Сергій з Києва : другие произведения.

Про українців, русинів і козаків

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Історія взаємодії, співпраці і протистояння Києва і Москви, Києва Другого налічує вже не одне століття і на жаль досі малодосліджена. Русини Київщини і русини Московщини або сучасною мовою український і російський народи - це дві групи людей Русі, які нерідко мають дещо різні погляди на історію, на життя і творчість во славу Бога-Троїці. Тому не дивно, що в процесі багатовікової життєдіяльності вони виробили чимало різних назв і самоназв, які використовували щоб описувати себе і свою творчість у цьому світі, на просторах Землі Піднебесної.
  
  Серед цих самоназв зустрічаємо самоназви русин, руський (русский), козак і українець. Спробуємо коротко їх проаналізувати.
  
  Назва і самоназва русин серед них мабуть найбільш давня і природня для представників обох спільнот. Вона підкреслює той факт, що людина, відносно якої цю самоназву використовують є представником Русі. Русі як спільноти. При цьому саме тлумачення того, що таке Русь - спільнота етнічна, релігійна чи то пак громадяни тої чи іншої держави може відрізнятись в залежності від контексту.
  
  Назва і самоназва козак підкреслює зв'язок представника спільноти зі Степом, зі спільнотою християн-степовиків, воїнів Христових.
   Назва і самоназва українець підкреслює зв'язок людини (козака) з Україною. Під Україною зазвичай розуміється Русь Початкова, Україна Київська.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"