Сергій з Києва : другие произведения.

Роздуми на тему життя грішного козака Кузьми Бублика і долі людей його покоління

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Непроста і малодосліджена історія строкатої козацько-християнської цивілізації і її представників на теренах Київської Русі-України, а також інших країн Європи і Скіфії-Тартарії-Росії під різними гаслами і прапорами. Роздуми на тему життя і життєвого шляху грішного красного козака Кузьми Бублика (1901-1925), нащадка трудових і бойових козаків-християн Київської Русі-України з діда-прадіда, людей вільної України і святої Русі і долі людей його строкатого і авангардового покоління.
   Отже був у мого прадіда, діда Якова рідний брат Кузьма (1901-1925). Брат старший, веселий і розумний, улюбленець всієї сім'ї. А потім прийшла революція і старший брат пішов захищати вільну Україну і святу Русь, Українську Республіку і Всесвітню Країну Рад, козацько-християнське комунальне народовладдя для всіх, а не лише для обраних під різними гаслами і прапорами так як їх бачив і розумів, як і належить нащадку таких дідів-прадідів як у нього, людей самоназви "козак" і "християнин", представників строкатої цивілізації воїнів Христових обох берегів Дніпра з діда-прадіда, вільних людей по волі Божій, а не царській чи панській. Біографія діда Кузьми нам відома лише уривками. Відомо, що він поринув у революційну діяльність з 1917 року, став на початку одним з перших комсомольців Полтавщини (можливо в якийсь час навіть був секретарем Пирятинського повітового комітету комсомолу), потім був призваний до формувань тодішньої Української Радянської Армії, яку ще тоді називали Українська Повстанська Армія, до Красно-Козачого (Червоно-Козачого) Корпусу під началом відомого українського радянського отамана Віталія Примакова. Невідомо, наскільки нагрішив дід Кузьма у цей час, революційні 1917-1925 рр., однак судячи за все основна його робота полягала в профспілковому русі, журналістиці, участі в організації діяльності молодіжних організацій (комсомолу) на теренах України, боротьбі за права простих громадян Республіки так як це бачилось і розумілось, наскільки це було можливо в ті непрості і неоднозначні часи. Якби там не було, а Кузьма пішов у Вічність у 1925 році в результаті нещасного випадку. Всіх обставин загибелі Кузьми ми не знаємо, офіційна версія - нещасний випадок, але що там було насправді - один Бог святий знає. Якби там не було, а на похоронах грішного вільноукраїнського красного козака Кузьми були присутні багато людей, в т.ч. його рідний брат, дід Яків (1905-1999), майбутній довгожитель і справжній вільноукраїнський краснокозачий учитель, який пронесе благодатний образ брата Кузьми (1901-1925), красного козака вільної України через все своє довге і непросте життя. За сімейними спогадами, мати красного козака Кузьми дізнавшись про його загибель на наступний день стане сідою, а вся сім'я тяжко переживатиме це горе, одначе наявність у сім'ї такої людини певною мірою убереже сім'ю від репресій з боку органів радвлади, хоча в приватних розмовах брати Кузьми, які переживуть голодовку і репресії 1930х і окупацію 1940х неодноразово казатимуть - "наш брат погиб за радянську владу, але не за таку". Царство небесне і вічна пам'ять грішному красному козаку Кузьмі, всім його рідним, близьким, друзям і благодійникам. Слава вільній Україні і святій Русі, слава Небесному Владиці, Богу-Христу, Живій Єдності Всієї Нескінченності і всьому Його Строкатому Воїнству під різними гаслами і прапорами! У Бога всі живі, Військо Боже - Військо Вічне, Божа Орда - душогубам біда. Красний Козаче і Отамане грішних козаків Вічного Авангарду, Київський Чудотворче, Бог-Христос, помилуй Свого грішного козака Кузьму і нас грішних разом з ним! Мати Божа, блаженний Феодосію і всі святі, моліть Бога за нас! Дух дихає де хоче і як хоче! Фрипулья!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"