Сергiй з Києва : другие произведения.

Слово дiда Iвана: Сталiн - iрод i душогуб, але зупинив ще бiльших iродiв i душогубiв

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Мiй дiд Iван Гончаренко (1923-2011), рiдний дядько блаженного Феодосiя, київського чудотворця, простий i життєрадiсний український трудовий козак i робочий християнин, уродженець села Княжичi Броварського району, випускник КНУ iм. Т.Г.Шевченка по спецiальностi "українська мова i лiтература", чийого батька, дядька i двоюрiдного брата вбили в Княжичах в 1943 роцi нiмцi, а другого дядька в Гоголевi - червонi партизани в тому ж таки 1943 роцi. Дiд Iван, який в 1943 роцi протягом одного дня тричi пiд смертю ходив. Дiд Iван якого якщо б не було, то не було б i мене. Дiд Iван, який не раз жартував i посмiхався, але коли згадував вiйну чи голодовку - ставав сумним, мовчазним i похмурим. Так от дiд Iван казав так. Сталiн i його люди - iроди i душогуби. Але хоч вони iроди i душогуби - ви не маєте права їх сильно лаяти. Бо ви тодi не жили. Вони iроди i душогуби, але разом з тим зупинили iнших, ще бiльших iродiв i душогубiв. Менi цi слова запам'яталися на все життя. Царство небесне i вiчна пам'ять простому українському козаку Iвану, свiдку тої страшної епохи. Господи, помилуй нас грiшних!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"