Сергiй з Києва : другие произведения.

Синьожовтi прапори людей вiльної України i святої Русi...

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Згадалися слова сказанi членами експертної комiсiї, яка оцiнювала картину Iллi Репiна "Запорожцi пишуть листа турецькому султану", щодо присутностi на нiй стягiв синьожовтих кольорiв: ""Знамена казацкие, изображенные художником Репиным на его картине, не содержат по своему цветовому набору никаких иностранных веяний, а отображают в себе извечную преемственность цветов золотых и небесных, постоянно присущих для всех знаков отличий в Южной Руси (Малороссии) еще со времен Великих князей Киевских, вплоть до роспуска запорожской вольницы, согласно повелению Императрицы Екатерины Великой. Сказанному имеется предостаточно письменных подтверждений в отечественных и иностранных сугубо исторических источниках, а равно - в ряде предметов материального искусства тех давних времен"".
  
   Так, що в цьому смислi синьожовтi (як i червонi прапори) - це iсторичне наслiддя всiх трудових козакiв-християн Поднiпров'я, Київської Русi-України, людей вiльної України, а не лише бандерiвцiв чи захiднякiв. Те, що у нас це наслiддя колись вiдiбрали по винi нелюдiв, iродiв i душогубiв - це не наша вина. Ми маємо його повернути собi. Ми, нащадки простих, чесних i людяних радянських українцiв. I дати цьому наслiддю свiй смисл. Смисл вiльних людей по волi Божiй, а не царськiй чи панськiй. Синьожовтi кольори як i червонi досить часто використовувались при оздобленнi храмiв i малюваннi iкон. Синiй це колiр (Вiчного) Синього Неба, а жовтий - Життєдайного Сонця, якщо ми розглядаємо Небо i Сонце як символи Вiчного Бога-Спасителя, так само як i Сонце Красне, Сонце Правди - то синьожовтi прапори як i червонi будуть у нас мати цiлком козацько-християнський i загальнолюдський смисл, будуть нам нагадувати про Бога i про Правду Божу, про Вiчне Боже Вiйсько-Орду i його людей, до яких ми з повним правом можемо вiднести i тих простих i чесних радянських солдат, що приймали участь у Великiй Вiтчизнянiй Вiйнi з єврофашизмом на сходi Європи у 1930-1950х рр., захищали рiднi землi iсторичної Київської Русi-України i Великої Скiфiї-Тартарiї-Козакiї-Росiї i їхнiх жителiв, трудовий народ рiдних Сполучених Радянських Держав ...
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"