Сергей Из Киева : другие произведения.

Козаки-українці в історії Країни Рад: звертання "товариші"

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Історія робочо-християнської цивілізації. Глобалізація по-українські, по робочо-християнські. Європа & Азія. Київщина & Московщина. Наука діда Якова з Капустинець, блаженного красного козака і грішного робочого християнина, доброго вчителя, одного з численних заступників і молитвенників перед Богом і людьми, за всіх грішних козаків-українців і людей Землі Піднебесної, очевидця своєї епохи (свідка Красного Козака і Кривавої Орди 20 ст.) і його грішного і багатостраждального покоління. Країна Рад, Держава Красного Козака і Кривавої Орди як чергове бачення і проект Великої України (Русі) в історії регіону і критичне переосмислення її історії у сучасних умовах.
  
  Звертання "товариш", яке нині асоціюють переважно з комуністами і більшовиками, прихильниками грішного чоловіка Володимира на прізвисько Ленін, історично виявляється має пряме відношення до козацтва, зокрема до спільноти козаків-українців, русинів Київщини, християн-степовиків Подніпров'я діда-прадіда. Так звертання "товариш" (як і "пани-браття") виявляється було поширене в середовищі козаків Війська Запорозького, а словосполучення "товариші-гайдамаки" згадується у зв'язку з епохою Коліївщини, зокрема у збірнику українських народних пісень Михайла Максимовича (пісня про отамана Лободу) і у творчості Тараса Шевченка. Чи знали козаки-ленінці і їх отаман про цю історію? Очевидно, що так, адже як відомо грішний чоловік Володимир на прізвисько Ленін був доволі освіченим, серед його прихильників і послідовників теж було немало козаків-українців з діда-прадіда.
   Христе-Боже, Красний Козаче, Добрий Учителю і Київський Чудотворче наших дідів-прадідів у Троїці славний, помилуй нас грішних молитвами Твоєї Матері, блаженного діда Якова, наших дідів-прадідів і всіх святих!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"