Сергiй з Києва : другие произведения.

Український авангард i християнство

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  У мистецьких колах обговорюється тема українського авангарду. Думаю український авангард - це i авангард власне український i авангард європейський i авангард росiйськiй (Україна як одна з країн iсторичної Європи i iсторичної Росiї одночасно) в одному обличчi. Так само авангард це не малевич у вишиванцi, що йде до церкви (або як мiнiмум не тiльки вiн), але разом з тим християнству як свiтогляду, культурi i стилю життя його теж не варто протиставляти, швидше навпаки - це творче переосмислення християнства. Авангард i антихрист це рiзнi речi. Цiлком можливо, що антихрист може видавати себе за Авангард, так само як вiн буває прикидується Христом, треба завжди мати це на увазi. Авангард у контекстi християнства це нiщо iнше як Царство Христове, яке Вiчно Попереду, а антихрист - це про псевдоавангард, це про намагання спинити Наступ Благодатного Авангарду, намагання спинити наступ Вiчного Вiйська Божого, Вiчного Життя, Добра i Правди. I якраз творчiсть Федора Тетянича по моєму - це в т.ч. про християнську складову авангарду, про право (i навiть обов'язок) авангарду бути християнським. Без Христа немає Безмежжя, без Безмежжя немає авангарду. Київський чудотворче, моли Бога за нас грiшних! Господи, помилуй! Фрипулья!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"