Сергiй з Києва : другие произведения.

Поняття Вiйська Божого i свiтогляд козакiв-християн Київської Русi-України

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Вiйсько Боже - стародавнє поняття, здавна вiдоме людям країн iсторичної Київської Русi-України. Дозволяє описувати з одного боку Благодать Божу, Спасiння, яке чудесним чином приходить грiшним людям в самих складних ситуацiях, з iншого боку Божий Суд, який так само чудесним образом рано чи пiзно зупиняє грiшних людей, коли вони творять грiх i неправду, або просто стоять на шляху втiлення Божого задуму.
  
  Поняття Вiйська Божого вiдоме на теренах майбутньої Київської Русi-України вже з незапамятних часiв, коли нашi землi в грецьких лiтописах називались Малою i Великою Скiфiєю, Сарматiєю тощо.
  
  Пiсля Рiздва, проповiдi Доброго Слова, хресної смертi i Воскресiння Бога-Христа грiшному людству було вiдкрите бiльш докладне, точне i досконале поняття Вiйська Божого, шляхiв Божого Спасiння i Божого Присуду. Чимало дослiдникiв саме цим часом датують появу на пiвденних землях майбутньої Київської Русi-України (i одночасно пiвнiчних землях Царства Ромейського-Римського) перших воїнiв Христових, трудових i бойових християн (козакiв-християн), грiшних, але вiльних людей по волi Бога-Христа, проповiдникiв Його Вiчного Царства. Таким чином iдея Вiчного Вiйська Божого, Вiйська Красного, Робоче-Християнського тiсно пов'язана з iдеєю Бога-Христа i Його Благодатної Церкви, а також з iдеєю справжнього, красного, вiльного козацтва - людей Божих, воїнiв Бога-Христа, прибiчникiв i сподвижникiв Вiчного Життя, Добра i Правди.
  
  На святому образi - Бог-Христос i Його Мати, покровителi Вiйська Божого згiдно свiтогляду простих трудових i бойових козакiв-християн з теренiв Київської Русi-України.
  
   Господи, помилуй! Мати Божа i всi святi, молiть Бога за нас грiшних!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"