Сергiй з Києва : другие произведения.

Житiє блаженного Феодосiя, київського козака i чудотворця

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Iсторiї з житiя блаженного Феодосiя, київського козака, дивака i робочо-християнського чудотворця. Iсторiя про народження Феодосiя i напад Гiтлера на Радянський Союз. В старих козацько-християнських казках i легендах Київської Русi-України зустрiчаємо рiзноманiтнi образи козакiв, воїнiв Бога-Христа, людей створених за образом i подобою Божою, вiльних по волi Божiй, а не царськiй чи панськiй. Нерiдко тут зустрiчається сюжет про справжнього козака, якого Бог посилає у свiт ради спасiння бiдним i гонимим людям у часи страшного лиха i нещастя, воєн i суспiльних катастроф. Реальна життєва iсторiя блаженного Феодосiя, київського козака, дивака i робочо-християнського чудотворця теж вписується у цей сюжет. Виявляється, що київський чудотворець був зачатий у 1941 роцi, коли пiсля нападу прибiчникiв Гiтлера на Радянський Союз, його батька Костянтина, простого українського бойового козака, солдата Союзної Червоної Армiї перекидали з одного фронту (Фiнського) на iнший (Український) i вiн отримав змогу кiлька годин побути вдома, побачити дружину Тетяну, просту українську селянку-колгоспницю, майбутню матiр київського чудотворця. Таким чином мати виношувала, народжувала i сповивала сина, мале козаченя вiльної України i святої Русi з великим i непростим майбутнiм у складний i кривавий для народу i країни час - у 1941-1943 рр., серед вибухiв бомб i снарядiв, заграв пожеж i плачу людей. В подальшому про своє народження київський чудотворець буде згадувати так - якби не напад Гiтлера на Радянський Союз - я б не народився. О, незбагненнi i неiсповiдимi шляхи Господнi, шляхи Небесного Владики, Його Вiчного Вiйська, Грiзної Божої Орди i Його людей. Мати Божа, київський чудотворче, блаженний Феодосiю, чудесне знамення Вiчного Вiйська i всi святi, молiть Бога за нас грiшних! Господи, помилуй! Фрипулья!
  
   Iсторiї про блаженного Феодосiя, київського чудотворця. Розказують, що одного разу, в дитинствi, Феодосiй побачив розсипане по землi просо - i сприйняв це як картину, намальовану на землi, змiг розгледiти цiлий образ - багато козакiв, цiле козацьке вiйсько, образ Вiчного Вiйська. Iнша iсторiя розповiдає, що коли Феодосiй вчився в художньому училищi i гуляв по територiї Києво-Печерської Лаври, то на одному деревi, на його корi йому був явлений образ Божої Матерi - вiн так само змiг розгледiти її образ серед звичайнiсiньких на перший погляд вiзерункiв на стовбурi. Фрипулья!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"