Рось Анна : другие произведения.

Гранатове зернятко

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Казка "Гранатове зернятко" познайомить вас з прекрасною принцесою, господинею величезної оранжереї i любителькою тварин. Принцеса не сидить, склавши руки, у неї завжди багато турбот i вона досягає великих успiхiв. Заздрiсть злої панi призводить до нещастя. Хто буде тим героєм, який врятує принцесу? Якi небезпеки йому належить подолати i яка нагорода чекає його в кiнцi подорожi - читайте i дивiться яскравi iлюстрацiї вiд автора.


Ганна Рось

Гранатове зернятко

   Маленька принцеса
   У далекiй, далекiй пiвнiчнiй країнi Дарленд жила маленька принцеса. Їй було всього дев'ять, але вона була така розвинена дiвчинка, у неї було стiльки турбот, стiльки занять i планiв, що вона цiлий день, з ранку до самого вечора невпинно працювала. Матерi у принцеси не було, а її батько, король, душi не чув у своїй дочцi.
   - Вiдпочинь, моя принцеса! - раз у раз просив король.
   - Ваша величнiсть, я дуже зайнята, менi нiколи вiдпочивати, - зазвичай вiдповiдала принцеса i утiкала по справах.
   "Чим же маленька дiвчинка займалася весь день?" - подумаєте ви. Ну, заняття iноземною мовою, ну, уроки етикету для прийому iноземних послiв, ну, заняття бальними танцями.
   Чим же ще займатися принцесi? А ось чим. Про це по порядку.
   Коли народилася маленька принцеса, з далекої жаркої країни перський цар направив королю у подарунок десять кущiв прекрасних троянд. Одна троянда сорту Флорида, що поєднувала бурштиновий, персиковий i рожевий кольори так сподобалася королю, що вiн до iменi дочки додав назву троянди. Тепер повне iм'я принцеси було - Марiя Северина Флорида. Але близькi звали її просто - принцеса Флорида.
   0x01 graphic
   Оранжерея
   Звичайно, поки принцеса була маленька, всi троянди росли у великих глиняних горщиках. Але коли принцесi виповнилося дев'ять рокiв, вона сказала татовi-королю, що її троянди вимагають нової великої оранжереї. Король, звичайно, хотiв догодити своїй улюбленiй дочцi i наказав скликати кращих зодчих для розробки проекту оранжереї i її якнайшвидшого будiвництва.
   Принцеса Флорида сказала, що вибирати проект буде сама. Вона переглянула всi запропонованi малюнки, але тiльки один привернув її увагу. У цiй намальованiй оранжереї внизу були кам'янi гроти, а склепiння були прозорими, двоярусними, з якогось матерiалу, схожого на скло.
   - Чий це малюнок? - запитала принцеса.
   Назустрiч їй вийшов досить молодий чоловiк, який трохи кульгав i спирався на тростину.
   - Мiй, ваша високiсть, - вiдповiв зодчий.
   - Мiстер Ленц, - представив його придворний.
   - А що це за камiн в оранжереї? - запитала принцеса.
   0x01 graphic
   - Ваша високiсть, оранжерея повинна опалюватися камiнами в холодну пору року, а взимку додатково тепле повiтря буде надходити з котельнi. Крiм того, в лiтнiй час через виходи в гротах буде забезпечуватися провiтрювання оранжереї, а один грот буде виходити прямо до моря. Морська вода буде використовуватися для функцiонування фонтану в центрi оранжереї. При цьому рух повiтря з гротiв буде забезпечувати квiти свiжiстю морських фонтанiв, - розповiдав зодчий Ленц.
   - Менi подобається ваша оранжерея. Вам треба врахувати, що оранжерея повинна при необхiдностi легко розширюватися, що в нiй повиннi бути мiсця для виведення птахiв, якi будуть жити в оранжереї i вiльно там лiтати. Крiм того, навколо оранжереї повинна бути широка тропа, по якiй будуть їздити мої конячки, понi та лами. А ще для них потрiбна нова стайня. Не забудьте!
   - Звичайно, - вiдповiв зодчий Ленц, схиливши голову.
   - Приступайте до роботи негайно, - наказав король.
   Лист до Персiї
   Увечерi, коли принцеса пiшла в кабiнет побажати батьковi "На добранiч", вона побачила, що вiн пише листа своєму давньому другу правителю Персiї. Це було дуже доречно.
   - Ваша величнiсть, для нової оранжереї нам знадобиться багато родючої землi, але її у нас мало. I потрiбне нове насiння, новi квiти, кущi та дерева.
   - Добре, принцеса Флорида, - батько погладив її по головi. - Яка ти в мене розумна дiвчинка! Ось якби твоя мати бачила тебе, як ти на неї схожа! - з гiркотою сказав король.
   - Ваша величнiсть, я обiцяю, що нiколи не залишу вас, - Флорида поцiлувала батька в щоку.
   - Не хвилюйся, донечко, будуть у тебе i новi квiти для оранжереї, i дерева, i птахи, i риби, - запевнив її король.
   - Ой, спасибi, тато, за iдею. Ми зробимо ще й акварiуми з рибками! - зрадiла Флорида. - Завтра ж скажу Ленцу, щоб вiн i акварiуми розмiстив!
  
   Повна версiя на АНДРОНУМI
   https://andronum.com/product/ros-ganna-granatove-zernyatko/?fbclid=IwAR2KBqATNjRcEFWYjDj3QtyLEyGs4TymlXwpat-DG4zotECy-x6unpx6H6A
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"