Рось Анна : другие произведения.

Ластiвка моя

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Це iсторiя про маленьку дiвчинку, яка потрапила в дитячий будинок. Маленьке кошеня - єдина дорога iстота, яка у неї є. Зустрiвши в дитбудинку iнших знедолених дiвчаток, героїня виявляє доброту i взаєморозумiння. При зустрiчi з маленьким кошеням, дитячi серця вiдтають. Дiвчата розумiють одна одну i спiвпереживають. Коли героїню знаходить тато, то своїм щастям вона готова подiлитися з усiма.


Ластiвка моя

   Новий дiм
   У дитячий будинок мене привела тiтка-полiцейський. Я нiчого не могла зрозумiти, чому я тут опинилася i хто я така. Напевно, я загубилася. Я не знала, де мої мама i тато, i хто вони.
   Я сидiла на шкiряному диванi в кабiнетi директора, притискаючи до себе маленьке кошеня, якого пiдiбрала в кiмнатi полiцiї, коли мене туди привезли. Кошеня забився пiд мiй короткий хутряний жакет без ґудзикiв, вткнувся менi в живiт i тихенько бурчав.
   0x01 graphic
   Я знала, це - кошеня. Це - кiмната, це - диван, на якому я сиджу, на столi - лампа, он стiлець. Ця тiтка, яка привезла мене, полiцейський. А хто я? Я не знала. Я знала одне, я - маленька дiвчинка. В головi звучало дивне слово - касатка.
   - Мене звуть Iрина Петрiвна, я директор дитячого будинку. Ти пам'ятаєш своє iм'я? - запитала жiнка, яка сидiла за столом i щось записувала в свiй журнал.
   0x01 graphic
   Навiщо вона запитала? Мене вже розпитували в полiцiї про це. "Нi", - махнула я головою.
   - Ти пам'ятаєш, що з тобою сталося? - запитала Iрина Петрiвна, вставши зi стiльця i пiдiйшовши до мене.
   Я знову негативно помахала головою. Iрина Петрiвна погладила мене долонею по волоссю i злегка обняла за плечi.
   - Добре, - сказала вона.
   Тут дверi розчинилися i до кiмнати увiйшла жiнка. Як з'ясувалося, це була Iзольда Карлiвна, завiдуюча з виховної роботи.
   - Викликали? - запитала вона.
   0x01 graphic
   - До нас нова вихованка, - сказала Iрина Петрiвна. - Дiвчинка пережила величезний стрес, втратила мову, пам'ять, але лiкарi стверджують, що вона здорова, в хороших умовах i в турботi все може вiдновитися.
   - Саме тому ми привезли її у ваш дитячий будинок, - сказала тiтка-полiцейський.
   0x01 graphic
   - Дякую, Марина Аркадiївна, у нас з вами давнi традицiї дружби, - подякувала директорка i звернулася до мене. - Ти вчилася в школi?
   Я повела плечима. Я дiйсно не пам'ятала.
   - Ти вмiєш читати? - запитала Iзольда Карлiвна.
  
   Повна версiя книги на АНДРОНУМI
   https://andronum.com/product/ros-ganna-lastivka-moya/
  
  

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"