Рось Анна : другие произведения.

Мишка-норушка Рване вушко

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Казка "Мишка-норушка Рване вушко" розповiсть малюкам про життя однiєї сiмейки мишей. Чим займаються мишi вдень i вночi, чому мишцi дали iм'я Рване вушко, що зберiгається в мишачiй коморi, хто любить яблука i багато iншого ви дiзнаєтеся, прочитавши цю казку. А ще в книзi багато яскравих iлюстрацiй. А, крiм того, в казцi є сюрприз для вас. Цiкаво? Тодi сiдаємо зручнiше i занурюємося в свiт казки.


   0x01 graphic
   У однiєї мами-мишки народилися три дочки-мишки, одна бiленька i двi сiреньких. Коли мишки трошки пiдросли, стала мама їх вчити, як зернятка лущити, як шубку чистити, як запаси на зиму збирати, як вiд ворогiв рятуватися.
   Каже мама-мишка:
   - Дочки, ви з нори не вилiзайте, поки я не перевiрю, що виходити безпечно, а то великий кiт прийде, цап-царап i з'їсть вас. Запам'ятали?
   - Запам'ятали! Пi-пi, - кажуть мишки.
   - А якщо кiт прийде до нори i буде вас чекати, то треба до iншого виходу бiгти. Все зрозумiли? - запитала мама-мишка.
   - Все зрозумiли! Пi-пi, - вiдповiдають мишки.
   0x01 graphic
   - Ви посидьте в норi, а я пiду, принесу вам соковитих ягiд поласувати, - каже мама, - з нори анi кроку!
   - Пi-пi, анi кроку, - повторюють мишки.

*

   Сидiли вони в норi, чистили шубки. Особливо старалася бiла мишка, адже шубка у неї бiла, особливого догляду вимагає. А одна з сiрих мишок шубку швидко почистила, зерняток поїла, сидить, сумує.
   - Чого сумуєш, - каже їй друга сiра мишка, - вiзьми пiдлогу пiдмети.
   - Чого її мести? - запитує мишка. - У нас без того чисто. Пiду краще подивлюся, де там наша мама.
   - Мама нам говорила в норi сидiти, - нагадала бiла мишка.
   - А я одним оком гляну, - каже непосидюча сiра мишка.
   Пiшла вона до виходу, носик з нори висунула, не бачить маму-мишку. Вона ще й вушка висунула, нiкого не бачити.
   0x01 graphic
   Вилiзла мишка на вулицю, дивиться, кiт спить пiд кущем, бiлий такий, пухнастий, прямо як бiла мишка. "А кiт м'який?" - подумала непосидюча мишка i пiдiбралася ближче до кота.
   Двi мишки-сестрички визирають з нори:
   - Ай - ай - ай, що ж робить неслухняна мишка! Ай - ай - ай, маму не слухалася!
   Махають їй мишки лапками: йди до нори скорiше. А непосидюча мишка лапкою взяла та й помацала вуса у кота. Кiт очi прочинив, лапою хлоп, трохи мишку не впiймав.
   0x01 graphic
   Вивернулась мишка, вiд страху сама не своя, давай до нори бiгти, а кiт за нею. Мишка до нори, а кiт кiгтi випустив, та не спiймав мишку, тiльки вушко порвав.

*

   Повернулася мама з ягодами, через запасний вхiд увiйшла.
   - А чому у нашого порога кiт лежить? - питає. - Ви з нори виходили?
   - Виходили, - зiзналася зiтхнувши маленька непосидюча мишка.
   Глянула на неї мама, а вушко у мишки рване. Давай мама вушко рване лiкувати, соком помазала i соломкою пов'язочку зробила. Поклали мишку в лiжечко, ягодами годували.
   0x01 graphic
   Всiм було шкода мишку. А бiла мишка, щоб розвеселити сестричку станцювала їй мишачий танець. I дуже в неї вправно виходило. Мишки їй плескали лапками-долоньками.

*

   Через три днi вушко зажило. Зняла мама пов'язку, а кiнчик вушка не ??зрiсся.
   - Буду тепер тебе називати "рване вушко", - сказала мама-мишка. - Дiтки, сьогоднi пiду бурячка солодкого пошукаю, а ви з нори нiкуди не ходiть, мене дочекайтеся. Все зрозумiли?
   - Все зрозумiли! Пi-пi, - вiдповiдають мишки.
   Пiшла мишка, сидять сестрички в норi, нудьгують.
   - Давайте я навчу вас танцювати, - запропонувала бiла мишка, - дивiться, лапку вгору, стали на носочки i покрутилися.
   Стали мишки крутитися, сiренька мишка впала, а Рване вушко так закрутилася, що зупинитися не може.
   - Стiй, стiй! - кричить їй бiла мишка.
   0x01 graphic
   А Рване вушко за хвостик зачепилася, обкрутився хвостик навколо мишки, зв'язав її, впала вона. Розкрутили мишки хвостик сестричцi, допомогли встати.
  
   ПОВНУ ВЕРСIЮ КАЗКИ ВИ МОЖЕТЕ ЗНАЙТИ В IНТЕРНЕТ-МАГАЗИНI
  
   А ПРОДОВЖЕННЯ КАЗКИ ВИ МОЖЕТЕ ПРОЧИТАТИ ЗОВСIМ БЕЗКОШТОВНО. Це казка
   КРИШТАЛЕВА МИШКА
  

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"