Рось Анна : другие произведения.

Книга 5 Раз Дiд Мороз, два Дiд Мороз

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Перед вами п'ята книга з серiї "Пес Барбос йде по слiду". Це сама незвичайна новорiчна книга. Ялинка запалює свої вогнi, до малюкiв на свято приходить веселий Дiд Мороз. А якщо їх два? Хто з них справжнiй? Прочитавши книгу, ви дiзнаєтеся, як лiсовi мешканцi зустрiчали Новий рiк i хто оберiгав спокiй в лiсi. Також ви дiзнаєтеся, хто проспав Новий рiк i якi чудеса трапляються в новорiчну нiч. Ще ви побачите безлiч яскравих iлюстрацiй i знайдете шiсть нових новорiчних пiсень. Зручнiше сiдайте у ялинки i занурюйтесь у свiт новорiчної казки. Щасливого свята!


ПЕС БАРБОС IДЕ ПО СЛIДУ

Раз Дiд Мороз, два Дiд Мороз

   Завтра канiкули
   Наближалося свято Новий рiк, а разом з ним i зимовi канiкули. А який Новий рiк без ялинки, Дiда Мороза з подарунками i без великого святкового концерту!
   У шкiльному актовому залi стояла велика ялинка, обвiшана цукерками, iграшками, гiрляндами, блискучим дощиком i рiзнокольоровими лiхтариками, зробленими руками учнiв.
   У лiсовiй школi зiбралося багато народу - учнi та їх батьки, вчителi та запрошенi гостi. Починався концерт. Першокласники повиннi були виступати на сценi, тому вони дуже хвилювалися, особливо Мишко, адже йому виступати першим.
   На святково прикрашену сцену вийшов директор школи, Олень Оленевич.
   - Дорогi малята i гостi! Ось i закiнчилася ще одна навчальна чверть, попереду зимовi канiкули. Нашi учнi добре потрудилися, отримали новi знання, а тепер можна трошки вiдпочити. Дiточки пiдготували концерт для наших гостей.
   У залi пролунали оплески.
   - Передноворiчний святковий концерт починається! На сцену виходить наш першокласник Мишко. Пiдтримаємо його оплесками!
   Всi заплескали в долонi, особливо друзi-першокласники.
   - Давай, Мишко! Тримайся! - сказав їжачок.
   0x01 graphic
   На сцену пiднявся Мишко. Вiн почав жонглювати яблуками. У Мишка дуже спритно виходило. Коли його номер закiнчився, то всi йому аплодували.
   - Молодець! - кричала йому Совуша, а Мишко радiсно посмiхався.
   Вiн помiтив в кiнцi актового залу свою маму i дуже радiв, що вона бачила його виступ.
   На сцену пiднявся Олень Оленевич:
   - Дякую, Мишко. Ось, в нашiй школi з'явився власний цирковий артист. А тепер виступає хор наших першокласникiв. Прошу, малюки.
   Першокласники пiднялися на сцену i заспiвали:
   Зiбралися сьогоднi в школi,
   Спiваємо свої пiснi,
   Крокує свято по планетi,
   Його чекали довго ми!
   Канiкули настануть скоро,
   Пригоди ждуть неподалiк,
   Ми любимо не вiдпочинок,
   А справжнє свято - Новий рiк!
   Ялинка свiтиться вогнями,
   А ми спiваємо для вас,
   Хай заметiль собi кружляє,
   Та Дiд Мороз прийде до нас!
   0x01 graphic
   Чекали ми чудове свято,
   Де нас очiкують дива,
   Хай будуть жарти, буде радiсть,
   I хоровод, i маскарад!
   Вся школа пiдспiвувала малюкам:
   - Хай будуть жарти, буде радiсть, i хоровод, i маскарад!
   - Браво! - кричали глядачi.
   Шкiльний концерт тривав недовго, адже попереду малят чекав хоровод навколо новорiчної ялинки.

*

   Ошатна ялинка сяяла рiзнокольоровими вогниками i iграшками. Цi iграшки повiсили самi учнi.
   Пiсля концерту дiти стали водити хороводи, кличучи: "Дiдусю Морозе!". А Дiд Мороз незабаром з'явився з великим мiшком подарункiв. Їжачок перший побачив Дiда Мороза i вiдкрив рота вiд подиву. Мишко побачив здивованого їжачка, вiн ще не знав, що прийшов Дiд Мороз, тому що його не було видно за ялинкою.
   - Дiд Мороз! - кричали дiти.
   - Здрастуйте, малята! - сказав Дiд Мороз. - Нарештi, я до вас добрався з цiлим мiшком подарункiв.
   - Ура! - кричали дiти.
   Мишко, нарештi, побачив Дiда Мороза. Вiн вiдразу заусмiхався. Звичайно, вiн впiзнав свого татка, хоча на ньому була червона шуба, шапка i бiла борода. Совуша теж впiзнала тата ведмедика. А маленький мишеня вирiшив, що прийшов справжнiй Дiд Мороз. Вiн був у захватi.
   0x01 graphic
   - Пi-пi! - кричав мишеня. - Дiдусь Мороз принiс подарунки!
   - Хто заспiває або затанцює для Дiдуся Мороза, той отримає подарунок, - сказав Дiд Мороз. - Я зараз загадаю загадку, хто ж її вiдгадає? Слухайте, дiти. В сiрiй шубцi гострий нiс, дуже довгий сiрий хвiст. Дуже верткий хлопченя, то маленький ...
   - Мишеня! - засмiявся мишеня.
   - Молодець, отримуй шматочок сала, - сказав Дiд Мороз.
   - Дякую, я так його люблю! - зрадiв мишеня.
   - Друга загадка. У неї великi очi, що не сплять пiвночi, а свiй розум не ховає, все на свiтi вона знає!
   - Сова, - засмiялася Совуша.
   - Совушi в подарунок новий бант! - сказав Дiд Мороз.
   - Спасибi! Ось мама зрадiє, - мала взяла подарунок.
   Дуже весело проводили малюки час iз Дiдом Морозом. Енотик грав на барабанi для дiдуся, зайчатка стрибали, хто далi, їжачок Йойо з сестрою Йоїчкою спiвали, а Мишко крутив обруч. Всiм Дiд Мороз подарував подарунки, а потiм вони всi разом водили хороводи бiля ялинки. Малюки залишилися дуже задоволенi шкiльним новорiчним святом. А Мишко дуже пишався своїм татом, який на один день став Дiдом Морозом.
  
   ПОВНА ВЕРСIЯ КНИГ НА ЯКАБУ
   https://www.yakaboo.ua/ua/author/view/Anna_Ros_
  
   В СЕРIЮ ВХОДЯТЬ КНИГИ:
   Книга 1 Смiливий їжачок, або Дуже дороге слово "нi"
  Книга 2 Вiрний друг, або Пес Барбос спiшить на допомогу
  Книга 3 Веселий цирк, або Ближнiй бiй
  Книга 4 Засiдка, або Невгамовна бабуся Розi
  Книга 5 Раз Дiд Мороз, два Дiд Мороз
  Книга 6 Перший улов, або Кiт Матрос йде на справу
  Книга 7 Велика мандрiвка, або Канiкули почалися
  

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"