Рось Анна : другие произведения.

Книга 1 Смiливий їжачок, або Дуже дороге слово "нi"

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Звiрята-першокласники йдуть в лiсову школу. За малюками полює компанiя сiрого вовка. Смiливий їжачок приходить на допомогу своїм друзям. А хто ще виявився маленьким, але дуже мудрим? Читайте кориснi iсторiї.


ПЕС БАРБОС ЙДЕ ПО СЛIДУ

Смiливий їжачок, або Дуже дороге слово "нi"

  
   Ранок їжачка
   Маленький їжачок вертiвся всю нiч. Вiн пiдбивав подушку, поправляв ковдру, i тiльки пiд ранок, нарештi, заснув.
   - Йойо, милий, пора прокидатися, - почув вiн крiзь сон.
   Їжачок розплющив очi. Сонечко заглядало у вiконце, на столi вже стояла кружка чаю, над якою пiднiмався парок. Поруч примостилася повна тарiлка оладок, це мама насмажила спецiально для нього.
   - Вставай, сонько, - сказала мама, - умивайся, снiдай, i в школу.
   "Сьогоднi перше вересня!" - згадав Йойо.
   Вiн швидко схопився з лiжка i побiг умиватися, шарудячи маленькими нiжками по паркету.
   Пiсля водних процедур їжачок сiв за стiл i з апетитом з'їв одну оладку i випив кiлька ковточкiв ароматного м'ятного чаю.
   - Все, я готовий, спасибi, мамо, - сказав вiн.
   - Ти хоч трохи розчеши колючки, чудо моє, - засмiялася мама.
   Їжачок швидкими рухами поправив лапками неслухнянi колючки.
   0x01 graphic
   - А Йоїчка точно сьогоднi приїде? - запитав вiн у мами i подивився на фотографiю, де вони з Йоїчкою грають м'ячем.
   - Папа вже поїхав за нею. Пiсля обiду привезе її.
   - Я так скучив за Йоїчкою. А вона одужала?
   - Одужала, одужала, - засмiялася мама. - Завтра разом в школу пiдете.
   - Ура! - зрадiв Йойо.
   Йоїчка - це його сестра-близнючка. Вона захворiла в гостях у бабусi i тому вчасно не повернулася додому.
   - Все, я пiшов! - сказав Йойо, надiвши маленький рюкзачок.
   - Йойо, ти пам'ятаєш? Пiсля школи одразу додому, нiкуди не вiдволiкайся!
   - Пам'ятаю, пам'ятаю, матуся, - запевнив Йойо i побiг на зупинку шкiльного автобуса.
   Треба зауважити, що всiх малюкiв до школи возив спецiальний шкiльний автобус. Їжачок i ранiше бачив, як малюки їздили в школу на автобусi i по-доброму їм заздрив. А тепер вiн теж буде їздити на ньому, адже вiн першокласник!
   Заяча сiм'я
   У сiмейцi зайцiв вранцi був переполох, бо у мами-зайчихи i тата-зайця було цiлих троє школярiв-зайчаток. Малюки бiгали, метушилися, застеляли лiжка, юрмилися бiля умивальника.
   Мама-зайчиха вранцi вже приготувала тарiлку чищеної морквини.
   - Малюки, їсти! - покликала зайчиха.
   Весела компанiя вмостилася за столом i стала гризти моркву.
   - А можна я одну морквину вiзьму в школу? - запитав малюк-першокласник.
   Старшi брати засмiялися.
   - Ти знаєш, зайченя, що на уроках не можна їсти моркву, - сказав один з братiв.
   - А коли можна? - розгубився зайчисько.
   - Тiльки на перервах.
   - На яких перервах? - здивувався малюк.
   0x01 graphic
   - Це вiдпочинок мiж уроками. Можна поїсти, побiгати, пострибати, - пояснив старший брат.
   - Пострибати? - зрадiв зайченя.
   - Пострибати, але не балуватися, - суворо сказала мама. - Дiти, пiсля школи вiдразу додому. Я вам цiлу гору морквини приготую. Дивiться, не балуйтеся в школi, слухайтеся вчителя.
   - Добре, - сказали зайчатка, надягаючи рюкзачки.
   Зайченя дуже хвилювався. Адже вiн йшов у школу в перший клас, а брати йшли вже до другого класу. Зайченятко поспiшав i намагався не вiдставати вiд своїх старших братiв.
   Ведмедикiв мед
   Ведмедика в школу збирав тато-ведмiдь. Вони сидiли вдвох за столом i пили з блюдечка малиновий чай. Поруч на тарiлцi лежали булочки, намазанi солодким ароматним медом.
   0x01 graphic
   - Ти, Мишко, слухай вчителiв, - повчав тато.
   - Добре, тату, - вiдповiв Мишко.
  
   ПОВНА ВЕРСIЯ КНИГ НА ЯКАБУ
   https://www.yakaboo.ua/ua/author/view/Anna_Ros_
  
   В СЕРIЮ ВХОДЯТЬ КНИГИ:
   Книга 1 Смiливий їжачок, або Дуже дороге слово "нi"
  Книга 2 Вiрний друг, або Пес Барбос спiшить на допомогу
  Книга 3 Веселий цирк, або Ближнiй бiй
  Книга 4 Засiдка, або Невгамовна бабуся Розi
  Книга 5 Раз Дiд Мороз, два Дiд Мороз
  Книга 6 Перший улов, або Кiт Матрос йде на справу
  Книга 7 Велика мандрiвка, або Канiкули почалися
  

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"