Эдуардович Руслан : другие произведения.

Как по лезвию

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


  • Аннотация:
    Пара колишнiх сисадмiнiв i семеро хакерiв з нашого свiту, переживши розпад країни, опиняються в iншому свiтi. Вони виявляють, що їхнi нинiшнi Вороги носять те саме iм'я. Магiя та IТ-технологiї. Який з них сильнiший? А що буде, якщо їх поєднати? У героїв однаковi цiлi, методи незмiннi, їхнiй професiйний досвiд неоцiненний. Чи вдасться їм вижити i здобути перемогу?

  
  ПРОЛОГ
  
  У передмiстi Терiйокi, на березi прекрасного Онкамо, до неба пiдноситься пам"ятник десяти тисячам героїв.
  
  Вiн стоїть посеред гаю тонких модрин, якi сотнi рокiв тому посадив сам цар Петро.
  
  Фундаментом пам"ятника є скеля - друга частина каменю, постамент для "Мiдного вершника" на Сенатськiй площi, розколотий пiд час транспортування ще у 18 столiттi. Зi скелi-п'єдесталу пiднiмається вгору "Меч у пiхвах", пiхви якого обплетенi сувоєм, опускаючись вниз i поступово розкручуючи спiраль. Ножi застрягли по краях змiєподiбної сувої, що крутиться вгору. Пiд кожною назвою. Iм'я героя, який вiддав життя за свободу i незалежнiсть князiвства, що простягається вiд Пiвнiчного моря до Уральських гiр хитрого Сибiрського ханства. У ПРОЛОзi ми розповiмо вам про двох героїв, яких звуть Воладаринiн i Евiм"яйнiн.
  
  ***
  
  Вiтер подув несподiвано сильно й переривчасто, нiби зiбрав увесь холод iз танучих заметiв, а потiм коротким помахом загнав його пiд одяг. Рiзким свистом вiн, як справжнiй боєць, намагався знайти точку сили й повалити на землю слабку людську сутнiсть. При таких поривах доводилося докласти певних зусиль, щоб утриматися на ногах i не покотитися для задоволення вiд вiтру по крижанiй кiрцi, покритiй плiвкою води. Замерзлi в таку погоду пальцi в легких будiвельних рукавичках нiмiли i ледве тримали iнструмент. Сонце, що з"явилося з-за горизонту з лукавою схiдною посмiшкою, спостерiгало за дiйством. Двоє чоловiкiв, напiвголосно лаяючись, намагалися вiдкрутити крiплення вiдтяжних лiнiй п"ятнадцятиметрового шпиля вежi мобiльного зв"язку. Металевi стропи були прикрiпленi до шести сталевих паль, якi були ретельно забитi в мерзлу землю, i жодним чином не хотiли втрачати зв"язок iз землею. Бiльше того, все виявилося не так просто, як здавалося за первiсним задумом. Знявши фiктивний кожух з крiплень, демонтажники виявили, що сталевi троси були спаянi, а на болтах трималася лише частина стропи, що дозволило усунути слабину. Це був неприємний сюрприз. До пролету фiнського прикордонного патрульного гелiкоптера залишилася година, а до початку операцiї "Бiг слонiв" - трохи бiльше. демонтажники виявили, що сталевi троси були спаянi, i лише частина стропи трималася на болтах, дозволяючи усунути слабину. Це був неприємний сюрприз. До пролету фiнського прикордонного патрульного гелiкоптера залишилася година, а до початку операцiї "Бiг слонiв" - трохи бiльше. демонтажники виявили, що сталевi троси були спаянi, i лише частина стропи трималася на болтах, дозволяючи усунути слабину. Це був неприємний сюрприз. До пролету фiнського прикордонного патрульного гелiкоптера залишилася година, а до початку операцiї "Бiг слонiв" - трохи бiльше.
  
  Один iз чоловiкiв несподiвано вийняв нiж iз чохла на поясi i кидком встромив його кiнчиком у дрiбну крихту льоду бiля нiг партнера. Лезо ловило лезом промiнь сонця й усмiхнулося у вiдповiдь вiдбитим привiтанням, розпилюючи зайчикiв на крижану кiрку.
  
  - Жеку, стисни волокна на петлi лезом, а я збираюся дiстати ножицi по металу, - сказав метальник.
  
  Жека, облизнувши потрiсканi губи, схопив нiж за ручку циферблата й люто почав псувати сталевi волокна. Час спливав, i не було нi приводу, нi бажання йти ламатися з Владом. Бiльше того, на його думку, бiгти й шукати ножицi в крижаному кузовi вантажiвки здавалося набагато важче, нiж намагатися розпушити сталеву пращу.
  
  Влад, ковзаючи й балансуючи на мокрому льоду, вискочив iз ворiт огорожi, перестрибнув напiвлежаче тiло охоронця й побiг до вантажiвки. Вiдштовхнувшись вiд керма, рвонув через бортик i почав iстерично брязкати в ящику з iнструментами.
  
  На зворотному шляху Влад все-таки спiткнувся i врiзався в тiло охоронця, вибив його з ворiт. Вилаявшись i пiдхопивши впущений iнструмент, вiн спринтерським ривком повернувся до розiбраної купи i з зусиллям, орудуючи ручками, почав жувати i рвати струни мотузки, намагаючись зiгрiти замерзлi в мокрiй пальцi. рукавички. ПЕРЕХОДИТЕ НА DREAME.com

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"