Rutana Anshantar : другие произведения.

Та, що навчила...

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Посвещается моей первой учительнице

  Та, що навчила...
  Здається, тiльки-но вчора я пiшла перший раз у перший клас. Два великi бiлi банти прикрашали мою зачiску, i на людей довiрливими очима дивилася дiвчинка рокiв семи з великими червоними трояндами у руках. Потiм до мене пiдiйшла людина, чию постать я закарбувала у пам"ятi та пронесу через усе життя, яким би воно не було - моя перша вчителька. Я й досi бачу її очi, усмiшку привiтну та ласкаву.
  Вона нiколи не була другою мамою: мама лише одна, а ця людина може бути лише першою. Вона й стала першим справжнiм другом, наставником та вчителем, що навчив дружити, працювати, показав цiннiсть правди, щиростi, наполегливостi, старанностi. Та, що навчила жити!
  Сьогоднi, дев"ять рокiв потому, теж Перше Вересня. Ось тiльки-но сформованi першi класи, i маю вiдвести до класу дiвчинку, чиї очi так нагадують мої в той далекий день. В них i радощi, й смiх, i страх, i непокора. Таке ж бунтiвливе дiвчисько, яке батьки заради сьогоднiшнього свята одягли у бiлу блузку та прикрасили зачiску бiлими бантами. Бiлий - колiр можливостей. Бiлi банти першокласницi, бiле плаття нареченої. Все попереду...
  А поряд з нею та, що має вiдкрити для неї свiт, сповнений яскравих барв та вiдтiнкiв. I я скажу цiй дiвчинцi те, що зрозумiла лише мить тому i те, що вона не скоро ще сприйме:
  "Навчати можуть багато, навчити - одиницi!"
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"