Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Удач ПутIна У Миколи Другого-13

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:
Школа кожевенного мастерства: сумки, ремни своими руками
 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Йде 1939 рiк, початок дiї вересень. У Китаї основнi сили Мао Цзедуна розгромленi. Нiмеччина продовжує озброюватись i готуватися до нових захоплень. Напасти на царську Росiю, яка займає величезну територiю, включаючи i Американський континент, фюрер не наважується. Поки що зберiгається мир i в Олега Рибаченка генерала-ад'ютанця царської армiї свої пригоди.

  УДАЧ ПУТIНА У МИКОЛИ ДРУГОГО-13
  АННОТАЦIЯ
  Йде 1939 рiк, початок дiї вересень. У Китаї основнi сили Мао Цзедуна розгромленi. Нiмеччина продовжує озброюватись i готуватися до нових захоплень. Напасти на царську Росiю, яка займає величезну територiю, включаючи i Американський континент, фюрер не наважується. Поки що зберiгається мир i в Олега Рибаченка генерала-ад'ютанця царської армiї свої пригоди.
  . РОЗДIЛ No 1.
  У вереснi 1939 року, на територiї Китаю трохи прохолоднiше. Олег Рибаченко бореться з вiйськами Мао та разом iз ним Маргарита Коршунова. У реальнiй iсторiї вже в цей час розпочалася перша свiтова вiйна. Але Гiтлер на Польщу напасти неспроможна, оскiльки царство Польське у складi Росiйської iмперiї. Спiввiдношення сил, таке, що фашистська Нiмеччина практично не має шансiв проти Миколи Другого.
  Справдi, що має Гiтлер на вересень 1939 року? Усього шiсть танкових дивiзiй з легкими машинами. Найбiльше Т-1 - лише вагою шiсть тонн, озброєна кулеметами танкетка. Далi Т-2 трохи важчий, i зi скорострiльною двадцятимiлiметровою гарматою. Ну i трохи Т-3 з 37-мiлiметровою зброєю, i штук двiстi Т-4, гармат в 75-мiлiметрiв, але короткоствольною. Загалом машин близько трьох тисяч, i найважчi не дотягують до двадцяти тонн. А царськiй Росiї танкiв десятки тисяч, як легких, i середнiх i важких, i навiть надважких.
  Якщо Гiтлер на царську Росiю поткнеться, його стиснуть як воробышка. Взагалi у царя Миколи Другого достатньо сил, щоб захопити i всю Європу, i всi колонiї, якi тiльки є у Британiї, Францiї, Португалiї, Бельгiї, Голландiї, Iталiї трохи в Iспанiї. I Нiмеччину пройти разом iз Францiєю, Iталiєю та iншими країнами.
  Поки що у Росiї немає володiнь у самiй Африцi i це царевi Миколi достатньо. Плюс ще є види i на Iндiю, i на Iндокитай, i зрозумiло Таїланд, Австралiю, Нову Зеландiю. А що свiт великий та бажання хопити багато.
  Але цар Микола та Iмператор Всiя Русi людина честi, i хоче щоб краще на нього першими напали, або хоча б дали привiд. А може, ще краще, щоб розпочали Гiтлер та Муссолiнi похiд на Захiд, а потiм самим вступити у вiйну?
  Поки фюрер збирає сили i робить новi танки, навчає вiйська, пiдвищує народжуванiсть. Пiсля приєднання Австрiї побiльшало населення. Та у Францiї народу з урахуванням колонiй начебто й бiльше, нiж у нiмцiв, але якщо брати те, що в самiй метрополiї у Гiтлера майже вдвiчi перевага, i розрив продовжує збiльшуватися, тому що в Третьому Рейху народжуванiсть завдяки вжитим владою заходам все збiльшується. Плюс ще є i Iталiя, де теж Муссолiнi стимулює зростання населення, i вона вже трохи поступається Францiї.
  Так має країна Наполеона ще й колонiальнi, кольоровi дивiзiї. Але вони не дуже боєздатнi, та й бажанням померти за Францiю не горять. Щоправда, ще є i Британiя. I в неї теж дуже багато колонiй та колонiальних вiйськ. Але й цi кольоровi не такi сильнi. Крiм того, їх слiд перекинути на континент. Плюс ще й Бельгiя та Голландiя. Також у них i колонiї, i сили свої.
  Поки що Гiтлер втiм поступається на Заходi i в пiхотi, i в танках, i в авiацiї, i артилерiї. Та й не треба забувати i про лiнiю Манжiо - дуже потужну укрiплену смугу.
  Але це можна, в принципi, переграти тактично. I фюрер готується та його генералiтет будує плани. Але цього року вони вже не встигнуть. I швидше за все наступ вiдкладуть фашисти до весни 1940 року. I що це весело!
  Микола Другий уже таємно веде переговори. Мовляв, фюрер нападай, а ми пiдтримаємо. Але природно Iндiю, на Iндокитай, на Африку, вистачай колонiї. Тут уже хтось встигне. Наближається Друга свiтова вiйна. I їй швидше за все був не ранньої осенi, а пiзньої весни.
  Ну це поки що перспектива, до якої треба дожити. А поки що Олег Рибаченко зайнятий знищенням повсталих китайцiв. I звичайно працює i мечем, i кидає босими пальчиками нiжок горошинки анiгiляцiї. Як добре, коли ти в тiлi дванадцятирiчного хлопчика. Причому тiло швидке, юне, стрiмке. I з тобою дiвчинка також рокiв дванадцяти Маргарита Коршунова. I рубає ворогiв мечами з шаленою силою.
  Ось це дiти-монстри взялися за китайцiв. Причому вiчнi дiти. I такi ось реально молодцi.
  Олег провiв прийом мечами млин i покотилися зрубанi голови воїнiв пiднебесної iмперiї.
  Хлопчик довбав голою п'ятою генералу повстанської армiї Китаю в пiдборiддя. I той вирубався.
  Олег заспiвав:
  -Раз, два, три! Ти Мао розiрви!
  Пiсля чого знову злетiли мечi у хлопчика i знову сиплються голови. Ось це реальний iде бiй.
  Маргарита пiдморгнула i теж рубаючи китайськi голови, заспiвала:
  Америка бiй,
  Вiзьми мене з собою!
  Вiзьми мене з собою!
  Америка бiй!
  I боса п'ята дiвчинка теж розтрощила китайську щелепу. Ось такий тут i пiшов дуже агресивний бiй, в якому нiхто не хотiв поступатися.
  Олег рубатись, i ось його босi пальчики дитячих нiжок метають убивчу горошинку смертi. I слiдує вибух i в рiзнi боки розлiтаються китайськi бiй.
  Олег рубає та думає. Ось зараз спiввiдношення сил для царської Росiї як нiколи сприятливе. А ось за Сталiна було трохи гiрше. Але все одно танкiв i лiтакiв чотири рази бiльше. Але радянський фронт у сорок першому обвалився. Навiть виник термiн: велика катастрофа сорок першого року.
  I у чому парадокс? Спочатку формально сильнiша Червона Армiя зазнавала поразки за поразкою, а потiм ставши формально, а може бути i не формально, а фактично слабше, почала перемагати i дiйшла до Берлiна.
  Тобто Велика Вiтчизняна вiйна йшла наче за Голлiвудським сценарiєм. Спочатку перемагає зло, i ось воно вже пiдходить та майже оточило столицю, а потiм перехоплює iнiцiативу добро. Хоча, звичайно ж, Сталiнський режим - теж кривава диктатура. Навiть є приказка: Гiтлер убив бiльше за чужих, а Сталiн своїх.
  Ось меч хлопчика знову зрубує китайцiв, наче лезом бритви.
  Олег заспiвав:
  Злiсний ублюдок оброслий щетиною,
  Тисне прищi на зморшкуватiй шкiрi.
  Це є фюрер сильно плешивий,
  Врiжте Каїну пикою!
  Пiсля знову босою нiжкою хлопчик жбурнув подарунок анiгiляцiї. I знову падали розiрванi на шматки китайцi. Оце пiшло вбивство.
  Олег поки представив, що є у царської армiї Миколи Другого. У разi основний i наймасовiший танк "Петро Перший". Не надто важкий - у тридцять п'ять тонн, але добре озброєний 85-мiлiметровою гарматою та бронею лобової сто двадцять мiлiметрiв. Його гiтлерiвськi та союзники знаряддя не дуже й вiзьмуть, особливо в лоб. У нiмцiв немає такого танка, як i у французiв та англiйцiв. Так є у Францiї С-2 вагою сiмдесят тонн, але у них всього сорок п'ять мiлiметрiв товщини бронi при такiй вазi, i швидкiсть дванадцять кiлометрiв на годину. Щоправда на озброєннi гаубиця 155-мiлiметрiв, але її точнiсть та скорострiльнiсть змушує бажати кращого.
  Є ще сорок тонн танки Б-2, не набагато кращi. Так що... "Петро Перший" машина з вiдмiнною прохiднiстю, i двигуном у вiсiмсот п'ятдесят кiнських сил. Це дає хорошу ергономiку. Ось що проти такого танка можуть протиставити союзники та нiмцi.
  Хлопчик-воїн рубля китайцiв заспiвав:
  Нашi танки бруду не боятися,
  Воїни Русi вмiють битися!
  I його блакитнi очi взяли i блиснули. А потiм i мечi над головою вiдтворили блискавку. Ось це був бойовий вплив дитини. Що досить круто.
  Маргарита рубаючи ворогiв, видала:
  Яке небо блакитне,
  Ми не прихильники розбою.
  Але якщо потрiбний гострий меч,
  То голови ми сiктимемо!
  Таке мовлення!
  I босi пальчики нiжок дiвчинки знову жбурнули, щось таке, неймовiрно руйнiвне та вбивче.
  Дiти-воїни стали працювати мечами ще енергiйнiше. Немов млина в ураган, разили кладенцi. Ось це дiйсно безперервна дiя.
  Це дiти якi крутiшi i вищi, i найагресивнiшi за всiх. I так рубають, що їх не зупинити.
  Маргарита винищуючи китайцiв, запитала:
  - Як ти думаєш, чия вiра сама правильна?
  Олег рубаючи воїнiв пiднебесної iмперiї вiдповiв:
  - Росiйськi Боги з нас зробили вiчних дiтей. Значить вiра у них найправильнiша.
  Дiвчинка помiтила з усмiшкою:
  - Так дитиною бути добре, але останнiм часом менi все бiльше хочеться стати дорослою. I навiть не обов'язково принцесою, а наприклад дiвчиною-снайпером!
  Олег посмiхнувся i вiдповiв:
  - Але саме хлопчику невеликих розмiром i зручнiше бути снайпером. Як, втiм, i дiвчинцi. А якщо в тебе стати кобила - то гiрше!
  Маргарита хихiкнула i вiдзначила:
  - Я маленька, але вiддалена!
  I пiдморгнула своїми сапфiровими очима. А волосся у дiвчинки кучеряве i кольори сусального золота.
  Ось воно яке дiвчисько бойове. I якщо заспiває, то всiх ворогiв знесе!
  I дiти знову з дикою люттю почали рубати китайцiв.
  Ну, це ще квiточки. А от коли йшла вiйна мiж Китаєм та СРСР, то було ще гiрше. Вiйська Мао так взяли i поперли. I загрожували захлеснути радянську iмперiю хвилею.
  Але їх зустрiли тодi дiвчата. Наприклад Наташка як вiзьме i довбає струменем з вогнемета. I китайськi солдати взяли та запалали.
  А дiвчина показала мову i заспiвала:
  - Крик вiдплати над мечами
  Здiйснюється бiй...
  Будь великий Ленiн з нами
  I кривавий прибiй!
  А потiм i Марiя як по ворогам пiддасть. Саме дiвчина iз золотим волоссям врiже по жовтiй армiї. I розриви йдуть вiд кидкiв гранат.
  Марiя прочирикала:
  Пишатися зло могутнiстю своєю,
  Але небо залишається блакитним.
  Коли зло атакує ми його,
  Так врiжемо, що не буде нiчого!
  Ось так дiвчисько i пiддавало.
  I Августина у битвi з китайцями на висотi. Вона дiвчина руда. Iде в атаку, а в кожнiй руцi автоматом. Вiтер дме дiвчинi в обличчя i її мiдно-червоне волосся розвiвається немов бойовий прапор Паризької комуни. Ось це дiвка.
  А як стрiляє i як реве. I босими, витонченими нiжками жбурляє вбивчий подарунок анiгiляцiї. Ось настiльки тут чудовi дiвчата.
  Августина прочирикала:
  А люблю курити з гармати,
  Кулемет мiй старший брат...
  Пiдлiкуєте ви в психлiкарнi,
  Чи буде класний результат!
  I гола, кругла п'ята дiвчини зламала щелепу китайському генералу.
  Свiтлана теж б'ється немов титан. I її автомати, так i пишуть iз убивчою силою. Ось це справдi ударний вплив.
  Дiвчина дуже красива, її волосся наче снiг на весняному сонцi.
  А якi у неї нiжки, такi витонченi, засмаглi, голенькi - просто супер.
  Свiтлана реве:
  Ми переможемо я це твердо знаю,
  Гуляти менi з хлопцем на просторих луках...
  Щоб служити рiдному краю,
  Виховувати нащадкiв шляхетних!
  Олена яка теж бореться з китайською ордою, вимовляє, жбурнувши босими пальчиками нiжок вбивчої сили пучок енергiї i спiває:
  Вiд кордону ми землю крутили назад,
  Була справа - спочатку...
  Але назад пожене дiвчат загiн,
  Босою нiжкою вiдскок вiд Уралу!
  Дiвчина-боєць Зоя, то взяла i босими пальчиками нiжок жбурнула щось надзвичайно вбивче i видала:
  Нарештi нам дали наказ наступити,
  Бити китайцiв дiвчаткам приємно,
  Але ми пам'ятати як сонце вирушило назад,
  I мало не прийшла пiтьма назад!
  Дiвчина-боєць Вiкторiя, теж красуня рудої мастi вiдзначила:
  - Ось так i б'ємося!
  I войовниця дала чергу з автомата та скосила цiлу шеренгу китайцiв.
  Надiя, яка вела вогонь i гасила ворожих солдатiв, вiдзначила:
  - Дуже гарно виходить! Немов лялька Фа!
  Алiна також веде вогонь. Причому робить це напрочуд влучно. Ну i пише собi красуня. I якщо ще додасть з кулемету, то буде дуже здорово i круто.
  Дiвчина-боєць винищуючи китайцiв, заспiвала:
  До чотирьох додати два,
  За складами читати слова...
  Вчать у школi, вчать у школi,
  Вчать у школi!
  I пiсля чого шпурнувши босою нiжкою гранату додала:
  - Вiйна це школа, яку краще прогуляти!
  Битва з китайцями тривала. Ось пiдключилися Алiса та Анжелiка.
  Обидвi дуже красивi дiвчата стрiляють китайцями зi снайперських гвинтiвок. Що не пострiл, то мертвий китаєць.
  Анжелiка ведучи вогонь, зазначає:
  - А цей Брежнєв трохи не того!
  Алiса з цим погодилася:
  - Так Леонiд Iллiч розумом i статтю, i характером не вражає!
  Потужна Анжелiка, дiвчина-снайпер вiдзначає:
  - I такого дегенерату поставили головним над СРСР!
  Пiсля чого влучним пострiлом пробиває китайця. I верещать на все горло. Ось це войовниця.
  Алiса пiдтверджує:
  - Так Леонiд Iллiч - це той ще фрукт. При ньому кiлькiсть ув'язнених рiзко зросла!
  I дiвчина блискуча красою, взяла i кинула босою нiжкою вбивчий подарунок анiгiляцiї. I як вiн цих китайцiв вiзьме та розкидає.
  Ось такi тут дiвчата. Кожна перлина або дiамант.
  Ось Анжелiка жбурнула одразу двi гранати босими пальцями нiг, i це уламковi подарунки з розльотом до двохсот метрiв. I вони так дали, що мало воїнам Пiднебесної iмперiї не здалося. Та й феєричнi тут красунi - видатний клас. I якщо вже розiйтися, то дороги назад не буде.
  Дiвчина досить велика Анжелiка. У неї стегна немов круп коня, а груди це вим'я як у найдобрiшої буйволицi. Ну i здорово якщо таке дiвчисько хлопця осiдлає. Буде просто супер та гiпер.
  Ну, що нехай подiбним дiвчатам, хтось та кине виклик. Вони його затопчуть i пошматують. А якщо потрапить китаєць у полон, то красунi змусять його цiлувати босi, засмаглi, точенi нiжки, iз запиленою пiдошвою.
  I вiн це робитиме з помiрним ентузiазмом. А може, навiть навпаки з дуже великою запопадливiстю. Адже нiжки у дiвчаток такi сексуальнi, а шкiра гладка i лощена. I така на смак наче покрита медом.
  Ось веде вогонь i Тамара, дiвчисько дуже бойове. Як вона кидає босими пальчиками нiжок убивчi гранати. Ось це дiвчина мрiя поета.
  Китайцi намагаються наступати широким фронтом. Це дозволяє їм краще використовувати чисельну перевагу, особливо живою силою.
  Ну i ще є у них ноу-хау - танки iз дерева. Теж цiкава iдея - такий танк i важить менше, i рухливiше i дешевше. Щоправда, захищений слабо, але це не бiда.
  Ось бореться Анюта. Теж дiвчисько вищої категорiї, i як вiзьме i довбане з мiномета. Ось це краля - просто скажемо супер. I впертись красуня разом iз напарницями босими нiжками, i випустить руйнiвний презент анiгiляцiї за китайцями. Такий надзвичайно руйнiвний вплив.
  Оленка та Анюта двi дiвчини-красунi заспiвали:
  Вирує велика вiйна,
  Вiйна без особливих причин...
  Дiвчина нiжкою боса,
  I немає в неї зморшок!
  Пiсля чого обидвi красунi як вiзьмуть i розреготаються. I покажуть свої довгi мови.
  Ось i Олiмпiда - дiвчина-богатир, здоровий наче ломовий кiнь. Взяла вона i кинула босими, мускулистими ногами, таку велику i руйнiвну дiжку з вибухiвкою. Ну i довбало з великою силою. У рiзнi боки разом розлетiлися сотнi солдатiв пiднебесної iмперiї. I вiд них лише рванi фрагменти тiл. Ось це виявився надзвичайно руйнiвним впливом.
  Олiмпiада взяла та проспiвала:
  У Москвi будинки палають i горять,
  Тиран жорстокий Русь спустошує...
  Але Диявола скине росiйський воїн у пекло,
  Свободи сонце знову засяє!
  I ось ще дiвчат тут є. Наприклад, стара знайома Анастасiя Вiдьмакова. Вона була класним асом ще за часiв Другої свiтової вiйни, а вiдзначилася з боїв у громадянську. I ось вона теж на лiтаку бореться. I показує свiй найвищий, бойовий клас. Ну i краля - дуже крута. I Анастасiя б'ється iз величезною силою.
  Ось як вона б'є, i стрiляє з авiагармат. Ну, наскiльки чудова дiвчина. I їй уже багато рокiв, а вона не старiє. Спробуй до такої кралi i сунься. Ну i дiвчисько клас. I ось вона у повiтрi слабкi китайськi лiтаки збиває. А потiм вiзьме i довбає по сухопутних цiлях. Ось це справдi краля.
  Дiвчата як завестися - просто супер. Так молотять армiю Пiднебесної iмперiї. Що їх не зупинити.
  Анастасiя ж при цьому хихикає та скеляє зуби.
  А поряд з нею Маргарита Магнiтна - дiвчина з помаранчевим волоссям. I теж здатна войовниця на таке, що найвищий клас.
  I зi свого штурмовика по китайських гарматах безпосередньо гасить. Ось таке дiвчисько. I вибухають реактивнi системи залпового вогню, наче вiд дiї вакуумних бомб. Та й дiвчата треба сказати надзвичайно крутi.
  Магнiтна пропела:
  З бомбардувальника бомба несе,
  Смерть аеродрому...
  А здається стабiлiзатор спiває,
  Мир вашому будинку!
  Аврора ще одна гарна дiвчина i льотчиця пищить:
  Слава нашiй Батькiвщинi Росiї,
  Переможемо величезний Китай...
  Дiвчата бiлявi красивi,
  На планет буде незабаром рай!
  Пiсля чого войовниця як вiзьме й покаже свою довгу i дуже колку мову.
  Дiвчина в атаку йдуть, i миготять їх босi, рожевi, круглi п'яти. Вони такi чарiвнi красунi, i спробуй до таких сунься.
  СРСР треба вiдзначити могутня країна. I якщо натисне, так i натисне.
  I мiць радянської армiї велика, хоч китайцi i перевершують числом.
  Як то кажуть: атакуємо вашу величнiсть, не розумом так вiзьмемо кiлькiстю!
  А дiвчата беруть красою. Ось Герда бореться на новому танку Т-72, дуже важка i прикольна машина. I якщо така машинка, вiзьме довбає, то це буде зовсiм не мед.
  I чого тiльки цi красунi не мають. Герда за допомогою босих пальчикiв нiжок та джойстика наводить зброю. Вона може так пiддати, що мало не здасться. Ось вона з гармати рознесла китайську гаубицю i детонував бойовий комплект. Ось це справдi бiйцi з високими грудьми.
  Шарлота теж дiвчина рудої мастi взяла i прочiрикала, стрiляючи по китайцях:
  - Майбутнє вiрю за нами!
  I теж використовувала босi пальчики нiжок. Ось це справдi писана красуня. Але, а якщо довбане, то мало не здасться. Ось такi тут чудовi дiвчата.
  Танк Т-72 для свого часу дуже сильний. Гармата 125-мiлiметрiв калiбр i дуже довга. Б'є забiйно. I бронебiйнiсть колосальна. Ось сунься на таку.
  А що мають проти неї китайцi? Та практично нiчого. I працює знаряддя iз убивчою силою.
  Шарлота прочирикала:
  Мужики, мужики, мужики,
  Перепили самого нашi мужики!
  Проти китайцiв непогано працюють кулемети та їх використовує Христина. Теж бойова дiвчина. I пишуть вони воїнами пiднебесної iмперiї. Та куди ти подiнешся коли йдеться про велику вiйну.
  Христина стрiляє за допомогою червоних соскiв грудей, натискаючи на кнопку джойстика i реве:
  - Буде кантураж, драний екiпаж!
  I знову як взяла i врiзала ворога. Ось це краля.
  А Наташка довбає за допомогою вогнемета, ось така пiшла робота. Ну i дiвчисько - просто орлиця. Нi таку нiяк не зупиниш. I її так просто не переможеш.
  Дiвчина вона гарна i пахне дорогими парфумами. I дуже любить чоловiкiв. Вона таке дiвчисько круте.
  I знов бої виходять на гребiнь. I Ольга на самохiдцi разом з Магдою, як вiзьме i з розлюченiстю довбає. I справдi, так вони всiх розквашували. Ну i дiвчата...
  Ольга дуже сексуальна бiлявка. Їй роблять красивi юнаки масаж перед боєм, i це так заводить. I приємно коли тебе мацають хлопчаки, це просто супер.
  Ольга взяла та заспiвала:
  Усiх плешивих одразу в труну,
  Зберегти здоров'я щоб...
  Каїну б зробити харакiрi,
  Щоб не смiв людей мочити у сортирi!
  Пiсля цього дiвчина як вiзьме i розсмiяється, з оскалом зубiв. Ну i така вона прямо скажемо красуня рiвня супер. Чи не пiдступишся реально до неї. Але якщо почне чуватися, i навiть лягати.
  Але дiвчина вона така - що треба. I покаже найвищий пiлотаж. Ось вiдбувається розлом та видалення.
  Магда також на висотi. Особливо якщо самохiдки використовувати iз вогнеметами. Так вони люто б'ють. Що їх не зупиниш.
  Дiвчата треба сказати, надзвичайно гарнi. А у них постатi просто чудовi. Ну i крутiше красунь не буває.
  Так вони заведуть, що не зупиниш. Ось дiвки, з пишним волоссям. А в деякi кiски.
  Ото Валентина веде вогонь. Теж дiвчина дуже красива. I спробуй з такою солодкою. Ось якщо вона заведеться, i викидатиме понти, то розiрве i бика.
  Валентина довбала китайцiв, прочирикала:
  Хто крокує дружно в ряд,
  Бойовий загiн дiвчат!
  Ну хлопчаки бережiться,
  На пiднiжку не сiдайте!
  Ну i ще дiвчата атакують китайцiв iз дирижабля. Це також потужна зброя. Уявiть собi велетенський дирижабль, наповнений природним газом. Через величезнi розмiри його так просто не зiб'єш. I дiвчина з нього поливають напалмом китайцiв.
  Веронiка верещить:
  - Буде вам на снiданок шашличок!
  I дiвчата як вiзьмуть i розсмiяються. I свої перлиннi зубки вискалять. Та й яскравi у них посмiшки.
  Ну, що ж хочете з красунями потягатися? А вони показують свiй найбiльший пiлотаж. I тут уже не прогнеш i не зiгнешся. Ось такi здалися не слабкi дiвчата з якими жарти поганi.
  Алла теж тут як тут i по китайцях довбає. I робить це iз убивчою силою. I справляє без сумнiвiв тотальнi руйнування. I стiльки загибелi стається.
  Вiд держави пiднебесної iмперiї, лише головешки. Так виглядає таке чудово.
  Олег i Маргарита згадували цi подвиги, треба сказати дуже смiливi. Показували свiй найбiльший клас i спiвали:
  Кукарямба, кукарямба,
  Чому я, чому я не ковбой!
  Пiсля чого дiти приголомшливо смiялися. Справдi, подiбне виглядало вкрай весело. Ось це справдi бойовi i не згладнi одиницi.
  А бiй продовжувався з новою i все наростаючою силою. Та не берiть їжака в руки - буде галимо.
  А ось Олег та Маргарита зробили свою коронну фiшку. Взяли й сунули в роти, пальчики своїх босих, дитячих нiжок та засвистiли. I ворони отримали наче удар кувалдою по мiзках. Вони були приголомшенi, i впали вниз. I своїми дзьобами пробивали голенi, китайськi голови. Ось це справдi виявився надзвичайно руйнiвним впливом.
  Маргарита помiтила:
  - I чого китайцям пiд росiйським царем Миколою Другим нема? Вони що хочуть чогось позамежного?
  Олег розсмiявся i зазначив:
  - Народу треба випустити пару. Особисто бiльше мене турбує Гiтлер. Якщо вiн таки пiде на Захiд, а на схiд?
  Дiвчинка-войовниця вiдзначила:
  - Тодi йому та Нiмеччинi точно кiнець буде! У нас тiльки в захiдних областях бiльше танкiв, нiж у його панцвалi!
  I дiти знову засвистiли, використовуючи босими пальчики нiжок i добиваючи китайцiв. Ось це справдi виявився реально вбивчим впливом.
  I стiльки вузькооких бiйцiв разом узяло i полегло, пiд забiйними та руйнiвними ударами.
  . РОЗДIЛ No 2.
  Вiйська Мао були знищенi i Олег Рибаченко знову став з ентузiазмом складати. Саме настав жовтень мiсяць 1939 року. I великi справи не за горами. Але поки що попишемо.
  Гулiвер продовжував боротися з полчищами Третього Рейху та їх союзниками, цiлою коалiцiєю капiталiстичних держав. У жовтнi 1943 року кiльце навколо Москви остаточно замкнулося, i столиця СРСР опинилася в повному оточеннi. Також впала Рязань i ситуацiя гранично, або навiть, мабуть, безмежно загострилася.
  Єдине, що було трохи краще, що в Сибiру стало холодати, i японцi почали зариватися в землю.
  А так дуже тривожна виникла ситуацiя i Сталiн який евакуювався до Свердловська i туди перенiс ставку став ставити пiд рушницю навiть пiонерiв.
  Гiтлерiвцi наступали мiсто Горький. Гулiвер котрий сам виглядав як дитина десяти-одинадцяти разом з iншими пiонерами зустрiв гiтлерiвцiв на пiдступi до мiста.
  Дiти були вiд десяти до чотирнадцяти рокiв. Незважаючи на те, що вже осiнь, жовтень, практичнi всi хлопчики i дiвчатка були босонiж i легко одягненi.
  Їхнi нiжки почервонiли вiд холоду, i юнi воїни рили окопи та траншеї.
  Гулiвер працював разом iз ними. Його дитяче тiло було звично до навантажень, i загартовано у битвах. При цьому вiчний хлопчик мав феноменальну живучiсть, i де йому тiльки не доводилося бути. I в країнi велетнiв, i лiлiпутiв, i коней, i навiть на лiтаючому островi! Та ще й у казковiй країнi чарiвникiв, якi вмiли викликати духи померлих людей. Останнє дуже сподобалося Гулiверу - це означало, що ми, вiддавши кiнцi, не вмираємо назовсiм.
  Та ще й пекельного полум'я немає. Що теж непогано...
  А зараз вiн хлопчик, i не дорослiшає, зате й не старiє - що вже саме по собi непогано.
  Гiрше, те що вiн бореться на тiй сторонi, яка програє вiйну. I зараз становище близьке до безнадiйного. Та й Москва у повному оточеннi. I її нема чим деблокувати.
  Але пiонери риють землю i дерн, зводячи редути з помiрним ентузiазмом i спiвають:
  Батькiвщина моя СРСР свята,
  У нiй пливуть по небу журавлi...
  Пiонерка бiжить боса,
  Хоч ще кучугури не зiйшли!
  
  Немає моєї Вiтчизни у свiтi красивiше,
  У нiй будь-який хлопчик велетень...
  Наша вiра сонця вище навiть,
  I порив у душi повiр єдиний!
  
  Пiонерський червоний кольору краватка,
  Вiн горить, як ягiдка в лiсi.
  Зiрки над вiтчизною не згаснуть,
  Втiлимо велику мрiю!
  
  Комунiзму свiтло летить над нами,
  Буде пiонерам просто рай.
  Маршуємо босими ногами,
  Незабаром лiто i прекрасний травень!
  
  Нiколи не здатися i пiонерам,
  Хоч фашисти атакують нас...
  Ми позбавимо край же вiд холери,
  Не лякає навiть Карабас!
  
  Ми хлопчики та дiвчатка билися,
  За Батькiвщину, за матiнку Москву...
  Щоб побачити комунiзму дали,
  Щоб не було фашистiв на носi!
  
  Коли грiм пролунав вiйни великої,
  Посипалися ракети на Москву...
  Ми показали цим ордам диким,
  Що можемо мiцно посунути по носi!
  
  Хлопчики та дiвчата по кучугурах,
  Несуться дуже жваво босонiж...
  I не судiть наших дiток суворо,
  Не тягнуть i в атаку знай силомiць!
  
  Хоча п'ят босий морозно,
  Але дiти щасливо спiвають...
  I буде успiх дуже грiзно,
  Що фюреру з плетеним капутом!
  
  Ми зробимо нову школу,
  У якiй усi будуть як крейда...
  I нашу щасливу частку
  Не зможе попрати жадiбний Сем!
  
  Сам Сталiн правитель великий,
  Звелiв оркiв злих вбивати...
  Щоб зi свiтлих iкон святих лики,
  Чи могли наш похiд схвалювати!
  
  Билися ми за коло Сталiнграда,
  Де маса спорудилася руїн...
  I Жуков вручає нагороду,
  Ось скiльки в нас стало сил!
  
  Кину хлопчик гранату,
  I зла "Пантера"...
  Дiвча пiдняла лопату,
  I її фашиста цвяхить!
  
  Ми дiти настiльки крутi,
  Що навiть сам троль на нулi...
  Мелькаю пiдошви босi,
  З'явимося знай на мiсяцi!
  
  Не знати дiтям горя повiрте,
  Iдемо до комунiзму мрiї...
  Ви душi променями зiгрiйте,
  Щоб радiсно всiм на землi!
  
  Ось хтось копає лопатою,
  Комусь у руках мiцний лом...
  Повзе гномик просто горбатий,
  Видала дiвчина стогiн!
  
  Нi ми на колiна не встанемо,
  Не ляжемо пiд оркiв повiр...
  Гранати босими ногам кидаємо,
  У кровi захлинувся вже звiр!
  
  У космiчнiй дали дiвчата,
  Вже бачать святий комунiзм...
  Вони хоч у коротких спiдничках,
  Але тиснуть красиво фашизм!
  
  Був Ленiн колись могутнiй,
  Бородкою люто тряс...
  Чи здатнi ми гнати з неба хмари,
  Реве як пила контрабас!
  
  Мчить по полю хлопчик,
  Вiн шортах босий пiонер.
  Набив синцi вiн фашистам,
  Щоб не було бiльше проблем!
  
  Ну що фрицi ви замовкли,
  Що боляче дивитись на дiтей.
  I що ви так голосно кричали,
  На росiян не вистачить ланцюгiв!
  
  Моя Батькiвщина свiтло комунiзму,
  Який броню танка палить...
  Не треба бiйцям пацифiзму,
  Кулак у бiй мiцнiше стисне!
  
  Ось фюрер козел бiснуватий,
  Чого вiд Батькiвщини хотiв...
  Тебе рушить хлопчик лопатою,
  I незабаром почнеться обстрiл!
  
  Де космос там нашi ракети,
  А в новi гущi зайдемо...
  По вакууму рвуть комети,
  Став фюрер плiшивий нулем!
  
  Берлiн це купа руїн,
  Руни втомлено чадять...
  Прийшов вбивати злий Каїн,
  Заряджений у нас автомат!
  
  Ось танк пре великий як мамонт,
  I дулом найдовшим трясе...
  Ворогу територiї мало,
  Ми нехай оркшистiв у витрату!
  
  Для хлопчика Ленiн як сонце,
  А Сталiн не просто мiсяць...
  Дiвчата в'юнок мiцно в'ється,
  Адже вона розумом не дурна!
  
  Ходили колись до Риму,
  Слов'ян стародавнiх у боротьбi полки...
  Адже ми пiд крилом херувиму,
  Щоб у раї Едему цвiсти!
  
  Коли Бог Сварог буде з нами,
  З мечами як бритва прийде...
  Пройдуть дiти поле ногами,
  I кожен вiнок принесе!
  
  Бiля самого синього моря,
  Розкинуть хлопчаки намет...
  Не буде бiльше горя,
  А фюрер пiде пiд сокиру!
  Але пiсня дiтей та юних пiонерiв переривається. У небi дзижчать ворожi штурмовики. В даному випадку це Фокке-Вульфи наймасовiшi лiтаки в даному типi авiацiї, i невелика кiлькiсть досконалiших ТА-152. Останнi дуже ефективнi машини.
  Пiонери та пiонерки миготять босими, дитячими нiжками поховалися в укриття.
  Проте гiтлерiвцi розпочали обстрiл у тому числi й використовуючи реактивнi ракети.
  Розбили кiлька глиняних макетiв iз танком, i полетiли далi, в глиб радянської оборони.
  Гулiвер цей вiчний хлопчик зазначив:
  - Оце пресинг!
  Хлопчик-пiонер Сашка заперечив:
  - Нi! Буває й гiрше! Особливо коли газомети ведуть вогонь! Це не жарт!
  Дiвчинка Машка прочирикала:
  - Ось такий уже перебiр - дракон, що вогнедиш!
  Гулiвер зiтхнув:
  - А що ми програємо?
  Дiвчинка Алiса вiдповiла:
  - Поразка насамперед у умах, а не фронтах.
  Але ж i справдi становище Червоної армiї близьке до повної катастрофи. Фашисти та коалiцiя явно сильнiшi. А сама Москва оточена. Щоправда, в нiй є ще запаси продовольства, i боєприпасiв, так що вона так просто не впаде. Але все одно, скiльки ще можна буде протриматися в повнiй блокадi?
  Сталiн у всякому разi вже думає про мир iз коалiцiєю, але та хоче лише капiтуляцiї. Причому безумовною та повною. I навiть гарантiй безпеки i диктатору та його оточенню не дають.
  I хто її взагалi може дати?
  А Гулiвер цей вiчний хлопчик бореться. I нiжки у дитини хоч i босi, маленькi та беззахиснi, але моторнi.
  Дiвчинка Наташка босонога i в рванiй сукнi заспiвала:
  Я вiрю Сталiн у битву поведе,
  Звiльняти, Берлiн, Париж та Лондон...
  Перемогу вiдкриємо нескiнченний рахунок,
  А над Вiтчизною прапор майорить гордо!
  Сережка хлопчик-пiонер у шортах зiтхнувши вiдповiв:
  - Лондон? Дай Боже хоч би своє вiдстояти! Москва вже повнiстю оточена!
  Петько ще один хлопчик зазначив:
  - Навiть якщо нас окупують ми вестимемо партизанську вiйну, але все одно на колiна не станемо!
  Гулiвер вiдзначив iз посмiшкою:
  - А що? Ось у Нiдерландах гези перемогли саме завдяки партизанськiй вiйнi, куди бiльш численну Iспанiю.
  Дiвчинка-пiонерка Катька пискнула:
  Коли крокують гези,
  То сиплють їм не троянди,
  А сиплють їм прокляття та погрози!
  Хлопчик Максимко хихикнув i заспiвав:
  - А хто такий великий пiонер?
  Вiн октябренку-хлопчику приклад!
  Поки дiти рили окопи, гiтлерiвцi збирали сили. Тут очевидно були i танки США. Дуже масовий "Шерман", не те щоб це було чудо-зброя, але в лобовiй бронi навiть трохи перевершує Т-34-76 i близький за силою зброї. Але до "Пантери" ще далеко. Особливо до "Пантери"-2, яку Гiтлер хоче зробити основним танком Третього Рейху.
  Але це очевидно ще квiточки. I ось фашисти атакують радянськi вiйська на пiдступах до мiста Горького, або колишнього Нижнього Новгорода. Попереду пруть насамперед "Тигри". Цей танк у серiї ще з сорок другого року, i технологiї виробництва вiдпрацьованi, а вiдсутнiсть кутiв рацiонального нахилу бронi робить збiрку набагато простiше.
  Краще захищена машина "Тигр"-2, у неї броня з нахилами та зброя потужнiша. Але вона й дорожча, важча у виробництвi, та й з'явилася порiвняно недавно i танк не встиг стати масовим.
  Тож саме "Тигр" став найефективнiшим засобом прориву.
  Щоправда, ще непоганий i екранований "Шерман". Хiба що його ходовi якостi змушують бажати кращого. Ось це справдi грiзна машина лише недостатнє озброєння.
  Гулiвер та iншi дiти дивляться на подiбний прорив. Попереду рухаються саме "Тигри" та "Шермани" з екранами.
  "Пантера" в бортовiй бронi заслабка, i їй взагалi треба берегтися.
  А "Тигри" пруть i їх важко пробити, ще й тому, що броня у них дуже якiсна. I бортова трохи поступається лобовою.
  Тож зроби тут висновок.
  Але радянськi гармати вiдкривають вогонь. Ще один танк який ефективний у проривi - це "Черчiлль" особливо у важкiй модифiкацiї. Така машина з лобовою бронею 152-мiлiметра непробивна навiть для бiльш фактурних 122-мiлiметрових гармат. Точнiше знаряддя такого калiбру, як i 152-мiлiметрове, може взяти поблизу. А на великiй вiдстанi пасує.
  Але таких гармат у СРСР ще мало. Тож рухаються танковi армади до прориву.
  Хлопчики-пiонери пiдстрибують, човгаючи босими, дитячими нiжками i спiвають:
  Ми пiонери комунiзму дiти
  Що хоч пiдняти країну...
  За злiсть Гiтлер люто вiдповiсть,
  Ми зламаємо, повiрте Сатану!
  
  Ми приймали клятву перед Богом,
  I Ленiн серце юним подарував...
  Про не судiть пiонерiв суворо,
  I дарував Всевишнiй бiльше сил!
  
  На фронт пiшли ми босi хлопцi,
  Хотiли битися, Батькiвщину зберiгаючи.
  За нас i хлопцi, i з косою дiвчата,
  I наша вiрнiсть - мiцна броня!
  
  Ось пiд Москвою битви вирували,
  Горiли танки, плавився асфальт.
  Побачимо, комунiзму вiрю дали,
  I ти фашисти палашем дiстань!
  
  Не вiрте люди, Гiтлер не всесильний,
  Хоча iдея фюрера живе...
  А ми ударам по фашистам сильно,
  Вирушимо у великий цей похiд!
  
  Не станемо ми ворогiв Русi боятися,
  Ми любимо наш рiдний СРСР.
  Ти витязь зовсiм не з душею паяця,
  Покажемо царства Божого приклад!
  
  Не знає Гiтлер, буде сильно битим,
  Хоч сила пекла так вирує в ньому.
  I наступають фрицi-паразити,
  Якi заллють спокiй вогнем!
  
  Велич росiйських перемагати граючи,
  Хоча за цим колосальна праця...
  Прийде перемога, вiрю в пишному травнi,
  А фюреру прийде суцiльний капут!
  
  Ось наша вiра, сила комунiзму,
  Дасть СРСР на вiки процвiтати...
  Ми зламаємо, ти знай ярмо фашизму,
  Така у Росiї почала рать!
  
  Пiд Сталiнградом фрицiв пошматували,
  Вони впiзнали мiцний наш кулак...
  I ми презенти класнi роздали,
  I рушили диктаторовi у п'ятак!
  
  Моя країна прекрасна Росiя,
  У нiй заполяр'я яблунi цвiтуть.
  Сварог i Сталiн - це знай месiя,
  Нацисти вiд бiйцiв Русi тiкають!
  
  Ось до чого прекрасне свiтобудова,
  Коли над ним сяє комунiзм...
  А випробування будуть у навчаннi,
  Полiт лише вгору i жодної секунди вниз!
  
  Ми брали Зимовий з диким червоним криком,
  Ломали бiлої гвардiї хребет.
  Вороги Росiї комунiзму битi,
  Трофеї нам залишились на обiд!
  
  Ми Сталiн тримали дуже мiцно,
  Дiвчата босонiж у будь-який мороз.
  Ти став, повiрте сильною людиною,
  А пiонер до витязя дорiс!
  
  Нi нiколи Росiї не зламатися,
  Безсмертний Ленiн вказує шлях...
  Нас не лякає полум'я кольору глянцю,
  I з комунiзму росiянам не повернути!
  
  
  В iм'я нашої матiнки-Росiї,
  З'єднаємо в один вiнок серця...
  Ура дiвчата голосно голосили,
  Сповниться велика мрiя!
  Та наша вiра, бути завжди з батьками,
  I якщо можна предкiв перевершити...
  На вiки будемо хоробро молодцями,
  Хоча на вигляд не бiльше двадцяти!
  
  Ми нашу Батькiвщину, повiрте любимо,
  Бажаємо, щоб було щастя назавжди...
  Нас Люцифер, повiрте, не загубить,
  Настане лiто - згинуть холоди!
  
  У Росiї зацвiте все дуже пишно,
  Наче у свiтi згинула бiда...
  Прийде, епоха вiрю комунiзму,
  Багатство, радiсть будуть назавжди!
  
  Наука воскресить у боях загиблих,
  Надовго юнiсть буде у людей.
  А людина така, як i Всевишнiй,
  Зникне, знаю у вiчностi лиходiй!
  
  Коротше щастя всiм у всесвiтi свiтить,
  Усi люди свiту як одна сiм'я...
  Смiються i грають у раї дiти,
  Ви полюбите мене з пiснею!
  З машин прориву, дiйсно, найкраще захищений саме "Черчiлль". Недаремно його пускають попереду навiть "Тигрiв". Їсти розумiє у нiмцiв i крутiше машина "Маус". Але вона надто вже тихохiдна i часто ламається. Та й довести її до лiнiї фронту залiзницею важко. Тож "Мауси" поки що вiдпочивають.
  Хоча реально це справдi монстр.
  За "Черчиллями" б'ють радянськi гармати, але снаряди лише вiдскакують вiд бронi. Вона i товста i трохи нахилена. Та й якiсть англiйської стали вiдома.
  Гулiвер це хлопчик-пiонер розчавив босою, дитячою нiжкою грудочку смерлого ґрунту i проспiвав:
  Вихори ворожi лунають над нами,
  "Тигри" та "Черчiлль" в атаку йдуть!
  Вступимо ми смiливо у битву з ворогами,
  Буде злим фрицям просто капут!
  I хлопчик-воїн як вiзьме i засмiється своїм тоненьким голоском.
  Наташа знизала руку i прочiрiкавши, зазначила:
  - Не здавайся! Все одно, я вiрю за нами буде перемога!
  Сергiй вiдповiв впевненим тоном:
  - Звiсно ж буде! За цим справа не стане!
  Петько, хлопчик-пiонер заявив:
  - Ну, коли ми ще пiд ворогами згиналися? Коли Росiя комусь пiдкорялася?
  Сашко вiдповiв з милим виглядом:
  - Було, на жаль, таке.
  Катька пискнула, тупнувши маленькою, босою нiжкою:
  - I коли таке було?
  Хлопчик-пiонер iз зiтханням вiдповiв:
  - пiд час монголо-татарського ярма. Коли прийшов хан Батий, i все пiшло та поїхало!
  Гулiвер помiтив:
  - Але ж це було ненадовго!
  Сашка зiтхнув:
  - Це тривало двiстi сорок рокiв. Не скажеш, що недовго!
  Наташка пискнула:
  - Але ми все одно не пiдкоримося!
  Нiмцi використовували тактику клинiв. Танк "Лев" у них теж був потужною машиною. I з'явився у серiйному виробництвi ще ранiше, нiж "Тигр"-2, i це звичайно стало явищем супер.
  Яке могло б затьмарити i не таку ще бандуру, як "Черчiлль".
  Ну що ж - як то кажуть не вiдступати i не здаватися!
  А дiти таки не втрималися i заспiвали:
  Воїни Христовi сiють благодать,
  А ворогам Вiтчизни просто вмирати...
  З нами вiчний Ленiн - сильна людина,
  Будемо в комунiзмi, ми в майбутнє!
  
  За будь-яку злiсть треба платити,
  I в Росiї червоною буде класно жити.
  Будемо ми в Берлiнi знатно бенкетувати,
  I коли доведеться, наступатимемо!
  
  Вiрю, стане мудрий Сталiн усiм царем,
  I фашистiв лютих, на порошок зiтремо...
  Шаленi фрицi зiрвалися з ланцюга.
  I тепер нацисти явно на мiлинi!
  Пiсля чого хлопцi та дiвчата дружно взяли та засвистели.
  . РОЗДIЛ No 3.
  Ось настав i листопад 1943 року. Москва продовжувала битися у повному оточеннi. А гiтлерiвцi штурмували мiсто Горьке. Розгорнулися вуличнi бої. I фашисти застосували нову та дуже ефективну зброю - "Штурмтигр". Це була самохiдка iз реактивним бомбометом.
  I вона справляла страшнi спустошення. Також у боях брали участь та iншi частини.
  Гулiвер та iншi хлопчики-пiонери билися нарiвнi з дорослими i пiдносили снаряди, вибуховi пакети, i мiни пiдтягували на дротi. I робили це все дуже швидко з дитячою безпосереднiстю.
  Хоча вже листопад i випав снiг, дiти залишалися босонiж. Справдi, коли країнi так важко, хiба можна собi дозволити таку розкiш як взуття? Тим бiльше у мiстi палають пожежi i вони зiгрiвають юних ленiнцiв. А босим пiдошвам навiть приємно ступати на гарячий щебiнь.
  Гулiвер теж без взуття, у шортиках веселий. Сорочка у хлопчика порвалася i червона краватка пов'язана прямо на голу шию.
  I ось дитина пiдтягує на дротi пакет iз вибухiвкою. Вiн його тягне щебенями, пiд гусеницю грiзного нiмецького танка "Лев". I вона справдi ушкоджується. Ковзанка трiскається вiд вибуху, i гусениця зривається.
  Хлопчик-пiонер Серьожка вигукує:
  - Молодець Ґуля!
  I впирається босою, дитячою нiжкою у гостре камiння. I знову пiдтягує щось забiйне.
  Дiти борються з вигадкою. Гулiвер i дiвчинка Катька теж щось серйозне пiдкотили на бочцi всерединi якої тирса та вугiльна крихта. I це хлопцi пiд сильний танк "Маус" пiдкотили цей презент анiгiляцiї. I той вiзьме i як рвоне.
  Масивний танк тицьнувся лобом у руїни i перекинувся.
  А хлопчики та дiвчинка з червоними краватками взяли та заспiвали:
  Пiонери славнi хлопцi,
  Створювали першими колгосп...
  Нас вчили бити з автомата,
  Щоб не лили задарма дiти слiз!
  
  Ми на сiнокiс у колгосп ходили,
  Там робота гаряча була...
  Нарiзали босим кроком милi,
  У хлопчакiв є тепер струна!
  
  Пiонерам Бог не допомагає,
  У них Ленiн Сам Всевишнiй є...
  Десь виє м'ясоїдний Каїн,
  Заревiв як грiм кошмар-ведмiдь!
  
  Хлопчики та дiвчатка крокують,
  По травi серпами жали жито.
  Добре в колгоспi в спекотному травнi,
  I не треба розводити нам брехню!
  
  Захопимося хлопчики росою,
  Що по п'ятах наших б'є...
  З дiвчинкою красивою, босою,
  Прагнемо юнака в полiт!
  
  Адже ми можемо робити дуже багато,
  Нас на подвиг Ленiн надихнув.
  Широка у хлопчикiв дорога,
  Попереду Варшава та Берлiн!
  
  Та напав раптово мерзенний фюрер,
  Немов пекельний чорт на нас полiз...
  Але отримає гад плешивий дулю,
  Адже недарма Сталiн теж бiс!
  
  Для хлопцiв всi танки не перешкода,
  Вони б'ються, немов тi орли.
  Чекає славна нагорода,
  Ленiна великi сини!
  
  Танки рвуться лихi фюрера,
  I в них повiр димитися стовбур.
  Комсомолки б'ють ворогiв босi,
  Чекає на Гiтлера розгром!
  
  Пiд Москвою вже вирує битва,
  Супостат пiдступний i жорстокий.
  Нам допоможе до Iллiча молитва,
  Якщо треба теж вийде термiн!
  
  Пiонери: хлопчики, дiвчата -
  По кучугурах мчати босонiж...
  Буде фрицям жорстка розплата,
  Якщо рушить юний кулаком!
  
  Нас повiр, кучугури не лякають,
  Голим п'яткам вiр, не страшний снiг.
  Ступнi пiонерськi мелькають,
  Переходять дiти у швидкий бiг!
  
  I тепер хлопчики та дiвчата,
  Атакують фрицiв тiєю хвилею.
  Голосочок пiонерiв дзвiнкий,
  Розберуться явно iз Сатаною!
  
  Не зрозумiють фашисти, хто їх мочить,
  Зайнявся незграбний "Тигр"...
  У хлопчакiв дуже багато мощi,
  Полiцай розiрваний затих!
  
  Ось пiдкинув хлопчик босою п'ятою,
  Дуже руйнiвний подарунок.
  Не граємо ми зi смертю в хованки,
  Подвиг стане витязiв оспiваний!
  
  Дiвчинка боса пре в атацi,
  Стала п'ята трояндою на снiгу.
  Ми бажаємо дуже сильної бiйки,
  Якщо слабкий треба поможу!
  
  Вiд Москви фашистiв ми вiдбили,
  I погнали наче мiтлою...
  До комунiзму накрутили милi,
  Найяскравiшою та найсвятiшою мрiєю!
  
  Бойовi славнi дiвчата,
  Що б'ються смертi всупереч...
  Голосок красунь дуже дзвiнкий,
  Спекуть граючи пирiжки!
  
  I хлопчик даному роздолля,
  Дуже навiть знай, повiрте радий...
  Вiддаючи честь цьому пiдпiллю,
  Смiливо захищали Сталiнград!
  
  Що нам цей дуже сильний "Тигр"?
  Цей танк звичайно велетень...
  Спiвають пiонери лiру,
  Буде у нас новий пан!
  
  Немає iншої для витязя повiрте,
  Червона краватка хлопчик пов'язав...
  Так роками ми просто дiти,
  З неба палко сиплеться напалм!
  
  Сталiнград б'ється дуже славно,
  Пiонери в ньому як леви-бiйцi.
  Адже для нас приклад є найголовнiшим,
  Щоб пишалися дiди та батьки!
  
  Всi ми можемо зробити в цiй лайцi,
  Злих фашистiв здолати жартома...
  Наспiвуючи класнi поради,
  Немов ти Господнє дитя!
  
  Бачив хлопчик юрку "Пантеру",
  Цей танк не слабкий, хлопець знай...
  Складаємо ми часом не в тему,
  Все одно, однак, буде рай!
  
  Бог створив людей для вiчної слави,
  Щоб сила Ленiна була...
  Заради нової в червоний колiр держави,
  Прошиває гостра голка!
  
  По кучугурах хлопчик пробiгся,
  I гранату хоробро в "Тигр" жбурнув...
  У нього базука буде в ранцi,
  Щоб фюрер бiснуватий здув!
  
  Розгадати загадку теж можна,
  Скiльки буде просто двiчi по два...
  Переможемо фашистiв обережно,
  Адже у нас достатньо розуму!
  
  Снiг йде i палить хлопчику п'яти,
  Вiн ще дитина, хоч герой.
  Не грає хлопчик зi смертю в хованки,
  Цей фюрер пiдлий геморой!
  
  Ось "Пантера" мiцно отримала,
  Сильно незграбна димить ...
  Босою п'ятою дав фашисту в рило,
  Буде ворог як скельце розбите!
  
  Не буває цiлей неможливий,
  Пiонер вiдважний довiв...
  Перемогти орду ворога нескладно,
  Це хлопчик хоробрий показав!
  
  Ось навiщо билися ми за Вiтчизну,
  Це знає кожен пiонер.
  Ми не пошкодуємо у боротьбi життя,
  Славитись, святий СРСР!
  
  Босонiж хлопчик не боїться,
  Навiть найзапеклiший мороз...
  I з iкон сяють бачу обличчя,
  I за нас i Лада, i Христос!
  
  Ленiн у новий свiт нас запрошує,
  Де безкоштовний бублик, з кремом торт.
  Перемагає Авель, а не Каїн,
  Не дивiться горлопановi в рот!
  
  Ось уже бої йдуть пiд Курськом,
  Хоч супротивник, наче вовк жорстокий.
  Хлопчики, дiвчата хоробро б'ють,
  Луплять прямо в литу сталлю лоба!
  
  Ну, що противник вiдступає,
  А в атацi босий пiонер.
  Вiрить вiн у перемогу у славному травнi,
  I покаже воїнам приклад!
  
  Десь били фрицi комсомолку,
  Припiкали п'яти кочергою.
  Мучали прокляте дiвчисько,
  На вугiллi поставили босий!
  
  Нiчого вона їм не сказала,
  Лише смiялася нелюдам в обличчя.
  Що покидьки вам мук мало,
  Ось самих вас пiднiмемо на кiльце!
  
  Комсомолку фрици розстрiляли,
  А потiм закинули в петлю.
  А за це пiонери дали,
  Бо дiвчат люблю!
  
  Що хотiли фрицi отримали,
  Гiтлер явно був затягнутий у труну.
  Супостатiв сильно ми пришили,
  Довбанули мiць снаряда в лоба!
  
  Та для нас хлопчикiв це просто,
  Злих фашистiв у боротьбi перемагати...
  Хоч на вигляд ми маленького зросту,
  Зате навчання, тiльки п'ять!
  
  Ось уже в Берлiн увiйшли ми строєм,
  Чоботи одягли вперше...
  Хлопчик був дитина, став героєм,
  Показав буквально найвищий клас!
  
  Не сумуємо за тими, хто впав у боротьбi,
  Їхня наука знаю, воскресить...
  I побачать комунiзму дали,
  Тому смерть свiтло переможе!
  
  I не Iсус у нас Владика,
  Ленiн променистий Пане...
  Його воля нами не забута,
  Вiчний над планетою херувим!
  
  Ми досягнемо, знаю я перемоги,
  Якщо буде у космосi вiйна...
  Говорив предкам нашим Веди,
  Третина свiтiв захопить Сатана!
  
  Але ми їх звiльнимо, повiрте,
  Зробимо таке - казка знай...
  У радостi блаженства немов дiти,
  I збудуємо у всесвiтi рай!
  
  Смертi немає - ви це люди знайте,
  Життя воно, повiрте гарне...
  I нащадкам люди щастя дайте,
  Щоб рай iз Всевишнiм на вiки!
  
  Ось коли свiт буде комунiзму,
  Всесвiту, свiтобудов темрява...
  Вiчно, нескiнченної, свiтла життя,
  Де повно великого розуму!
  
  I ось Ленiн буде, знаю правити,
  Одеську Сталiн вождь бiйцiв...
  Чи зможемо в майбутньому ми все виправити,
  Наших як титани молодцiв!
  
  СРСР понад далекi свiтобудови,
  Вище самих граней немає меж.
  I в iм'я великих творень,
  Славних цiєї iсторiї сторiнок!
  
  Пiонери були, є i будуть,
  У нашому щастя раю на вiки...
  Нiколи знай, сили, не зменшаться,
  У нескiнченнiй радостi мрiя!
  Але гiтлерiвцi продовжують атаки. У наступi на мiсто Горький бере участь i "Штурммаус". У цiєї машини бомбомет ще потужнiший, нiж у "Штурмтiгра" i вона їм так б'є, що зносить цiлi квартали.
  Гiтлерiвцi також пресують iз повiтря. Ю-488 вже з'явились у серiї. I на них летять дiвчата-льотчицi - Фрiда та Єва. Фюзеряж у бомбардувальника вiдкритий i добре видно. Завдяки меншiй площi крила, i потужнiшим моторам цей бомбардувальник розганяється до семисот кiлометрiв на годину. I радянськi винищувачi його не можуть тривiально наздогнати.
  Єва та Фрiда, маючи в кабiнi круговий огляд i дальнiсть польоту в п'ять тисяч кiлометрiв, бомбардують радянськi заводи на Уралi.
  Дiвчата натискаючи голою, круглою п'ятою на важiль, скидають бомбовий вантаж i спiвають.
  Ми пiдступнi вовчицi,
  I реально як тигрицi...
  Будемо росiян мiцно бити,
  Перетворимо мисливець на дичину!
  Радянськi винищувачi справдi не можуть дiстати нiмецькi лiтаки. I тi пострiлюють по них iз дистанцiї. А потiм скидають бомби. Причому, у гiтлерiвцiв уже з'явилися такi ось iз крильцями - керованi по радiо. I вони мчать на радянськi заводи та фабрики. I знову вiдбуваються вибухи, i пiднiмається вгору цiлий стовп зруйнованого камiння та палаючої сталi.
  Єва i Фрiда ревуть з люттю:
  Ламати, трощити i рвати на частини,
  Ось це життя, ось це щастя!
  Паскуднi все-таки дiвчата. Ось, зокрема, пiонера катували. Спочатку досить нешкiдливо. Роздiли i привзяли до крiсла. Гусиним пiр'ям хизувалися босi пiдошви хлопчика рокiв дванадцяти. Той реготав i скалився. Потiм у дитини проступили сльози, i почало трясти. А дiвчата лоскотали i п'яти, i пiд пахвами у хлопця.
  Зрештою вiд шоку, вiн знепритомнiв - i через потекли слини.
  Але цього дiвчатам-льотчицям здалося замало. I коли дитина прийшла до тями, вони взяли i до босих нiг юного героя пiднесли запаленi смолоскипи. I як хлопчик заволав, а в повiтрi запахло паленим, наче смажили шашлик iз баранця. Ось це справдi було надзвичайно круто.
  А дiвчата-кати тiльки облизувалися та хихикали. На честь юного пiонера, вiн так їм нiчого не сказав. Щоправда, стогнати вiд болю i плакати його все-таки змусили.
  I знову падають на радянськi позицiї бомби. Ну з поверхнi ведуть вогонь зенiтки.
  Вони втiм недостатньо далекобiйнi, щоб дiстати нiмцiв.
  У СРСР правда намагалися створити ракети - земля-повiтря. Але це трудомiсткий та дорогий процес. Бiльш перспективний шлях - це створення висотного та швидкiсного винищувача. Справдi, таким мiг би стати ЛА-7.
  Але в серiю такий лiтак могли запустити лише наступного року. А тодi вiйна взагалi могла б закiнчитись. Ось такi виходили нелегкi перспективи. Або точнiше нельотнi.
  Втiм, є серед радянських льотчиць чудовi аси. Ось зокрема Анастасiя Вiдьмакова - молода жiнка рудої мастi.
  Вона льотчиця дуже крута i вже перевершила Покришкiна, збивати сiмдесят п'ятий лiтак коалiцiї, за що й отримала третю золоту зiрку героя СРСР.
  Анастасiя летить на своєму крилатому конi ЯК-9 iз тридцятисеми мiлiметровою авiагарматою, i спiває:
  Я знаю збивають фашистiв не боги,
  За те, щоб їх збити немає особливої тривоги...
  А якщо дiвчата вдарить активно,
  То лупитиме Гiтлера колективно!
  Анастасiя має до речi - фiшку, вона бореться весь час босонiж i в бiкiнi. I це надає її особливу, феноменальну, космiчну силу!
  Анастасiя воює з американським "Мустангом". Машина непогана та має шiсть кулеметiв на озброєннi. Але що толку? Радянська дiвчина без зайвих церемонiй б'є зi своєї авiагармати з дистанцiї i збиває супротивника з одного влучення.
  Пiсля чого руда дiвчина реве:
  - Партiя, Ленiн, комсомол!
  I намагається вiдiйти. Гармата 37-мiлiметрiв з одного боку хороша, але з iншого має таку велику вiддачу, що можна зробити лише кiлька пострiлiв прицiльних, а потiм машину веде. I якщо на Вiдьмакову вийде кiлька винищувачiв, то її напевно зiб'ють.
  Та й нiмцi мають свої льотчицi. Зокрема Альбiна та Альвiна. I обидвi дiвчата збили вже по двiстi п'ятдесят лiтакiв, за що отримав за нагороду: Лицарський Хрест Залiзного Хреста зi срiбним дубовим листям, мечами та дiамантами!
  Ось це вони розбушувалися.
  Ну i як вiзьмуть i заспiвають:
  Ми реально немов птахи,
  Розписнi дияволицi...
  Якщо ж будемо стрiляти,
  Усi iспити на п'ять!
  Коли нiмцi воюють це ще не так уже й погано. Ну куди гiрше коли вони катують i мучать взятих у полон.
  Ось наприклад, дiвчину красиву спiймали. I повели на розстрiл.
  Вже випали снiг i красуня ступає босими нiжками по кучугурi. I її ступнi наче червонi лапки у гусака. Такi червонi стали на морозi.
  А дiвчинцi ще й тицяють автоматом у спину. Але вона не здається.
  I вiдважна розвiдниця зi жаром i пристрастю спiває:
  Я комсомолка хоробра в полонi,
  Там опинилася в битвi дуже лютою.
  О Батькiвщина знай, борг тобi поверну,
  Наповню будинок комфортом та затишком!
  
  Я знала трохи - нiчого,
  А на допит мене босий водили,
  Фашизм, звичайно, повне лайно,
  Мене жорстоко батогом фрици били!
  
  Роздiли, напiвголою на кучугуру,
  I так по селах у писугах погнали...
  Так щоб отримав ваш фюрер труну,
  А ми побачимо комунiзму дали!
  
  Пощади краще нам не чекати,
  I не казу, фашистам нi слiвця!
  Даремно думав у дикiй злобi тати,
  Що комсомолка боязка овечка!
  
  Мене на дибу пiдняли вороги,
  Пiд п'ятами пожежi запалили...
  I чую бiй - ти проводом пори,
  Я шлях скорботи вугiлля розжарених милi!
  
  Визнання немає i не страшний струм,
  Я витримаю будь-якi випробування...
  Нехай фашистам це буде шок-
  А для мене будь-якi пил страждання!
  
  Пройду все це, винесу повiр,
  Оскiльки моя Батькiвщина Росiя...
  I буде похований фашизму звiр,
  Прийде Христос та Червона мiсiя!
  
  Та видно знаю, чекає на мене петля,
  Можливо i гiрше страти!
  Доведеться починати країнi з нуля,
  Оскiльки багато стало неподобств!
  
  I ось прийшов великий комунiзм,
  Марсом ми, граючись, пробiглися ...
  Нехай трiумфує у свiтi гуманiзм,
  За те, що ми так люто боролися!
  
  Всесвiт ти будеш, знай моїй,
  Такою безмежною зiрками променистою...
  Орел хто був колись горобець,
  Кожен iз нас iз визнанням артиста!
  I дiвчисько крикнула:
  - Живе СРСР! Комсомолу слава!
  I на її голу, мускулисту спину обрушився бич агресивного гiтлерiвця. Але дiвчисько у вiдповiдь лише розсмiялося i показало свою рожеву, спритну мову.
  . РОЗДIЛ No 4.
  Ось уже й грудень 1943 року настав. Це вже справжня зима. Гiтлерiвцi взяли Горького i вже пiдходили до Казанi. Пiонерський загiн у якому Гулiвер вiдступав. Сам вiчний хлопчик i колишнiй мандрiвник казковими свiтами залишався босонiж i в шортах, з одним лише краваткою. Тому що Гулiвер був дуже живучим, i мороз модернiзованої магiєю дитини не брав.
  Але iншi дiти стали кутатися, одягати на ноги лапки, або чимось їх обмотувати. Все-таки грудневi морози - це не жарт, i дiтям непросто.
  Але Гулiвер хизується голими п'ятами, хоча його дитячi ступнi та червонi вiд морозу. Сергiй теж пройде босонiж i разом з ними дiвчинка Наташка. Якщо темп руху тримаєш, то можна.
  Сергiй вiдзначив:
  - Ми маємо бути як спартанськi дiти! Вони цiлий рiк ходили виключно босонiж!
  Гулiвер помiтив:
  - Але на пiвднi Грецiї зима куди м'якша, нiж у середнiй смузi Росiї!
  Дiвчинка Наташка вiдповiла:
  - Але й ми пiонери, куди крутiше спартанцiв. I справа Ленiна - вище справи Спарти чи олiмпiйських богiв!
  I дiвчинка додала маленькими босими нiжками кроку.
  Незважаючи на зиму бої тривали. Щоправда, вiйськами коалiцiї особливо чорношкiрим воювати в мороз досить важко. I вони вже почали закопуватись у землю. Очiкувалося, що все-таки у Казанi фашисти пригальмують. I сидiтимуть до весни. А в СРСР щось та придумають.
  Щоправда, поки знайти диво зброю не вдається. З'явився танк IС-2, з гарною та забiйною 122-мiлiметровою гарматою. Вона була досить забiйна, хоча скорострiльнiсть i залишала бажати кращого. Але хоч здатна пробивати ворожi машини. Навiть якщо "Черчiлль" або "Тигр"-2 i вiдобразять попадання, то сняряд великого калiбру здатний або трансмiсiю вивести з ладу, або оглушити екiпаж.
  Але IС-2 потрiбно ще запустити в серiю, як i досконалiший i потужнiший Т-34-85. А час пiдтискає. А сучаснiший ЯК-3, пiд питанням - потрiбен для крил якiсний дюраль. А iз цим проблеми.
  Гулiвер втiм боєць дуже запеклий. У минулому життi йому було вже за п'ятдесят рокiв, i вiн багато побував. Та й тут воює з першого дня визвольного походу до Європи, тобто з 12 червня 1941 року. I звичайно ж досвiду у нього вже вище за дах. А ранiше теж були пригоди. Тож вiн не хлопчик - хоч i не росте i не дорослiшає.
  Дiти йдуть собi, точнiше бiжать, а згори пресують штурмовики. Особливо хороший нiмецький ТА-152 поки що недостатньо масовий, але i Фокке-Вульф дуже непоганий. I так лупить.
  Деякi дiти-пiонери дивлячись на босоногих Гулiвера, Серьожку, Наташку, теж скидають ноги i бiжать сяючи голими, дитячими п'ятами.
  Ось це справдi так здорово.
  Гулiвер пiд час чергового обстрiлу з повiтря взяв i заспiвав:
  Пiонер пов'язав собi краватку,
  Клятву дав за Вiтчизну боротися!
  Сталiн наш найбiльший пастух,
  Ми лихi - не дiти паяця!
  
  З'явилося зло з пекла всесвiту,
  Принесли його ворони пекла!
  Героїзмом, однак, нетлiнним,
  За Вiтчизну вiд щирого серця!
  
  Своєї Батькiвщинi я без приховування,
  Присвятив своє життя без зради.
  I пострибаємо швидше як зайчики,
  Босоногi у снiг пiонери!
  
  За Москву ми билися граючи,
  Не давай фашистам проходу!
  I вiд зими до самого травня -
  Палає в пожежi природа!
  
  Пiонер це горде iм'я,
  Його цiлi - мрiя комунiзму,
  Про те ми босими ногами,
  По вогнях пробiгли нацизму!
  
  Сталiнград став для фрицiв перепоною,
  Там iз дiвчиськом понюхали порох!
  Сталiн особисто вручає нагороду,
  До перемоги хай шлях ще довгий!
  
  Збили ноги ми з дiвчинкою Катею,
  Пiд дугою хвацько "Тигри" громили...
  Запалала у дiвчини сукня -
  Коли бiй проводили у Берлiнi!
  
  Вiдступати, не дано комсомольцям,
  Наша мужнiсть, це як камiнь.
  I на фронт я пiшов добровольцем,
  Пiзнаючи i воду, i полум'я!
  
  Ховали товаришiв багато,
  Голодували, i мерзли в окопах.
  Зiгрiвала нас вiра в Род-Бога,
  Ми тодi забували про термiни!
  
  У новому свiтi воскреснути хлопцi,
  Будуть знову ходити в ногу строєм.
  Є кохання та мрiя у солдата -
  Стати навiчно, i в славi героєм!
  I кiлька некерованих реактивних ракет упало поряд iз дiтьми. Пара хлопчакiв i дiвчинку серйозно поранило. I їх довелося нести на ношах.
  Гулiвер особисто впрягся, вiн був сильнiшим i витривалiшим вiд звичайного хлопчика свого зростання, i ваги.
  I поволок це тягар... I настроєне в нього було зовсiм не мажорне.
  Гiтлерiвськi лiтаки летiли бомбардувати Урал i за Уралом. Тут були й американськi Б-29, i ще не дуже масовi Ю-488, i навiть з'явився ТА-400 - машина скажемо так звiр. Дуже сильна.
  Несе дванадцять тонн бомб i має шiсть двигунiв. I якщо вже бомбардує так бомбардує.
  Може, по швидкiсть не дуже поки спритна, зате тринадцять авiагармат оборонного озброєння - з них дев'ять тридцятимiлiметровi тобто дуже потужнi.
  Ось спробуй пiдступись...
  I ним керують дiвчата: Агата, Адала, Кет. I вони несуть руйнування радянським мiстам та заводам. А дiвчисько одразу три.
  I вони не лише льотчицi. Вони ще й допити проводять iз пристрастю.
  Ось одного хлопчика роздiли залишивши лише плавки i пiднялися на дибу. I одне дiвчисько почало хлопця бити за допомогою колючого дроту. А iнша взяла й електричнi плити засунула до босих пiдошв юного ленiнця. I стали п'яти дитинi пiдсмажувати. Так що запахло паленим. А третя пiднесла смолоскип до голих грудей пiонера, причому на шиї була пов'язана червона краватка. I вiн спалахнув.
  Як бiдолашному хлопчику було боляче. Але замiсть того, щоб закричати вiд нестерпного борошна юний ленiнець заспiвав:
  Ти Батькiвщина моя велика,
  Вiйни цунамi люто кидало-
  Адже армiя могутня сiм'я,
  Повалимо зло в геєну з п'єдесталу!
  
  Яке небесне променисте свiтло,
  Виходить вiд сердець бiйцiв Вiтчизни.
  Хай буде подвиг витязiв оспiваний,
  Не пошкодуємо, ми повiрте життю!
  
  Противник отримав великий презент,
  I в нього знарядь рiзних багато.
  Ось настав, такий уяви момент,
  Вилилася лють бурхливо Чорнобога!
  
  Так вийшло мої витязi,
  Вiтчизна промениста страждає!
  У звiтi лише однi пiшли нулi,
  I знову трiумфує пекельний Каїн!
  
  Фашизм сильний, ревуча орда,
  Але не поставити росiян навколiшки!
  Адже з нами Сталiн мудрий назавжди-
  I теоретик справедливий Ленiн!
  
  Зумiємо вермахт - знаю скрушити,
  I як би, не був цей дракон пiдступний...
  Його мечами будемо рубати,
  Я лицар вiдданий Батькiвщинi та дамi!
  
  Достоїнство могутнє нехай у тому,
  Щоб досягти рубежiв Берлiна!
  Достойнi станемо подвигiв батькiв,
  Адже наша армiя у боях непереможна!
  
  Коли прийдемо i втiлимо мрiю,
  Святої справи - справи комунiзму!
  Я пiд вiнець дiвчинку пiдведу,
  Нащадок: честi, альтруїзму!
  Ось так i трималися i терпiли страшнi муки пiонери, але не здавались i не згиналися.
  Гулiвер теж був хлопчиськом справжнiм героєм. Коли гiтлерiвцi висадили десант, але юнi, босоногi ленiнцi вступили в бiй, i боролися справдi хоробро з люттю.
  Дiвчинка-пiонерка Наташка кинула босою, дитячою нiжкою вбивчої сили гранату, порвала фашистiв i заспiвала.
  Росiяни, росiяни, не спокiйна доля,
  Але навiщо, щоб бути сильнiшим, вам потрiбна бiда!
  I дiвчинка як вiзьме та засвистить. I разом iз нею дружно засвистiли й iншi пiонери. У тому числi й Гулiвер.
  Пiсля чого приголомшенi ворони, звалилися вниз, пробиваючи дзьобами черепа гiтлерiвцям.
  Ось це справдi пiшла катавасiя.
  А фашисти продовжували настання, i їх було багато.
  А фюрер тим часом розважався i Гiтлеру було що подивитися.
  Ось зараз бiснуватий фюрер спостерiгав, через бiнокль за польотом Ю-488. Чотирьох моторний красень iз двигунами Юммо завивав максимальну швидкiсть до 700 кiлометрiв на годину, бiльш нiж на сто кiлометрiв новiтнього американського Б-29 та останнього радянського ЯК-9. Таку машину навiть не наздоженеш.
  Родзинка проекту - вiдносно мала площа крил, що знижує аеродинамiчний опiр та пiдвищує швидкiсть. Машина здатна нести вiд семи до десяти у перевантажувальному варiантi тонн бомб, захист шiсть авiагармат.
  Фюрер був дуже задоволений:
  - Ми створили найкращу у свiтi гвинтову машину! Отже, у нас найрозумнiшi iнженери, зiбранi з усiх країн свiту! Але цього замало! Нам слiд розвивати реактивну авiацiю! Тодi ми всiх зiтремо на порошок!
  Конструктор Мессершмiт зауважив:
  - А ось мiй реактивний винищувач МЕ-1010 з крилом стрiловидностi, що змiнюється.
  Дiйсно в польотi демонструвалася машина з краплеподiбною кабiною i крилами, що мiняють кут стрiли. У польотi менший - знижуючи опiр, при посадцi бiльше. Сама машина розганялася до тисячi кiлометрiв на годину. I вiдрiзнялася гарною маневренiстю.
  Але Кiссiльрiнг це головний фельдмаршал Люфтваффе скептично зауважив:
  - Управлiння такою машиною вимагає льотчика високої квалiфiкацiї. А нам потрiбний масовий винищувач!
  Мессершмiт впевнено заявив:
  - А що? Навчимо!
  Iншою машиною на демонстрацiї став проект Хейнкеля ХЕ-162. Машина i справдi вiдрiзнялася дешевизною та простотою у виробництвi. I чудовими льотними характеристиками. Вона легко керувалася i була маневреною та з малою вагою.
  Кiссильрiнг зауважив:
  - Потрiбно трохи спростити систему керування! А так лiтак практичний, з двома авiагарматами 30-мiлiметрiв.
  Фюрер жорстко зауважив:
  - Треба б таких авiагармат хоча б три, як у МЕ-309 який, ще й з кулеметами. А що пропонує пан Танк?
  Машина Танка, горезвiсний, ТА-183 вiдрiзнялася видовженим фюзеляжем. Теж спроби знизити тертя. I теж машина розвивала пристойну швидкiсть i вирiзнялася маневренiстю.
  Фюрер затвердив випуск усiх чотирьох машин. Реальну силу мала з'ясувати бойова практика.
  П'ятою машиною став гвинтовий ТА-152. Подальша еволюцiя Фокке-Вульфа.
  Машина показала кращу маневренiсть та швидкiсть, нiж F-190 не поступаючись у озброєннi та броньованостi.
  Кiссильрiнг iз задоволеним виглядом вiдповiв:
  - Ця машина багатоцiльова! Може бути i штурмовиком, i фронтовим бомбардувальником, i винищувачем. Дуже навiть практично! Фактичним можна весь фронт забезпечити одним лiтаком!
  Фюрер схвально крекнув:
  - Беремо i цей на озброєння! У нас ресурсiв на все вистачить! Стiльки обладнання захопили й робочої сили! I все йде пiд тотальну вiйну!
  Iз вже освоєних моделей демонструвався МЕ-309. Потужна машина з сiмома вогневими точками та зi швидкiстю до 750 кiлометрiв на годину.
  Машина вже показала свою ефективнiсть у боях зi США, i тепер їй потрiбно було повчити i росiян.
  В областi танкобудування до дня народження фюрера теж розробили: "Пантеру"-2. Машина була виконана з 88-мiлiметровою гарматою, двигуном в 900-кiнських сил, i в пiвтора рази товстiшою бронею при вазi всього в сорок сiм тонн.
  Для 88-мiлiметрової гармати було спецiально розроблено вузьку вежу. Таким чином, був готовий новий основний танк, готовий замiнити "Пантеру". Нiмцi розробили покращену гармату з розбiрним стволом, i трохи компактнiшу.
  Там працювали iнженери з усього свiту. I вийшла небезпечна технiка, i цiлком боєздатна. На момент своєї появи "Пантера"-2 машина безсумнiвно не має собi рiвних. Здiбна, пробивати лобову броню та серiй важких КВ. I потужна така в ходових якостях цiлих дев'ятсот кiнських сил тяга.
  "Пантеру-2" вели голоногi дiвчата, якi стрiляли по мiшенях - демонструючи надзвичайну влучнiсть. Коли вражають снарядом прямо у лiхтарний стовп iз дистанцiї за два кiлометри. I демонструють дiвчата найвищий клас.
  Слiдом за "Пантерою"-2, пройшла модифiкацiя танка "Лев" зi 150-мiлiметровою гарматою. Нова машина повинна бути бiльш ефективною при стрiльбi траншеями, окопами, дзотами.
  "Лев" вiдтворював пострiли та руйнував бетоннi стiни. Така в нього виходила мiць. Гарчить звiр ... Заодно випробували його гармату i на танку КВ-1, а також вилитим спецiально для випробувань КВ-3. Радянську машину було вiдтворено на пiдставi захоплених у Харковi креслень. Танк "Лев" вразив її в лоб з дистанцiї за два кiлометри.
  У рiзнi боки бризнули уламки розбитого металу. Нiмецький звiринець трiумфував.
  Ще бiльшою була демонстрацiя потужностi пускової установки "Ведмiдь" i особливо "Штурмтiгра".
  Останнiй штурмовий танк - так довбанув, що за кiлометр кашкета у вiйськових з голови по злiтали, i вуха заклало.
  Потiм пiсля огляду нової технiки чекав новий атракцiон:
  Гладiаторськi бої!
  Серед учасникiв боїв виявився i командир батальйону СС "Леопарди" Вольф.
  Нова коханка фюрера Великої Нiмеччини Адольфа Гiтлера - Маргарет посмiхнулася:
  - Я вiрю Вольф Бiсмарк переможе!
  Вовк-термiнатор вiн Вольф не вiдчував страху, дивлячись на стрiмко наближається до нього: бурого, iкластого ведмедя. Адже прусський хлопчик хоробрий серцем, i не мало часу провiв оволодiваючи не тiльки й тупорилим карате, але великим мистецтвом прускундо (тобто рiзновиду стародавньої споконвiчно-пруської боротьби змiшаної з сучасною "рукопашкою" елiтного спецназу". Бiльш нiж двохсоткiлограмова тушчiка) приблизно рокiв на чотирнадцять, тiльки з надзвичайно рельєфною мускулатурою.
  Мохнатий монстр реве вiд сильного болю, i знову кидається на хлопця. Волька посмiхається, i використовуючи принцип докладання важеля та iнерцiю рух противника, перекидає його через себе. Ведмiдь падає i вiдразу пiднiмається, але пропускає удар голої п'яти в сонячне сплетiння. Громила реве вiд досади та болю, клишоногi ноги пiдкосилися. Вовка проводить серiю ударiв у голову монстра, розбиваючи йому губу. Ведмiдь у досадi стрибає та промахується.
  Маргарет вигукує:
  - Оце гладiатор!
  Шпеєр спецiально уповноважений Рейхмiнiстр i вiдповiдальний за тотальну вiйну, надiлений фюрером Герiнгом надзвичайними повноваженнями, вигукує:
  - Це диво!
  Шелленберг, друга особа в таємнiй полiцiї Третього Рейху, глава зовнiшньої розвiдки таємної полiцiї, який замiнив колишнього страченого ставленика Гiммлера репетує:
  - Ось наш пацан з Гiтлер-онлайну лупи росiйського ведмедя!
  Коли ти не дуже великий на зрiст, але тренований, то ти маєш величезну перевагу в мобiльностi. Ведмiдь i справдi, виглядає незграбним, пропускаючи удари, то в нiс, то дуже сильний гомiлки у скроню. Вiд останнього удару тварина сповiльнилася i захиталася, будучи приголомшеною. Хлопчик гаркнув:
  - Медведєв-Мендель iди до могили!
  I рiзкий удар сильними, пружними пальцями у вiчi. Тварина постаралася прикрити очi лапами, i тугiше Вольф у зустрiчному русi, повертаючи стегно, розгинаючи ногу, пострибуючи на носочках, дав ногою в пах. Чудовисько вже навiть не могло гарчати, наскiльки точним i разючим був удар. Хлопчик виконав лоукiк, звалили ведмедя пiд радiснi вигуки натовпу. Вовк-термiнатор захопився стрибнув колiном у стилi реслера, але тут ведмiдь примудрився вдарити хлопчика лапою, вiдставивши подряпини на груди. Несподiваний бiль додав юному есесовцю лютi, вiн заходився лупити ногами ведмедя по головi. Коли ти босонiж, i лупиш по кiстяному черепу, то i тобi вiддаються сильнi удари, але хлопчик лише лютує. Ведмiдь корчиться вiд болю, Вольф додає йому в пах, i ще намагаючись посилити шок. Голими руками вбити такого великого звiра важко, людину простiше, але... Вольф знає, що на тiлi противника є багато вразливих точок. Причому ефективнiсть удару набагато зростає у певнi години дня. Багато залежить вiд кута нахилу, i точки дотику, закрутки руху i навiть думок i швидкостi биття пульсу у того, хто наносить. Але Вольф забув про це, вiд бив, i бив ведмедя, проводячи десятки ударiв, задихаючись, вiн напруги. М'язисте тiло хлопчика-термiнатора блищало вiд поту, вiн здавався справжнiм демоном, гарним i жахливим.
  Маргарет вигукнула, ляскаючи в долонi:
  - О мiй Аполлон i Марс! Добий його, добий!
  Шелленберг шепнув Мюллеру:
  - Може, кинете йому спис? Голими руками важко прикiнчити таку живучу тварину, як росiйський ведмiдь!
  Мюллер, заперечуючи головою, вiдповiв:
  - Не варто! Я хочу показати, що навiть хлопчик-арiєць, здатний голими руками, вбити лютого росiйського ведмедя! Це так символiчно!
  Шелленберг ковтнув пару разiв шампанського, прочiрикав:
  - Згоден! Символiчно, ти знаєш, ми зараз знiмаємо кiно i покажемо цю дитину, як символ нiмецької нацiї: як найiдеальнiшого представника арiйського народу! I у вiйськах ми показуватимемо цей фiльм! Тож нехай хлопчисько його заб'є! I заб'є гарно!
  Мюллер кинув собi в рот шматок осетра, змащений соусом з манго, i заявив, вiрнiше, сказав у стилi Спiнози:
  - Чоловiк найсильнiший звiр, i найслабша тварина!
  Шелленберг блиснув очима:
  - Правильно, помiчено! Але справжнiй арiєць має бути сильною твариною i непереможною людиною!
  Нарештi в кiнець знiвечений звiр затих, хлопчисько сам видихнувся, а гомiлки, ступнi, кiсточки куркулiв горiли вiд серiї ударiв. Вовк-Вольф пiдняв руки вгору i вигукнув:
  - Перемога! Слава Великiй Нiмеччинi! Слава вiчно живому фюреру Гiтлеру та великому помiчнику фюрера Герiнгу!
  Весь стадiон вибухнув овацiями:
  - Слава Гiтлеру! Слава Великiй Нiмеччинi! Хай живе непереможний Герiнг!
  Вiчний фаворит фюрера Нiмеччини Герман Герiнг дiстав з кишенi алмаз розмiром iз голубине яйце i передав новiй коханцi Гiтлера Маргарет:
  - Вiзьми його у подарунок переможцю! А самого хлопчика я нагороджую Залiзним хрестом першого класу з мечами та золотою медаллю iменi Гiтлера. Слава Нiмеччинi та вiчному фюреру!
  I знову бурхливi овацiї, кидання квiтiв. Маргарет пiдiйшла до юного переможця, простягла дiамант i, нахиливши голову, поцiлувала хлопчика прямо в губи. Коли Вольф-вовк вiдчув дотик солодких мед вуст надзвичайно гарної, рослої блондинки, то в нього закружляла голова, i вiн мало не впав. Ще б пак його поцiлувала перша розмальовка i спортсменка Третього Рейху. Втiлення краси та сили. Вольф упустив алмаз i ще хвилину стояв оглушений, на губах залишався солодкий смак дотику богинi, арiйської Афродiти.
  Голос оратора, що оголошує нову гладiаторську сутичку, i легкий поштовх служителiв у бiлому повернув Вольфа до дiйсностi. Хлопчик пiдхопив пальчиками босих нiг подарований фюрером дiамант i закинув його до рота. Бр! Такого великого дорогоцiнного каменю вiн ще жодного разу не тримав у руках i пробував на язик, хоча був сином не найбiднiших батькiв. Втiм, у головi хлопчика майнула думка, а чи живi вони? Адже перемоги Гiтлера змiнило iсторiю, отже, його батьки могли, просто не народиться. Але ж вiн Вольф-вовк, живий, здоровий, чудово почувається i начебто став сильнiшим...
  На ринг вибiгли новi гладiатори, першою була пiдтягнута майже оголена, лише парою пальмових листiв мiж стегнами негритянка. Струнка, мускулиста, чорношкiра дiвчина була озброєна тризубом та мережею. Його оголенi ноги перемiщалися з неповторною грацiєю, сумiшi африканської тварини та боги. Любуючись красунею Волька, затримався з вiдходом з арени, намагаючись розглянути гладiаторку якомога ближче. Як спокусливi її повнi груди i блискучi, вишневi соски. Взагалi, чомусь є стереотип, що представницi чорної раси не можуть бути красивими. Це не так, риси обличчя у африканської боги, були приємнi, нiжнi губки, прямий трохи кирпатий носик, майже європейський тип.
  Дiвчина зробила сальто - схоже, вона була досить навченою.
  Глашатай оголосив:
  - Це наша гостя зi Сполучених штатiв Америки: Анжела Девiс! Чемпiонка схiдного узбережжя з боїв без правил!
  Стадiон зааплодував:
  - Браво Анжела! Браво!
  Нiмцi наче забули свої расистськi нахили! Вони присвистували, дивлячись на негритянку i прицмокували вiд задоволення!
  I знову оголошення:
  - За бажанням гостi вона битися з росiйським комiсаром, Iваном Безiменним! Наш добрий союзник США проти монстра бiльшовика!
  I знову оплески, i ревiння!
  Гiтлер шепнув Мюллеру:
  - Чудове шоу! А негритянка просто блиск! Не хотiлося, щоби вона загинула. Бiльшовик буде беззбройний?
  Мюллер заперечливо мотнув головою:
  - Звичайно ж, нi, мiй фюрер! Ми навiть його трохи вiдгодували перед битвою. У нас чесний бiй, а не заздалегiдь розiграна вистава!
  Бiснуватий фюрер iз задоволенням хрюкнув:
  - Тим краще: справжня битва i як завжди непередбачувана! Я особисто ставлю на негритянку!
  Мюллер привiтно кивнув:
  - Воля ваша, великий фюрер! На кого поставимо на того та поставимо!
  Другий суперник, i справдi був крупним. Масивний, широкогрудий, у обладунках. Iвана озброїли мечем середнiх розмiрiв, шитом, що на головi шолом повнiстю закривав голову. Втiм обладунки покривали лише верхню частину тiла, хоч i сильнi ноги росiйської були наколiнники i важкi, кованi залiзом чоботи.
  Шпеєр помiтив:
  - А вiн озброєний краще за шоколадну дiвчину! Чи не надто велика у нього фора, на дiвою-красунею!
  Мюллер заспокоїв:
  - Ангела має великий досвiд поєдинкiв, у боях без правил i на дерев'яних мечах! Так що я не хочу, щоб бiй був надто коротким!
  Шпеєр вишкiрив зуби:
  - А що це вже непогана iдея! А то мова довга, а розум короткий!
  Думки залу, як i ставки, роздiлилися, хоча чорношкiра гладiаторка, була вищою за середнiй зрiст, але на тлi росiйської здавалася майже дiвчинкою!
  Почався бiй, Анжела стрибнула до Iвана i всадила тризубом по щиту, росiйська змахнула у вiдповiдь, i дiвчинка вiдскочила, майнули рожевi п'ята негритянки.
  Вольф-вовк раптом згадав, чутну в вiщому снi пiсню:
  Ну, а потiм на Козачковiй дачi,
  Де на жаль нав'язливий i сервiз!
  Я i в мареннi все дивився передачi,
  Все заступався за Анжелу Девiс!
  . РОЗДIЛ No 5
  У Китаї поки що спокiйно, настав мiсяць листопад 1939 року. I Олег Рибаченко вирiшив пописати ще про пригоди капiтана Зiрви Голова та Безсмертного горця.
  Олег Рибаченко у своєму особливо i неповторному снi опинився у свiтi, коли спалахнула вiйна мiж талiбами та росiйською федерацiєю. Скориставшись тим, що основнi сили Росiї загрузли в битвi в Українi, талiби атакували Таджикистан. I спалахнула неабияка битва. Мiльйон моджахедiв, буквально прорвали немов лава у виверженнi вулкана оборону армiї Рахмона i увiрвалися до Ферганської долини.
  I їм вдалося розгромити росiйську базу в Таджикистанi. I що ж - вiдкрився другий фронт на пiвднi. У Росiї нарештi iз запiзненням оголосили мобiлiзацiю, i почали перекидати вiйська, за кiлька кордонiв.
  I росiйськi танки Т-90 пiшли в контратаку.
  Олег Рибаченко ж, будучи на вигляд хлопчиком рокiв дванадцяти i на зрiст пiвтора метра з кепкою бiг з великою люттю в атаку. I його голi, засмаглi, м'язистi нiжки так i миготiли.
  I взявся хлопчик за це побиття жахливих душманiв. Ось це дiйсно дуже бойовий пацан.
  Але на боцi Росiї борються дуже босi й гарнi дiвчата в одному бiкiнi. Бої йдуть хвилями.
  Єлизавета стрiляє в моджахеди. Вона використовує забiйну силу кулемет типу дракон. I сипле на талiбiв кулi.
  I тi падають, насiдаючи на дiвчисько. Ось впаде збитий iз саморобної, зенiтної установки росiйський вертолiт. Його збили талiби. Щоправда, на гелiкоптерi не дiвки, а чоловiки, i їх не дуже шкода.
  А Єлизавета, дiвчина босонога i в бiкiнi. А коли ти майже голяка, то тебе конкретно нiхто не втримає, i не зупинить.
  Вiйна Пiвднi, втiм, затягується. Ось уже й лiто минуло. А потiм осiнь - сира та дощова. Адже в Афганiстанi велике населення, i плюс ще мусульманськi добровольцi з усього iсламського свiту туди прибувають. I ось уже зима саме настала, а вiйна все ще триває. Єлизавета жбурнула босими пальчиками точених нiжок убивчої сили подарунок анiгiляцiї. Розкидала в рiзнi боки талiбiв i заспiвала, скеляючи перлиннi зубки:
  Ось зима, зима, зима,
  Почалася раптово.
  Шалено мете, мете -
  Буде краще завтра,
  Завтра, завтра, завтра!
  А нинi новий рiк!
  Справдi, у Таджикистанi на Новий 2025 випав снiжок. I тепер росiйськi дiвчата залишають босi, точенi слiди на снiгу, i це дуже красиво.
  Зоя взяла i заспiвала:
  Раз, два, три -
  Процесори протрiй!
  Чотири, вiсiм п'ять,
  Пiшли в лапту грати!
  I дiвчина босими пальчиками нiг, як запустить вбивчу силу смертi.
  Катерина взяла i заспiвала, вискалив зубки:
  Раз, два, три, чотири, п'ять,
  Вийшов зайчик погуляти.
  Ось дiвчисько вибiгає,
  Моджахеда вбиває!
  А ось вогонь веде й Олена. Таке дiвчисько, крутiше за яке не буває. I пише з убивчим апломбом. Скошує моджахедiв без зайвих церемонiй. Пiсля чого починає спiвати;
  Якщо нiкудишнiй тил -
  Не допоможе ратний запал.
  Ну, а якщо запалу немає,
  Тил пiде вороговi в обiд!
  I руда Олена, як вiзьме, так i жбурне презент анiгiляцiї босими пальчиками ноги. I реально стiльки душманiв розiрве, що жах.
  Олена, звичайно, не втратила можливостi заспiвати:
  Я гола бувала,
  По полю так скакала!
  По полю так скакала.
  Кулацький пiдспiвувала!
  I дiвчисько вiзьме i очима, що сяють сапфiрами, так i блисне. А очi в неї гарнi. А мова дуже навiть пустотлива. I такий моторний, i такий заводний. Ну просто, нiби це якийсь соковитий апельсин.
  Єфросинья теж б'ється. I босими пальчиками ноги жбурляє презенти анiгiляцiї. Якi такi забiйнi та руйнiвнi.
  А поряд талiби взяли та пiдбили росiйський танк. I машина армiї Росiї почала рватися на частини, детонувала бойовий комплект. I знову гинуть чоловiки.
  Але Єфросинiї чоловiки не потрiбнi. Їх треба катувати. I дiвчина взяла та заспiвала:
  Чоловiки, чоловiки, чоловiки,
  Ви просто великi корови,
  Коли дiвки вас вбивають,
  Вони землю так очищають!
  Справдi, талiби це звiрi.
  Спiймали якось гарне дiвчисько-розвiдницю. Ну i для початку взяли її i пiднялися на дибу. Вивернули iз рук суглоби, що дуже боляче.
  Потiм на босi ноги дiвчинi повiсили колодки, якi скували їй кiсточки. I пiсля чого взяли i розпалили багаття пiд її голими, з витонченим вигином, пiдошвами.
  Дiвчинi-росiянцi було дуже боляче. Талiби, перш нiж смажити їй п'яти, взяли та змастили ступнi олiєю. I тому пiдошва пiдгорала повiльно, i було боляче. I дiвчина стогнала та ревiла. А талiби заразом i били її по спинi та бокам батогом. Потiм вирiшили посилити тортури. Дiстали розпечений дрiт i давай лупити красуню по спинi та грудях.
  А як це боляче. Особливо, коли талiби стали росiйськiй дiвчинi крутити червонi соски розпеченими щипцями. I вона так ревла.
  А головних ватажок загону талiбiв просто балдiв вiд тортур. I скалив свої золотi зуби.
  Дiвчина-росiянка у вiдповiдь плюнула. Пiсля цього їй стали ламати пальчики босих нiг. Що дуже боляче. I дiвчисько вiдключилося вiд моторошного, нестерпного болю.
  Але талiби продовжували катувати. Спочатку привели до тями дiвчину, виливши вiдро крижаної води. А потiм встановили на її тiло датчики та електроди.
  Пiсля чого двоє хлопчакiв стали крутити педалi динамо-машини. Пiшов струм, i дiвчина засмикалася вiд пекельного болю. I справдi, коли по тiлу
  проходять електророзряди, це жахливо, слово проносяться табуни коней. Тут будь-яка дiвчина завиє.
  I хлопчики педалi крутять, а оголена дiвчина диким вовком виє. I їй дуже боляче.
  А крiм струму, росiйському дiвчиську ще талiби смажать i п'яти, якi вже вкрилися великими пухирями. А також б'ють по спинi розпеченим дротом. I б'ють з люттю та вiдтяжкою.
  I заразом ще посилили муку. Стали дiвчину розтягувати та вiшати на колодку все новi й новi гирi, щоби капiтально вивернути їй суглоби.
  Головний бандит талiбiв проспiвав:
  Який бiль, який бiль,
  Буде рахунок матчу: п'ять - нуль!
  Ну що з дикунiв вiзьмеш. Вони катували так дiвча дуже жорстоко, але не особливо витончено.
  Талiби - це варвари. Ось вони за грошi, якi виручили за наркотики, закупили у Китаю цiлу армаду танкiв. Справдi, Китай - це союзник та друг Росiї ситцевий.
  I талiби поперли своїми танками на ворога.
  А ось проти них чотири росiйськi дiвчата-мутанти, цього разу вже на найновiшому Т-95. Вони, зрозумiло, босонiж i в бiкiнi.
  I що?
  Єлизавета пальнула по моджахедам за допомогою босих пальчикiв нiг i прочирикала:
  - Слава Батькiвщинi слонiв!
  Катерина теж лупнула по талiбах, застосувавши босу, круглу п'яту, i запитала:
  - А що за Батькiвщина слонiв?
  Єлизавета, скелячи зубки, вiдповiла:
  -Звичайно ж, Росiя!
  Катерина хихикнула i вiдповiла:
  - А я думала Iндiя!
  Олена лупнула по душманах за допомогою червоного соска грудей, перед цим знявши з себе лiфчик, i пискнула:
  - А я думала Батькiвщина слонiв Африки!
  Єфросинiя натиснула на педалi голими, круглими п'ятами i заспiвала:
  - Маленькi дiти,
  Нi за що на свiтi.
  Не йдiть в Африку гуляти....
  В Африцi акули, в Африцi горили,
  В Африцi великi крокодили!
  I вся четвiрка босоногих дiвчат заспiвала:
  Вас кусатимуть,
  Бити та кривдити....
  Не ходiть дiти до Африки гуляти!
  В Африцi розбiйник,
  В Африцi лиходiй,
  В Африцi жахливий Бармалей!
  Буде вас кусати,
  Бити та ображати...
  Не ходiть дiти до Африки гуляти,
  В Африцi жахливий,
  Шалений лиходiй,
  У нiй раптом опинився Бармалей!
  Вiн бiгає Африкою i їсть дiтей!
  Так, дiтей! Так, дiтей!
  Смiх смiхом, але коли талiби впiймали росiйського хлопчика рокiв чотирнадцяти, то взялися за нього серйозно. Спочатку роздiли i пiднялися на дибу.
  Потiм душман у чалмi i з бородою став припiкати голе, м'язисте тiло пiдлiтка лозиною з розпеченим залiзом.
  Потiм до голих грудей хлопця, кат-талiб пiднiс зiрку з розпеченого залiза i приклав до неї.
  Хлопчик закричав вiд моторошного болю i знепритомнiв. Пiсля чого, хлопчика привели до тями. I затиснули його босi, майже дитячi ноги в колодку. I стали на гаки у колодцi вiшати гирi. I це було дуже боляче. Юне тiло хлопчика сильно розтяглося, i хлопець буквально поболiв стогiн.
  Росiйського хлопчика продовжували катувати. Змастили босi пiдошви нiг олiєю. А потiм розпалили пiд ними багаття.
  I як пацан пiсля цього дико волав. Так, це було дуже боляче.
  Хлопчик продовжував репетувати, i його били батогом талiби.
  Потiм узяли й пiдробили пацана за ребра гаками. I знову капiтально вивернули.
  Пiсля чого, талiби заспiвали:
  Усiх невiрних винищимо,
  Нехай вони пiдлiтки.
  Ось над нами херувим,
  Усiх заженемо в дошки!
  Пiсля чого хлопчику з Росiї зламали розпеченими щипцями всi пальцi на босих ногах. I робили це талiби повiльно, щоб заподiяти якнайбiльше гарненькому хлопчику болю. А потiм стали розпеченими до бiла щипцями ламати юному воїну та ребра.
  Так вони йому зламали їх так, що не залишилося у хлопчика жодного цiлого реберця. I хлопчик помер вiд болючого шоку.
  А тим часом, Анастасiя Вiдьмаком завдавала ударiв по талiбах зi штурмовика. Вона використовувала реактивнi ракети. Натискала на кнопки джойстика за допомогою босих пальчикiв нiг i наспiвувала:
  Все вище i вище, i вище
  Задер фюрер свiй нiс.
  Часом у нас зносить дахи,
  Однак талiб не дорiс!
  Акулiна Орлова теж завдає ударiв по супротивнику. Робить це дуже точно i використовує для натискання на кнопку свiй червоний сосок грудей. А поряд вибухає росiйський штурмовик. До нього потрапив забiйний подарунок талiбiв. Можливо, щось китайське виробництво. I так капiтально довбає.
  Акулiна заспiвала:
  - Якщо чоловiк, вiдразу в труну,
  Зберiгаючи життя щоб...
  Будьте ви дiвчата босими!
  I войовниця, як вiзьме та розсмiяється. Нiжки у дiвчини, зрозумiло, незважаючи на зиму, взуття не знають. I п'яти у неї круглi та буквально блищать. Ось це дiвчина - просто супер.
  А соски грудей у неї червонi, i сяють, немов макiвки церков. Ось це бойова, скажiмо, дiвчина.
  Так, чоловiкiв вона не любить. Хоча й iз задоволенням використовує їх для втiхи. Щоб це було чудово.
  Акулiна взяла i заспiвала:
  Про цю дiвчину босий,
  Я забути нiяк не мiг.
  Здавалося, камiння брукiвки,
  Терзають шкiру нiжних нiг!
  I Акулiна, як вiзьме i згорне свої сапфiровими очима.
  Ось воно дiвчисько вищого рiвня та класу.
  А Маргарита Магнiтна теж льотчиця.
  Ну, а поки що Маргарита довбає по моджахедах з великою, забiйною силою.
  Пiсля чого, спiває:
  Ах, якi нiжки,
  Як хорошi...
  Ти не бiйся крихта,
  Телефон запиши!
  I Маргарита вiзьме i покаже свою мову. Вона дiвчинка надзвичайно бойова.
  I її босi пальчики нiг посилають убивчi подарунки смертi.
  Акулiна Орлова заспiвала зi смiшком:
  - Маргарита, вiкно вiдчинене,
  Маргарита, ти ж пам'ятаєш, як це все було!
  Анастасiя Вiдьмакова кивнула:
  - Так, баби! Ми всi можемо, i ворогiв капiтально зiтремо!
  I дiвчата хором заспiвали:
  Наша армiя сильна,
  Охороняє свiт вона...
  Нехай талiби наступають,
  Їхнi дiвчата вбивають!
  Ось, наприклад, Федора теж б'ється. Вона з мiномета по моджахедах садить. I якщо вже довбане, то мало не здасться нiкому. Нехай навiть у талiбу довга борода та голена голова.
  Федора тупає босими ногами по багнюцi i спiває:
  Бачиш у небi затемнення,
  Грiзний символ...
  Чорнi крила над свiтом,
  Зграї космiчної виття!
  I iнша дiвчина Серафима кинула босими пальчиками нiжки вбивчу бомбу, розiрвала масу талiбiв i видала:
  Талiбан - прокляття встає,
  Талiбан - тотальна смерть.
  Талiбан та мертвих полицi!
  Талiбан - божевiльний веде!
  Талiбан!
  I Серафима вiзьме в рот свисток i як подує, що ворони непритомнiють i своїми дзьобами пробивають голови моджахедам.
  Дiвчата, треба сказати, такi чудовi та красивi.
  I ось видно, як талiби пiдпалили росiйський склад iз боєприпасами. Той почав горiти i снаряди рватися з убивчою силою. Талiби ревуть i радiють.
  А ось дiвчата з неба по моджахедах довбають. I видно, як з'явилися в небi Альбiна та Альвiна.
  Обидвi дiвчата просто чудовi блондинки. I дивовижно красивi. I, зрозумiло, босонiж, i в одних лише тоненьких трусиках.
  Ось це баби - вищого, скажiмо так, порядку. I що вони здатнi витворяти, далеко не кожен здатний повторити.
  А войовницi, i справдi, якщо почнуть вбивати, їх не зупиниш.
  Альбiна випустила з лiтака колосальну руйнiвну силу ракету. I розбила дзот армiї Талiбан, пiсля чого заспiвала:
  - Я найсильнiша у свiтi,
  Хоч нiжки босi, голi соски.
  Замочимо талiбiв у сортирi,
  Нам слабкими бути не з руки!
  Альвiна, продовжуючи посилати, за допомогою босих пальчикiв нiг, подарунки смертi. I вбивати моджахедiв, взяла та проспiвала:
  - Є в нас гарненькi дiвчата,
  Вони просто скажемо, краса....
  Голосочок комсомолок дзвiнкий,
  Настає бурхлива весна!
  I обидвi дiвчата, як вiзьмуть i заспiвають на всю горлянку:
  Вiдпустiть мене в Гiмалаї,
  Вiдпустiть мене назовнi,
  А то я завию, а то я залаю,
  А то я когось з'їм!
  I дiвчисько, як вiзьме i стане кукурiкати. I їй це здається дуже круто i чарiвно. А коли кричиш - Кукареку - це справдi жах.
  Дiвчата, тим часом, взяли i почали стрiляти з важких гармат, що справляє враження. I палять при цьому так влучно.
  Дiвчина Вiола заспiвала, скелячи зубки i влучно стрiляючи по ворогах:
  - Я найсильнiша дiвчина свiту,
  Люблю я чоловiкiв цiлувати.
  Не знають солдати крутого ефiру,
  Де дiвка забула трохи потанцювати!
  I войовниця розсмiяється. Так, душманiв душити красунi вмiють.
  I якщо чесно говорити, здатнi обламати роги та рису лисого.
  Тож проти таких красунь спробуй полiзти.
  Нiколетта теж довбає по талiбах. Вона дiвчина дуже бойова i агресивна. I коли смiється, то здається, що це регiт буйної.
  Нiколетта скеляє зуби i реве:
  Ми раз, ого, розбiйники,
  Розбiйники, розбiйники!
  Пiф, паф i ви покiйники,
  Небiжчики, небiжчики!
  Нiколетта засмiялася i прочiрикала:
  - Слава космiчним пiратам!
  Дiвчата в iнших мiсцях також лютували. I ось на позицiї талiбiв обрушилися ракети. З випустила Аврора за допомогою червоних соскiв грудей, якими натискали на кнопки.
  I полетiли ракети. А моджахеди ревуть.
  Ось ще одну комсомолку катують. Не довго думаючи, їй мiж босими пальчиками нiг вставили вату, змащену бензином. I взяли без зайвих церемонiй, пiдпалили.
  Вата спалахнула. I дiвчина, як вiзьме та зареве. А тут взяли i їй у груди, прямо в червоний сосок розпечений прут засунули. I дiвчина буквально пiшла вiд болю.
  А талiби смiються. Зрозумiло, i пальчики нiг ламати вони люблять. Один iз моджахедiв навiть узяв i дiвчинi голу, круглу п'яту припалив, бiлим вiд жару залiзом. I це подiяло. Дiвча, як вiзьме i заволає вiд дикого жаху.
  Алiса це бачила через снайперський прицiл. Подивилася уважнiше. Взяла налаштувала, i як лупне. I забiйна куля, як потрапить кату прямо в живiт. I той заволав вiд дикого болю, i як почав корчитися. А дiвчина взяла i заспiвала:
  Ангели добра,
  Два бiлих крила над свiтом,
  Десь є країна,
  Де став сам Сварог кумиром!
  Анжелiка теж пальнула, i дуже влучно, потрапивши катувальнику в мошонку. Той теж, як закричить вiд влучного влучення. Ось так отримали кати.
  А дiвчата заспiвали:
  Вас поганих катiв,
  Жорстоке покарання чекає...
  У нас багато свiчок,
  Атакує великий народ!
  I дiвчата почали шалено i влучно стрiляти. I вибивати талiбiв. Проти подiбних дiвчат i чорт не змiг би встояти.
  Алiса спiває, ведучи вогонь по противнику:
  На волосинi доля твоя,
  Вороги сповненi вiдваги.
  Але, слава Богу, є друзi,
  Але, дякувати Богу, є друзi!
  I, дякувати Богу, у друзiв є шпаги!
  I Анжелiка, продовжуючи вести, вогонь по талiбах i вбиваючи їх, прочирикала:
  - Коли твiй друг у кровi,
  Затоптаний, до кiнця.
  Ти другом не клич,
  Нi труса, нi брехуна!
  Пiсля дiвчина взяла i жбурнула босими пальчиками ноги вбивчої сили гранату. I та рознесла на трiски талiбiв. Покотилися вiдiрванi голови моджахедiв.
  Анжелiка взяла i заспiвала:
  День i нiч бомбять безперервно,
  Жалостi не вiдаючи, сорому...
  Вiд того, що хтось веде дивно,
  Гине цiла країна!
  Алiса, ведучи вогонь по талiбах, i пробиваючи їх наскрiзь, взяла i вiдзначила, спльовуючи пил:
  - У цiй Росiї такий чудовий момент,
  Що вгадати непросто - хто блазень, хто президент!
  Руда войовниця хихикнула i вiдзначила:
  - Ось так воно i буває - дуже безглуздо мати президентом шпику!
  I обидвi дiвчата знову обрушили потоки вогню на талiбiв. I робили це надзвичайно влучно. I їхнi пострiли вражали моджахедiв.
  А в iншому мiсцi билися iншi дiвчата. I теж, зрозумiло, босi, майже оголенi.
  Оленка, наприклад, пальнула за допомогою червоного соска грудей з базуки. Пробила бiйця руху Талiбан, та ще кiлькох його напарникiв.
  Пiсля чого, прочiрiкала:
  - Тепер ми знову на парадi,
  З бандитом нам не по дорозi
  У дiвчат босих ми бригадi,
  З нами свiтло Лади попереду!
  I войовниця, як вiзьме та голою п'ятою пiдкине презент анiгiляцiї. I розiрве масу моджахедiв.
  Тут баби крутi. Ось Ольга теж веде вогонь талiбами. Це моджахеди наступають. Вони ходять в атаку густими ланцюгами. А дiвча їх без церемонiй викошують.
  Ольга пальнула з ракетницi, застосувавши свiй полуничний сосок. Вибила масу талiбiв та проспiвала:
  - Душу, серце, вiддамо,
  Ми своїй святiй Вiтчизнi...
  Вистоємо та переможемо -
  I не пошкодуємо життя!
  I дiвчина жбурне у моджахедiв босими пальчиками ноги вбивчої сили подарунок анiгiляцiї.
  I як це чудово для дiвчаток. Як вони б'ють талiбiв.
  Веронiка теж б'ється. Дiвчина при стрiлянинi використовує рубiновi соски грудей.
  I маса душманiв унаслiдок цього знищена. А войовниця кричить на всю горлянку:
  - Я найсильнiша у свiтi,
  Талiбов можу задушити.
  Мочiть душманiв у сортирi,
  Ми зробимо їх немов дичину!
  I Веронiка, як вiзьме i довбає...
  Войовниця Ганна разом iз нею. I моджахедiв винищує. Зрозумiло, дiвчисько в одних лише трусиках. Це практично. А трусики такi тонкi, i нiчого практично не приховують.
  Войовниця Ганна веде вогонь, викошуючи супостатiв. Її волосся руде, а саме дiвчата просто найвище свiтло космосу.
  I Ганна босими пальчиками нiг жбурляє гостинцi смертi, якi роздягають наповал талiбiв.
  Воїнки верещать на все горло:
  - Буяють, пруть моджахеди,
  Рухнув уперед ворог полки.
  Дiвчата несуть, знай перемоги,
  Зустрiнуть талiбiв у багнети!
  
  Шкiру свинячу вп'ються,
  Буде повалений ворог у крах...
  Дiвчата босi б'ються,
  Мiцний красунь кулак!
  I войовниця, як вiзьме i лупне, застосувавши в бою червоний сосок грудей.
  I це, скажiмо так, дуже здорово!
  Красива дiвчина рудої мастi. А вона кохає чоловiкiв.
  Ось Анна взяла i ревла на всю горлянку:
  - Даний наказ зрiвняти iз землею аул,
  Залпи "Града" руйнують гори.
  Фюрер iз плетью на Афган подув,
  I залишимо до бiса розмови!
  I дiвчисько, як вiзьме та розсмiяється. I її смiх немов передзвон дзвiночкiв.
  Дiвчата сповненi азарту. Ось Мальвiна теж б'ється. Зрозумiло, дiвчисько не проти, застосувати i червоний сосок грудей. I при цьому красуня ще й спiває
  А трапилося таке -
  Чого солдатик не просив!
  Накотилося плем'я зло,
  Багато пекельних, темних сил!
  
  Чорти чорнi - нахабники,
  Вирвалися з цiєї трясовини!
  Ось у руках у них кинджали-
  Пiснi виття - не соловей!
  
  Кулемет трощив пiхоту-
  Дим розламаних мортир!
  Поклали разом роту,
  Не допомiг броню кiрасир!
  
  Гинути зграї немає полювання,
  Пекло, повiрте, не курорт!
  А снаряди трощать дзоти,
  Їхнiй архангел зверху б'є!
  
  Бiси разом з писком у нори,
  Ми їх напалмом iз сiрою печею!
  Навiть плавляться i гори,
  Винищуємо все навколо!
  
  Але не треба думати просто,
  Що супротивник, як вода!
  Велетен, вершина зростання,
  Царю Всесвiту, Сатана!
  
  Ось дихання його полум'я,
  Одного разу згоряє херувим!
  I впав Бог прапор,
  Але ми вiримо, переможемо!
  
  Вiдiйшли на пагорб трошки-
  I давай хреститись ми!
  Покрихтiли на дорiжку,
  Бога мудрого сини!
  
  I бiжимо тепер в атаку,
  Крик-ура, гуркотiв грiм!
  Скiльки чути, правда, мату,
  Але чортам кают, розгром!
  . РОЗДIЛ No 6.
  Прокинувшись Олег Рибаченко насамперед почав робити зарядку. Потiм прийняв душ i почистив зуби. Вiн мав тепер виконувати новi бойовi завдання.
  Жан Грандьє особисто виступив у диверсiйний рейд. А з ним Поль, Едiк, Стелла та Олег, який показав себе феноменом. Фанфара не взяли, тому що вiн не найкращий стрiлець, хоча останнiм часом багато тренувався i помiтно додав у влучностi.
  Жан був невисокий на зрiст, i йому на вигляд близько чотирнадцяти, i на обличчi ще немає навiть пуху. А решта i зовсiм дiти, особливо Едiк. I мчати вони на маленьких, але спритних конях.
  Один лише Олег, який є безсмертним горцем, волiє бiгти на своїх двох, миготивши босими, засмаглими, мускулистими, немов сплетеними з дроту нiжками.
  Чотири хлопчика та дiвчинка з рушницями типу модернiзованого маузера мчать у бiй.
  Точнiше поки скачуть джунглями i ведуть бесiду.
  Жан запитала Олега:
  - Де ти так добре навчився бiгати?
  Хлопчик-воїн з усмiшкою вiдповiв:
  Ми всi вчилися потроху,
  Чимось i якось...
  Ходiмо в далеку дорогу,
  Нам освiтлює ангел шлях!
  Жан засмiявся i вiдповiв:
  - Та непогано сказано!
  I юнак-капiтал вистрiлив. Куля збила хижого грифа, який мабуть щось хотiв вiдшукати в джунглях. I птах-стерв'ятник звалився в заростi. Тут промайнуло кiлька гiєн, готових урвати здобич.
  Поль зазначив:
  - Та вже цi звiрi... Харчуються абияк!
  Едiк хихикнув i заспiвав:
  Мiй ласкавий i нiжний звiр,
  Я застрелю тебе повiр...
  Мiй ласкавий i нiжний звiр!
  Зовсiм ще дитина Едiк i десяти рокiв немає, але вже багато трупiв англiйських солдатiв усiх нацiональностей є.
  Ось i зараз перша сутичка - потрапив роз'їзд. П'ять пострiлiв разом, потiм її протягом п'яти секунд по пострiли - гвинтiвки у дiтей особливi - пiдвищеною скорострiльнiстю. Навiть Поль узяв таку замiсть свого бура - щоб не вибиватися з унiсона стрiлянини.
  I дiвчинка палить не гiрше за хлопчакiв. Ось це дiйсно пiшла вибивалка.
  Вбивши тридцять англiйських солдатiв, причому бiльшiсть iз них це араби та чорношкiрi, дiти-термiнатори стали перевiряти їхнi кишенi. Щоб не обтяжувати себе, брали лише банкiвськi квитки та золотi монети.
  Знайшли документ, де повiдомлялося про прибуття нових i нових пiдкрiплень. Сили й справдi надто нерiвнi.
  Олег зауважив:
  - Скiльки народу гине!
  Жан iз зiтханням вiдповiв:
  - Та гине!
  Безсмертний хлопчик вигукнув:
  - I заради чого!
  Поль впевнено сказав:
  - Ми боремося за свою незалежнiсть! I на колiна не станемо, хай навiть нам усiм доведеться померти!
  Олег кивнув iз усмiшкою:
  - Похвально... Втiм, можна згадати триста спартанцiв, якi билися з незлiченною армiєю царя Ксерза, i зрештою вони загинули, але заслужили слави на довгi сторiччя!
  Стелла прочирикала:
  Краще померти з мечем гiдно,
  Чим жити як худобу, що терпить батiг i стiйло!
  Олег зауважив:
  - Ну, у Британiї є демократiя, i це єдина країна в Європi, у якої весь час iснував парламент! На вiдмiну вiд iнших країн!
  Жан кивнув:
  - Правильно! Але в даному випадку Великобританiя веде несправедливу вiйну, причому не цивiлiзованими методами. Навiщо їй i без того маючи найбiльшу територiю у свiтi, захоплювати Трансельванiю та Помаранчеву республiки? Вони зi своїми колонiями розiбратися не можуть!
  Поль вигукнув:
  - Не вiддамо свою територiю! I свою волю теж не вiддамо!
  Олег помiтив зiтхаючи:
  - А на що ми розраховувати, що Британiя втомиться воювати i зрештою видихнеться?
  Жан Грандье кивнув:
  - Ось саме! Якщо вiйна затягнеться i втрати Британiї стануть надто бiльшими, то громадська думка скаже: чи не надто дорога цiна за порiвняно невелику територiю? Може, краще поберегти солдатiв, а в нас i так землi достатньо!
  Едiк прочiрикав:
  Англiєць тут скосився,
  Не вистачає мовляв землi...
  На сусiдiв покусився,
  I розлютилися королi!
  Олег згiдно кивнув:
  - Та вiд вiйну втомлюються. Ось наприклад у моєму свiтi навiть американцi втомилися зрештою воювати з талiбами, i пiшли хоч для цього знадобилося цiлих двадцять рокiв!
  Жан насторожено запитав:
  - Хто такi американцi я знаю. У них сильна економiка, що швидко зростає, i згодом i армiю вони собi пiдтягнуть. Я навiть думаю, що в майбутньому США потiснять Британiю. А ось хто такi цi талiби?
  Олег iз милою дитячою посмiшкою вiдповiв:
  - Талiби перекладатиметься як студенти. А то це релiгiйнi фанатики. Краще нам їх не торкатися!
  Поль запропонував:
  - Може, вiзьмемо i...
  Жан запитав:
  - Що й?
  Хлопчик-бур вiдповiв:
  - Вибухнемо мiст яким проходить залiзниця. Так запросто його не вiдновиш!
  Олег зазначив:
  - Непогана iдея! Ми начебто для цього тут i зiбралися, але такi мости сильно охороняються!
  Едiк прошипiв:
  - Там де бронепоїзд не пройде, хлопчик босоногий проповзе!
  Стелла запропонувала:
  - Давайте переодягнемося пiд дiвчаток. Хлопчакiв ще пiдозрюють як диверсантiв, але ось дiвчат нiхто не запiдозрить!
  Жан з усмiшкою кивнув:
  - Непогана iдея. Хоча й не нова. Однак, щоб мiст пiдiрвати потрiбно багато вибухiвки. А у нас, точнiше, в кошиках не пронесеш потрiбну кiлькiсть. Не кажучи того, що самi кошики можуть перевiрити!
  Олег запропонував:
  - Може, спробуємо щось простiше. Наприклад, самi поженемо вагон iз вибухiвкою, а переодягнемося в барабанщикiв.
  Поль вигукнув:
  - Вагон iз вибухiвкою? Потрiбно пiдгадати коли йтиме ешелон iз боєприпасами i тодi мiст виявиться зруйнований капiтально! Тут навiть у кошику можна буде пронести неабияку кiлькiсть... тобто не велику кiлькiсть, але детонують iншi боєприпаси i так рвоне.
  Едiк пискнув:
  - Чудова iдея!
  I хлопчик човпнув босими нiжками. З вершникiв взутим був лише Жан. Видно йому як капiтановi i командиру батальйону молокососiв було соромно ходити або їздити босонiж, хоча вiн теж ще пiдлiток. А решта взагалi дiти. Олег виглядає як вiн сам був у десять рокiв, але оскiльки вiн i в минулому життi був великим чоловiком, то в десять рокiв виглядає приблизно на дванадцять i має досить мiцнi i м'язистi плечi.
  Олег бiжить та пiдскакує - вiн тепер безсмертний, i як йому добре, стiльки енергiї та сили.
  Але попереду у хлопчакiв цiлий ескадрон з'явився англiйських уланiв. А це двiстi вершникiв. Причому, що неприємно з ними бульдоги i вони, схоже, вiдчули дiтей-воїнiв.
  Жан посмiхнувся i вiдзначив:
  - По сорок англiйцiв кожному? Що ж ми сприймаємо бiй!
  Поль прокричав:
  На бiй кривавий, святий i правий,
  Марш, марш уперед...
  Хлопчакiв народ!
  На бiй кривавий, святий i правий,
  Марш, марш вперед,
  Хлопчаки у похiд!
  Олег помiтив iз посмiшкою:
  - Менi що я безсмертний! До речi, в рюкзаку прихопив патрони! Тож у нас боєприпасiв вистачить!
  Стелла зiтхнувши вiдповiла:
  - Знову доводиться вбивати! Жаль людей!
  I дiвчинка заплакала. Пiсля чого взяла та скинула гвинтiвку.
  Дiти пiшли у бiй. Вони стали стрiляти першими, уклавши для початку англiйських бульдогiв, точно пробивши їм черепнi коробки. А потiм почали стрiляти i по кавалерiї. П'ятiрка вправно маскувалася в джунглях, i англiйцям було непросто розгорнути свою чисельну перевагу.
  Олег зiтхнув:
  Ну скiльки можна близьких вбивати,
  Адже людина повiра народжена для щастя...
  На фронт не вiдпускає сина мати,
  I навiть влiтку на вiйнi негода!
  I хлопчик вистрiлив. А потiм узяв i кинув пальцями босих нiг камiнчик англiйцю, точнiше арабському найманцю у скроню i поклав його наповал.
  Потiм знову вистрiлив. Дiти взяли неабиякий запас патронiв i вправно маневрували. I це була така ось бойова зарядка. Бiльшiсть воїнiв це були колонiальнi сили i чорнi i араби, i iндуси, але й самi англiйцi. Тож йшов капiтальний вiдстрiл.
  Олег вiдчував моральну незручнiсть, особливо, коли доводилося стрiляти по представниках бiлої раси. Але стрiляв вiчний хлопчик без промаху. I iншi стрiлки були гарнi. Навiть юний Едiк та дiвчинка Стелла. Втiм, деякi представницi прекрасної статi стрiляють навiть краще, нiж сильної.
  Але все одно свiтловолоса дiвчинка молодець, i її шевелюра такими кучерями - нагадує лялечку.
  Олег стрiляє, i йому на думку приходять новi крилатi афоризми, якi буквально захльостують хлопця.
  Полiтика - це мiсце, де завжди примудряються насвинячувати, тiльки виборець часом викидає лайно кривавим потоком революцiї!
  Слово полiтик i слово порядний, поєднуються лише при додаваннi третього - мерзотник!
  У полiтика в характерi може бути все окрiм совiстi та честi, але маскується вiн на совiсть, хоч i нечесно!
  Полiтик обiцяє золота гори до небес, щоб спалахнути зiркою, тiльки вiн не дає золотого свiтла, за такого свiтила виборець не дочекається свiтанку!
  Полiтик має бiльше масок, нiж зiрок на небi, але всi вони лише для того, щоб полiтикану-лисi було легше свинячити!
  Полiтик частково лисиця, частково вовк, частково i слон у посуднiй лавцi, дещо й боягузливий заєць, а ось на перевiрку повна свиня!
  Полiтик любить мовою молотити воду в ступi - заняття марне для виборцiв, але яке приносить полiтикану дохiд у виглядi пiни марнослiв'я!
  У мрiях ми всi герої, але ходимо смирно строєм, хоч командир свиня, сам гiрший за горобця!
  Всiм хочеться на мiсце орла, але якщо ти сам мокра курка або боягузливий горобець, то не турбуйся даремно!
  Полiтик кукурiкає багато, щоб приховати мiзки курячi, i курчачу силу!
  Коли кукурiкає полiтик це курям на смiх, але, коли розiйшовся диктатор, навiть орлам не до смiху!
  Полiтик багато чого обiцяє, але виходить у нього лише безплатний цирк!
  Полiтик може насмiшити народ, але радiсне життя забезпечити не може!
  Полiтик килимовий клоун, але волiє основну боротьбу вести пiд килимом, та ще й таку, що виборцям не до смiху!
  Кишеньковi полiтики тiльки й роблять, що залазять у кишеню виборцiв загребущою лопатою довгої мови!
  У полiтикiв бездоннi кишенi, i душонка суцiльне дно!
  Полiтик - це добрий жук, що тiльки безкрилий i плазун хробаком перед вищим!
  Полiтик - це лисиця в хитростi, вовк у хватцi, хом'як по користi, мавпа в наслiдуваннi успiшним особистостями, свиня по вiдношенню до оточуючих, i взагалi нiчого людського в ньому немає!
  Мова альфонса породжує екстаз, мову полiтика, бажання блювати i здригатися вiд огидностi!
  Краще бути альфонсом, нiж полiтиком, альфонс не так спустошує кишенi i дарує насолоду, полiтик пiдкладає свиню i породжує огиду!
  Полiтик - це альфонс, чия мова залазить у всi нори одночасно, викликаючи нудоту, i бажання блювати!
  У полiтицi немає товаришiв, багато гусей i практично всi свинi!
  Полiтик це гуска котрий любить петушиться, та свиня що любить ворожити виборцем, та лисиця обожнююча потрошити осiб з курячим мiзками!
  Полiтик звик брехати, як свиня гадити, тiльки на вiдмiну вiд тварини найбiльше гадить полiтикан бiля годiвницi, i в брудi купається, одягнувши новий, чистий костюм!
  Полiтик-це чорт який любить костюми свiтлого кольору, та ворон вiйни, що прикривається треллю соловейка свiту!
  Полiтик смiшить людей банальними жартами, але винахiдливий оригiнальним способом здерти грошi за перегляд свого цирку!
  Краще дiвчинi вiддатися першому зустрiчному, нiж дозволити себе отримати першому на виборах!
  Народ вибирає полiтикiв мрiючи отримати лева, при везеннi отримує лисицю, при невдачi осла, але за будь-якого вибору правитель обов'язково насвинячить!
  Вибiр серед полiтикiв не великий: лисиця, вовк, ведмiдь, осел, баран, козел, макака i обов'язково зi свинячим п'ятаком, але людину нiяк не знайти!
  Дiвчина мрiє про коханого сокола, а виборцi про правителя-орла, але отримує красуня в кращому разi пiвня, а народ iндика, та ще свинськи, що веде себе, з важливим виглядом!
  Полiтик часто вимовляє дурницi з розумним виглядом, але при цьому сам зовсiм не дурень, просто дурiсть - це найхитромудрiша вiдмичка дверцят у тронну залу!
  Полiтик у промовах наводить туман i проводить обман з ясною метою отримати владу над затуманеними умами виборцiв!
  Полiтик без хитрощiв, як каша без олiї, правда програма полiтика - суцiльна каша, хитрiсть приносить замiсть олiї гармати, i загрожує виборцю вiдправити до психлiкарнi!
  У полiтицi як у магазинi не можна без грошей щось отримати, зате хитрiстю задарма, можна захопити голоси!
  Полiтика - це рiвняння, де всi елементи невiдомi, крiм однiєї властивостi - обов'язково насвинячать!
  Полiтика - це суцiльне болото, де мешканцi хочуть урвати собi левову частку, i насвинячувати по вуха, i якщо перше вдається не завжди, то друге виходить стаханiвськими темпами!
  Полiтика - це дубовий гай, тiльки щоб полiтична свиня жерла жолудi, для початку треба зняти стружку iнтелекту за допомогою дятлiв-пропагандистiв!
  Полiтика вимагає для успiху забути про совiсть i честь, але коли удача приходить, то виборець знову опиняється бiля розбитого корита, i ще грiшми витiкають у кишеню лисицi, що пiдсовує свиню!
  Жiнка хоче кохання чоловiка та грошей, полiтик шукає кохання виборцiв заради грошей, але якщо перша зiгрiє та приготує їжу, то другого обере як липку i пiдсуне свиню!
  Полiтик - це скорпiон, який, на вiдмiну вiд комахи, любить не пустелю, а великi мiста, але спустошуючи їх до рiвня Сахари!
  Кравець сiм разiв вiдмiряє, один раз вiдрiзає, полiтик усiх мiряє на свiй аршин i зарiзає постiйно!
  Бiдний босоногий хлопчик, щасливiший за багатого старого, особливо якщо скнару ще й взули дiвчата!
  Босоногий хлопчик, розумнiший за дорослого, який дозволяє взувати себе полiтикам!
  Дiвчинi краще ходити босонiж, нiж сьорбати щи лаптем!
  Жебрачне дiвчисько босонiж веселiше мiльярдера якого дивися взують не за грiш!
  Дiвча без гроша в кишенi, взує на мiльярд голою п'ятою!
  Лисиця теж ходить босонiж, хоча носить дорогу шубку, i жiнка повинна вмiти скинути туфлi, щоб отримати розкiшне вбрання!
  Босi нiжки дiвчинки витонченi i красивi, взутий полiтиком чоловiк отруйний iнтелектуальний виродок!
  Босi жiночi нiжки кружляють голову не лише босякам, а й тим, хто вмiє професiйно "взути"!
  Дiвчину красиву хочуть роздягнути, жiнку багату "взути", з жiнки-полiтика здерти три шкури!
  Дiвчина босими нiжками залазить у гаманець самому пропаленому чоботi-чоловiку!
  Чоловiк - це звичайно чобiт, але взути навiть босу жiнку здатний не лапоти!
  Жiнка без одягу як вийнятий з пiхов оголений кинджал, б'є чоловiка прямо в серце i знiмає три шкури!
  Змiя скидає шкiру двiчi на рiк, а отруйна жiнка щоразу, коли хоче взути чоловiка i здерти три шкури!
  Полiтик залазить у кишеню виборцю язиком, а жiнка босою нiжкою в гаманець чоловiка, але обидва при цьому взують до вух!
  Посмiшка полiтика завжди фальшива, а ось жiнка скеляє зубки щиро бажаючи пiдняти чоловiковi настрiй i щось вагомiше!
  Наймоднiшi лосини, якi не допоможуть спокусити рогатого чоловiка, якщо нiжка ставши босою, не є косою!
  Жiночий рот подарує чоловiковi океан насолоду, мова полiтика обрушить гору обiцянок на голову незалежно вiд статi!
  Жiночий рот виблискує перлами зубiв, пащу полiтика iскри лише порожнiми обiцянками!
  Жiнка повинна бути хитрою лисицею щоб не ходити повiк у лахмiттi та босiй!
  У жiнок очi сяють i зачаровують як небеснi свiтила, у полiтикiв, очi як зiрки, наче свiтять, але вiдстань до iстини недосяжна!
  У блондинок не завжди свiтла совiсть, але у полiтикiв завжди чорна душа незалежно вiд кольору волосся!
  Босонога блондинка не завжди свiтла голова, але взує чоловiкiв по-чорному!
  Блондинка - це риса з ангельською зовнiшнiстю, а полiтик - це Сатана незалежно вiд зовнiшностi!
  Добре жiнцi бути бiлявкою, гiрше мати блiдий вигляд!
  Не завжди жiнка народжує гарних дiтей, але полiтик незалежно вiд статi завжди породжує у виборцiв потворнi проблеми!
  Босi жiночi нiжки не завжди гарнi, але завжди краще, нiж взутi полiтиками лапотники-виборцi!
  Босi жiночi нiжки чiпкiшi до слизьких обiцянок полiтикiв, нiж чоботи-чоловiки!
  Жiнка це, iстота, яка любить нiжнiсть, але зовсiм не вiд полiтика, що м'яко стеле!
  Нiжнi жiночi руки можуть спустошити кишеню чоловiка, але, на вiдмiну вiд мови полiтика, не пiдкладуть йому свиню!
  Гола, кругла жiноча п'ята, куди приємнiше за округлi промови полiтикiв, якi не мають чоловiчого стрижня!
  Босi пальчики дiвчат спритнi у пiдхопленнi золотих монет iз кишень чоловiкiв, але на вiдмiну вiд мов полiтикiв, вони не залишать вас без гроша!
  До босих нiжок дiвчат бруд пристає набагато менше, нiж до липких рук полiтикiв!
  Жiнка любить тримати своє тiло в чистотi, а полiтик викидатиме нечистоти на духовному рiвнi!
  Жiнка, забруднивши тiло зберiгає душевну чистоту, полiтик одягнувши чистий костюм продовжує свинячити!
  Жiнка може запилитись, але до чистої душi не пристає бруд, а полiтик навiть прийнявши ванну залишається свинею!
  Блондинки теж можуть темнiти, але тiльки жiнка все одно янгол, а полiтик незалежно вiд кольору волосся сам Сатана!
  Полiтик любить жiнок зi свiтлим волоссям i босими, стрункими ногами, i при цьому обожнює стригти виборцiв незалежно вiд мастi, i взувати на всi розмiри!
  Свiтло душi у жiнки не залежить вiд кольору волосся, рiвень душевної пiтьми у полiтика зростає вiд довжини мови!
  Добре, коли ти блондинка, чоловiки на свiтле волосся злiтаються як мотилi, але полiтик i в бiлому одязi - чорнiша риса!
  Жiнцi не обов'язково бути бiлявкою - головне мати свiтлу душу!
  Босi пальчики жiночих нiжок дуже чiпко прихоплюють чоловiкiв у багатих костюмах!
  Жiнка вистачає чоловiкiв босими пальчиками нiжок, вiд краси та стрункiсть яких залежить їхня чiпкiсть, а полiтики виборцiв мовами, i чим довша i липкiша, тим мiцнiша хватка!
  Босий хлопчик швидше видерся на гору успiху, нiж взутий старий!
  Хлопчик iз мiдним грiшом у кишенi почувається краще, нiж багатiй iз мiшком золота на спинi!
  Дiвчина босонiж залишає вiдбитки, якими милуються, а полiтик так успадкує чоботями, що потiм цiле столiття плюються!
  Так хлопчик-воїн i вiв вогонь. Англiйцiв та його найманцiв було перебито багато. Але бiй вступив ще пара ескадронiв прибулих з пiдкрiпленнями. А це цiлих п'ятсот вершникiв. Тобто по сотнi на брата.
  Бойову п'ятiрку це не бентежить. Чотири хлопчика i дiвчинка вправно маневрують, ховаючись у чагарниках джунглiв, i пострiлюють причому досить часто i влучно. Ось такi вони юнi та чудовi воїни.
  Але ось питання чи вистачить така кiлькiсть англiйських вiйськ набоїв?
  Проте стрiлянина йде i трупи продовжують нагромаджуватися.
  Олег з милим виглядом вiдзначив, кинувши знову босою, дитячою нiжкою, важкий гострий камiнчик:
  - Ось це винищення! Ми як танки!
  Справдi, наприклад, у грi "Антанта" важкi танки, якщо їх гарненько прокачати через вiйськову та наукову академiю, то вони викошують пiхоту немов коса бур'яни. Танк це взагалi дуже грiзна зброя з якою нiщо i нiхто не зрiвняється. Вiн як полiзе, як подрастрелює ворогiв.
  Але зрозумiло добре танк тяжко важкий, легенi це вже не те.
  Ось i вони немов важкi танки всiх буквально культиватором i стрiлябляють.
  Що секунди пострiл i труп. Правда пiсля тридцяти одиночних пострiлiв потрiбно мiняти рiжок, але це теж невеликий час.
  Так що пiшло таке от полювання. I хлопцi нi пощади, нi слабкостi не знають. I дiвчинка Стела з ними також.
  I падають пробитi бiйцi.
  Олег навiть заспiвав:
  Велика, могутня, священна країна,
  Нi променистiше пiд небом синiм!
  Вона Всевишнiм Богом нам надовго вiддана.
  Без меж свiтло, пiднесеної Росiї!
    
  Такої держави свiт не бачив, знайте нiколи,
  Щоб простори космосу ми гордо зневажали!
  Будь-яка у свiтобудовi спiває тобi зiрка,
  Хай буде Русь щаслива разом iз нами!
    
  Адже це наша Батькiвщина вона така доля,
  Наказувати простором всiх матерiй!
  Будь-який з нас, повiрте, би такого захотiв,
  Без жодних дурнiв, бабських забобонiв!
    
  Архангели дудять собi в могутню трубу,
  Вони марш наших армiй бурхливо славлять!
  А ворог знайде собi долю в осинiй трунi,
  I не отримати податей та данини!
    
  Ось це наша Батькiвщина, все в нiй повiр краса,
  Вона все свiтобудову без зусиль повернула!
  Дiвчата гарненька вагома коса,
  Полювання їй - щоб мiцним було дуло!
    
  Вiтчизна це матерi погляд блакитних очей,
  Її рука i лагiдна i камiнь!
  А супостата юнак ти кулею замочи -
  Щоб у серцi палахкотiло яскравiше полум'я!
    
  Батькiвщинi безбережнiй, присягу ти прийми,
  Вона тобi звичайно теж добре!
  Хоч у лютi битва потiк тече кровi,
  Противнику прийде зараз розплата!
    
  Зброя та мужнiсть такий потужний сплав,
  Подолати його не може злий!
  На лiтаку з бомбами я спритно лiтав,
  А як рвоне, то сиплють градом вiкна!
    
  А ось наказ правителя - лети пацан на Марс -
  Тобi вже час i космос ставити!
  А пиха у марсiанiна отримає жорстко в око,
  Потiм i за Плутон бачимо дали!
    
  Прийдемо до вершин космосу, всесвiту бачачи край,
  Таке вже у нас людське призначення!
  А тому хлопчисько про подвиги дерзай,
  Адже знай нагорода це дiло наживне!
  . РОЗДIЛ No 7.
  До англiйцiв прибули ще пiдкрiплення, тож база видно була близька, i ще не тiльки кавалерiя, а й пiдтягувалася пiхота.
  У юних воїнiв добiгали кiнця патрона, i Жан вирiшив вiдiйти.
  Олег Рибаченко, оскiльки мав безсмертя i був найшвидшим у їхнiй командi, запропонував, що саме вiн прикриватиме вiдхiд i вiдволiкатиме англiйцiв.
  Iншi дiти заперечувати не стали. Справдi, вони бачили Олега у справi i були впевненi, що вiн не пiдведе.
  I ось хлопчик-термiнатор i залишився, а четвiрка на мiнiатюрних конях вiдходила.
  Олег же щоб економити кулi, що майже зовсiм закiнчилися, стала активнiше кидати босими ногами численнi гiльзи, залишив противник. А якщо гiльзу з прискоренням кинути i вона потрапить у лоб, то це буде вплив по забiйностi не слабше, нiж справжнiсiнька куля.
  I хлопчик-супермен продовжував боротися, з приголомшливою ефективнiстю. Щоправда, в його головi теж миготiли думки, а навiщо вiн у цю вiйну влiз? Адже справдi й бурi не ангели, i англiйцi не честь. Хоча справдi ведуть вiйну за тi землi, якi через кiлька десятилiть будуть втраченi.
  I тут люди гинуть дарма. Хоча скiльки разiв вони вже гинули дарма. Згадаймо часи Чингiсхана. Мiльйони людей загинули, а iмперiя монголiв зникла безвiсти!
  I те саме можна сказати i про Британську iмперiю, яка в ХХ столiттi втратила майже всi свої колонiї.
  I ось зараз ти вбиваєш англiйцiв - а тобi це що треба?
  Олег Рибаченко хотiв було закричати - що вiн не вбивця i йому шкода i гидко знищувати живих людей. Адже кожна людина - це власний свiт.
  Але хлопчик згадав, що вiдправили його в цю свiтобудову. Росiйськi Боги наказали допомагати бурам перемагати англiйцiв i битися в батальйонi молокососiв Жана Грандье. I тут вiн повинен виконувати волю росiйських Богiв i вiдпрацьовувати безсмертя.
  Ну, що ж раз так вiн попрацює на славу.
  Як то кажуть i в iграх кого вiн тiльки не вбивав i не завойовував.
  I хлопчик-термiнатор заспiвав, продовжуючи трощити англiйцiв:
  Ми пiонери дiти Артемiди,
  Народилися замiсть соски з кобурою!
  На славу нашої матiнки-Росiї -
  Б'ється хлопчик завзятий!
    
  Палає немов смолоскип яскрава краватка,
  Чудовий хор спiває Батькiвщинi гiмн!
  А фюрер у зад отримає гострий кактус,
  Ми орди супостатiв знай, громимо!
    
  Нас партiя вчила силi лайки,
  Вмiти стрiляти та бiгати, битися всiх!
  Нехай братiв старших до армiї забрали,
  Але теж ми потиснемо великий успiх!
    
  Яка Батькiвщинi до смаку служба?
  В окопах якщо треба бiля верстата!
  А мiцнiше за всiх пiд червоним прапором дружба,
  Нехай у комунiзм прийде моя країна!
    
  Як важко на фронтi в оточеннi,
  Випав уже снiг, а ми босi, рвань!
  Не буде фрицям-нелюдам прощення,
  А ти в мрiях бiйся i дерзай!
    
  Ми хлопчики змученi боями,
  Голоднi, розбили в кров ступню!
  Але не дозволимо бити нас чоботами,
  Як Русь тебе моя душа люблю!
    
  Не знаємо слова полон, ну до бiса слабкiсть,
  Та скiльки лягло в боях хлопцiв!
  Часом наповзає i втома,
  Коли як вантаж стотонний автомат!
    
  Але нi до чого пiддатися нам бiди,
  Не для того я клятву Боговi дав!
  Повиннi служити без пiдлих справ Росiї,
  Товариш Сталiн вiчний iдеал!
    
  Але головне, та мужнiсть i смiливiсть,
  Винахiдливiсть та думок краса!
  Не треба думати, що культура дрiбниця,
  Адже вiрш народжений вiд язика багаття!
    
  У грудях моїх є полум'я Iсуса,
  Який Бог i Спас та Комунiст!
  Не терпить святiсть, знай душонки труса,
  Шлях тiльки вгору не надумай падати вниз!
  Хоч i не зовсiм у степ вiршi, але класнi та крутi, i як хлопчик-воїн заспiвав. З почуттям та виразом.
  I знову проболжив кидати босими пальчиками дитячих нiжок забiйнi гiльзи. I пробивати противникам черепа.
  Олег зазначив:
  - Вiйна є вiйна! Не завжди свята, але завжди кривава!
  I хлопчик узяв i свиснув. I його свист виявився таким пронизливим, що кiлька сотень ворон впало, i пробила дзьобами черепа англiйським солдатам.
  Пiсля чого хлопчик розреготався. I жбурнув босими пальчиками дитячих нiжок цiлу дюжину гiльз. I тi хльоснули по шеренгах, вибиваючи полицi найманцiв. Ось це справдi був вбивчий вплив.
  Олег продовжив бiй пустивши хiд одразу двi шаблi. I його швидкiстю i витривалiстю це було також ефективно, як писати з кулемету. Причому дуже скорострiльно. Хлопчик рубав i кидав нiжками гiльзи i при цьому знову заспiвав:
  Наш вiк такий повiр прекрасний,
  У ньому можна знати робити все...
  I навiть космос безпечний,
  Зникло рiзне шахрайство!
  
  У ньому школи рай та розвага,
  Будь-якої їжi - як снiг узимку...
  Пiде дитина у пригоду,
  Своєю великою мрiєю!
  
  Не треба думати нам про сумне,
  Адже старостi близько немає...
  Адже такi бувають почуття,
  I свiжих троянд навiки букет!
  
  Але тепер в iншому ми свiтi,
  У ньому феї, гноми, чаклуни...
  Ми дiти лише босi,
  Але для перемоги, народженi!
  
  Чарiвною паличкою здатнi,
  Будь-яке знай начарувати...
  Якщо треба переставимо гори,
  I здобуваємо благодать!
  
  Дракони по небу лiтають,
  Битися з ними так легко.
  Природа стала вiчним травнем,
  У нiй так чудово добре!
  
  А ельфи, в цьому чудовому свiтлi,
  Виблискують наче перли вод.
  На чудовiй магiї планетi,
  Ми водимо дитячий хоровод!
  
  Кохання у нас велике буде,
  Засвiтимо на небi сто свiтил.
  Для нас квазар стануть суддi,
  I в безкiнечному свiтлi сил!
  
  Не любить Бог повiрте слабких,
  Вiн хоче, щоб ви як свiтло.
  Заради магiчної держави,
  Працювала б славна людина!
  
  Так у цьому свiтi все красиво,
  Як самоцвiти рiй бабок.
  Ми будемо разом колективом,
  Чи не проливаючи гiрких слiз!
  
  У всiй Землi немає мiсця кращого,
  I Сонця жовте, яскраве коло...
  Я подарую букетик Машi,
  Щоб погляд дiвчинки не згас!
  
  Та магiя сильна повiрте,
  Здiбно гори звернути...
  На вигляд ми всi Рода дiти,
  I не перерветься життя нитка!
  
  Повстати раби звичайно можуть,
  Як наказав хоробрий Спартак...
  Невiльники вiд болю стогнуть,
  Ти заряди ногою у п'ятак!
  
  Дракон, звичайно, вiн могутнiй,
  Його ми зможемо здолати...
  Хоч над Вiтчизною лунають хмари,
  Реве розсерджений ведмiдь!
  
  Ось орки роєм атакують,
  Зумiємо їх перерубати.
  Хлопцi вiрте, не спасують,
  Мисливець перетворитися на дичину!
  
  За нами сила поколiнь,
  Летiли дiти ми на Марс.
  Повiв країну спочатку Ленiн,
  Потiм iнший вождь Землю врятував!
  
  Адже м'язи у нас такi,
  Пружнi м'язи у дiтей.
  По снiгу ми бiжимо босi,
  Розрулений бластером лиходiй!
  
  Добудемо для всесвiту щастя,
  Щоб цвiло з золота жито.
  Все буде у свiтлi свiту влади,
  Зникне зло, i пiдлiсть, брехня!
  
  Так роками я дитина,
  Але розум цiлком повiр титан.
  Пiднявся юний з пелюшок,
  Розбитий, повалений злий тиран!
  
  Моя любов до святої Вiтчизни,
  Всiм серцем свiтлою душею.
  Живемо тепер за комунiзму,
  Де умивальник золотий!
  
  А що нам магiя та гноми,
  Тут технологiї важливi.
  Побудуємо свiт, повiрте новий,
  I в прiрву пiдступи Сатани!
  
  Кохання палає в дитячому серцi,
  Прагнути в чистi поля.
  Вiдчинили ми в безсмертя дверцята,
  I разом будемо ти та я!
  
  Ось я бився зi страшним орком,
  Перерубав його мечем.
  Билися з ворогом зовсiм недовго,
  Нам бiди знайте не за що!
  
  Якщо треба битися нам з Кощiєм,
  З'їмо i цей фрукт повiр...
  Будь-яку зробить витiвку,
  Немає крутiших у майбутньому дiтей!
  
  Чекають у новому свiтi пригоди,
  Такi знаю чудеса.
  За зло прийде, звичайно, помста,
  I запалять небеса!
  
  Плешивий демон скоро згине,
  Настане у пiднебессi свiт...
  За нами будуть i iншi,
  Їх не опише i Шекспiр!
  
  Перед Богом стану на колiна,
  Прочитаю молитву - одразу в бiй...
  В iм'я яскравих поколiнь,
  Не буде участi iншої!
  
  Минуть роки, ми подорослiшаємо,
  У нас потомство буде, знай...
  I трава знову зеленiє,
  У всьому всесвiтi стане рай!
  Та Олег i спiвав i рубався з усiєю вiдчайдушною силою. Хоча хлопчиковi й було дуже шкода вбивати живих людей. Тим бiльше що англiйцi народ цивiлiзований i можна сказати передова країна.
  Але ось що вони витворяли з полоненими, це вже не фарбувало цю цивiлiзацiю.
  Зi спiйманої дiвчини англiйцi знiмали допит. Спочатку її роззули i босонiж погнали пiд джуглям. А дiвчисько не з бiдної сiм'ї та її голi ступнi не звичнi обходитися без взуття. I дiвчина йшла зi зв'язаними ззаду руками немов полонянка. А як це йти босонiж по джунглях, гола пiдошва чiпляє за колючки, шишечки, гiлочки, горбки i це болючi вiдчуття.
  А йти дiвчинi довелося далеко i її нiжнi ступнi виявилися збитими в кров.
  Потiм дiвчинку вiдвели до кiмнати тортур. Там iз неї зiрвали одяг та прив'язали до стовпа. Потiм кат став завдавати ударiв морською, семихвiстною батогом. Дiвчина стогнала та плакала вiд ударiв. Її нiжна шкiра луснула i полилася кров. Помiчник катувальника набрав води у вiдро, кинув туди солi. Пiдiйшов клишоногим кроком до дiвчини. I взяв i хлюпнув на неї солоною водою. Побите в кров дiвчина заволала благим матом i знепритомнiла, вiд дикого больового шоку.
  Англiйськi кати реготали. Катування в Британiї ще не заборонено законом, тому їх можуть проводити.
  Ось i хлопчика рокiв тринадцяти ввели в пiдвал для катувань. Спочатку показали йому на побиту й закатовану дiвчину, що лежала непритомна. Потiм кат взяв i вколов побитiй представницi прекрасної статi стимулятор. I вона прийшла до тями.
  Головний кат сказав:
  - От i тобi хлопчисько таке буде якщо не скажеш де знаходиться база капiтана Жана зiрви голову.
  Хлопчик пробурмотiв:
  - Я не знаю! Я не з його загону!
  Декiлька писарiв записували показання за допомогою автоматичних чорнильних ручок. Та як магнiтофони та звукозапис ще не винайшли. А ось елетроплiти вже були в наявностi.
  I головний кат наказав:
  - Ну пiдсмажте цьому хлопчику тортури!
  Дитину посадили в спецiальне крiсло i стали. Перед цим зiрвали одяг. Тупi шипи вп'ялися в спину i лопатки хлопчиська, що було досить боляче.
  Але ще болючiше виявилося колись босi, щоправда огрубiлi пiдошви хлопчика поставили на пiдключенi до продоводiв електроплити. Далi вже жiнка-кат рудої мастi повернула перемикач i вони почали нагрiватися.
  Звичайно ступнi у хлопця були досить мозолистими. Вiн ще був такого вiку, коли ходити босонiж не соромно, а клiмат пiвдня Африки дуже м'який. I зрозумiло без взуття особливо дитинi набагато приємнiше. Але все одно це жива шкiра, хоч i огрубiла, та ще й дитяча, i почала припiкати. Причому жiнка-кат ще раз повернула перемикач, i плита почала червонiти. I запахло паленим м'ясом, наче барана смажили на шашлик. I тут хлопчик як заволає.
  Але його босi нiжки, затиснутi в сталевi браслети, i такi товстi та мiцнi, що й буйвола утримають. Хлопчик вив i скиглив:
  - Вибачте! Я нiчого не знаю! Ой матуся врятуй!
  Коли жiнка повернула ще раз запах паленого усилися, i нещасна дитина вiдключилася вiд больового шоку.
  Плиту вiдключили, але тортури на цьому не скiнчилися. Хлопця пiдняли на дибi, а босi, пiдпаленi ноги закрiпили в колодцi, i на гаки щоб цьому пристосуваннi стали вiшати гирi, розтягуючи хлопчика.
  I той хрипiв i стогнав, як йому було боляче. Найгiрше що хлопчик i справдi нiчого не знав, i виявився випадковою жертвою. Хоча у бурiв воювали дiти. Та й взагалi бiлого населення двох республiк всього двiстi тисяч, а англiйцi завершували формування проти них двохсот п'ятдесятитисячної армiї. Причому така армiя це не так уже й багато iмперiї, чиє населення замiсть колонiй i домiнiонiв наближалося до п'ятисот мiльйонiв.
  Тобто навiть з урахуванням непропорцiйно великих втрат у боях iз бурами останнi шанси практично не мають. I тридцять тисяч бiйцiв зiбраних майже поголовною це майже межа. Тим бiльше бури сповненi забобонiв i вважають, що жiнки не повиннi воювати. Якщо представницi прекрасно статi i є, то лише серед iноземних добровольцiв, чи медсестри, чи розвiдки.
  До речi, у батальйонi Капiтана Зiрви Голова дiвчинки часто ходять у розвiдку, через те, що їх менше побоюються i пiдозрюють.
  А ось хлопчакiв хапають.
  I це просто був цiкавим, а шпигуном, але все одно його мучать.
  А дiвчина вирiшили трохи помучити струмом. I почали до чутливих мiсць прикладати електроди. Що треба сказати дуже боляче. Точнiше це взагалi такий страшний бiль. Оскiльки струм проходить по нервових закiнченнях, то бiльшого страждання, нiж електрикою взагалi заподiяти неможливо.
  Хлопчика теж розтягнувши гарненько стали катувати спецiальним вiником зi сталевого, колючого дроту, пiдключеного до спецiальної динамо-машини. Ох як це було боляче. I болiсно, i бiдний хлопчик просто надривався вiд несамовитого крику.
  Якби Олег Рибаченко це бачив, то, можливо, його менше мучила б совiсть. Втiм, у минулому життi вiн у грi "Антанта", лише одну мiсiю встановив рекорд, знищивши бiльше двох мiльярдiв бойових одиниць, i не зазнавши втрат убитими. Набравши тим бiльше двохсот мiльярдiв очок у комп'ютернiй грi - що це взагалi рекорд для всiх комп'ютерних iгор усiх часiв i народiв.
  Але одна справа винищуватиме вiртуальну iнформацiю в умовних бiтах i байтах, а iнша справа живих, реальних людей. Тут, звичайно ж, є колосальна рiзниця. I звичайно ж совiсть хлопця мучить.
  Щоб вiдволiктися Олег Рибаченко почав промовляти крилатi афоризми, справжнi перлини думки:
  Якщо полiтик ошатний чобiт, то виборець сьорбатиме кислi щи драним лаптем!
  У полiтицi найтвердiший i найгострiший клинок - мова без кiсток, а мiцна кольчуга - вiдсутнiсть твердих принципiв!
  Полiтик теж хоче володiти секретом молодостi, щоб усi виборцi впали в дитинство i пускали соплi!
  На довгу мову полiтика, найлегше купуються тi, хто має розум у коротких штанцях!
  Чоловiк може бути мiцним як дуб, але якщо вiн головою дятел, але жiнка з нього все одно знiме стружку!
  У чоловiка є стовбур, у жiнки колодязь, але самець не може народити нащадка тiлом, а жiнка породити характер воїна духовно!
  У боксi б'ють один одного руками по обличчю в рукавичках, у полiтицi молотять один одного мовою абияк без бiлих рукавичок!
  Не буває боксу без рукавичок, не буває полiтики у бiлих рукавичках!
  У боксi б'ють жорстоко, але за правилами, а в полiтицi безжально б'ють без правил!
  У боксi є правила i суддi, у полiтицi бої без правил, i суцiльний суд Лiнча!
  Бокс це шахи, навпаки, i все ж таки шляхетний спорт, полiтика зовсiм позбавлена шляхетностi, i спорт в якому панує свавiлля!
  У боксi не завжди чесне суддiвство i прийоми, але зате б'ються вiч-на-вiч, а в полiтицi завжди кидаються натовпом на найслабшого!
  У бою потрiбна обережнiсть i кмiтливiсть, але в управлiннi країною диктатор застосовує цiпки, не знаючи гальм!
  Диктатор - це боксер, у якого вiдбито почуття вiдповiдальностi та сплющене спiвчуття!
  Диктатор - це боєць, який б'ється чужими руками та вiддає накази не своїм голосом!
  Диктатор - це вовк у горностаєвiй мантiї, але пожирає м'ясо виборцiв iз приправкою локшини на вуха та дiрки вiд бублика!
  Полiтик - це бiгун на дистанцiю, який постiйно кривить i зрiзає кути!
  Бiгуни бiжать ногами, а полiтик перемiщається за допомогою довгої мови!
  Боксер б'є по печiнцi, а полiтик i так уже у печiнках!
  Диктатор - це боксер, який б'є завжди нижче за пояс чужими руками, не слухає гонгу i сам собi суддя!
  Бокс - це кулачний бiй у м'яких рукавичках, полiтика бiй мовами без бiлих рукавичок!
  Боксери на кулаках, полiтики на мовах, боксери за правилами чесно, полiтики беззаконня безчесно!
  Жiнка це теж боксер, тiльки вона найбiльш смертоносна, коли цiлком скидає одяг!
  Професiонали в боксi б'ються з оголеним торсом, професiоналки на палiння оголюють не лише торс!
  Боксерський бiй обмежений у часi правилами, протиборство полiтикiв, не знає тимчасових кордонiв та правил!
  Боксери б'ються на публiцi вiдкрито, полiтики борються пiд килимом, а якщо й вилазять щоб куснути мовою нижче за пояс!
  Завзятий боксер - це похвально, але полiтики найчастiше завдають шкоди помилкам!
  Полiтик рветься у леви, але вiдстоювання помилкової точки зору типовий баран, i впертий осел, який свинячує сам собi!
  Бокс яскраве i красиве видовище, полiтика теж слiпить, але дивитися на неї огидно, а слухати в сто разiв гiрше!
  Полiтик часом має яскраве оперення павича i красномовство солов'я, у спiлкуваннi з виборцями все одно залишається безкрилою свинею!
  У боксi цiнний довгi руки, у полiтицi довгi мови, якi набагато вбивчi для цiлої країни!
  Боксер кулаком може укласти на рингу лише одного опонента, полiтик пiд килимом, довгим мовою вся держава перетворить на руїни!
  Найвитривалiший марафонець - це полiтик, йому часом добiгти до трону не вистачає життя!
  Бiгун розраховує сили на годину, полiтик навiть найобачливiший не напасе сили на вiчнiсть!
  Полiтик часто гомофобiй, але при обов'язково велика дупа, чистюля, але свинячить на повну!
  Полiтик не завжди значуща особа, але обов'язково величезна дупа!
  Виборцi сприймають полiтика, за якого голосують як казкового принца, але завжди одержують голого короля на трон!
  Диктатор, уявляє себе павичем у дiамантах та iмператором у пурпурових шатах, але, коли виборець вимагає звiту - надає голим королем i обскубленою, мокрою куркою!
  Жiноча воля як дiамант у кольє, полiтична безвольнiсть камiнь, прив'язаний до петлi на шиї!
  Жiнку можна порiвняти з дiамантом, чоловiка з кременем, а полiтика зi згустком фекалiй!
  Через силу можна битися з могутнiм ворогом, але нiякi сили не змусять вислухати промову полiтика до кiнця, нав'яжи вiн тобi хоч тричi другом!
  Все у свiтi вимагає зусилля, тiльки пiд монотонне бурмотiння полiтика заснути не складає труднощiв!
  У боксi часто розбивають носи, а в полiтицi завжди залишаєшся з носом!
  Боксерський нiс кривий, у полiтицi шлях, щоб виборця залишити з носом теж звивистий!
  У боксi часом нечесно вважають очки, на виборах завжди безчеснi голоси!
  У боксi важливо i як б'єшся, i як вважають голоси i у короля рингу трохи фори, у полiтицi неважливо як голосують, а пiдрахунок повнiстю в руках того, хто на тронi!
  У спортi ти можеш стати монархом iз оголеним торсом, а в полiтицi все вже й так голi королi!
  У спортi можна пропотiти i запилитися, але в полiтицi ти забруднишся напевно i нiяким душем не змиєш смердючий бруд!
  Солдат може обрости щетиною, але бути приємним на дотик для жiнки, а полiтик, як гладко не голиться, викликає вiдчуття поцiлунку з рептилiєю!
  Солдат - це орел у ранзi горобця, полiтик - це мокра курка у ранзi iндика!
  Солдат хоч i не яскравий формою, i часом виконує дурнi накази, але на вiдмiну вiд полiтика-папуги не спiває з чужого голосу!
  Солдат - це трудiвник-мурашка вiйни, а полiтикан зверху сипле лайно, будучи жирним трутнем тилу!
  Солдат вiдважний навiть боязкий, полiтик боягузливий, навiть петушась!
  Солдат благородний, але не вiльний, полiтик пiдлий, i теж по сутi раб пристрастей!
  Солдат - це лев, нехай ще недоросток, а полiтика лисиця i вже переросток!
  Солдат схожий на ангела в пеклi, а полiтик - це свиня, що бенкетує пiд час чуми!
  Босому хлопчику комфортнiше бiгти снiгом, нiж взутому полiтику лавiрувати мiж цiвками!
  Хлопчик навiть на морозi голяка щасливiший, нiж старий, облитий помиями промови полiтикана!
  Жiнка не так боїться виявитися голою i босою, як того, що полiтик-чоловiк її взує, i здере три шкури!
  Жiнка на вигляд боязка, але мало що може її по-справжньому злякати, диктатор-чоловiк загрожує на вигляд, але кидається вiд власної тiнi!
  Для диктатора мовчання золото, тiльки якщо пiдданi без ремствування зносять залiзання язиком у кишеню!
  . РОЗДIЛ No 8.
  У Китаї поки що панував спокiй, настав грудень 1939 року. Мао Цзедун втiк i причаївся. Олег Рибаченко продовжив писанину, цього разу про Гулiвера.
  Ось уже новий 1944 року та сiчень мiсяць. Зрозумiло морози та холодно. Iнтенсивнiсть бойових дiй дещо спала. Авiацiя бомбить теж не особливо активно, оскiльки погода занадто часто нельотна.
  Тобто такий крихкий затишок. Нiмцi втiм i пострiлюють i час вiд часу бомбардують. Вiдбуваються i сутички та розвiдка боєм.
  Дiють i маленькi партизанськi загони.
  Проникають за лiнiю фронту та диверсiйнi групи. Пiонери теж борються.
  Вони дiють невеликими зiрочками по п'ять осiб. I це дуже непоганi сили, здатнi на багато.
  Гулiвер iз двома хлопчиками та двома дiвчатками пробираються лiсовою частiше в тил гiтлерiвцям.
  Незважаючи на мороз, у дiтей нiжки босi, та червонi вiд холоду. Але вони все одно вперто не хочуть взутися.
  I йдуть собi вперед, залишаючи маленькi, витонченi слiди.
  Щоб пiдбадьоритися в холоднечi й йти швидше, щоб не покiнчити дiти спiвають:
  Пiонери славнi хлопцi,
  Створювали першими колгосп...
  Нас вчили бити з автомата,
  Щоб не лили задарма дiти слiз!
  
  Ми на сiнокiс у колгосп ходили,
  Там робота гаряча була...
  Нарiзали босим кроком милi,
  У хлопчакiв є тепер струна!
  
  Пiонерам Бог не допомагає,
  У них Ленiн Сам Всевишнiй є...
  Десь виє м'ясоїдний Каїн,
  Заревiв як грiм кошмар-ведмiдь!
  
  Хлопчики та дiвчатка крокують,
  По травi серпами жали жито.
  Добре в колгоспi в спекотному травнi,
  I не треба розводити нам брехню!
  
  Захопимося хлопчики росою,
  Що по п'ятах наших б'є...
  З дiвчинкою красивою, босою,
  Прагнемо юнака в полiт!
  
  Адже ми можемо робити дуже багато,
  Нас на подвиг Ленiн надихнув.
  Широка у хлопчикiв дорога,
  Попереду Варшава та Берлiн!
  
  Та напав раптово мерзенний фюрер,
  Немов пекельний чорт на нас полiз...
  Але отримає гад плешивий дулю,
  Адже недарма Сталiн теж бiс!
  
  Для хлопцiв всi танки не перешкода,
  Вони б'ються, немов тi орли.
  Чекає славна нагорода,
  Ленiна великi сини!
  
  Танки рвуться лихi фюрера,
  I в них повiр димитися стовбур.
  Комсомолки б'ють ворогiв босi,
  Чекає на Гiтлера розгром!
  
  Пiд Москвою вже вирує битва,
  Супостат пiдступний i жорстокий.
  Нам допоможе до Iллiча молитва,
  Якщо треба теж вийде термiн!
  
  Пiонери: хлопчики, дiвчата -
  По кучугурах мчати босонiж...
  Буде фрицям жорстка розплата,
  Якщо рушить юний кулаком!
  
  Нас повiр, кучугури не лякають,
  Голим п'яткам вiр, не страшний снiг.
  Ступнi пiонерськi мелькають,
  Переходять дiти у швидкий бiг!
  
  I тепер хлопчики та дiвчата,
  Атакують фрицiв тiєю хвилею.
  Голосочок пiонерiв дзвiнкий,
  Розберуться явно iз Сатаною!
  
  Не зрозумiють фашисти, хто їх мочить,
  Зайнявся незграбний "Тигр"...
  У хлопчакiв дуже багато мощi,
  Полiцай розiрваний затих!
  
  Ось пiдкинув хлопчик босою п'ятою,
  Дуже руйнiвний подарунок.
  Не граємо ми зi смертю в хованки,
  Подвиг стане витязiв оспiваний!
  
  Дiвчинка боса пре в атацi,
  Стала п'ята трояндою на снiгу.
  Ми бажаємо дуже сильної бiйки,
  Якщо слабкий треба поможу!
  
  Вiд Москви фашистiв ми вiдбили,
  I погнали наче мiтлою...
  До комунiзму накрутили милi,
  Найяскравiшою та найсвятiшою мрiєю!
  
  Бойовi славнi дiвчата,
  Що б'ються смертi всупереч...
  Голосок красунь дуже дзвiнкий,
  Спекуть граючи пирiжки!
  
  I хлопчик даному роздолля,
  Дуже навiть знай, повiрте радий...
  Вiддаючи честь цьому пiдпiллю,
  Смiливо захищали Сталiнград!
  
  Що нам цей дуже сильний "Тигр"?
  Цей танк звичайно велетень...
  Спiвають пiонери лiру,
  Буде у нас новий пан!
  
  Немає iншої для витязя повiрте,
  Червона краватка хлопчик пов'язав...
  Так роками ми просто дiти,
  З неба палко сиплеться напалм!
  
  Сталiнград б'ється дуже славно,
  Пiонери в ньому як леви-бiйцi.
  Адже для нас приклад є найголовнiшим,
  Щоб пишалися дiди та батьки!
  
  Всi ми можемо зробити в цiй лайцi,
  Злих фашистiв здолати жартома...
  Наспiвуючи класнi поради,
  Немов ти Господнє дитя!
  
  Бачив хлопчик юрку "Пантеру",
  Цей танк не слабкий, хлопець знай...
  Складаємо ми часом не в тему,
  Все одно, однак, буде рай!
  
  Бог створив людей для вiчної слави,
  Щоб сила Ленiна була...
  Заради нової в червоний колiр держави,
  Прошиває гостра голка!
  
  По кучугурах хлопчик пробiгся,
  I гранату хоробро в "Тигр" жбурнув...
  У нього базука буде в ранцi,
  Щоб фюрер бiснуватий здув!
  
  Розгадати загадку теж можна,
  Скiльки буде просто двiчi по два...
  Переможемо фашистiв обережно,
  Адже у нас достатньо розуму!
  
  Снiг йде i палить хлопчику п'яти,
  Вiн ще дитина, хоч герой.
  Не грає хлопчик зi смертю в хованки,
  Цей фюрер пiдлий геморой!
  
  Ось "Пантера" мiцно отримала,
  Сильно незграбна димить ...
  Босою п'ятою дав фашисту в рило,
  Буде ворог як скельце розбите!
  
  Не буває цiлей неможливий,
  Пiонер вiдважний довiв...
  Перемогти орду ворога нескладно,
  Це хлопчик хоробрий показав!
  
  Ось навiщо билися ми за Вiтчизну,
  Це знає кожен пiонер.
  Ми не пошкодуємо у боротьбi життя,
  Славитись, святий СРСР!
  
  Босонiж хлопчик не боїться,
  Навiть найзапеклiший мороз...
  I з iкон сяють бачу обличчя,
  I за нас i Лада, i Христос!
  
  Ленiн у новий свiт нас запрошує,
  Де безкоштовний бублик, з кремом торт.
  Перемагає Авель, а не Каїн,
  Не дивiться горлопановi в рот!
  
  Ось уже бої йдуть пiд Курськом,
  Хоч супротивник, наче вовк жорстокий.
  Хлопчики, дiвчата хоробро б'ють,
  Луплять прямо в литу сталлю лоба!
  
  Ну, що противник вiдступає,
  А в атацi босий пiонер.
  Вiрить вiн у перемогу у славному травнi,
  I покаже воїнам приклад!
  
  Десь били фрицi комсомолку,
  Припiкали п'яти кочергою.
  Мучали прокляте дiвчисько,
  На вугiллi поставили босий!
  
  Нiчого вона їм не сказала,
  Лише смiялася нелюдам в обличчя.
  Що покидьки вам мук мало,
  Ось самих вас пiднiмемо на кiльце!
  
  Комсомолку фрици розстрiляли,
  А потiм закинули в петлю.
  А за це пiонери дали,
  Бо дiвчат люблю!
  
  Що хотiли фрицi отримали,
  Гiтлер явно був затягнутий у труну.
  Супостатiв сильно ми пришили,
  Довбанули мiць снаряда в лоба!
  
  Та для нас хлопчикiв це просто,
  Злих фашистiв у боротьбi перемагати...
  Хоч на вигляд ми маленького зросту,
  Зате навчання, тiльки п'ять!
  
  Ось уже в Берлiн увiйшли ми строєм,
  Чоботи одягли вперше...
  Хлопчик був дитина, став героєм,
  Показав буквально найвищий клас!
  
  Не сумуємо за тими, хто впав у боротьбi,
  Їхня наука знаю, воскресить...
  I побачать комунiзму дали,
  Тому смерть свiтло переможе!
  
  I не Iсус у нас Владика,
  Ленiн променистий Пане...
  Його воля нами не забута,
  Вiчний над планетою херувим!
  
  Ми досягнемо, знаю я перемоги,
  Якщо буде у космосi вiйна...
  Говорив предкам нашим Веди,
  Третина свiтiв захопить Сатана!
  
  Але ми їх звiльнимо, повiрте,
  Зробимо таке - казка знай...
  У радостi блаженства немов дiти,
  I збудуємо у всесвiтi рай!
  
  Смертi немає - ви це люди знайте,
  Життя воно, повiрте гарне...
  I нащадкам люди щастя дайте,
  Щоб рай iз Всевишнiм на вiки!
  
  Ось коли свiт буде комунiзму,
  Всесвiту, свiтобудов темрява...
  Вiчно, нескiнченної, свiтла життя,
  Де повно великого розуму!
  
  I ось Ленiн буде, знаю правити,
  Одеську Сталiн вождь бiйцiв...
  Чи зможемо в майбутньому ми все виправити,
  Наших як титани молодцiв!
  
  СРСР понад далекi свiтобудови,
  Вище самих граней немає меж.
  I в iм'я великих творень,
  Славних цiєї iсторiї сторiнок!
  
  Пiонери були, є i будуть,
  У нашому щастя раю на вiки...
  Нiколи знай, сили, не зменшаться,
  У нескiнченнiй радостi мрiя!
  Ось так дiти спiвали, пробираючись у глибокий тил, гiтлерiвцям та їх коалiцiї.
  А фашисти продовжували вiйну. У бiй йшли новi танки та самохiдки.
  I одночасно тривало полювання на партизанiв. Ось упiймали дiвчину-партизанку. Вона була ще зовсiм молода комсомолка рокiв шiстнадцяти. I її вели босонiж по морозу. Зiрвали з дiвчини майже весь одяг i водили лише у трусиках та лiфчику.
  I це було таке катування, двадцять-двадцять п'ять хвилин по морозу. А потiм вiдiгрiватися у теплу хату. А потiм знову на мороз.
  Допитували i пiонерiв. Їх теж роздiлили на водили на лютий холод лише в трусиках. А потiм ще й вилили по вiдру крижаної води. Та жорстоке було тут катування i спробуй заперечи.
  Допитували i Миколу Боровського. Йому вже було чотирнадцять. Тож церемонитися не стали. Спочатку роздiлили i голого поганяли снiгом.
  Потiм стали бити гумовими шлангами як по посинiлих вiд холоду пiдошвах пiдлiтка, так i по ребрах. А пiд кiнець жiнка-кат врiзала носком чобота Колi в пах. Хлопчик навiть зблiд вiд болю. Але найгiрше довелося, коли гiтлерiвцi взяли i пустили струм. Ось це справдi був страшний нi з чим не порiвнянний бiль.
  Але Коля хоч i кричав i його шкiра навiть димiла, але так нiчого i не сказав суттєвого i не дав потрiбної фашистам iнформацiї.
  Хлопчику пiсля цього поголили голову наголо, i зняли вiдбитки пальцiв i з рук i босих нiг. Пiсля чого застали в одних лише плавках крутити жорна. А до статевих органiв приєднали електроди, що коли хлопчик уповiльнював обертання, то било струмом.
  Так Коля i працював за паяння хлiба, до повної знемоги. Потiм валився на дерев'янi нари разом з iншими хлопчиками-рабами i одразу ж провалювався у важкий сон.
  Колю не поспiшали розстрiлювати, але життя зробили нестерпним. Але хлопчик тримався. Хоча нiмцi вигадували новi витонченi знущання.
  То пiд босi пiдошви пiдлiтка пiдкинуть, розжаренi вугiлля. То починають не тiльки струмом бити, а й шмагати батогом. То йому й десятку iнших хлопчакiв вставляють уночi босi ноги у колодки. I не дають спати, тим ставлять на вiдстанi жаровню, яка пiдсмажує голi п'яти. I iнодi навпаки за допомогою льоду, холодять пiдошви, що теж вкрай неприємно, або викручують причому дуже болiсно руки.
  Ну ще й принизливi, постiйнi обшуки, i огидною скрупульознiстю, i зрозумiло брак їжi - один хлiб iз тирсою i вода. Але хоч поки що живий... Втiм, на тому свiтi може бути й краще.
  Особливо для дiтей - там за iдеєю повиннi дотримуватися прав людини.
  Ось наприклад, для неповнолiтнiх на тому свiтi в пеклi полегшенi умови утримання трьох разовим рiзноманiтним харчуванням i в кожнiй камерi по телевiзору. I наголо стригти не можна кожному хлопчику за короткою, але акуратною зачiскою i красивою спортивною формою. Як у колонiї-малолiтцi у цивiлiзованiй країнi. А в Раю взагалi нiби ти вiчно юний мiльярдер на курортi.
  Колька принаймнi мрiяв про втечу. Але взимку можна босонiж i напiвголим у снiг задубiти, так що краще дочекатися лiта.
  Колька так i вирiшив i поки стиснувши зуби терпiв.
  Загалом фашисти поки що накопичували сили та розробляли новi види озброєнь. Зокрема "Пантру"-3 яка мала стати бiльш потужно озброєною i краще захищеною i "Тигр"-3 - куди потужнiший танк iз сильним двигуном.
  I очевидно розвиток реактивної авiацiї.
  Гiтлер хотiв також ракети в серiю пустити. Втiм, з'ясувалося, що ФАУ-3 дуже дорогi машини - як три "Пантери"-2, кожна вартiстю i несуть лише вiсiмсот кiлограмiв вибухiвки, i на дальнiсть трохи бiльше трьохсот кiлометрiв з малою точнiстю. I одразу виникли сумнiви у їхньому серiйному запуску у справу. Справдi овчинка вичинки не варта.
  Дещо дешевшими виглядали крилатi ракети, але їх швидкiсть менше i легше збити. Та й справдi навiщо критi ракети, якщо вже з'являються серiйнi реактивнi бомбардувальники "Арадо", проти яких i зенiтки та винищувачi майже безсилi.
  А фрицi тим часом з дiвчат знущалися. Просто ганяли їх босими, майже оголеними по снiгу. I дiвчата крокували, а їхнi голi ступнi стали червоними, мов гусячi лапки.
  Та тут уже не до жиру, бути живим.
  А ще дiвчат обливали крижаною водою з каченят. I це теж дуже боляче. I вони верещали i скрикували. А потiм їх стьобали батогом.
  Ну що з нелюдiв вiзьмеш. Але це ще не все... А чому дiвчину не пiдняти на дибу, i не припалити їй босi п'яти розпеченим залiзом? Це теж буде дуже круто. Войовницi тут скажемо так бойовi.
  I ось нiмецькi жiнки та хлопця помучили. Пiддали його жорстоким катуванням. Особливо коли стали плести його iржавою ножiвкою, перевернувши вгору ногами.
  Ось це справдi кати. I сипали на рани сiль.
  Ну, ось i все це варварство поєднувалося з високими технологiями.
  Ось, зокрема, у Третьому Рейху проходили випробування пiдземнi танки. I швидкiсть руху подiбного танка сягала вже семи кiлометрiв на годину. Слiд було правда пiдняти запас ходу. Ну лиха бiда почало.
  Пiдземний танк - це справдi непогана вийде зброя.
  Йдуть розробки i мiнiатюрних танкiв i самохiдок на одну людину, i набiр вiд величезних.
  На рахунок "Щур" танка вагою двi тисячi тонн, Шпеєр поставив його доцiльнiсть появи пiд сумнiв. Занадто дорого, i практично неможливо перевозити поїздами. Хiба що тiльки у розiбраному виглядi.
  Один "Щур" щоправда зробили i на транспортi пiдвезли до Ленiнграда. Але поки що вона там стояла без дiла. Штурмувати цiлком блокований Ленiнград сенсу був, вiн би сам здався з голоду. Але поки що тримався на соплях. Нiмцi не витрачали на нього нi снаряди, нi пiхоту, нi танки.
  "Щур" був прикладом гiгантоманiї. А ось САУ Е-5, навпаки, була спроба створення карликового танка. До нього якраз влiз хлопчик рокiв дев'яти, пробували експериментальну модель. Дитина була одна i мiстилася лежачи. САУ важило лише чотири тонни, але було озброєно однiєю тридцятимiлiметровою авiпушкою та шiстьма кулеметами. Поки що ще не серiйне - роботи багато.
  Хлопчик зовсiм дитина, i рокiв йому дев'ять i вiн ще менший за середнiй для свого вiку зростання. Але вчиться керувати танком. Нiмецькi конструктори намагаються створити дитячi джойстики на кшталт iгрових приставок. I з їхньою допомогою керувати машиною.
  Дитина залазить у нiшу. Самохiдка при вазi чотири тони здатна тримати в лоб снаряди 76, i 85-мiлiметрових радянських гармат. А двигун чотириста кiнських сил, дозволяє на шосе розганятися до двохсот кiлометрiв на годину. I трохи менше на рокадi. Така самохiдка з хлопчиком на чолi - нове диво зброя Третього Рейху. Є ще iдея з протитанковою гарматою зробити машину. СРСР явно втiм видихається. I якiсть танкiв падає.
  Стали робити танки Т-34 iз дерева. Тобто замiсть сталевої бронi використовують спресоване дерево. Захист треба сказати слабенький.
  У кращому випадку кулi тримає i якщо кулемет невеликого калiбру. Зате машина i легша i дешевша.
  Петько наприклад теж намагається атакувати гiтлерiвцiв на машинi, яка прикрита фанерою. I робить це запекло. Хлопчик до речi, незважаючи на мороз в одних спортивних трусиках. Адже вiн пiонер i холоду не боїться.
  Та ще крутить педалi i з безвiдкатки як дасть. I ось це справдi радянська вiдповiдь.
  У контратаки, радянськi воїни намагаються йти велосипедами та самокатами. I роблять це з великим почуттям та виразом. Ось це справдi бiй як бiй.
  I пiонери у бою тут як тут. I хлопчики зазвичай в мороз вважають за краще бути босонiж i в шортах. Чому? А тому, що радянськi хлопчаки холодiв зовсiм не бояться. I ще якщо потраплять у полон, i гiтлерiвцi роздягнуть дiтей до трусiв, вони не зламаються, а смiливо тупотiтимуть по морозу. I ось б'ються пiонери - хоробрi хлопцi.
  Гулiвер спiває:
  Нi не потьмянiє пильний,
  Погляд соколиний, орлиний...
  Голос народу дзвiнкий,
  Шепiт подарує змiїний!
  
  Сталiн живе у моєму серцi,
  Щоб ми не знали смутку...
  У космос вiдчинили дверцята,
  Зiрки над нами сяяли!
  
  Вiрю весь свiт прокинеться,
  Буде кiнець фашизму...
  I засяє сонце,
  Шлях осяявши комунiзму!
  I хлопчик взяли шльопнув босою нiжкою по кучугурi. Ось це справдi диво-дiти!
  Сергiй вiдзначив з посмiшкою:
  - Ми неодмiнно переможемо!
  Гулiвер з усмiшкою пiдтвердив:
  - Та наша перемога стане неминучою!
  . РОЗДIЛ No 9
  Ось уже й лютий 1944 року. Москва обкладена з усiх бокiв та в кiльцi блокади. Нiмцi та iноземна орда чекають на потеплiння, i бомбардують територiю СРСР. Готується великий наступ та нова зброя. Зокрема бомби з напалмом, та кульками. Б-29 вже давно бомбардують СРСР. Але все активнiше Ю-488, якi не поступається американському монстру в бомбовому навантаженнi i перевершує в льотних характеристиках пресує територiю радянської iмперiї.
  ТА-400 теж переходить у серiю та його продовжують удосконалювати.
  I "Пантера"-2 як основний танк все набирає обертiв, не кажучи про роботу з "Пантерою"-3, яка має стати ще сильнiшою i озброєнням та захистом. Тож гiтлерiвцi працюють i не сидять склавши руки.
  Мало того, i пiдземнi танки теж удосконалюють i готують їх до серiї. Причому Гiтлер вже прикидає i майбутню вiйну з Британiєю пiсля захоплення СРСР.
  I щоб перетнути Ламанш пiдземнi та пiдводнi танки дуже знадобляться. А ще краще це використовувати авiацiйнi модулi для перекидання технiки. Тут проект Е-5 невеликих i малогабаритних самохiдок з одним лише членом екiпажу дуже актуальний. А СРСР доб'ють - куди вiн подiнеться!
  Хлопчики-танкiсти пробують таку самохiдку, i заразом новий спосiб управлiння джойстиками. Ось навiть намагаються використати босi пальчики нiжок.
  Нова прямо скажемо технологiя. I хлопчаки можна сказати у захватi. I виють i ревуть у всi ковтки.
  Та й бiйцi.
  I зрозумiло як тут без тортур. Пiонера добре треба помучити! I особливо пiдсмажити йому босi п'яти.
  Ось як вони спочатку хлопчика Андрiю роздягли, а потiм його вигнали на вугiлля.
  Босi ступнi дитини виявилися разом опаленi. I пахло так нiби смажитися шашлик.
  Андрiйко заверещав. А нiмецькi хлопчики взяли i обкотили пацана окропом. I це було так боляче i гидко.
  Тобто попрацювали хлопчаки на славу. Здорово вони ошпарили. I потiм облили бензином та пiдпалили. I при цьому гiтлерiвськi виродки смiялися i спiвали:
  Нехай рiчки кровi
  Течуть землею,
  Нехай стогнуть вiд болю,
  Пожежi скрiзь!
  Нехай смерть пожирає,
  Жнива людських тiл...
  Планета страждає
  Панує свавiлля!
  I хай тiльки смерть,
  Править лютий бал...
  Вам все померти
  Сатана вас забрав!
  I хлопчаки-изувери попрацювали капiтально. Та й знову летять лiтаки СРСР бомбардувати. I робити це без зайвої запопадливостi. I вибухають пiднiмаючись цiлi будинки.
  Ю-488 серiйний нiмецький бомбардувальник iз кабiною кругового огляду. I за рахунок меншого розмiру крила розвиває швидкiсть до семисот кiлометрiв на годину. У СРСР немає винищувача, здатного його наздогнати.
  I дiвчата члени екiпажу в радостi та несамовитостi ревуть. Насправдi ж вони крутi. I їх нiхто не зупинить i нiщо не переможе! Якщо, звичайно, так можна сказати.
  Фрiда ця дiвчина в бiкiнi вiд якої пахне дорогою, французькою парфумерiєю пискнула:
  - Раз, два, три, демон плiшивий помри!
  Пiсля цього дiвчина як вiзьме i розсмiється. Ось це справдi писанi красунi.
  I кидають iз повiтря вбивчi бомби. I тi накривають цiлi квартали.
  Єва вiдзначила з милою посмiшкою:
  - Наша сила велика, велика,
  Вiд удару кулака, кулака!
  I войовниця як вiзьме i розсмiється. А потiм i покаже мову. А вiн у красунi довгий.
  Дiвчата лiтаком дуже симпатичнi. Люблять катувати особливо пiонерiв. Ось зокрема юного ленiнця скували ланцюгом i занурювали в царську горiлку - сумiш соляної та азотної кислоти. Як хлопчисько волав вiд дикого шаленого болю. Та це були просто нестерпнi страждання. I з хлопчика буквально злазила шкiрка, а потiм почали вiдвалюватись i шматки м'яса.
  Ось це було здорово та круто. Дiвчата верещали на все горло:
  Пiонер, пiонер, пiонер,
  Ти країнi великий приклад!
  Будемо ми тебе катувати,
  На шматочки розривати!
  Та коли голi нiжки хлопчика поринають у кислоту, i потiм його прасує до кiстяка - подiбне вражає. Що це таке - просто садизм.
  I тут уже нiчого не спишеш... I цi ж дiвчата бомбять радянськi мiста та селища. I кидають бомби навiть з напалмом.
  Гулiвер тим часом разом з iншими дiтьми бореться iз противником на пiдступах до Казанi.
  Загiн пiонерiв кидається у контратаку. I дiти бiжать мелькаючи босими, маленькими, червоними вiд холоду нiжками. I при цьому вони спiвають:
  Знай ми пiонери, з мрiєю єдинi,
  Бажаємо з перемогою дiйти до кiнця...
  Над нами з мечами ширяють херувими,
  Ми будемо гiднi Всевишнього Бога-Отця!
  
  Пiд прапором червоним ми строєм крокуємо,
  I гарнi пiснi з римою спiваємо...
  У Берлiнi ми будемо в палаючому травнi,
  I шию фашизму звернемо!
  
  Ми дiти Вiтчизни великого сонця,
  Що свiтло комунiзму дає...
  А серце хлопчака так люто б'ється,
  Знай, знову вступаємо у похiд!
  
  За нас генiй Ленiн, i з мужнiстю Сталiн,
  Що з вiрою до перемоги ведуть...
  Ми хлопцi лихi, добiрнiшими стали,
  Чи здатнi розбивати там i тут!
  
  Лише хлопчик, а все ж не дитина,
  Воїн крутий пiонер-активiст!
  I голос коли автомат строчить дзвiнок,
  Знай, буде розмазаний нацист!
  
  Ми зробимо свiтовi друге дихання,
  Пiднiмемо з мороку небес.
  Покидьки отримають свою вiдплату,
  За нас Бог Всевишнiй воскрес!
  
  Адже слава Росiї, безсмертна слава,
  Вона Родом вiчним дана.
  Хоч життя наше вiрте одвiчна драма,
  I править часом Сатана!
  
  Але злу зазнати в битвi цiєї поразки,
  Повiрте, бiйцi до кiнця судилося.
  Прийде негiдником ти знай помсти,
  Їм кровi з горла вино!
  
  Я знаю, коли кiнець битви настане,
  Христос променистий прийде...
  У руках пiонера поки що прутик,
  Але шаблею голову супостату знесе!
  Отак i спiвали цi пiонери. I босими нiжками кидали вибуховi пакети, знищуючи наповал ворогiв. I це виявилося дуже здорово та надзвичайно вбивчо.
  Сергiйко зазначив, пiдморгнувши Гулiверу:
  - Ми пiонери реально крутi!
  Хлопчик-попаданець кивнув:
  - Та нас крутiше не буває!
  Дiвчинка Машка просипiла:
  - Справдi, на пiонера, вся країна дивилася!
  I дiвчинка кинула босими пальчиками нiжок гранату надзвичайної, вбивчої сили.
  Ось так i протiкав зi змiнним успiхом бiй. I чаша терезiв вагалася з боку на бiк.
  Одному хлопцевi куля потрапила прямо в п'яту, i вiн буквально корчився вiд болю. Ось так його взяли та вразили.
  I теж валяється та скiнчиться вiд страждань.
  Але пiонери свою справу зробили та розбiглися.
  Пiсля чого знову з новою силою i виразом, i люттю, з енергiєю заспiвали:
  Ми дiти-партизани босяки,
  Крокуємо по кучугурах дуже колким...
  Але в панiку впадати нам не з руки,
  Снiг не зламає босої дитини!
  
  Ми подолаємо холод i мороз,
  Але партизанам знаю, звiстку доставимо...
  Хоч до чоловiка хлопчик не дорiс,
  У душi вiн Авель не вбивця-Каїн!
  
  Надiєю виживає пiонер,
  Коли по полю снiговому мчить...
  Поки вiн з дiвчиськом приклад,
  Його пестить комунiзму сонце!
  
  Пройдемо ми гори, скелi та рiчку,
  Дiйдемо до мети це твердо знаю.
  Свою подругу вiрю, збережу,
  Прийде перемога у променистому травнi!
  
  Ось ми цiлi в холодi дiйшли,
  I ешелон iз фашистом пiдiрвали...
  У Гiтлера витрата - однi нулi,
  А ми ж комунiзму бачимо!
  
  Знову труба кличе хлопцiв у похiд,
  Мовляв, смiливо у бiй ви юнi йдiть!
  Нехай зграю фюрера у витрату,
  А хто не з нами, тих дiєсловом палiть!
  
  У Берлiнi буде фрицям важко,
  Пiд Сталiнградом нiмцi отримали...
  Хоча планета тендiтне скло,
  Накручуємо смiливо братики милi!
  
  Дочекається фюрер, знаємо ми петлi,
  I вiд напалму зовсiм не врятується.
  Знайдеться для ворога клаптик землi,
  Нехай комунiзму засяє Сонце!
  
  Вiр, буде час - чудова країна,
  Кордони вище космосу розкине...
  Нехай згине в пекло сатана,
  Однi пiдуть, потiм прийдуть iншi!
  
  Велич Батькiвщини велика,
  Вiн усiх гiр повiрте, стане вищим...
  Мене на подвиги завжди вабило,
  Не будемо, як коти сидiти на даху!
  
  Гiднiсть свою ми вiдродимо,
  Покажемо супостатам у пеклi мiсце...
  Над нами променистий херувим,
  Я вiрю, що прийде моя наречена!
  
  Дорослi пiонери, в комсомол,
  Коли парад урочисто вступаю...
  Фашистiв мотлох ми скинула на злам,
  Не наслiдуй вiршами папугу!
  
  Коли наш пролетарський, червоний прапор,
  Небо повнiстю прикрасить собою.
  Любов до Росiї висловлю у вiршах,
  Що навiть чорт iз кувалдою не погасить!
  
  Гiднiсть землi своєї зберiгаємо,
  Ми пiонери дiти комунiзму....
  Нехай буде на планетi нашого свiту,
  До звершень нескiнченних гуманiзму!
  Ось такi пiсеньки i спiвали хлопчики та дiвчата. I це було так весело та круто.
  А ще й радянськi льотчицi борються з люттю.
  Напiвголу Виноградову не збентежили блиски крил i грiзнi авiагармати. Вона була готова битися, хоч з чортом, хоч у цих моделей по чотири тридцятимiлiметровi та три двадцятимiлiметровi гармати, а значить висока щiльнiсть вогню, здатне здорово прошити i нашпигувати свинцем простiр. А її кулеметне озброєння є ефективним лише поблизу.
  Воїтелька, анiтрохи не знiяковiвши, набирає максимально можливу швидкiсть, легко справляючись з досить важкою машиною летить на противника. Фрiци, бачачи, що лiтак лише один розраховують взяти його у клiщi. Налаштовують авiагармати. А вродлива Виноградова з усiх сил вдавила босi, дiвочi ступнi в педалi. Гола пiдошва iдеально вiдчуває машину, яку багато льотчикiв вважають незграбною, навiть добившись зняття Мигов з виробництва на час вiйни.
  Але це думка невмiх, вона ж вогняна диявол вiдчуває в цiй машинi кожну частину, i всякий приводний механiзм. Ось б'ють ворожi авiагармати, скорострiльнi та грiзнi. Але босоп'ятий Виноградов, вiдчуває, що встигає проскочити, уникнути поразок. Хоча смерть проноситься так близько, вiдчувається її дихання, в якому i моторошна сушка африканської пустелi i запах пiдвального розкладання!
  Анастасiя не молиться, вiрнiше, вiдчуває провидiння по-особливому, заперечуючи Творця Свiтобудов, як Бога: Авраама, Iсаака та Якова, але визнаючи особливу силу гiперноосфери. Там де головну роль вiдiграє сила волi та iнтелектiв!
  I вона стрiляється по супротивнику, лупить з усiх кулеметiв. Поблизу ледь не торкаючись ворожого, трохи скошеного крила, п'ять вогняних кулеметних точок, смертельно шкодують противника, змушуючи лопатися алюмiнiєве покриття ворожих "мерсiв".
  Спочатку того, що праворуч, а потiм, пролiтаєш, як пробка iз шампанського вперед виконуєш "бочку"... I потрапляєш по другiй машинi, але встигла пролетiти вперед i не одна з куль її не встигла смертельно поранити, незважаючи на наявнiсть влучень.
  Вогняна войовниця анiтрохи не розгублена. Але бачить, що противник вiд неї не втече.
  Але все ж таки у радянських лiтакiв є недолiк: трудомiсткий процес змiни польотних режимiв. Але не для Вiдьмакова. Дiвча боса холоднокровна, при переклацаннi допомагає пальчиками нiжок. Ось зависає на хвостi... Нiмець пробує ухилиться, всадити сам, але... Не встигає, спалахує! Босонога Виноградова викидає гору великий палець правої руки:
  - Класно! Влучнi стрiлки часто потрапляють у пекло, але нiколи не залiтають у пекло!
  I трохи рожевi вiд заходу хмари схвально кивають її, а їх кучерики як би махають ручками.
  Тепер можна взятися за Юнкерси. Це також не дуже легка мета, з гiдним оборонним озброєнням, пристойною швидкiстю. Якщо ляскати вухами, можна цiлком запалаючи шльопнутися в землю.
  Але нiмцi поводяться боягузливо i намагаються вiдлетiти, вiдiрватися. З огляду на високу швидкiсть її Мига найдурнiше рiшення, яке тiльки можна придумати. Тепер босоногiй Виноградовiй роздоллi, женись за ними i стрiляй... Так от стало легко i просто!
  Вогняна войовниця навiть сказала:
  - Здобути легку перемогу не ганьба, а ганьба, якщо легкий приз втрачено через тяжкiсть на пiдйом!
  Але вона трохи схибила, три бомбардувальники збила, а ось четвертий пiшов ... П'ять машин за один бiй досягнення для радянської льотчицi вiдмiнне, i вона могла б i Покришкiна обставити, якби Берiя, знову не доручив їй секретне завдання. А саме - пошукати частину золотого росiйського запасу, прихованого Колчаком. Тут Лаврентiй Палич думав, що розвинена жiноча iнтуїцiя пiдкаже мiсце зберiгання скарбу. Але якби все так просто є магiчнi здiбностi та все як на долонi. Ось скарб Наполеона Бонапарта досi не знайшли.
  Довгий пошук таки дав результат, але не такий на який розраховував Берiя, оскiльки виявлена схованка, виявилася розкрадена i рознесена злодюжками по домiвках. Лише кiлька срiбних злиткiв i парочка кинутих червiнцiв склали всi видобуток особливого загону НКВС.
  Приємнi спогади перервав стривожений голос розвiдника-хлопчика:
  - Нi, це вже взагалi не лiзе, нi у ворота, нi в коромисло...
  Босонога Виноградова тоненько хихикнула:
  - У коромисло? А до чого тут коромисло?
  Микита провiв огрубiлою пiдошвою ноги корою високого дерева i пирхнув:
  - Ну от... Хiба не видно, що це пальма, причому дуже велика.
  Войовниця-ас озирнулася i дзвiнко свиснула:
  - I не одна пальма, ось уже й лiани виднiються... Фантастика. - Дiвчина-бойовик завзято заспiвала. - Якщо довго, довго по дорiжцi, якщо довго, довго стежкою, довго тупотiти i йти! То звичайно, то звичайно, то можливо, можна, можна ... Можна в Африку прийти!
  Хлопчик-пiонер не подiлив оптимiзм i в сотiй частцi. Серйозно зауважив:
  - Не могли ми нiяк потрапити пiшки до Африки, це всупереч законам природи.
  Босонога Виноградова обережно доторкнулася до лускатої кори пальми. Липка, слизька, пахне смолою. I зовсiм не схожа луска на земнi пальми. Тут є вiд чого засвистiти... Але загалом ще не так уже й погано. Якщо вона збожеволiла, то не страждатиме, а якщо в здоров'ї.
  Микита цiлком логiчно зауважив:
  - А так воно навiть краще... Нова пригода, велике полювання на лева!
  Босонога Виноградова у вiдповiдь мляво хихикнула:
  - На лева? Як би нам самим не поскакати зайцями! Уперед...
  Тепер вони йшли нiчними джунглями. Анастасiя все бiльше переконувалась, що це не їхнiй свiт. По-перше, дерева, зовсiм несхожi на земнi. Наприклад, схоже, що на одному стовбурi i ялиновi лапки, i листя шести граней, i жовтi квiточки типу георгiн, але з м'якими колючками. Або ще дивнiше, пальми з фруктами, наче ялинковi iграшки i щось на зразок метеликiв.
  Але найголовнiше небо, хмари раптом розвiялися, причому без жодного вiтру, i якось разом, наче рiзким рухом зiрвано тент.
  I на чорнiй оксамитовiй сферi свiтилося п'ять свiтил: червоних, помаранчевих, жовтих, зелених, блакитних. При цьому, що дивно небо, як i ранiше, залишалося абсолютно чорнильним, хоча зiрок i не видно.
  Микита отетерiв:
  - Оце так! Крута крутiсть!
  Анастасiя встала вниз головою i пройшлася на руках... При цьому пiдспiвуючи щось нерозбiрливе. Начебто:
  - Артилеристи Сталiн наказав. Мiсяцю по яйцях, щоб снiп iз очей!
  Микита логiчно, припустив:
  - Давай краще пройдемося у швидкому темпi - може, знайдемо, щось цивiлiзоване.
  Анастасiя додала:
  - I вийдемо на стежку.
  Тепер вони йшли обережно. Без взуття в джунглях iншого свiту, небезпечно. Можна наступити на пастку, втiм, навряд чи кирзачi будуть тут пiдмогою. Швидше лише притуплять сприйняття чудової планети. З гравiтацiєю ... Ну приблизно земний, або трохи бiльше.
  Повiтря дуже тепле i вологе, як у найреальнiших тропiчних джунглях, кисню в атмосферi багато, земнiшого, вiд чого вже злегка брязкає у вухах. I взагалi, нiчого приємного немає. Попаданцi вже кiлька разiв ставали на пекельну подiбно кропиву при цьому вельми нешкiдливу на вигляд траву.
  Босонога Анастасiя намагалася знайти пояснення такiй метаморфозi i не могла нiчого збагнути. Що в неї черговий напрочуд реальний глюк? Наслiдки важкої контузiї виявилися з новою силою?
  Це звучало логiчно, i все пояснювало - галюцинацiя може бути яскравiшою за реальнiсть, а потрапити в iнший свiт... Загалом цього виключати не можна. Свого роду паралельнi свiтобудови, тема ще не надто затаскана у фантастицi сорокових рокiв, але вже її знайома з магiєю Вiдьмакова цiлком зрозумiла.
  Ось i тут летить метелик з розмахом крил у два метри ... Чудеса в решетi, зазвичай тодi коли розум сповнений прогалин знань!
  А метелик такий гарний, особливо коли крильця вiдбиваються немов дзеркала, а їх вiдблиски п'яти мiсяцiв. Кожен вiдблиск при цьому iндивiдуальний i водночас змiшаний iз рештою.
  А бабка ще бiльша, крила, наче срiбний вiзерунок на морозi, в обрамленнi дiамантiв.
  Голонога Виноградова навiть почала пiдспiвувати:
  - У бiзнесi виявити слiд нам таланти, найкращi друзi дiвчат - це дiаманти!
  Хлопчик логiчно зазначив:
  - Чудеса бувають, не буває казкового пояснення повсякденностi та банальностi!
  У босоногої Виноградової раптом з'явилася надiя:
  - А може, хоч у цьому свiтi ми знайдемо, найновiшу зброю, що врятує вiд розгрому нашу Батькiвщину?
  Босий пiонер-герой Микита, шльопнувши з розмаху гомiлки по корi, резюмував:
  - Коли ти в лайнi хочеться, щоб поганий запах, змiнився на пахощi квiтiв успiху на мерзенному добривi! Тiльки треба обов'язково вилiзти з лайна iнакше твоїм трупом удобрить паросток благополуччя хтось iнший!
  Пiсля чого нерiвна пара потраплянь додала ходу. I ось вони вийшли нехай на вузьку, але вимощену утрамбованими гострими камiнцями дорогу. Босоногий пiонер-герой Микита виявився задоволеним:
  - Дорога явно штучного походження. Отже, тут є цивiлiзацiя, велика чи дрiбна, але вже для нас, очевидно, ми не самотнi у всесвiтi.
  Вогнезарнiй Вiдьмаковi стало цiкаво, i вона запитала босого й подряпаного хлопця:
  - А як, на твою думку, виглядають представники розумної форми життя на цiй планетi?
  Пiонер Микита знизав худенькими плiчками. Вiдповiв пiсля короткої паузи:
  - За iдеєю треба самим у них про це запитати... Але швидше за все вони будуть схожi на людей, тому що їхнi тiла мають бути добре пристосованi до працi. У хижого барсу навряд кiгтi дозволять, спорудити, щось складнiше за кам'яну сокиру!
  - А мураха? - помiтила босонога Виноградова. - Вiн здатний i на щось бiльше, нiж кам'яна сокира.
  Пiонер-герой Микитка прикинув на вiчко, примружившись, видавив:
  - Вiн надто маленький, щоб умiстити досить великий мозок... Хоча якщо уявити великi розмiри, то... Теоретично може. - Хлопчик сердито тицьнув босими пальчиками по каменюку, що гладко зачесаний цеглинi. Незважаючи на отриманий болiсний забiй, навiть не скривився. Вiдповiв гiдно. - Але я хоч i примат, але рятую перед комахами.
  . РОЗДIЛ No 10.
  Ось уже й березень 1944 року. Насувається весна i починають танути снiги. Поки що нiмцi сидять в оборонi i якщо проводять лише приватнi наступальнi операцiї. Ну i ще в Середнiй Азiї вiдбуваються бiльш напруженi бої.
  Туди лiзуть i танки та самохiдки вермахту, i всiєї коалiцiї. I бої такi кровопролитнi.
  Гулiвер зi своєю командою там велика група пiонерiв. I там i хлопчики та дiвчатка. I вони у червоних краватках. I в березнi морози спали, i дiтям босонiж i напiвголими бiгати полегшало. I батальйон у юних воїнiв вирiс. Отакi тут агресивнi бої.
  Гулiвер пiдскакує i спiває:
  Країна кохання моя СРСР,
  Прекрасна, цвiте рубiни трояндою.
  Покажемо людству приклад,
  Нiхто не зможе знищити дiтей!
  
  Ми пiонери Ленiна сини,
  Якi орлами свiту служать...
  Всесвiту правити дiти народженi,
  Поки ж босонiж бiжать калюжами!
  
  Ми воїни рiдного Iллiча,
  Що вказав шлях дуже вiрний...
  Ви не рубаєте витязi з плеча,
  Iнакше буде дуже погано!
  
  Ось Гiтлер лютував полицi,
  Довелося хлопцям зi злою ордою боротися.
  Але пiонерам трусити не з руки,
  Ми народженi як леви, з нечистим битися!
  
  Товариш Сталiн теж славний вождь,
  Хоча неабияк у лайцi накосячив...
  Але вiн ворогiв вганяє просто в тремтiння,
  Здатний врiзати повноцiнно здавання!
  
  Ми пiд Москвою билися босонiж,
  Кучугури п'яти голi кусали...
  Але Гiтлер виявився дурнем,
  Йому добряче пiонери дали!
  
  I хлопчики i дiвчатка у бою,
  Свiй вищий клас повiрте, показали...
  Загиблi тепер цвiтуть у раю,
  I бачать, вiр комунiзму дали!
  
  Хлопчикам же морози не страшнi,
  В одних лише шортах стрибають вiдважно.
  Їхнi ноги цiлий рiк рахуй боси,
  Сильнi хлопцi у сутичцi рукопашної!
  
  Ось хлопчик кинув бомбу в грiзний танк,
  Горить багаттям палаючий потужний "Тигр"...
  Для фрицiв став кошмаром Сталiнград,
  Наче пекла, пекла гри!
  
  Ось пiонер в атацi молодець,
  Пiдошвою голою на вогонь ступає...
  Тепер товариш Сталiн як батько,
  Хай буде знищений злий Каїн!
  
  Ми дiти дуже класнi гордi,
  Ворогам повiрте росiйським - не здамося...
  I вiдобразимо потоки злої орди,
  Хоча Адольф як зламаний пес збожеволiв!
  
  За Батькiвщину б'ється пiонер,
  Сумнiвiв хлопчик просто не знає.
  Покаже жовтнятам вiн приклад,
  I люто в атацi настає!
  
  Для нас Володимир Ленiн - славний Бог,
  Що створює реальнiсть смiливо...
  I щоб фюрер з плетеною, гидкий здох,
  Ми битимемо ворогiв цiлком за справу!
  
  О дiвчинка подруга ти моя,
  Ми просто дiти в злий мороз босi.
  Але буде, вiрю мiцна сiм'я,
  Побачимо ми простори блакитнi!
  
  Змiнило лiто пекучу зиму,
  Фашист знову проклятий настає.
  Билися ми мiцно колишньої весни,
  У просторi ворог трохи вiртуальний!
  
  Ну, що прет "Пантера" на мене,
  У неї гранату хлопчик хоробро кинув.
  Для фрицiв набiгла вже пеня,
  I гусеницю фашистський танк скинув!
  
  Дитина - це воїн велетень,
  I носить червону, кольору маку краватку.
  Народ у нас у Вiтчизнi єдиний,
  I зiрки комунiзму не згаснуть!
  
  Ми влiтку буде битися як завжди,
  Для нiжок дитячих по травi приємнiше.
  Виконатися велика мрiя,
  Коли хлопчик мiцно сталлю брякне!
  
  Я вiрю, що увiйдемо ми всi до Берлiна,
  I доживемо з дiвчиськом до перемоги...
  Простори свiтобудови пiдкоримо,
  Щоб пишалися пiонером дiди!
  
  Але треба сили дитячi напружити,
  I битися так, щоб не соромилися люди.
  Iспити, здаючи всi на п'ять,
  Я вiрю, скоро будемо в комунiзмi!
  
  Не вiрте казкам, що плетуть попи,
  Що нiби атеїстiв смажать чорти...
  Насправдi тi приреченi,
  Що не приносять комунiзму жертви!
  
  А ми планету скоро пiдкоримо,
  Всесвiт радянський весь буде...
  Наш зорелiт сильнiший, нiж херувiм,
  Ми свiтобудови царi та суддi!
  
  Тодi наука мертвих воскресить,
  Усi пiонери, дiди слави живi...
  Батькiвщини кували меч i щит,
  Адже з нами Ум i ми непереможнi!
  Ось так дiти спiвали та атакували супротивникiв. Ось це справдi виглядало круто. I босi, дитячi нiжки тупотiли по кучугурах, залишаючи маленькi слiди.
  Та й дiвчата-пiонерки теж жбурляють босими пальчиками нiжок убивчої сили гранати. Ось i вiдбувається тотальна та турбулентна руйнацiя.
  Ось це справдi битва надзвичайно пiдступна i з розмахом.
  Ось це дiйсно бої рiвня, що можна сказати супер.
  I стрiлянина йде з усiх стволiв.
  Гiтлерiвцi пробують на фронтi новий танк Е-100. Це не самохiдка, покращений варiант "Мауса". За рахунок розташування двигуна та трансмiсiї одним блоком, була економiя на кадарному валi. I в результатi висота корпусу танка помiтно зменшилась. Що дозволило збiльшити рацiональнi кути нахилу бронi i зменшити масу танка до ста тридцяти тонн. А двигун ще потужнiший - у тисячу п'ятсот тонн. I машина вже за швидкiстю як "Тигр"-2, у старiй модифiкацiї.
  Ось це справдi переважна мiць. I як попрє, так попрє!
  Ну i машина - просто звiр!
  I якщо розганятися, то її нiяк не пробити. I снаряди вiдскакуватимуть наче горох. У труну б таку машину.
  Е-100 поки що в єдиному екземплярi, але пре дуже активно.
  I в ньому гарнi дiвки. Причому дiвки дуже жорстокi.
  Ось як допитували хлопчика Петьку. Спочатку взяли пiонера та побили колючим дротом. Потiм уже мучили струмом. Ось це справдi бойовi дiвчата.
  Але пiонер не здався, а взяв i заспiвав, дивлячись смертi в обличчя:
  Ми пiонери - соколи країни,
  Якi звикли з фрицем битися.
  Нехай легiони в битвi Сатани,
  Нема думок пiонера, просто здатися!
  
  Навпаки ми в битвах гарячi,
  Дамо нацистам прикурити пристойно.
  Адже пiонери - просто першачi,
  Б'ються з фашизмом на вiдмiнно!
  
  Ми нiколи не станемо вiдступати,
  Навпаки в атаку кинемося...
  Iспити, здаючи лише на п'ять,
  Поганих фрицiв просто не боїмося!
  
  Для нас товариш Сталiн головний вождь,
  В iм'я всiх великих поколiнь.
  Вiн супостатiв звертає в тремтiння,
  Щоб завершити, що почав генiй Ленiн!
  
  Улюблена ти Батькiвщина моя,
  СРСР країна свята неземна.
  Ми пiонери дружна родина,
  Вожата дiвчина заводна!
  
  Морози холоду, дiти босонiж,
  Вони кучугур пекучих не боятися.
  Спiймають снiговика, жартома силомiць,
  Здiбнi завжди повiрте битися!
  
  Ось ми бiжимо як зайчики на фронт,
  Там пiд Москвою фашистiв зупинимо...
  I нехай вермахт, шалений у витрату,
  Противника без утриму уроєм!
  
  Без Бога можна щастя породити,
  Коли пожежа вирує у дитячому серцi...
  Мисливець перетворитися скоро на дичину,
  Вiдчинимо в серцi, знаю скоро дверцята!
  
  Коли великий Сталiн поведе,
  Звiльняти Берлiн, Париж та Лондон...
  Перемогу вiдкриємо нескiнченний рахунок,
  I пiонер воїн дуже гордий!
  
  Я хлопчик у шортах, з краваткою бiжу,
  Мороз менi дуже лихо п'яти щипає...
  Я валянки i в холод березi,
  Що задихнувся у пекло Гiтлер!
  
  Ось я пробив фашиста знай багнетом,
  На частини нелюда повiр, розрiзав...
  I якщо треба рушити кулаком,
  I в понедiлок фрицiв б'ю i в середу!
  
  Але ось з дiвчиськом взяли ми Берлiн,
  I фюрера повiсили всiм свiтом.
  Простори свiтобудови пiдкоримо,
  Опишемо все, пером повiр Шекспiра!
  
  Ну, а коли закiнчиться вiйна,
  Ми пiдростемо, у нас народяться дiти.
  Царити не буде фюрер-сатана,
  I радiснiшим стане на планетi!
  I пiонер показав показав видатний героїзм. I так мужньо перенiс тяжкi тортури.
  Але войовницi з гiтлерiвської Нiмеччини не лише катувати вмiють.
  Вони на жаль здатнi ще й дуже ефективно боротися. I показувати видатний бойовий клас.
  Майже вся Середня Азiя вже захоплена гiтлерiвцями та капiталiстичною коалiцiєю. I це справдi велика проблема i для Червоної Армiї, i для СРСР.
  Треба вiдзначити хто колись борються жiнки - це геморой подвiйно. Вони живучi, нiж чоловiки, i вiдрiзняються бiльш агресивним характером. I ще вони дуже влучно стрiляють.
  Ось екiпаж Герди їде на фашистському танку Е-100, що ледь зiйшов iз заводу. Дiвчата ведуть вогонь.
  I горять радянськi машини, зокрема й дерев'янi тридцятьчетвiрки. I вражають щось i бiльше i руйнiвне.
  IС-2 єдиний радянський танк, який створює фашистам хоч якiсь проблеми.
  Але дiвчата продовжують з люттю та енергiєю атакувати. Вони демонструють буквально чудеса хоробростi. Але при цьому жорстокi.
  Дуже люблять коли полоненi цiлують їм босi пiдошви. Причому перед цим войовницi їх спецiально бруднять. Та паскуднi вони карги. I проти подiбних дiвчат нiяк не попреш.
  I босонiж вони дуже добре вмiють боротися.
  Ось танк Е-100 йде в атаку, а дiвчата-тигрицi повнозвучно спiвають у всi ковтки.
  Ми злiснi фашистськi тигрицi,
  Дiвчата що звикли кров смоктати.
  Амбiцiями просто орлицi,
  Iспити, здаючи лише на п'ять!
  
  Противникiв порубаємо ми мечами,
  I по плечу вампiрше автомат...
  Хай буде море кровi разом з нами,
  Такий уже виходить розклад!
  
  Ми дiвчата красунi лихi,
  Iдемо в атаку смертi не боячись...
  А нiжки нашi сильнi босi,
  Ми не вдаримо вiрю баби у багнюку!
  
  Ночами ми воюємо дуже вправно,
  I можемо вiрно, горло перегризти.
  I нам кривище, а чоловiкам горiлка,
  Вперед вампiри кинулися вгору!
  
  Не вiрте тим, хто каже - ви слабкi,
  Дiвчата знайте сила велика...
  В iм'я свiтла лютої держави,
  Нехай править просто сила кулака!
  
  Вдарю голою п'ятою в лоб солдата,
  I вiн реальний сирий впаде...
  Нехай буде безбожному розплата,
  Битися з нами це вам не мед!
  
  Ми дiвчата вампiри пекла,
  I фюрер цей Диявол наш батько.
  Вiн претендує на престол Господнiй,
  I просто звичайно молодець!
  
  I ми в iм'я Рейха вбиваємо,
  I кров солдатам Сталiна смокчемо...
  Щоб не була планета в кольорi раєм,
  Знай, СРСР реально вiдвiдаємо!
  
  Коли Москву потопчемо ми ногами,
  Там будуть просто гори трупiв знай....
  Солдати тут сяють чоботами,
  I палає сонцезарний травень!
  
  I ми дiвчата будемо i в Нью-Йорку,
  Цiлує нашi п'яти президент...
  I голосок у красунь дзвiнкий,
  Такий настав пiднесений момент!
  
  А далi простори всiх галактик,
  Дiвчата неодмiнно знаю, чекають...
  I не знайти межi нам на картi,
  Вампiр, повiрте, дуже крутий!
  
  Займемо ми незабаром дiвки мiсце Бога,
  I будемо свiтобудовою керувати...
  У нас одна до величi дорога,
  Усiх супостатiв зло вбивати!
  Ось так i мчить це танк. Та й iншi машину тут при дiлi. Ось наприклад "Тигр"-2 покращеної модифiкацiї з двигуном у тисячу кiнських сил. Дуже стрiмка та бойова машина. Досить швидкiсна. У всякому разi, з таким мотором ходовi якостi королiвського тигра можна назвати порiвнянними з "Пантерою". I ця машина вже годиться як засiб прориву.
  У англiйцiв популярнiший "Черчiлль" - iз серйозною бронею. Захист "Черчiлля" можна порiвняти з "Тигром"-2, хiба що озброєння слабше.
  Е-100 у планi бронювання досконалiсть - непробивна для радянських гармат з усiх ракурсiв. Однак таких танкiв поки дуже мало, тiльки почали сходити з конвеєра. А виробництво "Тигрiв"-2 вже налагоджено. I такого танка нi в кого поки що немає. Нi США нi Британiї, нi СРСР.
  Тож гiтлерiвцi поки що повнiстю володiють iнiцiативою. Ось це справдi колосальна бойка.
  З фашистських розробок це Е-50 машина, в яку хочуть впхнути броню i озброєння "Тигра"-2, при вазi звичайної "Пантери". I що? Цiкава виходить iдея!
  А так все котиться сталевий потiк на СРСР.
  Та й очевидно в авiацiї у супротивника серйозна перевага. Зокрема МЕ-262 винищувач реактивний, дуже швидкий i майже невразливий для вогню iнших лiтакiв. I ТА-152 багатоцiльовий лiтак не має собi рiвних. I ця машина тепер серiйна та масова.
  Гiтлерiвцi, як видно на висотi. Їх iнших розробок - це "Штурмпантера", вони має реактивний бомбомет меншого калiбру, нiж "Штурмтигр", але бiльш скорострiльний, i сама самодка бiльш моторна. I "Штурммаус" - машина на шасi "Мауса". I ще потужнiшим бомбометом. Та теж це озброєння немов у звiрiв.
  Та й мiць у нацистiв. Ще й "Лев"-2 з'явився. Вiн бiльш компактне компонування має, i розташування вежi ззаду. I це цiкаво. Двигуни та трансмiсiя розташованi спереду та одним блоком. I танк вийшов менших розмiрiв, рухливiший, але з колишньої по товщинi бронею та озброєнням.
  Так вийшли новi у СРСР проблеми. "Лев"-2 єдиний танк який при вазi меншiй "Тигра"-2 перевершує останнього i бронею та озброєнням настiльки, що в пору поставити питання - а чи потрiбна така машина панцвалi?
  Та й iншi можна сказати розробки. А Третiй Рейх кермує i педалiть.
  Шанси на перемогу гiтлерiвської Нiмеччини зростають! I зараз дуже туго радянської Росiї.
  Але хлопчик-воїн Гулiвер не сумує, навпаки юний термiнатор iз жаром i виразом вимовляє цiлий набiр крилатих афоризмiв:
  Теоретично лежачого не б'ють, але на практицi якщо ти злетiв з нiг, то реально запинають i поставлять на колiна!
  Краще лягти в могилу, нiж стати на колiна, у першому випадку душi рай, у другому тiлу пекло!
  Коли у тебе прес схожий на плитки шоколаду, на твоїх ворогiв чекає зовсiм не солодке життя!
  Хочеш, щоб життя було тобi медом, досягши рельєфу м'яза, як у шоколадки!
  Шоколаднi прес добре, шоколадна засмага теж непогано, зате медовi промови полiтиканiв завжди погано!
  Краще мати чорну шкiру, нiж чорну душу, краще мати порожнiй живiт, нiж порожню голову, i краще у тебе прес як шоколадка, нiж дiабет вiд солодкого зловживання!
  Полiтик часто обiцяє виборцевi солодке життя, але рiдко може похвалитися шоколадними плитками преса!
  Мова полiтика солодша за мед на слух, але справи гiршi вiд полину на смак!
  Жiнки слабка стать, але дiвоча боса п'ята значно ефективнiша у вибиваннi з кишенi грошей, нiж чоловiча!
  Не обов'язково жiнцi розвивати iншi м'язи крiм мови, щоб уродити чоловiка до своїх нiг!
  Найчастiше чоловiки-чоботи падають до жiночих нiг, коли вони босi!
  Босi дiвчачi ноги перетворять чоловiка, якщо вiн повний лапоть на босяка!
  Хочеш мати дорогi чобiтки, суньте чоловiковi босi нiжки!
  У жiнки нiколи не буде порожнiй живiт за струнких ног, навiть якщо в головi вiд вiдсутностi розуму вiтер!
  Якщо жiнка хоче добре харчуватися, повинна мати тонку талiю, якщо добре одягатись, то вмiти оголювати тiло!
  Чоловiковi нiколи не зрiвнятися з Богом, але жiнка хоча б для однiєї людини iстинна Богиня!
  Жiнка не завжди цариця в очах ситого народу, але завжди божество в очах голодного чоловiка!
  Чоловiк часто погано пахне, особливо коли вiн не має ароматних купюр!
  Грошi не пахнуть, тому вiд тих, у кого їх немає, поганий аромат!
  Хоч грошi не пахнуть, але нюх на них має насамперед той, хто має вовчу хватку!
  Грошi не мають запаху, але найвiрнiше їх знайде лисий носик, i вовчий характер!
  Хто вмiє свистiти, змусить опонента просвистати стан!
  Полiтик свистить як соловей, але вiд його свисту перестають водитися грошi у кишенях виборцiв!
  Навiть якщо людина розумом як алмаз, але все одно може потiшитися на золотi гори, що не стоять ламаного гроша!
  Синиця в руках краща за журавля в небi, мiдний грiш у кишенi кращий за золотi гори з вуст полiтиканiв!
  Вiйна пахне смердючими трупами, i видає аромат грошей без запаху!
  Неправда що грошi не пахнуть - вiд них несе трупним смородом, запахом пролитої кровi та словiсного проносу!
  Хочеш мати скаженi бабки, навчися насамперед володiти собою!
  Кувати залiзо поки що гаряче, здатна тiльки холоднокровна i розважлива людина!
  Мова м'яка на дотик, але здатна надати потрiбну форму навiть переконанням з твердiстю сталi!
  Мова розмiром невелика, але здатна творити великi справи, якщо розум при цьому не подрiбнював!
  Жiнка, скинувши туфлi, змушує чоловiка втрачати голову!
  Коли дiвчина оголюється, то вона реально з чоловiка спустить три шкури!
  Голi жiночi п'яти дiвчата, дозволять одягнутися як принцесi!
  Найкраще, що чоловiк чобiт, жiнка вiдчуває босою пiдошвою!
  Якщо занадто багато дивитимешся на босi дiвочi ноги - станеш лаптем!
  Жебрак не той, хто без чобiт, а хто розумом лапоть!
  Хлопчику не соромно бути босою п'ятою, соромно бути головою лаптем!
  . РОЗДIЛ No 11.
  Ось уже настав новий рiк 1940. Цей рiк у якому, як очiкувалося, вiдбудуться великi подiї. На престолi Микола Другий, який все ще отримав удачу Володимира Путiна. Ось царська Росiя вступає у новий рiк. А Олег Рибаченко продовжує щось писати та писати. Наприклад, про безсмертного хлопчика-горця.
  Пiсля чого дiти-воїни пiдстрибнули вище, i навiть прокрутилися на шкарпетках своїх босих нiжок. Ось це справдi класна команда. Хлопчики у шортиках реально здатнi дати серйозний бiй.
  Завдавши шкоди вiд небаченої ранiше зброї: ракет земля-повiтря, якi дiти самi зробили з дощок i фанери, уцiлiлi юнкерси полетiли назад. Справдi, у червоної армiї знайшлося чудо-зброя. I дiти-пiонери, якi його активно використовують, i супостатiв молотять.
  Анастасiя вiдзначила з милим виглядом:
  - Наш вплив найефективнiший, ще тому, що хлопчаки самi виявляють iнiцiативу!
  Олег Рибаченко згiдно кивнув:
  - Є iнструкцiя, а є iнiцiатива! Ось я наприклад, коли був у колонiї-малолiтцi, взимку працював на лiсоповалi в одних лише шортах та босонiж. Це здається безумством. Але я винайшов таку рiдину, що якщо нею змаститися, то не мерзнеш навiть у лютий сибiрський мороз. I спочатку я в дитячiй колонiї, працював у мороз з оголеним торсом, i голими ногами, а потiм i iншi хлопчаки стали наслiдувати мене. I знаєте наскiльки це зручнiше, нiж у кирзових чоботях не за розмiрами, i тiлогрiйки. Тим бiльше знайди ще для дитини чоботи!
  Женька буркнула:
  -Вау! Я ось босонiж пробувала по снiгу. Так починають буквально п'яти палати. Це зовсiм не так вже й здорово!
  Олег Рибаченко вiдповiв iз милим виглядом:
  - Слiд привчати себе!
  Колька проспiвав:
  Гартуйся, якщо хочеш бути здоровим,
  Постарайся обiйтися без лiкарiв!
  Водою холодною вмивайся!
  Якщо хочеш бути здоровим!
  Олег Рибаченко зауважив:
  - Нинi гiтлерiвцi спробують танкову атаку. А це серйозно. Намагатимемося їх зустрiти гiдно!
  Комсомолка Анастасiя впевнено сказала:
  - У нас все готово!
  I труснула своїми розкiшними, i сильними, схожими на круп породистого конячка стегнами.
  Петько помiтив:
  - Танки у нiмцiв слабкi. Навiть наша тридцятьчетвiрка ворожих машин набагато сильнiша!
  Колька прочирикав, пiдскакуючи наче бiлочка:
  - Це означає жити гарно,
  Це означає жити гiдно...
  Богатирська наша сила,
  Сила духу та сила волi!
  Олег iронiчно заспiвав:
  Замiсть мiкрофона хвiст бере мурлика,
  Пiсенька не нова, зате своя...
  Буде битий монстр тисячолiтнiй,
  I в Берлiн увiйдуть швидше всi мої друзi!
  I хлопчисько взяли босими пальцями нiг, пiдхопив рваний уламок металу, i жбурнув його з великою силою. Той пролетiв, i вдарив гiтлерiвському коректоровi просто в око, i вибив його на розмах.
  I фриц з переляку дав чергу i ще п'ятьох своїх же уклав. Таким чином, маленька розвiдгрупа була знищена.
  Анастасiя цмокнула Олежку губками в лобик i прочирикала:
  - Оце так! Ти великий боєць!
  Хлопчик скромно вiдповiв:
  - Я пiонер i цим все сказано!
  Пiсля цього дiти хором вигукнули:
  - А на пiонерiв уся країна дивилася! Буде Гiтлеру капут, пiонери босi на штурм iдуть!
  Олег Рибаченко запропонував:
  - А давайте хлопцi заспiваємо! Легше чекатиме страшної атаки!
  Тимур охоче погодився:
  - Та краще справдi спiвати, нiж вити вовками на мiсяць. Хоча ми ще швидше не вовки, а вовченята! Але вороговi ми покажемо свою вбивчу та неперевершену силу!
  Анастасiя пiдтвердила:
  - Ось саме покажемо! Заспiвай пiсню як бувало, загона спiвала, а її тихенько пiдспiваю!
  Олег Рибаченко кивнув:
  - Я сам пiсеньку написав i це буде чудово!
  I хлопчик колишнiй босоногий навiть у мороз малолiтнiй злочинець-в'язень заспiвав:
  Хлопчик у двадцять першому столiттi жив,
  Мрiяв, що йому космос пiдкоритися.
  Що легiони у Вiтчизни сил,
  Квазари висвiтлюватимуть столицю!
  
  Але влучником хлопчика вiдразу став,
  I на фронтi пожежi свiтової...
  Там плавиться, розiрваний метал,
  I, здається, мiсця немає живого!
  
  Пацан звик жити в розкошi завжди,
  Коли банани, ананаси усюди...
  Ну а тепер така бiда,
  Наче ти знайшов собi Юду!
  
  Гукає, чути вогняний грiм,
  По небу пролетiли штормом спалаху.
  Я вiрю, чи буде вермахту розгром,
  Бо серце з мужнiстю хлопчика!
  
  Битися народженi з ясел,
  Ми дуже любимо хлопцi хоробро битися.
  Ти вермахт, що ордою пре - розбий,
  I зроби жалюгiдним Гiтлера паяцем!
  
  За Батькiвщину, за Сталiна сини,
  Пiднялися, кулаки мiцнiше стиснувши...
  Але ми крутi витязi-орли,
  Зумiємо вибити фюрера за Вiслу!
  
  Така сила пiонерiв знай,
  Що з нею нiщо у свiтi не зрiвнятися.
  Збудуємо у всесвiтi незабаром рай,
  Благословлять iз iкон святi обличчя!
  
  Для Батькiвщини ми серце вiддамо,
  Свою Вiтчизну мiцно дуже любимо.
  Над нами променистий херувим,
  Ми самi будемо для фашизму суддi!
  
  Зараз ворог рветься просто пiд Москву,
  А хлопчик по кучугурi босий...
  Зупиню я, вiрю ту орду,
  Чи не обстрижуть дiвчинцi, знаю коси!
  
  Я пiонером дуже швидко став,
  I буде у хлопця воля сталi...
  Адже наше серце як титан-метал,
  А головний вождь Всемудрий генiй Сталiн!
  
  Я пiонер бiжу взимку босий,
  I п'яти почервонiли на морозi.
  Але Гiтлер буде розбитий косою,
  I поцiлунок подаруємо червонiй трояндi!
  
  Повiрте для Росiї ми орли,
  I фюрера до столицi не пропустимо...
  Хоча сильнi полки у Сатани,
  З Адольфа шкуру, вiрю, скоро спустимо!
  
  У нас така сила - всiх людей,
  Б'ємося дiти ми за справедливiсть...
  А Гiтлер вiн запеклий лиходiй,
  I не отримає вiд народу милiсть!
  
  Для нас є дуже сильний автомат,
  Що по фашистах влучно так стрiляє.
  Вогонь веди i буде результат,
  Прийде перемога у променистому травнi!
  
  Ми зробимо Вiтчизну вище зiрок,
  Над Марсом скоро червоний прапор пiднiмемо.
  Адже з нами Бог Iсус Христос,
  Назавжди буде в славi це Iм'я!
  
  Але Сталiн теж пiонерам брат,
  Хоча дiтей набагато хоробрих старше.
  Є у хлопчика влучний автомат,
  Вiн вiдстрiлив фашистам наче вежi!
  
  Хоча кучугури круто намело,
  Хлопчик б'ється з фрицям босоногий.
  Йому вбити фашиста не слабо,
  Iспит хоч складає, звичайно, суворий!
  
  I букву хлопчик також розрахував,
  Нациста дав пострiл, точно зрiзавши...
  На серцi полум'я i горить метал,
  Не пустить фюрер про Вiтчизну дезу!
  
  I ви любите Батькiвщину свою,
  Вона як мати для всiх народiв знайте...
  Я люблю Iсуса зi Сталiним,
  А фюреру мiцнiше навалюйте!
  
  Ну що фашиста натиск вже вичерпався,
  Схоже, видихаються нацисти.
  Отримає Гiтлер кулаком у п'ятак,
  А ми заспiваємо пiд небом цим чистим!
  
  Пробiгав у шортах ваш пацан зиму,
  I навiть нежить нiздрi не помiтив.
  А ви чого в застудi не зрозумiю,
  Деколи надто вже хворiють дiти!
  
  Навеснi боротися дуже легко,
  По калюжах шльопати до кiнця приємно.
  Сiли в човен, прихопивши весло,
  Що було це дуже нам цiкаво!
  
  За Батькiвщину боротися i дерзати,
  Ми пiонери дуже смiливо будемо...
  Iспити, здаючи, лише на п'ять,
  Щоб вивести себе швидше в люди!
  
  Я вiрю, що прийдемо бiйцi до Берлiна,
  Хоча вiйна йде не надто гладко.
  Простори свiтобудови пiдкоримо,
  Однак поки хлопцевi не солодко!
  
  Хоча звичайно на вiйнi завжди,
  Небезпек наповнений кожен кущик.
  Але буде пiонерська мрiя,
  Хлопчика босоногий дуже спритний!
  
  Вiн влучно по фашистам хлопчик б'є,
  Бо в серцi честь у пiонера.
  Отримає фюрер у лоб собi розрахунок,
  I решту покараємо для прикладу!
  
  Що я зможу щось зроблю, ти знай,
  Адже росiяни в боях непереможнi.
  Побудуємо у свiтобудовi червоний рай,
  Народ навiчно з партiєю єдиний!
  
  I нас, повiрте, не зiтруть вороги,
  Ми зробимо, як велетнi чудо.
  Окови свiтобудови розiрви,
  А Гiтлер це мерзенна Юда!
  
  Пiдуть роки, настануть часи,
  Святого у безмежжi комунiзму!
  I буде Ленiн з нами назавжди,
  Ми зламаємо повiр ярмо фашизму!
  
  Як добре всiх воскресить Христос,
  А якщо не прийде, то наука...
  Адже людина до могутностi доросла,
  Життя непросте брати знайте штука!
  
  Велич Батькiвщини буде в тому,
  Що всi її без меж знай, полюбили.
  Велич країни святої в одному,
  Безкрайнiй променистої Росiї!
  
  Я пiонер поки її пацан,
  I виростати повiрте небажання...
  Побачу багато рiзних країн,
  А фюрера з ордою зганю у болото!
  
  Ви також будьте з мужнiстю бiйцi,
  Що наша вiра стане твердiшою...
  Пишаються пiонерами батьки,
  Зiрку героя, дав товариш Сталiн!
  
  Коротше грiм вiйськовий вiдгримить,
  Ми будемо в будiвництвi затято працювати.
  Адже комунiзму мiцний монолiт,
  Село i те чудове як столиця!
  
  А я зiзнаюся навiть дуже радий,
  Що побував i в пеклi, i в пожежi.
  Тепер так гордо приймати парад,
  Щедра Вiтчизна у нескiнченнiй славi!
  Хлопчики та дiвчатка, а також комсомолки цiлим батальйоном босоногих воїнiв та войовниць пiдхопили цю чудову симфонiю. Ось як вони її заспiвали. I при цьому дiти танцювали, i шльопали своїми босими, засмаглими, дуже спритними, витонченими нiжками.
  Тимур iз задоволеною усмiшкою зазначив:
  - Добре б себе морально зарядили! А як щодо матерiального плану?
  Олег Рибаченко впевнено заявив:
  - Ми навiть бiльше нiж готовi до бою!
  Анастасiя погодилася:
  - Та пiонерiя зросла. I ми здатнi порвати будь-якому вовку, навiть якщо вiн зi сталi та титану!
  Сергiйко пропищав:
  - По ворогах ми завдамо удару - не допоможе фрицям перегар!
  Дiти-воїни взяли i переглянулись. Пiдморгнули одразу сто пар очей на сто.
  Петько зазначив:
  - Морально ми як титан!
  Олег Рибаченко тут несподiвано сказав:
  - Ого хлопцi я чую рев моторiв. I на нас прє одразу танкова дивiзiя!
  Тимур впевнено вiдповiв:
  - Тим краще! Буде не легкий бiй, а тяжка битва!
  Колька прочирикав:
  Ми смiливо в бiй пiдемо,
  За мир у славi...
  Не будемо горобцем,
  Злетимо орлами!
  Анастасiя хихiкнула i з задоволеним виглядом вiдзначила:
  - Це добре, що доведеться датися не на жарт! Бо легкi перемоги надто вже розслаблюють!
  Олег Рибаченко зазначив iз розумним виглядом:
  - Легкi перемоги хоч розслаблюють, але даються лише тому, хто не виявляє слабкостi!
  Тимур iз цим погодився:
  - Хочеш легкої перемоги, навантажуй себе в навчаннях важче!
  Анастасiя логiчно додала:
  - Найлегшу перемогу, найчастiше забезпечує важкий гаманець!
  Олег Рибаченко з посмiшкою продовжив:
  - Найлегше купити важко навантаженим мiшком iз золотом, але найпростiше вiдiбрати гострозаточеним без усяких витiвок клинком!
  Наташка комсомолка помiтила:
  - Найвагомiша перемога, так що виходить легко для народу та вiйська, i обтяжує здобиччю!
  Петько теж знайшов потрiбним вставити:
  - Тяжка поразка полегшує гаманець, легка перемога, обтяжує трофеями не лише мамон!
  Кiлька теж знайшов потрiбним вставити:
  - Iшаку добре з легкою ношею, але людинi якщо вона не осiла, приємно носити важкий гаманець!
  Сергiй теж вставив, тупаючи босою, дитячою нiжкою:
  - Ти не осел, якщо навантажився трофеями, як iшак!
  Генка також вирiшив додати:
  - Якщо тебе навантажили як iшака, то голова в тебе точно осляча i порожня!
  Тимур наголосив з розумним виглядом:
  - З порожньою ослячою головою будеш орати як i iшак, i не наповниш при цьому засiки!
  Олег Рибаченко дотепно додав:
  - Навiть якщо орати як iшак, але маючи ослячу голову, ти будеш вiчно тремтiти як заєць у шлунку удава, обскубаний як курка!
  Наташка хихикнула, пiдкинула босими пальчиками нiжок вгору мiдний п'ятак i вiдзначила:
  - Якщо ти ореш на лисицю як iшак, то реально осел, обскупаний до самих потрухiв!
  Хлопчаки хотiли й надалi дотепнювати. Але тут i Тимур почув гул i зазначив:
  - Та йдуть на нас танки та багато. Потрiбно готуватись до серйозного бою.
  Сережка прочирикав:
  - З нами Ленiн та Сталiн, а значить перемога!
  Олег Рибаченко, тупаючи босими, дитячими нiжками, вiдзначив з дотепнiстю:
  - Ленiн був лисим, i чудово зводив мироїдiв пiд нуль!
  На цьому хлопчики дружно засмiялися. А Анастасiя додала, теж тупаючи босими витонченими, дiвочими нiжками:
  - Коли голова сповнена свiтлих думок, то легкий шлях на темнiй дорозi!
  I дiвчина-комсомолка блиснула смарагдовими очима. Було видно, що вона готова битися, за будь-якого розкладу сил.
  Тимур логiчно зазначив:
  - Скiльки б не було у ворога бойових одиниць, головне не бути самому пацифiстським нулем!
  Олег Рибаченко рацiонально додав:
  - Найчастiше обнулюють iз нульовим iнтелектом, i круглих дурнiв!
  Тимур хотiв ще щось сказати, але на лiнiї голого поля з'явилися танки. З вiдстанi вони не здавалися страшними. Та й зблизька не особливо. Але у танка Т-3 аж три кулемети, i вiн може пiонерiю i викосити.
  Хлопчики почали заряджати ракети та катапульти. Дiти носилися, миготивши голими, засмаглими нiжками.
  Першими в бiй запустили ракети з фанери та зi звуковим наведенням. I вони полетiли у бiк цiлей, залишаючи у себе хвости.
  Петько прочiрикав:
  - Порвемо фрiцiв!
  Генка вигукнув давлячи голою, дитячою п'ятою таргана:
  - Реально захомутаємо!
  I дiти як розсмiяються. Ось уже першi гiтлерiвськi танки були пiдбитi. I вгору йде чорний дим. I все буквально клубочиться.
  Олег Рибаченко взяв запускаючи з дистанцiї ракету, заспiвав:
  Яскраве сонце надiї,
  Знову над країною встає...
  Хлопчикiв вiйсько безмежне,
  Армiю фюрера б'є!
  I знову летять ракети з найбiльшою вбивчою силою. Ось уже десятки гiтлерiвських танкiв палають. Детонують вибухаючи бойовi комплекти. Але в атаку йде пiхота. I ракети вибивають танки.
  Пiхотинцiв босоногi хлопчики в шортах обстрiлюють з далекобiйних пращiв. А також використовують i шпунтики, що замоноводяться. Якi вiдривають голови фрицям, i розривають їх буквально на частини. Ось це справдi пiшла вибивалка.
  Олег Рибаченко взяв i заспiвав:
  Буде хлопчик результат,
  У життi важливий перший крок.
  Заряджаємо автомат,
  Вихори запеклих атак!
  I ось по пiхотинцях, що наближаються, вже луплять з кулеметiв. Вони особливi - саморобнi, але надзвичайно забiйнi. А ще у бiй пiшли катапульти. Димає пару та горять дрова. I балiсти викидають вибуховi предмети. I танки та пiхотинцi завалюються. Ось це забiйна йде розбирання. I пiонери тут на висотi.
  Анастасiя взяла i метнула босими пальчиками нiжок гостро оточений диск. Той пролетiв i лупнув по гiтлерiвських горлах. Полилася кров, i фашисти нею захлинувшись осiли.
  Тимур зазначив iз пафосом:
  Є жiнки в нашiй Росiї,
  Що ведуть жартома лiтак...
  Що всiх у всесвiтi красивiше,
  Жартома супостата приб'є!
  Олег Рибаченко чиї ноги були дуже сильними кинув босими пальчиками презент анiгiляцiї, одразу ж дюжину фрицiв було пiдкинуто вгору та розiрвано на дрiбнi шматки.
  Хлопчик заспiвав:
  Пiонер не знає слова боягуз,
  Вiн вiдважний i боєць iз пелюшок.
  I повiрте дiти не боюся,
  Термiнатор просто не дитина!
  I знову як пiдкине вбивчий вибуховий пакет. Вiн потрапив у праву гусеницю танка i обидвi машини разом узяли i зiткнулися. А потiм почав рватися бойовий комплект. Ось це забiйна сила.
  Тимур зазначив iз посмiшкою:
  - Це спритно.
  I теж хлопчик босими пальчиками нiжок жбурнув убивчої сили подарунок анiгiляцiї. I знову на всi боки розлiтаються фашисти.
  Генка смiється i показує мову:
  - Чекає мене успiх - я крутiший за всiх!
  I хлопчаки вдарили дружно по гiтлерiвцiв iз рогаток. I справдi вплив виявився забiйним. Цiлу шеренгу фрицiв розiрвало i викосило. I тут Наташка прокричала:
  - Браво! Салют хлопчики!
  I дiвчина-комсомолка взяла i жбурнула босими пальчиками нiжок убивчої сили подарунок смертi. I фашисти розлетiлися на всi боки.
  Кiлька теж стрiляє з рогатки. Робить це дуже влучно. I його шпунтики агресивної, космiчної сили. I якщо довбануть то мало не здасться нiкому. I ось вiн потрапив фашисту в пах. I той, падаючи з пiстолета-кулемета, лупнув по своїх. Лише кривавi фонтанчики вiд куль залишилися.
  Анастасiя похвалила дитину:
  - Ти крутий хлопець! От i лупи!
  Iнша пiонервожа Веронiка теж шпурнула у фашистiв щось важке, в даному випадку ящик з вибухiвкою, з вугiльного пилу. Причому кинула його дiвчина босими, мускулистими ногами. I в результатi гiтлерiвський танк пiдкинуло, i вiн придавив два десятки пiхотинцiв.
  Хлопчики-пiонери закричали:
  - Чудово - все буде супер!
  I сунули собi в рот трубочки, та як за допомогою їх по гiтлерiвцям та плюнуть. I знову цiла шеренга пiхотинцiв викосилася.
  Тимур зауважив:
  - Крутому яйцю треба варитися п'ятнадцять хвилин, а пiонер завжди готовий!
  Олег Рибаченко заперечив:
  - Пiонеру теж потрiбен час для загартування, але ми вчимося прямо на ходу! Як говорив Ленiн: вчитися, вчитися i ще раз вчиться!
  Пiсля чого хлопчик-генiй запустив у бiй подiбнiсть до саморобного дрона. Вiн кружляв i сипав на ворогiв отруйнi голки з пiстонових кулеметiв. I це було надзвичайно вбивчим.
  Кiлька вигукнув:
  - Оце диво-зброя!
  Олег Рибаченко пiдтвердив з дуже милою, та дитячою посмiшкою:
  - Зрозумiло. Ти чудово знаєш сам, свiт наповнений чудесами, тiльки цi чудеса, люди можуть робити самi!
  Генка хихикнув, кинув босою ногою вибуховий пакет i вигукнув:
  - Наука зробить пiонерiв сильнiшим за всемогутнього Бога, а точнiше вже робить.
  Пiонери посилили вогонь iз усiх своїх саморобних та ефективних засобiв. I атака гiтлерiвцiв захлинулась. Переляканi фрицi витiкали. А навздогiн по них вiдважнi, босоногi дiти в шортах, палили з катапульт i рогаток, i запускали забiйнi ракети.
  I наче рубiни засяяли на пiонерах червонi краватки.
  I дiти дуже красивi, i їхнi перлиннi зубки, сяють дорогоцiнними, i яскравими немов зiрки в полярну нiч.
  Олег Рибаченко розсмiявся i вiдповiв:
  Нi, не йде дитинство,
  Назавжди назавжди!
  Знайшли повiрте засiб,
  Щоб знову потрапити туди!
  Пiсля чого хлопчик узяв у руки кулемет великого калiбру. I давай з нього писати i по орках i по нiмцях i роблячи це з убивчою влучнiстю. Хлопчик виглядав дуже крутим. I ось босими пальчиками нiжок як жбурне вбивчий подарунок анiгiляцiї. I розкидає на всi боки тварин.
  Генка наголошує з дольним виглядом:
  - Ну, ти i термiнатор!
  Хлопчики та дiвчатка шльопали босими нiжками по травi та пилу, i пищали:
  Партiя нас згуртувала,
  I повела вперед...
  Адже ми велика сила,
  Вирушаючи у похiд!
  I деякi хлопчики-пiонери дитячими нiжками стали метати в оркiв разючi предмети. Що справдi виглядало вкрай здорово i круто.
  Хлопчик Ванька, це пiонер, видерся на окоп, i упираючись босими нiжками, запустив ракету-шпакiвню. I та полетiла, наче метеорит.
  Дитина прочирикала:
  Над рiвниною крик i стогiн,
  I кривавий дощ...
  Чорний вершник як дракон,
  Трампiльєрiв вождь!
  I ось iнший хлопчик, теж забираючись босими, засмаглими, подряпаними ногами, випустив дельтаплан. Той почав кружляти, i обстрiлювати орди оркiв, що наступають. Тих буквально пiдкидало у висоту i пiднiмалися в небо клуби диму.
  Ось це справдi пiшло несусвiтнє розбирання.
  Серед орд оркiв виник i нiмецький танк Т-4. Вiн мав досить коротке, але широке дуло. I вiн узяв i довбав по пiонерах осколково-фугасним снарядам.
  У вiдповiдь хлопчаки навели вбивчу силу шпакiвнi. I теж взяли i по ворогу лупнули. I полетiли до машини комплекти з вибухiвкою. I врiзалися у Т-4. Броня вiд нищiвного удару взяла i луснула. I потiм детонував, наче вибухнули петарди боєкомплект.
  I почали на всi боки розлiтатися уламки. I вбивалися орки. I ось вибухнула ще одна ракета. Тiльки вона була начинена голками, i кiлькiсть убитих була значною. Ось буквально цiлi кургани з оркiв.
  Олег заспiвав:
  Оркiв не шкодуй,
  Винищуй їх гадiв...
  Як клопiв души,
  Бий як тарганiв!
  I пiонери знову запускають ракети. I босими пальчиками нiжок жбурляють голки, з отрутою та анiгiляцiєю. Ось така вбивча пантомiма пiшла.
  У небi з'явилися штурмовики. Вони цi вiдомi Ю-87. Хочуть обрушити нищiвний удар по пiонерському загону. Гудять гвинти, i дуже все гуркоче.
  Але хлопчики та дiвчатка пiонери та пiонерки не губляться. I заряджають рогатки чимось забiйним. I з них ведуть вогонь нiмецькими машинами. Причому стрiлянина вiдбувається вкрай забiйна. I падають пiдбитi штурмовики.
  Тимур вiддає команди та кричить:
  З рогатки, з рогатки, з рогатки,
  У сутичцi з фрицями хлопчисько не бiйся...
  Пограємо ми з любов'ю в хованки,
  I покажемо злому фюреру хокей!
  . РОЗДIЛ No 12.
  А рогатка чи праща це дуже вбивче поєднання. I якщо довбане, то реально вiзьме i довбане. Крiм ракет у формi шпакiвнi, дiти використовують маленькi, безвiдкатки, на динамо-реактивнiй тязi. I тi вилiтають i теж б'ють i по орках, i за лiтаками.
  До речi, на штурмовиках сидять не нiмцi, а орки. I вони теж молотять. I з них пiонери так б'ють, i дуже вiдчайдушно. I ще з батарейки струмом, лiтаками.
  Ну оркам же це вбивча дiя. I електрику їх просто добиває. I злi ведмедi обвуглюються, i запах стоїть так, наче смажаться шашлики.
  А пiонери продовжують дiю з руйнiвною силою проти цього Оркостану. I дiя така йде.
  Олег узяв i голою, дитячою пiдошвою натиснув на гашетку. З ревом катапульта обрушилася своїми презентами на супостатiв.
  Тимур вiдзначив iз усмiшкою юного командира:
  - Як чудово проходить робота!
  Хлопчик-пiонер i колишнiй ув'язнений колонiї-малолiтки прочiрикал:
  За батькiвщину б'ється пiхота,
  Така хлопчаки робота...
  А орк прилетiв з лiтака,
  I бiй до останнього подиху!
  Дiвчинка Таня теж вистрiлила з ракетницi i пискнула:
  - Найбiльша перемога на нас на всiх чекає!
  I маленька красуня зi свiтло-русявим волоссям розсмiялася. I навiть показала свiй рожевий язичок.
  Що ж продовжувався неабиякий бiй. Хоча орки у мундирах i виглядали театрально. Але дiти блискучi босими п'ятами, продовжували вести стрiлянину. I застосовували навiть спецiальнi ракети набитi отруйним склом. Ось це справдi забiйна зброя. I воно вибиває оркiв капiтально.
  Дiвчинка Катька з рудими кiсками, i блакитними бантиками на них пискнула i заспiвала:
  Батькiвщина моя СРСР,
  Ми покажемо всiм приклад...
  I Тимур наш супермен,
  Нехай тремтить фюрер-сер!
  I знову у ворогiв летять подарунки реальної смертi. Ось хлопчик Олег застосував батарейку, i з неї увiйшли по кликастих, потворних ведмедiв блискавки. I вони цю буру рать буквально спалювали. I все реально заливалося напалмом.
  Тiльки це напалм був з вугiльного пилу i дуже дрiбної тирси. Ось ця руйнацiя i реальна, неповторна краса.
  Олег жартома заспiвав:
  Електрика крута рiч,
  Якщо довбане то оркам кришка...
  I хлопцiв у краватках не злiчити,
  Буде з нами дiвчинка, хлопчисько!
  Тимур пiдняв руку в пiонерському салютi i вигукнув:
  - Звичайно буде! I хлопчисько i дорослий, i дитина i старий, усi вони будують комунiзм, а плешивому фюреру - буде кiнець!
  I ось вогонь посилився, i орки зазнавши величезних втрат i залишивши кургани трупiв стали вiдступати. I поступово їхнiй вiдступ перетворювався на панiчну втечу. А пiонери човгаючи босими, засмаглими, мускулистими нiжками, пустилися в радiсний танець.
  Колишнiй хлопчик-в'язень Олег розгорнув саморобнi ракетницi, зробленi з фанери, i начиненi вугiльним пилом та тирсою. А щоб посилити фугасну дiю були доданi в головну частину i уламки скла змiшанi з особливою, що дiє надзвичайно вбивчо на оркiв трупною отрутою.
  I як цi ракети з колосальною i незнищенною силою довбали. I кiлькiсть трупiв волохатих та потворних ведмедiв зросла в рази.
  Тимур облизнув губи, його теж трохи подряпало i вiдзначив:
  - Ось цi дорослi вважають що вони розумнiшi за дiтей. Однак ми самi так винаходимо, що Ломоносову не снилося!
  Олег вiдзначив з милим виглядом, дванадцятирiчного хлопчика, що побував у пеклi:
  - Все нове - це чи добре забуте старе, чи результат генiально осяяння!
  I оркам справдi дiставалося забiйними розрядами пiд зав'язку. Але ось противник несподiвано витяг з кишень джокер. I на ворога помчали мотоцикли. Точнiше на пiонерський батальйон помчали потворнi ведмедi, використовуючи цей нехитрий транспорт.
  Петько вигукнув:
  Їхали нацисти,
  У бiй не надто швидко!
  Адже вони ведмедi -
  Велосипедом!
  Олег усмiхнувся i зазначив:
  - А у нас ще ракети є!
  I босонога команда хлопчакiв i дiвчат у червоних краватках знову взяла i пiддала по волохатiй армiї. Ось це справдi виявився вбивчий вплив.
  Тимур прошипiв з люттю:
  Простiр закипiло все i залито вогнем,
  Енергiя всесвiту згорнулася в рiг пружинкою.
  Окови свiтобудови, ми хвацько розiб'ємо,
  Не буде людина-боєць безглуздою помилкою!
  Бiльшiсть оркiв потрапивши пiд удари ракети було знищено. А решта опинилась пiд пострiлами рогаток. А в останнiй момент перед мотоциклами узяв i натягнувся дрiт. Хлопчики та дiвчатка упираючись босими, дитячими нiжками закрутили барабан динамо-машини. I як узяло i лупнуло вбивчим розрядом струму. Ось це дiйсно вплив, який iнакше як гiперзабiйним не назвеш!
  I iскри пробiглися мотоциклами оркiв i в результатi баки з бензином почали спалахувати i вибухати. I потворнi, волохатi ведмедi горiли живцем, i пахло пiдсмаженим шашликом.
  Олег заспiвав:
  Хлопчик великий боєць,
  Сильно тепер зрiс...
  Був приборканий звiр дикий,
  Багато посiємо троянд!
  Чергова атака оркiв захлинулась. Хоча деякi пiонери i зазнали поранень. А однiй дiвчинка уламок потрапив прямо в босу п'яту.
  Але мужня пiонерка прокричала:
  - А менi не боляче! Ленiн iз нами!
  Ще однiєю зброєю стали пiстолети з пiстонiв, що застосували дуже бойовi хлопцi. I як вони цих тварин молотили. Ось справдi розклад бiльш нiж козирний.
  Тимур ведучи вогонь i добиваючи останнiх оркiв видав:
  Комунiзм побудуємо скоро,
  I покiнчимо з жадiбним злодiєм!
  Пiсля чого хлопчики та дiвчата розсiлися бiля вогнищ. Хтось увiмкнув грамофон i заграла музика. Дiти були у захватi.
  Олег Рибаченко взяв i заспiвав iз почуттям та виразом.
  Батькiвщина моя СРСР великий,
  У ньому ж народився колись я...
  Натиск вермахту повiрте дикий,
  Мов Сатана йому рiдня!
  
  Битися пiонеру ж звично,
  Вiн не знає в цьому знай проблем...
  Вчитися звичайно вiдмiнно,
  Час настає змiн!
  
  Дiти не виявлять у боротьбi слабкiсть,
  Злих фашистiв перемагатимуть...
  Ми доставимо нашим предкам радiсть,
  Склавши iспити на п'ять!
  
  Пов'язавши на шию червону краватку,
  Став я пiонером хлопчик.
  Це вам не просто скажемо здраво,
  А в кишенi у мене наган!
  
  Якщо настає бiй суворий,
  Захистимо повiр СРСР...
  Ти забудь печалi та докори,
  Хай буде повалений злий сер!
  
  Краватка мiй як троянда кольору кровi,
  I сяє, майорить на вiтрi...
  Не застогне пiонер вiд болю,
  Втiлимо в реалiї мрiю!
  
  На морозi босонiж бiгли,
  П'яти ж мелькають колесом...
  Комунiзму бачимо свiтла дали,
  Хоч крокувати з пiдйомом важко!
  
  Гiтлер нападає на Росiю,
  У нього ресурсiв рiзних темрява.
  Виконуємо важку мiсiю,
  Сам iде в атацi Сатана!
  
  Танки у фашистiв немов монстри,
  Товщина бронi та довгий стовбур.
  У дiвчинки рудої довгої коси,
  Ми посадимо фюрера на кiлок!
  
  Якщо треба босим по морозу,
  Хлопчик без роздумiв побiжить...
  I зiрве дiвчинцi милою троянду,
  Його дружба мiцний монолiт!
  
  Комунiзму ми побачимо дали,
  У цьому є впевненiсть повiр'я.
  По рогах Наполеону дали,
  I в Європу прочинили дверi!
  
  Петро Перший був царем великим,
  Вона хотiла щоб у Росiї рай...
  Пiдкоряв простiр Уралу дикий,
  Хоч погода там зовсiм не май!
  
  Скiльки є у Вiтчизнi героїв,
  Навiть дiти класнi бiйцi...
  Армiя крокує грiзним строєм,
  I пишаються онуками батьки!
  
  Вождь святий товариш Сталiн,
  Зробив до комунiзму важливий крок.
  З руїн найкошмарнiших руїн,
  Заряд вiн фюреру у п'ятак!
  
  Скiльки є у Вiтчизнi героїв,
  Кожен хлопчик - просто супермен...
  Армiя крокує грiзним строєм,
  I не буде у хлопцiв проблем!
  
  Захищати Вiтчизну будемо лихо,
  I дамо фашистам по рогах...
  I не буде пайкою тихою,
  Пiонер схожий на Бога!
  
  Гiтлеру хребет у боях зламаємо,
  Буде як Наполеон побитим!
  Комунiзму ми побачимо дали,
  Вермахт же виявить добитим!
  
  Скоро стане радiсть на планетi,
  Ми звiльнимо весь свiт на свiтi...
  Полетимо ж до Марса на ракетi,
  Нехай веселяться у щастя дiти!
  
  Найкращий вождь товариш Сталiн,
  Вiн герой i слава та вiтчизна.
  На клаптики фашистiв розiрвали,
  Ми тепер є прапором комунiзму!
  
  Хлопчик не зазнає фриця грубостi,
  Вiн йому рiшуче вiдповiсть...
  Ось така буде вiрю мудрiсть,
  I променистим кольором сонце свiтить!
  
  У комсомол вступлю вже в Берлiнi,
  Там пройдуся хлопчаки босою п'ятою...
  Будемо фюрер битий вити в сортирi,
  I поколемо ми його шпилькою!
  
  СРСР є приклад народам,
  Свiт такий чудовий знаю буде...
  Принесемо планетi всю свободу,
  Вiтер вiтрила мрiї надує!
  
  Стане знову Сталiн iз могили,
  Якщо навiть вiн туди й ляже.
  Не зiгнути нам пiонери спини,
  Злiсних оркiв мiсце на парашi!
  
  I коли прийде Богиня Лада,
  Що любов i радiсть людям дарує...
  Стане хлопчиковi повiк нагорода,
  Вiн тодi Кощiя злiсного вдарить!
  
  Фронт, звичайно, люто палає,
  I горить iз травою сухою поле...
  Але я вiрю, що перемога в травнi,
  Чи стане славною пiонера часткою!
  
  Ось Вiтчизна Батькiвщина Сварого,
  Тiєї мрiї затята багата...
  За наказом Бога Щастя Роду,
  Буде кожному у палацi палата!
  
  Ланцюги скине вiрю пролетар,
  Поб'ємо ворогiв одним ми махом...
  Проспiваємо хоч мiльйони арiй,
  I порвемо у битвi сорочку!
  
  Пiонер же нарештi подарує,
  Щастя всього всесвiту свiтобудови...
  Буде знищено злiсний Каїн,
  Нашою справою стане творення!
  
  Ось тодi настане час свiтла,
  Що мрiю всiх втiлить у реальнiсть.
  Героїзму подвиги оспiванi,
  I ракет повiшена дальнiсть!
  
  Ворог Вiтчизни буде знищено,
  Хто ж здався пощадимо звичайно...
  Двiнем фюрера кувалдою по пицi,
  Щоб у комунiзм була надiя!
  
  Ось закiнчиться я вiрю горi,
  Проспiває орел марш мiльйонiв...
  Буде нам перемог повiрте море,
  Наших червоних дитячих легiонiв!
  
  Ось тодi в Парижi та в Нью-Йорку,
  I Берлiнi, Токiо, Пекiнi...
  Пiонера голосочок дзвiнкий,
  Спiває про вiчне, щастя свiт!
  
  Воскресимо ми якщо треба мертвих,
  Чи стануть знову загиблi герої...
  Шлях до перемоги лише спочатку довгий,
  А потiм ми фюрера зариємо!
  
  А коли у всесвiтi комунiзму,
  Буде влада мiцна i велична.
  Для прекрасного нескiнченного життя,
  Попрацювали хлопчики на славу!
  
  Хоч вони боси дитини нiжкою,
  Але реальну силу мають...
  Побiжать хлопчаки по дорiжцi,
  I Адольфа смiливо розшматують!
  
  Ось тому ми соколи крутi,
  Заламаємо всiх бандитiв-оркiв...
  Зацвiтуть наливнi кокоси,
  Пiонер виглядає звичайно гордий!
  
  От i буде комунiзму прапор,
  Над всесвiтом вируватиме красиво...
  I такий червоний сили прапор,
  Всiм народам партiї на диво!
  
  За будь-яку справу ми беремося,
  I завжди повiрте перемагаємо...
  Ось сходить над Вiтчизною сонце,
  Свiтобудова стала чудовим раєм!
  Пiсля чого пiонери iз жаром та почуттям аплодували. Та це було дуже здорово.
  Але знову йдуть в атаку орки. Пiонерський загiн ледве встиг поповнити бойовий комплект. Ну що ж дiти знову зарядили катапульти та розгорнули ракети, виготовленi Олегом Рибаченком.
  Безсмертний хлопчик-горець, як завжди, готовий битися.
  Ось дiти-пiонери розвертаються у бойовий порядок. Попереду видно їдуть сучаснiшi "пантери" i на них сидять волохатие орки. Танк "Пантера" зазначив про себе Олег виглядає вельми сучасно, i має довге дуло.
  А за "Пантерами" рухаються "Тигри", якi бiльше скидаються на коробки. Хоча сучаснi танки зазвичай мають броню з рацiональними нахилами.
  А за машину рухаються вже шеренги оркiв. I вони волохати з дуже навiть неприємними мордами. Та й лапи з пазурами.
  I ще вони щось ревуть. Причому в їхньому ревi i немов лев смертельно поранений у голову, i кумкання жаб, i корова яку розривають на частини.
  Ось юнi ленiнцi наводять ракети, якi виготовленi з фанери, а зарядженi вугiльним пилом i тирсою. I якщо така сумiш рвоне, то буде вибуховий еквiвалент у п'ять разiв бiльше тротилу.
  Пiонери та пiонерки, хлопчики та дiвчатка упираючись босими нiжками запускають ракети. Тi стартують i залишають за собою вогнянi хвости. I тi немов це комети, що стартують iз земної поверхнi, прямують по дузi в небо.
  Олег заспiвав:
  Менi б у небо, менi б у небо,
  Тут я був, а там не був!
  I хлопчик як тупне дитячою нiжкою. Дюжина невеликих рамерiв ракет стартувала i обрушилася на танки оркiв. Тi почали вибухати i перевертатися. Башти буквально зривало. Танки оркшиської коалiцiї падали вгору колесами, вiд них роз'їжджалися ковзанки. Ось це справдi було буяння.
  Сергiйко з подивом помiтив:
  - Ось б'є! I невже просте тирсу може так вибухати?
  Олег вiдповiв iз усмiшкою:
  - Та можуть! I тут, звичайно ж, є нас свої секрети!
  Дiвчинка-пiонерка Машка помiтила:
  - А чому вони так точно потрапляють у танки?
  Хлопчик-ген охоче вiдповiв:
  - Наводяться на звук! Це погодьтеся досить просто! Навiдний пристрiй розмiром iз сiрникову коробку може зробити школяр!
  Пiсля чого дiти розреготалися. Заробили саморобнi кулемети i стало викошувати напираючих оркiв. А в бiй пiшли ще й мiни, що перемiщаються. Їхнi хлопчики та дiвчатка пiдтягували на дротi. I це також спрацьовувало.
  Олег цей вiчний хлопчик, заспiвав:
  В сказi буяє ворог мiй,
  Рухнули орки лихi полки,
  Але буде сильною розплатою,
  Їхнi пiонерськi зустрiнуть багнети!
  
  У шкiру свинячу вп'ються,
  Буде повалений орк на порох...
  Хлопчики люто б'ються,
  Мiцний солдатський кулак!
  
  Горе тому хто битися,
  З босим хлопчиськом у бою...
  Якщо противник збожеволiв,
  Я його орка вб'ю!
  Я злого орка вб'ю!
  I хлопчики i дiвчатка стали стрiляти по ворога пiстонами. I це викидає отруйнi голки, якi прибивають оркiв.
  Петько прочiрикав:
  - Оркшизм не пройде!
  Тимур з люттю пiдтвердив:
  - Хай буде правити в нашому свiтi комунiзм, перекинутий у пекло буде злий оркшизм!
  I хлопчик у шортах i червонiй краватцi сердито тупнув босою, трохи запиленою нiжкою.
  Дiти також пустили в хiд гранати та вибуховi пакети. Причому юнi пiонери кидали їх не лише руками, а й босими ногами. Ось це сталося розбирання. I воїни у шортах та червоних краватках показували найбiльший приклад умiння та героїзму.
  Десятки гiтлерiвських "Тигрiв" та "Пантер" горiли. А деякi навiть стали перетворюватися пiд впливом жару на щось досить апетитне.
  Олег наголосив з милими виглядом:
  - Ми показуємо найвищий пiлотаж!
  Серьожка пiдтвердив, жбурнувши босими пальчиками нiжок вибуховий пакет, який розкидав оркiв убiк:
  - Та ми справдi не на жарт б'ємося!
  I юний воїн показав мову.
  Дiвчинка-пiонерка Наташка дала чергу i кулемету, що метає отруйнi голки, i прочитала:
  - Немає нiчого кращого за пiонерiю! Ми дружнi та єдинi!
  Генка ведучи вбивчий вогонь по орках, погодився:
  - Та пiонерiя це сила! I сила як духу та плотi! Ми босонiж бiгаємо по кучугурах i не хворiємо, i навiть не кашляємо!
  Дiвчинка Машка тупнула босою, дитячою нiжкою i пропищала:
  - Та воїнка крута! I не лише я! Тут усi крутi!
  Тимур довбав iз саморобного мiномета по орках i зазначив, вискалив зуби, якi блищали перлами:
  - Це яйце треба варитися до крутостi п'ятнадцять хвилин, а пiонер завжди готовий!
  I дiти всiм пiонерським загоном продовжили вогонь, що робили дуже влучно. Як i стрiляючи, так i кидаючи гранати i руками та босими ногами.
  Ось вони дiяли воїни червоної доби.
  Олег iз милою, дитячою посмiшкою помiтив:
  Свiтом грiзно ти йдеш,
  Ворогiв могутньою силою вражаєш...
  Але пам'ятай друг поки що живеш,
  Що зло добром лише перемагаєш!
  Пiсля цього хлопчик випустив уламковий подарунок знищення з парової катапульти.
  I той пролетiв наче описавши вбивчу дугу. I як рвоне у лавах оркiв. I розкидає їх у рiзнi боки, вiдкриваючи кiнцiвки. Ось як працюють пiонери. А у них на шиях червонi краватки. Хлопчики в шортах, дiвчата в коротких спiдницях, i в них маленькi, засмаглi, босi нiжки.
  I дiти тупотять кружляти i спiвають:
  Я покажу тобi,
  Все те, що є в менi!
  У театрi чорта сумнi ролi,
  Все буде пiд контролем!
  I ось Олег як вiзьме i запустить чергову шпакiвню начинену не тiльки вибухiвкою, а й уламками скла, змiшаного з отрутою. I вони як рвонуть, показавши надзвичайну вбивчу та руйнiвну силу. I маса закривавлених оркiв iз переламаними кiнцiвками, завалилася вбитими та розможними. Ось така пiшла канитель. I хлопчики i дiвчатка знову пiдскакували та кричали:
  - Дух комунiзму - це росiйський дух!
  I ось двi дiвчинки кинули босими пальчиками своїх дитячих нiжок, вбивчi та руйнiвнi подарунки анiгiляцiї. I вибуховi пакети врiзалися в оркiв, розриваючи їх на частини наче вiдбивнi котлети.
  Вiчний хлопчик Олег вигукнув:
  Душу, серце вiддамо,
  Ми своїй святiй Вiтчизнi...
  Вистоємо та переможемо,
  Житимемо за комунiзму!
  I ось юнi воїни засвистiли, i їхнiй свист виявився настiльки пронизливим i руйнiвним, що зграї ворон, що кружляли, отримали серцевi напади i впали в непритомнiсть. I гострi дзьоби пробили кудлатi голови, потворних ведмедiв-оркiв. I це кошмарнi тварюки тривiально завалилися, i текла з розiбраних черепiв червоно-коричнева кров.
  А дитяча пiонерiя трiумфувала. I юнi воїни заспiвали:
  Звiйтесь багаттями синi ночi,
  Ми пiонери, дiти робiтникiв...
  Наближатися епоха свiтлих рокiв,
  Зов пiонера завжди будь готовий!
  Зов пiонера завжди будь готовий!
  . РОЗДIЛ No 13.
  Ну ця пригода треба сказати непогану. Але однi бої проводити набридає i потрiбнi ще якiсь розваги для душi. I дiти вiдбивши атаку оркiв, розклали багаття. Стали смажити на них картоплю та шашлики. I водночас юнi ленiнцi танцювали. Хлопчики та дiвчатка шльопали маленькими, босими, засмаглими нiжками. Олег танцював разом iз ними i спiвав:
  На просторах Батькiвщини чудової,
  Загартуючись у битвах i працi...
  Ми склали не просту пiсню
  Пiонера - радiснiй долi!
  Але тут у Олега скiнчилося натхнення. I вiн подався в танець. Зате кiлька дiвчат у коротких спiдницях та червоних гастуках, зате зi значками комсомолок взяли i заспiвали:
  Коли вступали дружно до комсомолу,
  Дiвчата клятву вiрну давали...
  Що буде свiт як променистий сон,
  I комунiзму ми побачимо дали!
  
  Що життя проллється золотим дощем,
  I буде вiра знайте комунiзму.
  Ми супостатiв вiрно розiб'ємо,
  Стремо в порох орди огидного фашизму!
  
  Але вийшла зовсiм не лафа,
  Свiт виявився вiстрям кинджала.
  Панує всюди право кулака,
  Якому землi уявiть мало!
  
  Але наш девiз - ворогам не поступатися,
  Нас не поставити вермахт на колiна.
  Iспити сдаються на п'ять,
  А наш учитель генiальний Ленiн!
  
  Ми зможемо зробити Гiтлеру хана,
  Хоч фюрер пекла навiть крутiший...
  Кричить боєць захоплено ура,
  I розганяє залпом темряву та хмари!
  
  Ми комсомолки з криками ура,
  Весь свiт на дибу з криками пiднiмемо...
  Смiється i трiумфує дiтлахи,
  На славу нашої матерi Росiї!
  
  А комунiзму дуже яскравий прапор,
  Котрий кольори кровi, та граната...
  Боєць вiн агресивний наче маг,
  I Гiтлеру прийде повiр розплата!
  
  Для досягнень буде свавiлля,
  I в красi бiжать на бiй дiвчата.
  Фашизму рiй помiтно порiдшав,
  I голосок наш пiонерський дзвiнкий!
  
  На фронт бiжать красунi босонiж,
  Навiщо взуття дiвкам, i не потрiбно.
  А Гiтлера пристукнемо кулаком,
  На славу Вiтчизни стане дружба!
  
  Так заради нашої Батькiвщини святої,
  Ми зробимо таке, що не снилося.
  I виметемо фашистiв як косий,
  Виявимо тiльки до тих, хто здався милiсть!
  
  У Росiї кожен воїн iз ясел,
  Народжений хлопчик вiдразу з автоматом!
  Ти фюрера проклятого убий -
  За Батькiвщину боротися хоробро треба!
  
  Все зробимо ми дуже добре,
  У бою сильний i дорослий i хлопчик.
  Хоча битися надто важко,
  Але дiвчина повiрте не дурненька!
  
  Вона здатна гори здолати,
  Метнути ногою босою гранату.
  Вовчиця гавкає i реве ведмiдь,
  Фашистам буде люта розплата!
  
  Ми перемагали армiю татар,
  З османами билися дуже лихо.
  Не пiддалися натиску басурман,
  Де гуркотiло одразу стало тихо!
  
  Войовницi родом iз сiм'ї,
  В якiй править прапор комунiзму.
  Ох ви подруги любi мої,
  Зламайте танки великий фашизму!
  
  Добитися зможе кожен i все,
  Адже ми навiчно з Батькiвщиною єдинi...
  Гребемо ми разом, як одне весло,
  Бiйцi за комунiзм непереможнi!
  
  Усiх мертвих воскресить наука враз,
  А ми в любовi порхаємо Iсуса...
  Ти довбали фашисту прямо в око,
  Борючись з незламним мистецтвом!
  Красиво дiвчата-войовницi заспiвали, i їхнi босi гарнi, дуже спокусливi та витонченi нiжки, вкритi шоколадною засмагою, так i пiдскакували. Олег зазначив iз посмiшкою:
  - Ви дiвчата такої колосальної й незламної сили, що орклер iз батогом подавитися i здохне в страшних муках! I тодi буде реальний комунiзм у всьому свiтi!
  Пiонери хором вигукнули:
  - Хай буде так! Слава iдеям комунiзму! Героям слава!
  Олег Рибаченко взяв i раптом не з того, не з цього застрочив нiби з кулемета крилатими афоризмами: Чому так часто лисицю приймають за лева, тому рудий колiр дуже добре змушує линяти мiзки!
  Левову частку забирає не той, хто голосно гарчить, а той, хто вчасно промовчить!
  Хочеш левової частки i пускати конкурентiв на комiр будь лисицею, що м'яко стеле, улесливо взує!
  Не хочеш вити як сирота, стань батьком нацiї, не вистачає для цього розуму, то будь патрiархом за допомогою лисячої хитростi хоч для баранiв!
  Курчат по осенi вважають, але полiтикан-тиран рiже пiдданих як курчат крiм круглого року!
  Виборцi голосують за стерв'ятника по сутi розумом курчата, i потрапляють наче кури на ощип!
  Курей зазвичай обмацують руками, але полiтики своїх виборцiв iз курячим розумом, обчищають мовами!
  Полiтик, який м'яко стеле пташиним пухом, зробить так, що вiд виборця полетять тiльки пiр'я!
  Полiтик часто голосистий як пiвень i спiвучий немов соловей, але з ним виборець як правило все проворонить!
  Полiтик - це пiвень i стерв'ятник, що претендує на лаври орла, але за всiх голосистостi тiльки накаркує лихо!
  Навiть мавпа винахiдлива в тому, щоб нашкодити кожному, але справжня людина робить вiдкриття з користю для всiх!
  Бути швидким гепардом добре, погано мчати стрiмголов вiд зграї гiєн!
  Полiтики, що сидять на двох стiльцях, i виборця ставлять на розкорячку!
  Спочатку полiтикан, що сидить на двох стiльцях, поставить виборця на розкорячку, а потiм ще й петлею захлисне шию, щоб той не впав!
  На виборах принцип - одна людина - один голос, а коли немає вибору виборцi волають на всi голоси!
  У полiтицi все по сутi звiрi, тiльки рiзних видiв, а виборцi все одно суцiльнi курки, що йдуть у ощип!
  Серед звiрiв цар лев, серед полiтиканiв, що зкотилися, цар лисиця, а пiдлеглi суцiльнi дятли!
  Полiтики починають вiйни заради захоплень жирних шматкiв, але все завершується тим, що виборець все одно давиться, i йому не до жиру, бути живим!
  Якщо полiтики обiцяє виборцям жирнi шматки, то змусить давитися вiд розчарування i пiдкладе свиню!
  Полiтик схожий на лисицю у справах роздачi обiцянок, але у їх виконаннi справжнiй ведмiдь, що впав у сплячку!
  Полiтик виявляє реакцiю кобри в бажаннi накинеться на жирний шматок, але коли треба нагодувати виборця, то викидає лише вiдвертi отрути пiд виглядом меду!
  Бджола приносить мед, але боляче жалить, а полiтик медовою мовою виробляє виборцям евтаназiю свiдомостi!
  Вiд медової мови полiтика, у виборця суцiльнi дiабети розчарування, i дзижчання мух у мозку!
  Чим мед iз вуст полiтика вiдрiзняє вiд медовухи - голова починає трiщати одразу i навiть опохмiлля не допомагає!
  Мед передвиборних обiцянок гiркий, якою б солодкою не була б мова!
  Полiтик теж певною мiрою Бог - вмiє будувати повiтрянi замки, зводити золотi гори, i годувати локшиною на вухах, i дiрками вiд бублика!
  Пiвнi лiзуть у бiйку за крiсло орла, але якщо розумом дятли, то обертаються мокрою, обскубленою куркою!
  
  Якщо полiтик зробив виборця круглим бараном, то краще потерпiлому, хоч по ослиному лягатись, i по козлячому боротися!
  Коли ти розумом баран, як не бажайся, лисиця тебе пустить на шашлик, а вовк зробить вiдбивну!
  На вiйнi доброта, як снiг у пеклi, якщо посиплетиметься, буде тiльки шипiння, мiхурiння, i опiки тому хто просипав!
  Посмiшка тирана зiгрiває пiдданих, як пекельне вогнище у пекло!
  Полiтик, що обiцяє свiтло яскравими промовами, залучає виборцiв у пекельне полум'я!
  Полiтик яскравими промовами не свiтло дає, а слiпить очi, i затьмарює розум!
  Героїзм не має вiку, якщо хлопчик не рахує в бою ворон, вiн орел, навiть за лiченої кiлькостi рокiв!
  Полiтик подiбно до священика обiцяє райське блаженство, але тiльки вiдразу пiсля обрання, не чекаючи тiлесної смертi, але насправдi чинить лише моральне вбивство!
  Якщо рай що обiцяють священики нiхто не знає, але якщо полiтикан обiцяє Едем, то в життi пекла ти переконаєшся напевно!
  У церквi тобi теж вiшають локшину на вуха, але там хоч на вiдмiну вiд полiтики, ситостi за життя вiд пiдкладеної свинi та дiрки вiд бублика не обiцяють!
  Бiблiя не обiцяє Раю на Землi i в цьому чесна, а полiтик, що обiцяє все i вiдразу, брехливий у всьому без винятку!
  Краще свистiти як соловей-розбiйник у лiсi, нiж спiвати лазара, як голуб-праведник на папертi!
  Не кожен полiтик голоском соловейок, зате кожен полiтикан - хваткою розбiйник!
  На вiйнi чеснiше, нiж у полiтицi - вбивають лише тiла, а в полiтицi осквернюють душу та гноблять тiло!
  Не той вивернув, що вбиває плоть гострим клинком, а той, хто тупає душу тупим чоботом!
  Можна сумнiватися в iснуваннi душi, але не викликає сумнiву, що полiтикан душу обов'язково продасть!
  Гострий розум спосiб пробити дiрку в чужiй кишенi, а тупi мiзки продирять власну утробу!
  Гострi приправи роблять смачнiшою трапезу, а гостроти затрапезну бесiду!
  Гострою мовою вбивають бiльше народу, нiж гострим мечем, i на жаль не тiльки в переносному значеннi!
  Найгострiший меч безсилий без гострого розуму, а найтвердiший кулак марний при м'якому характерi!
  Маленька, боса нiжка дiвчини приносить великий прибуток i взує чоловiкiв!
  Хочеш бути вiчно молодим, не думки по-дитячому!
  Хочеш взяти бар'єр, не зроби так, щоб думки не скакали!
  Якщо думки скачуть як зайцi, то точно станеш жертвою лисицi!
  Далеко не заскочиш, якщо ти характером заєць, а мiркуванням кролик!
  Недалеко пiде жiнка з кривими ногами, i чоловiк iз прямою звивиною!
  Жiнка вiд прямої звивини в головi страждає набагато менше, нiж вiд кривизни нiг!
  Нiяка дотепнiсть не полiпшить суп, нiж гострi спецiї, хоча без нього взагалi доведеться задовольнятися баландою!
  Пустоголовий полiтик часто i зовнiшнiстю потворний, але в цьому випадку судина найповнiше вiдповiдає змiсту!
  Полiтик - це лисиця тiєї породи, що приваблює не рудою шерстю, а золотими речами!
  Змагання в дотепностi - це весело звичайно, але якщо це не пiдкрiплено не тупими справами, то викликає лише нудний смуток!
  Чим довша мова адвоката, тим коротший шлях обвинуваченого до ешафоту!
  Краще моментально вдарити, нiж повiк проклинати!
  Якщо не вмiєш швидко завдавати удару, до довго проклинатимеш сам себе!
  Безсмертний хлопчик сказав це все скоромовкою, i молодi ленiнцi ледве встигали все це записувати. Потiм хлопчика почали вiджиматися вiд трави. Частина молодих воїнiв залишилася лише на плавках, i вони засмаглi i мускулистi боролися друг i другом.
  Дiвчата теж танцювали та спiвали, що цiкаво.
  Олег з'їв шматок свинини та картоплi, запив молоком, i задрiмав, схиливши голову.
  Хлопчику снилося щось фасмогоричне:
  На iншому боцi променистої кулi земної,
  Де приливною хвилею ворушиться на пальмах листя!
  Ти бродяга блукач, що втратив дах над головою,
  Все одно твоє серце зiгрiє Росiя - країна!
  -Проклятий грiнго! Свiтловолосий виродок!
  Кiлька смаглявих хлопчикiв бринiло i, трясучи кулачками, пiдступало до дитинi, що спокiйно стояла.
  -Що грiнго язик вiдгнив, адже це вiрно що тебе знайшли в смiттєвому бачку, що кишить глистами.
  Їх було шестеро, вони були вищими i важчими, що надавало їм додаткову нахабнiсть.
  -Що макакi. Думаєте, якщо вас бiльше i ви вiд'їли собi животи, подiбний гавкiт зiйде вам з рук.
  Дзвiнкий голос належав восьмирiчному хлопчику. Смаглявий вiд спекотного тропiчного сонця, але при цьому свiтлий i блакитноокий хлопчик i справдi здавався бiлою вороною.
  -Жалюгiдний жебрак обiрванець, зараз ми тебе вiдплищемо ременем.
  Найстарший i найтовстiший з пацанiв замахнувся пряжкою. Наступної митi хлопчик щойно стоїть не рухливо змiстився, i вдарив босою ногою в пах. Рух був надто швидким, i ось великий схожий на вiдгодованого цигана хулiган впав як мiшок з лайном. Щойно кукарекав, а тепер лежить i беззвучно ловить ротом повiтря. Iншi кидаються на допомогу приятелю. Невеликий хлопчик швидкий, як блискавка, його удари, ногами i руками точнi i разящi. Ламаються кiстки, трiщать носи та щелепи. Лише одному з нападникiв вдалося вдарити ножем. Так не велика подряпина, лезо ковзнула по ребрах. В лютi хлопчик зламав руку, що нападала бандюзi, а коли той упав, врiзав ногою по обличчю, зруйнувавши нiс. Потiм стрибок i колiном у щелепу iншому латиносу, той встиг вихопити два ножi. Щелепа полетiла, удар лiктем, нюхальний орган: наче помiдор лопнув, нападник осiдає. Усi шестеро сiпаються в конвульсiях, пишна смарагдова трава забарвилася кров'ю. Здавалося, що це вже не земля, а проростає рослиннiсть iншого свiту.
  -Це чудово, як ти їх зробив! Молодчина Олег Рибаченко!
  Негритенок, що спостерiгав з-за пальми, навiть заплескав у долонi.
  -А Ти чого стоїш, чому не пiдписався? - похмуро кинув хлопчик.
  -А Я не грамотний! - Спробував пожартувати чорношкiрий. Потiм серйозно додав. -Зрозумiй вони дiти багатих батькiв, мене нiгера розшматують.
  I глянув на маленький слiд босої нiжки, залишений свiтловолосим хлопчиськом.
  -А Мене?! Думаєш, свiтле волосся, врятує вiд в'язницi? - Олег Рибаченко, який став ще менше, нiж ранiше увi снi, стиснув кулачки.
  -Ти Бiлий. Вам багато прощають!
  -Я ж такий жебрак як i ти!
  Олег глянув на досить глибоку подряпину. Не добре, якщо помiтить та, що формально вважається його мамою. Його єдина майка настiльки обiрвана, що порiз за нею не сховаєш.
  -Ось що ти порадиш Джон?
  -Знiми ганчiр'я з цих донiв, кондомiв! - Порадив негритенок.
  -I отримати статтю побиття або грабiж. Гарна перспектива Джек! - насупив брови свiтловолосий хлопчик.
  -Тодi йди так, шрами прикрашають чоловiкiв! - порадив Джек. - Нiчого незвичайного в цьому немає!
  -Як i синець пiд твоїм оком!
  Чорношкiрий хлопчик пiдморгнув. Праве око насправдi припухло.
  -Я боксер Тайсон-молодший!
  Обiрваний Тайсон безцеремонно сунув руку в кишенi повалених хулiганiв-хлопчакiв i почав витягувати грошi.
  -Ти ж грабуєш їх?! - здивувався Олешка.
  -Бери i ти все одно на тебе все спишуть. А манни завжди потрiбнi! - порадив Джек.
  -Я не хочу бути грабiжником та бандитом.
  -Ти вже злочинець, тобi цього не вибачать. А грошi знадобиться на дорогу, доведеться бiгти! - порадив Джек
  Олешка труснув бiлим чубом. Все одно вiн переступив межу i хiба не справедливо як слiд трусити багатих. Грошi були швидко вилученi та подiленi по-братськи. Їх в iншому виявилося небагато, побитi хлопцi видно встигли влити по парi лiтрiв пальмового пива. Потiм хлопчаки бiгом зникли з мiсця мiнi-розбiрки.
  Коли Олешка прибув, у жалюгiдну будку, не помiтну серед розкiшних пальм, вiн був веселий. Лiтня схожа на циганку жiнка, майже не лаяла його. Але коли той, кого вони в очi називала своїм сином, знову побiг у порт, вона заплакала. Сусiдка, що прийшла до неї, потiшила її. Господиня голосила:
  -Мене попереджали, що з цього пiдкидня може вирости бандит i бачить свята дiва Марiя, цей прогноз збувається.
  Сусiдка, витираючи їй, обличчя хусткою заперечила:
  -Не переймайся, немає нi чого поганого в тому, що хлопчик здатний постояти за себе. Без куркулiв не можна вижити.
  Жiнка завила сильнiше.
  -Вiн ще зовсiм дитина, а вже покалiчив шiстьох дорослiших дiтей. Пiсля того, як вiн знайшов у смiтнику страшну товсту книгу, вiн став справжнiм демоном.
  -Ця та, де написано Магiя та бойовi мистецтва сходу. Але ж це зараз модно, багато хлопчикiв збожеволiли на каратi.
  Схожа на циганку заскрипiла зубами:
  -Що менi до них. Усi б'ються, але вже втратив почуття мiри. Не ходить у костел, а здiйснює сатанiнський ритуал медитацiї. Бог покарає його, i, напевно, полiцiя ось-ось прийде сюди.
  Сусiдка не сумувала:
  -Може це на краще. Його вiдправлять до церковного притулку, а там його можливо привчать любити Христа, залишивши злий шлях диявола.
  -Я Сподiваюся на це!
  До хатини тим часом безшумно пiд'їхав джип iз полiцейськими.
  Олешка i Джек пилили босими ногами асфальтовою дорогою, i навiть насвистували пiсеньку:
  Над свiтом лiтав янголець пiвнiчний,
  Дивувався, що так багато панує в нас зла!
  Кришталевi води випити досхочу проточної,
  З малого зовнi, але нiжної сльозинки русла!
  
  Який шлях хлопчик на стартi долi обирає,
  Пiти одразу в пекло, а може до нудного раю!
  Але церквi служитель, по сутi своїй хитрий Каїн,
  З девiзом: грошi люби, а Христа зневажай!
  
  Святiша Дiва Марiя Iсуса народила,
  Спаситель з'явився, як Сонце, несучи людям свiтло!
  Але ксьондзи вiдкрили, що це лише золото жило,
  Буржуй iз гаманцем iз зелених, був папством оспiваний!
  
  Покайся за днi, купи за валюту порятунок,
  У тата знайдеш за будь-яку дiю вiдповiдь!
  Хто доларом править, подарує нещасним прощення,
  Зажене в Едем "Амбрамс" танк, чи кольт-пiстолет!
  
  Ось храми торговцi в султанi на базар перетворили,
  Товар хоч несвiжий, але присмачений леєм промов!
  Паломники можуть, бажання, якщо є, рiзати милi,
  Хоч папство зрадило Христа: ставши ордою катiв!
  
  Але дiти кохання визнають Iсуса,
  Адже кожна дитина, рахуй Божий син!
  Нехай херувими сплетуть iз сльозиночок намисто,
  Адже шлях до чистоти та звершень Всевишнiй вiдкрив!
  Закiнчивши пiсеньку, Джек зауважив:
  - А ось все ж таки, я не розумiю, якщо Бог є, то чому вiн вiд людей ховається? Адже, наприклад, президент, навпаки, намагається з'являтися на екранi якомога частiше!
  Олешка свиснув i зiрвавши пальчиками ноги пелюстка, напiвжартома вiдповiв:
  - Може, тому, що Бог не бере участi у вiльних виборах на альтернативнiй основi!
  Негритенок хихикнув:
  - Вибори на альтернативнiй основi? Хотiв би подивитися на небеснi дебати!
  Олешка зробив раптом кисле обличчя:
  - Думаєш це цiкаво?
  Джек, пiдстрибнувши i впiймавши долонею метелика, вiдповiв:
  - А чому б i нi! Точнiше було смiшно побачити суперечку Бога i Сатани. I ще подивитися, що й кому б вони обiцяли!
  Свiтловолосий хлопчик свиснув:
  - Ого! У цьому випадку Люцифер матиме фору. Всемогутнiй Бог не може лише три речi: зробити всiх щасливими, переспорити Сатану та перемогти людську дурiсть!
  Негритенок Джек легенько грюкнув свого бiлого напарника плече:
  - Ти такий розумний! Але ось, що цiкаво Бог має нескiнченний розум, але в Бiблiї його вчення викладене настiльки суперечливо, що могутня католицька церква говорить одне, а Адвентисти Сьомого дня iншого.
  Олег Рибаченко згiдно кивнув:
  - Я пiшов до адвентистської школи, бо там навчають безкоштовно i пускають на заняття босонiж. Але потiм дiзнався багато нового про католикiв, у тому числi нiби римський папа - антихрист! Дивно головний християнин, а за Бiблiєю вiрний слуга Ада!
  Джек замiсть вiдповiдi став на голову i пройшовся на руках, разом з ним вирiшив розважитись i Енрiке. Хлопчикам було весело!
  Ще б пак - якщо такий крутий хлопець, як сам Римський Папа знедiлок пекла, то їх точно не чекає за дрiбнi грiшки пекла.
  Безсмертний хлопчик прокинувся. Справдi, якийсь дивний сон. Вiн бачив себе не дорослим, а ще бiльш маленьким. Хоча останнiм часом згадувалися з деякою ностальгiєю часи, коли вiн був великий i здоровий. Втiм, i дитиною бути не так уже й погано. Ось наприклад згадалося як вiн увi снi бачив таке цiкаве. Олег i Джек у порту пiдрядилися пiдносити валiзи та сумки багатим пасажирам. Деякi поклажi були дуже важкими для маленьких хлопчикiв. Але якщо Олег Рибаченко вiдрiзнявся недитячою силою, то чорношкiрий Джек швидко вимотався i насилу тягав валiзу. Втiм, платили за це грошi.
  Олешка мелькав босими, мозолистими п'ятами. Вiн майже не вiдчував жару розпеченого пiску на березi, або асфальту при виходi до мiста. Нiколи в життi хлопчик не одягав жодного взуття, навiть грошових шльопанцiв. I йому так було зручнiше i зручнiше.
  Хлопчик, вiднiсши чергову валiзку, купив собi пару пачок морозива. Одну запропонував змученому Джеку. Негритенок важко дихав ротом. Все ж таки вiн не такий сильний i витривалий, як цей блондин.
  Порт був великий, з моря дув приємний вiтерець. Олег працював в одних шортах, знявши рвану майку. Було видно, що у хлопця, дуже чiтке, немов бриж на водi рельєфнi м'язи, майже чорна, шоколадна вiд постiйного перебування на сонцi шкiра. Вiд цього рельєф здавався ще рiзкiшим.
  Джек був лише трохи темнiший за шкiру, але з чорним кучерявим волоссям i африканськими рисами обличчя. Цiкава пара.
  Олег поїдаючи морозиво, зауважив:
  - Дивне все-таки море.
  Джек вiдповiдно кивнув:
  - Напевно ... Але коли спину ломить вiд втоми, це не так приємно!
  Олег свиснув i запропонував:
  - Давай, може бути ... Сходимо в мiсто, i трохи розважимося!
  Негритенок охоче погодився. Хлопчики рушили гарячим асфальтом. Олег як бадьорiший впевнено вирвався вперед. Вiн вiдчував радiсть вiд руху. Добре i весело хлопчику мчати. Джек дедалi бiльше вiдставав.
  Олег перекрутився i став на руки. Немов циркач пройшовся вниз головою, ворушачи вгорi босими, засмаглими ногами. Ще зовсiм хлопчик, але який спритний. Та все ж на руках Олешка рухався трохи повiльнiше, i Джек ледве наздогнав його.
  Юний воїн кинув згадувати. Знову звучить сигнал тривоги, а значить слiд вiдбивати атаку супротивника, але нiчого молодого безсмертного хлопчика готовий.
  . РОЗДIЛ No 14.
  Олег Рибаченко продовжував перебувати у Китаї. Ось уже настав лютий 1940 року. Юний генерал-ад'ютант поки що не мав особливих пригод. На пiвднi Китаю у лютому досить приємна погода. Вiчний хлопчик робив пробiжки, iнодi ловлячи злочинцiв i продовжуючи писати. I цього разу очевидно, але вже в компанiї Капiтана Сорвi Голова.
  Олег Рибаченко наламав взагалi багато гiлок i дров. I вбив безлiч англiйських солдатiв та iноземних найманцiв усiх мастей iз цих незлiченних вiйськ.
  Але зрештою кинувся тiкати i тiльки босi, червонi вiд калюж кровi п'ятки хлопчаки замиготiли. Справдi, вiн i так уже боровся досить довго. I чого йому й надалi вбивати людей?
  Юний термiнатор бiг i думав, що з одного боку хоч батальйон молокососiв - це малолiтнi вбивцi, але при цьому вони славнi хлопцi та герої, i їм би бажано зберегти життя. I Жан Грандье - це капiтан зовсiм не головорiз - нехай навiть убив багато живих людей.
  Втiм, шкода солдатiв iмперiї лева. Адже вони люди пiдневiльнi i лише виконують наказ. Вони не виннi, що загнали аж чорта на паски, за тисячi миль вiд Британiї воювати, за взагалi не надто й потрiбну колонiю. Тим бiльше хоча пiвденна Африка i багата на золото i алмази, якраз бурськi республiки в цьому планетi не такi вже й цiннi родовищами. Тож чи варто за них класти голови - ще те питання!
  Та й грошей на завоювання витрачатися чимало, адже доводитись вiйська на великi вiдстанi перекидати. Адже це i логiстика, i постачання, i комунiкацiї.
  Хлопчик бiг собi i навiть почав наспiвувати:
  Божевiльна, проклята вiйна,
  Адже скiльки вбивати тобi доведеться...
  З ланцюга зiрвався видно Сатана,
  I разом потьмянiло в небi Сонце!
  Хлопчик-воїн хотiв i далi писати, але якось залишило натхнення. Тим бiльше перед ним знову опинився ескадрон у разi арабської, колонiальної кiнноти. I хлопчику знову довелося рубатися з ними мечами.
  Добре, що вiн тепер безсмертний i надзвичайно сильний i швидкий, i так просто голими руками Олега Рибаченка не вiзьмеш.
  I голови зрубанi шаблями хлопчика-термiнатора так i котяться, i пiдскакують наче м'ячики. I це треба сказати по-своєму весело.
  Олег рушив голою, круглою, дитячою п'ятою, капiтана кавалерiї в пiдборiддя i заспiвав:
  У битвi виявити,
  Слiд нам таланти...
  Щоб подарувати,
  Дiвчинi дiаманти!
  I знову працюють шаблi. Якщо навiть затупитися, то пiдхоплюй iншу, трофейну.
  I так поки що весь ескадрон не буде знищений. Пiд кiнець Олег засвистiв, i приголомшенi ворони пробили воїнам-кавалеристам голови.
  Ескадрон - приблизно двiстi шабель був перебитий. I хлопчик знову набув свободи в рухах. Настрiй у нього став мажорним. Як не крути вiн перемагає.
  Згадалося на бiгу одне АI - там лише зливи в жовтнi не настали. I гiтлерiвськi вiйська за вiдсутностi осiннього бездорiжжя змогли взяти Москву вiдразу. Не встигли нi дивiзiї з Далекого сходу перекинути, нi ополчення озброїти, тим паче навчити, нi навiть лiнiю оборони зайняти.
  Сталiн i те ледве встиг тiкати. I така ось виникла ситуацiя. Пiсля падiння Москви дезертирство та здавання в полон Червоної Армiї ще бiльше посилилося. I вже здавались цiлими дивiзiями пiд барабанний бiй.
  Та й Сталiн втратив авторитет. Його мiсце становище видали свої ж, i гiтлерiвська авiацiя знищила верховного одним точковим ударом. Пiсля чого Молотов та Берiя запропонували Нiмеччинi мир на будь-яких умовах. Гiтлер вимагає спочатку капiтуляцiї, а потiм переговорiв. Берiя та Молотов погодилися в обмiн на гарантiї особистої безпеки.
  Так завершився похiд на схiд. Тiльки, зрозумiло, вiйна на цьому не закiнчилася. Залишалася Британiя та США. Останнi втiм, хотiли за всяку цiну уникнути вiйни.
  Для початку Гiтлер буквально пред'явив ультиматум Франко, зажадавши вiд нього пропустити нiмецькi вiйська до Гiбралтару.
  Iспанський диктатор погодився на це.
  Паралельно з цим нiмецькi вiйська рознесли i англiйську базу на Мальтi. А потiм захопили її десантом. Так i було здiйснено перемогу над цим мiсцем. А потiм узятий i Гiбралтар. I фашисти отримали можливiсть найкоротшою вiдстанню перекидати вiйська до Африки.
  Ну i корпус Роммеля було посилено, причому значно. I спочатку був узятий штурмом переважаючими силами Толбук. А далi був наступ на Єпiпет. Причому у Роммеля кiлькiсть вiйськ постiйно зростала.
  Берiя та Молотов перегризлися, i зрештою перемiг глава таємної полiцiї. Гiтлер ж зберiг для бiльшостi СРСР обмежену автономiю. Але Волгою i включаючи Кавказ була Територiя Третього Рейху.
  А з Кавказу орди фашистiв полiзли на Iран i далi Близький Схiд.
  Британiя не мала шансiв утримати свої колонiї. США ж зазнали атаки в Перу-Харбор i теж зазнавали поразки за поразкою.
  Олег же потрапив у перiод, коли нiмцi вже захопивши Єгипет наступали на Судан. I тут вiн уже мав свої пригоди.
  Хлопчик хотiв згадати їх, але знову вiдволiкся. У разi вiн побачив що лiсом йде пiхота противника. I що її також доводиться йому атакувати.
  Без особливого полювання хлопчик-термiнатор зробив це. Насамперед очевидно кидаючи в супротивникiв босими пальчиками нiжок гiльзи. I роблячи це дуже влучно.
  I падали англiйськi та iноземнi солдати. Iшло тотальне вибивання. Олег було не дуже приємно вбивати людей. Особливо, якщо вони були бiлi. Але що ж найвищi сили наказали хлопчику воюй, на боцi бурiв, так i воюй.
  Хоча, яку це могло дати вигоду Росiї? Можливо битися було проти японцiв.
  Олег рубаючи пiхоту мечами проспiвав:
  Пробач менi святий Господь,
  Людей добрих вбивають...
  Терзаю шаблями я плоть,
  За що воюю щось не знаю!
  I справдi не зрозумiєш за що. Хлопчик згадав як вiн у паралельному свiтобудовi теж творив таку надзвичайну i круту дiю, що буквально голова паморочилася. I теж невiдомо з якою ще метою.
  Пiонери Данька та Олег як вiдмiнники навчання та видатнi спортсмени отримали право представляти свою країну СРСР на дружнiх змаганнях з боксу, органiзованого мiж дитячими спортивними клубами СРСР та Нiмеччини. Обидвi країни все ще вважаються союзниками, та й чутки майбутньої вiйни затихли. Справдi, нiмецькi вiйська вiдiйшли вiд кордону, а Вермахт веде переможний наступ у Африцi, i вже пiдкорив Єгипет, а щойно передали взяття Гiбралтару. Зв'язки iз чим Сталiн особисто привiтав фюрера!
  Тож можна смiливо летiти у майже дружню країну. У Нiмецькiй пресi про Радянський Союз говорять лише гарне, а комунiзм вже навiть ставиться до братської iдеологiї нацiонал-соцiалiзму. Та ще й з'явився рух аналогiчний до Стахановського...
  Данька та Олег боксери з наймолодшої вiкової групи їм лише рокiв по одинадцять, нижня межа для виступiв на змаганнях. Але вони досить великi для свого вiку, i ще епохи не настiльки бурхливої акселерацiї як наприкiнцi двадцять першого столiття.
  Олег, щоправда, менший, худший, з легшою ваговою категорiєю, але дуже швидкий. Данька бiльша, ширша в кiстки, йому отроку-богатирю можна дати на вигляд не менше чотирнадцяти.
  Хлопчаки вiдрiзняються i кольором волосся. Олежок свiтлий, як снiжок натуральний блондин. Данька з коричневим волоссям, шатен. Олег на кiлька мiсяцiв молодший, i виглядає зi своєю круглою фiзiономiєю ще зовсiм дитиною, а Данька просто красень, гiдний агiтацiйного плаката. На нього вже задивляються дiвчата, не вiрячи, що це просто такий великий пацанчик.
  Втiм, Олег набагато ерудованiший, нiж Данька, хоча обидва хлопчики дуже розумнi i навчаються на однi п'ятiрки. Адже в радянськiй країнi добрi спортсмени обов'язково мають бути вiдмiнниками.
  Решта старших хлопцiв, але рокiв до вiсiмнадцяти, хоча парочка богатирiв добрих двох метрiв зростом i вагою пiд центнер...
  Боксери, найкращi юнi кадри країни... I битися з ними будуть чемпiони Нiмеччини, i пiдвладних їй країн... Серед дiтей, звiсно, чи юнiорiв.
  Летять вони без пересадки на найбiльшому пасажирському лайнерi Третього Рейху маршрутом Москва-Берлiн.
  Боксери сидять окремо, але є ще й борцi, штангiсти, футболiсти, плавцi. Всi юнiори та вiдмiннi характеристики. Сталiн наказав, щоб наше нове народжене за радянської влади поколiння показало все найкраще i не вдарило обличчям у бруд. I, звичайно, всi рвуться в бiй...
  Данька спитав Олега:
  - Ти склав тактичний план на бiй?
  Хлопчик вiдповiв:
  - На кожного противника у мене дюжина планiв... Але треба спочатку на нього подивитися, i лише потiм ухвалити рiшення... До кожного персональний пiдхiд, найменший рух i специфiка, зокрема фiзiологiчної будови противника, диктує суто iндивiдуальну тактику.
  Данька зневажливо пирхнув:
  - А я ось роблю куди простiше! Без тактики, кидаюсь на супротивника, б'ю сильнiше i частiше i ламаю.
  Олег зауважив:
  - Мало у твоєму вiцi таких великих та фiзично розвинених хлопцiв як ти. Тому тактика натиску проходить. Просто можна купувати накатом. Але я майже звичайного зростання, ну може трохи вище середнього i щоб стати чемпiоном СРСР, такої величезної країни, одного натиску мало. Адже противника грубою силою не вiзьмеш, теж тренується, веде здоровий спосiб життя, правильно харчується, вивчає тактику. I тут його потрiбно переграти як у партiї з шахiв. Iнодi навiть чимось, пожертвувавши заради матюка.
  Данька жорстко заперечив:
  - I мої противники тренуються, а фiналi, хлопчик був навiть бiльший i важчий за мене. Багато залежить вiд того, як ти тренуєшся. Дехто думає, що можна за два тижнi вкалуючи до знемоги стати олiмпiйським чемпiоном... Це помилка. Адже найголовнiше у спортивнiй пiдготовцi, це не стiльки дати супернавантаження, скiльки зробити надвiдновлення. Але є правильний iндивiдуальний пiдiбранi комплекси вправ i найголовнiше це подальше вiдновлення та набiр сил... Пiсля чого проводиш бiй на одному подиху викидаючи за три раунди, вiрнiше насправдi значно менше, сотнi ударiв.
  Олег зауважив:
  - Ну, це звичайно теж правильно! Зокрема секрет правильного дихання, i уколiв у точцi зростання дитячого органiзму... Тут є деякi Ноу-Хау нашого гуру. Тiльки ось я не розумiю, чому вiн не дiлиться ними з iншими тренерами?
  Данька пошепки сказав:
  - Вiн менi сказав по секрету, що ми з тобою... Не лише боксери, а першу чергу солдати. Нам ще доведеться щось особливе зробити... Дуже важливе, набагато важливiше навiть, нiж Олiмпiйське золото!
  Олег нахилив свiтлу голiвку i сказав:
  - Щось важливiше... Можливо, вiн i менi таке казав... Що вiд дiянь двох радянських хлопчикiв-пiонерiв може залежати доля людства. Прямо як казцi.
  Данько фiлософськи зауважив:
  - А де беруться казки, як не з життя. Може це й справдi буде так! Хоч ми не гидкi каченята, але... Орлами нас називати ще передчасно.
  Олег плавно змiнив тему розмови:
  - Як ти думаєш, загроза нiмецького вторгнення остаточно минула?
  Данька здивовано знизав широкими плечима:
  - Тут, на мою думку, ти бiльший фахiвець. Вiд себе я думаю, не можна одразу бити всiма руками та ногами, то й наступати у всiх напрямках знову-таки неможливо. Щоправда, якщо рушити в стрибку...
  Олег хихiкнув:
  - Звучить цiлком логiчно... Але ж не знаємо, що Гiтлера саме на думцi, але напруга i справдi спала, i нiмецькi лiтаки перестали порушувати наш повiтряний простiр, i брязкiт гусениць за кордоном не чути це факт. Та ще й фюрер, частина робiтникiв повернула назад до верстатiв. Тобто Третiй Рейх сховав iкла... Але ми не маємо розслаблятися.
  Данька дiстав iз ранця запечений бутерброд iз рибою та особливим знежиреним сиром, простяг Олегу. Пiсля чого витяг удвiчi бiльший для себе. Запропонував:
  - На спiваєш... Не можна робити великих перерв у їжi та надходження в органiзм бiлка. Коли концентрацiя амiнокислот в органiзмi падає, м'язи втрачають силу.
  Олег зауважив:
  - Для культуристiв, що працюють масу це цiлком справедливо, але для боксерiв... Адже у нас не всяке м'ясо, тiло фарбує, а тим бiльше бойову ефективнiсть пiдвищує!
  Данька, вiдкусивши бутерброду i додавши до нього помiдорину, погодився:
  - Не всяке, але... Я ось навiть уночi їм, або п'ю яєчнi бiлки, щоби концентрацiя амiнокислот не падала. Причому найкраще не курячi яйця, а перепелинi, або страусинi, ну останнi правда рiдкiснi... Хоча в Середнiй Азiї начебто страусiв уже почали розводити...
  Олег цiлком серйозно (за тоном) пожартував:
  - Дуже цiнний бiлок у переднiх жаб'ячих лапках. Рекомендую спробувати!
  Данька по-хлоп'ячому хихикнув:
  - Так, а ось в устрицях iз червоним iндiйським перцем тим бiльше!
  Але, проте, обережно вiдкусив вiд бутерброда i почав поглинати шматочок. Риба була червона, смачна, просочена кетчупом з розмеленим часником. Можна було трохи додати сил... Як це, наприклад, у Вiнi Пуха...
  - Добре живе у свiтi Вiнi Пух! У нього дружина та дiти, вiн лопух!
  Олег тут раптом запропонував:
  - А може заспiваємо?
  Данька без особливого ентузiазму зауважив:
  - А чи не рано спiвати?
  Олег усмiхнувся:
  - Саме раз, тим бiльше, що ми перелетiли кордон СРСР!
  Данька спитав напарника:
  - Ножицi чи папiр?
  Олег вiдмахнувся:
  - Може, краще обiйдемося без дитячих жартiв. Ми мирнi люди, але наш бронепоїзд, до швидкостi свiтла, зумiв розiгнатися...
  Данька перервав:
  - Нi! Нам такi ось дитсадковi пiсеньки не потрiбнi. Давай краще, чогось такого... патрiотичного!
  Олег надув повнi легенi i почав спiвати, пишучи на ходу. Данька в свою чергу дуже непогано пiдспiвував. Точнiше, у нього голос був, як маршальська труба, а може, навiть Єрихонська!
  Чому немає зiрки яскравiшою за Сонце?
  Бо воно свiтло Вiтчизнi дає!
  Ось тепло людям усiм дiстається,
  Людство з пiснею вперед!
  До чого червоний промiнь комунiзму;
  Вiн дає нам i їжу та дах!
  Але пiдступнiсть знай у тому дуалiзму,
  Що не кожен дух у тiлi здоровий!
  
  Десь там за кордоном є злi,
  Що у мiшки збирають добро!
  Що хочуть зробити боляче Росiї,
  I накинути на шию ярмо!
  
  Капiтал часто кров'ю просочений,
  Те що Маркс Великий писав!
  Скелять зло з монет босiв лики,
  Адже їх хвататимуть усi iдеали!
  
  Байдуже дивляться на бiднiсть,
  Їм хочеться забрати все собi!
  Така життя мiра та цiннiсть,
  Щоб звести милiсть до цифри-нулiв!
  
  Але країна є порад велика,
  У нiй немає жебракiв, робота вирує!
  I бiснується армiя зла,
  Бачачи силу Росiї та шитий!
  
  Ворог штампує гармати i танки,
  Сили збирає, хоч народ їх у нуждi!
  Подаяння лише прохання у бабки,
  I тремтить палиця в бруднiй руцi!
  
  Але могутнiй Батько добрий Сталiн,
  Думки мудрi за кожен народ!
  Його дiти та онуки зi сталi,
  Червонiй армiї час прийде!
  
  Ось тодi ярмо скинемо з усiх нацiй;
  Переможемо прiрву пекла - фашизм!
  Пробiжить звiстку по дроту рацiй,
  Що йде маршем до вас комунiзм!
  
  Кожен нiмець, француз та китаєць,
  Став тобi витязь росiян як брат!
  Егоїзм лiд смертi розтане,
  Мертвих вiрю, лiкарi воскреснуть!
  
  Ленiн зробив крок смiливий до прогресу,
  Сталiн теж гiдний ватажок!
  Ми змусимо працювати повiсою,
  Мiцнiше силу зiбравши в кулак!
  
  Якщо доведеться за щастя битися,
  Знай, що я пiонер, напоготовi!
  Ми начистимо черевики до глянцю,
  Пiдiб'ємо пiд успiхи межу!
  Звiстка лiтак хором спiвав цю пiсню. Це було так урочисто, що можна було розплакатися...
  Данька провiв пару легких боїв проти збiрної хлопчикiв зi Словенiї, а потiм Румунiї. Обидва поєдинки швидкi нокаути, причому на першiй хвилинi! Третiй поєдинок виявився важчим. Худорлявий iталiєць мав чудовий захист i рухливiсть ног. Вiн не дав себе нокаутувати вiдразу i добре йшов. Перший раунд противник Даньки закiнчив на ногах.
  Тодi хлопчик у другому раундi, не зважаючи на можливiсть нарватися самому на жорсткий зустрiчний, просто побiг на супротивника, кидаючи удари з обох рук. I отримав точний i стрiмкий прямий удар назустрiч, прямо в вiстрi пiдборiддя.
  Вперше юного боксера струснуло, але це лише розлютило Даньку. Вiн стрибнув як тигр i зачепив противника правою.
  Вiзавi похитнувся i впав на колiно... Реферi вiдрахував нокдаун i дав сигнал:
  - Бокс!
  Iталiєць, схоже, втратив рухливiсть i пiсля стрiмкої двiйки у скроню i в вилицю впав, причому так безнадiйно розкинувши руки, що реферi навiть не став рахувати, а одразу зупинив поєдинок. Трибуни, наповненi здебiльшого школярами, свистiли та ревли. Втiм, серед публiки були й високопосадовцi СС. Переможеного хлопчика почали вiдкачувати, дiвчина масажувала йому щоки i м'яла шию.
  Данька навiть злякався:
  - Чи не вбив я його?
  Але за хвилину енергiйних манiпуляцiй личко юного боксера порозовiлiло, i вiн розплющив очi. Щось тихо пробурмотiв. Данька допомiг йому пiдвестися i хлопчика дружньо обнялися.
  Олег у свою чергу боксував акуратно, бої були аматорськi, по чотири трихвилинки. Хлопчик вiдправив двох своїх перших супротивникiв у третьому та четвертому раундi. Iз третiм довелося повозитися... I хоча Олег, демонструючи чудовий захист, впевнено вiв за очками, був призначений i п'ятий раунд.
  Голi до пояса, i засмаглi тiла хлопчакiв блищали вiд поту, м'язи ходили ходуном, а вени та жилки проступили ще рiзкiше. Противник Олег кинувся вперед, сподiваючись, що у разi активностi йому вiддадуть цей раунд. Але вiдважний пiонер помiтив, що його вiзавi вже стомився, i його реакцiя сповiльнилася. Послiдував стрiмкий бiчний у лiву частину пiдборiддя i на зустрiчному русi. Юний противник пiдкосився i впав уперед... Судячи з усього, це був нокаут, так вiн не став на рахунок десять.
  Пiсля чого настала перерва, три бою за один день за кубковою системою це багато!
  Данька зазначив:
  - Ось професiонали б'ються по п'ятнадцять раундiв, а до першої свiтової вiйни взагалi не було обмежень у часi. Боксери билися, поки один iз них не впаде у знеможеннi.
  Олег зазначив:
  - Знаєш це професiйний бокс, менi якось не до вподоби. У аматорському боксi ти просто рухаєшся по сiтцi, а в профi, занадто багато залежить вiд промоторiв. Наприклад, можуть i дуже талановитого боксера згноювати, не даючи йому боїв. Та й чемпiони мають можливiсть не допустити до бою надто небезпечного супротивника. Наприклад, просто за допомогою рiзних зволiкань вiдмовляючись пiдписати контракт.
  Данька погрозив кулаком:
  - Хай тiльки спробує!
  Пiд час обiду юних спортсменiв годували пристойно... Навiть були апельсини i на десерт ранiше не куштованi радянськими спортсменами-пiдлiтками банани, кокоси та плоди манго.
  Мабуть нацистськi органiзатори змагань намагалися показати, що Третьому Рейху, все добре, дуже ситно i можна дозволити собi розкiш.
  Данька та Олег вперше спробували кокоси та банани i вдруге ананаси (ну з апельсинами в СРСР куди, простiше, є свої в середнiй Азiї!). Тут хлопцi припустилися досить поширеної помилки - переїли... А дорослих тренерiв у командi не виявилося... Якщо в Гiтлер-югент було гасло - юними повиннi керувати юнi, то в радянськiй спортивнiй делегацiї вирiшили наслiдувати цей приклад.
  Може, це була не найкраща iдея для наслiдування!
  Принаймнi пiсля рясного обiду з десертом i тiстечками треба було провести (якщо ти не програєш!) ще три бою... Причому з сильними хлопцями!
  Пiсля їжi хлопчакiв добряче розвезло, Олег навiть запiдозрив, що їм чогось пiдмiшали.
  Принаймнi тепер клас юних радянських спортсменiв упав, i вони стали програвати один за одним... Та ще суддi разом з реферi зовсiм озвiрiли.
  Та й билися радянськi вже проти нiмцiв.
  Данька спочатку почував себе непогано, i в першому раундi пройшов чверть фiналу.
  Проте вже у пiвфiналi, вiн вiдчув слабкiсть у руках i ногах... Велику слабкiсть та уповiльнення рухiв... Але Данька тримався на самолюбствi, i йшов уперед, незважаючи на те, що багато пропускав... Але голова у хлопця була мiцна, i точнi удари великого, технiчного i швидкого противники його тiльки злили... А злiсть i самолюбство своєю чергою дозволяли впевнено продовжувати бiй.
  Нарештi в третьому раундi Данька зачепив свого супротивника, розбивши тому нiс.
  Нiмець злегка здивувався i отримав у пiдборiддя. Хлопчик iз Третього Рейху пiшов назад, його заплiталися. Данька розвинув успiх, провiв мало швидку, але водночас вiдчутну трiйку... Противник упав, реферi почав дуже повiльно вважати нокдаун... Нiмецький хлопчик пiдвiвся, але з твердо стоять ногах... Натхненний Данька кинувся його добивати. Декiлька точних свiнгiв... Пацан падає...
  Суддя не поспiшає пiдiйти до нього. Про щось запитує убiк. Йому вiдповiдають...
  Починається новий млявий рахунок... На рахунку дев'ять хлопчакiв все ще лежить... Але звучить сигнал закiнчення раунду. Його пiдхоплюють i забирають у свiй кут.
  Данька впевнено вимовляє:
  - Четвертого раунду не буде! Вiн просто не вийде!
  В даному випадку росiйський хлопчик виявляється правий, секунданти дали вiдмашку.
  . РОЗДIЛ No 15.
  Олег у свою чергу, бореться, як нi в чому не бувало... Холоднокровно набирає очки, а потiм закiнчує в четвертому раундi... I рухи, як i ранiше, точнi та швидкi.
  До фiналу з радянських спортсменiв дiйшли лише вони вдвох - представники наймолодшої вiкової групи. Супертяж серед дiтей, i середньовага... Чемпiон ваги мухи отримав за кiлька годин до вильоту травму, а замiну йому знайти не встигли...
  Тож у фiналi виявилося лише двоє росiян, а решта, зрозумiло, нiмцiв, якi розiгруватимуть золото мiж собою...
  Змагання активно знiмають на плiвку... Данька з огидою скривився:
  - Отак вони нас хочуть зганьбити! Нiби ми росiяни гiршi за нiмцiв i зовсiм не арiйцi!
  Олег замотав головою:
  - Та нi! Будь-яке подiл нацiональностей на повноцiннi i повноцiннi, абсурдно вже власною постановкою питання. Та й що тут казати, якщо нашi iдеї загалом iнтернацiональнi!
  Данька, хихикнувши, погодився:
  - I бити ми їх будемо мiжнародно...
  Перед фiнальним боєм була зрозумiла перерва... I тут нiмцi збудували радянським хлопчакам чергову пакость... Нiбито запропонували натерти глянцем кеди. Але в результатi взуття на ногах пацанiв раптом розм'якшилося i почало обсипатися.
  Довелося її скинути i бiгти мити в раковину... Данька не на жарт розсердився:
  - Та навiщо вони це зробили? Чи хотiли нас спровокувати на бiйку, а потiм зняти зi змагань?
  Олег цiлком логiчно зауважив:
  - Та не лише це! Вони ще захочуть показати, що в СРСР злиднi, i навiть провiднi спортсмени змушенi виступати на змаганнях босi. Мовляв, якi у Росiї бiднi дiти!
  Данька запропонував:
  - Може, попросимо кеди у наших старших товаришiв? Тобi справдi будуть великi, але для мене знайдуться!
  Олег замотав головою:
  - Нi, варто! Ми їм покажемо, що здатнi перемагати й у найважчих умовах. Крiм того хлопчикам нашого вiку не соромно ходити босими... Як кажуть босоноге дитинство...
  Данька з такою силою стиснув кулаки, хто кiсточки захрумтiли. Молодий боксер сказав:
  - Ну, вони мене розлютили! Нi, вони просто розлютили!
  Олег вiдповiв:
  - То хай злiсть додасть тобi i менi сили.
  Одна i на цьому випробування не скiнчилися... Покриття рингу помiняли, встановивши залiзнi листи з шипами, якi безжально вп'ялися в босi п'яти хлопчакiв.
  Олег навiть ойкнув, але стерпiв, хоч i не мiг встояти на мiсцi, а Данька навiть затанцював i почав порикувати.
  Суперники у них пiдiбралися сильнi, i були явно старшими, нiж офiцiйно оголошено. Наприклад, суперник Даньки на голову його вищий, i вже вусики пробиваються... А, хiба можуть вусики пробиватися в одинадцять рокiв?
  Противник у Олега також куди бiльший i важчий, та й пика при цьому бандитська не дитяча .... Втiм, хлопчику не звикати, ринг є ринг, там всякi зустрiчаються!
  Обидва бою проходили одночасно. Треба швидше закiнчувати, так вже наближається опiвночi.
  Данька одразу почав пропускати важкi удари в обличчя. Його противник користувався перевагою у довжинi рук, у вазi, i був, схоже, вiдмiнно пiдготовлений, як фiзично, так i технiчно... М'язи взагалi як у качка атлета... Втiм i Дiмка дуже рельєфен, i швидкий... Був швидкий , а зараз сповiльнився.
  Данька в першому ж раундi не пропускав безлiч одиночних i подвiйних ударiв. Навiть пiд правим оком почала набухати гематома.
  Другий раунд видав ще гiрше, його супротивник пiшов уперед i бив, бив, бив... А Данька майже не захищався всаджуючи у вiдповiдь, i часом дiставаючи суперника... Той ринув по-нiмецькому:
  - Ти росiяни означає не повноцiнний!
  Данька жорстко парирував, теж нiмецькою:
  - А ти нiмець, отримаєш вiд росiйської цiлком повноцiнно!
  Той розлютився i всадив лiктем, у нiс...
  Зазвичай нiс у Даньки був дуже мiцний, i його жодного разу не розбивали, навiть потрапивши, але в даному випадку це був не пом'якшений рукавичкою удар, а вiстря твердої кiстки лiктя.
  I кров потекла по обличчю хлопчиська, примусивши її слизнути... Данька вiдповiв... Противника злегка струснуло i вiн похитнувся...
  Третiй раунд видався не менш важким, противник вiдчайдушно тиснув, але Данька став частiше ставити блоки, вiдбиваючи удари... Правила фiналу, були змiненi, раз йдеться про мiжнародну золоту медаль, то кiлькiсть раундiв збiльшили до п'ятнадцяти... Як у профi. Треба сказати дуже жорстоке рiшення щодо пiдлiткiв, якi вже цього дня билися п'ять разiв... Правда i Дiмка закiнчував швидко, i його противнику явно спускали без особливої боротьби.
  Але пiсля перших чотирьох дуже активних раундiв супротивник Даньки дещо знизив оберти. Вiн теж вiдчував втому, дихання стало куди бурхливiшим i водночас важким.
  Даньцi ж незважаючи на гематоми i сильне печiння в босих ступнях, навiть вiдчув у собi приплив додаткових сил. У шостому раундi вiн навiть кiлька разiв потрапив супротивниковi в щелепу... Але вiн теж був стiйкий, великий, i можливо ще й наколотий допiнгом...
  У сьомому раундi противник Даньки злегка змiнив тактику i став намагатися якомога бiльше ударiв всупереч правилам наносити лiктем, або навiть головою... Данька почав потрапляти ще частiше, i у восьмому раундi досяг приватного успiху, з великого носа противника потекла, нарештi, юшка. .. А коли той рушив ще раз лiктем, сам нарвався на зустрiчну поставу... Данька рикнув йому:
  - Ну, що попався, який кусався!
  Нiмець ще бiльше розiйшовся, вiн досi розраховував на окремий прострiльний хук!
  Олег вiв бiй бiльш рiвно, майже не пропускаючи, i користуючись тим, що його противник надто широко розмахувався, зустрiчав його пiдборiддя лiвим джебом, або правим кросом... Але великий нiмецький хлопець на цi удари нiяк не реагував. Тодi Олег змiнив тактику i став обробляти плескатий нiс опонента... Нюхалка нiмця трималася довго, але до сьомого раунду стала пiдтiкати...
  Треба сказати, що противник Олега вийшов на замiну, iншому, легшому i свiтлiшому хлопчику. Колишнiй начебто травмувався( Хоча, звичайно, це нацистська хитрiсть!)... Тому вiн був на початку бою свiжий, i мiг накручувати шалений темп.
  Але ось у дев'ятому раундi й Олег трохи зазевався i пропустив удар, вiд якого його збило з нiг... Голi, збитi нiжки хлопчаки безпорадно закрутилися... Олежок, проте, швидко схопився, щоб не зарахували нокаут. Метнувшись, повис на супротивнику...
  Той його струсив, кинувшись добивати... Пролунав горн про закiнчення дев'ятого раунду, але реферi вдав, що не чує...
  Олег, пропустив трохи тяжкий ударом, але втримався, пом'якшуючи їх мотанням голови. Противник увiйшов у раж, уже нiчого не помiчаючи молотив. Тут радянський хлопчик рефлекторно, але дуже сильно пробив по корпусу назустрiч... Удар потрапив у печiнку... Дуже небезпечне влучення...
  Опонент зробив ще кiлька помахiв i його велике обличчя почервонiло. Судорожно ковтнувши повiтря, вiн повалився вперед, i почав корчитися... Реферi, тут же зупинив бiй, i на ринг вибiгли лiкарi... Незабаром з'ясувалося, що супротивник Олега продовжувати сутичку не в змозi, i його взагалi понесли на ношах, поставивши крапельницю. ...
  На Даньку це справило озвiряючу дiю i вiн перейшов у наступ, проти супротивника, що помiтно втомився... Десятий, одинадцятий, дванадцятий раунд... Жорсткий розмiн ударами, але з явною перевагою Даньки... Тринадцятий раунд дещо вирiвнявся, за рахунок вiдчайдушного спрута нiмця , а радянський хлопчик отримав розтин брови.... Але в чотирнадцятому Данька знову взяв iнiцiативу до своїх рук. Цi хлопцi ще нi чого не знали, наприклад, про Мохаммеда Алi, але багато в чому копiювали його тактику.
  До п'ятнадцятого раунду у нiмця вiд втоми опустилися руки, i вiн уже не реагував на удари, а просто стояв, демонструю арiйську стiйкiсть. Але їх було багато, дуже багато i вони сипалися на неприкрите пiдборiддя противника. Нарештi башка, нiмця не витримала, лiмiт стiйкостi вичерпався i вiн представник "арiйської" нацiї просто, як бруд сповз униз, приблизно за п'ятнадцять хвилин до закiнчення останнього раунду.
  Реферi взявся до непристойностi повiльно рахувати, але пiсля рахунку п'ять, бачачи як страшно рухливий суперник Даньки, перервався i крикнув:
  - Скорiше лiкаря!
  I чергову малолiтню "надлюдину" вiдвезли до шпиталю.... Пiсля чого фiналiсти, що перемогли, вишикувалися до колони, i почали марширувати... Зверху посипалися пелюстки троянд.
  Данька широко посмiхався, йому було весело. Але тут раптом помiтив, що камера наблизилася до них, i знiмає крупним планом босi, сильно сколотi шипами i злегка кровоточивi ноги радянських хлопчакiв... Його настрiй вiдразу ж зiпсувався i вiн спробував сховати свої кiнцiвки за розкiшнi в позолотi кеди iнших юних нiмецьких спортсменiв або закопати їх у пелюстки.
  Олег смикнув його за руку:
  - Не варто! Саме твоє збентеження i викличе смiшки, i сумнiви... Крiм того, в Нiмеччинi пiсля оголошення тотальної вiйни майже всi дiти босi ходять, що ти й сам бачив на вулицях Берлiна. Так що випрями гордо спину.
  Медалi що їм вручали, були на коричневих стрiчках i iз справжнього золота, приблизно п'ятдесят грамiв вагою та дев'ятисотої проби. Звичайно, для радянських хлопчакiв це велика сума - приблизно... Навiть важко пiдрахувати так радянськi грошi були офiцiйно забезпеченi, але фактично емiсiя провадилася без золотого запасу.
  Коли радянськi пiонери сходили на помiст, лунав гiмн СРСР. До речi, це була ще не музика Александрова, щось на зразок iнтернацiоналу. Олег вiдчув тут велике натхнення i попросив дозволу заспiвати.
  Гiмлер, який був присутнiй на змаганнях, милостиво дозволив:
  - Ми будемо дуже радi почути твiр наших гостей їхньої Великої Росiї.
  Олег вклонився спочатку праворуч, а потiм лiворуч, пiсля чого вони разом iз Данькою заспiвали:
  По життю витязь ти стрiлою летиш,
  Адже стрiлки часу великий пропелер!
  Що не дiстався тобi куций шиш;
  Не треба пасувати в межах цiлi!
  
  Свiт навколо - часом цвiте весна,
  А осiнь золотом дерева криє!
  I здається, що нiсенiтниця бiда,
  Що людина гiдна щедрої частки!
  
  Але природа нам, на жаль, не мати;
  Вона сувора, хмурити в злостi лики!
  Як часто потрiбно людям усiм страждати,
  Часом успiх приходить у муках диких!
  
  Однак юний для того боєць,
  Вирiшив у похiд - вершити долю зiбрався!
  Щоб людина всiм сущим став батько,
  Щоб кожен одержав собi пекулiй-царство!
  
  А якщо в битвi стане тяжко,
  I ноша все перевищить мiцностi межi!
  Нехай стане витязь це все одно,
  Щадити не треба собi дух i тiло!
  
  Чим крутiше злiт, тим гiрший завал;
  Але буде битий, хто лиха менi пророкує!
  Я ранiше музою лише наказував,
  Тепер пiдвладнi днi Землi та ночi!
  
  Адже нам таку мiць дає прогрес,
  Був мурахою, тепер краєш гори!
  I нехай грає в серцi хитрий бiс,
  Ми пiдкоримо вселенськi простори!
  
  Наш головний ворог звичайно - егоїзм,
  Адже в ньому зрада людей прихована!
  Нас зможе покращити комунiзм;
  Що не залишитися бiля дiрки корита!
  
  Один долю всiм росiйським людям дав,
  Простiр небес росою зiрки оросили!
  Що Батькiвщина твiй вищий iдеал,
  Служi без страху доблесної Росiї!
  Олег та Данька за останнiх слiв пiдстрибнули вище, тим самим ще бiльше посиливши враження вiд своєї пiснi.
  Трибуни захоплено свистiли та аплодували...
  Ось такi пригоди були у Олега у певних всесвiтах та мiсiях. На перший погляд здається - ну i що з того, що ти став чемпiоном Третього Рейху з боксу та ще й серед дiтей. Але з iншого боку, у моральному планi це означає бiльше, нiж убити тисячi солдатiв.
  Тим паче за кого? За цих бурiв? Нащадкiв нiмцiв, якi знущалися з чорних. А пiд час Другої свiтової вiйни чекали на перемогу Гiтлера?
  I не тiльки чекали, деякi навiть вирушили добровольцями воювати у дивiзiї СС.
  Олег зiтхнув:
  Величезнi простори Африки,
  Пiд мирним небом мiсця вистачить усiм...
  Навiщо вносити мiж країнами кровi розбрати,
  Громити та вбивати людей навiщо?
  Хлопчик додав бiгу та опинився бiля табору батальйону молокосiв.
  Там уже були i Поль i Жан Гранде, i молодший брат та сестра сiмейства бурiв. Олег повiдомив їм вигукнувши:
  - Багато сотень ворогiв перебито, i ще бiльше лишилося!
  Жан кивнув i вiдповiв:
  - Пора нам знову зробити рейд. Раз збиралися пiдiрвати мiст i зруйнувати систему постачання, так i слiд це зробити!
  Едiк пiдтвердив:
  - Та я бачив, як Олежка активно вибивав супостатiв. Ти справжнiй ангел смертi!
  Стелла заспiвала:
  По небу лiтав янголець пiвнiчний,
  Дивувався як багато панує у свiтi зла...
  Струмок срiблястий з водою проточною,
  Iз самого знаю рiчкового русла!
  I дiвчинка взяла i тупнула своєю босою, точеною, дитячою нiжкою, засмаглою i маленькою.
  Дiти тут були ще багато навiть не пiдлiткiв. Жан мав рокiв на чотирнадцять. Його личко було таким юним i нiжним, що Олег подумав, що недарма англiйцi його прийняли за дiвчину, коли Гранде тiкав iз полону в жiночiй сукнi. Iсторiя треба сказати досить весела. Сам Олег подумав, що бути безсмертним i таким сильним i швидким, звичайно ж, добре. Але не так цiкаво. Так от спробуй вiзьми хлопця-воїна в полон. А часом вiдчуваєш у собi повну тугу.
  Жан капiтан батальйон молокососiв наказав:
  - Виїжджаємо!
  I чотири хлопчики разом iз дiвчинкою знову рвонули у напрямку мосту. У них тепер була iдея обрати звивистiший маршрут, щоб уникнути зiткнення з англiйцями.
  Олег, як безсмертний i без понi, бiг трохи попереду. Адже йому нема чого боятися. Вiн чимось нагадував героя фiльму з Брендоном Лi - "Ворон", якого теж не брали нi куля нi кинджал.
  А може навiть крутiше, бо того все-таки оберiгав ворон якого можна пристрелити, i навiть його пiдстрелили. А Олега Рибаченка бережуть Росiйськi Боги, на чолi з Всемогутнiм, Всюдисущим, Вiчним i Предвiчним, Всевидячим i Всезнаючим Родом!
  Хлопчик бiг попереду всiх. Його голi пiдошви стали трохи зеленими вiд трави. Хлопчик-воїн мчав i спiвав iз захопленням:
  Хлопчик у двадцять першому столiттi жив,
  Мрiяв, що йому космос пiдкоритися.
  Що легiони у Вiтчизни сил,
  Квазари висвiтлюватимуть столицю!
  
  Але влучником хлопчика вiдразу став,
  I на фронтi пожежi свiтової...
  Там плавиться, розiрваний метал,
  I, здається, мiсця немає живого!
  
  Пацан звик жити в розкошi завжди,
  Коли банани, ананаси усюди...
  Ну а тепер така бiда,
  Наче ти знайшов собi Юду!
  
  Гукає, чути вогняний грiм,
  По небу пролетiли штормом спалаху.
  Я вiрю, чи буде вермахту розгром,
  Бо серце з мужнiстю хлопчика!
  
  Битися народженi з ясел,
  Ми дуже любимо хлопцi хоробро битися.
  Ти вермахт, що ордою пре - розбий,
  I зроби жалюгiдним Гiтлера паяцем!
  
  За Батькiвщину, за Сталiна сини,
  Пiднялися, кулаки мiцнiше стиснувши...
  Але ми крутi витязi-орли,
  Зумiємо вибити фюрера за Вiслу!
  
  Така сила пiонерiв знай,
  Що з нею нiщо у свiтi не зрiвнятися.
  Збудуємо у всесвiтi незабаром рай,
  Благословлять iз iкон святi обличчя!
  
  Для Батькiвщини ми серце вiддамо,
  Свою Вiтчизну мiцно дуже любимо.
  Над нами променистий херувим,
  Ми самi будемо для фашизму суддi!
  
  Зараз ворог рветься просто пiд Москву,
  А хлопчик по кучугурi босий...
  Зупиню я, вiрю ту орду,
  Чи не обстрижуть дiвчинцi, знаю коси!
  
  Я пiонером дуже швидко став,
  I буде у хлопця воля сталi...
  Адже наше серце як титан-метал,
  А головний вождь Всемудрий генiй Сталiн!
  
  Я пiонер бiжу взимку босий,
  I п'яти почервонiли на морозi.
  Але Гiтлер буде розбитий косою,
  I поцiлунок подаруємо червонiй трояндi!
  
  Повiрте для Росiї ми орли,
  I фюрера до столицi не пропустимо...
  Хоча сильнi полки у Сатани,
  З Адольфа шкуру, вiрю, скоро спустимо!
  
  У нас така сила - всiх людей,
  Б'ємося дiти ми за справедливiсть...
  А Гiтлер вiн запеклий лиходiй,
  I не отримає вiд народу милiсть!
  
  Для нас є дуже сильний автомат,
  Що по фашистах влучно так стрiляє.
  Вогонь веди i буде результат,
  Прийде перемога у променистому травнi!
  
  Ми зробимо Вiтчизну вище зiрок,
  Над Марсом скоро червоний прапор пiднiмемо.
  Адже з нами Бог Iсус Христос,
  Назавжди буде в славi це Iм'я!
  
  Але Сталiн теж пiонерам брат,
  Хоча дiтей набагато хоробрих старше.
  Є у хлопчика влучний автомат,
  Вiн вiдстрiлив фашистам наче вежi!
  
  Хоча кучугури круто намело,
  Хлопчик б'ється з фрицям босоногий.
  Йому вбити фашиста не слабо,
  Iспит хоч складає, звичайно, суворий!
  
  I букву хлопчик також розрахував,
  Нациста дав пострiл, точно зрiзавши...
  На серцi полум'я i горить метал,
  Не пустить фюрер про Вiтчизну дезу!
  
  I ви любите Батькiвщину свою,
  Вона як мати для всiх народiв знайте...
  Я люблю Iсуса зi Сталiним,
  А фюреру мiцнiше навалюйте!
  
  Ну що фашиста натиск вже вичерпався,
  Схоже, видихаються нацисти.
  Отримає Гiтлер кулаком у п'ятак,
  А ми заспiваємо пiд небом цим чистим!
  
  Пробiгав у шортах ваш пацан зиму,
  I навiть нежить нiздрi не помiтив.
  А ви чого в застудi не зрозумiю,
  Деколи надто вже хворiють дiти!
  
  Навеснi боротися дуже легко,
  По калюжах шльопати до кiнця приємно.
  Сiли в човен, прихопивши весло,
  Що було це дуже нам цiкаво!
  
  За Батькiвщину боротися i дерзати,
  Ми пiонери дуже смiливо будемо...
  Iспити, здаючи, лише на п'ять,
  Щоб вивести себе швидше в люди!
  
  Я вiрю, що прийдемо бiйцi до Берлiна,
  Хоча вiйна йде не надто гладко.
  Простори свiтобудови пiдкоримо,
  Однак поки хлопцевi не солодко!
  
  Хоча звичайно на вiйнi завжди,
  Небезпек наповнений кожен кущик.
  Але буде пiонерська мрiя,
  Хлопчика босоногий дуже спритний!
  
  Вiн влучно по фашистам хлопчик б'є,
  Бо в серцi честь у пiонера.
  Отримає фюрер у лоб собi розрахунок,
  I решту покараємо для прикладу!
  
  Що я зможу щось зроблю, ти знай,
  Адже росiяни в боях непереможнi.
  Побудуємо у свiтобудовi червоний рай,
  Народ навiчно з партiєю єдиний!
  
  I нас, повiрте, не зiтруть вороги,
  Ми зробимо, як велетнi чудо.
  Окови свiтобудови розiрви,
  А Гiтлер це мерзенна Юда!
  
  Пiдуть роки, настануть часи,
  Святого у безмежжi комунiзму!
  I буде Ленiн з нами назавжди,
  Ми зламаємо повiр ярмо фашизму!
  
  Як добре всiх воскресить Христос,
  А якщо не прийде, то наука...
  Адже людина до могутностi доросла,
  Життя непросте брати знайте штука!
  
  Велич Батькiвщини буде в тому,
  Що всi її без меж знай, полюбили.
  Велич країни святої в одному,
  Безкрайнiй променистої Росiї!
  
  Я пiонер поки її пацан,
  I виростати повiрте небажання...
  Побачу багато рiзних країн,
  А фюрера з ордою зганю у болото!
  
  Ви також будьте з мужнiстю бiйцi,
  Що наша вiра стане твердiшою...
  Пишаються пiонерами батьки,
  Зiрку героя, дав товариш Сталiн!
  
  Коротше грiм вiйськовий вiдгримить,
  Ми будемо в будiвництвi затято працювати.
  Адже комунiзму мiцний монолiт,
  Село i те чудове як столиця!
  
  А я зiзнаюся навiть дуже радий,
  Що побував i в пеклi, i в пожежi.
  Тепер так гордо приймати парад,
  Щедра Вiтчизна у нескiнченнiй славi!
  . РОЗДIЛ No 16.
  Ось таку виконав хлопчик-воїн Олег Рибаченко пiсню. Не зовсiм доречно, але зiзнатися пiсенька хороша i заводна.
  А так життя хороше. Хоча совiсть мучить - заради чого людей вбиваєш. Таке вiдчуття неприємне. Адже яке значення має для свiту ця англобурська вiйна? Не дуже добрi хлопцi, проти не дуже добрих хлопцiв. А яке їм до цього дiла? А яка справа капiтана батальйону молокососiв Жана Ґрандьє? Справдi, француз влiз у цю вiйну. Може, з боку Британiї вона не дуже справедлива, хоча мета зрозумiла - з'єднати комунiкацiї та залiзницi в Пiвденнiй Африцi. Але й царська Росiя вела вiйни як загарбник та iмперiалiст. Особливо завоювання Кавказу. Навiть у радянськi часи, тобто в раннi коли панував ленiнiзм - iмана Шамiля вважали позитивним героєм.
  Але коли ленiнiзм став замiнювати сталiнiзм, то полiтика СРСР стала вiдверто iмперською. I Петро Перший та Iван Грозний стали прогресивними та скорiше позитивними, нiж негативними царями. А незабаром Петра Першого взагалi канонiзували в радянськiй субкультурi.
  Адже Петро перший теж розпочав вiйну зi Швецiєю - це був його напад та облога Нарви. А ранiше цей цар воював з Туреччиною двiчi осаджуючи Азов. I вдруге зумiвши взяти змором, внаслiдок морської блокади.
  Хоча Петро Перший публiчно i засудив Олександра Македонського за бажання завоювати весь свiт, i нiби пiдкреслив, що вiн прагне захопити тiльки потрiбне, i навiть необхiдне Росiї. А вихiд до моря був необхiдний. Але потiм пiд кiнець правлiння Петро Перший послав вiйська в Азербайджан i Персiю, захопивши землi на пiвднi. Якi взагалi не надто Росiї були i потрiбнi. Та й через вiддаленiсть та розтягнутiсть комунiкацiя, утримати завойоване було важче, нiж завоювати. I цi територiї Росiя втратила.
  Отже, Петро Перший був iмперським хижаком, який не проти був захопити собi все, що завгодно. I хоч увесь свiт. I це незважаючи на те, що вiйна зi Швецiєю тривала двадцять один рiк.
  Олег пiдстрибнув i прокрутився в сальто.
  Вони наближалися до мосту. Звичайно, навколо нього i охорона, i колючий дрiт, але диверсiйну групу молокососiв це не зупинить.
  Згадалося, як свого часу ходила у розвiдку партизанка Лара. Дiвчинка була в рванiй сукнi та босонiж. Причому не лише влiтку, а й ранньою весною та пiзно восени. I її сукня навiть приморожувалась до трави. Але дiвчинка смiливо шльопала дорогою курними, босими п'ятами. Вона була впевненою та красивою. I зрозумiло показувала свiй рiвень i любовi i сили, i краси душi.
  Босi нiжки дiвчинки - це особливий символ мистецтва. I вона багато чого змогла досягти.
  Ех, Лара. Коли ти потрапила в полон до фашистiв, тебе дiвчинку рокiв чотирнадцяти вели вiд села до села босонiж по снiгу. Потiм ввели до тортури. Там босi, обмороженi, огрубiлий вiд ходiння без взуття пiдошви змастили жиром i затиснули в колодки. I стали пiдсмажувати розклавши пiд голими, круглими, дiвочими п'ятами багаття.
  Лара стиснула зуби i мовчала. Хоча їй було дуже боляче. А босi пiдошви дiвчинцi, всi смажили та смажили.
  Але ось фашисти ще почали приєднувати до тiла дiвчата-пiдлiтка та електроди, щоб пустити струм. I це теж дуже сильний бiль.
  I босонога партизанка Лара Михейко взяла i вигукнула:
  Буде фюрер корчиться в пеклi,
  Ми його пiдсмажимо пiонери...
  Якщо навiть у бою впаду,
  Стану людям усiєї країни прикладом!
  Ксатi, Лара мала прiзвище Михейка i, видно, була українкою. А для українських дiтей ходити босонiж природно. Хоча Лара i приїхала i до Ленiна до бабусi на канiкули. I їй видно не надто звично мiряти землю голими, дитячими пiдошвами.
  Олег узяв i пiдстрибнув, перекрутився у семиразовому сальто.
  I знову хлопчики заспiвав:
  Долонi, долонi, долонi,
  Обурзели бабусi!
  Їли дiти кашку, пили простоквашку!
  Жан де Грандьє зауважив:
  - Настав час забратися на найближче, дерево що вище, i оглянути територiю навколо мосту.
  Поль iз посмiшкою пiдтвердив:
  - Це можна, але у нас є суперпацан, можливо вiн спробує поодинцi всiх перебити.
  Олег згiдно кивнув, своєю свiтлою, стриженою головкою:
  - Я завжди готовий!
  Едiк кивнув з усмiшкою:
  - Ми хлопчики такi крутi! Усiх буквально порiжемо i роздерти! I влаштуємо шурум-бурум!
  Стелла прочирикала:
  - Ми в бiй на ворога пiдемо i розiб'ємо!
  Олег кивнув i зiстрибнувши з дерева, вигукнув:
  Бiльше справи - менше слiв!
  Бiльше справи - менше слiв!
  Будь готовий - завжди готовий!
  I хлопчик-воїн побiг майорячи босими, рожевими п'ятами в битву. А в руках були двi шаблi, якi хлопець попередньо ув'язнив.
  I вiн як вiзьме i врубається у ворожi шеренги буквально ворогiв ламаючи i кромче.
  Колючий дрiт хлопчисько проскочив з одного стрибка, i полетiли зрубанi голови англiйських солдатiв.
  I юний воїн як взявся i розлютився. I давай усiх розсiкати i шматувати немов капусту. I його шаблi це вилитий меч нiндзя.
  Олег згадав, як свого часу воювали дiвчата на трохи iнших театрах бойових дiй.
  Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова, а також чотири легендарнi дiвчата вибралися з Тули та дiсталися Москви.
  Тепер становище столицi було найважчим. Нiмцi вже закiнчувалися її оточення, i залишався коридор, за тридцять-сорок кiлометрiв який ставав з кожним днем усе вже й уже.
  Шiстка вiйськових зайняла оборону на околицi Москви. Iшов запеклий штурм.
  Олег Рибаченко вiв вогонь i спiвав собi:
  - Майбутнє за нами!
  I хлопчик босою нiжкою жбурляє гранату i продовжує:
  - I ми будемо молодцi!
  Маргарита Коршунова стрiляє i верещить:
  - А я стану крутiшим за всiх!
  I босою нiжкою як жбурне забiйну гранату.
  I розкидає супротивникiв у рiзнi боки.
  А далi вже в бою Наташка, що i кулеметом нiмцiв викосить, i голою ногою презент смертi метне.
  Ось така ця баба.
  У сорок першому роцi Наталя витiкала з Брестської фортецi. Iшла Схiд. Новi туфлi швидко натерли ноги, i дiвчисько їх зняло i пiшло босонiж.
  Кiлька годин було нiчого, а потiм голi пiдошви стали свербiти. Ще за кiлька годин запалали i вже вибухали болем.
  Наташа не звикла, будучи москвичкою, ходити босою. I зрозумiло раз у раз занурювала в струмок.
  Та це виявилося тортурою для її нiжок. Але юна дiвчина швидко звикла.
  Потiм постiйно ходила боса, навiть снiгом, i тiльки в сильний мороз взувалася.
  Тепер Наташка б'ється, немов легендарна богиня.
  А ось i Зоя жбурляє босою нiжкою гранату, i реве:
  - Це взагалi дата супер!
  I дасть влучну чергу.
  I падають нiмцi та їхнi найманцi.
  А далi вогонь веде Анжелiка... I так дико влучно стрiляє.
  I вiд голої її ноги теж мчить граната.
  I розкидає найманцiв.
  Далi Свiтлана веде вогонь. I її боса нога таке викидає, що нiхто не в змозi встояти.
  I розкидає супротивникiв дуже далеко.
  I стрiляється i собi, i тисне ворогiв вибуховою хвилею.
  Ось такi дiвчата народилися в СРСР!
  Олег Рибаченко веде мiтки вогонь ворожою пiхотою, кидає дитячими ногами гранати автоматично. I водночас хлопчик складає собi.
  Вiталiй Кличко, зiткнувшись у конфлiктi з новим президентом України Зеленським, вирiшив пiти з посади мера Києва. Справдi, чого впертись i чiплятися за посаду. Найкраще вирiшити проблему.
  А, пiшовши з посади мера, Вiталiй Кличко вiдновив кар'єру. I вiдразу сенсацiя викликає на бiй Уайдера. Без жодних промiжних боїв! I це пiсля бiльш як восьми рокiв перерви.
  Уайдер, зрозумiло, погоджується. Виклик прийнято!
  I настає момент iстини. З одного боку багаторазовий чемпiон свiту жодного разу не битий уже понад дванадцять рокiв. А з iншого боку, сорока дев'ятирiчний колишнiй мер Києва. Людина, яка може побити рекорд Хопiнса, але в спортивнiй формi якої є великi сумнiви.
  Справдi, багато хто вважав, що пiсля такої великої перерви йти одразу на Уайдера - це самогубство.
  Але Вiталiй Кличко, наче Роккi Бальбоа. Вирiшив вийти проти найсильнiшого нокаутера в надважкому. Денотей Уайдер - боксер, у якого падали всi його супротивники. Абсолютно все - у тому числi i Тайсон Ф'юрi!
  То що якщо у Вiталiя Кличка шанс?
  Але Вiталiй Кличко постiйно тренувався, пiдтримував форму, їздив на роботу велосипедом. I зрозумiло був не такий вже й поганий фiзично. I крiм того володiв, сталевим пiдборiддям.
  Ну, що ж Вiталiй Кличко братиме бiй, хай навiть фаворит i не вiн.
  Олег Рибаченко змiнив обойму кулемета. Очiкуванi бої з боксерами захоплюють.
  Ось i справдi, чому Вiталiю Кличку не повернутись на ринг i не спробувати побити рекорд Хопiнса?
  Це було б дуже сильною iдеєю.
  Хлопчик-термiнатор дав чергу i викосив ще кiлька десяткiв фашистiв.
  Пiсля чого хлопчик засмiявся i показав мову, промовивши:
  - Я є людина, що супер!
  Маргарита кинула босою нiжкою двi пов'язанi разом лимонки i пискнула:
  - Ти крутiший за будь-яку людину!
  Олег, продовжуючи стрiляти, мiркував.
  Вiталiй Кличко у сорок дев'ять рокiв справдi збирався побити рекорд Хопiнса. Вiн навiть на прес-конференцiї нагадав: "я говорив, що не збираюся бити рекорд Формана, але не казав, що нiчого про Хопiнса! Тож вiзьму та поб'ю його рекорд"!
  Однак якщо ще в те, що Хопiнс у сорок вiсiм рокiв i зможе завоювати звання чемпiона свiту, значна частина публiки бiльш-менш вiрила, але у Вiталiя Кличка у сорок дев'ять рокiв, вiри було набагато менше. У тому числi й через те, що його суперник дуже сильний.
  Такого панчера за всю iсторiю важкої ваги ще не було. Правда i Вайдер уже немолодий, але всi тридцять п'ять рокiв, це не сорок дев'ять.
  Вiталiй Кличко, втiм, оптимiзму явно не втрачає. Посилено тренується, набирає форми. I дуже радий, що скинув iз себе рутину крiсла мера Києва.
  Насправдi невелике щастя бути мером в Українi, де стiльки проблем.
  А ось за бiй з Уйадером Вiталiю Кличку запропонували дуже непоганi грошi. Так що, принаймнi, з гаманцем не помилився. Iм'я Вiталiй Кличко вiдоме.
  Злi язики навiть казали: що Уайдер одного разу вдарить, i Вiталiй Кличко сам ляже. А потiм отримає грошi, i писатиме мемуари, чи фантастику.
  А може, й у кiно знiметься.
  До речi, i Володимир Кличко захотiв побоксувати. Тiльки хитрий Володимир, вибрав собi суперника послабше серед регулярного чемпiона свiту. Але все одно як не крути - чемпiон i це круто!
  Але Денотей Уайдер як не крути - таки найкращий з найкращих!
  Але Вiталiй iз шаленою тренується. Вiн немов юнак дає на себе максимальнi навантаження. I провiв кiлька спарингiв, показавши вiдмiнну форму, i непогану витривалiсть. Нi, Вiталiй щось готовий. I вiн не просто так виходить на ринг.
  I справдi коли настав судний день, i зiйшлися разом найбiльший нокаутер Уайдер, найкращий суперваж у цьому вiдношеннi, i Вiталiй. Колишнiй мер Києва, якого вже всi списали з боксерської кар'єри. Але ось зiйшлися разом двi легендарнi особи.
  Вiталiй, який став чемпiоном свiту вперше ще в 1999 роцi. Подумати тiльки, як давно це було i минуло вже понад двадцять рокiв iз цiєї подiї.
  Та й Уайдер вже тримає свiй титул дуже довгий час. I теж близький до того, щоб побити рекорд Холмса, який найдовше утримував цей титул з моменту подiлу поясiв.
  I звичайно ж, якщо кого Уайдер i боїться, то не дiдуся Вiталiя. Справдi, не всi можуть бути Хокiнсами. Та й суперники у Хокiнса не такi потужнi як Уайдер!
  Але Вiталiй як претендент виходить на ринг. Тiло в нього все ще чудове i м'язисте, правда, волосся вже сивувате. Дiдусь Вiталiй, як його називають з повагою, чи з глузуванням. Але рельєф м'язiв як молодий.
  Вiталiй заявив, що вiн готовий. I навiть на нього ставки трохи зросли.
  Уайдер теж пiдсмажений, рельєфний, i в кiстках тонше, важить менше.
  Незважаючи на те, що це грiзний нокаутер, у нього є деякi проблеми iз захистом, не завжди вiн гарний у русi на ногах. Але досвiду боїв уже багато. За кiлькiстю поєдинкiв вiн уже зрiвнявся з Вiталiєм. I поки що не був переможений.
  Однак i Вiталiй Кличко програв свої два бою лише через травми та розтини. I також можна сказати не був битий.
  Але понад вiсiм рокiв перерви, i майже п'ятдесят рокiв. Якби Вiталiй був молодий, звичайно ж, у нього були б шанси. Але чи зможе вiн побити рекорд Хопiнса? Давид Хей, уже у тридцять п'ять рокiв став нульовим боксером.
  Але розмов йде багато i тiльки ринг покаже. Чи поб'є Вiталiй Кличко рекорд Хопiнса, чи його вiднесуть на ношах, як обiцяв Уайдер.
  Ось вiн виходить у масцi ворона. Високий, дуже сухий, навiть худий наче Кощiй.
  Пара боксер створювала йому серйознi проблеми на рингу. Це кубинець Острiкс, який вiв за очками, i бив нокаутера, i Тайсон Ф'юрi, який теж вiв за очками i зумiв звести поєдинок внiчию. Так що найбiльший нокаутер може i прогорiти.
  Але на користь Уайдера шанси майже один до десяти. Все ж надто великий у Вiталiя вiк i велика перерва в кар'єрi. Навiть його брат Володимир радив розiм'ятися iз парою мiцних середнякiв. Справдi, у Нiмеччинi Вiталiй Кличко мiг отримати бiльше грошей i в поєдинку з посереднiм боксером, чисто за рахунок свого гучного iменi.
  Адже Вiталiй вiдомий у всьому свiтi не тiльки як боксер, але ще й полiтик, i мер столицi, i герой майдану.
  Нi Вiталiю Кличку в будь-якому разi варто було подумати - чи варто поспiшати та перти проти подiбної гори.
  Але вибiр зроблено: Вiталiй Кличко не шукає легких шляхiв!
  Бiй вiдбувається в Америцi. Звучать гiмни США та України. Оголошуються послужнi списки. I, нарештi, звучить сигнал до бою.
  Багато хто хоче бачити видовища та кровi.
  Уайдер почав обережно, хоча можливо вiн i не правий. А раптом Вiталiй iржавий. Кличко-старший теж не поспiшає. Але видно вiдразу, що вiн легкий на ногах, пiдсмажений, мускулистий, i добре збалансував. Принаймнi того, що чекали багато хто: мовляв, вiдразу ж попливе, не трапилося.
  Впевнено Кличко працював джебом, тримав трохи вище, нiж зазвичай, ставив блоки.
  Першi два раунди пройшли спокiйно. А потiм Уайдер як це очiкували, багато пiдняв темп. Став активнiше нападати та атакувати. Але Вiталiй не розгубився. Блокував удар, зустрiчав лiвим джебом. I несподiвано пiд час рiзкого спруту, довбав правою рукою по корпусу. Уайдер зiгнувся вiд болю.
  Вiталiй провiв двiйку, i в другiй за свою кар'єру чемпiон свiту та найкращий нокаутер усiх часiв та народiв опинився на пiдлозi.
  Вiталiй усмiхнувся... А публiка заревiла вiд захоплення. Вiд старого Вiталiя такого не очiкували. Оце так! Адже здається скоро п'ятдесят рокiв! I так ще рухатися та бити! Це треба вмiти!
  Уайдер пiдвiвся, але став задкувати назад. Вiталiй же неквапливо почав жалити його своїм джебом. I знову двiйка. I знову влучив. Нокаутер задкував.
  Насилу, але Уайдер дiстав до кiнця раунду. Потiм наступного вже Вiталiй працював першим номером. Але нiчого, все йшло за планом. Кiлька раундiв Уайдер задкував i виглядав безпорадно. Але у дев'ятому раундi знову вибухнув. I почали кидати удари пiшов уперед. I знову пропустив двiйку та впав. Другий нокдаун.
  Вiталiй посмiхається. Iде вперед. Уайдер невпевнено стоїть на ногах. Пропускає знову двiйку, не знайшовши протиотрути. I вiд чергового удару падає.
  Пiднiмається насилу, i суддя зупиняє бiй!
  Перемога! Вiталiю Кличку, тепер чемпiон свiту! I знову пояс його! Щоправда, вiн не абсолютний поки що, але вже на конi!
  Побив рекорд Хопiнса, i для супертяжiв Формана, став вчетверте чемпiоном свiту зрiвнявшись з Холiфiлдом.
  Уайдер очевидно кричить що бiй зупинили надто рано та потребує реваншу.
  Вiталiй каже, що рiшення продовжити кар'єру чи провести ще кiлька боїв ухвалить пiзнiше. Але йому всi кажуть: що вiн дуже гарний, ще кращий, нiж у молодостi, i треба продовжувати.
  Тим бiльше, поки що робити i нiчого. У Києвi iнший мер, до виборiв у раду та президента ще далеко, там чому i не побитися?
  За три наступнi бої Вiталiю пропонують цiлих сто мiльйонiв доларiв, i плюс ще вiдсоток вiд трансляцiй.
  Зрозумiло куш великий, i колишнiй мер Києва каже, що подумає.
  Насправдi вiн показав, що ще здатний на багато чого. То навiщо закопувати в землю талант? А головне, що робити все одно нiчого!
  Може, спробувати об'єднати всi пояси? Це було б так чудово!
  Вiталiй приймає пропозицiю та укладає контракт ще на три бої.
  I наступний його суперник... Ну звiсно Тайсон Ф'юрi! Ще жодного разу не битий, великий супертяж. Щоправда побував у нокдаунi вiд Уйдара i декого дрiбнiшого. I головне ще й кривдник його молодшого брата. Ну як з таким та не битися?
  Звичайно ж, новий бiй, i нечуваний гонорар, i чудове видовище.
  Олег Рибаченко знову стрiляє у нiмцiв та iноземних бiйцiв. Загалом нiмцiв справдi в пiхотi майже немає. Вони рухаються за танками Е-50 та Е-75. I намагаються не ризикувати.
  Ось десь подалi видно "Пантеру"-2. Цей танк, на вiдмiну вiд реальної iсторiї, з'явився ще в сорок третьому роцi. А сама "Пантера" не була надто масовою. Та й "Пантер"-2 випущено хоч i чимало, але 1945 року, готуючись до вiйни з СРСР, нiмцi забили заводи танками Е-50 та Е-75.
  Незважаючи на всю практичнiсть легких самохiдок: Е-10 та Е-25 фюрер вiддав перевагу бiльш важким танкам. Насилу Гудерiан умовив зробити наймасовiшим швидкiсний Е-50. Фюрер бiльше любив Е-75, який вийшов не надто вдалим i важив тонн дев'яносто.
  Але зараз з'явилася модифiкацiя Е-75 М, з нижчим силуетом, легша i з потужним двигуном. Можливо, вона у майбутньому i стане наймасовiшою.
  Олег Рибаченко, наприклад, використовує хитру тактику. Бере та босою ногою жбурляє гранату в гусеницю Е-50. Танк через це повертається та стикається зi своїм колегою.
  I результат - два мастодонти горять.
  Олег тому що ми бачимо дуже хитрий.
  Отак вiн i зараз дiє, а нiмцi зазнають великих втрат. Нiжки моторнi у хлопчика. Добре бути таким як вiн, босоногим та красивим.
  Але взагалi в голову лiзуть думки про боксерiв. Наприклад, чому б i Денису Лебедєву не поновити кар'єру? Сорок рокiв не так уже й багато. Тим бiльше, основнi конкуренти з важкої ваги пiшли, i можна спробувати об'єднати пояси.
  Ось чого й справдi не варто робити, то це бути шiсткою у влади. Краще самому зайнятися шляхетним боксом або перейти в опозицiю.
  Ось типу того, як Сергiй Ковальов став мером Москви. Хоча це лише фантастика.
  А Денис Лебедєв мiг би чимось конструктивнiшим зайнятися. Тим бiльше йти з боксу ще небитим якось зарано. Справжнiй спортсмен має йти до кiнця.
  Володимир Кличко мiг би також повернутися. А ось деякi як Олександр Устинов уже тричi битi поспiль, не йдуть на вiдпочинок!
  Справдi богатирi - не люди, а просто зi сталi!
  Але ось уявiмо такий варiант, Путiн розбився в лiтаку, i в Росiї новi вибори президента.
  I що ми бачимо сьогоднi! Комунiсти не мають сильних кандидатур. Грудин оскандалився i до нього довiру пiдiрвано. Зюганов надто старий i всiм набрид, та й харизми мало. Сурайкiн на колишнiх виборах провалився. Iншi маловiдомi особи. Жириновський теж дуже старий i всiм набрид. Iншi у ЛДПР вiдомi мало. Кого ще можна з опозицiї рекомендувати? Андрiй Навальний сильний, але його до виборiв не допустять. Ксенiя Собчак - несерйозний кандидат. Демушкiн сидiв у в'язницi i не надто розкручений. Сидiв у в'язницi i Удальцов, хоча, можливо, вiн мiг, був за пiдтримки комунiстiв i виступити.
  Коротше кажучи, в опозицiї серйозних конкурентiв не видно. Так Медведєв, виконуючий обов'язки президента, все одно головний фаворит. I якщо в чому i буде iнтрига: другий тур чи одразу в першому.
  Враховуючи низький рейтинг Медведєва, i, швидше за все, велика кiлькiсть кандидатiв у президенти, то другий тур цiлком можливий.
  Однак у Медведєва буде дуже велика перевага в першому турi, i не дуже благообразний суперник у другому.
  Хоча може в останнiй момент з'явитися свiй Зеленський i сплутати всi карти!
  Олег Рибаченко знову кинув гранату, зiштовхнувши танки гiтлерiвцiв. Багато реву та артобстрiлiв.
  I земля постiйно злiтає, i горить просто в повiтрi. I перевертаються, плавлячись, уламки.
  Олег вимовляє:
  - Слава нашiй iмперiї!
  Маргарита, кинувши босою нiжкою забiйний подарунок, пискнула:
  -Героям велика слава!
  I знову дiвчинка голою п'ятою пiдкине лимонку.
  Сиплються фашисти, ох i сиплються.
  Нема їх нiяк, навiть вакуумною бомбою не зупиниш i не переможеш! Такi крутi тут войовницi, просто жах!
  Олег реве:
  - Наша перемога на священнiй вiйнi!
  Маргарита пiдтвердила:
  - З гарантiєю сто вiдсоткiв!
  I знову дiвчинка гранату кинула босою нiжкою.
  Нi, цi дiти просто так нiяк не здадуться.
  Олег Рибаченко проревiв:
  - За новий радянський порядок!
  Маргарита активно довбала чергою i пiдтвердила:
  - Банзай!
  . РОЗДIЛ No 17.
  Олег Рибаченко продовжував перебувати у Китаї. Вже березень i в серединi пiднебесної iмперiї справжня цвiте весна. Добре та тепло. Десь там щось починає пiдступний диктатор Гiтлер. Вiн уже стягує вiйська на захiд. I царська Росiя теж готується до захоплення колонiй держав Антанти в Африцi та Азiї та в Тихому океанi.
  А поки що хлопчик-термiнатор продовжує писати:
  Ось уже квiтень 1944 року. Москва в оточеннi, Ленiнград теж, але обидвi столицi поки що тримаються. Гiтлерiвцi вже бiля Казанi. Поки що бруд i бездорiжжя i вони не поспiшають наступати. Але бої йдуть i просять масованi бомбардування ще не захоплених радянських мiст.
  Пiдтискують фашисти треба сказати капiтально. I японцi пруть зi сходу. Проти таких монстрiв не встояти.
  Ось це вiдбувається колосальний затискач.
  Ульянов все ще чинить опiр. Нiмцi також штурмують у Середнiй Азiї мiста Ташкент та магiстраль. Ситуацiя є критичною. Особливо коли Москва стала повнiстю оточена.
  У нiй багато вiйськ i сотнi тисяч солдатiв в ополченнi. Але в боях дуже швидко витрачаються снаряди та патрони. Може, не вистачить боєприпасiв. I тодi столиця впаде. Та й запасiв продовольства не так уже й багато. Теж це скоро закiнчиться.
  А без Москви це вже буде iнша вiйна. I Сталiн це розумiє.
  Нинi вiн в Оренбурзi. Але пiсля того, як фашисти прорвалися до Волги, то й до лiнiї фронту i там недалеко.
  А плюс ще пресують i самураї. I бомбять, i незлiченною пiхотою лiзуть. Може й не вистачить сил.
  Сталiн це розумiє i намагається закулiсно домовитися з Японiєю про сепаратний свiт. Мовляв, навiть готовi вiддати Далекий Схiд та заплатити золотом контрибуцiю.
  Але Хiрохiто заявив: нам потрiбний весь Сибiр, до самого Уралу. На жаль, стiльки поступитися неможливо.
  Владивосток уже майже оточений. I взагалi все дуже стрiмко.
  Але деякi дiвчата-героїнi борються i не пiддаються фашистам та японським мiлiтаристам.
  Броньована, тюремна машина, в якiй їхала Вiдьмакова, що спiвала, зупинилася, почувся скрип дверей. Два японцi, один великий i товстий, iнший маленький i худий висунулися з миттю заслiпленого Анастасiю свiтла. Потiм дiвчина не довго думаючи, всадила одному з розмаху гомiлки бiля скронь, iншому обмотаним ланцюгом кулаком у щелепу. Хваленi вояки країни Сонця по смiшному завалилися в нокаут.
  Вiдьмакова навiть заспiвала:
  - Викликаю чоловiка дванадцятий раунд! Адже я жiнка супер та повний Атасс, i ворога вiдправляю у глибокий нокаут, демонструючи у битвi нестримний клас!
  Дiвчина пiдхопила японський автомат скопiйований зi "Шмайстера" i, переклавши затвором, кинулася до кабiни. Про туди вискочило ще три японцi, Вiдьмакова послала в них чергу, цiлi в голови i люто скалячись.
  - Що отримали дубинноголовi нелюди!
  Бронетранспортер виявився захоплений голою ледi воїни. Вiдьмакова гаркнула:
  Над нещасною Росiєю зависла,
  Пекельних монстрiв кипляча пiтьма!
  Окупант свою сокиру негоду,
  Заточив i рубай голову!
  Комунiст у битцi в пекло не пiшака,
  Нам не вiчно ходить ярмом!
  Перетворить Третiй Рейх на головнi,
  Ну а чеснiсть вiдзначить добром!
  Незважаючи на те, що їй було гидко, Вiдьмакова начепила на себе зняту з убитих японську вiйськову форму. Як це було неприємно, цi солдати давно не милися i моторошно смердiло. Дiвча-льотчиця провила:
  - Треба ж до такої мiри оскотиниться! Азiатчина але!
  Втiм, бронетранспортер легко завiвся i вирушив у пiвнiчному напрямку. Машина мала два кулемети калiбру 12-мiлiметрiв, так що при нагодi можна було вiдбити пiхотну атаку. Iнша рiч, що 20-мiлiметрова броня не витримала б i калiбр у 37-мiлiметрiв японських "гармат". Вiдьмакова подумала: як таки прихiд комунiстiв до влади змiнив Росiю. Якщо за царських часiв, японська армiя значно перевершувала росiйську в технiчному вiдношеннi, то тепер вiн навпаки вiдстає. Хоча не можна сказати, щоб у країнi Вранiшнього Сонця не заохочували науку. Обов'язкову середню освiту запровадили ще наприкiнцi ХIХ столiття. Щоправда, якiсть освiти в Японiї була не високою. Вони його скопiювали з прусської, педантичної до крайностi школи i трохи спростивши, так щоб один учитель пропускав через себе якнайбiльше учнiв, оскiльки освiчених людей не вистачало. В цiлому японцi наслiдували європейцiв, наприклад англiйцiв у появi форми кольору хакi, нiмцям у побудовi та вiйськовому статутi, американцям у формi та типажi вiйськового флоту, та системi роботи фiнансових установ. Правда були i своє, наприклад кодекс Бусiдо, знаменита вибухiвка шимоза (правда навряд чи вона була кращою за європейську). До середини дев'ятнадцятого столiття Японiя була вiдсталою середньовiчною країною, яка навiть не мала залiзниць, а на озброєннi гармати з ядрами. Вона була навiть архаїчнiшою нiж Туреччина чи Iран i тим бiльше царська Росiя. Як не дивно, але саме Америка допомогла Японiї вийти в люди i буквально змусивши, приєднається до цивiлiзованого свiту. Сучасний паровий крейсер iз розривними снарядами справив на вiдсталу Японiю сильне враження. Особливо коли вiн потопив кiлька вiтрильникiв, показавши повну безпораднiсть гармат iз ядрами.
  Можливо, американцi ще не раз пошкодують, що змусили Японiю вiдкрити свiтовi. Що виростили собi конкурента в Азiї, але тодi важко було повiрити, що за кiлька десятилiть країна Вранiшнього сонця пройде той шлях, що у Заходу зайняв столiття.
  Вiдьмакова їхала, шосе пропускаючи вперед вантажiвки з пiдкрiпленням, а також транспорту i мiркувала. Царський уряд ще за Олександра другого, вiрнiше навiть за Миколи першого виношувала плани приєднання Китаю до Росiї. Але Микола до якостi об'єкта експансiї обрав Турецьке спрямування. У принципi воно було зручнiшим. Але Францiя, яка ненавидить Росiю Британiя i перебуває пiд її впливом, заступилися за османiв. Вперше за чверть тисячолiття (з часiв 1612 гола) Росiя програла масштабну вiйну (окремi битви звичайно ж не в рахунок, маєте на увазi що майже чверть тисячолiття Росiя не програвала воєн в цiлому, до речi саме за Миколи першого досягнувши своєї максимальної, за площею величини). Причин було кiлька, найголовнiша перевага захiдних держав у технологiчному оснащеннi вiйськ. Пiсля того як Микола перший покiнчив самогубством, престол зайняв Олександр Другий: мабуть найосвiченiший i найерудованiший цар за всю iсторiю Росiї. Вiн розпочав масштабнi реформи, зазначив крiпацтво, при ньому почалося бурхливе зростання промисловостi, будiвництво залiзниць та електростанцiй! Але при цьому скасування крiпосного права вiдбулося за рахунок селян, багато було руйнувань, спалахнули бунти, особливо масовi у Польщi. Олександр зумiв просунути Росiю вперед, але фундаментальних проблем не вирiшив та ще продав Америцi за копiйки Аляску, а Гавайськi острови вiддав безкоштовно. Правда йому вдалося завдати поразки Туреччини, але iмперiя Османа була до цього моменту дуже слабка i її стрясали повстання. I втрати Росiї у вiйнi були непропорцiйно великi, довiвши, що росiйської армiї ще далеко досконалостi, попри реформування. Втiм, i за Суворова було не так усе однозначно, як про це пишуть у книгах. Перемоги давалися чималою цiною, i Катерина Друга, наприклад, пiд час другої росiйсько-турецької вiйни, обмежилася порiвняно скромними територiальними придбаннями, вiдмовившись навiть вiд претензiй, на Молдову. Хоча цi землi були населенi православними слов'янами i свого часу входили до Київської Русi. Взагалi, пiсля звiльнення Росiї вiд монголо-татарського ярма, було взято курс на повернення всiх споконвiчно-слов'янських земель. Зайняло це кiлька столiть, наприклад, Галичину вдалося повернути лише 1939 року, пiсля звiльнення вiд польського ярма. А мiсто Перемишль iз прилеглими землями, так i залишилося у угорцiв та словакiв.
  Вiдьмакова подивилася на шосе: рiзних машин не так i багато, ось японськi пiхотинцi крокують маршем. Населення у Японiї близько ста мiльйонiв, навiть бiльше нiж у Нiмеччинi, допризовна пiдготовка займає половину занять у школi. Вiйна з СРСР їм знахiдка, на вiдмiну вiд бою з США. Можна штампувати, все новi та новi дивiзiї.
  Велику спокусу дати чергу з двох своїх швидкострiльних кулеметiв, благо це можна зробити, керуючи ними за допомогою гiдроприводу з кабiни. Але правда тодi в неї буде трохи шансiв, щоб вибратися звiдси. Нi, все-таки краще зробити це ближче до лiнiї фронту чи вночi. Та нiби вже вечорiє... Тодi i вовки будуть ситi й вiвцi цiлими. Хоча нi, адже вона не вiвця.
  То що з Японiєю? Перша вiйна 1904-1905 року була програна, i одними полоненими Росiя втратила понад двiстi п'ятдесят тисяч солдатiв i офiцерiв. Хоча чисельна перевага мала царська армiя. Японiя ж полоненими втратила менше двох тисяч, була навiть заснована премiя сто золотих рублiв, за кожного полоненого жовтолицького солдата, i тисяча офiцера. Ця сторiнка iсторiї дуже неприємна для Росiї. Що найприкрiше всерединi країни багато хто бажав перемоги японцям. Наприклад, студенти московського унiверситету надiслали привiтання мiкадо у зв'язку з падiнням Порт-Артура. А скiльки всього було розкрадено: не перелiчиш!
  Вiдьмакова зменшила газ, що не налетiти на ще одну колону, що марширує. Дiвча вилаялося:
  - Ну, їх немов саранцi! Ускокатi тварюки!
  Вухо вже розрiзняло гуркiт канонади, лiнiя фронту наближалася. Летчиця прогарчала, а потiм заспiвала:
  Росiйський воїн вiд болю не стогне,
  Росiйський воїн японцiв трощить!
  А в нас нещасне горе,
  Здригнувся весь прогнутий щит!
  Дiвчина знову замовкла. У тiй вiйнi США та Британiя допомагали Японiї грошима та зброєю, зате не було фронту на заходi. Справдi країна Вранiшнього Сонця розраховувала, що Нiмеччина скористається моментом i нападе на Росiю. У принципi це було реально i вигiдно Нiмеччинi. Проти Росiї могла виступити i союзна Австро-Угорщина, з якою стикалися iнтереси Балканах. Могла також вступити у вiйну i Туреччина iсторично скривджена на Росiю, що ще перебуває пiд фiнансовим контролем Нiмеччини. Не виключено й вступ у вiйну Iталiї, яка входила до Потрiйного союзу та могла претендувати на багатi Українськi землi. У кожному разi царської Росiї було погано. Якщо навiть у союзi з Антантою вона програла, то вiйна на два фронти закiнчилася б катастрофою. Шанси на вступ до битви Францiї невеликi, тож на той момент Британiя була проти Росiї. Взагалi, звичайно, це великий прорахунок кайзера, який упустив такий шанс. Можливо, що пiсля початку першої свiтової вiйни, головний стратегiчний прорахунок, був наступ фрицiв на Бельгiю i Францiю. Можливо, почнi вони вторгнення всiма силами в Росiю, повторилася б ситуацiя з Польщею в 1939 роцi. На щастя, нiмцi виявилися зайво самовпевненими, обравши вiйну на два фронти.
  Вiдьмаковi на вiдмiну вiд багатьох спiввiтчизникiв пощастило: вона зумiла прочитати Майн Кайф та ще в першотворi. Звичайно, Гiтлер мав рацiю, коли говорив, треба було або бути разом iз Британiєю проти Росiї, або разом iз Росiєю, проти Британiї. I досить логiчно майбутнiй фюрер критикував тих, що намагався витягнути свiт, труп Бiсмарка.
  Гiтлер i справдi вiдкидав будь-яку можливiсть будь-якого союзу з Росiєю, особливо коли в нiй до влади, прийшли бiльшовики i вважав, що росiйськi землi мають стати нiмецькими колонiями.
  Отже, вiн був ворогом Росiї однозначно, а будь-який договiр для фюрера був простим шматком паперу. Тим бiльше що Сталiн iдiот, що пропустив такий сильний удар у вiдкрите пiдборiддя, хоча мав пiдготуватися до вiдображення удару i привести вiйська в бойову готовнiсть. Або що краще всадити самому! Нiмецька армiя теж була готова до наступального пориву радянської армiї. Їм би пройшлося дуже туго, ми могли просто оточити та знищити у казанах нiмецькi вiйська. А що то вiйна! А так iнiцiатива перейшла до вермахту. I потiк фронт iз заходу на Схiд. Незрозумiло, на що розраховував Сталiн? А Берiя сучий син. Вона його лисого добре знає. Ну, чому вiн не попередив Сталiна. Чому не вмовив вжити заходiв? Як таке вийшло? Адже нарком людина хитра i не кому не довiряла! Адже справдi були серйознi данi розвiдки, вiйська Третього Рейху пiдтягувалися до кордону, а кожна друга бабця пророкувала вiйну. Взагалi було вiдчуття, що насувається щось невблаганне, страшне!
  I тiльки Сталiн та його оточення били байдики, нiби навмисне бажаючи програти та занапастити мiльйони людей. Та й взагалi вусатий грузин не такий генiй... Семiнарiю не зумiв закiнчити, i як зiзнався їй Берiя, частенько випиває. А як почалася вiйна, взагалi загудiв... Ось i зараз проти Росiї озброївся весь свiт! I тут, звiсно, винна негнучка полiтика Сталiна. Зокрема, незважаючи на те, що фронт задихався вiд браку постачання, тисячi поїздiв були вiдкликанi для висилки чеченцiв до Казахстану. I це було зроблено пiд час вiйни, коли кожний вагон на рахунку! Через це до речi Майнштейну i вдалося незважаючи на значну чисельну перевагу радянської армiї, провести контрудар завдати поразки червоним вiйськам. Через нестачу ешелонiв, не було вчасно перекинуто пiдкрiплення, порушилося постачання радянських вiйськ, а внаслiдок цього наступ видихнувся. А будь зараз нашi вiйська в Києвi, а може бути i в Румунiї, Британiя та США може, i не ризикнули зрадити СРСР!
  Крiм того, хто трохи вбив Гiтлера? Тим самим пiдштовхнувши Третiй Рейх до нової агресiї? Швидше за все, це була операцiя пiд керiвництвом Берiї... Адже вiн свого часу придумав, як прикiнчити Троцького. Тодi втiм, це було викликано необхiднiстю уникнути розколу Iнтернацiоналу. Наразi це призвело до зворотного ефекту, вороги Росiї об'єдналися. Причому iсторичнi вороги! Її Вiдьмакову треба сказати саму дуже здивувало, що Черчiлль 24 червня виступив iз сенсацiйною промовою, оголосивши про пiдтримку СРСР. Дивно, що вiвця прийшла за союзом до вовка, якщо, звичайно, Британського лева можна порiвняти з вiвцею. Сталiн втiм, типовий вовчар! Тепер усе повернулося на круги своя, капiталiсти-демократи та капiталiсти-фашисти разом! Натомiсть комунiсти єдинi та чеснi, без компромiсiв iз совiстю! Може, саме цього i домагався Сталiн? У будь-якому разi сили ворогiв примножилися, i на сходi Японiя показала пащу. Але, загалом, хiд керiвництва країн Вранiшнього Сонця логiчний: треба заткнути горлянку вiйськовим незадоволеними величезними територiальними поступками та фактичною капiтуляцiєю, пообiцяли новi битви i землi. Якби США не ввели 24 липня санкцiї, вiрнiше блокаду проти Японiї, то, можливо, самураї вдарили б по СРСР, ще в серпнi не чекаючи зими! Японцi народ вiдважний i навряд чи їх зупинило б спогад про Халхiн-Голi, де, до речi, билися другоряднi вiйська, в тому числi i марiонетковi Маньчжурського iмператорського уряду!
  А це могло пiдставити пiд загрозу падiння Москву ... Хоча напевно Сталiн хотiв би вiддати весь Сибiр здачi Москви. Просто залишив би там прикриття, розраховуючи, що сувора зима тайгова не дасть японцям можливостi просунутися надто далеко i з'єднатися з нiмцями в районi Уралу або Поволжя.
  А потiм були б, звичайно, проблеми... Гiтлер провалився пiд Москвою i допустив прорахунок, оголосивши вiйну США, не зобов'язавши Японiю вiдповiсти взаємнiстю щодо СРСР. Гiтлер взагалi не вiдрiзнявся логiкою, своїм звiриним антисемiтизмом, налаштувавши проти себе основну фiнансову елiту i навiть Ватикан. Щоправда, це збiльшило його популярнiсть серед арабiв, але суттєвої допомоги вони корпусу Роммеля не надали.
  Броневик пiд'їхав до колишнього радянського кордону. Тут уже були деякi руйнування. Ось прикордонний стовп ще стирчить.
  I японськi пiхотинцi, а також кiлька легких танкеток iз 20-мiлiметровими автоматичними гарматами та двома кулеметами кожна. Проти китайської пiхоти, це може бути й непогана зброя, але проти Т-34... Щоправда, таких танкiв на Далекому Сходi мало, основнi сили скутi на заходi. Крiм того видно, ще пара бронемобiлiв i мiномети, що перевозяться на автомобiлях з вiдкритим верхом. Треба сказати, що непоганi мiномети, незважаючи на невеликий калiбр.
  Вiдьмакова завагалася: що робити? Японцiв багато, i треба, мабуть, потрiбно згортати, на путiвець. Чи може все-таки дати чергу за вузькоокими?
  Вже темнiє, хмари закрили небо, наближається дощ. Звичайно, можна ризикнути, тим бiльше як стовпилися японцi, пiхота стоїть, зiбрана в густi шеренги. Та тут їхнiй цiлий полк, солдатики жовторожi, досить неприємнi, їх i вбивати не шкода.
  Вiдьмакова перехрестилася, пробурмотiвши:
  - Дай Боже покласти самураїв побiльше!
  Два великокалiбернi - 12 мiлiметрiв кулеметiв хльоснули чергами по вузькооких тварях. Почалося тотальне побиття. Дiвча навiть проспiвала:
  Будемо до кiнця з ворогом боротися,
  Подвигам солдатiв - не злiчити числа!
  Росiяни завжди вмiли битися,
  Не пасуй коли прийшла бiда!
  12 - мм це великий i гострий патрон, вiн пробиває тiла наскрiзь, i часом кiлька японцiв за раз. Вiдьмакова керувала зброєю за допомогою гiдроприводiв, якi японцi запозичили з авiацiї. У першi секунди бiйцi iмперiї Вранiшнього сонця навiть не зрозумiли, що вiдбувається, i звiдки прийшла напасти. Вони просто падали, випускаючи з животiв та грудей цiвки кровi. Настiльки несподiваним було настання смертi в цьому такому на перший погляд безтурботному свiтi. Хоча нi, останнє твердження бiльше схоже на знущання.
  Вiдьмакова примудрилася викосити кiлька шеренг, як противник зреагував i почав розбiгатися. Летчиця продовжила стрiлянину, одночасно рухаючи броньовик, таким чином, щоб не потрапити пiд вогонь танкеток. Все ж таки авiацiйна гармата може i пробити, навiть таку броню. Втiм, це ще залежить вiд початкової швидкостi снаряда, на танкетках вiн таки бiльше, нiж у гармат винищувачiв.
  Поки льотчицi щастило, японцi не вiдразу розiбралися, хто їм посилає смерть, тим бiльше закапав весняний дощ, внаслiдок чого спалахи стали важко помiтнi. Напевно самураї подумали, що їх атакує загiн росiйський, що прорвався в тил, тому танкетки вiдкрили вогонь по кущах. Вiдьмакова, трощила японцiв i спiвала:
  Вiд далеких країв океану,
  Де склепiння здригнулося небес!
  Проносяться орди султана,
  Начебто антихрист воскрес!
  
  Вiйна нещадна, зла,
  Як шулiка спустилася на Русь!
  Земля моя в ранах сива,
  Врятуй матiр, я Богу молюся!
  
  Наскiльки жорстокий свiт, ось жах,
  Дитина впала i роздерта!
  Народили, його з болем тужась,
  Так злий вирiшив Громовержець!
  
  Ось Бог мiри в гнiвi не знає,
  Обрушив на рiд людського лиха!
  I кожен живе страждає,
  Лише горе рахує перемоги!
  
  Залита кров'ю Росiя,
  Наскiльки жорстокий ти Всевишнiй!
  Куди твоя подiлася мiсiя,
  Невже Христос - третiй, зайвий!
  
  Навiщо ти Ада та Єву,
  Вигнав за провину їхнього раю!
  Прийшов, править годину людожеру,
  З набiгом крутiше Мамая!
  
  Пролилися тут дiвчата сльози,
  Батькiв нiмцi забили!
  Вона босонiж, а морози,
  Суворi, всi рiчки застигли!
  
  Нiхто нас людей не шкодує,
  То мошки, то змiї нас жалять!
  Деколи виникає iдея,
  Що чаша страждань до краю!
  
  На Бога сподiватися марно,
  Адже йому звичайно не боляче!
  А жити краще погано та бiдно,
  Але ми тут сказали - годi!
  
  Прапори у нас комунiзму,
  А отже, без посилання на дядька!
  Терпiти немає сечi фашизму,
  Етик наш простий: до бiса вистачить!
  
  Надiя на руки в мозолях,
  На розум, що є в головi!
  Веде нас до звершень воля,
  Вмiння, запал у кулаку!
  
  I так, вiдмiрюючи кроками,
  До свободи та щастя свiй шлях!
  Ми червоними станемо богами,
  Не зможе нiхто нас зiгнути!
  Вiдьмакова спiвала i строчила з кулеметiв, розстрiлюй уже встиглих розбiгтися i залягти вузькооких. Але тут i їй зрадила удача, кiлька японських офiцерiв мабуть зрозумiли, в чому рiч i кинули по броньовику кiлька гранат. Вiдьмакова вiдчула здригання корпусу. Втiм, японськi гранати були осколковi i не пробили броню розраховану, мабуть, щоб тримати кулеметнi черги калiбру до 14 мiлiметрiв.
  Вiдьмакова хихикнула:
  - I ось упористому бою шалена куля-дура! Роз'їлася, порозумнiшала раптом i частiше била в цiль!
  У бронетранспортерi харчування кулеметiв стрiчкове. Це дає великий запас куль, крiм того, подається водяне охолодження, що дозволяє збiльшити тривалiсть стрiльби. Тому воїнка без церемонiй зрiзала японцiв, що кидали в неї гранати. Але, схоже, решта бiйцiв це помiтила. Знову полетiли гранати. Чувся гуркiт. Схоже, одна з гранат виявилася важкою близько кiлограма вагою та протитанкова. Японцiв вже постачали подiбними болванками. Проти "Шевронiв" та Т-34 слабо, але броньовик пробити можна! Крiзь пробитий борт Вiдьмакову обсипало пилюкою. Дiвча вилаялося:
  - Так Японiя маленька, але завдає великих неприємностей!
  Броневик замiв хiд, i пара уламкових гранат влетiла всередину, де вони й вибухнули.
  Уламки зачепили Вiдьмакова, розпоривши форму. До завершення спалахнув пробитий бензобак. Дiвча лаялася ще раз:
  - Не машина - генерал! Я б вас лайном обклав!
  Довелося, викосивши ще кiлька десяткiв вискочити з кабiни. Дiвчина це зробила непомiтно вiд японських солдатiв та поповзла. За себе вiн не турбувалася на нiй форма армiї країни Вранiшнього Сонця. А в темрявi та пiд дощем обличчя не надто розрiзниш. Тепер потрiбно зiйти з шосе i розчинитись у чагарнику.
  Дiвча повзло досить швидко i при цьому пару-трiйку разiв натикалася на трупи. Досить пробурмотiла:
  - Непогано я дала прикурити самураям! Тепер лишилося врятувати самiй!
  Войовниця пiрнула в кущi i, пiдвiвшись, попрямувала. Блазень з ними, може, не потраплять. Взагалi-то вона побилася пристойно i подумала що її подвигу: швидше за все не повiрять, iнакше можливо знати дали б ще одну зiрку героя!
  Взагалi дивна рiч вiйна, ось ти вбиваєш людей i це не просто нормально, а доблесть. Як до речi, сказано у Бiблiї - не вбив! Тим не менш, Бог наказав не просто вбити, а взагалi поголовно винищити амалiкян i дружин, i дiтей, i навiть худобу! Хоча навiть пiд час вiйни, винищення мирного населення вважається аморальною та пiдлою справою.
  Втiм, захiднi союзники бомбили не лише й не так вiйськовi об'єкти, як мирне населення. Почасти це викликано було низькою точнiстю, висотних бомбардувальникiв, що ускладнювало поразку суто вiйськових цiлей, але головне це була помста. Японiя також отримала прикурити вiд США. А вiдповiсти їм не було чим! Вони просто не мали лiтакiв такої дальностi, щоб дiстати янкi!
  Мабуть американцi визнали достатньою помсту за Перу-Харбор, або вiрнiше вища фiнансова елiта вирiшила вчинити прагматично, заразом i покiнчити з Червоною Армiєю Мао. У Японiї залишили Маньчжурiю як плацдарм для вiйни проти СРСР, i дали свободу рук проти Монголiї, а решта рук Чан Кай Ши! Тодi можна буде i весь Китай пiдгрiти. А країна Вранiшнього Сонця нехай, стiкає кров'ю у вiйнi з СРСР. Тут що найцiкавiше, напевно, i Японцi розраховують, перемiгши Росiю, знову поквитатися з Америкою, використовуючи допомогу Нiмеччини та США, думають вирвати Сибiр та iншi землi з виснаженої Японiї.
  Кожна зi сторiн думає, що надходило дуже спритно, тим бiльше, що Америка та Британiя отримали пiд свiй контроль величезнi територiї без жодного пострiлу. А iнакше їм довелося б довго i нудно їх вiдвойовувати, що зайняло б як мiнiмум кiлька рокiв, то це все-таки острови!
  Вiдьмакова крокувала, розраховуючи перетнути лiнiю фронту. Цiлком реально проскочити у розрив i прибитися до своїх. А може, навiть ще когось iз самураїв взяти в полон. Ну, це бiля найпередовiших позицiй радянської армiї. Адже iнакше тягнути буде тяжко.
  . РОЗДIЛ No 18.
  Ось уже травень 1944 року лiнiя фронту повинна ось-ось ожити i нiмцi i вся капiталiстична коалiцiя дiяти значно активнiше.
  А Вiдьмакова продовжує мiркувати:
  Так от для Свiтової олiгархiї: Нiмеччина та Європа пiд СРСР, це вважай втрачена зона впливу, i навiть загроза комунiстичної iмперiї, що посилилася, i подальшої експансiї бiльшовизму. А Росiї пiд Нiмеччиною, це розширення своїх сфер впливу та можливостi висмоктування всiх сокiв iз багатих Земель. Але справдi, що втратили французькi олiгархи програвши Нiмеччини: трохи довелося подiлитися з Гiтлером, але бiльшу частину багатства вони зберегли, i навiть полегшало експлуатувати робiтникiв - профспiлки нiмцi задавили. У що втратили олiгархи у Прибалтицi? Вважай весь капiтал, а хто не встиг утекти, то свободу чи життя! Приклад вражаючий! Тож нiчого дивного в цьому немає! I якби Гiтлер настiльки затятим антисемiтом, нiхто б, не став допомагати СРСР!
  Треба сказати однiєю з причин, чому Францiя порiвняно легко зламалася, був значно нижчим вiдсотком євреїв i населення в цiлому, i фiнансової елiтi. У Польщi, Британiї, США було зовсiм навпаки. Особливо в США, чим, до речi, i пояснюється, чому американцi, незважаючи на те, що на Америку не впала жодна бомба, були по вiдношенню до населення Нiмеччини, ще жорстокiшими, нiж англiйцi!
  Вишу, став марiонеткою пiд вермахтом, а Парижем нiмцi проїхалися, граючи на губних гармошках. Гiтлер почав готувати вторгнення до Англiї, не подбавши перевести економiку на вiйськовi рейки та використовувати ресурси пiдкореної Європи. Це йому дорого коштувало, як i бажання домовлятися з англами, з вiдмовою вiд антисемiтизму. Останнє, можливо, дозволило б фюреру розв'язати всi сили для вiйни проти СРСР i напасти ще в травнi. Щоправда, мир iз Британiєю мiг пiдштовхнути Сталiна до оголошення мобiлiзацiї. Вiн став би сигналом, що ворог уже бiля порога.
  Або не стати, i тодi можливо, це вплинуло б позицiю США щодо Японiї. Вони не стали б провокувати країну Вранiшнього Сонця, i могутня iмперiя могла вiдкрити другий фронт! Те, що й сталося зараз. Тiльки в гiршiй ситуацiї, коли армiя СРСР майже розгромлена, випуск озброєнь поки не налагоджений, i воювати, поки не навчилися!
  Нинi не сорок перший рiк - радянськi вiйська здобули бойовий досвiд, навчилися воювати i перемагати! Так що тепер їм не страшнi i важкi танки та лiтаки iз сiмома вогневими точками, на однiй машинi!
  Самотнiй японець стоїть бiля дерева. Так рядовий жовтенький бовдур.
  Вiдьмакова пiдскочила до нього ззаду. Смикнула голову вгору, а потiм крутнула... Коли рiзко смикаєш "котелок" ворога вгору, то м'язи шиї вже не можуть чинити ефективного опору i "качан" легко згортається!
  Ну що ж ще одним самураєм менше! Вiдьмакова виглядає веселою i задоволеною, навiть скеля зуби:
  - Японiї нiколи нас не завоювати! Тому що є такий боєць, як я!
  Справдi за iсторiю Русь змогли завоювати лише монголо-татари! Чому так сталося i чому велика слов'янська нацiя виявилася безпорадною, це звичайно загадка не для одного поколiння!
  Найголовнiша причина це феодальна роздробленiсть, коли кожен узяв собi надiл: курей завiв i в ньому сидiв, охороняючи свою долю: не при дiлi!
  Вiдьмакова вiдчула, що тiснi та незручнi японськi чоботи розтерли їй ноги. Летчиця вирiшила, що в даному випадку немає сенсу терпiти муку. Вона просто скинула тупоносi, стискають i давлять на пальчики "колодки". Вiдчула босими ступнями нiчну прохолоду, рiдну землю i вiдчула себе набагато бадьорiше! Додала кроку, i навiть почала трохи пiдстрибувати!
  Те, що росiяни роздiлилися, стало величезною трагедiєю слов'ян. На заходi їх пiдкорили Литва та Польща, а на сходi жорстокi татари. Втiм, ярмо не тривало вiчно: Москва до цього маленьке мiстечко почала рости i навiть перетворилася на свого роду невелику iмперiю. Збирачем руських земель став Iван Калита. Вiн був першим i не найщасливiшим, але головне першим! А як це звучить у бiльшовицькiй пiснi: краще бути мертвим - нiж другим!
  Сталiн не росiйська, у цьому його головний недолiк! Звiдси i недовiра титульної нацiї, i масовi нiчим не виправданi репресiї! Ось дай свинi роги, а чурцi царство!
  Чучмек на тронi та Русь у загонi!
  Ось, наприклад, i Тухачевський, i Єгоров були цiлком здiбнi маршали, що, можна сказати, i з приводу iнших репресованих командирiв! Не порiвняти з вусатою мавпою! Ось через неї ми й улипли!
  Втiм, справдi як це вийшло, що Сталiн зумiв стати повновладним правителем? Малограмотного грузина, зробили Богом!
  Росiйським народом має керувати росiйський цар! Романовi, до речi, майже не мали росiйської кровi i можливо, тому виродилися!
  Японiя теж мала своєрiдну форму правлiння, де сьогун був по сутi вищий за iмператора, а тому були деякi переваги, оскiльки менша ймовiрнiсть занапастити iмперiю через спадкоємця дурня. Протягом столiть японцi не вели завойовницьку вiйну, зате активно гризлися один з одним. Це вплинуло на менталiтет цiєї нацiї. Але в ХХ столiттi країна Вранiшнього Сонця завоювала бiльше землi, нiж Олександр Македонський! Тепер ось прийшла черга Росiї. Тiльки зараз не царськi часи, править велика комунiстична партiя, i найпередовiша i найдосконалiша економiчна та полiтична система у свiтi!
  Адже макова втiм, раптом замотала головою. У полiтичнiй системi, i в укладi управлiння, також не все правильно! Наприклад, народ не обирає главу держави внаслiдок альтернативного волевиявлення, а вiдбувається... Треба сказати, що створення ставки та надiлення її надзвичайними повноваженнями було не передбачено нi законодавством, нi конституцiєю. А з приводу здiбностей недоучив семiнариста, у неї особисто були великi сумнiви! Як втiм, i Берiї: людину хитру, але малоосвiчену з вкрай вузьким кругозiром та ерудицiєю!
  Але ось лiнiя фронту ще ближче попереду видно спалахи, а гуркiт став ще сильнiшим. Що ж час знайти мови i.... Вiдьмакова примiтила загiн японцiв, що переповзали. Тепер треба обережно, сiсти їм на хвiст. Приблизно в такому стилi, як вона атакувала Ю-188, вельми швидкохiдний бомбардувальник, який навiть нелегко наздогнати на стрiмкому Мiзi. Лаги до речi взагалi, не особливо маневренi i в цьому вiдношеннi не кращi за Фоккен-Вульфiв! Ну, ось самураї наближаються до окопу, вони схожi на таранiв, що пiдповзають до масляної калюжi. Багато японцiв, тут треба дiяти обережно... Ось i капiтан армiї країни Вранiшнього Сонця, морда як у бабака. Щось кричить, енергiйно розмахуючи кулаками та кинджалом.
  Вiдьмакова терпляче дочекавшись, коли самураї пiднялися в атаку, довбала йому прикладом по потилицi. Втiм, так розрахувавши удар, щоб "япопошка" не затьмарився вiдразу. А потiм дала чергу з пiстолет-кулемета, по японцям, що бiжать в атаку! Проорiв:
  - Хитрiсть на вiйнi як вiтрило на кораблi, але тiльки надує вона, а не її!
  Хлопчик Олег та дiвчинка Маргарита б'ються в Ульяновську. Вони в цьому мiстi стоятимуть наче титани.
  Олег Рибаченко виглядав рокiв на дванадцять. I хлопчик жбурляє босою нiжкою гранату.
  Розкидає фашистiв i вимовляє:
  - Слава Великiй Батькiвщинi!
  Маргарита теж дає влучну чергу. Викошує фашистiв i спiває:
  - Слава Сталiну та сонцю комунiзму!
  Олег Рибаченко веде вогонь та додає:
  - Героям слава!
  Дiвчинка стрiляє, викошує фашистiв. Метає босою нiжкою гранату i пищить:
  - I Батькiвщинi великої слава на вiки!
  Таким чином, хлопчик i дiвчинка реально розiйшлися не на жарт. Вони стрiляють по фашистам та метають гранати.
  Боса нога хлопчика метає забiйний подарунок. Пацан з дикою люттю вимовляє:
  - Ми всiх терзаємо!
  Маргарита стрiляючи i скошуючи ворога, пищить:
  - I буде сiножат диявола!
  I дiвчинка босою нiжкою жбурляє подарунок смертi. Така ось войовниця, здатна реально цiлi вiйська викошувати.
  Хлопчик i дiвчинка борються в Ульянiвську. Вони справжнi богатирi. I витязi сповненi смiливого духу.
  А що Гiтлер думав, що пiсля катастрофи 1941 року росiяни нiчого не навчилися?
  А дулю тобi! Червона армiя готова протистояти монстрам iз серiї "Е", нехай вони вiдомi: Е-75 тонн за дев'яносто, а Е-100 тонн сто сорок. Вiд тайги до Британських морiв, Червона Армiя найсильнiша.
  Хлопчик i дiвчинка борються, так що фашистам дiстається вiд них наче скло вiд кувалди.
  Дiти безсмертнi та нiчого не бояться. Що для них цi фашисти? Черговi зайчики на затравку!
  Олег Рибаченко заспiвав iз ревом:
  - Ех, Гiтлер, ех Гiтлер, ти Гiтлер козел,
  Навiщо на Росiю полiз ти осел...
  Отримаєш вiд нас ти саме у п'ятак -
  Наткнешся на мiцний хлопчисько кулак!
  I ось м'язистий пацан кидає босою ногою гранату. I два нiмецькi танки Е-50 i Е-75 стикаються лобами i вибухають.
  Олег Рибаченко вимовляє iз захопленням:
  - Я юний боєць класу супер!
  I знову хлопчик дає чергу.
  А потiм стрiляє й дiвчинка. Вона б'є влучно, i прикладає мiцно. I при цьому спiває:
  - Усiх фашистiв зламаю, i Адольфу жир спущу!
  I знову дiвчисько в повному азартi винищення. Все стрiляє собi та стрiляє.
  А вiд босої нiжки знову летить граната. Вона вражає фашистiв. Розкидає наче кеглi вiд удару м'ячем.
  Маргарита спiває:
  - Сильний удар винятково влучний,
  На ринг вилiтає найкрутiший Повєткiн!
  Олег Рибаченко, ведучи вогонь, охоче пiдтвердив:
  - Гiдний Повєткiн екземпляр, i не бiгає вiд сильних супротивникiв!
  Пiсля чого хлопчик знову кидає босою ногою гранату i розбиває фашистiв, наче пляшки брукiвки.
  А як спритно такнi, у гiтлерiвцiв стикаються. А чого вони хотiли? Не треба було лiзти на СРСР.
  Одне тiльки Олегу Рибаченка прикро. США з нiмцями вже розв'язалися, а Росiї за них вiддувайся.
  Хлопчик, знову жбурнувши босою нiжкою гранату, заспiвав:
  - Не валяй дурня Америка,
  Вiддай нам Аляску тепер...
  Це наша земля на два береги.
  Недаремно ведмiдь - лютий звiр!
  I Олег Рибаченко знову дав чергу... Викосив фашистiв. I знову босi пальцi нiг хлопчаки стискають гранату i жбурляють її по супротивнику. Розкидають його у рiзнi боки.
  Пацан реве:
  - Слава Росiї!
  Маргарита знову кинула босою нiжкою гранату i пискнула:
  - За царя Миколу Другого!
  Хлопчик поправив дiвчинку:
  - Тут править Сталiн, а не Микола Другий!
  Маргарита охоче погодилася:
  - Так Сталiн! Який помирився з людожером!
  I дiвчинка знову кинула босою нiжкою забiйний подарунок.
  Олег Рибаченко логiчно зауважив:
  - СРСР потрiбна перепочинок! Хоча Третiй Рейх нею краще скористався!
  I дiти знову почали стрiляти.
  Нiмцi пiд Ульяновськом i в самому Ульяновську отримали страшне пекло.
  Але насправдi з чим прийшли, з тим i йдуть.
  Точнiше вмирають. Бiй такий кривавий i святий правий.
  Олег Рибаченко правда в ходi битви думає, що всiх надто люди часом наївнi. То зi Сталiна генiя роблять, то взагалi iз Лукашенка. Для Бiлорусi двадцять першого столiття робити з колгоспника культ особистостi досить стрiмко. Час давно порозумнiшати.
  I вибрати нового, молодого, прогресивного лiдера. А не демонструвати рiвень iнтелекту немовляти у пiсочницi.
  Найкраще Лукашенко характеризує такий анекдот:
  Коли в Бiлорусiї все дорожчає, що найдешевше?
  Обiцянки президенту Лукашенку!
  Чому?
  Тому що вони нiчого не вартi!
  Соромно за бiлорусiв, якi все ще голосують за такого диктатора. Адже давно настав час порозумнiшати, i показати що вони народ Європа. Ось наприклад, у Росiї Путiн хоч зумiв завоювати собi повагу, приєднавши Крим без пострiлу.
  Але це через його феноменальне везiння. Успiхiв у Путiна багато. Наприклад, пощастило з тим, що пiд час вiзиту прем'єра Iзраїлю стався неприємний епiзод iз його дружиною у Києвi. I знову прояв феноменального везiння. Але ж так мало реальної вiддачi! А якби подiбне феноменальне везiння мав би цар Микола. Точнiше вiн його i отримав, вже до 1935 року Росiя половиною свiту опанувала.
  А що далi... Полiт у космос цар Микола намiтив на 28 травня 1935 року якраз на свiй день народження. Перший полiт за всю iсторiю людства росiйської дiвчини-космонавта.
  А в цьому свiтi, доки СРСР займається виживанням.
  Бої у Сталiнградi приблизно як у реальнiй iсторiї 1942 року. Тiльки цього разу ворог набагато сильнiший. I кiлькiстю за рахунок колонiальних вiйськ та технологiчно.
  У небi радянської Росiї особливо тяжко. Дуже багато сильних реактивних лiтакiв у фашистiв. I проти цього якось не так i просто встояти.
  Ось нiмецькi льотчицi Альбiна та Альвiна збирають собi рахунки. Вони у цiй справi великi фахiвцi.
  Як, наприклад, таких нiмецьких дiвчат у бiкiнi з голими ногами зупинити?
  Олег Рибаченко вiдчуває цих дiвчат.
  Кидає босими пальцями нiг ще одну гранату. Розкидає фашистiв на всi боки i вимовляє:
  - Велике серце Росiї!
  I хлопчик-термiнатор веде дуже агресивний вогонь. Кожна куля вражає цiль. А в атаку йдуть i араби, i чорношкiрi та iндуси. Налазить величезний натовп.
  Хлопчик-генiй босою ногою знову жбурляє гранату, зiштовхує два великi нiмецькi танки i полiт:
  Меч самурая з тобою,
  Серце i розум чистi.
  Смiливо в атаку веде
  Шлях краси!
  Маргарита, стрiляючи по супротивнику, взяла i пальнула по фашистам з базуки i пискнула:
  - Надзвичайна краса!
  I войовниця кинула босими пальчиками нiжок вельми руйнiвний подарунок смертi. Розфарбувала супротивникiв. Потiм знову пальцями голої ноги жбурнула знову дика руйнацiя. I два фашистськi танки взяло i зiткнулося. Навiть iскри та дим посипалися та повалили!
  Олег вигукнув:
  - Ось так вiчна дiвчинка молодець!
  Маргарита жбурнула босою нiжкою нову забiйну лимонку i пискнула:
  - Ми вiчнi дiти на чумацькому шляху!
  Хлопчик-термiнатор кивнув i сам продовжив бiй. Все йде за планом. Точнiше, поки що нормально. I на їхнiй дiлянцi фашисти не прорвуться.
  Так що гiтлерiвцi як не намагаються, а реально тiльки захлинуться своєю кров'ю.
  I їхнi танки перетворяться на металобрухт! I над планетою прапор Росiї сяятиме!
  Олег Рибаченко дiє iз великою енергiєю. Кидає босими ногами гранати та спiває:
  - Радiсть буде нам завжди,
  Буде свiтла мрiя...
  I настане краса -
  Забереться метушня!
  Хлопчик-генiй дiє з активнiстю, що з пропорцiйним напливу нiмцiв люттю.
  Маргарита дiє другим номером. Але босi нiжки дiвчинки гранати метають все активнiше та активнiше.
  I пiдпадають пiд її удари фашисти.
  Олег Рибаченко теж стрiляє... Але думки скачуть, повертаються до сьогодення. Тому, що є насправдi.
  Ось справдi бiлоруси начебто мають найбiльшу масу мозку в Європi, а дозволяють на себе вдягати хомут, зазнають диктатури особистостi.
  I був би хоч президент якимсь суперменом! А так колгоспник, та ще й без законного батька. I дозволяти стiльки рокiв їм собою понукати.
  I ще ще знаходяться недалекi люди, що за нього голосують.
  Та в Олега Рибаченка навiть склалися частушки.
  Скажiть менi друзi доки,
  Голосувати за батька Колi...
  Час Олега вам обрати -
  Щоб грошей бiльше отримувати!
  Так, звичайно ж, потрiбнi змiни i якнайшвидше. Справдi застiй, загрожує поганим наслiдкiв.
  Тим бiльше, що Лукашенко i сам не знає, чого хоче. То вiн правий, то лiвий. То капiталiзм йде, то соцiалiзму. I нормальної команди вiн не має. I своєї партiї немає й iдеологiї. Такий ось культ дуже посередньої та балакучої особистостi. Сталiн та Ленiн хоча б знали, чого хотiли! А цей диктатор? Не знає навiть - правий вiн чи лiвий!
  Нi, без iдеологiї та стiйкої партiї, стабiльностi у суспiльствi не буде.
  I просування вперед теж!
  Сталiн, на жаль, теж став символом терору та руйнування, перетворивши комунiзм на лякало.
  Оптимального правлiння не вийшло. А за Брежнєва був маразм - як можна було такого поставити главою СРСР. I в молодостi Брежнєв на iнтелектуала не тягнув, а в старостi впав у маразм. Та й загалом соромно глава держави не мiг двох слiв без папiрця зв'язати. Адже слiд було вмiти таке робити!
  Олег Рибаченко жбурнув босою нiжкою вбивчу подвiйну гранату i заспiвав:
  - Але жити як i ранiше,
  Але жити за Брежнєвом!
  Я нiмо, нiмо, не можу!
  I не жени завiрюху!
  Маргарита жбурнула босими пальчиками нiжок вибуховий пакет. Розкидала фашистiв наче яблука, якi струсили з гiлки.
  Дiвчинка заспiвала:
  - Яблунi у кольорi,
  Соловйов наспiви...
  Я до тебе прийду
  Будуть переспiви!
  Дiвчинка широко i слiпуче посмiхалася. Її зубки наче перлини, так сяють.
  Та ця пара чудово б'ється.
  Олег Рибаченко взяв i заспiвала:
  - Нашi зi сталлю кулаки,
  Пазурi, зуби та iкла...
  Так i жадають справжньої бiйки!
  I знову хлопчик-термiнатор дуже влучно палить. I вiд гiтлерiвцiв сиплються кривавi краплi.
  Нi, не буде пощади. Вороги захлинутися.
  А тим часом Наташка та її команда борються у Сухумi.
  Гiтлерiвцi штурмують узбережжя. Бiй звичайно дуже нерiвних
  Але ж дiвчата. Коли вони майже голенькi, це супер!
  Наташа кинула босою нiжкою гранату, викосила дюжину фашистiв i заспiвала:
  - Майбутнє у свiтi за нами,
  Адже ми дiвчата як джедаї!
  Зоя теж запустила босою нiжкою гранату. Розсiяла гiтлерiвцiв i впевнено пропищала:
  - Я те, що всiх зможе закопати у могилу!
  Далi веде вогонь Аврора. Теж дiвчина, яка колись б'є, то це вже зовсiм не удар мухи.
  Руда чортiвка взяла i продзижчала:
  - Я цвiту лисицi, i найбiльшої краси!
  I знову босою нiжкою вiзьме, i подарунок смертi викине! Ось це справдi дiвка, що треба.
  А тут ще й Свiтлана як довбане! I всiх розсiє i розкришить, немов у неї чорти з усього пекла вселилися.
  Та дiвчата тут, звичайно, з такого оскала зубiв, що будь-яку щелепу знесуть без проблем.
  А як треба, то й половину голови!
  Наташа стрiляє по супротивнику, i реве:
  - Я є така крута войовниця, що проти мене навiть бик не попрє! Я йому зламаю голову!
  Зоя впевнено пiдтвердила:
  - Зламаю i роги!
  I боса нiжка дiвчини кидає гранату. I два гiтлерiвськi танки як вiзьмуть i зiткнуться.
  А далi ось i Аврора як урiже. I теж босою нiжкою запустить вбивчу.
  I прореве:
  - Слава Сталiну нехай вiн порозумнiшає!
  Аврора i справдi зла. Якого це воювати на два фронти? Адже фактично це означає самогубство.
  I чого це Сталiн до такого довiв Росiю?
  Дiвчина знову босими пальчиками нiжок запустить забiйний подарунок смертi i пропище:
  - Слава новому вождевi!
  Та й правильно! У Сталiна навiть чоло низьке. I це ознака невисокого iнтелекту.
  Свiтлана стрiляє собi. I босими нiжками кидає гранату. Розкидає супротивникiв. Винищує їх i верещить:
  - Слава росiйським богам!
  I знову голою п'ятою метне щось дуже руйнiвне.
  Дiвчата такого калiбру, що їх не вiзьмуть фрицi.
  Четвiрка дiвчат це величезна сила. I головне вони в одних трусиках.
  I це їм дає колосальну здатнiсть битися.
  Наталя веде вогонь. Рухають лавиннi африканськi воїни, навiть iндуси та араби.
  Нiмцi використовують їх як гарматне м'ясо. Без жодного жалю та жалю використовуючи у боях. I, зрозумiло, беруть числом.
  Сухумi вже вiдрiзали суходолом. I це дуже погано. Незабаром закiнчуються боєприпаси i доведеться вiдходити.
  Але поки що дiвчата все ще не хочуть поступатися. Вони мрiють про перемогу. Хоч сили та нерiвнi. А Москва оточена.
  Наташку це непокоїть. Вона кидає босою нiжкою гранату. Розриває ворогiв i спiває:
  - Якщо столицi стоятиме!
  Зоя теж жбурнула босою нiжкою вибух-пакет i пискнула:
  - Не висохне Росiї рiчка!
  I довбанула по супротивнику з усiх стволiв, саморобної безвiдкатки запеклiстю.
  I розбила пару танкiв.
  А ось зверху починають пресувати штурмовики.
  Ну i що з того, що вони реактивнi?
  Аврора пальнула з ракетницi. Збила нiмецьку машину. Змусила її впасти.
  Пiсля чого руда бестiя проворкувала:
  - Без кордонiв комунiзм!
  Далi Свiтлана почала вести вогонь. I викошувала чорних бiйцiв. А потiм як босою нiжкою жбурне лимонку.
  I прореве:
  - Слава новим богам!
  Наташа пальнула по супротивнику i пискнула:
  - Росiйським богам!
  I вiд кидка її босої нiжки, вибухає лiтак.
  Ось це дiвки-термiнатори. Якщо вже б'ються, то так що з ними нiкому не впоратися.
  Зоя теж кидає у супротивника те, що вбиває будь-яку силу. I таке, що розносить ворога. I войовниця, скелячи зубки, верещить:
  - Лiтаки в труну!
  I босi пальчики знову метають подарунок смертi.
  А потiм Аврора як запустить у ворога, лимонку. Вiзьме i прореве:
  - Майбутнє це за нами!
  Свiтлана, вискалив зубки, видала:
  - За комунiзм, i новi скоєння!
  I знову як кинув босою нiжкою гранату. I всiх повбиває. Ну якщо не всiх то частина точно.
  Фашисти полiзли в глечик. I в цьому їхня проблема. Ось видно самохiдку "Ягдтигр". Застарiла машина, але дуже забiйна. До неї пiдповзає хлопчик-пiонер. I пiдсовує мiну.
  I самохiдка тривiально вибухає.
  Хлопчик показує мову i спiває:
  - Вип'ємо за Батькiвщину, вип'ємо за Сталiна!
  Вип'ємо i знову наллємо!
  Гiтлера ми пiонери вб'ємо!
  Фашистам дiстається. Хоча й тяжко Червоної Армiї. Мiсто Грозне оточене гiтлерiвцями, але все ще борються в ньому бiй. Дiвчата тут на висотi.
  Ось Тамара б'ється. Вона в купальному костюмi та босонiж. Та й погода жарка i дiвчинi так спритнiше. Красуня веде вогонь. Босою нiжкою по фашистах запускає вибуховi пакети та спiває:
  - Гiтлер скоро цвяхи в труну отримає,
  Буде, як павук, горiти у вогнi.
  Будуть у пекло бiси мучити -
  Тих, хто поклонявся Сатанi!
  I знову вiд босої п'яти красунi летить дуже вбивча лимонка та розбиває фашистiв.
  Марiя зi смiшком вимовляє:
  - Гранати вбиватимуть!
  I ляскає Тамару по плечу. Двi дiвчини б'ються, а нагорi пробитий кулями Червоний прапор.
  Дiвчата босонiж i майже без одягу, але радянських мiсто здавати не мають намiру.
  Марiя заспiвала веселу пiсню. I при цьому вела жорстокий i вбивчий вогонь;
  Багато людей є великих,
  Чиї справи у вiках живуть,
  Багато є iмен великих,
  Що безсмертними звуть.
  
  Багато казкових героїв
  Зберiг наспiв билин,
  Але найпростiший з усiх героїв
  I рiдний нам усiм - один.
  
  Серед гiр провiв вiн дитинство,
  За польотом птахiв стежив,
  Отримав вiд гiр у спадок
  Красу орлиних крил.
  
  Його iм'я, гримнувши громом,
  Пронеслося за океан,
  Стало близьким та знайомим
  Пролетарiям усiх країн.
  
  На великiй землi Китаю,
  Дороге всiм серцям,
  Це iм'я сповiщає
  Фанзам - мир, кiнець - палацам.
  
  Сталiн - це щастя прапор,
  Людства свiтанок!
  Нехай живе коханий Сталiн
  Багато-багато довгих рокiв!
  Добре спiвали дiвчата. До Марiї Тамари приєдналася i Веронiка, i Вiкторiя.
  Усi чотири красунi в оточеннi, але як борються.
  Ось Марiя босою ногою кидає гранату та збиває нiмецький штурмовик. I пищить красуня:
  - Слава нашiй партiї!
  Веронiка теж босою нiжкою посилає подарунок смертi, i НЕ-162 збитий. I реве войовниця:
  - Слава, що вище за славу!
  . РОЗДIЛ No 19.
  У червнi 1944 року розпочався штурм Казанi, а нiмецькi вiйська остаточно оточили мiсто-фортецю Ульяновськ. Сила у фашистiв та коалiцiї помiтно зросла. Москва все ще в оточеннi i Ленiнградi, але їх сили закiнчуються. В обох столицях голод та нестача боєприпасiв. Але вони й досi стоять.
  А Казань штурмують. Гулiвер бореться разом iз батальйоном босоногих у краватках пiонерiв.
  Вiкторiя, стрiляючи по супротивниках, i ведучи вогонь, загартуватися:
  - За майбутнi простори комунiзму!
  I четвiрка красунь, майже оголених i босонiж смiється.
  Вони такi дiвчата орлицi найвищого ладу.
  Мiрабела та Анастасiя i в небi борються. I теж фашистам мiзки вставляють.
  Мiрабела з посмiшкою, цвiрiнькає:
  У свiтi буде все чудово,
  Батькiвщину любите пристрасно!
  I знову босими пальцями нiг, через вiдчинене вiкно, як закине лимонку. I по фашистах довбає. Падає чергова збита машина.
  Оце фокус - треба так потрапити.
  Анастасiя зi смiшком вимовляє:
  - Ленiн би тебе похвалив!
  Мiрабела збили однiєю чергою пару нiмецьких машин i зауважила:
  - Сталiн без жодних сумнiвiв теж!
  Анастасiя зрiзала три гiтлерiвськi лiтаки i пiдтвердила:
  - Без жодного сумнiву!
  Дiвчата такi аси крутi. I найголовнiше красивi. У них жар i водночас холодний розрахунок.
  Мiрабела збиваючи черговий лiтак, помiтила:
  - Все у свiтi у нас щодо...
  Анастасiя хихикнула i сердито буркнула:
  - Без фiлософiї зайвої!
  I теж вiдчинила вiкно, i босою нiжкою жбурнула гранату. На цей раз МЕ-262 рознiсся.
  Мiрабела згiдно кивнула:
  - Це ти чудово зробила!
  Анастасiя, вишкiривши зубки, додала:
  - Що зробила, те зробила!
  I обидвi войовнички як розреготаються. I пiдморгнути один одному.
  Та героїзм вражаючий.
  Влiтку 1944 року запеклi битви розгорнулися за мiсто на Волзi. Жiночий снайперський батальйон пiд командуванням капiтана Олени Огурцової зайняв оборонну позицiю у руїнах на вулицi Володарського. Дiвчата з автоматами та рушницями, обв'язавшись зв'язками гранат, ховалися за руїнами.
  Сама Альона у плямистiй гiмнастерцi на голе тiло, у коротких штанях, та босонога. Красива i фiгуриста дiвчина, з сильними стегнами, тонкою талiєю, короткою стрижкою пiд напiвбокс. Обличчя дуже виразне, з мужнiм пiдборiддям, блакитними широко розставленими очима. Русе волосся посiрiло вiд пилу, високi груди, жорсткий погляд. Капiтан Альона воює вже бiльше двох рокiв i, незважаючи на молодiсть, дуже багато побачила. Ноги у дiвчинки все в саднах та забитих мiсцях. Дiвчинi спритнiше пересуватися босонiж, нiж грубих i незграбних чоботях.
  Гола пiдошва вiдчуває найменшу вiбрацiю ґрунту, попереджає про близькiсть мiни, а сама мати-земля додає витривалостi. Ступнi у дiвчини з одного боку огрубiли, i не боятися розжареного металу, чи гострого щебеню руїн, але з iншого боку не втратили чутливостi та гнучкостi, попереджаючи крiзь гуркiт про рух танкiв.
  Мила Оленка тримає в руках гранату iз прив'язаним вибухом пакетом. Треба доповзти до грiзного нiмецького танка "Лев", що поливає вулицi з кулеметiв.
  Поруч iз нею повзе Марiя. Теж босонога, так усi дiвчата з батальйону, опинилися вiд чобiт, наслiдуючи свого командира. Її курнi пiдошви точать коли дiвчина повзе рачки. Жовте волосся у Марiї брудне, i довге... Трохи в'ється. Сама дiвчина струнка, худенька, невеликого зросту. Її можна навiть прийняти за дiвчинку, з вузькими плечима, а великою головою, що здається.
  Але Марiя пережила вже багато. Встигла побувати i фашистському полонi, переживши жорстокi тортури, i копальнi, звiдки якимось незбагненним дивом зумiла втекти. Адже дивлячись на її дитяче, нiжне личко не коли не скажеш, що їй били гумовими палицями по п'ятах, пропускали через тiло струм.
  Марiя стрiляє... Солдат Третього Рейху, у разi араб падає мертве, мордою здiймаючи пiсок i щебiнь.
  Оленка пiдсовує в'язку гранат пiд гiрку смiття. Зараз сюди поповзе дев'яносто тонний "Лев" та його пiдiрве. Блакитнi очi дiвчата сяють, немов сапфiри на смаглявому вiд засмаги та пилу обличчi.
  Досвiд пiдказує, що добре захищений танк зараз змiнює позицiю. "Лев" має 100-мiлiметрiв бортової бронi, та ще й пiд нахилом. Тридцятьчетвiрки не можуть його пробити, шанс є тiльки у важких кевешок. Але гусеницi це мета. Головне позбавити машину рухливостi.
  Анюта дає чергу з автомата... Солдате, невiдомо якої нацiональностi падає. Нiмцi, пiдкоривши бiльшу частину схiдної пiвкулi, бережуть арiйську кров i кидають у бiй колонiальнi вiйська: арабiв, африканцiв, iндусiв, рiзних азiатiв та європейцiв. Зросла також i кiлькiсть полякiв - якi з пелюшок привченi ненавидiти бiльшовицьку Росiю. Воюють тут i українськi нацiоналiсти, i донськi козаки, i чеченцi, i весь кавказький каганат. Гiтлер пiдняв цiлий iнтернацiонал.
  Ворогiв багато...
  Анюта спритно ухиляє вiд кулеметної черги. Куля ледь не розколола, почорнiла вiд пилу, круглу, дiвочу п'яту. Капiтан-красуня вiдчула навiть лоскоту вiд того, як близько пролетiв презент великого калiбру. Дiвчина перехрестилася, шепнувши:
  - Нас не зупинить навiть куля!
  Марiя вiдстрiлюється... Ще одна дiвчина Алла - дуже руда, вища за середнiй зрiст, i мускулиста, незважаючи на мiзерну пайку. Теж вельми симпатична дiвчина, з розкiшними стегнами, пiдтягнутою талiєю, не по-жiночому широкими плечима, i високi груди.
  Алла веде бiй в одних трусиках, гiмнастерка розiрвалася на шматки, i розсипавшись на порох, а нове обмундирування, через Волгу не поставляють. Дай Бог перекинути ще боєприпаси i крапельку їжi для виснажених радянських вiйськ.
  Так що Алла майже гола, її ноги подряпанi, особливо колiна. У пiдошву правої ноги влучив уламок, i вона болить, важко ступати.
  Руда, запорошена, майже гола Алла кривить своє гарненьке, але водночас i жорстке обличчя. Дiвчина, стрiляючи, вимовляє:
  - Над нами Господь, Москва та Сталiн!
  I зрiзає атакуючих гiтлерiвцiв, сама ледве встигаючи вiдкотитися.
  Через руїни та вузькi вулички, грiзним нiмецьким танкам важко розвернутися. Ось майже двiстi тонни "Мауси" i зовсiм не можуть проїхати...
  Як i передбачала Анюта, "Лев" проїхав трохи, i уткнувся купу смiття. Пролунав вибух. Гусениця лопнула, вiдлетiла пара пошкоджених ковзанок.
  Поранений танк зупинився i з його ствола вилетiв снаряд.
  Десь гримнув на вiдстанi, пiшовши в руїни. Анюта, наче змiйка прошипiла:
  - Оце мiй розрахунок! Вiдкрили рахунок...
  Дiвчина-капiтан знову змушена вiдповзати. Нiмцi та їх сателiти не можуть використовувати в завалах свою технiчну перевагу. З вини упертого Гiтлера орди Третього Рейху загрузли в позицiйних боях у досить великому i добре укрiпленому мiстi.
  Марiя жбурляє гранату. Примушуючи робити пiдбитих нiмцiв чи арабiв сальто, перевертаючись. В одного з гiтлерiвських бойовикiв вiдриває руку, i на нiй висить англiйський годинник з компасом.
  Марiя з посмiшкою вимовляє:
  - Що компас вказує вам - шлях у пекло!
  I гарне дiвчисько струшує з курної п'яти, шматок прилиплої керамiки.
  Алла теж обтрушує пил, зi своїми пружними, на повнi груди. Соски вiд бруду майже чорнi, i сверблять. А спробуй помитися. Знову доводиться зариватися, коли пишуть нiмецькi пiстолет-кулемети. I проповзати по-пластунськи.
  Батальйон дiвчат тримає позицiї, хоча йде артобстрiл. I рвуть важкi снаряди, а з неба падають бомби... Але нiщо не зламає мужностi радянських героїнь.
  Ось Анюта бачить, як проповзає "Пантера". Ну, цей танк уже не такий страшний.
  Можна пробити його у борт. Дiвча, чхнула, виплюнула пил, що лiз у витончений рот. Взяла в руку гранату, обтяжену вибух-пакетом. Потрiбно пiдповзти непомiтно. Але довкола стiльки диму.
  Анюта почала пiдбиратися, упираючись у дрен босими пальцями нiг та лiктями. Вона нагадувала кiшку, що вистежує мишеня. Дiвчина пам'ятала вiйну з того страшного лiта сорок першого року, коли вермахт вiроломно вторгся у терени СРСР. Чи було нi дiвчинi, майже дiвчинцi страшно? Спочатку так, але потiм звикаєш. I вже постiйнi розриви снарядiв сприймаєш, як пересiчний шум.
  Ось i зараз вибухнуло зовсiм поряд. Дiвчина шльоп на живiт. Зверху проносяться, наче зграя диких бджiл уламки. Анюта шепоче потрiсканими губами:
  - В Iм'я справедливостi Господи!
  Дiвчина прискорює повзок i з розбiгу жбурляє гранату, з приробленим вибух-пакетом. Презент летить дугою. Лунає вибух, тонша бортова броня "Пантери" пiддається. Нiмецький танк починає горiти, детонує бойовий комплект.
  Анюта з посмiшкою шепоче:
  - Дякую тобi за всевишнього Iсуса! Одному тобi я вiрю! Одному тобi молюся!
  Пантеру розносить. Вiдiрваний довгий стовбур заривається в щебiнь. Лобова броня, вiдiрвавшись вiд бортової, нагадує совок.
  Анюта, чиї очi, на коричневому вiд пилу i засмаги обличчi сяють волошки, вимовляє:
  - Чим бiльше у ворога дубiв, тим мiцнiша наша оборона!
  Алла дуже сексуальна у своїх чорних трусиках, i голим, запорошеним, сильним тiлом. Дiвча дуже вправне. Вона вмiє метати уламки скла босими пальцями нiг.
  Ось жбурнула зараз своєю витонченою, вкритою шаром пилу нiжкою гостренький предмет. I встромилася, прямо фашисту в горло. Красива Алла залепетала:
  - А я секс-символ i символ смертi!
  Дiвчина, пiсля чого знову поповзла стрiляючи. Вела вогонь та Анюта.
  Красуня-капiтан, зрубавши фашиста, прочiрикала:
  - Життя ланцюг, а дрiбницi в ньому ланки...
  Марiя пострiли, розкроїла фрицю голову i додала:
  - Не можна ланцi не надавати значення!
  Анюта, знову влучно вистрiливши, просипала:
  - Але циклитися на дрiбницях нiяк не можна...
  Марiя точно пальнув, додала:
  - Iнакше ланцюг огорне тебе!
  Ще одна дiвчина Мотрена, теж дуже гарна, разом iз пiонером Гулiвером приготувала мiну на дротi. Вони удвох штовхнули її... Пролiзла пiдступна козявка до гусеницi "Тигра"-2. I як рвоне цю довгоствольну нiмецьку машину.
  Бiлобрисий хлопчик Гулiвер вигукнув:
  - Наша Раша, вам параша!
  I ледве встиг вiдскочити, майнувши, чорними, збитими п'ята, вiд падаючої покрiвлi.
  Мотрона погладила хлопчика по шиї i сказала:
  - Ти дуже спритний!
  Пiонер iз Казанi пробрався на фронт до Ульяновська, i причепився до жiночого батальйону. Хлопчик навiть дуже винахiдливий. Наприклад, лiтачки робив, щоб збивати фашистськi штурмовики. Коли пiднiмаються Фокке-Вульфи, або ТА-152, то лунає неймовiрно оглушливий рев.
  Нiмцi завдають ударiв пiд симфонiю Вагнера. Така велична мелодiя.
  Мотрона з досадою вимовляє:
  - Все ще нас намагаються перелякати!
  Хлопчик-пiонер з пафосом проспiвав:
  - Росiйський воїн смертi не боїться,
  Нас смерть пiд зоряним небом не вiзьме!
  За Русь святу мiцно битиметься,
  Я зарядив могутнiй кулемет!
  Мотрона, росла м'язова дiвчина, з широкими стегнами та плечима - типова селянка. Одяг вибухнув пiд час боїв у лахмiття, мiцнi ноги боси, волосся сплетене в двi коси i сильно пропилялося.
  Гулiверовi на вигляд лише одинадцять рокiв, худий вiд недоїдання, подряпаний i брудний хлопчика, в одних лише шортах. Бiле вiд природи волосся, у хлопчика стало сiрим, а ребра просвiчують крiзь тонку засмаглу i брудну шкiру. Ноги страшенно збитi, i в опiках, забитих мiсцях, з пухирями. Щоправда, доля зберiгала дитину вiд серйозних поранень.
  Мотрона на його фонi здається великою та товстою, хоча дiвчина зовсiм не жирна, а з сильним, тренованим м'ясом на кiстках. Причому голод здавався зовсiм не позначився на її огряднiй i великiй фiгурi.
  Дiвчина стрiляє з важкої протитанкової рушницi. У лоб нiмецькi машини не пробити, а от у гусеницi є шанс.
  I здоровенний "Лев" отримавши важку вибухiвку в ходову частину, став, нiби затятий курець пускати димок.
  Гулiвер заспiвав iз єхидцем:
  - Фрiц смердючий не подумавши, бiля пiд'їзду закурив! Вiн, звичайно, велику, неприємнiсть отримав!
  Мотрона, миготивши мускулистими, засмаглими iкрами, вiдбила босими, гарними ногами чечiтку. Дiвчина заспiвала:
  - З iкони миготять святих росiйських обличчя... Дай Боже замочи ти хоч iз тисячу фрицiв! А якщо хтось бiльше фашистiв загуде - нiхто вас, повiрте, за те не засудить!
  Пiсля чого перезарядила протитанкову рушницю i знову вистрiлила. Нiмецький транспортер знову пустив струмок диму.
  Дiвочий батальйон завдав фрицям суттєвої шкоди. Але й сам зазнавав втрат. Ось одну дiвчину розiрвало навпiл, i її личко стало таким, незважаючи на пилюку блiдим.
  Бiльшiсть Ульяновська вже захоплена фашистами, але те, що залишилося вiд мiста, не хоче пiддаватися i здаватися.
  Анюта тим часом намагається пробити "Тигр". Потужна нiмецька машина отримала гранатою в бiк, але не пiддалася. Розвертається, щоб палити з гармати. Дiвчинi доводиться закопуватись у землю, i щебiнь, щоб не розчавила вибухова хвиля, випущеного презенту.
  Анюта тихо шепоче:
  - Мама тато вибач!
  Марiя кинула в "Тигр" гранату, та вибухнула на лобi. Дiвчина прошипiла:
  - Про те, що свiтло вчення взимку навеснi... Стверджую без винятку, що Гiтлер гад чумний!
  Алла, розбиваючи прицiл фашистам, i поливаючи їх чергою, процiдила:
  - У трунi, я фюрера побачила зараз! I рушила убогому ногою просто в око!
  Руда дiвчина й справдi жбурнула босими пальцями гранату в танк. Потрапило у ствол... Настав вибух i дуло "Тигру" покорiжило.
  Боягузливий нiмець узяв i позадкував.
  Анюта прогугнявила через нiздрi:
  - Наша, вашiй не поступиться!
  Марiя зрубала кулею гiтлерiвського найманця i заспiвала:
  - А лиходiй не жартує! Руки ноги, вiн росiйським мотузками крутить! Зуби в саме серце встромляє... Вiтчизну до дна випиває!
  Анюта хихикнув, гаркнула:
  - Фюрер дико репетує, надривається!
  Марiя пальнув, додала:
  - Ну, а смерть пихкає, посмiхається!
  Ось з'явився ще небезпечнiший "Штумртiгр". Вiн руйнує цiлi будiвлi та бункери. Причому до позицiй радянських вiйськ не наближається. Машину тримають пiд прикриттям нiмецькi кулеметники.
  Анюта бачить, що пiдiбратися до позицiй фрицiв неможливо. Натомiсть у небi Фокке-Вульфи. Одна з таких машин пiдлiтає ближче до радянських позицiй. Дiвчата нею вiдкривають вогонь.
  Алла жбурляє гранату, i люто вимовляє:
  - У глибокiй смертi - прощення немає!
  Пiсля чого дiвчина дає чергу з автомата. Швидко вiдкочується. Швидко пiд'їжджає порiвняно новий нiмецький танк "Пантера"-2 з маленькою вежею та нижчим силуетом.
  Декiлька дiвчат кидають у нiмецьку машину гранати. Та, отримавши презенти, застигає i не може повернутися.
  Алла свиснула, прошипiвши:
  - Ось це нова напасть! Їй порвемо ми впасти!
  "Пантера"-2 огризнулася i вистрiлила зi своєї потужнiшої зброї.
  Вогненний стовп розколов повiтря, i моментально нагрiв та наелектролiзував атмосферу.
  Алла хихикнула, снаряди пролетiли повз напiвголе дiвчисько. Руда безсоромна труснула стегнами i вивела:
  - А Ньютон ворогiв розбив, скинув ярмо з трону! Фрiцам вiн ухвалив, свiй закон Ньютона!
  Сталiнград весь охоплений згарищами, коли здавалося язики вогню, лижуть небо i трiщать фiолетовi, помаранчевi, а червонi iскри! А кожна iскорка, нiби привид, що вирвався з пекельного замку.
  Анюта, зваливши нiмецького бiйця, блиснула блакитними очима, заспiвала:
  - Чого ти скигнула погана бабуся? Повiр, по тобi просто плаче психушка!
  Марiя на розспiв заспiвала, ведучи вогонь по фашистам:
  - Як добре прилягти на траву та фрицям по головi пiддати! Влаштувати фюреру припарку i з автомата кулi слати!
  Дiвчина дико хихикнула, i перекинулася з живiт на спину. Зробила нiжками велосипед. Вгору полетiла граната. Пролiтаючий Фокке-Вульф отримавши осколками пiд черево, жваво злетiв вище. Видно гострi уламки його поранили. Фашистська тварюка спалахнула, i почала втрачати шматочки обламаних крил.
  Анюта, бачачи, як Фокке втрачає висоту, просипала:
  - Ось це семафор! На борту висить сокира!
  Нiмецький лiтак пiдiрвало, розкидаючи на всi далекi куточки неба уламки. I куди фашистський осiвся. Зробив свiй останнiй розворот. У тлiн пiшов кат, а не пiлот!
  Марiя чхнула, розсiюючи пил i, промовила:
  - Бути чи не бути? Це не питання!
  Алла знову метнула шматок скла ногою, так що той, потрапивши в око, вийшов у фриця, через потилицю:
  - Я танкова армада! А вам треба лiкуватися!
  Нiмцi та їхнi сателiти спробували просуватися, закидаючи поперед себе гранатами. Така тактика проти дiвчат не дiяла. Ось Гулiвер розгорнув катапульту, i як садане по вороговi у вiдповiдь.
  Хлопчик-пiонер проревiв:
  - Санта Клаус розриває пащу Гiтлеру!
  Заряд катапульти, встромивши в натовп фашистiв, змусив їх розлiтатися, i при цьому перевертатися в повiтрi. Фрiцi падали i розбивалися об уламки стiн.
  Танк "Тигр"-2 втративши рiвновагу, зiткнувся зi "Левом". Ех, лева, де твоя грiзна назва?
  Анюта посмiхнулася i вiдповiла:
  - Ну, а Гулiверко молодець!
  Хлопчик агресивно гаркнув:
  - Пiонер завжди готовий!
  Дiвчина-капiтан знову почала цвяхувати. А Мотрона полоскотала Серьожцi вузьку ступню, яка вона в нього тверда! Недарма хлопчик не боїться бiгати по згарищах.
  Марiя на розспiв, сказала:
  - Юнiсть це добре - старiсть це погано!
  Алла це не сумна рижуха погодилася:
  - Немає нiчого гiршого за старость! Це i справдi, найогиднiший стан iз усiх можливих!
  I дiвчисько зробило стрибок iз переворотом. Їй представилися на хвилину огиднi бабки. Нi, не порiвняти, стару жiнку з дiвчиськом. А яка краса, у струнких тiлах.
  Алла взяла i заспiвала:
  - Течуть за роком, роки караваном,
  Бабуся розтирає в ступi хну.
  I що ж iз струнким моїм станом,
  Як подiлося юнiсть не зрозумiю!
  Анюта блиснула очима, звалила нiмця попаданням у пах i помiтила:
  - Нi! Все-таки на вiйнi є така краса - залишитися вiчно молодою! Вiчно п'яний!
  Мотрона поклала у катапульту новий заряд. Це щось на зразок гарного мiномета. Дiвчина прошипiла:
  - Не пасуй, а пасуй!
  Гулiвер шаркнув, тонкою, але спритною нiжкою, i гаркнув:
  - Фрiцам фас!
  I граната разом iз вибух-пакетом з усього розмаху пролетiла у позицiї Гiтлерiвцiв.
  Та не давався їм Ульяновськ. Третiй мiсяць iз кiнця березня йде штурм, а мiсто все взяти не вдається. На iнших дiлянках фронту гiтлерiвцi досягли успiхiв, але не на цьому.
  Анюта вистрiлила з пiстолета i прогарчала:
  - Все неможливо, трапляється можливим... Не треба робити свiтобудову дуже складною!
  I потрапила у бензобак мотоцикла. Машина вибухнула, i вогнянi вихори висвiтлили задимлений краєвид. А нiмець виявився розiрваний вогненною лапою.
  Дiвча-капiтан прокричало:
  - Люблю я вбивати зло! I це найвище добро!
  Марiя лупнула нiмцiв чергою i прошипiла:
  - Пограємо дикобраз!
  Алла вiдкрила вогонь бiльш прицiльно. Декiлька чорношкiрих залишилося лежати на вкритому списом щебеню:
  - Вбий ворога! - прошепотiла дiвчисько.
  Марiя грайливо заспiвала:
  - Нафарбувавши Гiтлера помадою, Майнштейна лаком для волосся, потягну вас у полон принцеси, згризе вас вiрний пес!
  Анюта, ведучи вогонь, прошипiла:
  - Давай увечерi, Адольф повiситись... Досить голову дурити! Давай увечерi, лети кречетом - щоб фашистiв мiцно бити!
  Марiя люто промовила, збиваючи каску з голови штурмовика:
  - Ми можемо! I ми зробимо!
  Дiвчата з батальйону "Ленiн" зупинили просування iноземного вiйська. Фрiци просувалися вперед, буквально закидаючи трупами простiр. Не допомагав i танк "Лев", iз яким пов'язувалися надiї. Ось модифiкацiя машини зi 150-мiлiметровою гарматою.
  Алла збиває камiнь, що прилип до оголеного соска. У дiвчини такi гарнi i повнi груди. Дiвчина за допомогою ноги кидає гранату. Адже нога сильнiша, нiж рука, i кидок проходить далi.
  "Лев" отримав по гусеницi розрив i зупинився. Вистрiлив iз своєї потужної пащi. Гуркiт, i обвал.
  Алла, спльовуючи, вимовляє:
  - Росiйський воїн вiд болю не стогне!
  I знову дiвчисько стрiляє. I робить це напрочуд влучно. Фашист, що висунувся з вежi, завалюється назад.
  Руда, майже гола дiвчина вимовляє:
  - Даремно противник вважає, що росiян зумiв вiн зламати! Хто смiливий, той у бою нападає, ворогiв будемо люто бити!
  I Алла перекочує м'язи преса, який у неї дуже рельєфний.
  Ех, до чого дiвчата красивi! Так не хочеться, щоби хоч одна з них загинула.
  Пробiгла Катерина... Дуже красива дiвчина, з пухнастим, бiлим волоссям. Вона якось примудряється мазати їх якимось зiллям, щоб вони не бруднялися.
  Дiвчина дуже красива, з фiгуркою Венери, тiльки бiльш пiдтягнутою та рельєфною. Одяг на нiй, тiльки лiфчик i трусики. Решта вже вибухнула. Але якою витонченiстю вiдрiзняються нiжки! Це не дiвчина, а друк досконалостi, вiнець краси.
  Вона i пересувається по-особливому, немов бiлочка. А босi нiжки так i миготять, i п'ята, на диво залишаються чистими. Катерина стрiляє, i фашист отримує виразку у грудях.
  Дiвчина вимовляє:
  - Вiрнiсть Батькiвщинi - найвище слово!
  Алла зi смiшком помiтила:
  - Знiмай лiфчик i залишайся як я в трусах!
  Катерина заперечливо хитнула головою:
  - Це непристойно!
  Алла труснула стегнами, влучно пальнула i заспiвала:
  - Щось комсомолок стала не звичайна! З голими грудьми так ходити - дуже непристойно!
  Катерина хихикнула i помiтила:
  - Навiщо приносити радiсть фрицям, дивитися на нашу красу!
  Алла рiшуче вiдповiла:
  - Краса у нас смертельна!
  Катя хихикнула i пальнула по ТА-200. Машина фашистiв спалахнула. А красуня блондинка в'янула:
  - Смерть злу!
  Алла хихикнула:
  - I життя добру!
  Катерина побачивши, що нiмець падає, ринула:
  - Ось це найвища цiннiсть! Не думайте фашисти, що ви перемогли!
  Алла як заспiває:
  - Чекає на перемогу! Чекає перемога... Тих, хто прагне кайдани розбити! Чекає на перемогу! Чекає на перемогу! Ми зумiємо фашистiв розбити!
  Красива дiвчина, i її голi груди так i ходять ходуном. Добре з оголеним торсом у спеку, яку посилюють пожежi.
  Анюта тепер виглядала набагато рiшучою. Вона пальнула по фрицях з пiстолет-кулемета, i гаркнула:
  - Я вас каструю!
  I справдi фашисти отримали смертельнi презенти та труни! А дiвчина показала їм дулю, зiстроїмо босi пальцi нiг. I засвистiла наче соловей-розбiйник. Причому через пальчики нижнiх кiнцiвок.
  Капiтан-дiвчинка дуже розумна. I iскрометна. I зовсiм не жорстока. Їй теж часом ставати шкода солдатiв ворога, у яких можуть виявитися дiти, що плакатимуть по вбитих батьках.
  Анюта втiм, жене вiд себе такi думки, тож вiд них хочеться розплакатися. Але ж не росiяни прийшли до нiмцiв, щоб грабувати та вбивати. Нi, це нiмцi та цiла агресивна зграя iноземцiв з усього свiту увiрвалася на росiйськi простори.
  Анюта перехрестилася, i вистрiлила в того, хто намагався непомiтно пiдiбратися до позицiй росiян фриця... У того випливло вибите кулею око i мозок.
  Дiвчина-капiтан посмiхнулася i промовила, дотепно:
  - Прямо око в око, до голови голова!
  Анюта точно вистрiлив, i потрапила до мотоцикла з коляскою. Машина почала рватися, i кулемет вiдлетiв, кiлька разiв перекинувся. Потiм його дуло встромилося в щебiнь.
  Дiвчина потерла голу, запорошену пiдошву об щебiнь. I знову прицiлила. Її весела, юна мордочка досить оскалилася. Дiвча проспiвало:
  - Нi, сказали ми фашистам, не потерпить наш народ, щоб росiйський хлiб запашний, називався словом брiд!
  Марiя зробила дуже точний пострiл, вiд якого запалав Фокке-Вульф, i перевiряла:
  Для негiдника звичайно вибiр зрозумiлий,
  За долари вiн Русь готовий зрадити...
  Але росiйська людина, тим i прекрасна.
  Що життя за Батькiвщину готове вiддати!
  Дiвчина, зробила сальто i показала гiтлерiвцям дулю, i прокрутилася, i кулi не зачiпали красуню.
  З'явилася Алла, ця красуня, майже гола, i замурзана, мов чортiвка, шпурнула одразу двома нiжками гранати. I перевiряла:
  - Те, що я маю, то... Фрiцам у гострий бiк!
  Мотрона поправила Аллу:
  - Гострим, у бiк, а не в гострий бiк!
  Дiвчина хихикнула i труснула своїми кавуновими грудьми, i запустила гранату, використовуючи гранату з вибухом пакетом. "Тигр" отримав по дулi, i вивернувся цей кривий витвiр мистецтва.
  Пiсля чого гiтлерiвська тварюка позадкувала. Стала повзти немов черепаха, яку застав пожежу.
  Анюта заспiвала, весело пiдморгуючи:
  - I "Тигр" задкують i нiмцi ховаються!
  Дiвочий батальйон маневрував пiд ударами, авiацiї з повiтря та важких знарядь. Ось ударили реактивнi бомбомети, пiднялися в небо розбитi, розпеченi кручi. I загорiлося камiння. На щастя, жодна з дiвчат не загинула, зате вирушили на той свiт чоловiки - яких не так шкода! I летять душi - однi до раю, а iншi до пекла! Де вже чорти з вилами чекають на тих, хто не вiрував в Iсуса.
  Алла найсексуальнiша з войовниць у лютi: ну невже фашисти зi свого "Штурмтiгра" можуть обстрiлювати позицiї радянських вiйськ i вбивати червоних воїнiв?
  . РОЗДIЛ No 20.
  Ось уже настав липень 1944 року, i бої з величезною iнтенсивнiстю та жорстокiстю продовжуються. I буквально на всiх фронтах.
  I дiвчина прихопила босими ногами гранату та закрутилася у каскадах сальто. I крутилася все швидше. I потiм з усього розмаху жбурнула подарунок смертi у широке дуло "Штурмтiгра". Голi, засмаглi ноги красунi майнули, i граната влетiла в дуло. I потужна машина спочатку подавилася, а потiм рвонула. Два "Королiвськi тигри", що стояли по бортах "Штурмтiгра", були пiдкинутi, i розлетiлися в рiзнi боки. З них зiрвало ковзанки, i тi посипалися, летячи як намисто королеви, що лопнуло.
  Вибухова хвиля пiдкинула Аллу, i дiвчина полетiла шкереберть. I її перевертало, розгойдувало i жбурляло. Але красуня все ж таки приземлилася, гострий щебiнь, i розфарбоване камiння вп'ялося в її голi пiдошви. Дiвчинi було боляче, i навiть через мозолисту ступню пробило вiстря.
  Але Алла знайшла в собi сили встати i прокричати:
  - Ви фашисти будете в попелi!
  Анюту та iнших дiвчат пiдкинуло вибуховою хвилею, i навiть трохи пом'яло. Але жодна з гарних войовниць не загинула. Дiвчата зустрiли ураганним та влучним вогнем. Придушивши гiтлерiвцiв, що вискочили, та iнших агресивних комах облягали СРСР.
  Марiя заспiвала з великим натхненням:
  - I коли сурма Господня нас на битву, з комсомолом будемо разом ми друзi! I з волi Єгови на небесному перекличку буду я!
  Алла, струшуючи пил з розбитих у кров пiдошв i, заспiвала:
  - Ленiн, партiя, комсомол! Фюрера ми вiдправляємо до дурдому!
  Дiвчата оглушливо почали реготати, а Сергiйко з тривогою i досадою промовив:
  - А моя катапульта, не така точна - як цi голi та сильнi нiжки Алли!
  Мотрона, граючи м'язами рук, заявила:
  - Ну нiчого! Ти ще вигадаєш. Щось крутiше!
  Вiдьмакова повернувшись iз передової, отримала термiновий виклик до Владивостока. Зазнавши величезних втрат i майже оточивши Хабаровськ( зв'язок iз цим мiстом пiдтримувалася через Амур), японцi зупинили свої вiйська для перегрупування та поповнення. Принаймнi сто мiльйонна Японiя з ще сiмдесятимiльйонною Манчжурiєю та Таїландом могли удосталь перекидати пiхоту. Деякому сенсi воювати з СРСР легше нiж США, тож для битви з останньою потрiбно багато дорогих кораблiв i зовсiм не дешевої авiацiї. А ось пiхоти з легкими та дешевими гвинтiвками та автоматами скопiйованi зi "Шмайстерiв" можна постачати у великих кiлькостях! Кожен японський хлопчик iз семи рокiв вмiє зiбрати та розiбрати автомат! Тiльки, звичайно, потрiбен час, щоб з острова на континент перекинути вiйська. А отримавши поповнення знову рушити углиб радянської територiї!
  Отримавши виклик, Вiдьмакова розраховувала, що нарештi отримає новий винищувач i битиметься в небi. До Владивостока дiвчину пiдвозили на "емцi". Льотчиця вiдчував себе подобою термiнатора. Попутником виявився сивий дiдок, незважаючи на солiдний вiк, що носив лише сержантськi нашивки.
  Вiн хвалькувато заявив:
  - Ех, ви молодь! А ви знаєте, що я ще за царських часiв з японцями воював!
  Вiдьмакова iз сумнiвом запитала:
  - Невже? А може, ти ще й хрест отримав?
  Дiд, трясучи сивою бородою, лаявся:
  - Немає нi хреста, нi медалей! Так рiк та три мiсяцi воював рядовим! А ти що думаєш, усi можуть звання та медалi здобувати? Особливо за царя, коли рядових не дуже шанували!
  Вiдьмакова погодилася:
  - Та за царя була станова нерiвнiсть! Але зараз iншi часи. До речi, як вам япошки! Чи сильний був противник?
  Старий вiдповiв, виблискуючи залiзними зубами:
  - Не слабкi, хоча будь наше командування розумнiшим, не вiддали Порт-Артур та Маньчжурiю! Не такий сильний вони ворог.
  Емка їхала повiльно, дорога була розбита бомбами та артилерiєю. Можна було побалакати.
  Вiдьмакова запитав трохи тихiше:
  - А нашi що були сильнiшi?
  Старий жваво нiби був заводною iграшкою, кiлька разiв кивнув:
  - У дечому так! Наприклад, у японцiв стрiльбищ проводитися разiв на двадцять бiльше, нiж у нас. Я ось перед вiдправкою на фронт, лише у трьох стрiльбищах брав участь. I то по п'ять пострiлiв кожен. Тим не менш, при перестрiлцi, не сказати щоб ми були гiршi за японцiв. I це при тому, що вони були у формi кольору хакi, а ми в бiлих шинелях. Звичайно пiсля того як ми отримали деякий вiйськовий досвiд. Здiбностей у ратнiй справi у японцiв набагато менше, нiж у нас, не дивлячись на бiльш тривалий вишкiл. Адже гвинтiвки в них б'ють куди точнiше, нiж наша палиця "Мостина".
  Вiдьмакова без застережень погодилася:
  - Так, звичайно! У цьому ти маєш рацiю! Японцi вони, як i нiмцi, дуже багато уваги придiляють стройової пiдготовки.
  Старий похитав головою:
  - Навпаки! Не набагато менше, нiж у нас у царськiй армiї! Ну, якщо ще перед першою свiтовою вiйною, стали тренувати солдатiв краще, i хоч форму помiняли, то тодi... Не армiя, а суцiльна крокiстика!
  Вiдьмакова не без єдностi помiтила:
  - У нас перед вiйною, теж дуже багато уваги придiлялося ходiння на парадах! Мабуть, розумний вчитися на чужих помилках, дурень на своїх, хто взагалi не вчиться, хто?
  Дiд зауважив:
  - Вишкiл справа наживна! А ось iз постачанням у нас взагалi був повний завал. Нi гармат, нi патронiв! Голодували часто, солдати хворiли - лiкiв не було! Вмирало вiд тифу та iншої гидоти бiльше, нiж вiд японських куль. Така й була погана вiйна. Куропаткiн взагалi iдiот! Нi обхiдних маневрiв, нi маскування прямо кидав людей на траншеї пiд кулемети. Нас використовували як гарматне м'ясо. Скiнчилося все погано, розгромом. Я взагалi ледве ноги тягнув. Щоправда, тим, що полону уникнув, цiлком можу пишатися! Як пораненнями також!
  Дiвчина, цiкавлячись, запитала:
  - А самi японцi стали кращими чи гiршими! У планi своїх бойових якостей.
  Старий спочатку закурив самокрутку, i лише потiм вiдповiв:
  - Про це важко судити об'єктивно. Армiї змiнилися, з'явилися танки, авiацiя, пiстолет-кулемети. Кораблi в планi прогресу, не так сильно змiнилися, як втiм, i гармати. Але дурiсть командування залишилася колишньою, так прошляпити, напад на Владивосток!
  Вiдьмакова блиснула зеленими очима:
  - Цьому немає виправдання!
  Старий погодився:
  - I не може бути! Адже знали, що противник готує пiдлянку i не зреагувати, на це нiяк! Наче пiдставили. Адже перемир'я з пiндосами явна ознака того, що ось-ось настане сильний удар.
  Вiдьмакова хихикнула:
  - З пiндосами?
  Дiдок пiдтвердив:
  - Так зараз Америку i Британiю називають! Назва походить вiд слова "спiзнитися", тобто вкрасти. А це країни-паразити, країни-злодiї, що смокчуть кровi, у тих хто дурнiший i слабший!
  Летчиця кивнула рудою головкою:
  - Тут я згодна!
  Старий наполягав:
  - Погодься, що наше командування iдiоти, та ще й зрадники! Так пiдставити наш флот, гiрше пiндосiв!
  Вiдьмакова заперечила:
  - Може вони не думали, що японцi так швидко завдадуть удару. Взагалi Далекий схiд, був мiсцем вiдпочинку, i сюди влаштовувалися труси та ледарi. Адже в армiї не треба працювати як робiтнику чи колгоспнику в тилу, а отримуєш гарний пайок i платню. З iншого боку, i життям, служачи Далекому Сходi, не ризикуєш. Та рай для нероб i трусiв.
  Старий заперечив:
  - Не так вже й погано б'ються солдати та офiцери. Ось Хабаровськ, досi не здали.
  Вiдьмакова погодилася:
  - Росiйський воїн, особливий воїн! Але як говорив Брусилов: солдати у нас чудовi, офiцери добрi, генерали посереднi, а цар зовсiм поганий!
  Дiдок, невдоволено крекнув:
  - Якби у нас командувач не Куропаткiн, а Брусилов: ми б перемогли! На жаль, його затирали! Треба сказати, що за царя росiйськi генерали подрiбнiли: за Суворова була цiла плеяда видатних полководцiв! Втiм, Сталiн грузин, а як кажуть грузин жо...
  Вiдьмакова перервала дiдуся:
  - Обережнiше з такими висловлюваннями! Так можна i до спецiального вiддiлу потрапити! Втiм, для мене Сталiн аж нiяк не генiй! I, наприклад, пропущений лайн-панч у лютому це пiдтверджує! До речi, я чула, що на перше Травня радянська ППО в Москвi виявилася безпорадною i загинули багато тисяч радянських громадян!
  Старий зауважив:
  - Завдяки США та Британiї! Вони дали вермахту новi лiтаки! Та ще я чув, нiби мало мiсце масове шкiдництво, через яке Якi розвалювалися в повiтрi! Причому саме новенькi Якi!
  Вiдьмакова кивнула головкою:
  - Я про це чула! Справдi неподобство! Але, сподiваюся, винних покарають, а проблему виправлять!
  Дiдок кивнув, потiм раптом промовив:
  - Головна проблема у нас у головах! Свого роду совковий менталiтет! Спроба перетворити людину на гвинтик, на звичайного раба!
  Вiдьмакова не стала сперечатися. Вона замовкла, тупо дивлячись у вiкно. Тепер загроза поразки СРСР стала значно вiдчутнiшою. З'ясувалося, що навiть Москва не захищена вiд авiанальотiв. Принаймнi не має достатньо надiйного захисту, щоб витримати масований авiаналiт!
  Що ж вiйна переходить у дещо iншу стадiю... Правда в боях пiд Сталiнградом, у нiмцiв теж було панування в повiтрi, але воно не принесло омрiяної перемоги! Втiм, не така вже й переважна, була у фрицiв перевага! Адже на фронт регулярно надходили новi радянськi лiтаки! Але треба сказати рiвень бойової виучки у льотчикiв був дуже низький. Бiльшiсть новачкiв мала трохи бiльше 8 годин польотiв. Це великий мiнус, тим бiльше, що нiмцi зазвичай мають до 250 годин! Втiм, пiсля Сталiнграда нiмцi скоротили програму до 150, але ж зараз i з пальним стало набагато легше. Втiм поява великої кiлькостi нових лiтакiв i для фрицiв створить проблему.
  До речi, повiдомляли, що серед пiлотiв збитих бомбардувальникiв захоплено в полон кiлька громадян США. Що ж останнє, не стало несподiванкою! Льотчикiв на новi бомбардувальники у Люфтваффе не вистачає, от i знайшлися добровольцi!
  Цiкаво, а чим на це вiдповiсть радянське командування? Адже дiстати Берлiн нема чим? Далекi стратегiчнi бомбардувальники у СРСР не розроблялися, крiм П-8. Останнiй лiтак зi швидкiстю трохи бiльше 400 кiлометрiв на годину i створений у 1936 роцi явно застарiв. Крiм того, при ударi по Берлiну, вiн рухатиметься без повiтряного супроводу, i нiмцi можуть перехоплювати його своїми лiтаками. Адже в них вже з'явилися дуже непоганi радари, якi зафiксують рух лiтаючої маси до Берлiна. Та й потрiбен час, щоб випустити достатню кiлькiсть цих машин, для ударiв по Нiмеччинi. Нiмцi не слабка нацiя та люблять технiку! Ймовiрно, вони самi дисциплiнована i високоорганiзована нацiя в Європi чи навiть у свiтi! Перемогти поодинцi, а ще маючи, на другому фронтi, не слабку Японiю дуже складно.
  Найкраще, що можна зробити в цiй ситуацiї, це спробувати вбити клин мiж союзниками та Нiмеччиною. Тiльки як це зробити? Берiя їй уже доручав здiйснити подiбне використання, отриманий в американцiв есмiнець. Хороша могла вийти провокацiя, але Ганна не встигла.
  Начебто вона не винна - що ж не доля, але все одно гризе неприємний осад. Наче може бути, якби вона прибула на добу ранiше, все було б по-iншому!
  Втiм, i не виключено! Але вона прибула, щойно отримала наказ вiд Берiї!
  Взагалi Лаврентiй Палич майстер провокацiй. Японiя напала на Перу Харбор, не без його участi!
  Справа в тому, що в руки розвiдки країни Сонця, як би випадково потрапили документи, про плани США завдати серiї превентивних ударiв використовуючи авiаносцi, в тому числi i базуються на Перу-Харбор!
  Крiм того, американцi дурнi: вони провокували Японiю на вiйну, разом з Британiєю наклавши ембарго на постачання нафти та iншої сировини, а самi до вiйни не були готовi!
  Дiйсно США в 1941 роцi не мало, достатнiми силами, особливо в танках, для вiйни з Японiєю. У 1940 роцi у них було всього 400 танкiв, а iнформацiя про 1941 рiк секретна, але навряд чи i тодi їх було бiльше тисячi! Так що Америка злiзла у вiйну, будучи зовсiм неготовою! Ну, а Японiя теж не дуже озброїлася. Якщо танкiв у неї було близько двох з половиною тисяч, причому легень, то, наприклад, далекої авiацiї взагалi не було!
  Так США доблеснi льотчики країни Вранiшнього Сонця i не бомбили! А просто самi отримували в лич! А тепер уже вони вирiшили вiдiгратися на СРСР, розраховуючи насамперед на свою пiхоту, мрiючи повторити успiх часiв царя Миколи Другого!
  Вiдьмаковi стало нудно, i вона заспiвала:
  Як життя складне, Господи, на жаль,
  Ти сам одягнув терновий вiнок!
  Нi, не зносити менi голови,
  обiцяє проблеми день нам новий!
    
  Мрiї враз розлетiлися на порох,
  Жорстокий черв'як гризе зi пристрастю!
  I бiль, i скорбота в твоїх очах,
  Що приборкати, нiхто не має влади!
    
  Але що, Боже можеш ти,
  Як сам зiйшов на хрест Голгофи!
  Про щастя примарнi мрiї,
  Ревуть i стогнуть у плачi вдови!
    
  Нi, нiж Земля жахливiшого свiту,
  Ескiз вiйни вся кисть у кровi!
  Надривний пенi ефiру,
  Ти павутиння враз порви!
    
  А якщо хочеш життя моє,
  То кинь мене Господь у геєну!
  Ось все одно тебе люблю,
  У прогрес я вiрю у змiну!
    
  Я вiрю в те, що людина,
  Здатний, стати i чистiшим, вищим!
  Що скiнчиться страждань повiк,
  Нам стане, як брат Всевишнiй!
    
  Що ми будемо наказувати,
  У просторах зоряних кораблями!
  Що наша доблесна рать,
  Сильнiше Квазара засяє!
    
  Життя не згасне нiколи,
  I кожен буде людиною!
  Як нескiнченний промiнь року,
  З безмежним i блаженним вiком!
    
  Реальним стане комунiзм,
  Вiр, буде краще, нiж мрiяли!
  Прогрес вперед, вгору, а не вниз,
  Нехай радiсть буде - немає смутку!
  Вiдьмакова закiнчила пiсню i "Емка" нарештi в'їхала до Владивостока. Летчиця з цiкавiстю розглядала мiсто. Руйнiв у Владивостоцi помiтно побiльшало, деякi будiвлi димилися, на вулицях працювали команди гасiння, багато було пiдлiткiв, з лопатами, кирками, та iншим набором для лiквiдацiї пожеж.
  Дiдок помiтив:
  - За царя молодь теж працювала, але без усмiшок i ентузiазму! Хоча на голому ентузiазмi далеко не поїдеш!
  Вiдьмакова заперечила:
  - Якщо промисловiсть мотор економiки, то ентузiазм пальне з високим октановим числом!
  Старий радiсно кивнув:
  - Добре кажеш дiвчинка!
  "Емка" зупинилася бiля будiвлi комендатури i Вiдьмакова мало не бiгцем вискочила з неї. Дуже їй хотiлося знову опинитися на своєму крилатому скакунi.
  Дiвчина постукала до кабiнету, куди її направили на повiстку. Наслiдував сонний голос:
  - Увiйдiть!
  Вiдьмакова увiйшла, гордо розправивши плечi. У крiслi сидiв чоловiк у формi полковника НКВС. Такий лисуватий i неприємний тип. Вiн похмуро запитав льотчицю:
  - Iм'я, прiзвище, по батьковi!
  Дiвчина швидко вiдповiла:
  -Ганна Петрова Вiдьмакова!
  Полковник додав:
  - Вiйськове звання?
  - Майор ВПС та герой радянського союзу! - гордо заявила льотчиця.
  Полковник пiдняв трубку i коротко повiдомив:
  - Майор ВПС Вiдьмакова вже прибула!
  Потiм звернувся до дiвчини.
  - Ви як почуваєтеся? Сподiваюся здорова?
  Летчиця вишкiрила зуби:
  - Добре почуваюся! Готова битися як левиця!
  Полковник кивнув:
  - Чудово! Я гадаю, японцi це оцiнять!
  Почувся шум, тупiт чобiт, i до кабiнету вломилося шестеро рядових спiвробiтникiв особливого вiддiлу у супроводi, людину в особливiй формi. Вiн наказав:
  - Одягти наручники на цю кралю!
  Вiдьмакова розгубилася:
  - А це ще чого?
  Полковник гаркнув:
  - А того! Ви заарештовано громадянку Вiдьмакова! I будете вiдправленi до в'язницi!
  Людина в особливiй формi попередила:
  - Це баба дуже добре вмiє битися! Тож будьте пильнi!
  Вiдьмакова посмiхнулася:
  - Я не буду представникiв наших доблесних органiв правопорядку! Зателефонуйте Берiї i це непорозумiння разом, роз'яснити!
  Полковник зневажливо пирхнув:
  - Ось ще Берiю вiдволiкати! Вiдправте її до в'язницi, а слiдство розбереться!
  Вiдьма кивнула:
  - Я герой радянського союзу i слiдство, звичайно, розбереться, але з Берiєю було б швидше! Я хочу якнайшвидше опинитися за штурвалом лiтака!
  Полковник утiшив:
  - Пiд час вiйни нiхто довго не тягтиме! Введiть її!
  Вiдьмакова йшла, не чинячи опiр i, її лише злегка пiдштовхували дулами автоматiв укороченої моделi, якими почали оснащувати розвiдникiв. Потiм запхали в чорну вирву i повезли. Ганна Петрiвна була спокiйна, провини за собою вона не вiдчувала, та й НКВС напевно знають про її особливi стосунки з Берiєю, тож розберуться. Воно навiть цiкаво побувати у в'язницi. Справжнiй чоловiк має виростити сина, вiдслужити в армiї та вiдсидiти у в'язницi! Так, мабуть, i войовниця! У в'язницях багато вiдомих людей сидiли i Сталiн, i Ленiн, i Гiтлер!
  В'язниця розташовувалася не дуже далеко вiд комендатури, тож Вiдьмакову витягли i ввели у двiр. Там злiсно гарчали собаки, кам'янi стiни в'язницi побудованої ще вiсiмнадцятому столiттi, були похмурими i сiрими. Дiвчина вiдчула мимовiльне хвилювання, коли її ввели всередину i повели коридорами. Ось вiкно реєстратури: черговi питання:
  - Iм'я, прiзвище, по батьковi, стать!
  Потiм поворот на права у примiщення викладене плиткою. Там за столом сидiв офiцер у формi НКВС i шкiряним фартухом i з ним лiкар у бiлому халатi та двi жiнки середнього вiку натягують на руки тонкi, гумовi рукавички.
  Той, що супроводжував Вiдьмакову вартовий швидким, вiдпрацьованим рухом зняв з неї наручники. Офiцер скомандував:
  - Роздягайся!
  Вiдьмакова здивувалася:
  - Що?
  Офiцер спокiйно повторив:
  - Я сказав, роздягайся! Обшук та особистий огляд обов'язковi!
  Дiвчина почервонiла:
  - Але ж тут чоловiки!
  Офiцер iз фартухом гаркнув:
  - Тобi допомогти! А ну скидай ганчiр'я повiя!
  Вiдьмакова здригнулася, вона згадала, що та при помешканнi до в'язницi особистий огляд обов'язковий i почала знiмати одяг. Жiнки приймали її та ретельно промацували кожен шов. Залишившись в одних трусиках, Вiдьмакова збентежилася, але офiцер гаркнув:
  -I труси знiмай стерво! Обшук буде повним!
  Залишившись перед кiльком чоловiк скоєно голою (привiв її конвой стояв на мiсцi, готовий будь-якої митi вступити в бiй), дiвчинка знiяковiла i спробувала прикрити руками.
  Ту її мiцно врiзали палицею по сiдницях:
  - Руки по швах сука!
  Вiдьмакова прохрипiла, але стерпiла. Коли її одяг завершили промацувати, а чоботи розпороли, офiцер скомандував:
  - А тепер перевiрте їй саму!
  Жiнки-тюремницi почали з голови. Вони пальцями в рукавичках розтрiпали зачiску, потiм зазирнули у вуха, навiть використали якусь трубочку з лiхтариком. Вуха вiдтягували кiлька разiв, згинаючи та розгинали. Потiм подивилися в нiздрi:
  - Покашляйте, будь ласка! Ось так, сильнiше!
  Нiс дiвчинцi розiм'яли. Пiсля чого вiдбувся огляд рота. Це було зовсiм неприємно, грубi руки давили язик, раз у раз вiдтягували його, потiм смикали сильнiше, навiть мало не вiдiрвали.
  Офiцер подав голос:
  - Ретельнiше треба! Вона може бути шпигункою!
  Тюремницi стали тиснути пальцями на зуби, перевiряючи нi пломб, в яких могла бути прихована важлива iнформацiя. Вiдьмакова вiдчувала себе приниженою та обплюваною її героя СРСР обшукували як повiю, не пропускаючи нiчого. Потiм жiночi руки в рукавичках почали обмацувати голi груди дiвчини. Вони їй м'яли, мацали буквально кожен мiлiметр, просвiчували лiхтариком. Груди дiвчата i зрадницьки набрякли, а тюремницi тиснули все сильнiше, потiм прохрипiли:
  - Нi! Ось вона чиста!
  Далi обстежили пупок та пальцi рук. Пупок вiдтягували, теж крутили, потiм i прокололи голкою. Не менш ретельно обстежили пальцi рук.
  - А тепер гiнекологiчний обшук! - наказав офiцер.
  Тюремницi наказали:
  - Нахилиться i розсуньте ноги, будь ласка!
  Далi було найпринизливiше, коли рука тюремницi в рукавичцi, досить грубо увiйшла в лоно дiвчини. Вiдьмакова застогнала вiд болю та приниження. А рука жорстко ковупалася в печера, де жiнка зберiгає найцiннiший свiй скарб, вiд чого було i боляче, i лоскiтно. Дiвчина трохи смикалася, а офiцер хитро бурчав:
  - Перевiрте її якнайретельнiше! Адже саме в iнтимних мiсцях шпигунки зазвичай i ховають документи, а часом досить i маленької записочки, щоб дiзнатися важливу iнформацiю.
  Одну тюремницю змiнила iнша, пiсля чого обшук став ще болючiшим i грубiшим. Вiдьмакова зрозумiла, що її просто хочуть принизити, перетворивши обшук катування.
  Огляд заднього проходу був не менш грубим, та ще й використовувалася кишка, i велика клiзма. Мабуть, льотчицю i справдi пiдозрювали всерйоз. Пiсля цього перевiрка пальцiв, нiг та ступнiв здавалася дрiбницею.
  На цьому, втiм, не скiнчилося, офiцер наказав:
  - Тепер на рентген шлунка! Мало що вона могла проковтнути!
  Ну, це не так уже й боляче. Тут був присутнiй лiкар, вiн усе ретельно просвiчував, навiть серце та легенi. Нарештi дав вiдмашку:
  - Вона чиста i зовсiм здорова!
  Офiцер сердито буркнув:
  - Жаль ми її все одно розстрiляємо! Втiм, нехай поки що на роялi пограє!
  Летчиця, приголомшена приниженням, йшла покiрно як автомат. Вiдьмаковi вимазали руки фарбою i ретельно видавили на папiр. Потiм були рiзнi вимiрювання, фотографування в профiль, в анфас. Досить довго змусили стояти голою, переписуючи всi прикмети, шрами та родимки на тiлi. Пiсля чого її сполоснули в холодному душi, що, втiм, звично у СРСР як для ув'язнених їх видали тюремну робу.
  - На одягайся стерво!
  Роба була фактично рубищем, шитим з мiшковини та вишитим тюремним номером. Взуття дiвчинi не дали, мабуть визнавши її для ворогiв народу зайвою розкiшшю, i так ледве прикриту повели в камеру.
  Щойно пройшли масовi арешти, в'язниця була переповнена i гудiла. Вiдьмакову кинули в тiсну клiтку, де вже знаходилося бiльше сотнi жiнок переважно молодих дiвчат iз числа вiйськових та обслуги. Коли льотчицю завели в камеру, вона не могла зробити й кроку, в'язня захаращена вся пiдлога. У камерi було дуже темно, вiкно забили дошками, душно i сильно смердiло, мабуть, давно не виносили парашу.
  Дiвчата були напiвголi, а деякi взагалi голi, забрали одяг. Декiлька з них марили i просили пити. Вiдьмакова зупинилася запитавши:
  - Я не можу зробити й кроку! Куди менi йти!
  - Де привели там i стiй! - Наказала з темряви, мабуть, старша по камерi. - Тут нам мiсця нема.
  Вiдьмакова розумiючи, що це безглуздо, все ж таки запитала:
  - А за що вас дiвчата?
  Пролунали голоси:
  - Та ось 58 стаття, чи ще взагалi без звинувачення! А ти за що?
  Вiдьмакова зiстрила:
  - Та Берiю зґвалтувала!
  Почувся дружний смiх дiвчат i вигуки:
  - Та вона наша!
  Хто пискнув iз мороку:
  - Повiсити мало цього Берiю!
  Грiзний голос перервав:
  -Досить! I так уже чоловiкiв у дворi понад пiвтисячi розстрiляли! Нас також можуть вивести всiєю камерою на прогулянку!
  Вiдьмакова гаркнула:
  - Ну, нi, мене поведуть на розстрiл, я так не дамся!
  . ЕПIЛОГ.
  I ось уже квiтень 1940 року. У Китаї дуже тепло i сонячно. I хлопчик-термiнатор Олег Рибаченко разом iз напарницею Маргаритою Коршуновою бореться, точнiше добиває останнiх солдатiв Мао Цзедуна. I ось дiти-монстри вiдчайдушно б'ються.
  Хлопчик провiв мечами черговий прийом млин зрубуючи китайськi голови i прорiк:
  - Банзай!
  Дiвчинка-термiнатор Маргарита теж рубаючи воїнiв Пiднебесної iмперiї проревела:
  - Круче нас не буває!
  I дiти як взяли та розiйшлися на всю котушку, i було це супер та гiпер.
  Так вони лупили вiд милої душi китайцiв без зупинки, доки не закiнчили все вiйсько.
  А потiм хлопчисько-термiнатор Олег Рибаченко заснув i йому снилося таке.
  Пашка прокинувся в новому тiлi... Останнє, що пам'ятав хлопчик рокiв одинадцятої, це був сильний, рвучий жили, м'язи, кiстляве тiло бiль, а потiм легкiсть i блаженство, що настала. I миттєво спливла з-пiд босих хлопчачих нiг земля, яка перетворилася на маленьку срiблясту монетку i зникла за сяйвом найяскравiших зiрок. А потiм заграла симфонiя, щось неймовiрно величне.
  А зараз вона знову в тiлi, сповнена сил, бадьоростi зi здорового апетиту. Пашка, як i ранiше, хлопчисько, але вже не худий, табiрного вигляду як ранiше, а м'язистий, мiцний, а засмага на шкiрi не зовсiм людська, темно-золотава. Хлопчику помацав своє обличчя, немає начебто цiлком людське, з гладкою i чистою шкiрою, а на головi волосся - на дотик нiжне i шовковисте. Тiльки на зап'ястях якiсь дивнi браслети.
  Пацан ткнув у дорогоцiнний камiнь, i спалахнула голограма. З'явилося тривимiрне в кольорi зображення неймовiрно красивої дiвчини. Її срiблястий голосочок переливисто прочирикав:
  - О, ваша високiсть! Ваше народження вiдбулося i тому пiдводу у королiвствi пройде свято!
  I практичнi вiдразу пiсля її слiв у троннiй залi, де знаходився новонароджений хлопчик-покiйник, запалали яскравi барвистi вогники i забили снопи прожекторiв. Пашка виявився раптом винесений, нiби хвилею на величезний стадiон, де його з трiумфування зустрiв строкатий натовп. Хлопчик дивився навколо себе i плескав очима. У велетенському тронному залi, стояли, i статуї i крутилися вгорi, дуже химерної та барвистої форми люстри. I били рiзнокольоровi струменi фонтанiв.
  I взагалi сам палац був i футуристичним i давнiм одночасно.
  Переважна бiльшiсть публiки складали прекраснi юнаки та дiвчата, причому дiвчат було втричi бiльше. Крiм них була присутня невелика кiлькiсть iстот двох видiв. Дуже великi за два метри на зрiст схожi на горил, тiльки з вухами як крила кажанiв тварюки сизого та коричневого кольору. I трохи менший за помаранчевий i жовтий колiр особини схожi на лисиць, але з було мало.
  Крiм них у залi ще крутилися механiчнi чоловiчки, що на колiщатках розносять царську їжу та розкiшнi в барвистих обгортках напої.
  Пашка звернув увагу, що людей похилого вiку в залi практично не було, а так що iстоти хоч i схожi на людей, але якiсь надто вже яскравi золотистою шкiрою, а волосся, наче квiтковi пелюстки. Красива публiка, але надто. Та й вуха у них, не зовсiм людськi на розрiзаний навпiл бутон троянди схожi.
  Де вiн? Можливо рай? Останнiм часом Православ'я та пiонерiя зблизилися, i священики обiцяють тим, хто загинув за Вiтчизну щедрий рай.
  Може попи i, не брешуть? Вiн зараз уже не босоногий, забруднений сажею i весь подряпаний у битвах за Ржев хлопчисько. Нi, перед ними стоїть принц. Теж ще хлопчик, але в блискучий червоних чоботях прикрашених коштовними камiннями, в дуже розкiшному, хоч i дещо старомодному костюмi. На поясi сяє шпага, з рясно прикрашеним самоцвiтом ефесом. Навiть дивно: роботи, телебачення та одночасно замковий антураж.
  Одягнена, щоправда, публiка теж свого образно. Юнаки середньовiчних камзолах i в розкiшних чоботях, а дiвчата в кришталевих черевичках на високих пiдборах, i прозорих сукнях, що не приховують краси тiла.
  Перед принцем вибiгли двоє дiвчат, мабуть, служницi: так вони були босоногими в коротких бiлих суконях, i голим тросом, що ледве прикривав пишну груди тонкою смужкою блискучої тканини. Вони рясно розсипали рожевi пелюстки пiд пiдбори нового свiжого народженого принца.
  Пашка тепер царствена особа, а був голодним, худорлявим, безбожно забруднився пiонером. I почуття гордостi наповнює його душу. Чесне пiонерське - є виявляється справедливiсть.
  Дiвчина в царських шатах i юнак рокiв двадцяти i бiльше схожий на людину з'явилися на променистому престолi. Вони вiтали Пашку, той вiддав їм пiонерський салют.
  Юнак був у коронi i урочистим тоном промовив:
  - Ти той загиблий героїчним чином витязь, якого Боги визначили бути моїм спадкоємцем та правою рукою!
  Пашка на це скромно вiдповiв:
  - Не знаю вашої величностi. Сотнi та тисячi радянських людей впали не менш героїчно, нiж я! I вони я думаю, заслуговують не меншою мiрою на нагороду на небесах!
  Король цього свiту важливим тоном промовив:
  - Тут ми всi прожили одне життя i отримали iнше. Не завжди винагорода буває справедливою. Я теж був не з кращих офiцерiв царської армiї, а отримав титул короля. А ось одна з босоногих дiвчат - це сам батько Махна!
  Дiвчина-служниця за таких слiв огризнулася i випалила:
  -Натомiсть пiзнала задоволення недоступнi вам чоловiкам!
  Король жорстко вiдповiв:
  - Тобi рабиня Махна не дали слова! Прив'яжiть її до стовпа гоблiни, щоб вона отримала свою порцiю батогiв.
  Дiвчина схопили горили з перетинчастими в п'ять фаланг вухами i потягли до стовпа. Дiвча безуспiшно пробувала пручатися, але її жорстко обiгрiли батогом по стегнах. Пiсля чого вона вкусила гоблiна за лапу, але отримала тичок кулаком у пiдборiддя i обвисла, знепритомнiвши.
  Король задоволений, а Пашцi не зовсiм. Погано коли б'ю жiнку, навiть якщо це сам кривавий деспот i бандит Махна. Любить часом доля пожартувати з людини. Або точнiше Боги-демiурги. Мерзотники отримують часом посмертну вiдплату, але не завжди прямо. Хто може втiлитися в калiку, хто в раба чи рабиню. Але й сам його Величнiсть не ангел, а офiцер-гуляка Швiндер. Не гiрше за iнших офiцерiв, але й не краще. А пощастило, як у пiснi Висоцького дорости до монарха вже в другому життi. Щоправда, не одразу, а коли вбили колишнього короля. Ось з'явилися ранiше спiлi здiбностi.
  Пашка дивився i мовчав. Вiн уже почував себе не зовсiм щасливим. А не надто приємний голос монарха оголосив:
  - А цей тобi доведеться взяти участь у традицiйному при коронацiї принцiв ритуалi! Наразi вiдбудеться покарання великого, особливо небезпечного злочинця попереднього життя! Бо я вважаю, що грiхи мають отримати вiдплату!
  Почувся скрегiт, i пiдлога перед троном почав розсуватися. Звук був м'який, роботи змiтали пилюку, i пiднiмався в небо стрижень. З'явилося щось схоже на сталевий турнiк. Тiльки за руки був, закував до товстої перекладини хлопчик, а до його нiг прикута штанга. Руки були вивернутi з м'язистих плечей i, було видно, що вантаж завдавав пацану моторошний бiль.
  Зоя та Вiкторiя одразу ж впiзнали в цьому рельєфному м'язах хлопчаку Олега Рибаченка, i з виттям звернулися до Чорнобога:
  - Що ви робите темний?
  Король Гiпервселенського зла м'яко вiдповiв:
  - З вини цього хлопчика, ви не можете продовжити воювати у цьому всесвiтi та забезпечити перемогу СРСР! - Око Чорнобога стало суворiшим. - Погодьтеся цей досить серйозний злочин, що за нього i зварити живемо в олiї замало!
  Зоя благаючим тоном промовила:
  - Але ж це мимовiльний грiх найбiльший!
  Чорнобог молодецьким тоном вiдповiв:
  - За ненавмисно б'ють вiдчайдушно! Повiрте, з цим пацаном надiйшли ще дуже м'яко!
  Гоблiни стали з обох бокiв прив'язаного Олега. Хлопчик був зовсiм голий i м'язи здулися вiд ваги прикутої до нiг штанги. Пашка засумнiвавшись, запитав:
  - А в чому його провина?
  Король гордовито вiдповiв:
  - У тому, що через нього Радянська Росiя втратила свiй шанс на порятунок!
  Пашка тихо запитав у Олега Рибаченка:
  - Це правда!
  Розривається дибкою на частини хлопчисько проскреготiв зубами:
  - Так! Я винний!
  Наслiдував лаконiчний наказ монарха:
  - Бити!
  I гоблiни з усього розмаху врiзали ланцюгами по голiй спинi пацана. Шкiра лопнула, i обличчя Олега Рибаченка залилося червоним кольором. Але хлопчисько, стиснувши щелепу i здригнувшись, витримав i не вирвав крик. А гоблiни продовжили з холодною люттю полку. Вони лупили з усього розмаху, i впевнено розтинали у пацана шкуру.
  Пашка вiддав належне, незважаючи на дикий бiль, Олег Рибаченко не кричав, а лише тяжко дихав. Хоча тортури посилювалися. Ланцюги на пластиковiй рукоятi стали нагрiватися i червонiти. Так що тепер кожен новий удар не тiльки розсiкав шкiру, але й палив її в мiсцi м'ясом.
  По помешканню рознiсся сильний запах смаженого м'яса. Бiль був жахливий. У Олега вилазили очi з орбiт, а обличчя стало синiм, з горла текла кров, але все одно титанiчним зусиллям волi вiн стримував готовий вирватися з горлянки рев. Вiдчувалося, що цей хлопчик пройшов жорстоку. школу, зокрема й у свiтi зоряних, космiчних воєн. Олег уявляв собi, що його хлищу вiником у спекотнiй лазнi i ставало набагато легше.
  Розпеченi до бiлого ланцюга лупили i обпалили Рибаченка вiд шиї до самих п'ят, по яких з вiдмашкою врiзали гоблiни, але обпалений i поранений пацан все нiяк не хотiв втрачати свiдомiсть. Пашка дивився на це як заворожений. Йому було шкода однолiтка, майже ровесника, але з iншого боку з його вини СРСР, який i так ледве тримався, опинився на краю загибелi. Ну, чи можна таке реально прощати? Адже й сам Сталiн закликав виявляти безжалiснiсть до ворогiв. Тим паче, що пацан дуже м'язистий i зовсiм не виснажений, хоча не має i краплi зайвого жиру.
  Значить, не пiзнав справжнього голоду, i це теж не викликає спiвчуття...
  Раптово вибуваючий барабаннi перетинки з орбiт гуркiт потряс палац. Стiна впала, i вибухова хвиля, що пройшла, розкидала, немов порожнi пляшки людей, пiдкинула торнадо трон... Все сталося немовби при найсильнiшому землетрусi, в ураганному темпi. I за мить з'явилися громили. Дуже схожi на гоблiнiв, тiльки не голi вовна, а мундири.
  Турник вiд струсу впав i поперечина зламалася. По-звiрячому надлишковий Рибаченко, який вкрився опiками, Олег упав на Пашку. Вся його хлопчиська-раба, що впав на принца, спина i груди, була спалена i розбита. Проте пацан ще тримався за свiдомiсть i шепнув пiонеру:
  - Ось у цьому наш шанс!
  I витяг з-за пояса Пашки посипаний алмазами пiстолет. Пальнул один раз собi наручники. Тi лопнули, потiм послiдували два пострiли по кайданах сковуючi ноги. Незважаючи на всю силу мук, Олег Рибаченко зберiг здатнiсть рухатися, а його ментальне сприйняття виявилося сильним як нiколи. У принца поясi висiв однi з найдосконалiших чарiвникiв королiвства.
  А гоблiни, що увiрвалися, своїх почуттiв i звiриних iнстинктiв не приховували. Вони прагнули знищити якомога бiльше живих iстот i палили абияк.
  Олег Рибаченко ледве встиг вiдштовхнути Пашку i на тому мiсцi, де щойно лежав хлопчик-принц, залишилася лише вирва шириною пiвметра i глибиною метр, а її краї димилися i iскрилися. Сам Рибаченко-молодший вiдкрив упевнений вогонь по супротивнику. Першi п'ять гоблiнiв-загарбникiв виявилися зрiзанi першою ж чергою.
  Пацан перевернувся i пiдхопив ногами вражений королем чарiвник, так прямо босими пальцями натиснув на кнопки. У космiчних свiтах Олег Рибаченко вже мав справу зi подiбними видами озброєння i тому дiяв дуже впевнено. Ще десяток гоблiнiв спрямувало свої душi до захмарних свiтiв вiд стрiлянини хлопчика з рук та з нiг.
  I взагалi спалахувала не жартiвлива битва. Готовi були бити значнi сили. Коли зчепилися мiж собою колишнi люди... Тiльки в iнших тiлах.
  Олег, стрiляючи й ухиляючись вiд гвоздодерiв супротивника, подумав: а хто цi гоблiни? Вони люди i якщо та якi злочини скоїли на планетi Земля? Гоблiни зазвичай у казках служили позначення зла i чогось тупого.
  Пацан-рейнджер пiдiбрав i викинутий убитим ельфiв, в якого втiлилася людина, що стала небiжчиком, променемет. I тепер почав стрiляти з обох рук.
  Досвiдчений Пашка витяг з-за пояса iнший чарiвник i почав палити в нових i нових вбiгаючих i атакуючих агресорiв.
  Ось з'явилася величезна, немов лiнкор лiтаюча тарiлка i з неї вискакували все новi гоблiни i лисицi, що рiдко зустрiчаються мiж ними. Втiм, крилоухi (гоблiни) що належали королiвству ельфiв, не соромлячись вели у вiдповiдь у своїх родичiв пальбу. Отже, обмiн ударами йшов у повний розмах.
  Олег Рибаченко, зараз був в ударi. Вiн давав черги з волшебластеров, укладаючи шеренгу за шеренгою чудовиськiв, що набираються. Однi гоблiни вiд вражаючих уколiв магоплазми обвугливались, iншi, потрапивши пiд гравiовипромiнювач, пускали зеленi i синi фонтанчики кровi. Але вiд цього ставало ще тiльки спекотнiше, i насувалися страхiтливi крилатi кинджали.
  По них у свою чергу лупили зенiтки з палацу. Усi небеса забарвилися до рiзi в очних яблуках пишним феєрверком.
  Олег Рибаченко агресивно висловився:
  Грiшна людина своє отримає,
  Буде, як павук горiти у вогнi,
  Адже це повiр важкий випадок -
  Грiшник поклонявся Сатанi!
  Втiм, поняття Сатани та Чорнобога зовсiм не тотожне. Сатана це бунтiвний ангел - творiння, Чорнобог вiчно iснуюча iпостась Рододавця. I в цьому полягає колосальна мiж ними рiзниця. Тим, що Чорнобог це Син i Частина Роду, а зовсiм не його ворог! Слово Сатана так i перекладається супротивником.
  Пашка влучив у гоблiна. Вiд того залишилися лише волохатi нижнi кiнцiвки. I взагалi ельфи вели вогонь набагато ефективнiше. А хто такий крилоухий? Горила i є!
  Пашка ледве уникнув поразки, але зумiв вiдскочити, хiба вiдчувши плечима жар. Трохи обвалилося дороге сукно камзола.
  Втiлений у дiвчину, Батька Махно теж бореться, i палить дуже влучно. Все ж таки недарма вiн вважається лихим отаманом. Як спiвається у пiснi. Завжди ми з вами разом тиснули басурман, i вiв хохлiв та росiян - єдиний отаман. Але потiм з отаманами трохи не пощастило! Але єдинi будемо ми - всiм чортам на зло!
  Олег Рибаченко викосив чергою сотню гоблiнiв, видав:
  -На вiйнi все дозволено, i все належить, тому, хто будь-кого може укласти!
  Пашка з цим погодився i почав палити ще частiше i, намагаючись виявляти схожу з цим понiвеченим, але не зламаним хлопцем, влучнiсть.
  Ельфи поступово консолiдувалися, i пiдтягували резерви. Бiй розгорнувся по все зруйнованому та обвугленому палацу.
  I знову з'явилася картина битв за Ржев. Перетворене на купу руїн мiсто не здавалося. Наташка, дiвчина-комсомолка, затиснувши в руках автомат, палила по фрицях. Красива дiвчина, була сильно забруднена i худа: шкiра та кiстки. Але обличчя з мужнiм пiдборiддям та великими синiми очима зберегло миловиднiсть. Наталiя вже не раз була поранена, але переносила "дряпання" на ногах. Її ситцева сукня не раз пiдiрвана i спiшно зашита виглядала, наче лахмiття у жебракiв. Додавали подiбностi з рушницею i босi, все в саднах i забитих мiсцях, хоча гарної, гармонiйної форми ноги войовницi-комсомолки, i полотняна сумка, де дiвчина ховала гранати iз запальною сумiшшю.
  Наташка дала чергу, розрядивши черговий рiжок. Це тiльки в кiно, є такi супермени, що однiєю чергою зрiзають десяток солдатiв. У реальному бою, дай Боже, щоб iз сотнi куль було б хоч одне точне влучення. Хлопчик-термiнатор Оле Рибаченко та дiвчата-рейнджери в даному випадку казковий виняток.
  Але ось Наталя припала до обваленої стiни i обережно виглядає з-за купи розбитої цегли. У мiстi стiльки завалiв та барикад, що гiтлерiвцi не можуть використовувати свої сильнi танки для прориву, i змушенi втягуватися у невигiдний для себе пiхотний бiй невеликими групами.
  Стоїть спека i майже всi войовницi з жiночого батальйону борються босонiж, i бруднi немов свинi. Але митися нiколи, а бруд допомагає маскуватися в обвугленому i палаючому Ржевi, а значить i виживати. Все ж таки лише в 1 сiчня 1943 року, союзники Третього Рейху виявилися вiдключенi. I нiмцi були змушенi залишити цей легендарний виступ. Як це сильно допомогло Червонiй армiї у битвах за Москву.
  Наталя знає це не гiрше за iнших. I тому спiває пiсеньку, щоб пiдняти всiм iншим войовницям багато хто з яких страждає вiд важких поранень настрiй;
  
  Свiт сповнений боротьби та страждань,
  Так уже повелося iз зародження вiкiв,
  Коли Авель упав i пiднявся Каїн,
  Лиходiй добуває армади вiнкiв!
  
  Така потреба пристала людинi,
  Щоб довгi роки жорстоко сумувати...
  I так повелося до кiнця вiку,
  Що хоробрим у нагороду лише ланцюги та жердина!
  
  Але мужностi вiрте, солдатiв не покине,
  Не видасть Всевишнiй нас Рiд -
  Як священнi росiйськi книги,
  Сварог Всемогутнiй на Землю прийде!
  
  Настане епоха - де люди щасливi,
  Де немає страждань i з верхом сума!
  
  Де вiчно в медi будуть фiнiки, сливи-
  А кожен отримає нагороду з розуму!
  
  Народ нашої, милої безмежної Росiї,
  Я наказую, як вiнок у лiтнiй день розквiтне...
  I стане тодi людство сильним,
  Вiдправимо до зiрок далеким похiд!
  
  Залишитися не можна на Землi колиски,
  Нас тягне магнiтом i космос...
  Недарма звiряючи креслення, ми тужили-
  I виставимо жорстко фортунi розрахунок!
  
  Наскiльки прекрасне вчення Рiдне,
  Що дав нам Всевишнiй через свої знання...
  I Батькiвщини нашої золоте кiльце,
  Окови ти злiсть, потреби розiрви!
  
  Вiтчизна побудує мрiю комунiзму,
  У нiй буде безкоштовно все - жадiбнiсть пiде!
  Для далеких квазарiв дорога туризму,
  I до синьої зiрки для дiтей прогулянка-полiт!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список

Кожевенное мастерство | Сайт "Художники" | Доска об'явлений "Книги"