Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΥΣΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΩΝ-1

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Αυτό το έργο ανοίγει μια νέα σειρά έργων: υπό τον γενικό τίτλο "Η άνοδος και η πτώση των αυτοκρατοριών". Το τελευταίο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, γραμμένο στο είδος μιας σούπερ ταινίας δράσης, αποκαλύπτοντας το θέμα των μελλοντικών σχέσεων των ανθρώπων με εκπροσώπους άλλων πολιτισμών. Τι περιμένει από μια συνάντηση με εξωγήινους: ειρήνη, φιλία, αδελφότητα αστέρων ή ανελέητοι διαστημικοί πόλεμοι.

  ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΥΣΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΩΝ-1
  ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΟ
  ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ ΤΟΥ LUCIFER!
  Εισαγωγή
  Αυτό το έργο ανοίγει μια νέα σειρά έργων: υπό τον γενικό τίτλο "Η άνοδος και η πτώση των αυτοκρατοριών". Το τελευταίο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, γραμμένο στο είδος μιας σούπερ ταινίας δράσης, αποκαλύπτοντας το θέμα των μελλοντικών σχέσεων των ανθρώπων με εκπροσώπους άλλων πολιτισμών. Τι περιμένει από μια συνάντηση με εξωγήινους: ειρήνη, φιλία, αδελφότητα αστέρων ή ανελέητοι διαστημικοί πόλεμοι.
  ΣΧΟΛΙΟ
  Εγγύς μέλλον...
  Ο πλανήτης Γη έχει υποστεί μια τρομερή εισβολή. Η τερατώδης αυτοκρατορία Stalzan απελευθέρωσε τη συντριπτική της δύναμη στην εύθραυστη μπλε μπάλα και οι βαριές αλυσίδες της σκλαβιάς έμοιαζαν να δεσμεύουν όλη την ανθρωπότητα για πάντα. Όμως το κομματικό κίνημα, παρά τον απόλυτο τρόμο, δεν πρόκειται να καταθέσει τα όπλα. Η νέα ελπίδα αντίστασης ήταν ο Λέων Ερασκάνταρ και μια μικρή ομάδα ανθρώπων που ανέπτυξαν παραφυσικές ικανότητες στον εαυτό τους. Η πρόκληση για την κοσμική τυραννία έχει εκδοθεί. Ο δρόμος προς τη νίκη είναι σκληρός και μακρύς. Οι Stalzan έχουν κοινή καταγωγή με τον άνθρωπο και έχουν προχωρήσει πολύ περισσότερο από την επιστημονική και τεχνολογική τους ανάπτυξη, έχοντας δημιουργήσει μια αυτοκρατορία με τη βοήθεια κατακτήσεων, το μέγεθος της οποίας είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς. Έχουν επίσης μια ειδική δύναμη μαχητών με υπερφυσικές δυνάμεις. Υπάρχουν πολλές άλλες, όχι λιγότερο αιμοδιψείς αυτοκρατορίες εξωγήινων, φυσιολογικά ξένες προς τους ανθρώπους. Ένας μεγάλης κλίμακας διαστημικός πόλεμος ξεκινά, μέσα στο Stelzanath η πέμπτη στήλη σηκώνει το κεφάλι της. Ο Capricious Pallas δίνει στην ανθρωπότητα μια ευκαιρία και ο Eraskandar και οι φίλοι του την ευκαιρία να αποκτήσουν πρόσβαση στην σχεδόν Παντοδυναμία. Αλλά για να πάρετε το βραβείο πρέπει να πάτε: χιλιάδες γαλαξίες, να επισκεφτείτε παράλληλα σύμπαντα, να λύσετε εκατοντάδες δύσκολες εργασίες.
  ΠΡΟΛΟΓΟΣ
  Όταν πλησιάζει μια τέτοια αναρίθμητη αρμάδα, είναι τρομερό, από μακριά φαινόταν ότι σερνόταν ένα πολύχρωμο, αστραφτερό νεφέλωμα. Επιπλέον, κάθε σπίθα είναι ένας δαίμονας που προκαλείται από τη μαγεία ενός νεκρομαντείου μάγου. Περισσότερα από δωδεκάμισι εκατομμύρια στρατιωτικά διαστημόπλοια των κύριων τάξεων και ένας ατελείωτος μικρός "κουνουπιέρας", λαμβάνοντας υπόψη τις ενισχύσεις που έφταναν κάθε τόσο, ο αριθμός του πλησίαζε τα διακόσια εκατομμύρια. Το μέτωπο εκτείνεται για μερικά παρσέκ, σε τέτοια κλίμακα, ακόμη και τα ναυαρχίδα υπερ-θωρηκτά μοιάζουν με κόκκο άμμου στη Σαχάρα.
  Μια γενική μάχη πλησιάζει: ο Stalzanat έρχεται αντιμέτωπος με τον πολύπλευρο "Συνασπισμό της Σωτηρίας", που αποφάσισε αντί της συνεχούς τακτικής μιας αιώνια καθυστερημένης άμυνας, να χτυπήσει τον ίδιο τον στόλο ενός σκληρού επιτιθέμενου. Υπάρχουν τόσα πολλά πλοία εδώ, εκπληκτικά, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις παρεμβαίνουν μόνο στην ποικιλία για αποτελεσματική καταπολέμηση. Λοιπόν, για παράδειγμα, ένα διαστημόπλοιο σε μορφή τσέμπαλου ή με μακριά μουσούδα αντί για χορδές άρπας, ή ακόμα και ένα κοντραμπάσο με πυργίσκο τανκ από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό μπορεί και εντυπωσιάζει τους λιποθυμικούς, αλλά είναι πιο πιθανό να προκαλέσει γέλιο παρά φόβο.
  Οι αντίπαλοί τους είναι μια αυτοκρατορία που ισχυρίζεται ότι είναι μια παγκόσμια δύναμη. Μεγάλο Stalzanat, όπου όλα είναι στην υπηρεσία του πολέμου, το κύριο σύνθημα είναι η αποτελεσματικότητα και η σκοπιμότητα. Σε αντίθεση με το Coalition, τα διαστημόπλοια Stalzan διαφέρουν μόνο σε μέγεθος. Και η μορφή είναι σχεδόν η ίδια - πολύ αρπακτικά στην εμφάνιση, ψάρια βαθέων υδάτων. Ίσως με μια εξαίρεση: λαβές που μοιάζουν με χοντρά στιλέτα που διακρίνονται από ατσάλι.
  Τα αστέρια σε αυτό το μέρος του σύμπαντος δεν είναι πολύ πυκνά διασκορπισμένα στον ουρανό, αλλά είναι πολύχρωμα, περίεργα στο εύρος φωτός τους. Για κάποιο λόγο, κοιτάζοντας αυτούς τους φωτιστές, υπάρχει μια θλιβερή αίσθηση, σαν να κοιτάς στα μάτια αγγέλων, ότι καταδικάζουν τα ζωντανά όντα του σύμπαντος για την ποταπή, πραγματικά άγρια συμπεριφορά τους.
  Ο στρατός του Stelzanath δεν βιαζόταν να συναντηθεί, μόνο ξεχωριστές κινητές μονάδες, γρήγορα, εκμεταλλευόμενοι την ανώτερη ταχύτητά τους, επιτέθηκαν στον εχθρό, προκάλεσαν ζημιές και υποχώρησαν. Σε απάντηση, προσπάθησαν να τους αντιμετωπίσουν με πυρά μπαράζ, αλλά οι πιο ευκίνητοι και τέλειοι αμυντικοί σταλζάνοι έδρασαν πολύ πιο αποτελεσματικά. Εξερράγησαν σαν να πυροδοτήθηκαν, νάρκες που έμοιαζαν μικρές σε κοσμική κλίμακα - καταδρομικά και αντιτορπιλικά. Αλλά εδώ ήταν δυνατό να χωματερή και μεγάλο παιχνίδι. Ένα από τα τεράστια θωρηκτά του συνασπισμού χτυπήθηκε, κάπνιζε πυκνά, παραμορφώθηκε και ξέσπασε πανικός πάνω στο γιγάντιο διαστημόπλοιο σαν φωτιά σε ξερό δάσος.
  Οι εξωγήινοι, παρόμοιοι με τα τζέρμποα, μόνο με νύχια αντί για ουρά, σκορπίζονται φοβισμένοι, ενώ ουρλιάζουν και αναπηδούν τραγικά. Ανάμεσά τους σερβίρονται μικρότεροι τύποι, που μοιάζουν με υβρίδια αρκούδων και πάπιων. Τα ράμφη από την άγρια φρίκη είναι στραβά, οι ρωγμές ακούγονται, τα φτερά ξεπετάγονται, εδώ ανάβουν. Εδώ είναι μια από τις πάπιες αρκούδας γυρισμένη ανάποδα, τυλίγοντας το κεφάλι της σε ένα πυροσβεστικό σωλήνα. Εκεί ήταν ακριβώς στο λαιμό και χτυπήθηκε ο αφρός, το στομάχι της άνοιξε αμέσως και το κουφάρι του πουλιού έσκασε, πιτσιλίζοντας αίμα με τα υπολείμματα του απερχόμενου παιδιού από σάρκα.
  Τα jerboas εγκαθίστανται, προσπαθούν για μονάδες διάσωσης, αλλά φαίνεται ότι το σύστημα που δίνει μια απόκοσμη ελπίδα για επιβίωση είναι απελπιστικά κατεστραμμένο. Ο στρατηγός τους Ta-ka-ta εκπέμπει ένα υστερικό τρίξιμο:
  - Ω θεοί του τετραγώνου του παγκόσμιου κύκλου, από ....
  Δεν ήταν δυνατό να τελειώσει, η υπερφλόγα σκέπασε την άτυχη εξοχότητά του. Η σάρκα ενός ευφυούς τρωκτικού θρυμματίστηκε σε στοιχειώδη σωματίδια.
  Το θωρηκτό κάηκε, αποβάλλοντας φυσαλίδες αέρα που μεταδίδονταν στο κενό και στη συνέχεια εξερράγη, σκορπίζοντας σε πολλά θραύσματα.
  Ο Υπερστρατάρχης Stelzanath Big Cudgel διέταξε:
  - Προχωρήστε προς τα εμπρός οκτακόσιες πενήντα χιλιάδες υπερ-φρεγάτες, καθώς και απότομες αγκυλώσεις. Ας καβαλήσουμε στις πλάτες του εχθρού.
  Οι φρεγάτες προσπάθησαν να διατηρήσουν τον σχηματισμό, παρατάσσοντας σε ξεχωριστές γραμμές. Τα καταδρομικά πυραύλων και τα μαχητικά, μαζί με τα μαχητικά, σχημάτιζαν ένα είδος δικτύου λεπτού πλέγματος. Αρχικά, προσπάθησαν να βομβαρδίσουν τον εχθρό σε μεγάλη απόσταση, χρησιμοποιώντας ένα όπλο που δεν είναι πλέον νέο στο σύμπαν, αλλά εξαιρετικά καταστροφικό: πυραύλους θερμοκουάρκ. Όπως η τακτική πυγμαχίας ενός μεγάλου puncher, ρίξτε ένα μακρύ αριστερό τρύπημα και κρατήστε τον σύντροφό σας μακριά. Τα πλοία του συνασπισμού υποχώρησαν, το οπισθοφύλακα των διαστημόπλοιων όρμησε προς τα εμπρός, προσπαθώντας να εισχωρήσει στο πεδίο της μάχης εγκαίρως. Χρησιμοποιώντας το πλεονέκτημά τους στην οργάνωση και την ευελιξία, οι Stalzans χάκαραν τον πιο χαλαρό σχηματισμό των δυνάμεων που τους αντιμετώπιζαν σαν στιλέτο. Μεταξύ των εξωγήινων που προσπάθησαν να προχωρήσουν, οι απώλειες αυξήθηκαν.
  Η στρατηγός ομορφιάς δύο αστέρων Lira Velimara στο παλμό της ταχύτητας. Αυτό είναι ένα τέτοιο είδος πολεμικού διαστημόπλοιου που, σε αντίθεση με τα συμβατικά καταδρομικά, αντί για όπλα, έχει εκπομπούς κεραίας, οι οποίοι, όταν χρησιμοποιούνται σε μάχη, διαβρώνουν την θωράκιση των εχθρικών πλοίων. Εδώ είναι τα βαριοπλασματικά κύματα, μέσω του κενού. Ο μαύρος χώρος από τις κινήσεις τους που πλημμυρίζουν το διάστημα είναι χρωματισμένος σαν νερό από χυμένη βενζίνη. Η δράση είναι πολύ καταστροφική. Τα όπλα των εξωγήινων που προσπαθούν ανεπιτυχώς να τους αντιταχθούν στρίβουν, προκαλούν παρεμβολές στην καθοδήγηση μέσω υπολογιστή ή ακόμη και σε υψηλή ένταση προκαλούν έκρηξη στις ασφάλειες εξόντωσης των πυραύλων θερμοκουάρκ. Τα εχθρικά διαστημόπλοια είναι σαν τα ψάρια κάτω από μια μεμβράνη λαδιού κινητήρα, μερικά από αυτά δεν είναι κατασκευασμένα από μέταλλο ή κεραμικό, αλλά βιολογικής προέλευσης και αρκετά ρεαλιστικά στριφογυρίζουν στους πιο τρομερούς σπασμούς.
  Εδώ ένα άλλο από τα θωρηκτά αρχίζει να καταρρέει, φλεγόμενο, σαν ένα τεράστιο πλοίο με διάμετρο σε όλο το πλάτος της Μάγχης να είναι φτιαγμένο από ντόμινο γεμάτα βενζίνη. Δεν υπάρχει τίποτα να πούμε για τις απώλειες από τα μικρότερα διαστημόπλοια. Ο συνασπισμός των εξωγήινων σαφώς υποχωρεί, προφανώς το νεότερο όπλο των stalzans - το εκπεμπόμενο gravioplasma, κυριολεκτικά συγκλόνισε τις διαστημικές δυνάμεις πολλών εκατοντάδων αυτοκρατοριών.
  Ο Genhir Wolf ελέγχει τη φωτιά μετακινώντας τα δάχτυλα μπροστά από το σαρωτή με μια συγκεκριμένη σειρά. Εξωτερικά, ο στρατηγός σταλζάν του one star μοιάζει με μια ισχυρή, ηρωική κατασκευή ενός άνδρα με το πρόσωπο ενός νεαρού άνδρα, που ταιριάζει περισσότερο σε μια ναζιστική αφίσα - "ένας αληθινός Άριος". Ένας επιθετικά όμορφος τύπος, αλλά αυτός είναι μια κακιά ομορφιά - ο Lucifer. Ο Στάλζαν χαμογελάει μοχθηρά καθώς χτυπάει. Νιώθει τη σύγχυση της φασαρίας που μαζεύεται από αρκετούς γαλαξίες. Λοιπόν, αφήστε τα να μαζευτούν ακόμα περισσότερο, αυξήστε τον πανικό. Όταν οι κύριες δυνάμεις του Πορφυρού Αστερισμού μπουν στη μάχη, θα υπάρξει ένα νικηφόρο, χαρούμενο για κάποιους και ένα θλιβερό τέλος για άλλους.
  Ο συνασπισμός ενεργεί κάπως χαοτικά, αντί για οργανωμένη απόκρουση, σκοτεινούς ελιγμούς, ακόμη και δύο μεγάλα θωρηκτά, παρά τις κοσμικές αποστάσεις, τυφλωμένα, έπλευσαν το ένα προς το άλλο, μετά με βρυχηθμό, μέσω βαρυτικών κυμάτων, που εκπέμπονται οδυνηρά στα αυτιά από κοντινά τοποθετημένα μαχητικά, συγκρούστηκαν.
  Χωρίσματα έσπασαν μέσα τους, καταστράφηκαν τμήματα μάχης, καμπίνες στρατώνων, αίθουσες εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας. Όλα συνέβησαν με την ταχύτητα της παλίρροιας, αρκετά γρήγορα για να σκοτώσουν κάθε πιθανότητα διαφυγής, αλλά παρόλα αυτά αγωνιωδώς αργά, δίνοντας στα εκατομμύρια των παγιδευμένων ζωντανών όντων την ευκαιρία να νιώσουν τον εφιαλτικό φόβο του αδυσώπητου θανάτου.
  Εδώ είναι η κούρσα Countess of the Fee, που μοιάζει πολύ με ένα μπουκέτο βιολέτες με ροζ πόδια βατράχου σε χρυσές μπούκλες, δέχεται έναν οδυνηρό θάνατο, ομολογώντας ... στον μάχιμο εκπομπό της. Ένα ολόγραμμα υπολογιστή διαβάζει προσευχές και απαλλάσσει τις αμαρτίες με γρήγορο ρυθμό. Τέτοια είναι η θρησκεία αυτού του λαμπερού έθνους, το υψηλής τεχνολογίας όπλο σας παίζει τον ρόλο του ιερέα, μόνο η κυβερνητική νοημοσύνη θεωρείται έτσι, έχει επαρκή αγιότητα και αγνότητα για να χρησιμεύσει ως ενδιάμεσος μεταξύ ενός ζωντανού οργανισμού και του Παντοδύναμου Θεού. Τα τελευταία λόγια του ιερέα ήταν:
  - Ο κόσμος δεν στερείται γοητείας, αλλά η βδελυγμία δεν θυσιάζεται στον Θεό!
  Η Λίρα Βελιμάρα είναι μια λεπτή και αθλητική κολλητή της ομάδας σε μια ειδική λειτουργία, έναν συμπιεσμένο κώδικα ομιλίας που παίζει διπλό ρόλο. Μια ασπίδα που κρυπτογραφεί από πιθανή υποκλοπή της εντολής, και επιταχύνει τη μετάδοση των εντολών, μια μαγοτηλεπαθητική παρόρμηση.
  Καταδρομικά, αντιτορπιλικά, μπριγκαντίνες, ακόμη και ένα διαστημόπλοιο, αυτά είναι πλοία που έχουν υποστεί ζημιά ή καταστραφεί ολοσχερώς από το διαστημόπλοιο της. Η Lyra λογικά σημειώνει:
  - Το θάρρος μπορεί να αντισταθμίσει την ανεπαρκή εκπαίδευση, αλλά η προπόνηση δεν αντισταθμίζει ποτέ το θάρρος!
  Η αντιμετώπισή τους έχει ήδη μειώσει την ενέργεια του θερμοκουάρκ σχεδόν στο όριο (καθώς ακόμα η χρήση του δεν είναι τόσο τέλεια) του αντιδραστήρα και περιμένει με αγωνία την εντολή. Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες εχθρικά πλοία των κύριων τάξεων έχουν ήδη καταστραφεί, η μάχη γίνεται στο ευρύτερο μέτωπο.
  Η εντολή δόθηκε, έσπευσαν, οργανώθηκαν να υποχωρήσουν για να επαναφορτιστούν στους σταθμούς φορτίου - ειδικά κοντέινερ διαστημόπλοιων.
  Και ο Hyper-Marshal Big Cudgel έριξε νέες δυνάμεις στη μάχη:
  Συγκεκριμένα, το προσωπικό του υπερ-θωρηκτό Bulava
  Στη συνέχεια προχώρησαν δύο άλλοι γίγαντες "Supreme Ace" και "Red Right Hand". Ανέπτυξαν σε δεκάδες χιλιάδες μεγάλα και μικρά πυροβόλα όπλα και εκτοξευτές. Πάνω από αυτά τρεμόπαιζαν διάφορα προστατευτικά στρώματα: η βαριομήτρα, τα μαγοχωρικά πεδία (διαπερατή ύλη μόνο σε μία κατεύθυνση), ο ανακλαστήρας δύναμης. Όλες οι κυβερνητικές συσκευές δούλευαν σε υπερπλάσμα υποεπιπέδου, το οποίο τις έκανε ανθεκτικές στις παρεμβολές. Παράλληλα, χρησιμοποιήθηκαν τεράστια ραντάρ, τα οποία τα ίδια δημιούργησαν ιησουίτες εμπόδια για τα ηλεκτρονικά του εχθρού.
  Θανατηφόρες εκρήξεις έπεσαν βροχή... Τρεις γίγαντες προσπάθησαν να διασκορπιστούν ευρύτερα για να εξοντώσουν τον εχθρό όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Είναι πρακτικά άτρωτα, όπως ο κεραυνός μπάλας, πετώντας, καίει χνούδι λεύκας που κυματίζει στο διάστημα, τέτοια είναι η θανατηφόρα επίδρασή τους στα διαστημόπλοια των εξωγήινων. Αναγκάζοντάς τους να υποχωρήσουν πανικόβλητοι. Αμέτρητες μονάδες διάσωσης σε σχήμα χαπιού διασκορπίζονται στο κενό. Ο Stalzany δεν τους δίνει ακόμα σημασία, τότε θα είναι δυνατό να τα τελειώσει. Υποφέρουν όμως και αμελητέες απώλειες σε σχέση με τον εχθρό.
  Αλλά την ίδια στιγμή, στα φλεγόμενα διαστημόπλοια, δεν υπάρχει φασαρία και πανικός. Η εκκένωση προχωρά πολύ ομαλά, σαν να μην πρόκειται για ζωντανούς οργανισμούς, αλλά για βιορομπότ. Επιπλέον, σαν σε κοροϊδία του θανάτου, συνοδεύεται από γενναία τραγούδια.
  Και εδώ είναι η αντιμετώπισή της Lyra Velimara: ένας τέτοιος ειδικός φορέας βαρυτικού πλάσματος, που αποδείχθηκε απροσδόκητος από την άποψη της δύναμης εκμηδένισης. Η φόρτιση έλαβε χώρα αμέσως και ξανά στη μάχη.
  Το διαστημόπλοιο αποκτά μέγιστη επιτάχυνση, η Lyra κρατάει ακόμα και τον σταθεροποιητή για να μην πέσει ανάσκελα. Ακόμα πολύ φωτεινά, μακριά και πυκνά μαλλιά που κυματίζουν από τον επερχόμενο αέρα.
  Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτό το ηρωικό κορίτσι έχει ήδη κάνει διακόσιους κύκλους. Πόσο φρέσκο και καθαρό είναι το πρόσωπό της, που κινείται τώρα με μια έξαλλη έκφραση, μετά το αντίστροφο αγγελικό ή παιχνιδιάρικο. Υπάρχουν πολλές μάχες πίσω της, αλλά δεν φαινόταν να τις κουράζει ποτέ. Κάθε νέα μάχη είναι κάτι ξεχωριστό, με την απερίγραπτη ομορφιά και το μοτίβο κορεσμού της.
  Και τώρα έχουν το πιο πρόσφατο όπλο όσον αφορά την αρχή της δράσης, ενάντια στην οποία ο εχθρός είναι απίθανο να μπορέσει να βρει αποτελεσματική προστασία, τουλάχιστον μέχρι την τελική νίκη του Stelzanath.
  Πόσο αβοήθητο είναι το dreadnought της φυλής Tizt. Τυφλό, χάνοντας κατεύθυνση. Περιστρεφόμενος με έναν δίσκο που εκτοξεύτηκε από έναν αθλητή, που μετά από μερικές στιγμές τα συστατικά του μέρη ψεκάστηκαν στις εκτάσεις του γαλαξία. Ή ένα άλλο άτυχο θύμα, τρεις καταστροφείς χάνονται στην αγκαλιά του βαριοπλάσματος, τρέμοντας σαν μικρές βάρκες σαν αγόρια.
  Ο στρατηγός Βλαντιμίρ Κράμαρ, διορθώνοντας τη στόχευση των εκπομπών (και όχι χωρίς επιτυχία, από το νέο αποτεφρωμένο καταδρομικό απέμειναν μόνο μπαστούνια μονομπλόκ), σημείωσε με λύπη:
  - Είναι εύκολο να σκοτώσεις, είναι δύσκολο να αναστηθείς, και γενικά είναι αδύνατο να ζήσεις χωρίς βία!
  Η Lyra, που διευθύνει το αστρικό της άλογο, εκπέμπει ένα άλλο ρεύμα καταστροφής και μοιάζει με πλοίο που έχει μετατραπεί από μεταφορά φορτίου, είναι επίσης μπλεγμένη σε ένα δίκτυο πλάσματος, υποδεικνύεται:
  - Ο θάνατος, ως πιστός φίλος, σίγουρα θα έρθει, αλλά αν θέλεις να κάνεις μια μεγαλύτερη βόλτα με μια ιδιότροπη ζωή, απόδειξε την αφοσίωσή σου στο μυαλό και το θάρρος!
  Ο Τζενγκίρ Γουλφ γάβγισε βραχνά, συνεχίζοντας την πνευματώδη λεκτική γραμμή του:
  - Οι νόμοι δεν γράφονται για ανόητους, αλλά λαμβάνουν και κυρώσεις για την παραβίασή τους για εκείνους τους έξυπνους ανθρώπους που έγραψαν αυτούς τους νόμους!
  Η οργανωμένη αντίσταση της πολυσχιδούς αρμάδας έχει σπάσει. Η απόδραση στο διάστημα μοιάζει ακόμα και με κατάρρευση βουνού, είναι ένας ανεμοστρόβιλος που κάλυψε αμέσως ένα κοπάδι από σκνίπες, γκρεμίζοντας και μαζεύοντας τους πάντες αμέσως... Η καταδίωξη ξεκίνησε. Σαν αγέλη λύκων που οδηγεί ένα κοπάδι προβάτων. Μόνο οι σταλζάνοι είναι πολύ πιο κακοί, πιο ανελέητοι από τους λύκους. Για αυτούς, αυτό δεν είναι καν θέμα επιβίωσης, αλλά επίδειξης ακλόνητης θέλησης και ανελέητης μανίας. Κυνήγησε, βασάνισε, μην το αφήσεις. Και παρόλο που πολλά παιδιά δεν θα περιμένουν τους γονείς τους (και εδώ έχουν μαζευτεί πλάσματα από το ίδιο φύλο έως καμιά δεκαριά φύλα), αλλά μαμάδες, μπαμπάδες, ουδέτεροι, οι γιοι, οι κόρες τους και ποιος ξέρει ποιος άλλος... Τι ανδρεία σε μια τέτοια φόνο, όταν ακόμη και το να πυροβολήσεις κατά πέρδικες απαιτεί περισσότερη ικανότητα και προσπάθεια. Τα συντρίμμια πλημμύρισαν το χώρο και πέφτουν στα φωτιστικά, προκαλώντας διαταραχές στο στέμμα, προεξοχές και δίνες πλάσματος στην επιφάνεια. Μεμονωμένα αστέρια αλλάζουν ακόμη και χρώματα, από μια ποικιλία ξένων αντικειμένων, είναι ιδιαίτερα τρομερό αν ένα πλάσμα που έχει προσωπικότητα καίγεται ζωντανό, και μια προσωπικότητα είναι ένας ολόκληρος κόσμος.
  Ακόμα και ένα κενό μπορεί να κλάψει, από τέτοια ταλαιπωρία...
  Όλα σταμάτησαν ξαφνικά, σαν να μην είχαν ξεκινήσει καθόλου. Η αρμάδα του στόλου του Purple Constellation πάγωσε και οι αντίπαλοί του εξαφανίστηκαν αμέσως. Έμοιαζε με φτερά και τα πόδια των διαστημικών γύπων ήταν κολλημένα στο διάστημα και δεν μπορούσαν να κινηθούν. Και την ίδια στιγμή, κανείς δεν ένιωσε το παραμικρό τρέμουλο ή τράνταγμα. Όλα όσα συνέβησαν ήταν πέρα από τα όρια της συνηθισμένης φυσικής.
  Η Λύρα γρύλισε άγρια.
  - Ποιος είναι αυτός, ψύχραιμος, που κατάφερε να μας σταματήσει;
  Ο Genhir Wolf κοίταξε με απροκάλυπτο μίσος:
  - Δεν έχω ιδέα... Είναι αδύνατο κατ' αρχήν, όμως... - Ο στρατηγός-Σταλζάν χαμήλωσε τη φωνή του, φανερά φοβισμένος σε έναν ψίθυρο, τον πρόδωσε το νευρικό τρέξιμο με τα παγωμένα μάτια τριγύρω, πρόσθεσε. - Αλλά μόνο ο Zorgi μπορεί να σταματήσει εκατομμύρια διαστημόπλοια ταυτόχρονα.
  Η Λύρα απάντησε ήρεμα, έστω και απορριπτικά:
  - Αυτό, φυσικά, είναι ενοχλητικό, αλλά κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στα ζωντανά άτομα να τσακώνονται, και εμείς οι σταλζάνοι μπορούμε να νικήσουμε!
  Ο Kramar Razorvirov, χασμουριώντας προκλητικά και ρίχνοντας στο στόμα του ένα είδος σάντουιτς με δροσερά καρυκεύματα, μασώντας ζωηρά, αλλά ταυτόχρονα με μια εντελώς κατανοητή φωνή, συνόψισε:
  - Ένας ημιτελής εχθρός είναι σαν μια αρρώστια χωρίς θεραπεία - περιμένετε επιπλοκές!
  
  Κεφάλαιο 1
  Πάλι εδώ το αίμα κυλάει σαν ποτάμι,
  Ο αντίπαλός σου φαίνεται σκληρός.
  Αλλά δεν θα υποκύψεις σε αυτόν
  Και θα επιστρέψεις το τέρας στο σκοτάδι.
  Λαμπερά θραύσματα αστεριών είναι σκορπισμένα στο μαύρο βελούδο του απύθμενου παραδεισένιου χαλιού. Τα φωτιστικά, που ιριδίζουν με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, διασκορπίζουν την ουράνια σφαίρα τόσο πυκνά που φαίνεται σαν να συγκρούστηκαν πολλοί τεράστιοι ήλιοι, να εκραγούν, να σκορπίσουν σε μια εκθαμβωτική δροσιά.
  Ο πλανήτης, που αιωρείται ανάμεσα σε αμέτρητες γιρλάντες αστέρων, μοιάζει με μια μικρή, δυσδιάκριτη κουκκίδα. Μοιάζει με έναν κόκκο καφέ σιδηρομεταλλεύματος ανάμεσα σε διαμάντια.
  Στη θέση ενός γιγάντιου κρατήρα που σχηματίστηκε ως αποτέλεσμα της πτώσης ενός πυραύλου εκμηδένισης, βρίσκεται το Γαλαξιακό Κολοσσαίο. Ψηλά από πάνω του αστράφτουν τόσο τεράστιες φωτεινές προβολές-ολογράμματα συνεχιζόμενων μονομαχιών που η πορεία της μάχης μπορεί να παρακολουθηθεί με γυμνό μάτι από το μακρινό διάστημα.
  Στο κέντρο του μεγαλειώδους, πλούσια διακοσμημένου σταδίου, έλαβε χώρα ο αδίστακτος και συναρπαστικός αγώνας μονομάχων, που τράβηξε την προσοχή δισεκατομμυρίων ατόμων.
  Το ηττημένο, αιματοβαμμένο σώμα ενός από αυτούς ανατριχιάζει αβοήθητο...
  Υπάρχει ένας κανονιοβολισμός στο κεφάλι σου, σαν να σε σκέπασε ένα εκρηκτικό κύμα που χώρισε τη σάρκα σε μόρια που συνεχίζουν να σπάνε, καίγοντας σαν λάμψεις μικροσκοπικών ατομικών βομβών. Μια προσπάθεια θέλησης, μια απέλπιδα προσπάθεια να μαζευτώ τον εαυτό μου - και τώρα το μωβ πέπλο φαίνεται να κατακάθεται σιγά σιγά, αλλά δεν σταματά να γυρίζει μπροστά στα μάτια μου. Η ομίχλη, σαν με πλοκάμια, κολλάει στον περιβάλλοντα χώρο... Πονάει, αλεύρι σε κάθε κελί του σχισμένου κορμιού.
  - Εφτά οχτώ...
  Ακούστηκε, πνιχτή, σαν μέσα από ένα πυκνό πέπλο, η φωνή ενός απαθούς υπολογιστή.
  - Εννέα δέκα...
  Πρέπει να σηκωθείς γρήγορα, να σηκωθείς απότομα, αλλιώς θα έρθει το τέλος. Αλλά το σώμα είναι παράλυτο. Μέσα από την πυκνή κόκκινη-καπνιστή ομίχλη, ο εχθρός είναι αόριστα ορατός. Αυτό το τεράστιο τρίποδο τέρας είναι ένα διπλοειδές. Είχε ήδη σηκώσει τη χοντρή και μακριά χτένα του, ετοιμάζοντας να κατεβάσει τη λεπίδα της ζωντανής γκιλοτίνας με κολοσσιαία δύναμη. Δύο τεράστιες λαβίδες στα πλάγια άνοιξαν αρπακτικά, το τρίτο άκρο είναι μακρύ, αγκαθωτό, βουρτσίζει την ουρά ενός σκορπιού, βρίσκεται πίσω, ξύνει ανυπόμονα το πάτωμα της αρένας. Από ένα άσχημο, ανώμαλο ρύγχος καλυμμένο με πράσινα κονδυλώματα, έσταζε κίτρινο, βρωμερό σάλιο - σφύριγμα και κάπνισμα στον αέρα. Ένα αηδιαστικό φρικιό έπεσε πάνω από ένα μυώδες, ματωμένο ανθρώπινο σώμα.
  - Εντεκα δωδεκα...
  Τώρα οι λέξεις γίνονται βασανιστικά εκκωφαντικές, σαν χτυπήματα σφυριού στα τύμπανα. Ο υπολογιστής θεωρεί λίγο πιο αργό από τα τυπικά επίγεια μέτρα του χρόνου. Το δεκατρία είναι ήδη νοκ-άουτ.
  Η απόφαση γεννήθηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ξαφνικά, ισιώνοντας απότομα το δεξί του πόδι και χρησιμοποιώντας το αριστερό του ως ελατήριο, αποφεύγοντας σαν λεοπάρδαλη με έξαλλη μανία, ο άνδρας έδωσε το πιο δυνατό χαμηλών χτύπων ακριβώς στο νευρικό κέντρο του εξωγήινου τέρατος - ένα υβρίδιο πυριτίου-μαγνήσιου ενός καβουριού και ένας φρύνος. Το χτύπημα ήταν δυνατό, απότομο και ακριβές, εξάλλου, συνέπεσε με την επερχόμενη κίνηση του θηρίου. Το τέρας του υπο-κόσμου (ένας ενδιάμεσος βιότοπος ικανός να ταξιδεύει μεταξύ των αστεριών που αναπληρώνεται με την ενέργεια των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, αλλά στους κατοικημένους κόσμους ένα αρπακτικόЈ που δεν τολμούσε να καταβροχθίζει οργανικά κάθε είδους) βυθίστηκε ελαφρά, αλλά δεν έπεσε. Αυτή η ποικιλία διπλοειδών έχει πολλά νευρικά κέντρα, γεγονός που τα διακρίνει πολύ από άλλα πλάσματα. Ένα χτύπημα στο μεγαλύτερο από αυτά προκάλεσε μόνο μερική παράλυση.
  Ο αντίπαλος του τέρατος, παρά τους φαρδιούς ώμους και τους σμιλεμένους μύες, ήταν πολύ νέος, σχεδόν αγόρι. Τα χαρακτηριστικά του κατακόκκινου προσώπου είναι λεπτά, αλλά εκφραστικά. Αν δεν παραμορφώνονται από τον πόνο και την οργή, τότε φαίνονται αφελείς και ευγενικοί. Όταν εμφανίστηκε στην αρένα, ένας βρυχηθμός απογοήτευσης πέρασε ακόμη και στις εξέδρες, πόσο ειρηνικός και ακίνδυνος έμοιαζε ένας έφηβος ο μονομάχος. Αν και τώρα, αυτό δεν είναι πια αγόρι, αλλά ένα εξαγριωμένο μικρό ζώο, τα μάτια του εκπέμπουν τόσο ξέφρενο μίσος που φαινόταν ότι δεν θα τον αποτέφρωναν χειρότερα από ένα υπερλέιζερ. Από το χτύπημα, ο τύπος παραλίγο να σπάσει το πόδι του, αλλά συνέχισε να κινείται με ταχύτητα γάτας, αν και κουτσαίνοντας λίγο.
  Ο πόνος δεν μπορεί να σπάσει το τσιτάχ, απλώς κινητοποιεί όλα τα κρυμμένα αποθέματα του νεαρού οργανισμού, εισάγοντας σε ένα είδος έκστασης!
  Στο κεφάλι του αγοριού, χιλιάδες τύμπανα φαίνεται να χτυπούν, αδάμαστη ενέργεια ρέει μέσα από τις φλέβες και τους τένοντες. Ακολούθησε μια σειρά από δυνατά τονισμένα χτυπήματα στο σώμα του μαστόδοντα. Σε απάντηση, το τέρας κούνησε την τσιμπίδα του, αιχμηρή και μισό centner βάρους. Συνήθως αυτά τα ζώα έχουν μια αντίδραση ζογκλέρ, αλλά ένα ακριβές χτύπημα στον νευρικό κόμβο την επιβράδυνε. Ο νεαρός μαχητής, έχοντας κάνει τούμπα, άφησε την τρομερή κορυφή και κατέληξε πίσω από το τέρας. Αντικαθιστώντας το γόνατό του και περνώντας το χέρι του με ένα νύχι, ο νεαρός το χτύπησε με τον αγκώνα του, επενδύοντας όλο του το βάρος και έκανε μια απότομη στροφή του σώματος. Ακούστηκε ένα τσάκισμα ενός σπασμένου μέλους. Σε λάθος γωνία, το νύχι συνθλίβεται, ψεκάζοντας ένα μικρό σιντριβάνι με βρωμερό αίμα στο χρώμα του φρύνου. Αν και το άγγιγμα του υγρού που εκτοξεύτηκε από το πλάσμα κράτησε μόνο μια στιγμή, ο νεαρός μονομάχος ένιωσε ένα ισχυρό έγκαυμα, ωχρές κατακόκκινες φουσκάλες διογκώθηκαν αμέσως στο στήθος και στο δεξί του χέρι. Έπρεπε να πηδήξω πίσω και να σπάσω την απόσταση. Η κραυγή πόνου του θηρίου είναι ένα μείγμα από βρυχηθμό λιονταριού, κραυγή βατράχου και σφύριγμα οχιάς. Σε μια έξαλλη οργή, το τέρας όρμησε προς τα εμπρός - ο νεαρός άνδρας, καλυμμένος με ένα μείγμα αίματος και ιδρώτα, έκανε έναν καταρράκτη τούμπες και πέταξε προς το θωρακισμένο πλέγμα. Με ένα τρέξιμο ξεκίνημα, επενδύοντας όλο του το βάρος, το τέρας χτύπησε με μια κορυφή, προσπαθώντας να τρυπήσει το στήθος του εχθρού. Ο νεαρός άνδρας γλίτωσε το χτύπημα και μια χοντρή χτένα τρύπησε το μεταλλικό πλέγμα. Συνεχίζοντας να κινείται με αδράνεια, το πλάσμα του κοσμικού κάτω κόσμου βύθισε το άκρο του στο επόμενο δίκτυο με ένα ισχυρό ρεύμα ρεύματος. Σπινθήρες πέταξαν από τον φράχτη, εκκενώσεις περνούσαν από το σώμα του μαστόδοντος, μύριζε φλεγόμενο μέταλλο και αφάνταστα βδελυρά καμένη οργανική ύλη. Οποιοδήποτε χερσαίο ζώο θα ήταν νεκρό, αλλά αυτός ο εκπρόσωπος της πανίδας είναι αμέσως σαφές ότι έχει μια εντελώς διαφορετική σωματική δομή. Το τέρας δεν μπόρεσε να βγάλει αμέσως τον κορμό του - και ακολούθησαν μια σειρά από γρήγορα χτυπήματα, όπως η περιστροφή των πτερυγίων της προπέλας. Ωστόσο, το ηλεκτροστατικό φορτίο, με μια μικρή καθυστέρηση, ξεπερνώντας την αντίσταση εξωγήινης σάρκας, χτύπησε οδυνηρά τον νεαρό μαχητή. Πηδώντας πίσω, συγκρατώντας μια κραυγή, από τον λυσσασμένο πόνο που τρύπησε κάθε φλέβα και κόκκαλο, ο μονομάχος πάγωσε και, σταυρώνοντας τα χέρια του στο γδαρμένο στήθος του, άρχισε να διαλογίζεται όρθιος. Η ακινησία του με φόντο το θηρίο που σκύβει και το κοινό που μαινόταν σαν καταιγίδα φαινόταν ασυνήθιστη, σαν αυτή ενός μικρού θεού πιασμένου στην κόλαση.
  Το αγόρι ήταν ήρεμο, σαν την επιφάνεια ενός παγωμένου ωκεανού, ήξερε... Μόνο μια κίνηση μπορεί να χτυπήσει ένα τέτοιο τέρας. Πολύ δυνατό χτύπημα.
  Σκίζοντας τη χτένα σε κομμάτια ματωμένου κρέατος, το διπλοειδές πήδηξε με όλη του τη μάζα πάνω στον αυθάδη άτριχο πίθηκο. Πώς μπορείς να αφήσεις κάποιο μικρό πρωτεύον να σε κερδίσει. Συγκεντρώνοντας τη θέλησή του, συγκεντρώνοντας όλα τα τσάκρα και την ενέργεια σε μια ενιαία δέσμη, ο νεαρός άνδρας έδωσε ένα ισχυρό χτύπημα σε ένα άλμα. Αυτή η αρχαία τεχνική του Haar-Marad, που είναι διαθέσιμη σε λίγους, είναι ικανή να σκοτώσει αυτόν που την προκαλεί. Το χτύπημα έπεσε στον ήδη ηττημένο νευρικό πυρήνα του γιγαντιαίου μαχητή. Το δικό του βάρος και η ταχύτητά του αύξησαν τη δύναμη της κινητικής ενέργειας και αυτή τη φορά, η νευρική απόληξη δεν καταστράφηκε απλώς, αλλά πολλά μεγάλα νευρικά στελέχη σκίστηκαν από τη διάσειση. Ο γίγαντας των κρυστάλλων ήταν εντελώς παράλυτος.
  Το πτώμα πέταξε προς τη μία κατεύθυνση, ο νεαρός άνδρας προς την άλλη.
  Ο κυβερνητικός δικαστής μέτρησε χαμηλόφωνα:
  - Ενα δύο τρία...
  Μετρούσε στη γλώσσα σταλζάν.
  Και οι δύο μαχητές ξάπλωσαν ακίνητοι, με το τελευταίο χτύπημα ο νεαρός συνέτριψε το τέρας, αλλά ο ίδιος έσπασε το πόδι του. Ωστόσο, η συνείδηση δεν πρόλαβε να πέσει εντελώς τον μονομάχο και το αθλητικά χτισμένο αγόρι, ξεπερνώντας τον πόνο, σηκώθηκε όρθιος, σηκώνοντας τα σταυρωμένα χέρια του σφιγμένα σε γροθιές (σημάδι νίκης στη νοηματική γλώσσα της αυτοκρατορίας Stalzan).
  - Δώδεκα!.. Δεκατρία!.. Νίκησε ο μαχητής, γέννημα θρέμμα του πλανήτη Γη, Λέων Ερασκάνταρ. Η ηλικία του είναι 20 ετών ή 15 ετών. Αυτός είναι ένας πρωτοεμφανιζόμενος στον αγωνιστικό χώρο. Έχασε από αυτόν τον πρωταθλητή του γαλαξιακού τομέα Ihend-16 σύμφωνα με το SSK αγωνιζόμενος χωρίς κανόνες, έναν συμμετέχοντα με βαθμολογία 99:1:2 - Askezam verd Asoneta, του οποίου η ηλικία είναι 77 τυπικά έτη.
  Κάπου πιο πάνω έλαμψε ένα πολύχρωμο παιχνίδι φωτός, που διαλύθηκε σε απίστευτες καλειδοσκοπικές αποχρώσεις του ουράνιου τόξου, απορροφώντας όλο το άπειρο εύρος του χώρου.
  Το ολόγραμμα, που έδειχνε τον αγώνα, αυξήθηκε σε επτά χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω από τον τρούλο του πρώην αρχαίου θεάτρου. Ο νεαρός άνδρας ήταν ένα διασκεδαστικό θέαμα. Πρόσωπο γεμάτο αίματα. Σπασμένο σαγόνι πρησμένο, μύτη πεπλατυσμένη. Ο κορμός είναι μελανιασμένος, καμένος και γδαρμένος, κατακόκκινο αίμα στάζει μαζί με τον ιδρώτα. Το στήθος φουσκώνει από ένταση, κάθε αναπνοή δίνει έναν δυνατό πόνο σπασμένων πλευρών. Οι αρθρώσεις των χεριών είναι σπασμένες και πρησμένες, το ένα πόδι είναι σπασμένο, ο αντίχειρας του άλλου είναι νοκ άουτ. Φαίνεται ότι σε έχουν περάσει από μηχανή κοπής κρέατος. Οι διογκωμένοι μύες, όχι για την ηλικία τους, παίζουν σαν μπάλες υδραργύρου. Δεν έχουν ακόμη μάζα, αλλά το υπέροχο ανάγλυφο και το βαθύ σχέδιο είναι εντυπωσιακά. Όμορφος - μην πεις τίποτα. Ο Απόλλωνας μετά την Τιτανομαχία!
  Ακούγεται ο εκκωφαντικός βρυχηθμός εκατοντάδων εκατομμυρίων λαιμών, κυρίως ανθρωποειδών πλασμάτων με φτερά, κορμούς και άλλα. Παράγουν αμέτρητους ήχους - από χαμηλής συχνότητας έως εύρος υπερήχων. Η κολασμένη κακοφωνία διακόπτεται ξαφνικά από μετρημένους βροντερούς ήχους. Ακούγεται ο ύμνος της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας Stalzan. Η μουσική είναι βαθιά, εκφραστική, τρομερή. Αν και ο Lev δεν άρεσε στον κατοχικό ύμνο, η μουσική που προσομοιώθηκε από τον υπερπλασματικό υπολογιστή και έπαιζε σε χιλιάδες μουσικά όργανα εξέπληξε τη φαντασία.
  Μια ολόκληρη λακκούβα από τρελό, δηλητηριώδες πράσινο αίμα κυλούσε από το ηττημένο, περιορισμένα έξυπνο ζώο. Ρομπότ οδοκαθαριστών αραχνοειδών κατέβηκαν από τον κινούμενο διάδρομο (χακί), ξύνοντας το σπασμένο πρωτόπλασμα. Προφανώς, τώρα το τέρας ήταν κατάλληλο μόνο για ανακύκλωση.
  Τέσσερις τεράστιοι στρατιώτες με στολές μάχης έτρεξαν προς την εξουθενωμένη νεολαία. Έμοιαζαν με τεράστιους σκαντζόχοιρους με ρουκέτες και φίμωτρα αντί για βελόνες (είχαν τόσο εντυπωσιακό οπλοστάσιο).
  Ο Κυβερνήτης Κρος κρύφτηκε δειλά πίσω από τις φαρδιές πλάτες τους. Ήταν εμφανώς μπερδεμένος, δεν περίμενε ότι ο "αήττητος" ντόπιος πρωταθλητής θα νικηθεί από κάποιον γήινο. Τα χοντρά χέρια του έτρεμαν από ενθουσιασμό καθώς χάριζε στην αλυσίδα ένα μετάλλιο με τη μορφή ενός τέρατος που έμοιαζε με έναν υπέροχο τρικέφαλο δράκο. Ο κυβερνήτης, ακόμη και για να μην αγγίξει έναν εκπρόσωπο μιας ασήμαντης φυλής πρωτευόντων, χρησιμοποίησε γάντια με λεπτά αναδιπλούμενα πλοκάμια κατά την απόδοση του βραβείου, χωρίς να φύγει από το κάλυμμα των απέραντων σφαγίων των φρουρών. Και τότε ο Κρος υποχώρησε γρήγορα, πηδώντας σε ένα φτερωτό τανκ, απογειώνοντας με την ταχύτητα μιας οβίδας πυροβολικού που εκτοξεύτηκε από ένα πυροβόλο μεγάλης εμβέλειας.
  Δείχνοντας τα όπλα λέιζερ τους, οι τρομεροί πολεμιστές Stalzan απαίτησαν να εγκαταλείψουν την αρένα του αστεριού Κολοσσαίο. Τρελός, ο νεαρός έφυγε από το πεδίο της μάχης. Τα ακρωτηριασμένα γυμνά πόδια άφησαν ματωμένα ίχνη στην υπερπλαστική επιφάνεια του δαχτυλιδιού. Κάθε βήμα είναι σαν σε αναμμένα κάρβουνα, εκρήγνυται από πόνο, οι σύνδεσμοι τεντώνονται, όλα τα κόκαλα και οι φλέβες πονάνε οδυνηρά. Το λιοντάρι ψιθύρισε απαλά:
  - Η ζωή είναι η συγκέντρωση του πόνου, ο θάνατος είναι μια απαλλαγή από αυτά, αλλά θα βρει ευχαρίστηση στο μαρτύριο του αγώνα - θα αξίζει την αθανασία!
  Προσπαθώντας να μείνει όρθιος, περπάτησε σε έναν μακρύ διάδρομο γεμάτο με κοχύλια, και πολλά θηλυκά, παρόμοια με τα κορίτσια της γης, πέταξαν χρωματιστές μπάλες και πολύχρωμα φωτεινά λουλούδια στα πόδια του. Οι γυναίκες της φυλής Stalzan είναι συνήθως πολύ όμορφες, ψηλές, με καμπύλες, με μοντέρνα χτενίσματα, στολισμένες με φουρκέτες με τη μορφή διαφόρων εξωγήινων πλασμάτων με πολύτιμους λίθους. Κάποιοι από αυτούς έβγαλαν παιχνιδιάρικα κομπλιμέντα, αστειεύτηκαν χυδαία και έσκιζαν ακόμη και τα ρούχα τους, φλερτάροντας ευθαρσώς και επιδεικνύοντας τα σαγηνευτικά σημεία του σώματός τους. Χωρίς κανένα δισταγμό, εκτελώντας ειλικρινά προσκλητικές κινήσεις του σώματος ή, κυκλοφόρησαν τρομακτικά ολογράμματα από βραχιόλια ή σκουλαρίκια που ήταν εξοπλισμένα με ηλεκτρονικά. Αδιάντροπες τίγρες, εντελώς απαλλαγμένες ηθικών αρχών, παιδιά ενός εξαιρετικά διεφθαρμένου πολιτισμού. Ο Ερασκάνταρ συνοφρυώνεται, σαν σε θηριοτροφείο, ούτε μια ανθρώπινη ματιά. Δεν πτοήθηκε καν όταν του επιτέθηκαν εικονικά πλάσματα, και ψευδο-πραγματικοί κυνόδοντες σε πολλές σειρές έκλεισαν στον κορμό ή στο λαιμό του. Από τα ολογράμματα εκπέμπει όζον και χτυπά ελαφρά μόνο με μια ασθενή ηλεκτρική εκκένωση. Τα αρσενικά και τα θηλυκά του Stalzanath ενοχλούνται που ένα άτομο δεν δίνει προσοχή σε τρομερές προβολές και χρησιμοποίησαν απειλές και προσβολές. Τους κρατούσε από το να επιτεθούν στην περήφανη νεολαία μόνο από ένα ισχυρό φράγμα για να κρατήσουν το κοινό ασφαλές. Μόνο ένα ξανθό κορίτσι απλά χαμογέλασε, κουνώντας το χέρι της με ευγένεια. Το λιοντάρι ξαφνιάστηκε όταν είδε κάτι ανθρώπινο στα μάτια ενός εξωγήινου παιδιού, η ψυχή του έγινε πιο ζεστή.
  Ναι, υπήρχαν μέρες που οι γονείς έδιναν χαρά στα παιδιά και γελούσαν σαν απάντηση, ξεγυμνώνοντας τα δόντια τους, μέχρι τη στιγμή που οι σταλζάνοι (όπως αποκαλούν τους εαυτούς τους η αυτοκρατορία του Πορφυρού αστερισμού - Stalzanat) με θρασύτητα και σε ιησουϊτικό ύφος κατέλαβαν το Γη. Ωστόσο, ο ισχυρός είναι ελεύθερος ακόμα και στη φυλακή. αδύναμος σκλάβος στο θρόνο!
  Στην έξοδο, ο Λέων συναντήθηκε από τον Jover Hermes, έναν από τους βοηθούς του κυβερνήτη του ηλιακού συστήματος, που αναφέρεται ως το αστέρι Laker-iv-10001133 PS-3 (το PS-3 υποδηλώνει μια ατμόσφαιρα οξυγόνου-αζώτου, η πιο κοινή και κατάλληλο τόσο για ανθρώπους όσο και για στάλζαν) . Χαμογελάει, ο σκλάβος του έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Αλλά ένα άλλο ανθρωπάκι - ο Figo Urlik - τρέμει κυριολεκτικά από θυμό. Σπατάλησε πολλά λεφτά σαν ηλίθιος. Έξαλλος διέταξε:
  - Τελειώστε αμέσως αυτόν τον αρουραίο με το κεφάλι του κενού.
  Η πλαδαρή του φυσιογνωμία κλονίστηκε, παρ' όλα τα επιτεύγματα της ιατρικής, μετά την απώλεια βάρους, ο Urlik έγινε και πάλι τρομερά παχύς, λόγω της παθολογικής του λαχτάρας για λιπαρά και γλυκά φαγητά. Αν και ο Jover Hermes δεν τόλμησε να βάλει χρήματα στον δούλο του, φυσικά, δεν θα έδινε τον νεαρό σε αυτόν τον κάπρο:
  - Ξέχασες, Urlik, ότι τώρα αυτή είναι η περιουσία μου, και είναι στο χέρι μου να αποφασίσω - να ζήσω για αυτόν ή να πάω να αφανιστώ!
  Ο Ουρλίκ γρύλισε, τέσσερα παχιά πηγούνια έτρεμαν σαν ζελέ, που τα έπιασε μια ζωηρή μύγα:
  - Είναι τόσο επικίνδυνο όσο ένα υπερλέιζερ που αντλείται από θερμοπρεόν. Πού θα μπορούσε αυτό το ζωύφιο της γης να μάθει να παλεύει τόσο καλά; Σίγουρα είναι ένα από τα μέλη του κομματικού underground. - Γουρούνι-σταλζάν άπλωσε γλιστερό από λάδι (από και κατά τη διάρκεια της μάχης έτρωγε συνεχώς), ανέβασε τους τόνους. - Και θα το κουβαλάς σε όλο το σύμπαν;
  Ο Ερμής έγνεψε αποφασιστικά, τα κοντά μαλλιά του άλλαξαν ελαφρώς χρώμα.
  - Ναι, αυτό είναι δικαίωμά μου. Έχει εξαιρετική απόδοση ενός μεγάλου μαχητή, μπορείτε να κερδίσετε πολλά χρήματα από αυτόν. Οι πολεμικές τέχνες είναι μια τέτοια επιχείρηση όπου τα κοκόρια γεννούν τα χρυσά αυγά! - Ο Στάλζαν ο ιδιοκτήτης έκλεισε πονηρά το μάτι και διέταξε αμέσως τους φρουρούς. "Τώρα αφήστε τον να ακινητοποιηθεί!"
  Ένας από τους ανώμαλους μύες που είχαν τερατώδη ανάπτυξη ήταν τεράστιος, πυροβόλησε ένα σύννεφο αφρού. Ο νεαρός μπλέχτηκε αμέσως, ο βιοαφρός συνθλίβεται και πνίγηκε σαν καλαμάρι. Το αγόρι έπεσε λαχανιασμένο, αλλά το σήκωσαν αμέσως τα ρομπότ.
  - Πηγαίνετε στο ιατρικό κέντρο και βάλτε τον στα πόδια χωρίς να τον σηκώσετε από τα γόνατά του! Ο Ερμής γέλασε πονηρά με το αστείο του.
  Το αγόρι πετάχτηκε με αγένεια σε μια κάψουλα, σαν να είχε ρίξει ένα κούτσουρο στο φούρνο. Κυβερνητικά πλάσματα τσίρισαν:
  - Φορτώνεται ζώο κάποιας αξίας!
  Ο Ουρλίκ, χτυπώντας τις μπότες του, γρύλισε βραχνά:
  - Φύγε από δω, το πρωτεύον βρωμάει! Ο άνθρωπος είναι ένα πλάσμα, για το οποίο κανείς λυπάται ακόμη και την παρόρμηση του αφανισμού!
  Οι ρομποτικοί εντολοδόχοι έφυγαν σιωπηλά μαζί με το ιατρικό κουτί.
  Ο Ερμής χαμογέλασε, ένα αρπακτικό χαμόγελο πάγωσε στο γαλαζοπράσινο πρόσωπό του.
  - Πάντα πίστευα ότι οι άνθρωποι είναι άχρηστοι μαχητές, αλλά τώρα είμαι απλά έκπληκτος. Ακόμη και τα φυσικά γεννημένα αγόρια μας, χωρίς ορμονική διέγερση, δεν είναι τόσο δυνατά στην ηλικία του. Ίσως δεν είναι καθόλου άνθρωπος;
  Ο Ούρλικ ξεγύμνωσε τα δόντια του, σφύριξε απαλά και γρύλισε από ευχαρίστηση, νιώθοντας το ξαφνικά μεταμορφωμένο όπλο στην παλάμη του. Ο χαλαρός κάπρος έγινε αμέσως σκληρός κάπρος. κρατώντας στα χέρια του ένα πεντάκαννο πιστόλι:
  - Ξέρεις, υπάρχει νόμος για την καθαρότητα της φυλής. Τα ημίαιμα πρέπει να σκοτωθούν για να μην βεβηλωθεί το είδος μας. Το αίμα είναι εύκολο να χυθεί, ακόμα πιο εύκολο να χαλάσει, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να σταματήσει η αιματοχυσία όταν θίγεται η τιμή ενός έθνους!
  Ο Ερμής έσπασε τα δάχτυλά του και ένα πούρο σαν κόμπρα εμφανίστηκε μέσα τους. Όταν άνοιξε το στόμα ενός λαμπερού τσιγάρου-φιδιού, δαχτυλίδια ή ακόμα και οκτώ γκρίζοι καπνοί πέταξαν από αυτό:
  - Ο Fagiram Sham ξέρει τι κάνει. Μπορείτε, φυσικά, να ελέγξετε τον γενετικό του κώδικα, αλλά αυτό δεν μας ωφελεί. Ας χωρίσουμε το κέρδος στο μισό. Είναι ένας απλός άνθρωπος: ένας σκλάβος μονομάχος. Έτσι θα ανακοινώσουμε, κερδίζοντας πολλά χρήματα. Και καμία ποσότητα πληροφοριών.
  - Επικοινωνία για επικοινωνία! - Ο Ουρλίκ έσπευσε να συμφωνήσει εδώ, η απότομη κλίση είχε ξεφύγει, σαν μια μπάλα κάτω από έναν τροχό. Και είχε ήδη γυρίσει για να παίξει ρετιράντ, και ξαφνικά πάγωσε, σκύβοντας άθελά του από τον αέρα.
  Ακριβώς από πάνω πετούσε ένα πλευρό της αποικιακής αστυνομίας, φτιαγμένο με τη μορφή εξαγωνικής πυραμίδας με ελαφρώς επιμήκη μετωπικό τμήμα, που λάμπει με δοκούς. Πίσω του υπάρχουν τρεις ακόμη κινητικές γραβιόκυκλες σε μορφή πιράνχας με τέσσερις πομπούς-τροχούς αντί για πτερύγια. Βιάστηκαν τόσο χαμηλά που παραλίγο να χτυπήσουν τους εμπόρους της Αυτοκρατορίας του Purple Constellation. Ο Ερμής, όμως, μόνο γρύλισε. - Πάλσαρ χλωρίδα. Ύστερα έγειρε πιο κοντά στο αυτί του Ουρλίκ που προεξείχε σαν εντοπιστής:
  - Ναι, περίμενε φίλε, ο αέρας καταρρέει στα τακούνια σου! Φυσικά, υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. Μια νέα αποστολή πολιτιστικών αγαθών πρόκειται να φτάσει από τον πλανήτη Γη, οπότε ήρθε η ώρα να αναζητήσετε πελάτες.
  - Θα το βρούμε. Μεταξύ των υμενόπτερων, η τέχνη των άτριχων πρωτευόντων έχει μεγάλη ζήτηση. Τέχνη των ζώων, μόνο τα ζώα εκτιμούν!
  Και οι δύο κακοί έβαλαν με ηλίθια γέλια. Ο Ερμής κλώτσησε μια μέδουσα λεμονιού που βιαζόταν για τις δουλειές της (υβριδικός οργανισμός λεμονόκαρπου και χερσαίας μέδουσας!), και μετά το πέταγμα της με ένα ικανοποιημένο βλέμμα, ούρλιαξε:
  - Τα ελαττωματικά άτομα έχουν χορτάσει, μόνο κρασί μπορούν να πιουν! Και ποιος από αυτούς δεν είναι ικανός για επιτυχία; Αυτή η ευθυγράμμιση είναι απλά για γέλια!
  Ο σύντροφος πέταξε και πέρασε στο στόμα του ένα κέικ που ξεπήδησε από ένα συνθεσάιζερ δρόμου - ο αυτοματισμός λειτούργησε σε τηλεπαθητικό αίτημα.
  Στη συνέχεια, το βραχιόλι στο χέρι του Urlik έδωσε ένα τρισδιάστατο ολόγραμμα - ένα φτερωτό τέρας με κυνόδοντες έδειξε κάτι με μια εκφραστική χειρονομία. Το χοντρό πρόσωπο του Στάλζαν τεντώθηκε ξαφνικά και, γυρίζοντας, ο πλούσια ντυμένος χοντρός έφυγε σιωπηλά.
  Ο Ερμής έκανε νόημα για ένα ημίγυμνο μυώδες κορίτσι, κρίνοντας από το τατουάζ (μια καρδιά τρυπημένη από ένα σπαθί με ένα μακρύ νούμερο στον γυμνό ώμο της), υπηρέτησε στα αντιστρατεύματα - κάτι σαν ποινικό τάγμα στον στρατό του Stelzanath. Η κοπέλα πέταξε μπροστά του, αποκαλύπτοντας το γυμνό υπέροχο στήθος της, με τις κατακόκκινες θηλές να λάμπουν σαν γυαλάδα. Τα ξυπόλυτα πόδια της ήταν ακόμα φουσκάλες από την παραδοσιακή οδυνηρή επίδραση του τρεξίματος κατά μήκος μιας άσπρης μεταλλικής πίστας, που συνηθίζεται στους αντιστρατευμένους του αστερισμού του Πορφυρού. Η υποταγή οδηγήθηκε σε βάθος και, εξωτερικά, ένα νεαρό κορίτσι (αν και τα κουρασμένα δηλητηριώδη πράσινα μάτια πρόδιδαν μια πολύ πιο αξιοσέβαστη ηλικία) έδειχνε με την αφοσίωση ενός ηλικιωμένου σκύλου.
  Θα κάνω ό,τι πείτε κύριε. Μισή ώρα δέκα κουλαμάν. - Η μακριά, ροζ γλώσσα της έγλειψε ελκυστικά τα γεμάτα, σατέν χείλη της.
  - Εάν θέλετε να σας κουρέψουν, η προθεσμία είναι να το κάνετε αυτό. - Ο Ερμής μεταδόθηκε από ένα βραχιόλι (υπολογιστής πλάσματος με πολλές λειτουργίες: συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας θανάτωσης με μίνι λέιζερ και διατήρησης της επικοινωνίας μεταξύ των αστρικών συστημάτων) με ένα σύντομο παλμικό μήνυμα. Σχηματισμένο ως θρόμβος υπερπλασίας, εξαφανίστηκε σαν ένα ρολόι που φορούσε μια αθλητική πόρνη πολεμίστρια.
  - Αυτή είναι η ώρα της νύχτας του έρωτα, θα την πάτε στο Πεντάγωνο Begder rasa hoffi! Ένα μείγμα από μια αρκούδα και έναν ρινόκερο με αυτιά ελέφαντα τρεμόπαιξαν στο αστραφτερό ολόγραμμα. - Είναι η κούπα του!
  - Θα γίνει! - Το κορίτσι τίναξε τους τεράστιους γοφούς της και απογειώθηκε στον αέρα, ελέγχοντας την πτήση, τραβώντας τις κάλτσες της και απλώνοντας τα δάχτυλά της.
  
  ***
  Αυτή την ώρα ο παράλυτος νεαρός μεταφέρθηκε σε ιατρικό κέντρο. Παρ' όλες τις ζημιές, είχε τις αισθήσεις του. Οι σκέψεις του εξαντλημένου αγοριού στράφηκαν στην πατρίδα του τη Γη...
  ...Ο σκλαβωμένος πλανήτης του βόγκηξε κάτω από το querly (το κύριο μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένα τα διαστημόπλοια των εισβολέων εκατοντάδες φορές ισχυρότερα από το τιτάνιο) πέμπτο. Λίγο πριν την αναχώρησή του στις ατελείωτες εκτάσεις του διαστήματος, έγινε μάρτυρας μιας βάρβαρης εκκαθάρισης, η οποία σκότωσε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και η κοπέλα του Έλενα. Υπό την κυριαρχία του Κυβερνήτη Fagiram Sham, οι γήινοι διώκονταν με πρωτοφανή σφοδρότητα, όσο ποτέ άλλοτε. Όποιος από τους ιθαγενείς προσπάθησε να πλησιάσει χωρίς πέρασμα, τουλάχιστον πέντε μίλια στους αυτοκινητόδρομους, σκοτώθηκε αλύπητα. Και είναι καλό αν είναι γρήγορο: οι περισσότεροι σταυρώθηκαν σε σταυρούς με τη μορφή σβάστικας, εξάκτινων αστεριών ή σταυροκοπήθηκαν. Οι ζωντανοί σκλάβοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, γδέρνονταν ή κρεμούνταν από τα μαλλιά, διαλύονταν σε οξύ και τους έδιναν για να τους φάνε μεταλλαγμένα μυρμήγκια. Υπήρχαν επίσης πιο εξελιγμένα βασανιστήρια με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας και διαφόρων εικονικών μηχανών. Οι άνθρωποι εγκαταστάθηκαν σε στρατώνες, τους εκμεταλλεύονταν σαν ανόητα ζώα. Σχεδόν όλες οι μεγάλες πόλεις και τα βιομηχανικά κέντρα καταστράφηκαν κατά την κατάκτηση του πλανήτη. Μετά τη θεραπεία με "καθαρά" φορτία εξόντωσης, δεν έμεινε ούτε μία στρατιωτική εγκατάσταση και ούτε ένα φυτό στη Γη. Με το πρόσχημα ότι όλοι οι εκπρόσωποι της ανθρωπότητας έπρεπε να έχουν δουλειά, στερήθηκαν εντελώς τη μηχανοποίηση, αναγκάζοντας σχεδόν τα πάντα να γίνονται με το χέρι. Μερικοί από τους σκλάβους χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τεράστιων διακοσμητικών κατασκευών. Σε σπάνια εκπαιδευτικά ιδρύματα, οι άνθρωποι διδάσκονταν μόνο στοιχειώδεις γνώσεις, σε επίπεδο δημοτικού. Άλλωστε, η βλακεία είναι πιο κοντά στην ταπεινοφροσύνη και ένα ζωντανό μυαλό, σαν ελεύθερο πουλί, αγωνίζεται για ελευθερία. Δεν είναι περίεργο που η αντίδραση ήταν πάντα ενάντια στην εκπαίδευση των απλών ανθρώπων. Οι πολιτιστικοί θησαυροί των γήινων λεηλατήθηκαν ξεδιάντροπα, τα αριστουργήματα διασκορπίστηκαν σε άλλα αστρικά συστήματα. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι οι ταλαντούχοι δάσκαλοι παρέμειναν στη θέση των αιχμαλώτων των στρατοπέδων συγκέντρωσης και ήταν ακόμη χειρότερο για αυτούς από εκείνους που η φύση δεν προίκισε με ταλέντο. Γιατί; Επειδή η φθορά έγινε κατάρα, οι υπόλοιποι όχι και τόσο ικανοί μπορούσαν μερικές φορές να αποφύγουν ως περιττό. Ως εκ τούτου, οι εκπρόσωποι της ανθρωπότητας προτίμησαν να κρύψουν τα ταλέντα τους. Αλλά εξακολουθούν να βρέθηκαν χρησιμοποιώντας έξυπνους σαρωτές και ανιχνευτές. Ο πλανήτης μετατρεπόταν σε έναν συνεχή στρατώνα, σε μια αποικία της πιο εκτεταμένης διαστημικής αυτοκρατορίας. Έκαναν ό,τι ήθελαν με την ανθρωπιά. Τα πιο τρομερά ήταν τα εργοστάσια του θανάτου, όπου ανακυκλωνόταν η σάρκα των νεκρών, ή ακόμα χειρότερα από τους ζωντανούς ανθρώπους.
  Μνήμη εφιάλτη; ζωγραφισμένη με πρόσωπο σαν κίσσα, με μαύρο κοστούμι με κίτρινες αμβλιές ακίδες σταλζάνκα, με όλη της τη δύναμη χτυπάει με γάντια στο πρόσωπο το πολύ μικρό τότε αγόρι του. Σφυρίχτρες αέρα τεμαχισμένοι, μάγουλα βυθισμένα από τον υποσιτισμό καίγονται στη φωτιά, θέλω να απαντήσω, αλλά το σώμα είναι δεσμευμένο από ένα αόρατο, πιεστικό μέγγενη. Μόνο μην κλαις, μην ουρλιάζεις, μην δείχνεις ότι φοβάσαι... Το πιο τρομερό πράγμα εδώ δεν είναι ο πόνος που συνηθίζεις από τη βρεφική ηλικία, ούτε καν η ταπείνωση, γιατί τι υπερηφάνεια μπορεί να κάνει ένας σκλάβος έχουν, αλλά το γεγονός ότι τα γάντια είναι κατασκευασμένα από φυσικό ανθρώπινο δέρμα. Το ίδιο δέρμα που γδέρνονταν ζωντανό από τους συντρόφους σου!
  ... Το λιοντάρι ξύπνησε και βόγκηξε, γύρισε με δυσκολία, τα ρομπότ προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν, κρατώντας τον με τα αγκαθωτά, πολυαρθρωμένα μέλη τους. Ταυτόχρονα, σαν να κοροϊδεύουν τον πληγωμένο μονομάχο, σαν αγοράκι, τραγουδούσαν ένα νανούρισμα με λεπτές, μηχανικές φωνές. Το αγόρι ένιωθε προσβεβλημένο, είχε ήδη καταφέρει να επισκεφτεί τέτοιες γρατζουνιές στη σύντομη ζωή του που ένιωθε ψυχολογικά σαν ακσακάλ. Ο Ερασκάνταρ ψιθύρισε με πρησμένα, σπασμένα χείλη:
  "Οι δοκιμές είναι αλυσίδες που εμποδίζουν τις πολύ ελαφριές σκέψεις να ξεφύγουν. Το βάρος της ευθύνης είναι βαρύ, αλλά η επιπολαιότητα οδηγεί σε ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες!
  Εκείνη τη στιγμή, η πόρτα άνοιξε από μόνη της - ένα αρπακτικό φυτό με αγκαθωτά πλοκάμια σύρθηκε στο δωμάτιο. Τα medkiborgs, σαν να έλαβαν εντολή, χώρισαν. Ένας τερατώδης απόγονος εξωγήινης χλωρίδας κρεμόταν σαν δυσοίωνο σύννεφο, που έσταζε φλεγόμενο δηλητήριο από τις μισόμετρες βελόνες του.
  Ξεπερνώντας τον πόνο, ο Ερασκάνταρ πήδηξε έγκαιρα: το πορφυρό πόδι ενός γιγάντιου κάκτου με απροσδόκητη ευκινησία προσπάθησε να αναβοσβήνει την ανάπηρη νεολαία. Παρά τις πληγές του, το Λιοντάρι θύμωσε. του ήταν προφανές ότι το φονικό φυτό εκτελούσε το επιδιωκόμενο πρόγραμμα. Το χειρουργικό όργανο περιστρεφόταν σαν μια απαίσια προπέλα στο χέρι του ρομπότ. Η μηχανή έσπευσε στην επίθεση, ελπίζοντας να τελειώσει τον μισητό άνθρωπο. Ο Ερασκάνταρ έπεσε ανάσκελα και, χρησιμοποιώντας το αδιάσπαστο πόδι του ως μοχλό, και ανατριχιάζοντας από τον αφόρητο πόνο, πέταξε από πάνω του το mediccyborg. Ο κινούμενος κάκτος πιάστηκε στις περιστρεφόμενες λεπίδες μιας αδίστακτης μηχανής. Διάσπαρτα κομμάτια του σαρκοφάγου φυτού έστριβαν, έβγαζε ένα κιτρινωπό υγρό. Ο καλύτερος τρόπος για να εξουδετερώσετε ένα cyborg είναι να του ρίξετε ένα άλλο ρομπότ. Αφήστε τις ηλίθιες μηχανές να σπάσουν η μία την άλλη.
  Θυμήθηκα τα λόγια του Γκουρού: "Χρησιμοποιήστε την κινητική ενέργεια του εχθρού. Ο πόνος δεν παρεμβαίνει. Είθε η ταλαιπωρία να σας δώσει νέα δύναμη!"
  Ακούστηκε ένα κροτάλισμα από μέταλλο, μη μαχητικά ρομπότ συνετρίβη, συνέτριψαν ελαφρά το σώμα και πάγωσαν, προσπαθώντας να προσανατολιστούν. Ένας πυροβολισμός από πιστόλι ακτίνων παραλίγο να απογειώσει το κεφάλι του. Σώθηκε μόνο το υπεράνθρωπο ένστικτο, αναγκάστηκε να καταρρεύσει στο πάτωμα.
  Ο Μέντκιμποργκ ήταν πολύ λιγότερο τυχερός - απλώς διαλύθηκε, τα καυτά θραύσματα πρόσθεσαν γρατσουνιές στο πρόσωπο και το στήθος του νεαρού άνδρα, αλλά αυτό δεν ήταν πλέον σημαντικό. Οι δοκοί έκαιγαν μέταλλο και πλαστικό, ανοίγοντας μια συμπαγή τρύπα. Βγάζοντας ένα κοπτικό νυστέρι από ένα ιπτάμενο μεταλλικό άκρο και σηκώνοντας ένα άλλο χειρουργικό όργανο από το τραπέζι, ο Λεβ τους εκτόξευσε στον ληστή. Αν και η ρίψη ήταν διαισθητική και τυφλή, προφανώς, το χτύπημα έγινε, καθώς ακολούθησε ένα άγριο ουρλιαχτό και στη συνέχεια ένα χοντρό κουφάρι έλαμψε.
  Ήταν το Urlik. Ο Ερασκάνταρ όμως περίμενε κάτι παρόμοιο. Το χοντρό πρωτεύον δεν του συγχώρεσε τίποτα. Αρπάζοντας έναν κυβερνητικό κονιορτοποιητή σε σχήμα δίσκου, ο Λιόν τον εκτόξευσε δυνατά πίσω του. Το χτύπημα χτύπησε ακριβώς στον πυθμένα του χοίρου, σκίζοντας σοβαρά το λιπαρό κρέας. Ο Ουρλίκ βρυχήθηκε και χτύπησε με δύναμη την ανοιχτή πόρτα του θωρακισμένου ανεμόπτερου.
  Σαν ένα μείγμα Mercedes και Mig, το αυτοκίνητο πετάχτηκε απότομα στον ροζ-σμαραγδένιο ουρανό, σχεδόν χτύπησε έναν ουρανοξύστη σε σχήμα διαμαντιού, τετράποδο, τρίχρωμο με δώδεκα δράκους σε μια θολωτή οροφή. Η οροφή άρχισε να επιταχύνεται, μια πολύχρωμη καβαλέτα από παράξενα τέρατα που στριφογυρίζουν και λαμπυρίζουν στο μαγικό φως των τεσσάρων φωτιστικών.
  Ο Ερασκάνταρ περιστρεφόμενος, σπασμένα κόκαλα ωμά, αίμα έσταζε από φρέσκες πληγές, τα υπολείμματα ενός κομμένου αρπακτικού κάκτου συνέχισαν να σμήνουν, ξύνοντας με αγκάθια πάνω σε ανθεκτικό πορτοκαλί πλαστικό με μπλε στολίδια.
  - Κρίμα που χτύπησε τον κώλο, και όχι το πίσω μέρος του κεφαλιού. Τότε ο γίββων των χοίρων δεν θα είχε βοηθηθεί ούτε από την ανακατασκευή.
  Αστυνομικοί στρατιώτες, cyborg μάχης και γλοιώδεις αυτόχθονες φρουροί έχουν ήδη φτάσει στη σκηνή. Χωρίς να το σκεφτούν δύο φορές, πέταξαν τον άνδρα στο πάτωμα, χαϊδεύοντάς τον δυναμικά με ρόπαλα. Το ελαστικό δέρμα του μονομάχου κάπνιζε από την ήττα του υπερρεύματος και ο πόνος ήταν απλά αφόρητος - αυτού του είδους ο ηλεκτρισμός ορμάει μέσω των νευρικών απολήξεων με υπερφωτεινή ταχύτητα, χτυπώντας τον εγκέφαλο, βυθίζοντας τη συνείδηση σε έναν κολασμένο εφιάλτη.
  Ο Ερασκάνταρ άντεξε χωρίς να ξεστομίσει το παραμικρό. Μόνο μια σταγόνα ιδρώτα κύλησε από ένα ψηλό μέτωπο και η απάνθρωπη ένταση έλαμψε στα νεαρά μάτια, έδειξε τι του κόστισε.
  Τίποτα άλλο δεν θα πληρώσουν, και ουρλιάζοντας και βρίζοντας, μόνο για να ταπεινώσουν τον εαυτό τους. Καλύτερα να σκοτώσεις μια φορά παρά να βρίσεις χίλιες φορές! Ενώ είστε αδύναμοι στο σώμα, ενισχύστε το πνεύμα σας για να μην καταρρεύσετε στον πάτο της ταπεινοφροσύνης. Το πιο τρομερό δεν είναι ο πόνος που σε γύρισε από μέσα προς τα έξω, αλλά αυτός που βρήκες κάτω από τη λάθος πλευρά του δειλού.
  Η ιατρική στην αυτοκρατορία είναι πολύ ανεπτυγμένη: τα σπασμένα οστά θα επουλωθούν, οι ουλές θα εξαφανιστούν χωρίς ίχνος μετά την αναγέννηση. Ποιος όμως θα μπορέσει να σβήσει τα αόρατα και από αυτό ακόμη πιο οδυνηρά σημάδια από την ανθρώπινη ψυχή;
  
  . Κεφάλι? 2
  Εσύ, φίλε, πάντα ονειρευόσουν
  Βρείτε έναν αδερφό στα βάθη του διαστήματος
  Νόμιζες ότι ο εξωγήινος ήταν ο "ιδανικός"...
  Και είναι ένα τέρας από την κόλαση! ..
  Η κατάσταση στον πλανήτη Γη έχει γίνει πολύ τεταμένη...
  Με την έλευση του νέου καθεστώτος στη Ρωσία, άρχισε μια ταχεία αναβίωση. Η χώρα επέστρεψε γρήγορα τις ζώνες επιρροής που είχε χάσει στο παρελθόν. Σε αντίθεση με το μπλοκ SATO, δημιουργήθηκε ένα ισχυρό ανατολικό μπλοκ, με επικεφαλής τη Μεγάλη Ρωσία, οι κατώτεροι δορυφόροι εταίροι του ήταν οι Sitai, Andia και άλλες χώρες. Ο κίνδυνος άμεσης ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ των δύο στρατιωτικών σχηματισμών μεγάλωνε. Μόνο η απειλή της χρήσης πυρηνικών όπλων εμπόδισε την αρμάδα, που βρέχεται από ατσάλι, από ένα μοιραίο βήμα. Ένας νέος τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα μπορούσε να οδηγήσει στην πλήρη εξαφάνιση της ανθρωπότητας ως βιολογικού είδους. Είναι σαν μια μονομαχία με τόσο θανατηφόρα πιστόλια ρουκετών που όταν εκτοξευθεί, θα συντρίψει και τον πυροβολητή και το θύμα με δευτερόλεπτα.
  Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε με την πρώτη μαζική δοκιμή πυρηνικού όπλου στη Σελήνη. Η κατάσταση ήταν σαν ένα σφιχτά συμπιεσμένο ελατήριο.
  ***
  Εξωτερικά, η πρωτεύουσα της Μεγάλης Ρωσίας, η Μόσχα, φαινόταν πομπώδης, και ταυτόχρονα αρκετά ειρηνική. Ο αέρας ήταν ασυνήθιστα φρέσκος για μια μητρόπολη, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντικατέστησαν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και παρήγαγαν πολύ λιγότερο θόρυβο. Υπάρχει πολύ πράσινο, δέντρα από όλες τις ηπείρους, υπάρχουν ακόμη και αφρικανικοί φοίνικες μπολιασμένοι σε εύκρατο κλίμα. Η Μητέρα Έδρα μεγάλωσε, πολλοί ουρανοξύστες και υπέροχα κτίρια διαφόρων συνθέσεων, παρτέρια με εξωτικά λουλούδια, σιντριβάνια, αυτοκινητόδρομοι. Καθαρή, περιποιημένη πόλη. πολλά ντυμένα γελαστά παιδιά, αγνοώντας ακόμη και ότι η καθολική έχει ήδη σηκώσει πάνω τους ένα ξίφος που έχει σκοτώσει αμέτρητους πολύ πιο ισχυρούς πολιτισμούς.
  Ο Ρώσος αστρονόμος Valery Krivenko ήταν ο πρώτος άνθρωπος που παρατήρησε την κίνηση ασυνήθιστων ιπτάμενων αντικειμένων. Ο συνήθως συγκρατημένος καθηγητής αναφώνησε πολλές φορές:
  - Εγινε! Εγινε!
  Λόγω υπερβολικής χαράς, όταν δεν σκέφτεσαι πια τίποτα άλλο εκτός από την ανακάλυψή σου, βιαζόμενος να αναφέρει κάτι συγκλονιστικό, αντί να βγει πέταξε σε μια ντουλάπα με γυναικεία ρούχα. Πόσα θηλυκά μπορούν να μαζέψουν διαφορετικά φορέματα, που ο αστρονόμος σχεδόν τσακίστηκε από γούνες, δείγματα από διάφορα υφάσματα. Εδώ, ακόμη και μερικά μεγάλα μπουκάλια γαλλικού αρώματος έπεσαν στο φαλακρό κεφάλι ενός ειδήμονα, σχεδόν μετατράπηκε σε μια εξελιγμένη τροποποίηση ενός δυαδικού όπλου.
  Ευτυχώς για τον εαυτό του, ο Krivenko κατάφερε να πετάξει πληροφορίες από το κινητό του τηλέφωνο στο Διαδίκτυο προτού η γυναίκα του τον χτυπήσει στο κεφάλι με έναν πλαστικό πλάστη (χτυπώντας μια άλλη οδυνηρά φωτεινή ποικιλία αστεριών από τα μάτια του). Οι πληροφορίες διαδόθηκαν αμέσως και σύντομα UFO καταγράφηκαν από όλους τους σταθμούς παρακολούθησης του κόσμου.
  Αρκετά αντικείμενα σε σχήμα δελφινιού εμφανίστηκαν ξαφνικά πίσω από την τροχιά του Πλούτωνα. Αν κρίνουμε από την τροχιά, κινούνταν από το κέντρο του Γαλαξία. Η ταχύτητα της κίνησής τους πλησίαζε την ταχύτητα του φωτός και, ενδιαφέροντα, είχαν γεωμετρικά κανονικά σχήματα. Σαν ψάρια βαθέων υδάτων με συμμετρικά πτερύγια, που φαίνεται καθαρά με σύγχρονες συσκευές παρατήρησης. Αυτό είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο για συνηθισμένους μετεωρίτες ή αστεροειδείς. Η πιο λογική υπόθεση ήταν ότι αυτά τα αντικείμενα είναι τεχνητής προέλευσης.
  Τα συγκλονιστικά νέα διαδόθηκαν σύντομα σε όλο τον πλανήτη. Τα δεδομένα για την ταχεία προσέγγιση ιπτάμενων οχημάτων αγνώστων στοιχείων επιβεβαιώθηκαν σύντομα από σχεδόν όλα τα παρατηρητήρια στον πλανήτη Γη.
  Σταδιακά επιβραδύνοντας, τα αντικείμενα έφτασαν στην τροχιά του Άρη και συνέχισαν την προσέγγισή τους. Προκάλεσε πολλές αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο...
  Έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδρίασε στη Μόσχα. Στην εξερεύνηση του διαστήματος, η Ρωσία ήταν ήδη αισθητά μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Παρόλο που, γενικά, η ανθρωπότητα έσκαβε στην αμμουδιά χωρίς καν να κυριαρχήσει στο ηλιακό σύστημα. Και η εμφάνιση των αδελφών στο μυαλό προκάλεσε διφορούμενα συναισθήματα.
  ***
  Το Συμβούλιο Ασφαλείας άνοιξε μετά τα μεσάνυχτα και ήταν πολύ συγκινημένο. Ο ζεστός καφές με τη σοκολάτα που σέρβιραν οι ξανθές υπηρέτριες έμοιαζε σχεδόν παγωμένος με φόντο τα πάθη που έβραζαν. Ο πρώτος που μίλησε ήταν ο αντιπρόεδρος Στρατάρχης Gennady Polikanov.
  - Εχθρικά πολεμικά πλοία πλησίασαν στο έδαφός μας. Πρέπει αμέσως να τους επιτεθούμε με πυρηνικά όπλα. Αν καθυστερήσουμε, θα χτυπήσουν πρώτα - οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές. Σύγχρονος πόλεμος εναντίον δύο superpuncher, ένα δευτερόλεπτο καθυστέρησης: ένα βαθύ νοκ άουτ από το οποίο δεν θα σηκωθείτε ποτέ! Ψηφίζω: μη διστάσετε και ενσωματώστε όλες τις διαθέσιμες θερμοπυρηνικές βόμβες και πειραματικά φορτία εξόντωσης.
  Αρκετοί από τους στρατηγούς που ήταν παρόντες επευφημούσαν από κοινού. Αλλά ο Ρώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Μεντβέντεφ κούνησε ομαλά το χέρι του και όλοι ησύχασαν. Ο βαρύς, ίσως και εκφοβιστικός ηγέτης της χώρας, που προκαλεί δέος σε όλο τον κόσμο, μίλησε στο περίφημο ασυνήθιστα χαμηλό μπάσο του:
  - Σέβομαι τη γνώμη του στρατάρχη, αλλά γιατί του ήρθε η ιδέα ότι πρόκειται ακριβώς για στρατιωτικά διαστημόπλοια; Δεν προσπαθήσαμε καν να έρθουμε σε επαφή μαζί τους, και ξαφνικά υπήρξαν τέτοιες εξτρεμιστικές υποθέσεις. Όχι, πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και προσεκτικοί σαν χειρουργός κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης. Προτείνω: να ξεκινήσουμε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μαζί τους και να μάθουμε ποιοι είναι και τι χρειάζονται από εμάς.
  - Κύριε Πρόεδρε, αν χάσουμε τη στιγμή της έκπληξης, θα είναι πολύ αργά. Είναι απαραίτητο να νικήσετε με πλήρη ισχύ μέχρι ο εχθρός να είναι έτοιμος! - Ο Στρατάρχης Polikanov σχεδόν φώναξε, προφέροντας αυτές τις λέξεις και κουνώντας τις μεγάλες του γροθιές με αιχμηρές αρθρώσεις.
  Ο Μεντβέντεφ, του οποίου το πλατύ πρόσωπο παρέμενε το ίδιο αδιαπέραστο σαν τη μάσκα ενός Αιγύπτιου φαραώ, χωρίς να ανεβάσει τον τόνο του, αντιτάχθηκε:
  - Ξέρω καλύτερα πού και πότε να χτυπήσω. Υπό την ηγεσία μου, η Ρωσία έχει γίνει το πιο ισχυρό κράτος στη γη, εκτοπίζοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και αυτό συνέβη επίσης γιατί δεν είμαι απλώς ισχυρός, ικανός, αλλά και υπομονετικός ηγέτης. Και δεν γνωρίζουμε την πραγματική δύναμη των εξωγήινων. Αν μπορούσαν να πετάξουν προς εμάς, τότε το τεχνολογικό τους επίπεδο είναι πολύ υψηλότερο από το δικό μας. Άλλωστε, μόλις πριν από τέσσερα χρόνια, ο Ρώσος μας Ιβάν Τσερνοσλίβοφ ανέβηκε στην επιφάνεια του Άρη. Ποιος ξέρει, σε σύγκριση με τους εξωγήινους, έχουμε πέτρινη εποχή και ηθική του ανθρώπου των σπηλαίων. Στείλτε τους ένα ραδιοφωνικό σήμα ότι είμαστε έτοιμοι να επικοινωνήσουμε μαζί τους.
  Ο Υπουργός Συγκοινωνιών, ένας αδύναμος άνδρας με ακουστικά (άκουγε τον αρχηγό του κράτους ενώ λάμβανε επίκαιρα μηνύματα από όλο τον κόσμο), με μικρά πονηρά μάτια καλυμμένα με γυαλιά καθρέφτη, έγνεψε:
  Ναι, κύριε Πρόεδρε. Είστε η ενσάρκωση της σοφίας!
  Μόνο ο επιθετικός Polikanov τόλμησε να μαλώσει με τον αρχηγό. Παρόλο που ο τόνος του αμβλύνθηκε λίγο, υπήρχε ακόμα ένας άσχημα κρυμμένος θυμός μέσα του:
  - Δεν νομίζω ότι είναι λογικό. Αυτοί οι εξωγήινοι δεν πέταξαν απλώς μέσα, οργώνοντας μια απόσταση χιλιάδων ετών φωτός. Όταν τα δεις, νομίζω ότι η φρίκη θα σε διαπεράσει. Ώρα να κηρύξουμε στρατιωτικό νόμο.
  - Σωστά. Ο στρατιωτικός νόμος δεν βλάπτει ποτέ. - Ο Μεντβέντεφ, έκανε μισή στροφή με το τεράστιο σώμα του από τιτάνιο και στράφηκε στον επικεφαλής της διοίκησης. - Ελπίζω να συνέταξες μια μικρή μουντζούρα με όμορφα λόγια.
  Ο επικεφαλής της συσκευής, φλογερό κόκκινο με μικρά, πολύ πονηρά μάτια, επιβεβαίωσε:
  - Ναι, κύριε Πρόεδρε, έχουμε έτοιμα πρότυπα. Θέλετε μια επιθετική, συμβιβαστική ή ουδέτερη επιλογή;
  Ο αρχηγός του έθνους, μετά από μια στιγμή παύσης, κατά την οποία τσάκωσε ελαφρά την άκρη ενός ασημένιου κύλικου με μια παλάμη πλάτους σαν φτυάρι (ένα σαφές σημάδι νευρικότητας), απάντησε:
  - Ουδέτερο.
  - Συγγνώμη, σοφέ! - Ο κοκκινομάλλης αξιωματούχος στράφηκε για να υποκλιθεί και πάλι στον αρχηγό του κράτους. Έπειτα, χωρίς να βυθιστεί σε μια πολυθρόνα, να σκύψει και να απλώσει τα μακριά του χέρια, χτύπησε το πληκτρολόγιο με τα εύστροφα δάχτυλά του. Η έκκληση πέρασε από μια τεράστια οθόνη, πάνω στην οποία έτρεξαν αμέσως, ένα κοπάδι αλόγων εκτοξεύτηκε σε καλπασμό, γραμμές φτιαγμένες με μεγάλα γράμματα.
  Και τα δύο μέτρα με τους ώμους ενός αρσιβαρίστα, ο πρόεδρος της χώρας άρχισε να διαβάζει το κείμενο της έκκλησης προς το έθνος. Αρκετές φορές ο Μεντβέντεφ σταμάτησε και απαίτησε να κάνει αυτή ή εκείνη την αλλαγή...
  - Ο αρχηγός του έθνους να μην είναι μέλι, για να μη γλείφει, αλλά αψιθιά από την οποία φτύνουν, δεν είναι για να γίνει!
  ***
  Σχεδόν ολόκληρος ο γαλαξίας καθαρίστηκε από τα εχθρικά διαστημόπλοια και τα οχυρά των πλανητών των φρουρίων καταστράφηκαν. Ωστόσο, χωριστά αποσπάσματα από εχθρικά διαστημόπλοια συνέχισαν τις μεμονωμένες εξόδους. Η μισοδιαλυμένη αυτοκρατορία του Γκιβοράμ αντιστεκόταν ακόμα λυσσαλέα στον διαστημικό στόλο της πανίσχυρης αυτοκρατορίας σταλζάν. Αρκετές χιλιάδες γαλαξίες έχουν ήδη πέσει πλήρως ή εν μέρει κάτω από τη μαγνητική μπότα αυτής της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας. Ο Givorama έπρεπε να μοιραστεί τη θλιβερή μοίρα των κατακτημένων και ταπεινωμένων φυλών.
  Και τώρα μια ομάδα πέντε αστροπλοίων κυνήγησε ένα μικρό πλοίο που είχε πάει σε υπεράλμα. Λόγω του μικρού του μεγέθους, θα μπορούσε απλά να κρυφτεί σε έναν από τους μακρινούς πλανήτες ή ακόμα και να προσγειωθεί σε μια από τις μυστικές βάσεις του εχθρού. Αυτός ο γαλαξίας ήταν ένας από τους πιο άγριους και πιο ανεξερεύνητους, σαν μια μαύρη τρύπα σε αυτό το μέρος του άπειρου χώρου. Επομένως, ένα τέτοιο ασήμαντο όπως ο πλανήτης Γη δεν αναφέρθηκε καν στον αστρικό χάρτη.
  Ωστόσο, ο εξαιρετικά ευαίσθητος εξοπλισμός αναζήτησης κατέγραψε έντονα ραδιοκύματα, υπολειπόμενα κβάντα πυρηνικών δοκιμών, συμπεριλαμβανομένων τεχνητών ροών νετρονίων. Και τα διαστημόπλοια, φυσικά, πήγαν να συγκλίνουν. Μια φωτεινή λάμψη στην επιφάνεια του φεγγαριού τράβηξε περαιτέρω την προσοχή της ομάδας μάχης και το διαστημόπλοιο άλλαξε τελικά πορεία. Σύντομα έγινε σαφές ότι πριν από αυτούς ήταν ένας άλλος, άγνωστος προηγουμένως πολιτισμός.
  Ο κυβερνήτης του αστροπλοίου, Στρατηγός Lyra Velimara, έδωσε την εντολή, σύμφωνα με την οποία ήταν απαραίτητο να απενεργοποιηθεί το πεδίο κατά των ραντάρ και να κινηθεί προς τη Γη. Μια ψηλή, πολύ όμορφη γυναίκα κοίταξε με ενδιαφέρον τις εικόνες της ζωής στον γαλάζιο πλανήτη. Κάποιοι βουλευτές της, επίσης στρατηγοί, κοίταξαν προσεκτικά, ακόμη και με αγωνία, τον νέο παραδεισένιο, πρόσφατα ανακαλυφθέν κόσμο. Ο υπολογιστής παρήγαγε μια τρισδιάστατη εικόνα στο χρώμα του ουράνιου τόξου και στη συνέχεια η κυβερνητική συσκευή αποκρυπτογράφησε πολλές ανθρώπινες γλώσσες. Κυρίως, οι κακοποιημένοι στρατηγοί εντυπωσιάστηκαν από την εξαιρετική ομοιότητα των ανθρώπων με τους σταλζάνους. Αυτό προκάλεσε σύγχυση ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης τους.
  Αστρόπλοια έχουν ήδη μπει στην τροχιά του φεγγαριού και ελήφθη ένα ραδιογράφημα από γήινους με μια ευγενική πρόσκληση: να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις. Το Star Wars ακόμα δίσταζε. Φυσικά, το κρυπτογραφημένο βαρυτικό τηλεγράφημα έχει ήδη σταλεί στο κέντρο, αλλά μέχρι να φτάσει ...
  Η Lyra αποφάσισε να σταματήσει να περιμένει, σφίγγοντας τα μακριά δάχτυλα του δεξιού της χεριού σε μια γροθιά, αναβοσβήνει ένα δαχτυλίδι με έναν μίνι υπολογιστή μέσα. Η φωνή της ακουγόταν μελωδική, σαν έκρηξη πολυβόλου Schmeister:
  - Θα ξεκινήσω διαπραγματεύσεις με τα μικρότερα αδέρφια μας. Ας μας δει όλος ο πλανήτης και μέσα από όλα τα κανάλια. Genhir Wolf!
  Ο τεράστιος στρατηγός με το πρόσωπο ενός κακού αγγέλου άστραψε τα μάτια του.
  - Αφοπλίστε τους ανθρώπινους σταθμούς πυραύλων στο φεγγάρι! Η Φιού γρύλισε.
  "Διοικητή, μπορούν να αντισταθούν, προκαλώντας σύγκρουση. - Ο Gengir έδειξε μια ολογραφική εικόνα του συμπεριλαμβανόμενου υπολογιστή πλάσματος, φαινόταν ότι η πτήση κάθε φωτονίου ήταν ορατή σε αυτόν, πόσο καθαρό ήταν το σχέδιο. Στρατηγός καυστικά συνεχίστε. - Τα πυρηνικά όπλα είναι σαν ένα ποντίκι που φυλάει μια τίγρη σε ενέδρα!
  Η Βελιμάρα γέλασε διακριτικά, το νεανικό της πρόσωπο ήταν τόσο γεμάτο φθορές και κακίες που ακόμη και ο άγιος έχασε το κεφάλι του κοιτάζοντάς την. Ο Star General μίλησε γρήγορα:
  - Το ποντίκι, φυσικά, μπορεί να ακολουθήσει το τανκ της γάτας, αλλά μόνο για να μπορεί η Μούρκα να παίζει μαζί του περισσότερο. Ένας πανίσχυρος πολεμιστής είναι τόσο μουσικός που όλοι κλαίνε μετά από αυτόν, ακόμα και όσοι δεν ήθελαν να χειροκροτήσουν! Χρησιμοποιήστε το σχέδιο "Άνοιγμα αμπούλας", τυπική λειτουργία.
  - Κβάζαρ (Εξαιρετικό)! - Ο Τζενγκίρ σηκώθηκε στον αέρα και, σαν χαρταετός (μόνο χωρίς να χτυπάνε φτερά), όρμησε στη μήτρα, όπου τα οχήματα προσγείωσης "κοιμούσαν" σε πλήρη ετοιμότητα μάχης.
  Αρκετά μαχητικά κατηγορίας Νετρίνων εγκατέλειψαν το διαστημόπλοιο και, κρυμμένοι πίσω από ένα πεδίο καμουφλάζ, όρμησαν στην επιφάνεια του φεγγαριού.
  ***
  Ο πρωθυπουργός μίλησε στο Πρώτο ρωσικό κανάλι. Ένας χοντρός άνδρας με τριχωτά κονδυλώματα, αυτό στο οποίο στέκεται ο κόσμος, επέπληξε τους αστρικούς εξωγήινους. Ήταν μια απεχθής προσωπικότητα, ακόμη και οι ίδιοι οι Ρώσοι δεν συμπάθησαν τον κλέφτη αρχιχρηματοδότη και οικονομολόγο της χώρας. Στις ΗΠΑ, αντίθετα, οι εξωγήινοι επαινούνταν με κάθε δυνατό τρόπο, το κύριο κίνητρο - φυσικά, ένα πιο ανεπτυγμένο μυαλό θα έπρεπε να είναι πιο ανθρώπινο. Υπήρχαν ακόμη και θεωρίες με την έννοια ότι, επιτέλους, οι εξωγήινοι θα έδιναν τέλος στα ολοκληρωτικά δικτατορικά καθεστώτα, κυρίως στη Ρωσία.
  Ο Πρωθυπουργός Λισομόρντοφ ήξερε ότι ο Μεντβέντεφ και ο Πολικάνοφ φοβούνταν τα αδέρφια στο μυαλό τους και για να τους ευχαριστήσει, σταυρώθηκε με όλη του τη δουλοπρέπεια, ενώ ρουφούσε έντονα σε κάθε λέξη:
  - Αυτές οι ψείρες του ξύλου, οι αηδιαστικοί γυμνοσάλιαγκες πέταξαν εδώ με στόχο - να υποδουλώσουν τη Ρωσία. Θα τα καταστρέψουμε, θα τα διασκορπίσουμε σε άτομα. Είναι, έστω και εξωτερικά, τόσο βρώμικες τριχωτές αχιβάδες που είναι απλώς άρρωστες. Τέτοια φρικιά δεν αξίζουν να υπάρχουν...
  Ξαφνικά, η ομιλία ενός πραγματικά αληθινού φρικιού διακόπηκε ...
  Σε όλες τις τηλεοπτικές οθόνες εμφανίστηκε η εικόνα μιας όμορφης γυναίκας. Το απόλυτα σωστό πρόσωπό της φωτίστηκε με ένα μαργαριταρένιο χαμόγελο, τα μάτια της έλαμπαν από καλοσύνη και αξιοπρέπεια. Διέφερε από τα γήινα γυναικεία μοντέλα μόνο σε μια τρίχρωμη ίριδα και ένα εκθαμβωτικά λαμπερό πολύχρωμο χτένισμα. Με μια απαλή ασημένια φωνή, η έναστρη σειρήνα είπε:
  - Χαίρομαι που σας χαιρετώ, ευγενικοί αδελφοί μας στο μυαλό, κάτοικοι του πλανήτη Γη. Ελπίζω ότι η μεταξύ μας επαφή θα ωφελήσει και τους δύο αγώνες. Και τώρα ζητάμε άδεια να προσγειωθούμε στον πολύτιμο πλανήτη σας.
  Οι Cybernetic συσκευές μετέφρασαν τα πάντα αυτόματα. Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών συμφώνησε αμέσως, υποκλίνοντας ελαφρά και σηκώνοντας το καπέλο του:
  - Ναι, προσγειωθείτε μαζί μας. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε. Η Αμερική είναι μια ελεύθερη χώρα, και θα σας υποδεχτούν με ειλικρινή χαρά!
  Ο Μεντβέντεφ κούνησε το κεφάλι του με ένα φιλικό χαμόγελο. Έχοντας απαλύνει στο έπακρο το ζουμερό του μπάσο, ο ηγέτης της χώρας είπε:
  - Εμείς, καταρχήν, δεν μας πειράζει, αλλά εσείς, οι αστρικοί πρωτοπόροι, ήρθατε από τα μακρινά βάθη του Κόσμου. Μήπως το περιβάλλον του πλανήτη μας είναι δηλητηριώδες για εσάς ή υπάρχει θεωρητική πιθανότητα να μολυνθούμε από την άξια φυλή σας από θανατηφόρους ιούς;
  Η επιβλητική Λύρα γέλασε δυνατά.
  - Μη φοβάσαι, φίλε. Έχουμε ήδη ελέγξει τα πάντα, η γη σας είναι αρκετά κατάλληλη για εμάς. Θα χωρίσουμε μια ομάδα πολεμικών διαστημόπλοιων και θα προσγειωθούμε στο έδαφος των δύο πιο ισχυρών δυνάμεων στον πλανήτη. Ετοιμαστείτε για τη μεγάλη συνάντηση!
  ***
  Στη Σελήνη υπήρχαν δύο σταθμοί μάχης των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Καθένας από αυτούς έχει τριάντα θερμοπυρηνικούς πυραύλους και πενήντα υπαλλήλους. Δεν φαίνεται πολύ, αλλά οι γομώσεις τετρακόσιων πενήντα μεγατόνων που τοποθετήθηκαν στους πυραύλους της τελευταίας γενιάς έμοιαζαν με ένα οπλισμένο πιστόλι που αιωρείται στον κρόταφο.
  Μπλοκάροντας κάθε επικοινωνία με πλανητική εντολή, ο Gengir ήρθε σε επαφή. Με μια ατσαλένια φωνή, ο δυνατός σταλζάνος με φαρδύς ώμους είπε:
  - Στρατιώτες του πλανήτη Γη, για να αποφύγετε άχρηστες θυσίες από μέρους σας, καταθέστε τα όπλα και εκδώστε κωδικούς, διαφορετικά, προς όφελός σας, προς δόξα του μυαλού μας, θα ασκήσουμε βία.
  - Δεν θα υποταχθούμε σε εξωγήινη υπαγόρευση! - απάντησαν ομόφωνα οι διοικούντες στρατηγοί Λαμπούτιν και Ροκφέλερ, που πριν από λίγα λεπτά κοιτάζονταν όπως ο Λένιν στην αστική τάξη.
  Ο λύκος άστραψε σαρκοφάγα τα μάτια του δολοφόνου, η φωνή του άρχισε να βγάζει μέταλλο ακόμα πιο έντονα:
  - Μη με κάνετε να γελάω, μαϊμούδες, η τεχνική σας είναι πρωτόγονη. Η πρόοδος μοιάζει με κόκκους χαλαζιού, όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα, τόσο περισσότερη καταστροφή, και μόνο ο άνεμος της σύνεσης είναι ικανός να διώξει τα σύννεφα του μίσους που φέρνουν τον αφανισμό!
  Ο Στρατηγός άνοιξε κβαντικές γεννήτριες, αποσταθεροποιώντας τη λειτουργία όλων των κυβερνητικών και ηλεκτρικών μονάδων. Μεταμφιεσμένοι σε αόρατο στο μάτι και την πιο προηγμένη κάλυψη ραντάρ, τα μαχητικά προσγείωσαν σχεδόν ολόκληρη την ομάδα της "Δέσμης Λέιζερ".
  Οι μαχητές πέταξαν σαν ένα κοπάδι άγριων μεταλλαγμένων μελισσών, σχεδόν αόρατες, αλλά ακόμα πιο ανατριχιαστικές γι' αυτό. Έχοντας φτάσει στο στόχο, έσκαψαν τους προεξέχοντες κορμούς των εκπομπών σε χοντρή πανοπλία. Γυρίζοντας απειλητικά (αισθανόμενοι σαν να είχαν ξυπνήσει δαιμονικά πνεύματα στη σεληνιακή έρημο), οι μαχητές των διαγαλαξιακών ειδικών δυνάμεων, έχοντας κόψει το δέρμα των σταθμών μάχης με πυροβόλα όπλα, διείσδυσαν γρήγορα μέσα. Στην επίθεση συμμετείχαν πολλά μικρά μη επανδρωμένα τανκς, σε σχήμα καρχαρία. Γλιστρούσαν αθόρυβα πάνω από την αμμώδη επιφάνεια, γεμίζοντας με μια ντουζίνα κοντούς κορμούς. Τέτοιες μηχανές θα μπορούσαν εύκολα να περάσουν το επίκεντρο μιας πυρηνικής έκρηξης και να πετάξουν μικρές διαστρικές αποστάσεις. Ένα υπερβαρυτικό κύμα προερχόταν από ένα φαρδύ ρύγχος, λυγίζοντας το διάστημα και προκαλώντας πανικό μεταξύ των πρωτεϊνικών όντων με μορφή ζωής. Η Τζίντζιρ διέταξε αυστηρά:
  - Αποστειρωμένο με κενό (χωρίς να χυθεί αίμα)!
  Οι Stalzans κατάφεραν να απενεργοποιήσουν σχεδόν όλους τους υπερασπιστές και των δύο βάσεων της σελήνης με τη βοήθεια ευρυγώνιων αναισθητοποιητών χωρίς απώλειες. Μόνο ένας Αρμενικός στρατηγός φαινόταν να έχει εξαφανιστεί, αν και οι σαρωτές γάμμα φώτιζαν ολόκληρο τον σταθμό. Ο άγριος σταλζάνος ξεγύμνωσε τα δόντια του.
  - Φαίνεται ότι ο ακτινοβολημένος χιμπατζής με τη στολή άρχισε να σέρνεται υπερβολικά. Σαρώστε την επιφάνεια.
  Πέντε μίλια από τη βάση, βρήκαν ένα εγκαταλελειμμένο σεληνιακό ρόβερ, και ένα μίλι μακριά, έναν απελπισμένα φυγά στρατηγό του αρμενικού στρατού. Ο Genhir ήθελε να δείξει την ανδρεία του και εύκολα, σαν χαρταετός κότας, πρόλαβε τον Jan Rockefeller. Για να καταλάβει ο στρατηγός με ποιον είχε να κάνει, ο Star Wolf απενεργοποίησε το καμουφλάζ του στον κυβερνοχώρο - ένα τρομερό περίγραμμα ενός θυμωμένου γίγαντα εμφανίστηκε στην ασημένια σεληνιακή επιφάνεια. Ο Ροκφέλερ, απελπισμένος, έσφιξε το σκυλί του πειραματικού ακτινοβόλου στο άκρο, ακόμη και η βούρτσα ήταν στριμωγμένη από τρομερή ένταση. Ωστόσο, το ανθρώπινο αυτόματο λέιζερ του ήταν πολύ αδύναμο και δεν μπορούσε καν να ξύσει την αερομεταφερόμενη πανοπλία του εξωγήινου. Ο γίγαντας χτύπησε εύκολα το όπλο και, έχοντας σπάσει τα χέρια του, εξουδετέρωσε τον ξέφρενα φτερούγισμα Αρμέτικο. Το μεγάλο στόμα ξεγυμνώθηκε με ένα δηλητηριώδες χαμόγελο και τα λαμπερά δόντια του stalzan έγιναν μπλε.
  - Τρέχεις άσχημα, ζώο. Με τέτοια δεδομένα, αδύνατο σκλάβε, δεν μπορείς να κερδίσεις λεφτά για λεκάνη με πρωτεΐνη.
  Λαχανιάζω με ένα μείγμα φόβου και gnbsp? Ο Ερμής χαμογέλασε, ένα αρπακτικό χαμόγελο πάγωσε στο γαλαζοπράσινο πρόσωπό του.
  &eva, ο στρατηγός μουρμούρισε:
  - Νωρίς να χαίρεσαι, αστέρα δαίμονα. Αυτή τη στιγμή το διαστημόπλοιό σας θα καταρρεύσει σε φωτόνια και όταν έρθει ο Θεός Ιησούς, όλοι εσείς οι κοσμικοί δαίμονες θα ριχτείτε στην κόλαση του βασάνου!
  - Το άρρωστο παραλήρημα ενός καθυστερημένου πρωτεύοντος. Τα βλήματα σας έχουν παραλύσει! Η Τζίντζιρ χαμογέλασε δηλητηριώδη.
  "Διέταξα την απεργία πριν ακόμα, Σατανά, παρουσιάσεις τελεσίγραφο. - Ο Ροκφέλερ προσπάθησε ανεπιτυχώς να ξεσφίξει το ασφυκτικό του γίγαντα.
  Ο στρατηγός σταλζάν έδειξε έναν κύκλο με τα δάχτυλά του, σφυρίζοντας:
  - Εσείς? Οδηγία κενού! Χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης; Δεν πιστεύω. Εσείς οι μαύρες τρύπες είστε σαν αφρός - πολύ αδύναμες.
  - Μόλις είδα έναν επτακέφαλο δράκο στην κοιλιά του πλοίου σας, κατάλαβα αμέσως ότι είστε οι υπηρέτες του διαβόλου και ανέλαβα την πλήρη ευθύνη. Ο στρατηγός έσπασε το σαγόνι του νευρικά, μη μπορώντας να συγκρατήσει το τρέμουλό του.
  - Ακτινοβολημένο κάθαρμα!
  Με ένα δυνατό χτύπημα της γροθιάς του, ο Τζενγκίρ έσπασε το αλεξίσφαιρο τζάμι του κράνους του με το έμβλημα των Αστέρων και των Ριγών. Το πρόσωπο του στρατηγού έγινε μπλε, τα μάτια του βγήκαν από τις κόγχες τους. Το κενό ρουφούσε τη ζωντάνια και την ψυχή με αστραπιαία ταχύτητα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της γης, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από ένα εξωγήινο τέρας. Ο γίγαντας έριξε με μανία χειμάρρους κακοποίησης:
  - Πέθανε πολύ εύκολα! Ηλίθιος πίθηκος χωρίς ουρά, με εγκέφαλο κενού, με κατάρρευση αντί για καρδιά! Ναι, θα το συντρίψουν σε φωτόνια, και μετά θα το συλλέξουν και θα το ψεκάσουν ξανά σε όλο το σύμπαν! Βασανίστε τους υπόλοιπους με τη χρήση της νανοτεχνολογίας, αφήστε τους να πεθάνουν σιγά σιγά, να εκλιπαρούν τον θάνατο ως σωτήρας, κανείς δεν θα τολμήσει να σηκώσει το άκρο του εναντίον μας! ..
  ***
  Η είδηση της αποτυχημένης επίθεσης των Αρμενίων από τη βάση του φεγγαριού μόνο χαρούμενη έκανε τη Βελιμάρα. Το χαμόγελό της έγινε ακόμα πιο πλατύ (οι ιθαγενείς είναι υπανάπτυκτοι μάγκες). Η φωνή της ακουγόταν σίγουρη, σαν γεννημένη κυρία:
  - Γήινοι! Πριν προσγειωθούμε, πρέπει να παραδώσετε όλα τα πυρηνικά όπλα και να αφοπλίσετε πλήρως. Αν δεν θέλετε οικειοθελώς, θα σας αποστρατικοποιήσουμε με τη βία, όπως έγινε ήδη στη Σελήνη. Δώστε μας, λοιπόν, τα όπλα σας, μεγάλα αυτιά, παχιά πρωτεύοντα!
  Ο Μεντβέντεφ σήκωσε τη χοντρή του γροθιά κάπως βαριά:
  - Όχι, μόνο μέσω του μπισκότου μου.
  Η Λύρα συνέχισε να χαμογελά, αλλά το χαμόγελό της έμοιαζε τώρα με το χαμόγελο ενός πάνθηρα:
  - Γιατί είσαι, πτώμα, ενάντια στην προσγείωσή μας;
  Με τα πολλά χρόνια της εξουσίας, ο πρόεδρος έχει χάσει την αίσθηση του χιούμορ του. Ήταν πολύ συνηθισμένος στο ελαφάκι, γλυκές άριες του Τύπου, οπότε κυριολεκτικά βρυχήθηκε:
  - Θα σου δείξω το σώμα! Ξεχάσατε τα πυρηνικά όπλα! Αυτή είναι η Γη μας. Αστερίζεις τη μανία και οι μαστροποί σου φύγουν από εδώ!
  Ένας από τους στρατηγούς παρενέβη απότομα, ο μάχιμος (όμοιος με το όπλο του Μπάτμαν από διαστημικό κόμικ) πομπός, υπακούοντας σε μια νοερή εντολή, εμφανίστηκε αυτόματα στο δεξί του χέρι. Υπήρχε γνήσια δυσαρέσκεια στη φωνή του Στάλζαν:
  "Δεν την εκμεταλλευτήκαμε σεξουαλικά, απλώς δώσαμε ο ένας στον άλλον ευχαρίστηση και η αποστολή μας θα ήταν γεμάτη με υπερ-σημαντικές συνέπειες. Έχουμε ήδη χωρίσει περισσότερους από ένα τρισεκατομμύριο μικροοργανισμούς σαν εσάς σε κουάρκ!
  Ο αδύνατος στρατάρχης Πολικάνοφ με αδύνατα μύτη έσκασε, με τις λέξεις να πέφτουν σε καταρράκτη:
  - Σας είπα ότι πρόκειται για εγκληματική συμμορία! Παράσιτα αστέρια που πρέπει να καούν αμέσως με πυρηνικά όπλα. Βλέπετε, αυτά τα κορόιδα απειλούν να μας συντρίψουν σε κουάρκ. Ήδη μας επιτέθηκαν στο φεγγάρι. Έχουν ακόμα γάλα στα χείλη τους. Σας προτρέπω να τους επιτεθείτε με πυραύλους Hawk-70!
  Ψηλός και βαρύς σαν αρκούδα, ο πρόεδρος έβαλε το χέρι του στον ιμάντα ώμου του υπερβολικά μαινόμενου βοηθού, με μεγάλη προσπάθεια θέλησης κατάφερε να ηρεμήσει τη φωνή του:
  - Εξακολουθώ να είμαι πρόεδρος και είναι προνόμιο μου αν θα χρησιμοποιήσω πυρηνικά όπλα ή όχι. Με την εξουσία του Ανώτατου Ανώτατου Διοικητή, υπόσχομαι να συγχωρήσω τους εξωγήινους που ενθουσιάστηκαν λόγω της νιότης τους.
  "Εκεί κάνεις λάθος, φίλε. Τα φαινόμενα απατούν, είμαστε πολύ μεγαλύτεροι από σένα σε κύκλους ζωής, κορόιδο! - Η Λύρα έκλεισε το μάτι φιλάρεσκα και, χωρίς να αλλάξει τον τόνο της, συνέχισε - Είναι μάταιο να διαπραγματευτώ μαζί σου. Θα απελευθερώσουμε μια χρέωση ελάχιστης ισχύος στη Μόσχα, ώστε να καταλάβετε με ποιον επικοινωνείτε. Όσο για τους πυραύλους κροτίδων σας, μπορείτε να δοκιμάσετε ξανά.
  Το θηλυκό σταλζάν κουνούσε τη μέση της σαν κόμπρα υπό τη μουσική ενός φακίρη και γέλασε με ένα παγωμένο γέλιο, όπως το κουδούνισμα των παγετώνων, και τα μαλλιά στο κεφάλι της έγιναν κόκκινα, ένας συναισθηματικός δείκτης λειτούργησε. Θαύματα εξωγήινων καλλυντικών: το χρώμα αλλάζει χρώμα ανάλογα με τη διάθεση. Και η διάθεση της αστρικής τίγρης απαιτούσε αίμα.
  Αν ο Μεντβέντεφ είχε βιαστεί να παρακαλέσει και να ζητήσει συγχώρεση, τότε ίσως θα είχε καταφέρει να μαλακώσει την παγωμένη καρδιά του κοσμικού Κάλι, αλλά η υπερηφάνεια είναι πέρα από τη λογική. Αν και δεν πειράζει, γιατί η θεά του κακού Κάλι δεν γνωρίζει τον οίκτο. Ίσως είναι καλύτερο να πεθάνεις με το κεφάλι ψηλά παρά να προσκυνάς και να σε σκοτώνει ένας αδίστακτος εχθρός.
  Δυνατά, ο Μεντβέντεφ είπε:
  - Ας μιλήσουμε ανθρώπινα. Είμαστε έτοιμοι για συμβιβασμούς.
  - Πρωτεύον χοίρου! Δεν αλλάζω τις αποφάσεις μου! Τα τελευταία δευτερόλεπτα του κόσμου σου έχουν λήξει μπλε Γουίνι το Αρκουδάκι! - Η τελευταία κατάρα του Velimare προκλήθηκε από έναν υπολογιστή με τη μορφή βραχιολιού. Έδειχνε κομψός στο δυνατό κουρελιασμένο, αλλά ταυτόχρονα χαριτωμένο χέρι του διαστημικού Αμαζονίου.
  Ο Πρόεδρος κυριολεκτικά βρυχήθηκε δίνοντας εντολή για πυρηνική επίθεση. Αυτό είναι ξεκάθαρα ορατό σε όλες τις οθόνες και τις οθόνες: οι θερμοπυρηνικοί πύραυλοι πετούν σε ένα πυκνό σμήνος προς τα πανίσχυρα διαγαλαξιακά διαστημόπλοια. Είναι χιλιάδες από αυτούς. Αφήνουν μακριές πύρινες ουρές, επιπλέον δοχεία δίνουν επιτάχυνση στην τρίτη διαστημική ταχύτητα!. Αρκετά για κάθε αρμάδα. Φαινόταν ότι μπορούσαν να σαρώσουν όλα τα εμπόδια στο δρόμο τους. Πέταξε ψηλά, ένα τρομερό θέαμα - φαίνεται, ακόμη και από την εκτόξευση ρευμάτων, το κενό καίει. Όρμησαν σε ένα αρπακτικό κοπάδι στα πολεμικά πλοία του εχθρού. Τι απογοήτευση... Κάποιοι από τους πυραύλους καταρρίφθηκαν από λέιζερ γκραβού, κάποιοι κόλλησαν στο πεδίο δύναμης.
  Αλλά η βολή επιστροφής δεν είναι καν ορατή στα ραντάρ - η ταχύτητα είναι πέρα από την ταχύτητα ενός φωτονίου που εκπέμπεται από ένα αστέρι!
  Ο Μεντβέντεφ δεν είχε χρόνο να μάθει για την επίθεση. Μερικές φορές η άγνοια είναι η τελευταία πράξη του ελέους του Θεού.
  Η υπερπλασματική Γέεννα κατάπιε τον Ανώτατο Διοικητή του πιο ισχυρού στρατού στον πλανήτη Γη. Εκατομμύρια άνθρωποι εξατμίστηκαν στο πλάσμα πριν προλάβουν να κατανοήσουν την καταστροφή που είχε συμβεί.
  Ένας γιγάντιος καφέ μύκητας ανέβηκε σε ύψος άνω των 500 χιλιομέτρων και το εκρηκτικό κύμα, έχοντας γυρίσει τον πλανήτη αρκετές φορές, έριξε όλα τα παράθυρα ακόμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γιγαντιαία κύματα τσουνάμι σηκώθηκαν από τη διάσειση. Πάνω από ένα φρέαρ νερού μήκους εκατό μέτρων κάλυψε όλες τις ηπείρους, βυθίζοντας δεκάδες χιλιάδες πλοία. Τα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος τέθηκαν εκτός λειτουργίας, οι πόλεις βυθίστηκαν στο σκοτάδι, μόνο που διακόπτονταν εδώ κι εκεί από πύρινες εστίες πυρκαγιών.
  Από εδώ και πέρα, μια νέα εποχή έχει ξεκινήσει στον πλανήτη Γη. Η ώρα του Δράκου έφτασε.
  . κεφάλαιο 3
  Ο κόσμος συντρίβεται από την ενσάρκωση της κακίας,
  Και βυθίστηκε στο σκοτάδι του ουρανού!
  Η κόλαση του κάτω κόσμου έχει έρθει στους ανθρώπους να
  Ο Αρμαγεδδών θριάμβευσε.
  Το τερατώδες χτύπημα είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.
  Αντί για συνθηκολόγηση, οι γήινοι συσπειρώθηκαν σε μια ενιαία ευγενή παρόρμηση. αντισταθείτε στους αστρικούς εισβολείς. Ακόμη και οι αρχικά παραληρημένες ΗΠΑ έχουν κηρύξει ολοκληρωτικό πόλεμο στην εξωγήινη επέμβαση.
  Σε απάντηση, πάρθηκε η απόφαση στο ναυαρχίδα διαστημόπλοιο να συντρίψει, να σπάσει την αντίσταση του επαναστατημένου πλανήτη. Η λύρα του Βέλιμαρ άστραφτε αρπακτικά, με ένα φωτεινό χαμόγελο που τύφλωσε τα μάτια της.
  "Αυτά τα αξιολύπητα πρωτεύοντα θηλαστικά θα φυτευτούν για άλλη μια φορά σε δέντρα, σε κλουβιά φτιαγμένα από αγκαθωτό πλαστικό. Θα συντρίψουμε και θα σβήσουμε από αυτό το αξιολύπητο μπλοκ πέτρας όλες τις τρύπες των ποντικών από ζωύφια της γης.
  -Μακάρι να είναι έτσι! Το κρίμα είναι αδυναμία! επιβεβαίωσαν ομόφωνα οι αξιωματικοί.
  Η θεά του θανάτου πέταξε την παλάμη της ψηλά:
  - Κβάζαρ! Ανεμοστρόβιλος του Αφανισμού!
  ***
  Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ κατάφεραν να αποκαταστήσουν μερικώς τις τηλεπικοινωνίες. Ο πρόεδρος της ακόμη μεγάλης δύναμης (μετά τη Ρωσία) Μάικλ Κιουρί διάβασε μια ομιλία προς το έθνος. Ωστόσο, το αποκομμένο βλέμμα του ήταν στραμμένο στον ουρανό, όχι ένα κομμάτι χαρτί. Το πρόσωπο του Αρμεκιτάνου ήταν κουρασμένο και ένα ανθυγιεινό κοκκίνισμα έκαιγε στα βυθισμένα μάγουλά του. Ωστόσο, υπήρχε ενθουσιασμός στη φωνή:
  - Εμείς, οι άνθρωποι του πλανήτη Γη, έχουμε εχθρότητα μεταξύ μας για πάρα πολύ καιρό, σκοτωνόμαστε, εξαπατηθήκαμε, βλάψαμε ο ένας τον άλλον. Αλλά τώρα έχει έρθει η ώρα που η ανθρωπότητα πρέπει να ξεχάσει τη διαμάχη της και να ενωθεί σε ένα ενιαίο σύνολο στον ιερό αγώνα ενάντια στο σύμπαν του κακού. Οι δυνάμεις της κόλασης έχουν αφυπνιστεί, έχει έρθει η ώρα, που προβλέπεται στην Αποκάλυψη για την πύρινη δίνη που έριξε ο Σατανάς από τον παράδεισο. Και αυτή η δύσκολη στιγμή, η ώρα της σκληρής κρίσης και της σκληρής δίκης έχει ήδη έρθει. Ο Παντοδύναμος Κύριος θα μας βοηθήσει να αντέξουμε σε μια δύσκολη ώρα, θα μας στηρίξει στην προσπάθεια να νικήσουμε τις λεγεώνες του θανάτου που έστειλε ο διάβολος στην αμαρτωλή γη!..
  Η εικόνα διακόπηκε από ένα φλας πλάσματος...
  Καθώς η εκτυφλωτική λάμψη έσβησε, μια θυμωμένη αστρική μανία προέκυψε. Έριξε βροντές και κεραυνούς. Τα μακριά μαλλιά της σηκώθηκαν ίσια, αλλάζοντας το χρώμα τους με ένα φρενήρης καλειδοσκόπιο:
  - Πώς τολμάς, μίζερη Αβορίγιε, συγκρίνεις εμάς τους μεγάλους σταλζάνους με τα πνεύματα και τους υπηρέτες του έπους σου. Είμαστε η υψηλότερη φυλή σε ολόκληρο το Hyperverse. Εμείς είμαστε το είδος που επέλεξε ο Θεός για να κατακτήσουμε και να κατακτήσουμε όλα τα σύμπαντα!!!
  Η διαστημική άρπυια άπλωσε το χέρι της με μακριά, αλλόκοτα νύχια σε μια απειλητική χειρονομία.
  - Στα γόνατα! Ή σε ένα λεπτό θα μείνουν μόνο φωτόνια από το κέλυφός σας και οι δράκοντες μας θα βασανίζουν την ψυχή σας για πάντα! Να ξέρεις, μαϊμού με σμόκιν, ότι ακόμα και ο θάνατος θα είναι μια ατελείωτη σκλαβιά για σένα.
  Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, σε αντίθεση με πολλούς από τους προκατόχους του ως αληθινός Βαπτιστής, πήρε τη χριστιανική πίστη στα σοβαρά:
  - Εάν ο Παντοδύναμος αποφασίσει ότι πρέπει να πεθάνω, τότε αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί, αλλά ποτέ δεν θα γονατίσω μπροστά στους δαίμονες.
  Θυμωμένη, η Λύρα χτύπησε τη γροθιά της στον κοντινό στρατηγό με όλη της τη δύναμη. Ο μεγαλόσωμος άνδρας με τη στολή τρεκλίστηκε. Το σπαθί της κόλασης, σαν κόμπρα με τσιμπημένη ουρά, σφύριξε:
  - Μετατρέψτε την άθλια κοινότητα αυτού του γηγενούς βασιλιά σε πυρηνική στάχτη. Αυτά τα δίποδα ερπετά πρέπει να πεθάνουν σε τερατώδη αγωνία. Παραγγέλνω Plan C, επιθετική κατάκτηση.
  Ένας από τους στρατηγούς, κάπως αμήχανος, αντέτεινε:
  - Χωρίς εντολή από το κέντρο, είναι αδύνατο να εξολοθρευτούν πλήρως τα ζωντανά είδη των νοήμονων οργανισμών.
  Και δεν θα τους εξοντώσουμε. - Η ενσάρκωση της κοσμικής Κάλι βρυχήθηκε όλο και πιο δυνατά. - Είναι πολύ ανθρώπινο να τους σκοτώνεις όλους, αφήστε τους να λειτουργήσουν υπό τη γλυκονική μας σύλληψη για δισεκατομμύρια χρόνια. Θα αφήσουμε ένα ζευγάρι, τρία δισεκατομμύρια για δουλειές σκλάβων. Και τώρα παραγγέλνω - υπερπλάσμα !!!
  Το ψηλό στήθος της Βελιμάρα ανέβηκε και ο επτακέφαλος δράκος που απεικονιζόταν στη φόρμα της φαινόταν να ζωντανεύει. Ροζ και πράσινες σπίθες έβρεχαν από τα ανοιχτά σαγόνια του καθώς ένας κυβερνητικός δείκτης έσβησε.
  Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών σταύρωσε τα χέρια του στο στήθος.
  - Εδώ είναι, το σημάδι του Αντίχριστου. Κύριε, δώσε μου τη δύναμη να πεθάνω με αξιοπρέπεια. Δίνω την ψυχή μου στα χέρια σου...
  Πύραυλοι τακτικής ποιότητας πέταξαν με ταχύτητα κοντά σε μια δέσμη φωτός. Ο αρχηγός των Armetica εξαφανίστηκε μόλις τελείωσε την ποινή του.
  Στη θέση του Hashington, μια λαμπερή, βίαιη φλόγα φωτός έλαμψε και μετά εμφανίστηκε ένα κολοσσιαίο μωβ-καφέ λουλούδι. Επτά υπερπλασματικά πέταλα χωρίστηκαν από το εκθαμβωτικό μπουμπούκι, εκτοξεύοντας στα ύψη ψηλά. Έλαμπαν με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου για δέκα δευτερόλεπτα, και μετά, αμέσως θαμπωμένα, έπεσαν, αφήνοντας μόνο γιγάντιους μωβ-κόκκινους σπινθήρες να επιπλέουν στη στρατόσφαιρα.
  Εν ριπή οφθαλμού, δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι κάηκαν, σκορπίζοντας στοιχειώδη σωματίδια. Όσοι ήταν πιο μακριά ήταν τυφλοί και φλεγόταν σαν ζωντανοί πυρσοί. Η φωτιά καταβρόχθισε την ανθρώπινη σάρκα. Το δέρμα των ανθρώπων ξεφλούδισε, τα μαλλιά έγιναν σκόνη, τα κρανία απανθρακώθηκαν. Το κύμα έκρηξης, σαν ακορντεόν, δίπλωσε ουρανοξύστες, θάβοντας ζωντανούς πολλούς, μέχρι πρότινος, τέτοιους ζωντανούς και ανέμελους ανθρώπους σε καυτές τσιμεντένιες τάφους. Μια ομάδα ξανθών, ημίγυμνων μαθητών από το Τέξας κυνηγούσε μια μπάλα και ένα κύμα βαρύτητας πέρασε από μέσα τους, αφήνοντας μόνο στάχτες σιλουέτες στο καμένο γρασίδι. Καημένα αγόρια, τι σκέφτηκαν την τελευταία στιγμή: ίσως κάλεσαν τη μητέρα τους, ή κάποιον από τους ήρωες της ταινίας, αναρίθμητα παιχνίδια στον υπολογιστή. Το κορίτσι, επιστρέφοντας από το μαγαζί με ένα καλάθι, πήγε στον άλλο κόσμο, χαμογελώντας, χωρίς να προλάβει καν να ουρλιάξει. Το παιδί απλώς θρυμματίστηκε σε φωτόνια, και μόνο μια κορδέλα του τόξου που είχε διασωθεί ως εκ θαύματος στριφογύριζε σε μια ατμοσφαιρική δίνη. Άνθρωποι που κρύβονταν στο μετρό, λευκοί και έγχρωμοι, συνθλίβονταν σαν μύγες υπό πίεση, εκείνοι που εκείνη την ώρα πετούσαν σε αεροπλάνο πετάχτηκαν από τους ανεμοστρόβιλους της Γέεννας πέρα από τη στρατόσφαιρα, και αυτός είναι ένας ακόμη χειρότερος και πιο αργός θάνατος... Όταν σε ένα ανατριχιαστικό κενό καταβροχθίζει τα υπολείμματα του αέρα από ένα αρπακτικό πιράνχα, οι άνθρωποι χτυπούν τα κεφάλια τους στους τοίχους από ντουραλούμ και τα μάτια τους πέφτουν από τις κόγχες τους.. Ο θάνατος έχει ισοφαρίσει τους φτωχούς και τον δισεκατομμυριούχο, τον γερουσιαστή και τον κρατούμενο, η ταινία αστέρι και ο οδοκαθαριστής. Φαινόταν ότι εκατομμύρια ψυχές ούρλιαξαν στον ουρανό, ο κόσμος αναποδογύρισε και ίσως για πρώτη φορά οι άνθρωποι ένιωσαν πόσο λεπτό είναι το νήμα της ζωής και πόσο χρειάζονται ο ένας τον άλλον. Μητέρα και παιδί ασφυκτιούν κάτω από τα ερείπια, κολλώντας το ένα στο άλλο με τέτοια δύναμη που όλες οι δυνάμεις του κάτω κόσμου δεν μπορούσαν να τους ξεκολλήσουν.
  Ακολούθησαν χτυπήματα και σε άλλα σημεία του πλανήτη Γη. Ο κύριος στόχος ήταν να καταστραφούν όλα τα μεγάλα βιομηχανικά κέντρα, πόλεις, να στερηθεί η ανθρωπότητα από τη γνώση, την αξιοπρέπεια, να τη ρίξει σε μια πρωτόγονη κατάσταση, να μετατρέψει τους ανθρώπους σε ένα τρέμουλο κοπάδι. Η ανθρώπινη τεχνολογία ήταν ανίσχυρη, τα πιο σύγχρονα συστήματα αεράμυνας δεν μπορούσαν καν να αντιδράσουν σε χρεώσεις που φέρνουν θάνατο σε όλα τα ζωντανά όντα. Η μάχη μετατράπηκε σε ανελέητο, ολοκληρωτικό ξυλοδαρμό, αφανισμό και δώρα θερμοκουάρκ διανεμήθηκαν "γενναιόδωρα" σε όλες τις ηπείρους.
  Με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών, οι σταλζάνοι επέλεξαν τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της επιφάνειας της γης, εφαρμόζοντας την από καιρό δοκιμασμένη τακτική του βομβαρδισμού φωλιών. Το έλεος δεν είναι πιο κατάλληλο στον πόλεμο από ένα λευκό παλτό σε ένα ορυχείο! Το μεγαλύτερο έλεος προς τον εχθρό, σκληρότητα προς τον εαυτό του όταν μαθαίνει την τέχνη του πολέμου!
  Εν τω μεταξύ, χιλιάδες ελαφρά τακτικά πλανητικά μαχητικά ψέκαζαν ήδη την επιφάνεια, ολοκλήρωσαν τα επιζώντα στρατεύματα και, αν ήταν δυνατόν, προσπάθησαν να σώσουν τον άμαχο πληθυσμό για μετέπειτα εκμετάλλευση.
  ***
  Μόλις ο Αλεξάντερ Μεντβέντεφ έδωσε την εντολή να ξεκινήσει ο πόλεμος, ο αντιπρόεδρός του Γκενάντι Πολυκάνοφ έφυγε από το Κρεμλίνο. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Άμυνας, σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής του δεν πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο κτίριο και σε απόσταση μεγαλύτερη από εκατό χιλιόμετρα ο ένας από τον άλλο. Ο Στρατάρχης κατάφερε να φύγει από τη Μόσχα μέσω μιας υπόγειας σήραγγας κενού εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας και να επιβιώσει μετά από μια σύγκρουση εκμηδενισμού και θερμοκουάρκ. Τώρα ήταν αυτός που επρόκειτο να οδηγήσει την αντίσταση στην κοσμική επίθεση, να γίνει Πρόεδρος και Ανώτατος Γενικός Διοικητής. Ένα τιμητικό, αλλά τρομερά βαρύ φορτίο. Στα βάθη της ψυχής του, ο Polikanov ήθελε πάντα να αντικαταστήσει τον πολύ μαλακό και αδέξιο πρόεδρο, αλλά αυτή τη στιγμή ένιωθε σαν ένας τιτάνας Atlant, πάνω στον οποίο επωμιζόταν όλο το βάρος του στερεώματος. Ακόμη και στο στρατιωτικό περιβάλλον, ο στρατάρχης αναφερόταν ως γεράκι για την σκληρότητα και τον ασυμβίβαστο του, αλλά σε αυτή την κατάσταση, όλη η θέληση και η αποφασιστικότητά του ήταν άχρηστες. Εντελώς άτρωτα διαστημόπλοια της αυτοκρατορίας των εξωγήινων εξολόθρευσαν αλύπητα τα στρατεύματα του πιο ισχυρού και γενναίου στρατού στη γη, χωρίς να δίνουν την παραμικρή ευκαιρία για άξια αντίσταση. Οι πύραυλοι τους, μικροί, ακόμη και μικροσκοπικοί σε μέγεθος, άπιαστοι σε ταχύτητα και μεγαλειώδεις σε καταστροφική δύναμη, αποτέφρωσαν όλα όσα είχε δημιουργήσει η ανθρωπότητα για πολλούς αιώνες. Ως εκ τούτου, το μήνυμα για την εμφάνιση χιλιάδων μικρών, αλλά ταχύτατων αεροσκαφών, χαροποίησε τον "νέο" πρόεδρο.
  - Εγώ διατάζω. Αντεπίθεση στον εχθρό, κλωτσήστε την ατσαλένια καμαρίλα από τον ρωσικό εναέριο χώρο! - Προσπαθώντας να κρύψει τη βραχνάδα στη σπασμένη φωνή του, διέταξε.
  - Ναι, σύντροφε πρόεδρε!
  Ο στρατάρχης της αεροπορίας Vadim Valuev ανέβηκε σε μια από τις πειραματικές συσκευές κρούσης "Taran" με έξι πυρηνικές κεφαλές επί του σκάφους. Μηχανή-θηρίο κάνει τις ηπείρους να τρέμουν. Τέλος, θα μπορέσουν να προκαλέσουν τουλάχιστον κάποια ζημιά στον εχθρό. Ακολούθησε η σειρά:
  - Ανεξάρτητα από τα θύματα, καταρρίψτε όλους τους εξωγήινους μαχητές!
  Ένας κοντός αλλά δυνατός Βάλουεφ κοίταξε τον εχθρό με αγορίστικο ενθουσιασμό. Φυσικά, ο εχθρός είναι τρομακτικός σε δύναμη, ακόμη και το εξαιρετικά ανθεκτικό μαχητικό "Taran-3" εκτοξεύει σαν φτερό από τις ριπές των θανατηφόρων ανεμοστρόβιλων της ατμόσφαιρας που ταράσσεται από υπερπυρηνικά χτυπήματα. Αλλά ο κόσμος να μας σέβεται και να φοβάται, τα κατορθώματα των στρατιωτών είναι αμέτρητα! Οι Ρώσοι ήταν πάντα σε θέση να πολεμήσουν - ο Σατανάς θα καταστραφεί!
  - Θα γκρεμίσουμε την εχθρική αλαζονεία! - Φωνάζει, ενθυμούμενος τη νεολαία του στρατάρχη.
  - Δεν υπάρχει έλεος για τους δήμιους, - απάντησε ο πιλότος που κάθεται στα δεξιά. - Ας σκουπίσουμε τα αστρικά κακά πνεύματα!
  Οι πιλότοι ήταν ειλικρινείς στο μίσος τους. Ωστόσο, το τοπίο από κάτω τους ήταν τόσο απόκοσμο που πονούσε στην καρδιά. Ούτε μια ταινία τρόμου, ούτε μια υπερπαραγωγή στο στυλ του "War of the Worlds" δεν θα μπορούσε να μεταφέρει ούτε το ένα εκατοστό του πόνου, των δακρύων και της ταλαιπωρίας που συμβαίνουν στην ηττημένη επιφάνεια της γης. Πουθενά δεν ήταν τόσο τρομακτικό, ακόμη και στη Mechnya, όταν οι σφαίρες σφύριζαν από πάνω και οι μπότες έσφιγγαν από το κολλώδες κατακόκκινο υγρό. Ούτε καν στις μεταγενέστερες μάχες στην Αρφίκα και στον Κόλπο Θερσίτσκι, όπου του άξιζε οι επωμίδες του στρατηγού και μετά του στρατάρχη.
  Φυσικά, είναι ανόητο να πυροβολείς μεγατόνια σε τόσο μικρούς στόχους, αλλά δεν μπορείς να τρυπήσεις έναν ελέφαντα με βολή περιστεριού.
  Ο κοσμικός Valuev χτυπήθηκε από την τεράστια ταχύτητα των εχθρικών αεροσκαφών. Μόλις εμφανίστηκαν στον ορίζοντα, μετά από ένα μίνι δευτερόλεπτο βγήκαν κοντά, σχεδόν χτυπώντας στο μέτωπο. Τα δάχτυλα μετά βίας είχαν χρόνο να πατήσουν τα κουμπιά. Ο Στρατάρχης εκτόξευσε και τα έξι πυρηνικά, φοβούμενος ότι δεν θα είχε πλέον την ευκαιρία να πυροβολήσει ξανά. Χωρίς να περιμένουν την εντολή, οι υπόλοιποι πιλότοι έκαναν το ίδιο, εκπέμποντας χιλιάδες συμβατικά και πυρηνικά δώρα θανάτου. Ωστόσο, οι ακτίνες λέιζερ γκραβού που έβγαλαν τα εχθρικά τακτικά μαχητικά κατέρριψαν εύκολα τους λίγους επιζώντες πυραύλους.
  Μια προσπάθεια να χτυπήσουν τον εχθρό με τη βοήθεια των δικών τους ακτινοβολητών ήταν επίσης καταδικασμένη σε αποτυχία. Η ένταση του λαϊκού πυρός δεν ήταν αρκετή για να διεισδύσει στα πεδία μικρών δυνάμεων που κάλυπταν τα μαχητικά, και τα κανόνια των αεροσκαφών και οι κατευθυνόμενοι από υπολογιστή πύραυλοι δεν τραβούσαν καν τις παιδικές κροτίδες. Μόνο ένα άμεσο χτύπημα από στρατηγικό θερμοπυρηνικό πύραυλο θα μπορούσε να καταστρέψει μια τέτοια μηχανή, αλλά οι κατευθυνόμενες από υπολογιστή δέσμες φωτός κράτησαν αντικείμενα μεγαλύτερα από ένα κλειδί από το να πλησιάσουν τα μαχητικά.
  - Σκυλιά, μοχθηρά σκυλιά! Θα ασχοληθώ μαζί σου! - φώναξε με απόγνωση ο Βάλουεφ.
  Η κραυγή γέμισε τα αυτιά του. Αλλά, προφανώς, ο εχθρός πιλότος άκουσε αυτή την κραυγή. Με την αμέλεια ενός μωρού που κουνούσε μια κουδουνίστρα, γκρέμισε πολλά ρωσικά αυτοκίνητα και οι σταλζάνοι, προφανώς, χλεύασαν, απλώνοντας σαδιστικά την ευχαρίστηση. Τα λέιζερ τους, σαν κοροϊδία, πραγματοποίησαν ένα μεσαιωνικό "τεταρτημό" - πρώτα έκοψαν τη μύτη, μετά την ουρά και τα φτερά. Όσοι κατάφεραν να εκτιναχθούν πιάστηκαν με ένα δίχτυ δύναμης, προφανώς για περαιτέρω πειράματα. Και κάποιοι πιλότοι πετάχτηκαν και πετάχτηκαν σαν να ήταν μπάλες του τένις. Οι Στάλζαν είναι σαν κακά παιδιά, τους αρέσει να χαζεύουν, να απολαμβάνουν το μαρτύριο. Ο Genhir Wolf κυκλοφόρησε ένα ολόγραμμα με το χαριτωμένο πρόσωπό του και είπε με ένα δηλητηριώδες χαμόγελο:
  - Τι χάλασε; Ελπίζοντας για έναν γρήγορο θάνατο;!
  Ο Βαντίμ τίναξε τα ποτισμένα από τον ιδρώτα μαλλιά του και πίεσε τον πίνακα ελέγχου των πυραύλων με τέτοια μανία που το πλαστικό έσπασε και το πληκτρολόγιο από τιτάνιο λύγισε. Ο Μάρσαλ αναστέναξε.
  -Τσακάλι!
  - Εξαιρετικό! Η μαϊμού μαθαίνει να παίζει πιάνο. Εγώ, ο Gengir Wolf, θα σου δείξω πώς να παίζεις σωστά! - Δεν υπήρχε κακία στη φωνή του σταλζάν, μάλλον η χαρά ενός μαθητή που έσπασε ένα παράθυρο στο γραφείο του διευθυντή με μια εύστοχη βολή από σφεντόνα.
  Η τρομακτική κατασκευή βούτηξε κάτω από τη δεξιά πτέρυγα και περιστράφηκε γύρω από το αεροπλάνο του στρατάρχη με σχεδόν ανεπαίσθητη ταχύτητα. Ο Βαντίμ δεν είχε δει ποτέ τέτοια ταχύτητα, δεν ήθελε πλέον να πολεμήσει - δεν μπορούσε να κρατήσει έναν ανεμοστρόβιλο με τα χέρια του. Έμεινε να πέσει τα πάντα και να τρέξει, να γίνει μόριο και να διαλυθεί στον ζεστό αέρα. Έχοντας ενεργοποιήσει τη μέγιστη ταχύτητα, δεκαπέντε φορές υψηλότερη από τον ήχο, ο επιφανής στρατάρχης, με το παρατσούκλι η Αλεπού της ατμόσφαιρας, όρμησε ... Πού; Μακριά από αυτά...
  Μαχητές με το επτάχρωμο έμβλημα (η σημαία της Αυτοκρατορίας Στάλζαν) επιτέθηκαν με μανία σε οτιδήποτε κινούνταν και ανέπνεαν. Ακόμη και υπερβαριές πυρηνικές δεξαμενές και αεροπλάνα κάηκαν σαν πεταλούδες στις ακτίνες λέιζερ που εκπέμπονται από σχετικά μικρά μονοθέσια ή διθέσια οχήματα. Η τρομακτική μορφή αυτών των φτερωτών τεράτων ήταν απαράμιλλη μεταξύ των επίγειων αρπακτικών. Ήταν το επίκεντρο του τρόμου, του εφιάλτη και της σχιζοειδής υπερφοβίας. Για να ενισχύσουν το αποτέλεσμα, οι σταλζάνοι ενεργοποίησαν τεράστια τρισδιάστατα ολογράμματα που αυξάνουν το μέγεθος των μαχητών χίλιες φορές, αυξάνοντας τον φόβο και καταστέλλοντας την ψυχή των υπερασπιστών του πλανήτη Γη. Φαινόταν ότι τέτοια πλάσματα σέρνονταν στον ουρανό που ούτε ένας σκηνοθέτης μιας ταινίας τρόμου δεν μπορούσε να βρει μια τέτοια αποστροφή. Μερικές χρωματικές προβολές ήταν σχεδόν υλικά και κυριολεκτικά διάσπαρτα σύννεφα.
  Ο στρατάρχης κόπηκε από την υπερφόρτωση. Απαράμιλλος ο θαυματοποιός έτρεμε από ένταση. Το αυτοκίνητο κάπνιζε, βγάζοντας την τελική ταχύτητα. Δεν ήταν εύκολο για τον Gengir να συμβαδίσει, συνέχισε να κόβει κύκλους, φιγούρες-οκτώ και πολύγωνα γύρω από το ρωσικό αεροσκάφος, κόβοντας την ατμόσφαιρα με ταχύτητα υποφωτισμού και επιδεικνύοντας φανταστική τεχνολογική υπεροχή. Από την έντονη τριβή γύρω από τον Purple Constellation Slayer, αναδύθηκε ένα στέμμα φωτός. Ο Βαντίμ έκλεισε τα μάτια του: το δαχτυλίδι της φωτιάς έτρωγε τα μάτια του.
  Καλύτερα σκότωσε με ρε κάθαρμα. Σταμάτα να με κοροϊδεύεις!
  Ο λύκος γέλασε. Ακουγόταν τόσο καθαρά, σαν ο Σταλζάν να μιλούσε από ένα κέρατο κατευθείαν στο αυτί του.
  - Ο θάνατος για σένα είναι πράξη ελέους. Και το έλεος, όπως λέει ο μεγαλύτερος των μεγαλύτερων, να μην ξεπερνά τα όρια του οικονομικού κέρδους!
  Μια φλεγόμενη ιριδίζουσα φούσκα χωρίστηκε από το μαχητικό. Παρά το γεγονός ότι ο στρατάρχης κινούνταν με την πρώτη κοσμική ταχύτητα, το αυτοκίνητό του πέταξε αμέσως στο πύρινο κέντρο, αιωρούμενος σφιχτά σε έναν αόρατο ιστό.
  Ο Genhir Wolf γέλασε ξανά, με το ευχαριστημένο πρόσωπό του να προβάλλεται σαν κόλαση στο παρμπρίζ. Ο Βάλουεφ ήθελε να κλείσει τα μάτια του, αλλά τα βλέφαρά του είχαν παραλύσει, ήθελε να φτύσει, αλλά το σάλιο πάγωσε στο λαιμό του. Τώρα, με παγωμένα μάτια, είδε αμέσως το μακάριο ρύγχος ενός εξωτερικά νεαρού χαρούμενου σταλζάν και μια τρομερή εικόνα ολοκληρωτικής καταστροφής (ήταν ορατή με όλες τις λεπτομέρειες: τρισδιάστατα ολογράμματα το έδειχναν από κοντά με τις παραμικρές λεπτομέρειες). Ένα διάφανο κουκούλι βασάνιζε την ψυχή και η ηλεκτροπληξία και η κολασμένη φωτιά έκαψαν τα μέσα. Ωστόσο, εκείνη τη στιγμή, ο στρατάρχης Valuev δεν ήταν στο ύψος του πόνου του, γιατί δεν υπήρχε μεγαλύτερη ταλαιπωρία από το να κοιτάξει τις φρικτές φρικαλεότητες που διέπραξαν οι εισβολείς στον γενέθλιο πλανήτη τους.
  Μπροστά στα μάτια μου - το πρώτο βάπτισμα του πυρός, μια εφιαλτική πρωτοχρονιάτικη επίθεση στην πρωτεύουσα του Μετσένσκ. Μια απελπισμένη επίθεση με υπαιτιότητα διεφθαρμένων στρατηγών μετατράπηκε σε κόλαση για τον πιο ισχυρό και γενναίο στρατό στον κόσμο. Η ακατανόητη ταπείνωση του Μεγάλου Έθνους, που νίκησε αναρίθμητες ορδές, σκέπασε με το στήθος του τους λαούς όλου του πλανήτη. Εκείνος, τότε ακόμα νεαρός υπολοχαγός, κρύφτηκε κάτω από ένα κατεστραμμένο τανκ. Από ψηλά έσταζαν φλεγόμενες σταγόνες καυσίμου ντίζελ, οι φόρμες τρυπήθηκαν σε πολλά σημεία, το αριστερό πόδι χτυπημένο από θραύσματα μετατράπηκε σε κατακόκκινο ζελέ. Τα αυτιά έχουν κωφέψει και δεν αντιλαμβάνονται πια εκρήξεις από βαριές νάρκες, το αίμα έχει στεγνώσει, μια γεύση από μόλυβδο έχει παγώσει στα χείλη, τα υπολείμματα των σπασμένων δοντιών δίνουν στο στόμα με έναν θαμπό πόνο. Θέλεις να βρυχηθείς από τον αφόρητο πόνο, αλλά πρέπει να βγεις κάτω από το ατσάλινο φέρετρο. Και εκεί έξω, ο θάνατος τρέχει τη σατανική μπάλα, αλλά το βρώμικο μπορντό χιόνι αναζωογονεί ένα πρόσωπο με βαριές φουσκάλες και μια ριπή ανέμου καταπραΰνει τους καμένους πνεύμονες. Τότε, μέσα από ένα συνεχές πέπλο ταλαιπωρίας, τρεμοπαίζει η σκέψη ότι εκεί, κάτω από το τανκ, βρίσκεται ο βαριά τραυματισμένος σύντροφός σου, που πεθαίνει οδυνηρά, τηγανισμένος σε μια κατσαρόλα. Και πάλι βουτάς σε αυτή την πύρινη κόλαση, σέρνοντας μέτρα που έχουν γίνει ατελείωτα, στριμώχνεσαι κάτω από μια μανιασμένη νεροποντή, αρπάζεσαι με ακρωτηριασμένα δάχτυλα για μια αξιολύπητη ομοιότητα με ένα σπασμένο αλεξίσφαιρο γιλέκο και βγάζεις ένα σώμα εκατό τόνων που έχει γίνει. Κατάφεραν να βγάλουν ό,τι είχε απομείνει από τον Σεργκέι, αλλά ο φίλος του δεν θα συνέλθει ποτέ, παραμένοντας για πάντα ένας σιωπηλός ανάπηρος...
  Το ποτάμι της μνήμης σπάει, θυμούνται μόνο ξεχωριστά κομμάτια μιας δύσκολης στρατιωτικής καριέρας. Αλλά όλα αυτά σβήνουν, όπως ένα κερί σε μια ατομική έκρηξη ...
  Τι φοβερός πόλεμος!
  Οι τερατώδεις μηχανές μαίνονταν ανεξέλεγκτα, τεμαχίζοντας, εξατμίζοντας τη ζωή από μικρή σε μεγάλη στην καταστροφική τους διαδρομή. Ένα μικρό σμήνος δολοφονικών αεροπλάνων επιτέθηκε σε μυστική ρωσική βάση στην Ανταρκτική, υπό τη διοίκηση του στρατηγού Νικολάι Βαλούεφ, αδελφού του Βαντίμ. Ο Νίκολας μόλις πρόλαβε να δώσει τις τελευταίες εντολές. Ένας φυσικός σαδιστής, ο Gengir Volk, πρόβαλε σκόπιμα μια εικόνα των υπόγειων υπηρεσιών κοινής ωφελείας της Ρωσίας. Ο στρατηγός Βάλουεφ είδε ξαφνικά στην οθόνη μια εικόνα του Βαντίμ να καίγεται ζωντανός σε μια επτάχρωμη δάδα. Τα φλεγόμενα κομμάτια πέφτουν από το σώμα που καταρρέει, τα μαυρισμένα κόκαλα φαίνονται μέσα. Η εικόνα είναι πιο δροσερή από την Κόλαση του Δάντη. Τα βλέμματα των αδελφών συναντήθηκαν για μια στιγμή, η εικόνα αιωρείται κοντά το ένα στο άλλο.
  "Μην τα παρατάς..." ψιθύρισε ο Ρώσος στρατάρχης με μόλις ακουστή φωνή. Ο Κύριος θα σώσει...
  Μια συμπαγής θάλασσα από φωτιά πλημμύρισε την εικόνα.
  ***
  Τα βλήματα μίνι-θερμοκουάρκ (με βάση τη διαδικασία συγχώνευσης κουάρκ - περισσότερο από ένα εκατομμύριο φορές ισχυρότερα από μια βόμβα υδρογόνου με παρόμοιο βάρος) όταν χτυπήθηκαν όταν χτυπούσαν ένα κέλυφος πάγου πολλών χιλιομέτρων προκάλεσαν σεισμό τερατώδους δύναμης, έτσι ώστε ολόκληρη η ήπειρος χωρισμένο σε έναν πυκνό ιστό από βαθιές ρωγμές. Ρεύματα καυτής λάβας κυλούσαν κάτω από τα ρήγματα του φλοιού της γης, τα υπολείμματα του σπασμένου πάγου εξατμίστηκαν, προκαλώντας ισχυρούς τυφώνες και ανεμοστρόβιλους. Πλησιάζοντας από τη νότια ζώνη, ρεύματα ζεστού ατμού βύθισαν τα πλοία που επιζούσαν από θαύμα σαν σπίρτα, έσπασαν δέντρα, ισοπέδωσαν, έσβησαν ψηλά βουνά σε άμμο και άνθρωποι που έπεφταν σε ανεμοστρόβιλους εξαφανίστηκαν.
  ***
  Στις βόρειες περιοχές, τα τακτικά γαλαξιακά μαχητικά συνέχισαν τη μεθοδική σάρωση τους, κάνοντας ελάχιστη διάκριση μεταξύ στρατιωτικών και πολιτικών στόχων. Τα πιο ισχυρά ηχεία στον κυβερνοχώρο που είχαν τοποθετηθεί πάνω τους εκτόξευαν ροές τρομακτικής μουσικής που έσκασαν τα τύμπανα των αυτιών. Η τεχνογενής κακοφωνία έσπασε ακόμη και την πιο σταθερή ψυχική δομή. Ο Γενχίρ έβγαλε τα δόντια της τίγρης, γουργουρίζοντας εκκωφαντικά.
  - Κρίμα που πεθαίνουν τόσο γρήγορα οι γήινοι.
  Η σύντροφός του, δέκα αστέρων αξιωματικός, Έφα Κοβαλέτα, πρόσθεσε:
  - Δεν έχω χρόνο να κουνήσω ούτε το δάχτυλο, καθώς εμφανίζονται βουνά από παραμορφωμένα πτώματα. Είναι κρίμα για τα παιδιά τους, δεν έχουν χρόνο να συνειδητοποιήσουν τι είναι θάνατος. Πρέπει πρώτα να τους κόψετε τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών με λέιζερ!
  Ο κανίβαλος στρατηγός έτρεξε ένα δάχτυλο με ένα μυτερό νύχι στο λαιμό του.
  - Τίποτα από όσους επιζήσουν, θα βάλουμε παπούτσια και αδιάβροχα. Κοιτάξτε πόσο γυαλιστερό είναι το δέρμα τους, ειδικά σε νεαρές γυναίκες.
  - Εδώ μπορείτε να κανονίσετε ένα αξιοπρεπές σανατόριο, με υπερσαφάρι σε άτριχα πρωτεύοντα. - Φώναξε δυνατά, σπινθηροβόλος συναισθηματικά με τα δόντια της Εφ.
  - Θα αγοράσω οικόπεδο στον εαυτό μου! Θα κόψω το στομάχι των ντόπιων θηλυκών, θα τους βάλω τα παιδιά μου, θα τους αφήσω να καβαλήσουν στα έντερα! Οι δύο κανίβαλοι με πλάσμα κομπ και υπερόπλα ξέσπασαν σε γέλια.
  Ο "σιδερένιος" Στρατάρχης Gennady Polikanov κυριολεκτικά υστερικός, ανίσχυρος θυμός έπνιξε τον "νέο" Ρώσο πρόεδρο.
  - Ανάθεμα! Είμαστε πραγματικά τόσο απελπιστικά αδύναμοι; Απλώς θολώνουν το μυαλό μας. Μάλλον, αν πίστευα στον Θεό, σίγουρα θα άρχιζα να ζητάω βοήθεια. Αλλά δεν πιστεύω σε παραμύθια αυτού του είδους, όπως αυτός ο ξένος κλόουν Michael, και δεν θα προσευχηθώ! Εσείς τα αστέρια τέρατα δεν θα περιμένετε την παράδοση από εμένα!
  Ξαφνικά, το φως στο βαθύ καταφύγιο έσβησε για μια στιγμή και μετά ακούστηκε μια αποκρουστικά γνώριμη φωνή στα ακουστικά.
  - Ρώσοι, παραιτηθείτε! Θα χαρίσουμε τη ζωή σας σε όλους όσους οικειοθελώς καταθέτουν τα πενιχρά όπλα σας! Εγγυώ τα υποτακτικά άτομα ζωή και τρία γεύματα την ημέρα σε ιατρείο εργασίας!
  Ο Ρώσος στρατάρχης έκανε μια εκφραστική χειρονομία, στέλνοντάς τον στην κόλαση.
  - Οι Ρώσοι δεν παραδίδονται ποτέ! Θα παλέψουμε μέχρι τέλους ή θα πεθάνουμε όρθιοι με το κεφάλι ψηλά!!!
  Ο Στρατάρχης είναι λίγο πιο ήρεμος τώρα, έδωσε την εντολή.
  - Αν πεθάνεις, τότε με μουσική! Ανάψτε αυτόν τον ύμνο, στη μελωδία του οποίου οι πρόγονοί μας πήγαν στην επίθεση και πέθαναν!
  Στο μεταξύ, η αστρική Αμαζόνα έσκαγε από χαρά. Εικόνες σφαγών και καταστροφών προκάλεσαν θυελλώδη απόλαυση και απερίγραπτη ευδαιμονία. Ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό και προκάλεσε ένα τρελό θόρυβο ότι οι άνθρωποι πέθαιναν, σαν δύο σταγόνες παρόμοιες με τα stalzans.
  - Ποιος άλλος στο σύμπαν μπορεί να καυχηθεί για τέτοια ευτυχία - να σκοτώσει το δικό του είδος;!
  Προφανώς είχε ψυχικά προβλήματα. Επειδή το θέαμα της κολοσσιαίας καταστροφής και των αρχιπελάγων απανθρακωμένων πτωμάτων δεν ευχαριστούσε πλέον πολλούς λογικούς εισβολείς. Άλλωστε οι γήινοι είναι σαν σταλζάνοι, σαν μικρότερα αδέρφια. Είναι σαν την πρώιμη νεολαία της δικής τους φυλής. Και είναι τρομακτικό να αντιτάσσεσαι: αυτή η τρελή άρπυια μπορεί επίσης να βάλει γόμ από ένα πιστόλι ακτίνων πλάσματος.
  Η Λύρα, μη νιώθοντας πια τα φρένα, γκρέμισε τον τεράστιο νεαρό αξιωματικό βγάζοντας μια κραυγή.
  - Διατάζω όλους να ενωθούν μαζί μας! Και ενεργοποιήστε ολογράμματα μεγάλης κλίμακας για ολόκληρο τον κατακτημένο πλανήτη. Ας δουν όλα τα επιζώντα πρωτεύοντα πόσο κβάζαρ είμαστε! .. Θα υπάρξει Hyperfuck!
  Ωστόσο, ένας από τους αστέρες στρατηγούς Kramar Razorvirov έκοψε απότομα τα λόγια της.
  - Ο πόλεμος δεν είναι οίκος ανοχής. Σηκωθείτε, ξεσκονιστείτε και ντυθείτε!
  Ο Σταρ Κάλι όρμησε στο όπλο λέιζερ. Αλλά ο Kramar αποδείχθηκε πιο γρήγορος: το επτάκαννο όπλο στηριζόταν στο μέτωπο και τα δύο ρύγχη, που επιμήκυναν, τρύπησαν το υπέροχο στήθος.
  Λύρα άγρια, καμία κόμπρα δεν θα μπορούσε να εκτοξεύσει τόσο πολύ δηλητήριο, σφύριξε:
  - Θα τελειώσεις ούτως ή άλλως. Θα εκμηδενιστείτε άσκοπα!
  Το γυμνό στήθος ανέβηκε σαν παγόβουνα σε καταιγίδα. Αν είχε τέτοια ικανότητα η Βελιμάρ, με μια ματιά θα είχε αποτεφρώσει τον αυθάδη "ηθολόγο". Οι αξιωματικοί πάγωσαν. Πολύ σπάνια γίνονται συγκρούσεις μεταξύ στρατηγών.
  Η Έφα Κοβαλέτα, κλείνοντας το μάτι με το δεξί της μάτι, ψιθύρισε:
  Τι μαχητής κβάζαρ, δεν φοβάται τίποτα!
  Μια μονομαχία ετοιμαζόταν, μια θανατηφόρα χωρίς καμία πιθανότητα επιείκειας. Η κατάσταση σώθηκε από ένα μήνυμα που έγινε από υπολογιστή.
  - Στα βουνά, που οι γήινοι αποκαλούν Ουράλια, ανακαλύφθηκε ένας υπόγειος πυρηνικός σταθμός, καθώς και ένα ολόκληρο δίκτυο υπόγειων επικοινωνιών. Τα αποτελέσματα της σάρωσης υποδεικνύουν ότι το σημείο διοίκησης του εχθρού βρίσκεται εδώ.
  ***
  Αναβοσβήνει μια πολυδιάστατη ολογραφική εικόνα. Το δίκτυο των υπόγειων επικοινωνιών με την ακριβή σχεδίαση των παραμικρών λεπτομερειών ήταν ξεκάθαρα ορατό, χωρίς να δίνεται ούτε η παραμικρή ευκαιρία να διαφύγει.
  Στρατηγοί και αξιωματικοί ξεσηκώθηκαν αμέσως.
  - Εκεί πρέπει να χτυπήσεις. Οι πύραυλοι μας είναι έτοιμοι.
  - Όχι, δεν θα χτυπήσει. Εκεί ο αρχηγός της αγέλης των πιθήκων είναι ο Polkan. Πρέπει να ληφθεί ζωντανός. Θα κάνουμε πειράματα πάνω του, δοκιμάζοντας ισότοπα πόνου και μετά θα στείλουμε το λούτρινο ζώο του στο μουσείο. Ε, τι κοιτάς επίμονα; Ετοιμαστείτε να προσγειωθείτε στην επιφάνεια. Αυτός ο πλανήτης είναι ήδη κάτω από εμάς!
  Ο Κράμαρ απέσυρε το τρομερό όπλο του και, παρόλο που η υπόσχεση ενός επικείμενου θανάτου άστραφτε ξεκάθαρα στα μάτια της λυσσασμένης Λύρας, είπε με τόλμηЈ
  - Μην μετράς! Ο πόλεμος δεν είναι - Hyperfuck!
  - Μετά τη μάχη θα προσανατολιστούμε! Η φωνή της Βελιμάρα έγινε ελαφρώς. - Δείξε μου σε τι είσαι καλός!
  Το τιτάνιο, τρομακτικό διαστημόπλοιο, πλημμυρίζοντας τα πάντα με ολική υπερπλασματική φωτιά, όρμησε σαν αρπακτικό γεράκι στη σχισμένη επιφάνεια του πλανήτη.
  Έγινε η πρώτη επαφή δύο διαστρικών πολιτισμών.
  
  
  Κεφάλαιο 4
  Είναι καλύτερα να πεθάνεις με ένα σπαθί με αξιοπρέπεια,
  Πολεμώντας σκληρά για ανδρεία και τιμή,
  Από το να ζεις σαν βοοειδή που οδηγούνται από ένα μαστίγιο σε ένα στασίδι...
  Υπάρχουν πολλοί ένδοξοι ήρωες στη Ρωσία!
  Προβλήματα, μεγάλα και μικρά, φαινομενικά ασήμαντα, και άλλα, αντίθετα, με τη μάζα τους, είναι έτοιμα να ισοπεδώσουν τη συνείδηση και να καταπατήσουν την ψυχή, να κυλήσουν πάνω από κάθε άτομο, σαν ένα κύμα σερφ. Τα έφηβα αγόρια, όπως γνωρίζετε, έχουν έναν ψυχισμό διευθετημένο με τέτοιο τρόπο που είναι πολύ πιο διατεθειμένοι να δραματοποιούν τις προσωπικές τους εμπειρίες, ξεχνώντας τα παγκόσμια προβλήματα. Ακόμα και ένα ασήμαντο μερικές φορές, όπως ένας καρκινικός όγκος, που αναπτύσσεται γρήγορα, απειλεί να γεμίσει όλες τις σκέψεις. Έτσι ο δεκατετράχρονος Βλαντιμίρ Τιγκρόφ, τη στιγμή που το τσεκούρι του παγκόσμιου δήμιου αιωρήθηκε πάνω από τον πλανήτη, είναι βυθισμένος στον εαυτό του. πολύ αναστατωμένος από τα τελευταία γεγονότα στο σχολείο. Ο πατέρας του είναι επαγγελματίας στρατιωτικός και πρόσφατα μετακόμισε στα Ουράλια στην περιοχή Sverdlovsk, παίρνοντας μαζί του την οικογένειά του. Και οι νεοφερμένοι, ακόμη και από τη Μόσχα, δεν αρέσουν πολύ εδώ. Εδώ στο σχολείο του προέβλεπαν: ως όφειλε να τον ξυλοκοπήσει, να του σκίσει τα ρούχα και να του ποδοπατήσει τον χαρτοφύλακά του. Όχι, ο Τάιγκερς δεν είναι αδύναμος ή ψόφιος, ήξερε να παλεύει καλά για την ηλικία του. Μα τι να κάνεις μόνος σου όταν είναι είκοσι άτομα απέναντί σου. Το Γεκατερίνμπουργκ είναι μια πόλη που ήταν παραδοσιακά γνωστή ως εγκληματική πόλη, παρά τις σκληρές συνθήκες της δικτατορίας Μεντβέντεφ. Ακόμη και στα σχολεία, οι συμμορίες τους υπήρχαν και παρασίτωναν ενεργά. Ολόκληρη η περιοχή έζησε επίσης μια ιδιαίτερη ζωή, διαφορετική από την υπόλοιπη Ρωσία. Στα σχολεία έπιναν σχεδόν ανοιχτά βότκα και κάπνιζαν, έκαναν ενέσεις σε υπόγεια και τουαλέτες, οι κάμερες παρακολούθησης δεν λειτούργησαν ποτέ και η αστυνομία... Όλοι εκτός από τους ληστές τη φοβούνταν. Ο Βλαντιμίρ αποδείχθηκε πολύ σωστός ένας νεαρός ακτιβιστής, ένας αθλητής για την εγκληματική υποκουλτούρα, σπούδασε καλά και αυτό ήταν αρκετό για το άγριο ξέφρενο μίσος. Όταν σε ξυλοκοπούν, σε δηλητηριάζουν κάθε μέρα, με κάποιο τρόπο δεν θέλεις πραγματικά να ζήσεις ειρηνικά, αντίθετα, θέλεις να τιμωρήσεις τους πάντες. Θέλω τόσο πολύ...
  Όπως κάθε δυνατός χαρακτήρας, το αγόρι Βλαντιμίρ ονειρευόταν εκδίκηση ενάντια σε μια ανώτερη και κακή δύναμη. Γεννήθηκε ένα σχέδιο - να κλέψει ένα πολυβόλο από τον πατέρα του (είναι προφανές ότι δεν ήταν χωρίς λόγο ότι έρεε το αίμα κληρονομικών στρατιωτικών), το οποίο σύντομα κατάφερε να πραγματοποιήσει. Κατάφερε να χακάρει, επιδεικνύοντας την ικανότητα ενός χάκερ, τον κυβερνητικό κώδικα ενός οικιακού χρηματοκιβωτίου όπου ήταν αποθηκευμένα τα όπλα. Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε εδώ είναι οι ιδιαιτερότητες της τεχνητής νοημοσύνης, που υπόκεινται σε ορισμένα προγράμματα και στερούνται εντελώς κριτικής αντίληψης της πραγματικότητας. Παίρνοντας μαζί του ένα επιθετικό τουφέκι του αναδιπλούμενου συστήματος "Fox-3" και πολλά κλιπ, ο Βλαντιμίρ έκανε ένα αποφασιστικό βήμα προς το σχολείο. Ανάμεσα στο παραμελημένο πάρκο υπάρχει ένα μεγάλο τετραώροφο κτίριο σχεδιασμένο για τρεις χιλιάδες άτομα. Αρκετοί μαθητές γυμνασίου κάπνιζαν αρθράκι, δίπλα τους έσερνε ο κύριος παραβάτης του, ο άτυπος αρχηγός της τάξης, Σεργκέι Ποντόβι. Ο Βλαντιμίρ κινήθηκε με σιγουριά προς τον εχθρό του. Όπως περίμεναν οι Tigers, ο αρχηγός φώναξε "Shuher! Οι δικοί μας χτυπιούνται!" έτρεξε ορμητικά. Η γροθιά του Volodya, χάρη στην προπόνηση, δεν είναι παιδικά δυνατή, οπότε ο Σεργκέι σίγουρα θα πάρει μερικές μώλωπες με εγγύηση. Είναι αλήθεια ότι ολόκληρο το πρόσωπο του Tigrov είναι πλούσια διακοσμημένο με φρέσκους μώλωπες και εκδορές - μπορείτε να γεμίσετε ένα μαμούθ με πλήθος. Οι upperclassmen χαμογέλασαν και αποχωρίστηκαν θέλοντας να απολαύσουν το αστείο θέαμα.
  Ένα ολόκληρο κοπάδι αγοριών ξεχύθηκε από την είσοδο του σχολείου. Ο Βλαντιμίρ δεν δίστασε. Βγάζοντας ένα μικρό μηχάνημα ταχείας βολής που ήταν κρυμμένο κάτω από το μπουφάν του, ο Τίγρης άνοιξε πυρ εναντίον των δραστών που έτρεχαν προς το μέρος του. Έτρεξαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Ίσως όλα να περιορίζονταν στον θόρυβο, αλλά υπήρχαν πολλά αυτοκίνητα κοντά με ενήλικες πραγματικούς ληστές. Προφανώς, οι ντόπιοι μαφιόζοι δεν βρήκαν καλύτερο μέρος για μια εγκληματική αναμέτρηση από ένα σχολείο; 13. Οι γκάνγκστερ ανταπάντησαν τα πυρά. Αυτόματες σφαίρες ανατίναξαν την άσφαλτο. Έχοντας κάνει μια τούμπα, ο Βλαντιμίρ κατάφερε να κρυφτεί πίσω από έναν μαρμάρινο οβελίσκο. Μεθυσμένοι από τα ναρκωτικά, οι ληστές όρμησαν στην επίθεση με βρυχηθμό, μη παίρνοντας στα σοβαρά τον μικρό μαχητή, κάτι που φυσικά ήταν μάταιο. Άλλαζε πυρετωδώς τα κλιπ, ο νεαρός εξολοθρευτής σκότωσε τη μισή συμμορία και τραυμάτισε περίπου είκοσι ακόμη βάναυσους μαχητές. Οι επιζώντες ληστές προσπάθησαν να αναπτύξουν έναν φορητό όλμο - ένας πυροβολισμός από αυτόν θα μπορούσε να γκρεμίσει μισό σπίτι. Αν και ο Tigrov προηγουμένως είχε πυροβολήσει μόνο σε σκοπευτήρια και σε παιχνίδια υπολογιστών, το άγριο άγχος και η τρελή οργή έδιναν στις βολές του υπεράνθρωπη ακρίβεια. Ο όλμος εξερράγη, τεμαχίζοντας κοντινούς ληστές. Όλα αυτά συνέτριψαν την αντίσταση των υπολοίπων. Σε μια φρενίτιδα, ο Βλαντιμίρ εκτόξευσε όλα τα κλιπ που έφερε στη τσάντα του και μόνο μετά από αυτό σταμάτησε να πυροβολεί. Σχεδόν όλοι οι πυροβολισμοί αποδείχθηκαν θανατηφόροι και αποτελεσματικοί, τριάντα εννέα άτομα (ήταν κυρίως ντόπιοι μαφιόζοι) μετατράπηκαν σε πτώματα. Θύματα της αναμέτρησης έγιναν και αρκετοί εξαπατημένοι μαθητές. Τράβηξαν και βρυχήθηκαν, έχοντας τραυματιστεί ποικίλου βαθμού. Δεν υπήρξαν σκοτωμένοι μεταξύ των αγοριών, μόνο ενήλικες ληστές βρήκαν έναν άξιο θάνατο. Αλλά από τις σημαντικές εγκληματικές αρχές, ένας μεγάλος έμπορος ναρκωτικών, με το παρατσούκλι Viper, καταστράφηκε.
  Κοιτάζοντας τους νεκρούς, τους τραυματίες και τα αίματα, ο Βλαντιμίρ ήρθε στα συγκαλά του. Έκανε βίαιο εμετό, τόσο πολύ που ένα κόκκινο, κολλώδες υγρό ξεχύθηκε από τη μύτη του. Αλλά ήταν η θέα του ίδιου του αίματος που οδήγησε στην απελευθέρωση μιας δόσης αλόγου αδρεναλίνης, το αγόρι πέταξε το πολυβόλο και άρχισε να τρέχει, με τέτοια ταχύτητα που φαινόταν ότι δεν ήταν ένα φοβισμένο αγόρι, αλλά ένας ανεμοστρόβιλος που οδηγούσε σπείρες σκόνης. Το σοκ από μια τέτοια εκτέλεση ήταν τόσο μεγάλο που δεν προσπάθησαν αμέσως να πιάσουν τον νεαρό. Όταν συνήλθαν, πέρασαν σημάδια που υπερέβαλλαν το ύψος και την ηλικία του.
  Ο Βλαντιμίρ Τιγκρόφ κατάφερε να κρυφτεί σε μια δασώδη περιοχή. Λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, το φθινόπωρο ήταν γενναιόδωρο και στοργικό, ήταν γεμάτο μανιτάρια και μούρα. Βέβαια, αργά ή γρήγορα, ο πιο πράσινος από τον αριθμό, ή μάλλον οι εκδικητές του λαού, αναμφίβολα θα είχαν πιαστεί από την αστυνομία. Αλλά μετά την έναρξη του πρώτου διαστρικού πολέμου στην ιστορία της ανθρωπότητας, δεν υπήρχε χρόνος για τέτοια μικροπράγματα.
  Και τώρα, τσιμπημένο από τα κουνούπια, πεινασμένο, παγωμένο κατά τη διάρκεια της νύχτας, το αγόρι διέσχιζε σιγά σιγά το πρωινό δάσος. Η εμφάνισή του ήταν τρομερή. Η σχολική στολή ήταν σκισμένη σε πολλά σημεία, έλειπε το ένα παπούτσι (το έχασα κατά την φυγή). Επιπλέον, από γρατσουνιές σε κλαδιά δέντρων, πολλές ρίζες και κώνους, το πόδι μου πονούσε πολύ. Και μετά είναι τα κουνούπια. Τα δαγκώματα φαγούρα αφόρητα. "Ίσως να τα παρατήσω;" μια σκέψη πέρασε από το κεφάλι μου. "Τότε μάλλον θα με στείλουν στη Μόσχα σε ένα ψυχιατρείο και μετά σε μια ειδική αποικία.", μοιάζει με σάπιο φυτό. Και πώς μπορώ να ζήσω τότε; Απλώς θα υπάρχω... Όχι... Ίσως αμέσως σε μια αποικία, περιτριγυρισμένη από ξυρισμένους έφηβους εγκληματίες, όπου το τιμωρητικό πόδι της μαφίας αναπόφευκτα θα τον ξεπεράσει. Δεν θα του συγχωρεθούν για μια αιματηρή αναμέτρηση και φόνο ληστές.Και σε αυτή την περίπτωση θα είσαι τυχερός αν απλώς σε κόψουν ή μπορούν να τους χαμηλώσουν σαδιστικά σκοτώνοντας κάθε ώρα αργά και οδυνηρά.Χωρίς ελπίδα γιατί σύμφωνα με τον νέο νόμο που εισήγαγε ο πρόεδρος από την ηλικία από δώδεκα, οι έφηβοι φέρουν όλο το εύρος της ποινικής ευθύνης μέχρι τη ισόβια κάθειρξη και, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, τη θανατική ποινή.Η τελευταία δεν είναι τόσο τρομερή (μια σφαίρα στον κρόταφο και είσαι στον επόμενο κόσμο) Το αγόρι έπιασε μια αιχμηρό εμπόδιο με το γυμνό του πόδι, αίμα βγήκε ανάμεσα στα δάχτυλα των παιδιών Αναστατωμένοι Τίγρεις, των οποίων η ζωή Zn ήδη, στην πραγματικότητα, τελείωσε, δεν έδωσε σημασία. Τι τον περιμένει στον επόμενο κόσμο; Ο πατέρας του δεν αγαπούσε τους παπάδες, τους θεωρούσε αρπαχτές και αρπαχτές, αν και κατά καιρούς βαφτιζόταν και πήγαινε στην εκκλησία, ανάβοντας κεριά. Ο Βλαντιμίρ σεβάστηκε τον πατέρα ενός πολεμιστή και ενός στρατιώτη. Ο ίδιος είχε εμπειρία από εικονικούς πολέμους, εξοπλισμό υπολογιστή σε ένα ειδικό, ηλεκτρονικό κράνος, δημιούργησε μια σχεδόν απόλυτη ψευδαίσθηση μάχης - μια αξέχαστη εμπειρία για το αγόρι. Αλλά δεν μπορούν να τους σκοτώσουν εκεί, εδώ στο δάσος, όπου ακούγεται το ουρλιαχτό των λύκων, ο θάνατος είναι πολύ αληθινός.
  Οι αυλικοί είναι πάντα χειρότεροι από τον βασιλιά! είπε ο μπαμπάς. Κάποτε ο Βλαδίμηρος διάβασε προσεκτικά τη Βίβλο και ρώτησε τον ιερέα: γιατί οι Ορθόδοξοι λατρεύουν λείψανα και εικόνες, αντίθετα με την απαγόρευση του Θεού; Γιατί ο Θεός στη Βίβλο είναι μόνο άγιος, αλλά ο πατριάρχης είναι ο πιο άγιος! Ότι ένας απλός άνθρωπος, έστω και προικισμένος με αξιοπρέπεια, είναι ανώτερος από τον Υπέρτατο Δημιουργό του Σύμπαντος; Σε απάντηση, ο ιερέας γάβγισε: πρέπει να πιστεύει κανείς, όπως διέταξαν οι πρόγονοι, και να μην ψάχνει για αντιφάσεις. Ή θέλεις να σε αναθεματίσουν!
  Παρέμεινε μια δυσάρεστη επίγευση, σαν ρωγμή στην πανοπλία της πίστης. Και το συμπέρασμα που προκύπτει από τη λογική συλλογιστική είναι στοιχειώδες: πιθανότατα, δεν υπάρχει καθόλου Θεός, υπάρχει πάρα πολύ κακό στη Γη. Για παράδειγμα, ο Παντοδύναμος θα δημιουργούσε μια τέτοια απέχθεια όπως τα κουνούπια, και τέτοια μεγάλα σιβηρικά είναι δύο φορές μεγαλύτερα από τα ευρωπαϊκά. Γιατί πρέπει να πληγώνει ανθρώπους έτσι; Ιδιαίτερα παραμορφώστε τις γυναίκες - μετατρέποντάς τις σε τέτοιες ηλικιωμένες γυναίκες που είναι αηδιαστικό να τις βλέπει κανείς. Τι γίνεται με τις ασθένειες, τον πόνο, την κούραση που βιώνουν ακόμη και νέοι και υγιείς άνθρωποι; Ένας άντρας αξίζει καλύτερα: δημιούργησε υπολογιστές και σχεδόν σε κάθε παιχνίδι είσαι τουλάχιστον μικρός, αλλά θεός. Το σχολείο και η ζωή, τα παιχνίδια και οι ταινίες διδάσκουν ότι η δύναμη κυβερνά τον κόσμο. Ίσως οι Βουδιστές να έχουν δίκιο με τις ιδέες της εξέλιξης του πνεύματος. Προχωρώντας στα σκαλοπάτια της αυτοβελτίωσης με τη μετεμψύχωση των ψυχών από τους κατώτερους κόσμους στους ανώτερους; Σε κάθε περίπτωση, ο θάνατος είναι καλύτερος από το να είσαι για πάντα ανάμεσα σε ζώα με ανθρώπινη εμφάνιση. Και αν βρεις την είσοδο σε κάποιο καταφύγιο και κρυφτείς εκεί; Ο μπαμπάς μου είπε κάτι για αυτά τα μέρη... Φαίνεται ότι κάπου πρέπει να υπάρχουν μυστικές είσοδοι. Πρέπει να προσπαθήσουμε!"
  Η καρδιά του Βλαντιμίρ ένιωσε λίγο πιο ζεστή.
  Ο στρατηγός του αστροστόλου Lyra Velimara φόρεσε το ενισχυμένο κοστούμι διοίκησης. Ήταν ανυπόμονη να διευθύνει προσωπικά την επιχείρηση σύλληψης του επιτελείου διοίκησης του εχθρού. Και το πιο σημαντικό, η πολεμίστρια της κόλασης ήθελε να σκοτώσει, να σκοτώσει έτσι, πρόσωπο με πρόσωπο, χωρίς να γνωρίζει αμηχανία, κοιτάζοντας κατευθείαν στα μάτια του θύματός της.
  Αλήθεια: η νίκη ως γυναίκα - προσελκύει με λαμπρότητα, αλλά τρομάζει σε ένα τίμημα!
  Εδώ βρίσκεται η εκατομμυριούχος πόλη του Αικατερινούμπουργκ, αν και, σύμφωνα με τα πρότυπα της τερατώδους αυτοκρατορίας σταλζάν, αυτό είναι ένα απλό χωριό. Ούτε ένα ολόκληρο σπίτι... Ένας κρατήρας μήκους 20 χιλιομέτρων ανοίγει στο κέντρο της πόλης, μέσα στον οποίο λιωμένος βράχος εξακολουθεί να αναβράζει και να αναβράζει. Ακόμη και οι υπόγειες επικοινωνίες δεν σώζουν από τέτοια συντριπτικά χτυπήματα βομβών θερμοκουάρκ και νιτροσυμπιεστών (Τα φορτία βασίζονται στη διαδικασία διάσπασης των δεσμών ιντερπρεονίου γλυκόνης (τα κουάρκ είναι κατασκευασμένα από πρεονάκια), οι αντιδράσεις είναι εκατομμύρια φορές ισχυρότερες όσον αφορά την καταστροφική δύναμη των θερμοπυρηνικών, αλλά σε αντίθεση με τη σύντηξη θερμοκουάρκ, που δεν υπερβαίνει την ισχύ ενός μεγατόνου από την αστάθεια της διαδικασίας σε μια μεγάλη μάζα. ). Τα περίχωρα της πόλης και τα γειτονικά χωριά είναι επίσης κατεστραμμένα, μόνο που σε ορισμένα σημεία είναι ορατά τα υπολείμματα κτιρίων. Ανάμεσά τους στριφογυρίζουν από αφόρητη αγωνία, ανάπηροι καμένοι άνθρωποι. Όσοι μένουν ζωντανοί φαίνονται ακόμη πιο θλιμμένοι και πιο άθλιοι από τους νεκρούς, γιατί τα βάσανά τους δεν περιγράφονται.
  Οι Stalzan ντυμένοι με τις τεράστιες στολές μάχης φαίνονται τρομακτικοί. Κάθε στολή είναι εξοπλισμένο με anti-grav, μια μονάδα φωτονίων που σας δίνει τη δυνατότητα να πετάτε με ένα οπλοστάσιο όπλων πλάσματος δέσμης και princeps. Η πανοπλία της στολής μάχης είναι ικανή να κρατά αντιαρματικά κελύφη και οι ισχυρές γεννήτριες δημιουργούν τέτοια πεδία δύναμης που, όντας κάτω από την κάλυψη τους, δεν μπορείτε να φοβάστε τίποτα, ακόμη και εκατό μεγατόνια θερμοπυρηνικά χτυπήματα. Η αρχή λειτουργίας αυτής της ισχυρής άμυνας είναι ότι τα σωματίδια που φέρουν την καταστροφή, χτυπώντας το φόντο με δισδιάστατο χώρο με την ταχύτητα του φωτός, φαίνεται να σταματούν να κινούνται, χάνοντας τη μάζα ηρεμίας τους. Μετά από αυτό, απορρίπτονται εύκολα από την επερχόμενη ανακλαστική ακτινοβολία που υπερβαίνει την ταχύτητα ενός φωτονίου σε χίλια. Είναι αλήθεια ότι η ίδια η στολή μάχης δεν δημιουργεί πεδίο δύναμης (ο εξοπλισμός είναι ακόμα πολύ ογκώδης) και αν ξεφύγετε από τη φάλαγγα, μπορείτε να πεθάνετε.
  Ωστόσο, οι Stalzan είναι πολύ σίγουροι για τον εαυτό τους και οι ακτίνες που εκτοξεύτηκαν από το διαστημόπλοιο απενεργοποίησαν όλη την πρωτόγονη κυβερνητική του εχθρού, οπότε τώρα ένας αβοήθητος εχθρός μπορεί να ληφθεί με γυμνά χέρια.
  Ισχυρά αντιαεροπορικά όπλα ξεπηδούν ξαφνικά από καμουφλαρισμένες κόγχες στην επιφάνεια, προσπαθώντας να βάλουν βλήματα 150 χιλιοστών στους εξωγήινους εισβολείς. Αυτό δεν είναι πλέον ηλεκτρονικά, αλλά απλή μηχανική.
  Οι σταλζάνοι αντιδρούν πολύ πιο γρήγορα: οι υπερπλαστικοί παλμοί εξαπλώνουν πυροβολικό και εντοπίζουν εξαιρετικά εκρηκτικά δώρα κατακερματισμού που μετά βίας κατάφεραν να ξεφύγουν από τις κάννες. Η Λύρα απείλησε κοροϊδευτικά με το δάχτυλό της:
  - Ανόητοι μαϊμούδες! Υπερπυρηνικά θερμαινόμενα παϊδάκια στον δικό τους χυμό σας περιμένουν!
  Ο Gennady Polikanov προετοιμάστηκε για την τελευταία μάχη. Ήξερε ήδη ότι το τέλος ήταν κοντά. Από την αρχή ήταν μια άνιση μάχη ανόμοιων πόρων και τεχνολογιών. Ο πλανήτης Γη ήταν ανίσχυρος, σαν μυρμηγκοφωλιά κάτω από τις κάμπιες μιας δεξαμενής. Τι έπρεπε να κάνει ο στρατάρχης σε μια τέτοια κατάσταση; Μόνο να πεθάνει, αλλά να πεθάνει με τέτοιο τρόπο ώστε οι απόγονοι να θυμούνται περήφανα τον θάνατο του τελευταίου προέδρου της Ρωσίας. Αν και, ίσως, δεν θα τους θυμούνται και σε ποιον.
  Η χοντρή πόρτα από τιτάνιο κατέρρευσε, άνοιξε από δοκούς εκτόξευσης. Μια ροζ μπάλα πέταξε στην τεράστια Αίθουσα Στρατηγικής Διοίκησης. Σωματοφύλακες και στρατηγοί πήδηξαν βιαστικά πίσω από θωρακισμένες ασπίδες. Μόνο ο πρόεδρος Polikanov έμεινε, όρθιος περήφανος, έτοιμος να δεχτεί τον θάνατο. Ο θάνατος, που έμοιαζε τώρα σαν θεραπεία για όλα τα προβλήματα, ένας τρόπος να καταστείλει τον αφόρητο ψυχικό πόνο που βασάνιζε κάθε μόριο του εξαντλημένου σώματος. Η κακιά γριά με το δρεπάνι πήρε σχήμα παραμυθιού και η παγωμένη ανάσα της έμοιαζε με απαλό αεράκι. Όμως η ιριδίζουσα ιριδίζουσα μπάλα συνέχισε να βρίσκεται ήσυχα και μετά ακούστηκε μια μελωδία που θύμιζε αμυδρά παιδικό νανούρισμα. Υπό τους μελωδικούς ήχους ήρεμης και καθαρής μουσικής πραγματοποιήθηκε η τελευταία πράξη της κοσμικής τραγωδίας. Οι εξωγήινοι μπήκαν ομαλά στην αίθουσα, άσχημοι, με ογκώδεις στολές μάχης. Οπλισμένοι με μια ποικιλία όπλων, οι Star Invaders ρίχνουν απαίσιες σκιές σαν άγριοι δαίμονες υπό το φως των φορητών προβολέων. Με την πιο λαμπερή φλογερή πορτοκαλί ενδυμασία ήταν ο αρχηγός των διαστημικών τρομοκρατών.
  Ένα γνώριμο κοροϊδευτικό γέλιο έσπασε τη δυσοίωνη σιωπή:
  - Εδώ είναι, γενναίοι, αλλά άθλιοι πολεμιστές του καθυστερημένου πλανήτη των γυμνών πρωτευόντων! Και αυτός ο πενιχρός στρατός προσπαθεί ακόμα να αντιταχθεί στην άφθαρτη δύναμή μας! Ένα κλουβί έχει ετοιμαστεί για εσάς στο φυτώριο μαϊμούδων.
  Ο Χλωμός Πολικάνοφ τινάχτηκε από θυμό.
  -Εσύ απλά...
  Αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει - δεν υπήρχαν αρκετά λόγια για να εκφράσει όλη τη στάση του απέναντι σε αυτά τα άθλια αστέρια τέρατα. Ο αρχηγός ασφαλείας, αντιστράτηγος, αντέδρασε πιο γρήγορα.
  - Σκότωσέ τους! Πυρά με στιλέτο από κάθε είδους όπλα!
  Και απελπισμένα υστερικά πυρά άνοιξαν στους εξωγήινους. Καθένας από τους πυροβολητές ήταν ειλικρινής στο μίσος του για τα τέρατα που σκοτώνουν όλη τη ζωή. Πυροβολούσαν από πολυβόλα, εκτοξευτές χειροβομβίδων, βαριά πολυβόλα, ακόμη και από πειραματικά λέιζερ. Αλλά όλα αυτά ήταν άχρηστα, σαν παιδική κροτίδα ενάντια στο τανκ Gladiator. Το πεδίο δύναμης απέκρουσε εύκολα τις πολεμικές ανθρώπινες επιθέσεις. Τα πυρά της επιστροφής σε απρόσεκτο κύμα αποτέφρωσαν τους μαχητές, από τους οποίους έμειναν μόνο φλεγόμενοι σκελετοί. Ο αγαπημένος σκύλος του Προέδρου Energia (μίξη Γερμανικού Ποιμενικού/Μαστίφ) πήδηξε προς τις θωρακισμένες σιλουέτες. Μια πρασινωπή ακτίνα που ακτινοβολούσε σε ένα πλατύ κύμα απανθρακώθηκε το σκυλί και το μαυρισμένο οστέινο πλαίσιο του κάποτε όμορφου ζώου κατέρρευσε πάνω στο καλυμμένο με πλαστικό δάπεδο από οπλισμένο σκυρόδεμα. Ο Polikanov πυροβόλησε ταυτόχρονα και με τα δύο χέρια, εκφορτίζοντας ηλεκτρομαγνητικά πιστόλια 30 βολών με πυρήνες ουρανίου και άντληση πλάσματος. Όταν του τελείωσαν τα πυρομαχικά, πέταξε στην άκρη τα άχρηστα παιχνίδια και σταύρωσε τα χέρια του στο στήθος του.
  Η Λύρα πλησίασε, ακόμα γελώντας.
  - Λοιπόν, Polkan, γαβγίζεις; Τώρα εσύ, ο τελευταίος από τους Ρώσους στρατηγούς, θα έρθεις μαζί μας. Ένα λουρί και ένα μπολ στιφάδο σας περιμένουν.
  Ο Στρατάρχης-Πρόεδρος με σταθερή φωνή (αν και αυτή η σταθερότητα του κόστισε μια τιτάνια προσπάθεια) απάντησε:
  - Ναι, είσαι δυνατός με την κολασιακή τεχνική σου, και ως εκ τούτου, έχεις την πολυτέλεια να κοροϊδεύεις αυτούς που υπηρέτησαν τη Ρωσία σε όλη τους τη ζωή, περνώντας hot spots από το Αφγανιστάν στις αραβικές ερήμους. Αναρωτιέμαι τι αξίζεις σε έναν δίκαιο αγώνα επί ίσοις όροις με ίσα όπλα; ..
  - Πολύ περισσότερο από ό,τι εσύ, πρωτεύοντα, σκέφτεσαι! Το παιδί μας θα στραγγαλίσει τον στρατηγό σας με γυμνά χέρια! Η Βελιμάρα έφτιαξε με τα δάχτυλά της μια "κατσίκα". -Κορόιδο...
  - Αν ήσουν άντρας, θα σε έβαζα να απαντήσεις για τα λόγια σου. Ο στρατάρχης έσφιξε τις γροθιές του με τόση δύναμη που οι αρθρώσεις του έγιναν μπλε.
  - Δεν πειράζει. Είμαι στρατηγός του διαστήματος, διοικητής μιας ομάδας αστεριών. Είμαι λοιπόν πολεμιστής. Λοιπόν, πρωτεύοντα, δεν φοβάσαι να με πολεμήσεις;
  Το θηλυκό σταλζάν γλίστρησε από τη στολή μάχης της σαν κεραυνός. Ήταν εντελώς γυμνή. Μια ψηλή (ύψος πάνω από δύο μέτρα), με φαρδύς ώμους και μυώδη φιγούρα υψωνόταν πάνω από τον Ρώσο στρατάρχη. Λεπτός και λίγο πιο κοντός από τη σταλζάνκα, ο Polikanov φαινόταν σχεδόν στριμωγμένος. Αν και δεν υπήρχε ούτε μια σταγόνα λίπους στο γυμνό στρατόπεδο ανακούφισης της Lira Velimara, ζύγιζε εκατόν είκοσι επτά κιλά και, όσον αφορά τη δύναμη, μπορούσε να αντικαταστήσει πλήρως περισσότερα από ένα μεγάλο άλογο συλλογικής φάρμας. Κουνώντας το κεφάλι της προς τα πίσω περιφρονητικά και βγάζοντας το πολυτελές στήθος της, η Λύρα προχώρησε προς τον στρατάρχη. Ο Polikanov πέρασε από μια εξαιρετική σχολή πολεμικών τεχνών στις ειδικές δυνάμεις του στρατού και σε διάφορα ειδικά μαθήματα. Είχε μια μαύρη ζώνη - το τέταρτο νταν στο καράτε, και το μίσος αύξησε τη δύναμη. Ο Στρατάρχης, βάζοντας όλη την οργή, χτύπησε το ηλιακό πλέγμα. Η Λύρα μετατοπίστηκε ελαφρά. Το χτύπημα έπεσε στα σκληρά πλακάκια του αθηλυκού ισχυρού πιεστηρίου της διαστημικής μανίας. Ο Polikanov κατάφερε να ξεφύγει από τη δεξιά αιώρηση, αλλά μια γρήγορη αστραπή και δυνατή σαν γόνατο σφυριού τον χτύπησε πίσω στα σαθρά θωρακισμένα τραπέζια. Το χέρι μόνο ελαφρά μαλάκωσε το τρομερό σπρώξιμο του χάλκινου άκρου. Η σταρ κυρία πήδηξε, φωνάζοντας άγρια, φύτεψε ένα βαρύ πόδι στο στήθος των πολεμιστών. Ο στρατάρχης δεν πρόλαβε να αποφύγει, έτσι έσπασαν μερικά πλευρά και ο βραχίονας μπλοκαρίσματος λυγίστηκε σε ένα τόξο. Ένα τερατώδες χτύπημα από ψηλά συνέτριψε την κλείδα του. Όλες οι κινήσεις της διαστημικής τίγρης ήταν τόσο γρήγορες που ο ιδιοκτήτης της μαύρης ζώνης δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Επιπλέον, η δύναμη των χτυπημάτων της Βελιμάρας ήταν σαν του τρελού μαστόδοντος. Εύκολα, σαν παιδί, σήκωσε τα 90 κιλά, ακινητοποίησε τον Polikanov στο απλωμένο της χέρι και ξέσπασε ξανά σε ακατάσχετα γέλια.
  - Λοιπόν, γενναίο ζώο, πώς τσακώθηκες με την κυρία; Αν θέλεις να υπάρχεις, γλείψε με μια τίγρη. Τότε σας εγγυώμαι καλό φαγητό στο ζωολογικό κήπο.
  Πολυτελείς γοφοί ταλαντεύονταν σε μια λάγνα κίνηση, το κοραλί στόμα άνοιξε, η ροζ γλώσσα κινήθηκε, σαν να έγλειφε παγωτό.
  Μια αγορίστικη αλλά σταθερή φωνή διέκοψε την σταρ Εταέρα.
  - Σώπα, θηρίο, και άσε τον στρατάρχη να φύγει!
  Η ξέφρενη μανία γύρισε. Ένας ξανθός, κουρελιασμένος νεαρός άνδρας της έστρεψε ένα βαρύ όπλο Medved-9. Αυτό το ισχυρό όπλο διοχέτευε εννιάμισι χιλιάδες εκρηκτικές σφαίρες ανά λεπτό, διασκορπίζοντάς τες με μοτίβο σκακιέρας. Η Lyra είχε μελετήσει όλους τους κύριους τύπους επίγειων όπλων και ήταν σαφές ότι αν άνοιγαν πυρ, τότε δεν θα είχε καμία πιθανότητα σωτηρίας γυμνή και ανοιχτή, με όλη τη δυνατότητα επιβίωσης των γενετικά βελτιωμένων stalzans. Έχοντας ένα αγγελικό βλέμμα, στράφηκε προς το αγόρι, με τη σειρά της, χωρίς να αφήσει τον πρόεδρο από το αντιγυναικείο μυώδες χέρι της.
  - Αγαπητέ μου αγόρι, είσαι τόσο έξυπνος. Είναι αξιέπαινο που θέλετε να σώσετε τον πρόεδρό σας. Σκέψου όμως γιατί τον χρειάζεσαι, γιατί έτσι κι αλλιώς ο χρόνος του έφτασε στο τέλος του. Ελάτε μαζί μας καλύτερα.
  Η Λύρα διεύρυνε στο μέγιστο το χαμόγελό της. Τα δόντια της έλαμπαν σαν μια σειρά μικρών λαμπτήρων. Ακόμη και γι' αυτήν, την ατσάλινα κυρία, ήταν δύσκολο να κρατήσει σχεδόν εκατό βάρος από τους γυμνασμένους μύες και τα σπασμένα κόκαλα του προέδρου στο τεντωμένο της χέρι, έτσι τον πίεσε στο σώμα της. Μεγάλο ψηλό στήθος με κατακόκκινες θηλές πιεσμένες στο πρόσωπο του Polikanov. Ο στρατάρχης ένιωσε ξαφνικά μια ποθητή επιθυμία μέσα του, ένας τόσο πολυτελής πολεμιστής, ένα δυνατό σώμα αναπνέει με το πάθος ενός έξυπνου αρπακτικού. Έπρεπε να καταπνίξω το προδοτικό κάλεσμα της σάρκας με τη συνηθισμένη δύναμη θέλησης για ένα στρατιωτικό προσωπικό.
  Ο Βλαντιμίρ Τιγκρόφ δυσκολεύτηκε να κρατήσει το επιθετικό υποπολυβόλο. Χάντρες ιδρώτα έτρεχαν στο πρόσωπό του. Μόνο ο φόβος να σκοτώσει τον στρατάρχη του κράτησε τον νεαρό από τον πειρασμό να ανοίξει αμέσως πυρ.
  - Άσε τον πρόεδρο, αποβράσματα!
  Η Βελιμάρα γέλασε, αλλά αυτή τη φορά πιο δυνατά και πιο τρομακτικά.
  - Όχι, δεν είμαι αρκετά ανόητος για να αφήσω την ασπίδα μου. Και αν είσαι τόσο έξυπνος, θα πετάξεις μόνος σου το όπλο σου. Γενναίο αγόρι, δεν φοβήθηκες να μπεις μόνος σε αυτό το υπόγειο καταφύγιο. Τέτοιους πολεμιστές χρειαζόμαστε. Ακόμα δεν έχεις καμία σχέση με ανθρώπους, γιατί σκότωσες αρκετούς ανθρώπους, αν και ασήμαντους, αλλά που ανήκουν στο είδος σου. Αυτό μου γούρλωσε τα μάτια, το είδα στις ειδήσεις. - Είπε, χαμογελώντας ακόμα πιο αηδιαστικά η Βελιμάρα, παρατηρώντας την έκπληξη του αγοριού. - Έχεις γίνει εχθρός για τους γήινους σου σε αυτόν τον πλανήτη. Είσαι εχθρός τους! Και εκτιμούμε τόσο αποφασιστικούς μαχητές όπως εσείς. Θα σας συμπεριλάβουμε στην γηγενή αστυνομία.
  - Όχι, δεν θα προδώσω την πατρίδα μου κι ας με πυροβολήσουν αργότερα! Όποιος δεν χάσει την πατρίδα του δεν θα χάσει ποτέ τη ζωή του!
  Οι τίγρεις το φώναξαν κυριολεκτικά σε μια διαφορετική, όχι και τόσο τραγική κατάσταση, μάλλον ένα γελοίο πάθος που φαινόταν σε άλλους χυδαίους ανθρώπους. Τα χέρια του δίστασαν, ένιωσε ότι σύντομα θα έριχνε το όπλο. Ο Polikanov το παρατήρησε και αποφάσισε να έρθει στη διάσωση.
  Μη φοβάσαι, δεν θα σε πυροβολήσει κανείς. Εγώ, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, θα ανακοινώσω ότι ήταν αυτοάμυνα. Τα κάνατε όλα σωστά, ήταν πολύ καιρό πριν να ασχοληθείτε με ληστές των σχολείων και τοπικές μαφιόζικες φυλές. Και για το γεγονός ότι κατέστρεψες τον βαρόνο των ναρκωτικών China Viper, σου απονέμω το παράσημο του θάρρους.
  Το αγόρι ανέπνεε βαριά, τα χέρια και τα πόδια του έτρεμαν από την προσπάθεια. Λίγο ακόμα - και η τερατώδης μηχανή της καταστροφής θα γλιστρήσει από τα τρεμάμενα ιδρωμένα δάχτυλα.
  Η Λύρα το κατάλαβε και έκανε ένα βήμα προς τη συνάντηση.
  - Λοιπόν, έλα, μωρό μου, κατέβασε προσεκτικά το όπλο.
  Ο νεαρός δεν περίμενε μέχρι να γλιστρήσει η "Αρκούδα" από τα χέρια του και, σχεδόν πέφτοντας, πάτησε το κουμπί εκκίνησης. Εκρήξεις εκτοξεύτηκαν από την περιστρεφόμενη κάννη. Οι σφαίρες ιχνηθέτη κόπηκαν στον αέρα, αλλά πετάχτηκαν πίσω καθώς χτύπησαν τον διαφανή τοίχο.
  - Αργησες! Μπράβο ρε παιδιά, κατάφεραν να με σκεπάσουν με χωράφι.
  Το αγόρι συνελήφθη αμέσως.
  - Μην τον σκοτώσεις. Παράδοση στο διαστημόπλοιο μας! - Διέταξε η γυναίκα στρατηγός. Οι κόρες της αστεριού μάγισσας έγιναν απύθμενες σαν μαύρη τρύπα.
  Ο τύπος, έχοντας σκίσει τα υπολείμματα των ρούχων του και έχοντας συνθλίψει τα πλευρά του με ένα χτύπημα, έτσι ώστε ένας θρόμβος αίματος να πετάξει από το στόμα του, τον έβαλαν σε ένα θωρακισμένο κουτί, ειδικά κατασκευασμένο για ιδιαίτερα επικίνδυνους αιχμαλώτους πολέμου.
  Το πρόσωπο της Λύρας φωτίστηκε. Γύμνωσε τα δόντια της και κάρφωσε τα φλεγόμενα μάτια της στο μελανιασμένο πρόσωπο του Ρώσου στρατάρχη.
  - Απλώς θα σε έτρωγα. Έχασες, πρέπει να το παραδεχτείς. Θα πεθάνεις πολύ και οδυνηρά στο κλουβί του ζωολογικού μας κήπου, βλέποντας πώς τα υπολείμματα του είδους σου γίνονται μικρότερα από τα ζώα, πιο ασήμαντα από τα βοοειδή. Θα γίνω η βασίλισσα του αξιολύπητου γαλαξία σου, και όλοι θα πέσετε στον κάτω κόσμο του αντιδιαστημικού!!!
  - Όχι, δεν θα γίνει αυτό! Είσαι εσύ, διαστημική μανία, που έχασες και σε λίγα δευτερόλεπτα θα πεθάνεις. Ο Polikanov έκανε λόξυγγα στην τελευταία λέξη, αίμα έσταζε από τα σπασμένα κόκκαλά του.
  - Μπλοφάρεις, πρωτεύοντα! - Η Λύρα τέντωσε τα χείλη της με ένα αφύσικα πλατύ χαμόγελο, σαν του Πινόκιο, και τίναξε ελαφρά τον στρατάρχη, που έκανε τα θρυμματισμένα κόκαλα να δαγκώσουν ακόμη περισσότερο το σκισμένο κρέας. - Θα σε γιατρέψω, κάνοντάς σε προσωπικό σκλάβο, θα μας χαϊδέψεις. - Το βλέμμα της οργής έχει γίνει ακόμα πιο νωχελικό, ο άντρας σκλάβος είναι ένα παιχνίδι στα χέρια τους, τον οποίο θα αναγκάσουν να εκπληρώσει όλες τις διεστραμμένες σεξουαλικές φαντασιώσεις τους, πόσο σπουδαίο είναι...
  - Δεν! Έχουμε φορτίο εξόντωσης! - Ο Στρατάρχης κόντεψε να λιποθυμήσει από τον πόνο.
  - Όλη η κυβερνητική σου είναι νεκρό κουτάβι! - Η Βελιμάρα έριξε μια συγκαταβατικά περιφρονητική ματιά στον Polikanov.
  - Ναι, είναι νεκρό, αλλά μπορείτε να το ανατινάξετε εκτελώντας το πρόγραμμα χειροκίνητα!
  ***
  Ο Ρώσος πολεμιστής δεν φοβάται τον θάνατο!
  Η κακιά μοίρα στο πεδίο της μάχης δεν τρομάζει!
  Με τον εχθρό για την Αγία Ρωσία θα πολεμήσει.
  Και ακόμα και όταν πεθάνει, θα κερδίσει!
  Μια πολύ φωτεινή λάμψη διέκοψε τα λόγια του Ρώσου Προέδρου Γκενάντι Πολυκάνοφ. Το πιο ισχυρό και καταστροφικό όπλο που κατασκευάστηκε ποτέ από την ανθρωπότητα λειτούργησε. Γιγατόνια δαιμονικής ενέργειας έσπασαν, καταποντίζοντας τόσο τους ανθρώπους όσο και τους εισβολείς εξωγήινους εισβολείς. Το κύμα έκρηξης χτύπησε την κοιλιά του εχθρικού διαστημόπλοιου που προσγειώθηκε. Αυτή τη φορά, το διαστημόπλοιο δεν καλύφθηκε από ένα ισχυρό πεδίο δύναμης (λόγω της επιθυμίας εξοικονόμησης ενέργειας, ενεργοποιήθηκε μόνο η ελάχιστη προστατευτική ακτινοβολία). Τα εκρηκτικά κύματα αντιύλης διαπέρασαν εύκολα τις αδύναμες άμυνες και διέλυσαν το διαστημόπλοιο σε λιωμένα θραύσματα. Μερικές από τις βόμβες εξόντωσης που βρίσκονταν στη μήτρα κατάφεραν να εκραγούν - και ξέσπασαν αρκετές ακόμη λαμπερές λάμψεις. Είναι αλήθεια ότι κατά τη διάρκεια της έκρηξης, οι κατηγορίες ενεργούν σε μια εξασθενημένη εκδοχή, η οποία μείωσε κάπως τον ήδη τεράστιο αριθμό θυμάτων. Ένα όπλο θερμοκουάρκ, από την αρχή λειτουργίας του, είναι τέτοιο που είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε οποιεσδήποτε εξωτερικές επιρροές. Ένας τέτοιος πύραυλος δεν θα εκραγεί, ακόμη και στη φλεγόμενη θερμοπυρηνική κόλαση της ηλιακής μήτρας.
  Ο στρατηγός Gengir Volk είδε τη δράση της κατηγορίας κατά τη διάρκεια της σάρωσης της Αρφικανικής ηπείρου. Η Λύρα διέταξε να εξαφανίσει τη φυλή των Νεγροειδών από το πρόσωπο του πλανήτη ως την πιο κατώτερη. Το υπεραέριο Doleroma-99 χρησιμοποιήθηκε κατά των Αρφικανών. Γρήγορα επτά φορές ταχύτερη από την ταχύτητα του ήχου, αυτή η τοξίνη, εξαπλούμενη σε όλη την επιφάνεια, ολοκλήρωσε γρήγορα τον καθαρισμό της περιοχής, για να εξαφανιστεί χωρίς ίχνος, αποσυντίθεται σε αβλαβή στοιχεία.
  Δύσκολα συναισθήματα προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Λύρας Βελιμάρα. Από τη μια, αυτή η ιδιότροπη σταρ άρπυια έχει ενοχλήσει τους πάντες, τους βασάνισε με τις ιδιοτροπίες τους. Από την άλλη πλευρά, η απώλεια ενός ολόκληρου διαστημόπλοιου κλάσης καταδρομικού-ναυαρχίδας θα μπορούσε να θεωρηθεί υπερβολική για την κατάκτηση ενός σχετικά υπανάπτυκτου πλανήτη, και μάλιστα χωρίς εντολή από το κέντρο.
  Ο Kramar Razorvirov, χαμογελώντας κακόβουλα, σφύριξε.
  - Μάλλον σε παράλληλο σύμπαν δεν θα προωθηθεί ο Λυρ. Είναι απίθανο ο μεγάλος αυτοκράτορας να είναι ευχαριστημένος! Κάτι πρέπει να γίνει επειγόντως. Πρώτα από όλα, να τελειώσουν τα απομεινάρια της ανθρωπότητας και να κρύψουν τα ίχνη του εγκλήματος.
  Ο Τζενγκίρ Βολκ σφύριξε εκνευρισμένος, τα μάτια του στένεψαν, το στόμα του στριμμένο:
  - Ήθελα τόσο πολύ να δοκιμάσω ένα νέο πρόγραμμα κυβερνητικών βασανιστηρίων πάνω τους, λένε ότι δίνει εκπληκτικά αποτελέσματα. Χρησιμοποιεί εννέα εκατομμύρια σημεία στα σώματα ανόγαλακτων.
  Ξαφνικά, η επιγραφή στην οθόνη άναψε: "Λόγω της απότομης επιδείνωσης της κατάστασης και της ανάγκης συγκέντρωσης δυνάμεων για την αποφασιστική μάχη με τη δύναμη του Ντινγκ, η εντολή είναι να σταματήσουν όλες οι δευτερεύουσες επιχειρήσεις και να προχωρήσουμε στο Amor-976 τομέα, σημείο Dol-45-32-87 όσο το δυνατόν πιο γρήγορα!"
  Ο στρατηγός Kramar είπε εμπνευσμένα:
  -Πόλεμος αιώνια παρθένα - δεν μπορεί να τελειώσει χωρίς αίμα! Ο πόλεμος με μια άπληστη σύλληψη μιας πόρνης - ποτέ δεν δίνει νίκη για τίποτα!
  Ο Τζενγκίρ βραχνά (έσπασε τη φωνή του) γρύλισε:
  - Λοιπόν, ας οτπουλσαρίμ (να σκίσουμε τα νύχια μας!) Από αυτή την κλοάκα!
  Οι σταλζάνοι γεννιούνται στρατιώτες: όχι για να συζητούν, αλλά για να εκπληρώσουν το πιστεύω τους, πολύ περισσότερο, ακόμη και αυτοί οι εισβολείς είναι εξαιρετικά αποκρουστικοί στην ψυχή τους. Αφήνοντας τον πλανήτη μισοπεθαμένο, αιμορραγώντας από έλκη, τα διαστημόπλοια πήγαν σε υπεράλμα.
  Από τον πληθυσμό σχεδόν δώδεκα δισεκατομμυρίων του πλανήτη Γη, απομένουν λιγότερο από ενάμισι δισεκατομμύριο, συμπεριλαμβανομένων των τραυματιών και των ακρωτηριασμένων. Το ανθρώπινο είδος έχει πεταχτεί αιώνες πίσω.
  Έγινε λοιπόν η πρώτη γνωριμία μεταξύ των "λογικών" κόσμων.
  Κεφάλαιο 5
  Η ουράνια επιφάνεια αστράφτει από πάνω μας,
  Τα σαγηνευτικά ύψη μας ελκύουν σαν μαγνήτης.
  Θέλουμε να ζήσουμε και να πετάξουμε στους πλανήτες...
  Αλλά τι μπορεί να γίνει όταν είμαστε σπασμένοι;
  Μετά την ήττα της Αυτοκρατορίας Ντιν και την έναρξη μιας προσωρινής ηρεμίας, οι Στάλζαν επέστρεψαν ξανά στη Γη. Αν και υπήρχαν πολλοί κατοικήσιμοι πλανήτες στο τμήμα του γαλαξία όπου βρισκόταν ο ανθρώπινος πλανήτης, όλοι οι πολιτισμένοι κόσμοι μπορούσαν να μετρηθούν στα δάχτυλα του ενός χεριού. Δεν είναι περίεργο που αυτός ο γαλαξίας ονομάστηκε πρωταρχική ζώνη, που θεωρείται δευτερεύον αντικείμενο επέκτασης και ανάπτυξης, αν και δεν υπήρχαν λιγότεροι πλανήτες κατάλληλοι για ζωή και εκμετάλλευση από οποιονδήποτε άλλο τομέα. Ως εκ τούτου, η είδηση για την ύπαρξη ενός σχετικά προηγμένου πολιτισμού, και μάλιστα κατοικημένου από πλάσματα τόσο παρόμοια με τους σταλζάνους, τράβηξε τη σοβαρή προσοχή από την ανώτατη ηγεσία της αυτοκρατορίας. Το γεγονός ότι ένα από τα μεγαλύτερα διαστημόπλοια χάθηκε κατά τη διάρκεια των μαχών αύξησε περαιτέρω το ενδιαφέρον για αυτόν τον πλανήτη. Λήφθηκε μια απόφαση για μια ήπια επιλογή για τον αποικισμό της ανθρωπότητας, για την εγκατάλειψη της στρατηγικής της ολοκληρωτικής καταστροφής.
  Όταν ακόμη περισσότερα πολυάριθμα διαστημόπλοια της πιο ισχυρής αστρικής αυτοκρατορίας σε αυτό το μέρος του Σύμπαντος εμφανίστηκαν ξανά από τα βάθη του διαστήματος, η ανθρωπότητα δεν είχε πλέον τη δύναμη ή την επιθυμία να αντισταθεί. Τα μανιασμένα χτυπήματα που προκλήθηκαν κατά την τελευταία επίθεση παρέλυσαν τη θέληση των γήινων για αντίσταση. Πολλοί ήθελαν μόνο ένα πράγμα - να παραμείνουν ζωντανοί.
  Αυτή τη φορά, οι σταλζάνοι ήταν πιο πολιτισμένοι. Έχοντας απολύτως παρόμοια καταγωγή, ταυτόχρονα, όντας πολύ πιο τέλειοι, τεχνικά πιο ανεπτυγμένοι από τους ανθρώπους, αυτοί οι υπερ-αντι-άνθρωποι μπορούσαν να επιδείξουν ευελιξία και πονηριά.
  Σύντομα μια ενοποιημένη κυβέρνηση μαριονέτα ιδρύθηκε στη Γη, και συμμορίες τοπικών αυτονομιστών στρατευμάτων σταλζάν ψέκασαν αβίαστα πάνω στα φωτόνια. Και αυτό έγινε ήδη δήθεν κατόπιν αιτήματος των γηγενών "αστυνομικών". Έγιναν εμπορικές συμφωνίες μεταξύ της γιγαντιαίας αστρικής αυτοκρατορίας και του μικροσκοπικού ηλιακού συστήματος. Δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια Κουλαμάν επενδύθηκαν στην κατεστραμμένη οικονομία της Γης.
  Ο Stalzany κατέκτησε την Αφροδίτη, τον Ερμή, τον Δία και άλλους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Δρόμοι χτίστηκαν σχεδόν με ταχύτητα αστραπής, νέα εργοστάσια χτίστηκαν, νέες καλλιέργειες, είδη πανίδας εισήχθησαν και η πείνα και οι αρρώστιες τέθηκαν μια για πάντα τέλος. Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι επαίνεσαν με κάθε δυνατό τρόπο τους Στάλζαν και τις έννοιές τους για καλοσύνη, καθήκον, αγάπη και δικαιοσύνη. Η καταστροφική καταστροφή από την πρώτη επαφή αποδόθηκε σε μια τρελή, καυλιάρη ψυχοπαθή - τη Λίρα Βελιμάρα, η οποία υποβιβάστηκε μετά θάνατον στο βαθμό και στο αρχείο. Αλήθεια, με τη διατήρηση των παραγγελιών (που, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις της αυτοκρατορίας του Purple Constellation, άφηναν καλές πιθανότητες για συνέχιση της καριέρας σε ένα άλλο σύμπαν όπου πάνε οι νεκροί!). Όταν τελικά έγινε σαφές ότι από όλους τους λαούς που κατακτήθηκαν από τους σταλζάνους, οι γήινοι ήταν αυτοί που είχαν την ίδια καταγωγή με τους εισβολείς, ένα ισχυρό κύμα αγάπης ξέσπασε μεταξύ εκπροσώπων των δύο κόσμων. Άρχισαν γάμοι, γεννήθηκαν παιδιά. Φαινόταν ότι η παλιά έχθρα θα ξεχνιόταν και ένας νέος κόσμος θα άνοιγε μπροστά στους γήινους.
  Ο "μήνας του μέλιτος" των διαστρικών σχέσεων έληξε απότομα. Το Ανώτατο Συμβούλιο Ανώτερης Σοφίας (όπως ονομαζόταν το κεντρικό κυβερνών όργανο του Stelzanath) άλλαξε τον νόμο. Με εντολή του αυτοκράτορα, εισήχθη στρατιωτικός κανόνας και διορίστηκε γενικός κυβερνήτης για να φυλάξει την ανάπτυξη και τις αποταμιεύσεις. Η ροή των τουριστών στη Γη μειώθηκε στο ελάχιστο και στη συνέχεια εισήχθη ένα εξαιρετικά αυστηρό καθεστώς θεωρήσεων. Όλα τα οφέλη της συνεργασίας με τη μεγάλη αυτοκρατορία των αστέρων αποδείχθηκαν μονόπλευρα.
  Οι πόροι του ηλιακού συστήματος εμπλούτισαν μόνο το αυτοκρατορικό θησαυροφυλάκιο και στη συνέχεια τους ολιγάρχες που γεννήθηκαν στο Stelzanath. Ωστόσο, το ίδιο συνέβαινε σε όλους τους άλλους πλανήτες, υποδουλωμένους από το έθνος των εισβολέων, που θεωρούσαν τους εαυτούς τους τα μόνα ιθαγενή παιδιά του Υψίστου Θεού που πρέπει να κατακτήσουν έναν άπειρο αριθμό διαφορετικών συμπάντων. Οι Stalzan κατέκτησαν συνολικά πάνω από τρεις χιλιάδες γαλαξίες, νικώντας και υποτάσσοντας σχεδόν πέντε δισεκατομμύρια μεγάλους και μικρούς πολιτισμούς. Stalzan controllnbspЈ -Πόλεμος αιώνιος παρθένος - δεν μπορεί να τελειώσει χωρίς αίμα! Ο πόλεμος με μια άπληστη σύλληψη μιας πόρνης - ποτέ δεν δίνει νίκη για τίποτα!
  Τρισεκατομμύρια αστρικά συστήματα και πλανήτες έπεσαν - οι γήινοι από την αρχή δεν είχαν καμία ευκαιρία να αντισταθούν σε μια τέτοια αρμάδα. Και μετά τον πόλεμο, που ήταν κατά τα πρότυπα των μωβ αυτοκρατορικών μια μικρή τακτική αψιμαχία, έμεινε μόνο να ελπίζουμε στο έλεος του νικητή. Η μόνη δύναμη σε αυτό το μέρος του σύμπαντος που οι περήφανοι σταλζάνοι πρέπει να υπολογίζουν και να φοβούνται είναι το Οικουμενικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Ηθικής. Είναι κάτι σαν ένα γιγάντιο Super UN, στο οποίο κυριαρχούν οι Zorgs και παίζουν το βασικό βιολί. Τρισεξουαλικά πλάσματα, ο αρχαιότερος πολιτισμός με ιστορία δισεκατομμυρίων ετών. Αυτοί οι πολύ ανεπτυγμένοι αδελφοί στο μυαλό τους δεν διεξάγουν πολέμους, δεν επιδιώκουν να κατακτήσουν κανέναν, αλλά διατηρούν την τάξη στο σύμπαν και μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούν να χρησιμοποιήσουν βία. Τα όπλα και οι υπερτεχνικές τους είναι τόσο ανώτερες από τα όπλα των σταλζάνων που ούτε αυτοί, αλαζονικοί και αποφασισμένοι, δεν κινδυνεύουν να ξεκινήσουν πόλεμο εναντίον των Ζοργκ. Για πολλή ώρα οι ζόργες ήταν σιωπηλοί, δεν ανακατεύονταν, ίσως για πολύ. Αλλά όταν οι σταλζάνοι πέρασαν το τελευταίο χείλος της ανομίας, αυτοί οι ειρηνιστές με αρχές παρενέβησαν στη σύγκρουση και χώρισαν τα αντιμαχόμενα μέρη. Η περιοχή που κατέλαβε εκείνη τη στιγμή ο πανίσχυρος Stelzanath ήταν τόσο μεγάλη που χρειάζονταν περισσότερες από μία γενιές για να κυριαρχήσουν, να αφομοιώσουν και να κατακτήσουν πλήρως τους κόσμους. Ως εκ τούτου, μετά από αρκετές ανεπιτυχείς αψιμαχίες, αποδέχθηκαν τους νέους κανόνες της διαστρικής επικοινωνίας χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση. Οι Ζοργκ δεν παρενέβησαν στην εκμετάλλευση άλλων φυλών, λαών, αλλά τους ανάγκασαν να συμμορφωθούν με τη διακήρυξη των δικαιωμάτων όλων των λογικών όντων. Πέτυχαν μια ανθρώπινη στάση απέναντι σε οποιαδήποτε ευφυή μορφή ζωής, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για μαλάκιο, σαύρα, αρθρόποδα ή ακόμα και πυριτόλιθο, μαγνήσιο και άλλους σχηματισμούς ευφυούς ύλης. Δεν έχουν όλα τα πλάσματα στο σύμπαν δομή πρωτεΐνης, συμπεριλαμβανομένων των Zorgs, η ποικιλία των μορφών ζωής είναι απείρως μεγάλη, τόσο που κανείς δεν γνωρίζει καν τον κατά προσέγγιση αριθμό όλων των τύπων ζωντανής ύλης. Επέβαλαν μια σειρά από σκληρούς περιορισμούς στους κανόνες για την εκμετάλλευση των κατακτημένων κόσμων, τους οποίους ακόμη και οι περήφανοι Stalzan και άλλες αποικιακές αυτοκρατορίες φοβούνταν να παραβιάσουν. Ανάμεσα στους Ζοργκ ήταν οι ήρωες και οι ιεραπόστολοί τους, οι ιερείς τους, που προσπαθούσαν να μεταφέρουν την καλοσύνη, την αλήθεια, τη θυσία σε εκπροσώπους άλλων πολιτισμών. Μεταξύ αυτών, ο Des immer Conoradson, ο πιο ευγενής της ελίτ των Zorg, έγινε πιο διάσημος από άλλους. Ήταν πλούσιος και αξιοπρεπής, σαν ιππότης στα μεσαιωνικά μυθιστορήματα, πολύ έμπειρος και εξαιρετικά ευφυής. Οι Stalzan τον φοβόντουσαν (κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επιθεώρησης στο σύστημα Sirmus, αποκάλυψε ένα σωρό καταχρήσεις που διέπραξαν οι τοπικές αρχές και πέτυχε την παραίτηση του πρώην κυβερνήτη και των συνεργών του). Ως εκ τούτου, υπήρχε η πιθανότητα να καταφέρει να ανακουφίσει τη δεινή θέση των ανθρώπων. Τι θα δώσει όμως η εκτόπιση ενός περιφερειάρχη; Έχουν περάσει ήδη χίλια χρόνια από την κατάληψη του πλανήτη, έχουν αλλάξει 29 κυβερνήτες, και αυτός ήταν ίσως ο πιο ξεφτιλισμένος και σκληρός, αλλά και οι άλλοι ήταν επίσης μακριά από καλά παιδιά - δεν υπάρχουν μαλακοί σταλζάνοι! Ως εκ τούτου, το μυστικό συμβούλιο του κινήματος αντίστασης αποφάσισε να στείλει καταγγελία στον ανώτερο γερουσιαστή για την υπερβολική εκμετάλλευση του πληθυσμού του πλανήτη Γη. Ο νεαρός αγωνιστής του αντιστασιακού κινήματος Leo Eraskandar υποτίθεται ότι τηλεγραφούσε τη μετάδοση. Από την ίδια την επιφάνεια του πλανήτη Γη, αυτό ήταν σχεδόν αδύνατο να γίνει.
  ***
  Ένα μαγευτικό πανόραμα του διαστήματος και ένας γιγαντιαίος τρισδιάστατος χάρτης ολογράμματος του γαλαξία κοσμούσαν την αίθουσα του θρόνου του κολοσσιαίου παλατιού. Σε αυτή την τεράστια δομή έμεινε ο στρατάρχης του ηλιακού συστήματος, Fagiram Sham. Πιο πρόσφατα, το καθεστώς του κυβερνήτη σε αυτόν τον πλανήτη έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. Η κατοικία του κυβερνήτη ήταν στο Θιβέτ και το παλάτι ήταν κλειστό από όλες τις πλευρές από τεράστια βουνά. Το γαλαξιακό φρούριο-παλάτι ήταν ενσωματωμένο σε ένα ψηλό οροπέδιο και μπορούσε εύκολα να μεταμφιεστεί, καθιστώντας δυσδιάκριτο για οπτική παρατήρηση, τόσο από την επιφάνεια της Γης όσο και από το Διάστημα. Οι ολιγάρχες του Στάλζαν αγαπούσαν την πολυτέλεια και τη μεγαλοπρέπεια. Οι αίθουσες του παλατιού ήταν διακοσμημένες με αγάλματα διαφόρων ηρώων του Stelzanath. Υπήρχαν πολλοί πίνακες ζωγραφικής με ρομπότ και εικόνες όλων των ειδών φυτών, κυρίως μη γήινης προέλευσης, καθώς και απεικονίσεις πραγματικών και μυθικών πλασμάτων από άλλους πλανήτες.
  Συνήθως απεικονίζονται σε δράση πολύ χρωματιστά, οι μεμονωμένοι πίνακες αποτελούνται από μικρο-τσιπ και κινούνται όπως σε ταινία. Πολλά δωμάτια έμοιαζαν με μουσεία. Υπήρχαν πολλά αντικείμενα του πλανήτη Γη και διάφορα είδη όπλων από άλλους κόσμους. Κοντά υπήρχαν ξίφη και όπλα λέιζερ, πέτρινα τσεκούρια και εκτοξευτήρες, δεξαμενές πλάσματος και σφεντόνες, μικρά διαστημόπλοια και άγριοι πιρόγοι. Παραδοσιακά ήταν σύνηθες να αναμειγνύονται στυλ προκειμένου να τονιστεί η δύναμη και η περιεκτικότητα της μεγάλης αυτοκρατορίας Stalzan. Στον ίδιο τον κυβερνήτη άρεσε να αλλάζει κόσμους και πλανήτες, πηδώντας σαν εξαγριωμένη οχιά, ένας χοντρός γίβωνας αντικατέστησε πενήντα πλανήτες (κατά μέσο όρο, έναν κάθε δύο χρόνια). Αυτό το κουκούτσι δεν υπέφερε από την παρουσία συμπλεγμάτων ή προκαταλήψεων. Με το πρώτο κιόλας διάταγμα απαγόρευσε στους κατοίκους της Γης να εργάζονται σε όποια φυτά και εργοστάσια δεν ανήκουν στους σταλζάνους, για ανυπακοή - θάνατο, και εργάτες και μέλη των οικογενειών τους. Όσοι πλησίαζαν αυτοκινητόδρομους ή στρατιωτικές βάσεις χωρίς διάβαση για πολλά χιλιόμετρα άνοιξαν πυρ για να σκοτώσουν και ένας κρατήρας διαμέτρου εκατό μέτρων παρέμεινε στη θέση του εισβολέα. Οι σκλάβοι που εργάζονταν στην Αφροδίτη δεν πληρώνονταν καθόλου και όσοι είχαν αντίρρηση πετάχτηκαν σε σκουπιδοτενεκέδες και ψεκάζονταν σε μεμονωμένα άτομα. Μερικές φορές, για χάρη των ανθρώπων με μια μικρή ποσότητα οξυγόνου, τα έριχνε σε διάφανα σακουλάκια στον Ήλιο για γέλια. Εκείνος ο θάνατος ήταν πολύ αργός και επώδυνος, τα μάτια ήταν τα πρώτα που κύλησαν έξω, μετά το δέρμα και τα μαλλιά απανθρακώθηκαν. Από τη στιγμή της απελευθέρωσης μέχρι τον θάνατο, μερικές φορές περνούσε μια εβδομάδα ή και περισσότερο. Καθώς πλησιάζαμε τον Ήλιο, η θερμότητα αυξανόταν σταδιακά, αλλά όχι τόσο γρήγορα ώστε ένα άτομο να χάσει τις αισθήσεις του χωρίς να βιώσει όλη τη γκάμα των αρνητικών εμπειριών. Για αλλαγή, μερικές φορές έκαναν το αντίθετο, παγώνοντας σταδιακά τα θύματα. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης πιο εξελιγμένα βασανιστήρια, υποκινούμενα από μια αρρωστημένη φαντασία. Οι περισσότεροι άνθρωποι πουλήθηκαν ως σκλάβοι ή δουλεύουν για χρέη. Το σύστημα της εκμετάλλευσης είναι σκληρό και επιθετικό, ο άνθρωπος ταπεινώνεται σε επίπεδο θηρίου.
  ***
  Ο διοικητής των κατοχικών χερσαίων δυνάμεων, δύο αστέρων στρατηγός Gerlock, αναφέρθηκε στα τελευταία γεγονότα στον πλανήτη. Εδώ έγιναν μικρές αψιμαχίες με παρτιζάνους, αν και σε άλλους πλανήτες δεν έγινε ανταρτοπόλεμος και δεν μπορούσε να είναι κατ' αρχήν. Η δύναμη των σταλζάνων ενισχύθηκε και η ανοιχτή μορφή πάλης καταπνίγηκε σχεδόν παντού. Ο κυβερνήτης κάθισε φουσκωμένος, με την τεράστια φιγούρα του να συγχωνεύεται σχεδόν εντελώς με την τεράστια μαύρη καρέκλα. Η καρέκλα ήταν στολισμένη με πολύτιμους λίθους και υψωνόταν πάνω από την αίθουσα σαν βασιλικός θρόνος.
  Ο Gerlock Shenu ανέφερε σε έναν απλό τόνο. Έστω και με νωχελικό τόνο:
  - Έκαναν απόπειρα να πυροβολήσουν τη μονάδα ασφαλείας των ρομπότ ξυλοκόπων. Η φωτιά τους προκάλεσε ελαφρά ζημιά σε ένα ρομπότ. Από τους παρτιζάνους, πέντε σκοτώθηκαν, δύο τραυματίστηκαν και δύο αιχμαλωτίστηκαν. Δεν επιδιώξαμε τα υπόλοιπα, ακολουθώντας τις οδηγίες σας. Όλοι οι επιτιθέμενοι ήταν με στολές παραλλαγής που προστατεύουν από στερέωσης υπερύθρων και σε αυτοδημιούργητες μοτοσυκλέτες αέρα. Σκοποβολή από blaster, προφανώς σχέδια λαθραίων. Όλα θα ήταν καλά, αλλά ένας πυροβολισμός ανατίναξε ένα βαγόνι με αφρώδες λάδι. Ψέκασε και έκαψε ένα ολόκληρο τρένο με φρεσκοκομμένα δέντρα, συμπεριλαμβανομένου πολύτιμου ξύλου που δεν μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα. Οι απώλειες ξεπέρασαν τα 30 εκατομμύρια κουλαμάν. Αυτό μας βάζει εκτός προγράμματος. Και σε άλλους τομείς όλα είναι ήρεμα.
  Ο Fagiram κουνώντας υστερικά το τεράστιο σαγόνι του, γρύλισε:
  - Λοιπόν, επιτρέπετε και πάλι σημαντική ζημιά, αυτό είναι κενό σε σημείο μαύρης τρύπας! Γενικά, αν παρακολουθούμε τα παραμικρά βήματα ασήμαντων επαναστατών με τη βοήθεια της τεχνολογίας, τότε είναι ανόητο να υποστούμε τέτοιες απώλειες. Ποιος ήταν υπεύθυνος για τον τομέα των L-23;
  - Χάκι Γουέιν! - απάντησε σύντομα ο Γκέρλοκ.
  Ο στρατάρχης-κυβερνήτης πρόσθεσε με πιο ήρεμο, ίσως και τεμπέλικο τόνο:
  - Εξοντώστε όλους τους αντάρτες που συμμετείχαν στην επίθεση. Και άλλες χιλιάδες από αυτούς που δεν συμμετείχαν, καθώς και να σταυρώσουν τριάντα χιλιάδες πολίτες στα δέντρα, ξεκινώντας από την ηλικία των πέντε ετών.
  - Ένα για χίλια κουλαμάν; - Ρώτησε, ο ελαφρώς ντροπαλός Γκέρλοκ.
  Ο Fagiram Sham θα υψώσει ξανά τη φωνή του, ένας από τους κυνόδοντες του μεγάλωσε ακόμη και σε μέγεθος και άστραφτε με ένα στέμμα σε μορφή κεφαλιού καρχαρία:
  - Ένα στα χίλια δεν φτάνει! Καρφώθηκαν ζωντανοί στα δέντρα και αφέθηκαν να πεθάνουν εξήντα χιλιάδες όμηροι. Οι γήινοι είναι σαν τα σκυλιά, αγαπούν τα μπαστούνια και τις αλυσίδες! Είναι καλύτερο να εκτελείτε αρσενικά, είναι πιο επιθετικά από τα ντόπια θηλυκά.
  Ο Gerlock φλυαρούσε με τον πιο φιλικό τόνο και ο δείκτης του πάτησε αυτόματα τα κουμπιά του υπολογιστή plasma:
  - Υπέροχη ιδέα. Μπορούμε να δοκιμάσουμε μια νέα σφραγίδα ενός μετα-ιού που θα καταστρέψει το αρσενικό φύλο στη γη και θα γονιμοποιήσουμε τις σκλάβες με τη βοήθεια ρομπότ και καρτών;
  Ο κυνόδοντας του κυβερνήτη επέστρεψε στο προηγούμενο μέγεθός του και η φωνή σε νωθρό τόνο:
  - Δεν χρειάζεται! Χρειαζόμαστε και αρσενικά για την ώρα, δεν είναι τόσο παχιά και ελαστικά στο σώμα. Καλύτερα να παραδώσετε μερικά ωραιότερα ντόπια αγόρια στο διαμέρισμά μου! Ακόμα δεν μπορούν να επιβιώσουν!
  - Και αν κάποιος από τους σκλάβους πάρει το ρίσκο και απομακρύνει τον σταυρωμένο συμπατριώτη; - Ο Γκέρλοκ ξεκαθάρισε μια τέτοια κοινοτοπία, ήδη νιώθοντας τέλεια ποια θα ήταν η απάντηση.
  Ο Fagiram που έμοιαζε με γορίλα ράγισε τις γροθιές του, σε μέγεθος καρπούζι και καλύφθηκε με κερατωμένο, σκούρο γκρι δέρμα:
  "Τότε θα σταυρώσουμε άλλες χιλιάδες για έναν απομακρυσμένο δούλο, όχι δέκα χιλιάδες. Επιπλέον, είκοσι χιλιάδες άτριχες πρωτεύοντα θηλαστικά. Για να δουν όλοι τη δύναμή μας και την σκληρότητά μας. Να τρέμουν οι γήινοι από τον τρόμο.
  - Στο στόμα σου είναι ένας ωκεανός σοφίας, το μέγεθος του σύμπαντος! - είπε κολακευτικά ο στρατηγός-σύκοφαντος.
  Ο Fagiram κοίταξε σε ένα ψηλό σκαλισμένο παράθυρο καλυμμένο με ένα μείγμα σμαραγδιών και ρουμπίνι σε ένα χρυσό πλαίσιο. Τα γυαλιά του, όταν τα βλέπαμε από διαφορετικές οπτικές γωνίες, έδιναν πολλαπλάσια αύξηση στη βασιλική αυλή. Πάνω σε αυτό, πώς έγινε μια εκτέλεση: μια ντουζίνα αγόρια από δώδεκα έως δεκατεσσάρων ετών υποβλήθηκαν σε μαστίγωμα. Τους χτυπούσαν με μαστίγια εμποτισμένα σε φθορικό οξύ με ένα μείγμα κυαμιδίνης. Αυτό επέτρεψε στη σχισμένη σάρκα να επουλωθεί πιο γρήγορα. Κατά τη διάρκεια του μαστιγώματος, τα ίδια τα αγόρια έπρεπε να μετρήσουν τον αριθμό των χτυπημάτων, αν ο βασανισμένος άνδρας έχανε το δρόμο του, τότε άρχιζαν να τον μαστιγώνουν από την αρχή.
  - Αυτοί είναι δόκιμοι της γηγενούς αστυνομίας. Προφανώς ήταν ένοχοι για μικροπράγματα, οπότε υποβάλλονται σε επεξεργασία, χωρίς ακρωτηριασμό. - εξήγησε στραβοκοιτάζοντας ο Γκέρλοκ.
  Ο Fagiram ήταν πολύ χαρούμενος που κοίταξε τα καφέ μυώδη σώματα των αγοριών που χτυπιόνταν με ένα μαστίγιο. Αίμα στάζει από γυμνά σώματα, οπότε ένα από τα αγόρια δεν άντεξε, φώναξε: σημαίνει ότι τώρα θα μαστιγωθεί μέχρι θανάτου.
  - Είναι πολύ καλό, μου αρέσει όταν πονάνε, ειδικά ανθρώπινα παιδιά. Το γεγονός ότι μοιάζουν με stalzans κάνει τη διαδικασία του βασανισμού πολύ πιο ευχάριστη. Με τι ευχαρίστηση θα βασάνιζα τον γιο μου, αλλά είναι αγοροκόριτσο, έφυγε από μένα σε μια απομακρυσμένη φρουρά, στα περίχωρα μιας ατελείωτης αυτοκρατορίας. γρύλισε ο σαδιστής προικισμένος με απόλυτη εξουσία πάνω στην ανθρωπότητα.
  - Τα παιδιά δεν είναι τόσο ευγνώμονες! Κανένας σεβασμός στους γονείς. - Επιβεβαίωσε πρόθυμα ο Γκέρλοκ, ο οποίος είχε επίσης μια αρνητική εμπειρία. Κοιτώντας ανέκφραστα, πρόσθεσε ο στρατηγός. - Είναι καλό που τις λειτουργίες της ανατροφής των απογόνων ανέλαβαν οι στρατώνες και οι αρχαϊκές οικογενειακές αξίες παρέμειναν στη Λίθινη Εποχή!
  Μια τεράστια πεταλούδα πέταξε μέχρι το ακρωτηριασμένο, αναίσθητο αγόρι, κάθισε στην πλάτη του. Άρχισε να δαγκώνει. Στον κυβερνήτη άρεσε το στρογγυλό πρόσωπο και η ανάγλυφη φιγούρα
  Ο Φαγιράμ έδωσε εντολή στους δήμιους σταλζάνους, άναψαν ολογράμματα στα βραχιόλια του κομπιού:
  - Κλείδωσέ το και φύσηξε το ραντάρ!
  Μασκοφόροι τραμπούκοι με ώμους αρκετά μεγάλους ώστε να κρεμούν τα σεντόνια μιας μεγάλης οικογένειας που γαβγίζουν:
  -Αυτιά από πάνω, κύριε!
  - Πόσους ντόπιους δόκιμους της αστυνομίας έχουμε; ρώτησε ο στρατάρχης-κυβερνήτης με βραχνό τόνο.
  - Μόνο στην πρωτεύουσα, πεντακόσιες χιλιάδες. - Απάντησαν ομόφωνα οι δήμιοι.
  - Τότε ακούστε τη διαταγή μου, οδηγήστε τους όλους στις τάξεις. Αφήστε τα αγόρια να νικήσουν τα αγόρια! Και θα παρακολουθώ. - Ο Fagiram έδειξε τα δάχτυλά του προς το νεαρό, πληγωμένο σώμα. - Και όσο για αυτό το αγόρι, τότε φέρε το στα συγκαλά του. Θα υποβληθεί σε ειδικά κυβερνητικά βασανιστήρια. Ο υπολογιστής και τα μικρορομπότ θα γεμίσουν κάθε κύτταρο με δυστυχία. Προσωπικά θα προσαρμόσω το όριο πόνου.
  Το αγόρι σηκώθηκε, του έκαναν ένεση με διεγερτικό, άνοιξε τα μάτια του, τίναξε τα ξανθά μαλλιά του με ένα κοντό κούρεμα. Παιδικά ούρλιαξε απελπισμένα:
  - Δείξε έλεος! Δεν θα το ξανακάνω!
  - Σώπα, να προσθέσουμε, θα σε φροντίσει τώρα ο ίδιος ο κυβερνήτης. - Απείλησαν, χαμογελώντας σαν ζώο και αστράφτοντας με κόκκινες κοκάρες, τους δήμιους.
  Ο Fagiram χάρηκε, χάιδεψε την τεράστια κοιλιά του:
  - Έχω κάποια ιδέα για την επίδραση του πόνου, ειδικά αν τα μικρορομπότ βασανίζουν την αορτή και δρουν απευθείας στις νευρικές απολήξεις. Αν και, από την άλλη, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να νικήσεις μια τέτοια ανυπαρξία ως άτομο με το δικό σου χέρι.
  - Συμφωνώ μ'αυτό! - Ο Γκέρλοκ φούσκωσε τα μάγουλά του και πήρε την όψη μιας μεγαλειώδους καρικατούρας. - Αν θέλεις, μπορούμε να κανονίσουμε ένα μεγάλο κυνήγι, με ένα μαντρί ανθρώπων.
  Το ρύγχος του Fagiram απλώθηκε με την πιο δυνατή έκφραση της ευδαιμονίας:
  - Σίγουρα θα το κάνουμε. Δώστε στα υπόλοιπα αγόρια άλλες διακόσιες αγκαθωτές αλυσίδες στις γυμνές φτέρνες τους και υπονοήστε ότι θέλω να ακούσω τις κραυγές τους. Για μένα η γκρίνια και το κλάμα είναι η καλύτερη μουσική.
  - Θα γίνει, αλλά με τον Χέκι τι να κάνουμε; - Ο Γκέρλοκ άπλωσε το χέρι του και ημίγυμνος, μαύρος από το ηλιακό έγκαυμα, αλλά την ίδια στιγμή η ξανθιά καμαριέρα του έδωσε ένα ποτήρι φρεσκοκομμένη τοπική μπύρα.
  - Ο Hecky Wayne θα υποβιβαστεί σε βαθμό και θα στερηθεί το μπόνους για το έτος. Δεν είμαι κατά του να παίζω πόλεμο, αλλά δεν σκοπεύω να πληρώσω υπερβολικά για ευχαρίστηση. - Ο στρατάρχης σταμάτησε μια παύση και είπε χωρίς καμία έκφραση. - Ας ελπίσουμε ότι αυτό είναι το μόνο κακό νέο;
  - Προς το παρόν, ναι. Αλλά υπέροχα... - Ο Γκέρλοκ δίστασε και πνίγηκε στην μπύρα του, καφέ πιτσιλιές χτύπησαν τη μύτη του προκαλώντας ένα δυσάρεστο γαργαλητό.
  - Και πάλι, αλλά; - Ο Fagimar έγινε αμέσως σε εγρήγορση, έκανε ακόμη και μερικά βήματα στα πολύχρωμα μαρμάρινα πλακάκια δαπέδου.
  - Φήμες λένε ότι το υπουργείο Αγάπης και Αλήθειας ετοιμάζει έλεγχο. Λοιπόν, αυτό το τμήμα δεν έχει σημαντική σχέση με τον συγγενή σας, τον επικεφαλής του Τμήματος Προστασίας του Θρόνου, Γκέλερ Βελιμάρα. Θα ξεθάψουν βρωμιά πάνω σου. - Ο Γκέρλοκ ανησυχούσε ξεκάθαρα, περισσότερο ανησυχούσε για το δέρμα του. Οι νόμοι του Stalzanath είναι σκληροί και τα αντιστρατεύματα είναι ουσιαστικά μια στρατιωτικοποιημένη κόλαση.
  - Δεν είναι τίποτα. Όσον αφορά τους γήινους, βάζουν εδώ, ειδικά πρόσφατα, χειρότερο κυβερνήτη. Όσο περισσότερες παραβιάσεις και καταχρήσεις εξουσίας, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να αφαιρεθούν. Ας κλέψουμε κι άλλα! Δίνεις πάνω από το σχέδιο - ανατροπή!
  Ο Φαγκιράμ σταμάτησε, ακούμπησε τις γροθιές του στις χοντρές πλευρές του, έκανε μια θεατρική παύση και μετά χτύπησε σαν βροντή:
  - Αυτή είναι παραγγελία!!! Σούπερ οργασμός!
  Ο αντιβασιλέας του πλανήτη γέλασε σαν τρελός. Ο Στρατηγός μόρφασε, με τα αυτιά του να πονούν δυσάρεστα από τα γέλια, κάτι που στη Γη συμβαίνει μόνο σε βίαια τρελούς. Γελώντας μέχρι το ουρλιαχτό ενός γουρουνιού, ο κυβερνήτης ηρέμησε και μίλησε πιο σοβαρά.
  - Τεχνικά, η καταστροφή των ανταρτών είναι θέμα λίγων δευτερολέπτων. Εμείς, οι πολεμιστές του ανίκητου Πορφυρού Αστερισμού, μπορούμε απλά να συντρίψουμε όλα τα "κουνούπια", αλλά δεν θα το κάνουμε. Πρώτον, αυτός ο πλανήτης είναι μια πραγματική τρύπα και ο πόλεμος με τους αντάρτες είναι η μόνη ψυχαγωγία. Δεύτερον, είναι μια ευκαιρία να αποδοθούν τα πάντα στους αντάρτες, και απώλειες και ελλείψεις. Το κύριο πράγμα είναι η ίδια η διαδικασία. Ο φόβος του θανάτου βασανίζει τους αρουραίους για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκαλώντας ενθουσιασμό και προσοχή σε όσους παίζουν μαζί τους. Και οι άνθρωποι είναι σαν εμάς, κάτι που ενισχύει το buzz. - Ο άγριος σταλζάνος άπλωσε τα χέρια του και άρχισε να κάνει κινήσεις με τα δάχτυλά του σαν να μοίραζε μια τράπουλα. - Ξεκινάμε το παιχνίδι, οπότε πάμε με τρεις άσσους. Τα μπαστούνια είναι μαύρα, τα διαμάντια είναι Ρώσοι, τα σκουλήκια είναι κινέζικα. Ποιοι είναι οι σύλλογοι; Μερικές από τις μικτές φυλές. Ήρθε η ώρα να νικήσουμε τα ατού! Σημειώνονται δύο άσοι, είναι θέμα λίγων λεπτών να τους βγάλεις από το παιχνίδι.
  Ο Fagiram σταμάτησε - ένα ιπτάμενο ρομπότ που έμοιαζε με γεράκι, με τη βοήθεια επιμηκυνόμενων ποδιών, με κολλώδη νύχια, του έδωσε ένα ποτήρι με ένα βάμμα δηλητηριώδους πράσινης ναρκωτικής ουσίας, πίνοντας μέσα:
  - Η αγάπη σου Sakeke! Όποιος πίνει πολύ - ζει ευτυχισμένος!
  Ο στρατάρχης, ο κυβερνήτης, κρατώντας ένα ποτήρι στα χέρια του, γάβγισε ξανά, τόσο που πιτσίλισε το ασύμμετρο ρύγχος του με ανοησία:
  - Πού εγκαταστάθηκαν οι Ρώσοι και ο αρχηγός Γκορνοστάεφ;
  Ο Γκέρλοκ τραύλισε μπερδεμένος:
  - Υπολογισμοί στον υπολογιστή... Λοιπόν, τι να βρείτε - απλά φτύστε! Είναι κρίμα που υπάρχουν ακόμα πλανήτες που δεν οδηγούνται και δεν είναι σταθεροί. Ως εκ τούτου, οι πράκτορες των ανταρτών την τελευταία φορά μπόρεσαν να εισβάλουν ακόμη και στην τράπεζα και να πάρουν τα μετρητά. Με την τεχνική μας υπεροχή, αυτό δεν γίνεται. Άρα κάποιος μας προδίδει...
  Ο Φαγκιράμ διέκοψε με βρυχηθμό:
  - Επομένως, η παραγγελία, υπολογίστε την όσο πιο γρήγορα γίνεται! Βήμα πορεία! Ένα, δύο έμειναν! Με λευκό πυρετό!
  Ο στρατηγός, εξωτερικά παρόμοιος με έναν βαριά φουσκωμένο τεράστιο κάτοικο του πλανήτη Γη, ένα κοκκινωπό άμβαλ. γύρισε, σηκώνοντας το χέρι του σε αποχαιρετισμό. "Ακόμα, αυτός ο στρατάρχης με μια ισχυρή μετατόπιση, όπως η γιαγιά του, η Λίρα Βελιμάρα (Αν και εξωτερικά ήταν πολύ πιο όμορφη)! Ίσως γι' αυτό μετατέθηκε εδώ με προαγωγή; .."
  Εκκωφαντικό, σαν βρυχηθμός βουβάλου, μια κραυγή διέκοψε τις σκέψεις του:
  - Σταθείτε! Δίνω οδηγίες για να δοκιμάσετε ένα νέο όπλο degrezia κενού. Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα τους επαναστάτες, φυσικά, να είστε προσεκτικοί. Βάζω ένα μπόνους στο κεφάλι του Ivan Gornostaev ύψους ενός εκατομμυρίου κουλαμάν. Θα τον παραδώσουν, και θα τον φροντίσουμε. Κι όμως, στρατηγέ, ο κυβισμός είναι πλέον της μόδας, ειδικά στους Στάλζαν. Αναζητήστε κυβιστικούς πίνακες αυτής της διαστημικής τρύπας. Αξίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια. Οι πίνακες από αυτόν τον πλανήτη είχαν πάντα μεγάλη εκτίμηση. Υπάρχουν πολλοί πελάτες στον κεντρικό γαλαξία.
  Ο Γκέρλοκ αναστέναξε μπερδεμένος.
  - Ναι, η υπεροχή σου! Αλλά πολλά λεηλατήθηκαν μπροστά μας.
  Ο Fagiram, ως απάντηση, χτύπησε τη γροθιά του κοντά στη μύτη του υφισταμένου του:
  - Αφήστε τους σκλάβους να ζωγραφίσουν νέους καμβάδες. Για όσους δεν είναι ικανοί, κόβουμε τα δάχτυλα με λέιζερ, πρώτα στα πόδια και μετά κάνουμε τριχωτό της κεφαλής. Λοιπόν, μετά από σοφιστικέ bullying, θα τσακίσουμε τα χέρια μας! Πηγαίνω!
  Ο στρατηγός έφυγε.
  Οι συρόμενες πόρτες έκλεισαν αθόρυβα. Το έμβλημα μιας επτακέφαλης μακροδοντωτής ομοιότητας δράκου έλαμψε πάνω τους. Ο Σούπερ Δράκος ήταν ένα πραγματικό και τρομερά επικίνδυνο ζώο που ζούσε σε σμήνη αστεροειδών. Σύμφωνα με το μύθο, αυτό το σπάνιο υπερπλασματικό θηρίο στην αποφασιστική μάχη για την εξουσία σκότωσε τον πρώτο υπουργό των ενωμένων Stelzanath, ο οποίος ίδρυσε τη σημερινή κυρίαρχη δυναστεία. Ένα σύστημα υπολογιστή ήταν κρυμμένο μέσα στην πόρτα, ένα μικρό κύλινδρο λέιζερ πλάσματος προεξείχε από κάθε στόμα, έτοιμο να χτυπήσει κάθε απόπειρα κατά της ζωής του κυβερνήτη. Δύο ρομπότ μάχης με τη μορφή γρυφών που εκτρέφουν με βλήματα παρακολουθούσαν όλες τις κινήσεις κοντά στον θρόνο του κυβερνήτη.
  Ο Φαγιράμ έριξε στον εαυτό του ένα μείγμα αλκοόλ με ντόπιο χασίς και, γέρνοντας πίσω με ευχαρίστηση, άκουσε πώς ακρωτηριάστηκαν βάναυσα τα αγόρια. Άρχισε να γελάει ξανά υστερικά, μετά πάτησε το κουμπί, αρκετοί ψηλοί σκλάβοι μπήκαν στο δωμάτιο. Τα άτυχα κορίτσια έπρεπε να ικανοποιήσουν τον βρόμικο πόθο ενός μανιακού!
  
  Κεφάλαιο 6
  Όχι μόνο η σκληρότητα βασιλεύει στον ουρανό,
  Υπάρχει καλοσύνη και δικαιοσύνη!
  Σημαίνει ότι ο δρόμος για την αγάπη είναι ανοιχτός,
  Η αρχοντιά ζει μέσα του, όχι το έλεος!
  Οι Zorgi είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς στο σύμπαν. Μια τεράστια πανίσχυρη δύναμη, που σχημάτισε ένα παγκόσμιο συμβούλιο και μια κοινότητα ανεξάρτητων γαλαξιών, εμφανίστηκε πριν από πολύ καιρό, ακόμη και πριν από την ύπαρξη του πλανήτη Γη. Όταν ο Ήλιος ήταν πρωτοάστρο και έλαμπε στην υπεριώδη περιοχή, και οι σημερινές μαύρες τρύπες ήταν φωτεινά αστέρια που γενναιόδωρα έδιναν φως. Ακόμη και τότε, οι Zorgs κυριάρχησαν στο διάστημα, έκαναν εμπόριο, διεξήγαγαν πολέμους με τους γείτονές τους, επεκτείνοντας σταδιακά τον χώρο τους. Ωστόσο, παράλληλα με την επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο, αναπτύχθηκε η ηθική και η ηθική. Η προπαγάνδα για τον πόλεμο και ο ίδιος ο πόλεμος άρχισε να θεωρείται βρώμικη, ανήθικη πράξη, ο φόνος αμαρτία, η βλάβη σε λογικά όντα ένα ειδεχθές έγκλημα κατά της λογικής.
  Σταδιακά, σχηματίστηκε μια νέα γαλαξιακή κοινότητα, η οποία εισήλθε μόνο σε εθελοντική βάση. Άλλοι πολιτισμοί θα μπορούσαν να παραμείνουν ανεξάρτητοι. Εξακολουθούσαν κατά καιρούς να πολεμούν μεταξύ τους. Ακόμα κι αν μέσα στο είδος τους υπάρχει ένας ανελέητος ανταγωνιστικός αγώνας, τότε τι να πούμε για τις φυλές που δεν έχουν καν κοινή κυτταρική δομή. Αλλά τώρα, κατά κανόνα, οι συγκρούσεις είχαν τοπικό χαρακτήρα και σπάνια έφτασαν σε σοβαρό διαστημικό πόλεμο, αν και μεμονωμένες διαστημικές αυτοκρατορίες συνέχισαν να επεκτείνονται σταδιακά.
  Η ξαφνική είσοδος στην παγκόσμια τροχιά ενός νέου πολιτισμού σταλζανών άλλαξε τη συνήθη πορεία των πραγμάτων. Χρησιμοποιώντας τους πιο πρόσφατους τύπους όπλων, συγκεντρώνοντας συμμάχους σε έναν συνασπισμό και στη συνέχεια προδίδοντάς τους. Υποκριτική, πού με πονηριά, πού με πονηριά, οι σταλζάνοι αύξησαν ραγδαία την επιρροή τους, φουσκώνοντας σαν χιονόμπαλα. Συντρίβοντας κάτω από τον εαυτό της όλο και περισσότερους νέους κόσμους, η αυτοκρατορία γινόταν όλο και πιο τεράστια και άπληστη. Κατά τη διάρκεια των αστρικών μαχών, τα ανθρωποειδή πέθαναν στην αρχή κατά δισεκατομμύρια, και καθώς η κλίμακα και οι κατακτήσεις αυξάνονταν, κατά τρισεκατομμύρια, τετράδα δισεκατομμύρια. Πολλά εκατομμύρια διαστημικοί πύραυλοι, αστρικά αεροπλάνα, διαγαλαξιακά διαστημόπλοια ήταν σε πόλεμο μεταξύ τους. Ολόκληροι πλανήτες εξερράγησαν και διασκορπίστηκαν στο διάστημα, οι γαλαξίες καταστράφηκαν κυριολεκτικά από ένα ασταμάτητο ρεύμα εξολόθρευσης. Με τη βοήθεια ίντριγκων, κατασκόπων, προδοτών, οι Στάλζαν έσπειραν συγκρούσεις και πολέμους σε άλλες περιοχές του σύμπαντος. Προσέλαβε μισθοφόρους, σχημάτισε συνασπισμούς και συνέχισε να επεκτείνεται, απορροφώντας όλο και περισσότερους κόσμους. Οι σταλζάνοι συμπεριφέρθηκαν ιδιαίτερα σκληρά και με μανία προς την αστρική δημοκρατία του Ντιν. Οι Deans, όπως και οι Zorgs, ήταν πλάσματα τριών φύλων και δεν χρησιμοποιούσαν οξυγόνο στο μεταβολισμό τους. Αν και ήταν η ατμόσφαιρα οξυγόνου-αζώτου και οξυγόνου-γέλης που ήταν η πιο κοινή στο σύμπαν. Μια τέτοια ατμόσφαιρα ήταν πολύ ενεργή για τους ζόργκους και τους ντίν, και χωρίς διαστημικές στολές απλώς οξειδώθηκαν, πεθαίνοντας οδυνηρά σε ένα δηλητηριώδες περιβάλλον για αυτούς. Οι Σταλζάνοι διεξήγαγαν έναν ολοκληρωτικό εξοντωτικό πόλεμο για την πλήρη καταστροφή των Δεκανών, μη γλυτώνοντας ούτε παιδιά και έμβρυα. Οι Deans εξοντώθηκαν σχεδόν εντελώς ως είδος. Και τότε επενέβησαν οι Ζοργκ. Η συντριπτική τεχνική υπεροχή και μερικά δυνατά μαθήματα από τον πόλεμο επανέφεραν τους Stalzan στην πραγματικότητα, σταματώντας την καταστροφή του πολιτισμού. Οι Ζοργκ έχουν ξυπνήσει από τη χειμερία νάρκη τους και έχουν εμπλακεί πιο ενεργά σε πολέμους, σε αναμετρήσεις φωτονίων αίματος μεταξύ πολιτισμών. Περίπου ογδόντα πέντε τετρισεκατομμύρια Deans καταστράφηκαν (ένας άγριος αριθμός, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς έναν τέτοιο αριθμό), αυτό δεν λαμβάνει υπόψη τον πληθυσμό πολλών τρισεκατομμυρίων των ελεγχόμενων κόσμων. Αναμφίβολα, η κατάκτηση του Πορφυρού Αστερισμού είναι ο πιο βάναυσος από όλους τους διαγαλαξιακούς πολέμους των άστρων στην ιστορία του σύμπαντος. Οι μάχες σταδιακά υποχώρησαν, αν και η επέκταση συνεχίστηκε και μετά. Οι Stalzan έχουν καταλάβει πάνω από τρεισήμισι χιλιάδες γαλαξίες, γίνονται οι πιο ισχυροί από τις αστρικές αυτοκρατορίες, κατακτώντας περίπου είκοσι εκατομμύρια τεράστιες αστρικές πολιτείες, σχεδόν πέντε δισεκατομμύρια πολιτισμούς, αιχμαλωτίζοντας περισσότερους από δεκατέσσερα τρισεκατομμύρια κατοικήσιμους κόσμους και ακόμη περισσότερους μη κατοικήσιμους, αλλά κατάλληλους για την εκμετάλλευση των πλανητών. Πόσα έξυπνα όντα πέθαναν ταυτόχρονα δεν μπορούν να μετρηθούν. Η αυτοκρατορία των stalzans - το Great Stalzanath - έγινε η πιο εκτεταμένη από όλες τις διαγαλαξιακές αυτοκρατορίες. Λόγω της ενεργούς επέμβασης της Οικουμενικής Συνόδου της Δικαιοσύνης, οι πόλεμοι ουσιαστικά σταμάτησαν, παρέμειναν μόνο μικρά συνοριακά πλήγματα. Το κύριο κέντρο του διαγαλαξιακού αγώνα έχει μετατοπιστεί στη σφαίρα της οικονομίας, του έντονου ανταγωνισμού και της επιθετικής βιομηχανικής και εμπορικής κατασκοπείας. Νέα αστρικά συστήματα άρχισαν να κατακτούν όχι υπερλέιζερ, αλλά κουλαμάν (νόμισμα). Οι πρόσφατα κατακτημένες αποικίες έγιναν αντικείμενο ανελέητης εκμετάλλευσης, με κύριο στόχο να συμπιεστούν περισσότερα χρήματα και πόροι. Ωστόσο, η Οικουμενική Σύνοδος της Δικαιοσύνης, σαν ένα κομμάτι στο λαιμό, θέσπισε αυστηρούς κανόνες για την εκμετάλλευση των κατακτημένων πλανητών, έναν περιορισμό στη χρήση βίας και την αναλογικότητα των δικαιωμάτων των ανθρωποειδών. Λόγω της κολοσσιαίας τεχνικής υπεροχής τους, οι Stalzan και άλλες αστρικές αυτοκρατορίες δίσταζαν να πολεμήσουν με την κοινότητα των ανεξάρτητων γαλαξιών και, σφίγγοντας τα δόντια τους, αναγκάστηκαν να παίξουν σύμφωνα με τους κανόνες. Γι' αυτό φοβόντουσαν πολύ περισσότερο τις αναθεωρήσεις της Οικουμενικής Συνόδου παρά τις επιθεωρήσεις των δικών τους αρχών. Οι σχέσεις μεταξύ της Οικουμενικής Συνόδου της Δικαιοσύνης και άλλων κόσμων ρυθμίζονταν από διάφορες συνθήκες, οι οποίες επέτρεπαν τη σχετική σταθερότητα σε αυτό το μέρος του σύμπαντος. Ο Des Imer Conoradson, ανώτερος γερουσιαστής και ανώτατος επιθεωρητής του γενικού συνεδρίου, ήταν διάσημος για το αναλυτικό μυαλό του, την εκπληκτική του διαίσθηση και επιμονή, την ακατανόητη ευπρέπεια και τη γιγαντιαία πολυμάθειά του. Η ηλικία του Des imer Conoradson ήταν σχεδόν ένα εκατομμύριο γήινα χρόνια. Η εμπειρία πολλών χιλιετιών σε ένα μυαλό. Σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί κανείς να μάθει να αναγνωρίζει παγίδες, να βλέπει πονηρά ψέματα, να αποκαλύπτει περίπλοκες απάτες. Φυσικά, αυτό δημιούργησε μια ισχυρή αύρα εμπιστοσύνης γύρω από τον Conoradson. Πίστευαν σε αυτόν όπως στον μεσσία και προσευχήθηκαν για αυτόν όπως για τον Θεό.
  ***
  Μετά από έναν σκληρό αγώνα και μια απόπειρα δολοφονίας, ο Leo Eraskandar ανέκαμψε εντυπωσιακά γρήγορα. Φυσικά, οι τελευταίες τεχνολογίες αναγέννησης είχαν την επίδρασή τους, αλλά ακόμη και για έμπειρους γιατρούς ήταν έκπληξη. Το αγόρι σηκώθηκε και περπάτησε γύρω από τον ευρύχωρο θάλαμο με εκπληκτική ευκολία. Το πάτωμα κάτω από τα γυμνά πέλματα ήταν ζεστό και πολύ ελαστικό, και μπορούσε κανείς να αναπηδήσει πάνω του, σαν να ήταν σε τραμπολίνο. Οι τοίχοι του ίδιου του θαλάμου ήταν ζωγραφισμένοι σαν γκαζόν, όπου τα μικρά της Λίφι χαζογελούσαν, αστεία κεφάλια ελαφιών, ένα σώμα λεοπάρδαλης, πόδια και ουρές από ζέρμποα, μόνο με μια πιο υπέροχη φούντα στο τέλος.
  Το τμήμα εδώ δεν είναι μια φυλακή, μια βαρυτική απεικόνιση με ένα τρισδιάστατο ολόγραμμα στη γωνία, καθαρός αέρας με τη μυρωδιά των βοτάνων, ένα υδρομασάζ και μια μπέιμπι σίτερ-ρομπότ σε μορφή πορτοκαλιού με πόδια αράχνης. Η πρώτη του σκέψη ήταν: "Κι αν φύγουμε;" Η έξοδος από τον θάλαμο δεν είναι ένα κατόρθωμα του Ηρακλή για να το πετύχει, όπως το να σβήσει μια κυβερνομανής νοσοκόμα, αλλά πώς να απαλλαγείτε από ένα κολάρο σκλάβων, και ακόμη πιο δύσκολο, από μια συσκευή παρακολούθησης σφιχτά εμφυτευμένη στη σπονδυλική στήλη. Εάν προσπαθήσετε να τρέξετε, θα πιαστεί αμέσως και πιθανότατα θα εξαλειφθεί. Τακτοποίησαν την απόπειρα, δεν τον κατηγορούν, αλλά δεν άγγιξαν ούτε τον Urlik, η μαρτυρία του σκλάβου σε αυτή την υπόθεση δεν έχει νομική ισχύ. Αλλά δεν είχε ακόμη ολοκληρώσει τα καθήκοντα της παρτιζάνικης ομάδας του, δεν είχε καταφέρει να στείλει το βαριογράφημα στον Μεγάλο Ζοργκ. Έτσι, καταρρίπτει τους συντρόφους του, υπονομεύοντας την ήδη εύθραυστη εμπιστοσύνη. Αλλά πώς θα το κάνει αυτό αν όλοι οι πομποί είναι υπό έλεγχο, και κάθε βήμα του παρακολουθείται από έναν ακούραστο υπολογιστή. Το αγόρι πήδηξε εκνευρισμένο, άγγιξε το ταβάνι με ένα τραβηγμένο θαλάσσιο τέρας, περισσότερο διασκεδαστικό παρά τρομερό. Μετά είπε:
  - Δεν υπάρχουν απελπιστικές καταστάσεις, για όσους δεν βγαίνουν οι σκέψεις, από το πίσω κάθισμα! Το αστείο διασκέδασε για λίγο τον Λίο, αλλά μετά η διάθεση έπεσε ξανά. Υπήρχε κάτι για να απελπιστεί, αλλά η Φορτούνα είναι μια ιδιότροπη θεά και δεν είναι πάντα υποστηρικτική. Ωστόσο, αυτή η όμορφη θεά αγαπά τους νέους και δυνατούς, που δεν χάνουν την καρδιά τους!
  Η θωρακισμένη πόρτα του θαλάμου χώρισε και μια γυναίκα υπέροχης ομορφιάς μπήκε στο ζεστό δωμάτιο, που ξαφνικά έγινε εκθαμβωτικό λευκό από τα ρεύματα της απολυμαντικής ακτινοβολίας. Στον νεαρό φαινόταν σαν νεράιδα. Ψηλός, αθλητικός (δύο μέτρα είναι το τυπικό μέγεθος για τα θηλυκά stalzan) και εκθαμβωτικά όμορφη με ένα εκπληκτικά γλυκό και στοργικό πρόσωπο. Και ήταν αρκετά ασυνήθιστο, αφού τα stalzans πετούν πάντα με επιθετικότητα και αλαζονεία. Τοποθέτησε το απαλό απαλό της χέρι στον ώμο του αγοριού, ξύνοντας απαλά το δέρμα με τα φωτεινά, φωτεινά νύχια της.
  - Καλέ μου φίλε, είσαι ήδη στα πόδια σου! Και φοβόμουν ότι αυτό το τέρας θα σε άφηνε ανάπηρο για πάντα.
  Τα εφτάχρωμα ιριδίζοντα μαλλιά της άγγιζαν το μυώδες στήθος του νεαρού σαν διπλωμένες ασπίδες και η μυρωδιά του εκλεκτού αρώματος ήταν μεθυστικό, συναρπαστικό πάθος. Το λιοντάρι δεν ήταν ανόητο και κατάλαβε αμέσως τι χρειαζόταν αυτή η στοργική Κίρκη από αυτόν, αλλά, ωστόσο, ρώτησε:
  - Με συγχωρείς, ποιος είσαι;
  Πλησίασε πιο κοντά, έγλειψε το απαλό μέτωπο του αγοριού με τη ροζ γλώσσα της και είπε απαλά με καθαρή φωνή:
  - Είμαι η Βενέρ Αλαμάρα, κόρη του τοπικού κυβερνήτη, αξιωματικός 9 αστέρων, τμήμα εμπορικών πληροφοριών. Μη φοβάσαι, δεν θα σε κάνω κακό. Σας προτείνω απλώς να κάνετε ένα διάλειμμα και να κάνετε μια βόλτα στο προσωπικό μου παλάτι. Πιστέψτε με, είναι πολυτελής και όμορφος. Θα σας δείξω πολλά πράγματα που δεν έχετε δει ποτέ στη ξεχασμένη Γη σας. Τον αποκαλώ πλανήτη της θλίψης.
  - Γιατί? - ρώτησε μηχανικά το λιοντάρι, ενώ κοκκίνιζε άθελά του από την αίσθηση του πάθους μιας απολαυστικής ντίβας από την τιμητική φυλή της Αυτοκρατορίας των Μεγάλων Αστέρων.
  - Ο Κύριος χύνει δάκρυα, βλέποντας πώς ένας άνθρωπος έπεσε, ένας εκτοξευτής έκαψε τις σάρκες των ανθρώπων - η εποχή είναι γεμάτη βάσανα! - Με φιλοδοξία και με ομοιοκαταληξία, είπε η Βένερ και κράτησε προσεκτικά με το χέρι της τον υποστηρικτικό νεαρό. - Μα μοιάζετε τόσο πολύ με εμάς. Ήθελα να ελέγξω μόνο με ωμή βία ή κάτι άλλο!
  Στον Λέοντα, η εφηβική αμηχανία και η φυσική επιφυλακτικότητα σε σχέση με όλους τους σταλζάνους που μισούνται από την ανθρωπότητα και το φυσικό κάλεσμα ενός νεαρού, υγιούς σώματος πολέμησαν. Η φωνή του αγοριού πρόδιδε αμηχανία και μεγάλη σύγχυση:
  "Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον, αλλά φοράω κολάρο σκλάβων και ιχνηλάτη για ασφυξία".
  Ο Βένερ είπε με περιφρονητικό ύφος, σαν να ήταν κάτι απλό:
  - Δεν είναι πρόβλημα. Το κολάρο είναι εύκολο να σβήσει και να αφαιρεθεί όταν γνωρίζετε όλες τις αρχές λειτουργίας του. Όσο για τη συσκευή παρακολούθησης, ο ονομαστικός σας ιδιοκτήτης Jover Hermes δεν θα με παρέμβει. - Η Στάλζανκα, για μεγαλύτερη εκφραστικότητα, κράτησε την άκρη της παλάμης της στον αέρα. - Ο μεγιστάνας πατέρας μου μπορεί να του δημιουργήσει πολλά ωραία προβλήματα.
  Με μια επιβλητική χειρονομία τους κάλεσε να την ακολουθήσουν. Λοιπόν, θα ήταν αμαρτία να χάσω μια τέτοια ευκαιρία... Και όχι μόνο για τον εαυτό μου, που ηρεμούσε τη συνείδησή μου...
  ***
  Το θωρακισμένο αυτόματο ανεμόπτερο ξέφυγε ομαλά από την επίστρωση βασάλτη και όρμησε προς τα πάνω. Στη Γη, όπου μόνο ερείπια απέμειναν από παλιά σπίτια, και από νέα κτίρια υπήρχαν μόνο στρατώνες, στρατιωτικές βάσεις και η κατοικία του κυβερνήτη. Ο Λέο δεν είχε ξαναδεί τέτοιες πόλεις. Γιγάντιοι ουρανοξύστες που φτάνουν σε ύψος χιλιομέτρων. Έμοιαζαν να είναι οι κορυφές τους, να σκίζουν τα λιλά και ροζ σύννεφα αυτού του κόσμου. Οι ιπτάμενες μηχανές πετούν στον αέρα, από δισκοπλάνα και μορφές σταγόνων φυλών σταλζάν και ανθρωποειδούς τύπου, μέχρι τον εξαιρετικά περίτεχνο σχεδιασμό αυτών των ειδών ζωής που δεν μπορούν να βρεθούν στη Γη με μια στενή αναλογία. Πινακίδες χιλιομέτρων, γιγάντιοι ναοί σε διάφορους θεούς και άτομα. Κρεμαστοί και κινούμενοι κήποι γύρω από κτίρια με τα πιο απίστευτα και άγριας μορφής φυτά, λουλούδια και ζωντανά ορυκτά. Σχεδόν όλα τα σπίτια ήταν διαφορετικά σε χρώμα και σύνθεση. Οι Stalzan αγαπούσαν πολύ τα φωτεινά χρώματα, έναν περίπλοκο ιριδίζοντα συνδυασμό χρωμάτων και το παιχνίδι των ποικίλων ποικίλων ακτινοβολιών. Ακόμη και τα πολυάριθμα κτίρια που ανεγέρθηκαν από τον ντόπιο πληθυσμό πριν από την κατάκτηση αυτού του πλανήτη βάφτηκαν και χρωματίστηκαν για να ταιριάζουν στα γούστα των εισβολέων. Ο Ερασκάνταρ αγαπούσε επίσης τα κορεσμένα χρώματα και ένα περίπλοκο θαυμάσιο παιχνίδι φωτός, αυτή η πόλη του φαινόταν υπέροχα όμορφη. Ειδικά αν θυμάστε την ακρωτηριασμένη και ταπεινωμένη Γη. Εν τω μεταξύ, η Venus Allamara τον πίεζε όλο και πιο κοντά, κάνοντας μασάζ στο γυμνό σώμα της με τα χέρια της. Το αγόρι ήταν σχεδόν γυμνό, και παρά τη θέλησή του, ενθουσιαζόταν ολοένα και περισσότερο, ήθελε κυριολεκτικά να πηδήξει στην ετερά που καθόταν δίπλα του. Η Αφροδίτη επίσης ξυπνούσε όλο και περισσότερο, εκπέμποντας επιθυμία.
  Αν και ο Λέων δεν ήταν καν 19 κύκλων (ο σχολιαστής υπερεκτίμησε ελαφρώς την ηλικία του), ήταν ψηλός και δυνατός για την ηλικία του. Το ύψος είναι σχεδόν ενενήντα μέτρα και ζυγίζει κάτω από ενενήντα κιλά χωρίς την παραμικρή ένδειξη λίπους. Ένα σκούρο μπρονζέ μαύρισμα πυροδοτεί πολύ προεξέχοντες και βαθιούς μύες, κάνοντας τη φιγούρα ακόμα πιο ελκυστική. Είναι τρομερά δυνατός για την ηλικία του, κάτι που του προσδίδει μια ιδιαίτερη μοναδικότητα στην ανδρική ομορφιά. Αυτό που δεν προκαλεί έκπληξη, στη Γη, τα κορίτσια ξετρελάθηκαν για έναν ισχυρό άντρα με την κατασκευή του Απόλλωνα, αλλά παρόλα αυτά με ένα νεανικό πρόσωπο που διατηρεί την εφηβική στρογγυλότητα και το απαλό δέρμα χωρίς ούτε μια τρίχα. Ταυτόχρονα, τα μαλλιά στο κεφάλι είναι πυκνά, χρυσαφένια, ελαφρώς κυματιστά, τα οποία όμως δεν είναι τόσο αισθητά λόγω του κοντού, μοδάτου κούρεμα μεταξύ των Stalzans. Τι αγαπούν οι γυναίκες; Ομορφιά, δύναμη, νιάτα και αν είσαι τυχερός και το μυαλό. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μεταξύ των stalzans μια γυναίκα που κινηματογραφεί ενεργά έναν άνδρα είναι στην τάξη των πραγμάτων, τότε δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο εδώ. Η ισότητα στις στρατιωτικές υποθέσεις έχει επίσης φέρει τη νοοτροπία στις σεξουαλικές σχέσεις εξαιρετικά κοντά, όταν τόσο το αρσενικό όσο και το θηλυκό αυτής της επιθετικής φυλής καυχιούνται εξίσου, χωρίς να ξέρουν ντροπή, για τις νίκες τους στο μέτωπο της αγάπης. Το λιοντάρι χαμογέλασε ειρωνικά, βλέποντας με τη μορφή μιας γυναικείας, μαζικά αθλητικής φιγούρας έναν ουρανοξύστη, μια ντουζίνα τεράστια παράθυρα του οποίου έμοιαζαν με γεμάτα κοριτσίστικα στήθη, θηλές να λάμπουν σαν αστέρια στον ουρανό. Αστείες κατασκευές του επιτιθέμενου έθνους. Απεριόριστη αυτοκρατορία με κάποια στοιχεία μητριαρχίας. Είναι μάλλον περίεργο ότι μια ολόκληρη σειρά λάγνων θηλυκών δεν παρατάχθηκε.
  Μπροστά βρισκόταν το ψηλότερο κτίριο της επαρχίας - ο Ναός του Αυτοκράτορα. Ήταν μια ψηλή κατασκευή με πολλούς τρούλους. Οι θόλοι είχαν μεγάλη ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων που άστραφταν με εκθαμβωτική φωτεινότητα. Μέσα στο ιερό υπήρχε ένας υπερπλασματικός αντιδραστήρας, οπότε όταν σκοτείνιασε, εμφανιζόταν ένα κολοσσιαίο ολόγραμμα με θέα έναν ναό ή έναν προεξέχοντα κοσμικό "υπερκαίσαρα". Περνώντας τον κεντρικό Ναό του μεγάλου αυτοκράτορα. Πέταξαν έξω στην οδό Βαντκορόζ. Εδώ είναι το παλάτι της - πολυτελές, τεράστια, απλά καταπληκτική φαντασία, σχεδόν ένα χιλιόμετρο ύψος. Το στυλ του κτιρίου μοιάζει πολύ με το αρχαίο ανατολίτικο, μόνο που ο χρωματισμός είναι πολύ πολύχρωμος, πολύχρωμος, με ανοιχτόχρωμες γιρλάντες και σιντριβάνια να αναβλύζουν από τους θόλους. Και στην κορυφή είναι ένα ολόγραμμα με τη μορφή μιας αστραφτερής λάμψης, στο οποίο μπορείτε να διακρίνετε τα περιγράμματα ενός διαιρεμένου διαστημόπλοιου. Στην είσοδο υπάρχουν αρκετά ρομπότ ασφαλείας, μια ντουζίνα ντόπιοι αστυνομικοί (ένα μείγμα όρθιες γάτες με πλούσια βιζόν). Ο επικεφαλής της φρουράς του παλατιού, ο αξιωματικός σταλζάν, χαμογέλασε με ευγένεια, κρατώντας μια φαρδιά παλάμη.
  - Κι εσύ, γιε μου, μπράβο! Ένας αληθινός πολεμιστής του Μεγάλου Stalzanath. Ρωτήστε την ερωμένη μας, θα το πετύχει, και θα γίνεις στρατιώτης, και αν διαπρέψεις, θα λάβεις υπηκοότητα και θα κυβερνήσεις το Σύμπαν μαζί μας...
  Ο Βένερ διέκοψε τον αξιωματικό με μια απροσδόκητα αυστηρή φωνή.
  - Μην ανακατεύεστε στις δουλειές των άλλων! Εσείς, στρατιώτες, ειλικρινά, σε γαλήνια ώρα απορροφάτε πρωτεΐνες για τίποτα, ενώ εμείς, οι οικολογική εξερεύνηση, εργαζόμαστε πάντα για την πατρίδα μας. Η ειρηνική ύπαρξη μεταξύ κόσμων είναι δυνατή, αλλά ποτέ μεταξύ οικονομιών.
  Και πάλι, χαμογελώντας φιλικά, χάιδεψε το Λιοντάρι στη μυώδη, μαυρισμένη πλάτη του, συνέτριψε το σφιχτό στήθος του με δυνατά δάχτυλα, με κοφτερά νύχια. Οι μύες είναι σταθεροί, η καρδιά χτυπά ομοιόμορφα.
  - Τι λεία επιδερμίδα που έχεις, σαν κοχύλι Σαμαντόροφ.
  Όταν μπήκαν στην πολυτελή αίθουσα με τα κοσμήματα, η Βένερ δεν μπορούσε πλέον να ελέγξει τον εαυτό της. Πετώντας τα ρούχα της, επιτέθηκε στον τύπο. Το πολυτελές, σαν μπουμπούκια από κόκκινα τριαντάφυλλα, το στήθος της φουσκώθηκε και της έγνεψε σαγηνευτικά. Λεπτά χρυσό-μπρούτζινα πόδια σταυρωμένα σε μια σαγηνευτική κίνηση. Ήταν πιο αδύνατη και στεγνή από τις περισσότερες γυναίκες της μεγάλης αυτοκρατορίας, και όμως ζεστή στο κρεβάτι. Ο Ερασκάνταρ ήταν επίσης δυνατός πέρα από τα χρόνια του. Επίσης, για να είμαι ειλικρινής, ήθελε τρομερά να συναναστραφεί...
  Το λιοντάρι ένιωθε σαν ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος που ορμούσε προς τα εμπρός με πλήρη ταχύτητα και πιάστηκε σε μια καταιγίδα. Ο άνεμος δυναμώνει, μετατρέπεται σε βίαιο τυφώνα και κύματα βίαιου πάθους σαρώνουν όλο το πανίσχυρο νεαρό σώμα σαν τσουνάμι. Επιπλέον, κάθε νέο σοκ προκαλεί έναν ακόμη πιο ισχυρό σεισμό, ο άξονας μεγαλώνει και σε κάθε κύτταρο του σώματος, όπως λες, το σερφ της υπέροχης ευδαιμονίας ξεχύνεται με πολύτιμες πιτσιλιές ευτυχίας. Για αρκετές ώρες, ένας νεαρός άνδρας και μια γυναίκα έκαναν έρωτα, έχοντας βιώσει έναν ολόκληρο καταρράκτη συναισθημάτων. Όταν, κορεσμένοι και εξαντλημένοι, ξάπλωσαν σε ένα υπέροχο χαλί, χάρηκαν υπέροχα. Πολυάριθμοι πολύχρωμοι καθρέφτες από διαφορετικές γωνίες φώτιζαν την ευρύχωρη αίθουσα, σαν καλό γήπεδο. Καθώς οι εραστές μακαρίστηκαν με μανία, ύφαιναν τα γυαλιστερά, γυαλισμένα μπρούτζινα σώματά τους, καθρέφτες από όλα τα σημεία και τις περιοχές αντανακλούσαν κυματιστές κινήσεις. Η έναστρη Αφροδίτη γύρισε με ένα ηδονικό βογγητό, το πρόσωπό της ακτινοβολούσε ευτυχία, τα σκληρά χέρια ενός αγοριού μονομάχου έκαναν μασάζ στο λαξευμένο πόδι της, χάιδεψαν ανάμεσα στα μακριά χαριτωμένα δάχτυλά της, γαργάλησαν τη ροζ φτέρνα της και μετά ανέβηκαν στους πολυτελείς γοφούς. Η Αφροδίτη, κυματίζοντας στα σύννεφα ευχαρίστησης, είπε με ενθουσιασμό:
  - Ασύγκριτο! Είσαι απλά ένας μάγος! Δεν έχω νιώσει ποτέ τόσο καλά με κανέναν. Είσαι τόσο δυνατός και ευγενικός και οι άντρες μας δεν είναι σαν άντρας...
  Ο Λέο, επίσης, απάντησε ειλικρινά. Μετά από ένα άλλο παθιασμένο φιλί της Αφροδίτης στο στήθος, από το οποίο η νεαρή, δυνατή καρδιά άρχισε να χτυπά πιο γρήγορα, το πάθος στη σκληρυμένη σάρκα ξύπνησε με ανανεωμένο σθένος. Σε απάντηση, το αγόρι την τράβηξε από τους ώμους προς το μέρος του, γλείφοντας το ρουμπινί μπουμπούκι της θηλής με τη γλώσσα του, η φωνή του που έσπασε από ενθουσιασμό είπε ήσυχα:
  - Ξέρεις, δεν είσαι σαν τις γυναίκες του Μεγάλου Στελζανάθ, έχεις τόση τρυφερότητα και καλοσύνη, μοιάζεις με πριγκίπισσα νεράιδα, και θέλεις να σωθείς. Συγγνώμη που ρωτάω, αλλά θέλω να μεταδώσω το βαρυόγραμμα στη Γη για να μην ανησυχούν οι γονείς μου. Άλλωστε, βρισκόμαστε σε έναν άλλο γαλαξία, σε απόσταση εκατοντάδων χιλιάδων φωτεινών κύκλων-χρόνων.
  Η πολεμίστρια της εμπορικής νοημοσύνης ήθελε πολύ να ευχαριστήσει το υπέροχο αγόρι της άδικα καταπιεσμένης φυλής, γι' αυτό αναφώνησε με χαρά:
  - Εκπληκτικός! Έχω έναν δυνατό ραδιοφωνικό σταθμό με ατομικό κωδικό, προνόμιο των κυβερνητών. Πες μου τι θέλεις και θα σε βοηθήσω. Μόνο για αυτό αύριο θα ξανακάνουμε έρωτα...
  Το λιοντάρι κυριολεκτικά άνθισε σε ένα χαμόγελο.
  - Αν ναι, συμφωνώ. Είσαι απλά η θεά Αφροδίτη.
  - ΠΟΥ?! - Η Σταλζάνα έδειξε έκπληξη στο πρόσωπό της, αν και χάρηκε στη σύγκριση με μια θεότητα.
  - Αυτή είναι η θεά της αγάπης και της ευτυχίας στον πλανήτη μας. - απάντησε ο Ερασκάνταρ απλά και χωρίς φασαρία και χαμήλωσε άθελά του τα μάτια.
  - Έκφραση κβάζαρ! Κάποτε θα πετάξω στον πλανήτη σου. Και βιάζεσαι, η πολύ μεγάλη απουσία είναι επικίνδυνη για σένα. - Η Βένερ ξεψύχησε ξαφνικά, η ίδια σήκωσε πολύ χονδροειδώς τον νεαρό από τον ώμο, σκίζοντας τον ακόμη και λίγο από το πάτωμα.
  - Κβάζαρ; Είναι από τη λέξη "κβάζαρ"; Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο αστέρι στο σύμπαν, και είμαι ακόμα τόσο μικρός, - παιχνιδιάρικα, σαν να μην έχω παρατηρήσει την αγένεια, είπε ο Ερασκάνταρ.
  - Μην, Λέων! Είμαι ευχαριστημένος με όλα τα μεγέθη σου! - Η Στάλζανκα χαμογέλασε πιο δυνατά, για άλλη μια φορά φίλησε άπληστα τα βελούδινα χείλη του αγαπημένου της με τα μελί της και άφησε τον τύπο με έναν αναστεναγμό μετάνοιας.
  Ο Ερασκάνταρ ήταν λίγο ντροπιασμένος, δεν ήξερε ποιοι ήταν οι πραγματικοί του γονείς και το να πει ψέματα σε μια γυναίκα που φαινόταν αγαπημένη ήταν κατά κάποιον τρόπο κακό. Ακόμα κι αν είναι πολεμίστρια του Πορφυρού αστερισμού, μια αυτοκρατορία με τη σκληρότητα και την ασυνειδησία της επισκίασε όλους τους προκατόχους της στο σύμπαν. Χωρίς να χάσει χρόνο για περαιτέρω κενά επιχειρήματα, ο νεαρός άνδρας με σιγουριά και γρήγορα έστειλε το γραβιάγραμμα. Ήταν πολύ απλό, ένα απλό σετ πλήκτρων. Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον νέο του σύντροφο, επέστρεψε στο αεροσκάφος. Στην επιστροφή όλα έμοιαζαν μεγαλειώδη και αέρινα. Πολυάριθμες συναρμολογήσεις από περίεργα κτίρια έλαμπαν από χαρούμενο φως, η αγάπη έδινε φωτεινότητα στα χρώματα και φρεσκάδα στις εντυπώσεις.
  ***
  Στον θάλαμο τον περίμενε ένας ολόκληρος τεράστιος θάμνος από πολυτελή λουλούδια με μεθυστική μυρωδιά και ζωηρά πέταλα που κυματίζουν. Καθώς και ένα υπέροχα σικ τραπέζι με εξωτικά, ακόμη και στα πρότυπα μιας αστρικής αυτοκρατορίας, πιάτα. Ο ιθαγενής τακτικός έσκυβε τώρα τόσο χαμηλά που τα μακριά, γυαλιστερά αυτιά του άγγιξαν το πλαστικό πάτωμα. Και ο αυστηρός Ασκληπιός κάπως έκλεισε άσχημα το μάτι:
  -Είσαι τυχερός, αγόρι! Έχετε έναν υπέροχο φίλο. Σύντομα θα είσαι ελεύθερος!
  "Ο Θεός να το κάνει!" σκέφτηκε λυπημένος ο Λεβ. "Μα κάτι δεν πιστεύει σε μια τόσο εύκολη και ευχάριστη ευτυχία!"
  Ύστερα ξαφνικά ένιωσε κάποια όχι καλά κύματα σκέψεων: "Για αυτούς, είμαι απλώς ένας σκλάβος, ένα εξωτικό ζώο".
  Ο νεαρός ένιωσε ταπεινωμένος. Καταραμένοι σταλζάνοι! Όταν απελευθερωθεί, θα τους δείξει, να ψεκάσουν, όσα πεμπτουσιά κι αν είναι σε φωτόνια, όλο αυτό το έθνος των σαδιστικών καλκάνιων! Τότε θυμήθηκα τα λόγια του Sensei: "Όταν είσαι δυνατός, φαίνεσαι αδύναμος. Όταν είσαι αδύναμος, φαίνεσαι δυνατός. Όταν μισείς, χαμογέλα. Όταν σε κυριεύει ο θυμός, σιγά! Αφήστε το χτύπημα να είναι σαν κεραυνός! Αφήστε τους δείτε τον όταν έχει ήδη καταφέρει να χτυπήσει μέχρι θανάτου!".
  Για άλλη μια φορά, οι κυβερνητικοί πομποί έπαιξαν τον ύμνο του Stalzanath. Αλήθεια, ελαφρώς αλλαγμένο. Αλλά παρόλα αυτά, αυτή είναι μια συγγενική παθολογική-εμπόλεμη επιλογή. Για κάποιο λόγο, αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο αηδιαστικό από την απεχθή μουσική των αδίστακτων εισβολέων.
  Κεφάλαιο 7
  Αν θέλετε να κερδίσετε
  Μην ποντάρετε σε έναν καλό θείο!
  Μπορείτε να ξεπεράσετε τα δικά σας προβλήματα!
  Και κάντε όλους να σεβαστούν τον εαυτό σας!
  Εδώ είναι - ο πλανήτης καταγωγής των Ζοργκ. Μια τεράστια σφαίρα, με διάμετρο πάνω από μισό εκατομμύριο χιλιόμετρα. Λόγω της εξαιρετικά χαμηλής πυκνότητας του πυρήνα, η βαρύτητα είναι μόνο 1,2 μονάδες της Γης. Μέσα στον πλανήτη υπάρχει μεταλλικό υδρογόνο. Η επιφάνεια περιέχει τα περισσότερα λίθιο, μαγνήσιο, κάλιο, αλουμίνιο και άλλα μέταλλα. Εκτός από αυτά που είναι γνωστά στη Γη, υπάρχει το μυστηριώδες στοιχείο Esentzum-4, Esentzum-8 και μια σειρά από άλλα συστατικά ελαφρού μετάλλου άγνωστα στην επιφάνεια της γης, καθώς και σε γειτονικούς γαλαξίες. Οι ίδιοι οι ζόργκες δεν έχουν δομή πρωτεΐνης, αλλά σύνθετη, μεταλλική. Αποτελούνται από μια ποικιλία ελαφρών και πολύ ενεργών μετάλλων, εν μέρει υγρά, εν μέρει στερεά. Η πυκνότητα των σωμάτων τους είναι περίπου ίδια με το H2O. Το πανόραμα των κτιρίων είναι τέλειο στη μεγαλοπρέπειά του και μοναδικό. Δεν μοιάζουν με κτίρια της Γης ή του Στάλζαν. Μπάλες, θόλοι, κύλινδροι, οβάλ συνδέονται πολύχρωμα σε τεράστιες χρωματιστές γιρλάντες. Οι σφαιρικοί και κυλινδρικοί ουρανοξύστες έχουν ύψος δεκάδες και εκατοντάδες χιλιόμετρα. Μερικά κτίρια είναι φτιαγμένα με τη μορφή εξωτικών ζώων με πολλά άκρα, νύχια, πλοκάμια και ποιος ξέρει τι άλλα αντικείμενα. Για παράδειγμα, ένα σπίτι με τη μορφή ενός υβριδίου τεσσάρων χελωνών και ανανάδων με τα κεφάλια ενός τζάγκουαρ, ταυτόχρονα τοποθετημένα, με φθίνουσα σειρά το ένα πάνω στο άλλο. Οι δομές που κατασκευάστηκαν από τους Inogalacts, συμμάχους με τους Zorgs, είναι ιδιαίτερα διαφορετικές, μερικές φορές είναι τόσο επιτηδευμένες που οι σύγχρονοι καλλιτέχνες της avant-garde έχουν τρελαθεί προσπαθώντας να προδώσουν μια απίστευτη σύνθεση. Εδώ είναι ένα κτίριο, με τη μορφή του οποίου αναμειγνύονται τα πλοκάμια των εκσκαφέων καλαμαριού, μια σειρά από μάτια γοργόνας με μακριές βλεφαρίδες, τρυπάνια που καταλήγουν σε μπουμπούκια λουλουδιών, λεπτομέρειες από βραχίονες και κεφάλια πεντακέρατων ρινόκερων, με λέπια ψαριού. Είναι δύσκολο καν να φανταστεί κανείς κάτι τέτοιο, αλλά υπάρχουν ακόμα πιο επιτηδευμένοι, υπέροχοι και τρελοί για άλλους εξωγήινους. Αεροσκάφη, ως επί το πλείστον στρογγυλού σχήματος, αν και μερικά μοιάζουν με μπουμπούκια ανθέων, κόβουν γρήγορα την ατμόσφαιρα υδρογονάνθρακα, μεθάνιο-υδρόθειου-υδροχλωρίου. Μερικά από τα πιο προηγμένα μηχανήματα γλιστρούν αμέσως στο διάστημα, παραμένοντας αόρατα. Άλλοι εξουδετερώνουν την τριβή με ειδική ακτινοβολία για ένα κλάσμα του νανοδευτερόλεπτου, αποσυνθέτοντας άτομα σε ρομόνια (περίπου την έβδομη δύναμη ενός υπερ-μικρομερούς μετά τα κουάρκ!), και στη συνέχεια η ύλη επανασυναρμολογείται αυτόματα.
  Συνήθως, τέτοιες τέλειες κατασκευές οδηγούνται από τους ίδιους τους σοργιάνους, οι οποίοι έχουν κατακτήσει το μυστικό της μηδενικής μετάβασης και τη φύση του kinesspace (αυτός του οποίου αποτελείται από κάτι που δεν είναι ουσιαστικά ύλη!) και τις ποικιλίες του. Η ίδια η ατμόσφαιρα θα φαινόταν λίγο ασαφής σε έναν γήινο, σαν μέσα από ένα χιλιόμετρο πυκνής ομίχλης, πολύχρωμες ταξιανθίες κεραυνών να φουντώνουν στον ουρανό - συμβαίνει μια ασφαλής εκκένωση ενέργειας. Ο παράξενος κόσμος είναι φωτεινός και ζοφερός ταυτόχρονα, αλλά τα μάτια των Zorgs βλέπουν στο εύρος γάμμα και στο ραδιοκύμα, τα υπεριώδη και υπέρυθρα φάσματα χρωμάτων. Λοιπόν, οι ειδικοί μικροσκοπικοί φακοί του κυβερνοχώρου παρέχουν παρόμοια ευκαιρία στους κατοίκους άλλων κόσμων.
  ***
  Σε μια μεγάλη αίθουσα με τρούλο με διάφανη οροφή, ο ανώτερος γερουσιαστής Des ymer Conoradson εξέταζε ένα γραβιόγραμμα που είχε στείλει ο Leo Eraskandar. Από ψηλά άνοιξε μια μαγευτική θέα διαστημικών κατασκευών, διάφορων σταθμών και δορυφόρων της πανίσχυρης Αυτοκρατορίας του Αστερισμού των Διαμαντιών. Για παράδειγμα, υπήρχε μια γιγαντιαία, πλούσια διακοσμημένη χτένα. Αστρόπλοια πέταξαν γύρω από τα δόντια του που μοιάζουν με παγάκια, το σχήμα τους άλλαζε αμέσως καθώς πλησίαζαν. Για παράδειγμα, ένα διαστημόπλοιο ήταν ένα υβρίδιο ενός σαμοβάρι και ενός μπουμπουκιού γλαδιόλου, έγινε ένα μείγμα σκαντζόχοιρου και χαμομηλιού ή η μεταμόρφωση ενός πιατιού με κεφάλι παπαγάλου και τρεις ουρές κροκόδειλου και ενός ανατρεπόμενου φορτηγού με φτερά κύκνου και καμηλοπάρδαλης κεφάλι. Υπήρχαν επίσης διάφορα κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, καζίνο, σπίτια της ευτυχίας, αξιοθέατα και πολλά άλλα, που δεν συγκρίνονται. Υπήρχε ένα είδος συγκρητισμού των πολιτισμών εκατομμυρίων πολιτισμών εδώ, που έκανε την εικόνα του έναστρου ουρανού εξαιρετικά πολύχρωμη, γεμάτη με το εξωτικό των θαυμάτων, όταν η επιθυμία να κάνει μια αισθητική εντύπωση ξεπερνούσε τον ορθολογικό υπολογισμό.
  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλά διαστημόπλοια δεν ήταν τυπικά εξορθολογισμένα και οι σχεδιαστές τους προσπάθησαν να εκφράσουν το πνεύμα του είδους τους αντί να επιτύχουν τη μέγιστη απόδοση.
  Για τους Ζοργκ, όμως, αυτό είναι ήδη κοινός τόπος. Δίπλα στον ανώτερο βουλευτή ήταν ο βοηθός του, γερουσιαστής Bernard Pangon. Αυτό το ζόργκ υψωνόταν απειλητικά με το τρίμετρο κουφάρι του, ένα σχεδόν τετράγωνο σώμα με έξι άκρα. Ο γερουσιαστής μίλησε με βαθιά, μεταλλική φωνή, σαν να παίζει κοντραμπάσο.
  - Νομίζω ότι, παρά την εξωτερική αληθοφάνεια, δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενο μιας στάσης. Αυτός ο κυβερνήτης έχει αλλάξει 56 πλανήτες και έχει κακή φήμη. Ωστόσο, ο ύποπτος ανώνυμος δεν αυτοπροσδιορίστηκε, κάτι που είναι πάντα αμφίβολο. Και το γεγονός ότι το μήνυμα στάλθηκε από άλλο γαλαξία μοιάζει πολύ με μια παράξενη κίνηση, χωρίς λογική. Μπορεί να είναι μια σύγκρουση εμπορικών συμφερόντων, προσωπική εκδίκηση, κάποιου είδους μακροχρόνια δυσαρέσκεια. Είναι προτιμότερο να στείλεις εκεί μια επιτροπή επαγγελματιών ειδικών παρά να πετάξεις μόνος σου εκεί και μετά να γίνεις παραβολή σε όλες τις περιοχές του Μεταγαλαξία. Εσείς, ένας ανώτερος γερουσιαστής, δεν πρέπει να τρέχετε σε ολόκληρη σχεδόν την αυτοκρατορία σε μια ψευδή κλήση. Οι επαγγελματίες θα κάνουν τα πάντα καλύτερα και πιο αξιόπιστα από εμάς.
  Ο Des immer Conoradson, ο οποίος έφερε επίσης τον τίτλο του δούκα, απάντησε με απαλή, πλούσια φωνή. Την ίδια στιγμή, το πρόσωπό του, που στην πραγματικότητα μπήκε στους ώμους του, ήταν ακίνητο σαν μάσκα:
  - Βασικά, συμφωνώ μαζί σου. Αλλά... Καταρχήν το τηλεγράφημα απευθυνόταν σε εμένα προσωπικά και όχι στη διαστημική περίπολο. Δεύτερον, από καιρό ήθελα να κοιτάξω αυτόν τον μυστηριώδη πλανήτη Γη.
  Η φωνή του Μπέρναρντ Πάνγκον ήταν φωνή πλήξης ανάμεικτη με περιφρόνηση. Ταυτόχρονα όμως είχε και μια πειστική δύναμη. Ακόμη και γεμάτα με βότσαλα που αστράφτουν εκατό φορές πιο λαμπερά από τα διαμάντια, τα ψάρια που πετούσαν στον αέρα έμοιαζαν να κουνούν έντονα τα μακριά πτερύγια τους υφασμένα από αστέρια προς έγκριση.
  - Αυτός είναι ένας συνηθισμένος τυποποιημένος πλανήτης με οξυγόνο που είναι δηλητηριώδες για εμάς. Υπάρχουν εκατομμύρια και δισεκατομμύρια τέτοιοι κόσμοι. Στο Sirius ζουν σχεδόν τα ίδια, μόνο πιο καθυστερημένα αμφιφυλόφιλα πλάσματα. Όπως στη Γη, παρόμοια βλάστηση. Ίσως οι ιθαγενείς αυτού του συστήματος να ήταν πιο καθυστερημένοι τεχνικά, αλλά πιο ανεπτυγμένοι ηθικά. Είναι όλα ένα είδος άτριχων πρωτευόντων, τόσο του ανθρώπου όσο και του stalzan.
  Ο ανώτερος γερουσιαστής είπε με στοργικό ύφος, φουντώνοντας σταδιακά σε μια ρητορική παρόρμηση:
  - Ακριβώς, φίλε μου, σαν σταλζάνια. Η ίδια προέλευση, η ίδια μονάδα, πολλή από την ίδια ιστορία, συμπεριλαμβανομένων των πολέμων εντός του πλανήτη. Και οι κάτοικοι του Σείριου δεν είναι καθόλου επιθετικοί, αναπτύχθηκαν από ένα φυτοφάγο είδος χιμπατζή. Δεν είναι ενδιαφέρον να δούμε ένα σπάνιο ανάλογο - stalzans στο παρελθόν. Ζούσαμε πολύ κλειστά, όντας ευτυχισμένοι στη σωματική, ψυχική και ψυχική μας τελειότητα. Ξέχασαν τι συμβαίνει γύρω μας, νομίζοντας ότι το μυαλό και η διάνοια πηγαίνουν κβαντικά σε κβαντικά με υψηλή ηθική. Το ότι η ψυχολογία ενός άγριου με πέτρινο τσεκούρι δεν είναι συμβατή με αστρικές αυτοκρατορίες, διαγαλαξιακές πτήσεις και αρπακτικά ένστικτα είναι απλώς ένας αταβισμός εμπνευσμένος από τις αναμνήσεις του αρχικού λιμού. Ω, όχι, όχι για τίποτα οι αρχαίοι φιλόσοφοι μας είπαν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομερό από την τέλεια λογική, που τίθεται στην υπηρεσία των αβάσιμων παθών και της υψηλής ευφυΐας, που οδηγείται από το ένστικτο της ολοκληρωτικής καταστροφής. Όταν οι σταλζάνοι εξοντώθηκαν, συνθλίβοντας τους αδελφούς μας Ντιν και άλλα αισθανόμενα όντα σαν έντομα και επεξεργάζονταν τα πτώματά τους στα εργοστάσια του θανάτου. Αυτά δεν ήταν πια ζωώδη ένστικτα, αυτή ήταν μια λογικά δικαιολογημένη καταστροφή περιττών και δυνητικά επικίνδυνων ειδών για αυτούς τους αιματηρούς κατακτητές. Παράνοια αιώνιου φόβου και ψύχωσης, σε συνδυασμό με ψυχρό σαδισμό και ηθική παραφροσύνη. Και όλα αυτά έγιναν από όντα με υψηλό επίπεδο νοημοσύνης, ένα έθνος που έχει γίνει υπερ-πολιτισμός. Αυτό είναι ένα διπλό μάθημα για εμάς για το μέλλον. Ίσως κάποτε οι γήινοι αποκτήσουν ανεξαρτησία, πετώντας τις χειροπέδες των μεγαλύτερων αδελφών τους. Και δεν θα ήθελα να ακολουθήσουν έναν ποταπό και, εν τέλει, καταστροφικό δρόμο. Πρώτα απ 'όλα, είναι αυτοί που χρειάζονται αυτό το ταξίδι, ανώριμοι, πνευματικά αδύναμοι, απορροφώντας το δηλητήριο της αποκρουστικής κοσμοθεωρίας των σταλζάνων. Η ουσία της ιδεολογίας τους: "δεν είσαι τίποτα, και το έθνος σου είναι το πανЈ πριν από τα άλλα έθνη είσαι το παν, γιατί δεν είναι τίποτα". Κάθε stalzan είναι ένα στοιχειώδες σωματίδιο πριν από τον αυτοκράτορα, κάθε εκπρόσωπος διαφορετικής φυλής είναι ένα ακόμη μικρότερο σωματίδιο πριν από το stalzan. Όχι, οι γήινοι πρέπει να καταλάβουν τι είναι τι. αποφάσισα. Πάω! Αν και αυτό ισοδυναμεί με κάθοδο στον κάτω κόσμο! Αλλά φοβάται ο αγγελιοφόρος της Ύψιστης δικαιοσύνης να πατήσει το πόδι του σε γη που ελέγχεται από τον Σατανά!
  Τα τελευταία λόγια του μεγάλου Ζοργκ έτριζαν τρομερά απειλητικά με το heavy metal. Ακουγόταν σαν εκατό τεράστιοι χάλκινοι σωλήνες. Ο τεράστιος, σχεδόν στρογγυλός, ο Ζοργκ έδειξε έξι από τα άκρα του με εννέα μαλακά κινητά δάχτυλα. Τρία ογκώδη πόδια στήριζαν ένα φαινομενικά αδέξιο, αλλά πολύ ελαστικό σώμα που αλλάζει σχήμα. Ο Κόνοραντσον συνέχισε πολύ πιο ήρεμα. Τα οικόσιτα ιπτάμενα ψάρια, που ήταν ήδη εκεί από την ενέργεια του υγρού μεταλλικού ηχείου, όρμησαν, καθώς τα μόρια στο βραστό νερό επιβράδυναν επίσης την κίνησή τους, μετατρέποντας σε έναν απαλό χορό. Ένα άλλο οικείο ζώο με τη μορφή δέκα κορδονωμένων μπάλες φράουλας με το κεφάλι ενός χάμστερ τρύπησε το ευγενές ζόργκ στο πόδι και άρχισε να χαϊδεύει σαν γάτα. Θα μπορούσατε ακόμη και να διακρίνετε τις λέξεις: "Είμαι ένας υπάκουος Sylph." Και η φωνή του ανώτερου γερουσιαστή συνέχισε να ακούγεται:
  - Πολλά μας ανοίγονται και πολλά δίνονται. Και χρέος μας είναι να μοιραζόμαστε με αυτούς που είναι τυφλοί και στερούνται μια κακιά μοίρα. Αν και δεν σκοτώνουμε αισθανόμενα όντα εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο, ακόμη και τέτοια άγρια και σκληρά είδη όπως ο σταλζάνος. Αλλά την ιδεολογία του Πιθηκάνθρωπου, στα χέρια του οποίου ένα θερμο-κουάρκ, και στο δρόμο, μια βόμβα preon, πρέπει να καταδικάσουμε ηθικά. Οι ίδιοι οι σταλζάνοι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν ακόμα άλλες έννοιες, εκτός από αυτές όπως η επιθυμία για καθολική κυριαρχία, η κατάληψη ολοένα καινούργιων εδαφών, έστω και όχι μέσω άμεσων, αλλά πιο κρυφών οικονομικών πολέμων. Η ουσία είναι η ίδια και δεν θα έκαναν συνεχείς πολέμους αν δεν ήταν ο έλεγχός μας. Θα πάρω μαζί μου οκτώ έξυπνα άτομα και πόσοι φίλοι θα πετάξουν μαζί σου;
  Ο Μπέρναντ Πάνγκον σήκωσε ένα χάμστερ με το σώμα δέκα φραουλών στην αγκαλιά του. Οι τελευταίοι, όταν τους χαϊδεύονταν, άλλαζαν χρώματα και έβγαζαν από τον εαυτό τους μια ήσυχη, αλλά πολύ απαλή μελωδία. Ένα από τα ιπτάμενα ψάρια προσγειώθηκε στην παλάμη του ανώτερου γερουσιαστή και η γλυκύτητα φάνηκε ανάμεσα στα δάχτυλα του Κόνοραντσον. Το πλάσμα με την πολύτιμη ζυγαριά κελαηδούσε και άρχισε να γλύφει τη γλύκα.
  Ο Πάνγκον είπε με σιγουριά χαλάρωση:
  "Είμαι ένα βήμα πιο κάτω από εσάς σε βαθμό και εκατό φορές νεότερος. Δύο είναι αρκετά για μένα. Και θα πάρω τον Τσεμεκέλ από τους Κοσμήτορες. Είναι μεγάλος ειδικός του Stalzan. Ωστόσο, αφού νικήθηκε από μια βόμβα θερμοκουάρκ, ο εγκέφαλός του έπρεπε να μεταμοσχευθεί στο σώμα ενός cyborg. Εξωτερικά, δεν διαφέρει από τα ρομπότ, ακόμη και ο εγκέφαλος είναι ηλεκτρονικός (κβαντικό επίπεδο), διατηρείται μόνο η μνήμη και η προσωπικότητα. Μπορεί να μας χρησιμεύσει πολύ.
  Ο ανώτερος γερουσιαστής σήκωσε την παλάμη του και το πολύτιμο ψάρι ανέβηκε στον πολυέλαιο με τη μορφή ενός πλανητικού συστήματος. Οι μπάλες των πλανητών που δόθηκαν άλλαξαν σχήμα, σαν να προσκαλούσαν το ιπτάμενο να προσγειωθεί. Με κρυφή λύπη στη φωνή του, ο Κόνοραντσον φώναξε:
  - Ο Stelzanov, σύμφωνα με τη σύμβαση, θα πρέπει να ειδοποιηθεί. Είναι σαφές ότι με κάθε πρόσχημα θα προσπαθήσουν να καθυστερήσουν την κίνηση του διαστημόπλοιου, κάτι που θα τους δώσει χρόνο να προετοιμαστούν για την επίσκεψη και να καλύψουν τα ίχνη τους. Έτσι, θα υπάρξει μια έντονη ανταλλαγή εκρήξεων δέσμης. Ελπίζω να μην κερδίσει ο πιο δυνατός, αλλά ο πιο δίκαιος. Αυτός που κυβερνά το σωστό!
  ***
  Ένα σχετικά μικρό διαστημικό πλοίο, μετά από λιγότερο από μια μέρα σε ανθρώπινους όρους, ξεκίνησε από την τροχιά του κεντρικού πλανήτη του μεγάλου Ζοργκ. Ένα συνηθισμένο διαστημόπλοιο χωρίς επιτηδευμένες φόρμες, σε σχήμα σταγόνας που αναπνέει μια ασημί γυαλάδα, φαινόταν δυσδιάκριτο στο φόντο των σκαφών που επιδεικνύουν ντιζάιν και καλλιτεχνικές υπερβολές. Το τεράστιο κατακόκκινο-ρουμπινί αστέρι του ζοργκ Νταραμαραχάνταρα έστειλε αποχαιρετιστήριο δοκάρι. Δίπλα σε αυτό το φωτιστικό έκαιγε ένα άλλο, ήδη τεχνητό, αραβοσίτου γαλάζιο-σμαραγδί φωτιστικό, διατηρώντας τη σωστή ισορροπία στους πλανήτες που κατοικούσαν οι Ζοργκ. Επτά πλανήτες που κατοικούνταν σε αφθονία έκαναν ομαλά κύκλους γύρω από τα φωτιστικά σώματα. Πυκνά αστρικά σμήνη από απίστευτα πολύχρωμες σπείρες του αστρικού κόσμου με εκατομμύρια εξαιρετικά οργανωμένους πλανήτες γλίστρησαν γύρω τους. Πολλά εκατομμύρια αστέρια παραγγέλθηκαν τεχνητά σε παράξενα και όμορφα σχήματα. Και στην είσοδο του γαλαξία των μεγάλων Ζοργκς, στον μαύρο βελούδινο καμβά του απεριόριστου χώρου, μεγάλα αστέρια φώτιζαν ακτινοβόλα "Καλώς ήρθατε στον Παράδεισο! Τα γράμματα στο αλφάβητο του Ζοργκ έμοιαζαν με τις σιλουέτες των ευγενικών ζώων του παραμυθιού και ήταν ορατά με γυμνό μάτι εκατοντάδες έτη φωτός μακριά. Ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Σε διαφορετικές σφαίρες του σύμπαντος, ανάλογα με την ακτινοβολία και τη σύσταση της ατμόσφαιρας, αποκτήθηκαν δισεκατομμύρια χρώματα και εκατομμύρια αποχρώσεις. Είναι αδύνατο να περιγράψεις τη μεγαλοπρέπεια σε φτωχή ανθρώπινη γλώσσα, αλλά μόλις τη δεις, δεν θα ξεχάσεις ποτέ την καταπληκτική εικόνα του κόσμου της καλοσύνης και του φωτός.
  Στην κοινότητα των ελεύθερων και ανεξάρτητων γαλαξιών, έννοιες όπως ο πόνος, η θλίψη, η ασθένεια, ο θάνατος, η πείνα, η αδικία έχουν εξαφανιστεί. Αυτό είναι ένα φυσικό στάδιο πολιτισμικής ανάπτυξης.
  ***
  Η διαστημική μάχη ήταν σε πλήρη εξέλιξη.
  Εκατόν είκοσι επτά αεροσκάφη του αστικού στόλου Stalzan έναντι εκατόν τριάντα, περίπου ίσων σε οπλισμό, εχθρικά διαστημόπλοια. Οι βελτιωμένες, αρπακτικές μορφές των πλοίων του Stelzanath έμοιαζαν πιο θανατηφόρες από τα τεράστια, θολά υποβρύχια των Sinhs, των κατοίκων του Golden Constellation. Πρώτον, ήταν απαραίτητο να επιλέξετε ένα μέρος στο διάστημα για μια πιο επιτυχημένη έναρξη της μάχης. Κοντά βρισκόταν το αστέρι Kishting, τεράστιο σε φωτεινότητα και μάζα είκοσι πέντε ήλιων. Για να κερδίσετε τη μάχη, είναι καλύτερο να προσπαθήσετε να πιέσετε τα εχθρικά διαστημόπλοια εναντίον της.
  Και οι δύο στόλοι κάνουν ελιγμούς σαν προσεκτικοί πυγμάχοι στο ρινγκ, δεν βιάζονται να ανταλλάξουν χτυπήματα, αλλά προσπαθούν να δοκιμάσουν την άμυνα. Τα εχθρικά πλοία, βαριά και ογκώδη, προσπαθούν να τα πιέσουν ενάντια στο φωτεινό αστέρι με πεδία δύναμης. Στις αντανακλάσεις του γιγαντιαίου φωτιστικού, σκιές από διαστημικά υποβρύχια που περιστασιακά ρίχνουν θρόμβους εξουδετέρωσης αντανακλώνται σε πολλά επίπεδα της σύνθεσης. Είναι σαφές ότι οι Σίνχας θέλουν να χρησιμοποιήσουν το πλεονέκτημα στη μαζικότητα, όπως τα φτερωτά τανκς "Τίγρης" για να κόψουν έναν κινητό αντίπαλο. Οι Warriors of the Purple Constellation το καταλαβαίνουν πολύ καλά. Επομένως, τα διαστημόπλοια stalzan ανεβαίνουν, αν εφαρμόσετε μια τέτοια έννοια στο διάστημα. Ο διοικητής Wil Desumer διευθύνει ψύχραιμα τη μάχη. Κάνει νεύμα στην αναπληρώτριά του, Selena Belka:
  - Ο συντομότερος δρόμος για τη νίκη, ένας ελικοειδής ελιγμός που μπερδεύει τον υπολογισμό του εχθρού!
  Λαμπερή με πεντάχρωμο, κυματιστό χτένισμα, η όμορφη Selena με τις τιράντες ενός στρατηγού τεσσάρων αστέρων, απάντησε με μια κουδουνίσια φωνή τυπικής Αμαζόνας:
  - Μόνο μια σφαίρα τυλιγμένη με χαοτικά νήματα σε έναν ακριβή υπολογισμό μπορεί να μπερδέψει τον εχθρό!
  Οι εχθροί του Sinha επίσης, ακόμη και με κάποια υστερία, επιταχύνονται, τα διαστημόπλοιά τους φαίνεται ακόμη και να χορεύουν με ένταση. Σαν χοντρές γυναίκες που χορεύουν στο φως μιας γιγαντιαίας φωτιάς, έτσι μοιάζει η κίνηση των διαστημόπλοιων του Χρυσού Αστερισμού. Εδώ ο στρατηγός 5 αστέρων του διαστημικού στόλου δίνει εντολή να σπάσει η επιτάχυνση και να ανέβει με αδράνεια. Η Selena, κινώντας τις μακριές βλεφαρίδες της - τσακίζονται σαν λεπτά φίδια, ψιθυρίζει:
  - Η ταχύτητα είναι καλή παντού εκτός από τη βιασύνη και τη γήρανση!
  Ο εχθρός επιταχύνει ακόμη περισσότερο και αποκτά πλεονέκτημα, κρέμονται απειλητικά από ψηλά. Το πλεονέκτημα μεγαλώνει. Ο εχθρός είναι έτοιμος να πέσει, σαν χαρταετός στον λαγό. Το πιο άσχημο τρίξιμο ακούγεται στον αιθέρα της βαρύτητας:
  - Πιάστηκαν πρωτεύοντα!
  Η Belka και ο Desumer σηκώνουν ομόφωνα τα μεσαία δάχτυλά τους... Ξαφνικά, μια απότομη στροφή - και σχεδόν χωρίς αδράνεια (αντιστάθμιση με τη βοήθεια της γεωμαγνητικής ακτινοβολίας) αστρικά αεροπλάνα ορμούν προς την αντίθετη κατεύθυνση, προς τα κάτω, με ένα τρέξιμο σε κυκλική τροχιά που πλησιάζει το αστέρι. Ο εχθρός γυρίζει, αρχίζει να καταδιώκει. Τα διαστημόπλοια Stalzan χάνουν ελάχιστα την εξέχουσα θέση και μετά πετούν πάνω από τη φωτόσφαιρα του αστεριού. Παρά τα προστατευτικά πεδία, το εσωτερικό των διαστημόπλοιων ζεσταίνεται, ο ιδρώτας κυλάει στα τεταμένα χάλκινα πρόσωπα. Τα εχθρικά πλοία πλησίασαν επίσης το λαμπερό αστέρι, έτσι μέσα στον ενθουσιασμό της καταδίωξης δεν παρατήρησαν ότι οι πιλότοι του μωβ αστερισμού κατάφεραν να περάσουν πίσω τους. Μερικά από τα πιο γρήγορα διαστημόπλοια έφτασαν πριν από τα υπόλοιπα, χρησιμοποιώντας τη βαρύτητα του τεράστιου Kishting, το οποίο αποδείχθηκε πολύ πιο γρήγορο από ό,τι περίμενε ο εχθρός. Ακολούθησαν εστιασμένα χτυπήματα λέιζερ στην πίσω φρουρά, εκρήξεις κατεστραμμένων αστροπλοίων που πιάστηκαν σε μια συγκεντρωμένη επίθεση. Ο εχθρός προσπάθησε να γυρίσει, αλλά η δύναμη της βαρύτητας παίζει εναντίον του. Και ενώ το έκανε αυτό, τα υπόλοιπα διαστημόπλοια του αστερισμού κατάφεραν να πετάξουν προς τα πάνω, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα όλη την χτυπητική τους δύναμη στον εχθρό. Τώρα τα εχθρικά διαστημόπλοια αναγκάζονται να δεχτούν τη μάχη σε άνισες συνθήκες, πιέζονται από τη βαρύτητα ενός μεγάλου αστεριού, χάνοντας τόσο την ταχύτητα όσο και την ικανότητα ελιγμών. Επιπλέον, τα πεδία δυνάμεων του εχθρού, που συνδέονται με εγκαταστάσεις βαρύτητας, πιέζουν επίσης τον αντίπαλο, αναγκάζοντάς τον να δώσει πολλή ενέργεια από τις ασπίδες δύναμης του για να προστατευτούν από την ακτινοβολία ενός γιγάντια, θανατηφόρου φλεγόμενου αστεριού. Ενεργοποιώντας τα πεδία δύναμης στο όριο, τα διαστημόπλοια του Διαστημικού Στόλου Purple Constellation συνέτριψαν τον εχθρό, προσπαθώντας να τον σπρώξουν στην επιφάνεια του πλάσματος. Υπήρξε μια μανιώδης ανταλλαγή ακτίνων gravio και μέγα λέιζερ. Λόγω της κοντινής απόστασης και της πρόσφυσης των πεδίων, ήταν αδύνατη η χρήση πυραύλων και βομβών, γι' αυτό χρησιμοποιήθηκε ποικιλία όπλων τύπου laser-pulse. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι υπολογιστές στα ναυαρχίδα διαστημόπλοια κατευθύνουν τη μάχη. Eco-lasers, vibro-beams, blasters, masers και άλλα είδη beam-throwers άρχισαν να παίζουν το πρώτο βιολί της νεκρικής συμφωνίας. Εκτόξευσαν ενέργεια και ρεύματα φωτός, προκαλώντας αφάνταστα πολύπλοκα πολύχρωμα πυροτεχνήματα. Το όπλο κυριολεκτικά πέταξε έξω δοκούς με τη μορφή βολίδων, ψαλιδιών, τριγώνων, πολυγώνων, λωρίδων χώρου, καταστρέφοντας την ύλη. Μόνο ένας υπολογιστής φωτονοπλάσματος θα μπορούσε να έχει νόημα από μια τέτοια κακοφωνία καταστροφικού φωτός. Η ακτινοβολία και το υπερπλάσμα συνέρρεαν σε μια αγκαλιά, προσπαθώντας να στραγγαλίσουν ο ένας τον άλλον σαν τρελοί βόα που χορεύουν στο κενό. Όμως, σε αντίθεση με αυτόν τον τύπο ερπετών, τα χτυπήματα της φλεγόμενης ουσίας που θερμανόταν σε εκατομμύριο κατά ένα βαθμό κατέστρεψαν δομές χιλιάδες φορές ισχυρότερες από τον Τιτάνα! Ξαφνικά, ο σχηματισμός stalzan άλλαξε μοίρες και εξαπέλυσαν όλη τη δύναμη του ανεμοστρόβιλου πλάσματος στο εχθρικό πλοίο διοίκησης. Δύο από τα διαστημόπλοια του Stalzan εξερράγησαν, αλλά η γιγαντιαία ναυαρχίδα του εχθρού εξερράγη επίσης σε μια λαμπερή σφαίρα σαν μίνι-σουπερνόβα, και άναψε από καυτές φλόγες και αμέσως έσβησε. Τα αστρόπλοια του εχθρού των αρθρόποδων, που στερήθηκαν τον αρχιστράτηγο τους, έχουν μετατραπεί σε ένα δειλό κοπάδι προβάτων που έχασε έναν βοσκό. Ο περαιτέρω καυγάς μετατράπηκε σε κοινότοπο ξυλοδαρμό. Τα υπολείμματα του διαστημικού στόλου Singh απλώς πετάχτηκαν με πεδία δύναμης σε ένα μπλε-ιώδες αστέρι, όπου, σαν κομμάτια από στυπόχαρτο, κάηκαν σε ακτινοβολία πλάσματος, ψεκάζοντας σε φωτόνια και κουάρκ.
  Η τηλεοπτική μετάδοση διακόπηκε από βροντερά χειροκροτήματα από τους μαχητές του Stalzan που παρακολουθούσαν τα τελευταία νέα από τα αστρικά σύνορα.
  Ακούστηκαν κραυγές θριάμβου.
  - Ζήτω, μεγάλοι πολεμιστές! Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη θέληση του μεγαλειώδους από τους μεγαλύτερους Θεούς Αυτοκράτορα!
  Η εικόνα, που δημιουργήθηκε από μια κολοσσιαία, αστραφτερή τρισδιάστατη προβολή, δείχνει ξεκάθαρα τα χαρούμενα πρόσωπα των μελών του πληρώματος των πολεμικών πλοίων. Ακούγεται ο ύμνος του Starfleet, ακούγονται επευφημίες. Ακούγονται πανηγυρικά συγχαρητήρια από διάφορα μέλη της διοίκησης και προσωπικά από τον αυτοκράτορα.
  ***
  Το λιοντάρι του Ερασκάνταρ, που μέχρι τώρα καθόταν σε ένα ατημέλητο σπινθηροβόλο λουρί σε ένα κολάρο σκλάβων, σηκώθηκε επίσης, χειροκροτώντας θυελλωδώς τους νικητές αυτής της αρκετά μεγάλης συνοριακής μάχης. Ο τεράστιος αξιωματικός των 6 αστέρων δεν έχασε την ευκαιρία να καρφώσει.
  - Κοίτα, Τζόβερ, ο σκύλος σου μας γαβγίζει!
  Το αγόρι προσβλήθηκε καθόλου. Για μια στιγμή ξέχασε πραγματικά ότι οι σταλζάνοι, οι σκληροί κατακτητές της Γης, κέρδισαν τη μάχη. Αλλά πόσο έμοιαζαν με ανθρώπους, αυτοί οι αστείοι τύποι με τις μάχιμες στολές! Ναι, και γενετικά οι σταλζάνοι είναι πολύ πιο κοντά στους ανθρώπους από ό,τι οι δυσάρεστες οιονεί ανθρωποειδείς συγχρονισμοί μυρμηγκιών-κουνουπιών.
  - Χειροκρότησα όχι σαν σκύλος, αλλά σαν άνθρωπος! Και ακούγεται περήφανο! Τα παιδιά σας πολέμησαν γενναία και με αξιοπρέπεια, και δεν κάθισαν πίσω, όπως κάποιοι. - Ο Ερασκάνταρ τίναξε την κουρελιασμένη, σκληροτράχηλη γροθιά του.
  - Ποιος καθόταν, μακάκα; Ο Στάλζαν χαμογέλασε.
  - Εσείς! - αναφώνησε άφοβα ο νεαρός.
  Ο αξιωματικός βρυχήθηκε, με χοντρά χέρια έπιασαν τον μαχητικό του.
  - Άσε με να τον σκοτώσω!
  Ο Jover Hermes θεώρησε σκόπιμο να παρέμβει.
  - Αυτός δεν είναι σκλάβος σου, δεν έχεις δικαίωμα να τον αγγίξεις.
  "Με αφήνεις να με γαβγίσει ένας Virkun maradoga!" Για αναίδεια, πρέπει να μαστιγωθεί με μαστίγιο νετρονίων, σκίζοντας το κρέας από τα πλευρά! - Ένας τεράστιος σταλζάνος φώναξε σαν ζεματισμένος ιπποπόταμος.
  - Είναι δουλειά μου πώς θα τον τιμωρήσω. - Η φωνή του Ερμή ήταν αβέβαιη.
  Το λιοντάρι ένιωσε το θυμό να βράζει και γι' αυτό αποφάσισε να κάνει ένα απελπισμένο βήμα.
  - Αν είσαι άντρας, όχι δειλός, τότε πολέμησε με ειλικρινά, με γυμνά χέρια!
  Όλοι οι αξιωματικοί χτύπησαν τα χέρια τους και σφύριξαν. Τους άρεσε η ιδέα. Πολλοί είδαν την προηγούμενη μάχη με το τέρας και αναρωτήθηκαν αν θα μπορούσε να αντισταθεί σε έναν καλά εκπαιδευμένο αξιωματικό του στρατού Stalzan. Ο ίδιος ο αξιωματικός ήθελε να πει ότι ήταν από κάτω του να πολεμήσει ένα κατοικίδιο, αλλά τα βλέμματα των συναδέλφων του έλεγαν ότι αν αρνιόταν, θα έχανε κάθε σεβασμό. Φυσικά, ο επίγειος μακάκος δεν είναι αντίπαλός του.
  - Θα πολεμήσω αυτό το ζώο, αλλά αν το σκοτώσω, εσύ Ερμή δεν θα λάβεις αποζημίωση.
  - Και αν σε ατμίσει; - Ο αλαζονικός ιδιοκτήτης-σταλζάν χασκογέλασε.
  - Τότε θα σου δώσω χίλια κουλαμάν! - γρύλισε ο τραμπούκος, χτυπώντας τον αέρα με τη γροθιά του.
  - Εσύ οδηγείς το κενό, εκτός κι αν μου τα στείλει το πνεύμα σου από παράλληλο κόσμο! - Ο Ερμής ξεγύμνωσε το πρόσωπό του με ένα χαμόγελο, και οι άλλοι στρατιώτες γέλασαν. Ακούστηκαν χειροκροτήματα και επιφωνήματα:
  - Θα τον εγγυηθούμε!
  Ένας στρατηγός δύο αστέρων με τη μύτη του χαρταετού και το γωνιακό πρόσωπο ενός άνδρα των SS γάβγισε:
  - Βάλτε τα στοιχήματά σας, δράκοι!
  Οι αξιωματικοί άρχισαν αμέσως να στοιχηματίζουν. Την ίδια στιγμή, κάποιοι πέταξαν ακόμη και τις στολές τους, παίζοντας με ογκώδεις δικέφαλους.
  Ο Ktar Samaz, αυτό ήταν το όνομα του αξιωματικού των ειδικών δυνάμεων του διαστήματος 6 αστέρων, μπήκε σε θέση μάχης. Οι περισσότεροι από τους στρατιώτες του Stalzanath ανατράφηκαν στο ίδιο επίπεδο. Τα αρσενικά είχαν ύψος 210 εκατοστά, βάρος 150 κιλά συν ή πλην δύο μονάδες, ενώ τα θηλυκά είχαν ύψος 200 εκατοστά και βάρος 120 κιλά συν ή πλην δύο μονάδες. Ωστόσο, μεταξύ του ανώτατου επιτελείου διοίκησης, η προοπτική θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Αυτός ο μαχητής ήταν και πιο ψηλός και βαρύτερος από τον μέσο όρο. Πετώντας τη στολή του, αποκάλυψε τερατώδεις μύες. Κύλησαν σαν τεράστιες μπάλες κάτω από το δέρμα.
  -Είσαι ήδη νεκρός! Θα σκίσω χαρτί σαν λέιζερ!
  Ο νεαρός που στεκόταν μπροστά του ήταν και πιο ελαφρύς και κοντός, αν και για την ηλικία του δεν ήταν επίσης πολύ μικρός, περίπου 185 εκατοστά και 80 κιλά.
  Ο Σαμάζ επιτέθηκε έξαλλος, χρησιμοποιώντας έναν περίπλοκο συνδυασμό γροθιών και κλωτσιών. Για το βάρος του, ήταν εκπληκτικά γρήγορος. Το λιοντάρι, μόλις και μετά βίας απέφευγε, κατάφερε να ξεφύγει και, κάνοντας τούμπα, χτύπησε τον εχθρό στο αυτί. Το χτύπημα εξόργισε τον γίγαντα και κατάφερε να χτυπήσει το αγόρι στο στήθος με ένα αντίποινα. Υπήρχε μια μελανιά στο σκούρο μπρούτζινο στήθος του. Ο ορμονικός αξιωματικός του Stelzanath ήταν μια πραγματική μηχανή θανάτου, που άντλησε στα άκρα. Όμως ο ανθρώπινος μαχητής δεν του ήταν κατώτερος. Λιγότερο βάρος παρείχε μεγαλύτερη ευελιξία. Και ο Ερασκάνταρ βασίστηκε σε αποχωρήσεις και ξαφνικές αντεπιθέσεις. Καθώς ο αντίπαλός του δεν ταλαντεύτηκε για να χτυπήσει το "κουνούπι" με όλη του τη δύναμη, αλλά χτύπησε σύντομα και απότομα, χωρίς να ξεχάσει να βάλει μπλοκ, δεν μπόρεσε να δώσει ακριβές χτύπημα. Ο Λέο θυμήθηκε ξανά τα λόγια του Sensei: "Διδάξτε στον αντίπαλο μια σειρά κινήσεων, προσποιηθείτε ότι δεν είστε ικανός για περισσότερες. Όταν χαλαρώνει, αρχίζει να παραμελεί την προστασία, προκαλεί μια σειρά από μη τυπικά χτυπήματα, χτυπά σημεία πόνου." Η συμβουλή ήταν σοφή και ο νεαρός προσπάθησε να την ακολουθήσει. Ο Ktar έγινε άγριος μπροστά στα μάτια του, παραμέλησε πραγματικά την άμυνα, ωστόσο, μερικές φορές κατάφερε να αγγίξει τον επίγειο μαχητή σε μια εφαπτομένη. Με μια συνήθη προσπάθεια θέλησης, ο Λέων κατέστειλε τον πόνο και όταν ο εχθρός άνοιξε ξανά, έδωσε ένα απροσδόκητο απότομο αντίκτυπο. Έπειτα, μια άλλη σειρά από τονισμένα χτυπήματα, γρήγορες όπως οι λεπίδες ενός κοπτικού χλοοκοπτικού. Ο εχθρός σοκαρίστηκε και κυριολεκτικά έσπασε σε οργανικά ερείπια.
  Ένας από τους αξιωματικούς έριξε μια επίθεση παράλυσης στον τύπο, διαφορετικά θα είχε καταστρέψει τους ζωντανούς ιστούς του εχθρού σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και η τέλεια τεχνολογία αναγέννησης δεν θα βοηθούσε. Ο νεαρός άνδρας έμεινε παράλυτος και ο μισοπεθαμένος αξιωματικός απομακρύνθηκε αμέσως από ένα ρομπότ τακτοποιημένο. Όλοι φοβήθηκαν, γιατί αν πεθάνει ο Ktar, τότε θα πετάξουν όλοι για μια τέτοια παραβίαση των στρατιωτικών κανονισμών. Άλλωστε, έδωσαν ένα φιλικό πράσινο φως για την πραγματική μονομαχία ενός αξιωματικού με έναν ασήμαντο σκλάβο μονομάχο. Έχοντας εξοφλήσει βιαστικά τις τιμές στα ελίτ ανθρωποειδή, έφυγαν από την αίθουσα και χάθηκαν βιαστικά στο ατελείωτο παλάτι της διασκέδασης.
  Ο Jover Hermes πήρε τον μαχητή του, σηκώνοντας το αναίσθητο σώμα στους ώμους του, και επίσης έφυγε από το δωμάτιο. Φυσικά, η υπόθεση θα αποσιωπηθεί, αλλά πόσα "λεφτά" θα τιναχτούν για μίζες. Βλέποντας ότι ο Ερασκάνταρ είχε ήδη συνέλθει, το αφεντικό τον πέταξε στο πάτωμα με μια απότομη κίνηση.
  - Σου έσπασε το κεφάλι; Μην τολμήσεις να χτυπήσεις έτσι έναν αυτοκρατορικό αξιωματικό!
  Το λιοντάρι απάντησε άφοβα:
  - Αν είναι αληθινός άντρας, τότε θα πρέπει να δέχεται αληθινά, αντρικά χτυπήματα.
  Η τολμηρή απάντηση άρεσε στον σταλζάν που φανταζόταν τον εαυτό του σκληρό.
  - Εσύ, φυσικά, μπράβο σου, γέμισες έναν τόσο δυνατό μαχητή. Αν ήσουν ο γιος μου, ή ακόμα και από τη φυλή μας, θα είχες ένα υπέροχο μέλλον. Αλλά είσαι σκλάβος από τη γέννηση. Καταλαβαίνω ότι! Και μην προσπαθήσετε να μας καταλάβετε. Εάν είστε υπάκουοι, η κατάστασή σας θα αυξηθεί.
  - Ποιός νοιάζεται! Αυτό θα αλλάξει μόνο το μήκος του λουριού! - Έχοντας στρίψει το πρόσωπό του, ο νεαρός απεικόνισε τον υψηλότερο βαθμό περιφρόνησης.
  - Όχι, υπάρχει διαφορά! Αν θέλεις να ζήσεις, θα με καταλάβεις. Σύντομα θα πετάξουμε στον μαύρο τομέα. Παρακαλώ συμπεριφέρεστε σαν ταπεινός σκλάβος. Είναι πολύ επικίνδυνο εκεί έξω! - Ο Ερμής κούνησε το δάχτυλό του στο Λιοντάρι, σαν να μην ήταν ένας τρομερός πολεμιστής, αλλά ένα μικρό αγόρι.
  
  Κεφάλαιο 8
  Δεν ξέρουμε τον σκοπό μας
  Πολεμήστε τον εχθρό ή ζήστε σε αιχμαλωσία!
  Είναι αλήθεια ότι η γενιά μας
  Δεν θα μπορέσει να σπάσει τον ζυγό της σκλαβιάς;
  Καθισμένοι σε ένα τεράστιο πολυτελές αυτοκίνητο που έμοιαζε με καρχαρία barracuda, ο Ερμής και ο σκλάβος του όρμησαν κατά μήκος της ευρύτερης λεωφόρου, πετώντας με την ταχύτητα ενός καλού μαχητικού τζετ. Τα ψηλά κτίρια έλαμψαν σαν καλειδοσκόπιο.
  Το λιοντάρι κοίταξε πάλι με ενδιαφέρον την αυτοκρατορική πόλη. Διαφημιστικές πινακίδες με θόλο ένα τετραγωνικό μίλι σε έκταση, εκθαμβωτικά αστραφτερές με την πιο περίπλοκη γκάμα των πιο αδιανόητων χρωμάτων, έμοιαζαν να χτυπούν τα μυαλά με τις πληροφορίες που διοχετεύονταν μέσα από αυτές. Πολλές διαφημιστικές δομές ακτινοβολούσαν επίσης σε άλλες περιοχές, οι οποίες είναι πολύ πέρα από την ορατότητα ενός ατόμου μέσω μιας ειδικής οθόνης κυβερνοχώρου ενός αεροπορικού αυτοκινήτου, ικανής να μεταδώσει ακόμη και κύματα γάμμα και ήρα κ.λπ. Η εντύπωση ήταν συγκλονιστική και ξεπέρασε πολύ τα όρια της επαρκούς αντίληψης. Τους αρέσουν τα ζώα με μαγικά blaster για να διαφημίζονται!
  Το στυλ των κτιρίων και των τεράστιων ουρανοξυστών είναι χαρακτηριστικό για σταλζάνους, διάφορα, μερικές φορές περίεργα, αλλά γεωμετρικά σωστά σχήματα, ποικιλία χρωμάτων και γωνιών. Μια εκπληκτική ποικιλία από παλάτια πολλών χιλιομέτρων, ουρανοξύστες και, ταυτόχρονα, αρμονία. Κάθε ένας, ακόμη και ο πιο φτωχός, εκπρόσωπος του είδους Stalzan είχε σκλάβους και ρομποτικούς υπηρέτες.
  Πρόσφατα, κολοσσιαίες φατρίες βιομηχάνων και ολιγαρχών έχουν εκτραφεί. Το πρώην σύστημα των στρατώνων ήταν μολυσμένο με το παχύ, ζαχαρούχο πνεύμα του καπιταλισμού και της ιδιωτικής ιδιοκτησίας. Υπήρχαν οίκοι ανοχής, κτηνοτρόφοι, καζίνο, χρηματιστήρια και πολλά άλλα. Παρά τη βάναυση καταστολή, σχεδόν όλοι οι γραφειοκράτες και όσοι ήταν κοντά στους τροφοδότες έπαιρναν δωροδοκίες, έκαναν μίζες, όσοι αποτελούσαν εξαίρεση έγιναν απόκληροι. Και αυτό είναι σημάδι ότι η μεγάλη αυτοκρατορία πρόκειται να πέσει σε βαθιά κρίση. Η πρωτεύουσα του γαλαξία Grazinar ήταν σίγουρα μεγαλύτερη και πιο πολυτελής, αλλά αυτή η μητρόπολη εξέπληξε επίσης τη φαντασία ενός ατόμου.
  Ο Λέο θαύμασε την υπέροχη θέα, ξεχνώντας τα τραύματά του. Ένα απροσδόκητο ρολό, και χτύπησε οδυνηρά τον σπασμένο αντίχειρά του. Στον τελευταίο αγώνα, έκανε ελαφρά λάθος, δεν χτύπησε με ακρίβεια και έσπασε ένα δάχτυλο στο δεξί του πόδι. Σφίγγοντας τα δόντια του, πάλεψε να συγκρατήσει τον πόνο.
  Ξαφνικά το τοπίο άλλαξε. Το αεροσκάφος στάθμευσε, σαν να πλακώθηκε στον τοίχο, και βρέθηκαν αμέσως σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο ξενοδοχείου. Μέτρια πολυτελές και εξαιρετική ορατότητα. Ο νεαρός άνδρας, με γνήσια έκπληξη, σήκωσε τα χέρια του και αναφώνησε:
  - Ουάου! Λοιπόν, η γρήγορη αλλαγή του σκηνικού, σαν μοντάζ σε ταινία!
  Ο Τζόβερ δεν μπόρεσε να μη χαμογελάσει.
  - Ναι, μαχητής, μόλις άρχισες να αναγνωρίζεις αληθινά τα τεχνικά επιτεύγματα της Μεγάλης Αυτοκρατορίας. Και δεν ήταν μαύρη τρύπα σε έναν αγώνα, μόνο που τώρα πρέπει να δουλέψεις πολύ πιο σκληρά από πριν.
  Παρά τον παιχνιδιάρικο τόνο του οικοδεσπότη, υπήρχε ένας δυσοίωνος και σαφώς δυσάρεστος τόνος.
  - Γιατί? - Ο Ερασκάνταρ κατέβασε αυτόματα το κεφάλι στους ώμους του.
  Ο Ερμής μίλησε με χαλαρό τόνο, πιάνοντας το μπρελόκ με έναν μικροσκοπικό υπολογιστή με τα δάχτυλα του δεξιού του χεριού:
  - Οι κυρίες μας έχουν μυρίσει τι γίγαντας του υπέροχου σεξ είστε και θέλουν να διασκεδάσουν μαζί σας. Και αυτό είναι σοβαρό! Οι γυναίκες μας αγαπούν πολύ το σεξ. Νομίζω ότι θέλεις να διασκεδάσεις κι εσύ.
  - Με όλους ταυτόχρονα!; - Η φωνή του Λέοντα δεν εξέφραζε ενθουσιασμό, από τη δουλειά στο κρεβάτι.
  - Με τη σειρά του. Πολλά θηλυκά ταυτόχρονα, και μόνο κατόπιν αιτήματός τους. Αγαπούσες καλά την Αφροδίτη, έτσι δεν είναι; Ο Τζόβερ έτριψε το δάχτυλό του στο μπρελόκ και μια μεγάλη ολογραφική εικόνα άστραψε. Ήταν ένα οκταγωνικό φρούριο, στο οποίο εισέβαλαν ξυπόλητοι πολεμιστές με κοντές φούστες και γαντζωμένα ξίφη. Οι αμυντικοί έμοιαζαν με σαπουνόφουσκες με μια ντουζίνα λεπτά πόδια.
  - Δεν ήμουν πόρνη, αλλά την ήθελε! είπε ο Λεβ θυμωμένος και πρόσθεσε πνευματώδης. - Η αγάπη είναι ένα τέτοιο παιχνίδι όπου το τρίτο δεν θα λέγεται!
  Και αυτά πρέπει να τα θέλεις. Ο Ερμής σήκωσε απειλητικά τα φρύδια του, ο ίδιος ο μάγος έστρεψε μια ντουζίνα από τις μουσούδες του στη νεαρή σκλάβα. Ο ιδιοκτήτης πρόσθεσε σκληρά, αλλά λογικά. - Η γυναίκα είναι το πιο επιθυμητό από όλα τα θηράματα και το πιο μισητό όταν το θήραμα καταβροχθίζει τον κυνηγό!
  - Θα σε πληρώσουν ως ιδιοκτήτη σκλάβου; Ο νεαρός χαμογέλασε ειρωνικά.
  - Λοιπόν, φανταστείτε ότι αυτό είναι απλώς ψυχαγωγία για προσωπική ευχαρίστηση. - Ο Ερμής χάλασε τα μάτια του, το ολόγραμμα-κινηματογράφο άλλαξε, και τώρα σμαραγδένια κύματα ωκεανού με μαργαριταρένιο αφρό πιτσιλίστηκαν σε ένα μεγάλο δωμάτιο ξενοδοχείου, τρία ιστιοφόρα μπήκαν σε μάχη επιβίβασης. Ο ιδιοκτήτης σκλάβων Stalzan πρόσθεσε. - Δεν καταλαβαίνεις την ευτυχία σου - τα ανθρώπινα αγόρια, ειδικά τα νέα όπως εσύ, μπορούν μόνο να ονειρεύονται μια τέτοια εκπληκτική περιπέτεια.
  - Για χρήματα? Αυτό δεν είναι ψυχαγωγία, αλλά πορνεία. Χωρίς επαίσχυντη χρηματοδότηση, μπορεί να ήθελα ένα ολόκληρο χαρέμι, αλλά αξιοποιήστε τον εαυτό σας για τα χρήματα! - Το λιοντάρι προσβλήθηκε και ντρεπόταν, κατάλαβε ότι μια τέτοια πρόταση ήταν μάλλον ταπεινωτική παρά κολακευτική.
  Το τζόβερ βρυχήθηκε και πυκνές βροχές σπινθήρων έβρεχε από το ρύγχος του μάγου. Ο Στάλζαν συγκρατήθηκε με έναν χείμαρρο λέξεων.
  - Λοιπόν, άνθρωπε, θα σε παραδώσω στο Υπουργείο Αγάπης και Ζωής, τότε θα καταλάβεις ποια είναι η τιμωρία για την ανυπακοή! Ναι, για ένα Urlik θα πρέπει να χωριστείτε για ανταλλακτικά! Το έλεος για τους σκλάβους είναι τόσο αταίριαστο όσο ένα λευκό παλτό σε ορυχείο! Το δέντρο της αυτοκρατορικής ευημερίας, χρειάζεται να ποτίζεται με ιδρώτα, λίπασμα με πτώματα και φυτοφάρμακα από αίμα και δάκρυα!
  Το λιοντάρι Ερασκάνταρ έστριψε το δάχτυλό του στον κρόταφο του, αλλά βλέποντας το ικανοποιημένο χαμόγελο του Ερμή, κατάλαβε ότι ο Σταλζάν πήρε μια τέτοια χειρονομία ως καύχημα για την εξυπνάδα και τη διάνοιά του. Ο νεαρός άνδρας παρατήρησε ήρεμα:
  - Ο πόνος δεν είναι τόσο τρομερός, είναι φυσικός σύντροφος όλων των ζωντανών όντων. - Το αγόρι προσπάθησε ανεπιτυχώς να αρπάξει με την παλάμη του ένα από τα σκάφη επιβίβασης που αναχωρούσαν από τον πειρατή μπριγκαντίν. Η προβολή - το ολόγραμμα έδινε μια διαφανή εικόνα, ότι ο Ερμής και το περιβάλλον γύρω του ήταν τέλεια ορατοί, αλλά ταυτόχρονα, χάρη στη φασματική διαστρωμάτωση, ήταν ρεαλιστικό όταν φαινόταν κάθε λεπτομέρεια της μάχης. Ειδικότερα, πόσο ελκυστικές είναι οι απολαυστικές γυμνές θηλυκές φίλμυστερ (μάλλον σταλζάνκι) και οι ερντιφίκες που παλεύουν μαζί τους: πλάσματα με κεφάλια κροκόδειλου, πόδια, ουρές λιονταριού και φιγούρες γορίλων με χρυσή σγουρή γούνα. Μα φυσικά, την προσοχή τράβηξαν τα κορίτσια stalzan. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, τα μυώδη σώματά τους έλαμπαν από ιδρώτα και οι γοητείες τους στην κίνηση ήταν τόσο σαγηνευτικές που ο σωματικά δυνατός νεαρός ένιωσε την επιθυμία, το φυσικό κάλεσμα της σάρκας. Ο Λίο πρόσθεσε γρήγορα. - Είπα σταθερά ότι δεν θα γίνω ζιγκολό, αλλά αν θέλετε, θα μιλήσω με τις κυρίες σας. Αυτό είναι ακόμη ενδιαφέρον, ειδικά επειδή υπάρχουν φήμες στη Γη ότι οι Stalzan δεν γερνούν καθόλου. - Ο Ερασκάνταρ έριξε μια ματιά στο περιτυλιγμένο μέλι στη γωνία, μια κατσαρίδα με ένα κέλυφος χελώνας και ένα κεφάλι χήνας. Κατάπιε πεινασμένα. - Όχι άσχημα, ή όπως λες κβάζαρ, αλλά τώρα πρέπει να είμαι με την κόρη του τοπικού κυβερνήτη.
  - Ναι, το ξέρω, με πλήρωσε ήδη, οπότε τώρα θα της δώσω ένα ανελκυστήρα. - Ο Ερμής μύρισε πολύ αηδιαστικά και έκλεισε το μάτι με τον αέρα ενός αληθινού χάκστερ. - Και είσαι ένα χαριτωμένο παιχνίδι!
  Το λιοντάρι κοίταξε τον Τζόβερ με μίσος.
  - Αγαπιόμαστε!
  Ο Στάλζαν ο κύριος έκανε μια χειρονομία, ένας κυβερνητικός υπηρέτης πέταξε στο δωμάτιο. Ο Ερμής γρύλισε:
  - Ταΐστε καλά τον δούλο! Θέλει πολλή δύναμη!
  Φτιαγμένο με τη μορφή ενός δελφινιού με εύκαμπτα πτερύγια που πετούν χωριστά (προφανώς παίζει το ρόλο των όπλων σε αυτή την περίπτωση), το ρομπότ απελευθέρωσε ένα φαρδύ, πρασινωπό ρεύμα φωτός στο Eraskandar και είπε έκπληκτος:
  - Το νεαρό stalzan θα λάβει ένα πλήρες σετ θρεπτικών ουσιών για ζωτικότητα ... - Η μηχανή τροφίμων μπερδεύτηκε. - Αυτό είναι το παιχνίδι της σκλαβιάς σου;
  Ο Ερμής γρύλισε θυμωμένος:
  - Ναι, αλλά τι δεν φαίνεται! Συνδέστε τα πάλσαρ στο princeps plasma και ακολουθήστε τις εντολές του στρατηγού ενός αστεριού των εμπορικών στρατευμάτων!
  Από τη μήτρα του ρομπότ προέκυψε η προστασία ενός κοριτσιού σε ράγες τανκ αντί για το κάτω μέρος του σώματος. Το ολόγραμμα, γυρίζοντας προς το Λιοντάρι με γλυκιά φωνή, είπε:
  - Τι θέλεις, ένδοξε πολεμιστή της Αήττητης Αυτοκρατορίας. Τι φαγητό!
  Ο Τζόβερ κούνησε τη βαριά του γροθιά στο ολόγραμμα.
  - Είναι πέναλτι και δεν έχει δικαίωμα επιλογής. Δώστε του τη μέγιστη ενεργή πρωτεΐνη, βιταμίνες και ό,τι σας επιτρέπει να περάσετε την ώρα της αγωγής με αξιοπρέπεια! Ταΐστε πιο γρήγορα!
  - Υπακούω, κύριε! Στύλοι λιλά φωτός ξεπήδησαν από τα πτερύγια του ρομπότ και άνοιξαν τα σαγόνια τους. Κάτι με ευχάριστη μυρωδιά, σαν συμπυκνωμένο γάλα, χύθηκε στο λαιμό μαζί με ένα ρεύμα ακτινοβολίας.
  Αλλά ο Λέων δεν ένιωσε τη γεύση, καθώς η γλώσσα και το στόμα πιέζονταν από ένα ελαστικό πεδίο δύναμης και ο νεαρός σκλάβος έπρεπε να καταπιεί σπασμωδικά, αυτό είναι ένα είδος ζελέ. Ο λαιμός ήταν γαργαλητός, αλλά η ευχάριστη ζεστασιά απλώθηκε στο στομάχι και οι πεινασμένοι σπασμοί αντικαταστάθηκαν από ένα χαρούμενο αίσθημα κορεσμού. Μόνο ένα πράγμα είναι κακό, αυτό δεν είναι το φαγητό, αλλά ο ανεφοδιασμός ενός αρχαίου αυτοκινήτου με πρωτόγονους κινητήρες εσωτερικής καύσης.
  Μια ακατάλληλη σκέψη πέρασε από το κεφάλι του νεαρού άνδρα, αλλά γιατί το ανθρώπινο σώμα εξακολουθεί να αναπληρώνει ενέργεια με μια τόσο ασήμαντη και αναποτελεσματική διαδικασία όπως η οξείδωση των υδρογονανθράκων ...
  Ο "ανεφοδιασμός" πέρασε γρήγορα, και μια δυσάρεστη μεταλλική γεύση παρέμεινε στο στόμα, το στομάχι έγινε ελαφρώς βαρύ, αλλά η ενέργεια κύλησε σε όλο το σώμα... Μια λεπτή λωρίδα υφάσματος στους γοφούς δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό και τη δύναμη του ξεχειλισμένη νεολαία Ερασκάνταρ.
  Αυτό το παρατήρησε και ο Ερμής και στα χέρια του, σαν από αέρα, εμφανίστηκε ένα μαστίγιο νετρονίων:
  - Εσύ αγόρι επιβήτορα βλέπεις ήδη έτοιμο! Πάμε!
  Το πάτωμα στο σαλόνι κολύμπησε μόνο του και τους έσπρωξαν ξανά στο Airmobile. Ο Ερμής διέταξε τον αυτόματο πιλότο:
  - Στο παλάτι νούμερο 39-12-4!
  Το αυτοκίνητο όρμησε στους δρόμους της γιγαντιαίας πόλης της αυτοκρατορίας. Ένα από τα κτίρια, φτιαγμένο με τη μορφή ενός παλιού αυτοκινούμενου όπλου με τρία χοντρά ρύγχη, ξαφνικά τσακίστηκε και σχεδόν αμέσως πήγε υπόγεια. Ο Ερασκάνταρ ξαφνικά θόλωσε:
  - Με περιμένει η Αφροδίτη;
  - Ας το ελέγξουμε! - Ο Ερμής, έκανε ένα αυτόματο αίτημα πατώντας το κουμπί επιβεβαίωσης, σε απάντηση, η αδιάφορη φωνή του ρομπότ τσίρισε:
  - Η κυρα Αλαμάρα κλήθηκε για μυστικό σκοπό, μην το περιμένετε τα επόμενα 24ωρα!
  Ο Στάλζαν ο πλοίαρχος χτύπησε το αγόρι χοντροκομμένα στον σκληρό μυ του ώμου του.
  - Ολα τα καλύτερα! Οδηγήστε αμέσως στο All-Planet House of Joy and Bliss!
  Το ιπτάμενο αυτοκίνητο άλλαξε αμέσως κατεύθυνση, οι εικόνες της υπέροχης πόλης συνέχισαν να τρεμοπαίζουν πίσω από το διαφανές πλαστικό. Μπροστά φαινόταν μια φωτεινή πορτοκαλί αράχνη μήκους δύο χιλιομέτρων με είκοσι τέσσερα πλοκάμια ζωγραφισμένα με λουλουδάτα μοτίβα, μια επτάχρωμη ομοιότητα μιας τουλίπας με ένα γουδοχέρι να τρέχει πάνω-κάτω να αστράφτει στην κορυφή. Το γιγάντιο στόμιο δράκου του μηχανικού αρθρόποδου άνοιξε ομαλά για να περάσει η μηχανή αέρα.
  - Εδώ είμαστε!
  Ο Τζόβερ Ερμής χαμογέλασε ξανά ηλίθια και βρέθηκε με ένα πολυτελές κοστούμι. Τρισδιάστατα ολογράμματα τρεμόπαιζαν στο εσωτερικό του κτιρίου, όπου διάφορα άτομα, από σταλζάνους μέχρι πλάσματα που κόβουν την ανάσα με όλους τους τρόπους, μερικές φορές με τους πιο άγριους και πιο διαστρεβλωμένους τρόπους στα μάτια ενός ανθρώπου, εκτελούσαν το τελετουργικό της συνουσίας. Οι τρισδιάστατες προβολές κινήθηκαν, έμοιαζαν ζωντανές και φωτεινές. Υπήρχαν ομοιότητες με θηλυκό κένταυρο και ραδιενεργές μέδουσες. Το εσωτερικό του σώματός τους φούντωσε με μικροσκοπικές πυρηνικές εκρήξεις κατά το ζευγάρωμα. Μερικά άτομα, παρόμοια με ναρκωτικές ψευδαισθήσεις ενός καλλιτέχνη avant-garde, που απεικονίζονται με τη μορφή τεράστιων ολογραμμάτων συναναστρέφονται με μια έκρηξη καταρράκτη κεραυνών ή πιτσιλιές υπερπλασματικής λάβας που αλλάζει σχήμα κατά τη διάρκεια της πτήσης και ακτινοβολία ενός άπειρου φάσματος σε ποικιλομορφία. Είτε πιτσιλιές υπερπλασίας με τη μορφή τρικέφαλων αετών, στη συνέχεια, αμέσως, σαν φιγούρες πλαστελίνης, μεταμορφώνονται σε πεταλούδες με πολλά φτερά, τότε αυτό είναι ήδη ένα μείγμα από ψάρια και μπουμπούκια λουλουδιών που κυματίζουν πέταλα ... Και αυτό είναι απολύτως απίστευτο, πλάσματα απερίγραπτη μορφή, εκτελώντας μια πράξη αναπαραγωγής, καταβροχθισμένη από την ενέργεια του περιβάλλοντος, ανάγκασε την ατμόσφαιρα να συμπυκνωθεί και συγχωνεύτηκε σε ρεύματα νεροποντής, που, αφού έπεσε στην επιφάνεια, άρχισε αμέσως να σφυρίζει και να καπνίζει.
  Το λιοντάρι φαινόταν άναυδο και ανοιγόκλεισε μπερδεμένο... Ήταν πέρα από τη φαντασία του, κάτι που ένας λογικός άνθρωπος δεν μπορούσε να φανταστεί καταρχήν. Από τα χείλη του νεαρού ξέφυγε η ρήση:
  - Ένας άνθρωπος μπορεί διανοητικά να φανταστεί τα πάντα - εκτός από το όριο πέρα από το οποίο τελειώνει η απέραντη ανθρώπινη βλακεία!
  Ο Ερμής δεν αντέδρασε σε αυτό, κοίταξε με ανυπομονησία τις προβολές, η αναπνοή του σταλζάνου επιτάχυνε και έγινε πιο βαριά.
  Μια γυμνή ψηλή ντίβα με επτάχρωμο χτένισμα και ένα μαστίγιο νετρονίων με δώδεκα ουρά έπλεε πίσω από το ολόγραμμα. Στην αρχή, το stalzanka φαινόταν τεράστιο, αλλά με κάθε βήμα, μειώθηκε μέχρι που έγινε σχεδόν ένα τυπικό μέγεθος λίγο πάνω από τα δύο μέτρα. Περπάτησε, περιστρέφοντας έντονα τους κομψούς γοφούς της με μια λεπτή κλωστή κρεμασμένη πάνω τους, που αστράφτει εκθαμβωτικά με πέτρες ραδιοφώνου. Παπούτσια με ψηλά τακούνια επιχρυσωμένα με βότσαλα χτυπούσαν δυνατά στο ημιπολύτιμο επίχρισμα.
  Πίσω της κινούνταν ένα πλάσμα αποτελούμενο από επτά πολύπλευρες μπάλες με πόδια σε σχήμα βατράχου, αλλά πάνω σε μαλακά μαξιλάρια. Οι μπάλες λαμπύριζαν σαν πολύτιμες πέτρες κάτω από τα ρεύματα πολλών φωτιστικών, και το πρόσωπο ... Λοιπόν, μόνο ο Μίκυ Μάους στην αρχαιότητα ήταν ένα λατρευτικό παιδικό καρτούν. Η Σταλζάνκα σταμάτησε, έβγαλε τα μεγάλα, τρίχρωμα δόντια της σαν αρπακτικό πάνθηρα. Τα σικ μάτια της με την εικόνα ενός επτάκτινου αστεριού στην ίριδα πάγωσαν πάνω στον όμορφο Λέο Ερασκάνταρ.
  - Τι κβάζαρ Γιούλινγκ! Από ποιο κουάρκ το έβγαλες;
  Ο Ερμής στραβοκοίταξε πονηρά, κλείνοντας το μάτι (αυτή είναι μια κακή συνήθεια του χάκστερ!) με το δεξί, δηλητηριώδες μωβ μάτι του:
  - Εμπορικό μυστικό! Θα σου πω επί πληρωμή!
  Μια τεράστια γυναίκα με μυώδες χέρι τράβηξε πάνω της έναν ψηλό τύπο υφαντό από χυτούς μύες. Τα μακριά νύχια της άστραφταν με ένα μείγμα από ψεκασμένα ζαφείρια, σμαράγδια και εξαιρετικά πλουτώνιο.
  - Θα σου πληρώσω ένα ποσοστό, όπως συμφωνήθηκε. Νομίζω ότι είναι απολύτως λογικό να αυξηθεί η αμοιβή του αγοριού. Περισσότερα από χίλια τριακόσια θηλυκά έχουν ήδη σαρώσει την εικόνα αυτού του λιονταριού. Απλώς τον τσακίζουν!
  Ο Ερμής έγλειψε σαρκοφάγα τα σαρκώδη χείλη του με τη γλώσσα του:
  Είναι πιο δυνατός από όσο νομίζεις! Θα επιβιώσει! Υπάρχει κάτι για να μην βαρεθώ εδώ;
  Η οικοδέσποινα του οίκου ανοχής έβγαλε ένα πορτοκαλί φως από τα δάχτυλά της και ρώτησε, τραβώντας τις γλώσσες της φλόγας με τη χαριτωμένη μικρή γαντζωμένη μύτη της:
  - Θέλετε γυναίκες ιδιώτες, αξιωματικούς ή από αλλοδαπές; Αλλά το σεξ με εκπροσώπους άλλων κόσμων χωρίς πρωτεΐνη είναι παράνομο (και μπορεί να είναι επικίνδυνο!), Αυτό είναι δυνατό μόνο με επιπλέον χρέωση. Να διαλέξεις από ερμαφρόδιτες, μέχρι κίσσες...
  Ο Ερμής το κούνησε ανέμελα.
  - Καλύτερα με τα θηλυκά άλλων γαλαξιών και σωματικών δομών, οι αιώνιοι συντρόφους τους είναι ήδη κουρασμένοι.
  Το καρτουνίστικο ρύγχος ενός ζώου που έμοιαζε με ένα κομμάτι χάντρες από το φόρεμα της βασίλισσας ήταν θαμμένο στην κνήμη του νεαρού. Η μύτη επιμήκυνε με μια σπάτουλα και έτριψε τις χαριτωμένα προεξέχουσες φλέβες κάτω από τη μαύρη σοκολατένια επιδερμίδα του αγοριού. Ο Ερασκάνταρ γουργούρισε, από ένα ευχάριστο γαργάλημα, και η τραχιά σπάτουλα μεταφέρθηκε σε ροζ τακούνια καλυμμένα με αρωματική σκόνη και απωθητική αλοιφή βρωμιάς. Το χρώμα των αστραφτερών μπάλων, ενός υπέροχου πλάσματος, άρχισε να αλλάζει προς το σμαραγδένιο μπλε μέρος του φάσματος.
  - Επιθυμία του πελάτη - ο νόμος. - Ο αρχηγός του σπιτιού του πάθους φώναξε στο αστείο κατοικίδιό της. - Πίσω Αλαβαλέτα, δεν πρέπει να νομίζεις ότι αυτό το αγόρι είναι η πιο ευγενική ψυχή. Μπροστά σας, μάλιστα, είναι ένα τερατώδες θηρίο, ικανό να γίνει ένας από τους καλύτερους πολεμιστές της Μεγάλης Αυτοκρατορίας στο μέλλον. - Στη συνέχεια, ο τόνος της ντίβας άλλαξε από πομπωδώς ευγενικός στον πιο συνηθισμένο και μάλιστα βαριεστημένο. - Κι εσύ, λιοντάρι, ακολούθησέ με!
  "Αν όλα πάνε καλά, θα σου δείξω το αυτοκρατορικό παλάτι στη γαλαξιακή πρωτεύουσα Γκρειζινάρε", ψιθύρισε ο Ερμής με μόλις ακουστή φωνή.
  Χέρι-χέρι, ο Ερασκάνταρ και ο ιδιοκτήτης του οίκου ανοχής πήγαν πίσω από τον ψηφιδωτό τοίχο. Γυναικεία γέλια ακούστηκαν από εκεί και τα ρούχα που πετούσαν θρόισαν. Η εμφάνιση του νεαρού προκάλεσε βρυχηθμό. Πολλές γυμνές κοπέλες όρμησαν κοντά του, πίνοντας λαίμαργα πεινασμένες βδέλλες. Σώμα; το χάλκινο-καφέ ενός άντρα και τα πιο ανοιχτόχρωμα stalzans μπλεγμένα σε μια μπάλα, ένιωσε πώς, σε μια έκρηξη πάθους, τον δάγκωσαν δυνατά στον ώμο, και αμέσως τρία πικάντικα αρωματικά κοριτσίστικα χείλη προσπαθούσαν να πιάσουν το στόμα του δούλου. Τα χέρια σφιγμένα από τα ξανθά μαλλιά του αγοριού, ήταν στριμωγμένος, προκαλώντας πόνο, μακριά νύχια σκαμμένα στις ωμοπλάτες του. Το λιοντάρι δούλευε μανιωδώς σαν ζωντανή μηχανή, αλλά το μυαλό του ήταν μακριά...
  Ο νεαρός άνδρας θυμήθηκε για λίγο ορατή στο σπίτι της Αφροδίτης Allamara - μια προβολή της αυτοκρατορικής κατοικίας, που βρίσκεται στη γαλαξιακή πρωτεύουσα. Το κολοσσιαίο κτίριο του παλατιού του αυτοκράτορα φωτίστηκε με πολύχρωμα φώτα των πιο περίπλοκων σχημάτων και χρωμάτων, που ξεχώριζαν ως ένας τεράστιος βράχος στο γενικό φόντο. Από μακριά, το κτίριο έμοιαζε με έναν πολλαπλά διευρυμένο καθεδρικό ναό της Κολωνίας, μόνο οι κώνοι ήταν σφαιρικοί και οι αστραφτεροί θόλοι είχαν κάτι από τα παλάτια των κινεζικών θεών, μόνο πολύ πιο μεγαλειώδες. Φωτεινή επίστρωση, πολύτιμοι λίθοι, πολυάριθμα αγάλματα και φόρμες έκαναν εντυπωσιακή εντύπωση. Δεδομένου ότι οι γήινοι δεν επιτρέπονταν σε άλλους πλανήτες, ήταν δύσκολο γι 'αυτούς να φανταστούν τα απίστευτα τεράστια κτίρια των αυτοκρατορικών ανακτόρων ασύγκριτα ψηλότερα από τα βουνά των Ιμαλαΐων και με έναν υπέροχο χρωματισμό, αποτελούμενο από πολύχρωμα φυτά και φανταστικά ζώα.
  Η πρωτεύουσα του γαλαξία είναι τόσο τεράστια που μια συνεχής μητρόπολη καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρη τη γη ενός μεγάλου πλανήτη. Γύρω του στην ατμόσφαιρα υπάρχει ένα ακατανόητο πλήθος διαφορετικών τύπων αστροπλοίων. Παντού η αδιάκοπη κίνηση εκατομμυρίων πολύχρωμων, αστραφτερών φιγούρων. Φαίνεται ότι είναι δύσκολο να βρεις ένα hot spot στην πρωτεύουσα του γαλαξία Greizinare. Ωστόσο, το κέντρο του γαλαξία είναι μικρό. Και ο άλλος πλανήτης Barado είναι μόνο πενήντα εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, αλλά ακόμα κι εκεί υπάρχει ένα βρώμικο διαμέρισμα γκάνγκστερ. Κατ' αρχήν, οίκοι ανοχής και τα σημεία πώλησης ναρκωτικών υπάρχουν και στην πρωτεύουσα, αλλά η υπηρεσία ασφαλείας πίεσε έντονα όλα αυτά, κρατώντας τα σε αξιοπρεπή όρια. Και εδώ είναι σχεδόν μια ελεύθερη εγκληματική ζώνη. Το γιατί ο Ερμής βιαζόταν τόσο πολύ να φτάσει εκεί παραμένει ένα μυστήριο. Αλλά ο Λέων, ο βασιλιάς των ζώων, ήξερε ότι το καθήκον του ήταν να καταλάβει το σχέδιο του αντι-ανθρωποειδούς εχθρού. Αναρωτιέμαι αν τον θυμούνται στη Γη, θυμούνται έναν άνθρωπο που φέρει ένα τόσο μεγάλο όνομα - τον Λέοντα;
  ***
  Ο κυβερνήτης βηματίζει νευρικά το γραφείο με σαρωτικά βήματα, τα οποία όμως έμοιαζαν με περίπατο, αφού το μέγεθος της αίθουσας έμοιαζε με ένα καλό Ολυμπιακό συγκρότημα. Ο στρατηγός Γκέρλοκ τον ακολούθησε σαν υπάκουο σκυλάκι. Καθώς περπατούσε, διάβασε την έκθεσή του, η οποία δεν περιείχε τίποτα καινούργιο. Οι διοικητές των τομέων, και ήταν δέκα συνολικά τομείς, βρίσκονταν στον υψηλότερο βαθμό πολεμικής ετοιμότητας. Πολλοί τομείς ειδικεύονται σε ένα πράγμα: ο τομέας του Ερμή - στην εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων (ο πλανήτης ήταν πλούσιος σε αυτούς τους πόρους και η εγγύτητα του Ήλιου διευκόλυνε την επεξεργασία αυτού του τύπου πρώτης ύλης), ο τομέας της Αφροδίτης - σε η προμήθεια ξυλείας (υπάρχουν συνεχή δάση, πυκνή ζούγκλα), καθώς και για την προμήθεια πρώτων υλών υδρογονανθράκων, ο τομέας του Δία - για την προμήθεια στοιχείων υδρογονάνθρακα. Άλλοι πλανήτες είναι λιγότερο ευνοϊκοί.
  Το φεγγάρι έχει μια φρουρά κάλυψης και ένα διαστημικό λιμάνι. Ο Άρης - ένας φτωχότερος πλανήτης - είναι μέρος του σεληνιακού τομέα. Ο εξωτερικός δακτύλιος (Πλούτωνας και τρανς-Πλούτωνας) είναι ο μεγαλύτερος τομέας όσον αφορά τη δύναμη μάχης. Υπάγεται απευθείας στο Τμήμα "Τιμή και Πατρίδα". Υπάρχει επίσης ένα επιπλέον απόσπασμα υπαγόμενο στο Υπουργείο "Πολέμου και Νίκης". Ο εξωτερικός τομέας είναι υπερπροστατευμένος στο επίπεδο της γαλαξιακής πρωτεύουσας, λόγω της ειδικής θέσης αυτού του πλανήτη, πρωτοφανούς για ολόκληρη την τεράστια αυτοκρατορία. Διοικητής της άμυνας είναι ο Ultramarshal Eroros. Αυτός. Είναι αλήθεια ότι εξακολουθεί να επιβλέπει την προστασία των πλησιέστερων πλανητών, αλλά μεγάλες δυνάμεις της αυτοκρατορίας είναι συγκεντρωμένες εδώ. Ο ίδιος ο αυτοκράτορας ενέκρινε ένα σχέδιο για την υπερπροστασία αυτού του πλανήτη.
  ***
  Ο Fagiram σταμάτησε και μίλησε γρήγορα, εναλλάσσοντας λέξεις και γρυλίσματα:
  - Ο γενικός επιθεωρητής Des ymer Conoradson πετά προς εμάς από τα Zorgs. Είναι γνωστός σε όλους. Είναι ένα εκατομμύριο ετών. Η τρίφυλη "εργάτρια μετάλλου", προφανώς, δέχτηκε καταγγελία. Η κατάσταση είναι κρίσιμη, ωστόσο, για να μας τη μεταφέρει σχεδόν σε ολόκληρη την αυτοκρατορία. Έτσι, θα είναι δυνατό να καθυστερήσει κατά την πτήση στο μέγιστο. Αλλά, αν φτάσει, τότε μπορεί να μας κοστίσει ακριβά, και το πρόβλημα είναι πολύ απλό, θα βρει τη γενοκτονία αυτών των πρωτευόντων; Έχει το δικαίωμα να μας καταδικάσει για παραβίαση των κανόνων λειτουργίας.
  Ο στρατάρχης-κυβερνήτης σταμάτησε, σταυρώνοντας αλαζονικά τα χέρια του στο στήθος του. Το τρικέφαλο γεράκι έριξε μια σπίθα από το ράμφος του και λάλησε... Ακολούθησε η χειρονομία του "γορίλα" και γρήγορα έτρεξε, αναποδογυρίζοντας πυρετωδώς τα λόγια, στρατηγέ Γκέρλοκ:
  - Μα θέλουν τρομερά πολύ, στη Γη, λένε, δεν μπορείς να κρατήσεις περισσότερους από χίλιους στρατιώτες, σε άλλους επιτρέπονται μέχρι δέκα χιλιάδες. Δεν εξοντώσαμε χωρίς εξαίρεση τους γήινους, διαφορετικά όλα θα ήταν πολύ πιο απλά, όπως σε άλλα μέρη, όπου αποϋλοποιήσαμε εντελώς ανθρωποειδή και νοήμονα όντα σε τετράδισεκα εκατομμύρια ποσότητες. Πόσο ευχάριστος είναι ο αέρας των αποστειρωμένων πλανητών υπό κενό. Ωστόσο, δυστυχώς, μπορούμε να τιμωρηθούμε από τους πιο ασήμαντους και μαύρες τρύπες ζόργκες. Προφανώς, θα πρέπει να μεταφέρουμε στρατεύματα στον υπερ-Πλούτωνα. Και μετατρέψτε τον πλανήτη σε έναν επιδεικτικό παράδεισο. Ας βρούμε καλύτερους παρτιζάνους και ας δείξουμε γήινους σαν βοοειδή, μη άξιους οίκτου, προκαλώντας αηδία. Βασίζομαι σε σένα, το πιο δύσκολο πράγμα είναι να είσαι εδώ στη Γη.
  Τον λόγο πήρε ο Ultramarshal Eroros, ο οποίος έφτασε σε σχέση με μια τέτοια εξαιρετική περίπτωση. Θα ήταν υψηλότερος σε βαθμό από τον Fagiram Sham. Ο Έρωρος ήταν πανίσχυρος, με περήφανα αναποδογυρισμένη μύτη, φαινόταν σχεδόν νέος, αθλητικά χτισμένος αμπαλός, όπως σχεδόν όλοι οι άλλοι εκπρόσωποι αυτής της πολεμικής φυλής:
  - Το κύριο πρόβλημα είναι τα ορυχεία μας στον Ερμή, αν και ο πλανήτης δεν κυριαρχήθηκε από γήινους, αλλά βρίσκεται στο αστρικό τους σύστημα. Αν προκύψει όριο ότι οι χαριστικές εξαγωγές έχουν δεκαπλασιαστεί και ξεπερνούν το πενήντα τοις εκατό, τότε θα υπάρχει πρόβλημα. Το κύριο πράγμα είναι να ελαχιστοποιηθεί η επικοινωνία με τους ιθαγενείς. Αυτός είναι ένας πλανήτης του κόκκινου επιπέδου προστασίας, κανείς δεν πρέπει να γνωρίζει την ιστορία των γήινων. Τόσο ο Άρης όσο και το φεγγάρι πρέπει να τεθούν σε τάξη, υπάρχουν ίχνη ανθρώπινης παρουσίας και δεν μπορούν να διαγραφούν χωρίς την έγκριση του Ανώτατου Συμβουλίου Ανώτερης Σοφίας. Το σύστημα αυτό προστατεύεται με ειδικό διάταγμα του Αγίου Αυτοκράτορα. Και στον Άπειρο Κυβερνήτη δεν αρέσει να τον ενοχλούν τέτοια μικροπράγματα. Στην κλίμακα του σύμπαντος, τέτοιες εξελίξεις είναι ασήμαντο. Έτσι τα ίχνη θα πρέπει να κρύβονται στον εξωτερικό δακτύλιο προστασίας. Θα γίνει ολική εκκαθάριση. Να ξέρετε ότι αν και οι Ζοργκ είναι ένας πολύ προηγμένος πολιτισμός, είναι επιρρεπείς στα στερεότυπα και μπορούν να εξαπατηθούν ώστε να συμπεριφέρονται αντίθετα με την τυπική λογική. Για παράδειγμα, εάν ένας ελιγμός στα πλάγια είναι ο πιο λογικός, τότε ο εχθρός προετοιμάζεται γι' αυτό και ένα χτύπημα σε ευθεία γραμμή μπορεί να είναι απροσδόκητο και αποτελεσματικό. Οι παράλογες κινήσεις μπορούν να σοκάρουν τον εχθρό. Είναι απαραίτητο να ελαχιστοποιηθούν τα ίχνη της γενοκτονίας και να προκληθεί μια εξέγερση των γήινων. Αυτό θα προκαλέσει σύγχυση.
  Ο Κυβερνήτης διέκοψε αγενώς και φώναξε, τρίβοντας νευρικά τις φτέρνες του πάνω από τη βελούδινη μεγα-πλαστική επικάλυψη. Η φωνή ήταν πράγματι σαν του τρελού:
  - Καταλαβαίνω τη λογική των Ζοργκς, αλλά χρειάζομαι συγκεκριμένα χρήματα και πόρους για να καλύψω τα ίχνη μου. Η κύρια αδυναμία των Ζοργκ είναι η ευπρέπειά τους. Είθε το Συμβούλιο Αγάπης και Αλήθειας να με βοηθήσει να ξεπεράσω το νόμο χωρίς να παραβιάσω τη συνθήκη για τον έλεγχο της ανάπτυξης του πλανήτη. Τα διαστημόπλοια του εξωτερικού δακτυλίου πρόκειται να συμμετάσχουν στην Επιχείρηση Αναγέννηση και τα έξοδα επιβαρύνουν το Τμήμα Τιμής και Πατρίδας. Και έδωσε...
  "Όχι, τα έξοδα θα βαρύνουν το Υπουργείο Πολέμου και Νίκης, καθώς και το Τμήμα Ελέους και Δικαιοσύνης", διέκοψε ο Fagirama Eroros.
  - Θα ενεργήσουμε με εφεδρική επιλογή. Όλα τα υλικά ίχνη θα σαρωθούν, θα κρυφτούν επιδέξια. Το κυριότερο είναι να ελαχιστοποιηθεί η γνωριμία των Ζοργκ με τους ιθαγενείς. Είναι πολύ πιθανό εδώ να επιδιώκονται αναγνωριστικοί σκοποί. Έχοντας μάθει τις αδυναμίες των γήινων, θα γνωρίζουν καλύτερα τις αδυναμίες και τα δυνατά μας σημεία. Ως εκ τούτου, η εξουσία για τον συνολικό συντονισμό και την κηδεμονία του μόνιμου σόργκ μεταβιβάζεται προσωρινά στον Ultramarshal Urlik, δηλαδή σε εμένα. Οι καλύτεροι ειδικοί στο καμουφλάζ θα φτάσουν από το γαλαξιακό κέντρο. Ο Dez imer Conoradson θα πετάξει έξω, απαερωμένος μεθυσμένος, πιάνοντας μια κατάρρευση κενού στο στόμα του!
  Ο υπερστρατάρχης κυκλοφόρησε ένα ολόγραμμα.Δυο γυμνόποδοι πολεμιστές, κυνηγώντας μια μπανάνα κατσίκα, όρμησαν γρήγορα μέσα από την αίθουσα και αφού προλάβαιναν, άρχισαν να κόβουν αυτό το φρούτο σε κομμάτια που έμοιαζαν με ορεκτικά. Οι Stalzans χασκογελούσαν αγενώς, ειδικά οι ντυμένες με κόκκινο μπικίνι, απειλητικά αθλητικές κοπέλες-δήμιοι σε φρουρά. Το στήθος ελιάς τους ήταν μεγάλο σαν καρπούζια, η μέση τους ήταν σχετικά στενή, και οι γοφοί τους πολυτελείς, οι μύες τους κυλούσαν κάτω από το δέρμα των πολεμιστών και τα πρόσωπά τους ήταν κλασικά σωστά, πολύ λεία, αλλά κακά, τα μαλλιά τους ήταν πλεγμένα σε κοτσιδάκια. Αμαζόνες από το διάστημα! Ο Έρωρος πρόσθεσε ωμά:
  - Θα εργαστώ, για αρχή, στην επεξεργασία των ιθαγενών, κυρίως αυτών που εργάζονται στην κεντρική πόλη.
  Ο Φαγκιράμ επανέκτησε τελικά την ψυχραιμία του, σταμάτησε και γύρισε. Η αισιόδοξη φωνή του χαμήλωσε ξαφνικά την οκτάβα ενός λεπτού ψιθύρου. Ο μαύρος τραμπούκος μάλιστα έσκυψε και έβαλε το χέρι του στο στόμα του:
  - Ας συζητήσουμε τις λεπτομέρειες της αντιεπιχείρησης.
  ***
  Μιάμιση ώρα αργότερα, ο διαχωρικός επικοινωνητής άρχισε να εκπέμπει μανιωδώς κβάντα καθώς έδινε εντολές.
  ***
  Το τελευταίο πράγμα που θυμήθηκε ο Βλαντιμίρ Τιγκρόφ ήταν μια λαμπερή λάμψη τρελού, διαπεραστικού φωτός. Άγριοι κύκλοι πλάσματος εξολόθρευσης έκαιγαν το σώμα ενός νεαρού άνδρα. Φαινόταν ότι κάθε κελί φλεγόταν σε μια κόλαση πολλών εκατομμυρίων. Δεν θα μπορούσε καν να λέγεται τύφλωση. Ένας πύρινος ανεμοστρόβιλος γέμισε τα πάντα, πλημμύρισε σκέψεις και συνείδηση. Ολόκληρο το σώμα καταβροχθίστηκε από τις φλόγες. Η σκέψη πέρασε από το κεφάλι του, γιατί νιώθει πόνο για τόσο καιρό, επειδή το πλάσμα καίει και εξατμίζει τα σωματίδια του σώματος πιο γρήγορα από ό,τι το σήμα του πόνου φτάνει στον εγκέφαλο. "Έχω πάει στην κόλαση;" Από απερίγραπτο φόβο, το σώμα συσπάστηκε σε ξέφρενο ρυθμό. Φαίνεται ότι έγινε πιο εύκολο, κάηκε όχι τόσο. Τα μάτια του άνοιξαν και ένιωσε έναν έντονο πόνο από τη λαμπερή λάμψη της εκθαμβωτικής λάμψης. Ο Βλαντιμίρ έκλεισε ξανά τα μάτια. Του φάνηκε ότι ξάπλωσε, χαλαρώνοντας όλο του το σώμα. Ο πόνος από τα εγκαύματα πραγματικά υποχώρησε, μετατρέποντας σύντομα σε μια δυσάρεστη φαγούρα.
  Όταν ο Τιγκρόφ άνοιξε ξανά τα μάτια του, η πύρινη λάμψη έσβησε και ένα άγνωστο τοπίο άρχισε να αναδύεται μέσα από μια θολή ομίχλη. Η όραση επέστρεψε γρήγορα στο φυσιολογικό, τα μάτια ξεχώριζαν όλο και πιο καθαρά τις λεπτομέρειες του περιβάλλοντος. Αυτό που αποκαλύφθηκε στο μάτι ήταν καθησυχαστικό. Τεράστια δέντρα, που μοιάζουν αόριστα με χοντρούς φοίνικες με πολύ πλούσια κορυφές, που αναπτύσσονται δίπλα σε μικρότερους, αλλά πιο πολύχρωμους βράχους με λουλούδια και μερικά εξωτικά φρούτα. Τα φυτά ήταν από τις πιο περίεργες μορφές, απολύτως καθόλου παρόμοια με τους εκπροσώπους της χλωρίδας της γης.
  Έκπληκτο το αγόρι έκανε ένα βήμα μπροστά προς τα δέντρα. Γυμνά πόδια άγγιξαν το χαμηλό, απαλό γρασίδι. Το χαϊδευτικό γρασίδι ήταν κυρίως έντονο πράσινο, αλλά υπήρχαν τούφες από μοβ, κόκκινα, κίτρινα και λαμπερά πορτοκαλί φυτά. Υπέροχα λουλούδια φύτρωσαν εδώ, μικρά αλλά πολύχρωμα. Κάποια έμοιαζαν με γήινα μπουκέτα, άλλα εντυπωσίασαν με την πρωτοτυπία τους. Ο κόσμος φαινόταν ήρεμος και μαγικά πολύχρωμος. Πολύχρωμες πεταλούδες και ασημένιες λιβελλούλες, χρυσά ζωύφια με ρουμπινί κηλίδες και ούτε ένα ενοχλητικό αιμοβόλι.
  Έτσι πρέπει να μοιάζει ο παράδεισος! Το αγόρι έβγαλε μια κραυγή έκπληξης.
  Ο αέρας ήταν γεμάτος με έναν ολόκληρο ωκεανό από μαγευτικά αρώματα που αναπνέουν λουλούδια. Από αυτό το άρωμα έγινε διασκεδαστικό και ήθελε να γελάσει. Σηκώνοντας βιαστικά, οι Τίγρεις περιπλανήθηκαν κατά μήκος του γρασιδιού. Αυτός είναι λοιπόν ο παράδεισος, και αν ναι, σύντομα θα μπορέσει να βρει άλλους ανθρώπους.
  Ήταν πολύ ζεστό, το φως στον ουρανό έμοιαζε τεράστιο και πλημμύριζε τον χώρο με τις ακτίνες του. Ωστόσο, καθώς οι εξωτερικές εντυπώσεις γίνονταν όλο και πιο οικείες και το θαυμαστό τοπίο δεν απασχολούσε πια τόσο σκέψεις, οι φυσικές αισθήσεις άρχισαν να εκδηλώνονται όλο και πιο καθαρά. Πρώτον, το σαγόνι πόνεσε πολύ, νοκ άουτ από ένα ισχυρό χτύπημα από τον γενναίο αξιωματικό stalzan. Δεύτερον, υπήρχε ένα αίσθημα πείνας. Την τελευταία φορά που οχυρώθηκε με ξηρά σιτηρέσια στη βάση των Ουραλίων, πριν από αυτό για τρεις μέρες δεν είχε καθόλου ψίχουλο στο στόμα του, χωρίς να υπολογίζουμε τους ξηρούς καρπούς από κουκουνάρια.
  Πόσες φορές η γυμνή σόλα του αγοριού δαγκώθηκε δυνατά από το φαινομενικά πολύ όμορφο, πολύχρωμο, αλλά στην πραγματικότητα χόρτο που καίει σαν τσουκνίδα. Τα πόδια του Εγώ φαγούρασαν σαν τσιμπήματα σφήκας.
  Παράξενος παράδεισος αν ακόμα νιώθει πόνο. Είναι αλήθεια ότι δεν είναι ειδικός στη θεολογία, αλλά δεν υπάρχει πόνος στον παράδεισο. Και όπως άκουσε εξαφανίζονται όλα τα σωματικά τραύματα που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της ζωής. Και εδώ είναι ορατές μελανιές στο σώμα, τσιμπήματα κουνουπιών φαγούρα, άδειο στομάχι γκρινιάζει. Το αγόρι ανέβηκε στο ρυάκι, έβαλε εκεί τα γδαρμένα πόδια του, κοίταξε τη φωτογραφία του.
  Μέσα στο εκπληκτικά καθαρό νερό, φαινόταν η σιλουέτα ενός ξανθού αγοριού, όμορφου παρά τις μελανιές στο πρόσωπό του. Μόνο ένα παράξενο, φαίνεται να είναι λίγο λιγότερο ατσάλι και το πρόσωπό του είναι στρογγυλεμένο, γίνεται πιο αφελής και παιδικός. Η σοβαρότητα των χαρακτηριστικών ωρίμανσης μειώθηκε αισθητά. Φαινόταν να είναι δύο ή τρία χρόνια νεότερος.
  - Θαύματα! - Είπε, χτυπώντας πάνω στο νερό των Τίγρης, μυρίζοντας ελαφρά το ιώδιο και τη θάλασσα. Κρυστάλλινες σταγόνες νερού έσταξαν στο πρόσωπό της. - Δεν πίστευα ότι ήταν δυνατό να επιστρέψω στην παιδική ηλικία.
  Ο Βλαντιμίρ ήταν ένας έξυπνος νεαρός πέρα από την ηλικία του και κατάλαβε ότι μετά από μια τέτοια έκρηξη ήταν αδύνατο να επιβιώσει. Αλλά αν αυτή είναι μια άλλη ζωή, σημαίνει ότι εδώ δεν είναι ούτε η κόλαση ούτε η Εδέμ, αλλά ένας άλλος κόσμος ή ένας άλλος πλανήτης.
  Αυτό είναι καλό, για να είμαι ειλικρινής, ούτε ο παράδεισος δεν του ταίριαζε. Είναι βαρετό και πολύ ήρεμο εκεί, στην κατοικία χωρίς αμαρτία, και αφού βρίσκεται σε άλλο κόσμο, τον περιμένουν νέες περιπέτειες και κατορθώματα. Μπορεί να γίνει ήρωας και να σώσει αυτόν τον πλανήτη, από τον οποίο είναι ακόμα άγνωστος, αλλά στο διάστημα υπάρχουν κακοί δράκοι που εκτοξεύουν ρεύματα πλάσματος, ματωμένοι καλικάντζαροι με ακτίνες λέιζερ αντί για ρουθούνια και έλικες αντί για αυτιά. Παραμυθένια ξωτικά με εκτοξευτές, το κακό αψηφά με μια βόμβα υπερκουάρκ, τερματιστές με μειωτήρα κενού και, φυσικά, η ενσάρκωση του παγκόσμιου κακού - Koschey-Skeleton με εκατό όπλα, καθένα από τα οποία έχει ένα φωτόσπαθο και ένα δεκάβαρο blaster , ένας πύραυλος εξολόθρευσης που καθοδηγείται από υπολογιστή. Ως εκ τούτου, το καθήκον είναι να βρεθεί ένα νέο υπερόπλο ως απάντηση. Πώς να κινηθείτε στην αποστολή, αναζητήστε ενδείξεις και ενδείξεις. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βρείτε ανθρώπους ή ξωτικά με καλούς καλικάντζαρους που μπορούν να σφυρηλατήσουν ένα μαγικό σπαθί φωτονίων, να δημιουργήσουν μια ζώνη υπερδιάστατης κίνησης με προστασία κατά της βαρύτητας. Αποφασίσαμε, πρέπει να βρούμε ευφυή ανθρωποειδή. Το φως από πάνω ήταν πολύ παρόμοιο με τον συνηθισμένο Ήλιο, αλλά ήταν μεγαλύτερο και έλαμπε πολύ πιο φωτεινά. Αν και οι ακτίνες του ήταν πιο απαλές από ό,τι στο συνηθισμένο οικείο επίγειο φωτιστικό, το φρέσκο ηλιόλουστο ήταν υπερβολικό, το ελαφρώς μαυρισμένο δέρμα κοκκίνιζε γρήγορα. Και δεν του αρμόζει να κυκλοφορεί γυμνός. Από μεγάλα φύλλα, μπορείτε να προσπαθήσετε να φτιάξετε κάποιο είδος ρούχων, αλλά σε βάρος του φαγητού είναι καλύτερα να απέχετε προς το παρόν, γιατί αυτός είναι ένας διαφορετικός κόσμος. Το σκαρφάλωμα ενός μεγάλου φοίνικα δεν ήταν εύκολη υπόθεση, οι Τίγρης έπεσαν μερικές φορές, γρατσουνίζοντας στην τραχιά επιφάνεια του κορμού. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά του και τα γυμνά, επιδέξια πόδια του, κατάφερε ακόμα να σκαρφαλώσει στην κορυφή του δέντρου. Τα μάτια του ήταν κυριολεκτικά πλημμυρισμένα από ιδρώτα και ο λαιμός του γαργαλούσε ήδη οδυνηρά από δίψα. Τα φύλλα του φοίνικα ήταν εξαιρετικά δυνατά και το σκίσιμο δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Αν και ο Tigrov δεν είναι αδύναμος για την ηλικία του, δεν είναι ούτε υπεράνθρωπος, ειδικά από τη στιγμή που οι μύες έγιναν μικρότεροι μετά την "αναζωογόνηση".
  Αρκετές φιγούρες σε μοτοσικλέτες με αεριωθούμενα μοτοσικλέτες με αρπαχτικά γυμνά ρύγχη ξεπέρασαν τα δέντρα με αστραπιαία ταχύτητα. Ο Βλαντιμίρ κατάφερε να παρατηρήσει τις τρομερές στολές μάχης τους. Δεν του άρεσαν, κάπου είχε δει κάτι τέτοιο. Ακριβώς! Το είδα πολύ πρόσφατα, πριν από την έκρηξη στο υπόγειο καταφύγιο. Αυτός ο κόσμος λοιπόν κυβερνάται από αυτά τα αστρικά παράσιτα. Και ένιωθε φόβο, επώδυνο, εμμονικό, ανατριχιαστικό από τις τρυπημένες φτέρνες του μέχρι τις άκρες των μαλλιών του. Οι καλικάντζαροι με προπέλες δεν τρόμαξαν, ήταν μια υπέροχη αφαίρεση και οι σταλζάνοι - άνθρωποι έξω και δαίμονες μέσα - προκαλούσαν υποσυνείδητο τρόμο των ζώων. Οι τίγρεις ήταν γερά ριζωμένες στην κορυφή του φοίνικα, κατά κάποιο τρόπο δεν είχαν τη δύναμη να αναγκαστούν να κατέβουν στο πολυτελές γρασίδι. Έμοιαζε με γάτα που την είχαν χτυπήσει άσχημα τα σκυλιά και είδε μια τίγρη. Ο φόβος είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί.
  Κεφάλαιο 9
  Η προδοσία βασιλεύει παντού
  Τι ντροπή και αίσχος!
  Μια τέτοια περίσταση
  Αυτός ο δόλος έχει γίνει κανόνας!
  Οποιοσδήποτε πλανήτης της αστρικής σούπερ αυτοκρατορίας έχει το δικό του σύστημα ελέγχου. Με κοινά χαρακτηριστικά εκμετάλλευσης, άσχετα αν είναι αποικία ή μητρόπολη. Κάθε διαστημικό σύστημα έχει τη δική του κατηγορία προδοτών, αχρείων, που υπηρετούν υπάκουα τους εισβολείς. Φυσικά, υπάρχουν και γηγενείς συνεργάτες-αστυνομικοί στη Γη που συνεργάζονται ενεργά με το κατοχικό καθεστώς. Ό,τι απέμεινε από τα κράτη εκκαθαρίστηκε στην αρχή της βασιλείας της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας. Οι στρατοί αφοπλίστηκαν πλήρως, τα ατομικά και όλα τα όπλα μαζικής καταστροφής αποσύρθηκαν. Το σύστημα εξουσίας καθαρίστηκε και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο. Παρόλα αυτά, η δημόσια διοίκηση, αν και σε σοβαρή ανάπηρη μορφή, διατηρήθηκε εν μέρει. Τοπικοί αξιωματούχοι, υπουργοί, στρατηγοί, γελωτοποιοί-πρόεδροι, δημοτικοί αστυνομικοί παρέμειναν ακόμα πάνω από τους γήινους. Ενόψει των διαγαλαξιακών αποικιακών περιορισμών, καθώς και της ειδικής θέσης του πλανήτη Γη, ο ρόλος της αυτοδιοίκησης ήταν απτός και ο έλεγχος ασκήθηκε εν μέρει με τη βοήθεια προδοτών στρατηγών.
  Το μεγάλο όνομα όλων, ο επικεφαλής της πλανητικής δημοτικής αστυνομίας και πρόεδρος του Ατλαντικού, Ρόναλντ Ντάκλιντον. Αυτός ο μισός νέγρος-μισός Ινδός (ή αλλιώς ο όρος Sambo!) απολάμβανε την ιδιαίτερη τοποθεσία του Fagiram Sham, επρόκειτο να παίξει βασικό ρόλο στην επιχείρηση Deza-3.
  Ένας εύσωμος στρατηγός με μια τελετουργική στολή σαν οπερέτα απλώθηκε μπροστά, τρέμοντας μπροστά στον στρατηγό Purple Eye (όπως ονομάζονταν οι μονάδες κατοχής) Gerlock. Το αυστηρό βλέμμα του Στάλζαναθ πήρε την έκφραση μιας κόμπρας έτοιμη να ορμήσει. Ο συνεργάτης στρατηγός τσακίστηκε δειλά κάτω από το βαρύ, βαρετό βλέμμα.
  Ο Γκέρλοκ γρύλισε σαν τίγρη και κουνούσε ακόμη και τις γροθιές του μπροστά στη μύτη του κατώτερου γηγενή:
  - Έχετε εντολή να συγκεντρώσετε επειγόντως τη δημοτική αστυνομία και να κινητοποιήσετε όλους τους πιστούς μας ανθρώπους. Είναι απαραίτητο να δείξουμε τον πλανήτη ως ένα εύθυμο και χαρούμενο ειδύλλιο. Οι κύριοι εχθροί μας είναι οι αντάρτες, οι άθλιοι δολοφόνοι που μισούνται από ολόκληρο τον σκεπτόμενο πληθυσμό του πλανήτη Γη. Αυτοί είναι θανατηφόροι βάκιλλοι που μολύνουν και βλάπτουν την ευτυχισμένη ζωή του πλανήτη σας. Ο στρατηγός σταλζάν χαμήλωσε θεατρικά τη φωνή του, καλύπτοντας το στόμα του με το χέρι του. Καθαρή επίδειξη, αν και το ειδικό αντιηχητικό πεδίο που περιβάλλει το γραφείο του σατράπη την έκανε εντελώς περιττή.
  
  - Η παραμικρή διαρροή πληροφοριών τιμωρείται με θάνατο μέσω ακραίων βασανιστηρίων. Οι αστυνομικοί σας κοροϊδεύουν, θα αναφέρουν όλοι στον υπολογιστή της αποικιακής διοίκησης. Παρόλο που δεν είναι όλοι οι άνθρωποι δακτυλιωμένοι και δεν κρατούνται υπό τον έλεγχο του αποικιακού υπολογιστή, είναι καιρός να στερεωθούν επειγόντως γιακά σε όλους τους γήινους ανεξαιρέτως, τουλάχιστον στις κύριες περιοχές. Θα είστε υπό απόλυτη επιτήρηση.
  Ο στρατηγός Ρόναλντ υποκλίθηκε ελαφρά, με τη δυσανάλογα μεγάλη κοιλιά του να τον εμπόδιζε, και επίσης φοβόταν ότι θα τον χτυπούσε ένα βαρύ σακί.
  - Θα γίνει, μεγάλε στρατάρχη, - ο κολακευτής σκόπιμα υπερεκτίμησε τον τίτλο του στρατηγού. Και τρέμοντας από φόβο, πρόσθεσε η μαριονέτα.
  - Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα σωστά για εσάς και την ένδοξη αυτοκρατορία σας, αλλά οι άνθρωποι είναι άνθρωποι, πρέπει οπωσδήποτε να πληρωθούν με αποικιακά δολάρια, γιατί οι γήινοι απαγορεύεται να έχουν τους ιερούς κουλαμάν σας.
  "Θα λάβετε ό,τι θεωρούμε κατάλληλο να σας δώσουμε. Και για την αποτυχία θα απαντήσετε πλήρως. Κανείς δεν θα κρυφτεί πίσω από την πλάτη κανενός, οι οδηγίες που σας δίνονται πρέπει να μελετηθούν αμέσως. Ξεκινήστε να κάνετε αυτήν την εργασία. Όλοι οι άλλοι θα λάβουν γενικές οδηγίες! - Με ένα εκκωφαντικό βρυχηθμό έσπασε ο στρατηγός Stalzanath.
  Όταν άνοιξε η συρόμενη πόρτα, ο "αστυνομικός" έτρεξε δειλά προς την έξοδο. Το μαύρο, τυπικά Παπούαν πρόσωπο του τινάχτηκε ακούσια. Ένα παχύ τριπλό πηγούνι κινούνταν σαν μαύρο κύμα λαδιού. Χωρίς να συγκρατείται. Ο στρατηγός Γκέρλοκ χτύπησε με όλη του τη δύναμη το πόδι του στον χοντρό κώλο του αρχηγού της πλανητικής αστυνομίας. Το χτύπημα ήταν καλό, που το μαύρο γουρούνι με ένα άγριο τσιρίγμα πέταξε έξω στο διάδρομο, πετώντας καλά είκοσι μέτρα. Στην πορεία, το βαρύ κουφάρι έπεσε πάνω σε ένα χρυσό άγαλμα ενός Πολεμιστή του Πορφυρού Αστερισμού. Το άγαλμα διαμορφώθηκε με το παραδοσιακό στυλ: μεσαιωνική ιπποτική πανοπλία και ένα υπερσύγχρονο όπλο πλάσματος κρεμασμένο στον ώμο του. Απλά ξεσπά στα γέλια! Οι πόρτες έκλεισαν αυτόματα, αφήνοντας έναν ηττημένο και κλαψούρισμα Ντάκλιντον σε έναν έντονα φωτισμένο διάδρομο, όπου τον σήκωσαν οι φρουροί.
  Ο Πορφυρός Πολεμιστής του Αστερισμού συγκράτησε το γέλιο του και χαμογέλασε ικανοποιητικά. Αυτός, όπως οι περισσότεροι Σταλζάνοι, δεν του άρεσαν οι μαύροι και οι στενόφθαλμοι. Φυσικά, αυτός ο λακέι θα παραπονεθεί στον Fagiram, και ο κυβερνήτης, αντίθετα, εμπιστεύεται αυτά τα πλάσματα περισσότερο από όλα. Εκ πρώτης όψεως, αυτό δεν είναι λογικό, γιατί ήταν οι μαύροι και κιτρινόχρωμοι που υπέστησαν τη μεγαλύτερη ζημιά από την επιθετικότητα του Στάλζαν. Οδηγημένη από το μίσος των ζώων, η Λίρα Βελιμάρα κατάφερε να ρίξει στη Γη τους ιούς του γονιδίου "ZILKUL", που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι για τους λαούς του νότου. Σε αντίθεση με τις βόμβες και τα αέρια, αυτοί οι ιοί έχουν μολύνει τον πλανήτη για τους επόμενους αιώνες. Ως αποτέλεσμα της εφαρμογής τους, οι δύο πιο παραγωγικές ανθρώπινες φυλές έχουν μειωθεί στο μέγεθος μιας μέσης ευρωπαϊκής χώρας. Οι Stalzan δεν καταπολεμούσαν τους ιούς. Πρώτον, κυριάρχησε και η φυλετική θεωρία της λευκής υπεροχής, αν και, γενικά, λόγω τεχνολογιών βιομηχανικής, όλο το αίμα ήταν εντελώς ανακατεμένο. Ναι, και η γονιδιακή έρευνα έχει δείξει τον παραλογισμό και τον παραληρηματικό χαρακτήρα οποιωνδήποτε θεωριών περί φυλετικής γενετικής ανωτερότητας. Μια άλλη ιδέα ήταν ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί έχουν κακή αναπαραγωγή και οι γήινοι δεν θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν τον αριθμό τους. Αλλά εδώ έκαναν ένα λάθος - η καταστροφή της οικονομίας και η πτώση του πολιτιστικού επιπέδου οδήγησαν σε αύξηση του ποσοστού γεννήσεων. Οι πιο απείθαρχοι σλαβικοί λαοί αποδείχθηκαν ιδιαίτερα παραγωγικοί. Και οι μαύροι ήταν πολύ πιο υπάκουοι και συμπεριφέρονταν πιο προβλέψιμα. Από την άλλη, η υπερβολική υπακοή κάνει την εκμετάλλευση του πλανήτη αδικαιολόγητα βαρετή και ρουτίνα. Και μικρές κομματικές επιθέσεις διασκεδάζουν τους αγωνιστές, φωτίζοντας τη μονοτονία της κατοχικής υπηρεσίας.
  - Ο Fagiram θα γελάσει μόνο με αυτό το γήινο πρωτεύον - είναι πολύ αστείο να τον νικάς! ψέλλισε ένας ένστολος γίβωνας, κραδαίνοντας έναν μετα-blaster, ένα όπλο ικανό να καεί το πάτωμα της Ευρώπης. - Ειδικά όταν τον κλωτσούσαν στον κώλο. Πόσο λιπαρό είναι, αν εξατμιστεί καλά, τότε μια σημαντική ποσότητα εξαιρετικό σαπούνι μπορεί να βράσει από λίπος και υπέροχα γάντια ή τσάντες μπορούν να κατασκευαστούν από δέρμα. Το γνήσιο ανθρώπινο δέρμα εκτιμάται ιδιαίτερα στη μαύρη αγορά του Purple Constellation Empire. Οι γυναίκες την λατρεύουν ιδιαίτερα. Αν αυτό το πιθήκαντρο είναι ανόητο, θα χαρεί πολύ να βάλει το δέρμα του σε ένα αμπαζούρ...
  Ο στρατηγός βγήκε τρέχοντας στην εξέδρα. Μερικά σχεδόν γυμνά υπηρέτρια δέχθηκαν μια μάστιγα νετρονίων στα γυμνά, λεπτά πόδια τους. Το μαυρισμένο κοριτσίστικο δέρμα σκίστηκε από ένα ρεύμα μικροσωματιδίων, έσταξε κόκκινο αίμα, μύρισε το κάψιμο, οι άτυχοι ιθαγενείς ούρλιαξαν και, αντί να τρέξουν, έπεσαν στα γόνατα και αναφώνησαν:
  Είμαστε στη διάθεσή σας, κύριε!
  Υπήρχε ένας ολόκληρος καταρράκτης από δηλητήριο στο γέλιο του Gerlock, ακολουθούμενο από ένα χλευασμό:
  - Και το παίρνεις και κρεμάς τον εαυτό σου... - Και μετά το βρυχηθμό ενός πληγωμένου κάπρου - Δεν κάνω πλάκα! Πιο πάλσαρ από πόρνες, πιο πάλσαρ!
  Άλλο ένα κοροϊδευτικό μαρτύριο, εσείς οι ίδιοι βάλατε μια συρμάτινη θηλιά στο λαιμό σας, αλλά ελεγχόμενη από κυβερνητικά στοιχεία. Επιπλέον, το σύρμα σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απλό, αλλά ικανό για "δημιουργική" σκέψη.
  Τραβάει από το λαιμό τους φτωχούς ιθαγενείς, τους κάνει να κρεμούν, τραντάζοντας τα γυμνά τους πόδια. Αυτό το λάσο δρα διακριτικά, ασφυκτιά λίγο, και μετά, όταν τα μάτια πηδούν από τις κόγχες τους και πέφτουν οι γλώσσες των κοριτσιών, αφήνει λίγο να φύγει. Και ενώ ο βρόχος τραγουδά:
  - Φεγγάρι, φεγγάρι, λουλούδια ανθίζουν! Οι θηλιές στο λαιμό δεν αρκούν για να κάνετε ένα όνειρο πραγματικότητα!
  Ο στρατηγός Γκέρλοκ χτυπάει δυνατά τα χέρια του, οι μπότες του κατά της βαρύτητας επιτρέπουν στον σατράπη του έξω κόσμου να σηκώνεται ψηλά από την επιφάνεια της γης με κάθε βήμα. Ο Stalzan ξεσηκώνει τις γόβες του κοριτσιού με την πιο συνηθισμένη ελαστική μπαστούνια. Η ανάμνηση της πώλησης μιας μεγάλης παρτίδας φρεσκοσκισμένου ανθρώπινου δέρματος σε έναν έμπορο Singh περνά από το μυαλό μου.
  Συνήθως τέτοιες υποθέσεις γίνονταν με τη μεσολάβηση του διαστημικού εγκληματικού καρτέλ του Περιγείου. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, ο Singh ήθελε να πετύχει ένα σταθερό τζάκποτ αγοράζοντας ταυτόχρονα μια μεγάλη παρτίδα μαλλιών, οστών και δέρματος. Φυσικά και ο Gerlock είναι πιο κερδοφόρος, δεν μοιράζεται με τη μαφία των σταρ.
  Καλυμμένο από ένα ισχυρό πεδίο καμουφλάζ, ο καταστροφέας μεταφοράς έφυγε από την ατμόσφαιρα της Γης και κινήθηκε προς το σπασμένο σκιερό πεδίο των αστεροειδών που παρασύρονται κοντά στον αστερισμό Άλφα Κενταύρου.
  Δεν άρεσε στους ληστές... Και τώρα τέσσερις μπριγκαντίνες με επικεφαλής μια φρεγάτα καβάλησαν εξαιτίας του μαύρου ρέματος.
  Μια εγκληματική συμμορία θέλει να ξεκαθαρίσει. Τα διαστημόπλοια είναι σαν τα αρπακτικά ψάρια που ζουν σε μεγάλα βάθη, ενώ το φως των αστεριών είναι σχεδόν αόρατο σε αυτό το μέρος του διαστήματος, γεγονός που ενισχύει την ομοιότητα με μια υποβρύχια μάχη. Κοντά ρύγχη εκπομπών, που βρίσκονται σχεδόν σε όλες τις πλευρές - το περιβόητο σύστημα "Σκαντζόχοιρος".
  Ο αξιωματικός των δέκα αστέρων Vira Scolopendra, φτερουγίζοντας σαν πεταλούδα χωρίς φτερά στο δεξί χέρι του Gerlock, είπε:
  - Διαλύσαμε τη μαφία των εξωγήινων με την καλοσύνη μας! Όταν η καρδιά γεμίζει με έλεος, για κάποιο λόγο το πορτοφόλι είναι άδειο!
  Ο στρατηγός ήταν ήρεμος, υπακούοντας στην τηλεπαθητική εντολή του ιδιοκτήτη, ο εκτοξευτής υπερπλασίας έδειξε μια εικόνα ουράνιου τόξου της αποστολής μάχης στο ολόγραμμα. Σε γενικές γραμμές, ο στρατηγός υπέθεσε ένα παρόμοιο τέχνασμα της διαστημικής μαφίας.
  Τα πέντε πλοία πλησιάζουν όλο και πιο κοντά... Είναι σίγουροι για τη δύναμή τους και δεν κρύβονται πια, η φρεγάτα πετάει ακόμη και ένα βλήμα που αποκλίνει με σταγόνες υπερπλάσμα, μετά ένα άλλο.
  Η Βίρα, γυρίζοντας στον αέρα, σπινθηροβόλος με υγρές μεταλλικές μπότες, σαρκαστικά, αλλά χωρίς σημάδια φόβου, ρωτά τον Γκέρλοκ:
  "Θα παραδοθούμε αμέσως ή θα τους αφήσουμε να μας καταρρίψουν πρώτα;"
  Ο στρατηγός διέταξε αυστηρά και με μεγάλη σιγουριά:
  - Ακολουθήστε μια προκαθορισμένη πορεία, αγνοήστε τον εχθρό, σαν μηδενισμένο κενό!
  Η Σταλζάνκα γέλασε νευρικά, χαϊδεύοντας απαλά τον εκτοξευτή υπερπλάσματος που αιωρούνταν σαν αγαπημένος σκύλος. Το όπλο κινούσε τις κεραίες του και κελαηδούσε:
  - Η ισχύς μου μάχης είναι 30 mega ρεύματα, πλήρης φόρτιση! - Και παρόμοια με ένα δεκάκαννο υβρίδιο ενός ψύχραιμα εξαπατημένου πιστολιού και ενός εκτοξευτήρα Grad, ένα τεχνικό τέρας τραγούδησε:
  - Υπάρχουν πολλοί εχθροί, αλλά η ευκαιρία μας είναι να τελειώσουμε το δύσκολο! Μεγάλος δρόμος, κούρεψε κάτι άθλιο - με το υπερ-δυνατό σου χέρι!
  Ο Γκέρλοκ κούνησε το δάχτυλό του και ο εκτοξευτής υπερπλάσματος πήδηξε στο χέρι του. Ο στρατηγός εκτόξευσε μια δέσμη ακίνδυνου φωτός σε κατάσταση μη μάχης. Εμφανίστηκε μια εικόνα γυμνών γυναικών πολλών φυλών που εκτελούσαν έναν ερωτικό χορό. Για άλλη μια φορά πυροβόλησε, αναγκάζοντας τα διάφορα κορίτσια να τσακωθούν μεταξύ τους και δήλωσε με τον αέρα του νικητή:
  - Και τι νομίζουν ότι έχω όντως αντιφωτονική κεφαλή;
  Ο Στάλζαν πέρασε το χέρι του πάνω από το σαρωτή, ακούστηκε ένα τρίξιμο - το μαύρο κενό σε απόσταση πολλών εκατομμυρίων μιλίων ξαφνικά έγινε μωβ σαν μια απόχρωση μαύρου ματιού. Τα εχθρικά διαστημόπλοια πάγωσαν, απλώθηκαν και μετά από μια στιγμή εξαφανίστηκαν και τα πέντε πλοία αμέσως. Είναι σαν να έχει σβήσει ένα καρέ από ταινία. Και το βιολετί χρώμα του κενού ξεθώριασε, μετά διαλύθηκε σαν μελάνι που απορροφήθηκε από το υγρό χώμα. Η σαρανταποδαρούσα σφύριξε διαπεραστικά και ανοιγόκλεισε σαστισμένη:
  - Πώς σου συνέβη; - Πόσο αριστοτεχνικά αγνό εκμηδενίστηκε!
  Ο Gerlock, με το χαμόγελο ενός Αμερικανού επιχειρηματία που κολλάει άχρηστα αγαθά σε κορόιδα, απάντησε:
  - Ζώνη κατέρρευσης χαράδρας στο διάστημα. Αυτοί, οι μαφιόζοι της μαύρης τρύπας βρίσκονται τώρα σε άλλο μέρος του σύμπαντος.
  Ο αστυνομικός με δέκα αστέρια ακόμα δεν καταλάβαινε, στρίβοντας το κεφάλι της και στραβοκοιτάζοντας, σαν να μπορούσε έτσι να διευρύνει την άποψή της. Η φωνή του μυώδους κοριτσιού έτρεμε.
  - Πως και έτσι? Γιατί δεν υπάρχει στον αστρικό χάρτη;
  Ο Γκέρλοκ, χαμηλώνοντας τη φωνή του σε έναν ψίθυρο, είπε:
  - Μπορεί να κλείσει ή να ανοίξει. Όταν είναι κλειστό, είναι αόρατο.- Τραβώντας το βλέμμα του υφισταμένου του, πρόσθεσε βιαστικά ο στρατηγός. - Όχι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως όπλο σε αυτό το μέρος. Διαφορετικά, θα είχαμε τρόπο να εξουδετερώσουμε ακόμη και τους Ζοργκ...
  Οι αναμνήσεις διακόπτονται. Ο Γκέρλοκ κλήθηκε ξανά από τον αηδιασμένο κυβερνήτη Φαγκιράμ.
  ***
  Η πανίσχυρη αυτοκρατορία Stalzan έχει δισεκατομμύρια διαστημόπλοια διαφόρων τύπων. Από μινιατούρα, σε μέγεθος χελιδονιού, αλλά ικανά να πετάξουν ανάμεσα στα αστέρια, μη επανδρωμένα αναγνωριστικά αεροσκάφη μικρής εμβέλειας έως γιγάντια υπερ-θωρηκτά, διαστάσεων καλού αστεροειδούς. Το είδος των όπλων είναι επίσης εξαιρετικά πολυάριθμο. Πρόκειται για εκτοξευτές δέσμης όλων των μοντέλων και ρουκέτες διαφόρων σχεδίων, αναλυτές κενού, αναισθητοποιητές, πεδία δίνης, εκπομπές πλάσματος, μαγικούς εκτοξευτές και πολλά άλλα. Πόσο ανεπαίσθητα καταστροφική μπορεί να είναι μερικές φορές η φαντασίωση των άλλων κόσμων, αναρωτιέστε με τον αριθμό των θανατηφόρων ανακαλύψεων. Αναρίθμητοι τύποι όπλων δανείζονται από τους κατακτημένους κόσμους, αλλά υπάρχουν και πολλές δικές τους ανακαλύψεις. Ο στρατός, που έχει κατακτήσει δισεκατομμύρια πλανήτες, τρεκλίζει με την ποικιλία του οπλοστασίου του, αλλά, ωστόσο, είναι απολύτως ανίσχυρος απέναντι στο μοναδικό διαστημόπλοιο της Κοινοπολιτείας των Ελεύθερων Γαλαξιών.
  Ωστόσο, η λογική των στρατιωτών του Stelzanath: Θα υπήρχε λόγος να σκοτώσεις, αλλά πάντα να βάζεις το βαρέλι!
  Ο Starfleet of the Purple Constellation, που αριθμεί αμέτρητα περισσότερα πλοία από κόκκους άμμου στην έρημο Σαχάρα, πρέπει να συμβιβαστεί με αυτό το ζοφερό γεγονός. Για να διασχίσουν τις απεριόριστες εκτάσεις του απεριόριστου χώρου, να πετάξουν από άκρη σε άκρη μιας γιγαντιαίας αυτοκρατορίας, τα πλοία του στόλου Stalzan χρειάζονταν αρκετό χρόνο. Για τους Ζοργκ, αυτή η περίοδος ήταν σχετικά σύντομη - ένα υπεράλμα, που είναι λιγότερο από μια μέρα, και γεια σας, νεότεροι επίγειοι αδελφοί στο μυαλό. Ωστόσο, δεν ήταν δύσκολο να το προβλέψουμε, γιατί οι σταλζάνοι παρέσυραν τον χρόνο στο μέγιστο. Πολυάριθμοι έλεγχοι και αιτήματα, πυκνή γραφειοκρατία, προφανώς τραβηγμένη γραφειοκρατία και συνεχείς καθυστερήσεις σχεδόν σε κάθε τομέα της μεγα-αυτοκρατορίας. Όλα αυτά με σαφή πρόθεση να ταπεινώσουν την αυτοκρατορία των Ζοργκ.
  Ο Des Immer Conoradson υπέμεινε όλες τις προκλήσεις και τις απόπειρες ταπείνωσης, επιδεικνύοντας στωικά την ηρεμία ενός Σπαρτιάτη (Στην αρχαία Σπάρτη συνηθιζόταν να χαμογελάμε κατά τη διάρκεια ενός μαστιγώματος!). Όταν τα ξένα, ακόμα αρκετά άγρια παιδιά είναι άτακτα, δεν αρμόζει σε έναν ακσακάλ να χάνει την ψυχραιμία του. Ο Bernard Pangor ήταν πολύ νευρικός και εξέφρασε ανοιχτά τη δυσαρέσκειά του για την αυτοκρατορική γραφειοκρατία. Με μια βροντερή φωνή σαν την κουδουνίστρα ενός κόφτη μετάλλων, ο νεαρός σόργκ διάβασε τη σημειογραφία, προσπαθώντας να αποβάλει τα συναισθήματά του.
  - Πρόκειται για μια αυθάδη κοροϊδία των σκεπτόμενων ατόμων και της κοινής λογικής. Τι θέλουν να δείξουν οι ίδιοι. Το έθνος, που πριν από δέκα χιλιάδες κύκλους λύγισε τη γη με τσάπες, φαντάζεται τον εαυτό του ως κυρίαρχο του σύμπαντος!
  Ο ανώτερος γερουσιαστής ήταν πάντα εμφατικά ήρεμος. Η βαθιά φωνή του ήταν σαν σερφ στον ωκεανό:
  "Αυτό είναι αρκετά κατανοητό, νεαρέ μου φίλε. Κάποιος θέλει να ξεσηκωθεί εξευτελίζοντας τους άλλους και δείχνοντας επίσης ότι κράτησε τον γενικό επιθεωρητή. Ένα μουτ που γαβγίζει σε έναν δεινόσαυρο μοιάζει με τίγρη. Το καθήκον των άλλων, πιστεύω, είναι να μας κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο για να κρύψουν όλα τα ίχνη των ποταπών εγκλημάτων τους κατά του νου. Η λογική είναι αρκετά χαρακτηριστική των αμφιφυλόφιλων όντων.
  Το ήδη γνωστό χάμστερ με φράουλα τσίριξε αραιά: "Ο Σιλφ δεν αγαπά, ο Σιλφ θέλει ειρήνη".
  Επιμηκύνοντας το άκρο και χαϊδεύοντας προσεκτικά το περιορισμένα έξυπνο οικόσιτο ζώο, ο Μπέρναρντ ρώτησε λίγο πιο ήρεμα:
  - Είναι περίεργο γιατί η παραφροσύνη και η λατρεία της ωμής βίας είναι τόσο διαδεδομένα μεταξύ τους; Εξάλλου, όχι μόνο οι σταλζάνοι, αλλά και άλλα διπολικά πλάσματα τείνουν να επιθυμούν την επιθετικότητα, τη σύλληψη και τον πόλεμο. Τα ίδια αρθρόποδα του Sinhi δεν είναι πολύ καλύτερα από τα αντίστοιχά τους σε χορδή. Εμείς οι τριφυλόφιλοι δεν έχουμε τέτοια σκληρότητα.
  Ο Conoradson κοίταξε την τριάντα δύο διαστάσεων προβολή του hypervisor. Υπήρχε μετάδοση ειδήσεων από δυόμισι χιλιάδες μέρη ταυτόχρονα. Παρά την επικάλυψη των ροών πληροφοριών, λόγω της χρήσης κλασματικών μετρήσεων, οι εικόνες δεν αναμειγνύονταν και μπορούσαν να γίνουν αντιληπτές τόσο μεμονωμένες όσο και ταυτόχρονα. Ο ανώτερος γερουσιαστής, πετώντας μια όμορφη καραμέλα σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο στο ζώο, απάντησε:
  - Έχουν διαφορετική δομή και μια απολύτως μη ταυτόσημη πορεία εξέλιξης, η οποία διαφέρει από την ανάπτυξή μας περισσότερο από το κενό από το princeps plasma. Η αμφιφυλοφιλία έχει αφήσει το σημάδι της στη συμπεριφορά και τη φυσική επιλογή. Πάρτε, για παράδειγμα, τη σχέση μεταξύ αρσενικού και θηλυκού. Αρχικά, το αρσενικό μπορούσε εύκολα να βιάσει το θηλυκό και όσο πιο δυνατό και επιθετικό ήταν αυτό το ζώο, τόσο περισσότερες πιθανότητες είχε να αναπαραγάγει το δικό του είδος. Αυτό οδήγησε στο γεγονός ότι τα πιο επιθετικά και σκληρά γονίδια κυριάρχησαν στους απογόνους, πράγμα που σημαίνει ότι η εξέλιξη ακολούθησε μια μιλιταριστική πορεία. Η δύναμη, η αλαζονεία, η επιθετικότητα αυξάνονταν από γενιά σε γενιά. Οι Stalzan, με τη βοήθεια του Συμβουλίου και αργότερα του Υπουργείου Ευγονικής, έθεσαν αυτή τη διαδικασία σε επιστημονική-βιομηχανική βάση. Ναι, και τα αμφιφυλόφιλα πρωτεύοντα αναπαράγονται πολύ γρήγορα, με τη σχετικά σύντομη ζωή τους. Μειώνει επίσης την αξία της ζωής του κάθε ατόμου.
  Καθώς το ζώο από τη νεράιδα πάλευε με την φουσκωμένη, πορώδη, ζαχαρούχα καραμέλα, ο Μπέρναρντ ξεφύλλισε το πρόγραμμα hypervisor, προφανώς απασχολημένος με την αναζήτηση.
  "Μα δεν κατάφεραν οι Stalzan να παρατείνουν τη ζωή;" Δεν είναι πια τόσο κίτρινα. - Βάση στο κοντραμπάσο Zorg.
  Ο Κόνοραντσον πυροβόλησε από κάτι που έμοιαζε με ένα πολυτελές στυλό σε μια πεταλούδα με έξι φτερούγες με ένα μικρό κεφάλι κροκόδειλου που αστράφτει με χρωματιστά κρύσταλλα. Από το εξάγωνο χρυσαφένιο, βοτσαλωτό σημείο, πέταξε έξω μια σταγόνα, που άλλαξε σχήμα και λαμπύριζε με ιριδίζουσες αποχρώσεις. Το ειδώλιο, όπως ο Kapitoshka από παιδικό καρτούν, τραγούδησε: "Φάε με, είμαι ένα πιάτο για σένα!" Ο Crocodile Butterfly γουργούρισε ως απάντηση: "Γεια σου αλμυρά γεια". Η φωνή του γέροντα Ζοργκ έγινε πιο έντονη:
  - Φαίνεται ότι τα πρωτεύοντα πέτυχαν στο όνειρό τους, μπόρεσαν να αποκρυπτογραφήσουν τον μηχανισμό της γήρανσης, κατάφεραν και να επαναπρογραμματίσουν τη γενετική δομή. Αλλά ταυτόχρονα, επιτάχυναν δραματικά την ανάπτυξη των μαχητών στρατιωτών τους, που αναπτύχθηκαν σε θερμοκοιτίδες. Η σφράγιση του πληθυσμού συνεχίζεται με ολοένα και πιο γρήγορους ρυθμούς και ένας μεγάλος αριθμός μηχανών ζωντανού θανάτου εμφανίζεται. Αυτοί οι στρατιώτες μεγαλώνουν τόσο γρήγορα λόγω των γκαζιού που δεν έχουν παιδική ηλικία. Στην πραγματικότητα, δεν είναι πλέον έξυπνα άτομα. Οι Στάλζαν πήραν τον δρόμο της αντιεξέλιξης κατευθυνόμενης από το μυαλό. Η πρόοδος τα κάνει ακόμα χειρότερα, η δύναμη αυξάνει τον θυμό, προκαλώντας επιπλέον ταλαιπωρία.
  Ο Bernard έριξε μια πιο προσεκτική ματιά στην έκθεση στρατιωτικού εξοπλισμού του Χρυσού Αστερισμού - της Αυτοκρατορίας Sinh. Ένα τανκ και ένα τριγωνικό επιθετικό αεροσκάφος που περπατούσε με τη μορφή σκορπιού με τρία κεντρί απέδειξαν την ευελιξία τους... Όχι αυτό! Εδώ είναι μερικές κάμπιες, που κυματίζουν ρόπαλα, εισβάλλουν στο φρούριο. Τους συναντούν ρομπότ με πυκνές βόλες εκπομπών. Τα γούνινα πλάσματα εκρήγνυνται, σκάνε σαν ώριμες ντομάτες. Εδώ είναι ένα ακριβές χτύπημα και εξαπλώνεται ο δεινόσαυρος. Ο Μπέρναρντ γρυλίζει αγανακτισμένος, αλλάζει ξανά και αναφωνεί:
  - Και γιατί καταφέραμε να αποφύγουμε τέτοια ανομία;
  Ένας κροκόδειλος σε μια πεταλούδα δαγκώνει κομμάτια από ένα πολύχρωμο "Kapitoshka". Μετά από κάθε μπουκιά παίρνει διαφορετικό σχήμα και τρίζει: "ακόμα και να πέσουν τα δόντια, να φύγει η όρεξη, αλλά κανείς δεν θα μας απαγορεύσει να φάμε ένα βαζάκι μέλι με σοκολάτα". Ο γέροντας Ζοργκ απαντά:
  - Όλα ήταν διαφορετικά για εμάς. Πρώτον, και τα τρία φύλα ήταν περίπου ίσα σε δύναμη. Και ένα άτομο δεν μπορούσε να εξαναγκάσει άλλους να έχουν σεξουαλική επαφή, ακόμη και με καθαρή ωμή βία. Ναι, ακόμα κι αν δύο συμφώνησαν να βιάσουν έναν τρίτο, τότε σε αυτήν την περίπτωση ήταν αδύνατο να συλλάβουν ένα παιδί χωρίς ουσιαστική αρμονία. Δεν μπορούμε να κάνουμε παιδιά, αντίθετα με την επιθυμία μας, ή την επιθυμία τουλάχιστον ενός από την τριάδα. Έπρεπε να διαπραγματευτώ λογικά, να σκεφτώ, να σκεφτώ. Να αποδείξουμε τα οφέλη αυτής της ένωσης σε γενετικό επίπεδο, προς όφελος των επόμενων γενεών. - Ενώ ο Konoradson μιλούσε ένα άλλο πλάσμα, μια σαύρα με το σώμα μιας μπανάνας και διακοσμημένη με τρεις σειρές κόκκινα πέταλα τουλίπας, τρύπωσε στις πολυτελείς μπότες Zorg. Τρία υγρά μεταλλικά μέλη βγήκαν από τα παπούτσια, χάιδεψαν στοργικά το ζώο, στο ρύγχος και τα πέταλα. Ο ανώτερος γερουσιαστής συνέχισε να μιλάει. - Πάντα ζούσαμε πολύ καιρό και τα παιδιά μας εμφανίστηκαν και μεγάλωσαν εξαιρετικά αργά. Το σημαντικό προσδόκιμο ζωής επέτρεψε τη συσσώρευση περισσότερης γνώσης, εμπειρίας και λογικής. Ένα μικρό ποσοστό γεννήσεων έδωσε λιγότερο λόγο για πολέμους ή αφύσικο κανιβαλισμό. Έχουμε μάθει να σεβόμαστε και να κατανοούμε τη ζωή, αναγνωρίζοντας την απέραντη αξία της για κάθε σκεπτόμενο άτομο. Πάνω σε αυτό το στέρεο θεμέλιο: η καλοσύνη και η δικαιοσύνη στηρίχθηκε και σε αυτό θα στηρίζεται για πάντα η ηθική μας. Δύναμη χωρίς καλό, υψώνει τον πολιτισμό σαν κρεμασμένη θηλιά!
  Κεφάλαιο 10
  Ο χώρος τρέμει και καίει -
  Δεν υπάρχει ανάπαυλα στις άγριες μάχες!
  Ο οικοδεσπότης των τεράτων επιτίθεται και πυροβολεί
  Πυροβολείτε με μανία στους εχθρούς σας!
  Δύο υπερστρατάρχες Gengir Volk και Kramar Razorvirov πολέμησαν με μανία, χρησιμοποιώντας επτάπλευρους υπερσταθερούς υπερπλαστικούς πόλους - ένα εκπαιδευτικό όπλο που μπορεί να γίνει μάχη σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Οι κινήσεις και των χιλίων διακοσίων "παππούδων" ήταν γρήγορες, έπεσαν σπίθες σαν φουρτουνιασμένος καταρράκτης. Οι καθρέφτες τοίχοι της αίθουσας πυγμαχιών αντανακλούσαν επανειλημμένα τις κινήσεις των υπερμαρσαλ. Οι γίγαντες με γυμνό στήθος λύγισαν τους μεγάλους μύες τους, κυλώντας σαν κύματα τσουνάμι, κάτω από χλωμό δέρμα σοκολάτας. Ήταν τιτάνες, από τους οποίους έβγαιναν κύματα επιθετικότητας και αστραπιαίες εκκενώσεις, σαν από τις τρίαινα του εξαγριωμένου Θεού των θαλασσών, του Ποσειδώνα.
  - Έχασες, Τζενγκίρ, έχασες εννιά χτυπήματα και ο ίδιος χτύπησες μόνο έξι! - αναφώνησε απερίσκεπτα και δυνατά ο Κράμαρ με αγορίστικο τρόπο.
  Ο τεράστιος, ξανθός Genhir απάντησε γελώντας:
  - Όχι, σε διέλυσα, το λέιζερ μου σε άγγιξε πρώτο. Σε έναν πραγματικό αγώνα, θα είχες ήδη πεθάνει.
  Ο Κράμαρ χαμογέλασε επιεικώς.
  - Θα ήταν απλώς ένα έγκαυμα. - Ο Στάλζαν πήδηξε, στρίβοντας πολλές φορές σε τούμπες από πίσω προς τα εμπρός, με μπουμ εν κινήσει. - Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσετε το γήρας είναι η συνεχής κίνηση του σώματος και το βράσιμο των σκέψεων! Ίσως ζεσταθούμε ξανά, προτείνω να κάνουμε sparring με ολογράμματα.
  - Δεν! Ο Γενχίρ κούνησε αποφασιστικά το κεφάλι του. Και κλώτσησε ένα κομμάτι πάγου. Θραύσματα κρυστάλλου θρυμματίστηκαν σαν κρύσταλλο - προτιμώ τους ζωντανούς στόχους!
  - Και εγώ επίσης! - Αναφώνησε ο υπερστρατάρχης (αρκετά εκατομμύρια πολεμικά διαστημόπλοια με δισεκατομμύρια στρατιώτες υποταγμένους!) Ραζορβίροφ.
  Ο Genhir, με μια φωνή που βρυχάται σαν κοπάδι από τίγρεις, διάβασε το αυτοσχέδιο:
  Δεν υπάρχει τίποτα πιο βαρετό από τον κόσμο.
  Εκεί που βασιλεύει η ειρήνη και η χάρη!
  Τι κρίμα η ηρεμία
  Είναι καλύτερα να δίνεις τη ζωή σου σε μάχες!
  Ο Κράμαρ Ραζορβίροφ έβγαλε ένα μαγικό εκτοξευτήρα με οκτώ κάννες, το πέταξε με το αριστερό του χέρι και πρόσθεσε:
  - Σπάστε τα καθάρματα σε κομμάτια!
  - Μέχρι να ξεκινήσει ο πόλεμος, μπορούμε να έχουμε τις καλύτερες εντυπώσεις μας μόνο στον βρόμικο τομέα. - Παρατήρησα, μετριάζοντας ελαφρώς τον χορό του Τζένγκιρ Λουλφ.
  Όπλα: ένα ειδικό τσιπ είναι ενσωματωμένο στο blaster, το οποίο καθιστά δυνατή τη συζήτηση, τραγούδησε σε επιβεβαίωση των λόγων του.
  - Μόνο ο φόβος μας δίνει φίλους! Μόνο ο πόνος σε παρακινεί να εργαστείς. Γι' αυτό θέλω να αποφορτίζομαι με υπερπλασία στο πλήθος όλο και περισσότερο!
  Ο Κράμαρ χάιδεψε τον εκτοξευτή του.
  - Έχεις υπέροχες σκέψεις. Χωρίς να απωθήσεις το πρόσωπο κάποιου άλλου, δεν μπορείς να φας το δικό σου!
  Ο Gengir Wolf, βγάζοντας τους κυνόδοντές του, επιβεβαίωσε:
  - Αν είχα τον τρόπο μου, θα είχα καταστρέψει όλους τους εξωγήινους. Έκανε τη χάρη στο σύμπαν!
  - Και μας άφησε χωρίς σκλάβους και διασκέδαση! Ο Κράμαρ κούνησε το κεφάλι του. - Ο γάιδαρος χτυπιέται πάντα, αλλά σκοτώνουν μόνο όταν πάψει να είναι χρήσιμος! Ο γενναίος σκοτώνει τον εχθρό, ο δειλός - τον σκλάβο!
  - Το σύμπαν είναι μεγάλο και η διαδικασία εκμηδένισης του ελαττωματικού είναι αιώνια! Ο μεγάλος πόλεμος είναι έτοιμος να ξεκινήσει. Ο Genhir γούρλωσε ονειρεμένα τα ανατριχιαστικά μάτια του.
  - Καλύτερα ας χαζέψουμε τώρα! Ο Κράμαρ έλαμψε τα φυσικά αλλά μεταλλικά του δόντια.
  Δύο φίλοι στο στήθος έτρεξαν έξω από το χολ και μπήκαν σε ένα ενισχυμένο αεροπλάνο. Κατασκευασμένο με τη μορφή κυκλικής δεξαμενής, το μηχάνημα μπορούσε να κάνει ενδογαλαξιακές πτήσεις. Το γιγάντιο διαστημόπλοιο έμεινε πίσω. Από απόσταση, η μοίρα πολλών εκατομμυρίων του Πορφυρού Αστερισμού έμοιαζε με μια διασπορά ενός πολυσύλλαβου γεωμετρικά κανονικού μωσαϊκού. Μεμονωμένα διαστημόπλοια ξεχώρισαν για την εξαιρετικά απόκοσμη εμφάνισή τους και το αστεροειδή τους μέγεθος.
  Και εδώ είναι ο ίδιος ο βρώμικος τομέας μεταξύ των δύο πλανητών Gyurz και Fortka. Πολυάριθμες εγκαταστάσεις δημητριακών κρέμονται παντού σαν περίεργες γιρλάντες. Αιωρούνταν ακριβώς στο κενό, ένα από αυτά, πολύ παρόμοιο με ένα τεράστιο καλαμάρι, έβγαζε ολογράμματα από καιρό σε καιρό - σε αυτά, εκπρόσωποι άλλων γαλαξιακών φυλών και μορφών ζωής έκαναν άσεμνες χειρονομίες.
  - Ένας οίκος ανοχής, ένα καζίνο, μια ντίσκο - ό,τι χρειάζονται δύο παλιοί βετεράνοι! - είπε ο Gengir Wolf με νεανικό ενθουσιασμό.
  - Ας διασκεδάσουμε, στρίψτε το διάστημα σε κόρνα! - πρόσθεσε ο Kramar Razorvirov, κουνώντας ένα πιστόλι.
  Οι Stalzan στάθμευσαν το ανεμόπτερο σε ένα φυλασσόμενο πάρκινγκ του στρατού και, ανοίγοντας τα αντιγκραβού, όρμησαν κατά μήκος του εναέριου διαδρόμου. Οι νεότερες, νεοεισαχθέντες στολές μάχης τους μπορούσαν να φτάσουν σε ταχύτητα υπόφως και όταν χτυπηθούν, άντεχαν εύκολα μια ατομική βόμβα, σφαίρες εξολόθρευσης και τους περισσότερους τύπους λέιζερ. Κατά την πτήση, ο Gengir Volk έκανε τις πιο δύσκολες πιρουέτες. Τον έπιασε ενθουσιασμός, γιατί σε αυτό το μέρος γίνονταν συχνά φόνοι χωρίς άδεια. Ένας ιπποπόταμος με οκτώ αυτιά και μια ουρά κροκόδειλου πετούσε κατευθείαν προς το μέρος του. Ο Genhir τον χτύπησε, χτυπώντας τον με θρασύτητα με ένα πεδίο δύναμης. Από ένα δυνατό poke, ο εξωγήινος πέταξε ανάποδα, σπαταλώντας μια γιγαντιαία διαφημιστική πινακίδα με όλη του τη δύναμη. Από την πρόσκρουση ακολούθησε μια φωτεινή λάμψη και στο σημείο της πτώσης άνοιξαν ρωγμές. Μέρος της οθόνης διαφήμισης έσβησε. Μικρά σαν σαρανταποδαρούσες, τα ρομπότ όρμησαν στην επιφάνεια, επισκευάζοντας βιαστικά την οθόνη, βουρτσίζοντας τα διάσπαρτα υπολείμματα του δύστυχου ιπποπόταμου.
  Ο Genhir γέλασε. Σηκώνοντας τη σκυτάλη, ο Kramar Razorvirov έκανε μια νεκρή θηλιά και έπεσε στο σχήμα μιας μεγάλης αρκούδας με τέσσερα κεφάλια φιδιού με όλη του τη δύναμη. Από ένα τρομερό χτύπημα, ένα λογικό ζώο πέταξε εκατό μέτρα, γκρεμίζοντας δύο ακόμη εκπροσώπους της εξωγήινης πανίδας. Ένα από αυτά αποτελούνταν από ραδιενεργά στοιχεία, η πρόσκρουση προκάλεσε αλυσιδωτή αντίδραση. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έγινε μια μικρή έκρηξη, μια εξαιρετικά φωτεινή λάμψη, μετά πέρασε ένα κύμα, σκορπίζοντας αρκετές εκατοντάδες ιπτάμενες μοτοσυκλέτες και ανόγαλακτους που αιωρούνταν σε αντιγκραβού.
  - Ναι, είσαι απλά ένας ελεύθερος σκοπευτής! Ο Τζένγκιρ Γουλφ έκλεισε το μάτι στον Κράμαρ.
  Ο Ραζορβίροφ χτύπησε σταθερά ένα κομμάτι από συντρίμμια που πετούσαν προς την κατεύθυνση του και απάντησε:
  - Ήρθε η ώρα να βγούμε έξω, τώρα η αστυνομία θα πετάξει εδώ. Και, το χειρότερο από όλα, μπορεί να εμφανιστεί η ενότητα Love and Life.
  Αν και οι δύο υπερστρατάρχες θα μπορούσαν σίγουρα να ξεφύγουν από τη βάρβαρη δολοφονία εξωγήινων, γιατί να χάνουμε χρόνο εξηγώντας στο Department of Love, την τερατώδες υπηρεσία πληροφοριών του Purple Constellation.
  Γυρίζοντας, οι σταλζάνοι όρμησαν σε έναν παράξενο λαβύρινθο με πολλά περάσματα και διαδρόμους. Στην πορεία, ο Gengir Wolf δεν μπορούσε να αρνηθεί στον εαυτό του την ευχαρίστηση να πυροβολήσει ένα ζευγάρι ανθρωποειδών κορόιδα εν κινήσει. Με χαρά κοίταξε τα σκόρπια κομμάτια κρέατος και τα ρυάκια του αίματος, που κυλώντας σαν χάντρες, ανέβαιναν στα ύψη στο κενό. Περνώντας τη συναρμολόγηση των περίτεχνων κατασκευών, οι Stalzan όρμησαν στο κτίριο των καλαμαριών. Η δομή είχε πλάτος είκοσι μίλια καλά. Σε κάθε είσοδο στέκονταν ισχυροί φρουροί, κρεμασμένοι με όπλα. Ωστόσο, ο Τζενγκίρ και ο Κράμαρ μόνο χλεύασαν περιφρονητικά. Τα "σκιάχτρα" των Inogalacts είναι τρομακτικά μόνο στην όψη, μάλιστα τα όπλα τους είναι ξεπερασμένα. Αυτά τα μοντέλα είναι ανίσχυρα απέναντι στις σύγχρονες στολές μάχης. Βγάζοντας τα όπλα τους, ογκώδεις σαν ελέφαντες, οι φρουροί έτριξαν με φωνές ποντικιού:
  - Η είσοδος είναι εκατό κουλαμάν.
  Οι Υπερστρατάρχες κοιτάχτηκαν μεταξύ τους.
  - Κατά τη γνώμη μου, για να μας πληρώσετε - είναι βαρετό στο κενό ... - χασμουρήθηκε ο Τζενγκίρ.
  Ο Κράμαρ έγνεψε επιεικώς.
  - Πολλή τιμή - κακά νέα! Ο αδύναμος πληρώνει με χρυσό, ο δυνατός με δαμασκηνό ατσάλι!
  nbsp; ***
  Τέτοιοι υψηλόβαθμοι Stalzan έχουν ένα ισχυρό στρατιωτικό οπλοστάσιο στα χέρια τους. Δεν χρειάζεται καν να τραβήξουν τα όπλα τους, αρκεί να βάλουν το χέρι σε θέση μάχης, καθώς ξεπηδάει μόνο του σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός. Ανοιγοκλείνει το μάτι - και η προστασία παραλύει. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια κυβερνοπρογραμμάτων, οι σταλζάνοι έσπασαν εύκολα την πόρτα που κάλυπτε το πεδίο δύναμης και μπήκαν παράνομα στο υπόγειο κατάστημα. Το τζόκινγκ στους φαρδιούς, ελικοειδή διαδρόμους ήταν διασκεδαστικό.
  Δύο φιλαράκια ακολουθούσαν όλο και περισσότερο. Σύντομα μπήκαν σε μια γιγαντιαία αίθουσα πλάτους ένα καλό μίλι. Εδώ έφαγαν, ήπιαν και έπαιζαν ταυτόχρονα. Τι να πω, διάφορες μορφές ζωής, άλλοι έχουν σπερματοφάλαινες, και τα αυτιά τους είναι σαν πανιά του κύριου ιστού. Υπήρχαν επίσης πολλά stalzans. Οι εκπρόσωποι της φυλής του πυρήνα ήταν οι πιο αλαζονικοί, αψηφώντας ανεπιτήδευτα κάθε ευπρέπεια. Ο Kramar Razorvirov κοίταξε τα τραπέζια των τυχερών παιχνιδιών με σαρκοφάγο βλέμμα.
  - Ήταν ωραίο να βρεις μια πλούσια μπαταρία και να αποσπάσεις όλη τη φόρτιση από αυτήν.
  Ο Genhir έκλεισε το μάτι.
  - Νομίζω ότι ξέρω ποιος μπορεί να αποσπαστεί από τους Κουλαμάν...
  Λεπτός σαν φίδι, ο κρουπιέρης πήδηξε σιωπηλά προς τους υπερστρατάρχες. Δύο από τα πέντε μάτια άλλαξαν χρώμα από πράσινο σε κόκκινο. Ο εκστρατευτής του καζίνο χαρακτήρισε με ελάτη φωνή:
  - Γενναίοι πολεμιστές του Μεγάλου Stalzanath, αν θέλετε να παίξετε, τότε σας προτείνω τον δισεκατομμυριούχο Vichihini Kal. Παίζει πολύ τζόγο, αλλά, σας προειδοποιώ, δεν του αρέσουν οι απατεώνες. Κρατάει το τμήμα κβάζαρ του πλανήτη...
  Ο Τζενγκίρ διέκοψε με πάθος:
  - Εντελώς! Λατρεύω τους δυνατούς αντιπάλους!
  Κάπου εκεί κοντά στη σκηνή ξεκίνησε ένας άλλος μαραθώνιος στριπτίζ. Αρσενικά και θηλυκά πέταξαν το καμουφλάζ τους, έκαναν εξωτικούς χορούς και στροβιλίζονταν σαν κουρδιστό κούκλες. Στο ταβάνι έδειξαν άλλη μια ταινία δράσης, όπου πάλευαν και πυροβολούσαν όλη την ώρα, καταστρέφοντας ολόκληρους πλανήτες, βασανίζοντας φυλές κάθε είδους.
  - Όταν τσακωθήκαμε. Είχαμε ένα ultra-star! Πολύ πιο σκληρό. Ο Κράμαρ έδειξε περιφρονητικά το ταβάνι.
  - Θα τσακωθούμε ξανά. Λαμβάνουμε πολύ ενθαρρυντικά νέα. - Το έβαλε ο Gengir Wolf. - Σύγκρουση Μεγαπούλσαρ!
  Ο δισεκατομμυριούχος γκάνγκστερ Wichihini Kala συνδυάστηκε με μια γιγάντια φάλαινα με δέκα πόδια. Ο Brute ήταν επίσης ένας από τους γαλαξιακούς μαφιόζους. Ένας εκτοξευτής πυραύλων υψώθηκε σε έναν τεράστιο ώμο (από έναν τόσο μεγάλο ανόητο ήρθε η ώρα να πυροβολήσετε ένα καταδρομικό αστέρι).
  - Τι είστε απελπισμένοι, ερπετά του γλυκού νερού; Ας παίξουμε μεγάλα! - Χαμογελώντας ένθερμα σαν να είχε δει χοντρές κότες αλεπούδων, πρότεινε ο Τζενγκίρ Βολκ.
  Ο Γουιτχίνι σήκωσε το πόδι του.
  - Έχετε αντιδραστήρια;
  - Από μόνο του!
  Ο Κράμαρ έδειξε μια επτάχρωμη κάρτα. Μια δέσμη από ιριδίζοντα χαρτονομίσματα έλαμψε στο χέρι του Γκενχίρ.
  Η σπερματοφάλαινα σφύριξε:
  - Τότε, σταλζάνοι, πολεμήστε! Μπορούμε να στοιχηματίσουμε!
  - Μπορείς να βγάλεις το παντελόνι σου!
  Το χυδαίο αστείο του Genhir προκάλεσε υστερικό γέλιο από τη σπερματοφάλαινα.
  "Ηλίθιε, τι θα πάρεις", σκέφτηκε ο Κράμαρ.
  Το παιχνίδι ξεκίνησε με ολογραφικές υπερραδιενεργές κάρτες. Αυτό το είδος της εκτέλεσης εκατό φύλλων ονομαζόταν "Αυτοκρατορία", δεν απαιτούσε μόνο τύχη, αλλά και ισχυρή μνήμη μαζί με ευφυΐα. Οι έμπειροι Υπερμάρσαλ αντιστάθηκαν επιτυχώς στους κακοποιημένους διαστημικούς ληστές. Σταδιακά ναρκωμένος από το Wichihini Kala, ενθουσιάστηκε και, ανεβάζοντας συνεχώς τα διακυβεύματα, έφερε την απώλεια του σε πολλά δισεκατομμύρια κουλαμάν. Οι Στάλζαν, μέσα στην καρδιά τους, γελούσαν με τους κατώτερους εξωγήινους. Αυτά τα υπανάπτυκτα πλάσματα είναι καταδικασμένα να είναι αγελάδες μετρητών. Ωστόσο, η μαφία των σταρ είχε τις δικές της σκέψεις. Ο Wichihini έκανε ένα μυστικό σημάδι και η σπερματοφάλαινα φώναξε:
  - Απάτησε! Εχω δει!
  Ο βρυχηθμός ενός τέτοιου τέρατος σήκωσε ένα ηχητικό κύμα σε όλη την αίθουσα. Εκατοντάδες ληστές τράβηξαν αμέσως ακτίνες και σπαθιά λέιζερ, γύρω από το τεράστιο τραπέζι τυχερών παιχνιδιών από όλες τις πλευρές.
  Ο Genhir γέλασε.
  "Ήξερα ότι δεν θα μπορούσες να το διαχειριστείς. Όλοι εσείς, Δικέλες, έτσι είστε.
  Ο Κράμαρ γάβγισε:
  - Πληρώστε ό,τι έχασες ή πεθάνεις!
  Οι γκάνγκστερ γουργούρησαν, τους ήταν αστείο. Σε αυτή την αίθουσα είχαν μείνει μόνο δύο Stelzan, οι υπόλοιποι, έχοντας χορτάσει, μετακόμισαν σε άλλα δωμάτια. Παρ' όλα αυτά, οι υπερστρατάρχες ήταν ήρεμοι. Τα υπερσύγχρονα όπλα τους ως προς την ποιότητα ήταν αισθητά ανώτερα από ό,τι είχε στα χέρια όλης αυτή η φασαρία.
  - Λοιπόν, Κράμαρ, το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα. Θα γίνει κατεδάφιση!
  Ο Stelzany έριξε ένα φιλικό βόλεϊ, κούρεψε πενήντα ληστές ταυτόχρονα. Ωστόσο, εκείνη τη στιγμή, ένα ιριδίζον ημιδιαφανές καπάκι σκέπασε τους υπερμαρσάλ. Ο Genhir συσπάστηκε ξέφρενα και πάγωσε σαν νεκρό σκαθάρι στο πεδίο της δύναμης. Ο Κράμαρ επίσης δεν μπορούσε να κουνηθεί. Οι γκάνγκστερ γέμισαν με άσχημα γρυλίσματα. Μια δεξαμενή με είκοσι ρύγχους πέταξε αργά στην αίθουσα. Μια τρομακτική κατασκευή αιωρούνταν μπροστά από τους Στάλζαν. Τότε ο πύργος άνοιξε και μια ντουζίνα εξωτερικά αδύναμοι Σινγκ πέταξαν έξω από αυτόν. Σχημάτισαν ένα ημικύκλιο, κοιτάζοντας τους αλυσοδεμένους μαχητές του Purple Constellation.
  - Οι άσχημοι σταλζάνοι είναι κουκουλωμένοι!
  Η μακριά προβοσκίδα των Sinhs τεντώθηκε. Ο Γουιτσίχινι άπλωσε ένα γρυλισμένο μέλος.
  - Ultramarshal Vizira, η παραγγελία σας ολοκληρώθηκε! Δύο υπερμαρσάλ συλλαμβάνονται. Τώρα μπορείτε να τα ξεφορτωθείτε από όλα τα μυστικά σχέδια και μυστικά.
  Η Ultramarshal ήταν πολύ ευχαριστημένη, η προβοσκίδα της κοκκίνισε και πρήστηκε. Η φωνή του κουνουπιού βασάνιζε τα αυτιά του.
  - Έκανες καλή δουλειά, Vichy! Όταν η Purple Empire ηττηθεί, η φυλή σας θα λάβει προνόμια.
  Ο βασιλιάς γκάνγκστερ σφύριξε:
  - Και το δικαίωμα διακίνησης ναρκωτικών;
  - Εάν πληρώσετε τον φόρο, τότε θα έχετε μια τέτοια ευκαιρία ... - Το αρθρόποδο χτύπησε νευρικά τα αυτιά του.
  Ο αρχηγός χτύπησε χαρούμενα τα φαρδιά του πόδια. Η φάλαινα με δέκα άκρα του Κινγκ Κονγκ φύσηξε ένα σιντριβάνι από τα ρουθούνια της, γουργουρίζοντας "γλυκιά μου". Ο Ultramarshal έκανε ένα σημάδι.
  - Τώρα θα τους παγώσουμε και μετά θα τους στείλουμε στον νανοθάλαμο, όπου θα τους υποβάλουμε σε βασανιστήρια στον κυβερνοχώρο.
  Το θηλυκό-σινγκ σήκωσε ένα μακρόκαννο πιστόλι, μια λεπτή φάλαγγα άπλωσε το χέρι του στο μπλε κουμπί...
  Εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνέβη το λιγότερο αναμενόμενο. Δύο μικρά τέρατα με πορτοκαλί-μοβ πρόσωπα άνοιξαν πυρ με πιστόλια λέιζερ. Το κεφάλι του υπερστρατάρχη κόπηκε με ένα πύρινο ξυράφι. Έχοντας πετάξει μακριά, προσγειώθηκε σε ένα φαρδύ ποτήρι γεμάτο με οινόπνευμα. Το ογκώδες θηρίο χτύπησε το ποτήρι στο στόμα του χωρίς να μασήσει, καταπίνοντας τον "σφαιριστή" του άτυχου αρθρόποδου. Οι υπόλοιποι γκάνγκστερ ούρλιαξαν τρομερά, τα τέρατα τους χτύπησαν και με μια έκρηξη εξόντωσης. Η καταστροφή άρχισε. Κάποιος πέταξε μια χειροβομβίδα εξόντωσης, το μέταλλο εξατμίστηκε. Λιωμένα τραπέζια και καρέκλες έπεφταν από χαλάζι. Ξαφνικά, ο Kramar ένιωσε το κουκούλι δύναμης που τους εμπόδιζε να εξαφανίζεται.
  - Είμαστε ελεύθεροι! Ολικό ξεκλείδωμα!
  Τραβώντας έξω τα δεκάκαννα ακτινοβόλο τους, οι Stalzan εξαπέλυσαν μια πραγματική αναταραχή υπερπλάσματος στους ετερόκλητους εχθρούς. Η δεξαμενή Singh με είκοσι βαρέλια, έχοντας πέσει κάτω από τις ακτίνες, έτρεμε και θρυμματίστηκε σε μόρια, προφανώς, τα αρθρόποδα δεν σκέφτηκαν να ενεργοποιήσουν το προστατευτικό πεδίο. Τα πυρά της επιστροφής σβήστηκαν εν μέρει με προστασία από τη δύναμη, αλλά και πάλι η έντασή του ήταν πολύ υψηλή που οι υπερστρατάρχες ζεστάθηκαν. Ως εκ τούτου, ο Gengier και ο Kramar άρχισαν να κινούνται ενεργά, πηδώντας και σπάζοντας την τροχιά, χρησιμοποιώντας τεράστια υπερπλαστικά τραπέζια ως κάλυμμα. Οι κήρυκες του θανάτου διασχίζουν την ατμόσφαιρα, σκοτώνοντας κατά εκατοντάδες ληστές. Χιλιάδες όπλα βρόντηξαν ταυτόχρονα, πολλοί γκάνγκστερ χαστούκισε σιωπηλά τους συνεργούς τους. Με εύστοχες βολές ο Τζενγκίρ κατέστρεψε τον Βιτσιχίνι. Η σπερματοφάλαινα άντεξε λίγο περισσότερο, ώσπου ο Kramar Razorvirov περπάτησε γύρω από τη στήλη Κέλβιρ με αστραφτερά ραδιενεργά βότσαλα και φύτεψε μια γόμωση που άνοιξε το τεράστιο κουφάρι. Ρεύματα αίματος που αναβλύζονταν κυλούσαν στην αίθουσα της αίθουσας. Ο Κράμαρ έριξε μια ματιά στους μαχητές που τους είχαν σώσει από την εφιαλτική αιχμαλωσία τους. Κινήθηκαν σαν πρότυπα στρατιωτών, ξεκάθαρα εξοικειωμένοι με τις τακτικές των πολεμιστών του Purple Constellation.
  "Τα τέρατα πολεμούν περίφημα σαν μίνι στρατιώτες", είπε ο Τζενγκίρ, εκτοξεύοντας μια γόμωση από ένα όπλο πλάσματος.
  Φαίνεται ότι έχουν εκπαιδευτεί. Ίσως είναι μια ειδική ομάδα γηγενών αστυνομικών. Τι είδους πλάσματα, ξέρεις; - Σαστισμένος, ρώτησε ο Ραζορβίροφ.
  - Πρώτη φορά τους βλέπω. - Ο Gengir Wolf προσπάθησε ανεπιτυχώς να εξάγει πληροφορίες από τα αρχεία του εγκεφάλου του παρόμοια με έναν επιθετικό υπολογιστή.
  Εκείνη τη στιγμή, το δοκάρι έπιασε ένα από τα τέρατα. Το παράξενο ρύγχος πρήστηκε αμέσως. Το κεφάλι ήταν γυμνό και το κοκκινισμένο πρόσωπο ενός ξανθού αγοριού εμφανίστηκε μπροστά στους έκπληκτους υπερστρατάρχες. Ο Kramar αναγνώρισε αμέσως το αγοροκόριτσο και ξέσπασε γρήγορα, συνεχίζοντας να στέλνει θανατηφόρα δώρα. Έτσι, η σπερματοφάλαινα κόπηκε από το κεφάλι του, τόσο μεγάλη που μπορείτε να τοποθετήσετε μια ολόκληρη ορχήστρα όπερας πάνω της.
  - Αυτός είναι ο δισέγγονός μου στην έβδομη γενιά - Likho Razorvirov. Σήμερα κάνει ακριβώς επτά κύκλους. Ιερή ημερομηνία της αυτοκρατορίας μας! Του έστειλα ένα δώρο - ένα ρομπότ με ένα κανόνι που συνθλίβει διαστάσεις χώρου.
  - Και ποιος τότε ο δεύτερος; φώναξε ο Τζενγκίρ ο Λύκος.
  Ο Υπερ-Marshal of the Purple Constellation δεν ενόχλησε τον εαυτό του, αλλά απλώς πυροβόλησε έναν ατμοποιητή στην εξωτική φυσιογνωμία του μυστηριώδους ζώου. Η μάσκα διαλύθηκε σε άτομα. Το κορίτσι με το επτάχρωμο χτένισμα κάλυψε το πρόσωπό της, αλλά ο Genhir κατάφερε να τη δει με το επίμονο βλέμμα του.
  - Πώς τολμάς, Λάσκα Μάρσομ! Οι μίνι στρατιώτες, ειδικά τα κορίτσια, δεν επιτρέπεται να επισκέπτονται τέτοιες εγκαταστάσεις! Θα τιμωρηθείς.
  Η νυφίτσα απάντησε προσβεβλημένη:
  - Αν δεν είχαμε παραβιάσει την απαγόρευση, τότε θα σας είχαν φάει οι Σίνχας!
  - Χρειάζεται ακόμα να μελετήσουμε, - πυροδοτώντας έτσι, μερικά ανόγαλακτα έπεσαν σε μπουκάλια με ένα εύφλεκτο ποτό, από το οποίο φούντωσαν τα πλάσματα, βάλαμε στο Λίχο. - Τα ζωντανά τέρατα είναι πιο ενδιαφέροντα και πρακτικά από τα ολογράμματα.
  Ο Kramar, εντείνοντας τη φωτιά με μια υπερπλασματική ροή, από την οποία οι αντίπαλοί τους ούρλιαζαν τρομερά (όπως αποδείχθηκε, οι στρατιώτες του Singh μεταμφιέστηκαν με το πρόσχημα των stalzans και υπήρχαν μόνο λίγοι συμπατριώτες πολλαπλασιασμένοι με το μηδέν!) υποστήριξε τον γιο του:
  - Ο μίνι στρατιώτης έχει δίκιο!
  Ο Genhir χαμογέλασε καθώς χρησιμοποίησε μια χειροβομβίδα που αναπηδούσε σταγόνες. Δεν εξερράγη, αλλά ένα κομμάτι εξωγήινων φυλών που συναντήθηκαν στο δρόμο:
  "Νομίζω ότι τα παιδιά μας θα ωφεληθούν από μια μικρή στρατιωτική έξοδο.
  Οι Υπερμάρσαλ συνέχισαν να σαρώνουν πολλούς διαστημικούς γκάνγκστερ. Μερικές φορές βαρύγδουπες ιερόδουλες, στρίπερ, απλώς συνοδοί δέχονταν επίθεση.
  Ο Κράμαρ έκοψε τον φιδίσιο κρουπιέρη με λέιζερ, παίρνοντας έτσι εκδίκηση στον πυροβολητή των Σινγκ. Οι ληστές εδραίωσαν σταδιακά τα πυρά τους, οι βολές τους χτυπούσαν όλο και πιο συχνά τον στόχο, ο θάνατος πολλών χιλιάδων συντρόφων προκάλεσε οργή και οργή. Αλλά αν το Gengir και το Kramar καλύπτονταν από πεδία δύναμης, τότε οι μίνι στρατιώτες Likho και Laska ήταν μόνο με καμουφλάζ και με ελαφριές παιδικές στολές μάχης χωρίς μεμονωμένα πεδία δύναμης. Παρόλο που αυτά τα παιδιά δεν έδειξαν μεγάλη εφευρετικότητα και θάρρος, οι βολές τους ήταν εύστοχες, οι κινήσεις τους γρήγορες, αλλά κάθε τύχη τελειώνει.
  Ένας εύστοχος πυροβολισμός έσπασε το χέρι του Λίχο σε θραύσματα. Από τον πόνο και το σοκ, το αγόρι παραλίγο να ρίξει το πιστόλι ακτίνων, μόνο μια απάνθρωπη προσπάθεια θέλησης τον βοήθησε να συγκεντρωθεί και να συνεχίσει τη μάχη. Σταγονίδια αίματος άρχισαν να πέφτουν από το κομμένο μέλος. Χτύπησαν και τη Λάσκα, μόνο στο πόδι. Το κορίτσι έπεσε και φώναξε από τον πόνο. Πονούσε υπερβολικά, αλλά με κάποια προσπάθεια θέλησης κατέστειλε τον πόνο και συνέχισε τα απελπισμένα πυρά της.
  Τα δισέγγονά μας κινδυνεύουν!
  Ο Kramar Razorvirov έτρεξε και κάλυψε το αγόρι Likho με ένα πεδίο δύναμης.
  - Θα σώσουμε τους απογόνους μας!
  Ο Genhir στριφογύρισε, πυροβολώντας πίσω και με τα δύο χέρια. Επέκτεινε το πεδίο δύναμης, καλύπτοντας την ανάπηρη Νυφίτσα. Το κορίτσι, παρά τον τρομερό πόνο, ούρλιαξε απελπισμένα.
  - Παππού, μην το κάνεις! Μπορώ να τα χειριστώ μόνος μου!
  Ο Likho, με τη σειρά του, αναδύθηκε κάτω από το πεδίο δύναμης, φυτεύοντας ένα φορτίο σε ένα άλλο τέρας.
  - Ένδοξε πρόγονέ μου, δεν χρειάζομαι την προστασία σου! Μπορώ να σκορπίσω τέρατα στη διαστρική σκόνη ο ίδιος.
  Ο Kramar είπε με πάθος:
  - Ορίστε, παιδιά μας! Μην φοβάστε τα διαστημικά σκουπίδια!
  Το genhir αιωρήθηκε, στέλνοντας ακτίνες θανάτου.
  Πρέπει να μετακομίσουμε επειγόντως. Έχω μια ισχυρή φόρτιση θερμοκουάρκ. Ας τα καλύψουμε όλα!
  - Λογικά!
  Και οι δύο υπερστρατάρχες, μαζεύοντας τα δισέγγονά τους, πήγαν στο ανοιχτό πέρασμα. Οι εξωγήινοι γκάνγκστερ ενίσχυσαν τα πυρά τους, το πεδίο της δύναμης δονείται, ο ιδρώτας τρέχει στα πρόσωπα των stalzans. Γλιστρώντας έξω με δυσκολία, ο Kramar μπλόκαρε την είσοδο και ο Gengir Wolf έβγαλε έναν ημιδιαφανή πύραυλο από την τσάντα του. Ενεργοποίησα το πρόγραμμα homeming και το ξεκίνησα στην αίθουσα γεμάτη τέρατα.
  - Τώρα είναι ώρα να φύγουμε.
  Ο Genhir έκρυψε τη Laska σε ένα κουκούλι εξουσίας, ο Kramar έκρυψε επίσης τον Likho. Τα παιδιά αντιστάθηκαν και προσπάθησαν να εμπλακούν στον καυγά.
  - Είμαστε στρατιώτες μιας μεγάλης αυτοκρατορίας, θέλουμε να πολεμήσουμε.
  Ο Likho κατάφερε να γλιστρήσει από τη λαβή δύναμης και να κόψει τους έξι φρουρούς, εκπροσώπους της κερασφόρης φυλής Babush, με μια διαδοχική δοκό.
  - Λοιπόν, το έχεις τρελό!
  Υπήρχε φθόνος στη φωνή του Genhir Wolf. Σε απάντηση, η Νυφίτσα συσπάστηκε, προσπαθώντας προφανώς να σπάσει το πεδίο δύναμης, αν και αυτό απαιτεί τη δύναμη ενός δισεκατομμυρίου ελεφάντων.
  - Και το κορίτσι μου δεν είναι χειρότερο!
  Ο Υπερστρατάρχης αφαίρεσε το κάλυμμα της δύναμης του, επιτρέποντας στη δισέγγονή του να σφυροκοπήσει το μίνι σκάφος της αστυνομίας των γηγενών. Το να σκοτώνεις έναν εκπρόσωπο διαφορετικής φυλής, ειδικά αν ξεπούλησε στη μαφία, είναι ανδρεία και άθλος για έναν σταλζάν.
  "Τζίντζιρ, απλά μην παρασυρθείς πολύ!
  Ο Kramar πήρε τον Likho και τον πλήρωσε με ασφάλεια σε αόρατο ταχυδρομείο.
  - Κοντεύει να εκραγεί, κοίτα, όσο κι αν μας πονέσει!
  Με το πεδίο δύναμης τους σε πλήρη ισχύ, οι υπερστρατάρχες γλίστρησαν στους διαδρόμους με απίστευτη ταχύτητα. Ακόμη και ένα μικρό φορτίο μίνι κουάρκ μπορεί να προκαλέσει τεράστια ζημιά.
  ***
  Μια τερατώδης έκρηξη έσπασε τη μεταλλική κατασκευή βαρέως τύπου. Υπερπλασμικοί ανεμοστρόβιλοι όρμησαν μέσα από τους περιελιγμένους διαδρόμους με υπερφωτεινή ταχύτητα, εξισώνοντας τις γωνίες και ψεκάζοντας ακάλυπτα άτομα πάνω σε στοιχειώδη σωματίδια. Το καταβροχθιστικό κύμα έφτασε στα stalzans, χτυπώντας το πεδίο δύναμης, ανεβάζοντας την ήδη τρελή ταχύτητα. Υπερστρατάρχες. Σαν φελλός σαμπάνιας, μαζί με τα παιδιά πέταξαν έξω από ένα ερειπωμένο "καλαμάρι". Το γιγάντιο κτίριο ράγισε και άρχισε σιγά σιγά να χωρίζεται, μια μικρή φωτιά ξέσπασε στη ρωγμή. Γκρι-ιώδες-κίτρινα φώτα έλαμπαν ύπουλα στο κενό, φαινόταν ότι το μέταλλο σιγοκαίει.
  Χιλιάδες αυτοκίνητα της αστυνομίας, ακόμη και μερικές δεκάδες βάρκες επίθεσης του στρατού με τη μορφή πιράνχας με μια μπαταρία κανονιού από βάρκες πέταξαν μέχρι την ερειπωμένη κατασκευή. Τα πυροσβεστικά οχήματα σε σχήμα σκορπιού προσπάθησαν μανιωδώς να σβήσουν τις κρύες φλόγες με φελιζόλ.
  - Το διασκεδάσαμε πολύ! - Ο Τζενγκίρ Λουλφ χτύπησε τα χείλη του με ευχαρίστηση, κάνοντας μάτια λυπημένα, σαν μια πριγκίπισσα να ήταν γυμνή μπροστά του.
  - Για τέτοια ψυχαγωγία, μπορείτε να μπείτε κάτω από το δικαστήριο. Και μετά στο θάλαμο υπερπόνου. Εκεί, με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας, θα καθαρίσουν γρήγορα τους εγκεφάλους.
  Ο Κράμαρ έστριψε έντονα το δάχτυλό του στον κρόταφο του.
  Ο Genhir γέλασε.
  - Ελπίζω σύντομα να ξεκινήσει ένας μεγα-καθολικός πόλεμος και να διαγραφούν όλες οι απώλειες!
  - Πριν ξεκινήσει, θα εκμηδενιστούμε ένα εκατομμύριο φορές!
  Ο Κράμαρ πέρασε το χέρι του στο λαιμό του. Ο Λίχο χαμογέλασε.
  - Πώς θα μάθουν;
  - Είσαι ακόμα ένας ηλίθιος μίνι στρατιώτης! Ο Τζενγκίρ Λουλφ γάβγισε. - Συσκευές παρακολούθησης, ηλεκτρονικά αρχεία, υπολογιστές πλάσματος είναι παντού!
  Το κορίτσι της Λάσκα έκλεισε πονηρά το μάτι.
  - Και ξεκινήσαμε έναν πολεμικό ιό του κυβερνοχώρου, απενεργοποίησε όλες τις συσκευές παρακολούθησης σε αυτό το κτίριο.
  - Και εκτός αυτού, έφαγε όλη τη μνήμη των τοπικών υπολογιστών! Έβαλε ο Λίχο.
  - Κβάζαρ! Πότε είχες χρόνο; - στη φωνή του Kramar έδειξε έκπληξη.
  Πώς αλλιώς θα μπήκαμε σε αυτό το κτίριο; Οι μίνι στρατιώτες δεν επιτρέπονται σε τέτοια σπίτια. Αλλά δεν μπορούμε να πυροβολούμε χειρότερα από τους μεγάλους, αλλά μας αλυσόδεσαν και δεν μας αφήνουν να διασκεδάσουμε!
  Υπήρχε ενόχληση στη φωνή του αγοριού.
  - Όλα θα γίνουν στην ώρα τους! Το σώμα σας δεν είναι ακόμη ώριμο, είναι πολύ νωρίς για να το δείτε αυτό. Επιπλέον, τα κουλαμάν ή τα χρήματα πρέπει να προστατεύονται και να πολλαπλασιάζονται, αλλά υπάρχουν πολλοί πονηροί απατεώνες εδώ. Σε 1200 χρόνια μάθαμε να αναγνωρίζουμε πολλές παγίδες και έχετε μόνο επτά κύκλους και έναν καρδιακό παλμό.
  Ο Γενχίρ τίναξε την αναποδογυρισμένη μύτη της Νυφίτσας. Το κορίτσι συσπάστηκε, μετά γέλασε, βγάζοντας τη γλώσσα της.
  - Παππού, όταν ξεπεράσουμε τα χίλια, εμείς, δηλαδή, θα γίνω Super Hyper Ultra Marshal!
  - Το όνειρο δεν είναι επιβλαβές! Αλλά αν σέρνεσαι παντού σαν μπούγκερ, θα πεθάνεις σε ένα παράλληλο σύμπαν και θα υπηρετήσεις στα αντιστρατεύματα! γρύλισε ο βετεράνος τραμπούκος.
  Η νυφίτσα ούρλιαξε ιδιότροπα.
  - Δεν θέλω να μπω στα αντιστρατεύματα! Είναι πολύ οδυνηρό εκεί, κάθε λεπτό βασανίζονται από ρεύμα και ακτίνες γάμμα.
  - Λοιπόν, ακούστε τους μεγάλους! Ναι, και από πού πήρατε τον ιό μάχης;
  Ο Λίκο απάντησε αντί του Λάσκι:
  - Στο γήπεδο προπόνησης! Εκπαιδευτήκαμε σε ειδικά προγράμματα εικονικών πολέμων και διείσδυσης στη δομή των ρομπότ μάχης.
  Ο Υπερμάρσαλ έκοψε το δάχτυλό του στον αέρα και πολλά άσχημα, μικρά έντομα εξατμίστηκαν αμέσως. Η χαμηλή φωνή συνέχισε:
  - Είναι καλό που έκαναν πράξη αυτό που ορίστηκε στις ασκήσεις. Το μειονέκτημα είναι ότι παραβιάζετε τους κανόνες. Δεν θέλω να μπω σε μπελάδες με το Υπερτμήμα Αγάπης και Ζωής. Επομένως, είτε τώρα δίνετε το λόγο σας ότι δεν θα περιπλανηθείτε πουθενά, είτε θα πεταχθείτε αμέσως σε ένα αστέρι.
  Ο Λίκο στην αρχή ήθελε να τα μετατρέψει όλα σε αστείο, αλλά το βλέμμα του προπάππου του που διαπερνούσε λέιζερ έλεγε ότι δεν αστειευόταν. Ο Genhir κοίταξε επίσης αυστηρά το κορίτσι.
  -Και κι εσύ ορκίσου ότι δεν θα ξαναπαραβιάσεις τους στρατιωτικούς κανονισμούς.
  Η νυφίτσα κοίταξε αλλού.
  Τα παιδιά ψιθύρισαν σιγανά.
  - Ορκίζομαι...
  Ξαφνικά, το πρόσωπο του Kramar άλλαξε. Σε ένα νεανικά λείο μέτωπο, κόπηκε μια απότομη ρυτίδα:
  - Αν δεν υπήρχε όμως η παραβίαση του καταστατικού, θα είχαμε ήδη διαλυθεί! Αποσύρω τον όρκο μου, αλλά βάζω έναν όρο. Αν θέλεις να σαπουνίσεις κάπου ή να μαζέψεις κουάρκ, ενημέρωσε με.
  - Και εγώ! - Ο σύντροφος βρυχήθηκε.
  Ο Τζίντζιρ άλλαξε επίσης γνώμη:
  - Η πρωτοβουλία στον πόλεμο είναι ακριβή, ειδικά για έναν εχθρό που είναι συνηθισμένος σε φθηνά πρότυπα! Απλώς προειδοποιήστε μας εκ των προτέρων εάν θέλετε να χαζεύετε!
  Οι πυροβολισμοί άστραψαν ξανά, μερικοί γύπες γκάνγκστερ προφανώς αποφασισμένοι να επωφεληθούν από ένα άστοχο ζευγάρι σταλζάνια με παιδιά. Τα πυρά της επιστροφής ήταν ανελέητα ακριβή. Μόνο ένας ληστής παρέλυσε, οι υπόλοιποι απλώς διαλύθηκαν σε κουάρκ. Το κεφάλι του μεγαλύτερου "δεινοσαύρου" με πέντε σειρές κυρτών δοντιών πέταξε και αγκίστρωσε τους κυνόδοντες του στην κεραία. Φαινόταν ότι ακόμα και μετά θάνατον ήθελε να ροκανίσει τη ράβδο βαριοτιτανίου.
  Ο Λίχο αναφώνησε:
  - Το σοκ δεν είναι ο τρόπος μας! Υπερσόκ - αυτός είναι ο τρόπος μας!
  - Λοιπόν, παιδιά τέρατα... - Η Τζίντζιρ έδειξε τον κρατούμενο: - Ίσως είναι ένας απλός ληστής. Ή ίσως κατάσκοπος. Θα τον πάρουμε μαζί μας. Τότε θα σου δείξω πώς να ανακρίνεις τέτοια καθάρματα.
  - Έχουμε ήδη βασανίσει ένα ηλεκτρονικό cyborg! - καμάρωσε με ένα χαμόγελο η Λάσκα.
  - Το μεροκάματο τελικά μπορεί να εκφοβιστεί! Ο Υπερστρατάρχης Κράμαρ είπε εξουσιαστικά.
  - Η εξάσκηση είναι το παν!
  Η Τζίντζιρ χάιδεψε απαλά τα μάγουλα της Λάσκα. Το ροδαλό πρόσωπο έγινε κατακόκκινο.
  Τα παιδιά γέλασαν χαρούμενα.
  Δύο φίλοι με το στήθος έδωσαν τα χέρια και επιδέξια, κάνοντας μια αινιγματική τούμπα, εξαφανίστηκαν πίσω από ένα τεράστιο φωτιστικό με πράσινο μήλο.
  Στην απεραντοσύνη του βρώμικου τομέα συνέχιζαν να πυροβολούν κατά καιρούς.
  Κεφάλαιο 11
  Πόσα διαφορετικά πλάσματα
  Τόσες πολλές απόψεις!
  Θέλω να το πω σε όλους
  Το μυστικό των ατελείωτων ουρανών!
  Είναι ένα όνειρο και μια πρόκληση
  Όλες οι γενιές...
  Αναζητώντας την ουσία, ο δαίμονας ορμά.
  Θέλει να επιβάλει το σχέδιό του.
  Αλλά σε αναζήτηση της αλήθειας όλων των κλάδων
  Μόνο ο Θεός μπορεί να σου δώσει την απάντηση!
  Οι δύο γενναίοι άνδρες συνέχισαν τη φιλοσοφική τους συνομιλία. Η ήρεμη ομιλία του ναρκωτικού Ζοργκς κυλούσε σαν ασημένιο ρυάκι και έμοιαζε να τυλίγει απαλά τα αστέρια. Η μπότα (που εκτελεί πολλές λειτουργίες χάρη στο cybernetic princeps-plasma chip) του Conoradson επέκτεινε μερικά ακόμη άκρα τόσο λεπτά όσο τα σπίρτα και άρχισε να ετοιμάζει ένα κοκτέιλ από υβρίδια ψαριών και φρούτων για τα ζώα. Στην πορεία προσθέτοντας ένα μείγμα από λαχανικά και οστρακοειδή, με διάφορα είδη μελιού, μανιτάρια και κρέμες. Από το οποίο ένα υπέροχο άρωμα απλώθηκε σε όλη την αίθουσα.
  Ο Bernard ενεργοποίησε τη λειτουργία τηλεπαθητικής μεταγωγής και το τριάντα δύο διαστάσεων ολόγραμμα μετατράπηκε σε μια αστραφτερή ομίχλη. Ταυτόχρονα, ο πολυεπίπεδος εγκέφαλος συνέχισε να σκέφτεται σε διαφορετικά εύρη. Προφανώς ενδιαφερόταν να μιλήσει με το διαστημικό aksakal:
  - Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν φυλές παλαιότερες από εμάς και πιο ανεπτυγμένες; Άλλωστε, είμαστε μόνο τριάντα δισεκατομμύρια ετών. Και σε σύγκριση με την ηλικία του σύμπαντος, αυτή είναι μια πολύ ασήμαντη εποχή. Από την άλλη πλευρά, είμαστε ήδη τόσα πολλά δισεκατομμύρια ετών και δεν είναι ξεκάθαρο γιατί γνωρίζουμε το Σύμπαν σχετικά λίγο; Σαν άγρια παιδιά σε μια διαστημική άμμο! Και γιατί υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά ασαφή και ακατανόητα στη θεωρία του σύμπαντος;
  Ο Κόνοραντσον απάντησε ήρεμα, ενώ η δεύτερη μπότα του βοήθησε επίσης στην προετοιμασία ενός γεύματος για τους μικρότερους αδελφούς του ιεραποστολικού έθνους. Τα χεράκια που έβγαιναν από τα παπούτσια με πολλά δάχτυλα θρυμματίστηκαν και ζυμώθηκαν χωρίς φασαρία. Μια αστεία εικόνα, μπότες, χωρίς να σηκωθούν από τα πόδια τους, προετοιμάζοντας μια πραγματική γιορτή, συνδυάστηκε με μια μάλλον σοβαρή, αν και κάπως αφηρημένη συζήτηση:
  - Ω, αυτό το θέμα ανησυχεί εδώ και καιρό, και όχι μόνο εμάς. Από την αρχή του πολιτισμού. Πίσω σε εκείνους τους μακρινούς χρόνους, πολλοί ερευνητές εξεπλάγησαν από την αδυναμία στερέωσης πολλών αστρικών αντικειμένων, γεγονός που οδήγησε στη διαίρεση του Σύμπαντος σε ορατά και αόρατα μέρη. Όπως γνωρίζετε, το ορατό και το αόρατο φως έχει μάζα ηρεμίας και βάρος. Το ίδιο ισχύει και για άλλα στοιχειώδη σωματίδια που αποτελούν τη βάση του μακρόκοσμου. Σύμφωνα με τη γνωστή θεωρία του σύμπαντος, τα φωτόνια και τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα ακτινοβολούνται από αστέρια όχι κατά μήκος μιας τέλειας ευθείας γραμμής, αλλά κατά μήκος μιας ελαφρώς αποκλίνουσας τροχιάς. Η βαρύτητα δρα στα φωτόνια, καθένα από τα οποία έχει μια μάζα, και η τροχιά, ως αποτέλεσμα, γίνεται υπερβολική. Ένα φωτόνιο, έχοντας διανύσει πολύ δρόμο, κάνοντας έναν γιγάντιο κύκλο μήκους πολλών δισεκατομμυρίων ετών φωτός, θα επιστρέψει στο ίδιο σημείο από το οποίο προήλθε. Επομένως, βλέπουμε μόνο ένα μικρό μέρος του σύμπαντος, τα υπόλοιπα μέρη του απλά δεν είναι ορατά. Με τη σειρά τους, τα φωτόνια και τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα δίνουν την ενέργειά τους σε πολυάριθμα πεδία που διαπερνούν το κενό και τον ευγενικό χώρο. Ως αποτέλεσμα, η ενέργεια συλλέγεται σε πολυδιάστατες καταρρεύσεις.
  Ο Μπέρναρντ αποσπάστηκε από την αλλαγή, ο δάσκαλος ρομπότ, εκτός από τον Σιλφ και τη σαύρα μπανάνας, έβγαλε αρκετά πιο διαφορετικά πλάσματα που συνάδουν με διαφορετικούς γαλαξίες. Όλοι τους ήταν ευγενικοί και ευγενικοί. Ο νεότερος σόργκ έριξε τη φράση:
  - Ναι, κάθε μαθητής το γνωρίζει αυτό, αλλά το σύμπαν λειτουργεί για απείρως μεγάλο χρονικό διάστημα, και για μεγάλα μεγαπεντσεκατομμύρια χρόνια, πιο τέλειες μορφές πολύ ανεπτυγμένων πολιτισμών από ό,τι θα έπρεπε να έχουν προκύψει.
  Ο Κόνοραντσον σήκωσε ένα από τα άκρα του, ένα ιπτάμενο ψάρι με μπλε, πολύ μακριά και υπέροχα πτερύγια καθόταν πάνω του.
  - Ω! Ξέρετε, ένας από τους λόγους για αυτό είναι ότι τα αστέρια είναι αιώνια, αλλά οι πλανήτες όχι! Σε ένα παράλληλο σύμπαν, υπάρχουν ελαφρώς διαφορετικοί νόμοι, άλλες διαστάσεις, είναι πολύ περισσότεροι από τους τρεις τυπικούς. Κατά μήκος των κυρτών σπείρων, η ενέργεια εισέρχεται σε καταρρεύσεις, όπου συσσωρεύεται, έτοιμη να εκτοξευθεί ξανά. Όλη η ενέργεια που έχει ακτινοβοληθεί στον άπειρο χώρο για δισεκατομμύρια χρόνια, επιστρέφει πίσω μέσω του παράλληλου σύμπαντος και άλλων διαστάσεων. Εδώ είναι ένα παράδειγμα, το αστέρι ξαφνικά ψύχθηκε, μετατράπηκε, ανάλογα με το μέγεθός του, σε αστέρι νετρονίων ή σε ένα είδος μαύρης τρύπας, και ίσως ακόμη και σε λευκό νάνο. Τα νετρόνια ενός υπερπυκνού αστεριού περνούν σε χαμηλότερο επίπεδο ενέργειας. Τότε η ενέργεια από το παράλληλο μεγάσύμπαν αλλάζει το ενεργειακό επίπεδο των στοιχειωδών σωματιδίων που αποτελούν αυτά τα φαινομενικά εξαφανισμένα αστέρια για πάντα. Και ένας μικρός πυκνός νάνος ξεσπά σε σουπερνόβα και οι παλιοί πλανήτες καίγονται. Οι φρεσκοψημένοι κόσμοι σχηματίζονται με νέα μορφή. Δροσιστείτε, ο κύκλος συνεχίζεται, επαναλαμβάνοντας επ' άπειρον.
  Τα σκουπίδια εμφανίστηκαν ανάμεσα στις τρεις μπότες του Μεγάλου Ζοργκ. Αγωνίστηκαν για το δικαίωμα να ετοιμάσουν μια πολυστρωματική τούρτα με πολλά μπισκότα. Λεπτά άκρα έσπρωχναν το ένα το άλλο και μάλιστα μπλέκονταν σε μια μπάλα. Η τρίτη Liquid Metal Boot επέμεινε: "Τώρα είναι η σειρά μου να φτιάξω το κέικ, τόσο δίκαια". Άλλοι πείσμωσαν: "αυτή είναι μια συνδυασμένη παραγωγή". Υπήρχαν όλο και περισσότερα μέλη που σέρνονταν προς τα έξω και καθώς πλέκονταν έβγαιναν σε κύματα που προκαλούσαν την καμπυλότητα του αέρα. Το ρομπότ-δάσκαλος, δείχνοντας αυτό στα υπόλοιπα κατοικίδια, τσίριξε: "εδώ σε αυτή την περίπτωση βλέπουμε ένα παράδειγμα για το πώς να μην λύνουμε τέτοια προβλήματα".
  Τα ημιέξυπνα ζώα έτριζαν επιδοκιμαστικά:
  - Η διαφορά επιλύεται με συμβιβασμό, μόνο ένας άγριος ορμά!
  Ο Μπέρναρντ δεν παρενέβη ακόμη σε αυτό (για όντα κατώτερης τάξης, μερικές φορές η δική τους αρνητική εμπειρία είναι πιο χρήσιμη από οποιαδήποτε θετική οδηγία!), Οδήγησε τη συζήτηση:
  - Αλλά αν μπορούμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων πότε θα σβήσει το αστέρι και πότε θα πυροβολήσει με ένα εξαιρετικά φωτεινό φλας, τότε αυτό δεν είναι μοιραίο. Και πού είναι ο πολιτισμός με ιστορία εκατομμυρίων ετών; Πρέπει να είναι, αφού ο κόσμος είναι αιώνιος!
  Ο Ζοργκ το επιβεβαίωσε, με πολύ σίγουρη, αλλά χωρίς καμία ένδειξη ναρκισσισμού:
  - Καταρρέει, όπως γνωρίζετε. Μετακινηθείτε σε μια σπειροειδή ή σπειροειδή διαδρομή μέσω του υπερχώρου και του κενού princeps. Μπορούν να μπουν το ένα μέσα στο άλλο και να ενταθούν ή, αντίθετα, να χωριστούν. Ακόμη και οι καμπυλότητες κατάρρευσης δεν είναι αιώνιες, όπως και τα ίδια τα αστέρια. Μεμονωμένα, κανένα αστέρι δεν μπορεί να υπάρχει επ' αόριστον σε έναν περιορισμένο χώρο. Αιώνιο είναι μόνο το άπειρο σύνολο τους. Και η ζωή των πολιτισμών είναι πολύ πιο περίπλοκη. Αυτός είναι ένας πιο εύθραυστος σχηματισμός από τα φυσικά φαινόμενα. Μπορεί να υπάρχουν άπειρες εκδοχές, και δεν προσποιούμαστε την απόλυτη γνώση. Καταλαβαίνεις πολλά μόνος σου. Σημειώνω ότι δεν προσπαθούμε για πολέμους και την κατάληψη όλου του σύμπαντος. Οι πολιτισμοί κατανέμονται πολύ άνισα και πολλοί από αυτούς απλά δεν μπορούν να ανέβουν πάνω από ένα ορισμένο επίπεδο. Πίσω από τους κόσμους μας βρίσκεται μια αραιοκατοικημένη περιοχή, φαίνεται να πλαισιώνει τον μεγαγαλαξία. Και διάφορες προσπάθειες διείσδυσης σε αυτή τη ζώνη οδηγούν σε ολοκληρωτικό θάνατο, ο οποίος καταστρέφει όλη τη ζωή. Κάποιος μιλάει για ένα απόλυτο υπερόπλο που δημιουργήθηκε από έναν υπερπολιτισμό που έχει καταστρέψει τον εαυτό του. Δεν πιστεύω σε αυτό! Υπάρχουν αιώνιοι νόμοι του Σύμπαντος και της λογικής. Κάθε άτομο θέλει να γίνει ΘΕΟΣ. Και δεν γίνεται να φτάσεις στο επίπεδο των θεών, απόλυτα χαρούμενοι και φωτισμένοι. Η ζωή και το σύμπαν είναι ένας αγώνας για άπειρη τελειότητα. Επομένως, οποιοσδήποτε υπερπολιτισμός σκοντάφτει σε ένα απροσδιόριστο φράγμα και διαλύεται. Μεγαλώνει σαν χιονόμπαλα στην επιφάνεια ενός αστεριού για να σχηματιστεί ξανά. Όπως ένας κύκλος στη φύση: ένα κρυσταλλικό ίζημα έπεσε έξω, έλιωσε, εξατμίστηκε, έπεσε ξανά. Υπάρχει, προφανώς, ένα όριο για τους Zorgs. Για κάποιο λόγο, η ανάπτυξη της υπερ-πολιτισμένης εξουσίας είναι μπλοκαρισμένη. Και αυτό είναι ένα μεγάλο μυστήριο ακόμα και για εμάς. Είμαι όμως πεπεισμένος για ένα πράγμα σίγουρα, ότι η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος πρέπει να συνοδεύεται από ηθική ανάπτυξη, διαφορετικά θα οδηγήσει σε καταστροφή.
  Σαν επιβεβαίωση των λόγων του, ο αγώνας ανάμεσα στις μπότες, για το δικαίωμα στην προετοιμασία του φαγητού, τελείωσε και τα άκρα άρχισαν να κινούνται συγχρονισμένα. Οι δίσκοι στους οποίους παρασκευάζονταν σαλάτες, γκούλας και μαγειρικά προϊόντα, εν τω μεταξύ άλλαξαν χρώματα και σχήματα, ρωτώντας τα κατοικίδια:
  - Ποια από την εμφάνισή μας σας αρέσει περισσότερο;
  Έτριξαν ως απάντηση, κάτι που δεν ήταν αρκετά ευανάγνωστο. Η Sylph, ως η πιο έξυπνη, ρώτησε:
  - Ας με τη μορφή του στέμματος της δύναμης του Ναούφ.
  Ο δίσκος μετατράπηκε σε κάτι εντελώς υπέροχο. Ένα είδος επικάλυψης πολλών ποικιλιών κοσμημάτων, σε πολύχρωμο συνδυασμό.
  Ο Μπερνάρ είπε εκνευρισμένος:
  - Είμαι ένα κεφάλι κενού! - Συνεχίστε το θέμα χωρίς μετάβαση. - Και όμως, στη βιομηχανία γονιδίων, έχουμε επιτύχει πραγματική τελειότητα. Όλες οι ουράνιες κινήσεις είναι ήδη γνωστές, έχουν υπολογιστεί εκ των προτέρων και οι καταστροφές δεν μπορούν να έρθουν ξαφνικά.
  Ο Κόνοραντσον συμφώνησε και η έκφραση του προσώπου του έγινε κάπως αμήχανη, σαν ένας βουνίσιος γέρος που δεν μπορούσε να απαντήσει σε μια απλή ερώτηση:
  - Ναι, δεν μπορούν. Όμως το γεγονός παραμένει. Οι πιο αρχαίοι πολιτισμοί δεν μας είναι οικείοι. Ίσως γενετικές αποτυχίες, ίσως εκτός ελέγχου ακατανόητες μεταλλάξεις, εξωτερικές επιρροές. Ίσως το κύριο μυστήριο του σύμπαντος να βρίσκεται ακριβώς σε αυτό. Ίσως ο Υπέρτατος Δημιουργός υπάρχει, και ακόμη και εμείς δεν μας δίνεται να κατανοήσουμε τις σκέψεις Του.
  Τα κατοικίδια συμπεριφέρονταν με ηρεμία, ο δάσκαλος-ρομπότ, αλλάζοντας τη μορφή σε πιο φωτεινή, άρχισε να τα ρωτάει:
  "Μακάριοι οι ειρηνευτές, γιατί αυτοί..." Η μηχανή σταμάτησε.
  Ο Σιλφ θόλωσε πρώτος:
  - Κληρονόμησε το σύμπαν!
  Το ρομπότ απάντησε με δυνατή φωνή:
  - Κλείσιμο και όμως ανακριβές! Ας.
  Ένα ζώο με τη μορφή πεπονιού με κεφάλι ζέρμποας και πόδια-πέταλα απάντησε:
  Γιατί έχουν πάντα δίκιο!
  Το ρομπότ άλλαξε το κυρίαρχο κίτρινο χρώμα του σε κόκκινο και αντιτάχθηκε:
  - Στην πραγματικότητα, αλήθεια, αλλά όχι ακριβώς το ίδιο!
  Αγνοώντας τα μαθήματα για τα κατοικίδια, ο Bernard δήλωσε:
  - Αυτή είναι μια άσκοπη κουβέντα, ένα ακατανόητο μυστήριο του σύμπαντος. Επιπλέον, η πίστη στον Δημιουργό του Σύμπαντος συνεπάγεται ήδη την παρουσία ατέλειας σε αυτόν, αφού η δημιουργία υποφέρει. Είναι καλύτερα να σκεφτούμε πώς θα εκπληρώσουμε την αποστολή μας στον πλανήτη και στο σύστημα Laker-IV-10001133PS-3 ή, όπως λένε οι ιθαγενείς, στον πλανήτη Γη και στο ηλιακό σύστημα. Άλλωστε, θα βάλουν σκούρα γυαλιά, καλύπτοντάς μας με ένα κέλυφος καπνού.
  Ο Κόνοραντσον έκανε μια χειρονομία, η δεξιά μπότα, αφήνοντας τις προετοιμασίες, άφησε ένα φωτεινό δίχτυ, φτερωτό ψάρι κάθισε πάνω του και φρεσκοπαρασκευασμένα λουλουδάκια με λουλούδια έτρεξαν μέσα από τα κελιά.
  - Έχω τεράστια εμπειρία και κολοσσιαίες τηλεπαθητικές ικανότητες, οπότε δεν θα είναι δυνατό να μας εξαπατήσουν, παρά όλες τις εφευρέσεις τους. Επιπλέον, υπάρχουν πάντα πολλές ανεξάρτητες πηγές. - Ο ανώτερος ζοργκ έκανε μια παύση στις διακοσμήσεις ντόνατ, άλλαξε τη δομή του χρώματος και πρόσθεσε. "Οι Stalzan δεν ξέρουν καν για κάποιες από τις ικανότητές μας.
  - Ποια κίνηση είναι πιο πιθανή, η μίμηση της ευεξίας ή η αποβολή σου με σωματικά μέσα;
  Ο Κόνοραντσον απάντησε λογικά:
  - Το τελευταίο αποκλείεται! Οι Στάλζαν είναι αρκετά έξυπνοι για να καταλάβουν ότι ο θάνατος του Ανώτερου Γερουσιαστή θα οδηγήσει σε μια τέτοια έρευνα που ο κυβερνήτης και οι συνεργοί του όχι μόνο θα απομακρυνθούν, αλλά θα τιμωρηθούν ποινικά, καθιστώντας το ακραίο σημείο. Άρα δεν θα ρισκάρουν...
  Ένας απρόσμενος συναγερμός διέκοψε τη φράση του σοφού σόργου. Δύο πολύ μεγάλα διαστημόπλοια άγνωστης σχεδίασης εμφανίστηκαν στο τριάντα τρισδιάστατο ολόγραμμα. Είναι στο όριο, (είναι εκπληκτικό ότι το nbsp. Ο Kramar πήρε τον Likho και τον πλήρωσε με ασφάλεια σε αόρατο ταχυδρομείο.
  έτσι οι σταλζάνοι είχαν ήδη μάθει πώς να επιταχύνουν έξω από τον υπερδιάστημα) οι ταχύτητες πλησίαζαν ένα πολύ μικρό εκστρατευτικό αστρόπλοιο Zorg. Το πλοίο του διαμαντένιου αστερισμού όμως είναι ασύγκριτα πιο ευρύχωρο εσωτερικά απ' ό,τι φαίνεται απ' έξω, έχει ένα ολόκληρο παλάτι όπου μπορείς ελεύθερα να εγκαταστήσεις τον πληθυσμό ενός αξιοσέβαστου χωριού. Ακόμη και καθυστερημένος από έναν σχολαστικό έλεγχο, θα είχε ακόμα χρόνο, αν ο κύριός του είχε τέτοια επιθυμία, να πάει σε υπεράλμα. Στο hyperdrive, το αστρόπλοιο διαπερνά άλλες διαστάσεις, καθιστώντας σχεδόν κάθε ουσία οιονεί υλικό με το πλήθος του, επειδή οι στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να διεξαχθούν στον υπερδιάστημα. Όλες οι διαστημικές μάχες λαμβάνουν χώρα μετά την έξοδο από το υπεράλμα. Κοντά στη βαριά, παραδοσιακά αρπακτική μορφή των αστροπλοίων, περιστράφηκε ένα σμήνος μικρότερων μαχητικών των τάξεων Eaglet και Photon. Ξαφνικά, όλα τα μικρά όρνια εξαφανίστηκαν στο κύτος των τεράστιων διαστημικών υποβρυχίων, τα διαστημικά μεγάλα θωρηκτά γεμάτα δύναμη. Φυσικά, το διαστημόπλοιο μικρής χωρητικότητας του Senior Senator φαινόταν μόνο ανυπεράσπιστο. Ο Ζοργκς μπορούσε να καταρρίψει αβίαστα εχθρικά πλοία ή να πάει σε ένα αναγκαστικό υπεράλμα. Τα ζωάκια, διαισθανόμενοι τον κίνδυνο, τσίριξαν και τα φτερωτά ψάρια, αφήνοντας το γεύμα, όρμησαν στον υπέροχο, καθαρά διακοσμητικό πολυέλαιο, κολλώντας στα ιερογλυφικά των λαμπτήρων στριμωγμένων με πολύτιμες πέτρες.
  - Μην αντιδράς! Ας χτυπήσει πρώτα ο εχθρός! διέταξε τον Des ymer Conoradson.
  Τα διαστημόπλοια ήρθαν σε άμεση εμβέλεια και εξαπέλυσαν έναν βίαιο καταρράκτη υπερπλασματικών εκρήξεων ενέργειας. Τα ξενοδοχεία, που έφεραν την εκρηκτική ενέργεια δισεκατομμυρίων ατομικών βομβών, φούντωσαν και έσβησαν αμέσως, χτυπώντας ένα διαχρονικό (ικανό να αλλάξει την πορεία της περιόδου) πεδίο δύναμης. Οι γομώσεις πολλών μεγατόνων έμοιαζαν με αβλαβή κροτίδες, που δεν έμοιαζαν τόσο απειλητικές όσο όμορφες. Μια ντουζίνα Slayers ξεπήδησαν από την κοιλιά τους σαν γρύλος και ενώθηκαν στο άσκοπο πυροβολισμό. Αυτό εξέπληξε έστω και ελαφρώς τον ανώτερο γερουσιαστή.
  Είναι πραγματικά τόσο ηλίθιοι οι αντίπαλοί μας; Έχουν κενό στο κεφάλι τους;
  Ξαφνικά, τα εχθρικά διαστημόπλοια έκαναν μια στροφή και ιπτάμενες μηχανές σαν καρχαρίες διακοσίων μέτρων πέταξαν έξω από τις αρπακτικές μήτρες. Επιταχυνόμενοι γρήγορα, έτσι ώστε ακόμη και το κενό πίσω τους να έλαμπε με μια πορτοκαλί ομίχλη, οι μεγάλοι πύραυλοι όρμησαν συγχρονισμένα, σχεδόν φτάνοντας στο αδιαπέραστο πεδίο δύναμης. Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που το διαστημόπλοιο zorg υπέστη ισχυρή διάσειση. Πολλά ζώα γκρεμίστηκαν, μερικά έπεσαν στον τοίχο, ο οποίος, ευτυχώς γι' αυτά, έγινε αυτόματα ελαστικός και απαλός σαν τραμπολίνο. Αλλά πώς αυτά τα ζώα τσίριξαν από φόβο, και ένα ζευγάρι μέδουσες ανανά έσκασε ακόμη και σε τρία ρέματα. Ακούστηκαν οι κραυγές ακίνδυνων πλασμάτων:
  "Αυτή είναι σούπερ καταστροφή, ήρθαν κολασμένοι δράκοι!"
  Καταρράκτες στοιχειωδών σωματιδίων, σπασμένων πριονίων και κουάρκ, που αντανακλώνται από το πεδίο, προκάλεσαν μια λάμψη παρόμοια με ένα σουπερνόβα. Όσον αφορά τη μαχητική του ισχύ, ο πύραυλος θα μπορούσε να εκτοξευθεί σε φωτόνια και να διασκορπίσει ένα αστρικό σώμα στο μέγεθος του πλανήτη Ποσειδώνα σε όλο τον γαλαξία. Η ανακλώμενη ροή στοιχειωδών σωματιδίων έφτασε στον εχθρό, χτυπώντας τα επιτιθέμενα διαστημόπλοια. Ένας από αυτούς έχασε τον έλεγχο και άρχισε να περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του, πετώντας σαν μπάλα ποδοσφαίρου από δυνατό χτύπημα. Αν ήταν έστω και λίγο πιο κοντά, θα έμεναν μόνο κουάρκ. Τα μαχητικά ήταν πολύ χειρότερα προστατευμένα και οι πιλότοι τους ήταν τυχεροί μόνο που πέθαναν πριν καν φοβηθούν, το υπερπλάσμα κινείται εκατομμύρια φορές πιο γρήγορα από την παρόρμηση του πόνου, αφήνοντας μόνο την ψυχή από το σώμα. Το άλλο πλοίο κατάφερε να μετακινηθεί σε ασφαλές μέρος, αποφεύγοντας την καταιγιστική πρόσκρουση του σωρευτικού κύματος.
  Ο Ir ymer Midel, ο καπετάνιος του διαστημόπλοιου Zorg, έκανε ένα αίτημα στον Γενικό Επιθεωρητή.
  - Να λάβετε αντίμετρα;
  - Δεν αξίζει τον κόπο, θα πάρουν τα δικά τους ούτως ή άλλως... - Ο ανώτερος γερουσιαστής το είπε χωρίς ενθουσιασμό, όπως ένας ευγενικός γονιός που τιμωρεί ένα παιχνιδιάρικο παιδί.
  - Εξαιρετικό!
  Το μεγάλο όργανο είχε δίκιο. Το διαστημόπλοιο που έχασε τον έλεγχο δεν είχε τύχη. Μόλις μπήκε σε ένα τιρμπουσόν κενού, δεν κατάφερε ποτέ να ελέγξει και τον κατάπιε ένα τεράστιο μεγάλο αστέρι. Στη βιολετί λάμψη του γιγαντιαίου φωτιστικού, μια σμαραγδένια κουκκίδα φούντωσε και αμέσως έσβησε, το μεγάλο θωρηκτό βούτηξε στα φλεγόμενα βάθη.
  Το διαστημόπλοιο που επέζησε πλησίασε και πάλι σε απόσταση μάχης και άνοιξε σφοδρά πυρά από πυροβόλα δοκών και εγκαταστάσεις καταστροφής ζωής, σαν να δοκίμαζε την υπομονή του πληρώματος του επιθεωρητή. Μπορούσε κανείς να δει τους στρογγυλούς πύργους να περιστρέφονται, πυκνά στριμωγμένους με κανόνια και εκπομπούς. Μια λοξή υπερπλασματική φιγούρα οκτώ πέταξε έξω από το μεγαλύτερο ρύγχος, κινήθηκε κατά μήκος μιας διακεκομμένης γραμμής. Έχοντας πετάξει σε ένα αόρατο φράγμα, ένας θρόμβος ενέργειας έσκασε, καταρρέοντας σε μικροσκοπικούς σπινθήρες. Αφού βεβαιώθηκε ότι οι σοργιάν δεν αντέδρασαν στη βολή του, το πλοίο άλλαξε την απόσταση και, έχοντας επιτάχυνση, πήγε σε ένα υπεράλμα, κρυμμένο πίσω από τα εκθαμβωτικά φωτεινά σμήνη αστεριών.
  - Κάτι που δεν μοιάζει με τις δράσεις των γαλαξιακών νηματίων. Τερατώδη ισχυρά όπλα και μεγάλα μαχητικά υποβρύχια της κατηγορίας ναυαρχίδων-θωρηκτών. Αυτό είναι σοβαρό! Μοιάζει με πρόκληση από τον στόλο των Purple Constellation. Ο καπετάνιος παρατήρησε με συγκαλυμμένη συγκίνηση. - Ναι, και πήδηξαν κάπως γρήγορα, όπως οι τελευταίες εξελίξεις του ανδρόγυνου.
  - Σωστά, Ir imer Midel. Αν και τα Stalzan έχουν μαχητικά με μάρκα για οικολογικούς πολέμους, είναι συνήθως μικρότερα και πιο ευέλικτα διαστημόπλοια. Δεν υπάρχουν άγριοι πειρατές σε αυτούς τους τομείς. Πρέπει ακόμα να μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει ανεξέλεγκτη δωρεάν πειρατεία. Το πιο σημαντικό είναι το όπλο, γιατί χρησιμοποίησαν απολύτως το πιο πρόσφατο. Αυτό είναι ένα αθροιστικό φορτίο θερμοπρεονίου. Αυτό είναι ένα νέο βήμα στη στρατιωτική τεχνολογία. Εδώ δοκιμάστηκε ένα μέσο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη στην πρακτική των σύγχρονων πολέμων. Ο εχθρός ταυτόχρονα ήθελε να δοκιμάσει τη δύναμη του πεδίου δύναμης του αστροπλοίου μας. Ήταν δυνατό να τους δώσω αυτό που τους άξιζε, αλλά δεν θα αγγίξω ακόμη και ανώριμες, αλλά ακόμα σκεπτόμενες μορφές ζωής. - Με σταθερό τόνο, ο ανώτερος γερουσιαστής ολοκλήρωσε την αξιολύπητη ομιλία του.
  Ο καπετάνιος απάντησε ήρεμα, αλλά αν άκουγες, υπήρχαν νότες καταπιεσμένου ερεθισμού στη ατσάλινη φωνή του σκληραγωγημένου ζοργκ:
  - Φυσικά, είναι καλύτερα να αποφεύγουμε το κακό και να προκαλούμε βάσανα σε άλλα σκεπτόμενα όντα! Πόσο, όμως, μπορεί κανείς να αντέξει την κακία, τη σκληρότητα και την απάτη των αμφιφυλόφιλων όντων! Εμείς, από την άλλη, έχουμε τη δύναμη να αποκλείσουμε την επιθετική αλαζονεία από τα πρωτεϊνικά παράσιτα με τρομερή ανταπόκριση. Το κακό πρέπει να...
  Ο Κόνοραντσον διέκοψε την πολεμική ταραχή του καπετάνιου:
  - Αδεια! Το κακό δεν μπορεί να καταστραφεί από το κακό. Θα γίνουν ακόμη πιο πικροί αν χρησιμοποιήσουμε τις δικές τους μεθόδους εναντίον τους.
  - Τι γίνεται με τα νέα όπλα; Εάν συνεχίσουν να σημειώνουν τέτοια πρόοδο στη δημιουργία νέων μέσων καταστροφής, τότε αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Κάποια μέρα η τεχνολογία τους θα φτάσει σε υπερ-επίπεδο, και ακόμη κι εμείς θα γίνουμε αβοήθητοι και δεν θα μπορούμε όχι μόνο να τους σταματήσουμε, αλλά ούτε καν να προστατεύσουμε τη ζωή μας! Δεν πίστευα καν ότι τα πλοία μας θα μπορούσαν να ταρακουνηθούν από τα κροτίδες τους! Ο Μιντέλ σχεδόν φώναξε με ψηλή νότα.
  - Κι αυτό με ανησυχεί. Ελπίζω η σοφία να μας δείξει τη διέξοδο. - Ο ανώτερος γερουσιαστής, προστέθηκε απαλά. - Και τώρα τα κατοικίδια μου δεν θα σας βλάψουν λίγη διασκέδαση.
  Το διαστημόπλοιο πήγε ξανά στο υπεράλμα. Ο χώρος πίσω από το δέρμα ξεθώριασε αμέσως. Η πυκνή μαυρίλα φούντωσε με χρώματα απερίγραπτα από ανθρώπινες λέξεις και διασκορπίστηκε με μια αλλόκοτη λάμψη.
  ***
  Και σε άλλα σημεία του απέραντου χώρου, η ζωή κυλούσε στη δική της, όπως πάντα, αμίμητη πορεία.
  ***
  - Ναι, εσύ, Lion Cub, φυσικά, μπράβο σου, ξάπλωσε όμορφα έναν από τους καλύτερους αξιωματικούς του γαλαξιακού σώματος. Αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι με αυτόν τον τρόπο έχετε υπογράψει το δικό σας θανατικό ένταλμα. Στο Υπουργείο "Αλήθειας και Αγάπης" ή "Αγάπης και Ζωής" τέτοια θέματα λύνονται απλά και χωρίς καθυστέρηση.
  Ο Τζόβερ Ερμής γέλασε αμείλικτα. Δεν ήθελε να χάσει έναν τόσο πολύτιμο δούλο. Το λιοντάρι Ερασκάνταρ κάθισε ήσυχα, με το ανοιχτόξανθο κεφάλι του σκυμμένο. Η εμφάνισή του ήταν η πιο εξαντλημένη, μαύροι κύκλοι εμφανίστηκαν κάτω από τα μάτια του, τα μάγουλά του ήταν βυθισμένα, τα πόδια, τα χέρια, τα πλευρά και το μυώδες στήθος του ήταν καλυμμένα με γρατσουνιές, εγκαύματα και μώλωπες. Πέρασε μια ολόκληρη εβδομάδα σε μια ηδονική κόλαση, ευχαριστώντας τη μισητή φυλή, μη μπορώντας να ξεκουραστεί ούτε λεπτό. Από εκεί πέρασαν εκατοντάδες μυώδεις, ιδιοσυγκρασιακές γυναίκες με μεγάλες σεξουαλικές φαντασιώσεις. Η γυναίκα ενός κουλ στρατηγού έκαψε ακόμη και τα γυμνά τακούνια του αγοριού με το φλεγόμενο άκρο του λέιζερ. Αυτό άρεσε στις υπόλοιπες γριούλες και δοκίμασαν πάνω του τις ακτίνες του κρύου, άλλα είδη ακτινοβολίας μάχης. Τώρα οι φουσκάλες στα πέλματα φαγούραζαν αφόρητα, και ο νεαρός για να ανακουφίσει τη φαγούρα, τις πίεσε πιο δυνατά στο κρύο μέταλλο. Το σεξ ήταν μια φυσική ανάγκη ενός νεαρού, ηρωικού σώματος, αλλά μετά έγινε ένα είδος βασανιστηρίου και η βουβωνική χώρα φαινόταν να είναι γεμάτη με λιωμένο μέταλλο. Προς το παρόν, το αγόρι ήθελε μόνο ένα πράγμα: μάλλον να πέσει σε οποιαδήποτε ξαπλώστρα, ακόμα κι αν ήταν στρωμένη με καρφιά, και να πνιγεί σε ένα όνειρο.
  Ο Ερμής ήταν πολύ ευχαριστημένος τόσο με το εντυπωσιακό κέρδος για το πουλημένο σώμα της ραγδαία αυξανόμενης δημοτικότητας του μονομάχου όσο και με την ταπείνωση του δούλου που είχε γίνει πολύ σκληρός.
  - Κι εγώ με καθοδηγούν τα συναισθήματά σου. Οι πορτοκαλί κυρίες του οίκου ανοχής μας σας γρατσούνισαν σαν θηλυκές τίγρεις. Εντάξει, μας εκνεύρισες. Όχι μόνο κάποιος χτυπά τους αξιωματικούς μας, αλλά αν μας ξεπεράσει σε σεξ, τότε αυτό σας τρελαίνει.
  Ο Στάλζαν έκλεισε πονηρά το μάτι.
  - Εντάξει, τώρα ας ασχοληθούμε. Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο σε αυτόν τον πλανήτη. Ειδικά για σένα, έγινε πολύ διάσημος. Θα πετάξουμε στο κέντρο του Γαλαξία, στον λεγόμενο βρόμικο αστρικό τομέα.
  Το λιοντάρι ανασηκώθηκε και σήκωσε αμέσως το κεφάλι του:
  - Αναρωτιέμαι τι θα κάνουμε εκεί;
  Ο Ερμής απέφυγε μια ευθεία απάντηση:
  "Αυτή η περιοχή είναι γεμάτη από μη σταλζανοειδείς τύπους, ζωντανά όντα. Πολλά από αυτά είναι ημιάγρια και δεν έχουν ακόμη αφομοιωθεί πλήρως από τη διαστημική αυτοκρατορία.
  - Δεν θα είναι ασφαλές! Η φωνή του Ερασκάνταρ ακουγόταν περισσότερο σαν ελπίδα παρά με ανησυχία.
  Θα έχουμε όπλα. Αν και δεν πρέπει, γιατί δεν είσαι μόνο σκλάβος, αλλά και κρατικός εγκληματίας. Μπορείτε να πολεμήσετε μόνο με γυμνά χέρια! - Ο Ερμής άπλωσε το χέρι του και ένα ποτήρι με μυρωδάτο και αφρισμένο χύμα πέταξε στην παλάμη του, τρίζοντας ήσυχα: δείκτης ναρκωτικών εκατόν επτά.
  Ο Λίο κούνησε απλώς το κεφάλι του, έριξε μια ματιά σε μερικά ρομπότ μάχης συνοδών και ρίχνοντας τον πιο ταπεινό βλέμμα του είπε:
  - Μπορώ να πω αντίο στην Αφροδίτη Αλαμάρα;
  Ο Ερμής ήπιε ένα καλό μισό, έσπρωξε το ποτήρι αιωρούμενος σε ένα βαρυτικό μαξιλάρι. Κρέμασε στον αέρα chiknuv: "να είσαι υγιής για όλη την αιωνιότητα, κύριε". Μετά έτριψε τα χέρια του αρπακτικά και γουργούρισε:
  - Φυσικά! Σε περίμενε. Έχετε ακριβώς μια ώρα, όχι παραπάνω. Τότε θα απογειωθούμε! Αυτή τη φορά, θα πετάξουμε με ένα στρατιωτικό διαστημόπλοιο, αν είναι ευχαριστημένη. Θα σας επιτρέψω να επιθεωρήσετε το πλοίο εντός των νόμιμων ορίων. Αν όχι, τότε θα περάσετε ολόκληρη την πτήση σε μια αλυσίδα.
  - Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου.
  Ο Στάλζαν έπιασε την ειρωνεία στα λόγια του δούλου.
  - Μην γίνεσαι κουτσός, θα έχεις ακόμα την ευκαιρία να δείξεις κυνόδοντες!
  Και ο Ερμής χαστούκισε φιλικά τον μυώδη, κουρελιασμένο, δαγκωμένο ώμο του Ερασκάνταρ.
  Κεφάλαιο 12
  Η αχτίδα του θανάτου αστράφτει στο σκοτάδι,
  Ένα πλήθος διαστημικών τεράτων έχει μαζευτεί!
  Ένας αδίστακτος εχθρός σου επιτίθεται
  Όμως, πιστεύω, το χέρι του ήρωα δεν θα τρέμει!
  Ο Τζόβερ δεν κράτησε τον λόγο του. Ένας ύποπτος νεαρός σκλάβος κλείστηκε σε ένα ηλεκτρικό κελί, φορώντας μια αλυσίδα.
  Είχε μάλλον κρύο στο ίδιο το καζεμά του πλοίου. Πρότυπη μέτρηση δώδεκα μοιρών στη γη, δεν αρκεί για έναν γήινο συνηθισμένο στο αιώνιο καλοκαίρι. Ωστόσο, οι σταλζάνοι χρησιμοποιούσαν ένα σχεδόν παρόμοιο δεκαδικό σύστημα μετρήσεων, το οποίο διευκόλυνε πολύ τον προσανατολισμό στην επικοινωνία μεταξύ των δύο φυλών. Όπως και πριν, ο Λέων ήταν γυμνός, με μια εσώρουχα, αλλά ήταν τόσο δεμένος με τη γύμνια που ούτε καν της έδινε σημασία. Αλλά οι σταλζάνοι, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν δει ποτέ ανθρώπους, τον κοιτούσαν με τα αρπακτικά, αυθάδικα μάτια τους.
  Ήταν σκοτεινά στο κελί και ξαπλωμένος σε ένα γυμνό μεταλλικό κρεβάτι, ο Λεβ ήταν κρύος, οι αιχμηρές ακίδες στο κελί τιμωρίας του πλοίου τρύπησαν τη μυώδη πλάτη του αγοριού. Ήταν αδύνατο να πηδήξεις, αφού τα χέρια και τα πόδια ήταν δεμένα με σφιχτά σφιγκτήρες, πεδία δύναμης. Ο νεαρός ταλαιπωρήθηκε, τρανταζόταν και για να αποσπάσει την προσοχή του, προσπάθησε να επικεντρωθεί στις αναμνήσεις των παιδικών του χρόνων.
  Πού γεννήθηκε και ποιοι ήταν οι γονείς του, κανείς δεν ήξερε. Σύμφωνα με τις ιστορίες των θετών γονιών του, βρέθηκε απροσδόκητα σε μια κούνια βελανιδιάς άδειο μέχρι εκείνη τη στιγμή. Εκεί που βρισκόταν ο μελλοντικός πολεμιστής, ή μάλλον, στριφογύριζε σαν λόουτσ, όντας ένα πολύ εύστροφο μωρό. Κατά ειρωνικό τρόπο, κατέληξε στην καλύβα του μοναδικού παρτιζάνου σε όλο το χωριό, του Ιβάν Ερασκαντάρ. Την ώρα της γέννησής του, στο στήθος του μωρού, ένα σχέδιο άστραφτε με ένα πολύ όμορφο αρπακτικό θηρίο, σαν ανθρώπινο λιοντάρι με φτερά και κυνόδοντες με σπαθιά. Τότε το φωτεινό σκίτσο εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος, αλλά μια φήμη σάρωσε στο χωριό ότι ήταν ο εκλεκτός, ο μεσσίας που γεννήθηκε από το Άγιο Πνεύμα, που υποτίθεται ότι θα έσωζε τον πλανήτη. Για ένα διάστημα δεν το πήρε κανείς στα σοβαρά. Το αγόρι, ονόματι Λέο, έζησε ήσυχα, μεγάλωσε, έπαιζε και μελετούσε κρυφά τις αρχαίες απαγορευμένες τέχνες της μάχης σώμα με σώμα. Πρέπει να πω ότι οι σταλζάνοι έχουν αλλάξει σοβαρά το κλίμα του πλανήτη. Χρησιμοποιώντας την εγκατάσταση Gravivacuum Trekotor, ένα από τα νεότερα μοντέλα διαστημικών στηρίξεων, μετατόπισαν την τροχιά της Γης, φέρνοντάς την αρκετά κοντά στον Ήλιο. Αυτό έχει αλλάξει το κλίμα προς σημαντική θέρμανση. Όλοι οι παγετώνες έχουν λιώσει. Για να αποφευχθεί η πλημμύρα τεράστιων περιοχών, επιστήμονες και μηχανικοί του Μωβ αστερισμού, χρησιμοποιώντας εκρήξεις μικρο-εξουδετέρωσης, επέκτεινε και βάθυνε τις κοιλότητες και τα ορύγματα στους ωκεανούς του κόσμου. Αυτό έγινε και υπολογίστηκε με τη βοήθεια των πιο ισχυρών υπολογιστών με τόσο ακρίβεια και ακρίβεια που ήταν δυνατό όχι μόνο να αποφευχθεί η πλημμύρα τεράστιων περιοχών, αλλά ακόμη και να αλλάξει η κυκλοφορία του νερού. Ο κύκλος του νερού στη φύση έχει τροποποιηθεί τόσο πολύ που όλες οι έρημοι έχουν εξαφανιστεί, μετατρέποντας σε ζούγκλες. Επιπλέον, η υδρόσφαιρα κυκλοφορούσε με τέτοιο τρόπο ώστε η θερμή από τον ισημερινό να συγχωνεύεται στους πόλους και η ψυχρή από τους πόλους να κινείται προς τον ισημερινό. Ένα κλίμα παρόμοιο με την αφρικανική ισημερινή ζώνη έχει δημιουργηθεί σε όλο τον πλανήτη και η εξόρυξη ξυλείας έχει γίνει η πιο κερδοφόρα επιχείρηση. Λόγω των αλλαγών επιλογής σε μια σειρά από ράτσες, τα φυτά παρήγαγαν πολύτιμους και θρεπτικούς καρπούς σχεδόν όλο το χρόνο, που φαινόταν να έλυσαν για πάντα το πρόβλημα της πείνας. Σε αυτές τις συνθήκες υπήρχε πολύς ελεύθερος χρόνος και πολύ λίγη ψυχαγωγία, δεν υπήρχαν υπολογιστές με τηλεοράσεις, που έγινε το παγκόσμιο Διαδίκτυο στις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα. Μόνο ένα κατοχικό ραδιόφωνο που εκπέμπει αποκλειστικά προπαγάνδα και χαζά τραγούδια, κάποια μουσικά όργανα. Λοιπόν, τα πιο απλά φυσικά παιχνίδια. Εν ολίγοις, οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο επίπεδο των γηγενών βαρβάρων. Τα πρώτα ξυπόλητα παιδικά του χρόνια ήταν χαρούμενα, χωρίς προβλήματα και πονοκεφάλους. Ευκίνητος, εξαιρετικά δυνατός και εφευρετικός σε νεαρή ηλικία, ο Λέων, που πήρε το επίθετο του θετού πατέρα του Ερασκάνταρ, ήταν ο αρχηγός και αρχηγός των παιδιών της περιοχής. Είναι εύκολο να είσαι ευτυχισμένος όταν δεν ξέρεις τα καλύτερα. Αλλά σύντομα υπήρξαν γεγονότα που διέκοψαν το ειδύλλιο ...
  Τι αυτά τα γεγονότα, ο Λέων δεν είχε χρόνο να περιηγηθεί στη μνήμη. Ένα ισχυρό αέριο ύπνου εγχύθηκε στον θάλαμο και το αγόρι έπεσε σε μια άβυσσο βαθύ ύπνου.
  ***
  Όταν το διαστημόπλοιο έφτασε στο μέρος, ξύπνησε. Ήταν θολό στο κεφάλι μου. Ο κόσμος γύρω φαινόταν γκρίζος και δυσοίωνος. Είχε κρύο, ο τεχνητός χλοοτάπητας του διαστημικού λιμανιού ήταν καλυμμένος με παγετό και βρεγμένο χιόνι. Μετά από έναν υπνάκο σε ένα μεταλλικό κουτί, με ρίγος, και η πλάτη του, τρυπημένη από ένα κουτί πέναλτι, πονούσε δυσάρεστα. Είναι αλήθεια ότι οι γρατσουνιές, οι μώλωπες και τα εγκαύματα που προκάλεσαν τα θηλυκά στον δούλο Αλφόνσο είχαν χρόνο να εξαφανιστούν, το σώμα του μπατίρ συνήλθε γρήγορα, χωρίς να αφήνει ούτε το παραμικρό ίχνος. Για να ζεσταθεί, ο Λέο πρόσθεσε ένα βήμα, για πρώτη φορά είδε χιονόπτωση και έμεινε έκπληκτος: πόσο άσχημη μπορεί να είναι η φυσική βροχόπτωση. Στον πλανήτη Γη, οι ζεστές βροχοπτώσεις που πέφτουν πάνω από το μαυρισμένο δέρμα είναι πάντα χαρά, ειδικά επειδή δεν προκαλούν ποτέ πλημμύρες ή καθυστερούν. Χτυπώντας γρήγορα τα γυμνά του πόδια πάνω από τις κρύες λακκούβες καλυμμένες με μια λεπτή κρούστα πάγου, το αγόρι σχεδόν έτρεξε, χορεύοντας σαν χόπακ. Παραδόξως, αλλά η αίσθηση του πάγου να σπάει κάτω από την τραχιά σόλα του αγοριού ήταν ευχάριστα συναρπαστική και ο Λίο προσπάθησε να χτυπήσει την κρυστάλλινη κρούστα όσο το δυνατόν πιο δυνατά. Το σπρέι έπεσε πάνω σε ένα όχι πολύ ευχάριστο θέμα με ρύγχος σαν γουρουνάκι, αυτιά ελέφαντα και πρασινωπό δέρμα κροκόδειλου. Τα βρώμικα νερά λέρωσαν την αδέξια τοποθετημένη στολή ενός εργαζόμενου στο διαστημικό αεροδρόμιο. Το θηρίο, απλώνοντας τα πέλματα του, άρχισε να σφυρίζει κάτι. Κάποιο είδος κατάρας στην άσχημα σπασμένη γλώσσα του Πορφυρού Αστερισμού.
  Ο Τζόβερ γάβγισε απειλητικά, δείχνοντας τους ιμάντες ώμου του οικονομικού στρατηγού.
  - Ερε βδελυρό ερπετό, μην τολμήσεις να προσβάλεις τον σταλζάνο και τον πιστό του υπηρέτη!
  Μια βαριά γροθιά έπεσε σε ένα άσχημο πράσινο ρύγχος. Το χτύπημα ήταν καλό, το πλάσμα ταλαντεύτηκε, αλλά δεν πρόλαβε να πέσει. Το ορμητικό λούκι του εξαιρετικά συγκινημένου Ερασκάνταρ, και μάλιστα με μια στροφή, συνέτριψε τη φυσιογνωμία του γουρουνιού-ελέφαντας-κροκόδειλου. Το κουφάρι έπεσε σε μια λακκούβα και οι φρουροί που στέκονταν στο βάθος γέλασαν χαρούμενα, δείχνοντας με τα δάχτυλα την πεσμένη εικόνα, με μια πεπλατυσμένη κούπα. Μωβ-καφέ αίμα έσταζε σε μια λακκούβα, σκορπίζοντας μια απότομη μυρωδιά τερεβινθίνης. Χωρίς να σταματήσουν, ο Ερμής και ο Λέων κάθισαν στο έτοιμο flaneur. Στη συνέχεια απογειώθηκαν γρήγορα, τρομάζοντας τα στικτά έντομα.
  Υπήρχε κάτι ιδιαίτερα άστατο στον τομέα. Οι σαύρες ψαριών με πτερύγια πετούσαν στην ατμόσφαιρα. Υπήρχαν επίσης πλάσματα που έμοιαζαν με λύκους με φτερά νυχτερίδας. Πετάχτηκαν στα ύψη μερικοί μεγάλοι, τρικέφαλοι αετοί στο μέγεθος ενός αστρομαχητή. Γιγαντιαίες λιβελλούλες φτερουγίζουν με τις ράχες μεγάλων σκαντζόχοιρων. Κυριαρχούσαν κυρίως ημί-άγρια μη-ανθρωποειδή πλάσματα. Οι ήχοι που έβγαζαν έμοιαζαν με κάτι ανάμεσα στο ουρλιαχτό του λύκου και στον κρότο των τζιτζικιών. Μερικοί από αυτούς πέταξαν πολύ κοντά στο flaneur, απειλώντας να συγκρουστούν.
  Ο Τζόβερ γύρισε το μοχλό και ένα κύμα υπερήχων διέλυσε τα ξέφρενα πλάσματα. Αυτοί με υστερικό τσιρίγμα, και πιο λογικοί, φτύνουν ζουμερές κατάρες, σκορπισμένες σε διάφορες κατευθύνσεις. Ο Ερμής γρύλισε ως απάντηση:
  - Κατώτεροι ανόγαλακτοι, θα σας πάλσαρουμε!
  Περίεργος, ο Λίο ρώτησε σε κομματική αργκό:
  - Και που θα μαζέψουμε εδώ;
  Ο Τζόβερ έδειξε το δάχτυλό του, ένα ολόγραμμα με έναν δείκτη και την επιγραφή: "Σε έναν οίκο ανοχής" πέταξε έξω από το ρινγκ.
  Ο Ερασκάνταρ, χωρίς πολύ ενθουσιασμό, κοίταξε μακριά και ηρέμησε - αυτό δεν μοιάζει με οίκο ανοχής. Στο αφιλόξενο φόντο ξεχώριζε ξεκάθαρα το κολοσσιαίο κτίριο πολλών χιλιομέτρων με τους σκληρούς τοίχους από μάρμαρο βασάλτη. Η δομή είχε σχήμα μεσαιωνικού κάστρου με παχιές επάλξεις. Στο βάθος, επίσης, φαινόταν ένα τεράστιο, βράχο, ορθογώνιο κτίριο. Στρατώνες για μη ανθρωποειδείς σκλάβους. Αυτός ο γιγαντιαίος ουρανοξύστης έφτασε στη στρατόσφαιρα. Στην οροφή υπήρχε η εξέδρα εκτόξευσης για πολεμικά διαστημόπλοια. Ακόμη και ο βρώμικος τομέας ήταν γεμάτος με στρατεύματα του Purple Constellation σαν σταφιδόψωμο. Το λιοντάρι είπε με έκπληξη:
  - Φαίνεται τόσο αρχαϊκό!
  Τοποθετημένος στον δακτύλιο του Ερμή, έχοντας πρόσβαση στο διαγαλαξιακό Princeps-Internet (που λειτουργεί στον υπερδιάστημα και φορείς του Kinesspace), εξέδωσε πληροφορίες μέσω ενός ολογράμματος.
  Αυτό το κτίριο είναι το θρυλικό Μαύρο Κάστρο. Το διάσημο μέρος που ενέπνευσε τους ντόπιους κινηματογραφιστές να γυρίσουν δεκάδες ταινίες και να γράψουν εκατοντάδες αστυνομικά θρίλερ και αστυνομικές ιστορίες. Φιλοξένησε επίσης μάχες ιπποτών-νογαλακτών σε άλογα και πανοπλίες, αυτοί οι τοίχοι έπρεπε να επιβιώσουν από τις επιδρομές των πειρατών, την εισβολή δηλητηριωδών εντόμων που τρέφονται με την ατμόσφαιρα. Η νεωτερικότητα δεν είναι τόσο ρομαντική. στο αρχαίο Μαύρο Κάστρο, ένα ολόκληρο δίκτυο εγκαταστάσεων δημητριακών και η φωλιά του μεγαλύτερου γκάνγκστερ του γαλαξία Lucera, με το παρατσούκλι Quasar Dragon, ήταν συνδεδεμένα. Το σύμβολο του κάτω κόσμου έσκαβε στο έδαφος για περισσότερα από είκοσι πέντε μίλια και ήταν πάνω από έξι μίλια ύψος, δώδεκα μίλια πλάτος. Ανεγέρθηκε για πολλές χιλιετίες, και ίσως και εκατομμύρια χρόνια, μέχρι τη στιγμή που οι σταλζάνοι "χαρούσαν" αυτόν τον γαλαξία με την κατοχή τους. Τα τείχη χτίστηκαν σύμφωνα με τις μυστικές συνταγές εξαφανισμένων ειδών και ήταν ισχυρά, σχεδόν σαν τα τελευταία κράματα, μάχιμα, διαστημικά διαστημόπλοια.
  Ο Ερμής φώναξε στο ολόγραμμα:
  - Σβήνω! Δεν το χρειαζόμαστε!
  Το flaneur προσγειώθηκε σε μια τεράστια περιοχή κυριολεκτικά γεμάτη με ιπτάμενες μηχανές από τα πιο ποικίλα, μερικές φορές άγρια και τρελά φανταστικά σχέδια. Πλάσματα, ως επί το πλείστον μη-ανθρωποειδούς τύπου, σμήνιζαν κοντά στις σπασμένες πολύχρωμες διαμορφώσεις. Τα πλάσματα ήταν πολύχρωμα, ετερόκλητα, σε λέπια, φτερά, αιχμές, πανοπλίες με βελόνες και ξυραφάκια, με κορόιδα, φυτά, ζωντανά ορυκτά και ακόμη και αδιανόητα με ό,τι δεν έχει ανάλογο στη Γη. Το λιοντάρι δεν έχει ξαναδεί τέτοια ποικιλία διαστημικής πανίδας. Προκαλούσε περιέργεια και υποσυνείδητο άγχος. Υπήρχαν εκπρόσωποι διαφορετικών τύπων, δομών και μορφών. Διαφανές και με τη μορφή των πιο λεπτών σκουληκιών, μικροσκοπικά και τεράστια, περισσότερο από ελέφαντες. Υπήρχαν ακόμη και άμορφα όντα. Υβριδικοί τύποι όλων των λωρίδων. Δισεκατομμύρια πρωτότυποι πλανήτες... Τρισεκατομμύρια χρόνια εξέλιξης σε κύματα, δημιούργησαν μια ανυπολόγιστη ποικιλία ειδών.
  Το μαύρο κάστρο ήταν ειδικά προσαρμοσμένο για πολλούς διαγαλαξιακούς τύπους.
  Αν και το αεροσκάφος προσγειώθηκε απαλά στο σκούρο μωβ κάλυμμα της περιοχής του πάρκου, ήταν ελαφρώς σοκαρισμένο, σαν ένας Τιτάνας που αιχμαλωτίστηκε από τον Δία να προσπαθούσε να δραπετεύσει από κάτω. Ο Τζόβερ και ο Ερασκάνταρ, μη δίνοντας σημασία σε αυτό, βγήκαν έξω (ή μάλλον, ο νεαρός πήδηξε έξω σαν τσίτα και ο σταλζάν κατέβηκε σταθερά σε στυλ αρχαίου πρίγκιπα) και κατευθύνθηκαν σε μια από τις πλευρικές εισόδους αυτού του διαγαλαξιακού " ξενοδοχειο".
  Ο δρόμος μπλόκαρε ξαφνικά δύο ελεφαντοφόροι αχθοφόροι με καμιά δεκαριά κέρατα, σωριάστηκαν κυριολεκτικά το πέρασμα με τα πεντάτονα κουφάρια τους.
  - Τι φυλή; Θέα? Προσωπικότητες; Υπάρχουν προσκλήσεις; Ποιος είναι ο σκοπός της επίσκεψής σας;
  Με μια φωνή, σαν υπερφορτωμένες συρταριέρες, έτριζαν οι τραμπούκοι. Τα πτώματα των "ελεφάντων" ήταν ντυμένα με μαύρο καμουφλάζ με λευκές νιφάδες. Στα πόδια τους κρατούσαν δεκάκαννες πυροβόλου δοκούς.
  - Είμαι ο Urlik, με το ψευδώνυμο Chermet. Αυτός είναι ο προσωπικός μου σκλάβος Leo Eraskander, Leo στην αργκό. Εδώ είναι η δισκέτα της πρόσκλησης.
  Ο φρουρός πήρε αδέξια τη δισκέτα. Ήταν δύσκολο να κρατήσεις μια τόσο μικρή δισκέτα σε ένα ισχυρό πόδι με δάχτυλα μισού μέτρου, αλλά ο φρουρός είχε την ικανότητα να την εισάγει επιδέξια στον κυβερνητικό παρατηρητή. Εξέτασε όλες τις πληροφορίες για άτομα. Το μωβ διάκενο αναβοσβήνει. Οι φρουροί αδέξια, ακόμα και ο λαιμός τους έτριξαν, έγνεψαν καταφατικά, αφήνοντας το σταλζάν με τον δούλο να πάει μπροστά. Η πόρτα από κράμα βαρέως τύπου άνοιξε σιωπηλά. Το λιοντάρι έκανε μερικά βήματα μέσα, η επίστρωση μέσα ήταν ζεστή και απαλή σαν γυναικείο σώμα. Ξαφνικά παρασυρόμενο από μια άτακτη σκέψη, το αγόρι γύρισε και έκλεισε το μάτι στους φρουρούς:
  - Το να προστατεύεις το δικό σου καλό είναι ακριβό, και κάποιου άλλου είναι ενοχλητικό, αν δεν χρειάζεσαι φρουρούς, τότε έχεις καταστραφεί εντελώς!
  Κερασοφόροι μαστόδοντες, μόνο παλαμάκια τα μεγάλα μάτια τους σαν κοχύλια. Ο Ερμής έπιασε το μυώδες αγόρι από το χέρι και τράβηξε:
  - Πιο γρήγορα πόδια!
  Από τους διαδρόμους του πιο παλιού κρησφύγετου, υπήρχε μια ανάσα υδρόθειου και κάτι ακόμα πιο βρωμερό. Η επιφάνεια της επικάλυψης γινόταν όλο και πιο σκληρή και πιο κρύα, στους τοίχους φάνηκαν τα ζωγραφισμένα πρόσωπα διαφόρων τύπων καλκάνικων. Νιώθεις σαν να συναγωνίζονταν καλλιτέχνες της avant-garde, των οποίων το σχέδιο σύντομα θα σε κάνει να τραυλίσεις. Και για να το ολοκληρώσουμε, η μπογιά άναψε.
  Ξαφνικά ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις, άρχισαν αδιάκριτοι πυροβολισμοί. Οι πιο περίπλοκες μορφές ζωής πλημμύρισαν η μία την άλλη με βόλες από τα πιο διαφορετικά συστήματα και είδη. Ακουγόταν η βρυχηθής φωνή των θανατηφόρων βλημάτων μεγαβάτ. Αστρόπλοια φούντωσαν και διαλύθηκαν, τα πτώματα ετερόκλητων ευφυών ζώων απανθρακώθηκαν αμέσως, πέφτοντας κάτω από τις θανατηφόρες ακτίνες των εκτοξευτών, των οικολογικών λέιζερ και άλλων τύπων όπλων. Το λιοντάρι είδε την κοσμική μάχη χάρη σε πέντε ολογραφικές προβολές που αναβοσβήνουν στο διάδρομο του κάστρου ταυτόχρονα. Τα πολεμικά πλοία του Stalzanath, παρά τον αιφνιδιασμό της επίθεσης, ενσωματώθηκαν αυτόματα στο σύστημα "ευέλικτης αλυσίδας". Κανόνια τεράστιων διαμετρημάτων εκτόξευσαν θρόμβους δώρων εξόντωσης, που ορμώντας κατά μήκος σπασμένων τροχιών έσκαψαν στα πλησιέστερα διαστημικά υποβρύχια του θηριοτροφείου. Εδώ, για παράδειγμα, ένα από τα μεγαλύτερα διαστημόπλοια των εξωγήινων άρχισε να σκορπίζεται, σαν καμένο χαρτόνι. Στο λιοντάρι φάνηκε ότι είδε δίποδα κοτόπουλα με πόδια μαϊμού, να τρέχουν πανικόβλητα στους διαδρόμους του κατεστραμμένου διαστημικού καταδρομικού, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να αποφύγουν το οδυνηρό "φιλί", την αδυσώπητη φλόγα. Οι λοβοί διάσωσης ξεπήδησαν σαν χρωματιστά βρεφικά χάπια από τα κατεστραμμένα, ανεξέλεγκτα, χαοτικά περιστρεφόμενα πλοία. Τόσο swift ήταν ο μύλος πλάσματος για όλα τα μοντέλα μάχης. Κοιτάζοντας αυτό, ο Jover-Urlik πνίγηκε από φόβο, επειδή δεν ήταν ένας ατρόμητος τακτικός στρατιωτικός. Μετά από ένα άλλο κούνημα που σήκωσε τη σκόνη από το πάτωμα, ο οικονομικός στρατηγός τελικά μπήκε βαθιά στον στενό μαύρο διάδρομο που φωτιζόταν από ένα θαμπό κόκκινο φως.
  Αρκετές εκρήξεις χτύπησαν στην ίδια την πλατφόρμα, κομμάτια κρέατος και θραύσματα μετάλλου πέταξαν μέχρι την είσοδο του διαδρόμου. Ο Ερασκάνταρ κατάφερε να ξαπλώσει, αλλά ένα από τα θραύσματα παρόλα αυτά έκοψε το χάλκινο δέρμα του, περνώντας κατά μήκος μιας εφαπτομένης, και το άλλο έκοψε ένα κοντό νήμα από λευκά μαλλιά. Την ίδια στιγμή, μια ντουζίνα επιβλητικές φιγούρες εμφανίστηκαν στην είσοδο. Οι Heffalump Porters πήδηξαν στην άκρη.
  Αλιγάροι με έξι χέρια σαν γορίλες στριμώχτηκαν στην είσοδο. Τραμπούκοι οπλισμένοι με τους πιο ισχυρούς ακτινοβολητές. Αστέρια τέρατα με θωρακισμένα κοστούμια με τα διακριτικά της δημοτικής γηγενούς αστυνομίας ήταν παχύρρευστα με πολύχρωμο, αναβράζον αίμα.
  Ο Ερμής δεν πρόλαβε να πάει μακριά. Το πάτωμα ήταν πολύ ολισθηρό και έπεσε κάτω με ένα κουφάρι μισού κεντρικού. Εδώ, σε ένα στενό διάδρομο, δεν υπήρχε η παραμικρή ευκαιρία να αποφύγουμε τις θανατηφόρες ακτίνες. Ο Τζόβερ χλόμιασε και σήκωσε τα χέρια του. Έμοιαζε αρκετά ανθρώπινο. Ωστόσο, το βλέμμα των Haligars ήταν το πιο αδίστακτο και αποκρουστικά επιθετικό.
  Μόνο ο Λέο δεν πανικοβλήθηκε. Μια λεπτομέρεια τον ενδιέφερε. Στα χέρια των "γορίλων" βρίσκονταν ισχυρές εγκαταστάσεις μάχης βαριού-λέιζερ βαρέως διαμετρήματος στρατού. Εν τω μεταξύ, οι στρατιώτες της δημοτικής αστυνομίας έλαβαν όπλα αναισθητοποίησης ή πιστόλια γάμμα και, εξαιρετικά σπάνια, εκτοξευτές μεσαίου διαμετρήματος χαμηλής ισχύος. Η μεταφορά ακτίνων ακτίνων λέιζερ κλάσης Byrd και άλλων βαρέων στρατιωτικών όπλων απαγορευόταν υπό τον πόνο επώδυνου θανάτου. Στους Αλιγάρους, ως υποταγμένη φυλή, είχαν εμπιστευθεί μόνο πιο αδύναμα όπλα, αν και ήταν η πιο μαζική βοηθητική δύναμη της αυτοκρατορίας. Επομένως, η μορφή τους ήταν ψεύτικη. Και ήταν είτε διαστημικοί γκάνγκστερ είτε κατάσκοποι.
  Ο Ερμής έκανε πίσω στο διάδρομο τρέμοντας από φόβο.
  - Σταματήστε, αρθρόποδα καθάρματα, αλλιώς απειλείστε με πλήρη καταστροφή!
  Η φωνή του διοικητή αποδείχτηκε ξαφνικά λεπτή και τσιριχτή. Αυτό ενθάρρυνε τον Λέο. Ο νεαρός άνδρας, προσπαθώντας να δώσει στη φωνή του έναν ύποπτο τόνο.
  "Ο κύριός μου είναι έτοιμος να λιποθυμήσει. Πρέπει να τον φέρω στα συγκαλά μου!
  Πιάνοντας τον Jover από τη μέση, ο Eraskandar έβγαλε διακριτικά έναν εκτοξευτή πλάσματος από τη ζώνη του. Και, χωρίς να γυρίσει το κεφάλι, πυροβόλησε τις δυσοίωνες σιλουέτες των αντιπάλων. Στους εξάχειρους "γορίλες" φάνηκε ότι το αστείο, με άγριο βλέμμα αγόρι υποστήριζε μόνο τον κύριό του και γελούσαν. Με υπεράνθρωπη δύναμη, το Λιοντάρι μπόρεσε να ρίξει τον κύριό του σε ένα στενό κενό, σχεδόν αόρατο στο αμυδρό φως του διαδρόμου. Κατάφερε να το κάνει συγχρονισμένα, ταυτόχρονα με το σουτ.
  Ο εκτοξευτής πλάσματος ήταν φορτωμένος με ένα μικροσκοπικό βλήμα εξόντωσης, και παρόλο που κατάφεραν να καλυφθούν στη ρωγμή, ο τυφώνας πυρός-πλάσμα έβγαλε και τους σκοπευτές. Αφού ο Λέο πήδηξε λίγο αργότερα και ήταν εντελώς γυμνός, υπέφερε πολύ περισσότερο. Οι φλόγες έκαψαν το πρόσωπο, τους ώμους, σημαντικό μέρος του δέρματος, προκαλώντας μερική ζημιά στα μαλλιά. Η πιο φωτεινή λάμψη τύφλωσε όσους αποσυναρμολογούσαν με μανία στο χώρο του διαστημικού λιμανιού. Κάποιοι σκοτώθηκαν, κάποιοι γκρεμίστηκαν από το ωστικό κύμα. Για πολλούς, τα όργανα της όρασης απλώς απέτυχαν. Οι πυροβολισμοί σταμάτησαν.
  Από ένα δυνατό χτύπημα ο Ερμής έχασε τις αισθήσεις του. Το λιοντάρι, από την άλλη, προσγειώθηκε σαν γάτα. Τα κολασμένα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν απαγορεύτηκε να τα μεταφέρουν οι πολίτες του Purple Constellation. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο από τις επίσημες ένοπλες δυνάμεις και στη συνέχεια με ορισμένους περιορισμούς. Για τη μεταφορά τέτοιων όπλων θα μπορούσε να συλληφθεί. Ο Ερασκάνταρ έγινε τρομερά νευρικός, κατάλαβε ότι είχε περάσει όλα τα όρια του νόμου. Σύντομα θα γεμίσει αφόρητα εδώ από τις περιπολίες του Πορφυρού Αστερισμού. Η απόγνωση ώθησε μια διέξοδο, βάζοντας στους ώμους του ιδιοκτήτη (ώστε να μαγειρευτεί σε υπερπλασία για ένα δισεκατομμύριο αιώνες), ο νεαρός άνδρας όρμησε κατά μήκος του στριφογυριστού διαδρόμου, ο οποίος είτε στένεψε είτε επεκτάθηκε. Έτρεξε περίπου 60-70 μέτρα. Για να δραπετεύσει, χρειάστηκε να βρει ένα ασανσέρ. Το τρέξιμο με ένα τέτοιο κουφάρι ήταν εξαιρετικά δύσκολο για κάποιον που είχε καεί από μια ουσία που καταβροχθίζει τα πάντα. Το λιοντάρι ήταν βουτηγμένο στον ιδρώτα, που διέβρωσε τα ήδη επώδυνα εγκαύματα, τα πόδια του έτρεμαν. Κρατήθηκε με απόλυτη δύναμη θέλησης. Σχεδόν χάσει τις αισθήσεις του, ο Ερασκάνταρ έτρεξε προς την ανοιχτή πόρτα του ασανσέρ, ένα ανθρωπάκι σαν αλεπού είχε μόλις βγει έξω. Παραμέρισε, αφήνοντας τους φυγάδες να μπουν στο πιλοτήριο με έναν αέρα αδιαφορίας. Μάλλον, ένα τέτοιο θέαμα ήταν οικείο.
  Το λιοντάρι άρχισε να πατάει πυρετωδώς τις ακατανόητες επιγραφές που ήταν τυπωμένες στα κουμπιά. Στον τοίχο της κινητής καμπίνας, στην οποία σκαρφάλωσε το βασανισμένο αγόρι, η οθόνη της οθόνης άστραφτε και ήταν δυνατό να διαλέξετε οποιαδήποτε κατεύθυνση στον ατελείωτο λαβύρινθο του ανελκυστήρα. Ένα από τα παλιά ανέκδοτα άστραψε στο μυαλό μου. Οι δράστες μπήκαν στο ασανσέρ και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
  Αλλά σε αυτή την περίπτωση, αυτό δεν είναι πλέον ένα αστείο, αλλά η πραγματικότητα των παγκόσμιων τεχνολογιών με ιστορία πολλών εκατομμυρίων ετών. Με αυτόν τον ανελκυστήρα ήταν δυνατό να ταξιδέψετε δεκάδες, ακόμη και εκατοντάδες μίλια στα βάθη του εδάφους αυτού του ασυνήθιστου πλανήτη. Μέσα από υπόγειους λαβύρινθους, περνούσαν ανάμεσα σε πόλεις και ακόμη και ηπείρους. Τα περισσότερα από αυτά χτίστηκαν πολύ πριν από την κατοχή του Στάλζαν. Τα παλαιότερα περάσματα απείχαν πολύ από ένα εκατομμύριο ετών. Ένα ολόκληρο υπόγειο δίκτυο προερχόταν από το μαύρο κάστρο. Ο ίδιος ο πλανήτης ήταν διάσημος από την αρχαιότητα ως καταφύγιο για αστέρες ληστές όλων των λωρίδων και φυλών. Αυτός ο πλανήτης ήταν μια φωλιά για κακούς, όπου όλοι οι νόμοι ήταν υπό όρους. Σε αυτόν τον υπόγειο κόσμο με χιλιάδες μπερδεμένα πιο υπέροχα μονοπάτια για λαγούς, υπήρχε ένα από τα μεγαλύτερα λημέρια της διαστημικής μαφίας σε αυτό το μέρος του Σύμπαντος. Ο πλανήτης Korolora είναι παλαιότερος από τη Γη και πολύ μεγαλύτερος. Έχει κρυώσει πολύ πιο βαθιά από τη Γη. Πολλοί τομείς και περάσματα δεν σημειώνονται καν στους χάρτες των μυστικών υπηρεσιών της αυτοκρατορίας.
  Το ασανσέρ ήταν πολύ γρήγορο. Με απώλεια, ο Λέων άλλαζε παραμέτρους πολύ συχνά. Σύντομα βρέθηκαν σε έναν άγνωστο τομέα. Αυτή η περιοχή φαινόταν άδεια και δυσοίωνη. Μπορεί όμως να κατηγορηθεί ο πληγωμένος για αυτό; Το ασανσέρ έκανε συνεχώς ζιγκ-ζαγκ στα πλάγια, κινούμενος είτε οριζόντια, είτε κάθετα, είτε διαγώνια, μπερδεύοντας όλες τις κατευθύνσεις. Πρέπει να σταματήσετε, διαφορετικά μπορείτε να καλέσετε στον κάτω κόσμο. Αλλά πώς να σταματήσετε αυτό το κουτί; Ίσως πατήσετε το κόκκινο κουμπί; Το ασανσέρ δεν είναι από παλιά σπάνια, και οι σταλζάνοι έχουν επίσης κόκκινο αίμα, και σίγουρα δεν θα γίνει χειρότερο από αυτό.
  Ο Λέο Ερασκάνταρ, καθησυχάζοντας το τρέμουλο στα δάχτυλά του με φουσκάλες, πάτησε γρήγορα το κόκκινο κουμπί...
  Κεφάλαιο 13
  Πώς θα μπορούσε να είναι αυτή η πρόοδος
  Έδωσε στη γη άλλη κατεύθυνση
  Μια παλινδρόμηση σπηλαίου-πέτρας
  Χτύπησε τους γήινους σε μια στιγμή;
  Η απάντηση σε αυτό είναι πολύ απλή!
  Δεν είναι δύσκολο να διαλέξεις έναν ανόητο
  Τελικά, ο άγριος δεν έχει μεγαλώσει σε εξέγερση -
  Οι ανόητοι ελέγχονται πιο εύκολα!
  Σέρνοντας στο στέμμα ενός δέντρου, ο Βλαντιμίρ Τιγκρόφ έμοιαζε με πίθηκο, τρομοκρατημένο από λιοντάρια. Ο ρόλος των λιονταριών, φυσικά, ήταν οι στρατιώτες του Πορφυρού Αστερισμού. Έχοντας κάνει έναν κύκλο, εγκαταστάθηκαν ακριβώς κάτω από το δέντρο όπου κρυβόταν το φοβισμένο αγόρι. Κάπου μακριά ακούστηκε μεγαλειώδης μουσική, την ίδια στιγμή εμφανίστηκαν αρκετά ρομπότ κάμπια. Στην κορυφή κάθε ρομπότ υπήρχε ένα σταθερό κοντάρι σημαίας με μια μεγάλη σημαία μιας μεγάλης αυτοκρατορίας. Ήταν ένας λαμπερός επτάχρωμος καμβάς από κόκκινο-πορτοκαλί-κίτρινο-πράσινο-σμαραγδί-μπλε-βιολετί. Κάθε συγκρότημα είχε σαράντα εννέα αστραφτερά αστέρια. Άλλωστε, οι Stalzan πίστευαν ότι τρία πολλαπλάσια των επτά συμβολίζουν το άπειρο. Ναι, και σύμφωνα με τη θρησκεία του Πορφυρού Αστερισμού, υπάρχουν επτά παράλληλα μέγα-σύμπαντα, από τα οποία αυτό είναι το μικρότερο και πιο ανοργάνωτο. Η μετάβαση σε άλλα σύμπαντα πραγματοποιείται μετά το θάνατο, σηματοδοτώντας μια νέα, ακόμη πιο ένδοξη ζωή και έναν ατελείωτο, σκληρό πόλεμο. Επιπλέον, σε αυτή την περίπτωση, το επτά δεν θεωρήθηκε επίσης ο τελικός μαθηματικός αριθμός, αλλά μάλλον σύμβολο του μεγάλου πλήθους.
  Ο ύμνος καθησύχασε τον Βλαντιμίρ, θυμήθηκε ξαφνικά ότι δεν φοβόταν τη μάγισσα, την κοσμική Κάλι, τη Λύρα Βελιμάρα, και ότι είναι κρίμα για έναν άνθρωπο να φοβάται τους μη ανθρώπους με blasters. Επιπλέον, ο Πρόεδρος Polikanov απέδειξε ότι οι σταλζάνοι είναι θνητοί, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να νικηθούν. Η ελπίδα δεν είναι επιβλαβής, αλλά η απώλεια της ελπίδας είναι το πιο καταστροφικό πράγμα! Όταν σταμάτησε ο ύμνος, ακούστηκαν οι ασύμφωνοι ήχοι του τραγουδιού.
  Στο έντονο φως φαινόταν καθαρά η κολόνα της πορείας. Αν κρίνουμε από το ύψος και τα στρογγυλά, χαμογελαστά πρόσωπά τους, ήταν παιδιά. Πολύ μαυρισμένο ως το μαύρο, όπως οι Αφρικανοί μαύροι, σχεδόν γυμνοί, με μόνο ένα λεπτό κομμάτι γκρι ύφασμα γύρω από τους μηρούς. Ούτε δώστε ούτε πάρτε, άγρια από τη φυλή Τούμπα-Γιούμπα. Ωστόσο, δεν ήταν καθυστερημένα παιδιά. Οι γηγενείς τύποι, όπως ξαφνικά συνειδητοποίησε ο Βλαντιμίρ Τιγκρόφ με κάποια έβδομη αίσθηση, γνώριζαν αρκετά καλά τη γεωγραφία, τους άρεσε να μελετούν την ιστορία των αρχαίων χωρών και των ηπείρων που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του ολοκληρωτικού πολέμου. Ακόμα και υπόγεια, κυριολεκτικά να περπατάς στην κόψη του ξυραφιού (η καταγγελία των ντόπιων αστυνομικών και η απαγορευμένη γνώση θα σε βάλει σε κουμπιά και σακούλες!), Σχεδιάζοντας κάρτες με ένα καρφί στο σκισμένο φλοιό. Οι περισσότερες είχαν ίσια ξανθά μαλλιά, εν μέρει φυσικά, εν μέρει λευκασμένα από τον ήλιο. Μαλλιά χοντρά, αλλά πραγματικά, πολύ παραμελημένα, δασύτριχα σαν τα χωριάτικα αγόρια από τις μεσαιωνικές τοιχογραφίες. Ναι, και οι φυσιογνωμίες είναι αρκετά ευρωπαϊκές, χωρίς νεγροειδή χαρακτηριστικά, ευχάριστες και εύθυμες. Αλλά το πιο σημαντικό, τραγούδησαν στα ρωσικά.
  
  Μεγάλο φως της αυτοκρατορίας
  Χαρίζει ευτυχία σε όλους τους ανθρώπους!
  Σε ένα αμέτρητο σύμπαν,
  Δεν θα βρεις πιο όμορφα!
  
  πολύτιμες βούρτσες,
  Από άκρη σε άκρη!
  Η αυτοκρατορία εξαπλώθηκε
  Παντοδύναμος Άγιος!
  
  λαμπερό αστέρι,
  Φωτίζει το δρόμο στους ανθρώπους!
  Κατέχει την κύρια δύναμη,
  Προστατεύοντας τον πλανήτη!
  
  Τα παιδιά τραγούδησαν και βάδιζαν σαν πρωτοπόροι στη γραμμή, προσπαθώντας με τα ξυπόλυτα πόδια τους, καλυμμένα με μικρές εκδορές και μώλωπες, να κόψουν με ακρίβεια ένα βήμα, χωρίς να χάσουν τον ρυθμό της πορείας. Η ομοιότητα με τους πρωτοπόρους προστέθηκε από buglers και drummers. Τα τύμπανα χτύπησαν τους πυροβολισμούς του στρατού, οι κακοποιοί φύσηξαν από καιρό σε καιρό. Δεν υπήρχαν γραβάτες, αλλά αντικαταστάθηκαν με επιτυχία από κόκκινους γιακάδες. Στα χέρια των παιδιών υπήρχαν τσεκούρια, σχοινιά, πριόνια και άλλες συσκευές για την κοπή δέντρων. Φυσικά, ήρθαν εδώ όχι μόνο για να τραγουδήσουν, αλλά και για να δουλέψουν.
  Δέντρα κόπηκαν και σέρνονταν με το χέρι, από τον εξοπλισμό υπήρχαν μόνο κάρα και κάμπιες αλόγων. Επίσης προϊόν γενετικής μηχανικής, σαν γούνινα, πολύποδα άλογα, αλλά πολύ πιο γρήγορα και με φυσικά ηλιακά πάνελ αντί για μαλλί. Από τη σκοπιά των Stalzans, η μηχανοποίηση της εργασίας δεν είναι μόνο περιττή, ακόμη και επιβλαβής. Οι άνθρωποι έχουν αναπαραχθεί πολύ, υπάρχουν ακόμη περισσότεροι από ό, τι πριν από την έναρξη της επιθετικότητας και δεν υπάρχει αρκετή δουλειά για όλους. Εδώ η πλειονότητα ασχολείται με την υλοτομία, και μάλιστα τραγουδά ταυτόχρονα. Ωστόσο, τα δάση έχουν ήδη κοπεί τόσο πολύ που έχουν γεμίσει όλες οι αποθήκες στο άμεσο περιβάλλον. Ως εκ τούτου, πολλοί ξυλοκόποι αναγκάζονται να πάνε δεκάδες χιλιόμετρα παραπέρα. Τα παιδιά εργάζονται ήσυχα, ακόμη και με κάποιο ενθουσιασμό. Η εμφάνιση των ανδρών είναι επίσης αρκετά υγιής, οι μύες είναι ανεπτυγμένοι, τέτοιες αθλητικές φιγούρες στην ηλικία τους είναι σπανιότητα στη σύγχρονη γενιά. Λες και αυτές είναι οι καλύτερες βολές από τη σχολή της εφεδρείας του Ολυμπιακού, κουβαλώντας μεγάλα κούτσουρα σε ζευγάρια και ορμητικά, προκαλώντας συντριπτικά χτυπήματα με τσεκούρια σε χοντρούς κορμούς. Ισορροπημένο φαγητό, καθαρός αέρας, φυσική δραστηριότητα έδωσαν τόσο εκπληκτικά αποτελέσματα. Προφανώς, άλλοι σύγχρονοι του Tigrov θα ζήλευαν μια τέτοια ζωή. Αρκεί να μπορείς να διαβάζεις, να γνωρίζεις τον πίνακα πολλαπλασιασμού και να μπορείς να υπογράφεις. Οτιδήποτε πέρα από αυτό απαγορεύεται αυστηρά, εξαιρέσεις έγιναν μόνο για κάποιους από τους πιο αξιόλογους συνεργούς του κατοχικού καθεστώτος. Ο Βλαντιμίρ, ωστόσο, θύμωνε όλο και περισσότερο. Πώς μπορείς να δουλεύεις τόσο ήρεμα για τους κατακτητές, να τραγουδάς ύμνους δοξάζοντας αυτά τα θηρία; Ντρεπόταν και πικραμένος για τους δικούς του ανθρώπους, αλλά του έλειπε το κουράγιο να κατέβει. Ήταν βουρκωμένο, οι νέοι εργάτες ίδρωναν και τα μαύρα κορμιά τους έλαμπαν σαν λαδωμένα. Τέσσερις στρατιώτες με το έμβλημα του μωβ ματιού (δυνάμεις κατοχής) ξεκάθαρα βαριούνταν. Συνήθως δεν περιπολούσαν ξυλοκόπους σε ήσυχες περιοχές, εμπιστεύονταν αυτό στην αστυνομία ή στα ρομπότ ασφαλείας. Πραγματικά δεν έκανε ζέστη, οπότε η ειδική στολή, εκτός από τις προστατευτικές λειτουργίες της ελαφριάς πανοπλίας, ρύθμιζε επίσης τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος που περιβάλλει άμεσα τη σάρκα των εισβολέων. Πρέπει να διασκεδάσω. Αλλά πως? Φυσικά, έχουν παιχνίδια στον υπολογιστή σε βραχιόλια ή στα ίδια τα δοκάρια, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου chic! Το να κοροϊδεύεις τα παιδιά είναι πολύ πιο ενδιαφέρον!
  Ο ανώτερος μαχητής από τη φρουρά διέταξε στα ρωσικά:
  - Όλοι, σπάστε! Ας παίξουμε ποδόσφαιρο!
  Τα αγόρια, φυσικά, ενθουσιάστηκαν. Προσεκτικά (δοκιμάστε το, να είστε απρόσεκτοι με τόσο σκληρούς ιδιοκτήτες!), Δίπλωσαν τα εργαλεία ανά βαθμό, μετά τρεμοπαίζουν, ξυπόλητοι, πρασινωπό-μοβ τακούνια από το γρασίδι, όρμησαν να μαζέψουν κλαδιά. Οι νέοι σκληρά εργαζόμενοι έχουν ήδη αρχίσει να χτίζουν πολυάριθμες πύλες από κλαδιά και πλούσια, μεγάλα φύλλα. Αφού υπήρχαν πολλά αγόρια, θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον μια ντουζίνα ομάδες. Ο ανώτερος διαρρήκτης σταμάτησε τα παιδιά:
  - Θα παίξουμε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο της μεγάλης μας αυτοκρατορίας. Είμαστε τέσσερις εναντίον όλων σας. Και έχουμε μόνο μία μπάλα. Εδώ είναι η πύλη σας, εδώ είναι η δική μας. Το καθήκον είναι να σκοράρεις την μπάλα με οποιοδήποτε κόστος. Ας αρχίσουμε!
  Οποιοσδήποτε σημαίνει οποιονδήποτε. Και οι σταλζάνοι άρχισαν να χτυπούν τα παιδιά. Κάτω από το πρόσχημα ενός παιχνιδιού, είναι ωραίο να νικάς κάποιον που είναι πιο αδύναμος. Είναι ιδιαίτερα ένδοξο αν νικήσεις κάποιον σαν εσένα. Ενάμισι τραμπούκοι ακρωτηρίασαν τα παιδιά, τους έσπασαν τα χέρια, τα πόδια, τα πλευρά, ακόμη και τα κεφάλια τους. Και όταν οι τύποι, έχοντας ενωθεί σε ένα κοπάδι, σαν άγριοι μαμούθ, κατέκλυσαν έναν από τους κατοχικούς επιτηρητές, οι κακοί χρησιμοποίησαν τα όπλα τους. Τα σώματα των παιδιών θρυμματίστηκαν από ελαφρώς καμπύλες, τώρα πιο φωτεινές, και μετά, αντίθετα, δέσμες εκτοξευτών που εξασθενούσαν κατά μήκος της τροχιάς τους. Ο αέρας μύριζε καμένο κρέας, καπνός στροβιλιζόταν, οι γκρίνιες των ετοιμοθάνατων αγοριών ήταν γεμάτες βάσανα....
  - Φασίστες! Βάρβαροι! Σαδιστές! - Μια υστερική φωνή ήρθε από την κορυφή.
  Ξεχνώντας τη δική του ασφάλεια, έχοντας χάσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, οι Τίγρεις κατέβηκαν βιαστικά από το δέντρο. Ήθελε να ψεκάσει τους αδίστακτους δήμιους και όλο αυτό το υπερφασιστικό Stelzanat σε κουάρκ, διαλύοντας το σε όλο το σύμπαν. Ξεπερνώντας τον, τα διαστημικά θηρία χτύπησαν τα λέιζερ τους στο χοντρό στέμμα. Ο Βλαντιμίρ έπεσε από τον κομμένο κορμό. Συντρίβοντας από ύψος είκοσι μέτρων, τραυματίστηκε σοβαρά. Όταν ο Βλαντιμίρ ξύπνησε, ήταν ήδη στερεωμένος με σύρμα σε έναν φοίνικα και τον εξέτασαν με περιέργεια. Ο ανώτερος επίσκοπος ήταν ήδη αρκετά έμπειρος πολεμιστής, έτσι κοίταξε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον πεσμένο αιχμάλωτο σαν χιόνι στο κεφάλι. Με ήρεμο τόνο, στον οποίο φαινόταν μόνο μια μικρή περιέργεια, ο Στάλζαν μίλησε, περνώντας το νύχι του κατά μήκος της τρυπημένης σόλας του αγοριού.
  - Σημείωση. Έχει ανοιχτόχρωμο δέρμα, εμφανώς σκουρόχρωμο και ακόμη και ελαφρώς τραγουδισμένο στον γηγενή ήλιο. Μέχρι πρότινος είχε παπούτσια στα πόδια του και τα νύχια του ήταν όμορφα κομμένα. Μαλλιά επίσης δεν ξυρίστηκαν στο μηδέν, φαίνεται η δουλειά ενός κομμωτή. Λέω ότι δεν είναι ντόπιος ιθαγενής. Δεν πρέπει να σκοτωθεί ή να βασανιστεί, καλύτερα να τον παραδώσουν στο τμήμα "Αγάπης και Αλήθειας". Δεν είναι δική μας δουλειά να λύνουμε γρίφους.
  Ο τραμπούκος με το μαχητικό κοστούμι αιμόφυρτος από παιδικό αίμα τόλμησε ωστόσο να αντιταχθεί:
  "Δεν πρόκειται να τον βασανίσουμε και να στερήσουμε τον εαυτό μας τέτοια ευχαρίστηση;"
  - Αν είναι σημαντικό πουλί, τότε θα πετάξουμε για μη εξουσιοδοτημένα βασανιστήρια. Καλύτερα να πιάσουμε και να βασανίσουμε έναν από τους ντόπιους...
  Ο αρχηγός έκανε κλικ στον πίνακα ελέγχου, και τα ποδήλατα βαρύτητας stalzan πέταξαν μέχρι τους ιδιοκτήτες, έγειραν τα πηδάλια, σαν να προσκαλούσαν τους σταλζάνους να σαλώσουν τα "άλογα". Ο ανώτερος επόπτης ήταν έτοιμος να πηδήξει πάνω στο μηχανικό άλογο, αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί και παρόλα αυτά έβγαλε ένα μαστίγιο.
  - Ας αναβιώσουμε τη συνείδηση του κρατούμενου και θα φουσκώσουμε λίγο.
  Το χτύπημα επέστρεψε γρήγορα όλη την πληρότητα των αισθήσεων στη συνείδηση του Βλαντιμίρ, που ήταν ακόμα θολωμένη με δυσκολία να αντιληφθεί τα λόγια των άλλων.
  Το γκούν σταλζάν χτύπησε δυνατά, το αγόρι τινάχτηκε και μάλιστα ούρλιαξε από μερικά από τα χτυπήματα που έκοψαν το δέρμα. Στην τριακοστή πρόσκρουση, ο Βλαντιμίρ έχασε τις αισθήσεις του. Του έριξαν κρύο νερό από ένα είδος σιφονιού στο πρόσωπό του...
  Όταν ο νεαρός κρατούμενος άνοιξε τα μάτια του με δυσκολία, ένα μελαχρινό αγόρι με ξανθά μαλλιά και μπλε μάτια ήταν ήδη δεμένο απέναντί του. Βασανίστηκε μάλλον πρωτόγονα, άγρια με φωτιά από μια αυτοσχέδια δάδα. Ο ντόπιος πιτσιρικάς, φώναζε με άσεμνο τρόπο, οι ήδη αρκετά καλοί μύες του τεντώνονταν σε μια ξέφρενη προσπάθεια που ακόμα και το σχοινί έσπασε. Όταν λιποθύμησε από το σοκ του πόνου, τα τέρατα επευφημούσαν. Οι γιοι μιας εφιαλτικής αυτοκρατορίας ήταν φαλακροί μέσα στον τερατώδες άθλιο, χαρούμενο ενθουσιασμό τους.
  - Σαδιστές, καθάρματα! - μόλις ακούγεται ψιθύρισαν οι Τίγρηδες.
  Τελικά οι δήμιοι έστρεψαν την προσοχή τους πάνω του.
  - Προσευχήσου, άσπρη μαϊμού! Για να δούμε αν μπορείτε να μείνετε ήσυχοι όταν τηγανίζονται τα τακούνια σας!
  Ο άγριος τρύπησε το φλεγόμενο κούτσουρο στο γυμνό πόδι του νεαρού. Η φλόγα αρπακτικό έγλειψε τη φτέρνα του άτυχου εφήβου, φουσκάλες φούσκωσαν αμέσως.
  Ο πόνος ήταν φρικτός, μόνο μια ακόμη ισχυρότερη αίσθηση μίσους επέτρεψε αυτή τη φορά να συγκρατήσει το κλάμα.
  Ωστόσο, αυτό έχει ήδη ξεπεράσει όλα τα όρια αντοχής του ανθρώπινου σώματος και αυτή τη φορά οι Τίγρεις έχασαν για μεγάλο χρονικό διάστημα την ικανότητα να αισθάνονται την γύρω εφιαλτική πραγματικότητα.
  ***
  Οποιοδήποτε, ακόμα και το πιο σύντομο ταξίδι κάποια μέρα τελειώνει. Με σύντομα, σύμφωνα με την κλίμακα του Σύμπαντος, και κολοσσιαία, σύμφωνα με τις ανθρώπινες αντιλήψεις, υπεράλματα, το διαστημόπλοιο "Ελευθερία και Δικαιοσύνη" πλησίαζε απαρέγκλιτα τη Γη. Η γραφειοκρατία της αυτοκρατορίας έχει χάσει τα απομεινάρια της ευπρέπειας, δημιουργώντας όλο και περισσότερα εμπόδια στην κίνηση της αστρικής επιθεώρησης.
  ***
  Τεράστιες προετοιμασίες ήταν σε πλήρη εξέλιξη στον πλανήτη Γη. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι δημοτικές αυτόχθονες δυνάμεις. Τακτοποιήθηκαν οι μεγαλύτερες πόλεις και χωριά. Άξια άμφια μοιράστηκαν δωρεάν στον πληθυσμό, τουλάχιστον στους μεγάλους οικισμούς οι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να μοιάζουν με οπισθοδρομικούς άγριους. Αυτό, όντως, ήταν το πρόβλημα. Υπάρχουν πολύ λίγα εργοστάσια για την παραγωγή ρούχων και τα αποθέματα στις αποθήκες είναι αμελητέα. Μπορείτε, φυσικά, να αναφερθείτε στο γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν αγριέψει, αλλά στη συνέχεια μπορούν να κατηγορήσουν τις αυτοκρατορικές αρχές για αυτό. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με το φαγητό. Χάρη στην κλιματική αλλαγή, την εγκατάσταση εστιαστών και καθρεφτών, πρακτικά δεν υπήρχε νύχτα στη Γη και τα γενετικά βελτιωμένα φυτά απέδιδαν καλλιέργειες 6-8 φορές το χρόνο και οι καρποί γενικά έπεφταν από τα δέντρα όλο το χρόνο. Εξαιτίας αυτού, ο πληθυσμός της Γης έχει γίνει πολύ παραγωγικός, αλλά το πολιτιστικό του επίπεδο έχει πέσει απότομα. Συνήθισαν να κάνουν χωρίς ρούχα, το ίδιο το φαγητό πηδάει στο στόμα, σαν σε μια λαϊκή ιστορία, ξέχασαν το Διαδίκτυο (η διαγαλαξιακή, διαστημική τροποποίηση του είναι μολυσμένη με διάφορα προγράμματα εξολόθρευσης και ιούς, έτσι ώστε το ταξίδι στο Kinesspace μοιάζει με τρέξιμο μέσα από ένα ναρκοπέδιο) και μόνο συνεργοί του καθεστώτος παρακολουθούν τηλεόραση και γηγενή ολιγαρχία. Και μόλις πρόσφατα τους επιτράπηκε να φορούν καλά ρούχα. Οι υπόλοιποι διδάχθηκαν να πιστεύουν ότι ήταν απλώς έλξη ζώα.
  ***
  Ο συνταγματάρχης Igor Rodionov, διοικητής του επίλεκτου ειδικού αποσπάσματος των συνεργατικών ειδικών δυνάμεων "Alfa-stealth", περπατούσε κατά μήκος της πλατείας Anzh-Katuna με ένα γρήγορο, ελαστικό βήμα. Μια φορά κι έναν καιρό, σε αυτό το μέρος βρισκόταν η Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. Η πρωτεύουσα της πιο ισχυρής, εκτεταμένης, ισχυρής και πλουσιότερης Ρωσικής Αυτοκρατορίας στη γη εξαφανίστηκε από το πρόσωπο της Γης με το πρώτο κιόλας χτύπημα πυραύλων εξόντωσης. Στη θέση του βρισκόταν πλέον ένα ερειπωμένο τεράστιο χωριό. Τα παλιά χρόνια, όλος ο κόσμος έτρεμε, κοιτάζοντας τα τρομερά τείχη του Κρεμλίνου. Η δύναμη είναι η ισχυρότερη από τις ισχυρότερες - η Μεγάλη Αυτοκρατορία κυριάρχησε στον πλανήτη, συντρίβοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αρμετικής και του Σιτάι με τη δύναμή της, απορρίπτοντας αυτές τις χώρες από τις θέσεις των παγκόσμιων ηγετών. Και τώρα ... Πού είναι αυτή η πρώην εξουσία, η μισοξεχασμένη ιστορία; Στην τοποθεσία της πρωτεύουσας - μόνο καλύβες και όχι περισσότερες από δώδεκα πολυώροφα ερειπωμένα σπίτια. Η ανθρωπότητα δεν ήταν ακόμη ενωμένη, αλλά ο ρόλος της Ρωσίας ως παγκόσμιου ηγέτη και υπερδύναμης φαινόταν όλο και πιο καθαρά κατά μήκος του αυξανόμενου ημιτονοειδούς. Βιώνοντας πολλά σκαμπανεβάσματα, η Ρωσική Αυτοκρατορία ανέκτησε τον έλεγχο σε ολόκληρη την επικράτεια της ΕΣΣΔ. Η σοβαρή ενεργειακή κρίση που έχει κατακλύσει τον πλανήτη Γη κατέστησε δυνατή τη συσσώρευση χρημάτων και πόρων για περαιτέρω επέκταση. Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο αμερικανικός στρατός είχε βαλτώσει σε έναν παρατεταμένο πόλεμο με τον ισλαμικό κόσμο, τα στρατεύματα της ενισχυμένης Ρωσικής Αυτοκρατορίας βοήθησαν τους Άραβες πρώτα να εκδιώξουν τους Αρμενίτες από τον Κόλπο των Τερσίδων και μετά, με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ο ρωσικός στρατός πήρε τον έλεγχο όλων των κοιτασμάτων πετρελαίου σε αυτήν την περιοχή. Ως αποτέλεσμα, όλες οι χώρες - από την Ilgira μέχρι την Andia - κρατήθηκαν μαζί υπό την αυστηρή αιγίδα της νέας μεγάλης αυτοκρατορίας. Ο Σιτάι αναγκάστηκε να αποδεχθεί τον ρόλο του κατώτερου στρατιωτικού εταίρου της Ρωσίας. Η οικονομία των ΗΠΑ έχει περιέλθει σε κατάσταση κατάρρευσης. Με το πονηρό, κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο της Αλάσκας, να συντρίψουν την εξαθλιωμένη και όχι και τόσο αναγκαία Βερόπα. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια, πριν από την αστρική επιθετικότητα, οι Αρμενικοί αποκατέστησαν εν μέρει τη δύναμή τους, βασιζόμενοι σε νέες τεχνολογίες. Τα πράγματα πήγαν σε πόλεμο, αλλά οι τελευταίες στρατιωτικές εξελίξεις έδωσαν κάθε ευκαιρία για τη νίκη της Ρωσίας και του ανατολικού μπλοκ. Η παγκόσμια κυριαρχία ήταν κοντά. Τώρα όμως το πατάει κάτω από τα πόδια μια θωρακισμένη μπότα με μαγνητικές σόλες.
  Ο συνταγματάρχης ήταν Ρώσος στην εθνικότητα και γνώριζε πολύ καλά την ιστορία του πλανήτη του. Οι Stalzan είχαν τρισεκατομμύρια κόσμους υπό τον έλεγχό τους, η τεχνολογική τους υπεροχή καθιστούσε κάθε εξέγερση άσκοπη και αυτοκτονική. Αν υπήρχε έστω και η παραμικρή πιθανότητα νίκης, τότε ο Rodionov, χωρίς δισταγμό, θα άρχιζε να αγωνίζεται για την ανεξαρτησία και την ελευθερία του πλανήτη του. Όμως το κουνούπι δεν μπορεί να διαπεράσει την πανοπλία του τανκ και, σφίγγοντας τα δόντια του, υποτάχθηκε στους μισητούς εισβολείς. Έτσι τουλάχιστον μπορεί να κάνει κάτι για τους δικούς του.
  Οι Στάλζαν αποφάσισαν να αποκαταστήσουν το Κρεμλίνο. Μη γνωρίζοντας πώς έμοιαζε αυτή η ακρόπολη πριν από τη διαστημική εισβολή, ο κυβερνήτης έθεσε εντελώς παράλογες παραμέτρους για την κατασκευή που χτιζόταν. Δεδομένου ότι η Μόσχα ήταν η νούμερο 1 πόλη, είναι καλύτερο να ξαναχτίσουμε αυτό το θρυλικό σύμβολο. Μετά την κοσμική πρόσκρουση, δεν έμεινε ούτε ένα άθικτο κτίριο στη Μόσχα και οι υπόγειες κατασκευές καταστράφηκαν από ένα εκρηκτικό κύμα παρόμοιο με σεισμό ισχύος δώδεκα πόντων. Βασισμένο σε υπερβολικά υπερβολικούς μύθους, το Κρεμλίνο χτίστηκε σχεδόν δέκα φορές μεγαλύτερο.
  Αρχικά, ο Fagiram Sham ήθελε ακόμη και να χτίσει πύργους στο μέγεθος των βουνών των Ιμαλαΐων και οι σύμβουλοι μετά βίας κατάφεραν να τον αποτρέψουν, αναφερόμενοι στο γεγονός ότι απλά δεν θα είχαν χρόνο να αντιμετωπίσουν την άφιξη ενός επικίνδυνου επισκέπτη. Στην κατασκευή συμμετείχαν τόσο εργάτες όσο και πολυάριθμος εξοπλισμός. Οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε εκατομμύρια δολάρια. Δεν υπήρχαν αρκετοί στρατώνες για όλους. Οι περισσότεροι πέρασαν τη νύχτα σε εξωτερικούς χώρους. Ευτυχώς, το κλίμα επέτρεψε τον ύπνο στο γρασίδι, και γύρω από τους φράχτες των σταθερών υπερπλασματικών ακτίνων.
  Τα αεροπλάνα πέταξαν για να συναντηθούν. Ήταν γεμάτοι από νεοσύλλεκτους. Λόγω της μετατόπισης του Ήλιου και των αλλαγών του κλίματος, το δέρμα των Βεροπαίων σκουραίνει. Οι Γήινοι έγιναν πολύ πιο σκούροι από τους Stalzans, έγιναν μαύροι ή, σπανιότερα, σκούρο καφέ. Μερικοί από τους στρατευμένους βιαστικά παρέλασαν σε παράταξη (ήξεραν πώς να το κάνουν αυτό από την παιδική τους ηλικία), αλλά μόνο πολλοί από αυτούς κούτσαιναν και στα δύο πόδια. Φρεσκοψημένοι πολεμιστές, για πρώτη φορά στη ζωή τους, φόρεσαν μπότες και στολές. Και τώρα οι χθεσινοί έφηβοι χαμογελούν, προσπαθώντας να παίξουν σκληρούς τύπους έξω από τον εαυτό τους, καλύπτοντας αλαζονικά με ηλίθιες βρισιές τους απλούς εργάτες. Μακάρι να ήταν τώρα οι μοναδικοί της κυρίαρχης φυλής, και οι άλλοι άνθρωποι είναι απλώς τα πιο ασήμαντα σκουπίδια, που μπορείς να αγγίξεις σε ένα κάθαρμα. Κουνούν τα όπλα τους, αναπαράγοντας προσβλητικές χειρονομίες. "Πρέπει να τους κάνουμε τη σωστή πρόταση!" - σκέφτηκε ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων.
  - Κύριε υπαξιωματικά, επιτρέψτε μου να κάνω αίτηση!
  Ο Ιγκόρ γύρισε το κεφάλι του στη γνωστή φωνή.
  - Α, εσύ είσαι, αδερφέ μου! Δεν σε έχω δει πολύ καιρό... Εσύ σαν αλεπού κάλυψες όλα σου τα ίχνη ξεφεύγοντας από κοντά μας!..
  - Κι εσύ, άθλιο αστυνομικό σκυλί, ακόμα δεν βρήκες τα ίχνη της τρύπας του λύκου! - Ακολούθησε μια χαρούμενη απάντηση.
  Τα αδέρφια αγκαλιάστηκαν σφιχτά. Έπειτα, σιγά-σιγά, και οι δύο, καθώς φορούσαν αστυνομική στολή, προχώρησαν στον δρόμο από βασάλτη, λείο σαν γυαλισμένος καθρέφτης. Τέσσερα ζώα-φύλακες - θωρακισμένοι ρινόκεροι με πόδια τσιτάχ, και αντί να βόσκουν ένα δίκτυο από γούνινα πλοκάμια, έτρεξαν στη δεξιά πλευρά της στήλης πορείας, αυτή τη φορά μια θηλυκή ιθαγενή μονάδα. Τα κορίτσια φορούσαν κοντές φούστες με φουσκωτά μπούστα που μόλις και μετά βίας καλύπτονταν από το χιτώνα. Τα γυμνά πόδια βάδιζαν σχεδόν συγχρονισμένα, τα δάχτυλα των ποδιών τεντωμένα. Τα ίδια τα κορίτσια φαίνονταν πολύ ελκυστικά, κυρίως χνουδωτά ξανθά, με κανονικά χαρακτηριστικά, σχεδόν ιδανικές αναλογίες φιγούρων (αποτέλεσμα γενετικών εκκαθαρίσεων που πραγματοποιήθηκαν από τις κατοχικές αρχές!). Τα πόδια τους, που δεν ήξεραν παπούτσια, ήταν χαριτωμένα και δεν παραμορφώθηκαν στο ελάχιστο από το ξυπόλητο, και μια ειδική αλοιφή απωθούσε τη σκόνη, αφήνοντας τις φτέρνες των κοριτσιών ροζ, λαξευμένες, λειαντικές και κάνοντας την τραχιά επιφάνεια της γυναικείας σόλας να αστράφτει σαν κοράλλια. Μόνο το δέρμα για αρκετές δεκάδες γενιές κάτω από τις αδιάκοπες ακτίνες των φωτιστικών απέκτησε το χρώμα του εβονίτη, το οποίο σε φυσικές ξανθές με άρια ή σλαβικά χαρακτηριστικά προσώπου φαινόταν αφύσικο, έστω και λίγο τρομακτικό. Ο Ιγκόρ, χωρίς να πάρει το βλέμμα του από τα λεπτά κοριτσίστικα πόδια, μόλις ακούγονταν έτσι ώστε να πιάσουν μόνο τα εκπαιδευμένα αυτιά τους, το προϊόν της επιλογής των κατοχικών ιθαγενών ειδικών δυνάμεων είπε:
  - Δεν έχω χρόνο για τρυφερότητα, αδερφέ μου! Σε εμάς, και αυτή η φήμη είναι αξιόπιστη, έρχεται ο γενικός επιθεωρητής από το συμβούλιο της δικαιοσύνης. Ο θρυλικός Des imer Conoradson. Έχετε ακούσει για αυτόν;
  Ο Ivan "Krushilo", αυτό ήταν το όνομα του αδελφού του - "Krushilo" - οδήγησε, επίσης απάντησε σιωπηλά.
  - Α, αυτό είναι! Γι' αυτό λοιπόν υπάρχει τέτοιος θόρυβος και θόρυβος. Τι μπορείτε να πείτε για όλα αυτά;
  "Τώρα ο Φάγος προσποιείται ότι είναι ευγενικός, αλλά αυτό είναι ένα τρομερό θηρίο, μια ζωηρή ψείρα πλάσματος που έχει εξοντώσει εκατοντάδες εκατομμύρια συμπατριώτες μας. Μόλις τελειώσει η επιθεώρηση, θα σκοτώσει με τριπλάσιες δυνάμεις. Πρέπει να σταματήσει και πρέπει να μας βοηθήσετε!
  Ο επικεφαλής των Ειδικών Δυνάμεων Alpha Stealth κούνησε το κεφάλι του σκυθρωπά. Η φωνή του Ιγκόρ ήταν γεμάτη πόνο:
  - Έχουμε μια καλή ρήση. Έσπασες καλά τον τοίχο, αλλά τι θα κάνεις στο επόμενο κελί; Είναι όλοι ίδιοι, είμαστε απλά άτριχες μαϊμούδες γι' αυτούς και τίποτα παραπάνω. Σε αυτόν τον αγώνα, μπορείτε να βασιστείτε μόνο στον εαυτό σας!
  - Τότε πετάς τη μισητή σου μορφή και πας μαζί μας στα δάση! - ψιθύρισε δυνατά ο Ιβάν, ξεχνώντας για μια στιγμή την προσοχή.
  - Και γιατί να κάνεις θεατρικό πόλεμο μαζί τους; Τα πολυβόλα σας οργώνουν πραγματικά ... Ενάντια σε εκτοξευτές, λέιζερ, εκτοξευτές δέσμης, μέιζερ, ρομπότ μάχης; Ναι, είναι σαν πέλετ για υπερμαστόδοντα ! Ακόμη και οι βόμβες H που δεν έχετε είναι αβλαβείς κροτίδες ενάντια στα πεδία δυνάμεών τους. - Επίλεκτος συνταγματάρχης, άπλωσε τα χέρια του.
  - Η κύρια δύναμη είναι το πνεύμα και οι άνθρωποι! Η ύλη μπορεί να είναι δυνατή, αλλά μόνο το πνεύμα έχει αληθινή παντοδυναμία! - Ο Πάθος, βγάζοντας το φαρδύ στήθος του, είπε ο Ιβάν.
  Ένα ζώο με ουρά που μοιάζει με βεντάλια, στολισμένο με τα πιο όμορφα πετράδια, αλλά με σώμα τίγρης, που βόσκει ειρηνικά, καταβροχθίζει πορτοκαλί γρασίδι. Το στόμα του ήταν χωρίς δόντια, αλλά ήταν πολύ επιτυχημένο στο να καταβροχθίσει τη γενετικά τροποποιημένη χλωρίδα. Την ίδια στιγμή, αυτό το ζώο πέταξε έξω στρογγυλές μπάλες από τη μήτρα του. Και τα παιδάκια των σκλάβων τα σήκωσαν, βάζοντάς τα όμορφα σε διάφανες σακούλες.
  Ο Igor Rodionov παρέδωσε με λύπη μια ολόκληρη ομιλία:
  - Όμορφα ειπωμένα, αλλά αυτά είναι απλά λόγια που τινάζουν τον αέρα δυνατά! Τι γίνεται με τους ανθρώπους; Υπήρχε ένας τέτοιος Kerchi Kerr - ο βασιλιάς των ειδικών δυνάμεων, και ο Ivan Kozlovsky - ο επικεφαλής των μισθοφόρων. Προσπάθησαν να διεξάγουν ανταρτοπόλεμο χρησιμοποιώντας εκπαιδευμένα στρατεύματα. Πράσινοι μπερέδες... Βυσσινί μπερέδες... Οι σταλζάνοι τους χτυπούσαν σαν πέρδικες, ακόμα και σε μάχη σώμα με σώμα. Οι στρατιώτες του Purple Constellation υπερτερούσαν αριθμητικά των Ειδικών Δυνάμεων. Αντίδραση, ταχύτητα, τεχνική, δύναμη, διαστάσεις... Καθένα από αυτά έβαλε εκατό ντόπιους "Ριμπό". Ο στρατηγός Mokili Velr τους σκότωσε με γυμνά χέρια, και τους δύο αρχηγούς του ανταρτοπόλεμου ταυτόχρονα. Όπως τους είπε: "Δώστε μου μια ευκαιρία! Υπερασπιστείτε τον εαυτό σας!" και σαν κοροϊδία τους έδωσε στα χέρια ατσάλινα τσεκούρια! Κάθε σου βήμα είναι γνωστό εκ των προτέρων, μέχρι και ρόμπες παραλλαγής σου πουλήθηκαν με την άμεση γνώση του, για να έχει ενδιαφέρον ο πόλεμος. Είναι απλά διασκεδαστικό για αυτούς.
  Σε απάντηση, ο Ivan Rodionov έσφιξε τις γροθιές του σφιχτά, ακόμη και οι αρθρώσεις έγιναν άσπρες, η φωνή του Ρώσου παρτιζάνου ακούστηκε με μεγάλη δυσκολία συγκρατημένη οργή:
  - Δεν υπάρχει τίποτα που να θυμίζει για άλλη μια φορά την ανικανότητά μας. Βοηθήστε καλύτερα να σκουπίσετε τουλάχιστον το Fagiram Sham. Μετά θα δούμε την κατάσταση, θα μαζέψουμε υποστηρικτές. Πρέπει να μας βοηθήσετε, γιατί το Alpha Stealth είναι οι καλύτερες Ειδικές Δυνάμεις του Ronald Ducklinton.
  Ο Ιγκόρ ένιωσε την πιο έντονη αμηχανία. Ντρεπόταν ακόμη και να κοιτάξει στα μάτια τον αδερφό του. Κατά κάποιο τρόπο, ο Rodionov θύμισε στον εαυτό του αυτή τη φυτοφάγη τίγρη με την ουρά ενός λαμπερού παγωνιού. Έτσι πετάει κέικ με μέλι, τα οποία μαζεύονται από τα κατοχικά τέρατα. Αλλά από την άλλη πλευρά, πρέπει με κάποιο τρόπο να δικαιολογήσετε τον εαυτό σας:
  -Τι μπορούμε πραγματικά να κάνουμε; Ο Ρον είναι ψοφίμι και κάθαρμα. Θα ξαπλώσει στα κρυφά όποιον προσφέρει τουλάχιστον κάποιο είδος άξιας αντίστασης. Όλη η ελίτ των συνεργατών κάτω από την κουκούλα. Φοβόμαστε ακόμη και να σκεφτούμε άσχημα για αυτούς. Αυτό είναι με την πιο αληθινή έννοια της λέξης. Άλλωστε, μπορούν να διαβάσουν τις σκέψεις μας με τη βοήθεια συσκευών και να το κάνουν στα παρασκήνια. Όταν τα ανάβουν, μένει μόνο μια μεταλλική γεύση στο στόμα. Παίρνουμε μεγάλο ρίσκο. Αν υποψιάζομαι, τότε η επιταγή θα μας καταστρέψει και όλες οι πληροφορίες θα στύβονται σαν χυμός λεμονιού.
  Ο Ιβάν έγνεψε με κατανόηση, μια σκιά πέρασε πάνω από το πρόσωπο ενός μεγαλόσωμου νεαρού άνδρα, αλλά φαίνεται ότι όντας νεότερος, δεν έχασε την πίστη του στις δυνατότητες της ανθρωπότητας να αντισταθεί στους εισβολείς. Εξάλλου, για παράδειγμα, το απαλό νερό μπορεί να αλέσει ένα διαμάντι και ένα άτομο ....
  - Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την παραμικρή ευκαιρία. Ναι, και σε βάρος των πτωμάτων. Ξεσκίζουν το δέρμα από τους ανθρώπους και φτιάχνουν ειδώλια, αναμνηστικά, πιάτα και άλλα σκουπίδια από κόκαλα ... υπάρχει μια ολόκληρη υπόγεια επιχείρηση εδώ. Είναι δυνατόν να φτιάξεις γάντια, μπουφάν, τσάντες και ούτω καθεξής από έξυπνα όντα; Το σαπούνι παρασκευάζεται από ανθρώπινο λίπος, το φρέσκο κρέας μεταποιείται σε πρωτεΐνη, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, προστίθενται σε πίτες πολλαπλών στρωμάτων, πωλούνται σε άλλες φυλές. Άλλωστε είναι τερατώδες, ακόμη και τα μαλλιά και τα νύχια ανακυκλώνονται. Ένα άτομο αποσυναρμολογείται σε στοιχειώδη σωματίδια, αποκομίζοντας κέρδος από οποιοδήποτε όργανο. Δεν ήξερες ότι αυτά τα καθάρματα δημιούργησαν ένα ολόκληρο εργοστάσιο όπου κάνουν μυστικά πειράματα σε ανθρώπους. Αυτό που κάνουν είναι ένα μυστήριο. Αλλά το Τρίτο Ράιχ, σε σύγκριση με τις πράξεις τους και την κλίμακα της διαδικασίας, είναι απλώς λίγο άτακτο σε σύγκριση με έναν έμπειρο δήμιο. Και αυτή η επιχείρηση μπαίνει σε ένα μεγάλο ρεύμα. Ακόμα και το ταμείο και οι κεντρικές αρχές της αυτοκρατορίας κερδίζουν από αυτό... - Ο Βλαντιμίρ σταμάτησε, έβγαλε από την τσέπη του μια καραμέλα που μύριζε έντονα μέντα και την πέταξε στο στόμα του. Μετά συνέχισε. - Πιστεύω ότι οι Ζοργκ θα τους δώσουν ένα τόσο συγκεκριμένο και δυνατό χτύπημα για αυτό που δεν θα κατέβουν με έναν κυβερνήτη. Des Imer Kono... Στο διάολο το όνομά του... Πρέπει να πάρει στοιχεία, και όταν μιλάει με τους ντόπιους πρέπει να υπάρχουν θυμωμένες αποκαλύψεις, και όχι απλά γενναία επιφωνήματα ευημερίας κάτω από τη θηλιά της αυτοκρατορίας. Δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι μαζί μας. Όλα τα sexot δουλεύουν από φόβο ή κατοχικά δολάρια. Τα Stalzan δεν είναι τόσο ωραία! Χαζεύουν, μας υποτιμούν, μας θεωρούν χειρότερους από ανόητα ζώα. Αλλά είμαστε άνθρωποι! Και μπορούμε να τους απαντήσουμε, δεν μπορούν να προβλέψουν κάθε κατάσταση. Μπορούμε να τα καταστρέψουμε με ξαφνικές κινήσεις και χτυπήματα.
  Ο Ιγκόρ κούνησε έντονα το κεφάλι του ως απάντηση.
  - Σωστά, δεν είναι και θεοί! Αλλά δεν θα σκαρφαλώσω κάτω από τις ακτίνες! Ό,τι μπορώ, θα προσπαθήσω να κάνω. Είστε τυπικά μέλος της μονάδας της δημοτικής αστυνομίας. Και μιλάμε για πολύ καιρό. Τι θα τους πείτε, πώς θα εξηγήσετε την κουβέντα μας;
  Ο Ιβάν, κάτι που είναι αρκετά κατανοητό, μπερδεύτηκε εδώ:
  - Δηλαδή, όπως; Μόλις ξεκινήσαμε!
  Ο Ιγκόρ ήρεμα και με ένα ειρωνικό χαμόγελο εξήγησε:
  - Με τη βοήθεια μιας τεχνογνωσίας, έκοψα τις ουρές. Γεγονός είναι ότι παρουσία απόλυτης επιτήρησης, μόνο ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων μπορεί να βρει τρόπο να ξεφύγει. Αφήστε τον Γκορνοστάεφ να επικοινωνήσει μαζί μου. Θα τον βοηθήσω να παραδώσει συμβιβαστικά στοιχεία για τον Faga. Αλλά σας προειδοποιώ, μην εμπιστεύεστε το περιβάλλον σας, υπάρχουν τουλάχιστον δύο τυφλοπόντικες που αναφέρονται στους κατακτητές. Ακόμα και η τοποθεσία του είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό, δεν σκοτώνεται γιατί είναι ο τέλειος αποδιοπομπαίος τράγος. Όλα τα πλεονάσματα και τα απρογραμμάτιστα έξοδα διαγράφονται σε αυτό.
  Ο Ιβάν, με ένα απότομο χτύπημα από μια μπότα ριγμένη στον ήλιο, πέταξε από πάνω τη φραγκόσυκη λέξη κάκτος σαλιγκάρι και απάντησε με όχι απολύτως εύθυμη χαρά:
  - Αυτό δεν είναι τόσο εύκολο! Ο ίδιος δεν ξέρω πού κρύβεται ο Γκορνοστάεφ. Κανείς δεν γνωρίζει και δεν έχει δει την ακριβή τοποθεσία του, αλλά είναι διαρκώς σε επαφή και μερικοί μάλιστα νομίζουν ότι τους οδηγεί κάποιο πνεύμα. Θα παρέχετε τοπική ασφάλεια, ασφάλεια και διερμηνείς, έτσι δεν είναι; - Με ελπίδα είπε ο εργάτης του υπόγειου.
  Σε αυτή την περίπτωση, ο Ιγκόρ δεν ήταν σίγουρος, ένας υγρός άνεμος φύσηξε στο πρόσωπό του, εξαιτίας του οποίου θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι τα μπλε μάτια των γιγάντιων ειδικών δυνάμεων δάκρυζαν:
  - Μεταφραστές υπό 24ωρη επίβλεψη, απομονώθηκαν από όλους ανεξαιρέτως τους γήινους. Αλλά σε οποιοδήποτε σύστημα υπάρχει μια τρύπα. Ελπίζω ότι ένας τόσο έμπειρος επιθεωρητής θα μπορέσει να σπάσει τον τεχνητά υφασμένο ιστό. Συμφωνείς, Βάνια;
  Ο μαχητής του αόρατου μετώπου, με σταθερή φωνή, αληθινός επαναστάτης, απάντησε:
  -Πιστεύω τη θεία μου, αδερφέ. Επομένως, για χάρη της μητέρας μας Γης, θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε τον εχθρό με κοινές προσπάθειες. Αν πεθάνουμε, τα παιδιά μας θα συνεχίσουν να πολεμούν. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ένας άνθρωπος χωρίς ελπίδα είναι νεκρός από την αρχή!
  Τα δύο αδέρφια έσφιξαν τα χέρια και χαιρέτησαν και έφυγαν.
  Προς τον Ιβάν-Κρουσίλο, μια άλλη στήλη φρεσκοκαλεσμένων εφήβων πληκτρολογούσε ένα βήμα. Χαιρετώντας αυτόματα τους νέους, κάτι που είναι κατανοητό, χωρίς να κοιτάξει ψηλά, κοίταξε τα δυνατά, λεπτά κοριτσίστικα πόδια παράλληλα με τις αμαζόνες που περπατούσαν. Ένας φανέρος με έναν αξιωματικό του Purple Constellation πέταξε δίπλα από την στήλη. Ο φλάνερ είχε σχήμα αετού, με φτερά γυρισμένα πίσω και τρεις κορμούς αντί για ράμφος. Ο Στάλζαν απειλούσε με ένα δεκάκαννο δοκάρι από το διαφανές πιλοτήριο. Και πάνω από το αυτοκίνητο, ένα ολόγραμμα αιωρούνταν, πλάσματα σαν δράκος, αλλά ταυτόχρονα τόσο αηδιαστικά και τρομερά, που όταν γύριζαν το ανατριχιαστικό κεφάλι τους, κορίτσια και αγόρια ούρλιαζαν άθελά τους. Ο ψεύτικος τοπικός αστυνομικός Ιβάν έπρεπε, μαζί με τους άλλους, να του αποτίσουν τα σέβη τους με μια χειρονομία που μοιάζει πολύ με τον ναζιστικό χαιρετισμό. Οι εργάτες χαιρέτησαν λίγο διαφορετικά, σταυρώνοντας τα χέρια τους μπροστά τους και σφίγγοντας σφιχτά τις γροθιές τους (αυτό ήταν σημάδι ετοιμότητας να δουλέψουν μέχρι το τελευταίο κβαντικό ενέργειας).
  
  Κεφάλαιο 14
  Πόσο μόνος στο σκοτάδι -
  Τα κρύα αστέρια λάμπουν!
  Και γιατί στη Γη
  Δεν μπορείτε να βρείτε την αλήθεια;
  Φαίνεται ότι ο κόσμος μας έχει πεθάνει
  Λες και τελείωσε ο δρόμος...
  Αλλά μη στεναχωριέσαι, αδερφέ-τζιγίτ!
  Δεν μπορείς να πνιγείς στον ουρανό...
  Αφού ο Λέο πάτησε το κόκκινο κουμπί, το ασανσέρ φρέναρε και, προχωρώντας προς τα δεξιά, σταμάτησε. Μια δυσάρεστη φωνή στη γλώσσα των Στάλζαν έτριξε έντονα: "Το σύστημα της αυτοκαταστροφής είναι ενεργοποιημένο". Και το λιοντάρι άκουσε την αντίστροφη μέτρηση να ξεκινά:
  - Δέκα... Εννιά... Οκτώ...
  Ο Ερασκάνταρ κατάλαβε πολύ καλά τι σήμαινε αυτό, επομένως, μαζεύοντας, σαν μια σακούλα πατάτες, το σώμα ενός συντρόφου, ή μάλλον ενός αηδιασμένου ιδιοκτήτη, και προσπάθησε να βγει από το ασανσέρ. Η πόρτα μπλοκαρίστηκε σύμφωνα με το νόμο της κακίας, αλλά το άγχος έδωσε στον νεαρό επιπλέον δύναμη. Με όλη την αγορίστικη μανία του, τράβηξε τις επίμονες πόρτες, παραμορφώνοντας το συμπαγές υλικό, σχεδόν ξεσκίζοντας το από τα μεταλλικά του κουμπώματα.
  Η τρομερή προσπάθεια προκάλεσε σπασμούς στους μύες, το φαρδύ στήθος ανασηκώθηκε από την προσπάθεια. Ο νεαρός, παλεύοντας με την προδοτική εξάντληση, πήδηξε μπροστά, σέρνοντας ένα άχρηστο εξάρτημα στον ώμο του.
  Ωστόσο, δεν ήταν δυνατό να ξεφύγουμε από το κύμα έκρηξης ...
  Ένας καυτός άξονας εκρηκτικών προσπέρασε το Λιοντάρι. Αφού πέταξε δεκαπέντε μέτρα, ο Ερασκάνταρ έπεσε σε μια κολόνα και έχασε τις αισθήσεις του. Είναι αλήθεια ότι δεν ήταν καλυμμένος στο σκοτάδι. Εξωτερικά, ο τύπος έσβησε εντελώς, αλλά στις σκέψεις του βυθίστηκε σε κάποιο όνειρο...
  ... Όπως πάντα, ένα συνηθισμένο ηλιόλουστο πρωινό, αυτός και οι φίλοι του όρμησαν μέσα στο δάσος. Τους άρεσε να παίζουν πόλεμο. Ο πόλεμος μεταξύ ανθρώπων και σταλζάνων ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής. Τα όπλα κατασκευάζονταν κυρίως από ξύλο, μερικές φορές από κόντρα πλακέ. Εξακολουθούσαν να θεωρούνται πολύ μικροί για σωματική εργασία, ωστόσο, το εργατικό δυναμικό ήταν αρκετό ακόμη και χωρίς αυτούς ...
  Ο μελλοντικός μονομάχος Λέων μόλις πρόσφατα έκλεισε οκτώ χρόνια-κύκλους και το έτος στη Γη, λόγω της προσέγγισης της τροχιάς προς τον Ήλιο, έγινε μικρότερο κατά 50 ημέρες. Είναι ακόμα ουσιαστικά ένα παιδί που κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά, αλλά ήταν ένα δυνατό και γρήγορο παιδί πέρα από την ηλικία του. Στην παρέα των αγοριών, ο Λέο ήταν αναμφίβολα ένας αναγνωρισμένος ηγέτης και σε έναν αγώνα μπορούσε να νικήσει έναν μαχητή πολύ μεγαλύτερο και έναν μεγαλύτερο από τον εαυτό του. Ναι, και στην τέχνη της μάχης σώμα με σώμα, ο Ερασκάντερ εμποτισμένος με μη παιδική αγάπη και φανατισμό. Ήθελε να είναι πιο δυνατός από όλους, πιο έξυπνος από όλους, καλύτερος από όλους. Δεν φοβόταν να πει ξεκάθαρα ότι όταν μεγάλωνε, θα έδιωχνε όλους τους σταλζάνους από τον πλανήτη Γη και μετά θα έφτιαχνε ένα Αστρόπλοιο, ή μάλλον, ακόμη και έναν ολόκληρο στολίσκο και θα ελευθερώσει άλλους σκλάβους κόσμους. Όλα αυτά ενίσχυσαν τον μύθο για αυτόν ως ουράνιο αγγελιοφόρο και μεσσία. Αν και υπήρχαν υπηρέτες του Πορφυρού Αστερισμού στο χωριό, ακόμη και αυτοί δεν βιάζονταν να αναφέρουν στις ανώτερες αρχές. Ακόμη και ως μικρό παιδί, ο Leo, πίστευε ακράδαντα στην αποκλειστικότητά του. Επομένως, η απρόσμενη εμφάνιση αρκετών υψηλόβαθμων προσώπων στο χωριό δεν του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Ήρθαν με τους απογόνους τους. Τα παιδιά των υπαλλήλων του καθεστώτος στην εξουσία έχουν τραβήξει ζωηρά βλέμματα. Κρατούσαν πλαστικά όπλα στα χέρια τους, σαν παιχνίδι αλλά ενδιαφέροντα παρόλα αυτά. Όταν εκτοξεύτηκε, πέταξαν σπινθήρες, οι οποίοι, όταν χτυπηθούν, συγκλόνισαν το δέρμα και έλαμπαν πάνω του για πολλή ώρα. Ντυμένοι με σορτς, λαμπερά μπλουζάκια με κομψά σανδάλια, ξεχώριζαν έντονα από τη σχεδόν γυμνή αθλιότητα του χωριού. Αυτό τους έδινε υπερβολική αλαζονεία, ειδικά επειδή υπήρχαν μόνο δύο μικρά εργοστάσια παραγωγής παιδικών ενδυμάτων και παιχνιδιών σε ολόκληρο τον πλανήτη Γη, και ακόμη και πολλά από τα παιδιά υψηλόβαθμων συνεργών των εισβολέων αναγκάστηκαν να περπατούν γυμνά και ξυπόλητα. Αυτό ενόχλησε το λιοντάρι, δεν του άρεσαν οι αυθάδειοι και αυτοί οι τύποι συμπεριφέρονταν σαν μικρά μπάρτσουκ. Ένας από αυτούς φώναξε, μιμούμενος τον πατέρα του, τον στρατηγό της γηγενούς αστυνομίας.
  -Ε εσύ! Αξιολύπητα χωριάτικα, γονατίστε! Δείτε τις μπότες μου, αφήστε τον αρχηγό σας να τις γλείφει με τη γλώσσα του.
  Οι φωτεινές κόκκινες μπότες έλαμπαν στον ήλιο, κοστίζουν μια περιουσία σε αυτόν τον πλανήτη. Ο Ερασκάνταρ δεν άντεξε άλλο, αν και τους προειδοποίησε ότι αν βάλουν το δάχτυλο σε κάποιο από τα ελίτ των παιδιών, δεν θα γλίτωσαν να σταλούν στο εργοστάσιο ανακύκλωσης. Τρομεροί θρύλοι κυκλοφορούσαν για αυτό το εργοστάσιο, κανείς δεν επέστρεψε ποτέ από εκεί. Είπαν ότι φτιάχνουν χτένια, ρούχα, κονσέρβες και ούτω καθεξής από ανθρώπους. Πράγματι, δεν υπήρχε μικρή ζήτηση για ανθρώπινο δέρμα, μαζί με προϊόντα από μαλλιά και οστά, πωλούνταν επιχειρηματικά στις διαγαλαξιακές μαύρες αγορές. Αλλά ο Λίο δεν μπορούσε να το βοηθήσει.
  -Είσαι ένα μικρό τσακάλι. Ο πατέρας σου γλείφει τα γαϊδούρια των πρωτευόντων stalzan και εσύ γλείφεις τις φτέρνες μου. - Το αγόρι έδειξε το πράσινο του από το γρασίδι και τα σκληρά πόδια του τρυπημένα από αγκάθια. Τα χέρια και τα πόδια, τα γόνατα, οι αγκώνες, οι κνήμες και οι γροθιές του παιδιού ήταν καλυμμένα με εκδορές και μώλωπες. Κάθε μέρα από νωρίς το πρωί, αν υπάρχει η έννοια του πρωινού στο αιώνιο φως, προπονούνταν στα δέντρα, γκρεμίζοντας το φλοιό και σπάζοντας τα κλαδιά. Από αυτό, τα άκρα του ήταν γεμιστά, που έμοιαζαν με ατσάλινες ράβδους. Ωστόσο, ο εξωτερικά γρατσουνισμένος Eraskander έμοιαζε με ανήλικο ληστή, τα γαλαζοπράσινα μάτια του αγοριού λάμπουν σαν αυτά ενός πεινασμένου πάνθηρα.
  Σε απάντηση, ένας πυροβολισμός ακούστηκε, ο Λεβ κατάφερε να αποφύγει και, κάνοντας επιδέξια βουτιά, αποφεύγοντας τις επόμενες βολές, χτύπησε τον αντίπαλό του σε ένα άλμα. Στη συνέχεια, με μια τούμπα συνέχισε να κινείται, όπως ο Μάικλ Τάισον στην ακαταμάχητη πίεση του. Αυτό είναι ένα απλό αλλά αποτελεσματικό χτύπημα κεφαλιού στο πηγούνι. Το χτύπημα έσβησε το πολύ μεγαλύτερο, πιο βαρύ και, ίσως, ακόμα και παχουλό αγόρι, με φουσκωμένη κοιλιά. Ο γιος του στρατηγού έπεσε και εκεί άλλα παιδιά, φίλοι επιτέθηκαν στους βαρτσούκους. Αυτοί, αιφνιδιασμένοι από αυτή την ακατανόητη οργή, πυροβόλησαν από τα "σκιάχτρα" τους και σχεδόν αμέσως έπεσαν κάτω από σφοδρά χτυπήματα. Χτυπήθηκαν με όλη την παιδική αμεσότητα και μανία. Όταν λιποθύμησαν τα ταψάκια, έβγαλαν τα ρούχα τους, αφαίρεσαν τα ρολόγια, τα μικρά κινητά τηλέφωνα και, κυρίως, τα όπλα. Όλοι διασκέδασαν, τα παιδιά γέλασαν δυνατά, χτυπούσαν τα χέρια τους, υπήρχαν επίσης κορίτσια με στεφάνια από υπέροχα λουλούδια, κυρίως εισαγόμενα από άλλους πλανήτες, υπήρχαν επίσης αρκετά παιδιά. Υπήρχαν μόνο ενήλικες που, ωστόσο, με την παρουσία τους θα χαλούσαν μόνο το ειδύλλιο της ελευθερίας και της ανεκτικότητας. Τα παιδιά άναψαν εκτεταμένα ολογράμματα μικροσκοπικών τηλεφώνων.
  Ένα από τα αγόρια που ξύστηκαν στα αγκάθια είπε:
  -Είναι εύκολο, μπορείς να τους δώσεις ακόμα και φωνητικές εντολές.
  Μαυροδερμία, αλλά με άσπρα μαλλιά στο κεφάλι και ένα σκισμένο χιτώνα, το κορίτσι ξαφνιάστηκε:
  - Ναι, πόσο ενδιαφέρον! Θέλω να δω τη γαλάζια νεράιδα!
  Σε απάντηση, το ολόγραμμα άστραψε και εμφανίστηκε μια εικόνα ενός όμορφου κοριτσιού με ασημένια φτερά λιβελλούλης.
  - Είμαι έτοιμος να εκπληρώσω τις τρεις επιθυμίες σου.
  - Τάξη! - είπε η κοπέλα κουνώντας το κεφάλι της στεφανωμένη με ένα στεφάνι που αστράφτει στον ήλιο σαν πετράδια. - Θέλω ένα κέικ με παγωτό και σοκολάτα σε μορφή ιπποτικού κάστρου.
  - Σαν τον παλιό βασιλιά Αρθούρο. - Προκάλεσε ένα γυμνό αγόρι με μια εικόνα ενός μωβ λύκου στο στήθος του.
  - Αυτό το δευτερόλεπτο! - Η νεράιδα άστραψε, αναβοσβήνει την εικόνα και εμφανίστηκε αμέσως, κρατώντας στα χέρια της ένα λαμπερό και ταυτόχρονα μεγαλοπρεπές κάστρο.
  - Πέρασέ το σε μένα. - ρώτησε το κορίτσι. Το ολόγραμμα της πέταξε μια πολύχρωμη κατασκευή καλυμμένη με σημαία. Η κοπέλα τον έπιασε με τα χέρια της, πέρασαν. Το κορίτσι προσπάθησε ξανά. Δεν λειτούργησε. Ξέσπασε σε κλάματα, τρίβοντας πικρά δάκρυα με τις γροθιές της:
  - Πάλι απάτη. Ψεύτες καταδιώκτες! Έχουν μόνο πραγματική σκληρότητα, και κάθε καλό είναι ένα συμπαγές ψεύτικο!
  Χαϊδεύοντας απαλά το κεφάλι της, ο Λίο την καθησύχασε:
  - Είναι μια ψευδαίσθηση! Ονομάζονται ολογράμματα. Μπορούν να δείξουν οτιδήποτε, σαν σε παραμύθι. Δεν χρειάζεται να κλαις για αυτούς. Ίσως καλύτερα να δούμε μια ταινία αδερφέ;
  - Δείξτε το στον κινηματογράφο! Τα παιδιά φώναξαν ομόφωνα.
  Το ολόγραμμα σε μορφή νεράιδας έγινε ακόμη μεγαλύτερο και πιο πολύχρωμο και η φωνή έτρεμε σαν κουδούνισμα από ασημένια κουδούνια:
  - Τι χρειάζεσαι? Γιατί έχω ένα εκατομμύριο διακόσιες πενήντα χιλιάδες αποικιακές ταινίες, για διαφορετικές φυλές.
  - Λίγο πιο κουλ και αστείο! - Ρώτησαν τα παιδιά, χτυπώντας ζωηρά τα γυμνά τους πόδια.
  - Πρέπει να υπάρχουν παιχνίδια! - Είπε, παίρνοντας μια αυστηρή, ήδη αρκετά ενήλικη εμφάνιση Ερασκάνταρ - Θέλω να διασκεδάσω λίγο και να σου δείξω πόσο ελκυστική μπορεί να είναι η πρόοδος!
  - Και τι παιχνίδι! - Ρώτησε ένα άλλο ολόγραμμα που είχε τη μορφή ενός βατράχου διακοσμημένου με τριαντάφυλλο με ένα χρυσό βέλος.
  - Τέτοιο να πολεμάς και να σουτάρεις! - Ο Λίο αναφώνησε δυνατά και τα υπόλοιπα παιδιά χειροκρότησαν δυναμικά για να υποστηρίξουν!
  "Τότε προτείνω το Star Patrol. Και τα δύο ολογράμματα τέντωσαν τα πρόσωπά τους αφύσικα πλατιά σε χαμόγελα.
  - Μια πολύπλευρη εικόνα αναβοσβήνει. Ο Λέο Ερασκάνταρ γρήγορα, με τη λαβή ενός γεννημένου πολεμιστή, έκανε ερωτήσεις σχετικά με το πώς να χρησιμοποιήσει αυτό ή ένα όπλο, να μετακινηθεί από επίπεδο σε επίπεδο, τα ρομπότ παιχνιδιού του απάντησαν μέσω ολογραμμάτων.
  Σύντομα το παιδί βυθίστηκε σε ένα κύμα παιχνιδιών. Άλλα παιδιά παρακολούθησαν πολύχρωμες ταινίες δράσης φαντασίας ή ενώθηκαν με τον αρχηγό τους. Ήταν διασκεδαστικό, ειδικά για τον Λέο, ο οποίος πέρασε εύκολα το πρώτο επίπεδο και περιβόητα κόπηκε στο δεύτερο. Ήταν πιο δύσκολο για τα άλλα παιδιά, δεν είχαν ούτε την εμπειρία ούτε την πρόσφυση του πραγματικού εξολοθρευτή που χαρακτηρίζει το Erascander.
  Ένας από τους σκοτωμένους εχθρούς, κρατώντας στα χέρια του ένα κομμένο κεφάλι, τραγούδησε:
  - Μάταιη η χαρά του ήρωά μου - σε τελική ανάλυση, θα είναι ω-γιο-γιο-υ!
  Ο Ερασκάνταρ ήταν ο πρώτος που συνήλθε από την ευφορία, ίσως υπό την επίδραση αυτών των διφορούμενων λέξεων: τι θα συμβεί όταν ανακαλυφθεί ο χουλιγκανισμός τους; Έμοιαζε να έχει ξεχάσει τελείως τη σκληρή πραγματικότητα... Η απάντηση ήρθε πιο γρήγορα από όσο είχε καιρό να σκεφτεί.
  -Άνθρωποι μακάκοι, βαρεθήκατε να ζείτε! Τώρα θα παίξω ρουλέτα εξάτμισης μαζί σου!
  Η φωνή που το είπε ήταν παιδική, αλλά αφύσικα δυνατή. Τα παιδιά σταμάτησαν αμέσως να μιλάνε. Αυτός που είπε αυτά τα λόγια δεν ήταν τρομακτικό τέρας. Μπροστά τους στεκόταν ένα αγόρι που έμοιαζε να είναι δέκα ή έντεκα χρονών. Εμφανώς πιο ελαφρύ και ασύγκριτα πιο μυώδη από τα άλλα γηγενή αγόρια. Δεν ξεχώριζε πολύ ούτε με ρούχα, επίσης με σορτς, ξυπόλητος, αν και με επτάχρωμο σκουφάκι και χρυσά βραχιόλια με βότσαλα στα χέρια. Στο χέρι του αγοριού είναι ένα μικρό πιστόλι ακτίνων, πολύ παρόμοιο με ένα παιχνίδι, και όχι παιδικά αυστηρό βλέμμα βαρετών δηλητηριωδών πράσινων ματιών. Στα μάτια μιας άγριας επιθυμίας να πυροβολήσει, να σκοτώσει, να μίσος και να ορμήσει από όλες τις ρωγμές. "Αυτό είναι το παιδί τους! Τα παιδιά των κατακτητών μας", μάντεψε ο Λίο. Δεν είχε δει ποτέ ζωντανό Stalzan κοντά του και τα παιδιά τους, ακόμη και σε έναν κατεχόμενο πλανήτη, κλειστό για επαφή, ήταν κάτι σπάνιο. Το αγόρι από τη φυλή των δασκάλων δεν ήταν τρομερό, φαινόταν ακόμη και κωμικό σε θυμό, αλλά για πρώτη φορά στον νεαρό αρχηγό των νεαρών επαναστατών, ρούφηξε τόσο δυσάρεστα στο στομάχι.
  - Ποιον από εσάς να ξεσκίσετε στην αρχή! Διαλέξτε τους άχρηστους ανθρώπους! - Ο Στάλζανενοκ έριξε ένα βλέμμα τόσο γεμάτο περιφρόνηση που φαινόταν σαν μια αόρατη γροθιά να σε γρονθοκόπησε στο πρόσωπο.
  Ένα από τα κορίτσια ούρλιαξε τρομαγμένο:
  -Αυτός είναι! Μίνι δοκίμιο κατοχής.
  Μια λήψη λέιζερ έκοψε στη μέση το ειδυλλιακό ξυπόλητο μωρό με λευκές, σαν μπούκλες από μαλλί προβάτου. Το πρόσωπο του κοριτσιού παραμορφώθηκε από τον πόνο και, αμέσως λειάνθηκε, η αθώα αγαπημένη έφυγε, ένα τεμαχισμένο μικρό σώμα, ορμώντας στον ουρανό στον Ιησού. Τα παιδιά σήκωσαν μια κραυγή, μερικά από αυτά άρχισαν να πυροβολούν με παιχνιδόπιστα, άλλα όρμησαν στην επίθεση, προσπαθώντας να γκρεμίσουν το παιδί Stalzan. Ο μικρός πολεμιστής έκοψε τα παιδιά με ένα δοκάρι, ήταν εύκολο, πιο εύκολο από το να κάψεις ένα λεπτό στρώμα λαδιού με μια καυτή βελόνα. Το graviolaser κούρεψε τα παιδιά σε δεκάδες, και οι βολές της επιστροφής άστραψαν ελαφρώς το δέρμα, αυξάνοντας την οργή του αγοριού που τιμωρούσε. Το λιοντάρι χτύπησε στο έδαφος, αποφεύγοντας τις φονικές φωτοβολίδες της ακτίνας τσέπης. Γύρισε πίσω και, νιώθοντας μια βαριά πέτρα, την εκτόξευσε στον εχθρό. Αντίθετα, ο νεαρός μαχητής πέταξε αμέσως δύο αντικείμενα συντριβής, το πρώτο στο χέρι του, το άλλο στο κεφάλι του, η διαίσθηση πρότεινε ότι μια πέτρα μπορεί να μην ήταν αρκετή. Και σίγουρα, ο μικρός σκοπευτής κατάφερε να καταρρίψει το "δώρο" που πετούσε στο κεφάλι με μια ακτίνα λέιζερ, αλλά ο δεύτερος, πετώντας κατά μήκος μιας σπασμένης τροχιάς, χτύπησε ακριβώς στο χέρι, χτυπώντας το πιστόλι δέσμης. Ο μικρός τιμωρός όρμησε στο λέιζερ τσέπης και σχεδόν κατάφερε να το αρπάξει, καθώς ένα δυνατό λάκτισμα πέταξε το όπλο στην άκρη. Ο Ερασκάνταρ πήρε μια στάση μάχης, με τους μικρούς αλλά πολύ γλυπτό μύες του να τρέχουν σαν θαλάσσιοι κυματισμοί, να κυλιούνται κάτω από το δέρμα σοκολάτας που ήταν ελαφρώς ελαφρύτερο από εκείνους των συντρόφων του. Το εύπλαστο σώμα του Λέων ήθελε συσπάσεις, οι τένοντες του παιδιού να προεξέχουν σαν σύρμα. Ο αντίπαλός του ξέσπασε στα γέλια, το ηχηρό του γέλιο ακούγεται κοροϊδεύω.
  - Ανθρακάκι, θέλεις να με πολεμήσεις με γυμνά χέρια. Είμαι ο Σταλζάν, ο μεγάλος πολεμιστής, της ισχυρότερης αυτοκρατορίας στο άπειρο σύμπαν. Θα σε σκίσω με άδεια χέρια, θα χτυπήσω όλα τα όργανα με τα πόδια μου, θα σπάσω το σώμα σου σε δισεκατομμύρια θραύσματα, σκορπίζοντάς το σε όλο τον γαλαξία. Εγώ, τέτοια κοτόπουλα όπως εσύ, θα κόψω εκατό, όχι, χίλια! Και αυτό χωρίς κανένα υπερόπλο, την κολασμένη δύναμη του οποίου δεν έχετε ιδέα εσείς τα πρωτεύοντα! - Το αγόρι βρυχήθηκε, παίζοντας επίσης με τους μύες του, μεγαλύτερος και όχι κατώτερος σε ανακούφιση από έναν γήινο.
  -Πες μου το όνομά σου για να μάθεις τον τάφο σου. - Είπε γενναία και ήρεμα ο Ερασκάνταρ, πάτησε με γυμνό παιδικό αλλά δυνατό πόδι πάνω στα φλεγόμενα κάρβουνα που προέκυψαν στη θέση ενός κολοβώματος που κάηκε από ένα σποραδικό χτύπημα ενός γκραβιολάζερ.
  - Δεν θα έχεις τάφο. Βλέπεις αυτά τα βραχιόλια, μόνο εξωτερικά λάμπουν σαν χρυσός, αλλά μέσα είναι φτιαγμένα από τα κόκαλά σου. Μια μπάλα κροκέ θα κοπεί από το κρανίο σας και τα κόκαλα θα χρησιμοποιηθούν για νυχτερίδες! - Φυτεύτηκε ο γόνος του υπόδουλου έθνους, που εξοργίστηκε από την παγερή ηρεμία κάποιου πρωτεύοντος.
  Το λιοντάρι, έχοντας χάσει την υπομονή του (Ή ίσως αποφασίσει - είναι καλύτερα να χτυπήσεις μια φορά παρά να βρίσεις εκατό φορές!), Κόψησε απότομα τον στόχο στο ηλιακό πλέγμα. Ο εχθρός εμπόδισε το χτύπημα και προσπάθησε να οδηγήσει τον θρυμματιστή στον μάλλον φαρδύ και μυώδη λαιμό ενός γήινου για μια τόσο τρυφερή ηλικία. Ο Στάλζαν ήταν πιο ψηλός, πιο βαρύς και ίσως μεγαλύτερος. Ένιωσα ένα υπέροχο σχολείο μάχης σώμα με σώμα, εκπαίδευση μάχης από τη γέννησή μου σε μια κυβερνομήτρα. Ο εχθρός ήταν γρήγορος σαν κεραυνός, δυνατός σαν τίγρη, τεχνικός. Αν είχε ένα απλό παιδί μπροστά του, θα το είχε σκοτώσει σαν τη μύγα, αλλά το λιοντάρι προφανώς γεννήθηκε επίσης όχι ως πρόβατο. Και οι δύο μαχητές αντάλλαξαν μια σειρά από μανιασμένα χτυπήματα, χτυπήθηκαν μεταξύ τους, έβαλαν μπλοκ, τεμάχισαν με χέρια, πόδια, κεφάλι. Χρησιμοποιήθηκαν και ο αγκώνας και το γόνατο, όλα κόλπα και απάτες. Το λιοντάρι συγκρούστηκε με τον Τίγρη, σε γενικές γραμμές, μόνο δύο παιδιά πολέμησαν, αλλά φαινόταν ότι δύο στοιχεία πολεμούσαν. Πάγος και φωτιά, άγγελος και δαίμονας, Μπράχμα και Κάλι, Εωσφόρος και Μιχαήλ. Και οι δύο αντίπαλοι κινούνταν τόσο γρήγορα που τα παιδιά που επέζησαν δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τις κινήσεις τους, ο αγώνας ήταν τόσο θυελλώδης. Στη συνέχεια η ταχύτητα των μικρών μαχητών έπεσε ελαφρά, η κούραση άρχισε να επηρεάζει. Αν και η τεχνική μάχης του Stalzan ήταν ασυνήθιστη, δεδομένης της εμπειρίας χιλιάδων χρόνων πολέμων και με δισεκατομμύρια πολιτισμούς, ο Lev την αντιλήφθηκε σε ένα διαισθητικό επίπεδο, σαν να ήταν μέσα στο ίδιο το αίμα οι πολεμικές κινήσεις. Ο αντίπαλός του ήταν επίσης έκπληκτος με μια τέτοια σθεναρή αντίσταση. Άλλωστε, Leeser Varnos ήταν το όνομα ενός αγοριού από τον αστερισμό των Μωβ, ήταν ο νικητής του γαλαξία ανάμεσα σε αγόρια κάτω των δέκα ετών. Και εδώ είναι ένας νέος εχθρός σταρ, ένας σκλάβος κατώτερης φυλής, αλλά παλεύει επί ίσοις όροις με έναν πιο βαρύ και πιο εξελιγμένο αντίπαλο.
  Ποιος σε έμαθε να πολεμάς έτσι; - αναφώνησε ο Λίζερ με δυσκολία κόβοντας την ανάσα του.
  - Ο άνθρωπος με δίδαξε. Τι χτύπησε; Νόμιζα ότι οι άνθρωποι δεν είναι ολόκληρα ζώα, που δεν μπορούν να σε αντεπιτεθούν. - Το λιοντάρι ήταν επίσης πολύ σκληρό, αλλά το αγόρι προσπάθησε να μην χάσει το ρυθμό του.
  -Θα σε σκοτώσω μαϊμού. Αυτό είναι θέμα αρχής και τιμής της φυλής μου!
  Ο Leeser επιτάχυνε απότομα, με το ήδη μελανιασμένο πρόσωπό του να γίνεται κατακόκκινο από την προσπάθεια. Ξεχύθηκε όλη του η οργή. Ο Ερασκάνταρ κράτησε το ψύχραιμο "Ο θυμός είναι ο εχθρός σου, άφησε την οργή να κάψει τον αντίπαλό σου". Ο μικρός σταλζάν τον χτύπησε επίσης στο πρόσωπο δεκάδες φορές, έσπασε πολλά πλευρά, μώλωπες απλώθηκαν πάνω στο αιχμηρό σώμα του αγοριού, έσταξε αίμα.
  - Γιατί κολυμπάς πρωτεύον! - Γέλασε ο μικρός γιος του κάτω κόσμου. Αύξησε την πίεση και πλέον όλοι προσπαθούσαν να βρουν ένα καθοριστικό χτύπημα, αποδυναμώνοντας ελαφρώς την άμυνα. Προσποιούμενος ότι ήταν ήδη εντελώς εξαντλημένος, ο Λίο άνοιξε.
  Ο Βάρνος μπήκε με απίστευτη δύναμη, ρίχνοντας όλο του το σωματικό βάρος και τη μυϊκή του ομάδα. Ο Ερασκάνταρ βούτηξε και χτύπησε με τον αγκώνα του στη βάση του λαιμού. Το χτύπημα ήταν δυνατό, εξάλλου πήγε στη συνάντηση χτυπώντας την καρωτίδα. Ο "Μεγάλος Πολεμιστής" κατέρρευσε νεκρός, η καρδιά του σταμάτησε από το σοκ του πόνου. Τα παιδιά που στέκονταν εκεί κοντά χειροκροτούσαν από κοινού. Ο Ρώσος μας γέμισε τον μισητό κατακτητή. Στο σορτς του ηττημένου εχθρού απεικονιζόταν η μισητή επτάχρωμη σημαία των εισβολέων. Το λιοντάρι, έχοντας ξαπλώσει σορτς, τα έσκισε σε μικρά κομμάτια σκορπίζοντάς τα στα πλάγια. Όλη η κούραση είχε φύγει, η χαρά κυριολεκτικά έμπαινε σε κάθε κύτταρο του σώματος:
  -Εδώ είναι η ποταπή δόξα της αυτοκρατορίας! Πατήστε τα θραύσματά του, σύντομα όλοι οι σταλζάνοι θα γίνουν τα ίδια σάπια πτώματα σαν αυτό! - Και χτύπησε το πόδι του στο ματωμένο σώμα του εχθρού, χωρίς να δίνει σημασία στον πόνο στα σπασμένα δάχτυλα (Ο αντίπαλος ήταν άξιος ενός σταλζάν!). Τι συνέβη στη συνέχεια, ο Λεβ θυμήθηκε αμυδρά, το κεφάλι του σκοτείνιασε ξαφνικά, οι μύες του πιάστηκαν από μια κράμπα, ήταν στριμωγμένος, πετώντας τον σε τσαλακωμένο γρασίδι. Η δέσμη αναισθητοποίησης τον σκέπασε μαζί με τα παιδιά. Σε περαιτέρω αναμνήσεις υπήρχε πόνος, πολύ δυνατός πόνος, πολύ πιο δυνατός από τον τωρινό. Επαγγελματίες δήμιοι βασάνισαν βάναυσα το σώμα του παιδιού, δεν ρώτησαν τίποτα, δεν έκαναν ερωτήσεις, δεν χρειάζονταν πληροφορίες, το βασάνιζαν αποκλειστικά από την αίσθηση της εκδίκησης. Εκδικήθηκε, πρώτα απ' όλα, για το γεγονός ότι ήταν ένας άνθρωπος που τόλμησε να σηκώσει το χέρι του, και το σημαντικότερο, να το σηκώσει με επιτυχία εναντίον του κυρίου του. Ως εκ τούτου, οι δήμιοι προσπάθησαν με δύναμη και κυρίως. Η αίσθηση του πόνου ήταν τόσο αληθινή και εκφραστική που το Λιοντάρι ξύπνησε από φόβο, έτρεμε βίαια. Μετά ηρέμησε, ναι τραυματίστηκε, αλλά ο πόνος από τις πληγές δεν είναι πολύ δυνατός. Αναλαμβάνοντας ένα υπέρογκο φορτίο, βυθίζεται στο Αίσθημα της ταλαιπωρίας, σωματικής και ηθικής. Μια ζωή γεμάτη μαρτύρια έγινε αισθητή. Από αυτή την ανάμνηση του πρώτου του βαπτίσματος του πυρός. Το λιοντάρι ξύπνησε, έτρεμε βίαια. Ναι, είναι πληγωμένος, αλλά ο πόνος μπορεί να αντέξει. Το αγόρι ηρέμησε, πήρε ένα κιτ πρώτων βοηθειών, γιατί ο ιδιοκτήτης του το φορούσε πάντα στη ζώνη του. Ο Ερασκάνταρ περιέθαλψε τις πληγές, που ήδη επουλώνονταν, και πήρε επίσης μερικά θρεπτικά χάπια μυϊκής ενίσχυσης. Το σώμα γέμισε πάλι δύναμη, ο νεαρός ένιωσε χαρά στο σώμα του. Το ένστικτο μου είπε ότι ήταν πολύ πιθανό να χαθείς στον υπόγειο λαβύρινθο. Έχοντας βάλει τον Ερμή στους ώμους του, ο Λίο πέρασε από το τούνελ, προσπαθώντας να φτάσει στο σταθμό. Το πλέγμα κάτω από τα πόδια ήταν κρύο και ξύσιμο. Ευτυχώς, το δέρμα στα πόδια είναι τόσο τραχύ που δεν δίνετε καν προσοχή σε τέτοια μικροπράγματα, αλλά μόνο το κουφάρι ενός εχθρού στους ώμους σας είναι ένα σοβαρό βάρος. Αλλά για κάποιο λόγο, ο Ερασκάνταρ δεν μπόρεσε να πετάξει τον μισητό αφέντη του στην κόλαση ή, ακόμα καλύτερα, να τον αφήσει στο ασανσέρ καταδικασμένο σε αυτοκαταστροφή.
  Ο σταθμός που πήγε ο νεαρός δεν ήταν εντελώς έρημος. Αρκετοί πολύχρωμοι προβολείς φώτιζαν την γκρι-μοβ περιοχή. Και εδώ υπήρχε ζωή. Ένας βαρετός σωρός σκουπιδιών με διάφορα παραμορφωμένα και τσαλακωμένα δοχεία. Έντομα σέρνονταν κατά μήκος του με ένα σώμα με τη μορφή μιας συνηθισμένης φυσαρμόνικας και δύο ντουζίνες πόδια κατσαρίδας. Υπήρχαν ζωύφια και πιο αηδιαστικά, στο μέγεθος μιας γάτας, που λαμπύριζε με κοπριά και πολύ χοντρά τριχωτά μέλη σε έλκη.
  Ο Ερασκάνταρ, με το στυλ ενός αναγεννησιακού φιλοσόφου, το έθεσε:
  - Το άθλιο είναι πάντα κοντά, αλλά το τέλειο είναι για πάντα ανέφικτο! Αυτός που δημιουργεί το αίσχος είναι ο απατεώνας, αυτός που δημιουργεί τον ποταπό, αυτός ο εγκληματίας... Άρα τελικά, ποιος είναι τότε ο Θεός ο Δημιουργός;
  Ένα από τα σκαθάρια έτριξε ξαφνικά ως απάντηση:
  - Ο κόσμος δημιουργείται από τη δημιουργία!
  Το λιοντάρι χαμογέλασε και έγνεψε φιλικά στο μισό ευαίσθητο πλάσμα. Μετά από αυτό, έκανε μερικά βήματα, το δίχτυ κάτω από τα πόδια του έγινε ακόμη πιο αγκαθωτό, πολύ κοφτερές βελόνες βγήκαν έξω από αυτό, τα γυμνά πέλματα των αγοριών άρχισαν να πονούν. Αυτό ήταν ένα καλό κίνητρο για να προσθέσω ένα βήμα, ειδικά αφού η πίεση στις βελόνες αύξησε το επιπλέον βάρος του Ερμή. Αρκετοί διάδρομοι έβγαιναν από την τοποθεσία. Από ένα ακούγονταν ακόμη και πνιγμένοι ήχοι μουσικής - κάποιο είδος μίξης σκληρού ροκ και το χτύπημα των κομματιών του τανκ. Αντηχούσε επίσης με κομπίνες και γαβγίσματα σκύλων. Ίσως υπήρχε κάποιο είδος ντίσκο μη σταλζανοειδών πλασμάτων. Η προοπτική της συνάντησης με ένα πλήθος όχι εντελώς ευφυών νέων, διαφόρων χρωμάτων και τύπων, και, επιπλέον, πιθανώς γεμάτο με ναρκωτικά ευχαρίστησης, δεν ήταν ευχάριστη. Επιπλέον, έβλεπαν τους σταλζάνους ως την πηγή όλων των δεινών και βασάνων. Άλλες φυλές φοβήθηκαν και μισούσαν τα αστρικά παράσιτα, τους αδίστακτους εισβολείς. Και αυτός ο πλανήτης ήταν μια συλλογή από κακούς από όλες τις γωνιές του μεγα-γαλαξία. Όχι ότι ο Λέο φοβόταν, αλλά σε περίπτωση αποσυναρμολόγησης θα έπρεπε να σκοτώσει ξανά, κάτι που δεν ήθελε. Εδώ στο μπουντρούμι οι αυτοκρατορικές αρχές κάνουν τα στραβά μάτια σε όλα, τον βόθρο του οποίου χρησιμοποιώ και εγώ για δικούς μου σκοπούς. Κι όμως, ο νεαρός αποφάσισε να τσεκάρει τα πάντα και να εξερευνήσει... Μάλωσε μάλιστα τον εαυτό του ότι ήταν πολύ συναισθηματικός, γιατί η θανάτωση, ειδικά των άγριων ειδών, δεν προκαλούσε τύψεις. Για να μην ντρέπεστε, είναι καλύτερα να κρύψετε τον επίσημο ιδιοκτήτη σας. Ήταν ακόμα αναίσθητος, οπότε άφησέ τον να κοιμηθεί καλύτερα. Οι Stalzans αναγεννώνται γρηγορότερα ενώ κοιμούνται και οι πληγές του δεν είναι θανατηφόρες. Το ιδανικό μέρος ήταν μια κούφια πυραμίδα με μια κομμένη κορυφή, δίπλα της στεκόταν ένα άγαλμα ενός αφάνταστα τερατώδους τέρατος, ίσως και ενός τοπικού θεού. Το λιοντάρι πέταξε τον Ερμή, εκείνον τον αγέρωχο στρατηγό, χωρίς τελετή, σαν μια σακούλα σκουπίδια σε έναν κάδο.
  Αμέσως, το πλέγμα κάτω από τα ανυπεράσπιστα πόδια του αγοριού σχεδόν σταμάτησε να τρυπάει. Προσπαθώντας να περπατήσει σιωπηλά, το λιοντάρι κινήθηκε με ένα ανοιξιάτικο βάδισμα προς τον ήχο ...
  Το σχέδιο ήταν απλό. Βρείτε μεταφορικό μέσο και φύγετε από εδώ. Ίσως μπορείτε να καλύψετε τα ίχνη σας. Το flaneur νοικιάστηκε με ψεύτικο όνομα και τα μίνι ρομπότ είχαν ήδη πλύνει το πιλοτήριο. Δεν είναι μάλλον η πρώτη φορά που το υπουργείο Ποινικής Ασφάλειας βλέπει τέτοια αναμέτρηση, οπότε όλα τα αρχεία μπορούν να εξαφανιστούν ως "θαύμα". Εδώ είναι κάτι άλλο ενδιαφέρον. Με την άκρη του αυτιού του άκουσε για μυστικούς πυραύλους. Γιατί το χρειάζεται ο ιδιοκτήτης; Μήπως η εμφάνιση των "Γορίλων" δεν είναι τυχαία;
  Το αγόρι φυσικά πήρε μαζί του ένα όπλο, ένα κουτί πρώτων βοηθειών, συνθετική τροφή. Αλλά ο κυβερνητικός μανδύας αορατότητας που ανήκε στον ιδιοκτήτη, δυστυχώς, απέτυχε, μετατράπηκε σε ένα άχρηστο κουρέλι. Το λιοντάρι κινήθηκε πολύ προσεκτικά, σαν αλεπού. Και ο διάδρομος πότε πότε έδινε κλαδιά. Ο φωτισμός ήταν πολύ αδύναμος και μερικές φορές εξαφανιζόταν τελείως, έτσι από πολλές απόψεις ήταν απαραίτητο να εστιάσουμε στην ακοή. Και ακονίζεται από τη φύση του και ενισχύεται από την εκπαίδευση σε έναν νεαρό πολεμιστή. Τα μόλις ακουστά βήματα και η ήρεμη αναπνοή τράβηξαν την προσοχή. Ο Ερασκάνταρ παγώνει...
  Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ. Μια αόριστη, δυσδιάκριτη φιγούρα άστραψε σαν φάντασμα. Ο Λέο τέντωσε τα μάτια του, προσπαθώντας να δει έναν άγνωστο τύπο, όχι μόνο στο τμήμα του φάσματος που είναι ορατό στο ανθρώπινο μάτι, αλλά και σε άλλες περιοχές. Είναι ήδη καλύτερα... Ήταν ένα ανθρωποειδές θέμα. Περπατάει σαν αλεπού, κλεφτά, σαν να κρύβεται από κάποιον. Αν είναι σταλζάν, τότε αναρωτιέμαι τι κάνει εδώ; Συνήθως αυτό το σκληρό και αλαζονικό είδος περπατά ευθεία και δεν φοβάται κανέναν. Πρέπει να ξέρουμε: σε αυτήν την περίπτωση, είναι ένα μείγμα περιέργειας και πραγματισμού... Σε βάθος δεκάδων χιλιομέτρων, όταν υπάρχουν εκατομμύρια εξωγήινα και εχθρικά είδη τριγύρω, ακόμη και ένας σταλζάνος μοιάζει σχεδόν ανθρώπινος. Το αντικείμενο παρατήρησης μετατράπηκε σε έναν πολύ στενό διάδρομο, χρειάστηκε μάλιστα να στρίψει στο πλάι. Ο Λέων ακολούθησε αμείλικτα, η διαίσθηση προέτρεψε - θα ήταν πολύ ζεστό ...
  ***
  Η εξουσία πάνω στον πλανήτη έχει στην πραγματικότητα περιέλθει στον έλεγχο του Ultramarshal Eroros. Ο Fagiram Sham στην πραγματικότητα απομακρύνθηκε από τον έλεγχο του πλανήτη. Επιπλέον, ο επικεφαλής του εξωτερικού τομέα τον επέπληξε συγκεκριμένα για την ανοικοδόμηση του Κρεμλίνου.
  - Το μυαλό σου είναι χειρότερο από μαϊμούδες! - Φώναξε στην κορυφή των πνευμόνων του (όχι τόσο από το γεγονός ότι ήταν πραγματικά θυμωμένος, αλλά για χάρη όσο το δυνατόν περισσότερων ζωντανών ατόμων που παρακολουθούσαν τον εξευτελισμό του πιο αποκρουστικού κυβερνήτη!) Έρωρος. Από πού αντλήσατε τις πληροφορίες για αυτά τα μεγέθη; Ακόμη και κατά τα πρώτα χτυπήματα, σχεδόν ολόκληρη η επικράτεια του πλανήτη σαρώθηκε. Έχουμε κυβερνητικά αρχεία για το πώς έμοιαζε σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης πριν από τον πόλεμο με την ανίκητη αυτοκρατορία μας!
  Ο Φαγιράμ σαν γορίλας έσκυψε και βόγκηξε:
  "Αυτές είναι πληροφορίες για το Starfleet από το Υπουργείο Πολέμου και Νίκης. Δεν είναι διαθέσιμη σε εμάς.
  Ο Έρορος τρύπησε αγενώς ένα μακρύ δάχτυλο με ένα ανασυρόμενο νύχι στο στήθος του κυβερνήτη και, διατηρώντας έναν βροντερό τόνο διδακτικά, είπε:
  - Ωστόσο, βρίσκεται στο αρχείο του υπολογιστή. Επιπλέον, έχετε στις μονάδες δίσκου όλες τις πληροφορίες που έχουν διαγραφεί από το ανθρώπινο δίκτυο υπολογιστών. Έτσι όλες οι πληροφορίες για αυτό το κτίριο είναι διαθέσιμες. Είσαι πραγματικός βλάκας! Ήταν δύσκολο να μαντέψεις να μπεις στη μονάδα δίσκου; Δεν είναι περίεργο που λένε ότι η πεπλατυσμένη μύτη και το μαύρο δέρμα είναι σημάδι κρετινισμού! Ανόητο, μαύρη τρύπα κεφάλι, σαν τη γιαγιά σου τη Βελιμάρα!
  Ο Φαγκιράμ ίσιωσε και, κουνώντας τις γροθιές του, σχεδόν όρμησε στη μάχη. Στρίλλισε πίσω σαν γουρούνι που σφάζονται.
  - Ίσως εσείς και ο θείος μου, ο επικεφαλής του τμήματος προστασίας του θρόνου, γράφετε σε κρεατίνες;
  Ο Έρωρος μούγκρισε πίσω σαν κανόνι.
  "Είναι ο λόγος που εσείς οι εραστές των αγοριών δεν έχετε εκδιώξει ακόμα από το γραφείο". Είναι σαν να μην ξέρω πόσα βάζεις στην τσέπη σου αγοράζοντας ανθρώπινο δέρμα και κόκαλο!..
  Και οι δύο σταλζάνοι ήταν έτοιμοι να σκίσουν ο ένας τον άλλον σε κομμάτια. Ο Fagiram Sham άστραψε τα μάτια του, αλλά ο Έρορος ήταν ανώτερος σε βαθμό, οπότε παραιτήθηκε για την ώρα.
  Οι αρχές φαίνεται ότι πρέπει να ρίξουν λίγο τις τάξεις τους. Το σύστημα διαχείρισης της συνεργασίας ήταν απλοποιημένο δεκαδικό. Είναι διεφθαρμένο και γραφειοκρατικό στα άκρα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να καθαριστεί και λίγο, για παράδειγμα, για να ταρακουνηθούν καλά οι ντόπιοι συνένοχοι....
  Ο Ρόναλντ Ντάκλιντον αναγκάστηκε να χαιρετήσει δειλά και να υποκλιθεί ακόμη και σε έναν απλό στρατιώτη από τον στρατό του Μεγάλου Στάλζαναθ. Φοβόταν τους σταλζάνους όπως φοβάται το κουνέλι τον πεινασμένο λύκο. Είχε όμως την ευκαιρία να πάρει την ψυχή του στους μικρότερους συνεργούς του Πορφυρού Αστερισμού. Στα μάτια των δίποδων με μικρό γρασίδι, ήταν σαν τον Πρόεδρο της Γης και τον ανώτερο αστυνομικό. Αν και φοβόταν τους κατακτητές, η ίδια η σκέψη ότι μπορεί να φύγουν έστειλε τον ίδιο και αρκετούς άλλους συνεργάτες του σε ένα δειλό ρίγος. Οι επαναστάτες μισούσαν τους γηγενείς αστυνομικούς ακόμη περισσότερο από τους εξωγήινους από άλλους γαλαξίες. Το τσακάλι, που μαζεύει τα υπολείμματα που άφησε η τίγρη, είναι αξιολύπητο και στερείται τη γοητεία της δύναμης και του θανατηφόρου σεβασμού που δίνεται σε ένα μεγάλο αρπακτικό. Οι αστυνομικοί ήταν πιστοί στην αυτοκρατορία, αν και τους άρεσε να κλέβουν. Αρκετοί συνελήφθησαν για οικοδόμηση και εκτελέστηκαν μετά από βασανιστήρια. Και δεν άρχισαν καν να το ρίχνουν στα αστέρια, αποφάσισαν ότι ήταν πολύ μεγάλη τιμή. Προτίμησαν ένα χοντροκομμένο πάσσαλο, που ήταν μια επιπλέον ταπείνωση.
  Μέσω μιας τέτοιας εκτέλεσης, λες, οι συνεργοί-κλέφτες κατέβηκαν. Σε άλλους δόθηκε μια αυστηρή πρόταση υποστηριζόμενη από καλές εκρήξεις στατικού ηλεκτρισμού. Όλα άλλαξαν, ο βαρετός φόβος για τις μαριονέτες αντικαταστάθηκε από πυρετώδη ενθουσιασμό. Δεδομένου ότι η πόλη, που έγινε η κατοχική πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας, δεν ήταν αναλογικά τεράστια, αποφάσισαν να τη συνδυάσουν με ένα μεγαλειώδες τουριστικό συγκρότημα. Αυτό το συγκρότημα σχεδιάστηκε για να δέχεται πολλούς τουρίστες από σχεδόν όλη την αυτοκρατορία, υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που ήθελαν να δουν τον μοναδικό πλανήτη όπου ζουν βιολογικά παρόμοιοι γήινοι. Μετά το κλείσιμο του πλανήτη, το συγκρότημα των υπέροχων κτιρίων και των εκθαμβωτικών παλατιών άρχισε να ερειπώνεται. Τώρα έχει ενημερωθεί με γρήγορους ρυθμούς. Τα κτίρια πήραν μια λαμπρή όψη από τη βελόνα. Τα κολοσσιαία ξενοδοχεία ήταν διακοσμημένα με πολυάριθμα αρχιτεκτονικά σύνολα, τα οποία τέθηκαν σε κίνηση εύκολα με τη βοήθεια μηχανικών.
  Μέρος του γηγενούς προσωπικού εγκαταστάθηκε στα περίεργα καμπυλωτά σπίτια του κέντρου διαστημικού τουρισμού. Άρχισε να πληρώνει τακτικά. Προηγουμένως, δεν πλήρωναν απολύτως τίποτα, αναγκάζοντάς τους να εργάζονται σαν σκλάβοι υπό την επίβλεψη ανελέητων επιτηρητών: ρομπότ ή, ακόμη χειρότερα, τοπικών αστυνομικών. Όλοι οι ιθαγενείς Trudoviks ήταν ντυμένοι με φωτεινά εορταστικά κοστούμια. Κηπουροί και ρομπότ κηπουρικής βιαστικά, όπως η ζύμη μαγιάς, φύτρωσαν λουλούδια και δέντρα με παράξενα μεγέθη και χρώματα. Υπήρχαν περισσότερα από πέντε χιλιάδες πολύχρωμα και διάφορα συγκροτήματα σιντριβανιών μόνο και δεν επαναλήφθηκε ούτε ένα σχέδιο. Εδώ η τέχνη διαφορετικών πλανητών και κόσμων συνδυάστηκε με έναν παράξενο τρόπο. Άλλα σιντριβάνια απεικόνιζαν σκηνές μάχης, διάφορους τύπους διαστημόπλοιων μάχης, φανταστικά διαφορετικούς εκπροσώπους χλωρίδας και πανίδας από όλο το σύμπαν. Ανάμεσά τους υπήρχε μια θέση για τους τοπικούς θεούς - τον Δία, τον Ποσειδώνα, τον Θορ, τον Περούν, τον Ηρακλή. Όλα κυριολεκτικά άστραψαν και έλαμπαν χωρίς υπερβολές. Οι φωτισμένοι και φιμέ πίδακες δημιούργησαν ένα ασυνήθιστο αποτέλεσμα. Τα φώτα των κτιρίων έλαμπαν σαν γυαλισμένα πετράδια. Ήταν αλήθεια: Τα συνθετικά πετράδια φωτίζονταν από μέσα, δημιουργώντας μια απερίγραπτη εντύπωση. Για να ενισχυθεί το εφέ, υπήρχαν καθρέφτες που αντανακλώνται και στο σκοτάδι ήταν τόσο όμορφο (οι τεχνικές δυνατότητες επέτρεψαν να στρίψουν τους ανακλαστήρες με τέτοιο τρόπο ώστε να έρθει μια τεχνητή νύχτα!) Που ακόμη και ο κοσμικός υπερστρατάρχης Έρορος εξεπλάγην :
  - Μπορεί και να είναι λάθος. Οποιαδήποτε κεφαλή κενού θα καταλάβει ότι αυτό είναι ντύσιμο παραθύρων.
  - Εσύ ο ίδιος έδωσες τέτοια εντολή, μαυροκέφαλο! - Χαμογέλασε πονηρά, απάντησε ο Φαγκιράμ.
  Ο Ultramarshal απάντησε με ψυχρό τόνο:
  - Από το κέντρο έλαβε εντολή να ενημερώσει τα πάντα. Για να γίνει ο πλανήτης υποδειγματικός, ένα είδος βιτρίνας. Ο Έρωρος ύψωσε απότομα τη φωνή του. - Οι λόγοι της παραγγελίας δεν σας αφορούν! Και το Κρεμλίνο, αφού άρχισαν να χτίζουν ένα μαστόδον, τότε θα πρέπει να ολοκληρωθεί ακριβώς έτσι. Παρόλα αυτά, οι σοργιάνοι ξέρουν ότι το καταστρέψαμε προ πολλού μαζί με τον γηγενή πρόεδρο!
  - Δυστυχώς, αυτά τα "μέταλλα" των τριών φύλων γνωρίζουν πάρα πολλά. Αν ήταν η θέλησή μου, θα τα είχα! - Ο Φαγκιράμ έσφιξε αντανακλαστικά τη γροθιά του, συνθλίβοντας τον βάτραχο φράουλα. Λεπτές (δύο χρώματα πορτοκαλί και πράσινο) ρυάκια αίματος κυλούσαν ανάμεσα στα χοντρά, τριχωτά δάχτυλα του κυβερνήτη.
  ***
  Δυνατές, βίαιες εντολές ηχούσαν σε όλο τον πλανήτη. Στην πορεία πήγαν κινούμενοι ρομπότ-κατασκευαστές. Οι εργαζόμενοι στον κυβερνοχώρο κινούνταν σαν μυρμήγκια. Στα ζωντανά πλάσματα δόθηκαν ισχυρά διεγερτικά για να μην κουραστούν. Οι εργασίες αποκατάστασης ήταν σε πλήρη εξέλιξη σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Στον πλανήτη δόθηκε μια ευημερούσα όψη. Άρχισε το κυνήγι των παρτιζάνων, που σκαρφάλωναν όλο και πιο βαθιά στα δάση. Πλούσια αλσύλλια με πολύχρωμα φυλλώματα κάλυπταν σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη, πολλά από τα δέντρα ήταν πολλές φορές μεγαλύτερα από τα μπαομπάμπ, φτάνοντας τα εκατοντάδες μέτρα σε ύψος. Στους παρτιζάνους άρεσε να κρύβονται σε τέτοια δέντρα, όπου ήταν κούφιο, σαν σπηλιά του βουνού. Ωστόσο, όταν οι stealth ήθελαν να τα βρουν, τα έβρισκαν πάντα, γιατί ακόμη και τα ειδικά κοστούμια ήταν ανίσχυρα για τα θερμαντικά σώματα γάμμα ή τους μαγκοραντάρ αναζήτησης. Πολλοί παρτιζάνοι αναγκάστηκαν να περιορίσουν τον πόλεμο. Διαλύθηκαν στον άμαχο πληθυσμό, ο οποίος φιλτράρονταν έντονα με τη χρήση των τελευταίων αστυνομικών τεχνολογιών. Το μάλλον χαλαρό αποικιακό σύστημα τακτοποιούσε τον εαυτό του.
  ***
  . ΚΕΦΑΛΑΙΟ? δεκαπέντε
  Ένα κελί θα παραμείνει κύτταρο
  Ακόμα και σε πολυτελή χρώματα!
  Μερίδιο μαριονέτας -
  Μόνο ταπείνωση και φόβος!
  
  Vladimir Tigrov - στο παρελθόν ένας απλός Ρώσος μαθητής, στη συνέχεια ένας δολοφόνος επαναστάτης, μετά από ήρωα, συγχωρεμένος και βραβευμένος από τον Πρόεδρο της Ρωσίας, και αυτή τη στιγμή αιχμάλωτος της Αυτοκρατορίας Superstar. Το κελί δεν ήταν μοναχικόЈ μια ντουζίνα άλλα αγόρια κάθονταν μαζί του. Αλήθεια, ήταν αρκετά ευρύχωρο, από άγνωστο υλικό, αλλά κάτι σαν πλαστικό, πτυσσόμενα κρεβάτια σαν σε τρένο, με ένα λεπτό απαλό κάλυμμα από πάνω. Όπως εξήγησαν οι τρόφιμοι εδώ, υπάρχει ένας εντελώς σύγχρονος εξολοθρευτής κοπράνων. Δηλαδή μια τουαλέτα, όπου, μετά το πάτημα ενός κουμπιού, μια ειδική ακτινοβολία συνθλίβει τα άτομα και στη συνέχεια απορροφά όλα τα απόβλητα από τα έντερα.
  Αρκετά μοντέρνα φυλακή, με 24ωρη βιντεοεπιτήρηση και μάλιστα τρισδιάστατη προβολή που δίνει διάφορες εικόνες. Η εξέλιξη της τηλεόρασης. Υπάρχει κάτι να μετακινηθεί από την οροφή. Ειδικά αν πρώτα σας κτυπούσαν καλά, μετά τηγανίσατε με μια πρωτόγονη φλόγα και πριν από αυτό, στο ήδη φαινομενικά απείρως μακρινό παρελθόν, εξατμιστείτε σε ένα πλάσμα αφανισμού. Περαιτέρω, όταν ξύπνησε, το αγόρι κάηκε ξανά, χρησιμοποιώντας ένα οιονεί blaster εργαλείο βασανιστηρίων, αλλά και πάλι δεν υπολόγισαν την ένταση, η μικρή καρδιά σχεδόν αμέσως σταμάτησε. Ευτυχώς, οι δήμιοι ενδιαφέρθηκαν γι' αυτόν και έφεραν επαγγελματικά το αγόρι από τον άλλο κόσμο καλώντας μια ιατρική κάψουλα. Μετά από ένα ισχυρό σοκ πόνου, υποβλήθηκε σε θεραπεία (άλλωστε, οι Stelzans έχουν εξαιρετική ιατρική), έτσι γρήγορα ήρθε στη ζωή, και δεν υπήρχαν ίχνη εγκαυμάτων δεύτερου βαθμού. Φαίνεται (εκείνες τις λίγες ώρες που ο Βλαντιμίρ είχε λιποθυμήσει), τον εξέτασαν προσεκτικά και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν ακόμη πρόωρο να σκοτώσουν ένα παράξενο αγόρι, όχι σαν άλλους ιθαγενείς.
  Στο μεταξύ, ο Βλαντιμίρ τοποθετήθηκε σε ένα κελί φυλακής της κεντρικής, πλανητικής φυλακής. Αυτό, φυσικά, είναι καλύτερο από το να πηγαίνεις φυλακή κάπου στις επαρχίες. Δεν υπήρχαν συνήθεις διαδικασίες για τους εισερχόμενους νεοφερμένους: shmon και άλλα πράγματα, αφού ο Tigrov είχε ήδη εξεταστεί και σαρωθεί κυριολεκτικά σε κάθε μόριο και άτομο στο ιατρικό κέντρο. Ταυτόχρονα και φτιάχνοντας αρχείο καρτών. Ως εκ τούτου, το αγόρι ξύπνησε ήδη στο κελί. Γύρω από το λαιμό του είχε ένα ελαφρύ γιακά, απαλό σαν μαντήλι.
  Ο Βλαντιμίρ, σηκωμένος από την κουκέτα του, κοίταξε τριγύρω... Το κελί φαινόταν αυστηρά επίσημο, οι τοίχοι, η οροφή και το πάτωμα ήταν λευκά με τη λέξη χιόνι, δεν υπήρχαν καθόλου παράθυρα. Αυτή η γυαλιστερή λευκότητα είναι ακόμη και καταθλιπτική, ούτε μια κηλίδα, ούτε η παραμικρή ρωγμή, πολύ άψυχη. Οι λαμπτήρες δεν φαίνονται, αλλά είναι φωτεινό σαν τη μέρα, αν και όχι τόσο που να πονάει τα μάτια. Και τα ίδια τα κρεβάτια είναι επίσης σχεδόν λιλά με μια ελαφριά απόχρωση λεμονιού και τα μαύρα σώματα των ντόπιων ανδρών κρατουμένων φαίνονται πολύ αντίθετα και τρομακτικά σε αυτό το φόντο.
  Τα αγόρια προφανώς μαζεύτηκαν σε κάθε κελί περίπου της ίδιας ηλικίας. Βλέποντας ότι οι Τίγρηδες ξύπνησαν, τον πλησίασαν προσεκτικά στις μύτες των ποδιών. Το αγόρι-popadanets ένιωσε μια δυσάρεστη αναρρόφηση στο λάκκο του στομάχου του. Είναι νέος στα κελιά νεανικής παραβατικότητας. Ναι , και η εμφάνιση των αγοριών είναι τρομακτική, μυώδης, με μαύρο δέρμα, μόνο ξυρισμένα κεφάλια, λίγο πιο ανοιχτόχρωμα, ακόμη και μερικά από αυτά έχουν εγκαύματα και ουλές στο σώμα τους. Ταυτόχρονα, όλα τα ρούχα είναι μόνο μωβ μαγιό με κίτρινο νούμερο - όπως κατάφερε να παρατηρήσει το παρατηρητικό αγόρι, είναι ίδια τόσο μπροστά όσο και πίσω και ... Ακόμα ίδια στους πήχεις του δεξιού χεριού του.
  Ο μεγαλύτερος από τους τύπους χαμογέλασε ξαφνικά και άπλωσε το χέρι του:
  - Ο δικός μου οδήγησε τον Ρόκι. Μπορείτε να το ξέρετε αυτό. Και έχετε έναν αρχάριο klihuha πώς;
  Ο Βλαντιμίρ απάντησε ειλικρινά, όχι χωρίς περηφάνια:
  - Σχολείο - μια τίγρη, αλλά δεν υπάρχουν κλέφτες ακόμα, δεν είχα χρόνο να πετάξω τις κουκέτες.
  Ο Ρόκι και τα άλλα αγόρια χαμογέλασαν πιο πλατιά, τα πρόσωπά τους δεν ήταν τρομακτικά, σλαβικά ή τευτονικά, με κανονικά χαρακτηριστικά. Όχι εκφυλισμένα, όπως είναι αρκετά συνηθισμένο στους ανήλικους κρατούμενους, αλλά αντίθετα, τα πρόσωπα των παιδιών θα ήταν πολύ όμορφα, αν όχι για το μαύρο δέρμα και τα ξυρισμένα κεφάλια.
  Ο Βλαντιμίρ αμέσως σημείωσε στον εαυτό του ότι δεν είχε συναντήσει ποτέ αγόρια με σωματικά ελαττώματα, ή άσχημες, ακανόνιστες φιγούρες, χαρακτηριστικά προσώπου. Αυτό, φυσικά, έχει ενδιαφέρον... Ίσως οι σταλζάνοι καθάρισαν τη γονιδιακή δεξαμενή των γήινων, έκαναν αυτό που ονειρευόντουσαν οι Ναζί - την εξάλειψη των ατόμων με σωματική αναπηρία;
  Ο Ρόκι έσπασε τη σιωπή και ρώτησε με υπερβολικά απαλή φωνή:
  - Είσαι άνθρωπος εξ αίματος;
  Ο Τιγκρόφ εξεπλάγη με την ερώτηση, αλλά απάντησε με ειλικρίνεια:
  - Φυσικά, φίλε!
  Τα αγόρια κοιτάχτηκαν... Ο Ρόκι έτριψε το πόδι του στη λευκή επίστρωση, χτύπησε το δάχτυλό του στο πόδι μιας καρέκλας κολλημένης στο πάτωμα... Ανασήκωσε τους φαρδιούς ώμους του πέρα από την ηλικία του (το παλικάρι-ήρωας! ) Και απάντησε με ηχηρή φωνή:
  - Λοιπόν, καλά ... Σφυρίζεις ... Οδυνηρά ανοιχτόχρωμο δέρμα ... Και για κάποιο λόγο δεν φαλακρέθηκαν, αντίθετα με τους αδυσώπητους κανόνες. Κάθε δεύτερη μέρα μας ξυρίζουν, λες και κρύβεται ένας πύραυλος SS-50 σε κάθε τρίχα .... - Ο νονός βίδωσε το δεξί του μάτι και έπλεξε τα φρύδια του, με τις μεγάλες του γροθιές σφιγμένες αντανακλαστικά - Η μάρκα στο δεξί του χέρι είναι λείπει επίσης...
  Εδώ το αγόρι που στεκόταν μαζί του, λίγο πιο στεγνό, αλλά μερικά συναισθήματα πιο ψηλό (το πιο ψηλό στο κελί), καλύπτοντας το στόμα του με την παλάμη του, παρατήρησε:
  - Νομίζεις ότι είναι σταλζάν; Το αγοράκι γέλασε. - Αλλά είναι απίθανο να βάλεις ανθρώπους σε ένα κελί ...
  Ο Ρόκι διέκοψε τη σύντροφό του με μια ανυπόμονη χειρονομία. Κόντεψε μάλιστα να χώσει τη γροθιά του στη μύτη του:
  - Αρκετά! Μας βλέπουν τέλεια και κάθε χειρονομία και κάθε λέξη καταγράφεται. Ίσως απλά να το άνοιξαν και να έκαναν τα μαλλιά πιο μοδάτα... Αυτό δεν μας αφορά.
  Ο ψηλός έγνεψε καταφατικά και, προσπαθώντας να μην κοιτάξει τον νεοφερμένο, ψιθύρισε με μόλις ακουστή φωνή:
  - Το παιχνίδι του φάγου...
  Τα τελευταία λόγια φάνηκαν στον Τιγκρόφ πολύ δυσοίωνα και ρώτησε:
  - Τι σημαίνει το παιχνίδι του Φάγου;
  Ο Ρόκι κοίταξε τριγύρω, με το μάλλον μεγάλο του κεφάλι με αρκετά ψηλό μέτωπο, γυρίζοντας αργά σε έναν σχεδόν ανοδικό λαιμό. Ναι, ένα ογκώδες, παχύ αγόρι πέρα από τα χρόνια του, αν και δεν είναι ψηλότερος από τον Tigrov, ο οποίος έχει μειωθεί μετά την τηλεμεταφορά. Έμοιαζε με κακοποιό, με ξυρισμένο κρανίο, με μαύρο δέρμα, πολλές ουλές και εγκαύματα, τόσο από βασανιστήρια όσο και από μάχη, αλλά τα γαλάζια μάτια του αγοριού ήταν ευγενικά και έδειχναν με συμπάθεια. Γέρνοντας το κεφάλι του στο αυτί του, ψιθύρισε σχεδόν αδιάκριτα:
  - Χρησιμοποιεί τα αγόρια σαν γυναίκες...
  Ο Βλαντιμίρ ανατρίχιασε και έπεσε στο κρεβάτι σαν άντρας που τον είχαν γκρεμίσει... Λοιπόν, καλά... Εδώ είναι δυνατόν, τρομερό βδελυρό... Μπρρ... Πώς να ξεφύγεις από την κατάσταση; Απόδραση από τη φυλακή;
  Αλλά δεν υπήρχε χρόνος για να αναπτυχθούν σκέψεις, ακούστηκε μια μηχανική φωνή, κρίνοντας από την ξεχωριστή προφορά των συλλαβών, που ανήκουν σε ένα όχι πολύ σύγχρονο ρομπότ:
  - Γήινοι, βαδίστε από το κελί στην έξοδο ...
  Ένα φαρδύ πέρασμα χώρισε στον τοίχο, τα αγόρια μπήκαν σε αυτόν και τύπωσαν αντανακλαστικά ένα σκαλοπάτι, χωρίς υπενθυμίσεις παρατεταγμένες στη σειρά ανάλογα με το ύψος τους. Οι τίγρεις παρέμειναν καθισμένες. Τα φυλακισμένα αγόρια δεν έκαναν θόρυβο, έμοιαζαν με πειθαρχημένους στρατιώτες. Περίεργο...
  Και τότε ο Βλαντιμίρ είδε τον λόγο της υπακοής. Το αγόρι, που έσπρωξε κατά λάθος τον σύντροφό του στην πλάτη, ξαφνικά στραβοκοίταξε, το κολάρο άστραψε, προκαλώντας έντονο πόνο. Ο νεαρός κατάδικος έπεσε στα γόνατα...
  - Αρκετά! - Ακούστηκε μια ψυχρή εντολή. - Βήμα πορεία!
  Ξαφνικά, μια ψηλή γυναίκα με επτάχρωμο χτένισμα και ένα κοντό ξυλάκι στα χέρια εμφανίστηκε στην είσοδο. Φώναξε, δείχνοντας τα δάχτυλά της στον Τιγκρόφ.
  - Γιατί κάθεσαι εκεί, μαϊμού... Πήγαινε να δουλέψεις στο ορυχείο, είσαι πολύ υγιέστατο αγόρι... Και βάλε το κεφάλι σου σκλάβε, γιατί δεν κουρεύεσαι..
  Ο Βλαντιμίρ υποκλίθηκε αντανακλαστικά. Η γυναίκα φαινόταν τεράστια, και μάλιστα πάνω από δύο μέτρα, με τους ώμους αρσιβαρίστα. Και το βλέμμα ενός φυσικού δολοφόνου. Να δουλεύει έτσι, να δουλεύει... Άλλωστε ποτέ δεν ήταν τεμπέλης, οι μύες του δυνατοί, πήγε σε αγώνες στην προηγούμενη ζωή του, οπότε θα αντέξει...
  Αν και ήταν δύσκολο να το περιμένει κανείς, το ρομπότ απάντησε απροσδόκητα:
  - Δεν έχει ανακριθεί ακόμα, η μοίρα του είναι υπό αμφισβήτηση ... Αφήστε τον να περιμένει στο κελί.
  Η Σταλζάνκα γάβγισε:
  - Δεν έχουμε αρκετή δύναμη σκλάβων... Διαφορετικά, αυτοί οι αιχμάλωτοι νέοι θα είχαν εξοντωθεί εξαιρετικά οδυνηρά για να βοηθήσουν τους αντάρτες. Και έτσι τους κρατάμε ζωντανούς. Η επόπτρια ξέσπασε με το υπερπλασματικό της μαστίγιο και ένας πλήθος σπασμένων κεραυνών εκτοξεύτηκε έξω από το σωλήνα, σκίζοντας όλους τους νεαρούς αιχμαλώτους αμέσως στις πλάτες. - Τρέξε πορεία!
  Okhnuv, τα αγόρια απογειώθηκαν αμέσως από τις θέσεις τους, έλαμψαν με φως, με φόντο μαύρα σώματα, τακούνια, έτρεξαν γρήγορα, αλλά προσπάθησαν να κρατήσουν το μπροστινό μέρος στο πόδι και στον αέρα υπήρχε μια ελαφριά μυρωδιά καψίματος και καψίματος και γαργαλώντας ρουθούνια του όζοντος. Ο επόπτης χαμογέλασε πονηρά.
  - Καλά παιδιά... Μοιάζουν ακίνδυνοι, αλλά είναι όλοι από κομματικές συμμορίες, αγγελιοφόροι, πρόσκοποι, σαμποτέρ, αγωνιστές... Έχουν την τύχη να πέσουν στα νύχια μας αυτή τη στιγμή...
  Ο Σταλζάνκα ξέσπασε ξανά, παρόλο που οι ανήλικοι κρατούμενοι είχαν ήδη μετατραπεί σε έναν πλευρικό διάδρομο, τα λαμπερά πλοκάμια εξακολουθούσαν να τους έπιασαν όλα αμέσως, προκαλώντας την ομάδα να ουρλιάζει ξανά από τον πόνο. Οι έκπληκτοι Τίγρεις ξεστόμισαν:
  Εδώ είναι η τεχνική...
  Ο επόπτης χαμογέλασε και έκανε μερικά βήματα προς το μέρος του, πιάνοντάς του τα μαλλιά. Η αλήθεια δεν είναι πολύ σκληρή, μουγασμένη σαν κοράκι:
  - Και είσαι όμορφος ... Τόσο ανοιχτόχρωμη, αλλά αντιθέτως μαύρα φρύδια ... Όχι ένα απλό πρωτεύον αγόρι ...
  Ο Τίγρης προσπάθησε να σπρώξει το χέρι της μακριά, αλλά το έκανε πιο οδυνηρό για τον εαυτό του. Η Σταλζάνκα χάιδεψε το μάγουλο του παιδιού με την άκρη του μαστιγίου της. Είναι γαργαλητό και δυσάρεστο. Ο Βλαντιμίρ ένιωσε φόβο, μια επιθετικά όμορφη γυναίκα τον κοίταξε σαν πεινασμένο κανίβαλο, είναι τρομερό... Ειδικά αν είσαι ανυπεράσπιστος, σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι είναι απλά θηρία φορτίου. Παρ' όλα αυτά, το αγόρι ξαφνικά ξεστόμισε:
  Τι κάνει ο Rocky;
  Η Σταλζάνκα, η οποία απολάμβανε τον φόβο και ήδη φανταζόταν διανοητικά τα διάφορα είδη βασανιστηρίων που ήθελε να υποβάλει το όμορφο αγόρι, αιφνιδιασμένος από την απροσδόκητη ερώτηση, θόλωσε μηχανικά:
  - Σκότωσε το stalzan!
  Τα μάτια του Βλαντιμίρ φωτίστηκαν από χαρά.
  - Άρα μπορείς να σκοτωθείς! Και εγώ...
  Ένα δυνατό χαστούκι στο πρόσωπο διέκοψε τα λόγια του. Ο επόπτης ανέκτησε:
  - Όχι, βέβαια, προσωπικά δεν σκότωσε, αλλιώς δεν θα ζούσε. Αλλά οδήγησε ένα τμήμα νεαρών παρτιζάνων που μπόρεσαν να επιτεθούν και να σκοτώσουν έναν δικό μας. Οι τραυματίες δεν υπολογίζονται, γρήγορα συνήλθαν. Για ένα σταλζάν, σκοτώνουμε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ανθρώπους... Ο Ρόκι είναι ακόμα ζωντανός, αλλά ο Ζοργκ θα φύγει και θα τον βασανίσουν τόσο πολύ που θα ξεχάσει ακόμη και το όνομά του από τον πόνο...
  Η φωνή του ρομπότ (και γιατί το αυτοκίνητο, υπάρχει τέτοια εξουσία στη φυλακή) διέκοψε το stalzanka:
  - Ήρθε η ώρα να ταΐσετε το πρωτεύον...
  Ο επόπτης έσπρωξε πρόχειρα τον Τιγκρόφ στην κουκέτα και γύρισε. Έδειξε τη γροθιά της ψηλά
  - Θα σε πάω... - Έριξε μια περιφρονητική ματιά στο αγόρι. - Ταΐστε τους ηλεκτρονικούς του ανόητους όπως άλλους κρατούμενους.
  Ένα τρίξιμο ακούστηκε. Σαν οχιά, ένα είδος λάστιχου που σύρθηκε από το πάτωμα, μια άλλη λεπτή φωνή είπε:
  - Καθίστε όρθια και πάρτε θερμίδες.
  Ο Τίγρης κάθισε υπάκουα και άπλωσε τα χέρια του σε αυτόν τον κυματοειδές κορμό. Ξαφνικά πήδηξε, η άκρη επεκτάθηκε σαν κουκούλα κόμπρας και κάλυψε εντελώς το πρόσωπο του αγοριού. Τα ρουθούνια σφίγγονταν, δεν υπήρχε τίποτα να αναπνεύσει. Ο Βλαντιμίρ έβηξε σπασμωδικά, ένας σκληρός σωλήνας μπήκε στο στόμα του, ακούμπησε στον ουρανό. Μάταια το αγόρι προσπάθησε να το σκίσει, το υλικό του τεχνητού φιδιού ήταν πιο δυνατό από τιτάνιο. Χύθηκε στο στόμα μου, κάτι σαν ζελέ, αλλά τρομερά άγευστο, σχεδόν αηδιαστικό... Για να μην πνιγώ, έπρεπε να καταπιώ. Ο λαιμός μου γαργαλούσε δυσάρεστα, αλλά υπήρχε μια αίσθηση πληρότητας στο άδειο στομάχι μου. Η σίτιση, ωστόσο, ήταν σύντομη, η μάσκα είχε φύγει και ο ίδιος ο σωλήνας αφαιρέθηκε γρήγορα κάτω από το πάτωμα.
  Οι τίγρεις έπεσαν εξαντλημένες στην κουκέτα, ανεφοδιάστηκε σαν αυτοκίνητο, γεμίζοντας το ρεζερβουάρ-στομάχι, αλλά τελικά καταστρέφοντας την ψυχή. Είναι πλέον αιχμάλωτος... Ο πλανήτης είναι κατειλημμένος... Και δεν μπορείς παρά να λες ψέματα έτσι, ανίσχυρος, απλώνοντας τα πόδια σου. Μπορείς να κοιμηθείς για να ξεχάσεις από έναν εφιάλτη σε ένα όνειρο;
  Αλλά ούτε αυτό του δόθηκε. Είχαν ήδη εμφανιστεί δύο κυρίες, μια παλιά γνώριμη και μια άλλη, λιγότερο ογκώδης, και εξωτερική, πιο νεανική με ένα παχουλό κοριτσίστικο πρόσωπο. Η νεαρή γυναίκα έκλεισε το μάτι στον Τιγκρόφ:
  - Είσαι τυχερός... Ίσως δεν θα σε βασανίσουν.
  Μετά από αυτά τα λόγια, ο Βλαντιμίρ σχεδόν ένιωσε άρρωστος. Το αγόρι χλόμιασε, αλλά βρήκε ακόμα τη δύναμη να σηκωθεί και να συνεχίσει τα πόδια τρέμοντας, από φόβο, μετά τους δεσμοφύλακες. Αλλά πού θα πήγαινε, γιατί ο επικεφαλής επίσκοπος του πέταξε ένα πραγματικό λάσο στο λαιμό. Αλλά οι stalzanki συμπεριφέρθηκαν αρκετά σωστά, απλά είπαν:
  - Ακολουθήστε μας και θα είναι κβάζαρ!
  Τους οδήγησαν, το βήμα των δεσμοφυλάκων άνω των δύο μέτρων ήταν φαρδύ. Ο Βλαντιμίρ έπρεπε κυριολεκτικά να τρέξει για να συμβαδίσει μαζί τους. Αλλά τίποτα, το σώμα υπακούει, δεν υπάρχει αδυναμία. Το πάτωμα είναι λείο με τα πόδια, λίγο ζεστό, ξυπόλητος πάνω του δεν είναι καθόλου δύσκολο. Αλλά παρόλα αυτά, όταν έπρεπε να ανέβει τα απότομα σκαλιά, ο Τιγκρόφ μώλωπες δύο φορές τα δάχτυλά του. Εξέπληξε ακόμη και το αγόρι γιατί ένας τόσο τεχνικά ανεπτυγμένος πολιτισμός σε αυτό το κτίριο δεν χρησιμοποιεί ανελκυστήρες. Και μετά τρέχεις έτσι σε εκατοντάδες απότομα σκαλοπάτια με μυτερές γωνίες, ακόμα και το ελαφρύ και δυνατό σώμα του αρχίζει να ξεπερνά την κούραση. Οι γάμπες είναι ιδιαίτερα επώδυνες. Και η ανάβαση παρατείνεται, το σταλζάνκι τρέχει όλο και πιο γρήγορα και το αγόρι πέφτει πίσω, η θηλιά στο λαιμό του σφίγγει... Πάλι πιάνεις το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σου, οι κατακόκκινες δροσιές του αίματος σκορπίζονται, μένουν λιγούρες ενός σκούρου ατσαλιού χωραφιού. .... Ο νεότερος δεσμοφύλακας σταματά για μια στιγμή, παίρνει τον Βλαντιμίρ και το ρίχνει στον ώμο του. Το σχήμα του είναι απαλό σαν βελούδο, αλλά εξακολουθεί να είναι άβολο να ακουμπάς στο στομάχι. Ο Τίγρης νιώθει ένα χέρι στην πλάτη του και μακριά, αιχμηρά νύχια. Ευτυχώς, το κορίτσι προφανώς δεν είναι σαδιστής, κρατώντας απαλά, ακόμη και χαϊδεύοντας...
  Ο Βλαντιμίρ ήταν ήδη έφηβος πριν μετακομίσει, φυσικά, σκέφτηκε τα κορίτσια, προσπάθησε ακόμη και να κάνει ελαφριά ειδύλλια. Όμορφος, αθλητικός, άριστος μαθητής και ακτιβιστής, δεν αγνοήθηκε από το αδύναμο μισό της ανθρωπότητας. Αλλά τώρα το βιολογικό ρολόι έχει ξαναγυριστεί και το σώμα δεν έχει βιώσει ακόμα μια φυσική ανάγκη, και καθαρά συναισθηματικά δεν ήταν στο χέρι του. Η προοπτική ανάκρισης του έθνους των υπερ-σαδιστών από τους σταλζάνους τρόμαξε, πιθανότατα, και τον Μαλκίσ-Κιμπαλχές. Ειδικά στη διάσημη ταινία, ότι μετά το μαρτύριο δεν ζωγράφισαν ούτε ένα μώλωπα στο πρόσωπό του .... Αλλά γιατί, όντως σηκώνονται με τόσο αρχαϊκό τρόπο ... Προπονούνται, ή τι; Ή μήπως το σαμποτάζ των παρτιζάνων κατέστρεψε όλα τα ασανσέρ; Σε αυτή τη σκέψη, ο Τιγκρόφ ένιωσε καλύτερα. Η Στάλζανκα, επίσης, προφανώς κουρασμένη από το τρέξιμο, άρχισε να γαργαλάει με τα νύχια της την αρκετά τρυφερή φτέρνα του Βλαντιμίρ, που δεν ήταν τραχιά από το να περπατά ξυπόλητη.
  Στην αρχή προκάλεσε γέλια και μετά μετατράπηκε σε ένα είδος βασανιστηρίου, ακόμη και τα μάτια του αγοριού άρχισαν να βουρκώνουν. Αλλά τελικά, κατέληξαν στο πάνω διαμέρισμα, όπου οι συνηθισμένοι λευκοί τοίχοι του τομέα των φυλακών αντικαταστάθηκαν από την πολυτέλεια Bonishche. Όλα είναι όμορφα, όπως στο Ερμιτάζ, και υπάρχουν επίσης πολλοί καθρέφτες. Η νεαρή σταλζάνα πέταξε τον Τιγκρόφ και άρχισε να ισιώνει τα μαλλιά της και να κάνει γκριμάτσες στον καθρέφτη. Κατά τη διάρκεια της πτώσης, ο Βλαντιμίρ μώλωπε ελαφρά το γόνατό του και το αριστερό του πόδι, γρατσουνισμένο με ένα κοφτερό νύχι, φαγούρασε άγρια. Παρ' όλα αυτά, ένιωσε ξαφνικά τη δύναμη της ψυχής του να σταθεί όρθια και να σηκώσει το κεφάλι του πιο ψηλά. - Είναι απαραίτητο και θα δείξει τη σταθερότητα της Νεαρής Φρουράς κατά τη φασιστική ανάκριση. Θα αποδείξει επίσης ότι το αγόρι του εικοστού πρώτου αιώνα δεν είναι κατώτερο από τους συνομηλίκους του από τον εικοστό! Ο ανώτερος επόπτης θυμωμένος τον έσπρωξε στην πλάτη και τον κράτησε αμέσως για να μην πετάξει η νεαρή κρατούμενη μπροστά, τα νύχια της έσκαψαν στο δέρμα, βγήκε αίμα. Ο Βλαντιμίρ, ασταμάτητα στα πόδια του, προσπάθησε να ξεγελάσει:
  - Το σχοινί γύρω από το λαιμό είναι επίσης ένα αξιόπιστο στήριγμα, και χωρίς καμία σύμβαση!
  Ο επόπτης άρπαξε τον Τιγκρόφ από το πηγούνι και τον σήκωσε στο τεντωμένο του χέρι, αποσπώντας τον εύκολα από το πάτωμα. Το σαγόνι ήταν στριμωγμένο με τσιμπίδες, και ο λαιμός ήταν στριμμένος, το κεφάλι ήταν έτοιμο να ξεκολλήσει και τα πόδια κρέμονταν αβοήθητα. Ο Βλαντιμίρ άρπαξε σπασμωδικά το χέρι του σταλζάνκα, προσπαθώντας να ξεσφίξει τα δάχτυλά του. Εκείνη γέλασε:
  - Ανθρώπινος... Ηλίθιος βάτραχος...
  Η νεαρή κυρία ψιθύρισε:
  - Αρκετά, περίμενε ήδη ο ανακριτής.
  Ο επικεφαλής δεσμοφύλακας έβαλε προσεκτικά το αγόρι στα πόδια του και διέταξε:
  - Πίσω μου και ούτε ήχος! Τίποτα δεν συντομεύει τη ζωή όσο μια μακριά γλώσσα!
  Σύντομα τον έφεραν στο γραφείο. Οι πόρτες της φωλιάς ήταν χοντρές, από επιχρυσωμένο μέταλλο, διακοσμημένες με βλαστούς που τρέχουν, μόνο αντί για μπουμπούκια λουλουδιών, απλοποιημένοι πύργοι δεξαμενών με αρπακτικά προεξέχοντα ρύγχη κολλημένα έξω. Ο Βλαντιμίρ αυτομάτως σταυρώθηκε: "δεν έχουν γούστο".
  Το ίδιο το υπουργικό συμβούλιο δεν έμοιαζε καθόλου με μεσαιωνικό καζεμέντο βασανιστηρίων. Αρκετά πλούσια ζωγραφισμένα βάζα με λουλούδια, μερικά πλούσια χρώματα ζωγραφικής σε αναγεννησιακό στυλ, μάλλον χαλαρωτικά με τα πιάτα της βασιλικής γιορτής και ελάχιστα καλυμμένες υπηρέτριες. Προφανώς χειροποίητο, αν και οι πινελιές είναι σχεδόν αόρατες - μάστορες. Και μια τεράστια καρέκλα, διακοσμημένη σαν τον θρόνο του Πέρση Σάχη. Πάνω του καθόταν ένας πολύ ευγενικός, έξυπνος άντρας με μια λευκή τουαλέτα με χρυσά αστέρια. Ήταν όμορφος, ψηλός και με φαρδύς ώμους, όπως και στην πραγματικότητα, και ολοζώντανος. Μιλούσε, ίσως, ακόμα και σε πολύ σωστά ρωσικά, όπως σε λεξικό, βάζοντας τονισμούς και γυαλίζοντας τις καταλήξεις, που καλύτερα από όλα πρόδιδαν μέσα του έναν ξένο, ή μάλλον έναν ξένο.
  Οι τυπικές ερωτήσεις ακολουθήθηκαν από πιο λεπτομερείς ερωτήσεις. Οι αισθητήρες συνδέθηκαν με το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια. Τα τελευταία γεγονότα συγκλόνισαν τόσο πολύ τον Τιγκρόφ που δεν έκρυψε τίποτα. Ειδικά όταν ένας θείος με μια τουαλέτα προειδοποίησε ευγενικά ότι για κάθε ψέμα το cyborg θα έκανε μια ηλεκτρική εκκένωση που ήταν ασφαλής για τη ζωή, αλλά πολύ επώδυνη.
  Ο ανακριτής, μετά από αρκετές ειλικρινείς απαντήσεις, φάνηκε να ξαφνιάζεται σοβαρά. Τα μάτια του άνοιξαν διάπλατα.
  - Λοιπόν, οδηγείς την κατσίκα κενού. Κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει χίλια χρόνια μπροστά, ακόμη και να επιβιώσει από τα κύματα της ακτινοβολίας εξόντωσης!
  Ο Βλαντιμίρ κατέβασε το πόδι του και έτριψε το χαλί, που είχε ακόμα φαγούρα από το γαργάλημα, απαλό σαν κάτω. Απάντησε απρόθυμα:
  - Μάλλον ναι... Αλλά έχει ήδη συμβεί, ίσως υπάρχουν κάποιες ειδικές, άγνωστες προηγουμένως διαστάσεις στο χώρο που επιτρέπουν, υπό προϋποθέσεις, να γλιστρήσουν μέσα από χρονικά εμπόδια.
  Ο ανακριτής δεν μίλησε ή ότι θα ήταν πολύ πιο φυσικό για έναν σταλζάν να ορκιστεί ή να βιαστεί να χτυπήσει ένα ανυπεράσπιστο αγόρι. Ένα κρυφάκι ακούστηκε:
  - Θα διατάξεις να βασανίσεις τον αιχμάλωτο μεγαλοεκτελεστή;
  Αντί να απαντήσει, ο ερευνητής σηκώθηκε και πήγε στον Tigrov, σηκώνοντας το αγόρι από το πηγούνι:
  - Πες την αλήθεια, από πού έρχεσαι, ή ξέρεις τον πόνο που δεν είχε ξαναδεί...
  Ο Βλαντιμίρ, ιδρωμένος πολύ και τραυλίζοντας από φόβο, μουρμούρισε:
  - Σας το ορκίζομαι, τα είπα ήδη όλα ...
  Στη συνέχεια ο ανακριτής γέλασε άφωνα, άφησε ελεύθερο το αγόρι. Εν συντομία παραγγέλθηκε:
  - Στη σουίτα-μόνο αυτό! Να είσαι ευγενικός!
  Η ανάκριση έληξε απροσδόκητα γρήγορα και χωρίς σωματικά μαρτύρια και το αγόρι παρασύρθηκε από τους δύο πρώην επιτηρητές. Αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο αγενείς και έβαλαν τον νεαρό κρατούμενο σε μια ειδική κάψουλα, οι ίδιοι κάθισαν στα πλάγια. Και οδήγησαν στους διαδρόμους, σαν αυτοκίνητα σε ένα αξιοθέατο ... Μόνο πολύ πιο γρήγορα, που δεν μπορείς να δεις τίποτα, τρεμοπαίζει και το σώμα πιέζεται δυνατά σε μια αναπαυτική καρέκλα ...
  Ο Βλαντιμίρ δεν πρόλαβε να φοβηθεί σωστά, σταμάτησαν κοντά στην πόρτα με έναν αριθμό να λάμπει σαν ηλεκτρονικό καντράν, ο οποίος άλλαξε αμέσως όταν ο επιστάτης γύρισε το όμορφο και άγριο πρόσωπό της προς το μέρος του, και μια φαρδιά είσοδος άνοιξε αμέσως. Ο Τίγκερς, ωστόσο, εξεπλάγη όχι εξαιτίας αυτού, αλλά λόγω του γεγονότος ότι δεν ένιωσε ταρακούνημα λόγω μιας τόσο απότομης στάσης.
  Οι γυναίκες φρουροί τράβηξαν το αγόρι έξω και, κρατώντας τον κρατούμενο από τους αγκώνες, τον οδήγησαν στο κελί...
  Η μονόκλινη σουίτα ήταν πραγματικά σαν ένα σωστό σαλόνι. μερικά μεγάλα δωμάτια και ένα μπάνιο, με μια λιμνούλα σαν κωπηλασία. Κρεμαστά χαλιά, πίνακες ζωγραφικής ακόμα και ένα ενυδρείο με τέτοια παραμυθένια ψάρια πίσω από διάφανη πανοπλία... ομορφιάς. Ναι, πράγματι, ένα ξενοδοχείο, μόνο κρεβάτια χωρίς κλινοσκεπάσματα, προφανώς μεταξύ των stalzans θεωρήθηκε περιττό. Ο επικεφαλής επίσκοπος είπε αυστηρά:
  - Μην χαλάς τίποτα για έναν ανήλικο κατάδικο... Αυτό δεν είναι θέρετρο για σένα, αλλά ανταμοιβή για πίστη. Δεν θα σας αφήσουμε να ενεργοποιήσετε το βαρυτόμετρο. Στο κελί που τον ακολουθείς συνεχίζονται μόνο τα εκπαιδευτικά μαθήματα και η ταραχή μας. Επομένως, απλά ξεκουραστείτε εδώ, σύντομα θα υπάρχει κάτι για εσάς να κάνετε.
  Οι Στάλζανκ αποσύρθηκαν και οι Τίγρηδες κάθισαν προσεκτικά στην άκρη ενός φαρδιού, σαν ένα φουσκωτό στρώμα κρεμασμένο στο τίποτα, με την εικόνα των ιστιοφόρων, το στρώμα του κρεβατιού. Σκέφτηκα...
  Στα φανταστικά έργα του Γ.Γ. στη θέση του, συνήθως είτε τρέχει μακριά είτε ισχυροί σύμμαχοι έρχονται να τον βοηθήσουν. Όπως λένε, ένα πιάνο πετάει από τους θάμνους... Με το δικό σου μυαλό, φυσικά, θα ήταν πιο δροσερό να ξεφύγεις, αλλά πρέπει να είσαι κάνα δυο τάξεις μεγέθους πιο έξυπνος και δυνατός από τους δεσμοφύλακες. Και εδώ είναι η διαστημική αυτοκρατορία, απέναντι στην οποία ο "Πόλεμος των Άστρων" μοιάζει με παιδική διακόσμηση...
  Ωστόσο, αν οι Τίγρεις έμπαιναν σε μια μεσαιωνική φυλακή, τότε δεν είναι γεγονός ότι θα μπορούσαν να βγουν έξω, παρά τη γνώση του ηλεκτρονικού εικοστού αιώνα. Το αγόρι έγειρε πίσω, το κρεβάτι ήταν μαλακό, ζεστό και μπορείτε να κοιμηθείτε για μια ώρα ...
  Το αγόρι ξύπνησε από την άφιξη μιας υπηρέτριας με ένα δίσκο με φαγητό "φυλακής". Η σκλάβα ήταν μια ολόσωμη, ξανθιά, σκουρόχρωμη σοκολατένια γυναίκα με μπικίνι στολισμένο με αστραφτερό γυαλί. Πολύ φιγούρα, ευγενική, σαν μπροστά της να μην ήταν κρατούμενος, αλλά ένας σουλτάνος. Και η ίδια η υπηρέτρια συνοδευόταν από δύο ρομπότ. Ήταν μικρά σε μέγεθος, σαν γερανοί, αλλά φτερωτά και με καμιά δεκαριά κορμούς το καθένα.
  Ο Βλαντιμίρ το είπε:
  - Η τεχνική αντισταθμίζει την έλλειψη διανόησης, μόνο με την παρουσία της λογικής, που κατευθύνει την κηδεία του αδαή!
  Η σκλάβα ύψωσε τα χοντρά, μωβ φρύδια της με χέννα έκπληκτη, οι Τίγρηδες, ικανοποιημένες με το αποτέλεσμα που παρήχθη, απέδωσαν φόρο τιμής στο φαγητό. Τον τάισαν εδώ αρκετά καλά. Με εξαίρεση τους ανανάδες και τις μπανάνες, τα υπόλοιπα φρούτα, παράξενα σχήματα, του ήταν εντελώς άγνωστα, αλλά, παρόλα αυτά, πολύ νόστιμα. Άγνωστο και πολύ πρωτότυπο στη γεύση, υπήρχε ακόμη και κρέας, που ήταν πολυτέλεια για έναν άνθρωπο στην εποχή της κατοχής.
  Ο σκλάβος, εν τω μεταξύ, γονάτισε, άλειψε τα πόδια του αγοριού με μυρωδάτη κρέμα και τα φίλησε τρεις φορές το καθένα. Ο Βλαντιμίρ ήταν πολύ ντροπιασμένος και κοκκίνισε. Μια άλλη κοπέλα μπήκε στο κελί και άρχισε να πλένει τα πόδια του νεαρού κρατούμενου με ροδόνερο μέχρι τα γόνατα. Τότε το ρομπότ έδωσε την εντολή:
  - Πήγαινε τον στην πισίνα. Πλύνε το για να γυαλίσει, αφήστε το να είναι όμορφο. Ο ίδιος ο περιφερειάρχης θα έχει συνομιλία μαζί του.
  Τα πρόσωπα των σκλάβων συσπάστηκαν, με δυσκολία δεν μπορούσαν να χαμογελάσουν.
  Και τώρα τα νέα είναι τόσο νέα, ο ίδιος ο κυβερνήτης θέλει να μιλήσει προσωπικά μαζί του, τον κρατούμενο Tigrov.
  Το πλύσιμο πολλών πολύχρωμων υγρών ήταν βραχύβιο, τα κορίτσια δεν άγγιξαν καν τα αγόρια, αλλά χρησιμοποιούσαν κουτιά παρόμοια με μια σχολική μολυβοθήκη. Ο ίδιος ο Βλαντιμίρ ένιωσε φόβο πριν από την επερχόμενη συνομιλία με το τέρας, κυβερνώντας αυταρχικά ολόκληρο τον πλανήτη.
  Στη συνέχεια θεραπεία με ακτινοβολία που καθαρίζει τα εσωτερικά, και το αγόρι αισθάνθηκε ξανά κενό και θαμπή πείνα στο στομάχι του. Στη συνέχεια του έδωσαν επίσημα ρούχα, και τον οδήγησαν στον "βασιλιά" μιας πλανητικής κλίμακας.
  Ο Βλαντιμίρ ποτέ σε όλη του τη ζωή, ακόμη και σε φανταστικές υπερπαραγωγές, δεν είδε τόσο υπέροχα και τεράστια παλάτια. Το τουριστικό συγκρότημα συγκλόνισε με την πολυτέλεια και το μέγεθός του. Όλα ήταν πολύ όμορφα, ποικίλα και θεαματικά. Οι Stalzan αγαπούσαν την πολυτέλεια. Τους άρεσε να χτίζουν, να δημιουργούν (ειδικά με τα χέρια των κατακτημένων λαών!), καθώς και να καταστρέφουν. Ήθελαν να ξεπεράσουν όλες τις φυλές στο σύμπαν, όχι μόνο σε στρατιωτική δύναμη, αλλά και σε πολιτισμό.
  Αν και μερικές φορές το εξέφραζαν πολύ άγρια, και εξαιρετικά ποταπά!
  "Όταν οι κατακτημένοι λαοί του Σύμπαντος θα συλλογιστούν τις πόλεις μας, θα πρέπει να συγκλονιστούν από το μεγαλείο και την ομορφιά αυτών των μνημείων. Στο φόντο της δύναμής μας, η ασημαντότητα των άλλων θα είναι πιο ορατή." Κάτι τέτοιο είπε ένας από τους πρώτους αυτοκράτορες του Stelzanath.
  Το κεντρικό παλάτι ανακατασκευάστηκε και άστραφτε με ένα υπέροχο πολύχρωμο φωτοστέφανο. Τεράστια λουλούδια ανακάτευαν τα πέταλα και τα φύλλα τους, αναπνέοντας έντονο άρωμα. Μερικά από τα πέταλα της γενετικά τροποποιημένης χλωρίδας ήταν αυστηρά γεωμετρικά σχήματα ή οδοντωτές γραμμές, ενώ άλλα έλαμπαν με σχέδια που, όπως και οι χαλκομανίες, άλλαζαν ανάλογα με τη γωνία στην οποία βλέπονταν. Γιγαντιαίες πεταλούδες χεριών ανέβηκαν στα ύψη, κινήθηκαν με μια συγκεκριμένη σειρά, δημιουργώντας ένα μοναδικό στολίδι, σαν να ρέει σε ένα εκθαμβωτικό ετερόκλητο ποτάμι. Ο ίδιος ο στρατάρχης-κυβερνήτης κάθισε στην αίθουσα του θρόνου. Εξωτερικά - ένας τυπικός γορίλας, το πρόσωπο είναι μαύρο, σαν νέγρος. Μια συνηθισμένη κούπα κανίβαλου με πεπλατυσμένη μύτη. Για να το λέμε ωμά, ένα φρικιό, ειδικά με φόντο τις κλασικά σωστές μορφές και φυσιογνωμίες άλλων stalzans. Η φωτιά στα μάτια του δεν προοιωνόταν καλά.
  -Μη φοβάσαι κοτόπουλο! Δεν δαγκωνω. Φέρτε τον πιο κοντά!
  Ο Φαγκιράμ μίλησε με έμφαση με στοργή, αλλά τα μάτια του έκαιγαν από ένα νοσηρό ενδιαφέρον.
  Ο Βλαντιμίρ απογοητεύτηκε. Ο Fagiram κατέβηκε από το θρόνο, ήταν ακόμη υψηλότερος από το συνηθισμένο πρότυπο και ζύγιζε τουλάχιστον διακόσια κιλά:
  - Ένας εξωγήινος από το παρελθόν. Ουάου, τι ενδιαφέρον παράδειγμα! Το αγόρι πρέπει να είναι καυτό, γιατί τον τύλιξες έτσι;
  Οι φρουροί ήθελαν να σκίσουν το επίσημο κοστούμι, ειδικά ντυμένοι για μια συνάντηση με τον κυβερνήτη. Ο Βλαντιμίρ απέφυγε:
  - Δεν χρειάζεται! εγώ ο ίδιος!
  Ο στρατάρχης-κυβερνήτης έχασε την ψυχραιμία του και έριξε τα σάλια στα έξι του πηγούνια, τρέμοντας σαν πλαδαρό μπουλντόγκ:
  - Τι όμορφη μαϊμού, τα κάνει όλα οικειοθελώς. Δώσε του βίλες. Ας πιούμε στην αγνή ανδρική αγάπη.
  Ο φύλακας έφερε ευγενικά μια καράφα με μπλε υγρό και δύο κομψά ποτήρια σκαλισμένα από φυσικό φυσικό διαμάντι. Τέσσερις γυμνόποδοι ντόπιοι υπηρέτες άρχισαν να παίζουν έναν περίπλοκο χορό υπό τη μουσική. Κάτω από τα δυνατά, στο χρώμα του καφέ πόδια τους, φλόγες φούντωναν σαν καυστήρα, μόλις και μετά βίας άγγιζαν τις ροζ κοριτσίστικες γόβες. Λοιπόν, μόνο χρυσαυγίτες Ινδές από τον ναό του Κάμα Σούτρα. Και το μπλε υγρό μύριζε ασετόν και κάτι ακόμα πιο αηδιαστικό.
  Πολεμικές τρομπέτες ακούστηκαν ξαφνικά στο κεφάλι του Τιγκρόφ και μια καυτή λάβα μίσους κύλησε στις φλέβες του, αλλά πόσο αντέχεις! Μόλις ο δίσκος ήταν κοντά, ο Βλαντιμίρ άρπαξε μια καράφα και έριξε έναν διεστραμμένο στο κεφάλι. Ο Fagiram κατάφερε να αποκρούσει το ξαφνικό χτύπημα, αλλά, αποσπασμένος, έχασε το πιο δυνατό λάκτισμα στη βουβωνική χώρα. Το χτύπημα ήταν ακριβές, επιπλέον, πριν από την επίσκεψη στον κυβερνήτη Tigrov, δεν μπορούσαν να βρουν κατάλληλες παιδικές μπότες, οπότε του έβαλαν ένα μεταλλικό καμουφλάζ στρατιώτη για τους μίνι στρατιώτες του Stelzanath, το οποίο πρόσθεσε σκληρότητα και δύναμη στο χτύπημα. Η μύτη των παπουτσιών μάχης των μίνι στρατιωτών (παιδιά stalzan, από τη σύλληψη σε θερμοκοιτίδες που αναφέρονται στις τάξεις, αλλά ακόμη μαθητές και νηπιαγωγοί που υποβάλλονται σε ολοκληρωμένη εκπαίδευση πριν συμπεριληφθούν σε κανονικές μονάδες μάχης) έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε μια γρήγορη επαφή, η καταστροφική επίδραση αυξάνεται πολλές φορές. Σαν να πυροδοτείται η επιφάνεια κρούσης για να σπάσει το οπλισμένο σκυρόδεμα. Ο κυβερνήτης έπεσε, χάνοντας τις αισθήσεις του από το σοκ του πόνου. Οι φρουροί άνοιξαν πυρ με εκτοξευτές. Πώς κατάφερε ο Tigrov να αποφύγει τη θανατηφόρα δέσμη φωτός, ο ίδιος δεν θυμάται. Κάπως, σαν σε έκσταση, απέφυγε, κυλώντας στο πάτωμα με καθρέφτη. Όμως ο υπηρέτης που έφερε τη βιλικούρα κόπηκε σε κομμάτια. Φυσικά, το αγόρι που καταπάτησε τη ζωή αναμφίβολα θα είχε σκοτωθεί (ίσως ο Βλαντιμίρ σώθηκε, από τον άμεσο αφανισμό, μόνο από την επιθυμία που ενυπάρχει στους σταλζάνους να μην κάνουν τον θάνατο του εχθρού πολύ εύκολο), αλλά συνέβη το αδιανόητο .. .
  Αρκετοί παρτιζάνοι μπόρεσαν να διεισδύσουν στο βαριά φρουρούμενο παλάτι. Στην αρχή σκουλήκισαν τον δρόμο τους ανάμεσα σε πολυάριθμους εργάτες, μετά πήγαν στο κύριο λημέρι των εισβολέων ως βοηθοί τους. Ο ίδιος ο Fagiram διευκόλυνε το έργο των σαμποτέρ απενεργοποιώντας την εσωτερική επιτήρηση του παλατιού. Γιατί επιπλέον μάρτυρες θα παρακολουθούσαν τις διαστροφές του κυβερνήτη. Οι αντάρτες σκότωσαν τους σωματοφύλακες με εύστοχες βολές και μετά προσπάθησαν να σκοτώσουν τον κύριο βασανιστή του πλανήτη Γη. Ωστόσο, αυτή τη φορά η τύχη τους απομακρύνθηκε. Ακόμη και σε αναίσθητη κατάσταση, ο Fagiram κατάφερε να πατήσει το κουμπί εκκένωσης έκτακτης ανάγκης και το ρομπότ διάσωσης, σηκώνοντας το χαλαρό σώμα με μια λαβή ισχύος, οδήγησε το κουφάρι στον υπόγειο διάδρομο. Οι παρτιζάνοι ήταν καταδικασμένοι. Ως εκ τούτου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του αερίου, η τριάδα των εκδικητών ταυτόχρονα, χωρίς να πει λέξη, σήκωσε τον θερμικό πυροκροτητή.
  Ο Βλαντιμίρ πήδηξε κοντά τους.
  - Θέλεις να πεθάνεις;
  "Καλύτερα να πεθάνεις με σπαθί με αξιοπρέπεια παρά να ζεις σαν βοοειδή που οδηγούνται από ένα μαστίγιο σε στάβλο", ήρθε η ομόφωνη απάντηση των μαχητών.
  - Ναι, αυτό είπε ο Πρόεδρός μας.
  - Μα δεν είμαστε Ρώσοι, αλλά Κινέζοι με τους Ζουλού. Αν και σε αυτό το θέμα είναι ενωμένοι με τους Ρώσους. Τα λέμε σε έναν νέο καλύτερο κόσμο!..
  Μια υπερπλασματική αναλαμπή έκοψε τα λόγια των πατριωτών. Από μέσα, το παλάτι ήταν ανυπεράσπιστο. Τα πεδία δυνάμεων τον προστάτευαν μόνο από εξωτερικές επιρροές και ο κλέφτης Fagiram οδήγησε μέρος του εξοπλισμού ασφαλείας και της κυβερνητικής στη μαύρη αγορά. Το ήμισυ της μεγάλης δομής κατέρρευσε, σκοτώνοντας περισσότερους από μερικούς από τους Στάλζαν και πολλούς άλλους που εργάζονταν για αυτούς. Αυτές ήταν οι πιο σημαντικές απώλειες των Stalzans σε ολόκληρη την ιστορία της κατοχής του πλανήτη. Μεγάλες απώλειες υπήρξαν, πιθανώς, μόνο από μια παρόμοια πράξη που διέπραξε ο ασκών καθήκοντα προέδρου, Στρατάρχης Polikanov.
  Κεφάλαιο 16
  Με τον πανίσχυρο αστρικό του στόλο -
  Οι κόσμοι του σύμπαντος είναι τρομερά νικητές!
  Και ό,τι ήταν ελεύθερο στο διάστημα
  Πατάτε μόνο την ωμή βία!
  Ο διάδρομος στένευε, μετά επεκτάθηκε, ο αέρας μύριζε όλο και περισσότερο βαρύ όζον. Ο ανθρωποειδής τύπος εξαφανίστηκε ξαφνικά, εξαφανίστηκε στον αέρα. Μπροστά ήταν ένα αδιέξοδο και ένα ημιδιαφανές θέμα με κοστούμι παραλλαγής πήδηξε μέσα του. Ο Ερασκάνταρ ψιθύρισε:
  - Υπάρχουν δύο πράγματα στο "C" από τα οποία δεν μπορείς να κρυφτείς: η συνείδηση και ο θάνατος! Είναι αλήθεια ότι το δεύτερο, σε αντίθεση με το πρώτο, μπορεί να οδηγηθεί από τη μύτη για μεγάλο χρονικό διάστημα!
  Ο νεαρός δίστασε για μια στιγμή. Το μυστήριο ήταν πιθανώς ότι το αδιέξοδο έκλεισε την είσοδο σε κάποια μυστική κρυψώνα ή καταφύγιο. Ίσως το κλειδί που άνοιξε τις πόρτες στόχευε στα βιορεύματα του εγκεφάλου, ή τουλάχιστον στις φυσικές παραμέτρους του ατόμου, τότε δεν είχε νόημα να προσπαθήσουμε να διεισδύσουμε στην υπόγεια ακρόπολη. Το να μπεις κρυφά σημαίνει να ανάψεις, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο και γεμάτο με υπερβολικό κίνδυνο για τη ζωή σου. Το λιοντάρι το κατάλαβε, αλλά δεν μπορούσε και δεν ήθελε να σταματήσει στα μισά του δρόμου. Επιπλέον, η ζωή του δεν είναι ένας αιώνιος χορός πάνω από την άβυσσο;
  Μην φοβάστε τη δύναμη - μπορείτε να γίνετε ισχυρότεροι από τους δυνατούς, μην φοβάστε το μυαλό - μπορείτε να ξεγελάσετε ακόμα και τους πιο έξυπνους, αλλά να φοβάστε τη δειλία - γιατί δεν σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τη μεγαλύτερη δύναμη και ευφυΐα!
  Η επιφάνεια ήταν ολισθηρή, χωρίς ρωγμές και κουμπιά, μέταλλο βαρέως τύπου, κλειστή από πεδίο δύναμης. Ο Ερασκάνταρ ήθελε να υποχωρήσει, αλλά τι διάολο δεν αστειεύεται, γιατί το αφεντικό του είχε μια μικρή ισχυρή υπερευαίσθητη συσκευή. Και ο Λίο το πήρε μαζί του. Ήταν η πιο πρόσφατη κατασκοπευτική συσκευή που μπορούσε να κρυφακούει ακόμα και μέσα από οθόνες ασφαλείας. Ο νεαρός προσπάθησε να συνδεθεί, πίεσε περισσότερο, προσπάθησε να βρει έναν πιο λεπτό τοίχο, αλλά όλα μάταια. Η προστασία υποκλοπής ήταν η πιο ισχυρή και η ίδια η αίθουσα, την οποία κάλυπτε, βρισκόταν περίπου εκατό μέτρα από αυτό το μέρος. Το ίδιο το γεγονός της εγκατάστασης της πιο ισχυρής προστασίας έδειξε την εξαιρετική σημασία αυτού που έκαναν στο υπόγειο δωμάτιο. Όταν είσαι ακόμα τόσο νέος, προκαλεί μια ακαταμάχητη περιέργεια. Μια απόλυτα λογική σκέψη πέρασε από το κεφάλι μου. Είναι απίθανο μόνο ένα άτομο να μπει σε αυτήν την είσοδο. Πρέπει να περιμένουμε τους άλλους. Το λιοντάρι στάθηκε στο πλάι, ακούμπησε τη γυμνή, μυώδη πλάτη του σαν τσούχτρα σε έναν λείο, ελαφρώς γυαλισμένο τοίχο και άκουγε προσεκτικά...
  Σύντομα, πράγματι, ακούστηκαν μετά βίας απαλά βήματα. Κάποιος έσφιξε προσεκτικά τον στενό διάδρομο. Ο Ερασκάνταρ συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε απλώς να συναντήσει αυτήν την υποκατάσταση. Ήταν δυνατό, φυσικά, να τοποθετηθεί απλώς μια γόμωση από ένα blaster, αλλά τώρα είναι καλύτερα να αφήσουμε τον εχθρό να περάσει. Αφήστε τον να ανοίξει μόνος του το πέρασμα. Είναι πιθανό να χτυπήσει συναγερμός από μια βολή δέσμης. Πηδώντας προς τα πάνω, επιδέξιο ως επαγγελματίας ακροβάτης, το αγόρι αιωρήθηκε, ακουμπώντας τα χέρια και τα πόδια του στον τοίχο ενός στενού διαδρόμου. Η μαύρη φιγούρα ήταν εξωτερικά ανθρώπινη, με μια παράξενη μάσκα με τέσσερα κέρατα. Μάλλον είναι σταλζανοβίτης. Έτσι σκέφτηκε ο Λίο. Το μαύρο θέμα άρχισε να κάνει περίπλοκες κινήσεις με το δεξί του χέρι και μετά πρόσθεσε πάσες με το αριστερό. Ο τοίχος χώριζε σαν πόρτα ασανσέρ. Μια άλλη στιγμή - και ο εχθρός θα είχε βουτήξει στο άνοιγμα, αλλά ο Λέο κατάφερε να τον προλάβει. Ένα άλμα από πάνω και ένα ακριβές χτύπημα με αγκώνα στο κράνος του αντιπάλου. Από το σοκ, το κράνος πέταξε, αποκαλύπτοντας το κεφάλι του εχθρού. Το αγόρι περίμενε να δει κάτι άσχημο, αλλά παρόλα αυτά το ανθρώπινο πρόσωπο ενός Πολεμιστή του Πορφυρού Αστερισμού. Αντίθετα, όμως, τα φωσφορίζοντα μάτια του ερπετού έλαμψαν. Τρία μάτια έλαμπαν δυσοίωνα στο μισοσκόταδο του διαδρόμου. Το αρπακτικό στόμα άνοιξε, αποκαλύπτοντας μεγάλους κυνόδοντες. Ο μακρύς λαιμός ξαφνικά επιμήκυνε και το ίδιο το θηρίο πήδηξε σαν σαρκοφάγος γορίλας. Ο Ερασκάνταρ απέφυγε και αντέκρουσε με μια κλωτσιά στο σαγόνι. Η σκληρυμένη κνήμη τρύπησε καλά - αρκετά δόντια πέταξαν έξω από το τεράστιο στόμα ενός υπό όρους λογικού ερπετού. Ωστόσο, το μείγμα φιδιού/πρωτεύοντος συνέχισε να επιτίθεται. Το λιοντάρι απέκρουσε εύκολα τις προσπάθειες του πλάσματος να σαρώσει από τα χέρια και τα πόδια, αλλά έχασε ένα ζεματιστό χαστούκι με μια ουρά καλυμμένη με μεταλλικές βελόνες. Στο στήθος του εμφανίστηκαν χάντρες αίματος, μυώδεις σαν διπλωμένες ασπίδες. Σε απάντηση, ο Ερασκάνταρ τον γρονθοκόπησε απότομα στο πρόσωπο πολλές φορές με τις γροθιές του, πραγματοποιώντας ένα γρήγορο σερί πυγμαχίας. Αν και ο κινητός λαιμός κατάφερε να απαλύνει τα χτυπήματα, εντούτοις, το θηρίο τρεκλίστηκε. Ο νεαρός άνδρας θυμήθηκε τη συμβουλή του Sensei: "Όταν πολεμάς μια κόμπρα, κάνε το εξής: με το ένα χέρι, μια παραπλανητική κίνηση που αποσπά την προσοχή του φιδιού και με το άλλο, κάνε ένα χτύπημα κεραυνού στα μάτια". Έτσι έκανε, νιώθοντας τον αέρα γύρω του να γίνεται πιο πυκνός και το βουητό στα αυτιά του να μεγαλώνει. Δάχτυλα σαν θαμμένα σε αναμμένα κάρβουνα. Τα ζενκ του αποκρουστικού ερπετού, σαν να ξέφευγαν από τον Τάρταρο, ήταν καυτά. Στη συνέχεια έσκασαν κυριολεκτικά με μια φλογερή κροτίδα και η αδίστακτη ουρά χτύπησε ξανά στα πλευρά. Το ερπετό τσίριξε σαν κοπάδι γουρούνια. Σιντριβάνια με γαλάζιο μελάνι αίμα χυμένο από τρυπημένες κόγχες ματιών. Μια άλλη ακριβής ώθηση με το χέρι του τελείωσε το τελευταίο μάτι του παράξενου τέρατος. Τα καμένα δάχτυλα πονούσαν, αλλά δεν έχασαν την κινητικότητά τους. Κάποτε, ο νεαρός άνδρας έμαθε να βγάζει φωτεινά κομμάτια άνθρακα από τη φωτιά, εδώ η ουσία είναι πραγματικά πιο καυτή, αλλά υπάρχει εμπειρία. Ένα έξαλλο λάκτισμα γύρω από το σπίτι, στη συνέχεια μια κίνηση πλάτης σε ένα άλμα - και το κεφάλι του αντιπάλου χωλαίνει. Ο Ερασκάνταρ, κρατώντας απλά το λαιμό, άρχισε να στρίβει το κεφάλι του εξωγήινου ερπετού. Οι καμπάνες χτύπησαν. Με μια υπεράνθρωπη προσπάθεια, τεντώνοντας όλους τους μύες των χεριών, της πλάτης, της πρέσας, ο τύπος έσκισε το τρομακτικό κεφάλι από το σώμα. Οι φλέβες ήταν πρησμένες από την ένταση, ο ιδρώτας έσταζε στο σώμα του, τα χέρια του έτρεμαν. Αυτή η μάχη με ένα πρωτόγνωρο τέρας εξάντλησε πολύ το αγόρι. Δεν χρειάστηκε καθόλου μικρή προσπάθεια για να πάρω μια ανάσα και να ψάξω το τέρας. Επειδή η ουρά θα μπορούσε να είναι δηλητηριώδης, έπρεπε να κάνω ένεση στον εαυτό μου αντίδοτο. Από τη σχισμένη αρτηρία του τέρατος, ένα ρεύμα αίματος συνέχισε να μαστιγώνει σκορπώντας τη μυρωδιά της κηροζίνης. Τα χέρια και εν μέρει το πρόσωπο βάφτηκαν με μια κολλώδη ουσία. Παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ αηδιαστικό, θα έπρεπε να είχα εξετάσει το ηττημένο ερπετό. Ο εχθρός είχε ένα όπλο που κρεμόταν από τη ζώνη του (ήταν ένα όπλο ακτίνων με ενισχυμένο καταρράκτη και κάτι τροποποιημένο βάσει της αρχής ενός μαγικού blaster) και ένα ολόκληρο οπλοστάσιο ελάχιστα γνωστών συσκευών. Από όλα αυτά ξεχώριζε ιδιαίτερα μια λαμπερή επτάχρωμη κάρτα. Τα χρώματά του άλλαζαν συνεχώς, και τα αστέρια κινούνταν σε όλη την κυβερνητική επιφάνεια. Είναι πιθανό ότι αυτή η κάρτα χρησίμευε ως ένα είδος πάσου. Το λιοντάρι ήταν ένας έξυπνος τύπος και καταλάβαινε ότι με αυτή τη μορφή κανείς δεν θα τον άφηνε να πάει εκεί που κατευθυνόταν αυτός ο ποταπός τύπος. Ήταν απαραίτητο, αν και ήταν απίστευτα βρώμικο, να βγάλω το φολιδωτό σώμα από τη θωρακισμένη στολή και να φορέσω μια αποκρουστική μαύρη μάσκα στο κεφάλι. Η θωρακισμένη στολή ήταν πολύ μεγάλη και η μάσκα κρεμόταν από το κεφάλι του σαν άδεια κατσαρόλα. Ο Ερασκάνταρ ήξερε ότι φαινόταν ο πιο ηλίθιος, αλλά εξακολουθούσε να υπολογίζει στο γεγονός ότι όλοι εδώ ήταν συνηθισμένοι σε διάφορους τύπους έξυπνης ζωής και στις παραξενιές στα ρούχα και τη συμπεριφορά τους.
  Όταν ο Λίο μπήκε στο διάδρομο, έκλεισε αυτόματα. Παρά τα προβλήματα με την αναλογικότητα της θωρακισμένης στολής και τις προηγούμενες πληγές, ο νεαρός προσπάθησε να μείνει ίσιος και να περπατήσει με σιγουριά. Η είσοδος φυλασσόταν έντονα. Ήταν γεροδεμένοι μαχητές με μαύρες κυβερνητικές φόρμες παραλλαγής. Με λουρί, κρατούσαν σαν δράκο με δηλητηριώδεις ακίδες και μακριές βελόνες στριμμένες σαν ραβδί, οκτώ πόδια. Ένας από τους μασκοφόρους φρουρούς έκανε ένα σημάδι, σε απάντηση ο Λεβ άπλωσε μια ιριδίζουσα κάρτα. Ο φρουρός το έσπρωξε στη συσκευή σάρωσης. Η παύση παρατάθηκε απροσδόκητα, είτε ο συνδυασμός των φωτεινών σημάτων ήταν πολύ περίπλοκος, που απαιτούσε χρόνο για να αποκρυπτογραφηθεί, είτε, με αυτόν τον τρόπο, προσπάθησαν να δημιουργήσουν την εμφάνιση ψυχολογικής πίεσης. Ο νεαρός σημείωσε μέσα του: "Ο φρουρός που μένει πιστός μόνο στο χρυσό μοσχάρι είναι η ίδια υπερβολή με μια κατσίκα σε έναν κήπο γεμάτο πράσινο!". Με μια απρόσεκτη εκτίναξη, η πάσα επέστρεψε και μια σιωπηλή πινακίδα πρότεινε να συνεχίσουμε.
  - Ορίστε, παρακαλώ! - τσίριζε κάποιο είδος θολού τύπου, αόριστο κάθε τόσο που αλλάζει μορφή. Αν κρίνουμε από τον τόνο της ομιλίας του, επρόκειτο για ρομπότ υπαλλήλου.
  "Η ασφάλεια είναι εξασφαλισμένη, μπορείτε να καθίσετε." Το multi-droid (ένας κυβερνητικός οργανισμός με μια συνεχώς μεταβαλλόμενη δομή) έδειξε μια μεγάλη καρέκλα σε χρώμα κερασιού.
  Υπήρχε μια ολόκληρη δέσμη διαφόρων τύπων διαστημικής πανίδας. Ταυτόχρονα, το ίδιο το δωμάτιο δεν διέφερε σε ιδιαίτερη βαρύτητα, αν και τα προπαρασκευασμένα κρεβάτια, που ήταν ανόμοια σε μέγεθος, είχαν "Ίσως αυτό είναι μια συνωμοσία ή κάποιο είδος διαγαλαξιακής συγκέντρωσης κλεφτών", σκέφτηκε ο Λεβ. Υπήρχε ένα αίσθημα κάποιας νευρικότητας, αλλά όχι τόσο που ο νεαρός μονομάχος συμπεριφέρθηκε αφύσικα. Αντίθετα, το λιοντάρι Ερασκάνταρ γάβγισε στο ρομπότ υπηρέτη:
  - Ένα ποτήρι μπύρα με μέλι-κάμπια με ποταπό σιρόπι!
  Το φτερωτό καλαμάρι βγήκε σχεδόν αμέσως το ποτήρι με το σμαραγδένιο και αφρισμένο υγρό. Στην πραγματικότητα, ο νεαρός άνδρας δεν ήθελε να χύσει αυτό το swill μέσα του, θόλωσε, ελπίζοντας ότι μια μηχανή που καταλαβαίνει τις εντολές κυριολεκτικά δεν θα μπορούσε να εκπληρώσει μια τόσο παράλογη εντολή. Αλλά κόλαση δύο! Εδώ μπορούσες να δεις εξαιρετική εξυπηρέτηση, σχεδιασμένη για διάφορους τύπους εξωγήινων, συμπεριλαμβανομένου του σιρόπι οχιάς... Το λιοντάρι έριξε μια προσεκτική ματιά στο ποτήρι, αλλά ευτυχώς για τον νεαρό ξεκίνησε η επόμενη παράσταση και, προσποιούμενος ότι άκουγε προσεκτικά, έβαλε το δηλητηριώδες ποτό στον πάγκο που είναι στερεωμένος στην καρέκλα. Ωστόσο, γιατί ακριβώς κάνοντας μια εμφάνιση, πράγματι υπήρχε κάτι να ακούσω προσεκτικά. Το αγόρι μάλιστα γούρλωσε τα μάτια του από έκπληξη: "Λοιπόν, αυτό μπορεί να συμβεί, άνοιξε την πόρτα και κατέληξε σε τέτοιο σημείο που ο Πινόκιο με ένα χρυσό κλειδί θα κρεμαστεί από φθόνο!".
  Ο μασκοφόρος ομιλητής ήταν πιθανότατα ο πρόεδρος ενός μυστικού διαγαλαξιακού συμβουλίου. Η βαθιά φωνή του αντήχησε σαν τρομπέτα από την Ιεριχώ.
  - Ο λόγος δίνεται στον εκπρόσωπο της μεγάλης δημοκρατικής αυτοκρατορίας των sinhs, τον Μεγάλο Χρυσό Αστερισμό!
  Στο βάθρο, ξαφνικά πηδώντας έξω σαν ο διάβολος των μπαταριών τους, ένα έντομο εμφανίστηκε με μια στολή κρεμασμένη βαριά με μπιχλιμπίδια, που φαινόταν πολύ ευρύχωρη και φαρδιά για ένα τόσο αδύναμο σώμα.
  Ο νεαρός άνδρας σημείωσε στη μνήμη του: το αρθρόποδο Sinhi δημιούργησε έναν τεράστιο χώρο, αποικιακή αυτοκρατορία με τη βοήθεια της κατάκτησης και της δωροδοκίας. Σε αυτό το τμήμα του γαλαξιακού υπερσμήνους, είναι οι κύριοι αντίπαλοι των stalzans στον αγώνα για παγκόσμια κυριαρχία.
  - Αδερφια! Ευγενικά φτερωτά και άφτερά αδέρφια μου! Ήθελα από καιρό να σας πω ... - άρχισε να τρίζει με μια λεπτή φωνή και να κουνάει τα πόδια του, θυμίζοντας ένα συγχρονισμό κουνουπιού και μυρμηγκιού (και ακόμη περισσότερο από έναν ενοχλητικό αιμοβόρο). - έχουμε από καιρό και πολύ καιρό σε εχθρική σχέση με τα αδέρφια μας στο μυαλό. Αυτό είναι λάθος. Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε την ακεραιότητά μας ως μια ενιαία κοινότητα ευφυών φυλών και εθνών. Είναι καιρός να ενωθούμε και να εργαστούμε μαζί για να λύσουμε τα κοινά μας προβλήματα. Όλοι μας εμποδίζονται από τους κοινούς μας εχθρούς - τους ύπουλους Ζοργκς. Η αυτοκρατορία Sinh είναι σχεδόν τόσο ισχυρή και μεγάλη όσο η αυτοκρατορία Stalzan. Επομένως, πρέπει, ενωμένοι, να συντρίψουμε τους κοινούς μας εχθρούς - αυτούς τους μεταλλουργούς τριών φύλων που έχουν τυλίξει ολόκληρο το σύμπαν σε έναν κολλώδη ιστό απόλυτης επιτήρησης. Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει εγκαίρως... - Ο αξιωματούχος Σιν διέκοψε τις ενεργητικές του χειρονομίες, σταμάτησε, σπάζοντας το χειροκρότημα, χτυπώντας, σφυρίζοντας, χτυπώντας τα χείλη του και ακόμη και απελευθερώνοντας φλόγες και σιντριβάνια (κάθε αγώνας έχει τις δικές του τρόποι έκφρασης έγκρισης). - Προβλήματα που επηρεάζουν αρνητικά τη σύναψη συμμαχίας μεταξύ μας, στην ολοκληρωτική-εξουσιαστική διαχείριση της γειτονικής αυτοκρατορίας. Δεν υπάρχει κοινοβούλιο, ούτε γερουσία. Μια απόλυτη, κληρονομική μοναρχία με εφαρμοσμένο συμβουλευτικό και εποπτικό όργανο, έναν υπερυπολογιστή, ονόμασε δυνατά το Συμβούλιο της Σοφίας. Και οι υπόλοιποι μεγάλοι και σημαντικοί άνθρωποι της αυτοκρατορίας στην πραγματικότητα απομακρύνονται από την εξουσία και την παγκόσμια λήψη αποφάσεων. Ένα είδος βίδας, από τον μηχανισμό κίνησης στο πρόσωπο του Αυτοκράτορα. Δεν έχουμε δεσποτισμό, από αρχαιοτάτων χρόνων, σε καμία περίπτωση, από την εφεύρεση της πυρίτιδας, υπήρχε πάντα μια δημοκρατία, και η εκλογή των καλύτερων από τους καλύτερους Σίνχ. Και είναι αλήθεια ότι όλα τα ζητήματα λύνονται με ένα stalzan και έναν τεράστιο σωρό μετάλλων - ένα σύνολο υπερμικροκυκλωμάτων και εκπομπών φωτονίων.
  Αυτή τη φορά, οι σταλζάνοι χειροκρότησαν με ιδιαίτερο ζήλο. Τα ιδιοσυγκρασιακά θηλυκά τους πήδηξαν ακόμη και με απόλαυση:
  - Ζήτω η Δημοκρατία! Είναι η δημοκρατία - αυτή είναι μια αποτελεσματική μορφή διακυβέρνησης!
  - Ήρθε η ώρα να πετάξετε τα δεσμά της σκλαβιάς και να αρχίσετε να διαχειρίζεστε τις μεθόδους ενός πολιτισμένου κράτους! - φώναξαν οι πιο ασυγκράτητοι εκπρόσωποι του Πορφυρού Αστερισμού. Και μια από τις γυναίκες, ως ένδειξη πλήρους ελευθερίας, πέταξε τα ρούχα της και οι υπόλοιπες φεμινίστριες του χώρου ενώθηκαν μαζί της. Ήταν ωραίο, ο Λέο ένιωσε μια έντονη διέγερση στον εαυτό του στη θέα των γυμνών, αθλητικών και ταυτόχρονα πολύ σέξι κορμιών των θηλυκών του Πορφυρού Αστερισμού.
  - Σήμερα βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας εποχής φιλίας, ελπίδας και ευημερίας. Θα φτάσουμε στο πιο μακρινό αστέρι στο διάστημα!
  Το τρίξιμο τελείωσε και η εξωτερικά αδύναμη φιγούρα πέταξε μακριά.
  Η επόμενη τεράστια μαύρη περσόνα φαινόταν να είναι αυτή ενός stalzan. Αν και ίσως όχι σε αυτόν, έτσι το πρόσωπο δεν φαίνεται. Παρεμπιπτόντως, στις γυναίκες στην έκσταση της ελευθερίας, το στήθος τους άνοιγε, εκτός από τις θηλές δεμένες με μια λεπτή πολύτιμη κλωστή, με τον ίδιο τρόπο, οι γοφοί τους με μόνο χάντρες από μικρές φωτισμένες πέτρες. Και τα γυμνά πόδια με τα γυαλιστερά νύχια χόρευαν ακόμη και στο αγκαθωτό πάτωμα, σαν απλικατέρ. Σχεδόν όλοι βρίσκονται σε μια κραυγαλέα διαδήλωση. εκτός από τα πρόσωπα που καλύπτονται από κινούμενα, που αλλάζουν εκφράσεις κάθε τριάντα δευτερόλεπτα, μάσκες υγρών κρυστάλλων. Η φωνή του επόμενου ομιλητή ήταν μπάσα σαν αυτή του κύριου τραγουδιού της αρχαίας εκκλησιαστικής χορωδίας:
  - Ναι, ήρθε η ώρα να αλλάξει η δομή της εξουσίας. Έχουμε πολλούς συμμάχους στην αυτοκρατορία και όχι μόνο. Παρ' όλες τις καταστολές και τις προκλήσεις, την ολοκληρωτική παρακολούθηση και την καταγγελία, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε ισχυρή αντιπολίτευση στο κυβερνών καθεστώς. Ο αυτοκράτορας πρέπει να εκπληρώσει τη θέλησή μας, τη θέληση των πλουσιότερων μελών και των πιο άξιων ολιγαρχών της μεγάλης αυτοκρατορίας. Αλλιώς δεν είναι αυτοκράτορας, αλλά σφετεριστής! Το Υπουργείο Αγάπης και Αλήθειας, καθώς και οι μυστικές υπηρεσίες που τους ανταγωνίζονται, έχουν τους υποστηρικτές μας, ώστε να καταστρέψουμε τον αυτοκράτορα. Αυτή τη φορά η συνωμοσία θα πετύχει, γιατί έχουμε με το μέρος μας τον έλεγχο του κεντρικού κατασταλτικού-ανακριτικού μηχανισμού. Υποστήριξη υπάρχει και σε άλλα στρατιωτικά τμήματα. Ο εχθρός θα περικυκλωθεί σαν ένα άγριο Vimur. - Θυελλώδεις εκφράσεις απόλαυσης ζωντανών πλασμάτων όλων των ποικιλιών, το ένα φλεγόταν από φωτιά τόσο δυνατά, απειλώντας να κάψει τα άλλα, που το ρομπότ που παρακολουθούσε τον φρουρό άναψε αμέσως την ακτινοβολία που σβήνει τη φλόγα, λόγω της οποίας κρύωσε, και μάλιστα αμέσως εγκαταστάθηκε παγετός στη διάμετρο του γηπέδου τένις. Ο ομιλητής έσπευσε να καθησυχάσει τους υπερβολικά αισιόδοξους, ο τόνος του έγινε πιο σιωπηλός και πολύ πιο υπαινικτικός. "Αλλά το Τμήμα Φρουράς του Θρόνου και η προσωπική φρουρά του Αυτοκράτορα είναι πολύ καλά εξοπλισμένα. Ο επικεφαλής της φρουράς του θρόνου είναι εχθρός του Αβερίκιου. Δεν ξέρουμε τη θέση του, αλλά είναι πολύ πονηρός (δεν τον λένε για τίποτα Σετ Βελιμάρα) και από την αυτοκρατορική οικογένεια. Αν θέλουμε να καταστρέψουμε τον εχθρό, θα χρειαστούμε τη βοήθεια των αξεπέραστων μαχητών των Singhs και άλλων αυτοκρατοριών και φυλών.
  Υπήρχε μια κίνηση που έμοιαζε με φίδι και μια οντότητα σαν σαύρα με το ρύγχος ενός χοιρινού αρουραίου και πέντε τσιμπίδες με επτά δάχτυλα στην πλάτη της σύρθηκε έξω. Ήταν ένας εκπρόσωπος του Τσεκούρι - του πιο κλειστού και πρωτότυπου από τους λαούς του μεγαγαλαξιακού συμπλέγματος. Όταν πρόφερε τις λέξεις, μια μικρή ηλεκτρική εκκένωση βγήκε από τη μύτη του στον αέρα και μια μινιατούρα αστραπή, ανάλογα με τον συναισθηματικό χρωματισμό του θέματος, άλλαξε χρώματα:
  "Έχουμε μελετήσει προσεκτικά τη διάταξη του μητρικού σας πλανήτη και του αυτοκρατορικού κέντρου ελέγχου. Το σύστημα μπορεί να εξουδετερωθεί και να καταστραφεί, υπάρχει μια τέτοια πιθανότητα. Ένα νέο όπλο που δημιουργήθηκε από το διαστημικό πρωτάθλημα είναι ικανό να χτυπήσει εχθρικά διαστημόπλοια από μέσα. Χρειάζομαι ένα πλήρες σχέδιο άμυνας του εχθρού για να νικήσω τον στόλο και να καταστρέψω τους υπερπλανητικούς στόχους. - Το χρώμα που εκπέμπεται από το τσεκούρι του κεραυνού άρχισε να αλλάζει από πορτοκαλί σε κίτρινο και μετά σε πράσινο. Και η φωνή ενός μείγματος ερπετού, θηλαστικού και μαλακίου έγινε πολύ πιο βραχνή. - Έχετε τις ακριβείς συντεταγμένες για να επιτεθείτε στο αυτοκρατορικό κέντρο; Υπάρχουν στρατιώτες ικανοί να επιτεθούν στο σύστημα Princeps Peron; Χρειαζόμαστε και νέους πυραύλους ολοκληρωτικής καταστροφής! Χρειαζόμαστε τις τεχνολογικές παραμέτρους όλων των πολεμικών διαστημόπλοίων σας. Τότε θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε τη δικτατορία που μισεί όλη η οικουμένη!
  Οι μη ανθρωποειδή έκαναν θορυβώδεις ενδείξεις έγκρισης. Στον αέρα, παρά την επιχειρησιακή επέμβαση ρομπότ ασφαλείας, η μυρωδιά της καμένης ύλης και ο αέρας που αποσυντίθεται από διάφορες ακτινοβολίες δυνάμωνε όλο και περισσότερο. Η αντίδραση των Στάλζαν ήταν κάτι παραπάνω από συγκρατημένη. Αυτό ήθελε αυτό το ανάπηρο γουρούνι. Δώστε του όλα τα στρατιωτικά μυστικά, ώστε αργότερα αυτός και άλλα πλάσματα να καταλάβουν την αυτοκρατορία, κάνοντας τους σταλζάνους άθλιους σκλάβους. Ωχ όχι! Οι σταλζάνοι ξεκίνησαν αυτή τη συνάντηση όχι για αυτό, για να αποκαλύψουν αμέσως όλα τα μυστικά, εκθέτοντας έτσι τους εαυτούς τους σε ακτίνες γάμμα. Το μυαλό κάποιου άλλου μπορεί να είναι καλύτερο από το δικό σας, οι ξένες χώρες πιο ελκυστικές από το δικό σας, τα χρήματα κάποιου άλλου είναι πιο επιθυμητά από το εισόδημά σας, αλλά η δύναμη κάποιου άλλου δεν φαίνεται ποτέ πιο δελεαστική από τη δική σας! Αν και η εξουσία κάποιου άλλου σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερη από τη δική τους, αν η δική τους δεν είναι καθόλου δική τους, αλλά μόνο για τους κουνιάδους τους!
  Τη λέξη πήρε ένα άγαλμα με χρυσή μάσκα, ένας πολεμιστής του Πορφυρού αστερισμού, μίλησε, χειρονομώντας εκφραστικά, αλλά ομαλά, σαν αρχαίος Έλληνας ρήτορας:
  - Σήμερα, το κύριο καθήκον μας είναι να ανατρέψουμε την ολοκληρωτική δικτατορία των τριφύλων, που έχουν μπλέξει ολόκληρο το σύμπαν σε έναν υπερβαρυτικό ιστό. Και για αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να μην σπαταλάμε δυνάμεις και πόρους σε συγκρούσεις μεταξύ μας. Είμαστε ενωμένοι... - ξαφνικά έσπασε η φουντωτή φωνή του.
  Το άγριο ουρλιαχτό μιας σειρήνας έπνιξε τις λέξεις. Από την θωρακισμένη οροφή έπεφτε βροχή από πλαστικές και πολύτιμες επενδύσεις. Κάτι βρόντηξε και το πρασινοπορτοκαλί φως έσβησε, βυθίζοντας τη συνέλευση στο απύθμενο σκοτάδι...
  ***
  Μετά από μια άνευ προηγουμένου τρομοκρατική ενέργεια στην καρδιά της κατοχικής πρωτεύουσας της Γης, ο Fagiram έδωσε την εντολή να καταστραφούν όλοι οι αντάρτες, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη Ivan Gornostaev. Μόνο η εγγύτητα μιας διαγαλαξιακής δοκιμής κράτησε τους Stalzans από τη συνηθισμένη σφαγή σε τέτοιες περιπτώσεις εναντίον του ειρηνικού πληθυσμού του πλανήτη. Συνήθως, για κάθε σκοτωμένο Stalzan, σκοτώθηκαν εκατό χιλιάδες άνθρωποι ή περισσότεροι, φτάνοντας μέχρι και τα εκατομμύρια. Και προσπαθώντας να επιβάλει περισσότερο μαρτύριο στους εκτελεσθέντες. Ορισμένες μέθοδοι μαζικών βασανιστηρίων ήταν απλές και φθηνές (για παράδειγμα, βιολογικά όπλα, όταν άνθρωποι πέθαιναν από μια όψη λέπρας, καλύπτοντας αυστηρά καθορισμένες περιοχές, παραμένοντας άθικτες για μια περίοδο προκαθορισμένη από έναν τεχνικά εξοπλισμένο δήμιο). Αυτός είναι εν μέρει ο λόγος που οι αντάρτες προτίμησαν να καταστρέψουν ντόπιους προδότες, να πολεμήσουν ρομπότ και αποθήκες με πρώτες ύλες. Τώρα ο μηχανισμός του ανταρτοπόλεμου ξεκίνησε στο έπακρο. Ως αποτέλεσμα της έκρηξης, 97 Stalzans και πάνω από δύο χιλιάδες γηγενείς υπαλλήλους έχασαν τη ζωή τους.
  "Μόλις ολοκληρωθεί η επιθεώρηση, θα διατάξω την εξόντωση ενός δισεκατομμυρίου άτριχων πρωτευόντων. Ο Παντοδύναμος θα λάβει μια γενναιόδωρη θυσία! - Το ζώο φώναξε στη θέση του στρατάρχη
  Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Igor Rodionov είχε μόνο εν μέρει δίκιο όταν είπε ότι κάθε βήμα του Gornostaev ήταν γνωστό στις ειδικές υπηρεσίες. Προς το παρόν, κανένας από τους πολυάριθμους πληροφοριοδότες δεν γνώριζε τίποτα για την τοποθεσία του στασιαστή ?1. Ούτε οι συνεργάτες του το γνώριζαν. Ενώ τα στρατεύματα, χρησιμοποιώντας τους πιο σύγχρονους σαρωτές γάμμα-νετρίνο, σάρωναν τα δάση και τα βουνά, φιλτράροντας τον τοπικό πληθυσμό, ο επικεφαλής των ανταρτών αναπαυόταν ήρεμα και μάλιστα άνετα σε ένα μέρος της αυτοκρατορίας όπου δεν περίμεναν να βρεθεί. Χωρίς να κρύβεται, ζούσε στο πολυτελές και σύγχρονο τουριστικό κέντρο της κατοχικής πρωτεύουσας. Σε αυτό το μεγαλειώδες σύμπλεγμα, μπορούσε κανείς να κρυφτεί σαν μυρμήγκι σε θημωνιά χόρτων και σε περίπτωση σάρωσης, είχε ετοιμάσει πλαστά έγγραφα για έναν βετεράνο του διαγαλαξιακού πολέμου Gerua Ulster. Ήταν δώρο της μοίρας για τους επαναστάτες ότι ο επιφανής βετεράνος, έχοντας πέσει κάτω από την εκκένωση των σωματιδίων γυρόδο, τρελάθηκε. Από σεβασμό στα προηγούμενα πλεονεκτήματα, δεν στάλθηκε νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα σε ένα παράλληλο σύμπαν. Για κάποιο λόγο, ο τρελός δεν ήθελε να ξαναβρεί το μυαλό του σε έναν καλύτερο, μεταθανάτιο κόσμο. Αντίθετα, ως στρατηγός έξι αστέρων, επέλεξε τον συγκεκριμένο επαρχιακό πλανήτη. Και επειδή ήταν τρελός, απέφευγε την επαφή με τα αδέρφια του, αλλά αγαπούσε πολύ τα ανθρώπινα θηλυκά, οπότε δεν ήταν δύσκολο να κάνει αντικατάσταση. Επιπλέον, ο Gerua, ακόμη και σε τρελή κατάσταση, ήξερε πώς να κλείνει τις κάμερες ασφαλείας, και ισχυρό δηλητήριο ή μια ακτίνα εκτόξευσης θα κατέβαζε επίσης ένα πολύ επίμονο stalzan. Ο επικεφαλής των παρτιζάνων άλλαξε το πρόσωπό του με τη βοήθεια μιας στοιχειώδους επιχείρησης και η ηρωική ανάπτυξη και η ισχυρή σωματική διάπλαση του επέτρεψαν να μοιάζει με stalzan. Έτσι ο άπιαστος Γκορνοστάεφ βρήκε μια αξιόπιστη στέγη. Υπήρχε ο κίνδυνος να τον σκανάρουν εντελώς, για κάθε ενδεχόμενο, ή να κάνουν ημιδιαφάνεια της σάρκας, αλλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Εξάλλου, οι σταλζάνοι, ακόμη και μεταξύ των νεκρών, είναι σε θέση να διαβάζουν για κάποιο χρονικό διάστημα πληροφορίες από τον εγκέφαλο χρησιμοποιώντας ένα κυβερνοεγκεφαλογράφημα. Ωστόσο, είναι κακό που είναι πλέον εντελώς αποκλεισμένος στην πόλη στην οποία έχει κηρυχθεί η κατάσταση πολιορκίας, οπότε δεν είχε τρόπο να επικοινωνήσει με τους συντρόφους του. Έγινε βαρετό και ενοχλητικό, ειδικά από τη στιγμή που ο τρισδιάστατος προβολέας και η αποθήκευση cyboron ήταν απενεργοποιημένα. Τώρα ένα ισχυρό πεδίο δύναμης κρεμόταν πάνω από την πόλη.
  Η εμφάνιση μιας γνώριμης σιλουέτας με γκρι μανδύα τον έκανε να ανατριχιάσει. Ένας άντρας μεσαίου ύψους με απλό χιτώνα με ξυρισμένο κεφάλι έμοιαζε με σεμνό βουδιστή μοναχό. Αλλά τα εκφραστικά του μάτια με ένα διαπεραστικό βλέμμα και τα μυώδη σωματώδη χέρια του μιλούσαν για ένα εξαιρετικό μυαλό και δύναμη ενός εξωτερικά πολύ σεμνό θέμα. Ο ψηλός Γκορνόσταεφ ήταν περισσότερο από ένα κεφάλι ψηλότερος από τον γκουρού που μπήκε, οπότε έσπευσε να σηκωθεί ώστε τουλάχιστον σε αυτό να μην αισθάνεται ελαττωματικός μπροστά στον σχεδόν υπέροχο Sensei. Ο επικεφαλής των επαναστατών, κοιτάζοντας γύρω του νευριασμένος, ρώτησε τον γκουρού σχεδόν ψιθυριστά:
  - Χαίρομαι που σε βλέπω, σύντροφε, αλλά δεν παύεις ποτέ να με εκπλήσσεις... Πώς μπόρεσες να διεισδύσεις στα ολοκληρωτικά εμπόδια της αστυνομίας του Purple Eye, γεμάτα με πεδία δύναμης και σάρωση γάμμα-νετρίνας.
  Ο Sensei απάντησε ήρεμα με ένα χαμόγελο και χωρίς να χαμηλώσει τη φωνή του.
  - Υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να κατανοηθεί από έναν άνθρωπο που ζει με τα κριτήρια ενός καθαρά φυσικού κόσμου. Υπάρχει κάτι που δεν υπόκειται σε απλούς υλικούς νόμους, κάτι που είναι πιο ισχυρό από θερμοπρεόν ή ακόμα και από τις βόμβες θερμοκρέοντος.
  Ο Γκορνοστάεφ έγνεψε κουρασμένα.
  - Εννοείς τη μαγική δύναμη;
  Ο γκουρού απελευθέρωσε ένα αυγό από τον δείκτη του, το οποίο μετατράπηκε αμέσως σε κοτόπουλο. Ένα κιτρινωπό, χνουδωτό εξόγκωμα κούνησε τα φτερά του, και τώρα ένας περήφανος γυρφάλκος ανέβηκε στο ψηλό ταβάνι, μέσα σε πολύχρωμες τοιχογραφίες. Ένα ισχυρό πουλί, σαν μαχητής αναχαίτισης, αναπαρήγαγε έναν κύκλο και ξαφνικά έπεσε απότομα στον πυθμένα, μετατρέποντας σε έναν πρώην όρχι που πιάστηκε στον αέρα.
  Ο Sensei φύσηξε πάνω του και μετά ένα πλούσιο μπουκέτο από ένα πλούσιο σετ λουλουδιών έτρεξε και έμεινε κρεμασμένο στον αέρα. Ο Γκορνοστάεφ κοίταξε αυτό το θαύμα, μη μπορώντας να πει λέξη. Ο Γκουρού δεν ανέβασε τον τόνο του, αλλά απάντησε λίγο πιο γρήγορα:
  - Όχι μαγικό, αλλά πνευματικό. Γιατί η πνευματική λογική αρχή είναι η βάση, ο πυρήνας του σύμπαντος. Η ύλη είναι απλώς μια δευτερεύουσα εκδήλωση αυτού του κόσμου. Το πνεύμα είναι πραγματικά αθάνατο και ζωογόνο, η ύλη είναι θνητή και θανατηφόρα!
  Το κεφάλι των επαναστατών πλησίασε την ανθοδέσμη και άγγιξε απαλά το λεπτό πέταλο, ένα λευκό τριαντάφυλλο. Εισπνέοντας το ευχάριστο άρωμα, ρώτησε:
  Γιατί, λοιπόν, το πνευματικό δεν κυριαρχεί στο υλικό;
  Ένα στιλέτο πέταξε από την παλάμη του γκουρού, το όπλο έπεσε, θρυμματίστηκε σε μικρές, σχεδόν αμέσως καταρρέουσες μπάλες:
  - Γιατί το αμαρτωλό φυσικό κέλυφος τραβάει κάτω. Η σάρκα είναι ανόητη, θέλει λαιμαργία, πορνεία, απολαύσεις και απολαύσεις, συχνά σε βάρος των άλλων, και αυτό γεννά πολέμους και ανταγωνισμούς. Υπάρχει μια υποκατάσταση των εννοιών, ένα άτομο γίνεται παράσιτο που ζει σε βάρος των άλλων.
  Ο Γκορνοστάεφ βούρκωσε περιφρονητικά, έσφιξε αντανακλαστικά το μπουμπούκι:
  Λοιπόν, δεν είμαστε ακόμα παράσιτα. Είναι οι σταλζάνοι που παρασιτούν και στόχος μας είναι να ανατρέψουμε την εξωγήινη δικτατορία. Πού είναι η δύναμή σου; Χρησιμοποιήστε το ενάντια στον εχθρό!
  Η ανθοδέσμη εξαφανίστηκε ξαφνικά και μερικές διαφανείς σταγόνες έπεσαν από τη γροθιά του κεφαλιού των επαναστατών. απάντησε πομπωδώς ο Sensei.
  - Για να γίνεις ελεύθερος, πρέπει να καθαρίσεις την ψυχή σου. Πρέπει να υψωθεί κανείς στο πνεύμα για να είναι άξιος να απολαύσει την ελευθερία που έλαβε. Δώστε σας την ευκαιρία - και θα πάρετε το δρόμο της αυτοκρατορίας που σας κατέκτησε. - Έχοντας υποκλέψει ένα ειλικρινές χασμουρητό του Γκορνοστάεφ, ο ομιλητής με χιτώνα άλλαξε τον τόνο του σε έναν πιο επαγγελματικό. - Μα φτάνει! Είσαι πολύ μικρός ακόμα για να τα καταλάβεις όλα αυτά. Φαίνεται να ενδιαφέρεστε για νέα σχετικά με το διαστημόπλοιο του Conoradson. Κρατείται λοιπόν με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο. Όσο για τον μικρό μας φίλο, ο Λέων βρίσκεται στα πρόθυρα σημαντικών αλλαγών στη μοίρα του.
  Ο αρχηγός των επαναστατών έκανε μερικά γρήγορα βήματα γύρω από το δωμάτιο, τα παπούτσια του στρατού είχαν τεθεί σε αθόρυβη λειτουργία και φαινόταν ότι αυτό ήταν ένα ασώματο σημάδι που περιπλανιόταν:
  - Για κάποιο λόγο δεν μπορώ να απαλλαγώ από τη σκέψη ότι αυτός ο τύπος είναι ο εχθρός μας. Πιστεύετε καν στον θρύλο ότι αυτό το αστέρι αγόρι θα σώσει τη Γη;
  Ο γκουρού κοίταξε το πάτωμα, ασπρόμαυρα ποντίκια έτρεχαν πάνω από το υπερπλαστικό χαλί. Η φωνή του μάγου ήταν σίγουρη:
  - Νιώθω και βλέπω ανθρώπους. Αυτό το παιδί έχει μεγάλη δύναμη, έχει δυνατότητες, αλλά υπάρχει και κάποιος άγνωστος κίνδυνος μέσα του. Στο κάρμα του υπάρχει μια πάλη μεταξύ δύο αρχών - του καλού και του κακού. Επιπλέον, υπάρχει κάτι άγνωστο σε αυτό. Γι' αυτό δεν του δίδαξα την ανώτερη σχολή πνευματικής τέχνης και επιρροής. Υπάρχει πολύς θυμός μέσα του, αλλά όχι υπομονή. Επιπλέον, μέσα του υπάρχει δίψα για εκδίκηση. Μόνο όσοι έχουν φτάσει σε υψηλό πνευματικό επίπεδο ανάπτυξης πρέπει να λαμβάνουν τα κλειδιά της εξουσίας.
  Ο Γκορνοστάεφ έσπασε, τα μάτια του έγιναν πιο θυμωμένα:
  - Όπως καταλαβαίνω, αυτός ο τύπος είναι δυνατός. Ίσως αν του άνοιγες τον δρόμο προς την εξουσία, θα μας έκανε ελεύθερους; Ποιο είναι το όριο της δύναμής σας;
  Ο Sensei μίλησε λίγο πιο ήσυχα από το συνηθισμένο.
  - Κανένα από τα πλάσματα που ζουν σε αυτόν τον πλανήτη δεν το γνωρίζει αυτό. Ο μεγάλος μας δάσκαλος Βούδας είπε ότι σε κάθε άτομο υπάρχει ένα σωματίδιο του Θεού, και κάθε άτομο είναι ικανό να αναπτύξει αυτό το σωματίδιο στον εαυτό του στην Παντοδυναμία. Αλλά αν ταυτόχρονα είναι ηθικός άθλιος, αυτή η δύναμη δημιουργεί έναν δαίμονα. Η δαιμονική αρχή οδηγεί σε καταστροφές και αναρίθμητες καταστροφές.
  Ο Γκορνοστάεφ, αντίθετα, ανέβασε τον τόνο της ομιλίας του:
  Παρόλα αυτά δεν σε καταλαβαίνω. Μπορείτε να τηλεμεταφέρετε. Διδάξτε λοιπόν τους στρατιώτες μας, τότε η Γη θα πάρει φωτιά κάτω από τα πόδια των εισβολέων.
  Ο γκουρού κούνησε το χέρι του και τα ποντίκια εξαφανίστηκαν στη θέση τους, σαν για κοροϊδία υπήρχε ένα μεγάλο κομμάτι τυρί τρύπα:
  - Δεν θέλω να καεί ο πλανήτης μας. Ναι, έχω λόγους να μισώ, όπως οποιοσδήποτε από εσάς. Πάνω από χίλια χρόνια πριν, ήμουν μόλις έφηβος και είδα αυτήν την τρομερή εισβολή. Όταν μια λάμψη έλαμψε ένα εκατομμύριο φορές πιο φωτεινή από τον ήλιο, το πρόσωπό μου έκαιγε και τα μάτια μου έμοιαζαν να σκάζουν. Ήμουν τυφλός, αλλά με τον καιρό, η όρασή μου επέστρεψε σε μένα. Και μετάνιωσα που δεν ήμουν τυφλός. Μια εικόνα με την κόλαση να ανατέλλει... Το θέαμα που εμφανίστηκε μπροστά στα μάτια μου ήταν ακατανόητα τρομερό. Άτομα με καμένο δέρμα. Μισοπεθαμένοι σκελετοί. Είδα σωρούς στάχτης από παιδιά, άνδρες και γυναίκες, να ουρλιάζουν με τρόπο που γέμιζε τα αυτιά τους. Είδα σπίτια να καίγονται. Τα πάντα γύρω ήταν γεμάτα με χιτινώδη σκόνη. Μια καταιγίδα σηκώθηκε πάνω από τη γη. Σύννεφα αποπνικτικής ομίχλης σκέπασαν τον ήλιο. Είδα κάτι που δεν είχα ξαναδεί, ακόμα και σε εφιάλτη. Ο πυρηνικός χειμώνας έχει ξεκινήσει. Ο καιρός ήταν τρελός όταν σχεδόν κοίταξα από το κρύο. Ήταν αδύνατο να ανακουφιστεί η ανάγκη, η στάλα πάγωσε σαν παγάκι. Τώρα όμως η σκόνη έχει καθαρίσει. Είναι πιο ζεστό από ό,τι στον ισημερινό. Τα πτώματα αποσυντέθηκαν και βρωμούσαν τρομερά. Είναι καλό που ακόμα κατάφερα να βρω αναπνευστήρα. Μετά έγινε πάλι χιονοθύελλα. Ενστικτωδώς, ήθελα να πλησιάσω πιο κοντά στο νότο. Ευτυχώς για την ανθρωπότητα, οι εχθρικοί πύραυλοι δεν προκαλούν μακροπρόθεσμη ραδιενεργή μόλυνση και ο πυρηνικός χειμώνας δεν κράτησε πολύ. Κατάφερα, έχοντας περάσει τις θανάσιμες οδυνηρές πικρές δοκιμασίες, να επιβιώσω και να φτάσω στο Θιβέτ. Για πάνω από χίλια χρόνια, είχα πολλές ευκαιρίες να σκοτώσω αυτό ή εκείνο το stalzan και ήταν πολύ δύσκολο για μένα να το αντιμετωπίσω. Ήθελα να συνθλίψω, να ατμίσω, να κόψω και μόνο το σχολείο της αγάπης και της ταπεινοφροσύνης με βοήθησε να συγκρατήσω τα συναισθήματά μου. Δεν μπορείς να σκοτώσεις μόνο από εκδίκηση, ακόμη και δίκαια. Η δολοφονία μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο εάν σώσει άλλους από το θάνατο.
  Ο Γκορνοστάεφ πήδηξε στο τραπέζι και χτύπησε με τη γροθιά του θυμωμένος. Ένα ποτήρι γυαλόχαρτα πετάχτηκε και τσίριξε αραιά: "συγγνώμη για την κυριαρχία σου" (τεχνολογικές υπερβολές και στα μαχαιροπίρουνα υπήρχαν ηλεκτρονικά). Ο αρχηγός των ανταρτών, ξεχνώντας την προσοχή, βρυχήθηκε:
  "Αυτή είναι μια μεγάλη δικαιολογία για δειλία!" Έχετε ζήσει πάρα πολύ για να αποχωριστείτε τη συνηθισμένη σας ζωή! Απολαύστε τον Σατανά!
  Ο Γκουρού του άπλωσε το χέρι του, του έβαλε ένα κομμάτι τυρί:
  - Όχι, δεν φοβάμαι τον θάνατο! Ο θάνατος θα με κάνει ακόμα πιο δυνατό. Και η δύναμη, αν χρησιμοποιηθεί πολύ συχνά για να καταστρέψει, θα γίνει το αντίθετο του καλού. Είστε ώριμοι για τα πρότυπα των ανθρώπων, αλλά πολύ νέοι για να καταλάβετε πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βία και πότε όχι. - Ο Sensei έβαλε ένα μικρό ντόνατ στο χέρι του αρχηγού των ανταρτών, στο οποίο το μαγικό τυρί γύρισε ως εκ θαύματος. - Μην ανησυχείτε για την ασφάλειά σας! Βλέπω ότι τις επόμενες μέρες και εβδομάδες, οι σκιές των κακών δαιμόνων δεν θα σας αγγίξουν. Αυτό το ντόνατ θα σας βοηθήσει σε μια κρίσιμη στιγμή. Είθε η λογική, καλή δύναμη να είναι μαζί μας!
  Και αυτός που ονομαζόταν ο μεγάλος Sensei εξαφανίστηκε, διαλύοντας αμέσως στον αέρα.
  - Αν είχα τέτοιες ικανότητες, θα είχα ξεπληρώσει ψύχραιμα με τον Φαγιράμ και τον Έρορο. Τα απαγάγαινα και μετά τα έψηνα αργά σε μια μικρή φωτιά, κόβοντας κομμάτια κρέατος από τους ζωντανούς σταλζάνους. Ίσως αυτή ακριβώς τη στιγμή, ο Fagiram Sham τρώει από πιάτα φτιαγμένα από τα κόκαλα των γονιών του, και οι πόρνες του αστερισμού της Πορφυρής φουντώνουν με βεντάλια υφασμένα από ανθρώπινα μαλλιά. Μου έσπρωξαν, σαν χλευαστικά, ένα ντόνατ ζάχαρης από ξόρκια ...
  Φρικιά, πόσο τους μισεί! Και ο σταλζάνοφ και οι πομπώδεις ειρηνιστές ηθικολόγοι ...
  Ο Ιβάν Γκορνοστάεφ χτύπησε με όλη του τη δύναμη τη γροθιά του στον τοίχο από σανταλόξυλο. Ο χοντρός, ελαστικός τοίχος άντεξε την άγρια αιώρηση. Έξαλλος, ο ηγέτης των ανταρτών συνέχισε να δίνει βαριά χτυπήματα. Του φαινόταν ότι η γροθιά κοπανούσε τη μαύρη, άσχημη φυσιογνωμία του Φαγιράμ, του μισητού τέρατος-κυβερνήτη του πλανήτη Γη...
  Τότε ο Γκορνοστάεφ ζήτησε κάτω από τα πόδια του να προσπαθήσει να πατήσει το χιονισμένο ντόνατ που δώρισε ο γκουρού. Αλλά φαινόταν συνήθως ένα γαστρονομικό προϊόν που ξέφευγε από την αδιαπέραστη στρατιωτική μπότα. Αυτό ηρέμησε παράξενα το κεφάλι των επαναστατών και, άπλωσε την παλάμη του, προσπαθώντας να κάνει τη φωνή του απαλή, είπε:
  - Μη φοβάσαι, αλλά... Το να βλέπεις ολόκληρα χωριά να πεθαίνουν με τη μία από την υπερ-φάρσα που στέλνουν οι υπερφασίστες είναι... Όχι! Αυτός ο Γκουρού μου έδωσε επίσης το παράδειγμα του Ιησού Χριστού, του Δημιουργού του Σύμπαντος, που υπομένει τον σταυρό και τους ξυλοδαρμούς. Του απάντησα: ένας άνθρωπος που έβγαλε ένα κοφτερό τρυπημένο καρφί από μια καρέκλα αξίζει πολύ περισσότερο σεβασμό από εκείνον που δείχνει την ηλίθια υπομονή μιας ντουλάπας!
  Κεφάλαιο 17
  Φαίνονται να φλέγονται στο διάστημα
  Μάτια άγριων τεράτων
  Είναι σαν να μας το λένε όλοι
  Τι καταιγίδα μαίνεται στον κόσμο!
  Περίεργες και ανησυχητικές αναφορές ήρθαν από διάφορα μέρη της μεγάλης αυτοκρατορίας. Στα περίχωρα, άρχισαν να παρατηρούνται μεγάλα σμήνη από αστρικές αρμάδες πολεμικών αστροπλοίων από τις πολιτείες που ήταν επιθετικά εχθρικές προς τον μωβ αστερισμό. Στο εσωτερικό, τα πράγματα δεν πήγαιναν και πολύ ομαλά. Υπήρχαν ασαφείς αναφορές για επαναστατικές συνωμοσίες και όλο και περισσότερη διαφθορά αυξανόταν. Οι περιπτώσεις απόσυρσης κεφαλαίων σε offshore εταιρείες, φοροδιαφυγής από οικονομικούς στρατηγούς και ολιγάρχες έχουν γίνει πιο συχνές. Η παρατεταμένη ειρηνική ύπαρξη οδήγησε στη σταδιακή αποσύνθεση του υπερολοκληρωτικού κράτους, στον αιώνιο ανταγωνισμό της αστικής τάξης, που διψούσε για ελευθερία και κοινοβουλευτισμό, φιλελευθεροποίηση και αγορά, και μια απόλυτη αυταρχική μοναρχία με κατασταλτικό αστυνομικό μηχανισμό. Θεωρητικά, μόνο ο πολεμικός κομμουνισμός θα μπορούσε να είναι αρμονικός κάτω από τον ολοκληρωτικό δεσποτισμό, ένα καθαρό σύστημα διοίκησης και διοίκησης. Ωστόσο, η εποχή των οικονομικών πολέμων δεν θα μπορούσε παρά να γεννήσει σχέσεις αγοράς και μια νέα τάξη κεφαλαιοκρατών που ήθελαν να επηρεάσουν την κρατική πολιτική της αυτοκρατορίας. Υπάρχει ήδη ένας δεσπότης-αυτοκράτορας ικανός να ψεκάσει οποιοδήποτε από αυτά σε φωτόνια και δεν χρειάζεται. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι οι ολιγάρχες δεν ήταν ιδιοκτήτες, αλλά θεωρούνταν μόνο ενοικιαστές, χωρίς δικαίωμα κληρονομιάς. Ναι, και δεν υπάρχει οικογένεια ως τέτοια στα stalzans. Ολόκληρο το έθνος είναι μια ενιαία οικογένεια, με επικεφαλής τον πατέρα, τον αυτοκράτορα. Μια αυστηρή στρατιωτική πυραμίδα... Το όνειρο του Καρλ Άρη και του Τρότσκι έγινε πραγματικότητα σε μεγαλαγαλαξιακή κλίμακα. Επιπλέον, ο μαρξισμός στην πιο ριζοσπαστική του μορφή αναμειγνύεται με τον ναζισμό. Οικονομικοί και στρατιωτικοί στρατοί, ίσα δικαιώματα γυναικών και ανδρών, κοινοί σύζυγοι, έμβρυα γαλουχούνται σε θερμοκοιτίδες που γεννιούνται από το Τμήμα Ευγενετικής. Από τη βρεφική ηλικία, μαθαίνοντας να πολεμάς ή, πιο συγκεκριμένα, να σκοτώνεις! Ο στόχος του έθνους είναι η εξουσία σε όλα τα σύμπαντα που μόνο μπορεί να επιτευχθεί. Όλα τα άλλα έθνη δεν είναι τίποτα άλλο από το καύσιμο και το ανθρώπινο δυναμικό της πολεμικής μηχανής. Στάση - ένα κανονικό ζώο με τα βοοειδή είναι πολύ πιο στοργικό.
  Όμως ο Ζόργκι, με την παρέμβασή τους, οδήγησε σε κάποια απελευθέρωση, η οποία έχει ήδη αρνητικό αντίκτυπο στη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος συνολικά. Και οι εχθροί δεν κοιμούνται!
  Ο επικεφαλής του Τμήματος Προστασίας του Θρόνου εξέτασε τα τελευταία δεδομένα από τα περίχωρα της αυτοκρατορίας. Παράξενες κινήσεις ακόμα και τολμηρές επιθέσεις από τον εχθρό.
  Ο υπουργός του Υπουργείου Αγάπης και Δικαιοσύνης έλαβε επίσης ανησυχητικές πληροφορίες, αλλά ένα μυστηριώδες χαμόγελο έπαιξε στα χείλη του Διαβόλου του Αμαζονίου. Τέτοιες παράξενες κινήσεις την ενόχλησαν, αλλά η διαστημική τίγρη με τα μαλλιά στο χρώμα της υπερπλασματικής φωτιάς ένιωθε περισσότερη απόλαυση παρά συναγερμό. Τα διαστημόπλοια των μεγαλύτερων εχθρικών αυτοκρατοριών συμπεριφέρθηκαν επιθετικά, προσπαθώντας να πλησιάσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κέντρο της μεγαγαλαξιακής δύναμης. Ακατανόητη αλαζονεία, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι στρατιωτικά το Stelzanat έχει γίνει ακόμη πιο δυνατό τα τελευταία χρόνια. Υπήρχαν επίμονες φήμες ότι ο αυτοκράτορας ετοίμαζε νέο πόλεμο. Ποιος δεν θέλει να μείνει στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος από τους μεγαλύτερους!
  Το ρομπότ με πολλά χέρια υπηρέτη διέκοψε τις σκέψεις του.
  - Ω, μεγάλη σουπερ υπουργέ Gelara Biter! Σας καλούν σε ειδικές επικοινωνίες.
  Η Υπουργός Αγάπης και Δικαιοσύνης, με την ελαφριά πίεση των μακριών νυχιών της, εκτόξευσε μια εικόνα έξι διαστάσεων, όπου ένας κυβερνητικός μηχανισμός συνέθεσε ένα μήνυμα από χαοτικά διατεταγμένα πρηνόνια και ψεκασμένα βαρυτικά κύματα. Τέτοια κρυπτογραφήματα ήταν σχεδόν αδύνατο να διαβαστούν χωρίς το πιο περίπλοκο κλειδί κρυπτογράφησης. Πριν αρχίσει να ακούει το βαρυ-κρυφόγραμμα, η Gelara, με ένα μόλις αντιληπτό πάτημα πλήκτρων, δημιούργησε μια αθόρυβη ζώνη, ιδιαίτερα αδιαπέραστη από κάθε ακρόαση. Τώρα ακόμη και οι αντίπαλες υπηρεσίες πληροφοριών τους δεν μπορούσαν να διορθώσουν τον διάβολο, γιατί σχεδόν κάθε σύγχρονη τεχνολογία ήταν ανίσχυρη απέναντι σε μια απολύτως σιωπηλή ζώνη. Μια μικρή φωνή μετέφερε ένα μήνυμα.
  "Ο στόλος μας διαστημόπλοιο δεν μπορεί να διεισδύσει στην καρδιά της αυτοκρατορίας. Η ταχύτητα κίνησης είναι ανεπαρκής για να φτάσει σε βασικές θέσεις μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρονικό πλαίσιο. Τα πράγματα μπορούν να φτάσουν μέχρι πρόωρες συγκρούσεις με τον μαχητικό στόλο της αυτοκρατορίας. Σας ζητάμε να καθαρίσετε τους κύριους αυτοκινητόδρομους από τα εχθρικά στρατεύματα!
  Η Τζέλαρα Μπίτερ πέταξε πίσω το μεγάλο, δασύτριχο κεφάλι της, που έκαιγε σαν εκατό πυρσούς, έχοντας μια βουρκωμένη εμφάνιση, και τα μεγάλα δόντια της έλαμψαν. Και το αρθρόποδο συνέχισε να τρίζει.
  - Δώστε μας όλους τους κωδικούς και τους κωδικούς των διαστημόπλοίων και των σταθμών μάχης σας. Ολόκληρο το σύστημα κυβερνητικής διοίκησης, προειδοποίησης και ελέγχου.
  Ο Προϊστάμενος του Γενικού Τμήματος, ο Υπουργός, έσφιξε τις γροθιές της ώστε να κράξουν και να πετάνε σπίθες από τα νύχια της. Το δαιμόνιο μουρμούρισε:
  - Είναι οι Sinhis και η League που θέλουν να αφοπλιστούμε εντελώς. ΕΝΤΑΞΕΙ! Ακόμα θα τα προωθήσουμε και θα τα ισοπεδώσουμε. Αλλά δεν καταλαβαίνουν πραγματικά ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς τον επικεφαλής του Υπουργείου Πολέμου και Ειρήνης. Μια τέτοια παράδοση. Οι δυνάμεις ασφαλείας τσακώνονται μεταξύ τους και όλα τα νήματα είναι στα χέρια του αυτοκράτορα. Υπάρχει το Τμήμα Τιμής και Δικαίου, το Υπουργείο Ηρεμίας και Ασφάλειας και το Τμήμα Προστασίας του Θρόνου. Περισσότερη αγάπη και τρυφερότητα, επίσης μια ευγενική σκύλα την οδηγεί. Και κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν. Όλοι παρακολουθούν ο ένας τον άλλον. Το να καταστρέψεις τον αυτοκράτορα ανατρέποντας τη δυναστεία είναι καλό, αλλά η αυτοκρατορία μπορεί να καταρρεύσει και να πέσει υπό κατοχή. Μην ζητάς βοήθεια από τους Ζοργκ! Μια δύσκολη απόφαση είναι μπροστά! Ωστόσο, το κύριο πράγμα είναι να καταστρέψετε τον αυτοκράτορα και στη συνέχεια μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον εξωτερικό εχθρό. Τι θα κάνει; Μόνο τα πιο περιορισμένα μέτρα. Αλλά μετά την αποβολή, θα ήταν πολύ ωραίο να σπρώξουμε τους Sinhs και το Space League με τους Zorgs. Πώς να το πετύχετε αυτό; Έχει ένα φλογερό θηρίο και έχει το δικό της σχέδιο για αυτό. Στο μεταξύ, είναι απαραίτητο να πειστεί ο αυτοκράτορας να προσκαλέσει έναν τεράστιο στόλο αστέρων Zorg στην καρδιά της αυτοκρατορίας, φαινομενικά για να αποκρούσουν από κοινού την επίθεση του Διαγαλαξιακού Συνασπισμού. Άλλωστε, ο υπεργαλαξιακός πόλεμος είναι πολύ σοβαρό πράγμα. Και οι ενωμένες αυτοκρατορίες συνόρων, οι δημοκρατίες, η γιγάντια αυτοκρατορία Singh και πολλές χιλιάδες πολιτισμοί έχουν μια αριθμητική υπεροχή. Αν προσθέσετε εσωτερικούς εχθρούς και κατακτημένους κόσμους, τότε η τελική έκβαση του πολέμου γίνεται ακόμα πιο αμφίβολη. Πρέπει να εμπλακεί και το Τμήμα Τιμής και Νομικής.
  Η Τζελαρά Μπίτερ άρχισε να υπαγορεύει την απάντηση με έναν τόνο χαμηλής συχνότητας αλλά υστερικό... Τελειώνοντας, αφαίρεσε τη ζώνη και πάτησε το ροζ κουμπί. Ήταν πολύ αηδιασμένη και φοβόταν να προδώσει τον αυτοκράτορα, ο οποίος μπορούσε να διαβάσει τα μυαλά από απόσταση και γενικά μια προσωπικότητα τόσο μυστηριώδη που ούτε εκείνη είχε δει ποτέ το πρόσωπό του... Γυμνή, ο σούπερ υπουργός ξάπλωσε στο κρεβάτι, μεγάλες κατακόκκινες θηλές άστραφταν σαν φράουλες που στεφανώνουν χρυσές μπάλες στήθος παγωτού σοκολάτας. Εάν τα πολύ σπάνια αρσενικά δείγματα αυτής της φυλής είχαν την πολυτέλεια να φαίνονται άσχημα, τότε όλες οι γυναίκες διακρίνονταν για την άψογη κατασκευή και τους χυτούς μύες τους. Υπάρχουν είκοσι πέντε τοις εκατό περισσότερα θηλυκά στο Stalzanate από τα αρσενικά (ένα ποσοστό που δημιουργείται τεχνητά ηλεκτρονικά στη θερμοκοιτίδα), γεγονός που κάνει τα θηλυκά να είναι πιο ενεργά στην εύρεση συντρόφων. Η Gelara ένιωσε ξαφνικά ντροπή, να προδώσει τη δυναστεία, να στήσει τον αυταρχικό, να αυτοκτονήσει... Και οι τέσσερις όμορφοι νεαροί βοηθοί της έκαναν ήδη μασάζ στα πόδια, ξεκινώντας με σαγηνευτικές γόβες και δάχτυλα που λαμπύριζαν σαν κοχύλι από μαργαριτάρι , ανεβαίνοντας πιο ψηλά για να ηρεμήσει τη μέριμνα, γιατί πίσω από την εξωτερική, σατανική η ομορφιά του κοριτσιού έσπασε έναν από τους σημαντικότερους δήμιους της υπερολοκληρωτικής αυτοκρατορίας. Ήδη ένα από αυτά τα αγόρια σταλζάν, έχοντας θάψει το αγγελικό του πρόσωπο, χάιδεψε ανιδιοτελώς το στήθος της Αφροδίτης, ενός γοητευτικού βασανιστή, θαυμάζοντας την απροσδόκητη ψυχρότητα ενός τόσο συνήθως ιδιοσυγκρασιακού και αχόρταγου κοριτσιού. Η μυρωδιά του μυρωδάτου μελιού, των τροπικών βοτάνων και των αρωμάτων μιας πραγματικά βασιλικής αρωματοποιίας που αναδύεται από τη θεϊκή όμορφη σάρκα της Gelara γύρισε τα κεφάλια των νεαρών ανδρών, το πάθος τους κυρίευσε, απειλώντας να τους διαλύσει, σαν χιλιάδες καυτοί επιβήτορες να κάλπαζαν μέσα από τις φλέβες και να τρέμουν φλέβες...
  ***
  Ως αποτέλεσμα μιας ισχυρής έκρηξης, το δωμάτιο γέμισε με απελπιστικό σκοτάδι. Το γεγονός ότι το δωμάτιο ήταν βαθιά κάτω από το χώμα του πλανήτη, ενίσχυε τον φόβο. Φαινόταν ότι το σκοτάδι συνέτριβε με εκατό χιλιοστό φορτίο. Πολυάριθμες φωνές από διάφορες αποχρώσεις, από το χοντρό ελέφαντα, μπάσο βρυχηθμό μέχρι το διαπεραστικό λεπτό τρίξιμο του κουνουπιού γέμισαν το δωμάτιο, δημιουργώντας μια κακοφωνία ήχων. Μόνο μερικά αντίγραφα μπορούσαν να διακριθούν.
  Το κρησφύγετό μας βρέθηκε!
  - Απειλητική κατάρρευση!
  - Απόλυτο παιδάκι!
  - Σώστε τον εαυτό σας, ποιος μπορεί!
  Ακολούθησαν κι άλλα σκάσματα και εκρήξεις από ψηλά. Ένα από τα πλάσματα με πλέγμα ώθησε τον Ερασκάνταρ κάτω από τον αγκώνα και μετά χτύπησε δυνατά το φτερό του στη γάστρα του. Το λιοντάρι τρεκλίστηκε αλλά έμεινε στα πόδια του. Ο εχθρός προσπάθησε να αναπτύξει μια επίθεση, μια κατάρα ξέφυγε από το οδοντωτό ράμφος:
  - Ανεγκέφαλο, πάλσαρ μαύρης τρύπας!
  Θυμωμένος, πιάνοντας το μεμβρανώδες φτερό, καλυμμένο με γλιστερό, σαν δέρμα βατράχου, ο νεαρός, γυρίζοντας, πέταξε αυτό το ερπετό πάνω του. Το άκρο του εξωκοσμίου έτριξε από το τίναγμα, απελευθερώνοντας μια πηγή θολού κίτρινου αίματος. Το πλάσμα λιποθύμησε από το σοκ του πόνου. Ένας από τους εταίρους αυτής της διασταύρωσης μεταξύ μιας νυχτερίδας και ενός πτεροδάκτυλου άνοιξε πυρ, υπερασπιζόμενος έναν σύντροφο. Ο νεαρός πήρε επίσης το πιασμένο όπλο και, κάνοντας μια στροφή σε σχήμα βεντάλιας, περνώντας μια σούβλα καταστροφικού υπερπλασίας στον δεξιό του ώμο, απάντησε με μια εύστοχη βολή, κόβοντας έτσι το ιπτάμενο που είχε τρελαθεί με το κεφάλι του ο κροκόδειλος.
  Ήταν δύσκολο να δει κανείς με ακρίβεια στο σκοτάδι, και η ακτίνα πολλαπλών λέιζερ σκότωσε αρκετές ακόμη ποικιλίες πλασμάτων, αυξάνοντας τον πανικό. Τα υπολείμματα των εξωγήινων διασκορπισμένα σε διαφορετικές κατευθύνσεις, μερικά από αυτά έσκασαν σαν χειροβομβίδες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων, θραύσματα χιτινωδών καλυμμάτων, διάφορα κοχύλια, ακόμη και διάφορες πανοπλίες μάχης, ολοένα αυξανόμενες ζημιές και ακρωτηριασμοί. Βόλια επιστροφής έπεφταν βροχή από δοκάρια όλων των σχεδίων, κυρίως βιολετί και πράσινα δοκάρια διαπέρασαν το απέραντο σκοτεινό δωμάτιο. Λίγο ακόμα - και οι "φίλοι" και τα "αδέρφια" που μόλις ήταν παρόντες στη συνάντηση θα είχαν πυροβοληθεί μεταξύ τους.
  Το λιοντάρι σπρώχνει επίσης την εκκένωση μετά την απόρριψη. Τον έπιασε ενθουσιασμός, επιθυμία να σκοτώσει αυτά τα ερπετά, τα μαλάκια, τα σπογγώδη, τα αρθρόποδα και άλλους τύπους άγνωστης επίγειας ζωολογίας. Συμπεριλαμβανομένων των πλασμάτων από ραδιενεργά στοιχεία. Όλοι ήταν εχθροί του ανθρώπινου γένους. Έπρεπε να σκοτωθούν σαν επίμονα ζωύφια, τσιμπημένα έντομα, λυσσασμένα σκυλιά. Κάθε ένταση εξαφανίζεται και νιώθει κανείς την αρπαγή της μάχης, την επιθυμία να κόψει, να κάψει, να εξατμιστεί. Με ανάπαυση, βλέποντας τα υπολείμματα των άσχημων τεράτων να συρρέουν στο λυκόφως, που φωτίζονται από τις ακτίνες των blaster και άλλα παρόμοια μέσα καταστροφής. Αλλά σε μια τέτοια αναταραχή, ο ίδιος ο Λέο θα μπορούσε να συναντήσει ένα τρελό φωτεινό ρεύμα θανατηφόρας έντασης. Αν και αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που σκέφτηκε το αγόρι, ένιωθε αθάνατος, ικανός να βλάψει τον εαυτό του, σε αυτό το σκληρό, πραγματικά αδίστακτο, που χτίστηκε με βάση την αρχή του ισχυρότερου επιβιώνει, του πιο άθλιου και του πιο άθλιου ... του κόσμου που δημιούργησε ο Παντοδύναμος Σαδιστής!
  Μια βροντερή φωνή που απειλούσε να σπάσει τα τύμπανα επανέφερε τους βάναυσους μαχητές στην πραγματικότητα.
  - Κατάπαυσε το πυρ! Αυτός είναι ο κοινός μας θάνατος! Όλοι, ανεβείτε αμέσως στο Starship Kuverotez!
  Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, υπήρχε τόσο πολύ σε αυτή τη φωνή ο τόνος ενός πλάσματος που γεννήθηκε για να κουμαντάρει. Διάφορα πλάσματα όρμησαν προς όλες τις κατευθύνσεις. Ήταν περίπου τριακόσιοι από αυτούς. Τόσο περίπου, ή και λίγο παραπάνω, μένει να κοπεί και να λιώσει.
  Το λιοντάρι τους ακολούθησε. Κάηκε ελαφρά από την ακτίνα λέιζερ. Αυτός ο πόνος δεν είναι ένας Θεός ξέρει πόσο, αλλά ακόμα δρόσισε την αγορίστικη θέρμη. Ο νεαρός μονομάχος κόλλησε ενστικτωδώς σε μια ομάδα ανθρωποειδών πλασμάτων. Κατάφερε να στριμωχτεί σε μια μεγάλη τροποποίηση του ασανσέρ μαζί τους. Με τρομερή ταχύτητα, καθώς επρόκειτο για μια γραμμή κενού με γεωμαγνητική τροχιά, μια ομάδα ανθρωποειδών ορμούσε στους ατελείωτους διαδρόμους του υπόγειου λαβύρινθου. Η συγκέντρωση δεν ήταν πολύ μεγάλη - είκοσι άτομα, αλλά κουραστικά θορυβώδης. Το λιοντάρι, ακόμη και όταν σηκώθηκε, παρατήρησε:
  - Αν και το γάβγισμα του Μόσκα μόνο γέλιο κάνει τους ελέφαντες, μην γελοιοποιείτε την εκπαίδευση του στρατού!
  Η ταχύτητα του υπόγειου βαγονιού ξεπέρασε πολλές φορές την ταχύτητα του ήχου. Σε ένα συνηθισμένο ασανσέρ, αυτό θα ήταν μοιραίο, αλλά εδώ οι μαχητές διασώθηκαν από έναν μετασχηματιστή βαρύτητας. Σε αυτόν τον λαβύρινθο υπήρχε ένας ολόκληρος ιστός τέτοιων διαδρόμων κενού που ήταν δυνατό να ταξιδέψει μέσω αυτών ολόκληρος ο πλανήτης στην αντίθετη πλευρά. Οι σύντροφοι του Ερασκάνταρ φορούσαν μαύρο καμουφλάζ και περίεργες μάσκες με κέρατα. Ψιθύριζαν, η γλώσσα τους γάβγιζε σαν τσακάλια και σφύριζαν σαν γόνος κόμπρες. Στη συνέχεια, η υπόγεια μεταφορά έσπευσε ξεκάθαρα στον υπερ-ουρανοξύστη, που βρίσκεται σε άλλο σημείο του πλανήτη, αλλά ο Λέο δεν το γνώριζε αυτό. Τα χέρια του νεαρού φαγούραζαν για να βάλουν δοκάρια σε αυτή τη συγκέντρωση κάποιων πλασμάτων, οι εξωγήινοι είναι καλοί, αν οι σταλζάνοι είναι ακόμα καλύτεροι - αυτά τα τέρατα-κατακτητές μισούνται από ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή. Και ήδη ανέβαιναν ορμητικά μέσα από τη γιγάντια κατασκευή, από την εποχή που ο παππούς του πρώτου ηγεμόνα της Αιγύπτου δεν είχε ακόμα γεννηθεί στη γη.
  Ένας τέτοιος γιγαντιαίος ουρανοξύστης θα μπορούσε να βγει στη στρατόσφαιρα και από εκεί τα διαστημόπλοια σχεδόν αμέσως πήγαν σε ένα γρήγορο υπεράλμα. Αυτό είναι ευεργετικό εάν θέλετε να ξεφύγετε από τη δίωξη, αλλά και από πρακτική άποψη. Σε ένα παρόμοιο κτίριο υπήρχαν καταστήματα, ιατρικά κέντρα και μια ολόκληρη βιομηχανία διασκέδασης. Η καμπίνα, σαν φρενίτιδα, γλίστρησε στην επιφάνεια μιας γιγαντιαίας οροφής τριάντα τετραγωνικών χιλιομέτρων που χρησίμευε και ως διαστημικό λιμάνι. Με την ταχύτητα του κεραυνού, τα κερασφόρα ανθρωπάκια πήδηξαν στο διαστημόπλοιο έτοιμα για αναχώρηση, θυμίζοντας αόριστα μια συμβίωση από καρότα και λάμπες.
  Τη στιγμή του τζόκινγκ, μύρισα το κρύο του κενού και έσφιξα απότομα την ανάσα μου. Ευτυχώς, οι Λέοντες δεν είναι ξένοι στα extreme sports και στα περιβάλλοντα μεγάλου υψομέτρου. Αν και είναι βασανιστήριο χωρίς αναπνευστήρα, καταφέραμε να πηδήξουμε στην κοιλιά της διαστημικής επένδυσης και, επιπλέον, να μην πέσουμε με ένα τόσο ογκώδες κοστούμι. Η δίποδη οχιά σώπασε. Χωρίς να μιλήσουν όλοι κάθισαν σε αεροδυναμικές καρέκλες. Στο cosmoling και στη μετάφραση του Stalzan, ακούστηκαν οι λέξεις:
  - Πριν από την αναχώρηση, φορέστε ειδικά κοστούμια και περάστε από την ταυτοποίηση. Οι οικοδεσπότες σας περιμένουν!
  Το πλάσμα που έλεγε αυτές τις λέξεις έμοιαζε πολύ λίγο με σταλζάν. Πιθανότατα, ήταν μια φούσκα ή μια σφαιρική αράχνη με λεπτά πόδια. Το πλάσμα φορούσε ένα διαφανές, ελαφρώς σκούρο κοστούμι. Η φωνή είναι άθλια, σαν το τρίξιμο μιας σκουριασμένης πόρτας. Οι φιγούρες άλλων πλασμάτων, σε καμία περίπτωση όμορφες, αποδείχτηκαν επίσης πολύ μακριά από ανθρώπινες. Ήταν ανθρωποειδή πλάσματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν λανθασμένα με ανθρώπους εν μέσω αναταραχής. Το μόνο κοινό που έχουν είναι τα κράνη με κέρατα και οι μελάνι μανδύες.
  Το λιοντάρι άκουσε με την άκρη του αυτιού του ότι αυτά τα ρούχα των λεγόμενων κυνηγών ληστών, είναι ένα είδος διαστημικής μαφίας. Ανάμεσά τους ξεχώριζε ένας περίεργος τύπος, ο οποίος κινούσε γρήγορα τα πόδια του και στριφογύριζε σαν τοπ. Το διαστημόπλοιο τινάχτηκε ελαφρά, ακούστηκε ένα ουρλιαχτό βρυχηθμό.
  - Ξαπλώστε όλοι στο εξώφυλλο! Πάμε στο υπεράλμα έκτακτης ανάγκης! - ψέλλισε το ζώο.
  Η επιτάχυνση αυξήθηκε γρήγορα και παρόλο που το anti-grav εξουδετέρωσε σχεδόν τα πάντα, οι αισθήσεις δεν ήταν ευχάριστες. Ξεπερνώντας την αντίσταση της αυξημένης βαρύτητας, ο Λεβ όρμησε στην καταπακτή. Η κίνησή του ήταν σαν το φτερούγισμα μιας μύγας σε κόλλα. Εν τω μεταξύ, στον εξωτερικό τοίχο αναβοσβήνει μια ελεγμένη εικόνα.
  Δεκάδες διαστημόπλοια διαφόρων σχεδίων πυροβολούσαν αδιακρίτως το ένα στο άλλο. Πολυάριθμες γιρλάντες αστεριών έλαμψαν με πολύχρωμα πυροτεχνήματα, ένας καταρράκτης από ακτίνες λέιζερ έκανε μοναδική εντύπωση. Έγινε μια πραγματική διαστημική μάχη. Οι πιο ισχυροί πύραυλοι φούντωσαν. Πολλά διαστημόπλοια είχαν ήδη γίνει κομμάτια, χτυπημένα από θανατηφόρα βάρη. Προφανώς, εκείνα τα πολεμικά πλοία που επιτίθενται σε έναν ενιαίο σχηματισμό και ενεργούν σε συνεννόηση είναι τα αστροπλοία του Purple Constellation.
  Αυτή τη στιγμή το κύτος του πλοίου ανατρίχιασε από την κοντινή έκρηξη. Το διαστημόπλοιο προσπαθούσε ξεκάθαρα να φύγει από τον τομέα της φωτιάς, για να ξεφύγει από το δαχτυλίδι των αντιμαχόμενων αποσπασμάτων. Η συμφόρηση αυξήθηκε κατακόρυφα. Το πλοίο έκανε ελιγμούς, επιταχύνοντας στο μέγιστο που μόνο μπορούσε να επιτευχθεί.
  Και οι δύο φατρίες που οδηγούσαν τη μάχη αντιπροσώπευαν έναν ολόκληρο στρατό. Οι μάχες συνεχίστηκαν σχεδόν σε όλη την περίμετρο αυτού του αστρικού συστήματος. Η τυχαιότητα στις ενέργειες των δυνάμεων του συνασπισμού που αντιτίθενται στους σταλζάνους τράβηξε την προσοχή. Οι αντίπαλοι δεν συγκεντρώθηκαν, προφανώς τους έλειπε μια ενιαία διοίκηση. Προφανώς, προφανώς αγνοώντας τη σοβαρότητα της μάχης με τον στρατό του Stelzanath, μοίρες διαφόρων τύπων συνέρρεαν εδώ. Οι ετερόκλητοι πολιτισμοί συγκεντρώθηκαν για καθαρά τακτικούς σκοπούς. Χτύπησαν περισσότερο από την ποσότητα παρά από την ικανότητα μάχης.
  Εδώ, για παράδειγμα, δύο απαρχαιωμένα καταδρομικά και ένα μεταφορικό που μετατράπηκε σε αρμαντίλο συγκρούστηκαν μετωπικά, περιστρέφοντας σε μια δίνη πλάσματος. Παρόμοια με τα barracuda, πολύ πιο τρομερά, τα θωρηκτά διαστημόπλοια Stalzan έκαναν σαρωτικές επιδόσεις. Μοίρασαν πολύ επιδέξια τους ρόλους, αλέθοντας κιμά από άλλους γαλαξίες. Η αναλογία απωλειών ήταν απλώς καταστροφική για μη ανθρωποειδή (τριάντα προς ένα υπέρ των stalzans). Είναι αλήθεια ότι σε αριθμούς οι εξωγήινοι είχαν σημαντική υπεροχή. Πολλές διάφορες μοίρες ήταν απλά εκπληκτικές. Θα νόμιζε κανείς ότι είχε ξεκινήσει ένας παγκόσμιος πόλεμος. Τα σμαραγδένια περιδέραια των αστερισμών φωτίστηκαν με ρουμπίνια εκλάμψεις από αφανισμό και πυραύλους θερμοκουάρκ. Χωρισμένα σε τρεις ομάδες, τα διαστημόπλοια του Purple Constellation συνέτριψαν επιδέξια τη μικτή αρμάδα των εχθρικών υποβρυχίων. Ο νεαρός μονομάχος ξεχώρισε ξαφνικά τη μάχη σε πλήρη και πολύχρωμη, αν και για τα υπόλοιπα ολογράμματα άλματος από την έρευνα οι σαρωτές έδωσαν μια εξαιρετικά ασαφή εικόνα. Στο αγόρι φάνηκε ότι ανακάλυπτε νέες διαστάσεις για τον εαυτό του και ο εγκέφαλος μετατράπηκε σε γιγάντιο δέκτη πληροφοριών.
  Το πλοίο με το οποίο πέταξε ο Ερασκάνταρ δεν είχε καμία επιθυμία να συμμετάσχει στη μάχη. Το μόνο που έμενε ήταν να παρακολουθήσουμε το υπέροχα όμορφο θέαμα. Μερικά από τα μη ανθρωποειδή διαστημόπλοια ήταν ασυνήθιστου σχεδίου και χρησιμοποιούσαν μη τυποποιημένα όπλα. Ξεχωριστά βόλεϊ από ακτινοβολητές κουλουριασμένα σε τρίγωνα, ημιτονοειδείς, σπείρες, οκτώ, κ.λπ., χτυπώντας τα δικά τους διαστημόπλοια. Οι ακροβατικές πιρουέτες των πλοίων έμοιαζαν αδιανόητες. Σε περίπτωση σύγκρουσης, θραύσματα σκορπίστηκαν σε εκατομμύρια χιλιόμετρα.
  - Δεν είναι μια κόλαση τεχνική καταστροφής. Πρώτη φορά το βλέπω αυτό! - Ο Λέο παρακολούθησε τον κανονιοβολισμό τόσο μέσα από τρισδιάστατα ολογράμματα, όσο και μέσα από μια πανοραμική άποψη του χώρου που άνοιξε τα παράθυρα της αντίληψης. Φαινομενικά μικροσκοπικές νάρκες μπορούσαν να φανούν να καταρρέουν, τα αντικαταστροφικά μπήκαν στη μάχη, χρησιμοποιώντας δίκτυα σταθερού υπερπλάσματος, ικανά να καούν τόσο μέσα από την πανοπλία όσο και από ένα πεδίο δύναμης. Η νέα τεχνική stalzan, όταν το υπερπλάσμα (η έκτη, έβδομη κατάσταση της ύλης, η οποία περιλαμβάνει περισσότερες από τρεις διαστάσεις, με σωματίδια που κινούνται πολλές φορές υψηλότερα από την ταχύτητα του φωτός.), αναμιγνύεται με ακόμα μικροσκοπικά (δεν έχουν μάθει ακόμη να δημιουργούν μεγαλύτερη ποσότητα) princeps plasma.
  Αυτή η υπερύλη (princeps - μεταφρασμένο πρώτο, ανώτερο) έχει περιορισμένο μυαλό και είναι σε θέση να διακρίνει τα δικά της και τα πλοία των άλλων.
  Ωστόσο, το αποτέλεσμα της μάχης δεν είναι ακόμα σαφές, οπότε ξεπερνώντας τη λωρίδα των βαρυτικών χαράδρων και των κοιλωμάτων πλάσματος, όλο και περισσότερα νέα διαστημόπλοια Singh ξεπήδησαν. Το πειρατικό πλοίο, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των πιλότων, δεν μπόρεσε να πάρει ταχύτητα και να εισέλθει στον ασφαλή τομέα του διαστήματος. Υπήρχε σημαντικός κίνδυνος να πέσουμε κάτω από το χτύπημα μιας τερατώδους δύναμης, που ψεκάζει ύλη σε κουάρκ.
  Οι μισθοφόροι σκορπίστηκαν στην επιφάνεια του κάτω ορόφου, προσκολλημένοι στην τραχιά επιφάνεια. Τραντάχτηκαν από τη μια πλευρά στην άλλη, η αντι-βαρύς έσβησε μόνο εν μέρει την αδράνεια.
  - Πεθαίνουμε! Ultrapulsar Annihilation! - Ξεχνώντας την αξιοπρέπεια, φώναξαν, μέχρι πρόσφατα ήταν τόσο αναιδείς αλήτες του κόσμου.
  Μια ολόκληρη αρμάδα Σινχ μαζεύτηκε, φαινόταν ότι η ζυγαριά ήταν έτοιμη να κουνηθεί προς την κατεύθυνση τους. Το λιοντάρι ψιθύρισε μάλιστα ειρωνικά:
  - Δεν με έχουν τσιμπήσει ποτέ έντομα, αλλά οι άνθρωποι με τις καρδιές των κροκόδειλων, το ένστικτο του πιράνχα, με πλήγωσαν οδυνηρά! Μπορείς εύκολα να χύσεις κροκοδείλια δάκρυα, να ουρλιάζεις σαν λύκος, να ραγίσεις μια κίσσα, αλλά το θάρρος ενός λιονταριού μπορεί να μεγαλώσει μόνο με επίπονη δουλειά!
  Από τη δεξιά πλευρά εμφανίστηκαν δύο μπλε-βιολετί οξεία γωνία πυραμίδες διαστημόπλοια του στόλου Purple Heart, όπως ονομάζονταν οι επίλεκτες μονάδες φρουράς του Purple Constellation. Κυριολεκτικά διέλυσαν την άμορφη μάζα των διαστημόπλοιων του μη ανθρωποειδούς εχθρού. Ένα από τα ναυαρχίδες των Φρουρών εκτόξευσε μια επίθεση που ακούγεται στην υπερατομική περιοχή. Η πρόσκρουση και η λάμψη έκαψαν και σκόρπισαν πολλές δεκάδες χιλιάδες διαστημόπλοια άλλων κόσμων, ψεκάζοντάς τα σε διαφορετικά σημεία του διαστήματος. Ακόμη και γιγαντιαίες ναυαρχίδες Singh κοντά στο μέγεθος του φεγγαριού με δισεκατομμύρια στρατιώτες, κυρίως μαχητικά ρομπότ, παρασύρθηκαν σαν σκουπίδια από μια υπερπλασματική σκούπα και αποτεφρώθηκαν αμέσως. Πόσο στιγμιαία άλλαξαν όλα, ο θάνατος χόρεψε ανάμεσα στα αστέρια του hopak. Μπορεί να φανεί ότι πυροδοτήθηκε είτε ένα ιδιαίτερα ισχυρό θερμοκουάρκ ή ακόμη και το τελευταίο θερμοπρεόν. Φωτεινά κύματα και υπερ-κινήσεις υπερφωτιστικών σωματιδίων κομμένα στο κύτος του διαστημόπλοιου. Ένα αδύναμο προστατευτικό πεδίο σώζεται μόνο από την άμεση εξάτμιση. Ο φωτισμός έσβησε αμέσως και το διαστημόπλοιο στριφογύρισε σε μια μανιώδη ανεμοστρόβιλο μοναδικότητας. Ο χώρος συμπιέστηκε από ένα σφιχτό ελατήριο και χτύπησε το Λιοντάρι στον εγκέφαλο. Μετά ήρθε η αποτυχία, σαν σε μια τερατώδη κατάρρευση με υπερβαρύτητα...
  Για μια στιγμή, ένα όραμα πέρασε από το κεφάλι μου, που χώρισε από μια τερατώδη υπερφόρτωση... Διαπερνώντας το κρύο στα κόκαλα, το χιόνι κοκκινωπό από αιθάλη, μια μεταλλική γεύση στο στόμα μου και αίμα κυλούσε από το αυτί μου. Τα χέρια του είναι σφιχτά δεμένα πίσω του και ένα σύρμα πετάγεται στον αδυνατισμένο λαιμό του.
  Αυτός και μερικοί άλλοι στριμμένοι πρωτοπόροι βαδίζουν με συνοδεία στην κορυφή του λόφου. Στα πλάγια υπάρχουν ψηλοί Ναζί με πρασινογκρίζα πανωφόρια, στο βάθος μια αγχόνη, και η οποία, σαν πυρσός, κυματίζει ένα κόκκινο-κόκκινο ναζιστικό πανό με έναν λευκό κύκλο και έναν ιστό στη μέση. Μεταξύ των εφήβων που οδηγήθηκαν στην εκτέλεση είναι δύο κορίτσια. Όχι λιγότερο από τα αγόρια χτυπήθηκαν, τα τρυφερά πρόσωπα ήταν πρησμένα από τους ξυλοδαρμούς, τα φορέματα στην πλάτη τους άνοιξαν και ήταν εμποτισμένα με αίμα από σκληρές κακίες με μαστίγια. Το ίδιο το λιοντάρι αισθάνεται πόσο οδυνηρά ξύνει την χτυπημένη πλάτη του και ένα έντονο αίσθημα καύσου στα γυμνά του πέλματα από τις παγωμένες χιονοστιβάδες. Όλοι οι πρωτοπόροι, παρά το έντονο κρύο (ακόμη και οι Ναζί τυλίγονται με μάλλινα μαντήλια και δένουν τα πόδια τους με κουβέρτες), είναι εντελώς ξυπόλητοι, αφήνουν πίσω τους όμορφα ίχνη, πάνω στην ασημένια σκόνη που καλύπτει την παγωμένη κρούστα από κρυστάλλινο πάγο. Και τους οδηγούν εδώ και πολλά χιλιόμετρα, τα δάχτυλα των ποδιών τους γαλάζισαν από το κρύο, και τα δόντια τους χτυπούν τούμπανο. Οι αγχόνες πλησιάζουν όλο και πιο κοντά, τα σκυλιά κανίβαλοι καρφώνονται υστερικά. Άνθρωποι οδηγημένοι στην αγχόνη, κάπως συρρικνωμένοι, άσχημοι και άθλιοι, ουρλιάζουν υστερικά και σταυρώνονται.
  Τώρα ανεβαίνουν ήδη τα σκαλιά του ικριώματος, πατώντας με τα ξυπόλυτα πόδια τους, σκληρυμένα από τον πάγο, ο Λεβ ένιωσε ξαφνικά μια μακαριοποιημένη ζεστασιά με τα σκληρυμένα πέλματά του. Έπειτα στο λαιμό του δέθηκε μια συρματοπλέγματα, που είχε γίνει σαθρή από τις τελευταίες μέρες της πείνας. Οι αιχμηρές άκρες έσκαψαν στο δέρμα, ο δήμιος, ύψους δύο μέτρων, τράβηξε τη θηλιά ψηλά, οξύς πόνος και ασφυξία...
  Το όραμα δεν διακόπτεται μέχρι το τέλος, βλέπεις πόσο αργά οι Ναζί στραγγαλίζουν τους συντρόφους τους, ελάχιστα καλυμμένους με κουρέλια, αλλά με έντονα κόκκινα δεσμά... Και ταυτόχρονα αντιλαμβάνεσαι και την πραγματικότητα γύρω σου.
  Ακούστηκε ένα κοφτερό κελάηδημα. Μια τερατώδης δύναμη έσκισε τα σώματα από το πάτωμα και χτύπησε στο ταβάνι με όλη της τη δύναμη. Παρά τη θολωμένη συνείδηση, ο Ερασκάνταρ κατάφερε ενστικτωδώς να ομαδοποιήσει και να απορροφήσει το χτύπημα. Άλλοι από το απόσπασμα έπεσαν στο πάτωμα σαν τα μπιζέλια στο σίδερο. Μια κραυγή γέμισε τον χώρο. Έπειτα ακολούθησαν και πάλι τραντάγματα από άκρη σε άκρη, από το ταβάνι μέχρι το πάτωμα και πίσω. Τα σώματα διαφορετικών τύπων ατόμων, σαν βότσαλα σε κουδουνίστρα που ταρακουνούσε ένα θυμωμένο νήπιο, πηδούσαν πέρα δώθε. Το διαστημόπλοιο πετάχτηκε από άκρη σε άκρη, το χώρισμα μέσα στο υποβρύχιο έσπασε. Η αποπνικτική μυρωδιά του διοξειδίου του θείου και του χλωρίου έφερε τον Λεβ στα λογικά του. Το όραμα της εκτέλεσης κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου τελικά εξαφανίστηκε. Ήταν τόσο ανατριχιαστικό! Μην ξεχνάτε ποτέ πώς τα κορίτσια, σφιγμένα στη θηλιά, τραβούσαν τα μικρά, λαξευμένα πόδια τους, μπλε και πρησμένα από τον παγετό, αλλά το θέαμα στο κόκκινο-πορτοκαλί φως έκτακτης ανάγκης έμοιαζε επίσης με εφιάλτη. Όλο το δωμάτιο ήταν πασπαλισμένο με το πολύχρωμο αίμα πολλών μισθοφόρων που στρατολογήθηκαν από όλο το διαγαλαξιακό σμήνος.
  "Όλοι φορούν ανοιχτές στολές μάχης!" ήχησε η ελαφρώς εξασθενημένη φωνή του υπολογιστή αυτόματου πιλότου.
  Ίσως το κύκλωμα έκτακτης ανάγκης λειτούργησε. Μια ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά πώς σχεδιάζουν να μπουν σε μάχιμες στολές σε ένα τέτοιο άλμα. Όταν το ταβάνι και το πάτωμα αλλάζουν συνεχώς θέσεις... Ή αμυδρό φως, μετά σκοτάδι, που διακόπτεται από σπινθήρες από συγκρούσεις... Και το πάτωμα γλιστράει και μυρίζει από κολλώδες αίμα...
  Αποφεύγοντας, ο Ερασκάνταρ κατάφερε να γλιστρήσει μέσα από την πόρτα της εξόδου κινδύνου, χάνοντας τη μάσκα του στη διαδικασία. Ο αέρας πύκνωσε ξαφνικά και μετά έγινε εντελώς πηχτός, σαν νερό. Το λιοντάρι δεν μπορούσε να αναπνεύσει, κάθε κίνηση απαιτεί τιτάνια προσπάθεια, ήδη στον αυτόματο πιλότο, κατάφερε να "σελώσει" τα κουμπιά. Δεν είχε φορέσει ποτέ βαριά στρατιωτική στολή μάχης, αλλά τα δάχτυλά του δούλευαν εκτός σύνδεσης, νιώθοντας χώρο με τη συνείδησή του. Την επόμενη στιγμή, το σώμα του ήταν τυλιγμένο σε μια στολή μάχης με ένα πλήρες οπλοστάσιο όπλων αιχμής. Ο νεαρός πάγωσε σε ακίνητη στάση. Νέες πρωτοφανείς μέχρι τώρα αισθήσεις γέμισαν κάθε σωματίδιο του σώματος. Ήταν σαν τίποτα άλλο, ένα αίσθημα δύναμης, σπουδαίο και ακατανόητο.
  Εν τω μεταξύ, ακολούθησε άλλο ένα χτύπημα...
  Ο μαύρος χώρος καταστράφηκε από μια φωτεινή εκκένωση κορώνας εκτυφλωτικής αστραπής. Μια ισχυρή έκρηξη πλημμύρισε όλο το υπόβαθρο συναισθημάτων και συναισθημάτων, σβήνοντας τη συνείδηση...
  Κεφάλαιο 18
  Οι κακοί απειλούν ξανά με πόλεμο,
  Όπως μπορείτε να δείτε, οι νταήδες φαγούρα!
  Ο εχθρός θέλει να σε δοκιμάσει για δύναμη,
  Αλλά δεν θα πετύχει τον στόχο του!
  Το διαστημόπλοιο με το ανεπίσημο όνομα "Star of Life" (ένα τόσο απλό όνομα του έδωσαν τα καταπιεσμένα όντα του Σύμπαντος) κρατήθηκε ξανά, και στη συνέχεια, με το πρόσχημα της μυστικότητας, μετατράπηκε σε κάποιον άλλο δευτερεύοντα τομέα αστέρων.
  Ο ανώτερος γερουσιαστής, εν τω μεταξύ, εξέταζε προσεκτικά τον χάρτη της υδρογείου, που εμφανίζεται σε 3D, με δυνατότητα αυτόματης μεγέθυνσης σε μέρη του πλανήτη. Το μοτίβο των ηπείρων έχει αλλάξει σημαντικά λόγω της "καλλιέργειας" των υπαλλήλων του Purple Constellation σχεδιασμού αφομοίωσης, αποκτώντας σπειροειδή ωκεάνια ρεύματα που διευκολύνουν την κυκλοφορία καθαρά πρακτικής χρήσης.
  - Όταν αυτά τα όντα ήταν ανεξάρτητα και ελεύθερα, δημιούργησαν ένα πολιτιστικά μοναδικό τοπίο. Για αρκετό καιρό αναπτύχθηκαν ανεξάρτητα, έξω από άλλους πλανήτες και πολιτισμούς, δίνοντας αφορμή για έναν πρωτότυπο πολιτισμό, ασυνήθιστο και μοναδικό.
  Η βαθιά φωνή του μεγάλου σόργου ήταν ήρεμη, σαν το κύμα της θάλασσας μια καθαρή μέρα. Φτερωτό ψάρι με χρυσά πτερύγια κυκλοφόρησαν πολύ αργά από πάνω του, ενώ προσπαθούσαν να αναπαράγουν εν πτήσει την ομοιότητα ενός νούφαρου έξι πλευρών.
  Η Yuliny imer Sid, Βοηθός Γενικός Επιθεωρητής, πετώντας ένα θρεπτικό πιάτο στα κατοικίδια που πετάγονταν εν πτήσει, ανέδειξε:
  - Τι το ιδιαίτερο έχει; Γνωρίζω πολλούς άλλους πρωτότυπους και πολύ πιο περίεργους πολιτισμούς. Άλλοι εκατό χιλιάδες κύκλοι πριν, θυμάμαι, ακούστηκε ένας θόρυβος λόγω των καβαλίνων, πλασμάτων που αναπνέουν φθόριο, έλεγαν ότι σπάνε ρεκόρ όσον αφορά τον ρυθμό της επιστημονικής και τεχνολογικής εξέλιξης, σύντομα θα υποδουλώσουν και θα ξεπεράσουν τους πάντες. - Ένα τεράστιο υγρό μεταλλικό πλάσμα έφτιαξε έναν "ήλιο" με τα τρία άνω άκρα του.Τι λοιπόν; Αυτοκαταστράφηκαν, κατέστρεψαν τη ζωή στον πλανήτη τους.
  Το πλακάκι που πετάχτηκε κάτω χωρίστηκε απροσδόκητα σε πολλές δεκάδες μέρη με τη μορφή υβριδίων από ντόνατς και κουνελάκια, χιμπατζήδες και λεμόνια, σκίουρους και μπανάνες, τέτοια πολύχρωμα βρώσιμα παιχνίδια. Ο Σιλφ τσίριξε αραιά και τραγούδησε, τα υπόλοιπα ζώα σήκωσαν:
  - Τι ωραίο να ξαπλώνεις στο γρασίδι και να τρως κάτι νόστιμο. Κανονίστε μια αναδιάταξη στο λουτρό και καλέστε τα νεαρά θηλυκά! Φάτε υγιεινά cheesecakes και παίξτε το κουμπί ακορντεόν! Ω παιχνίδια σοκολάτας και μελιού! Πέρασες την απάντηση σε πέντε πέντε!
  Λεπτά χέρια απλωμένα από τις μπότες του Γέροντα Ζοργκ, μια εννέα χορδή μπαλαλάικα με τη μορφή ενός αστεριού επτά πλευρών εμφανίστηκε ως εκ θαύματος και ο ίδιος ο γερουσιαστής είπε:
  - Δεν είσαι απόλυτα ακριβής. Μπορεί να μην είναι οι πιο επιθετικοί στο σύμπαν και η ατμόσφαιρα οξυγόνου-αζώτου είναι μάλλον συνηθισμένη, αν και η ατμόσφαιρα οξυγόνου-ηλίου είναι πιο κοινή. Απλά μοναδική είναι η ποικιλομορφία των πολιτισμών και των θρησκειών τους. Για έναν πλανήτη και ένα είδος, αυτό είναι ένα αρκετά ασυνήθιστο φαινόμενο. Αν και συγκεκριμένες πληροφορίες για τον πλανήτη είναι διαβαθμισμένες, αυτά που γνωρίζουμε είναι ήδη αρκετά. Είναι εξαιρετικά σπάνιο να υπάρχει τόσο μοναδική ποικιλία φυλών και πολιτισμών σε ένα είδος που περιορίζεται σε μια μικρή μπάλα που επιπλέει σε μια έλλειψη στο κενό. Πολλές διαφορετικές χώρες, έθνη και λαοί με έντονο εθνικό και θρησκευτικό αίσθημα. Και η ιστορία των πολέμων με διάφορους λόγους! Θρησκευτικές συγκρούσεις! Interspecies, ο φυλετικός ανταγωνισμός είναι εκπληκτικός! Πού σε άλλον πλανήτη μπορείς να συναντήσεις τόσα έθνη και θρησκείες, και μάλιστα τόσο φανατικά πεπεισμένοι για το δίκιο τους;
  Ο Τζουλίνιος έκλεισε το μάτι στην κόμμωση του. Το καπέλο, χωρισμένο σε μέρη ανάλογα με τον αριθμό των κατοικίδιων, άρχισε να τους δείχνει πολύχρωμα, ζωγραφισμένα κινούμενα σχέδια χρησιμοποιώντας ένα ολόγραμμα και κάθε ζώο είχε μια διαφορετική ταινία. Έτσι, εκπρόσωποι άλλης γαλαξιακής πανίδας μπορούσαν να τρώνε και να διασκεδάσουν. Αλλά ο Julinius imer Sid, παρά μια ντουζίνα χαμόγελα στο στομάχι του ταυτόχρονα, απάντησε με έναν μάλλον αυστηρό τόνο:
  - Τα Geriphora-plutonics είναι επίσης αμφίφυλα πλάσματα, που αναπνέουν μόνο αέριο πλουτώνιο. Παραλίγο να εξοντωθούν σε πολέμους. Και αυτοί, επίσης, πίστευαν στη μοναδικότητά τους, έως ότου ανατινάχτηκαν σε άτομα από ακόμη πιο εξαιρετικούς Stalzan.
  Ο Κόνοραντσον κούνησε το κεφάλι του που και που, αν και δεν άλλαζε βιαστικά σχήμα:
  - Δεν είναι πολύ σωστό. Είχαν δυο τρεις πολιτείες. Και μεταξύ των γήινων, ακόμη και στη διαστημική εποχή, βασίλευε ο κατακερματισμός, χαρακτηριστικός μόνο των προβιομηχανικών πλανητών. Δεν είχαν μια ενιαία θρησκεία, και ακόμη και τώρα δεν υπάρχει. Η ποικιλία των λατρειών είναι εκπληκτική και μερικές από τις πεποιθήσεις είναι μοναδικά μοναδικές.
  Ο Julinius χαλάρωσε ελαφρά στον αέρα και το γάντι του άρχισε να εκτοξεύει πολυδιάστατες προβολές, προσπαθώντας να διασκεδάσει όχι μόνο τα φτερωτά ψάρια, αλλά και τις ιπτάμενες ντομάτες με τα κεφάλια ενός ποντικιού κινουμένων σχεδίων. Γέλασαν και τσίριξαν από χαρά, και η ομιλία συνεχίστηκε μόνη της:
  - Μεταξύ των stalzans, ο πρώτος τους αυτοκράτορας, Roaring Fire the Great, ο ιδρυτής της σύγχρονης δυναστείας, εισήγαγε μια ενιαία και κεντρική θρησκεία. Φυσικά, είναι μια εξαιρετική προσωπικότητα, ένας πολύ αποτελεσματικός διοικητής μπροστά από την εποχή του, καθολική εφευρετικότητα στην επικοινωνία με τους συνεργάτες του. Κορυφή της δημαγωγίας και της αποπλάνησης. "Ένα κοπάδι αστεριών δράκων" κατέλαβαν την απόλυτη εξουσία και διαμόρφωσαν έναν νέο μονοθεϊσμό, υποδουλώνοντας όχι μόνο τη σάρκα, αλλά και την ψυχή.
  Ο ανώτερος γερουσιαστής φαινόταν να συμφωνεί, αλλά όχι απόλυτα, ο Sylph, καθώς ο πιο έξυπνος τσίριξε: "Η σωματική σκλαβιά οδηγεί σε απώλεια ζωής, πνευματική αθανασία", ενώ το όργανο του μακροχρόνιου απάντησε:
  - Σωστά, αλλά πριν από αυτό είχαν μια πολύ παρόμοια και κυρίως κυρίαρχη θρησκεία. Οι προηγούμενες απόψεις τους δεν άλλαξαν την ουσία, απλώς εξελίσσονταν ελαφρώς και διαμορφώνονταν σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εποχής. Και όλα τα άλλα κηρύχτηκαν σατανική αίρεση. Συγκεκριμένα, η εξέλιξη είναι ένα πεπρωμένο για κατώτερες φυλές και οι ίδιοι οι σταλζάνοι είναι φτιαγμένοι κατ' εικόνα και ομοίωση του Παντοδύναμου Θεού, επομένως τους δίνονται και οι ατελείωτοι επτά ουρανοί, συμπεριλαμβανομένου ενός αναρίθμητου αριθμού υπερσυμπάντων. Οι γήινοι όχι. Ερμηνεύουν την ίδια αποκάλυψη με διαφορετικούς τρόπους. Πολλοί γήινοι πίστευαν, και εξακολουθούν να πιστεύουν, ότι η λήψη της σωτηρίας και της αιώνιας ζωής εξαρτάται από ένα κόμμα. Μια συλλαβή αποφασίζει πού προορίζεται για την αιωνιότητα σε ατελείωτο μαρτύριο ή ευδαιμονία στον παράδεισο. Τρεις κύριες θρησκείες χωρισμένες σε ρεύματα, πολλές μικρότερες πεποιθήσεις πολέμησαν σε αυτή τη μικροσκοπική μπάλα. Για τους ανθρώπους, το "τρία" είναι ένας μαγικός αριθμός, όπως για εμάς των τριών φύλων, αν και αυτό φαίνεται να μην είναι απολύτως λογικό.
  Ο Ιουλίνιος, χωρίς πολύ ενθουσιασμό, αντιτάχθηκε:
  - Σε πολλούς κόσμους, αυτός ο αριθμός είναι επίσης λατρευτικός αριθμός. Τρεις διαστάσεις, τρία πρόσωπα, τρεις βασικές καταστάσεις στις συνήθεις συνθήκες ζωής των πρωτόγονων πλανητών. Υπάρχουν επίσης τρία κύρια τμήματα του σύμπαντος - χρόνος, ύλη και χώρος. Η αμφιφυλοφιλία είναι μια αφύσικη μετάλλαξη και παραμόρφωση. Τι βρήκατε πιο ελκυστικό στη θρησκεία των γήινων;
  Ο ανώτερος γερουσιαστής σηκώθηκε επίσης στον αέρα στο ύψος μιας καρέκλας, φτερωτές ντομάτες κινουμένων σχεδίων έρεαν σαν κάμπιες από τρακτέρ κήπου, σπινθηροβόλησαν με πολύχρωμα φτερά σαν αυτά των υπέροχων πεταλούδων. Η φωνή του metal aksakal έγινε ακόμη πιο χαμηλός σε τόνους:
  - Ξέρω κάτι για αυτόν τον πλανήτη. Κατά τη γνώμη μου, έχουν τον καλύτερο πρώιμο κλάδο - τον Βουδισμό, παρά το γεγονός ότι αυτή η πίστη ξεκίνησε στους σκοτεινούς αιώνες και είναι γεμάτη από μια λογική αρχή. Από αυτούς, ο πιο προοδευτικός κλάδος του Κομφούκιου. Σωστά είπε: "Αν δεν έχουμε μάθει να αναγνωρίζουμε τη ζωή, πώς μπορούμε να μάθουμε να κατανοούμε τον θάνατο". Η σοφία του Βούδα κρύβεται εδώ: "Μην κάνετε τον Θεό από εμένα, αλλά βελτιώστε τον εαυτό σας! Ζήστε με καλοσύνη και ειρήνη, καλλιεργήστε τη θέλησή σας, συσσωρεύστε σοφία και γνώση, γιατί η γνώση μπορεί να σας δώσει αθανασία και ευτυχία. Μην βασίζεστε σε Κάθε άτομο πρέπει ο ίδιος να καλλιεργεί τις ιδιότητες του Θεού στον εαυτό του . Ήταν προοδευτικό, και όλοι οι αδύναμοι άνθρωποι και οι υπανάπτυκτοι κόσμοι πίστευαν στις υπερφυσικές δυνάμεις ότι τους προστατεύουν και μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματα. Γι' αυτό πολλοί κόσμοι παραδίδονται τόσο εύκολα στους εισβολείς, παρεξηγώντας τους με αγγέλους. Στην αρχαιότητα, οι άνθρωποι είχαν σοφά άτομα - Βούδας, Πλάτωνας, Κομφούκιος.
  Ο Κόνοραντσον σταμάτησε καθώς φτερωτά χρυσόπτερα και ντομάτες πεταλούδας άρχισαν να πιάνουν μουσικά όργανα που εκδιώχθηκαν από τα γάντια και τις κόμμωση των Ζοργκς. Τότε το ιπτάμενο θηριοτροφείο άρχισε να παίζει πολλές μελωδίες ταυτόχρονα. Επιπλέον, η μουσική στρώθηκε με τέτοιο τρόπο που σε καμία περίπτωση δεν ανακατευόταν, αλλά ήταν ακόμη και αρμονική. Ο ανώτερος γερουσιαστής παρατήρησε:
  - Πόσο αστείοι είναι στην αιώνια παιδική τους κατανόηση του κόσμου, αλλά πίσω στην κουβέντα μας. Η άλλη παραχώρηση είναι η νεότερη από τις μεγαλύτερες θρησκείες, αλλά και η πιο δυναμική για τα τέλη του εικοστού και τις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα. Μέχρι την εισβολή του κολασμένου στρατού των Stelzanath. Αυτό είναι το Ισλάμ, που σημαίνει υποταγή. Μονοθεϊσμός. Ο μόνος θεός είναι ο Αλλάχ. Ένας προφήτης - ο Μωάμεθ. Οι πιστοί με πράξεις κατακτούν τον παράδεισο με ωραίες ωριές, και οι πονηροί, δηλαδή οι υπόλοιποι, πάνε στην κόλαση για πάντα, στο αιώνιο μαρτύριο. Γενικά, ήταν ο φόβος του θανάτου που δημιούργησε όλες αυτές τις ψευδαισθήσεις. Τα άτομα έχουν πατέρες και κάνουν πατέρα στον παράδεισο, φοβούνται τον θάνατο και εφευρίσκουν αθάνατες ψυχές, κόλαση και παράδεισο.
  Αυτή τη φορά ο Julinius δεν έκρυψε την περιφρόνηση στον τόνο του:
  - Τυπικό για άλλους πολιτισμούς. Τίποτα ασυνήθιστο. Οι Stalzan έχουν τον δικό τους Υπέρτατο Άρχοντα και μια στενή ιδέα για επτά μεγασύμπανα υψηλής ενέργειας όπου πηγαίνουν μεγάλοι πολεμιστές και εκείνοι που υπηρετούν τον αυτοκράτορα. Ισχυρίζονται σοβαρά ότι τους έχει δοθεί εξουσία σε όλους τους παράλληλους κόσμους και σύμπαντα. Ότι μόνο αυτοί, οι σταλζάνοι, δημιουργήθηκαν κατ' εικόνα και ομοίωση του Παντοδύναμου Δημιουργού του Σύμπαντος, ενώ άλλοι τύποι και φυλές ξεπήδησαν από βλέννα ή υπερπλασματικές ροές. Στην καλύτερη περίπτωση, θα έπρεπε να είναι σκλάβοι ή να πέσουν σε πλήρη καταστροφή. Ναι, όποιος έχει μυαλό μπορεί να αμφιβάλλει για τη θρησκεία του.
  Ο ανώτερος γερουσιαστής, θαυμάζοντας το παιχνίδι των ορχήστρων που πετούσαν στον αέρα, έγνεψε:
  - Προφανώς, το υπέρτατο και ενοποιημένο μυαλό που δημιούργησε το υπερσύμπαν δεν μπορεί να είναι ούτε σκληρό ούτε άδικο. Όλοι οι θεοί έχουν δημιουργηθεί κατ' εικόνα και ομοίωση των ίδιων των ατόμων. Είναι πλάσματα διαφορετικών κόσμων και αποδίδουν τα δικά τους χαρακτηριστικά χαρακτήρα στους θεούς τους. Θυμός, σκληρότητα, προθυμία, ασυνέπεια, καθώς και παράλογες ενέργειες. Πολλοί από αυτούς είναι ουσιαστικά παγανιστές και τα βλέπουν όλα από θέση δύναμης. Επιβραβεύοντας τους θεούς τους με δυνατούς μύες, αλλά δίνοντάς τους το ανόητο μυαλό τους.
  Η Juliny αντικατέστησε το ακορντεόν με κουμπί του Sylph, που μοιάζει με πολύτιμες χάντρες, και την αφράτη άρπα, και η τονικότητα του ήχου έγινε πιο μελωδική. Μια ενδιαφέρουσα σκέψη προέκυψε στον έμπειρο Ζοργκ και έσπευσε να τη μοιραστεί με έναν συνάδελφο:
  - Αυτό είναι καλό σημείο, Ντες, αλλά να τι σκεφτόμουν. Άκουσα τη συνομιλία σας με τον μικρότερο συνάδελφό μας Bernard Paton. Έχω μια σκέψη. Μήπως οι θρύλοι για τους Θεούς είναι υπερ-υπερπολιτισμοί με ιστορία πολλών εκατομμυρίων ετών; Και εξακολουθούν να υπάρχουν, αν και εξωτερικά σχεδόν δεν εκδηλώνονται. Αν και αν σκεφτείτε να εκδηλωθείτε ως υπερευφυΐα, θα το παρατηρούσαμε;
  - Δηλαδή δεν νομίζεις ότι το τέλος κανενός πολιτισμού είναι η ανυπαρξία. - ρώτησε ο ανώτερος γερουσιαστής, ισιώνοντας ελαφρά το σώμα του που είναι εύκαμπτο από πλαστελίνη.
  Αρκετοί μικροσκοπικοί θρόμβοι ενέργειας πέταξαν έξω από την μπότα της Yuliny, εν όψει μεγάλωσαν ξαφνικά και μετατράπηκαν σε έξυπνα αυτοκίνητα, από αυτά που συνήθως αρέσει να παίζουν τα μικρά, ευκίνητα παιδιά. Λοιπόν, περιορισμένα έξυπνα ζώα όρμησαν αμέσως στα δώρα και άρχισαν να διασκεδάζουν με τον ενθουσιασμό της νεότερης γενιάς. Εξωγήινα ζώα πίεζαν τα πιο απλά πηδάλια ελέγχου με τα πόδια τους και στριφογύριζαν πάνω σε υπέροχα υπερβολικά αυτοκίνητα. Έμοιαζαν με τη χαοτική κίνηση του εκπληκτικά πολύχρωμου χρωματισμού των μπάλων στο τύμπανο του λαχείου. Ο βοηθός του Ανώτερου Γερουσιαστή είπε με βία:
  - Όχι βέβαια - η ανυπαρξία είναι βασικά αδιανόητη! Απλώς οι κληρονόμοι των υπερπολιτισμών, και συμφωνώ με τη θεωρία του stalzan, ζουν σε άλλα μεγασύμπαντα με υψηλότερο ενεργειακό επίπεδο και περισσότερες διαστάσεις. Ίσως ακόμη και αυτοί να έχουν αναπτυχθεί τόσο πολύ που να είναι σε θέση να δημιουργήσουν άλλους κόσμους, σύμπαντα, διαστάσεις. Και το σύμπαν μας είναι μια σκιά, ένα αχνό σύννεφο στην ατελείωτη δομή του απεριόριστου μακρόκοσμου. Είναι πιθανό το σύμπαν μας, σε σύγκριση με το αναρίθμητο πλήθος άλλων συμπάντων, να είναι απείρως μικρότερο από το Romokol (το δέκατο πιο θεμελιώδες σωματίδιο μετά το κουάρκ και επίσης όχι το όριο σύμφωνα με τη θεωρία του "άπειρου matryoshka").
  Ο Κόνοραντσον κοίταξε με τρυφερότητα τα παιχνίδια τόσο χαριτωμένων και αστείων πλασμάτων... Ανέμελη, αφελής, που ζει σε όλο το σύμπαν με τους πιο ευγενικούς ιδιοκτήτες να γλεντάνε. Η Rights Sylph είναι η πιο έξυπνη από αυτές, παρακολούθησε πολλές διαφορετικές ταινίες και οι κύκλοι της είναι ήδη οκτακόσιοι (οι Zorgs έχουν έναν κύκλο μιάμιση φορά μεγαλύτερο από το γήινο έτος!). Αυτή η ομορφιά λοιπόν ξέρει ήδη πολλά, μπορεί να παίξει σε εικονική μηχανή, αρκετά περίπλοκες παραστάσεις μέχρι στρατηγικές. Το θέμα, που θίχτηκε μόνο δύο φορές πιο νέος, που αναμφίβολα τα είδε όλα και ένας σοφός συνάδελφος, δεν είναι πολύ πρωτότυπο, αλλά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού περιέχει ένα μυστικό που δεν έχει λυθεί ακόμη ούτε από τους σοφούς σοργιάνους.
  - Δεν ήταν καινούργια θεωρία η ιδέα ότι, φτάνοντας στο υπερεπίπεδο, οι υπερπολιτισμοί μετακινήθηκαν σε άλλα υπερσύμπαντα και δημιούργησαν ακόμη και νέους κόσμους και σφαίρες, τις πιο ασυνήθιστες και ασύλληπτες δομές για εμάς. Γιατί εδώ, σε αυτό το νεοσύστατο σύμπαν, πρέπει να δοθεί μια ορισμένη ελευθερία σε κόσμους και άτομα. Υπάρχει μια θεωρία ότι τα σόργια μπορούν να ωριμάσουν και να μετακινηθούν στο υπερμεγάλο σύμπαν, όπου οι δυνατότητές τους θα αυξηθούν αμέτρητα, αλλά το πρώην σύμπαν δεν θα νοιάζεται πλέον. - Ο γέροντας δίπλωσε σταυρωτά έξι χέρια του για μερικά δευτερόλεπτα (Σύμβολο λύπης για ανωτέρα βία!) - Θα συνεχίσει να γεννά άλλους πολιτισμούς, το αίμα θα ρέει και ο πόνος θα βασιλεύει. Αλίμονο, οι θεοί είναι συνήθως κακοί ή αδιάφοροι. Αλλά η Hyperevolution, παρ' όλη την σκληρότητά της, είναι ένας εξαιρετικός μέντορας. Αλλά αυτή είναι ήδη μια τόσο αφηρημένη συζήτηση, γεμάτη καθαρή φαντασία, που προτείνω να την αναβάλω. Στο μεταξύ, ας σκεφτούμε τα μικρότερα αδέρφια μας από τον πλανήτη Γη.
  Η Τζουλίνι απάντησε με σύνεση:
  - Διάβασα πληροφορίες για τον Ινδουισμό και τη μετενσάρκωση, για παρόμοιες φιλοσοφίες χρησιμοποιώντας τη μέθοδο τηλεπαθητικής σάρωσης. Τίποτα ασυνήθιστο. Όλα αυτά έχουν επαναληφθεί πολλές φορές σε δισεκατομμύρια άλλους πλανήτες. Είμαι ήδη μισό εκατομμύριο κύκλους και έχω δει πάρα πολλά. Οι γήινοι είναι απίθανο να μας εκπλήξουν, γιατί είναι δύσκολο να βρούμε κάτι νέο.
  Ο Conoradson, έχοντας στείλει μια τηλεπαθητική παρόρμηση που άλλαξε τη σχεδίαση των αυτοκινήτων στα οποία καβάλησαν τα μικρά ζωάκια και διασκέδασαν, συνέχισε:
  - Αλλά όχι. Υπάρχει μια άλλη παράξενη και εξαιρετική παραχώρηση. Αυτή είναι η κύρια πλανητική θρησκεία της Γης. Ο Χριστιανισμός είναι η πιο μυστηριώδης και ασυνήθιστη θρησκεία στο σύμπαν. Αυτή είναι μια μαζική θρησκεία, την οποία, ακόμη και πριν από τη βάναυση επίθεση του στόλου υπό τη Λύρα Βελιμάρα, ασκούσαν οι πιο ανεπτυγμένοι και πολιτισμένοι κρατικοί σχηματισμοί αυτού του πλανήτη. Αυτή η θρησκεία δίδασκε την αγάπη ακόμη και στους εχθρούς.
  Ο ανώτερος γερουσιαστής έκανε μια ουσιαστική παύση. Η Sylph πέταξε κοντά του, έκανε πατινάζ και έπαιζε ταυτόχρονα, έδειξε τους αριθμούς του αποτελέσματος της αποστολής που μόλις είχε ολοκληρώσει. "Ένας νέος δίσκος", τσίριξε το πολυτελές ζώο. Ο Κόνοραντσον της πέταξε ένα ντραπέ ποτήρι παγωτό στολισμένο με λουλούδια και μούρα που είχαν έρθει από το πουθενά. Η Yuliny imer Sid είπε τον λόγο του.
  - Λοιπόν, αλλά ούτε αυτό είναι καινούργιο ... Κατά τη γνώμη μου, είστε επίσης υποστηρικτής ενός τέτοιου δόγματος.
  Ο ανώτερος γερουσιαστής, αυτή τη φορά πιο συναισθηματικά από το συνηθισμένο, αναφώνησε:
  Και πέθαναν για αυτό! Χωρίς φόβο και λύπη, πήγαν στα πιο σκληρά βασανιστήρια.
  - διέκοψε η Γιούλινι.
  - που επίσης δεν είναι μοναδικό. Υπήρχαν αρκετοί φανατικοί παντού και ανά πάσα στιγμή.
  Ο Ντεζ προσποιήθηκε ότι δεν πρόσεξε το faux pas.
  - Αλλά υπάρχει ένα μοναδικό. Το σύμβολο της πίστης τους είναι ο σταυρός!
  Ο Πρώτος Βοηθός του Ανώτερου Γερουσιαστή, απάντησε με στυλ επαγγελματία τενίστα:
  - Ο σταυρός, ως αντικείμενο λατρείας, είναι πολύ συνηθισμένος στους θερμόαιμους, γιατί η τριβή δύο σταυρωτών ραβδιών παράγει φωτιά!
  Ο Κόνοραντσον άλλαξε τον τόνο της ομιλίας του σε έναν πιο ήρεμο, ίσως και υπονοητικό:
  - Όχι, το έχουν διαφορετικό ... Ο σταυρός είναι ...
  Ένας συναγερμός διέκοψε το χώρο, τερματίζοντας τη φιλοσοφική συζήτηση. Τύπος κινδύνου Χ-εκατό! Το διαστημόπλοιο περιβάλλεται από όλες τις πλευρές από χιλιάδες πολεμικά πλοία αγνώστων εχθρών!
  - Πώς είναι το σύστημα προειδοποίησης; ρώτησε απαθής ο ανώτερος γερουσιαστής.
  Ο καπετάνιος ξεστόμισε τηλεπαθητικά:
  Το ξέραμε ήδη! Μας έστρεψαν εδώ για έναν λόγο, αναμφίβολα μια πρωτόγονα κατασκευασμένη παγίδα, αλλά αυτός δεν είναι στόλος Stalzan. Αυτά είναι τα πολεμικά διαστημόπλοια των Singhs και εκατοντάδων άλλων πολιτισμών. Αυτή η διαμόρφωση των διαστημικών υποβρυχίων είναι αναμφισβήτητη. Είναι χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες... Κινούνται συγχρονισμένα από όλες τις κατευθύνσεις. Μια τέτοια αρμάδα βρίσκεται εντός της αυτοκρατορίας, αλλά μακριά από τα εξωτερικά σύνορα. Σίγουρα τα stalzans είναι ταυτόχρονα μαζί τους. Τότε αυτό εξηγεί τα πάντα.
  Ο ανώτερος γερουσιαστής εύλογα αμφέβαλλε:
  - Αποκλείεται να κατάφεραν να μαζευτούν ειδικά για εμάς και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μυρίζει αλλαγή. Αυτά τα παιδιά, προφανώς, δεν είναι στο χέρι μας.
  Ο καπετάνιος του διαστημόπλοιου επιθεώρησης του Diamond Constellation, θέτοντας τα συστήματα μάχης σε επιφυλακή, πρότεινε, όχι χωρίς ειρωνεία:
  Γιατί δεν τους δίνετε μια ευκαιρία; Ίσως θέλουν να πάρουν την τεχνολογία μας ή για πρώτη φορά στην ιστορία να καταρρίψουν έστω και ένα από τα διαστημόπλοιά μας. Ο αριθμός είναι μετρημένος.
  - Μάταια! Αν και ένας ασήμαντος ιός μπορεί να ξεπεράσει έναν υπερμαστόδοντα, που αναπαράγεται σε πεμπτουσιά. - Ο Conoradson έστειλε μια τηλεόρμηση στα κατοικίδια (μην πανικοβληθείτε, δεν θα επιτρέψουμε άλλο ταρακούνημα!), άρχισαν να περιστρέφονται σαν δαχτυλίδια ενός βόα συσφιγκτήρα που προσπαθούσε να τα βάλει σε μια υπνωτική έκσταση.
  Ο καπετάν Μιντέλ, χωρίς το παραμικρό ίχνος ενθουσιασμού, είπε:
  - Έριξαν βόλι, γιατί υπάρχουν πολλές χιλιάδες βλήματα. Είμαστε ακόμα πολύ εκτός εμβέλειας για τα δοκάρια τους.
  Τα φτερωτά ψάρια και οι πεταλούδες-ντομάτες άρχισαν να δείχνουν νευρικότητα. Όλο και περισσότερο συγκρούονταν και αναπηδούσαν το ένα από το άλλο σαν μόρια αερίου. Αλλά δεν έκαναν κακό, έτσι το αυτόματο σύστημα τα κάλυψε με ένα προστατευτικό κουκούλι. Επιπλέον, τα ιπτάμενα ζώα ήταν ακόμη και ευχαριστημένα με τις συγκρούσεις και βυθίστηκαν με ενθουσιασμό σε αυτή τη διασκέδαση. Ο Σιλφ, ως ο πιο έξυπνος, κελαηδούσε με ομοιοκαταληξία:
  Πριν είσαι μια λεγεώνα εχθρών,
  Διάφορα πλάσματα σκοτάδι μεγάλα σετ!
  Αλλά περισσότερα προβλήματα προέρχονται από τους ανόητους
  Χαζές συμβουλές, κάθε λογής ανοησία!
  Ο Κόνοραντσον προσγειώθηκε στο πάτωμα και διέταξε ωμά:
  "Το πεδίο δυνάμεών μας θα αντέξει όλα τα πιο προηγμένα όπλα τους. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και σαρώστε, για κάθε ενδεχόμενο, τις χρεώσεις.
  Στα χέρια του Julinius, προέκυψαν τρεις μαγικοί εκτοξευτές ταυτόχρονα (το ιερό όπλο των Zorgs, άλλοι πολιτισμοί προσπάθησαν μέχρι τώρα ανεπιτυχώς να δημιουργήσουν παρόμοιους, αλλά μέχρι στιγμής έχουν πετύχει μόνο μερικές επιτυχίες. Ωστόσο, υπήρχαν συστήματα με αυτό το όνομα , αλλά αυτό είναι απλώς μια άθλια παρωδία του μαγικού blaster), πρότεινε ο έμπειρος επιθεωρητής:
  - Όλα θα γίνουν τακτοποιημένα όπως πάντα, αλλά ίσως είναι καλύτερα να πάμε σε υπεράλμα.
  Ο ανώτερος γερουσιαστής σε αυτή την περίπτωση απάντησε με τον λόγο του aksakal:
  - Όχι, ας καταλάβουν τη ματαιότητα της επίθεσής τους. Γιατί να φύγεις, δώσε τους έναν λόγο να ξεσπάσουν από περηφάνια. Τα διαχρονικά προστατευτικά πεδία αντέχουν σε κάθε επίθεση.
  Πετώντας έξω από την επόμενη αίθουσα, ο Μπέρναρντ αναφώνησε:
  - Και χωρίς πολύ ειρηνισμό!
  ***
  Χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες ρουκέτες και οβίδες πέταξαν από όλα τα σημεία του διαστήματος. Φαινόταν ότι ήταν οι αφρικανικές μέλισσες που τρελάθηκαν και όρμησαν με όλη τους την αγέλη στον μοναχικό ταξιδιώτη που είχε ταράξει την ηρεμία τους. Μερικοί από τους πύραυλους διέθεταν σύστημα πτήσεων, αλλά ένας σημαντικός αριθμός πετούσε ευθεία και ανεξέλεγκτος. Μερικοί σαρώθηκαν σε σπείρες ή πιο σύνθετες τροχιές, χωρίζοντας κατά τη διάρκεια της πτήσης, καθιστώντας δύσκολη τη χρήση αντιπυραυλικών. Το διαστημόπλοιο Zorg φαινόταν να τυλίγεται σε ένα ασημένιο διαφανές κουκούλι και όρμησε με γενναιότητα προς τον εχθρό. Το προστατευτικό πεδίο δύναμης δέχτηκε και απωθούσε εύκολα χτυπήματα. Οι περισσότεροι από τους πυραύλους δεν εξερράγησαν καν, άλλοι πετάχτηκαν πίσω και άλλοι εξερράγησαν εξωτερικά σκορπίζοντας όμορφα πυροτεχνήματα. Εκλάμψεις τρισεκατομμυρίων φωτοβολίδων και ανακλώμενων σωματιδίων γέμισαν το χώρο. Αρκετές εκατοντάδες πύραυλοι, που εκτράπηκαν ή άστοχοι, όρμησαν προς τον επιτιθέμενο αστρικό στόλο. Οι εκτοξευτές δέσμης τους συνάντησαν με διαδρομές πλάσματος, αλλά μερικοί από τους πύραυλους διέρρηξαν, εμβολίζοντας και ανατρέποντας την πύρινη Γέεννα των διαστημοπλοίων των εξωγήινων. Υπήρχαν τόσα πολλά διαστημόπλοια που απέφυγαν ελάχιστα τη σύγκρουση, επιδιώκοντας να εισέλθουν σε έναν τομέα κοντά σε αποτελεσματικά πυρά. Μερικά από τα μεγαλύτερα πλοία, η κλάση θωρηκτών και το μεγάλο θωρηκτό, παρ' όλα αυτά εκτόξευσαν ένα δεύτερο σάλβο. Αυτή τη φορά, οι ζημιές και οι απώλειες λόγω της προσέγγισης των Διαστημικών Αρμάδων ήταν πολύ πιο σημαντικές. Ακολούθησαν εκρήξεις και σοβαρές καταστροφές, ακόμη και σε μεγάλα υποβρύχια. Σε ένα από τα διαστημικά dreadnoughts του League of Worlds, πυροδοτήθηκε με πυρομαχικά... Η υπερπλαστική μπάλα φουσκώθηκε αμέσως, σκορπίζοντας πολλά σκάφη συνοδείας σε φωτόνια... Με τέτοια πυκνότητα καταστροφής, ακόμη και τα ισχυρά πεδία δεν πρόσφεραν εκατό τοις εκατό ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Εξαγριωμένα, τα διαστημόπλοια άνοιξαν με μανία με πυροβόλα όπλα και όπλα πλάσματος, αλλά δεν έφτασαν στη ζώνη του αποτελεσματικού αφανισμού. Πολύχρωμες δέσμες, που τέμνονται και συγκρούονται, εκτόξευσαν ρεύματα σωματιδίων, δημιουργώντας μια μοναδική γκάμα θαυμαστό παιχνίδι φωτός. Όταν θραύσματα αστροπλοίων χτύπησαν το πλάσμα και ακόμη πιο καταστροφικούς υπερπλασμικούς πίδακες, ροές γιγαντιαίων πυροτεχνημάτων φούντωσαν, σκορπίζοντας φλόγες στο κενό.
  - Ιονίζει το ένα το άλλο. Αυτοί οι τύποι έχουν χάσει τον έλεγχο του μυαλού τους και τώρα δεν θα σταματήσουν μέχρι να εκραγούν σε φωτόνια. Είναι καλύτερα να υπερπηδάς, - είπε ο Senior Senator με απτή λύπη με την πλούσια μπάσα φωνή του.
  Ο Μπέρναρντ ήρεμα, με προσποιητή αδιαφορία, απάντησε:
  - Όχι, αφήστε τους να λάβουν ένα αυστηρό μάθημα ως προειδοποίηση για τους επόμενους, αλλά αν η Υψηλότητά σας θέλει, τότε είμαστε έτοιμοι να πάμε στο υπερδιάστημα ανά πάσα στιγμή.
  Ο καπετάνιος του διαστημόπλοιου Gur ymer Midel ήταν ακόμα πολύ νέος και κατά βάθος δεν θα τον πείραζε να χρησιμοποιήσει το πανίσχυρο όπλο του διαστημόπλοιου.
  Ένα κύμα σαν υγρό ατσάλι πέρασε πάνω από το πρόσωπο του Des Ymer.
  - Πόσα μαθήματα δεν τους δίνουν, δεν θα υπάρχει νόημα! Αλλά δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να καταστραφεί από αυτούς τους μικροοργανισμούς.
  Το διαστημόπλοιο πήγε σε έναν άλλο υπερδιάστημα, χάνοντας ξαφνικά από τις οθόνες. Όμως, αρκετοί μεγάλου διαμετρήματος megalasers κατάφεραν να χτυπήσουν το προστατευτικό διαχρονικό πεδίο του και, όπως αντανακλάται, χτύπησαν τα πλησιέστερα διαστημόπλοια του συνασπισμού. Όταν εκατοντάδες διαφορετικοί και ηθικά ημι-άγριοι πολιτισμοί συγκεντρώνονται σε ένα μέρος, έτοιμοι να διαλύσουν έναν εχθρό που ξαφνικά εξαφανίζεται, τότε η πιο φυσική τους αντίδραση είναι να εκτονώσουν απραγματοποίητη μανία ο ένας στον άλλο. Σαν αγέλη λύκων, έχοντας λείψει το βουβάλι, άρπαξαν τον λαιμό τους. Ένα από τα εμβληματικά διαστημόπλοια που εκτοξεύτηκαν ανήκε στην υπηρεσία κατά της κάπαρης Singh και μια υπερακτίνα που αντανακλάται με λέιζερ έκοψε το διαστημόπλοιο του πειρατή αυτοκράτορα Gar Farizhejaramal, το οποίο είχε τραβήξει δυνατά μπροστά. Ήταν ένα πειραματικό όπλο αιχμής, έτσι το διαστημόπλοιο του πειρατή κάηκε αμέσως σε μια υπερπλασματική έκρηξη. Οι θυμωμένοι σύντροφοι ανταπάντησαν τα πυρά. Διαστημικά πλοία με αστέρες φιλίμπαστερ και μισθοφόρους άρχισαν να πυροβολούν κατά αστυνόμων και αστροπλοίων του στρατού. Άρχισε μια ασυγκράτητη βακκαναλία και μια φοβερή διαγαλαξιακή μηχανή κοπής κρέατος.
  Οι φυλές και τα είδη άρχισαν να τακτοποιούν τα πράγματα μεταξύ τους, ενθυμούμενοι όλα τα νοητά και ασύλληπτα παράπονα. Αστρόπλοια εξερράγησαν κατά εκατοντάδες και χιλιάδες. Στην αρχή, η μάχη διεξήχθη από χωριστές ομάδες, στη συνέχεια σχηματίστηκαν δύο κύριες ομάδες - οι Σίνχας και οι δύο δορυφόροι τους, και εκατοντάδες άλλοι πολιτισμοί ενώθηκαν μαζί με μισθοφόρους και κουρσάρους.
  Πολλοί πολιτισμοί ήταν δυσαρεστημένοι με την επέκταση των Σινγκ, την απληστία και την ακαταμάχητη λαχτάρα τους για κέρδος. Η απεριόριστη μνησικακία και η αγάπη για το χρήμα έχουν γίνει μέρος πολλών παροιμιών και ανέκδοτων που είναι κατανοητά χωρίς μετάφραση σε οποιαδήποτε μορφή ζωής. Θυμήθηκαν επίσης ότι κατά τη διάρκεια του ενεργού πολέμου, οι ίδιοι οι Σίνχας χτύπησαν και κατέλαβαν πολλούς κόσμους με πονηριά.
  Και οι δύο ομάδες πολέμησαν τόσο σκληρά που μπορούσε να υπάρξει μόνο ένας σταθμός στη μάχη - η τελική εξόντωση ενός από τα μέρη. Τα διαστημόπλοια κυριολεκτικά συντρίφθηκαν το ένα πάνω στο άλλο, εμβολίζοντας με ταχύτητες κάτω του φωτός. Οι Σίνχας ήταν καλύτερα οπλισμένοι και οργανωμένοι, σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους, ήταν περισσότεροι. Το ποσοτικό πλεονέκτημα αντιστάθμισε το ποιοτικό μειονέκτημα. Όλο και περισσότερες δυνάμεις τραβούνταν στη ζώνη μάχης. Δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες μηχανές τεμαχίστηκαν και έλιωσαν η μία την άλλη. Στη μάχη χρησιμοποιήθηκαν ρουκέτες, τορπίλες, δονούμενοι πύραυλοι, βολίδες, λέιζερ, μέιζερ, βόμβες κενού, διαστημικοί αποσταθεροποιητές, βόμβες ανεμοστρόβιλου, τυφλά αέρια, εκκενώσεις πλάσματος κορώνας και εκτοξευτές δέσμης διαφόρων τύπων. Σε ορισμένα σημεία χρησιμοποιήθηκαν δίχτυα, μεταλλικές μπάλες και σύννεφα αντικειμένων, ακτινοβολία νετρονίων και άλλοι πιο εξωτικοί τύποι εξωγήινων όπλων.
  Και οι δύο πλευρές έδειχναν να είναι έξαλλη. Οι πειρατές πήγαν στο κριάρι, προσπαθώντας να επιβιβαστούν, παρά την ταχύτητα του υπόφωτος. Στη μάχη στενής, η ποιοτική υπεροχή των "κουνουπιών" μειώθηκε απότομα. Ακριβώς όπως ένας καρατέκα χάνει την εντυπωσιακή δύναμη σε έναν κολλώδη αγώνα. Εδώ στη στάση, πέντε γιγάντια μεγάλα θωρηκτά φούντωσαν, κατέρρευσαν και άλλα τρία, παρά τον θανάσιμο κίνδυνο, επιβιβάστηκαν.
  Αστρικοί κουρσάροι εισέβαλαν στα διαμερίσματα, πλημμυρίζοντας τον εχθρό με σφοδρά πυρά. Ο Σίνχας απάντησε προσπαθώντας να στήσει ενέδρες και να σπάσει τον εχθρό κομμάτι-κομμάτι. Στις μάχες συμμετείχαν ρομπότ, πολλά από αυτά εξερράγησαν, κλείνοντας τους διαδρόμους.
  Ο αρχηγός των πειρατών, Zherra Sinja, εισέβαλε στο διοικητήριο και οργάνωσε μια ανελέητη αναμέτρηση.
  - Τι έντομα! Μην μυρίζετε το κενό που καίει και το πλάσμα που τραγουδάει, οπότε χορτάστε το!
  Το εκτός ελέγχου διαστημόπλοιο άνοιξε πυρ εναντίον των πλοίων του Χρυσού Αστερισμού.
  Μερικά κοντινά καταδρομικά θρυμματίστηκαν σαν γυαλί κάτω από το χτύπημα ενός λοστού. Φαινόταν ότι οι Singh είχαν τελειώσει, ήταν ολοένα και πιο γεμάτοι, προσπαθώντας να τους οδηγήσουν προς τα πίσω στα φλεγόμενα αστέρια, μην τους επέτρεπαν να σπάσουν την απόσταση.
  Ένας άλλος αταμάνος των πειρατών του διαστήματος, ο αιώνιος αντίπαλος του Zherra Sinzha, ο Cass Fan σύρθηκε σαν ημι-υγρή μέδουσα σε μια στολή μάχης που έμοιαζε με μίνι καταδρομικό πυραύλων.
  - Ακούστε με, ερπετά! Η ικανότητα ελιγμών των αρθρόποδων έχει πέσει! Ενας πίνακας!
  Η διαστημική γαλέρα σε πλήρη ισχύ ενεργοποίησε το force sticky, ένα σπιτικό πεδίο έλξης. Για αρκετά δευτερόλεπτα το πλοίο του ιδιώτη έκαιγε με ένα αδιαπέραστο φωτοστέφανο. Με μεγάλη ταχύτητα, το κουρσάρο προσέκρουσε στο ναυαρχίδα του θωρηκτού του Golden Constellation, σπρώχνοντας το πεδίο δύναμης. Ισχυρά λέιζερ έκαιγαν μέσα από παχιά πανοπλία. Χιλιάδες νταραβέρι έσκασαν στις τρυπημένες τρύπες με μια ρίψη. Ο Cass βιαζόταν τρομερά, σε μισό λεπτό οι υπερφορτωμένοι αντιδραστήρες θα εκραγούν και οι πειρατές είχαν μόνο μία ευκαιρία - να καταλάβουν το θωρηκτό ή να πεθάνουν. Οι κουρσάροι έκοβαν και πυροβόλησαν με τη μανία των καταδικασμένων. Οι βόθροι, απροετοίμαστοι για στενή μάχη, υποχώρησαν, πλημμυρίζοντας τους στενούς διαδρόμους με δηλητηριώδες χορτάρι αίμα. Ένας από τους βοηθητικούς αντιδραστήρες του τεράστιου διαστημόπλοιου εξερράγη... Ένας πειρατής που αναπνέει φθόριο πέταξε μια χειροβομβίδα μίνι κουάρκ στο πλάσμα. Η γαλέρα με φιάλη πυροδοτήθηκε επίσης, ενισχύοντας το καταστροφικό αποτέλεσμα. Το θωρηκτό του Χρυσού Αστερισμού άρχισε να καταρρέει σε κομμάτια, σαν ένα σπίτι από τραπουλόχαρτα που αιωρείται σε έλλειψη βαρύτητας.
  Η Zherra Sinja, μια τεράστια σαύρα με δέκα πόδια, έσπρωξε:
  - Χρειάστηκε να αγοράσω ένα νεότερο διαστημόπλοιο, από τους ίδιους Singhs, και όχι να κατεβάσω όλη τη λεία! Τώρα το μέλλον είναι δικό μου!
  Τα πλοία των κουρσάρων αύξησαν την πίεσή τους, συντρίβοντας απελπισμένα την κατάφυτη καμαρίλα. Ξαφνικά, η εικόνα της μάχης άλλαξε δραματικά. Αστρόπλοια μιας άλλης τεράστιας μοίρας εμφανίστηκαν στο πίσω μέρος, που αποτελούνταν εξ ολοκλήρου από Singh. Ξεκίνησε ένας ανελέητος ξυλοδαρμός ενός διαφορετικού συνασπισμού. Σε αυτή την ένωση υπήρχαν ακόμη και κόσμοι με εσωτερική δομή πολύ παρόμοια με τη φεουδαρχία, ακόμη και με τη δουλεία και τον πρωτόγονο κοινοτικό σχηματισμό. Ήταν ακόμη αδύνατο να βρεθούν επίγεια ανάλογα για άλλες μορφές διακυβέρνησης. Καλύτερα οπλισμένοι και υπό μια ενοποιημένη διοίκηση, οι Σίνχας πήραν την πρωτοβουλία και μεθοδικά άρχισαν να εξατμίζουν τους αντιπάλους τους. Δεκάδες χιλιάδες διαστημόπλοια συνέχισαν να εκρήγνυνται, πολλά από τα θραύσματα συνέχισαν να ανακατεύονται με τους μαχητές της νεοσύστατης ένωσης. Ο Zherra Sinja ήταν δειλός: η τεράστια στολή μάχης του κάπνιζε ήδη από υπερπροσπάθεια.
  - Τυλίγουμε τα πλασματικά παλικάρια! - φώναξε ο σαστισμένος αρχηγός. Προσπάθησε να πάρει το θωρηκτό Σινγκ που αιχμαλωτίστηκε. Άλλοι διαστημικοί filibusters, συνειδητοποιώντας τι τους περιμένει, προχώρησαν σε μια απελπισμένη ανακάλυψη και, έχοντας χάσει τα περισσότερα από τα πλοία, σκορπίστηκαν στην ατελείωτη έναστρη άβυσσο. Ακόμη και ο τεράστιος χονδροειδές γλυκόριζα Zherra Sinja, ωστόσο, καταρρίφθηκε (δώδεκα σκάφη παρόμοιας κατηγορίας τον χτύπησαν) και μετά βίας κατάφερε να πηδήξει έξω σε μια βάρκα διάσωσης. Με αυτόν τον τρόπο έχασε σχεδόν όλους τους συντρόφους του.
  - Υπάρχουν πολλά αδέρφια, αλλά μια ζωή! - μουρμούρισε ο πειρατής. Μέρος του στόλου Singh έκανε μια ανεπιτυχή προσπάθεια καταδίωξης. Η υπόλοιπη ποικιλόμορφη αρμάδα καταστράφηκε σταδιακά, διαλύθηκε σε ξεχωριστά θραύσματα, λιώνοντας σαν λιωμένο χιόνι κάτω από τον λαμπερό καλοκαιρινό ήλιο. Η μεγαλειώδης μάχη με πολλές φωτιές στο χρώμα των σμαράγδι, ρουμπίνια, ζαφείρια, διαμάντια σταδιακά έσβησε, συρρικνώνοντας σε εστιακή αντίσταση και εστιακό διωγμό.
  Ο κοντινός στόλος του Στάλζαν παρακολουθούσε τη μάχη ακίνητος σαν να ήταν ξένο έδαφος.
  ***
  Ο καπετάνιος των Ζοργκ παρακολουθούσε προσεκτικά από τον υπερσαρωτή. Έκανε δυνατή την καλή θέαση από το υπερδιάστημα.
  - Μερικές φορές αυτά τα πλάσματα ξεπερνούν τον εαυτό τους στον σχιζισμό, αλλά αυτή η μάχη είναι ένα αριστούργημα παραφροσύνης. Ποιος και για τι μάζεψε τις φυλές των ψευτολογικών; - Ο Bernard πήρε μια ρουφηξιά από ένα σωλήνα με εκκένωση υπερέντασης (υπερρέμα είναι μια τάξη μεγέθους υψηλότερο επίπεδο ηλεκτρισμού στο οποίο τα ρεύματα υπερηλεκτρονίων κινούνται εκατομμύρια φορές πιο γρήγορα από την ταχύτητα του φωτός και μια πολύ ισχυρότερη ώθηση και κινούνται σε πολλές άλλες διαστάσεις), μια ισχυρή εκκένωση έδωσε στο ζόργκ δύναμη, κατακλύστηκε από ενέργεια και η επιφάνεια της σάρκας έλαμπε σαν μπότες γυαλισμένες με κερί.
  Ο ανώτερος γερουσιαστής, πετώντας ένα πολύχρωμο κομπολόι από δύο δείκτες, μικρά ζωάκια όλων των λωρίδων άρχισαν να πιάνουν υπέροχα δώρα. Ακούστηκαν τρίξιμο και δυνατές κραυγές. Μόνο η Sylph πάγωσε στη θέση της, η ιπτάμενη μηχανή της αιωρούνταν σαν UFO και το ζώο, όντας πολυμορφικό, άλλαξε σχήμα και έγινε σαν τανκέτα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ναι, τσίριξε: "Ένας μεγάλος πόλεμος ετοιμάζεται! Βλέπω ξανά ανεμοστρόβιλους βίαιων επιθέσεων πάνω από το σύμπαν!" Ο Conoradson της έκανε ένα σημάδι, λένε, όλα θα πάνε καλά, είπε σοβαρά και συνετά:
  "Προφανώς, αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνωμοσίας κατά του Πορφυρού Στέμματος!" Ή μήπως ετοιμάζουν έναν κοινό παγκόσμιο πόλεμο; Είναι πολύ πιθανό ακόμη και ενάντια στη φυλή μας! Υπάρχουν πολλές επιλογές και είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε το Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο. Και όμως, παρόλο που το διαχρονικό πεδίο δεν είναι ευάλωτο στους τύπους των όπλων τους, πρέπει κανείς να λάβει υπόψη ότι αυτοί οι ανδρόγυνοι άνθρωποι δεν κατασκευάζουν κάποιο είδος θεμελιωδώς νέου όπλου. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και, κατά προτίμηση, να έχουμε μερικά διαστημόπλοια για ασφάλεια. Στείλτε ένα αίτημα στην Commonwealth of Free Galaxies. Στο μεταξύ, συνεχίζουμε το ταξίδι μας στη Γη. Εδώ υπάρχουν κυρίως αστέρια που εκπέμπουν ακτίνες Χ και γάμμα, επομένως είναι καλύτερο να εισέλθετε γρήγορα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές του μεγαγαλαξία. Ακόμα καλύτερα, στον γαλαξία όπου είναι ο προορισμός μας. Πρέπει να βιαστούμε πριν ξεσπάσει ο διαγαλαξιακός πόλεμος!
  - Ναι, Υψηλότατε! Οι υπόλοιποι σοργιάνοι γάβγιζαν ομόφωνα.
  Αόρατο στο μάτι, αλλά με μια κολοσσιαία έκρηξη ενέργειας, μια λάμψη - και το διαστημόπλοιο κινήθηκε αμέσως στο διάστημα.
  Κεφάλαιο 19
  Εξωγήινος πλανήτης... Εξωγήινη γη...
  Και τι, φίλε, έχεις ξεχάσει σε αυτόν τον κόσμο;
  Δεν μπορείς να βγεις από αυτή την κόλαση
  Σκουπίστε τα σκουπίδια σαν σε διαμέρισμα!
  Αλλά αν σας δοθεί λόγος και πίεση,
  Δεν θα φοβάστε τα τέρατα
  Σηκώστε ένα τσεκούρι που σπάει το πλάσμα,
  Να υπολογίσουμε με τόλμη τον εχθρό!
  Κάτι έλαμψε στο κεφάλι του, σαν να έσκαγαν λάμψεις. Ένα μεγάλο βάρος πιέστηκε στο στήθος, φαινόταν ότι το σώμα ήταν σε μεγάλο βάθος. Το λιοντάρι αναδεύτηκε, τότε, μαζεύοντας απότομα όλη του τη δύναμη, πήδηξε και άνοιξε τα μάτια του. Αυτό δεν έπρεπε να γίνει...
  Θάφτηκε κάτω από ένα παχύρρευστο μείγμα άμμου και συντρίμμια αστροπλοίου. Φλόγες άναψαν στα μάτια του και ο Ερασκάνταρ έσβησε ξανά...
  Ο νεαρός συνήλθε σε λίγες ώρες. Κατάφερε να βγει από τα ερείπια με μεγάλη δυσκολία.
  - Ουάου!
  Το αγόρι δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ανθρώπινη έκπληξη που εκφράστηκε με τη μορφή που υιοθέτησαν οι σταλζάνοι. Το τοπίο θύμιζε πραγματικά παραλήρημα σχιζοφρενούς ασθενούς.
  Μια ζούγκλα με μια επιφάνεια από ορθογώνια σχήματα κινούμενης άμμου, η βλάστηση είναι κόκκινο-ιώδες, ο ήλιος είναι τεράστιος πράσινος και ο ουρανός, αντίθετα, είναι κίτρινος. Η ατμόσφαιρα είναι προφανώς οξυγόνο-ήλιο. Ήταν πραγματικά ζεστό. Παρά το κολοσσιαίο μέγεθός του, δεν έλαμπε περισσότερο από το φεγγάρι της γης (ο Eraskander το είδε σε μια υπόγεια αίθουσα κινηματογράφου και μερικές φορές κατά τη διάρκεια προληπτικών επισκευών ανακλαστήρων φωτός).
  Το διαστημόπλοιο τους έπεσε σε ένα αρκετά ψηλό βουνό. Θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν μια ωραία θέα, αν και τα δέντρα είναι τόσο τεράστια που στο φόντο τους ακόμη και τα μπαομπάμπ έμοιαζαν με φυτά νάνους. Περίεργο, ο πλανήτης είναι αρκετά κατάλληλος για ζωή, αλλά πού είναι τα ανθρωποειδή ή οι πόλεις τους; Παντού υπάρχει ένα έρημο άγριο τοπίο και δέντρα πάνω από ένα χιλιόμετρο ύψος, κινούμενοι αμμόλοφοι, φυτά με κρυστάλλινες μορφές. Το στέμμα των δέντρων είναι πυκνό, με κληματαριές, με τεράστια λουλούδια και καθρεπτικά γυαλιστερά φύλλα, κατάλληλα για εκτόξευση μαχητών. Ένα από τα κολοσσιαία φυτά έλαμψε πολύχρωμα, κινώντας ένα πολυεπίπεδο οκταγωνικό λουλούδι, ολόκληρη η παλέτα πολλαπλών ουράνιου τόξου σάρωσε τα φύλλα του. Και είναι πολύ περίεργο! Απόλυτη σιωπή, βαριά σιωπή, δυσοίωνη. Ούτε πουλιά, ούτε ζώα, ούτε έντομα.
  Ο Ερασκάνταρ τινάχτηκε.
  - Αυτός που έχει επτά Παρασκευές την εβδομάδα επηρεάζεται περισσότερο από το περιβάλλον!
  Αρκετή φιλοσοφία, ώρα για δράση! Το κύριο πράγμα τώρα είναι να βρεις ένα όπλο, γιατί η στολή μάχης κυριολεκτικά διαλύθηκε από την πρόσκρουση, αν και, πιθανότατα, αυτό ήταν που του έσωσε τη ζωή. Το διαστημόπλοιο είναι εν μέρει άθικτο, θα πρέπει να υπάρχουν όπλα και, ενδεχομένως, ζωντανοί συνεργάτες. Όσοι πετούν σε ένα διαστημόπλοιο δεν θα μπορούσαν να είναι πολύ μακριά από το πλανητικό σύστημα της πρωτεύουσας του γαλαξία, επομένως η αποστολή ενός σήματος ή ενός βαρυγράμματος δεν θα ήταν δύσκολη. Εάν εντοπίστηκε η πορεία του διαστημόπλοιου, τότε οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες θα καταλάβουν εύκολα ότι ήταν ένα εχθρικό ιδιωτικό πλοίο και τότε η ζωή ενός δραπέτη αγοριού θα τελειώσει με τρομερή αγωνία. Αλήθεια, φορούσε κολάρο σκλάβων, αλλά μπορείς να εφεύρεις μια ιστορία με μια βίαιη απαγωγή... Αλλά θα το πιστέψουν, ή ακόμα θα θέλουν να ξοδέψουν χρόνο αναλύοντας τη μοίρα ενός ασήμαντου ανθρώπινου σκλάβου. Και ξέρει επίσης για τη συνωμοσία, αυτό είναι απαραίτητο, αλλά ποιο είναι το νόημα - θα αποσπάσουν αληθείς πληροφορίες από αυτόν και στη συνέχεια θα τον εκκαθαρίσουν. Ποιος χρειάζεται έναν επιπλέον μάρτυρα, και μάλιστα έναν άνθρωπο. Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη, όπως λέει ο κόσμος: δεν μπορείς να το καταλάβεις χωρίς μπουκάλι. Ένα εντυπωσιακό μέρος του διαστημόπλοιου εξακολουθεί να καπνίζει, οι σταγόνες για κάποιο λόγο προκαλούν έναν συσχετισμό με τη λάμπα του Αλαντίν.
  - Αν μπορούσα να βρω ένα μαγικό τζίνι! είπε ο Ερασκάνταρ. - Διαφορετικά, θα πρέπει να θυμάστε ένα παραμύθι για έναν φίλο: για τον Ροβινσώνα Κρούσο. Μόνο που το νησί είναι πολύ μεγάλο όσο οι φιλοδοξίες του αυτοκράτορα και καυτό, σαν τα χείλη της Αφροδίτης.
  Το λιοντάρι μπήκε αποφασιστικά στο κατεστραμμένο μέρος του πλοίου. Όλα καταστρέφονται και λιώνουν. Λιωμένο μέταλλο, πλαστικό, μια τρομερή δυσοσμία, γεμάτα πτώματα απανθρακωμένα σαν αποτσίγαρα. Το μεταλλικό πάτωμα είναι ακόμα πολύ ζεστό και καίει το γυμνό, άτριχο, με καθαρό δέρμα και ακόμη και δάχτυλα σαν παιδικό, αλλά δυνατά, με μια όμορφη σχισμή συρμάτινων τενόντων, τα πόδια ενός δούλου. Πρέπει να πηδήξεις για να πάρεις διάσπαρτα όπλα. Ναι, πρέπει να βρεις πυρομαχικά. Οι πομποί, λόγω της σπουδαιότητάς τους, ήταν εξοπλισμένοι με ειδικούς σταθεροποιητές και είχαν ενισχυμένη προστατευτική επίστρωση, οπότε υπήρχε πιθανότητα ο εξοπλισμός που ήταν ιδιαίτερα σημαντικός σε συνθήκες μάχης να καταφέρει να επιβιώσει.
  Ο Ερασκάνταρ, κάποτε, μελέτησε καλά τις οδηγίες, οπότε άνοιξε εύκολα το κουτί με κουμπιά και άρχισε να πληκτρολογεί τον κωδικό.
  Τότε μια φωνή σε ένα μείγμα από κοσμολίνγκα και τη γλώσσα του σταλζάν κελαηδούσε μια απειλή:
  - Σήκωσε τα άκρα σου, κάθαρμα!
  Ένας τύπος με στρογγυλό σώμα, με διαστημική στολή, ο ίδιος αρχηγός της αγέλης των μισθοφόρων κατεύθυνε τέσσερα χέρια με δοκάρια στον Λέοντα, και ένα άλλο κρατήθηκε από το χώρισμα, το έκτο χέρι ήταν σπασμένο, κρεμασμένο με ένα χαλαρό μαστίγιο. Το κοστούμι, προφανώς, την πάγωσε απαλά.
  "Πέτα τα όπλα σου, μικρέ στάλζαν κάθαρμα!" Τώρα γυρίστε και απομακρυνθείτε από τον πομπό.
  Ο νεαρός έφυγε, πατώντας προσεκτικά την καυτή άμμο, κοιτάζοντας στραβά αυτή την αράχνη, της οποίας τα μάτια, εκπληκτικά μεγάλα και πλατιά, βρίσκονταν στα πλάγια. Μάλλον, σαν έντομο, βλέπει σε εικόνες πολλαπλών επιπέδων. Δεν πρόκειται για σινχ, αλλά και για βρομερό πλάσμα, πιθανότατα "φθόριο". Τα Sinhas είναι πολύ πιο αδύνατα και αναπνέουν μια ατμόσφαιρα οξυγόνου-ηλίου, και σε ένα αζωτούχο περιβάλλον πεθαίνουν από ζημιά caisson χωρίς συσκευή. Και αυτοί οι τύποι ζουν και εισέρχονται στον μεταβολισμό στο φθόριο. Είναι μοναχικοί και εχθρικοί. Το φθόριο είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο και επιθετικό στοιχείο, επομένως, στη συντριπτική πλειοψηφία των πλανητών, τέτοια άτομα πρέπει να περπατούν με ανθεκτικές διαστημικές στολές.
  Η αράχνη πληκτρολόγησε κάτι, μετά τσιριχτά και συγχρόνως ούρλιαξε στη γλώσσα της.
  Ο Ερασκάνταρ αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερο να το απενεργοποιήσει. Αποσπώντας ένα κομμάτι με το πόδι του, αγνοώντας την έντονη καύση του καυτού μετάλλου, το αγόρι το έριξε στο κεφάλι του και με τα χέρια του πέταξε δύο επίπεδα στιλέτα από τσάκρα, τα οποία κόλλησαν στα ιδρωμένα χέρια του (το φθόριο δεν προσέξτε τους). Ο εχθρός αντέδρασε σαν καουμπόι του κινηματογράφου, αλλά ο νεαρός πήδηξε γρήγορα στο πλάι, κατάφερε να αποφύγει να χτυπηθεί από τις ακτίνες. Ο εχθρός απέκρουσε εν μέρει την επίθεση, αλλά το πιο αιχμηρό τσάκρα χτύπησε την ακίδα της διαστημικής στολής, καταστρέφοντας την επιφάνεια. Δοκοί ηλεκτροκίνητων εκτοξευτών εξατμίστηκαν το διάφραγμα, ανοίγοντας γιγάντιες τρύπες στο κύτος. Έχοντας κάνει μια τούμπα, ο Λεβ εκτόξευσε ένα βαρύ κομμάτι μετάλλου από το πάτωμα, σηκώνοντας ταυτόχρονα ένα από τα πιστόλια ακτίνων. Πυροβολώντας εν κινήσει, ο νεαρός τερματοφύλακας κατάφερε να καταστρέψει και τα πέντε υγιή άκρα και, για παν ενδεχόμενο, ένα σπασμένο έκτο πόδι. Ο εχθρός κατάφερε ακόμα να κάψει ελαφρά το δέρμα σε μια εφαπτομένη. Πρέπει να ήταν ότι το κοστούμι, όταν καταστραφεί, το ίδιο, υπακούοντας στο πρόγραμμα διάσωσης, έκοψε τα κατεστραμμένα άκρα, εξασφαλίζοντας σφίξιμο. Το φθόριο, που ρέει έξω από τις τρύπες, κυριολεκτικά καπνίζει στην ατμόσφαιρα, μπαίνοντας σε μια εξώθερμη αντίδραση με το οξυγόνο. Υπάρχει πολύ εδώ και η πίεση είναι διπλάσια από αυτή της γης.
  Το λιοντάρι φώναξε απειλητικά, προσπαθώντας να μιμηθεί τις κραυγές των αξιωματικών του Πορφυρού Αστερισμού.
  - Και μη νομίζεις, αρθρόποδα, να κουνηθείς, αλλιώς το κεφάλι θα πετάξει χώρια!
  Η αράχνη με τη διαστημική στολή διόγκωσε τα μάτια της.
  - Μόλις κάλεσα τους φίλους μου με dirfocode. Μην τολμήσεις να με αγγίξεις αλλιώς θα σε διαλύσουν.
  Το λιοντάρι ξαφνιάστηκε λίγο. Η σκέψη φαίνεται να είναι σωστή, αλλά είναι αμφίβολο ότι κατάφερε να μεταφέρει σε ένα τόσο σύντομο μήνυμα τις ακριβείς συντεταγμένες του τομέα και του πλανήτη, και ακόμη κι αν έπιασε την ουρά του γρήγορου κομήτη, τότε μετά από τέτοια μια μάχη είναι απίθανο οι συνεργοί του να θέλουν να ψάξουν για αυτόν τον πλανήτη.
  "Ξέρεις πού βρισκόμαστε;" - Ο Λέο κούνησε απειλητικά τα φρύδια του και έπαιξε με τον μυτερό δικέφαλο του δεξιού του χεριού.
  "Ξέρουν, θα παρακολουθήσουν και θα βρουν. Και θα δοκιμάσει πειραματικά όργανα βασανιστηρίων πάνω σου - Το πλάσμα του φθορίου ήταν μοχθηρό.
  - Ναι, διάολε, σε χρειάζονται! - Ο νεαρός έστριψε τα δάχτυλά του στον κρόταφο του. - Έρμα ως τον πάτο, ο καπετάνιος δεν τον νοιάζει!
  Το αρθρόποδο έστριψε το πρόσωπό του σε μια γκριμάτσα:
  - Μάταια, υπάρχει κάτι ενδιαφέρον για όλους μας σε αυτό το διαστημόπλοιο, και οι Sinhis το ξέρουν.
  - Τί έχεις? - Κάνοντας μια ερώτηση, ο Λεβ εξέτασε ταυτόχρονα το δωμάτιο, πιστεύοντας εύλογα ότι οι άγριοι γύπες του Κόσμου θα είχαν κάτι να ζήσουν.
  - Χαζό σταλζάν, είσαι ακόμα τόσο μικρός! - Η συγκατάβαση στον τόνο του "φθορικού" φαινόταν ξεκάθαρα ψευδής.
  Ο νεαρός σηκώθηκε αυτόματα στις μύτες των ποδιών του και ίσιωσε τους ήδη αρκετά φαρδιούς, αθλητικούς ώμους του. Έντονο τεχνητό μπάσο:
  - Είμαι αρκετά μεγάλος για να σε σκοτώσω! Θα χάσεις τη ζωή σου! Και τα άκρα είναι ασήμαντο, γιατί μπορούν να αναγεννηθούν ή να εμφυτευτούν με κλωνοποιημένα μέρη του σώματος.
  Ο ξένος άρχισε να απατά:
  Αν με σκοτώσεις, δεν θα ξέρεις τίποτα απολύτως. Και αν φερθείς καλά, το αγόρι θα εγγυηθεί τη σωματική ύπαρξη.
  - Δεν είναι για σένα, έντομο, να μου υπαγορεύεις όρους!
  Ήδη σοβαρά θυμωμένος, ο Λέων θυμωμένος πήδηξε στον εχθρό, σκοπεύοντας να πιτσιλίσει το ρύγχος του που έμοιαζε με ασπέν. Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό. Μια έκπληξη ήταν κρυμμένη στην κοιλιά του αραχνοειδούς - ένα ηλεκτρονικό νήμα με εκκένωση που παραλύει τον εχθρό, πυροβολώντας χωρίς τη βοήθεια άκρων. Απογειώνοντας με ταχύτητα κοντά στο φως, η κυβερνητική κόμπρα διαπέρασε τον νεαρό άνδρα.
  - Είσαι νικημένος, αξιολύπητο πρωτεύοντα! Τώρα είσαι δικός μου!
  Οι μύες ήταν άγρια στριμωγμένοι, αλλά σκληραγωγημένοι από τη ζωή, το αγόρι δεν έχασε τις αισθήσεις του. Η δράση της εκκένωσης ήταν παρόμοια με την ήττα του αρχαίου δηλητηρίου κουράρε.
  Το Spider head κατάφερε να μεταφέρει τον πομπό στον έλεγχο ήχου, αποκτώντας τη δυνατότητα να δίνει εντολές με φωνή.
  - Τώρα θα σε χωρίσουν, θα σε βασανίσουν βάναυσα και εσύ ο ίδιος θα εκλιπαρείς για γρήγορο θάνατο!
  Η αράχνη πάγωσε και κόλλησε στο χώρισμα. Ήταν επίσης πολύ δύσκολο γι 'αυτόν, και έπεσε σε μισό ύπνο.
  ***
  Η ώρα πέρασε... Μνήμες πέρασαν από το μυαλό του Ερασκάνταρ. Εδώ είναι, ένας νεοφερμένος που δραπετεύει ως εκ θαύματος από υπόγεια ορυχεία, διεξάγοντας τον πρώτο του αγώνα. Ο Sensei, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι μυστήριο, αλλά μεταξύ τους λέγεται και Yoda, σύμφωνα με μια από τις αγαπημένες αντάρτικες ταινίες. Ο Γκουρού χαμογελά, τα δόντια του είναι υγιή, μεγάλα, λευκά και τα μάτια του δεν φαίνονται ποτέ. Σε κάθε περίπτωση, ο Ερασκάνταρ δεν είδε ποτέ το πάνω μέρος του προσώπου, αυτόν τον μάγο. Και ο Sensei δεν είναι καθόλου τόσο ευγενικός όσο πιστεύουν ορισμένοι, πριν δεχτεί στον κύκλο των επιλεγμένων οπαδών, δοκιμάζει το δραπέτη σκλάβο για δύναμη. Το λιοντάρι περνάει πολύ ενθουσιασμό, ο πρώτος αντίπαλος είναι πολύ μεγαλύτερος και διπλάσιος, και αυτός ο δεξιοτέχνης πέρασε από μια εξαιρετική σχολή πολεμικών τεχνών που δεν γνωρίζει παραχωρήσεις. Εδώ είναι, ξυρισμένος, στενόμυαλος, με αξιοζήλευτη μυϊκή μάζα κάτω από το μαύρο δέρμα, και μια κόκκινη ζώνη με ένα λευκό στολίδι που συνθέτει όλα τα ρούχα ενός αρχάριου μοναχού. Ο Ερασκάνταρ νίκησε πάντα εύκολα τους συνομηλίκους του, δεν ενέδωσε σε μεγαλύτερα παιδιά. Οι μαχητές του γκρουπ νεανίδων στις ίδιες λευκές ζώνες, χωρίς να κοιτάξουν ψηλά, τους κοιτούν και βάζουν στοίχημα. Ανάμεσά τους υπήρχε μια φήμη ότι ο Leo είχε ρίξει stalzan, και ως εκ τούτου, παρά το μικρό ανάστημα και την ηλικία του, το Star Boy είναι το αγαπημένο.
  Αλλά το γυμνό κεφάλι που πέρασε από την κόλαση δεν περίμενε τέτοια ταχύτητα από ένα άτομο, έχασε αμέσως ένα γρήγορο και δυνατό χτύπημα στο πηγούνι, τα δόντια του χτύπησαν, αλλά η συνείδησή του δεν έσβησε, αντίθετα, ο Λέων κλώτσησε αντανακλαστικά το πόδι του στο τη συνάντηση, γαντζώνοντας το γόνατό του.
  Αν και ο εχθρός δεν κρατούσε επαγγελματικά τη βαρύτητα στο μπροστινό άκρο, ένιωσε τη δαγκωτική απάντηση συγκλονιστική. Το δούλο γέμισε θυμό και όρμησε στον ομόλογό του. Προσπάθησε να πιάσει τον ερασιτέχνη, αλλά ο Λέο, αγνοώντας τον πόνο στο ζυγωματικό του, φόρτωσε τον νεαρό αρχάριο με μια κνήμη στο συκώτι. Στενάζει, θρόμβοι αίματος πετάνε πίσω από το στόμα του, πέφτει και ακολουθεί ένα τελειωτικό χτύπημα, στο κεφάλι. Το σαγόνι σκάει, σαν σπασμένο κεχρί από σκισμένο σάκο, πέφτουν χτυπημένα δόντια. Άλλοι αρχάριοι λαχανιάζουν, ένας από τους πιο δυνατούς μαχητές από τους μαθητές νικιέται από ένα αγόρι που είναι επίσης έφηβος. Ήχοι κόρνας - το τέλος του αγώνα. Αλλά ο Ερασκάνταρ είναι στα άκρα, θα συνέχιζε να δίνει μια σειρά από χτυπήματα μέχρι η ραχοκοκαλιά του αντιπάλου να θρυμματιστεί σε ματωμένο αλεύρι. Ένα αόρατο χέρι τον πετάει μακριά και ακούγεται η φωνή του Sensei. μια σπάνια περίπτωση Yoda είναι συναισθηματική:
  - Όμορφο λιοντάρι. Ξέρεις να παλεύεις, να ελέγχεις το σώμα, αλλά μάθε να διοικείς και τα συναισθήματα! Μην κάνεις τον θυμό σύμμαχό σου, μην αντλείς δύναμη από το μίσος. Γιατί ο Θεός είναι αγάπη! Το κακό είναι πιο επιθετικό, αλλά ασύγκριτα πιο αδύναμο από το καλό!
  Το λιοντάρι δεν πίστεψε
  - Και γιατι είναι αυτό! Δεν αποδεικνύει το αντίθετο η δικτατορία των Στάλζαν;
  Ο Sensei απάντησε λογικά.
  - Δεν! Το ίδιο το γεγονός ότι το σύμπαν κυριολεκτικά βρίθει από ευφυή ζωή μαρτυρεί τη δύναμη της δημιουργίας. Αυτό σημαίνει ότι η ζωογόνος αρχή κυριαρχεί σε όλα τα σύμπαντα!
  Υπήρχε ένας καυστικός πόνος σε όλο το σώμα, φυσικά αλεύρι, αλλά μιλούσε για σταδιακή εξασθένηση της παράλυσης. Τι να κάνουμε τώρα;.. Το αγόρι προσπάθησε να θυμηθεί τα λόγια του μεγάλου γκουρού. Ναι, ο Guru και ο Sensei διέθεταν μαγική δύναμη, ήταν σε θέση να μετακινούν διανοητικά αντικείμενα, επηρεάζοντας την ύλη. Αυτή η δεξιότητα θα του ήταν χρήσιμη, αλλά κανείς δεν του έμαθε τις τεχνικές της ανώτερης πνευματικής δύναμης, αναφερόμενος στο νεαρό της ηλικίας του. Ή ίσως από την αρχή, ο Λέων του φαινόταν πολύ επιθετικός, κατέχοντας τέλεια τις πιο περίπλοκες πολεμικές τέχνες, αλλά όχι πολύ ζηλωτής με όλες του τις ικανότητες στη γνώση της φιλοσοφίας - διαφώτισης!
  Η αράχνη, εν τω μεταξύ, ήρθε στη ζωή. Πληκτρολογούσε τον κώδικα ξανά και ξανά, στέλνοντας κύματα βαρύτητας στον αιθέρα.
  Ένα απροσδόκητο ουρλιαχτό και χτύπημα διέκοψε τις ενέργειες της αράχνης. Οι ήχοι ήταν δυνατοί και περίεργοι. Ένα χτύπημα, ένα είδος ουρλιαχτού, το τρίξιμο τεράστιων οστών ενάντια στο μέταλλο. Η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει και το άλεσμα εντάθηκε. Η αράχνη τσίριξε ξέφρενα. Εκείνη τη στιγμή, ένας από τους αιματηρούς πειρατές κατάφερε να συνέλθει και να σηκωθεί. Φαίνεται ότι ήταν μια ράτσα με ενισχυμένη ζωτικότητα και εκπληκτική αναγέννηση. πρόσταξε η αράχνη.
  - Κρατήστε το βλέμμα σας στο πρωτεύον!
  Μετά όρμησε προς την έξοδο και πήδηξε πάλι πίσω.
  Φαίνεται ότι τελειώσαμε! Βγάλτε τον από τη μιζέρια του! Οχι περίμενε...
  Τριχωτός σαν αρκούδα γκρίζλι, με κεφάλι κροκόδειλου, ο σταρ κουρσάρος έβγαλε ένα βαρύ μαχαίρι και, παίρνοντας μια στάση, σήκωσε το μαχαίρι πάνω από τον Ερασκαντάρ.
  - Κόψε πρώτα τα μπράτσα και μετά το όργανο που θησαυρίζουν περισσότερο απ' όλα οι χαζοί σταλζάνοι!
  Ποιος μηχανισμός λειτούργησε εδώ είναι άγνωστος, μόνο ο νεαρός ένιωσε μια άνευ προηγουμένου αίσθηση. Του φαινόταν ότι ήταν σε θέση να κρατήσει ένα θανατηφόρο όπλο όχι με τα χέρια του, αλλά με ολόκληρο το σώμα του. Ο πειρατής ήταν σε απώλεια, καθώς ένας τεράστιος σχισμή σφυρηλατημένος από το αρχαιότερο (ένα υλικό δεκαοκτώ φορές πιο σκληρό από το διαμάντι) πάγωσε στον αέρα, σαν να ήταν παγωμένο σε υγρό μέταλλο. Σε απόγνωση, ο μισθοφόρος άρπαξε το μαχαίρι με τα δύο χέρια και πίεσε δυνατά τη λαβή. Το λιοντάρι ένιωσε όλη την οργή του πειρατή και, ταυτόχρονα, τη δύναμή του. Αλλάζοντας απότομα τη γωνία κλίσης, άφησε τη λεπίδα του αντιπάλου προς τα εμπρός, κάνοντας έναν παραπλανητικό κύκλο και η λεπίδα διέκοψε τον εχθρό. Χωρισμένο στα δύο μισά, το άσχημο τέρας σωριάστηκε στο πάτωμα. Ο Ερασκάνταρ ένιωσε τη μεγαλύτερη ανάταση.
  "Έγινε!"
  Ο Λέο συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να ασκήσει εκπληκτική πνευματική δύναμη.
  Η παράλυση εξαφανίστηκε και γαντζώθηκε εύκολα τον αντίπαλό του και το πιστόλι ακτίνων, υπό την επίδραση μόνο μιας από τις σκέψεις του, κατέληξε στα χέρια του.
  Το έντομο που αναπνέει φθόριο τσίριξε:
  - Μην πυροβολείς! Δεν έχετε πού να πάτε πρωτεύον! Οι φίλοι μου θα πετάξουν εδώ σύντομα! Καταραμένο σταλζάνι!..
  Η ακτίνα εκτόξευσης διέκοψε τις κραυγές του, περνώντας σε φέτες το κρανίο της αράχνης. Ο αέρας στο δωμάτιο άρχισε να καπνίζει, μετατρέποντας σε αποπνικτικό οξείδιο του φθορίου. Το λιοντάρι έσπευσε να πηδήξει έξω από το διαμέρισμα που είχε μετατραπεί σε θάλαμο αερίων.
  Από έξω ακούστηκαν περίεργα ουρλιαχτά.
  Στο δρόμο επικρατούσε άγριο χάος, παρόμοιο με την εισβολή δαιμόνων από τον κάτω κόσμο. Γιγάντια πλάσματα τυραννόσαυρων που έμοιαζαν με δράκο συρρέουν τριγύρω. Αλλά τα χερσαία ερπετά, πριν από αυτά, ω πόσο μακριά, ήταν αρκετές εκατοντάδες μέτρα ύψος. Εκτός από αυτά, έντομα με ρύγχος ορμούσαν μανιωδώς, όπως nbsp. κουβάδες εκσκαφείς, στίγματα πολύχρωμα φίδια μήκους μισού χιλιομέτρου με πύρινη πνοή. Γιγαντιαίες πεταλούδες πετούσαν στον αέρα, προφανώς όχι χιτινώδους δομής. Ευτυχώς, αυτά τα τέρατα σαφώς δεν μπορούν να φτάσουν σε ένα τσαλακωμένο μεταλλικό θραύσμα. Τα φτερά της πεταλούδας λαμπύριζαν και άστραφταν εκθαμβωτικά στον ήλιο. Το φωτιστικό έγινε πολύ πιο λαμπερό και οι ακτίνες του καυτηρίασαν το γυμνό μπρούτζινο δέρμα του νεαρού. Το λιοντάρι, παρά τον πόνο στα μάτια του, κατάφερε ακόμα να παρατηρήσει ότι υπήρχαν δύο φωτιστικά. Ίσως αυτό να εξηγεί τις δραματικές αλλαγές στο περιβάλλον. Το νέο αστέρι είχε τρεις φορές τη διάμετρο του ήλιου της Γης και εξερράγη με ένα τρομακτικά έντονο σμαραγδένιο φως. Η θερμοκρασία του αέρα ήταν πολύ πάνω από εκατό βαθμούς, σταγόνες ιδρώτα σφύριξαν απειλητικά καθώς έπεφταν στο έδαφος. Πιθανώς, αυτά τα πλάσματα σέρνονται έξω από τα μπουντρούμια με την έλευση του δεύτερου φωτιστικού.
  Ο Ερασκάνταρ παρακολούθησε ένα θέαμα πρωτόγνωρο για άντρα. Γιγαντιαία πλάσματα σέρνονταν ακριβώς έξω από το έδαφος, αναδύθηκαν, σηκώνοντας ένα κύμα πράσινης-μωβ άμμου, σκίζοντας το χώμα. Ίσως έτσι λάμπει ο ήλιος στον Ερμή. Είναι πιθανό ότι αυτό το φωτιστικό πρόκειται να γίνει ακόμα πιο φωτεινό. Είναι καλό το πράσινο φως να απαλύνει την επίθεση στα όργανα της όρασης. Ο Λέων μπερδεύτηκε: σε ένα τέτοιο περιβάλλον, είναι σαν σε παγίδα. Μια ελπίδα για τους "ντελιβεράδες" που μπορούν εύκολα να γίνουν δήμιοι.
  Η θερμοκρασία συνέχισε να ανεβαίνει, προκαλώντας ταλαιπωρία...
  Ένα δυνατό αγόρι, βουτηγμένο στον ιδρώτα, έτρεξε πίσω στο δωμάτιο. Ο αποπνικτικός καπνός του οξειδίου του φθορίου συνέχιζε να στροβιλίζεται εκεί. Ένα διάτρητο πτώμα βρισκόταν στο πάτωμα. Είναι καλύτερα να το ξεφορτωθείτε, έχοντας διαγράψει, στην περίπτωση αυτή, σε εξωτερικά πλάσματα.
  Ο Ερασκάνταρ έθαψε γρήγορα το πτώμα στην άμμο και εκείνη τη στιγμή τον παρατήρησε ένα από τα περίεργα τέρατα. Ένα σιντριβάνι φλόγας ξεπήδησε από το γιγάντιο σπηλαιώδες στόμιό του. Έχοντας κάνει ένα αξιοπρεπές άλμα για τέτοια βαρύτητα, ο Λέο έφυγε από τη ζώνη του πύρινου άξονα. Στη συνέχεια, μια αναστροφή και μια τριπλή τούμπα με αναχώρηση κάτω από το ρεύμα της φωτιάς που εκτοξεύτηκε από το τέρας που καταδιώκει. Η φωτιά έκαιγε πολύ δυνατά, λιώνοντας την άμμο. Γυρίζοντας, ο νεαρός πυροβόλησε στον εχθρό από ένα όπλο ακριβώς πάνω στο χαμογελαστό ρύγχος. Η ακτίνα λέιζερ έκοψε μερικώς το αρπακτικό στόμα του εχθρού. Το θηρίο πήδηξε ορμώντας επάνω. Παρόλο που το όπλο ακτίνων έκοψε στο μέγιστο, η κομμένη σάρκα του θηρίου επουλώθηκε αμέσως, σαν να ήταν κατασκευασμένη από μαγνητισμένο υγρό μέταλλο.
  Η θερμοκρασία του αέρα είχε ήδη φτάσει τους διακόσιους βαθμούς και τα τέρατα γίνονταν πιο ενεργά. Το λιοντάρι πήδηξε μέσα στο διαστημόπλοιο αναζητώντας ένα πιο ισχυρό και αποτελεσματικό όπλο. Τα γυμνά πόδια του αγοριού χόρευαν σε ένα τηγάνι τόσο ζεστό που έμοιαζε σαν ένα ηφαίστειο να εκραγεί από κάτω. Ένα πιστόλι gravi με γόμωση πλάσματος έπεσε στα κάλους, ιδρωμένα χέρια του. Ένα ογκώδες όπλο, αλλά η καταστροφική δύναμη είναι κολοσσιαία, οι γομώσεις πλάσματος εκρήγνυνται σαν βόμβα. Ένα κόκκινο σημείο υποδοχής είναι ορατό μέσα από το πεδίο εφαρμογής. Πυροβολήθηκε - το πλάσμα μόλις χτύπησε το γυμνό ρύγχος, ακολουθούμενη από μια ισχυρή έκρηξη, μια εκτυφλωτική λάμψη, σαν από μια μικρή βόμβα υδρογόνου. Το θηρίο ψεκάστηκε σε κουάρκ. Ενθουσιασμένος, ο νεαρός άρχισε να πυροβολεί άλλα γιγαντιαία τέρατα. Για ποιο λόγο? Απλώς, έκανε πολύ ζέστη και ο εγκέφαλος δεν μπορούσε να καταστείλει την επιθετικότητα. Γιγαντιαία τέρατα φούντωσαν και εξερράγησαν, τα υπολείμματά τους πέφτουν στην επιφάνεια του πλανήτη, απλώνοντας σαν μπάλες υδραργύρου. Το όπλο grav-plasma πυροβολούσε σαν πολυβόλο. Τα περισσότερα από τα τέρατα πέθαναν κάτω από τις εκκενώσεις.
  Αλλά τότε άρχισε να συμβαίνει κάτι παράλογο...
  Ακριβώς μπροστά στα μάτια μας, μικρές μπάλες άρχισαν να κυλούν σε κομμάτια, από τα οποία δημιουργήθηκαν και πάλι γιγάντια τέρατα, σαν δύο σταγόνες παρόμοιες με τις προηγούμενες εμφανίσεις τους, μόνο με ακόμα πιο τρομακτική εμφάνιση. Οι γιγάντιες πεταλούδες ανέβηκαν ξανά στην ατμόσφαιρα, πιάνοντας το καυτό κύμα με τα φτερά τους. Όσο ανόητα ή παράξενα κι αν ήταν αυτά τα πλάσματα, εντούτοις κατάλαβαν από πού προερχόταν ο πυροβολισμός, κι έτσι έσπευσαν να εισβάλουν στο τσαλακωμένο κύτος. Οι γομώσεις από το πιστόλι gravio-plasma κράτησαν τα τέρατα για λίγο, αλλά όλα έχουν ένα όριο. Και ναι, τα επεισόδια έφτασαν στο τέλος τους.
  Μαινόμενα πλάσματα περικύκλωσαν τον μαχητή από όλες τις πλευρές
  Υπάρχουν εξαγριωμένα χαμόγελα τριγύρω, άγρια ουρλιαχτά, τρελά ουρλιαχτά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο υπερ-εύρος που βασανίζουν τα αυτιά. Το πιο τρομερό είναι τα ρυάκια της φωτιάς που πλημμύρισαν όλο τον χώρο. Έπρεπε να κρυφτώ ξανά στο κύτος του πλοίου. Είναι εκπληκτικό που ο τύπος δεν κάηκε ζωντανός. Αλλά προφανώς αυτή την ημέρα, η δύναμή του απέκτησε απάνθρωπη αντοχή. Τα πλάσματα είχαν επίσης εκπληκτική δύναμη. Έσκισαν το βαρέως τύπου κύτος του διαστημόπλοιου, το θωρακισμένο δέρμα του, σαν χαρτόκουτο.
  Η θερμοκρασία ήταν ήδη πάνω από 300 βαθμούς. Η σάρκα άρχισε να απανθρακώνεται και η συνείδηση άρχισε να αντιλαμβάνεται τα πάντα σε μια μορφή διαλείπουσας οθόνης. Γυμνά σαγόνια... Ατμόσφαιρα υπερκορεσμένη με οξυγόνο... Από όλα αυτά, ένας συνηθισμένος άνθρωπος θα είχε πεθάνει εδώ και πολύ καιρό. Το λιοντάρι ήταν απλώς τυχερό που ξαφνικά ανακάλυψε ικανότητες που στήριξαν τη ζωή και τη συνείδηση σε ένα βασανισμένο σώμα. Ο νεαρός ήταν ανήσυχος. Βλέποντας τα καυτά στόματα να εκτοξεύουν φλόγες, το αγόρι άστραψε σκέψεις θανάτου - μυστηριωδώς και ασυνήθιστα φωτεινά..
  - Δεν θέλω να πεθάνω! Μόνο με το να μείνω ζωντανός μπορώ να βοηθήσω την ανθρωπότητα! - φώναξε ο Ερασκάνταρ και πνίγηκε σε ένα φλεγόμενο κύμα αέρα. Η γλώσσα του έβγαζε φουσκάλες, οι πνεύμονές του σφίγγονταν.
  Θάνατος... Τι κρύβεται πίσω από αυτό; Την σκέφτηκε για πρώτη φορά όταν βασανιζόταν στο υπόγειο του Υπουργείου Αγάπης και Αλήθειας, αλλά μετά ήταν πολύ μικρός. Η θρησκεία Stalzan διδάσκει ότι μετά το θάνατο, ένα άτομο που γεννήθηκε ως πολεμιστής του Πορφυρού αστερισμού κινείται και ξαναγεννιέται σε ένα άλλο σύμπαν. Εκεί συνεχίζει να πολεμά και να υπηρετεί την αυτοκρατορία, διατηρείται η προσωπικότητα και η μνήμη του και άλλοι τύποι γίνονται σκλάβοι της αυτοκρατορίας μετά θάνατον. Ο νεαρός δεν θυμόταν ακριβώς και δεν ήταν τόσο εξοικειωμένος με τον πολιτισμό τους. Και πού να είναι, επειδή είναι άντρας; Μάλλον σκλάβος, λοιπόν, πάντα υπό τον ζυγό.
  Ωστόσο, αυτό είναι παιδική βλακεία, που στηρίζεται στα stalzans για όλα! Ίσως έχουν δίκιο οι άνθρωποι, ειδικά οι χριστιανοί...
  Τα τελευταία χωρίσματα καταρρέουν, η ζέστη, σαν αρπακτικό θηρίο, καταβροχθίζει τη σάρκα. Εδώ είναι η κόλαση, όπου κάθε σωματίδιο του σώματος καίγεται και υποφέρει. Κι όμως, η σοφή διδασκαλία, και ο λόγος της πίστης ανάμεσα στους γήινους, αν και στερείται έστω και ασήμαντο μερίδιο ελκυστικότητας.
  Ήδη με την άκρη του ματιού του, ο Λεβ είδε πώς ο ουρανός σκοτείνιαζε, και άσπρες και μπλε μπάλες ξεχύνονταν από τον αέρα, οι οποίες, πέφτοντας κάτω, έσκασαν και έσκασαν. Το χτύπημα των κουδουνιών ακούστηκε στο κεφάλι μου... Τότε το καυτό σίδερο τρύπησε στο σώμα, βυθίζοντας τον χώρο στο απόλυτο σκοτάδι μιας εκτυφλωτικής φλόγας...
  Κεφάλαιο 20
  Βαριά, σκληρός τιμωρός
  Υπηρετώντας με ζήλο την αυτοκρατορία!
  Λοιπόν, στην πραγματικότητα, ένας προδότης -
  Χαμηλός και μίζερος υπηρέτης!
  Σε ένα άλλο σημείο στο απέραντο διάστημα, στη μακρινή Γη, ολοκληρώνονταν οι τελευταίες προετοιμασίες για την επίσκεψη του επιθεωρητή. Σύμφωνα με φήμες, μόνο λίγες μέρες έμειναν πριν από την άφιξη του διαστημόπλοιου. Το εργατικό δυναμικό και ο αποικιακός μηχανισμός έτρεμαν σαν ένας ανίατος ασθενής με πυρετό.
  ***
  Στον πλανήτη (και έγινε αίσθηση) έφτασε προσωπικά: πολιτειακός σύμβουλος δέκατης ένατης τάξης, έφορος του τομέα, αναπληρωτής υπερκυβερνήτης και γαλαξιακός υπερκυβερνήτης εικοστής τάξης. Αυτοί οι σύμβουλοι ήταν υψηλότεροι σε βαθμό από τον Fagiram Sham. Ως εκ τούτου, τους υποδέχτηκαν ως εκλεκτούς καλεσμένους, σαν να έκαναν πρόβα για την επίσκεψη ενός Ανώτερου Γερουσιαστή από έναν ακατανόητα αρχαίο, ίσως και στάσιμο, πολιτισμό.
  Φαινόταν ότι ολόκληρος ο πλανήτης είχε πλυθεί με ένα σούπερ καθαριστικό. Όλα κυριολεκτικά άστραψαν και άστραψαν στον αέναο ήλιο. Τη νύχτα, η Γη φωτιζόταν από καθρέφτες από λεπτό ανακλαστικό ανεμιστήρα. Ο ήλιος δεν φαινόταν να δύει καθόλου. Πολλοί από τους ανθρώπους έχουν ξεχάσει πώς μοιάζει ο έναστρος ουρανός. Το οδόστρωμα άλλαξε, η επιφάνεια γεμίστηκε με βερνίκι βαρέως τύπου, και το τοπίο μπήκε ακόμη και με φωσφορίζουσα βαφή, τα δέντρα ισοπεδώθηκαν και λιπάστηκαν. Ακόμη και κατά μήκος των επαρχιακών δρόμων, στρώθηκαν παρτέρια και βρύσες κοντά τους. Όλα ήταν γιγάντια σε μέγεθος, υπέροχα σχήματα και χρώματα. Οι Stalzans, όπως οι πεταλούδες, αγαπούσαν κάθε τι φωτεινό και μεγάλο. Τεράστια λουλούδια φαινόταν όμορφα μαζί με συγκροτήματα γλυπτών. Έλαμπαν με σμαράγδια, κοκκινισμένα από ρουμπίνια, μπλε ζαφείρια, επιχρυσωμένα πιο λαμπερά από τον πιο καθαρό χρυσό.
  Οι συκοφάντες υπηρέτες της σούπερ αυτοκρατορίας το παράκαναν, γλείφοντας και στολίζοντας τον πλανήτη στο απίθανο.
  Το αεροδρόμιο όπου έπρεπε να προσγειωθεί ο διακεκριμένος επισκέπτης στάλθηκε με χαλιά, τόσο πλούσια - τα μακριά πόδια είναι θαμμένα μέχρι το γόνατο και το ύφασμα και τα σχέδια, που δεν μπορούν να ειπωθούν σε παραμύθι ή να περιγραφούν με στυλό, ήταν επίσης πάρα πολλά . Σύμφωνα με την εθιμοτυπία, μόνο ο ίδιος ο υπερκυβερνήτης και οι αξιωματούχοι μιας ανώτερης τάξης αξίζουν ένα τέτοιο προνόμιο. Ο Fagiram προσπάθησε όχι μάταια. Μεταξύ άλλων, αυτό κατέστησε δυνατή τη διαγραφή κλεμμένων ποσών πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.
  Ο Ultramarshal Eroros, ο οποίος επιβλέπει τις εργασίες αποκατάστασης, αρχικά είχε αντίρρηση. Αλλά υπαινιγμοί έλλειψης ζήλου και οικονομικής απάτης τον γκρέμισαν. Άλλωστε είχε τεράστιο εισόδημα και από το υπόγειο εμπόριο ανθρώπινου δέρματος, οστών και άλλων μελών του σώματος. Οι Sinh πλήρωναν ιδιαίτερα μεγάλα ποσά, ίσως επειδή το ανθρώπινο δέρμα μοιάζει τόσο με αυτό του stalzan. Θα μπορούσε κανείς να πει ψέματα στο θηλυκό που την απομάκρυνε από την πιο άγρια εμφάνιση στο σύμπαν.
  Αμέσως από τα δύο τμήματα έφτασαν οι οδηγίες "Πόλεμος και Νίκη" και "Αγάπη και Δικαιοσύνη", ενισχύοντας την εξουσία του κυβερνήτη και διευρύνοντας τις εξουσίες του, μπερδεύοντας εντελώς την κατάσταση.
  Επισήμως, ο Ultramarshal Eroros υπαγόταν στο Τμήμα Προστασίας του Θρόνου, παρά το γεγονός ότι η Γη ήταν τρομερά μακριά από τη μητέρα χώρα. Εξαιτίας αυτού, προέκυψαν νομικές συγκρούσεις και επικαλύψεις λειτουργιών.
  Αλλά ότι ήταν απαραίτητο να πραγματοποιηθεί μια εορταστική παρέλαση με την ευκαιρία της άφιξης εκλεκτών προσκεκλημένων, η συναίνεση επιτεύχθηκε αρκετά γρήγορα, αν και όχι χωρίς τσακωμούς. Ο Fagiram δήλωσε με καμάρι:
  - Έχουμε κάτι να εντυπωσιάσουμε εκλεκτούς καλεσμένους! Η παρέλαση θα γίνει...
  Η τριάδα είχε πράγματι εμφανιστεί σε ένα τεράστιο διαστημόπλοιο, τρομακτικού σχήματος, σαν διπλή φάλαινα δολοφόνος με κεφάλια κοφτερά στιλέτα. Είναι αλήθεια ότι την τελευταία στιγμή αποδείχθηκε ότι ο υπερκυβερνήτης και ο γοητευτικός αναπληρωτής του είχαν αναβάλει την επίσκεψή τους λόγω επειγόντων θεμάτων σε άλλο μέρος του γαλαξία. Για αυτό έφτασαν δύο γραμματείς του με τον σύμβουλο. Ψηλές γυναίκες με μωβ δερμάτινα κοστούμια πλούσια διακοσμημένα με ασημί και ρουμπινί αγκάθια με τρομακτικό σχέδιο...
  Μαζί ως σύμβουλος, βρυχήθηκαν στον αέρα, κινούμενοι κατά μήκος της σκάλας αόρατα στο μάτι. Ο ίδιος ο σύμβουλος ήταν αθλητικά πολύπλοκος, αλλά σε αντίθεση με άλλους stalzans, πολύ ογκώδης. Οι μύες του ήταν υπερτροφισμένοι σαν καρικατούρα από περιοδικό bodybuilder. Το κοστούμι του ευγενή είναι διάφανο ως τη μέση, προφανώς ένας υψηλός βαθμός ήθελε να εντυπωσιάσει τους ιθαγενείς με μια επίδειξη μυών.
  Και μια παρέλαση πέρασε κατά μήκος ενός ειδικού αεραγωγού. Πρώτοι πέταξαν τα μονοθέσια μαχητικά του στόλου κρούσης. Το πιο δημοφιλές μοντέλο με τη μορφή ενός αρπακτικού ημιδιαφανούς με εξερχόμενα λεπτά βαρέλια εκπομπών ενός τσιμπούρι, τότε το σχέδιο είναι σαν ένα γεράκι με σαρωμένα φτερά. Πίσω τους υπάρχουν διθέσια και τριθέσια αυτοκίνητα, παρόμοιας σχεδίασης, αλλά μεγαλύτερα.
  Αλλά τα τανκς που αιωρούνταν πάνω από την επιφάνεια έμοιαζαν πιο εξωτικά. Ήταν παρόμοια με παρόμοιες επίγειες μηχανές των αρχών του εικοστού πρώτου αιώνα, αλλά ακόμη πιο πεπλατυσμένα με πτερύγια καρχαρία στα πλάγια. Φυσικά πετώντας, αφού όλες οι δομές μάχης Stelzanath προσαρμόστηκαν για να έχουν πολεμικές επιχειρήσεις σε διάφορα αεροπλάνα.
  Οι δεξαμενές, ωστόσο, διέφεραν κάπως σε μέγεθος και σχεδιασμό. Ο οπλισμός ήταν επίσης διαιρεμένος, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων όπλων επίθεσης υπερλέιζερ.
  Η τεχνική έρεε στον αέρα σαν πολλά πολύ μεγάλα βόα. Μεγάλες μηχανές αιωρούνταν σε μια ξεχωριστή στήλη, προσπαθώντας να ταιριάξουν τους τύπους, μικρότερες γύρω τους, πετούσαν τριγύρω, έτσι που φαινόταν ακόμη και ότι τεχνητά, μηχανικά φυτά ζιζάνια έπλεκαν πιο χοντρά, αλλά και κινούνταν κορμοί.
  Οι γραβιόκυκλοι έμοιαζαν επίσης περίεργοι, στους οποίους οι σταλζάνοι εκτελούσαν ακροβατικά, κινούμενοι προς τα πίσω, επιδεικνύοντας εν κινήσει τροχιές με τη μορφή πολυγώνων ή ακόμη πιο περίπλοκων μορφών. Σύντομα, άλλα αυτοκίνητα μπήκαν σε αυτόν τον "χορό". Συγκεκριμένα, τα σκάφη εφόδου μοιάζουν με κουβά εκσκαφέα κυρτό σαν πτέρυγα γλάρου, αλλά αντί για δόντια, οι κάννες των διαφόρων όπλων φέρουν αφανισμό. Θανατηφόρα οχήματα βαμμένα κάτω από γήινο καμουφλάζ και αλλαγή χρώματος στην αυτόματη λειτουργία, που ενίσχυσε περαιτέρω την εντύπωση των ιθαγενών. Παρά την εξωτερική αδεξιότητα, αυτά τα ισχυρά μηχανήματα εν πτήσει εκτελούσαν ελιγμούς "ακορντεόν", "ανεμιστήρα" και μετά οι κινήσεις τους έγιναν εντελώς απρόβλεπτες και γρήγορες, σαν μπάλες που πετούσαν βιρτουόζοι ζογκλέρ.
  Υπήρχαν επίσης τεράστια ρομπότ που περπατούσαν... Λόγω της χαμηλής αποτελεσματικότητάς τους μάχης, ήταν σε υπηρεσία με τον στρατό του Μεγάλου Stalzanath, αλλά εμφανίζονταν ως τρόπαια όπλα που είχαν συλληφθεί από άλλους πολιτισμούς που έσπασε ο Πορφυρός Αστερισμός.
  Τα κυβερνητικά τέρατα ύψους έως και ενάμισι χιλιομέτρου είναι εντυπωσιακά, φαίνονται ακόμη και να προσκολλώνται σε ελαφριά σωρευτικά σύννεφα. Στην εμφάνιση, το ρομπότ που περπατά είναι ένα τυπικό τσιμπούρι με εκτοξευτές, η γη τρέμει από τα πόδια της. Τα βότσαλα χοροπηδάνε... Τα δέντρα τρέμουν σαν τρίχες σε μια βούρτσα και τα λουλούδια στα κλαδιά κουδουνίζουν με βαριές, μπρούτζινες καμπάνες...
  Και εδώ είναι ντίσκο, επίσης πλούσιες σε ταξινομήσεις, και κινούνται με διαφορετικούς τρόπους, είτε πετώντας στο πλάι, είτε γυρίζοντας στον αέρα σαν τοπ. Εκτοξευτές μικροσκοπικών ρουκετών αιωρούνται επίσης στον αέρα... Μοιάζουν με δίσκους σε μορφή ψαριού, και από το πίσω μέρος ξεπηδούν κάθε τόσο, και μετά κρύβονται οι βελόνες των πυραύλων.
  Σε αυτό το φόντο, οι ιθαγενείς πεζοί που βαδίζουν φαίνονται σχεδόν αξιολύπητοι. Είναι αλήθεια ότι τους έραψαν μια κομψή στολή, οι μπότες από λουστρίνι αστράφτουν στον ήλιο. Οι στρατιώτες είναι δυνατοί, λεπτοί, νέοι. Μπροστά είναι ήδη αρκετά αγόρια ντράμερ και τρομπετίστα. Είναι με σορτς, κάλτσες μέχρι το γόνατο κεντημένες σε μορφή εικόνων ζώων και σανδάλια, μόλις φτιαγμένα στα εργοστάσια, επίσης με γυαλιστερό, γυαλιστερό δέρμα. Τα πουκάμισα είναι λευκά σαν ρυμούλκηση, αλλά απέναντί τους είναι η επτάχρωμη λωρίδα της σημαίας του Purple Constellation.
  Τα αγόρια είναι πολύ περήφανα για το ντύσιμό τους, και ειδικά για τα σκουφάκια με γείσα, καλύμματα κεφαλής που καλύπτουν τα λευκασμένα από τον ήλιο μαλλιά τους. Είναι τώρα με ρούχα σαν κύριοι, και άλλα ιθαγενή αγόρια - τους ζηλεύει ο ξυπόλητος με την κοιλιά. Αν και από συνήθεια δεν είναι τόσο άνετο με ένα γεμάτο φόρεμα, καθώς ήταν γυμνοί και ξυπόλητοι, πηδώντας με σκληρυμένες σόλες σε καυτά φραγκόσυκα βότσαλα ή απαλά γαργαλητά τακούνια από γενετικά τροποποιημένο γρασίδι.
  Η γυναικεία αστυνομία είναι ακόμα πιο κομψή, λες και τα ιθαγενή κορίτσια πήγαιναν σε μπάλα. Οι περισσότερες από αυτές επέλεξαν να ανοίξουν το δέρμα τους, σε ένα ανοιχτό μπρονζέ, και αυτό κάνει το στυλ τους ακόμα πιο όμορφο. Επιπλέον, το μαύρο δέρμα δεν είναι αρμονικό για τα σλαβικά ή άρια χαρακτηριστικά του προσώπου, με μπλε, σμαραγδένια μάτια, κυρίως κατάλευκα ή χρυσαφένια μαλλιά.
  Στα κορίτσια από τα γηγενή στρατεύματα δόθηκαν υπέροχα ψηλοτάκουνα παπούτσια, αλλά το βήμα της πορείας μετατράπηκε σε στοιχειώδες αλεύρι. Ως εκ τούτου, τα παπούτσια τροποποιήθηκαν ελαφρώς και το τακούνι άλλαξε μεγέθη, καθιστώντας ευκολότερο το βήμα, και το ύφασμα που άγγιζε το δέρμα ήταν απαλό, διατηρώντας μια άνετη ισορροπία θερμοκρασίας.
  Το πεζικό Stalzan, φυσικά, πέταξε, η στολή τους, μέχρι μια ορισμένη ένταση, επέτρεψε να κρατήσει διάφορα καταστροφικά αποτελέσματα. Ακόμη και ένα άμεσο χτύπημα από πύραυλο κρουζ τύπου Tomahawk θα μπορούσε, στην καλύτερη περίπτωση, να ταρακουνήσει ελαφρώς έναν τόσο ελαφρύ πολεμιστή κατοχής.
  Οι πιο ενδιαφέροντες συμμετέχοντες στην παρέλαση ήταν οι καβαλάρηδες. Όχι βέβαια σε άλογα: σαρανταποδαρούσες-λιφικάκι, κάτι σαν υβρίδιο κάμπιας και καμήλας. Πολύ γρήγορα, το αγωνιστικό αυτοκίνητο θα ξεπεραστεί. Αναβάτες και ιππείς με σημαίες, συμπεριλαμβανομένων κρύων όπλων.
  Αλλά υπάρχουν στρατιώτες έφιπποι... Αυτά τα άλογα είναι πολύ όμορφα, επίσης γενετικά βελτιωμένα, και πάνω τους οι αναβάτες είναι διακοσμημένοι με κορδέλες και λουλούδια. Κοστούμια όπως οι αρχαίες Ρωσίδες πριγκίπισσες στο κυνήγι, μερικά κορίτσια και με γούνινα παλτά από πολυτελείς γούνες. Ακόμα και τα πρόσωπά τους ίδρωναν από τον ιδρώτα, αλλά οι Αμαζόνες δεν παραπονιούνται, παρόλο που η θερμοκρασία είναι σαν στον ισημερινό το μεσημέρι, και είναι ντυμένοι με τέτοια άμφια που ζεσταίνει τη Σιβηρία του μακρινού εικοστού αιώνα μέσα στο καταχείμωνο.
  Μεγάλες εκπαιδευμένες αρκούδες, βαμμένες σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, περπατούν σε δύο πόδια σε σχηματισμό και σχεδόν ακριβώς στο βήμα. Παράλληλα, παίζουν διάφορα μουσικά όργανα: μπαλαλάικα, κοντραμπάσο, ντραμς, τσέλο, ακόμη και βιολιά. Επιπλέον, είναι πολύ προσεγμένο... Αγόρια και κορίτσια από τους υπηρέτες φοριούνται να τρεμοπαίζουν με φουσκωτά αθλητικά παπούτσια, να τους πετούν καλούδια και να σερβίρουν ποτά. Οι αρκούδες είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να μουλιάσουν βότκα που παρασκευάζεται σύμφωνα με παλιές ρωσικές συνταγές. Τα παιδικά αθλητικά παπούτσια δεν είναι απλά, εξουδετερώνουν το μεγαλύτερο μέρος της δύναμης της βαρύτητας, επιτρέποντάς τους να πηδήξουν ψηλά, ακόμη και να αιωρούνται στον αέρα για λίγα δευτερόλεπτα.
  Παρουσιάζονται διάφοροι αριθμοί και άλλα ζώα, τόσο από τις μορφές πανίδας που είναι παραδοσιακές για τον πλανήτη Γη, όσο και από άλλους εξωτικούς κόσμους. Για παράδειγμα, τι αξία έχει ένα ζώο με πανοπλία πλάκας και να πετάει με τη βοήθεια ελεγχόμενης βαρύτητας και πλούσια ζωγραφισμένα φτερά που απλώς διορθώνουν την πτήση ...
  Η παρέλαση ήταν αξιοπρεπής και ο Σύμβουλος της Επικρατείας, Rogue Kidal, με προφανή απροθυμία, αναγκάστηκε ωστόσο να εγκρίνει:
  - Υπάρχει κάτι να δεις! Δεν είναι η τρύπα με το μεγαλύτερο κενό στο σύμπαν...
  ***
  Η αίθουσα συνεδριάσεων ήταν κατάμεστη. Πολλοί αξιωματούχοι από διάφορα μέρη του γαλαξία συγκεντρώθηκαν εκεί. Φορούν στολές με πλούσια διακόσμηση, στα χέρια τους τρέμουν δοκάρια διαφόρων σχεδίων. Υγιείς, ογκώδεις, με μύες έτοιμους να σπάσουν το σχήμα τους, αρσενικά και θηλυκά με τα άγρια βλέμματα των σκορπιών σε ανθρώπινη μορφή, ούρλιαζαν επιδοκιμαστικά και χτυπούσαν πολύ ανθρώπινα τα χέρια τους.
  Μιλούσε ο Σύμβουλος Επικρατείας. Μίλησε με πάθος, τώρα φουσκώνοντας, μετά το αντίστροφο, φυσώντας ελαφρά το στήθος του:
  - Έχουμε ευθύνη απέναντι στο κράτος. Ειλικρινά δεν μας ενδιαφέρει αυτό το τέρας Dez Conoradson. Το κύριο πράγμα είναι ότι ούτε ένα μυστικό δεν πρέπει να φύγει από αυτόν τον πλανήτη. Καταλαβαίνεις τι εννοώ? Υπάρχουν αξιώσεις προς τις τοπικές αρχές. Σε όλους, τονίζω, σε όλους τους πλανήτες, οι ηγέτες των ανταρτών ανταρτών είναι γνωστοί και κατεστραμμένοι ή εργάζονται εδώ και πολύ καιρό κάτω από την κουκούλα των ειδικών υπηρεσιών. Και εδώ, ο κύριος ηγέτης των τρομοκρατών, ο Γκορνοστάεφ, και ο Πρίγκιπας-Σταρ (η ταυτότητα του οποίου δεν έχει καν εξακριβωθεί!) δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί. Είναι ντροπή για ολόκληρο τον γαλαξία! Όλος ο πλανήτης γνωρίζει τον αρχηγό, αλλά η Υπηρεσία Ασφαλείας δεν τον γνωρίζει. Και αυτό με μια ενισχυμένη τοπική φρουρά, της οποίας τα όπλα μόλις είδαμε, με ένα ισχυρό δίκτυο κατασκοπείας, έναν κολοσσιαίο στρατό κάλυψης. Μερικοί από τους δορυφόρους μας από μια μακρινή τροχιά είναι σε θέση να συλλάβουν ολόκληρη την περιοχή του πλανήτη ταυτόχρονα, βλέποντας τις πιο μικρές λεπτομέρειες, μέχρι ένα μικρόβιο.
  Οι Stalzan άκουγαν σιωπηλοί, μερικοί από αυτούς κουνούσαν νευρικά τα μάτια τους, φοβούμενοι να τραβήξουν το βλέμμα τους στην ψηλή πλατφόρμα, διακοσμημένη με αγάλματα χαριτωμένων, αλλά ταυτόχρονα ανατριχιαστικών, απόκοσμων ζώων. Παρά το πάθος, ο σύμβουλος μίλησε με ήρεμο ύφος, αλλά ξαφνικά εξερράγη με ένα βαρετό βρυχηθμό:
  - Κρίμα! Δεν θα το ανεχτώ αυτό! Σας δίνω τρεις μέρες για να αναζητήσετε και να συλλάβετε τον κακό, τον αρχηγό των μικροβίων! Προσωπικά του δίνω μπόνους στο κεφάλι! Σε περίπτωση αποτυχίας, θα τους καταστρέψω όλους, θα τους εξολοθρεύσω, θα τους ψεκάσω σε πρεόν!
  Με όλη του τη δύναμη, ο τραμπούκος φύτεψε ένα πόδι λίρας στο βάθρο. Το ποτήρι με το σφρίγος, σκαλισμένο από ένα συμπαγές σμαράγδι, πήδηξε και, πέφτοντας στο πλάι, χύθηκε πάνω στη στολή ενός αξιωματούχου της δέκατης ένατης τάξης.
  - Λοιπόν, και κόλπο! μουρμούρισε δυσαρεστημένος ο Έρωρος. "Αυτό δεν γίνεται συνήθως από αξιωματούχους αυτού του διαμετρήματος!" Η αντοχή του δυνατού, το καλύτερο από όλα συγκρατεί τον ενθουσιασμό της ανίσχυρης μανίας του εχθρού!
  Ο σύμβουλος του Kidal συνέχισε να πιέζεται:
  - Πρωτεύοντα με περιττώματα στο κεφάλι, νομίζεις ότι δεν είναι κρίμα όταν το κεντρικό παλάτι στο κέντρο της αποικιακής πρωτεύουσας εκρήγνυται. Κανένας από αυτούς τους πίθηκους δεν πρέπει να πλησιάσει την κατοικία. Πού είναι οι σαρωτές ασφαλείας που ανιχνεύουν την παρουσία φορτίων μίνι κουάρκ, τα πεδία προστασίας όλων των ιθαγενών που εργάζονται σε ειδικά προστατευμένα ή απλά σημαντικά αντικείμενα. Στη μεταλλική μέδουσα θα υπάρξει υπερπλασματικός αφανισμός για εσάς, για τέτοια αμέλεια, και ο θάνατος ατόμων της υψηλότερης φυλής στο Σύμπαν!
  Ο ίδιος ο Έρωρος ντρεπόταν. Ναι, οι τεχνικές δυνατότητες μιας τέτοιας κολοσσιαίας αυτοκρατορίας επέτρεψαν, πιο απότομα από οποιαδήποτε ακτινογραφία, να αναδείξουμε αμέσως τα σώματα εργαζομένων σε μια τεράστια περιοχή, εξαλείφοντας την πιθανότητα να μεταφέρουν ακόμη και έναν παπαρουνόσπορο μέσα σε ένα δόντι στο παλάτι. , αλλά... Ο Fagiram οδήγησε στη μαύρη αγορά, τα περισσότερα από τα σπάνια μέρη των υπερσαρωτών, ως αποτέλεσμα εκείνων που δεν είδαν σχεδόν τίποτα. Ο κυβερνήτης δήλωσε αλαζονικά ότι ο στοιχειώδης φωτισμός ήταν αρκετός, παρόλα αυτά, αυτοί οι άγριοι ήταν πολύ πρωτόγονοι για ανατρεπτικά δώρα υψηλής τεχνολογίας. Αλλά αποδείχθηκε ότι δεν είναι όλα ασήμαντα. οι σαμποτέρ έφεραν τον θερμικό πυροκροτητή στο στομάχι ... Επίσης η τελευταία εξέλιξη για τους τρομοκράτες, όταν ένα πολύμορφο αντικείμενο σέρνεται εύκολα μέσα στον σαμποτέρ και επίσης αφαιρείται γρήγορα ... Ένα σύγχρονο πράγμα, είναι απίθανο να τα καταφέρουν οι ίδιοι οι αντάρτες με χειροτεχνικό τρόπο, σαν φορτίο μίνι-θερμοκουάρκ. Αυτό σημαίνει ότι είτε η μαύρη αγορά - η μαφία είναι αθάνατη, είτε ακόμη και οι Σίνχας και άλλοι σαν αυτούς προσπάθησαν να προμηθεύσουν τους γήινους για να αποδυναμώσουν τον κύριο ανταγωνιστή τους.
  Ακούστηκε μια διαπεραστική κραυγή μιας πεθεράς ζεματισμένης σε βραστό νερό, ένα τρίλιλο κλήσης ...
  - Τι άλλο?! - γάβγιζε άγρια σύμβουλος.
  - Ένα σημαντικό μήνυμα από τον υπερπολυμαρσάλ. - Ανακοινώθηκε σε ρομπότ ασφαλείας χαμηλής φωνής με δεκαπέντε όπλα.
  Η γραμματέας κούνησε επιθετικά τη γροθιά της στην αίθουσα και αναφώνησε δυνατά:
  - Μην κολακεύετε τον εαυτό σας, δεν μπορείτε να αποφύγετε οργανωτικά συμπεράσματα!
  - Θα σου δώσω την απάντηση! - Κιντάλα, συνέτριψε ένα σμαραγδένιο κύπελλο στο φαρδύ πόδι του. - Μα σε περιμένει ένα pulsar wash!
  Ένας ψηλός, αλλά κάπως εύσωμος τύπος γύρισε και άρχισε να φωνάζει κάτι θυμωμένος σε μια ημιδιαφανή συσκευή, που είχε τοποθετηθεί από ένα ρομπότ. Ο σταλζανοβίτης αξιωματούχος γρύλισε και ούρλιαξε. Ήταν σαν το τσιρίγμα ενός γουρουνιού. Μετά κοίταξε νικηφόρα τους γύρω του - η εμφάνισή του εξέφραζε άγρια χαρά.
  - Αυτός ο υδράργυρος γυμνοσάλιαγκας Dez δεν έρχεται σε εμάς, ή μάλλον έχει τεθεί υπό κράτηση. Θα καθίσει για αρκετή ώρα όσο συνεχίζονται οι διαδικασίες. Χαχαχα!
  Σήκωσε τα χέρια του με πάχος σαν δύο κορμούς, σταυρώνοντάς τα σταυρωτά. Ήταν ένα σημάδι που υποδηλώνει τη νίκη ή τη "νίκη" στον αστερισμό της Μωβ.
  - Τώρα ο πλανήτης μπορεί να εξατμιστεί, να καταστραφεί και να καεί. Ο περιοριστής έχει σπάσει και όλα επιτρέπονται!
  Ο Έρωτος δεν μπόρεσε να αντισταθεί:
  - Αυτός είναι ο πλανήτης μας, και φυλάσσεται με προσωπική εντολή του αυτοκράτορα. Αλλά σε θέματα έκτακτων μέτρων, είμαι ο κύριος. Και μόνο ο ίδιος ο αυτοκράτορας μπορεί να δώσει εντολή να καταστραφεί η Γη!
  - Συλλάβετε τον υπερστρατάρχη Έρορο! Συλλάβετε αυτό το συνηθισμένο ποινικό, μη διστάσετε! Ο Κιντάλα τύμπανο με τα τακούνια του με μανία στο πάτωμα.
  Ο Ultramarshal άρπαξε τον Ultrablaster του. Ο κυβερνήτης Φαγιράμ έγνεψε πρόχειρα στους φρουρούς, λέγοντας ήρεμα, και ο ίδιος είπε με γοητευτικό ύφος:
  - Είναι δυνατή η σύλληψη, αλλά μόνο ο επικεφαλής του Τμήματος Προστασίας του Θρόνου έχει το δικαίωμα να υποβιβάσει έναν υπερστρατάρχη. Και ο πλανήτης πραγματικά δεν μπορεί να καταστραφεί χωρίς την έγκριση του αυτοκράτορα. Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στον αυτοκράτορα δεν αρέσει όταν παραβιάζονται οι οδηγίες του.
  Θα πίστευε κανείς ότι ο κυβερνήτης του τοπικού πλανήτη ήταν πιο έγκυρος από τον γαλαξιακό υπερκυβερνήτη, αλλά το έξαλλο ουρλιαχτό σταμάτησε.
  - Προφανώς, ενθουσιάστηκα πάρα πολύ. Μέχρι να καταστραφεί ο πλανήτης. Και αυτός ο Έρως υπό κράτηση!
  - Η ψηλή σου ανύψωση, όλα είναι μικροπράγματα! Άλλοι καλεσμένοι μας περιμένουν, αν έχετε την ευγένεια να τους δεχτείτε. - Ο Φαγκιράμ χαμογέλασε κοροϊδευτικά.
  Φαινόταν ότι αυτό το θηρίο ήταν έτοιμο να εκραγεί, αλλά κι εκείνος μηχανικά, σαν με μια παράξενη φωνή, απάντησε:
  - Θα τα πάρω! Η συνεδρίαση κηρύσσεται κλειστή!
  Ο σύμβουλος γύρισε και, πατώντας υπερβολικά δυνατά τις μπότες του στο μαρμάρινο και κοραλλί επίχρισμα, φουσκώνοντας περήφανα το στήθος του, πήγε προς την έξοδο.
  - Οι μπότες του είναι σφυρηλατημένες με υπερχρυσό (ένα μέταλλο που αξίζει είκοσι πέντε χιλιάδες φορές μεγαλύτερο από τον καθαρό χρυσό!), μπορώ να στοιχηματίσω!
  Ο υπερστρατάρχης Urlik Eroros έφτυσε ψυχικά στην πλάτη του αξιωματούχου.
  - Θα αναφέρω στο κέντρο ότι τέτοιοι ανισόρροπες τύποι ξεφτιλίζουν τις αρχές. Αυτός ο υψηλόβαθμος μαλάκας πρέπει να είναι τοξικομανής.
  Αυτός είναι ο Purple Constellation Warrior είπε στον εαυτό του.
  Όταν έφυγε ο σύμβουλος, άρχισε να παίζει ο ύμνος της Αυτοκρατορίας του μεγάλου Stalzanath.
  Στην έξοδο, τον αντι-υπερκυβερνήτη συνάντησαν στρατιώτες και μαχητικά ρομπότ παρατεταγμένα σε στήλες. Λας-όπλα και ακτίνες πλάσματος έλαμπαν στον ήλιο. Ο σύμβουλος, με εξαιρετική ευελιξία για το κουφάρι του διακόσια πενήντα κιλά, πήδηξε σε μια θωρακισμένη κλειστή φλάντζα και πέταξε μέχρι το διαστημόπλοιο του. Και οι δύο γραμματείς προτίμησαν να χρησιμοποιούν ποδήλατα βαρύτητας. Ένα τεράστιο διαστημόπλοιο, χωρίς περιττά χωρίσματα δάκρυα, αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο Έρωρος το έθεσε:
  - Μπορείς να καταστρέψεις τα πάντα στη ζωή, δεν μπορείς να ζεις απλώς ως φρύνος!
  Φαινόταν ότι ήταν δυνατό να χαλαρώσετε, αλλά, μετά από λίγες ώρες, ο υπερστρατάρχης έλαβε ένα μήνυμα. Ήταν συναγερμός υψηλού επιπέδου κινδύνου.
  - Καταγράφηκε η εμφάνιση ενός τεράστιου στολίσκου άγνωστων πολεμικών διαστημόπλοιων από τον εξωτερικό τομέα από το διαγαλαξιακό διάστημα. Μεταξύ αυτών είναι ακόμη και οι ναυαρχίδες υπερσυνδέσμων. Σε όλο τον τομέα έχει ενεργοποιηθεί ένας αυτόματος συναγερμός. Ο εχθρός κινείται προς τον πλανήτη μας. Έχει συντριπτική υπεροχή με το μέρος του. Εάν ο εχθρός δεν επιβραδύνει, τότε η σύγκρουση θα συμβεί σε δυόμισι ώρες.
  - Και πού είναι οι δυνάμεις του εξωτερικού τομέα της προστασίας του γαλαξία; - συνοφρυωμένος, νιώθοντας πλαστογραφία, ρώτησε ο Ορλίκ Έρορος.
  Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε μια σκληρή απάντηση:
  "Συνεχίζουν να λένε ότι οι δυνάμεις τους δεν μπορούν να δουν τίποτα. Γενικά, όλα τα στρατιωτικά διαστημόπλοια έχουν αφαιρεθεί από αυτό το σπειροειδές τμήμα του γαλαξία.
  Τι γίνεται με τους γειτονικούς πλανήτες; Έχουν ειδοποιηθεί οι φρουρές τους; Ο Ultramarshal ένιωσε σαν το εσωτερικό του να κατέρρεε λόγω της βαρύτητας.
  Εδώ η γνώριμη γυναικεία φωνή του στρατηγού Σίμα απάντησε ήδη, η κοπέλα θόλωσε σαν από ένα πολυβόλο που έσκασε τρελά:
  Δεν έχουν αρκετά ισχυρό κάλυμμα. Και έχουμε νέες πληροφορίες, ακόμα πιο ανησυχητικές. Ο αριθμός των διαστημόπλοιων αγγίζει ήδη πολλές εκατοντάδες χιλιάδες, και η διαφορετική χωρητικότητα και τα σχέδια δείχνουν ξεκάθαρα την εξωγήινη προέλευσή τους. Υπάρχουν ακόμη και θωρηκτά με διάμετρο σχεδόν ίση με το φεγγάρι που γνωρίζουμε τόσο καλά, με σαν βαμβάκι. Και ορισμένα μοντέλα είναι τρομερά επιτηδευμένα, ακόμη και τα βαρυτικά ραντάρ μεταδίδουν μόνο σπασμένες δέσμες φωτεινών γραμμών.
  Ο Έρορος σφύριξε ανεξέλεγκτα:
  - Μοιάζει με τα διαστημόπλοια των Σινγκ και χιλιάδων άλλων αστικών πολιτισμών. Αυτό είναι πολύ σοβαρό! Είναι αυτός ένας νέος διαγαλαξιακός πόλεμος;
  Μια άλλη κοπέλα στρατηγός είπε:
  - Αυτό είναι απολύτως αδύνατο χωρίς ένα ολόκληρο γόνο τρωκτικών στη στρατιωτική ελίτ, επειδή ο γαλαξίας μας απέχει πολύ από το να είναι οριακός.
  Ο Ultramarshal γάβγισε απελπισμένα.
  - Να μια ξεκάθαρη προδοσία! Μήπως εννοούσες Ασθενοφόρο της Φαίης; Από αυτές τις ψείρες του ξύλου δεν θα μπορούσαν να λείπουν τόσο μεγάλες δυνάμεις χωρίς προδοσία και δωροδοκίες!
  Οι γυναίκες στρατηγοί επιβεβαίωσαν σε χορωδία:
  - Προδοσία στον Stelzanath! Πρέπει επειγόντως να στείλουμε ένα μήνυμα κρυπτογράφησης έκτακτης ανάγκης στο Υπουργείο Προστασίας του Θρόνου. Έχουμε προδοθεί ευθαρσώς από προδότες στην καρδιά της αυτοκρατορίας.
  Ο Ορλίκ πληκτρολόγησε βιαστικά το πληκτρολόγιο, ένας κωδικός άστραψε στην οθόνη του cyborg και - σταμάτα! Η ευρεία οθόνη απενεργοποιήθηκε ξαφνικά...
  - Ένας εξωτερικός δορυφόρος υπερεπικοινωνίας καταστρέφεται από βόλια από τον πλανήτη trans-Pluto.
  Ο υπολογιστής ανέφερε απαθώς.
  - Εισαγάγετε ένα εφεδρικό σύστημα!
  - Το σύστημα αφαιρείται από την υπαγωγή του εξωτερικού τομέα. Υπάγεται άμεσα στον κυβερνήτη Fagiram Sham. Εσένα, εν τω μεταξύ, σε καλεί ο ίδιος ο Fagiram Sham. - Το αυτόματο μηχάνημα κροτάλισε.
  Μια τρισδιάστατη προβολή ενός καθάρματος χοντρού μαύρου προσώπου άστραψε.
  - Γεια σου φίλε μου! Βλέπω ότι είσαι σοκαρισμένος! Τρίψτε τα μάτια σας και κουνήστε. Η εξουσία ανήκει πλέον στους ισχυρούς. Και είσαι αδύναμος, σαν μέδουσα πεταμένη στη φλεγόμενη άμμο της ερήμου. Γεμάτο χειροκρότημα για εσάς, αλλά είμαι ευγενικός και εξωστρεφής. Το Fagiram είναι έτοιμο να σώσει τη μίζερη ζωή σας εάν εσείς και τα διαστημόπλοιά σας αφήσουν τα όπλα και υποδεχτούν ειρηνικά τους καλεσμένους. Θα ορκιστείτε πίστη στη νέα κυβέρνηση και πιθανώς θα διατηρήσετε τη θέση σας. Επιλέγω! Ζωή ή θάνατος...
  Το κεφάλι του υπερστρατάρχη άρχισε να δουλεύει σκληρά. Η υπηρεσία στις ειδικές δυνάμεις με δίδαξε να είμαι ψύχραιμος και πραγματιστής.
  Τι να κάνετε σε μια τέτοια κατάσταση; Είναι ηλίθιο να πεθαίνεις έτσι, χωρίς το όφελος της αιτίας; Η πονηριά είναι η μητέρα της νίκης, αν έχει και μια χαρούμενη περίσταση!
  - Είμαι έτοιμος να υπακούσω και να εκτελέσω τις εντολές της ανώτερης ηγεσίας. Ας εκδοθεί η εντολή από την ανώτατη αρχή! Ο Έρωρος γρύλισε, συνειδητοποιώντας ότι ήταν αδύνατο να τραντάξει αμέσως τα πόδια του στην κορυφή.
  - Μην εκφράζετε παραλογισμούς. Καλύτερα δώστε εντολή να παραδώσετε τα όπλα σας και να χαιρετήσετε τους νικητές! - Με δυσκολία συγκρατώ τα γέλια, είπε ο στρατάρχης-κυβερνήτης.
  - Αδύνατον να το καλωσορίσω. Οι αξιωματικοί δεν καταλαβαίνουν. Μέγιστη, τιμητική παράδοση. Εν όψει..." Ο Ultramarshal έριξε μια ματιά στην οθόνη και σφύριξε. - Ναι, υπάρχουν ολόκληρα εκατομμύρια από αυτά εδώ, ακόμη και πάρα πολλά εκατομμύρια πολεμικά διαστημόπλοια όλων των λωρίδων!
  - Εντάξει, ας συνθηκολογήσουν και αφήστε τους καλεσμένους μας να προσγειωθούν στους πλανήτες. Αυτό θα μας ταιριάζει! Ο Φαγκιράμ χασμουρήθηκε νωχελικά.
  - Υπάρχει! Θα δώσω την παραγγελία! Ο Έρωρος δίστασε για ένα δευτερόλεπτο.
  - Μόριο "φωτόνιο"! - Σαν να φώναξε ο κυβερνήτης-πιθηκάνθρωπος σε ένα νυσταγμένο αγόρι-σκλάβο.
  ***
  Έχοντας γυαλίσει τον χαιρετισμό, ο Όρλικ γύρισε και άρχισε να εκδίδει διαταγή. Κατ 'αρχήν, ήταν δυνατό να δοθεί μια εντολή με μια χειρονομία μέσω του σαρωτή, αλλά το σύστημα των κωδικών πρόσβασης και των κλειδαριών άλλαζε τόσο συχνά που θεωρήθηκε πιο οικονομικά εφικτό να χρησιμοποιηθεί η αρχαία μέθοδος μετάδοσης πληροφοριών. Επιπλέον, είναι δυνατή μια παραλλαγή σοβαρού τραυματισμού, όταν η εντολή πρέπει να δοθεί από διαφορετικά μέρη του σώματος ή με ήχο, και ακόμη καλύτερα από μια τηλεπαθητική ώθηση.
  - Ήξερα ότι ήσουν έξυπνος τύπος!
  Ένα ηλίθιο χαμόγελο διέσχισε το μελανό πρόσωπο του θείου Φαγκ. Σύμφωνα με τα πρότυπα των Stalzans, ο κυβερνήτης ήταν ένα πραγματικό φρικιό και επίσης άνθρωπος - ένας γορίλας ήταν ακόμα πιο φωτογενής. Και η φωνή είναι χειρότερη από το σφύριγμα μιας οχιάς σε έναν βάλτο.
  - Ήξερα ότι θα καταλαβαίναμε. Τώρα θα μπουν μοίρες στον τομέα σας.
  - Καλύτερα στο στόμα του δράκου! μουρμούρισε ο Έρωρος.
  ***
  Μετά από λίγο καιρό, πολυάριθμες ομάδες εξωγήινων διαστημόπλοιων εμφανίστηκαν στο χώρο του ηλιακού συστήματος. Μια μοίρα πλοίων από τον Πορφυρό Αστερισμό χωρίστηκε με σεβασμό μπροστά στις αναρίθμητες εξωγήινες αρμάδες.
  Και τώρα οι "επίτιμοι καλεσμένοι" διαφόρων χρωμάτων κατεβαίνουν στο έδαφος. Δεδομένου ότι υπάρχουν πάρα πολλά διαστημόπλοια, η συντριπτική τους πλειοψηφία απλώς κρέμεται στο διάστημα, διαφορετικά θα βγάλουν τον πλανήτη εκτός τροχιάς. Και ένα μικρό μέρος της παγκόσμιας πανίδας προσγειώνεται στη Γη με τα ελαφρύτερα πλοία και κάψουλες προσγείωσης. Μερικά τέρατα πηδούν κατευθείαν από την τροχιά. Τα υπερτέρατα προσγειώνονται με ατομικές στολές μάχης ειδικά προσαρμοσμένες για μάχες στο διάστημα. Είναι γεμάτο από διάφορα πλάσματα: αρθρόποδα, μέδουσες, ερπετά, σαν σκουλήκι, μέταλλο, πυρίτιο, ασβέστιο, φθόριο. Ακόμη και ραδιενεργά είδη με βάση το ουράνιο, τον Πλούτωνα, το ράδιο και πολλά άλλα στοιχεία. Η ποικιλία των μορφών ήταν εκπληκτική. Είναι αλήθεια ότι τα όντα κατασκευασμένα από ραδιενεργά στοιχεία ήταν, θα λέγαμε, ευφυή υπό όρους. Ωστόσο, όλοι αυτοί οι ζωντανοί οργανισμοί ήταν ικανοί να πολεμήσουν.
  nbspЈ Και εδώ είναι ντίσκο, επίσης πλούσιες σε ταξινομήσεις, και κινούνται με διαφορετικούς τρόπους, είτε ρίχνονται στο πλάι, είτε περιστρέφονται στον αέρα σαν τοπ. Εκτοξευτές μικροσκοπικών ρουκετών αιωρούνται επίσης στον αέρα... Μοιάζουν με δίσκους σε μορφή ψαριού, και από το πίσω μέρος ξεπηδούν κάθε τόσο, και μετά κρύβονται οι βελόνες των πυραύλων.
  Τους συνάντησαν πολυάριθμοι ντόπιοι αστυνομικοί και ιθαγενείς Τρουντοβίκοι συγκεντρωμένοι σε ομάδες. Ούτως ή άλλως, δεν υπήρχαν αρκετά ρούχα για όλα τα πολλά εκατοντάδες εκατομμύρια, έτσι η συντριπτική πλειονότητα των ιθαγενών εξακολουθούσε να είναι γυμνή, συχνά χωρίς εσώρουχα, κάτι που έκανε τους γήινους να μοιάζουν με πραγματικούς άγριους.
  Εξωγήινα πλάσματα προσγειώθηκαν σε διαφορετικά, προσχεδιασμένα σημεία στη Γη. Επομένως, μπορούσαν να τα δουν δισεκατομμύρια άνθρωποι. Το θέαμα ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι πολλοί γήινοι δεν έχουν δει ούτε στάλζαν ζωντανούς. Αυτοί οι άνθρωποι που είχαν την τιμή να δουν άλλους κόσμους μπορούν να μετρηθούν στα δάχτυλα. Πολύχρωμα πλάσματα καλυμμένα με φτερά, λέπια, αιχμές, βελόνες, γάντζους, λεπίδες, γλίτσα, κοχύλια, γυμνό δέρμα, πανοπλίες, πύρινο πλάσμα και άλλες παράξενες αηδίες. Μερικοί από τους εξωγήινους ήταν με ερμητικές διαστημικές στολές, άλλοι ήταν κρεμασμένοι με όπλα τόσο χοντρά που δεν μπορούσαν να φανούν οι ίδιοι πίσω από αυτούς τους σωρούς σκοπευτών με νοητά και ασύλληπτα σχέδια. Ο περισσότερος κόσμος, ιδιαίτερα τα παιδιά, εξέφρασαν μεγάλη χαρά, διασκέδασαν, γελούσαν και χορεύοντας. Πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρχαν ακόμη περισσότερα παιδιά και έφηβοι στη Γη από τους ενήλικες. Συνέπεια των υψηλών ποσοστών γεννήσεων και των γενετικών ιών που εξαφανίζουν την παλαιότερη γενιά. Οι ηλικιωμένοι είναι πιο έξυπνοι από τους νέους, αλλά δουλεύουν χειρότερα. Δεν είναι λογικό να έχουμε τέτοιους σκλάβους. Με τη βοήθεια ελεγχόμενων βιολογικών όπλων, ο γονότυπος σχεδόν όλης της ανθρωπότητας έχει αλλάξει με τέτοιο τρόπο που ο εξαναγκασμένος πληθυσμός έχει πάψει να γερνάει και ακόμη και τα γένια στα πρόσωπά τους έχουν γίνει μια σπάνια ανωμαλία (για παράδειγμα, πριν από την κατοχή ήταν έξι δάχτυλα ή σιαμαία δίδυμα!). Μα οι άνθρωποι δεν πήραν μακροζωία, γιατί όσο μεγαλώνεις τόσο περισσότερες γνώσεις αποκτάς με την εμπειρία βέβαια... Και ο έξυπνος σκλάβος είναι κακός. Ακόμη και οι Ρωμαίοι είπαν - η βλακεία είναι πιο κοντά στην ταπεινοφροσύνη, η ψυχική εγρήγορση στην κακία!
  Έτσι οι ενήλικες πέθαναν μεταξύ εξήντα και εβδομήντα ετών χωρίς πόνο στον ύπνο τους. Και φυσικά είναι τύχη. Μερικοί άνθρωποι από τους ντόπιους υπηρέτες θα μπορούσαν, ως ενθάρρυνση, να επεκτείνουν την ασήμαντη επίγεια ύπαρξή τους. Υπήρχαν όμως τεχνολογίες που έκαναν τον θάνατο των ιθαγενών εξαιρετικά επώδυνο, τιμωρώντας έτσι την υπερβολική εμμονή και βοηθώντας τους παρτιζάνους!
  Εξωγήινα πλάσματα για κάτι μουρμούρισαν μεταξύ τους. Άλλοι έκαναν ανταποδοτικές χειρονομίες χαιρετισμού. Ένας τεράστιος αριθμός Αβορίγινων οδηγήθηκε στο Κεντρικό Διαστημικό λιμάνι, όπου υποτίθεται ότι θα χαιρετούσαν τους "τιμητικούς καλεσμένους" από κοινού.
  Αρκετοί εξωγήινοι ξεχώρισαν σε μια ξεχωριστή ομάδα. Αν κρίνουμε από τα ρέγκαλια, αυτοί ήταν οι ηγέτες της διαγαλαξιακής ράχης. Κάλεσαν ο ένας τον άλλον, κελαηδώντας βρώμικα για κάτι.
  Ο Ultramarshal Eroros δεν μπορούσε να μην φτύσει πόσο αηδιαστικό ήταν όλο αυτό.
  Ο Σύμβουλος Επικρατείας και οι κλέφτες του βγήκαν σαν διάβολος από ταμπακιέρα. Ήταν λες και η αναχώρηση με ένα διαστημόπλοιο ήταν κάποιου είδους περίπλοκη παράσταση, αλλά στην πραγματικότητα δεν έφυγαν από τη Γη.
  Ωστόσο, ο Orlik εύλογα σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να γίνει από διπλούς, ειδικά επειδή τα κορίτσια για κάποιο λόγο καθυστέρησαν και έπιασαν τον αξιωματούχο στα ποδήλατα βαρύτητας, αν και βοσκούσαν μαζί με το αφεντικό. Θα μπορούσε να υπάρχει μια άλλη επιλογή, χρησιμοποιώντας τη διακοπή της πλανητικής άμυνας για να επιστρέψετε σε μια αόρατη μονάδα αναγνώρισης. Και πολλοί άλλοι διαφορετικοί τρόποι για να το κυκλώσετε γύρω από το δάχτυλό σας.
  Όπως και να έχει, ο ευγενής ευγενής και ο στρατάρχης-κυβερνήτης βγήκαν να συναντήσουν αγαπητούς καλεσμένους.
  Πολυτελή χαλιά με κοσμήματα απλώθηκαν στην επιφάνεια του διαστημικού λιμανιού και προστέθηκε ακόμη και ο αριθμός τους. Εκατοντάδες χιλιάδες ξυπόλητα παιδιά με πολύχρωμες σημαίες στα χέρια παρατάσσονται σε πλατείες. Σηκώνοντας τη μία ή την άλλη σημαία μία προς μία, έδειχναν επιγραφές χαιρετισμού. Αυτή η ενέργεια, βέβαια, είχε προπονηθεί εκ των προτέρων.
  Στη γλώσσα σταλζάν μπορούσαν να διαβαστούν οι ακόλουθες επιγραφές: "Καλώς ήλθατε!", "Σου ανήκουμε!", "Ο δικός μας κύριος, ω, ο μεγαλύτερος!", "Δόξα στον αυτοκράτορα - τον άρχοντα ολόκληρου Σύμπαν!"
  Ένας από τους γαλαξιακούς διοικητές ήταν τόσο τεράστιος που με το κορόιδο άκρο του με εννέα φάλαγγες άρπαξε εύκολα τη ζώνη και σήκωσε τον σύμβουλο, χαιρετώντας τον με έναν τόσο περίεργο τρόπο. Ο πνιγμένος σύμβουλος, φωνάζοντας με απάνθρωπη φωνή, άρχισε να κλωτσάει.
  Μεταξύ των σωματοφυλάκων, από τους σταλζάνους, υπήρχε μια κίνηση, ακτινοβόλα όπλα έλαμψαν. Ο Φαγκιράμ σταμάτησε τους φρουρούς με μια κίνηση.
  - Ηρέμησε, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο!
  Ένας γίγαντας, διπλάσιο σε μέγεθος από έναν μεγάλο ελέφαντα, τοποθέτησε προσεκτικά τον αξιωματούχο στη θέση του. Άρχισε να γελάει και, τραυλίζοντας από φόβο, ψέλλισε:
  - Σας χαιρετώ, γενναίοι σύμμαχοι και υπέροχοι φίλοι μου. Πάμε στην αίθουσα του θρόνου μας.
  Ακούστηκαν εγκριτικά γρυλίσματα και κραυγές. Στη συνέχεια μια πομπή διαφόρων τύπων προχώρησε στον απόηχο του προδότη κυβερνήτη.
  Ο υπερστρατάρχης Έρορος κοίταξε το θέαμα με ποδαρικό με μόλις κρυμμένο θυμό. Ένα κοπάδι ψευδο-έξυπνων πλασμάτων δακτυλογραφούσε τα βήματά τους τόσο μανιασμένα που κατάφεραν να σκίσουν το ανθεκτικό ημιμεταλλικό ύφασμα του χαλιού. Και αυτά τα παράσιτα έπρεπε να χαιρετίσουν;
  ***
  Το αποθεματικό δωμάτιο του θρόνου (το παλιό δεν έχει ακόμη ανακαινιστεί) ήταν τεράστιο.
  Ωστόσο, περιλάμβανε όλο και περισσότερους κυβερνήτες αστροπλοίων. Ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς έμοιαζαν με δεινόσαυρους σε μέγεθος και πρόσωπα. Αν και υπήρχαν εκείνα που έμοιαζαν με το μέγεθος μιας μικρής γάτας, καθώς και πολλές υβριδικές μορφές, τις οποίες δεν θα βρείτε ούτε μια μακρινή αναλογία μεταξύ των γήινων πλασμάτων.
  Η αίθουσα γέμισε στο έπακρο. Οι Star Warriors έπεσαν μεταξύ τους, ουρλιάζοντας και γρατσουνίζοντας. Κάπως, με μεγάλη δυσκολία, ήταν δυνατό να αποκατασταθεί κάποια ομοιότητα της τάξης.
  Ο Fagiram ήταν ο πρώτος που μίλησε. Από έξω, μπορεί να φαίνεται ότι έγινε ξαφνικά ο ηγέτης των Galaxy.
  Ο λόγος ήταν γενικά μπερδεμένος και μπανάλ. Η ουσία ήταν η ανάγκη να διεξαχθεί ένας ιερός πόλεμος μέχρι την καταστροφή και την ανατροπή του μισητού καθεστώτος σταλζάν. Αυτό το έθνος των κοσμικών παρασίτων, των αστρικών καλκάνιων, που προσκολλώνται σε ένα ασφυκτικό καταφύγιο στις αρτηρίες της ευφυούς γαλαξιακής ζωής. Οι δημαγωγικές δηλώσεις προκάλεσαν θυελλώδεις κραυγές, ουρλιαχτά και βρυχηθμούς από ένα μεγάλο κοινό. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν κατάλαβαν καν περί τίνος επρόκειτο, αλλά φώναξαν και ποδοπατούσαν μόνο για την παρέα.
  Στη συνέχεια ένας εντομοειδής εκπρόσωπος των Singhs ανέβηκε στο βάθρο. Κουνώντας τα μη ανεπτυγμένα φτερά του, ο Σινγκ προσπάθησε να τσιρίξει στο μικρόφωνο, εμποδίζοντας τη φασαρία που είχαν στο μυαλό τους τα αδέρφια του. Αρκετά τέρατα όρμησαν μανιασμένα στο βάθρο, προσπαθώντας να πάρουν τη λέξη πρώτα. Στρατιώτες από το Singhi προσπάθησαν να τους συγκρατήσουν, αλλά καταπατήθηκαν από πτώματα πολλών τόνων. Μια προσπάθεια να τραβήξει το "κουνούπι" από την εξέδρα ήταν ανεπιτυχής. Οι φύλακες στράφηκαν στο πεδίο δύναμης, σπρώχνοντας τους μαστόδοντες προς τα πίσω. Τα πτώματα πέταξαν με μεγάλη επιτάχυνση, σκορπίζοντας και γκρεμίζοντας άλλα υπό όρους ευφυή θέματα. Άρχισε μια ταραχή, λάμπες μάχης με σώμα με σώμα αναβοσβήνουν, δοκάρια χτύπησαν. Φαινόταν ότι επρόκειτο να ξεκινήσει μια σφαγή.
  Μια βροντερή φωνή, που ενισχύθηκε από τα μεγάφωνα, μπλόκαρε την κακοφωνική βουβωνιά. Σε πολλές γαλαξιακές γλώσσες με διαφορετικά ηχητικά κύματα, η φωνή άρχισε να ζητά ηρεμία.
  - Δεν είναι η ώρα να κανονίσουμε σύγχυση μεταξύ των αδελφών όταν έχουμε μαζευτεί σε μια κοινή καθολική εκστρατεία. Εξοικονομήστε δυνάμεις για έναν αποφασιστικό πόλεμο. Ας δώσουμε τον λόγο στον διοικητή των Σίνχας, τον εκπρόσωπο του Χρυσού Αστερισμού. Έχει τη μεγαλύτερη μοίρα πολεμικών πλοίων. Μετά θα βγουν άλλοι μπροστά.
  Ο θόρυβος υποχώρησε ελαφρώς. Επικράτησε σχετική σιωπή. Τα τέρατα κάτι ψιθύριζαν. Οι ψίθυροί τους ήταν σαν το τρίξιμο του γυαλιού όταν το πόδι ενός σκύλου το σκίζει.
  Ο Σινγκ άρχισε να φαγούρα κάτι στο μικρόφωνο, ανησύχησε, από το οποίο η λεπτή φωνή του εντόμου φαινόταν ακόμα πιο αποκρουστική. Μετά από αυτό, άρχισαν να μιλούν και άλλα θέματα με λιβελλούλες. Γενικά, η διαμάχη εκτυλίχθηκε για το αν θα επιτεθεί στο κέντρο του Γαλαξία ή θα πάει αμέσως, χωρίς να χάσει χρόνο, στην καρδιά της αυτοκρατορίας. Κάποιοι άρχισαν να επιμένουν στη ληστεία και την καταστροφή των πλανητών που θα συναντηθούν στο δρόμο. Οι πειρατές του διαστήματος ήταν ιδιαίτερα ζηλωτές. Φώναζαν επίμονα χίλιους λαιμούς, ζητώντας το μερίδιό τους. Η κατάσταση άρχισε και πάλι να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Επιπλέον, εκατομμύρια διάφορες μορφές ζωής συγκεντρώθηκαν σε μια αίθουσα. Κανένας τους δεν ήταν πράος. Ένας από τους διοικητές θα άρχιζε σίγουρα να πυροβολεί, γιατί υπήρχαν αρκετοί δαιμονισμένοι. Τότε η σφαγή θα μπορούσε να κυλήσει σαν κατάρρευση βουνού. Ένας από τους ταραχοποιούς πάτησε το κουμπί blaster, αλλά η ακτίνα λέιζερ που έστειλε ο υπολογιστής τον εξάτμισε αμέσως. Αρκετά δοκάρια αντέδρασαν. Έπειτα, ένας παραλύτης κόπηκε από ψηλά, γκρεμίζοντας μερικές εκατοντάδες τέρατα. Παραδόξως, αυτή η χρήση βίας ηρέμησε κάπως το πλήθος.
  "Εφόσον όλοι εκπληρώνουμε ένα προσυμφωνημένο σχέδιο, δεν θα ληστέψουμε και θα σκοτώσουμε προς το παρόν", είπε ο αταμάνος των Σινγκ, που ανέβηκε ξανά στο βάθρο.
  - Αυτή η επικράτεια μας δέχτηκε οικειοθελώς. Πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες.
  Σε απάντηση, ακούστηκαν πάλι άγρια ουρλιαχτά και βρυχηθμός αμέτρητων λαιμών.
  - Οι κανόνες είναι κανόνες! Πολλοί από εσάς έχετε υπογράψει και οι ίδιοι παρόμοιες δηλώσεις. Να είστε πολιτισμένα όντα, όχι ένα σωρό μικροοργανισμοί.
  - Αρκετά! - γάβγισε ο Fagiram και στριφογύρισε πάνω από το κεφάλι του, μια ομπρέλα που λάμπει στο βάθος αντανακλώντας τις ακτίνες. Δεν θα αφήσουμε όλους να μιλήσουν. Διαφορετικά, θα πρέπει να ξύνετε τις γλώσσες σας για μήνες. Εκατό από τους μεγαλύτερους διοικητές θα μιλήσουν για τρία τυπικά λεπτά. Τότε όλοι να ξεκουραστούν!
  Ο θόρυβος της διαμαρτυρίας εντάθηκε, φτάνοντας στον τυφώνα. Παράλυτοι έκοψαν πάλι από ψηλά. Μέρος του θηριοτροφείου κατέρρευσε νεκρό, αλλά το υπόλοιπο σήκωσε ακόμα περισσότερα κρεβατοκάμαρα...
  Κεφάλαιο 21
  Μας είναι δύσκολο να επιλέξουμε...
  Αλλά πρέπει ακόμα να αποφασίσετε!
  Μπορείτε να πάτε στην κακία
  Και με αυτό πουλήστε την τιμή σας!
  Τα στρατεύματα και οι υπηρεσίες πληροφοριών του Πορφυρού Αστερισμού κατάφεραν να καταστρέψουν σχεδόν όλα τα παρτιζάνικα αποσπάσματα. Οι παλιές εποχές του παιχνιδιού γάτας με το ποντίκι με τους παρτιζάνους τελείωσαν. Τώρα στριμώχνονται παντού.
  Ο γνωστός διοικητής Σεργκέι Σουσάνιν (τον έλεγαν και μαύρο πάνθηρα), με τα απομεινάρια του μαχητικού αποσπάσματος, κατάφερε ωστόσο να ξεφύγει από τους διώκτες του. Το μέρος όπου ξάπλωσαν ο ίδιος και οι σύντροφοί του στον πάτο επιλέχθηκε πολύ πονηρά. Ήταν η κεντρική αποθήκη ξυλείας. Υπάρχουν πολλά δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα δάσους συσσωρευμένα εδώ. Πάρα μεγάλο μέρος αυτής της πολύτιμης και συνεχώς αναπαραγώγιμης πρώτης ύλης περικόπηκε στη Γη για να κρατήσει έναν συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό απασχολημένο με την εργασία. Δισεκατομμύρια άνθρωποι καταγράφηκαν ως ξυλοκόποι. Τα ίδια τα δάση αναπτύχθηκαν πολύ γρήγορα. Νέα γενετικά βελτιωμένα είδη και κλίμα κατέστησαν δυνατή την εξαγωγή ξύλου με επιταχυνόμενο ρυθμό. Αν και η αποθήκη ήταν καλά προστατευμένη από εξωτερικές επιθέσεις και δολιοφθορές, οι παρτιζάνοι κατάφεραν να διεισδύσουν μαζί με πολυάριθμα προϊόντα και ξυλοκόπους. Δεδομένου ότι δεν υπήρχαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε αυτήν την τεράστια κρύπτη για πολλά χρόνια, δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό κανενός να τη σαρώσει. Ως εκ τούτου, οι παρτιζάνοι κάθονταν σε τρύπες από δέντρα, σαν σκαθάρια, μην τολμώντας να βγάλουν τη μύτη τους. Ωστόσο, το ίδιο το δωμάτιο ήταν τόσο τεράστιο που μπορούσες πραγματικά να χαθείς μέσα του και να περιπλανηθείς μέχρι το τέλος του κόσμου. Ο φλοιός ορισμένων δέντρων ήταν βρώσιμος, κάτι που τουλάχιστον εξασφάλιζε τη σωτηρία από την πείνα. Όμως οι μαχητές απειλούνταν με θάνατο από πλήξη και αδράνεια. Ευτυχώς, ο Marat Rodionov, ένας αξιωματικός-σύνδεσμος που συνδέεται στενά με το κίνημα της αντίστασης, ήταν και πάλι σε υπηρεσία. Ήταν ένα από τα αδέρφια του επικεφαλής του ομίλου Alpha Stealth. Και, ευτυχώς, έφερε καλά νέα. Έπρεπε να κάνουν μια νέα επέμβαση.
  - Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να εισάγουμε τον άνθρωπό μας στις τάξεις του στρατού του Πορφυρού Αστερισμού. - Ξανθά μαλλιά με μια ελαφρά κοκκινωπή απόχρωση ανομοιόμορφων μαλλιών, ένας νευρικός έφηβος Marat χαμήλωσε αυτόματα τη φωνή του τόσο πολύ που το κεφάλι των παρτιζάνων έπρεπε να φέρει το αυτί του σχεδόν κοντά στα λεπτά χείλη του. - Ένας από τους νεαρούς εκπροσώπους του στρατού κατοχής θα έρθει εδώ για να μελετήσει τα είδη των δέντρων που φύονται στον πλανήτη μας. Επιστημονικό ενδιαφέρον, ας πούμε. Επομένως, πρέπει να αντικατασταθεί προσεκτικά. Η κοπέλα που θα μπει στη θέση της μοιάζει πολύ. Ήδη έφτασε κοντά σας μέσω ενός καθιερωμένου καναλιού. Απλά αλλάξτε τα ρούχα της κοπέλας.
  Ο διοικητής δεν άντεξε, συγκρατώντας το λυσσασμένο θυμό του με μια προσπάθεια θέλησης, μουρμούρισε:
  - Δεν είναι τόσο απλό. Τι γίνεται με τους κρυστάλλους αναγνώρισης; Θα σαρώσουν το ανταλλακτικό αμέσως.
  Το αγόρι έκανε μια πονηρή γκριμάτσα και γέλασε:
  - Και εδώ όλα είναι πολύ πιο στοιχειώδη από όσο φαίνονται! Οι κρύσταλλοι αναγνώρισης είναι διαθέσιμοι στον στρατιωτικό και οικονομικό στρατό, γεγονός που τους έχει κάνει πολύ πιο προσιτούς για αγορά στη μαύρη αγορά. Εδώ όλα είναι ήδη προετοιμασμένα εκ των προτέρων. Και η γλώσσα δεν θα προδώσει, το κορίτσι μιλάει άπταιστα στο ύφος των εισβολέων. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει κίνδυνος πλήρους ατομικής σάρωσης, αλλά αυτός ο κίνδυνος είναι δικαιολογημένος, δεν χρειαζόμαστε πολύ χρόνο. Ακολουθήστε την εντολή του Γκορνοστάεφ!
  - Με ευχαρίστηση! Ο γενειοφόρος διοικητής χαμογέλασε αγενώς.
  - Τότε σήμερα σε δύο ώρες. Στο μεταξύ, γνωρίστε τον doppelgänger της. Είναι πολύ δυνατή και παλεύει καλά. Λοιπόν, περιμένετε εκεί. Τα λέμε σύντομα! - Η ολογραφική εικόνα του μικρού μαύρου αγοριού με σορτς έχει χλωμή. Μόνο μια αμυδρή μυρωδιά όζοντος παρέμεινε στον αέρα.
  Ξαφνικά, ο φλοιός ενός χοντρού κορμού έσκασε και, με την ευκολία του χαδιού, ένα ημίγυμνο κοριτσάκι από μπρούτζο ελιά πετάχτηκε έξω. Ήταν πολύ λεπτή, μυώδης και ψηλή πέρα από τα χρόνια της. Τα μαλλιά της άστραφταν με το μοντέρνο για τα θηλυκά του αστερισμού του Μωβ, την επτάχρωμη ιριδίζουσα κλίμακα. Αφού έκανε μια τριπλή τούμπα, η κοπέλα άπλωσε τα χέρια της και στη συνέχεια τα σταύρωσε.
  - Μπράβο! Δροσερός! Κβάζαρ! - Φώναξαν νεαροί παρτιζάνοι.
  Ο αρχηγός συνοφρυώθηκε.
  - Έξυπνο, αλλά να ξέρεις, μωρό μου, αυτό είναι ένα θανατηφόρο παιχνίδι.
  - Θα το κάνω τέλειο! - Η κοπέλα χαμογέλασε και πήδηξε ακόμα πιο ψηλά, το σώμα της περιστράφηκε αρκετές φορές με μια προπέλα στον αέρα και η ίδια η ακροβάτιδα άρπαξε πολύ επιδέξια το κούτσουρο με τα γυμνά της πόδια, αιωρούμενος έτσι σε οριζόντια θέση. Οι μύες της τεντώθηκαν και γι' αυτό φάνηκε ακόμη πιο καθαρά μια απότομη ανακούφιση.
  Όλοι παίρνουν θέσεις μάχης.
  "Τι όμορφα μυώδη πόδια που έχει και τέλεια σωστά στήθη ..." - ο αρχηγός κατέστειλε μια ξαφνική επιθυμία, αν και τα ήθη στη γη έγιναν πιο απλά, τα απομεινάρια της πρώην κουλτούρας εξακολουθούσαν να γίνονται αισθητά. Αλλά δεν είχαν δει γυναίκες τόσο καιρό... Υπήρχε ακόμα μια συντηρητική άποψη μεταξύ των ανθρώπων ότι τα κορίτσια δεν έπρεπε να ρισκάρουν πολεμώντας σε παρτιζάνικα αποσπάσματα, και ο πόλεμος ήταν μια καθαρά ανδρική υπόθεση.
  Ο διοικητής σημείωσε επίσης:
  - Λοιπόν, σε ποιο βαθμό οι μύες της είναι έντονα τραβηγμένοι, ακόμα και στα πιο δυνατά παιδιά σπάνια βλέπεις τέτοια ανακούφιση.
  Πράγματι, αν και οι άνθρωποι έχουν γίνει γενετικά καλύτεροι, οπότε ο σκλάβος πρέπει να είναι αρκετά δυνατός, ανθεκτικός και ανθεκτικός για να κάνει σκληρή δουλειά, αλλά για λόγους ασφάλειας και υπερηφάνειας, το άτομο δεν έγινε ίσο σε δύναμη με το stalzan. Η φυλή του Πορφυρού αστερισμού στη συντριπτική της πλειονότητα, διακρινόταν, σαν χωρίς δέρμα, από χυτό ατσάλι μυϊκής ανακούφισης.
  Όλοι πήραν τις θέσεις τους...
  ***
  Δύο ώρες αργότερα εμφανίστηκε ένα άλλο κορίτσι...
  Ναι, μοιάζουν πολύ, ακόμα και στο ντύσιμο, ή μάλλον, η σχεδόν πλήρης απουσία του. Για τον Labido Caramada, που είχε φτάσει πρόσφατα εδώ, αυτός ο απεριποίητος πλανήτης ήταν πολύ άγριος και ζεστός. Ως εκ τούτου, ήρθε εδώ σχεδόν γυμνή, ξυπόλητη, στολισμένη με βραχιόλια από πολύτιμους και απόκοσμους λίθους. Ωστόσο, τι ωραία που είναι όταν ο ήλιος χαϊδεύει το γυμνό δέρμα, και τα γυμνά κοριτσίστικα πόδια τσούζουν ελαφρά, γαργαλάνε τις λεπίδες του χόρτου, τα κλαδιά, τα χτυπήματα. Μόνο στη ζώνη της κρεμόταν ένα ελαφρύ γυναικείο blaster και στο χέρι της - ένα μείγμα από ρολόι, υπολογιστή, σαρωτή και τηλέφωνο.
  - Μπρρ! Πόσα δέντρα! Μπορείτε να φτιάξετε ένα παλάτι πιο κβάζαρ από αυτό του κυβερνήτη! - Είπε η επιθετική αρπακτική ομορφιά, απλώνοντας τα χέρια της και στρογγυλεύοντας το κοραλλί στόμα της.
  Η παρτιζάνα, χαμογελαστή, βγήκε ομαλά να τη συναντήσει. Πετώντας το χέρι της ψηλά, τη χαιρέτησε με τον χαιρετισμό που χαρακτηρίζει το κίνημα των πρωτοπόρων Αυτοκρατορικών Γιούλινγκ, κατακτητών του Μεγαγαλαξία.
  - Χαίρομαι που σε βλέπω, αδερφή μου. Βλέπω ότι ενδιαφέρεστε για αυτά τα εγγενή φυτά;
  - Όπως βλέπεις, από τότε που έφτασες εδώ. - Όπως κι εσύ, από τότε που έφτασες εδώ! - Η Labido πέταξε ένα κομμάτι φλοιού με το πόδι της και το έπιασε επιδέξια με τα χείλη της, αρχίζοντας να μασάει ζωηρά.
  - Δεν ήρθα λόγω των χτυπημάτων, απλώς μου αρέσει να περπατάω μόνος, παριστάνοντας τον άγριο. Κουρασμένοι από αυτούς τους ηλίθιους ιθαγενείς. - Η παρτιζάνα κούνησε τη μύτη της σαν μπαούλο ελέφαντα.
  - Αν και είναι χαζοί, είναι πολύ αστείοι και δεν έχουν προλάβει ακόμα να με ενοχλήσουν. Είναι περίεργο... Δεν μπορώ να καταλάβω, μου φαίνεται ότι σε έχω ήδη δει κάπου. Η Στάλζαν ανοιγόκλεισε τα μάτια της καθώς έψαχνε τον εγκέφαλό της που έμοιαζε με υπολογιστή για το αρχείο που έψαχνε.
  Ο νεαρός παρτιζάνος σχεδόν χωρίς τρέξιμο έκανε μια τετραπλή τούμπα στον αέρα και προσγειώθηκε σχεδόν κοντά στο Labido.
  - Ναι, με είδες στον κεντρικό μας πλανήτη Stalz.
  Βούρκωσε περιφρονητικά.
  - Δεν! Και ο κεντρικός μας πλανήτης ονομάζεται διαφορετικά. Είσαι ιθαγενής;
  "Έχουν οι ντόπιες γυναίκες τόσο όμορφα μαλλιά με τόσο υπέροχη μυρωδιά;" Μυρωδιά!
  Η Καραμάδα βύθισε μηχανικά το πρόσωπό της στα επτάχρωμα κύματα της γραμμής των μαλλιών της πιρόγας και δέχτηκε αμέσως ένα χτύπημα στο γόνατο στο ηλιακό πλέγμα. Την επόμενη στιγμή ο παρτιζάνος έσκισε τη ζώνη με το όπλο και το πέταξε στην άκρη, όρθιος σε στάση μάχης. Προφανώς, ήθελε να αγωνιστεί επί ίσοις όροις. Ο διοικητής, ωστόσο, δεν ενέκρινε τα θεατρικά εφέ και με μια εύστοχη βολή από blaster, έσπασε το βραχιόλι που κρατούσε το κυβερνορολόι.
  - Χέρια ψηλά! Μια κίνηση και σουτάρω!
  Αυτό που έγινε μετά ήταν εύκολο. Μόνο το βραχιόλι του ρολογιού έπρεπε να αλλάξει. Ένας από τους στρατιώτες δώρισε ένα τρόπαιο. Όταν το αντίστοιχο της λίμπιντο του Caramada εξαφανίστηκε, το πρωτότυπο μπορούσε να αντιμετωπιστεί.
  Μια γυναίκα από τον στρατό των μισητών εισβολέων ήταν δεμένη σφιχτά με συρματόπλεγμα...
  Αναρωτιέμαι πόσους κύκλους έχει; Δεκατρία ή δώδεκα; Αλλά επειδή οι Stalzan μεγαλώνουν γρηγορότερα και περισσότεροι άνθρωποι, ήταν πολύ ψηλότερη από τη μέση ενήλικη γυναίκα. Ναι, και η φιγούρα είναι αρκετά ανεπτυγμένη και αθλητική, με μύες, στεγνή και όχι ακόμα υπερβολική.
  Είναι κρίμα που ένα τόσο όμορφο κορίτσι θα πρέπει να εκκαθαριστεί, αλλά δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος! Ο πόλεμος είναι το πιο συναρπαστικό παιχνίδι, ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι απεριόριστος, αλλά συνεχώς μειώνεται!
  
  
  Ένας από τους ψηλούς νεαρούς παρτιζάνους δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο να αγγίξει το χαριτωμένο ανοιχτό καφέ πόδι της κοπέλας. Το κάλλος χέρι του ξυλοκόπου ανέβηκε στον αστράγαλο, μέχρι το ροζ, ελαφρώς σκονισμένο πόδι, ένιωσε τα δάχτυλα των ποδιών. Το κορίτσι του έκλεισε το μάτι.
  - Λοιπόν, γιατί τόσο δειλά, είσαι τόσο όμορφη, μαύρη με ξανθά μαλλιά.
  Το αγόρι χαμογέλασε ειλικρινά ως απάντηση.
  - Κι εσύ είσαι θαύμα, τα νύχια των δακτύλων πεταμένα σαν μαργαριτάρια.
  Ένας άλλος νεαρός άνδρας άπλωσε το χέρι του στο στήθος του, από το άγγιγμα αυτό πρήστηκε αμέσως. Το υπέροχο μπούστο της καλλονής έμοιαζε με παγωτό honey-plombir απλωμένο σε τσουλήθρα με θηλές γεμάτες με κεράσια. Το κορίτσι μουρμούρισε:
  - Γενναία αγόρια, θέλω να νιώσω το χάδι σας.
  Νεαροί άνδρες, σχεδόν έφηβοι, της έριξαν πεινασμένα βλέμματα, υγιείς οργανισμοί απαιτούσαν σεξ. Ακόμη και ο ίδιος ο διοικητής Πάνθηρας ένιωσε τη ζέστη στην οσφύ του. Λόγω της πυκνής και ήδη γκριζαρισμένης γενειάδας του, η οποία είναι αρκετά σπάνια στον σύγχρονο κόσμο, φαίνεται σχεδόν γέρος με φόντο αυτά τα νιάτα (αν και μερικοί είναι μόνο εξωτερικά αγόρια). Και το κορίτσι είναι τόσο ελκυστικό, ιδιαίτερα πιο ανοιχτόχρωμο από τους ιθαγενείς, γυαλιστερό, σαν επιχρυσωμένο δέρμα, μεγάλα μαργαριταρένια δόντια με ένα ελκυστικά ανοιχτό στόμα. Η φωνή του Λαμπιντό έγινε θολή, ανάσα.
  - Ας διασκεδάσουμε μαζί μου, τότε άσε με να φύγω, δεν θα πω τίποτα για σένα.
  Η κοπέλα μύρισε από χαρά όταν τα χέρια της έσφιξαν τους μυώδεις γοφούς της και ο μεγαλύτερος δίμετρος παρτιζάνος με αραιή γενειάδα, ή μάλλον με χνούδι, άρχισε να βγάζει το ύφασμα που μόλις κάλυπτε τη σαγηνευτική σάρκα.
  - Θα σου δώσω μια άβυσσο ηδονής και εγώ ο ίδιος θα λάβω υπέροχη ηδονή. Δεν υπήρχε ούτε μια σταγόνα προσποίησης στη φωνή της Σταλζάνκα. Το να σε βιάζουν θηρία των ανταρτών είναι τόσο ρομαντικό και το άρωμα από μαύρα, μυώδη, άπλυτα ανδρικά σώματα είναι πολύ συναρπαστικό. Οι πρώην συνεργάτες της δεν βρωμούσαν τόσο πολύ, χάρη στη βιομηχανική, τα stalzans είναι σχεδόν εντελώς άοσμα, σε έναν πόλεμο αυτό είναι περιττό.
  - Πιο γρήγορα μπορείτε ακόμη και μόνο δύο τη φορά. - Ο Λαμπίντο κλείνει το μάτι προσκαλώντας, έγλειψε τα χείλη που μοιάζουν με γάτα.
  Ο πάνθηρας εξερράγη, η περιφρόνηση κατέκτησε τη ζωώδη παρόρμηση:
  - Πίσω! Ας μην χάσουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας με αυτή την πόρνη. Δεν βλέπεις τι διεφθαρμένη φυλή, χωρίς υπολείμματα τιμής και συνείδησης. Ζωικά ένστικτα και λαγνεία σε ένα τόσο νεαρό κεφάλι, αλλά πώς θα είναι όταν μεγαλώσει;
  Το κορίτσι δεν ήταν δειλό. Γαύγιζε με τη φωνή μιας πολύ θυμωμένης ερωμένης:
  - Είμαι ήδη ένας ενήλικος καταστροφέας και ένας πλήρης πολεμιστής - ο γυμνοσάλιαγκας κατάλαβε! Όταν απελευθερωθώ, θα σου βγάλω τα γένια από τις τρίχες και μετά θα βάλω το σάπιο κρέας σε κονσερβοποιημένα σκυλιά! Η Στάλζανκα βρυχήθηκε ακόμα πιο δυνατά, οι μύες κάτω από το δέρμα της κυλούσαν σαν μπάλες, προσπαθώντας να διαπεράσει το σύρμα τόσο δυνατό όσο μια αλυσίδα άγκυρας. - Κι εσείς, τι αξίζουν τα αγόρια, στρίψτε το, δώστε το σε εμάς και στους φίλους μου και θα σας φέρω έναν ωκεανό ευδαιμονίας, χωρίς να υπολογίζω για ανταμοιβή χρήματα, γη και σκλάβους με σκλάβους!
  Ο διοικητής είπε με δυσκολία, δίνοντας μια αυστηρή φωνή ψυχρότητα:
  - Δες ούτε μια ουγγιά τύψεις. Μόνο ο θάνατος μπορεί να την περιμένει. Και δεν θα είναι εύκολο. Θα πυροβολήσω πρώτα τα χέρια της και μετά τα πόδια της.
  Τα παιδιά έκαναν πίσω. Στα μάτια τους υπήρχε η λύπη, που στερήθηκαν τέτοια ηδονή. Κανείς όμως δεν τόλμησε να διαφωνήσει με τον καυτό και γρήγορο Πάνθηρα για αντίποινα. Η σταλζάνκα σκίστηκε τόσο απελπισμένα που κάτω από το σύρμα από ένα εξαιρετικά ισχυρό κράμα, το δέρμα σκίστηκε και βγήκε πολύ λαμπερό, κόκκινο αίμα. Και το κούτσουρο, χοντρό με διάμετρο ενός μέτρου, στο οποίο ήταν δεμένη, έσκαγε ήδη, καλυμμένο με μικρές ρωγμές. Οι αντάρτες τεντώθηκαν, τραβούσαν τα όπλα τους, φοβούμενοι ότι μια πολύ πιο δυνατή από την ανθρώπινη εξωγήινη μάγισσα θα απελευθερωθεί, ορμώντας σαν τσίτα εναντίον τους.
  Ο αρχηγός, μεταβαίνοντας στην ελάχιστη ισχύ, στόχευσε τον εκτοξευτήρα...
  Ξαφνικά, ένα χέρι τοποθετήθηκε στον ώμο του.
  - Ηρέμησε, Βίκτορ Βεντιαμίντοβιτς!
  Ο τρομερός διοικητής μπερδεύτηκε. Το πραγματικό του όνομα ήταν ένα μυστικό που έκρυβε ακόμη και από τον Γκορνοστάεφ. Και το όπλο του, αν και κανείς δεν του φαινόταν, χτύπησε αμέσως το φιτίλι. Ακόμα και η εξαγριωμένη τίγρη Labido ηρέμησε, παγωμένη, φουσκωμένη με τεντωμένους μύες.
  - Ποιος είσαι? - Εκκολαφθέντος Πάνθηρας.
  Η φιγούρα με τον γκρίζο χιτώνα ήταν παράξενα γνώριμη.
  - Μπορείς να με λες γκουρού ή σενσέι... - Η φωνή ήταν σαν σερφ στον ωκεανό σε ήρεμο καιρό, συνδύαζε δύναμη και απαλότητα.
  - Ναι, τον αναγνώρισα - είναι ο μεγάλος Sensei.- Το δεύτερο άτομο στο απόσπασμα Αντόνοφ ψιθύρισε με τρέμουλο στη φωνή του.
  "Εντάξει, Sensei, μπορείς να ασχοληθείς με τη δουλειά σου..." Ο Πάνθηρας έκανε απρόθυμα μια ελαφριά υπόκλιση και προσπάθησε να απελευθερώσει την ασφάλεια του εκτοξευτήρα.
  Όχι, δεν θα τη σκοτώσεις! - Η φωνή του γκουρού με ένα αόρατο βλέμμα και ένα ισχυρό, ξυρισμένο πηγούνι έγινε πιο σκληρή.
  Ο διοικητής, συνεχίζοντας να παλεύει με τον εκτοξευτήρα που ξαφνικά έγινε άτακτος, απέδωσε μια ολόκληρη σειρά λέξεων:
  Είσαι τρελός, γέροντα; Οι Stalzan είναι φυσικοί δολοφόνοι. Ο αδελφός μου βασανίστηκε βάναυσα, ξεφλουδίστηκε ζωντανός και, πασπαλισμένος με ραδιενεργό αλάτι, κρέμασε το τηλέφωνο κάτω από τις καυτές ακτίνες του ήλιου, αναγκάζοντας όλο το χωριό να το κοιτάξει. Στριφογύρισε και πέθανε μέσα σε τρομερή αγωνία. Και οι στρατιώτες γέλασαν με αυτόν και τους άλλους κρεμασμένους, και ήταν περισσότεροι από εκατό. Όταν ηρέμησαν, τους απαγόρευσαν ακόμη και να τους θάψουν. Εκείνοι που τολμούσαν να μην υπακούσουν τους κρεμούσαν εκεί κοντά, επιπλέον, γαντζώνοντας τα πλευρά με ένα γάντζο. Και η μητέρα μου και τα πέντε παιδιά μου διαλύθηκαν ζωντανά στο οξύ, ή μάλλον, ό,τι τους είχε απομείνει μετά τα βασανιστήρια. Και δικό μου...
  Ο Sensei χαμογέλασε λυπημένα, τα δόντια του ήταν εκπληκτικά λευκά και φρέσκα χωρίς ούτε μια κηλίδα, παρά την ηλικία των χιλίων και πλέον ετών του ιδιοκτήτη τους. Και η φωνή του γκουρού αναζωογονήθηκε ξαφνικά:
  "Αρκετά, ακόμα δεν μπορώ να σε πείσω, αλλά με τον τρόπο σου έχεις δίκιο. Αλλά ο πλανήτης μας απειλείται όχι μόνο από τις δυνάμεις του Μωβ Αστερισμού. Εισβολείς όλων των λωρίδων έχουν συρρέει από πολλές χιλιάδες γαλαξίες. Ένα ηφαίστειο του κακού έχει απελευθερωθεί και απειλεί να πλημμυρίσει και να καταβροχθίσει ολόκληρο το σύμπαν. Θα πρέπει όλοι να ενωθούμε, ακόμα και με τους Στάλζαν, για να πολεμήσουμε μαζί ενάντια σε ένα κοινό παγκόσμιο κακό. Και αυτό το κορίτσι είναι απλώς μια μικρή αλλά σημαντική πέτρα στο μωσαϊκό των αστεριών. Κάθε άτομο είναι σαν ένας κόκκος άμμου στην έρημο, αλλά σε αντίθεση με την πιο απέραντη έρημο με τις άκρες, αυτός ο κόκκος άμμου δεν έχει όρια στην αυτοβελτίωση! Ο γκουρού κούνησε το κεφάλι του ανέμελα. - Συγγνώμη Βίκτορ, θα τα πούμε αργότερα!
  Μια χαριτωμένη κίνηση του χεριού και το βαρέως τύπου σύρμα έσπασε και σε ένα δευτερόλεπτο, ο Sensei και το κορίτσι εξαφανίστηκαν.
  Κινδυνεύοντας να παραδοθεί, ο διοικητής έβαλε μια γόμωση στο μέρος όπου μόλις βρισκόταν η σταλζάνκα. Σταυρώνοντας, ορκίστηκε με αλμυρά:
  - Προτιμώ να συνδέσω το λαιμό μου με μια θηλιά παρά να ενωθώ με τους σταλζάνους, ακόμα και ενάντια στον ίδιο τον Σατανά!
  ***
  Τη στιγμή που φαινόταν ότι τα πάντα μέσα έβραζαν και οι πνεύμονες κυριολεκτικά καίγονταν, τραβώντας μια ζωντανή φλόγα, όταν φυσούσαν καυτά ρεύματα υπέρθερμου αέρα, που έψηναν κάθε σωματίδιο του εξαντλημένου σώματος, παραλύοντας τις σπασμωδικές κινήσεις των υπερβολικά καταπονημένων μύες. Ένα συναίσθημα που θυμίζει την εύρεση ενός μείγματος λάβας και βραστό νερό σε μεγάλα βάθη στην περιοχή μιας ηφαιστειακής έκρηξης. Τότε ξαφνικά έγινε πιο εύκολο. Ο πόνος άρχισε να εξαφανίζεται, υπήρχε μια εκπληκτική ελαφρότητα. Ναι, αυτό ακριβώς ένιωσε ο Λεβ Ερασκάνταρ όταν το πνεύμα του άρχισε να φεύγει από το απανθρακωμένο σώμα του...
  ... Εδώ ξεφεύγει από την επιφάνεια και αρχίζει να συλλογίζεται τα γεγονότα, σαν απ' έξω. Τα υπολείμματα ενός σπασμένου, λιωμένου διαστημόπλοιου είναι ορατά. Τεράστια διαφορετικά είδη τεράτων γεμίζουν με αναρίθμητα κοπάδια. Υπό το φως ενός κολοσσιαίου μωβ-σμαραγδένιου αστεριού, είναι τόσο ξεχωριστά φωτεινά με ακτινοβόλο υπερχείλιση. Καθόλου τρομακτικά, αντιθέτως, υπέροχα όμορφα στα χρώματά τους. Υπακούοντας σε μια ακατανόητα ακαταμάχητη δύναμη, η ψυχή συνέχισε να ανεβαίνει προς τα πάνω. Τα πολύχρωμα τέρατα στην επιφάνεια συρρικνώνονταν γρήγορα. Το πνεύμα εισέρχεται στη στρατόσφαιρα. Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρο τον πλανήτη, ροζ-κίτρινο, στην αρχή τεράστιος και μετά μειώνεται γρήγορα σε όγκο. Εδώ έχει το μέγεθος ενός στρογγυλού τραπεζιού, εδώ έχει το μέγεθος ενός τροχού πεντοφώνου, εδώ έχει το μέγεθος μιας μπάλας ποδοσφαίρου, μετά το μέγεθος μιας μπάλας του τένις και μετά - λιγότερο από έναν παπαρουνόσπορο. Όλο και περισσότεροι νέοι γαλαξίες ξεπετάγονται, αδιανόητα σμήνη αστρικών θραυσμάτων και τοποθετήσεων. Η ψυχή ρουφιέται στο τούνελ και πετάει, φωτεινές επτάχρωμες ρίγες αναβοσβήνουν κατά μήκος του διαδρόμου σε μαύρο φόντο.
  "Πού πάω; - σκέφτηκε μπερδεμένο το αγόρι. - Ένας γρίφος ... μάλλον, σε ένα άλλο μεγάσύμπαν, στον υπερκόσμο."
  Μπροστά από το τούνελ, εμφανίστηκε μια ολοένα αυξανόμενη ένταση του πιο λαμπερού φωτός. Σύμφωνα με την κρατική-αυτοκρατορική ενιαία και ακλόνητη θρησκεία του Πορφυρού αστερισμού, μετά θάνατον, ο σταλζάνος πηγαίνει στο δικαστήριο, όπου, σύμφωνα με πράξεις ή στρατιωτική ανδρεία, καταλήγει στον πρώτο ουρανό ή μάλλον στο επόμενο υπερσύμπαν. Εκεί ενσαρκώνεται κατά σάρκα, λαμβάνοντας βαθμό ανάλογα με το πόσο ζήλο και πιστά υπηρέτησε τον Stelzanath, τον αυτοκράτορα και τον λαό. Η θρησκεία έλεγε ότι ο Μέγας και Ύψιστος Θεός έδωσε στους σταλζάνους ολόκληρο το σύμπαν σε αιώνια κατοχή, και τις υπόλοιπες φυλές για να υποδουλώσουν. Όλα όσα συμβάλλουν στην κατάκτηση του σύμπαντος είναι δικαιολογημένα. Κατορθώματα στο μπροστινό και στο πίσω μέρος. Ο ηρωισμός συμβάλλει στην υψηλότερη θέση στο νέο megaverse, και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Θεωρήθηκε μεγάλη ανδρεία να πεθάνεις στη μάχη, ειδικά δείχνοντας αυτοθυσία, αφαιρώντας χιλιάδες ζωές εχθρών στη ζωή σου. Υπάρχουν και άλλα, ακόμη πιο οργανωμένα σύμπαντα με μεγάλο αριθμό διαστάσεων και άπειρα μεγέθη, οπότε το φιλόδοξο stalzan μπορεί να υπολογίζει στην αιώνια επαγγελματική ανέλιξη. Πού πάνε οι αυτοκράτορες; Υπάρχει ένα Megaverse προετοιμασμένο για καθένα από αυτά; Αλλά ο Λέων είναι άντρας, επομένως δεν είναι υποχρεωμένος να πιστεύει σε τέτοιες ανοησίες.
  "Πού θα πάω; - Μπερδεμένη σκέφτηκε ο Ερασκάνταρ.
  Ως άνθρωπος και σκλάβος, πρέπει να παραμείνει σκλάβος στην επόμενη ζωή, και αυτό είναι στην καλύτερη περίπτωση. Αν δεν θέλουν να τον έχουν ως εργαλείο ομιλίας, τότε απειλείται με ένα πύρινο λάκκο και έναν τόπο αιώνιων βασανιστηρίων για κατώτερα όντα.
  Τα ρίγη κυριεύουν το δέρμα, αν και το δέρμα έχει ήδη φύγει. Αλλά ο Sensei είπε ότι οι stalzans και οι άνθρωποι κατάγονταν από έναν κοινό πρόγονο εκείνου που γέννησε θορυβώδεις, δασύτριχους πιθήκους. Υπήρχε επίσης ένας σπουδαίος Γκουρού που μπορούσαν να τον δουν μόνο λίγοι εκλεκτοί. Λέγεται ότι ανακάλυψε το μυστικό της αθανασίας και της μεγάλης δύναμης. Τότε γιατί, αν είναι τόσο παντοδύναμος, δεν μπορεί να διώξει αυτούς τους αιμοβόρους από τον πλανήτη;
  Στο τέλος του τούνελ, το λιοντάρι επέπλεε σε ένα προάστιο γεμάτο με το πιο λαμπρό φως. Εκεί κοντά ήταν ένα κολοσσιαίο παλάτι, προφανώς ένας ναός της ουράνιας δικαιοσύνης. Δύο τραμπούκοι με εκθαμβωτικά αστραφτερά φτερά, προφανώς άγγελοι, έστριψαν τα χέρια του πίσω από την πλάτη του και τον οδήγησαν στην αίθουσα του δικαστηρίου.
  Η αίθουσα ήταν τεράστια, το ταβάνι χάθηκε στα σύννεφα. Η τρομερή φωνή του κριτή, τεράστια σαν το Έβερεστ και αστραφτερή σαν πολλούς ήλιους, βρόντηξε με χίλιες βροντές.
  - Δεν είσαι στρατιώτης! Δεν είσαι μαχητής! Δεν είσαι σταλζάνος! Είσαι ένας άνθρωπος, ένα ποταπό πλάσμα, μια άθλια παρωδία μιας μεγάλης φυλής. Είστε ένας ποταπός επαναστάτης που μισεί τους νόμιμους κυρίους του και θέλει να τους καταστρέψει όλους. Δεν θα είσαι σκλάβος, δεν θέλουν καν να σε έχουν για σκλάβο. Πηγαίνετε στην κόλαση και καείτε εκεί για πάντα σε τρομερή αγωνία μαζί με όλους τους εχθρούς του Πορφυρού Αστερισμού. Πολεμιστές του μεγαλύτερου έθνους σε όλα τα ατελείωτα υπερσύμπαν, μαχητές μιας ιδανικής φυλής που έχει επιλέξει ο Παντοδύναμος, θα κατακτήσουν το απέραντο σύμπαν!
  Οι φλόγες εμφανίστηκαν κάτω από τα πόδια. Έκαψαν τα γυμνά πόδια του αγοριού τρομερά οδυνηρά.
  - Αλήθεια, πάλι φωτιά! Δεν μπορώ να το κάνω άλλο!
  Το λιοντάρι τινάχτηκε. Ήταν έτοιμος να πέσει στα γόνατα και να κλάψει σαν παιδί.
  Εκείνη τη στιγμή χάθηκε η εικόνα του δικαστή...
  ***
  ... Κάποιος κούνησε βίαια τον νεαρό από τον ώμο. Ανοίγοντας τα μάτια του, ο πρώην μονομάχος είδε το αποκρουστικό πρόσωπο ενός σίνκα με μια προβοσκίδα κουνουπιού. Μετά την πύρινη Γέεννα, η πεπλατυσμένη κούπα του με τις αραιές τρίχες φαινόταν να είναι το πρόσωπο μιας καλής νεράιδας. Το εφιαλτικό παραλήρημα ήταν τόσο αληθινό που τα πόδια μου πονούσαν ακόμα και τα χέρια μου έτρεμαν.
  - Σήκω! Η διαδικασία αναγέννησής σας ολοκληρώθηκε!
  Ήταν ακόμα οδυνηρό να το βλέπεις, ακόμα και το όχι πολύ έντονο φως πονούσε τα μάτια. Η εικόνα θολώνει, όπως όταν κλαις πικρά. Το λιοντάρι ανοιγόκλεισε πολλές φορές, έγινε πιο καθαρό. Το δωμάτιο, αν κρίνουμε από την κατάσταση, είναι ένας θάλαμος αναγέννησης. Συσκευές ακατανόητου σκοπού, πλοκάμια που ρίχνουν μπλε τοίχους. Πολλά κουτιά με κεραίες αρχαϊκής εμφάνισης. Δίπλα στον Sinh με κίτρινη ρόμπα υπήρχαν αρκετοί ακόμη εντομοειδείς τύποι με δοκάρια σε ετοιμότητα, και μερικά βαριά Gruids από έναν από τους πιο άσχημους πολιτισμούς. Προφανώς είχαν και αυτοί προβλήματα. Μεγάλες και βαριές γρίλιες κρατούσαν δοκάρια με πολλά κάννη στα πεπλατυσμένα πόδια τους, παίρνοντας το ύποπτο αγόρι υπό την απειλή όπλου. Δεν υπήρχε φόβος, γιατί τότε να αναγεννηθεί, μετά να σκοτώσει αμέσως. Το πλάσμα με την προβοσκίδα τσίριξε.
  - Πώς μπήκες σε αυτό το διαστημόπλοιο, Λέο; Τι κάνατε στον πλανήτη Firebog; Μπροστά από το τούνελ, εμφανίστηκε μια ολοένα αυξανόμενη ένταση του πιο λαμπερού φωτός. Σύμφωνα με την κρατική-αυτοκρατορική ενιαία και ακλόνητη θρησκεία του Πορφυρού αστερισμού, μετά θάνατον, ο σταλζάνος πηγαίνει στο δικαστήριο, όπου, σύμφωνα με πράξεις ή στρατιωτική ανδρεία, καταλήγει στον πρώτο ουρανό ή μάλλον στο επόμενο υπερσύμπαν. Εκεί ενσαρκώνεται κατά σάρκα, λαμβάνοντας βαθμό ανάλογα με το πόσο ζήλο και πιστά υπηρέτησε τον Stelzanath, τον αυτοκράτορα και τον λαό. Η θρησκεία έλεγε ότι ο Μέγας και Ύψιστος Θεός έδωσε στους σταλζάνους ολόκληρο το σύμπαν σε αιώνια κατοχή, και τις υπόλοιπες φυλές για να υποδουλώσουν. Όλα όσα συμβάλλουν στην κατάκτηση του σύμπαντος είναι δικαιολογημένα. Κατορθώματα στο μπροστινό και στο πίσω μέρος. Ο ηρωισμός συμβάλλει στην υψηλότερη θέση στο νέο megaverse, και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Θεωρήθηκε μεγάλη ανδρεία να πεθάνεις στη μάχη, ειδικά δείχνοντας αυτοθυσία, αφαιρώντας χιλιάδες ζωές εχθρών στη ζωή σου. Υπάρχουν και άλλα, ακόμη πιο οργανωμένα σύμπαντα με μεγάλο αριθμό διαστάσεων και άπειρα μεγέθη, οπότε το φιλόδοξο stalzan μπορεί να υπολογίζει στην αιώνια επαγγελματική ανέλιξη. Πού πάνε οι αυτοκράτορες; Υπάρχει ένα Megaverse προετοιμασμένο για καθένα από αυτά; Αλλά ο Λέων είναι άντρας, επομένως δεν είναι υποχρεωμένος να πιστεύει σε τέτοιες ανοησίες.
  μικρό?
  Το θέαμα ενός Σίνχα με κίτρινη ρόμπα ήταν ελαφρώς κωμικό. Αναρωτιέμαι πώς ξέρει το όνομά του;
  "Κατέληξα εκεί κατά λάθος, σε μια αποστολή. Έτσι απροσδόκητα και απροσδόκητα μπήκε σε αυτό το καταραμένο χάος. - Ο Ερασκάνταρ δεν είπε ψέματα.
  - Αν εννοείτε αυτό το μικροφίλμ, τότε είναι τόσο ασήμαντο που δεν θα έπρεπε να είχε βιαστεί για χιλιάδες παρσέκ εξαιτίας του. Αν όχι για ένα ατύχημα, δύο ή τρεις ακόμη μονάδες χρόνου, τότε θα είχατε γίνει ακατάλληλοι για αναγέννηση.
  Παύση... Ο νεαρός σκέφτηκε: "τι μικροφίλμ, μήπως ο ιδιοκτήτης του Ερμής ήθελε να διαρρεύσει κάτι από τα μυστικά της αυτοκρατορίας;".
  "Πού είναι το φθόριο;" ρώτησε απροσδόκητα ο εκπρόσωπος των αρθροπόδων.
  - Πέθανε με ηρωικό θάνατο. Τα τέρατα τον κατάπιαν, βυθίζοντάς τον στη μήτρα της κόλασης. - Ο Λέων ανασήκωσε καθαρά ανθρώπινα τους ώμους του σαν να ήταν δεμένοι με δέσμες από σύρμα.
  Ο Σινγκ τράβηξε νευρικά τα υπολείμματα των μεμβρανωδών φτερών που είχαν ατροφήσει στη διαδικασία της εξέλιξης.
  - Είσαι απλώς σκλάβος, και δεν χρειαζόμαστε την πρωτοκαθεδρία τώρα. Μπορούμε να σε εξαφανίσουμε. Ωστόσο, μπορούμε να σας δώσουμε μια ευκαιρία για επιβίωση και ακόμη και για μια ανταμοιβή, μια πολύ σταθερή ανταμοιβή για έναν φτωχό σκλάβο που δεν έχει δικαίωμα ψήφου.
  Το λιοντάρι συνειδητοποίησε ξαφνικά ότι το αρθρόποδο δεν αστειευόταν. Δεν χρειάζονται επιπλέον μάρτυρα και δεν έχει νόημα να φλερτάρουν πριν τον αφανισμό - οι Σίνχας, με σπάνιες εξαιρέσεις, δεν είναι σαδιστές, αν και είναι αδίστακτοι στο να τα καταφέρουν. Αλλά η προσφορά μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα. Ένα κουνούπι μυρμήγκι πλησίασε ένα τραπέζι κοντά στον τοίχο, γεμάτο με πληκτρολόγιο και μοχλούς. Έστειλε μερικά κρυπτογραφημένα μηνύματα και μετά έλαβε απαντήσεις.
  Η πόρτα άνοιξε και μπήκε ένα άλλο αρθρόποδο. Η στολή του έλαμπε με χρυσά και μοβ πετράδια και ένα κατακόκκινο εξάγωνο έλαμπε στο στήθος του. Μπορεί να φανεί ότι αυτός ήταν ένας υψηλός βαθμός, παρόμοιος με τον ultramarshal.
  "Πόση ώρα πέρασε; Φαίνεται ότι έχουν κατασκόπους παντού και είναι πολλοί. Μάλλον, κατάλαβαν εύκολα και την ταυτότητά μου;"
  Ο Ερασκάνταρ ανατρίχιασε, μετά τα εγκαύματα ένιωσε ένα ελαφρύ ρίγος.
  "Ίχνη να είσαι στην αίθουσα μπορεί να μην υπάρχουν, αλλά μπορείς λογικά να υπολογίσεις οτιδήποτε".
  Ο Σινγκ φόρεσε τα γυαλιά του και έγειρε πίσω στην υπερμεγέθη καρέκλα για ένα τόσο αδύναμο σώμα. Πρέπει να παρακολουθούσε τις ειδήσεις. Μετά τα έβγαλε και απευθύνθηκε στον αιχμάλωτο δούλο με εμφατική ευγένεια.
  - Εδώ είμαστε, μικρέ μας φίλε, σου δίνουμε μια εργασία. Πρώτα, επιστρέψτε στον αφέντη σας Ερμή. Θα πρέπει να μεταφέρει κάτι και θα σας πούμε από πού μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες. Αυτό, ωστόσο, δεν είναι τόσο σημαντικό. - Η φωνή του εντόμου άλλαξε τον τόνο, προδίδοντας απροκάλυπτη περιφρόνηση. - Για τους Κουλαμάν έχουμε ήδη πολλούς πληροφοριοδότες, μόνο που δεν υπάρχει αρκετό νόμισμα για όλους. Εκτός από χρήματα, πρέπει να τα τροφοδοτήσεις με υποσχέσεις, κάτι που δεν αποδίδει πάντα, αλλά είναι πιο κερδοφόρο. Κύριο καθήκον μας είναι να επικοινωνήσουμε και να έρθουμε σε επαφή με τον φίλο σας και τον κοινό μας γνωστό Des immer Konoradson, αυτό το υπέροχο όργανο.
  "Ουάου! Πώς το ξέρει αυτό;" - άστραψε μέσα από το κεφάλι του λιονταριού.
  Προφανώς, ο Σινγκ παρατήρησε έκπληξη.
  - Ναι, το ξέρουμε το μικρό. - Το τρίξιμο έγινε πιο δυνατό και πιο αποκρουστικό. "Πίστευες αλήθεια ότι ήταν τόσο εύκολο να αποπλανήσεις έναν σταλζάν και μετά να στείλεις ένα γραβιάγραμμα; Η υπηρεσία ασφαλείας σας μπλοκάρει εντελώς όλα τα σήματα που πηγαίνουν σε αυτόν τον τομέα του σύμπαντος, ακόμη και οι ειδικοί μας δεν μπορούν να κάνουν ό,τι μπορούν. Το μήνυμα μπλοκαρίστηκε και παρακολουθήθηκε. Τότε ο ίδιος ο Fagiram Sham έστειλε ένα μήνυμα εκ μέρους σας. Έχει ένα δυνατό πόδι στο Τμήμα Φρουράς του Θρόνου. Τα υπολογίσαμε όλα εκ των προτέρων, γιατί ήταν δική του ιδέα, όχι δική σας.
  - Λοιπόν, ήσουν εσύ που με χρησιμοποίησες από την αρχή μέχρι το τέλος; Γουρλώνοντας τα μάτια του, ο Λίο σφύριξε απαλά.
  "Όχι, όχι πλήρης επιτήρηση, διαφορετικά δεν θα είχαμε μπει σε μια περιττή μάχη με τον στόλο του Purple Constellation". Ο Σινγκ μείωσε τον τόνο του και μίλησε πιο ειλικρινά. Η φυλή των αρθρόποδων θεωρούσε χαζά τα κενά ψέματα. Ναι, μπορείτε να αποκρύψετε πληροφορίες, να κανονίσετε εκτενή και πονηρή παραπληροφόρηση. Αλλά το ψέμα χωρίς ακραία ανάγκη είναι ανάξιο για έναν κάτοικο της τεράστιας αυτοκρατορίας του Χρυσού Αστερισμού. Η συγκινητική ομιλία συνεχίστηκε:
  - Η Fagiram είναι απλώς μια άδεια κούκλα. Είσαι ο εχθρός των stalzans! Και ένας μεγάλος άνθρωπος με εξαιρετικά δεδομένα για τη φυλή σας. Θυμάσαι όταν ήσουν απλώς αγόρι και σκότωσες ένα τέρας στο Κολοσσαίο. Θυμόμαστε τα άλλα σου κατορθώματα. Το παιδί σκότωσε το "φθορικό", αναμφίβολα το καταλάβαμε. Ένα φρικιό λιγότερο, γιατί δεν είναι αμαρτωλός. Ο Λέων έστειλε ένα μήνυμα στον μεγάλο Ζοργκ και θα σας εμπιστευτεί.
  - Αμφιβάλλω ότι ένα μικρό μήνυμα θα είναι αρκετό για εμπιστοσύνη. - Ο Ερασκάνταρ σηκώθηκε, οι μπλε τοίχοι έμοιαζαν ήδη να συντρίβουν τον νεαρό.
  - Αν όχι, τόσο το χειρότερο για σένα! Τότε θα εξαλείψουμε την πρωτοκαθεδρία. - είπε ο Σινγκ με αυξανόμενη πίεση. - Πρέπει να κάνετε αναφορά σε κάθε βήμα του ανώτερου γερουσιαστή, να είστε υπηρέτης και σκιά του. Θα σας παρακολουθούμε.
  - Λοιπόν, το σχέδιο είναι καλό, αλλά πολύ βιαστικό. Το λιοντάρι κούνησε το κεφάλι του θυμωμένο.
  - Όχι πάρα πολύ, αλλά βέλτιστο. Είσαι σκλάβος, και ο αφέντης σου θα σε δώσει στον Ντεζ για καλό μεταφραστή, είσαι ικανό αγόρι. Ο Ερμής και ο Φαγιράμ μίλησαν πολύ για σένα. Ο Σινγκ τρύπωσε την κορυφή με το πόδι του. - Είναι ανόητοι, δεν βλέπουν τίγρη σε γατάκι! Προσποιηθείτε ότι είστε πιστοί σε αυτούς και δουλέψτε για εμάς. Υπάρχει ακόμα ένα μικροτσίπ στο μυελό των οστών σας, αλλά έχει ήδη επαναπρογραμματιστεί. Δεν μπορούν να σε σκοτώσουν, αλλά μπορούμε να σε σκοτώσουμε και να παρακολουθούμε κάθε σου κίνηση. Και όταν ο Stalzanath εξαφανιστεί, καταναλωθεί από την αυτοκρατορία μας, θα απενεργοποιήσουμε το τσιπ. Γίνε ελεύθερος επαγγελματίας! Διαφανής!?
  - Πολύ πιο διαφανές! Το λιοντάρι έδειξε ένα χαμόγελο.
  - Τότε κάνε το. Θα σε μεταφέρουμε στον αφέντη σου. Στο μέλλον, θα λαμβάνετε οδηγίες μέσω αυτού και μέσω του messenger μας. - Ένα ρομπότ πέταξε στο Sinhu και έδωσε στο έντομο ένα ποτήρι ζελέ. Το πλάσμα κατέβασε την προβοσκίδα του εκεί.
  Το λιοντάρι ήταν περίεργο:
  - Συνδεδεμένος; Και ποια είναι αυτή;
  - Ένα όμορφο κορίτσι. - Έχοντας υποκλέψει το έκπληκτο βλέμμα του νεαρού άνδρα, ο Σινγκ πρόσθεσε αμέσως. Δεδομένου ότι η προβοσκίδα ήταν βουτηγμένη σε ζελέ, η φωνή ακούστηκε γουργουρίζοντας. - Όχι, δεν είναι η Αφροδίτη. Φυσικά, αυτό το πλούσιο stalzan μπορεί να μας παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για χρήματα, αλλά η μεταφορά της στη Γη θα προκαλέσει περιττές φήμες. Το κορίτσι θα είναι από τα γιούλινγκ (ένας νεαρός στρατιώτης και οι αξιωματικοί δεν είναι πάνω από ένα αστέρι!). Νιώθω ότι θέλετε να ρωτήσετε για την ανταμοιβή. Απαντώ ότι ο σκλάβος δεν χρειάζεται χρήματα τώρα, και θα λάβετε ελευθερία μετά την ήττα της αυτοκρατορίας. Ο χρυσός αστερισμός, όπως ονομαζόμαστε, εκτιμά τους χρήσιμους παράγοντες. Τότε θα έρθουν τα λεφτά! Ή ίσως ακόμη και ένα κτήμα με σκλάβους, πάνω από το οποίο μπορείτε να κοροϊδεύετε όπως θέλετε! Όλοι, πάρε τον! Ξέρει ήδη αρκετά.
  Στο χωριό, ο σιωπηλός υπερστρατάρχης των Σινγκ τσίριξε ξερά:
  - Βάλε του πάλι το κολάρο του σκλάβου!
  Οι τετράχειρες γκρούιντ έσφιξαν τα χέρια τους, φέρνοντας τους αγκώνες τους κοντά και μετά τους έσπρωξαν χωρίς τελετή έξω από την πόρτα.
  Όταν απομακρύνθηκε ο νεαρός, ο συγχρονισμός ήχησε με ένα λεπτό τρίξιμο.
  - Είναι τόσο ενδιαφέρον, απλά θα τον έτρωγα! Είναι κρίμα που το αίμα τους είναι τόσο επικίνδυνο, όλοι οι σταλζάνοι είναι αποκρουστικοί, και αυτός είναι το πιο δηλητηριώδες. Οι σκέψεις του δεν σαρώνονται, ε, δεν έχει πού να τρέξει, είναι στη θηλιά μαζί μας.
  Κεφάλαιο 22
  Ο άνθρωπος θέλει αγνότητα
  Θέλω σοφές και φωτεινές ιδέες!
  Ο κόσμος (ιδανικά) είναι η κορωνίδα της ομορφιάς,
  Μόνο φυσικά για καλούς ανθρώπους!
  Δεν δούλεψε... Σκληρός, κακός βράχος...
  Κάποια αποβράσματα κυβερνούν την μπάλα του!
  Να είσαι ελεήμων, Παντοδύναμος Θεός,
  Μην αφήσεις έναν άνθρωπο να πέσει στην άβυσσο!
  Γκρισίματα, βρυχηθμοί, κραυγές γέμισαν την αίθουσα. Μέρος του θηριοτροφείου ήταν σαφώς εκτός ελέγχου. Ο στρατάρχης Σίνχα μπερδεύτηκε. Ο Fagiram, ένας άθλιος τύπος που συνήθως θυμώνει για κάθε μικρό πράγμα, αντίθετα, συνέχισε να παραμένει ήρεμος. Στη χειρότερη περίπτωση, τα κανόνια αναισθητοποίησης θα καλύψουν ολόκληρο το δωμάτιο και θα απενεργοποιήσουν τους πάντες, ακόμη και τα ραδιενεργά θέματα, όχι χωρίς λόγο που οι καλύτεροι μηχανικοί έχτισαν αυτήν την αίθουσα.
  Ο θόρυβος άρχισε και πάλι να υποχωρεί, προφανώς, ωστόσο, επικράτησε η κοινή λογική ή οι πειρατές συνειδητοποίησαν ότι, στην περίπτωση αυτή, θα μπορούσαν να εξαλειφθούν. Αλλά η ομιλία δεν ήταν πλέον δυνατή, και πολλοί ήταν χαρούμενοι που βγήκαν από την αίθουσα της παγίδας το συντομότερο δυνατό για να χαλαρώσουν σε ένα ξεφάντωμα πριν από βαριές αποφασιστικές μάχες. Όταν τα "μαμούθ" ξεχύθηκαν από την αίθουσα, ο δεινόσαυρος που στεκόταν πάνω στη σερπαντίνα με μπάσα φωνή, μπερδεύοντας άγρια τη γλώσσα των σταλζάνων, κατάφερε να ρωτήσει.
  - Και τι είναι αυτός ο "Μεγάλος Αυτοκράτορας", που τόσο υμνείται από τα σκλάβα;
  Ο μόνιμος φρουρός, αν και έμοιαζε με σταλζάν, ήταν στην πραγματικότητα ένας κλώνος που είχε μόλις αναδυθεί από μια θερμοκοιτίδα, έχοντας αναπτυχθεί με τεχνητές ορμόνες. Είναι ένα βουνό από μύες, και το μυαλό ενός μωρού πέντε μηνών απάντησε με μια επιτύμβια φωνή:
  - Αυτός είναι ο Μεγάλος μας Αυτοκράτορας, ολόκληρο το σύμπαν του ανήκει.
  - Τότε, μικροοργανισμοί, πάρτε πλάσμα! - Από τα σαγόνια του βάναυσου-απκόσμου ξεπήδησαν αρκετά δηλητηριώδη πράσινα σύννεφα καπνού αφήνοντας μια έντονη δυσοσμία.
  Οι πολυκάννες εκτοξευτές δέσμης και οι εκτοξευτές πλάσματος των εξωγήινων εξαπέλυσαν ταυτόχρονα ρεύματα θανατηφόρας ενέργειας. Βυθίστηκαν σε ένα πολύχρωμο τετράγωνο, όπου τα έξυπνα παιδιά με λουλούδια και κορδέλες πλεγμένες στα μαλλιά τους συνέχιζαν να κυματίζουν σημαίες. Εκρήξεις - και στο μέρος που έκαναν τα παιδιά, υπήρχαν μόνο χωνιά με σωρούς από πτώματα που καπνίζουν. Πετώντας τις σημαίες, τα αγόρια και τα κορίτσια όρμησαν προς όλες τις κατευθύνσεις, πολλοί από αυτούς τραυματίστηκαν και κάηκαν. Κανείς δεν πρόλαβε να προσέξει από πού ήρθε το γυριστό σουτ. Η γόμωση εκτοξεύτηκε με μεγάλη ακρίβεια, χτυπώντας τον ρυθμιστή ελέγχου που ρυθμίζει τον ρυθμό εκφόρτισης στη γεννήτρια πλάσματος - τη συσκευή που τροφοδοτεί το οπλοστάσιο του τερατώδους τέρατος. Η γεννήτρια μπήκε σε αναγκαστική λειτουργία, μετατρέποντας σε βόμβα εξόντωσης. Ο δεκάμετρος τυραννοδρόιδος κατάφερε να σκίσει την κολασμένη μηχανή και να την πετάξει στο πλήθος, αλλά αυτό δεν τον έσωσε. Η γεννήτρια εξερράγη, καταστρέφοντας το τέρας και ταυτόχρονα καίγοντας και σκορπίζοντας σε στοιχειώδη σωματίδια χιλιάδες διάφορα, υπό όρους λογικά, πλάσματα. Τα νεύρα των διαγαλαξιακών μαχητών ήταν ήδη στα άκρα και αυτή η έκρηξη έσπασε τα τελευταία φρένα.
  Άρχισε ένας αμοιβαίος αναγκαστικός ξυλοδαρμός.
  Εξωγήινα πλάσματα κόβονται μεταξύ τους, λιώνουν και καίγονται, από όλα τα είδη όπλων. Δεδομένου ότι η μάχη έγινε στο ύπαιθρο, είναι σαφές ότι κάθε πυροβολισμός βρήκε πολλά θύματα. Σε λίγα δευτερόλεπτα σκοτώθηκαν οι περισσότεροι από τους αγαπητούς "καλεσμένους" και καταστράφηκε σημαντικό μέρος του συγκροτήματος. Από τα χτυπήματα των ισχυρότερων γομώσεων, τεράστια και μικρά σώματα θρυμματίστηκαν σε θραύσματα που καπνίζουν. Οι φλόγες άναψαν, τυλίγοντας υπέροχα λουλούδια και δέντρα. Μερικά από τα ανάπηρα τέρατα συρρέουν τριγύρω, μερικά κομμένα μέλη συνέχισαν να φτερουγίζουν και να σπάζουν. Πολύχρωμες βρύσες αίματος απλώνονται στο χαλί και το γρασίδι. Σε ορισμένα πλάσματα, το αίμα αναφλέγεται εύκολα σε περιβάλλον οξυγόνου, έτσι πολλά φούντωσαν με πολύχρωμη φωτιά. Άλλα πλάσματα έσπευσαν να τρέξουν σκορπώντας μανιασμένες φλόγες γύρω τους. Τέρατα, αποτελούμενα από ραδιενεργά στοιχεία, κάηκαν μέσα από χαλιά και ακόμη και θρυμματισμένη πέτρα από γρανίτη, και η μεντοπλασματική φωτιά καταβρόχθιζε μέταλλο βαρέως τύπου. Η φλόγα από τις ακτίνες και το πλάσμα, σίγουρα, θα συνεχιζόταν μέχρι την πλήρη εξόντωση όλων των αντιπάλων, και στη συνέχεια θα εμπλέκονταν διαστημόπλοια, τεμαχίζοντας ολόκληρο τον χώρο στο ηλιακό σύστημα και γύρω του με την κακή ενέργεια της ολοκληρωτικής καταστροφής.
  Ευτυχώς, οι σταλζάνοι κατάφεραν να ανοίξουν το παραλυτικό πεδίο. Ο Έρωρος ήταν ο πρώτος που έδωσε εντολή να κλείσει ο χώρος με ασπίδα δύναμης ταυτόχρονα. Ήταν ένα ρεαλιστικό βήμα, εάν ένα μεγάλο μακελειό ξεκινήσει κοντά στον πλανήτη Γη, τότε δεν θα μείνουν σταθεροί ατομικοί πυρήνες από ολόκληρο το ηλιακό σύστημα. Και γι' αυτό, ακόμα κι αν γλιτώσει, ο αυτοκράτορας μπορεί να εκτελέσει, και μάλιστα με τέτοιο άγριο τρόπο που είναι καλύτερα να χτυπήσει αμέσως το μυαλό του.
  Η γη πρέπει να υπάρχει! Αφήστε το ultramarshal και απείρως αηδιασμένο με αυτή την τρύπα!
  Κλήστε αλλά όχι σκοτώστε! Ωστόσο, μεγάλη ποσότητα αποτεφρωμένης και κομμένης είναι αρκετή για να τινάξει στον αέρα την κατάσταση! Σε μια έκταση αρκετών τετραγωνικών χιλιομέτρων, συνεχής καταστροφή του νησιού από πυρκαγιά, αμέτρητοι νεκροί, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν είχαν καν πτώματα, στην καλύτερη περίπτωση, βροχερή σκόνη και κομμάτια καπνού. Ο υπερμάρσαλ ήταν εξωτερικά ήρεμος, αλλά οι ελέφαντες-σκαντζόχοιροι τρίβονταν στην καρδιά. Ήταν ανάμεσα στον καταρράκτη της δέσμης και τον ανακλαστήρα. Από τη μια, συνένοχοι στην προδοσία της αυτοκρατορίας, και από την άλλη, ο Fagiram και οι πολλοί συνεργοί του. Είναι σαφές ότι η προδοσία έχει μολύνει τις υψηλότερες διαστάσεις εξουσίας και η κατάσταση δεν μπορεί να επιλυθεί απλώς με προειδοποίηση. Μπορεί επίσης να αποδειχθεί ότι ο κύριος κάτοικος του εχθρού συλλέγει όλες τις πληροφορίες από την κορυφή. Αποσπάστηκε από τις σκέψεις του ένας βαρύς αναστεναγμός από τον νεαρό βοηθό που στεκόταν πίσω του.
  Ο Ουρλίκ Έρορος γύρισε απότομα και απευθύνθηκε στον νεαρό με έναν απρόσμενα απαλό τόνο.
  - Εσύ, βλέπω, αναστενάζεις. Ίσως φοβάστε τη θέα των πτωμάτων και του αίματος;
  Κουνώντας αρνητικά το χέρι του, ο βοηθός απάντησε:
  - Όχι, αντιθέτως, λυπάμαι που δεν μπορώ, χωρίς την εντολή σας, να βάλω μια φόρτιση μέγιστης ισχύος σε αυτήν την οχιά. Λίγα, φωτόνια λίγα πτώματα... - αναφώνησε ξέφρενα ο Στέλζαν. - Πόσο θα ήθελα να κόψω ολόκληρο το θηριοτροφείο!
  - Ναι, αλλά το πρόσωπό σου ήταν κάπως λυπημένο. Οι άλλοι στρατιώτες μας χαίρονται για τη σφαγή. Ο Έρωρος αισθάνθηκε αυτομάτως καχύποπτος και ένιωσε ένταση. Το υπερπλασματικό όπλο του ultramarshal επιμήκυνε ακόμη και τις κάννες, έδειξε ένα ολόγραμμα με τη μορφή ενός ρεύματος από πολύχρωμα θαυμαστικά.
  - Κάτι άλλο με στεναχωρεί τρομερά. Είμαστε τώρα προδότες της Μεγάλης μας Αυτοκρατορίας; Αυτό είναι απαίσιο! Όσοι προδίδουν τον Πορφυρό Αστερισμό και τον Αυτοκράτορα, μετά την τιμωρία και την εκτέλεση, περιμένουν στο υπερσύμπαν φυλάκιση σε έναν υπερπλασματικό αντιδραστήρα. Εκεί οι προδότες υφίστανται συνεχείς βομβαρδισμούς επώδυνων κβάντων. Εκεί θα βιώσουμε ένα επίπεδο πόνου που δεν είναι διαθέσιμο σε αυτό το σύμπαν. Ο πόνος θα διαπεράσει όλα τα κύτταρα του σώματος, χωρίς να αφήνει ελεύθερο μόριο. Και το χειρότερο είναι ότι δεν θα υπάρχει ούτε ύπνος, ούτε ανάπαυση, ούτε μέρος για να πάρεις μια ανάσα.
  Ο Έρωρος έσφιξε ένα περιφρονητικό χαμόγελο (αν και ο ίδιος ήταν τρομερά νευρικός, έστρεψε τα σπλάχνα του από φόβο!), πετώντας με εσκεμμένη απροσεξία:
  Φοβάσαι να υποφέρεις; Είναι ντροπή, ντροπή για την κατάρρευση του πολεμιστή του Πορφυρού αστερισμού να φοβάσαι τον πόνο. Και αν σε βασανίσουν οι εχθροί, θα σπάσεις;
  Ο νεαρός σταλζάν φούσκωσε το στήθος του με πάθος και είπε:
  - Όχι, δεν φοβάμαι τον πόνο. Αλλά είναι ένα πράγμα να υπομένεις το μαρτύριο των εχθρών για μια μέρα, ένα μήνα, γνωρίζοντας ότι αργά ή γρήγορα θα τελειώσουν. Άλλο πράγμα είναι να υποφέρεις για προδοσία, να λάβεις την τιμωρία του Υψίστου, Παντοδύναμου Θεού και να υποφέρεις δισεκατομμύρια δισεκατομμύρια χρόνια. Σε αυτό το σύμπαν, το υπερπλάσμα καίγεται αμέσως, και εκεί, στο οδυνηρό αρχειοθέτημα, καίγεται στο άπειρο. Μόνο μια ελπίδα για το έλεος του Μεγάλου Αυτοκράτορα.
  Ο Ultramarshal παραμέρισε την καλυμμένη με σπυράκια σαύρα και ο υπερπλασματικός εκπομπός του πέταξε έξω μια τσιτσιρική ακτίνα, εξολοθρεύοντας το βρομερό πλάσμα. Τότε ο Έρωρος, κρύβοντας την ειρωνεία, είπε:
  Ναι, ο Αυτοκράτορας είναι καλός. Είμαι σίγουρος ότι θα λάβει υπόψη του τις συνθήκες της παράδοσής μας. Μην φοβάστε, θα βρούμε ακόμα τρόπο να δώσουμε το θανατηφόρο χτύπημα στον εχθρό.
  "Καλύτερα να πεθάνεις παρά να σε προδώσει η αδράνεια". Ίσως τους επιτεθούμε όσο έχει ταραχή. - Προσφέρονται τα μάτια που αναβοσβήνουν νεαρός αξιωματικός.
  - Δεν είναι ρεαλιστικό, έχουμε μπλοκάρει όλες τις επικοινωνίες. Αρκετές εξηγήσεις, απλά ακολουθήστε τις εντολές των διοικητών! φώναξε αυστηρά ο Έρωρος.
  - Απολύτως! - Ο αξιωματικός χαιρέτησε, γύρισε και vzdetel.
  - Αν θέλετε να επιβιώσετε και να σώσετε άτομα, εμπιστευτείτε με! Θα είμαι πάντα πιστός στην αυτοκρατορική μου πατρίδα.
  Ο υπερστρατάρχης άρχισε να εκδίδει και πάλι εντολές, αν γινόταν αστρική μάχη, ήταν απαραίτητο τουλάχιστον να σωθεί η πρωτεύουσα. Και οι γήινοι θα αναπαράγονται ακόμα. Κατά τη διάρκεια της εισβολής, το 90% της ανθρωπότητας καταστράφηκε και τώρα υπάρχουν περισσότεροι από αυτούς από ό,τι κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Αν επιζήσουν χίλια από τα 40 δισεκατομμύρια, τότε πάλι 40 δισεκατομμύρια θα είναι σε 300-400 χρόνια. Σε αυτή τη σχετικά μικρή ηλικία για έναν Stalzan, σίγουρα θα είχε αμέτρητους έρωτες. Υπό την προϋπόθεση της επιβίωσης, δεν πιστεύει κανείς ιδιαίτερα σε μια μεταθανάτια ύπαρξη σε άλλο σύμπαν. Και ό,τι έχει καταστραφεί χτίζεται ακόμα πιο γρήγορα. Ο ίδιος ήθελε πόλεμο, είχαν ήδη περάσει χίλια χρόνια απουσίας εχθροπραξιών μεγάλης κλίμακας, υπήρχαν λίγοι βετεράνοι εκείνων των ένδοξων χρόνων της ταχείας επέκτασης της διαστημικής αυτοκρατορίας. Ακόμη και χωρίς να γεράσουν, πολλοί από αυτούς, γιατί σταμάτησαν την πορεία της ζωής τους, οι εξωγήινοι ψιθύρισαν κακόβουλα - κάρμα χαλασμένο από φόνους. Όμως ο Έρωτος δεν θα ντρέπεται με τέτοια πράγματα. Είναι τόσο ενδιαφέρον και ρομαντικό να εξοντώνεις χιλιάδες, εκατομμύρια, δισεκατομμύρια έξυπνα παράσιτα που γεμίζουν το σύμπαν με ένα πάτημα ενός κουμπιού. Είναι απαραίτητο να φτάσει ο ίδιος ο αυτοκράτορας με οποιοδήποτε κόστος , τότε, ίσως, θα του ανατεθεί μια τιμωρητική εκστρατεία κατά των Singhs, αν και αυτός θα είναι ήδη ένας πόλεμος μεγάλης κλίμακας.
  Και εδώ είναι ο Fagiram. Το μαύρο, ιδρωμένο πρόσωπό του τρέμει ελαφρά.
  - Είσαι κάπως αστείος. Ίσως αυτό είναι πρόκληση του λαού σας;
  - Κβάζαρ, δεν θα το καταπιείς! Κανένας από τους ανθρώπους μου δεν θα μεσολαβήσει για τους ιθαγενείς. είπε ο Έρωρος με σιγουριά τόνο με μάτια που γυαλίζουν.
  - Ναι! Και θυμάμαι πώς έσωσες από τη θανατική ποινή αυτό που ονομαζόταν το star boy που σακάτεψε οριστικά τον γιο ενός πολιτειακού συμβούλου. Δεν ήταν μαζί μου, αλλιώς θα είχα παραβιάσει την εντολή σας. Τι είναι αυτή η περίεργη απαλότητα; - Ο Φαγκιράμ έδωσε στην πιο αποκρουστική του φυσιογνωμία μια ύποπτη έκφραση.
  - Υπήρχαν λόγοι για αυτό. - Μόλις διέκοψε, ενημερώνοντας τους δικούς του ότι δεν θα μιλήσει για αυτό το θέμα Έρωρος. - Και γενικά, γιατί τα πείραζες αυτά τα σκάρτα, μαζεμένα από όλες τις καθολικές χωματερές!
  - Αυτή η ηλίθια τοπική αυτοδιοίκηση πήγε πολύ μακριά. Έκαναν πρόβα συνάντησης με τον αυτοκράτορα. Μόνο να ήξερες πόσο κενού είναι αυτοί οι γήινοι. - Ο κυβερνήτης φούσκωσε τα μάγουλά του, στρίβοντας το δάχτυλό του στον κρόταφο.
  Ο υπερστρατάρχης απάντησε λογικά:
  - Η βλακεία ενός σκλάβου είναι ένα συν, αλλά το μυαλό είναι ένα μείον! Κοιτάζοντας πίσω, πρόσθεσε. - Gerlok που; Πήρε έκτακτα αμυντικά μέτρα;
  "Έχω δώσει επίσης τις απαραίτητες εντολές, εφόσον το επιτρέπουν οι πόροι. Είμαστε έτοιμοι να αμυνθούμε. Σας δίνω εντολή, στρατάρχη, να ξεκινήσετε διαπραγματεύσεις. - Απροσδόκητα, ο Fagiram βελτιώθηκε.
  - Πρώτον, ultramarshal, και δεύτερον, είναι καλύτερα να το κάνεις. Τους κάλεσες εδώ, σε ξέρουν καλύτερα, ειδικά τον Sinhis. Πόσο καιρό τα προγραμματίζετε; Ο Έρωρος στένεψε τα μάτια του ύποπτα.
  - Καλός! Αφού είσαι τόσο δειλός, θα τα αντιμετωπίσω μόνος μου.
  Αφήνοντας την ερώτηση αναπάντητη, ο στρατάρχης-κυβερνήτης απογειώθηκε σαν αρουραίος από ένα φλεγόμενο σπίτι και όρμησε στο διαστημόπλοιο. Ωστόσο, ενώ οι Sinhis εξακολουθούσαν να διατηρούν μια φαινομενική πειθαρχία, οι υπόλοιποι Star Vultures μπήκαν σε μια κατάσταση υστερικής έκστασης. Το διαστημόπλοιο του Fagiram δέχτηκε επίθεση μόλις έφυγε από την ατμόσφαιρα του πλανήτη Γη. Ευτυχώς, ή ίσως δυστυχώς (θα ήταν καλύτερα να πέθαινε το κάθαρμα!), Αυτοί ήταν μόνο μικροί μαχητές. Έχοντας υποστεί ζημιά, το πλοίο πέρασε υπό την προστασία του στόλου Singh. Οι βίαιοι διαστημικοί φιλιμάστερ, έχοντας χάσει αρκετούς από τους κύριους αρχηγούς τους, ήταν αποφασισμένοι να επιτεθούν στον πλανήτη. Ωστόσο, τα διαστημόπλοια του Χρυσού Αστερισμού έκλεισαν τον δρόμο προς την επικράτειά τους που δικαιούνταν. Οι Σίνχας ήταν πολύ πιο δυνατοί από ένα σωρό πειρατές και μισθοφόρους κάθε είδους. Ο στόλος τους ήταν πολύ καλύτερα οπλισμένος, όσο για τις μοίρες των άλλων κόσμων, δίσταζαν. Ιδιώτες και ληστές φώναζαν, απειλούσαν σε όλες τις γλώσσες, χύνοντας κακές λέξεις ο ένας στον άλλον σε όλα τα εύρη. Δεν τόλμησαν όμως να πάνε στη μάχη. Ήταν ξεκάθαρο ότι οποιαδήποτε σκουπίδια θα κατέστρεφε τη συντριπτική πλειοψηφία των διαστημικών σκαφών μαζί με τους επιβάτες τους.
  Και οι δύο πλευρές πάγωσαν σε αγωνία, εκατομμύρια διαστημόπλοια έτοιμα να απελευθερώσουν εκατομμύριο βατ θανατηφόρα ενέργεια ανά πάσα στιγμή.
  Τολμηρά ζώα πάγωσαν στον ουρανό του διαστήματος,
  Αν και φαίνεται να υπάρχει κάποιο είδος μυαλού!
  Αλλά η τεχνολογική δύναμη καταλήγει στο κακό τέλος,
  Ο δόλος θα έχει προτεραιότητα, όχι η τιμή!
  ***
  Ο χώρος πλημμυρίζει από ιριδίζουσες φλόγες που αλλάζουν χρώματα κάθε δευτερόλεπτο...
  Κόλαση που αναβοσβήνει και καταβροχθίζει όλα τα μέσα, συνθλίβει τη σάρκα. Ένα ηφαίστειο που καίει ό,τι είναι ζωντανό μέσα του. Πόσο οικεία είναι όλα αυτά! Αλλά αυτή τη φορά, ίσως η κόλαση είναι αληθινή;! Υπομονή - και τώρα ο πόνος υποχωρεί. Ο Βλαντιμίρ άνοιξε τα βλέφαρά του. Νόμιζε ότι είδε τον έναστρο ουρανό. Έκλεισε τα μάτια του με έκπληξη και μετά με μια προσπάθεια τα άνοιξε ξανά. Ναι, πράγματι, βλέπει ένα περίεργο έναστρο χαλί. Απόκοσμης προέλευσης, εξαιρετικά πυκνά σπαρμένη με πολύτιμες γιρλάντες των φώτων του ουρανού. Δεκάδες χιλιάδες από τα φωτεινότερα αστέρια τυφλώνουν και κλονίζουν τη φαντασία. Το ίδιο το σώμα φαινόταν να επιπλέει στο κενό, χωρίς να αισθάνεται καμία υποστήριξη. Το πρωτοφανές θέαμα συγκλόνισε τόσο το αγόρι που έχασε τις αισθήσεις του, αποκομμένος από την πραγματικότητα.
  Όταν του επέστρεψε ξανά η ικανότητα σκέψης, ήταν ήδη σε θέση να ελέγξει τα συναισθήματά του. Το έδαφος ήταν και πάλι στέρεο, και πάλεψε να σταθεί στα πόδια του.
  Το θέαμα μπροστά του δεν ήταν για τους αδύναμους. Στην αρχή, το αγόρι νόμιζε ότι θα τρελαινόταν. Η μεγαλειώδης πόλη, η πρωτεύουσα του γαλαξία Dinazakura εμφανίστηκε με όλη της την πιο άγρια ομορφιά. Πολυτελείς ουρανοξύστες πολλών χιλιομέτρων, γιγάντιοι ναοί, αφάνταστα γιγάντια αγάλματα, καταρράκτες από κήπους και σιντριβάνια, φωτεινές συσκευές, κολοσσιαίες διαφημιστικές πινακίδες που χωρούσαν πενήντα Ολυμπιακά στάδια και πολλά άλλα. Αν προσθέσετε εκατομμύρια διαφορετικούς τύπους πολύχρωμων πολυτελών αεροσκαφών, τότε για ένα δεκατετράχρονο αγόρι στις αρχές του 21ου αιώνα, αυτό ήταν ήδη πέρα από κάθε όριο.
  Ωστόσο, δεν υπήρχε φόβος. Υπήρχε υπερβολικός ενθουσιασμός, ακόμη και απερίγραπτη απόλαυση στη θέα μιας τέτοιας αφάνταστα πολύχρωμης λαμπρότητας που δημιουργήθηκε από τα χέρια ευφυών όντων. Τα πάντα σε αυτή τη μητρόπολη ήταν μεγαλεπήβολα και γοητευτικά. Πολλά αστέρια έλαμψαν στον ουρανό. Το πιο λαμπερό ροζ-κίτρινο αστέρι, δύο πράσινα, ένα μπλε και δύο σχεδόν αόρατα κεράσι-ζαφείρι, που είναι φυσικό σε τόσο έντονο φως. Ωστόσο, παρά το δυνατό φως, τα μάτια δεν πονούσαν και δεν έκανε ζέστη. Η θερμοκρασία είναι πολύ ευχάριστη, φυσάει ένα ελαφρύ δροσερό αεράκι.
  Το αγόρι περπάτησε στο επτάχρωμο πεζοδρόμιο, ένα πεζοδρόμιο πλαισιωμένο με λουλούδια, αγάλματα, πολύχρωμα φώτα που αναβοσβήνουν, κρυστάλλινα γυαλισμένα πλακάκια. Ξυπόλητα, τα πέλματα των παιδιών αισθάνονταν πολύ λεία, ακόμη και ίσως γλιστερά σαν πάγος, δίνοντας μια φωτεινότητα, αλλά ευτυχώς όχι πολύ ζεστό.
  Τα πάντα σε αυτή τη φουτουριστική μητρόπολη ήταν λαμπερά και εκθαμβωτικά υπέροχα, ακόμη και οι αποκομιδές σκουπιδιών με τη μορφή εξωτικών ζώων και πουλιών. Άνοιξαν το στόμα τους και τους ευχαρίστησαν ευγενικά όταν τους πετούσαν σκουπίδια. Όταν ο Βλαντιμίρ εκτόξευσε τη λιωμένη και στρεβλή μπότα του μίνι στρατιώτη, ένα πουλί οδοκαθαριστής πήδηξε έξω από το πεζοδρόμιο σαν να ήταν νερό. Ήταν με το κεφάλι ενός αετού, αλλά με ένα αναλογικά μεγάλο ράμφος, το σώμα μιας ριγέ μελιτζάνας πλαισιωμένο σε τρεις τάξεις από πλούσια πέταλα. Κάθε σειρά διέφερε ως προς το χρώμα και το σχήμα των βλαστών και τα φτερά είχαν έναν χρωματισμό που κινούνταν σαν βίντεο. Ο φτερωτός και συνάμα λουλουδένιος οδοκαθαριστής κατάπιε τα παπούτσια που είχαν γίνει αφόρητα, κελαηδώντας μελωδικά:
  - Δεν έχουμε λόγο να βασανίζουμε τον εαυτό μας με αμφιβολία! Δεν υπάρχουν πια απελπισμένοι τύποι σε όλο το σύμπαν! Πραγματικοί άντρες πετούν σκουπίδια - σκότωσε το σταλζάν κάποιου άλλου! Ο Στάλζαν σκότωσε άλλον!
  Ο Βλαντιμίρ κούνησε σαστισμένος το χέρι του στον "καθαριστή-πριμαντόνα" και είπε:
  - Το πιο εκπληκτικό πράγμα σε έναν άνθρωπο είναι ότι δεν ξαφνιάζεται από το μαγευτικό, αλλά χτυπιέται από το μπανάλ!
  Ωστόσο, είναι περίεργο που έλιωσαν τα βαρέως τύπου στρατιωτικά παπούτσια και ο ίδιος δεν έλαβε ούτε μικρά εγκαύματα. Ωστόσο, τα ρούχα δεν φάνηκαν να έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ, αν και η πολυτελής φόρμα χάθηκε. Αλλά κάτι έχει επιζήσει, και δεν ντρέπεται τόσο να περπατήσει στην πόλη με ένα έξυπνο μπλουζάκι και σορτς, κανονικά ρούχα για ένα αγόρι με ζεστό καιρό.
  Αν και ο Βλαντιμίρ ντρεπόταν από τα γυμνά του πόδια, τα οποία είναι εξαιρετικά ακατάλληλα στην πρωτεύουσα, όπου κάθε άγαλμα, αυτοκίνητο, σιντριβάνι, σύνθεση, αυτή ή εκείνη η κατασκευή έλαμπε με εκκωφαντική φανταχτερή πολυτέλεια. Σαν ραγαμούφιν ζητιάνου στην κυβερνητική συνοικία της Αγίας Πετρούπολης, κοκκινίζεις άθελά σου όταν σε πλησιάζει κάποιος.
  Λίγοι είναι οι πεζοί στους δρόμους αυτή τη στιγμή, κυρίως παιδιά. Δεδομένου ότι πρόκειται για έναν από τους κεντρικούς τομείς της μητρόπολης, εγκαταστάθηκαν εδώ επιφανείς σταλζάνοι. Υπήρξε απλώς μια περίοδος που δίνονται σύντομες διακοπές στους μίνι στρατιώτες για να γνωρίσουν τουλάχιστον λίγο τη ζωή χωρίς εξαντλητική άσκηση, για να τους αφήσουν να νιώσουν τις χαρές της παιδικής ηλικίας. Επιπλέον, αυτή η σύντομη περίοδος των διακοπών, σε σύγκριση με την περίοδο των στρατώνων, ήταν ένα είδος ενθάρρυνσης για επιτυχία σε σπουδές και μαχητική εκπαίδευση.
  Τουλάχιστον μια μικρή ευκαιρία να διαχειριστείς τον χρόνο κατά την κρίση σου είναι η ευτυχία! Γι' αυτό ακριβώς το θέαμα ακίνδυνων γελαστών, πολλοί από τους οποίους, παίζοντας χαρούμενα, πετούσαν στον αέρα, έκαναν τούμπες, στριφογυρίζοντας βγάζοντας καλειδοσκοπικά ολογράμματα, έδωσε στη μαγική πόλη μια υπέροχη ειδυλλιακή όψη.
  Ο Τιγκρόφ ήθελε να τους πλησιάσει και να τους κάνει μερικές ερωτήσεις, αλλά φοβόταν. Φοβόταν ότι ειρηνικά, όμορφα σαν ξωτικά, αγόρια και κορίτσια με τις αστραφτερές στολές τους μπορεί να μην ήταν τόσο ειρηνικά όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Επιπλέον, συνήθως δεν είναι τυπικό για τους ανθρώπους. ακόμη και τα κορίτσια έπαιζαν προφανώς πολεμικά παιχνίδια. Είναι αλήθεια ότι φαίνεται ότι εκτυλίσσονταν φανταστικοί τύποι και anime-φαντασιακοί τύποι, και όχι ανθρωπογενείς μάχες. Οι μεμονωμένες ολογραφικές προβολές ήταν μεγάλες και τόσο φωτεινές, που αναπαράγουν πιστευτά λεπτομέρειες. Αυτό που πραγματικά φαινόταν, και μάλιστα, από κάπου στον αέρα, μυθικά κάστρα, φρούρια και σπίτια εμφανίζονται και μετά εξαφανίζονται.
  Το αγόρι, άναυδο από αυτό που είδε, περπάτησε και περπάτησε, συνεχίζοντας να εξετάζει την πόλη. Τι εκπληκτικά δέντρα και γιγάντια λουλούδια δεκάδων και εκατοντάδων μέτρων με σιντριβάνια και ιπτάμενα ζώα κρέμονται στα κρυστάλλινα μπαλκόνια, που λαμπυρίζουν στον ήλιο με μια γκάμα πολλών νεραϊδών. Στα πέταλα των λουλουδιών, εμφανίζονται συνεχώς μεταβαλλόμενες διάφορες κινούμενες εικόνες, πιο συχνά πολεμικές τέχνες διαφόρων εξωγήινων ή μάχες σε στυλ ρετρό.
  "Ίσως αυτά είναι πεδία δύναμης!" σκέφτηκε το αγόρι, τρίβοντας τους κροτάφους του, ο εγκέφαλός του ήταν έτοιμος να βράσει από μια πληθώρα εντυπώσεων. "Υπάρχουν πολλοί φωτιστές εδώ, ένα τέτοιο παιχνίδι φωτός και χρωμάτων δεν μπορεί να αναπαραχθεί στον πλανήτη μας! Τι παράξενο σχηματίζει τα δημιουργήματα του μυαλού τα παίρνουν!".
  Εδώ είναι ένα από τα σφαιρικά κτίρια που κρέμεται σε επτά πόδια, με φύλλα, πλαισιωμένα με πολύτιμους λίθους, το καθένα βαμμένο στο χρώμα της σημαίας Stalzan. Μια άλλη κατασκευή έγινε με τη μορφή ενός επτάκτινου αστέρα και περιστρεφόταν αργά γύρω από τον άξονά του. Άλλα κτίρια έμοιαζαν με χριστουγεννιάτικα δέντρα, κέικ με φλογερούς πυρσούς και θυελλώδεις πολύχρωμους καταρράκτες, γιγάντια ρυάκια που φτάνουν μέχρι τη στρατόσφαιρα. Μερικά γιγαντιαία σιντριβάνια, με τη μορφή μιας ποικιλίας εξωγήινων τεράτων, που έφτιαχναν πολύτιμους λίθους, εκτόξευαν λιωμένο μέταλλο και περίεργα αέρια που φωτίζονταν από ακτίνες λέιζερ.
  Οι κάτω όροφοι των πολυτελών κτιρίων ήταν γεμάτοι από πολύχρωμες εισόδους και εξόδους με ονόματα που εμφανίζονται στις οθόνες. Και το περίεργο, όλα τα ονόματα είναι απολύτως ξεκάθαρα, εστιατόρια, καταστήματα, κέντρα διασκέδασης όλων των επιπέδων και τύπων, διάφορες υπηρεσίες. Θύμιζε την πολλές φορές διευρυμένη και ασύγκριτα πιο πολυτελή Κεντρική Προεδρική Λεωφόρο της Μόσχας. Το Tigers ήταν τότε ακόμα πολύ μικρό, θυμόταν αμυδρά, και τώρα, κυριολεκτικά, καταβρόχθιζε με τα μάτια του την εκθαμβωτική αυτοκρατορική λαμπρότητα. Φυσικά, πολλά εδώ δεν είχαν ανάλογα στη γη. Λοιπόν, τι είδους άνθρωπος κατασκευαστής θα τακτοποιήσει κώνους, θόλους και πισίνες με πολύχρωμα πλάσματα και απερίγραπτα τρομερά τέρατα με το κεφάλι κάτω. Είναι ακόμη τρομακτικό να το βλέπεις, φαίνεται ότι όλα πρόκειται να καταρρεύσουν στο κεφάλι σου.
  Ένα από τα κορίτσια των ξωτικών πέταξε από πάνω του, χτυπώντας τον ελαφρά με ένα γυαλιστερό παπούτσι. Ο Βλαντιμίρ ταλαντεύτηκε ελαφρά, ήταν ήδη κουρασμένος, περπάτησε αρκετά μίλια με τα πόδια.
  "Μάλλον δεν έχεις φάει για πολύ καιρό, αστεροπολεμιστή", φώναξε το αγγελούδι με ένα ασημένιο κουδούνι.
  Κινούμενοι διάδρομοι, αν ήταν εκεί, προφανώς ήταν απενεργοποιημένοι. Προφανώς, στην υπερ-μητρόπολη του απώτερου μέλλοντος, νοιάζονταν πάρα πολύ για τη φυσική κατάσταση. Η επιφάνεια έγινε πιο τραχιά και τα γυμνά πόδια άρχισαν να φαγούρα και φαγούρα. Ο Βλαντιμίρ, πράγματι, ήθελε πολύ να φάει, γιατί νιώθει σαν να πεινάει για περισσότερο από μια μέρα, εκτός από αυτό ...
  Αλλά ποιος ξέρει πόσο καιρό πέρασε στο μπλακ άουτ...
  Ο δρόμος είναι γεμάτος πολύχρωμες τηλεφωνητικές μηχανές: "Ήρθε η ώρα να φάμε!".
  Ο Βλαντιμίρ αποφασίζει:
  - Δύο θάνατοι δεν μπορούν να συμβούν, και με άδεια κοιλιά δεν υπάρχει ζωή!
  Έπρεπε να πλησιάσει κανείς το μηχάνημα, όταν εμφανίστηκε αμέσως μια τρισδιάστατη προβολή ενός πανέμορφου επτάχρωμου κοριτσιού με φτερά. Σε μια γλώσσα που φαινόταν ρωσική, η υπέροχη νύμφη είπε:
  - Τι θέλει ένας μικρός αλλά γενναίος κατακτητής του σύμπαντος;
  - Τρώω! - Ειλικρινά είπαν οι Τίγρεις στα γαλάζια μάτια του αγοριού, διαβάστηκε μια πεινασμένη λάμψη.
  - Ένα σύνολο εκατόν δεκαπέντε εκατομμυρίων προϊόντων στη διάθεσή σας. - Το παραμύθι κελαηδούσε, προσθέτοντας μέγεθος στα φτερά.
  - Στη συνέχεια το παγωτό Κρεμλίνο, η λεμονάδα, ο χυμός, το κέικ και η σοκολάτα. - φλυαρούσε το ευχαριστημένο αγοροκόριτσο.
  - Και τι είδη; Προσδιορίστε τη σειρά! - Ήταν δύο κορίτσια και χαμογέλασαν αφύσικα μεγάλα.
  - Ό,τι κι αν γίνει, αρκεί να έχει καλή γεύση. - Μουρμούρισαν μπερδεμένοι οι Τίγρες, απλώνοντας τα χέρια του αβοήθητα.
  - Το πιο νόστιμο; Σύμφωνα με το πιο μαζικό πρότυπο; - Προφανώς, οι κυβερνητικοί υπάλληλοι χρειάστηκε περισσότερες από μία φορές να αντιμετωπίσουν πελάτες που δεν καταλαβαίνουν τι θέλουν.
  - Ναί! - Ο Βλαντιμίρ έπεσε έξω με ανακούφιση.
  - Σηκώστε τα χέρια σας, κοιτάξτε ευθεία. Ή βγάλτε την προσωπική σας ταυτότητα, μίνι στρατιώτη. - Ολογραφικές νύμφες είπαν ομόφωνα.
  Το αγόρι σήκωσε και τα δύο χέρια. Ένα αμυδρό κίτρινο φως αναβοσβήνει, προφανώς σαρώθηκε.
  - Η ταυτότητά σας δεν εμφανίζεται στο αρχείο της κάρτας, δεν έχετε προσωπικό στρατιωτικό δελτίο, άρα δεν μπορείτε να εξυπηρετηθείτε. - Τα κορίτσια τσίριξαν και αμέσως έγιναν κατακόκκινα, σταύρωσαν τα χέρια τους σε μια απαγορευτική χειρονομία σταλζάνων.
  Ο Βλαντιμίρ απομακρύνθηκε βιαστικά από το πολυβόλο, τα τακούνια του έκαιγαν με την κυριολεκτική έννοια της λέξης. Μοιάζει με κομμουνισμό τεχνοτρονικής ταύτισης. Ο Τιγκρόφ κάθισε σε ένα επιτηδευμένο μπουντουάρ, σκυμμένος και ακουμπώντας το πηγούνι του στις παλάμες του. Σκέψη... Το μέλλον σχεδιάστηκε με τα πιο ζοφερά χρώματα. Είναι ολομόναχος σε έναν άλλο γαλαξία, περιτριγυρισμένος από εξωγήινους, πλάσματα που είναι χειρότερα από τα πιο αρπακτικά, άγρια ζώα. Και καμία ιδέα εξοικονόμησης δεν μπορεί να έρθει στο μυαλό. Ο Όλιβερ Τουίστ ήταν ακόμα καλύτερος στο Λονδίνο, όπου τουλάχιστον οι ίδιοι άνθρωποι με τον ίδιο τον άστεγο δραπέτη. Και που θα πάει; Μπορεί να παραδοθεί, υπολογίζοντας στο έλεος στη φυλακή; Εκεί τουλάχιστον θα ταΐσουν, έστω και με τόσο ταπεινωτικό τρόπο, μέσα από ένα λάστιχο.
  - Γιατί είσαι σε κατάθλιψη, φωτόν; Αυτό που βλέπω είναι να γλείφω τα χείλη σου. Φαίνεται ότι θέλετε να μεταφέρετε το princeps-plasma στο στομάχι;
  Ένα άγνωστο αγόρι με αστραφτερά ρούχα άπλωσε το χέρι του, χαμογελώντας. Πόσο ανθρώπινο! Το πρόσωπο του stalzanenka είναι στρογγυλό, παιδικό, καθόλου κακό, γυρίζει σε μια διαφήμιση για σωστή διατροφή, μόνο που πιέζει πολύ την παλάμη του. Το μέτωπο είναι ψηλό, τα μαλλιά ανοιχτόχρωμα, τα μπλε μάτια έχουν μεγάλη απόσταση. Αλήθεια, ένα μαυρισμένο χέρι, σαν από ατσάλι, ικανό να σπάσει ένα κόκαλο. Ο Βλαντιμίρ συγκρατήθηκε με δυσκολία, μη δείχνοντας ότι πονούσε πολύ, το χέρι του ήταν σφιγμένο σαν σε βασανιστικό μέγγενη.
  - Ναι, θέλω να φάω!
  - Εσείς, προφανώς, από μακρινές αποικίες, είχατε καεί έντονα, και η εμφάνισή σας είναι κουρελιασμένη, παράξενη. - είπε ο νεαρός σταλζάν με ένα μερίδιο συμπάθειας στη φωνή του.
  Ο Βλαντιμίρ πέταξε ένα μπερδεμένοnbsp. Ευτυχώς, οι σταλζάνοι κατάφεραν να ανοίξουν το παραλυτικό πεδίο. Ο Έρωρος ήταν ο πρώτος που έδωσε εντολή να κλείσει ο χώρος με ασπίδα δύναμης ταυτόχρονα. Ήταν ένα ρεαλιστικό βήμα, εάν ένα μεγάλο μακελειό ξεκινήσει κοντά στον πλανήτη Γη, τότε δεν θα μείνουν σταθεροί ατομικοί πυρήνες από ολόκληρο το ηλιακό σύστημα. Και γι' αυτό, ακόμα κι αν γλιτώσει, ο αυτοκράτορας μπορεί να εκτελέσει, και μάλιστα με τέτοιο άγριο τρόπο που είναι καλύτερα να χτυπήσει αμέσως το μυαλό του.
  κοίτα τον εαυτό σου. Τα ίδια τα ρούχα είχαν ήδη αρχίσει να σιγοκαίουν κατά τόπους και το δέρμα, έχοντας γίνει κόκκινο, ξεφλούδιζε. Πίλημα στέγης από τοπική ακτινοβολία ή καθυστερημένη αντίδραση σε έκρηξη. Ο Τίγρης ένιωσε ένα παγωμένο ρίγος μέσα στο στομάχι του και μίλησε με τρεμάμενη φωνή.
  - Το μαντέψατε, ήμουν στο επίκεντρο της θερμικής φόρτισης.
  - Θα πάρω το φαγητό με τη μέγιστη ταχύτητα, τότε θα το πεις. - Το αγόρι έτρεχε σαν σε γρήγορο γύρισμα, χωρίς να ακουμπήσει με τις μπότες του το επιδέξια φτιαγμένο πεζοδρόμιο της λεωφόρου.
  Γιατί ο Βλαντιμίρ ένιωσε εμπιστοσύνη σε αυτό το μικρό Stelzan είναι δύσκολο να εξηγηθεί. Ίσως η εφηβεία και το άγχος να έκαναν το χατίρι τους. Όταν ένας νέος φίλος επέστρεψε, του πέταξε πολλά ροζ μπουμπούκια που μυρίζουν υπέροχα. Ο Βολόντκα άρχισε να λέει χωρίς να κρύβει τίποτα, έβρασε, ήθελε να ξεχυθεί η ψυχή του.
  Το αγόρι σταλζάν άκουσε προσεκτικά. Ήταν ψηλός σαν Τίγρης και μάλλον ήταν ακόμα νεότερος. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ένα καθαρό χαμόγελο έπαιζε στο όμορφο πρόσωπό του όλη την ώρα. Είναι αλήθεια ότι τα δόντια του παιδιού της φυλής των πολεμιστών είναι ήδη πολύ μεγάλα, πιο λευκά από το χιόνι, οι ακτίνες πολλών φωτιστικών αντανακλώνται από αυτά σαν ηλιαχτίδες. Το φαγητό που πάρθηκε από τον αυτόματο πωλητή αποδείχθηκε εξαιρετικά νόστιμο, υπερδιέγειρε τους υποδοχείς και, αντί να χορτάσει, άνοιξε την όρεξη.
  Όταν ο Βλαντιμίρ, αφού μίλησε, σώπασε, ο νεαρός σταλζάν είπε με σύνεση:
  - Ναι, μοιάζει με θαύμα, αλλά δεν μπορείς να επιβιώσεις εδώ. Θα καταλάβετε γρήγορα, ειδικά από τη στιγμή που κάθε μέρα γίνεται έλεγχος στον υπολογιστή όλων των προσωπικοτήτων. Πριν από μερικές μέρες, πολύ κοντά, υπήρχε ένας τέτοιος "μύλος πλάσματος", τα διαστημόπλοια σκίστηκαν, σαν κατά τη διάρκεια ενός σούπερ πυροτεχνήματος. Ακόμη και από την επιφάνεια, φαινόταν καθαρά πώς τα σκισμένα πλοία φώτιζαν τον ουρανό. Είναι καλό που το βασικό "chailnik" πήγε πέρα από τη γραμμή.
  Το παιδί stalzan έδειξε το κεντρικό αστέρι Vimuru.
  - Τώρα όλα έχουν γίνει πολύ πιο αυστηρά, ένα συνολικό καθεστώς επαλήθευσης. Ναι, και πριν ο έλεγχος ήταν σοβαρός. Σίγουρα, ακόμη και αυτό το μηχάνημα, όπως και τα άλλα, συνδέεται με το Υπουργείο Αγάπης και Δικαιοσύνης.
  Έτσι λέτε μυστική αστυνομία; - Ο Βλαντιμίρ μόρφασε σε ένα χαμόγελο, πόσο γελοία ακουγόταν η έννοια της αγάπης μεταξύ του έθνους, με φόντο την οποία οι φασίστες είναι τρελάρες του νηπιαγωγείου.
  - Ναι, υπάρχουν πολλά τμήματα, και όλοι μιλούν για αγάπη. - Το αγόρι ένωσε τα φρύδια του και τα μάτια του έγιναν πιο αυστηρά. - Σαν κοροϊδία της κοινής λογικής. Ακόμα και ο πατέρας μου, οικονομικός στρατηγός τετάρτου βαθμού, φοβάται αυτά τα τμήματα. Ελα βιάσου. θα σε καθοδηγήσω.
  - Αργά! Ορίστε, αγαπητοί μου! - Οι φωνές βούιζαν σαν βρυχηθμός κοπαδιού ύαινες.
  Αρκετές θωρακισμένες φιγούρες έμοιαζαν να υλοποιούνται στον αέρα σαν φαντάσματα.
  - Στα γόνατα και τα χέρια ψηλά!
  Tigers, ήταν, συσπάστηκε, και δέχτηκε αμέσως μια κατηγορία με έναν αναισθητοποιητή. Η συνείδηση απενεργοποιήθηκε.
  ***
  Ξύπνησε μόνο στο γραφείο του ανακριτή. Οι ερωτήσεις αποδείχθηκαν τυπικές, όχι πολύ λεπτομερείς, αν και χωρίς περιττές απειλές ο ντετέκτιβ μίλησε με έναν αμετάβλητο στοργικό τόνο, αλλά από την άλλη πλευρά, υπήρχαν αισθητήρες παρόμοιοι με τους σκορπιούς στο σώμα του ανακριθέντος. Αν το αγόρι προσπαθούσε να πει ψέματα, ενεργοποιήθηκε μια οδυνηρή φόρτιση και πολύ πιο επώδυνη από ένα συνηθισμένο ρεύμα. Τσιμπώντας στις νευρικές απολήξεις "σκορπιούς", την ίδια στιγμή απέδιδαν ένα ποσοστό αληθοφάνειας με τη βοήθεια ολογράμματος.
  Παρά την τρομερή εντύπωση των κυττάρων του σώματος να σκίζονται (οι δυνατές κραυγές καταπνίγονταν από ένα πεδίο δύναμης που μειώνει τα ηχητικά κύματα), ο Βλαντιμίρ, ωστόσο, έγινε περίεργος πώς επιτυγχάνεται το ποσοστό της αλήθειας και πώς μπορεί να υπάρχουν διαφορετικά μερίδια ψέματος και αλήθειας. Αν και γιατί όχι; Τελικά, υπάρχει μια ανθρώπινη έννοια. τα ιερά ψέματα και οι μισές αλήθειες είναι χειρότερα από κάθε ψέμα.
  Μετά την ανάκριση, κλείστηκε σε ένα αεροστεγές κελί ελεγχόμενο από τον κυβερνοχώρο. Η προϊσταμένη του ειδικού τμήματος του Τμήματος Αγάπης και Αλήθειας, Βίλι Μπόκρα, δεν είχε διακαή επιθυμία να εμβαθύνει ή να ερευνήσει το περίεργο φαινόμενο του εκτοπισμού. Η προώθηση για αυτό δεν λάμπει, και ακόμη και εσείς φαίνεστε σταλμένοι σε ένα επαγγελματικό ταξίδι σε μια τέτοια τρύπα όπως ο πλανήτης Γη. Υπήρχαν καλοί λόγοι να πιστεύουμε ότι θα ήταν καλύτερα να απαλλαγούμε από τον ανεπιθύμητο μάρτυρα. Πως? Σκοτώστε και αποσυναρμολογήστε το πτώμα για μέρη. Η πώληση δέρματος και οστών στη "μαύρη" αγορά, όπως τα ανθρώπινα, αλλά σε βάρος των εσωτερικών οργάνων είναι πρόβλημα. Είναι τα ίδια, αλλά όλα τα μέρη του σώματος του Stalzan έχουν κατασκευαστεί βιομηχανικά. Όχι, αυτά τα όργανα δεν θα λειτουργήσουν πλήρως, παρά μόνο για να βρούμε ηλίθιους, αλλά σε αυτή την περίπτωση το μέταλλο δεν αξίζει να το επεξεργαστούμε. Επιπλέον, στα stalzans όλα μεγαλώνουν από μόνα τους, λόγω της υπερδραστηριότητας των βλαστοκυττάρων. Ο βοηθός είχε την ιδέα:
  - Γιατί να χάσουμε κέρδος, επιπλέον κουλαμάν δεν θα βλάψουν. Υπάρχει ένας τύπος που ήθελε από καιρό να αγοράσει ένα stalzanka από εμάς.
  - ΠΟΥ? - Ο γραφειοκράτης έσφαξε το πηγούνι του στο πλάι, η φωνή του έπεσε σε έναν ψίθυρο φιδιού. Ίσως ο Τζάιλς;
  - Ναι αυτος! - Η κοπέλα έβγαλε μια σπίθα κάτω από τα νύχια της βαμμένα με ραδιενεργά ισότοπα.
  Ο Στάλζαν έφτυσε περιφρονητικά, παραμερίζοντας το σαρωτή βραχιολιών.
  - Ένα αηδιαστικό μείγμα σκαθαριού και πρωτευόντων.
  - Μα είναι τόσο πλούσιος που αγόρασε την τιμητική υπηκοότητα του Πορφυρού Αστερισμού. Ο βοηθός γέλασε απαλά. - Ακόμα και τα καυτά θηλυκά μας πηδάνε κοντά του στο κρεβάτι.
  - Λοιπόν, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο, θα σπάσουμε την τιμή σε πολλαπλάσια ποσότητα. - Ο γραφειοκράτης έκανε πολύ σημαντική παύση, πρόσθεσε. - Αν συμφωνήσει, αυτό θα είναι μόνο η αρχή.
  - Εκβιασμός; Φυσικά, θα κάνουμε κβαντικές ηχογραφήσεις. - Η Stalzanka απελευθέρωσε μια μικροσκοπική μύγα, μικρότερη από παπαρουνόσπορο, από το δαχτυλίδι, έκανε μια σιωπηλή φιγούρα οκτώ στον αέρα, τρίζοντας: "Όλα τα συστήματα σάρωσης, καταγραφής και υποκλοπής είναι έτοιμα για λειτουργία.
  - Μπορώ να μαντέψω γιατί το χρειάζεται. Μπορείτε να "φουσκώσετε τους μυς" σε αυτό το θέμα. - Ο αξιωματούχος του πέταξε μια καραμέλα με νάρκωση στο στόμα.
  Έτσι γρήγορα κρίθηκε η μοίρα του ανθρώπινου παιδιού.
  ***
  Μάλιστα, παρά τις ερωτικές επιτυχίες μεταξύ των γυναικών σταλζάνι, ο τριχωτός δίχειρος κάνθαρος με το πρόσωπο μαϊμού Τζάιλς έκανε αποκρουστική εντύπωση. Ακόμη και η πολυτελής στολή φαινόταν παράλογα τεντωμένη πάνω από ένα αποκρουστικό γούνινο ομοίωμα. Όταν ο Βλαντιμίρ σύρθηκε σε έναν φάκελο συσκευασίας σε μια απομακρυσμένη βίλα, το αγόρι κυριολεκτικά έτρεμε από φόβο. Ο Τζάιλς παρακολουθούσε με ήρεμο ενδιαφέρον. Ένιωθε ότι το παιδί τον φοβόταν και φοβόταν ακριβώς τη βία. Μια κολλώδης άσχημη φωνή βούιζε πάνω από το αυτί του.
  "Σε βλέπω να τρέμεις, μικρέ σταλζάν. Μη φοβάσαι! Θα κρατήσω τον μεγαλύτερο φόβο σου για το τέλος. Καταραμένο κάθαρμα της μπάσταρδος φυλής των εισβολέων! Πρέπει να λογοδοτήσετε για όλες τις αμαρτίες σας και για τις αμαρτίες των συγγενών σας που αποπνέουν το πλάσμα του θανάτου.
  Ο Τίγρης ανατρίχιασε.
  - Αλλά δεν είμαι σταλζάνος, αλλά άνθρωπος ...
  Ένα βουητό που κόβει αυτιά έκοψε την πρόταση.
  - Εσύ, στάλζαν, ξαπλωμένος αρουραίος! Με προειδοποίησαν ότι σου αρέσει να ενοχλείς τους ιδιοκτήτες του μακάκου και έχεις προβλήματα με την ψυχή. Αυτό είναι, είσαι δικός μου, και θα σε αναπληρώσω για τους κατεστραμμένους συγγενείς μου. Πρώτα θα νιώσεις πώς είναι να είσαι σκλάβος, μετά θα αυξήσουμε τα βάσανά σου. Βγάλτε τον έξω και βάλτε ένα γιακά.
  Ο Τιγκρόφ απομακρύνθηκε και στη συνέχεια στάλθηκε σε έναν στρατώνα σκλάβων. Εκεί, κάτω από τις καυτές ακτίνες του ήλιου, αναγκάζονταν να σπάνε και να σέρνουν πέτρες σε φορεία ή καροτσάκια, ενώ πετσοκόβονταν με επώδυνες εκκρίσεις. Μπορεί να φανεί ότι ο Giles δεν ήταν πολύ ευφάνταστος ή ήταν πολύ παθιασμένος με τις επιχειρήσεις, αλλά δεν υπήρχε αρκετή φαντασία για κάτι περισσότερο από το να τον κάνει να εκτελέσει σκληρή, σχεδόν χωρίς νόημα, δουλειά για ένα τόσο υψηλό τεχνολογικό επίπεδο. Αν και ήταν αρκετά επώδυνο, το να κουνάς μια αξίνα για 12 ώρες ή να χτυπάς πέτρες με μια βαριοπούλα σε τέτοια ζέστη.
  Στη συνέχεια, πηγαίνετε σε έναν άδειο στρατώνα δίπλα σε αιχμηρές καυτές πέτρες που βασανίζουν τα γυμνά πόδια των παιδιών. Την πρώτη ώρα, τα γυμνά πέλματα αιμορραγούσαν και ο πόνος ήταν σαν ένα μαγκάλι με κάρβουνο που έσπρωξε κοντά. Το δέρμα δεν ξεφλούδισε μόνο επειδή ένας από τους σκλάβους συνεργάτες επέτρεψε με έλεος να το αλείψουν με μια προστατευτική κρέμα. Του ψιθύρισε μάλιστα:
  - Είσαι πολύ αδύναμος για stalzan, η φυλή σου είναι πιθανώς τόσο υποταγμένη όσο η δική μας. Και η εξωτερική ομοιότητα με τον βδελυρό εισβολέα είναι μια κοροϊδία της ιδιότροπης μητέρας-εξέλιξης.
  Ο Βλαντιμίρ έγνεψε λυπημένα.
  - Ναι, η φύση μας έκανε πλάκα, ή ο Θεός, αν, βέβαια, ο Παντοδύναμος δεν έχει αυτοκτονήσει ακόμα από πόνους συνείδησης, για ένα τόσο εφιαλτικά ελεγχόμενο σύμπαν.
  Έπρεπε να κοιμηθώ σε γυμνές κουκέτες, όταν ολόκληρο το σώμα μου βούιζε μετά από εκκενώσεις ηλεκτροπληξίας που προκάλεσε ένα άψυχο ρομπότ, και πλάσματα παρόμοια με ορκ γνωστά από τα παιχνίδια στον υπολογιστή κοιμόντουσαν εκεί κοντά. Μόνο που αντί για μαλλί, οι νεαροί εξωγήινοι των σκλάβων έχουν γλιστερά λέπια ψαριού, από το άγγιγμα των οποίων οι φουσκάλες των αγοριών ψύχονται ευχάριστα. Παρά τη γκρίνια με άδειο στομάχι: ολόκληρη η δίαιτα είναι ένα δισκίο αμινοξέων, πέφτεις στη σφαίρα των ονείρων σχεδόν αμέσως. Αλλά το όνειρο μετά από μια δύσκολη μέρα είναι σύντομο, ότι δεν έχετε χρόνο να αποκαταστήσετε τη δύναμη, ξυπνώντας από τα στριμμένα πέντε διαφορετικά χρώματα του κεραυνού που πηγάζουν από το μαστίγιο του cyborg.
  Όλα αυτά είναι τρομερά! Θέλω να σκοτώσω, να ρίξω έναν αρθρόποδα πίθηκο στην κοιλιά του πιο φλεγόμενου κβάζαρ!
  ***
  Μετά την πράξη της εκποίησης, ο αστυνομικός στρατηγός της τέταρτης "Χ" τάξης ήταν σε μεγάλη διάθεση. Ωστόσο, ανακουφίστηκε χωρίς λόγο.
  Κυριολεκτικά, λίγες ώρες αργότερα, η ομάδα των αιχμαλώτων εισέβαλε στο γραφείο, στρίβοντας τον διψάνθρωπο υπηρέτη του νόμου. Μετά από μια πρόσφατη μάχη, καταλήφθηκαν πολύτιμα τρόπαια, τα οποία δείχνουν ξεκάθαρα τη σύνδεση του στρατηγού Vili Bokra με την ευφυΐα των Singhs. Και ο πρώην δήμιος μετατράπηκε σε θύμα, έχοντας βιώσει πλήρως αυτό που αυτός ο βασανιστής είχε δοκιμάσει με τέτοια απόλαυση σε άλλα ζωντανά όντα για αιώνες.
  Κεφάλαιο 23
  Είναι πραγματικά τιμή
  δεν βρέθηκε στον ουρανό
  Η καρδιά λαχταρά για εκδίκηση
  για να σώσει τον κόσμο!
  Αφού έπρεπε να συμφωνήσει να δουλέψει για τον Χρυσό Αστερισμό, η διάθεση του Λιονταριού του Ερασκάντα ήταν άθλια. Αν και από την άλλη, η ιδέα του να παίζεις κατασκόπους είναι πολύ δελεαστική. Έπρεπε να παρακολουθήσει ταινίες που έγιναν στη Γη πριν από την εισβολή. Μεταξύ αυτών, η σειρά για τον Stirlitz αποδείχθηκε επίσης αρκετά συναρπαστική, παρά την έλλειψη μάχες, μάχες ή ειδικά εφέ κινουμένων σχεδίων. Υπάρχει κάτι διασκεδαστικό σε τέτοια πνευματικά παιχνίδια, όταν φοράτε μάσκα, προσποιηθείτε ότι δεν είστε αυτός που πραγματικά είστε.
  Άλλο είναι κακό, τώρα είναι δεμένο με το φιτίλι αφανισμού από όλες τις πλευρές. Κάθε απρόσεκτη κίνηση και...
  Καλύτερα να μην το σκέφτεσαι. Ναι, και σωστά είπε ο Γκουρού του: όποιος δεν ρισκάρει δεν είναι σε καμία περίπτωση γεγονός ότι θα αποφύγει να πιει αίμα μέχρι να κάνει εμετό, αλλά δεν θα πιει σαμπάνια με εγγύηση!
  Αν και ο γκάνγκστερ πλανήτης περιβάλλεται από όλες τις πλευρές από διαστημόπλοια, υπάρχει πάντα τρόπος να μπείτε μέσα ακόμα και σε κατάσταση πολιορκίας. Για μια τέτοια μεταφορά, ο αγγελιοφόρος Singh διέταξε τη χρήση ενός τρέιλερ βαρέως τύπου. Συνήθως πρόκειται για γιγάντια υποβρύχια ελεγχόμενα από ρομπότ. Πετούν σε υπερδιάστημα κατά μήκος μιας κολοβωμένης κατάρρευσης 1,5 διανύσματος, η οποία εξοικονομεί ενέργεια, αλλά σκοτώνει οργανικές μορφές ζωής. Εδώ, όμως, το υπεράλμα θα πάρει λίγο χρόνο. Σε μικρές αποστάσεις, υπάρχει πιθανότητα επιβίωσης, αν και με κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού.
  Ο εντομοειδής αξιωματικός συνέχισε να βουίζει με εμμονή πάνω από το αυτί του:
  - Θα είστε με μια ειδική στολή παραλλαγής, θα σας βοηθήσει με την επιφανειακή σάρωση και δεν θα σας αφήσει να παγώσετε στη θερμοκρασία κενού του χώρου αποσκευών. Στη συνέχεια, μετά την εκφόρτωση, θα μετακινηθείτε σε ένα μέρος γνωστό ως το μεγάλο ροζ κάστρο. Εκεί θα κρυφτείς κρυφά, περιμένοντας τον Ερμή. Στη συνέχεια θα επιστρέψετε νόμιμα στη Γη.
  - Και αν το διαστημικό λιμάνι φυλάσσεται έντονα; - Ο Ερασκάνταρ, κοίταξε σκεφτικός το ολόγραμμα που έδειχνε διαστημικούς αγώνες.
  Αυτά τα ερωτήματα πρέπει να τα λύσετε μόνοι σας. - Χαμογέλασε, στρίβοντας την προβοσκίδα του. - Και το ροζ κάστρο θα έχει τον δικό του ανακλαστικό τοίχο. Και ευγενικές, παθιασμένες κυρίες σε επιφυλακή.
  Το λιοντάρι τεντώθηκε ελαφρά, όχι πολύ ειλικρινά είπε:
  - Δεν πρόκειται να παίξω το ρόλο του ζιγκολό. Φτάνει, βλέπεις, ίσως έρθει ο Ερμής, νιώθοντας λαχτάρα για αγόρια;
  Το έντομο βούιζε με έναν υπαινιγμό ψυχρής και εμφανούς πλήξης:
  - Ξέρετε, εσείς τα πρωτεύοντα έχετε τα δικά τους έθιμα. Εδώ έχουμε ένα ισχυρότερο φύλο θηλυκού και εσείς έχετε - συχνά καθαρά τυπικά - αρσενικά. Και οι ζόργκες είναι γενετικά φρικιά.
  Ήταν άσκοπο να διαφωνήσω περαιτέρω. Η φόρτωση έγινε χωρίς επεισόδια. Το μεταφερόμενο φορτίο σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ιδιαίτερα πολύτιμο. Έτσι, μπορείτε να τρυπήσετε μέσα τους και να χαλαρώσετε. Το αγόρι έκανε ακριβώς αυτό, με μια ειδική διαστημική στολή είναι άνετο να καμουφλάρεται σε μεταλλικά κουτιά με φορτωμένες πρώτες ύλες. Ο παντοδύναμος θεός του ύπνου, ο Μορφέας, έριξε το πέπλο, σβήνοντας σφιχτά τις αισθήσεις.
  Εν τω μεταξύ, μόλις η μεταφορά φορτίου έφυγε από τη βάση, ο αέρας μύριζε υπερπλασία. Αστρόπλοια του Αυτοκρατορικού Ναυτικού άρχισαν να εμφανίζονται από διάφορα σημεία. Ο Σίνχα υπερεκτίμησε τον ρόλο των δωροδοκιών. Πίστευαν σοβαρά ότι η δωροδοκία ενός αριθμού στρατηγών θα εξασφάλιζε ένα ασφαλές αγκυροβόλιο, κοντά στο κέντρο του γαλαξία. Ωστόσο, το σύστημα επανειλημμένων επικαλύψεων συστημάτων ασφαλείας, η παρουσία παράλληλων δομών, καθώς και η κακία και η έλλειψη αρχής ήδη δωροδοκημένων αξιωματούχων ακύρωναν ολόκληρο το σύστημα μεταμφίεσης.
  Πολλοί από τους δωροδοκημένους στρατηγούς συμμετείχαν στην επίθεση στο σύστημα. Αξίζει κάτι μια λέξη που δίνεται στα έξυπνα έντομα; Πάρτε μια κατάθεση και ρίξτε την και πείτε στη μυστική αστυνομία σας ότι υπήρχε μια παγίδα καλά συντονισμένη για έναν αιώνιο αντίπαλο.
  Αυτά είναι τα πολεμικά πλοία του Πορφυρού Αστερισμού, ένα αρπακτικό όραμα του οποίου κάνει τρισεκατομμύρια κατοικήσιμα συστήματα του σύμπαντος να τρέμουν.
  Η επίθεση σοκ διοικήθηκε από τον Ultramarshal Digger Violeto. Αυτός ο σκληρός, πανούργος αξιωματούχος, έχοντας λάβει μεγάλη δωροδοκία, μετέφερε αμέσως τις πληροφορίες στον Υπουργό "Πολέμου και Νίκης", καθώς και στο Τμήμα Προστασίας του Θρόνου. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να ξεπλυθείτε και ταυτόχρονα να εμπλουτιστείτε εις βάρος των αρθρόποδων "ρουφήδων". Ο στόλος Sinha είναι τεράστιος και η κεντρική βάση είναι από την εποχή του μεγάλου πολέμου. Χρειάζεται πολλή δουλειά για να βγάλεις αυτόν τον σκληρυμένο όγκο. Μειώνοντας την επαγρύπνηση των εντόμων, ο Ντάγκερ έστειλε ένα βαριογράφημα καλωσορίσματος.
  Αδέρφια, να χαίρεστε! Τα διαστημόπλοιά μας έφτασαν για να πολεμήσουν μαζί σας για έναν ιερό σκοπό, για τα φωτεινά ιδανικά της δημοκρατίας!
  Αυτό το τέχνασμα κατέστησε δυνατό να έρθουν κοντά οι δυνάμεις και να ανοίξουν μια βαριά καταστροφική φωτιά. Δεκάδες χιλιάδες πολεμικά πλοία παρασύρθηκαν στα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα της μάχης. Ο Stalzany άρπαξε σταθερά την πρωτοβουλία. Και όμως, η έκβαση της μάχης δεν επιλύθηκε αμέσως, αν και η κεντρική ναυαρχίδα-υπερσύνδεσμος καταστράφηκε, πυροβόλησε σχεδόν ασήμαντο με συγχρονισμένα βολέ, ο διοικητής δεν ήταν σε αυτό.
  Χρησιμοποιώντας την αριθμητική τους υπεροχή, οι Σίνχας προσπάθησαν να εδραιώσουν άμυνα, χωρίς να παραμελούν τις αντεπιθέσεις. Οι απώλειες και από τις δύο πλευρές ήταν αμοιβαία τεράστιες. Το αποτέλεσμα της μάχης θα μπορούσε να εγείρει σοβαρές αμφιβολίες. Αλλά ο πανούργος υπερστρατάρχης είχε πάντα αστείους στα χέρια του. Δεδομένου ότι τα διαστημόπλοια φορτίου ελέγχονται από διορθωτικές ωθήσεις εκτός από τα ρομπότ, οι ραδιομηχανικοί του Purple Constellation ανέπτυξαν μια υπερφορτωμένη γραμμή. Τα ορυκτά που προσπάθησαν να στείλουν οι Sinhis δεν ήταν τόσο απλά. Από αυτή την πρώτη ύλη, όταν συγχωνεύτηκε με ένα άλλο συστατικό, προέκυψε μια ομοιότητα ενισχυμένης τροποποίησης της αντιύλης. Δεδομένου του κολοσσιαίου μεγέθους των δύο υποβρυχίων μεταφοράς, μια καταστροφή αυτού του μεγέθους θα έπρεπε να είχε ως αποτέλεσμα μια έκρηξη ισοδύναμη σε ισχύ με βόμβα θερμοπροενίου. Οι πύραυλοι Preon μόλις άρχισαν να μπαίνουν σε υπηρεσία με τον στρατό του Purple Constellation. Και η μόνη φόρτιση που βασίζεται στην αρχή της σύντηξης preon (η οποία απελευθερώνει μια ακατανόητα ισχυρή ώθηση ιντερπρεόν που περικλείεται συμπαγώς σε υπερχορδές) φορτίο, προς μεγαλύτερη λύπη των στρατηγών του Purple Constellation, έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στην προηγούμενη μάχη. Επομένως, σε αυτή την περίπτωση, ήταν απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί το υποκατάστατό τους. Τα πεδία ολισθαίνουσας δύναμης λειτουργούσαν με τέτοιο τρόπο ώστε τα οχήματα περνούσαν αυτόματα. Και μέσα στη σύγχυση της μάχης, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να επαναπρογραμματίσει τις ασπίδες που κάλυπταν το τεράστιο διαστημόπλοιο. Και εδώ είναι η συνέπεια, δύο γίγαντες συγκρούστηκαν, απελευθερώνοντας την ενέργεια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων της Χιροσίμα. Η βάση κυριολεκτικά παρασύρθηκε, παραλίγο να χωρίσει τον πλανήτη. Η αποτυχία ενός ισχυρού φρουρίου, ο θάνατος του διοικητή, η καταστροφή του κυβερνητικού ελέγχου έκαναν τη δουλειά τους. Πανικός ξέσπασε σε πολλά διασωζόμενα διαστημόπλοια του Χρυσού Αστερισμού. Στον Sinham φάνηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν ξανά οι τερατώδεις κατηγορίες Preon, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να ξεφύγουν από την επικείμενη καταστροφή. Επιπλέον, ένα συμπαγές θραύσμα τετάρτου μάζας έπεσε από τον πλανήτη. Έχει γίνει ήδη υπερβολικό, να βλέπεις έναν τεράστιο κόσμο με διάμετρο ενάμιση Κρόνου να χωρίζεται. Στην επιφάνεια του θραύσματος, όπως ο υδράργυρος που εξαπλώνεται από ένα σπασμένο θερμόμετρο, τρομαγμένοι εξωγήινοι τράπηκαν σε φυγή. Πολλά από αυτά ανατράπηκαν από την έκρηξη ή στροβιλίστηκαν σε μια φλογερή ανεμοστρόβιλο.
  Η ανάμνηση του πώς λειτουργούσαν τέτοιες κεφαλές ήταν πολύ φρέσκια. Ως εκ τούτου, όρμησαν για το διάστημα και τράπηκαν σε φυγή από τα διαστημόπλοια των Singhs. Ο πανικός τους έκανε αδύνατο να πολεμήσουν με αξιοπρέπεια.
  Εδώ είναι τρία φοβισμένα έντομα στο θωρηκτό αντί για ένα λοβό διαφυγής με μια κραυγή:
  Μακάρι το princeps plasma να είναι μαζί μας! - Πέταξαν στον θάλαμο ανακύκλωσης, όπου αποσυντέθηκαν αμέσως σε ξεχωριστούς στοιχειώδεις, στέλνοντας το ρεύμα στην επεξεργασία ενός υπερπυρηνικού αντιδραστήρα.
  Μεταξύ των ετοιμοθάνατων ήταν άτομα και πιο όμορφα. Για παράδειγμα, ένας αξιωματικός από τη φυλή Afek, που μοιάζει με κεφάλι με ουρά ερμίνας, και ένας κορμός σαν τρία μπουμπούκια Astra μαζί. Έτσι, τρέχοντας από τη ζέστη, έπεσε πάνω σε μια αιχμηρή καρφίτσα από ένα σπασμένο δέρμα. Την τρύπησαν και η ομορφιά, σαν πεταλούδα στη βελόνα, πέθαινε οδυνηρά, μη μπορώντας να ξεφύγει από την ειδική φωτιά που δημιουργούσε το υπερπλάσμα. Αυτή η φλόγα, στη διαδικασία μιας εξώθερμης αντίδρασης, χρησιμοποιεί εν μέρει την ενέργεια των ενδοπυρηνικών και ενδοκουάρκ δεσμών, γι' αυτό και αυτό που, κατ' αρχήν, δεν μπορεί να καεί, καίγεται, ειδικά σε συνθήκες κενού.
  Μια γυναίκα τριών φύλων θυμάται την οικογένειά της - ένα αρσενικό και ένα ουδέτερο, καθώς και από κοινού αναπαραγόμενους απογόνους. Τι τους συνέβη - η τριάδα κατέρρευσε, θλίψη, βάσανα, θάνατος! Η ερμίνα λουλουδιών ψιθυρίζει με δύναμη:
  - Συγχώρεσε τον Ύψιστο Τριανδρία... Δεν παρατήρησα όλο το σύνολο των τελετουργιών. Αλλά λέγεται ότι οι πεσμένοι στη μάχη αγαπούνται από τους Παντοδύναμους Θεούς ...
  Η σάρκα καίγεται και δεν υπάρχει πια η δύναμη να ουρλιάξει, να ψιθυρίσει, η συνείδηση φεύγει αργά, η ψυχή, αφήνοντας τη στάχτη που έχει απομείνει από το σώμα, γνέφει αντίο με κάτι σαν αόρατο κεφάλι:
  - Πιστεύω σε ένα άλλο Σύμπαν όλα θα είναι πολύ πιο δίκαια και καλύτερα!
  Οι εξωγήινοι, κυριευμένοι από τη ζωώδη φρίκη, χάθηκαν κάτω από τα αδυσώπητα χτυπήματα των πλοίων του ανελέητου εχθρού. Αστρόπλοια εκτοξεύτηκαν στον αέρα σαν να σκάνε μεταλλικές φυσαλίδες, γεμίζοντας το διάστημα με πύρινους πιτσιλιές. Μεμονωμένες λιωμένες μπάλες από μέταλλο, που έλκονταν η μία προς την άλλη, διπλώθηκαν σε πρωτότυπες, γυαλιστερές χάντρες και στη συνέχεια κυματίστηκαν στο κενό.
  Η γυναίκα στρατηγός από τον Πορφυρό Αστερισμό συνόψισε δηλητηριώδη:
  - Λατρεύουμε την ομορφιά, μετατρέπουμε τα σίνχ σε χάντρες! Κοσμήματα μαζί μας - zapulsarim η υψηλότερη κατηγορία!
  Πλάσματα όλων των λωρίδων όρμησαν στα διαστημόπλοια, για παράδειγμα, Mukiviks που μοιάζουν με δικτυωτά μαμούθ, ποδοπατώντας όχι αρκετά ευκίνητους Synchs σε υπερτιτάνες. Τους απάντησαν με βολίδες γραβιολάζερ. Το μέταλλο έκαιγε όλο και περισσότερο, πύρινα κύματα περνούσαν από μέσα σε ρυάκια, με αποτέλεσμα τα θύματα να τσιρίζουν και να πηδούν.
  Λίγοι, πάρα πολλοί κατάφεραν να ξεφύγουν. Κάποιοι κατάφεραν, έχοντας πάει σε υπεράλμα, να πετάξουν στα κέντρα των πυκνά διάσπαρτων ουράνιων σωμάτων. Μόλις μπήκαν στο μανιασμένο πλάσμα, τα πλοία εξατμίστηκαν πριν προλάβουν οι πλοίαρχοί τους να συνειδητοποιήσουν ότι είχαν κάνει ένα μοιραίο λάθος.
  ***
  Κατά τη διάρκεια αυτών των θυελλωδών γεγονότων, ο Ερασκάνταρ κοιμόταν βαθιά, αγνοώντας ότι η μεταφορά του έτρεχε αδυσώπητα προς μια θανατηφόρα κατάρρευση. Οι εξαντλητικές εμπειρίες των τελευταίων ημερών άφησαν το στίγμα τους στο όνειρο. Είχε έναν εφιάλτη...
  Εδώ είναι και πάλι φυλακισμένος στο ζοφερό μπουντρούμι ενός υπόγειου καταφυγίου για ιδιαίτερα επικίνδυνους εγκληματίες. Πρώτα, οι ντόπιοι δήμιοι άρχισαν να δουλεύουν. Βασανίζουν και βασανίζουν αδέξια. Ένα παραδοσιακό, αρχαίο ράφι, όπου με ένα βαρύ φορτίο δεμένο στα πόδια, το τραβούν προς τα πάνω, στρίβοντας τα χέρια και τους ώμους τους, τραβώντας το, σπάζοντας τις αρθρώσεις. Μετά ανάβουν φωτιά, ψήνουν τις τραχιές φτέρνες του αγοριού, καίνε τα πόδια μέχρι το κόκαλο, καυτηριάζοντας σημεία πόνου στο σώμα με ένα καυτό μαστίγιο. Είναι πολύ οδυνηρό, η μυρωδιά του καμένου κρέατος γεμίζει το δωμάτιο, και σε αυτό το φόντο, τα χτυπήματα ενός μυτερού σύρματος που κόβει το δέρμα είναι ελάχιστα αντιληπτά. Στη συνέχεια, οι δήμιοι προσπαθούν να τεντωθούν στο ράφι, στρίβοντας τους συνδέσμους. Ναι, φυσικά και τον πληγώνει, αλλά εκτός από πόνο τον κυριεύει μίσος και θυμός. Όταν οι βασανιστές άλλαξαν τη γωνία κλίσης στο ράφι, ο Λεβ, αποφεύγοντας, κατάφερε, χωρίς να γλιτώσει το ανάπηρο, κατακόκκινο πόδι του, με φουσκάλες, να μαχαιρώσει έναν από τους βασανιστές στο σαγόνι. Το χτύπημα ήταν καλό και μια ντουζίνα δόντια πέταξαν από ένα αμβλύ τετράγωνο στόμα. Έξαλλοι οι δήμιοι τον τσάκισαν με καυτές ράβδους από παντού, έσπασαν και έστριψαν όλα τα πλευρά. Ένα άλλο αγόρι θα είχε πεθάνει εδώ και πολύ καιρό, αλλά παρέμεινε ζωντανός. Οι δήμιοι συνέχισαν να τον βασανίζουν, έριχναν αλάτι και πιπέρι στις πληγές και στα εγκαύματα του, περνούσαν ηλεκτρικές εκκενώσεις από το σώμα του, καπνός από ισχυρό ρεύμα, έδιωχναν καυτές βελόνες κάτω από τα νύχια του. Βούτηξαν σε λιωμένο βούτυρο και παγωμένο νερό, έκαναν ένεση ψυχοφάρμακων που δεν επέτρεπαν να χάσουν τις αισθήσεις τους και ορό πόνου και χρησιμοποίησαν άλλα είδη βασανιστηρίων πολύ γνωστά στη Γη. Ναι, πόνεσαν, αλλά δεν μπορούσαν να σπάσουν, δεν μπορούσαν να αποσπάσουν τα σωστά λόγια από το αγόρι. Όταν μέσα από μια συνεχόμενη οδυνηρή αστραφτερή ομίχλη, ακούστηκαν λόγια.
  -Πες ότι είσαι μικρότερος από μικρόβιο. Πες ότι είσαι σκλάβος των stalzans, είναι οι θεοί σου. Πες ότι είσαι έτοιμος να φιλήσεις το εξοντωτικό όργανο των κυρίων σου και τότε όλο αυτό το μαρτύριο θα σταματήσει αμέσως.
  Σε απάντηση σε αυτό, ο επτάχρονος Λέων Ερασκάνταρ έφτυσε στο πρόσωπο των εκτελεστών και δέχτηκε αντεπίθεση. Αυτό, φυσικά, δεν θα μπορούσε να ταιριάζει στις αποικιακές αρχές του Μεγάλου Stalzanath. Ο γιος ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου, στρατηγού κλάσης 4x, ήταν τόσο σοβαρά ανάπηρος που μπορούσε να οδηγήσει μόνο σε μια φυτική ύπαρξη, και δεν αρκεί μόνο να σκοτώσεις έναν άνθρωπο, πρέπει επίσης να το σπάσεις. Το χωριό όπου ζούσε ο Λέων είχε ήδη καταστραφεί, όλοι οι κάτοικοι του χωριού, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια και επώδυνες εκτελέσεις. Τους άρεσε να σταυρώνουν τους ανθρώπους σε επτάκτινα αστέρια, όπου πέθαιναν αργά και οδυνηρά. Κάποιοι σκέφτηκαν μια πιο περίπλοκη εκτέλεση με πτώση, σε μια διαφανή τσάντα στον Ήλιο. Στη συνέχεια, το άτομο κάηκε αργά από υπερθέρμανση για αρκετές ημέρες. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης και άλλες μέθοδοι αντιποίνων, όπως η αργή μεταφορά μας στο κενό του χώρου με ειδικούς ανελκυστήρες... Η τακτική του τρόμου χαρακτηριστική του Stelzanath, για εκφοβισμό και κυριαρχία, φέρνοντας τις κατακτημένες φυλές στη φρίκη των ζώων. Αυτός ο σκλάβος πρέπει να αποκοπεί με οποιοδήποτε κόστος. Εδώ είναι ο πατέρας του ανάπηρου αγοριού με επικεφαλής του τμήματος του ιθαγενούς τμήματος Love and Truth. Ένας λεπτός, μεγαλόσωμος στρατηγός με μοχθηρό αετό πρόσωπο, συνοδευόμενος από ένα υγιές και ακόμη πιο παχύ κεφάλι των τιμωρών. Ο Στάλζαν γέλασε επιεικώς με το σχισμένο σώμα του παιδιού.
  -Χρησιμοποιήσατε όλα τα είδη ανθρώπινων βασανιστηρίων;
  Το κεφάλι των ιθαγενών εκτελεστών, ένας σπυρωτός, παχύσαρκος Ινδός, ίσιωσε το κάλυμμα κεφαλής του Νεάντερταλ, με πολλά κοκκινωπά τσαλακωμένα φτερά, τα οποία είχαν απομακρυνθεί από το κεφάλι του, και κούρασε κουρασμένα:
  -Νομίζω ότι όλα δάσκαλοι..
  -Έκανες τα δόντια σου μέχρι τα ούλα; Ο στρατηγός βούρκωσε χλευαστικά.
  -Όχι, το ξέχασαν, αλλά τον χτύπησαν και του έσπασαν το σαγόνι. Μπορούμε να σκάψουμε ό,τι έχει απομείνει. - Οι δήμιοι κόλλησαν με λαβίδες αιθάλη από τη φλόγα, βρυχήθηκαν μηχανικά τρυπάνια.
  -Σώπα, λοβοτομημένο πρωτεύον. Έκανες το κομμάτι σου. - Τραβώντας τον αέρα με τη μύτη του μπουλντόγκ και νιώθοντας την έντονη μυρωδιά του καμένου βασανιστή-δήμιου έσβησε από έκπληξη. Πώς δεν έχει πεθάνει ακόμα;
  - Ζωηρό κάθαρμα. Και έχει σώμα από καουτσούκ, και οι πληγές αποκαθίστανται μπροστά στα μάτια μας.
  - Το σώμα μπορεί να κομματιαστεί από κάθε πρωτόγονο άγριο, το κύριο πράγμα είναι να καταστρέψει την ψυχή. Και αυτό δεν σου δίνεται. Εδώ, κοίτα τον δολοφόνο του γιου σου από τον στρατηγό, αλλά σε παρακαλώ μην τον ξαναχτυπήσεις. Παρόλα αυτά, δεν μπορείτε πλέον να του προσθέσετε πόνο και το βαρύ σας χτύπημα μπορεί να το σταματήσει εντελώς. - Το κεφάλι των βασανιστών κοίταξε με τόσο καλοπροαίρετο βλέμμα, σαν να επρόκειτο για ψήσιμο κέικ.
  - Και δεν πρόκειται να τα βάλω με αυτή τη μέδουσα, αλλά όταν τον πετάξουμε στην κυβερνητική κόλαση, θα ήθελα να τον χτυπήσω πρώτα. - Δείτε τον στρατηγό Stalzanath κυριολεκτικά εξέπεμπε δηλητήριο.
  -Εξαιρετικό, σε εμπιστεύομαι, σφυγμό! - Ο βασανιστής κοροϊδευτικά, σαν ούρκα, έτοιμος να χώσει μια τούρνα στο θύμα, έκλεισε το μάτι. - Λοιπόν, να χαίρεσαι μωρό, θα γνωρίσεις τα πιο βαθιά βάθη του εφιάλτη και του πόνου.
  Μαζεύοντας το ακρωτηριασμένο αγόρι, οι δήμιοι το έσυραν στον διάδρομο. Στο δρόμο, πάτησαν πολλές φορές τα καμένα, ακρωτηριασμένα πόδια και τα σπασμένα δάχτυλά τους, προσπαθώντας να προκαλέσουν επιπλέον ταλαιπωρία. Κατεβάζοντας το ασανσέρ, μπήκαν σε ένα ειδικά φυλασσόμενο δωμάτιο. Βάλτε τον λοιπόν με διαστημική στολή, προσαρτώντας ειδικούς αισθητήρες στο κεφάλι του.
  Ο επαγγελματίας βασανιστής του Purple Constellation έκλεισε το μάτι στον στρατηγό.
  -Τώρα είναι κίνηση του συναδέλφου σου, χτύπα τον.
  - Δεν είμαι ο συνάδελφός σας, το καθήκον μου είναι να πολεμήσω με έναν ένοπλο εχθρό, ρισκάροντας ο ίδιος τον θάνατο και όχι βασανίζοντας αβοήθητα θύματα. Αυτός ο γυμνοσάλιαγκας είναι η εξαίρεση στον κανόνα.
  Θα του δώσω ιδιαίτερο πόνο.
  Στην αρχή, ο Ερασκάνταρ δεν μπορούσε να δει τίποτα, υπήρχε απόλυτο, καταπιεστικό σκοτάδι και μετά... Κάτι βρόντηξε σαν ένα μείγμα συμφωνίας του Βάγκνερ και κηδείας. Το αγόρι είδε μια αρμάδα από διαστημόπλοια Purple Constellation. Έμοιαζαν με τα προϊόντα παραισθήσεων του λαϊκού επιτρόπου την περίοδο της αποχώρησης, τρομακτικά πλοία εξαπέλυσαν ένα τρομερό πλήγμα στον πλανήτη. Είδε την ενσάρκωση του κάτω κόσμου, και αμέσως σε διάφορες προβολές, πώς κατέρρευσαν πολυώροφα κτίρια, πώς κάηκαν ζωντανά τα παιδιά. Πώς ούρλιαζαν και λυσσομανούσαν οι τυφλωμένες καμένες μητέρες, τα υπολείμματα των ελάχιστα ζωντανών ανθρώπων, μισομεταμορφωμένα σε σκελετούς, στρίμωξαν. Μετά το δικό του χωριουδάκι, τα παιδιά και τα κορίτσια με τα οποία είχε παίξει πρόσφατα τα παιδικά του παιχνίδια. Στρατιώτες που σπάνε τα κεφάλια των παιδιών με τις μπότες τους και όσοι είναι μεγαλύτεροι σκίζονται τα ρούχα τους και αρχίζουν να βιάζουν διαστρεβλωμένα και σκληρά. Οι έγκυες γυναίκες κλωτσούνταν για να σπάσουν το στομάχι τους ή συνθλίβονταν με ένα κτήμα από πιράνχας και τανκς με φίμωτρα με τη μορφή κεφαλών κόμπρας. Και ο Λέων όχι μόνο είδε και άκουσε, η μυρωδιά του φλεγόμενου κρέατος, ο ματωμένος ιδρώτας του έφραξαν κυριολεκτικά τα ρουθούνια. Υπήρχε μια αιματηρή-μεταλλική γεύση στο στόμα, και όταν ένας από τους τιμωρούς χτύπησε την μπότα του στο πρόσωπο, το κεφάλι του πετάχτηκε από τον διαπεραστικό πόνο. Μη μπορώντας να αντέξει ένα τέτοιο λιοντάρι, ούρλιαξε και όρμησε προς τους εξωφρενικά άγριους εχθρούς. Ήθελε να σκοτώσει μόνος του, να τους σκοτώσει όλους, να βρει και να σκοτώσει όλα τα τρισεκατομμύρια και τα πενταδισεκατομμύρια αυτών των δίποδων παρασίτων που μόλυναν το σύμπαν. Σκότωσε, χτύπησε, πετάχτηκε, κούνησε, κάψε τους πάντες, κάψε!
  -Τους μισώ! Σε μισώ! Θέλω τον θάνατό σου! Καλούπι! Καλούπι! Εκμηδενίζω!!!
  
  ***
  Στο όνειρο, ο Λέων συσπάστηκε τόσο σπασμωδικά τα άκρα του που κατάφερε να απογειωθεί και, σπασμωδικά, να πετάξει έξω από τις πόρτες της έκτακτης απόρριψης επικίνδυνων αντικειμένων. Η στολή του μπήκε αυτόματα σε λειτουργία διαστημικού περιπάτου. Πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό, γιατί δεν λειτούργησε το κυβερνητικό πρόγραμμα ασφάλειας; Μισοκοιμισμένος, ο νεαρός άνδρας πληκτρολόγησε μηχανικά έναν απλό συνδυασμό ανοίγματος της πόρτας. Όντας σε τέτοια κατάσταση, ο ίδιος, χωρίς δισταγμό, πήδηξε έξω στο πέρασμα. Φυσικά, ακόμα και με επιτάχυνση, σαν φελλός σαμπάνιας, πετάχτηκε σε έναν περίεργο και κρύο χώρο. Ένας μικρός κόκκος άμμου, ένα αγόρι που παρασύρεται από κοσμικά ρεύματα στην απέραντη άβυσσο του αστρικού ωκεανού.
  Η έλλειψη βαρύτητας είναι μια περίεργη ακατανόητη κατάσταση. Κάτι παρόμοιο βιώνεις μόνο σε ένα όνειρο, όταν πετάς στα ύψη κάτω από φανταστικά σύννεφα. Και γύρω σου υπάρχει ένα κενό και τεράστια περιδέραια από φλογερά φλεγόμενα φωτιστικά. Το λαμπερό φως των δεκάδων χιλιάδων αστεριών, αδιάλυτο από την ατμόσφαιρα. Αν και το κοστούμι είναι εξοπλισμένο με φίλτρα φωτός, οι ακτινοβόλος σφαίρες με πυκνά καρφιά θαμπώνουν τα μάτια, προκαλώντας έντονη λάμψη. Η στολή, ωστόσο, είναι ένα από τα αυτόματα όπλα που ελέγχονται κατά την πτήση σε ανοιχτό χώρο.
  Γυρίζοντας, το αγόρι είδε μια εικόνα μιας μεγαλειώδους μάχης. Αν και χωρίς οπτικό ενισχυτή, ακόμη και τα μεγάλα διαστημόπλοια φαίνονται σαν μικροσκοπικά φωτεινά σκάφη, η εικόνα μιας μεγαλειώδους διαστημικής μάχης εξακολουθεί να είναι συναρπαστική. Φαινομενικά μικρά λόγω της μεγάλης απόστασης, τα διαστημόπλοια ρίχνουν θανατηφόρα φορτία το ένα πάνω στο άλλο, ικανά να αποτεφρώσουν ολόκληρες πόλεις, ακόμη και πλανήτες. Αναβοσβήνουν με εκατομμύρια πολύχρωμα φώτα διαφορετικής φωτεινότητας και μεγέθους, συνεχώς πηδώντας και ορμώντας στο διάστημα. Στη συνέχεια ακολουθεί έκρηξη, δύο μεταγωγικά συγκρούστηκαν. Η ίδια η έκρηξη δεν έχει ακόμη δει. Τα φωτεινά κύματα δεν πρόλαβαν να φτάσουν και η πρόσκρουση του βαρυτικού κύματος είναι ήδη αισθητή. Σκορπίζει πολεμικά πλοία. Κάποιος αισθάνεται ακόμη και πώς το σώμα ισοπεδώνεται στη διαστημική στολή, σαν να το χτύπησε με την ουρά της μια αληθινή σπερματοφάλαινα.
  Το λιοντάρι ένιωσε σαν να πετάχτηκε στην άκρη σαν βαρύ ρόπαλο, καθώς κάτι τον χτύπησε στο κεφάλι. Έζησε ένα ισχυρό σοκ, παρόμοιο με κατάσταση πλήρους "έξω", αλλά, παρόλα αυτά, η συνείδησή του δεν έσβησε τελείως. Με μεγάλη ολοένα αυξανόμενη επιτάχυνση, το αγόρι όρμησε σε μια καταρρέουσα ρίψη. Σάρκα στριμωγμένη, ο Ερασκάνταρ με δυσκολία ανέπνευσε, σχεδόν συνθλιμμένος από την επιτάχυνση πολλών εκατοντάδων Gs. Η συνείδηση ήταν ταραγμένη, αλλά πεισματικά δεν έσβησε, σαν σχοινοβάτης που κρατιέται με το ένα χέρι και δεν αφήνει τον εαυτό του να σπάσει στο σκοτάδι της ανυπαρξίας.
  Σταδιακά, τα φωτεινά κύματα της πλανητικής καταστροφής άρχισαν να τον φτάνουν. Το τρελό φως έσκιψε τα αστέρια για λίγα δευτερόλεπτα, πλημμυρίζοντας το κενό με μεγαπλασματικές εκκενώσεις. Η αδύναμη προστατευτική επίστρωση της στολής μείωσε μόνο εν μέρει την πρόσκρουση. Το δέρμα έκανε αμέσως φουσκάλες και κάηκε, προκαλώντας ψηλαφητό πόνο σε κάθε κίνηση. Στο κενό, μπορείτε να πετάτε σχεδόν απεριόριστα προς μία κατεύθυνση, διακινδυνεύοντας με την πάροδο του χρόνου να κυλιέσετε στο βαρυτικό πεδίο ενός από τα πολλά αστέρια.
  Ο Ερασκάνταρ προσπαθούσε απεγνωσμένα με τη βοήθεια των μικροσκοπικών μηχανών Gvivio-Photon της στολής να βουτήξει σε μια βουτιά και να γυρίσει σε κάποιον κατοικημένο πλανήτη, αφού είναι εδώ σαν μανιτάρια μετά τη βροχή. Ωστόσο, ο εξοπλισμός της στολής φαίνεται να έχει υποστεί ζημιά στο ξέσπασμα και δεν μπορεί να απελευθερωθεί από τη σφιχτή λαβή του κενού. Μπορείτε να τραντάζετε ανήμπορα τα χέρια και τα πόδια σας, να στρίβετε από τη μια πλευρά στην άλλη, αλλά εδώ, σε έναν χώρο χωρίς αέρα, ακόμα και ο πιο δυνατός άνθρωπος φαίνεται σαν αβοήθητο μωρό.
  Πέρασε μια ώρα και μετά αρκετές ακόμα.
  Ήθελα ήδη να φάω και να πιω.
  Είναι ξεκάθαρο ότι αν κανείς δεν τον σηκώσει, τότε μπορεί να πετάει στο διάστημα για αιώνες, μετατρέποντας σε ένα μπλοκ πάγου. Μια άλλη επιλογή είναι να μπείτε στην τροχιά ενός αστεριού, και αυτή είναι μια πτήση εκατομμυρίων ετών. Ούτε ο πομπός λειτουργεί. Λοιπόν, πρέπει να πεθάνεις! Όχι, δεν μπορεί απλά να το πάρει και να πεθάνει έτσι, να παγώσει μέτρια σε ένα παγωμένο κενό. Θυμήθηκα τη συμβουλή του Sensei: "Όταν είσαι σε ανήμπορη κατάσταση, πρέπει να σε βοηθήσει η δύναμη. Να θυμάσαι, όχι δυνατά συναισθήματα ή θυμός, όχι μίσος, αλλά η ηρεμία, η ειρήνη και ο διαλογισμός πρέπει να ανοίγουν τα τσάκρα, να γεμίζουν το σώμα με μαγική ενέργεια. κάντε πολλές καλές πράξεις και ο θυμός, το μίσος, η λαγνεία μετατρέπουν την ενέργεια σε καταστροφή και θάνατο.
  Ο γκουρού έχει δίκιο όπως πάντα. Ναι, θα ήταν ωραίο να χαλαρώνετε και να διαλογίζεστε. Αλλά πώς να το κάνουμε αν είναι γεμάτο μίσος και θυμό. Ίσως η οργή να βοηθήσει στην αφύπνιση της υπερκοσμικής δύναμης.
  Εξάλλου, όταν για πρώτη φορά βίωσε τρομερό θυμό και ένα κύμα προηγουμένως άγνωστης φρενήρης ενέργειας, συνέβη ένα θαύμα: η κυβερνητική τρισδιάστατη πραγματικότητα κατέρρευσε, καταρρέοντας σε θραύσματα. Τερατώδη εικονικά τέρατα συρρικνώθηκαν μπροστά στα μάτια μας και έσβησαν. Ήταν καλυμμένο με ένα κύμα σκότους, που κατά καιρούς το διαπερνούσαν πύρινες σπίθες. Μετά ξύπνησε. Τα πρόσωπα των εκτελεστών ήταν μπερδεμένα, ο επανειλημμένας διπλός υπολογιστής απέτυχε εντελώς, σαν να είχε εκραγεί ένα μικρό θερμικό φορτίο μέσα ή να μαίνεται ένας υπερδύναμος ιός. Αλλά ο Eraskander συνειδητοποίησε ήδη τότε ότι ήταν η οργή του που έκαψε όλα τα μικροκυκλώματα και τους ανακλαστήρες καταρράκτη φωτονίων της εικονικής κόλασης, πράγμα που σημαίνει ότι είναι δυνατό να σκοτώσεις όχι μόνο με το σώμα. Φαίνεται ότι ο Sensei το ήξερε αυτό και δεν ήθελε πραγματικά να του διδάξει τις μαγικές νοητικές τέχνες.
  Τώρα θα εστιάσει τον θυμό του, το μίσος θα κυλήσει στις φλέβες του - και όλα τα τσάκρα θα ανοίξουν. Αφού ο Sensei μπορούσε να κινηθεί τηλεμεταφερόμενος στο διάστημα, τότε μπορεί να το κάνει και αυτός!
  Το λιοντάρι Ερασκάνταρ συγκέντρωσε την οργή. Φαντάστηκε όλο αυτό το σύμπαν, δήμιους, σταλζάνους, συνεργάτες προδότες, άσχημα αρπακτικά εξωγήινα τέρατα. Προσπάθησα να νιώσω την εξαιρετικά λεπτή ύλη του χώρου, να νιώσω το κενό, να νιώσω άλλες διαστάσεις. Όταν συγκεντρώνεστε, πρέπει να ξεχάσετε το σώμα, να φανταστείτε ότι δεν υπάρχει σώμα. Μερικοί από τους μαθητές του Sensei και του Guru έχουν ήδη δοκιμάσει κινούμενα αντικείμενα. Ο ίδιος είχε ακούσει ότι είχε μια ισχυρή δύναμη και ότι δεν θα μπορούσε να την ελέγξει σκόπιμα. Ψέμα! Ένας χείμαρρος άγριας οργής τον κατέκλυσε, με το σώμα του να συσπάται απότομα. Συνέβη! Είναι σε θέση να ελέγχει διανοητικά την πτήση. Και τώρα για να αναπτύξετε ταχύτητα - και πιο γρήγορα στον πλησιέστερο πλανήτη. Το αγόρι, όμως, ξέχασε ότι αυτό είναι ακόμα διάστημα, ότι οι αποστάσεις εδώ είναι τεράστιες, δεν συγκρίνονται με τις γήινες κλίμακες. Δεν είναι στη Γη να πετάς εκατό μέτρα, χτυπώντας τη φαντασία των απλοϊκών! Ακόμη και οι πιο έμπειροι από τους γκουρού κατανοούν τους κινδύνους της απροετοίμαστης επιτάχυνσης, και ακόμη περισσότερο, την ανεξέλεγκτη χρήση της παραφυσικής δύναμης. Η επιτάχυνση αντισταθμίστηκε ασθενώς από το minirav. Αυτή η στολή δεν είναι σχεδιασμένη για διαστρικά ταξίδια. Επιταχυνόμενος και επιταχυνόμενος, ο Λέο ξεπέρασε το όριο δύναμης του σώματός του και παραλίγο να αποσυμπιέσει το κοστούμι. Η επιτάχυνση ξεπέρασε τις τρεις χιλιάδες G και παρέλυσε την αναπνοή, διακόπτοντας τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Αυτή τη φορά οι σκέψεις και τα συναισθήματα διέκοψαν το γρήγορο τρέξιμό τους. Φαινόταν ότι μια δεξαμενή πολλών τόνων κατέρρευσε στο κεφάλι της, συνθλίβοντας τη διανοητική αντίληψη.
  Όταν έχεις τη δύναμη
  Μη διστάσετε να το κρατήσετε στα χέρια σας!
  Για να μην σε κατακτήσω
  Το σκοτάδι που σπέρνει θάνατο και φόβο!
  Κεφάλαιο 24
  Οι δυνατοί πάντα κατηγορούν τους ανίσχυρους,
  Επομένως, αν θέλετε να ζήσετε ελεύθερα,
  Δυναμώστε τους μυς σας αδερφέ,
  Ενώ κάνετε το σωστό!
  Εντός των ορίων του ηλιακού συστήματος και στα περίχωρά του, δεκάδες εκατομμύρια διαστημόπλοια μάχης παγώθηκαν σε πλήρη ετοιμότητα μάχης. Κρεμασμένοι στο κενό, περίμεναν μόνο μια δικαιολογία για να παλέψουν και να ορμήσουν στον έντονο αγώνα.
  Αλλά δεν υπήρχε λόγος.
  Κανείς δεν ήταν τόσο τρελός ώστε να ρισκάρει απλώς μια αυτοκτονική αψιμαχία. Όλοι πάγωσαν. Φαινόταν ότι η κατάσταση αποφορτίστηκε σταδιακά. Οι πειρατές, όμως, έχοντας χάσει πολλούς από τους αρχηγούς τους, δεν ήθελαν να φύγουν με άδεια χέρια. Μερικοί από τους ιδιώτες, κάποτε, ήταν στην υπηρεσία της αυτοκρατορίας του Πορφυρού αστερισμού, συμμετέχοντας ενεργά σε οικονομικούς πολέμους. Αυτοί οι πειρατές γνώριζαν πόσο πλούσιο ήταν το κέντρο του γαλαξία, με τους πυκνούς πλανητικούς σχηματισμούς του, πολλοί από τους οποίους ήταν πρόσφατα άγριοι και τώρα έγιναν ενεργοί προμηθευτές πόρων. Αν και αυτό είναι ένα μικρό κομμάτι, αλλά επειδή ο πανίσχυρος στόλος των αστέρων του Stelzanath φρουρεί εδώ, δεν υπάρχει συμφωνία σχετικά με το ποιος θα αφήσει τους πειρατές στην καρδιά του γαλαξία, και είναι θανατηφόρο επικίνδυνο να ανακατευτούν. Σε διαφωνία, οι πειρατές απαίτησαν από τον Fagiram να αφήσει τα πλοία τους να περάσουν, σαν να κυβερνούσε ολόκληρο τον γαλαξία ο κυβερνήτης της Γης. Ναι, ακόμη και ο υπερ-κυβερνήτης δεν είχε το δικαίωμα να αποσύρει ανεξάρτητα τα στρατεύματα ολόκληρου του γαλαξία - τέτοιες αποφάσεις συντονίζονταν με το τμήμα "Πόλεμος και Νίκη". Η διαμάχη γινόταν όλο και πιο επιθετική, ορισμένοι από τους ιδιωτικούς διοικητές ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με στρατιωτικά υποβρύχια άλλων κόσμων. Εκεί, επίσης, υπήρχε η πιο ποικιλόμορφη σύνθεση μάχιμων ομάδων και διοικητών. Πολλοί από αυτούς ήταν ντόπιοι απόλυτοι βασιλιάδες, και ήταν ακόμη και κάτω από την αξιοπρέπεια στις διαπραγματεύσεις με άδοξα πρόσωπα. Άλλοι οι ίδιοι καιγόταν από δίψα για εκδίκηση, ειδικά εκείνοι των οποίων οι συγγενείς είχαν πεθάνει, και σχεδόν όλοι είχαν την επιθυμία να πλουτίσουν και να ληστέψουν. Λοιπόν, φυσικά, οι πιο επιθετικοί εκπρόσωποι των πολιτισμών σε αυτό το μέρος του σύμπαντος έκαναν εκστρατεία. Τα λογικά πλάσματα δεν έπεσαν σε μια τέτοια περιπέτεια. Ο Σίνχα προφανώς δίστασε. Χωρίς την υποστήριξη άλλων κόσμων, ο πόλεμος με τον Stelzanath είναι γεμάτος με αναπόφευκτη ήττα, ακόμη και η προδοσία και η δωροδοκία της κορυφής δεν εγγυώνται τη νίκη. Και είναι σχεδόν αδύνατο να κρατήσουμε υπό έλεγχο αυτές τις διαφορετικές φυλές.
  Σταδιακά, όλο και περισσότεροι από τους ηγέτες άλλων γαλαξιακών αρμάδων έτειναν να χτυπούν στο κέντρο του γαλαξία. Ναι, ματαίωσε το αρχικό σχέδιο μιας συγχρονισμένης απεργίας στην πρωτεύουσα του Purple Constellation, αλλά ήταν ακόμα καλύτερη επιλογή από μια άλλη εσωτερική μηχανή κοπής κρέατος. Ο Κεντρικός Διοικητής των Singhs, Super Grand Admiral Libarador Vir, έδωσε την εντολή.
  - Σε σχέση με την ομόφωνη γνώμη των αδελφών μας και εμάς προσωπικά, το πρώτο χτύπημα θα γίνει στο τοπικό κέντρο διαμονής αυτών των ποταπών πρωτευόντων.
  Εκατομμύρια χαρούμενα βαριογράμματα έδειξαν ότι αυτή η λύση ήταν του γούστου όλων:
  - Θα πετάξουμε μπροστά, και το κέντρο του γαλαξία θα σας δοθεί για πλήρη λεηλασία.
  Και πάλι ομόφωνη έγκριση.
  - Φεύγουμε αμέσως!
  Αυτό ταίριαζε σε όλους, ακόμα και στον Fagiram, ο οποίος, έχοντας ήδη φοβηθεί αρκετά, πήρε μια δόση ντόπινγκ.
  Ο Supergrossadmiral ήταν ευχαριστημένος. Φυσικά, μπορεί να υπάρξουν απρογραμμάτιστες αψιμαχίες με τον στρατό Stalzan, αλλά είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς και, φυσικά, θα αλέσουν αυτά τα παράσιτα σε σκόνη. Κάποτε οι σταλζάνοι μπορούσαν να πολεμήσουν χωρίς να μπορούν να κάνουν εμπόριο. Έτσι, μπορούν να συνθλίβονται οικονομικά. Στην πραγματικότητα, αποδείχθηκε ότι ακόμη και στις οικονομίες είναι ισχυρότερα, καταραμένα πονηρά πρωτεύοντα. Και ο μόνος πραγματικός τρόπος είναι να τους τελειώσεις με τη δύναμη των όπλων. Επομένως, η αρμάδα των πολεμικών πλοίων, μετά από μια σύντομη αναδιάρθρωση, πέρασε σε υπεράλμα.
  Αρκετά πειρατικά διαστημόπλοια καθυστέρησαν, οι φιλιμάστερ ήταν θυμωμένοι και ήθελαν να βγάλουν τουλάχιστον την οργή κάποιου. Οι ανυπεράσπιστοι και αδύναμοι κάτοικοι του πλανήτη Γη ταίριαζαν καλύτερα για αυτόν τον ρόλο. Όταν ένας βοσκός δεν είναι διαθέσιμος, ο θυμός βγαίνει πάνω στα πρόβατα. Αρκετές δεκάδες μικροί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στα πιο απομακρυσμένα χωριά του πλανήτη από το Θιβέτ. Μερικοί από τους πύραυλους καταρρίφθηκαν από την επιφάνεια με λέιζερ και κάποιοι έφτασαν ακόμη σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, που φλέγονταν από γιγάντιες βολίδες. Ούτε μια δεκάδα εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων, για πολλοστή φορά δεν καταστράφηκε ή ακρωτηριάστηκε. Φαινόταν ότι στο κενό του διαστήματος γκρίνιαζαν ψυχές που είχαν κάνει εμετό ένας καταρράκτης της κόλασης. Οι σκιές των ανθρώπων δεν μπορούν να βρουν γαλήνη.
  ***
  Αλλά και πάλι, μάταια, οι κουρσάροι πίστευαν ότι μπορούσαν εύκολα να ξεφύγουν από όλα.
  Ο εξοπλισμός παρακολούθησης κατέγραψε μια ομάδα σκοπευτών, κατέγραψε τα δεδομένα και τα έστειλε στη μονάδα δίσκου. Παρά την αυστηρή διαταγή, οι εγκαταστάσεις επίγειας μάχης αντέδρασαν. Δύο πλοία καταστράφηκαν επί τόπου και ένα από τα διαστημόπλοια, αν και ξέφυγε από ένα άμεσο χτύπημα, ξέφυγε από την πορεία του. Έχοντας προχωρήσει σε ένα υπεράλμα, πέταξε στο κέντρο του Ήλιου, όπου, έχοντας χτυπήσει τη θερμοκρασία του πυρήνα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, διασκορπίστηκε σε μεμονωμένα φωτόνια. Οι υπόλοιποι διαστημικοί επιδρομείς κατάφεραν να διαφύγουν στο υπερδιάστημα, ασφαλείς για συμβατικές χρεώσεις.
  Η πτήση μιας βαρύγδουπης αρμάδας στο κέντρο του γαλαξία θα πρέπει να διαρκέσει μόνο λίγες μέρες.
  ***
  Καθώς οι ορδές των εισβολέων κατευθύνονται προς την καρδιά του γαλαξία, ο νεαρός ανιχνευτής δεν χάνει χρόνο μελετώντας προσεκτικά τη στρατιωτική τεχνολογία του Πορφυρού Αστερισμού. Είναι ακόμη αρκετά νέα που η περιέργειά της φαίνεται υπερβολικά ύποπτη, αλλά και πάλι πρέπει να ληφθεί μέριμνα. Τα διαστημόπλοια στο εσωτερικό είναι λιτά επιπλωμένα σαν στρατώνας, αλλά υπάρχουν πολλές φωτεινές εικόνες εδώ. Ειδικά στους σταλζάνους αρέσει να ζωγραφίζουν εικόνες αστρικών ή μυθικών μαχών. Αυτό είναι το στυλ τους. Τα είδη των όπλων είναι πολύ διαφορετικά. Η βασική αρχή δράσης είναι η ακτινοβολία και η υπερπλασία. Φυσικά, είναι αδύνατο να καθιερωθεί η παραγωγή τέτοιων όπλων με βιοτεχνικό τρόπο. Διαφορετικοί τύποι όπλων, εκτοξευτές, εκπομποί οθόνης, πεδία δύναμης, στημόνι κενού...
  Η κοπέλα ήθελε επίσης πολύ να μάθει περισσότερα για τους κατακτητές της, χωρίς να προκαλεί περιττές υποψίες από άγνοια στοιχειωδών πραγμάτων. Έτσι περιπλανήθηκε στους μακρόστενους διαδρόμους του εμβληματικού θωρηκτού. Θυμήθηκα τη σειρά για τέτοια πλοία που είδαν οι παρτιζάνοι, που γυρίστηκε στις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα. Εδώ φαίνεται κάπως πιο πλούσιο και πιο φουτουριστικό. Αμέτρητες εικόνες από εμάς, το τείχος των διαδρόμων κινούνται σαν εικόνα βίντεο, τα ρομπότ μάχης διασκεδάζουν με παιχνίδια ολογράμματος. Όμορφα, ενδιαφέροντα και τρομακτικά, μπορείτε να δείτε πόσο έχει προχωρήσει τεχνικά ο πολιτισμός τους. Η ναυαρχίδα ήταν τεράστια, το πλήρωμα, σαν τον πληθυσμό μιας μικρής πόλης. Το πανίσχυρο διαστημόπλοιο έχει το μέγεθος μιας μπάλας με διάμετρο μεγαλύτερη από τρία χιλιόμετρα. Υπάρχουν σχεδόν όλες οι ανέσεις και η ψυχαγωγία. Αλλά ο κίνδυνος να αποτύχεις μέτρια είναι πολύ μεγάλος, σέρνοντας γύρω από το πλοίο σαν μπούγκερ.
  - Ε εσύ! Πώς είσαι! Γιατί μιλάς άπραγοι; - μια κοφτερή και βραχνή φωνή διέκοψε ανησυχητικές σκέψεις.
  Το κορίτσι γύρισε. Όχι, αν κρίνω από τους ιμάντες ώμου, ήταν ένας οικονομικός ειδικός, ακόμα αρκετά νέος. Δεν χρειάζεται να φοβάστε, αλλά μπορείτε να περιστρέψετε τη συζήτηση.
  - Είμαι ο Labido Caramada.
  - Βλέπω ότι το έχεις γραμμένο στο ολόγραμμα του βραχιολιού σου. Τι σε κάνει όμως να φαίνεσαι τόσο χαμένη; Το αγόρι φαινόταν περισσότερο συμπαθητικό παρά ύποπτο.
  - Είχα προβλήματα, στον τελευταίο αγώνα σε αυτόν τον καταραμένο πλανήτη, έπεσα κάτω από ένα άγνωστο πεδίο, χάνοντας πάρα πολύ από τη μνήμη μου. - είπε η Έλενα με ταλαιπωρημένο τόνο, σταυρώνοντας τα χέρια της στο στήθος της για πειστικότητα.
  - Αφήστε λοιπόν τους βιοαναπαραγωγούς μας να σας αποκαταστήσουν. - Προσφέρεται, χαμογελαστός νεαρός.
  - Είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Η ακτινοβολία δημιουργείται από μακρινούς εξωγήινους κόσμους. Χρειάζεται πολύς χρόνος για να συνέλθεις από έναν τέτοιο τραυματισμό. Η Λαμπιντό αναστέναξε βαριά, χαμηλώνοντας το κεφάλι της.
  Ο Στάλζαν χαμογέλασε. Το βλέμμα του ήταν ευγενικό και έξυπνο.
  - Έλα σε μένα, θα τα πούμε. Λέτε, άγνωστες ακτινοβολίες, κύματα άλλων φυλών; Δουλεύω πάνω σε αυτό ο ίδιος αυτή τη στιγμή.
  Η αίθουσα που μπήκαν έμοιαζε με ένα μείγμα τρισδιάστατης αίθουσας κινηματογράφου και υπερσύγχρονου εργαστηρίου. Τα καθίσματα και το πάτωμα είναι καλυμμένα με πλαστικό με καθρέφτη και μια τρισδιάστατη προβολή της αυτοκρατορίας των αστεριών λάμπει από ψηλά στο παραδοσιακό επτάχρωμο πλαίσιο.
  - Ναι, είναι ενδιαφέρον. Ήσασταν καλυμμένοι από πεδίο δύναμης εκείνη τη στιγμή; - ρώτησε ένας ξανθός αθλητικός τύπος.
  - Όχι, δεν ήταν. Και έχει σημασία αυτό; Ο Λάμπιντο τεντώθηκε άθελά του.
  - Φυσικά, αυτό που ονομάζεται πεδίο δύναμης έχει αλλάξει τη στρατηγική των πολέμων σε όλο το σύμπαν. Κάποτε στην αρχαιότητα υπήρχαν δύο τρόποι προστασίας, η πανοπλία και η αναχαίτιση επερχόμενων χτυπημάτων. Δεν θυμάμαι τη σειρά, αλλά οι δημιουργημένοι θερμοπυρηνικοί πύραυλοι συνέτριψαν τα πάντα. Οδήγησαν στη δημιουργία μιας ενιαίας πλανητικής αυτοκρατορίας. Πεδία δύναμης δημιουργήθηκαν παράλληλα με τα πρώτα φορτία εξόντωσης. Ωστόσο, κληρονομήσαμε κάποιες γνώσεις από άλλες φυλές, συμπεριλαμβανομένης της βόμβας θερμοκουάρκ. Για την προστασία από βλήματα που βασίζονται στη διαδικασία συγχώνευσης κουάρκ, δηλαδή εκατομμύρια φορές ισχυρότερα από τα πυρηνικά, ήταν απαραίτητο να δημιουργηθούν θεμελιωδώς νέοι τύποι προστασίας. - Ο Στάλζαν έσκασε μια τσαχπινιά και πέταξε στο στόμα του μια τσίχλα φτιαγμένη σε μορφή αγωνιστικού αυτοκινήτου.
  - Πώς λειτουργούν; - Ο πρόσκοπος έγινε πολύ περίεργος.
  - Για να το θέσω απλά, υπάρχουν πολλά πεδία στο κενό, άλλα σε παθητική κατάσταση, άλλα είναι ενεργά, ανάλογα με την κατάσταση του κενού. Φυσικά, τα πεδία διαπερνούν την ύλη και η αντίδραση επηρεάζει τις ιδιότητες αυτών των πεδίων. Όταν βομβαρδίζονται από ορισμένους τύπους ακτινοβολίας, μια σειρά από παθητικά πεδία γίνονται ενεργά, αλλάζοντας την ιδιότητα της ύλης. Μετά από μια σειρά μελετών, ήταν δυνατό να επιλεγούν οι σχετικά βέλτιστες αναλογίες της πρόσκρουσης της δύναμης. Αλλά, φυσικά, η προστασία ισχύος δεν είναι τέλεια. Συγκεκριμένα, όσο πιο ενεργή είναι η ροή της ενέργειας, τόσο πιο δύσκολο είναι να εξουδετερωθεί. Το graviolaser έγινε ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρόβλημα. Η ίδια η αρχή του, ο συνδυασμός της καταστροφικότητας και της πανταχού παρουσίας της βαρύτητας με μια πολύ μεγαλύτερη δύναμη δέκα και σαράντα φορές τον βαθμό ηλεκτρομαγνητικών αλληλεπιδράσεων, έφτιαξε ένα τέτοιο όπλο... - Το αγόρι έπνιξε την τσίχλα του και σώπασε.
  - Ναι, φυσικά, γιατί τα διαστημόπλοια καταρρίπτονται. Η Labido, προς ντροπή της, δεν κατάλαβε πραγματικά τι της εξηγούσε το ηλεκτρονικό σκουλήκι.
  - Φυσικά, τα κοχύλια βελτιώνονται επίσης, ειδικότερα, δουλέψαμε σε πυραύλους που οι ίδιοι στέλνουν αντίθετη ακτινοβολία που διαπερνά την προστασία. Είμαστε σταλζάνοι με κοσμικά πρότυπα, είμαστε ακόμα πολύ νέοι, γι' αυτό δεν πάνε όλα καλά - ο Νεαρός έχει ήδη γίνει πιο ήρεμος, προφανώς έπρεπε να μιλήσει γι 'αυτό περισσότερες από μία φορές.
  - Ναι κατάλαβα. Ωστόσο, νικήσαμε άλλες φυλές και αυτοκρατορίες με την ιστορία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. - Η Έλενα χαμογέλασε αθώα, λες και η κύρια αξία στις νίκες του Stelzanath ανήκε σε αυτήν.
  - Ναί. Κερδίσαμε. Αλλά τα Ζοργκ έχουν το μυστικό ενός αδιαπέραστου πεδίου δύναμης, που ονομάζεται ακόμη και διαχρονικό. Οι αρχές του είναι ένα μυστήριο για τους επιστήμονές μας, αλλά έχω τη δική μου εικασία. Αντί για το τυπικό έξι ή ακόμα και δώδεκα στα τελευταία μας σχέδια, οι σοργιάν χρησιμοποιούν και τις τριάντα έξι διαστάσεις. Άκουσα ότι κατάφεραν να διεισδύσουν σε παράλληλα σύμπαντα. Ο τεχνικός άπλωσε τα χέρια του.
  - Είναι ακόμα ανόητα πλάσματα, που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν σωστά την εμπειρία δισεκατομμυρίων ετών εξέλιξης. Αλλά εμείς οι σταλζάνοι έχουμε έναν μεγάλο αυτοκράτορα, και θα τους καταστρέψει! Η Λαμπιντό έριξε ένα άγριο βλέμμα και κούνησε τις γροθιές της.
  - Ναι, αυτοκράτορα, θα και πολύ σύντομα μια θαυματουργή τεχνική. Οι κυβερνητικές συσκευές μας έχουν υπολογίσει ότι μέσα σε 100 έως 1000 χρόνια θα ξεπεράσουμε τεχνολογικά αυτούς τους μεταλλουργούς τριών φύλων, θα τους ψεκάσουμε σε πρεόν και θα τροφοδοτήσουμε ολόκληρο το σύμπαν. Ο νεαρός κούνησε και τη γροθιά του. Ένα ζευγάρι ρομπότ που κόβονταν σε αστρικές στρατηγικές διακόπηκε και, έχοντας σβήσει τα ολογράμματα, τεντώθηκε στην προσοχή.
  - Περιμένετε πολύ! - Ο Πρόσκοποι χασμουρήθηκε ακόμη και προκλητικά.
  - Γιατί τόσο καιρό; Ακόμα και σε αυτό το σύμπαν, θα είμαστε νέοι και δυνατοί, και αν πεθάνουμε, η επόμενη σφαίρα θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Προσωπικά, δύσκολα μπορώ να φανταστώ την καθημερινότητα σε 12 ή 36 διαστάσεις, και εκεί θα συνεχίσουν να γίνονται όλο και πιο πολυπλοκότητα. Τα πράσινα μάτια του τεχνίτη Stalzan έλαμπαν από ενθουσιασμό.
  - Αλλά μπορούμε να μπερδευτούμε, να χαθούμε σε έναν τόσο πολυδιάστατο κόσμο. Η Λαμπιντο-Έλενα αναστέναξε.
  - Μην φοβάστε, κάποτε είχαμε ανόητους με το κεφάλι του κενού που δεν πίστευαν στην ικανότητά μας να πετάμε και να κατακτούμε άλλους κόσμους. Υπήρχε μια πρωτόγονη εποχή, μια τρομερή, πυκνή εποχή που ζούσαμε στον ίδιο πλανήτη. Πολεμώντας ο ένας τον άλλον με ρόπαλα και βέλη. Αυτός ο εφιάλτης δεν θα ξαναγίνει ποτέ, όλα τα άπειρα σύμπαντα θα είναι δικά μας! - Ο νεαρός αναφώνησε με ενθουσιασμό, σταυρώνοντας τα χέρια του πάνω από το κεφάλι του με ανοιχτές παλάμες.
  - Και τι γίνεται με το παρόν; - ρώτησε ψυχρά ο Λαμπιντό.
  Ενώ μιλούσαν, ένα ενδιαφέρον ζευγάρι πλησίασε ένα ασυνήθιστο άγαλμα, ο τύπος έκανε μια παράξενη χειρονομία και δύο κράνη μοτοσικλέτας που έμοιαζαν από απόσταση κουλουριάστηκαν στον αέρα.
  - Και στο παρόν θα σας δείξω μια μικρή καινοτομία, κάτι που δεν μπορεί να δει κάθε δίποδο. Ας ντυθούμε σε ένα "πλασμα-κομπ", ας φορέσουμε εικονικά κράνη και ας βουτήξουμε σε έναν νέο κόσμο.
  Κοιτάζοντας το κορίτσι με θέρμη, είπε ο νεαρός.
  - Κράνη; Καλύπτουν μόνο τα πρόσωπά τους! - αναφώνησε ο ανιχνευτής, συνειδητοποιώντας καθυστερημένα ότι έσκασε τη βλακεία.
  - Όχι, βλέπω ότι είσαι αρκετά ακτινοβολημένος, ο εγκέφαλος και το σώμα δεν θα νιώσουν τη διαφορά. Έλα σήμα. Ενα δύο τρία!
  Φορώντας το κράνος της, η Λαμπιντό ένιωσε τον εαυτό της να βυθίζεται στη μωβ ομίχλη ενός πηγαδιού χωρίς πάτο. Το σώμα έγινε αβαρές και επέπλεε στον χώρο του καθρέφτη, πυκνά μπουκέτα από πολύχρωμα αστέρια άστραφταν τριγύρω. Φαινόταν ότι κάθε κύτταρο του σώματος διαλύεται στον ατελείωτο εικονικό χώρο. Εκείνη, σαν από μακριά, παρακολουθούσε το σωματικό της κέλυφος, και το σώμα της γκρεμιζόταν. Κάθε μέρος φούσκωσε σαν μια γιγαντιαία φούσκα και έσκασε με χιλιάδες πολύχρωμους πυραύλους. Η τρελή λάμψη αναμειγνύεται με χοντρές γιρλάντες αστεριών, εμποδίζοντας την ορατότητα. Φαινόταν ότι ολόκληρο το σώμα μεταμορφώθηκε, υποατομικοί δεσμοί κατέρρευσαν, σπάζοντας τα όρια της πραγματικότητας. Η καλειδοσκοπική μετατόπιση του φάσματος συγχωνεύτηκε σε μια συνεχή λάμψη και αντί για αστέρια και πύρινες λάμψεις, βουνά από καμένα και εκρηκτικά τραπεζογραμμάτια, κουλαμάν, ντιρινάρια, γκροκ και άλλα έπεσαν κάτω. Τότε οι λογαριασμοί μετατράπηκαν σε αηδιαστικά φίδια. Ένας ολόκληρος ωκεανός από γλοιώδη και αποπνικτικά βρωμερά ερπετά γέμισε τον διαστρικό χώρο. Έχοντας σωριάσει όλες τις πλευρές της θέας, πιέζοντας προς τα κάτω με μια παχύρρευστη μάζα, πνίγοντας την αναπνοή. Το κορίτσι ήταν πραγματικά φοβισμένο, τι άσχημα πλάσματα με αηδιαστικά στραβά δόντια, τσούριζαν και σφύριζαν από όλες τις πλευρές. Το δηλητήριο που στάζει έκαιγε το λεπτό δέρμα και η δυσοσμία κυριολεκτικά έσκισε το εσωτερικό. Μια ξαφνική δέσμη φωτός διέκοψε το χώρο, μια βολίδα εμφανίστηκε κοντά στο πρόσωπό της. Μια μελωδική γυναικεία φωνή είπε:
  - Πρέπει να επιλέξετε όπλα!
  Η εμφάνιση της μπάλας βοήθησε τη Φαλσεκαραμάδα να συνέλθει και ούρλιαξε θυμωμένη.
  Δεν παίζω αυτά τα ανόητα παιχνίδια. Ίσως βρείτε πελάτες από το φυτώριο, αφήστε τους να σέρνονται εδώ για να παίξουν με τα σκουλήκια!
  - Ουάου! Τι περίεργους όρους έχεις! Χρησιμοποιείτε πρωτότυπη αργκό; Αυτό είναι μόνο το πρώτο στάδιο του παιχνιδιού, μια επιλογή αυτομάθησης για μαχητές φρουρών σοκ. Σε κάθε επίπεδο υπάρχει μάχη και αλλαγή αντιπάλων. Ο πόνος δεν είναι πραγματικός, μη φοβάσαι. - Χαρούμενα όπως η φωνή του πρωινού ραδιοφώνου ακούστηκε από το μπαλόνι.
  - Έχεις χτισμένα όλα τα παιχνίδια για τον θάνατο; Φωτιά? Εκραγεί? Διαλύω? Κενό? Βγάλε μια φωτογραφία! - Η πρόσκοπος ήταν τόσο ενθουσιασμένη που ξέχασε την προσοχή.
  - Θέλετε ένα μη στρατιωτικό θέμα; Στη συνέχεια επιλέξτε: οικονομία, λογική, επιστήμη. - Η φωνή του απαθούς ρομπότ έγινε ακόμα πιο τρυφερή.
  - Θέλω τον υποσχεμένο πολυδιάστατο κόσμο. Πού είναι οι δώδεκα διαστάσεις σας; Η Έλενα γρύλισε, κουνώντας τις γροθιές της.
  - Είναι, αλλά μόνο στα υψηλότερα επίπεδα. - Αυτή τη φορά η μπάλα, αλλάζοντας το σχήμα της σε τρίγωνο, μίλησε με τη φωνή ενός νεαρού άνδρα. - Δεν έχετε ιδέα πώς να κινηθείτε σε έναν τρισδιάστατο εικονικό χώρο και ένα πολυδιάστατο σύμπαν μοιάζει με χιλιάδες σύνθετους λαβύρινθους που συνδέονται σε ένα σημείο.
  - Αν είσαι κύριος, τότε πιάσε μου το χέρι και οδήγησέ με στον πολυδιάστατο κόσμο. - επέμεινε το μπερδεμένο, και ταυτόχρονα, παρακινημένο από την περιέργεια κορίτσι.
  - Θα προσπαθήσω, αλλά θα σκιστείς με την παραμικρή απόκλιση. Εδώ, επιπλέον, όχι ένας πραγματικός πολυδιάστατος χώρος, αλλά μόνο μια αντανάκλαση των θεωρητικών μας ιδεών για το πώς θα έπρεπε να μοιάζει σε ένα δωδεκαδιάστατο σύμπαν. - Το τρίγωνο έχει επιμηκυνθεί και μοιάζει με μαχητικό αεροσκάφος του τέλους του εικοστού αιώνα.
  - Είμαι αρκετά έτοιμος. - Η Έλενα σήκωσε ακόμη και το χέρι της σε έναν πρωτοποριακό χαιρετισμό.
  - Καλός! Να αρχίσει!
  Τα φίδια θρυμματίστηκαν σε μικροσκοπικές ασημένιες μπάλες, που ξαφνικά εξατμίστηκαν σαν νιφάδες χιονιού σε ένα καυτό τηγάνι. Και κατέληξε σε μια διάφανη πλατφόρμα με τετράγωνα που έμοιαζαν με κελιά σε σκακιέρα. Ένα αστείο χνουδωτό ζώο, παρόμοιο με ένα μείγμα σκίουρου και κίτρινου Cheburashka, προέκυψε κυριολεκτικά από το τίποτα. Από το όμορφο ρύγχος του, η προβοσκίδα είτε προεξείχε είτε αποσύρθηκε. Η ουρά Cheburashka άγγιξε απαλά το τρυφερό πρόσωπο του κοριτσιού με την προβοσκίδα του. Το άγγιγμα ήταν αθώο και ευχάριστο. Η Λαμπιντό πέρασε το χέρι της πάνω από την απαλή γούνα του μωρού.
  -Τι αστεία είσαι, γλυκιά μου! Είσαι πολύ πιο ωραίος από αυτούς τους κανίβαλους και τα ερπετά που γέμισαν τον χώρο.
  - Ναι εγώ συμφωνώ! Πράγματι, είμαι πιο όμορφος από τα παράγωγα σκουπίδια του σύμπαντος που γεμίζει ολόκληρο το σύμπαν.
  Η φωνή ήταν λίγο πιο λεπτή, αλλά ήταν αναμφισβήτητα ο ίδιος εξερευνητής σταλζάν. Ο Λαμπίντο δεν ήξερε καν το όνομά του.
  Με δυσκολία να συγκρατηθεί, η κοπέλα έσπρωξε το ζώο μακριά.
  "Ήξερα ότι ήσουν διεστραμμένος, αλλά ακόμη και...
  Λέξεις κολλημένες στη γλώσσα.
  - Τι μπορεί να είναι εδώ μια διαστροφή; Είμαστε άτομα αντίθετων φύλων. Και αυτό που είναι φυσικό δεν είναι εγκληματικό! - Το ζώο γρύλισε και πρόσθεσε. - Το σεξ είναι ο πυρσός της ζωής, στον οποίο η αγάπη δεν φτάνει μέχρι το φανάρι!
  - Σταμάτα να το κάνεις αυτό! Ηρεμήστε το εικονικό σας ενδιαφέρον! - yaknula Labido και προσπάθησε να σπρώξει το ζώο μακριά με την παλάμη της.
  - Εντάξει, αυτό που βλέπετε είναι απλώς μια ψευδαίσθηση που δημιουργείται από τον εγκέφαλό σας. Η εικόνα είναι πολύ χαρακτηριστική, θυμίζει αρχαίο παιδικό ήρωα. Γιατί όμως είναι εντελώς κίτρινο με άσπρη άκρη στην ουρά; Συνήθως αυτό το ζώο είναι επτάχρωμο. - Ο νεαρός άνδρας με το πρόσχημα του Cheburashka ξαφνιάστηκε.
  - Ίσως αυτό το χρώμα είναι το πιο φωτεινό; - Αβέβαια πρότεινε η Λαμπιντο-Έλενα.
  -Ίσως, αλλά δεν έχω δικαίωμα να σας δείξω πολυδιάστατο χώρο. Δεν έχεις άδεια. - Το ρύγχος του ζώου σοβαρεύτηκε.
  - Δεν νομίζω ότι θα ξέρει κανείς. Η κοπέλα άπλωσε τα χέρια της αβοήθητη. Κάτι σαν πορτοκαλί πλάτανο πετούσε στον εικονικό αέρα και υπήρχε μια μυρωδιά δάσους.
  - Θα το μάθουν αν δεν το σβήσω από τη μνήμη του δίσκου. Όμως με πιο σχολαστικό έλεγχο θα ανοίξουν τα ίχνη. Ρισκάρω πολύ. - Το ζώο έβαλε ένα δασύτριχο δάχτυλο σε χοντρά κρεμ χείλη.
  - Ναι, καταλαβαίνω ότι θέλεις να πληρώσεις. Η Έλενα ανασήκωσε τους ώμους της. Είναι απολύτως φυσικό ότι σε αυτό το σύμπαν τίποτα δεν δίνεται δωρεάν.
  - Ανεξάρτητα από τα συναισθήματα, θα απολαύσετε. Η Τσεμπουράσκα γέλασε. Σαν για να επιβεβαιώσει τα λόγια του, άρχισαν να φυτρώνουν τριαντάφυλλα στο πάτωμα. "Αυτό είναι αυτονόητο, αλλά υπάρχουν περισσότερα. Πρέπει να ανοίξεις το μυαλό σου, να μου το δώσεις να σκανάρω πληροφορίες.
  - Δεν θα γίνει ποτέ. - Η Έλενα κούνησε τα πλούσια μαλλιά της.
  - Τότε δεν θα δεις άλλες διαστάσεις! - Ο νεαρός μίλησε με τέτοιο τόνο, σαν να έπειθε ένα κοριτσάκι να φάει μια κουταλιά χυλό.
  Δεν μου αφήνεις άλλη επιλογή. Η ανιχνεύτρια χαμήλωσε το κεφάλι της.
  - Πάντα υπάρχει επιλογή!
  Το κορίτσι σκέφτηκε λίγο. Προφανώς, αυτός ο σταλζάνος υποψιάστηκε κάτι, αφού δείχνει τόσο ενδιαφέρον για τις σκέψεις και τη μνήμη της. Και αν ενημερώσει την εντολή, τότε θα ελεγχθεί πλήρως. Η έξοδος από το παιχνίδι είναι κάτι παραπάνω από ύποπτη, ίσως αξίζει μια δοκιμή;
  - Μου είπες ότι είσαι επιστημονικός διανοούμενος; Ή μου φάνηκε; - Ρώτησε ύπουλος ανιχνευτής.
  - Ναι, αλλά όχι μόνο μίλησε. Είμαι στέλεχος του επιστημονικού και τεχνικού μετώπου. Οι παράμετροι της technointelect μου είναι εξαιρετικές. - Μια εικονική εικόνα προέκυψε μπροστά στον νεαρό παρτιζάνο, που έμοιαζε με ένα μυθικό τέρας του Μινώταυρου. Ταυτόχρονα, το τέρας επιδίωξε ξεκάθαρα να ξεπεράσει το αρχαιοελληνικό πρωτότυπο.
  Ας μπούμε λοιπόν σε ένα παιχνίδι. Για παράδειγμα, μου άρεσε πολύ το ανθρώπινο σκάκι. Ας παίξουμε και ο νικητής θα πάρει τα πάντα και θα εκπληρώσει οποιαδήποτε επιθυμία του συντρόφου. - είπε η Έλενα, ενώ πηδούσε ένα φύλλο λουλουδιού που σηκώθηκε αμέσως στον αέρα.
  "Θέλετε να παίξετε τα αξιολύπητα παιχνίδια των μικρών ιθαγενών;" Αυτό το πρωτόγονο; 64 κελιά και 32 φιγούρες; - Ο Μινώταυρος άλλαξε ξανά σχήμα, φορώντας μεγάλα γυαλιά και μεγαλώνοντας αυτιά σε σχήμα halberd. -Σας προσφέρω το παιχνίδι μας, αρχαίο και πνευματικό. Συμφωνείς, κορίτσι, παίξε ή βγες από τη φανταστική πραγματικότητα;
  - Συμφωνώ, απλώς εξήγησε τους κανόνες! Η Έλενα ένιωθε όλο και πιο άβολα.
  - Ας αρχίσουμε!
  Ο εικονικός χώρος στροβιλιζόταν σε μια φρενήρη ανεμοστρόβιλο με πολλά φτερά.
  ***
  Η έξοδος στο κέντρο του γαλαξία χρειάστηκε πολύ λιγότερο χρόνο από τον αναμενόμενο σύμφωνα με τους προκαταρκτικούς υπολογισμούς. Σύμφωνα με ορισμένους ακόμα ακατανόητους νόμους της φυσικής, η κίνηση των ίδιων διαστημόπλοιων στην ίδια απόσταση μερικές φορές διαρκεί διαφορετικούς χρόνους, μερικές φορές η διαφορά μεταξύ του υπολογισμένου και του πραγματικού είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Αυτή η μέχρι τώρα ανεξήγητη επίδραση της διαστημικής σύγκλισης θα μπορούσε να έχει καθοριστικό αντίκτυπο στην έκβαση ενός διαστημικού πολέμου.
  Ο διοικητής της μοίρας κρούσης Singh, Giler Zabanna, ήταν ακόμη χαρούμενος που η λεηλασία των κεντρικών πλανητών θα έπαιρνε λιγότερο χρόνο και σε αυτή την περίπτωση θα είχαν χρόνο να ξεκινήσουν ένα προσχεδιασμένο χτύπημα στη μητέρα χώρα. Αυτά τα πρωτεϊνικά πρωτεύοντα είναι μια κοροϊδία μιας έξυπνης μορφής ζωής. Θα είναι ενδιαφέρον να καταστρέψουμε, να καταστρέψουμε πλανήτες που κατοικούνται από άτριχους μαϊμούδες που φαντάζονται τους εαυτούς τους θεούς. Η επίσημη θρησκεία των Singhs - ο αθεϊσμός με μια πρόσμιξη μυστικισμού - πιστεύει ότι η πίστη στους θεούς είναι η μοίρα των διανοητικά καθυστερημένων ατόμων.
  Ένα πρόσφατο gravigram ανέφερε ότι οι πονηροί stealth, αν και έλαβαν χρήματα, εξακολουθούσαν να επιτίθενται, καταστρέφοντας περισσότερα από δύο εκατομμύρια διαστημόπλοια και πάνω από πέντε δισεκατομμύρια στρατιώτες του Χρυσού Αστερισμού.
  Ακριβώς μπροστά τους βρίσκεται ο πλησιέστερος κατοικημένος πλανήτης. Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε την εντυπωσιακή δύναμη των πολεμικών υποβρυχίων σε αυτό. Το κέντρο του γαλαξία είναι αρκετά πλούσιο σε κατοικήσιμους πλανήτες, αλλά δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου ευφυείς μορφές ζωής σε αυτό. Ως εκ τούτου, οι κεντρικοί πλανήτες κατοικούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από αποίκους, stalzan και τις πιο εκμεταλλεύσιμες σκλαβωμένες φυλές.
  Ένα τεράστιο πρασινωπό αστέρι με μεγάλες κόκκινες κηλίδες, πλαισιωμένο από δώδεκα πλανήτες διαφόρων μεγεθών, χάρη στο εξαιρετικό μοντέλο βαρυτικής σάρωσης της έρευνας, είναι ορατό πολύ καθαρά. Αναπαράγεται σε μια τρισδιάστατη κυβερνητική εικόνα, το σύστημα φαίνεται εύθραυστο και ανυπεράσπιστο. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος, πρέπει να ζεσταθείτε καλά. Οι πιο φρικιαστικοί πειρατές έσπευσαν, προσπαθώντας να είναι οι πρώτοι που θα εισχωρήσουν στο θήραμα για να ληστέψουν και να σκοτώσουν.
  Η Ζαμπάνα, με όλη της την οργή, τσίριξε:
  - Πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς για μάχη! Χτυπήστε τον μεγαλύτερο πλανήτη! Αφήστε τους σταλζάνους να πνιγούν σε υπερπλασματικό εμετό! - Και πιέζοντας τον εαυτό της ακόμα πιο δυνατά, πρόσθεσε. - Θα διασκορπίσει φωτόνια σε όλο τον γαλαξία.
  Ωστόσο, μια δειλή φωνή προσπάθησε να αντιταχθεί.
  - Ίσως είναι καλύτερα να χτυπήσουμε επιλεκτικά, να δημεύσουμε πλούσια λεία;
  - Όχι, φρικιό! Εσείς οι άνδρες αγαπάτε μόνο τα χρήματα. Θέλω να πιω το αίμα αυτών των διανοητικά καθυστερημένων πιθήκων. Το ουρλιαχτό του υπερστρατάρχη έγινε τόσο διαπεραστικό που το κρυστάλλινο ποτήρι του κρασιού που κρατούσε στο χέρι της το άγαλμα του ήρωα του εντόμου ράγισε και έσκασε σαν ένα κομμάτι μέτωπο που το έσπασε ένα σφυρί. Ο ένας και οι βοηθοί μάλιστα έπεσαν ανάσκελα από φόβο. Ο στρατάρχης Kuh ωστόσο απάντησε στην υστερική γυναίκα:
  - Αυτός είναι ο πλανήτης Limaxer, ιθαγενείς ζουν εδώ, Limas. Οι Stalzan είναι διασκορπισμένοι μεταξύ των δορυφόρων.
  - Κβάζαρ στο λαιμό τους. Βρήκα κάποιον να λυπηθεί. Επόμενα καθάρματα! - Ο Ultramarshal έτριξε σαν δίσκος γρατσουνισμένος με σκουριασμένη βελόνα. Τα φτερά εξακολουθούσαν να ανεμίζουν. - Είναι καιρός να απομονώσουμε το σύμπαν από τα κατώτερα είδη. Σουτ από μεγάλη απόσταση. Ίσως υπάρχει μια κάλυψη εκεί!
  Αρκετές χιλιάδες μη επανδρωμένες πολεμικές κεφαλές με κυβερνητικό πρόγραμμα παρακολούθησης στόχων πέταξαν έξω από τα διαστημόπλοια. Μόλις οι κεφαλές έφτασαν στην τροχιά του πιο απομακρυσμένου πλανήτη, ένα πυκνό δίκτυο ακτίνων λέιζερ έπεσε πάνω τους. Καθώς πετάγονταν, οι πύραυλοι συσπάστηκαν, σπάζοντας τις διαδρομές πτήσης τους, προσπαθώντας να καταρρίψουν τη στόχευση και τη συγκέντρωση των ροών φωτός. Με τη σειρά τους, οι Stalzan εκτόξευσαν μίνι πυραύλους και πυκνά σύννεφα από μεταλλικές μπάλες, με στόχο να βλάψουν τους μηχανισμούς των ιπτάμενων πιράνχας. Σχεδόν όλα τα φορτία καταστράφηκαν πριν φτάσουν στον πλανήτη. Μόνο μερικοί από τους δύο χιλιάδες πυραύλους έφτασαν στην επιφάνεια.
  Πολλοί κάτοικοι αυτού του πυκνοκατοικημένου κόσμου δεν πρόλαβαν καν να φοβηθούν. Η δίνη του πλάσματος, που θερμαίνεται σε δισεκατομμύρια βαθμούς, σκόρπισε τα σώματα σε στοιχειώδη σωματίδια. Όσοι βρίσκονταν μακριά από το επίκεντρο της έκρηξης, πέθαναν πολύ πιο οδυνηρά. Εξωτερικά ακίνδυνα πλάσματα που μοιάζουν με κοτόπουλα με μπράτσα και κορμούς πιθήκων με έξι δάχτυλα της Λίμα, όταν εκτέθηκαν σε θανατηφόρα ακτινοβολία, φούντωσαν σαν κεριά σε ένα κέικ. Οι πρασινωπές φλόγες καταβρόχθισαν τα φτερά, απαλά σαν χνούδι λεύκας, προκαλώντας τους ιθαγενείς να συστρέφονται και να αναπηδούν σαν μπάλες του πινγκ-πονγκ σε βασανιστική αγωνία. Όταν η αρμάδα του Πορφυρού Αστερισμού εισέβαλε, οι ιθαγενείς δεν αντιστάθηκαν, και ως εκ τούτου απέφυγαν τη σοβαρή καταστροφή.
  Πολλά ψηλά πολυεπίπεδα κτίρια με ιδιόμορφη αρχιτεκτονική παρέμειναν όρθια. Οι ίδιοι οι ιθαγενείς κρέμασαν τις επτάχρωμες σημαίες των εισβολέων και προσπάθησαν να συμπεριφέρονται όσο το δυνατόν πιο υπάκουα. Ωστόσο, ακόμη και μια τέτοια συμπεριφορά δεν τους έσωσε από δολοφονίες και εκφοβισμούς από τους εισβολείς. Και, παρόλα αυτά, μόλις τώρα ήρθε αληθινά η ημέρα της κρίσης στον πλανήτη. Πολύχρωμοι πολυγωνικοί ουρανοξύστες αρχικά έλαμψαν σαν στάχυα άχυρα εμποτισμένα με βενζίνη, μετά διπλώθηκαν σε ένα ωστικό κύμα, σκορπίζοντας γιγάντιες βολίδες για εκατοντάδες χιλιόμετρα. Οι στρατιωτικές βάσεις Stalzan, κλειστές από ισχυρά πεδία δύναμης, ουσιαστικά δεν υπέφεραν, αλλά εκατοντάδες εκατομμύρια χνουδωτά έξυπνα ζώα δεν θα δουν ποτέ την υπέροχη αυγή με τη μοναδική γκάμα του πρασινοκόκκινου "Ήλιου". Κι όμως, το πρώτο χτύπημα απέτυχε να καταστρέψει όλους τους οικισμούς, οπότε ο τρελός διοικητής των βρομιστών αρθρόποδων απαιτεί επαναλαμβανόμενο χτύπημα.
  Ωστόσο, ένα βαρυόγραμμα μεταδόθηκε μέσω του υπολογιστή. Ο υπερ-κυβερνήτης του γαλαξία απαιτεί να βγει αμέσως από τον τομέα που ελέγχεται από τους Stalzans, διαφορετικά θα χρησιμοποιηθεί όλη η καταστροφική δύναμη του στόλου των αστέρων.
  Η Τζίλερ Ζαμπάνα ξεγύμνωσε τα δόντια της, η προβοσκίδα της σηκώθηκε και η φωνή της έγινε διαπεραστικά ψηλή.
  - Mangy πρωτεύον τολμά να μας απειλήσει! Έχουν λιγότερη νοημοσύνη από τις προνύμφες. Ας σκουπίσουμε τον κεντρικό τους πλανήτη με αυτόν τον αρτιοδακτυλικό γίββωνα. Αναγκαστική ρίψη κατευθείαν στο κέντρο! Επίθεση στον διοικητικό πλανήτη Τσουκαρίμ! Θα τελειώσουμε αυτά τα "χνουδάκια", θα διαλυθούμε λίγο αργότερα, θα έχουμε δεκάδες εκατομμύρια πλοία, θα διαγράψουμε ολόκληρο τον γαλαξία από σύννεφο σε πυρήνα σε πρεονάκια!
  Η πολυπρόσωπη αρμάδα όρμησε μπροστά με τις αναρίθμητες δυνάμεις της. Υπήρχαν τόσα πολλά διαστημόπλοια που απλώνονταν σε ένα μέτωπο που είχε ύψος και πλάτος αρκετά παρσέκ. Μέρος των υποβρυχίων με επικεφαλής πειρατές, έχοντας σπάσει το σύστημα, έσπευσε στα πλησιέστερα συστήματα. Η Τζίλερ και ο δεύτερος της, ο Κομάλος, κοίταξαν απαθείς την οθόνη. Το αρσενικό ήταν λίγο πιο κοντό και πιο χοντρό με κοντή προβοσκίδα, παρακολουθούσε στενά τη μεγεθυμένη τρισδιάστατη εικόνα. Ναι, τα θηλυκά ήταν λίγο καλύτερα στη μάχη από τα αρσενικά, αλλά η νοημοσύνη εξακολουθεί να είναι υψηλότερη στους άνδρες. Και η οικονομική δύναμη τους ανήκει, και οι γυναίκες ξέρουν μόνο να πυροβολούν. Και τώρα, η Giler έχει τσακωθεί, αλλά έχει σχέδιο μάχης; Εξάλλου, σε περίπτωση σοβαρής μάχης, μπορείτε να βασιστείτε μόνο στον στόλο του Χρυσού Αστερισμού και δύο ή τρεις πιστούς συμμάχους, οι υπόλοιποι θα πολεμήσουν χαοτικά.
  Πρασινωπές κουκκίδες συναγερμού αναβοσβήνουν στην οθόνη. Τα εχθρικά πλοία επιπλέουν από το διάστημα. Οι Stalzan μετακινούνται σε θέσεις μάχης ταυτόχρονα, σαν σε ένα παιχνίδι διαστημικής στρατηγικής. Είναι πολλά, πάρα πολλά! Τερατώδεις αρμάδες τρομακτικών μορφών. Τόσες πολλές λαμπερές κουκκίδες! Ο υπολογιστής δημιουργεί αριθμούς. Ουάου, έχει πάει στα εκατομμύρια. Δεν το περίμεναν, κανείς δεν το περίμενε! Η Ζαμπάνα κούνησε νευρικά το δεξί της φτερό καθώς έριξε μια ματιά στην τρισδιάστατη θέα του σύμπαντος.
  - Τα σπονδυλωτά σέρνονται από τις μαύρες τρύπες. Τώρα οι μύγες μας θα καθαρίσουν τον χώρο.
  - Μη βιάζεσαι. Ο εχθρός φαίνεται να είναι πιο δυνατός από όσο νομίζαμε. Είναι απαραίτητο να ανακατασκευαστεί επειγόντως, εάν χτυπήσει τις αδύναμες ετερογενείς ρίζες κατέρρευσαν, καταρρέουν σε θραύσματα. Τερατώδη εικονικά τέρατα συρρικνώθηκαν μπροστά στα μάτια μας και έσβησαν. Ήταν καλυμμένο με ένα κύμα σκότους, που κατά καιρούς το διαπερνούσαν πύρινες σπίθες. Μετά ξύπνησε. Τα πρόσωπα των εκτελεστών ήταν μπερδεμένα, ο επανειλημμένας διπλός υπολογιστής απέτυχε εντελώς, σαν να είχε εκραγεί ένα μικρό θερμικό φορτίο μέσα ή να μαίνεται ένας υπερδύναμος ιός. Αλλά ο Eraskander συνειδητοποίησε ήδη τότε ότι ήταν η οργή του που έκαψε όλα τα μικροκυκλώματα και τους ανακλαστήρες καταρράκτη φωτονίων της εικονικής κόλασης, πράγμα που σημαίνει ότι είναι δυνατό να σκοτώσεις όχι μόνο με το σώμα. Φαίνεται ότι ο Sensei το ήξερε αυτό και δεν ήθελε πραγματικά να του διδάξει τις μαγικές νοητικές τέχνες.
  με άλλους πολιτισμούς, μπορούμε να πέσουμε σε μια παγίδα φούσκα. είπε με εσκεμμένη τεμπελιά στη φωνή του ο Ύπατος Στρατάρχης Κόμαλος.
  - Είμαστε ακόμα περισσότεροι! Και πρέπει να επιτεθούμε αμέσως! - Δεν ήθελα να ακούσω τον Γκίλερ.
  - Όχι, αν μετρήσουμε μόνο τα διαστημόπλοια μας, τότε όχι περισσότερα, και τα όπλα των πρωτευόντων είναι πιο τέλεια από τα δικά μας. - Στον τόνο του Κομάλου ήδη άρχισαν να δείχνουν νότες άγχους.
  - Αν χτυπήσουμε πρώτα, τότε οι υπόλοιποι έρποντες δορυφόροι θα ενταχθούν στην επίθεση. - αντιτάχθηκε η ιδιότροπη γυναίκα-σινγκ.
  - Δεν είναι 100% δράση. Αντίθετα, θα κρέμονται και θα παρακολουθούν. Πώς καταστρέφουμε ο ένας τον άλλον. Ας χτυπήσουν πρώτα οι σταλζάνοι. Θα πέσουν στις πλευρές, αποτελούμενες από μονάδες εξωγήινων, αναγκάζοντας έτσι άλλες αυτοκρατορίες να πολεμήσουν. - Ο Supermarshal είναι λογικός ως συνήθως, και η χροιά της φωνής του είναι γαλήνια. Ένας μικρός, σε μέγεθος παπαγάλου, κηλιδωτός σκόρος σκαρφαλωμένος στον ώμο του Κόμαλου, κελαηδώντας, "Επτά μαύρες τρύπες παλεύουν, ο πάλσαρς χαίρεται!".
  "Τότε ίσως είναι καλύτερα να υποχωρήσουμε, αφήστε τα ευφυή πρωτόπλασμα να αυτοκτονήσουν. - Η Ultramarshal έστριψε την προβοσκίδα της με ένα τιμόνι.
  "Καλύτερα να μείνουμε λίγο πίσω, αλλιώς θα αρχίσουν να τρέχουν με το πρώτο χτύπημα των άτριχων γορίλων. Κατά κάποιο τρόπο υπάρχουν πολλά από αυτά, οι ειδικοί μας υπολόγισαν λάθος την εκτίμηση του δυναμικού μάχης. - Ο στρατάρχης χάιδεψε τον σκόρο με το κεφάλι ενός γαϊδάρου. Και πάλι εξέδωσε: "Όποιος μετράει πολύ και χτυπάει λίγο στο πρόσωπο, το εισόδημά του είναι πάντα υποτιμημένο"
  - Μην φοβίζεις! Ο Γκίλερ ρέψισε.
  Πράγματι, ακόμη και σε αυτόν τον μικρό κλάδο της αυτοκρατορίας, οι προετοιμασίες για έναν ολοκληρωτικό διαστρικό πόλεμο δεν σταμάτησαν. Σε όλη την τεράστια πολυγαλαξιακή δύναμη, κατασκευάστηκαν και κατασκευάστηκαν πολεμικά πλοία, βελτιώθηκαν οι τεχνολογίες, σχηματίστηκαν τμήματα και σώματα. Πρακτικά σε κάθε πλανήτη υπήρχαν βιομηχανίες, εργοστάσια που δούλευαν για τον πόλεμο.
  Τα Starships of the Purple Constellation μετατοπίστηκαν εν κινήσει, ενισχύοντας τα πλευρά τους, με σκοπό να ανατρέψουν τον εχθρό και να τσιμπήσουν τον στόλο Sinh σε μια μέγγενη. Μέρος των υποβρυχίων, ειδικά των πειρατικών, προφανώς επιβράδυνε. Ήταν προφανές ότι το πολεμικό πνεύμα των διαστημικών φιλίμπαστερ είχε εξαντληθεί στη θέα μιας τόσο τρομερής αρμάδας. Δεκάδες εκατομμύρια διαστημόπλοια με δισεκατομμύρια μαχητές πλησιάζουν αδυσώπητα. Τα όπλα και οι γομώσεις είναι έτοιμα να τεμαχίσουν και να εξοντώσουν όλη τη ζωή. Οι Stalzan είναι οι πρώτοι που ανοίγουν πυρ για να σκοτώσουν, αρκετές χιλιάδες ελαφρά πλοία με εκτυφλωτικές λάμψεις και μια απόκλιση βαρυτικών κυμάτων που χτυπούν τα αυτιά ψεκάζονται σε κουάρκ. Κάθε βολίδα από αναρίθμητα αστρικά σμήνη εκτοξεύει ενέργεια ικανή να εκραγεί τον Ήλιο. Όπως πάντα, τα διαστημόπλοια του Purple Constellation είναι γρήγορα και αποφασιστικά, οι κινήσεις τους είναι ακριβείς, προσεκτικά επεξεργασμένες σε πολλές παραλλαγές. Αυτό που είναι εναντίον τους είναι μια πολυάριθμη, αλλά κακώς οργανωμένη φασαρία, συγκεντρωμένη από όλα τα μέρη του γαλαξιακού υπερσμήνου.
  Η μάχη δεν είχε αρχίσει ακόμη, και είχαν ήδη ανακατευτεί, καταστρέφοντας τον συντονισμό, εμποδίζοντας ο ένας τον άλλον να πυροβολήσει αποτελεσματικά. Και τώρα τα κλασικά των διαστημικών μαχών! Ταυτόχρονη έξοδος σχεδόν όλων των πλοίων στην απόσταση της καταστροφής και της μέγιστης δυνατής έκρηξης σωματιδίων αδάμαστης ενέργειας, που εξατμίζουν πλήρως την ύλη. Άλλο ένα δευτερόλεπτο - και δισεκατομμύρια νοήμονα όντα θα πάψουν να υπάρχουν σε αυτό το σύμπαν.
  Η προβοσκίδα του υπερστρατάρχη Giler Zabanna φούσκωσε από ενθουσιασμό και έσταζε ένα τοξικό ροζ σάλιο. Αίμα... Τι γλυκό, πόσο συναρπαστικό! Ένα απερίγραπτο συναίσθημα όταν το κενό πλημμυρίζει από ρέματα αίματος και την εκθαμβωτική φλόγα του υπερπλάσματος πολλών εκατομμυρίων. Μια φορά κι έναν καιρό, οι πρόγονοί τους ήταν ελαφρύτεροι και μικρότεροι. Πετούσαν χωρίς τη βοήθεια ζωνών κατά της βαρύτητας. Έτρωγαν κρέας και αγαπούσαν το αίμα, χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαν να γεννηθούν παιδιά. Ζήσε, αιώνια φτερωτό σινχ! Ας πεθάνουν όλα τα άλλα παρασιτικά ζώα, ας χαθούν όλα τα κατώτερα έμβια όντα.
  - Τι περιμένεις, κάψε τα πάντα χωρίς ίχνος! - Διαδώστε σε εκατομμύρια διαστημόπλοια.
  Αλλά όχι! Οι λάμψεις δεν είναι ορατές και οι δίνες των φωτονίων δεν πετούν στο κενό. Όλα τα διαστημόπλοια πάγωσαν, παγωμένα στο διάστημα. Φαινόταν ότι ο ίδιος ο χρόνος είχε σταματήσει.
  Η Τζίλερ έβγαλε (η φωνή της εξασθενούσε αισθητά) ένα υστερικό τρίξιμο:
  - Τι είδους φρενάρισμα; Κενό γεμάτη με Velcro!
  Οι πιο ψύχραιμοι Komalos δεν σταμάτησαν να παρακολουθούν τις αναγνώσεις όλων των οργάνων πλοήγησης.
  - Είναι απίστευτο, αλλά έχουμε παγώσει και στο κενό! Το διαστημόπλοιό μας και όλα τα άλλα διαστημόπλοια φαίνεται να συνθλίβονται από ένα ισχυρό πεδίο δύναμης. Δεν μπορούμε να μετακινήσουμε ούτε το πλάτος της προβοσκίδας.
  - Ενεργοποιήστε το απόλυτο υπερεπίπεδο overclocking! Σπάστε το γήπεδο! - Δεν ούρλιαζε πια, αλλά μάλλον συριγμένος ο Γκίλερ.
  - Ναι, είναι άχρηστο. Έχω ήδη μελετήσει ένα παρόμοιο φαινόμενο, οπότε μπορείς μόνο να ισοπεδώσεις ένα διαστημόπλοιο. Ο Κόμαλος κούνησε μανιωδώς την προβοσκίδα του.
  - Τι γίνεται με εσένα; Ξέρετε όλα τα νέα stalzans; Ο υπερστρατάρχης χτύπησε απίστευτα.
  Ο κηλιδωτός σκόρος τραγούδησε: "όλα είναι αδύνατα, ίσως ξέρω σίγουρα και οι Σίνχας θα γίνουν ο Παντοδύναμος Θεός επειγόντως". Και δέχτηκε ένα οδυνηρό κλικ στη μύτη, άρχισε να κλαίει ήσυχα. Αγνοώντας αυτή τη φανταστική υστερία, ο Supermarshal είπε:
  - Δεν! Αυτή η σύλληψη δεν εφαρμόστηκε από πρωτεύοντα. Αυτοί οι Μάλπα είναι αγενείς και σκληροί, θα μας είχαν συνθλίψει όλους εδώ και πολύ καιρό. Κοίτα, μας έχουν ήδη στείλει μήνυμα. Αν θέλετε, μαντέψτε ποιος!
  Ο Γκίλερ κούνησε το χέρι της περιφρονητικά.
  - Το έχω ήδη καταλάβει! Καταραμένοι σοργιανοί! Είναι καλύτερα να εκκενωθεί ή να εξατμιστεί σε ένα πλάσμα παρά να τα αντιμετωπίσουμε. Το να είσαι ηττημένος είναι χειρότερο από τον θάνατο!
  Μια βροντερή φωνή διέκοψε το αντιμόνιο:
  - Λέει ο Des ymer Conoradson. Ο πόλεμος σου τελείωσε. Σταματήστε να φέρεστε σαν αφανείς κανίβαλοι. Καμία άλλη ζωή δεν θα διακοπεί ξανά με τη βία σε αυτόν τον γαλαξία. Καλύψτε τα δοκάρια σας, παρατηρήστε τις διαγαλαξιακές συμφωνίες.
  - Ποτέ!
  Οι Σίνχας ούρλιαξαν ομόφωνα. Ο Τζίλερ μόλις ακούγεται βόμβα.
  - Νωρίς να χαίρεσαι, τενεκέ! Μόλις φύγετε, θα επιστρέψουμε!
  Μετά πρόσθεσε δυνατά:
  - Συνδέστε όλα τα αποθέματα, τους κινητήρες σε πλήρη ισχύ. Όλη η μοίρα, και είμαστε εκατομμύρια, πρέπει να σπάσουμε τον ιστό του κενού!
  Πεντεκατομμύρια ενέργειας κάδου μπήκαν σε έναν αόρατο, αλλά από αυτόν τον ακόμη πιο σκληρό αγώνα σε χώρο γεμάτο αστέρια. Ελάχιστα αισθητά κύματα φωτός εξαπλώνονται στο κενό.
  Κεφάλαιο 25
  Εάν έχει κόσμο ή δεν υπάρχει αρκετός χώρος,
  Αφήστε τη φωτιά του πλάσματος να μαίνεται σαν ανεμοστρόβιλος.
  Να είστε όσο πιο σκληροί γίνεται
  Απλά μην αγγίζετε ποτέ άοπλους!
  Οι τίγρεις υπέφεραν τρομερά. Οι πρώτες μέρες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες...
  Χωρίς μεγάλη φαντασία, ο αρθρόποδος γορίλας Τζάιλς έδρασε με τις μεθόδους των πιο πρωτόγονων πολιτισμών. Μαστίγωμα και πολλές ώρες δουλειά σε σημείο εξάντλησης, σε σημείο απώλειας των αισθήσεων. Στη συνέχεια, ένας κουβάς με παγωμένο νερό με ένα μείγμα υπερψυγμένου ουρανίου. Στη συνέχεια, με εντολή της λιβελλούλης μαϊμού, αποφάσισαν να δοκιμάσουν το ράφι με μια σπίθα. Το μαρτύριο είναι πρωτόγονο, αλλά ικανό να φέρει τους βασανισμένους σε ένα τρελό τσιρίγμα. Έσκαγε από ευχαρίστηση, με την αποκρουστική κοιλιά του να φουσκώνει σαν μπαλόνι καθώς ο μικρός άτριχος αρουραίος φώναζε σαν δαιμονισμένος και μετά σώπασε σε ένα απόλυτο μπλακ άουτ.
  Όλα θα ήταν καλά, αλλά μετά από τέτοια βασανιστήρια, η ικανότητα να περπατάς και να δουλεύεις χάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  Το αγόρι τέθηκε σε φορείο, πετώντας στον αέρα παρέδωσε το θύμα ενός μανιακού. Ήταν τόσο τραγουδημένο που η συνηθισμένη αναγεννητική αλοιφή δεν ήταν αρκετή, χρειάστηκε ακόμη και να καλέσω έναν γιατρό.
  Ένας ροζ γιατρός με δέκα κορόιδα μπράτσα, ντυμένος με μια κόκκινη φόρμα, υπέφερε από καύσωνα. Ο ζεστός αέρας με περίσσιο οξυγόνο έκαψε το υγρό, λεπτό δέρμα ενός ευφυούς μαλακίου. Για να μην καούν τόσο πολύ ο γιατρός έβαλε προστατευτικές φόρμες.
  - Κοίτα, αυτό το ζωάκι δεν μπορεί να συνέλθει για πολύ καιρό.
  Ο Τζάιλς μάλιστα γρύλισε από οργή.
  Ο εκπρόσωπος του πολιτισμού των Οκτώ Γένεση επέστησε αμέσως την προσοχή στα φρικιαστικά εγκαύματα που κάλυψαν ολόκληρο το σχισμένο σώμα του αγοριού. Χτυπώντας τα χείλη του, είπε στον ηθικό και σωματικό άσχημο Τζάιλς:
  - Εσυ τι θελεις! Η φωτιά είναι το πιο τρομακτικό πράγμα σε ολόκληρο το σύμπαν. Έχει εγκαύματα έβδομου επιπέδου, κοντά σε κρίσιμη ήττα. Επιπλέον, ακόμη και σοβαρή εξάντληση από πείνα και υπερβολική σωματική καταπόνηση.
  - Λοιπόν, αυτό το geek πρέπει, κατόπιν αιτήματός μου, να περάσει από κάθε είδους βασανιστήρια και βασανιστήρια. Αν μπορούσατε να με βοηθήσετε να διαφοροποιήσω το οπλοστάσιό μου. Απλώς ξέχασα πώς να βασανίζω τα πρωτεύοντα όσο το δυνατόν πιο οδυνηρά. - Η αρθρόποδη μαϊμού άρχισε να ξύνει τη λουστραρισμένη επιφάνεια του τραπεζιού με τα πόδια της.
  - Είμαι γιατρός, όχι δήμιος. Καλύτερα να πας στο αστυνομικό τμήμα - εκεί θα σε μάθουν. - Έχοντας δει αρκετούς διάφορους εκκεντρικούς για μια μεγάλη ζωή, ο γιατρός κατάλαβε ότι το πιο άχρηστο εδώ είναι να διαβάζεις ηθική. Και όχι μόνο άχρηστο, αλλά και επικίνδυνο.
  - Υπάρχουν πληροφορίες, αλλά αφορούν μόνο τα βασανιστήρια άλλων φυλών και λαών. Ο Τζάιλς έσφιξε τις βλεφαρίδες του.
  - Πιστεύετε ότι δεν έχουν εχθρούς στη φυλή τους; Εντάξει, πρέπει να πας στους γκάνγκστερ. Εγώ προσωπικά μπορώ μόνο να θεραπεύσω. - Ο γιατρός της αχιβάδας ξεκαθάρισε με όλη του την εμφάνιση ότι δεν εγκρίνει τέτοιες μεθόδους εκδίκησης.
  - Γι' αυτό θεραπεύστε το, αποκαταστήστε το, κάντε μια πλήρη αναγέννηση. Κατά προτίμηση το συντομότερο δυνατό. Ο Τζάιλς άρχισε να χτυπά την ουρά του. Ήδη προέκυψαν ιδέες στο κεφάλι μου για το πώς βασάνιζε αυτόν τον κολλητό ευγενικό μικρό γιατρό.
  - Θα πρέπει να πληρώσετε πολλά για την αναγκαστική αναγέννηση. - Η αχιβάδα δεν ήθελε να χάσει τα οφέλη.
  - Θα πληρώσω. Δώστε μου ένα άλλο φάρμακο για να μην ξεφύγει τόσο γρήγορα, αλλά να κυματίζει περισσότερο στη φλόγα. - Ο Τζάιλς ο κάνθαρος-πίθηκος έσφιξε την ουρά του.
  - Κάνε τη φωτιά μικρότερη, γιατί δεν τηγανίζεις τον δράκο. - Ο γιατρός άρχισε να σαρώνει τα πολυάριθμα τραύματα του αγοριού στον υπολογιστή πλάσματος. Έγινε ένεση με διεγερτικό βλαστοκυττάρων και φάρμακο κατά του σοκ. Ένα ρομπότ βγήκε από τη θήκη του γιατρού, ψεκάζοντας αφρό μπλε-σμαραγδί.
  - Ούτε μια έξυπνη συμβουλή! - Ο Τζάιλς, άρχισε να πληκτρολογεί τον αριθμό, καλώντας τις φίλες του - κυρίες της εύκολης αρετής. Παρεμπιπτόντως, παραδόξως, αλλά τα stalzanks είναι τα λιγότερο ακριβά για το πορτοφόλι. Προφανώς κουρασμένοι από τους άψογα όμορφους άντρες τους, όλοι σαν μια επιλογή από καστ, θέλουν φοβερό σεξ με ένα σαδιστικό φρικιό.
  ***
  Όταν ο Τίγρης ξύπνησε, το κεφάλι του ήταν καθαρό, ο πόνος εξαφανίστηκε. Όταν ανατράφηκε, το σώμα του ήταν τόσο εξαντλημένο που ο πόνος ήταν παντού. Δεν είχε μείνει αίμα, ούτε φλέβα ανέγγιχτη από το ολικό αλεύρι. Το δέρμα κάηκε αλύπητα από τον ήλιο, ακόμη και η προστατευτική κρέμα βοήθησε μόνο εν μέρει, τα πόδια ήταν ματωμένα. Οι πληγές διαβρώθηκαν από το φωτοβόλο αλάτι, που οι άνεμοι σήκωσαν άφθονο σε πυκνά σύννεφα. Όλα ήταν ήδη τόσο κορεσμένα από πόνο και βάσανα που όταν μια θυελλώδης φλόγα τον κυρίευσε, χάρηκε μόνο, περιμένοντας το τέλος του βασανισμού. Δεν ήταν η πρώτη φορά που η φωτιά τον χάιδευε, τρυπώντας τον μέχρι το κόκαλο, και κάθε φορά αυτό συνεπαγόταν κάποιες αλλαγές...
  Τι είναι όμως; Χωρίς πόνο, χωρίς εγκαύματα. Ξαπλώνει σε ένα καθαρό λευκό κρεβάτι κάτω από μια απαλή κουβέρτα. Ίσως εδώ είναι ο παράδεισος; Ή είναι στο σπίτι; Ήταν όλα όσα έγιναν απλώς ένας εφιάλτης; Τι ωραία που είναι όταν δεν πονάει τίποτα!.. Μπορείτε εύκολα να σηκωθείτε και να τρέξετε έξω από αυτό το ευρύχωρο φωτεινό δωμάτιο. Είναι πολύ έξυπνη: όλα σε έντονα χρώματα. Και για κάποιο λόγο είναι ενοχλητικό...
  Ο Βολόντια γλίστρησε από την πόρτα με την ταχύτητα ενός χάδιου. Ροές πύρινου φωτός τύφλωσαν τα μάτια. Συνοφρυωμένος, το αγόρι άρχισε να τρέχει. Καυτή, αστραφτερή σαν σπασμένο γυαλί, πρασινωπό-μωβ άμμος έβγαζε γυμνές φτέρνες, αναγκάζοντάς τις να αναπηδούν. Αγνοώντας αυτό, οι Τίγρεις κάλπασαν στην έρημο. Κατάλαβε τι τον ενοχλούσε. Και πάλι εκείνο το παρεμβατικό σχέδιο των επτά χρωμάτων, όταν τα λουλούδια επαναλαμβάνουν το σχέδιο της αυτοκρατορικής σημαίας. Ποτέ πριν ο Volodya δεν είχε τρέξει με τόσο ξέφρενο ρυθμό. "Τι φλεγόμενη άμμος είναι εδώ, ακόμα και στο λατομείο δεν ήταν τόσο οδυνηρό ..."
  Το πιστόλι χτύπησε το αγόρι. Κατέρρευσε με το στομάχι του στην φλεγόμενη επιφάνεια. Το δέρμα έκανε αμέσως φουσκάλες, αν και η αγωνία λόγω της δράσης των παραλυτικών ακτίνων ήταν ελάχιστα αισθητή. Ένα ανώμαλο μπλοκ με το στόμα ενός καρχαρία σκυμμένο από πάνω του.
  - Τι, ζωάκι, ήθελε να ξεφύγει κρυφά; σφύριξε το τέρας, μπερδεύοντας τρομερά τις λέξεις.
  Στη συνέχεια, το τέρας, σηκώνοντας το ημι-αίσθητο αγόρι, το έσυρε στον πρώην φορητό θάλαμο-θάλαμο. Η μακριά ουρά του, χοντρή σαν κούτσουρο, άφηνε πίσω του ένα στριμωγμένο ίχνος. Μπορεί να φανεί ότι τα σωματίδια αλατιού αντέδρασαν στην επαφή με το λιπαρό δέρμα του τερατώδους περιπλανώμενου και ροζ κηλίδες εμφανίστηκαν στην πρασινωπό-μοβ άμμο. Το φρικιό ζύγιζε τουλάχιστον έναν τόνο. Πέταξε το αγόρι χωρίς τελετή σαν γατάκι και μετά κλείδωσε την πόρτα.
  Οι τίγρεις δεν μπορούσαν καν να κινηθούν, ήταν ξαπλωμένος ακριβώς απέναντι στον τοίχο. Εκτός από τα λουλούδια, απεικονίστηκε εδώ ένα περίεργο θέμα για ένα νοσοκομείο.
  Όμορφα σαν χερουβείμ, με τα πιο λαμπερά ρούχα, παιδιά, αγόρια και κορίτσια, που αλύπησαν αλύπητα εξωγήινα πλάσματα από ακτίνες. Επιπλέον, τα μισά από τα πλάσματα είτε γονάτισαν είτε προσκυνούσαν. Οι Στελζανίτες χαμογέλασαν τόσο ευγενικά, εύθυμα χαμόγελα που τα πρόσωπά τους έλαμπαν από ευτυχία, σαν να βίωναν τη μεγαλύτερη ευδαιμονία. Το πολύχρωμο αίμα που έρεε από τα νεκρά εξωγήινα πλάσματα συγχωνεύτηκε σε ένα ρεύμα ουράνιου τόξου που έρεε προς την κατεύθυνση του μωβ-πορτοκαλί "Ήλιου".
  Το αγόρι ένιωσε βασανιστικούς σπασμούς να σέρνονται στο στομάχι του. Αν το στομάχι του δεν ήταν άδειο, όπως η καρδιά ενός ενεχυροδανειστή ή του συγγραφέα αυτής της δαιμονικής εικόνας, όλο το πάτωμα θα ήταν εμετός. Πώς πρέπει να στραβοκοιτάζεις για να τραβήξεις τέτοια χυδαία. Παρά την παράλυση, ο Βλαντιμίρ συνέχισε να στριφογυρίζει, συσπώντας τα ακρωτηριασμένα, καμένα μέλη του.
  Ακούστηκε κρότος ελέφαντα. Ο κακοποιός μπήκε στο δωμάτιο θορυβωδώς, με αιχμηρές αιχμές να γρατζουνίζουν την οροφή με καθρέφτη.
  - Ηρέμησες ακόμα, βαρίτη αχιβάδα; Πάρε ένα δώρο!
  Ένα τέτοιο χτύπημα θα μπορούσε να συνθλίψει τον γρανίτη. Ευτυχώς, το ζώο αστόχησε ελαφρά και το αγόρι τραυματίστηκε παροδικά. Το μεταλλικό δάπεδο λύγισε ελαφρά και ο τύπος λιποθύμησε, ξεθωριασμένος στο γλυκό σκοτάδι.
  ***
  Το ξύπνημα ήταν σαν εφιάλτης. Ο αποκρουστικός αρθρόποδος πίθηκος ξεγύμνωσε ξανά το ρύγχος του και ο νέος του γιγαντιαίος ουρός βοηθός του έστριψε τις αρθρώσεις του, ανατρέφοντας. Οστά τσακισμένα, χέρια ξεκομμένα από τους ώμους.
  - Τι μαϊμού καίει τα βατραχοπέδιλα; Θα ξέρεις πώς να παίζεις catch-up.
  Πολύχρωμη φωτιά τραγούδησε το δέρμα, μύριζε καμένο κρέας. Πολύπαθα παιδικά πόδια, πάλι τα γλείφουν σκληρές φλόγες. Ο Τζάιλς έγλειψε ακόμη και τα χείλη του, με τη διχαλωτή φιδίσια γλώσσα του να άγγιζε το δέρμα με χάντρες του αγοριού.
  - Καλός! Θα κάνεις μια ωραία μπριζόλα. Σας έχουν φάει ποτέ ζωντανό; Θα σε φάω κομμάτι κομμάτι, μην αφήσω το μυαλό μου να σβήσει...
  Μια άγρια κραυγή ξέφυγε από το στήθος του. Από θαύμα, ίσως χάρη στο μίσος, ο τύπος κατάφερε να το σταματήσει. Οι σιαγόνες έσφιξαν έτσι ώστε το σμάλτο των δοντιών σχεδόν να ραγίσει. "Γιατί όλοι οι βασανιστές αγαπούν τόσο πολύ τη φωτιά; .."
  Η έλλειψη κραυγών οδήγησε το έντομο πίθηκο σε φρενίτιδα. Βγάζοντας ένα άγριο ουρλιαχτό, άρπαξε μια καυτή ράβδο, τρύπησε τον Βλαντιμίρ ανάμεσα στις αδύναμες, αιχμηρές ωμοπλάτες του. Οι τίγρεις ένιωσαν ένα μεγάλο τσίμπημα και με την απόγνωση των καταδικασμένων, έφτυσε ως απάντηση. Το καλάμι πήρε φωτιά πιο έντονα, καίγοντας ακόμα πιο ζεστά. Και μετά, σαν σε ένα καλό, καουμπόικο γουέστερν, άστραψε ο κεραυνός. Μια ακριβής βολή από ένα ακτινοβόλο όπλο σκόρπισε τους πορτοκαλοπράσινους εγκεφάλους ενός τριχωτού θηρίου-Χίτα. Ένας άλλος πυροβολισμός γκρέμισε έναν ανώμαλο δεινόσαυρο. Ήδη πέφτοντας, λόγω αδράνειας, ο Τζάιλς κατάφερε να περπατήσει με μια καυτή ηλεκτρική ράβδο κατά μήκος των πλευρών, αφήνοντας ένα αυλάκι στο δέρμα.
  Στα μάτια της Βολόντια θαμπωμένα από τον πόνο. Όλα ήταν σαν σε κίτρινη ομίχλη, αλλά οι Τίγρηδες κατάφεραν να διακρίνουν τον ντελιβερά. Ένα ξανθό αγόρι με αγγελικά χαρακτηριστικά, με ένα κοστούμι αστραφτερό σαν χρυσό, έμοιαζε με θυμωμένο Έρωτα. Το μικρό του πιστόλι φαινόταν παιχνιδάκι και ακίνδυνο. Εκτόξευσε πολλές σύντομες εκρήξεις φωτός από το όπλο του με δέσμη, που καίγονταν μέσα από το χοντρό σύρμα. Ο Βλαντιμίρ έπεσε προς τα πίσω σε μια μεγάλη φλόγα, ωστόσο, πέφτοντας πάνω από το κεφάλι του, πέταξε αμέσως έξω από αυτήν.
  Το αγόρι που ήρθε στη διάσωση βοήθησε να απελευθερωθεί από τους σφιγκτήρες που δέσμευαν τα άκρα. Παρά την αγωνία, ο σκλάβος Τίγρης με φουσκάλες αναγνώρισε τον σωτήρα του. Ναι, παραδόξως, ήταν το ίδιο αγόρι Stalzan που είχαν γνωρίσει στη Γαλαξιακή Πρωτεύουσα.
  - Γαμώτο άγγελο, έχω απορήσει, είσαι σαν "Λευκή Κάπα". - εξέφρασε ο Βλαντιμίρ.
  Ένα χερουβείμ με ένα πιστόλι ακτίνων ήχησε με ασημένιο γέλιο.
  - Εννοείς τον Γκούντρι, τον ήρωα-σωτήρα, τον νικητή των κακών πνευμάτων της αντιύλης; Δεν μου ταιριάζει λοιπόν για πέταλα. Ήρθε η ώρα να πάμε στο καμουφλάζ, διαφορετικά θα τρέξουν ένα σωρό τριχωτά μυρμήγκια εδώ!
  Οι τίγρεις πήδηξαν στα πόδια του, ο απάνθρωπος πόνος διαπέρασε ολόκληρο το σώμα του. Μόνο περηφάνια και απροθυμία να δείξει αδυναμία απέναντι σε εκπρόσωπο της κατοχικής φυλής τον έκανε να σταθεί στα πόδια του. Μερικές φορές το άγχος κυριεύει τον χειρότερο πόνο. Έχοντας κάνει μερικά βήματα και διατήρησε ως εκ θαύματος την ισορροπία του, το διασωθέν αγόρι άπλωσε το χέρι του στον ξωτικό σωτήρα. Το τίναξε, και το έκανε φυσικά, σαν απλός γήινος.
  - Περίεργο... Κινείτε και εσείς τα χέρια ως ένδειξη φιλίας και εμπιστοσύνης; -ρώτησε ο Βλαντιμίρ, με τη μεγαλύτερη δυσκολία να κρατήσει την ισορροπία του
  Ο νεαρός σταλζάν απάντησε:
  - Ναι φίλε. Αν το χέρι είναι ανοιχτό, είναι άοπλο. Και τα δύο χέρια είναι σημάδι μεγάλης εμπιστοσύνης. Είσαι καλυμμένος με φουσκάλες, και δεν κλαψουρίζεις από τον πόνο, τότε είσαι πραγματικός πολεμιστής!
  Το αγόρι από τη φυλή των πολεμιστών τραγούδησε:
  Το Star Wars δεν γκρινιάζει από τον πόνο
  Ούτε τα βασανιστήρια δεν τον τρομάζουν!
  Δεν θα πνιγεί σε μια μαύρη τρύπα,
  Στο πλάσμα των αστεριών το πνεύμα του δεν θα καεί!
  Το αγόρι άπλωσε και τα δύο χέρια, σταυρώνοντας το σταυρό. Ένωσαν τις παλάμες τους ως ένδειξη αιώνιας φιλίας και πίστης.
  Εκείνη τη στιγμή, ο ανώμαλος βράχος που βρισκόταν ακίνητος ζωντάνεψε ξαφνικά. Το τέρας με πυροβολισμό λέιζερ στράβωσε άγρια. Ήδη εν κινήσει, το στόμα του άνοιξε, αποκαλύπτοντας όχι μόνο πολλές σειρές από αιχμηρά δόντια, αλλά και τέσσερις κυνόδοντες (ξαφνικά αναπτυγμένα σπαθιά στο χρώμα του αίματος). Το τεράστιο κουφάρι γκρέμισε τους φίλους από τα πόδια τους σκορπίζοντάς τους στα πλάγια σαν μια μπάλα από χυτοσίδηρο σκορπίζει κορύνες. Ένα υπό όρους έξυπνο τέρας έσπευσε να τελειώσει το παιδί Stalzan, θεωρώντας το πιο επικίνδυνο.
  Ο Μικρός Πορφυρός Αστερισμός Πολεμιστής κατάφερε να πηδήξει στην άκρη. Οι κυνόδοντες του τέρατος διαπέρασαν το πλαστικό περίβλημα βαρέως τύπου και το πόδι του με νύχια πέρασε ελαφρά πάνω από τα πλευρά. Αν και αυτές ήταν μόνο γρατσουνιές, η ζώνη του όπλου έσκασε και συνελήφθη γρήγορα από τον κακοποιό. Γυρίζοντας, το θηρίο, με επιδεξιότητα ακατανόητη για ένα τέτοιο κουφάρι, και πάλι κομμένο με κυνόδοντες (είχαν ήδη μεγαλώσει στο μέγεθος των χαυλιόδοντων ενός αυτοκρατορικού μαστόδοντος). Ο Στάλζαν ήταν ευκίνητος σαν μαϊμού και απέφευγε τα χτυπήματα, αλλά η τύχη στράφηκε εναντίον του και οι πιο αιχμηρές μισοδιαμαντένιες χαυλιόδοντες τρύπησαν το πόδι του παιδιού, στερεώνοντάς το σταθερά στο πάτωμα. Το τέρας χτύπησε με ένα πόδι με νύχια, σχεδόν σκίζοντας το στομάχι του αγοριού, μόνο ένα απότομο τράνταγμα στο πλάι του επέτρεψε να αποφύγει το θάνατο. Άλλο ένα χτύπημα που σπάει κόκαλα! Τώρα το στόμα έχει ήδη ανοίξει... Είναι τεράστιο... Αυτός ο ιπποπόταμος μπορεί να καταπιεί ολόκληρο το αγόρι. Το τεράστιο στόμα βγάζει σάλιο...
  Ξαφνικά, σκάει σαν blotter και μια βολή blaster το κόβει στη μέση. Το τέρας παρασύρθηκε τόσο πολύ από τη μάχη με το stalzan, θεωρώντας το άτομο μη άξιο της προσοχής του, για το οποίο πλήρωσε ακριβά. Οι τίγρεις σήκωσαν το όπλο που έπεσε και, τραβώντας τη σκανδάλη του πιστολιού τσέπης, έκοψαν όμορφα το εξωγήινο τέρας. Το αίμα ξεχύθηκε σαν σιντριβάνι, μετά φούντωσε σε μια αστραφτερή φωτιά και αμέσως έσβησε ξανά.
  Το ματωμένο παιδί πήδηξε όρθιο και τρεκλίζοντας, παρά το τραύμα, κρατούσε ακόμα την ισορροπία του. Τώρα, όταν έσταζε κόκκινο αίμα από τον μικρό στρατιώτη και υπήρχε μια μελανιά στο πρόσωπό του, το χιόνι του χαμόγελο φαινόταν ακόμα πιο λαμπερό και ειλικρινές. Ένα ζευγάρι δυνατά και μεγάλα δόντια βγήκαν νοκ άουτ. Και έτσι αυτό το τρομερό αγόρι φαινόταν απλώς ένα άτακτο μαθητή της πρώτης δημοτικού. Και πάλι, αν και κοίταξε γύρω του, άπλωσε το χέρι του.
  - Με έσωσες από τον θάνατο, όπως έσωσα κι εσένα. Από εδώ και πέρα θεωρούμαστε αδέρφια στα όπλα. Το θήραμά μου είναι το θήραμά σου. Το τρόπαιό μου είναι το δικό σου τρόπαιο.
  - Καλός. Τότε το θήραμά μου είναι το θήραμά σου, το τρόπαιό μου είναι το τρόπαιό σου. - Απάντησε με το στυλ του Mowgli Vladimir.
  - Τώρα θα κάνουμε στον εαυτό μας ενέσεις από το γενικό κιτ πρώτων βοηθειών, θα αναγεννηθεί και θα βγούμε από αυτή την τρύπα.
  Οι ενέσεις, που χορηγήθηκαν με δέσμη graviolaser από ένα μικροσκοπικό πιστόλι με αναδιπλούμενο ρύγχος, ανακούφισαν τον πόνο και έδιναν δύναμη. Περπατώντας με καμένα πόδια στην καυτή άμμο, ο Τίγρης δεν ένιωθε τίποτα, σαν να είχε προσθετικά. Αλλά η δύναμη και η ταχύτητα έχουν αυξηθεί πολύ αισθητά. Καθώς πλησίαζε τον μινιατούρα μαχητή, δεν μπορούσε να μην κάνει μια ερώτηση.
  Γιατί είναι τόσο σημαντική για εσάς η διάσωση μιας ζωής; Δεν είναι καλύτερα σε ένα παράλληλο σύμπαν;
  - Αυτή είναι η προσωπική μου επιλογή. Το κυριότερο είναι η τιμή, όχι η ζωή. Επιπλέον, στις μάχες πρέπει να φροντίζουμε την αξία της ζωής, τότε θα έχουμε πλήρη ύπαρξη στη νέα σφαίρα. Εξάλλου, όταν σώζεις τη ζωή σου, σώζεις την ευκαιρία να καταστρέψεις περισσότερους εχθρούς της φυλής σου. - Ένας νέος φίλος από μια απελπιστικά εχθρική φυλή εξήγησε στον Βλαντιμίρ αρκετά λογικά.
  - Κοίτα! Νέοι αντίπαλοι! Αλλά έχουμε δοκάρια! - Έδειξε ένα αγόρι, που λάμπει από ευτυχία, απελευθερωμένο από την αιχμαλωσία.
  - Σωστά, φίλε, αλλά μην σπαταλάς πολλές χρεώσεις. Αυτό είναι ένα παιδικό όπλο, έχει λίγη ενέργεια για πραγματικές μάχες. είπε ο Στάλζαν χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό.
  - Παίξατε μαζί τους; - Ο Βλαντιμίρ ξαφνιάστηκε.
  - Ναι, αυτό είναι από εκπαιδευτικά παιχνίδια. Κάθε stalzan πρέπει να είναι ικανός στα όπλα από τη βρεφική ηλικία. Ωστόσο, μην φοβάστε, είναι αδύνατο να σκοτώσετε ένα stalzan με αυτό. Πέντε μίνι κύκλοι και θα πηδήξουμε στο μαχητικό Photon. - Το αγοράκι, ωστόσο, με την πρώτη κιόλας βολή που έσπασε τον επιτιθέμενο έδειξε ότι το όπλο του δεν χτυπά χειρότερα από το πιο σύγχρονο αεροβόλο του εικοστού πρώτου αιώνα.
  Ο Τιγκρόφ ήταν τόσο ενθουσιασμένος και θυμωμένος που πυροβόλησε τα αποκρουστικά ερπετά με σαδιστική πικρία. Δικαιολογώντας το επώνυμο, ξύπνησε μέσα του το πνεύμα της ανθρωποφάγου τίγρης της Βεγγάλης. Ωστόσο, οι βαρύγδουπες ιθαγενείς ανταπέδωσαν τα πυρά. Είναι αλήθεια ότι μόνο πέντε τέρατα απολύθηκαν, τα υπόλοιπα, προφανώς, δεν επιτρεπόταν να έχουν όπλα. Ο Βλαντιμίρ κάρφωσε πολύ καλά και με ακρίβεια, επηρεάστηκε η πλουσιότερη εμπειρία παιχνιδιών υπολογιστή με ηλεκτρονικά πιστόλια. Ο Stelzan πυροβόλησε ακόμα καλύτερα, αλλά οι ιθαγενείς δεν έφτασαν καν στο επίπεδο ενός μαχητή τάγματος κατασκευής. Αφήνοντας τους νεκρούς, το υπόλοιπο κοπάδι τράπηκε σε φυγή. Ουρλιάζουν και βρυχώνται σαν τσακάλια που καίγονται από φλογοβόλο.
  Οι κακοποιημένοι φίλοι πήδηξαν σε ένα τακτικό μίνι διαστημόπλοιο. Το μαχητικό Neutrino-Photon ήταν αόρατο στο φόντο της ερήμου (επικάλυψη καμουφλάζ συγχωνευμένη με την πρασινωπό-ιώδη άμμο). Μόνο στο πλοίο μετά την απογείωση σκέφτηκε ο Βλαντιμίρ να ρωτήσει:
  "Είμαστε μαζί τόσο καιρό, σώζαμε ο ένας τον άλλον, πολεμώντας τον εχθρό, τραυματιστήκαμε μαζί, και ακόμα δεν ξέρω το όνομά σου.
  Ναι, έχεις δίκιο αδερφέ. Ο Στάλζαν άπλωσε ξανά το χέρι του. - Με λένε Λίχο Ραζορβίροφ. Και εσύ?
  - Vladimir Tigrov, και μετά τον πατέρα του Alexandrov.
  - Ο Βλαντιμίρ είναι ο ιδιοκτήτης του κόσμου και η Τίγρη είναι σύμβολο του πολέμου. Είναι ο τρόπος μας. - Χτύπησε περίφημα τον νέο του φίλο στον ώμο.
  Η τίγρη σωριάστηκε σε καρέκλες, αλλά την έφερε αμέσως πίσω από το πεδίο κατά της βαρύτητας. Ξύνοντας τον μελανιασμένο, λεπτό ώμο του, απάντησε το αγόρι.
  - Και εσύ το ίδιο. Τολμηρός να σπάσει ... Τολμηρός δάκρυ...
  - Λοιπόν, το σκίσιμο είναι άγριο. Είναι καλύτερα να κόψετε, να εξατμίσετε. Η υψηλότερη αρετή και στόχος στη ζωή είναι να σκοτώσεις ανελέητα τους εχθρούς της φυλής σου, να υπηρετήσεις την αυτοκρατορία πιστά και τίμια. - είπε ο Ραζορβίροφ με το πάθος μιας αφίσας Σοβιετικού πρωτοπόρου.
  - Ναι εγώ συμφωνώ. Αλλά η αυτοκρατορία σας είναι ο εχθρός μας, έτσι δεν είναι; - Οι τίγρεις στραβοκοίταξαν προσπαθώντας να κοιτάξουν χωρίς φόβο.
  - Όχι, είμαστε τα μεγαλύτερα αδέρφια σου στο μυαλό. Γέροντες, μα αδέρφια... Κι αν ήταν το θέλημά μου, θα ισοφάριζα τα δικαιώματά σας. Είστε ικανοί για ένα κατόρθωμα. Ωστόσο, υπάρχει μια ιδέα! Αφήστε το όπλο να μιλήσει!
  Το αγόρι εξολοθρευτής αναφώνησε. Ο Βλαντιμίρ έριξε μια προσεκτική ματιά στον πομπό, ο οποίος ήταν από ένα παιδικό αεροβόλο πιστόλι, η γόμωση, αν κρίνουμε από τις βαθιές χοάνες, που στη συνέχεια αφέθηκαν στην έρημο, θα μπορούσε να διαρρεύσει σαν στυπόχαρτο και το νεότερο ρωσικό τανκ T-100.
  - Πως? Δεν έλεγε; - ρώτησε μπερδεμένος.
  - Δεν. Σας άκουσε, αλλά υπάρχει μια προειδοποίηση. Αυτά τα όπλα δεν μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στη φυλή μας. Εάν είστε πολεμιστής, τότε δεν φοβάστε, ελέγξτε το στο χέρι σας. - Αναβοσβήνει περίφημα τα δόντια του σε αγωνιστικό ενθουσιασμό.
  - Όχι, στο κεφάλι! - Ο πρώην νεαρός αιχμάλωτος κυριεύτηκε από δαίμονα.
  Οι τίγρεις έβαλαν ένα πιστόλι ακτίνων στον κρόταφο και πυροβόλησαν. Έγινε διάσημη σύσπαση, αλλά δεν πρόλαβε να αναχαιτίσει το χέρι του Βλαντιμίρ. Το φως τραγούδησε ελαφρά το δέρμα του σχεδόν φαλακρού κεφαλιού, εμφανίστηκε ένα κοκκινωπό έγκαυμα. Ο Ραζορβίροφ άρπαξε το πιστόλι ακτίνων και μετά το επέστρεψε προσεκτικά. Το όπλο, απελευθερώνοντας ένα μικρό ολόγραμμα με έναν μαύρο ιππότη οπλισμένο με τσεκούρι, έτριξε ήσυχα: "Hit angle 87 ...". Ο νεαρός γήινος εξεπλάγη από αυτό. Είχε ήδη δει αγωνιστές όπου μιλούσαν πιστόλια, και όχι μόνο αγωνιστές.
  - Είσαι τρελός λοξή παραβολή που ξεκίνησε σε υπεράλμα. Θα μπορούσες να είχες σκάσει το κεφάλι σου. Έκανα πλάκα.
  - Δεν αστειεύτηκα. Τώρα είμαστε ίσοι. - αναφώνησε το αγόρι και πρόσθεσε. - Αν θέλεις να είσαι ισότιμος με τον Θεό σε δύναμη, ξεπέρασε τον Παντοδύναμο σε θάρρος!
  - Ναι, επί ίσοις όροις, εδώ είναι τα δύο μου χέρια. Ωστόσο, ο Παντοδύναμος, από τη φύση του, κατ' αρχήν, δεν μπορεί να πεθάνει και να εξαφανιστεί, επομένως η αναλογία σας δεν είναι κατάλληλη. - Περίφημα οδήγηση του αυτοκινήτου με τη βοήθεια ενός μικρού joystick στην κεραία, είπε. - Τώρα θα προσγειωθούμε στο καταδρομικό. Και νομίζατε ότι πετούσατε με το αυτοκίνητο του παιδιού "Photon" σε άλλο γαλαξία; Το μικρό αγόρι χαμογέλασε χαρούμενα. Οχι δεν είναι. "Έγιναν καυγάδες εδώ πρόσφατα, οπότε θα σε μεταμφιέσουμε σε αδελφό μας".
  - Καλή ιδέα, αλλά τι γίνεται αν ελέγξουν ξανά τον αμφιβληστροειδή; Οι τίγρεις τρόμαξαν. Και πάλι, το να σερβιριστεί σε κάποιον εξωγήινο μανιακό δεν του χαμογέλασε με κανέναν τρόπο.
  - Και μπορεί να είστε από έναν πολύ μακρινό τομέα, γιατί έχουμε τρισεκατομμύρια πλανήτες υπό έλεγχο. Θα μιλούσα με τον πατέρα μου, ή ακόμα και με τον προπάππου Υπερμάρσαλ, και θα σου έκανε τα απαραίτητα έγγραφα για απόλυτη ασφάλεια. Η φωνή του Λίχο ήταν σίγουρη και τα μάτια του ήταν καθαρά.
  - Πόσο θέλω να σε πιστέψω... -Ο Βλαντιμίρ αναστέναξε.
  Γιατί να ρισκάρω τη ζωή μου; Μετά να προδώσει; Δεν βλέπω καμία λογική σε αυτό. Σας το ορκίζομαι, είμαστε αδέρφια για πάντα! - Ως γνωστόν, για πειστικότητα, χτύπησε τη γροθιά του στη διάφανη πανοπλία.
  Στη συνέχεια, με ένα απρόσεκτο ρίξιμο, έδωσε στον Tigrov μια μεγάλη καραμέλα σε μορφή κούκλας που φωλιάζει, αλλά με πανκ ρούχα. ρώτησε η ίδια στο στόμα. Το πεινασμένο αγόρι το έφαγε με ευχαρίστηση. Η γεύση ήταν πιο γλυκιά από το μέλι και πιο ευχάριστη από την αερισμένη σοκολάτα. Ένα υπέροχο πράγμα που δεν είχε ακόμη να φάει στη γη. Ωστόσο, ο Βλαντιμίρ κατάπιε το γαστρονομικό προϊόν πολύ γρήγορα, μη έχοντας χρόνο να απολαύσει σωστά τη γεύση. Φαίνεται ότι η καραμέλα ήταν πολύ υψηλή σε θερμίδες, αφού οι συρρικνωμένοι μύες έγιναν αμέσως μεγαλύτεροι και το πρόσωπο δεν έμοιαζε πια με αιχμάλωτο φασιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης.
  Ένα μικροσκοπικό μαχητικό πέταξε σαν ελαφριά πεταλούδα στην κοιλιά ενός γιγαντιαίου καταδρομικού.
  ***
  Όταν ο Λέων Ερασκάνταρ ξύπνησε, του φάνηκε ότι είχε χάσει τα μυαλά του. Ένα οδυνηρά παράλογο πλάσμα έσκυψε πάνω του. Καρότο μύτη, τρία αυτιά με ανεμιστήρες, βατραχοπέδιλα, πράσινο δέρμα με κόκκινες και κίτρινες κηλίδες που σχηματίζουν περίπλοκα σχέδια. Ήταν σαν παιδικός χαρακτήρας κόμικ. Φυσικά, τίποτα δεν θα τον εκπλήξει, αλλά υπήρχε κάτι ιδιαίτερα ανόητο στην έκφραση του ρύγχους ενός παράξενου θηρίου. Και όταν το πλάσμα μίλησε, η ομιλία του αποδείχθηκε εντελώς περίεργη.
  - Λοιπόν, το άτριχο ερπετό ξύπνησε. Πόσο ανόητα είναι τα μέλη της φυλής σας - χωρίς μυαλό, χωρίς μυϊκή δύναμη. Άτομα με ειδικές ανάγκες ενός ανάπηρου σύμπαντος, μιας ιογενούς μορφής ακρωτηριασμένης ύλης. Τι μπορεί να ειπωθεί για τα απορρίμματα του πρωτοπλάσματος - την αποσυντιθέμενη διάνοια.
  Το λιοντάρι γάβγισε κυριολεκτικά:
  - Ναι, ποιος είσαι, μεταμφιεσμένος κλόουν, που ατιμάς το γένος μας;
  Το πλάσμα πήδηξε πάνω και έβγαλε τα στραβά μωβ δόντια του.
  - Είμαι η μεγαλύτερη ιδιοφυΐα στο σύμπαν, γνωρίζοντας όλα τα μυστικά του σύμπαντος και τη δύναμη του πνεύματος που ελέγχει την ύλη.
  - Είσαι τρελός με την υπερτροφική αμφιβολία ενός φουσκωμένου βατράχου. - γρύλισε ο νεαρός.
  Το λιοντάρι προσπάθησε να πηδήξει, αλλά το σύρμα βαρέως τύπου έδεσε σφιχτά τους αστραγάλους και τα χέρια του.
  Το ζώο γέλασε με το πιο αηδιαστικό, σαν το κρόξιμο ενός βατράχου της ερήμου, ένα γέλιο.
  - Τζε, τζε, τζε! Βλέπεις, δεν έχεις ούτε μυϊκή δύναμη ούτε μυαλό, αφού μπήκες τόσο μέτρια στα δίχτυα μας.
  Το αγόρι τέντωσε όλους τους μύες του, το λεπτό σύρμα κόπηκε οδυνηρά στο δέρμα. Τα πολύχρωμα βεντάλια αυτιά ενός ακατανόητου πλάσματος κυμάτιζαν σαν τα φτερά μιας πεταλούδας.
  - Λοιπόν, ανθρωπάκι, υπανάπτυκτο πρωτεύον, δεν μπορείς να σπάσεις ούτε έναν τόσο λεπτό ιστό αράχνης; Δεν σου λέει τίποτα το άδειο κεφάλι σου;
  Ένα κύμα οργής πέρασε πάνω από τον Ερασκάνταρ, οι μύες συσπάστηκαν απότομα, και μετά, σαν ελατήριο, ξεσφίγγισε με τράνταγμα - έσκισε το σύρμα που έσφιγγε σφιχτά τα άκρα του. Αν και το σύρμα ήταν λεπτό, ήταν δυνατό να κρεμαστεί με ασφάλεια ένας ελέφαντας σε αυτό. Το αίμα ξεπήδησε κάτω από το δέρμα και οι ίδιοι οι δυνατοί μύες, που δεν ήταν κατώτεροι σε σκληρότητα από το σύρμα, σχεδόν έσκασαν. Έξαλλος, το Λιοντάρι πήδηξε προς το νεαρό ζώο, το οποίο ήταν τόσο έκπληκτο που δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Με γόνατο, ο νεαρός τερματοφύλακας τον χτύπησε στο πάτωμα και άρπαξε με τα χέρια του τον αγκαθωτό λαιμό του. Τα αγκάθια δεν μπορούσαν να προστατεύσουν το πλάσμα, γιατί με μια εξασκημένη κίνηση, ο νεαρός μαχητής συνέτριψε την προστασία και έκλεισε τα δάχτυλά του σε μια νεκρή κλειδαριά. Το μόνο πράγμα που έσωσε τον οπαδό από τον άμεσο θάνατο ήταν ένα τρομαγμένο, παρακλητικό βλέμμα. Αυτό το πλάσμα φαινόταν τόσο γελοίο, τόσο αστείο και ακίνδυνο που η επιθυμία να σκοτώσει είχε εξαφανιστεί. Λαχανιασμένο, το ζώο έτριξε:
  "Ω, μεγάλος πολεμιστής της λαμπρής ανθρώπινης φυλής!" Σου έκανα λάθος εκτίμηση. Είσαι τόσο έξυπνη, δυνατή... Και γενικά είσαι η πιο όμορφη και σέξι!
  Το λιοντάρι συνέχισε να τον κρατάει από το λαιμό. Η πείρα τον είχε μάθει να μην εμπιστεύεται κολακευτικές φράσεις. Αν τον αφήσεις να φύγει, δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα τελειώσουν όλα.
  - Πες μου, κάθαρμα, πού είμαι τώρα;
  - Να έχεις θετικούς φίλους. - Το πλάσμα τσίριξε.
  Με παίρνεις για ηλίθιο; Οι θετικοί φίλοι δεν δένουν με σύρμα.
  Ο Ερασκάνταρ έσφιξε το λαιμό του με τα δάχτυλά του, το ζώο κοπανίστηκε, τα βατραχοπέδιλά του προσπάθησαν να ξεσφίξουν τα δάχτυλά του. Μπορεί να φανεί ότι ο χώρος "Fan-Cheburashka" δεν είχε αρκετή δύναμη, το ρύγχος απέκτησε μια λιλά απόχρωση. Το λιοντάρι χαλάρωσε λίγο τη λαβή του.
  - Ορκίζομαι ότι είμαστε θετικοί. Εδώ στο διαστημόπλοιο είναι η φίλη σου η Αφροδίτη.
  - Τι? Είναι η Αφροδίτη εδώ; - Ο Ερασκάνταρ δεν ήταν καθόλου έκπληκτος, ήδη συνηθισμένος στα θαύματα.
  - Ναι, εδώ, και νομίζω ότι μας βλέπει.
  - Γιατί τότε με βίδωσαν σύρμα;
  Το ζώο φλυαρούσε σαν τρομαγμένο καρτούν:
  Γιατί δεν είναι μόνη. Το αφεντικό της είναι ακόμα εκεί. Είναι επίσης στρατηγός εμπορικών πληροφοριών τεσσάρων αστέρων. Αυτή είναι η Ντίνα Ροσαλάντα.
  - Άλλη μια ποθητή γυναίκα; Ή μήπως με φοβάται; - Ο Λέο χαμογέλασε, νιώθοντας μια αυξανόμενη επιθυμία για έναν νεαρό, σωματικά τέλειο οργανισμό.
  - Κράτα κορόιδο τη γλώσσα σου!
  Μια βροντερή φωνή, ενισχυμένη από την κυβερνητική και την ακουστική, πλημμύρισε την αίθουσα, χτυπώντας με ένα κύμα τα αυτιά. Το λιοντάρι μόλις πρόλαβε να ανοίξει το στόμα του, αποφεύγοντας έτσι τη ρήξη των τυμπάνων. Αλλά ο "Fan-Cheburashka" ήταν άτυχος, προφανώς η ακοή του ήταν πολύ λεπτή και δεν είχε σχεδιαστεί για τέτοιες ηχητικές εκρήξεις. Το ζώο έσβησε, αφού λιποθύμησε σφιχτά, μόνο πολύχρωμα αυτιά κυμάτιζαν αντανακλαστικά, ακριβώς όπως τα φτερά μιας πεταλούδας που σφηνώθηκαν σε μια βελόνα.
  Οι τοίχοι μετατράπηκαν σε καθρέφτες, ένα εκτυφλωτικό φλας άναψε και αμέσως τρία πλάσματα πήδηξαν κάτω από το πάτωμα. Ο ύμνος του Πορφυρού Αστερισμού άρχισε να παίζει και οι πολύχρωμοι προβολείς αναπαρήγαγαν το παραδοσιακό σχήμα των επτά χρωμάτων. Τα χρώματα ανακατεύτηκαν, μετά αναπαρήγαγαν περίπλοκες φιγούρες, πιρουέτες, σκηνές μάχης.
  - Λοιπόν, τι είναι ο άνθρωπος; Βλέπεις αυτούς τους μαχητές, αυτός είναι ο θάνατός σου. Θα μπορούσαν να είχαν γίνει όλα, θα ήσουν ήσυχος και τώρα θα είσαι ανάπηρος πρώτος. - Η φωνή βρόντηξε.
  Οι τρεις τραμπούκοι άρχισαν να χορεύουν ξέφρενα. Ένα από αυτά έμοιαζε έντονα με μια καρικατούρα μυώδης σταλζάνα-αμπάλα που ήταν υπερβολικά τροφοδοτημένη με αναβολικά στεροειδή. Το άλλο έμοιαζε με ένα τεράστιο καβούρι με οκτώ νύχια, με ένα κόκκινο, αιχμηρό κέλυφος και το αποτρόπαιο ρύγχος ενός λύκου. Το τρίτο είναι ένα μείγμα σαρανταποδαρούσας και σκορπιού, το κεφάλι ενός κροκόδειλου στάζει φετινό οξύ από το στόμα του. Ακόμα και το θωρακισμένο πάτωμα άρχισε να καπνίζει από αυτήν. Το λιοντάρι σημείωσε στον εαυτό του ότι, ίσως, ο σκορπιός-κροκόδειλος-σαρανταποδαρούσα είναι πιο επικίνδυνος από όλα τα άλλα ερπετά. Όταν είστε μόλις δεκαοκτώ κύκλοι (Ένας κύκλος είναι πολύ λιγότερος από τα χρόνια στην παλιά Μητέρα Γη) και μεγάλα ψευδο-έξυπνα τέρατα βρίσκονται μπροστά σας, τότε δεν είναι αμαρτία να φοβάστε. Αλλά στην υπό όρους σύντομη ζωή του, ο νεαρός είχε ήδη δει κάτι τέτοιο που δεν έβλεπε κανένα λόγο να φοβάται. Πηδώντας προς τα πάνω, μπήκε σε στάση μάχης, οι ανακουφιστικοί μύες τεντώθηκαν. - Όχι, είμαστε τα μεγαλύτερα αδέρφια σου στο μυαλό. Γέροντες, μα αδέρφια... Κι αν ήταν το θέλημά μου, θα ισοφάριζα τα δικαιώματά σας. Είστε ικανοί για ένα κατόρθωμα. Ωστόσο, υπάρχει μια ιδέα! Αφήστε το όπλο να μιλήσει!
  αλεπούδες. Κάτω από το αποβουτυρωμένο δέρμα, κάθε φλέβα ήταν ορατή, οι μύες κυλούσαν σαν λιωμένο ατσάλι και χύνονταν στο επιθυμητό σχήμα. Το λιοντάρι ένιωσε θυμό. Κάνε τον θυμό και τον φόβο να λειτουργήσουν για σένα, κάψε τους εχθρούς σου στο κολασμένο μπολ του μίσους. Ο Ερασκάνταρ ήταν έτοιμος για μάχη και όταν και οι τρεις αντίπαλοι όρμησαν ταυτόχρονα πάνω του, πήδηξε ελαφρά πίσω τους. Το λιοντάρι, ήδη σε πτήση, χτύπησε με τη φτέρνα του το πίσω μέρος του κεφαλιού του μονομάχου σταλζάν. Προφανώς απλά δεν περίμενε τέτοια ταχύτητα και αλαζονεία, ένα ακριβές χτύπημα πέταξε το κουφάρι στο πάτωμα. Οι άλλοι δύο μαχητές ήταν δυνατοί και γρήγοροι, αλλά ακόμα λίγο καθυστερούσαν στην επίθεση. Με μια στροφή, ο Λεβ έδωσε με το πόδι δυνατό "σιτηρέσιο" στον οκτάχειρο καβούρι. Το χτύπημα ήταν καλό, το χιτινώδες κάλυμμα ράγισε, αλλά οι αιχμές του κοχυλιού τρύπησαν τη γυμνή φτέρνα του νεαρού. Από το διαρκές περπάτημα ξυπόλητος, τα πόδια του αγοριού δυνάμωσαν και σκληρύνθηκαν σαν ράβδοι τιτανίου, αλλά ακόμα κι εκείνος πονούσε. Ως εκ τούτου, ο Λέων αποφάσισε να αλλάξει τακτική και απλά να κόψει τα νύχια. Αν υπήρχε μόνο ένας εχθρός, δεν θα χρειαζόταν περισσότερο από ένα λεπτό. Η σαρανταποδαρούσα αποδείχθηκε πιο ευκίνητη. Ένα γρήγορο άλμα και χτύπησε τον Ερασκαντάρ, μερικές ροζ σταγόνες οξέος καίνε το δέρμα της. Το λιοντάρι απέφυγε και έκανε μια χαρακτηριστική κλωτσιά στο σαγόνι. Μια ντουζίνα δόντια πέταξαν έξω, σκορπισμένα στο πάτωμα. Η σαρανταποδαρούσα σκορπιός χωλαίνει και ο Ερασκάνταρ όρμησε πάνω στο καβούρι. Αν και αυτό το τέρας κατάφερε να ξύσει το δέρμα του αρκετές φορές, τρία νύχια έσπασαν, οι σκληρυμένες γροθιές δεν χτυπούσαν πιο αδύναμα από τα άκρα. Τότε ο Λέο κατάφερε να βουτήξει επιδέξια κάτω από την κοιλιά του μαχητή και απλά να πετάξει το μαλάκιο από πάνω του. Ως αποτέλεσμα της ρίψης, και τα δύο τέρατα συγκρούστηκαν. Έχοντας πηδήξει, το Λιοντάρι χτύπησε το καβούρι στην ακίδα του κελύφους, επιλέγοντας διαισθητικά το πιο ευάλωτο σημείο και έσπασε τη ραχοκοκαλιά. Εκείνη τη στιγμή τον σκέπασε μια δοκός κινεζοπαλατιστή. Ο πολεμιστής του Purple Constellation, του οποίου το κεφάλι πρήστηκε από το χτύπημα, συνήλθε και πυροβόλησε από μια μινιατούρα έντεχνα κρυμμένη εκπομπή που εκτινάσσεται graviotok, ένα ειδικό είδος ηλεκτρισμού από το οποίο απενεργοποιεί όλες τις ηλεκτρομαγνητικές ώσεις σε οποιοδήποτε σώμα. Ακόμη και κυβερνητικοί οργανισμοί καλυμμένοι με προστασία. Ο νεαρός μαχητής έπαψε να αισθάνεται το σώμα του, να πέφτει πάνω στο ολισθηρό, πολύχρωμο, βρώμικο πάτωμα με αίμα. Η σαρανταποδαρούσα το έσφιξε σε μια λαβή θανάτου, σκίζοντας το στήθος του Ερασκάνταρ, κομμάτια ματωμένου δέρματος πέταξαν. Ο Στάλζαν, με τη σειρά του, κλώτσησε στη βουβωνική χώρα και τα πλευρά. Το λιοντάρι πονούσε πολύ και δεν υπήρχε τρόπος να αντισταθεί ή ακόμα και να κουνηθεί. Σπρώχνοντας στην άκρη τον πολύποδο σύντροφό του, ο σαδιστής σταλζάν έβγαλε αργά ένα μαχαίρι πίσω από μια πλαστική ζώνη, το οποίο φούντωσε με μια φωτεινή δέσμη όταν πατήθηκε το κουμπί.
  -Τώρα θα σου δείξω! - Γεμάτη περιφρόνηση τανικό χαμόγελο. - Θα τραγουδήσετε σοπράνο στη χορωδία της εκκλησίας!
  Το λιοντάρι ανατρίχιασε, ένας σπασμός πέρασε από το σώμα του, το στιλέτο ήταν ελαφρύ και μπορούσε να κόψει οποιοδήποτε μέταλλο. Και ξαφνικά τον χτύπησε μια σκέψη. Όταν δεν υπάρχει σώμα, χρησιμοποιήστε το μυαλό. Μπορείτε να το κάνετε, επαναλάβετε το ξανά - μπορείτε! Απελευθερώστε σαν το σκυλί από μια αλυσίδα, πέταξε το μίσος, μετακινήστε το χώρο, φανταστείτε μια λεπίδα φωτός στο στομάχι του. Το στιλέτο άλλαξε κατεύθυνση και βούτηξε στο στομάχι του μαχητή τόσο γρήγορα που δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει. Στη συνέχεια, η λεπίδα πέρασε κατά μήκος του σώματος, κόβοντας τον αντίπαλο σε δύο μισά που καπνίζουν. Ο αέρας μύριζε καμένο κρέας. Ένα άλλο επιθετικό άσχημο πολύποδο πλάσμα πρώτα πάγωσε και μετά όρμησε προσπαθώντας να ξεφύγει. Η λεπίδα λέιζερ τρύπησε και την σαρανταποδαρούσα κροκόδειλο. Από τις αρτηρίες του τέρατος χτυπούσαν πολλές ροές αίματος ταυτόχρονα, λόγω πιο σύνθετου μεταβολισμού, το αίμα είχε πολλά χρώματα ανάλογα με την αρτηρία. Ο καβούρι με οκτώ χέρια ήταν ήδη μισοπεθαμένος και το χτύπημα που τον τελείωσε ήταν περισσότερο μια πράξη ελέους.
  - Εγινε!
  ψιθύρισε απαλά ο Ερασκάνταρ. Ο οδυνηρός σπασμός που έσκισε τις φλέβες ξανά πέρασε μέσα από το σώμα, και ωστόσο έγινε πιο εύκολο, μπόρεσε ακόμη και να κουνήσει ελαφρά τα χέρια του. Η παράλυση πέρασε εκπληκτικά γρήγορα, και μέσα σε ένα λεπτό, πασπαλισμένο με περίεργη πολύχρωμη μπογιά, το αγόρι-αθλητής πήδηξε όρθιος απότομα.
  - Είσαι απλά όμορφη, μεγάλος πολεμιστής μου. Είσαι άξιος της αγάπης μου!
  Αμέσως, κάτω από το κάλυμμα του δαπέδου, ως δια μαγείας, ένα κρεβάτι εμφανίστηκε πλούσια κάτω από το ύφος μιας γκροτέσκου παρωδίας του στυλ του μπαρόκ. Ο τρομερός στρατηγός Ντίνα Ροσαλάντα έτρεξε στην αίθουσα. Ήταν εντελώς γυμνή. Εμφανισιακά, μια νεαρή λεία γυναίκα, με όμορφα κανονικά χαρακτηριστικά και άψογη σιλουέτα. Ωστόσο, όλα τα θηλυκά του Πορφυρού Αστερισμού δεν είχαν σωματικά ελαττώματα και φαίνονταν νέα, στην εμφάνιση όχι περισσότερο από είκοσι πέντε ετών. Αλλά η Ντίνα ήταν ήδη πάνω από τετρακόσια, μια τρελή ηλικία για μια γυναίκα. Ήταν ακόμη μεγαλύτερη και ψηλότερη από το μέσο πρότυπο του Stelzanath. Σύμφωνα με τα ανθρώπινα πρότυπα, οι μύες της φαίνονταν υπερβολικά ανεπτυγμένοι και διογκωμένοι, όχι αρκετά κατάλληλοι για ένα θηλυκό, ελαστικό στήθος με κόκκινο θηλές που εκπλήσσονταν με άψογο σχήμα. Και τα μπράτσα με τις μπάλες που φουσκώνουν σαν βουνό, παχύ σαν ανθρώπινο μηρό, οι μύες κυλούν σαν οβίδες κάτω από το σκούρο μπρούτζινο δέρμα. Οι περισσότεροι αρσενικοί σταλζάνοι είχαν συνηθίσει να βλέπουν τα θηλυκά είτε ως συντρόφους στα χέρια είτε ως άλογα εργασίας, οι φαρδιοί αθλητικοί ώμοι τους με τους μύες του Ηρακλή δεν ενοχλούσαν κανέναν. Συναρπαστική ζέστη αναβλύζετο από το σώμα της, πολυτελείς γοφούς σε πλάτος βαρέλι μπύρας καμπυλωμένους σε μια δελεαστική κίνηση. Έκανε ένα βήμα, πήδηξε πάνω του και αμέσως γονάτισε στο ηλιακό πλέγμα, ο Ερασκάνταρ τη χτύπησε δυνατά, επενδύοντας όλο του το θυμό. Αλλά οι μύες δεν είχαν ακόμη ανακάμψει πλήρως από τη δράση του αναισθητοποιητή, και ως εκ τούτου το χτύπημα δεν ήταν θανατηφόρο. Ωστόσο, έσβησε εντελώς μια αγελάδα που ζυγίζει μερικά centners, η συνείδηση είναι ζεστή, αλλά το σώμα δεν μπορεί να κινηθεί.
  - Τι, σου αρέσουν τα δεμένα αγόρια, σου αρέσει να κοροϊδεύεις, δοκίμασέ το μόνος σου.
  Πετώντας τη βαριά Ροζαλέντα στο κρεβάτι, την έδεσε πολύ πρόχειρα με σύρμα.
  - Βρείτε έναν σκορπιό σαρανταποδαρούσα, αυτό είναι μόνο για εσάς.
  Είναι απίθανο στη θέση του Λέο κάποιος να είχε ενεργήσει διαφορετικά, ένας οδυνηρά εξωτικός και ποταπός σύντροφος τον παρενόχλησε. Αν και οι εφηβικές επώδυνα ανήσυχες ορμόνες έπαιξαν. Βγαίνοντας από την αίθουσα του αγώνα, ο Ερασκάνταρ κούνησε το χέρι του και φώναξε αντίο στην "Κίρκη":
  - Χίλιοι αβυσσαλέοι τόνοι από εσάς σε ένα λάγνο πηγάδι!
  Παρά το γεγονός ότι οι συρόμενες πόρτες έκλεισαν με ψηφιακό κωδικό και σύνθετους συνδυασμούς, ο Ερασκάνταρ το έσπασε, ενεργώντας σε υποσυνείδητο επίπεδο και προχώρησε στον μακρύ διάδρομο. Η εμφάνισή του ήταν κάτι παραπάνω από περίεργη, αλλά προφανώς οι μαχητές αυτού του διαστημόπλοιου γνώριζαν καλά τα ήθη του αρχηγού τους, που αγαπούσε το σαδομαζοχιστικό σεξ. Το είχε, ίσως ακόμη και στα πρόθυρα της παραφροσύνης, οπότε μόνο περιστασιακά έλεγε αιχμηρά αστεία. Αν κρίνουμε από το μέγεθός του, ήταν ένα διαστημόπλοιο ναυαρχίδα, διαμέτρου περίπου δέκα χιλιομέτρων. Ίσως θα είχε φτάσει στην άκρη, αλλά η απαλή φωνή κάποιου φώναξε τον νεαρό.
  - Λέων, κατάφερες ήδη να με ξεχάσεις!
  Ο Ερασκάνταρ γύρισε απότομα. Το βλέμμα του αγοριού ήταν ψυχρό και η μομφή ακούστηκε στη φωνή του.
  - Όχι, δεν το ξέχασα. Πιστεύεις ότι φέρθηκες αξιοπρεπώς και με ειλικρίνεια;
  Η εμπορική υπηρεσία πληροφοριών δέκα αστέρων χαμήλωσε τα μάτια της από ντροπή και μίλησε χαμηλόφωνα. Υπάρχει τόση θλίψη στη φωνή που εμπιστεύεσαι άθελά σου:
  - Δεν είχα άλλη επιλογή. Όλα είναι πολύ μπερδεμένα, αλλά πίστεψέ με, σε αγάπησα ειλικρινά και σε αγαπώ ακόμα.
  - Γι' αυτό μας έστησες έτσι; Ο Λεβ γρύλισε θυμωμένος σηκώνοντας τα φρύδια του.
  Ο Βένερ απάντησε χωρίς περιττή πονηριά, με μια καθαρή, ιριδίζουσα φωνή, απλή στον τόνο, σαγηνευτική:
  - Όχι εγώ, θα είχαν βρει άλλον ερμηνευτή. Αλλά τώρα έχετε μια πραγματική ευκαιρία να βοηθήσετε τον πλανήτη σας. Μετά από όλα, ο ανώτερος γερουσιαστής Zorg θα διευκολύνει τη μοίρα της φυλής σας.
  Τα σμαραγδένια-βιολετί μάτια της Αφροδίτης ήταν υγρά, μια μαργαριταρένια σταγόνα γυαλιού πάνω στις βλεφαρίδες.
  "Πολύτιμο αγόρι μου, μου έλειψες τόσο πολύ. Κοίτα, βρήκα έναν τρόπο να σε σώσω από...
  Δεν τελείωσε την ομιλία της και αγκάλιασε σφιχτά τον Λίο, χαϊδεύοντας απαλά, τα χείλη τους συναντήθηκαν σε ένα φιλί. Πόσο όμορφη είναι, τα μαλλιά της τόσο πολύχρωμα απαλά, σαν μετάξι γαργαλούσαν ευχάριστα το πρόσωπό της και ο χώρος γύρω χάθηκε, πέφτοντας στην άβυσσο ενός ηδονικού υπερσύμπαντος!
  Κεφάλαιο 26
  Θα έρθει η ώρα και η αχτίδα της ελευθερίας
  Με τη φωτεινή της δύναμη, η Γη θα φωτιστεί!
  Αναστεναγμός, πετώντας ελεύθερα τους λαούς της αλυσίδας,
  Να ξέρετε ότι ο άνθρωπος θα κατακτήσει την έκταση του σύμπαντος!
  Και θα υπάρξουν εγγόνια, που δεν θα πιστέψουν ότι θα θυμηθούν ...
  Σίγουρα ήμασταν κάτω από τη φτέρνα της κόλασης!
  Με φόβο, οι άνθρωποι φορούσαν τα σημάδια ενός κακού θηρίου,
  Περπατήστε καλύτερα με αγνή και αγία πίστη!
  
  Ο Ιβάν Γκορνοστάεφ βίωσε μια ορισμένη σύγχυση και σύγχυση. Η απροσδόκητη εισβολή των διαστημικών τρογλοτιτάρων πολλών φυλών και οι περίεργοι ακατανόητοι ελιγμοί των στόλων των αστέρων θα μπορούσαν να προβληματίσουν οποιονδήποτε. Από τη μία πλευρά, αυτό φαίνεται να είναι καλό. Ακόμα και μια χαρά? στην Πορφυρή Αυτοκρατορία υπάρχει κρίση και εμφύλια διαμάχη, αλλά από την άλλη δεν θα έμπαινε κανείς σε μπέρδεμα. Αν και φαίνεται ότι δεν μπορεί να είναι χειρότερο, αλλά αξίζει να κοιτάξετε αυτές τις μουσούδες, τα τρομερά νύχια, τους κυνόδοντες και τα πτερύγια, και οι κατακτητές των stalzans φαίνονται ήδη σαν οικογένεια. Από τον πρόσκοπο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν νέα στοιχεία. Φαίνεται ότι ένα καλό κορίτσι είναι εξαιρετικά δυνατό ακόμα και για έναν άντρα, γενναίο, αποφασιστικό, ακόμη και σκληρό, αλλά δεν υπάρχουν μικρές αμφιβολίες για αυτήν. Το τελευταίο χτύπημα, ήδη από το κοπάδι των εξωγήινων, κόστισε περισσότερα από δεκάδες εκατομμύρια θύματα. Η ανθρώπινη ζωή έχει απαξιωθεί, είναι τρομερό να νιώθεις αβοήθητος και αδύναμος. Μια τέτοια στιγμή, η επερχόμενη συνάντηση με τον Sensei είναι μια διέξοδος από την αγχώδη μοναξιά. Επιπλέον, ο Γκουρού δεν θα έρθει μόνος του.
  Όπως πάντα, η τηλεμεταφορά ενός Sensei ή ενός Guru ήταν ξαφνική. Περίπου μισό δευτερόλεπτο μιας αμυδρής λάμψης, και μετά γνωστές σιλουέτες εμφανίστηκαν στον αέρα. Ο ένας με γκρίζο μανδύα, ο άλλος με γκρίζο κεφάλι και μακριά, σγουρά γένια, κάτι που είναι σπάνιο στη σημερινή Γη. Και ντυμένος με λευκά ρούχα. Ο Γκορνοστάεφ υποκλίθηκε με σεβασμό μπροστά στον επικεφαλής της απαγορευμένης ενωμένης Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας. Ήδη μόνο για να φορέσει το αρχαίο ασήμι σε βότσαλο, ο σταυρός υποτίθεται ότι ήταν μια οδυνηρή θανατική ποινή σε ένα μέρος με όλους τους συγγενείς μέχρι την έβδομη γενιά. Από όλες τις θρησκείες στον πλανήτη Γη, οι Στάλζαν φοβόντουσαν περισσότερο τον Χριστιανισμό. Σε άλλους πλανήτες, ο σταυρός ως ρουνικό ή λατρευτικό σύμβολο είναι πολύ κοινό και κανείς δεν το απαγόρευσε. Η Γη αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Αν και οι Γκορνοστάεφ δεν συμπάθησαν αυτούς τους ειρηνιστές, αλλά αν οι σταλζάνοι τους μισούν τόσο πολύ, τότε οι διαστημικοί φασίστες φοβούνται κάτι;
  - Χαίρομαι που σας χαιρετώ, άγιε Πάτερ Πέτρο Ανδρέα Β΄. Τι σε έφερε εδώ για να βάλεις το κεφάλι σου στα σαγόνια της τίγρης. - είπε ευγενικά ο επικεφαλής των ανταρτών.
  - Στο στόμα, όχι η σωστή παρατήρηση. Ο διαστημικός δράκος κατάπιε ολόκληρο τον πλανήτη και το ένα τρίτο των άστρων επιπλέον, πράγμα που σημαίνει ότι είμαστε όλοι στην κοιλιά του για πολύ καιρό. Ήρθα να σας πω ότι η ώρα της λύτρωσης και της απελευθέρωσής μας από τα βάσανα είναι κοντά. - Είπε ο Παναγιώτατος σε ένα ζουμερό λαβράκι.
  -Πώς να απαλλαγείτε από αυτό; Ακόμα κι αν σηκωθούμε μονομιάς, θα καταστραφούμε ως είδος, αν οι άλλοι γκεκ δεν είναι σταλζάνοι! - είπε ο Γκορνοστάεφ με θέρμη και ταυτόχρονα με απόγνωση.
  Ο Peter Andrey είπε ευγενικά:
  -Πες μου αδερφέ, ποιο είναι το πιο απαγορευμένο από όλα τα βιβλία που έχουν γραφτεί ποτέ στον πλανήτη μας;
  -Το νούμερο ένα είναι η Βίβλος. - απάντησε συνοπτικά ο επικεφαλής της αντίστασης.
  Γιατί λοιπόν απαγορεύεται!;
  - Νομίζω γιατί είχε τη μεγαλύτερη κυκλοφορία πριν την κατοχή. Οι Stalzan σκέφτηκαν ευθέως, όπως οι σάιμποργκ, στην αρχή, να απαγορεύσουν τα πιο ογκώδη λογοτεχνικά έργα. Αυτό είναι λογικό και σωστό. - είπε ο Γκορνοστάεφ με έναν σίγουρο ύφος που τα ξέρει όλα.
  - Είναι λογικό, αλλά όχι σωστό. Απαγόρευσαν τη Βίβλο επειδή είναι ο Λόγος και η αποκάλυψη του Παντοδύναμου Θεού, καταστρέφοντας τις ψευδείς αιρετικές κατασκευές της θρησκείας του Stalzanath. Αυτή είναι η επαίσχυντη ανάρτησή τους. - Ο ιερέας μάλιστα σταυρώθηκε μπροστά του στον αέρα. Ο Sensei έγνεψε καταφατικά, αλλά έμεινε σιωπηλός προς το παρόν.
  Ο Gornostaev φυσικά δεν μπορούσε να συμφωνήσει τόσο απλά:
  -Ξέρεις τον γκουρού. Έχω διαβάσει αυτό το βιβλίο. Ίσως είμαι ηλίθιος, αλλά μοιάζει περισσότερο με φαντασία παρά με επιστημονική εικόνα του σύμπαντος. Οι άνθρωποι, όπως λένε, πλάθονται από πηλό και ο Ήλιος σταματά με μια λέξη.
  Ο Σεβασμιώτατος μίλησε ήρεμα και χωρίς περιττό πάθος σε ένα τέτοιο ακροατήριο:
  Όχι, αδερφέ, κάνεις βασικά λάθος. Είναι αδύνατο, πρώτον, να κατανοήσουμε τα πάντα κυριολεκτικά, και δεύτερον, αυτό είναι το πιο επιστημονικό βιβλίο, ειδικά για την εποχή του. Η Αγία Γραφή διδάσκει πολλά, από το γεγονός ότι η Γη είναι στρογγυλή και περιστρέφεται γύρω από τον άξονά της, καταλήγοντας στο πώς να κερδίσεις την αθανασία, να γίνεις ίση με τους βασιλιάδες. Για πολύ καιρό μπορεί κανείς να απαριθμήσει τις θεϊκές αλήθειες που αποκαλύπτει το ιερό βιβλίο.
  Ο Γκορνοστάεφ ήταν τώρα περίεργος:
  - Είμαι αρκετά μόνος αυτή τη στιγμή. Μπορώ να ακούσω, δεν το έχω διαβάσει ολόκληρο, μόνο λίγες σελίδες, για τις οποίες αυτοί οι μωβ διάβολοι θα μπορούσαν κάλλιστα να σκουπίσουν ολόκληρο το χωριό στη σκόνη. Τι λέει αυτό το βιβλίο για το μέλλον;
  Ο Αντρέι Πίτερ, με ορθάνοιχτα μάτια ήδη ψιθυριστά, σαν να επικοινωνούσε ένα εξαιρετικά σημαντικό στρατιωτικό μυστικό, είπε:
  -Ότι ο άνθρωπος της αμαρτίας θα καταστραφεί.
  Ο Γκορνοστάεφ ξεστόμισε απογοητευμένος:
  - Οι άνθρωποι έχουν ήδη σχεδόν καταστραφεί. Αυτό που είπατε δεν χρειάζεται να διαβαστεί στο παλαιότερο χειρόγραφο, απλώς κάντε δύο βήματα στον αυτοκινητόδρομο!
  Ο Άγιος Πατέρας με υπομονή άρχισε να εξηγεί:
  -Όχι απλά ένα άτομο, σημαίνει εδώ είσαι το απείθαρχο παιδί μου. - Ο πατριάρχης προσπάθησε να χαϊδέψει τον Γκορνοστάεφ στο κεφάλι, αλλά αυτός οπισθοχώρησε και κοίταξε με μίσος. Στη συνέχεια ο λειτουργός της εκκλησίας συνέχισε με αρκετά σοβαρό τόνο. - Πριν από χιλιάδες χρόνια, ακόμη και ένα μπαλόνι θεωρούνταν θαύμα, αλλά η Βίβλος λέει. Ακόμα κι αν σαν αετός πετάξεις πάνω από τα βουνά και φτιάξεις τη φωλιά σου ανάμεσα στα αστέρια, τότε από εκεί θα σε ανατρέψω.
  Ο Γκορνοστάεφ ενδιαφέρθηκε για αυτό:
  -Ακριβώς? Που λέει αδερφέ;
  - Ορίστε, δείτε!
  Ο Peter Andrey άπλωσε μια παλιά Βίβλο, την ξεδίπλωσε σε έναν σελιδοδείκτη. Ο στίχος υπογραμμίστηκε με κόκκινο μολύβι και μάλιστα έβαζε και θαυμαστικό.
  Ο Γκορνοστάεφ σφύριξε:
  -Ναι, το βλέπω. Είναι εκπληκτικό, φυσικά, αλλά δεν πρόκειται για stalzans.
  Ο Πατριάρχης χαμογέλασε πονηρά και είπε διδακτικά:
  - Και ξέρετε, σε μια από τις γλώσσες μας, δηλαδή στα γερμανικά: Stalz σημαίνει αστέρι. Αυτό δεν είναι απλώς τυχαίο.
  Ο Γκορνοστάεφ δεν μάλωσε. Κοίταξε προσεκτικά το μεγάλο Βιβλίο, το εξώφυλλο που ήταν διακοσμημένο με μαργαριτάρια και επιχρύσωση. Οι σελίδες είναι ελαφρώς σκονισμένες και ήδη σιγοκαίει. Η γραμματοσειρά αποδείχθηκε μεγάλη, όχι ακριβώς όπως μια σύγχρονη γλώσσα, αλλά με γιατ, σκληρούς χαρακτήρες στο τέλος. Προφανώς πρόκειται για ένα από τα πρώτα βιβλία με συνοδική μετάφραση. Η αρχαιότητα του έργου δίνει την εντύπωση, φαίνεται ότι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα βρίσκονται στην Αγία Γραφή.
  - Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι μας περιμένει; - Είπε, χαϊδεύοντας το χρυσό, σχεδόν δεν αμαυρώθηκε με την πάροδο του χρόνου, φτιάχνοντας το δέσιμο των πινακίδων του βιβλίου των Ερμίνες.
  Ο Άγιος Πατέρας με συγκαταβατικό βλέμμα είπε στον σοφό γέροντα μιλώντας στο αγόρι:
  -Εδώ, αδελφέ, διάβασε την Αποκάλυψη του Ιωάννη και το βιβλίο των προφητειών του Δανιήλ. Διαβάστε προσεκτικά, αργά και μόνοι σας θα καταλάβετε τι είναι, στη συνέχεια διαβάστε την προσευχή. - Εδώ ο πατριάρχης συνήλθε. - Δεν υπάρχει καλύτερο να τιμάτε την προσευχή και πριν διαβάσετε τις Αγίες Γραφές, κάντε το σημείο του σταυρού πάνω σας τέσσερις φορές.
  Ο Γκορνοστάεφ είπε με ξαφνική σκληρότητα:
  -Δεν ξέρω να προσεύχομαι και δεν πιστεύω στον Θεό. Όπως είπε ο Πλεχάνοφ, ο Θεός είναι μια μυθοπλασία, μια βλαβερή ψευδαίσθηση που δεσμεύει το μυαλό. Και ο Λένιν είναι θρησκεία για τους ανθρώπους ενός ναρκωτικού, μόνο το σπάσιμο φωτίζει το μυαλό!
  Ο Άγιος Πατέρας άρχισε με θέρμη να εκφωνεί λόγο, ολοκληρώνοντας σαν ιερέας που νουθετεί τους αγωνιστές πριν από τη μάχη:
  -Ο Πλεχάνοφ, ο Λένιν και άλλοι μη Χριστιανοί δημιούργησαν το πιο αιματηρό καθεστώς στη Γη. Γιατί ο Θεός δεν δέσμευσε το μυαλό, αλλά τα ζωώδη ένστικτά τους, το πάθος για λαγνεία και την καταστροφή για τα σαδιστικά βασανιστήρια. Αυτό στο οποίο οδήγησε η άθλια προσπάθεια των ανθρώπων να κάνουν χωρίς τον Υπέρτατο Κύριο, μόνο σε αύξηση του πόνου. Μια ψευδαίσθηση είναι η απουσία του Θεού και η ζωή σύμφωνα με ένα διαβολικό σενάριο. Εδώ είναι τα stalzans, πιστεύεις ότι είναι ατύχημα που μας μοιάζουν τόσο πολύ; Έχουν φτάσει στο όριο του κακού και της αίρεσης. Καμία αληθινή θρησκεία δεν έχει ανυψώσει τον φόνο στο επίπεδο της ύψιστης αρετής. Ακόμη και στη Γη, σχεδόν όλες οι θρησκείες έχουν προσπαθήσει για το καλό. Και εδώ στο Stelzanate τους, το κυριότερο είναι να σκοτώσουν περισσότερους, να βασανίσουν, να βασανίσουν και να υπηρετήσουν με ζήλο την αυτοκρατορία. Όλα τα σύμπαντα από κάτω τους, τα υπόλοιπα πλάσματα είναι δημιουργημένα για καταστροφή ή, στην καλύτερη περίπτωση, εξευτελιστική σκλαβιά. - Ο Andrey Peter γινόταν όλο και πιο δυνατός, κουνώντας ήδη τις γροθιές του σαν επαγγελματίας πυγμάχος που βγήκε να πολεμήσει. - Αυτή είναι η περηφάνια τους, μια τέτοια αμέτρητη σατανική υπερηφάνεια που κατέστρεψε τον Διάβολο! Εδώ είναι το οικόσημό τους, ο επτακέφαλος δράκος της Αποκάλυψης. Επτά χρώματα του ουράνιου τόξου, επτάκτινο αστέρι, επτά επί επτά. Αγαπούν αυτό το σύμβολο, θυμούνται το έμβλημά τους, δηλαδή επτά βλάσφημα κεφάλια και δέκα πόδια και φτερά. Μπορούμε να μείνουμε στην ερμηνεία της αποκάλυψης του Ιωάννη, ή ούτε στο βιβλίο του Δανιήλ, ακόμα και εσείς διακατέχεστε από πνεύμα εξέγερσης, θα πειστείτε ότι όλα όσα συμβαίνουν τώρα είχαν προβλεφθεί πριν από χιλιετίες!
  Ο ιερέας εδώ έπνιξε και έβηξε... Έμοιαζε πραγματικά γέρος και εξαθλιωμένος, κάνοντας δυσάρεστη εντύπωση στον Γκορνοστάεφ, έναν πολεμιστή που συνηθίζει να βλέπει ανθρώπους νέους, υγιείς, γεμάτους δύναμη. Ακόμη και η ελαφρώς καμπουριασμένη φιγούρα του αγίου πατέρα και το πυκνό δίκτυο των ρυτίδων τρόμαξαν κάπως το κεφάλι των επαναστατών. Είναι ενδιαφέρον πώς ο επικεφαλής της Χριστιανικής Εκκλησίας κατάφερε να αποφύγει τις επιπτώσεις των ιών καταπολέμησης και της ακτινοβολίας που χαρίζουν αναζωογόνηση. Εδώ είναι ο Γκορνοστάεφ, ξέρει ότι του απομένουν δέκα-δεκαπέντε χρόνια ακόμη, για να πεθάνει ξαφνικά στην ακμή της ζωής του. Εκτός, φυσικά, αν αλλάξει κάπως ο αντίκτυπος των βιολογικών όπλων - κάτι που είναι, καταρχήν, δυνατό .... Οι μεμονωμένοι προδότες έζησαν μερικές φορές για αιώνες, αλλά πρέπει να έχετε την κατάλληλη γνώση.
  Εδώ ο Γκορνοστάεφ είχε βαρεθεί εδώ και καιρό να μένει σε ένα παλάτι που ξεπερνά σε πολυτέλεια και μεγαλοπρέπεια το Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης. Ορισμένοι πολύτιμοι λίθοι, αν και συνθετικοί, αστράφτουν πιο λαμπεροί από τους πραγματικούς και δίνουν πιο φυσικές αποχρώσεις φωτός. Και τι διασκεδαστικά σχέδια είναι σκαλισμένα με πέτρες, ένα μείγμα από anime, διαστημικές μάχες, όμορφα φυτά, μεσαιωνικές μάχες και πολλά άλλα. Οι Stalzan επενέβαιναν ξεδιάντροπα σε όλα τα στυλ από διάφορες μάχες, η ερωτική, και συχνά η σαδιστική πορνογραφία με πολλούς εξωγήινους ήταν ένας αμετάβλητος σύντροφος σκηνών μάχης με κοσμήματα. Ωστόσο, είναι κουραστικό και μερικές φορές άρρωστο από τέτοια μεγαλοπρέπεια. Ήθελα δράση, έναν πραγματικό αγώνα με μια φυλή που μπορεί να ονομαστεί υπερζώα και όχι υπεράνθρωποι... Αν και, φυσικά, μερικές φορές υπάρχει η ευκαιρία να κάνουμε πόλεμο σε μια εικονική μηχανή, ή ακόμα και ντόπιοι σκλάβοι μπορούν να κανονίσουν μια μάχη.
  Ο γκουρού, που προηγουμένως καθόταν ακίνητος, σηκώθηκε, αιωρούμενος ελαφρώς πάνω από το πάτωμα, υποκλινόμενος ευγενικά:
  -Σέβομαι και την Αγία Γραφή. Δυστυχώς, δεν έχω πολύ χρόνο.Ο ανώτερος γερουσιαστής Zorg και ο φίλος μας Dez είναι ήδη καθ' οδόν για να ενωθούν μαζί μας. Θα ήταν καλύτερα να τον συναντούσα προσωπικά. Κατά τη συνείδησή μου, ο σύντροφός μου δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τηλεμεταφορά χωρίς εμένα.
  Καθαρίζοντας το λαιμό του, η φωνή του Αγίου Πατρός ανέκτησε τη δύναμή της:
  -Αλήθεια έχει πάρει φωτιά; Δεν έχω εκφράσει τις απόψεις μου εδώ και πολύ καιρό. Λίγοι άνθρωποι διάβασαν τις Γραφές, και ακόμη λιγότεροι γνώριζαν και κατάλαβαν.
  Ο γκουρού έσκυψε το κεφάλι του με θλίψη και συμφώνησε:
  -Είναι κακό, ακόμα και πολύ κακό όταν δεν υπάρχει πίστη. Ο Χριστιανισμός είναι το λαμπρότερο δόγμα στη Γη. Το κύριο πράγμα σε αυτό είναι η αρχή της αγάπης του εχθρού σας. Όλα όσα χτίζονται πάνω στην αγάπη είναι μοναδικά. Υπάρχει κάτι παρόμοιο στον Βούδα, αλλά σε αυτόν είναι ανθρώπινο, και στον Χριστιανισμό είναι θεϊκό.
  Ο Γκορνοστάεφ ύψωσε τη φωνή του, διακόπτοντας τα ηχεία.
  -Δεν κατάλαβα πολλά, είναι αλήθεια, αλλά άκουσα αυτό που είπε ο Θεός σου: χτύπα στο δεξί μάγουλο, στρίψε αριστερά.
  Ο επικεφαλής των επαναστατών, βλέποντας ποιος ήταν ντροπιασμένος ο πατριάρχης, άρχισε να λέει:
  -Είμαστε πάνω από χίλια χρόνια, αντικαθιστούμε την πλάτη και τα μάγουλά μας, αλλά τι νόημα έχει; Στερεός Τολστόι. Εδώ έρχεται ή πετάει stalzan, αυτή είναι μια συνηθισμένη ιστορία. Χτύπησε τον άνδρα στο πρόσωπο, δεν απάντησε. Ο Τιμωρός ξαναχτύπησε, τον έσπρωξε στο στομάχι, έβγαλε ένα μαστίγιο και άρχισε να χτυπά με νετρόνια. Τον βασανίζει, αλλά ο άντρας δεν απαντά. Στα γόνατα και ικετεύοντας για έλεος. Και τι νόημα έχει, θα τον χτυπήσουν μέχρι να τον χτυπήσουν μέχρι θανάτου, και αυτό έκανε κανέναν καλύτερο! Μη έχοντας λάβει απόκρουση, το κακό είναι αναιδές! Τι νόημα έχει η μη αντίσταση του κακού στη βία, αν ένας σκληρός άνθρωπος ερμηνεύει οποιαδήποτε παραχώρηση και συνεννόηση στον εαυτό του ως αδυναμία!
  Ο Αντρέι Πετρ αντιτάχθηκε έντονα:
  -Παρεμπιπτόντως, ένας άνθρωπος δεν δίνει πίσω στον Στάλζαν όχι λόγω των διδασκαλιών του Τολστόι ή του Ιησού Χριστού, αλλά επειδή φοβάται. Οπότε μπορεί απλά να χτυπήσει και να αφήσει, και αν απαντήσεις, έναν οδυνηρό θάνατο σε ένα μέρος με συγγενείς. Κι αν υπήρχε η ευκαιρία, θα τους έριχνε πύραυλο πρεον, μη γλυτώνοντας ούτε τα παιδιά του Στελζανάθ. Είναι αδιέξοδο, αίμα για αίμα, κακό για κακό. Γιατί με αυτόν τον τρόπο μόνο το αρνητικό μεγαλώνει, το κακό δεν αυτοκαταστρέφεται, αλλά παράγει μόνο ένα νέο. Ποιος ξέρει, αν όλοι οι άνθρωποι συμπεριφέρονταν με χριστιανικό τρόπο, τότε οι σταλζάνοι θα μπορούσαν, κοιτώντας μας, να αποκτήσουν πνευματική καθαρότητα. Και τότε όλη η διαφορά, όλοι συμπεριφέρονται σαν άγριοι, μόνο οι άνθρωποι έχουν τομαχόκ, και οι σταλζάνοι χρησιμοποιούν την πιο σύγχρονη βόμβα.
  Ο Γκουρού πέρασε το χέρι του στον αέρα και εμφανίστηκε ένα πολύχρωμο λαμπερό διαμάντι. Ο Sensei δήλωσε με έναν αέρα ήρεμης λύπης, η φωνή του έγινε χαμηλότερη.
  Ας τα πούμε λίγο αργότερα αδέρφια. Όταν το διαστημόπλοιο Zorga και τα μαχητικά πλοία συνοδείας του εισέρχονται στο ηλιακό σύστημα. Επειδή τα μεταχρονικά πεδία θα αλλάξουν τη συνάφεια του χώρου. Μπορεί να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα με την τηλεμεταφορά, μας απομένουν λεπτά.
  Ο Γκορνοστάεφ μουρμούρισε ανυπόμονα:
  -Εντάξει, θα ήθελα να διαβάσω μέχρι το τέλος, αυτό το βιβλίο, αφήστε το σε μένα.
  Ο Άγιος Πατέρας κούνησε αρνητικά το κεφάλι του.
  - Αυτό το αντίγραφο είναι πολύ πολύτιμο. Είναι μια από τις αρχαιότερες Βίβλους, με υπερφυσική δύναμη. - Ο Πατριάρχης έβγαλε από τη ζώνη του αυτό που μοιάζει με μινιατούρα αριθμομηχανή. Πάρτε τη σύγχρονη έκδοση. Εδώ είναι αυτό το ηλεκτρονικό βιβλίο τσέπης - περιέχει όχι μόνο τη Βίβλο, αλλά και την εκκλησιαστική παράδοση, καθώς και τα απόκρυφα των Ορθοδόξων, των Καθολικών, ακόμη και των Προτεσταντών. Βιβλία προσευχής διαφόρων δογμάτων, τα γραπτά μιας μεγάλης σειράς θεολόγων όλων των εποχών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ισχυρίστηκαν ότι ήταν προφήτες: Russell, Ellen White. Στη συνέχεια, ο ιερέας έβαλε το δάχτυλό του στα χείλη του και έγνεψε καταφατικά. - Καλύτερα να μην τα διαβάζουμε αυτά - αίρεση, αν και είναι ενδιαφέρον και για τη γενικότερη εξέλιξη. Τότε θα σας εξοικειώσω λεπτομερέστερα με τη μεγάλη και καθαρή χριστιανική πίστη, όπως σωστά κατανοεί η Εκκλησία, η οποία έχει διατηρήσει την Πρώτη Αποστολική διαδοχή από τον Πέτρο, τον Παύλο, τον Ανδρέα και τον Ιάκωβο. Ο Θεός που δημιούργησε τα πάντα να είναι μαζί μας.
  Ο επικεφαλής των ανταρτών μίλησε αυτόματα. - Αμήν! - Και εκτός τόπου προστέθηκε αγενώς. - Γάμα!
  Ο Άγιος Πατέρας προφανώς δεν κατάλαβε και πρόσθεσε με άσεμνο ύφος:
  - Και προς δόξαν της Αγνότερης Μητέρας του Θεού για πάντα και για πάντα!
  Πριν εξαφανιστούν οι αγγελιοφόροι, ο Γκορνοστάεφ είπε επίσης με υψηλό τόνο:
  -Αν οι Purple Imperials απαγόρευσαν αυτό το βιβλίο ως νούμερο 1, δεν είναι για τίποτα. Μπορεί λοιπόν να κηρύττει την αλήθεια. Αλλά πώς να αγαπήσω τον εχθρό μου, είναι αδιανόητο!
  Αλλά ίσως αυτή είναι η πραγματική δύναμη; - Ο Γκουρού και ο Άγιος Πατέρας είπαν από κοινού.
  
  Τα διαστημόπλοια Zorg, εν τω μεταξύ, ήταν εκτός υπερπηδήματος. Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά σε αντίθεση με όλους τους νόμους της φυσικής, κατάφεραν να φέρουν μαζί τους αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια διαστημόπλοια διαφορετικών πολιτισμών και μεμονωμένα ιπτάμενα τέρατα είχαν περισσότερους στρατιώτες και ρομπότ μάχης από όλους τους στρατούς του κόσμου στον πλανήτη Γη σε συνδυασμό! Η μικρή μοίρα των Zorgs αυτή τη φορά αποτελούνταν από μαχητικά υπερσύγχρονα διαστημόπλοια, η συνολική τους μαχητική ισχύς έδωσε ασύγκριτη τεχνική και στρατιωτική υπεροχή. Μια προσπάθεια να σπάσουν τα πεδία δύναμης με τη βία οδήγησε στο γεγονός ότι αρκετές δεκάδες χιλιάδες διαστημικά υποβρύχια γεμάτα με ετερόκλητα μαχητικά συντρίφθηκαν σε άμορφες μάζες. Οι υπόλοιποι έπρεπε να τα βάλουν με μια αόρατη και τερατώδη άκαμπτη ομάδα. Σε αυτό το μέρος του διαστήματος, έχει έρθει προσωρινή σταθερότητα, υποστηριζόμενη από μια ανώτερη δύναμη. Το πολυαναμενόμενο ραντεβού με τη Γη επιτέλους πραγματοποιήθηκε. Ακόμη και οι εξωτερικά ατάραχοι Ζοργκς ήταν ελαφρώς ταραγμένοι. Ο ανώτερος γερουσιαστής κοίταξε τον πλανήτη με ενδιαφέρον.
  - Προφανώς, οι σταλζάνοι προσπάθησαν να καθαρίσουν το παράθυρο. Αλλά πόσο ανόητοι είναι, ακόμα και ένα μωρό καταλαβαίνει ότι τα περισσότερα από τα κτίρια χτίστηκαν πρόσφατα. Νομίζω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη αναμέτρηση.
  -Κι εμείς έτσι νομίζουμε.
  Σχεδόν ταυτόχρονα, οι βοηθοί απάντησαν και το διαστημόπλοιο Star of Life προσγειώθηκε.
  
  Ο Βλαντιμίρ Τιγκρόφ βρήκε απροσδόκητα γρήγορα μια κοινή γλώσσα με πολλούς τύπους που τρέχουν στον κομψό παιδικό τομέα του αστροπλοίου. Ίσως όλα να ήταν επειδή ήταν παιδιά. Αντίθετα, δεν είναι όλα τόσο απλά. Εξωτερικά, παρά τη γενετικά εγγενή επιθετικότητα, οι μίνι σταλζάνοι συμπεριφέρθηκαν ευγενικά και σωστά. Σύμφωνα με το μύθο, ο Τίγρης έχασε τη μνήμη του αφού καλύφθηκε από το δονούμενο πεδίο των Σινκ. Αυτή ήταν μια αποδεκτή εξήγηση, ειδικά επειδή ο Βλαντιμίρ πολύ γρήγορα κατέκτησε τα στρατιωτικά και τα υπέροχα παιχνίδια stealth στο είδος της φαντασίας μάχης. Κάθε αγόρι ή κορίτσι από τη στιγμή της γέννησής του γράφτηκε στον στρατό, μόνο οι σφαίρες των εχθροπραξιών διέφεραν, οι τομείς εφαρμογής των ταλέντων: το στρατιωτικό μέτωπο, το οικονομικό και το πιο διάσημο επιστημονικό. Το πρόβλημα του αγοριού της γης ήταν η σωματική υπεροχή των μίνι πολεμιστών του Πορφυρού αστερισμού. Λόγω των θαυμάτων της βιομηχανικής και της φαρμακολογίας αιχμής, τα πιο συνηθισμένα παιδιά έδειξαν τέτοια αποτελέσματα που μπορούσαν κάλλιστα να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες για ενήλικες, παίρνοντας μετάλλια σε όλες τις μορφές και σε όλα τα αθλήματα. Φυσικά, ο εκφοβισμός είναι αναπόφευκτος εδώ.
  Οι τίγρεις πυροβόλησαν με ενθουσιασμό από ένα όπλο παιχνιδιών σε εικονικά διαστημόπλοια, όρμησαν στο διάστημα, σβήνοντας στην πραγματικότητα την αδράνεια, όταν ξαφνικά ένιωσαν ένα δυνατό χτύπημα στον ώμο. Όταν γύρισε, μπροστά του στέκονταν δύο τύποι στο ύψος του, αλλά νεότεροι. Έμοιαζαν με κακούς Έρωτες, με ιδανικά σωστά εξωτερικά φιλικά πρόσωπα, με αστραφτερά λευκά ρούχα με επτά κεραυνούς στο στήθος τους. Ακολούθησε ένα χτύπημα στο ηλιακό πλέγμα και ο Βλαντιμίρ έπεσε πιάνοντας αέρα με το στόμα του.
  - Ναι, κοίτα τον, είναι πολεμιστής. Αυτό είναι ένα μαλάκιο, χωρίς κέλυφος, ένας κατώτερος εκφυλιστικός τύπος. - Οι καταδιώκτες χτύπησαν.
  Ένας μικρός "πολεμιστής" που στεκόταν στα δεξιά χωρίς δισταγμό τον κλώτσησε στο στομάχι. Ο μαχητής που στεκόταν στα αριστερά πρόσθεσε ένα κοντάκι πυροβόλων όπλων.
  -Είναι ντροπή, ακόμα και τριάντα φορές δεν μπόρεσα να σηκωθώ με ένα μικρό βάρος. Ο αδελφός μου ενός έτους είναι ακόμα πιο δυνατός από αυτόν. Υπόκειται σε εκκαθάριση.
  Ήθελαν να συνεχίσουν τον ξυλοδαρμό, ο Τίγρης κατάφερε να αποφύγει και να κλωτσήσει στη βουβωνική χώρα, παρασυρμένος υπερβολικά από τον μίνι τιμωρό. Έπεσε, το χτύπημα ήταν ακριβές και δόθηκε προς τον εχθρό. Ο δεύτερος φοβήθηκε και άνοιξε πυρ από πιστόλι ακτίνων. Είναι αλήθεια ότι μόνο ένα ελαφρώς αναμμένο φως πέταξε έξω από αυτό ως παιδική τροποποίηση. Εκείνη τη στιγμή κάποιος τον χτύπησε δυνατά στο χέρι. Το μωβ αγόρι ξαφνιάστηκε και έριξε το όπλο του, είπε μπερδεμένος όταν είδε τον άτυπο αρχηγό του αποσπάσματος:
  -Λίχο, σε παρακαλώ φύγε, θα το βρούμε μόνοι μας.
  Ο Ραζορβίροφ άρπαξε το αγόρι χούλιγκαν από το αυτί και τον τράβηξε προς τα δεξιά, αναγκάζοντάς τον να λαχανιάσει από τον πόνο. Εάν ασκήσετε πίεση στις νευρικές απολήξεις σωστά, τότε γίνεστε αβοήθητοι σαν νεογέννητο παιδί:
  - Όχι, θα ασχοληθώ μαζί σου. Γιατί χτυπάς τον αδερφό σου όταν είμαστε περικυκλωμένοι από όλες τις πλευρές από εχθρικά εξωγήινα τέρατα.
  - Αυτός δεν είναι ο αδερφός μας. Πολύ αδύναμο. - Ο νεαρός σταλζάν έτριξε, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να απελευθερωθεί από τη λαβή του Λίχο με τους εξασθενημένους μύες του. Εξήγησε αρκετά λογικά, με ήρεμο ύφος:
  - Μπήκε κάτω από την ακτινοβολία και είναι ακόμα άρρωστος. Πρέπει να στηρίξεις τον φίλο σου.
  Ωστόσο, το action boy δεν είναι επίσης κάθαρμα:
  Είσαι σίγουρος ότι είναι φίλος μας; Προσοχή, βλέπεις μια ελαφριά γρατσουνιά, την παρέλαβε πριν δύο μέρες.
  -Και λοιπόν? - Ο Λίκο κατάλαβε αμέσως τι εννοούσε ο φίλος του, αλλά προσποιήθηκε ότι ήταν "ντουλάπα", με στόχο μια πιο συνολική νοημοσύνη του ατόμου.
  - Δεν έχει εξαφανιστεί ακόμα. Εμείς, σε μια-δυο ώρες, δεν θα είχαμε αφήσει ίχνος τέτοιας μικροσκοπίας ή έστω πολύ βαθύτερης περικοπής. - είπε ήρεμα ο φίλος. Ο Λίκο τον άφησε να φύγει και το ολόγραμμα του παιδικού όπλου ακτίνων έδειξε μια χειρονομία στο ύφος της "μύτης του Πινόκιο".
  - Σου λέω, είναι άρρωστος και τραυματισμένος.
  - Αφήστε τον λοιπόν, θα τον εξετάσει ο γιατρός και θα γιατρευτεί από τη δυστροφία. - Το αγόρι, ισιώνοντας, πήρε ένα σοβαρό βλέμμα και έγινε καθαρή φωνή, μιμούμενος τον τονισμό των εκπαιδευτών ρομπότ για να εξηγήσουν. Νομίζεις ότι δεν ξέρω τους βασικούς κανόνες. Εάν είναι ύποπτο, ενημερώστε τους διοικητές, εάν είναι εγκληματικό, σταματήστε το μόνοι σας ή ειδοποιήστε τις αρχές. Εδώ υπάρχουν ανοησίες ultrapulsar. Εάν έχει καταθλιπτική λειτουργία βλαστοκυττάρων, χρειάζεται πραγματική ενδονοσοκομειακή θεραπεία.
  Ας λύσουμε αυτό το πρόβλημα έξυπνο. - απάντησε ο Ζοφερός Λίχο.
  - Ήδη αποφασίστηκε.
  Έχοντας σηκωθεί, οι Τίγρηδες έκαναν μια δόλια κίνηση και, πιάνοντας τον αντίπαλό του πάνω του, τον απάτησαν με τα δάχτυλά του σταυρωμένα με μια λόγχη, γυμνό μέχρι τη μέση, ένα αγόρι σταλζάν, στο ηλιακό πλέγμα. Το χτύπημα έπεσε στο κοντάκι των πλακιδίων, που συνδέονται με την ενεργή θωράκιση της δεξαμενής πρέσας. Το μίνι μαχητικό έπεσε κάτω, λαχανιάζοντας αέρα σπασμωδικά.
  - Και πού είναι η δύναμή σου. Δεν είναι κακό να είσαι δυνατός, σίγουρα, αλλά πρέπει επίσης να βράσεις τις μπάλες. - είπε περήφανα ο Βλαντιμίρ, φτύνοντας αίμα από τα σπασμένα του χείλη, αρκετά από τα δόντια του χτυπήθηκαν έξω, μώλωπες απλώθηκαν στο πάτωμα του προσώπου του, αλλά φαινόταν ακόμα ευχαριστημένος.
  - Τι μπάλες; Είναι αυτό ένα νέο όπλο ή ένα ενισχυτικό μυών; - ρώτησε ο Λίχο με έκπληξη και πρόσθεσε μπερδεμένος. - Είναι περίεργο που το χτύπησες, δεν πρέπει να είναι έτσι. Είναι πολύ πιο γρήγορος από σένα με ασύγκριτα καλύτερη αντίδραση.
  - Το κεφάλι πρέπει να δουλέψει! Ο Τίγρης γρύλισε. Το ανθρώπινο αγόρι εξεπλάγη επίσης από την πρόοδό του. Πράγματι, στα sparring, οι stalzans κινούνταν πιο γρήγορα από τα γήινα τσιτάχ και τα παιδιά τους μπορούσαν να χτυπήσουν τον Tyson ακόμα και στα καλύτερα χρόνια αυτού του θρυλικού μαχητή που έγινε σύμβολο των παγκόσμιων πολεμικών τεχνών. Πράγματι, πού έγιναν τα χέρια του τόσο γρήγορα, ακόμη και τα δάχτυλά του πρήστηκαν από τα χτυπήματα.
  "Δεν τον χτύπησες στο κεφάλι; Μην το παίρνετε κυριολεκτικά, απλά προφέρω τις λέξεις. - Υποστήριξε επίσης τον παιχνιδιάρικο τόνο του Λίχο.
  - Πλάκα μου κάνεις. - Ο Βλαντιμίρ έκλεισε το μάτι χαρούμενα.
  Το αγόρι έκανε μερικά βήματα και τρεκλίζοντας, τουλάχιστον οκτώ πλευρά κατάφεραν να σπάσουν τους νεαρούς απογόνους της φυλής των σκληρών, διαστημικών εισβολέων. Και το γόνατο μου πονούσε, ήταν πολύ πρησμένο. Και το στόμα του είναι αλμυρό από αίμα, η γλώσσα του νιώθει ανεπαίσθητα θραύσματα από σπασμένα δόντια, το σαγόνι του είναι ραγισμένο. Και από τη μύτη ρέει η γιούσκα - θέλετε να φτερνιστείτε, αλλά είναι τρομακτικό. Μμ-ναι, τον τελείωσαν εξονυχιστικά, στον όχι και τόσο προχωρημένο χρόνο του, θα του είχαν προβλεφθεί τουλάχιστον κάνα δυο μήνες νοσοκομείο. Και φαίνεται ότι χτυπήθηκε και το νεφρό, το συκώτι σκίζεται σαν βόμβα κενού. Και γενικά, τόσο φοβερός πόνος είναι παντού που δυσκολεύεται να αναπνεύσει, τα πόδια υποχωρούν.
  Είναι γνωστός ένας μαχητής καλά εκπαιδευμένος από κυβερνητικά προγράμματα για να αξιολογήσει την κατάσταση τόσο του εχθρού όσο και των συντρόφων του οπτικά κατάλαβε αμέσως τα πάντα:
  - Παρεμπιπτόντως, δεν σε ενοχλεί να αντλήσεις αυξάνοντας τις παραμέτρους. Πάμε στο εργαστήριο, ο πολεμιστής αδελφός μας δεν πρέπει να είναι κατώτερος από τους άλλους σε σωματική δύναμη. - Και βλέποντας πόσο δύσκολο είναι να σταθείς βάναυσα χτυπημένος ο Tigrov, πρόσθεσε. - Και ταυτόχρονα γιατρέψτε τη ζημιά.
  Η πρόσβαση στο εργαστήριο, ειδικά με ένα στρατιωτικό διαστημόπλοιο, δεν ήταν τόσο εύκολη, αλλά εδώ μπήκαν στο παιχνίδι παλιές συνδέσεις. Άλλωστε, η ισότητα μεταξύ των μίνι στρατιωτών είναι καθαρά τυπική, ειδικά από τη στιγμή που έχουν τους δικούς τους ανήλικους διοικητές, αν και όχι τόσο ισχυρούς όσο αυτοί των παλαιότερων συντρόφων.
  Ο Βλαντιμίρ έγινε δεκτός από έναν γιατρό με μπλε παλτό, περιτριγυρισμένος από μίνι-παραγγελίες και μίνι νοσοκόμες από τους εκπαιδευόμενους. Χάρη στην επιλογή και τα ορμονικά σκευάσματα, ακόμη και τα παιδιά ουσιαστικά δεν έπαθαν λοιμώξεις και άλλες ασθένειες κοινές στους ανθρώπους. Κύριο καθήκον των νοσοκομείων ήταν η αναγκαστική επιστροφή των στρατιωτών σε παράταξη μάχης. Όπως ήταν φυσικό, υπήρχε μια εκτεταμένη φαρμακολογία για την τεχνητή διέγερση των σωματικών και πνευματικών ικανοτήτων. Η προσφορά να θεραπεύσει έναν αδυνατισμένο αδελφό δεν ήταν έκπληξη, μόνο πληρώστε, επειδή δεν πρόκειται για θεραπεία που προκαλείται από τη μάχη που προκαλείται από ήττα στις μάχες.
  Ο Tigrov καθόταν σε μια ειδική σφαίρα θαλάμου και ήταν συνδεδεμένος με σταγονόμετρο, καλώδια και σαρωτές. Η διαδικασία αποκατάστασης έχει ξεκινήσει. Ενεργοποίησαν την ηλεκτρική διέγερση των ινών και την απελευθέρωση υπερ-αναβολικών στο αίμα. Χρησιμοποιήθηκαν τα πιο πρόσφατα φάρμακα και τα επιτεύγματα της γενετικής μηχανικής. Όλα αυτά υποτίθεται ότι θα ανέβαζαν τις δυνατότητες του Tigrov στο επίπεδο που χαρακτηρίζει τους stalzans της εκτιμώμενης ηλικίας του. (Πρέπει να πω ότι μετά από όλες τις κινήσεις, το αγόρι συρρικνώθηκε και δεν φαινόταν μεγαλύτερο από έντεκα ή δώδεκα χρονών - γιατί είναι μυστήριο, ο ίδιος ο Βλαντιμίρ σκέφτηκε ότι ίσως ο χρόνος του είχε κλέψει δύο ή τρία χρόνια φυσικής ανάπτυξης ως αποζημίωση για μια τόσο υπέροχη μεταφορά;). Φυσικά, θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς από πού πήρε τα χρήματα ο Λίκο και γιατί έφερε την πτέρυγα του στο εργαστήριο, όσον αφορά τον βαθμό, οι ηλικιωμένοι στη βαθμίδα πρέπει να το κάνουν αυτό. Αλλά ο πατέρας του Likho δεν ήταν μόνο στρατηγός, ήταν επίσης ολιγάρχης, ένας υπέροχος πλούσιος άνθρωπος, και ως εκ τούτου συγχωρήθηκαν πολλά στο μικρό αγόρι. Επιπλέον, δεν έκαναν τίποτα κακό, απλώς άντλησαν έναν μίνι στρατιώτη της αυτοκρατορίας. Ο Βλαντιμίρ βυθίστηκε σε κατάσταση έκστασης, η διαδικασία ενίσχυσης πήρε χρόνο.
  Φυσικά, είναι δελεαστικό να ανέβουν στο επίπεδο του φυσικού τους δυναμικού, ενεργοποιώντας τη δράση των βλαστοκυττάρων σε γενετικό επίπεδο, αυτό είναι ήδη μια ευκαιρία για γρήγορη και πλήρη αυτο-αναγέννηση. Οι ώρες περνούσαν σε τόσο γλυκό μισοκοιμισμένο. Η συνείδηση έπεσε σε βαθύ ύπνο. Επιπλέον, σε συνθήκες ολικής κυτταρικής και υπερκυτταρικής ανανέωσης, αυτά ήταν πολύ ευχάριστα όνειρα. Ονειρευόμουν τον γενέθλιο πλανήτη μου, τόσο πολύχρωμα, χιονισμένα βουνά, σμαραγδένια χωράφια. Και πετάει πάνω από τις υπέροχες εκτάσεις της. Γύρω του είναι μικρά παραμυθένια ξωτικά, με πολύχρωμα φτερά, κάτω από αυτόν είναι η πατρίδα του, η πρωτεύουσα της Μόσχας. Το μαγευτικό Κρεμλίνο με τους πύργους και τα αστραφτερά αστέρια. Τι ευτυχισμένος καιρός ήταν, εκεί είναι η τάξη της πατρίδας του, όπου σπούδασε πριν μεταφερθεί ο πατέρας του στα Ουράλια. Φίλοι, φιλενάδες, έχει προσγειωθεί, και κουνάνε τα χέρια τους με ευγένεια. Έρχεται η Ολυμπιακή Αρκούδα και δίπλα του περπατάει ο ήδη γνώριμος Στρατάρχης Polikanov, ο οποίος μοιάζει πολύ με λύκο από τις τελευταίες εκατό ώρες της σειράς "Just you wait!" με ήρωες δράσης στο διάστημα. Γεμάτη λουλούδια και όλοι είναι χαρούμενοι. Ο φίλος του Likho Razorvirov προσγειώνεται δίπλα του, δίνει τα χέρια με όλους και λέει:
  - Σας αγαπάμε - αδέρφια μας στο μυαλό, πάντα ήμασταν και θα είμαστε και θα είμαστε φίλοι μας. Ας φάμε γλυκά και ας πιούμε kvass. Ρίξτε μια ματιά στον ουρανό.
  Όλοι έριξαν το βλέμμα τους. Μια τεράστια πολύχρωμη καραμέλα, συσκευασμένη σε έναν περίπλοκο συνδυασμό χρωμάτων και στολιδιών, επέπλεε στον ουρανό. Μικρότερες λιχουδιές γλίστρησαν στον ουρανό δίπλα της, ενώθηκαν σε μια επτάχρωμη κλίμακα.
  Ο Βλαντιμίρ ακούει μια δυσάρεστα οικεία φωνή, παρ' όλη τη μελωδικότητα: "Συγχωρέστε με άνθρωποι!"
  Το αγόρι ρίχνει μια ματιά κάτω και σχεδόν πνίγεται από έκπληξη. Στα γόνατα στα ίδια κολυμβητήρια η οδυνηρά οικεία κολασμένη Λύρα Βελιμάρα. Έσκυψε το κεφάλι της, τα επτάχρωμα μαλλιά της ήταν δεμένα σε μια πλεξούδα, η έκφραση ενός όμορφου γυναικείου προσώπου απέκτησε θαυμαστή πραότητα. Ο άγριος κατακτητής λυγίζει επανειλημμένα τη μυώδη πλάτη της σε ένα βαθύ τόξο και προσεύχεται:
  - Κύριε, βοήθησέ με και συγχώρεσέ με έναν αμαρτωλό.
  Ο Στρατάρχης Polikanov μαστιγώνει την πόρνη με ένα μαστίγιο, λέγοντας:
  - Μιλάς αλήθεια, κόρη του κάτω κόσμου, αλλά μετανοιώνεις πολύ αργά!
  Ο Βλαντιμίρ κουράζεται να το κοιτάζει και στρέφει ξανά το βλέμμα του στον ουρανό. Εκεί και μάλιστα όλα είναι πιο ενδιαφέροντα.
  Για παράδειγμα, τα τεράστια βουνά είναι μεγαλύτερα από τα παγωτά Έβερεστ, γεμιστά με μούρα, σοκολάτες, μπουμπούκια βρώσιμων λουλουδιών. Ή ριγέ ζυμαρικά, συμπυκνωμένο γάλα, κοκτέιλ σοκολάτας με ζαχαρωτά φρούτα που αστράφτουν σαν πολύτιμοι λίθοι ρέουν από το σύννεφο. Και τι κέικ - με τη μορφή υπέροχων ιστιοφόρων στα οποία κολυμπούν πριγκίπισσες και σουλτάνοι. Και εδώ είναι τα κέικ στολισμένα με ζωάκια, μπούκλες, σημαίες, λαμπερά και λαχταριστά ψάρια. Ορισμένα προϊόντα μαγειρικής εκπέμπουν ακόμη και πίδακες από σιντριβάνια που λαμπυρίζουν σε πολλούς ήλιους ή εκτοξεύουν πυροτεχνήματα πολύχρωμων σπινθήρων. Και επίσης ήρωες διαφόρων κινουμένων σχεδίων πετούν στον αέρα - κορίτσια με κορδέλες από διάφορα αμερικανικά και ιαπωνικά anime. Άλλα ζαχαρένια λαμπερά κινούμενα σχέδια. Για παράδειγμα, ο Πόνκα από το "Duck Tales", σε ένα μέρος με τον φίλο του το μαμούθ νίντζα από τη ρωσική πολυσειρά. Κόβουν κομμάτια κέικ και τα πετούν σαν ζογκλέρ.
  Όλα είναι τόσο υπέροχα ταυτόχρονα, σαν να βρίσκεσαι στον παράδεισο - όπως το φαντάζονται μικρά παιδιά που ζουν σε μια καλοφαγωμένη χώρα. Εκεί που όλοι είναι χαρούμενοι και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, κανείς δεν μπορεί καν να φανταστεί ότι, κατ' αρχήν, η ύπαρξη προβλημάτων και θλίψης είναι δυνατή.
  Δεν παρατήρησε πόσο ξαφνικά χαμήλωσε το φως, και ένας τρομερός βρυχηθμός τάραξε το διαστημόπλοιο. Το όνειρο μεταμορφώθηκε αμέσως, τα γλυκά μετατράπηκαν σε ρουκέτες, οι τούρτες σε πολεμικά πλοία, οι τούρτες σε μεσαιωνικά φρούρια φυλακών και τα καλά ξωτικά σε κακά μωρά βαμπίρ. Ο φίλος Λίχο έσκαψε τους κυνόδοντές του στο λαιμό του, τα μάτια του κάηκαν από τις φλόγες του κάτω κόσμου. Η ολυμπιακή αρκούδα έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο καλικάντζαρο με στόμα καρχαρία και ουρά Tyrannosaurus rex. Το στόμα ενός άγριου τέρατος άνοιξε, κυνόδοντες που μοιάζουν περισσότερο με πυρηνικές κεφαλές μεγάλωσαν ακριβώς μπροστά στα μάτια μας. Η Λύρα Βελιμάρα πήδηξε από τα γόνατά της, στα χέρια μιας άρπυιας οι θρυλικοί μαγικοί εκτοξευτές, ανοίγει πυρ και ο τρομερός Στρατάρχης Πολικάνοφ μετατρέπεται σε ... αμοιβάδα με ένα καπέλο να προεξέχει ανόητα πάνω στη φλούδα που καπνίζει.
  Οι υπερπυρηνικές εκρήξεις βούιξαν, θερμαίνοντας τον χώρο, το φως έσκαψε και πάλι στους εγκεφάλους φλεγόμενη λάβα. Τίγρεις όρμησαν και έπεσαν έξω από την κάμερα. Η επιστροφή στην πραγματικότητα ήταν ένας εφιάλτης.
  Οι εκκωφαντικές εκρήξεις συνέχισαν να ηχούν ακόμη και στην πραγματικότητα, υπήρξε μια σοβαρή διαστημική μάχη και ισχυροί πύραυλοι έπληξαν το κύτος της ναυαρχίδας. Το κύμα έκρηξης κύλησε πάνω από το διαστημόπλοιο και σείστηκε βίαια. Μπορεί να φανεί ότι τα φορτία πυροδοτήθηκαν, ένα σύννεφο υπερπλάσματος έσκασε στο δωμάτιο. Τα καμένα σωματίδια έκαιγαν το δέρμα. Η τίγρη πήδηξε και έπεσε σε κάτι μαλακό, πύρινη κόλαση που φούντωσε ξανά. Πρόσφατα, η φωτιά δεν φόβιζε πλέον τον Tigrov και δεν έκανε καμία προσπάθεια να αποφύγει ή να τραπεί σε φυγή. Αφού μπήκα στον ανεμοστρόβιλο του ξέφρενου, σημαίνει ότι κινούμαι πάλι, δεν θα με σκοτώσει το τηγάνι. Η υπερπλασματική ροή πέρασε για άλλη μια φορά και υποχώρησε. Κανένας πόνος, ούτε καν ακατέργαστο δέρμα, κάτι ζεστό φύσηξε στο πρόσωπό μου, μύριζε έντονα τροπικά φυτά.
  Ο Τίγρης, που είχε κλείσει τα μάτια του πριν από αυτό, τα άνοιξε με τόλμη. Μπροστά του ήταν πυκνή, κιτρινοχρυσή ζούγκλα. Αυτό δεν είναι πιθανό, μετακόμισε ξανά, οπότε λειτουργεί, ένα αποτέλεσμα ακατανόητο στο μυαλό. Κάποιος βόγκηξε κάτω από τα πόδια, ο Βλαντιμίρ στεκόταν ξεκάθαρα πάνω σε ένα ζωντανό σώμα. Το βογγητό φαινόταν γνώριμο, φαίνεται ότι ήταν τυχερός και τώρα δεν θα είναι μόνος σε αυτόν τον άγνωστο κόσμο.
  ΚΕΦΑΛΑΙΟ? 27
  
  Λεπτό πέταλο λουλουδιών
  Είμαστε μόνο στην αρχή του ταξιδιού...
  Ας είναι αυτός ο κόσμος σκληρός
  Πρέπει να πας ευθεία.
  Η ζούγκλα δεν ήταν πολύ πυκνή και ένα διπλό αστέρι έλαμψε μέσα από τα χρυσά και πορτοκαλί πέταλα. Το ένα αστέρι είναι κόκκινο σαν παπαρούνα, το δεύτερο είναι μπλε αραβοσίτου. Τα φωτιστικά ήταν μεγάλα, αλλά δεν έκαιγαν ιδιαίτερα έντονα, το φως που εκπέμπονταν από αυτά ήταν απαλό και ευχάριστο. Ο ηττημένος, βαριά καμένος φίλος σηκώθηκε χωρίς δυσκολία, τα πόδια του υποχώρησαν και αναγκάστηκε να αρπάξει τη λιάνα. Τα μαλλιά της ήταν ελαφρά καμένα και το πρόσωπό της ήταν καλυμμένο με φουσκάλες και μώλωπες. Όπως είναι γνωστό, ανοιγόκλεινε συχνά, προφανώς το κύμα βαρύτητας είχε συγκλονίσει πολύ τον μίνι στρατιώτη. Επιτέλους το αγόρι κατάφερε να σταματήσει το τρέμουλό του και μίλησε.
  -Είσαι κι εσύ εδώ. - Η Ραζορβίροφ τρεις φορές κύλισε γρήγορα σαν να ήταν πάνω σε βίδες γύρω από το λαιμό της. - Να χαίρεστε, πεθάναμε και μεταφερθήκαμε σε ένα παράλληλο μέγα-σύμπαν! Το διαστημόπλοιο μας διαλύθηκε και βρισκόμαστε σε ένα νέο επίπεδο ύπαρξης. Το σήμα του συλλαλητηρίου θα ηχήσει σύντομα, οι μίνι μαχητές θα σχηματιστούν σε διμοιρίες.
  - Σε βλέπω, ανυπομονείς να ξαναπάρεις καλή φόρτιση υπερπλασίας; - Οι τίγρεις, παρά τις τρέχουσες προοπτικές τους που δεν είναι πολύ ξεκάθαρες, δεν μπορούσαν να μην χαμογελάσουν.
  - Τι είσαι, εδώ στο σύμπαν όλα είναι δικά μας, άλλες φυλές θα καταστραφούν. - είπε αποφασιστικά ο μίνι στρατιώτης. - Αφού είσαι αδερφός μας μαζί μας, πάρε τα όπλα σου και ετοιμάσου για μάχη.
  Ο Ραζορβίροφ άπλωσε ένα όπλο παιχνίδι. Οι τίγρεις το πήραν, νιώθοντας πόσο άνετα ήταν η λαβή. Τα όπλα είναι ένα σημαντικό στοιχείο, αν και μερικές φορές είναι υπερβολικά φλύαρα. Όμως, περιέργως, είναι τα παιδικά blaster κάθε είδους που είναι τις περισσότερες φορές αθόρυβα, εκτός από ειδικές περιπτώσεις. Λοιπόν, αυτό είναι κατανοητό, δεν υπάρχει τίποτα που να περιποιείται τους μελλοντικούς στρατιώτες. Το κλίμα εδώ δεν είναι κακό, το σώμα φαίνεται να είναι γεμάτο ενέργεια. Αυτό είναι μόνο το πρόβλημα - πού να πάτε; Το αγόρι, σαστισμένο, είπε:
  -Ετσι νομίζω. Πιθανότατα, μας πέταξαν σε μια έρημη περιοχή, είναι πιθανό ο άγριος κόσμος, οπότε είναι καλύτερο να ανέβουμε στην κορυφή και να εξερευνήσουμε την περιοχή.
  -Καλή ιδέα. Ο μύκητας αποδείχθηκε ελαστικός και αντί να σκορπιστεί αναπήδησε σαν μπάλα.
  Η ανάβαση στην κορυφή δεν ήταν τόσο εύκολη όσο φαινόταν στην αρχή. Ως γνωστόν, δεν απομακρύνθηκε από το σοκ, οι μύες αποδυναμώθηκαν από τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας και ο Tigrov δεν ένιωθε ακόμα τις πραγματικές συνέπειες της μυϊκής άντλησης που έγινε στον βιοθάλαμο. Φαίνεται ότι υπάρχει πολλή δύναμη στον εαυτό του, αλλά στην πραγματικότητα... Είναι σαν το θάρρος ενός μεθυσμένου ανθρώπου, είναι έτοιμος να γυρίσει βουνά και να σκοντάψει σε έναν λόφο. Κάπως κατάφερε να ξεπεράσει περίπου ογδόντα μέτρα στην κορυφή του δέντρου. Η ράτσα είναι άγνωστη, αλλά κάτι σαν υβρίδιο πεύκου, φοίνικα και του φλοιού του κορμού με αραιά κλαδιά, σαν κεραμοσκεπή.
  Μια ενδιαφέρουσα θέα ανοίγεται από ψηλά. Πίσω του θρόιζε ένα δέντρο-βουνό, κολοσσιαίο και διακλαδισμένο σαν τον μεγαλύτερο αδερφό του μπαομπάμπ. Κάπου μακριά υπήρχε ένα ξέφωτο και πάνω του έβοσκαν παχουλά πλάσματα με σώμα ελεφάντων και κεφάλι δεινοσαύρων. Αυτό, ωστόσο, δεν θα εκπλήξει τους μίνι-πολεμιστές, αλλά τι έκπληξη, ελάχιστα εμφανείς θόλοι των πύργων φάνηκαν στην ίδια τη γραμμή του ορίζοντα.
  Ο Βλαντιμίρ παραλίγο να πέσει από το στέμμα:
  - Βλέπετε, αυτός ο κόσμος κατοικείται, υπάρχει έξυπνη ζωή. - αναφώνησε το αγόρι με χαρά.
  Ο νεαρός σταλζάν, χωρίς να κρύβει τώρα τη χαρά του, απάντησε!
  -Βλέπω - Ultraquasar! Και Hyperstar! Πιθανότατα, αυτή είναι μια από τις γηγενείς αποικίες υπό τον έλεγχό μας στο παράλληλο σύμπαν Giga.
  -Μετά βίας. Μάλλον, όμως, είναι διαφορετικά, δεν έχουμε πεθάνει και αυτό είναι το πρώην σύμπαν μας. - Όχι με μεγάλη σιγουριά, πρότεινε ο Βλαντιμίρ.
  Πώς δεν πέθαναν. Είναι αδύνατο να επιβιώσεις από μια τέτοια έκρηξη, είναι αντίθετη με τους φυσικούς νόμους. Αφού είμαστε εδώ, είμαστε ήδη νεκροί. Θάνατος στη μάχη τιμή και δόξα, σ' αγαπώ Stealth - Superpower! - Ο Λίκχο, ενθουσιασμένος από τις επικείμενες περιπέτειες, τραγούδησε.
  Με την ευκαιρία, κάτι ξέχασες. Στο νέο σύμπαν θα πρέπει να υπάρχουν έξι ή δώδεκα διαστάσεις, και υπάρχουν μόνο τρεις από αυτές μέχρι στιγμής. - Ο Βλαντιμίρ έσπρωξε ακόμη και τα δάχτυλά του στον ουρανό, σαν να ήταν πιο πειστικό.
  -Είναι μόνο στο επίπεδο της αντίληψής μας, απλά δεν νιώθουμε τη διαφορά. Εγκέφαλος και σώμα, πιστεύει ότι είναι τρεις, αν και υπάρχουν ήδη έξι από αυτούς. Δείτε τι ευκαιρίες θα μας δώσει αυτό. - ζάρωσε περίφημα το μέτωπό του, προσπάθησε να σφίξει τους μυς του. Δυσαρεστημένο, καθώς το τίγρης, που είχε χάσει τη λεία του, γρύλισε. - Αρχιδαίμονας από δάκρυ, κάτι να κινηθεί πονάει.
  -Θα έκανε τόσο ζέστη! - Ο ίδιος ο Βλαντιμίρ ένιωσε μια σταδιακά εξασθενημένη φαγούρα στο σώμα του. Παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει όταν προπονείστε σκληρά μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα. Το αγόρι ξαφνικά θα φωνάξει δυνατά, δείχνοντας δυναμικά με το χέρι του και δείχνοντας με τον δείκτη του - Κοίτα, υπάρχει ένας βοσκός!
  -Οπου? - Στένεψε περίφημα τα μάτια του, η αιχμηρή όρασή του δεν έχει ανακάμψει ακόμα μετά από ένα τέτοιο υπεράλμα από τη Γέεννα.
  Πράγματι, πάνω σε ένα ζώο παρόμοιο με έναν μονόκερο καθόταν ένας βοσκός, ένας νεαρός άνδρας περίπου δεκαπέντε ετών. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι έμοιαζε παραδόξως με stalzan και ήταν ντυμένος αρκετά αξιοπρεπώς για βοσκό. Κάτι του ήταν γνωστό. Ο Τίγρης προσπάθησε να θυμηθεί.
  - Ναι, είναι ένας καουμπόη - ένας Γιάνκης. Κοίτα, φαίνεται ότι έχουμε πέσει σε μια τρύπα του χρόνου. - Εξέδωσε έναν άνθρωπο αγόρι-υπηρέτη.
  -Μη λες βλακείες. Αυτός είναι ο τύπος μας, μπορείτε να δείτε μια διαφορετική μόδα εδώ. - του αντέτεινε ο σταλζάνος.
  -Πού είναι η ακτίνα του; Ο Βλαντιμίρ χαμογέλασε.
  - Ο Σίνχα έφαγε. - Ο μίνι στρατιώτης τινάχτηκε απότομα, έπαιξε με τους κοιλιακούς του μυς, άγγιξε τις γυμνές φουσκάλες του καλυμμένες με κραγιόνια και τις φτέρνες αιθάλης στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. - Εντάξει, πήγα κοντά του.
  Νιώθοντας πολύ πιο χαρούμενος από τους Razorvirs, πήδηξε επιδέξια, κουνώντας τα χέρια του με τέτοιο τρόπο που η πτώση ήταν λίγο πιο αργή. Προσγειώθηκε πιο επιδέξια από έναν αλεξιπτωτιστή και έτρεξε προς το κοπάδι. Οι τίγρεις επανέλαβαν μετά από αυτόν, σχεδόν μη νιώθοντας το κούνημα καθώς προσγειώθηκε. Η δύναμή του μεγάλωνε ραγδαία, το χτυπημένο αγόρι δεν υστερούσε πολύ, ήταν επίσης περίεργος. Όταν έτρεξαν έξω στο ξέφωτο, ο βοσκός στην αρχή δεν τους έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Κι όταν ο Λίχο άρπαξε τον μονόκερο από τα ηνία, φώναξε κιόλας αλαζονικά.
  -Κάνε πίσω ρε ραγαμάφιν, πήγαινε στην πόλη για ελεημοσύνη, μπορεί να γίνει αργία, ό,τι κι αν είναι, θα το σερβίρουν.
  Ο Μωβ Αστερισμός Mini Warrior δεν ήταν γνωστός για την ήπια διάθεσή του, η φράση τον προσέβαλε. Αλήθεια, και τα δύο αγόρια έμοιαζαν πραγματικά με αλήτες, και από την άπλυτη αιθάλη ήταν βρώμικα, σαν να ήταν διάβολοι. Η οργή έδωσε δύναμη και ο Λίχο πέταξε κυριολεκτικά τον νεαρό στο έδαφος. Συνετρίβη, αλλά προφανώς έχοντας αγωνιστική εμπειρία, δεν έχασε και πήδηξε και προσπάθησε να πάρει ένα στιλέτο. Όπως είναι γνωστό, με την πρώτη ματιά, το δάχτυλό του τον χτύπησε ελαφρά στη γέφυρα της μύτης και ο Τιγκρόφ έστριψε το χέρι του. Ο τύπος ήταν κουτσός, έσταζε αίμα και κάτι τραύλιζε.
  -Μίλα πιο καθαρά. Τι αδύναμοι, σάπιοι μύες. Όχι, δεν είσαι στρατιώτης μας! - Ο Ραζορβίροφ γάβγισε και έκανε μια απαίσια γκριμάτσα.
  -Μη με σκοτώσεις. Θα σου δώσω μια-δυο δεκάρες. - Λαχανιασμένος, είπε ο αιχμάλωτος βοσκός.
  -Δεν χρειαζόμαστε τα λεφτά σας και μάλιστα τόσο μικρά. Πες ποιος είσαι! - Ο Ραζορβίροφ έκανε ένα πιρούνι με τα δάχτυλά του και σχεδόν το τρύπωσε στα μάτια.
  -Είμαι εκλεκτός βοσκός και η τίγρη μου τρέχει εδώ. Άσε με να φύγω αλλιώς θα σε σκίσει.
  Το ημι-θρυλικό τανκ της τίγρης πήδηξε έξω στο ξέφωτο. Ήταν ένα θηρίο στο μέγεθος ενός Tyrannosaurus rex. Ένας τεράστιος Τίγρης με ριγέ φολιδωτό πανοπλία, με κυνόδοντες δύο μέτρων με έξι σέσουλες στα πόδια. Και το στόμα με επτά σειρές δοντιών είναι απλώς μια στεριανή φάλαινα.
  Τόσο ο Likho όσο και οι Tigers πυροβόλησαν ταυτόχρονα, καθαρά ενστικτωδώς. Ήδη πυροβολώντας, και τα δύο αγόρια έστρεψαν τα δοκάρια τους σχεδόν στη μέγιστη ισχύ. Ο ριγές δεινόσαυρος κατέρρευσε με βρυχηθμό θανάτου. Ο βρυχηθμός ήταν τέτοιος που έπεσαν κώνοι και καρποί από τα δέντρα. Ο νεαρός βοσκός πήδηξε και παρασύρθηκε σε έναν καλπασμό τυφώνα.
  Το μίνι σταλζάν σταμάτησε πιάνοντας το χέρι του ορμώμενου, ήταν σε καταδίωξη του Τιγκρόφ.
  -Δεν χρειάζεται. Αυτή είναι μια πρωτόγονη φυλή. Τώρα θα είναι σαν σε video-cyber να μας πάρουν για θεούς και να έρθουν σε μια πανηγυρική πομπή. Ο Λίχο μίλησε με σιγουριά. Επιπλέον, έπρεπε ήδη να δει την εικονική μηχανή, ακόμη και σε συμπιεσμένη μορφή, τη συμπεριφορά μεταξύ πρωτόγονων φυλών. Γίνε θεός και τότε θα νικήσεις.
  - Ή ίσως θα τους θεωρήσουν δαίμονες, και θα τους σύρουν στη φωτιά. Είναι καλύτερα να μου πείτε πόσες χρεώσεις έχουμε; - Ο Βλαντιμίρ ανησυχούσε σοβαρά.
  - Δεν ξέρω, δεν τα έχουμε επαναφορτίσει εδώ και πολύ καιρό. Περίπου νομίζω για μια μέση μάχη είκοσι κιλών, για μέγιστη δύναμη, η μάχη είναι η μισή. - είπε ο Λίχο, στρίβοντας νευρικά τον πομπό του.
  - Αν και είναι πάνω από μία ώρα, αν μεταφράσουμε σε ώρα της γης, σίγουρα έχουμε κολλήσει! Ο Τίγρης εκφράστηκε. - Το να φαίνεσαι αδύναμος πονηρός, το να είσαι αδύναμος είναι πραγματικό - ηλιθιότητα!
  Ο Λίκο σήκωσε αυτόματα πρώτα το ένα, μετά το άλλο πόδι και, μη καταλαβαίνοντας την αλληγορία, αντιτάχθηκε:
  -Όχι ακόμα, κάνεις λάθος, το έδαφος μας κρατά τέλεια στην επιφάνεια.
  - Είναι με μεταφορική έννοια. - Ο Βλαντιμίρ μερικές φορές αναρωτιόταν πόσο ανόητα είναι αυτά τα πλάσματα, βγάζοντας τη ρίζα ενός εικοσαψήφιου αριθμού σε κλάσμα του δευτερολέπτου.
  - Καταλαβαίνω την ανθρώπινη αργκό σου. Έχουμε επίσης παρόμοιες, ιδιόμορφες ορολογίες, ειδικά στην περιφέρεια. - Το αγόρι σταλζάν δεν μπόρεσε να αντισταθεί να καυχηθεί, ωστόσο, δεν υπερέβαλλε ούτε ένα φωτόνιο - Φανταστείτε τι τεράστια δύναμη έχουμε, από άκρη σε άκρη, το φως κάνει ένα εκατομμύριο κύκλους.
  -Ναί! Σε σύγκριση με τη Γη, τρέχει γύρω της 8 φορές το δευτερόλεπτο. - απάντησε ο Βλαντιμίρ χωρίς σκιά φθόνου.
  - Έχουμε σχεδόν τα ίδια δευτερόλεπτα, ο υπολογισμός βασίζεται επίσης στον χτύπημα μιας ήρεμης καρδιάς, αλλά οι υπόλοιποι κύκλοι είναι παρόμοιοι με τις ώρες σας, δεκαδικά λεπτά. Γήινοι, γιατί τα κάνετε τόσο πολύπλοκα; Περάσαμε στον αριθμό των δακτύλων και των ποδιών, είναι τόσο φυσικό! - Ο Λίκο πέταξε στον Βλαντιμίρ μια διατροφική αμπούλα που είχε βγει από τη ζώνη του, σε σχήμα κύβου, στο μέγεθος ενός ελληνικού ξηρού καρπού. - Πάρτο, το χρειάζεσαι πολύ!
  -Γιατί είχαμε πολλές χώρες και λαούς. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να πάμε να τους συναντήσουμε, αν τρέξουμε, θα εμπνεύσει μόνο τους διώκτες. - Η φύσιγγα αναρροφήθηκε στην παλάμη με ένα ελαφρύ γαργάλημα. Ζεστό και ευχάριστο άρχισε να απλώνεται κατά μήκος του βραχίονα, περνώντας σταδιακά στο σώμα. Τραβώντας περίφημα το βλέμμα του Βλαντιμίρ, εξήγησε:
  - Ένα μείγμα αμινοξέων και βιοαναβολικών, μετά από πρόσφατη αναβάθμιση, το χρειάζεστε. Φαίνεται ότι καταφέρατε να κάνετε εντελώς remake πριν την επίθεση ενός άγνωστου εχθρού. Έτσι σε κάθε περίπτωση - ο μετασχηματισμός του εκατό τοις εκατό ανακοίνωσε έναν ιατρικό υπερπλασματικό υπολογιστή.
  Το αγόρι κοίταξε ξανά γύρω του, με τον λαιμό του να περιστρέφεται και να έγειρε από οποιαδήποτε γωνία, σαν κούκλα γουταπέρκα. Προφανώς αποφάσισε:
  -Φυσικά, πάμε στη συνάντηση. Ας χτυπήσουμε τα καθάρματα που διακωμωδούν τη φυλή μας.
  Βγήκαν στο μονοπάτι και περπάτησαν βιαστικά προς την κατεύθυνση όπου φαίνονται οι τρούλοι. Σύντομα, όπως ήταν αναμενόμενο, βγήκαν και οι δύο στον φαρδύ δρόμο. Ακούστηκε ο ήχος των οπλών και ο ήχος μιας κόρνας μάχης. Μια ολόκληρη καβαλάδα από τρομερούς ιππείς πέταξε έξω για να τους συναντήσει. Υπήρχε ένας ολόκληρος στρατός από αυτούς, πολλοί έφιπποι, άλλοι με ελάφια, αλλά υπήρχαν μόνο δύο μονόκεροι, και, αν κρίνουμε από την πλούσια διακόσμηση, ήταν ευγενείς ευγενείς. Τα ελάφια ήταν πολύ μεγάλα με τρία κλαδιά ελαφοκέρατων και έξι οπλές, βαριά θωρακισμένοι ιππότες ήταν στοιβαγμένοι πάνω τους. Κάποιοι είχαν γυαλιστερή πανοπλία, άλλες ήταν μαύρες, άλλες πανοπλίες ήταν εντελώς μαύρες στο κάρβουνο, με φόντο τα κερασφόρα κράνη και τα αρπακτικά εμβλήματα. Όμως τα άλογα ήταν αρκετά γήινα, όμορφα, λεπτεπίλεπτα, πολεμιστές με ελαφρά όπλα κάλπαζαν πάνω τους, τα περισσότερα είχαν βαλλίστρες και τόξα. Φυσικά, οι ελαφροί πολεμιστές αποτελούσαν τα τέσσερα πέμπτα του αποσπάσματος. Και ήταν εδώ πάνω από πεντακόσιοι ιππείς. Εκτός από αυτούς, στην ίδια την ουρά ακολουθούσαν τρεις χοντροί άντρες με πλούσια κόκκινα ρόμπες, πάνω σε τροφοδοτημένες γκρι-περιστεριές κατσίκες. Οι καβαλάρηδες δεν έδωσαν σημασία στα παιδιά, καλά, τι είναι για αυτούς ξυπόλητα ραγαμάφιν. Τα μαγνητικά διαστημικά σανδάλια του Likho εξατμίστηκαν σε υπερπλασία, και οι Tigers ήταν σχεδόν γυμνοί, μετά τον θάλαμο πίεσης. Οι αναβάτες μπορούσαν απλά να τα πατήσουν χωρίς καν προειδοποίηση. Ο Mini-Stalzan, εκπαιδευμένος να πυροβολεί πρώτα και μόνο μετά να σκέφτεται, χτύπησε τους ιππότες με μια δέσμη φωτός. Τα ελάφια κόπηκαν σε κομμάτια, τα ζώα στριμώχνονταν σε σπασμούς. Κάποιοι ιππότες έπεσαν, κάποιοι κόπηκαν ή έσπασαν τα πόδια τους. Ο Βλαντιμίρ, επίσης, άνοιξε πυρ, οδηγούμενος περισσότερο από νευρικό ενθουσιασμό παρά από ψυχρούς υπολογισμούς. Το απόσπασμα διασκορπίστηκε, ελαφροί πολεμιστές πήδηξαν από τα άλογά τους, πολλοί, ακόμη και πετώντας τα όπλα, τράπηκαν σε φυγή.
  - Αποδείχθηκε ότι αυτοί οι άγριοι μας φοβούνται. Κάθε stalzan είναι ένας θεός για έναν άλλο κόσμο.
  Πήδηξε περίφημα και, πηδώντας πάνω στη στεφάνη του ηττημένου αλόγου, φώναξε στην κορυφή των πνευμόνων του.
  -Στα γόνατα. Εμείς οι θεοί ήρθαμε εδώ για να κυβερνήσουμε αυτόν τον κόσμο! Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας!
  Ένας ψηλός και μεγαλόσωμος άνδρας με κόκκινη ρόμπα σκαρφάλωσε μεγαλοπρεπώς σε μια τράχη με τρία κέρατα. Εκτός από τη βελούδινη κόκκινη ρόμπα, στο στήθος του υπήρχε μια σβάστικα κεντημένη σε χρυσό σε μαργαριταρένιο πλαίσιο, σύμβολο υπέρτατης σοφίας και δύναμης.
  -Δεν είσαι θεός, είσαι απλώς ένας μικρός δαίμονας, ένα αξιολύπητο μικρό βαμπίρ, ανίσχυρο ενάντια στη λατρεία του Sollo.
  -Κι εσύ με μια αράχνη στο στήθος παίρνεις θεϊκό κεραυνό.
  Ο Λίκο πυροβόλησε από ένα πιστόλι ακτίνων, περιμένοντας το γκριζομάλλη ανθρωπάκι να θρυμματιστεί σε κομμάτια που καπνίζουν. Ωστόσο, το δοκάρι, χτυπώντας στο στήθος, δημιούργησε μόνο ένα αστραφτερό σύννεφο, χαρακτηριστικό των παιδικών παιχνιδιών. Ο Λίχο συνέχισε με μανία να πυροβολεί.
  - Τι διαβολάκι. Οι κεραυνοί σας είναι ανίσχυροι ενάντια στη θεϊκή δύναμη του Αρχιερέα Σόλο.
  Αρκετοί τοξότες έριξαν ένα βόλι, μακριά βέλη έχασαν ελάχιστα τον μίνι στρατιώτη και ένας γρατζουνούσε ελαφρά το δέρμα. Ο Τίγκερς ήταν ο πρώτος που κατάλαβε ότι τα πράγματα δεν επρόκειτο να είναι ευνοϊκά, έπιασε τον σύντροφό του από το χέρι και τον τράβηξε μακριά με ένα απότομο τράνταγμα. Προσπάθησε να αντεπιτεθεί.
  - Τι κρίμα να φύγεις;
  - Αυτό δεν είναι πτήση, είναι ελιγμός τακτικής. Αλλαγή τοπίου μάχης. - Οι τίγρεις αστειεύτηκαν σοβαρά.
  - Σε ανοιχτό χώρο εξατμίζονται ευκολότερα. - Ο νεαρός σταλζάνος γρύλισε.
  - Ακόμα δεν καταλαβαίνεις. Γιατί δεν το έκοψε το δοκάρι σου. - εξήγησε ο Βλαντιμίρ τρέχοντας.
  -Ίσως μαγεία ή ελάττωμα με όπλα; πρότεινε ο Λίχο.
  "Είναι η πρώτη φορά που βλέπω ότι η μαγεία θα προστατεύει από μια ακτίνα λέιζερ. Και σε βάρος του ελαττώματος, μπορείτε να ελέγξετε το δικό μου.
  Εν κινήσει, γυρίζοντας, το αγόρι που χτυπήθηκε έστειλε επίθεση στον πλησιέστερο τοξότη. Η φωτεινή ροή χτύπησε ακριβώς στο πρόσωπο, προφανώς τύφλωσε τον μαχητή, αναγκάζοντάς τον να ρίξει τη βαλλίστρα, αλλά αυτό ήταν όλο. Το κρανίο δεν έσκασε, τα τηγανητά μυαλά δεν χύθηκαν.
  - Κοίτα, τώρα κατάλαβες. Είστε εσείς ή εμείς, οπότε ο μίνι υπολογιστής, στα παιχνίδια μάχης μας, τους αναγνωρίζει, εκπέμπει έναν χαιρετισμό. Εξήγησε ο Τίγρης.
  -Δαίμονες του αντικόσμου. Προφανώς, αυτά είναι δικά σας, τα δικά μας δεν είναι τόσο πρωτόγονα αγρίμια. - απάντησε ο Λίχο.
  Ή ίσως το αντίθετο είναι δικό σου. Η γλώσσα τους είναι η Πορφυρή Αυτοκρατορία σας. σημείωσε ο Βλαντιμίρ.
  -Πού έμαθες τόσο καλά ρε φίλε τη γλώσσα μας; Το λες έτσι, φυσικά, χωρίς να υπολογίζεις ελαφρώς, σαν να έχεις γεννηθεί στη μητρόπολη. - Ο μίνι στρατιώτης που πηδούσε πάνω από τα χτυπήματα κοίταξε ύποπτα.
  -Δεν ξέρω, ίσως σχετίζεται με το φαινόμενο της κίνησης. - Ο ίδιος ο Τίγρης δεν καταλάβαινε τα πάντα.
  Τα παιδιά έτρεξαν γρήγορα (αν και σε 100% μορφή θα μπορούσαν να ήταν ακόμα πιο γρήγορα) και είχαν αξιοπρεπείς ευκαιρίες να ξεφύγουν ακόμα και από καλοσυνάτους διώκτες, αλλά το άγνωστο εξωγήινο δάσος είναι πλούσιο σε εκπλήξεις. Φαινόταν κάτω από τα πόδια σου απαλό κιτρινοκόκκινο γρασίδι, χνουδωτό σαν βρύα, και πάνω σου ένα αγκάθι, κοφτερό σαν τσίμπημα βικούντρα, σκάβει στη γυμνή φτέρνα σου. Περίφημα ανάπηρο, προφανώς ένα αρπακτικό φυτό παρήγαγε το πιο δυνατό ζαλίζοντας. Τα πόδια ήταν εντελώς ανάπηρα, μόνο τα χέρια συσπάστηκαν ελαφρά με σπασμωδικές κινήσεις. Ο Τιγκρόφ έπρεπε να βάλει τον σύντροφό του στους ώμους του. Η ταχύτητα έπεσε αμέσως, οι διώκτες εν μέρει - οι περισσότεροι με καλά άλογα, εν μέρει με τα πόδια, οι τελευταίοι, ωστόσο, υστερούσαν, άρχισαν να προσπερνούν τους φυγάδες. Ο Βλαντιμίρ πυροβόλησε με ακρίβεια, οι ακτίνες αντιμετώπισαν καλά τα άλογα και μπορούσαν ακόμη και να κόψουν τον αναβάτη, αν ήταν αρκετά έξυπνος για να κρυφτεί πίσω από το άλογο. Κατ' αρχήν, το σύστημα αναγνώρισης φίλου-εχθρού είδε σε διαφορετικά εύρη, αλλά η έκρηξη θερμο-κουάρκ με μετατόπιση μείωσε την ευαισθησία του. Εάν ο σκοπευτής έστελνε ένα βέλος στον στόχο, κρυμμένος πίσω από ένα δέντρο, τότε μια βολή επιστροφής θα μπορούσε κάλλιστα να γκρεμίσει τόσο το δέντρο όσο και τον σκοπευτή. Ο τύπος φύτεψε γόμματα, έκοψαν τους κορμούς, μεγάλα δέντρα έπεφταν με βρυχηθμό, τσακίζοντας μερικές φορές τους μαχητές. Όσοι κόπηκαν από το δοκάρι παρουσίασαν ένα τρομερό θέαμα, με τα καμένα θραύσματα του σώματος να καπνίζουν ελαφρά. Ο Tigrova βομβαρδίστηκε με βέλη ενώ ήταν τυχερός, τα κατάφερε με γρατσουνιές, το δέρμα έγινε πιο δυνατό και η άκρη συχνά ρικοσέ, επιπλέον, έσωσαν χοντρούς κορμούς δέντρων που παρεμπόδιζαν την όραση.
  Ο Λίκο βόγκηξε, ο γιος μιας επιθετικής αυτοκρατορίας είχε μια ευγενή καρδιά και μια αίσθηση συντροφικότητας:
  - Πέτα με, Βλαντιμίρ. Είμαι απλά ένα βάρος, χωρίς εμένα μπορείς να φύγεις!
  Όχι, είμαστε αδέρφια στα όπλα. Ορκιστήκαμε να ζήσουμε και να πολεμήσουμε στον τόπο, οπότε μαζί θα δεχθούμε τον θάνατο. - Είπε με πάθος το ανθρώπινο αγόρι.
  -Δεν είναι λογικό. Αν πεθάνουμε και οι δύο, δεν θα υπάρχει κανείς να εκδικηθεί τους εχθρούς. - Είπε ο Likho που υποφέρει αληθινά, το πρόσωπο του μίνι στρατιώτη έγινε μωβ από τη δράση του φυτικού δηλητηρίου.
  -Πιστεύω ότι έχουμε μια ευκαιρία.
  Οι τοξότες κατάλαβαν σύντομα ότι ήταν πιο ασφαλές να πυροβολούν από ανοιχτά, να μην κρύβονται. Σύντομα ένα από τα μακρά βελτιωμένα βέλη σκλήρυνσης τρύπησε τους δικέφαλους μυς του βραχίονα. Επιπλέον, η φόρτιση της υπερπλασματικής μπαταρίας εξαντλήθηκε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι η χαμηλή ένταση των εκρηκτικών ροών αφανισμού επέτρεπε να ελπίζουμε. Ακόμη και τα όπλα πεζικού του Stelzanath θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μάχη, με πλήρη ισχύ ικανά να βυθίσουν το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο θωρηκτό του εικοστού πρώτου αιώνα. Τώρα τα βέλη πετούσαν στα σύννεφα. Δεν είχε νόημα να αποφύγουμε και οι Τίγρεις απλά άρχισαν να τρέχουν. Είναι δύσκολο να τρέχεις με έναν φίλο στους ώμους σου. Έφιπποι τοξότες πλησίαζαν.Κάποια βέλη χτυπούσαν ακόμα, χτυπώντας τον μισό αίσθημα Λίχο. Στη συνέχεια, ένα άλλο βέλος χτύπησε τον Βλαντιμίρ ανάμεσα στα πλευρά (τον χτύπησαν με ειδικές βαλλίστρες με τέσσερις χορδές τόξου, σχεδιασμένες να διαπερνούν τη βαριά ιπποτική πανοπλία, φυσικά, ο ρυθμός πυρκαγιάς ενός τέτοιου όπλου είναι ασθενέστερος, λόγω του σφιχτού τραβήγματος της βρύσης, αλλά θανατηφόρα δύναμη). Αυτό είναι το τέλος, το αγόρι τρεκλίστηκε από τον πόνο, σταματώντας. Πολλά μεγάλα αιχμηρά βέλη τον χτύπησαν αμέσως, και ο ανήμπορος σύντροφος. Το να στέκεσαι ακίνητος σημαίνει βέβαιο θάνατο, οι τίγρεις, ξεπερνώντας τον πόνο, όρμησαν προς την κατεύθυνση ενός τεράστιου δέντρου, σαν ένα βουνό που υψώνεται πάνω από τα υπόλοιπα. Ίσως υπάρχει μια κοιλότητα σε αυτό το δέντρο και θα μπορέσει να κρυφτεί από τους διώκτες του με αυτόν τον τρόπο. Μπροστά σε αυτό το τέρας του φυτικού κόσμου απλώθηκε ένα καθαρό γκαζόν με όμορφα, αόρατα χρώματα και σχήματα λουλουδιών. Και τι παράξενη μεθυστική μυρωδιά εξέπεμπαν αυτά τα απόκοσμα φυτά.
  Αλλά το κάλυμμά τους δεν είναι σημαντικόЈ πρέπει να τρέξεις σε μια σχεδόν ανοιχτή περιοχή. Τοξότες που στοχεύουν, χτυπάνε σίγουρα. Και τα δύο αγόρια είναι τραυματισμένα, αν ήταν άνθρωποι, θα είχαν πεθάνει εδώ και πολύ καιρό, σώζει τη δύναμη και τη ζωντάνια των υπερανθρώπινων σωμάτων. Αλλά υπάρχει ένα όριο σε όλα, ο Τίγρης νιώθει ότι χάνει τις αισθήσεις του και υπάρχει πανέμορφη φύση τριγύρω, με τέτοια ομορφιά θέλει κανείς να ζήσει, όχι να πεθάνει.
  Μέσα από την ματωμένη ομίχλη που θόλωσε τα μάτια, μέσα από τον θόρυβο που φουντώνει σαν το σερφ, όταν βαριά κύματα χτυπούσαν ακριβώς στο στέμμα του κεφαλιού, η φωνή του αρχιερέα ήταν άσχημη και λεπτή σαν τρίξιμο κουνουπιού.
  - Σταμάτα να πυροβολείς. Τα παιδιά των δαιμόνων δεν πρέπει να πεθαίνουν τόσο εύκολα, τα περιμένει μια σκληρή τελετουργική εκτέλεση.
  Ο Βλαντιμίρ τρέχει στο μπαούλο και πέφτει μπροστά, του φαίνεται ότι η πτώση διαρκεί για πάντα.
  
  Βυθισμένος σε ένα κύμα ηδονίας, ο Λέων αποσυνδέθηκε από την πραγματικότητα. Πόσο καλό και ευχάριστο ήταν και για τους δύο, το απαλό μετάξι των μαλλιών γαργαλάει το πρόσωπο, και η αντρική επιθυμία κατακλύζει τη σάρκα. Έχοντας αποσυρθεί σε ένα κλειστό δωμάτιο με καθρέφτες, έκαναν αυτό που ονειρευόντουσαν από καιρό. Στον ηδονικό ωκεανό του μεθυσμένου μελιού, ηφαίστεια εξερράγησαν, υψώνοντας κύματα σμαραγδένιο-ζαφείρι προς τον ουρανό. Πετάχτηκαν στην ακτή με χρυσή άμμο, όπου οι άκρες του γυναικείου στήθους άστραφταν με κατακόκκινα κοχύλια από φίλντισι. Ένας ανεμοστρόβιλος που σηκώθηκε από ηφαίστεια, μαινόταν, μαινόταν με αυξανόμενο ρυθμό. Και ξαφνικά, σαν ανεμοστρόβιλος πέταξε από τον βορρά, τα ηφαίστεια αποκοιμήθηκαν και τα κύματα δέσμευσαν από το κρύο, δίνοντας μια ύπουλη αντανάκλαση πάγου. Αφού πέρασαν τα πρώτα συναισθήματα, ο Ερασκάνταρ ένιωσε ξαφνικά μια τρομερή αντιπάθεια και απώθησε με αγένεια την Αφροδίτη μακριά.
  -Τι είναι η Αλαμάρα, τι είναι η Βελιμάρα. Δύο φτερά ενός κλαδιού! Γιατί με πρόδωσες, με χρησιμοποίησες σαν παιχνίδι; Εσύ ο ίδιος σκέφτηκες, ύφαξε έναν ιστό από μια ποντικοπαγίδα για τον Μεγάλο Ζοργκ.
  Από το σπρώξιμο, η Αφροδίτη έπεσε, αλλά δεν θύμωσε, αλλά μάλλον έπεσε στα γόνατά της και άρχισε να χαϊδεύει το μυώδες πόδι του νεαρού, με ένα μπρούτζινο, καθαρό δέρμα σαν μαρμάρινου αγάλματος:
  -Οχι όχι εγώ. Ήμουν απλώς ένα φωτόνιο σε έναν ανακλαστήρα πολλαπλών σταδίων. Δεν είναι καν ιδέα του κυβερνήτη. Δεν είσαι λιοντάρι για το μυαλό ενός εκφυλισμένου με μαύρο πρόσωπο.
  -Αυτό δεν σε δικαιολογεί. - Ο Ερασκάνταρ κοίταξε ψυχρά, αλλά δεν τράβηξε το πόδι του. Η Αφροδίτη, σαν ασήμαντη σκλάβα, άρχισε να φιλάει τα πόδια του αγγελικού αγοριού. Και το έκανε με πάθος, ξεχνώντας κάθε υπερηφάνεια, όχι εκπρόσωπος του μεγαλύτερου έθνους στο σύμπαν, αλλά αιχμάλωτος κάτω από τη φτέρνα ενός σφετεριστή.
  -Δεν δικαιολογώ την αγάπη και την πίστη μου. Θα πω ακόμα περισσότερα, αν δεν ήθελαν να σε χρησιμοποιήσουν θα είχαν εκκαθαριστεί εδώ και καιρό.
  -Ποιος είναι ο κύριος πελάτης, το κέντρο των εγκεφαλικών κβαντών; Ο Λεβ συνοφρυώθηκε.
  -Επικεφαλής του τμήματος προστασίας του θρόνου είναι ο αδερφός του Βελημάρα. Η Αφροδίτη χαμογέλασε ειρωνικά. - Τι είναι τρομακτικό; Στον πλανήτη σας τρομάζουν τα παιδιά.
  -Αυτό είναι υπερβολικό. Δεν μπορούμε να ξαναβρεθούμε. Χωρίζουμε και τελειώνουμε τη σχέση. Ο νεαρός βούρκισε περιφρονητικά.
  Όχι, όχι, Λέο, σε αγαπώ ειλικρινά. Τα φιλιά έγιναν πιο καυτά.
  Δεν με αγαπάς, αλλά ηδονή. - Ωστόσο, ο ίδιος ο νεαρός πολεμιστής τα αγάπησε, μη θέλοντας να απωθήσει την ομορφιά.
  Όχι, δεν είναι αλήθεια, Λέων. Δεν είναι αυτό, είναι πολύ υψηλότερο. - Ο Βένερ τον έπινε με μια βδέλλα
  -Μπορεί το δόρυ να ψηλώσει! Φύγε, έχεις ήδη αποδείξει την αγάπη σου. - Ο Λέων βρήκε τη δύναμη στον εαυτό του να πετάξει το αγαπημένο κολλητικό.
  Ο περήφανος σταλζάνος έκλαψε χωρίς προσχήματα.
  - Λέων, σε αγαπώ και έχω την πιο δυνατή απόδειξη της αγάπης σου.
  -Ναι, η Γη μας έχει συνήθως μεγάλη κοιλιά. - πείραξε ο Ερασκάνταρ.
  Ο Vener, με καθαρά θηλυκό τρόπο, έπιασε.
  - Αγαπημένη μου, αν εννοείς την αναπαραγωγή απογόνων, τότε έχεις δίκιο. - Με προστιθέμενη θεατρική φιλοδοξία. - Από σένα κυοφόρησα ένα αγόρι και ένα κορίτσι που θα έπρεπε να γεννηθούν σύντομα.
  -Πού είναι κάτω από την καρδιά σου; - Το λιοντάρι κοίταξε τη σοκολάτα, ανάγλυφη σαν ατσάλινο πλέγμα κοιλιακούς του κοριτσιού-πολεμιστή.
  - Σε θερμοκοιτίδα, όπως όλα τα παιδιά μας. - Ο Βένερ άρχισε να εξηγεί γρήγορα. - Το παιδί είναι απαγορευμένο και πολύ επικίνδυνο για να το κουβαλήσει, τραυματικό στρες, πόλεμος. Ναι, και ο τοκετός είναι επώδυνος. Εκεί, σε έναν βιοϋπολογιστή, μια ειδική κυβερνητική μήτρα, είναι βέλτιστο και ασφαλές. Βέλτιστη ανάπτυξη του εμβρύου και με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι θα έκανε η φύση. Η φωνή του αξιωματικού εμπορικών πληροφοριών έγινε ακόμη πιο καυτή. - Θυμάστε την τελευταία μας συνάντηση, τότε ο ίδιος είπατε ότι αισθάνεστε σαν βομβιστής αυτοκτονίας και ότι θα θέλατε να έχετε συνεχιστές του έργου σας ήδη σε αυτό το σύμπαν.
  -Πώς καταφέρατε να αφήσετε το έμβρυο στη θερμοκοιτίδα, αφού οι φυλές μας δεν μπορούν να κάνουν παιδιά μαζί; - Ο Ερασκάνταρ γενικά δεν ήταν πολύ άναυδος από τέτοια νέα. Ένιωσε διαισθητικά ότι θα υπήρχε κάτι παρόμοιο. Υποψιαζόταν μάλιστα ότι όχι μόνο η όμορφη Αφροδίτη απέκτησε απογόνους από αυτόν.
  - Στην αρχή ήθελα απλώς να δώσω μια δωροδοκία, αλλά ξαφνικά δεν χρειάστηκε. - Η Αλαμάρα χαμογέλασε πλατιά και ήσυχα. - Κατά την ανάλυση και τη σάρωση των εμβρύων, αποδείχθηκε ότι εσείς και εγώ έχουμε εξαιρετική γενετική και εξαιρετικές ικανότητες ... Ειδικά με εσάς - έναν υπεράνθρωπο! Αυτά τα παιδιά θα είναι ιδιοφυΐες στις πολεμικές τέχνες και τη στρατηγική. Έχουμε εξαιρετική συμβατότητα, ακόμη και ο υπεργιατρός εξεπλάγη, ενδιαφέρθηκε πολύ για την προσωπικότητα του πατέρα του. Καταλαβαίνουμε ότι το κύριο πράγμα είναι η γενετική συμβατότητα και η ποιότητα των παιδιών, και οι γάμοι είναι μια σύμβαση μόνο για τη διανομή της περιουσίας, και τότε όλα είναι σχετικά. Μια γυναίκα που κυοφορεί από ήρωα είναι η ίδια ηρωίδα! Είπα ψέματα ότι πρόκειται για έναν πολύ διάσημο πολεμιστή και για να αποφύγω περιττές ερωτήσεις, έκανα δωρεά στο ταμείο τους, χωρίς φυσικά έγγραφα.
  -Αναπτύσσονται πολύ πιο γρήγορα στη θερμοκοιτίδα; - Ο Λέων γνώριζε από καιρό ότι οι σταλζάνοι δεν γεννιούνται καν σαν άνθρωποι, αλλά φυσικά, οι λεπτομέρειες για έναν γήινο είναι ένα μυστήριο πίσω από επτά φώκιες και αστρικά συστήματα.
  -Ναι, θα γεννηθούν πολύ πιο γρήγορα και σύντομα. - Προστέθηκε η λάμπουσα ευρυμάθεια της Αφροδίτης. - Στη γη, πριν την άφιξή μας, θα χρειαζόταν ένας ολόκληρος κύκλος, και τώρα, μετά τη βελτίωση της οικογένειάς σας, θα χρειαζόταν το ένα τρίτο του κύκλου.
  - Λοιπόν, τι ακολουθεί; - Το είπε ο Ερασκάνταρ με ψυχρό τόνο. Δεν θεωρούσε καθόλου ότι οι κατακτητές βελτίωσαν τον λαό. Αν και, φυσικά, η περίοδος της εγκυμοσύνης και της κύησης έχει μειωθεί - οι σκλάβοι με στομάχι λειτουργούν χειρότερα, μια καθαρά πραγματιστική προσέγγιση, όπως η νίκη στα γηρατειά.
  Ο Βένερ άρχισε να εξηγεί με ανυπομονησία.
  -Lion cub, εσύ ο ίδιος ξέρεις ότι μόλις ένα παιδί βγαίνει από μια θερμοκοιτίδα, πολύ σύντομα γίνεται μίνι στρατιώτης. Θα ανατραφούν, θα μεγαλώσουν, θα εκπαιδευτούν σύμφωνα με τις γενετικές τάσεις. Οι ίδιοι οι γονείς, κατά κανόνα, δεν συμμετέχουν στη διαδικασία της ανατροφής και οι περισσότεροι από εμάς δεν ενδιαφέρονται καν για τους απογόνους καθόλου, μερικές φορές χωρίς καν να κοιτάμε τα παιδιά. Περίπου το δύο τοις εκατό του χρόνου ολόκληρου του κύκλου των στρατώνων πέφτει σε διακοπές, αν και εδώ είναι διαφορετικά. Οι απόγονοι των ολιγαρχών, των ηρώων, και όχι μόνο μερικές φορές, μπορούν, αν το επιθυμούν οι γονείς τους, να λάβουν προνόμια. Λοιπόν, και αυτοί που είναι από το plebes, και αυτοί είναι η πλειοψηφία - γενικά, δεν βλέπουν τίποτα άλλο από τους στρατώνες. - Αναχαιτίζοντας το θυμωμένο βλέμμα του Λέο Βένερ πρόσθεσε. - Έχουν όμως και δικά τους ψυχαγωγικά προγράμματα και εξαιρετική πολυδύναμη εκπαίδευση με σωματική ανάπτυξη. - Είπε με θέρμη ο πολεμιστής σταλζάνος. - Πιστεύω ότι θα γίνουν μεγάλοι σταλζάνοι - τα παιδιά σας θα κατακτήσουν και θα κυβερνήσουν το Σύμπαν.
  -Δεν το εννοούσα, μιλώντας για τη συνέχιση της υπόθεσης... - Ξεπαγώνοντας σταδιακά είπε ο Ερασκαντάρ. - Γενικά, στον ανθρώπινο εικοστό πρώτο αιώνα του πλανήτη μας, είπαν οι φιλόσοφοι, οι σταλζάνοι θα ήταν τέρατα που στερούσαν τα παιδιά την παιδική ηλικία, οδηγώντας τα από την κούνια στους στρατώνες...
  Ο Βένερ θέλησε να διαμαρτυρηθεί καθώς η θωρακισμένη πόρτα έσπασε καθώς την έκοψε το γκραβιολάζερ. Η άρπυα του Ντιν και μια ντουζίνα όπλο μπράβους εμφανίστηκαν στην πόρτα. Και από πίσω, μερικές μη επανδρωμένες δεξαμενές πλοίων που επιβιβάζονταν ακόμα σέρνονταν ζωηρά. Το λιοντάρι γέλασε ειρωνικά.
  -Δεν περίμενα κάτι άλλο. Τι θες στοργή;
  Το κακό πρόσωπο της Ροζαλέντα φωτίστηκε αμέσως, ξέσπασε σε ένα πλατύ χαμόγελο. Το κοστούμι πέταξε αμέσως, αποκαλύπτοντας τρομακτικά γοητεία.
  Ναι, μικρέ μου πολεμιστή. Είστε ένας υπέροχος πραγματικός Τάνκο-τίγρης.
  -Τίγρη ή λιοντάρι είναι καλύτερα να μην τραβήξετε το μουστάκι ή ...
  Το λιοντάρι ένιωσε τον αέρα να πυκνώνει, και καθαρά ενστικτωδώς έσπρωξε το φράγμα μακριά, φανταζόμενος νοερά ότι έσπρωξε το πεδίο δύναμης. Λειτούργησε και οι γορίλες Stalzan έπεσαν σαν δέντρα κάτω από έναν ανεμοστρόβιλο, δύο μεγάλες δεξαμενές καλυμμένες από ένα ισχυρό πεδίο δύναμης αναποδογυρίστηκαν και η τρίτη κόλλησε σφιχτά στην οροφή ...
  .Ο Ερασκάνταρ πήδηξε στη γυναίκα του στρατηγού. Παρά τα δύο κιλά βάρους, η μέση της είναι σχετικά λεπτή, οι κοιλιακοί της διογκωμένοι με μπαταρίες και η ανακούφιση των επαγγελματιών ψηλών bodybuilders είναι στο αποκορύφωμά της. Μια βαριά, αλλά αθλητική σωματική διάπλαση, με τον δικό της τρόπο, μια πολύ όμορφη γυναίκα που έχει ανταλλάξει τον πέμπτο αιώνα της. Φυσικά, δεν την αγαπούσε, ήταν ακόμη και τρομακτικό να αγγίξεις ένα τέτοιο τέρας, αλλά ήθελε να εκδικηθεί την Αλαμάρα με τον δικό του τρόπο. Αυτό για να κάνει έναν δίψυχο αξιωματικό να ζηλέψει και να βασανιστεί ερωτευόμενος την Ντίνα μπροστά στα μάτια της. Εκείνη όπως ήταν φυσικό όχι μόνο δεν αντιστάθηκε, αλλά κολλήθηκε λαίμαργα πάνω του. Όταν τελείωσε η πορνεία, ο Βένερ ήταν πολύ ενθουσιασμένος και χαμογέλασε χαρούμενα:
  - Κβάζαρ! Είσαι υπέροχος υπεράνθρωπος μωρό μας. Τώρα κάνε μου υπέροχη αγάπη.
  Ο νεαρός έφτυσε και, γυρίζοντας, απομακρύνθηκε.
  Με αυτά τα stalzans μπορείς να τρελαθείς, όσο χοντροκομμένοι κι αν είναι οι άνθρωποι, ωστόσο δύσκολα θα θεωρούσαν μια τέτοια συμπεριφορά ως κανόνα. Ειδικά πουριτανικές εποχές πριν τον πόλεμο.
  - Πρέπει να του αφαιρέσετε το κολάρο του σκλάβου. Ένας τόσο υπέροχος νέος αξίζει να εγγραφεί στον ανίκητο στρατό μας. - Φώναξε ο στρατηγός τεσσάρων αστέρων.
  Η Ντίνα, κατάφυτη με βουβαλίσιους μύες να αστράφτουν κάτω από το χάλκινο δέρμα, του ήταν αηδιαστική. Ο Λέο ήθελε να τη διώξει μακριά, αλλά είναι δυνατόν να επιβιώσει, καθοδηγούμενος μόνο από γυμνά συναισθήματα. Δεν μπορείς να χάσεις μια τέτοια ευκαιρία.
  - Έχω από καιρό αποδείξει την ετοιμότητα και την ικανότητά μου για πόλεμο! - αναφώνησε με πάθος ο Ερασκάνταρ.
  - Υπέροχο, υπεραστρικό, υπέροχο, κβάζαρ! - Η Ντίνα έγνεψε στον υπηρέτη με το δάχτυλό της. - Το floater θα σε ελευθερώσει.
  Το ήδη γνώριμο τρίωτο πλάσμα πλησίασε δειλά τον Ερασκάνταρ. Ένιωθε ότι η καθολική ιδιοφυΐα τον φοβόταν τρομερά.
  Με τα βατραχοπέδιλα που έτρεμαν, ο Φλομάντερ χτύπησε έναν κωδικό, έστριψε κάτι και έβγαλε το γιακά.
  -Αυτό είναι όλο. - Και πρόσθεσε σαρκαστικά. Μάλλον δεν πίστευες ότι θα ήταν τόσο εύκολο!
  Τι γίνεται με τη συσκευή παρακολούθησης; - Ο Λέο προσποιήθηκε ότι του έλειπε η φουρκέτα.
  Τα αυτιά του θηρίου φτερουγίζουν. Το τρομαγμένο τρίξιμο του θαυματουργού Ερασκάνταρ είναι τρομακτικό, ακόμη και παρουσία στρατηγού.
  - Τότε ίσως. Είναι πολύ σύνθετο...
  Η Ντίνα τον κόβει με βροντερή φωνή:
  -Τώρα είσαι πολεμιστής του Πορφυρού Αστερισμού υπό δοκιμασία, μέχρι την πλήρη αφομοίωση!
  Δεδομένου ότι ο Λεβ ήταν ακόμα πολύ νέος, ανατέθηκε στη βασική προπαρασκευαστική ομάδα των ειδικών δυνάμεων σοκ. Στην προπαρασκευαστική σχολή οι μαχητές εκπαιδεύτηκαν σκληρά με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και δύσκολα πέρασμα μαθημάτων εμποδίων, sparring, cyber-training σε διάφορα περιβάλλοντα. Αν και ο Ερασκάνταρ παρουσιάστηκε ως ντόπιος της αυτοκρατορίας Στάλζαν, η φήμη ότι ήταν απλώς πρώην σκλάβος εξαπλώθηκε με συγκλονιστική ταχύτητα. Είναι αλήθεια ότι οι νεαροί σταλζάνοι που εκπαιδεύτηκαν μαζί του φοβήθηκαν να προσβάλουν τον Λέο. Υπερβολικά απειλητική ήταν η φήμη του πανίσχυρου εξολοθρευτή της Γης. Επιπλέον, σε όλα τα sparring, μάλιστα, επέδειξε μαχητικές ικανότητες ανώτερης τάξης. Μαζί με την εξυπνάδα και τη γοητεία, αυτό δημιούργησε μια τόσο φωτεινή αύρα εμπιστοσύνης και εξουσίας γύρω του που ο Λεβ έγινε σύντομα ο άτυπος αρχηγός της προπαρασκευαστικής ταξιαρχίας. Φυσικά, δεν άρεσε σε όλους. Ήταν ιδιαίτερα εκνευριστικό το γεγονός ότι κέρδισε σε οποιαδήποτε βάναυση πορεία μάχης, σε οποιοδήποτε περιβάλλον και τόσο εύκολα όσο το Γατάκι Τίγρη. Ο πρώην ηγέτης της νεολαίας Γκιρίμ Φίσα, με τους συνεργούς του και μερικούς μεγαλύτερους στρατιώτες, αποφάσισαν να βάλουν στη θέση του τον νεοφερμένο. Τακτοποιήστε το "σκοτεινό" με τον τρόπο του Stelzan: νικήστε και εξευτελίστε. Όλα έγιναν εξαιρετικά απλά, τριάντα πέντε μαχητές με όπλα μάχης σώμα με σώμα και δοκάρια συγκεντρωμένα σε μια αίθουσα αγώνα. Εκεί περίμεναν με ανυπομονησία τον νεαρό αριστούχο μαθητή της μάχιμης εκπαίδευσης. Όταν μπήκε ο Λέο, του επιτέθηκαν αμέσως προσπαθώντας να τον σακατέψουν. Παρά την αριθμητική υπεροχή των αντιπάλων, ο Ερασκάνταρ αντέδρασε επιτυχώς και μάλιστα πραγματοποίησε αντεπιθέσεις. Στην πορεία κινούνταν συνεχώς, χρησιμοποιώντας μπάρα, δίσκους, αλτήρες, πετώντας στιλέτα, ορειχάλκινα ελατήρια. Ταυτόχρονα, προσπάθησε να αποφύγει τον φόνο, αν και ήθελε πολύ να τιμωρήσει αυτούς τους ηλίθιους. Η προσπάθεια να χτυπήσει τον Λίον με αναισθητοποιητή ήταν αρχικά ανεπιτυχής, αντίθετα οι βολές απέκοψαν όσους του επιτέθηκαν. Και όμως δεν μπορούν να κουβαλούν για πάντα, έχοντας κατακτήσει δισεκατομμύρια κατοικημένους σταλζάνους του κόσμου, σίγουρα δεν είναι κακοί στρατιώτες. Αφού ο νεαρός καλύφθηκε με εκκρίμα, συσσωρεύτηκαν και άρχισαν να τον χτυπούν. Με χτυπούσαν με οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένων βαρέων μεταλλικών αντικειμένων. Ο Λέο προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ψυχική δύναμη, αλλά αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε. Το τηλεκινητικό φως έσβησε και τα χτυπήματα δυνάμωσαν. Κάποια στιγμή ο Ερασκάνταρ έχασε τις αισθήσεις του. Του φάνηκε ότι η ψυχή του έφευγε από το σώμα του, και βλέπει αυτόν τον αγώνα, σαν απ' έξω. Εδώ ξαπλώνει, ματωμένος και ακίνητος, τον κλωτσάνε, τον χτυπούν με μπάρα. Ένα θέαμα οικείο ακόμα και στη Γη, όταν ένας όχλος χτυπά έναν ακίνητο ξαπλωμένο τύπο. Το λιοντάρι θέλει να χτυπήσει ή να σκοτώσει ένα από αυτά, αλλά η νέα του ουσία είναι ασώματη και οι γροθιές του περνούν μέσα από τους σταλζάνους σαν ολόγραμμα στον αέρα. Ο Λέο τεντώνει τα απομεινάρια της συνείδησης και ακούει τη γνώριμη φωνή της Ντίνας.
  Ναι, κύριε Ultramarshal. Ολόκληρη η υπερ μοίρα θα πρέπει να παραταχθεί σε σχηματισμό μάχης και να είναι έτοιμη για ένα υπεράλμα στην περιοχή του γαλαξία Diligarido, αλλά αυτή είναι τόσο μεγάλη απόσταση.
  -Δουλειά σας δεν είναι να μαλώνετε, αλλά να εκτελείτε την εντολή, είμαι επικεφαλής αυτής της υπερ-διμοιρίας. - Ακολουθεί στεγνή απάντηση. Μια δεύτερη παύση και η συνέχεια μιας περιστροφής γλώσσας πολυβόλου - Και όσο για την απόσταση, ήρθε η επίδραση μιας δίνης κενού εννέα τάξεων. Αυτό αλλάζει τη συνάφεια του χώρου, καθιστώντας δυνατή την κίνηση σε ένα υπεράλμα. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω το πλεονέκτημα ενός τέτοιου χάντικαπ!
  -Θα δώσω εντολή να τεθεί υπό έλεγχο η ισχυρή μοίρα μου σε ετοιμότητα μάχης. - Ο πανίσχυρος στρατηγός γάβγισε:
  Ο Ultramarshal συνέχισε με στεγνό τόνο:
  "Έχω ειδοποιήσει όλους τους άλλους στρατηγούς. Κοίτα, είναι αλήθεια ότι έχεις έναν δραπέτη σκλάβο, τον Ερασκάνταρ, που κρύβεται.
  - Ναι, τον συμπεριλάβαμε στην ομάδα αερομεταφερόμενων επιθέσεων, είναι εξαιρετικός μαχητής ... Hyper! - Στην τελευταία λέξη, η Ντίνα ανέβασε τον τόνο της και πρόσθεσε πιο ήσυχα. - Ο Ερμής κουνάει το τιμολόγιο θέλει να το πάρει.
  - Είναι πολύ μικρός. Πες ότι είναι πολύ αργά, έχουμε πάει σε υπεράλμα και δεν είμαστε πλέον διαθέσιμοι, αλλά γενικά το ίδιο το μονοπάτι παρακολουθεί την ιδιοκτησία του. Η φωνή του υπερστρατάρχη έγινε πιο αυστηρή.
  - Κουνάει πολύ τον νόμο. Κενό δικηγόρου! - Η γυναίκα του στρατηγού έσφιξε τα δόντια της.
  -Κήρυξη μαχητικής απόλυτης ετοιμότητας με κινητοποίηση ακόμη και μίνι στρατιωτών. Και προσπαθήστε να μην σκοτώσετε αυτόν τον σκλάβο. Και ο Ερμής, αν γίνει αναιδής, τότε υπενθύμισέ του: στον στρατιωτικό νόμο είναι πιθανά ατυχήματα.
  -Κατάλαβα τη διαταγή, αυτός ο υπέροχος νέος δεν θα σκοτωθεί. Ο Ερμής κατά καιρούς συλλαμβάνεται ή...
  Ο Ultramarshal διέκοψε με γαβγίστικο τόνο:
  -Κάνε την κίνηση, ήρθε η ώρα να κάνεις αντίποινα. Μην αγγίζετε ακόμα τον Ερμή, έχει συγγενείς με επιρροή.
  - Ο αυτοκράτορας είπε σωστά: τα συγγενικά συναισθήματα είναι σαν μια σκουριασμένη αλυσίδα, δεσμευμένο θάρρος, δηλητήριο τιμή, βρώμικο καθήκον! - Μια γυναίκα ιπποπόταμος εξέδωσε έναν αφορισμό.
  Όταν η σύνδεση διακόπηκε, το Λιοντάρι έμεινε έκπληκτο. Γιατί ακόμα και ο εξαιρετικά χοντρός στρατάρχης ενδιαφέρθηκε για αυτόν ως μικροσκλάβο. Και τι γίνεται αν ακούσεις τις σκέψεις του. Πόσο ευχάριστο είναι να πετάς, ήξερε ότι μόνο οι υψηλότεροι από τους γκουρού (από τους οποίους ουσιαστικά δεν έχουν μείνει στη Γη) μπορούν να κινούνται τόσο εύκολα και ελεύθερα σε ένα πνευματικό κέλυφος. Όταν περνούσε από το κύτος της ναυαρχίδας, το αγόρι ένιωσε μόνο μια ελαφριά σπίθα, σαν να χτυπήθηκε ελαφρά από στατικό ηλεκτρισμό. Τι μαγευτική θέα άνοιξε μετά την έξοδο στον ανοιχτό χώρο. Εκατομμύρια διαστημόπλοια με τα πιο ποικίλα σχέδια και τρομερές μορφές έπλευσαν μεγαλοπρεπώς στο διάστημα. Ολόγυρα έλαμπε ένα πολύχρωμο μωσαϊκό από αστέρια, φαινόταν σε όλους, υπήρχε ένας ουρανός με διαμάντια, ρουμπίνια, ζαφείρια, σμαράγδια, τοπάζι και αχάτες. Αλλά δεν υπάρχει χρόνος για θαυμασμό και πέταξε στη μεγαλύτερη ναυαρχίδα-grosslinkor. Διαστημόπλοιο Τιτάνας. Ο σκαντζόχοιρος kelvir έχει διάμετρο τουλάχιστον 300 χιλιόμετρα. Ένα στρατιωτικό διαστημόπλοιο εξοπλισμένο με χιλιάδες τερατώδη όπλα ικανά να κάψουν ολόκληρους πλανήτες σε κλάσματα δευτερολέπτου. Στο κεντρικό πιλοτήριο του πλοίου, ο υπερ-μεγάλος διαπραγματευόταν σε λειτουργία υπερβαρύτητας.
  -Ναι, υπέροχο. Όλα θα γίνουν.
  - Κοίτα, είσαι πολύ δεμένος σε αυτό το θέμα, θα προσπαθήσεις να αποφύγεις και θα τελειώσεις. - Σαν κόμπρα, μια άγνωστη φωνή, εντελώς στερημένη από ανθρωπιά, σφύριξε.
  -Είμαι έτοιμος για όλα. - Νευρικός τόνος είπε ο αξιωματούχος.
  -Ακούστε τώρα τις πρόσθετες οδηγίες...
  Τι είδους οδηγίες δεν άκουσε ο Λεβ. Το δωμάτιο ξαφνικά θάμπωσε και σχεδόν αμέσως, σαν η πιο ισχυρή ηλεκτρική σκούπα να του ρούφηξε την ψυχή, βρέθηκε πάλι σε ένα αρκετά ανάπηρο σώμα. Το κεφάλι σχιζόταν, μερικά από τα πλευρά ήταν σπασμένα.
  Όταν η Ντίνα πάτησε το κουμπί, σχετικά με τη μετάβαση στη λειτουργία μέγιστης πορείας, άναψαν ροζ φώτα στα δωμάτια. Οι μαχητές σταμάτησαν αυτόματα τον ξυλοδαρμό. Στη συνέχεια, ο μεγαλύτερος από αυτούς πήγε στον ανώτερο αξιωματικό πέντε αστέρων στην ομάδα βασανιστηρίων.
  -Συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ή...
  Φτάνει, πήρε το δικό του. - Διέκοψε ο διοικητής.
  Ο Γκιρίμ Φάσα αποφάσισε επίσης να βάλει τον λόγο του.
  - Του έχουμε κάνει ήδη ένα μάθημα, διεξοδικά otpulsariv. Γενικά, είναι υπέροχος τύπος, μόνο πολύ αλαζόνας, είναι εξαιρετικός στρατιώτης. Θα είναι μεγάλος μαχητής. Εκτός, φυσικά, αν στρίψει το λαιμό του σε μια βαρυτική κατάρρευση.
  -Ναί!
  Ο αξιωματικός έκλεισε ελαφρά το μάτι.
  -Έχει τη δυνατότητα να γίνει μεγάλος μαχητής. Μόνο για σκλάβο, σήκωσε το πιγούνι του πολύ ψηλά. Και θυμηθείτε τους σταλζάνους μεταξύ τους, δεν θα συσπαστούν ποτέ. Έχουμε είτε προπονητικό sparring είτε εκπαιδευτική διαδικασία. Δώστε του ένα διεγερτικό, αυτοί οι τύποι επιστρέφουν στον δρόμο πολύ γρήγορα.
  Όταν ο Λεβ συνήλθε, ξαφνικά ένιωσε ότι τα υλικά αντικείμενα άρχιζαν να τον υπακούουν ξανά, μια γερή μεταλλική τηγανίτα βγήκε από το πάτωμα και ο Ερασκάνταρ σχεδόν άλειψε το κεφάλι του Γκιρίμ με αυτήν. Ωστόσο, ο θορυβώδης έφηβος Stalzan χαμογέλασε συγκινητικά και άπλωσε το χέρι του.
  Ας ξεχάσουμε το παρελθόν γιατί είμαστε στην ίδια ομάδα.
  Πώς ο Λίο ήθελε να στείλει ολόκληρη την ομάδα τους στα έγκατα του κβάζαρ και να το σκεπάσει με μια τηγανίτα, αλλά ξαφνικά κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να αλλάξει τον κανόνα έτσι. Το να χτυπάς ένα τεντωμένο χέρι κρυφά σημαίνει να ταπεινώνεις τον πλανήτη σου δείχνοντας μια ποταπή ουσία. Ο Ερασκάνταρ έμεινε περήφανος σιωπηλός και δεν επέκτεινε το δικό του. Η τηγανίτα έπεσε στο πάτωμα με ένα τρακάρισμα.
  Η Φάσα χαμογέλασε.
  -Πώς το κάνεις αυτό. Λοιπόν, θα μιλήσουμε αργότερα, όταν όλοι θα κρυώσουν, έπρεπε να πάμε πέντε μαχητές στον θάλαμο αναγέννησης. Είσαι απλά ένας δράκος του αντισύμπαντος.
  Ο Γκιρίμ έφυγε από την αίθουσα με τρέξιμο, ένιωσε τον θυμό του λιονταριού με κάθε κύτταρο σκούρου-μπρούτζου δέρματος.
  
  ΚΕΦΑΛΑΙΟ? 28
  
  Διαπέρασε το διάστημα
  Δεν θα κουραστείς από την αγάπη!
  Θα μετακινήσεις βουνά εξαιτίας της.
  Θα βρείτε πολλά υπέροχα μέρη.
  
  Αφού ο συναγερμός έκτακτης ανάγκης διέκοψε το παιχνίδι στο αποκορύφωμα, η Labido δεν συνάντησε ποτέ ξανά τον τυχαίο επιστήμονά της. Προφανώς η διοίκηση αποφάσισε ότι είχε πολύ ελεύθερο χρόνο και μεταφέρθηκε σε εντατικά μαθήματα μάχης. Οι προετοιμασίες για τον πόλεμο δεν σταμάτησαν ποτέ, γιατί η στρατιωτική εργασία μπορεί να είναι ο πιο σημαντικός και ο μοναδικός σκοπός της ύπαρξης κάθε Στάλζαν. Ο πόλεμος γεννά ήρωες, αλλά η ειρήνη γεννά μόνο δωροδοκούς και προδότες. Σε μαθήματα για τη βελτίωση της ικανότητας μάχης, αναγκάστηκαν να περάσουν από όλες τις πιθανές καταστάσεις μάχης. Καταπολεμά στο κενό, την έλλειψη βαρύτητας, σε περιβάλλον που μοιάζει με ζελέ, σε υγρά διαφορετικής πυκνότητας. Έπρεπε να πολεμήσω σε συνθήκες διαρκώς μεταβαλλόμενων διακυμάνσεων της βαρύτητας, ροών φωτός και ραδιοφώνου, διαστημικών αεροπλάνων κ.ο.κ. Η διαφορετικότητα είναι πολύ κουραστική για να την απαριθμήσουμε λεπτομερώς. Υπήρχαν επιλογές για μάχη σε πολυδιάστατο χώρο, σε καυτή λάβα και σε μια μαύρη τρύπα. Ο περιοριστής ήταν μόνο στο κόστος της εκπαίδευσης, επομένως προτιμήθηκαν οι φθηνότερες μορφές εκπαίδευσης μάχης. Φυσικά τα εικονικά παιχνίδια σκοποβολής και τα σκληρά sparring είναι τα φθηνότερα. Τα σπάρινγκ ήταν περίεργα, αναγκάστηκαν να γδυθούν (αν και από πρακτική άποψη - βλακεία, κανείς δεν θα πάει σε πραγματική μάχη χωρίς στρατιωτικό ειδικό κοστούμι!), Και απολύτως γυμνές παρθένες να πολεμήσουν μεταξύ τους. Οι αγώνες είχαν είτε θεματικό χαρακτήρα, είτε το αντίστροφο για να κερδίσουν χωρίς κανόνες. Μόνο μία προϋπόθεση, μην σκοτώσεις μέχρι τέλους. Όταν η Έλενα έβγαλε το μάτι ενός κοριτσιού με πικρία, το θύμα της χαμογέλασε μόνο χαρούμενο. Και μετά, μετά από μια γρήγορη ανάρρωση, το καμάρωνε. Μετά από οποιοδήποτε αγώνα με όπλα ή απλά χέρια, υπήρχαν μώλωπες, γρατσουνιές και μερικές φορές κατάγματα. Κάπως έτσι η Έλενα έκοψε και ένα πινέλο. Το κούτσουρο φαινόταν να βρισκόταν σε βραστό νερό, αλλά όταν το έβαλαν πίσω, το ιατρικό ρομπότ άνοιξε ένα ειδικό πεδίο που φαινόταν να κολλάει κύτταρα και οστά, μετά τα δάχτυλα άρχισαν να κινούνται ξανά σχεδόν αμέσως και μετά από μισή ώρα δεν υπήρχε το παραμικρό ίχνος τραυματισμού. Ακόμη και το δέρμα παρέμενε λείο, ένα μεσαίο μπρονζέ χρώμα, χωρίς λευκές ρίγες ή ουλές, όπως ήταν στους ανθρώπους. Μικρά τραύματα δεν εξετάστηκαν καν, πέρασαν μόνοι τους. Είναι καλό που οι Stalzan έχουν τέτοιες εκπληκτικές ικανότητες αναγέννησης.
  Τώρα έχουν κανονίσει πάλι ένα πυγμάχο, θα παλέψουν το ένα με το άλλο σε ζεστό τηγάνι. Η θερμοκρασία στην πορεία της μάχης θα αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Μπήκαν στο ρινγκ, είναι κάτι σαν ενυδρείο, μέσα από τους διάφανους τοίχους βλέπεις άλλους τύπους και κορίτσια που βγήκαν έξω να ψήσουν. Ο σύντροφός της έχει περίπου το ίδιο ύψος, κοντά σε βάρος και δύναμη, τα ζευγάρια ταιριάζουν επιδέξια, και μερικά από τα ζευγάρια είναι ανάμεικτα, αγόρια εναντίον κοριτσιών. Η σειρήνα κλαίει το σήμα για μάχη. Η επιφάνεια είναι ζεστή, αλλά ακόμα ανεκτή. Και τα δύο κορίτσια έρχονται σχεδόν αμέσως σε πλήρη επαφή. Γνωρίζουν πολύ καλά ο ένας τον άλλον και επομένως δεν πηδούν σε μια ανόητη ανταλλαγή χτυπημάτων, αλλά πηδούν, κάνουν ελιγμούς, προσπαθώντας από απόσταση να πάρουν ο ένας τον άλλον. Η επίστρωση του δαχτυλιδιού θερμαίνεται γρήγορα, οι κομψές γυμνές κοριτσίστικες γόβες είναι καυτές. Τα άγρια άλματα αυξάνονται και τα χτυπήματα γίνονται όλο και πιο δυνατά. Οι χάντρες του ιδρώτα σφυρίζουν δυσοίωνα καθώς πέφτουν στην επιφάνεια που κοκκινίζει γρήγορα. Και τα δύο νεαρά θηλυκά πολεμούν ως θεές του θανάτου. Ήταν σαν να συνέκλιναν λάβα και πάγος, πλάσμα και υγρό άζωτο. Απελπισμένοι να τρυπήσουν ο ένας τον άλλον με απευθείας χτυπήματα, αγκάλιασαν σε μια σφιχτή σφαίρα, χρησιμοποιώντας τα νύχια και τα δόντια τους.
  Για πρώτη φορά, η Έλενα γεύτηκε το δέρμα των μισητών εισβολέων, το αίμα ενός άγριου σταλζάνου στη γλώσσα της. Φαίνεται γλυκόξινος, σαν τον χυμό ενός ώριμου δαμάσκηνου. Το ίδιο το δέρμα είναι δυνατό, σαν φολιδωτό ταχυδρομείο, αλλά τα σαγόνια και τα δόντια της Έλενας είναι πιο δυνατά από τους καρχαρίες. Ο σύντροφος της απαντά σκληρά. Τα κορίτσια πέφτουν στο πλάι. Πυρακτωμένο σε πολλές χιλιάδες βαθμούς, η επίστρωση καίει κυριολεκτικά τη σάρκα. Καθώς τα καημένα τα κορίτσια τσιρίζουν θυμωμένα, το πάτωμα, που είχε ήδη αρχίσει να μαλακώνει από το άγνωστο στην Έλενα μέταλλο, έκαψε και τους πολεμιστές και τους γοφούς και τα πλευρά και το στήθος. Ακόμα και ο αέρας άρχισε να φωτίζει γρήγορα ιονισμένος από την τερατώδη ζέστη. Μια τρελή σκέψη πέρασε από τη Labido-Elena: "Τι συμβαίνει σε άλλα ενυδρεία;" Είναι καλό που είναι ηχομονωτικά, αλλιώς το βουητό θα ήταν σαν αυτό στο στόμιο ενός ηφαιστείου, εκατομμύρια θηριοτροφεία γεμίστηκαν ταυτόχρονα. Ο υπερστρατάρχης Έρωρος, παρακολουθώντας τις ασκήσεις, δίνει την εντολή με αδιάφορο τόνο.
  - Σταμάτα, φτάνει για σήμερα. Τελευταίος έλεγχος!
  Υγρό ήλιο χύθηκε στο ενυδρείο, ένα σούπερ σοκ που έπληξε τη συνείδηση της μετάβασης της βίαιης ζέστης στο τερατώδες κρύο. Οι αναθυμιάσεις από τις αναθυμιάσεις, σαν φελλός από σαμπάνια, πετούν έξω ακρωτηριασμένα μισοτηγανισμένα κορμιά. Έγινε σαφές ακόμη και σε αυτόν ότι είχε πάει πολύ μακριά. Ο θυμός είναι αυτό που φέρνει, θέλω να τον διαταράξω, κάνοντας άγριες ασκήσεις. Σε άλλα θέματα, αυτό είναι παντού παρόν, όλοι οι σταλζάνοι είναι εκπαιδευμένοι στη βάρβαρη σκληρότητα, στα πρόθυρα του θανάτου. Πού είναι αυτός ο Des Ymer τώρα; Για να κάνουν το όνομά του για πάντα καταραμένο από σκλάβους απογόνους, οι σόργια θα γκρινιάζουν ακόμα κάτω από σταλζάνια. Αυτός ο "μεταλλικός τύπος" βρίσκεται ήδη στη Γη, και αποκαθιστά ανελέητα την τάξη. Προφανώς, δεν μπόρεσε να γλιτώσει τη θανατική ποινή, πώς μπήκε σε μπελάδες, αν και δεν υπήρχε τίποτα για να τον κατηγορήσει, άλλωστε προειδοποίησε τον Μεγάλο Αυτοκράτορα. Ναι, το μεγαλύτερο είναι σοφό, σωστά ειπωμένο.
  -Η αυτοκρατορία πεθαίνει, ο κόσμος την αποσυνθέτει, για να σώσετε το έθνος, πρέπει να ξεκινήσετε έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο.
  Ή όπως έλεγε ο πρώτος αυτοκράτορας.
  -Η ειρήνη που διαρκεί περισσότερο από ένα χρόνο είναι κακή για το στρατό, η ειρήνη που διαρκεί περισσότερο από μια γενιά είναι κακή για το έθνος. Μια ειρήνη που διαρκεί περισσότερο από έναν αιώνα είναι θανατηφόρα για τον πολιτισμό!
  Το πεδίο βαρύτητας ταλαντώνεται, κάμπτοντας ελαφρά το φως. Το πυροβόλο όπλο Eroros, που έμοιαζε με ένα τρομερά φανταχτερό πιστόλι με οκτώ φίμωτρα, βγήκε από την υπερπλαστική θήκη του. "Τραυματίζεται" από μια αόρατη παλίρροια και τρίζει σαν τραγούδι:
  - Είναι ωραίο να ζεις ανάμεσα στη φωτιά και το πλάσμα, όταν το κενό τρέμει από την έκρηξη! Βιώνουμε τρομερούς οργασμούς, ρίχνουμε μια θανατηφόρα βόλτα προς τα εμπρός!
  Ο Ultramarshal χάιδεψε το όπλο.
  - Και ουρλιάζεις, σωστά που ήσουν εξοπλισμένος με υπερπλασματικό επεξεργαστή. Ακριβό αλλά εξοικονόμηση σε κλόουν.
  - Αν θέλετε, μπορώ να σας παίξω οποιαδήποτε από τις διακόσιες είκοσι πέντε εκατομμύρια μελωδίες από επτά χιλιάδες δυνάμεις. - Ή παιχνίδια έχω εκατόν δέκα εκατομμύρια εξακόσιες χιλιάδες "σκοπευτές", "στρατηγικές", ερωτικές αναζητήσεις.
  Ο Ultramarshal διέκοψε:
  -Αρκεί προς το παρόν, μιας και είμαστε σε power αστείο, καλύτερα να χαλαρώσουμε. Αύριο ανακοινώνουμε τη σεζόν ΧΧΧ, τα παιδιά αξίζουν χαρά και ξεκούραση. Και μαζί σου, αγαπητέ, είσαι η μηχανή μου, θα παίξουμε.
  Ο εκτοξευτής δέσμης σηκώθηκε στον αέρα με τη βοήθεια μιας μινιατούρας αντι-βαρύτητας και απελευθέρωσε ένα τεράστιο ολόγραμμα. Το Eroros βυθίστηκε σε μια εικονική μάχη, βοήθησε να αποσπαστεί η προσοχή από ενοχλητικές σκέψεις. Επιπλέον, σε αυτό μπορείτε να καταπονήσετε όχι μόνο τους εγκεφάλους, αλλά και ένα ισχυρό σώμα. Συγκεκριμένα, μέρος των ολογραμμάτων και αυτή η καινοτομία εκπέμπει ένα βαρυτικό κύμα, προσομοιώνοντας ένα ισχυρό χτύπημα. Μπορούν επίσης να παλέψουν, να συνθλίψουν και να χαϊδέψουν. Είναι αλήθεια ότι αυτό αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας, αλλά μπορείτε πάντα να επαναφορτίσετε.
  Μετά από αναγέννηση και έναν ασυνήθιστα μακρύ ύπνο του Ψεύτικου Λαμπιντό, ο Karamada ήταν τόσο φρέσκος και γεμάτος ενέργεια όσο ποτέ. Υπήρχε απλώς κάτι μη φυσιολογικό στα συναισθήματά της. Κάτι έκαιγε μέσα, η ήδη ξεχασμένη φωνή της σάρκας έγινε αισθητή. Και όταν παρατάχθηκαν σε μια παραδοσιακή κολόνα, η εσωτερική φαγούρα γινόταν σχεδόν αφόρητη. Πολλά κορίτσια ένιωσαν το ίδιο συναίσθημα και μόνο η πειθαρχία δεν τα άφησε να λύσουν τα χέρια τους. Όπως πάντα, τους έβγαλαν γυμνούς, ώστε να φαίνεται κάθε μυς, και κάθε τραυματισμός να είναι αιτιολογικός κατά τη διάρκεια των ασκήσεων μάχης. Είναι αλήθεια ότι υπήρξαν μάχες σε στολές μάχης διαφόρων τροποποιήσεων, αλλά αυτό είναι ήδη πολύ λιγότερο συνηθισμένο, παρά τη μεγάλη πρακτική αξία αυτού του συγκεκριμένου τύπου στρατιωτικής άσκησης.
  Δύο διοικητές στην τάξη των αξιωματικών δέκα αστέρων, ένας βαρύς άνδρας και μια ογκώδης θηλυκή σαν βουβάλι, βγήκαν για να διαβάσουν οδηγίες:
  - Είστε ήδη ενήλικα κορίτσια και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να εξηγήσετε τι είναι το σεξ. Τώρα πρέπει να πολεμήσετε στο σεξουαλικό μέτωπο. Γιατί είστε μουσκεμένοι, και οι κεφαλές σας έχουν ήδη φαγούρα!; Χαλαρώστε η στρατιωτική θητεία είναι μια πραγματική απόλαυση, πρώτα απολαμβάνετε να χτυπάτε ο ένας τον άλλον και τώρα η σωματική δέσμευση. Τώρα ας σας χωρίσουμε σε ζευγάρια. Θα ζευγαρώσετε για το μεγαλείο της Super Empire.
  Σχεδόν όλα τα κορίτσια ήταν ευχαριστημένα, φυσικά, είναι πολύ πιο ευχάριστο να αγαπάς τα αγόρια από το να ζυμώνεις, ακόμα και σε ζεστές χύτρες ταχύτητας. Επιπλέον, τα φάρμακα που καταστέλλουν τη σεξουαλικότητα σταμάτησαν να εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και η ακτινοβολία ενός ειδικού εύρους κατέστειλε την επιθυμία. Εξάλλου, η σεξουαλική ψυχρότητα δεν είναι μια κατανοητή έννοια για τους σταλζάνους, ή μάλλον μια ασθένεια. Τα πρώτα ζευγάρια έπρεπε να πάνε με τυχαία σειρά, όπως έδειξε ο διοικητής, τότε ήταν δυνατοί και συνδυασμοί. Η καθηγήτρια σεξ επέλεξε ζευγάρια για την πρώτη πράξη πρωτόγονα απλά με βάση το ύψος...
  Η Έλενα ήταν τόσο αηδιασμένη και ντρεπόμενη που έκλεισε ακόμη και σφιχτά τα μάτια της, προσπάθησε να φανταστεί ότι όλα αυτά ήταν απλώς ένα κακό όνειρο. Όχι, αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Άλλωστε, δεν μπορείς να το κάνεις μπροστά στα μάτια όλων με ένα ολόκληρο σύνταγμα και κάτω από έντονο φωτισμό... Τι είναι ένα οικείο, ρομαντικό πράγμα, για το οποίο οι ποιητές συνθέτουν ποιήματα, τραγουδούν όμορφα τραγούδια. Λοιπόν χυδαιώστε την αγάπη, μετατρέψτε την σε κάτι που... Ακόμα και τα άγρια ζώα δεν συμπεριφέρονται τόσο ξεδιάντροπα, αγενή, αλλά αυτή είναι μια φυλή που ελέγχει περισσότερους από τρεισήμισι χιλιάδες γαλαξίες, έχει βάλει τέλος σε όλες τις ασθένειες (ίσως εκτός από διανοητικές!), με την κυριολεκτική έννοια της λέξης υπερ-πολιτισμός.
  Μια δυνατή κραυγή διακόπτει τις σκέψεις, το καμένο άγγιγμα τραχιών χεριών στο σώμα, ντροπή και μαρτύριο, το ξύπνημα μιας ξαφνικής επιθυμίας. Η Έλενα δεν καταλάβαινε τίποτα, έχασε την αίσθηση της πραγματικότητας. Το γενετικά τέλειο σώμα της αντέδρασε από μόνο του, βυθισμένο στην ποταπή ευδαιμονία, και το μυαλό... Το μυαλό δεν μπορούσε να αντισταθεί, γιατί αλλιώς σήμαινε να παραδοθεί και να καταδικάσει όχι μόνο την ψυχή και το σώμα σου σε ακατανόητα τερατώδη βάσανα στα χέρια των εκτελεστών , αλλά και θάβοντάς σας με την αποτυχία σας, μπορείτε μόνο μια φανταστική ευκαιρία να απελευθερώσετε τον πλανήτη από τους εισβολείς.
  Αφήστε λοιπόν τον ανεμοστρόβιλο να μαίνεται από τις εκρήξεις υπερπυρηνικών βομβών, που σηκώνουν γιγάντια τσουνάμι στον ωκεανό των παθών και των συναισθημάτων. Και θα καβαλήσει στα κύματα, απογειώνοντας το ένατο κύμα της ηδονίας, αγωνιζόμενος και, μακαριότατος, και κάθε φορά ψυχικός πόνος δίνεται από την ηδονή της προδοτικής σάρκας. Λες και εκατομμύρια πάλσαρ ορμούν και κουβαλούν μέσα από τις φλέβες, κυματίζουν στους παλμούς πολλών καρδιών, ρεύματα αστεροειδών που συγκρούονται χαοτικά, ξεσπούν με λάμψεις σουπερνόβα στις αρτηρίες και τις φλέβες. Ομάδα:
  - Και τώρα η αλλαγή συνεργατών! Λοιπόν, είστε σαν τις βόμβες θερμοπρεονίου! - Δεν μπορείτε καν να το ακούσετε πια, πίσω από τη βαβούρα του "ζωολογικού κήπου", αυτό μαντεύεται από μόνο του. Και στο κεφάλι μου υπάρχει ένα τραγούδι.
  Ο άνθρωπος στο σύμπαν είναι μόνο ένας περιπλανώμενος -
  Προστάτεψέ μας από τα δεινά, άγιο χερουβείμ!
  Το πνεύμα υποφέρει τώρα είμαι εξόριστος....
  Πιστεύουμε τον Ιησού στις καρδιές μας, θα σώσουμε!
  
  Αν η κόλαση είναι στη γη, δεν υπάρχει ευδαιμονία,
  Γιατί γνωρίζουν τους ανθρώπους - μια σάρκα.
  Θέλετε να πετύχετε την τελειότητα;
  Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να βοηθήσετε αυτούς που υποφέρουν!
  
  Τα διαστημόπλοια κόβουν χώρο -
  Ένας επτακέφαλος δράκος ήρθε στη Γη!
  Εδώ βροντάει ένας τρομερός ύμνος στον πλανήτη,
  Το ρωσικό σπίτι κάηκε από υπερπυρηνικό ανεμοστρόβιλο!
  
  Στάχτες, πτώματα - δεν υπάρχει τόπος διαβίωσης,
  Ποιος δεν πέθανε από τρομερό πόνο, βρυχάται!
  Η νύφη περπάτησε στον διάδρομο με τον αγαπημένο της,
  Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι χρονιά εισβολής μελιού!
  
  Όσοι επέζησαν είναι σκλάβοι - ένα ασήμαντο σκουλήκι,
  Η ανθρώπινη ταπείνωση δεν έχει τέλος!
  Αλλά να ξέρετε ότι το μαχαίρι σπάει ορμητικά από τη θήκη -
  Η εκδίκηση καίει, οδηγεί τον μαχητή στη μάχη!
  
  Οι εχθροί έχουν υπερβλάστες, βόμβες,
  Ναπάλμ με έκρηξη Thermoquark...
  Μητέρα Μαρία, που γέννησε τον Θεό,
  Βοηθήστε με να πάρω αυτό το χτύπημα!
  
  Θα κερδίσουμε, πιστεύουμε ακράδαντα σε αυτό,
  Θα σηκώσουμε τη Ρωσία από τη σκόνη, από τα γόνατά της!
  Δεν υπάρχει ισχυρότερη πατρίδα ενός στρατιώτη -
  Ήρθε η ώρα για μεγάλες αλλαγές!
  
  Τότε είναι που το κακό θα εξαφανιστεί για πάντα,
  Και ο Κύριος θα δώσει χάρη στους καλούς -
  Ο Γαλαξίας θα γίνει εύκολος δρόμος,
  Ευτυχία, ειρήνη και αγάπη κάθε ώρα!
  Όταν ο ηδονικός εφιάλτης τελείωσε, σαν μια στιγμή, πέρασε μια ολόκληρη μέρα, ένα ξέφρενο όργιο. Η αδιάφορη φωνή της μηχανής έστειλε τους πάντες για ύπνο. Το κορίτσι ήταν λυπημένο και θυμωμένο, ένιωθε σαν μια πλήρης πόρνη. Μπορεί να αφαιρέσει το πιστόλι ακτίνων και να φυτέψει μια γόμωση υπερπλάσμα στους αρχηγούς, αλλά με αυτόν τον τρόπο θα αποκαλυφθεί, έχοντας αποτύχει το έργο του αντάρτικου κέντρου. Αν και, παρεμπιπτόντως, γιατί να εκτελεστεί, το σώμα είναι μολυσμένο, αλλά η ψυχή δεν είναι σκλαβωμένη.
  Δεν μπορεί να ονομαστεί αμαρτία η θυσία της σάρκας για χάρη του στόχου - τη σωτηρία όλης της ανθρωπότητας. Πριν από την ανάθεση, ο Αγιώτατος Πατριάρχης Πάσης της Γης Αντρέι Πέτρος, εξομολογούμενος, δήλωσε, μετά την κοινωνία, επισκιάζοντας τον σταυρό: ο Κύριος, ο Θεός και ο Σωτήρας μας συγχωρεί όλες τις εκούσιες ή ακούσιες αμαρτίες που έγιναν στο όνομα της Πατρίδας και τη νίκη επί οι ορδές του Διαβόλου!
  Ο σκοπός δικαιώνει τα μέσα, όπως είπε ο Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν, ο ηγέτης του παγκόσμιου προλεταριάτου!
  Σε πλανήτες που επιπλέουν στην αιωνιότητα
  Οι προκαταλήψεις των ανθρώπων είναι άθλιες,
  Τι μπορείς να κάνεις, ανθρωπιά
  Οι ανόητοι κυβερνούν, όχι οι θεοί!
  
  Αν και φαινόταν στον Τιγκρόφ ότι έπεφτε στην άβυσσο για άπειρη ώρα, στην πραγματικότητα κράτησε αρκετά δευτερόλεπτα. Το αγόρι συνήλθε γρήγορα, νιώθοντας ένα τσίμπημα. Δεν μοιάζει καθόλου με το μπουλόνι της βαλλίστρας που προεξέχει στην κλείδα. Κατάφερε, έχοντας καταρρεύσει πάνω από την άκρη της κοιλότητας, να πέσει έξω από το οπτικό πεδίο των εχθρικών σκοπευτών και ο πόνος από την ένεση ήταν διαφορετικός, η θερμότητα εξαπλώθηκε, αλλά όχι επώδυνη, αλλά αυτή τη φορά ευχάριστη. Η κατακόκκινη ομίχλη μπροστά στα μάτια μου διαλύθηκε γρήγορα, σαν να είχαν τρίψει ιδρωμένο γυαλί. Μπροστά τους καθόταν ένα μικρό, φαρδύ κοριτσάκι με μια σύριγγα στο χέρι και μια ιατρική θήκη. Αυτόν περίμενε λιγότερο να δει. Πίσω από τους ώμους του mini-Amazon βρισκόταν ένα μικρό πιστόλι με πολλές κάνες, τα μαλλιά της ήταν επτάχρωμα. Την έχει δει κάπου;
  - Εσύ είσαι Λίκο! - Η κοπέλα έκανε ένεση μιας μωβ ουσίας με μια σύριγγα δοκού και με ένα δυνατό χέρι τράβηξε αρκετά επιδέξια βέλη και μπουλόνια βαλλίστρας.
  -Πρόσεχε μικρή αδερφή. Θα μπορούσε να πεθάνει από τέτοια πίεση. προειδοποίησε ο Βλαντιμίρ.
  Η χαριτωμένη γύρισε, πονηρά, σαν μικρός χούλιγκαν που είχε ήδη καταφέρει να μπερδέψει, χαμογέλασε, δυσανάλογα μεγάλα δόντια:
  -Α, είσαι ένας Τίγρης από έναν άγνωστο γαλαξία. Τραβήξτε τα βέλη από μέσα σας, μη φοβάστε, σας έκανα ένεση με το "Ridegainer", που σας δίνει αστραπιαία αναγέννηση, είστε ήδη τόσο καλός όσο καινούργιος.
  Οι τίγρεις δεν μάλωναν, και απροσδόκητα πολύ εύκολα τράβηξαν βέλη, μπουλόνια, με τριγωνικές και τετράγωνες άκρες. Ο Λίχο σηκώθηκε επίσης πολύ γρήγορα, παραδόξως δεν είχαν μείνει ίχνη.
  Φαίνεται ότι ακόμη και ο μικρός Stalzan ήταν έκπληκτος με μια τόσο γρήγορη ανάκαμψη:
  - Τι θαύμα, Νυφίτσα, μάγισσα;
  - Όχι, το Likho είναι απλώς ένα πειραματικό φάρμακο "Ridegainer" για άμεση αναγέννηση. - Η νεαρή πολεμίστρια χαμογέλασε, τίναξε τα πλούσια μαλλιά της, με τη μυρωδιά του ακριβού αρώματος να αναδύεται από αυτά.
  Γιατί δεν χρησιμοποιείται ευρέως; - Έκπληκτος ο Ραζορβίροφ. Εκνευρίστηκε μάλιστα που η παλιά του κοπέλα ήξερε κάτι που ο περίεργος Λίχο δεν είχε ακούσει ακόμα.
  Το κορίτσι χωρίς περιττό, άχρηστο αντιμόνιο απάντησε:
  -Έχει παρενέργειες, μόνο σε τέτοια επείγουσα κατάσταση όπως αυτή η κατάσταση μπορείτε να πάρετε το ρίσκο.
  -Εκπληκτικός! Μίνι νοσοκόμα. Έχετε ακόμα όπλα; - Το αγόρι σταλζάν στριφογύρισε στο κοίλωμα, παίρνοντας ένα βέλος στο χέρι του, και άρχισε να ροκανίζει την άκρη σαν παιδί.
  - Υπάρχει κάτι. - Η πολεμίστρια το είπε με τέτοιο τόνο, σαν να μην είχε τίποτα σημαντικό και τίποτα.
  -Δωσε μας! - αναφώνησε ένας θυμωμένος Λίχο, δαγκώνοντας με τα δόντια του τον άξονα ενός βέλους.
  -Δεν! Εγώ ο ίδιος θα το χρησιμοποιήσω για τα κοινά μας συμφέροντα. - Ήδη με πολύ μεγαλύτερη σιγουριά είπε το επτάχρωμο κορίτσι.
  -Κι αν το πάρουμε με το ζόρι; - Έσφιξε περίφημα τις γροθιές του και φώναξε στον φίλο του. - Πιάσε την από τα πόδια τίγρη!
  Η κοπέλα έβγαλε αμέσως ένα μικρό πιστόλι με μικρά κουμπιά.
  -Μην κουνηθείς, είναι εκπομπός γάμμα. Είναι καθολικό, όχι σαν τα παιδικά blaster! Συγκεκριμένα, σκοτώνει όλα τα έμβια όντα.
  Ο Λίχο ηρέμησε, ειδικά από τη στιγμή που έγινε ορατός και το βέλος που εκτόξευσε ο τοξότης κόντεψε να χτυπήσει στο κεφάλι του. Οδηγημένος από ενθουσιασμό, ο μίνι στρατιώτης πήδηξε από την κοιλότητα, φωνάζοντας με τρομερή φωνή:
  "Αξιοθρήνητα θνητά πλάσματα, τολμάτε να σηκώσετε το χέρι σας εναντίον των παιδιών του Θεού!"
  Οι τίγρεις πήδηξαν επίσης, με ένα μεγάλο άλμα πάνω από το κεφάλι του συντρόφου του, ένωσαν τη φωνή του, η οποία έγινε επίσης πολύ δυνατή μετά την τροποποίηση της βιομηχανικής:
  - Κακοί θα αντιμετωπίσεις έναν οδυνηρό θάνατο στον αντιδραστήρα, τόλμησες να επιτεθείς στους θεούς!
  Σχεδόν όλοι οι πολεμιστές έπεσαν στα γόνατα. Η θέα των απολύτως αβλαβών, σχεδόν ακάλυπτων, απόκοσμα μυωδών αγοριών, που, κολλημένα με βέλη και μπουλόνια βαλλίστρας, σκίζουν τη σχεδία. Μόνο ο Αρχιερέας της λατρείας του Sollo παρέμεινε όρθιος. Φορώντας μια κόκκινη ρόμπα με σβάστικα, έμοιαζε περισσότερο με ναζί δήμιο παρά με ιερέα.
  - Δαίμονες, θέλετε να μας εκφοβίσετε με τις ψευδαισθήσεις σας. Δεν έχετε τη δύναμη να σκοτώσετε, άρα δεν είστε παιδιά του Θεού!
  - Θέλεις να πεθάνεις; - Βούρκωσε, σφίγγοντας σφιχτά τις γροθιές του Λίχο.
  - Ναι, αν είστε παιδιά του υπέρτατου θεού Ravarr, αφήστε τον πατέρα σας να με σκοτώσει. - Κουνώντας το τριπλό πηγούνι του, ο ποντίφικας αναφώνησε τσιριχτά.
  Ο Τίγρης σήκωσε το χέρι του, απλώνοντας τα δάχτυλά του, είπε.
  - Μεγάλε Πατέρα, τιμώρησε τον κακό.
  Ο Likho πρόσθεσε, προσπαθώντας να φωνάξει πιο δυνατά και σηκώνοντας το δεξί του πόδι κάθετα με τέσσερα βέλη ανάμεσα στα δάχτυλά του:
  -Να πάει η ψυχή του στον αντίκοσμο μαζί με εμετό. nbsp;
  Το ειρωνικό χαμόγελο του ειδωλολάτρη ιερέα αντικαταστάθηκε αμέσως από αμηχανία και μετά από ένα δευτερόλεπτο άρχισε να κάνει ανεξέλεγκτα εμετό. Ο ιερέας κοκκίνισε, τα μάτια του έπεσαν από τις κόγχες τους, το δέρμα του έγινε πλαδαρό, κατακάθισε σαν το φλοιό ενός σάπιου κολοβώματος, κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια ενός ταλαιπωρημένου αλλά διευρυμένου αποσπάσματος. Μερικές εκατοντάδες ακόμη πολεμιστές κατάφεραν να τους πλησιάσουν. Αφού έφτυσε τα σπλάχνα του με γαλαζωπό αίμα και καφέ χολή, το κεφάλι της λατρείας εξέπνευσε. Όλοι οι πολεμιστές και οι ευγενείς ευγενείς, πέφτοντας στα γόνατά τους, φώναξαν ομόφωνα, ζητώντας έλεος.
  Μέχρι πρόσφατα, οι περήφανοι και αλαζόνες σέρνονταν ταπεινά στην κοιλιά τους, προσπαθώντας να τους φιλήσουν τα πόδια. Ως γνωστόν, απλά κλώτσησε στο πρόσωπο με το πόδι του, οι Τίγρηδες επίσης δεν έγιναν φιλελεύθεροι.
  -Μην τολμήσετε να μας αγγίξετε, ποταποί θνητοί.
  Ο ευκαταφρόνητος υποχώρησε, ο πλουσιοφορεμένος ευγενής πήρε τον λόγο. Η φωνή του ήταν μελωδική, υπήρχε ένας άσχημα κρυμμένος φόβος:
  -Ω! Μεγάλα παιδιά του υπέρτατου θεού Ravarr, ας είναι αγιασμένο το όνομά του. Θα κάνατε την τιμή να είστε φιλοξενούμενος στο παλάτι του Μεγάλου Δούκα Dizon de Padier; Θα σας δεχτούν ως βασιλιάδες, ή μάλλον ως θεούς.
  Ο Λίχο γρύλισε με φυσική αλαζονεία:
  "Ζητάς πάρα πολλά, σκουλήκι αγνοημένο από τα αστέρια. Αφήστε τον ίδιο τον δούκα να έρθει κοντά μας με ένα τόξο, αλλά προς το παρόν κοιτάμε μόνο την πόλη. - Η φωνή του νεαρού πολεμιστή θύμωσε. - Και γιατί δεν υποκλίνεσαι;
  Ο ευγενής άρχισε να υποκλίνεται, με τη θέρμη του Ιβάν του Τρομερού κατά τη διάρκεια της μετάνοιας:
  - Εντάξει, υπέροχοι. Ο μεγαλύτερος από τους μεγαλύτερους! Τώρα θα σας δώσουν ένα φορείο.
  - Θα πάμε μόνοι μας. - Απροσδόκητα δηλωμένες Τίγρεις. Ωστόσο, το αγόρι το ξεκαθάρισε αυτό όχι λόγω σεμνότητας, αλλά λόγω της ενέργειας που κυρίευε το σώμα όταν καθόταν για εκδίκηση ήταν αγωνία.
  "Ναι", έβαλε ο Λίχο ήσυχα. Και μετά πρόσθεσε εκκωφαντικά δυνατά.
  - Μόνο το βασιλικό φορείο θα μας ταιριάζει. Νυφίτσα, βγες έξω, ας κάνουμε μια βόλτα. Γεια σας, θνητοί, καλωσορίστε την αγία μας αδελφή.
  Βγήκε το κορίτσι Stalzan Laska.
  Η όμορφη πολεμίστρια έμοιαζε να είναι περίπου έντεκα ή δώδεκα ετών, στην πραγματικότητα μόνο επτά. Κατά τη μετακίνηση, η μορφή της ουσιαστικά δεν επηρεάστηκε και άστραφτε προκλητικά στους "Ήλιους". Το επτάχρωμο χτένισμά της με πλούσια μαλλιά που πέφτουν κατά κύματα (ο Άρης διέλυσε τις πλεξούδες με συνυφασμένες μονοατομικές βελόνες πιο πρακτικό για τη μάχη) φαινόταν εντυπωσιακό, μια μικρή νεράιδα με ένα πιστόλι ακτίνων παιχνιδιού και ένα πιστόλι γάμμα. Ο επτακέφαλος, δεκάπτερος δράκος έλαμπε στην επιφάνεια του ιατρικού διπλωμάτη, ανάλογα με την οπτική γωνία, ο δράκος άλλαζε χρώματα, από κόκκινο σε μοβ, και επίσης ανοιγόκλεινε το στόμα του. Μπορεί να φανεί κομψά ντυμένη μπροστά στη Νυφίτσα που ταιριάζει περισσότερο στον ρόλο της κόρης του Θεού παρά στους αδερφούς της στα όπλα, ακόμα βρώμικο σαν την κόλαση. Γι' αυτό οι υπηρέτες που έτρεχαν βιαστικά πέταξαν κάτω από τα πόδια της μεγάλα και μικρά φρεσκοκομμένα πέταλα λουλουδιών. Συνηθιζόταν λοιπόν σε αυτόν τον κόσμο να συναντάμε τους θεούς και τους βασιλιάδες.
  -Κάνεις λάθος το τελετουργικό!
  Η ηχηρή και επίσης πολύ δυνατή φωνή της "θεάς" έκανε τους πάντες να γονατίσουν ξανά. Και το κορίτσι, νιώθοντας τη μεθυστική γεύση της εξουσίας, τελείωσε πάνω σε άτομα σαν εσένα:
  - Τα πέταλα να είναι επτά διαφορετικών χρωμάτων και να χύνονται κάτω από τα πόδια όχι μόνο εμένα, αλλά και των αδελφών μου. Διαφορετικά, ο θόλος του ουρανού θα ραγίσει και η λάβα που κατατρώει τα πάντα θα σε καταπιεί! Η φωτιά των μετεωριτών, οι τυφώνες επτά μεγαγαλαξιών, η έκρηξη ενός εκατομμυρίου υπεραντικόσμων θα μετατρέψουν τα πάντα σε μια εξαιρετικά περίεργη υπερκατάρρευση!
  Ως γνωστόν, έδειξε απροσδόκητα ηθική, η οποία, παρεμπιπτόντως, δεν ήταν χαρακτηριστικό των πολεμιστών του Stelzanath:
  -Νυφίτσα, μην τους τρομάζεις έτσι, έχουν ήδη τσακώσει. Οι θεές στολίζονται με σεμνότητα.
  Μη νομίζεις ότι είναι βλάσφημο να παριστάνεις τους θεούς. - πρότεινε ο Βλαντιμίρ, πατώντας προσεκτικά πέταλα λουλουδιών με έντονο άρωμα.
  Ο Razorvirov από την κούνια (Αυτή είναι μια μεταφορά, στην πραγματικότητα, βιολογικά και φυσιολογικά βελτιωμένα μωρά stalzan δεν χρειάζονται πάνες, πάνες, γλάστρες!) Με απομνημονευμένο πάθος, είπε:
  - Αυτό είναι αρκετά κατά τη γνώμη μας, γιατί σε άλλους πλανήτες stalzan - υπάρχει ένας θεός αυτού του κόσμου. Εκεί που έχει πατήσει το πόδι του πολεμιστή μας, υπάρχει χώρος για αιώνια λατρεία. Έτσι ώστε ο Τίγρης να μας ανεβάζει ακόμα σε βαθμό και να δίνει αστέρια σε αξιωματικούς για την απόκτηση μιας νέας αποικίας. Κοίτα, το βασιλικό φορείο έχει ήδη φερθεί.
  Από την εντυπωσιακή πύλη εμφανίστηκαν πραγματικά τεράστια φορεία-άρματα που αρματώθηκαν από ήδη γνώριμα οδοντωτά μαστόδοντα. Η πόλη περιβαλλόταν από ένα μακρύ τείχος, η κεντρική είσοδος πλαισιωνόταν από τέσσερις πύργους. Φυσικά, διακοσμημένα με κάτι σαν γρύπες, μόνο αντί για τα μπροστινά πόδια, τσιμπούρια με τρία δάκτυλα και κέρατα στο κεφάλι. Με αυτούς ως το δεύτερο πρόσωπο των ζευγαριών, οι γοργόνες με τα επιχρυσωμένα φτερά πεταλούδας έμοιαζαν αρκετά οργανικά.
  Η πόλη δεν υπερασπίζεται άσχημα. Ο τοίχος ήταν αρκετά φαρδύς, ένα ζευγάρι φορτηγά KAMAZ, όπως σημείωσε ο Tigrov, μπορούσε εύκολα να περάσει από πάνω του. Ωστόσο, το μεσαιωνικό χωριό φαίνεται να έχει μεγαλώσει πάρα πολύ, και τα μισά κτίρια στερήθηκαν την προστασία. Τα σπίτια χτίστηκαν περισσότερο στο στυλ του curtsey ή του ύστερου μπαρόκ, μόνο ένα μικρό μέρος των εργασιών έμοιαζε με κλασικά μεσαιωνικά κτίρια. Η πόλη αποδείχθηκε μεγάλη, και προφανώς πλούσια. Χιλιάδες ελαφροί στρατιώτες και ιππότες με λαμπερές πανοπλίες και πλούσια διακοσμημένα κράνη έχουν ήδη παραταχθεί, καλωσορίζοντας επίσημα τους νέους θεούς. Ακόμα και οι μουσικοί διώχτηκαν, η μουσική θύμιζε τον βρετανικό ύμνο. Την ίδια στιγμή, οι απλοί άνθρωποι τράβηξαν επίσης.
  - Καλύτερα να κάτσεις σε ένα φορείο, δίπλα μου, αλλιώς δεν φαίνεσαι καθόλου θεϊκός. - πρότεινε ψιθυριστά ο νεαρός πολεμιστής.
  Ο Λίκχο, μη μπορώντας να αντισταθεί, τράβηξε τα μαλλιά της κοπέλας. Η νυφίτσα άρπαξε επιδέξια τον πομπό, έλαμψαν σμαραγδένια-ζαφείρια μάτια. Χαμογελώντας, έχοντας αντιμετωπίσει μια κρίση θυμού, κρύφτηκε γρήγορα.
  -Εσείς αγόρια είστε εντελώς αντιπαθητικοί και παράλογοι. Άλλωστε, νοιάζομαι για την κοινή μας ασφάλεια.
  -Κάτσε καλύτερα ρε φίλε, έχουμε ήδη τρέξει σήμερα, καλύτερα να οδηγείς με άνεση. - πρότεινε ο Volodya, επίσης δεν του άρεσε που του έριχναν ματιές χωρίς κανένα μερίδιο σεβασμού, πιθανώς παρεξηγώντας τον για σκλάβο. Πράγματι, σε μερικά μαυρισμένα μαγιό, και αιθάλη, ξυπόλητα, με στεγνούς μύες, τα αγόρια ήταν σαν σκλάβοι ή, στην καλύτερη περίπτωση, οι κατώτεροι δαιμονικοί υπηρέτες των σεβαστών θεών. Ωστόσο, μόλις ένα από τα αγόρια έκοψε το απειλητικό βλέμμα, ακολούθησαν υποκλίσεις και ευλογίες. Προφανώς οι σκλάβοι δεν μπορούν να μοιάζουν έτσι...
  Όταν τα "θεϊκά" παιδιά κάθισαν, υπό τους ήχους μιας φιλόξενης πορείας, οι μαστόδοντες κινήθηκαν και πάλι κατά μήκος του ολοένα διευρυνόμενου δρόμου. Το πεζοδρόμιο σκουπίστηκε ομαλά, τα σπίτια είναι όμορφα σε πολύχρωμα σχέδια. Οι άνθρωποι είναι λίγο πολύ αξιοπρεπώς ντυμένοι, για μια προβιομηχανική εποχή, ένα αρκετά ευημερούν περιβάλλον. Αν για τον αλαζονικό Λίχο, αυτή η πόλη φαινόταν σαν μια άγρια τρύπα. Ότι για τον Βλαντιμίρ ήταν ένας ενδιαφέρον και παράξενος κόσμος. Κυρίως, αυτή η πόλη έμοιαζε με το παλιό μέρος της Αγίας Πετρούπολης. Μια υπέροχη πόλη-μουσείο που χάρισε στη Ρωσία τόσα πολλά εξαιρετικά ταλέντα: αυτοκρατορικό και φιλελεύθερο ταυτόχρονα. Δάκρυα βγήκαν από τα μάτια των Τίγρης, θυμήθηκε τον κατεστραμμένο πλανήτη του. Δεν υπάρχει επιστροφή στα παλιά και το μέλλον είναι ομιχλώδες: άδειο στομάχι, κουρελιασμένη τσέπη. Θυμήθηκα ένα αρχαίο τραγούδι: Ο Θεός να μην είσαι θεός έστω και λίγο, αλλά δεν μπορείς να σταυρωθείς λίγο! Ή ακόμα καλύτερα: ένας άνθρωπος έχει σταυρωθεί τόσες φορές που δεν είναι αμαρτία να είναι έστω και λίγος Θεός! Τι μπορείτε να πείτε για τους συνεργάτες σας; Οι νέοι του φίλοι είναι τα παιδιά του νούμερο ένα εχθρού της ανθρωπότητας, αφελή και σκληρά ταυτόχρονα.
  Κάθε παιδί έχει έναν άγγελο και έναν δαίμονα. Συνυπάρχουν αρκετά και αρκετά ειρηνικά σε ένα κεφάλι. Εδώ είναι ποιος: η ψυχή ορμά, και δεν υπάρχει ανάπαυση σε αυτήν. Ο Βλαντιμίρ ένιωθε αρκετά ώριμος, την αφθονία των εμπειριών ηθικά γερασμένη. Ωστόσο, για να αποσπάσει την προσοχή του είπε:
  -Εξαιρετική αναγεννησιακή πόλη.
  - Πρωτόγονο, ούτε ένα αεροσκάφος. Έχουν όπλα δέσμης, υπερπυρηνικά, mag-πυρηνικά ή ακόμα και πυρηνική αρχή; - είπε καυστικά ο Λίχο.
  -Ελπίζω όχι. - Ειλικρινά είπε ο Τίγρης. Το να εξηγήσει γιατί το ελπίζει είναι περιττό.
  -Τότε θα τους μάθουμε να φτιάχνουν νέα όπλα και να πετούν στα αστέρια. - Ο Ραζορβίροφ μάζεψε ήρεμα με ένα μπουλόνι βαλλίστρας, στα πολύ δυνατά δόντια του, ικανά να δαγκώσουν μέσα από τιτάνιο.
  - Για να διδάξεις, πρέπει να μπορείς να το κάνεις μόνος σου. - Είπαν οι Τίγρης με απροκάλυπτο σκεπτικισμό. - Είναι καλύτερα να αφήσετε τη Λάσκα να σας πει τι παρενέργεια έχει αυτός ο υπερ-αναγεννητής "Ridegainer".
  Ο νεαρός πολεμιστής έκανε μια έξυπνη γκριμάτσα και άρχισε να φλυαρεί:
  - Λοιπόν, όπως γνωρίζετε, κάθε τύπος όπλου έχει τα υπέρ και τα κατά του. Για παράδειγμα, ένας πομπός γάμμα σας επιτρέπει να καταστρέψετε φυσικά τον εχθρό, διατηρώντας παράλληλα τις υλικές αξίες. Υπάρχει επίσης ένα πρόβλημα: όσο μεγαλύτερη είναι η διεισδυτική ισχύς των ακτίνων, τόσο λιγότερη ζημιά παράγουν στους ζωντανούς ιστούς. Σε αυτό το όπλο, η ακτινοβολία είναι πολύ πιο ουδέτερη για τα ανόργανα, και ταυτόχρονα πιο επιθετική για τα ζωντανά οργανικά. - Εδώ θα ξεκινήσει η κοπέλα και ας πυροβολήσουμε με γλωσσοδίπλα. - Τα πρεονάκια που αποτελούν τα κουάρκ έχουν μια ορισμένη δομή σύνδεσης μεταξύ τους, η οποία δομεί την κολοσσιαία ροπή τους. Με τη σειρά του, μια τέτοια υπερχορδή δεν επιτρέπει στον πυρήνα να καταρρεύσει και είναι ο πυρήνας των ηλεκτρομαγνητικών δεσμών στο άτομο. Η ορμή του preon και των δεσμών μεταξύ τους είναι εξαιρετικά υψηλή, όπως και η ταχύτητα αυτού του σωματιδίου. Μόνο που είναι κρυμμένο σε έναν ειδικό δεκαδιάστατο χώρο, μια τέτοια μίνι υπερχορδή. Σε αυτό, αυτό το φανταστικό υπερμικροσκοπικό σωματίδιο με μια κολοσσιαία ορμή που πολλές φορές υπερβαίνει την ταχύτητα του φωτός είναι τόσο αισθητό. Πρώτον, εάν μια χορδή μεταφερθεί από μια δεκαδιάστατη κατάσταση σε μια τρισδιάστατη κατάσταση, ένα μικροσκοπικό σωματίδιο preon θα αποκτήσει μια υπερταχύτητα πολύ μεγαλύτερη από αυτή του φωτός που θα οδηγήσει στη στιγμιαία αποσύνθεση μιας υπερυψηλής ταχύτητας μπάλα. Θα υπάρχουν πολλά άλλα σωματίδια, με μικρότερη ταχύτητα, αλλά μεγαλύτερη μάζα. Θα γεννηθεί ένα είδος υπερπλάσματος, ικανό να επιδεικνύει τις πιο διαφορετικές ιδιότητες. Τόσο ως προς την ταχύτητα διάδοσης όσο και ως προς τη μάζα της ειδικής έκτης κατάστασης της ύλης.
  Καταλαβαίνω ότι θέλεις να φαίνεσαι έξυπνο κορίτσι, αλλά να είσαι πιο απλός. - διέκοψε ο Βλαντιμίρ. Το αγόρι, μόνο εξωτερικά έμοιαζε να έχει την ίδια ηλικία με τους σταλζάνους, αλλά στην πραγματικότητα ήταν διπλάσιο και ενοχλήθηκε από τον τρόπο που πραγματικά "πρωτομαθητές" χτίζουν μεγάλες ιδιοφυΐες από τον εαυτό του.
  - Λοιπόν, επιτρέψτε μου να πω εν συντομία ότι αυτό το φάρμακο αναγέννησης επηρεάζει τη γενετική και επιβραδύνει δραματικά, ακόμη και σταματά τη διαδικασία της σωματικής ωρίμανσης, της εφηβείας και της ανάπτυξης. Δηλαδή, αν το εφαρμόζεις συνεχώς, δεν θα αναπτυχθείς ποτέ. - Ήδη χωρίς προσβολή τελείωσα τον πολεμιστή
  -Και αν αυτό το φάρμακο χορηγείται σε ενήλικες; - Ο Volodya έγινε περίεργος.
  -Στη συνέχεια οι ενήλικες μειώνονται σε μέγεθος, μοιάζοντας εξωτερικά με τα παιδιά. Θα αναπτυχθούν αρνητικά.
  - Είναι ξεκάθαρο γι' αυτό δεν χρησιμοποιείται στα στρατεύματα. - Οι τίγρεις, έχοντας ήδη εμπειρία μείωσης, δεν ήταν καθόλου ενθουσιώδεις για αυτό
  -Και δεν συμφωνώ με μια τέτοια πολιτική, γιατί οι μίνι στρατιώτες είναι χειρότεροι από τους ενήλικες. Στη μάχη σώμα με σώμα κερδίζουν με το βάρος και στη σκοποβολή κερδίζουμε κατά μέγεθος.
  - Έχοντας κάνει, όπως του φάνηκε, ανακαλύψεις παγκόσμιας κλίμακας, ο Λίκο, πολύ ευχαριστημένος με τον εαυτό του, γέλασε.
  Σωστά παρατηρήθηκε αυτό, ώστε να μείνουμε για πάντα παιδιά; - Ανησύχησε ο Βλαντιμίρ.
  - Όχι, μόνο για ένα ή δύο χρόνια, και μετά αν... - Η Νυφίτσα ντρεπόταν
  -Κι αν? Τα αγόρια σήκωσαν τα αυτιά τους.
  - Τα επιτεύγματα της επιστήμης μας είναι μεγάλα... - Η πολεμίστρια τραύλισε και έριξε μια αβέβαιη ματιά γύρω της. Υπάρχουν πάρα πολλοί ξένοι, χιλιάδες πολεμιστές ικανοί να μετατραπούν ανά πάσα στιγμή σε αδίστακτο εχθρό, οι υπάκουοι σκλάβοι τους.
  Ναι, τι ξέρουμε; - Ο Βλαντιμίρ διέκοψε τις σκέψεις του κοριτσιού
  -Ξέρω είκοσι ένα χιλιάδες τριακόσιους είκοσι πέντε τρόπους για να καταστρέψεις ένα ζωντανό άτομο, αυτό είναι ένα ρεκόρ για την ηλικία μου. - Καυχώμενη πολεμίστρια, της επέστρεψε αμέσως όλη η αναιδή εμπιστοσύνη.
  -Θα ήταν καλύτερα να ήξερες τουλάχιστον έναν τρόπο να αναβιώσεις, τελικά, έναν υποψήφιο για τους θεούς. - Εύλογα σημείωσε ο Volodya.
  - Θυμάστε τον θρύλο, ο Παντοδύναμος Θεός μας πρώτα σκότωσε, και μόνο μετά ανέστησε την αμαρτωλή ψυχή. - Η Marsov χτύπησε την μπότα της στο χέρι ενός από τους πολύ ζηλωτές πλούσιους κατοίκους της πόλης που προσπάθησε να αγγίξει τη θεά. Το χέρι από το χτύπημα έγινε αμέσως μπλε, πρήστηκε και ο πολίτης έπεσε στα γόνατα φωνάζοντας: Θεοί συγχωρέστε με έναν αμαρτωλό.
  Ο Τίγρης αναστέναξε.
  - Πάντα έτσι! Θέλεις ψωμί στο στόμα σου, αλλά σου βγαίνει στιλέτο στην καρδιά!
  - Φιλόσοφο! - απάντησε η νυφίτσα και πρόσθεσε. - Όποιος δεν θέλει να κόψει μόνος του το θήραμά του, τότε δεν θα παραλείψει να τον σφάξει άλλος!
  Το φορείο, στο μεταξύ, πλησίασε το παλάτι-κάστρο του δούκα. Ήταν ένα τεράστιο κτίριο, εντυπωσιακό σε μέγεθος, με ψηλούς πύργους εκατοντάδων μέτρων που κάλυπταν τις προσεγγίσεις της κατασκευής. Εκτός από τους συνηθισμένους ιππείς και ιππότες, το κάστρο φυλάσσονταν από αρκετούς γνωστούς τύπους τίγρεων και ελέφαντες σαύρες με τοξότες. Υπήρχαν επίσης πολεμικά άρματα, καταπέλτες, ακόμη και εκτοξευτές όπως οι Katyushas με βελόνες σε ελατήρια. Αυτό δεν ήταν έτσι είναι πυροβόλα όπλα. Η σβάστικα ήταν ζωγραφισμένη στους πύργους του κάστρου, και ήταν επίσης σε αφθονία στους θόλους των ναών. Οι τίγρεις δεν ένιωθαν άνετα, ειδικά από τη στιγμή που το βελούδινο χαλί, που ήταν στρωμένο για αγαπητούς καλεσμένους, καμάρωνε επίσης τρίχρωμες σβάστικες. Σαρκαστικά ειρωνικά:
  -Φαίνεται ότι προσεύχονται στα αρθρόποδα, δείτε πώς το σύμβολό τους μοιάζει με τετράποδη αράχνη.
  - Κατά τη γνώμη μου, αυτό το σύμβολο θα ήταν πολύ πιο κατάλληλο για την αυτοκρατορία σας. - απάντησε λογικά ο Βλαντιμίρ.
  -Το δικό μας, θα ήταν πιο σωστό να το πούμε... Άλλωστε, είσαι ήδη σταλζάνος μίνι στρατιώτης. Θυμηθείτε μια για πάντα - η αράχνη δεν είναι το σύμβολό μας. Ο επτακέφαλος δράκος, που εκτοξεύει πλάσμα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, είναι η κύρια εκδοχή του θυρεού μας. Και συνολικά υπάρχουν επτά παραλλαγές του οικόσημου, και του μυστικού οικόσημου του Πορφυρού Στέμματος, του Μεγάλου Αυτοκράτορα. - Προστέθηκε γουρλώνοντας τα μάτια του Likho
  - Τι οικόσημο; - Ο Τίγρης έγινε περίεργος.
  - Είπα μυστικό, ούτε ο ένδοξος προπάππους μου δεν τον ξέρει! Ο Ραζορβίροφ τον απομάκρυνε.
  - Και το δικό μου επίσης! - Προστέθηκε νυφίτσα που στραβίζει.
  Ο αρχικαρδινάλιος και ο δούκας, εν τω μεταξύ, παρακολουθούσαν προσεκτικά την πομπή. Προφανώς τα παιδιά του κύριου θεού δεν τους εντυπωσίασαν.
  -Αν ένα κορίτσι με αστραφτερά ρούχα είναι ανόητο και μπορεί να εκληφθεί λανθασμένα με θεά, τότε αυτά είναι απλά ξυπόλητα ραγαμούφιν. ", απέκρουσε ο δούκας.
  -Ωστόσο, έριξαν κεραυνούς, και αποδείχθηκαν άτρωτοι στα βέλη, διαπερνώντας ακόμη και την πιο ογκώδη πανοπλία. - Ο πρίγκιπας της εκκλησίας αντέτεινε και πρόσθεσε αθόρυβα. - Και όσον αφορά τα ρούχα, οι θεοί συνήθως πάνε ημίγυμνοι, για παράδειγμα Vitra, ή Adstrata. Οι Ουράνιοι δεν δίνουν δεκάρα για τις προκαταλήψεις μας.
  Μετά από μια παύση, ο αρχκαρδινάλιος πρόσθεσε με μόλις ακουστή φωνή.
  "Οι δαίμονες έχουν επίσης δύναμη. Δεν είναι απλοί άνθρωποι. Ας προσποιηθούμε ότι είμαστε φίλοι. Και θα ειδοποιήσω προσωπικά τον Αρχιερέα - τον αρχιερέα του κόσμου μας. Μετά στη γιορτή θα τους ραντίσουμε με δηλητήριο. Τότε θα κατηγορήσουμε τους συνωμότες, αν είναι οι θεοί που δεν τους βλάπτουν ούτως ή άλλως, και οι απατεώνες πρέπει να σκοτωθούν.
  Όχι, αυτό είναι το κάστρο μου. Μην βιαστείτε να τους σκοτώσετε, ακόμα κι αν είναι εχθροί, είναι απλά παιδιά. Ίσως μας φανούν χρήσιμοι. Τα νιάτα είναι αφελή, τα γηρατειά είναι ύπουλα! - Παρατήρησε λογικά ο αξιωματούχος.
  - Ένας δυνατός ανόητος μπορεί να κάνει περισσότερα καλά από έναν αδύναμο έξυπνο, αλλά το τέλος είναι το ίδιο ούτως ή άλλως. Ο αρχικαρδινάλιος σώπασε. Είχαν ετοιμάσει μια άλλη αλήθεια, μια εντελώς ακομπλεξάριστη παγίδα.
  Τα παιδιά περπάτησαν με σιγουριά κατά μήκος του χνουδωτού χαλιού όταν οι Tanko-Tigers όρμησαν πάνω τους.
  Ένας από τους ακτινοβόλους είχε ήδη αποφορτιστεί και οι άλλοι δύο δούλευαν, κόβοντας τα σπαθόδοντα αρπακτικά που πετούν. Μόνο ένας κατάφερε να πηδήξει στα παιδιά, ξύνοντας με το πόδι του το χέρι ενός μικρού σταλζάν. Μια σταγόνα αίματος εμφανίστηκε στο δέρμα, ένα μικροσκοπικό ασήμαντο που κανείς δεν παρατήρησε. Μόνο ένας Αρχκαρδινάλιος, εξετάζοντας προσεκτικά τους υποψηφίους για τους θεούς στο μυστικό κατασκοπευτήριο, έδωσε προσοχή σε αυτό. Άρα δεν είναι θεοί. Ωστόσο, ποτέ δεν πίστεψε σε θεούς. Θα έρθει η ώρα και δεν θα γλιτώσουν από τη φωτιά!
  
  ΚΕΦΑΛΑΙΟ? 29
  
  Θέλεις να φέρεις κάτι φωτεινό στον κόσμο...
  Αλλά είναι δύσκολο να σπάσεις τον ζοφερό κρύο πάγο!
  Γεμάτο με έναν εφιάλτη παγκόσμιο αιθέρα
  Και μόνο η αγάπη θα σώσει τις ψυχές μας!
  
  Με αφορμή την εμφάνιση των τριών θεών τελέστηκε πανηγυρική γιορτή. Περίπου δύο χιλιάδες καλεσμένοι συγκεντρώθηκαν σε μια τεράστια αίθουσα. Αν και δεν είχε περάσει πολύς καιρός, η είδηση διαδόθηκε τόσο γρήγορα που πολλοί ευγενείς ευγενείς και ιππότες είχαν χρόνο να φτάσουν. Για τους νέους επίτιμους καλεσμένους, ειδικά βασιλικά κουτιά είχαν τοποθετηθεί στην κορυφή ενός μακριού τραπεζιού που κατέβαινε από πάνω προς τα κάτω. Πιο κοντά στα παιδιά του υπέρτατου θεού καθόταν ο Αρχκαρδινάλιος με τρίχρωμη ρόμπα, λίγο πιο χαμηλά από αυτόν, ο δούκας, βαρύς σαν ρινόκερος, βάρβαρα πολυτελώς ντυμένος. Το τραπέζι χώριζε με τέτοιο τρόπο που υπήρχε μια σκηνή ακριβώς στη μέση, και μπορούσες να γλεντήσεις, απολαμβάνοντας το αλλόκοτο θέαμα. Ακούστηκε μουσική και πότε πότε λουλούδια με μεθυστική μυρωδιά έπεφταν από πάνω.
  Στους καλεσμένους προσφέρθηκαν τα πιο εκλεκτά χρυσά κύπελλα με πολύτιμους λίθους, γεμάτα με μοβ μπύρα με περίεργη οσμή.
  -Καλό το γλέντι, αλλά μπορεί να μας δηλητηριάσουν. - Μίλησε ο γνωστός χαμηλόφωνα, ενώ παρακολουθούσε προσεκτικά τους υπηρέτες και τις υπηρέτριες να κουβαλούν πιάτα.
  Η νυφίτσα κούνησε αρνητικά το πολύχρωμο κεφάλι της.
  -Όχι, δεν θα με δηλητηριάσουν, έχω αναλυτή. Τώρα μας σερβίρουν ένα ενισχυμένο ποτό με 37% συγκέντρωση αιθυλικής αλκοόλης.
  - Είναι αντιδραστήριο! Ο Λίχο ανησύχησε.
  - Είναι ελαφρώς τοξικό, προκαλεί ήπια ευφορία, ένα αδύναμο ναρκωτικό ποτό. - Απάντησε ένα αφύσικα πολυμαθές κορίτσι. Ο Λίχο παρατήρησε με χαρά:
  -Θέλω να συντονιστώ ελαφρώς, να πετάξω από τον πυρήνα, χωρίς σημαντικές βλάβες στην υγεία.
  -Τι ζημιά! Εδώ από το φαγητό τους, ίσως ζημιά, δεν είναι ισορροπημένη, μεγάλη ποσότητα βαρέων λιπαρών, χωρίς συνδυασμό βιταμινών. Και τι γίνεται με τους αναπόφευκτους βάκιλλους στη μαγειρική, δεν είναι αποστειρωμένοι. - Ένας μικρός αναλυτής στο βραχιόλι του υπολογιστή του κοριτσιού, κατέβασε πληροφορίες χρησιμοποιώντας τη μέθοδο σάρωσης χωρίς επαφή και τις έδωσε τηλεπαθητικά.
  Ο Βλαντιμίρ χαμογέλασε και είπε:
  -Για το επίπεδο ανάπτυξής τους, είναι αρκετά καθαρό, χέρια πλυμένα με σαπούνι και υπάρχουν χρυσά μαχαιροπίρουνα. Στα μεσαιωνικά μυθιστορήματα οι ιππότες δεν πλένονταν καθόλου και έτρωγαν με βρώμικα πόδια, εκεί ήταν οι ανθυγιεινές συνθήκες. Και ταυτόχρονα, λύγισαν πέταλα και έζησαν μέχρι και εκατό χρόνια, κρατώντας όλα τα δόντια τους μέχρι τα βαθιά γεράματα.
  - Όλοι μας κοιτάνε, θα στραγγίξουμε τις κούπες στον πάτο! ψιθύρισε ο Λίχο.
  Ο Τίγρης προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί.
  Είμαστε ακόμα πολύ νέοι για να πίνουμε αλκοόλ σε τόσο μεγάλη συγκέντρωση.
  - Πάλι βλακεία. Ο Στάλζαν δεν θα πει ποτέ ότι είναι μικρός. Για τον μεγάλο αυτοκράτορα!
  Άδειασε περίφημα το φλιτζάνι, σαν πρωτοκλασάτος μεθυσμένος, με μισό αιώνα πείρα.
  Ο Βλαντιμίρ είδε με έκπληξη ότι η Λάσκα είχε επίσης αποστραγγίσει τη δική της. Έπρεπε επίσης να πιει ένα ευχάριστα γλυκό υγρό, περιέργως, αλλά το αλκοόλ δεν είναι απολύτως αισθητό. Το επόμενο κύπελλο κατασκευάστηκε με τη μορφή ρύγχους μιας δεξαμενής τίγρης με ρουμπίνια αντί για μάτια. Το χρυσοκίτρινο υγρό μέσα του άφρισε ελαφρά.
  -Ας πίνεται αυτό το κύπελλο προς τιμήν του κίτρινου θεού Κιριχουλί.
  Η κίτρινη μπύρα πέρασε εύκολα από το λαιμό του. Ένα άλλο κύπελλο είχε τη μορφή δράκου, πλαισιωμένο με ρουμπίνια. Το υγρό αποδείχθηκε ότι έκαιγε κόκκινο.
  Το τοστ ήταν ήδη προς τιμήν του κόκκινου θεού Sollo. Ο ίδιος ο Αρχκαρδινάλιος κήρυξε το τελετουργικό και τα κόκκινα κομμάτια γυαλιού κινήθηκαν πάνω στον πολυέλαιο, φωτίζοντας το δωμάτιο με ένα περίεργο κόκκινο.
  Ένα υγρό σχεδόν ίσο σε ισχύ με τη βότκα είχε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ο ίδιος ο Αρχκαρδινάλιος παρατήρησε έκπληκτος την αληθινά θεϊκή δίψα των μίνι-εξωγήινων. Ως γνωστόν, ο πρώτος πέταξε μέχρι το πάλσαρ, πήδηξε στο τραπέζι και, κουνώντας το πιστόλι ακτίνων, φώναξε.
  -Γιατί να πιούμε στον Σόλο, εκείνον τον απατεώνα.
  Τα μάτια των γλέντι ευγενών βγήκαν από τις κόγχες τους. Πολλοί ήταν ήδη μεθυσμένοι, και έβλεπαν τα πάντα, αλλά πώς θα έλεγε ο ένας θεός απατεώνας του άλλου. Τυπικός μεθυσμένος στίχος κραυγής. Ο αρχικαρδινάλιος προσπάθησε να εκτονώσει την κατάσταση.
  -Ο Sollo, ο θεός του κόκκινου φαναριού, είναι το δεξί χέρι του πατέρα σου. Τους πίνεις ίσος με ίσο.
  - Είμαι ίσος με τον Sollo; Ποιος μπορεί να είναι σαν εμένα!;! - Ο νεαρός σταλζάνος έπαθε.
  - Αλλά εσύ ο ίδιος προσφέρθηκες να πιεις για τον αυτοκράτορα, και είναι λίγο πιο χαμηλά από τον Σόλο. - Ο Αρχκαρδινάλιος ήταν έξω από το στοιχείο του.
  - Για ποιον αυτοκράτορα; - Διόγκωσε τα μάτια του, χωρίς να σκέφτεται ήδη ναρκωμένος Likho.
  -Για το Filigree μας 4.
  "Και είμαι για τον Αυτοκράτορά μας του Μεγάλου Πορφυρού Αστερισμού". Του οποίου η αυτοκρατορία περικυκλώνει και καταπατά ολόκληρο το σύμπαν! - Το μυαλό του αγοριού εξολοθρευτή ήταν μπερδεμένο και τα φρένα χάλασαν.
  -Για τι πράγμα μιλάμε. Το σύμπαν είναι μια σφαίρα που περιβάλλεται από έναν ουρανό που περιστρέφεται γύρω του. - Σε πλήρη συμφωνία με τα δόγματα, ο αρχικαρδινάλιος θόλωσε.
  Για τον Λίχο, αυτό ήταν ήδη πάρα πολύ, και το εξαγριωμένο αγόρι στόχευσε με το πιστόλι στον διανοητικά ανάπηρο αιρετικό με την τρίχρωμη ρόμπα. Ο Τίγρης ήταν τόσο μουδιασμένος που κοίταξε το ταβάνι και κοίταξε τον πολυέλαιο που έκανε επαναστάσεις. Δεν είχε δει ποτέ τόσο μεγάλους λαμπτήρες, και μάλιστα σε μορφή σβάστικα. Του φαινόταν ότι δεν ήταν τα κεριά που έκαιγαν, αλλά μια στήλη λαμπαδηδρόμων-καταιγίδων που παρέλασαν. Εχθροί! Τα αντανακλαστικά δάχτυλα πάτησαν το κουμπί. Ένας πυροβολισμός από ένα πιστόλι ακτίνων γκρέμισε έναν πολυέλαιο, έπεσε κάτω, έσπασε το τραπέζι και το λάδι, πιτσιλίζοντας, φούντωσε πιο φωτεινά από τη βενζίνη. Άρχισε μια συμπλοκή και πανικός: πολλοί δεισιδαίμονες κύριοι το μπέρδεψαν αυτό με την οργή των θεών. Ο Μωβ Αστερισμός Μίνι Στρατιώτης, εν τω μεταξύ, άρπαξε τον Αρχκαρδινάλιο από το λαιμό και με ένα απότομο τίναγμα τον έσυρε στη μέση του τραπεζιού.
  -Πες στο κάθαρμα ποιος είναι ο κύριος θεός, αλλιώς θα σε σκοτώσω.
  Η δύναμη στα δάχτυλα του αγοριού ήταν τρομερή.
  "Φυσικά, είσαι σπουδαίος και σοφός.
  - Ναι, εγώ και οι φίλοι μου Τίγρεις και Νυφίτσα! - Περίφημα, με το ένα χέρι, σήκωσε από πάνω του ένα κουφάρι που ζύγιζε ένα ζεϊτνέρ.
  Οι τίγρεις πήδηξαν απότομα στο τραπέζι και κατάφεραν να δώσουν μια κλωτσιά στο κεφάλι ενός από τους προσωπικούς σωματοφύλακες του αντιβασιλέα του Πάπα, του Αρχκαρδινάλιου. Φαίνεται ότι η φαρμακολογία δεν ήταν μάταιη, η δύναμη αυξήθηκε τρομερά και ο σπόνδυλος του λαιμού έσπασε. Ο δούκας Dizon de Pardieu χτύπησε ακόμη και τα χείλη του από χαρά.
  - Θεϊκά, αυτός είναι ένας μαχητής.
  Γιατί το είπε, είναι ξεκάθαρο ότι κάτι τηλεπαθητικό μπλόκαρε τους εγκεφάλους. Η νυφίτσα, της οποίας τα πριτσίνια είχαν επίσης μαλακώσει αρκετά, κελαηδούσε.
  -Είμαι η ερωμένη όλων των συμπάντων και των ανώτερων κόσμων, δίνω εντολή σε όλους να χτυπιούνται μεταξύ τους. Ακριβώς δίπλα μας.
  Μια τέτοια δήλωση προκάλεσε σοκ. Αν και το θέλημα των θεών είναι νόμος. Γελώντας, διέταξε ο δούκας, προσκαλέστε τους ληστές. Χαλαρώστε μεγάλοι θεοί. Από την τριπλή μπύρα, ένα εκρηκτικό μείγμα ναρκωτικών και αλκοόλ, ο Τιγκρόφ ήταν άρρωστος και, φεύγοντας από την αίθουσα του γλεντιού, έκανε εμετό σε ένα χρυσό δίσκο. Όταν επέστρεψα, υπήρχε ήδη κόλαση. Ως γνωστόν, φαίνεται ότι δεν έχει φτάσει ακόμη στο επίπεδο ανάπτυξης, όταν ορμάει λάγνα κατά των γυναικών και απλά κλώτσησε όσους εμφανίστηκαν κάτω από ένα καυτό χέρι. Οι γυναίκες βασανίστηκαν, κάρβουνα χύθηκαν στα γυμνά τους πόδια, τα δάχτυλά τους έσπασαν με λαβίδες. Διασκέδασε πολύ.
  -Κοίτα, Τίγρη, πώς βασανίζονται τα ζώα. Ha ha ha super baldezh, ή όπως λένε οι μεγάλοι Hyperfuck!
  Μια μεγάλη μπούστος πόρνη έπεσε μπροστά σε μια ζωντανή ενσάρκωση μιας θεότητας. Ανατριχιάζοντας από τα γέλια, ο Λίχο πήδηξε πάνω στην τούρτα, την τσάκισε με τα γυμνά του πόδια, αλείφοντας τον εαυτό του με κρέμα, έτρεξε προς τη γυναίκα.
  - Θέλεις λίγη διασκέδαση. Ξέρετε ποιο είναι το μαγικό βιοπλάσμα του κυβερνήτη του σύμπαντος. Άπλωσε διάπλατα τα χέρια του. - Είμαι ο πιο δυνατός! Είμαι ο πιο έξυπνος! Είμαι ο υψηλότερος θεός!
  - Συμφωνώ το μεγαλύτερο! Τα χέρια της πήγαν στα πόδια της, με ρίγες αστέρια με ποτά και προϊόντα μαγειρικής. Περίφημο χτύπημα με μαστίγιο στο κεφάλι. Η σαγηνευτικά κινούμενη γλώσσα της έμοιαζε με το τσίμπημα ενός φιδιού με γυαλιά. Άγγιξε τις φτέρνες του ζωντανού θεού, παχιά αλειμμένες με marshmallow και κρέμα. Ως γνωστόν συνέχισε να τη χτυπά, σκίζοντας το χιτώνα της με ένα μαστίγιο, φίλησε τα πόδια, κάθε δάχτυλο του αγοριού και είπε:
  - Η χάρη του Θεού να είναι πάνω μου! Η μαγική σάρκα θα με κάνει νεότερο.
  Η νυφίτσα φαίνεται πως είναι έτοιμη να παίξει και τον ρόλο ενός μικρού δήμιου. Χτυπούσε και γυναίκες και άνδρες κυνηγώντας τους με δάδα. Όλα λερωμένα σε κρέμα, λίπος, σάλτσα, σάλτσες. Ο περίφημος άρχισε να ρίχνει, πιρούνια προσπαθώντας να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο πόνο.
  - Ο πολεμιστής του Stelzanath σαλπίζει μια τρομερή πορεία, βάναυση ανταπόδοση, ανθρώπινος κιμάς! τραγούδησε ο νεαρός σταλζάν, χτυπώντας το κορίτσι μπρούμυτα σε ένα πιάτο με καφέ χαβιάρι. Ο νηφάλιος Βλαντιμίρ ένιωσε ξαφνικά αηδιασμένος και φοβισμένος. Λοιπόν, δεν πρέπει να είναι έτσι, είναι χειρότερο από τα βοοειδή, ακόμη και τα ζώα δεν συμπεριφέρονται έτσι. Το να μιλάς είναι άχρηστο, μόνο μια διέξοδος.
  Αρκετά άτομα, ξεπεράσατε όλα τα όρια. Η ευσέβεια είναι ένα οικείο και ιερό συναίσθημα, σταματήστε να μην χτυπάτε σιγά σιγά ο ένας τον άλλον!
  Ένας πυροβολισμός από ένα πιστόλι τρύπησε το ταβάνι, μαρμάρινα λιθόστρωτα έπεσαν κάτω. Οι τίγρεις πυροβόλησαν με πλήρη ισχύ, μια τρομερή ακτίνα λέιζερ σκάλισε τεράστιες τρύπες, κατεβάζοντας τόνους πλάκες στους αγελασμένους ανθρώπους. Το όργιο διεκόπη, πολλοί θάφτηκαν ακριβώς στο τραπέζι του συμποσίου. Ένας όμορφος θάνατος, μόλις τώρα βρίσκεσαι στην κορυφή της ευδαιμονίας, πιάνεις ανεμοστρόβιλους συλλογικής τρέλας και ξαφνικά ο βαρύς γρανίτης θρυμματίζει το κρανίο. Τα επιχρυσωμένα αγάλματα των θεών, των νυμφών, των πολεμιστών, των γυμνών κοριτσιών που στέκονταν στη στέγη έπεσαν, έπεσαν κάτω, συνθλίβοντας σίδερο και σάρκα. Κάποιοι από τους ιππότες τράπηκαν σε φυγή, κάποιοι έπεσαν στα γόνατα και ζήτησαν έλεος. Πολλοί τραυματίστηκαν, αλλά δεν σκοτώθηκαν πολλοί. Ο Λίχο και η Λάσκα κατάφεραν να πηδήξουν στην άκρη, οι πέτρες έσπασαν τα αγγεία με κρασί, το χυμένο λάδι φούντωσε, τα τραπέζια από έβενο πήραν φωτιά. Οι μίνι στρατιώτες του Purple Constellation έμειναν άναυδοι και στάθηκαν να κοιτάζουν κάτω, προφανώς δεν καταλαβαίνουν πώς να αντιδράσουν σε μια τέτοια τροπή των γεγονότων. Διάσημα όλα έλαμπαν από χυμένο λάδι, προφανώς κατάφερε να συγκρουστεί με ένα βαρέλι όπου ήταν αποθηκευμένο ένα διαφανές υγρό, που συμβολίζει τον Υπέρτατο Θεό Ραββάρα. Ο Δούκας διατήρησε μια σπαρτιατική ηρεμία.
  -Καταλαβαίνω ότι η ηθική κουλτούρα είναι δικαίωμά σου...
  - Με πήρες ήδη, η ηθική επινοήθηκε από τους εχθρούς του έθνους, για να μας αποδυναμώσουν και να μας δεσμεύσουν. Ακαταφρόνητο θνητό, πρωτόγονο σκουλήκι πρωτευόντων!
  Ο Λίχο πήδηξε προς τον δούκα και, χωρίς να υπολογίσει τη δύναμή του, έπεσε σε ένα πύρινο ρυάκι. Η φωτιά κατέκλυσε το αγόρι, μετατρέποντάς το σε ζωντανή δάδα. Ένας μικρός θεός άρπαξε τον δούκα από το λαιμό και προφανώς, παρά το λαιμό της αρκούδας, θα στραγγάλιζε τον αξιωματούχο, αλλά οι Τίγρηδες κατάφεραν να φυτέψουν μια γόμωση ύπνου από ένα πιστόλι spitz. Ευτυχώς, ο ιατρικός διπλωμάτης μπορεί να ανοίξει χωρίς κωδικό αν μοιάζετε με stalzan. Περίφημα έριξε τον δούκα και σωριάστηκε σε βαθύ ύπνο. Η νυφίτσα δεν αντιστάθηκε, είναι ξεκάθαρο ότι το σώμα του παιδιού ήταν ήδη υπερφορτωμένο. Η υπνοθυμική νωθρότητα πήρε τη θέση του ακραίου ενθουσιασμού.
  - Κουράστηκαν οι θεοί, πού είναι το κρεβατοκάμαρά μας;
  Ένα ζευγάρι φοβισμένοι υπηρέτες σηκώθηκαν από το έδαφος.
  - Θα σας δείξουμε το πιο πολυτελές κρεβάτι όλων των δυνατών ω το μεγαλύτερο!
  Ήδη στον αυτόματο πιλότο, οι Τίγρηδες, σέρνοντας τον σύντροφό του, και η συγκλονιστική μίνι αδερφή, τον έσυραν στους θαλάμους. Μετά έπεσαν, σαν από χτύπημα με ρόπαλο, αν και ο Βλαντιμίρ κατάφερε να σπρώξει το μπουλόνι στη βαριά πόρτα. Αλλά είναι η πόρτα ένα φράγμα, θα μπορούσαν να ληφθούν με γυμνά χέρια.
  Ο αρχικαρδινάλιος πρότεινε στον δούκα να κάνει ακριβώς αυτό:
  -Η φωτεινή σου λάμψη φρόντισε τι είδους θεοί και παιδιά του Υψίστου. Δεν βλέπεις εκείνους τους τρελούς δαίμονες, ήρθε η ώρα να τους στρίψεις ενώ είναι αβοήθητοι σαν ψείρες του ξύλου.
  - Κι εγώ ο ίδιος είμαι διατεθειμένος σε μια τέτοια ιδέα. Διαβολάκι, τι βάναυσος πονόλαιμος, αλλά ποιος θνητός θα διακινδύνευε να τους συλλάβει; Ο Δούκας έβηξε, φτύνοντας αίμα.
  - Είναι απαραίτητο να μαχαιρώσετε κρυφά αυτά τα τέρατα, έχουμε τους απαραίτητους εγκληματίες, θα σκαρφαλώσουν μέσα από μια μυστική τρύπα και το τέλος. - Για πειστικότητα, ο Αρχκαρδινάλιος πέρασε την άκρη του χεριού του πάνω από το λαιμό του.
  - Λύνετε λοιπόν το πρόβλημά τους, και αν είναι ακόμα αθάνατοι θεοί; - Ο δούκας αμφέβαλλε πραγματικά ότι τόσο μικρά δάχτυλα μπορούσαν να θερίσουν τόσο από απλούς θνητούς.
  -Ήταν μεθυσμένοι, και είδα φουσκάλες στο δέρμα, πώς μπορεί η φωτιά να κάψει τα παιδιά της Ραβάρα. Συγγνώμη Δούκα. Ο πρίγκιπας της εκκλησίας στράφηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση. - Τι έγινε, τι σημάδια δίνεις;
  Ο άνδρας με τη μαύρη ρόμπα έδειξε ένα περίπλοκο σύμβολο, ένα σήμα έκτακτης ανάγκης.
  -Μίλα γρήγορα, πρέπει να τελειώσω τους δαίμονες της Κόλασης.
  - Σε καλεί επειγόντως ο Αρχιδάδης. Μην κάνετε τίποτα για τους θεούς, αυτό είναι εντολή. - μουρμούρισε ο φύλακας μοναχός.
  -Τι δεν πρέπει να αγγίξετε, παιδιά του κάτω κόσμου; - Έχοντας λάβει επιβεβαίωση, ο Αρχκαρδινάλιος συμφώνησε. - Λοιπόν, υπακούω στον πατέρα μου. Πότε θα είναι η άπειρη Φωτεινότητα;
  -Αύριο. Για εσάς, ο μεγάλος ποντίφικας έστειλε έναν αρουραίο που πετάει. Σε αυτό θα βιαστείτε γρήγορα στον στόχο.
  Ο απεσταλμένος με τα μαύρα ξεκαθάρισε.
  - Ναι, ο Αρχπαπάς είναι όπως πάντα ευγενικός με εμένα και με όλους μας! - πρόσθεσε ο πρίγκιπας της εκκλησίας με κάποια λύπη. Όλες οι λειτουργίες ακυρώνονται. Όσο είμαι με τον μεγάλο ποντίφικα, αυτοί οι απατεώνες θα ζουν. Συνεχίστε να τους δίνετε θεϊκές τιμές!
  Ο αρχκαρδινάλιος πήρε τις ελαφριές αποσκευές του και βγήκε βιαστικά στην αυλή του παλατιού. Ένας αρουραίος κουνούσε ήδη τα φτερά του εκεί. Ένα ζώο που μοιάζει με νυχτερίδα με ράμφος αετού και άνοιγμα φτερών τριάντα μέτρων.
  Ο Καρδινάλιος ορκίστηκε στον εαυτό του.
  - Είναι γνωστό ότι ο μπαμπάς είναι πολύ πονηρός. Γιατί χρειάζεται δαίμονες, θέλει ακόμα περισσότερη δύναμη ή έχει καλύτερους λόγους. Υπάρχουν επίμονες φήμες ότι ο ανώτατος ποντίφικας ψάχνει σοβαρά κάτι που θα τον βοηθήσει να γίνει θεός, πραγματικός Θεός με κεφαλαίο γράμμα!
  ................................................ . ................................................ .. ............................
  Αν και είναι αδύνατο να γίνει ανάπηρος ως αποτέλεσμα σωματικής βλάβης, ο Λεβ Ερασκάνταρ ήταν τρομερά θυμωμένος. Κάθε κύτταρο, κάθε μυς του σώματός του φυσαλίδες από τη δύναμη των πρίγκιπες του δράκου πλάσματος και λαχταρούσε για εκδίκηση. Εν τω μεταξύ, εκατομμύρια θωρηκτά παρατάχθηκαν σε σειρά απεργίας και αποθήκευαν ενέργεια για ένα πρωτοφανές τεράστιο υπεράλμα. Στα διαγαλαξιακά υποβρύχια, η εγγύτητα των μαχών βασίλευε χαρούμενα κινούμενα σχέδια, ενέπνευσε τους μαχητές. Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν χίλια χρόνια, οι σταλζάνοι πρέπει να πραγματοποιήσουν μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στο έδαφος του εχθρού, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι για τίποτε που ήταν φορτωμένοι με απαγορευτική εκπαίδευση από την πρώιμη παιδική ηλικία. Ο Eraskandar αποφάσισε να μην εκδικηθεί τον συσσωρευτή, ο οποίος ξέρει ότι μετά από μια εκπληκτική εκστρατεία είτε εσείς είτε ο αντίπαλός σας μπορείτε να σταματήσετε τη σωματική ύπαρξη. Ο Girim Fisha μόλις τελείωνε την προετοιμασία, κατ 'αρχήν, όλα ήταν ήδη έτοιμα, όταν ένας θυμωμένος Λέων εμφανίστηκε στο κατώφλι.
  - Γεια σου τσακάλι, γύρνα πιο γρήγορα, δεν είναι καλό να σε χτυπήσω στην κορυφογραμμή.
  Ο Φίσα χαμογέλασε και άπλωσε το χέρι του.
  -Τελείωσε, ο Λεβ σώπασε. Έρχεται πόλεμος και στη μάχη είμαστε όλοι αδέρφια και δεν πρέπει να θυμόμαστε παλιές συγκρούσεις.
  Ο Ερασκάνταρ χτύπησε παλαμάκια στο τεντωμένο άκρο με ένα κρότο.
  - Πρώτα θα σε χτυπήσω, και μετά θα ξεχάσουμε και θα γίνουμε αδέρφια στα χέρια.
  Από ένα απότομο χτύπημα, το χέρι ήταν μουδιασμένο και ο Γκιρίμ όρμησε σε μάχη σώμα με σώμα με μανία. Ήταν μεγαλύτερος και βαρύτερος από τον Ερασκάνταρ, ένας καλός μαχητής, γρήγορος σαν Τίγρης και άγριος σαν κάπρος. Αλλά ο σκληραγωγημένος στη μάχη νεαρός πολεμιστής από τον πλανήτη Γη ήταν ξεκάθαρα πάνω από την τάξη. Κινήθηκε σαν κεραυνός, χτυπώντας με την αποτελεσματικότητα ενός πιστολιού ακτίνων. Μερικά ακριβή χτυπήματα και το ψάρι ξάπλωσε πάνω σε μια μεταλλική επικάλυψη. Ο νεαρός άνδρας - stalzan συσπάστηκε σε επώδυνους σπασμούς, πιάνοντας με το στόμα του την ατμόσφαιρα ηλίου-οξυγόνου του δωματίου του διαστημόπλοιου. Όλα τα πλευρά είναι σπασμένα, πράγμα που σημαίνει ότι η μονάδα μάχης είναι απενεργοποιημένη για τουλάχιστον μερικές ώρες. Οι φίλοι του Γκιρίμ, φυσικά, δεν μένουν χρεωμένοι, αλλά αυτή τη φορά, το Λιοντάρι είχε ήδη αιχμαλωτιστεί τόσο πολύ από μια θύελλα άγριου θυμού που κατέστη αδύνατο να περιοριστεί αυτό το στοιχείο. Φύτεψε το πόδι του στο πηγούνι, ο εχθρός δεν προλαβαίνει καν να αντιδράσει, τέτοια είναι η ταχύτητα του τυφώνα. Το άλλο πόδι χτυπά την επιγονατίδα. Μετά ένα χέρι στο λαιμό, έναν αγκώνα στον κρόταφο, ένα γόνατο στη βουβωνική χώρα. Και όλα αυτά με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς. Αυτό δεν είναι πλέον μόνο μια τεχνική, εδώ έρχονται στο μυαλό τα λόγια του Γκουρού και οι ιστορίες των μαθητών της Θιβετιανής στρατιωτικής σχολής. Μπαίνεις σε μια κατάσταση υπερέκστασης, μαγικής δύναμης, και είσαι ήδη έξω από αυτόν τον φυσικό κόσμο, σε μια κατάσταση maradaka-vis είναι διαθέσιμο μόνο σε μεγάλους δασκάλους. Όταν η ταχύτητα κίνησης του σώματός σου ξεπερνά τις ανθρώπινες δυνατότητες. Και όχι μόνο για τα ατελή ανθρώπινα αντανακλαστικά, ακόμη και οι γενετικά τέλειοι σταλζάνοι δεν έχουν χρόνο να αντιδράσουν, και και οι είκοσι γεμάτοι άντρες νικούνται από τον υπερ-εξολοθρευτή. Τα μεγάλα αγόρια κείτονται ακίνητα, παράλυτα σε ημιθανατηφόρο κώμα. Το λιοντάρι σταμάτησε, μια άγνωστη μέχρι τότε αίσθηση δύναμης κυρίευσε το σώμα.
  Γίνεται όλο και περισσότερο μεγάλος δεξιοτέχνης των πολεμικών τεχνών, ανακαλύπτοντας τη δύναμη της άγνωστης ενέργειας. Ένας πυροβολισμός από ένα γκραβ-ζαλίζοντας διέκοψε όλες τις αισθήσεις, κατεβάζοντας τον Γκουρού στην επιφάνεια. Μύες στριμωγμένοι σε αφόρητους σπασμούς σχίζοντας συνδέσμους, σφίγγοντας την ανάσα του με ένα ατσάλινο τσέρκι. Αρκετοί αξιωματικοί έτρεξαν προς τον ηττημένο νεαρό και κινούμενοι βιαστικά κατά μήκος των πλευρών, τον έσυραν στο κελί της τιμωρίας. Τα υπόλοιπα αντιμετωπίστηκαν βιαστικά από τους γιατρούς. Οι πολεμιστές τραυματίστηκαν σοβαρά, αλλά δεν σκοτώθηκε κανείς, ευτυχώς για τον Λέο. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με τους νόμους του πολέμου, δεν μπορεί να αποφευχθεί μια επώδυνη εκτέλεση. Μετά την ένεση ενός διεγερτικού για να κάνει τον πόνο να νιώσει πολλές φορές πιο οξύς, οι πειθαρχικοί άρχισαν να τον βασανίζουν. Σπινθήρες πέρασαν πάνω από την επιφάνεια του θαλάμου, χτυπήθηκαν με ηλεκτροστατικά, η φόρτιση ήταν δυνατή, μύριζε καύση. Όταν ο ηλεκτρισμός περνά μέσα από τις νευρικές απολήξεις, σίγουρα πονάει. Ωστόσο, ο αξιωματικός Logue με εννέα αστέρια που διοικούσε τους βασανιστές δεν ήταν ευχαριστημένος.
  - Είναι απαραίτητο να διαφοροποιηθούν τα βασανιστήρια. Δώστε εναλλάξ ζεστό μείγμα και μετά κρύο.
  Ο βοηθός του δήμιου προσπαθεί να φέρει αντίρρηση.
  - Τι θα δώσει, είναι ήδη συνηθισμένοι σε ακραίες διαφορές θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια των ασκήσεων και δεν θα τους εκπλήξετε με ρεύμα. Όλοι το δοκίμασαν, ακόμη και την εναλλασσόμενη φάση ραδιενεργού ακτινοβολίας πόνου.
  - Όταν προετοιμάζετε τους ακραίους αθλητές, ειδικά την ομάδα τους, είναι απαραίτητο να επιλέξετε πιο προσεκτικά το οπλοστάσιο των βασανιστηρίων. Ίσως δοκιμάσετε μια ταινία, χωρίς επαφή αντίκτυπο στην ψυχή. Ο ίδιος ο Λόγκα μπερδεύτηκε.
  - Αυτός ο τύπος δεν είναι πολύ έμπειρος, ίσως κάτι, θα βγάλουμε νοκ άουτ όσον αφορά τον αντίκτυπο του σοκ. Αλλά υπάρχει ακόμα ένα καφέ δοκάρι. Βυθίζει τους πάντες στην ατομική του κόλαση. - Φλυαρία βοηθός.
  Μετά από τέσσερις μέρες, συμβαίνουν μη αναστρέψιμες διεργασίες στον εγκέφαλο και ακόμη και ο πιο επίμονος στρατιώτης μετατρέπεται σε δειλό ηλίθιο.
  - Καλύτερα να κάνεις την εναλλαγή προς το παρόν, αλλά δεν χρειάζεται να γίνεις ηλίθιος! - Ο βασανιστής έσπασε.
  Ο φλογοβόλος έκαψε το δέρμα, ψήνοντας ολόκληρο το σώμα με ακτίνες μικροκυμάτων. Η συνηθισμένη φωτιά δεν είναι σε θέση να προκαλέσει τόσο δυνατές και ζωηρές αισθήσεις. Φαινόταν ότι ακόμη και τα κόκαλα είχαν θερμανθεί, και ο εγκέφαλος έλιωσε, το δέρμα ξεφλούδιζε, το αίμα έβραζε και ο καπνός χύθηκε από το στόμα. Κάθε κύτταρο στη φωτιά βομβαρδίστηκε με κβάντα, και ο πόνος μεγάλωνε, η θερμοκρασία της φλόγας συνέχιζε να αυξάνεται. Όταν η ένταση της πρόσκρουσης πυρακτώσεως στους ιστούς ξεπέρασε το επίπεδο της συνειδητής αντίληψης, έχοντας εξαντλήσει τη δυνατότητα ταλαιπωρίας, ένα ανατριχιαστικό κρύο διαπέρασε αμέσως όλα τα σωματίδια του σώματος. Ο παγετός έδεσε όλα τα εσωτερικά, το αίμα πήχθηκε γρήγορα, μετατράπηκε σε πάγο. Η καρδιά πάγωσε, ο υγροποιημένος αέρας πλημμύρισε τους πνεύμονες, διακόπτοντας την αναπνοή, το σατανικό κρύο ήταν χειρότερο από τον τυφώνα του θανάτου. Μετά πάλι η επανάληψη της φωτιάς, του πάγου, του πλάσματος, του υγρού ηλίου. Όλα είναι στο επίπεδο της κυματικής ακτινοβολίας. Το συνηθίζεις και δεν φαίνεται πια τόσο τρομακτικό. Μετά θυμήθηκε τα δύσκολα παιδικά χρόνια, όταν έσπασε τον υπολογιστή του τιμωρού, οι δήμιοι έπαθαν σοκ. Κάλεσαν μια ολόκληρη ομάδα αγωνιστών, τους έδεσαν και τους πέταξαν σε ένα κελί. Δεν είχε βασανιστεί για αρκετό καιρό, οπότε έπεσε σε βαθύ ύπνο σε επίπεδο χειμερίας νάρκη. Όταν ξύπνησα, οι πληγές επουλώθηκαν και δεν πονούσαν, τα σπασμένα κόκαλα επουλώθηκαν. Η ζημιά έκλεισε και μετά απλά εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος, μόνο οδυνηρά πεινασμένος. Οι δήμιοι έμειναν τόσο έκπληκτοι από τη θεραπεία που εκπλήρωσαν το αίτημά του ταΐζοντας τον μικρό κρατούμενο. Το τι συνέβη στη συνέχεια δεν ήταν καθόλου ξεκάθαρο, δεν βασανίζονταν πια, και για ένα τόσο σοβαρό έγκλημα εξορίστηκαν μόνο για να εργαστούν σε ένα λατομείο. Και αυτό είναι ασήμαντο, πολλοί δούλεψαν εκεί χωρίς κανένα λάθος. Εξάλλου, στάλθηκαν να εργαστούν όχι σε ορυχεία ουρανίου, όπου οι κρατούμενοι δεν βλέπουν τον ήλιο μέχρι τον πιο οδυνηρό θάνατο, αλλά σε ένα ανοιχτό λατομείο γρανίτη. Φυσικά, εκεί ήταν χειρότερα από ό,τι στο δάσος, δουλειά για φθορά έως και 18 ώρες την ημέρα, φαγητό για να μην πεθάνεις από την πείνα και ο ξυλοδαρμός είναι η συνηθισμένη τάξη πραγμάτων. Ακόμα κι αν είστε υπάκουοι, θα έχετε και πάλι τη μερίδα των βλεφαρίδων σας. Ηλίθιοι κυβερνητικοί επόπτες, ακόμη χειρότεροι ντόπιοι σαδιστές ιθαγενείς. Πολλοί άνθρωποι, ειδικά παιδιά, πέθαναν σε τόσο σκληρή δουλειά, φυσικά, επέζησε και μάλιστα κατάφερε να δραπετεύσει. Ούτε γάιδαρος να αντέξει τον ζυγό.
  Οι αναμνήσεις διακόπηκαν, ένα ροζ φως άναψε στο κελί. Ακούστηκε ήσυχη μουσική. Μια ευχάριστη γυναικεία φωνή είπε:
  - Πόσο υπέροχα κρατάει αυτόν τον μικρό πολεμιστή του ντοπαρισμένου querlil. Σταματήστε να διδάσκετε αντοχή στο χαριτωμένο αγόρι, βγάλτε το έξω.
  Έφεραν το λιοντάρι, αναγνώρισε τη φωνή αμέσως, η Ντίνα Ροζαλέντα χαμογέλασε στοργικά:
  - Λιοντάρι μου, είσαι πραγματικός ήρωας. Ο ένας ασχολήθηκε με είκοσι από τα καλύτερα παιδιά. Τι ηλίθιοι είστε; Γιατί να ακτινοβολήσεις έτσι το αγόρι του Super Soldier!
  Ο αξιωματικός των βασανιστηρίων προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί.
  - Είμαστε έμπειροι επαγγελματίες. Τα βασανιστήρια κυμάτων είναι απολύτως ασφαλή για την ισχύ. Αντίθετα, μπορεί να έχει διεγερτική δράση.
  -Κυρίαρχο! Μπορεί να δοκιμάσει πάνω σας, να αυξήσει τις δυνατότητές σας. Ο Στρατηγός γέλασε.
  - Όπως σας ταιριάζει! - Οι δήμιοι γάβγισαν, απλώθηκαν.
  -Ωραία παραμονή σε μπανιέρα με δέσμη αντίθεσης! Μην αμφισβητείτε, διαφορετικά θα προσθέσω προθεσμία. - Η Ντίνα έγινε αυστηρή, το χαμόγελο έγινε χαμόγελο.
  -Και μπορεί να είναι και ωραίο.
  Ο μεγαλόσωμος βασανιστής δεν μπόρεσε να αντισταθεί σε μια επίπεδη εξυπνάδα.
  - Τριπλασιάστε τον χρόνο απόλαυσης. Ίσως ακόμη και να σας περιποιηθεί με ένα καφέ δοκάρι.
  Ο δήμιος ήθελε τόσο πολύ να ξεσπάσει και να ζητήσει ακτινοβολία επτά χρωμάτων που έβαλε ακόμη και δύο βαριές γροθιές στο στόμα του.
  Ποιος δεν θέλει να φτάσει σούπερ ψηλά! - Άκουσα ένα αδιάκριτο μουγκρητό.
  - Ωραία, σκάσε! Και εσείς!
  Και εκείνη, αφήνοντας τους δήμιους πλήρους απασχόλησης, έκλεισε φιλικά το μάτι στον Ερασκαντάρ:
  - Είστε ήρωας, ξέρουμε να εκτιμούμε τους δυνατούς και θαρραλέους στρατιώτες. Έχετε τόση πολλή ενέργεια, τις δυνάμεις των παραφυσικών ικανοτήτων, που αποφασίσαμε να τις χρησιμοποιήσουμε σωστά.
  -Για να παίξω μαζί σου αρουραίους-τίγρεις. - Ο νεαρός αστειεύτηκε δυνατά.
  - Φου, τι αγενής βάρβαρος είσαι. Αποφάσισα να σε διορίσω διοικητή του αποσπάσματος αναγνώρισης. Είστε γεννημένος ηγέτης και οι ικανότητές σας θα εξυπηρετήσουν το όφελος της αυτοκρατορίας! - αναφώνησε με πάθος ο στρατηγός.
  -Σοβαρά? Αυτό είναι μεγάλη τιμή για μένα!
  Η ειρωνεία πέρασε από τα λόγια του Λεβ, αλλά η Ντίνα προσποιήθηκε ότι τα πήρε όλα κυριολεκτικά.
  - Αλλά πρέπει να δικαιολογήσετε αυτή την τιμή και την ιδιότητα του έκτακτου αξιωματικού. Σε εκείνη την ηλικία, δεν τιμήθηκε πολύς κόσμος με αυτό, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι δεν είσαι σταλζάνος.
  - Ακριβώς, όλοι οι νόμοι σου... - Ο Λέων δεν βρήκε μια φωτεινή μεταφορά και σώπασε. Η Ντίνα, αντίθετα, εκφώνησε ολόκληρη ομιλία.
  -Τώρα πετάμε ήδη προς την κατεύθυνση της αυτοκρατορίας Σινγκ. Θα υπάρξουν σοβαροί καβγάδες, και με την ενέργειά σας θα κάνετε ένδοξα κατορθώματα που θα δώσουν νέες ευκαιρίες. Άλλωστε, έχω ένα σχέδιο, μπορούμε να σε εγγράψουμε ως δικό μου γιο. Θα γίνεις ολόσωμος σταλζάνος και στο μέλλον θα μπορείς να κάνεις αίτηση για οποιαδήποτε θέση. Σκέψου ότι ήσουν σκλάβος και θα γίνεις Ultra-Hyper-Gross-Super-Marshal. Όποιος νοκ άουτ μόνος του είκοσι όχι ευπαθείς μαχητές είναι αρκετά ικανός για αυτό. Γενικά πρώτη φορά βλέπω μαχητή τόσο υψηλής κλάσης. Ποιος ξέρει, ίσως θα με θυμούνται ως τη μητέρα του μεγαλύτερου πολεμιστή του Stelzanath.
  Η προοπτική είναι δελεαστική, ο Λέων δεν ήταν ανόητος για να απορρίψει μια τέτοια προσφορά. Πρέπει να το πιάσεις με μια λαβή θανάτου. Τελικά, μπορεί να μην είναι άνθρωπος, όλοι ξέρουν ότι είναι ένα αστέρι αγόρι που έπεσε σαν κομήτης από τον ουρανό.
  Ένας σοφός άνθρωπος πρέπει να τα προβλέψει όλα.
  - Είμαι σκλάβος, έχω μια συσκευή παρακολούθησης στη σπονδυλική μου στήλη. Αν αυτό ο ιδιοκτήτης απλά θα με σκοτώσει.
  Η Ντίνα χαμογέλασε, αλλά ήδη ευγενικά με ειρωνεία:
  -Τι συσκευή, μπορεί το σύστημα Gili-vastor; Θυμάστε αυτή που αποκαλούσατε πεταλούδα-τσεμπουράσκα. Αυτός ο άλλος-γαλαξιακός παράξενος, μάστορας της τεχνοτρονικής. Μια ιδιοφυΐα με μετατοπισμένο ψυχισμό και αδύναμη θέληση. Ενώ ήσουν αναίσθητος, εκείνος τα έβγαλε προσεκτικά τα πάντα. Σε αυτήν την περίπτωση, ο κύριός σας και αυτή η δαγκωτική τσούλα από τον αστερισμό των Sinhs θα πάρουν μόνο μερικά χαλάκια επτά επιπέδων. Ίσως στείλετε ένα μαρκαδόρο στην ομάδα σας; Όχι, είσαι τόσο επικίνδυνος όσο μια βόμβα θερμοπρεόν και θα σκοτώσεις έναν πολύτιμο εργάτη.
  - Δεν είμαι τόσο σαδιστής, τρομοκράτης. Νομίζω ότι θα δουλέψουμε. είπε ο Λεβ αδιάφορα. Που πραγματικά δεν τον ένοιαζε πια.
  -Έχεις αγάπη; Είσαι τόσο όμορφη και κρύα αληθινή κουβέντα κάτω από ήλιο. - Το βλέμμα της Ντίνας έγινε πολύ νωχελικό και τράβηξε τα χέρια της προς το αγόρι. Ο Ερασκάνταρ έσπρωξε πρόχειρα τα σαρκώδη μέλη.
  - Ντροπή σου τώρα, μάνα μου, τι θα μας σκεφτούν οι μαχητές.
  - Από γενετικής άποψης δεν είναι επιθυμητό, αλλά προστατευόμαστε από περιττούς συνδυασμούς γονιδίων. Εντάξει, η Αφροδίτη θα γίνει μητέρα. - Η Ντίνα άρχισε άθελά της να κοκκινίζει, έχοντας χάσει τον ενθουσιασμό του διοικητή της.
  - Κι αυτή με αγαπάει. Και προσωπικά προτιμώ τα μικρότερα κορίτσια. Αντίο μια κυρία στην ηλικία του Μπαλζάκ! - Ο νεαρός ξεστόμισε μια φράση που του φαινόταν όμορφη, αλλά όχι αρκετά σαφής.
  - Και πάλι ανθρώπινη αργκό. Τρελό αγόρι, και η παραφροσύνη είναι μεταδοτική, θα τρελαθεί. - Η Ντίνα έκανε ακόμη και πίσω.
  Εν τω μεταξύ, η αρμάδα πολλών εκατομμυρίων ανέβαζε ταχύτητα και ήταν έτοιμη να τρυπήσει τον τρισδιάστατο κόσμο, έχοντας μπει στο συνηθισμένο υπερδιάστημα, όταν μια μεγάλη εχθρική μοίρα μάχης πέταξε έξω για να την συναντήσει. Μάλλον, ήταν μια κακώς οργανωμένη καβαλέτα διαφόρων τύπων αστροπλοίων. Υπήρχαν πάνω από εννέα εκατομμύρια από αυτά, αλλά ταυτόχρονα, η ραχοκοκαλιά αποτελούταν από πλοία σαφώς απαρχαιωμένων τύπων και, προφανώς, η εμφάνιση ενός τόσο τεράστιου αριθμού αστροπλοίων του αστερισμού Purple ήταν μια πλήρης έκπληξη για αυτούς. Ήταν σαν μια αγέλη λύκων αντί για πρόβατα έπεσε πάνω σε μια μεραρχία δεξαμενών. Τα διαστημόπλοια Stalzan άλλαξαν εύκολα σε λειτουργία επίθεσης. Εν τω μεταξύ, τα εχθρικά πλοία προσπαθούσαν ξεκάθαρα να γυρίσουν και να φύγουν χωρίς να δεχτούν τη μάχη. Την ώρα της έναρξης του αγώνα, ο Ερασκάνταρ ήταν ακόμα δίπλα στη Ροζαλέντα. Η γνώριμη φωνή του υπερμεγάλου στρατάρχη, που ακούστηκε σε μια σύντομη περίοδο έξω από τη σωματική ύπαρξη, έδωσε μια παράξενη εντολή.
  -Σταμάτα να τους κυνηγάς, μη χάνεις τον χρόνο σου, ακολούθησε την αρχική σειρά.
  Το λιοντάρι δεν άντεξε, γάβγισε στον κυβερνοχώρο:
  - Είσαι τρελός. Αν αφήσουμε αυτά τα σφάλματα, θα λεηλατήσουν τον γαλαξία. Μην χτυπάτε αργά το σχήμα της διπλής λαβίδας. Θα χρειαστούν περίπου είκοσι λεπτά, χωρίς σοβαρές απώλειες, και αν ανατινάξεις με πύραυλο θερμοπρεόν, τότε μισό λεπτό είναι αρκετό. Αποφόρτιση, η αλήθεια δεν αξίζει τον στόχο.
  Ο Ultragrossmarshal "superpulsar" έμεινε έκπληκτος:
  -Ποιος είναι?
  Είμαι ο Λέων και με ξέρεις. Ως αξιωματικός της Μεγάλης Αυτοκρατορίας, πρέπει να κάνω το καθήκον μου και να επιτεθώ στον εχθρό. Συμφωνώ! - Ο Ερασκάνταρ μίλησε δυνατά και με σιγουριά, χωρίς υστερικές νότες.
  Ο Ultra Grand Marshal απάντησε αυτόματα.
  -Συμφωνώ.
  Τα μάτια του Ultramarshal Gursa άνοιξαν διάπλατα.
  -Είσαι τρελός, πού είναι η υποταγή.
  -Επίθεση, σύμφωνα με το σχέδιο, σε διπλές λαβίδες. Είναι τρελό, αλλά έχει δίκιο, δεν μπορείς να αφήσεις τον τομέα να τον ξεσκίσουν οι ληστές, απλά θα εκτελεστούμε. - διέταξε ο αρχηγός αξιωματούχος.
  -Εξοχος! Ο πόλεμος είναι το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι στο οποίο δεν πρέπει να παραλείπετε κινήσεις και να αφήνετε τον σύντροφό σας να σκεφτεί! - Πυροβόλησε τη φράση Λέων.
  -Καλύτερα βουρτσίστε τα κομμάτια από τον πίνακα! - yaknuli μακριά από πίσω.
  Πολύ περισσότερες (σε μικρότερο βαθμό) και τεχνολογικά (ήδη σε μεγαλύτερο βαθμό) οι δυνάμεις του Πορφυρού Αστερισμού επιτέθηκαν σε ένα πυκνό σμήνος εχθρικών αστροπλοίων. Άρχισε μια φοβερή κοσμική σφαγή. Τα πλοία εξερράγησαν, έσπασαν σε θραύσματα, ψεκάζοντας σε κουάρκ. Ήταν προφανές ότι η ετερόκλητη αγέλη δεν ήταν σε θέση να προσφέρει οργανωμένη αντίσταση. Μια προσπάθεια της αγέλης να ορμήσει στο χαλαρό αυτή τη φορά ήταν ανεπιτυχής, ο τεράστιος στόλος του Stelzanath απέκλεισε όλες τις οδούς διαφυγής. Εδώ είναι ένα γιγάντιο θωρηκτό καλυμμένο με πολλές τρύπες, το ράγισμα διαλύθηκε. Κάτω από τη σύγχρονη απεργία των σταλζάνων, καταδρομικά, θωρηκτά, αντιτορπιλικά, αντιτορπιλικά, κουρεύτηκαν κατά χιλιάδες. Έμενε να προχωρήσουμε σε μια σημαντική ανακάλυψη ή να πεθάνουμε σε μια άνιση μάχη. Αλλά δεν υπήρχε ευκαιρία να παραδοθεί, λόγω του περιορισμένου χρόνου, η μάχη πήγε στην πλήρη καταστροφή. Ένα μεγαλειώδες θέαμα, λαμπερά όμορφο, πιο λαμπερό και τρομερό ταυτόχρονα. Η ανθρώπινη γλώσσα είναι πολύ φτωχή και δεν έχει γήινα ανάλογα για να περιγράψει επαρκώς και λεπτομερώς το θαυμάσιο παιχνίδι των φώτων, των χρωμάτων των αστεριών, των βαρυτικών σπειρών που κάμπτουν το διάστημα σε φωτεινά ρεύματα.
  - Τόσο καθάρματα! Καταλάβετε τι είναι ληστεία! - φώναξε ο Λεβ Ερασκάνταρ. - Τώρα πλυθείτε με υπερπλασία. - Ο νεαρός άνδρας πέταξε δίπλα από τα ρομπότ μάχιμης χελώνας, πήδηξε προσωπικά στο βαρύ όπλο. Έξαλλος, έστειλε μια γόμωση και χτύπησε τον αντιδραστήρα του αρμαδίλλου, προκαλώντας τη διάσπασή του. Τότε ο υπεράνθρωπος Λεβ, γαντζωμένος σε ένα άλογο θερμοκουάρκ, κατέρριψε τουλάχιστον δύο δωδεκάδες ακόμη πλοία. Όταν καλύφθηκαν από ένα εντυπωσιακό κύμα, τα χωράφια που καλούσαν το κενό διαφορετικής φυσικής φύσης σείστηκαν και φάνηκε στον ενθουσιασμένο νεαρό ότι ένα ρεύμα φυσούσε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.
  Με κάθε χτύπημα, το αγόρι αναφώνησε:
  - Το σοκ είναι ο δρόμος μας, στο φέρετρο είναι ο τρόπος σου!
  Τα μάτια του υπερανθρώπου δεν τυφλώθηκαν από λάμψεις, αλλά παρόλα αυτά, λόγω της υπερβολικής αφθονίας δισεκατομμυρίων μεγάλων, μικρών και μεσαίων λάμψης, όταν κάθε δευτερόλεπτο εκκενώθηκε η ενέργεια που ισοδυναμούσε με τρισεκατομμύρια ατομικές βόμβες που έπεσαν στη Χιροσίμα, είναι λίγο αμαξάκι. Ωστόσο, σε μια κατάσταση υπερέκστασης, η οποία δεν παρεμποδίζει καθόλου τη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας, ο Λέων δεν θεραπεύει με τα μάτια του, με κάποια όγδοη αίσθηση ακόμα άγνωστη στην ανθρώπινη επιστήμη.
  Και πάνω από το πλήρωμα του όπλου, πετάει μια πορτοκαλί πεταλούδα του πλοίου (ένα ζωντανό πλάσμα σαν καλός παπαγάλος), λίγο μεγαλύτερη από ένα κοράκι και τραγουδάει μαζί όχι χωρίς ομορφιά:
  Το πανίσχυρο stalzan περιμένει σε ενέδρα,
  Στρέφοντας το ραντάρ στον ουρανό!
  Κι αν ο εχθρός έρχεται εναντίον μας,
  Χτυπιέται!
  Γοητευμένη από τη μάχη, η Ντίνα βρήκε χρόνο να τρέξει στον νεαρό πολεμιστή. Βάζοντας τα βαριά της χέρια στους ώμους του, είπε με ενθουσιασμό:
  - Χτυπάς καλύτερα από υπολογιστή. Νιώθεις ότι μπορείς να δεις ακριβώς μέσα από τον εχθρό. Πώς καταφέρνετε να καείτε μέσα από πεδία δύναμης;
  - Βλέπω ρωγμές στην προστασία του matrix και τις αναβοσβήνω. Και δεν χρειάζεται καν να στοχεύσω. - Απάντησε, συνεχίζοντας με την ακρίβεια του Ρομπέν των Δασών να στέλνει θρόμβους αφανισμού Ερασκάνταρ.
  - Είσαι το αγόρι μου! - Η Ντίνα φίλησε με πάθος τον Λίο, προσκολλήθηκε στο δυνατό κορμί της. Την έσπρωξε μακριά.
  - Δεν χρειάζεται να φιλήσω, με εμποδίζεις να πυροβολήσω!
  Ο νεαρός άνδρας φύτεψε κομμάτια υπερπλάσματος και ειδικούς τύπους πυραύλων και τόσο επιτυχώς που το κατεστραμμένο διαστημόπλοιο, αυτή τη φορά, ένα τεράστιο αντιτορπιλικό που μετατράπηκε από μεταφορικό μέσο, γύρισε και συγκρούστηκε με το καταδρομικό. Από την πρόσκρουση, το καταδρομικό έχασε την πορεία του, και μάλλον καταστράφηκε και το αντιτορπιλικό τελικά διαλύθηκε.
  - Συνέχισε έτσι! Το αγόρι εξολοθρευτής σήκωσε το δάχτυλό του.
  Σε είκοσι λεπτά ήταν πολύ πιθανό να συναντηθούμε, χρειάστηκε λίγος χρόνος για να καταστραφούν αυτά τα άτομα. Και γενικά, οι διαστημικές μάχες είναι εγγενώς φευγαλέες. Μόνο ένα, το πιο προηγμένο εχθρικό διαστημόπλοιο, επιβιβάστηκε μετά τη σύλληψή του, αόρατο στο δίχτυ του πεδίου δύναμης.
  Ο νεαρός πολεμιστής δεν είχε χρόνο να λάβει μέρος προσωπικά στην κατάληψη του θωρηκτού. Αλλά κοιτάζοντας τα τηλεοπτικά ολογράμματα, θαύμασα τη σαφήνεια και τον άψογο συντονισμό των ενεργειών των ομάδων εφόδου του Μωβ Αστερισμού. Ωστόσο, ο ορθολογισμός δεν παρενέβη στην εκδήλωση πρωτοβουλίας και στρατιωτικής εφευρετικότητας.
  Το τρόπαιο που λαμβάνεται εξετάζεται προσεκτικά, οι επιστήμονες του μεγάλου Stalzanath θα αποσπάσουν το μέγιστο από το έπαθλο που έχει συλληφθεί.
  Το λιοντάρι του Ερασκάνταρ δεν έπαψε ποτέ να θαυμάζει την ταχύτητα με την οποία οι Stalzan επισκευάζουν τα κατεστραμμένα πλοία. Μερικά έμοιαζαν πολύ άσχημα, έμοιαζαν με ακρωτηριασμένες μπάλες και τρίγωνα, τα σχήματά τους ήταν παραμορφωμένα και οι κάποτε τρομερές μηχανές προκαλούσαν μόνο οίκτο. Τα υπόλοιπα διατήρησαν απειλητικές διαμορφώσεις, αλλά ήταν γεμάτα με εκατοντάδες τρύπες με σκισμένες, λιωμένες άκρες. Δεκάδες χιλιάδες επισκευαστικά ρομπότ με τη μορφή φτερωτών χταποδιών προσκολλήθηκαν σε αρκετές εκατοντάδες ναυαγισμένα πλοία. Τρίχρωμα με συγκόλληση με εξαιρετικά πλάσμα, πιτσιλισμένα, εύκαμπτα πλοκάμια εκτοξεύτηκαν λιωμένο μέταλλο, στερεοποιώντας αμέσως κάτω από την παγωμένη ακτινοβολία. Κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μας, τα ανάπηρα διαστημόπλοια ξαναπήραν την προηγούμενη εμφάνισή τους: λάμπουν από επιθετική καινοτομία. Συνολικά, λαμβάνοντας υπόψη την αναδιάρθρωση μάχης και τον καθαρισμό του χώρου, η καθυστέρηση με το υπεράλμα ήταν λίγο περισσότερο από μία ώρα. Φαινόταν ασήμαντο, αλλά δεν υπάρχουν μικροπράγματα στο διάστημα. Ό,τι δεν συμβαίνει επηρεάζει την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας. Όταν τελείωσε η διαγαλαξιακή σφαγή, η Ντίνα κάλεσε τον Ερασκάνταρ πίσω στο διοικητήριο. Είπε με παρακλητικό ύφος:
  - Φυσικά, είσαι ένας δράκος του αντικόσμου, αλλά δεν μπορείς να μιλάς τόσο αυθάδη με τον ανώτατο διοικητή. Πώς δεν σε άτμισε, ιδιότροπο τέρας. Τώρα είστε αξιωματικός, προσπαθήστε να διατηρήσετε την πειθαρχία, σας ζητώ, μην σκοτώσετε κανέναν, χωρίς τους λόγους που ορίζει ο καταστατικός χάρτης. Η μονάδα είναι μικρή, οι μαχητές νεοφερμένοι, πολύ νέοι, αλλά με πολύ καλά στοιχεία. Θα είμαστε σε έναν περίεργο άγνωστο τομέα, κάθε απρόσεκτη κίνηση είναι θανατηφόρα.
  "Κατάλαβα τα πάντα, αλλά προσωπικά δεν νομίζω ότι ένας τόσο μεγάλος στρατός θα μπορούσε να διεισδύσει σχεδόν στο κέντρο της αυτοκρατορίας τυχαία. Επιπλέον, παρατηρήσατε ότι δεν υπήρχαν πλοία Singh μεταξύ αυτών των αστροπλοίων. - Ο Λέο τόνισε ιδιαίτερα τις τελευταίες λέξεις με έναν ανησυχητικό τόνο της φωνής του.
  -Και τι μ 'αυτό? - Τα μεγάλα αυτιά της Ντίνας, αλλά χωρίς κομψότητα, άρχισαν να κινούνται με ανησυχία.
  - Θα φύγουμε, και ο στόλος τους θα χτυπήσει τον εκτεθειμένο τομέα.- Ο Λέο έκανε μια λογική υπόθεση.
  -Μα θα χτυπήσουμε τον αστερισμό τους. - Ένας μεγάλος πολεμιστής, φούσκωσε μπάλες με ποδοσφαιρικά σπαθιά και κύλησε κάτω από το δέρμα.
  -Είσαι σίγουρος ότι δεν έχουμε ετοιμάσει παγίδα. Γιατί ο υπερ-μεγάλος δεν ήθελε να χτυπήσει αμέσως τα εχθρικά διαστημόπλοια. Ίσως γιατί μας περιμένουν ήδη, και η ενέδρα υπολογίζεται με ώρες και δευτερόλεπτα. Σκέψου μόνος σου. πρότεινε ο Ερασκάνταρ.
  - Είναι ο διοικητής μας και αυτή η κατηγορία αποπνέει προδοσία. - Πιάνοντας ένα κακό φως στα μάτια του Λέο, πρόσθεσε. - Αν και, ίσως, θα ενημερώσω όπου χρειάζεται.
  -Μόνο όχι στο Τμήμα Προστασίας Θρόνου, ο επικεφαλής του είναι ο κύριος προδότης. Πιο αξιόπιστο στο Υπουργείο Πολέμου και Νίκης, αν και υπάρχουν πολλοί προδότες. - Ο Ερασκάνταρ μίλησε με έμπνευση.
  - Λέτε τρομερά πράγματα. - Η Ντίνα ανατρίχιασε, αλλά δεν μάλωσε.
  -Πώς αλλιώς να εξηγηθεί μια τέτοια ανεξέλεγκτη κίνηση του εχθρού, σχεδόν στο κέντρο της αυτοκρατορίας. - Τέτοιες κολοσσιαίες μάζες δεν γίνονται χωρίς προδοσία! - Νεαρό πολεμιστή, θα κουνήσω τα φρύδια μου και θα κοιτάξω κάτω από το μέτωπό μου.
  - Απόλυτα αλήθεια! Αν μπορούσαμε να φτάσουμε στον Μεγάλο Αυτοκράτορα. Αυτός άλλωστε - Σούπερ - Στάλζαν.
  Το Λιοντάρι έκλεισε το μάτι, τι σούπερ σταλζάν ήταν, αν δεν μπορούσε να δει την αυτοκρατορία του να πέφτει στην κόλαση. Αλήθεια, γιατί άρχισε ξαφνικά να ανησυχεί, σαν να επρόκειτο για την ίδια του την πατρίδα. Είναι παράξενο...
  Η αρμάδα, εν τω μεταξύ, βρισκόταν σε κίνηση, επιταχύνοντας σε ένα διαγαλαξιακό υπεράλμα.
  ΚΕΦΑΛΑΙΟ? τριάντα
  
  Θέλετε να έχετε ένα πλεονέκτημα έναντι όλων;
  Αυτό που χρειάζεται για την εξουσία είναι ένα σταθερό χέρι,
  Για να δείξουμε τη δύναμη στους γαλαξίες
  Και μείνε να κυβερνάς για αιώνες!
  
  Είναι καλό όταν ξυπνάς μετά από ένα καταιγιστικό φαγοπότι και δεν πονάς. Ακόμα καλύτερα, όταν δεν υπάρχει hangover, αν είσαι σε εγρήγορση και φρέσκια, τότε αυτό είναι ήδη εξαιρετικό. Ο τροποποιημένος οργανισμός εξουδετέρωσε όλα τα δηλητήρια του καταραμένου αλκοόλ. Ένας άνθρωπος δεν θα είχε κατέβει τόσο εύκολα: η βότκα είναι ο πιο επικίνδυνος δολοφόνος, αλλά, δυστυχώς, δεν σκοτώνει μόνο τον πελάτη. Παρ 'όλα αυτά, ηθικά, ο Βλαντιμίρ Τιγκρόφ δεν ένιωθε καλά, έντονες τύψεις βασάνιζαν την ψυχή του. Πάλι έσπασε, και από λάθος του πέθαναν άνθρωποι. Όταν σκοτώνεις κάθε είδους τέρατα, ακόμα και έξυπνα, δεν νιώθεις σκέψεις ή μαρτύρια, και εδώ, τουλάχιστον πυκνά, αλλά πλάσματα σαν κι εσένα. Πρέπει να κινείσαι πιο γρήγορα όταν είσαι εν κινήσει, οι σκέψεις δεν είναι τόσο πιεστικές. Ο Λίχο, επίσης, εξωτερικά ήταν χαρούμενος και φρέσκος, στην ψυχή του ήταν χαρούμενος, ήταν ευχάριστο να νιώθεις θεός. Ήδη οι υπηρέτες είναι βοηθητικά πασπαλισμένοι μπροστά σου με πολύχρωμα πέταλα, που θροΐζουν απαλά κάτω από τα πόδια σου, ακόμη και οι περήφανοι ιππότες υποκλίνονται χαμηλά. Πόσο ένδοξο είναι όταν οι άλλοι ταπεινώνουν τον εαυτό τους μπροστά σου, και η δουλοπρέπεια του ίδιου του είδους είναι ιδιαίτερα ευχάριστη.
  -Ε εσύ! Κασσίτερος!
  Ο ιππότης με ακριβά ρούχα και γυαλισμένη πανοπλία ανατρίχιασε και έπεσε στα γόνατά του. Προφανώς φοβόταν ότι ο μικρός θεός θα γύριζε πραγματικά το τενεκέ του. Το αγόρι γύρισε τη μύτη του και βούρκωσε:
  -Ποιος είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος εδώ;
  -Αρχικαρδινάλιος, ακολουθούμενος από τον δούκα. - τραύλισε δειλά ο ιππότης.
  Περίφημα, χωρίς δυσκολία, σήκωσε τον ιππότη από τον σιδερένιο γιακά και φώναξε
  -Φώναξε μου τον Αρχή!
  - Δεν πρέπει να πέταξε στον Αρχιπάπα. - Τα πόδια του ιππότη λύγισαν από φόβο, αλλά το αγόρι εξολοθρευτής κράτησε εύκολα τον θωρακισμένο μεγαλόσωμο άνδρα στο τεντωμένο του χέρι.
  -Ποιος είναι αυτός! - ρώτησε περιφρονητικά πρόχειρα σαν να ήταν μιγάδα ο νεαρός πολεμιστής.
  -Ο ανώτατος ποντίφικας όλου του κόσμου! - Έβγαλε έναν πολεμιστή.
  -Τότε ας έρθει εδώ ο ίδιος ο ποντίφικας! - Σφράγισε περίφημα το γυμνό, μαυρισμένο πόδι του.
  -Πιστεύω ότι θα δεχτεί ευχαρίστως την πρόσκλησή σου, σπουδαίος και λαμπερός! Το πρόσωπο του ιππότη έσπασε σε ένα χαμόγελο.
  Ο Ραζορβίροφ έβγαλε ένα στιλέτο από τη ζώνη του πολεμιστή και δάγκωσε το σημείο με όρεξη. Παραλίγο να χάσει τις αισθήσεις του, παρακολουθώντας μετά πώς ο αυτοαποκαλούμενος θεός της λέξης λουκάνικο μασάει μια σκληρυμένη λεπίδα. Όμως ο νεότερος πλοίαρχος λιποθύμησε τελείως.
  Ο αρχικαρδινάλιος ήταν μάλιστα με τον Αρχιπάπα. Από το ύψος της πτήσης ενός ιπτάμενου, η μεγαλύτερη πόλη στον πλανήτη ήταν ένα μαγευτικό θέαμα. Τεράστια κτίρια, παλάτια, ναοί και πάνω από όλα στον λόφο ο Ανώτατος Πλανητικός Ναός, δίπλα στο προσωπικό παλάτι του ανώτατου ποντίφικα. Το κτίσμα του ναού υψώθηκε ένα χιλιόμετρο, κάτι που είναι κολοσσιαίο για μια τέτοια εποχή. Όταν ο καιρός είναι καθαρός, και ο καιρός εδώ είναι σχεδόν πάντα ηλιόλουστος, έτσι οι πυροσβέστες με τη σβάστικα είναι ορατές για διακόσια μίλια. Τέσσερις κύριοι θόλοι, ο καθένας προς τιμήν ενός διαφορετικού θεού, πλαισιώθηκαν από δώδεκα αγάλματα φτερωτών τιτάνων. Όλα είναι εκπληκτικά πολυτελή, πλούσια και καλόγουστα. Ο ίδιος ο Αρχιπάπας ήταν ένας ψηλός, εύσωμος, ηλικιωμένος άνδρας, με μια πολυτελή τρίχρωμη ρόμπα με πολύτιμες σβάστικες. Το παπικό στέμμα είναι τοποθετημένο με μασίφ διαμάντια. Το διαμάντι είναι η πέτρα του υπέρτατου θεού Ραβάρα. Με μια μεγαλειώδη χειρονομία, ο ποντίφικας έδειξε μια καρέκλα. Ο Αρχικαρδινάλιος κάθισε αφού πρώτα φίλησε το χέρι της Φωτεινής του Αγιότητας.
  -Έχεις δει τα παιδιά του υπέρτατου θεού, γιε μου;
  Στον αρχιπάπα δεν άρεσαν οι τελετές και προτίμησε να αρπάξει αμέσως τον δράκο από τα αγκάθια.
  -Ακριβείς πληροφορίες Παναγιώτατε, τις έχω δει με κάθε λεπτομέρεια. Ο αρχικαρδινάλιος έσκυψε πιο χαμηλά.
  -Και τι είναι σαν παιδιά του Θεού; - Ο Ανώτατος Ποντίφικας ενδιαφέρθηκε πολύ.
  - Εξωτερικά μοιάζουν με παιδιά έντεκα, δώδεκα ετών. Τα αγόρια είναι ημίγυμνα ελιά-χάλκινα, απίστευτα μυώδη, επιθετικά, εν ολίγοις, αγρίμια από αγρίμια. Το κορίτσι είναι ντυμένο ασυνήθιστα, σαν νεράιδα με αστραφτερά ρούχα. Στα χέρια της είναι ένα κουτί με μια ζωγραφιά ενός επτακέφαλου δράκου και τα μαλλιά των επτά φώτων είναι σαν ουράνιο τόξο. - Με επαγγελματικό τόνο απαριθμήθηκε ο πρίγκιπας της εκκλησίας.
  -Λες ότι ο δράκος είναι επτακέφαλος, αλλά πόσα φτερά; - Ο αρχιπάπας πήρε από το τραπέζι ποτήρια με χρυσό πλαίσιο, στολισμένα με σμαράγδια και άρχισε να ξεφυλλίζει ένα χοντρό βιβλίο.
  - Δέκα ο μεγάλος. - Συνοπτικά απάντησε ο Αρχκαρδινάλιος.
  -Είναι πολύ ενδιαφέρον. Τι ικανότητες έδειξαν;
  - Εξέπεμπαν πυρκαγιά και κεραυνούς από τους σωλήνες στα χέρια τους. Κατέστρεψαν μέρος του παλατιού, σκότωσαν περισσότερους από εκατό ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του αρχιερέα της λατρείας του Sollo. Πραγματικοί δαίμονες. - Ο τόνος του αρχκαρδινάλιου ήταν τέτοιος που δεν θα καταλάβατε αν θαύμαζε, ή, αντίθετα, γεμάτος αγανάκτηση.
  -Είναι σωστές οι πληροφορίες για την αθανασία τους; - Ο αρχιπάπας ήταν φανερά ανήσυχος.
  -Όταν χτυπήθηκαν από βέλη, δεν πέθαιναν, το δέρμα τους ήταν καλυμμένο με αγκάθια χοιροειδών, αλλά ζωντάνεψαν χωρίς να αφήσουν ίχνη ήττας. Ωστόσο, φαίνεται ότι είναι νεκροί. Από αυτά χύνεται αίμα και η φωτιά καίει το δέρμα.
  Όχι με μεγάλη αυτοπεποίθηση και ελαφρώς τραυλίζοντας, είπε ο πρίγκιπας της εκκλησίας.
  - Ξέρεις, σύμφωνα με τους θρύλους, ακόμη και οι θεοί κλαίνε και χύνουν αίμα. Το κύριο πράγμα είναι ότι δεν υπάρχουν ουλές. - Ο αρχιπάπας τράβηξε τα γυαλιά του στην άκρη της μακριάς μύτης του. - Λέτε ή νομίζετε ότι είναι δαίμονες;
  - Σίγουρα όχι οι άνθρωποι του κόσμου μας! Αυτή τη φορά ο τόνος ήταν σίγουρος.
  Ο αρχιπαπάς τύλιξε τη τηγανίτα και την βούτηξε επιδέξια στο μέλι. Κούνησε αδιάφορα το χέρι του, πετώντας μια σαπουνάδα στο τάνγκο. Άνοιξε το στόμα του, πιάνοντας μια γλυκιά μπάλα στα σκαριά.
  -Ακόμα και δαίμονες και τέρατα μπορούν να δελεαστούν, να εξαπατηθούν, να παρασυρθούν. - Ο ποντίφικας έχει ήδη προσθέσει πιο αθόρυβα. - Τι λέει ο χρυσός θρύλος;
  -Το γεγονός ότι οι πρόγονοί μας ζούσαν στον παράδεισο και εκδιώχθηκαν από κακούς δαίμονες σε αυτόν τον κόσμο. - είπε μηχανικά ο Αρχκαρδινάλιος.
  -Έτσι είναι, και κάθε θρύλος βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. - Με κατηγορηματικό ύφος ξεφυλλίζοντας αργά το βιβλίο, είπε ο Αρχιπάπας.
  -Συμφωνήστε ξεκάθαρη αγιότητα όχι γενικά, αλλά σε ποιο βαθμό οι θρύλοι είναι σίγουρα ικανοί να αντανακλούν την πραγματικότητα. - Ο αρχκαρδινάλιος ήθελε ήδη να διακόψει τη συζήτηση και να δροσιστεί με ένα ποτήρι γλυκιά μπύρα. Χθες πέρασε κι αυτός, σκάει το κεφάλι του, είναι σε άσχημη κατάσταση, παρότι ήπιε μια κούπα βάμμα χουρμά πριν την πτήση. Συνήθως ο πρίγκιπας της εκκλησίας ήξερε τα όριά του, αλλά ο ερχομός των θεών-παιδιών του μπέρδεψε όλα τα χαρτιά και του αναμόρφωσε τα νεύρα. Αυτό άλλωστε κανείς δεν το ήξερε και δεν μπορούσε να το προβλέψει.
  -Η καταγωγή μας σε αυτόν τον πλανήτη περιορίζεται σε λίγο περισσότερους από 1450 κύκλους. Αυτή η πόλη Gidiemma ήταν η πρώτη. Υπήρξε λοιπόν μια εποχή που οι πρόγονοί μας ζούσαν σε έναν άλλο κόσμο. Όλα είναι λογικά. Εδώ είναι οι θεοί του φωτιστικού, φαίνονται δύστροποι και ιδιότροποι, αλλά στην πραγματικότητα έχουν και πολύπλοκους κύκλους της κίνησής τους. - είπε ο Archdaddy με αυθόρμητο ύφος, τράβηξε το μοχλό. Ένας συνοδός σκλάβος με κοντή φούστα και γυμνόποδα έτρεξε στην αίθουσα. Έβαλε γρήγορα κάτω το δίσκο με τα τρόφιμα, τα ποτά, τα μπαχαρικά και υποκλίθηκε χαμηλά. Μετά από αυτό, η ξανθιά κοπέλα, υπακούοντας στο απειλητικό βλέμμα του ποντίφικα, έφυγε. Λεπτή με τέλεια σιλουέτα, φαινόταν σαν άγγελος όταν η καλόγρια έφυγε σαγηνευτικά, τρεμοπαίζοντας καθαρά πλυμένα πόδια, που είχαν γίνει τραχιά από τις συχνές τιμωρίες με ένα μαστίγιο. Το αθώο πρόσωπο ήταν αδύνατο και λυπημένο.
  Οι μοναχές αυτού του κόσμου έκαναν επίσης μια σκληρή εργασιακή ζωή, αλλά σε αντίθεση με τις προηγούμενες επίγειες, ντύνονταν σαν αρχαίοι σκλάβοι - καλύπτοντας μόλις το στήθος και τους γοφούς τους. Επιπλέον, πολύ συχνά οι κληρικοί αναγκάζονταν να ασχολούνται με την πορνεία στους ναούς, αναπληρώνοντας έτσι το θησαυροφυλάκιο της εκκλησίας και ευχαριστώντας τον έναν ή τον άλλο θεό.
  - Ναι, υπέροχα, οι φωστήρες είναι υποτελείς. Ο Αρχκαρδινάλιος το είπε αυτό για να καλύψει το κενό γύρω του. Το κρασί είχε ήδη χυθεί στο χρυσό κύπελλο και ο ευγενής της εκκλησίας άρχισε να απορροφά προσεκτικά το ποτό που μυρίζει μέλι και μπαχαρικά.
  Και η φωνή του Αρχιπάπα έγινε πιο αυστηρή:
  -Και οι άνθρωποι. Αυτή είναι μια επαναστατική και αλαζονική φυλή. Εδώ είναι ο πρόσφατα δημοφιλής αυτοκράτορας Chirizkhan. Ένας θρασύς τύπος, δεν θέλει να πληρώσει ένα ένατο μερίδιο του εισοδήματος στον υπέρτατο θεό. Και αν αφοριστεί από την εκκλησία, μπορεί να ρίξει στρατεύματα στην επίθεση. Ψάχνει αφορμή για πόλεμο, ακόμα και ο δούκας σου είναι πονηρός, και φλερτάρει με αυτόν τον επαναστάτη. Και φανταστείτε τι θα γίνει αν σκοτωθούν αυτά τα παιδιά, ο Τσιριζκάν και άλλοι θα μας αντιταχθούν. Μια υπέροχη αφορμή για να γίνεις κύριος, όχι μόνο κατ' όνομα!
  - Και αν αυτοί οι αυτοαποκαλούμενοι θεοί ξεσηκώνουν εξέγερση, είναι αλαζονικοί, πολύ ιδιότροποι; - Ο αρχικαρδινάλιος εξέφρασε τη δική του κρυφή σκέψη, σημειώνοντας με ικανοποίηση ότι το βάρος και ο πόνος στο κεφάλι υποχωρούν, και η διάθεση ανεβαίνει.
  -Παιδιά τι να τους πάρετε, παίξτε μαζί τους, μην θυμώνετε χωρίς λόγο. Εκμεταλλευτείτε την απειρία τους και τη δυσαρέσκεια και την αυτοσημασία που χαρακτηρίζει μια τρυφερή ηλικία. Κολακέψτε τους περισσότερο, επαινέστε τους πιο συχνά. Θα τους αρέσει. Ο κυβερνήτης που αγαπά τη γλυκιά κολακεία έχει τη διάνοια της μύγας, και έτσι οι φυσητήρες, η διάνοια δεν είναι πολύ υψηλότερη. Εν ολίγοις, απολαύστε τους αυτοαποκαλούμενους θεούς και, θα είναι για εσάς, ή μάλλον η λατρεία μας, μόνο για τα καλά! Ο αρχιπάπας άλλαξε ξαφνικά θέμα. Πήρε το κύπελλο στα χέρια του, αλλά ήπιε με μικρές γουλιές, που δεν τον εμπόδισαν καθόλου να μιλήσει. -Όλο αυτό, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, είναι ασήμαντο, κάτι άλλο με ανησυχεί. Πώς προχωρά η αναζήτηση του κλειδιού των Υπέρτατων Θεών.
  "Ω μεγάλε, είναι πολύ δύσκολο να αναζητήσουμε κάτι για το οποίο δεν έχουμε καν ιδέα. Πολλοί μάλιστα αμφιβάλλουν... - Ο αρχκαρδινάλιος ανέλαβε τη συζήτηση αυτού του προβλήματος χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό.
  -Σε τι ποιος αμφισβητεί την εξουσία της Αγίας Εκκλησίας; - Μετακίνησε τα γκριζαρισμένα φρύδια του ποντίφικα.
  - Φοβούνται να ακούσουν, αλλά στις σκέψεις μου, πιστεύω, υπάρχει μια διχόνοια. - Ο πρίγκιπας της εκκλησίας νιώθει χαλαρός μετά από ένα hangover που ξέσπασε, μια σύντομη ομιλία. - Ναι, και νομίζω ότι αξίζει να χάνουμε χρόνο σε κάτι που είναι παραμύθι. Ειδικά τώρα, που η αντίθεση στην εκκλησία είναι πιο δυνατή από ποτέ, και στον Τσιριζκάν, πρέπει να του δώσουμε την τιμητική του από τους μεγάλους ηγεμόνες. Έχει μια πραγματική ευκαιρία για πρώτη φορά στην ιστορία, τον κόσμο μας να ανατρέψει τους κληρικούς!
  - Αν θέλεις έναν υπηρέτη, θα σου δείξω ένα θαύμα, και θα καταλάβεις ότι ο σκεπτικισμός δεν είναι απολύτως κατάλληλος εδώ. - Ακούστηκε ήρεμη φωνή του ποντίφικα.
  Ο αρχιπάπας ανέβηκε στο βωμό και με μια ανεπαίσθητη κίνηση πάτησε αρκετούς πόντους.
  Μια φωτεινή τρισδιάστατη προβολή άστραψε. Ένα επιφώνημα έκπληξης ήρθε από τα χείλη του Αρχκαρδιναλίου. Η ολογραφική εικόνα ήταν τόσο αληθινή που φαινόταν ότι μπορούσες να την αγγίξεις. Πρώτα, πυκνά σμήνη αστεριών επέπλεαν και μετά εμφανίστηκε μια εικόνα μιας φωτεινής μπάλας. Αυτή η μπάλα είναι ορατή και από μέσα, αν και είναι πολύ δύσκολο να δεις τις λεπτομέρειες. Και τότε εμφανίζεται ένα παράξενο πλάσμα, παρόμοιο σε σιλουέτα με έναν άνθρωπο, αλλά αστραφτερό με μια τόσο φωτεινή επτάχρωμη κλίμακα που δεν φαίνονται τα πρόσωπά του. Ο ξένος, γυρίζοντας και αστράφτοντας όλο και πιο λαμπερός με ρεύματα φωτός, που κυριολεκτικά έκαιγαν τα μάτια του, μίλησε με μια δυνατή φωνή.
  - Με μια απεριόριστα τεράστια δύναμη ...
  Αυτός που είναι κρυμμένος στην απύθμενη άβυσσο,
  Μόνο αυτός μπορεί να το κυριαρχήσει!
  Ποιος μέσα από τον χώρο και τον χρόνο
  Θα γίνει, χωρίς να στραβοκοιτάζει!
  Μετά άστραψε σαν χίλιοι κεραυνοί και εξαφανίστηκε! Πόσο εντυπωσιακό είναι, όλοι οι θρύλοι ωχριούν μπροστά στην πραγματικότητα. Πόσο εκθαμβωτική είναι η σιλουέτα της σειράς των επτά χρωμάτων, πιο λαμπερή από τα αστραφτερά φώτα του ουρανού. Ο αρχκαρδινάλιος φαινόταν έκπληκτος, αναβοσβήνει συχνά από τη λάμψη στα μάτια του (δεν έβλεπε σχεδόν τίποτα), ταλαιπωρώντας νευρικά τη σβάστικα με φύλλα διαμαντιού.
  -Τι είναι αυτό? - Έβγαλε ένα συριγμό.
  -Έπεσε από τον ουρανό σαν βολίδα ή αστέρι. Βρήκαν τους μακρινούς μου προγόνους, ένα κουτί και το σύμβολο που έχω στο λαιμό μου. Υπήρχε ένα βαρέλι από μέταλλο χωρίς προηγούμενο και μια πλάκα με μυστικά σημάδια. - είπε ο αρχιπάπας με τραγουδιστικό τόνο.
  -Πού είναι αυτός ο πίνακας; Ο Αρχκαρδινάλιος τίναξε τα δάκρυα που έτρεχαν ακούσια από τα κατακόκκινα μάτια του από το φως.
  - Εξαφανίστηκε μαζί με το βαρέλι, δεν την είδε άλλος. - Ο ποντίφικας το είπε αυτό με έναν τόνο γεμάτο θλίψη και ειλικρινή λύπη. Ήπιε μερικές προσεκτικές γουλιές από το κύπελλο.
  -Δεν είναι για αυτήν, υπήρχαν φήμες ότι σαν να είχε ο αυτοκράτορας Decibel αστραφτερές ταμπλέτες με αόρατα σημάδια; - Με καθόλου ελπίδα είπε ο αρχκαρδινάλιος.
  -Μπορεί! Όλα μπορούν να είναι σε αυτόν τον κόσμο, αλλά ο Μεγάλος Ντσιμπέλ, ο κατακτητής των βορείων και νότιων παγανιστών, ήθελε να αποκτήσει δύναμη και αθανασία. Τι συνέβη - πέθανε χωρίς να αποκτήσει δύναμη, δεν δίνεται σε όλους η ευκαιρία να διαβάσουν όσα γράφτηκαν από τους θεούς, και ακόμη περισσότερο να συγκρίνουν μαζί τους. - Ο αρχιπάπας απείλησε ακόμη και τον συμπολεμιστή του με τον δείκτη του. Προσποιήθηκε ότι το πήρε σαν αστείο. Ναι, και η περιέργεια nbspЈ προκάλεσε κάτι εντελώς διαφορετικό:
  - Όλα αυτά είναι περίεργα, ακόμα κι αν έχει δύναμη, γιατί να τη δώσει κάποιος σε κάποιον. Οι θεοί δεν δίνουν τίποτα δωρεάν.
  - Δεν νομίζω ότι είναι θεός κατά την κατανόησή μας, αν και οι θρύλοι που συνέθεσαν οι προκάτοχοί μου λένε ότι αυτός ο σύζυγος είπε ότι ήταν ακόμη σε θέση να δημιουργήσει άλλους κόσμους. Ίσως απλά λένε ψέματα, δεν έχουμε πιο συγκεκριμένα στοιχεία. Η γνώμη μου είναι ότι έχουν οιονεί θεϊκή δύναμη. - Ο αρχιπάπας έβαλε το κύπελλο πίσω και πήρε μια βάφλα καλυμμένη με μια όψη σοκολάτας.
  - Αυτά τα δύο αγόρια έχουν κοντό παντελόνι, επίσης στο χρώμα του ουράνιου τόξου, όπου η αιθάλη δεν έχει καλύψει αυτές τις κιτρινόστομες τσούχτρες, και ...
  -Ναι, βλέπεις, ο δράκος απεικονίζεται στο κουτί, μόνο που έχει δέκα κεφάλια. - Διακόπτεται από τον Αρχδάδο.
  - Λοιπόν αυτά τα παιδιά και αυτή η απαστράπτουσα είναι από τους ίδιους ανθρώπους! - Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί ο Αρχκαρδινάλιος ήταν ευχαριστημένος.
  -Όχι, είναι απίθανο να μην προσέξατε ότι αυτός ο θεός έχει έξι άκρα, και πολύ μακρύτερο κεφάλι. Όχι, αυτό είναι ένα άλλο μη ανθρώπινο κρασί. - Τι θα δώσει, είναι ήδη συνηθισμένοι σε ακραίες διαφορές θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια των ασκήσεων και δεν θα τους εκπλήξετε με ρεύμα. Όλοι το δοκίμασαν, ακόμη και την εναλλασσόμενη φάση ραδιενεργού ακτινοβολίας πόνου.
  κλπ, αλλά αυτοί οι τύποι ήρθαν επίσης από έναν άλλο κόσμο και μπορούν να μας βοηθήσουν να βρούμε το κλειδί για να κυριαρχήσουμε στην απεριόριστη δύναμη. Υπάρχουν έγγραφα διαθέσιμα μόνο σε εμάς, ξέρω ότι οι άνθρωποι μπορούν να κινούνται ανάμεσα σε κόσμους και με μια κίνηση του χεριού να μετατρέπουν πόλεις και βουνά σε στάχτη. - Ο αρχιπάπας μάλιστα σηκώθηκε από τον ενθουσιασμό.
  - Το μάντεψα κι εγώ, ω Μεγάλε Παναγιώτατε! Ο Αρχκαρδινάλιος σηκώθηκε στα πόδια του, υποκλινόμενος στον κυρίαρχό του. Η έκφραση των ματιών του ποντίφικα άρχισε ξαφνικά να κρυώνει, αυτό είναι ένα σαφές σημάδι ότι το κοινό τελείωσε και δεν πρέπει να καταχραστείτε τον χρόνο, τον πιο επιδραστικό και επίτιμο κυβερνήτη του πλανήτη.
  - Εγώ ο ίδιος προσωπικά θα τα παραλάβω, θα τους δείξω την τιμή των θεών. Πιστέψτε με, η πρόνοια υπάρχει!
  Υποκλίνοντας με το υποχρεωτικό άγγιγμα του δαπέδου με τη γροθιά του για άλλη μια φορά, ο Αρχκαρδινάλιος έφυγε από την πολυτελή αίθουσα καθρέφτη, με τις επτάχρωμες ανταύγειες να αστράφτουν ακόμα οδυνηρά μπροστά στα μάτια του.
  ________________________________________________
  Ο διοικητής του γηγενούς αποσπάσματος Alpha-Stalz, Igor Rodionov, εν τω μεταξύ έλαβε και μετέδωσε έναν άλλο κρυπτογράφηση που έλαβε από έναν πρόσκοπο με το όνομα "Squirrel".
  Ο Ιγκόρ θεώρησε αυτό το ψευδώνυμο ανεπιτυχές.
  - Καλύτερα να την πεις γάτα, από καιρό υποψιαζόμουν ότι είναι τελείως πόρνη. - Είπε αγενώς, εξετάζοντας εν συντομία το κρυπτογράφημα, ο στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων που μόλις είχε λάβει τις επωμίδες του στρατηγού της αποικιοκρατίας.
  Ο αξιωματικός Ιβάν που στεκόταν εκεί κοντά κοίταξε τον αδερφό του με επίπληξη.
  - Είναι εύκολο να μιλήσεις. Και ξέρετε ότι εάν ένα κορίτσι σε αυτά τα πρωτεύοντα αιλουροειδών αρνηθεί να κάνει σεξ, αυτό θεωρείται απόκλιση από τον κανόνα. Είτε ροζ είτε άρρωστο, είναι αδύνατο λόγω των προκαταλήψεων των σπηλαίων να αποτύχει ένας τόσο πολύτιμος πράκτορας.
  - Και ποιο είναι το νόημα, σε αυτόν τον πρόσκοπο. Δεν μεταφέρει τίποτα συγκεκριμένο, δεν πήρε όπλο, και μάλιστα έστειλε ένα κρυπτογραφημένο κείμενο αφού έφτασε σε τροχιά. Ο Ιγκόρ τσακίστηκε.
  - Πάντα χρειάζεται ένας πρόσκοπος. Εμείς, για παράδειγμα, χάρη σε μυστικούς ανιχνευτές καταφέραμε να ανατινάξουμε το παλάτι του Fagiram και να επιβιώσουμε μόνοι μας. Αργά ή γρήγορα, θα αποκτήσει πρόσβαση στις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και στη συνέχεια ... - Ο Ιβάν έκανε μια χειρονομία που σημαίνει - τρελαίνεσαι!
  -Τι λοιπόν, ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τίποτα. - Ο διοικητής των επίλεκτων ειδικών δυνάμεων κούνησε απελπιστικά το χέρι του. Αυτό το τρίφυλο Konoradson θα πετάξει μακριά, και όλα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό, θα εκδοθούν το πολύ εκατό εκατομμύρια, η τελευταία προειδοποίηση Zorg. Θα υπάρχει Phag, θα φτάσει ο Krag. Σαν ένα κελί στη φυλακή, όσο κι αν αναδιατάξετε τα κρεβάτια, το κελί δεν θα γίνει ευρύτερο.
  - Αλλά νομίζω ότι δεν θα παραλείψετε να τοποθετήσετε το κρεβάτι μακριά από τον κουβά! - Θα αναβοσβήνω με εξυπνάδα εξωτερικά ένα χωριανό Ιβάν.
  - Αν δεν ήσουν αδερφός μου, θα σε είχα... - Ο τεράστιος Ιγκόρ φαινόταν πραγματικά τρομακτικός, ειδικά αν δεν υπήρχαν στάλζαν εκεί κοντά.
  -Τι εγώ. Ο Ιβάν χαμογέλασε πλατιά. Αυτή τη στιγμή, όταν σε έναν πλανήτη με την επιθεώρηση του Μεγάλου Ζοργκ, και ακόμη και μιας μικρής, αλλά τεχνολογικά συντριπτικής μοίρας συνοδείας, οποιαδήποτε επιτήρησή τους έγινε απολύτως αδύνατη και τα αδέρφια μίλησαν με σιγουριά με πλήρη φωνή. - Παρεμπιπτόντως, είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην ανεξαρτησία. Νομίζεις ότι αμέτρητα εκατομμύρια άλλα γαλαξιακά πλοία πέταξαν εδώ για ένα πικνίκ, για να διασκεδάσουν. Η αυτοκρατορία είναι κοντά στην αποσύνθεση, κοντεύει να καταρρεύσει. Τότε κανείς δεν θα χρειαστεί τον απομακρυσμένο πλανήτη μας. Ενώ οι τίγρεις θα δαγκώνουν η μία την ουρά της άλλης, ο λαγός θα κάνει πόδια. Για χιλιάδες χρόνια εξελισσόμαστε μόνοι μας, χωρίς μεγαλύτερα αδέρφια στην τρέλα. Θα ξαναγίνουμε ανεξάρτητοι και ελεύθεροι, ας επιστρέψουν όλα στην κανονικότητα.
  - Το να ονειρεύεσαι είναι χάσιμο χρόνου. Κι όμως, ακόμα κι αν αποκτήσουμε την ανεξαρτησία, ποιος θα κυβερνήσει τον πλανήτη - ο ασήμαντος Πρόεδρος Ντάκλιντον; - Ο Ιγκόρ μόρφασε.
  -Δεν! Αντάρτες με επικεφαλής τον Γκορνοστάεφ. - είπε ο Ιβάν με σιγουριά.
  - Φτου Πάρσεκ! Ο Ντάκλιντον έχει έναν αποικιακό στρατό και βουνά από όπλα και ο Γκορνοστάεφ έχει μόνο λίγους υποστηρικτές, θα τσακιστεί σαν τούρτα κοπριάς. Το βλέμμα του διοικητή έγινε πραγματικά άγριο.
  -Αν πας στο πλευρό των ανταρτών, τότε θα σε ακολουθήσουν και άλλες μονάδες! Ο Ιβάν κοίταξε τον αδερφό του με σιγουριά.
  -Ακριβώς, έχω το ισχυρότερο μέρος του στρατού των Ιθαγενών, και πρέπει να είμαι ο νέος αρχηγός του πλανήτη! - είπε σταθερά ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων. Τραβώντας το βλέμμα του αδερφού του, πρόσθεσε μια μομφή. - Όχι, δεν θα είμαι σφετεριστής, ούτε θα δημιουργήσω μοναρχία. Θα σχηματίσουμε μια Κεντρική Επιτροπή υπό τον έλεγχό μου και οι καλύτεροι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του Γκορνοστάεφ, θα μπουν εκεί - θα κυβερνήσουν συλλογικά. Μαζί θα μετακινήσουμε βουνά και θα κυλήσουμε τον ουρανό σε σωλήνα.
  -Αστείος. Μόλις θυμήθηκα ένα παλιό κουκούτσι. - Ο Ιβάν τραγούδησε όμορφα σε λαϊκό ύφος.
  Όλα στον κόσμο συμβαίνουν
  Με εντολή της Κεντρικής Επιτροπής.
  Ο ήλιος ανατέλλει και δύει
  Με εντολή της Κεντρικής Επιτροπής.
  Όλα μεγαλώνουν τριγύρω
  Με εντολή της Κεντρικής Επιτροπής.
  Τα πλοία πετούν στο διάστημα
  Με εντολή της Κεντρικής Επιτροπής.
  Οι στρατιώτες πάνε στον πόλεμο
  Με εντολή της Κεντρικής Επιτροπής.
  Μας δίνουν όλους μισθούς,
  Με εντολή της Κεντρικής Επιτροπής.
  Πέφτουν βόμβες, πύραυλοι
  Με εντολή της Κεντρικής Επιτροπής.
  Σηκώστε την ουρά ενός κομήτη
  Με εντολή της Κεντρικής Επιτροπής.
  Η βροντή βροντάει, η γη σείεται
  Με εντολή της Κεντρικής Επιτροπής
  Ακόμα και η γυναίκα...γελάει
  Με εντολή της Κεντρικής Επιτροπής!
  Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, ο αυστηρός διοικητής του Alpha-Stealth γέλασε εγκάρδια.
  Ναι, είναι αστείο, αλλά σοβαρά. Κάναμε και κατά κάποιο τρόπο ασκήσεις για το ζευγάρωμα των μάχιμων μονάδων. Επίσης, χώρισαν τους στρατιώτες και τις γυναίκες μας, και τις ανάγκασαν να συναναστραφούν, ταυτόχρονα σε ένα μέρος. Όποιος δεν συμφωνεί, κόβεται με λέιζερ στη μέση. Έψαξαν επίσης για ανωμαλίες, μέτρησαν τις αναλογίες οργασμού και μετά δήλωσαν την απόλυτη γενετική υπεροχή τους έναντι της ανθρωπότητας.
  Ο Ιβάν έστριψε το δάχτυλό του στον κρόταφο:
  - Στον καθένα το δικό του, αλλά είχατε ποτέ σεξ με τα θηλυκά του;
  Ο Ιγκόρ απάντησε με θέρμη στη φωνή του:
  -Μια δυο φορές βέβαια. Φυσικά, είναι ελκυστικές γυναίκες και πολύ καυτές, αλλά... Τους αρέσει πολύ να κοροϊδεύουν τους ανθρώπους, μπορούν να τηγανίσουν, να σπάσουν, να δαγκώσουν, να κόψουν. Μαλώνουν τους ανθρώπους μόλις το επιτρέπει η φαντασία. Είναι καλό που, σύμφωνα με τον βαθμό της υπηρεσίας μου, απαγορεύεται να ζευγαρώσω μαζί τους, αλλιώς δεν θα αποφύγω τραυματισμό ή θάνατο... Αλλά στα όνειρα είναι ωραίο και το πιο σημαντικό είναι δίκαιο, ειδικά αν δένεις μια σταλζάνκα, στην πραγματικότητα, μια όμορφη "Mulpa" και σήκωσε ένα μαστίγιο νετρονίων ... - Τότε ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων παρατήρησε: μια όμορφη μελωδία παίζει απαλά. Έριξε μια ματιά στο βραχιόλι του, το οποίο φορούσε σαν παλιό ρολόι. - Μάλλον, μας καλούν, το σήμα αναβοσβήνει, μίλα γρήγορα, τι μας είπε αυτό το κορίτσι;
  -Το γεγονός ότι το διαστημόπλοιό της μεταφέρεται σε άλλο γαλαξία, και αυτό είναι το τελευταίο της μήνυμα, θα είναι εκτός εύρους υποδοχής. Πιστεύει επίσης ότι το αστέρι μεσσίας αγόρι της είναι ζωντανό και ελπίζει να τον βρει. - προειδοποίησε ο Ιβάν, πετώντας την πάστα από το σωλήνα, που στον αέρα μετατράπηκε σε φιγούρες αστείων ζώων.
  -Το πιστεύεις μόνος σου; Ο Ιγκόρ συνοφρυώθηκε.
  - Νομίζω ότι είσαι επιφυλακτικός με έναν ανταγωνιστή στον αγώνα για τον επίγειο θρόνο. Ελπίζω να χαθεί στο διάστημα. Οι καρδιές των ερωτευμένων είναι η καλύτερη πυξίδα. - Μίλησε ο αδερφός και, αστειευόμενος και σοβαρός. Γενικά, αν συμβεί κάτι καλό, ο μεσσίας θα μπορούσε να ενώσει την ανθρωπότητα... Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν καθόλου γι 'αυτόν. Επιπλέον, δεν πιστεύεται καθόλου στην ικανότητα ενός ατόμου να αλλάξει ριζικά τα πάντα.
  Ο Ιβάν σταύρωσε δύο δάχτυλα.
  -Ξέρετε πόσες φορές η αυτοκρατορία τους είναι μεγαλύτερη από τον πλανήτη Γη.
  -Δεν! - απάντησε ειλικρινά ο Ιγκόρ.
  Ο Ιβάν έδειξε ένα μηδέν με τα δάχτυλά του. Τα δύο αδέρφια γέλασαν εκκωφαντικά σαν ελέφαντες που σαλπίζουν τα κουφάρια τους.
  
  Ο "Ψεύτικος Τζελαμπίντο" χλεύασε επίσης χαρούμενα όταν τους είπαν ότι έπρεπε να πολεμήσουν. Ένα σεμνό κορίτσι που έλαβε θρησκευτική ανατροφή είναι ήδη αρκετά κουρασμένο τόσο από τις σαδομαζοχιστικές διδασκαλίες όσο και από τα σεξουαλικά πειράματα. Μάλλον, αντίθετα, σωματικά (τι ξεδιάντροπος προδότης έφτιαξε τροποποιημένη σάρκα) ακόμα και μου άρεσε όλο και περισσότερο. Όταν οι σύντροφοι είναι διαφορετικοί ή υπάρχουν πολλοί από αυτούς ταυτόχρονα, είναι ασυνήθιστο και δημιουργεί μια μοναδική παλέτα οργασμού. Αυτά είναι μόνο τα βασανιστήρια της συνείδησης, δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τα ιερά συναισθήματα σαν ζώο. Το αίσθημα της αμαρτίας, τερατώδες και επώδυνο, την κατατρύχει. Κατά τη διάρκεια σύντομων ονείρων, ο κάτω κόσμος ονειρεύεται, όπου η Έλενα, λαμβάνοντας μια σκληρή τιμωρία, φέρνει μετάνοια στον Παντοδύναμο Θεό. Ευτυχώς, οι σταλζάνοι, πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής, οι άριστα οργανωμένοι και εκπαιδευμένοι στρατιώτες απαγορεύονται από οποιεσδήποτε ενέργειες που μειώνουν τη μαχητική ικανότητα του στρατού, πράγμα που σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών θα είναι πολύ πιο ήρεμο. Τουλάχιστον από την άποψη της καταραμένης συνείδησης!
  
  Ο αρχιπάπας δεν ήξερε ακόμη ότι ο τεράστιος στρατός του Τσιριζκάν ήταν ήδη στην πορεία. Ο επί μακρόν τρομερός Αυτοκράτορας συσσώρευε δύναμη και ο λόγος για την ομιλία ήταν η ύπουλη σύλληψη του δισέγγονου και άμεσου κληρονόμου ενός άλλου μεγάλου Αυτοκράτορα, του Ντεσιμπέλ. Ο ντεσιμπέλ ήταν ένας πραγματικός θρύλος, και δικαιωματικά οι κληρονόμοι του μπορούσαν να διεκδικήσουν ένα σημαντικό μέρος της τεράστιας εκκλησιαστικής γης. Ο αρχιδούκας Dulupula de Grant, ένας τερατώδης πλούσιος απόγονος ιερέων, ήθελε ξεκάθαρα να ευχαριστήσει τον Αρχιπάπα. Πίστευε ότι η απειλή της παραίτησης θα σταματούσε την εισβολή, αλλά ο Τσιριζκάν δεν φοβόταν πλέον, ήταν έτοιμος να αμφισβητήσει τον παχυνόμενο θρόνο του Γκίντεμ. Τα πολυάριθμα στρατεύματά του έπρεπε να χωριστούν σε είκοσι μέρη, διαφορετικά οι δρόμοι θα είχαν βουλώσει εντελώς. Επιπλέον, τα "τανκς του Μεσαίωνα" Tyranno-mammoths, βάρους έως και ογδόντα τόνων, με τέσσερις περιστρεφόμενους πύργους μάχης σε φολιδωτές πλάτες, έσπασαν τους δρόμους με ιδιαίτερο τρόπο. Εφιαλτικά πλάσματα με πέντε στρογγυλεμένα κέρατα ικανά να σπάσουν τις πύλες σαν κριάρι. Ο στρατός ήταν ποικιλόμορφος με πολυάριθμα τμήματα. Στα μάτια κυριολεκτικά κυματίζοντας από αμέτρητες σημαίες και οικόσημα. Οι κάτοικοι είτε τράπηκαν σε φυγή είτε χαιρέτισαν τις κολώνες. Το πρώτο σοβαρό εμπόδιο στο δρόμο τους ήταν το γκρίζο κάστρο του Βαρώνου Τούχκαρ. Ήταν ένα πραγματικό φρούριο, σχεδόν απόρθητο με ψηλούς πύργους και χοντρά τείχη, που βρισκόταν σε ένα λόφο, που δυσκόλευε ακόμη περισσότερο την έφοδο στην ακρόπολη. Πιθανότατα ήταν πιο λογικό να παρακάμψουμε τη δομή, αλλά ο διοικητής, Κόμης Druvam de Cyr, σκέφτηκε ότι οι θησαυροί του βαρώνου άξιζαν τη θυσία. Το φρούριο άρχισε να πυροβολεί από φορητούς καταπέλτες. Οι βαρύτεροι ρολόι μπαλίστας μπήκαν στη μάχη λίγο αργότερα. Πύρινες επιθέσεις πέταξαν μέσα στο κάστρο, καίγοντας ζωντανούς τους κατοίκους. Βαριές πέτρες έσπασαν τους τοίχους από βασάλτη, ξύνοντας μόνο ελαφρά την επιφάνεια. Ήταν δυνατό, ωστόσο, να γκρεμιστούν μερικά δόντια τοίχου. Μερικοί από τους υπερασπιστές του κάστρου είχαν ήδη σκοτωθεί, άλλοι είχαν ακρωτηριαστεί άσχημα. Με τη βοήθεια των Tyranno-Mammoths και των Allosaurs, κατάφεραν να τραβήξουν τόσο ισχυρές μηχανές καταστροφής που η επίδρασή τους δεν ήταν πολύ κατώτερη από το πιο προηγμένο πυροβολικό. Οι μεμονωμένοι ογκόλιθοι ζύγιζαν έως και μισό τόνο, ο βρυχηθμός της πτώσης τους τάραξε τα τείχη του γκρίζου κάστρου. Τα πυρά ανταπόκρισης των αμυνόμενων, συμπεριλαμβανομένων των βαλλίστρων, έπεσαν κυρίως σε αποσπάσματα ελαφρού πεζικού. Αιχμηρά, περιστρεφόμενα μπουλόνια κατά την πτήση έσκισαν τα σώματα των άτυχων στρατιωτών. Ακόμη και μια μεταλλική ασπίδα δεν ήταν αρκετή αξιόπιστη προστασία. Ωστόσο, η ανάγκη σύσφιξης τεσσάρων ή ακόμα και οκτώ χορδών τόξων βαλλίστρων ταυτόχρονα επηρέασε αρνητικά τον ρυθμό πυρκαγιάς, αλλά αύξησε την εμβέλεια με τη διεισδυτική ισχύ του φορτίου. Αφήνοντας ένα σωρό πτώματα, οι πεζοί στρατιώτες υποχώρησαν κάτω από το κάλυμμα συμπαγών ολόσωμων ασπίδων. Εν τω μεταξύ, οι ανελέητοι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν. Προφανώς ο κόμης, ο Ντουβάν έτρεφε την ελπίδα να εξαντλήσει τον εχθρό στο έπακρο, πριν από την αποφασιστική επίθεση. Μάλλον αυτός ο υπολογισμός θα μπορούσε να δικαιωθεί, αλλά οι αμυντικοί έριξαν ένα απρόσμενο τζόκερ. Ένας ιπτάμενος αρουραίος με στερεά αποθέματα εύφλεκτων ουσιών υψώθηκε ψηλά πάνω από το κάστρο. Μετά βούτηξε απότομα και καθισμένος πάνω στο τέρας, ένας μικρόσωμος αλλά δυνατός, αναμφίβολα πολύ έμπειρος μαχητής με μπλε μάσκα, έριξε τις γλάστρες με ένα φλογερό μείγμα. Το χτύπημα, που φυσικά είναι λογικό, έγινε σε συσσωρεύσεις εύφλεκτων υλικών. Οι νηοπομπές πήραν φωτιά, όρμησαν δυνατά, πυροδοτώντας ένα ηφαίστειο πολλαπλών κρατήρων. Πύρινα μείγματα κατέκαψαν και στρατιώτες και Τυραννο-μαμούθ με Αλλόσαυρους. Τερατώδη ζώα ορμούσαν σαν πύρινος ανεμοστρόβιλος, ποδοπατώντας όλους όσους έμπαιναν στο δρόμο τους. Πολλοί από τους πολεμιστές κάηκαν ζωντανοί, απανθρακωμένοι με καυτές πανοπλίες. Το βαριά θωρακισμένο ιππικό υπέφερε τα περισσότερα. Αδέξιοι ιππότες έπεσαν από τα μανιασμένα ζώα, πλημμύρισαν με βίαια πυρά και τα ογκώδη κοχύλια δεν τους επέτρεπαν να σηκωθούν. Ένας εφιαλτικός, οδυνηρός θάνατος σε ένα ατσάλινο τηγάνι περίμενε τη δοξασμένη αγωνιστική ελίτ. Ο ένοχος της καταστροφής επίσης δεν γλίτωσε αντίποινα. Το φέιγ βολάν ήταν σαν σκαντζόχοιρος γεμάτος με βέλη, και μερικά από αυτά ήταν δηλητηριασμένα. Η πτώση του πλέγματος πουλιού, ενός τέρατος στο μέγεθος ενός καλού βομβαρδιστή, ήταν πολύχρωμη. Αφήνοντας μια ουρά καπνού, το τέρας έπεσε σε μια πέτρινη κορυφογραμμή με ένα βρυχηθμό. Υδρογόνο, που βρίσκεται στο στήθος και το στομάχι του φυλλαδίου - εξερράγη πτεροδάκτυλος. Φάνηκε ότι το αερόπλοιο έσκασε, τα υπολείμματα του καπνιστού κρέατος έπεσαν στις τάξεις των τοξότων, αυξάνοντας τα θύματα. Ωστόσο, ο ίδιος ο αναβάτης κατάφερε να πηδήξει και μάλιστα, εκμεταλλευόμενος την αναταραχή, να βουτήξει στο πάχος των σκηνών. Εν τω μεταξύ, οι πύλες του κάστρου άνοιξαν και το επίλεκτο ιππικό έπεσε πάνω στους πανικόβλητους στρατιώτες. Μπροστά, πάνω σε έναν τεράστιο μονόκερο, ήταν ο ίδιος ο βαρόνος Τουκκάρα. Τεράστιος σε αστραφτερή επιχρυσωμένη πανοπλία, ήταν μεγαλοπρεπής και τρομερός. Το μετριασμένο σπαθί του έκοψε σίδερο σαν χαρτόνι. Ήταν προφανές ότι αυτός ο πολεμιστής βιαζόταν να τα βάλει με τον κόμη Ντουβάν. Ο βαρόνος ήταν σε έξαλλη οργή, ένα θραύσμα ογκόλιθου σκότωσε την κόρη του, σχίζοντας το κεφάλι ενός επτάχρονου κοριτσιού. Το αιματοβαμμένο πτώμα του παιδιού στάθηκε μπροστά στα μάτια του Τουκκάρ, αυξάνοντας τη δύναμη των ήδη βαριών χτυπημάτων. Κόβοντας το δάσος από χάλυβα, ο κόμης περικυκλώθηκε από επιλεγμένους ιππότες, κατάφερε ακόμα να σπάσει στον κύριο εχθρό.
  - Είσαι μαύρη κόμη, θα απαντάς για όλα!
  - Είσαι λευκό πτώμα, κάτσε σε έναν πάσσαλο!
  Ήταν άξιοι ο ένας για τον άλλον. Τα ξίφη τους διασταυρώθηκαν. Ο βαρόνος ήταν πιο βαρύς και δυνατός, ο Κόμης πιο επιδέξιος και πιο γρήγορος. Ωστόσο, με το πρώτο χτύπημα, ο βαρόνος έκοψε την επιδέξια σφυρηλατημένη ασπίδα με το έμβλημα της δεξαμενής-τίγρης. Ο Ντουβάν κατάφερε ακόμα να χτυπήσει τον μονόκερο στο κεφάλι. Η κόρνα μείωσε λίγο το χτύπημα, και όμως το θαυμαστό θηρίο τρεκλίστηκε και άρχισε να καταρρέει. Έξαλλος, εκδικούμενος τον πόνο που προκάλεσε στον αγαπημένο του, ο βαρόνος άρπαξε τον κόμη με το ένα χέρι και τον πέταξε στο έδαφος. Η μάχη με τα πόδια δεν άφησε καμία ευκαιρία και το αδίστακτο σπαθί έκοψε το κράνος και το κεφάλι του εχθρού. Σκόρπιοι εγκέφαλοι σκόρπισαν το ιδρωμένο πρόσωπο του Tukhkar. Βλέποντας ότι ο αρχηγός τους ηττήθηκε, οι υπόλοιποι πολεμιστές έχασαν το ήδη κλονισμένο πνεύμα τους και τράπηκαν σε φυγή. Μια μικρή αλλά τρομερή απόσπαση, με ατσάλι, ακολουθούσε στις φτέρνες των φυγάδων. Ωστόσο, η χαρά των γενναίων ανδρών ήταν πρόωρη, το πανίσχυρο Τυραννο-μαμούθ όρμησε να τους συναντήσει. Ο βαρόνος ήταν ο πρώτος που καταρρίφθηκε, ένα από τα έξι πόδια του τέρατος τον συνέτριψε μαζί με πανοπλία. Μερικοί από τους υπόλοιπους στρατιώτες συντρίφθηκαν ή φυγαδεύτηκαν. Οι τοξότες από τους πύργους εκτόξευσαν θανατηφόρα πυρά, και μερικοί από τους στρατιώτες που δραπέτευσαν, βλέποντας ότι η ζυγαριά γύρισε πίσω, γύρισαν τα άλογα και τα ελάφια τους. Νέες δυνάμεις μπήκαν στη μάχη και όλα αποφασίστηκαν όχι από την ανδρεία των στρατιωτών, αλλά από τον αριθμό τους. Ο στρατός του κόμη ήταν ασύγκριτα μεγαλύτερος και σύντομα όλοι οι ιππότες που συμμετείχαν στην εξόρμηση σκοτώθηκαν. Μετά το θάνατο του κόμη, ανέλαβε τη διοίκηση ο γιος του, Viscount Bor de Cyr. Αυτός ο νεαρός άνδρας δεν έχασε χρόνο δίνοντας το σύνθημα για άμεση επίθεση. Τυραννομαμούθ πήγαν στο κριάρι. Οι θωρακισμένες πύλες έτρεμαν από πολύ βαριά χτυπήματα και πολεμιστές όλων των λωρίδων ανέβηκαν στην επίθεση. Οι επιτιθέμενοι ήταν τόσο ενθουσιασμένοι που δεν έδωσαν σημασία στη λιωμένη ρητίνη, τις πέτρες και τα βέλη. Οι απώλειες ήταν τεράστιες, και όλοι σκαρφάλωναν και σκαρφάλωσαν. Συντετριμμένοι από αριθμούς, οι μαχητές έπαιρναν πύργους σε πύργους. Οι τοίχοι γλίστρησαν από πίσσα και αίμα. Τελικά, οι πύλες που ήταν δεμένες με κράμα χάλυβα κατέρρευσαν, επιδρομείς όρμησαν στο κάστρο. Η μάχη κλιμακώθηκε σε σφαγή, οι επιζήσαντες υπερασπιστές προσπαθούσαν να οπισθοχωρήσουν. Ιδιαίτερα σκληρή αντίσταση προβλήθηκε στην είσοδο του ναού του υπέρτατου θεού Ravarr. Μεγάλοι, αθλητικά χτισμένοι ιερείς πολέμησαν απελπισμένα, καλύπτοντας την είσοδο της κατασκευής. Λόγω της στενότητας του διαδρόμου, οι επιτιθέμενοι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και ο σωρός από κομμένα σώματα αυξήθηκε. Βλέποντας το απελπισμένο πείσμα των υπερασπιστών, ο Μπορ διέταξε με σπασμένη φωνή.
  -Εμπρηκτικές χρεώσεις! Φωτιά!
  Ο έμπειρος κυβερνήτης Αζούρ προσπάθησε να αντιταχθεί.
  - Υπάρχουν μεγάλοι θησαυροί στο ναό, η φωτιά θα τους βλάψει.
  -Τότε χτύπησε ακριβώς κατά μήκος του διαδρόμου, και αν πάρει περισσότερο φωτιά, θα το σβήσουμε. - Ο νεαρός πολεμιστής είχε ήδη την εμπειρία των επιθέσεων και το πρόσωπό του έλαμπε από ευτυχία, τα πράσινα μάτια έκαιγαν από ενθουσιασμό. Αυτή είναι η ρομαντική αρπαγή της μάχης.
  Οι πυροβολισμοί είχαν αποτέλεσμα, πετούσαν τσεκούρια, έκαψαν και τύφλωσαν ιερείς και μοναχούς, τράπηκαν σε φυγή. Μερικοί από αυτούς ήλπιζαν να χαθούν στους απέραντους λαβύρινθους του μπουντρούμι του ναού. Στο πιο τεράστιο κάστρο άρχισε η γενική λεηλασία και ο εξαναγκασμός. Πολεμιστές όρμησαν πάνω σε γυναίκες, βίασαν βάναυσα, χόρτασαν, άνοιξαν το στομάχι τους, έκοψαν το στήθος και τα αυτιά τους. Θεωρήθηκε αρετή να έχει μια συλλογή από μαραμένα αυτιά. Πολλοί άνθρωποι κατέφυγαν προς την προστασία αυτής της ακρόπολης. Τα μωρά τα έπαιρναν από τις μητέρες τους και τα έριχναν στη φωτιά, και τα μεγαλύτερα δεν γλίτωσαν.
  Ο Viscount Borde Cyr εξοργίστηκε. φώναξε και κούνησε τις γροθιές του.
  -Σκότωσέ τους όλους, μη λυπάσαι κανέναν, ας πιει αίμα η ψυχή του πατέρα μου πριν πετάξει στον παράδεισο. Καταστρέψτε όλα τα γειτονικά χωριά, χωρίς να γλυτώσετε τους υποτελείς του καθάρματος βαρώνου. Όλη η περιοχή θα πλημμυρίσει από φωτιά και αίμα, ακόμη και τα ζώα δεν θα λάβουν έλεος.
  Εν τω μεταξύ, οι στρατιώτες έσυραν τη μεγαλύτερη κόρη του βαρώνου Ελβίρα, σαστισμένη στη μάχη. Ο Μπορ παρακολουθούσε με ενδιαφέρον καθώς οι στρατιώτες της έσκιζαν τα ακριβά, χρυσοκέντητα ρούχα, τα παπούτσια με βότσαλα, τα σκουλαρίκια, τα κοσμήματα, βάζοντας τα πάντα σε ένα κοινό σωρό.
  -Τι άψογη σιλουέτα έχει, και το στήθος της είναι σαν παγωτό με αμέθυστο.
  Ο νεαρός βίσκοντ πήδηξε από το άλογό του, η θέα μιας όμορφης θυσίας πιο συναρπαστική από το χυμένο αίμα.
  -Ας ρίξουμε ένα κουβά νερό στο κεφάλι της. Το θύμα είναι ιδιαίτερα όμορφο όταν τρέμει και αντιστέκεται. Τι απαλό και απαλό δέρμα έχει, σατέν σε χρυσό!
  Ένα λάγνο χέρι πέρασε πάνω από το στομάχι, χαϊδεύοντας περαιτέρω τις ευαίσθητες κόκκινες θηλές ενός βελούδινου, χρυσοχάλκινου στήθους, μετά από το οποίο άρπαξε περίπου το πιο οικείο μέρος!
  Αφού ο παγωμένος καταρράκτης έπεσε στο κεφάλι της, η κοπέλα ξύπνησε και πηδώντας απότομα, έσπευσε να τρέξει. Ένας επιδέξιος πολεμιστής έκανε ένα σκούπισμα, έπεσε. Φαινόταν ότι μια ελαφίνα ήταν ξαπλωμένη στο έδαφος, πάνω στην οποία πήδηξε από ψηλά ο με τίτλο σάτυρος λύκος. Η κόρη του βαρώνου και ο γιος του κόμη μάλωναν σαν γάτα με σκύλο, τσακώνονταν με μανία, η βαρόνη χρησιμοποίησε ακόμη και τα δόντια της, αλλά η βίσκοντ αποδείχτηκε πιο δυνατή. Μπροστά στα μάτια πολλών χιλιάδων μαχητών έγινε μια αποκρουστική ενέργεια, οι στρατιώτες γέλασαν και ενθάρρυναν με συμβουλές. Όταν σηκώθηκε ο βισκόμης, το ιδρωμένο του πρόσωπο ήταν γδαρμένο, αλλά ταυτόχρονα και τρυφερά ευχαριστημένο. Μετά από σκληρό αγώνα, η γλώσσα γύρισε με δυσκολία.
  - Ωραία, μικρή τίγρη. Και τι κοιτάς! Κάτω τα χέρια!
  Το τελευταίο κλάμα ήταν διαπεραστικό και δυνατό.
  Αρκετές χιλιάδες αξιωματικοί τράβηξαν βιαστικά τα χέρια τους από το σαγηνευτικό, τρεμάμενο θήραμα.
  - Αγάπη μου, δεν θα το πάρεις, τουλάχιστον όχι τώρα. Στείλε στην προσωπική μου σκηνή! Και υπάρχει δουλειά για σένα να χτίσεις ένα παλάτι γύρω από το κάστρο και να βάλεις ένα κομμένο κεφάλι σε κάθε πάσσαλο. Ας μάθει όλος ο κόσμος με ποιον έχουν να κάνουν.
  -Και τι να κάνει ο άρχοντας με τους πεσόντες μας πολεμιστές; - Με δυσκολία να πάρει την ανάσα του, ρώτησε ο βοηθός, άφθονα βαμμένος με αίμα με λεκέδες αιθάλης στο κέλυφος.
  - Ως συνήθως, κάψτε τα πτώματα, δείχνοντας άξιες τιμές. Οι οικογένειες θα αποζημιωθούν. Τι άλλο, πού είναι ο γιος εκείνου του γκικ βαρώνου; Το βλέμμα του νεαρού έγινε ακόμα πιο θυμωμένο.
  - Ψάχνετε! - Ο βοηθός τίναξε το τσεκούρι που λάμπει από αίμα.
  - Βρε, μη σκοτώσεις αμέσως! - Ο Πολεμιστής τρύπωσε θυμωμένος έναν ετοιμοθάνατο μαχητή, έναν ξένο στρατό με τη σφυρηλατημένη, ασημένια σκληρυμένη μπότα του. Κάνοντας τον άθλιο να ησυχάσει. - Ο πατέρας μου αγόρασε πρόσφατα έναν πολύ σπάνιο δήμιο Mari, ας δοκιμάσουμε τις ικανότητές του.
  Οι πολεμιστές έσπευσαν να εκπληρώσουν την εντολή του νέου κυρίου τους. Στον υψηλότερο πάσσαλο, το κεφάλι του ηττημένου βαρόνου, μεγάλου σαν κολοκύθα, ήταν αναποδογυρισμένο.
  Ο βίσκοντ έφτυσε στην άκρη και φώναξε δυσοίωνα με ασταθή, σπαστική φωνή:
  -Αυτό το κάστρο είναι πολύ μικρό, γι' αυτό δεν σκοτώσαμε αρκετά. Στην επόμενη μισό εκατομμύριο πόλη, θα διασκορπιστούμε εκεί όπως πρέπει. Πατέρα, θα είσαι ευχαριστημένος, η οικογένειά σου θα μείνει στην ιστορία ως η πιο αιματηρή και περήφανη. Ορκίζομαι ότι δεν θα πω ποτέ μια τόσο αξιολύπητη λέξη: αγαπητέ!
  
  ΚΕΦΑΛΑΙΟ? 31
  
  Σε αυτόν τον μυστηριώδη κόσμο του κινδύνου,
  Κρυμμένα στο σκοτάδι, τα κλειδιά της ευτυχίας.
  Αν δεν θέλεις να ζεις τόσο μάταια
  Βρείτε το σπαθί από τη δύναμη!
  
  Τα διαστημόπλοια μπήκαν σε hyperdrive. Εδώ είναι ένα άλμα στον θρυλικό υπερδιάστημα, ακατανόητο για την αρχαία ανθρώπινη φυσική. Φανταστείτε ένα ποντίκι να περιπλανιέται για ώρες κατά μήκος ενός εύκαμπτου σωλήνα που είναι στριμμένο σε μια σπείρα, αξίζει να το μασήσετε μέσα από το κέλυφος και το μονοπάτι κόβεται εκατοντάδες φορές. Μια παρόμοια διαδικασία συμβαίνει τη στιγμή της εξόδου από τις τυπικές τρεις διαστάσεις σε άλλες διαστάσεις με άλλους φυσικούς νόμους. Και γιατί μερικές φορές οι ιδιότητες του υπερχώρου αλλάζουν, η ταχύτητα της κίνησης αυξάνεται ή μειώνεται πολλές φορές, ενώ, τουλάχιστον για τους stalzans, αυτό είναι ένα άλυτο μυστήριο του σύμπαντος. Όταν δισεκατομμύρια εκπαιδευμένοι και σκληραγωγημένοι μαχητές, από μίνι στρατιώτες που έμαθαν πώς να πιέζουν το όπλο πριν προλάβουν να περπατήσουν, μέχρι βετεράνοι του πρώτου υπερπολέμου, καλύπτουν αποστάσεις ετών φωτός σε κλάσματα δευτερολέπτου. Κατά τη διάρκεια της υπερολίσθησης, ειδικά κατά την κατάρρευση της επιτάχυνσης και της επιβράδυνσης, η ζωή μέσα στα πλοία παγώνει, παγώνει σε μια μάζα πάγου. Πριν μπει στις θέσεις απορρόφησης κραδασμών, ο Λεβ Ερασκάνταρ διάβασε την καθιερωμένη ενημέρωση. Οι μαχητές πριν από λίγο καιρό κλήθηκαν από μίνι στρατιώτες, ακόμη και νεότερους από τον Λέο σε ηλικία, αλλά δύο από αυτούς είχαν πραγματικά έντονες παραφυσικές ικανότητες. Άλλοι έχουν μόνο πολύ αδύναμες κλίσεις. Παραδόξως, ακόμη και με τόσο υψηλό επίπεδο επιστήμης και τεχνολογίας, η φύση των υπερανθρώπινων ικανοτήτων έχει ελάχιστα μελετηθεί. Ίσως στην εποχή της τεχνολογίας να υποτιμήθηκε ο ρόλος τους στον πόλεμο αιχμής ή να ήταν κάτι που δεν μπορεί να ζυγιστεί σε ζυγαριά και να μετρηθεί με όργανα.
  Σε κάθε περίπτωση, τα stalzans με τέτοιες δυνατότητες είναι πολύ σπάνια και ο Leo, όχι χωρίς λόγο, νόμιζε ότι στη μελλοντική επιχείρηση δεν τους ανατέθηκε σε καμία περίπτωση ένας οπίσθιος ρόλος. Ποτέ πριν ο στόλος του Purple Constellation δεν είχε φτάσει τόσο μακριά στο μεγαλύτερο υπεράλμα του. Ο χρυσός αστερισμός των sinhs θα κονιοποιηθεί σε κουάρκ. Όχι, δεν θα γίνει φωτόνιο, και πολύ περισσότερο νετρίνο στην ακτινοβολία ενός Κβάζαρ, υπάρχουν νέες μάχες πέρα από κάθε φαντασία και φρέσκες σούπερ περιπέτειες που κόβουν την ανάσα!
  _________________________________________________________________
  Μετά την επιστροφή του, ο Αρχκαρδινάλιος δεν βρήκε τους "θεούς". Οι τίγρεις κατάφεραν να πείσουν τον Λίχο και τη Λάσκα να φύγουν από το παλάτι για να εξερευνήσουν τη γύρω περιοχή. Τους πρόσφεραν ως μεταφορικό μέσο ιερά τρίκερα τράγια. Αν και τα κατσίκια ήταν μεγάλα, σαν καλά άλογα και πολύ πιο όμορφα από τα γήινα αντίστοιχά τους, αυτή η επιλογή απορρίφθηκε και οι όμορφοι και γρήγοροι μονόκεροι επιλέχθηκαν ομόφωνα ως τρόπος μεταφοράς.
  Ο πλανήτης δεν ήταν αρκετά συνηθισμένος - φοίνικες και φτέρες, φυλλοβόλα και κωνοφόρα δέντρα ήταν βαμμένα σε κίτρινο-κόκκινο φως και μόνο περιστασιακά μπλε-μπλε. Η πόλη ήταν μεγάλη και πλούσια ακόμη και για τα σύγχρονα πρότυπα, με περισσότερους από μισό εκατομμύριο κατοίκους. Φαινόταν ότι μέσα στα τείχη της πόλης δεν υπήρχαν καθόλου φτωχοί, ακόμη και τα παιδιά ήταν κομψά και περιποιημένα, με μπότες και σανδάλια, παρά τον ζεστό καιρό.
  Αφού τα τείχη της πόλης εξαφανίστηκαν στον ορίζοντα, το τοπίο άλλαξε. Αντί για ομαλούς πλακόστρωτους δρόμους, λιθόστρωτα και σκόνη, πολλά ξύλινα σπίτια και κακοντυμένοι άνθρωποι. Η συγκεκριμένη, σχετικά αμυδρή μυρωδιά της κοπριάς αναμειγνύεται με την ευχάριστη μυρωδιά από φρεσκοψημένα κέικ και τηγανητό κρέας. Ένα τυπικό μεγάλο χωριό, έβρεξε πρόσφατα, και ξυπόλητα, μισοντυμένα παιδιά πιτσιλίζουν μέσα από τις λακκούβες, σηκώνοντας λασπωμένο σπρέι. Στο βάθος, σε ένα καταπράσινο λιβάδι, μια ντουζίνα μεγάλα, σφαιρικά, μπλε και κόκκινα ζώα κολυμπούν μετρημένα. Κάθε ζώο έχει δέκα τριχωτά πόδια, πέντε μέτρα ύψος: προφανώς ένα τοπικό ανάλογο μιας αγελάδας. Και προφανώς, αυτά είναι πολύ ελαφριά πλάσματα, ένα φρέσκο αεράκι ταλαντεύει ελαφρώς τα κουφάρια τους. Στη μέση του χωριού δεσπόζει ναός με χρυσό τρούλο και σβάστικα που αστραφτερά πάνω σε δύο "ήλιους". Ο Βλαντιμίρ και οι φίλοι του, που έφυγαν χωρίς συνοδεία, κατάφεραν να διανύσουν αρκετή απόσταση, οπότε ο ιερέας, που φυσικά δεν ήξερε τους "θεούς" στο πρόσωπο, τους κοίταξε σαστισμένος. Παρ' όλα αυτά, ο Τίγρης ήθελε να κοιτάξει τον ναό από μέσα. Υπήρχε ένα ελαφρύ λυκόφως, πολλά μεγάλα πολύχρωμα κεριά και τέσσερα κύρια αγάλματα, ανάλογα με τον αριθμό των θεών.
  Ο Λίκο ήταν αδιάφορος, αυτός ο κόσμος είναι πρωτόγονος και δεν υπάρχει τίποτα που να τον εκπλήσσει, ο Βλαντιμίρ και η Λάσκα, αντίθετα, κοίταξαν την εκκλησία με γνήσιο ενδιαφέρον. Ακόμη πιο περίεργο ήταν το γεγονός ότι ούρλιαξε.
  -Κοίτα, είμαστε εμείς!
  Και είναι αλήθεια ότι μια από τις ειδωλολατρικές εικόνες απεικόνιζε τον τετράχειρο υπέρτατο θεό Ραβάρα και τα τρία παιδιά του. Δύο αγόρια και ένα κορίτσι, πολύ παρόμοια με ανθρώπινα μικρά, μόνο τα μαλλιά και των τριών έλαμπαν με μια ιριδίζουσα γκάμα.
  - Ναι, αγόρια. Βλέπω τον εαυτό μου και φαίνεστε απατεώνες! αναφώνησε η Λάσκα. Τα κορίτσια Stalzan, μέχρι να ενηλικιωθούν, δεν είχαν το δικαίωμα να φορέσουν άλλο χτένισμα εκτός από βαμμένο στο χρώμα του ουράνιου τόξου και τη σημαία Stelzanat, και τα αγόρια απαγορεύονταν, εκτός από τις περιπτώσεις που ήταν απαραίτητο να το μεταμφιέσουν. Μετά τη μύηση στα γιούλινγκ, οι κανόνες γίνονται πιο χαλαροί, ανάλογα με την κατάσταση του stalzan. Είναι αλήθεια ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών θα μπορούσαν να υπάρξουν κάποιες προσωρινές απολαύσεις, αλλά με υποχρεωτική επιστροφή μετά το τέλος τους στο πρότυπο.
  Πίσω κάτι βρόντηξε. Οι τύποι κοίταξαν τριγύρω, ο χοντρός παπάς λιποθύμησε, έπεσε από τον άμβωνα, σπάζοντας τρία αγγεία με μεθυστική ουσία. Δεν ήταν τόσο άσχημα, μερικά κεριά έπεσαν πάνω στο χυμένο πολύ αρωματικό μείγμα. Προφανώς αυτή η ντόπα σε σύνθεση έμοιαζε με κολόνια, όλα φλέγονταν από μια λαμπερή φλόγα. Τα παιδιά έτρεξαν βιαστικά έξω από το ναό, ξέσπασε φωτιά. Οι μονόκεροι κάλπασαν πολύ πιο γρήγορα από τα άλογα κούρσας, αυτή τη φορά ούτε ο Λίχο δεν ήθελε να επιστρέψει στην πόλη. Σταματήσαμε αφού πετάξαμε είκοσι μίλια, και δεν είναι μόνο φόβος. Μια βόλτα με ένα άλογο, και ακόμη περισσότερο σε έναν μονόκερο, είναι μια σπάνια ευτυχία και καθήλωσε τα παιδιά. Επιπλέον, ο Likho ήθελε να αγωνιστεί σε αυτό το εξωτικό άθλημα. Ο ανταγωνισμός άργησε, μόνο όταν οι μονόκεροι ήταν εξαιρετικά εξαντλημένοι, οι αγώνες τελείωσαν και η Νυφίτσα έπεσε πρώτη, ήταν πιο βαριά με τα όχι μόνο όμορφα, αλλά πρακτικά αδιαπέραστα ρούχα της, καθώς και μια ιατρική περίπτωση. Αποφασίσαμε να αφήσουμε τα οδηγημένα ζώα και μετά να πάμε με τα πόδια. Ο δρόμος ήταν ίσιος και βραχώδης. Νεαρά χτυπήματα χτυπούσαν και αιχμηρά βότσαλα γαργαλούσαν ευχάριστα τις ελαστικές σόλες. Ο Βλαντιμίρ μάλιστα επέλεξε επίτηδες μια όσο το δυνατόν πιο αιχμηρή επιφάνεια για να κάνει μασάζ στα πόδια του, με αδιαπέραστο δέρμα. Τα παιδιά είχαν μια κενή συζήτηση και στη συνέχεια εν κινήσει αντάλλαξαν ακόμη και στρατιωτικές-οικονομικές στρατηγικές για καθιστούς εκπομπούς πολλαπλών τσιπ. Μετά από περίπου μια-δυο ώρες ή ίσως λίγο περισσότερο, ένα μεγάλο χωριό εμφανίστηκε ξανά. Κάτι σαν ένα τεράστιο χωριό, σε ένα κίτρινο λιβάδι με κουρεμένο καταπράσινο γρασίδι, μια μεγάλη, γυμνόποδη συμμορία σχεδόν μαύρων από ηλιακό έγκαυμα, αλλά ασπροκέφαλοι κυνηγούσαν την μπάλα, παίζοντας κάτι παρόμοιο με το ποδόσφαιρο. Ήταν ακόμα πολύ ελαφρύ και φαινόταν να γίνεται ακόμα πιο ζεστό.
  -Εδώ, μάλλον, το κλίμα είναι διαφορετικό, όταν φύγαμε, ήταν είκοσι πέντε βαθμοί εκεί, και εδώ είναι όλα τριάντα. - Παρατήρησα, Βλαντιμίρ, που είχε ήδη καταφέρει να συνηθίσει την κάπως πιο δροσερή θερμοκρασία των αστροπλοίων Stelzanath.
  -Ακριβώς, γίνεται όλο και πιο ζεστή. Ο Λίχο σήκωσε τα δάχτυλά του. - Κοιτάξτε τον ουρανό, σαν να εμφανίστηκε ένα νέο φωτεινό σημείο.
  - UFO σε αυτόν τον κόσμο; - Έμεινα έκπληκτος, αν και ο Βλαντιμίρ δεν έχει τίποτα να εκπλαγεί ιδιαίτερα.
  -Ολα είναι πιθανά. Πάμε να πάρουμε λίγο νερό και να παίξουμε με τα πρωτόγονα παιδιά τους. Ας δείξουμε μια υπεροδήγηση σουπερνόβα. - Προσφέρονται χαμογελώντας δόντια Likho.
  Το παιχνίδι ήταν διαφορετικό από το κανονικό ποδόσφαιρο, με σπρωξίματα, τάκλιν και αναμετρήσεις. Όπως το ράγκμπι, το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, σε έναν μεσαιωνικό πλανήτη κλωτσάνε μόνο σε σπιτικά γκολ. Αναρωτιέμαι πώς αποκαλούν οι ντόπιοι τον πλανήτη τους;
  Η νυφίτσα έμεινε λίγο πίσω, μαζεύοντας τοπικά πολυτελή λουλούδια σε ένα περίτεχνο στεφάνι και όταν πλησίασαν στο χωράφι, κανείς δεν τους έδωσε σημασία. Δεν διέφεραν πολύ από τους ντόπιους, ήταν επίσης μαυρισμένοι μπρούτζινοι. Εδώ, οι ντόπιοι δεν είναι τόσο μαύροι όσο στη Γη, η θερμοκρασία του αέρα είναι συνήθως χαμηλότερη, αν και το φωτεινό κίτρινο φόντο του πεδίου, όπως ο χρυσός κοσμημάτων, οδηγεί στο γεγονός ότι από μακριά τους αντιλαμβάνεστε πολύ πιο σκούρες από ό, τι είναι πραγματικά.
  - Γεια σας, παίκτες, θέλουμε να κρατήσουμε μια ουρά. - φώναξε ο Λίχο
  Τα αγόρια σταμάτησαν να παίζουν. Δεν τους άρεσαν οι ξένοι.
  -Τι χρειάζεσαι! Έχουμε ήδη ένα πλήρες σετ! Βγες έξω!
  -Θέλουμε να σκοτώσουμε την κατσίκα!
  Βάλε μέσα τους Τίγρεις και κούνησε τη γροθιά του.
  Ακούστηκε ένα κακό τσιρίγμα. Η κατσίκα είναι ένα ιερό ζώο, το οποίο, φυσικά, οι φίλοι δεν γνώριζαν.
  -Βλασφημούν!
  Αναρριχήθηκε περίφημα στη φιλοδοξία.
  - Εγώ ο ίδιος είμαι θεός και είστε εσείς οι βλάσφημοι, στα γόνατα καταφρονεμένοι!
  Σε ποιον έμοιαζαν ο Λίκο και ο φίλος του, ίσως σκιάχτρο, αλλά σίγουρα όχι θεός. Βρώμικα, σχεδόν γυμνά αγόρια, ακόμα και το επτάχρωμο σορτσάκι ήταν σκεπασμένο με σκόνη. Δεν αποτελεί έκπληξη, με φόντο τα παιδιά του χωριού, φαίνονται σαν μικροί αλήτες. Και εδώ δεν είναι αρκετά ο πυκνός Μεσαίωνας, αλλά μάλλον ένας ανάδρομος γύρος ανάπτυξης του έθνους που κάποτε περιέβαλλε τις κοσμικές εκτάσεις. Έτσι, ακόμη και οι φτωχοί της υπαίθρου, σύμφωνα με το έθιμο και το νόμο, πρέπει να τηρούν την καθαριότητα.
  Ήταν περίπου πενήντα αγόρια, οι δυνάμεις ήταν κάτι παραπάνω από άνισες. Ωστόσο, προκαλώντας ήδη το πρώτο χτύπημα των Τίγρης, ένιωσε ζωώδη δύναμη. Η παραμονή στον βιοθάλαμο δεν ήταν μάταιη, τα γονιδιακά παρασκευάσματα και οι βιολογικοί τροποποιητές πρόσθεσαν δύναμη και ταχύτητα. Φυσικά, τα παιδιά που τους επιτέθηκαν δεν γνώριζαν τίποτα για τη βιομηχανική, τους μίνι στρατιώτες, τη διαγαλαξιακή τέχνη της μάχης σώμα με σώμα. Ο αγώνας εξελίχθηκε σε σφαγή. Κινούμενοι, κάνοντας ελιγμούς, κέρδισαν τα αγόρια τερματισμού. Θύμιζε ταινία δράσης ταινίας - "Karate, ενάντια στη makiwara". Ακόμα και τα κόκαλα έχουν γίνει πιο δυνατά, και τα χτυπήματα είναι πιο αποτελεσματικά. Μπράτσο, πόδι, αγκώνας, κεφάλι, ό,τι διδάχτηκε ήταν χρήσιμο. Ο Βλαντιμίρ πήδηξε για χατίρι, δύο αγόρια συγκρούστηκαν στα μέτωπα, τόσο που έπεσαν νεκροί.
  - Πρέπει ακόμα να παίζεις κουδουνίστρες. - Ο Τίγρης χλεύασε.
  Ο Likho ενέκρινε:
  - Ωραία κίνηση!
  Όταν τα μισά παιδιά είχαν ήδη λάβει τα δικά τους, τα υπόλοιπα όρμησαν προς όλες τις κατευθύνσεις. Είχε μείνει μόνο ένα δεκάχρονο ή λίγο μεγαλύτερο αγόρι. Οι τίγρεις κράτησαν με δυσκολία τον Ραζορβίροφ, προφανώς ο Λίχο δεν είχε αγωνιστεί ακόμη με απόλυτη ικανοποίηση.
  - Έχει ήδη παραιτηθεί. Μην είσαι άγριος!
  -Αφήστε τον να μου φιλήσει τα πόδια και να μου γλείψει τις γροθιές. Είμαι Θεός! - Φώναξε ο νεαρός σταλζάνος.
  - Έχεις ήδη ξεκινήσει, τρελοκομείο, σε κλαίω. Μωρό μου, σήκω από τα γόνατά σου, κανείς δεν θα σου κάνει κακό!
  Το παιδί σηκώθηκε όρθιο, κάτω από το μάτι του φάνηκε μια εντυπωσιακή μελανιά.
  - Είστε οι μεγάλοι, τα παιδιά του υπέρτατου θεού Ravarr. - Με τρέμουλο στη φωνή του είπε το αγόρι.
  - Μαντέψτε ένας θνητός, είμαστε οι αγγελιοφόροι του ουρανού! Ο Λίχο μύησε και φούσκωσε το στήθος του.
  -Μας συγχωρείτε. Απλώς μοιάζετε τόσο πολύ με δραπέτη σκλάβους. - μουρμούρισε ο μικρός.
  Ο Βλαντιμίρ γέλασε, βγάζοντας τα πολύ μεγαλύτερα και πιο δυνατά δόντια του.
  -Καταλαβαίνω ο ίδιος ότι η εμφάνισή μας δεν είναι θεϊκή, αλλά οι γροθιές των δαιμόνων.
  -Όχι, οι γροθιές των θεών, αλλά η εμφάνιση των δαιμόνων. Με λένε Λίχο, καλύτερα να μην με ξυπνήσεις! Θάνατος σε όσους τολμούν να θυμώσουν! - Ένας νεαρός σταλζάν εκτέλεσε μια επταπλή τούμπα χωρίς άλμα τρέχοντας από ένα μέρος. Ήταν εντυπωσιακό, όσο πιο συγχρονισμένα το αγόρι πέταξε πολλά λιθόστρωτα και προσγειώθηκε, σκίζοντας τις πέτρες, κλωτσώντας.
  -Συμφωνώ μαζί σου. Το αγόρι υποκλίθηκε στα γόνατά του.
  - Ίσως έχετε πολύτιμες πληροφορίες.
  Ο Ραζορβίροφ έστριψε, προσομοιώνοντας μια επώδυνη ανάκριση. Το αγόρι ψέλλισε φοβισμένο:
  - Μάλλον ήρθατε να διαβάσετε την ιερή τράπεζα. Έτσι λέει ο αρχαίος θρύλος!
  Αν και ο Likho άκουσε για πρώτη φορά για το τραπέζι, δεν το έδειξε:
  - Σωστά, την ψάχνουμε, εκεί που είναι.
  -Δεν γνωρίζω! - Το παιδί ήταν έτοιμο να ξεσπάσει σε κλάματα φόβου.
  -Ποιός ξέρει!? - Στένεψε τα μάτια του, αλλάζοντας ακόμη και το χρώμα της ίριδας του Razorvir με τη διανοητική του εντολή.
  - Φήμες λένε ότι ο πρίγκιπας Alimar, ο δισέγγονος του μεγάλου Decibel, το ξέρει αυτό. - Το αγόρι απάντησε πρόθυμα.
  - Οδήγησέ μας σε αυτόν! - γάβγισε ο Λίχο.
  - Φοβάμαι ότι είναι αιχμάλωτος του αρχιδούκα μας, μου λένε να ξεκολλήσω για την προδοσία ενός αξιωματούχου.
  Η νυφίτσα σέρνονταν ανεπαίσθητα, το πρόσωπό της έλαμπε από πονηριά.
  -Η "Αρχή" σας θέλει να ενοχλήσει τους θεούς, αφού ο Αλιμάρ είναι στην αιχμαλωσία του;
  - Μα, λένε ότι ο πόλεμος έχει ήδη αρχίσει. - Όχι εντελώς παράξενα, ξεσήκωσε ο νεαρός κρατούμενος.
  -Έτσι είναι, αλλά τα γράμματα μπορούν να τα διαβάσουν είτε οι κύριοι θεοί είτε τα παιδιά του Ραβάρ. Δεν δίνεται σε απλούς θνητούς. - δήλωσε με σιγουριά η νυφίτσα.
  - Διάβασες το μυαλό της μεγάλης θεάς; Το αγόρι ηρέμησε.
  - Γαμώτο, είμαι απλά ένα διαβολικά έξυπνο κορίτσι! - Η χαριτωμένη και συνάμα τρομερή Νυφίτσα γρύλισε. - Τώρα μένει να διαβάσουμε τις σκέψεις του Alimar.
  - Ας το διαβάσουμε. Οδήγησέ μας στο κάστρο, μη φοβάσαι, θα σε προστατεύσουμε. - Ο Ραζορβίροφ διέταξε με τόσο σίγουρο τόνο που το αιχμάλωτο αγόρι προχώρησε χωρίς λογομαχία. Έπρεπε να τρέξει, καθώς οι νέοι ιδιοκτήτες πίεσαν έντονα τον νεαρό οδηγό. Παρά την τρυφερή ηλικία του, τα γυμνά πέλματα του χωριανού, πιθανότατα σκληρυμένα από τη σκληρή ζωή, είχαν ήδη κερατινοποιηθεί και πέταξε άφοβα πάνω από τα πρόσφατα γεμάτα φραγκόσυκα γραφικά, που δεν είχαν προλάβει να γυαλιστούν, με τροχούς καροτσιού και άκρα τοπικών ερπετών.
  Το κάστρο και η πόλη του αρχιδούκα Dulupul de Grant ήταν ένα τεράστιο κτήμα. Και ο ψηλότερος πύργος της πόλης, "The Flyer's Nest", πήγε πάνω από ένα χιλιόμετρο στον ουρανό και η τεράστια χρυσή δεκαπεντάμετρη σβάστικα του έμοιαζε με έναν δυσοίωνο, αραχνοειδές "Ήλιο". Βασίλευε μια αναβίωση μυρμηγκιών και αυτό είναι φυσικό, φυσικά, η είδηση της έναρξης του πολέμου είχε ήδη καταφέρει να βάλει τις μάζες σε κίνηση. Οι πύλες ήταν κλειστές, όλοι όσοι έμπαιναν και έμπαιναν ελέγχονταν προσεκτικά. Ωστόσο, μέρος του τείχους ήταν ημιτελές, έτσι αποφάσισαν να μπουν στην πόλη με αυτόν τον τρόπο.
  Το αγόρι, που ονομαζόταν Semik, θεώρησε σκόπιμο να προειδοποιήσει τους νέους του συντρόφους. Μετά από ένα μακρύ και έντονο τρέξιμο για έναν κανονικό άνθρωπο, η φωνή του ακούστηκε θολή λόγω της βαριάς αναπνοής.
  -Υπάρχουν πολλοί φρουροί εδώ, απέκλεισαν τα ημιτελή τείχη, αλλά υπάρχει περίπτωση να μπεις στην πόλη σχεδόν απαρατήρητος.
  -Πώς να κοιμηθεί ο φύλακας; - ρώτησε ο Λίχο.
  -Κοιτάξτε προσεκτικά τον τοίχο!
  Πράγματι, σχεδόν γυμνοί άνθρωποι σέρνονταν πάνω του. Τους παροτρύνουν οι επόπτες με αλυσίδα, με ανελέητα χτυπήματα από μακριά μαστίγια. Προφανώς οι δούλοι ολοκλήρωσαν βιαστικά την κατασκευή ενός ψηλού και χοντρού τείχους, μιας νεανικής πόλης.
  -Εκεί που δουλεύουν τα παιδιά είναι ο μεγάλος μου αδερφός. επεσήμανε ο Σέμικ.
  διέκοψε αγενώς ο Λίχο.
  Τι ξέχασε. Πιστεύετε ότι θα τον απελευθερώσουμε;
  - Όχι, δεν το ζητάω, άλλα τέσσερα χρόνια και θα τον απογοητεύσουν. Για χρέη, πουλήθηκε σκλάβος από τους γονείς του, όπως κάνουν πολλοί. Πόλεμος δεν έχει πολύ καιρό, όλοι έχουν πολλά παιδιά με ειδικό φόρο στο καθένα, οπότε το νοικιάζουν για να ξεπληρώσουν. - Εξήγησε το αγόρι.
  -Τι μας νοιάζει αυτό! Ο Ραζορβίροφ έστριψε τα χείλη του περιφρονητικά.
  -Είμαστε ακόμα παιδιά, αλλά δυνατά, και έχουν επείγουσα δουλειά, δεν υπάρχει αρκετός κόσμος, γιατί ο πόλεμος άρχισε. Ένας από εσάς και εγώ θα δουλέψουμε μια βάρδια, και οι υπόλοιποι φρουροί θα αφήσουν τον φρουρό να μπει στην πόλη. Εάν κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου επιστρέψουν οι υπόλοιποι, τότε οι προσωρινά σκληρά εργαζόμενοι θα απελευθερωθούν στο σπίτι. - Ο Σέμικ κοίταξε παρακλητικά τον Ραζορβίροφ, τον οποίο θεωρούσε τον κύριο, παρά την εξυπνάδα και την αντιπροσωπευτικότητα του Λάσκι.
  Ο Λίχο χαμογέλασε.
  - Φαίνεται ότι μας αντιμετωπίζουν ως ηλίθιους. Καλύτερα να ξεπεράσουμε με έναν καυγά, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πηδήξουμε πάνω από τον τοίχο.
  - Σταμάτα να σκοτώνεις. Θα συνεργαστώ μαζί του όσο εισχωρείς στην πόλη. Έχουμε ήδη καταστρέψει την κόλαση από αυτόν τον κόσμο, πρέπει τουλάχιστον να κάνουμε κάτι χρήσιμο. - παρενέβη ο Βλαντιμίρ.
  -Έτσι, πήγαινε και δούλεψε, αλτρουιστή, βρεγμένη μύτη άγιε. Είναι ξεκάθαρο γιατί εσείς οι άνθρωποι είστε σκλάβοι μας. - Ο γνωστός μάλιστα κούνησε τη γροθιά του σχεδόν αγγίζοντας το πρόσωπο ενός φίλου.
  Οι τίγρεις ήθελαν να τον χτυπήσουν, αλλά συγκρατήθηκε:
  - Η αδυναμία των ανθρώπων είναι η αδυναμία μου!
  "Ίσως μπορέσεις να με πολεμήσεις, είσαι δυνατός τώρα!" - Περίφημα και πάλι έστριψε τη γροθιά του κοντά στη μύτη Βλαντιμίρ.
  - Δεν! - Το αγόρι από τη Γη ήταν σταθερό. - Τελείωσα με τη βία!
  Πράγματι, εκεί που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα παντού, πρέπει τουλάχιστον με κάποιο τρόπο να ηρεμήσει τη συνείδησή του. Επιλύθηκε εξαιρετικά επιπόλαια. Ο επικεφαλής της φρουράς δεν εξαπάτησε, αφήνοντας δύο, άφησε τον Λίχο και τη Λάσκα να μπουν στην πόλη, αν και ο τελευταίος φαινόταν πολύ πιασάρικος. Αισθανόμενος χονδρικά τους ανακουφιστικούς μύες του Τιγκρόφ, ο πλούσια ντυμένος μεγαλόσωμος μύρισε με ικανοποίηση:
  -Σαν πέτρα, φαινομενικά δυνατός, σκληραγωγημένος τύπος. Αν κάνεις καλή δουλειά, δεν θα σε νικήσουμε.
  Αν και ο Semik ήταν επίσης δυνατός άνδρας, σε σύγκριση με το γλυπτό-ανάγλυφο Βλαντιμίρ, φαινόταν σχεδόν τσαμπουκάς. Οι τίγρεις δούλευαν με ενθουσιασμό, ίσως και με υπερβολικό ζήλο. Εξαιτίας του, τα μαστίγια έπεσαν και σε άλλους σκλάβους, γιατί έμοιαζαν να είναι καναπέδες. Όταν με πήγαν για φαγητό, με ανάγκασαν να πλυθώ καλά σε ρέμα, η υγιεινή είναι πάνω από όλα. Το φαγητό ήταν σχετικά καλό, το κλίμα ήταν σχεδόν ισημερινό ήπιο, η γη ήταν σαν χνούδι. Μπορείτε να συλλέξετε τη σοδειά όλο το χρόνο, ίσως και υπερπαραγωγή αγροτικών προϊόντων.
  -Αυτός είναι και ο αδερφός μου. - ψιθύρισε ο Σαμίκ.
  Ένα μυώδες δεκατετράχρονο αγόρι, με ένα κουρασμένο, λυπημένο πρόσωπο πέρα από την ηλικία του, με μια μεγάλη μελανιά κάτω από το μάτι, σήκωσε το κοντοκουρεμένο κεφάλι του. Εκπληκτος:
  -Τι κάνεις εδώ?
  - Προσλάβετε έναν αδερφό μερικής απασχόλησης. Ο Σαμίκ χαμογέλασε.
  - Είστε ηλίθιοι, θα σας σημαδέψουν και θα σας κρατήσουν μέχρι την ενηλικίωση, και μετά αν δεν φαγούρα η ανάγκη για σκλάβους. Ένα νέο βασίλειο εμφανίστηκε στο νότο, όπου είναι πρόθυμοι να μας αγοράσουν. - Το αγόρι χαμήλωσε τη φωνή του και σχεδόν ψιθύρισε. - Είναι εξαιρετικά σπάνιο για προσωρινούς σκλάβους να επιστρέψουν μετά τη λήξη. Συνήθως κατηγορούνται ότι δεν εργάζονται αρκετά, ή είναι αναιδείς με τους ιδιοκτήτες ή ακόμη και ότι δεν πληρούν το εργασιακό πρότυπο, το οποίο καθορίζεται κατόπιν αιτήματος των ιδιοκτητών. Και ο όρος συσσωρεύεται σε νέο, ή ακόμα και για πάντα στο ζυγό.
  Ένα άλλο αγόρι επιβεβαίωσε, δείχνοντας ίχνη χτυπήματος στη φαρδιά πλάτη του:
  - Αυτό σε περιμένει.
  -Μην ανησυχείς, αν μη τι άλλο, θα σκάσουμε και θα σας ελευθερώσουμε όλους. είπε χαμηλόφωνα ο Βλαντιμίρ.
  -Μωροκουβέντα, βλέπεις το τρίγωνο στον ώμο, αυτό είναι το σήμα μιας προσωρινής σκλάβας. Τραβήξτε μια ακόμη γραμμή και θα είστε για πάντα σκλάβος. - πρόσθεσε ήσυχα το αγόρι. - Δεν είναι ακόμα κόλαση, καθαρός αέρας, κανονικό φαγητό, και παρόλο που η δουλειά είναι δύσκολη, το έχουμε συνηθίσει σχεδόν από τη γέννησή μας. Αντέχουμε και μπορούμε να ζήσουμε πολύ. - Μια νότα φόβου εμφανίστηκε στη φωνή του αγοριού - Και αν μεταφερθούν στα ορυχεία, όπου υπάρχει μια τρομερή δυσοσμία από πυρσούς και περιττώματα, και οι δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις είναι βαθύτερες κατά τόπους, τότε ο πιο δυνατός και πιο επίμονος σκλάβος δεν θα αντέξει ποτέ περισσότερο από δύο χρόνια, οι περισσότεροι πεθαίνουν τις πρώτες εβδομάδες και μήνες, έτσι ώστε για να αναπληρώσουν τους συνταξιούχους, ανυπάκουοι σκλάβοι στέλνονται στα ορυχεία. Παρεμπιπτόντως, τα παιδιά εκεί έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν εκεί από τους ενήλικες, επομένως είναι πιο εύκολο για τα μικρά να κυκλοφορούν ή να σπρώχνουν ένα καρότσι μέσα από στενά ορυχεία και εξαρτήματα.
  Αν και ο Τίγρης κατάλαβε ότι αυτό το αγόρι είχε δίκιο, ήταν εντελώς ήρεμος. Για τον σαδιστικό αρθρόποδο πίθηκο, η δουλεία ήταν πιο δύσκολη από ό,τι στην επιφάνεια, και στα ορυχεία και τα ορυχεία με τους λαβύρινθους από διάφορα περάσματα και τρύπες, θα μπορεί πάντα να ελευθερωθεί από τα δεσμά και να φύγει. Πού είναι η εμπιστοσύνη; Ο υπερπλασματικός υπολογιστής, σαν σε σκληρό δίσκο, κατέγραψε στον εγκέφαλό του ένα πρόγραμμα προσανατολισμού σε διάφορα μπουντρούμια και στους πιο πονηρούς λαβύρινθους.
  Όταν κάηκαν οι μάρκες, ο πόνος έγινε αισθητός, εξασθενημένος, σαν να ήταν παγωμένος, ο Βλαντιμίρ δεν τσούχτηκε καν, αλλά ο φρεσκοψημένος σκλάβος Semik ούρλιαξε, ήταν δυσάρεστο όταν το δέρμα χαϊδεύτηκε με ένα καυτό σίδερο. Για αυτόν η βάρδια καθυστέρησε σαφώς, αναγκάστηκε να δουλέψει στην επόμενη στροφή, εξάλλου στο πιο δύσκολο τμήμα. Ένα βραβείο για τον ενθουσιασμό της εργασίας, το δικαίωμα στην υπερωρία και ένα μείγμα άχαρης, σάπιας καραμέλας λαχανικών και φρούτων, που σε ένα τόσο γενναιόδωρο κλίμα, και έτσι δεν υπάρχει πουθενά. Και μόνο όταν για λίγο εξαφανίστηκαν όλοι οι φωτιστές στον ορίζοντα, τους άφησαν να κοιμηθούν λίγο. Τα υπόλοιπα τα παιδιά σκλάβα χαιρέτησαν, πού αλλού να βρει τέτοιο ανόητο, ανέβηκε σε βαρύ ζυγό. Οι τίγρεις, όμως, αντίθετα, ένιωθαν χαρούμενοι, ακόμη και οι βλεφαρίδες ήταν χαρά γι' αυτόν. Δουλεύοντας σκληρά, έκανε μια ιεροτελεστία εξιλέωσης για πολλούς φόνους. Κι αν οι μύες έτρεμαν ελαφρά από την κούραση, το συμβούλιο ένιωθε πολύ πιο ήρεμο.
  Ο Λίκο και η Λάσκα, εν τω μεταξύ, σκέφτονταν την επίθεση στο ριγέ μαύρο και κόκκινο παλάτι του αρχιδούκα. Η κατά μέτωπο επίθεση ήταν πολύ επικίνδυνη, υπάρχουν αρκετές χιλιάδες μαχητές μόνο εδώ. Και στην ίδια την πόλη, υπάρχουν περισσότεροι από εκατό χιλιάδες στρατιώτες, χωρίς να υπολογίζονται τα πολεμικά τέρατα.
  -Ένας μαχητής και όλοι στον αντίκοσμο. Ο Άρης γέλασε.
  Η Λίλι έσφιξε και έσφιξε τις γροθιές του.
  -Μπορεί να χρησιμοποιήσει τη θεϊκή του εξουσία.
  Πώς μπορούμε να τους το αποδείξουμε; Ας αφήσουμε και πάλι τον εαυτό μας να χτυπηθεί με βέλη. Δεν υπάρχει τηλεόραση εδώ, και δεν θα σε πιστέψουν, άγριο! Η νυφίτσα έβγαλε τη γλώσσα της από τη θέση της.
  - Είσαι ήδη τόσο κουλ. Αν είχαμε πεδίο δύναμης και βαριά δοκάρια, θα κόβαμε και τους δώδεκα πύργους με δοκάρια. Ωστόσο, έχουμε ακόμα μια φόρτιση, με βρυχηθμό λούπανου, και θα σκορπίσουν. - Ο Λίκχο είχε στηθεί με πολύ μαχητικό τρόπο.
  -Είσαι ιονισμένος. Αυτή είναι μια μεγάλη πόλη, αν η επίδραση του άγριου φόβου και του πανικού δεν λειτουργήσει, θα μας κυνηγήσουν σαν τους αρουραίους. - παρατήρησε λογικά η κοπέλα.
  - Τι συμβουλεύετε, υποχωρήστε και παραδοθείτε; - Περίφημα, με όλη του την εμφάνιση, έδειξε ακραίο βαθμό περιφρόνησης.
  - Δεν. Εξερευνήστε και βρείτε ευάλωτα σημεία.
  Οι δρόμοι της μεγαλούπολης ήταν γεμάτοι κόσμο. Εδώ μπορείς να δεις περισσότερη φτώχεια και βρωμιά από ό,τι στην πρώτη πόλη. Κοιτάς, βλέπεις τους ζητιάνους, τους ανάπηρους, τους άρρωστους, ωστόσο, αυτό είναι σε κανέναν οικισμό, μόνο που εδώ είναι πολύ πιο δυνατό, τραβάει τα βλέμματα. Αν και σε αυτόν τον κόσμο, η γήρανση δεν είναι τόσο αισθητή και εμφανής όσο στον επίγειο Μεσαίωνα. Λέει την επιρροή των αρχαίων ανθρώπινων γενετικών τροποποιήσεων. Όμως εξασθενεί από γενιά σε γενιά και δυστυχώς τα θλιβερά αποτελέσματα της υποβάθμισης είναι ορατά. Δείχνοντας τις συρρικνωμένες, καμπουριασμένες γριές, ο Λίχο δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και είπε δυνατά:
  -Τι αηδία. Τα τσαλακωμένα σκιάχτρα είναι μια αξιολύπητη παρωδία μιας μεγάλης φυλής. Λοιπόν, ψάξτε μόνοι σας, επιτρέπουν οι γυναίκες μας να φαίνονται τόσο άσχημες;
  - Ως γνωστόν, πρόκειται για έναν αταβισμό, ένα πρωτόγονο επίπεδο εκφυλισμού. - Η ίδια η Λάσκα ήταν πολύ αηδιασμένη να κοιτάξει αυτό το βούρκο.
  -Τι λες? - Μόρφασε, μη καταλαβαίνοντας τον Λίχο.
  -Δεν έχει ενισχυμένη γενετική μας, με υπερ-αναγέννηση. Ως εκ τούτου, τα άτριχα πρωτεύοντα θηλαστικά είναι ανάπηρα και βαθουλωμένα. Συμπάσχετε με τα παλιά άγρια. - Συγκαταβατικά δηλωμένος stelznak.
  -Τέτοια φρικιά, δεν έχουν δικαίωμα να είναι σαν το μεγαλύτερο έθνος μας. Όταν φτάσουμε στα αδέρφια μας, αυτός ο καθυστερημένος πλανήτης θα καθαριστεί! - Ο Λίκο άρχισε πάλι να κάθεται στο άλογο, μιλώντας ασυγχώρητα δυνατά.
  Τα σκοτεινά επιφωνήματα τους τράβηξαν την προσοχή των ανθρώπων. Ακούστηκαν φωνές αγανάκτησης. Κάποιος φώναξε.
  - Τρελοί ανόητοι!
  - Γιατί τράβηξες την προσοχή! Καλύτερα να εξοντώσουμε. Πηγαίνετε στο επίπεδο του καμουφλάζ. - φώναξε η νυφίτσα, ξεχνώντας ότι μπορούσε μόνο να μεταμφιεστεί.
  Ο Λίκο, ωστόσο, δεν βρήκε τίποτα καλύτερο από το να κλωτσήσει τον πλησιέστερο φρουρό από ένα στρογγυλό σπίτι. Το χτύπημα έπεσε στο στήθος και ζάλισε ελαφρώς το παιδί. Αλλά ο μίνι στρατιώτης ήταν άτυχος, καθώς η γυμνή φτέρνα του χτύπησε μια αιχμηρή ακίδα που προεξείχε από το θώρακα. Ο πόνος ξάφνιασε λίγο τον Ραζορβίροφ και κατάφερε να μπει στο πλήθος σαν λούτσος. Επειδή ο φρουρός δεν φώναξε αμέσως, τα παιδιά κατάφεραν να φτάσουν σε απόσταση ασφαλείας. Η νυφίτσα έπεσε ελαφρά στο αυτί του φίλου του.
  -Σκαρφαλώνετε συνεχώς στην έξαψη, πρέπει να παραδοθείτε στη σκλαβιά. Θέλετε να πεθάνουμε άδοξα.
  -Αυτά τα πρωτόγονα πλάσματα, πρέπει ακόμα να είμαστε επιφυλακτικοί! - Το αγόρι ήταν πολύ θυμωμένο.
  -Σκεφτείτε καλύτερα πώς θα μπείτε στο κάστρο και στην υπόγεια φυλακή. Είναι περίφημο για εμάς, θα πρέπει να πάμε στο μπουντρούμι, δεν θα κρατήσουν τους κρατούμενους στους βασιλικούς θαλάμους. Η νυφίτσα έδειξε προς τα κάτω. Και αθόρυβα, όχι εντελώς παράξενα, με στοργικό ύφος, πρόσθεσε:
  Θα πάρουμε ρούχα και χαρτιά. Ας περάσουμε ως υπηρέτες ή καλεσμένοι. Μετά χανόμαστε στους διαδρόμους και κάτω, για τις ικανότητές μας είναι αληθινό. Έχω έναν μίνι υπολογιστή, τον μεταφέρω στο κιτ πρώτων βοηθειών, εσείς ο ίδιος γνωρίζετε το τυπικό σετ, θα υπολογίσουμε τους κανόνες του πολέμου και τα κόλπα σε αυτό ...
  Ωστόσο, η μινιατούρα κυβερνητικής συσκευής δεν έδειξε σημάδια ζωής. Οι εκτοξευτές δοκών είναι επίσης στο μηδέν, κάπως γαντζωμένοι, ξοδεύουν υπερβολικό ρεύμα σε περιττά παιχνίδια. Αχ, ανέμελα παιδικά χρόνια!
  -Plasmodracon στο σαγόνι μου, θα πρέπει να ενεργήσω με δικό μου κίνδυνο και κίνδυνο.
  Η πρώτη προσπάθεια ήταν εξαιρετικά πρωτόγονη στην εκτέλεση, μερικά χτυπήματα σε ένα αραιοκατοικημένο μέρος στο κεφάλι και παιδιά κατάλληλου μεγέθους εξουδετερώθηκαν. Ωστόσο, φαίνεται ότι ήταν υπηρέτες της κατώτερης βαθμίδας, και η σαχλή Νυφίτσα απαίτησε να απολυμάνει τα ρούχα. Ως γνωστόν, στο τέλος έφτυσε και δήλωσε ότι αυτό το σχέδιο δεν ήταν καλό και ότι ήταν καλύτερα να μπει παράνομα στο κάστρο. Το έργο περιπλέκεται από το γεγονός ότι, εκτός από πολυάριθμους φρουρούς, οι προσεγγίσεις στο παλάτι φρουρούνταν από Tanko-Tigers και μικρότερους Bulld-lemurs.
  -Σρέτζεμ λίγα ερπετά με λέιζερ, θα αρχίσει ο πανικός και με το πρόσχημα θα συρθούμε στο κάστρο.
  - Έχουμε μόνο ένα φορτισμένο πιστόλι ακτίνων, και η παραμονή εδώ μπορεί να καθυστερήσει, ξοδεύοντας το τελευταίο ατού στα πλάσματα. - Η νυφίτσα αντιτάχθηκε.
  - Όχι, έχεις ακόμα ένα πιστόλι γάμμα. Και πόσες βολές έχει φορτίο; Ο Λίχο συνοφρυώθηκε.
  -Αυτός μπορεί να σκαρφιστεί για πολύ καιρό. Δεν ξέρω με σιγουριά, ίσως αρκετές ώρες από την πιο αναγκαστική φωτιά και δέκα φορές περισσότερο από την ήρεμη. Από την άποψη του ενεργειακού κόστους, τα όπλα γάμμα είναι πολλές φορές πιο οικονομικά από τα όπλα λέιζερ και ελαφρώς γκραβιολέιζερ. είπε η Λάσκα.
  -Δώσε μου το! Θα κόψουμε τα ζώα φρουράς και δεν είναι καθήκον να εξαπατήσουμε τους ανθρώπους! - Προτείνεται στον Ραζορβίροφ
  Η νυφίτσα δεν έφερε αντίρρηση. Αποφασίστηκε ότι η καλύτερη επιλογή θα ήταν η πυρκαγιά από τις στέγες. Ήταν απαραίτητο να διαλέξουμε μια θέση αόρατη από τα σχεδόν εκατό μέτρα ψηλά τείχη του κάστρου και ακόμη ψηλότερους πύργους. Ο Ραζορβίροφ εξέφρασε την ιδέα.
  - Θα ήταν ωραίο να πάρουμε μερικά σχοινιά. Ο Βλαντιμίρ είπε ότι στην αρχαιότητα οι εχθροί δέχονταν λάσο με αυτόν τον τρόπο.
  - Ξέρω, η ενημέρωση που φορτώνεται στον εγκέφαλο είναι η διεξαγωγή εχθροπραξιών με χρήση αυτοσχέδιων μέσων απουσία σύγχρονων τακτικών όπλων. - είπε μηχανικά η νυφίτσα.
  -Και ρίξε μια θηλιά, ξέρεις πώς; Ο Λίχο μόρφασε.
  - Δεν με δίδαξαν! - Το κορίτσι απάντησε ειλικρινά.
  - Κι εγώ, τι λάθος! Το αγόρι συνοφρυώθηκε.
  Έχουμε μόνο επτά κύκλους. Δεν χρειάζεται να μπορούμε να κάνουμε τα πάντα σε πρωτόγονες επιχειρήσεις μάχης. Η νυφίτσα τινάχτηκε.
  -Εντάξει, συμφωνώ, όχι ταυτόχρονα. Μπορώ να ρίξω τα δαχτυλίδια, όχι σημαντική διαφορά. - Περίφημα σε ένα άλμα, έσκισε το σχοινί της οροφής.
  - Μπορώ να το κάνω κι εγώ, μήπως μπορούμε να ρίξουμε τοίχους στο δόντι; - Η πολεμίστρια πρότεινε, χωρίς πονηρά κόλπα, να πάρει τον εαυτό της ένα λάσο.
  Ας εξαφανίσουμε πρώτα τα τέρατα.
  Έχοντας πάρει θέση, ο Λίχο άνοιξε πυρ για να σκοτώσει. Η ακτινοβολία γάμμα έφερε τα Tiger Tanks σε φρενίτιδα. Τα συνήθως υπάκουα θηρία σκορπίστηκαν στην πόλη. Αιματηρό σάλιο έτρεχε από τα στόματα, το όμορφο πεντάχρωμο ριγέ δέρμα ήταν καλυμμένο με φυσαλίδες και έπεφτε κομμάτια από τεράστια μυώδη σώματα. Ένας τρομερός πανικός ξεκίνησε στην πόλη, μεγάλα και μικρά ζώα ξέσκισαν εκατοντάδες ανθρώπους. Χιλιάδες ιππότες ντυμένοι με βαριά πανοπλία πετάχτηκαν για να καταστείλουν τα εξαγριωμένα πλάσματα. Τεράστια ζώα με κυνόδοντες όρμησαν στους ιππότες, σκίζοντας και βασανίζοντας τόσο ανθρώπους όσο και άλκες και ελάφια. Συνήθως οι βαριά θωρακισμένοι πολεμιστές προτιμούσαν πιο ισχυρές άλκες. Στη μάχη, τα κέρατα δεν είναι κακή βοήθεια. Δύο ιππότες με επιχρυσωμένη πανοπλία ήταν μικρότεροι από τους υπόλοιπους, αλλά πάνω σε μονόκερους. Προφανώς, αυτοί ήταν πολύ ευγενείς ευγενείς.
  -Κοίτα Λίχο. Πόσο μικροί είναι, προφανώς πρίγκιπες. Και η πανοπλία είναι ακριβώς το σωστό μέγεθος για εμάς. Δώσε μου το λάσο, θα τους κάνουμε λάσο. - Η νυφίτσα, ενθουσιασμένη με απροσδόκητη τύχη, προσφέρθηκε.
  - Ακτινοβόλο! Ας διαλέξουμε τη στιγμή που χάνονται από τα μάτια τους. - Ο Λίκα σέρνονταν σαν Ινδός.
  Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ. Ένας από τους τραυματισμένους μπουλντολεμούριους κατάφερε να σπάσει το δόρυ και να δαγκώσει τα μπροστινά πόδια του μονόκερου. Ένας μικρός επιχρυσωμένος πολεμιστής έπεσε κάτω και ο σύντροφός του κατέβηκε και προσπάθησε να βγάλει τον σύντροφό του έξω. Οι υπόλοιποι ήταν πολύ πρόθυμοι για τον αγώνα. Ο τεράστιος Tanko-Tiger, παρά το γεγονός ότι πολλά δόρατα τρύπησαν το κουφάρι του, πήδηξαν και σπάζοντας τα δόρατά του, γκρέμισε τους κοντινότερους ιππότες. Οι υπόλοιποι επιτέθηκαν ομόφωνα στο εξαγριωμένο τέρας. Αυτή τη στιγμή, ακόμη και οι ανεπηρέαστοι Tanko-Tigers όρμησαν στη μάχη, ελκυσμένοι από τη μεθυστική μυρωδιά του αίματος, οπότε η στιγμή ήταν κατάλληλη. Ο αυτοπεποίθηση Likho κατάφερε να ρίξει ένα λάσο μόνο στην τρίτη προσπάθεια και η Laska αντιμετώπισε τη δεύτερη. Οι ιππότες ήταν αρκετά βαρείς και τα σχοινιά ράγισαν και έκοψαν το δέρμα, αλλά ευτυχώς κατάφεραν να σύρουν τους κρατούμενους στην ταράτσα. Ο Razorvirov χτύπησε απότομα τον χοντρό ιππότη στο πρόσωπο, το υπέροχο κράνος πέταξε, αποκαλύπτοντας ένα φαλακρό κεφάλι.
  -Κοιτάξτε, δεν πρόκειται για πρίγκιπες, αλλά για ενήλικες κοντές και μάλιστα με άσχημες σκούπες στα πρόσωπά τους! Ο μίνι στρατιώτης γρύλισε απογοητευμένος.
  -Τυπικοί νάνοι, το μελετήσαμε στην ενότητα για τις κλινικές ανωμαλίες. - Το κορίτσι έφτυσε με αηδία τους αιχμαλώτους.
  Ο δεύτερος κοντός ιππότης έσπευσε στην επίθεση. Νυφίτσα με όχι κοριτσίστικη δύναμη κλωτσιά στη βουβωνική χώρα. Αν και υπήρχε μια μεταλλική πλάκα εκεί, ο επιτιθέμενος σταμάτησε και έσκυψε, πολύ ευαίσθητο μέρος και ένα δυνατό χτύπημα. Ο αντίπαλος του Razorvirov έμεινε ελαφρώς άναυδος και με αυτόματο πιλότο προσπάθησε να μαχαιρώσει το αυθάδης αγόρι με ένα στιλέτο. Ένα χτύπημα με τα δάχτυλα στα μάτια, παρέλυσε τον επιτιθέμενο ιππότη. Τότε ένα ακριβές χτύπημα στον λαιμό τον έκανε τελικά ανάπηρο. Η νυφίτσα ούρλιαξε δυνατά.
  - Μη με βοηθάς, αυτός είναι ο προσομοιωτής μου.
  Ο Σόρτι ούρλιαξε τσιρίζοντας σαν ξεκούραστο βιολί.
  "Μικρέ κάθαρμα, το σπαθί μου θα σε σκοτώσει!
  Το κορίτσι φτερούγιζε σαν πεταλούδα στην οροφή, αποφεύγοντας επιδέξια το σπαθί του κοντού ιππότη. Στη συνέχεια ο μαχητής της μίνι φούστας πέρασε στην αντεπίθεση. Τα χτυπήματά της ήταν σαν άλματα πάνθηρα. Το κράνος του νάνου πέταξε και ακούστηκε ένα τσάκισμα από σπασμένους αυχενικούς σπονδύλους.
  -Συμφωνώ υπέροχα!
  Ο νεαρός πολεμιστής τραγούδησε.
  Ο πορφυρός αστερισμός του σύμπαντος δίνει ευτυχία,
  στο απέραντο σύμπαν δεν θα βρεις πιο όμορφα!
  Περίφημα διέκοψε την κοπέλα του.
  -Ντύνουμε πανοπλίες και μονόκερους. Έχουν οικόσημο, που σημαίνει ότι αυτές οι μικρόσωμες κατσίκες τιτλοφορούνται!
  Μισή ώρα αργότερα, οι μίνι στρατιώτες, ντυμένοι με chic πανοπλίες, βρίσκονταν ήδη στο πολυτελές παλάτι. Εδώ βασίλευε μια εξαιρετική αναβίωση, ιππότες, πολεμιστές, ένοπλοι υπηρέτες έτρεχαν παντού. Η κύρια αίθουσα του θρόνου ήταν επίσης γεμάτη από κόσμο - κυρίως ευγενείς. Και εδώ είναι ο ίδιος ο Αρχιδούκας ντε Γκραντ, ένας πομπώδης τύπος με μακριά φλογερή κόκκινη γενειάδα, καλυμμένος με κοσμήματα σαν βασιλικό κοσμηματοπωλείο.
  -Κόμη Αριστερά Καμί και Δεξιά Τσάμη. Χαίρομαι που σε βλέπω! Ελπίζω να φέρεις τα στρατεύματά σου; Ο Τσιριζκάν απειλεί όλους μας.
  Μιμούμενος την τσιριχτή φωνή του πρώην ιδιοκτήτη της πανοπλίας, η Νυφίτσα απάντησε:
  -Φυσικά. Έχουμε δηλώσει συνολική κλήση. Ποια είναι τα τελευταία νέα από το μέτωπο της μάχης;
  -Κόμρε, πού μάζεψες τέτοιες μαθημένες λέξεις. Όχι πολύ καλό, υπάρχουν ήδη οι πρώτες σημαντικές απώλειες, πολλοί φεουδάρχες διστάζουν. - Ειλικρινά δήλωσε ο Αρχιδούκας.
  Και είμαστε επίσης σε αμφιβολίες. - Δήλωσε ότι μιμείται τη νάνο άσχημη χροιά της φωνής του Likho. - Γιατί ξεκίνησε ο πόλεμος;
  - Λοιπόν, η σύλληψη του Alimar de Decibela είναι απλώς μια δικαιολογία. Το ξέρεις, ο Τσιριζκάν θέλει εξουσία σε ολόκληρο τον κόσμο. - Δήλωσε με σιγουριά ο Αρχιδούκας.
  Υποθέτω ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ σας. Δείξε μας αυτόν που ξεκίνησε τον πόλεμο. - Ως γνωστόν, όπως είναι χαρακτηριστικό των σκληρών αγοριών, πήρε αμέσως τον ταύρο από τα κέρατα.
  - Γιατί το χρειάζεσαι; Ο Αρχιδούκας ξεσηκώθηκε.
  Η νυφίτσα παρενέβη στη συζήτηση, ξεσπώντας με παιδικό έξυπνο τρόπο:
  - Δημοτικό περίεργος. Ποιο είναι αυτό το άτομο που έχει γίνει το αντιποζιτρόνιο της διχόνοιας;
  Ο Δούκας κοίταξε καχύποπτα τους καλεσμένους. Δεν του άρεσε τέτοια περιέργεια και πολύ μαθημένες λέξεις. Ίσως θέλουν να βρουν και τα tablet; Μιλούν τα δόντια τους, κουρεύουν σαν ανόητοι ή τρελοί σοφοί. Και αν ναι, χωρίς τον Αρχιπάπα δεν θα μπορούν να διαβάσουν τίποτα.
  - Αν θέλεις, θα σε πάω στον καλεσμένο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα αιτήματα, αλλά κύριοι, δώστε μου έναν ιπποτικό λόγο και έναν όρκο σε μια σβάστικα - ότι ο στρατός σας θα ενταχθεί στο στρατό μου. - Ο Ντε Γκραντ δεν έδειξε ότι υποπτευόταν κάτι τους καλεσμένους.
  -Τότε, η λέξη ενός ιππότη είναι πολύ ακριβή για να σκορπιστεί τριγύρω. Μπορώ μόνο να εγγυηθώ ότι οι κινητές βιοπλασματικές μονάδες Καμή και Τσάμη δεν θα σας επιτεθούν! - Η ανάμνηση του κυβερνητικού βίντεο θόλωσε τον Λίκο.
  Πόσο υπέροχα εκφράζεται. Ίσως έχουν μπλοκαριστεί τα κράνη τους. Τόσο το καλύτερο, γιατί οι τρελοί δεν είναι τόσο επικίνδυνοι.
  Στο μπουντρούμι του μωβ Κάστρου, ο αρχιδούκος δήμιος εξέφρασε ειλικρινή δυσαρέσκεια. Τα χοντρά του χέρια έτρεμαν, και οι γροθιές του σφίγγονταν και λύγισαν:
  - Με ποια βάση τον πήρατε, κύριε Καρδινάλε;
  -Υπάρχει εντολή από τον Μεγαλύτερο και Αγιώτατο Αρχιπάπα του Γκίντεμ. Βλέπεις τον ιερό ταύρο. - Ο καρδινάλιος για τρίτη φορά έσπρωξε έναν κύλινδρο περγαμηνής με σφραγίδα κάτω από τη μύτη ενός θαμπού βασανιστή.
  - Αυτό είναι το θύμα μου, δικαίωμά μας... - Το σαρκώδες πρόσωπο του γορίλα-δήμιου, με το κεκλιμένο μέτωπο του γορίλλα, έτρεμε δυσαρεστημένο. Τα μικρά μάτια έδειχναν ενόχληση.
  -Τι λες, είσαι μόνο εργαλείο έρευνας, να ξέρεις τη θέση σου, αν δεν θέλεις να γίνεις θύμα. - Ο καρδινάλιος, αδύνατος και ψηλός σαν τον τρελό Δον Κιχώτη, σφύριξε δηλητηριώδη και έχτισε ένα απαίσιο πρόσωπο.
  - Τουλάχιστον ειδοποίησες τον Ντε Γκραντ. - Ο τεράστιος κακοποιός εξαφανιζόταν.
  -Δεν χρειάζεται, αφού υπάρχει ταύρος και το δικαίωμα του τάγματος της πύρινης σβάστικας. Τι είδους στούπα καπνίζει στα χέρια σου; - Ο καρδινάλιος συνοφρυώθηκε με αηδία, από την άσχημη μυρωδιά του καμένου.
  - Εγώ ήμουν που ετοίμασα ένα δώρο στον Αλή, αναμμένα κάρβουνα. - Bryaknul Kingpin, με σοβαρό τόνο.
  - Ένα φρικιό, ένα διανοητικά καθυστερημένο πρωτεύον, ο Alimar είναι ο πρίγκιπας του αίματος, και τα κάρβουνα αφήνουν φουσκάλες. Ο Καρδινάλιος ήταν έξαλλος. - Προφανώς θέλετε να δουν όλοι τα ίχνη των ανακρίσεών σας, να μας δημιουργήσουν νέα προβλήματα;
  Είμαι ειδικός στον τομέα μου, αν και δεν ξέρω ούτε να διαβάζω ούτε να γράφω. - Ένας γίγαντας με κοιλιά στον οποίο θα μπορούσε κανείς να γεμίσει ένα ολόκληρο κριάρι είπε περήφανα. Εκτός από τις παραδοσιακές μεθόδους και τα βασανιστήρια χωρίς ίχνη, εφηύρα μια τέτοια μηχανή. Η ομορφιά!
  Ένα τραχύ χτύπημα στη χοντρή πόρτα διέκοψε τις φωνές του επαγγελματία βασανιστή. Ο αρχιδούκας, δύο ψεύτικοι κόμητες και μια ντουζίνα φρουροί μπήκαν στον βουλωμένο μαρμάρινο θάλαμο. Ένας καρδινάλιος που έμοιαζε με μαντί που προσεύχεται με τρίχρωμη ρόμπα μιας υπέρτατης θεότητας και μια σβάστικα σε μια αλυσίδα φαινόταν στον Λίκο πολύ κωμικό. Ωστόσο, οι ενήλικες πρέπει να είναι μεγαλόσωμοι και μυώδεις, και η γενειάδα της κατσίκας είναι ένας αταβισμός ενός άγριου. Ένας χοντρός, απέραντος δήμιος με πέντε τρεμάμενα, γεμάτα πηγούνια έμοιαζε με μαχητή του Σούμο. Η κοιλιά του βασανιστή ήταν καλυμμένη με μια κόκκινη δερμάτινη ποδιά και τα χέρια του ήταν πιο χοντρά από βουβάλια και σε καμία περίπτωση δεν ήταν φτιαγμένα μόνο από λίπος.
  -Πού είναι ο κρατούμενος; - Ο Λίχο φώναξε αυθάδη χωρίς άλλο προοίμιο.
  Το ηλίθιο πρόσωπο του βασανιστή στράβωσε, αν και κατ' αρχήν δεν υπάρχει πουθενά να στρίψει περισσότερο μια τέτοια εκφυλισμένη φυσιογνωμία.
  - Έφαγε! - Ακολούθησε μια ηλίθια απάντηση.
  Πιάνοντας την απειλητική χειρονομία, ο δήμιος διορθώθηκε βιαστικά:
  - Πήραν οι άγιοι πατέρες! Τον πήγαν στον Αρχιπάπα στο Gideemm.
  -Πάρτε και σταματήστε, επιστρέψτε! - Περίφημα διατεταγμένα σαν να είναι οι ίδιοι ο πραγματικός κυρίαρχος του πλανήτη.
  Ο Καρδινάλιος βούρκωσε περιφρονητικά.
  -Αργά. Τον έβγαλαν μέσα από μια υπόγεια διάβαση και τον φόρεσαν ένα ιπτάμενο αρουραίων. Κανείς δεν μπορεί να πετάξει πιο γρήγορα από αυτόν.
  - Ανοησίες, κάθε αυτοκρατορικός μαχητής είναι ένα εκατομμύριο φορές πιο γρήγορος από τον πτεροδάκτυλό σας. - Η νυφίτσα γάβγισε και έκανε ένα βήμα μπροστά.
  Κουνώντας το στομάχι του, ο δήμιος ζάρωσε το πιο γλυκό του πρόσωπο:
  - Βλέπω ότι είστε λόγιοι άνθρωποι και θα μπορέσετε να εκτιμήσετε την εφεύρεση μου για την ανακριτική μηχανή.
  - Δύσκολα μας εκπλήσσει, αλλά είναι περίεργο. Ναι, δούκα, θα πάμε στον Αρχιπάπα σου, θα τον πάρει η καημένη η δύστυχη πόλη Χίντεμ. - Έβγαλε τα δόντια του στη λεοπάρδαλη, η οποία, ωστόσο, κάτω από το γείσο είναι εντελώς ανεπαίσθητη, και επομένως χωρίς νόημα Likho.
  Το διπλανό δωμάτιο μύριζε αίμα, πιπέρι και καμένο κρέας. Ψιθύρισαν δυσοίωνα βοηθοί χοντροκομμένοι με κόκκινες ρόμπες. Κάτι ανάμεσα σε αργαλειό και άτρακτο καταλάμβανε το κέντρο του δωματίου.
  -Απλώς εδώ, το μαλλί τρίβεται και η περγαμηνή είναι κολλημένη σε αυτές τις μπάλες. Και μετά, συνδέοντας με βελόνες, και οι σπίθες χύνονται. Εάν κολλήσετε δύο βελόνες στη γλώσσα σας και άλλες δύο στα αυτιά σας και στρίψετε τη λαβή, τότε τα μάτια θα βγουν έξω και θα ανάψουν σαν λαμπτήρες. Λάμπουν ιδιαίτερα όμορφα στο σκοτάδι, στάζουν δάκρυα, αστράφτουν, εκπληκτικές αισθήσεις και χωρίς ίχνη. Χαχαχα! - Ο δήμιος καφάλιασε, λες και, στην πραγματικότητα, τίποτα πιο αστείο.
  - Πρωτόγονο πιστόλι αναισθητοποίησης, με βάση την ηλεκτροστατική αρχή. Η τριβή συσσωρεύει ένα φορτίο στον απλούστερο πυκνωτή με τη μορφή σφαιρών. - Εισήχθη μαθημένη νυφίτσα.
  Ο βασανιστής είπε στοργικά με δηλητήριο στη φωνή του:
  "Ίσως βγάλτε τα κράνη σας, άρχοντες-τόξα μου. Είναι αποπνικτικό εδώ, το ράφι θερμάνθηκε πρόσφατα
  - Όχι, δεν είμαστε ζεστοί. - Ο Λίχο γρύλισε, αν και στην πραγματικότητα ήταν, στην πανοπλία έβγαζε ατμό σαν σε σάουνα.
  Ο αρχιδούκας πλησίασε τον δήμιο, με το θαμπό, ξυρισμένο πρόσωπό του ύποπτα πονηρό και φιλικό.
  -Τι κρύβεις δήμιε;
  Ήρεμα και πολύ ομαλά γύρισε το μοχλό στον άξονα.
  Ο Λίχο και η Λάσκα ένιωσαν ξαφνικά ότι δεν υπήρχε πάτωμα από κάτω τους. Η δύναμη της βαρύτητας τους παρέσυρε. Καθαρά αντανακλαστικά, ο μίνι σταλζάν κατάφερε να εκτοξεύσει το κοντό του σπαθί στη χοντρή κοιλιά του δήμιου. Το ξίφος τρύπησε μια γερή κοιλιά ακριβώς στο σημείο όπου, κάτω από την ποδιά (έσκασε αμέσως), υπήρχε ένα τατουάζ ενός καβουριού με δέκα χέρια - το οικογενειακό οικόσημο του αρχιδούκα. Ένα σιντριβάνι με παχύρρευστο αίμα πιτσίλισε το κουστούμι και το πρόσωπο του ευγενή. Ο βασανιστής σφύριξε, στριμώχνοντας λέξεις και μοβ φυσαλίδες με δυσκολία. Η φωνή μπορούσε να γραφτεί με μεγάλη δυσκολία:
  -Τα αναγνώρισα, μαντέψαμε από το ένστικτο ενός έμπειρου ανακριτή. Αυτά είναι τα παιδιά δαίμονες που ακούσατε. Κρίμα που δεν θα χρειαστεί να κοιτάξω στα μάτια που γυαλίζουν και λάμπουν από πόνο και ρεύμα, βασανίζοντας τόσο γλυκά γκόμενα.
  Η Dulupula de Grad old φωνάζοντας όσο πιο δυνατά γινόταν διέταξε:
  -Χτυπήστε τον συναγερμό, φρουροί στο υπόγειο τούνελ. Θεοί και δαίμονες δεν πεθαίνουν από πτώση στο γρανίτη!
  Μεγάλα χάλκινα κέρατα ήχησαν πάνω από το κάστρο και ακούστηκε ο κρότος πολλών ιπποτών που έτρεχαν και πιο απλών πολεμιστών. Ο δήμιος γρήγορα αποδυνάμωσε. Ο καρδινάλιος κάτι μουρμούρισε, ο πυρσός που έπεσε έβαλε φωτιά στο μπροκάρ τόγκα του Αρχιδούκα, αναγκάζοντας τον ευγενή να ουρλιάξει με σπαρακτικά καρδιά από τον άγριο πόνο. Υπό τους ήχους ενός ασυμβίβαστου τραγουδιού, οι τάξεις των μαχητών κατέβηκαν στο μπουντρούμι. Ήταν προφανές ότι τραγουδούσαν περισσότερο από φόβο, φοβούμενοι ακόμα άγνωστους δαίμονες, παρά από υπερβολικό ενθουσιασμό μάχης.
  Ο άνεμος θα διαλύσει την γκρίζα ομίχλη,
  Ο άγγελος θα χωρίσει το φρούριο των κακών σύννεφων!
  Στο χωράφι, ένας τύμβος είναι γεμάτος με στρατιωτικό αίμα,
  Η βρισιά φωτίζει ένα ροζ δοκάρι.
  
  Η γλυκιά μου κλαίει στο μέτωπο της θλίψης,
  Τα δάχτυλα υφαίνουν μηχανικά ένα στέμμα.
  Θα είμαστε, μαζί θα γίνει φως,
  Τα βάσανά μας θα τελειώσουν σύντομα!
  
  Το φως φώτισε την πατρίδα μας,
  Οι πεσόντες πολέμησαν μαζί - ζωντανοί,
  Ο Θεός να μας δώσει οργή, δύναμη.
  Θα νικήσουμε, θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας!
  
  Πιστεύουμε ότι τα αδέρφια θα επιστρέψουν από τον πόλεμο,
  Κι ας μας κόστισε πολύ.
  Άλλωστε, μπροστά στους θεούς είμαστε όλοι ίσοι,
  Υποχρέωση εκπλήρωσης - ενώπιον μιας μεγάλης χώρας!
  Συνεχίζεται....
  Σχόλια που μπορούν να παραβλεφθούν ή να γελαστούν, με ένα είδος χιούμορ.
  -Στο Super Fighter με κάθε σειρά, όσο πιο μακριά, τόσο πιο cool!
  - Και πότε θα με σκοτώσουν;
  - Είσαι αθάνατος! Θα ζήσετε μέχρι να πέσουν τα τέλη!
  "Ο τελευταίος ήρωας" Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.
  _________________________________________________________________
  Γιατί κατέρρευσε η ΕΣΣΔ;
  - Δεν υπήρχε σεξ!
  "Έτσι ο Πορφυρός Αστερισμός έχει μέλλον!"
  
  Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα λογοτεχνικό αστέρι και αυτό στον ουρανό;
  -Αυτή που ένα αστέρι της λογοτεχνίας μπορεί να σβήσει με ένα απλό λιθόστρωτο!
  
  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός επίδοξου συγγραφέα και ενός διάσημου;
  -Ο αρχάριος θέλει να δημιουργήσει την καλύτερη δημιουργία στον κόσμο, και αυτή με τη φήμη, αυτή για την οποία πληρώνονται χρήματα!
  Από τον ιστότοπο κριτικών μυθιστορημάτων Lucifer's Armageddon!
  Το έργο είναι ακόμα μόλις ξεκινά, ολοένα και δυναμώνει, η απότομη δυναμική, νέες απίστευτες περιπέτειες είναι μπροστά, φανταστικές ακόμα και για επιστημονική φαντασία. Ξαφνικές απρόβλεπτες ανατροπές στην πλοκή. Η επική μάχη θα λάβει χώρα σε όλο το σύμπαν και σε άλλα άπειρα υπερμέγα σύμπαντα. Σε κλίμακα πρωτοφανή στην ανθρώπινη μυθοπλασία! Βιαστείτε να αγοράσετε τη συνέχεια της σειράς - το νέο μυθιστόρημα "The Master Key of the Underworld!" Μια μοναδική εμπειρία σας περιμένει!
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"