Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

שפּיאָן שפּילערייַ - דיסטרויינג רוסלאַנד

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    אלערליי אפעראציעס ווערן דורכגעפירט דורך ספעציעלע סערוויסעס, בפֿרט די סי.איי.עי., נסאַ, מי, מאָססד, און אַנדערע שאַפֿן אַ ספעציעלע סיטואציע אין דער גאַנצער וועלט, וואָס ווערט אָפטמאָל אַנפּרידיקטאַבאַל. עס איז אַ געראַנגל קעגן טערעריזאַם און פֿאַר ספערעס פון השפּעה. עס זענען געווידמעט זייער טשיקאַווע ראָמאַנז, ווי אויך דעם פאַרראַט פון מיכאַיל גאָרבאַטשעוו.

  שפּיאָן שפּילערייַ - דיסטרויינג רוסלאַנד
  אַנאָטאַציע
  אלערליי אפעראציעס ווערן דורכגעפירט דורך ספעציעלע סערוויסעס, בפֿרט די סי.איי.עי., נסאַ, מי, מאָססד, און אַנדערע שאַפֿן אַ ספעציעלע סיטואציע אין דער גאַנצער וועלט, וואָס ווערט אָפטמאָל אַנפּרידיקטאַבאַל. עס איז אַ געראַנגל קעגן טערעריזאַם און פֿאַר ספערעס פון השפּעה. עס זענען געווידמעט זייער טשיקאַווע ראָמאַנז, ווי אויך דעם פאַרראַט פון מיכאַיל גאָרבאַטשעוו.
  
  קאַפּיטל ערשטער
  
  
  די האַס אין זיין האַרץ האט געברענט ליכטיקער ווי געשלאָסן שטאָל.
  
  מאַט דרייק איז אויפגעשטאנען, קליימד איבער די וואַנט, און לאַנדיד אין שטילקייַט. ע ר הא ט זי ך געקראכ ט צװיש ן ד י װיגנדיק ע בושעס , צוגעהערט , אבע ר ניש ט געפיל ט קײ ן ענדערונ ג אי ן דע ר שטילקײ ט ארום . ער האט זיך אפגעשטעלט פאר א מאמענט און נאכאמאל נאכאמאל דורכגעקוקט דעם גלאק סובקאמפאקט.
  
  אַלץ איז געווען גרייט. די מיניאַנז פון די בלוט מלך וועט האָבן אַ שווער צייט הייַנט בייַ נאַכט.
  
  די שטוב פאר אים איז געװען אין טװישן. די קיך און די לעבעדיק צימער אויף דער ערד שטאָק זענען ינדזשערד אין פלאַמעס. ד י איבעריק ע פו ן דע ם ארט , אי ז געװע ן אײנגעפלאקער ט אי ן פינצטערניש . ע ר הא ט זי ך נא ך א צװײטע ר געקװענקלט , זארגענדיק ע איבערקוקנדי ק ד י דיאגראמע ן װא ס ע ר הא ט באקומע ן פו ן דע ם פריערדיק ן , איצ ט טויטע ר לײב , אײדע ר ע ר הא ט זי ך שטילערהײ ט געגאנגע ן פאראויס .
  
  זײן אַלטע שול האָט אים גוט געדינט און האָט אים װידער געבוקט אין די אָדערן, איצט האָט ער דערפֿאַר אַ רײן פּערזענלעכער סיבה און פֿאָדערונג. דריי פון די מיניאַנז פון די בלוט מלך זענען געשטארבן שרעקלעך דעטס אין דריי וואָכן.
  
  ניט קיין ענין וואָס ער דערציילט אים, Rodriguez וואָלט זיין נומער פיר.
  
  דרייק איז געקומען צו דער הינטערשטיר טיר און האט אפגעשטעלט דעם שלאס. נאך א פאר מינוט האט ער זיך אויסגעדרייט דעם הענטל און זיך אינעווייניג אויסגעגליטשט. ער האט געהערט א אויפרייס פון דער טעלעוויזיע און פארשטומט פרייז. ראַדריגעז, גאָט בענטשן די אַלט מאַסע מערדער, איז געווען וואַטשינג די שפּיל.
  
  ער איז דורכגעגאנגען אין קיך, ניט געדאַרפט די ליכט פון זיין סאָליד פלאַשליגהט ווייַל פון די שייַנען וואָס קומט פון די הויפּט צימער פאָרויס. ער האט זיך אפגעשטעלט אין גאם צוצוהערן.
  
  איז געווען מער ווי איין בחור? עס איז שווער צו מאַכן עס ווייַל פון די ראַש פון די פאַרשילטן טעלעוויזיע. טוט נישט ענין. ער וואלט זיי אלע אומגעברענגט.
  
  די פארצווייפלונג וואס ער האט געפילט אין די לעצטע דריי וואכן נאך קענעדי'ס טויט איז אים געווען נאענט צו איבערוועלן. ער האָט איבערגעלאָזט זײַנע חבֿרים מיט בלויז צוויי הנחות. ער ערשטער גערופן Thorsten Dahl צו וואָרענען די שוועדן פון די בלוט מלך ס ווענדעטאַ און רעקאָמענדירן אים צו באַקומען זיין משפּחה צו זיכערקייַט. און צווייטנס, ער האָט זיך איינגעשריבן די הילף פון זיינע אַלטע SAS פרענדז. ער האט זיי געטרויען אז זיי זאלן קוקן אויף בן בלייק'ס פאמיליע ווייל ער קען נישט.
  
  איצט דרייק געקעמפט אַליין.
  
  ער האָט זעלטן גערעדט. ער האט געטרונקען. גוואַלד און פינצטערניש זענען געווען זיין בלויז פריינט. קיין האָפענונג אָדער רחמנות לינקס אין זיין האַרץ
  
  ער אריבערגעפארן שטילערהײט אין דורכגאנג. דער אָרט האָט געשטונקען פון פייַכט, שווייס און געפּרעגלט עסנוואַרג. ביר פיומז זענען כּמעט קענטיק. דרייק האט געמאכט א הארטן פנים.
  
  עס איז מיר גרינגער.
  
  זיין אינטעליגענט האט געזאגט אז דא האט געוואוינט איין מענטש, א מענטש וואס האט געהאלפן קידנאפען אמווייניגסטנס דריי פון די בארימטע 'געפאנגענע' פונעם בלוט קעניג.' נאָך דעם קראַך פון זיין שיף און דעם מענטש 'ס משמעות געזונט-פּלאַננעד אַנטלויפן, לפּחות אַ טוץ הויך-ראַנגקינג פיגיערז פאָרזיכטיק און דיסקריט טרעטאַנד פאָרויס צו דערקלערן אַז אַ מיטגליד פון זייער פאַמיליעס איז געהאלטן דורך אַנדערוועלט פיגיערז. דער בלאַדי מלך מאַניפּיאַלייטיד די דיסיזשאַנז און אַקשאַנז פון די פאַרייניקטע שטאַטן, קאַשינג אין די ליבע און ראַכמאָנעס פון זייער פיגורהעאַד.
  
  זיין פלאן איז געווען באמת אויסגעצייכנט. קיין איין מענטש האָט נישט געוווּסט, אַז אַנדערע מענטשןס ליבהאָבער זײַנען אין סכּנה, און דער בלוט־מלך האָט זיי אַלע באַווירקט מיט אַ רוט אײַזן און בלוט. אל ץ װא ס הא ט געדארפט . וועלכער געארבעט.
  
  דרייק האט פארשטאנען אז זיי האבן נאך נישט גערירט דעם איינעם וואס איז געווען קידנאַפּט. זיי האבן נישט געקענט פארשטאנען ווי ווייט די בייזע קאנטראל פונעם בלוט קעניג איז טאקע געגאנגען.
  
  א טיר אויף אים לינקם האט זיך געעפנט און א פעטער אומגעשעמטער מענטש איז ארויסגעקומען. דרייק האט גלייך און מיט טויטלעך קראַפט אַקטאַד. ע ר הא ט זי ך צוגעלאפ ן אויפ ן מאן , געצויג ן א מעסער ל או ן אי ם טי ף ארײנגעטרוק ט אי ן זײ ן בויך , דא ן הא ט ע ר אי ם ארויסגעשטויס ן פו ן דע ר אפענע ר טיר , אי ן סלון .
  
  די אויגן פון דעם פעטן האבן זיך געשלאגן פון אומגלויבן און שאק. דרייק האט עס שטארק געהאלטן, א ברייטע שרייענדיקע שילד, זיך שווער אריינגעגראבן אין די בלייד איידער ער האט עס ארויסגעלאזט און ארויסגעצויגן דעם גלאק.
  
  ראַדריגעז אַקטאַד געשווינד טראָץ דעם קלאַפּ פון דרייק ס אויסזען. ער האט זיך שוין אראפגעקלאפט פון דער פארשאפטערטער קאנאפע אויפן דיל, געפײדלט מיטן גאַרטל. אבער עס איז געווען דער דריט מענטש אין די צימער וואָס געכאפט דרייק ס ופמערקזאַמקייַט.
  
  א געשטארקטער , לאנגערמאן , אי ז געװע ן פארנומע ן אי ן װינקל , מי ט גרוים ע שװארצ ע אויערן , צוגעדריקט ע צ ו ד י אויערן . אבע ר אפיל ו װ י ע ר הא ט זי ך אנגעצונדן , אפיל ו װע ן ע ר הא ט ארויסגעקלאפ ט דע ם הימען , מי ט זײנ ע שמוץ־געקאכט ע פינגער , הא ט ע ר זי ך גענומע ן צ ו דע ר אפגעזאפענע ר שאט־גאס .
  
  דרייק האט זיך געמאכט קליין. דער טויטער שיסער האט צעריסן דעם פעטן. דרייק האט ארויסגעשטופט זיין קונוואלדיקן קערפער און איז אויפגעשטאנען, פייערד. דריי שיסער האבן אראפגענומען דעם רוב פונעם קלעזמער'ס קאפ און האבן א ווארפן דעם קערפער צו דער וואנט. די כעדפאָונז פליען אַוועק פון זיך, אַרקסינג דורך די לופט, און לאַנדיד אויף אַ ריזיק טעלעוויזיע, כאַנגגינג שיין פון די ברעג.
  
  בלוט האט זיך אראפגעלאזט אויפן פלאך עקראַן.
  
  Rodriguez איז נאָך קראָלינג אויף די שטאָק. פארווארפעטע טשיפס און ביר האבן זיך ארום אים געשלאגן און געשפראצט. דרייק איז געווען נעבן אים אין אַ בלינק פון אַן אויג און דזשאַבד דעם גלאָק שווער אין די הימל פון זיין מויל.
  
  - געשמאק?
  
  ראַדריגעז האָט זיך דערשטיקט, אָבער נאָך דערגרייכט צו זיין גאַרטל פֿאַר אַ קליין מעסער. דרייק האט צוגעקוקט מיט דיסדיין, און ווען דער בלוט-קעניג'ס אקאליט האט זיי געגעבן א בייזע קלאפ, האט אים דער געוועזענער סאס זעלנער געכאפט און אים שווער אריינגעטריבן אין דעם אטאקער'ס ביסעפ.
  
  "זייט נישט קיין ידיאָט".
  
  ראָדריגז האָט גערעדט ווי אַ חזיר וואָס מען שעכט. דרייק האט אים אומגעדרײט און זיך צוגעלײגט מיטן רוקן צו דער קאנאפע. ער האט באגעגנט דעם מאן׳ס אויגן, פארװאלקנט פון װײטיק.
  
  "דערציילט מיר אַלץ וואָס איר וויסן," דרייק שושקעט, "וועגן דעם בלוט מלך." ער האט ארויסגעצויגן א גלאק אבער עס האט אים געהאלטן אין דערזען.
  
  "אין וואס?" Rodriguez ס אַקצענט איז געווען שטאַרק, שווער צו דיסייפער ווייַל פון זיין ראַסע און ווייטיק.
  
  דרייק האט א שווער געשלאגן דעם גלאק אין מויל פון ראדריגועז. אמווייניגסטנס איין צאן איז ארויסגעקלאפט געווארן.
  
  - לאז מיך נישט אויס. די סם אין זיין קול האט פארראטן עפּעס מער ווי נאָר האַס און פאַרצווייפלונג. דאָס האָט דער מענטש פון די בלוט קעניג געכאפט אַז אַ ברוטאַל טויט איז טאַקע באַשערט.
  
  "גוט גוט. איך וויסן וועגן Boudreau. צי איר ווילן, איך זאָל דערציילן איר וועגן באָודרעאַו? דאָס קען איך טאָן. "
  
  דרייק האט א לײכט אנגעקלאפט דעם מאנםטל פון דעם גלאק קעגן דעם מאן׳ס שטערן. "מיר קענען אָנהייבן מיט דעם אויב איר ווילט."
  
  "פייַן. בלייב רואיג ". Rodriguez פארבליבן דורך די קלאָר ווי דער טאָג ווייטיק. בלוט האט אים פון צעבראכענע צײן אראפגעריסן אים אין קין. "באָודרעאַו איז אַ פאַקינג פריק, מענטש. צי איר וויסן די בלויז סיבה דער בלוט מלך לאָזן אים לעבן?
  
  דרייק האט אנגעוויזן דעם ביקס אויפן מאן'ס אויג. "צי איך קוק ווי אַ מענטש וואָס ענטפֿערס שאלות?" זײַן קול האָט געשלאָגן ווי שטאָל אויף שטאָל. "זאל איך?"
  
  "יאָ. גוט גוט. עס זענען פילע מער דעטס פאָרויס. דאָס האָט דער בלוט־מלך געזאָגט, מענטש. עס זענען פילע דעטס פאָרויס, און Boudreau וועט זיין צופרידן צו זיין אין די דיק פון טינגז. "
  
  "אזוי ער ניצט Boudreau צו רייניקן זיך. ניט חידוש. ער פֿאַרניכטט מסתּמא די גאַנצע ראַנטש".
  
  ראַדריגז האָט געבליצט. "צי איר וויסן וועגן די ראַנטש?"
  
  "וואו איז ער?" דרייק האָט געפילט אַז האַס רייזינג דורך אים. "וואו?" איך האב געפרעגט. דער ווייַטער רגע, ער איז געווען וועגן צו קנאַקן און אָנהייבן ביטינג Rodriguez האַלב צו טויט.
  
  עס זענען קיין לאָססעס. דער שטיק דרעק ווייסט סיי ווי גארנישט. פּונקט ווי אַלעמען אַנדערש. אויב עפּעס קען זיין געזאגט וועגן דעם בלוט מלך, עס איז געווען ווי גוט ער פארבארגן זיין טראַקס.
  
  אין דעם מאָמענט, אַ אָנצינדן פלאַשט אין ראַדריגז ס אויגן. דרייק האט זיך צעוויקלט ווען עפעס שווער איז פארביי וואו זיין קאפ איז געווען.
  
  א פערטע ר מאן , ווא ס אי ז שוי ן פארבליב ן אי ן דע ר װײטערדיקע ר צימער , הא ט זי ך באפאלן .
  
  דרייק האָט זיך אַרומגעשפּילט, אויסגעשטרעקט זיין פוס און כּמעט דעקאַפּיטירט זיין נייע קעגנער. ווען דער מאן איז צוזאמגעפאלן צו דער ערד, האט דרייק זיך שנעל געכאפט פון אים - שווערע אויגן, טראמוועגן אויף ביידע ארעמס, שמוציגע טי-העמד - און אים געשאסן צוויי מאל אין קאפ.
  
  ראַדריגז ס אויגן באַלאַגאַן. "ניין!"
  
  דרייק האָט אים געשאָסן אין אָרעם. - האסט מיר נישט געהאלפן.
  
  נאָך איין שאָס. די קני האט זיך אויפגעריסן.
  
  "איר וויסן גאָרנישט".
  
  דריטע קויל. ראדריגז האט זיך געטוישט, האלטנדיג דעם בויך.
  
  - װי אלע איבעריקע.
  
  די לעצטע דרייען. רעכט צװישן די אויגן.
  
  דרייק סערווייד דעם טויט אַרום אים, אַבזאָרבינג עס, אַלאַוינג זיין נשמה צו טרינקען די נעקטער פון נעקאָמע פֿאַר בלויז אַ מאָמענט.
  
  ע ר הא ט זי ך פארלאז ט דא ס הויז , אנטלאפ ן דורכ ן גארטן , געלאז ט ד י טיפ ע פינצטערני ש אי ם פארנוצן .
  
  
  קאַפּיטל צוויי
  
  
  דרייק האט זיך אויפגעכאפט אין מיטן דער נאכט, פארדעקט מיט שווייס. אירע אויגן זענען געווען פארמאכט מיט טייל פארגאסענע טרערן. דער חלום איז שטענדיק געווען דער זעלביקער.
  
  ער איז געווען דער מענטש וואס שטענדיק געראטעוועט זיי. דער מענטש וואס זאגט שטענדיק די ווערטער "טרוי מיר" ערשטער. אבער דעמאָלט גאָרנישט געקומען פון אים.
  
  דורכפאַלן זיי ביידע.
  
  שוין צוויי מאָל. אַליסאָן ערשטער. איצט קענעדי.
  
  ער האָט זיך אַרױסגעגליטשט פֿון בעט, אַרױפֿגעצױגן צו דער פֿלאַש, װאָס ער האָט געהאַלטן לעבן דער ביקס אױפֿן נאכט־בײַטש. ער האט גענומען א זופּן פון דער אפענער פלאש. דער ביליקער װיסקי האָט אים געברענט אין האַלדז און אין די געדערעם אַרײַן. מעדיצין פֿאַר די שוואַך און די פאַרשילטן.
  
  ווען די שולד האט געסטראשעט צו ברענגען אים צוריק צו די קני, האט ער געמאכט דריי שנעלע רופן. ערשטער אין יסעלאַנד. ער האט קורץ גערעדט מיט טארסטן דאהל און געהערט די סימפאטיע אין דעם גרויסן שוועדישן שטימע, אפילו ווען ער האט אים געזאגט אז ער זאל אויפהערן רופן יעדן נאכט, אז זיין ווייב און קינדער זענען זיכער און מען וועט נישט שאדן ווערן.
  
  די צווייטע איז געווען פֿאַר דזשאָו שעפּערד, אַ מענטש וואָס ער האָט געקעמפט צוזאמען אין פילע באַטאַלז בעשאַס זיין צייט אין די אַלט רעגימענט. שעפּערד האָט העפלעך אויסגעצייכנט דעם זעלבן סצענאַר ווי דאַהל, אָבער האָט נישט געמאַכט קיין קאָמענטאַר אויף דרייק'ס שפּאָרעוודיקע ווערטער אָדער דעם גראָבן קרעכצן אין זיין קול. ער האט פארזיכערט דרייק, אז בן בלייק'ס פאמיליע איז גוט באהיט און אז ער און עטליכע פון זיינע פריינט זענען געזעסן אין די שאטן, בקיאות היטן די וועכטער.
  
  דרייק האט פארמאכט די אויגן ווען ער האט געמאכט דעם לעצטען רוף. ער האָט זיך געפֿילט שווינדלדיק און זײַן אינעווייניק האָט געברענט ווי די נידריגסטע מדרגה פֿון גיהנום. דאָס אַלץ איז געווען דיזייראַבאַל. עפּעס צו נעמען זיין ופמערקזאַמקייַט אַוועק פון Kennedy Moore.
  
  איר אפילו מיסט איר פאַקינג לעווייַע ...
  
  - העלא ? אַליסיאַ ס קול איז געווען רויק און זיכער. אויך זי האט לעצטנס פארלוירן עמעצן נאענט, כאטש זי האט נישט ארויסגעוויזן קיין אויסווייניקסטע סימנים.
  
  "עס איז איך. וויאזוי זענען זיי?"
  
  "אלעס איז גוט. היידן איז גוט. נאָך עטלעכע וואָכן און זי וואָלט זיין צוריק צו איר הייליק CIA בילד. בלייק איז גוט, אָבער ער פעלן איר. זײ ן שװעסטע ר הא ט זי ך נא ר באװיזן . אַ פאַקטיש משפּחה ווידערטרעף. מייַ איז AWOL, דאַנקען גאָט. איך היטן זיי, דרייק. וואו ביסטו?
  
  דרייק האט זיך פארהאסט און אפגעווישט די אויגן. "א דאנק," האט ער געראטן צו זאָגן איידער שניידן די קשר. עס איז מאָדנע אַז זי דערמאנט גיהנום.
  
  ע ר הא ט געפילט , װ י ע ר הא ט אויפגעשטעל ט א לאגע ר פו ן דע ם גאנ ץ טויער .
  
  
  קאַפּיטל דריי
  
  
  היידן דזשיי האט געזען די זון אויפשטיין איבערן אטלאנטישן אקעאן. עס איז געווען איר באַליבט טייל פון דעם טאָג, וואָס זי ליב געהאט צו פאַרברענגען אַליין. ז י הא ט זי ך פארזיכטי ק ארוי ס פו ן בעט , זי ך צעװיקל ט פו ן דע ם װײטיק ן אי ן ד י דיך , או ן פארזיכטי ק צוגעגאנגע ן צו ם פענצטער .
  
  א רעלאטיווער רואיגקייט האט זיך אראפגעלאזט אויף איר. א קריצנדיקע פײער האט אנגערירט די כװאליעס, און פאר א פאר מינוט זײנען אלע אירע װײטיקן און דאגות צעגאםן געװארן. די צייט האט זיך אפגעשטעלט און זי איז געווען אומשטארבלעך, און דאן האט זיך געעפנט די טיר הינטער איר.
  
  בן ס קול. "שיין מיינונג".
  
  ז י הא ט זי ך גענומע ן צו ם זון־אויםגאנג , או ן דא ן הא ט זי ך זי ך אויסגעדרייט , א ז ע ר הא ט זי ך אויםקוק ט אוי ף איר . ― דו באַדאַרף נישט װערן פריש, בן בלייק. גענוג קאַווע און אַ בייגל מיט פּוטער".
  
  איר בחור האט געשלאפן א שאכטל מיט טרינקען און א פאפירענע זעקל ווי א וואפן. - טרעף מיך אויפן בעט.
  
  היידן האט א לעצטן קוק געטאן אויף ניו דאן און איז דאן לאנגזאם צוגעגאנגען צום בעט. בן שטעלן די קאַווע און בייאַלז אין גרינג דערגרייכן און געגעבן איר הינטעלע-הונט אויגן.
  
  "ווי-"
  
  "זעלביקער ווי נעכטן נאַכט," האָט היידן געשווינד געזאָגט. "נאָך אַכט שעה, די לאַמנאַס וועט נישט גיין אַוועק." דערנאָך האָט זי זיך אַ ביסל פֿאַרווייכערט. "קיין וואָרט פון דרייק?"
  
  בן האָט זיך צוריק צוגעבויגן אויפן בעט און געשאָקלט מיטן קאָפּ. "ניין. איך האָב גערעדט מיט מיין טאַטע און זיי זענען אַלע גוט. קיין סימן ― ― האָט ער געפֿאַלשט. "פון..."
  
  "אונדזער פאַמיליעס זענען זיכער." היידן האט ארויפגעלײגט די האנט אויפן קני. "דער בלוט מלך איז דורכגעקאָכט דאָרט. איצט אַלע וואָס מיר האָבן צו טאָן איז צו געפֿינען אים און אָפּרופן די ווענדטאַ.
  
  "ניט אַנדערש?" בן עקאָוד. - װי קענסטו דאס זאגן ?
  
  היידן האט טיף אטעם גענומען. - דו װײסט װאס איך האב געמײנט.
  
  "קענדי איז טויט. און דרייק... ער איז אפילו נישט געגאנגען צו איר לוויה.
  
  "איך ווייס".
  
  "ער איז ניטאָ, איר וויסן." בן האט געקוקט אויף זײן בײגל, װי עס װאלט געװען א כיסנדיקע שלאנג. "ער וועט נישט צוריקקומען".
  
  - גיט אים צײט.
  
  - ער האט געהאט דרײ װאכן.
  
  - דעמאלט גיב אים נאך דרײ.
  
  "וואָס מיינט איר, ער טוט?"
  
  היידן האט א ביסל געשמייכלט. "פון וואָס איך וויסן וועגן דרייק ... דעקן אונדזער באַקס ערשטער. דעמאָלט ער וועט פּרובירן צו געפֿינען דמיטרי קאָוואַלענקאָ.
  
  "דער בלוט מלך קען קיינמאָל דערשייַנען ווידער." בן ס שטימונג איז געווען אַזוי דיפּרעסינג אַז אפילו די ליכטיק צוזאָג פון אַ נייַ מאָרגן איז ניטאָ.
  
  "ער וועט." היידן האט א קוק געטאן אויפן בחור. ― ער האָט אַ פּלאַן, געדענקסטו? עס וועט נישט לאַנד אויף דער ערד ווי פריער. צייט רייזע דעוויסעס זענען נאָר דער אָנהייב. קאָוואַלענקאָ האט פּלאַננעד אַ פיל ביגער שפּיל. "
  
  "גיהנום טויער?" בן האָט באַטראַכט. - גלויבט איהר דעם דרעק ?
  
  "איז נישט וויכטיק. ער גלויבט אין אים. אַלע וואָס די סי.איי.עי. דאַרף טאָן איז צו געפֿינען דאָס.
  
  בן האָט גענומען אַ לאַנגן זופּן קאַווע. "דאס איז בסדר?"
  
  - נו... - האט היידן צו אים געשמײכלט. "איצט אונדזער גיק כוחות זענען דאַבאַלד."
  
  "קאַרין איז סייכל," בן אַדמיטאַד. "אָבער דרייק וואָלט ברעכן באָודרעאַו אין אַ מינוט."
  
  "זייט נישט צו זיכער. קינימאַקאַ האט נישט. און ער איז נישט גאַנץ אַ פּודל."
  
  בן האָט זיך אָפּגעשטעלט ווען עס האָט זיך געקלאַפּט אין דער טיר. זיינע אויגן האבן פארראטן גרויל.
  
  היידן האט גענומען א מאמענט אים צו בארואיקן. "מיר זענען אין אַ זיכער סי.איי.עי. שפּיטאָל, בן. די זיכערהייט לעוועלס אַרום דעם אָרט וואָלט מאַכן אַ פּרעזאַדענטשאַל ייַנשווערונג פּאַראַד צו בושה. קיל זיך. "
  
  דער דאקטאר האט ארײנגעשטעקט דעם קאפ אין טיר. "אלעס איז גוט?" ער איז אַרײַן אין צימער און האָט זיך דורכגעפֿירט צו קאָנטראָלירן היידן ס טשאַרץ און וויטאַל וואונדער.
  
  ווען ער האָט פֿאַרמאַכט די אַרויסגאַנג טיר, האָט בן ווידער גערעדט. "צי איר טראַכטן דער בלוט מלך וועט פּרובירן צו באַקומען די דעוויסעס ווידער?"
  
  היידן האט זיך אנגעשפארט. "איר פֿאָרשלאָגן ער האט נישט באַקומען די ערשטער זאַך איך פאַרפאַלן. עס מיסטאָמע האט. וואָס שייך דעם צווייטן וואָס מיר האָבן געפֿונען פֿון זײַן שיפל? זי האט געשמייכלט. "נעגלעד."
  
  "זייט נישט צופֿרידן."
  
  "די סי.איי.עי. רוהט נישט אויף אירע לאָרעלס, בן," האָט היידן גלייך געזאָגט. "נישט מער. מיר זענען גרייט אים צו טרעפן".
  
  "וואָס וועגן די קידנאַפּינג וויקטימס?"
  
  "וואָס וועגן זיי?"
  
  "זיי זענען באשטימט הויך פּראָפיל. האַרריסאָן ס שוועסטער. אנדערע איר דערמאנט. ער וועט נוצן זיי."
  
  "אַוודאי ער וועט. און מיר זענען גרייט צו טרעפן אים. "
  
  בן האָט געענדיקט זײַן בײגל און געלעקט די פֿינגער. "איך קען נאָך נישט גלויבן אַז די גאנצע באַנדע האט צו גיין ונטערערד," ער האט וויסטפאַלי געזאגט. "נאָר ווען מיר אנגעהויבן ווערן באַרימט."
  
  היידן האט דיפלאמאטיש געכאפט. "יא. טראַגיש."
  
  "נו, אפֿשר עס וועט מאַכן אונדז מער פאַרנאַנט."
  
  ס'האט זיך נאך א ווייכער קלאפ געטון און קארין און קינימאקע זענען אריין אין צימער. דער האַוואַייאַן האָט אויסגעזען דערשלאָגן.
  
  "דער זומפּ וועט נישט קריכן. ניט קיין ענין וואָס מיר טאָן, ער וועט אפילו נישט פייַפן צו אונדז.
  
  ב ן הא ט ארויפגעלײג ט ד י קין ע אוי ף ד י קני ן או ן געמאכ ט א גרויםע ר פנים . "פאַרשילטן, איך ווינטשן מאַט איז דאָ."
  
  
  קאַפּיטל פיר
  
  
  דער מאן פון הערפארד האט גוט נאכגעקוקט. פון זיין ויסקוק פונט אויף שפּיץ פון אַ גראַסי בערגל צו די רעכט פון די דיק ביימער, ער קען נוצן די טעלאַסקאָפּיק דערזען מאָונטעד אויף זיין ביקס צו פּונקט די מיטגלידער פון בן בלייק ס משפּחה. די מיליטעריש-מיינונג פאַרנעם ינקלודעד אַ ילומאַנייטאַד רעטיקלע, אַן אָפּציע וואָס איז ערלויבט פֿאַר וויידספּרעד נוצן אין אַדווערס לייטינג טנאָים און אַרייַנגערעכנט BDC (בולעט דראָפּ פאַרגיטיקונג).
  
  אין דער אמתן, איז דער ביקס געווען יקוויפּט מיט יעדן הויך-טעק סנייפּער האַמצאָע וואָס איז ימאַדזשאַנאַבאַל, אָבער דער מענטש הינטער די פאַרנעם האט זיכער נישט דאַרפֿן זיי. ער איז געווען טריינד צו די העכסטן נאָרמאַל. איצט ער וואָטשט ווי בן בלייק ס פאטער געגאנגען צו די טעלעוויזיע און אויסגעדרייט עס. נאָך אַ ביסל אַדזשאַסטמאַנט, ער געזען בן בלייק ס מוטער דזשעסטשערינג צו זיין פאטער מיט אַ קליין ווייַט קאָנטראָל. דער שארפער פון זיין ראיה האט זיך נישט געציטערט קיין מיליאמעטער.
  
  מי ט א פראקטיצירטע ר באװעגונ ג הא ט ע ר ארומגערינגל ט ד י געגנ ט ארום . ע ס אי ז געװע ן צוריקגעשטעל ט פו ן װעג , באהאלט ן מי ט בוימע ר או ן א הויכע ר מויער , או ן דע ר הערפארד ר הא ט געצײל ט שטילערהײ ט ד י װעכטער , װא ס האב ן זי ך באהאלט ן צװיש ן ד י בושעס .
  
  איינס צוויי דריי. אַלץ איז גענומען אין חשבון. ע ר הא ט געוװסט , א ז אי ן שטוב , זענע ן פארא ן פי ר אנדער ע או ן נא ך צװײ , זענע ן אינגאנצ ן באהאלט ן געװארן . פֿאַר אַלע זייער זינד, די סי.איי.עי. האט אַ ויסגעצייכנט אַרבעט פּראַטעקטינג די בלייקס.
  
  דער מאן האט זיך צעלאכט אין די ברעם. ער האט באמערקט באַוועגונג. א פינצטערניש , שװארצ ע װ י נאכט , הא ט זי ך פארשפרײ ט אויפ ן באזע ם פו ן דע ר הויכע ר װאנט . צו גרויס צו זיין אַ כייַע. צו געהיים צו זיין אומשולדיק.
  
  האָבן די יומאַנז געפֿונען די בלייק בלוט מלך? און אויב אַזוי, ווי גוט זיי זענען געווען?
  
  א לייכטע ווינטל האט געבלאזן פון לינקס, גלייך ארויס פונעם ענגלישן קאנאל, געבראכט מיט זיך דעם געזאלצן טעם פונעם ים. דער הערפאָרד מענטש מענטאַלי קאַמפּאַנסייטאַד פֿאַר די אָלטערד טרייַעקטאָריע פון די קויל און זומד אין אַ ביסל נעענטער.
  
  דער מענטש איז געווען אָנגעטאָן אַלע אין שוואַרץ, אָבער די ויסריכט איז דאָך כאָוממייד. דער דאָזיקער בחור איז נישט געווען קיין פּראָפֿעסיאָנעלער, נאָר אַ מערסענער.
  
  קויל קאָרמען.
  
  דעם מאן'ס פינגער האט זיך א מאמענט פארשטעקט, דערנאך האט זיך געלאזט גיין. פֿאַרשטייט זיך, אַז די אמתע קשיא איז געווען, וויפֿל האָט ער מיטגעבראַכט?
  
  אָן באַפרייַונג דעם ציל פון די קראָסשאַירס, ער געשווינד אַססעססעד די הויז און זייַן סוויווע. א רגע שפּעטער, ער איז געווען זיכער. ד י ארומיק ע אי ז געװע ן רײן . דע ר דאזיקע ר שװאר ץ הא ט געהא ט אלײן , דע ר הערעפארד ן אי ז געװע ן זיכער .
  
  מערסענער וואס הרגעט פֿאַר באַצאָלן.
  
  קוים ווערט אַ קויל.
  
  ער האט מילד צוגעקוועטשט דעם צינגל און איינגענומען דעם צוריקציען. דער קלאַנג פון אַ קויל פליענדיק אויס פון די פאַס איז קוים הערן. ע ר הא ט דערזע ן דע ם שוחרי ם פאל ן א ן קײ ן טרײםט , צוזאמע ן צװיש ן ד י איבערגעװאקסענ ע בושעס .
  
  די שומרים פון די בלייק פאמיליע האבן גארנישט באמערקט. אין עטלעכע מינוט, ער וואָלט געהיים רופן די סי.איי.עי., זיי מיטטיילן אַז זייער נייַ זיכער הויז איז געווען צעבראכן אין.
  
  דער הערפאָרד מענטש, אַן אַלט סאַס באַדי פון מאַט דרייק, געצויגן צו היטן די גאַרדז.
  
  
  קאַפּיטל פינף
  
  
  מאט דרייק האט ארויסגענומען א פרישע פלאש פון Morgan's Spiced און אנגערופן א שנעל רעדל נומער אויף זיין טעלעפאן.
  
  מאי ס שטימע האט געקלונגען יקסייטאַד ווי זי געענטפערט. "דרייק? וואס ווילסטו?"
  
  דרייק האט גענומען א זופּן פון דער פלאש, קרימענדיק. ווייזן ימאָושאַנז איז געווען וועגן ווי אויס פון כאַראַקטער פֿאַר מייַ ווי עס איז פֿאַר אַ פּאָליטיקער צו האַלטן זיין וואַלן וואַוז. "ביסטו אין ארדענונג?"
  
  "אַוודאי בין איך גוט. פארוואס זאל איך נישט זיין? וואס איז דאס?"
  
  ע ר הא ט נא ך א לאנגע ר זופּ ן או ן װײטער . "די מיטל איך געגעבן איר. איז עס זיכער?"
  
  ע ס אי ז געװע ן א מאמענטאלע ר קװענקלע . "איך טאָן ניט האָבן עס. אבער עס איז זיכער, מיין פרייַנד." מאי ס בארואיקנדיקע אינטאנאציעס האבן זיך אומגעקערט. "עס איז ווי זיכער ווי עס קומט." דרייק האט נאכאמאל געכאפט. מיי האט געפרעגט: איז דאס אלעס?
  
  "ניין. איך טראַכטן איך האָבן כּמעט ויסגעמאַטערט מיין לידז אויף דעם סוף. אבער איך האב אן אנדער געדאַנק. איינער איז נעענטער צו ... היים. "
  
  די שטילקייט האט געקלאפט און געקראכט ווען זי האט געווארט. דאָס איז נישט געווען קיין געוויינלעכער מאַי. אפשר איז זי געווען מיט עמעצן.
  
  "איך דאַרפֿן איר צו נוצן דיין יאַפּאַניש קאָנטאַקטן. און די כינעזער. און ספּעציעל די רוסישע. איך וויל וויסן צי קאָוואַלענקאָ האָט אַ משפּחה.
  
  ם׳איז געװארן א שארפער אטעם. "די מיינסט עס ערענסט?"
  
  - איך בין אוודאי ערנסט. ער האט עס מער פּלוצלינג ווי ער בדעה, אָבער האט קיין אַנטשולדיקונג. "און איך אויך ווילן צו וויסן וועגן Boudreau. און זיין משפּחה."
  
  מאַי האָט גענומען אַ גאַנץ מינוט צו ענטפֿערן. "אָוקיי, דרייק. איך וועל טאָן מיין בעסטער. "
  
  דרייק האט א טיפן אָטעם גענומען ווען דער קשר האָט זיך געענדיקט. נאך א מינוט האט ער זיך געקוקט אויף דער פלאש געווירציקער ראם. פֿאַר עטלעכע סיבה עס איז געווען האַלב ליידיק. ער האט ארויפגעקוקט צום פענצטער און געפרואװט זען די שטאט מיאמי, אבער דאס גלאז איז געװען אזוי שמוציק, אז ער האט קוים געזען דאס גלאז.
  
  זײן הארץ האט געװײנט.
  
  ער האט נאכאמאל אראפגעקלאפט די פלאש. א ן װײטערדיקע ר טראכטעניש , הא ט ע ר גענומע ן אקציע ן או ן געדריקט ן נא ך א שנעל ע רעדל . אין קאַמף, ער געפונען אַ וועג צו שטעלן טרויער באַזונדער. אין קאַמף, ער געפונען אַ וועג צו פאָרויס.
  
  דער טעלעפאן האט געקלונגען און געקלונגען. צום סוף האָט דאָס קול געענטפערט. "באַרען דרייק! וואָס?"
  
  "גלאַט רעדן, הור," ער דרילד, דעמאָלט פּאָוזד. "ווי ... ווי איז די מאַנשאַפֿט?"
  
  "מאַנשאַפֿט? משיח. אָוקיי, איר ווילן אַ פאַרשילטן פוטבאָל אַנאַלאַדזשי? דער בלויז מענטש איר קענען ריזאַנאַבלי נוצן ווי אַ סטרייקער אין דעם מאָמענט איז Kinimaka. היידן, בלייק און זיין שוועסטער וואָלטן אפילו נישט באַקומען צו דער באַנק. זי האט זיך אפגעשטעלט. "עס איז קיין פאָקוס. דיין שולד."
  
  ער האט געמאכט א פויז. "איך? זאָגסטו אַז אויב מען האָט געמאַכט אַן אַטענטאַט אויף זיי, וואָלט דאָס געראָטן? זײַן קאָפּ, אַ ביסל פֿאַרוואָלקנט, האָט אָנגעהויבן קלעפּן. "ווייל עס וועט זיין אַ פּרווון."
  
  "דער שפיטאל איז גוט באהיט. די גאַרדז זענען גאַנץ קאָמפּעטענט. אבער ס'איז גוט אז דו האסט מיך געבעטן צו בלייבן. און עס איז גוט אַז איך געזאגט יאָ.
  
  "און באָודרעאַו? וואָס וועגן דעם זשוק?"
  
  "וועגן ווי שפּאַס ווי אַ געפּרעגלט יי. ער וועט נישט ברעכן. אבער געדענקט, דרייק, די גאנצע אמעריקאנער רעגירונג ארבעט יעצט אויף דעם. ניט נאָר מיר. "
  
  - דערמאן מיר נישט. דרייק האָט זיך צעוויינט. "א רעגירונג וואָס איז העכסט קאַמפּראַמייזד. אינפֿאָרמאַציע טראַוואַלז אַרויף און אַראָפּ די רעגירונג שורות, אַלישאַ. עס נעמט בלויז איין הויפּט בלאָק צו פּלאָמבירן עס אַלע אַרויף. "
  
  אַליסיאַ איז געבליבן שטיל.
  
  דרייק איז געזעסן און געטראכט דערוועגן. ביז דער בלוט מלך איז געווען פיזיקלי ליגן, קיין אינפֿאָרמאַציע זיי האָבן צו זיין געהאלטן אַנרילייאַבאַל. דאָס ינקלודז העלגייט אינפֿאָרמאַציע, די האַוואַיי קשר, און קיין טידביץ ער גיינד פון די פיר טויט כאַנדערז.
  
  אפֿשר איינער מער וואָלט העלפן.
  
  "איך האָבן אן אנדער פירן. און מייַ טשעקס אויף די משפּחה קאַנעקשאַנז פון קאָוואַלענקאָ און באָודרעאַו. אפשר קענסטו בעטן היידן אז ער זאל טאן דאס זעלבע?
  
  "איך בין דאָ ווי אַ טויווע, דרייק. איך בין ניט דיין פאַרשילטן שעף הונט."
  
  דאָס מאָל איז דרייק געבליבן שטיל.
  
  אַליסיאַ האָט אַ זיפץ געטאָן. - זע, איך װעל עס דערמאנען. און װאָס פֿאַר מײ, פֿאַרטרוי נישט יענע משוגענע פייע, װי װײַט איר קענט איר װאַרפֿן".
  
  דרייק סמיילד ווען ער געהערט די לינק צו די ווידעא שפּיל. "איך וועל שטימען מיט דעם ווען איר זאָגן מיר וואָס איינער פון איר משוגע ביטשיז געהרגעט וועלז. און וואָס."
  
  ער האט ערווארטעט א לאנגע שטילקייט און עס באקומען. ער האָט אויסגענוצט די געלעגנהייט צו נעמען נאָך אַ ביסל זופּן פון דער בורשטין מעדיצין.
  
  # - איך וועל רעדן מיט היידן , - האט אליסיע ענדלעך געשושקעט . "אויב באָודרעאַו אָדער קאָוואַלענקאָ האָבן אַ משפּחה, מיר וועלן געפֿינען זיי."
  
  די קשר איז געווען ינטעראַפּטיד. אין די פּלוצעמדיק שטילקייַט, דרייק ס קאָפּ טראָובד ווי אַ דזשאַקהאַמער. איין טאג וועלן זיי אים זאגן דעם אמת. אבער דערווייל איז גענוג געווען אז ער האט פארלוירן קענעדי.
  
  גענוג , אז ער האט אמאל געגלויבט אין עפעס , וואס איז איצט געווען אזוי ווייט ווי די לבנה , א ליכטיקע צוקונפט האט זיך פארוואנדלט אין אש . די האָפענונגסלאָזיקייט אינעווייניק האָט אים פאַרדרײט דאָס האַרץ. די פלאש איז אראפגעפאלן פון זײנע אפגעשװאכטענע פינגער, נישט צובראכן, נאר געשפרײט איר פײערדיקן אינהאלט אויפן שמוציקן דיל.
  
  פאר א מאמענט האט דרייק געטראכט דאס צו גיסן אין א גלאז. די אויסגעגאָסן פליסיק האָט אים דערמאָנט אין די הבטחות וואָס ער האָט געמאַכט, נדרים און פארזיכערונגען, וואָס האָבן זיך פאַרשווינדן אין אַ שפּאַלטן רגע, און איבערגעלאָזט לעבנס פאַרוואָרפען און צעשטערט ווי אַזוי פיל וואַסער האָט זיך אויסגעגאָסן אויפן דיל.
  
  ווי קען ער עס ווידער טאָן? צוזאָג צו האַלטן זיין פריינט זיכער. אלעס וואס ער האט יעצט געקענט טון איז געווען טייטן אזויפיל פיינט ווי ער האט געקענט.
  
  באַזיגן די וועלט פון בייז און לאָזן די גוטן פאָרזעצן צו לעבן.
  
  ער איז געזעסן אויפן ראנד פון בעט. צעבראכן. גאָרנישט לינקס. אלעס אחוץ דער טויט איז געשטארבן אין אים, און די צעבראכענע שאָל, וואס איז געבליבן, האט מער גארנישט געוואלט פון דער וועלט.
  
  
  קאַפּיטל זעקס
  
  
  היידן האָט געוואַרט ביז בן און קאַרין האָבן זיך צוריקגעצויגן אין איינעם פון די דינסט-צימער. די סיבלינג מאַנשאַפֿט יקספּלאָרד האַוואַיי, דיאַמאָנד העאַד, גיהנום גייט, און אנדערע אגדות פֿאַרבונדן מיט די בלוט מלך, כאָופּינג צו שטיק צוזאַמען עטלעכע טעאָריע.
  
  װע ן ד י לאג ע הא ט זי ך אויסגעקלערט , הא ט היי ד זי ך אנגעטא ן פריש ע קלײדער , או ן אי ז געגאנגע ן אי ן א קלײנע ם אפיס , װא ו מא ן קינימאקא , הא ט אויפגעשטעל ט א קלײ ן ארבעטםטאנציע . דער גרויסער האַוואַייאַן איז געווען פּאַונדינג אַוועק בייַ די שליסלען, קוקן אַ ביסל אַנכינדזשד.
  
  ― נאָך כאַפּנדיק צװײ שליסלען מיט די װוּרשט פֿינגער? האט היידן געפרעגט נאנטשאלאנט, און קינימאקע האט זיך ארומגעדרײט מיט א שמייכל.
  
  "אַלאָהאַ נאַני וואַהאַין," ער האט געזאגט, און דאַן כּמעט רייטלענ זיך ווען זי געוויזן וויסן פון די טייַטש פון די ווערטער.
  
  ― מײנט איר, אַז איך בין שײן? איז עס ווײַל איך בין געשטאָרבן געוואָרן פֿון אַ משוגענער?
  
  "ווייל איך בין צופרידן. איך בין אַזוי צופרידן אַז איר זענט נאָך מיט אונדז."
  
  הײַדן האָט אַרײַנגעטאָן אַ האַנט אויף קינימאַקיס אַקסל. - א דאנק, מאנא. זי האָט געוואַרט עטלעכע מאָומאַנץ, דערנאָך געזאגט, "אָבער איצט מיט Boudreau מיר האָבן ביידע אַ געלעגנהייט און אַ דילעמאַ. מיר מוזן וויסן וואָס ער ווייסט. אָבער ווי קענען מיר עס ברעכן?"
  
  ― מײנט איר, אַז דער דאָזיקער משוגענער ממזר װײס, װוּ דער בלוט־מלך באַהאַלט זיך? ― וואָלט אים טאַקע געזאָגט עמעצער אַזוי אָפּגעהיט ווי קאָוואַלענקאָ?
  
  "Boudreau איז די ערגסט טיפּ פון משוגע. קלוג מענטש. איך נעם, ער ווייסט עפּעס".
  
  א סארדאניש שטימע איז געקומען פון הינטער היידן. "דרייקי האלט אז מיר זאלן מוטשען זיין פאמיליע." היידן האט זיך אומגעקערט. אַליסיאַ האָט איר אַ ציניש שמייכל. "צי עס פּאַסן איר, סי.איי.עי.?"
  
  "האָסט ווידער גערעדט מיט מאַט?" האָט היידן געזאָגט. "וויאזוי איז ער?"
  
  ― זעט אױס, װי דער אַלטער אַלײן, ― האָט אַלישע געזאָגט מיט אַן איראָניע, װאָס זי האָט דאָך נישט געמײנט. - אזוי ווי איך פלעג אים ליב האבן.
  
  "האָפענונגסלאָז? געטרונקען? איינער?" היידן האָט נישט געקענט באַהאַלטן די ביטול אין איר קול.
  
  אַליסיאַ האָט זיך אָנגעהויבן. "נערוועז. שווער. טויטלעך." זי האָט געמאכט אויג קאָנטאַקט מיט די סי.איי.עי. אגענט. "טרױסט מיר, האָניק, אַזױ זאָל דאָס זײַן. דאָס איז דער איינציקער וועג וואָס ער וועט אַרויסגיין פון דעם פאַל לעבעדיק. און..." זי האָט זיך אָפּגעשטעלט, ווי אויב זי האָט באַטראַכט צי זי זאָל פאָרזעצן אָדער נישט. "און ... אפֿשר דאָס איז נאָר דער בלויז וועג איר אַלע באַקומען פֿון דעם לעבעדיק און מיט דיין פאַמיליעס בעשאָלעם."
  
  "איך וועל זען אויב באָודרעאַו האט אַ משפּחה." היידן האט זיך צוריקגעקערט קיין קינימאקע. "אָבער די סי-איי-עי, פאַרשילטן עס, וועט באשטימט נישט פּייַניקן ווער עס יז."
  
  "טוט דיין כייפעץ פאָרן אַרבעט?" קינימאקא האט געקוקט אויף דעם געוועזענעם בריטישן ארמיי זעלנער.
  
  "גיב אָדער נעמען, גרויס יינגל." אַלישאַ האָט געבליצט אַ שטיפעריש שמייכל און האָט בכוונה געשטופּט פאַרביי היידן אין אַ קליין צימער וואָס איז מערסטנס פאַרנומען דורך קינימאַקי ס גוף. "וואס טוסטו?"
  
  "אַרבעט". קינימאקא האט אויסגעלאשן דעם עקראַן און זיך צוגעכאַפּט אין אַ ווינקל, ווי ווייט ווי מעגלעך פון אַלישאַ.
  
  היידן איז אים געקומען צו הילף. "דו ביסט געווען אַ זעלנער ווען איר געווען מענטש, אַליסיאַ. צי איר האָבן קיין פֿירלייגן וואָס קען העלפֿן אונדז ברעכן באָודרעאַו?
  
  אַליסיאַ האָט זיך אויסגעדרייט צו היידן מיט אַנטקעגנשטעלנ זיך אין די אויגן. - פארװאם גײען מיר נישט און רײדן מיט אים ?
  
  היידן האט געשמייכלט. "איך איז געווען פּונקט וועגן צו."
  
  
  * * *
  
  
  היידע ן הא ט אונד ז אראפגעפיר ט צ ו דע ר האלטן . די פינף מינוט גיין און די ליפט פאָר האבן איר נישט גורם געווען קיין ווייטאג, הגם זי האט עס רואיג אויסגעהאלטן און איר געמיט האט זיך פארבעסערט. זי האָט זיך דערוווּסט, אַז מע דערשטיקט ווערן איז לעפיערעך ענלעך צו אַלע אַנדערע קראַנקייטן, וואָס האָבן דיך אָפּגעהאַלטן פֿון דער אַרבעט. גיכער אָדער שפּעטער איר נאָר גאַט באָרד ווי גענעם און געוואלט צו שלעפּן גיהנום אין די פריי ווידער.
  
  ד י פאר־פראצ ע פארהאַלטונג־געביט ן אי ז באשטאנע ן פו ן צװ ײ רײע ן צעלן . ז ײ זײנע ן געגאנגע ן איבע ר דע ם פארזיכטי ק געפאלענע ן שטאק , בי ז ז ײ האב ן דערגרײכ ט דע ם אײנציק ן צעל , װא ם הא ט אנטהאלט ן א געפאנגענער , דע ר לעצטע ר צעל ע אוי ף דע ר לינקע ר זײט . ד י פאראנט ע פו ן דע ר קאמע ר אי ז געװע ן ברײ ט אפענע , או ן אי ר אײנװוינע ר אי ז געװע ן ארומגערינגל ט מי ט רײע ן שטעקנם , װא ס האב ן זי ך געצויג ן פו ן דע ר סטעליע .
  
  די לופט איז געווען אָנגעפילט מיט אַ שמעקן פון בליאַקירן. היידען האט זיך געכאפט צו די באוואפנטע וועכטער אינדרויסן פון בודרו'ס צעל, ווען זי איז געקומען טרעפן דעם מאן, וועלכער האט איר עטליכע מאל דריי וואכן פריער פרובירט אומברענגען.
  
  עד באָודרעאַו איז קאַלאַפּסט אויף זיין בויגן. ער האט געשמײכלט װען ער האט זי דערזען. "ווי איז די דיך, בלאָנדי?"
  
  "וואס?" הײַדן האָט געװוּסט, אַז זי זאָל אים נישט דערצערן, נאָר זי האָט זיך נישט געקאָנט העלפֿן. "דיין קול סאָונדס אַ ביסל הייזעריק. לעצטנס דערשטיקט?" דרײַ װאכן פֿון לאַמקײט און אַ שטעכן האָט זי איבערגעלאָזט.
  
  קינימאקא איז צו איר צוגעגאנגען פון הינטן, שמייכלנדיק. בודרעאַו האָט באַגעגנט זײַן בליק מיט אַ צאָרנדיקן הונגער. - אמאל - האט ער געשושקעט. - לאָמיר אומקערן דעם טיש.
  
  קינימאקא האט זיך גע־ װארפן די גרויסע פלײצעס אן ענטפערן. אַליסיאַ דעמאָלט געגאנגען אַרום דעם גרויס מענטש 'ס גוף און געגאנגען רעכט אַרויף צו די באַרס. "האט דער מאָגער ממזר ראַפאַלד דיין קליינטשיק הייזעלעך?" זי האט א שמייכל געטאן אויף היידן, אבער נישט אראפגענומען די אויגן פון בודרו. "עס וואָלט נישט נעמען מער ווי אַ מינוט."
  
  באָודרעאַו איז אויפגעשטאנען פון די בויגן און געגאנגען צו די באַרס. "שיין אויגן," ער געזאגט. "שמוציק מויל. דו ביסט נישט דער, וואס האט געפאקט דעם פעטן מיט דער בארד? דער איינער וואָס מיין מענטשן געהרגעט?
  
  "עס איז איך".
  
  בורדראו האט זיך צוגעכאפט צו די ברעמען. "וואָס טאָן איר פילן וועגן דעם?"
  
  היידן האט געפילט אז די וועכטער האבן אנגעהויבן ווערן נערוועז. דעם מין פון קאַנפראַנטאַטיאָנאַל ווייינג האט זיי ינ ערגעצ ניט.
  
  קינימאקא האט שוין געפרואווט צו ברענגען דעם מערסענער צו רעדן אויף א צענדליק פארשיידענע אופנים, דערפאר האט היידן געבעטן עפעס א פשוטן. "וואָס טאָן איר ווילן, באָודרעאַו? וואָס וועט איבערצייגן איר צו זאָגן אונדז וואָס איר וויסן וועגן קאָוואַלענקאָ?
  
  "וועלט געזונטהייט ארגאניזאציע?" באָודרעאַו האָט נישט אַוועקגענומען די אויגן פֿון אַליסיאַ. ז ײ זײנע ן צװיש ן ז ײ געװע ן צעטײל ט מי ט דע ר ברײ ט פו ן ד י רײצן .
  
  "איר ווייסט ווער איך מיין. בלוט מלך."
  
  "אָה, ער. ער איז נאָר אַ מיטאָס. געדאַנק די סי.איי.עי. זאָל וויסן אַז. "
  
  "נאָמען דיין פּרייַז."
  
  Boudreau לעסאָף רייסט אויג קאָנטאַקט מיט אַלישאַ. "פאַרצווייפלונג איז דער ענגליש וועג." אין די ווערטער פון פּינק פלויד.
  
  "מיר באַקומען ינ ערגעצ ניט," הייַדען איז ומגעקוועם רימיינדיד פון דרייק און בן ס דינאָראָק באַטער-פאַרמעסט, און ער האָט געהאפט אַז באָודרעאַו איז פּונקט ומנייטיק רימאַרקס. "מיר-"
  
  "איך וועל זי נעמען," האָט באָודרעאַו פּלוצעם געציטערט. היידן האט זיך אויסגעדרייט צו זען ווי ער שטייט פּנים צו פּנים מיט אַליסיאַ ווידער. "איינס אויף איינס. אַז זי שלאָגט מיך, װעל איך רעדן".
  
  "געמאכט". אַליסיאַ איז פּראַקטאַקלי קוועטשן זיך דורך די באַרס. די וועכטער האבן זיך צוגעלאפן. היידן האט געפילט אז איר בלוט קאכן.
  
  "סטאָפּ!" זי האָט זיך אַריינגעצויגן און צוריקגעצויגן אַליסיאַ. "זענען איר משוגע? דער דאזיקער באשעפער וועט קיינמאל נישט רעדן. עס איז נישט ווערט די ריזיקירן."
  
  "קיין ריזיקירן," אַליסיאַ שושקעט. "קיין ריזיקירן בייַ אַלע."
  
  "מיר גייען אַוועק," האָט היידן געזאָגט. "אבער -" זי טראַכט וועגן וואָס דרייק האט געבעטן. "מיר וועלן באַלד צוריקקומען".
  
  
  * * *
  
  
  בן בלייק האָט זיך צוגעבויגן און צוגעקוקט ווי זיין שוועסטער אַרבעט מיט יז אויף די מאַדאַפייד סי.איי.עי. קאמפיוטער. עס האָט נישט געדויערט לאַנג ביז זי האָט זיך צוגעוווינט צו דער ספּעציעלער אָפּערייטינג סיסטעם, וואָס די רעגירונג אגענטור האָט פארלאנגט, אָבער דאַן איז זי געווען דער מוח פון דער משפּחה.
  
  קאַרין איז געווען אַ סאַסי, שוואַרץ גאַרטל, פּאַס באַר סלאַקער וואָס איז געווען נאַקט דורך לעבן אין עלטער זעקס אין איר שפּעט טינז, זי פּאַקט איר סייכל און איר דיגריז און איז געגאנגען צו טאָן גאָרנישט. איר ציל איז געווען צו שאַטן און האַסן לעבן פֿאַר וואָס זי האט געטאן צו אים. וויסט איר גיפס איז געווען איין וועג צו ווייַזן זי האט נישט זאָרגן ענימאָר.
  
  זי האט זיך איצט געקערט צו קוקן אויף אים. "זע און דינען די מאַכט פון די בלייק פרוי. אַלץ וואָס איר האָט אלץ געוואלט צו וויסן וועגן דיאַמאָנד העאַד אין איין שנעל לייענען. "
  
  בן ריוויוד די אינפֿאָרמאַציע. זיי האָבן שוין טאן דעם פֿאַר עטלעכע טעג - ויספאָרשן האַוואַיי און דיאַמאָנד העאַד - די באַרימט אָאַהו ווולקאַן - און לייענען וועגן די טראַוואַלז פון קאַפּיטאַן קוק - די לעדזשאַנדערי אַנטדעקן פון די האַוואַייאַן אינזלען צוריק אין 1778. עס איז געווען וויכטיג אז זיי האבן סיי סקאנד און געהאלפן וויפיל אינפארמאציע ווי מעגליך, ווייל ווען דער דורכברוך איז געשען, האבן די אויטאריטעטן זיך געריכט אז דאס וועט זיך טאקע רירן זייער שנעל.
  
  אָבער, די רעפֿערענץ פון די בלוט מלך צו די טויערן פון גיהנום איז געבליבן אַ מיסטעריע, ספּעציעל ווען געווענדט צו האַוואַיי. רובֿ האַוואַיאַנס האט נישט אַפֿילו ויסקומען צו גלויבן אין די טראדיציאנעלן ווערסיע פון גענעם.
  
  די דיאַמאָנד העאַד זיך איז געווען טייל פון אַ ינטראַקאַט סעריע פון קאָנעס און ווענץ באקאנט ווי די Honolulu וואָלקאַנאָ סעריע, אַ קייט פון געשעענישן וואָס האָבן שייפּט אָאַהו ס מערסט פאַרנאַנט לאַנדמאַרקס. מיסטאָמע די מערסט באַרימט דערזען, דיאַמאָנד העאַד זיך יראַפּטיד בלויז אַמאָל, וועגן 150,000 יאר צוריק, אָבער מיט אַזאַ אַ איין מאָל יקספּלאָוסיוו קראַפט אַז עס איז געווען ביכולת צו האַלטן זייַן ינקרעדאַבלי סאַמעטריקאַל שישקע.
  
  בן האָט אַ ביסל געשמייכלט ביי דער ווייַטער באַמערקונג. עס איז געמיינט אַז דיאַמאָנד העאַד וועט קיינמאָל ויסבראָך ווידער. המ...
  
  "צי האָט איר געדענקען די טייל וועגן די דיאַמאָנד העאַד איז אַ סעריע פון קאָנעס און האָלעס?" קאַרין ס אַקצענט איז געווען גראָב יאָרקשירע. זי האט שוין צוליב דעם געהאט אסאך שפאס מיט די לאקאלע סי.איי.עי. אפעראציעס אין מיאמי, און האט בלי ספק אויפגערעגט מער ווי איינס.
  
  נישט אז קארין האט געדארפט. - ביסט טויב, חבר ?
  
  - רופט מיך נישט חבר - האט ער קרעכצט. "אַז ס וואָס מענטשן רופן אנדערע מענטשן. מײדלעך טארן נישט אזוי רעדן. ספּעציעל מיין שוועסטער."
  
  "אָוקיי, יויך. שלום, פֿאַר איצט. אָבער טאָן איר וויסן וואָס ווענץ מיטל? אין מינדסטער אין דיין וועלט?
  
  בן פּעלץ ווי ער איז געווען צוריק אין שולע. "לאַוואַ רער?"
  
  ״ פארשטאנען . היי, איר זענט נישט שטום ווי אַ טירקנעפּל ווי דער טאַטע פלעגט זאָגן."
  
  - דער טאטע האט קײנמאל נישט געזאגט...
  
  ― שװײַג, כּבֿה. פשוט לייגן, לאַוואַ טובז מיינען טאַנאַלז. איבער אָאַהו.
  
  בן האט געשאקלט מיטן קאפ, קוקנדיק אויף איר. "איך ווייס דאס. זאָגט איר, אַז דער בלוט־מלך באַהאַלט זיך הינטער אײנעם פֿון זײ?
  
  "ווער ווייסט? אָבער מיר זענען דאָ צו טאָן פאָרשונג, רעכט? זי טאַפּט די שליסלען אויף בן ס אייגן סי.איי.עי. קאָמפּיוטער. "קום צו אים."
  
  בן האָט זיך צעשלאָגן און זיך אַוועקגעקערט פון איר. ווי די רעשט פון זיין משפּחה, ער מיסט זיי בשעת זיי זענען געווען באַזונדער, אָבער נאָך אַ שעה פון כאַפּן זיך, די אַלט ניגגאַלז אומגעקערט. אָבער, זי געגאנגען אַ לאַנג וועג צו העלפן.
  
  ער האָט געעפֿנט אַ זוכן פֿאַר "די לעגענדע פון קאַפּיטאַן קוק" און זיך צוריק צוגעבויט אין זיין שטול צו זען וואָס איז געקומען, זיין געדאנקען זענען געווען זייער ענלעך צו די פון מאַט דרייק און זיין בעסטער פרייַנד. גייַסטיק שטאַט.
  
  
  קאַפּיטל זיבן
  
  
  דער בלוט-קעניג האָט איבערגעזוכט זיין טעריטאָריע דורך אַ שפּיגל פֿענצטער אין די שטאָק, דיזיינד פֿאַר די בלויז ציל צו שאַפֿן אַ פּאַנאָראַמיק מיינונג פון די לאַש, ראָולינג טאָל, אַ גן עדן ווו קיין מענטש האט קיינמאָל שטעלן פֿיס אַחוץ זיין אייגענע.
  
  זיין מיינונג, יוזשאַוואַלי פעסט און פאָוקיסט, סוועפּט איבער פילע טעמעס הייַנט. די אָנווער פון זיין שיף - זיין היים פֿאַר דעקאַדעס - כאָטש ערגער, געמאכט עס ערגער. אפשר איז עס געווען די פּלוצעמדיק נאַטור פון די שיף ס זינקען. ער האט נישט געהאט קײן צײט זיך געזעגענען. אָבער דעמאָלט, זייַ געזונט איז קיינמאָל געווען וויכטיק אָדער סענטימענטאַל פֿאַר אים פריער.
  
  ער איז געווען אַ האַרט, אַנפילינג מענטש וואס געוואקסן אין עטלעכע פון רוסלאַנד ס האַרט צייט און אין פילע פון די האַרבסט טיילן פון דער מדינה. טראץ דעם האט ער זיך געגלייבט מיט א רעלאטיווער גרינגקייט, געבויט אן אימפעריע פון בלוט, טויט און וואדקע און געמאכט ביליאן.
  
  ער האט גאנץ גוט געוואוסט פארוואס די פארלוסט פון שטורמקאלער האט אים אויפגערעגט. ע ר הא ט זי ך גערעכנט , א ן קעניג , צװיש ן פאלק , א ן ניש ט גערירט . צו באַליידיקן און דיסאַפּויניד אויף דעם וועג דורך די נישטיק אמעריקאנער רעגירונג איז געווען גאָרנישט מער ווי אַ פליען אין זיין אויג. אבער עס האט נאָך שאַטן.
  
  דער עקס-זעלנער, דרייק, איז געווען אַ באַזונדער טאָרן אין זיין זייַט. קאװאלענקא האט געפילט, אז דער ענגלענדער האט פערזענליך געפרואװט פרװון זײן אויםגעטראכטע פלענער, װעלכע זײנען געװארן אין באװעגונג פאר א צײט יארן, און האט גענומען דעם מאן׳ס באטייליקונג אלס א פערזענליכער באלײדיקונג.
  
  דעריבער די בלאַדי ווענדעטאַ. זיין פערזענליכע צוגאַנג איז געווען ערשטער צו האַנדלען מיט דרייק ס כאַווערטע; ער וועט לאָזן די רעשט פון די לאַרווי צו זיין גלאבאלע מערסאַנערי קאַנעקשאַנז. ער האט זיך שוין געווארט אויף דעם ערשטן טעלעפאן רוף. נאָך איינער וועט שטאַרבן באַלד.
  
  ווייַטער פון דעם ברעג פון דעם טאָל, פּערטשאַסט הינטער אַ ווייַט גרין בערגל, איז געשטאנען איינער פון זיינע דריי ראַנטשעס. ער האָט נאָר געקאָנט דערקענען די פֿאַרקויפֿטע דעכער, קענטיק פֿאַר אים נאָר, ווײַל ער האָט גענוי געוווּסט וווּ צו קוקן. די ראַנטש אויף דעם אינזל איז געווען דער גרעסטער. די אנדערע צוויי זענען געווען אויף באזונדערע אינזלען, קלענערע און גוט פארטיידיגטע, באשאפן בלויז צו צעטיילן די פיינט אטאקע אין דריי אינסטרוקציעס, אויב עס איז אמאל געקומען.
  
  די ווערט פון שטעלן די אָרעווניקעס אין פאַרשידענע ערטער איז געווען אַז דער פייַנט וואָלט האָבן צו שפּאַלטן זייער פאָרסעס צו ראַטעווען יעדער פון זיי לעבעדיק.
  
  דער בלוט־קעניג האט געהאט א טוץ פארשידענע וועגן צו פארלאזן דעם אינזל אומבאמערקט, אבער אויב אלץ וואלט געווען לויט פלאן, וואלט ער נישט געפארן אין ערגעץ. ער וואָלט געפינען וואָס קוק האט געפונען ווייַטער פון די טויערן פון גיהנום, און די התגלות וואָלט זיכער מאַכן דעם מלך אין אַ גאָט.
  
  דער טויער אַליין איז געווען גענוג צו טאָן דאָס, האָט ער זיך געמוזט.
  
  אבע ר יעדע ר געדאנ ק װעג ן טויער , הא ט אונד ז געפיר ט צ ו זכרונות , װא ס האב ן טי ף געברענט , - דע ר פארלוסטונ ג פו ן בײד ע טראנספארט־מיטלען , א חוצפה , צ ו װער ן נקמה . זיין נעץ האָט געשווינד געפֿונען איין מיטל, איינער אין CIA קאַסטאַדי. ע ר הא ט שוי ן געוװס ט װ י דע ר צװײטע ר װאוהי ט זי ך .
  
  עס איז צייט צו ברענגען זיי ביידע צוריק.
  
  אין דער לעצטער מינוט האט ער זיך געפרייט אין דער מיינונג. ד י געדיכט ע בלו ך הא ט זי ך גענומע ן אי ן צײט ן מי ט דע ר טראפישע ר װינטל . ד י טיפ ע רואיגקײ ט הא ט זײ ן אויפמערקזאמקײ ט געכאפ ט א מאמענט , אבע ר אי ם ניש ט באװעגט . וואָס ער קיינמאָל האט, ער וועט קיינמאָל פאַרפירן.
  
  װ י אוי ף זי ך אי ז געװע ן א פארזיכטי ק קלאפ ן אוי ף זײ ן טיר . דער בלוט־מלך האָט זיך אויסגעדרייט און געזאָגט: לאָמיר גיין. זײַן שטימע האָט אָפּגעקלונגען ווי דער קלאַנג פֿון אַ טאַנק, וואָס פֿאָרט איבער אַ גרוב גרוב.
  
  טיר האט זיך געעפנט. צװ ײ װעכטע ר זײנע ן ארײ ן ארײנגעשלעפ ט געװאר ן מי ט זי ך א דערשראקענ ע אבע ר גוט ־ אויפגעפירט ע יאפאניש ע מײדעלע . "טשיקאַ קיטאַנאָ," ראַפּינג די בלוט מלך. "איך האָף אַז איר האָט געזארגט?"
  
  דאָס מײדל האָט מיט עקשנות אַ קוק געטאָן אױף דער ערד, נישט געװאָרן אױפֿהײבן די אױגן. דער בלוט מלך באוויליקט. - דו ווארט אויף מיין ערלויבעניש? ער האט נישט מסכים געווען. "איך איז געווען דערציילט אַז דיין שוועסטער איז די מערסט געפערלעך קעגנער, טשיקאַ," ער פארבליבן. "און איצט זי איז נאָר אן אנדער מיטל פֿאַר מיר, ווי מוטער ערד. זאָג מיר... האָט זי דיך ליב, טשיקאַ, דײַן שװעסטער, מאַי?
  
  דאס מיידל האט אפילו נישט געאטעמט. איינער פון די וועכטער האָט אַ פרעגנדיק געקוקט אויפן בלוט־מלך, אָבער ער האָט איגנאָרירט דעם מאַן. "עס איז ניט דאַרפֿן צו רעדן. איך פארשטיי דאס מער ווי דו קענסט זיך פארשטעלן. עס איז נאָר אַ געשעפט פֿאַר מיר צו האַנדלען מיט איר. און איך ווייס זייער גוט דעם ווערט פון א פארזיכטיגער שטילקייט ביי א ביזנעס טראנזאקציע. "
  
  ער האט ווייווינג אַ סאַטעליט טעלעפאָן. "דיין שוועסטער - מאַי - זי האָט קאָנטאַקט מיר. זייער קלוג, און אין דעם זינען פון אַ אַנספּאָוקאַן סאַקאָנע. זי איז געפערלעך, דיין שוועסטער." ער האט עס געזאגט אַ צווייט מאָל, כּמעט געניסן די ויסקוק פון באַגעגעניש פּנים צו פּנים.
  
  אבער אַז נאָר קען נישט פּאַסירן. ניט איצט, ווען ער איז געווען אַזוי נאָענט צו דעם ציל פון זיין לעבן.
  
  "זי געפֿינט אַן וועקסל פֿאַר דיין לעבן. איר זעט, זי האָט מײַן אוצר. א זייער ספּעציעל מיטל אַז זי וועט פאַרבייַטן פֿאַר איר. דאס איז גוט. עס ווייזט דיין ווערט אין אַ וועלט וואָס ריוואָרדז גרויזאַם מענטשן ווי מיר.
  
  די יאפאנעזער מײדל האט מיט שרעק אויפגעהויבן די אויגן. דער בלוט־קעניג האט פארדרייען זײן מויל אין װאס האט אויסגעזען װי א שמייכל. "איצט מיר זען וואָס זי איז גרייט צו קרבן פֿאַר איר."
  
  ער האט אנגעקלונגען דעם נומער. דער טעלעפאן האט אמאל געקלונגען און איז געענטפערט געווארן מיט א רואיגע פרויען שטימע.
  
  - יא ?
  
  "מאַי קיטאַנאָ. צי איר וויסן ווער עס איז. איר וויסן אַז עס איז קיין וועג צו שפּור דעם רופן, רעכט?
  
  "איך בין נישט געגאנגען צו פּרובירן."
  
  "זייער גוט". ער האט א זיפץ געטאן. "אַה, אויב נאָר מיר האָבן מער צייט, איר און איך. אבער עס טוט נישט ענין. דײן שײנע שװעסטער, טשיקא, איז דא״. דער בלוט־קעניג האט געדארפט פאר די וועכטער זי צו ברענגען פאראויס. - זאָג אַ העלא צו דײַן שװעסטער, טשיקאַ.
  
  מיי'ס שטימע האט אפגעקלונגען דורכן טעלעפאן. "טשיקאַ? וואס מאכסטו?" רעזערווירט. ווייזן גאָרנישט פון די מורא און שטורעם אַז דער בלוט מלך געוואוסט מוזן קאָכן אונטער די ייבערפלאַך.
  
  עס האָט געדויערט אַ מאָמענט, אָבער טשיקאַ לעסאָף געזאגט, "קאָנניטשיוואַ, שימאַי."
  
  דער בלוט־מלך האט געלאכט. "עס איז אַמייזינג פֿאַר מיר אַז די יאַפּאַניש האָבן אלץ באשאפן אַזאַ אַ ברוטאַל פייטינג מאַשין ווי איר, מאַי קיטאַנאָ. דיין ראַסע ווייסט קיין ומגליק ווי מיין אייגן. איר זענט אַלע אַזוי פאַרשילטן רעזערווירט. "
  
  "אונדזער שטורעם און לייַדנשאַפט קומט פון אַלץ וואָס מאכט אונדז פילן," מאַי געזאגט סאָפלי. "און פון וואָס איז געטאן צו אונדז."
  
  ― טראַכט נישט פֿון פּריידיקן צו מיר. אדער דראסטו מיך?
  
  "איך דאַרף אויך נישט טאָן. עס וועט זיין ווי עס וועט זיין. "
  
  "דערנאך לאז מיר אייך זאגן ווי עס וועט זיין, איר וועט טרעפן מיינע מענטשן מארגן נאכט ביי קאָקאָסנוס גראָווע ביי די קאָקאָוואַלק. אַכט אין די אָוונט זיי וועלן זיין ין דער רעסטאָראַן, אין די מאַסע. איר גיט איבער דעם מיטל און גייט אַוועק."
  
  "ווי טאָן זיי דערקענען מיר?"
  
  "זיי וועלן וויסן איר, מאַי קיטאַנאָ, פּונקט ווי איך טאָן. אַז ס אַלע איר דאַרפֿן צו וויסן. אכט אזייגער, עס וואלט געווען קלוג פון דיר נישט צו שפעט".
  
  עס איז געווען אַ פּלוצעמדיק אַנאַמיישאַן אין מיי 'ס קול, וואָס האט די בלוט מלך שמייכלען. "מיין שוועסטער. וואָס וועגן איר?
  
  "ווען זיי האָבן די מיטל, מיין מענטשן וועלן געבן איר ינסטראַקשאַנז." דער בלוט מלך האָט געענדיקט דעם אַרויסרופן און ינדזשויד זיין נצחון פֿאַר אַ מאָמענט. אל ע זײנ ע פלענער , זײנע ן צוזאמענגעפאלן .
  
  - גרײט דאס מײדל אויף דער נסיעה - האט ער געזאגט צו זײנע מענער מיט א טויטן קול. "און מאַכן די סטייקס הויך פֿאַר קיטאַנאָ. איך ווילן פאַרווייַלונג. איך ווילן צו זען ווי גוט דער לעדזשאַנדערי פייטער טאַקע איז. "
  
  
  קאַפּיטל אַכט
  
  
  מאַי קיטאַנאָ האָט געשטערט אויפן ליידיקן טעלעפאָן אין אירע הענט און האָט פאַרשטאַנען אַז איר ציל איז ווייט פון דערגרייכט געוואָרן. דמיטרי קאָוואַלענקאָ איז געווען ניט איינער פון די וואס לייכט טייל מיט די זאכן ער אָונז.
  
  איר שוועסטער, טשיקאַ, איז געווען קידנאַפּט פון אַ טאָקיאָ וווינונג וואָכן איידער מאַט דרייק ערשטער קאָנטאַקט איר מיט זיין ווילד טעאָריעס וועגן די בערמודאַ טריאַנגלע און אַ מיטאַקאַל אַנדערווערלד פיגור גערופן די בלוט מלך. דעמאל ט הא ט מאי ר שוי ן גענו ג אויסגעלערנ ט צ ו װײס ן א ז דע ר דאזיקע ר מענטש ן אי ז געװע ן זײע ר עכ ט או ן זײע ר , זײע ר טויטלעך .
  
  אָבער זי האָט געמוזט באַהאַלטן אירע אמתע כוונות און האַלטן אירע סודות פאַר זיך. אין דער אמתן, דאָס איז נישט אַ שווער אַרבעט פֿאַר אַ יאַפּאַניש פרוי, אָבער עס איז געמאכט מער שווער דורך מאַט דרייק ס קלאָר לויאַלטי און זיין אַנווייווערינג איבערצייגונג צו באַשיצן זיין פרענדז.
  
  פילע מאל זי כּמעט דערציילט אים.
  
  אָבער טשיקאַ איז געווען איר בילכערקייַט. אפילו איר אייגענע רעגירונג האט נישט געוואוסט וואו מאי איז.
  
  זי איז אַרויס פֿון דער אַלייע אין מיאַמי וווּ זי האָט גענומען דעם רוף און איז אַריבער דעם פֿאַרנומען וועג צו איר באַליבסטע סטאַרבאַקס. א היימיש קליין אָרט ווו זיי גענומען די צייַט צו שרייַבן דיין נאָמען אויף די גלעזל און שטענדיק דערמאנט דיין באַליבסטע טרינקען. זי איז געזעסן א װײל. זי האָט גוט געקענט קאָקאָוואַלק, אָבער זי האָט נאָך בדעה באַלד צו באַקומען דאָרט אַ טאַקסי.
  
  פארוואס גיין אין האַלב?
  
  א ריזיק נומער פון מענטשן, ביידע היגע און טוריס, וועט אַרבעטן ביידע פֿאַר איר און קעגן איר. אבער וואס מער זי האט געטראכט דערפון, אלץ מער האט זי געגלייבט אז דער בלוט-מלך האט געמאכט זייער א קלוגער באשלוס. אין די סוף, עס אַלע אָפענגען אויף ווער וואָלט געווינען.
  
  קאָוואַלענקאָ האָט געטאָן, ווײַל ער האָט געהאַלטן זײַן שוועסטער מאַי.
  
  אַזוי, צווישן דעם עולם, וואָלט עס ניט אויסגעזען ניט אומזיסט, אַז זי זאָל איבערגעבן דעם זעקל צו עטלעכע בחורים. אבער אויב זי דעמאָלט טשאַלאַדזשד יענע גייז און געצווונגען זיי צו רעדן וועגן איר שוועסטער, עס וואָלט צוציען ופמערקזאַמקייַט.
  
  און נאָך איין זאַך - זי האָט געפילט אַז איצט קען זי קאָוואַלענקאָ אַ ביסל בעסער. ע ר הא ט געוװסט , אי ן װעלכ ע ריכטונ ג הא ט זי ך געארבע ט .
  
  ער וואָלט וואַך.
  
  
  * * *
  
  
  שפּעטער דעם טאָג, היידן דזשיי געמאכט אַ פּריוואַט טעלעפאָן רוף צו איר באַלעבאָס, Jonathan Gates. זי האט גלײך געוװםט, אז ער איז אויפ׳ן ברעג.
  
  "יא. וואָס איז געשען, היידן?
  
  - הער ? זייער פּראָפעסיאָנאַל באַציונג איז געווען אַזוי גוט אַז מאל זי קען יבערמאַכן עס אין אַ פּערזענלעך. "אלעס איז גוט?"
  
  עס איז געווען אַ כעזאַטיישאַן אויף די אנדערע עק פון די שורה, עפּעס אַנדערש אַנקאַראַקטעריסטיק פון גייטס. "דאָס איז ווי גוט ווי איר קען דערוואַרטן," דער סעקרעטאַרי פון דיפענס לעסאָף געמורמלט. "ווי איז דיין פוס?"
  
  "יא מיין האר. היילונג גייט גוט. " היידן האט זיך אפגעשטעלט פון פרעגן די פראגע, וואס זי האט געוואלט פרעגן. פּלוצלינג נערוועז, זי סיידסטאַפּט די טעמע. "און האַרריסאָן, האר? וואָס איז זיין סטאַטוס?
  
  "האריסאָן וועט גיין אין טורמע, ווי אַלע קאָוואַלענקאָ ס ינפאָרמאַנץ. מאַניפּיאַלייטיד אָדער נישט. איז דאָס אַלץ, מיס דזשיי?
  
  פארװאונדע ט פו ן ד י קאלט ע טאנען , הא ט ייד ן זי ך צוזאמגעבראכ ט אי ן א שטו ל או ן שטאר ק צוגעמאכט . "ניין, האר. איך מוז דיך עפעס פרעגן. עס קען שוין זיין באדעקט דורך די סי.איי.עי. אָדער אן אנדער אַגענטור, אָבער איך טאַקע דאַרפֿן צו וויסן ... "זי פּאָוזד.
  
  - ביטע, היידן, פרעג נאר.
  
  "האָט באָודרעאַו קיין משפּחה, האר?"
  
  "וואָס די גענעם טוט דאָס מיינען?"
  
  הײַדן האָט אַ זיפֿץ געטאָן. "עס מיינט פּונקט וואָס איר טראַכטן, הער סעקרעטאַרי. מיר קומען דאָ אין ערגעץ, און די צייט איז אויס. באָודרעאַו ווייסט עפּעס. "
  
  "פאַרשילטן עס, דזשיי, מיר זענען די אמעריקאנער רעגירונג און איר זענט די סי.איי.עי. נישט דער מאָססאַד. איר זאָלט װיסן בעסער װי אַזױ אָפֿן צו רעדן".
  
  היידן האט געוואוסט בעסער. אבער פארצווייפלונג האט זי צעבראכן. "מאַט דרייק קען טאָן עס," זי געזאגט ווייך.
  
  "אַגענט. דאָס וועט נישט אַרבעטן. " דער סעקרעטאר האט א װײל געשװיגן און דערנאך גערעדט. "אַגענט דזשיי, איר האָט באַקומען אַ מינדלעך רעפּרימאַנד. מייַן עצה איז צו האַלטן דיין קאָפּ אַראָפּ פֿאַר אַ בשעת."
  
  די קשר איז געווען ינטעראַפּטיד.
  
  הייַדען האָט געשטערט אויף דער וואַנט, אָבער עס איז געווען ווי צו קוקן אויף אַ פּוסט לייַוונט פֿאַר ינספּיראַציע. נאך א װײל האט זי זיך אויסגעדרייט און צוגעקוקט װי דער זונ־ אונטערגאנג זיך אראפגײן איבער מיאמי.
  
  
  * * *
  
  
  דע ר לאנגע ר פארהאלטונ ג הא ט פאר ־ קעראד ט מאי ס נשמה . א באשלאסענע און טעטיקע פרוי, יעדע צייט פון אומאקטיוויטעט האט איר אויפגערעגט, אבער ווען איר שוועסטער'ס לעבן איז געווען אין וואָג, האט עס כמעט צעריסן איר גייסט.
  
  אבער איצט די וואַרטן איז איבער. מאַי קיטאַנאָ איז אַפּראָוטשט צו די קאָקאָסנוס דרך אין קאָקאָסנוס גראָווע און געשווינד אריבערגעפארן צו די ויסקוק פונט זי האט אנגעצייכנט דעם טאָג פריער. זינט דער וועקסל איז געווען נאָך שעה אַוועק, מאַי זיך געזעצט אין די טונקל-ליכט באַר אין די טשיזקייק פאַקטאָרי און שטעלן איר באַקפּאַק פול מיט גאַדזשאַץ אויף די טאָמבאַנק פֿאַר איר.
  
  גלייך איבער איר קאָפּ האָט געראַמלט אַ סעריע טעלעוויזיע סקרינז וואָס בראָדקאַסטינג פאַרשידן ספּאָרט טשאַנאַלז. דער באַר איז געווען טומלדיק און העקטיק, אָבער דאָס איז גאָרנישט קאַמפּערד מיט די פּאַנדעמאָניום וואָס האָט אָנגעפילט דעם רעסטאָראַן אַרייַנגאַנג און אָפּטראָג. זי האט קיינמאָל געזען אַ רעסטאָראַן אַזוי ווילד פאָלקס.
  
  דער באַרשענקער איז צוגעקומען און האָט אַרויפגעטאָן אַ סערוועטקע אויפן באַר. - העלא ווידער - האט ער געזאגט מיט א פינקלען אין די אויגען. - נאך א רונדע?
  
  דער זעלביקער באָכער ווי נעכטן נאַכט. מ׳האט זיך נישט געדארפט אראפנעמען. "היט עס. איך וועל נעמען באַטאַלד וואַסער און טיי. דו וואלסט נישט געדויערט דריי מינוט מיט מיר, פריינד".
  
  זי האט איגנארירט דעם בליק פון די שענקער, און זי האט װײטער געזוכט דעם ארײנגאנג. ענג שטודירן צענדליגער מענטשן אין דער זעלבער צייט איז קיינמאל נישט געווען שווער פאר איר. מענטשן זענען באשעפענישן פון געוווינהייטן. זיי טענד צו בלייַבן אין זייער קרייַז. דא ס זײנע ן געװע ן נײ ע אנגעקומענ ע װא ם ז י הא ט שטענדי ק געמוז ט איבערקוקן .
  
  מאַי געזופּט איר טיי און וואָטשט. עס איז געווען אַ גליקלעך אַטמאָספער און דער געשמאַק שמעקן פון מויל-וואָטערינג קיילים. יעדעס מאָל ווען אַ קעלנער איז דורכגעגאַנגען מיט אַ ריזיקן אָוואַלן טאַץ אָנגעלאָדן מיט ריזיקע טעלער און געטראַנק, האָט זי שווער געטראָפן צו האַלטן איר אויפמערקזאמקייט אויף די טירן. א געלעכטער האט אנגעפילט דאס צימער.
  
  א שעה איז דורכגעגאנגען. בײַם סוף באַרס איז אַן אַלטער געזעסן אַליין, מיטן קאָפּ אַראָפּ און געזופּט אַ פּינטעלע ביר. די עלנטקייט האָט אים אַרומגערינגלט ווי אַ שיכטע בריסלעך, און אַלעמען געוואָרנט פאַר דער סכנה. ער איז געווען דער איינציקער אינפעקציע אין דעם גאנצן ארט. גלײַך הינטער אים, װי צו אונטערשטרײַכן זײַן אײגנטום, האָט אַ בריטיש פּאָרל געבעטן אַ פֿאַרבײַגײענדיקן קעלנער צו מאַכן אַ בילד פֿון זײ זיצן צוזאַמען, אַרומנעמען. מאַי האָט געהערט דעם מאַן'ס יקסייטאַד קול, "מיר האָבן נאָר געפֿונען אַז מיר זענען שוואַנגער."
  
  אירע אויגן האבן נישט אויפגעהערט צו װאנדערן. דער שענק איז צו איר צוגעקומען עטלעכע מאָל, אָבער מער גאָרנישט געבראכט. אויף די טעלעוויזיע סקרינז איז געווען געשפילט עטלעכע סאָרט פון פוטבאָל גלייַכן.
  
  מאי האט שטארק אנגעהאלטן איר רוקזאק. ווען די גראדן אויף איר טעלעפאן האט געוויזן 8 אזייגער, האט זי געזען דריי מענער אין טונקעלע אנציעס אריינגיין אין רעסטאראן. זיי געשטאנען אויס ווי מאַרינעס אין אַ קירך. גרויס, ברייט-פּלייצעס. טאַטטאָאָס אויף די האַלדז. געשאלטן קעפ. האַרט, ניט סמיילינג פנימער.
  
  קאָוואַלענקאָס מענטשן זענען דאָ געווען.
  
  מאַי וואָטשט זיי מאַך, אַפּרישיייטינג זייער בקיעס. אַלעמען איז געווען קאָמפּעטענט, אָבער אַ ביסל ליגז הינטער איר. זי האָט גענומען אַ לעצטן זופּן פֿון איר טײ, האָט זיך פֿעסט פֿאַרשטעלט טשיקאַס פּנים אין זינען, און זיך אָפּגעגליטשט פֿונעם באַר בענקל. מי ט א ן אויםערגעפערלעכ ן לײכ ט הא ט ז י זי ך ארויפ ־ געקריכ ט הינטער ן זײ , אנגעכאפ ט אי ר רוקן־זאק , צ ו ד י פיס .
  
  זי האט געװארט.
  
  א רגע שפּעטער, איינער פון זיי דערזען איר. דער קלאַפּ אויף זיין פּנים איז געווען טרייסט. זיי האבן געוואוסט איר שם.
  
  ― װוּ איז מײַן שװעסטער?
  
  עס האָט גענומען זיי אַ מאָמענט צו צוריקקריגן זייער האַרט דימינער. איינער האָט געפרעגט: "האָבסטו אַ מיטל?"
  
  ז ײ האב ן געמוז ט רעד ן הויך , כד י צ ו הער ן אײנע ר דע ם צװײט ן איבע ר דע ם גערוי ש פו ן געקומע ן או ן געגאנגע ן מענטשן , גערופ ן צונעמע ן ד י טישן .
  
  "יא, איך האָבן עס. װײַז מיר מײַן שװעסטער".
  
  איצט איינער פון די קאָנוויקטס געראטן אַ שמייכל. "איצט אַז," ער סמערדזשד, "איך קענען טאָן."
  
  טריינג צו בלייַבן אין די מאַסע, איינער פון קאָוואַלענקאָ ס טאַגז פישט אויס אַ שפּאָגל נייַ iPhone און גערופֿן אַ נומער. מאַי פּעלץ די אנדערע צוויי גלאָצן אין איר ווי זי וואָטשט, רובֿ מסתּמא אָפּשאַצן וואָס פאָרעם איר אָפּרוף קען נעמען.
  
  אויב זיי שאַטן טשיקאַ, זי וואָלט נישט זאָרגן וועגן די מאַסע.
  
  די געשפּאַנטע מאָמענטן זענען איבער. מאַי האָט געזען ווי אַ שיין יונג מיידל איז צופרידן צו ראַשינג צו אַ גרויס ויסשטעלונג פון טשיזקייקס, נאכגעגאנגען געשווינד און פּונקט ווי גליקלעך דורך איר עלטערן. ווי נאָענט זיי זענען געווען צו טויט און כאַאָס, זיי האָבן פּשוט נישט געקענט וויסן, און מאַי האט קיין פאַרלאַנג צו ווייַזן זיי.
  
  יפאָנע געקומען צו לעבן מיט אַ קלאַפּ. זי האָט זיך אָנגעשטרענגט צו זען דעם קליין עקראַן. עס איז געווען אויס פון פאָקוס. נאָך אַ ביסל סעקונדעס, די בלערד בילד איז צוזאַמען צו ווייַזן אַ נאָענט-אַרויף פון איר שוועסטער 'ס פּנים. טשיקאַ איז געווען לעבעדיק און ברידינג, אָבער זי געקוקט דערשראָקן פון איר וויץ.
  
  "אויב איינער פון איר ממזרים שאַטן איר ..."
  
  "נאָר האַלטן וואַך."
  
  דאָס בילד האָט זיך געהאַלטן פֿאַרשװוּנדן. טשיקאַס גאַנצן קערפּער איז געקומען אין מיינונג, אַזוי ענג צוגעבונדן צו דער מאַסיוו דעמב שטול, אַז זי האָט זיך קוים געקענט רירן. מײַ האָט געמאָלן די צײן. די אַפּאַראַט האָט זיך געצויגן. דער באַניצער איז אַוועק פון טשיקאַ דורך אַ גרויס, געזונט-באלויכטן ווערכאַוס. עפע ם האב ן ז ײ זי ך אפגעשטעלט , בײ ם פענצטע ר או ן אי ר װײז ט דע ם ױגנ ט פו ן דרויס ן . זי גלייך דערקענט איינער פון מיאַמי ס מערסט יקאָניק בנינים - די מיאַמי טאַוער - אַ דריי-סטאָרי סקייסקרייפּער באַוווסט פֿאַר זייַן טאָמיד-טשאַנגינג קאָלירן אַרויסווייַזן. נאך אפאר סעקונדן שפעטער האט זיך דער טעלעפאן צוריקגעקערט צו איר שוועסטער, און די אייגנטימער האט זיך ווידער אנגעהויבן צוריקציען ביז עס האט זיך ענדליך אפגעשטעלט.
  
  "ער איז ביי דער טיר," האָט איר געזאָגט קאָוואַלענקאָ, דער רעדנער פון די מענטשן. "ווען איר געבן אונדז די מיטל, עס וועט קומען אויס. דעמאָלט איר קענען זען פּונקט ווו עס איז."
  
  מאַי געלערנט די iPhone. דער רופן מוזן זיין קראַנט. זי האט נישט געמיינט אז ס'איז א רעקארדירונג. דערצו האָט זי געזען ווי ער האָט אָנגעקליידט דעם נומער. און איר שוועסטער איז באשטימט אין מיאַמי.
  
  פֿאַרשטײט זיך, אַז מע האָט זי געקאָנט אומברענגען און אַנטלױפֿן אײדער מאַי האָט געקאָנט אַװעקגײן פֿון קאָקאָשניק.
  
  "מיטל, מיס קיטאַנאָ." דעם באַנדיטס שטימע, כאָטש האַרב, האָט אַנטהאַלט אַ סך רעספּעקט.
  
  ווי עס זאָל זיין.
  
  מאַי קיטאַנאָ איז געווען אַ קלוג אָפּעראַטאָר, איינער פון די בעסטער יאַפּאַניש סייכל האט צו פאָרשלאָגן. זי האט צו ווונדער ווי פיל קאָוואַלענקאָ געוואלט די מיטל. איז עס געווען אַזוי שטאַרק ווי זי געוואלט איר שוועסטער צוריק?
  
  איר טאָן ניט שפּילן רולעט מיט דיין משפּחה. איר וועט באַקומען זיי צוריק און באַקומען מער שפּעטער.
  
  מאי האט אויפגעהויבן איר רוקן. "איך וועל דיר געבן ווען ער גייט ארויס דורך דער טיר."
  
  אויב עס איז געווען עמעצער אַנדערש, זיי זאלן פּרובירן צו נעמען אים אַוועק. ז ײ האב ן זי ך ביס ל מע ר געקענ ט שפּיצ ן . אבע ר ז ײ האבע ן געהא ט זײע ר לעבען , יענע ר טאגז , או ן ז ײ האבע ן אל ע גענומע ן װ י אײנע .
  
  דער איינער מיט די iPhone גערעדט אין די מיקראָפאָן. "טו עס. קום אַרויס."
  
  מאַי האָט ינטענטלי צוגעקוקט ווי די בילד שפּרינגען אַרום, דיווערטיד ופמערקזאַמקייט אַוועק פון איר שוועסטער, ביז אַ צעבראכן מעטאַל טיר ראַם איז געקומען אין מיינונג. דערנאָך, אַרויס אַ אָפּגעלאָזן קוקן ווערכאַוס ערגעץ אין אַ נויט פֿאַר אַ פאַרב אַרבעט און אַ בויגן מעטאַל אַרבעטער.
  
  די אַפּאַראַט פּולד צוריק נאָך מער. עס איז געקומען אין מיינונג אַוועק-גאַס פּאַרקירפּלאַץ און אַ גרויס ווייַס שילד וואָס לייענט "גאַראַגע". א רויטער פלעק פון א קאר האט פארבליצט. מאַי האָט געפילט אַז איר אומגעדולד האָט אָנגעהויבן קאָכן, און דערנאָך האָט דער אַפּאַראַט פּלוצלינג פארגרעסערט אין פאָקוס אויף דעם בנין, און ספּעציעל רעכט פון דער טיר צו אַנטדעקן אַ באַטערד אַלט פּלאַק.
  
  דער בנין נומער, נאכגעגאנגען דורך די ווערטער: דרום מזרח 1 סטריט, זי האט איר אַדרעס.
  
  מאַי האָט אַראָפּגעלאָזט איר רוקן און זיך אַװעקגעפֿאָרן װי אַ הונגעריקער טשיטאַ. דער עולם האט זיך צעשמעקט פאר איר. איינמאל אין דרויסען איז זי געלאפן צום נאענטסטן עסקאלאַטאָר, זיך איבערגעשפרינגן איבערן רענטש און געלאנדעט מיט א פעסטן פוס בערך האלב וועג אראפ. זי האט געשריגן און מענטשן זענען געשפרונגען באַזונדער. זי איז צוגעפארן צו דער ערד און דערגרייכט צום אויטא, וואס זי האט פארזיכטיג פארגעשטעלט אויף דער גראנד עוועניו.
  
  אויסגעדרייט די יגנישאַן שליסל. איך שיפטיד די מאַנואַל יבעררוק אין גאַנג און געדריקט די אַקסעלעראַטאָר צו די שטאָק. פארברענט גומע אין די פאַרקער אויף טיגערטייל עוועניו און נישט קווענקלען צו נעמען אַ געלעגנהייַט. זי האט אויסגעדרייט דעם ראט, און זי האט זיך אויסגעדרייט דריי פערטל פון איר אויפמערקזאמקייט צום סאטנאוו, אריינגעשריבן די אדרעס, דאס הארץ האט א קלאפ געטאן.
  
  דער נאַוויגאַטאָר האָט זי געבראַכט צום 27סטן גליטשן. עס איז געווען פאַר איר אַ גלייך וועג, אָנגעוויזן צפון, און זי האָט ממש אַרײַנגעדריקט דעם פּעדאַל אין טעפּעך. זי איז געווען אַזוי פאָוקיסט אַז זי האט נישט אַפֿילו טראַכטן וועגן וואָס זי וואָלט טאָן ווען זי קומט צו די ווערכאַוס. דער אויטא פאראויס האט נישט געפעלט אירע כידוים. ער האט זיך ארויסגעצויגן פאר איר, געבליצט מיט די הינטלעך. מאַי שלאָגן די דערציען פענדער, קאָזינג דער שאָפער צו פאַרלירן קאָנטראָל און שיקן זיין מאַשין אין אַ רודערן פון פּאַרקט מאָטאָרסיקלעס. בייסיקאַלז, העלמעץ און שאַרדז פון מעטאַל צעוואָרפן אין אַלע ריכטונג.
  
  מאַי האָט פאַרקלענערט איר פאָקוס. סטאָרפראַנץ און קאַרס וויזזד פאַרביי ווי בלערד ווענט פון טונעל זעאונג. די פארבײגײער האבן צו איר געשריגן. דער בייקער איז געווען אַזוי שאַקט פון איר הויך-גיכקייַט מאַנוווערז אַז ער איז וואַנדערד און געפאלן בייַ אַ פאַרקער ליכט.
  
  דער נאַוויגאַטאָר האָט זי גענומען מזרח צו פֿלאַגלער. די גראדן האט איר געזאגט אַז זי וואָלט זיין דאָרט אין פינף מינוט. דע ר פיש־מאר ק אי ז געװע ן אוי ף לינק ס אי ן א האז ן פו ן קאליר . א גיך א צופאל און זי האט דערזען א שילד וואס האט געזאגט "SW1st Street".
  
  פופציק סעקונדעס שפּעטער, דער נאַוויגאַטאָר ס איריש אַקצענט געמאלדן אַז איר האָט דערגרייכט דיין דעסטיניישאַן.
  
  
  * * *
  
  
  אוי ך איצ ט הא ט מאי ר ניש ט גענומע ן קײ ן ערנסט ע פארזארגונגען . זי האָט זיך געדענקט צו שליסן דעם אויטאָ און איבערלאָזן די שליסלען הינטערן פאָרראָד אויף דער פּאַסאַזשיר זייַט. זי איז אַריבער דעם וועג און האָט געפֿונען דעם שילד, וואָס זי האָט געזען מיט אַ צײַט צוריק, אויפֿן ציטערנדיקן אַפּאַראַט.
  
  איצ ט הא ט ז י גענומע ן אטעם , כד י זי ך פארשטארקן , קעג ן װא ס ז י װע ט געפינע ן . זי האט צוגעמאכט די אויגן, צוריקגעקראגן איר באלאנס און בארואיקט איר מורא און צארן.
  
  דער הענטל האט זיך פרײ געדרײט. זי איז דורכגעגאנגען דורך דער שװעל און זיך גיך געגליטשט אויף לינקס. גאָרנישט געביטן. דער פּלאַץ איז געווען וועגן פופציק פֿיס פון די טיר צו דער הינטער וואַנט און וועגן דרייַסיק פֿיס ברייט. דאָרט איז נישט געווען קיין מעבל. קיין בילדער אויף די ווענט. אויף די פענצטער זײנען נישטא קײן פארהאנגן. איבע ר אי ם זײנע ן געװע ן עטלעכ ע ליכטיקע , גלאנציק ע רײ ן ליכט .
  
  טשיקא איז נאך אלץ געװען צוגעבונדן צו א שטול הינטערן צימער, די אויגן ברייטע און פרובירט צו רירן. און זיך געראַנגלט, איז קלאָר געווען צו זאָגן עפּעס צו מאַי.
  
  אבער דער יאַפּאַניש סייכל אַגענט געוואוסט וואָס צו קוקן פֿאַר. זי האט באמערקט א האלבן טוץ זיכערהייטס קאמערעס וואס זענען ליגן איבער'ן ארט און האט גלייך געוואוסט ווער עס קוקט.
  
  קאָוואַלענקאָ.
  
  וואָס זי האט נישט וויסן איז וואָס? האט ער ערווארטעט עפעס א פארשטעלונג? וועלכער עס איז געווען, זי געוואוסט דעם בלוט מלך ס שעם. עס וואָלט נישט זיין שנעל אָדער גרינג, וואָס האט נישט אַרייַננעמען אַ פאַרבאָרגן באָמבע אָדער גאַז פלאַש.
  
  דער הונט ס פוס אין די סוף פון די צימער, רעכט אין פראָנט פון איר שוועסטער 'ס שטול, האט קיין צווייפל באַהאַלטן אַ פּאָר פון סאַפּרייזיז.
  
  מאַי איז פּאַמעלעך פאָרויס פאָרויס, ריליווד אַז טשיקאַ איז נאָך לעבעדיק, אָבער אונטער קיין ילוזשאַנז וועגן ווי לאַנג קאָוואַלענקאָ בדעה עס צו זיין.
  
  ווי אין ענטפער, אַ קול בומד פון פאַרבאָרגן ספּיקערז. "מאַי קיטאַנאָ! דיין שעם איז אַנפּעראַלעלד." עס איז געווען קאָוואַלענקאָ. "לאמיר זען אויב עס איז דיזערווד."
  
  פיר געשטאלטן האבן זיך ארויסגעגליטשט פון הינטערן פוס פון א בלינדער הונט. מאַי האָט אַ רגע צוגעקוקט, קוים געגלויבט אירע אויגן, אָבער דאַן האָט מען זי געצווינגען אין אַ שטעלונג, ווי דער ערשטער מערדער האָט זיך צוגעלאָפן צו איר.
  
  ער איז געלאפן שנעל, זיך געגרייט צו א פליענדיקן בריק, ביז מאי האט זיך גרינג געגליטשט צו דער זייט און דורכגעפירט א גאנץ שפינקל. דע ר ערשטע ר קעמפע ר הא ט זי ך צוזאמגעבראכ ט צ ו דע ר ערד . פון די רעדנער האט זיך געשלאגן דער געלעכטער פון דעם בלוט־מלך.
  
  איצ ט הא ט זי ך א צװײט ע קעמפער , זי ך געפונע ן קײ ן שאנס , צ ו פארענדיק ן דע ם ערשט ן . דער מאן האט ארומגעדרימלט א טשאקראם - א שטאלנער רינג מיט א ראזער־שארפן דרויסנדיקן ראנד - אויפן פינגער־שפיץ און געשמײכלט װי ער איז דערנענטערט.
  
  מ׳האט זיך אפגעשטעלט. דע ר דאזיקע ר מענטש ן אי ז געװע ן א ייד . דעדלי . די פיייקייט צו פירן אַזאַ אַ געפערלעך וואָפן מיט זיכער יז גערעדט וועגן יאָרן פון שווער פיר. ער קען וואַרפן די טשאַקראַם מיט אַ פּשוט פליק פון זיין האַנטגעלענק. זי האט גיך אויסגעמאכט די שאנסן.
  
  זי איז צוגעלאָפן צו אים, פאַרמאַכן די ווייַטקייט פון זיין קאַמף. ווען זי האָט דערזען זיין האַנטגעלענק ציט זיך, איז זי אַריינגעפאַלן אין אַ גליטשן, זיך צעגליטשט אונטערן בויגן פונעם וואָפן, וואַרפן איר קאָפּ אַזוי ווייט צוריק ווי זי האָט געקענט, ווי די בייזע בליידס האָבן זיך דורכגעשניטן אין דער לופטן איבער איר.
  
  א שטריק פון אירע האר איז געפאלן אויפן דיל.
  
  מאַי האָט ערשט אַרײַנגעלאָפֿן די פֿיס אין דער אַדעפּט, מיט אַלע כּוחות געשלאָגן די קני. איצט איז נישט געווען די צייט צו נעמען געפאנגענע. מי ט א קראנק , װא ס ז י הא ט געהער ט או ן געפיל ט גלײכצײטי ק , האב ן דע ם מאן ס קני . זײ ן געשרײ איז פארגעגאנגען דעם פאל צו דער ערד.
  
  אַזוי פילע יאָרן פון טריינינג פאַרפאַלן אין אַ רעגע.
  
  די אויגן פון דעם מענטש ביטרייד פיל מער ווי פּערזענלעך ווייטיק. מאַי האָט זיך אַ מאָמענט געטראַכט, וואָס קאָוואַלענקאָ קאָן האָבן איבער אים, אָבער דאַן איז אַ דריטער קעמפער אַרײַן אין דער שיל, און זי האָט דערפֿילט, אַז דער ערשטער איז שוין אויפֿגעשטאַנען אויף די פֿיס.
  
  דע ר דריטע ר אי ז געװע ן א גרויםע ר מענטש . ער האָט זיך צו איר געטראָפן איבער דער פּאָדלאָגע, ווי אַ גרויסער בער, וואָס שטעקט אויף זײַן רויב, מיט נאַקעט פיס האָט ער אַ קלאַפּ געטאָן אין באַטאָנען. דער בלוט־קעניג האָט אים דערפרייערט מיט אַ סעריע גראַנטן און דערנאָך אויסגעבראָכן אין געלעכטער, אַ מאַניאַק אין זיין עלעמענט.
  
  מאַי האָט אים אַ קוק געטאָן גלײַך אין די אױגן. "איר טאָן ניט האָבן צו טאָן דאָס. מיר זענען נאָענט צו כאַפּן קאָוואַלענקאָ. און די באַפרייַונג פון די אָרעווניקעס.
  
  דער מאן האט זיך א מאמענט געקװענקלט. קאָוואַלענקאָ האָט געשנאַכט הויך איבערן קאָפּ. ― דו מאַכט מיך ציטערן, מאַי קיטאַנאָ, ציטערט פֿון מורא. צוואַנציק יאָר בין איך געווען נאָר אַ מיטאָס, און איצט ברעכט איך מיין שטילקייט אויף די אייגענע טערמינען. ווי קען איר ... "ער פּאָוזד. "אָדער האט עמעצער ווי איר אלץ גלייַך מיר?"
  
  מאַי האָט ווייטער אָנגעקוקט דעם גרויסן קעמפער אין די אויגן. זי האט געפילט, אז דער הינטער איר האט זיך אויך אפגעשטעלט, װי װארטנדיק אויפן אויסגאנג פון דעם גײסטיקן קאמף.
  
  "קאַמף!" האָט דער בלוט־קעניג פּלוצעם געשריגן. "קעמפן אָדער איך וועל האָבן דיין ליב געהאט אָנעס סקינד לעבעדיק און פאסטעכער צו די שאַרקס!"
  
  די סאַקאָנע איז געווען פאַקטיש. אפילו מיי קען זען עס. דע ר גרויםע ר מאן , אי ז ארײנגעקומע ן אי ן אקציע , צוגעלאפ ן צ ו אי ר מי ט אויסגעשטרעקטע ר ארעם . מאַי ריווייזד די סטראַטעגיע. שלאָגן און לויפן, שלאָגן שנעל און דעוואַסטייטינגלי שווער, און באַקומען אויס פון די וועג. אויב מעגלעך, נוצן זיין גרייס קעגן אים. מאַי האָט אים געלאָזט צוגאַנגען, וויסנדיק, אַז ער וואָלט פֿון איר דערוואַרטן עפּעס אויסטידנדיק. װע ן ע ר הא ט זי ך דערגרײכ ט או ן אנגעכאפ ט אי ר קערפער , אי ז ז י געװע ן אי ן זײ ן דערגרייכונג , או ן זי ך ארומגענומע ן מי ט זײנ ע פיס .
  
  דער קלאַנג פון עס שלאָגן די שטאָק דערטרונקען געווארן אפילו דעם בלוט מלך ס מעשוגע טשאַקל.
  
  איצ ט הא ט דע ר ערשטע ר קעמפע ר אי ר שטאר ק געשלאגן , געצייל ט אויפ ן קלײנע ם רוקן , או ן געלאנד ט א װײטיק ן קלאפ , אײדע ר מאי ר הא ט זי ך פארדרײ ט או ן זי ך געקרײלט , ארויפגעקומע ן הינטער ן אראפגעלאז ן מענטש ן או ן זי ך באפרײט .
  
  איצט האט דער בלוט־מלך ארויסגעלאזט א געשרײ. - האק אפ איר שװעסטערס פאקינג קאפ!
  
  איצט האט זיך באוויזן א פערטער מאן, באוואפנט מיט א סאַמוראי שווערד. ער איז געגאנגען גלײַך צו טשיקאַ, זעקס טריט אַוועק פֿון פֿאַרענדיקן איר לעבן.
  
  און Mai Kitano האָט געוואוסט אַז איצט איז די צייט צו שפּילן די בעסטער שפּיל פון איר לעבן. אי ר גאנצ ע צוגרײטונג , אי ר גאנצ ע איבערלעבונג , הא ט זי ך צוזאמענגענומע ן אי ן לעצט ן פארצװײפלט ן פרואו ו צ ו ראטעװע ן אי ר שװעסטע ר - א ענין פון לעבן און טויט.
  
  צען סעקונדעס פון דעדלי חן און שיינקייט, אָדער אַ לעבן פון ברענען באַדויערן.
  
  מאַי דזשאַמפּט אַנטו די כייווינג צוריק פון די גרויס מענטש, ניצן אים ווי אַ ספּרינגבאָרד צו לאַנד אַ פליענדיק בריק אויף דער ערשטער פייטער. ער האט קוים געשפירט א שאק, ווען מיי'ס בליידיגע פוס האט אים צעבראכן עטליכע ביינער אין פנים, אבער ער איז צוזאמגעפאלן ווי א טויטע וואג. מאַי האָט זיך גלײַך אַרײַנגעכאַפּט דעם קאָפּ און זיך אַרײַנגעקליבן, אַרײַן שווער אויף איר רוקנביין, אָבער דער מאָמענטום פֿון איר שפּרונג האָט זי ווײַט געטראָגן איבערן באַטאָנען דיל אין מינימאַלער צײַט.
  
  זי איז געלאנדעט ווייטער פון איר שוועסטער און דעם מאן מיט דער שווערד.
  
  אבער רעכט ווייַטער צו די טשאַקראַן.
  
  אין אַ מיליסעקאָנדע פּויזע, זי פאָוקיסט איר זייַענדיק, באַרויקן איר נשמה, און זיך אויסגעדרייט, באַפרייַען איר טויטלעך וואָפן. ע ס הא ט זי ך דורכגעלאפ ן אי ן דע ר לופט , זײ ן טויטלעכ ע בעלע ר הא ט געפלאםט , שוי ן געװע ן רויט ע מי ט מײ ן אײגענע ם בלוט .
  
  טשאַקראַן האָט זיך געקלאַפּט אין האַלדז, ציטערנדיק. דער מאן איז צוזאמגעפאלן אן א קלאנג, גאר גארנישט געפילט. ער האט קיינמאל נישט פארשטאנען וואס עס האט אים געטראפן. די שװערד האט זיך געקלאפט אויפן דיל.
  
  דער גרויסער בחור איז געווען דער איינציקער קעמפער וואס האט יעצט געקענט האלטען זיך קעגן איר, אבער זיין פוס האט זיך ווייטער געבוקט ווען ער האט פרובירט אויפצוהייבן. זי האט מיסטאָמע דאַמידזשד איין אָדער צוויי טענדאַנז. טרערן פון יסורים און הילפלאָזיקייט האָבן זיך געטראָפן איבער זיין פּנים, נישט פאַר זיך אַליין, נאָר פאַר זיינע ליבסטע. מאי האט א גלאט געטאן אויף טשיקא און זיך געצווינגן צו לויפן צו איר שוועסטער.
  
  זי האט גענוצט מיט איר שווערד צו שניידן די שטריק, מיט די ציין מיט די לילאַ ריסטן און בלוטיגע שרייצן, גורם פון דעם שטענדיקן קאמף. ענדלעך האט זי ארויסגעצויגן דעם גאג פון איר שוועסטערס מויל.
  
  "לאנגזאמער. איך וועל דיך טראגן."
  
  דער בלוט־קעניג האט אויפגעהערט לאכן. - שטעל זי אפ! ער האט געשריגן דעם גרויסן קעמפער. "טו עס. אָדער איך וועל טייטן דיין ווייב מיט מיין אייגן הענט!
  
  דער גרויסער מאן האט געשריגן, פרובירט קריכן צו איר, אויסגעשטרעקטע געווער. מ׳האט זיך אפגעשטעלט נעבן אים. "קום מיט אונדז," זי געזאגט. "קום מיט אונז. העלף אונדז צעשטערן דעם פאַרזעעניש."
  
  אויף א מאמענט האט דעם מאן׳ס פנים אויפגעלויכטן מיט האפענונג. ע ר הא ט געבליצ ט או ן אויסגעזען , װ י ד י װאג ט פו ן דע ר װעל ט הא ט זי ך אויפגעהויב ן פו ן ד י פלײצעס .
  
  "איר גייט מיט זיי און זי שטאַרבן," דער בלוט מלך גרייטיד.
  
  מאי האט א שאקל געטאן מיטן קאפ. - זי איז דאך טויט, פרײנד. די איינציקע נקמה וואָס איר וועט באַקומען איז דורך מיר נאָכפאָלגן."
  
  דער מאן׳ס אויגן האבן געטענהט. אײ ן מא ל הא ט מײ ן געמײנט , א ז ע ר װע ט זי ך טאק ע ארויסציע ן מי ט איר , אבע ר דא ן האב ן זי ך צוריקגעקער ט ד י װאלקנס ן פו ן צװײפל , או ן זײ ן בליק ן הא ט זי ך אראפגעלאזט .
  
  "איך קען נישט. בשעת זי לעבט נאָך. איך נאָר קען נישט ".
  
  מאי האט זיך אװעקגעקערט, אים געלאזט ליגן. זי האט איר אייגענע מלחמות צו קעמפן.
  
  דער בלוט־קעניג האָט איר געשיקט אַ שיסן. "לויף אַוועק, מאַי קיטאַנאָ. מייַן מלחמה איז וועגן צו זיין דערקלערט. און די טויערן ווארטן אויף מיר."
  
  
  קאַפּיטל נייַן
  
  
  די הענט פון דעם בלוט־קעניג האָבן זיך געדריקט צו זיין מעסער. די וואָפן איז געווען סטאַק פונט ערשטער אין די טיש אין פראָנט פון אים. ער האט עס צוגעבראכט צו די אויגן, אונטערזוכט דעם בלוט־געװײקטן בלייד. וויפיל לעבנס האט ער געענדיגט מיט יענעם מעסער?
  
  אײנע ר אי ן צײ ט יעד ן צװײטן , פינ ף או ן צװאנצי ק יאר . צום ווייניגסטענס.
  
  אויב נאָר צו האַלטן די לעגענדע, רעספּעקט און מורא פריש.
  
  אזא װערדיקער קעגנער, האט ער זיך געזאגט. "איך ווינטשן איך געהאט צייט צו דערפאַרונג עס ווידער." ער איז אויפגעשטאנען אויף די פֿיס, פּאַמעלעך אויסגעדרייט דעם מעסער, זיין בלייד שפיגלט ליכט ווען ער געגאנגען.
  
  "אָבער מיין צייט צו שפּילן איז כּמעט דאָ."
  
  ע ר הא ט זי ך אפגעשטעלט , אויפ ן קעגנאיבער ן עק ט פו ן טיש , ו װ א װײ ל מי ט טונקעלע ר הא ר אי ז געװע ן צוגעבונד ן צ ו א שטול . זי האט שוין פארלוירן די געדולד. ער איז געווען מיאוס צו קוקן אויף אירע רױטע אױגן, הײביקע קערפּער און ציטערנדיקע ליפּן.
  
  דער בלוט־קעניג האט זיך אנגעשפארט. "זאָרגט נישט. איצט איך האָבן מיין ערשטער מיטל, כאָטש איך מיסט די קיטאַנאָ. דיין מאַן זאָל זיין דעליווערינג די רגע מיטל אַרום איצט. אויב עס גייט פארביי, וועסטו ארויסקומען פריי".
  
  "ווי - ווי קענען מיר צוטרוי איר?"
  
  "איך בין אַ מענטש פון כּבֿוד. אזוי האב איך איבערגעלעבט מיין יוגנט. און אויב מען זאל אויספרעגן די כבוד... - האט ער איר געוויזן דעם פארפלעקטן בלייד. "עס איז שטענדיק געווען מער בלוט."
  
  פֿון זיין קאָמפּיוטער עקראַן איז געקומען אַ פאַרשטומט פּינג. ער איז צוגעגאנגען און געדריקט א פאר קנעפ. דער פּנים פון זיין קאַמאַנדינג אָפיציר פון וואַשינגטאָן, די.סי.
  
  "מיר זענען אין שטעלע, האר. דער ציל וועט זיין גרייט אין צען מינוט. "
  
  "דער מיטל איז אַ בילכערקייַט. אויבן אַלץ אַנדערש. געדענקט דאָס".
  
  "הער". דאָס פּנים האָט זיך צוריקגעצויגן, אַנטפּלעקט אַ בליק פֿון דער באַן. ז ײ האב ן זי ך אראפגעקוק ט אוי ף דע ר פארקינג , באזארג ט מי ט מיסט , או ן פראקטי ק פארלאזט . דאָס גרײַניקע בילד האָט אַרויסגעוויזן אַ וואַגראַנט וואָס באַוועגט זיך איבערן שפּיץ פון דעם עקראַן, און אַ בלויער ניסן אַרויסגאַנג דורך אַ פּאָר אָטאַמאַטיק טויערן.
  
  "באַקומען אַוועק פון דעם נודנע. ער קען זיין די פאליציי. "
  
  "מיר האָבן אים אויסגעזוכט, הער. ער איז נאָר אַ דריפטער."
  
  דער בלוט־קעניג האָט דערפֿילט אַז זײַן גרימצאָרן האָט זיך פּאַמעלעך אויפֿגעבויט אין אים. "באַקומען אַוועק פון אים. בעט מיר ווידער און איך וועל באַגראָבן דיין משפּחה לעבעדיק."
  
  דער מענטש איז נאָר ארבעטן פֿאַר אים. אבער דער מענטש געוואוסט וואָס דמיטרי קאָוואַלענקאָ איז טויגעוודיק. אן אנדער ווארט האט ער גענומען צילן און אראפגעקלאפט דעם באדן מיט א שיס אין קאפ. דער בלוט־קעניג האט געשמייכלט, ווען ער האט געזען אז א טונקעלער פלעק הייבט זיך אן צו פארשפרייטן איבערן גראָבן באַטאָנען.
  
  "פינף מינוט לינקס ביז די מארק."
  
  דער בלוט־קעניג האט א קוק געטאן אויף דער פרוי. זי איז געווען זיין גאַסט פֿאַר עטלעכע חדשים. די פרוי פון דער סעקרעטאַר פון פאַרטיידיקונג איז געווען קיין קליין פרייז. יונתן גייטס איז געגאנגען צו באַצאָלן טייער פֿאַר איר זיכערקייַט.
  
  "הער, גייטס האט יקסיד די טערמין."
  
  אין קיין אנדערע סיטואַציע, דער בלוט מלך וואָלט האָבן געוויינט דעם מעסער איצט. קיין פּויזע. אבער די צווייטע מיטל איז געווען וויכטיק צו זיין פּלאַנז, כאָטש ניט יקערדיק. ער האט גענומען דעם סאטעליט טעלעפאן וואס איז געלעגן נעבן דעם קאמפיוטער און אנגערופן א נומער.
  
  געהערט עס קלינגען און קלינגען. - דײן מאן לאזט זיך ניט אכטונג געבן פון אײער זיכערקײט, פרוי גאַטעס. דער בלוט־קעניג האט צוגעגרײלט די ליפן אין װאס האט אויסגעזען װי א שמייכל. ― אָדער אפֿשר האָט ער אײַך שױן פֿאַרביטן, הממ? די אַמעריקאַנער פּאָליטיקער...
  
  אַ קליק, און אַ דערשראָקן קול האָט ענדלעך געענטפערט. - יא ?
  
  "איך האָפֿן איר זענט נאָענט און אַז איר האָט די מיטל, מיין פרייַנד. אַנדערש ... "
  
  דער שטימע פון דער פאַרטיידיקונג מיניסטער איז געווען אָנגעשטרענגט ביזן שיעור. "די פאראייניגטע שטאטן בויגן זיך נישט פאר טיראנען," האָט ער געזאָגט, און די ווערטער האָבן אים קלאָר געקאָסט אַ סך פון זיין האַרץ און נשמה. "דיינע פאדערונגען וועלן נישט באקומען."
  
  דער בלוט־מלך האָט געטראַכט וועגן די טויערן פון גיהנום און וואָס איז געלעגן ווייטער. "דעריבער הערן צו דיין פרוי שטאַרבן אין יסורים, גייטס. איך דארף נישט קיין צווייטן מיטל וואוהין איך גיי".
  
  מאכן זיכער אַז דער קאַנאַל איז פארבליבן אָפֿן, דער בלוט מלך האט אויפגעהויבן זיין מעסער און גענומען צו מקיים זיין יעדער מערדעראַס פאַנטאַזיע.
  
  
  קאַפּיטל צען
  
  
  היידן דזשיי איז אוועק פון איר קאמפיוטער ווען איר טעלעפאן האט געקלונגען. בן און קאַרין האָבן שוין פאַרנומען מיט אויפלעבן די ים נעסיע פון קאַפּיטאַן קוק, און ספּעציעל די מיט די האַוואַייאַן אינזלען. קוק, כאָטש וויידלי באקאנט ווי אַ באַרימט Explorer, איז געווען אַ מענטש פון פילע טאלאנטן, עס געווען. ע ר אי ז אוי ך געװע ן א בארימטע ר נאװיגאטא ר או ן דערצײלטע ר קארטאגראַף . דער מאן וואס האט אלעס מאפירט, ער האט פארשריבן די לענדער פון ניו זילאנד ביז האוואאי און ווי מער באקאנט איז ער ערשט געלאנדעט אין האוואאי - אן ארט וואס ער האט אנגערופן די סענדוויטש אינזלען. די סטאַטוע שטייט נאָך אין דער שטאָט פון וואַימעאַ, אויף קאַאַי, ווי זאָגן פון דעם אָרט וואָס ער ערשטער טרעפן אין 1778.
  
  היידן האָט זיך צוריקגעקערט, ווען זי האָט געזען אַז דער קאַללער איז איר באַלעבאָס, יונתן גייטס.
  
  "יא מיין האר?"
  
  פו ן דע ר צװײטע ר עק , אי ז געקומע ן נא ר פארשמאפט ע אטעמען . זי איז צוגעגאנגען צום פענצטער. "קענט איר מיך הערן? האר?"
  
  זיי האָבן נישט גערעדט זינט ער האָט איר מינדלעך רעפּרימאַנדיד. היידן האט זיך געפילט אביסל אומזיכער.
  
  ענדלעך איז גאַטעס' קול דורכגעקומען. "זיי האָבן זי דערהרגעט. יענע ממזרים האבן זי דערהרגעט".
  
  היידן האט אויסגעשטרעקט אין פענצטער, גארנישט געזען. - װאס האבן זײ געטאן ?
  
  הינטער איר האָבן בן און קאַרין, דערשראָקן פֿון איר טאָן, זיך אומגעקערט.
  
  "זיי האָבן גענומען מיין פרוי, היידן. חדשים צוריק. און נעכטן האט מען זי דערהרגעט. ווייל איך וואלט נישט געפאלגט זייערע באפעלן״.
  
  "ניין. עס קען נישט - "
  
  "יא". גייטס' שטימע האט געשלאגן, ווען זיין וויסקי-אויסגעטריבטע אדרענאלין-אויס האט קלאר אנגעהויבן פארשווייגן. "עס איז ניט דיין געשעפט, דזשיי, מיין פרוי. אי ך - אי ך בי ן שטענדי ק געװע ן א פאטריאט , הא ט דע ר פרעזידענ ט זי ך געפונע ן עטלעכ ע שעה ן נאכדעם , א ז ז י אי ז קידנאפ ט געװארן . איך בלײב... - האט ער געשטאמלט. "פּאַטריאָט".
  
  היידן האט קוים געוואוסט וואס צו זאגן. "פארוואס זאג מיר איצט?"
  
  "צו דערקלערן מיין ווייַטער טריט."
  
  "ניין!" היידען האט געשריגן, א קלאנג אין די פענצטער מיט א שרעק. "דאָס קענסטו נישט טאָן! ביטע!"
  
  "אָפּרוען. איך האב נישט קיין כוונה זיך צו טייטן. ערשטנס, װעל איך העלפֿן נוקם שרה. ייראַניק, איז ניט עס?
  
  "וואס?"
  
  "איצט איך וויסן ווי מאַט דרייק פילז."
  
  היידן האט פארמאכט די אויגן, אבער די טרערן האבן זיך נאך געגרייט איבער איר פנים. דער זכרון פון קענעדי איז שוין פארוואנדלט געווארן פון דער וועלט, דאס הארץ, אמאל אזוי פול מיט פייער, האט זיך יעצט פארוואנדלט אין א אייביקע נאכט.
  
  "פארוואס זאג מיר איצט?" ענדליך האט היידן איבערגעחזרט.
  
  "צו דערקלערן עס." גייטס האָט זיך אָפּגעשטעלט און דערנאָך געזאָגט, "עד בודרעאַו האָט אַ יינגער שוועסטער. איך שיק דיר די פּרטים. טו עס-"
  
  היידען איז געווען אזוי שאקירט, אז זי האט איבערגעריסן דעם סעקרעטאר, איידער ער האט געקענט פארזעצן. - ביסט זיכער ?
  
  "טאָן אַלץ אין דיין מאַכט צו ענדיקן דעם ממזר."
  
  די שורה איז צעבראכן. היידן האָט געהערט אַן אימעיל ביפּ אויף איר טעלעפאָן. אן זיך אפשטעלן האט זי זיך פּלוצעם אויסגעדרייט און פארלאזט דעם צימער, איגנארנדיק די באזארגט קוק פון בן בלייק און זיין שוועסטער. זי געגאנגען צו קינימאַקי ס קליין שאַפע און געפונען אים קאָכן הינדל מיט טשאָריזאָ סאָוס.
  
  "וואו איז אַליסיאַ?"
  
  "נעכטן איז איר פּאַס איז קאַנסאַלד." די ווערטער פון די גרויס האַוואַייאַן זענען געווען פאַרקרימט.
  
  היידן האט זיך צוגעבויגן. "זײַ נישט אַ פֿאַקן אידיאָט. מיר ביידע וויסן אַז זי דאַרף נישט אַ פּאַס. אַזוי ווו איז אַליסיאַ?
  
  קינימאקי'ס אויגן האבן זיך פארשפרייט ווי זיי האבן געקוקט אויף די טעלער. "הממ, איין מינוט. איך וועל זי געפינען. ניין, זי איז צו פּערסעפּטיוו פֿאַר דעם. איך וועל-"
  
  - רופט זי נאר. היידן'ס בויך האט זיך אנגעקלאפט ווי נאר זי האט געזאגט די ווערטער, און שווארצע האט ארומגענומען איר נשמה. "זאג איר צו קאָנטאַקט דרייק. ער האָט באַקומען וואָס ער האָט געבעטן. מיר וועלן שאַטן אַן אומשולדיק מענטש צו באַקומען אינפֿאָרמאַציע. "
  
  "שוועסטער באָודרעאַו?" קינימאַקאַ געווען שאַרפּער ווי געוויינטלעך. ― האָט ער טאַקע אײן? און גייטס האָט עס אונטערגעשריבן?"
  
  "איר וואָלט אויך," היידן האָט אָפּגעווישט די אויגן, "אויב עמעצער וועט נאָר פּייַניקן און הרגענען דיין פרוי."
  
  קינימאקא האט דאס שטילערהײט פארדייט. "און דאָס אַלאַוז די CIA צו טאָן די זעלבע צו אַן אמעריקאנער בירגער?"
  
  "אין דעם מאָמענט עס איז," האָט היידן געזאָגט. "מיר זענען אין מלחמה."
  
  
  קאפיטל עלף
  
  
  מאַט דרייק סטאַרטעד מיט טייַער זאכן. די פלאַש פון דזשאָהני וואָקער שווארצע איז געווען ינווייטינג און נישט קוקן צו אָפּגעלאָזן.
  
  אפֿשר וואָלט עפּעס בעסערס גיך אַרויסרײַסן דעם זכּרון פֿון איר פּנים? דאָס מאָל, אין זיין חלום, וואָלט ער איר טאַקע ראַטעווען ווי ער שטענדיק צוגעזאגט?
  
  די זוכן האט געצויגן.
  
  װיסקי האט געברענט. ער האט גלייך אויסגעלאשן דאס גלאז. ער האָט זיך ווידער אָנגעפילט. ע ר הא ט זי ך געקאנ ט קאנצענטרירן . ע ר אי ז געװע ן א מענטש , װא ס הא ט געהאלפ ן אנדער ע , װעלכע ר הא ט געװוינ ט זײע ר געטרויען , װעלכע ר הא ט זי ך געשטאנע ן מי ט זי ך צ ו רעכענען , או ן קײנמא ל קײנמא ל ני ט אראפגעלאזט .
  
  אָבער קענעדי מאָר האָט ער ניט געלאָזט. און איידער אַז, ער לאָזן אַליסאָן אַראָפּ. און ער האט דורכגעקאָכט זייער אַנבאָרן קינד, אַ קינד וואָס איז געשטארבן איידער ער אפילו האט אַ געלעגנהייַט צו לעבן.
  
  דזשאַני וואָקער, ווי יעדער אנדערע פלאַש וואָס ער האט פארזוכט פריער, געמאכט די פאַרצווייפלונג דיפּער. ער האָט געוואוסט אַז עס וועט זיין. ער האט געוואלט עס זאל וויי. ער האט געװאלט אז עס זאל אפשניידן א שטיק יסורים פון זײן נשמה.
  
  ווייטיק איז געווען זיין תשובה.
  
  ער האט אויסגעשטרעקט אין פענצטער. ע ס הא ט זי ך צוריקגעשטיר ט לײדיק , אומזעענדי ק או ן ניש ט געפילט ־ שװארצ , פונק ט װ י אים . דערהייַנטיקונגען פון מייַ און אַלישאַ געווארן ווייניקער און ווייניקער אָפט. רופן פון זיין פרענדז אין SAS נאָך אנגעקומען אין צייט.
  
  דער בלוט מלך האָט מיט עטלעכע טעג צוריק אַ פּרווון אויף בן ס עלטערן. זיי זענען געווען זיכער. זיי זענען קיינמאָל אַווער פון די געפאַר, און בן וואָלט קיינמאָל וויסן ווי נאָענט זיי געקומען צו פאַלינג קאָרבן צו די בלוט מלך ס ווענדטאַ.
  
  און די סי.איי.עי. אגענטן וועלכע האבן געהיט די בלאקעס האבן אויך נישט געוואוסט. די SAS האט נישט דאַרפֿן דערקענונג אָדער אַ פּונקט אויף די צוריק. זיי פּונקט געענדיקט די אַרבעט און אריבערגעפארן צו דער ווייַטער.
  
  א כאָנטינג ניגון געשפילט. דער ליד איז געווען אַזוי רירנדיק ווי עס איז געווען שיין - 'מייַן יממאָרטאַל' דורך Evanescence - און עס רימיינדיד אים פון אַלץ ער האט אלץ פאַרפאַלן.
  
  עס איז געווען זיין רינגטאָנע. ער האט א ביסל צעטומלט דורכגערוקט די שיץ, אבער עווענטועל איז ער דורכגעגאנגען אויפן טעלעפאן.
  
  - יא ?
  
  "דאס איז היידן, מאַט."
  
  ער האָט זיך אַ ביסל גלײַכער אַװעקגעזעצט. היידן איז געווען אַווער פון זיין לעצטע עקספּלויץ אָבער אויסדערוויילט צו איגנאָרירן זיי. אַליסיאַ איז געווען זייער צווישן. "וואס איז געשען? בן?" ער האט זיך אפילו נישט געקאנט זאגן די װערטער.
  
  "ער איז גוט. מיר זענען גוט. אבער עפּעס געטראפן."
  
  ― האָסטו געפֿונען קאָוואַלענקאָ? אומגעדולד האט דורכגעשניטן דעם אלקאהאל נעפל ווי א ליכטיק פראכטלייט.
  
  "ניין נישט יעצט. אָבער Ed Boudreau האט אַ שוועסטער. און מיר האָבן אַ דערלויבעניש צו ברענגען איר אַהער.
  
  דרייק האט זיך אראפגעזעצט, שנאפס פארגעסן. שנאה און גיהנום האבן אים אין הארץ פארברענט צװײ שפורן. "איך וויסן פּונקט וואָס צו טאָן."
  
  
  קאַפּיטל צוועלף
  
  
  היידן האָט זיך געבראַכט פאַר וואָס וועט קומען. איר גאנצע סי.איי.עי. קאריערע האט איר נישט צוגעגרייט אויף דער סיטואציע. די פרוי פון די פארטיידיגונגסמיניסטער ווערט דערהרגעט. אַן אינטערנאַציאָנאַלע טעראָריסט וואָס האלט אָרעווניק אַן אומבאַקאַנט נומער פון קרובים פון ינפלוענטשאַל מענטשן.
  
  צי האָט די רעגירונג געוווּסט וועגן די אידענטיטעט פון אַלע ינוואַלווד? קיינמאָל. אָבער איר קען זיין פאַרשילטן זיכער אַז זיי וויסן פיל מער ווי זיי אלץ לאָזן אויף.
  
  עס האָט אויסגעזען אַ סך גרינגער ווען זי איז ערשט אַרײַן. אפֿשר איז די זאַך דעמאָלט געווען סימפּלער, ביזן 11טן סעפטעמבער, אפשר אין די טעג פֿון איר טאַטן, דזשיימס דזשיי, דעם לעגענדאַרן אַגענט וואָס זי האָט געשטרעבט צו נאָכמאַכן, איז אַלץ געווען שוואַרץ און ווייס.
  
  און גרויזאַם.
  
  עס איז געווען אַ שאַרף ברעג. די מלחמה קעגן די בלוט מלך איז געקעמפט אויף פילע לעוועלס, אָבער איר קען נאָך זיין די מערסט גרוסאַם און געראָטן.
  
  ד י פארשײדענ ע פערזענלעכקײט ן פו ן ד י מענטשן , װא ס זײנע ן געװע ן ב ײ איר , האב ן אי ר געהא ט א מעלה . גייטס האט עס ערשט באמערקט. דערפאר האט ער זיי דערלויבט צו פירן אן אייגענע אויספארשונג איבער דער מיסטעריע ארום דעם בערמודא דרייעק. גייטס איז געווען קלוגער ווי זי האט אמאל פון אים געטראכט. ער האָט גלייך געזען די מייַלע פון אַזאַ קאַנטראַסטינג פערזענלעכקייטן ווי מאַט דרייק, בן בלייק, מייַ קיטאַנאָ און אַלישאַ מייל. ער האט געזען די פּאָטענציעל פון איר מאַנשאַפֿט. און ער האָט זיי אַלע צוזאַמען צוזאַמען.
  
  בריליאַנט.
  
  מאַנשאַפֿט פון דער צוקונפֿט?
  
  איצט האט דער מאן, וואס האט אלץ פארלוירן, געוואלט גערעכטיגקייט געטון דעם מאן, וואס האט אזוי ברוטאל דערמארדעט זיין ווייב.
  
  היידן איז צוגעגאנגען צו בודרו'ס צעל. דער שװײגנדיקער שוחט האט איר פויל א קוק געטאן איבער זײנע צוגעלײגטע הענט.
  
  "קען איך העלפֿן איר, אַגענט דזשיי?"
  
  היידן וואלט זיך קיינמאל נישט מוחל געווען, ווען זי וואלט נישט ווידער געפרואווט. "גיב אונדז די כוועראַבאַוץ פון קאָוואַלענקאָ, באָודרעאַו. נאָר געבן עס אַוועק און עס וועט אַלע זיין איבער. " זי האט אויסגעשפרײט די הענט. - איך מײן, עס זעט נישט אויס, אז ער גײט א דרעק אויף דיר.
  
  - אפשר ווייסט ער. בודרעאו האט זיך ארומגעדרײט דעם קערפער און זיך אראפגעגליטשט פונעם בוקעט. ― אפֿשר װײס ער נישט. אפשר איז צו פרי צו זאגן, הא?"
  
  "וואָס זענען זיינע פּלאַנז? וואָס איז דאָס טויער פון גיהנום?"
  
  "אויב איך געוואוסט ..." באָודרעאַו ס פּנים איז געווען ווי אַ סעודה הייַפיש ס שמייכל.
  
  - דו ווייסט טאקע. היידן איז געבליבן זייער ענליך. - איך גיב דיר די לעצטע שאנס.
  
  "לעצטע געלעגנהייט? וועסטו מיך דערשיסן? האט די סי.איי.עי. לעסאָף איינגעזען וואָס פינצטער זינד זיי האָבן צו יבערגעבן צו בלייַבן אין די שפּיל?
  
  היידן האט זיך אנגעשפארט. "עס איז אַ צייט און אַ פּלאַץ פֿאַר דעם."
  
  ״אוודאי. איך קען נאָמען עטלעכע ערטער. " באָודרעאַו טאָנטעד איר, מעשוגאַס ווייַזן דורך די שפּריץ פון שפּייַעכץ. "עס איז גאָרנישט איר קענען טאָן צו מיר, אַגענט דזשיי, וואָס וואָלט מאַכן מיר אַרויסגעבן אַ שטאַרק מענטש ווי די בלוט מלך."
  
  "נו..." היידן האָט זיך געצווינגען צו שמייכלען. "דאָס האָט אונדז צו טראַכטן, עד." זי האט געמאכט איר שטימע פרײלעך. "איר טאָן ניט האָבן עפּעס דאָ, דוד. גאָרנישט. און נאָך איר וועט נישט פאַרגיסן. דו זיצסט דארט, פארמישט, נעמענדיג די מסקנא גערן. װי אַ גאַנצן ממזר. ווי אַ לוזער. ווי אַ שטיק פון דרעק פון די דרום. היידן איז אלעס אויסגעגאנגען.
  
  באָודרעאַו ס מויל איז פאַרשטאַרקן אין אַ געשפּאַנט ווייַס שורה.
  
  "איר זענט אַ מענטש וואס האט זיך. לאַפער. קרבן. ימפּאַטאַנט."
  
  Boudreau אריבערגעפארן צו איר.
  
  היידען האט צוגעדריקט איר פנים צו די שטעכלען, אים געציטערט. - א פאקינג פארלאשן האָן.
  
  באָודרעאַו האָט געטראָפן אַ זעץ, אָבער היידן האָט זיך שנעלער צוריקגעצויגן, נאָך געצווונגען זיך צו שמייכלען. דער קלאנג פון זיין פויסט, וואס האט געקלאפט אין שטאל, איז געווען ווי א נאסע פאטש.
  
  "אזוי מיר זענען וואַנדערינג. וואָס מאכט אַ מענטש ווי איר, אַ זעלנער, אַ הינקען מיטגליד?
  
  באָודרעאַו האָט איצט געקוקט אויף איר מיט פּאַמעלעך פֿאַרשטענדיקע אויגן.
  
  "אַז ס אַלע". היידן האט אים נאכגעמאכט. "דו ביסט אַהין געקומען, צי נײן? איר נאָמען איז מאַריאַ, רעכט?
  
  באָודרעאַו האָט אין אומדערציילטלעכער גרימצאָרן צוגעשלאָגן דאָס רײַטן.
  
  עס איז געווען היידן 'ס קער צו לאַכן. "ווי איך האב שוין געזאגט. ימפּאַטאַנט."
  
  זי האט זיך אפגעקערט. די זוימען זענען געזעםן. עס איז געווען וועגן גיכקייַט און ברוטאַליטי. Ed Boudreau וואָלט קיינמאָל פּלאַצן אונטער נאָרמאַל צושטאנדן. אבער יעצט...
  
  קינימאקא האט ארויפגעקלאפט דעם טעלעוויזיע, װאם זײ האבן צוגעבונדן צו א שטול, װאו דער מערסענער האט דאס געקאנט זען. די דייַגעס אין דעם מענטש 'ס קול איז געווען קלאָר ווי דער טאָג, כאָטש ער געפרוווט צו באַהאַלטן עס.
  
  "וואָס די גענעם זענען איר מענטשן טריינג צו טאָן?"
  
  - װײטער היט, דו ממזר. היידן האט איר שטימע געלאזט קלאנגן ווי זי האט זיך שוין מער נישט געלאזט. קינימאַקאַ האט אויף די טעלעוויזיע.
  
  בורדראו האט פארברייט די אויגן. - ניין - האט ער ווייך געזאגט מיט די ליפן אליין. "אוי ניין".
  
  היידן האט באגעגנט זיין בליק מיט א גאנץ גלייבן שמייכל. "מיר זענען אין מלחמה, Boudreau. ווילסט נאך נישט רעדן? קלייַבן אַ פאַקינג אַפּענדידזש. "
  
  
  * * *
  
  
  מאַט דרייק געמאכט זיכער אַז די אַפּאַראַט איז סיקיורלי פארשפארט אין שטעלע איידער ער אריין די ראַם. די שווארצע באַלאַקלאַוואַ איז אַראָפּגעצויגן איבער זיין פּנים מער פֿאַר ווירקונג ווי פאַרשטעלונג, אָבער די קויל-פּראָסט וועסטל וואָס ער האט געטראגן און די וואָפן וואָס ער האט אונטערגעשטראכן די ערנסט פון די מיידל 'ס שטעלע, פֿאַר זיכער.
  
  ד י מײדלע ך זײנע ן געװע ן אזע ר פו ן פארצװײפלונג , שרעק . זי האט ניט געהאט קיין געדאַנק וואָס זי האט געטאן. איך האב נישט קיין אנונג פארוואס זיי דארף עס. ז י הא ט ניש ט געװאוסט , װא ס אי ר ברודע ר טוט .
  
  מאַריאַ פעדאַק איז געווען אומשולדיק, דרייק געדאַנק, אויב עמעצער איז אומשולדיק די טעג. געכאפט מיט אומגליק, געכאפט מיט אומגליק אין א נעץ פארשפרייט איבער דער גאנצער וועלט, וואס האט געווישט און געקראכט פון טויט, הארציקייט און שנאה.
  
  דרייק האט זיך אפגעשטעלט ביי איר, אנגעהויבן מיט א מעסער אין דער רעכטער האנט, דער אנדערער האט זיך ליידיג אנגעלענט אויף דער פּיסטויל. עס איז אים שוין נישט קיין ענין, אז זי איז אומשולדיק. דאָס איז געווען אַ נקמה, גאָרנישט ווייניקער. לעבן פֿאַר לעבן.
  
  ער האט געדולדיק געװארט.
  
  
  * * *
  
  
  "Maria Fedak," האָט היידן געזאָגט. "זי איז דיין שוועסטער, באהעפט, מר באָודרעאַו. דײן שװעסטער, פארגעםן, הער מערסענער. דיין שוועסטער איז דערשראָקן, הער קיללער. זי ווייסט נישט ווער איר ברודער איז און וואס ער טוט אויף א רעגולער יקער. אבער זי קען איר טאַקע. זי קען אַ לאַווינג ברודער וואָס באַזוכן איר אַמאָל אָדער צוויי מאָל אַ יאָר מיט פאַלש מעשיות און פאַרטראַכט גיפס פֿאַר איר קינדער. זאג מיר, עד, ווילסטו אז זיי זאלן אויפוואקסן אן א מאמע?
  
  בודראוס אויגן האבן געפלאצט. זײ ן נאקעטע ר פחד , אי ז געװע ן אזו י שטארק , א ז הייד ן הא ט זי ך טאק ע באדארפ ט פא ר אים . אבער איצט איז נישט געווען די צייט. זײַן שוועסטערס לעבן איז טאַקע געווען אין וואָג. דערפֿאַר האָבן זיי אויסדערוויילט מאַט דרייק, איינער, ווי דער באַלעבאָס.
  
  "מאַריע". דאָס וואָרט איז אים אַנטלאָפן, פּאַטעטיש און פאַרצווייפלט.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האט קוים געזען דאס דערשראקענע מיידל. ער האט געזען קענעדי טויט אין זיין געווער. ער האט דערזען בן׳ס בלוטיקע הענט. ער האָט געזען האַרריסאָנס שולדיק פּנים.
  
  אָבער דער עיקר האָט ער געזען קאָוואַלענקאָ. דער בלוט-קעניג, דער בעל-מיינד, אַ מענטש אַזוי ליידיק און ומזיניק אַז ער קען זיין גאָרנישט מער ווי אַ ריאַנימייטיד מעס. זאָמביע. ע ר הא ט דערזע ן דא ס פני ם פו ן דע ם מענטש ן או ן געװאל ט דערשטיק ן דא ס לעב ן אי ן אל ץ װא ס הא ט זי ך ארומגערינגלט .
  
  זײנ ע הענ ט הא ט זי ך ארוי ס צ ו דע ר מײד ל או ן זי ך צוגעמאכט , ארום .
  
  
  * * *
  
  
  היידן האט א בלינק געטאן אויפן מאָניטאָר. דרייק האט זיך צוגעלאפן. באָודרעאַו האָט קוים געהאַט צייט זיך אָפּצוגעבן. קינימאקא האט צו איר גענומען א טריט, אלעמאל א גוטער צווישן, אבער אלישיא מייל האט אים צוריקגעטריבן.
  
  "קיין וועג, גרויס באָכער. לאָזן די מאַמזער שווייס. זיי האָבן גאָרנישט אויף זייער הענט, אָבער טויט."
  
  היידען האָט זיך געצווונגען צו טשעפּען באָודרעאַו ווי זי האָט געדענקט זיין שאָדן ווען ער האָט באפוילן איר מענטשן צו ווערן געהרגעט.
  
  "וועט איר קריכן, עד, אָדער איר ווילט וויסן ווי סושי איז געמאכט אין די וק?"
  
  בורדראו האט אויף איר געקוקט מיט א מערדערישן בליק. א דינער שפּייַעכץ האָט אים געדריפט פון די ווינקל פון מויל. זיין ימאָושאַנז זענען געטינג די בעסער פון אים, פּונקט ווי זיי האבן ווען ער סענסט אַ נאָענט טייטן. הײַדן האָט נישט געװאָלט, אַז ער זאָל זיך באַהאַלטן פֿון איר.
  
  אַליסיאַ איז שוין געווען נאָענט צו די באַרס. "איר באפוילן די דורכפירונג פון מיין בויפרענד. איר זאָל זיין צופרידן אַז דרייק דיסינג און נישט מיר. איך וואָלט מאַכן די הור לייד צוויי מאָל אַזוי לאַנג."
  
  באָודרעאַו האָט געקוקט פון איינעם צום אַנדערן. "איר צוויי בעסער מאַכן זיכער איך קיינמאָל באַקומען אויס פון דאָ. איך שװער, איך װעל אײַך בײדן צעשנײַדן".
  
  "היט עס." היידן האט צוגעקוקט ווי דרייק קוועטשט מאַריאַ פעדאַק'ס האַלדז. "זי האט נישט פיל צייט."
  
  Boudreau איז געווען אַ שווער מענטש און זיין פּנים איז געווען רעזערווירט. "די סי.איי.עי. וועט נישט שאַטן מיין שוועסטער. זי איז אַ בירגער פון די פאַרייניקטע שטאַטן. "
  
  יעצט האט היידן טאקע געגלייבט אז דער משוגענער האט עס טאקע נישט געכאפט. - הער צו מיר , דו משוגענער ממזר , - האט זי געשטעקט . "מיר זענען אין מלחמה. דער בלוטיקער קעניג האט אומגעברענגט אמעריקאנער אויף אמעריקאנער ערד. ער האט געגנבעט צענדליקער. צענדליקער , ער װיל האלטן דאם לאנד פאר א אויסלייז. ער טוט נישט אַ דרעק וועגן איר אָדער דיין סמעלי שוועסטער!
  
  אַליסיאַ האָט עפּעס געמורמלט אין איר עאַרפּיס. היידן האט געהערט די אנווייזונגען. Kinimaka האט די זעלבע.
  
  ווי דרייק.
  
  ע ר הא ט ארוי ס פו ן דע ר פרוי ס האלדז , או ן הא ט ארויסגעשלעפ ט ד י ביקס ן פו ן זײ ן כאלטער .
  
  היידען האט אזוי שטארק אנגעקלאפט מיט די ציין, אז די נערוון ארום איר שאַרבן האבן געוויילט. דער אינסטינקט האט איר כמעט געמאכט שרייען און אים באפוילן זיך אפצושטעלן. פֿאַר אַ רגע, איר ופמערקזאַמקייט איז בלערד, אָבער דעמאָלט איר טריינינג קיקט אין, דערציילט איר אַז דאָס איז געווען דער בעסטער געלעגנהייט צו שפּור קאָוואַלענקאָ.
  
  איין לעבן צו ראַטעווען הונדערטער אָדער מער.
  
  באָודרעאַו האָט באַמערקט דאָס שפּיל פֿון ימאָושאַנז אויף איר פּנים און האָט זיך פּלוצעם געטראָפֿן בײַ די באַרן, איבערצייגט, אַרויסגעשלעפּט די האנט און געברומט.
  
  "טו דאס נישט. טאָן ניט פאַקינג טאָן דאָס צו מיין קליין שוועסטער!"
  
  היידן'ס פנים איז געווען א שטיינער מאַסקע. "לעצטע געלעגנהייַט, מערדער."
  
  "דער בלוט מלך איז אַ גייַסט. וואָס איך וויסן, דאָס קען זיין אַ רויט הערינג. ער האָט ליב אַזאַ זאַך. "
  
  ״ פארשטאנען . פּרוּווט אונדז."
  
  אבער באָודרעאַו איז געווען אַ מערסאַנער צו לאַנג, אַ מערדער צו לאַנג. און זיין האַס צו אויטאָריטעט פיגיערז פארבלענדט זיין משפט. - גיי אין גיהנום, כלבה.
  
  היידן'ס הארץ האט געזונקען ווען זי האט אנגעקלאפט דעם מייקראפאן-מאניטאר אויף איר האנט. - שיסן זי.
  
  דרייק האט אויפגעהויבן די ביקס און עס צוגעלייגט צו איר טעמפל. זיין פינגער האט געדריקט דעם צינגל.
  
  בורדראו האט געשריגן מיט גרויל. "ניין! בלוט מלך אין - "
  
  דרייק האט געלאזט דעם שרעקלעכן קלאנג פון שיסער פארטרינקען אלע אנדערע קלאנגן. ער האט צוגעקוקט ווי בלוט שפירט פון דער זייט פון מאריה פעדאק'ס קאפ.
  
  "צפון אָאַהו!" באָודרעאַו פאַרטיק. "זיין ביגאַסט ראַנטש איז דאָרט ..." זיין ווערטער זענען געצויגן אַוועק ווי ער סאַנגק צו די שטאָק, וואַטשינג זיין טויט שוועסטער הינקען אין איר שטול און סטערינג אין די בלוט-ספּלאַטערד וואַנט הינטער איר. ער האט צוגעקוקט אין שאק, ווי די באלאקלאווא־געקליידענע געשטאלט איז צוגעגאנגען צום עקראַן ביז עס איז גאָר אָנגעפילט געוואָרן. דערנאָך האָט ער אַוועקגענומען די מאַסקע.
  
  מאַט דרייק 'ס פּנים איז געווען קאַלט, ווייַט, די פּנים פון אַן עקסאַקיושאַנער וואָס ליב געהאט זיין אַרבעט.
  
  היידן האט זיך צעוויינט.
  
  
  קאַפּיטל דרייצן
  
  
  מאט דרייק איז ארויס פון טעקסי און האט פארמאכט די אויגן צו שטודירן דעם הויכן געביידע וואס האט זיך געצויגן פאר אים. גריי און ינדיסקרייבאַבאַל, עס איז געווען די שליימעסדיק דעקן פֿאַר אַ געהיים CIA אָפּעראַציע. די לאקאלע אגענטן האבן געמוזט אינפילטרירן דעם אונטערערדישן גאראזש, דורכגיין אסאך זיכערקייטסשטופן. אלע אנדערע, צי אגענטן אדער ציווילע, זענען ארײן דורכן פארנטער טיר, באזונדער פארשטעלן זיך אלס גרינגע רויב.
  
  ע ר הא ט טי ף אטעם , כמע ט ניכטער , צו ם ערשט ן מא ל אי ן זײ ן לעבן , או ן געשטאפ ט ד י דרײזנדיק ע טיר . אין מינדסטער, דעם סעטאַפּ סימד צו נעמען זיין זיכערהייט עמעס. פאר אים איז געשטאנען א פשוטער טיש, בײ װעלכן זײנען געזעםן א האלבן טוץ שטרענג־אויסקוקנדיקע מענער. קיין צווייפל פילע מער זענען וואַטשינג.
  
  ער איז דורכגעגאנגען איבערן געפאיצטער געפלאנטן דיל. "היידן דזשיי קוקט פאָרויס צו טרעפן מיר."
  
  "וואָס איז דיין נאָמען?"
  
  "דרייק".
  
  "מאַט דרייק?" דע ר סטאאישע ר אויםזע ן הא ט זי ך א ביס ל געװאקל ט .
  
  "אַוואַדע".
  
  דער מענטש האט אים די מין פון קוק וואָס אַ מענטש קען נוצן ווען ער זעט אַ רום אָדער אַ אַרעסטאַנט. דערנאך האט ער א רוף געטאן. א רגע שפּעטער, ער באַגלייטן דרייק צו אַ ינגאַנאַנסט ליפט. ער האָט אַרײַנגעטאָן דעם שליסל און געדריקט דעם קנעפּל.
  
  דרייק האט געפילט ווי דער הייבן הייבן זיך ווי אויף א לופט קישן. ע ר הא ט באשלאס ן ניש ט צ ו פיל ן טראכט ן װעג ן דע ם װא ס ע ם װע ט פאסירן , ע ר הא ט געלאז ט ד י געשעענישן . ווען די טיר האט זיך געעפנט, האט ער זיך געפונען מיטן פנים צום קארידאר.
  
  אויפ ן ענדע ם קארידאר , אי ז געשטאנע ן זײ ן זיצונג־קאמיטעט .
  
  בן בלייק און זיין שוועסטער קאַרין. היידן. קינימאַקאַ. ערגעץ הינטער איז געשטאנען אַלישאַ מיילס. ער האט נישט געזען מיי, אבער דאן האט ער אויך נישט ערווארט צו פיל.
  
  כאָטש די סצענע איז פאַלש. דאָס איז געווען צו אַרייַננעמען קענעדי. ס'האט אלץ אויסגעזען מאָדנע אָן איר. ער איז ארויס פון ליפט און געפרואווט געדענקען, אז זיי האבן זיך זיכער געפילט אזוי. אבער זענען זיי געלעגן אין בעט יעדן נאכט, געקוקט דורך אירע אויגן, געחידושט פארוואס דרייק איז נישט דארט געווען איר צו ראטעווען?
  
  דעמאָלט בן איז געווען אין פראָנט פון אים, און דרייק, אָן זאָגן עפּעס, גענומען דעם יונג באָכער אין זיין געווער. קארין האט שעפעדיק געשמײכלט איבער איר ברודערס פלײצע, און היידן איז צוגעגאנגען צו לייגן א האנט אויף זײן ברודערס פלײצע.
  
  "מיר מיסט איר".
  
  ער האט זיך פארצווייפלט אנגעהאלטן. "אדאנק".
  
  "איר דאַרף ניט זיין אַליין," האָט בן געזאָגט.
  
  דרייק האט גענומען א טריט צוריק. ― הערט, ― האָט ער געזאָגט, ― ס'איז װיכטיק צו פֿאַרשטײן אײן זאַך. איך בין אַ געביטן מענטש. דו קענסט זיך שוין נישט פארלאזן אויף מיר, בפרט אויף דיר, בן. אויב איר פֿאַרשטיין דאָס, אַלע פון איר, עס איז אַ געלעגנהייַט אַז מיר קענען אַרבעטן צוזאַמען."
  
  "עס איז נישט דייַן -" בן גאַט רעכט צו דעם פּראָבלעם, פּונקט ווי דרייק דערוואַרט אים צו. קאַרין, סאַפּרייזינגלי, איז געווען די האַנט פון שכל. ז י הא ט אי ם אנגעכאפ ט או ן הא ט אי ם געשלעפ ט אוי ף א זײט , איבערלאזנדי ק א קלאר ן װע ג צ ו דע ר אפיס .
  
  ער איז דורכגעגאנגען דורך זיי, נאַנדי צו קינימאַקע ווי ער געגאנגען. אַליסיאַ מיילז האָט אויף אים געקוקט מיט ערנסטע אויגן. זי האט אויך געליטן דעם פארלוסט פון עמעץ וואס איז איר טייער.
  
  דרייק האט זיך אפגעשטעלט. "דאָס איז נישט דער סוף, אַליסיאַ, אין קיין מיטל. ד י מזר ח דאר ף מע ן אפשײדן . אויב ניט, קען ער פאַרברענען די וועלט צו דער ערד.
  
  - קאװאלענקא װעט שטארבן שרײענדיק.
  
  "הללויה".
  
  דרייק איז פארביי איר אין צימער ארײן. צוויי גרויס קאָמפּיוטערס געשטאנען צו זיין רעכט, שווער דרייווז ווירינג און קליקינג ווען זיי געזוכט און דאַונלאָודיד דאַטן. פאר אים זײנען געלעגן א פאר דיל־הויכע קויל־פרײדיקע פענצטער מיט א קוק אויף מיאמי ביטש. ער איז פּלוצלינג געשלאגן דורך די בילד פון וועלז זיך פאַרהיטן צו זיין אַ פּערווערט און געבעטן פֿאַר אַ סנייפּער פאַרנעם צו זען די טאַנד ללבער דאָרט אַראָפּ.
  
  דע ר דאזיקע ר געדאנ ק הא ט אי ם געמאכ ט א טראכט . דאָס איז געווען דאָס ערשטע מאָל וואָס ער האָט געטראַכט וועגן וועלז אויף אַ קאָהעראַנטן אופן זינט קענעדי איז דערמאָרדעט געוואָרן. וועלז איז געשטארבן אַ שרעקלעך טויט אין די הענט פון אַליסיאַ אָדער מייַ. ער האָט נישט געוווּסט וואָס, און ער האָט נישט געוווּסט פאַרוואָס.
  
  ער האט געהערט די אנדערע קומען נאך אים ארײן. "אזוי ..." ער פאָוקיסט אויף די מיינונג אַז געעפנט זיך. "ווען וועלן מיר גיין צו האַוואַיי?"
  
  "אין דער מאָרגן," האָט היידן געזאָגט. "פילע פון אונדזער אַסעץ זענען איצט פאָוקיסט אויף אָאַהו. מיר קאָנטראָלירן אויך אנדערע אינזלען, ווייַל קאָוואַלענקאָ איז באקאנט צו האָבן מער ווי איין ראַנטש. פון קורס, עס איז איצט אויך באקאנט אַז ער איז אַ בעל פון אָפּנאַר, אַזוי מיר פאָרזעצן צו מאָניטאָר אנדערע ווערסיעס אין פאַרשידענע געגנטן פון דער וועלט.
  
  "פייַן. איך געדענק די רעפֿערענץ צו "קאַפּיטאַן קוק", "דיאַמאָנד קאָפּ" און "גיהנום ס טויער". האָט איר געצילט דערויף?"
  
  בן האָט עס גענומען. "אין אַ גרויס מאָס, יאָ. אבער קוק איז געלאנדעט אויף קאואי, נישט אואהו. זײן ― האָט זיך פּלוצעם פֿאַרענדיקט דער מאָנאָלאָג. "הממ, אין אַ נאַטשעל. מי ר האב ן ניש ט געטראפ ן קײ ן אויסערגעוויינלעכע . ביי."
  
  "קיין דירעקט פֿאַרבינדונגען צווישן קוק און דיאַמאָנד העאַד?"
  
  "מיר אַרבעטן אויף אים". קאַרין האָט גערעדט אַ ביסל פאַרטיידיקונג.
  
  "אָבער ער איז געבוירן אין יאָרקשירע," האָט בן צוגעגעבן, טעסטעד דרייק'ס נייע שלאַבאַן. - דו װײסט, גאָטס לאַנד.
  
  דרייק האט אפילו נישט געהערט וואס זיין חבר זאגט. "ווי לאַנג האָט ער פארבראכט אין האַוואַיי?"
  
  "חדשים," האט קאַרין. - ער איז אהין כאטש צװײ מאל צוריק געגאנגען.
  
  "אפֿשר דעמאָלט ער באזוכט יעדער אינזל. וואָס איר זאָל טאָן איז קאָנטראָלירן זיין לאָגס, נישט זיין געשיכטע אָדער אַקאַמפּלישמאַנץ. מיר דאַרפֿן צו וויסן וועגן די זאכן וואָס ער איז נישט באַרימט פֿאַר."
  
  - ם׳איז... - האט קארין זיך אפגעשטעלט. "עס מאכט טאַקע זינען."
  
  בן האָט גאָרנישט געזאָגט. קארין האט נישט געענדיגט. "וואָס מיר וויסן איז דאָס: די האַוואַייאַן גאָט פון פייַער, בליץ און וואַלקיינאָוז איז אַ פרוי געהייסן פּעלע. זי איז אַ פאָלקס פיגור אין פילע אלטע טאַלעס פון האַוואַיי. איר היים איז געזאגט צו זיין אויף שפּיץ פון איינער פון די וועלט 'ס מערסט אַקטיוו וואַלקיינאָוז, אָבער דאָס איז אויף די גרויס אינזל, נישט אָאַהו.
  
  "דאס איז אַלע?" דרייק האט קורץ געפרעגט.
  
  "ניין. כאָטש רובֿ פון די מעשיות זענען וועגן איר שוועסטער, עטלעכע אגדות זענען וועגן פּעלע ס טויער. דער טויער פירט צום פֿײַער און צום האַרצן פֿונעם ווולקאַן - קלינגט דאָס אײַך ווי גיהנום?
  
  ― אפֿשר איז דאָס אַ מעטאַפֿאָר, ― האָט קינימאַקאַ געזאָגט אָן טראכטעניש, און דאַן אַ בלאָטע. "נו, עס קען זיין. דו ווייסט..."
  
  אַליסיאַ איז געווען די ערשטע צו לאַכן. "דאַנקען גאָט, לפּחות עמעצער אַנדערש האט אַ געפיל פון הומאָר." זי האט געשנארכט, דערנאך צוגעלייגט "קיין עבירה" מיט א שטימע, וואס האט געוויזן אז זי האט טאקע נישט געזארגט ווי מענטשן פילן וועגן איר.
  
  פּעלע ס טויער קען זיין נוציק, דרייק געזאגט. "האלט אן די גוטע ארבעט. זען איר אין דער מאָרגן".
  
  - בלײבט איר נישט ? בן האָט זיך אויסגעלערנט, דאָך האָפנדיק אַז ער וועט באַקומען אַ געלעגנהייט צו רעדן מיט זיין חבר.
  
  "ניין". דרייק האט אויסגעשטרעקט דורכן פענצטער ווי די זון האט אנגעהויבן אונטערגיין איבערן אקעאן. "איך דאַרף זיין ערגעץ הייַנט בייַ נאַכט."
  
  
  קאַפּיטל פערצן
  
  
  דרייק האט פארלאזט דעם צימער אן צוריק קוקן. ווי ערווארטעט, האט היידען אים געכאפט גלייך ווען ער האט זיך געדארפט אריינגיין אין ליפט.
  
  "דרייק, פּאַמעלעך אַראָפּ. זי איז גוט?"
  
  "איר וויסן זי איז פייַן. איר האָט זי געזען אויף די ווידעא סטרים. "
  
  היידן האט אנגעכאפט די האנט. "די ווייסט וואס איך מיין."
  
  "זי וועט ווערן בעסער. עס האט צו קוקן גוט, איר וויסן אַז. באָודרעאַו האָט געמוזט האָבן געטראַכט אַז דאָס איז אמת. "
  
  "יא".
  
  "איך ווינטשן איך קען זען אים ברעכן זיך."
  
  "נו, איך בין געווען דער איינער וואָס ער האָט געשטאָכן, אַזוי איך ינדזשויד עס דאַנק צו איר."
  
  דרייק האט געדריקט דעם קנעפל פארן ערשטן שטאק. "זיין שוועסטער זאָל זיין מיט דיין אגענטן איצט. זיי וועלן נעמען איר צו די שפּיטאָל און פאַרריכטן איר. שווינדל בלוט איז דער טייַוול וואָס מיינט זיין אייגענע געשעפט, איר וויסן.
  
  "באָודרעאַו איז נאָר קרייזער, אויב מעגלעך. װען זײן שװעסטער איז אויפגעשטאנען, לעבעדיקערהײט - - האט הײידן געשאקלט מיטן קאפ. "ענדלעך ייַנבראָך".
  
  "דער פּלאַן האָט געאַרבעט. דער געדאַנק איז געווען געזונט," דרייק דערציילט איר. "מיר האָבן באקומען אינפֿאָרמאַציע. עס איז ווערט עס ".
  
  הײַדן האָט זיך אַ נײַד געטאָן. "איך ווייס. איך בין נאָר צופרידן דער מאַניאַק איז הינטער באַרס.
  
  דרייק איז אריין אין ליפט און געווארט ביז די טירן זאלן זיך פארמאכן. "אויב עס איז געווען צו מיר," ער האט געזאגט ווי היידן פאַרשווונדן פון מיינונג. "איך וואָלט דערשיסן דעם ממזר אין זיין צעל."
  
  
  * * *
  
  
  דרייק גענומען אַ טאַקסי צו ביסקייַנע באָולעוואַרד און כעדאַד צו די בייסידע מאַרקעטפּלאַסע. דע ר מאן , װעלכע ר הא ט אי ם אנגערופן , הא ט זי ך געקלונגען , אומזיכער , או ן אינגאנצ ן פו ן כאראקטער , געװאל ט זי ך טרעפע ן אינדרויסן ם פו ן דע ר בוב א גאם . דרייק האט געהאט א מאמענט פון הומאר און פארגעשלאגן האָאָטערס, א פלאץ וואס איז מסתמא מער געפאסט פאר זיי, אבער מיי האט זיך געטראגן ווי זי האט אים אפילו נישט געהערט.
  
  דרייק האט זיך איינגעשריבן צום עולם, זיך צוגעהערט צו דעם טומלדיקן שפאס ארום און זיך געפֿילט אינגאנצן ארויס פון זיין עלעמענט. װי אַזױ האָבן די דאָזיקע מענטשן געקאָנט זײַן אַזױ גליקלעך, װען ער האָט פֿאַרלוירן עפּעס אַזױ טײַערס? ווי קען זיי נישט זאָרגן?
  
  זײ ן האלדז אי ז געװע ן טרוקענע , ד י ליפ ן האב ן זי ך צעשפארט . דער באַר אין Bubba Gump איז געווען ינווייטינג. אפֿשר ער קען זינקען עטלעכע איידער זי איז אנגעקומען. ער האָט אָבער נישט געהאַט קיין אילוזיעס; עס האט צו האַלטן. אויב ער איז געגאנגען צו האַוואַיי צו שפּור די מערדער פון די פרוי ער ליב געהאט, אויב ער איז געגאנגען צו באַקומען נקמה אַנשטאָט פון זיין אַ קאָרבן, עס האט צו זיין די לעצטע מאָל.
  
  זאָל האָבן געווען.
  
  ער האט געדארפט שטופּן די טיר, ווען מאי האט אים געשריגן. זי איז געווען רעכט דאָרט, לינינג צו אַ זייַל ווייניקער ווי זעקס פֿיס פון מיר. אויב זי איז געווען די פייַנט, ער וואָלט זיין טויט רעכט איצט.
  
  זיין פעסטקייַט פֿאַר אַכזאָריעס און נקמה איז נישט ווערט אָן פאָקוס און דערפאַרונג.
  
  מאַי געגאנגען צו דער רעסטאָראַן, דרייק נאכגעגאנגען איר. זיי גענומען זיצן אין די באַר און באפוילן "לאַוואַ פלאָוז" אין כּבֿוד פון זייער אַפּקאַמינג יאַזדע צו האַוואַיי.
  
  דרייק איז געבליבן שטיל. ער האט קיינמאָל געזען מאַי קיטאַנאָ נערוועז פריער. ער האט זי פריער נישט געזען דערשראקן. ער האָט זיך נישט געקאָנט פֿאָרשטעלן אַ סצענאַר, וואָס וועט איר צערײַסן.
  
  און דעמאָלט זיין וועלט קאַלאַפּסט ווידער.
  
  "קאָוואַלענקאָ האָט קידנאַפּט מיין שוועסטער טשיקאַ פון טאָקיאָ. פילע חדשים האָבן דורכגעגאנגען. זינט דעמאָלט האָט ער איר געפֿאַנגען". מאַי האָט אַ טיפֿן אָטעם.
  
  "איך פֿאַרשטיין. איך פֿאַרשטיי וואָס איר האָט געטאָן, האָט דרייק געזאָגט אין אַ שושקען. עס איז געווען קלאָר ווי דער טאָג. משפּחה האט שטענדיק קומען ערשטער.
  
  "ער האט אַ מיטל."
  
  "יא".
  
  "איך בין געקומען צו די פאַרייניקטע שטאַטן צו געפֿינען איר. צו געפֿינען קאָוואַלענקאָ. אבער איך בין ניט אַנדערש ביז איר און אייער פריינט קאָנטאַקט מיר. איך בין דיר שולדיג".
  
  "מיר האָבן זי נישט געראַטעוועט. דו האסט געטון."
  
  "איר האָט מיר האָפענונג, געמאכט מיר אַ טייל פון דער קאָלעקטיוו."
  
  "איר זענט נאָך טייל פון די מאַנשאַפֿט. און פֿאַרגעסט נישט, אַז די רעגירונג האָט נאָך אַן אַנדער סגולה. זיי וועלן נישט געבן אַרויף."
  
  "אויב איינער פון זיי האט אַ ליב געהאט איינער אין קאַפּטיוואַטי."
  
  דרייק האט געוואוסט וואס איז געשען מיט גייטס' ווייב, אבער גארנישט געזאגט. "מיר וועט דאַרפֿן איר אין האַוואַיי, מאַי. אויב מיר ווילן צו באַזיגן דעם מענטש, מיר דאַרפֿן די בעסטער. די רעגירונג ווייסט דאָס. דערפֿאַר האָט מען איר, אַליסיאַ און די איבעריקע געלאָזט אַװעקפֿאָרן".
  
  "און דו?"
  
  "און איך".
  
  "וואָס וועגן דיין ליב געהאט אָנעס, דרייק? האט דער בלוט-קעניג געפרואווט אויספירן זיין ווענדעטא?
  
  דרייק האט זיך אנגעשפארט. - ער איז נישט געפאלן.
  
  "און נאָך ער וועט פאָרזעצן צו פּרובירן."
  
  "איז דיין שוועסטער זיכער?" דאַרף זי עקסטרע שוץ, איך קען עטלעכע מענטשן -"
  
  "דאס איז געווען באהאנדלט, דאַנקען."
  
  דרייק האט שטודירט דעם אומגערירטן משקה. "דעמאָלט עס וועט אַלע סוף אין האַוואַיי," ער האט געזאגט. "און איצט אַז מיר האָבן כּמעט געפונען עס, עס וועט זיין באַלד."
  
  מאַי האָט גענומען אַ לאַנג זופּן פון איר טרינקען. "ער וועט זיין צוגעגרייט, דרייק. ער פּלאַנירט דאָס שוין אַ יאָרצענדלינג. "
  
  "דאס איז אַ לאַנד פון פייַער," ער האט געזאגט. "לייג קאָוואַלענקאָ און אַלע פון אונדז צו דער יקווייזשאַן און די גאנצע פּלאַץ קען נאָר ופרייַסן."
  
  
  * * *
  
  
  ער האט געקוקט אויף מאי גײען צום פארקינג לאט און איז געגאנגען צו װאו ער האט געמײנט אז ס׳זאל זײן א טעקסי. מיאַמי נייטלייף איז געווען אין פול סווינג. אלקאהאל איז נישט געווען דער איינציקער שכר וואס איז פאראן, און די צוזאמענהאנג פון אן אומענדליכע, אנגענעמע נעכט, שיינע מענער און פרויען, און שנעלע ניגונים האט שווער געארבעט צו העכערן אפילו זיין שווינדלדיקער מאראל.
  
  ער האָט אַרומגערינגלט אַ ווינקל און די מאַרינאַ האָט זיך געעפֿנט פֿאַר אים, יאַכטן האָבן זיך געברענט זיך אַ שטאלץ, המון המון פֿול די שטעגן, אַן אָפֿענע רעסטאָראַנען אָנגעפֿילט מיט שיינע מענטשן, וואָס האָבן זיך ניט געקענט זאָרגן.
  
  מערסטנס דאַנק צו מענטשן ווי מאַט דרייק.
  
  ער האט זיך אומגעקערט צוריק. זײ ן טעלעפא ן הא ט געקלונגען , מי ט דע ם כאפטע , מעלאדישע ר ניגון .
  
  שנעל קנעפּל דריקן. - יא ?
  
  "מאַט? א גוטן מיטאג. העלא." דער פֿײַנער טאָן פֿון דער אָקספֿאָרדער בילדונג האָט אים איבערראַשט.
  
  - װײט ? - ער האט געזאגט. טאָרסטן דאַהל?
  
  ״אוודאי. ווער אַנדערש סאָונדס פּונקט ווי גוט?"
  
  דרייק האט פאניקט. "אלעס איז גוט?"
  
  "זאָרגט נישט, חבר. אַלץ איז גוט אויף דעם זייַט פון דער וועלט. יסעלאַנד איז גרויס. די קידס זענען פאַנטאַסטיש. א פרוי איז ... אַ פרוי. ווי איז די זאַך מיט קאָוואַלענקאָ?
  
  "מיר געפונען אים," דרייק געזאגט מיט אַ שמייכל. "כּמעט. מיר וויסן ווו צו קוקן. עס איז עטלעכע מאָובאַלאַזיישאַן איצט און מאָרגן מיר זאָל זיין אין האַוואַיי.
  
  "פּערפעקט. נו, די סיבה וואָס איך רופן קען אָדער קען נישט זיין פון עטלעכע נוצן פֿאַר איר. איר קענען באַשליסן פֿאַר זיך. ווי איר וויסן, עקספּלעריישאַן פון די קבר פון די גאָדס האלט פאָרזיכטיק. געדענקסטו, װי אין פרײס שלאָס בין איך געשטאַנען אױפֿן ראַנד פֿון אָדינס קבר מיט די צונג אױסגעהענגען? געדענקסטו וואס מיר האבן געפונען?"
  
  דרייק האט געדענקט זיין גלייך יראת כבוד. "אַוואַדע".
  
  "גלויבט מיר ווען איך זאָגן אַז כּמעט יעדער טאָג מיר געפֿינען אוצרות גלייַך צו אָדער אפילו גרעסער ווי דעם. אָבער עפּעס מער וואָכעדיק האָט מיך געכאַפּט דעם מאָרגן, דער עיקר, ווײַל דאָס האָט מיך דערמאָנט אין דיר.
  
  דרייק איז אריינגעקומען אין דער שמאלער געסל ער זאל בעסער הערן דעם שוועדן. ― דערמאָנט איר מיך? האָט איר געפֿונען הערקולעס?"
  
  "ניין. אבער מיר געפונען וואונדער אויף די ווענט פון יעדער נישע פון די קבר. זיי זענען געווען פאַרבאָרגן הינטער אוצרות, אַזוי זיי זענען נישט קענטיק אין ערשטער."
  
  דרייק האט זיך געכאפט. - מארקס ?
  
  "זיי האָבן געטראָפן די פאָטאָ וואָס איר האָט מיר געשיקט."
  
  עס האָט גענומען דרייק אַ מאָמענט, און דאַן אַ בליץ געשלאגן זיין האַרץ. "וואַרט. דו מיינסט גענוי ווי די בילד וואס איך האב געשיקט? די סווירל בילד וואָס מיר געפֿונען אויף די צייט רייזע דעוויסעס?
  
  "איך געדאַנק עס וואָלט מאַכן איר בייַסן, מיין פרייַנד. יאָ, די מאַרקס - אָדער סווירלס, ווי איר זאָגן."
  
  דרייק איז געווען אַ מאָמענטאַלי ספּיטשלאַס. אויב די מאַרקינגז אין די קבר פון די געטער מאַטשט די מאַרקינגז זיי געפֿונען אויף די אלטע רייזע דעוויסעס, דאָס מיינט אַז זיי זענען פֿון דער זעלביקער תקופה.
  
  דרייק האט גערעדט דורך א טרוקענע מויל. "עס מיינט-"
  
  אבער טהארסטן דאהל האט שוין פון אלץ געטראכט. "אַז די געטער באשאפן דעוויסעס פֿאַר די ציל פון צייט אַרומפאָרן. אויב איר טראַכטן וועגן אים, עס מאכט זינען. פֿון דעם וואָס מיר האָבן געפֿונען אין אָדינס קבר, ווייסן מיר, אַז זיי האָבן עקזיסטירט. איצט מיר וויסן ווי זיי מאַניפּיאַלייטיד די דורכפאָר פון צייט. "
  
  
  קאַפּיטל פופצן
  
  
  דער בלוט קעניג איז געשטאנען אויפן ברעג פון זיין קליינעם שפיל רעזערוו, צוקוקן עטליכע פון זיינע בענגאלע טיגערס יאגן נאך א קליין הירש וואס איז פאר זיי באפרייט געווארן. זיינע ימאָושאַנז זענען צעריסן. אויף די איין האַנט, עס איז געווען אַ פאַרגעניגן צו פאַרמאָגן און אין דיין פרייַע צייַט היטן איינער פון די גרעסטע מאָרד מאשינען טאָמיד באשאפן אויף דעם פּלאַנעט. פו ן דע ר צװײטע ר זײ ט אי ז געװע ן א גרויםע ר בושה , א ז מע ן הא ט מע ן ז ײ געכאפט . זיי האבן פארדינט מער.
  
  ניט ווי זיינע מענטשלעכע געפאַנגענער. זיי האבן פארדינט וואָס זיי זענען געגאנגען צו באַקומען.
  
  Boudreau.
  
  דער בלוט־קעניג האט זיך ארומגעדרײט, װי ער האט געהערט עטלעכע מענטשן טראגן זיך דורכן גראז. "מיסטער באָודרעאַו," ער ראַפּינג. "ווי איז געווען די CIA פאַרהאַלטונג?"
  
  דער מאן האט זיך אפגעשטעלט עטליכע יאַרדס ווײַט, אים געגעבן די פארלאנגטע רעספּעקט, אָבער קוקנדיק אויף אים אָן מורא. "מער שווער ווי איך ימאַדזשאַנד," ער אַדמיטאַד. "אַ דאַנק פֿאַר די שטיל עקסטראַקט."
  
  דער בלוט־קעניג האט זיך אפגעשטעלט. ער האט דערפילט די טיגערס אויפן רוקן, נאכגעיאגט דעם דערשראקן הירש. ד י הירש ע הא ט זי ך צעקװיטשע ט או ן אנטלאפן , דערשראקן , ניש ט געקענ ט אנקוק ן זײ ן אײגענע ם טויט . באָודרעאַו איז נישט אַזוי. דער בלוט־מלך האָט אים באַוויזן אַ געוויסער מאָס רעספּעקט.
  
  "מאַט דרייק האט סערפּאַסט איר?"
  
  "די סי.איי.עי. איז געווען מער ריסאָרספאַל ווי איך געדאַנק. דאָס איז אַלע".
  
  "איר ווייסט אַז אויב איך געהאט די ביקס, דיין שוועסטער 'ס טויט וואָלט נישט זיין סטיידזשד."
  
  בודראוס שטילקייט האט געוויזן אז ער האט פארשטאנען.
  
  "איצט איז די צייט צו האַנדלען," האט דער בלוט מלך. "איך דאַרף עמעצער צו צעשטערן די אנדערע ראַנטשעס. די אָנעס אויף קאַאַי און די גרויס אינזל. קענען איר טאָן דאָס פֿאַר מיר?"
  
  דער מענטש וואס ער האט באפוילן צו ראטעווען פון א לעבנס-אורטייל האט פּלוצלינג געפונען האָפענונג. - דאס קען איך טאן.
  
  "איר מוזן טייטן יעדער אָרעווניק. יעדער מענטש, פרוי און קינד. איר קענען טאָן עס?"
  
  "יא מיין האר".
  
  דער בלוט־קעניג האט זיך צוגעבויגן. - ביסט זיכער ?
  
  "איך וועל טאָן אַלץ איר בעט מיר צו."
  
  דער בלוט-קעניג האט נישט ארויסגעוויזן קיין אויסערליכע עמאָציע, נאר איז געווען צופרידן. באָודרעאַו איז געווען זיין מערסט קאָמפּעטענט קעמפער און קאַמאַנדער. עס איז גוט אז ער איז געבליבן אזוי איבערגעגעבנקייט.
  
  "דערנאך גיי גרייט זיך. איך ווארט אויף דיין אינסטרוקציעס. "
  
  זיין מענטשן געפירט די אמעריקאנער אַוועק, און די בלוט מלך מאָושאַנז פֿאַר איין מענטש צו וואַרטן הינטער אים. עס איז געווען קלאַודע פליסנדיק זיין ראַנטש אין אָאַהו.
  
  "ווי איך געזאגט, קלאַודע, די צייט איז געקומען. זענט איר גרייט, הא?"
  
  "אַלץ איז גרייט. ווי לאַנג זענען מיר געמיינט צו האַלטן זיך?"
  
  "איר וועט האַלטן אויף ביז איר שטאַרבן," קראָוקט דער בלוט מלך. "דעמאָלט וועט דיין חוב צו מיר באַצאָלט ווערן. איר זענט טייל פון די דיסטראַקטיאָן. דאָך, דאָס איז בלויז אַ קליין טייל, אָבער דיין קרבן איז ווערט עס.
  
  זײ ן משגיח ר אוי ף הא ט געשװיגן .
  
  - שטערט עס דיר ?
  
  "ניין. ניין הער."
  
  "דאס איז גוט. און ווי באַלד ווי מיר פאָקוס זייער ופמערקזאַמקייט אויף די ראַנטש, איר וועט אַנטדעקן היגע אינזל סעלז. איך וועל גיין דורך די טויערן פון גיהנום, אָבער האַוואַיי וועט ברענען.
  
  
  קאַפּיטל זעכצן
  
  
  די סי.איי.עי. פריוואטע דזשעט איז געפלויגן ניין און דרייסיג טויזנט פוס. מאט דרייק האט אויפגעטרייסלט די אייז אין זיין ליידיגע גלאז און אויפגעריסן דעם דעקל פאר נאך א מיניאטורע וויסקי. ע ר הא ט זי ך געשטעל ט אלײן , אי ן ד י עקםט ע פו ן דע ר עראפלאן , אי ן דע ר האפענונג , א ז ז ײ װעל ן רעספעקטיר ן זײ ן אײנזאמקײט . אבער שטענדיקע זייטיקע בליקן און ברוגזדיקע שושקען האבן אים געזאגט אז דער 'ברוכים הבאים' וואן וועט זיך באלד אויפציען לעבן אים.
  
  און דער שנאַפּס האָט מיר נאָך נישט אַפֿילו אָנגעהויבן צו מאַכן אויף די נערוון.
  
  הײַדן איז געזעסן פֿאַר אים איבערן דורכגאַנג, קינימאַקאַ לעבן איר. טראָץ די נאַטור פון זיין מיסיע, די האַוואַייאַן געווען גאַנץ פריילעך וועגן צוריקקומען צו זיין כאָומלאַנד. זיין משפּחה איז געווען ענג גאַרדאַד, אָבער דער אייביק אָפּטימיסטיש ריז געווען גאַנץ זיכער אַז ער וואָלט נאָך האָבן אַ געלעגנהייַט צו זען זיי.
  
  היידן האָט גערעדט מיט יונתן גאַטעס דורך סאַטעליט טעלעפאָן. " נאָך דריי? 21 אַרעסטאַנטן גאַנץ, האר. נו, יאָ, איך בין זיכער עס זענען מער ווי אַז. און קיין אָרט נאָך. אדאנק".
  
  היידן האט דורכגעשניטן דעם לינק און אראפגעלאזט דעם קאפ. ― איך קאָן שױן נישט רעדן מיט אים. וויאזוי רעדט מען מיט א מאן וועמענס ווייב איז יעצט אומגעברענגט געווארן? וואס וועסטו זאגן?"
  
  דרייק האט איר נאכגעקוקט. עס האָט געדויערט אַ מאָמענט, אָבער דאַן האָט זי אַ קוק געטאָן אויף אים מיט אַ כאָנטיק בליק. "איך בין נעבעכדיק, מאַט. איך טראכט נישט. עס איז אַזוי פיל געגאנגען אויף."
  
  דרייק האט א ניד געטאן און אויסגעלאשן זיין גלאז. - זאָל גאַטעס נישט נעמען אַ וואַקאַציע?
  
  "די סיטואַציע איז צו אַנסטייבאַל." היידן האט צוגעדריקט דעם טעלעפאן צו איר קני. "אין אַ מלחמה, קיין איינער קענען נעמען אַ צוריק אַוועקזעצן."
  
  דרייק האט איראניש געשמייכלט. "איך האט נישט טראַכטן האַוואַיי איז אַזוי גרויס."
  
  ― איר מײנט, װאָס האָבן זײ נאָך ניט געפֿונען װײניקסטנס אײנע פֿון זײַנע ראַנטשעס? נו, עס איז נישט אַ גרויס זאַך. אבער עס איז אַ שרעקלעך פּלאַץ פון ימפּענאַטראַבאַל וואַלד, היללס און וואַליז. די ראַנטשעס זענען מיסטאָמע אויך קאַמאַפלאַזשד. און דער בלוט מלך איז צוגעגרייט פֿאַר אונדז. וואַשינגטאָן מיינט צו טראַכטן אַז די לאָוקאַלז וועט העלפֿן אונדז מער ווי די רעגולער ווערקפאָרס.
  
  דרייק האט אויפגעהויבן אן ברעם. "סאַפּרייזינגלי, זיי זענען מיסטאָמע רעכט. דאָ קומט אַרײַן אונדזער פֿרײַנדלעכער ריז."
  
  מאַנאָ האָט אים געגעבן אַ ברייטן, גרינגן שמייכל. "איך קען רובֿ פון די מענטשן פון האָנאָלולו."
  
  א בליק האט זיך באוויזן, און בן בלייק איז פּלוצלינג דערנעבן. דרייק האט געקוקט אויפן יונגן מאן. עס איז געווען דער ערשטער מאָל זיי געזען יעדער אנדערע פֿאַר פאַקטיש זינט קענעדי געשטארבן. א כוואַליע פון עמאָציע האט געשלאגן דורך אים, וואָס ער געשווינד פאַרשטיקן און פאַרדעקן מיט נאָך זופּן.
  
  "עס אַלע געטראפן אַזוי שנעל, מאַטע. איך קען נישט העלפן עס. זי געראטעוועט מיר, אָבער ... אָבער איך קען נישט ראַטעווען איר.
  
  "איך טאָן ניט באַשולדיקן איר. עס איז נישט געווען דיין שולד."
  
  - דו ביסט אבער אװעק.
  
  דרייק האט געקוקט אויף קארין, בן'ס שוועסטער, וואס האט געקוקט אויף איר ברודער מיט בייז אויגן. זיי האבן, אפנים, דיסקוטירט בן'ס נישטזיניקע מעשה, און ער איז געגאנגען קעגן די תבואה. דרייק האט אנגעשפארט נאך א וויסקי און זיך צוגעבויגן אויף זיין שטול, זיין בליק פארפעסטיקט. "וועגן טויזנט יאָר צוריק איך זיך איינגעשריבן די SAS. דער בעסטער פייטינג קראַפט אין דער וועלט. עס ס אַ סיבה זיי זענען די בעסטער, בן. צווישן אנדערע זאכן, דאָס איז ווייַל זיי זענען גרויזאַם מענטשן. גרויזאַם. די מערדער. זיי טאָן ניט קוקן ווי די מאַט דרייק איר וויסן. אָדער אפילו ווי מאַט דרייק זוכט פֿאַר די ביינער פון אָדין. דער מאַט דרייק איז נישט געווען אין די סאַס. ער איז געווען אַ ציווילער. "
  
  "און יעצט?"
  
  "ווי לאַנג ווי דער בלוט מלך לעבט און ווענדעטטאַ נאָך יגזיסץ, איך קען נישט זיין אַ ציוויל. עס טוט נישט ענין ווי פיל איך ווילן צו זיין."
  
  בן האָט אַװעקגעקוקט. "איך פֿאַרשטיין עס".
  
  דרייק איז געווען סאַפּרייזד. ער האט האלב זיך אויסגעדרייט ווי בן איז אויפגעשטאנען און איז צוריק געגאנגען צו זיין זיץ. אפֿשר האָט דער יונגער בחור אָנגעהויבן וואַקסן.
  
  אויב די לעצטע דריי חדשים וואָלט נישט אַקסעלערייטיד דעם פּראָצעס, גאָרנישט וואָלט קיינמאָל האָבן אַקסעלערייטיד.
  
  היידן האט אים נאכגעקוקט. "ער איז געווען מיט איר, איר וויסן. ווען זי איז געשטארבן. עס איז אויך געווען שווער פאר אים. "
  
  דרייק האט געשלונגען און גארנישט געזאגט. זיין האלדז האט זיך איינגעקריצט, און דאס איז אלעס וואס ער האט געקענט טון, נישט אויסצוברעכן אין טרערן. איינער פון די SAS. וויסקי האָט איבערגעלאָזט אַ הייסן שטעג אינעם אונטערשטן בויך. נאָך אַ מאָמענט האָט ער געפרעגט: "ווי איז דער פוס?"
  
  "ווייט וויי. איך קען גיין און אפילו לויפן. איך וואָלט נישט וועלן צו קעמפן באָודרעאַו פֿאַר אַ ביסל מער וואָכן כאָטש.
  
  "ווי לאנג ער איז אין טורמע, וועט איר נישט דארפן."
  
  א טומל האט אים געכאפט. מאַי און אַליסיאַ געזעסן אַ ביסל ראָוז פאָרויס און אַריבער די דורכגאַנג פון יעדער אנדערער. די באַציִונגען צווישן די צוויי פֿרויען זײַנען קיינמאָל נישט געווען מער ווי קאַלט, אָבער עפּעס האָט זיי ביידע גערירט.
  
  "איר האָט אונדז קאַמפּראַמייזד!" אַליסיאַ האָט אָנגעהויבן שרייען. "צו ראַטעווען דיין אייגענע פאַרשילטן שוועסטער. ווי אַנדערש האָבן זיי געקענט געפֿינען אַ האָטעל?
  
  דרייק האט זיך ארויסגעגליט פון זיץ און זיך אנגעהויבן אראפ פון דורכגאנג. די לעצטע זאַך אויף די פלי איז געווען אַ קאַמף צווישן די צוויי טויטליאַסט פרויען ער האט אלץ באקאנט.
  
  "הודסאָן איז געשטאָרבן אין דעם האָטעל," האָט אַלישאַ געראָטן. "זיי שאָס אים בשעת ... בשעת -" זי שאָקלען איר קאָפּ. "איז דאָס געווען דיין אינפֿאָרמאַציע, קיטאַנאָ? איך בעט דיך צו זאָגן דעם אמת. "
  
  אַליסיאַ סטעפּט אין די דורכפאָר. מאי האט זיך אויפגעהויבן זי אנקוקן אין פנים. די צװײ װײבער זײנען געװען כמעט נאז צו נאָז. מאַי סטעפּט צוריק צו מאַכן פּלאַץ פֿאַר זיך. אַ יניקספּיריאַנסט אַבזערווער קען טראַכטן אַז דאָס איז געווען אַ צייכן פון שוואַכקייַט פון די יאַפּאַניש מיידל.
  
  דרייק האָט געוואוסט אַז עס איז אַ דעדלי צייכן.
  
  ער איז צוגעלאפן פארויס. "אָפּשטעל!"
  
  "מיין שוועסטער איז ווערט צען הודסאָן."
  
  אַליסיאַ האָט געראָטן. "איצט וועל איך באַקומען עטלעכע מייַטימע!"
  
  דרייק האָט געוואוסט אַז מייַ וואָלט נישט צוריק אַראָפּ. ס׳װאלט געװען גרינגער צו דערצײלן אלישיע, װאס זי האט שוין געװאוםט - אז האדסאן האט זיך אװעקגעגעבן - אבער מאי קיטאנאס שטאלץ װאלט זי נישט געלאזט געבן. אַליסיאַ געשלאגן. מ׳האט זיך קעגנגעשטעלט. אַליסיאַ אריבערגעפארן סיידווייז צו מאַכן מער פּלאַץ פֿאַר זיך. מאַי האָט זיך אויף איר אָנגעטאָן.
  
  דרייק איז צו זיי געלאפן.
  
  אַליסיאַ האָט געמאַכט אַ בריק, זיך אַרײַנגעטרעטן, און אַ עלנבויגן מאַי אַרײַן אין פּנים. דער יאפאנעזער קריגער האט זיך נישט באוועגט, נאר א ביסל אויסגעדרייט דעם קאפ, געלאזט דעם קלאפ פײפן א מילימעטער פון איר.
  
  מאַי שלאָגן אַליסיאַ שווער אין די ריבס. עס איז געווען אַ הויך פייַפן פון אַנטלויפן אָטעם, און אַליסיאַ סטאַגערד צוריק קעגן די הינטן. מ׳האט זיך אריבערגעצויגן.
  
  היידן איז געשפרינגען אויף די פיס, א געשריי. בן און קאַרין זענען אויך געווען אויף די פֿיס, ביידע טשיקאַווע וועגן ווער וואָלט געווינען דעם קאַמף. דרייק איז אריינגעלאפן מיט קראפט, אריינגעשטופן מיי אין זיץ נעבן איר און געשניטן אליסיע'ס האלדז מיט דער האנט.
  
  "אָפּשטעל." זײ ן שטימ ע אי ז געװע ן שטיל , װ י א קבר , אבע ר פו ל מי ט סכנה . "דיין טויט פאַקינג בויפרענד האט גאָרנישט צו טאָן מיט אים. און דיין שוועסטער אויך." ער האט געװארפן א בליק אויף מיי. "קאָוואַלענקאָ איז אַ פייַנט. אַמאָל דער ממזר ווערט פובאַר, איר קענען קעמפן אַלץ איר ווילט, אָבער ביז דעמאָלט, ראַטעווען עס.
  
  אַליסיאַ האָט געדריקט איר אָרעם. "די כלבה זאָל שטאַרבן פֿאַר וואָס זי האט געטאן."
  
  מאי האט נישט געבליצט. - דו האסט א סך ערגער געטון, אלישע.
  
  דרייק האט געזען ווי די פייער פלאקערט ווידער אין אליסיע'ס אויגן. ער האט ארויסגעבראכט דאס איינציקע וואס איז אים געקומען אין זינען. "אַנשטאָט צו אַרגומענטן, אפֿשר איר קען דערקלערן צו מיר וואָס איינער פון איר טאַקע געהרגעט וועלז. און וואָס."
  
  דע ר קאמ ף אי ז געגאנגע ן פו ן זײ .
  
  היידן איז געווען רעכט הינטער אים, "הודסאָן איז געווען שפּירט מיט אַ הויך-טעק טראַקינג מיטל, מייל. די ווייסט עס. קיינער דאָ איז נישט צופרידן מיט דעם וועג וואָס מאַי האָט אַוועקגעגעבן דעם מיטל. " אין איר קול איז געװען שטאל. "ניט צו דערמאָנען ווי זי האָט עס. אבער אפילו איך פארשטיי פארוואס זי האט עס געטון. עטליכע עלטערע רעגירונג באאמטע גייען יעצט דורך די זעלבע זאך. קאָוואַלענקאָ איז שוין פּלייינג זיין לעצט שפּיל, און מיר קוים קומען צו די רגע באַזע. און אויב די ליקס זענען נישט געחתמעט - "
  
  אַליסיאַ האָט זיך צעוואָרפֿן און זיך אומגעקערט צו איר זיצפּלאַץ. דרייק געפונען אן אנדער פּאַק פון מיניאַטורעס און כעדאַד צוריק אַראָפּ די דורכגאַנג צו זיין. ער האָט זיך גלײַך פֿאַרקוקט, נישט געװאָלט אָנהײבן קײן שמועס מיט זײַן בעסטן פֿרײַנד.
  
  אבער אויפן וועג האט בן זיך צוגעבויגן צו אים. "פובאַר?"
  
  "פאקט זיך אויס פון דערקענונג."
  
  
  קאַפּיטל זיבעצן
  
  
  פאר זיי האבן געלאנדעט האט היידן באקומען א טעלעפאן רוף אים אינפארמירט אז עד בודראו איז אנטלאפן פון א סי.איי.עי. טורמע. דער בלוט-קעניג האט גענוצט דעם אינעווייניק און, קעגן זיין אייגענע וואונטשן, ארויסגעברענגט בורדראו אין א נידריגע, נישט-געמאכט אפעראציע.
  
  "איר מענטשן לערנען קיינמאָל עפּעס," דרייק דערציילט איר און איז נישט סאַפּרייזד ווען זי האט גאָרנישט צו זאָגן אין צוריקקומען.
  
  דער האָנאָלולו אַעראָפּאָרט האָט דורכגעלאַכט אין אַ בלער, ווי אויך אַ שנעל פאָר אין שטאָט. דאס לעצטע מאל וואס זיי זענען געווען אין האוואאי, האבן זיי אטאקירט דאבור באביטש'ס מאנסי און זיי זענען אריינגעשטעלט געווארן אויף דער ליסטע פון פארדעכטיגטע דורך זיין זון בלאנקא. אין דער צייַט עס געווען ערנסט.
  
  דערנאָך האָט זיך באַוויזן דמיטרי קאָוואַלענקאָ.
  
  האָנאָלולו איז געווען אַ פאַרנומען שטאָט, ניט ענלעך רובֿ אמעריקאנער אָדער אייראפעישע שטעט. אבער עפעס, דער בלויז געדאַנק אַז וואַיקיקי ביטש איז געווען ניט מער ווי צוואַנציק מינוט אַוועק, פאַרווייכערט אפילו דרייק ס פאַרומערט געדאנקען.
  
  עס איז געווען פרי אָוונט און זיי זענען אַלע מיד. אבער בן און קארין האבן אינסיסטירט אז זיי גייען גלייך צו די סי-איי-עי-געביידע און פארבינדן זיך צו די לאקאלע נעץ. זיי זענען ביידע לאָעט צו אָנהייבן צו גראָבן אין די וועראַבאַוץ פון קאַפּיטאַן קוק ס דזשערנאַלז. דרייק האט כּמעט סמיילד ווען ער געהערט אַז. בן האט שטענדיק ליב געהאט רעטענישן.
  
  היידן האט פארשנעלערט די פאפירן, און זיי האבן זיך באלד געפונען אין אן אנדער קליינטשיק אפיס, ענלעך צו דעם וואס זיי האבן איבערגעלאזט אין מיאמי. דער איינציקער אונטערשייד איז געווען, אז פון פענצטער האבן זיי געקענט זען די הויכע האטעלן פון וואיקיקי, די בארימטע ריוואלווינג רעסטאראן Top of Waikiki, און, אין דער ווייטקייט, די גרעסטע אטראקציע פון אָאהו, דער לאנג-אויסגעשטארבענער ווולקאן באקאנט אלס דיאַמאָנד העאַד.
  
  ― גאָט, איך װיל דאָ װױנען ― האָט קאַרין געזאָגט מיט אַ זיפֿץ.
  
  - איך גלייב - האט קינימאקא געמורמלט. "כאָטש איך בין זיכער אַז רובֿ ווייקיישאַנערז פאַרברענגען מער צייט דאָ ווי איך טאָן."
  
  "היי, איר געווען אין די עווערגלאַדעס ניט צו לאַנג צוריק," היידן קוויפּט ווי זי פּלאַגד בן און קאַרין ס קאָמפּיוטערס אין אַ פּריוולידזשד סיסטעם. "און באגעגנט איינער פון די לאָוקאַלז."
  
  קינימאקא האט א מאמענט אויסגעזען פארוואונדערט, דערנאך האט זיך געכאפט. "איר מיינען אַלאַגייטער? עס איז געווען זייער שפּאַס, יאָ. "
  
  היידן האט פארענדיקט וואס זי האט געטאן און זיך ארומגעקוקט. "ווי וועגן אַ שנעל מיטאָג און אַ פרי בעט? מיר אָנהייבן ארבעטן אין פאַרטאָג."
  
  ע ס זײנע ן געװע ן ניקן און געמורמלט פון הסכמה. ווען מײַ האָט מסכים געווען, איז אַלישאַ אַוועק. דרייק האט נאך איר געקוקט פארן זיך ווענדן צו זיינע חברים. "איר זאָל אַלע וויסן עפּעס וואָס איך געלערנט הייַנט. איך האָב אַ געפיל אַז דאָס קען זיין איינער פון די מערסט וויכטיק אינפֿאָרמאַציע וואָס מיר וועלן אלץ אַנטדעקן. " ער האט געמאכט א פויז. - דאל האט מיר נעכטן פארבינדן.
  
  טאָרסטן? - האָט בן אויסגעשלאָגן. "ווי גייט דער משוגע שוועד? דאָס לעצטע מאָל, װאָס איך האָב אים געזען, האָט ער געשטערט אין די בײנער פֿון אָדין.
  
  דרייק האט זיך פארגעשטעלט אז קיינער האט אים נישט איבערגעריסן. "בשעת זיי האָבן ויספאָרשן דעם קבר פון די געטער, זיי געפֿונען מאַרקס וואָס שטימען צו די סקראָללס וואָס מיר געפֿונען אויף די אַריבערפירן דעוויסעס."
  
  "קאָנסיסטענט?" - האט היידן אפגעקלאפט. "ווי קאָנסיסטענט?"
  
  "זיי זענען פּונקט די זעלבע."
  
  בן ס מאַרך קיקט אין פול גאַנג. "דאָס מיטל אַז די זעלבע מענטשן וואָס האָבן געבויט דעם קבר אויך באשאפן די דעוויסעס. דאס איז משוגעת. די טעאריע איז אז די געטער האבן געבויט זייערע אייגענע קברים און זיך ממש געלעגן צו שטארבן בשעתן פארלענגערן לעבן דורך מאסן אויסשטרעקן. איצט איר זאָגן אַז זיי אויך באשאפן צייט רייזע דעוויסעס? בן האָט זיך אָפּגעשטעלט. "פאקטיש, עס מאכט זינען -"
  
  קארין האט א שאקל געטאן מיטן קאפ, קוקנדיק אויף אים. "נאַר. פון קורס, דאָס מאכט זינען. אַזוי האָבן זיי געפארן אין צייט, מאַניפּיאַלייטיד געשעענישן און באשאפן מענטשן ס גורל. "
  
  מאט דרייק האט זיך שטילערהייט אפגעדרייט. - איך װעל דיך זען אינדערפרי.
  
  
  * * *
  
  
  די נאַכט לופט איז געווען שמעקנדיק, טראַפּיקאַל וואַרעם, און אַ ביסל פּאַסיפיק. דרייק איז ארומגעפארן אין די גאסן ביז ער האט געפונען אן אפענע באר. די קלייאַנץ מוזן זיין אַנדערש פון אנדערע באַרס אין אנדערע לענדער, רעכט? נאָך אַלע, עס איז געווען הימל. פארוואס האבן די לעבעדיגע נאך שפילן ביליארד, קוקנדיג ווי דער פלאץ איז זייערע? פארװא ם אי ז געװע ן א שיכורע ר מי ט דע ר קאפ א צוריקגעװארפ ן בײ ם עק ? פאַרוואָס איז די אייביק פּאָר געזעסן באַזונדער, פאַרפאַלן אין זייער אייגן קליין וועלטן, צוזאַמען אָבער אַליין?
  
  נו, עטלעכע זאכן זענען אַנדערש. Alicia Miles איז געווען אין די באַר ענדיקן איר טאָפּל טרינקען. דרייק האט געטראכט וועגען אוועקגיין. ע ס זײנע ן געװע ן אנדער ע בארס , אי ן װעלכ ע ע ר הא ט זי ך געקענ ט זי ך באהאלט ן פו ן זײנ ע צער , או ן װע ן ד י מערסט ע פו ן ז ײ האב ן אזו י אויסגעזען , װאל ט ע ר זי ך געפיל ט אי ן שטוב .
  
  אָבער טאָמער האָט דער רוף צו קאַמף אַ ביסל געביטן זײַן שטאַנדפּונקט. ער איז צוגעגאנגען צו איר און זיך אװעקגעזעצט. זי האט אפילו נישט אויפגעקוקט.
  
  "פאק דיר, דרייק." זי האט צו אים געשטופט איר לײדיק גלאז. "קויפט מיר אַ טרינקען."
  
  - לאזט איבער די פלאש - האט דרייק אנגעזאגט דעם בארמאן און האט זיך אויסגעגאסן א האלבן גלאז באקאדי אאקהאארט. ער האט אויפגעהויבן זײן גלאז אין א טוסט. אַליסיאַ מייל. א יאָרצענדלינג לאַנג שייכות וואָס געגאנגען ינ ערגעצ ניט, הא? און דאָ זענען מיר אין גן עדן, שיכור אין אַ באַר.
  
  "לעבן האט אַ וועג צו שרויף זיך מיט איר."
  
  "ניין. SRT האט עס.
  
  - ס׳האט זיכער נישט געהאלפן.
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויף איר זייטווייז. "איז דאָס אַ פאָרשלאָג פון ערלעכקייט? פון דיר? וויפיל פון זיי האסטו פארזונקען?"
  
  "גענוג צו נעמען די דרוק אַוועק. נישט אזוי פיל ווי איך דארף. "
  
  "און נאָך איר האָט גאָרנישט צו העלפן די מענטשן. אין יענעם דארף. געדענקסטו אפילו? איר לאָזט זיי אויספאָרשן אונדזער אייגענע זעלנער".
  
  "איך בין געווען אַ זעלנער, פּונקט ווי זיי. איך האָב געהאט אַ סדר. "
  
  "און דאַן איר האָט זיך אונטערגעגעבן דעם העכסטן בידער."
  
  "איך האב געטאן מיין פליכט, דרייק." אַליסיאַ האָט אָנגעטאָן איר ראַם און אַרײַנגעלאָשן די פֿלאַש אויף דעם טיש. "עס איז צייט צו שניידן די ריוואָרדז."
  
  "און קוק ווו עס גאַט איר."
  
  "איר מיינען, קוק ווו דאָס האָט אונדז, רעכט?"
  
  דרייק איז געבליבן שטיל. מיר קענען זאָגן אַז ער אויסדערוויילט דער גרויס וועג. מע קאָן אויך זאָגן, אַז זי האָט אױסגעקליבן דעם נידעריקן װעג. עס האט נישט ענין. ז ײ האב ן זי ך געענדיק ט אויפ ן זעלביק ן ארט , מי ט ד י זעלב ע פארלוסטן , או ן מי ט דע ר זעלבע ר צוקונפט .
  
  "ערשטער, מיר וועלן האַנדלען מיט די בלאַדי ווענדעטאַ. און קאָוואַלענקאָ. דעמאָלט מיר וועלן זען ווו מיר זענען." אַליסיאַ איז געזעסן קוקן אין דער ווייַטקייט. דרייק האָט זיך געוואונדערט צי אירע מחשבות האָבן זיך אַרומגערינגלט אַרום טים הודסאָן.
  
  "מיר דאַרפֿן נאָך רעדן וועגן וועלז. ער איז געווען מיין פרייַנד. "
  
  אַליסיאַ לאַפט, געזונט פּונקט ווי פריער. "דער אַלטער פּערווערט? ער איז נישט געווען דיין פרייַנד, דרייק, און איר פאַקינג וויסן עס. מיר וועלן רעדן וועגן וועלז. אבער אין די סוף. דאָס איז ווען עס וועט פּאַסירן."
  
  - פארװאם ?
  
  א װײך שטימע איז געשװעבט איבער זײן פלײצע. "ווייַל אַז ס ווען עס האט צו פּאַסירן, מאַט." דא ס זײנע ן געװע ן מאי ס מילדע . זי האָט זיך צו זיי צוגעטראָגן מיט אַ קלאַנגלאָזער לײכט. "ווייַל מיר דאַרפֿן יעדער אנדערע צו באַקומען דורך דעם ערשטער."
  
  דרייק האט פרובירט צו באהאלטן זיין איבערראשונג ווען ער האט זי געזען. "איז דער אמת וועגן וועלז אַזוי שרעקלעך?"
  
  זייער שטילקייַט גערעדט פון וואָס עס איז געווען.
  
  מ׳האט געטרעטן צװישן זײ. "איך בין דאָ ווייַל איך האָבן אַ פירן."
  
  "האקן? פון וועמען? איך האָב געמײנט, אַז די יאַפּאַן האָט אײַך געביטן.
  
  - אפיציעל האבן זײ דאס געטון. מײז שטימע האט געהאט א פרײלעכע צעטל. "אַנאַפישאַלי, זיי פאַרהאַנדלען מיט די אמעריקאנער. זיי וויסן ווי וויכטיק עס איז צו כאַפּן קאָוואַלענקאָ. דו זאלסט נישט טראַכטן אַז מיין רעגירונג האט קיין אויגן צו זען."
  
  "איך האב נישט אפילו געחלומט דערפון." אַליסיאַ האָט געשנאַכט. "איך וויל נאָר וויסן ווי דו האסט אונדז געפונען." זי האט א שאקל געטאן מיט איר רעקל, װי זי װאלט געװאלט צוריקשטעלן דעם באקן.
  
  ― איך בין בעסער פֿון דיר, ― האָט מאַי געזאָגט און האָט איצט געלאַכט. "און עס איז דער בלויז באַר אויף דריי בלאַקס."
  
  "דאס איז ריכטיג?" דרייק האט געבליצט. "וואָס איראַניע."
  
  "איך האָבן אַ פירן," מאַי ריפּיטיד. "צי איר ווילן צו קומען מיט מיר איצט און טשעק עס אויס אָדער זענען איר ביידע צו שיקער צו זאָרגן?"
  
  דרייק איז א רגע שפעטער ארויסגעשפרונגען פון שטול און אלישיע האט זיך ארומגעשטופט. - װײז מיר דעם װעג, קלײן שרעטל.
  
  
  * * *
  
  
  א קורצע טאקסי ר שפעטער , האב ן ז ײ זי ך געמאכ ט אויפ ן װינק ל פו ן א פארנומענע ר גאס , צוגעהערנדי ק צ ו מײ ן אפדעיט ן זײ .
  
  "דאָס קומט גלייך פון עמעצער וואָס איך צוטרוי אין די ינטעלליגענסע אַגענסי. די קאָוואַלענקאָ ראַנטש איז געפירט דורך אַ ביסל מענטשן וואָס ער טראַסטיד. דאָס איז שטענדיק געווען אַזוי, כאָטש איצט עס העלפּס אים מער ווי אלץ ווען ער דאַרף צייט צו ... נו, טאָן וואָס ער פּלאַנז צו טאָן. אין קיין פאַל, זיין ראַנטש אין אָאַהו איז געפירט דורך אַ מענטש מיטן נאָמען Claude.
  
  מאַי האָט געצויגן זייער ופמערקזאַמקייַט צו די שורה פון יונג מענטשן וואָס פאָרן דורך די כייערד און העל-ליכט אַרייַנגאַנג צו די אַפּסקייל קלוב. "קלאַודע אָונז דעם קלוב," זי געזאגט. די פלאַשינג לייץ אַדווערטייזד 'לייוו דדזשס, פרייטאג סיגנאַטורע לאגלען און ספּעציעלע געסט'. דרייק האט ארוםגעקוקט דעם עולם מיט א זינקען געפיל. עס פיטשערד וועגן אַ טויזנט פון די מערסט שיין יונג מענטשן אין האַוואַיי אין פאַרשידן שטאַטן פון ויסטאָן.
  
  "מיר קען שטיין אויס אַ ביסל," ער האט געזאגט.
  
  "איצט ווייס איך אז איר זענט אלעס געוואשן." אַליסיאַ האָט צו אים געשמייכלט. "א יאָר-אַלט דרייק וואָלט שטיין לעבן די צוויי הייס פרויען מיט אים איצט, שטעלן ביידע הענט אויף זייער באַקן און שטופּן אונדז דאָרט."
  
  דרייק האט געריבן די אויגן, וויסנדיג אז זי איז אומגערעכט רעכט. "די מיטן דרייסיקער טוישן אַ מענטש," ער געראטן, פּלוצלינג געפיל די וואָג פון די אָנווער פון אַליסאָן, די אַסאַסאַניישאַן פון קענעדי, קעסיידערדיק ינטאַקסאַקיישאַן. ע ר הא ט געלונגע ן צ ו פארכאפ ן אוי ף זײע ר בײד ן א שטײנע ר בליק .
  
  "די זוכן פֿאַר קלאַודע הייבט דאָ."
  
  ז ײ זײנע ן געגאנגע ן פארב ײ ד י פארטײע ר שמײכלענדי ק או ן זי ך געפונע ן אי ן א שמאל ן טונעל ן פו ל מי ט פלאקערנדיק ע ליכט ן או ן פאלשע ר רויך . דרייק איז מאָמענטאַלי דיסאָריענטיד און געשריבן עס אַוועק ווי וואָכן פון ינטאַקסאַקיישאַן. זײנ ע געדאנק־פראצעס ן זײנע ן געװע ן פאטשיג , זײנ ע רעאקציע ם נא ך מע ר . ער האט געדארפט גיך רירן.
  
  הינטערן טונעל איז געװען א ברײטער באלקאן מיט א פויגל־אויג אויפן טאנצן פלאץ. קערפערס אריבערגעפארן אין יוניסאַן מיט טיף באַס רידאַמז. די וואַנט רעכטס זיי האָבן געהאלטן טויזנטער פון מאַשקע לאגלען און שפיגלט ליכט אין פינקלען פּריזאַמז. א טוץ באַר שטעקן געארבעט אויף די פּלייַערס דורך ליפּ-לייענען, געבן טוישעוו און דינען די אומרעכט טרינקען צו גלייַכגילטיק קלוב פּייטראַנז.
  
  די זעלבע ווי אין קיין אנדערע באַר. דרייק האט געלאכט מיט עפעס איראניע. "הינטער". ע ר הא ט אנגעװיזן , ני ט געדארפ ט זי ך באהאלט ן אי ן דע ר פאלק . "שטריק פענסט געגנט. און הינטער זיי - קערטאַנז.
  
  "פּריוואַט פּאַרטיעס," האָט אַליסיאַ געזאָגט. "איך ווייס וואָס עס טוט זיך דאָרטן."
  
  - אוודאי װײסט איר. מאַי איז געווען פאַרנומען מיט קוקן אַרום ווי פיל פון דעם אָרט ווי זי קען. "איז עס אַ הינטער צימער איר האָט קיינמאָל געווען אין, מייל?"
  
  "גיי אפילו נישט אהין, כלבה. איך וויסן וועגן דיין עקספּלויץ אין טיילאַנד. אפילו איך וואָלט נישט פּרובירן עפּעס פון דעם. "
  
  "וואָס איר האָט געהערט איז געווען זייער אַנדערסטייטיד." מאַי האָט אָנגעהויבן אַראָפּ די ברייטע טרעפּ אָן אַ קוק צוריק. "טרוי מיר".
  
  דרייק האָט זיך צעוויינט אויף אַלישאַ און האָט זיך אַ נאָד געטאָן צום טאַנצן שטאָק. אַליסיאַ געקוקט סאַפּרייזד, אָבער דעמאָלט זי איינגעזען אַז ער בדעה צו נעמען אַ דורכוועג און גיין צו אַ פּריוואַט געגנט. די ענגלענדער האט א שמייכל געטאן. "איר פירן, דרייק. איך וועל דיך נאכגיין."
  
  דרייק פּעלץ אַ פּלוצעמדיק, יראַשאַנאַל קאַמיש פון בלוט. עס איז געווען אַ געלעגנהייט צו באַקומען נאָענט צו עמעצער וואס קען וויסן די וועראַבאַוץ פון דמיטרי קאָוואַלענקאָ. דאס בלוט וואס ער האט ביז יעצט פארגאסן איז געווען נאר א טראפ אין אקעאן אין פארגלייך צו וואס ער איז געווען גרייט צו פארגיסן.
  
  ווען זיי האָבן זיך דורכגעמאַכט דורך די לאַכנדיקע, פאַרשוויצטע קערפּער אויפן טאַנצן שטאָק, האָט איינער פון די בחורים געראטן זיך אַרומדרייען אַליסיאַ. ― אַי, ― האָט ער אַ רוף געטאָן צו זײַן חבֿר, זײַן קול איז קוים דערהערט איבער דעם קלאַפּנדיקן ריטם. "איך איז נאָר מאַזלדיק".
  
  אַליסיאַ האָט אַרײַנגעשטעקט אירע געליימטע פֿינגער אין זײַן זון־פּלעקסוס. - דו האסט קיינמאל נישט געהאט קיין מזל, זון. קוק נאָר אויף דיין פּנים."
  
  זיי אריבערגעפארן געשווינד אויף, איגנאָרירן די בלערינג מוזיק, די סווייינג ללבער, די באַר שטעקן מאָווינג צוריק און צוריק אין די מאַסע מיט טאַץ באַלאַנסט ומזיכער איבער זייער קעפ. די פּאָר האָט זיך שטאַרק געטענהט, דער מאַן האָט זיך צוגעדריקט צו דער זייַל, און די פרוי האָט אים אַ געשריי געטאָן אין אויער. א גרופ ע מיטל־עלטער ע פרויע ן האב ן זי ך געשװיצט , זיצנדי ק אי ן א קרײז , מי ט װאדקע־זשעלע ן או ן קלײנ ע בלוי ע לעפל ן אי ן ד י הענט . איבע ר דע ר גאנ ץ פא ל זײנע ן געװע ן נידריגע ע טישן , ס׳רו ב פו ל מי ט אויםמאמ ע געטראנק ן אונטע ר שירעם . קיינער איז נישט געווען אַליין. פילע פון די מענטשן האָבן אַ טאָפּל נעמען ווען מאַי און אַלישאַ זענען געשטארבן, פיל צו די אַנויאַנס פון זייער גערלפרענדז. מאַי האָט פּרודענטלי איגנאָרירט די ופמערקזאַמקייַט. אַליסיאַ געפֿירט עס.
  
  ז ײ זײנע ן געקומע ן צ ו א שטריקט ע געגנט , װא ס אי ז באשטאנע ן פו ן געדיכט ע גאלד ע צאפ , אויסגעשטרעקט ע צװיש ן צװ ײ שטאר ק מעש ן שטריק . די פאַרלייגן סימד צו יבערנעמען אַז קיין איינער וואָלט טאַקע אַרויסרופן די צוויי טאַגז ליגן אויף ביידע זייטן.
  
  איצ ט אי ז אײנע ר פו ן ז ײ געגאנגע ן פאראוים , ארוי ס ד י פאלעם , או ן מא י העפלע ך געבעטן , זי י זי ך צוריק .
  
  די יאַפּאַניש מיידל געשווינד סמיילד. "קלאודע האָט אונדז געשיקט זען... זי האָט זיך אָפּגעשטעלט, ווי זי האָט באַטראַכט.
  
  - פיליפא ? דער אנדערער שלאג האט גיך גערעדט. "איך קען פֿאַרשטיין וואָס, אָבער ווער איז דער באָכער?"
  
  "באַדיגאַרד".
  
  די צוויי גרויסע מענער האבן געקוקט אויף דרייק ווי קעץ וואס האבן זיך געכאפט אין א מויז. דרייק האט ברייט צו זיי געשמייכלט. ער האָט גאָרנישט געזאָגט, פֿאַר דעם פֿאַל, אַז זײַן ענגלישער אַקצענט װעט אױפֿוועקן חשד. אַלישאַ האט ניט אַזאַ פירז.
  
  "אזוי, דעם פּיליפּאָ. וואָס איז ער ווי? וועלן מיר האָבן אַ גוטע צייט, אָדער וואָס? "
  
  "אָה, ער איז דער בעסטער," האט דער ערשטער אָפּשפּרונג געזאגט מיט אַ בייז שמייכל. "דער שליימעסדיק דזשענטלמען"
  
  דע ר צװײטע ר בא ־ שטעלע ר הא ט געקוק ט אוי ף זײער ע קלײדער . "איר זענט נישט גאַנץ - אנגעטאן - פֿאַר די געלעגנהייט. ביסטו זיכער אז קלאודע האט דיר געשיקט?"
  
  אין מאַי'ס שטימע איז נישט געווען קיין שפּאָט פֿון שפּאָט, ווען זי האָט געזאָגט, "גאַנץ זיכער."
  
  דרייק האט געניצט די בערזע צו אָפּשאַצן פאַרבאָרגן ניטשיז. א קורצע טרעפ האט ארויפגעפירט צו א פלאטפארמע, אויף וועלכן איז געשטאנען א גרויסער טיש. אַרום דעם טיש זענען געווען אַרום אַ טוץ מענטשן, רובֿ פון זיי האָבן אויסגעזען גענוג ענטוזיאַסטיק צו פֿאָרשלאָגן אַז זיי האָבן לעצטנס געשמעקט עטלעכע ערנסט פּודער. די איבעריקע האָבן נאָר אויסגעזען דערשראָקן און טרויעריק, יונגע פֿרויען און אַ פּאָר בחורים, דאָך נישט מיטגלידער פֿון דער פּאַרטיי־גרופּע.
  
  "היי פיליפּאָ!" - האט א געשרײ געטאן דער צװײטער בולטער. "פריש פלייש פֿאַר איר!"
  
  דרייק איז נאכגעגאנגען די גערלז אַרויף אַ קורץ פלי פון טרעפּ. עס איז געווען פיל שטילער דאָ. ביז איצט, ער האט גערעכנט צוועלף אַנמיסטייקאַלי שלעכט גייז, וואָס אַלע מסתּמא האָבן ביקס. אבער ווען ער האט פארגליכן די צוועלף לאקאלע ענפארסערס מיט מיי, אלישיע און זיך אליין, האט ער זיך נישט באזארגט.
  
  ע ר אי ז געבליב ן הינטער ן זײ , געפרואװ ט ניש ט אפצוציע ן אויפמערקזאמקײ ט אוי ף זיך , װ י מעגלעך . דער ציל איז געווען פיליפּאָ, און איצט זיי זענען ין אַ ביסל פֿיס פון אים. דעם נייטקלאַב איז געווען וועגן צו טאַקע אָנהייבן ראַקינג.
  
  פיליפּאָ האט געקוקט אויף די מײדלעך. דער קלאנג פון זײן טרוקענע קליקן אין האלדז האט אנגעװיזן זײן אינטערעס. דרייק האט ווייניג געזען אז זיין האנט גרייכט דעם געטראנק און האט עס צוריק געשטעלט.
  
  "קלאַודע האָט דיר געשיקט?"
  
  פיליפּאָ איז געווען אַ קליין, דין מענטש. זיין ברייט, יקספּרעסיוו אויגן דערציילט דרייק בייַ אַמאָל אַז דער מענטש איז נישט קלאַוד ס פרייַנד. מיר האבן זיך אפילו נישט געקענט. ער איז געווען מער אַ ליאַלקע, אַ נאָמינאַל קאָפּ פון דעם קלוב. קאָנסומאַבלע.
  
  "נישט עכט". מאַי האָט דאָס אויך פֿאַרשטאַנען און אין אַ בלינק האָט זי פֿאַרוואַנדלט פֿון אַ פּאַסיוו פֿרוי אין אַן אומגעוויינטלעכע רוצח. געציטערטע פינגער האבן זיך ארײנגעגראבן אין האלדז פון די צװײ נאענטסטע מענער, און א טיפער קלאפ פון פראנט האט געשיקט דעם דריטן אומבאוואוסטזיין, אראפגעפאלן פון שטול. אלישיע איז אויפגעשפרונגען אויפן טיש נעבן איר, געלאנדעט אויף איר טאָכעלע מיט די הויכע פיס, און אַרײַנגעשלאָגן דעם פּיאַטע אין פּנים פון דעם מאַן מיט פלאָענדיקע האַלדז-טאַטואָס. ער האָט זיך אַרײַנגעפֿאַלן אין דער גאון לעבן אים, און זיי ביידע אָפּגעקלאַפּט. אַליסיאַ שפּרינגען צו דריט.
  
  דרייק איז געווען פּאַמעלעך אין פאַרגלייַך, אָבער פיל מער דעסטרוקטיווע. די לאַנג כערד אַסיאַן קאַונטערד אים ערשטער און אריבערגעפארן פאָרויס ניצן אַ דזשאַב און פראָנטאַל זעץ קאָמבינאַציע. דרייק האט זיך אפגעטרעטן, געכאפט דעם פוס, און האט זיך מיט גרויס, פּלוצעמדיק קראַפט אויסגעדרייט ביז דער מענטש האט געשריגן און זיך צוזאמגעפאלן אין א ווייבנדיקן באל.
  
  דער נעקסטער האט געצויגן א מעסער. דרייק האט געשמייכלט. דער בלייד האט זיך געפלאצט פארויס. דרייק האט געכאפט דעם האַנטגעלענק, עס צעבראכן, און פארטריבן די וואָפן טיף אין די בויך פון זייַן באַזיצער.
  
  דרייק איז ווייטער געגאנגען.
  
  די אומגליקלעכע הענגער זענען אנטלאפן פון טיש. עס האט נישט ענין. זיי וואָלט נישט וויסן עפּעס וועגן קלאַד. דע ר אײנציקע ר מענטש , װא ס הא ט געקענ ט , װ י מע ן הא ט זי ך דערװארטן , הא ט זי ך שוי ן טיע ף צוגעקראכ ן אי ן זײ ן פלאש ן לעדער ן שטול , ד י אויג ן פארברײט ע פו ן שרעק , ד י ליפ ן באװעג ן זי ך שטיל .
  
  "פּיליפּאָ". מאַי האָט זיך צו אים צוגעכאַפּט און אַרײַנגעטאָן איר האַנט אויפֿן דיך. "ערשט איר ווילן אונדזער פירמע. איצט איר טאָן ניט. אַז ס גראָב. וואָס טוט עס נעמען צו זיין מיין פרייַנד?"
  
  - איך... איך האב מענער. פיליפּאָ האט ווילד געסטיקולירט, זיינע פינגער האבן געציטערט ווי פון א מענטש אויף דער גרענעץ פון אלקאהאל אדיקשאן. "אומעטום".
  
  דרייק האָט זיך געטראָפן אין צוויי באַונסערס וואָס האָבן זיך כּמעט געטראָפן צום שפּיץ טרעפּ. אַליסיאַ האָט אויסגעקערט די שלאָגערס אויף רעכטס. שווערע טאַנצן־מוזיק האָט געשלאָגן פֿון אונטן. קערפערס אין פארשידענע סטאַגעס פון ינטאַקסאַקיישאַן זענען צעוואָרפן איבער די טאַנצן שטאָק. דער דדזש האט זיך געמישט און געגראנט פאר דעם פארכאפטן עולם.
  
  - קלאדע האט דיך נישט געשיקט - האט דער צווייטער אפשפירער געאטעמט, קלאר דערשראקן. דרייק האט זיך גענוצט מיט די שטאנגן פונעם לייטער זיך צו שווענקען פאראויס און פארפלאנצן ביידע פיס אויף דעם מאן'ס ברוסט, און אים געשיקט צוריק אין די טומלדיקע גרוב.
  
  אן אנדער מענטש איז שפּרונג איבער די לעצטע שריט און לונג צו דרייק, וואַווינג מיט זיין געווער. דער ענגלענדער האט באקומען א קלאפ אין די ריפן, וואס וואלט אראפגעקלאפט א שוואכער מענטש. עס האט וויי געטאן. זײ ן קעגנער , הא ט זי ך אפגעשטעלט , װארטנדי ק אוי ף דע ר װירקונג .
  
  אָבער דרייק האָט נאָר געזיפֿצט און געלאַנדעט אַ נאָענטן אויבערקאט, סווינגינג פון די פיס. דער באונסער איז אויפגעהויבן געווארן פון דער ערד, ער האט גלייך פארלוירן דעם באוואוסטזיין. דער גערויש, מיט וועלכן ער האט געשלאגן דער ערד, האט פיליפא באמערקזאם געשפרינגען.
  
  ― האָסטו עפּעס געזאָגט? מאַי געלאפן אַ בישליימעס מאַניקיערד פינגערניגל אַריבער די האַוואַייאַן ס סטאַבד באַק. "וועגן דיין מענטשן?"
  
  "זענען איר משוגע? צי איר אפילו וויסן ווער אָונז דעם קלוב?
  
  מאַי האָט געשמייכלט. אַלישאַ איז צוגעגאַנגען צו זיי ביידע, אומגעשטערט, נאָכדעם ווי זי האָט זיך באַטייליקט מיט די פֿיר באַדיגאַרדס. "עס איז מאָדנע איר זאָגן אַז." זי האט ארויפגעלײגט דעם פוס אויפן הארץ פון פיליפא און האט שטארק געדריקט. "דער באָכער, קלאַוד. וואו איז ער?"
  
  פיליפּאָ'ס אויגן האבן זיך ארומגערינגלט ווי פארכאפטע פייערפלייש. "איך ... איך טאָן ניט וויסן. ער קומט קיינמאל נישט אהער. איך פירן דעם אָרט, אָבער איך ... איך טאָן ניט וויסן קלאַודע.
  
  "בעטלעך." אַליסיאַ קיקט פּיליפּאָ אין די האַרץ. "פֿאַר איר".
  
  עס האָט גענומען דרייק אַ מאָמענט צו יבערקוקן זייער פּערימעטער. אַלץ האָט אויסגעזען זיכער. ער האָט זיך אַראָפּגעבויגן ביז ער איז געווען נאָז צו נאָז מיט דעם בעל־הבית פון דעם קלוב.
  
  "מיר האָבן עס. דו ביסט אַ נישטיק דינסט. איך אפילו שטימען אַז איר טאָן ניט וויסן קלאַודע. אָבער איר זענט זיכער אַז איר קענט עמעצער וואס קען אים. א מענטש וואס באזוכט פון צייט צו צייט. דער מענטש וואס מאכט זיכער איר האַלטן זיך אין שורה. איצט -״ דרייק האט אנגעכאפט פיליפּאָ בײם האלדז, זײן צאָרן איז קוים באַהאַלטן. "איר וועט זאָגן מיר דעם נאָמען פון דעם מענטש. אדער איך וועל פארדרייען דיין פאקינג קאפ".
  
  פיליפּאָ'ס שושקען איז אפילו דא ארויף נישט געהערט געווארן, וואו די שװערע אקוסטישן װענט האבן זיך פארשטומט די גערומענע טאן. דרייק האט א שאקל געטאן מיטן קאפ אזוי ווי א טיגער שאקלט דעם קאפ פון א טויטן גאזעל.
  
  "וואס?"
  
  "בוכאַנאַן. דער נאָמען פון דעם מענטש איז Buchanan."
  
  דרייק האט זיך שטארקער געקוועטשט ווען דער צארן האט אנגעהויבן איבערנעמען. "זאג מיר ווי איר קאָנטאַקט אים." די בילדער פון קענעדי האָבן אָנגעפילט זיין זעאונג. ער האָט קוים געפילט אַז מאַי און אַליסיאַ שלעפּן אים אַוועק פון די שטארבן קלוב באַזיצער.
  
  
  קאַפּיטל אַכצן
  
  
  האַוואַייאַן נאַכט איז נאָך אין פול סווינג. עס איז געווען קוים איבער האַלבנאַכט ווען דרייק, מיי און אַלישאַ סליפּט אויס פון דעם קלוב און כיילד אַ פּאַרקט קאַב. אַליסיאַ באדעקט זייער אַנטלויפן מאַרשרוט, גלעפאַלי אַפּראָוטשינג די דדזש, גראַבינג זיין מיקראָפאָן און געבן איר בעסטער שטיין שטערן רושם. "העלא האָנאָלולו! ווי די פויגל זענען איר טאן? אַזוי צופרידן צו זיין דאָ הייַנט בייַ נאַכט. איר זענט שיין שיין!" דערנאָך האָט זי זיך אַװעקגעגליטשט, איבערלאָזנדיק טויזנט פֿאָרשלאָגן אויף טויזנט ליפּן.
  
  איצ ט האב ן ז ײ פרײע ר גערעד ט מי ט דע ם טעקסי־דרייווער . "ווי לאַנג טאָן איר טראַכטן איידער פּיליפּאָ וואָרנז Buchanan?" אַליסיאַ געפרעגט.
  
  "מיט גליק, זיי קען נישט געפֿינען אים פֿאַר אַ בשעת. ער איז גוט פארבונדן. אָבער אויב זיי טאָן - "
  
  "ער וועט נישט רעדן," דרייק געזאגט. "ער איז אַ פחדן. ער וואלט נישט אויפמערקזאם געמאכט אויף דעם וואס ער האט ארויסגעריסן קלאדעס מאן. איך וואָלט שטעלן מיין היפּאָטעק דערויף. "
  
  "באַונסערס קענען רעדן." האָט מײַ געזאָגט װײך.
  
  "רובֿ פון זיי זענען פאַרכאַלעשט." אַליסיאַ לאַפט, דעמאָלט געזאגט מער עמעס. "אָבער די ספּרייט איז רעכט. ווען זיי קענען גיין און רעדן ווידער, זיי וועלן קוועטשן ווי חזירים.
  
  דרייק האט געקלאפט מיט זיין צונג. ― פֿאַרשילטן, איר האָט בײדע רעכט. דעמאָלט מיר מוזן טאָן עס געשווינד. די נאַכט. עס איז קיין אנדערע ברירה. "
  
  "צאָפנדיק קוקוי סטריט," מאַי דערציילט די טאַקסי שאָפער. "איר קענט אונדז אַראָפּלאָזן אין די מאָרג."
  
  דער טאַקסי שאָפער האט איר אַ שנעל בליק. "עכט?"
  
  אלישע האט געכאפט זײן אויפמערקזאמקײט מיט א פרײלעכן שמייכל. - שװײַג, פֿינף־אָ, נאָר פֿאָר.
  
  דער טאַקסי שאָפער האָט געמורמלט עפּעס ווי "פאַקינג כאַאָלע", אָבער האָט אַראָפּגעקוקט אויפן וועג און געשוויגן. דרייק האט געטראכט וואו זיי גייען. "אויב דאָס איז טאַקע Buchanans אָפיס, ער איז אַנלייקלי צו זיין דאָרט אין דער צייט."
  
  אַליסיאַ האָט געשנאַכט. "דרייקעס, דרייקעס, דו הערט פשוט נישט גענוג גוט. װע ן מי ר האב ן ענדלע ך דערזען , א ז דע ר נארישע ר מאן , פיליפא , הא ט דע ר האלדז , אזו י שטאר ק צוגעדריקט , אי ן דײנע ר הענט , א ז ע ר אי ז געװאר ן לילאַ , האב ן מי ר זי ך גענומע ן ראטעװע ן זײ ן לעכערלעכ ן לעבן , או ן ע ר הא ט אונד ז דערצײלט , א ז בוכאנ ן הא ט א הײם .
  
  - הויז ? דרייק האט זיך געקרימט.
  
  "וועגן געשעפט. איר קענט די דילערז. זיי וואוינען און עסן דאָרט, שפּילן דאָרט, אָרגאַניזירן זייער היגע אַרבעט פון דאָרט. האלט סדר. ער וועט אפילו האַלטן זיין מענטשן אַרום. עס איז אַ ניט-האַלטן שווער פּאַרטיי, מענטש. "
  
  "וואָס וועט העלפֿן האַלטן די געשעענישן אין די נייטקלאַב אונטער ראַפּס פֿאַר איצט." האָט מאַי געזאָגט, ווען דער טאַקסי האָט זיך אָנגעהויבן אַרויס דעם מאָרג. "געדענק ווען מיר צעבראכן אין די אָפיס פון די עקספּרעס מאַגנעט אין האָנג קאָנג? מיר גייען שנעל אריין, מיר גייען שנעל ארויס. אזוי זאָל עס זיין. "
  
  "פּונקט ווי ווען מיר זענען געקומען צו דעם אָרט אין ציריך." אַליסיאַ געזאגט הויך צו דרייק. "עס איז נישט אַלע וועגן דיר, קיטאַנאָ. עס איז נישט אַזוי ווייַט."
  
  
  * * *
  
  
  היידען איז אריין אין דער וווינונג וואס זי איז צוגעטיילט געווארן אין די סי.איי.עי. געביידע אין האנאלולו און פארשטאפט טויט אין אירע שפּורן. בן האט געװארט אויף איר, זיצנדיק אויפן בעט און געגאנגלט מיט די פיס.
  
  דער בחור האט אויסגעזען מיד. זײנ ע אויג ן זײנע ן געװע ן פארבלוטיק ט פו ן שטאר ן אוי ף א קאמפיוטער־סקרין , או ן זײ ן שטערן , הא ט אויסגעזע ן א ביס ל אײנגערוימט , פו ן אז א גרוים ע קאנצענטראציע . היידן איז געווען צופרידן צו זען אים.
  
  ז י הא ט דעפענדי ק ארומגעכאפ ט אי ן צימער . ― האָט איר און קאַרין ענדלעך אָפּגעשניטן דעם נאַמבל?
  
  "הער, האַר. זי איז משפּחה." ער האט עס געזאגט ווי זייער נאָענטקייט איז געווען די מערסט קלאָר ווי דער טאָג זאַך. "און זי ווייסט באשטימט פיל וועגן קאָמפּיוטערס."
  
  "זשעני-מדרגה יק וועט העלפן איר מיט דעם." היידן האט אויסגעטאן די שיך. דער געדיכטער טעפּעך האט זיך געשפירט װי א שוימער קישן אונטער אירע װײטיקע פיס. "איך בין לעגאַמרע זיכער אַז מאָרגן איר וועט געפֿינען וואָס מיר דאַרפֿן אין קוק ס מאַגאַזינז."
  
  "אויב מיר קענען געפֿינען זיי בייַ אַלע."
  
  "אַלץ איז אויף די וועב. איר נאָר דאַרפֿן צו וויסן ווו צו קוקן. "
  
  בן האָט זיך צו איר געכאַפּט. "איז עס ... איז עס אַ געפיל אַז מיר זענען מאַניפּיאַלייטיד דאָ? ערשטער איך געפֿינען די קבר פון די געטער, און דעמאָלט די באַוועגונג דעוויסעס. איצט מיר זענען דיסקאַווערד אַז די צוויי דערשיינונגען זענען פארבונדן. און ― ― האָט ער זיך אַװעקגעשטעלט.
  
  "און וואס?" היידן איז געזעסן נעבן אים אויפן בעט.
  
  "די דעוויסעס קען זיין פארבונדן אין עטלעכע וועג צו די טויערן פון גיהנום," ער ריזאַנדיד. "אויב קאָוואַלענקאָ וויל זיי, זיי מוזן זיין."
  
  "עס איז נישט אמת". היידן האט זיך צוגעבויגן. "קאָוואַלענקאָ איז משוגע. מיר קענען נישט פאָדערן צו פֿאַרשטיין זיין טראכטן. "
  
  בן'ס אויגן האבן געוויזן אז ער פארלירט שנעל די מחשבות און פלירט זיך מיט אנדערע. ער האט געקושט היידן, ווען זי האט צוגעבויגן איר קאפ צו זיין. זי האט זיך אװעקגעצויגן, װי ער האט גענומען פאםן מיט עפעס אין קעשענע.
  
  "איך בין מער באַקוועם ווען עס קומט אויס דורך די בליצ - שלעסל, בן."
  
  "האַ? ניין. איך האב עס געוואלט. " ער האָט אַרױסגענומען זײַן רירעוודיק, איבערגעביטן דעם עקראַן אויף אַ mp3־שפּילער און אױסגעקליבן אַן אַלבאָם.
  
  Fleetwood Mac האָט אָנגעהויבן זינגען "Second Hand News" פֿון דער קלאַסישער יענטע.
  
  היידן האט געבליצט פארחידושט. "דינאָראַק? טאַקע?"
  
  בן האט זי ארויפגעווארפן אויף איר רוקן. "עטלעכע פון דעם איז בעסער ווי איר טראַכטן."
  
  היידן האט נישט פארפעלט דעם דורכנעמערדיקן טרויער אין דעם טאן פון איר בחור. זי האָט נישט געפעלט די טעמע פונעם ליד, קענטיק אינעם טיטל. פֿאַר די זעלבע סיבות בן האט, עס געמאכט איר טראַכטן פון קענעדי מאָר און דרייק און אַלע זיי האָבן פאַרפאַלן. ניט בלויז האָבן זיי ביידע פאַרלאָרן אַ גרויס פרייַנד אין קענעדי, אָבער איר היציק טויט האָט פארוואנדלען אַלע דרייק ס פרענדז אין בלויז הינטערגרונט ראַש.
  
  אבער ווען לינדזי באַקינגהאַם אנגעהויבן זינגען וועגן די הויך גראָז און טאָן זיין זאַך, די שטימונג באַלד געביטן.
  
  
  * * *
  
  
  מאַי געבעטן דעם טאַקסי שאָפער צו וואַרטן, אָבער דער מענטש האט נישט הערן. ווי נאר זיי זענען ארויס פון קאר, האט ער אנגעהויבן דעם מאטאר און זיך אוועקגעצויגן, שפרינגט גראַוואַל.
  
  אַליסיאַ האָט נאָך אים געקוקט. "שנוק".
  
  מאַי האָט אָנגעוויזן אויף דער שיידוועג פאַר זיי. - בוכאנאנס הויז אויף לינקס.
  
  ז ײ זײנע ן געגאנגע ן אי ן אנגענעמע ר שטילקײט . מיט עטלעכע חדשים צוריק, דרייק געוואוסט אַז דאָס וואָלט קיינמאָל פּאַסירן. היינט האבן זיי געהאט א געמיינזאמער שונא. זיי זענען אַלע גערירט דורך די בלוט מלך ס מעשוגאַס. און אויב מען לאזט אים פארבלייבן אין גרויסן, קען ער זיי נאך מאכן גרויזאמע שאדן.
  
  צוזאַמען זיי זענען געווען איינער פון די בעסטער טימז אין דער וועלט.
  
  זיי זענען אַריבער די ינטערסעקשאַן און פּאַמעלעך ווען Buchanans פאַרמאָג געקומען אין מיינונג. דער אָרט איז געווען פול מיט ליכט. די קערטאַנז זענען אַראָפּ. די טירן זענען געווען אָפן צו לאָזן די מוזיק לויפן דורך די געגנט. אפילו איבער דער גאס האט מען געהערט דעם טאפ פון ראפ מוזיק.
  
  "עקסעמפּלערי שכן," קאַמענטאַד אַליסיאַ. "עמעצער ווי אַז - איך וואָלט נאָר האָבן צו באַקומען נאָענט און צעברעכן זייער פאַרשילטן מוזיק צענטער צו שאָדן."
  
  "אָבער רובֿ מענטשן זענען נישט ווי איר," דרייק געזאגט. "אַז ס וואָס די מענטשן טרייוו אויף. טיף אַראָפּ זיי זענען בוליז. אין פאַקטיש לעבן, זיי פירן שאַטגאַנז און האָבן קיין ראַכמאָנעס אָדער געוויסן. "
  
  אַליסיאַ טשאַקאַלד בייַ אים. "דעמאָלט וועלן זיי נישט דערוואַרטן אַ פול-וואָג באַפאַלן."
  
  מאי האט מסכים געווען. - גיך אריין, שנעל ארויס.
  
  דרייק געדאַנק וועגן ווי דער בלוט מלך האט באפוילן די מאָרד פון אַזוי פילע אומשולדיק. "לאָמיר גיין באַרען זיי."
  
  
  * * *
  
  
  היידן איז געווען נאקעט און פארשוויצט ווען איר טעלעפאן האט געקלונגען. אויב עס איז נישט געווען פֿאַר איר באַלעבאָס, יונתן גאַטעס ס כסימע רינגטאָנע, זי וואָלט האָבן בלאַקט עס.
  
  אנשטאט האט זי געקרימט, אוועקגעשטופט בן און געשטאפט אויפן ענטפער קנעפל. - יא ?
  
  גייטס האט אפילו נישט באמערקט אז זי איז אן אטעם. "היידען, איך אַנטשולדיקן פֿאַר די שפּעט שעה. קענסט רעדן?"
  
  היידן איז גלייך צוריקגעקומען צו דער ווירקלעכקייט. דער טויער האט פארדינט איר אויפמערקזאמקייט. ד י גרויל , װא ם ע ר הא ט געטראג ן פא ר זײ ן לאנד , אי ז געװע ן װײ ט איבע ר א פליכט־געפיל .
  
  - פארשטײט זיך, הער.
  
  "דמיטרי קאָוואַלענקאָ האלט אין געפאַנגענע משפּחה מיטגלידער פון אַכט אמעריקאנער סענאַטאָרס, פערצן פארשטייערס און איין בירגער - מייַסטער. דעם פאַרזעעניש וועט זיין פאַראַנטוואָרטלעך, דזשיי, דורך קיין מיטל נייטיק. איר האָט אַלע די רעסורסן."
  
  די קשר איז געווען ינטעראַפּטיד.
  
  הײַדן איז געזעסן און געקוקט אין דער האַלב־פֿינצטערניש, איר ברײט איז גאָר פֿאַרלאָשן. אירע מחשבות זענען געווען ביי די געפאנגענע. דער תמימות האט װידער געליטן. זי האָט זיך געוואונדערט וויפיל מער מענטשן וועלן ליידן איידער דער בלוט-קעניג ווערט געבראַכט צו גערעכטיקייט.
  
  בן איז צו איר צוגעקראָכן איבערן בעט און זי נאָר אַרומגענומען ווי זי האָט געוואָלט.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק איז ערשט אריינגעגאנגען אינעווייניג און זיך געפונען אין א לאנגן קארל מיט צוויי טירן וואס האבן זיך עפנט אויף לינקס און אן אפענע קיך צום סוף. דער מענטש איז געגאנגען אַראָפּ די טרעפּ, זיין אויגן פּלוצלינג אָנגעפילט מיט קלאַפּ ווען ער געזען דרייק אַרייַן די הויז.
  
  "וואָס די-?"
  
  מאַי'ס האַנט האָט זיך באַוועגט שנעלער ווי דאָס אויג האָט געקענט זען. איין רגע האט דער מענטש שווער געאטעמט צו שרייען א ווארענונג, און די צווייטע איז ער אראפגעפאלן די טרעפ מיט א קליינטשיק דאגל אין האלדז. ווען עס איז דערגרייכט די דנאָ, מאַי פאַרטיק איר אַרבעט און ריטריווד איר דאַגער. דרייק האט זיך אריבערגעצויגן אין קארידאר. ז ײ האב ן זי ך איבערגעקער ט לינק ס אי ן ערשט ן צימער . פיר פּאָר אויגן האבן ארויפגעקוקט פון די פּשוטע שאכטלעך, אין וועלכע זיי האבן איינגעפאקט די אויפרייס.
  
  יקספּלאָוסיווז?
  
  דרייק האָט גלייך דערקענט C4, אָבער האט נישט האָבן צייט צו טראַכטן ווען די מענטשן האָבן געכאפט די קאַזשוואַלי טאָסט וואָפן. מאַי און אַליסיאַ טאַנצן אַרום דרייק.
  
  - דארט! דרייק האָט אָנגעוויזן אויף די שנעלסטע. אַליסיאַ האָט אים אַראָפּגעקלאַפּט מיט אַן אומגינסטיק בריק צו די גרוין. ער איז געפאלן, עפעס געמורמלט. דער מענטש אין פראָנט פון דרייק געשווינד אַפּראָוטשט אים, שפּרינגען איבער די טיש צו פאַרגרעסערן די הייך און מאַכט פון זיין באַפאַלן. דרייק האט אויסגעוואנדלט זיין קערפער אונטער דעם מאן'ס פלי, און ווען ער איז געלאנדעט, האט ער ארויסגעקלאפט ביידע זיינע ניז פון הינטן. דער מאן האט געקװיטשעט פון צארן, און שפײז איז אים געפלויגן פון מויל. דרייק האָט געטראָפן אַ קראַשינג האַק קלאַפּ אויף די שפּיץ פון זיין קאָפּ, מיט אַלע ברוט שטאַרקייַט און מאַכט.
  
  דער מענטש איז צופאַלן אָן אַ קלאַנג.
  
  צו זיין לינקס, מאַי לאַנדיד צוויי זעץ אין שנעל סאַקסעשאַן. בײד ע זײנע ן געװע ן טויפל ט מי ט װאונד ן אי ן ד י מאגן , פארשריב ן אויפ ן פנימער . דרייק האָט געשווינד גענוצט אַ סטראַנגכאָולד צו ינקאַפּאַסיטירן איינער בשעת מאַי נאַקט די אנדערע.
  
  "לאָזן". דרייק האט געשריגן. זיי זאלן נישט וויסן עס, אָבער זיי זענען נאָך די מענטשן פון די בלוט מלך. זיי האָבן מאַזלדיק אַז דרייק איז געווען אין אַ ייַלן.
  
  ז ײ האב ן זי ך אומגעקער ט אי ן קארידאר , או ן זי ך אראפגעלאז ט אי ן אנדער ן צימער . ווי זיי סליפּט אינעווייניק, דרייק געזען די קיך. ע ס אי ז געװע ן פו ל מי ט מענער , אל ע האב ן געשטארק ט אוי ף עפע ס אויפ ן נידעריק ן טיש . די סאָונדס פון קלאַפּ קומען פון אינעווייניק זענען געווען אַזוי הויך אַז דרייק כּמעט דערוואַרט זיי צו קומען אויס צו טרעפן אים. מ׳האט זיך צוגעלאפן. ווען דרייק איז אריינגעקומען אין צימער, האט זי שוין אראפגעלייגט איין מאן און זיך אריבערגעצויגן צום צווייטן. א בחור מיט א געדיכטע בארד איז ארײנגעלאפן אין דרייק, שוין מיט א רעװאלװער אין דער האנט.
  
  "וואס האסטו געטוהן-?"
  
  טראַינינג איז געווען אַלץ אין דער קונסט פון קאַמבאַט, און דרייק איז געווען קומען צוריק פאַסטער ווי אַ פּאָליטיקער קען דאַדזש אַ שליסל אַרויסגעבן. ער האט גלײך אויפגעהויבן דעם פוס, ארויסגעקלאפט דעם רעװאלװער פון דעם מאן׳ס הענט, און דערנאך טרעט ער פארויס און אים געכאפט אין דער לופט.
  
  ער האט אומגעדרײט דעם געװער.
  
  "לעבן ביי דער שווערד." ער האט געשאסן. דער מאן פון בוכאנאנס איז אין א קינסטלערישן אויסברוך געפאלן צוריק. מאַי און אַליסיאַ האָבן תיכף אויפגעהויבן אן אנדער פארלאזן פייער געווער ווען עמעצער גערופן אויס פון דער קיך. "היי, שוטים! וואס פאר א זאקן טוסטו?"
  
  דרייק האט געשמייכלט. דאַכט זיך, אַז דאָס שיסן מיט אַ פֿײַער־געװער איז נישט געװען אומגעהערט אין דעם הויז. פייַן. ער איז געגאנגען צו דער טיר.
  
  "צוויי," האָט ער געשעפּטשעט, אָנגעוויזן, אַז דער פּלאַץ ביי דער טיר האָט געגעבן בלויז צוויי פון זיי מיט פּלאַץ צו מאַנוווער. מאי אריבערגעפארן הינטער זיך.
  
  "לאמיר אונטערנעמען די הינט." דרייק און אלישיע זענען ארויס שיסערייען, געצילט אויפן וואלד פון פיס וואס האט ארומגענומען דעם טיש.
  
  בלוט האט געשפראצט און קערפער זענען געפאלן אויפן דיל. דרייק און אַלישאַ אריבערגעפארן פאָרויס, געוואוסט אַז קלאַפּ און יירעס - האַקאָוועד וואָלט צעמישן און אָנשרעקן זייער קעגנערס. אײנע ר פו ן בוכאנאנ ס װעכטע ר אי ז געשפרונגע ן איבע ר א נידעריק ן טיש , או ן זי ך ארײנגעקלאפ ט אי ן אלישיא , זי ך געקלאפ ט אי ן זײן . מאַי איז אַרײַן אין דער ריס, זיך פֿאַרטיידיקט, ווען דער וועכטער האָט איר צוויי מאָל אַרײַנגעשטעקט מיט אַ פֿינגער. מאַי האָט געכאַפּט יעדן קלאַפּ אויף איר פאָראַרם, איידער ער האָט שווער געשלאָפן איר ביקס איבער דער בריק פון זיין נאָז.
  
  אַליסיאַ איז געווען אין דעם קאַמף ווידער. - ער איז געװען מיט מיר.
  
  "אָה, איך בין זיכער איר האט, כיינעוודיק."
  
  - זויג מיך. אַליסיאַ האָט אָנגעוויזן מיט איר ביקס אויף די קרעכצן, געוויינענדיקע מענטשן. " ווער עס יז אַנדערש ווילן צו פּרובירן? הא?"
  
  דרייק האט געקוקט אויפן נידעריקן טיש און אויף איר אינהאלט. הויפן פון C4 דאַטיד די ייבערפלאַך אין פאַרשידן סטאַגעס פון צוגרייטונג.
  
  וואָס די גענעם איז געווען די בלוט מלך פּלאַנירונג?
  
  - ווער פון אייך איז בוקאנן ?
  
  קיינער האט נישט געענטפערט.
  
  "איך האָבן אַ אָפּמאַך פֿאַר בוקאַנאַן." דרייק האט זיך אנגעשפארט. "אבער אויב ער איז נישט דאָ, דעמאָלט איך טרעפן מיר וועט האָבן צו דרייען איר אַלע." ער האט געשאסן דעם נאענטסטן מאן אין בויך.
  
  גערויש האט אנגעפילט דאס צימער. אפיל ו מא י הא ט אי ם געשטארק ט פארװאונדערט . "מאַט -"
  
  ער האט צו איר געגרמט. "קיין נעמען."
  
  "איך בין Buchanan." א מאן , וואס האט זיך צוריק אנגעבויגן קעגן א גרויסן פרידזשידער , האט געגאסן ווי ער האט שווער געדריקט אויף די קויל וואונד . "קום אויף, באָכער. מיר האבן דיר נישט געשעדיגט״.
  
  דרייק'ס פינגער האט זיך פארשטעקט אויפן צינגל. עס האָט גענומען אַ ריזיק סומע פון זיך-קאָנטראָל צו נישט דרייען. - האסט מיר נישט געשעדיגט ? ע ר אי ז געשפרונגע ן פאראוים , או ן זי ך באװיז ן אראפגעקני ט אויפ ן בלוטיק ן װאונד . - האסט מיר נישט געשעדיגט ?
  
  בלוט־לוסט האט אנגעפילט זײן זעאונג. א ן אומגליקלעכע טרויער האט דורכגעשטעקט אין מוח און הארץ. - זאג מיר - האט ער געזאגט הײזעריק. - זאָג מיר, װוּ קלאַודע איז, אָדער גאָט העלפֿט מיר, איך װעל בלאָזן דײַן מוח איבער דעם פֿײַנעם פרידזשידער.
  
  בוכאנאנס אויגן האבן נישט געלעגן. ד י פחד ם פאר ן טויטע ר הא ט געמאכ ט זײ ן אומוויסנדיקײ ט דורכזיכטיק . "איך קען קלאַדעס פריינט," ער קרעכצן. "אבער איך טאָן ניט וויסן קלאַודע. איך קען דיר נאָמען זיין פריינט. יאָ, איך קען זיי געבן איר."
  
  דרייק האט צוגעהערט ווי ער האט געגעבן צוויי נעמען און זייער וועראַבאַוץ. סקאַרבעררי און פּעטערסאָן. בלויז ווען די אינפֿאָרמאַציע איז געווען גאָר יקסטראַקטיד, ער פונט צו אַ טיש פול פון C4.
  
  "וואס טוסטו דא? גרייט צו אָנהייבן אַ מלחמה?"
  
  דער ענטפער האָט אים דערשטוינט. "נו, יאָ. דער שלאַכט פֿאַר האַוואַיי איז וועגן צו אָנהייבן, מענטש.
  
  
  קאַפּיטל נייַנצן
  
  
  בן בלייק איז אַרײַן אין דעם קליינטשיקן ביוראָ, וואָס ער האָט געטיילט מיט זײַן שוועסטער, און האָט געפֿונען קאַרין שטייענדיק בײַם פֿענצטער. "הי שוועסטער".
  
  "העלא. קוק נאָר אויף דעם, בן. זונופגאַנג אין האַוואַיי.
  
  "מיר זאָל זיין אויף דעם ברעג. אַלע גײען אַהין בײַ זונ־אויפֿגאַנג און זונ־פֿאַרגאַנג".
  
  "יא באמת? קארין האט א קוק געטאן אויף איר ברודער מיט א ביסל סארקאזם. ― איר האָט דאָס געזוכט אױפֿן אינטערנעץ, צי נײן?
  
  "נו, איצט אַז מיר זענען דאָ, איך וואָלט ווי צו באַקומען אויס פון דעם פאַרשטופן אָרט און טרעפן די לאָוקאַלז."
  
  "צו וואס?"
  
  "איך'ווע קיינמאָל באגעגנט אַ האַוואַייאַן."
  
  "מאַנאָ איז אַ פאַקינג האַוואַייאַן, דאַמבאָ. גאָט, מאל איך ווונדער אויב איך באַקומען ביידע פון אונדזער מאַרך צעל סאַפּלייז.
  
  בן געוואוסט עס איז אַרויסגעוואָרפן צו אָנהייבן אַ שלאַכט פון וויץ מיט זיין שוועסטער. ע ר הא ט זי ך געקוק ט אוי ף דע ם גלענצנדיקע ר דערזע ן עטלעכ ע מינוט , אײדע ר ע ר אי ז געגאנגע ן צ ו דע ר טיר , אפצוגיסן , פא ר זײ , בײד ע קאװע . ווען ער איז אומגעקערט, קאַרין איז שוין באָאָט אַרויף זייער קאָמפּיוטערס.
  
  בן געשטעלט די מאַגז לעבן זייער קלאַוויאַטור. - איר װײםט, איך װארט דערױף. ער האט געריבן די הענט. "איך מיין, זוכן קאַפּיטאַן קוק ס לאָגס. דאָס איז פאַקטיש דעטעקטיוו אַרבעט ווייַל מיר קוקן פֿאַר וואָס איז פאַרבאָרגן און נישט וואָס איז קלאָר ווי דער טאָג.
  
  "מיר וויסן פֿאַר זיכער אַז עס זענען קיין פֿאַרבינדונגען אויף דער אינטערנעץ וואָס וואָלט פֿאַרבינדונג קוק צו דיאַמאָנד העאַד אָדער לעאַהי צו די האַוואַיאַנס. מיר וויסן אַז דיאַמאָנד העאַד איז בלויז איינער פון אַ סעריע פון קאָנעס, ווענץ, טאַנאַלז און לאַוואַ טובז וואָס לויפן אונטער אָאַהו.
  
  בן האָט גענומען אַ זופּן פון הייסע קאַווע. "מיר ווייסן אויך אז קוק איז געלאנדעט אויף קאאאי, אין דער שטאט וואימעא. צוקוקנ זיך צו וואַימעאַ - עס איז אַ קאַניאָן וואָס איז אַמייזינג גענוג צו קאָנקורירן די גראַנד קאַניאָן. די לאָוקאַלז פון קאַאַי קוינד די פראַזע דער אָריגינעל אָרט צו באַזוכן האַוואַיי ווי אַ טשיקי שפּאָט פון אָאַהו. קוק ס סטאַטוע שטייט אין וואַימעאַ לעבן אַ זייער קליין מוזיי.
  
  - האט קארין געענטפערט - נאך א זאך, וואס מיר ווייסן. "איז אַז קאַפּיטאַן קוק ס לאָגס זענען רעכט דאָ." זי טאַפּט אויף איר קאָמפּיוטער. "אָנליין".
  
  בן האָט זיך צעפֿאַלן און אָנגעהויבן אַרומבלאָשן דעם ערשטן פֿון די ברייטע זשורנאַלן. "זאל די שפּאַס אָנהייבן." ער האט ארײנגעלײגט די כעדפאָונז און זיך צוריק צוגעבויגן אין שטול.
  
  קארין האט אויף אים געקוקט. "לעש עס אויס. איז דאס דער וואנט פון שלאף? און אן אנדער דעקל? אַמאָל, קליין ברודער, איר וועט האָבן צו רעקאָרדירן די נייַע טראַקס און האַלטן וויסט דיין פינף מינוט פון רום."
  
  ― זאָג מיר נישט, אַז דו פֿאַרװיסטסט דײַן צײַט, שוועסטער. מיר אַלע וויסן איר זענט אַ בעל אין דעם. "
  
  ― איר װעט דאָס װידער אױפֿנעמען? איצט?"
  
  "עס איז שוין פינף יאר." בן האט אויסגעדרייט די מוזיק און פאָוקיסט אויף זיין קאָמפּיוטער. "פינף יאָר פון חורבן. לאז נישט דאס וואס איז דאן געשען פארניכטן די קומענדיגע צען״.
  
  
  * * *
  
  
  ארבעטן אָן שלאָפן און מיט מינימאַל מנוחה, דרייק, מיי און אַלישאַ באַשלאָסן צו נעמען אַ קורץ ברעכן. דרייק האָט באַקומען אַ רוף פון היידן און קינימאַקאַ וועגן אַ שעה נאָך זונופגאַנג. די שטום קנעפּל באַלד סאַלווד דעם פּראָבלעם.
  
  זיי רענטאַד אַ פּלאַץ אין וואַיקיקי. עס איז געווען אַ גרויס האָטעל אויף ווילז, פול מיט טוריס, געבן זיי אַ הויך מדרגה פון אַנאָנימיטי. זיי האָבן געגעסן אַ שנעל מאָלצייַט אין די היגע דעני ס קאַפע, דעמאָלט כעדאַד צוריק צו זייער האָטעל, ווו זיי גענומען די ליפט צו זייער צימער אויף די אַכט שטאָק.
  
  אַמאָל אינעווייניק, דרייק רילאַקסט. ער האט געוואוסט די בענעפיץ פון דערנערונג מיט עסנוואַרג און מנוחה. ער האט זיך צוגערוימט אין אן גרינגן שטול בײם פענצטער, געניסן פון דער קלארער האװאיישער זון, װאם האט זיך געװאשן איבער אים דורך די פראנצויזישע פענסטער.
  
  - איר צװײ קאנען זיך שלאגן איבערן בעט - האט ער געמורמלט אן זיך אומדרייען. - עמעץ האט געשטעלט דעם שרעק אויף צװײ אזײגער.
  
  דערמיט האט ער געלאזט שפאצירן די מחשבות, געטרייסט מיט דער וויסן, אז זיי האבן די אדרעס פון צוויי מענטשן, וואס זענען געווען אזוי נאנט צו קלאודע ווי עס קען זיין. דער שלום פון וויסן אַז קלאַודע האט געפירט גלייַך צו די בלוט מלך.
  
  רויק פון דער דערקענונג, אז פאר דער בלוטיקער נקמה זענען געבליבן בלויז עטלעכע שעה.
  
  
  * * *
  
  
  היידן און קינימאַקאַ האָבן פארבראכט דעם מאָרגן אין די היגע האָנאָלולו פּאָליצייַ דעפּאַרטמענט. די נייעס איז געווען אז טייל פון קלאוד'ס 'חברים' זענען עלימינירט געווארן אין די נאכט, אבער עס איז נישט געווען קיין אמת'ע נייעס. דער באַזיצער פון דעם קלוב, געהייסן פיליפּאָ, גערעדט זייער קליין. עטלעכע פון זיינע באַונסערז ענדיקט זיך אין די שפּיטאָל. עס האָט אויך באוויזן אַז זיין ווידעא פיטער איז ניסימדיק געגאנגען אָפפלינע ווען אַ מענטש און צוויי פרויען אַטאַקינג אים פּונקט איידער האַלבנאַכט.
  
  לייג צו דעם אַ בלוטיקן שיסעריי ערגעץ אין די שטאָט צענטער וואָס ינוואַלווד מער פון קלאַודע ס באקאנט אַקאַמפּלאַסאַז. ווען באוואפנטע אפיצירן זענען אנגעקומען אויפן סצענע, האבן זיי נאר געפונען א ליידיג הויז. קיין מענטשן. טעל נײן. בלויז בלוט אויף די שטאָק און קיך טיש, וואָס געוויזן שפּור פון C4 ווען שטויב.
  
  היידן האט געפרואווט דרייק. זי האט געפרואװט רופן אלישע. זי האט מאנא א זײט געצויגן און אים געשאנקן ברוגזדיק אין אויער. "פאַרשילטן זיי! זיי טאָן ניט וויסן אַז מיר האָבן די שטיצן צו האַנדלען ווי מיר זען פּאַסיק. זיי מוזן וויסן."
  
  קינימאקא האט זיך אנגעהויבן, די גרויסע פלײצעס האבן זיך אויפגעהויבן און געפאלן. "אפֿשר דרייק וויל נישט וויסן. ער וועט טאָן דאָס אויף זיין וועג, מיט אָדער אָן רעגירונג שטיצן. "
  
  - יעצט איז ער א לאסט.
  
  "אָדער אַ סאַמיק פייַל פליענדיק גלייַך צו די האַרץ." קינימאקא האט געשמײכלט װי זײן באלעבאט האט א קוק געטאן אויף אים.
  
  היידע ן אי ז מאמענ ט זי ך פארוואונדערט . "וואס? זענען די ליריקס פון אַ ליד אָדער עפּעס ווי דאָס?
  
  קינימאקא האט אויסגעזען באלײדיקט. "איך מיין ניט, באַלעבאָס. אַזוי, - האָט ער אַ קוק געטאָן אויף די פֿאַרזאַמלטע פּאָליציאַנטן, - וואָס ווייסן די פּאָליציי וועגן קלאַודע?
  
  היידן האט טיף אטעם גענומען. "ניט סאַפּרייזינגלי, זייער ווייניק. Claude איז די שאָטנדיק באַזיצער פון עטלעכע קלאַבז וואָס קען אָדער קען נישט זיין ינוואַלווד אין ומלעגאַל אַקטיוויטעטן. זיי זענען נישט אין די שפּיץ פון די פּאָליצייַ וואַך רשימה. דעריבער, זייער שטיל באַזיצער בלייבט אַנאָנימע באַנוצערס. "
  
  "מיט אַלץ וואָס, קיין צווייפל, איז דיזיינד דורך קאָוואַלענקאָ."
  
  "אָן אַ צווייפל. עס איז שטענדיק וווילטויק פֿאַר אַ פאַרברעכער צו ווערן אַוועקגענומען פון די פאַקטיש וועלט עטלעכע מאָל. "
  
  "טאָמער דרייק מאכט פּראָגרעס. אויב ניט, איך טראַכטן ער וואָלט זיין מיט אונדז.
  
  הײַדן האָט זיך אַ נײַד געטאָן. ״לאמיר אזוי האפן. אין דער דערווייל, מיר דאַרפֿן צו קלאַפּ אַ ביסל לאָוקאַלז. און איר זאָל קאָנטאַקט אַלעמען איר וויסן וואס קען העלפן אונדז. קאָוואַלענקאָ האָט שוין געמאַכט אַ בלוט־באָד. איך האַס צו טראַכטן ווי דאָס אַלץ קען סוף. "
  
  
  * * *
  
  
  בן סטראַגאַלד צו האַלטן זיין פאָקוס הויך. זיינע ימאָושאַנז זענען געווען אין בעהאָלע. עס איז געווען עטלעכע חדשים זינט זיין לעבן איז געווען נאָרמאַל. איידער די אָדין ייסעק, זיין געדאַנק פון זיין אַדווענטשעראַס איז געווען צו האַלטן זיין הייַנטצייַטיק שטיין באַנד די וואנט פון שלאָפן אַ סוד פון זיין מאַם און טאַטע. ע ר אי ז געװע ן א פאמיליע־מאן , א הארציקע ר נער , מי ט א פלע ר פא ר אל ץ טעכניק .
  
  איצט האט ער געזען דעם קאמף. ע ר הא ט געזע ן מענטש ן װער ן דערהרגעט . ער האט געקעמפט פאר זײן לעבן. די כאַווערטע פון זיין בעסטער פרייַנד איז געשטארבן אין זיין געווער.
  
  דער איבערגאַנג צווישן וועלטן האָט אים צעריסן.
  
  לייג צו דעם דעם דרוק פון זיין נייע כאַווערטע, אַן אמעריקאנער סי.איי.עי. אגענט, און ער איז בכלל נישט סאַפּרייזד צו געפֿינען זיך פלאָונדינג.
  
  ניט אַז ער קיינמאָל דערציילט זיינע פריינט. זיין משפּחה, יאָ, ער קען זאָגן זיי. אבער קארין איז נאך נישט געווען גרייט דערויף. און זי האט געהאט אירע אייגענע פראבלעמען. ער האָט איר נאָר געזאָגט, אַז נאָך פֿינף יאָר האָט זי געדאַרפֿט גײן װײַטער, אָבער ער האָט געװוּסט, אַז אױב דאָס זעלבע װעט זײַן מיט אים, װעט דאָס פֿאַרניכטן זײַן לעבן.
  
  און די איבעריקע כותל שלאָף האָבן אים כּסדר געשיקט אַ טעקסט. וואו ביסטו, בלייקי? זאלן מיר זיך צוזאמענקומען היינט נאכט? אמווייניגסטנס שיקן מיר א טקסט צוריק, איידל! זיי האבן געהאט נייע טראקס גרייט צו ווערן רעקארדירט. עס איז געווען זיין פאַקינג חלום!
  
  איצט די עצם זאַך וואָס האט אים זיין גרויס ברייקטרו איז אויף פלעקל.
  
  ער האט געטראכט װעגן היידן. ווען די וועלט איז געווען צעפאלן, ער האט שטענדיק געקענט באַשטימען זיין געדאנקען צו איר און די זאכן וואָלט ווערן אַ ביסל גרינגער. זײן מוח האט זיך ארומגעװאנדערט. ער האָט ווײַטער געקראָגן אויף די בלעטער פֿון אַן אָנליין בוך, וואָס עמעצער האָט איבערגעשריבן פֿון קוקס אייגענע דאָאָדלעס.
  
  ער האט עס כמעט פארפעלט.
  
  װאָרום פּלוצעם, גלײַך דאָרטן, צװישן די װעטער־מעלדעטן, די לענג און ברײטע באַצײכענונגען, און די קורצע פּרטים פֿון װעמען מען האָט באַשטראָפֿט פֿאַרן אָפּגעבן זײער טאָג־טעגלעכן רינדערנס און װער מען האָט געפֿונען טויט אין דער ריג, איז געװען אַ קורצע רעפֿערענץ צו פּעלעס טויער.
  
  "שוועסטער". בן האט געאטעמט. - זעהט אויס ווי איך האב עפעס געפונען. ער האט געלײענט א קורצע פאראגראף. "וואַו, דאָס איז דער מענטש 'ס חשבון פון זייער נסיעה. זענט איר גרייט פֿאַר דעם?"
  
  
  * * *
  
  
  דרייק איז געגאנגען פון ליכט שלאָף צו וואך אין דער צייט וואָס עס האָט געדויערט צו עפענען זיין אויגן. מאַי איז געגאנגען הינטער אים הין און צוריק. עס געבלאזן ווי אַליסיאַ איז געווען אין די שפּריץ.
  
  "ווי לאַנג זענען מיר אַרויס?"
  
  "געבן אָדער נעמען ניינציק מינוט. דאָ, טשעק עס אויס." מאַי האָט אים אַרויסגעוואָרפן איינעם פון די פּיסטאָלס וואָס זיי האָבן גענומען פון בוכנאַן און זיינע מענטשן.
  
  "וואָס איז די כעזשבן?"
  
  "פינף רעוואָלווערס. אלעס איז גוט. צוויי .38 ס און דריי .45 ס. אלעס מיט זשורנאלן פול מיט דריי פערטל״.
  
  "מער ווי גענוג". דרייק האט זיך אויפגעשטעלט און זיך אויסגעשטרעקט. זיי באַשלאָסן אַז זיי זענען מסתּמא צו פּנים אַ מער ערנסט קעגנער - מענטשן נאָענט צו קלאַודע - אַזוי טראָגן וואָפן איז מאַנדאַטאָרי.
  
  אלישיא איז ארויס פון באד מיט נאסע האר, אנגעצונדן איר רעקל. "גרייט צו גיין אויס?"
  
  די אינפארמאציע וואס זיי האבן באקומען פון בוקאנן איז געווען אז סיי סקארבעררי און סיי פעטערסאָן האבן פארמאגט אַן עקזאָטיש מאַשין דילערשיפּ אין די אַוצקערץ פון וואַיקיקי. גערופן עקסאָטיקאַרס, עס איז געווען ביידע אַ לאַכאָדימ ווענטיל און אַ פאַרריכטן קראָם. ער האט אויך רענטאַד רובֿ טייפּס פון הויך-סוף קאַרס.
  
  א זייער לוקראַטיוו פראָנט, דרייק געדאַנק. קיין צווייפל דיזיינד צו העלפן באַהאַלטן אַלע טייפּס פון פאַרברעכער טעטיקייט. סקאַרבעררי און פּעטערסאָן זענען בלי ספק נאָענט צו די שפּיץ פון די עסנוואַרג קייט. Claude וואָלט זיין ווייַטער.
  
  זיי זענען אריין אין א טאַקסי און געגעבן דעם שאָפער די אַדרעס פון די דילערשיפּ. עס איז געווען וועגן צוואַנציק מינוט אַוועק.
  
  
  * * *
  
  
  בן און קאַרין זענען סאַפּרייזד צו לייענען קאַפּיטאַן קוק ס זשורנאַל.
  
  צו זען דורך די אויגן פון אן אנדער מענטש די געשעענישן וואָס געטראפן צו די באַרימט ים קאַפּיטאַן מער ווי צוויי הונדערט יאר צוריק איז גאַנץ מערקווירדיק. אָבער לייענען דעם חשבון פון קוק ס רעקאָרדעד אָבער נאָך העכסט סוד רייזע אונטער האַוואַיי ס מערסט באַרימט ווולקאַן איז געווען כּמעט אָוווערוועלמינג.
  
  "סאיז מעכטיג". קאַרין האָט דורכגעפֿלאָכטן איר קאָפּיע אויפֿן קאָמפּיוטער־עקראַן. "די בלויז זאַך איר טאָן ניט פאַרשטיין איז קוק ס בריליאַנט פאָרויסזאָגן. ע ר הא ט מיטגענומע ן מענטש ן פו ן אל ע געביט ן צ ו שרײב ן זײנ ע אנטדעקונגען . ססיענטיסץ. באָטאַני. קינסטלער. קוק - - האט זי געקלאפט אויפן עקראַן.
  
  בן האָט זיך צוגעבויגן צו זען די דעליקאַטלי עקסאַקיוטאַד צייכענונג פון די פאַבריק. "קאָל".
  
  קארין האט ארויפגעקלאפט די אויגן. "דאס איז געוואלדיג. די געוויקסן זענען נישט דיסקאַווערד אָדער דאַקיומענטאַד ביז Cooke און זיין מאַנשאַפֿט רעגיסטרירט זיי און אומגעקערט צו ענגלאַנד מיט די פאַנטאַסטיש דראַווינגס און דיסקריפּשאַנז. זיי האָבן מאַפּט אונדזער וועלט, די מענטשן, זיי האָבן געצויגן לאַנדסקייפּס און קאָוסטליינז ווי מיר וואָלט נאָר נעמען אַ בילד הייַנט. טראכט וועגן דעם".
  
  בן'ס קול האט פארראטן זיין אויפרייס. "איך ווייס. איך ווייס. אָבער הערן צו דעם - "
  
  "וואַו". קאַרין איז געווען קאַנסומד דורך איר אייגענע געשיכטע. "צי האָט איר וויסן אַז איינער פון קוק ס מאַנשאַפֿט איז וויליאם בליי? דער מענטש וואס איז געווארן דער קאַפּיטאַן פון די באָונטי? און אַז דער אַמעריקאַנער פּרעזידענט אין יענער צײַט, בנימין פרענקלין, האָט געשיקט אַ מעסעדזש צו אַלע זיינע ים-קאַפּיטאַנז, זיי זאָלן לאָזן קוק אַליין, טראָץ דעם וואָס די אַמעריקאַנער האָבן דעמאלט געווען אין מלחמה מיט די בריטישע. פרענקלין האָט אים גערופֿן "דער פּראָסט פרייַנד פון מענטשהייַט."
  
  "שוועסטער". בן האָט געפֿרעגט. "איך האָב עפּעס געפונען. הערן - די לאַנדפאַל איז געמאכט אין Ouhihi, האַוואַיי, לעבן דעם העכסטן פונט פון דעם אינזל. 21 דיגריז 15 מינוט צפון ברייט, 147 דיגריז צפון לענג, 48 מינוט מערב. הייך 762 פֿיס. מע ן הא ט אונד ז געצװונגע ן אנקער ן נעב ן ליכ י או ן גײ ן א ן ברעג . די געבוירענער, וואָס מיר האָבן אָנגענומען, האָבן אויסגעזען ווי זיי זענען גרייט צו רייסן די בעבעלעך פון אונדזער רוקן פֿאַר אַ פלאַש ראַם, אָבער אין פאַקט זיי זענען געווען ביידע פאַרטראָגן און נאַלאַדזשאַבאַל.
  
  "גיב מיר די פאַרקירצט ווערסיע," קאַרין בילן. "אין ענגליש".
  
  בן האָט צו איר געוואָרצלט. "גאָט, מיידל, ווו איז דיין ינדיאַנאַ דזשאָנעס?" דיין לוק סקיוואַלקער? איר נאָר טאָן ניט האָבן אַ געפיל פון פּאַסירונג. אַזוי אונדזער דערציילער, אַ מענטש מיטן נאָמען האַווקסוואָרטה, איז אַוועק מיט קוק, זעקס אנדערע סיילערז, און אַ האַנדפול פון נייטיווז צו ויספאָרשן וואָס די היימישע האָבן גערופן פּעלעס טויער. "דאס איז געטאן אָן די וויסן פון די היגע מלך און אין גרויס ריזיקירן. אויב דאָס איז געווען באקאנט, דער מלך וואָלט האָבן געהרגעט זיי אַלע. די האַוואַיאַנס ווענערייטיד פּעלעס טויער. די געבוירן פירער פארלאנגט גרויס באַלוינונג. ."
  
  "דער פּעלע טויער האָט געמוזט האָבן געפֿירט אַן ערנסטע יקסייטמאַנט אין קוק, זינט ער האָט גענומען אַזאַ ריזיקירן," האָט קאַרין געזאָגט.
  
  "נו, פּעלע איז געווען דער גאָט פון פייַער, בליץ, ווינט און וואַלקיינאָוז. עפשער די מערסט פאָלקס האַוואַייאַן דיאַטי. זי איז געווען גרויס נייַעס. פיל פון די לעגענדע וועגן איר סענטערד אַרום איר פּסאַק די אָושאַנז. דער וועג וואָס די האַוואַיאַנס מוזן האָבן גערעדט וועגן איר מיסטאָמע פּיקט קוק ס אינטערעס. או ן פארמאג ט אי ז ע ר געװע ן א חוצפהדיקע ר מענטש , אוי ף א גרויםע ר אנטדעקונג . ער וואָלט ניט מורא האָבן צו שטערן דעם אָרטיקן מלך.
  
  "אַ מענטש ווי קוק וואָלט נישט האָבן מורא פֿאַר פיל."
  
  "פּונקט. לויט האַווקסוואָרטה, די לאָוקאַלז געפירט זיי דורך אַ טונקל דורכפאָר אונטער די טיף האַרץ פון די ווולקאַן. ווי נאר די ליכט האבן זיך אנגעצונדן און, ווי גולם וואלט געזאגט, זענען דורכגעגאנגען עטליכע שווערע דריי, האבן זיי אלע זיך אפגעשטעלט און געקוקט פארוואונדערט אויפן פאלעס טויער.
  
  "טשודנע. איז עס אַ צייכענונג?
  
  "ניין. דער קינסטלער איז געבליבן הינטער דעם נסיעה. אָבער האַווקסוואָרטה באשרייבט וואָס זיי געזען. א ריזיקער בויגן, וואס האט זיך דערהויבן אזוי הויך, אז ער האט זיך דערגרייכט העכער דעם העכסטן קרייז פון אונדזערע פלאמען. כאַנמייד ראַם ינלייד מיט קליינטשיק סימבאָלס. נעקלעך אויף יעדער זייט, פעלנדיק צוויי קלענערע זאכן. דער דאָזיקער נס האָט אונדזער אָטעם אַוועקגענומען, און מיר האָבן טאַקע געקוקט ביז דער פינצטער צענטער האָט אָנגעהויבן צוציען אונדזערע אויגן".
  
  "אזוי, אין דעם גייסט פון אַלע מענטשן, וואָס ער מיטל איז אַז זיי געפונען וואָס זיי זענען קוקן פֿאַר, אָבער דעמאָלט איינגעזען זיי וועלן מער." קארין האט געשאקלט מיטן קאפ.
  
  בן האָט צו איר אָפּגעקערט די אויגן. "איך טראַכטן איר מיינען, אין דעם גייסט פון אַלע אַדווענטשערערז, זיי געוואלט מער. אבער איר זענט רעכט. פּעלעס טויערן זענען פּונקט אַז. טויער. עס האט געמוזט פירן ערגעץ״.
  
  קארין האט אויפגעהויבן איר שטול. "איצט בין איך אינטערעסירט. וואו האט עס געפירט?
  
  אין דעם מאָמענט, בן ס מאָביל טעלעפאָן קלינגט. ער האָט אַ קוק געטאָן אויפן עקראַן און אָפּגעקערט די אויגן. "מאָם און טאַטע".
  
  
  קאַפּיטל צוואַנציק
  
  
  מאַנאָ קינימאַקאַ ליב געהאט די האַרץ פון וואַיקיקי. געבוירן און אויפגעוואקסן אין האַוואַיי, ער פארבראכט זיין פרי קינדשאַפט אויף Kuhio ביטש איידער זיין משפּחה אויפשטיין געלט און אריבערגעפארן צו די קווייאַטער צפון ברעג. די סערפינג דאָרט איז געווען וועלט קלאַס, די עסנוואַרג איז עכט אפילו ווען איר עסן אויס, לעבן איז ווי פריי ווי איר קען ימאַדזשאַן.
  
  אָבער זיין ינדיבאַלאַבאַל פרי מעמעריז זענען פון Kuhio: אַ פּרעכטיק ברעג און פריי לואַס, זונטיק ברעג באַרביקיו, ליכט ינדנברעך, גוט-נייטשערד לאָוקאַלז און די נאַכט פּראַכט פון די ונטערגאַנג זון.
  
  איצט, ווען ער איז געפאָרן אויף קוהיאָ עוועניו און דערנאָך קאַלאַקאַואַ, ער באמערקט אַלט, רירנדיק זאכן. נישט טוריסטן מיט פרישע פנימער. ניט לאָוקאַלז קעריינג זייער מאָרגן דזשאַמבאַ זאַפט. עס איז נישט אפילו אַן אייז קרעם פאַרקויפער לעבן רויאַל האַוואַייאַן. עס זענען געווען די לאנגע שווארצע שטורקלעך וואס זיי האבן אנגעצונדן יעדן נאכט, די יעצט כמעט ליידיגע מאלעל וואו ער האט אמאל געוויין, לאכט פון דעם איינפאכען א-פארמינעם ווארענונג-צייכן וואס בלאקירט איינס פון די דורכגאנגן וואס האט געלייענט: אויב דו ביסט נישט שפּין-מענטש, די בריק איז פארמאכט.אזוי פּשוט. אַזוי האַוואַייאַן.
  
  ער איז געגאנגען פארבײ לאסענס אלטער קראם, װאו ער האט אמאל געקאכט אויף זײערע פראכטיגע מאלערייען און פאנטאסטישע אויטאמאבילן. איצט איז עס ניטאָ. זיין פרי קינדשאַפט איז איבער. ער איז דורכגעגאנגען דעם שאַפּינג צענטער קינג ס ווילידזש, וואָס זיין מוטער האט אַמאָל דערציילט אים איז די ערשטע וווינאָרט פון מלך קאַלאַקאַואַ. ער איז דורכגעגאנגען די מערסט גינציק פּאָליצייַ סטאַנציע אין דער וועלט, די וואָס איז ליגן רעכט אויף וואַיקיקי ביטש אין די שאָטן פון הונדערטער פון סערפבאָרדז. און ער איז פארבײ די אומברעיקלעכע סטאטוע פון דוק קאהאנאמאקו, באדעקט ווי אלעמאל מיט פרישע לייען, דער זעלבער וואס ער האט געקוקט אויף ווען ער איז געווען א קליין יינגל מיט א מיליאן חלומות, וואס האבן זיך ארומגערינגלט אין קאפ.
  
  זײ ן פאמילי ע אי ז איצ ט געװע ן באװאכ ט א גאנ ץ זײגער . זיי זענען געקוקט נאָך דורך העכסט קאַרב יו. עס. מאַרשאַלס און אויסגעקליבן מאַרינעס. ד י פאמילי ע שטוב ן אי ז געװע ן לײדיק , גענוצ ט אל ס לעקע ר פא ר מערדער . ער אליין איז געווען א באקאנטער מענטש.
  
  היידן דזשיי, זיין בעסטער פרייַנד און באַלעבאָס, איז געזעסן לעבן אים אין די פּאַסאַזשיר זיצפּלאַץ, טאָמער געזען עפּעס אין זיין אויסדרוק ווי זי האט גאָרנישט געזאגט. זי איז געשטאכן געווארן מיט א מעסער, אבער איז יעצט כמעט ערהויפט געווארן. די מענטשן אַרום אים זענען געהרגעט. חברים. נייַ פריינט.
  
  און דאָ איז ער, צוריק אין זײַן שטוב, דער אָרט פֿון זײַן קינדהייט. זכרונות האָבן אים אָנגעפילט ווי לאַנג-פאַרלוירענע פריינט, וואָס האָבן געבענקט צו צוריקרופן זיין באַקאַנטער. זכרונות האָבן זיך אָנגעהויבן אויף אים פון יעדן גאַס.
  
  די שיינקייט פון האַוואַיי איז געווען אַז עס געלעבט אין איר אויף אייביק. ס'האט נישט קיין חילוק צי דו האסט דארט פארבראכט א וואך אדער צוואנציג יאר. זײן כאראקטער איז געװען אײביק.
  
  היידען האט ענדלעך צעלאָזן די שטימונג. "דער באָכער, דעם קאַפּואַ. ער פֿאַרקויפֿט טאַקע געקראָכן אייז פֿונעם וואַן?"
  
  "עס איז דאָ גוט געשעפט. אַלע האָבן ליב קראַשט אייז".
  
  "גאנץ ארנטליך".
  
  מאַנאָ האָט געשמייכלט. "דו וועסט זעהן".
  
  ווען זיי דראָווע דורך די בעאַוטיעס פון Kuhio און Waikiki, די ביטשיז פּיריאַדיקלי געעפנט זיך אויף די רעכט. דער ים האט געשײנט, און די װײסע ברייקװאטערן האבן זיך אײנגעלאדן. מאַנאָ האָט געזען עטלעכע אַוטריגערס ווערן צוגעגרייט אויף דעם ברעג. אַמאָל, ער איז געווען אַ טייל פון אַ אַוטריגער מאַנשאַפֿט וואָס וואַן טראָופיז.
  
  "אונז זענען דא". ער האָט זיך אַרײַנגעצויגן אין אַ געבויגענען פּאַרקירפּלאַץ מיט אַ פּאַרענטשע אין איין עק, וואָס האָט אויסגעזען דעם פּאַסיפיק אקעאן. די קאַפּואַ וואן איז געווען אין די סוף, אין אַ הויפּט אָרט. מאנא האט גלײך באמערקט זײן אלטן פרײנד, אבער א מאמענט האט זיך אפגעשטעלט.
  
  היידן האט צו אים געשמייכלט. - אלטע זכרונות ?
  
  "ווונדערלעך מעמעריז. עפּעס איר טאָן נישט וועלן צו צעלאָזן דורך ריימאַדזשאַן עפּעס נייַ, איר וויסן?
  
  "איך ווייס".
  
  אין איר קול איז נישט געווען קיין בטחון. מאנא האט א לאנגן קוק געטאן אויף זײן באלעבאס. זי איז געווען אַ גוט מענטש - דירעקט, שיין, האַרט. צי האָט איר וויסן וואָס זייַט היידן דזשיי איז אויף, און וואָס אָנגעשטעלטער קען דאַרפן מער פון זייער באַלעבאָס? זינט זײ האָבן זיך ערשט באַקענט, האָט ער זי גוט באַקענט. איר פאטער, יעקב דזשיי, איז געווען אַ מאַכט שטערן, אַ פאַקטיש לעגענדע, און עס איז ווערט עס. היידן ס ציל איז שטענדיק געווען צו לעבן אַרויף צו זיין צוזאָג, זיין לעגאַט. דאס איז געווען איר דרייווינג קראַפט.
  
  אַזוי פיל אַז מאַנאָ איז געווען סטאַנד ווען זי מודיע ווי ערנסט זי איז געווען וועגן יונג נערד בן בלייק. ער האָט געמײנט, אַז עס װעט געדויערן אַ לאַנגע, לאַנגע צײַט, ביז היידן האָט זיך אויפֿגעהערט צוצווינגען זיך צו נעמען אַ שריט פֿאָרויס, כּדי אויסצולעבן דעם ירושה, וואָס מאַנאָ האָט געפֿילט, אַז זי איז שוין איבערגעגאַנגען. אין ערשטער, ער געדאַנק אַז די ווייַטקייט וועט פאַרלעשן די פלאַם, אָבער דעמאָלט די פּאָר זענען צוריק צוזאַמען. און איצט זיי געווען שטארקער ווי אלץ. וועט דער גיק איר געבן אַ נייַע ציל, אַ נייַע ריכטונג אין לעבן? נאָר די קומענדיקע חדשים וועט זאָגן.
  
  "גיין". היידען האט זיך א ניד געטאן צום וואן. מאנא האט געעפנט די טיר און א טיפן אטעם גענומען פון רײנע לאקאלע לופט. לינקס פֿון אים האָט זיך אױפֿגעהױבן דער דימענטן־קאָפּ, אַ שרײַענדיקע געשטאַלט, אױסגעשטאַנען אַקעגן דעם האָריזאָנט, שטענדיק אָנװעז.
  
  פֿאַר מאַנאָ, עס איז שטענדיק געווען דאָרט. עס האט אים נישט איבערראשט אז עס זאל זיין אויף א גרויסן נס.
  
  צוזאמע ן זײנע ן ז ײ געגאנגע ן צ ו דע ר אײז־שנײדענע ר װאן . קאפו א הא ט זי ך ארויסגעבויגן , אנקוק ן אוי ף זײ . זיין פּנים סקראַנטשט אַרויף אין יבערראַשן, און דעמאָלט עכט פאַרגעניגן.
  
  "מאַנאָ? מענטש! היי!"
  
  קאַפּואַ איז פאַרשווונדן. א רגע שפעטער איז ער ארויסגעלאפן פון הינטערן וואן. ע ר אי ז געװע ן א ברײטע ר פלײצעס , פיטיקע ר מאן , מי ט טונקעלע ר האר , או ן א טונקעלע ר ױגנט . אפילו בייַ ערשטער בליק, היידן קען זאָגן אַז ער פארבראכט בייַ מינדסטער צוויי שעה יעדער טאָג אויף די סערפבאָרד.
  
  "קאַפּואַ". מאַנאָ האָט אַרומגענומען זײַן אַלטן חבֿר. "עס זענען געווען עטלעכע, ברודער."
  
  קאַפּואַ סטעפּט צוריק. "וואס האסטו געטוהן? קענען איר זאָגן מיר ווי די שווער שטיין זאַמלונג קומט צוזאמען?
  
  מאנא האט א שאקל געטאן מיטן קאפ און א שמייכל געטאן. "אַה, אַ ביסל בלאַ בלאַ, און אפילו מער. דו ווייסט. איר?"
  
  "רעכט. ווער איז הולי?"
  
  "האַאָלע..." מאַנאָ האָט זיך צוריקגעקערט צו פּשוט אַמעריקאַנער, צו היידן'ס רעליעף. "... דאָס איז מיין באַלעבאָס. טרעפן היידן דזשיי. "
  
  דער אָרטיקער מענטש האָט זיך אויסגעגליטשט. "צופרידן צו טרעפן איר," ער האט געזאגט. ― ביסט מאַנאָס באַלעבאָס? וואַו. מאַזלדיק מאַנאָ, איך זאָגן."
  
  - האסט נישט קײן פרוי, קאפואה? מאַנאָ האָט געטאָן זיין בעסטער צו באַהאַלטן די קליין באַליידיקונג.
  
  "איך האָב זיך געקויפט אַ פּאָי-הונט. זי, אַ הייס האַוואַייאַן-כינעזיש פיליפּינאַ, כאַאָלע, געמאכט מיר שטעלן אַ געצעלט אַלע נאַכט לאַנג, מענטש. רובֿ האַוואַיאַנס זענען פון געמישט ראַסע.
  
  מאנאָ האט גענומען אטעם. פּאָי דאָג איז געווען אַ געמישט ראַסע מענטש. האאָלע איז געווען אַ גאַסט, און ניט דאַווקע אַ דעראָגאַטאָרי טערמין.
  
  אײדע ר ע ר הא ט עפע ס געקענ ט זאגן , הא ט הייד ן זי ך צוגעקער ט צ ו אי ם או ן זי ץ געפרעג ט : - שטעל ן א געצעלט ?
  
  מאַנאָ האָט זיך געקרימט. היידען האָט גאנץ גוט געוואוסט וואָס קאַפּואַ איז, און עס האט גאָרנישט צו טאָן מיט קעמפּינג. "דאס איז קיל. זי סאָונדס פייַן. הער, קאַפּואַ, איך דאַרף אײַך פֿרעגן עטלעכע פֿראַגעס".
  
  "שוטערז".
  
  "האָב איר אלץ געהערט פון אַ הויפּט פיגור אין די אַנדערווערלד וואָס איז באקאנט ווי קאָוואַלענקאָ? אָדער דער בלוט מלך?"
  
  ― אַלצדינג, װאָס איך הערט, איז װאָס ס'איז אױף די נײַעס, ברודער. איז ער אויף אָאַהו?"
  
  "זאל זיין. ווי וועגן Claude?
  
  "ניין. רופן האָווליי אַזאַ אַ נאָמען, איך וואָלט געדענקען. קאַפּואַ האָט זיך געקװענקלט.
  
  היידן האט עס געזען. "אבער איר וויסן עפּעס."
  
  "אפֿשר באַלעבאָס. אפֿשר איך וויסן. אבער אײַערע פרײַנד זענען דאָרטן, - האָט ער אַ געריסן מיטן קאָפּ צו דער וואַיקיקי־ביטש פּאָליציי־סטאַנציע - זיי ווילן נישט וויסן. איך האב זײ שוין דערצײלט. זיי האָבן גאָרנישט געטאָן.'
  
  "פּרובירן מיר." היידן האט געהאלטן דעם מאן׳ס בליק.
  
  ― איך הער עפּעס, באַלעבאָס. דערפֿאַר איז מאַנאָ געקומען צו מיר, רעכט? נו, דאָס נײַע געלט האָט לעצטנס אָפּגעגעבן עטלעכע גראָבע פּאַקן, מענטש. נייַע פּלייַערס איבער די סצענע וואַרפן פּאַרטיעס וואָס זיי וועלן קיינמאָל זען ווייַטער וואָך."
  
  "נײַ געלט?" - עקאָוד מאַנאָ. "וואו?" איך האב געפרעגט.
  
  - ינ ערגעצ ניט, - האט קאפוא געזאגט ערנסט. "איך מיינען, רעכט דאָ, דוד. גראד דא. זיי האָבן שטענדיק געווען מאַרדזשאַנאַלייזד, אָבער איצט זיי זענען רייַך מענטשן.
  
  היידן איז אריבערגעטראגן א האנט דורך אירע האר. "וואָס טוט דאָס זאָגן איר?"
  
  "איך בין נישט ינוואַלווד אין דעם סצענע, אָבער איך וויסן עס. עפּעס איז געשעעניש אָדער וועגן צו פּאַסירן. פילע מענטשן האבן באַצאָלט אַ פּלאַץ פון געלט. ווען דאָס כאַפּאַנז, איר לערנען צו האַלטן דיין קאָפּ אַראָפּ ביז אַלע די שלעכט שטאָפּן האָבן דורכגעגאנגען."
  
  מאַנאָ האָט געקוקט אויפֿן גלענצנדיקן אָקעאַן. - ביסט זיכער, דו װײסט גארנישט, קאפואה?
  
  "איך שווערן אויף מיין פּאָיט הונט."
  
  קאַפּואַ גענומען זיין פּאָי ערנסט. היידן האט אנגעװיזן אויפן וואן. "פארוואס טאָן ניט איר מאַכן אונדז אַ פּאָר, קאַפּואַ."
  
  "אַוואַדע".
  
  היידן האט געמאכט א פנים צו מאנו ווען קאפואה איז אוועק. "איך טראַכטן עס איז ווערט אַ פּרובירן. צי האָט איר אַ געדאַנק וועגן וואָס ער רעדט?"
  
  "איך האָב ניט ליב דעם קלאַנג פון וואָס עס וועט פּאַסירן אין מיין כאָומטאַון," האט מאַנאָ געזאגט און אויסגעשטרעקט זיין האַנט פֿאַר גאָלן אייז. "קאַפּואַ. גיב מיר אַ נאָמען, ברודער. ווער קען עפעס וויסן?
  
  "עס איז אַ היגע באָכער, דאַני, וואוינט דאָרט אויף דעם בערגל." זײנ ע אויג ן האב ן זי ך געצויג ן צ ו דעמאמענט ן קאפ . "רייך. זיינע עלטערן, זיי דערציען אים ווי אַ האָולי.'' ער האָט געשמייכלט צו היידן. "זאג עס ווי אַן אמעריקאנער. איך מיין אז ס'איז נישט קיין טעות דערמיט. אבער ער איז מער ערנסט מיט חלומות. ער האָט הנאה צו וויסן דרעק, איר באַקומען מיר?
  
  מאַנאָ האָט גענוצט אַ לעפל און האָט אַרויסגעגראָבן אַ גרויסן שטיק רעגנבויגן-קאָלירט אייז. "טוט אַ באָכער ווי צו פאַרהיטן אַז ער איז אַ גרויס שאָס?"
  
  קאַפּואַ האָט זיך געטאָן. "אָבער עס איז נישט. ער איז נאָר אַ יינגל וואָס שפּילט אַ מענטש שפּיל."
  
  היידן האט אנגערירט מאנוס האנט. ― מיר װעלן דעם דאַני באַזוכן. אויב עס איז אַ נייַע סאַקאָנע, מיר דאַרפֿן צו וויסן דאָס אויך. "
  
  קאַפּואַ האָט זיך אַ נײַד געטאָן צו די אייזקעס. "זיי זענען אויף די קאָסט פון די ינסטיטושאַן. אבער איר קענט מיך נישט. איר קיינמאָל געקומען צו זען מיר. "
  
  מאנא האט א ניד געטאן צו זײן אלטן פרײנד. - אַוודאי, ברודער.
  
  
  * * *
  
  
  קאַפּואַ האָט זיי געגעבן אַן אַדרעס וואָס זיי האָבן פּראָגראַממעד אין דעם מאַשין ס נאַוויגאַטאָר. פופצן מינוט שפעטער זענען זיי אנגעקומען צו א שווארצע געטריבן טויער. דער פּלאַץ סלאָוד צוריק אַראָפּ צו די אָקעאַן, אַזוי זיי קען נאָר זען די שפּיץ שטאָק פֿענצטער פון די גרויס הויז.
  
  ז ײ זײנע ן ארוי ס פו ן מאשין , קרײצנדי ק פו ן מאנא ס ריכטונג . מאנא האט ארויפגעלײגט די האנט אויפן גרויסן טויער און זיך געשטופט. דער גאָרטן אין פראָנט פון די הויז האט היידן האַלטן און קוק.
  
  שטיין פֿאַר סערפבאָרדז. שפּאָגל נייַ אָפֿן גוף טראָק. האַממאָק האָט זיך אויסגעשטרעקט צווישן צוויי פּאַלמעביימער.
  
  "אָה מיין גאָט, מאַנאָ. זענען אַלע האַוואַייאַן גאַרדענס ווי דאָס?
  
  מאַנאָ האָט זיך צעוויינט. "נישט טאַקע, ניין."
  
  װע ן ז ײ האב ן זי ך גענומע ן קלינגע ן דע ם גלאק , האב ן ז ײ דערהער ט א גערוי ש קומ ט פו ן הינטן . ז ײ זײנע ן ארומגעגאנגע ן אי ן שטוב , האלטנדי ק נאענ ט ד י הענ ט צ ו ד י געװער . װע ן ז ײ האב ן זי ך ארומגערינגל ט דע ם לעצט ן װינקל , האב ן ז ײ דערזע ן א ױנגע ר מאן , װא ם פלעג ט זי ך פרײלע ן אי ן דע ר בעקן , מי ט א עלטער ע פרוי .
  
  "אנטשולדיגט מיר!" היידן האט געשריגן. "מיר קומען פון די האָנאָלולו פאליציי. פֿאַר עטלעכע ווערטער? קוים הערן, האָט זי געשעפּטשעט, "איך האָף, אַז דאָס איז נישט זײַן מאַמע."
  
  מאַנאָ האָט זיך דערשטיקט. ער איז נישט געוואוינט צו זיין באלעבאס זאל מאכן וויצן. דערנאך האט ער דערזען איר פנים. זי איז געווען טויטלעך ערנסט. "פארוואס טאָן איר -?"
  
  "וואָס די גענעם טאָן איר ווילן?" דער יונגערמאַן איז צו זיי געשלאָפן, ווילד געסטיקולירט. װע ן ע ר אי ז דערנענטער ט געװארן , הא ט מאנו ע דערזע ן זײנ ע אויגן .
  
  "מיר האָבן אַ פּראָבלעם," האָט מאַנאָ געזאָגט. "ער איז אויף די ברעג."
  
  מאנא האט געלאזט דעם ײנגל זיך װילד שװאנגען. עטלעכע גרויסע הייפעלד און ער האָט זיך דערשטיקט, די קורצע הייזלעך האָבן זיך אָנגעהויבן גליטשן. ער האט ניט געוויזן קיין וויסיקייַט פון זיין קלעם.
  
  דערנאָך איז די אַלטע געלאָפן צו זיי. היידן האט געבליצט אן אומגלויבן. די פרוי איז אויפגעשפרונגען אויף קינימאקע'ס רוקן און האט אים אנגעהויבן פארן ווי א סטעליע.
  
  װאָס טוט מען דאָ?
  
  היידן האט געלאזט קינימאקע פאר זיך. זי האט זיך ארומגעקוקט אין שטוב און אין דער ערד. ס'איז נישט געווען קיין סימן, אז אנדערש איז אין שטוב.
  
  צום סוף, מאַנאָ געראטן צו טרייסלען אַוועק די פאַרזעעניש. זי איז געלאנדעט מיט א נאסער פאטש אויפן גראז, וואס האט ארומגערינגלט דעם בעקן, און האט אנגעהויבן ווילען ווי א באנשי.
  
  דאַני, אויב דאָס איז געווען דאַני, האָט געקוקט אויף איר אָפן מויל, קורצע הייזלעך האָבן זיך איצט אַראָפּגעלאָזט אונטער די קני.
  
  היידן האט געהאט גענוג. - דאַני! - האט זי אים א געשרײ געטאן אין פנים. "מיר דאַרפֿן צו רעדן צו איר!"
  
  
  זי האט אים צוריק ארײנגעשטופט אין דענקשטול. גאָט, אויב נאָר איר פאטער קען זען איר איצט. זי האט זיך אויסגעדרייט און אויסגעלאשן די קאָקטייל ברילן, דערנאָך אָנגעפילט זיי ביידע מיט וואַסער פון די בעקן.
  
  זי האט געשפראצט װאסער אין דאני׳ם פנים און אים א לײכט געטאן א פאטש. ע ר הא ט גלײ ך אנגעהויב ן צ ו שמײכלען . "היי בעיבי, איר וויסן איך ווי -"
  
  היידן האט זיך צוריק געצויגן. מיט די רעכט האַנדלינג, דאָס קען קער אין זייער טויווע. ― ביסט אַלײן, דאַני? זי האט א ביסל געשמייכלט.
  
  "טינאַ איז דאָ. ערגעץ״. ע ר הא ט גערעד ט מי ט קורצע , אטעמדיק ע זאקן , װ י זײ ן האר ץ װאלט ן שטאר ק געקלאפ ט צ ו אונטערשטיצ ן א מענטש ן פינ ף מא ל זײ ן גרעם . "מיין מיידל".
  
  היידן האט אינעווייניק אפגעאטעמט א זיפץ. "פייַן. איצט, איך געהערט איר זענט דער רעכט מענטש צו וויסן אויב איך דאַרפֿן אינפֿאָרמאַציע.
  
  "עס איז איך". דאַני'ס עגאָ האָט אַ רגע געגליטשט דורכן האַזעל. "איך בין דער מענטש."
  
  - דערצײל מיר װעגן קלאדע.
  
  דער שטומף האט אים װידער אנגעכאפט, געמאכט די אויגן שװער. "קלאַוד? דער שווארצער בחור וואס ארבעט ביי משוגעים שירץ?"
  
  "ניין". הײַדן האָט געגרימט מיט די צײן. "קלאַודע, דער באָכער וואָס אָונז קלאַבז און ראַנטשאַז איבער אָאַהו."
  
  "איך קען נישט דעם קלאַוד." ערלעכקייט איז מיסטאָמע נישט געווען איינער פון דאַני ס סטרענגקטס, אָבער היידן האָט צווייפל אַז ער איז פאַלש עס איצט.
  
  "וואָס וועגן קאָוואַלענקאָ? האסטו געהערט פון אים?"
  
  גאָרנישט האָט געפֿלאָכטן אין דאַני'ס אויגן. קיין וואונדער אָדער ינדיקאַטיאָנס פון וויסיקייַט.
  
  הינטער איר, היידן קען הערן מאַנאָ טריינג צו באַרויקן דאַני ס כאַווערטע, טינאַ. זי האָט באַשלאָסן אַז עס וועט נישט שאַטן צו פּרובירן אַ אַנדערש צוגאַנג. "אָוקיי, לאָמיר פּרובירן עפּעס אַנדערש. עס איז פריש געלט אין האָנאָלולו. דאָס איז אַ פּלאַץ. פֿון וואַנען קומט דאָס, דאַני, און פֿאַר וואָס?
  
  דאָס קינדס אויגן זײַנען געווען ברייט, פּלוצעם אָנגעצונדן מיט אַזאַ גרויל, אַז הייַדען האָט זיך כּמעט דערגרייכט צו איר ביקס.
  
  "עס קען פּאַסירן אין קיין מאָמענט!" - האט ער אויסגערופן. "דו זעסט? עניטיים!... נאר בלייבן אין שטוב. בלייב אינדערהיים, בחור״. זײ ן שטימע ן הא ט געקלאפ ט אנגסט , װ י ע ר װאל ט איבערגעחזר ט עפע ס װא ם מע ן הא ט אי ם געזאגט .
  
  היידן האט געפילט ווי א טיפע ציטערן לויפן אויף איר רוקנביין, טראץ די הימלישע ווארעמקייט וואס האט דאס רוקן ווארעמט. "עפּעס וואָס קען פּאַסירן באַלד, דאַני. קום, איר קענט מיר זאָגן".
  
  - אטאקע - האט דאני געזאגט שטומף. "עס קען נישט זיין קאַנסאַלד ווייַל עס איז געקויפט און באַצאָלט פֿאַר." דאַני האָט אָנגעכאַפּט איר אָרעם, פּלוצעם אויסגעזען שרעקליך ניכטער.
  
  "טעראָריסץ קומען, מיס פּאָליצייַ. טאָן נאָר דיין פאַרשילטן אַרבעט און טאָן ניט לאָזן יענע ממזרים קומען אַהער.
  
  
  קאַפּיטל איין און צוואנציק
  
  
  בן בלייק האָט ציטירט איינסן אין די זשורנאלן פון קאַפּיטאַן קוק און זיין פּאָר האַווקעסוואָרטה, וואָס דיסקרייבד די מערסט געפערלעך נעסיע טאָמיד געמאכט דורך מענטש.
  
  ― זײ זײַנען דורכגעגאַנגען דעם פּעלעס טױער, ― האָט בן פֿאַרחידושט געזאָגט, ― אַרײַן אין דער פֿינצטערניש. אין דער צייט, קוק נאָך רעפערס צו די אַרטשט אַרייַנגאַנג ווי פּעלע ס טויער. ערשט נאָכדעם וואָס ער האָט דערלעבט דאָס וואָס ליגט ווייטער - שטייט דאָ - טוישט ער שפּעטער די רעפֿערענץ צו די שערי גיהנום.
  
  קארין האט זיך אויסגעדרייט צו בן מיט ברייטע אויגן. "וואָס קען מאַכן אַ מענטש ווי קאַפּיטאַן קוק אויסדריקן אַזאַ אַנדיזגייזד מורא?"
  
  "כּמעט גאָרנישט," האָט בן געזאָגט. "קוק דיסקאַווערד קאַנניבאַליזאַם. מענטשנס קרבן. ע ר הא ט זי ך אװעקגעפיר ט אוי ף א רײז ע אי ן גאנ ץ אומבאקאנט ע װאסער״ .
  
  קארין האט אנגעװיזן אויפן עקראַן. "לייענט אַז פאַרשילטן זאַך."
  
  "ווייַטער פון די שווארצע טויער ליגן די מערסט פאַרשילטן פּאַטס באקאנט צו מענטש ..."
  
  - זאג נישט, - האט קארין געפענט. "קיצער."
  
  "איך קען נישט"
  
  "וואס? פארוואס?"
  
  "ווייַל עס זאגט דאָ די פאלגענדע טעקסט איז אַוועקגענומען פון דעם טראַנספאָרמאַציע רעכט צו צווייפל וועגן זיין אָטאַנטיסיטי."
  
  "וואס?"
  
  בן האָט זיך פאַרטראַכט אויפן קאָמפּיוטער. "איך טראַכטן אויב עס איז געווען אָפן פֿאַר דעם ציבור, עמעצער וואָלט שוין האָבן געפרוווט צו פאָרשן."
  
  "אָדער אפֿשר זיי האבן און געשטארבן. טאָמער די אויטאריטעטן באַשלאָסן אַז די וויסן איז צו געפערלעך צו יבערגעבן צו דעם ציבור.
  
  "אָבער ווי טאָן מיר זען אַ אויסגעמעקט דאָקומענט?" בן דזשאַבד בייַ אַ ביסל שליסלען ראַנדאַמלי. עס זענען געווען קיין פאַרבאָרגן לינקס אויף דעם בלאַט. גאָרנישט ריכיינדלעך. ער האט געגוגלט דעם מחבר'ס נאמען און געפונען עטליכע בלעטער וואס האבן דערמאנט קוק'ס טשראָניקלער, אבער קיין אנדערע דערמאנט אויף העלגייט, פּעלע, אָדער אפילו דיאַמאָנד העאַד.
  
  קאַרין האָט זיך אויסגעדרייט צו קוקן אין די האַרץ פון וואַיקיקי. "אזוי, קוק ס נסיעה דורך די טויערן פון גענעם איז געווען אויסגעמעקט פון געשיכטע. מיר קענען פאָרזעצן צו פּרובירן. " זי האט געווייקט אויף די קאמפיוטערס.
  
  "אָבער עס וועט זיין אַרויסגעוואָרפן," האָט בן געזאָגט אין זיין בעסטער יאָדאַ דערפאַרונג. "מיר זאָל נישט וויסט אונדזער צייט."
  
  - וואס היידן האט אין דיר געזען, וועל איך קיינמאל נישט וויסן. קארין האט א שאקל געטאן מיטן קאפ פארן זיך לאנגזאם ארומדרייען. "די פּראָבלעם איז אַז מיר האָבן קיין וועג צו וויסן וואָס מיר וועלן געפֿינען דאָרט. מי ר װאלט ן בלינדע ר גײ ן אי ן גיהנום״ .
  
  
  * * *
  
  
  היידן און קינימאַקאַ געראטן צו קוועטשן אַ ביסל מער אָפפערס פון דאַני איידער זיי באַשלאָסן אַז עס איז קלוג צו לאָזן די צוויי פון זיי אין זייער מעדיצין פּאַרטיי. מיט קיין גליק, זיי וועלן ביידע טראַכטן די סי.איי.עי. וויזיט איז געווען אַ שלעכט חלום.
  
  קינימאקא איז צוריק ארײנגעקראכן אין װאגאן, ארויפגעשטעלט די האנט אויפן װײכן לעדערנעם סטיר. "טעראָריסט אַטאַק?" האָט ער איבערגעחזרט. "צו וואַיקיקי? איך גלייב נישט אין דעם".
  
  היידן האט שוין געקלאפט איר באלעבאס נומער. דער טויער האט תיכף געענטפערט. ז י הא ט אי ן עטלעכ ע קורצע ר זאצ ן דערצײל ט ד י אינפארמאציע , װא ס ז ײ האב ן גענומע ן פו ן דאני .
  
  מאַנאָ האָט זיך צוגעהערט צו גייטס' ענטפער איבערן רעדנער־פאָן. "היידן, איך קום. נאָך עטלעכע שעה און איך וועל זיין דאָרט. די פאליציי פארלאזען זיך זייער שטארק אויף אלע באקאנטע פארברעכער צו דערוויסן דעם פלאץ פון דער ראנטש. מיר וועלן עס באַלד האָבן. איך וועל וואָרענען די צונעמען אויטאריטעטן צו דעם אַלעדזשד באַפאַלן, אָבער פאָרזעצן צו גראָבן. "
  
  די שורה איז צעבראכן. היידן האט אויסגעאטעמט שטילער איבערראשונג. ― קומט ער אַהער? ער איז שווער צו קאָפּע מיט אים. וואָס גוט וועט ער טאָן?
  
  "אפֿשר אַ אַרבעט וועט העלפן אים קאָפּע."
  
  "לאָמיר האָפֿן. זיי טראַכטן זיי וועלן באַלד באַקומען די אָרט פון די ראַנטש. מיר זענען טראַקינג טערעראַסץ. איצט מיר דאַרפֿן positive, דירעקט מענטשן. היי מאַנאָ, צי איר טראַכטן די טעראָריסט געשיכטע איז טייל פון די פּלאַנעווען פון די בלוט מלך?
  
  מאַנאָ האָט זיך געטאָן. - עס איז מיר אריבער אין זינען. זײנ ע אויג ן האב ן זי ך ארײנגענומע ן דא ס ברייקנדיק ע דערזען , װ י ז ײ װאלט ן אי ם געהאלט ן צ ו העלפ ן באקעמפ ן ד י ארומגערינגענ ע פינצטערניש .
  
  "גערעדט פון גלייך מענטשן, דרייק און צוויי פון זיינע פרענדז האָבן נאָך נישט רעאַגירט אויף מיין אַרטיקלען. און די פאליציי ווייסן אויך נישט. "
  
  איר טעלעפֿאָן האָט געקלונגען, זי האָט זי דערשראָקן. עס איז געווען דער טויער. - הער ?
  
  "די זאַך איז נאָר משוגע געוואָרן," האָט ער זיך אָנגערופן, קלאר דערשראקן. "האָנאָלולו פאליציי האָט פּונקט באקומען דריי מער לאַדזשיטאַמאַט טעראָריסט טרעץ. אַלע אין וואַיקיקי. אַלץ וועט פּאַסירן באַלד. מיט קאָוואַלענקאָ זענען געגרינדעט פֿאַרבינדונגען.
  
  - דרײ!
  
  דער טויער האט זיך מיטאמאל פארמאכט אויף א רגע. היידן האט געשלינגן, געפילט אז איר בויך דרייט זיך. די פחד אין מאנוס אויגן האט איר גע־ שװיצט.
  
  גייטס איז צוריק אין קאָנטאַקט. "זאל עס זיין פיר. אן אנדער שטיק פון אינפֿאָרמאַציע איז פּונקט אָטענטאַקייטאַד. קאָנטאַקט דרייק. איר זענט אין דעם קאַמף פון דיין לעבן, היידן. זייט מאביליזירט״.
  
  
  * * *
  
  
  דער בלוט־קעניג איז געשטאנען אויפן אויפגעהויבענעם דעק, א קאלטער שמייכל האט געפלאקערט איבער זיין פנים, עטליכע פון זיינע געטרויטע לוטענאנטן זענען געשטאנען פאר אים און אונטער אים. "די צייט איז געקומען," האָט ער פּשוט געזאָגט. "דאָס איז וואָס מיר האָבן ווארטן פֿאַר, וואָס מיר האָבן געארבעט צו. דאס איז דער רעזולטאַט פון אַלע מיין השתדלות און אַלע דיין קרבנות. אויף דעם, - ער געמאכט אַ ספּעקטאַקיאַלער פּויזע, "עס אַלע ענדיקן."
  
  ער האט איבערגעזוכט די פנימער פאר יעדן סימן פון מורא. עס זענען געווען קיין. טאַקע, Boudreau געקוקט כּמעט דילייטיד צו זיין ערלויבט צוריק אין די בלאַדי קאַמף.
  
  "קלאַוד, צעשטערן די ראַנטש. טייטן אַלע געפאנגענע. און..." האָט ער געשמייכלט. "באַלאָזן די טיגערס. זיי זאָל נעמען מאַכט פֿאַר אַ בשעת. Boudreau, נאָר טאָן וואָס איר טאָן, אָבער מער ברוטאַל. איך לאַדן איר צו מקיים קיין פון דיין תאוות. איך לאַדן איר צו ימפּאָנירן מיר. ניין, שוידער מיר. טאָן עס, באָודרעאַו. גיי קיין קאואי און פארמאכט די ראנץ דארט״.
  
  דער בלוט־קעניג האט גענומען א לעצטע בליק אויף זיינע ווייניק פארבליבענע מענער. "ווי פֿאַר איר ... גיין אַנליש גענעם אין האַוואַיי."
  
  ע ר הא ט זי ך אװעקגעקער ט או ן זי ך צעבײשטעט , או ן גענומע ן א לעצט ן קריטיק ן בליק ן אוי ף זײ ן טראנספאר ט או ן ד י פארזיכטיק ע אויסגעקליבענ ע מענער , װא ס האב ן אי ם געדארפ ט באגלײ ט אי ן ד י טויטלעכ ע טיפעניש ן אונטע ר ד י דיאמאנט ־ קאפ .
  
  "קיינער האט דאָס זינט קוק און געלעבט צו דערציילן וועגן אים. ניט קיין איין מענטש האט געקוקט ווייַטער פון די פינפט מדרגה פון גיהנום. קיין מענטש האט קיינמאָל דיסקאַווערד וואָס די טראַפּ סיסטעם איז געבויט צו באַהאַלטן. מיר וועלן עס טאָן. "
  
  טויט און חורבן זענען געווען ביידע הינטער אים און פֿאַר אים. די אָנהייב פון כאַאָס איז געווען באַשערט. דער בלוטיקער קעניג איז געווען צופרידן.
  
  
  * * *
  
  
  מאַט דרייק געגאנגען דורך די פּאַרקינג פּלאַץ אין פראָנט פון די עקסאָטיקאַרס, אָרעם אין אָרעם מיט זיין 'כאַווערטע', אַליסיאַ מייל. דער איינציקער אויטאָ וואָס האָט דאָרטן געפּאַרקירט, איז געווען אַ פּראָקאַט אויטאָ פון דער באַסיק דאָדזש, וואָס האָט מסתּמא געהערט צו אַ פּאָר טוריסטן, וואָס האָבן געדונגען איינעם פֿון די נײַע לאַמבאָרגהיני פֿאַר אַ שעה. ווען דרייק און אַליסיאַ זענען אריין אין די שניט שאָורום, אַ שטאַרק מענטש מיט אַ קאָמאַנדע שנייַדן איז שוין אין פראָנט פון זיי.
  
  "א גוטן מיטאג. קען איך דיר העלפן?"
  
  "וואָס זענען די פאַסטאַסט?" דרייק האט געמאכט אן אומגעדולדיג פנים. "מיר האָבן אַ ניסן אין שטוב און מיין כאַווערטע וויל צו דערפאַרונג פאַקטיש גיכקייַט." דרייק האט געווינקט. "קען באַקומען מיר עטלעכע באָנוס פונקטן אויב איר וויסן וואָס איך מיינען."
  
  אַליסיאַ האָט זיס געשמייכלט.
  
  דרייק האָט געהאפט אַז מאַי איז איצט סקערטינג די צוריק פון די גרויס ויסשטעלונג זאַל, בעכעסקעם אויס פון דערזען פון די דערציען גאַראַזש און כעדינג צו די פענסט-אין זייַט קאָמפּלעקס. זי װעט פּרוּװן אַרײַנכאַפּן פֿון דער אַנדערער זײַט. דרייק און אַלישאַ האָבן וועגן זעקס מינוט.
  
  דער מאן'ס שמייכל איז געווען ברייט און, נישט חידוש, פאלש. "נו, רובֿ מענטשן קלייַבן די נייַע Ferrari 458 אָדער לאַמבאָרגהיני אַווענטאַדאָר, ביידע פון זיי זענען גרויס קאַרס." דער שמייכל איז טאקע פארשפרייט געווארן ווען דער פארקויפער האט אנגעוויזן אויף די פארשידענע אויטאמאבילן, וועלכע זענען ביידע געווען געשטעלט פאר די פול-לענג שאורום פענצטער. "אָבער אין טערמינען פון לעדזשאַנדערי דערגרייכונגען, אויב דאָס איז וואָס איר זוכט פֿאַר, איך קען רעקאָמענדירן די Ferrari Daytona אָדער די McLaren F1." ער האט געהויבן מיט דער האנט צו הינטערן שאָורום.
  
  הינטן און רעכטס זענען געווען אמטן. אויף לינקס איז געווען אַ ריי פון אפגעזונדערט בוטס ווו קרעדיט קאַרטל דעטאַילס קען זיין געזאמלט און שליסלען איבערגעגעבן. עס זענען געווען קיין פֿענצטער אין די אָפיס, אָבער דרייק קען הערן פיגיערז מאָווינג אַרום.
  
  ער האָט גערעכנט די סעקונדעס. מאַי איז געווען געמיינט צו ווייַזן זיך אין פיר מינוט.
  
  - ביסטו מיסטער סקארבעררי אדער מיסטער פעטערסען ? - האט ער געפרעגט מיט א שמייכל. "איך האָב געזען זייערע נעמען אויפן שילד אין דרויסן."
  
  "איך בין יעקב. מר סקאַרבעררי און מר פּעטערסאַן זענען די אָונערז. זיי זענען אין די הינטן."
  
  "וועגן". דרייק האט אַ ווייַזן אויף פערראַריס און לאַמבאָרגהיניס. די שאָורום לופטקילונג איז צופאַלן אויף זיין רוקן. פֿון דער ווײַטן ביוראָ האָט ניט געהערט קיין קלאַנג. אַליסיאַ האָט זיך געהאַלטן פֿאַר זיך, שפּילן די גוטמוטיקע ווײַב, בשעת ער האָט אין דער זעלבער צײַט געשאַפן פּלאַץ.
  
  איין מינוט איידער מאַי איז געווען רעכט צו אַרויסגאַנג דורך די זייַט טירן.
  
  דרייק איז גרייט.
  
  
  * * *
  
  
  די צײט איז זײ פארבײגעפלויגן מיט א שרעקליכע ראטע, אבער בן האט געהאפט, אז קארינס משוגענע געדאנק װעט טראגן פרוכט. דער ערשטער שריט איז געווען צו געפֿינען אויס ווו קאַפּיטאַן קוק ס אָריגינעל דזשערנאַלז זענען געהאלטן. עס איז געווען אַן גרינג אַרבעט. די דאקומענטן זענען געהאלטן אין די נאַשאַנאַל אַרטשיוועס, לעבן לאָנדאָן, אין אַ רעגירונג בנין, אָבער נישט אַזוי זיכער ווי די באַנק פון ענגלאַנד.
  
  אַזוי ווייַט אַזוי גוט.
  
  דער ווייַטער שריט איז געווען צו ברענגען היידן. עס האָט געדויערט אַ לאַנג צייַט צו באַקומען זייער פונט. אין ערשטן, האָט היידן אויסגעזען גאָר פאַרלאָזלעך אָן זיין גראָב, אָבער ווען קאַרין, דערמוטיקט פון בן, האָט איינגעפירט זייער פּלאַן, איז דער סי.איי.עי. אגענט געשװיגן.
  
  "וואס ווילסטו?" - האט זי מיטאמאל געפרעגט.
  
  "מיר ווילן, אז איר זאָלט שיקן אַ וועלט-קלאַס גנב צו די נאַשאַנאַל אַרטשיוועס אין קיו צו נעמען אַ בילד, נישט גאַנווענען, און דעמאָלט E- בריוו מיר אַ קאָפּיע פון די באַטייַטיק טייל פון קוק ס זשורנאַלן. דער טייל וואס פעלט".
  
  ― ביסטו געװען שיכור, בן? עמעס - "
  
  ― דאָס שװערסטע, ― האָט בען געטענהט, ― װעט ניט זײַן גנבענען. איך וועל זיכער זיין אַז דער גנב וועט געפֿינען און שיקן מיר די רעכט טייל."
  
  "וואָס אויב ער ווערט געכאפט?" היידן האט ארויסגעבראכט די פראגע אן טראכטן.
  
  "דעריבער דאַרף ער זיין אַ וועלט-קלאַס גנב וואָס די סי.איי.עי. קען פאַרמאָגן דאַנק צו דעם אָפּמאַך. און פארוואס, אידעאל, זאל ער שוין זיין אין ארעסט. טאַקע, און, היידן, דאָס זאָל אַלע זיין געטאן אין די ווייַטער ביסל שעה. עס קען טאַקע נישט וואַרטן."
  
  "איך בין אַווער פון דעם," היידן קנאַקן, אָבער דעמאָלט איר טאָן איז פאַרווייכערט. "קוק, בן, איך וויסן איר צוויי זענען שטופּן אין דעם קליין אָפיס, אָבער איר זאל וועלן צו שטופּן דיין קאָפּ אויס די טיר פֿאַר די לעצט אינפֿאָרמאַציע. איר מוזן זיין גרייט אין פאַל - "
  
  בן האָט באַזאָרגט אַ קוק געטאָן אויף קאַרין. "אין פאַל פון וואָס? דו רעדסט ווי די וועלט וועט זיך ענדיגן״.
  
  היידן'ס שטילקייט האט אים דערציילט אלץ וואס ער האט געדארפט וויסן.
  
  רגע שפּעטער, האָט זיין כאַווערטע ווידער גערעדט, "ווי שווער דאַרפֿן איר די רעקאָרדס, די מאַגאַזינז? איז עס ווערט עס צו בייז אַוועק די בריטיש?
  
  "אויב דער בלוט מלך דערגרייכט די טויערן פון גיהנום און מיר מוזן גיין נאָך אים," בן געזאגט, "זיי וועלן מיסטאָמע זיין אונדזער בלויז מקור פון נאַוויגאַציע. און מיר אַלע וויסן ווי גוט קוק איז געווען מיט זיין קאַרדס. זיי האָבן געקענט ראַטעווען אונדזער לעבן. "
  
  
  * * *
  
  
  היידען האט געלייגט איר טעלעפאָן אויף די קאַפּטער פון איר מאַשין און געפרוווט צו באַרויקן איר ומרויק געדאנקען. אירע אויגן האבן באגעגנט מאנא קינימאקי דורך דער ווינטשויב, און זי האט קלאר דערזען דעם גרויל זיד אין קאפ. זיי האָבן פּונקט באקומען די מערסט שרעקלעך נייַעס, ווידער פון יונתן גייטס.
  
  עס איז נישט ווי די טעראָריסטן זענען געגאנגען צו שלאָגן קייפל טאַרגאַץ אויף אָאַהו.
  
  איצט האָבן זיי געוואוסט אַז עס איז פיל ערגער ווי דאָס.
  
  מאנא איז ארויסגעקראכן, קלאר ציטערנדיק. - װער איז דאס געװען ?
  
  בן. ער זאגט אז מיר דארפן זיך אריינברעכן אין די נאַציאָנאַלע ארכיוון אין ענגלאנד, כדי אים צו באקומען א קאפי פון קאפיטאן קוקס לאגביכער.
  
  מאַנאָ האָט זיך געכאַפּט. "טו עס. נאר טוה דאס. דער פאקינג קאָוואַלענקאָ איז טריינג צו צעשטערן אַלץ וואָס מיר ליבע, היידן. איר טאָן אַלץ אין דיין מאַכט צו באַשיצן וואָס איר האָט ליב. "
  
  "בריטיש-"
  
  - לאזט זײ גײן. מאַנאָ האָט זיך פֿאַרלוירן אין זײַן דרוק. היידן האט זיך נישט געכאפט. "אויב די לאָגס העלפֿן אונדז טייטן דעם ממזר, נעמען זיי."
  
  היידן האט אויסגעשטעלט אירע מחשבות. זי האט געפרואװט קלערן דעם מוח. עס וואָלט נעמען עטלעכע רופן צו די סי.איי.עי. אָפאַסיז אין לאָנדאָן און אַ הויך געשריי פון איר באַלעבאָס גייטס, אָבער זי געדאַנק זי קען מיסטאָמע טאָן די אַרבעט. ספּעציעל אין ליכט פון וואָס גייטס נאָר דערציילט איר.
  
  און זי האָט גוט געוווּסט, אַז אין לאָנדאָן איז פֿאַראַן אַ באַזונדערער כיינעוודיקער סי־איי־עי־אַגענט, וואָס קען טאָן די אַרבעט אָן אַ שווייס.
  
  מאנא האט נאך אלץ געקוקט אויף איר, נאך אין שאק. "קען איר גלויבן דעם רופן? קענען איר גלויבן וואָס קאָוואַלענקאָ וועט טאָן נאָר צו דיסטראַקט מענטשן?
  
  היידן האט נישט געקאנט נאר האבן שטילערהייט, נאך צוגרייטן איר רעדע פאר גייטס און פארן לאנדאן אפיס. אין עטלעכע מינוט, זי איז געווען גרייט.
  
  "נו, לאָמיר נאָכגיין איינער פון די ערגסט רופן פון אונדזער לעבן מיט איינער וואָס וועט העלפֿן אונדז באַשטימען ראָלעס," זי געזאגט, און דייאַלד אַ גיכקייַט רעדל נומער.
  
  אפילו ווען זי האָט גערעדט צו איר באַלעבאָס און עריינדזשד פֿאַר מעייווער - לייאַם הילף צו ברעכן זיך אין די בריטיש נאַשאַנאַל אַרטשיוועס, יונתן גייטס 'פריידיק ווערטער פארברענט איר מיינונג.
  
  עס איז נישט נאָר אָאַהו. די טעראריסטן פון בלוט קעניג גייען אין דער זעלבער צייט שלאָגן עטליכע אינזלען.
  
  
  קאַפּיטל צוויי-און-צוואַנציק
  
  
  דרייק האט געכאפט דעם אטעם ווען מיי האט זיך אדורכגעגליטשט דורך די זייטיגע טיר אין גאנצן בליק פונעם באַאַמטער.
  
  "וואָס די-"
  
  דרייק האט געשמייכלט. "ס׳איז צײַט פֿאַר מײַ", האָט ער געשעפּטשעט, און דאַן צעבראָכן דעם מאַן דעם קין מיט אַ היימאַכער. אן א קלאנג האט דער פארקויפער זיך אומגעדרײט און געקלאפט אין דער ערד. אַלישאַ איז געגאנגען פארביי די לאַמבאָרגהיני, גרייט איר וואָפן. דרייק איז אויפגעשפרונגען איבער דעם אומבאוועגלעכער פארקויפער. מאַי אריבערגעפארן געשווינד צוזאמען די צוריק וואַנט, גייט פארביי הינטער אַ אַנטאַטשט מאַקלעראַן פ 1.
  
  זיי זענען געווען בייַ די אָפיס וואַנט אין סעקונדעס. דע ר אפענע ר פו ן פענצטע ר הא ט געארבע ט ס ײ פא ר ז ײ או ן קעג ן זײ . אָבער עס וואָלט זיין זיכערהייט קאַמעראַס. עס איז געווען נאָר אַ קשיא -
  
  עמעץ איז ארײנגעלאפן פון דער הינטערשטיר טיר, א קעלעלע פארשרײבט מיט אויל, לאנגע שװארצע האר צוגעבונדן צוריק מיט א גרין באנדאנא. דרייק האט צוגעדריקט זיין באק קעגן די דינע דיכט צעטיילונג, צוגעהערט צו די קלאנגן וואס קומען פון אינעווייניג אין אפיס, ווען מיי האט פראקטירט דעם מעכאניקער.
  
  זײ האבן נאך נישט געמאכט קײן קלאנג.
  
  אבער דאן האבן נאך מער מענטשן ארויסגעריסן דורך דער טיר, און איינער אין אפיס האט ארויסגעלאזט א געשריי. דרייק געוואוסט אַז די שפּיל איז געווען אַרויף.
  
  - זאלן זײ האבן.
  
  אלישיא האט געקראכט "פאק יא" און האט געשלאגן די טיר פון די אפיס ווען זי האט זיך געעפנט, דאס האט זי א קלאפ געטאן אין דעם מאן'ס קאפ מיט א קלאפ. נאך א מאן איז ארויס פון דארט, זיינע אויגן האבן זיך פארשפרייט פון שאק, ווען זיי האבן געקוקט אויף א שיינע פרוי מיט א ביקס און די האַלטונג פון א קעמפער וואס ווארט אויף אים. ע ר הא ט אויפגעהויב ן דע ם שאט־גאס . אַליסיאַ האָט אים געשאָסן אין מאָגן.
  
  ער איז צוגעפאלן אין דער טיר. נאך געשרייען זענען געקומען פון אפיס. דער שוידער האט זיך אנגעהויבן פארוואנדלען אין פארשטאנד. באלד וועלן זיי פאַרשטיין אַז עס וואָלט זיין קלוג צו רופן אַ ביסל פריינט.
  
  דרייק האט געשאסן אויף איינעם פון די מעכאניקעס, אים געשלאגן אין מיטן דיך און אים אראפגעקלאפט צו דער ערד. דער מאן האט זיך צוגעגליטשט צו זיין פולער הייך אראפ פון די מאקלארען, איבערלאזנדיג א שטעג בלוט אין זיין וואך. אפילו דרייק האָט זיך צעוויינט. מאַי האָט פאַרקנאַסט דעם צווייטן מענטש און דרייק האָט זיך אומגעקערט צו אַליסיאַ.
  
  - מיר דארפן ארײנקומען.
  
  אַליסיאַ האָט זיך דערנענטערט ביז זי האָט געהאַט אַ גוטן בליק אויפֿן אינערן. דרייק האט זיך געקרישט איבער דער דיל ביז ער איז דערגרייכט צו דער טיר. אין זיין קאָפּ, אַליסיאַ פייערד עטלעכע שאָס. דרייק האט זיך כמעט דורכגעדריקט דורך דער טיר, אבער אין יענעם מאמענט זענען פון דארט ארויסגעשפרונגען א האלב טוץ מענטשן מיט וואפן ביים גרייט און געעפענט א ברוגזדיק פייער.
  
  אַליסיאַ האָט זיך אַרומגעדרייט, זיך באַהאַלטן הינטער דער לאַמבאָרגהיני. קויל ן האב ן זי ך געפײפט . די ווינטשויב האט זיך צעשלאגן אין שפיצן. דרייק האט זיך שנעל אוועקגעגליטשט. ער האָט געקענט זען דעם ווייטיק אין די אויגן פון דעם מענטש ווען ער האָט פייערד אויף די סופּערקאַרס.
  
  דער אנדערער האט עס אויך געזען. דרייק האט געעפענט א ברעקל סעקונדע פאראויס און געזען ווי ער פאלט שווער, שלעפענדיג מיט זיך איינעם פון זיינע חברים.
  
  אַליסיאַ איז ארויס פון הינטער די לאַמבאָרגהיני און לאַנדיד אַ פּאָר פון קאַווערינג שאַץ. דרייק איז געלאפן צו די פעראַרי, דאַקינג הינטער זייַן ריזיק טירעס. איצט יעדער קויל קאַונץ. ער האט דערזען מיי, פארהוילן פון שוידערלעכע אויגן בײם װינקל פון דער אפיס־װאנט, ארײנקוקן אין הינטן, װאו די מעכאניק איז געקומען.
  
  דרײַ פֿון זיי זײַנען געלעגן בײַ אירע פֿיס.
  
  דרייק האָט געראטן אַ קליין שמייכל. זי איז נאָך געווען די שליימעסדיק מאָרד מאַשין. פֿאַר אַ מאָמענט, ער באַזאָרגט וועגן מייַ און אַלישאַ ס באַשערט באַגעגעניש און די פּייאָף פֿאַר וועלז 'טויט, אָבער דעמאָלט ער פארשפארט זיין זאָרג אין דער זעלביקער ווייַט ווינקל ווי די ליבע ער פּעלץ פֿאַר בן, היידן, און אַלע זיינע אנדערע פרענדז.
  
  ע ס אי ז ניש ט געװע ן קײ ן ארט , װא ו מע ן הא ט געקאנ ט לאז ן פרײע ן ד י בירגערלעכ ע געפילן .
  
  דער קויל האט געטראפען דעם פערארי, ארויסגעפלויגן פון דער טיר און ארויס פון דער אנדערער זייט. מי ט א טויבנדיק ן קראך , הא ט ד י פראנט ע פענצטע ר אויפגעריסן , אראפגעפאל ן דא ס גלעזע ר אי ן מיני־װאסערפאל . דרייק האט אויסגענוצט די דייווערסיאָן צו שפּרינגען אויס און דרייען אן אנדער מענטש וואָס איז געווען קראַוד בייַ די אָפיס טיר.
  
  ליבהאבערס, פון קורס.
  
  דא ן הא ט ע ר דערזע ן צװ ײ גרוים ע מענער , װא ם זײנע ן ארויסגעקומע ן פו ן אמט , מי ט מאשין־געװער ן אי ן ד י הענט . דרייק'ס הארץ האט זיך געכאפט א קלאפ. ער האט געהאט א בליץ פון א בילד פון נאך צוויי מענער הינטער זיי - כמעט זיכער סקארבעררי און פעטערסען, באשיצט דורך דינגען מערסענעריז - איידער ער האט געמאכט זיין קערפער אזוי קליין ווי מעגלעך הינטער דעם מאסיווע רייַף.
  
  דער קלאנג פון פליענדיקע קוילן האט אויפגעריסן די אויערן. דעמאָלט דאָס וואָלט זיין זייער סטראַטעגיע. האַלטן אַליסיאַ און אים אונטער הויז אַרעסט ביז די צוויי אָונערז אַנטלויפן דורך די צוריק טיר.
  
  זיי האבן אבער נישט געפלאנט פאר מאי.
  
  דער יאפאנעזער אגענט האט אויפגעהויבן א פאר אראפגעווארפענע פּיסטאלן און איז געקומען ארום דעם ווינקל, געשאסן אויף די מענער מיט סובמאשין ביקסן. אײנע ר אי ז געפלויג ן צוריק , װ י ע ר װאל ט זי ך אנגעקלאפ ט פו ן א מאשין , װא ם הא ט זי ך װילד ע געשאס ן אי ן ד י פיסטאל ן או ן זי ך צעשפרײ ט קאנפעטי ם אויפ ן סטעליע . אַן אַנדערער האָט פֿאַרטריבן זײַנע באָסען הינטער זײַן אייגענעם קאַרקאַס און האָט איבערגעביטן זײַן דערזען אויף מאַי.
  
  אלישיע האט זיך צוגעלאפן און געשאסן א איינציקע שיס וואס איז דורכגעגאנגען דורכן באק פון דעם באדיגאַרד, אים טייקעף אראפגעקלאפט צו דער ערד.
  
  סקאַרבעררי און פּעטערסאַן איצט געצויגן זייער אייגן וועפּאַנז. דרייק האט געשאלטן. ער דארף זיי לעבעדיק. אין דעם מאָמענט, נאָך צוויי מענטשן זענען אריין דורך די הינטן און זייַט טירן, געצווונגען מאַי צו נעמען דעקן הינטער די מאַקלעראַן ווידער.
  
  ד י קויל ן הא ט דורכגעפיר ט דע ם קערפער ם פו ן דע ם טײער ן מאשין .
  
  דרייק האט געהערט פון איינעם פון די אייגנטימער ווי א הוואאיישער קאלוא חזיר, די עטליכע פארבליבענע מענטשן האבן זיך צוזאמענגעקליבן ארום זייערע באסעס און געשאסן אויף די קארס און דעריבער די אטאקערס, זענען געלאפן מיט א שרעקליכע שנעלקייט צו דער הינטערשטער גאראזש.
  
  דרייק איז מאָמענטאַלי איבערגענומען. מאַי געהרגעט צוויי באַדיגאַרדז, אָבער סקאַרבעררי און פּעטערסאַן געשווינד פאַרשווונדן דורך די צוריק טיר אונטער אַ האָגל פון קאַווערינג פייַער.
  
  דרייק איז אויפגעשטאנען און געשאסן, סטרעדיג פאראויס. די גאנצע צייט האט ער זיך פאראויסגעבויגן אויפצונעמען נאך צוויי וואפן. איינער פון די וועכטער ביי דער הינטערשטיר טיר איז געפאלן, האלטנדיג די אקסעלע. דע ר אנדערע ר הא ט זי ך צוריקגעטרעט ן אי ן א בלוט .
  
  דרייק איז געלאפן צו דער טיר, מאַי און אַליסיאַ זענען ביי זיין זייַט. מייַ פייערד בשעת דרייק גענומען אַ ביסל שנעל גלאַנסיז, טריינג צו מאָס די אָרט פון די אָוטבוילדינגס און גאַראַזש.
  
  "נאָר אַ גרויס אָפֿן פּלאַץ," ער האט געזאגט. "אָבער עס איז איין גרויס פּראָבלעם."
  
  אַליסיאַ האָט זיך אַראָפּגעכאַפּט לעבן אים. "וואס?"
  
  "זיי האָבן אַ שעלבי קאָבראַ אין די צוריק."
  
  מאַי האָט צו אים אַרומגערינגלט די אויגן. "פארוואס איז דאָס אַ פּראָבלעם?"
  
  "וואָס איר טאָן, טאָן ניט דרייען עס."
  
  "איז עס לאָודיד מיט יקספּלאָוסיווז?"
  
  "ניין".
  
  "דעריבער וואָס קען איך נישט נעמען עס אַוועק?"
  
  "ווייַל עס איז שעלבי קאָבראַ!"
  
  "מיר נאָר שאָס אַרויף אַ שאָורום פול פון נאַריש סופּערקאַרס." אַליסיאַ האָט אים עלנבויגן באַזונדער. "אויב איר טאָן ניט האָבן די גאַץ צו טאָן עס, צוריק אַוועק."
  
  "קראָפּ". דרייק איז צו איר צוגעשפרונגען. דער קויל האט אים געפײפט פארבײ זײן שטערן און האט דורכגעשטעקט די געפלאסטערטע װאנט, פארשטאפט די אויגן מיט טינק־שײערלעך. ווי ער האָט זיך דערווארט, האבן די שלעכטע בחורים געשאסן בשעת זיי זענען געלאפן. אויב זיי שלאָגן עפּעס, עס וועט זיין בלינד גליק.
  
  דרייק האט גענומען צילן, א טיפן אָטעם און געלייגט די מענער אויף ביידע זייטן פון די צוויי באלעבאטים. ווען זייער לעצטע רימיינדיד באַדיגאַרדז געפאלן, ביידע סקאַרבעררי און פּעטערסאַן סימד צו פאַרשטיין אַז זיי קעמפן אַ לוזינג שלאַכט. ז ײ האב ן זי ך אפגעשטעלט , געװע ר געהאנגע ן בײ ם זײט . דרייק איז צוגעלאָפן צו זיי, זיין פינגער שוין אויפן צינגל.
  
  "קלאָדע," ער געזאגט. "מיר דאַרפֿן קלאַודע, נישט איר. וואו איז ער?"
  
  פון נאָענט, די צוויי באָססעס זענען מאָדנע ענלעך. בײד ע האב ן ז ײ געהא ט מיד ע פנימער , פארלײג ט מי ט שװערע ר שורות , װא ם זײנע ן געבויר ן געװאר ן פו ן יאר ן פו ן גרוים ן באשלוסן . זיינע אויגן זענען געווען קאַלט, די אויגן פון סעודה פּיראַהעס. זײער ע הענט , נא ך אנגעכאפ ט ד י פּיסטאלן , האב ן זי ך פארזיכטיק .
  
  מאַי האָט אָנגעוויזן אויף די וואָפן. - לאז זיי אראפ.
  
  אַליסיאַ האָט געשוועבט איר פאָכער ברייט, מאכן דעם ציל מער שווער. דרייק קען כּמעט זען באַזיגן אין די אויגן פון די באָססעס. די פּיסטאַלז האָבן כּמעט גלײכצײטיק געקלאַפּט צו דער פּאָדלאָגע.
  
  - א בלוטיקע גיהנום - האט אלישע געמורמלט. "זיי קוקן די זעלבע און פירן די זעלבע. טוט עס מאַכן איר שלעכט גייז אין הימל אין קלאָונז? און ווייל איך רעד דערפון - פארוואס זאל מען דא ווערן א שלעכטער בחור? דאָס אָרט איז בעסער ווי אַ וואַקאַציע אין זיבעטן הימל."
  
  "וואָס איינער פון איר סקאַרבעררי?" מ׳האט געפרעגט, לײכט זיך צוגעטאן.
  
  ― איך ― האָט געזאָגט דער מיט די בלאָנדע האָר. "האָבן איר געזוכט קלאַודע איבער די שטאָט?"
  
  "עס זענען אונדז," דרייק שושקעט. "און דאָס איז אונדזער לעצטע האַלטן."
  
  דורך דער שטילקייט האט זיך אפגעקלונגען א שוואכע קליק. דרייק האָט זיך אויסגעדרייט, וויסנדיק אַז אַליסיאַ, ווי שטענדיק, וועט שלאָגן דעם ציל. דער גאראזש האט אויסגעזען לײדיק, די שטילקײט איז פּלוצעם שװער װי אַ באַרג.
  
  סקאַרבעררי האט זיי אַ יעלאָויש שמייכל. "מיר זענען אין די וואַרשטאַט. טײלמאל פאלט אלעס זיך אויס״.
  
  דרייק האט נישט קוקן אויף אַלישאַ, אָבער געגעבן איר אַ צייכן צו זיין קעסיידער אויף די לוקאַוט. עפּעס איז פאַלש. ער איז אַרײַן אַרײַן, האָט זיך אָנגעכאַפּט סקאַרבעררי. מיט א שנעלע באוועגונג פונעם דזשודאקא, האט דרייק אים אויפגעהויבן און אים געווארפן איבער זיין אקסעלע, און דעם מאן שווער געשלאגן קעגן דעם באַטאָנען. ווען דער ווייטיק אין סקאַרבעררי ס אויגן איז דורכגעגאנגען, דרייק האט אַ ביקס צו זיין גאָמבע.
  
  - װאו איז קלאדע ? איך האב געפרעגט.
  
  "קיינמאָל געהערט -"
  
  דרייק האט צעבראכן דעם מאן'ס נאז. "איר האָט נאָך איין געלעגנהייט."
  
  סקאַרבעררי ס ברידינג איז געווען שנעל. זײ ן פני ם אי ז געװע ן שטאר ק װ י גראניט , אבע ר ד י האלדז־מוסקעלע ן האב ן שװע ר געארבע ט או ן געװײז ט נערװעזײ ט או ן שרעק .
  
  - לאמיר אנהויבן אפשיסן די שטיקלעך. מאַי'ס ליכטיקע קול האָט צו זיי דערגרייכט. "איך בין לאנגווייליג".
  
  "גאנץ ארנטליך". דרייק האט זיך אפגעשטופט, זיך אוועקגעטרעטן און אנגעצונדן דעם צינגל.
  
  "נאָו!"
  
  סקאַרבעררי ס געשריי האָט אים אָפּגעשטעלט אין די לעצטע מעגלעך מאָמענט. "קלאַודע וואוינט אויף אַ ראַנטש! אינלאנד פון די צפון ברעג. איך קען דיר געבן די קאָואָרדאַנאַץ."
  
  דרייק האט געשמייכלט. "דעמאלט גיין פאָרויס."
  
  אן אנדער קליק. דרייק האט דערזען די מינדסטע באוועגונג און דאס הארץ האט זיך געזונקען.
  
  אוי ניין.
  
  אַליסיאַ פייערד. איר קויל האָט טייקעף דערהרגעט דעם לעצטן שלעכטן בחור. ער האט זיך באהאלטן אין שטאם פון דער שעלבי.
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויף איר. זי האט צוריק געשמײכלט מיט א ריר פון אלטן אומגליק. דרייק האט געזען אז זי וועט כאטש זיך ווידער טרעפן. ז י הא ט געהא ט א שטארק ן כאראקטער , געקענ ט שאפ ן מי ט דע ם פארלוסט .
  
  ער איז נישט געווען אַזוי זיכער אין זיך. ער האט גענוצט סקאַרבעררי צו ייַלן. "אייל זיך צו. דיין פרייַנד קלאַודע איז אין פֿאַר אַ גרויס יבערראַשן.
  
  
  קאַפּיטל דריי און צוואנציק
  
  
  היידן און קינימאקא האבן אפילו נישט געהאט קיין צייט אנצוהייבן דעם מאשין'ס מאטאר ווען דרייק'ס רוף איז אריינגעקומען. זי האָט דערזען זײַן נומער אויף איר עקראַן און האָט אַ אָטעם אָפּגעאָטעמט.
  
  "דרייק. וואו ביסטו-"
  
  "קיין צייט. איך האב קלאַודע ס אָרט. "
  
  "יאָ, מיר טראַכטן אַזוי אויך, קלוג באָכער. עס איז אַמייזינג וואָס עטלעכע קרימאַנאַלז געבן אַרויף פֿאַר אַ שטיל לעבן.
  
  "ווי לאַנג האָבן איר וויסן? וואו ביסטו?" דרייק פייערד פראגעס ווי אַ בויער סערדזשאַנט געבן אָרדערס.
  
  "פּאַמעלעך אַראָפּ, טיגער. מיר באקומען די נייעס מיט א מינוט צוריק. זע, מיר גרייטן זיך צו א באלדיגן שטרײק. און איך מיין יעצט, דו שפילט זיך?
  
  "איך בין רעכט. מיר זענען אַלע אַזוי. דער ממזר איז איין שריט הינטער קאָוואַלענקאָ. "
  
  היידן האָט אים דערציילט וועגן די טעראָריסט וואָרענונגען ווען זי האָט געמאָלדן קינימאַקאַ צו פאָר. ווען זי האט פארטיק, איז דרייק געשוויגן.
  
  נאך א מאמענט האט ער געזאגט: "מיר וועלן דיר טרעפן אין הויפטקווארטיר."
  
  היידן האט גיך גערופן בן בלייק'ס נומער. "דיין אָפּעראַציע איז געווען אַ הצלחה. מיר האָפן אַז אונדזער אַגענט אין לאָנדאָן וועט באַקומען איר וואָס איר דאַרפֿן אין די ווייַטער ביסל שעה, נאָך וואָס ער וועט שיקן קאָפּיעס גלייַך צו איר. איך האָפֿן דאָס איז וואָס איר דאַרפֿן, בן.
  
  "איך האף עס איז טאַקע דאָרט." בן'ס שטימע האט געקלונגען אזוי נערוועז ווי זי האט אמאל געהערט פון אים. "עס איז אַ געזונט טרעפן, אָבער עס איז נאָך אַ טרעפן."
  
  "איך האָפֿן אַזוי אויך".
  
  היידן האט אראפגעלאזט איר טעלעפאן אויפן דאשבאָרד און אויסגעשטרעקט בלומקייט אויף די גאסן פון וואיקיקי ווען קינימאקא איז צוריק פארטריבן צו הויפטקווארטירן. "גאַטעס מיינט אַז אויב מיר קענען געשווינד האַנדלען מיט קלאַודע, מיר קענען האַלטן די אַטאַקס. זיי האָפן אַז קאָוואַלענקאָ קען אפילו זיין דאָרט. "
  
  מאנא האט געקראצט די צײן. "יעדער יינער טוט עס, באַלעבאָס. לאקאלע פאליציי, ספעציעלע קרעפטן. אלעס שרינקט זיך ביז עס פלאצט. דער פּראָבלעם איז אַז די שלעכט גייז זענען שוין אין פּלאַץ. זיי זאָל זיין. ס'מוז זיין כמעט אוממעגליך אפצושטעלן סיי וועלכע אט-אט אטאקע, לאזט זאגן א האלבן טוץ אטאקעס אויף דריי פאַרשידענע אינזלען.
  
  אַלעמען אין מאַכט איז געווען קאַנווינסט אַז קאָוואַלענקאָ טאַקע באפוילן פילע אַטאַקס צו האַלטן אַלעמען פאַרנומען בשעת ער געגאנגען אין זוכן פון זיין חלום - אַ נסיעה צו וואָס ער האָט געווידמעט די לעצטע טייל פון זיין לעבן.
  
  גיי אין די פוססטעפּס פון קאַפּיטאַן קוק. גיין איינער בעסער. ויספאָרשן ווייַטער פון די טויערן פון גענעם.
  
  היידן האט זיך ארומגערינגלט ווי דער הויפטקווארטיר האט זיך ארויסגעהויבן אינדרויסן. עס איז צייט צו שפּילן.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האט געפירט מאי און אלישיע צום סי.איי.עי. געביידע און זיי זענען גלייך באגלייט געווארן אויבן. מע ן הא ט ז ײ ארײנגעפיר ט אי ן צימער , װ ו ד י טעטיקײ ט אי ז געװע ן אי ן פול ן אנג . ביים ווייטן עק זענען היידן און קינימאקא געשטאנען צווישן א המון פאליציי און מיליטער. דרייק קען זען SWAT און די HPD פּלאַצן מאַנשאַפֿט. ער קען זען יונאַפאָרמז אַז קיין צווייפל געהערט צו CIA ספּעציעל אַפּעריישאַנז טימז. אפֿשר אפילו עטלעכע דעלטאַ נירביי.
  
  דער טייַוול איז בלי אויף די עק פון די בלוט מלך רעכט איצט און אויס פֿאַר בלוט.
  
  "צי איר געדענקען ווען דער בלוט מלך געשיקט זיין מענטשן צו באַפאַלן דעם דעסטרויער צו גאַנווענען די מיטל?" ער האט געזאגט. "און זיי זענען טריינג צו קידנאַפּ קינימאַקו אין דער זעלביקער צייט? איך געוועט עס איז געווען אַ אַקסאַדענטאַל כאַפּן. זיי נאָר געוואלט צו וויסן קינימאַקי האַוואַייאַן.
  
  דרייק האט דאן געדענקט אז נישט מיי אדער אלישיע זענען געווען ארום ווען קאוואלענקא'ס מענטשן האבן צוגעטשעפעט דעם דעסטרויער. ער האט געשאקלט מיטן קאפ. "נישט קיין ענין".
  
  דרייק האָט געזען בן און קאַרין פּאַרקט ביי די פֿענצטער. יעדע ר פו ן ז ײ הא ט געהא ט א גלעזע ר אי ן דע ר האנט , או ן ז ײ האב ן אויסגעזע ן װ י האנט־געקװעלט ע ציגארעטן , אי ן א שול־דיסקאָטעק .
  
  דרייק האט געטראכט צו זיך פארלוירען אין דעם עולם. עס וואָלט זיין גרינג. די אָנווער פון קענעדי נאָך בוילד אין זיין בלוט, מאכן עס אוממעגלעך פֿאַר אים צו דיסקוטירן. בן איז געווען דאָרט. בן האָט זי געהאלטן ווי זי איז געשטאָרבן.
  
  עס זאָל האָבן געווען דרייק. ניט נאָר דאָס. דרייק האט צו פאַרמייַדן איר טויט. דאָס האָט ער געטאָן. די צײַט האָט זיך צעטומלט און אַ מאָמענט איז ער געווען אין דער היים אין יאָרק מיט קענעדי און מען האָט עפּעס געקאָכט אין קיך. קענעדי האט ארויפגעשפראצט טונקעלע ראם אין די פאן און האט ארויפגעקוקט ווי עס האט זיך געכאפט. דרייק מאַרינאַטעד די ביפסטייק אין קנאָבל בוימל. עס איז געווען געוויינטלעך. עס איז געווען שפּאַס. די וועלט איז צוריק צו נאָרמאַל.
  
  די שטערן האבן אים געבליצט פאר די אויגן װי א דורכגעפאלענער פיירווערק. די וועלט האָט זיך פּלוצעם צוריקגעקערט, און קולות האָבן געקלונגען אַרום אים. עמעץ האט אים אנגעשטויסן מיט אן עלנבויגן. אן אנדער מענטש האט אויסגעגאסן הייסע קאווע אויף איינעם פון זיינע העכערע און זיך צוגעלאפן אין באד ווי א פלעדערמויז פון גיהנום.
  
  אַליסיאַ האָט אַ קוק געטאָן אויף אים. "וואָס ס 'גייט אויף, דראַקעס?"
  
  ער האט דורכגעשטופט דעם עולם ביז ער איז געקומען פנים צו פנים מיט בן בלייק. דאָס איז געווען דער שליימעסדיק מאָמענט פֿאַר אַ קורץ קאָמענטאַר פון דינאָראָקק. דרייק האט דאס געוואוסט. בן מיסטאָמע געוואוסט דעם. אבער זײ האבן בײדע געשװיגן. ליכט האט ארײנגעשטראמט דורכן פענצטער הינטער בן; האָנאָלולו איז געווען פריימד דורך זונשייַן, העל בלוי הימל, און אַ ביסל רידזשד וואלקנס אַרויס.
  
  דרייק האָט לעסאָף געפֿונען זיין קול. "צי האָט די CIA קאָמפּיוטערס באַווייַזן נוציק?"
  
  "מיר האָפֿן". בן האָט דערצײלט די געשיכטע פֿון קאַפּיטאַן קוקס נסיעה אונטער דיאַמאָנד העאַד און האָט זיך פֿאַרענדיקט מיט דער אַנטפּלעקונג, אַז די סי־איי־עי האָט גענוצט אַ בריטישן אַגענט צו באַרויבן די נאַשאַנאַל אַרכיוון.
  
  אַליסיאַ איז פּאַמעלעך פאָרויס נאָך געהער די נייַעס פון די יונג באָכער. "בריטיש סופּערגנב? וואָס איז זיין נאָמען?"
  
  בן בלינק אויף די פּלוצעמדיק ופמערקזאַמקייַט. "היידן האָט מיר קיינמאָל געזאָגט."
  
  אַליסיאַ האָט אַ קוק געטאָן אויף די סי.איי.עי. אפעראציע, און דערנאָך זיך צעבראכן אין אַ שמייכל. "אָה, איך געוועט אַז זי האט נישט."
  
  "וואס מיינט עס?" קארין האט גערעדט.
  
  אַלישאַ ס שמייכל איז געווען אַ ביסל בייז. "איך בין נישט ספּעציעל באַוווסט פֿאַר מיין דיפּלאָומאַסי. קליקט נישט אויף אים."
  
  דרייק האט זיך געכאפט. "נאָר אן אנדער אינטערנאַציאָנאַלע פאַרברעכער וואָס אַלישאַ איז געווען פאַקינג. דער קונץ איז שטענדיק געווען צו געפֿינען וואָס זי האָט נישט.
  
  "דאָס איז אמת," האָט אַליסיאַ געזאָגט מיט אַ שמייכלען. "איך בין שטענדיק געווען פאָלקס."
  
  ― נו, אויב דאָס איז דער אַגענט, װאָס איך טראַכט, ― האָט מאַי זיך אַרײַנגעבראָכן, ― איז ער באַקאַנט מיט דער יאַפּאַנישער אינטעליגענץ. ער איז... אַ שפּילער. און אַ זייער, זייער גוט אָפּעראַטאָר."
  
  "אזוי ער וועט רובֿ מסתּמא נעמען קעיר פון זיין סוף." דרייק האט שטודירט דעם גליק פון דער פאציפישער שטאט פארשפרייט פאר אים און האט אליין געבענקט נאך א שטיקל שלום.
  
  "עס איז קיינמאָל געווען אַ פּראָבלעם פֿאַר אים," האָט אַליסיאַ געזאָגט. "און יאָ, ער וועט באַפרייַען דיין מאַגאַזינז."
  
  בן האט נאך אלץ געזוכט פון אלישיע ביז היידן, אבער האט געהאלטן די צונג. דיסקרעשאַן איז געווען דער בעסטער טייל פון ריווילינג אין דעם בינע. "עס איז נאָך אַ געבילדעט טרעפן," ער האט געזאגט. "אָבער אויב מיר טאַקע באַקומען צו די טויערן פון גיהנום, איך בין זיכער אַז די רעקאָרדינג קען ראַטעווען אונדזער לעבן."
  
  "האָפענונג." דרייק האט זיך אויסגעדרייט און סערווייד די כאַאָס. "עס וועט נישט קומען צו דעם. דער בלוט מלך וועט נאָך זיין אין די ראַנטש. אבער אויב די דאזיקע ארעמלעך וועלן זיך נישט אײַלן, וועט קאָוואַלענקאָ זיך אַנטלויפן.
  
  "קאָוואַלענקאָ". אַלישאַ האט געלעקט איר ליפן ווי זי האט עס, סאַווירינג איר נקמה. "שטאַרבן פֿאַר וואָס געטראפן מיט הודסאָן. און בורדראו? ער איז אן אנדער איינער וואָס איז טאַקע באמערקט. " אויך זי האט זיך ארומגעקוקט אין דעם טומלדיקן עולם. "סייַ ווי סייַ, ווער איז דאָ אין באַשולדיקונג?"
  
  ווי אין רעאקציע איז געקומען א קול פון די המון אפיצירן ארום היידן דזשיי. ווען דער ראַש איז געשטארבן אַראָפּ און דער מענטש קען זיין געזען, דרייק איז געווען צופרידן צו זען יונתן גייטס. דער סענאַטאָר איז אים געפֿעלן געוואָרן. אוּן הָאט גִיוֶוען מִיט אִים.
  
  "ווי איר וויסן, מיר האָבן די אָרט פון די קאָוואַלענקאָ ראַנטש אין אָאַהו," גייטס געזאגט. "דעריבער, אונדזער מיסיע זאָל צונויפשטעלנ זיך פון פיר טיילן. ערשטער, באַוואָרענען אַלע כאַסטאַדזשאַז. צווייטנס, קלייַבן אינפֿאָרמאַציע וועגן סאַספּעקטיד טעראָריסט אנפאלן. דריטנס, געפֿינען דעם מענטש, קלאַודע און קאָוואַלענקאָ. און פערטן, געפֿינען די אָרט פון די אנדערע צוויי ראַנטשעס.
  
  גייטס האט זיך אפגעשטעלט דאס צו טראכטן, און האט דאן עפעס געראטן צו מאכן יעדן מאן און פרוי אין צימער טראכטן אז ער קוקט אויף זיי מיט איין באוועגונג פון די אויגן. "דאָס מוזן זיין געטאן מיט קיין מיטל נייטיק. קאָוואַלענקאָ האָט גערן געשטעלט פילע לעבנס אין זיין פראַנטיק זוכן. עס וועט זיך היינט סוף".
  
  ד י טויער ן זײנע ן געװע ן אפגעקערט . מיט א מאל האט זיך אויפגעהערט דער תוהו ובוהו אין חדר, און אלע האבן זיך גיך צעשפרײט אין זײערע ערטער. די פּרטים זענען קערפאַלי באַטראַכט.
  
  דרייק האט געכאפט היידן'ס אויג. זי האט צו אים א װאונק געטאן מיט דער האנט, אים פארבעטן צו קומען.
  
  ― מאַכט זיך גרײט און זאַט די פֿערד, בחורים. מיר וועלן קומען צו קלאַדעס ראַנטש אין דרייסיק מינוט."
  
  
  קאַפּיטל פיר און צוואנציק
  
  
  דרייק איז געזעסן מיט זיינע פריינד אין איינעם פון די ליכט העליקאָפּטערס פון די האַוואַייאַן פאליציי דעפּאַרטמענט און געפרואווט צו קלאָר זיין קאָפּ ווען זיי זענען געשווינד געפלויגן צו קלאַודע ס ראַנטש. דער הימל איז געווען אָנגעפילט מיט ענלעך העליקאָפּטערס און שווערע מיליטערישע. הונדערטער מענטשן זענען געווען אין דער לופט. אנדער ע זײנע ן געװע ן אויפ ן װע ג איבע ר לאנד , זי ך באװעג ן װ י גיך . רובֿ פון די פּאָליצייַ און מיליטער זענען געצווונגען צו בלייַבן אין האָנאָלולו און די וואַיקיקי געגנט אין פאַל די טעראָריסט אַטאַקס טאַקע מאַטיריאַלייזד.
  
  די בלוט מלך צעטיילט זייער פאָרסעס.
  
  די סאַטעליט בילד האָט געוויזן אַ פּלאַץ פון באַוועגונג אויף די ראַנטש, אָבער פיל פון עס איז געווען מאַסקט אַזוי עס איז געווען אוממעגלעך צו זאָגן וואָס איז טאַקע געגאנגען אויף.
  
  דרייק איז געווען באשלאסן צו ופהענגען זיין געפילן פֿאַר קאָוואַלענקאָ. גייטס איז געווען גערעכט. די אָרעווניקעס און זייער זיכערקייַט זענען די באַשטימענדיק פונקטן דאָ. עטלעכע פון די מערסט אַמייזינג סייץ ער האט אלץ געזען געעפנט אַרויף אונטן און אַרום אים ווען זיי פלו צו די צפון קאָוסט, אָבער דרייק געוויינט יעדער אונס פון זיין וועט צו פאָקוס. ער איז געווען דער זעלנער וואס ער איז אמאל געווען.
  
  ער האט נישט געקאנט זײן קײנער אנדערש.
  
  אויף זיין לינקס האט מאַי קורץ גערעדט צו איר שוועסטער טשיקאַ, טאָפּל-קאָנטראָלירן איר זיכערקייַט און בייַטן עטלעכע שטיל ווערטער בשעת זיי קען. עס איז געווען קיין סוד פֿאַר ווער עס יז אַז זיי קען אָנהייבן אַ פול-וואָג מלחמה אָדער גיין אין אַ צוגעגרייט מלחמה זאָנע.
  
  צו דרייק'ס רעכט, האָט אַלישאַ פארבראכט איר צייט צו קאָנטראָלירן און איבערקוקן איר וועפּאַנז און ויסריכט. זי האט גארנישט געדארפט דערקלערן. דרייק האט נישט געהאט קיין צווייפל אז זי וועט אויספירן איר נקמה.
  
  היידען און קינימאַקאַ זענען געזעסן איינער קעגן דעם אנדערן, קעסיידער דריקן זייער מיקראָפאָן און בלערד אויס אָדער באַקומען דערהייַנטיקונגען און אָרדערס. די גוטע נייעס איז געווען אז גארנישט איז געשען אויף אואהו אדער סיי וועלכע אנדערע אינזל. די שלעכט נייַעס איז געווען אַז דער בלוט מלך האט יאָרן צו צוגרייטן פֿאַר דעם. זיי האָבן קיין געדאַנק וואָס זיי זענען געגאנגען אין.
  
  בן און קארין זענען געבליבן אין הויפטקווארטירן. מען האט זיי באפוילן צו ווארטן אויף די אימעיל פון דעם אגענט און זיך דאן האלטן פאר די עטוואס שרעקליכע מעגליכקייט אז זיי זאלן דארפן אריינגיין אונטער דימענט קאפ און מעגליך דורכברעכן דעם גיהנום טויער.
  
  א מעטאַלליק קול געקומען פון די טשאַפּערז געזונט סיסטעם. "פינף מינוט צו ציל."
  
  ווי עס אָדער נישט, דרייק געדאַנק. מיר זענען אין עס איצט.
  
  דער העליקאפטער האט זיך געפלויגן נידעריק איבער א טיפן טאל, אן אומגלויבליכע ראיה ווען ער איז געפלויגן צווישן צענדליגער אנדערע העליקאפטערס. דאָס איז געווען די ערשטע כוואַליע, וואָס איז באַשטאַנען פון ספעציעלע פאָרסעס זעלנער. יעדער צווייטער אמעריקאנער מיליטער פריוואטער איז געווען גרייט צו העלפן. לופט קראַפט. נאַווי. אַרמיי.
  
  דאָס קול איז ווידער געקומען. "ציל".
  
  זיי זענען אויפגעשטאנען ווי איינער.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק'ס שיך האבן אנגערירט דאס ווייכע גראז און ער איז טייקעף געווען אונטער פייער. ע ר אי ז געװע ן דע ר לעצטע ר מענטש , װא ס אי ז ארויסגעפאר ן ד י טיר . די אומגליקלעכע מאַרינע, נאָך פייטינג צוריק, גענומען אַ פול פּלאַצן צו די קאַסטן און געשטארבן איידער ער שלאָגן די ערד.
  
  דרייק האט זיך צעשפרייט אויף דער ערד. קױלעטן האָבן אים געפֿײַפֿט איבערן קאָפּ. פארשטומט ע קלאפ ן האב ן געקלאפ ט ד י קלאמע ן לעב ן אים . ער האט געגעבן א װאול. ד י מענע ר פו ן בײד ע זײט ן פו ן אי ם זײנע ן געקראכ ן איבער ן גראז , מי ט דע ר נאטירלעכע ר הײליק ע טעריין , װ י דע ר דעק .
  
  פאראוי ם הא ט ע ר דערזע ן א הויז , א צװ ײ שטאקיק ע ציגל־סטרוקטור , גארניש ט באזונדער , אבע ר ניש ט געפאס ט פא ר קאװאלענקא ס לאקאלע ר באדערפענישן . אויף לינקס האט ער דערזען דעם ראַנטש געגנט. וואָס די...?
  
  דערשראקן, אומבאוואפנטע פיגורן זענען צו אים געלאפן. זיי געלאפן לינקס און רעכטס, אין אַלע ריכטונגען. ער האט דערהערט א שיסן אין זײן אויער
  
  "פרייַנדלעך שוועבעלעך"
  
  ער האט זיך געגליט פארויס. מײ ן או ן אליש ע האב ן זי ך אװעקגעפיר ט אוי ף זײ ן רעכטס . צום סוף, די מאַרינעס פּולד זיך צוזאַמען און אנגעהויבן צו מעלדן אַ קאָואָרדאַנייטיד מוסטער פון פייַער. דרייק אנגעהויבן צו רירן שנעלער. ד י מענטש ן פאר ן ז ײ האב ן זי ך אנגעהויב ן צוריקציען , ארויסגעקומע ן פו ן זײע ר באהעלטעניש ן או ן זי ך צוגעלאפ ן צו ם הויז .
  
  גרינג טאַרגאַץ
  
  דרייק איז איצט אַרויף מיט באַפאַלן כוחות און מאָרד מענטשן אויף די לויפן מיט זיין פּיסטויל אויפשטיין. ע ר הא ט דערזע ן דע ם ארעסטאנט , װעלכע ר אי ז געשפרונגע ן אוי ף גראז , גײ ט צ ו דע ר שטוב . זיי האבן נישט געוואוסט די גוטע בחורים קומען.
  
  דער אַרעסטאַנט האָט זיך פּלוצעם פֿאַרדרײט און געפֿאַלן. די מענטשן פון די בלוט מלך האבן שיסער וויד אויף זיי. דרייק האט געקראכט, געצילט אויפן שיסער און אראפגעלאזט דעם ממזר'ס קאפ. ער פּיריאַדיקלי פייערד, אָדער פּינדינג מענטשן צו דער ערד אָדער דירעקטעד מענטשן אַזוי אַז אנדערע קענען ענדיקן זיי אַוועק.
  
  ער האט געזוכט קלאדו. פאר זיי האבן פארלאזט דעם העליקאפטער, האט מען זיי אלע געוויזן א בילד פונעם צווייטן אין קאמאנד פון דעם בלוט-קעניג. דרייק האָט געוווּסט אַז ער וועט רעזשיסירן געשעענישן פון הינטער די סינז, פּלאַן אַ אַנטלויפן פּלאַן. מסתמא פון שטוב.
  
  דרייק איז געלאפן, נאך איבערזוכן די געגנט, פון צייט צו צייט געשאסן. אײנע ר פו ן ד י שלעכטע ר הא ט זי ך אויפגעהויב ן פו ן הינטער ן בערגל , או ן זי ך צוגעלאפ ן מי ט א מאטשעט . דרייק האט פשוט אראפגעלאזט זיין אקסעלע, געלאזט דעם מאמענטום פון זיין קעגנער צו טראגן אים גלייך אויף זיך, און ער איז צוזאמגעפאלן צו דער ערד. דער מאן האט געטשעפעט. דרייק'ס שטיוול האט צעטרעטן זיין קין. דרייק'ס אנדערע שטיוול האט געטרעטן אויף דער האנט וואס האט געהאלטן די מאשעטע.
  
  דער געוועזענער סאס אפיציר האט געצילט זיין ביקס און געשאסן. און דעמאָלט מיר אריבערגעפארן אויף.
  
  ער האט נישט צוריקגעקוקט. דאָס הויז איז געווען פאָרויס, עס איז געווען ריזיק, די טיר אַ ביסל פאַרפעסטיקט, ווי צו פאַרבעטן אַרייַנגאַנג. דאָך, דאָס איז נישט דער וועג צו גיין. דרייק האט ארויסגעבלאזט די פענצטער ווי ער איז געלאפן, צילנדיק הויך. אין שטוב האָט זיך אויסגעבראָכן גלאז.
  
  איצ ט זײנע ן אל ץ מע ר געפאנגענ ע געשטאנע ן פו ן דע ר ראנטש . טײ ל זײנע ן געשטאנע ן אי ן דע ר הויכע ר גראז , פונק ט געשרײען , אדע ר האב ן אויסגעזע ן שיא ל געשאקלט . ווען דרייק האט אויף זיי געקוקט, האט ער באמערקט אז רוב פון זיי לויפן אין א גאַנג, פליען פאראויס ווי זיי לויפן פון עפעס.
  
  און דערנאָך האָט ער עס געזען, און זיין בלוט איז געוואָרן אייז.
  
  דער קאָפּ, דער אוממעגליך ריזיקער קאָפּ פון אַ בענגאַלער טיגער, האָט זיך אויסגעקערט איבערן גראָז אין אַן גרינגן יאָג. דרייק האָט נישט געקענט לאָזן די טיגערס כאַפּן זייער רויב. ער איז געלאפן צו זיי.
  
  איך האב געדריקט דעם עיער. "טיגערס אין די גראָז".
  
  עס איז געווען אַ פלעקל פון שמועסן אין ענטפער. אנדערע האבן אויך באמערקט די בהמות. דרייק וואָטשט ווי איינער פון די אַנימאַלס דזשאַמפּט אַנטו די צוריק פון די פליסנדיק מענטש. די באַשעפעניש איז געווען ריזיק, פעראָושאַס, און אין אַנטלויפן איז געווען די גאנץ בילד פון כאַאָס און בלוטבאָד. דרייק האט געצוואונגען די פיס צו גיין שנעלער.
  
  נאך א ריזיגע קאפ האט זיך א פאטש געטאן דורכן גראז מיט עטליכע מעטער פאראויס. דער טיגער איז אויף אים צוגעשפרונגען, זיין פּיסק האָט זיך פאַרוואַנדלט אין אַ ריזיקן געראָטן, די ציין זענען אָפּגעוואָרפן און שוין פאַרפלעקט מיט בלוט. דרייק איז געפאלן צו דער דעק און זיך געוואלד, יעדער נערוו אין זיין קערפער איז לעבעדיק און געשריי. קיינמאל פריער האט ער נישט געגליט אזוי גאנץ. קיינמאל פריער איז ער נישט אויפגעשטאנען אזוי שנעל און גענוי. ע ס אי ז געװע ן װ י א גרויםע ר קעגנער , הא ט אי ן אי ם אויפגעװעק ט א בעסערע ר קעמפער .
  
  ע ר הא ט געצויג ן זײ ן ביקס , זי ך אומגעקער ט או ן געשאס ן א קויל ל אי ן דע ם טיגער ס קאפ . די בהמה איז תיכף געפאלן, א שאָס דורכן מוח.
  
  דרייק האט נישט גענומען אטעם. ער איז שנעל געשפרינגען איבער די גראז צו העלפן דעם מאן וואס ער האט געזען באזיגט סעקונדן פריער. דער טיגער האט זיך ארויפגעכאפט איבער אים, געקראכן, די ריזיגע מוסקלען האבן זיך אנגעשטרענקט און געקראפט, ווען ער האט געבויגן דעם קאפ צו ביס.
  
  דרייק האט אים געשאסן אין רוקן, געווארט ביז ער זאל זיך אומקערן, און האט אים דערנאך געשאסן צווישן די אויגן. ע ס הא ט זי ך געלאנד ט , אל ע פינ ף הונדער ט פונט , אוי ף דע ם מענטש , װא ס ע ס הא ט זי ך גענומע ן עסן .
  
  נישט גוט, האט דרייק געטראכט. אבער עס איז בעסער ווי צו צעריסן און עסן לעבעדיק.
  
  אי ן זײ ן אויערבי ק זײנע ן געװע ן געשרײען . "באַרען מיר, די מאַמזער זענען ריזיק!" ― נאָך אײנער, דזשאַקקאָ! איינער מער צו דיין זעקס!
  
  ער האט געלערנט די סביבה. קיין צייכן פון טיגערס, נאָר דערשראָקן קאַפּטיווז און דערשראָקן טרופּס. דרייק איז צוריק איבער די גראָז, גרייט צו נעמען דעק אויב ער וועט זען קיין קעגנער, אָבער אין סעקונדעס איז ער צוריק אין הויז.
  
  ד י פראנט ע פענצטע ר זײנע ן געװע ן צעבראכן . די מאַרינעס זענען ין. דרייק איז נאכגעגאנגען אים, זיין בלועטאָאָטה וויירליס סיגנאַל מאַרקינג אים ווי פרייַנדלעך. ווען ער איז געגאַנגען איבערן צעבראָכענער ווינדאָווסילל, האָט ער זיך געוואונדערט וואו קלאַודע אַליין קען זיין. וואו וואלט ער יעצט געווען?
  
  דאָס קול האָט אים געשעפּטשעט אין אויער. "איך געדאַנק איר לינקס דער פּאַרטיי פרי, דראַקעס." סילקי טאָנעס פון אַליסיאַ. "פֿאַר דיין צוויי."
  
  ער האט זי געזען. טיילווײַז באַהאַלטן בײַם שאַפע, וואָס זי האָט דורכגעריסן. גאָט, זי האָט דורכגעקאָכט זיין DVD זאַמלונג?
  
  מאי איז געװען הינטער איר מיט א ביקס אין דער האנט. דרייק האט צוגעקוקט ווי די יאפאנעזער פרוי האט אויפגעהויבן איר וואפן און עס געצילט אויף אליסיע'ס קאפ.
  
  "מאַי!" האָט זײַן פֿאַרצווייפֿלט קול געקרישט אין די אויערן.
  
  אַליסיאַ שפּרינגען. מיי'ס פנים האט זיך פארדרייען אין א קליינעם שמייכל. "עס איז געווען אַ האַווייַע, דרייק. איך האָב אָנגעוויזן אויף די סיגנאַלינג צובינד, נישט אַלישאַ. נאך נישט ".
  
  - אנגסט ? דרייק האט געטשעפעט. - מיר זײנען שוין אינעװײניק.
  
  "די גראַנץ ויסקומען צו טראַכטן עס אויך האט צו טאָן מיט די גרויס ווערכאַוס אין די באַקיאַרד."
  
  אַליסיאַ טרעט צוריק און גענומען ציל מיט איר פּיסטויל. "פאַרשילטן אויב איך וויסן." זי האט געשאסן א װאליע אויפן קעמערל. פֿונקען פֿלעגן.
  
  אַליסיאַ האָט זיך אָנגעהויבן. "דאָס זאָל זיין גענוג."
  
  היידן, ענג נאכגעפאלגט פון קינימאקא, איז צוריק אין צימער. "די שפּײַכלער איז שטאַרק פֿאַרמאַכט. וואונדער פון בובי טראַפּס. די טעק גייז אַרבעט איצט אויף עס. "
  
  דרייק פּעלץ די אומרעכט פון עס אַלע. ― און דאָך גײען מיר אַהער אַהער אַזױ גרינג? דאס -"
  
  אי ן דע ם מאמענ ט הא ט זי ך א גערודער ט אויפ ן שפיץ ט פו ן ד י טרעפ ן או ן א קלאנג , פו ן עמעצ ן אראפגעלאזט . שנעל. דרייק האט אויפגעהויבן זיין ביקס און ארויף געקוקט.
  
  און זי פראָזע פון קלאַפּ.
  
  אײנע ר פו ן קלאדע ס מענע ר אי ז פאמעלע ך אראפגעגאנגע ן ד י טרעפ , אי ן האנט , אנגעכאפ ט דע ם ארעסטאנט ן האלדז . אין איר אַנדערער האַנט האָט זי געהאַלטן דעם מדבר־אָדלער אָנגעוויזן אויף איר קאָפּ.
  
  אבער דאָס איז נישט די פול מאָס פון דרייק ס קלאַפּ. א קראנקהייט געפיל האט זיך אויפגעהויבן ווען ער האט דערקענט די פרוי. עס איז געווען קייט האַרריסאָן, די טאָכטער פון אַ געוועזענער אַסיסטאַנט צו גאַטעס. דער מענטש וואס איז געווען טייל צו באַשולדיקן אין קענעדי ס טויט.
  
  עס איז געווען זיין טאָכטער. נאך ביים לעבן.
  
  קלאדע'ס מאן האט שווער צוגעדריקט דעם ביקס קעגן איר טעמפל, און זי האט גורם געווען צו פארמאכן די אויגן פון ווייטאג. אבער זי האט נישט געשריגן. דרייק, צוזאַמען מיט אַ טוץ אנדערע אין די צימער, שפּיציק זייער וועפּאַנז אויף דעם מענטש.
  
  און נאָך דרייק פּעלץ אַז עס איז פאַלש. פארוואס איז דער בחור געווען אויבן מיט איין ארעסטאנט? עס האָט אויסגעזען ווי -
  
  "קום צירוק!" - האט דער מאן א געשרײ געטאן, װילד ארײנגעװארפן די אויגן אין אלע זײטן. די שווייס האָט פון אים געדריפט אין גרויסע טראפנס. אזו י װ י ע ר הא ט האלב־געטראג ן , האלב־געשטופ ט ד י פרוי , הא ט געמײנט , א ז זײ ן גאנצ ע װאג ט אי ז געװע ן אוי ף זײ ן הינטן . די פרוי האט אים, צו איר קרעדיט, נישט געמאכט גרינג.
  
  דרייק האט אויסגערעכנט אז דער דרוק אויפן צינגל איז שוין א האלבע וועג צום ציל. "טרעט צוריק! לאָזן אונדז אַרויס!" דער מאן האט זי אראפגעשטופט נאך א טריט. ד י ספעצנאז ע זעלנע ר האב ן זי ך נארמאל , אבע ר נא ר אוי ף א ביס ל גינציקע ר פאזיציע ס אפגעקערט .
  
  "איך ווארנט אייך נארעס." דער פארשוויצטער האט שווער געאטעמט. - קום ארויס פון די פאקינג וועג.
  
  און דאָס מאָל דרייק קען זען אַז ער מענט עס. עס איז געווען פאַרצווייפלונג אין זיין אויגן, עפּעס דרייק דערקענט. דער מענטש האט אלץ פארלוירן. װא ס ע ר הא ט געטא , װא ס ע ר הא ט געטון , אי ז ע ס געטא ן געװאר ן אונטע ר א שרעקלעכע ר צװאנג .
  
  - צוריק! דער מאן האט װידער א געשרײ געטאן און גראב אראפגעטריבן די פרוי נאך א טריט. דער אָרעם אַרום איר האַלדז איז געװען װי אַן אײזערנער רוט. ע ר הא ט געהאלט ן יעד ן טײ ל פו ן זײ ן קערפער , כד י ניש ט פארשטעל ן קײ ן ציל . אַמאָל איז ער געווען אַ זעלנער, מסתּמא אַ גוטער.
  
  דרייק און זיין חברים האָבן געזען די חכמה פון צוריקציענ זיך. זיי האָבן געגעבן דעם מענטש אַ ביסל מער פּלאַץ. ער איז אַראָפּ נאָך אַ פּאָר טרעפּ. דרייק האט געכאפט מאי'ס אויג. זי האט א ביסל געשאקלט מיטן קאפ. זי האט אויך געוואוסט. עס איז געווען פאַלש. עס איז געווען...
  
  דיסטראַקטינג מאַנוווער. די מערסט שרעקלעך מין. קלאַודע, קיין צווייפל אויף קאָוואַלענקאָ ס אָרדערס, געניצט דעם מענטש צו דיסטראַקט זיי. אַרטשעטיפּאַל נאַטור פון די בלוט מלך. עס קען זיין אַ באָמבע אין די הויז. די פאַקטיש באַלוינונג, קלאַודע, איז מיסטאָמע געווען אַ מאַזלדיק אַנטלויפן פון דער שפּייַכלער.
  
  דרייק האט געווארט, גאנץ גוט. יעדער נערוו אין זיין גוף איז געפרוירן. ער האט אויסגעגליכן דעם קלאפ. זײ ן אטעם האט זיך אפגעשטעלט. זיין מיינונג איז געווען ליידיק. ס'איז איצט גאָרנישט געװען, נישט דער געשפּאַנטער צימער פֿול מיט זעלנער, נישט דער דערשראָקענער אָרעווניק, אַפֿילו נישט דאָס הויז און די משרתים, װאָס האָבן אים אַרומגערינגלט.
  
  נאָר אַ מילאַמיטער. ציל קראָסשאַיר. דער ציל איז ווייניקער ווי אַ אינטש. איין מאַך. דאָס איז אַלע ער דארף. און שטילקייט איז געווען אַלץ וואָס ער האָט געוואוסט. דער מאן האט דאן אראפגעשטופט קייט העריסאן נאך א טרעפ, און אין יענע שפאלטן סעקונדע פון באוועגונג האט זיין לינקע אויג ארויסגעקוקט פון הינטערן שאַרבן פון דער פרוי.
  
  דרייק האט אים צעבראכן מיט איין שאָס.
  
  דער מאן איז צוריקגעשפרונגען, זיך צוזאמגעשטויסן מיט דער וואנט און זיך פארבײ די קװיטשענדע פרוי. ער איז געלאנדעט מיט א קלאפ, מיטן קאפ ערשט, ביקסן קלינגען הינטער אים, און דערנאך האבן זײ דערזען זײן וועסטל, זײן בויך.
  
  קייט העריסאן האט געשריגן, "ער האט א באמבע אויף אים!"
  
  דרייק איז געשפרונגען פאראויס, אבער מאי און דער גרויסער ים זענען שוין געשפרונגען איבערן ברעג פון די טרעפ. א מארינע האט געכאפט קייט העריסאן. מאַי איז אַרײַנגעשפּרונגען איבער דעם טויטן מערסאַנער. איר קאָפּ האָט זיך אויסגעדרייט צו דער וועסטל, צום גראדן.
  
  "אַכט סעקונדעס!"
  
  אלע זענען צוגעלאפן צום פענצטער. אַלעמען אַחוץ דרייק. דער ענגלענדער האט זיך אװעקגעפארן אין שטוב ארײן, זיך צוגעלאפן אין שמאלן גאםן צו דער קיך, מתפלל געווען, אז איינער זאל לאזן אפען די הינטערשטע טיר. אַזוי ער וואָלט זיין נעענטער צו קלאַודע ווען די באָמבע איז אַוועק. אַזוי ער האט אַ געלעגנהייַט.
  
  דורך די קאָרידאָר. דריי סעקונדעס זענען דורכגעגאנגען. צו דער קיך. אַ שנעל קוק אַרום. נאָך צוויי סעקונדעס. די הינטערשטע טיר איז פארמאכט.
  
  צייט איז איבער.
  
  
  קאַפּיטל פינף און צוואנציק
  
  
  דרייק האט געעפנט פייער ווי נאר ער האט געהערט די ערשטע אויפרייס. עס וואָלט נעמען אַ רגע אָדער צוויי צו באַקומען צו אים. די קיך־טיר האָט זיך צעבראָכן פֿון פֿיל קלאַפּן. דרייק איז געלאפן גלייך אויף אים, א גאנצע צייט געשאסן. ער האָט נישט פּאַמעלעך, נאָר אַ שלאָגן מיט דער אַקסל און אַרײַן אין דער לופטן.
  
  די אויפרייס איז אים פארבײגעפארן װי א שלאנג. א פלאם־צונג האט אויסגעבראכן פון טיר און פענצטער, געשאסן אין הימל. דרייק ראָולד. דע ר פײע ר אטעם ן הא ט אי ם א מאמענ ט אנגעריר ט או ן דא ן הא ט זי ך צוריקגעקערט .
  
  אָן פּאַמעלעך אַראָפּ, ער שפּרינגען אַרויף ווידער און געלאפן. אל ע צעבראכענ ע או ן געשלאג ן אבע ר שרעקלע ך באשלאם ן אי ז ע ר זי ך צוגעלאפ ן אי ן דע ר גרויםע ר שפײז . ד י ערשט ע זאך , װא ס ע ר הא ט געזע ן זײנע ן געװע ן טויט ע קערפער . עס זענען פיר פון זיי. טעקניקס אַז היידן לינקס הינטער צו צוטריט. ע ר הא ט זי ך אפגעשטעלט , בײ ם זײ , געזוכ ט יעד ן לעבנס־צייכן .
  
  קיין פּולס, קיין קויל ווונדז. זענען די פאַרשילטן ווענט עלעקטראַפייד?
  
  אין אן אנדער מאָמענט, עס האט נישט ענין ענימאָר. ד י פראנט ן פו ן ד י שיד ן אי ז אויפגעריס ן געװארן , צעשפאלט ן האלץ , או ן פלאמען , האב ן זי ך ארויסגעבראכ ט אי ן א ספעציעל ע דעטאנאציע . דרייק איז געפאלן צום דעק. ער האט דערהערט דאס ברום פון מאטאר און האט ארויף געקוקט פונקט אין דער צייט צו זען דעם געלע שמץ האט זיך דורכגעפלאצט דורך די צעבראכענע טירן און אראפגעשלאגן די מאמעשיטע דרייוו.
  
  דרייק איז אויפגעשפרונגען. ער איז מיסטאָמע כעדינג צו אַ פאַרבאָרגן העליקאָפּטער אָדער אַעראָפּלאַן אָדער עטלעכע אנדערע גאָדדאַמד בובי טראַפּ. ער האָט נישט געקאָנט וואַרטן אויף פֿאַרשטאַרקונג. ער איז צוגעלאפן אין דער פארפאלענער שפײז און זיך ארומגעקוקט. ער האט א שאקל געטאן מיטן קאפ אן אומגלויבן. אין יעדער ריכטונג האָט געשײַנט דער טיפֿער גלאַנצן פֿון אַ העכסט פּאַלישטן סופּערקאַר.
  
  סאַלעקטינג די קלאָוסאַסט איינער, דרייק פארבראכט טייַער סעקונדעס קוקן פֿאַר די שליסל און דעמאָלט געזען אַ סכום פון זיי כאַנגגינג אַרויס די ינער אָפיס. די אַסטאָן מארטין וואַנקוויש האָט זיך אָנגעהויבן מיט אַ שליסל-און-מאַכט קאָמבינאַציע וואָס, כאָטש ניט באַקאַנט צו דרייק, האָט אָנגעהויבן זיין אַדרענאַלאַן ווען דער מאָטאָר האָט געראָטן מעשוגע.
  
  דער אַסטאָן מארטין האָט זיך אַרויסגעכאַפּט פון דער אָפּדאַך. דרייק האָט אים אָנגעפירט אין דער ריכטונג פון דעם וואָס ער האָט געהאָפט איז קלאַודע'ס שנעלע מאַשין. אויב דאָס איז געווען אן אנדער קייַלעכיק פון דיסאָריענטיישאַן, דרייק איז טויט. ווי, טאָמער, און אַלע פון האַוואַיי. זיי דעספּעראַטלי דארף צו כאַפּן דעם בלוט מלך ס צווייט אין באַפֿעל.
  
  ארויס פון די ווינקל פון זיין אויג, דרייק געזען אַליסיאַ האַלטן פּלוצלינג. ער האט נישט געווארט. אין דער הינטן שפּיגל האָט ער דערזען זי מיט אַ ציל אַרײַנלאָפֿן אין שײַער. גאָט, דאָס קען באַקומען אין קאָנפליקט.
  
  די געל אָרט פאָרויס אנגעהויבן צו קוקן ווי אַ הויך-סוף סופּערקאַר, עפּעס רעמאַניסאַנט פון די אַלט פּאָרש לאַ מאַנס קופּעס וואָס וואַן די ראַסע. נאענט צו דער ערד האט ער ארומגעכאפט די קורױען פונעם װעג, זיך אנגעשפיצט װי געלאפן אויף קװאלן. ניט פּאַסיק פֿאַר פּראָסט טעריין, אָבער דעמאָלט דער מייקשיפט וועג געווארן גאָר פּאַווערד עטלעכע מייל העכער.
  
  דרייק האט געשאסן אויף די וואנקוויש, פארזיכטיג אוועקגעשטעלט דאס וואפן אויפן זיצפּלאַץ הינטער אים און צוגעהערט צו די בלועטאָאָטה סאָונדס באַונסינג אַרום אין זיין מאַרך. די ראַנטש אָפּעראַציע איז נאָך געווען אין פול סווינג. ד י באנדיט ן זײנע ן באפרײ ט געװארן . טײ ל זײנע ן געװע ן טויט . עטלעכע גרופּעס פון קלאַוד ס מענטשן זענען נאָך כאָולד אַרויף אין סטראַטידזשיק שטעלעס, דרינגלעך די אויטאריטעטן צו דער ערד. או ן ס׳זײנע ן נא ך שוי ן ארומגעגאנגע ן א האלב ט צענדלי ק טיגערס , װא ם האב ן געמאכ ט חורבן .
  
  דער ריס צווישן אַסטאָן מארטין און פּאָרש איז נעראָוד צו נול. די ענגליש מאַשין איז געווען פיל בעסער אויף די באַמפּי וועג. דרייק האט זיך ארויפגעצויגן גלייך הינטער אים, און בדעה זיך אריינצוציען ביי אים, ווען ער האט געזען אין דער הינטערשפּיגל אז נאך א סופּערקאַר קומט צו אים.
  
  אַליסיאַ דרייווינג אַן אַלט דאַדזש ווייפּער. צוטרוי איר, זי וועט טאָן עפּעס צו די מוסקל.
  
  די דרײַ אויטאָס האָבן זיך געיאָגט איבערן גראָבן טעריין, זיך אויסגעדרייט און זיך אויסגעדרייט אויף לאַנגע שטײַגן. גראז און שמוץ זײנען ארומגעפלויגן און הינטער זײ. דרייק האט דערזען דעם דערנענטערנדיקן אויסגעלאפענעם וועג און האט געמאכט א באשלוס. ז ײ האב ן געװאל ט דערלעב ן קלאדע , אבע ר ערש ט האב ן ז ײ אי ם געדארפ ט כאפן . ער איז געווען זייער אָפּגעהיט צו האַלטן צוגעהערט צו די פּלאַפּלען אויף זיין כעדפאָונז אין פאַל ווער עס יז רילייינג אַז זיי האָבן געכאפט Claude, אָבער די מער די יאָגן איז געווען אויף, די מער זיכער דרייק געווארן אַז דער מענטש אין פראָנט איז די בלוט מלך ס צווייטער.
  
  דרייק האט אויפגעהויבן זיין ביקס און צעבראכן דורך די ווינטשויב פון די אַסטאָן. נאך א מאמענט פון געפערליכע גליטשן, האט ער צוריק באקומען קאנטראל און ארויסגעשאסן א צווייטן פלאץ אויף דעם אנטלאפן פארש. ד י קויל ן האב ן דורכגעפיר ט זײ ן רוקן .
  
  דער מאַשין האָט קוים פּאַמעלעך אַראָפּ. ע ר הא ט זי ך אװעקגעפיר ט אוי ף א נײע ם װעג . דרייק האָט געעפֿנט פֿײַער, ווען דער Le Mans רייסער האָט זיך פֿאַרגיכערט, קויל־שעפּלעך צעוואָרפֿן אויף די לעדער זיצפּלאַץ לעבן אים. עס איז צייט צו ציל צו די טירעס.
  
  אבער גראד אין יענעם מאמענט האט איינע פון די העליקאפטער זיי אלע פארביי געשוועבט, צוויי פיגורן האבן זיך ארויסגעבויגן פון די אפענע טירן. דער העליקאפטער האט זיך אויסגעדרייט פארן פארש און האט זיך געשוועבט אויף דער זייט. ווארענונג שאָס האָבן געבלאזן שטיקער פון די וועג אין פראָנט פון אים. דרייק האט א שאקל געטאן מיטן קאפ מיט אומגלויבענדיג א האנט האט זיך ארויסגעשטעקט פונעם דרייווער'ס פענצטער און האט אנגעהויבן שיסן אויפן העליקאפטער.
  
  גלײך, אין דער זעלבער צײַט, האָט ער אַראָפּגענומען דעם פֿוס פֿונעם אַקסעלעראַטאָר און די הענט פֿון דער סטירינג, גענומען צילן און אַרויסגעלאָזט אַ בלאָז פֿון אַמביציע, בקיאות און ניט באַטראַכט. אַליסיאַ ס ווייפּער קראַשט אין זיין אייגן מאַשין. דרייק האָט צוריקגענומען קאָנטראָל, אָבער געזען די ביקס פליען דורך די ווינטשויב.
  
  אבער זיין משוגע שאָס געארבעט. ער האט געשאסן דעם אנטלויפנדיקן דרייווער אין עלנבויגן, און איצט האט דער אויטא געשלאגן. אָפּשטעל. דרייק האט פּלוצלינג פארשטאפט דעם אסטאן, ארויסגעשפרונגען, און איז שנעל צוגעלאפן צו דער פאסאזשירן טיר פונעם פארש, אפשטעלנדיג אויפצוהייבן זיין ביקס און די גאנצע צייט האלטן א קרעסשער אויפן קאפ.
  
  "אָפּלאָזן דיין וואָפן! טו עס!"
  
  "איך קען נישט," איז דער ענטפער. - דו האסט מיך געשאסן אין דער ארעם, מיר צו פאקן, דו נארישע חזיר.
  
  דער העליקאָפּטער האָט געשוועבט פארויס, ראָטאָרס האָבן גערודערט ווען איר דונערנדיקער מאָטאָר האָט אָפּגעטרייסלט די סאַמע ערד.
  
  אלישיא איז צוגעקומען און געשאסן אין דער זייט־שפיגל פון דער פארש. אלס א קאָלעקטיוו האבן זיי זיך אויסגעדרייט לינקס און רעכטס, ביידע באַדעקן דעם מאַן הינטערן ראָד.
  
  טראָץ דעם קוק פון יסורים אויף דעם מענטש 'ס פּנים, דרייק דערקענט אים פון די פאָטאָ. עס איז געווען קלאַוד.
  
  עס ס צייַט צו באַצאָלן.
  
  
  * * *
  
  
  בן בלייק איז געווען אַ קלאַפּ ווען זיין מאָביל טעלעפאָן קלינגט. אין נאָכמאַך פון דרייק, ער אויך סוויטשט צו Evanescence. טשילינג וואָקאַלס פון אַמי לי אין דער שפּור "לאָסט אין גן עדן" גאָר מאַטשט די שטימונג פון אַלעמען אין דעם מאָמענט.
  
  אויף דעם עקראַן האָט זיך באַוויזן אינטערנאציאנאלע, דער רוף וואָלט נישט געווען פון אַ מיטגליד פון זיין משפּחה. אָבער, אין ליכט פון די אַרבעט פון די נאַשאַנאַל אַרטשיוועס, עס קען זיין פֿון קיין נומער פון רעגירונג יידזשאַנסיז.
  
  - יא ?
  
  "בן בלייק?"
  
  א שרעק האט אים געקראצט מיט שארפע פינגער. "ווער איז דאס?"
  
  "זאג מיר". די שטימע איז געווען קולטורעל, ענגליש און גאָר זיכער. "גלייך יעצט. זאָל איך רעדן מיט בן בלייק?
  
  קארין איז צוגעגאנגען צו אים, לייענען דעם גרויל אויפן פנים. "יא".
  
  "פייַן. גוט געטאן. איז עס אַזוי שווער? מייַן נאָמען איז דניאל בעלמאָנטע.
  
  בן האָט כּמעט אַראָפּגעלאָזט זײַן טעלעפאָן. "וואס? ווי די גיהנום זענען איר - "
  
  א שטראם פון מעכטיגע געלעכטער האט אים אפגעשטעלט. "אָפּרוען. נאָר אָפּרוען מיין פרייַנד. איך בין אין מינדסטער סאַפּרייזד אַז אַליסיאַ מייל און דיין פרייַנד האָבן נישט דערמאנט מיין... גוואַלד.
  
  בן האָט געעפֿנט דאָס מויל, ניט געקענט אַרויסרעדן קיין וואָרט. קארין האט א זאג געטאן די װערטער, גנב? פון לאנדאן? איז ער?
  
  בן ס פּנים האָט דאָס אַלץ געזאָגט.
  
  ― האָט די קאַץ דײַן צונג געביסן, מיסטער בלייק? אפֿשר איר זאָל אָנטאָן אַרויף דיין שיין שוועסטער. ווי איז קארין?
  
  דער דערמאָנונג פֿון זײַן שוועסטערס נאָמען האָט אים אַ ביסל דערוועקט. "וואו האסטו באקומען מיין נומער?"
  
  "איר טאָן ניט האָבן צו מייַכל מיר קאַנדעססענדאַנטלי. צי איר טאַקע טראַכטן עס וואָלט נעמען צוויי שעה צו פאַרענדיקן די פּשוט אָפּעראַציע איר געבעטן מיר צו טאָן? אדער האב איך פארבראכט די לעצטע פערציק מינוט צו לערנען אביסל וועגן מיינע... בעלי חסדים? המ? נעמען דיין צייט מיט אים, בלייקי.
  
  ― איך װײס גאָרנישט װעגן דיר, ― האָט בן געזאָגט באַשײדנדיק. - איך האב דיר געראטן - - האט ער זיך אפגעשטעלט. "דורך -"
  
  "דיין כאַווערטע? איך בין זיכער עס איז געווען. זי קען מיר שיין גוט. "
  
  "און אַליסיאַ?" קארין האט געשריגן, פרובירט צו אומבאגליקן דעם מענטש. זיי זענען ביידע געווען אַזוי סאַפּרייזד און אַזוי יניקספּיריאַנסט, אַז עס איז אפילו נישט געקומען צו זיי צו פלינק די סי.איי.עי.
  
  א מאמענט איז שטיל געװארן. "דאס מיידל טאַקע דערשראָקן מיר, צו זיין ערלעך."
  
  בן ס מאַרך סימד צו אָנהייבן פאַנגקשאַנינג. "הער בעלמאָנטע, די נומער וואָס איר האָט געבעטן צו נאָכמאַכן איז זייער ווערטפול. אַזוי טייער - "
  
  "איך פֿאַרשטיין עס. עס איז געווען געשריבן דורך קאַפּיטאַן קוק און איינער פון זיינע מענטשן. אין זיין דריי נעסיע, קוק געמאכט מער דיסקאַוועריז ווי קיין אנדערע מענטש אין געשיכטע.
  
  "איך מיין נישט קיין היסטארישן ווערט," האָט בן געקלאַפּט. "איך מיינען עס קען ראַטעווען לעבן. איצט. היינט״.
  
  "טאַקע?" בעלמאָנטע איז געווען עכט אינטערעסירט. "ביטע זאג מיר".
  
  "איך קען נישט". בן האָט זיך אָנגעהויבן פילן אַ ביסל פאַרצווייפלט. "ביטע. העלף אונז".
  
  "עס איז שוין אויף דיין אימעיל," האָט בעלמאָנטע געזאָגט. ― איך װאָלט אָבער נישט געװען, װאָס איך בין, װען איך װאָלט אײַך נישט געװיזן װאָס איך בין װערט, װאָלט איך? הנאה."
  
  בעלמאָנטע האָט פֿאַרענדיקט דעם שמועס. בן האָט אַראָפּגעלאָזט זײַן רירעוודיק אויפֿן טיש און אַ ביסל סעקונדעס קליקט אויף דעם קאָמפּיוטער.
  
  אין פולע, פּרעכטיקע קאָלירן האָבן זיך דערשינען די געפעלנדיקע זײַטלעך פֿון דער קאָכערס זשורנאַלן.
  
  "מדרגות פון גיהנום," בן לייענען הויך. "קוק איז נאָר געקומען צו די פינפט מדרגה און דאַן זיך אומגעקערט. גאָט, דו הערט דאָס, קאַרין? אפילו קאַפּיטאַן קוק האט נישט דורכגעקאָכט די מדרגה פינף. דאָס ... דאָס ..."
  
  "גרויס טראַפּ סיסטעם." קאַרין האָט שנעל געלייענט איבער דער אַקסל, פֿאָטאָגראַפֿיש זכּרון אַרבעט איבער-צייט. "די ביגאַסט און קרייזיאַסט טראַפּ סיסטעם טאָמיד ימאַדזשאַנד."
  
  "און אויב עס איז אַזוי גרויס און געפערלעך און פּראָטים ..." בן זיך אויסגעדרייט צו איר. "ימאַדזשאַן די גראַנדור און באַטייַט פון דעם נס וואָס דאָס פירט צו."
  
  "אומגלייבלעך," האט קאַרין, און לייענען אויף.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האט ארויסגעצויגן קלאַודע פון די שלאָגן מאַשין און בעערעך וואַרפן אים אויף די וועג. זײנ ע װײטיק־געשרײע ן רײס ן זי ך אי ן דע ר לופט , דערטרונקע ן אפיל ו ד י ברום ן פו ן העליקאפטער .
  
  "שוטים! איר וועט קיינמאָל האַלטן דעם. ער שטענדיק ווינס. פאַרשילטן, מיין אָרעם טוט וויי, דו ממזר!
  
  דרייק האָט געבראַכט זיין מאַשין ביקס צו דער אָרעם לענג און קנעלט אויף קלאַודע ס קאַסטן. "נאָר אַ ביסל פראגעס, חבר. דעמאָלט די מעדיקס וועט דראַג איר מיט עטלעכע טאַקע געשמאַק דרעק. וואו איז קאָוואַלענקאָ? ער איז דא?"
  
  קלאַודע האָט אים געגעבן אַ שטיינערדיק פּנים, כּמעט פאַרדראָסן.
  
  "אָוקיי, לאָמיר פּרובירן עפּעס סימפּלער. עד בודראו. וואו איז ער?"
  
  "ער האָט גענומען די וויקי-וויקי וועבשיפל צוריק צו וואַיקיקי."
  
  דרייק האט א ניד געטאן. "וואו זענען די אנדערע צוויי ראַנטשעס?"
  
  - פארשװאונדן . קלאדע ס פנים האט זיך צעבראכן אין א שמײכל. "אַלץ איז פאַרפאַלן".
  
  "עס איז גענוג". אַליסיאַ האָט צוגעהערט איבער דרייק'ס אַקסל. זי איז ארומגעגאנגען, אנגעװײנט מיט דעם ביקס אויף קלאדעס פנים, און פארזיכטיק געשטעלט איר שטיוול אויפן צעבראכענער עלנבויגן. א מאָמענטבילד געשריי האָט צעשפּאַלטן די לופט.
  
  "מיר קענען נעמען דעם ווי ווייַט ווי איר ווילט," דרייק שושקעט. "קיינער דאָ איז אויף דיין זייַט, מאַטע. מיר וויסן וועגן טעראָריסט אנפאלן. אָדער רעדן אָדער שרייַען. עס טוט מיר נישט קיין ענין."
  
  "אָפּשטעל!" קלאַודע ס ווערטער זענען כּמעט אַנלייקליאַבאַל. "פּוש ... ביטע."
  
  "דאס איז בעסער". אַליסיאַ יזד דעם דרוק אַ ביסל.
  
  "איך ... האָבן שוין מיט די בלוט מלך פֿאַר פילע, פילע יאָרן." קלאַודע האָט געשפּילט. ״אבער איצט לאזט ער מיך איבער. ער לאָזט מיך צו שטאַרבן. ראַטינג אין חזיר לאַנד. צו דעקן דיין טאָכעס. אפֿשר נישט." קלאדע האט געפרואװט זיך אויפזעצן. "קראָפּ".
  
  אלע האבן אלארמירט, דרייק האט ארויסגעצויגן א ביקס און גענומען צילן אויף קלאדעס שאַרבן. "רויִק".
  
  "ער וועט באַדויערן עס." קלאַודע איז געווען פּראַקטאַקלי סידינג פון כּעס. "איך קער ניט מער וועגן זיין שרעקלעך נקמה." סאַרקאַזם האָט זיך אַרײַנגעכאַפּט אין זײַן טאָן. "איך טאָן ניט זאָרגן. איצט איז ניט מער לעבן פֿאַר מיר.
  
  "מיר האָבן עס." אַליסיאַ האָט אַ זיפץ געטאָן. "איר האַס דיין פאַקינג בויפרענד. נאָר ענטפֿערן די סעקסי זעלנער פראגעס."
  
  עס איז געווען אַ ביפּ אין דרייק ס עאַרפּיס. א מעטאַלליק קול האט געזאגט, "דער ערשטער טויער מיטל איז געפֿונען געוואָרן. עס מיינט אַז קאָוואַלענקאָ האָט דאָס איבערגעלאָזט. "
  
  דרייק האט א בלינק געטון און א קוק געטאן אויף אלישיא. פארוואס וואָלט דער בלוט מלך לאָזן אַ טויער מיטל אין אַ צייט ווי דאָס?
  
  פּשוט ענטפֿערן. ער האט עס נישט געדארפט.
  
  "קאָוואַלענקאָ קאָפּ דיאַמאָנד קאָפּ, רעכט? צו די טויערן פון פּעלע, אָדער גיהנום, אָדער וועלכער. דאָס איז זיין לעצט ציל, רעכט? "
  
  קלאַודע האָט אָפּגעשלאָגן דאָס פּנים. "די לעגענדע וואָס ער האָט געפֿונען איז געווארן אַן אָבסעסיע. א מענטש רייך אויסער חלומות. אַ מענטש וואָס קען באַקומען וואָס ער וויל. וואס טוט ער?
  
  "אבעסעד דורך וואָס ער וועט קיינמאָל האָבן?" אַליסיאַ סאַגדזשעסטיד.
  
  "א מענטש אַזוי קלוג, אַזוי ריסאָרספאַל, איז געווארן אַ נעוראָטיק ידיאָט יבערנאַכטיק. ער װײס, אַז ס'איז עפּעס אונטער דעם פֿאַרשילטן װאַלקאַן. ער האט אלעמאל געמורמלט אז ער איז דער בעסטער קאך. דער קוק האָט זיך טאַקע צוריקגעקערט אין שרעק. אָבער ניט דמיטרי קאָוואַלענקאָ, ניט דער בלאַדי מלך; ער װאלט װײטער געגאנגען".
  
  אפילו דרייק פּעלץ אַ סערדזש פון פאָרבאָדינג. "קאָך זיך צוריקגעקערט? וואס פאר א גיהנום איז דארטן?"
  
  קלאַודע האָט אַ שמייכל געטאָן, דערנאָך געקרימט פון ווייטיק. "קיינער ווייסט נישט. אָבער איך רעכן אַז קאָוואַלענקאָ וועט זיין דער ערשטער צו וויסן. ער איז איצט אויפן וועג אהין".
  
  דרייק ס האַרץ סקיפּט אַ קלאַפּן אין דעם אינפֿאָרמאַציע. איצט איז ער אויפן וועג אהין. עס איז געווען אַ צייט.
  
  ד י צײ ט זײנע ן מא י או ן א האלב ט צענדלי ק זעלנע ר צוגעקומע ן צ ו זײ . אלע האבן זיך צוגעהערט מיט אכטונג.
  
  דרייק האָט געדענקט דעם אָנקומענדיקן פאַל. "מיר דאַרפֿן ראַנטש לאָוקיישאַנז. און מיר וועלן Ed Boudreau. "
  
  קלאַודע האָט איבערגעגעבן די אינפֿאָרמאַציע. נאָך צוויי ראַנטשעס, איינער אויף קאַאַי, די אנדערע אויף די גרויס אינזל. באָודרעאַו איז געווען אויף זיין וועג צו קאַוואַיי.
  
  "און די טעראָריסט אטאקעס?" - האט מאײ װײך געפרעגט. "איז דאָס נאָר אן אנדער פּלאַנעווען?"
  
  און איצט קלאדע'ס פנים איז טאקע אויסגעשטרעקט געווארן מיט אזא פארצווייפלונג און יסורים, אז דרייק'ס מאגן איז געפאלן דורכן דיל.
  
  "ניין". קלאַודע האָט געקרימט. "זיי זענען פאַקטיש. זיי קענען עפענען אין קיין מאָמענט."
  
  
  קאַפּיטל זעקס און צוואנציק
  
  
  בן און קאַרין זענען געגאנגען צו די פֿענצטער, יעדער מיט אַ קאָפּיע פון קאַפּיטאַן קוק ס געהיים זשורנאַלן. ווען זיי לייענען און ווידער לייענען די מעשוגאַס וואָס עס כּולל, בן געפרעגט זיין שוועסטער וועגן די מאָדנע נאַטור פון די בלוט מלך.
  
  "קאָוואַלענקאָ מוזן האָבן געווען וועגן צו אָנהייבן דעם נסיעה ווען פּאָרטאַטיוו דעוויסעס זענען געפֿונען. ער איז צו גוט צוגעגרייט צו אָרגאַניזירן אַלץ אין די לעצטע וואָכן. "
  
  - יארן - האט קארין געמורמלט. "יאָרן פון פּלאַנירונג, פיר און לובריקיישאַן פון די רעכט ווילז. אָבער וואָס וואָלט ער ריזיקירן די גרויס אָפּעראַציע צו גיין אויף אַ קליין יאַזדע צו בערמודאַ?
  
  בן האט געשאקלט מיטן קאפ איבער אײנעם פון די פארגאנגען װאם ער האט געלײענט. "משוגע זאכן. נאָר משוגע. נאָר איין זאַך האָט אים געקענט מאַכן, שוועסטער.
  
  קארין האט א קוק געטאן אויפן װײטן אקעאן. "ער האָט עפּעס געזען וועגן די מכשירים וואָס האָבן צו טאָן מיט דיאַמאָנד העאַד."
  
  "יא, אָבער וואָס?"
  
  "נו, נאָך אַלע, עס איז דאָך גאָרנישט פון גרויס וויכטיקייט." זיי זענען נאכגעגאנגען די שאָקלען קעפ - די אַפּאַראַט פידז זענען פון די בלוט מלך ס ראַנטש. זיי געוואוסט אַז די מעגאַלאָומאַניק לינקס דער טויער מיטל הינטער. - ער דארף עס נישט.
  
  "אָדער ער גלויבט אַז ער קען נאָר נעמען עס צוריק אין וויל."
  
  הינטער זיי, אויף די אַפּעריישאַנאַל ופּלינק, זיי געהערט דרייק שרייַען די אינפֿאָרמאַציע ער האט שוין עקסטראַקט פון Claude פֿאַר אַזוי לאַנג.
  
  בן האט געבליצט אויף קארין. "ער זאגט אַז דער בלוט מלך איז שוין אין דיאַמאָנד העאַד. עס מיינט-"
  
  אבער קארינס אומגעריכט געשריי האט אים פארפרוירן די נעקסטע ווערטער אין האלדז. ער איז נאכגעגאנגען איהר בליק , פארקלאפט די אויגן און געפילט ווי זיין וועלט צעברעקלט זיך .
  
  שוואַרץ רויך פון קייפל יקספּלאָוזשאַנז ביילאָוד פון האָטעל פֿענצטער צוזאמען וואַיקיקי ביטש.
  
  איגנארנדיק דעם גערויש וואס קומט פון די אפיס ארום אים, איז בן געלאפן צו דער וואנט און אנגעצונדן די טעלעוויזיע.
  
  זײַן רירעוודיק האָט געקלונגען. דאָס מאָל איז דאָס געװען זײַן טאַטע. זיי מוזן זיין וואַטשינג טעלעוויזיע אויך.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק און די זעלנער, וועלכע זענען נישט געווען פארנומען צו נעמען כאַסטאַדזשאַז אָדער צעטרעטן די ביסל רוען קעשענע פון קעגנשטעל, געזען די בראָדקאַסט אויף זייער יפאָנעס. זייער אַפּאַראַט קאַמאַנדער, אַ מענטש מיטן נאָמען זשאנסאן, כאַקט מיליטעריש אַנדרויד דעוויסעס און קאָנטאַקט אַ רירעוודיק קאַמאַנד פּאָסטן אין האָנאָלולו גלייַך ווי די געשעענישן אַנפאָולדאַד.
  
  "באָמבס עקספּלאָדעד אין דריי האָטעלס אין וואַיקיקי," ריפּיטיד דער קאַמאַנדער. "איך איבערחזרן. דריי. מיר זעגל מערב פון די ברעג. Kalakuau Waikiki. כוואַליע צו אָחנה." דער קאמאנדיר האט זיך צוגעהערט א מינוט. ״ז ײ האבע ן זי ך שוי ן אויפגעריס ן אי ן ד י לײדיק ע צימערן , געבראכ ט פאניקע ן... א עװאקואציעם... . האָנאָלולו נויטפאַל באַדינונגס אַרבעט צו די שיעור. "
  
  "דאס איז אַלע?" דרייק האט פילן עטלעכע רעליעף. עס קען האָבן געווען פיל ערגער.
  
  ― װארטן ― דעם קאָמאַנדירס פּנים איז געפֿאַלן. "אוי ניין".
  
  
  * * *
  
  
  בן און קאַרין וואָטשט אין גרויל ווי סינז סוויטשט אויף די טעלעוויזיע פאַרשטעלן. די האָטעלן זענען געשווינד עוואַקואַטעד. מענער און פרויען זענען געלאפן, געשטופט און געפאלן. ז ײ האב ן געשריג ן , באשיצ ט זײער ע טײער ע או ן געװײנט , בײ ם ארומכאפ ן זײער ע קינדע ר שטארק . דער האָטעל שטעקן איז געקומען נאָך, קוקן שטרענג און דערשראָקן אָבער אין קאָנטראָל. פאליציי און פייערלעשער זענען אריין און ארויסגעגאנגען לאבי און האטעל צימערן, און זייער אנוועזנהייט איז געשפירט געווארן פאר יעדן האטעל. די טעלעוויזיע בילד איז פיידיד ווען דער העליקאָפּטער איז פלו אין, אנטפלעקט אַ גלענצנדיק מיינונג פון וואַיקיקי און די ספּראָלינג היללס ווייַטער, די מאַדזשעסטי פון דיאַמאָנד העאַד ווולקאַן און די וועלט-באַרימט Kuhio ביטש, איצט שעדלעך דורך סטאַנינג קוקן פון הויך-העכערט האָטעלס בעלטשינג רויך און פלאַמעס פו ן זײער ע צעבראכענ ע װענט ן או ן פענצטער .
  
  דער טעלעוויזיע עקראַן קליקט ווידער. בן האָט געגאַסט, און קאַרינס האַרץ האָט זיך געשפּרונגען. זיי האבן אפילו נישט געקענט רעדן איינער מיטן אנדערן.
  
  דע ר פערטע ר האטעל , אי ן דע ר גאנצע ר װעלט , אי ז איבערגענומע ן געװאר ן דור ך מאַסקט ע טעראריסטן . ווער עס יז, וואָס איז געווען אין זייער וועג, איז דערשאָסן אויף דעם טראָטואַר. דער לעצטער האט זיך אויסגעדרייט און געשאקלט מיט דער פויסט צום שוועבלדיקן העליקאפטער. איידער ער איז אריינגעקומען אין האטעל און פארשפארט די טיר הינטער זיך, האט ער דערשאסן און אומגעברענגט א ציווילער, וועלכער האט זיך געוואקעט ביי א פארקערטן טאַקסי.
  
  "אָה מיין גאָט". קארינס קול איז געווען שטיל. "וואָס וועגן די אָרעמע מענטשן אינעווייניק?"
  
  
  * * *
  
  
  "די מלכּה עלאַ מאָאַנאַ איז ינוויידיד דורך גאַנמען," דער קאַמאַנדער דערציילט זיי. " באַשלאָסן. אין אַ מאַסקע. איך האָב נישט מורא צו הרגענען". ער האט געקוקט מערדעריש אויף קלאדו. "ווי פילע מער אנפאלן, איר בייז מאַמזער?"
  
  קלאַודע האָט אויסגעזען דערשראָקן. "קיין," ער געזאגט. "אויף אָהו."
  
  דרייק האט זיך אויסגעדרייט. ער זאָל האָבן געדאַנק. ע ר הא ט געמוז ט זי ך װידע ר קאנצענטרירן . עס איז געווען וואָס קאָוואַלענקאָ געוואלט צו באַקומען זיי אַלע דיסטראַקטיד. דער פאַקט איז אַז קאָוואַלענקאָ האָט געוואוסט אַז עפּעס סטאַנינג איז פאַרבאָרגן טיף אונטער די דימענט קאָפּ, און איז געווען אויף זיין וועג צו פאָדערן עס.
  
  עפּעס וואָס קען אפילו פאַרשאַטן די גרויל פון די אנפאלן.
  
  זיין פאָקוס אומגעקערט. גאָרנישט האט געביטן דאָ. די אַטאַקס זענען טיימד בישליימעס. זיי האָבן סיימאַלטייניאַסלי פאַרקריפּלט די זעלנער, די אַרמיי און די נויטפאַל באַדינונגס. אבער גאָרנישט האט געביטן, זיי האָבן נישט געפונען דעם בלוט מלך, אַזוי ...
  
  פלאן ב איז אריבערגעפירט געווארן אין אקציע.
  
  דרייק האָט געזאָגט צו מייַ און אַליסיאַ. היידן און קינימאקא זענען שוין געווען נאענט. דער גרויסער האוואאינער האט אויסגעזען שאָל־געשאקלט. דרייק האט זיך אויסגעדרייט צו אים שפּיציק, "ביסט איר גרייט פֿאַר דעם, מאַנאָ?"
  
  קינימאַקאַ האָט כּמעט געראָטן. - איך בין גערעכט.
  
  "פּלאַן ב," דרייק געזאגט. "קאָוואַלענקאָ איז נישט דאָ, אַזוי מיר האַלטן זיך צו אים. די איבעריקע זעלנער װעלן דאָס פֿאַרשטײן אין אַ מינוט. היידן און מאי, איר זענט זיך איינגעשריבן אין דער אטאקע אויף קאואי. מאַנאָ און אַלישאַ, איר פאַרבינדן די אַטאַקע אויף די גרויס אינזל. גיין צו די ראַנטשעס. היט ווי פילע ווי איר קענען. און אַליסיאַ ... "זיין פּנים האט זיך אויסגעקערט אייז. "איך דערוואַרטן איר צו טוען מאָרד. זאל דער ממזר בודרו שטאַרבן אַ גרויזאַם טויט.
  
  אַליסיאַ האָט אַ נאָד. עס איז געווען די געדאַנק פון דרייק צו האַלטן מאַי און אַלישאַ באַזונדער ווען זיי איינגעזען אַז זיי וועלן האָבן צו באַזונדער זייער מאַנשאַפֿט. ער האט נישט וועלן צו וועלז טויט און אנדערע סיקריץ צו קומען צווישן ראַטעווען לעבן און סטאָפּפּינג די פייַנט.
  
  קלאַודע ס הויך קול געכאפט דרייק ס ופמערקזאַמקייַט. "קאָוואַלענקאָ פינאַנסט אנפאלן אויף אָאַהו, קאַאַי און די גרויס אינזל נאָר צו באַקומען דיין ופמערקזאַמקייַט. טיילן און קאַנגקער איר. איר קענט נישט שלאָגן דעם מענטש. ער גרייט זיך שוין יאָרן".
  
  מאַט דרייק האָט אויפגעהויבן זיין וואָפן. "דעריבער גיי איך אים נאכגיין דורך די טויערן פון גיהנום און אים שפּייזן דעם פאקינג שטן." ער כעדאַד צו די לאַסט העליקאָפּטער. "קום אויף מענטשן. אראפקאפיע."
  
  
  * * *
  
  
  בן האָט זיך גיך אויסגעדרייט ווען זיין מאָביל טעלעפאָן האָט געקלונגען. עס איז געווען דרייק
  
  - גרייט?
  
  "היי מאַט. איר זענט זיכער? גייען מיר טאַקע אוועק?"
  
  "מיר גייען טאַקע אַוועק. גלייך יעצט. צי האָט איר באַקומען וואָס איר דאַרפֿן פון דניאל בעלמאָנטע?
  
  "יא. אבער ער איז אביסל שװאך -״
  
  "פייַן. האָבן איר פּיינטיד די ניראַסט לאַוואַ רער אַרייַנגאַנג?
  
  "יא. עס איז אַ גייטיד קאָמפּלעקס וועגן צוויי מייל פון דיאַמאָנד העאַד. די האַוואַייאַן רעגירונג האט סימילאַרלי אפגעשטעלט יעדער באקאנט אַרייַנגאַנג. אין רובֿ פאלן, דאָס טוט נישט האַלטן אפילו אַ באשלאסן קינד פון באַקומען ין.
  
  "גאָרנישט העלפֿט. הער, בן. כאַפּן קאַרין און באַקומען עמעצער צו נעמען איר צו דעם לאַוואַ רער. שיקן מיר די קאָואָרדאַנאַץ. טאָן עס איצט ".
  
  "די מיינסט עס ערענסט? מיר האָבן קיין געדאַנק וואָס איז דאָרט אַראָפּ. און דעם טראַפּ סיסטעם? ס'איז אויסער אכזריות".
  
  "זייט אַ גוטן פריילעכקייט, בן. אָדער, ווי Def Leppard האט עס, לאָמיר שטיין. "
  
  בן האָט געשטעלט זײַן טעלעפֿאָן אויפֿן טיש און טיף אָטעם גענומען. קארין האט ארויפגעלײגט איר האנט אויף זײן אקסל. זײ האבן בײדע געקוקט אויפן טעלעװיז. דע ר באלעבאטישע ר שטימע ן אי ז געװע ן געשפּאנט .
  
  "... דאָס איז טעראָריזם אויף אַ וואָג קיינמאָל געזען פריער."
  
  "דרייק איז רעכט," האָט בן געזאָגט. "מיר זענען אין מלחמה. מיר דארפן אומקערן דעם הויפט קאמאנדיר פון אונזערע שונאים".
  
  
  קאַפּיטל זיבן און צוואנציק
  
  
  דרייק האט אלנגעזאמלט אַכט מיטגלידער פון די דעלטאַ מאַנשאַפֿט, וואָס זענען געווען אַסיינד צו אים אין פאַל ער דארף צו ויספאָרשן טיף קאַוועס. ז ײ זײנע ן געװע ן רעלױו ע װעטעראנ ן פו ן דע ר אפטײלונג , ד י דערלעבטסט ע או ן יעדע ר מענטש ן הא ט אמאל , אוי ף עפע ם גאט־פארלאז ן ארט , דורכגעפיר ט זײ ן אײגענע ם אפעראציע .
  
  איידער זיי באָרדאַד די העליקאָפּטער, דרייק סטעפּט אויס מיט זיין פרענדז פֿאַר אַ מאָמענט. דער בלוט-קעניג האט שוין אפגעטיילט די הוואאיישע און רעגירונגס קראפטן, און יעצט האט ער זיי געזאלט צעטיילן.
  
  - זייט זיכער. דרייק האט אלעמען א קוק געטאן אין די אויגן. היידן. מאי. אַליסיאַ. קינימאַקאַ. "מיר וועלן האָבן צו פאַרברענגען נאָך איין נאַכט אין גיהנום, אָבער מאָרגן מיר אַלע זיין פריי."
  
  פֿון מאַנאָ האָט מען געקראָגן אַ נאַקן און אַ גראַמען.
  
  "גלויב עס," דרייק געזאגט און אויסגעשטרעקט זיין האַנט. נאך פיר הענט האבן זיך אין אים ארײנגעקלאפט. "בלײַב נאָר לעבן בחורים."
  
  דערמיט האט ער זיך אויסגעדרייט און געלאפן צום ווארטן העליקאפטער. דעלטאַ סקוואַד איז געווען פינישינג זייער ויסריכט און איצט גענומען זייער ערטער ווען זיי באָרדאַד. "א גוטן חברה". ער האט געהאט א שטארקן יארקשיר אקצענט. "גרייט צו צעברעכן דעם מאַשקע-סאָוקט חזיר?"
  
  "קויפן!"
  
  - פאקט. דרייק האט געווייקט צום פּילאָט, וועלכער האָט זיי אויפגעהויבן אין דער לופט. ע ר הא ט א לעצט ע מא ל צוריקגעקוק ט אוי ף דע ר ראנטש , או ן דערזע ן א ז זײנ ע חברי ם שטײע ן נא ך אי ן דע ם זעלב ן קרײז , נאכגעלאפ ן אי ם מי ט ד י אויגן .
  
  וועט ער אלץ זען זיי אַלע לעבעדיק ווידער?
  
  אויב ער האט געטאן דעם, ער וואָלט האָבן צו עמעס באַצאָלן אַוועק. ער וואָלט האָבן צו מאַכן עטלעכע אַנטשולדיקונגען. עטלעכע שרעקלעך ריאַלאַטיז ער וועט האָבן צו קומען צו באַפרידיקן מיט. אבער מיט דעם טויט פון קאָוואַלענקאָ, עס וואָלט זיין גרינגער. קענעדי וואלט געווען נקמה אויב נישט געראטעוועט. און איצט אַז ער איז געווען פעסט אויף דעם שטעג פון דעם בלוט מלך, זיין שטימונג איז שוין געשוועבן אַ ביסל העכער.
  
  אָבער דער ענדגילטיקער ייִשובֿ צווישן מאַי און אַליסיאַ קען זייער גוט אומקערן די גאַנצע זאַך אויפֿן קאָפּ. צווישן זיי איז געווען עפּעס ריזיק, עפּעס שרעקלעך. און וועלכער עס איז, דרייק איז ינוואַלווד. און געזונט.
  
  עס האָט נישט געדויערט לאַנג ביז דער העליקאָפּטער איז אָנגעקומען צו בן'ס קאָאָרדינאַטעס. דער פּילאָט האָט זיי געלאַנדעט אויף אַ גלייַך ערד בערך הונדערט יאַרדס פון דעם קליינטשיק קאָמפּלעקס. דרייק האט געזען אז בן און קארין זיצן שוין מיט די רוקן קעגן דעם הויכן פלאץ. זײערע פנימער זײנען געװען אין גאנצן װײס פון שפאנונג.
  
  ער דארף זיין אַלט דרייק פֿאַר אַ בשעת. די מיסיע האט געדארפט בן בלייק אין זיין בעסטער, אין זיין מערסט קאַלטבלוטיק פאָרעם, און אויב בן פייערד אויף אַלע פיר זייטן, דאַן קאַרין געפֿיטערט אויף אים. די הצלחה פון דער מיסיע איז געווען אָפענגען אויף דעם פאַקט אַז זיי זענען אַלע אין דער בעסטער פאָרעם פון זייער לעבן.
  
  דרייק האט סיגנאלירט פאר די דעלטא זעלנער, איז ארויס פונעם העליקאפטער, ארומגערינגלט מיט ברוגזדיקע לופט-שטערן, און איז געלאפן צו בן און קארין. "אלעס איז גוט?" - האט ער געשריגן. ― האָסטו געבראַכט די קלאָץ?
  
  בן האָט זיך אַ נײַד געטאָן, נאָך אַ ביסל נישט זיכער, ווי אַזוי ער זאָל זיך פֿילן וועגן זײַן אַלטן פֿרײַנט. קארין האט גענומען פארבינדן די האר אין הינטערן קאפ. "מיר זענען גאָר לאָודיד, דרייק. איך האף אז דו האסט צוריק געברענגט עפעס גוטס. "
  
  די דעלטאַ זעלנער האָבן זיך אַרומגעדרוקט אַרום זיי. דרייק האט געקלאפט איין מאן, א גרויסער, בארדירט מענטש מיט טאַטוז אויפן האלדז און געווער ווי ביי א בייקער. "דאָס איז מיין נייַע פרייַנד, די רופן צייכן איז קאָמאָדאָ, און דאָס איז זיין מאַנשאַפֿט. מאַנשאַפֿט, טרעפן מיין אַלט פרענדז, בן און קאַרין בלייק.
  
  אומעטום האט מען געהערט נעקן און גראמען. צוויי זעלנער זענען געווען פאַרנומען מיט קלייַבן אַ סימבאָליש פּאַדלאָקק וואָס פּריווענטיד מענטשן פון אַראָפּגיין איינער פון האַוואַיי ס באַרימט לאַוואַ רער. נאך א פאר מינוט האבן זיי זיך צוריקגעצויגן, און דער טויער איז געבליבן אפן.
  
  דרייק איז אריין אין דעם קאמפאני. א באַטאָנען פּלאַטפאָרמע האָט געפירט צו אַ מעטאַל טיר וואָס איז געווען זיכער פארשפארט. רעכטס איז געווען א הויכע געשטעל, אויף וועלכן א דרייטירנדיקע זיכערהייטס-קאמערע האט איבערגעזוכט די געגנט. קאָמאָדאָ האָט געשלאָגן די זעלבע צוויי זעלנער פאָרויס צו זאָרגן פֿאַר די טיר.
  
  "צי איר האָבן קיין קלוז וועגן וואָס מיין מענטשן און איך וועלן באַקומען זיך אין?" קאָמאָדאָס הייזעריק קול האָט בען זיך צעמישט.
  
  "אין די ווערטער פון Robert Baden-Powell," האָט בן געזאָגט. "זייט גרייט".
  
  קאַרין האָט צוגעגעבן, "פֿאַר עפּעס."
  
  בן האָט געזאָגט, "דאָס איז דער דעוויז פון די בוי סקאָוץ."
  
  קאָמאָדאָ האָט געשאָקלט מיטן קאָפּ און געמורמלט "געעקס" אונטערן אָטעם.
  
  בן אריבערגעפארן הינטער דעם גרויזאַם-קוקן זעלנער. "סײַ־ווי, פֿאַרוואָס רופֿן זיי דיך קאָמאָדאָ? איז דיין ביס סאַמיק?"
  
  דרייק האט איבערגעריסן איידער דער דעלטע קאפיטאן האט געקענט ענטפערן. "זיי קען רופן עס אַ לאַוואַ רער, אָבער עס איז נאָך נאָר אַ פּשוט אַלטמאָדיש טונעל. איך װעל אײַך נישט באַלײדיקן מיט די געװײנלעכע פּראָטאָקאָלן, נאָר דאָס װעל איך אײַך זאָגן. היט זיך פֿאַר בובי טראַפּס. בלאַדי מלך איז אַלע וועגן גרויס דעמאָס און ספּליטינג טעקניקס. אויב ער קען אונדז איזאָלירן, מיר זענען טויט."
  
  דרייק האט געפירט דעם וועג, דזשעסטשערינג פֿאַר בן צו נאָכפאָלגן און קאַרין צו נאָכפאָלגן קאָמאָדאָ. דע ר קלײנע ר װעכטע ר אי ז געװע ן נא ר א פאר ן גרוים ע לאקער ם או ן א שטויביקע ר טעלעפאן . דער שמעקן פון פורעם און פײכט האט זיך אפגעקלונגען מיט דער טיעפער, פרינער שטילקײט, װאם האט געהאנגען אין דער לופטן פאראויס. דרייק געגאנגען פאָרויס און באַלד געפונען אויס וואָס.
  
  דער אַרייַנגאַנג צו די לאַוואַ רער איז געווען בייַ זייער פֿיס, אַ ריזיק לאָך לידינג אַראָפּ אין קריפּינג פינצטערניש.
  
  "ווי ווייַט איז עס?" קאָמאָדאָ איז געשטאַנען פאָרויס און וואַרפן אַ שײַנען שטעקן. דער מיטל האט פליקערט און ראָולד פֿאַר אַ ביסל סעקונדעס איידער שלאָגן שווער שטיין. "נעבן. פאַרריכטן עטלעכע ראָפּעס גייז. אייל זיך צו."
  
  ווי די זעלנער האבן געארבעט, דרייק האט זיך איינגעהערט ווי ער האט געקענט. פֿון דער טינטער פֿינצטערניש איז נישט געקומען קײן קלאַנג. ער האָט אנגענומען אַז זיי זענען עטלעכע שעה הינטער קאָוואַלענקאָ, אָבער בדעה צו כאַפּן זיך געשווינד.
  
  אַמאָל זיי זענען אַראָפּ און זייער פֿיס פעסט געפלאנצט אויף די גלאַט שטאָק פון די לאַוואַ רער, דרייק גאַט זיין בערינגז און כעדאַד צו דיאַמאָנד העאַד. די רער האט זיך ענג, אראפגעלאזט און געבויגן. אפילו די דעלטאַ קאָמאַנדע טייל מאָל פאַרפאַלן זייער וואָג אָדער קראַצן זייער קעפ רעכט צו דער אַנפּרידיקטאַביליטי פון די וואַלקאַניק טייַער. צוויי מאל האט זי זיך שארף אויסגעדרייט, גורם פאר דרייק צו פאניקן ביז ער האט איינגעזען אז די מילד קורווע איז שטענדיק אין דער ריכטונג פון דיאַמאָנד העאַד.
  
  ער האט נישט אראפגעלאזט די אויגן פונעם ראנד־מײדער. אונטערערדישע פינצטערניש האט זיך פארמאכט איבער זיי פון אלע זייטן. "ליכט פאָרויס," דרייק פּלוצלינג געזאגט און פארשטאפט.
  
  עפעס איז ארויסגעשפרונגען פון דער פינצטערניש. א רעש פון קאלטע לופט פון אונטן. ער האט זיך אפגעשטעלט און שטודירט דעם ריזיגן לאך פאראויס. קאָמאָדאָ איז צוגעגאַנגען און האָט געוואָרפן נאָך אַ שײַנען שטעקן.
  
  דאס מאל איז ער געפאלן ארום פופצן פוס.
  
  "פייַן. קאָמאָדאָ, איר און דיין מאַנשאַפֿט זענען גרייט. בן, קאַרין, לאָמיר אַ קוק טאָן אין די דאָזיקע זשורנאַלן".
  
  ווען די דעלטאַ מאַנשאַפֿט שטעלן אַרויף אַ שטאַרק דרייַפוס איבער די דזשאַגד לאָך, דרייק געשווינד לייענען די פאָאָטנאָטעס. זײנ ע אויג ן האב ן זי ך פארגרײכ ט נא ך אײדע ר ע ר הא ט פארענדיק ט דע ם ערשט ן בלאט , או ן ע ר הא ט טי ף אטעם .
  
  "בלוטיק גענעם. איך טראַכטן מיר דאַרפֿן מער וואָפן."
  
  בן האט אויפגעהויבן אן ברעם. - דארט דארפן מיר נישט קײן קוילן. ס'איז מוח״.
  
  "נו, צומ גליק, איך האָבן ביידע." דרייק האט אויפגעהויבן זיין ביקס. "איך טראַכטן אויב מיר דאַרפֿן צו הערן צו עטלעכע דרעק מוזיק אויף דעם וועג, מיר וועלן ווענדן צו איר."
  
  "עגגס. איך איצט האָבן אַ Fleetwood מעק אויף מיין יפּאָד.
  
  "איך בין שאַקט. וועלכע ווערסיע?
  
  "זענען עס מער ווי איין?"
  
  דרייק האט געשאקלט מיטן קאפ. "איך טראַכטן אַז אַלע קינדער זאָל אָנהייבן זייער בילדונג ערגעץ." ער האט א װינק געטאן צו קארין. "ווי זענען מיר טאן, קאָמאָדאָ?"
  
  "געטאן".
  
  דרייק איז געשטרעטן פאראויס, אנגעכאפט דעם שטריק וואס איז צוגעבונדן צום דרייפאד, און אראפגעשטופט די משונה-גאלענדע רער. ווי נאר די שיך האבן אנגערירט די דנאָ, האט ער זיך געצויגן, און די אנדערע האבן זיך אראפגעריסן איינס ביי איינס. קאַרין, אַ טריינד אַטלעט, כאַנדאַלד די אַראָפּגאַנג מיט יז. בן האָט זיך אַ ביסל געראַנגל, אָבער ער איז געווען יונג און פּאַסיק און יווענטשאַוואַלי לאַנדיד אָן ברייקינג אַ שווייס.
  
  "פאָרווערטס". דרייק איז שנעל געגאנגען אין דער ריכטונג פון דימענט העאד. "היט דיין צוריק. מיר ווערן נענטער."
  
  דער דורכפאָר האָט אָנגעהויבן אַראָפּגיין. דרייק האָט זיך מאָמענטאַלי געחידושט ווי אַ לאַוואַ רער קען אָפּנייגן פון זיין נאַטירלעך לויפן, אָבער דעמאָלט איינגעזען אַז די מאַגמאַ זיך וואָלט בלאַסט זיין וועג דורך די וועג פון מינדסטער קעגנשטעל מיט כעליש מאַכט אויף זיין צוריק. לאַוואַ קען נעמען קיין ווינקל עס געוואלט.
  
  נאָך עטלעכע מינוט, און דרייק האָט זיך ווידער אָפּגעשטעלט. פאָרויס, עס איז געווען אן אנדער לאָך אין די שטאָק, דאָס מאָל קלענערער און בישליימעס ראַונדיד. ווען קאָמאָדאָ דראַפּט די שייַנען שטעקן, זיי אנגענומען די שטיל איז געווען וועגן דרייַסיק פֿיס טיף.
  
  "אפילו מער געפערלעך," דרייק געזאגט. - היט אויף זיך, איר צװײ.
  
  ער האט דאן באמערקט, אז דאס ליכט פון דעם שײן שטעקן איז נישט שפיגלט געװארן פון קײנעם פון די שטײנערנע װענט. זײ ן מאראנץ־ליכ ט הא ט זי ך ארײנגענומע ן פו ן דע ר ארומיק ע פינסטערניש . אונטער זײ איז געװען א גרויםע קאמער.
  
  ער האט סיגנאלירט פאר שטילקייט. אל ע אל ע האב ן ז ײ זי ך פארזיכטי ק צוגעהערט , װעלכ ע קלאנג ן קומע ן פו ן אונטן . נאך א מינוט פולשטענדיק שטילערהייט, האט דרייק זיך אנגעכאפט אין דעם ראפעל שטריק און איז ארויפגעשפרונגען איבערן ליידיקן שטיל. ער האָט זיך גיך אַראָפּגעגליטשט אין דער לענג, ביז ער איז געווען אונטער דער סטעליע.
  
  נאָך קיין ראַש. ער האט צעבראכן נאך א האלבן טוץ גלאנצן שטעקנס און זײ ארײנגעװארפן אין דער קאמער אונטן. ביסלעכווייַז, אַן ומנאַטירלעך ליכט אנגעהויבן צו בליען.
  
  און מאַט דרייק לעסאָף געזען וואָס ווייניק מענטשן האָבן געזען איידער אים. א גרויסער רעקטאנגילער צימער א לאנגער בערך פופציג מעטער. בישליימעס גלאַט שטאָק. דרײַ געבויגענע װענט אויסגעקריצט מיט עטלעכע אַלטע צײכנס, ניט אונטערשיידן אין דער װײַטן.
  
  און דאַמאַנייטינג איין וואַנט איז די קערווד אַרטשוויי אַז אַזוי פאַסאַנייטיד קאַפּיטאַן קוק. די טיר אינעווייניק אין אים וואָס האט אַזוי פארמאגט דעם בלוט מלך. און די כאָרערז און וואונדער וואָס קען ליגן הינטער זיי אָנגעפילט מאַט דרייק און זיין קאַמפּאַניאַנז מיט אַזאַ גרויל.
  
  זיי געפונען די טויערן פון גיהנום.
  
  
  קאַפּיטל אַכט און צוואנציק
  
  
  היידען האט זיך אנגעהאלטן שטארק, ווען דער העליקאפטער האט זיך באנקירט דורך דעם הימל, און האט זיך שנעל געטוישט אין לויף. איר לעצטע דערזען פון קינימאַקי איז געווען די שטענדיק שטיפעריש אַליסיאַ מייל פּושינג אים אין אן אנדער העליקאָפּטער. דער ראיה האט זי געצוואונגען, אבער איר פראקטישע זייט האט געוואוסט אז ווען עס קומט צו קאמף, האט מאנא די בעסטע אונטערשטיצונג אין די ביזנעס אין פארעם פון א משוגענע ענגלישע פרוי.
  
  ווי היידן. מאַי איז געזעסן לעבן איר, שטיל און פרידלעך, ווי זיי וואָלט גיין צו די נאַפּאַליש ברעג פֿאַר וועלט-קלאַס סייציינג. ד י איבעריק ע זיצ ן זײנע ן פארנומע ן געװאר ן דור ך קראקע ס זעלנער . קאַאַי איז געווען וועגן צוואַנציק מינוט אַוועק. גייטס האט פּונקט קאָנטאַקט איר צו באַריכט אַ טעראָריסט אַטאַק אין די אָופּאַנד קוקוי גראָווע מאָל אין קאַואיי. דער מענטש איז געווען טשיינד צו אַ פּאַרענטשע אַרויס פון די דזשאַמבאַ דזשוס / סטאַרבאַקס שלאָס פאַרלייגן אויף די צפון זייַט פון דעם קאָמפּלעקס. עמעצער מיט שטיקער דזשאַמטעקס צוגעשריבן צו זיין גוף און אַ פינגער אויף די צינגל פון אַ פּרימיטיוו דעטאַנאַטאָר.
  
  דער מאן האט אויך געהאט צוויי אויטאמאטישע וואפן און א בלועטאָאָטה כעדסעט, און ער האט נישט געלאזט קיין פרייע פון דעם רעסטאראן'ס באטראפן.
  
  אין גייטס אייגענע ווערטער. "דער נאַצי וועט קלאר האַלטן דאָרט אַזוי לאַנג ווי ער קען, און ווען די אויטאריטעטן מאַכן זייער מאַך, ער וועט ופרייַסן. ס׳רובֿ פֿון די קאַויִשע פּאָליציי־קראַפט איז געשיקט געוואָרן צו דער סצענע, אַוועק פֿון דיר.
  
  "מיר וועלן באַוואָרענען די ראַנטש, האר," האָט היידן אים פאַרזיכערט. ״מיר האבן דאס געריכט״.
  
  "אַז ס וואָס מיר האבן, מיס דזשיי. איך טראַכטן מיר וועלן זען וואָס פּלאַנז קאָוואַלענקאָ האט פֿאַר די גרויס אינזל ווייַטער.
  
  היידן האט צוגעמאכט די אויגן. קאָוועלענקאָ האט שוין פּלאַנירונג דעם באַפאַלן פֿאַר יאָרן, אָבער פֿראגן פארבליבן. פארוואס פאַרלאָזן דעם טויער מיטל? פארװא ם גײ ט זי ך אװע ק מי ט אז א גערמל ? קען דאָס זיין זיין פּלאַן ב? אַז טראָץ דער פאַקט אַז די אויטאריטעטן געשווינד יקספּאָוזד אַלע זיין השתדלות און ינסטאַגייטיד אַ בלוטיק ווענדעטאַ קעגן דרייק, זיין פריינט און פאַמיליעס, ער אויסדערוויילט דעם וועג צו געווינען די מערסט נאָוטאָריאַטי.
  
  אָדער, האָט זי געטראַכט, טאָמער באַנוצט ער זיך מיט דער אַלטער - אַלטער סטראַטעגיע פֿון שאַפֿן אַ גענוג גרויסן אָפּקלאַנג, אַז אײַערע מעשים זאָלן דאָרטן פֿאַרבליבן אומבאַמערקט.
  
  ס'איז נישט קיין ענין, האט זי געטראכט. אירע געדאנקן זײנען געװען װעגן בן און די געפערלעכע אויפגאבע, װאם ער האט זיך אונטערגענומען. זי וואָלט קיינמאָל זאָגן דעם אויף פליכט, אָבער זי איז געווען אָנהייב צו ליבע אים פּאַשאַנאַטלי. דער חוב וואָס זי האָט געפילט צו איר פאָטער איז נישט פאַרשוואונדן געוואָרן, אָבער עס איז געוואָרן ווייניקער דרינגלעך נאָך דעם שוידערלעכן טויט פון קענעדי מאָר. פאַקטיש לעבן האט יקסידיד די אַלט הבטחות קיין טאָג איצט.
  
  ווי דער העליקאָפּטער שאָס דורך די העל בלוי האַוואַייאַן הימל, הייַדען געפֿינט זיך אַ תפילה פֿאַר בן בלייק.
  
  דערנאָך האָט איר טעלעפֿאָן געקלונגען. ווען זי האָט אַ קוק געטאָן אויפן עקראַן, האָבן אירע ברעמען געשאָסן פאַרחידושט.
  
  - העלא - האט זי תיכף געענטפערט. "וויאזוי גייט עס?"
  
  "גרויס, דאַנקען, אָבער דעם קבר פאָרשונג געשעפט האט איין הויפּט זייַט ווירקונג. מיין באַן איז כּמעט ניטאָ. "
  
  היידן האט געשמייכלט. "נו, טאָרסטען, עס זענען סאַלאַנז פֿאַר אַזאַ זאַך."
  
  "צווישן קאָמאַנדע־פּאָסט און קבר? נישט עכט."
  
  "אַוודאי, איך וואָלט ווי צו שמועסן, טהאָרסטען, אָבער איר שוועדן קלייַבן זיך די מאָומאַנץ."
  
  ״ פארשטאנען . איך ערשטער געפרואווט רופן דרייק, אָבער עס איז גלייך צו ווויסמייל. ער איז גוט?"
  
  - בעסער װי ער איז געװען, יא. היידן האט געזען די אויסלייג פון קאאאיי לויפט אויף רעכטס. "הערן-"
  
  "איך וועל זיין שנעל. די אָפּעראַציע דאָ איז גוט. גאָרנישט ריכיינדלעך. אַלץ ווי דערוואַרט און אין אַ צייט. אָבער... טאָרסטען האָט זיך אָפּגעשטעלט, און הייַדען האָט געהערט ווי ער כאַפּט דעם אָטעם. "עס איז היינט געשען. איך וואָלט זאָגן אַז עפּעס מיינט 'פאַלש'. איר אמעריקאנער קען רופן עס עפּעס אַנדערש. "
  
  - יא ?
  
  "איך האָב באַקומען אַ רוף פון מיין רעגירונג. פון מיין ינטערמידיערי צו דער מיניסטער פון שטאַט. הויך מדרגה רופן. איך -" נאך א קווענקלענישן פּויזע, גאָר ניט װי דאַהל.
  
  דע ר גרויםע ר באר ף פו ן קאװ י הא ט זי ך אונטע ר ז ײ אויסגעקערט . דער רוף איז געקומען איבערן ראדיא. "אַכט מינוט צו די ציל."
  
  "איך האָב געזאָגט אַז אונדזער אָפּעראַציע - אונדזער סקאַנדינאַוויאַן אָפּעראַציע - איז וועגן צו זיין איבערגענומען דורך אַ נייַע אַגענטור. א געמיינזאמע אויפגאבע קראפט איז באשטאנען פון הויך-ראַנגקט אָבער אַנניימד מיטגלידער פון די US CIA, DIA און NSA. אַזוי, היידן, איך בין אַ זעלנער און איך וועל נאָכגיין די אָרדערס פון מיין העכער העכער, אָבער דאָס קלינגט דיר רעכט?
  
  היידן איז געווען שאַקט אין להכעיס פון זיך. "עס סאָונדס ווי גאַנץ ומזין פֿאַר מיר. וואָס איז דער נאָמען פון די הויפּט מענטש? דער, וועמען דו גיבסט זיך אין די הענט.
  
  רוססעלל קיימאַן. איר קענט אים?"
  
  היידען האט ארומגערינגלט אין איר זכרון. "איך וויסן דעם נאָמען, אָבער איך וויסן זייער קליין וועגן אים. איך בין זיכער אז ער איז פון די DIA, די פארטיידיגונג אינטעליגענץ אגענטור, אבער זיי זענען בעיקר אין די ביזנעס פון קריגן וואפן סיסטעמען. וואָס די גענעם וויל דער רוססעלל קיימאַן פון דיר און דעם קבר?
  
  "איר לייענען מיין מיינונג".
  
  פון די אויגען װינקל האט היידן דערזען, אז מײס קאפ האט זיך געציטערט, װי זי װאלט געשאסן דורכן שאַרבן. אבער ווען היידן האט זיך אויסגעדרייט צו איר פרעגנדיק, האט דער יאפאנעזער אגענט אוועקגעקוקט.
  
  הייַדען האָט זיך געטראַכט עטלעכע סעקונדעס און דערנאָך געפרעגט מיט אַ נידעריקע שטימע: "צי איר צוטרוי אַלע דיין מענטשן, טהאָרסטאַן?"
  
  צו לאַנגע פּויזע האָט דאַהל געענטפערט איר פראַגע.
  
  "אויב די DIA איז געווען געווארנט וועגן עפּעס, זיי האָבן אַ זייער גרויס קאַווערידזש. זייער בילכערקייַט קען אפילו יקסיד די פון די סי.איי.עי. גיי פארזיכטיג, חבר. דער דאזיקער בחור, קײמאן, איז ער גארנישט נאר א רוח. טראָובלעשאָאָטער פֿאַר שוואַרץ אָפּס, גיטמאָ, 11 סעפטעמבער. אויב עפּעס ערנסט און יידל גייט פאַלש, ער איז דער מענטש איר ווענדן צו.
  
  "באַרען מיר. הלוואי וואלט איך נישט געפרעגט".
  
  "איך מוז איצט גיין, טהאָרסטען. אָבער איך צוזאָג דיר, איך וועל רעדן מיט יונתן וועגן דעם דרעק ווי באַלד ווי איך קענען. האלט זיך דארט אריין.''
  
  טארסטן האט אונטערגעשריבן דעם קאנטראקט מיט דעם מידן זיפץ פון א פראפעסיאנעלער זעלנער, וואס האט שוין אלעס געזען און וועלכער האט פיינט געהאט צו ווערן צוגעשטעלט אלס א לאקי פאר אן אמעריקאנער אויפשטאט. היידן האט מיט אים סימפאטיזירט. זי האט זיך אויסגעדרייט צו מאַי, וועגן צו פרעגן וואָס זי ווייסט.
  
  אבער דער רוף "ציל" איז געהערט אויף די ראַדיאָ.
  
  פעלדער האבן געברענט פאראויס און אונטן. ווען דער העליקאפטער האט אראפגעלאזט, האט מען געקענט זען קליינטשיק פיגיערז לויפן אומגעריכט אין אלע ריכטונגען. שטריק האבן זיך אויסגעשטרעקט פונעם קאקפיט, און מענטשן זענען נאכגעשפרינגען נאך זיי, גליטשנדיק זיך שנעל צו דער פארטריקנטער לאנדשאפט אונטן. היידן און מאי האבן געווארט אויף זייער דריי, מיי'ס אויסדרוק ווי זיי האבן געהערט ווי זייערע אייגענע מענער עפענען פייער.
  
  הײַדן האָט דאָס דריטע מאָל אָפּגעזוכט איר גלאָק און געזאָגט: בודרו איז דאָרטן אַראָפּ.
  
  "זאָרגט נישט," האָט די יאַפּאַניש פרוי געזאָגט. "ער וועט געפֿינען אויס וואָס מייַטימע טאַקע מיטל."
  
  די צוויי פרויען ראַפּאַלד צוזאַמען, לאַנדינג אין דער זעלביקער צייַט, און לינקס אין אַ קלאַסיש איין-צוויי דעקן מאַך. דעם פירונג פארלאנגט אַבסאָלוט צוטרוי אין יעדער אנדערער, ווי בשעת איין מענטש איז פליסנדיק, די אנדערע איז וואַטשינג זייער פּעריפעראַלס. איינער, צוויי, ווי אין אַ שפּרינגען. קאַנסטראַקשאַן. אבער עס איז געווען אַ שנעל און דעסטרוקטיווע וועג צו שטייַגן.
  
  היידן האט איבערגעזוכט די געגנט ווי זי איז געלאפן. עטלעכע מילד בערגל זענען געענדיקט אין אַ פענסיד קאָמפּלעקס, אויף וואָס איז געשטאנען אַ ריזיק הויז און עטלעכע גרויס דיווייסאַז. דאָס וואָלט זיין די צווייטע ראַנטש פון קאָוואַלענקאָ. אויב משפטן לויט די פייער און כאַאָס, באָודרעאַו איז אנגעקומען באַלד פאר זיי.
  
  אָדער, מער מסתּמא, ער האט סאַדיסטיקלי גענומען זיין צייט מיט דעם אַלע.
  
  הייַדען איז אנטלאפן, און האט געשאסן איר באראנדע מארינע מ 16 אַטאַקע ביקס ביי פּיסקלעך און מענטשן וואָס זי האָט געזען אין דעקל. צוויי מינוט שפּעטער עס איז געווען איר קער און זי האָט געשריגן, "רילאָוד!" און האט גענומען נאָך עטלעכע סעקונדעס צו אַרייַנלייגן אַ נייַ זשורנאַל אין איר וואָפן. זיי ראַרעלי אומגעקערט פייַער, און ווען זיי האבן, עס איז געווען אַזוי דיסאָרגאַנייזד אַז זיי מיסט דורך עטלעכע פֿיס.
  
  אויף ביידע זייטן, ערשטער-קלאַס טימז פון מאַרינעס אַוואַנסירטע אין דער זעלביקער גיכקייַט. איצ ט הא ט זי ך געצויג ן דע ר פלאץ , ד י טויער ן זענע ן געבליב ן אפן , אבע ר ד י מאנשאפט ן האב ן זי ך גערוק ט אוי ף לינקס . א גוט־געשטעלטע גראנאט האט פארניכטעט די פלאט־שטובן, און דער מאנשאפט האט איבערגעלאזט אן אומגעשטערט ארײנגײן אין דער ראנטש.
  
  די קוילן האבן איצט געפײפט געפערליך נאענט.
  
  הײַדן האָט זיך געכאַפּט הינטערן גענעראַטאָר־געביידע. ספּאַרקס אָפּשפּרונג אַוועק די ציגל ווי מאַי טויב פֿאַר דעקן. ליים און מעטאַל שאַרבן צעוואָרפן אומעטום.
  
  מײ האט אפגעװישט פון איר באק א גערעם בלוט. "בודרו ס זעלנער זענען טריינד אין דיין קינדערגאַרטאַנז."
  
  היידען האט א מאמענט געכאפט דעם אטעם, דערנאך א קוק געטאן אין שטוב. "צוועלף פֿיס. ביסטו גרייט?"
  
  "יא".
  
  היידן איז אנטלאפן. מאַי סטעפּט פאָרויס און ערעקטעד אַ וואַנט פון בלייַ, געצווונגען זייער פייַנט צו קאַטשקע פֿאַר דעקן. היידן איז דערגרײכט צום װינקל פון שטוב און זיך צוגעלײגט צו דער װאנט. ז י הא ט געװארפ ן אי ן פענסטע ר א שטומף־גראנאט , או ן דא ן פארדעק ט מאי .
  
  אבע ר אי ן דע ם מאמענט , הא ט זי ך אויסגעקלונגען , אי ן אי ר עיער , א װאונדערלעכ ע קלעפ . דע ר אנפירע ר פו ן דע ר גרופע , הא ט אנגערופ ן ד י מענטשן , צ ו גײ ן אי ן דע ר װײטע ר װאר־הויז . דאָרט האָט געמוזט האָבן געשען עפּעס שרעקלעך. ווען היידן האט זיך צוגעהערט, האט זי געראטן צו זינען אז בודרו'ס מענטשן האבן האלב ארומגערינגלט דעם געביידע און זענען געווען צו עפענען א פייער אויף וועלכער עס קען זיין אינעווייניק.
  
  בלי ספק, אַרעסטאַנטן. כאַסטאַדזשאַז.
  
  היידע ן הא ט זי ך געלאפע ן נא ך מאי , ארוי ס אי ן דע ר קלײע ר או ן צוזאמע ן געשאסן . אנדערע זעלנער האבן זיך צוגעשלאםן צו זיי, זיך אויסגעוואקסן פון ביידע זייטן, פארמירט א טויטליכע, אטאקירטע וואנט פון מוט און טויט.
  
  ד י אומזיניק ע שחיטה , װא ס הא ט זי ך שוי ן פארגעקומע ן אי ז געװע ן בודראו ס טעלעפאן־קארטע . ער וואָלט זיין דאָרט.
  
  ד י אנטלויפנדיק ע זעלנע ר האב ן ניש ט אויפגעהערט . בולאַץ סלייסט דורך די לופט, קלאַטערד אַוועק ווענט און מאַשינערי, און געפונען בייַ מינדסטער אַ האַלב טוץ פייַנט טאַרגאַץ. באָודרעאַו ס מענטשן האָבן זיך צוריקגעקערט און צוריקגעקערט אין שוידער און מורא. ווען די זעלנער זענען פארביי זייערע באהעלטענישן, האבן זיי פרובירט שלאגן צו שיסן פון דער זייט, אבער די מארינס זענען געווען גרייט און זיי באמבארדירט מיט גראנאטן.
  
  יקספּלאָוזשאַנז שאָס הויך אין די לופט אויף ביידע זייטן פון די ראַנערז. שראפנעל איז געפלויגן פון די אויפרייס; פֿײַער־לשון האָבן זיך אַזוי גיך פֿאַרשפּרייט דעם הייסן טויט, אַז דאָס אויג האָט זיך קוים געקענט נאָכגיין. סקרימינג מענטשן ליגן אין זייער דרך.
  
  הײַדן האָט דערזען אַ שפּײַכלער פֿאָרויס. אי ר הארץ האט זיך צוגעקלעפט אין אבסאלוטן גרויל. עס איז געווען אמת. אמווייניגסטנס פופצן פון בודרו'ס מענער זענען געשטאנען ארום דער פארשלאסענער שטאל, געצילט מיט די וואפן אויף די פאפיר-דינע ווענט, און ווען היידן האט געצילט אויפן ערשטן מאן, האבן זיי אלע געעפענט א פייער.
  
  
  * * *
  
  
  אַלישאַ מיילס האָט זיך גענומען צו איר כילז און געעפנט פייער ווי האַוואַייאַן פאָרסעס און זייער אַלייז האָבן לאָנטשט אַן באַפאַלן אויף קאָוואַלענקאָ ס ראַנטש אויף די גרויס אינזל. דער טעריין איז געווען אומגליק. אַלע טיף קאַניאַנז, הויך היללס און ווודיד פּליינז. בעפאר זיי זענען אפילו געקומען נאנט צום ראנטש, האט מען געשאסן א גראנאט לאנצטער אויף איינעם פון די אטאקע העליקאפטער, וואס האט אים פארכאפט אבער נישט פארניכטעט, און זיי אלע האבן געצוואונגען צו מאכן א פרי לאנדונג.
  
  איצ ט האב ן ז ײ זי ך געאײל ט װ י א מאנשאפט , דורכ ן געדיכט ן װאל ד או ן אומגלײכ ע בערגלעך . זיי האָבן שוין פאַרפאַלן איין מענטש צו אַ באָב טראַפּ. די אַפענסיוו איז געווען צוגעגרייט דורך די מענטשן פון די בלוט מלך. רפּגס פלו יימלאַסלי דורך די ביימער.
  
  מערסענאַריעס האָבן שפּאַס.
  
  אבער די מאַרינעס זענען פּושינג פאָרויס, איצט בלויז וועגן דרייַסיק פֿיס פון דעם פּלויט און איינער לעצט אַראָפאַנג-סיידאַד טאָל. אַליסיאַ קען מאַכן די גרינדינג פנימער פון זייער פיינט. איר בלוט האט אנגעהויבן צו קאכן. לעבן איר, גאַנץ פלינק פֿאַר אַ ריז, איז געווען אַ הויפּט סי.איי.עי. אַגענט, קינימאַקאַ. ער איז געווען זייער נוציק.
  
  קאָמוניקאַציע דעוויסעס אין זייער אויערן רילייד נייַעס פון ינקאַמינג אַטראַסאַטיז. די אַלאַ מאָאַנאַ קווין האטעל אויף אָאַהו איז געחתמעט אַוועק. דער טוריסט איז צו טויט געװארפן פון א פענצטער פון צענטן שטאק. מע ן הא ט ארײנגעװארפ ן גראנאט ן אי ן גאס . די SWAT מאַנשאַפֿט איז געווען פּריפּערינג פֿאַר אַן אָפּעראַציע וואָס וועט מסתּמא באַקומען די גרין ליכט באַלד רעכט צו דער טויט און מייכעם געפֿירט דורך די מערסאַנעריז. אויף קאואי האט אן איינצייטיקער זעלבסטמארד באמבארדער געשאסן עטליכע קוילן אויף די וואנס וואו די זשורנאליסטן האבן זיך פארזאמלט, פארוואונדעט א רעפּאָרטער. און איצט, אויף די גרויס אינזל, אַ ויטאָבוס מיט טוריס איז סטאָלען, און אַ באָמבע איז געפלאנצט אין זייער קאָמאַנדע. זיי זענען געווען פארשפארט אינעווייניק, בשעת זייער קאַפּטיווז געזעסן אַרויס אין זון לאָונגערז, געטרונקען ביר און פּלייינג קאַרדס. מע ן הא ט ניש ט געוװסט , װע ר פו ן ז ײ הא ט געהא ט דע ם דעטאנאטאר , אדע ר װ י פי ל דא .
  
  אַליסיאַ איז אַראָפּ די זייַט פון די טאָל. א רפּג האָט אויפגעריסן אין פראָנט פון איר, וואַרפן בלאָטע און ראַקס הויך אין די לופט. זי איז געלעכטער איבער זײ ארויפגעשפרונגען און זיך ארומגעדרײט װען זי האט דערזען קינימאקי׳ס קװענקלעניש.
  
  - נו, פעטער יינגל, - האט זי געזאגט, די ליפן האבן זיך געשפילט געקריצט. "בלייב מיט מיר. דאָס איז ווו די זאכן ווערן טאַקע מעסי. "
  
  
  * * *
  
  
  היידן האט נאכאמאל און נאכאמאל געשאסן, פרובירט צו בלייבן רואיג און אזוי אנהאלטן איר גענויקייט. דרײַ קעפּ האָבן זיך צעבראָכן אין איר זעאונגפֿעלד. מאי איז נאך אלץ געלאפן לעבן איר, גארנישט געזאגט. ד י אנדער ע זעלנע ר האב ן זי ך אראפגעלאז ט אוי ף אײ ן קני , זי ך אװע ק פו ן ד י שיס ן או ן ארויסגעקלאפ ן ד י מערסענערים , אײדע ר ז ײ האב ן זי ך געקענ ט אומקערן .
  
  דאן איז היידן געווען צווישן זיי. איין מאן האט זיך אויסגעדרייט און זי האט אים א געשלאגן איבערן בריק פון דער נאָז מיט איר ביקס. ער איז געפאלן מיט א געשריי, אבער א געשריי געטאן אירע פיס, אז זי האט זיך געכאפט איבער אים.
  
  זי איז גיך ארויף ארויף, אבער זיין קערפער איז אראפגעפאלן אויף איר, און זי צוגעכאפט צו דער ערד. אַז זי האָט אַ קוק געטאָן, האָט זי גלײַך אַרײַנגעקוקט אין זײַנע פֿײַנטלעכע, ווייטיקדיקע אויגן. מיט אַ בעריש גערודער האָט ער איר אַ זעץ געטאָן און צוגעקלעפּט די דיקע אָרעמס אַרום איר האַלדז.
  
  טייקעף זי געזען די שטערן, אָבער האט נישט פּרובירן צו האַלטן אים. אַנשטאָט, איר צוויי פריי הענט געפונען די וואָפן זיך. אויף רעכטס איז איר גלאָק. אויף לינקס איז איר מעסער. זי האט ארײנגעשטעקט דעם פאס פון איר ביקס אין זײנע ריפן, אים געלאזט שפירן.
  
  זײ ן כאפ ט הא ט זי ך געלאזט , זײנ ע אויג ן האב ן זי ך פארגרײסט .
  
  היידן האט געשאסן דריי שטילע שיסער. דער מאן האט זיך פון איר אראפגעריסן. ווען די מיינונג אויבן איר קלירד, אן אנדער מערסאַנער 'ס פּנים געקומען אין מיינונג. היידן האט אים געשאסן אין דער נאז, געזען ווי דער מאן זיך צוריק אפשפרינגען און פארשווינדן.
  
  זי האט זיך אװעקגעזעצט און דערזען מאי. די לעצטע פארבליבענע מערסאַנערי קאַנפראַנץ איר. היידן האט געבליצט. דער מענטש איז געווען אַ בראָך. זײ ן פני ם הא ט אויסגעזען , װ י ס׳אי ז געװע ן רויט . די צײן האבן געפעלט. זיין קין האט אויסגעזען שלאס. איין אָרעם איז געווען צעשטערט, די אנדערע איז געווען צעבראכן בייַ די עלנבויגן. ע ר אי ז געשטאנע ן אוי ף שאקלענ ע פיס , או ן דא ן אי ן דע ר בלוטיקע ר בלאָטע ר צוגעפאל ן אוי ף ד י קני .
  
  "דו האסט אויסגעקליבן דעם אומרעכט מענטש צו אַרויסרופן," מאַי געזאגט מיט אַ זיס שמייכל, גענומען ציל מיט איר באַראָוינג גלאָק און בלאָזן זיין קאָפּ.
  
  היידן האט אומווילנדיק געשלינגן. עס איז געווען אן ערנסטע פרוי.
  
  די טיר פון שפּייַכלער איז געעפנט געווארן דורך מאַרינעס, שאַוטינג זייער בייַזייַן. היידן'ס הארץ האט זיך געזונקען ביי די צאהל לעכער אין די פארפאלסטע ווענט. לאָמיר האָפן אַז די אָרעווניקעס זענען אַנטלאָפן.
  
  צװיש ן איר ע גיך־קלארנדיק ע געדאנקע ן הא ט זי ך איבע ר אל ץ עפע ס באװיזן . באָודרעאַו איז נישט דאָ. זי האט צוריקגעקוקט אין שטוב. עס איז געווען די לעצטע אָרט וואָס זי וואָלט האָבן דערוואַרט אים צו באַהאַלטן, אָבער נאָך -
  
  א פּלוצעמדיק יקסייטמאַנט געכאפט איר ופמערקזאַמקייַט. ד י מארינע ן זײנע ן ארוי ס פו ן ד י שײדער , אײנע ר הא ט זי ך אנגעהאלט ן אוי ף זײ ן פלײצע , װ י מע ן װע ט אי ם געשטאכן .
  
  דעמאָלט באָודרעאַו און אַ האָרדע פון מערסענאַריעס אויסגעגאסן אויס פון די שפּייַכלער, פירינג זייער גאַנז און שרייַען ווי בייזע גייסטער. צי האָט דאָס מיינען אַז אנדערע מערסענאַריעס האָבן געגעבן זייער לעבן צו זיין דעקאָוז? האָבן זיי פייערד בלאַנקס אָדער פון אַ זיכער שטעלע?
  
  די רעאַליטעט האָט איר געטראָפן ווי אַ יאָדער וואָפן. די מענטשן פון די בלוט מלך זענען איצט צווישן די מאַרינעס, פייטינג, און באָודרעאַו ראַשט צו הייַדען, מעסער אויפשטיין דיפייאַנטלי.
  
  
  * * *
  
  
  אַלישאַ האָט אָנגעהויבן די מאַנשאַפֿט מיט איר ינדזשאַנואַטי און גייסט אונטער פייַער. עטלעכע מינוט שפּעטער זיי דערגרייכט די שפּיץ פון די לעצטע קריכן און אַנליש אַ האַלאָ פון פייַער אויף די ענטרענטשט פאַרטיידיקער. אַליסיאַ באמערקט אַ גרויס הויז, אַ גרויס שפּייַכלער, און אַ צוויי-מאַשין גאַראַזש. די פארמעגן האט פאראויסגעקוקט אויף א ברייטן טייך, וואס האט בלי ספק געדינט אלס א אנטלויף-מיטל, און נעבן דעם שיד איז געווען א העליפאד מיט איין באטראפענעם העליקאפטער.
  
  זי האט צוריקגעקוקט. "גראַנייד לאַונטשערס".
  
  דער גרופע פירער האט זיך געכאפט. "שוין טאן עס."
  
  אַליסיאַ האָט אָנגעוויזן אויף די פייַנט שטעלעס. "עס איז אַ נידעריק וואַנט. צוריק זייַט פון די הויז. פֿאַר ראָללס-רויס. רעכטס פונעם קוואל."
  
  דער פירער פון דער גרופע האט געלעקט די ליפן. - נעמט ארויס די ממזרים.
  
  עטלעכע יקספּלאָוזשאַנז האָבן געפֿירט די ערד צו שאָקלען. די אטאקעס האבן געשאסן דריי גראנאטן און האבן זיך דערנאך אנגעקלאגט פאראויס אין איין-צוויי פארמאציע, נאך געשאסן אלס איינס, אבער ארויסגעשאסן אין א טויטליכען בויגן.
  
  מיט דעוואַסטייטינג ברוטאַליטי, זיי צעבראכן אין די בלוט מלך ס ראַנטש.
  
  
  קאַפּיטל נייַן-און-צוואַנציק
  
  
  דרייק'ס שטיוול פיס האבן גערירט דעם דיל פון דער צעל. אײדע ר ד י אנדער ע האב ן אנגעהויב ן אראפגײ ן הא ט ע ר אויפגעשטעל ט א פלורעסאנט ן פלאץ , כד י צ ו ליכטי ן זײע ר װעג . גלייך די ווענט זענען צו לעבן, זייער ינגרייווינגז איצט קלאר קענטיק צו דרייק ס שאַקט אויגן.
  
  קערלז ענלעך צו די אויף צוויי פּאָרטאַטיוו דעוויסעס. איצט עס איז באשטעטיקט אַז זיי זענען פּונקט די זעלבע ווי די געפֿונען דורך Torsten Dahl און זיין מאַנשאַפֿט אין די קבר פון די געטער אין יסעלאַנד.
  
  וואָס אלטע ציוויליזאַציע האָבן זיי סטאַמבאַלד אויף לעצטנס? און ווי וואָלט עס אַלע סוף?
  
  בן, קארין און די איבעריקע פון די דעלטאַ-מאַנשאַפֿט האָבן אָפּגעשטויסן דעם אַראָפּגאַנג־שטריק, ביז זיי האָבן זיך אַלע צעטראָגן אַרום דעם ריזיקן בויגן פֿונעם פּעלע־טויער. דרייק האט זיין בעסטער נישט צו ייַנקוקנ זיך צו טיף אין די טינט שווארצע הינטער זיי.
  
  בן און קארין זענען געפאלן אויף די קני. דער כיטרע זיך איז געווען געמאכט פון עטלעכע סאָרט פון בראַשט מעטאַל, בישליימעס גלאַט און סאַמעטריקאַל. די מעטאַל ייבערפלאַך איז געווען עטשט מיט די זעלבע קליינטשיק מאַרקס ווי די רעשט פון די הייל.
  
  ― די דאָזיקע סימנים, ― האָט קאַרין זײ פֿאַרזיכטיק אָנגערירט, ― זײַנען נישט צופֿאַל. קוק. איך זען די זעלבע קערל ריפּיטינג איבער און איבער ווידער. און דאָס איבעריקע הײל... ― האָט זי זיך אַרומגעקוקט. "עס איז די זעלבע".
  
  בן האָט געפֿלאָכטן זײַן טעלעפֿאָן. "דאָס איז די פאָטאָ וואָס דאַהל האָט אונדז געשיקט." ער געבראכט עס אַרויף צו די ליכט. דרייק האָט זיך צוגעבויגן, זיכער אַז דעלטאַ מאַנשאַפֿט וועט זיין אויף די לוקאַוט פֿאַר ינטרודערז.
  
  אַזוי דער קבר פון די גאָדס האט עטלעכע קשר מיט די טויערן פון גיהנום, דרייק געדאַנק הויך. "אָבער וואָס מיינען קערלז?"
  
  "ריפּעטיטיוו פּאַטערנז," קאַרין געזאגט ווייך. "זאג מיר. וואָס סאָרט פון וואונדער, אלטע אָדער
  
  מאָדערן, געמאכט פון פילע ריפּעטיטיוו פּאַטערנז? "
  
  - גרינגער. דער גרויסער קאָמאָדאָ האָט זיך אַראָפּגעכאַפּט לעבן זיי. "שפּראַך".
  
  "עס איז רעכט. אַזוי, אויב ס"איז שפּראַך -" האָט זי אָנגעוויזן אויף די ווענט פון דער צעל. "דערנאך זיי דערציילן די גאנצע געשיכטע."
  
  "ווי די וואָס דאַהל געפֿונען." דרייק האט א ניד געטאן. "אָבער מיר האָבן נישט קיין צייט עס איצט צו אַנאַלייז. קאָוואַלענקאָ איז דורכגעגאנגען דורך די טויערן.
  
  "וואַרטן". בן האָט אָנגעכאַפּט דעם בריק פֿון זײַן נאָז. - דיא צײכענס... האט ער אנגערירט דעם ארװעג. "פּונקט די זעלבע ווי אויף די דעוויסעס. פֿאַר מיר, דאָס סאַגדזשעסץ אַז דעם טויער איז אַ פּאַטשט ווערסיע פון דער זעלביקער מיטל. צייט רייזע מאַשין. מיר האָבן שוין געפונען אַז די געטער קען האָבן געניצט פּאָרטאַטיוו דיווייסאַז צו אַרומפאָרן דורך צייט און השפּעה אויף דעם גורל. אפֿשר די זאַך איז די הויפּט סיסטעם."
  
  "קוק," דרייק געזאגט סאָפלי, "דאָס איז גרויס. איר וועט פֿאַרשטיין עס. אבער איבער יענעם טויער - - האט ער אנגעװיזן אויף דער פעך־פינצטערניש. "בלוט מלך. דער מענטש פאַראַנטוואָרטלעך פֿאַר קענעדי ס טויט, צווישן הונדערטער פון אנדערע. עס איז צייט צו האַלטן רעדן און אָנהייבן גיין. גיין".
  
  בן האָט זיך אַ נײַד געטאָן און זיך אױפֿגעשטעלט, קוקנדיק אַ ביסל שולדיק, װי ער האָט זיך אָפּגעשטויבט. אַלע אין צימער האָבן אַ טיפֿן אָטעם. הינטער דעם טויער איז געווען נאך עפעס וואס קיינער פון זיי האט נישט געוואלט דערמאנען:
  
  די סיבה פארוואס קאַפּיטאַן קוק האט געביטן דעם נאָמען פון די קרייַזבויגן פון "פּעלעס טויער" צו "גיהנום ס טויער".
  
  
  קאַפּיטל דרײַסיק
  
  
  די שטאַט פון האַוואַיי האט געציטערט אויף די רחמנות פון די משוגע.
  
  אויב א העליקאפטער וואלט געקענט פארבייפלויגן, וואס איז ביכולת צו צושטעלן א ברייטע פאנאראמישע מיינונג פון די גרויםע, אוממאראלישע געשעענישן וואס האבן זיך פארשפרייט אויף די אינזלען, וואלט ער ערשט געפלויגן איבער אואהו צו כאפן דעם באלעגערטן Ala Moana קווין האטעל, וואו איבערגעלעבט מיטגלידער פון עטליכע ספעציעלע קרעפטן טימז זענען נאָר אָנהייב צו שפּילן קעגן שווער אַרמד, מאָוטאַווייטאַד מערסענאַריעס וואָס האָבן געהאלטן אַלע די כייץ און קאַונטלאַס כאַסטאַדזשאַז. ער האט זיך געאײלט פארבײ, אויסמײדיגנדיק די העלישע װאלקנס פון שװארצער רויך, װאם האבן געבלאזן פון אמװײניקסטנס א טוץ צעבראכענע פענצטער, און פארזיכטיק אנגעװיזן אויף עפענונגען, װאו מען האט געקענט זען מאסקירטע מענער מיט ביקסן און גראנאט־לאנצערס טראדן הילפסלאזע מענער, פרויען און קינדער אין גרופעס, װאס זײנען גרינגער צו פארניכטן. .
  
  און דעמאָלט עס וואָלט ראָולד אַוועק, אַרויף און צו די רעכט אין אַ גרויס קרייַזבויגן, ערשטער צו די זון, די דיק געל פּילקע סלאָולי ארבעטן זיין וועג צו אַ ומזיכער און עפשער קאַטאַקליסמיק צוקונפֿט, און דאַן דייווינג אַראָפּ און צו די לינקס אויף זייַן שרעקלעך נסיעה פון אנטדעקונג צו קאַואַי. ער וועט פאָרן לעבן דיאַמאָנד העאַד, יגנאָרינג העלדן און ווילאַנז וואָס זוכן סיקריץ און כאָנט נייטמערז אין די דאַרקאַסט און מערסט געפערלעך ונטערערד קאַווערנז פון אַ יקסטינגקט ווולקאַן.
  
  אוי ף קאאױ , פלעג ט ע ר לויפע ן נא ך א שװי ץ מאן , װעלכע ר הא ט זי ך אײנגעבונד ן צ ו דע ר קאווע־שאפ , פארכאפ ט אינעװײניקע ר באלעבאטים , או ן קלאר ע װײז ט א װעסט ל אנגעפאפ ט מי ט דינאמיט , או ן א ציטערנדיקע ר האנ ט הא ט זי ך אנגעכאפ ט א מתים ס דעטאנירן־מיטל . אויב איר פארגרעסערט די בילד, איר קען זען די פאַרצווייפלונג אין די אויגן פון דעם מענטש. דאס וואלט קלאר ארויסגעוויזן דעם פאקט אז ער וואלט אפשר נישט געקענט לאנג אויסהאלטן. און דעמאָלט עס סאָרד הויך, רייזינג ווידער איבער די רופטאַפּס צו נאָכפאָלגן די גראַציעז ויסבייג פון די עקזאָטיש קאָוסטליין. צו די ברענען ראַנטש ווו היידן דזשיי האט פּונקט גענומען אויף עד באָודרעאַו בשעת מאַי קיטאַנאָ און די רעשט פון די מאַרינעס געקעמפט אין נאָענט קאַמבאַט מיט דאַזאַנז פון באָודרעאַו ס מערסענאַריעס. צװיש ן דע ם שרעקלעכ ן גערוי ש פו ן טויט ן או ן קאמ ף האב ן ד י פארװאונדעט ע באלעבאטי ם געװײנט .
  
  און גיין פאָרויס. פאַרגאַנגענהייט און צוקונפֿט האָבן שוין קאַליידיד. אלטע און אַוואַנט-גאַרד גראַפּאַלד אין קאָנפליקט.
  
  היינט איז געווען דער טאג ווען די געטער האבן געקענט שטארבן און נייע העלדן האבן געקענט בליען און אויפשטיין.
  
  דער העליקאָפּטער וועט מאַכן זיין לעצטע פלי, מיט די קאַנטראַסטינג לאַנדסקייפּס און דינאַמיש יקאָוסיסטאַמז וואָס מאַכן די גרויס אינזל. רייסינג אַריבער נאָך אן אנדער ראַנטש, פֿאַר אַ ביסל מאָומאַנץ, איינער קען פאָקוס אויף Alicia Miles, Mano Kinimaka, און זייער מאַנשאַפֿט פון מאַרינעס שטורעם אַ שווער פארטיידיקט קאַמפּאַונד ווו כאַסטאַדזשאַז, מערסאַנעריז און מענטשן מיט דיינאַמייט נעקלאַסיז קאַנווערדזשד אין איין אַלע-שטאַרק קלאַש. שטאַרק מאשינען אנגעהויבן צו אַרבעטן אין די עדזשאַז פון די שלאַכט, גרייט צו עוואַקוירן די בלוט מלך ס מענטשן דורך לאַנד, לופט, און וואַסער. די אַפּאַראַט האט אנגעהויבן צו פארגרעסער אין ווי אַליסיאַ און קינימאַקאַ געקוקט אַרויף, וויסנד פון די פיודזשיטיווז און שוין פּלאַטינג אַ וועג צו ינטערסעפּט און צעשטערן זיי.
  
  און ענדליך האט דער העליקאפטער זיך אויסגעדרייט צו דער זייט, נאר א מאשין, אבער דאך א מאשין, פול מיט בילדער פון מענטשליכע נארישקייטן, דעם מוט וואס זיי קענען ווייזן און אנטדעקן, און דאס ערגסטע רשעות וואס זיי קענען טוען.
  
  
  קאַפּיטל איין און דרייסיק
  
  
  דרייק איז אריין אונטער די אַרטשוויי אַז קאַפּיטאַן קוק האָט דאַבד די טויערן פון גיהנום, און געפונען זיך אין אַ בעערעך כייוואַן שמאָל דורכפאָר. ער האט אנגעצונדן די פלאש פון ביקס און צוגעטשעפעט צום פאס. ער האָט אויך צוגעטשעפּעט אַ לאַנטערן צו דער אַקסל און זי צוגעשטעלט צו באַלייטן די ווענט. א װײ ל אי ז געװע ן א ס ך ליכטי ק או ן ניש ט קײ ן בולט ע געפאר .
  
  ווען זיי זענען אַריבער די וויינדינג דורכפאָר, דרייק געזאגט איבער זיין אַקסל, "דערציילט מיר, בן, וועגן קוק ס דזשאָורנאַל."
  
  בן האָט גיך אויסגעכאַפּט. "דאָס איז גאָרנישט מער ווי אַן איבערבליק פון דעם ריזיק טראַפּ סיסטעם. קוק האָט עס גערופן "די טויערן פון גיהנום" ווייַל פון די נאַטור פון די טראַפּס. ער האָט אפילו נישט געזען וואָס וועט פּאַסירן אין די סוף. "
  
  "אזוי ווער געבויט די טראַפּס?" דרייק האט געפרעגט. - און פארוואס ?
  
  "קיינער ווייסט נישט. די צייכנס וואָס מיר האָבן געפונען אין דרויסן און די צייכנס אין דעם קבר פון די געטער זענען נישט אויף די ינער ווענט. " ער האט זיך געכאפט און צוגעגעבן: ״ביי״.
  
  קאָמאָדאָס שטימע האָט געשלאָגן פֿון הינטער זיי. "פארוואס האט קוק נישט געזען דעם סוף?"
  
  - ער איז אנטלאפן - האט קארין װײך געזאגט. "אין מורא".
  
  "אוי דרעק."
  
  דרייק האט זיך א מאמענט אויפגעהערט. "אזוי זינט איך בין נאָר אַ שטום זעלנער און איר צוויי זענען די סייכל הינטער דעם אָפּעראַציע, לאָזן מיר קלאָר די זאכן. יסענשאַלי, די לאָגס זענען די שליסל צו די טראַפּ סיסטעם. און איר צוויי האָבן קאָפּיעס מיט איר. "
  
  "מיר האָבן איין קאָפּיע," האָט בן געזאָגט. "קאַרין האט אַ אַנדערש מיינונג."
  
  "דערנאָך מיר האָבן איין קאָפּיע," קאָמאָדאָ גראַמבאַלד.
  
  "ניין..." האָט בן אָנגעהויבן, אָבער דרייק האָט אים אָפּגעשטעלט. "ער מיינט אַז אויב זי שטאַרבן, מיר וועלן האָבן איין קאָפּיע, קינד. פאָטאָגראַפיק זכּרון איז נישט זייער נוציק ווען איר זענט טויט."
  
  "איך טאָן ניט ... יאָ, אקעי, אנטשולדיגט, מיר טראַכטן נישט ווי זעלנער."
  
  דרייק האט באמערקט אז דער טונעל האט זיך אנגעהויבן פארברייטערן. דאָס לײכטסטע װינטל האָט אים געבלאָזן איבערן פּנים. ער האט אויפגעהויבן די האנט זיי אפצושטעלן, דערנאך האט ער ארויפגעכאפט דעם קאפ ארום דעם ווינקל.
  
  באַטראַכטן אַן אַמייזינג דערזען.
  
  ע ר אי ז געװע ן בײ ם ארײנגאנ ג פו ן א ריזיק ן קאמער , א לאנגע ר פארעם , מי ט א סטעל ע פארלויר ן אי ן פינצטערניש . א שוואַך ליכט געקומען פון שייַנען סטיקס וואָס מוזן האָבן געווען לינקס הינטער דורך די בלוט מלך ס מענטשן. גלײַך פֿאַר אים, היטנדיק דעם טונעל, וואָס האָט זיך געצויגן אין די טיפֿענישן פֿונעם באַרג, איז געווען דער מראה, וואָס האָט דאָס האַרץ געמאַכט אַ קלאַפּ.
  
  א ריזיגע פנים איז געשניטן געווארן אין דעם סאמע שטיין איבערן טונעל. מיט שייגענע אויגן, א פארהאקטע נאז, און וואס מען קען נאר באצייכענען אלס הערנער וואס שטעקט ארויס פון קאפ, האט דרייק גלייך אויסגעפירט אז עס איז א פנים פון א שטן אדער שעד.
  
  איגנארנדיק דאס פנים פאר דעם מאמענט, האט ער איבערגעזוכט די געגנט. ד י מויער ן זײנע ן געװע ן געבויגענע , זײער ע באזע ס אי ן פינצטערניש . זיי דארף צו לייגן עטלעכע עקסטרע ליכט דאָ.
  
  ער האט לאנגזאם א װינק געטאן די אנדערע פאראויס.
  
  און דעמאָלט פּלוצלינג, אַ גערודער עקאָוד דורך די הייל, ווי הונדערט פלאַמעטראָוערז שיסן אין דער זעלביקער צייַט, אָדער, ווי בן האט עס, "סאָונדס ווי אַ פאַרשילטן באַטמאָבילע."
  
  ד י פײע ר הא ט זי ך ארויסגעבראכ ט דור ך ד י נאז ן פו ן דע ר געשניטונג , געשאפ ן א אוױו ן ארום , דע ר שטײנערנע ר דיל . צוויי באזונדערע פלעמען האבן אויסגעבראכן פון יעדן נאזזל, און דערנאך, עטליכע סעקונדעס שפעטער, איינער פון יעדן אויג.
  
  דרייק האָט דאָס געלערנט מיט זארגן. "אפֿשר מיר שטעלן עטלעכע מעקאַניזאַם אין באַוועגונג. דרוק-שפּירעוודיק באַשטימען אָדער עפּעס ווי דאָס. " ער האט זיך אויסגעדרייט צו בן. "איך האָף, אַז איר זענט גרייט, באַדי, ווייַל ווי איינער פון מיין באַליבסטע דינאָראָקק באַנדס, פּאָיסאָן, געוויינט צו זאָגן, עס איז גאָרנישט אָבער אַ גוטע צייט."
  
  בענס ליפּן האָבן זיך אויסגעקערט אין אַ פליענדיקן שמייכל ווען ער האָט אָפּגעשטעלט זיינע הערות. "דאָס איז דער ערשטער מדרגה פון גענעם. לויט דער שרייבער פון דעם שריפט, אַ מענטש מיטן נאָמען האַווקסוואָרטה, זיי גערופן דעם מדרגה כּעס. איך טראַכטן די סיבה איז קלאָר ווי דער טאָג. שפּעטער האָט מען אים פֿאַרגליכן מיט דעם שטן, אמון, דעם שד פֿון גרימצארן.
  
  "דאנק פֿאַר די לעקציע, קינד." קאָמאָדאָ האָט געראָטן. "ציט עס דורך קיין געלעגנהייַט דערמאָנען דעם וועג צו דער פאַרגאַנגענהייט?"
  
  בן האָט געלייגט דעם טעקסט אויפן דיל און עס אויסגעגליטשט. "קוק. איך האב עס שוין געזען פריער אבער איך האב עס נישט פארשטאנען. אפֿשר דאָס איז אַ קלו."
  
  דרייק האט זיך אראפגעכאפט נעבן זיין יונגן פריינד. ד י קאפירט ע מאגאזינע ן זײנע ן געװע ן פארזיכטי ק אויסגעצייכנ ט או ן אילוסטרירט , אבע ר ב ן ס פינגער , הא ט זײ ן אויפמערקזאמקײ ט געצויג ן אוי ף א מאדנע ר טעקסט־שורה .
  
  1 (||) - שפּרינגען צו 2(||||) - שפּרינגען צו 3 (||) - שפּרינגען צו 4 (|||||/)
  
  און דער איינציקער אויפשריפט וואָס איז נאכגעגאנגען עס, "מיט כעס, האָבן געדולד. א אָפּגעהיט מענטש וועט פּלאַנירן זיין מאַרשרוט אויב עס זענען נאַוויגאַציע שורות אין פראָנט פון אים.
  
  "קוק איז געווען דער גרעסטער נאַוויגאַטאָר פון אַלע מאָל," האָט בן געזאָגט. "די שורה דערציילט אונדז צוויי טינגז. דער קוק האט טשאַרטעד אַ מאַרשרוט פאַרגאַנגענהייט דעם שעד און אַז דער דרך דורך עס ריקווייערז אָפּגעהיט פּלאַנירונג.
  
  קארין האט צוגעקוקט די פײער־בליץ. "איך האָב גערעכנט פיר," זי געזאגט פאַרטראַכט. "פיר יראַפּשאַנז פון פלאַם. ווי פיל ווי - "
  
  א שיס האט אויסגעקלונגען, וואס האט געציטערט די שטילקייט. א קויל האט ריקאשעטירט פון דער וואנט נעבן דרייק'ס קאפ, און שיקט שארפע שווארצע שטײן דורכגעשניטן דורך די לופט. א מיליסעקאנדע שפעטער האט דרייק אויפגעהויבן זיין ביקס און געשאסן, און א מיליסעקאנדע שפעטער האט ער איינגעזען אז אויב ער גייט צוריק אריין אין דורכגאנג, קען דער סנייפער זיי האלטן צו די וואנט אויף אן אומבאשטענדלעכן אופן.
  
  מיט דעם געדאַנק, ער געלאפן, שיסערייַ בייַ די אַפּאַראַט. קאָמאָדאָ, משמעות קומען צו דער זעלביקער מסקנא, נאכגעגאנגען אים. ד י צוזאמענגעפלט ע פײע ר הא ט ארויסגעקלאפ ט פונקע ן פו ן דע ר ארומיקע ר װאנט . דער באהעלטעניש האט זיך געכאפט אין שאק, אבער האט נאך אלץ געראטן צו שיסן נאך א קויל וואס האט געפײפט צװישן דרייק און קאמאדא.
  
  דרייק איז אַראָפּגעפאַלן צו איין קני, גענומען ציל.
  
  דער מאן איז ארויסגעשפרונגען פון זיין באהעלטעניש, וואפן הויך אויפגעהויבן, אבער קאמאדא האט ערשט געשאסן - די בלאט כוואליע האט צוריקגעווארפן דעם אטאקע. עס איז געווען אַ דורכנעמיק געשריי, און דער מענטש לאַנדיד טאַנגגאַלד, די ביקס קלאַמערן צו די שטאָק. קאָמאָדאָ איז צוגעגאַנגען און האָט פאַרזיכערט אַז דער מענטש איז טויט.
  
  דרייק האט געשאלטן. "ווי איך געדאַנק, קאָוואַלענקאָ לינקס די סנייפּערז צו פּאַמעלעך אונדז."
  
  "און צו דין אונדז אויס," קאָמאָדאָ צוגעגעבן.
  
  קארין האט ארויפגעשטעקט דעם קאפ ארום דעם װינקל, די בלאנדע האר איז איר ארײנגעפאלן אין די אויגן. "אויב איך בין רעכט, דעמאָלט דער מאָדנע זאַץ איז די שליסל-לאָך, און די וואָרט 'געדולד' איז דער שליסל. יענע צוויי טראַם שורות וואָס קוקן ווי צוויי 'איך'? אין מוזיק, פּאָעזיע און אַלט ליטעראַטור קענען זיי מיינען אַ פּויזע. דעריבער, געדולד מיטל 'צו פּויזע'.
  
  דרייק האָט געקוקט אויף דעם פאָרשלאָג ווען די דעלטאַ מאַנשאַפֿט איז אַראָפאַקן אין די הייל, ערדזשד דורך קאָמאָדאָ און באשלאסן נישט צו מאַכן מער מיסטייקס.
  
  קאָמאָדאָ האָט געשריגן: "און די מענטשן? היט אייך פון בובי טראַפּס. איך וואלט נישט געלאזט דעם רוסישן משוגענעם שטעלן עפעס פאר די זשורי."
  
  דרייק האט געריבן דעם פארשוויצטן פאלעם קעגן דער גרויםער וואנט, געפילט דעם געדיכטן שטיין אונטער דער האנט, קאלט ווי אינעווייניג אין א פרידזשידער. "אזוי עס איז: 'וואַרטן פֿאַר דער ערשטער יקספּלאָוזשאַן, דאַן פּויזע פֿאַר צוויי און מאַך אויף צו צוויי. נאָך די רגע יקספּלאָוזשאַן, פּויזע די פערט און מאַך אויף צו די דריט. נאָך די דריט יקספּלאָוזשאַן, פּויזע פֿאַר צוויי און מאַך אויף צו פיר. און נאָך דער פערט יקספּלאָוזשאַן, פּויזע פֿאַר די זעקסט מאָל און דאַן אַרויסגאַנג.
  
  - גרינגער. בן ווינקט. "אָבער ווי לאַנג איז די פּויזע?"
  
  קארין האט א שמייכל געטאן. "קורץ רעגע"
  
  "אָה, דאָס איז נוציק, שוועסטער."
  
  "און ווי טאָן איר ציילן יקספּלאָוזשאַנז?"
  
  "איך יבערנעמען אַז דער איינער וואָס ריטשאַז די פאַרדאַסט אָרט ערשטער איז נומער איין, און נומער פיר איז די שאָרטיסט."
  
  "נו, דאָס מאכט עטלעכע זינען, איך רעכן. אָבער דאָס איז אַלץ די זעלבע -"
  
  "אַז ס אַלע". דרייק האט געהאט גענוג. "מיין געדולד איז שוין טעסטעד צו הערן צו דעם דעבאַטע. איך וועל קודם גיין. לאָמיר דאָס טאָן איידער מיין קאַפין הויך איז איבער. "
  
  ער איז דורכגעגאנגען די קאָמאָדאָ מאַנשאַפֿט, סטאָפּפּינג אַ ביסל יאַרדס פון די לאָנגעסט פלאַם. ער האָט געפילט, אַז יעדער מענטש ווענדן זיך צו קוקן. ער האט געפילט בן'ס דאגה. ער האט צוגעמאכט די אויגן, געפילט אז זיין טעמפעראטור איז שטייענדיק, ווען נאך א איבערהיצטע אפשאפונג האט געפרייט פאר אים די לופט.
  
  קענעדי'ס פנים איז געשוועבט פאר זיין מיינונג. ער האט זי געזען װי זי איז געװען פריער. שטרענג קערט אין איר האָר, ינעקספּרעססיווע הויזן סוץ - איינער פֿאַר יעדער טאָג פון די וואָך. א באַוווסטזיניק מי צו דיסטראַקט אַלץ פון די פאַקט אַז זי איז געווען אַ פרוי.
  
  און דאַן קענעדי האָט אַראָפּגעלאָזט איר האָר, און ער האָט געדענקט די פרוי מיט וועמען ער האָט פארבראכט צוויי דילייטפאַל חדשים. די פרוי וואָס האָט אים אָנגעהויבן העלפן ווייטער גיין ווייטער נאָך דעם דעוואַסטירן טויט פון זיין פרוי, אַליסאָן, און דעם ווייטיק וואָס איז געפֿירט געוואָרן דורך דעם פאַטאַלן אויטאָ עקסידענט מיט יאָרן צוריק.
  
  אירע אויגן האבן אים גלאט געפלאצט אין הארץ ארײן.
  
  א פייער האט געברענט פאר אים.
  
  ער האט געװארט ביז די היץ פון דער פלאם זאל זיך אפלאזן און דערנאך האט ער זיך אפגעשטעלט אויף צװײ סעקונדעס. בעת ער האָט געווארט, האָט ער פאַרשטאַנען, אַז דער בליץ פון פייער פונעם צווייטן אויג האָט שוין אַראָפּגעבליצט. אבער נאך צוויי סעקונדעס איז ער צוגעקומען צו דעם נקודה, כאטש יעדע פיברע האט געשריגן אז ער טאר נישט.
  
  דאָס פֿײַער האָט אים פֿאַרניכטעט
  
  אבער עס פראָזע דער מאָמענט ער פאַרטיק זיין מאַך. די לופט אַרום אים איז נאָך געווען הייס, אָבער נישקשהדיק. דרייק האט אפגעאטעמט, די שווייס האט געדריפט פון אים אין כוואליעס. ניט געקענט זיך אָפּרוען אפילו פֿאַר אַ רגע, ער אנגעהויבן די קאָונטדאָוון ווידער.
  
  פיר סעקונדעס.
  
  ביי אים האבן זיך געקראכט פלאמען, פרובירט צו שטעלן פייער אויף דעם ארט וואס ער האט געמוזט נעמען.
  
  דרייק האט געמאכט זיין מאַך. דאָס פֿײַער איז אױס. זײַן מויל האָט זיך געפֿילט ווי אַ געזאָלצן שטיקל. זײנ ע בײד ע אויג ן האב ן געברענט , װ י ז ײ װאלט ן איבערגערים ן געװאר ן מי ט סאנד־פאפיר .
  
  כאָטש, איך טראַכטן. טראַכטן, שטענדיק טראַכטן. נאָך צוויי סעקונדעס און מיר זענען אויף אונדזער וועג. מיר פאָרן צו די לעצטע מאַנוווער. איצט ער האט בטחון.
  
  פּויזע פֿאַר זעקס סעקונדעס און דעמאָלט-
  
  ביי זעקס האט ער זיך אריבערגעצויגן, אבער דאס פייער האט זיך נישט געלאזט! די ברעמען האבן געברענט. ער איז געפאלן אויף די קני, צוריקגעווארפן דעם קערפער. בן האָט אױסגערופֿן זײַן נאָמען. די היץ איז געווארן אזוי שטארק, אז ער האט פרובירט צו שרייען. אבער אין דעם מאָמענט עס פּלוצלינג פאַרשווונדן. ע ר הא ט זי ך פאמעלע ך דערװאוסט , א ז ד י הענ ט או ן ד י קני ן קראפ ן זי ך צו ם גראב ן שטײנער ן דיל . אויפגעהויב ן דע ם קאפ , הא ט ע ר זי ך שנע ל געקריכ ט דורכ ן טונעל , הינטער ן קאמער .
  
  נאך א מאמענט האט ער זיך אויסגעדרייט און געשריגן צו די אנדערע: "בעסער נעמען א לעצטע ברעכן פון זיבן סעקונדעס, בחורים. "די לעצטע זאַך איר ווילן צו וויסן איז ווי אַ קאַנטאַקי בראָטן איז ווי."
  
  ם׳איז געװארן א פארשטומט געלעכטער. קאָמאָדאָ איז גלײך צוגעגאַנגען און האָט געפרעגט קאַרין און בן, װען זײ װעלן גערן נעמען. בן בילכער צו האָבן אַ ביסל מער זעלנער גיין פאָרויס פון אים, אָבער קאַרין איז געווען גרייט צו נאָכפאָלגן דרייק. עס האָט גענומען קאָמאָדאָ זיך צו נעמען איר באַזונדער און רעדן שטיל וועגן דיסקרעשאַן צו מאַכן זיכער אַז דרייק איז נישט בלויז מאַזלדיק מיט די צייט איידער זיי ריזיקירן צו פאַרלירן איינער פון די סייכל פון זייער אָפּעראַציע.
  
  דרייק האט געזען קארין פארווייכערן און אפילו א ביסל שמייכלען. עס איז געווען פייַן צו זען אַז עמעצער האט אַ קאַמינג ווירקונג אויף די ווילד קינד פון די בלייק משפּחה. ער האט דורכגעקוקט דעם טונעל ארום אים און ארײנגעװארפן דעם גלאנצן שטעקן אין די שאטן. זיין יקספּאַנדיד בורשטין כיו ילומאַנייטאַד גאָרנישט אָבער אַן אפילו מער כיון טונעל, פיידינג אין שווארצע.
  
  דער ערשטער דעלטאַ זעלנער איז געפאלן לעבן אים, נאכגעגאנגען באַלד דורך דער צווייטער. דרייק ווייסט נישט קיין צייט צו שיקן זיי אין דעם טונעל צו פאָרשן. ווען ער האָט זיך אומגעקערט צו דער טשאַמבער פון צארן, ער געזען בן בלייק מאַכן זיין מאַך.
  
  בן האָט אָנגעכאַפּט זײַן טאַש כּמעט ווי אַ שול־ייִנגל, געמאַכט פֿאַרזיכערט, אַז זײַנע לאַנגע האָר זײַנען אַרײַנגעטאָן אונטערן שפּיץ פֿון זײַן ה-העמד, און איז אַרײַן פֿאָרויס. דרייק האט געזען זיין ליפן באוועגן ווען ער האט געציילט די סעקונדעס. ווײַזנדיק נישט קיין אויסווייניקסטע סימן פֿון עמאָציע, איז דרייק'ס האַרץ ממש אַרויסגעשפּרונגען פֿון זײַן מויל און איז דאָרט געבליבן ביז זײַן פֿרײַנד האָט זיך צוגעבראָכן בײַ זײַנע פֿיס, פּאַנטינג.
  
  דרייק האט צוגעלייגט זיין האנט. בן האָט אַ קוק געטאָן, "וואָס וועסטו זאָגן, אידיאָט? אויב איר קענען נישט פאַרטראָגן די היץ?"
  
  "איך ציטירט נישט באַקס פיז," האָט דרייק געזאָגט אין אַן אַנוידערטן טאָן. "אויב איר ווילט - ניין, וואַרטן -"
  
  דרייק האט געזען קארין צוקומען צום ערשטן פייער פייער. בן'ס מויל האט זיך טייקעף פארמאכט און די אויגן האבן נאכגעפאלגט יעדע באוועגונג פון זיין שוועסטער. ווען זי האט זיך געשטויגן, האבן בן'ס ציין אזוי שווער געקראצט, אז דרייק האט געפילט ווי טעקטאנישע טעלער האבן זיך געמאלט איינער קעגן דעם אנדערן. און ווי זי סליפּט צווישן איין זיכער האַווען און די ווייַטער, דרייק האט צו כאַפּן בן ענג צו האַלטן אים פליסנדיק אויס צו כאַפּן איר.
  
  "ווארט! איר קענט זי נישט ראטעווען"
  
  קארין האט געשטאמלט. איר פאַל האָט איר גאָר דיסאָריענטירט. זי האט געקוקט אויף די אומרעכט וועג פֿאַר וועגן צוויי סעקונדעס איידער אן אנדער ויסבראָך האָט איר פאַרברענט.
  
  בן האָט זיך געראַנגלט מיט דרייק, וועלכער האָט בערך געכאַפּט דעם קאָפּ פון דעם באָכער און גענוצט זיין גוף צו באַשיצן זיין פריינד פון עדות צו דער ווייַטער שרעקלעך געשעעניש.
  
  קארין האט צוגעמאכט די אויגן.
  
  דערנאָך האָט קאָמאָדאָ, דער אָנפֿירער פֿון דער דעלטאַ־מאַנשאַפֿט, איר אָנגעכאַפּט מיט איין גרויסער האַנט, פֿינק געשלאָפן צווישן פּויזעס. ער האט נישט געבראכן דעם ריטם, נאר אראפגעשלאגן קארין איבער דער אקסעלע, מיטן קאפ ערשט, און זי מילד אראפגעלאזט אויף דער ערד לעבן איר בייזן ברודער.
  
  בן האָט זיך אַראָפּגעכאַפּט לעבן איר, געמורמלט, איר צוגעהאַלטן. קארין האט א קוק געטאן איבער בן׳ם אקסל גלייך אויף קאמאדא און געמוזט צװײ װערטער. "אדאנק".
  
  קאָמאָדאָ האָט זיך אַ שמייכל געטאָן. עטלעכע מינוט שפּעטער, די רעשט פון זיין מענטשן זענען אנגעקומען בעשאָלעם, בשעת די צוויי וואָס דרייק געשיקט אין די טונעל אומגעקערט.
  
  איינער פון זיי גערעדט ביידע דרייק און קאָמאָדאָ אין דער זעלביקער צייט. "אן אנדער טראַפּ, האר, וועגן אַ קילאָמעטער פאָרויס. קיין קלאָרע וואונדער פון סנייפּערז אָדער בובי טראַפּס, אָבער מיר האָבן נישט האַלטן צו טאָפּל טשעק. געדאכט אז מיר זאלן צוריק קומען אהער".
  
  קארין האט זיך אפגעשטויבט און זיך אויפגעשטעלט. "ווי אַזוי קוקט אַ טראַפּ?"
  
  "מיס, דאָס קוקט ווי איין גרויס ממזר."
  
  
  קאַפּיטל צוויי און דרייסיק
  
  
  ז ײ זײנע ן געלאפ ן ארוי ף דע ם שמאל ן דורכגאנג , אנגעשטויס ן פו ן ד י גװאלד־אקטן , װא ס הא ט געקענ ט פארגעקומע ן אי ן דע ר װעל ט איבע ר זײ , או ן ד י רשעו ת פו ן דע ם מענטש , װא ס הא ט זי ך פארב ײ זי ך דורכגעקריצ ט פו ן דע ר אונטערערדישע ר פינצטערניש .
  
  א גרויםער בויגן האט זײ ארײנגעפירט אין דער נעקסטער הײל. ווידער די שײַנען שטעקנס האָבן אָנגעצונדן אַ טייל פֿון דעם וואַסט אָרט, סײַ פריש און סײַ פּאַמעלעך פֿאַרשווינדן, אָבער דרייק האָט גיך געשאָסן צוויי בורשטין-בלאַץ אויף דער ווײַטער וואַנט.
  
  דער פּלאַץ אין פראָנט פון זיי איז געווען אָוווערוועלמינג. ד י שטעג ן זײנע ן געװע ן געשאפ ן װ י א טריידענט . דע ר הויפט־שטא ל אי ז געװע ן א דורכגאנג , װעלכע ר הא ט גענו ג ברײט , א ז ד י מענטש ן אי ן דרײע ן זי ך אפצונעמען . ע ם הא ט זי ך געענדיק ט ב ײ דע ר װײטע ר װאנט , אי ן א ן אנדע ר ארויסגאנג־בויגן . פארצװײגנדי ק פו ן דע ר הויפט־שטא ל או ן געמאכ ט צװ ײ אנדער ע שפיצ ן פו ן דע ר טרידע , זײנע ן שוי ן געװע ן נא ך צװ ײ דורכגאנגן , נא ר ד י זענע ן געװע ן א ס ך שמאלער , א ביס ל מע ר װ י לעדז . ד י דאזיק ע לעדזש ן האב ן זי ך געענדיק ט אי ן א ברײטע ר בוי ג אי ן דע ר הײל־װאנט .
  
  ד י רײע ן צװיש ן ד י שװעםטע ר זײנע ן געװע ן אנגעפיל ט מי ט טיפע , נישקשהדיק ע פינצטערניש . ווען קאָמאָדאָ וואַרפן דעם שטיין אין דער נאָענט אַוועק פון ליכט, זיי קיינמאָל געהערט עס שלאָגן די דנאָ.
  
  וואָרענען, זיי פּאַמעלעך אריבערגעפארן פאָרויס. די פּלייצעס האָבן זיך געשפּאַנט פֿון דער שפּאַנונג, און זייערע נערוון האָבן זיך אָנגעהויבן דורכפאַלן. דרייק האָט געפילט ווי אַ דין שווייס ראָולד אַראָפּ די לענג פון זיין רוקנביין, יטשינג אַלע די וועג אַראָפּ. יעדער פּאָר אויגן אין דער גרופּע האָט זיך אַרומגעקוקט און געזוכט יעדן שאָטן, יעדן ווינקעלע, ביז בן האָט ענדלעך געפֿונען זײַן קול.
  
  - ווארט - האט ער געזאגט מיט א קוים הערטלעכער שטימע , דערנאך האט ער אויסגעקלאפט אין האלדז און אויסגערופן , ווארט .
  
  "וואס איז דאס?" דרייק האט זיך געפרוירן, נאך אלץ אויפגעהויבן דעם פוס אין דער לופטן.
  
  "מיר זאָל קאָנטראָלירן קוק ס לאָגס ערשטער, נאָר אין פאַל."
  
  "איר קלײַבט אויס דיין פאַרשילטן צייט."
  
  קארין האט גערעדט. "זיי גערופן עס גריד, די רגע דעדלי זינד. דער שעד פֿאַרבונדן מיט גריד איז מאַממאָן, איינער פון די זיבן פּרינסעס פון גענעם. ער איז דערמאָנט געוואָרן אין מילטאָן'ס גן עדן לאָסט און איז אפילו גערופן געוואָרן דער גיהנום אַמבאַסאַדאָר אין ענגלאַנד.
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויף איר. "עס איז נישט מאָדנע".
  
  "דאָס איז נישט מענט צו פּאַסירן. דאָס איז וואָס איך אַמאָל לייענען און געהאלפן. דער איינציקער אָנווייזונג וואָס Hawksworth גיט דאָ איז דעם זאַץ: פאַרקערט גריד זיצט רחמנות. זאל דער ווייַטער מענטש באַקומען וואָס איר ווילט."
  
  דרייק האט איבערגעזוכט די קאלטע, פײכטע הײל. "עס איז נישט פיל דאָ וואָס איך וואָלט ווי, אַחוץ אפֿשר קריספּי קרעמס."
  
  "עס איז אַ דירעקט מאַרשרוט צו די אַרויסגאַנג." קאָמאָדאָ פארשטאפט איינער פון זיינע מענטשן ווי ער פּושט פאַרגאַנגענהייַט. "גאָרנישט איז קיינמאָל אַזוי גרינג. היי! וואָס די באַרען, באָכער - "
  
  דרייק האָט זיך אויסגעדרייט צו זען דעם דעלטאַ מענטש שטופּן קאָמאָדאָ באַזונדער און גיין רעכט פאַרביי זיין קאַמאַנדער.
  
  "וואליס! האַלטן דיין טאָכעס אין שורה, זעלנער."
  
  דרייק האט באמערקט דעם מאן'ס אויגן ווען ער איז צוגעקומען. גלאַזעד. פאַרפעסטיקט אין די פונט אויף די רעכט. דרייק איז נאכגעגאנגען זיין בליק.
  
  און מיד געזען נישע. מאָדנע ווי ער האָט זיי פריער נישט באמערקט. אין די סוף פון די רעכט צאָן, ווו עס באגעגנט די הייל וואַנט, דרייק איצט געזען דריי טיף ניטשיז קאַרווד אין די שוואַרץ שטיין. אין יעדער נישע האָט עפּעס געפֿינקלט. עפּעס טײַער, געמאַכט פֿון גאָלד, סאַפּירן און שמאַראַגדן. דער אביעקט האט געכאפט דאס שוואכע און צעשפרייטע ליכט, וואס האט געפלאקערט איבער דער הייל און עס צוריקגעגעבן צענדליגער. עס איז געווען ווי קוקן אין די האַרץ פון אַ בלאַנק דיסקאָטעק פּילקע געמאכט פון צען קאַראַץ פון דיאַמאָנדס.
  
  - האט קארין געשושקעט, - אויף דער אנדערער זײט איז א לײדיקער טויער.
  
  דרייק האָט געפילט דעם שלעפּן פון די צוגעזאגטע עשירות. וואס נענטער ער האט געקוקט, אלץ קלארער זענען געווארן און אלץ מער האט ער זיי געוואלט. ס'האט געדויערט א מינוט ביז קארינס קאמענטאר איז צו אים אנגעקומען, אבער ווען עס איז געווען, האט ער געקוקט אויף דער ליידיקער נישע מיט קנאה און יראת כבוד. אפֿשר האָט זיך אַ מזלדיקע נשמה אַרויסגעלאָזט אַרײַן אַרײַן אויף דער בלאָטע און איז אַװעקגעפֿאָרן מיט דעם בױל? אדער האט ער עס אנגעכאפט ווען ער איז אראפגעפאלן שרייענדיג אין די אומבאהאלטענע טיפענישן אונטן?
  
  איין וועג צו וויסן.
  
  דרייק האט געשטעלט איין פוס פארן צווייטן און דערנאך זיך אפגעשטעלט. קראפ . די לעקעכל איבער די לעדזשעס איז געווען שטאַרק. אבער זיין יאָג פון קאָוואַלענקאָ געצויגן מער. ער סנאַפּט צוריק צו פאַקט, וואַנדערינג ווי אַ גאַנג פון לייץ קען זיין אַזוי מעזמערייזינג. אין דעם מאָמענט, קאָמאָדאָ איז געלאפן פארביי אים, און דרייק האט אויסגעשטרעקט זיין האַנט צו האַלטן אים.
  
  אבער דער קאמאנדיר פון דער דעלטא גרופע איז נאר געפאלן אויף זיין חבר און אים אראפגעקלאפט צו דער ערד. דרייק האט זיך אויסגעדרייט צו זען די רעשט פון די מאַנשאַפֿט קניען, ראַבינג זייער אויגן אָדער אַוווידיד נסיון בעסאַכאַקל. בן און קארין זײנען געשטאנען פארבענקט, אבער קארינס שנעלער מוח האט זיך באלד געבראכן.
  
  זי האט זיך גיך געדרייט צו איר ברודער. "ביסטו אין ארדענונג? בן?"
  
  דרייק האט פארזיכטיק געקוקט אין די אויגן פונעם יונגן בחור. "מיר קען האָבן פּראָבלעמס. ער האט דער זעלביקער גלייזד קוק ווען טיילער מאָמסען נעמט די בינע.
  
  קארין האט געשאקלט מיטן קאפ. - בחורים - האט זי געמורמלט און א שװער געקלאפט אין איר ברודער.
  
  בן האט געבליצט און אויפגעהויבן די האנט צו זײן באק. "אוי!"
  
  "ביסטו אין ארדענונג?"
  
  "ניין, גיהנום ניין! איר האָט נאָר כּמעט צעבראכן מיין קין. "
  
  "הערט אויף צו זיין שוואַך. זאג מאמע און טאטע ווען זיי רופן ווייטער. "
  
  - גערעכט, איך װעל עס טאן. פארוואס האסטו מיך אפילו געשלאגן?"
  
  דרייק האט אים א שאקל געטאן ביי די אקסל ווען קאמאדא האט אויפגעהויבן זיין מאן פון דער דיל און אים צוריק ארלנגעווארפן אין שורה. "נײַער".
  
  קארין האט צוגעקוקט אין באוואונדערונג.
  
  דרייק האט געזאגט, "דו געדענקסט נישט? שיין לייץ? זיי האבן דיך כמעט געכאפט, חבר. "
  
  - איך געדענק... בןס בליק האט זיך מיטאמאל צוריקגעקערט צו דער שטײנערנער װאנט און אירע אײנגעפלעקטענע נישע. "אָה וואַו, וואָס אַ ציטערניש. גאָלד, דיאַמאָנדס און אַשירעס. איך געדענק עס״.
  
  דרייק האט געזען די גליטערינג אַבדזשעקץ אָנהייבן צו ריגיין זייער ערלעכקייט. "לאָמיר זיך רירן," האָט ער געזאָגט. "צוויי מאָל. איך קענען זען וואָס די הייל טוט און די פאַסטער מיר באַקומען דורך עס די בעסער.
  
  ער האָט זיך אַװעקגעטראָגן מיט אַ שנעלן גאַנג, די האַנט אויף בענס אַקסל און אַ נײַקן צו קאַרין. קאמאדא איז זיי נאכגעגאנגען שטילערהייט, האלטן אן אויג אויף זיינע מענער, ווען זיי זענען דורכגעגאנגען נאענט צו די לעדזשעס וואס האבן זיך אויסגעשטרעקט פון ביידע זייטן.
  
  ווען זיי זענען דורכגעגאנגען נעענטער צו די נישע, דרייק ריזיקירן אַ שנעל בליק. אי ן יעדע ר נישע , אי ז געשטאנע ן א קלײ ן שיסלע ר אביעקט , װעלכע ר אי ז געװע ן אײנגעלײג ט מי ט טײער ע שטיינער . אבער דאָס אַליין איז נישט גענוג צו מאַכן אַ ברעטטייקינג ליכט ווייַזן וואָס איז געווען אַזוי אויג-קאַטשינג. הינטער יעדן שיסל זענען די גראָבע װענט פֿון די נישע אַלײן געװען באַצירט מיט רובין, שמאַראַגדן, סאַפּירן, בריליאַנטן און אומצאָליקע אַנדערע אײדלשטיין.
  
  ד י שיול ן האב ן געקענ ט קאסטן , אבע ר ד י ניטשע ס אלײן , זײנע ן געװע ן פו ן אומבאשאצטע ר װערט .
  
  דרייק האט זיך אפגעשטעלט ווען ער איז דערנענטערט צו דעם ארויסגאנג אַרטשוויי. א קאלטער װינטל האט אים געבלאזן פון לינקס און רעכטס. דער גאַנצער אָרט האָט געשמעקט מיט אַלטע מיסטעריע און באַהאַלטן סודות. ערגעץ וואַסער וזיז, אַ קליינטשיק ויסרינען, אָבער גענוג צו פאַרגרעסערן די יממענסיטי פון די קאַווערן סיסטעם זיי זענען יקספּלאָרינג.
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויף אלעמען. די טראַפּ איז איבערגענומען. ער האט זיך אויסגעדרייט צו גיין דורך די אַרויסגאַנג אַרטשוויי.
  
  און עמעצנס שטימע האָט געשריגן: "האַלטן!"
  
  ער האט זיך גלײך פארפרוירן. זיין אמונה אין סקרימינג און דער אינסטינקט געבוירן פון זיין אַלט SAS טריינינג געראטעוועט זיין לעבן. זיין רעכטע פוס האט קוים גערירט דעם דין דראט, אבער נאך איין שטויס האט געקענט ארויסשטעלן א בוב.
  
  דאָס מאָל האָט קאָוואַלענקאָ נישט איבערגעלאָזט קיין סנייפּער. ער האָט ריכטיק געמשפט אַז די גרופּע הינטער אים וועט שלעפּן זייער טאָכעס דורך די האַלל פון גריד. די אויסשטרעקן האט געפירט צו אַ פאַרבאָרגן M18 Claymore מייַן, דער מיט די ווערטער "פראָנט צו די ענעמי" אויף עס.
  
  די פראָנט סוף איז געווען ווייזן אויף דרייק און וואָלט האָבן בלאָון אים באַזונדער מיט שטאָל פּילקע בערינגז צוזאמען מיט בן און קאַרין אויב קאָמאָדאָ האט נישט געשריגן אַ ווארענונג.
  
  דרייק פאַרלאָזן און געשווינד אויסגעדרייט אַוועק די מיטל. ער האָט עס איבערגעגעבן צו קאָמאָדאָ. "אַ פּלאַץ דאַנקען דיר, פרייַנד. האַלטן עס האַנטיק און מיר וועלן עס שפּעטער שטופּן אין קאָוואַלענקאָ ס טאָכעס."
  
  
  קאַפּיטל דריי און דרייסיק
  
  
  דער ווייַטער יבערגאַנג איז געווען קורץ און געשווינד אַראָפּגיין אַראָפּ. דרייק און די אנדערע האָבן צו גיין אין כילז, טילטינג זייער ללבער צוריק צו בלייַבן אַפּרייט. דרייק האט געטראכט, אז אין יעדן מאמענט זאל ער זיך גליטשן און זיך אומהילף אראפ גליטשן, נאר גאט ווייסט וואס פאר א שרעקליכען גורל ווארטן אונטן.
  
  אבער בלויז אַ ביסל מינוט שפּעטער זיי געזען אַ באַקאַנט אַרטשוויי. דרייק האט צוגעגרײט א שײן שטעקן און זיך אפגעשטעלט בײם ארײנגאנג. געטראכט פון די סנייפערס האט ער שנעל אראפגעכאפט דעם קאפ און איז אוועק.
  
  - אוי, אײער, - האט ער צו זיך אפגעאטעמט. "עס ווערט ערגער."
  
  "זאָג מיר נישט," האָט בן געזאָגט. "א ריזיק באַטאָנען פּילקע געהאנגען איבער אונדזער קעפ."
  
  דרייק האט א גלאט געטאן אויף אים. "לעבן איז נישט אַ פֿילם, בליקיי. גאָט, איר זענט אַ פריק."
  
  ער האט טיף אטעם גענומען און זײ ארײנגעפירט אין דער דריטער ריזיגן הײל. די אַמייזינג אָרט זיי געזען פארשטאפט יעדער פון זיי האַלב וועג. די מויל האבן זיך געעפנט. אויב די בלוט מלך קען קלייַבן קיין פונט אין זייער נסיעה אַזוי ווייַט צו שטעלן אַ טראַפּ, דאָס איז געווען עס, דרייק געדאַנק אַ ביסל מינוט שפּעטער, די שליימעסדיק געלעגנהייַט. אָבער, צומ גליק פֿאַר די גוטע גייז, גאָרנישט ליגט אין וואַרטן. טאָמער עס איז געווען אַ גוט סיבה פֿאַר דעם ...
  
  אפילו קאָמאָדאָ האָט געעפֿנט דאָס מויל מיט יראת שמים און אומגלויבן, אָבער האָט געראָטן אויסצוקוועטשן עטלעכע ווערטער. "דעמאָלט איך טראַכטן עס איז באַגער."
  
  הוסט און שמעקן זענען געווען זיין איינציקער ענטפער.
  
  דער וועג פאָרויס פון זיי נאכגעגאנגען אַ איין גלייַך שורה צו אַ אַרויסגאַנג אַרטשוויי. דער שטערונג איז געווען, אז דער וועג איז פון ביידע זייטן געווען אויסגעצייכנט מיט קורצע פּעדעסטאַלן אָנגעהויבן מיט סטאַטועס און הויכע פּעדעסטאַלן אָנגעטאָן מיט בילדער. יעדע סטאטוע און יעדע געמעל האט רעפרעזענטירט עטליכע עראטישע פארמען, פון וואנדערליך געשמאק ביז גאר אומשולדיג. אין דערצו, שטיין פּיינטינגז אָנגעפילט יעדער בנימצא אינטש פון די הייל ווענט, אָבער נישט די פּרימיטיוו בילדער וואָס זענען קאַמאַנלי געפֿונען אין אלטע קאַוועס - זיי זענען סטאַנינג בילדער, לייכט יקוואַלד דורך קיין רענעסאַנס אָדער מאָדערן קינסטלער.
  
  די טעמע איז געווען שאַקינג אין אן אנדער וועג. די בילדער האָבן געשילדערט איין מאַסיוו אָרגי, יעדער מאַן און פרוי געצויגן אין יאַגניזינג דעטאַל, באגאנגען יעדער לוסטפאַל זינד באקאנט צו מענטשן ... און מער.
  
  אלעס אינגאנצן איז דאס געווען א שטענדיגע קלאפ אויף די חושים, א קלאפ וואס האט זיך נישט אויפגעלאזט, ווען עס האבן זיך ארויסגעצויגן נאך און מער דראמאטישע סצענעס צו בלענדן דעם מענטשלעכן אויג און דעם שכל.
  
  דרייק האָט כּמעט פֿאַרגאָסן אַ קראָקאָדיל טרער פֿאַר זיין אַלט פרייַנד וועלז. דע ר אלטע ר פארװערטע ר װאל ט דא ן געװע ן אי ן זײ ן עלעמענט . ספעציעל אויב ער האט עס אנטדעקט מיט מיי.
  
  דער געדאַנק פון מיי, זיין אָולדאַסט לעבעדיק פרייַנד, געהאָלפֿן זיין מיינונג פון די פּאָרנאָגראַפיק סענסערי אָוווערלאָודינג אַרום אים. ער האט צוריק געקוקט אויף דער גרופע.
  
  "חברים. בחורים! דאס קאן נישט אלץ זײן. עס מוזן זיין אַ מין פון טראַפּ סיסטעם דאָ. האלט די אויערן אפען״. ער האט זיך געכאפט. "און איך מיינען פֿאַר טראַפּס."
  
  דער וועג איז ווייטער ווייטער. דרייק האט איצט באמערקט אַז אפילו סטערינג אין דער ערד וואָלט נישט העלפן איר. אויסערגעוויינלעכע דעטאלירטע געשטאלטן האבן זיך דארט אויך צעוויקלט. אבער דאס אלעס איז בלי ספק געווען א רויטע הערינג.
  
  דרייק האט א טיפן אטעם גענומען און טרעט פאראויס. ע ר הא ט באמערק ט א ז ע ס אי ז געװע ן א פיר־אינטשע ר אויפגעהויב ן ראנד , אוי ף בײד ע זײט ן װעג , ארו ם א הונדערט־יארד .
  
  אין דער זעלביקער צייַט, קאָמאָדאָ גערעדט אַרויף. "זע דעם, דרייק? קען גאָרנישט זיין. "
  
  "אָדער עפּעס אַנדערש." דרייק האט קערפאַלי אריבערגעפארן איין פֿיס אין פראָנט פון די אנדערע. בן נאכגעגאנגען אַ שריט הינטער, דעמאָלט אַ פּאָר פון זעלנער, און דאַן קאַרין, ענג וואָטשט דורך קאָמאָדאָ. דרייק האט געהערט ווי דעם גרויסן, בארטן קאמאדא שושקעט קארינס שטילע אנטשולדיגונגען פאר די חוצפהדיקע בילדער און די גראָבקייט פון זיינע שטערנדיקע מענטשן, און האט אונטערגעדריקט א שמייכל.
  
  דע ם מאמענ ט אי ז זײ ן פירנדיקע ר פוס ם אנגעריר ט געװאר ן ד י ערד , בײ ם אנהויב ן פו ן ד י אויפגעהויבענ ע בארטן , הא ט א טי ף גערומענ ע קלאנגע ן אנגעפיל ט ד י לופט . גלײַך פֿאַר אים האָט זיך גענומען רירן די שטאָק.
  
  "העלא". זיין ברייט יאָרקשירע סטיל איז ארויס אין צייט פון דרוק. "וואַרט גייז."
  
  דער דרך איז געווען צעטיילט אין אַ סעריע פון ברייט האָריזאָנטאַל שטיין שעלוועס. לאנגזא ם הא ט יעדע ר פאליצ ײ זי ך אנגעהויב ן צ ו רירן , א ז יעדע ר װא ס אי ז געשטאנע ן אוי ף אי ר הא ט געקאנ ט פאלן , װע ן ע ר װאל ט ניש ט געטרעט ן אויפ ן נעקסטן . די סיקוואַנס איז גאַנץ פּאַמעלעך, אָבער דרייק אנגענומען אַז זיי האָבן איצט געפונען די סיבה פון טשאַמבערס 'דערינג רויט הערינג.
  
  "שטייט קערפאַלי," ער געזאגט. "אין פּערז. און נעמען דיין מיינונג פון די שמוץ און מאַך פאָרויס, 'סייַדן איר ווילן צו פּרובירן דעם נייַ ספּאָרט פון' דייווינג אין דער תהום.
  
  בן האָט זיך מיט אים אָנגעשלאָסן אויפן ערשטן רירן פּאָליצע. "עס איז אַזוי שווער צו פאָקוס," ער קראַמפּט.
  
  "טראַכט אויף היידן," האָט דרייק אים געזאָגט. "עס וועט העלפן איר באַקומען דורך."
  
  "איך טראכט וועגן היידן." בן האָט אַ בלינק געטאָן אין דער נאָענטער סטאַטוע, אַ קרימענישן טריאָ פֿון צוגעבונדענע קעפּ, געווער און פיס. "דערין ליגט דער פּראָבלעם."
  
  "מיט מיר". דרייק איז קערפאַלי סטעפּט אויף די צווייטע פּול-אויס פּאָליצע, שוין מאָס די באַוועגונג פון די דריט און פערט. "איר וויסן, איך בין אַזוי צופרידן איך לעסאָף פארבראכט אַלע די שעה פּלייינג Tomb Raider."
  
  "קיינמאָל געדאַנק איך וואָלט סוף אַרויף זיין אַ ספּרייט אין די שפּיל," בן געמורמלט אין ענטפער, און דעמאָלט געדאַנק פון מיי. פיל פון די יאַפּאַניש סייכל קהל קאַמפּערד איר צו אַ ווידעא שפּיל כאַראַקטער. "היי מאַט, איר טאָן ניט טראַכטן מיר זענען טאַקע סליפּינג, טאָן איר? און דאָס איז אַלע אַ חלום?
  
  דרייק האָט צוגעקוקט ווי זיין פריינד טרעפט פארזיכטיק אויף דער דריטער פּאָליצע. "איך האב קיינמאָל געהאט אַזאַ אַ לעבעדיק חלום." ער האט נישט געדארפט א נויפן אין דער סביבה צו מאכן זיין נקודה.
  
  איצט, הינטער זיי, די צווייטע און דריט גרופּע פון מענטשן אנגעהויבן זייער מינדלעך נסיעה. דרייק האט געציילט צוואַנציק שעלוועס איידער ער האָט דערגרייכט דעם סוף און האָט, דאַנקבאַר, אַראָפּגעשפּרונגען צו האַרט ערד. דאַנקען גאָט, זײַן קלאַפּנדיק האַרץ האָט געקאָנט נעמען אַ אָטעם. ער האָט אַ מינוט געקוקט אויף דער אַרויסגאַנג־אַרקוויי, דערנאָך, זיכער אַז זיי זענען אַליין, האָט ער זיך אויסגעדרייט צו קאָנטראָלירן דעם פּראָגרעס פון די אַנדערע.
  
  פּונקט אין צייט צו זען איינער פון די דעלטאַ מענטשן קוק אַוועק פון די גאַדאַלי פּיינטיד סופיט -
  
  און פאַרפירן די פּאָליצע ער איז געווען וועגן צו טרעטן אויף. ער איז ניטאָ אין אַ שפּאַלטן רגע, די בלויז דערמאָנונג אַז ער איז געווען אלץ דאָרט איז געווען די דערשראָקן געשריי וואָס נאכגעגאנגען זיין פאַל.
  
  די גאנצע פירמע האט זיך אפגעשטעלט, און די לופט האט געציטערט פון שאק און שרעק. קאָמאָדאָ האָט זיי אַלע געגעבן אַ מינוט און דערנאָך פּושט זיי פאָרויס. זיי אַלע געוואוסט ווי צו באַקומען דורך עס. דע ר געפאלענע ר סאלדא ט אי ז געװע ן א נאר .
  
  װידע ר או ן דא ס מא ל פארזיכטיקער , האב ן ז ײ אל ע אנגעהויב ן צ ו רירן . פאר א מאמענט האט דרייק געטראכט אז ער קען נאך הערן די געשרייען פון די זעלנער וואס פאלן אויף אייביג אריין אין יענעם גראנדלאזע תהום, אבער ער האט דאס אפגעווארפן אלס א האלוסינאציע. ער פאָוקיסט אויף די מענטשן ווידער פּונקט אין צייט צו זען די גרויס קאָמאָדאָ ליידן די זעלבע פאַלן.
  
  עס איז געווען איין פאַרצווייפלט מאָמענט פון אָרעם-ווייווינג, איין בייז געשריי פון באַדויערן אויף זיין שרעקלעך אָנווער פון קאַנסאַנטריישאַן, און דער פירער פון מאַנשאַפֿט ביג דעלטאַ סליד אַוועק דעם ברעג פון דער פּאָליצע. דרייק האָט געלייקנט, כּמעט גרייט צו קאַמיש צו זיין הילף, אָבער ווייפאַלי זיכער אַז ער קען נישט טאָן דאָס אין צייט. בן האָט געשריגן ווי אַ מיידל -
  
  אָבער דאָס איז געווען ווייַל קאַרין נאָר דייווד פֿאַר די גרויס מענטש!
  
  אָן כעזאַטיישאַן, קאַרין בלייק לינקס די גאנצע העכסט טריינד דעלטאַ מאַנשאַפֿט צו היטן איר גיין און טשאַרדזשד כעדלאָנג אין קאָמאָדאָ. זי איז געווען אין פראָנט פון אים, אַזוי איר מאָמענטום זאָל האָבן געהאָלפֿן אים צוריק אויף די באַטאָנען פּלאַטע. אבער קאָמאָדאָ איז געווען אַ גרויס מענטש, און שווער, און קאַרין ס פונט פּוסט שפּרינגען קוים אריבערגעפארן אים.
  
  אבער זי האט איהם א ביסל אנגערירט. און דאָס איז געווען גענוג צו העלפן. קאָמאָדאָ האָט געראָטן זיך אומקערן, ווײַל קאַרין האָט אים געגעבן אַן עקסטרע צוויי סעקונדעס לופט-צייט, און האָט אָנגעכאַפּט דעם ברעג פון דעם באַטאָנען מיט קלעצער-ווי פינגער. ער האט זיך אנגעכאפט, פארצװײפלט, נישט געקאנט זיך אויפציען.
  
  און די סליידינג פּאָליצע אריבערגעפארן פּיינפאַלי סלאָולי צו זיין לינקס פּערימעטער, נאָך וואָס עס פאַרשווונדן, גענומען די קאָפּ פון די דעלטאַ גרופּע מיט אים.
  
  קארין האט פעסט אנגעכאפט קאמאדאס לינקן האַנטגעלענק. צום סוף האָבן די אַנדערע מיטגלידער פֿון זײַן קאָלעקטיוו רעאַגירט און געכאַפּט זײַן אַנדער האַנט. מי ט גרוים ע מי ט האב ן ז ײ אי ם אויפ ־ געצויג ן או ן איבע ר דע ר פלאטע , פונק ט װ י ע ס אי ז פארשװאונד ן אי ן דע ר באהאלטענע ר דורכגאנג .
  
  קאָמאָדאָ האָט געשאָקלט מיטן קאָפּ פֿון דעם שטויביקן באַטאָנען. "קאַרין," ער האט געזאגט. "איך וועל קיינמאָל קוקן אויף אן אנדער פרוי ווידער."
  
  דער בלאָנדע זשעני געוועזענער תלמיד חכם האָט געשמייכלט. - איר, מיט דײנע װאנדערנדיקע אויגן, װעט איר קײנמאל נישט לערנען.
  
  און דורך דרייק'ס באוואונדערונג האט זיך דורכגעבראכן די דערקענונג, אז דער דריטער שטאפל פון "גיהנום", דער דאזיקער צימער וואס הייסט תאוות, איז נישט געווען מער ווי א בילד פון דעם אייביקן ליידן פון א מענטש מיט א וואנדערנדיק אויג. קלישע & # 233; וועגן וואָס אויב אַ מענטש איז געזעסן אין אַ קאַפע & # 233; מיט זיין פרוי אָדער כאַווערטע, און נאָך אַ פּאָר פון שיין פיס דורכגעגאנגען דורך - ער כּמעט זיכער וואָלט האָבן געקוקט.
  
  אחוץ דא אונטן, אויב ער האט געקוקט, איז ער טויט.
  
  עטלעכע פרויען וואָלט נישט האָבן אַ פּראָבלעם מיט דעם, דרייק מיוזד. און ניט אַנריזאַנאַבלי, אַחוץ. אָבער קאַרין האָט געראַטעוועט קאָמאָדאָ, און איצט די פּאָר איז געווען אפילו. עס האָט געדויערט נאָך פינף מינוט פון באַזאָרגט ווארטן, אָבער לעסאָף די רעשט פון די מאַנשאַפֿט האָבן דורכגעקאָכט די סליידינג שעלוועס.
  
  זיי האָבן אַלע גענומען אַ אָטעם. יעדער מאן אין דער פירמע האט געפילט אז עס איז זיין פליכט צו שאָקלען די הענט מיט קארין און אויסדריקן זייער דאנקבארקייט פאר איר העלדישקייט. אפילו בן.
  
  דא ן הא ט זי ך געקלונגען . אײנע ר פו ן ד י דעלטא־זעלנע ר אי ז געפאל ן אוי ף זײנ ע קני , אנגעכאפ ט דע ם מאגן . פּלוצעם האָט מען זיי באַפֿאַלן. א האלבע טוץ פון די מענער פון דעם בלוט־מלך האבן זיך ארויסגעגאסן פון די בויגן, וואפן גרייט. קויל ן האב ן זי ך דורכגעלאפ ן אי ן דע ר לופט .
  
  שוין אויף זייער ניז, דרייק און זיין קאָמאַנדע שלאָגן די דעק, גראַבינג זייער וועפּאַנז. דער פארשוין, וואס איז געשלאגן געווארן, איז געבליבן אויף די קני און האט באקומען נאך פיר קוילן אין ברוסט און אין קאפ. אין ווייניקער ווי צוויי סעקונדעס, ער איז טויט, נאָך אַ קרבן פון די בלוט מלך ס סיבה.
  
  דרייק האָט אויפגעהויבן זיין באַראָוד M16 אַטאַקע ביקס און פייערד. רעכטס זײן איז אײנע פֿון די סטאַטועס געװען אָנגעפּאַקט מיט בלײ, שאַרבן אַלבאַסטער צעשפּרײט אין דער לופט. דרייק האט זיך געכאפט.
  
  נאך א קויל האט אים געפײפט פארבײ דעם קאפ.
  
  ד י גאנצ ע מאנשאפט , אי ז געװע ן אומבאװעגלעכע , רואי ק או ן געקענ ט זי ך פארזיכטיק , האלטנדי ק זײער ע ביקס ן אוי ף דע ר ערד . װע ן ז ײ האב ן געעפנ ט פײע ר אי ז ע ס געװע ן א שחיט ה , צענדליקע ר קויל ן האב ן זי ך גערים ן פו ן קאװאלענקא ס אנטלויפנדיק ע מענטש ן או ן ז ײ געמאכ ט טאנצ ן װ י פארבלוטיקט ע ליאלאנטן . איין מענטש איז געווען בולדאָוזינג זיין וועג, מעראַקיאַלאַסלי אַנכערדאַד, ביז ער באגעגנט מאַט דרייק.
  
  דער געוועזענער SAS אָפיציר האָט זיך אָנגעקלאָגט מיט קאָפּ צו אים, איבערגעגעבן אַ חורבן קאָפּ און אַ שנעלע סעריע מעסער שניידן צו די ריפן. ד י לעצט ע פו ן קאװאלענקא ס מענטש ן האב ן זי ך ארײ ן אי ן ארט , װא ו ע ם האב ן זי ך געענדיק ט אל ע רשעים .
  
  גענעם.
  
  דרייק דזשעסטשערד פֿאַר זיי צו פאָרן, קאַסטינג אַ ריגרעטינג בליק אויף די געפאלן מיטגליד פון דער דעלטאַ מאַנשאַפֿט. זיי וועלן נעמען זיין גוף אויף די וועג צוריק.
  
  - מיר מוזן כאפן דעם ממזר.
  
  
  קאַפּיטל פיר און דרייסיק
  
  
  היידן איז געקומען פּנים צו פּנים מיט עד באָודרעאַו און די וועלט איז צעלאָזן.
  
  "פרײען דיר צו הרגענען," האָט באָודרעאַו איבערגעחזרט די ווערטער, וואָס ער האָט צו איר אַמאָל געזאָגט. "ווידער".
  
  "איר ניט אַנדערש לעצטע מאָל, סייקאָו. איר וועט ווידער פאַרלאָזן."
  
  באָודרעאַ האָט אַ קוק אַראָפּ אויף איר פוס. "ווי איז די דיך?" איך האב געפרעגט.
  
  "אַלע די בעסער". היידן איז געשטאנען אויף די שפיץ פינגער, געווארט אויף דער בליץ אטאקע. זי האט געפרואװט אנפירן דעם אמעריקאנער, אז זײן אײזל איז צוגעדריקט געװארן צו דער שטאק־װאנט, אבער ער איז געװען צו כיטרע פאר דעם.
  
  "איר זענט די בלוט." באָודרעאַו האָט זיך געמאַכט צו לעקן זײַן מעסער. "עס איז געווען געשמאַק. איך טראַכטן מיין קליין איינער וויל מער. "
  
  - אנדערש ווי אײַער שוועסטער - האָט הייַדען געוואָרצלט. - זי האט עס טאקע מער נישט געקאנט.
  
  באָודרעאַו האָט זיך צוגעלאַכט צו איר. היידן האט דאס געווארט און האט זיך פארזיכטיג אויסגעדרייט , אריינגעלייגט איר בלייד אונטער דעם באק פון זיין באק . "ערשט בלוט," זי געזאגט.
  
  "פּרעלודע". באָודרעאַו האָט זיך געפֿאַלן און זיך צוריקגעטרעטן, דערנאָך איבערגעגעבן איר עטלעכע קורצע קלאַפּן. הײַדן האָט זײ אַלע אָפּגעמאַכט און פֿאַרענדיקט מיט אַ דלאָניע צו דער נאָז. בודרעא האט זיך געשאקלט, טרערן האבן זיך געצויגן אין די אויגן.
  
  היידע ן הא ט זי ך גלײ ך אויסגענוצ ט מי ט אי ר מעסער . זי האָט אָנגעשטויסן באָודרעאַו צו דער וואַנט, און דערנאָך טרעט זי צוריק איין קלאַפּ...
  
  באָודרעאַו האָט זיך געכאַפּט.
  
  היידן האט זיך אראפגעכאפט און אריינגעשטעקט דעם מעסער אין דיך. זי האט זיך אװעקגעצויגן װי ער האט געשריגן, נישט געקאנט אײנהאלטן דעם כיטרע שמייכל, װאם האט זיך באװיזן אין אירע אויגן.
  
  - קענסט עס פילן, אידיאט?
  
  - כלב! באָודרעאַו איז משוגע. אבער עס איז געווען די מעשוגאַס פון אַ קעמפער, אַ דענקער, אַ געווירציק וואָריער. ער האט זי צוריק געשטופט מיט קלאפ נאך קלאפ, ריזיקירט מעשוגע, אבער אנהאלטן פונקט גענוג שטארקייט און שנעלקייט, אז זי זאל טראכטן צוויי מאל פארן אריינמישן. און יעצט, ווען זיי האבן זיך צוריק אוועקגעצויגן, האבן זיי זיך צוזאמגעשטויסן מיט אנדערע גרופעס קאמפיין מענטשן, און היידן האט פארלוירן איר באלאנס.
  
  זי איז געפאלן, קריכן איבער דעם געפאלענעם קני, זיך איבערגעקערט און זיך אויפגעהויבן, מעסער אין דער גרייט.
  
  בודרעאו האָט זיך צעלאָזן אין דער המון, דער שמייכל אויף זײַן פּנים האָט זיך פֿאַרוואַנדלט אין אַ שמייכל, ווען ער האָט פֿאַרזוכט זײַן אייגענעם בלוט און אָנגעהויבן זײַן מעסער.
  
  "זעט דיר," האָט ער געשריגן איבערן רעש. "איך וויסן ווו איר לעבן, מיס דזשיי."
  
  היידן האט ארויסגעווארפן איינעם פון די בלוט־קעניג׳ס מענטשן פון וועג, צעבראכן דעם מאן'ס פוס ווי א צווייגל, ווען זי האט ארויסגעשטעלט א וועג צו בודרו. פו ן אויגענ ק הא ט ז י דערזע ן מאי , װא ס אי ז ניש ט געװע ן א גײםטיקע ר אי ן דע ם קאמף , קעמפ ט אומבאװאפנ ט קעג ן מענע ר מי ט שארפע ר געװער , דע ר קאמ ף אי ז געװע ן צ ו נאענטע ר פא ר א פײערלע ך או ן ז י הא ט ז ײ איבערגעלאז ט אי ן א הויפע ם בײ ם פיס . היידן האט געקוקט אויף די טויטע און שטארבנדיקע, וואס האבן זיך ארומגערינגלט ארום איר.
  
  זי האָט באַמערקט, אַז אַפֿילו באָודרעאַו האָט איבערגעחזרט די סיטואַציע, ווען ער האָט נאָכגעפאָלגט היידן'ס בליק און געזען דעם לעגענדאַרן יאַפּאַנישן אַגענט אין קאַמף.
  
  מאי האט א גלאט געטאן אויף היידן. - גלייך הינטער דיר.
  
  היידן האָט זיך געפֿאַלן אויף באָודרעאַו.
  
  דער קאָפּ סייקאָו פון די בלוט מלך גענומען אַוועק ווי אויב אַ האַוואַייאַן מאַנגאָוז איז געווען אויף זיין כילז. היידן און מאי האבן נאכגעיאגט. פארבײגײענדי ק הא ט מאי ר געטראג ן א גרויםע ר קלאפ ן צ ו א צװײטע ר פו ן קאװאלענקא ס מענטש ן או ן דערמי ט געראטעװע ט דא ם לעב ן פו ן א ן אנדע ר סאלדאט .
  
  הינטער דער שפּײַכלער איז געווען אַן אָפֿן פעלד, אַ העליפּאָרט מיט אַ העליקאָפּטער, און אַ שמאלער זשעט, וווּ עס זענען געווען אַנגקערד עטלעכע שיפֿלעך. באָודרעאַו איז געלאָפֿן פֿאַרבײַ דעם העליקאָפּטער, אַרײַן צום גרויסן ספיד־שיט, און האָט אַפֿילו נישט צעבראָכן זײַן שריט, ווען ער איז אַרײַנגעשפּרונגען אויפֿן ברעט, טאַמבלינג דורך די לופט. אײדער הײדען האט געקאנט דורכגײן פארבײ דעם האקפער, האט זיך דאס גרויםע שיפל זיך אװעקגעצויגן און זיך באװעגט א אינטש פארויס.
  
  מ י הא ט זי ך אנגעהויב ן פאמעלעך . "דאָס איז באַהאַ. זייער גיך, און דריי מענער ווארטן שוין אינעווייניג. אין פֿאַרגלײַך מיט זיי, זעען אַנדערע שיפֿלעך אויס רויִק." אירע אױגן האָבן זיך פֿאַרכאַפּט אױפֿן העליקאָפּטער. "איצט דאָס איז וואָס מיר דאַרפֿן."
  
  הײַדן האָט זיך געכאַפּט, װי די קויל האָט זיך פֿאַרבײַזירט, קוים באַמערקט. "קען איר קאָנטראָלירן עס?"
  
  מאַי האָט איר טאַלאַנטירט מיט אַ קשיא, 'פֿרעגסטו מיר טאַקע די קשיא?' קוק אײדער איר טרעט אויף די גליטשן און שפרינגט ארײן, אײדער היידן איז אהין געקומען, האט מאי שוין אנגעהויבן דעם הויפט־ראטאר, און בורדראוס שיפל האט געברומט אראפ דעם טײך מיט א מעכטיקן ברום.
  
  "האָב אמונה," האָט מאַי ווייכער געזאָגט, אַרויסגעוויזן די לעדזשאַנדערי געדולד וואָס זי איז געווען באַוווסט פֿאַר ווען היידן האָט געגריסט אירע ציין אין פראַסטריישאַן. א מינוט שפעטער איז דער קאר געווען גרייט צו פליען. מאי פארבעסערט די מאַנשאַפֿט. דער שליטן האט זיך אויפגעהויבן פון דער ערד. דער קויל האָט געטראָפן דעם זייַל לעבן היידן'ס קאָפּ.
  
  זי האָט זיך צוריקגעקערט, דערנאָך זיך אויסגעדרייט צו זען די לעצטע מענטשן פון די בלוט מלך פאַלן אונטער פייַער. איינער פון די האַוואַייאַן ספעציעלע פאָרסעס זעלנער האט זיי אַ גראָבער פינגער אַרויף ווען דער העליקאָפּטער אנגעהויבן צו אַראָפּגיין און קער אַרום, גרייט צו נאָכגיין דעם שיפל. היידן האט זיך צוריקגעוויקלט.
  
  נאָר אן אנדער משוגע טאָג אין איר לעבן.
  
  אבער זי איז נאך דא געווען. נאָך סערווייווינג. דזשיי'ס אַלטע דעוויז האָט זיך ווידער אויפֿגעטראָטן אין איר קאָפּ. לעבן אן אנדער טאָג. לעב נאר, אפילו אין אזעלכע מאמענטן האט זי שטארק געפעלט צום פאטער.
  
  א מינוט שפעטער האט דער העליקאפטער זיך געפאלן און זיך געאיילט נאך א הייסע יאָג. היידן'ס מאגן איז ערגעץ געבליבן אין לאגער, און זי האט אנגעכאפט דעם רעטשקע, אז די קנעכלעך האבן וויי געטאן. מײַ האָט נישט געמאַכט קיין מאָל.
  
  - נעם נישט אויס די הויזן.
  
  היידען האט פרובירט אפצונעמען איר מיינונג פון די שווינדלדיקע פאָר דורך קאָנטראָלירן די צושטאַנד פון איר וואָפן. איר מעסער האָט זיך אומגעקערט צו זײַן האָלדער. איר בלויז פּיסטויל לינקס איז געווען דער נאָרמאַל גלאַק, נישט די קאַספּיאַן זי האט שוין פייווערינג לעצטנס. אבער וואָס די גענעם, אַ ביקס איז אַ ביקס, רעכט?
  
  מאַי איז געפלויגן גענוג נידעריק צו שפּריצן אויף דער ווינטשויב. א גרויסער געל שיפל האט זיך באוועגט אויפן ברייטן טייך פאראויס. הײַדן האָט געזען געשטאַלטן, וואָס שטייען הינטער אים, קוקנדיק זיי צוגאַנגען. בלי ספק זענען זיי געווען באוואפנט.
  
  מאַי האָט אַראָפּגעלאָזט דעם קאָפּ און דערנאָך אַ גלאָק געטאָן אויף היידן. "מוט און כבוד"
  
  הײַדן האָט זיך אַ נײַד געטאָן. "צו סוף".
  
  מייַ שלאָגן די מאַנשאַפֿט, שיקט דעם העליקאָפּטער אין אַ ופגעקאָכט ונטערטוקנ זיך, אויף אַ טאָמבאַנק לויף צו די געל ביי. װ י מע ן הא ט זי ך דערװארט , האב ן ד י מענטש ן פו ן ד י זײט ן זי ך צוריקגעקער ט אי ן שאק . היידן האט זיך ארויסגעבויגן פון פענצטער און געשאסן. דער קויל איז האָפענונג ווייַט.
  
  מאי האט איר דערלאנגט די האלב־לײדיקע מ 9. "מאַך זיי רעכענען."
  
  היידן האט ווידער געשאסן. איינער פון Boudreau ס מענטשן פייערד צוריק, די קויל באַונסינג אַוועק די העליקאָפּטער ס כופּע. מאַי האָט געמאַכט אַ זיגזאַג־קרײַז דורכן קאָלעקטיוו, און האָט געשיקט היידן'ס קאָפּ אַרײַן קעגן אַ שטיצע־פּאָסט. דאַן האָט מאַי זיך ווידער אַרײַנגעטונקען, אַגרעסיוו, קיין רחמנות נישט געוויזן. היידען האָט אויסגעלאָדן אַ קלעמערל אין איר גלאָק און האָט געזען איינעם פון באָודרעאַו ס מענטשן גיין איבער ברעט אין אַ שפּריץ פון בלוט.
  
  דער העליקאָפּטער איז דאַן שלאָגן דורך אן אנדער קויל, נאכגעגאנגען דורך אַ פלער פון אנדערע. דער גרויסער אויטאָ איז געווען אַ גרויסער ציל. היידן האט געזען בודרו ביי די ראד פונעם שיפל, א מעסער פעסט צווישן זיינע ציין, געשאסן אויף זיי מיט א סובמאשין ביקס.
  
  "אָה", מיי"ס געשריי איז געווען אַן אַנדערסטייטמאַנט, ווען שוואַרצער רויך האָט זיך פּלוצעם אַרויסגעגאָסן פונעם העליקאָפּטער, און דער געזונט פונעם מאָטאָר האָט זיך פּלוצעם איבערגעביטן פון אַ ברום אין אַ וויי. אָן גיידאַנס, דער העליקאָפּטער אנגעהויבן צו וואַבלן און ציטערן.
  
  מאי האט געבליצט צו היידן.
  
  היידען האט געווארט ביז זיי זענען געווען איבער בודראו'ס שיפל און האט עפן איר טיר ווי דער העליקאפטער האט אראפגעלאזט.
  
  זי האט א קוק געטאן אין די װײםן פון בודרו׳ס אויגן, געזאגט: ״צו גיהנום דערמיט״ און איז ארויסגעשפרונגען פון דעם פאלנדיקן העליקאפטער.
  
  
  קאַפּיטל פינף און דרייסיק
  
  
  היידן'ס פרייע פאל איז געווען א קורצער צייט. באָודרעאַו ס שיפל איז געווען ניט ווייט אַוועק, אָבער צוזאמען דעם וועג זי געגעבן דעם מענטש אַ בליק קלאַפּ איידער קאַלאַפּסט צו די דעק. ד י לופ ט אי ז גענומע ן געװאר ן פו ן אי ר קערפער . דער אַלט ווונד אויף איר דיך האט וויי. זי האט געזען די שטערן.
  
  דער העליקאָפּטער איז געווען אַ ספּיראַליש אַראָפּ אין די ראַשינג טייַך וועגן דרייַסיק פֿיס צו לינקס, די טויב געזונט פון זיין טויט דערטרינקען אַלע קאָוכיראַנט געדאנקען און שיקן אַ ריז כוואַליע איבער די שיפל ס בויגן.
  
  א כוואַליע שטאַרק גענוג צו טוישן די לויף פון די שיפל זיך.
  
  די שיף האט פארלוירן שנעלקייט, געשיקט אלעמען צו פליען פאראויס, און אנגעהויבן צו ליינען. דערנאָך, אין די סוף פון זייַן פאָרויס באַוועגונג, עס ראָולד איבער און לאַנדיד בויך אַרויף אין די ווייַס וואַסער.
  
  היידן האט זיך אנגעהאלטן ווי דאס שיפל האט זיך געהויבן. ווען זי איז אריבערגעגאנגען אונטער וואסער, האט זי זיך שטארק געטשעפעט, געצילט גלייך אראפ, און דערנאך האט זי געכאפט אין דער ריכטונג פונעם נאענטסטן ברעג. דאָס קאַלטע װאַסער האָט איר אַ קאָפּווייטיק געטאָן, אָבער עס האָט אַ ביסל באַרויִקט אירע ווייטיקע גלידער. ד י אנפאל ן פו ן שטראם , הא ט אי ר געמאכ ט װ י מיד .
  
  ווען זי סערפיסט, זי געפונען זיך נאָענט צו ברעג, אָבער פּנים צו פּנים מיט עד באָודרעאַו. ער האט נאך אלץ געהאלטן דאס מעסער צװישן די צײן און האט געקראצט װען ער האט זי דערזען.
  
  הינטער אים, די בראָך פון די רויך העליקאָפּטער אנגעהויבן צו זינקען אין די טייַך. היידן האט געזען מאי יאגן די צוויי פארבליבענע מענטשן פון בודרו צו דעם בלאָטענעם ברעג. וויסנדיג אז זי וועט נישט איבערלעבן דעם קאמף אויפן וואסער, איז זי צוגעלאפן פארביי דעם משוגענעם און האט זיך נישט אפגעשטעלט ביז זי האט אנגעקלאפט דעם ברעג. דיקע בלאָטע האָט זיך אַרומגעשפּרייט אַרום איר.
  
  נעבן איר איז געװארן א הילכיקע שפּריץ. באָודרעאַו, אָטעם. "אָפּשטעל. פאקינג. אַנטלויפן." ער האט שװער געאטעמט.
  
  ― איר האָט געשלאָגן, ― האָט הייַדען זיך אַ שעפּ און אַרײַנגעוואָרפֿן אַ הויפן שמוץ אין פּנים און אַרויפֿגעלאָפֿן אויפֿן ברעג. בלאָטע האָט זיך אַרומגעכאַפּט אַרום איר, געפּרוּווט זי אַראָפּצושלעפּן. וואָס זאָל האָבן געווען אַן גרינג קריכן אַרויס אויף אַ טרוקן ערד האָט איר געבראַכט בלויז אַ פּאָר פֿיס העכער דער טייך ליניע.
  
  ז י הא ט זי ך ארומגעדריי ט או ן א געשלאג ן אי ר שמוציק ע פיעל ע אי ן בודרו ס פנים . זי האט דערזען, אז דאס מעסער, װאם ער האט אנגעכאפט צװישן די צײן, האט זיך געשניטן טיף אין די באקן, ארויסגעברענגט א ברײטער שמייכל װי בײ דעם װיעם. מיט אַ געשריי און אַ שפּריץ פון בלוט און גוי האָט ער אַרײַנגעשלאָגן דעם בויך אין אירע פיס, מיט איר רימען ווי אַ מיטל זיך צוציען אויף איר גוף. הײַדן האָט זיך אַרײַנגעטאָן אין זײַן אומבאַשיצטערטן קאָפּ, אָבער אירע קלאַפּן האָבן ניט געהאַט אַ װינציק װירקונג.
  
  דערנאָך האָט זי זיך דערמאָנט אין איר מעסער.
  
  מיט דער אנדערער האנט האט זי זיך אונטערגערוקט אן ארעם, געשטופט, געצויגען, אויפגעהויבן דעם קערפער א אינטש, ווי דער בלאָטע האט זיך צעקוועטשט און זי געפרואװט האַלטן.
  
  אירע פינגער האבן זיך צוגעמאכט ארום דעם היפט. באָודרעאַו פּראַקטאַקלי ריפּט איר הויזן ווען ער טוויטשט ווידער, לאַנדינג רעכט אויף איר צוריק, קאָפּ און ליפן פּלוצלינג רעכט לעבן איר אויער.
  
  "גוט פאַקינג פּרובירן." זי האט געפילט אז בלוט איז פון זײן פנים ארײן אויף איר באק. "איר וועט פילן עס. עס כאַפּאַנז פייַן און פּאַמעלעך. "
  
  ע ר הא ט זי ך מי ט זײ ן גאנצ ן װיג ט צוגעלײג ט אוי ף אי ר גאנצ ן קערפער , אי ר טי ף ארײנגעשטופ ט אי ן דע ר בלאָטע . ער האט מיט אײן האנט ארײנגעשטעקט איר פנים אין שלײם, אפגעשטעלט איר אטעמען. היידען האָט זיך פאַרצווייפלט געראַנגל, קיקינג און ראָולינג ווי בעסטער זי קען. יעדעס מאל, װאם זי האט אויפגעהויבן איר פנים פארדעקט אין קלעפיקער בלאָטע, האט זי דערזען פאר זיך מיי, קעמפענדיק אלײן קעגן צװײ פון בודראוס האנטים.
  
  איינער איז געפאלן אין די דריי סעקונדעס וואס זיי האבן געהאלטן היידן'ס פנים. דע ר אנדערע ר הא ט זי ך צוריקגעטרעטן , פארלענגער ט ד י יסורים . ווען היידן'ס געזיכט האט זיך אויפגעהויבן צום פערטן מאל, האט מיי האט אים ענדליך געכאפט אין א ווינקל און האט געמוזט ברעכן דעם רוקן אויפן געפאלענעם בוים.
  
  היידן'ס פארבליבענע קראפט איז געווען כמעט אויסגעמאטערט.
  
  באָודרעאַס מעסער האָט דורכגעקראָכן איר הויט אַרום איר דריטן ריפּ. מיט אַ ווייטיקדיק פּאַמעלעך און געמאסטן שטופּן, די בלייד אנגעהויבן צו רוק דיפּער. היידען האט זיך אויפגעהויבן און געשלאגן, אבער האט נישט געקענט אראפווארפן איר אטאקטער.
  
  - ינ ערגעצ ניט צו גיין. די בייז שושקען פון באָודרעאַו איז ינוויידיד איר קאָפּ.
  
  און ער איז גערעכט, האָט היידן פּלוצים פאַרשטאַנען. זי דאַרף האַלטן פייטינג און לאָזן עס פּאַסירן. נאָר ליגן דאָרט. געבן זיך צייַט
  
  דער בלייד איז טיפער געזונקען, שטאל האט זיך געמאלט קעגן ביין. באָודרעאַו ס טשאַקל איז געווען דער רוף פון די גרים ריפּער, די רוף פון די שעד וואָס טאָנטינג איר.
  
  די מעסער אונטער איר גוף באפרייט מיט אַ שווער טשאַמפּינג געזונט. אי ן אײ ן באװעגונ ג הא ט ז י איבערגעדרײ ט ד י שװערד ן אי ן דע ר האנ ט או ן ז י שװע ר ארײנגעטריב ן הינטער ן רוקן , אי ן בודרו ס ריפן .
  
  דער משוגענער האט זיך געשטרויכלט צוריק שרײענדיק, דער הענטל פון דעם מעסער האט ארויסגעשטארצט פון זײן ברוסט. אפילו דעמאלט האט היידן זיך נישט געקענט רירן. זי איז געווען צו טייף איינגעזונקען אין דער בלאָטע, איר גאנצן קערפער האט אראפגעצויגן. זי האט אפילו נישט געקאנט רירן די אנדערע האנט.
  
  בודרעאַו האָט געווייצט און דערשטיקט אין איר. דא ן הא ט ז י געפיל ט א גרוים ע מעסער . דעמאָלט עס איז געווען פּונקט אַזוי. ער װאלט זי איצט דערהרגעט. איין שווער קלאַפּ צו די צוריק פון איר האַלדז אָדער צו איר רוקנביין. באָודרעאַו האָט זי געשלאָגן.
  
  היידן האט אויפגעעפנט די אויגן ברייט, באשלאסן צו זען די זונשייַן אַ לעצטע מאָל. אירע מחשבות זענען געווען פון בן, און זי האט געטראכט: משפט מיך לויט ווי איך האב געלעבט, נישט לויט ווי איך בין געשטארבן.
  
  ווידער.
  
  דערנאָך, ריזיק און ינטימידייטינג ווי אַ טשאַרדזשינג לייב, מאַי קיטאַנאָ פּלאַצן אין. ארום דריי פוס אוועק פון היידן, האט זי זיך אראפגעווארפן פון דער ערד, אריינגעלייגט יעדן אונס מאמענטום אין איר פליענדיקן בריק. א סעקונדע שפעטער, און דער גאנצער קראפט האט צעבראכן דעם אויבערשטן טול פון בודרו, צעבראכן ביינער און ארגאנען, צעשפרייט שארבן ציין און בלוט שפריצן אין א ברייטן בויגן.
  
  די וואג איז אויפגעהויבן געווארן פון היידן'ס רוקן.
  
  עמעץ האט זי ארויסגעהויבן פון דער בלאָטע מיט אַ סימן לײכט. עמעץ האט זי געטראגן, זי מילד געלעגן אויפן גראזיקן ברעג און זיך געבויגן איבער איר.
  
  אַז עמעצער איז געווען מאַי קיטאַנאָ. "אויסרוען," זי געזאגט לייכט. ״ער איז טויט. מיר וואַן".
  
  היידן האט זיך נישט געקענט רירן אדער רעדן. ז י הא ט נא ר געשטארק ט אויפ ן בלוי ן הימל , ד י שװינדלדיק ע בײמער , או ן מאי ס שמײכלענדיק ע פנים .
  
  און נאָך אַ בשעת, זי געזאגט, "דערמאָנען מיר קיינמאָל צו בייז איר אַוועק. טאַקע, אויב איר זענט נישט דער בעסטער וואָס איר האָט אלץ געווען, איך ..." איר געדאַנק זענען נאָך מערסטנס מיט בן, אַזוי זי האָט ענדיקט געזאגט וואָס ער קען זאָגן. "איך וועל ווייַזן מיין טאָכעס אין אַסדאַ."
  
  
  קאַפּיטל זעקס און דרײַסיק
  
  
  דער בלוט מלך האט פּושט זיין מענטשן צו זייער אַבסאָלוט שיעור.
  
  דער פאַקט אַז זייער פּערסוערז האָבן כּמעט פארמאכט דעם ריס האט אים ופגעקאָכט. עס איז געווען צו גרויס אַ קאָנטינגענט פון מענטשן סלאָוינג אים אַראָפּ. עס איז געווען זייער טונקל-וויטיד פירער, דאַדלינג איבער מינוטיאַע ווען זיי קען זיין פּראָגרעס. די נומער פון מענטשן וואס זענען געשטארבן זוכן דעם פרייז האט נישט ענין. דער בלוט־קעניג האט פארלאנגט און ערווארטעט זייער קרבן. ע ר הא ט געווארט , א ז ז ײ זאל ן אל ע לײג ן או ן שטארב ן פא ר אים . זײע ר פאמיליע ם װאל ט זי ך געהיט . אדער ווייניגסטענס וואלט מען זיי נישט געמוטשעט.
  
  אלץ איז געװען א פרייז.
  
  זיין פירער, אַ מענטש מיטן נאָמען טאמעס, מאַמבאַלד עפּעס וועגן דעם איז אַ מדרגה וואָס עטלעכע אנדערע נאַריש געהייסן האַווקסוואָרטה גערופן מעקאַנע. עס איז געווען דער פערט קאַמער, דער בלוט מלך סידינג פון כּעס. נאָר דער פערט. די סטאַנדאַרט לעגענדע גערעדט פון זיבן לעוועלס פון גענעם. קענען עס טאַקע זיין נאָך דריי נאָך דעם?
  
  און ווי האט Hawksworth וויסן? סקרייב און קוק זיך אויסגעדרייט און געלאפן, זייער עגגס שרינגקינג צו די גרייס פון פּינאַץ ווען זיי געזען די טראַפּ סיסטעם נאָך די פינפט מדרגה. דמיטרי קאָוואַלענקאָ, האָט ער געמײנט, פֿאַרשטײט זיך, ניט.
  
  "אויף וואס ווארטסטו?" ער האט געגרמט צו טאמעס. "מיר וועלן מאַך. איצט."
  
  "איך האב נישט גאַנץ פיגיערד די טראַפּ סיסטעם, האר," טאמעס אנגעהויבן צו זאָגן.
  
  "צו גענעם מיט די טראַפּ סיסטעם. שיקן מענטשן אינעווייניק. זיי וועלן עס געפֿינען שנעלער. " דער בלוט־קעניג האט פארשװיצט די ליפן בעת ער האט שטודירט אין צימער.
  
  ניט ענלעך די פריערדיקע דרייַ, דעם קאַמער אַראָפּגיין צו אַ צענטראל פּליטקע דעפּרעסיע וואָס האט אויסגעזען ווי אויב עס איז געווען שנייַדן אין די שטיין זיך. עטליכע געדיכטע מעטאלן שטיצער האבן ארויסגעשטארצט פון דעם הארטן דיל, כמעט ווי טרעפ. די ווענט פון דער קאמער האבן זיך פארשנעלערט ווען זיי זענען ארויפגעגאנגען, ביז נאך דער בעקן האבן זיי ווידער אנגעהויבן צו ברייטערן.
  
  די בעקן איז געווען אַ 'באַטאַלנעק'.
  
  קנאה י - האט דער בלוט־מלך געטראכט. ווי אַזוי האָט אַזאַ זינד איבערגעטראָגן אין פאַקטיש לעבן, אין דעם אַנדערווערלד, ווו שאַדאָוז קענען ניט בלויז באַשיצן, אָבער אויך טייטן איר? ער וואָטשט ווי טאמעס געגעבן דעם באַפעל צו פאָרויס. אין ערשטער אַלץ געגאנגען גוט. דער בלוט־קעניג האט א קוק געטאן צוריק צו װאו זײ זײנען געקומען, װען ער האט געהערט די װײטע קלאנגען פון שיסערייען. פאַרשילטן דרייק און זיין קליין אַרמיי. איינמאל ער איז ארויס פון דאן, וועט ער פערזענליך זעהן אז די בלוטיגע ווענדעטא דערגרייכט איר גרויזאמער ציל.
  
  די שיסעריי האט אים אויפגעלעבט. "מאַך!" האט ער געשריגן, פונקט ווי דער פירער האט טרעט אויף א באהאלטענע דרוק-פונקט. עס איז געווען א שפּאַלט ווי אַ פאַללינג שטיין, אַ פייַפן פון לופט, און פּלוצלינג דער פירער 'ס קאָפּ שלאָגן די שטיין דיל איידער ראָולד אַראָפּ די אַראָפאַנג שיפּוע ווי אַ פוסבאָל. דע ר קעפלאזע קערפער איז צוזאמגעפאלן אין א קופע בלוט.
  
  אפילו דער בלוט־קעניג האט געשטארקט. אבער ער האט נישט געפילט קיין מורא. ער נאָר געוואלט צו זען וואָס געפֿירט זיין הויפּט אַקטיאָר צו זיין אַזוי טראַוומאַטיש. טאמעס האט געשריגן נעבן אים. דער בלוט־מלך האט אים געשטופט פאראויס, נאכגעגאנגען אין זיינע טריט, און האט זיך א גרויסן פארגעניגן פון דעם מאן'ס מורא. סוף־כּל־סוף, לעבן דעם ציכטיקן קערפּער, האָט ער זיך אָפּגעשטעלט.
  
  אַרומגערינגלט מיט דערשראָקענע מענטשן, האָט דער בלוט־קעניג שטודירט דעם אַלטן מעקאַניזאַם. א רייזער-דינער דראָט איז געווען אויסגעשטרעקט אין קאָפּ הייך צווישן צוויי מעטאַל פּאָסטן, וואָס האָבן שוין געהאלטן אין פּלאַץ דורך עטלעכע סאָרט פון שפּאַנונג. װע ן זײ ן מא ן הא ט געצויג ן דע ם צינגל , האב ן זי ך ד י שטאק ן געלויבט , או ן ד י דראט ן האב ן זי ך מי ט ז ײ זי ך געדרײט , אפגעשניט ן זײ ן מאן ס קאפ , בײ ם האלדז .
  
  בריליאַנט. א אויסגעצייכנטע אפהאלטונג, האט ער געטראכט, און זיך געוואונדערט, צי ער קען זיך באנוצן מיט אזא מיטל אין די קנעכט-קווארטיר פון זיין נייער היים.
  
  "אויף וואס ווארטסטו?" ער האט געשריגן צו די איבעריקע מענטשן. "מאַך!"
  
  דרײ מענער זענען געשפרונגען פאראויס, נאך א טוץ נאך. דער בלוט קעניג האט געטראכט אז עס איז סייכלדיק איבערצולאזן נאך א האלבן טוץ הינטער אים אין פאל דרייק זיך שנעל געכאפט.
  
  "איצט געשווינד," ער האט געזאגט. "אויב מיר גיין פאַסטער, מיר וועלן באַקומען דאָרט פאַסטער, רעכט?"
  
  זיינע מענער זענען אנטלאפן, באשלאסן אז זיי האבן נישט באמת קיין ברירה און עס איז געווען א קליינע שאנס אז זייער דיריינדזשד באלעבאס איז גערעכט. אן אנדער טראַפּ איז אַוועק, און דער צווייטער קאָפּ ראָולד אַראָפּ די שיפּוע. דער קערפער איז געפאלן און דער מאן הינטער אים איז געשטאמלט דערויף, רעכנט זיך מיט מזל ווי נאך א געשטראנדענע דראט האט זיך דורכגעשניטן דורך די לופט פונקט העכער זיין קאפ.
  
  ווען די צווייטע גרופּע האָט זיך אָנגעהויבן אַראָפּגיין, האָט זיך דער בלוט־קעניג אָנגעשלאָסן צו זיי. מע ן הא ט געשטעל ט נײ ע טראפנס . מער קעפ און סקאַלפּס רעגן אַראָפּ. דערנאָך עס איז געווען אַ בומינג קנאַל וואָס עקאָוד דורך די הייל. מירערז זענען ארויס אויף ביידע זייטן פון די נעראָוינג דורכפאָר, פּאַזישאַנד צו פאַרטראַכטנ די מענטש פאָרויס.
  
  גלײכצײטי ק הא ט זי ך דערהער ט דע ר קלאנגע ר פו ן רײם ן װאסער , או ן ד י בעקן , בײ ם פוס ם פו ן ד י רוק , הא ט זי ך אנגעהויב ן צ ו פולן .
  
  נאָר דאָס וואַסער איז נישט געווען נאָר וואַסער. נישט צו משפטן לויט ווי ער האט גערויכערט.
  
  טאמעס געשריגן ווי זיי געלאפן צו זיי. "עס איז געפֿיטערט דורך אַ זויער אָזערע. דעמאל ט צעלאז ט זי ך דע ר גאזישע ר שוועבל־דיאקסייד , אי ן וואסער , או ן פארמיר ט שוועבל־זויערע . איר װילט דאָך נישט אָנרירן דאָס!"
  
  - האלט נישט אויף - האט דער בלוט־מלך געברומט, ווען ער האט געזען ווי די מענטשן הייבט אן צו פאמעלעך. "נוץ מעטאַל פּויליש, ידיאָטן."
  
  ד י גאנצ ע מאנשאפט , הא ט זי ך ארויפגעלאפ ן דע ם שיפּוע . צו די לינקס און רעכט, טראַפ טראַפּס געעפנט מיט אַ געזונט ווי אַ פייַל שאָס. כאפלאזע קערפערס זײנען געפאלן און קעפ האבן זיך צעקרײלט װי פארװארפענע אנהײבן צװישן די מענער, טײל האבן זיך ארומגעריסן, אנדערע האבן זיך צופעליג געכאפט. דער בלוט קעניג האט שוין פריער באמערקט אז עס זענען פאראן צופיל מענטשן פאר די צאל פאלעס און האט איינגעזען אז די פאק מענטאליטעט וועט מאכן די ווייניגער קלוגע פון זיי צו שפרינגן אן טראכטן.
  
  זיי וואָלט פאַרדינען זייער גורל. עס איז שטענדיק געווען בעסער פֿאַר אַן אידיאָט צו שטאַרבן.
  
  דער בלוט־קעניג האט זיך פארפלאכטן און פארהאלטן טאמעס צוריק. עטלעכע אנדערע מענטשן סלאָוד אויך, באַשטעטיקן דעם בלוט מלך ס גלויבן אַז בלויז די העלסטע און בעסטער וואָלט בלייַבנ לעבן. דער פירער פון די פאק איז אויפגעשפרונגען אויפן ערשטן מעטאלן פאסט און דערנאך אנגעהויבן שפרינגן פון פלאָקן צו פלאָקן איבערן רוישנדיק וואַסער. ער האט ערשט געמאכט א פארגרעסערונג, אבער דאן האט א גיפטיגע כוואליע געטראפען די פיס. װוּ דאָס זויערע װאַסער האָט זיך אָנגערירט, האָבן זײַנע קלײדער און הויט געברענט.
  
  ווען זיינע פיס האבן אנגערירט דעם ווייטערדיקן זייל, האט דער ווייטאג אים געטוישט און ער איז געפאלן, פלאפינג גלייך אין דעם איבערפולטן בעקן. דור ך דע ר זאל האבן זיך אפגעקלאגט צארן, אנגםטלעכע געשרייען.
  
  נאך א מאן איז אראפגעפאלן פונעם קאונטער און אינעווייניג געפאלן. א דריטער מאן האט זיך אפגעשטעלט ביים ראנד פונעם בעקן, שפעט פארשטענדליך אז עס איז נישטא קיין פרייע שטיב אויף אים צו שפרינגן, און איז אריינגעשטופט געווארן, ווען נאך א מענטש האט אים בלינד געשלאגן אין רוקן.
  
  די שפּיגל האָבן אָפּגעשפּיגלט דעם מענטש אין פראָנט. וואָלט איר מעקאַנע דעם מענטש אין פראָנט פון איר?
  
  דער בלוטיקער קעניג האָט געזען דעם ציל פון די שפּיגל און דעם חורבן פון דער טראַפּ. "קוק אַראָפּ!" טאמעס האט אין דער זעלבער צייט געשריגן. "קוק אויף דיין פֿיס, נישט אויף דעם מענטש אין פראָנט. די פּשוט געניטונג וועט העלפן איר באַקומען איבער די ראַקס בעשאָלעם.
  
  דער בלוט־קעניג האט זיך אפגעשטעלט בײם ברעג פון א נײ־געגרינדעטער אזערע. צו משפטן לויט דעם וואס דאס וואסער איז נאך געשטיגן, האט ער געקענט זען אז די שפיץ פון די שטיצער וועלן באלד זיין אונטערן זידנדיקן אויבערפלאך. ער האט געשטופט דעם מאן פאר זיך און מיט אים צוגעשלעפט טאמעס. דער טראַפּ איז אַוועק פֿון דערגרייכן, אַזוי נאָענט, אַז ער האָט דערפֿילט דעם ווינט, ווען דער מעטאַל-שטאָק איז פֿאַרבײַגעפֿלויגן זײַן אַקסל.
  
  אויס אויף די פּויליש און אַ שנעל טראַפ טאַנצן. אַ קורצע פּויזע, ווען דאָס וואַסער האָט געשפּריצט פאָרויס. אן אנדער פלאָקן, און דער מענטש אין פראָנט פון אים סטאַמבאַלד. בשעתן שרייען, האט ער געמאכט נסים, געראטן אפצושטעלן זיין פאל דורך לאנדן אויף אן אנדער פלאָקן. דאס זויערע וואסער האט ארום אים געשפריצט אבער האט אים נישט אנגערירט.
  
  ביי.
  
  דער בלוטיקער קעניג האט געזען זיין געלעגנהייט. אָן טראכטן אָדער סטאָפּפּינג, ער טרעטאַנד אויף די אַבליידזשד גוף פון דעם מענטש, ניצן עס ווי אַ בריק צו קרייַז און דערגרייכן די זיכערקייַט פון די ווייַט ברעג. זײ ן װאג ט הא ט דע ם מענטש ן נא ך נידערע ר געשטופט , ארײנגעפלאכ ט זײ ן ברוסט , אי ן דע ר זויערע .
  
  אין דער נעקסטער רגע איז ער פארלוירן געווארן אין דער שטורעם.
  
  דער בלוט־מלך האט אים נאכגעקוקט. "נאַר".
  
  טאמעס איז געלאנדעט נעבן אים. מער מענטשן זענען דעפטיק שפּרינגען צווישן די מעטאַל פּויליש צו זיכערקייַט. דער בלוט־קעניג האט געקוקט פארויס אויפן בויגן ארויסגאנג.
  
  "און אַזוי ווייטער ביז דער פינפטער שטאַפּל," האָט ער סמייגי געזאָגט. ― װוּ װעל איך נאָכמאַכן דעם װאָרעם, קוק. און װוּ, ענדלעך, ― האָט ער געגרמט. "איך וועל צעשטערן מאַט דרייק."
  
  
  קאַפּיטל זיבן און דרייסיק
  
  
  די גרויס אינזל פון האַוואַיי איז אַזוי געהייסן צו ויסמיידן צעמישונג. זיין פאַקטיש נאָמען איז האַוואַיי, אָדער די אינזל פון האַוואַיי, און עס איז די גרעסטע אינזל אין די פאַרייניקטע שטאַטן. עס איז שטוב צו איינער פון די מערסט באַרימט וואַלקיינאָוז אין דער וועלט, Kilauea, אַ באַרג וואָס איז יראַפּטיד קעסיידער זינט 1983.
  
  היינט, אויף די נידעריגע שיפּוע פון מאַונאַ לאָאַ ס שוועסטער ווולקאַן, מאַנאָ קינימאַקאַ און אַליסיאַ מייל, צוזאַמען מיט אַ קאָלעקטיוו פון יו.
  
  ז ײ האב ן זי ך דורכגעבראכ ן ד י דרויסנדיק ע פרײמעטער , דערשאס ן צענדליקע ר מענטש ן פו ן בלוט־מלך , או ן זי ך ארײנגעבראכ ן אי ן דע ר גרויםע ר אנעקס , פונק ט װ י ד י װעכטע ר האב ן באפרײ ט אל ע באלעבאטים . אין דער זעלביקער מאָמענט, עס איז געווען אַ הייזעריק ברום פון קאַרס אַקסעלערייטינג הינטער דעם בנין. אַליסיאַ און קינימאַקאַ ווייסטאַד קיין צייט פליסנדיק אַרום.
  
  אַליסיאַ האָט זיך אָפּגעשטעלט אין צעמישעניש. - פאררעטערט, די ארימער לויפן. ד י פי ר קװאד ס זײנע ן אװע ק אװע ק ארויפגעשפרונגע ן אוי ף זײער ע ריזיק ע רעדער .
  
  קינימאקא האט אויפגעהויבן זײן ביקס און גענומען צילן. - נישט לאנג. ער האט געשאסן. אַלישאַ האָט צוגעקוקט ווי דער לעצטער מענטש איז געפֿאַלן און דער קוואַד האָט זיך גיך אָפּגעשטעלט.
  
  "וואַו, גרויס באָכער, נישט שלעכט פֿאַר אַ קאַפּ. לאמיר״.
  
  "איך בין פון די סי.איי.עי. קינימאַקאַ שטענדיק גענומען די לעקעכל, פיל צו אַליסיאַ ס פרייד.
  
  "די בלויז דריי-אותיות אַבריווייישאַנז וואָס ענין זענען די פון די בריטיש. געדענקט דאָס".
  
  קינימאקא האט עפעס געמורמלט, ווען אלישע איז צוגעגאנגען צום אטוו. ער האט נאך געארבעט. גלײכצײטי ק האב ן ז ײ בײד ע געפרואװ ט פארנעמע ן ד י פראנט־זיץ . אַליסיאַ האָט געשאָקלט מיטן קאָפּ און אָנגעוויזן אויפן הינטן.
  
  "איך בעסער מיין מענטשן הינטער מיר, באַדי, אויב זיי זענען נישט אַראָפּ."
  
  אַליסיאַ סטאַרטעד די מאָטאָר און פּולד אַוועק. די קוואַד איז געווען אַ גרויס מיעס חיה, אָבער עס אריבערגעפארן סמודלי און אָפּשפּרונג קאַמפערטאַבלי איבער באַמפּס. דער גרויסער האוואאינער האט ארויפגעלײגט די הענט ארום איר לענד, זי צוהאלטן, נישט װאם ער האט געדארפט. ם׳זײנען געװען פען, װאו ער איז געזעסן. אַליסיאַ טשאַקאַלד און געזאגט גאָרנישט.
  
  פאראויס , האב ן ד י אנטלויפנדיק ע מענטש ן דערזע ן א ז מע ן נאכגעיאגט . די פּאַסאַזשירן פֿון צוויי פֿון זיי האָבן זיך אַרומגעדרייט און געשאָסן. אַליסיאַ האָט זיך געכאַפּט, וויסנדיק אַז ס"איז גאָר אוממעגליך צו שלאָגן עפּעס אַזוי. ליבהאָבער, האָט זי געטראַכט. ס'זעהט זיך אלעמאל אויס ווי איך באקעמפן מיט אמאטארן, דער לעצטער אמת'ער קאמף וואס זי האט געקעמפט איז געווען קעגן דרייק אין אבעל פרייס פעסטונג. און אַפֿילו דעמאָלט דער מענטש איז געווען פאַרזשאַווערט, כאַמפּערד דורך די טראַפּינגז פון זיבן יאָר פון יידלקייט.
  
  איצט ער קען האָבן אַ אַנדערש פּערספּעקטיוו.
  
  אַלישאַ האָט געטריבן קלוג אלא ווי שנעל. אי ן א קורצע ר צײ ט הא ט ז י געבראכ ט זײע ר קװאד ן אוי ף א פּאַסיק ן שיסערײסט . - האט קינימאקא איר א געשרײ געטאן אין אויער. - איך גיי שיסן!
  
  ער האט געכאפט א קלאפ. אן אנדער מערסאַנערי האָט געשריגן און זיך שווער אַריין אין דער בלאָטע. "דאָס איז צוויי פון צוויי," אַלישאַ יקסקליימד. "איין מער און איר באַקומען בלאָ -"
  
  זייער אַטוו קראַשט אין אַ פאַרבאָרגן בערגל און וועערד מעשוגע צו די לינקס. פאר א מאמענט זענען זיי געווען אויף צוויי רעדער, ארומגערינגלט, אבער די פארמיטל האט געראטן צו האלטן זיין באלאנס און צוריק צורייסן צו דער ערד. אַליסיאַ ווייסטאַד קיין צייט עפן די גערגל צו קאַמיש פאָרויס.
  
  קינימאקא האט דערזען דעם מאט אײדער זי האט. "קראַפּ!" ער האט געשריגן "האלט אויף!"
  
  אליס האט נאר געמוזט טאן איז צו פארגרעסערן איר שנעלקייט, ווען דער ברייטער, טיפער גרוב האט זיך שנעל דערנענטערט. דער אַטוו איז געפֿלױגן איבער דער תהום, אירע רעדער האָבן זיך געשפּילט און זײַן מאָטאָר האָט געברומט, און איז אַראָפּגעפֿאַלן פֿון דער אַנדערער זײַט, פּרוּװנדיק בלײַבן אױפֿן אָרט. אַליסיאַ האָט געשלאָגן איר קאָפּ אויף די ווייכע באַר. קינימאקא האט זי אזוי שטארק אנגעהאלטן, אז ער האט זײ בײדע נישט געלאזט ארומדרייען, און װען דער שטויב האט זיך געלאזט, האבן זײ זיך געכאפט, אז זײ זײנען מיטאמאל אין צװישן שונאים.
  
  ביי זיי האט זיך א שווארצער אטוו אויסגעדרייען אין דער בלאָטע, שווער געלאנדעט און יעצט פרובירט זיך אויסגלייכן. קינימאקא איז געשפרונגען אן טראכטן, גלײך אװעק צום דרייווער און אים מיט זײן פאסאזשירן ארויסגעקלאפט פון װאגאן אין דער געשלאםטער בלאָטע.
  
  אַליסיאַ האָט אָפּגעווישט דאָס שטויב פֿון אירע אויגן. די איין-אויצירטע קוואד האט אויפגעהויבן שנעלקייט פאר איר, אבער איז נאך געווען אין די ריכטיגע. זי האט אויפגעהויבן איר ביקס, גענומען ציל און געשאסן, דערנאָך, אָן נויט צו קאָנטראָלירן, אריבערגעפארן דעם פאַרנעם צו ווו איר האַוואַייאַן שוטעף איז ראַנגלערייַ אין די בלאָטע.
  
  קינימאקא האט געשלעפט איין מענטש דורכן בלאָטע. "דאס איז מיין היים!" אַליסיאַ האָט אים געהערט ווילען איידער ער האָט זיך אויסגעדרייט און צעבראכן דעם קעגנער'ס אָרעם. ווען דער צווייטער מאן האט זיך צוגעלונגען אויף אים, האט אלישע געלאכט און אראפגעלאזט איר ביקס. קינימאקע האט נישט געדארפט איר הילף. דער צווייטער מאן האט זיך פון אים אראפגעלאזט אזוי ווי אינסטרוקציעס אפשפּרונג פון א פיר-יעריג קינד אן קיין ווירקונג. דער מאן איז געפאלן צו דער ערד, און קינימאקא האט אים פארענדיקט מיט א זעץ אין פנים.
  
  אַליסיאַ האָט זיך צו אים געטאָן. - לאָמיר דאָס איבערטאָן.
  
  די לעצטע קוואַד איז געווען פאָרויס פאָרויס מיט שוועריקייט. זיין דרייווער האט געמוזט זיין פארוואונדעט ביי אלע די שפרינגן. אַלישאַ האט געשווינד אנגעהויבן צו געווינען ערד, איצט אַ ביסל דיסאַפּויניד מיט די יז מיט וואָס זיי ריקליימד די ראַנטש. אבער אמווייניגסטנס האבן זיי געראטעוועט אלע באלעבאטים.
  
  אויב עס איז געווען עפּעס וואָס זי געוואוסט וועגן די בלוט מלך, עס איז געווען דער פאַקט אַז די מענטשן דאָ, די אַזוי-גערופן מערסענאַריעס, זענען די דרעגז פון זיין קאָלעקטיוו, געשיקט אַהער צו אַרייַנמישנ זיך און דיסטראַקט די אויטאריטעטן. צעטיילן און הערשן.
  
  ז י הא ט זי ך פאמעלאמע ן װע ן ז י אי ז צוגעקומע ן צו ם לעצט ן אטװ . אָן אַ פּויזע, אַפֿילו אָן האַלטן זיך אין די סטירינג זייַל, זי געשאָסן צוויי שיסער, און צוויי מענטשן זענען געפאלן.
  
  דער קאמף, וואס האט זיך קוים אנגעהויבן, איז אריבער. אַליסיאַ האָט אַ מאָמענט געקוקט אין דער ווײַטקייט. אויב אַלץ גייט לויט פּלאַן, אויב מייַ און היידן, דרייק און די אנדערע בלייַבנ לעבן זייער טיילן פון דער שלאַכט, דער ווייַטער שלאַכט קען זיין זייער שווער און לעצטע.
  
  ווייַל דאָס וואָלט זיין קעגן מאַי קיטאַנאָ. און זי וואָלט האָבן צו זאָגן דרייק אַז מייַ געהרגעט וועלז.
  
  קיל.
  
  קינימאקא האט א פאטש געטאן איר אקסל. "עס איז צייט פֿאַר אונדז צו גיין צוריק."
  
  ― אַה, גיב דאָס מײדל אַ ברעקל ― האָט זי געמורמלט. "מיר זענען אין האַוואַיי. לאָז מיך היטן דעם זונענגאַנג."
  
  
  קאַפּיטל אַכט און דרײַסיק
  
  
  "אזוי איז ווי קנאה קוקט ווי?"
  
  דרייק און זיין קאָלעקטיוו זענען אריין אין דער פערט קאַמער, גענומען יעדער פּריקאָשאַן. אפיל ו דעמאל ט הא ט זי ך גענומע ן עטלעכ ע מאמענטן , צ ו גאנצ ן פארשטאנע ן ד י סצענע , װא ס אי ז געלעגן , פאר ן זײ . אומעטום זײנען געלעגן קאפלאזע קערפערס. בלוט האט געשפראצט איבערן דיל און נאך געפלאנצט דיק אין עטלעכע ערטער. די קעפ אלײן זײנען געװען פארשפרײט איבערן דיל, װי פארװארפענע שפילצייג.
  
  אויף בײדע זײטן פון דעם שמאלן דורכגאנג זײנען געשטאנען שפרינגדיקע טראפן. דרייק האט א קוק געטון אויף די רייזער-דינע דראט און געטראכט וואס איז געשען. קאָמאָדאָ האָט געפײַפט אין אומגלויבן.
  
  "אין עטלעכע פונט, די טראַפּס קען אַרבעטן," האָט בן געזאָגט. "מיר דאַרפֿן צו רירן."
  
  קארין האט געמאכט א קול פון מיאוס.
  
  "מיר מוזן מאַך שנעל און בלייבן אין דער צענטער פון טינגז," דרייק געזאגט. "ניין, וואַרטן".
  
  איצט, הינטער די טראַפּס, ער געזען אַ ברייט בעקן פול מיט וואַסער, בלאָז און שאָומז. וואסער האט געשפריצט און איבערגעפלויגן צוזאמען די עדזשאַז פון די בעקן.
  
  "דאָס קען זיין אַ פּראָבלעם. זען די מעטאַל פּויליש?
  
  "איך געוועט אַז די מענטשן פון די בלוט מלך געוויינט זיי ווי סטעפּינג שטיינער," האָט בן קריפּטיקאַל געזאגט. "כל מיר האָבן צו טאָן איז צו וואַרטן ביז די וואַסער וועט אַראָפּגיין."
  
  "פארוואס נישט נאָר גיין דורך זיי." אפילו ווען קאָמאָדאָ האט געזאגט די ווערטער, צווייפל איז געווען קענטיק אויף זיין פּנים.
  
  "דער בעקן קען זיין פאסטעכער פון עטלעכע זויער אָזערע אָדער געזונט," קאַרין דערקלערט. "די גאז קענען פארוואנדלען וואסער אין שוועבל זויער אין אינעווייניג אדער נעבן א ווולקאן. אפילו לאַנג ניטאָ. "
  
  "וואָלט די זויער נישט קעראָוד די מעטאַל ראַקס?" דרייק האָט אָנגעוויזן.
  
  בן האָט זיך געכאַפּט. "באשטימט".
  
  זיי וואָטשט די טשערנינג וואַסער פֿאַר עטלעכע מינוט. ווען זיי וואָטשט, עס איז געווען אַ אַמאַנאַס קליקינג געזונט. דרייק האט געשווינד אויפגעהויבן זיין פּיסטויל. די זעקס סערווייווינג דעלטאַ פייטערז ריפּיטיד זיין אַקשאַנז אַ בראָכצאָל פון אַ רגע שפּעטער.
  
  גאָרנישט האָט זיך באַוועגט.
  
  דערנאָך איז דער קלאַנג ווידער געקומען. שווער קליקינג. דער געזונט פון אַ גאַראַזש טיר קאַבלע גייט פארביי דורך מעטאַל ריילז. נאָר עס איז נישט געווען אַ גאַראַזש טיר.
  
  פּאַמעלעך, פֿאַר דרייק ס אויגן, איינער פון די טראַפּס אנגעהויבן צו בייַסן צוריק אין די וואַנט. צייטווייליגע פאַרהאַלטן? אבער אַזאַ טעכנאָלאָגיע איז נישט בנימצא צו די אלטע ראַסעס. אדער איז געווען די דאזיקע מחשבה צו דעם משוגעת פון א מענטש, וואס ערקלערט אז עס איז נישטא קיין אנדערע אינטעליגענטע לעבן אין דער אלוועלט?
  
  וואָס גאַדלעס.
  
  ווער האט געוואוסט וואָס סיוואַליזיישאַנז עקסיסטירט איידער די רעקאָרדס זענען געמאכט? דרייק וואלט יעצט נישט געדארפט טראכטן דערפון. עס איז צייט צו שפּילן.
  
  "די וואַסער איז ריסידינג," ער האט געזאגט. בן. קיין סאַפּרייזיז?
  
  בן האָט דורכגעקאָכט זײַנע הערות, און קאַרין האָט דאָס האָפֿנדיק איבערגעטראָגן אין איר מוח. "האַווקסוואָרטה זאגט נישט פיל." בן האט צוגעשפארט די פאפירן. "אפשר איז דער אָרעמאַן געווען אין אַ קלאַפּ. געדענקט, זיי האָבן דעמאָלט נישט געקענט דערוואַרטן עפּעס אַזאַ.
  
  "דערנאָך מדרגה פינף מוזן זיין אַ פאַקטיש שטורעם פון דרעק," קאָמאָדאָ געזאגט האָרעסלי. "ווייַל אַז ס ווען קוק זיך צוריק."
  
  בן האָט צוגערוקט די ליפּן. "האַווקסוואָרטה זאגט אַז עס איז פּונקט וואָס קוק געזען נאָך די פינפט מדרגה וואָס האט אים קער צוריק. נישט דער חדר גופא".
  
  "יא, רובֿ מסתּמא די זעקסט און זיבעטער מדרגה," איינער פון די דעלטאַ זעלנער האט שטיל.
  
  "פארגעםט נישט די שפּיגל." קארין האט אויף זײ אנגעװיזן. "זיי ווייזן פאָרויס, דאָך אויף דעם מענטש אין פראָנט. דאָס איז מסתּמא אַ ווארענונג."
  
  "ווי בעכעסקעם מיט די דזשאָנעסעס." דרייק האט א ניד געטאן. ״ פארשטאנען . אַזוי, אין דעם גייסט פון דינאָראַק און דוד קאָווערדייל ספּעציעל, איך וועל פרעגן די עפענונג קשיא וואָס איך האָבן שטענדיק געהערט פון אים ביי יעדער גיג איך האָבן אלץ געגאנגען צו. ביסטו גרייט?"
  
  דרייק האט געפירט דעם וועג. די רעשט פון די מאַנשאַפֿט ליינד זיך ווי זיי זענען געוויינט צו. ארײן אין דער צענטער שטעג, האט דרייק נישט ערווארטעט קיין שוועריגקייטן מיט טראפן און נישט אריינגעטראפן אין קיינעם, הגם ער האט פארדינט עטליכע פארבראכטע דרוק פונקטן. ווען זיי זענען געקומען צו די ברעג פון די בעקן, די וואַסער איז געווען דריינאַדזש שנעל.
  
  "די פּויליש קוק נאָרמאַל," ער האט געזאגט. "היט דיין צוריק. און קוק נישט אַראָפּ. עס שוועבט אַרום דאָ עטלעכע פּאַסקודנע שטאָפּן. "
  
  דרייק געגאנגען ערשטער, אָפּגעהיט און גענוי. די גאנצע מאַנשאַפֿט לייכט קראָסט זיי אין אַ ביסל מינוט און כעדאַד צו די אַרויסגאַנג אַרטש.
  
  "עס איז פייַן פון די בלוט מלך אַז ער שטעלן אַלע די טראַפּס אין באַוועגונג פֿאַר אונדז." בן האָט אַ ביסל געכאַפּט.
  
  "איצט קענען מיר נישט באַקומען ווייַט הינטער דעם ממזר." דרייק האט געפילט ווי זיינע הענט האבן זיך פארקלעמט אין פויסטן, זיין קאפ האט געקלאפט ביי דעם אויסקוק פון קומען פנים צו פנים מיט די מערסט מורא'דיגע פיגור פון אונטערוועלט אין די לעצטע היסטאריע.
  
  
  * * *
  
  
  דער ווייַטער כיטרע געעפנט אין אַ ריזיק הייל. דע ר נאענטסטע ר װע ג הא ט זי ך געפיר ט ארא פ פו ן דע ר שיפונג , או ן דא ן אי ן א ברײטע ן װעג , אונטע ר א הויכע ר שטיינערדיקע ר שטאק .
  
  אבער עס איז געווען אַ ערנסט שטערונג וואָס גאָר אפגעשטעלט זייער וועג.
  
  דרייק האט ארויפגעקלאפט די אויגן. "בלוטיק גיהנום"
  
  ער האט אפילו נישט געחלומט פון אזא זאך. די בלאַקידזש איז פאקטיש געווען אַ ריזיק פיגור קאַרווד פון לעבעדיק שטיין. ער איז געלעגן אין רו, מיטן רוקן צו דער לינקער וואַנט, זײַן ריזיקער בויך האָט אַרויסגעשטעקט איבערן וועג. סקולפּטורן פון עסן זענען געלעגן אין אַ קופּע אויפן בויך, ווי אויך צעוואָרפן איבער די פיס און זיך צוגעקליבן אויפן וואָקוויי.
  
  ביי די פיס פון דער סקולפטור איז געלעגן אן אומבאשעדיקע פיגור. טויט מענטש גוף. דער טול האט זיך אויסגעדרייט, ווי אין עקסטרעמע יסורים.
  
  "עס איז פרעסעניש," האָט בן געזאָגט מיט מורא. "דער שד וואָס איז פֿאַרבונדן מיט פרעסן איז בעלזבוב."
  
  דרייק'ס אויג האט זיך געציטערט. "איר מיינט ווי אין בעלזבוב פון באָהעמיאַן ראַפּסאָדיע?"
  
  בן האט א זיפצן. "עס איז נישט אַלע וועגן שטיין און ראָלל, מאַט. איך מיין דער שד בעל-זבוב. שׂטן ס רעכט האַנט."
  
  "איך האָב געהערט אַז די רעכט האַנט פון שׂטן איז אָוווערווערקט." דרייק האט געקוקט אויפן ריזיקן שטערונג. "און בשעת איך רעספּעקט דיין מאַרך, בליקיי, האַלטן רעדן ומזין. דאָך, אַלץ איז שייך צו שטיין און ראָלל.
  
  קאַרין האָט לוסאַנד איר לאַנג בלאָנדע האָר און דעמאָלט אנגעהויבן צו בינדן עס ווידער, נאָך ענג. עטלעכע דעלטאַ זעלנער זענען וואַטשינג איר, קאָמאָדאָ איז געווען צווישן זיי. זי באמערקט אַז Hawksworth האט עטלעכע טשיקאַווע דעטאַילס וועגן דעם באַזונדער הייל אין זיין הערות. בשעת זי גערעדט, דרייק לאָזן זיין אויגן אַרומוואַנדערן די צימער.
  
  הינטע ר דע ר ריזיקע ר געשטאלט , הא ט ע ר איצ ט באמערקט , א ז ע ר אי ז ניש ט געװע ן פו ן א ן ארויסגאנג־בויגן . אנשטא ט אי ז געלאפע ן א ברײטע ר לעדזש , אוי ף דע ר הינטערשטע ר װאנט , געבייג ט צ ו דע ר הויכע ר סטעליע , בי ז ע ס הא ט זי ך געענדיק ט אוי ף א הויכע ר שטײנער־פלאטא . ווען דרייק האָט געקוקט אויפן פּלאַטאָ, האָט ער געזען וואָס האָט אויסגעזען ווי אַ באַלקאָן אין זײַן ווײַטן עק, כּמעט ווי אַן אָבסערוואַציע-דעק וואָס האָט איבערגעזען... די לעצטע צוויי שטאַפּל?
  
  דרייק'ס מחשבות זענען איבערגעריסן געווארן ווען א שיס האט זיך געקלונגען. די קויל האט זיך ריקאשעטירט איבער די קעפ. דרייק איז געפאלן אויפן דיל, אבער דאן האט קאמאדא שטילערהייט אנגעוויזן אין דער ריכטונג פונעם זעלבן שטיינערדיקן פלאטא, וואס ער האט נאר אויסגעפרעגט, און געזען מער ווי א טוץ פיגורן לויפן אויף אים פון א וויינענדיגן לעדזש.
  
  קאָוואַלענקאָ מענטשן.
  
  וואס האט עס געמיינט...
  
  "געפינען אַ וועג אַרום דעם ממזר," דרייק כייסט צו בן, נאַדינג צו די מאַסיוו סקולפּטור בלאַקינג זייער וועג פאָרויס, דעמאָלט פאָוקיסט זיין פול ופמערקזאַמקייט אויף די שטיינערדיק לעדזש.
  
  א שװער אקצענטרירטע שטימע האט געבוםט, עראגאנט און הויכער. "מאַט דרייק! מיין נייער שווערער שונא! אַזוי איר 'רע טריינג צו האַלטן מיר ווידער, רעכט? מיר!, לערנט איר מענטשן קיינמאל גארנישט?
  
  "וואָס זענען איר טריינג צו דערגרייכן, קאָוואַלענקאָ? וואָס טוט דאָס אַלץ מיינען?"
  
  "וואָס טוט דאָס אַלע מיינען? עס איז וועגן זוכן פֿאַר אַ לעבן. וועגן מיר שלאָגן אַרויף קוק. וועגן ווי איך געלערנט און טריינד דורך מאָרד אַ מענטש יעדער טאָג פֿאַר צוואַנציק יאר. איך בין נישט ווי אנדערע מענטשן. איך האב עס איבערגענומען איידער איך האב געמאכט מיין ערשטע ביליאן. "
  
  "איר האָט שוין געשלאגן קוק," דרייק באמערקט רויק. ― פֿאַרװאָס קומט איר נישט צוריק אַהער? מיר וועלן רעדן, איר און איך."
  
  "איר ווילן צו טייטן מיר? איך וואלט נישט געהאט קיין אנדערע ברירה. אפילו מיין פאלק וויל מיך הרגענען".
  
  "עס איז מיסטאָמע ווייַל איר זענט אַ גרויס קענער."
  
  קאָוואַלענקאָ האָט זיך געכאַפּט, אָבער איז אַזוי אַוועקגעטראָגן געוואָרן פון זיין זעלבסט-צדקתן טיראַדע, אַז די באַליידיקונג איז אפילו נישט געהעריג גענומען געוואָרן. "איך וואָלט טייטן טויזנטער צו דערגרייכן מיין צילן. אפשר האב איך עס שוין געטון. ווער שטערט זיך צו רעכענען? אבער געדענק עס, דרייק, און געדענק עס גוט. איר און דיין פרענדז וועט זיין טייל פון דעם סטאַטיסטיק. איך וועל ווישן דיינע זכרונות פון דער ערד.
  
  "האַלטן זיין אַזוי מעלאָדראַמאַטיק," דרייק געשריגן צוריק. "קום אַראָפּ דאָ און באַווייַזן אַז איר האָט די קיט, אַלט מענטש." ער האט דערזען קארין און בן דערבײ, קאנפערירן אויפמערקזאם, און איצט האבן בײדע אנגעהויבן א שטארקע נײקן, װי עס האט זיך זײ אויפגעהויבן.
  
  ― מײנט נישט, אַז איך װעל אַזױ לײכט שטאַרבן, אַפֿילו װען מיר װעלן זיך טרעפֿן. איך בין אויפֿגעוואַקסן אויף די גראָבסטע גאַסן פֿון דער גראָבסטער שטאָט אין מאַדער רוסלאַנד. און איך בין פריי דורך זיי געגאנגען. זיי האבן געהערט צו מיר. די בריטיש און אמעריקאנער טאָן ניט וויסן עפּעס וועגן פאַקטיש ראַנגלעריי. דער שטרענג־אויסקוקנדיקער מאן האט געשריגן אויף דער ערד.
  
  דרייקס אויגן זענען געווען טויטלעך. "אָה, איך האָפֿן טאַקע איר וועט נישט שטאַרבן לייכט."
  
  ― איך װעל דיך באַלד זען ברית, איך װעל דיך זען ברענען בשעת איך פֿאָדער מײַן אוצר. איך וועל זען איר שרייַען בשעת איך נעמען אן אנדער פון דיין פרויען. איך וועל צוקוקן דיך פוילן בשעת איך ווער אַ גאָט."
  
  "לשם שמים". קאָמאָדאָ איז מיד פון צוגעהערט צו די ראַמפּיידזש פון טיראַנץ. ע ר הא ט געשאס ן א װאליע ר צ ו דע ר שטײנערנע ר לעדזש , ארײנגעװארפ ן ד י מענטש ן פו ן בלוטיק ן אי ן א פאניק . אפילו איצט, האָט דרייק געזען, נײַן פון צען מענטשן זענען נאָך געלאָפן אים צו הילף.
  
  צוריקקער שיס האבן גלײך געקלונגען. קויל ן האב ן זי ך אפגעשװישט , פו ן ד י דערבײענדיק ע שטײנערנ ע װענט .
  
  בן האָט געשריגן, "מיר דאַרפֿן נאָר קריכן איבער דעם גראָבן מאַן. נישט צו שווער. "...
  
  דרייק פּעלץ דעם צוגאַנג פון אַ אָבער. ער האט אויפגעהויבן א ברעם, װי די שטײנערנע ציפערן האבן זיך געלאנדעט אויף אים אויף דער פלײצע.
  
  "אבער," קאַרין טשימד אין, איר געראָטנקייַט צו בן ווערט מער קלאָר ווי מער דרייק פארבראכט צייט מיט איר. "די כאַפּן איז אין די עסנוואַרג. טייל פון דעם איז ליידיק. און אָנגעפילט מיט עפּעס אַ גאַז.
  
  "איך רעכן אַז עס איז נישט לאַפינג גאַז." דרייק האט געקוקט אויף דער אומגעהויערטער קערפער.
  
  קאָמאָדאָ פייערד אַ קאָנסערוואַטיווע וואַלי צו האַלטן די בלוט מלך ס מענטשן אין ביי. "אויב דאָס איז דער פאַל, דאָס איז טאַקע, טאַקע גוט שטאָפּן."
  
  "גרייט פּאַודערז," האט קאַרין. "באפרייט דורך פּולינג די טריגערז. אפשר ענלעך צו די וואָס געהרגעט רובֿ פון די אַרקיאַלאַדזשיסס וואָס דיסקאַווערד די קבר פון טוטאַנכאַמאָן. איר וויסן וועגן די געמיינט קללה, רעכט? נו, רובֿ מענטשן גלויבן אַז זיכער פּאָושאַנז אָדער גאַסאַז וואָס זענען לינקס פֿאַר אונדז אין דעם קבר דורך אלטע עגיפּטיאַן כהנים זענען בלויז מענט צו טייטן גרוב גזלנים.
  
  "וואָס איז דער זיכער וועג?" דרייק האט געפרעגט.
  
  "מיר ווייסן נישט, אָבער אויב מיר לויפן שנעל, איינס איינס, אויב איינער לאָזט אַרויס אַ ביסל פּודער הינטער זיי, מוז עס זיין אַ קליינטשיק סומע וואָס פאַרשווינדט געשווינד. דער טראַפּ איז דאָ בפֿרט צו טוואָרט ווער עס יז וואָס קליימינג די סקולפּטור & # 184; , קום נישט איבער".
  
  "לויט האַווקסוואָרטה," קאַרין געזאגט מיט אַ געצווונגען שמייכל.
  
  דרייק האט אפגעשאצט די מצב. פֿאַר אים, עס געקוקט ווי אַ טורנינג פונט. אויב עס איז געווען אַ וויוינג באַלקאָן אַרויף דאָרט, זיי מוזן האָבן געווען נאָענט צו די סוף. ער ימאַדזשאַנד אַז פֿון דאָרט וועט זיין אַ דירעקט וועג צו די זעקסט און זיבעטער קאַמער, און דעמאָלט צו די לעדזשאַנדערי "אוצר." ער גענומען אַ מאָמענט צו אָפּשאַצן די מאַנשאַפֿט.
  
  "אַז ס ווו מיר 'רע געגאנגען פֿאַר דעם," ער האט געזאגט. "אלעס אדער גארנישט. דארטן ארויף, - האט ער מיט כעס געהויבן מיט דער פויסט צו קאוואלענקא, - א בלינדער, וואס שיסן קוילען אויף דער וועלט. און, בן, פֿאַר דיין אינפֿאָרמאַציע, דאָס איז אַ פאַקטיש דינאָראָק. אָבער דאָ מיר גיין פֿאַר אים. אלעס אדער גארנישט. זענט איר גרייט פֿאַר דעם?"
  
  מע ן הא ט מע ן אי ם באקומע ן מי ט א טויבנדיק ן ברום .
  
  מאַט דרייק איז געווען אויף די לויפן, און געפירט זיין מענטשן צו די נידעריקער לעוועלס פון גיהנום, די לעצט פוס פון זיין אייגענע זוכן צו נעקאָמע די פרוי ער ליב געהאט און באַפרייַען די וועלט פון די מערסט בייז מענטש וואָס ער האט אלץ געקענט.
  
  צייט צו אָנצינדן.
  
  
  קאַפּיטל נײַן און דרײַסיק
  
  
  דרייק איז אויפגעשפרונגען אויף דער ריזיגער סקולפטור, פרובירט צו בלייבן אויף די פיס און זיך אנכאפן אין די געשניצטע שפייז זיך אויפצוציען. די סקולפּטור האָט זיך געפֿילט קאַלט און גראָב און פֿרעמד אונטער די פֿינגער, ווי אָנרירן אַ פרעמדן יי. ע ר הא ט געהאלט ן דע ם אטעם , װ י ע ר הא ט זי ך געצויג ן װ י שטאר ק צ ו האלטן , אבע ר ד י פרוכטן , ברוי ט זעמל ן או ן חזיר־האם ן האב ן געהאלט ן .
  
  אונטער אים און רעכטס איז געלעגן דער קערפער פון א מענטש, װאם איז נישט געװען אזוי גליקלעך.
  
  ארום אים האבן געפײפט קוילן. קאָמאָדאָ און אן אנדער מיטגליד פון דעלטאַ מאַנשאַפֿט געעפנט קאַווערינג פייַער.
  
  אָן וויסט אַ רגע, דרייק דזשאַמפּט איבער די הויפּט גוף פון די מאָולדיד פיגור און אַראָפּ די אנדערע זייַט. ווען די פיס האבן אנגערירט דעם שטיין דיל, האט ער זיך אויסגעדרייט און געגעבן א טאמער ארויף צום נעקסטן אין שורה.
  
  און דערנאָך האָט ער אויך געעפֿנט פֿײַער, הרגענען איינער פֿון די מענטשן פֿון דעם בלוט־קעניג מיטן ערשטן שאָס. דער מאן האט זיך אראפגעריסן פונעם פעלדז, און מיט א שרעקליכען קראנק געלאנדעט נעבן דעם קערפער פון זיין שוין טויטער חבר.
  
  דער צווייטער מענטש אין שורה האט עס.
  
  בן איז געווען ווייַטער.
  
  
  * * *
  
  
  פינף מינוט שפּעטער, די גאנצע מאַנשאַפֿט איז געווען בעשאָלעם פאַרבאָרגן אין די שאָטן פון גלוטאָני. בלויז איין שטיק פון עסן איז געווען צעטרעטן. דרייק האט צוגעקוקט ווי די בלאָז פון פּודער איז אויפגעשטאנען אין די לופט, ספּיראַליש ווי דער גוף פון אַ טויטלעך, ענטשאַניד שלאַנג, אָבער נאָך אַ ביסל סעקונדעס עס פאַרשווונדן אָן אפילו רירנדיק די אנטלאפן פאַרברעכער ס שיך.
  
  "פּראָטרוסיאָן".
  
  דרייק צוויי מאָל געפירט דעם וועג צו אַ קורץ שיפּוע וואָס געשאפן די אָנהייב פון אַ לעדזש. פו ן דע ר דאזיקע ר אויסקוק־פונק ט האב ן ז ײ דערזע ן װ י ז ײ האב ן זי ך אויסגעבויג ט גראציא ל ארוי ף דע ר װאנט , אײדע ר דערגרייכ ט צ ו א שטיינערדיק ע פלאטא .
  
  די מענטשן פון די בלוט מלך האָבן זיך צוריקגעצויגן. עס איז געווען אַ ראַסע קעגן צייַט.
  
  זיי פּלאַצן אַרוף, אין איין טעקע. דער לעדזש איז געווען ברייט גענוג צו מוחל אַ ביסל מיסטייקס. דרייק האט געשאסן אויף דער לויף, און אומגעברענגט אן אנדערער פון קאוואלענקאָ'ס מענטשן, ווען זיי זענען פארשוואונדן אונטער די אַרטשוויי פון דער ווייַטער אַרויסגאַנג. ווען זיי ריטשט די שפּיץ פון די לעדזש און געזען אַ וואַסט יקספּאַנס פון שטיינערדיק לעדזש, דרייק געזען עפּעס אַנדערש לערקינג אין אַמבוש.
  
  - גראנאט!
  
  אויפ ן פול ן לויפ ן הא ט ע ר זי ך געווארפ ן מיט ן קאפ , צו ם דיל , מי ט זײ ן מאמענטום , צ ו פארדריי ן זײ ן קערפער , װע ן ע ר הא ט זי ך געגלײ ט איבע ר דע ם גלאט ן שטײ ן או ן הא ט זי ך געווארפ ן דע ם גראנאט ן אי ן א זייט .
  
  עס איז געפאלן פון די פּלאַטאָ, יקספּלאָודינג עטלעכע סעקונדעס שפּעטער. די יקספּלאָוזשאַן האט אויפגעטרייסלט די צימער.
  
  קאָמאָדאָ האָט אים געהאָלפן אויפשטיין. "מיר קען נוצן איר אין אונדזער פוטבאָל מאַנשאַפֿט, מענטש."
  
  "די יאַנקיז טאָן ניט וויסן ווי צו שפּילן פוטבאָל." דרייק איז געלאָפן צו דער באַלקאָן, לאָעט צו זען וואָס איז הינטער אים און כאַפּן זיך מיט קאָוואַלענקאָ. "קיין עבירה".
  
  "המ. איך טאָן ניט זען די ענגליש מאַנשאַפֿט ברענגען היים פילע טראָופיז.
  
  - דאָס גאָלד װעלן מיר אַהײם ברענגען. דרייק האט געבראכט די אמעריקאנער אין סדר. "אין די אָלימפּיקס. בעקכאַם וועט מאַכן אַ חילוק. "
  
  בן האָט זיי געכאַפּט. "ער איז רעכט. די מאַנשאַפֿט וועט שפּילן פֿאַר אים. דער עולם וועט אויפשטיין פאַר אים. "
  
  קארין האט ארויסגעלאזט פון הינטן א פארצערטן געשרײ. "איז עס אַ אָרט ווו אַ מענטש וועט נישט רעדן וועגן פאַקינג פוטבאָל!"
  
  דרייק איז דערגרייכט צום באלקאן און האט ארויפגעלײגט די האנט אויף דער נידעריקער חורבן שטײנערנע װאנט. די פיס האבן זיך ארויסגעלאזט בײם דערזען, ער האט זיך צעװאקסן, פארגעםן אלע זײנע צער, און װידער געחידושט, װאס פאר א באשעפעניש האט טאקע געבויט דעם דאזיקן מוראדיקן ארט.
  
  ד י מראה , װא ם ז ײ האב ן דערזע ן , הא ט אנגעפיל ט זײער ע הערצע ר מי ט יראת־רא ה או ן שרעק .
  
  דער באַלקאָן איז געווען וועגן אַ פערטל פון די הייך פון אַ באמת דזשייגאַנטיק קאַווערן. אָן אַ צווייפל, די ביגאַסט איינער פון זיי האָבן אלץ געזען. דאס ליכט איז געקומען פון די אומצאליגע טונקעלע בורשטין פלאשעס וואס די מענטשן פונעם בלוט קעניג האבן ארויסגעגעבן פאר זיי זענען אריין אין דער זעקסטער שטאפל. אפילו דעמאָלט, פיל פון די הייל און זייַן דיינדזשערז נאָך לערקט אין פינצטערניש און שאָטן.
  
  לינקס פון זיי, און געפירט פונעם אַרויסגאַנג-בויגן, האָט אַ צודעקן זיגזאַג-טרעפּ אַראָפּגעפירט בערך הונדערט פוס. פון די טיפענישן פון דעם לייטער, דרייק און זיין מאַנשאַפֿט געהערט אַ שווער בומינג געזונט, נאכגעגאנגען דורך סקרימז וואָס געמאכט זייער הערצער קערל אין פיסץ אין גרויל.
  
  בן האט גענומען אטעם. "דוד, איך טאָן ניט ווי די וועג אַז סאָונדס."
  
  "יא. סאָונדס ווי אַן הקדמה צו איינער פון דיין לידער." דרייק האט געפרואווט אפהאלטן די גייסט פון פאלן צו ווייט, אבער עס איז נאך געווען שווער צו אראפנעמען זיין קין פון דער ערד.
  
  ד י טרעפ ן האב ן זי ך געענדיק ט אי ן א שמאלע ן ברעקל . ווייַטער פון דעם לעדזש, די הייל געעפנט זיך אין ימענסיטי. ער האָט געקענט זען אַ שמאָלן, מיאַנדערינג וועג קלעפּן צו די רעכט וואַנט, פליסנדיק אַ קורץ דורכשניט אין אַ קאַווערן איבער סאָף טיפענישן, און אַ ענלעך איינער וואָס דעמאָלט פארבליבן אויף די לינקס, אָבער עס איז קיין בריק אָדער קיין אנדערע מיטל צו פאַרבינדן זיי אַריבער די גרויס קאַם.
  
  ביים ווייטן עק פון דער הייל איז געשטאנען א ריזיקער שווארצער, געציטערטער שטיין. ווען דרייק האט זיך סקווינט, האט ער געטראכט אז ער זאל קענען ארויסשטעלן א פארעם ארום האלבן וועג אויפן שטיין, עפעס א גרויסער, אבער די ווייטקייט און פינצטערניש האבן זיך אריינגעכאפט אין וועג.
  
  פֿאַר איצט.
  
  "לעצטע שטופּן," ער געזאגט, כאָופּינג עס איז אמת. "גיי מיר נאך".
  
  אַמאָל אַ זעלנער איז שטענדיק אַ זעלנער. דאָס איז וואָס אַליסאָן האָט אים געזאָגט. גלײך אײדער זי איז פון אים אװעק. גלייך איידער זי ...
  
  ער האט אוועקגעשטופט די זכרונות. ער האט איצט נישט געקאנט באקעמפן מיט זײ. אבער זי איז געווען רעכט. שרעקעדיג אמת. װען זי װאלט געװען לעבעדיג, װאלט אלץ געקאנט זײן אנדערש, אבער איצט האט אין אים געפלאנצט בלוט פון א זעלנער, א קריגער; אמת כאַראַקטער קיינמאָל לינקס אים.
  
  זיי זענען אריין אין די שמאָלע דורכפאָר: צוויי סאַוויליאַנז, זעקס דעלטאַ זעלנער, און מאַט דרייק. לכתחילה האט דער טונעל אויסגעזען אביסל אנדערש ווי די פריערדיגע, אבער דאן, אין ליכט פון די בורשטין פלאצן האבן זיי ווייטער געשאסן פאראויס, האט דרייק געזען אז די דורכגאנג האט זיך מיטאמאל צעשפאלטן און פארברייטערט צו א ברייט פון צוויי קארס, און באמערקט אז א קאנאל איז געווען דורכשניטן די שטיין דיל.
  
  גיידאַנס קאַנאַל?
  
  - היט אייך פאר די וואס ברעכן קנעכל. דרייק באמערקט אַ אַמאַנאַס קליין לאָך פאָרויס, ליגן פּונקט ווו אַ מענטש קען שטעלן זיין פֿיס. "עס זאָל נישט זיין צו שווער צו ויסמיידן אין דעם גאַנג."
  
  "ניין!" - האט בן אויסגערופן אן א שפור פון הומאר. - דו פאקינג זעלנער. איר זאָלט װיסן בעסער װי אַזױ צו זאָגן".
  
  ווי צו באַשטעטיקן, עס איז געווען אַ שטאַרק בום, און די ערד האט געשאָקלט אונטער זיי. עס האט געקלונגען ווי עפעס גרויס און שווער איז אריינגעפאלן אין די דורכגאנג וואס האט אפגעטיילט דעם וואס זיי זענען דורכגעגאנגען. זיי קענען ווענדן צוריק און זיין אפגעשטעלט אָדער -
  
  "לויף!" דרייק האט געשריגן. "נאָר לויפן, פאַרשילטן עס!"
  
  טי ף דונער ן הא ט אנגעהויב ן אנפיל ן דע ם דורכגאנג , װ י עפע ס שװער ם װאלט ן צ ו זײ . זיי גענומען צו אַנטלויפן, דרייק פירינג פלאַרעס ווי ער געלאפן, כאָופּינג דעספּעראַטלי אַז ניט בן אדער קאַרין האָבן סטעפּט אין קיין פון די געמיין טראַפּס.
  
  אין דעם גיכקייַט ...
  
  דאם ברום איז געװארן שטארקער.
  
  זיי האבן ווייטער געלאפן, נישט געוואגט זיך צוריקצוקוקן, זיך געהאלטן רעכטס פונעם ברייטן קאנאל און געהאפט, אז דרייק איז נישט אויסגעלאשן פון פלערים. א מינוט שפעטער האט מען געהערט פון ערגעץ פאראויס א צווייטן אומגליקלעך גרוב.
  
  - יאָשקע!
  
  דרייק האט נישט פּאַמעלעך אַראָפּ. אויב ער האט געטאן, זיי וואָלט זיין טויט. ער איז געלאפן פארבײ א ברײטער עפן אין דער װאנט צו זײ רעכטס. דער רעש איז געקומען פון אויבן. ער האט געראטן א שנעלן בליק.
  
  ניין!
  
  בלייקי איז געווען רעכט, דער משוגע קליין ממזר. די ראָולינג שטיינער האָבן געראַנגל צו זיי, און נישט אין אַ דינאָראָקק וועג. זיי זענען געווען גרויס ספעריש שטיין באַללס באפרייט דורך אלטע מעקאַניזאַמז און קאַנטראָולד דורך אָפן און געהיים טשאַנאַלז. דער איינער צו זייער רעכט לונגט בייַ דרייק.
  
  ע ר הא ט אויפגעהויב ן גרוים ע שנעלקײט . "לויף!" האָט ער זיך אַרומגעדרײט, שרײַענדיק. "אָה מיין גאָט".
  
  בן האָט זיך אַרײַנגעכאַפּט מיט אים. צוויי דעלטאַ זעלנער, קאַרין און קאָמאָדאָ, רייסט פאַרביי די עפן מיט אַן אינטש צו ספּער. נאך צוויי זעלנער האבן זיך פארביי געדריקט, זיך געדריקט איבער די אייגענע פיס און זיך אריינגעקראכן אין קאמאדא און קארין, פארענדיקט אין א קרעכצן באל.
  
  אבער דער לעצטער מענטש פון די דעלטאַ איז געווען ווייניקער מאַזלדיק. עס איז פאַרשווונדן אָן אַ קלאַנג ווען די ריזיק פּילקע איז ארויס פון די קרייַז דורכפאָר, קראַשט אין אים מיט די קראַפט פון אַ מאַק טראָק, און קראַשט אין די טונעל וואַנט מיט אַ דאַך. עס איז געווען אן אנדער קראַך ווי די פּילקע וואָס איז געווען יאָגן זיי קראַשט אין דעם איינער וואָס בלאַקט זייער אַנטלויפן מאַרשרוט.
  
  קאָמאָדאָס פּנים האָט גערעדט פֿאַר זיך. "אויב מיר ייַלן," ער געראָמט, "מיר קענען באַקומען אַרום די רעשט פון די טראַפּס איידער זיי גיין אַוועק."
  
  ז ײ האב ן זי ך װידע ר אװעקגעהויבן . ז ײ זײנע ן פארבײגעגאנגע ן נא ך דר ײ קרײזונגען , װ ו ד י מאשינע ן פו ן ריזיק ע מאשינען , האב ן גערומלט , געקראכ ט או ן געקלאפט . דער דעלטע פירער איז געווען גערעכט. דרייק האט ינטענטלי צוגעהערט, אָבער ניט געהערט קיין קלאַנג פון קאָוואַלענקאָ אָדער זיין מענטשן פאָרויס.
  
  דעמאָלט זיי שלאָגן די שטערונג ער איז געווען אַזוי דערשראָקן פון. אײנע ר פו ן ד י ריזיק ע שטײנע ר הא ט זי ך פאראויסגעהויב ן או ן פארשפאר ט דע ם װעג . זיי כאַדאַלד צוזאַמען, וואַנדערינג אויב עס איז מעגלעך אַז די זאַך איז וועגן צו אָנהייבן רעבאָאָט.
  
  "אפֿשר איז עס צעבראכן," האָט בן געזאָגט. "איך מיין אַ טראַפּ."
  
  "אָדער אפֿשר..." קאַרין האָט זיך אַראָפּגעלאָזט אויף די קני און זיך געקראָכן אַ ביסל פוס פאָרויס. "אפֿשר עס זאָל האָבן געווען דאָ."
  
  דרייק איז אראפגעפאלן נעבן איר. דאָרט, אונטער אַ ריזיקן שטיין, איז געווען אַ קליין פּלאַץ פֿאַר קריכן. עס איז געווען גענוג פּלאַץ פֿאַר אַ מענטש צו קוועטשן אונטער אים.
  
  "נישט גוט". קאָמאָדאָ האָט זיך אויך אַראָפּגעכאַפּט. "איך האָב שוין פאַרפאַלן איין מענטש ווייַל פון דעם דרעק טראַפּ. געפֿינען אן אנדער וועג, דרייק."
  
  "אויב איך בין רעכט," דרייק געזאגט, קוק איבער זיין אַקסל, "אַמאָל די טראַפּס באַשטעטיק, זיי וועלן גיין אַוועק ווידער. זיי מוזן לויפן די זעלבע דרוק בלאָק סיסטעם ווי די אנדערע. מיר וועלן זיין פארכאפט דא." ער באגעגנט קאָמאָדאָס אויגן מיט אַ שווער קוק. "מיר האָבן קיין ברירה."
  
  אן ווארטן אויף אן ענטפער האט ער זיך צעגליט אונטערן באל. די רעשט פון די מאַנשאַפֿט כאַדאַלד הינטער אים, נישט וועלן צו זיין לעצט אין שורה, אָבער די דעלטאַ מענטשן געהאלטן דיסציפּלין און פּאַזישאַנד זיך ווו זייער קאַמאַנדער האט אנגעוויזן. דרייק האט געפילט אז א באקאנטער פאַרלאַנג איז אויפשטיין אין זיין קאַסטן, אַ פאַרלאַנג צו זאָגן: צי ניט זאָרג, צוטרוי מיר. איך וועט גיין איר דורך עס, אָבער ער געוואוסט ער וואָלט קיינמאָל זאָגן עס ווידער.
  
  ניט נאָך קענעדי ס ומזיניק טויט.
  
  נא ך א מאמענ ט הא ט ע ר זי ך געפונע ן זי ך גליטש ן מיט ן קאפ , ארא פ א שטײגער , או ן גלײ ך דערהער ט ד י אנדער ע נאכגעלאפן . דער דנאָ איז געווען ניט ווייט, אָבער עס לינקס גענוג פּלאַץ פֿאַר אים צו שטיין גלייַך אונטער די מאַסיוו שטיין פּילקע. אַלע אַנדערע האָבן זיך געטראָפֿן הינטער אים. שווער טראכטן, האט ער נישט געוואגט צו רירן קיין איין מוסקל. אויב די זאַך איז אַראָפּ, ער געוואלט אַז אַלעמען זאָל זיין גלייַך.
  
  אבע ר דא ן הא ט ד י באקאנט ע קרעכענ ע קלאנגע ן פו ן גריצע ר מאשינע ר געשאקלט , ד י שטילקײ ט או ן ד י באל ע הא ט זי ך באװעגט . דרייק איז ארויסגעפלויגן ווי א פלעדערמויז פון גיהנום, געשריגן אז אלע זאלן אים נאכפאלגן. ע ר הא ט זי ך פארלאז ט או ן געהאלפ ן ב ן גײן , געפיל ט א ז אפיל ו א ױנגע ר סטודענט , הא ט פיזיש ע באגרענעצונגען , או ן פעל ט דע ם שטאנ ד פו ן א זעלנער . ער האָט געוואוסט אַז קאָמאָדאָ וועט העלפן קאַרין, כאָטש זינט זי איז געווען אַ מומחה אין מאַרשאַל קונסט, איר גשמיות טויגיקייַט קען זיין אויף פּאַר מיט אַ מענטש.
  
  ווי אַ גרופּע, זיי געלאפן אַראָפּ די קאַרווד דורכפאָר אונטער די דעדלי ראָולינג פּילקע, טריינג צו נוצן די פּאַמעלעך אָנהייב, ווייַל זיי קען טרעפן אַ אַראָפאַנג שיפּוע וואָס וואָלט צווינגען זיי צו פּנים עס ווידער.
  
  דרייק האט באמערקט א צעבראכענע קנעכל און האט אויסגעשריגן א ווארענונג. ער איז געשפרינגען איבער דעם טײװליש־געלײגטן לאך, כמעט מיט שלעפן בן מיט זיך. דערנאָך האָט ער זיך אַרײַנגעפֿאַלן אין אַ שיפּוע.
  
  עס איז געווען האַרב. ער האט זיך געגראבן, קאפ אראפ, די פיס קלאפנדיק, רעכטן ארעם ארומגעכאפט ארום בן'ס לענד, זיך געהויבן מיט יעדן טריט. אין די סוף, ער שלאָגן די פּילקע פֿאַר עטלעכע ווייַטקייט, אָבער דעמאָלט ער האט צו געבן אַ געלעגנהייַט צו אַלעמען וואס איז געווען הינטער אים.
  
  ער האט זיך נישט אפגעגעבן, נאר זיך אריבערגעצויגן צו געבן די אנדערע א פלאץ און נאך אפאר פלערים פאראויסגעשאסן.
  
  ז ײ האב ן זי ך אפגעשאפ ט פו ן א האַרט שטײנערנע ר װאנט !
  
  א גרויםע ר שטײ ן הא ט זי ך גערומע ן צ ו זײ . די גאנצע מאַנשאַפֿט געראטן עס, אָבער איצט זיי זענען אין אַ טויט סוף. ממש.
  
  דרייק'ס אויגן האבן ארויסגעוויזן א טיפער שווארצע צווישן די ליכטיגע בליצן פון "עס איז א לאך. לאָך אין דער ערד."
  
  גיך , מי ט פארפליקענ ע פיס , או ן פו ן פארצווייפלט ע נערוון , האב ן ז ײ זי ך צוגעלאפ ן צו ם לאך . עס איז געווען קליין, וועגן די גרייס פון אַ מענטש, און גאָר שוואַרץ פון די אינעווייניק.
  
  "שפּרינגען פון אמונה," קאַרין געזאגט. "עס איז אַ מין פון גלויבן אין גאָט."
  
  דער שװערער גערמל פון דעם שטײנערנעם באל איז געװארן שטארקער. עס איז געווען ין אַ מינוט פון קראַשינג זיי.
  
  "גלייַך שטעקן," קאָמאָדאָ געזאגט מיט אַ סטריינד קול.
  
  "קיין צייט". דרייק האט צעבראכן דעם שייַנען שטעקן און שפּרינגען אין די לאָך אין איין שנעל באַוועגונג. דער פאַל איז געווען סאָף. ד י שװארצקײט ן הא ט זי ך געשימער ט װ י ע ס הא ט זי ך אויסגעשטרעקט , ד י פארדרײענ ע פינגער . אין סעקונדעס, ער שלאָגן די דנאָ, לאָזן זיין לעגס בלעכע, און שלאָגן זיין קאָפּ שווער אויף די שווער שטיין. ד י שטער ן זײנע ן געשװאומע ן פא ר זײנ ע אויגן . בלוט האט אים אראפגעלאפן אויפן שטערן. געטראכט פון די, וואס האבן אים געזאלט נאכפאלגן, האט ער איבערגעלאזט דעם גלאנצן שטעקן און איז ארויסגעקראכן פון דער ריכט.
  
  עמעצער אַנדערש לאַנדיד מיט אַ קראַך. דעמאָלט בן איז געווען ווייַטער צו אים. "מאַט. מאַט! ביסטו אין ארדענונג?"
  
  "אָ יאָ, איך בין פאַרשילטן גוט." ער האט זיך אװעקגעזעצט און געהאלטען די טעמפלען. "צי איר האָבן אַספּירין?"
  
  "זיי וועלן פוילן דיין אינעווייניק."
  
  "פּאָלינעסיאַן מאַי טיי? האַוואַייאַן לאַוואַ לויפן?
  
  "גאָט, טאָן ניט דערמאָנען די 'ל' וואָרט דאָ, מאַטע."
  
  "ווי וועגן אן אנדער נאַריש וויץ?"
  
  "קיינמאָל לויפן אויס פון זיי. בלייב רואיג."
  
  בן האָט אָפּגעשטעלט זיין ווונד. אין דעם צייַט, די רעשט פון די מאַנשאַפֿט האט לאַנדיד בעשאָלעם און ענג אַרום. דרייק האט אוועקגעווארפן דעם יונגן יינגל און זיך אויפגעשטעלט. אַלץ איז געווען אין ארבעטן סדר. קאָמאָדאָ האָט געשלאָגן אַ פּאָר פלערן וואָס האָבן געטראָפן דעם דאַך און זיך אַראָפּגעשפּרונגען פון דעם אַראָפאַנג שיפּוע.
  
  און זײ זײַנען געפֿאַלן װידער און װידער, ביז זײ זײַנען אַרױסגעגאַנגען דורכן בויגן אונטן.
  
  "דאס איז עס," דרייק געזאגט. "איך טראַכטן דאָס איז די לעצטע מדרגה."
  
  
  קאַפּיטל פערציק
  
  
  דרייק און דעלטאַ מאַנשאַפֿט ימערדזשד פון דעם טונעל, פייערד שווער. ס'איז נישט געווען קיין ברירה. אויב זיי זענען געגאנגען צו האַלטן קאָוואַלענקאָ, די גיכקייַט איז וויטאַל. דרייק האט תיכף געקוקט אויף זיין רעכטס, געדענקענדיג דעם אויסלייג פון דער הייל, און האט געזען אז די מענער פון די בלוט-קעניג זענען אריבערגעשפרונגען צו דער ערשטער ס-פארמימען לעדזש און זיך צונויפגעזאמלט ארום איר ווייטן פונט. דער אָנהייב פון דער צווייטער ס-שייפּט לעדזש האט אנגעהויבן אַ ביסל טריט פאָרויס פון זיי, אָבער אויף די אנדערע זייַט פון אַ דזשייגאַנטיק קאַווערן, אַ יאַווינג קאַזאַם פון אומבאַקאַנט טיפקייַט אפגעשיידט זיי. איצט אַז ער איז געווען נענטער, און ווי די בלוט מלך ס מענטשן געווען צו אַנליש נאָך אַ ביסל בורשטין פלאַרעס, ער לעסאָף גאַט אַ גוט קוק אין די ווייַט עק פון די קאַווערן.
  
  א ריזיק שטיין פּלאַטאָ דזשוטאַד אויס פון די צוריק וואַנט אין דער זעלביקער מדרגה ווי ביידע S-שייפּט לעדזשיז. אויסגעשניט ן אי ן דע ר הינטערשטע מויער , אי ז געװע ן א שטײגע ר טרעפ , װא ס הא ט אויסגעזע ן אזו י נאענ ט צ ו װערטאל , א ז אפיל ו א מאװעריק , װאלט , געװע ן שווינדלדיק .
  
  א גרויסע שווארצע געשטאלט האט זיך ארויסגעבויגן אויפן אויבערשטן פון די טרעפ. דרייק האט בלויז געהאט א רגע, א בליק, אבער... איז עס געווען א קאלאסאלער שטול געמאכט פון שטיין? אפֿשר אַן אומגלויבלעכער, אומגעוויינטלעכער טראָן?
  
  קויל ן האב ן דורכגעפיר ט ד י לופט . דרייק איז אראפגעפאלן אויף איין קני, אוועקגעווארפן דעם מאן און דערהערט זיין שרעקליכע געשריי ווען ער איז אריין אין תהום. ז ײ זײנע ן געלאפ ן נא ך דע ם אײנציק ן דעק , װא ם ז ײ האב ן געקענ ט זען , א צעשטערטע ר מאס ע בורדער , װא ס זײנע ן מםתמ ה אראפגעפאל ן פו ן באלקא ן אויבן . ווען זיי האָבן צוגעקוקט, האָט איינער פון קאָוואַלענקאָס מענטשן געשאָסן מיט אַ הויך-רעדנדיקע ביקס, וואָס האָט דורכגעשאָסן דעם ביקס וואָס האָט אויסגעזען ווי אַ באַלקי שטאָל דאַרט. ע ס הא ט זי ך אנגעקלאפ ט אי ן דע ר װײטע ר װאנט , מי ט א הילכ ן קלאק , או ן זי ך ארײנגעכאפ ט אי ן שטײן .
  
  ווען דער דאַרט איז געפלויגן, האָט זיך הינטער אים אַ דיק שטריק אויפגעריסן.
  
  דעמאל ט הא ט מע ן דע ם צװײט ן עק ד פו ן דע ר ליניע , ארײנגעלײג ט אי ן דע ם זעלביק ן געװער , או ן ארײ ן אי ן דע ר נאענטסטע ר װאנט , דורכגעפיר ט עטלעכ ע פוס ס איבע ר דע ר ערשטע ר . די שטריק האט מען גיך געצויגן.
  
  זיי שטעלן זיך אַ פּאָסט ליניע.
  
  דרייק האט זיך שנעל געטראכט. "אויב מיר וועלן האַלטן אים, מיר דאַרפֿן די שורה," ער האט געזאגט. "עס וואָלט נעמען צו לאַנג צו שאַפֿן אונדזער אייגענע. אַזוי טאָן ניט דרייען עס. אבער מיר דארפן זיי אויך אפשטעלן ווען זיי אריבער די גרענעץ. "
  
  "טראַכט מער ווי דער בלוט מלך," קאַרין געזאגט אין עקל. "טראַכטן וועגן ווי ער שנייַדן די שורה ווען די לעצטע ביסל פון זיין מענטשן זענען נאָך אויף עס."
  
  "מיר האַלטן נישט," האָט דרייק געזאָגט. "קיינמאָל".
  
  ער איז ארויסגעשפרונגען פון הינטערן דעקל און געעפענט א פייער. צו זיין לינקס און רעכטס, דעלטאַ פאָרס פייטערז געלאפן, פייערד קערפאַלי אָבער אַקיעראַטלי.
  
  ד י ערשט ע פו ן קאװאלענקא ס מענטש ן האב ן זי ך ארומגערינגל ט איבע ר דע ר תהום , זי ך צוגענומע ן אי ן דע ר פארטײ , או ן זי ך שוי ן געלאנד ט אוי ף דע ר צװײטע ר זײט . ע ר הא ט זי ך שנע ל זי ך ארומגעדרײ ט או ן אנגעהויב ן אויפשטעל ן א װאנ ט פו ן דעק ן פײע ר אוי ף פול ן אויטא .
  
  דע ר דעלטא־זעל ד אי ז געװארפ ן אוי ף א זײט , צעריס ן אי ן שטיקער . זיין קערפער איז צוזאמגעפאלן פאר דרייק, אבער דער ענגלענדער איז אריבערגעשפרונגען אן סלאָוינג אַראָפּ. ווען ער איז דערנענטערט צו דעם ערשטן ס-געפערנעם לעדזש, האט זיך פאר אים געעפנט א ברייטע גרימצארן פון גארנישט. זיי וואָלט האָבן צו שפּרינגען אויף עס!
  
  װײטע ר שיסן , אי ז ע ר איבע ר דע ם תהום . דע ר צװײטע ר פו ן קאװאלענקא ס מענטש ן אי ז געפלויג ן אוי ף דע ר ליניע . די באָולדערז זענען ארלנגעווארפן אַוועק די ניראַסט הייל וואַנט ווי די קוילס שלאָגן מיט דעוואַסטייטינג קראַפט.
  
  דרייק'ס קאָלעקטיוו איז געלאָפן און געשפּרונגען נאָך אים.
  
  דאס דריטע שטיק איז אויפגעשפרונגען אויף א שטארק אויסגעשטרעקט ליניע. קאָוואַלענקאָ. דרייק'ס מוח האט אים געשריגן צו פייערן. נעם א שאנס! לאז ארויס דעם ממזר גלייך.
  
  אבער צו פילע זאכן קענען גיין פאַלש. ער קען ברעכן די שורה און קאָוואַלענקאָ קען נאָך זיין זיכער. ער קען נאָר שאַטן דעם ממזר. און - דער עיקר - האָבן זיי געדאַרפֿט אַ לעבעדיקן רוסישן רחמנות, כּדי אָפּצושטעלן די בלוטיקע ווענדעטאַ.
  
  קאװאלענקא האט געלאנדעט בשלום. נאך דריי פון זיינע מענער האבן זיי געראטן אריבערצוגיין. דרייק דראַפּט נאָך דריי ווי די צוויי פאָרסעס זענען צוזאַמען. דריי שאָס אין נאָענט קייט. דריי קילז.
  
  דעמאל ט אי ז ד י ביקס ע געפלויג ן אי ן קאפ . ע ר הא ט זי ך גענומע ן א טאק , אראפגעקלאפ ט דע ם אטאק ע איבע ר דע ר אקסל , או ן אי ם געשטופ ט פו ן דע ר בדח ן אי ן דע ר פינסטערניש . ער האט זיך אויסגעדרייט און געשאסן פון דער לענד. נאך א מענטש איז געפאלן. קאָמאָדאָ איז געווען אויף זיין זייַט. דאם מעסער איז געצויגן געװארן. בלוט האט זיך צעשפרײט אויף דער הײל־װאנט. קאָוואַלענקאָס מענטשן האָבן זיך פּאַמעלעך צוריקגעצויגן, געטריבן צום פעלדז הינטער זיי.
  
  די פארבליבענע פיר דעלטא זעלנער האבן זיך געקניפט אויפן ראנד פונעם תהום, פארזיכטיג שיסעריי אויף יעדן פון קאוואלענקא'ס מענטשן, וואס האבן זיך אנגעהאלטן נעבן דער ליניע. אָבער, עס איז געווען בלויז אַ ענין פון צייט ביז איינער פון זיי געדאַנק צו צוריק אַוועק און אָנהייבן צו מאַכן טאָפּ שאַץ.
  
  גיכקייַט איז געווען אַלע זיי האָבן.
  
  נאָך צוויי פון די בלוט מלך ס מענטשן זענען קליימד אויף די זיפּלינע און זענען איצט פּושינג אַוועק. דרייק האט געזען אז אן אנדערער הייבט אן צו קריכן אויפן באטל, און האט געשאסן, עס אוועקגעווארפן ווי א געשמאקע פליג. דער מאן האט זיך צוגעלונגען אויף אים, מיטן קאפ אראפ, א געשריי, בלי ספק געזען, אז ער איז אפגעשניטן געווארן. דרייק האט זיך צוריקגעטרעטן קעגן דער וואנט. קאָמאָדאָ האָט אָפּגעטאָן דעם מאַן פֿון דער שפּיגל.
  
  - ארויף!
  
  דרייק האט פארבראכט טייערע סעקונדעס ארומצוקוקן. וואס פאר א גיהנום האבן זיי גענוצט צו האלטן דעם פארשילטן שורה? יעדן מאן האט געמוזט באקומען א קליינעם ספעציעלן בלאק, אזוי ווי די פראפעסיאנאלע נוצן. עס זענען געלעגן עטלעכע. דער בלוט מלך געקומען צוגעגרייט פֿאַר אַלע די אומגעריכט.
  
  ווי דרייק. זיי געפירט פאַכמאַן ספּעלעאָלאָגיקאַל ויסריכט אין זייער באַקפּאַקס. דרייק האט שנעל ארויסגעצויגן דעם בלאק און צוגעטשעפעט די כארט צו זיין רוקן.
  
  בן!
  
  ווי דער יונג מענטש סטאָוקט נעענטער, דרייק זיך אויסגעדרייט צו קאָמאָדאָ. ― װעט איר ברענגען קאַרין?
  
  "אַוואַדע". א גרויםע , מי ט א הארטע ר פני ם או ן קאמף־שרעקן , הא ט דע ר גרויםע ר נא ך ניש ט געקאנ ט באהאלט ן א ז ע ר אי ז שוי ן דערשאס ן געװארן .
  
  פון אַלע ערטער ...
  
  צוטרוי די דעלטאַ מענטשן צו האַלטן קאָוואַלענקאָ ס טאַגז ביי ביי, דרייק געוואקסן די דרוק, געשווינד אַטאַטשט זיין פּולי צו די ענג קאַבלע. בן האָט זיך איינגעשריבן אין זיין זיצגאַרטל און דרייק האָט אים דערלאַנגט דאָס ביקס.
  
  "שיסן ווי אונדזער לעבן אָפענגען אויף עס, בליקיי!"
  
  שרײענדיק , האב ן ז ײ זי ך אװעקגעשטויס ן או ן זי ך אראפגעלאפ ן אי ן זיפלינע . פו ן דע ר הויכ ט או ן מי ט דע ר געשװינדקײט , הא ט זי ך ד י װײט ע אויסגעזע ן גרעסער , או ן דע ר װײטע ר לעדזש , הא ט זי ך שוי ן זי ך אפגערוקט . בן האָט געעפֿנט פֿײַער, זײַנע שאָס פֿליִען הויך און ברייט, און שטיקער שטיין האָבן גערעגנט אויף די מענטשן פֿון דער בלוט־קעניג אונטן.
  
  אבער עס האט נישט ענין. עס איז געווען דער ראַש און די יאָגעניש און די סאַקאָנע וואָס איז דארף. פּיקינג אַרויף גיכקייַט, דרייק אויפגעהויבן זיין לעגס ווי די לופט ראַשט פאַרגאַנגענהייַט און אַ וואַסט, דנאָ קאַזאַם געעפנט אַרויף אונטן. גרויל און יקסייטמאַנט האָבן זיין האַרץ ווילד געקלאפט. דער קלאנג פון א מעטאלן בלאט, וואס מען האט געצויגן איבער דראט-מעש, האט אים שטארק געצישט אין די אויערן.
  
  עטלעכ ע קויל ן האב ן זי ך פארבײגעכאפ ט או ן זי ך צעשניט ן ד י לופט ן ארום , ארום . דרייק האט געהערט צוריק פייער פון דעלטא מאַנשאַפֿט. אײנע ר פו ן קאװאלענקא ס מענע ר הא ט זי ך געפונע ן מי ט טומל . בן האָט אַ ברוימט און געהאַלטן זײַן פֿינגער אויפֿן צינגל.
  
  וואס נענטער זיי זענען געווארן, אלץ געפערליך איז עס געווארן. ע ס אי ז געװע ן גאט ס ברוך , א ז קאװאלענקא ס מענטש ן האב ן ניש ט געהא ט קײ ן דעק , או ן דע ר שטענדיקע ר בארא ג קויל ן פו ן דע ר דעלטא־מאנשאפט , אי ז געװע ן אומדערטרעגלעך . אפילו אין דעם גיכקייַט, דרייק קען פילן די ציטער פליסנדיק דורך זיין פֿיס. יאָרהונדערטער פון שוואַרצקייט האָבן זיך אָנגעשטויסן אונטער אים, זידנדיק, געציטערט און טאָמער אויסגעשטרעקט גײַסטיקע פֿינגער, כּדי צו פּרוּוון אים אַראָפּרײַסן אין אַן אייביקן אַרומנעמען.
  
  דער לעדזש איז צו אים צוגעלאפן. אין די לעצטע מינוט, די בלוט מלך באפוילן זיין מענטשן צו צוריקציענ זיך און דרייק לאָזן גיין פון די בלאָק. ער געלאנדעט אויף די פֿיס, אָבער זיין מאָמענטום איז נישט גענוג צו האַלטן די וואָג צווישן פּושינג פאָרויס און וואָג צוריק.
  
  אין אנדערע ווערטער, בליקיי ס וואָג קלאַפּט זיי צוריק. צום תהום
  
  דרייק איז בכוונה געפאלן סיידווייז, אריינגעווארפן זיין גאנצן קערפער אין א קנעכטיקן מאנוווער. ב ן הא ט זי ך פארצװײפל ט אנגעקלאפ ט דע ם עקשנות , אבע ר דא ך הא ט זי ך העלדי ק אנגעהאלט ן דא ם ביקס . דרייק האט געהערט דעם פּלוצעמדיק קלאַנג פון די זיפּלינע זיך ציען און איינגעזען אַז קאָמאָדאָ און קאַרין זענען שוין אויף אים, צוגעגאנגען צו אים מיט אַ ברייקנעק גיכקייַט.
  
  די מענטשן פון די בלוט מלך געמאכט זייער וועג צוזאמען די לעדזש צו די צוריק פון די זאַל, כּמעט ביכולת צו מאַכן זייער לעצטע שפּרינגען צו די וואַסט שטיינערדיק פּלאַטאָ ווו די מיסטעריעז לייטער אנגעהויבן. די גוטע נייעס איז געווען, אז עס זענען געבליבן בלויז א צענדליגער פון אים.
  
  דרייק איז קראָלד איבער די לעדזש איידער אַנפאַסטענינג בן, דעמאָלט ערלויבט זיך אַ ביסל סעקונדעס פון רעספּיט איידער זיצן אַראָפּ. אין אײן אויגענבליק זײנען קאמאדא און קארין דורכגעגאנגען פאר זײן אויגן, די פּאָר האט געלאנדעט גראצױו און נישט אן א קלײנעם כיטרע שמייכל.
  
  "דער באָכער האט אויף אַ ביסל וואָג." דרייק האָט אָנגעוויזן צו בן. "צו פילע פול פרישטיק. ניט גענוג טאַנצן."
  
  "די באַנדע איז נישט דאַנסינג." בן טייקעף שלאָגן צוריק ווי דרייק אַססעססעד זייער ווייַטער מאַך. וואַרטן פֿאַר די רעשט פון די מאַנשאַפֿט אָדער יאָגן?
  
  "היידן זאגט אַז ווען איר טאַנצן איר קוק ווי פּיקסי לאָט."
  
  "שטערן".
  
  קאָמאָדאָ האָט אויך געהיט נאָך קאָוואַלענקאָס מענטשן. דער קאַבלע האָט זיך ווידער פֿאַרשטאַרקט, און אַלע האָבן זיך צוגעדריקט צו דער וואַנט. צוויי מער דעלטאַ טרופּערז אנגעקומען אין שנעל סאַקסעשאַן, זייער שיך גרינדינג הילכיק אויף די זאַמד ווי זיי סלאָוד צו אַ שנעל האַלטן.
  
  - האלט זיך באוועגן. דרייק האט געמאכט א באשלוס. "עס איז בעסער נישט צו געבן זיי צייט צו טראַכטן."
  
  זיי רייסט צוזאמען די לעדזש, וועפּאַנז אין די גרייט. די שטייַגן פון די בלוט מלך איז מאָמענטאַלי פאַרבאָרגן פון מיינונג דורך די ויסבייג פון די שטיינערדיק וואַנט, אָבער ווי דרייק און זיין מאַנשאַפֿט זענען דורכגעגאנגען די ויסבייג, זיי געזען קאָוואַלענקאָ און די רעשט פון זיין מענטשן שוין אויף די שטיינערדיק פּלאַטאָ.
  
  ער האט ערגעץ פארלוירן נאך צוויי מענטשן.
  
  או ן איצ ט הא ט מע ן ז ײ באפויל ן , הא ט זי ך געמײנט , צונעמע ן עקסטרעמע ר מיטלען . עטלעכע מענטשן גענומען פּאָרטאַטיוו רפּג גראַנייד לאַונטשערס.
  
  - פארשוין, זײ זײנען אנגעלאדען! דרייק האט געשריגן, דאן האט זיך אפגעשטעלט און זיך ארומגעדרייט, דאס הארץ האט זיך מיטאמאל איינגעזונקען אין דער ערד. "אוי ניין-"
  
  עס איז געווען דער ערשטער קנאַל און די פייַפן פון אַ גראַנייד פון די פּיסק. די לעצטע צוויי דעלטאַ טרופּערז זענען געשווינד אַראָפּ די זיפּלינע, אַימעד צו די לעדזש ווען עס איז געווען שלאָגן דורך אַ מיסאַל. ער האט ארײַנגעפאלן אין דער וואנט העכער די זיפ-ליניע אנקערס און זיי פארניכטעט מיט אן אויפרייס פון פעלזן, שטויב און שאלע.
  
  די ליניע האט זיך געלאזט. ד י זעלנע ר זײנע ן אראפגעפלויג ן אי ן שװארצ ע פארגעסונ ג אפיל ו א ן א קלאנג . ממילא איז עס געווען נאך ערגער.
  
  קאָמאָדאָ געשאלטן, כּעס טוויסטינג זיין פֿעיִקייטן. זיי זענען געווען גוט מענטשן וואָס ער האט טריינד און געקעמפט מיט פֿאַר יאָרן. איצט עס זענען געווען בלויז דריי שטאַרק מענטשן אין די דעלטאַ מאַנשאַפֿט, פּלוס דרייק, בן און קאַרין.
  
  דרייק האט געשריגן און פארטריבן זיי צוזאמען די לעדזש, מעשוגע מיט די וויסן אַז נייַ רפּגס זענען וועגן צו זיין לאָנטשט. ד י לעבנגעבליבענ ע האב ן זי ך ארומגעלאפ ן אי ן דע ר לעדזש , אנפירנדי ק מי ט ד י גלאנציק ע שטעק ן או ן ד י שעפע ם פו ן בורשטין . יעדער שריט האָט זיי דערנענטערט צו אַ שטיינערדיק פּלאַטאָ, אַ מאָדנע לייטער, און די מיסטעריעז אָבער גלייבן ספּעקטאַקל פון אַ דזשייגאַנטיק שטול אַרויסגעוואָרפן פון אַ שטיין וואַנט.
  
  א צווייטע רפּג שאָס איז פייערד. דער דאזיקער האט אויפגעריסן אויף א לעדזש הינטער די ראנערס, שאדנדיק אבער נישט פארניכטעט דעם וועג. אפילו ווען ער איז געלאפן און ארויסגעקוועטשט די בעסטע פון זיינע אנגעשטרענגטע מוסקלען, האט דרייק געקענט הערן קאוואלענקאָ שרייען צו זיינע מענער, זיי זאָלן זיין אָפּגעהיט - דער לעדזש קען זיין זייער בלויז וועג אויס.
  
  איצט דרייק געקומען צו די פֿיס פון די לעדזש און געזען די קאַזאַם ער האט צו שפּרינגען איבער צו דערגרייכן די שטיינערדיק פּלאַטאָ און קאַנפראַנט די בלוט מלך ס מענטשן.
  
  עס איז געווען גרויס.
  
  אזוי גרויס, אין פאַקט, אַז ער כּמעט סטאַגערד. כמע ט אפגעשטעלט . ניט פֿאַר זיך, אָבער פֿאַר בן און קאַרין. אויפ ן ערשט ן בליק , הא ט ע ר ניש ט געמײנט , א ז ז ײ װעל ן מאכ ן דע ם שפרינג . אבער דאן האט ער דאס הארץ פארהארט. זיי האָבן צו. און עס קען זיין קיין סלאָודאַון, קיין קער צוריק. זיי זענען געווען די בלויז מענטשן וואָס זענען ביכולת צו האַלטן די בלוט מלך און מאַכן אַ סוף צו זיין מעשוגע פּלאַן. די איינציקע מענטשן וואס זענען ביכולת צו אראפנעמען דעם פירער פון אינטערנאציאנאלע טעראר און פארזיכערן אז ער וועט קיינמאל נישט באקומען א שאנס צו שאטן קיינעם ווידער.
  
  אבער ער האט זיך נאך האלב געדרײט װי ער איז געלאפן. - שטעל נישט אפ - האט ער גערופן צו בן. "גלויבן. איר קענען טאָן דאָס".
  
  בן נאַדאַד, אַדרענאַלאַן גענומען איבער זיין פיס און מאַסאַלז און אָנגעפילט זיי מיט ווילקראַפט, מאַדזשעסטי און מאַכט. דרייק האָט ערשט געשלאָגן דעם ריס, שפרינגט מיט אויסגעשטרעקטע געווער און נאָך סווינגינג מיט די פיס, אַריינגענדיק איבער דער ריס ווי אַן אָלימפּיאַן.
  
  בן איז געקומען ווײַטער, אויסגעשטרעקט אָרעם, קאָפּ אַרײַנגעוואָרפֿן אין אַלע ריכטונגען, און זײַן גלייכן חוש איז דורכגעשאָסן דורך די נערוון. אבער ער איז געלאנדעט אויף דער אנדערער זייט מיט א פאר אינטשעס צו סחורה.
  
  - יא! - האט ער אויסגערופן, און דרייק האט צו אים געשמײכלט. "דזשעסיקאַ עניס קענען נישט טאָן עפּעס צו איר, פּאָר."
  
  קאָמאָדאָ דעמאָלט לאַנדיד שווער, קימאַט טוויסטינג זיין גוף אינעווייניק ווי ער מיד זיך אַרום און געקוקט בייַ קאַרין. איר שפּרינגען איז אַמייזינג. די לעגס זענען אויפגעהויבן הויך, די צוריק איז אַרטשט, די מאַסע פון באַוועגונג פאָרויס.
  
  און די שליימעסדיק לאַנדינג. די רעשט פון די דעלטאַ מאַנשאַפֿט נאכגעגאנגען אים.
  
  דרייק האָט זיך אויסגעדרייט צו פּנים די מערסט שאַקינג דערזען ער האט אלץ געזען.
  
  דער בלוט־קעניג און זיינע מענער, שרייענדיק און קרעכצן, מערסטנס באדעקט מיט בלוט און גאַפּענדיקע וואונדן, האָבן זיך אַלע אָנגעקלאָגט גלייך אויף זיי און געבראַכט זייערע געווער ווי בייזע גייסטער פון גיהנום.
  
  עס איז צייט פֿאַר די לעצט שלאַכט.
  
  
  קאַפּיטל איין און פערציק
  
  
  מאַט דרייק האט פּערסאַווירד און פייסט די בלוט מלך פּנים צו פּנים.
  
  זיין מענטשן זענען אנגעקומען ערשטער, סקרימז ווי ריפלעס קלאַנג און מעסערס סנאַפּט און פלאַשט ווי שווערדן, ריפלעקטינג בורשטין ליכט און פּראַדזשעקטינג זייער פייַער אין קייפל אינסטרוקציעס. עטלעכע שאָס זענען פייערד, אָבער אין דעם ווייַטקייט און אין דעם מאַעלסטראַם פון טעסטאַסטעראָון און מורא, קיינער איז נישט רעכט אַימעד. נאָך הינטער דרייק עס איז געווען אַ שאַרף געשריי, אן אנדער געפאלן דעלטאַ זעלנער.
  
  דרייק'ס מוסקלען האבן געווייקט ווי ער האט געקעמפט מיט א דריי-הונדערט פונט גאריללא. בלוט און שמוץ האבן צוגעדעקט זײן פנים. ניין מענטשן האבן אים אטאקירט, זיי, אבער ער האט זיי אלע באזיגט, ווייל דער בלוט-קעניג איז געווען הינטער זיי, און גארנישט וועט אים אפהאלטן פון דערקלערן זיין נקמה.
  
  דער אַלטער זעלנער איז צוריק געווען, דאָס ציווילע פּנים האָט זיך איצט אָפּגעקלענערט, און ער איז דאָרטן צוריק געווען, אין די העכסטע רייען, מיט די שווערסטע פאַקינג זעלנער לעבעדיקע.
  
  ער שאָס דריי מענטשן אין פונט-ליידיק קייט, רעכט אין די האַרץ. אי ן דע ר פערטע ר אי ז ע ר ארײ ן מי ט א פליפ ן ד י ביקס , אינגאנצ ן צעקראכ ן דע ם מאן ס נאז , או ן גלײכצײטי ק צעבראכ ן א טײ ל פו ן זײ ן באקן . דריי סעקונדעס זענען דורכגעגאנגען . ער פּעלץ ווי די דעלטאַ קאָמאַנדע צוריק אַוועק פון אים כּמעט אין מורא, געבן אים פּלאַץ צו אַרבעטן. ער לינקס זיי צו קעמפן דרייַ מערסענאַריעס בשעת ער אריבערגעפארן אויף איין מענטש און קאָוואַלענקאָ זיך.
  
  קאָמאָדאָ האָט אַ קאָפּ געטאָן דעם מאַן און געשטאָכן דעם צווייטן אין איין באַוועגונג. קארין איז געווען ביי זיין זייט און האט זיך נישט אראפגעלאזט. ניט פֿאַר אַ רגע. זי האט גענוצט מיט איר פנים פאלם צו װארפן דעם מאן, װאם איז געשטאכן געװארן צוריק, און א קאמבינאציע פון זעץ איז נאכגעגאנגען. ווען דער מערסענאַרי האָט זיך געוואָרצלט און זיך געפּרוּווט צוציען, האָט זי זיך אַרײַנגעמישט און גענוצט מיט אַ טאַעקוואָנדאָ טעכניק אים צו וואַרפן איבער איר אַקסל.
  
  צום ברעג.
  
  דער מאן האט זיך אויסגעגליטשט, שרייענדיק, אוועקגעפירט פון דער תהום. קארין האט געקוקט אויף קאמאדא, מיטאמאל פארשטאנען וואס זי האט געטאן. דער פירער פון אַ גרויס מאַנשאַפֿט געדאַנק געשווינד און געגעבן איר אַ צייכן פון דאנקבארקייט, טייקעף אַפּרישיייטינג איר אַקשאַנז און מאַכן זיי באַטייַטיק.
  
  קארין האט טיף גענומען אטעם.
  
  דרייק האָט געטראָפן דעם בלוט מלך.
  
  צום סוף.
  
  דע ר לעצטע ר הא ט דורכגעמאכ ט דע ם קורצע ן קאמ ף או ן איצ ט אי ז געלעגע ן או ן זי ך געקריצ ט בײ ם פיס , מי ט זײ ן אטעם־רער , צעקראכ ט או ן בײד ע האנדלע ן צעבראכ ן . קאָוואַלענקאָ האָט געגעבן דעם מאַן אַ ביטולדיקן קוק.
  
  "נאַר. און שוואך״.
  
  "אַלע שוואַך מענטשן באַהאַלטן הינטער זייער עשירות און די אויסזען פון מאַכט עס ברענגט זיי."
  
  - ענלעכקייט ? קאָוואַלענקאָ האָט אַרויסגעצויגן אַ פּיסטויל און דערשאָסן דעם רינגעלע אין פּנים. "איז דען נישט קיין כח? צי האָט איר טראַכטן עס איז ענלעך? איך הרגע אַ מענטש אין קאַלט בלוט יעדער איין טאָג ווייַל איך קענען, איז דאָס אַ מין פון מאַכט?
  
  "די זעלבע וועג איר באפוילן די אַסאַסאַניישאַן פון קענעדי מאָר? וואָס וועגן מיין פרענדז 'משפחות? אַ טייל פֿון דער וועלט האָט אײַך אפֿשר געבאָרן, קאָוואַלענקאָ, אָבער דאָס איז נישט געווען דער טייל, וואָס איז געווען באַמיִניש.
  
  ז ײ האב ן זי ך גי ך או ן גלײכצײטי ק אריבערגעפיר ט . צוויי וועפּאַנז, אַ פּיסטויל און אַ ביקס, גיט אין דער זעלביקער צייט.
  
  בײד ע זײנע ן לײדיק . טאָפּל גיט.
  
  ― נײן! ― קאָוואַלענקאָס געשרײ איז געװען פֿול מיט קינדעריש כּעס. מ׳האט אים געלייקנט.
  
  דרייק האט געשטאכן מיט זיין מעסער. דער בלוט קעניג האט ארויסגעוויזן זיין גאס סמארט'ס דורך זיך צו דער זייט. דרייק האט אויף אים געװארפן א ביקס. קאװאלענקא האט גענומען דעם קלאפ אויפן שטערן אן זיך אפצוציען און גלײכצײטיק אלײן געצויגן דעם מעסער.
  
  "אויב איך האָבן צו טייטן איר זיך, דרייק ..."
  
  "אָ יאָ, איר וועט," האט געזאגט דער ענגלישמאַן. "איך טאָן ניט זען ווער עס יז אַנדערש אַרום. איר האָט נישט אַ איין שילינג, חבר."
  
  קאָוואַלענקאָ האָט געמאַכט אַ שפּרונג. דרייק האט געזען עס פּאַסירן אין פּאַמעלעך באַוועגונג. קאָוואַלענקאָ קען טראַכטן אַז ער איז שווער דערוואַקסן, קען אפילו טראַכטן אַז ער האט שווער טריינד, אָבער זיין טריינינג איז געווען גאָרנישט קאַמפּערד מיט די שטרענגקייט און אָרדערס וואָס די בריטיש סאַס זענען אונטערטעניק צו.
  
  דרייק איז אריינגעקומען פון דער זייט מיט א שנעלע קני וואס האט צייטווייליג געליימט קאוואלענקאָ און צעבראכן עטליכע ריפן. ד י זיפץ , װא ס הא ט זי ך אנטלאפ ן פו ן רוסיש ן מויל , אי ז גלײ ך פארשטיק ט געװארן . ער האָט זיך אָפּגעקערט.
  
  דרייק האָט געמאַכט א שנעלע אטאקע, געווארט אויף דער רעאקציע פון דעם בלוט קעניג, און גלייך געכאפט דעם מענטש'ס רעכטן אָרעם מיט זיין אייגענעם. א שנעלע אראפדרייען און קאוואלענקאָס האַנטגעלענק האָט זיך צעבראָכן. און װידער האָט דער רוסישער נאָר געטשעפּעט.
  
  זיי זענען וואָטשט דורך קאָמאָדאָ, קאַרין, בן און די רוען דעלטאַ זעלנער.
  
  דער בלוט־קעניג האט אויף זײ א גלאט געטאן. "איר קענען ניט טייטן מיר. איר אלע. איר קענט מיך נישט טייטן. איך בין גאָט!"
  
  קאָמאָדאָ האָט געראָטן. "מיר קענען דיך נישט הרגענען, אידיאָט. איר וועט האָבן צו שרייַען. אָבער איך בין זיכער אַז איך קוק פאָרויס צו העלפֿן איר קלייַבן אין וואָס גיהנום איר וועט פאַרברענגען די מנוחה פון דיין לעבן.
  
  "טורמע." דער בלוט מלך האָט געשפּרייט. "קיין טורמע וועט האַלטן מיר. איך וועט פאַרמאָגן עס אין אַ וואָך."
  
  קאָמאָדאָס מויל האָט זיך צעבראָכן אין אַ שמייכל. "עטלעכע טורמע," האָט ער שטיל געזאָגט. "זיי עקזיסטירן אפילו נישט."
  
  קאָוואַלענקאָ האָט אַ מאָמענט אויסגעזען איבערראַשט, אָבער דאַן האָט ווידער אַ עראַגאַנט שלייער באדעקט זיין פּנים, און ער האָט זיך אומגעקערט צו דרייק. "און דו?" - האט ער געפרעגט. - דו קענסט אזוי גוט זיין טויט, אויב איך וואלט דיך נישט געדארפט יאגן אויף האלב וועג ארום דער וועלט.
  
  - טויט ? דרייק האט אפגעקלאפט. "עס זענען פאַרשידענע מינים פון טויט. איר זאָלט עס וויסן."
  
  דרייק האט אים געשלאגן איבער זיין קאלט, טויט הארץ. קאָוואַלענקאָ האָט זיך צעוואַקסן. פון מויל איז אים געלאפן בלוט. מיט א קלאגנדיק געשרײ איז ער געפאלן אויף די קני. א שענדלעכן סוף פארן בלוט־מלך.
  
  דרייק האט פון אים געלאכט. "ער איז פאַרטיק. בונד די הענט און לאָמיר גיין".
  
  בן האָט גערעדט. "איך האָב אָנגעשריבן זיינע רעדע מוסטערן." - האט ער װײך געזאגט, אויפגענומען זײן טעלעפאן. "מיר קענען נוצן ספּעציעל ווייכווארג צו רעפּראָדוצירן זיין קול. מאַט, מיר טאָן ניט טאַקע דאַרפֿן אים לעבעדיק. "
  
  דער מאָמענט איז געווען אַזוי געשפּאַנט ווי די לעצטע רגע פֿאַר די יקספּלאָוזשאַן. דרייק'ס אויסדרוק האט זיך געביטן פון רעזיגנאציע צו ריין האס. קאָמאָדאָ האָט זיך געקװענקלט צו אַרײַנמישן, נישט פֿון מורא, נאָר פֿון שװער־פֿאַרדינטן רעספּעקט, דעם אײנציקן רעספּעקט װאָס אַ זעלנער קאָן דערקענען. קארין האט פארשפרײט די אויגן פון גרויל.
  
  דרייק האט אויפגעהויבן זיין ביקס און געקלאפט מיט שווער שטאל קעגן קאוואלענקאָס שטערן.
  
  - ביסט זיכער ?
  
  "positively. איך האב זי געזען שטארבן. איך בין דארט געווען. ער האט געגעבן באפעלן פאר טעראר אטאקעס אויף האוואאי, בן האט זיך ארומגעקוקט אין צימער. "אפילו גיהנום וועט שפּייַען עס אויס."
  
  - דאן געהערט איר. דרייק ס שמייכל איז געווען קאַלט און גראָב, ווי די נשמה פון די בלוט מלך. "איבער די טויערן פון גיהנום. דאָ מוזט איר בלײבן און דאָ מוזט איר שטאַרבן".
  
  קאָוואַלענקאָס קין האָט זיך שטאַרק צוגעקלעפּט, פערציק יאָר טויט, דעפּראַוויישאַן און בלוטיקע אַראָפּגיין האָבן געשטאַנען הינטער דעם. "דו זאלסט מיר קיינמאָל יבערשרעקן."
  
  דרייק האט געלערנט דעם געפאלן מענטש. ער איז געווען רעכט. דער טויט װאלט אים נישט געשעדיגט. עס איז גאָרנישט אויף דער ערד וואָס קען דערשראָקן דעם מענטש.
  
  אבער עס איז געווען איין זאַך וואָס וואָלט ברעכן אים.
  
  "אזוי מיר בונד איר אַראָפּ דאָ." ער האָט אַראָפּגעלאָזט זײַן ביקס, צו קאָמאָדאָ ס רעליעף. "און מיר האַלטן פאָדערן דעם אוצר. דאָס איז געווען דער זוכן פֿאַר דיין לעבן און איר וועט קיינמאָל וויסן וואָס עס איז געווען. אבער מארק מיין ווערטער, קאָוואַלענקאָ, איך וועל טאָן עס. "
  
  "ניין!" דע ר רוסישע ר קװיטשע ר אי ז געװע ן גלייך . "דיינע טענות? ניין! קיינמאָל. עס איז מייַן. דאָס איז שטענדיק געווען מייַן. "
  
  מיט א פארצווייפלטע ברום האט דער בלוט־קעניג געמאכט א לעצטע פארצווייפלטע שטויס. זײ ן פני ם אי ז געװע ן פארצװײג ט פו ן װײטיק . בלוט איז געפלויגן פון זײן פנים און הענט. ער איז אויפגעשטאנען און האט אריין אין זיין שפרינג יעדן אונס פון ווילן און א לעבן פון שנאה און מארד.
  
  דרייק'ס אויגן האבן געבליצט, זיין פנים שווער ווי גראַניט. ער האָט אים געלאָזט שלאָגן דעם בלוט־קעניג, שטייענדיק פעסט ווי דער משוגענער רוסל האָט אויסגענוצט יעדן לעצטן אונס פון זײַן ענערגיע אין אַ צענדליק זעץ, שווער ערשט אָבער שנעל פאַרשווינדן.
  
  דערנאָך דרייק לאַפט, אַ געזונט ווייַטער פון גראָב, אַ געזונט אָן ליבע און פאַרפאַלן, סטאַק האַלב וועג צווישן פּערגאַטאָרי און גענעם. ווען די לעצטע ענערגיע פון די בלוט מלך איז געווען אויסגענוצט, דרייק פּושט אים מיט זיין דלאָניע און איז געשטאנען אויף זיין קאַסטן.
  
  "עס איז אַלץ געווען אומזיסט, קאָוואַלענקאָ. איר פאַרלירן".
  
  קאָמאָדאָ האָט זיך צוגעלאַכט צום רוסישן און אים צוגעבונדן איידער דרייק האָט געקענט טוישן זיין מיינונג. קאַרין האָט אים געהאָלפן דיסטראַקטירן דורך אָנווייזן דעם נאָענט-ווערטיקאַלן טרעפּ און דעם שטענדיגן בליק פונעם שוואַרצן טראָן וואָס איז אַרויס. פון דאָ עס איז געווען אפילו מער סטאַנינג. ד י באשעפעניש ן אי ז געװע ן א ריזיגע ר או ן גאנ ץ געשניטן , געהאנגע ן הונדערטע ר פו ן איבע ר זײער ע קעפ .
  
  "נאך דיר".
  
  דרייק אַפּרישיייטיד די ווייַטער שטערונג. ד י טרעפ ן האב ן זי ך אויפגעהויב ן אי ן א לײכ ן װינקל , ארו ם הונדערט פוס . דער אונטערשטעטל פונעם שטול איז געווען איינגעטונקען אין טיפן שווארצע טראץ די סאך בורשטין הילכט זיך צעשפרייט.
  
  "איך מוזן גיין ערשטער," קאָמאָדאָ געזאגט. "איך האָבן עטלעכע קליימינג דערפאַרונג. מיר האָבן צו קריכן עטלעכע טריט אין אַ צייַט, ינסערטינג קאַראַבינערז צוזאמען דעם וועג, און דעמאָלט פאַרברייטערן די זיכערקייַט שורה צו אונדזער מאַנשאַפֿט.
  
  דרייק האט אים געלאזט פירן. דער צארן איז נאך געװען שטארק אין זײן מוח, כמעט איבערהויפט. זיין פינגער נאָך פּעלץ גוט אויף די צינגל פון די M16. אבער צו טייטן קאָוואַלענקאָ איצט וואָלט מיינען פאַרסאַמונג זיין נשמה אויף אייביק, פּלאַנטינג פינצטערניש וואָס וועט קיינמאָל צעלאָזן.
  
  ווי בן בלייק זאל זאָגן, עס וואָלט קער אים צו דער פינצטער זייַט.
  
  ער האָט אָנגעהויבן קריכן אויף דער וואַנט נאָך קאָמאָדאָ, געדאַרפט אַ דיסטראַקציע ווי דער אומאָפּהענגיקער פאַרלאַנג צו נקמה האָט זיך אויפגעבויט און פרובירט צו נעמען קאנטראל אויף אים. די שאַרפע העכערונג טייקעף פאָוקיסט זיין מיינונג. די געשרייען און קרעכצן פונעם בלוט-מלך האבן זיך פארוואקסן ווי דער שטול איז געווארן נענטער און די טרעפ שווערער.
  
  זיי זענען אַראָפאַנג, קאָמאָדאָ לידינג די וועג, קערפאַלי סיקיורינג יעדער קאַראַביינער איידער קאָנטראָלירן זייַן וואָג און דאַן לויפן אַ זיכערקייַט שטריק און דראַפּינג עס צו זיין מאַנשאַפֿט אונטן. וואס העכער זיי זענען געשטיגן, אלץ טונקעלער איז עס געווארן. יעדע ר שטאפ ל פו ן ד י טרעפ ן אי ז געװע ן אויסגעשניט ן אי ן דע ם לעבעדיק ן שטײן . דרייק אנגעהויבן צו פילן אַ געפיל פון יירעס - האַקאָוועד ווען ער רויז. עטלעכע גלייבן אוצר אַווייטאַד זיי; ער האט עס געפילט אין די קישקע.
  
  אבער דער שטול?
  
  ער האט געפילט הינטער זיך אן אבםאלוטער ריק, האט ער זיך אפגעשטעלט, געקליבן דעם מוט און אראפגעקוקט. בן האָט זיך געראַנגל, די אויגן ברייט און דערשראָקן. דרייק פּעלץ אַ סערדזש פון סימפּאַטי און ליבע פֿאַר זיין יונג פרייַנד וואָס האט נישט געזען זינט קענעדי ס טויט. ער האט געזען ווי די פארבליבענע דעלטא זעלנער פרובירט העלפן קארין און האט געשמייכלט ווען זי האט אים אפגעוויקלט. ער האָט אויסגעשטרעקט אַ העלפּינג האַנט צו בן.
  
  "האַלטן מאַכן עס אויס פון זיך, בלאַקיי. לאמיר״.
  
  בן האָט אַ קוק געטאָן אויף אים, און פֿײַערווערק זײַנען אים אַוועק אין זינען. עפּעס אין דרייקעס אויגן, אָדער אין דעם טאָן פון זיין שטימע, האָט אים אויפגעציטערט, און אַ קוק פון האָפענונג האָט זיך באַוויזן אויף זיין פּנים.
  
  - דאַנקען גאָט, דו ביסט צוריק.
  
  מיט דרייק ס הילף, בן קליימד פאַסטער. די טויטליכע ריקנות הינטער זיי איז פארגעסן געווארן, און יעדע שריט איז געווארן א שריט צו דער אנטדעקונג, נישט קיין סכנה. דער אונטערזײַט פונעם שטול איז געוואָרן נעענטער און נעענטער ביז עס איז געווען אין אַ רירנדיקער ווײַטקייט.
  
  קאָמאָדאָ איז קערפאַלי אַראָפּ די טרעפּ און קליימד אויף די שטול זיך.
  
  א מינוט שפּעטער, זיין טרויעריק אמעריקאנער אַקצענט געכאפט זייער ופמערקזאַמקייַט. "אוי מיין גאָט, איר גייז וועט נישט גלויבן דעם."
  
  
  קאַפּיטל צוויי און פערציק
  
  
  דרייק איז געשפרינגען איבער א קליינער ריס און געלאנדעט גלייך אויף דעם ברייטן בדל, וואס האט געשאפן דעם פוס פונעם שטול. ער האט געווארט אז בן, קארין און די לעצטע זעלנער פון דעלטא זאלן אנקומען איידער ער האט געקוקט אויף קאמאדא.
  
  "וואָס האָט איר דאָרט?"
  
  דער פירער פון דעלטאַ מאַנשאַפֿט קליימד אַנטו די זיצפּלאַץ פון דעם טראָן. איצט איז ער געגאַנגען צום ראַנד און האָט אַראָפּגעקוקט אויף זיי
  
  "ווער וואָס האָט געבויט דעם טראָן האָט צוגעשטעלט אַ ניט-אַזוי-געהיים דורכפאָר. דאָ, הינטער די צוריק פון די שטול, עס איז אַ הינטער טיר. און זיי זענען געווען אָפֿן."
  
  "דו זאלסט נישט באַקומען נאָענט צו דעם," דרייק געזאגט געשווינד, טראכטן וועגן די טראַפּ סיסטעמען וואָס זיי האָבן דורכגעגאנגען. "ווי ווייַט ווי מיר וויסן, עס פליפּס אַ באַשטימען וואָס סענדז דעם טראָן גלייך אַראָפּ."
  
  קאָמאָדאָ האָט אויסגעזען שולדיק. "גוט רופן. די פּראָבלעם איז אַז איך שוין האָבן. די גוטע נייעס איז..." האָט ער געשמייכלט. "קיין טראַפּס."
  
  דרייק האט אויסגעהאלטן זיין האנט. - העלף מיר אויפ׳ן.
  
  איינער דורך איינער, זיי קליימד אַנטו די זיצפּלאַץ פון די אַבסידיאַן טראָן. דרייק האט גענומען אַ מאָמענט צו דרייען אַרום און נעמען אין די מיינונג פון די תהום.
  
  גלײַך אַנטקעגן, אַריבער אַ ריזיקן תהום, האָט ער דערזען דעם זעלבן שטײנערנעם באַלקאָן, װאָס זײ האָבן פֿריִער פֿאַרנומען. דער באלקאן פון וועלכן קאפיטאן קוק איז אוועק. דער באַלקאָן, וווּ דער בלוט־קעניג האָט מסתּמא פֿאַרלוירן די לעצטע זאַכן, וואָס ער האָט פֿאַרמאָגט. ע ס הא ט זי ך אויסגעזען , א ז ז ײ זײנע ן געװע ן נאענט , אבע ר דא ס אי ז געװע ן א פארפירנדיקע ר מייל .
  
  דרייק האט זיך געקרימט. "דעם שטול," האט ער ווייך. "עס איז געווען געבויט פֿאַר -"
  
  בן ס געשריי האָט אים איבערגעריסן. "מאַט! בלוט גענעם. איר וועט ניט גלויבן עס."
  
  עס איז געווען ניט דער קלאַפּ אין זיין פרייַנד 'ס קול וואָס געשיקט מורא דורך דרייק ס נערוו ענדס, אָבער אַ געפיל פון פאָרבאָדינג. פּרעמאָניטיאָן.
  
  "וואס איז דאס?"
  
  ער האט זיך אויסגעדרייט. ער האָט געזען וואָס בן האָט געזען.
  
  - פאקט מיך.
  
  קארין האט זיי ארויסגעשטופט. "וואס איז דאס?" דערנאך האט זי עס אויך געזען. "קיינמאָל".
  
  זיי האבן געקוקט אויפן הינטן פונעם שטול, די הויכע שטעלונג, אויף וואס מען האט זיך געקאנט זיך אנהאלטן, און דעם טייל וואס האט געשאפן די הינטערשטיר.
  
  עס איז געווען באדעקט מיט איצט-באַקאַנט סווירלס - אלטע סימבאָלס וואָס זענען געווען עטלעכע פאָרעם פון שרייבן - און די זעלבע סימבאָלס וואָס זענען געווען ינסקרייבד אויף ביידע צייט רייזע דעוויסעס, ווי געזונט ווי אויף די גרויס אַרטשוויי אונטער דיאַמאָנד העאַד, וואָס קוק גערופן די טויערן פון גיהנום.
  
  די זייער סימבאָלס Thorsten Dahl לעצטנס דיסקאַווערד אין די קבר פון די געטער, ווייַט אַוועק אין יסעלאַנד.
  
  דרייק האט פארמאכט די אויגן. "ווי קען דאָס פּאַסירן? זינט מיר האָבן ערשט געהערט וועגן די נײַן בלוטיקע שברים פֿון אודין, פֿיל איך זיך ווי איך לעב אין אַ חלום. אָדער אַ נייטמער."
  
  "איך געוועט אַז מיר זענען נישט פאַרטיק מיט נייַן פּאַרץ נאָך," בן געזאגט. "עס מוזן זיין מאַניפּיאַליישאַן. העכסטע סדר. ווי מיר זענען געווען עלעקטעד אָדער עפּעס. "
  
  "מער ווי געשאלטן." דרייק האט געקראכט. "און פאַרלאָזן מיט די שטערן וואַרס דרעק."
  
  "איך האָב געטראַכט אַ ביסל ווייניקער וועגן סקיוואַלקער, אַ ביסל מער וועגן טשאַק באַרטאָווסקי," האָט בן געזאָגט מיט אַ קליין שמייכל. "ווייַל מיר זענען געקס און אַלע."
  
  קאָמאָדאָ האָט אומגעדולדיק אָנגעקוקט די געהיימע טיר. "זאָל מיר פאָרזעצן? מייַן מענטשן האָבן געגעבן זייער לעבן צו העלפן אונדז באַקומען אַזוי ווייַט. אַלע וואָס מיר קענען טאָן אין צוריקקומען איז צו געפֿינען אַ סוף צו דעם גיהנום. "
  
  "קאָמאָדאָ," דרייק געזאגט. "דאס איז די ענדע. מוז זיין. "
  
  ער האט זיך געדריקט פארבײ דעם גרויסן גרופע־פירער און אין דעם ריזיגן דורכגאנג ארײן. דער פלאץ איז שוין געווען גרעסער ווי די טיר, וואס האט אריינגעפירט אין איר, און אויב דאס איז מעגליך, האט דרייק געפילט, אז דער דורכגאנג פארברייטערט זיך, די ווענט און סטעליע האבן זיך געצויגן ווייטער און ווייטער, ביז -
  
  א קאלטע , שארפע ר װינטל , הא ט געליט ן זײ ן פני .
  
  ער האט זיך אפגעשטעלט און אראפגעלאזט דעם שײן שטעקן. אין דעם שװאכן ליכט האט ער געשאסן אן בורשטין ראקעט. ע ר אי ז געפלויג ן ארויף , ארויף , ארויף , דא ן נידעריק ט או ן נידעריק , ני ט געפונע ן קײ ן שטיצע . ניט געפונען אַ סטעליע, אַ לעדזש אָדער אפילו אַ שטאָק.
  
  ע ר הא ט געשלאס ן א צװײט ן פלער , דא ס מא ל אוי ף רעכטס . און ווידער, די בורשטין ינפיוזשאַן פאַרשווונדן אָן אַ שפּור. ער האט צעבראכן עטלעכע שייַנען שטעקנס און האט זיי פאָרויס צו ליכט זייער וועג.
  
  דער לויטערער ברעג פונעם פעלדז האט זיך פארענדיקט זעקס פוס פאר זיי.
  
  דרייק האט זיך געפילט זייער שווינדלדיק, אבער האט זיך געצוואונגען צו פארזעצן. נאָך עטלעכע טריט און ער איז געווען פּנים צו פּנים מיט די פּאָסל.
  
  ― איך זע גאָרנישט. שטותים".
  
  "מיר קען נישט קומען אַלע דעם וועג אָן די פאַרשילטן פינצטערניש אין דעם וועג." קארין האט געזאגט אלעמענס מחשבות. - פרובירט נאכאמאל, דרייק.
  
  ער האט געשיקט א דריטן בליץ אין דעם ריק. בשעת עס איז געווען פליענדיק, דעם שאָס כיילייטיד אַ ביסל שוואַך כיילייץ. אויף דער אנדערער זײט פון דער תהום איז געװען עפעס. ריזיק בנין.
  
  - װאס איז דאס געװען ? בן האָט זיך צעשלאָגן.
  
  דער בליץ איז שנעל פארלוירן, א קורצער לעבנספונקט אויף אייביק פארלוירן אין דער פינצטערניש.
  
  ― װאַרט דאָרטן, ― האָט געזאָגט דער לעצטער פֿאַרבליבן דעלטאַ זעלנער, אַ מענטש מיטן רוף־צײכן מערלין. "ווי פילע בורשטין פלאַשיז האָבן מיר נאָך?"
  
  דרייק האט דורכגעקוקט זיין רימען און זיינע רוקזאק. קאָמאָדאָ האט די זעלבע. דע ר צאל , װא ם ז ײ האב ן געקומע ן מי ט זײ , אי ז געװע ן ארו ם דרײסיק .
  
  "איך ווייס וואָס איר טראַכטן," האָט קאָמאָדאָ געזאָגט. "פירעוואָרקס, רעכט?"
  
  "איין מאָל," האט מערלין, דער קאָלעקטיוו ס וואָפן עקספּערט, גראָב. "געפֿינען וואָס מיר האָבן צו האַנדלען מיט און דאַן נעמען עס צוריק צו אַ אָרט ווו מיר קענען רופן פֿאַר שטיצן."
  
  דרייק האט א ניד געטאן. "מסכים". ע ר הא ט אװעקגעשטעל ט א צענדלי ק פלער ן פא ר דע ר צוריקרײזע , או ן דא ן הא ט זי ך צוגעגרײט . קאָמאָדאָ און מערלין זענען צוגעקומען און זיך געשטעלט נעבן אים אויפן ברעג.
  
  - גרייט?
  
  איינער דורך איינער, אין גיך סאַקסעשאַן, זיי פייערד ראַקעט נאָך ראַקעט הויך אין די לופט. א בורשטין ליכט האט ליכטיק געבליצט אין איר העכסטן פונקט און ארויסגעטראגן א בלענדיקע גלאנצונג, וואס האט פארטריבן די פינצטערניש.
  
  צום ערשטן מאָל אין דער געשיכטע איז טאָגליכט געקומען אין דער אייביקער פינצטערניש.
  
  ד י פיראטעכניש ע אויפפירונ ג הא ט זי ך אנגעהויב ן אננעמען . ווי בליץ נאָך בליץ האט געצויגן צו דרייען אַרויף און ופרייַסן איידער סלאָולי אַראָפּגיין, די ריזיק סטרוקטור אין די אנדערע עק פון די דזשייגאַנטיק קאַווען ליכט זיך.
  
  בן האָט געגאַסט. קארין האט געלאכט. "בריליאַנטלי".
  
  ווען זיי האָבן וואָטשט פאַרוואונדערט, האָט מען אָנגעצונדן די פּעך פינצטערניש און עס האָט זיך אָנגעהויבן באַווייזן אַ סטאַנינג סטרוקטור. ערשט אין דער הינטערשטער וואַנט אויסגעשניטן אַ ריי אַרטשעס, דערנאָך אַ צווייטע ריי אונטער זיי. דעמאל ט הא ט זי ך באוויזן , א ז ד י בויגן , זענע ן טאק ע געװע ן קלײנ ע צימערן , - נישע .
  
  אונטע ר דע ר צװײטע ר רײע ן הא ט מע ן דערזע ן א דריטע , דערנא ך א פערטע , או ן דא ן רײע ן נא ך רײע , װ י פארבלענדלעכ ע ליכט ן האב ן זי ך ארא פ פו ן דע ר גרויםע ר װאנט . און אין יעדער נישע, ריזיק פינקלען אוצרות שפיגלט די מאָמענטאַל כבוד פון די דריפטינג בורשטין גיהנום.
  
  בן איז געווען דערשטוינט. "דאס ... דאָס איז ..."
  
  דרייק און דעלטאַ מאַנשאַפֿט פאָרזעצן צו שיסן מיסאַל נאָך מיסאַל. ע ס הא ט זי ך אויסגעזען , א ז צולי ב זיי , הא ט ד י מאסיווע ר קאמע ר אויסגעבראכ ן אי ן פלאמען . א גלענצנדיקע פײער איז אויסגעבראכן און האט געשלאגן פאר זײערע אויגן.
  
  צום סוף, דרייק פייערד די לעצטע פלער. דערנאָך האָט ער גענומען אַ מאָמענט צו אָפּשאַצן די סטאַנינג התגלות.
  
  בן האָט געשטאַמט. "עס איז גרויס ... עס איז -"
  
  - נאך א קבר פון די געטער. דרייק האָט זיך געענדיקט מיט מער זאָרג אין זיין קול ווי יבערראַשן. "לפּחות דריי מאָל מער ווי אין יסעלאַנד. יאָשקע משיח, בן, וואָס די גענעם איז געשעעניש?
  
  
  * * *
  
  
  ד י צוריק ־ רײזע , כאט ש נא ך מי ט געפאר , הא ט גענומע ן האלב ע צײט ן או ן האלב ן מי . דער איינציקער גרויסער שטערונג איז געווען א גרויסער שטערונג וואו זיי האבן געמוזט אינסטאלירן נאך א פארשפארט ליניע צו קומען צוריק, כאטש די לוסט רום איז שטענדיג געווען א פראבלעם פאר די בחורים, ווי קארין האט ארויסגעוויזן מיט א סיידאלאנג בליק אויף קאמאדא.
  
  צוריק דורך די קוק ס העלגאַטע אַרטשוויי, זיי סטאַמפּט אַראָפּ די לאַוואַ רער צוריק צו די ייבערפלאַך.
  
  דרייק האט אויסגעבראכן א לאנגע שטילקייט. "וואַו, דאָס איז דער בעסטער שמעקן אין דער וועלט רעכט איצט. צום סוף אַ ביסל פריש לופט."
  
  מאַנאָ קינימאַקי ס קול געקומען פון די אַרומיק פינצטערניש. "נעם דעם האַוואַייאַן אָטעם פון פריש לופט, מענטש, און איר וואָלט זיין נעענטער צו דיין ציל."
  
  מענטשן און פנימער זענען ארויס פון דער האלב־פינצטערניש. מע ן הא ט אנגעהויב ן א גענעראט , באלײכט ן א האנדלדיק ן שטעל ע שטריקלע ר ליכט . דער פעלד טיש איז געווען אויפגעשטעלט. קאָמאָדאָ האָט געמאלדן זייער אָרט ווי באַלד ווי זיי אנגעהויבן צו קריכן די לאַוואַ רער. בן'ס סיגנאל איז צוריקגעקומען, און זיין טעלעפאן האט פיר מאל געביפט מיט אן ענטפערמאשין. קארין האט דאס זעלבע געטון. עלטערן האבן געלאזט רופן.
  
  "נאָר פיר מאָל?" דריק האט געפרעגט מיט א שמייכל. - זיי האבן דיך געמוזט האבן פארגעסן.
  
  איצט איז היידן צוגעגאנגען צו זיי, א שאפענער, מיד-קוקן היידן. אבער זי האט געשמײכלט און אנגעכאפט בען שרעקעדיג. אַליסיאַ איז נאכגעגאנגען איר, גלערינג בייַ דרייק מיט מערדעראַס אויגן. און אין די שאָטן, דרייק געזען מיי, אַ שרעקלעך שפּאַנונג אויף איר פּנים.
  
  עס איז געווען כּמעט צייַט פֿאַר זייער חשבון. די יאַפּאַניש, נישט די ענגליש, געווען די מערסט שעמען וועגן דעם.
  
  דרייק האט אראפגעטרייסלט א טונקעלע דעפרעסיע פון זיינע אקסלען. ער האָט דאָס אַלץ פֿאַרענדיקט מיט אַרײַנוואָרפֿן די געבונדן, פֿאַרשמאַכטע געשטאַלט פֿון דעם בלוט־קעניג אויף דער אומגלײַכן ערד בײַ זייערע פֿיס.
  
  "דמיטרי קאָוואַלענקאָ". ער האט געברומט. "מלך פון די גלאָק סוף. די מערסט פאַרדאָרבן פון זייַן מין. ווער עס יז וויל אַ פּאָר פון קיקס?"
  
  אין יענעם מאָמענט האָט זיך דער געשטאלט פון יונתן גייטס פאַרווירקלעכט פון דעם וואַקסנדיקן גערודער אַרום דעם מייקשיפט לאַגער. דרייק האט פארקלאפט די אויגן. ער האט געוואוסט אז קאוואלענקאָ האט פערזענליך דערהרגעט גייטס פרוי. גייטס האט מער סיבה צו שאַטן די רוסישע ווי אפילו דרייק און אַלישאַ.
  
  "פּרובירן". דרייק האט געשריגן. "א ממזר וועט סייַ ווי סייַ ניט דאַרפֿן אַלע זיין געווער און פיס אין טורמע."
  
  ער האָט דערזען, אַז בן און קאַרין צעלאַנגען זיך און קערן זיך אַװעק. אין דעם מאָמענט, ער געכאפט אַ בליק פון דעם מענטש ער איז געווארן. ער האָט דערזען די ביטערקייט, דעם ווינקטיוון כּעס, די ספּיראַליש פֿון האַס און פאַרדראָס, וואָס וועט ברענגען, אַז ער זאָל ווערן עפּעס ווי קאָוואַלענקאָ אַליין, און ער האָט געוווּסט, אַז די אַלע עמאָציעס וועלן אים אָפּעסן און אים צום סוף טוישן, פֿאַרוואַנדלען אין אַן אַנדער מענטש. עס איז געווען אַ סוף קיין פון זיי געוואלט ...
  
  ... דאָס איז, אַליסאָן אָדער קענעדי.
  
  ע ר הא ט זי ך אוי ך אװעקגעדרײט , או ן הא ט זי ך ארוי ם אי ן ד י בלאקע ס אקסלע ן דע ם ארעם . ז ײ האב ן זי ך געקוקט , פארבײ ן א רײ ע שװינדלדיק ע פאלעם־בײמער , צ ו װײט ע פינקלענדיק ע ליכט ן או ן א ריפלענדיק ן אקעאן .
  
  "א ראיה ווי דאָס קען טוישן אַ מענטש," האָט דרייק געזאָגט. "מייַן געבן אים נייַ האָפענונג. צייט איז געגעבן."
  
  בן האָט גערעדט אָן זיך אומקערן. "איך וויסן איר ווילן אַ דינאָראָק ציטירן רעכט איצט, אָבער איך וועל נישט געבן עס צו איר. אַנשטאָט, איך קען ציטירן עטלעכע באַטייַטיק שורות פון "האַונטעד". וואס זאגסטו צו דעם?
  
  "איר ציטירן טיילער סוויפט רעכט איצט? וואָס איז דאָרט געווען פאַלש?"
  
  "דער שפּור איז ווי גוט ווי קיין פון דיין דינאָראָקקס. און איר וויסן עס".
  
  אָבער דרייק וואָלט קיינמאָל אַרייַנלאָזן עס. אנשטאט האט ער זיך צוגעהערט צו די קלאפען וואס קומען אהין און צוריק הינטער זיי. די טעראָריסט פּלאַנעווען זענען צעוואָרפן קלוג און געשווינד, אָבער עס זענען נאָך עטלעכע קרבנות. אַ באַשערט קאַנסאַקוואַנס ווען האַנדלינג מיט פאַנאַטיקס און מעשוגאַס. די מדינה איז געווען אין טרויער. דע ר פרעזידענ ט אי ז געװע ן אויפ ן װע ג או ן הא ט שוי ן שוי ן צוגעזאג ט נא ך א גאנ ץ איבערחזר ן פו ן אמעריקע . אינטעליגענץ סיסטעם, הגם עס איז נאך געווען אומקלאר ווי אזוי ווער עס יז קען פארמיידן קאוואלענקאָ פון דורכפירן א פלאן וואס איז אנטוויקלט געווארן במשך פון צוואַנציק יאר, ווען ער איז די גאנצע צייט פאררעכנט געווארן בלויז א מיטישע פיגור.
  
  זייער ענלעך צו די געטער און זייער רעשט, וואָס זיי געפונען איצט.
  
  אָבער, די לעקציעס זענען געלערנט, און די יו און אנדערע לענדער זענען באשלאסן צו נעמען אַלע דעם אין חשבון.
  
  די פראגע פון קלאגעס וואס זענען געברענגט געווארן קעגן די מאכטפולע מענטשן וועלכע האבן זיך געטראגן אונטער געצווונגען און אויס מורא פאר די וואוילזיין פון זייערע באליבטע, האט געזאלט פארבינדן די יוסטיץ פאר יארן.
  
  אבער די געפאנגענע פון די בלוט מלך זענען באפרייט און ריונייטיד מיט זייער ליב געהאט אָנעס. גייטס האט צוגעזאגט אז קאוואלענקאָ וועט געצווונגען ווערן צו פארלאזן די בלוטיגע ווענדעטא, איין וועג אדער אנדערן. האַרריסאָן איז געווען ריונייטיד מיט זיין טאָכטער, כאָטש בעקיצער, און די נייַעס בלויז געמאכט דרייק טרויעריק.
  
  אויב זיין אייגענע טאָכטער איז געבוירן און ליב געהאט און דעמאָלט קידנאַפּט, וואָלט ער טאָן די זעלבע ווי האַרריסאָן?
  
  פון קורס ער וואָלט. יעדער פאטער וואָלט מאַך הימל און ערד און אַלץ אין צווישן צו ראַטעווען זייער קינד.
  
  היידען, גאַטעס און קינימאַקאַ האָבן זיך אַוועקגענומען פון דעם ראַש ביז זיי זענען געווען לעבן דרייק און זיין גרופּע. ער איז געווען צופרידן צו זען קאָמאָדאָ און די סערווייווינג דעלטאַ זעלנער, מערלין, מיט זיי אויך. ד י פארבינדונגע ן אי ן חבר ה או ן אקציע , זענע ן געװע ן אײביק .
  
  היידן האָט געפרעגט גאַטעס וועגן אַ באָכער מיטן נאָמען רוססעלל קיימאַן. דע ר דאזיקע ר מאן , הא ט אויסגעזע ן טארסטע ן דאהל , אל ם שע ר פו ן דע ר איסלענדישע ר אפעראציע , זײנ ע באפעל ן זײנע ן געקומע ן פו ן דע ר אויבערשט ן...און אפשר אפילו פון א כייזיקן און װײטן ארט אויבן. קיימאַן איז געווען אַ האַרט מענטש און גרויזאַם. ע ר אי ז געװע ן געװײנטלע ך פאראנטװארטלע ך פו ן געהײמ ע אפעראציעס , או ן ע ר הא ט געמוז ט זײ ן נא ך מע ר געהײמע ר או ן אויסגעקליב ן אפעראציע ס אי ן הײ ם או ן אי ן אויסלאנד .
  
  "קיימאַן איז אַ טראָובלעשאָאָטער," גייטס געזאגט. "אָבער ניט נאָר דאָס. איר זעט, קיינער ווייסט נישט, וועמענס טראָובלעשאָאָטער ער איז, זיין רעשוס איז העכער ווי די העכסטן שטאַפּל. זיין צוטריט איז באַלדיק און ומבאַדינגט. אָבער, ווען מען פּושט זיך אַרום, ווייסט קיינער נישט פאַר וועמען ער אַרבעט טאַקע. "
  
  דרייקס טעלעפאן האט געקלונגען און האט אויפגעהאקט. ער האט דורכגעקוקט דעם עקראַן און געזען מיט צופֿרידנקייט אַז דער קאַללער איז Thorsten Dahl.
  
  ― אַי, ס'איז אַ משוגענער שװעד! ווי ביסטו, חבר? דו רעדסט נאך ווי א שמעק?''
  
  "עס וואָלט ויסקומען אַזוי. איך האב שוין שעהן פרובירט צו פארבינדן מיט עמעצן, און איך האב דיך. דער גורל איז נישט גוט צו מיר."
  
  "איר זענט מאַזלדיק אַז איר האָט איינער פון אונדז," דרייק געזאגט. "עס איז געווען אַ ביסל שווער טעג."
  
  "נו, עס איז וועגן צו ווערן נאָך גראָב." דאַהל איז צוריק.
  
  "איך צווייפל אַז -"
  
  "הערט. מיר געפונען אַ צייכענונג. מאַפּע צו זיין מער גענוי. מיר האָבן געראטן צו דיסייפערן רובֿ פון עס איידער אַז קאַימאַן שפּיצל קלאַסאַפייד עס ווי אַ העכסט-מדרגה זיכערהייט אַרויסגעבן. אגב, האט היידן אדער גייטס עפעס געוויסט פון אים?
  
  דרייק האט געבליצט אין צעמישעניש. "קיימאַן? ווער די גענעם איז דער קיימאַן? און וואָס ווייסן היידן און גייטס?
  
  "איז נישט וויכטיק. איך האב נישט פיל צייט." פֿאַר די ערשטער מאָל, דרייק געווארן וויסנד אַז זיין פרייַנד איז גערעדט אין שושקען און אין אַ ייַלן. "קוק. די מאַפּע וואָס מיר געפונען בייַ מינדסטער ווייזט צו די אָרט פון דרייַ קברים. האסטו דאס פארשטאנען? עס זענען דא דריי קברים פון די געטער".
  
  "מיר האָבן נאָר געפֿונען אַ צווייטן." דרייק האט געפילט אז דער אטעם איז ארויס פון אים. "עס איז ריזיק."
  
  "איך האב אזוי געטראכט. דערנאָך די מאַפּע מיינט צו זיין פּינטלעך. אָבער, דרייק, איר מוזן הערן דעם, די דריט קבר איז די ביגאַסט פון זיי אַלע, און עס איז די ערגסט.
  
  - ערגער ?
  
  "געפילט מיט די שרעקלעכסטע געטער. ממש געמיין. בייז ביינגז. דער דריטער קבר איז געווען עפּעס ווי אַ טורמע, ווו טויט איז געווען געצווונגען אלא ווי אנגענומען. און דרייק..."
  
  "וואס?"
  
  "אויב מיר זענען רעכט, איך טראַכטן עס האלט דער שליסל צו עטלעכע מין פון דאָאָמסדיי וואָפן."
  
  
  קאַפּיטל דריי און פערציק
  
  
  ווען אן אנדער פינצטערניש האט אראפגענומען אויף האַוואַיי און די ווייַטער סטאַגעס פון עטלעכע אלטע מעגאַפּאַן האָבן אנגעהויבן, דרייק, אַלישאַ און מייַ האָבן שטעלן עס אַלע הינטער זיי צו ענדיקן זייער אייגענע קריזיס אַמאָל און פֿאַר אַלע.
  
  דורך צופאַל, זיי אויסדערוויילט די מערסט דראַמאַטיק באַשטעטיקן פון אַלע. וואַיקיקי ברעג מיט אַ וואַרעם פּאַסיפיק אקעאן, ברייטלי ליט דורך אַ פול לבנה באַשטעטיקן אויף איין זייַט און ראָוז פון פלאַמינג טוריסט האָטעלס אויף די אנדערע.
  
  אבער היינט נאכט איז עס געווען א פלאץ פאר געפערליכע מענטשן און שווערע אנטפלעקונגען. ד י דר ײ נאטור־קראפטן , האב ן זי ך געטראפ ן אי ן א זיצונג , װא ס הא ט זי ך אוי ף אײביק ן געביט ן דע ם לוי ף פו ן זײע ר לעבן .
  
  דרייק האט פריער גערעדט. ― איר דאַרפֿן מיר זאָגן. ווער געהרגעט וועלז און וואָס. דערפאר זענען מיר דא, ס'איז שוין נישט קיין שום טעם צו שלאגן די קוסט."
  
  "דאָס איז נישט די בלויז סיבה וואָס מיר זענען דאָ." אַליסיאַ האָט גלערד אויף מאַי. "דער שרעטל האָט געהרגעט הודסאָן אָן דערמאָנען איר קליין שוועסטער. עס איז צייט פֿאַר מיר און מיין מענטש צו נעמען עטלעכע אַלטמאָדיש נקמה."
  
  מאַי האָט פּאַמעלעך געשאָקלט מיטן קאָפּ. "עס איז נישט אמת. דיין פעט, ידיאָטיש בויפרענד - "
  
  "דעמאָלט אין דעם גייסט פון וועלז." אַליסיאַ כייסט. "איך ווינטשן איך געהאט עטלעכע פריי צייט!"
  
  אלישיא איז געשטאנען פאראויס און געשלאגן מאי האר אין פנים. ד י קלײנ ע יאפאנע ר הא ט זי ך צעװאקםן , דא ן הא ט זי ך אויפגעהויב ן או ן געשמײכלט .
  
  "איר געדענקט".
  
  ― װאָס האָסטו מיר געזאָגט, אַז דאָס נעקסטע מאָל, װאָס איך שלאָגן דיך, זאָל איך דיך שלאָגן װי אַ מענטש? יאָ, איר זענט נישט גענייגט צו פאַרגעסן עפּעס ווי אַז.
  
  אַליסיאַ אַנלישאַנד אַ פלער פון קלאַפּ. מאַי האָט זיך צוריקגעטרעטן, אָנגעכאַפּט אַלעס האַנטגעלענק. דער זאַמד האָט זיך אַרומגערינגלט אַרום זיי, צעבראָכן אין כאַאָטישע מוסטערן מיט זייערע שנעלע פֿיס. דרייק האט אמאל געפרואווט אריינצומישן, אבער א קלאפ אין זיין רעכטן אויער האט אים געטראכט צוויי מאל.
  
  "דו זאלסט נישט פאַקינג טייטן יעדער אנדערער."
  
  "איך קען גאָרנישט צוזאָג," אַליסיאַ געמורמלט. זי איז געפאלן און געשניטן מיי'ס רעכטע פוס. מאַי איז געלאַנדעט מיט אַ קרעכץ, דער זאַמד האָט איר אַראָפּגעדריקט אויפן קאָפּ. ווען אלישע איז צוגעגאנגען, האט מאי ארויפגעווארפן א האנדפול זאמד אין פנים.
  
  "כלה".
  
  "עס איז אַלע שיין -" מאַי לונג אויס. ד י צװ ײ פרויע ן זײנע ן געקומע ן פני ם צו ם פנים . אַלישאַ איז געווען צוגעוווינט צו נאָענט קאַמבאַט און לאַנדיד שטאַרק קלאַפּן מיט די עלבאָוז, פויסט און פּאַלמז, אָבער מאַי געכאפט אָדער ויסמיידן יעדער פון זיי און רעאַגירט אין מין. אלישע האט אנגעכאפט מאי בײם גאַרטל און געפרואװט איר אומבאלאנסירן, אבער אלץ װאס זי האט געטאן איז געװען א טײװל אפצורײסן די שפיץ פון מאי׳ס הויזן.
  
  און לאָזן אַליסיאַ ס דיפענסיז ברייט אָופּאַנד.
  
  דרייק האט געבליקט ווען ער האט נאכגעקוקט די אנטוויקלונגען. "איצט איז דאָס מער ווי דער אמת." ער טרעט צוריק. "פאָרזעצן".
  
  מיי האט אויסגענוצט אליסיע'ס טעות, און עס קען זיין נאר איינס קעגן א מיי-קלאַס וואָריער. קלאפ ן האב ן זי ך גערעג ט אוי ף אליש ע או ן ז י הא ט זי ך אפגעריםן , אי ר רעכטע ר ארעם , האנגענדי ק שוי ן מי ט יסורים , אי ר שבי ן ברענע ן פו ן ד י עטלעכ ע קלעפ . רובֿ וואָריערז וואָלט האָבן געגעבן אַרויף נאָך צוויי אָדער דרייַ קלאַפּ, אָבער אַליסיאַ איז געווען געמאכט פון אַ האַרדער מאַטעריאַל, און אַפֿילו אין די סוף זי כּמעט ראַליד.
  
  ז י הא ט זי ך צוריקגעװארפ ן דור ך דע ר לופט , גע ־ קיק ט או ן געשטױפ ט מײ ן מי ט א צװײפלע ר בריק . אַליסיאַ איז געפֿאַלן אויף איר רוקן אין די זאַמד און ראָולד איר גאַנץ גוף קאַפּויער.
  
  בלויז צו פּנים אַ פאַבריק-פּנים פון די מערסט קאָמפּליצירט סדר. א זעץ אין בויך וואלט ארויסגעקלאפט דעם האלק, אבער עס האט אפילו נישט אפגעשטעלט מאי. די מאַסאַלז האָבן גענומען די שלאָגן מיט יז.
  
  אַלישאַ איז געפאלן, די ליכט איז כּמעט אויס. ד י שטער ן זײנע ן געשװאומע ן פא ר איר ע אויג ן או ן ניש ט ד י װא ס האב ן געפינקל ט אויפ ן נאכט־הימל . זי האט געקרימט. - אַ גוטער שאָס.
  
  אבער מיי האט זיך שוין אויסגעדרייט צו דרייק.
  
  "איך געהרגעט וועלז, דרייק. איך האב".
  
  "איך פיגיערד עס פריער," ער האט געזאגט. "איר מוזן האָבן אַ סיבה. וואס איז עס געווען?"
  
  ― דאָס װאָלט איר נישט געזאָגט, װען איך הרגעט דעם אַלטן ממזר. אַליסיאַ האָט געקרימט אונטער זיי. - איהר װאלט מיך אנגערופען א נאצישע כלב.
  
  דרייק איגנאָרירט איר. מאַי האָט אָפּגעטרייסלט זאַמד פֿון די האָר. נאָך אַ מינוט, האָט זי אַ טיפֿן אָטעם און אַ קוק געטאָן אין זײַנע אויגן.
  
  "וואס איז דאס?"
  
  "צוויי סיבות. קודם־כּל, האָט ער זיך דערוווּסט פֿון טשיקאַס קידנאַפּינג און געסטראשעט צו זאָגן דיר.
  
  "אָבער מיר קענען רעדן וועגן -"
  
  "איך ווייס. דאָס איז בלויז אַ קליין טייל. "
  
  נאָר אַ קלײן טייל, האָט ער געטראַכט. איז די קידנאַפּינג פון מאַי ס שוועסטער געווען אַ קליין טייל?
  
  איצט האָט אַליסיאַ זיך געראַנגל אויף די פֿיס. זי האָט זיך אויך אויסגעדרייט צו דרייק, אַן אומקעראַקטעריסטישע שרעק אין אירע אויגן.
  
  "איך ווייס," האָט מאַי אָנגעהויבן, און דערנאָך אויך אָנגעוויזן אויף אַלישאַ. "מיר וויסן עפּעס פיל ערגער. עפּעס שרעקלעך ... "
  
  - גאט, אויב דו װעסט דאס נישט פאסטן, װעל איך אײך בײדע שיסן אין קאפ, פארדאמט.
  
  "ערשטנס, איר מוזן וויסן אַז וועלז וואָלט קיינמאָל זאָגן איר דעם אמת. ער איז געווען S.A.S. ער איז געווען אן אפיציר. און ער האָט געארבעט פֿאַר אַ קליינטשיק אָרגאַניזאַציע אַזוי הויך אין די עסנוואַרג קייט אַז עס פירן די רעגירונג.
  
  "טאַקע? וועגן וואס?" דרייק'ס בלוט האט זיך מיטאמאל פארפרוירן אין זיינע אדערן.
  
  "אז דיין פרוי - אַליסאָן - איז געהרגעט."
  
  זיין מויל האט זיך באוועגט אבער נישט געמאכט קיין קלאנג.
  
  "איר גאַט צו נאָענט צו עמעצער. ז ײ האב ן געדארפ ט אי ר פארלאז ן דע ם רעגימענט . און איר טױט האָט דיך געמאַכט.
  
  "אבער איך איז געווען וועגן צו לאָזן. איך וואָלט לאָזן SAS פֿאַר איר! "
  
  "קיינער האָט דאָס נישט געוווּסט," האָט מאַי געזאָגט. "אפילו זי האט נישט וויסן אַז."
  
  דרייק האט געבליצט ווי ער האט געפילט א פּלוצעמדיק נאַס אין די ווינקלען פון זיינע אויגן. - זי האט געהאט אונדזער קינד.
  
  מײ האט איהם א קוק געטון מיט א גרוים פנים. אַליסיאַ האָט זיך אַוועקגעקערט.
  
  "איך האב קיינמאָל דערציילט ווער עס יז פריער," ער האט געזאגט. "קיינמאָל".
  
  די האַוואַייאַן נאַכט קרעכצן אַרום זיי, די הויך ינדנברעך שושקעט לאַנג-פאַרגעסן לידער פון די אלטע, די שטערן און לבנה געקוקט אַראָפּ ווי ימפּאַסיוולי ווי אלץ, בעכעסקעם סיקריץ און אכטונג די הבטחות וואָס אַ מענטש קען אָפט מאַכן.
  
  "און עס איז עפּעס אַנדערש," מאַי געזאגט אין דער פינצטערניש. "איך פארבראכט אַ פּלאַץ פון צייט מיט וועלז ווען מיר זענען טורינג מיאַמי. בשעת מיר זענען געווען אין יענעם האָטעל, ווייסט איר, דעם וואָס איז געווען צעבלאָנדזשעט, האָב איך אים דערהערט אויפן טעלעפאָן ווייניגסטנס אַ האַלבע טוץ מאָל מיט אַ מענטש...
  
  "וואָס מענטש?" דרייק האט שנעל געזאגט.
  
  "דער מענטש 'ס נאָמען איז געווען קיימאַן. רוססעלל קיימאַן."
  
  
  END
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  דוד לעאַדבעאַטער
  אין די פיר עקן פון דער ערד
  
  
  קאַפּיטל ערשטער
  
  
  פאַרטיידיקונג סעקרעטאַרי קימבערלי קראָווע געזעסן אַרויף מיט אַ גראָוינג געפיל פון ומרויק אין איר שוין ביטינג האַרץ. זי האט אוודאי נישט לאנג געדויערט אין דער ארבעט, אבער זי האט געוואוסט אז עס איז נישט יעדן טאג וואס א פיר-שטערן מיליטער גענעראל און א הויכראנגיקער סי-איי-עי באאמטער האבן פארלאנגט אן אוידיענץ מיט עמעצן אין איר פאזיציע.
  
  עס איז געווען אַ קליין, האַלב-פינצטער אָבער אָרנייטער צימער אין אַ האָטעל אין ונטערשטאָט וואַשינגטאָן; דער אָרט וואָס זי איז געווען געוויינט צו ווען די זאכן דארף אַ ביסל מער טאַקט ווי געוויינטלעך. אונטערגעצונדענע לייטינג האָט זיך שפיגלט אָפּגעשפּיגלט פֿון די הונדערטער גאָלדענע און האַרט דעמבלעך, וואָס האָט געברענגט דעם צימער אַ מער גלייַכגילטיקער לופט און אונטערגעשטראָכן די שטריכן און טאָמיד-טשאַנגנדיקע אויסדרוקן פון די וואָס האָבן זיך דאָ באַקענט. קראָווע האָט געווארט ביז דער ערשטער פון זיי זאָל רעדן.
  
  מארק דיגבי, דער סי.איי.עי. מענטש, איז גלייך צו די פונט. "דיין מאַנשאַפֿט איז אויס פון כמאַל, קימבערלי," ער האט געזאגט, זיין טאָן שנייַדן דורך די אַטמאָספער ווי זויער מעטאַל. - שרײבט זײן אײגענעם בילעט.
  
  קראָווע, וועלכער האָט זיך ערווארטעט פון דעם קאסטישן אטאקע, האָט פיינט געהאט צו גיין אויף דער פארטיידיגונג, אָבער ער האָט טאַקע נישט געהאַט קיין ברירה. אפילו ווען זי האט גערעדט, האט זי געוואוסט אז דאס איז פונקט וואס דיגבי וויל. "זיי האָבן אַ רופן צו געריכט. אין פעלד. איך קען נישט ווי עס, מארק, אָבער איך האַלטן עס.
  
  "און איצט מיר זענען הינטער," גענעראל דזשאָרדזש גלעאַסאָן גראַמבאַלד אין ומגעלומפּערט. א נייַע באַשטעלונג איז געווען אַלע ער זאָרגן וועגן.
  
  "אין די ראַסע פֿאַר אַזוי גערופענע 'רוה ערטער'? רידערס? ביטע. אונדזער בעסטער מחשבות האָבן נישט קראַקט דעם קאָד נאָך. "
  
  "האַלטן מיט אים, הא?" דיגבי האָט ווייטער געהאַלטן ווי גליסאָן האָט נישט איבערגעריסן. "וואָס וועגן זייער באַשלוס צו טייטן אַ ציוויל?"
  
  קרא האט געעפנט איר מויל אבער גארנישט געזאגט. בעסער נישט צו טאָן עס. דיגבי האט קלאר געוואוסט מער ווי זי און איז געגאנגען צו נוצן יעדער לעצטע ביסל פון עס.
  
  ער האט גלייך אויף איר געקוקט. "וואָס וועגן דעם, קימבערלי?"
  
  זי האט צוריק א קוק געטאן אויף אים, גארנישט זאגנדיק, די לופט האט איצט געקראכט צװישן זײ. עס איז געווען קלאָר אַז דיגבי איז געגאנגען צו ברעכן ערשטער. דער מענטש האט זיך כמעט אויסגעוויקלט אין זיין נויט צו טיילן, אויסגאסן זיין נשמה און זי פארמירן לויט זיין אופן טראכטן.
  
  "א מענטש מיטן נאמען יהושע ווידאל האט זיי צוגעהאלפן אין דער אויספארשונג. מיין פעלד מאַנשאַפֿט האט נישט וויסן וואָס זיי זוכן פֿאַר אים, אָדער וואָס זיי האָבן אויסגעדרייט אַלע די קאַמעראַס אין די סערוויילאַנס צימער, "ער פּאָוזד, "ביז זיי קאָנטראָלירן שפּעטער און געפונען ... זייף אָפּעראַ שטערן.
  
  קראָווע לייענען צווישן די שורות, געפיל די פילע לייַערס פון דרעק. "צי איר האָבן אַ פול באַריכט?"
  
  "איך גלויב". דיגבי האט באשטימט א ניד געטאן. "עס וועט זיין אויף דיין טיש ביי הייַנט בייַ נאַכט."
  
  קראָווע האָט געשוויגן וועגן אַלץ וואָס זי האָט געוואוסט וועגן דער לעצטער מיסיע. די SPEAR מאַנשאַפֿט האט אין קאָנטאַקט - קוים - אָבער זיי געוואוסט ביסל וועגן וואָס איז געשען. אָבער, די מאָרד פון דעם יהושע ווידאַל, אויב אמת אין קיין וועג, וועט האָבן טיף און ווייַט-ריטשינג קאַנסאַקווענסאַז פֿאַר די מאַנשאַפֿט. לייגט צו דעם מארק דיגבי, וועלכער איז געווען איינער פון די מענטשן, וואס האבן גליקליך פארריכטיגט יעדן טעות, וואס האט פארשפרייט די אייגענע צילן, און היידן'ס מאַנשאַפֿט קען לייכט גערופן ווערן א חרפה פאר די פאראייניגטע שטאטן. זיי קענען זיין צעלאָזן, קלאַסאַפייד ווי אַנטלויפן צו זיין ערעסטיד, אָדער ... ערגער.
  
  אל ץ אי ז געװע ן אפהענגי ק פו ן דיגבי ס פלאן .
  
  Crowe האט צו זיין זייער אָפּגעהיט, מיינדפאַל פון איר אייגענע גאַנץ שווער קאַריערע. צו גײן אזוי װײט, צו דערהויבן, איז נישט געװען אן אירע געפארן - און עטלעכע האבן נאך אלץ געלוקט הינטער איר.
  
  גענעראל גלעסאָן האָט געטשעפּעט. "עס רירט גאָרנישט פאָרויס. ספּעציעל די גייז וואָס אַרבעט אין דעם פעלד. "
  
  קראו האט א ניד געטאן צום גענעראל. "איך שטימען, דזשארזש. אָבער SPEAR האט און נאָך האט איינער פון אונדזער מערסט עפעקטיוו טימז, צוזאַמען מיט SAL 6 און 7. זיי זענען ... יינציק אין פילע וועגן. איך מיינען, ממש, עס איז קיין אנדערע מאַנשאַפֿט ווי זיי אין דער וועלט."
  
  דיגבי'ס בליק איז געווען שווער. "איך זען דאָס ווי אַ העכסט ומזיכער שטעלע אלא ווי אַ העכער. די SWAT טימז דאַרפֿן קירצער לישעס, נישט לוסער קייטן.
  
  קראו האט געפילט אז די אטמאספערע ווערט ערגער און ער האט געוואוסט אז דאס וועט ווערן ערגער. "דיין מאַנשאַפֿט איז אַוועק פון די ריילז. זיי האָבן ינערלעך פּראָבלעמס. ויסווייניקסט סיקריץ וואָס קען נאָך קומען צו בייַסן אונדז אַלע אין די טאָכעס ... "ער פּאָוזד.
  
  גענעראל גלעסאָן האָט ווידער געגראַנטשט. "די לעצטע זאַך וואָס מיר דאַרפֿן איז אַז אַ קאָלעקטיוו פון זשוליק מולטינאַשאַנאַלי כייערד דורך די יו. בעסער שנייַדן טייז בשעת מיר קענען. "
  
  קראָווע האָט נישט געקענט באַהאַלטן איר יבערראַשן. "איבער וואס רעדסטו?"
  
  - מיר זאגן גארנישט. דיגבי האט געקוקט אויף די װענט, װי ער װאלט זיך דערװארט צו זען דומבעס אויערן.
  
  ― זאָגט איר, מע זאָל זײ אַרעסטירן? זי האט געדריקט.
  
  דיגבי האָט כּמעט אוממערקזאַם געשאָקלט מיטן קאָפּ; קוים באמערקט, אבער א באוועגונג וואס האט געקלונגען ווי ווארענונג בעלז טיף אין קראו'ס נשמה. זי האט נישט געפעלן, נישט קײן ביסעלע, נאר דער אײנציקער װעג צו פארלײגן די שרעקלעכע שפאנונג אין צימער און אװעקגײן איז געװען צו גײן װײטער.
  
  "שטיק אַ שטיפט אין דעם," זי געזאגט אין אַ ליכט קול ווי זי קען מאַכן אויס. "און לאָמיר דיסקוטירן אן אנדער סיבה וואָס מיר זענען דאָ. אין די פיר עקן פון דער ערד."
  
  "לאָמיר זיין דירעקט," האָט דער גענעראַל געזאָגט. "און קוק אויף פאקטן, נישט פאַבלעס. די פאקטן זענען אז עטליכע באנדע משוגעים האבן זיך געטראפן מיט 30 יעריגע מאנוסקריפּטן וועלכע זענען געשריבן געווארן דורך מלחמה פארברעכער וואס האבן זיך באהאלטן אין קובא. די פאקטן זענען אַז די בינטל פון פּסיכאָס זענען פאָרויס און פאַקינג זיי ליקט אין די פאַרשילטן נעץ, וואָס איז גאַנץ נאַטירלעך פֿאַר דעם בינטל. דאס זענען די פאקטן."
  
  קראָווע איז געווען אַווער פון דעם גענעראל ס דיסטאַסט פֿאַר אַרקיאַלאַדזשיקאַל פאָלקלאָר און זיין גאַנץ מאַנגל פון פאַנטאַזיע. "איך טראַכטן אַזוי, דזשאָרדזש."
  
  "וואָלט איר ווי מער?"
  
  "נו, איך בין גאַנץ זיכער אַז מיר זענען וועגן צו הערן זיי."
  
  "יעדער מעשוגע געלערנטער, יעדער פאַקינג ינדיאַנאַ דזשאָנעס וואַנאַבע און ענטערפּרייזינג פאַרברעכער אין דער וועלט איצט האט אַקסעס צו דער זעלביקער אינפֿאָרמאַציע מיר טאָן. יעדער רעגירונג, יעדער SWAT מאַנשאַפֿט, יעדער שוואַרץ אָפּס אַפּאַראַט האט געזען עס. אפילו די וואָס טאָן ניט עקסיסטירן. און רעכט איצט ... זיי אַלע האָבן זייער גראָב ופמערקזאַמקייט אין איין אָרט.
  
  קראָווע איז נישט זיכער אַז זי לייקט זיין אַנאַלאַדזשי, אָבער געפרעגט, "וואָס איינער?"
  
  "פּלאַן פון די סדר פון די לעצטע משפט. דאָאָמסדיי פּלאַן. "
  
  "איצט סאָונדס אַ ביסל דראַמאַטיק קומען פון איר, אַלגעמיינע."
  
  - כ׳האב עס געלײענט װערבאטם, דאס איז אלץ.
  
  "מיר האָבן אַלע לייענען עס. דאָס אַלץ, "האָט געשטעלט דיגבי. "דאָך, דאָס זאָל זיין גענומען עמעס ביז עס קענען זיין דיסקאָונטעד. דער הויפט דאקומענט, וואס זיי רופן "דער דוםטאג-ארדענונג" רעפערס צו די רייטער און, גלייבן מיר, צו דעם סדר אין וועלכן מען זאל זיי זוכן.
  
  "אבער -" גליסאָן האָט זיך קלאָר ניט געקענט העלפן. - פֿיר װינקלען, ס'איז גאָר אומלאָגיש.
  
  קראָו געהאָלפֿן אים פאָרויס. "איך בין געסינג עס איז קאָדעד מיט ציל, דזשארזש. צו קאָמפּליצירן דעם באַשלוס. אָדער מאַכן עס בנימצא בלויז צו די אויסדערוויילט דורך די סדר.
  
  "איך האב עס נישט ליב". גלעזאן האט אויסגעזען, װי זײן דאך איז אפגעבלאזט געװארן.
  
  "איך בין זיכער". קראָווע ראַפּט אויף די טיש אין פראָנט פון איר. "אָבער קוק - דער מאַנוסקריפּט רייזאַז אַ פּלאַץ פון פראגעס, וואָס אַלע זענען נאָך אַנאַנסערד. בייסיקלי, ווו זענען זיי איצט ... דער סדר?
  
  "דאָס איז בשום אופן נישט די גרעסטע מיסטעריע וואָס מיר האָבן," האָט דיגבי נישט מסכים געווען. "דער פּלאַן איז וואָס מיר מוזן ווענדן צו מיט אַלע יאָגעניש."
  
  Crowe ינדזשויד ווינינג דעם באַזונדער מאַניפּיאַליישאַן. "שפּיז זענען שוין אין מצרים," זי באשטעטיקט. "צונעמען דעם מאַנוסקריפּט אין פּנים ווערט און יבערנעמען אונדזער פרי ינטערפּריטיישאַנז זענען ריכטיק, דאָס איז ווו מיר זאָל זיין."
  
  דיגבי האט געביסן די אונטערשטע ליפ. ― דאָס איז אַלץ גוט און גוט, ― האָט ער געזאָגט, ― אָבער דאָס ברענגט אונדז אױך אַ גאַנצן קרײַז צו װוּ מיר װילן זײַן. א באשלוס מוז איצט געמאכט ווערן, קימברלי.
  
  - יעצט ? זי איז געווען עכט סאַפּרייזד. "זיי זענען נישט געגאנגען ערגעץ און עס וואָלט זיין אַ גרייַז צו נעמען זיי אַוועק די פעלד. איך מיין אז איר פארשטייט דעם כתב יד? פיר רייטער? די לעצטע פיר וועפּאַנז? מלחמה, קאָנקוועסט, הונגער, טויט. אויב דאָס איז אַ גילטיק פאָדערן, מיר דאַרפֿן זיי צו טאָן וואָס זיי טאָן בעסטער. "
  
  "קימברלי". דיגבי האט געריבן די אויגן. "איר און איך האָבן גאָר פאַרשידענע מיינונגען אויף וואָס עס איז."
  
  "שורלי איר קענען נישט דיספּיוט זייער פריערדיקן סאַקסעסאַז?"
  
  "ווי טאָן איר דעפינירן הצלחה?" דיגבי האט אויסגעשפרײט די הענט אויף אן אומגליקלעכן שמײכל. "יא, זיי נוטראַלייזד עטלעכע טרעץ, אָבער די סתימות, די ראַנגערס, די סי.איי.עי. ס ספּעציעלע אַקטיוויטעטן דיוויזשאַן, SOG, די מאַרינע קאָר ריידערז קען האָבן געטאן די זעלבע ..." ער פּאָוזד. "זעה וואו איך גיי?"
  
  "איר זאָגן מיר טאָן ניט דאַרפֿן ספּיר."
  
  דיגבי האט מיט כוונה צעקלאגט די אויגן. "עס קיינמאָל געטראפן".
  
  עס האָט גענומען Crowe מער ווי אַ רגע צו באַטראַכטן די ינטענשאַנאַל באַליידיקונג. זי האָט אַ קוק געטאָן פֿון דיגבי צו גלעאַסאָן, אָבער דער גענעראל האָט בלויז געענטפערט מיט אַן אומפאַרשטענדלעכן, סטאָיקישן בליק, קיין צווייפל דער אויסדרוקן פון זיין שעפעריש-שטראָם. עס איז איר געווען קלאָר וואו ספּיר איז געראָטן. גלעזאן האט דאס באמת נישט פארשטאנען, און דיגבי האט נאכגעיאגט נאך א ציל.
  
  "אַזוי ווייט," האָט זי געזאָגט, "מיר האָבן בלויז ווערטער און ריפּאָרץ, מערסטנס רומאָרס. דאָס קאָלעקטיוו האָבן ריזיקירן זייער לעבן, פאַרפאַלן זייער מענטשן און מקריב געווען ווידער און ווידער פֿאַר דעם לאַנד. זיי האָבן די רעכט צו רעדן. "
  
  דיגבי האט זיך געגרימט אבער גארנישט געזאגט. קראָווע האָט זיך צוגעבויגן אויף זײַן שטול, געטרונקען אין דער רויִקער אַטמאָספֿער, וואָס האָט נאָך געהערשט אין די פֿיר עקן פֿון צימער, פּרוּװנדיק צו בלײַבן פֿאָקוסירט. מען האָט פארלאנגט קאַנסאַנטריישאַן און רויק ווען האַנדלינג מיט סאַמיק סנייקס.
  
  "איך פֿאָרשלאָגן צו שיקן מענטשן צו TerraLeaks אין אַן פּרווון צו האַלטן דעם שטראָם פון אינפֿאָרמאַציע," זי געזאגט. "ביז די אָטאַנטיסיטי פון דעם סדר איז געגרינדעט. וואָס וועט פּאַסירן באַלד," זי צוגעגעבן. "מיר פאָרשן דעם קובאַן בונקער וואו עס איז געפונען געוואָרן. און מיר לאָזן Team SPEAR טאָן זייער אַרבעט. קיינער וועט עס נישט טאָן שנעלער. "
  
  גענעראל גלעסאָן האָט זיך אַ נאָד געטאָן אין איינעם. "זיי זענען אין פּלאַץ," ער געראַנגל.
  
  דערנאָך האָט דיגבי איר געגעבן אַ גרויסן שמייכל, אָנגעשריבן צו דער קאַץ וואָס האָט באַקומען די קרעם. "איך אָננעמען אַלע דיין אָפפערס," ער האט געזאגט. "איך וויל גיין אויף רעקאָרד אַז איך בין נישט מסכים מיט זיי, אָבער איך וועל. און צוריק, איך ווילן איר צו אָננעמען מיין קליין פאָרשלאָג.
  
  טייערער גאט, ניין. - װאם פון זײ ?
  
  "מיר שיקן אַ צווייט מאַנשאַפֿט. צו דעקן זיי און אפֿשר העלפן זיי. "
  
  קראָווע געוואוסט וואָס ער איז געווען געזאגט. "צו דעקן" מענט צו אָבסערווירן, און "צו העלפן" גאַנץ עפשער מענט צו ויספירן.
  
  "וואָס קאָלעקטיוו?"
  
  "פּלאָמבע מאַנשאַפֿט 7. זיי זענען נאָענט."
  
  "אומגלויבלעך." קראו האט א שאקל געטאן מיטן קאפ. "מיר האָבן צוויי פון אונדזער שפּיץ טימז אין דער זעלביקער געגנט אין דער זעלביקער צייט. ווי איז עס געשען?
  
  דיגבי האט געראטן צו בלײבן אומפאסיג. "ריין צופאַל. אָבער איר מוזן שטימען אַז צוויי איז בעסער ווי איין."
  
  "פייַן". קראָווע געוואוסט אַז זי האט קיין ברירה אָבער צו שטימען. "אָבער אונטער קיין צושטאנדן טרעפן צוויי טימז. ניט פֿאַר קיין סיבה. אַלץ קלאָר?"
  
  "נאָר אויב די וועלט דעפּענדס אויף עס." דיגבי האָט געשמייכלט, זיך אויסגעדרייט די פראַגע און געמאַכט גליסאָן קרעכצן.
  
  "בלייבן פאַכמאַן," האָט גליסאָן געזאָגט. "איך קען האָבן זיבן אין די רעכט געגנט אין אַ ביסל שעה. בתנאי אַז מיר באַקומען דאָס גאַנץ באַלד. "
  
  "באַטראַכטן עס אַלע איבער." קראָווע האָט זיך אָפּגעהאַלטן פון זאָגן די פּאָר נישט צו לאָזן די טיר שלאָגן זייער טאָכעס אויף זייער וועג אויס. פֿאַר SPEAR, דאָס קען קוים האָבן געווען מער ערנסט. פאר דעם מאן, וואס האט אומגעברענגט יאשא ווידאל, איז עס געווען ברוטאַל. פֿאַר איר, עס קען זיין קיין פון די אויבן און אַפֿילו ערגער. אבער קודם לאמיר ראטעווען די וועלט, האט זי געטראכט.
  
  ווידער.
  
  
  קאַפּיטל צוויי
  
  
  אלעקסאנדריע האט זיך אויסגעשפרייט אין איר גאנצער מאדערנעם הערלעכקייט הינטער א שפיגלט פענצטער; אַ טרייווינג באַטאָנען מעטראָפּאָליס פרינדזשד דורך אַ גאַזירטע ים, ליינד מיט דלאָניע ביימער און האָטעלס, אַ קערווד קאָוסטליין און די ינקרעדאַבלי ימפּרעסיוו ביבליאָטעק פון אלעקסאנדריע.
  
  די סי.איי.עי. זיכער הויז האָט איבערגעזען זעקס שטעגן פאַרקער וואָס האָבן פּאַמעלעך אַרומגערינגלט דעם בויגן פונעם ברעג. אַלע צוטריט צו די ריקיטי באַלקאָן אַרויס איז ריסטריקטיד דורך שווער גלאז און באַרס. נאָר די הויפּט לעבעדיק צימער געפֿינט קיין צייכן פון טרייסט; די קיך איז געווען קליין און כאָוממייד, צוויי פון די בעדרומז זענען לאַנג געווען פארוואנדלען אין שטאָל קאַגעס. עס איז געווען בלויז איין מענטש וואס האט געפירט די זיכער הויז פול-צייט, און ער איז געווען קלאר אויס פון זיין טרייסט זאָנע.
  
  אַליסיאַ האָט באַשטעלט אַ קאַווע. ― אַי מאַן, דאָס זײַנען פֿיר שװאַרצע, צװײ מיט מילך, דרײַ מיט קרעם, און אײנער מיט אַ צימערינג־גערוך. פארשטאנען?"
  
  ― איך טאָן ניט... אַ מענטש אין די דרײַסיק יאָר מיט דינע גלעזעלע ברילן און קוסטלעכע ברעמען האָט מיט אַ כעס געבליצט. "איך מאך נישט... קאווע. איר פֿאַרשטײט דאָס?
  
  "איר פֿאַרשטייט נישט? נו, װאָס טוסטו דאָ?
  
  "פֿאַרבינדונג. לאקאלע קאָנטאַקט. הויזגעזינד. איך -"
  
  אַליסיאַ האָט ענג צוגעקלעפּט די אויגן. - בעל־הביתטע ?
  
  "יא. אבער נישט אזוי - איך -״
  
  אַליסיאַ האָט זיך אַוועקגעקערט. "באַרען, באָכער. מע מאַכט נישט קײן בעט. מען מאכט נישט קאווע. פֿאַר װאָס צאָלן מיר דיר?
  
  דרייק האט זיין בעסטער צו איגנאָרירן די ענגלישוואָמאַן, אַנשטאָט פאָוקיסינג אויף די באַגעגעניש צווישן סמיט און לאָראַן. דער ניו יארקער איז געווען צוגעגרייט און געפלויגן קיין עגיפטן אין א צייט וואס די נייע סכנה איז געווארן פון עפעס א שטענדיג צו ווערן א פריאריטעט. שטייענדיק אין צענטער פון צימער מיט אירע האָר פלאָוינג און איר שטיפעריש אויסדרוק אויף איר פּנים, זי איז געווען גרייט צו באַנייַען די מאַנשאַפֿט, אָבער ווען סמיט אַפּראָוטשט לאָראַן, אַ גאַנץ קייט פון ימאָושאַנז ראַשט דורך איר קאָפּ.
  
  "נישט איצט," האָט זי תיכף געענטפערט.
  
  - איך לעב - האט סמיט געגרמט. "איך געדאַנק איר קען זיין אינטערעסירט."
  
  אַנשטאָט פון סנאַפּינג צוריק, לאָראַן גענומען אַ טיף אָטעם. "איך זארגן וועגן איר יעדער טאָג, יעדער מינוט. איך גלויב. צי איר ווי עס, סמיט?
  
  דער זעלנער האט געעפענט דאס מויל צו פראטעסטירן, אבער אליסיע האט זיך טײך ארײנגעמישט. "פאַרשילטן, האָט איר ניט געהערט? זיין נאָמען איז לאַנסעלאָט. ער בעסער דאָס צו סמיט. איצט רופן מיר אים אַלע אַזוי.
  
  לאָראַן איז געכאפט אַוועק היטן פֿאַר די צווייט מאָל אין אַ מינוט. "לאַנס-וואָס? איז ניט אַז דער נאָמען פון אַן אַלט ריטער?"
  
  "אַוודאי," האָט אַליסיאַ געזאָגט גליקלעך. "דער זעלבער בחור, וואס האט באגאנגען אומגערעכטיקייט מיט דעם קעניג'ס ווייב."
  
  ― זאָגט איר, אַז איך זאָל זיך באַזאָרגן? אָדער טאָן איר זאָרגן?
  
  אַליסיאַ האָט געקוקט אויף סמיט. "ניין. אויב ער פארלירט דיך, איז דער בעסטער זאַך וואָס ער וועט באַקומען אַ באָבאָן, און עס זענען קיין רויט-פייסט מאַנגקיז אין מצרים. זי האט א פרעגנדיק ארומגעקוקט אין צימער. - כאטש נישט אינדרויסן פון דעם צימער.
  
  מאַי איז איצט געשטאנען לעבן לאָראַן, סטעפּינג באַזונדער נאָך טאָפּל קאָנטראָלירונג די זיכער הויז ס זיכערהייט סיסטעם. "זאָל מיר כאַפּן זיך מיט די אָפּעראַציע? איך רעכן אַז דאָס איז וואָס לאָראַן איז דאָ?"
  
  "יא יא". די ניו־יאָרקער האָט זיך גיך צוריקגעכאַפּט. ― װילט איר נישט אַלע זיצן? עס קען נעמען עטלעכע מאָל."
  
  יאָרגי געפונען אַ ליידיק זיצפּלאַץ. דרייק איז געזעסן אויפן ארעם פונעם שטול, פארזיכטיק ארומגעקוקט אין צימער. ער האָט פֿון דער ווײַטנס געקענט זען, ווי דאַל און קנזי האָבן זיך פֿאַרבינדן, ווי היידן האָט זיך אויסגעלאָשן פֿון קינימאַקי, און אַ דאַנק, ווי אַליסיאַ און מאַי האָבן זיך איצט אויסגעזען מער אָננעמען איינער דעם אַנדערן. דרייק איז געווען זייער ריליווד דורך דעם רעזולטאַט, אָבער דער ווייַטער גרויס געשעעניש איז געווען וועגן צו ברעכן אויס. יאָרגי איז געבליבן כּמעט גאָר שטיל זינט זיין אנטפלעקונג בלויז דריי טעג צוריק.
  
  איך בין דער, וואס האט אומגעברענגט מיינע עלטערן אין קאלט בלוט.
  
  יא, עס האט אונטערגעווארפן די פייערונג, אבער קיינער האט נישט געדריקט די רוסן. ער איז טאַקע ווײַט געגאַנגען זיך מודה זײַן וואָס ער האָט געטאָן; איצ ט הא ט ע ר געדארפ ט צײט , צ ו איבערזעצ ן דע ם זיק ן אוי ף פאַקטישע װערטער .
  
  לאָראַן געקוקט אַ ביסל ומבאַקוועם אין די קאָפּ פון די צימער, אָבער ווען סמיט סטעפּט צוריק, זי אנגעהויבן צו רעדן. "ערשטער, מיר קען האָבן אַ פירן אויף די אָרט פון טיילער וועב ס סטאַש. געדענקט ― ער האָט צוגעזאָגט, אַז מע װעט אַנטפּלעקט װערן נאָך סודות?
  
  דרייק האט עס גוט דערמאנט. זינט דעמאָלט, זיי האָבן באַזאָרגט וועגן די פּאָטענציעל קאַנסאַקווענסאַז. אָדער בייַ מינדסטער צוויי אָדער דרייַ זענען געווען.
  
  "אָבער מיר האָבן נישט צייט פֿאַר דעם רעכט איצט. שפּעטער, איך האָפֿן מיר אַלע קענען גיין אויף אַ יאַזדע. אָבער דאָס ... די נייַע סאַקאָנע סטאַרטעד ווען די TerraLeaks אָרגאַניזאַציע שטעלן אַ גאַנץ בינטל פון דאָקומענטן אויף דער אינטערנעץ. זי האָט זיך צעוויינט. "מער ווי אַ גשמיות באָמבע דראַפּט אויף אַ דיגיטאַל יסוד. אל ע דאקומענט ן זײנע ן געשריב ן געװאר ן מי ט דע ר האנט , א שטײגערי ק גרוים ע או ן זײע ר זעלבםט ־ פארכאפנדיק . פּשוט אַלט אָפּפאַל. TerraLeaks עמפּלוייז געפונען זיי אין אַן אַלט בונקער אין קובאַ, עפּעס לינקס פון יאָרצענדלינג צוריק. עס זעט אויס ווי דער בונקער איז פריער געווען די הויפטקווארטיר פון א גרופע משוגעים, וואס האבן זיך אנגערופן דער ארדער פון דומזדיי".
  
  "סאָונדס ווי אַ פּלאַץ פון לאַפס," דרייק געזאגט.
  
  "דאָך עס איז געווען. אבער אמת געזאגט, די זאכן ווערן פיל ערגער. די אלע מענטשן זענען געווען מלחמה פארברעכער, וואס זענען אנטלאפן פון נאצי דייטשלאנד און האבן זיך באהאלטן אין קובא. איצט, ווי איר אַלע וויסן, עס איז גרינגער צו מאַכן אַ רשימה פון מאָדנע דרעק וואָס די נאַציס זענען נישט אינטערעסירט אין ווי אַ רשימה פון וואָס זיי זענען. דער סדר איז געווען באשאפן צו פאָרן זאכן אויף צו צוקונפֿט דורות. אויב זיי זענען געכאפט אָדער געהרגעט, זיי וואָלט ווי צו האָבן עטלעכע כבוד רעזאַנאַנס ערגעץ אין דער צוקונפֿט."
  
  "און איר זאָגן זיי האָבן עס?" האט היידן געפרעגט.
  
  "נו, נאָך נישט. גאָרנישט איז געווען פּראָווען. דער באפעל איז באשטאנען פון צוויי גענעראלן, צוויי איינפלוסרייכע רעגירונגס-פיגורן און צוויי רייכע ביזנעסלייט. צוזאַמען זיי וואָלט ווייד היפּש מאַכט און רעסורסן."
  
  "ווי טאָן מיר וויסן דעם?" - האט מאי געפרעגט.
  
  ― אָ, זײ האָבן גאָרנישט באַהאַלטן. נעמען, געשעענישן, ערטער. אַלע דעם איז אין די דאָקומענטן. און TerraLeaks נאכגעגאנגען פּאַסן, לאָראַן שאָקלען איר קאָפּ, "פּונקט ווי זיי טאָן."
  
  ― זאָגט איר, אַז אַלע װײסן? דרייק האט שטיל געזאגט. "יעדער בלוטיקע אָרגאַניזאַציע אין דער וועלט? שקר." ע ר הא ט זי ך געדרײט , דע ם קאפ , צו ם פענצטער , װ י געטראפ ן ד י גאנצ ע װעל ט אי ן דרױסן , צוזאמענגעקומענדיק .
  
  "דער דאָקומענט אין קשיא איז נישט גאָר פאַרטיק," לאָראַן אנגעהויבן.
  
  אַליסיאַ האָט געשנאַכט. "סייַדן, פון קורס, דאָס איז נישט דער פאַל."
  
  "אזוי מיר טאָן ניט האָבן אַלע די אינפֿאָרמאַציע. מיר קענען בלויז אָננעמען, אַז די דאָזיקע מלחמה-פאַרברעכער, וואָס זענען פאַרשווונדן פון דער ערד מיט בערך זיבן און צוואנציק יאָר צוריק, האָבן נישט באַקומען קיין געלעגנהייט צו פאַרענדיקן זייער אַרבעט".
  
  - פארשװאונדן ? דאהל האט געמורמלט, זיך אביסל איבערגערוקט פון פוס צו פוס. "עס יוזשאַוואַלי מיטל די סוד פּאָליצייַ. אָדער SWAT. מאכט זינען זינט זיי זענען געווען מלחמה קרימאַנאַלז. "
  
  לאָראַן נאַדיד. "דאָס איז די קאָנסענסוס. אָבער דער, וואָס איז "פאַרשווינדן", האָט ניט געטראַכט זוכן דעם געהיימע בונקער.
  
  "דעמאָלט מיסטאָמע SAS." דאַהל האָט געקוקט אויף דרייק. "פעט באַסטאַרדס".
  
  "לפּחות אונדזער ספּעציעל פאָרסעס זענען נישט גערופן "אַבבאַ."
  
  קינימאקא איז צוגעגאנגען צום פענצטער א קוק. "סאָונדס ווי די מוטער פון אַלע מיסטייקס," ער ראַמבאַלד אין די גלאז. "איך לאָזן די אינפֿאָרמאַציע צו זיין פונאנדערגעטיילט פריי. ווי פילע גאַווערמאַנץ זענען געגאנגען צו גיינ אַף פֿאַר דעם אין דער זעלביקער צייט? "
  
  "לפּחות זעקס," לאָראַן געזאגט. "וואָס מיר וויסן וועגן. איצט עס קען זיין מער ווי דאָס. די ראַסע אנגעהויבן ווען איר גייז פאַרטיק אין פּערו.
  
  "פאַרענדיקן?" סמיט ריפּיטיד. "מיר געראטעוועט לעבן."
  
  לאָראַן האָט זיך אָנגעהויבן. - קיינער באַשולדיקט דיך נישט דערפאַר.
  
  דרייק האָט בפירוש געדענקט סמיט ס ריפּיטיד ריקוועס צו ייַלן די גענעם אויף די לעצטע מיסיע. אבער איצט איז נישט די צייט צו כאַפּן דעם אַרויסגעבן. אַנשטאָט, ער שטיל געכאפט די ופמערקזאַמקייַט פון די ניו יארקער.
  
  "אזוי," ער געזאגט. "פארוואס טאָן איר ניט זאָגן אונדז פּונקט וואָס דעם דאָאָמסדייַ אָרדער האט פּלאַננעד און ווי עס וועט צעשטערן די וועלט?"
  
  לאָראַן גענומען אַ טיף אָטעם. "דעמאָלט עס איז אַלע רעכט. איך האף אז איר זענט גרייט דערויף."
  
  
  קאַפּיטל דריי
  
  
  "דורך שפּיאָן סאַטאַלייץ, געהיים אגענטן און קאַמעראַס, דראָנעס, די NSA ... איר נאָמען עס, מיר וויסן אַז בייַ מינדסטער זעקס אנדערע לענדער זענען ראַשינג צו זיין די ערשטער צו געפֿינען די פיר עקן פון דער ערד. אמעריקאנער ..." זי פּאָוזד, טראכטן, "נו ... ווייל אמעריקאנער ... איר ווילן צו באַקומען דאָרט איידער די אנדערע. ניט נאָר פֿאַר פּרעסטיזש, אָבער אויך ווייַל מיר קענען פשוט נישט זאָגן וואָס ווער עס יז אַנדערש וועט טאָן מיט וואָס זיי געפֿינען. די געפיל איז ... וואָס אויב ישראל געפינט אַ סוד רוצח פון די מדינה? וואָס אויב טשיינאַ געפינט אַלע פיר?
  
  "אזוי דאָס זענען די באשטעטיקט לענדער וואָס אָנטייל נעמען אין די פּרויעקט?" - האט קנזי געפרעגט שטילערהײט. "ישראל?"
  
  "יא. פּלוס טשיינאַ, פֿראַנקרייַך, שוועדן, רוסלאַנד און די וק.
  
  דרייק האָט געטראַכט אַז ער האָט געקענט עטלעכע פון די ינוואַלווד מענטשן. עס איז געווען פאַלש אַז ער האט צו אַרבעטן קעגן זיי.
  
  "כיטרע," ער געזאגט. "וואָס זענען די פּינטלעך אָרדערס?"
  
  לאָראַן אָפּגעשטעלט איר לאַפּטאַפּ צו מאַכן זיכער. "זיי אַנטהאַלטן אַ שרעקלעך פּלאַץ פון 'קיין דורכפאַל' און 'אין אַלע קאָס'."
  
  "זיי זען דאָס ווי אַ גלאבאלע סאַקאָנע," האָט היידן געזאָגט. "פארוואס נישט? דער ווייַטער אַפּאָקאַליפּסע איז שטענדיק בלויז אַ ביסל טעג אַוועק."
  
  "און נאָך," האט דרייק, "אין עסאַנס, מיר זענען אַלע אויף דער זעלביקער זייַט."
  
  היידן האט אים געבליצט. "וואַו. גיי אַוועק פון די דרוגס, באָכער. "
  
  "ניין, איך האָב געמיינט -"
  
  "צו פילע קלאַפּן האָבן אים גאָר מעשוגע." דאהל האט געלאכט.
  
  דרייק האט ארויפגעקלאפט די אויגן. "מאך צו דיין מויל." ער האט געמאכט א פויז. "האָב איר געפרעגט וועגן דיין יאָרקשירע? אין קיין פאַל, איך מענט אַז מיר זענען אַלע ספּעציעל פאָרסעס. שנייַדן פון די זעלבע שטאָף. מיר זאָלן זיך נישט יאָגן איבער דער גאַנצער וועלט.
  
  "מסכים," האָט היידן געזאָגט אָן עמאָציע. "אזוי מיט וועמען וועט איר דיסקוטירן דעם?"
  
  דרייק האט אויסגעשפרייט די הענט. - פרעזידענט קאבורן?
  
  "ערשט, איר וואָלט האָבן צו פאָרן דורך די מיניסטער פון דיפענס. און אנדערע. קאָלע איז סעראַונדאַד דורך מער ווי גשמיות ווענט, און עטלעכע פון זיי זענען נישט אָן באַטאַלז.
  
  "ניט אַלע טימז וועלן שפּילן פרייַנדלעך שוועבעלעך," קנזי צוגעגעבן קאַנפאַדאַנטלי.
  
  "אַוואַדע". דרייק האט זיך אויפגעגעבן און זיך אוועקגעזעצט. "אנטשולדיגט לאָראַן. גיי אן."
  
  "רעכט. אַזוי אַלעמען האט לייענען די ליקט דאָקומענטן. ס׳רובֿ פֿון זיי זײַנען נאַצישע שטותים, אמתדיק. און איך ליינען עס ווערבאַטום. דער בלאַט געהייסן נאָך דעם נעבעך גרופּע, טייטאַלד "די דאָאָמסדייַ אָרדער", קלאר ווייזט צו די אַזוי גערופענע "רעסטינג ערטער" פון די פיר רידערמען: מלחמה, קאָנקוועסט, הונגער און טויט.
  
  "פון דעם ספר פון התגלות?" האט היידן געפרעגט. "די פיר רייטער?"
  
  - יא. לאָראַן נאַדיד, נאָך סקימינג דורך די פילע הערות באשטעטיקט דורך עטלעכע פון אַמעריקע ס שפּיץ געעקס. "די לאם פון גאָט עפענען די ערשטער פיר פון די זיבן סתימות, וואָס רופן אַרויס פיר באשעפענישן ריידינג ווייַס, רויט, שוואַרץ און בלאַס-פייסט פערד. פֿאַרשטייט זיך, אַז זיי זײַנען במשך פֿון די יאָרן געווען צוגעבונדן צו אַלץ און ווידער און נאָכאַמאָל איבערגעחזרט געוואָרן אין דער פּאָפּולערער קולטור. זיי האָבן אפילו דיסקרייבד ווי אַ סימבאָל פון די רוימישע אימפעריע און זייַן סאַבסאַקוואַנט געשיכטע. אָבער, היי, די נאַציס קען ספּין עס ווי זיי וועלן, רעכט? איצט, עס קען זיין בעסער אויב איך פאַרשפּרייטן דעם. זי האט ארויסגענומען פון איר רעצעפט א שטעקל פאפירן, אויסגעזעהן מער ביזנעס ווי דרייק האט איר אלץ געזען. אַ טשיקאַווע ענדערונג פֿאַר לאָראַן, און זי סימז צו האָבן גענומען עס צו האַרץ. ער האט גיך א קוק געטאן אויפן פאפיר.
  
  "איז דאָס די זאַך וואָס האָט אַלעמען טאַנד? סדר?
  
  "יא, לייענען דעם."
  
  דאַהל האָט עס געלייענט אויף הויך, בשעת די אַנדערע האָבן עס אַרײַנגענומען.
  
  "אין די פיר עקן פון דער ערד מיר געפונען די פיר רייטער און אַוטליין צו זיי די פּלאַן פון די סדר פון די לעצטע משפט. די וואס בלייַבנ לעבן די דזשודגמענט קרייצצוג און זייַן אַפטערמאַט וועט רייטפאַל הערשן העכסט. אויב איר לייענען דעם, מיר זענען פאַרפאַלן, אַזוי לייענען און נאָכגיין מיט זאָרג. אונדזער לעצטע יאָרן האָבן שוין פארבראכט אַסעמבאַלינג די לעצטע פיר וועפּאַנז פון די וועלט רעוואַלושאַנז: מלחמה, קאָנקוועסט, הונגער און טויט. צוזאַמען, זיי וועלן צעשטערן אַלע רעגירונגס און עפענען אַ נייַע צוקונפֿט. זייט גרייט. געפֿינען זיי. אַרומפאָרן צו די פיר עקן פון דער ערד. געפֿינען די רעסטינג ערטער פון דער פאטער פון סטראַטעגיע, און דערנאָך די כאַגאַן; די ערגסטע ינדיאַן וואָס אלץ געלעבט, און דעמאָלט דער פּלאָג פון גאָט. אָבער ניט אַלץ איז ווי עס מיינט. מיר באזוכט די כאַגאַן אין 1960, פינף יאָר נאָך קאַמפּלישאַן, פּלייסינג די קאָנקוועסט אין זיין אָרן. מיר האָבן געפונען די פּלאָג וואָס גאַרדז די אמת דומזדיי. און דער בלויז טייטן קאָד איז ווען די רידערס אנטפלעקט זיך. עס זענען קיין יידענטאַפייינג מאַרקס אויף די ביינער פון דעם פאטער. דער אינדיאנער איז ארומגענומען מיט וואפן. דער סדר פון די לעצטע משפט איצט לעבן דורך איר און וועט שטענדיק הערשן העכסט.
  
  דרייק האָט דאָס אַלץ אַבזאָרבד. פילע רמז, אַ פּלאַץ פון אמת. פילע אַרבעט. אָבער, דאַהל איז געווען פאָרויס פון אים מיט דער ערשטער באַמערקונג. "אויפֿגעשטאַנען? וועלן זיי נישט אויפשטיין?
  
  "יאָ, עפּעס מיינט צו זיין פאַלש." לאָראַן מסכים. "אָבער דאָס איז נישט קיין טיפּ טעות."
  
  מאַי קאַמענטאַד, "עס קוקט ווי עס ווייזט די סדר אין וואָס צו היטן, כאָטש סאַטאַל."
  
  לאָראַן נאַדיד אין העסקעם. "דאס איז ריכטיג. אָבער פאַרשטייט איר אויך פאַרוואָס זיי רופן דאָס "רוה-פּלאַץ", נישט קברים און קברים אָדער וואָס?
  
  "דאס זענען נישט וואָס זיי ויסקומען," דאַהל לייענען הויך.
  
  "יא. קלאר, אַ טאָן מער פאָרשונג איז דארף. "
  
  "דער אינדיאנער איז ארומגערינגלט מיט וואפן," האט אלישיע געלייענט הויך. "וואָס די גענעם טוט דאָס מיינען?"
  
  "לאָמיר נישט גיין צו ווייַט פאָרויס פון זיך," האָט היידן געזאָגט.
  
  "דער וויסן פון אַלע די לעצטע רוען ערטער איז געגלויבט צו זיין געשטארבן מיט די נאַצי סדר." לאָראַן געזאגט. "אפשר האָבן זיי פּלאַננעד עפּעס רעקאָרדירן. אפֿשר עס ס קאָדירונג. אָדער די אַריבערפירן פון וויסן צו אנדערע דורות. מיר ווייסן נישט זיכער, נאָר מיר ווייסן, אַז דאָס איז אַלץ וואָס מיר דאַרפֿן צו גײן, - האָט זי אַ שמייכל געטאָן, - און אַלע זײַנען אין איין שיפל. זי האט געקוקט אויף דרייק. "שיפל. פּליט פֿאַר ניצל. איר האָט דעם געדאַנק."
  
  דער יאָרקשירמאַן האָט אַ שטאלץ געכאַפּט. "אַוודאי איך ווילן. SAS קענען מאַכן אַ שטיין לאָזנ שווימען. "
  
  "נו, ווער עס יז מיר לויפן אין, זיי האָבן די זעלבע קלוז מיר האָבן," האָט היידן געזאָגט. "ווי וועגן מיר אָנהייבן?"
  
  קינימאקא האט זיך אפגעקערט פון פענצטער. "אין די פיר עקן פון דער ערד?" - האט ער געפרעגט. - װאו געפינט זיך זײ ?
  
  דער צימער האט אויסגעזען ליידיג. "עס איז שווער צו זאָגן," דאַהל געזאגט. "ווען די ערד איז קייַלעכיק"
  
  "אָוקיי, ווי וועגן דער ערשטער רייטער זיי ריפערד צו. דאָס איז דער פאטער פון סטראַטעגיע. " קינימאקא איז ארײן אין צימער, פארשפארט דאם גאנצע ליכט פון דעם פענצטער הינטער אים. "וואָס פֿאַרבינדונגען האָבן מיר צו אים?"
  
  "ווי איר קען דערוואַרטן," לאָראַן טאַפּט דעם עקראַן, "טראַכטן אַז טאַנגקס אין שטוב טאָן דאָס אויך ..." זי האָט גענומען אַ מאָמענט צו לייענען.
  
  דרייק האט גענומען די זעלבע מאָמענט צו טראַכטן. לאָראַן ס דערמאָנען פון אַ "טראַכטן טאַנק צוריק היים" בלויז קלעראַפייד וואָס איז נישט דאָרט.
  
  קארין בלייק.
  
  פון קורס, צייט פלו דורך ווען איר געווען טייל פון די SPEAR מאַנשאַפֿט, אָבער דער טאָג און אפילו די וואָך ווען קאַרין איז געווען געמיינט צו זיין אין פאַרבינדן איז לאַנג ניטאָ. יעדעס מאָל, ווען ער האָט באַשלאָסן זיך צו קאָנטאַקט מיט איר, האָט אים עפּעס אָפּגעשטעלט - צי עס איז אַ בינטל שונאים, אַ גלאבאלע קריזיס, אָדער זיין אייגענע פאָדערונג נישט צו טשעפּען. קארין האט געדארפט איר פלאץ, אבער...
  
  וואו איז זי?
  
  לאָראַן האָט אָנגעהויבן רעדן, און ווידער האָט מען געדאַרפט אַוועקלייגן די מחשבות וועגן קאַרין.
  
  "עס מיינט אַז די היסטארישע פיגור איז געווען באקאנט ווי דער פאטער פון סטראַטעגיע. חניבעל."
  
  סמיט האט אויסגעזען אומזיכער. - װאם פון זײ ?
  
  אַליסיאַ האָט צוגערוקט די ליפּן. "אויב עס איז אַן אַנטאַני האָפּקינס דוד, איך בין נישט געלאזן דעם פּלאַץ."
  
  "Hannibal Barça איז געווען אַ לעדזשאַנדערי וואָרלאָרד פון קאַרטהאַגע. געבוירן אין 247 בק, ער איז געווען אַ מענטש וואס געפירט אַ גאַנץ אַרמיי, אַרייַנגערעכנט מלחמה עלאַפאַנץ, דורך די פּירענעעס און די אַלפּס צו איטאליע. ער האט געהאט די פעאיקייט צו באשטימען די אייגענע סטרענגקטס און די שוואכקייטן פון זיינע שונאים, און האט באזיגט אסאך פון רוים'ס בונד. דער איינציקער וועג וואָס ער האָט זיך באַזיגט איז געווען ווען איינער האָט זיך אויסגעלערנט זיין אייגענע בריליאַנטע טאַקטיק און אנטוויקלט א וועג צו נוצן זיי קעגן אים. עס איז געווען אין קאַרטהאַגע."
  
  "אזוי דער באָכער איז דער פאטער פון סטראַטעגיע?" - האט סמיט געפרעגט. - דעם חניבעל?
  
  "גערעכנט ווי איינער פון די גרעסטע מיליטעריש סטראַטעגיסץ אין געשיכטע און איינער פון די מערסט בוילעט גענעראַלס פון אַנטיקוויטי, צוזאַמען מיט אלעקסאנדער דער גרויסן און קיסר. ער איז געווען גערופן דער פאטער פון סטראַטעגיע ווייַל זיין ערגסט פייַנט, רוים, ענדיקט זיך ניצן זיין מיליטעריש טאַקטיק אין זייער אייגענע פּלאַנז.
  
  "דאָס איז נצחון," האָט דאַהל געזאָגט, "אויב עס איז געווען איינער."
  
  לאָראַן נאַדיד. "בעסער. חניבעל איז געווען פאררעכנט ווי אזא נייטמער פאר רוים, אז זיי האבן גענוצט דעם ווארט ווען ס'איז געווען עפעס א בראך. איבערגעזעצט, הייסט עס חניבעל ביים טויער! דער לאטיינישער פראזע איז געוואונען און ווערט נאך היינט גענוצט".
  
  "צוריק צו סדר," האָט היידן זיי געזאָגט. - װי קומט עס ?
  
  "נו, מיר קענען זאָגן מיט זיכערקייט אַז Hannibal איז איינער פון די פיר רידערמען. אין אַדישאַן צו משמעות רידינג אַ פערד, ער איז געווען ריפערד צו איבער די געשיכטע ווי דער פאטער פון סטראַטעגיע. אַזוי ער איז מלחמה, דער ערשטער רידער. ער האָט זיכער געבראַכט מלחמה צו דער רוימישער אימפעריע.
  
  דרייק האט איבערגעזוכט דעם טעקסט. "אזוי, עס זאגט דאָ אַז דער פּלאַן פון די סדר פון דאָאָמסדייַ איז געלייגט דורך די רידערס. זאָל מיר יבערנעמען אַז דער אָרדער באַגראָבן אַ דעסטרוקטיווע וואָפן אין חניבעל ס קבר? לאָזן עס פֿאַר די ווייַטער דור?
  
  לאָראַן נאַדיד. "עס איז אַן אַלגעמיינע געפיל. געװער אין יעדן קבר. א קבר אין יעדן ווינקל פון דער ערד״.
  
  קינימאקא האט אויפגעהויבן אן ברעם. "וואָס ווידער מאכט ווי פיל זינען ווי אַ גראָז רעקל."
  
  היידן האט אים געווינקט ער זאל זיך אפשטעלן. "פארגעס עס," זי געזאגט. "פֿאַר איצט. אַ מענטש ווי חניבעל זאָל דאָך האָבן אַ קבר אָדער אַ מאַוסאָליום?
  
  לאָראַן לענד צוריק אין איר שטול. "יאָ, דאָס איז ווו די טינגז ווערן טריקי. דער אָרעמאַן אַלט חניבעל איז גלות און איז געשטארבן אַ צאָרעדיק טויט, מיסטאָמע פון סם. ער איז באגראבן געווארן אין אן אומגעצייכנטן קבר״.
  
  דרייק האט ארויפגעקלאפט די אויגן. "שטערן".
  
  "דאָס מאכט איר טראַכטן, ניט עס?"
  
  "צי מיר האָבן אַ אָרט?" - האט מאי געפרעגט.
  
  "טאַקע יאָ". לאָראַן סמיילד. "אפריקע".
  
  
  קאַפּיטל פיר
  
  
  אַליסיאַ געגאנגען צו אַ זייַט קאַבינעט און גאַט אַ פלאַש פון וואַסער פון די מיני פרידזש אויף שפּיץ. סטאַרטינג אַ נייַע אָפּעראַציע איז שטענדיק געווען סטרעספאַל. קאַמף איז געווען איר פאָרטע; אָבער, דאָס מאָל זיי האָבן קלאר געדאַרפט אַ פּלאַן. היידן האט שוין זיך איינגעשריבן לאָראַן פֿאַר די לאַפּטאַפּ, און סמיט איז טריינג צו קוקן אינטערעסירט, קיין צווייפל ווייַל די ניו יארקער איז טריינג אויף אַ אַנדערש ראָלע. אה יא, און ווייל זי איז נישט אין טורמע באזוכן א משוגענער טעראריסט.
  
  אַליסיאַ האט איר אייגן מיינונג, אָבער עס איז שווער פֿאַר איר צו פֿאַרשטיין די לאָגיק פון לאָראַן ס טראכטן. דאך, עס איז נישט געווען איר אָרט צו ריכטער, נישט נאָך דעם לעבן זי שוין געפירט. לאָראַן פאָקס איז געווען קלוג גענוג און קלוג גענוג צו פאָרויסזאָגן וואָס וואָלט פּאַסירן.
  
  האף אזוי. אַליסיאַ געטרונקען האַלב פון די פלאַש, און דאַן זיך צו דרייק. דער יאָרקשירמאַן איז איצט געשטאַנען לעבן דאַהל און קנזי. זי האט געזאלט ארײנקומען, װען נעבן איר איז געװען א באװעגונג.
  
  "אָה, הי יאָגי. ווי זענען די זאכן דאָרט?"
  
  "פייַן". זינט ער איז פּלוצלינג אויסגעשטעלט געוואָרן, איז דער רוסישער גנב אונטערגעשטראָכן געוואָרן. - מײנט איר, אז זײ האבן מיך איצט פיינט?
  
  "וועלט געזונטהייט ארגאניזאציע? זיי? דו מאכסט א וויץ? קיינער משפט איר נישט, ספּעציעל מיר. זי האט זיך געכאפט און זיך ארומגעקוקט. "אָדער מייַ. אָדער דרייק. און ספּעציעל נישט קנזי. די כלב האט מיסטאָמע אַ דאַנדזשאַן פול מיט מיאוס ביסל סיקריץ. "
  
  "וועגן".
  
  "ניט פּונקט דיין מיאוס קליין סוד." קראפ! ״היי, איך פרוב נאך דא צו טוישן. איך װײס ניט װי צו דערפרייען אַ פאַרשילטן זאַך".
  
  "איך זע עס".
  
  זי האט אויסגעהאלטן די האנט, קום אהער! - און צוגעלאפן צום קאפ , ווען ער האט זיך אויסגעגליטשט , פרובירט צו כאפן דעם קאפ . יאָרגי האָט זיך געכאַפּט הינטערן צימער, ליכטיקע פיס. אַליסיאַ געזען די ומזיסט פון די יאָגן.
  
  - נעקסטע מאל, יינגל.
  
  דרייק האט נאכגעקוקט איר צוגאַנג. - דו װײסט, ער האט מורא פאר דיר.
  
  "איך האָב נישט טראַכטן אַז דאָס קינד איז דערשראָקן פון עפּעס. ניט נאָך ספּענדינג צייט אין דעם רוסיש טורמע און בויען ווענט. דעמאלט וועסטו וויסן אז ער האט מורא דערפון. זי האט זיך אנגעקלאפט אויפן קאפ.
  
  "די מערסט שטאַרק וואָפן פון אַלע," דאַהל געזאגט. - פרעג נאר חניבעל.
  
  - אוי, טאָרסטי איז קלוג. לאָמיר אַלע נעמען אַ קוק אין דעם קאַלענדאַר. עמעס אָבער, "אַלישאַ צוגעגעבן. "דאָס קינד דאַרף רעדן. איך בין נישט דער בעסטער קוואַלאַפייד. "
  
  קנזי האט געבראכן. "טאַקע? איך בין דערשטוינט".
  
  "זייט איר דערמאנט אין וועבס דערקלערונג? טאַקע יאָ, איך טראַכטן אַזוי. "
  
  דער ישׂראלדיקער האָט אַ שמייכל געטאָן. "איך געפֿינען עס שווער צו שלאָפן בייַ נאַכט. איז וואס?"
  
  "דעריבער," האָט אַליסיאַ געזאָגט. "נישט וואָס."
  
  "איך רעכן פֿאַר די זעלבע סיבה ווי איר."
  
  ם׳איז געװארן א טיפע שטילקײט. דאהל האט באגעגנט דרייק'ס בליק איבער די פרויען קעפ און זיך אביסל געבויגן. דרייק האט זיך גיך אוועקגעקוקט , נישט פארניכטעט די פרויען , אבער אויך נישט געוואלט אריינגעשלעפט ווערן אין ברונעם פון אומגליק . אַליסיאַ האָט אַ קוק געטאָן ווי היידן האָט אָנגעהויבן רעדן.
  
  "אָוקיי," האָט זייער באַלעבאָס געזאָגט. "דאָס איז בעסער ווי לאָראַן ערידזשנאַלי געדאַנק. ווער איז אין טויווע צו גיין צו די העלספּאָנט?
  
  אַליסיאַ האָט אַ זיפץ געטאָן. "סאָונדס גאנץ פֿאַר דעם פאַרשילטן מאַנשאַפֿט. צייכן מיר אויף."
  
  
  * * *
  
  
  ערשטער דורך העליקאָפּטערס און דערנאָך דורך ספּידבאָאַץ, די SPEAR מאַנשאַפֿט איז אַפּראָוטשט די דאַרדאַנעללעס. די זון איז שוין געזונקען צום האריזאנט, דאס ליכט האט זיך פארוואנדלט פון א ליכטיקן באל אין א פאנאראמישע באנד אין הינטערגרונד און א האריזאנטישן צעשטער. דרייק געפונען זיך קוים סוויטשינג פון איין מאָדע פון אַריבערפירן צו אנדערן אויף די באַמפּי פאָר, און גענומען די צייט צו ווונדער ווי די פּיילאַץ האָבן דורכגעקאָכט דעם טאָג. אַלישאַ, זייענדיק לעבן אים אויף ברעט די העליקאָפּטער, קלעראַפייד איר געפילן אַ ביסל.
  
  "היי מענטשן, איר טראַכטן אַז דער באָכער איז טריינג צו טייטן אונדז?"
  
  קינימאקא , אנגעקלאפ ט אי ן שטאר ק או ן צוגעקלאפ ט אוי ף אזו י פי ל ספער ע גארטלע ן װ י ע ר הא ט געקענ ט פארהאלטן , הא ט דור ך געקלעמט ע צײן , א ז אי ך בי ן גאנ ץ זיכער , א ז ע ר מײנט , א ז ז ײ שפרינגען .
  
  קאָמוניקאַציע פאַסילאַטיז זענען גאָר אַפּעריישאַנאַל און אָפן. שטילקייט האָט אָנגעפילט די לופט ווען זייער מאַנשאַפֿט אָפּגעשטעלט די וועפּאַנז סאַפּלייד דורך די סי.איי.עי. דרייק האָט געפֿונען די געוויינטלעך סאַספּעקץ, וואָס אַרייַנגערעכנט גלאַקס, הקס, קאַמבאַט נייווז און אַ סאָרטירונג פון גראַניידז. נאַכט זעאונג דעוויסעס זענען אויך צוגעשטעלט. נאָך בלויז אַ ביסל מינוט, היידן אנגעהויבן צו רעדן אויף די קאַמיונאַקייטער.
  
  "אַזוי מענטשן, עס איז צייט צו באַטראַכטן אן אנדער, מער פּערזענלעך אַספּעקט פון דעם מיסיע. קאַמפּיטינג טימז. די סי.איי.עי. זאגט נאך אז עס זענען פאראן זעקס פון זיי, לאמיר זיין דאנקבאר אז עס איז נישט פיל מער. די אלעקסאנדריע צעל באקומט כסדר אינפארמאציע דריפענדיג פון סי.איי.עי. צעלן איבער דער וועלט, פון די NSA און אונטערקאווער אגענטן. זיי איבערגעבן קיין באַטייַטיק פאקטן צו מיר - "
  
  "אויב עס איז אין זייער אינטערעס," האָט קנזי אַרײַן.
  
  הײַדן האָט זיך פֿאַרהוסט. "איך פארשטיי אז איר האט שלעכטע איבערלעבונגען מיט רעגירונג אגענטורן און די סי.איי.עי. איז טאַקע שלעכט אין דער פרעסע, אָבער איך האָב געאַרבעט פֿאַר זיי. און אין מינדסטער איך געטאן מיין אַרבעט רעכט. זיי דאַרפֿן צו באַשיצן די גאנצע פאָלק. זייט זיכער, איך וועל אייך איבערגעבן די פאקטן".
  
  "איך ווונדער וואָס הייבן אַרויף איר רעקל," אַלישאַ וויספּערד איבער די קאַמיונאַקייטער. "איך בין זיכער עס איז נישט אַ פאַרשילטן גוט זאַך."
  
  קנזי האט א קוק געטאן אויף איר. "וואָס קען זיין גוט, וואָס מאכט דיין רעקל פאָר אַרויף?"
  
  "איך וויס נישט". אַליסיאַ האָט גיך געבליצט. "דזשאני דעפ ס מויל?"
  
  היידן האט אויסגעקלאפט אין האלדז און ווייטער געצויגן. "זעקס ספּעציעלע פאָרסעס טימז. עס איז שווער צו זאָגן ווער איז סימפּאַטיש און ווער איז אָפן פייַנדלעך. דו זאלסט נישט יבערנעמען. מיר מוזן באַהאַנדלען אַלעמען ווי אַ פייַנט. קיינער פון די לענדער וואָס מיר וויסן זענען ינוואַלווד אין דעם דערקענען דעם. איך פֿאַרשטײ, אַז איר קענט אפֿשר עטלעכע פֿון די דאָזיקע בחורים, אָבער דאָס ליד בלײַבט דאָס זעלבע.
  
  ווען הייַדען האָט זיך אָפּגעשטעלט, האָט דרייק געטראַכט וועגן דעם בריטישן קאָנטינגענט. די SAS האט געהאט גאנצן עטליכע רעגימענטן און איז נישט געווען לאנגע יארן, אבער דאך איז די וועלט פון הינטער-עליט זעלנער נישט געווען גענוי גרויס. היידן איז געווען רעכט איצט צו רעדן וועגן פּאָטענציעל קאַנפראַנטיישאַנז און רעזערוויישאַנז, אַנשטאָט פון זיין געכאפט אַוועק פון זיי אויף די באַטאַלפילד. דאַהל קען פרעגן וועגן די שוועדישע קאָנטינגענט, און קענסי - דער ישראל איינער. גוט אַרבעט, דאָרט איז געווען קיין טראדיציאנעלן אמעריקאנער בייַזייַן.
  
  "איך קען נישט ימאַדזשאַן אַז טשיינאַ איז פרייַנדלעך," ער האט געזאגט. "ניט רוסלאַנד".
  
  "מיט דער גיכקייַט," מאַי געזאגט, קוקן אויס די פֿענצטער. "זיי וועלן זיין אַוטליינז אין דער פינצטער."
  
  "צי מיר האָבן אַ געדאַנק פון די קראַנט שטאַט פון יעדער מדינה?" האט דאהל געפרעגט.
  
  "יאָ, דאָס איז פּונקט וואָס איך געגאנגען פֿאַר. ווי ווייט מיר קענען זאָגן, זענען די שוועדן אַ ביסל שעה אַוועק. די פראנצויזן זײנען נאך אין שטוב. דער מוסד איז נאָענט, זייער נאָענט.
  
  "אַוודאי," האָט דאַהל געזאָגט. - קיינער ווייסט טאקע נישט וואו זיי גייען.
  
  דרייק האט זיך א ביסל געהויסט. "פּרובירן צו באַרעכטיקן די דורכפאַל פּרווון פון שוועדן?"
  
  "איצט איר געזונט ווי עוראָוויסיאָן. און קיינער האט נישט דערמאנט בריטאניע. ווו זענען זיי ליגן? מאכסט נאך טײ?" דאהל האט אויפגעהויבן א אויסגעטראכטע כוס, א קלײנער פינגער האט זיך ארויסגעשטעקט אין א װינקל.
  
  עס איז געווען אַ שיין באַמערקונג. "נו, שוועדן מיסטאָמע סטאַרטעד קאַפּויער."
  
  - װײניקסטנס האבן זײ אנגעהויבן.
  
  - בחורים - האט היידן איבערגעריסן. "דו זאלסט נישט פאַרגעסן אַז מיר זענען אויך טייל פון דעם. און וואשינגטאן ערווארטעט אז מיר וועלן געווינען. "
  
  דרייק האט געטשעפעט. דאהל האט געשמײכלט. סמיט האָט זיך אויפגעהויבן ווען לאָראַן האָט אָנגעהויבן רעדן.
  
  "א טשיקאַווע דערצו צו אַלע דעם איז אַז עטלעכע פון די לענדער פּראָטעסטירן שטארק קעגן קיין ינטערווענטיאָן. פון קורס, דער מדרגה פון באָבקעס איז שטענדיק הויך, אָבער מיר קען האַנדלען מיט עטלעכע ומערלעך עלעמענטן אויך.
  
  "אופֿיציעל? ברעאַקאַווייַ גרופּעס? - האט קינימאקא געפרעגט.
  
  "עס איז מעגלעך."
  
  "עס נאָר ברענגט אונדז צוריק צו די באַסיקס," האָט היידן געזאָגט. "אַלעמען זענען פייַנדלעך."
  
  דרייק האָט זיך געוואונדערט וואָס סמיט קען טראַכטן וועגן איר דערקלערונג. צוריק אין קוסקאָ איז יאשא געווען פיינדלעך, אבער וויבאלד זיין טויט איז נישט געווען סאנקציע פון די רעגירונג, און זייער פארבלייבן אין לאנד האט זיך כסדר געטוישט, קאנטעסטירט, האט קיינער נישט געוואוסט וואס עס וועט פאסירן. דער טויט פון דעם מאן איז געווען אן אומגליק, אבער פאראורזאכט דורך אומאפמערקזאמקייט און איבערפלינצקייט. יאָ, ער איז געווען אַ פּעראַסייט און אַ רוצח, אָבער די צושטאנדן זענען געווען אַנדערש.
  
  נאָכן העליקאָפּטער האָבן זיי אָנגעפילט די שיפלן. אנגעטאן אין שװארץ, זײערע פנימער פארשײערט, גלײך שפרינגען איבער די װאםערן פון העלספאנט, איז די נאכט ענדלעך געװען פול מיט פינצטערניש. דער מאַרשרוט וואָס זיי האָבן גענומען איז געווען ליידיק, לייץ פלאַקינג ווייַטער פון די ווייַט ברעג. דער העלספאנט איז געווען א וויכטיקער קאנאל וואס איז א טייל פונעם גרעניץ צווישן אייראפע און אזיע. א שמאלע דורכגאס, גאליפאלי איז געווען אויף אירע צאָפנדיקע ברעגעס, בשעת רוב פון אירע אנדערע גרענעצן זענען געווען לעפיערעך שיטער באפעלקערט. ווען זיי גליטשן אַריבער די וואַסער, היידן און לאָראַן געוויינט די קאַמיונאַקייטער.
  
  "חניבעל האָט קיינמאָל נישט געהאַט קיין קבר, אפילו נישט קיין מצבה. נאָך אַ בריליאַנט קאַריערע, דער לעדזשאַנדערי גענעראַל איז געשטארבן כּמעט אַליין, פּויזאַנד אין אַ הויך עלטער. אַזוי ווי טאָן איר געפֿינען אַן אַנמאַרקט קבר?"
  
  דרייק האָט זיך אויפגעהויבן ווען לאָראַן האָט זיך אָפּגעשטעלט. האט זי זיי געפרעגט?
  
  סמיט ברייוולי אַוועק אין זוכן פון אַ לייזונג. "סאָנאַר?"
  
  "עס איז מעגלעך, אָבער איר זאָל האָבן אַ שיין גוט געדאַנק פון ווו צו קוקן," דאַהל געזאגט.
  
  "זיי האָבן געפֿונען אַ קליין-באקאנט דאָקומענט, יאָ, אַ רעקאָרדאַבלע דאָקומענט, אָבער פאַרפאַלן אין צייט," האָט היידן געזאָגט. "דער גורל פון Hannibal האט שטענדיק יראַטייטאַד די וואס ליב געהאט דעם העלד וואס קעגן די רוימישע אימפעריאליזם. אזא מענטש איז געווען דער פרעזידענט פון טוניסיע, וועלכער האט באזוכט איסטאנבול אין די זעכציקער יארן. ביי דעם באזוך איז דאס איינציגסטע וואס ער האט געוואלט קענען מיטנעמען מיט זיך חניבעל'ס איבערבלייבן קיין טוניס. גאָרנישט אַנדערש איז וויכטיק. די טערקן האָבן זיך ענדלעך עפּעס אָפּגעגעבן און אים מיטגענומען אויף אַ קליין רייזע".
  
  - זעכציקער ? דאַהל געזאגט. "איז דאָס נישט געווען ווען די מלחמה קרימאַנאַלז אנגעהויבן צו אַרבעטן זייער קליין געמיין פּלאַן?"
  
  "מער מסתּמא". האָט היידן געזאָגט. "נאָך זיי געזעצט אין קובאַ און אנגעהויבן אַ נייַ לעבן. דערנאָך האָט זייער נײַער אָרדער געדויערט כּמעט צוואַנציק יאָר.
  
  "אַ פּלאַץ פון צייט צו באַקומען די הענגען פון עס," אַלישאַ געזאגט.
  
  "און קלייַבן די פיר רייטער פֿאַר זיי," מאַי צוגעגעבן. "Hannibal the Horseman of War? עס מאכט זינען. אבער ווער די גענעם זענען קאָנקוועסט, הונגער און טויט? און וואָס איז די דאַרדאַנעללעס אין אפריקע איינער פון די פיר קאַרדינאַל פונקטן?
  
  "גוט פונט," אַליסיאַ ינקעראַדזשד מייַ, קאָזינג דרייק צו פאַרמאַכן זיין השתדלות. - דו דארפסט צוריק אנטאן דאם קלײנע טראכט־היטעלע, פאקסי.
  
  לאָראַן סמיילד. דרייק קען זאָגן דורך דעם טאָן פון איר קול. "אזוי די טערקן, ספּעציעל פאַרשעמט דורך זייער אייגן דיסריספּעקט פֿאַר חניבאַל, גענומען דעם טוניסיאַן פּרעזידענט צו אַ אָרט אויף די העלספּאָנט. עס זאגט 'אויף אַ בערגל ווו עס איז אַ צעפאַלער בנין'. דאָס איז די באַרימט רעסטינג אָרט פון Hannibal Barça.
  
  דרייק האָט געווארט, אָבער עס איז ניט געווען מער אינפֿאָרמאַציע. "און דאך," האט ער געזאגט, "דאס איז געווען דרייסיק יאר צוריק."
  
  "עס איז געשטאנען פֿאַר אַזאַ אַ לאַנג צייַט," לאָראַן געזאגט, "און די טערקן, אָן צווייפל, שטעלן זיך אַ מין פון כבוד גאַרד."
  
  דרייק האט אויסגעזען צווייפל. "אין דער אמתן, עס קען נאָר זיין אַן אַנערערי קבר."
  
  "זיי גענומען דעם פרעזידענט פון טוניסיאַ דאָרט, מאַט. ער האָט אפילו גענומען וויאַלן פון זאַמד סערטאַפייד דורך זיין באַדיגאַרדז, גערופֿן זיי 'זאַמד פון חניבאַל ס קבר' ביי זיין צוריקקומען היים. וואָלטן אין יענער סיטואַציע, אין יענעם יאָר, טאַקע די טערקן פאַרפירט דעם פרעזידענט פון טוניסיע?
  
  דרייק האט א ניד געטאן פאראויס, צו דער דערנענטערנדיקער פינצטערער אויסבייג פון דער ברעג ליניע. - מיר װעלן זיך דערוויסן.
  
  
  קאַפּיטל פינף
  
  
  דרייק האָט געהאָלפן שלעפּן אַ סויבל-בונט ספּידבאָאַט אויס פון די וואַסער, מורינג עס צו די ניראַסט קלאַמפּ פון אַלט רוץ און ינסטאָלינג אַ אַוטבאָרד מאָטאָר. מייַ, אַליסיאַ און סמיט ראַשט צו שטעלן אַ אַוטפּאָוסט. קינימאקא האט מיט דאהל׳ס הילף אויפגעהויבן די שװערע פעקלעך. דרייק האט געפילט דעם זאמד אונטער די שיך. די לופט האט געשמעקט מיט ערד. ד י כװאליע ס האב ן זי ך שטאר ק געטראג ן אויפ ן ברעג , אוי ף לינק ס דערפון , געגעב ן דע ם אימפע ט פו ן ד י שיפלן . קיין אַנדער קלאַנג האָט נישט צעבראָכן די שטילקייט, ווען די שפּיזער האָבן זיך געכאַפּט.
  
  היידן האט געהאלטן אין די הענט אַ פּאָרטאַטיוו גפּס נאַוויגאַטאָר. "פייַן. איך האב פּראָוגראַמד די קאָואָרדאַנאַץ. זענען מיר גרייט צו גיין?"
  
  "גרייט," גאַספּט עטלעכע קולות אין ענטפער.
  
  היידען איז אריבערגעפארן פאראויס, און דרייק האט זיך אריבערגעצויגן פון הינטן, איבערקומענדיג דעם קוויקסאנד אונטער די פוס. זיי האבן קעסיידער סקאַנינג די געגנט, אָבער קיין אנדערע ליכט קוואלן זענען קענטיק. אפֿשר זײַנען זײ דאָך ערשט אַהער געקומען. טאָמער די אנדערע טימז האָבן געהאלטן צוריק, לאָזן עמעצער אַנדערש טאָן אַלע די שווער אַרבעט. אפשר אפילו איצט האט מען זיי נאכגעקוקט.
  
  די מעגלעכקייטן זענען געווען סאָף. דרייק האָט אַ נאַדיד צו אַליסיאַ ווען זיי דורכגעגאנגען, און די ענגלישוואָמאַן איז געווען אין שורה. "מייַ אָסילייץ פון זייַט צו זייַט."
  
  "און סמיט?" איך האב געפרעגט.
  
  "איך בין דא. דער דרך איז קלאָר".
  
  טאַקע יאָ, אָבער מיר גייען אַריין, האָט דרייק געטראַכט, אָבער גאָרנישט געזאָגט. דע ר װײכע ר זאמ ד הא ט זי ך אװעקגעשטעל ט צ ו שװער ע געפאקט ע ערד , או ן דא ן זײנע ן ז ײ ארויפגעקראכ ן אויפ ן עמבנקמענט . בלויז עטליכע פוס הויך און מיט א שינקע שפיץ זענען זיי באלד אריבער דעם ברעג פון דער מדבר און האבן זיך געפונען אויף א פלאך שטאק ערד. היידן האט געפירט דעם וועג, און זיי זענען אריבער די אומפרויען וויסטעניש. איצט עס איז ניט דאַרפֿן צו שטעלן סענטריעס. זיי קען זען פֿאַר מייל, אָבער מייַ און סמיט סטייד ווייַטער, ינקריסינג זייער שורה פון דערזען.
  
  דער גפּס־סקרין האָט שטילערהײט געפֿלאָכטן, זײ פֿירט נענטער צו זײער ציל, און דער פֿינצטערער נאַכט־בויגן האָט זיך מאַדזשעסטיש אױסגעשפּרײט איבער זײ. מיט אזא גרויסן פלאץ איז דער הימל געווען גרויס; די שטערן זעען זיך קוים, און די לבנה איז אַ קליינטשיק שטראָם. צען מינוט האט זיך פארוואנדלט אין צוואַנציק און דערנאָך דרייסיק, און זיי זענען נאָך געגאַנגען אַליין. היידן האָט געהאלטן אין קאָנטאַקט מיט די קאַמיונאַקייטער, סיי מיט די מאַנשאַפֿט און מיט אלעקסאנדריע. דרייק ערלויבט די סוויווע צו זינקען אין, ברידינג אין די אַניוואַן ריטם פון נאַטור. די קלאַנגען פון חיות, דער אָטעם פון די ווינטל, די ראַשלינג פון דער ערד - עס איז געווען אַלע דאָרט, אָבער גאָרנישט ומפּאַסיק. ער האָט פארשטאנען אַז די טימז וואָס ער איז קעגן קען זיין פּונקט ווי גוט ווי זייער, אָבער ער טראַסטיד זיין אייגענע אַבילאַטיז און די פון זיין פרענדז.
  
  "אויף פאָרויס," האָט היידן געשעפּטשעט. "גפּס ווייזט אַז די טעריין איז רייזינג וועגן פערציק פֿיס. דאָס קען זיין דער בערגל וואָס מיר זוכן. הייב אויף די אויגן״.
  
  א בערגל האט זיך לאנגזאם ארויסגעטראגן פון דער דרויםן, א שטענדיג אויפהויבנדיקער בערגל ערד מיט פארפלעקטענע ווארצלען און פעלקער, וואס האבן זיך אנגעשטויסן אויף דער טרוקענער ערד, און זיי האבן אויסגעשניטן א פעסטן וועג דורך שטערונגען. דרייק און אלישיע האבן זיך גענומען אפשטעלן און זיך צוריקקוקן, באמערקן די גליטשן שווארצע, וואס האט זיך אויסגעשטרעקט ביז צום טשורענדן ים. און װײט אויסער דעם, די פינקלענדיקע האר־ליכטן, גאָר אַן אַנדער עקזיסטענץ.
  
  "איין טאג?" האָט אַליסיאַ געפרעגט איבערראַשט.
  
  דרייק האט געהאפט אזוי. "מיר וועלן באַקומען דאָרט," ער האט געזאגט.
  
  "עס זאָל זיין גרינג."
  
  "און ליבע. ווי ריידינג אַ בייק. אבער דו פאלט און ווערט געשניטן און געברויזט און געקראצט לאנג איידער דו געפינט דיין באלאנס״.
  
  "דעמאָלט זענען מיר שוין האַלב וועג." זי האט אים א קורצע גערירט און דאן געצויגן אויפן בערגל.
  
  דרייק איז איר שטיל נאכגעגאנגען. די צוקונפֿט האט אַ נייַ עשירות פון פּאַסאַבילאַטיז איצט אַז Alicia Miles האט צעבראכן אויס פון די ציקל פון זיך-צעשטערונג. אַלע זיי האָבן צו טאָן איז געווען באַזיגן אן אנדער גרופּע פון מעשוגאַס און מעגאַלאָמאַניאַק גענעם-בענט צו מאַכן די מענטשן פון דער וועלט ליידן.
  
  און דערפֿאַר האָבן זעלנער, ווי ער, אַלץ אויפֿגעטאָן. פֿאַר אַדריאַן ווייַטער טיר און גראַם אַריבער די גאַס. פֿאַר טשלאָע, וואָס האָט זיך געראַנגל יעדער טאָג צו באַקומען איר צוויי קידס צו שולע אין צייט. פֿאַר די פּאָר וואָס האָבן קרעכצן און קראַמפּט אויף זייער וועג צו די סופּערמאַרק. לטוב ת די , ווא ם האב ן זי ך גוטמוטיק ע געזעס ן אי ן פארקער־שטימע ן אויפ ן רינג־וועג , או ן ד י ווא ס איבע ר ד י שורות . ניט פֿאַר די געטער סקאַם וואָס קליימד אין דיין וואן אָדער גאַראַזש נאָך פינצטער, פליסנדיק מיט אַלע זיי קען. נישט פאר מאַכט-הונגעריק כוליגאַנעס און די וואָס שטעכן אין די רוקן. זאל מען אכטונג געבן אויף די וואס האבן שווער געקעמפט פאר רעספּעקט, ליבע און זאָרג. זאלן די וואס האבן געקעמפט פאר דער צוקונפט פון זייערע קינדער זיין זיכער מיט איר זיכערקייט. זאל מען העלפן די וואס האבן געהאלפן אנדערע.
  
  היידען האט געכאפט זיין אויפמערקזאמקייט מיט א נידעריקע קרעכצן. "דאָס קען זיין די רעכט אָרט. די גפּס זאגט אַז עס איז, און איך קענען זען אַ פארלאזן סטרוקטור פאָרויס.
  
  ער האט געזען קאלירטע פּינטלעך איבערלאפן איינער דעם אנדערן. דעמאָלט עס איז געווען דער עפּאַסענטער פון געשעענישן. איצט עס איז קיין צייט פֿאַר סאַטאַלטיז. זיי זאלן ווי גוט אָנצינדן פיירווערקס אין זייער זוכן פֿאַר חניבעל ס קבר, אויב איצט אַז זיי זענען דאָ זיי קען געפֿינען עס פאַסטער. ווייַל דרייק איז געווען זיכער אַז אויב זיי קען געפֿינען עס, אַזוי אַלע די אנדערע טימז.
  
  היידן האט אנגעצייכנט די דערנענטערנ שטח. קינימאקא און דאהל האבן אראפגעלאזט זײערע שװער רוקזאק צו דער ערד. מייַ און סמיט זענען געווען אין דער בעסטער שטעלע פֿאַר אָבסערוואַציע. דרייק און אַלישאַ אריבערגעפארן נעענטער צו היידן צו העלפן. בלויז יאָרגי איז געבליבן הינטער, ווייזן אַנסערטאַנטי ווען ער האָט געווארט צו זיין געזאָגט וואָס צו טאָן.
  
  Kinimaka און Dahl באשאפן עטלעכע גרויס פלאַשליגהץ דורך מאַונטינג די טריאָו אויף טשאַד פיברע סטאַנדז און געבן מער. דאס זענען נישט בלויז העל ליכט באַלבז, זיי זענען געמאכט צו נאָכמאַכן זונשייַן ווי אַקיעראַטלי ווי מעגלעך. אוודאי, אפילו די ברייטע פעאיקייטן פון די סי.איי.עי. זענען געווען באגרעניצט אין עגיפטן, אבער דרייק האט געמיינט אז דער אפאראט האט נישט אויסגעזען צו שלעכט. קינימאקא האט גענוצט א לאמפ אויף א שטאנד צו באלויכטן א גרויסן שטח, און דאן זענען היידן און דאהל געגאנגען איבערזוכן די ערד.
  
  "איצט היט זיך," האָט היידן זיי געזאָגט. "דער סדר פון די לעצטע משפט קליימז אַז די וועפּאַנז זענען באַגראָבן דאָ לאַנג נאָך די טויט פון חניבעל. ס'איז אן אומגעצייכנטער קבר, נישט קיין מצבה. אַזוי מיר זוכן פֿאַר אויפגערודערט ערד, נישט ביינער, בלאַקס אָדער שפאלטן. מיר זוכן פֿאַר לעצטנס באַגראָבן זאכן, נישט אלטע רעליקס. עס זאָל נישט זיין צו שווער -"
  
  - זאג דאס נישט! דאהל האט געקראצט. "איר וועט דזשינקס אַלץ, פאַרשילטן עס."
  
  ״איך זאג נאר, אז מיר דארפן נישט זוכן חניבעל. נאָר וואָפן".
  
  "גוט פונט." קינימאַקאַ אַדזשאַסטיד די לייטינג אַרום די פּערימעטער אַ ביסל.
  
  היידן האט אנגעצייכנט דריי ערטער אויף דער ערד. אל ץ הא ט אויסגעזען , װ י עפע ס װער ט אי ן ז ײ פארענדערט , או ן ניש ט קײ ן אײנציקע ר לעצטענס . יארגי איז צוגעגאנגען פארזיכטיק, רידל אין האנט. דרייק און אַלישאַ זיך איינגעשריבן אים, און דעמאָלט קינימאַקאַ.
  
  "נאָר גראָבן," האָט היידן געזאָגט. "אייל זיך צו".
  
  "וואָס אויב עס איז אַ בובי טראַפּ?" אַליסיאַ געפרעגט.
  
  דרייק האט געקוקט אויפן פארפאלענער געביידע. ד י װאנט ן זײנע ן געהאנגע ן טרויעריק , אראפגעלאזט , װ י פארהאלט ן ד י װאג ט פו ן דע ר װעלט . אײן זײט איז געװען צעשניטן אין האלב װי א ריזיגן קלעצער, די בלאקן האבן זיך איצט ארויםגעשטארצט פון בײדע זײטן, װי שפיציקע צײן. דער דאך איז שוין לאנג צוריק צוזאמגעפאלן און נישט געווען קיין טירן און נישט קיין פענצטער. "נו, עס זעט נישט אויס ווי מיר קענען דאָרט געפֿינען אַ באַשיצן."
  
  "אדאנק".
  
  ― זאָג נישט, ליב. קאָפּ אַרויף."
  
  דרייק איגנאָרירט דעם גלער און גאַט צו אַרבעטן. "אזוי וואָס איז די באַטייַט פון די פיר רידערמען?" ער האט געפרעגט היידן אויפן קאמים.
  
  "דער בעסטער געדאַנק פון די טראַכטן טאַנק? זיי גלייַכן די היסטארישע פיגיערז וואָס מיר זוכן און די וועפּאַנז וואָס מיר האָפֿן צו געפֿינען. אַזוי, Hannibal, אויפשטיין צו האַס די רוימער, אַנלישט אַ כּמעט סאָף מלחמה אין רוים, רעכט? עס איז דאָ אַז מיר וועלן געפֿינען די וואָפן פון מלחמה. "
  
  "עס קען אויך זיין אַז זיי זענען רידערס," קינימאַקאַ שטעלן אין. - איך מײן, חניבעל איז געװען.
  
  - יאָ, אַ ביסל צו ווייג, מאַנאָ.
  
  "אזוי עס האט גאָרנישט צו טאָן מיט די ביבל?" דרייק האט אויפגעגראבן אן אנדער בערגל ערד. "ווייַל מיר טאָן ניט דאַרפֿן קיין פון די נאַריש קאָודז."
  
  "נו, זיי האָבן זיך געוויזן אין התגלות און -"
  
  "וואַו!" אַליסיאַ פּלוצלינג געשריגן. "ליכט ווי איך באַמפּט אין עפּעס!"
  
  - און אויפמערקזאם - האט מאיס שטימע געשושקעט איבער דער קאם. "עס זענען נייַ לייץ אויף די וואַסער, זיי זענען שנעל אַפּראָוטשינג."
  
  
  קאַפּיטל זעקס
  
  
  דרייק האט אראפגעלאזט דעם רידל אויפן דיל און איז צוגעגאנגען קוק אויף אלישיא. יארגי איז שוין דארט געווען, האט איר געהאלפן גראבן. קינימאַקאַ אויך אַוואַנסירטע געשווינד.
  
  "וויפיל צייט האָבן מיר?" - האט היידן געפרעגט דרינגלעך.
  
  "צו משפטן לויט זייער גיכקייַט, מאַקסימום דרייסיק מינוט," האָט סמיט געענטפערט.
  
  דאהל האט א שטארקע געשטאלט. "קיין רמז?"
  
  - מסתמא דער מוסד - האט קנזי געענטפערט. "זיי זענען געווען די נאָענט."
  
  דרייק האט געשאלטן. "דאָס איינציקע מאָל וואָס איך האָב געוואָלט, אַז די פאַרשילטן שוועדן וועלן ערשט קומען."
  
  אַלישאַ איז געווען קני-טיף אין די לאָך, גראָבן דעם ברעג פון איר רידל אין די ווייך ערד, טריינג צו באַפרייַען די כייפעץ. ז י הא ט זי ך געקעמפט , זי ך געצויג ן א ן פרײד , א ן פרײד , ב ײ ד י פוילע ר ראנדן . קינימאַקאַ איז געווען קלאָר די ערד פון אויבן ווען יאָרגי זיך איינגעשריבן אַלישאַ אין אַ טאָמיד-ברייטנדיק ווונד אין דער ערד.
  
  "וואס איז דאס?" איך האב געפרעגט. דרייק האט געפרעגט.
  
  היידן האט זיך אראפגערוקט מיט די הענט אויף די קני. "איך קען נאָך נישט זאָגן זיכער."
  
  "כאַפּ אַ קאַפּ, אַליסיאַ." דרייק האט געשמייכלט.
  
  א גלאק און אן אויפגעהויבענער פינגער זענען געווען זיין איינציקער ענטפער. ד י פראג ע אי ז געװע ן פארדעק ט מי ט בלאָטע ר או ן ערד , אבע ר ע ר הא ט געהא ט א פארעם . פארלענגערט, געמאסטן בערך צוויי מעטער ביי איין מעטער, האט עס געהאט א געוויסע פארעם פון א קעסטל און זיך גרינג באוועגט, ווייזן אז עס איז גאר נישט שווער. די פּראָבלעם איז געווען אַז עס איז געווען סעראַונדאַד און פּאַקט מיט שווער ערד און וואָרצל. דרייק האט געקוקט פון די קעסטל צו די ים, וואַטשינג די לייץ באַקומען נעענטער און וואַנדערינג ווי די גענעם אַזאַ אַ קליין, לייטווייט קאַנטיינער קען קראָם אַ דעוואַסטייטינג מיליטעריש וואָפן.
  
  "פופצן מינוט," האָט סמיט געמאלדן. "קיין אנדערע צייכן פון קומען."
  
  אַלישאַ האָט זיך געראַנגלט מיט דער ערד, געשאָלטן און ערשט אין ערגעץ נישט באַקומען, אָבער עווענטועל האָט זי אָפּגעטאָן דעם חפץ און געלאָזט יאָרגי עס אַרויסציען. אוי ך דעמאל ט האב ן זי ך צ ו אי ם אנגעקלאפ ט איבערגעװאקסענ ע ױנגעלײ ט או ן פארפלײצטע ר װארצלען , א װײניק , גליקלעך , א הארטער , פארדרײטע ר בינטל , װא ס הא ט זי ך ניש ט געװאל ט לאזן . איצ ט זײנע ן ז ײ געװע ן טי ף אי ן לענד ן אי ן בלאָטע , האב ן זי ך אפ ־ געבראכ ט ד י קלײדער , זי ך אנגעלעג ן אוי ף שאדלען . דרייק האָט זיך אָפּגעהאַלטן פון די קלאָר ווי דער טאָג "מענטשן אין אַרבעט" און זיך אַראָפּ צו העלפן קלייַבן עס. דאהל האט זיך אויך אראפגעבויגן, און צוזאמען האבן זיי געראטן צו געפינען א שטיצע אויף דער זייט פונעם אביעקט און עס ארויסציען. ד י װארצלע ן האב ן פראטעסטירט , צעבראכ ן או ן זי ך צעשלאגן . א טײ ל האב ן זי ך געהאלט ן אי ן טײער ן לעבן . דרייק האט זיך אנגעדריקט און געשפירט אז זי קריכט ארויף אין לאך און איבער דעם ברעג. טייכן פון פאַרקרימט באָדן האָבן געפלויגן פון אויבן. דערנאָך האָט ער און דאַהל זיך אויפגעהויבן צוזאַמען און האָבן אַראָפּגעקוקט אויף אַליסיאַ און יאָרגי. בײד ע זײנע ן געװע ן אויסגעלאשן , או ן שװע ר געאטעמט .
  
  "וואס?" איך האב געפרעגט. דרייק האט געפרעגט. "זענען איר צוויי פּלאַנירונג צו האָבן אַ טיי ברעכן? קום ארויס פון דאן. "
  
  אַלישאַ און יאָרגי האָבן טאָפּל-אָפּגעשטעלט די דנאָ פון די גרוב, קוקן פֿאַר מער באָקסעס אָדער עפשער אַלט ביינער. גאָרנישט איז געפונען. א מאמענט שפעטער איז דער יונגער רוסישער געלאפן צוזאמען דעם ברעג פון גרוב, געפונען א פוס, וואו ס'האט זיך אויסגעזען נישט געווען, זיך אויפצושפרינגען אויפן שיפּוע און איבער דעם ברעג פון גרוב. אַליסיאַ וואָטשט מיט דערשראקן, און דעמאָלט שפּרינגען אַ ביסל ומגעלומפּערט אויף די פּאַרענטשע. דרייק האט זי געכאפט בײם ארעם, זי אויפגעצויגן.
  
  ער האט געקלאפט. "דו האסט פארגעסן דיין רידל."
  
  "צי איר ווילן צו גיין פֿאַר? איך שטעל קודם דעם קאָפּ".
  
  - איינהאלטונג, איינהאלטונג.
  
  היידן האט ווייטער אראפגעקוקט אין לאך. "איך האָב געמײנט, אַז איצט װעט זײַן אַ גוטער צײַט צו נעמען אַ מאָמענט פֿאַר דער אָרעמער אַלטער חניבעל באַרקע. מיר ווילן נישט דיסריספּעקט אַ יונגערמאַן זעלנער."
  
  דרייק האט א ניד געטאן אין איינעם. "לעגענדע".
  
  "אויב ער איז בכלל דאָרט אַראָפּ."
  
  "די נאַציס האָבן דורכגעקאָכט זייער פאָרשונג," האָט היידן געזאָגט. "און, טרויעריק, זיי האבן עס גוט. Hannibal אַטשיווד ענדיורינג רום פשוט ווייַל ער איז געווען גוט אין זיין אַרבעט. זיין רייזע דורך די אַלפּס איז נאָך איינער פון די מערסט בוילעט מיליטעריש דערגרייכונגען פון די פרי מלחמות. ער האָט איינגעפירט מיליטערישע סטראַטעגיעס וואָס ווערן נאָך היינט געלויבט. "
  
  נאָך אַ מאָמענט זיי קוקן אַרויף. דאהל איז געװען מיט זײ. קינימאַקאַ סוויפּט בייַ די כייפעץ צו אַנטדעקן אַ קרעפטיק קעסטל געמאכט פון טונקל האָלץ. עס איז געווען אַ קליין מאַנטל פון געווער אויף שפּיץ, און די האַוואַייאַן געפרוווט צו פלאָנט עס.
  
  היידן האט זיך צוגעבויגן צו מיר. "דאָס איז אַלע. זייער כאָוממייד עמבלעם. סדר פון די לעצטע משפט".
  
  דרייק האט עס געלערנט, מעמערייזינג דעם סימבאָל. ע ס הא ט אויסגעזע ן װ י א קלײ ן צענטראלע ר קרײז , מי ט פי ר פארדרײט ע צעפ ן ארו ם אי ן פארשײדענ ע פונקט ן אויפ ן קאמפאס . דער קרייַז איז געווען אַ סימבאָל פון ומענדיקייַט.
  
  היידען האָט געזאָגט, "שיסן זענען געווער. "באַשיצן דיין ינער וועלט?" זי האט צוגעשלעפט. "מיר וועלן האַנדלען מיט דעם שפּעטער אויב נייטיק. לאמיר״.
  
  אין ים זענען מער נישט געווען קיין ליכט, וואס האט געמיינט אז דער מוסד, אויב ס'איז געווען דער נאנטסטער, האט דערגרייכט פעסט ערד און איז געווען ווייניגער ווי פופצן מינוט אוועק אין פולער שנעלקייט. דרייק האָט ווידער געחידושט ווי די קאַנפראַנטיישאַן וואָלט סוף. די SPEAR איז געווען באפוילן צו באַוואָרענען אַלע פיר וועפּאַנז אין אַלע קאָס, אָבער אָרדערס זענען ראַרעלי דורכגעקאָכט בישליימעס אויף די באַטאַלפילד. ער האט געזען די נערוועז אויסדרוקן אויף אנדערע פנימער און געוואוסט אַז זיי פילן די זעלבע וועג, אַפֿילו היידן, וואס איז געווען נאָענט צו די קאַמאַנדז סטרוקטור.
  
  ז ײ האב ן זי ך געגרײ ט צ ו פארן .
  
  "פרובירט צו ויסמיידן קאַנפראַנטיישאַן," האָט היידן געזאָגט. "קלאר".
  
  "און אויב מיר קענען נישט?" האט דאהל געפרעגט.
  
  "נו, אויב עס איז דער מוסד, אפֿשר קענען מיר רעדן."
  
  "איך צווייפל אַז זיי וועלן האָבן אידענטיטעט וועסטל," אַליסיאַ געמורמלט. "דאס איז נישט אַ פּאָליצייַ ווייַזן."
  
  הייַדען האָט אַ מאָמענט איבערגערוקט איר קאָממוניקאַטאָר אין דער אַוועק שטעלע. "אויב זיי דרייען אויף אונדז, מיר קעמפן," זי געזאגט. "וואָס אַנדערש קענען מיר טאָן?"
  
  דרייק האָט דאָס געזען ווי דער בעסטער קאָמפּראָמיס. אי ן אידעאל ע װעלט , װאלטע ן ז ײ זי ך פארבײגעגלי ט פו ן ד י דערנענטערנדיק ע סאלדאטן , או ן זי ך אומגעקומע ן צורי ק צ ו זײע ר טראנספאר ט א ן אומגעשעדיק ט או ן אומדערטעקט . פון קורס, SPEAR וואָלט נישט עקסיסטירן אין אַן אידעאל וועלט. ער אָפּגעשטעלט זיין וועפּאַנז ווידער ווי די מאַנשאַפֿט צוגעגרייט צו רירן אויס.
  
  "נעם די לאַנג מאַרשרוט," היידן סאַגדזשעסטיד. "זיי וועלן נישט".
  
  אַלע פּריקאָשאַנז. אַלע טריקס צו ויסמיידן קאָנפליקט.
  
  לאָראַן ס קול איז געווען אַ דאָרן אין זיין אויער. "איך האָב נאָר געזאָגט, מענטשן. די שוועדן קומען אויך".
  
  
  קאַפּיטל זיבן
  
  
  דרייק האט געפירט דעם וועג, ערשט בייביי ביי די פארפאלענע געביידע און דערנאך אראפגעפארן דעם שיפּוע. פינצטערניש האט נאך אלץ ארומגענומען די ערד, אבער דער פארטאג איז נישט װײט געװען. דרייק האָט דיסקרייבד זיין וועג אין אַן אַניוואַן שלייף ביז ער איז געווען אין די פאַרקערט ריכטונג צו די ים.
  
  געפילן זענען אויף היטן, קעפ זענען אַרויף, די מאַנשאַפֿט נאכגעגאנגען אונדז.
  
  דאהל האט גענומען פארמאגט דעם שאכטל, פארזיכטיג געהאלטן אונטערן ארעם דעם דעקל. קנזי איז צו אים צוגעלאָפן פון דער זייט, אים געהאָלפן נאַוויגירן. די קאָמאַנדע האָבן געטראָגן נאַכט זעאונג ברילן, אַלע אַחוץ סמיט, וואָס האָט בילכער צו זיין גאָר אַווער פון זיין סוויווע. עס איז געווען אַ גוט קאָמבינאַציע. זייט ביי זייט און אין איינציקע פייל זענען זיי געלאפן ביז זיי האבן דערגרייכט דעם פוס פון א בערגל און א פלאך פלאך וואו עס איז נישט געווען קיין דעקל. דרייק האָט זיך געהאַלטן צו זיין שלייף, געפירט זיי אין דער אַלגעמיין ריכטונג פון די באָוץ. מע ן הא ט ניש ט געזאג ט קײ ן װארט , - יעדע ר הא ט גענוצ ט זײע ר חוש ן צ ו קוק ן ד י סביבה .
  
  זיי געוואוסט ווי טויטלעך זייער פיינט זענען. קיין האַלב-אינטערעסירט מערסענאַריעס דאָס מאָל. היינט און די קומעדיקע און די קומעדיקע האבן זיי זיך קעגנגעשטעלט פון זעלנער וואס זענען נישט געווען ערגער ווי זיי.
  
  כּמעט.
  
  דרייק האט זיך געשלאגן ווי ער האט געפילט אז זיי באוועגן זיך אביסל צו שנעל. דער טעריין איז נישט געווען אין זייער טויווע. אַ בלאַס שײַן האָט זיך געקרישט צום מזרח האָריזאָנט. באל ד װע ט קײ ן דעק . סמיט איז געשטאנען רעכטס און מאַי צו לינקס. די מאַנשאַפֿט געהאלטן נידעריק. דער בערגל מיט דעם האלב־אויסגעבראכטן געביידע אין שפיץ האט זיך אײנגעשרומפן הינטער זײ. פאר אים איז געװען א רײע בושעס מיט עטליכע בײמער, און דרייק האט זיך א ביסעלע באפרייט. זיי זענען געווען ווייַט צאָפנ - מיזרעך פון ווו זיי דארף צו זיין, אָבער דער סוף רעזולטאַט איז ווערט עס.
  
  דער בעסטער סצענאַר? קיין שלאַכטן.
  
  ער אריבערגעפארן אויף, קוקן אויס פֿאַר געפאַר און בעכעסקעם זיין גוף שפּראַך נייטראַל. קאָמוניקאַציע איז געבליבן רויק. װע ן ז ײ האב ן זי ך דערנענטער ט צ ו דע ר באהעלטעניש , האב ן ז ײ זי ך פאמעלעך , אי ן פאל , אי ז שוי ן דאר ט װארטן . זייענדיק ספּעציעל פאָרסעס, זיי קען דערוואַרטן אַ ווארענונג, אָבער גאָרנישט וועגן דעם מיסיע קען זיין גענומען פֿאַר געגעבן.
  
  דרייק האט דערזען א גרויסן שטח פארשטעלט מיט עטליכע ביימער און שיטערע בושעס און האט זיך אפגעשטעלט, אנגעצייכנט די אנדערע זיי זאלן נעמען א ברעכן. א יבערבליק פון די לאַנדשאַפט אנטפלעקט גאָרנישט. דער שפּיץ בערגל איז געווען וויסט ווי ווייַט ווי ער קען זען. צו זײ לינקס האט א שיטער דעק ארויפגעפירט צו א פלאכן פלאן, און דערנאך צום ברעג ים. ער האט פארגעשלאגן, אז זײערע שיפלן זאלן זײן פופצן מינוט פון דאנען. ער האט שטילערהייט אנגעצונדן דעם לינק.
  
  "לאָראַן, קיין נייַעס וועגן די שוועדן?"
  
  "ניין. אָבער זיי מוזן זיין נאָענט. "
  
  "אנדערע טימז?"
  
  "רוסלאַנד איז אין די לופט." זי האט זיך אויסגעזען פארשעמט. - קאן אײך נישט געבן קײן פאזיציע.
  
  "דער אָרט איז וועגן צו ווערן אַ הייס זאָנע," האט געזאגט סמיט. "מיר מוזן מאַך."
  
  דרייק האט מסכים געווען. - לאמיר זיך ארויסציען.
  
  ער האט זיך אויפגעהויבן און געהערט א געשריי אזוי שוידערליך ווי יעדע קויל.
  
  "הער אויף! מיר דאַרפֿן אַ קעסטל. רירט זיך נישט״.
  
  דרייק האט זיך נישט געכאפט, נאר זיך שנעל אראפגעלאזט, סיי דאנקבאר פאר די ווארענונג און ס'איז געווען שאקירט אז זיי האבן נישט דערזען דעם שונא. דאהל האט איהם געשטערט, און אלישע האט אויסגעזען צעמישט. אפילו מאַי געוויזן יבערראַשן.
  
  קנזי האט געקלאפט מיט דער צונג. "עס מוז זיין דער מוסד."
  
  "האָסט זיי געצילט?" האט היידן געפרעגט.
  
  "יא," דרייק געזאגט. "דער רעדנער איז גלייך פאָרויס און מיסטאָמע אַסיסטאַנץ אויף די זייטן. פּונקט ווו מיר ווילן צו זיין. "
  
  "מיר קענען נישט פאָרויס," מאַי געזאגט. "מיר גייען צוריק. אין דער ריכטונג." זי האט אנגעװיזן צו מזרח. "עס איז אַ באַשיצן און אַ וועג, עטלעכע פאַרמס. די שטאָט איז נישט צו ווייַט. מיר קענען רופן אַן עוואַקואַציע. "
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויף היידן. זייער באַלעבאָס סימד צו וועגן די ברירה צווישן כעדינג צפון צוזאמען דעם ברעג, מזרח צו ציוויליזאַציע, אָדער פייסינג שלאַכט.
  
  "גאָרנישט גוט וועט פּאַסירן אויב מיר בלייבן דאָ," דאַהל געזאגט. "פייטינג איין עליט פייַנט וואָלט נישט זיין גרינג, אָבער מיר וויסן מער זענען אויף דעם וועג."
  
  דרייק האט שוין געוואוסט אז מאי איז גערעכט. די צפון געפֿינט קיין אַנטלויפן מאַרשרוט. זיי וואלטן געלאפן צוזאמען דעם העלספאנט אן דעק און זיך פארלאזט אויף א ריין מזל, אז זיי זאלן זיך שטראָפן אויף עפעס א פארם פון טראנספארט. טראַוועלינג מזרח געראַנטיד געלעגנהייט.
  
  אין דערצו, אנדערע טימז וואָלט קוים קומען פון קיין שטאָט.
  
  היידן האט עס געהייסן און דאַן זיך אויסגעדרייט מזרח, אַססעססינג די טעריין און די גיכער פון אַ שנעל אַנטלויפן. אין דעם מאָמענט האָט דאָס קול ווידער געקלונגען.
  
  "בלייב דאָרט!"
  
  - שיט - האט אלישיע געאטעמט. "דער מענטש איז אַ פּסיכיש."
  
  "איך נאָר האָבן גוט ריע," האט געזאגט סמיט, ריפערינג צו וויזשאַוואַל טעכנאָלאָגיע. "באַהאַלטן הינטער עפּעס האַרט. מיר גייען נעמען דאָס פייער".
  
  די מאַנשאַפֿט איז אַוועק, כעדינג מזרח. די ישׂראלים האָבן געעפֿנט אַ פֿײַער, די קוילן איבער די קעפּ פֿון די שפּיצן האָבן געקלאַפּט אין די שטימען פֿון די ביימער און צווישן די צווייגן. בלעטער האָבן גערעגנט. דרייק איז געשווינד קליימד, געוואוסט אַז די שאַץ זענען דיליבראַט אַימעד הויך, און וואַנדערינג וואָס די גענעם נייַ מלחמה זיי זענען ווענטשערד אין דאָ.
  
  "פּונקט ווי אַ פאַקינג אַרמיי געניטונג," אַלישאַ געזאגט.
  
  "איך האָפֿן טאַקע אַז זיי נוצן גומע בולאַץ," דאַהל געזאגט.
  
  ז ײ האב ן זי ך געקלאפ ט או ן אימפראװיזירט , ארויפגעקומע ן צו ם מזרח , געגריכ ט צ ו שטארקער ע בוימע ר או ן געכאפ ט א בליק . דרייק האט צוריק געשלאגן, בכוונה הויך. ער האט נישט געזען קיין סימנים פון באוועגונג.
  
  - כיטרע ממזרים.
  
  "קליין קאָלעקטיוו," האָט קנזי געזאָגט. "פארזיכטיג. אָטאַמאַטיק. זיי וועלן וואַרטן אויף אַ באַשלוס. "
  
  דרייק איז געווען לאָעט צו נעמען פול מייַלע. די קאָלעקטיוו האט קערפאַלי געמאכט זייער וועג מזרח, גלייַך אין די בלאַס פאַרטאָג וואָס נאָך טרעטאַנד די ווייַט האָריזאָנט. ווי ער דערגרייכט אן אנדער פּאָליאַנע, דרייק געהערט און כּמעט פּעלץ די פייַפן פון אַ קויל.
  
  "קראָפּ". ע ר הא ט זי ך געטונקען . "ער איז געווען נאָענט."
  
  מער שיסעריי, מער בליי בלאַסט אין דעקן. היידן האט געקוקט דרייק אין די אויגן. "זייער אָרדערס האָבן געביטן."
  
  דרייק האט א טיפן אָטעם, קוים געגלויבט. די יסראַעליס האָבן געשאָסן מיט אַ שטאַרקער און אָן צווייפל פאָרזיכטיק אָבער אין אַ רעוועכדיקן גאַנג. נאך א קויל האט אראפגעריסן א שטיק בילן פון א בוים פונקט הינטער יארגא'ס קאפ, און דער רוס האט זיך געוואלדיג צעלאכטן.
  
  - ניט גוט - האט קנזי געברומט ברוגז. "נישט גוט בכלל".
  
  דרייק'ס אויגן זענען געווען ווי פלינט. "היידן, קאָנטאַקט לאָראַן. בעט איר צו באַשטעטיקן צו קראָווע אַז מיר צוריקקומען פייַער! "
  
  "מיר מוזן צוריקקריגן פייער," האָט קנזי געשריגן. "איר גייז האָבן קיינמאָל אָפּגעשטעלט פריער."
  
  "ניין! דאס זענען כייערד זעלנער, עליט טרופּס טריינד און נאָכגיין אָרדערס. זיי זענען פאַקינג אַלייז, פּאָטענציעל פריינט. קוק עס אויס, היידן. קוק איצט! "
  
  נײ ע קויל ן האב ן דורכגעפיר ט דע ם אונטערגראם . דער פייַנט איז געבליבן ומזעיק, ינאָדאַבאַל, ספּיר געוואוסט וועגן זייער פּראָגרעס בלויז פון זייער אייגן דערפאַרונג. דרייק האָט צוגעקוקט ווי היידן קליקט אויף די לינק קנעפּל און האָט גערעדט צו לאָראַן, און דאַן מתפלל געווען פֿאַר אַ שנעל ענטפער.
  
  די סאָלדאַטן פֿון דער מוסד האָבן זיך דערנענטערט.
  
  "באַשטעטיקן אונדזער סטאַטוס." אפילו דאהל'ס שטימע האט געקלונגען א געשפּאַנט. "לאָראַן! זענט איר מאַכן אַ באַשלוס? מיר גייען קעמפן? "
  
  
  * * *
  
  
  די SPEAR מאַנשאַפֿט, ווייל שוין געטריבן אַוועק פון זייער באָוץ, איז געווען געצווונגען צו רירן ווייַטער מזרח. ז ײ האב ן שװע ר געהא ט אונטע ר פײער . זיי האָבן ניט געוואָלט קעמפן קעגן באַקאַנטע בונד, און זיי זענען געווען אין געפאַר.
  
  געשלאפען, געקראצט און פארבלוטיקט, האבן זיי גענוצט יעדן קונץ אין זייער ארסענאל, יעדן קונץ צו לייגן מער ווייטקייט צווישן זיך און דעם מוסד. לאָראַן ס צוריקקומען נאָר גענומען אַ ביסל מינוט, אָבער די מינוט דראַגד אויף מער ווי דזשאַסטין ביבער ס דיסק.
  
  "קראָו איז ומגליקלעך. זאגט איר האָט אַ סדר. היט דיין וועפּאַנז אין אַלע קאָס. זיי אַלע פיר. "
  
  "און עס ס אַלע?" דרייק האט געפרעגט. - האסטו איר געזאגט מיט װעמען מיר האבן טאן ?
  
  ״אוודאי. זי איז געווען ופגעקאָכט. איך מיין, אז מיר האבן זי דערשראקן. "
  
  דרייק האט געשאקלט מיטן קאפ. טוט נישט מאַכן זינען. מיר מוזן אַרבעטן אויף דעם צוזאַמען.
  
  דאהל האט געזאגט זיין מיינונג. "מיר זענען טאַקע קעגן איר אָרדערס אין פּערו. אפֿשר עס איז פּייבאַק."
  
  דרייק האט עס נישט געגלויבט. "ניין. עס וואָלט זיין קליינטשיק. זי איז נישט אַזאַ מין פּאָליטיקער. מיר זענען קעגן דורך אַלייז. קראפ. "
  
  "מיר האָבן אַ סדר," האָט היידן געזאָגט. "לאָמיר בלייַבנ לעבן הייַנט און טענהן מאָרגן."
  
  דרייק האט געוואוסט אז זי איז גערעכט, אבער ער האט נישט געקענט העלפן טראכטן אז די ישראלים זאגן מסתמא דאס זעלבע. אזו י האב ן זי ך אנגעהויב ן ד י עלטער ע קלאגעס . איצט, ווי אַ קאָלעקטיוו, זיי שנייַדן אַ וועג צו די מזרח, בלייבן אין זייער וואַלד שילד, און אָרגאַניזירט אַ הינטן, נישט צו אַגרעסיוו, אָבער גענוג צו פּאַמעלעך די יסראַעליס. סמיט, קינימאַקאַ און מאַי זענען בוילעט אין ווייַזן אַז זיי זענען איצט ערנסט, כאַבעד איבער זייער קעגנערס אין יעדער קער.
  
  עס איז געקומען פון הינטער זיי ווי דרייק פלאַטערד דורך די ביימער. דער העליקאפטער האט געברומט איבער די קאפ, דערנאך זיך ארומגערינגלט און איז אריינגעקומען פאר א לאנדונג אין עפעס אומבאמערקזאמקייט. היידן האט נישט געדארפט זאגן קיין ווארט.
  
  "שוועדן? רוסישע? גאָט, דאָס איז נאָר בלאָטע, גייז!
  
  דרייק האט גלייך געהערט שיסער פון יענער ריכטונג. אויף דעם, וואס איז ערשט ארויס פון העליקאפטער, איז געשאסן געווארן, און נישט פונעם מוסד.
  
  דאָס האָט מענט אַז פיר SWAT טימז זענען איצט אין קאַמבאַט.
  
  פאראוי ם הא ט זי ך געענדיק ט דע ר וואלד , או ן הינטע ר א ברײטע ר פעלד , װא ם הא ט זי ך געגרינדע ט מי ט שטײנערנע ר װענט , הא ט זי ך זי ך געעפנ ט א ן אלט ע פארם .
  
  "גיב זיך עטלעכע מאָל," ער גערופן אויס. "אַקט שווער און שנעל. מיר קענען זיך דאָרט ריגרופּירן. "
  
  די מאַנשאַפֿט געלאפן ווי אויב העלכאַונדז זענען טשייסינג זיי.
  
  
  * * *
  
  
  מאָווינג אין פול אָבער קאַנטראָולד גאַנג, די מאַנשאַפֿט דאַרטיד אויס פון דעקן אין טראַפ און ראַשט צו די פאַרמכאַוס. ד י װאנט ן או ן פענצטע ר עפענונגע ן זײנע ן געװע ן כמע ט אזו י צעשטער ט װ י ד י הויז ן אויפ ן בערגל , װא ס הא ט אנגעװיזן , א ן מאנגל ן אי ן מענטשלעכ ן אנװעזנהײט . דריי SWAT טימז לייגן הינטער זיי, אָבער ווי נאָענט?
  
  דרייק האט נישט געוואוסט. ער איז געווען דזשאַגינג שווער אַריבער די ראַטיד ערד, גענומען אַוועק זיין נאַכט זעאונג און ניצן די ברייטאַנינג הימל צו צייכן זיין וועג. האַלב פון די מאַנשאַפֿט געקוקט פאָרויס, האַלב הינטער. מאַי האָט געשעפּטשעט אַז זי האָט געזען ווי די מאָססאַד מאַנשאַפֿט דערגרייכן דעם ברעג פון וואַלד, אָבער דאַן דרייק ריטשט די ערשטער נידעריק וואַנט, און מאַי און סמיט געעפנט קליין סאַפּרעסיוו פייַער.
  
  צוזאמע ן האב ן ז ײ זי ך געכאפ ט הינטער ן שטײנערנע ר װאנט .
  
  ד י פויערי ם אי ז נא ך געװע ן צ ו צװאנצי ק טריט . דרייק האָט געוווּסט, אַז עס וועט זיי ניט גוטן, אויב די ישׂראלים און אַנדערע זאָלן זיך דערלויבן זיך צו באַזעצן און גרינדן שליימעסדיקע דערזען-לינעס. אין דערצו, אנדערע טימז וואָלט איצט זיין אָפּגעהיט פון יעדער אנדערער. ער האט גערעדט אין די קאַמיונאַקייטער.
  
  "בעסטער מאַך דיין הינטן, גייז."
  
  אַליסיאַ האָט זיך אויסגעדרייט צו קוקן אויף אים. "איז דאָס דיין בעסטער אמעריקאנער אַקצענט?"
  
  דרייק האט אויסגעזען באזארגט. "שרעק. איך האב ענדליך זיך אומגעקערט״. דערנאָך האָט ער געזען דאַהל. "אָבער, היי, עס קען זיין ערגער, איך טרעפן."
  
  אלס איינס האבן זיי דורכגעבראכן דעם דעקל. מאַי און סמיט ווידער געעפנט האלטן פייַער און באקומען בלויז צוויי שאַץ אין צוריקקומען. קיין אַנדערע קלאַנגען האָט מען ניט געהערט. דרייק האט געפונען א האַרט וואנט און זיך אפגעשטעלט. היידען האָט גלייך געשטעלט מייַ, סמיט און קינימאַקו אויף פּערימעטער זיכערהייט, דעמאָלט געאיילט צו פאַרבינדן די אנדערע.
  
  "מיר זענען גוט פֿאַר אַ ביסל מינוט. וואָס מיר האָבן?"
  
  דאַהל האָט שוין אָפּגעשפּיגלט די מאַפּע ווען לאָראַנס שטימע האָט אָנגעפילט זייערע אויערן.
  
  "פּלאַן ב איז נאָך מעגלעך. קאָפּ ינלענדיש. אויב איר זענט שנעל, איר וועט נישט דאַרפֿן טראַנספּערטיישאַן. "
  
  "פּלאַן פאַקינג ב." דרייק האט געשאקלט מיטן קאפ. "שטענדיק פּלאַן ב."
  
  די פּאַטראָל אַרום די פּערימעטער האָט געמאלדן אַז אַלץ איז קלאָר.
  
  הײַדן האָט אָנגעוויזן אויף דעם קעסטל, וואָס דאַל האָט געטראָגן. "מיר מוזן נעמען פֿאַראַנטוואָרטלעכקייט דאָ. אויב איר פאַרלירן עס, מיר האָבן קיין געדאַנק וואָס ס ין. און אז דו פארלירט עס פארן שונא... - זי האט נישט געדארפט װײטער. דער שוועדישער האָט אַרײַנגעטאָן דאָס קעסטל אויף דער ערד און זיך געקניפּט בײַ איר.
  
  היידן האט אנגערירט דעם סימבאָל אויסגעקריצט אויפן דעקל. די ספּיננינג בליידס וואַרפן אַ אַמאַנאַס ווארענונג. דאהל האט פארזיכטיק געעפנט דעם דעקל.
  
  דרייק האט אפגעהאלטן דעם אטעם. גאָרנישט געטראפן. עס איז שטענדיק געווען ריזיקאַליש, אָבער זיי קען נישט זען קיין פאַרבאָרגן לאַקס אָדער מעקאַניזאַמז. דאַהל האָט איצט גאָר אויפגעהויבן דעם דעקל און אַרײַנגעקוקט אין פּלאַץ אינעווייניק.
  
  קנזי האט געכאפט. "וואס איז דאס? וואָפן פון מלחמה? פֿאַרבונדן מיט Hannibal און פאַרבאָרגן דורך די סדר? איך זע נאָר אַ הויפן פּאַפּיר".
  
  דאהל האט זיך צוריק צוגעבויגן אויף די האנטן. "מלחמה קענען אויך זיין געקעמפט מיט ווערטער."
  
  היידן האט פארזיכטיק ארויסגעצויגן עטליכע בויגן און דורכגעשניטן דעם טעקסט. "איך ווייס נישט," האָט זי מודה געווען. - זעט אויס ווי א לערנער־טעקע און... א רעקארד פון... - האט זי זיך אפגעשטעלט. "טעסטס? משפט?" זי האט דורכגעפלעפט נאך אפאר בלעטער. אַסעמבלי ספּעסאַפאַקיישאַנז.
  
  דרייק האָט זיך צעוויינט. "איצט דאָס סאָונדס שלעכט. זיי רופן עס די בבל פּראָיעקט, לאָראַן. לאָמיר זען וואָס איר קענען גראָבן וועגן דעם."
  
  "פארשטאנען," האט געזאגט דער ניו יארקער. "עפּעס אַנדערש?"
  
  "איך בין נאָר אָנהייב צו פֿאַרשטיין די קעראַקטעריסטיקס," דאַהל אנגעהויבן. "עס איז גיגאַנטיש -"
  
  "אַראָפּ!" סמיט האט געשריגן. - קומען.
  
  די מאַנשאַפֿט סלאָוד אַראָפּ און זיך גרייט. הינטער די שטײנערנע װענט האט געדונערט אן אויטאמאטישע סאַלװא, שארפ און טויבנדיק. סמיט האט צוריקגעקערט פייער פון רעכטס, געצילט פון א נישע אין דער וואנט. היידן האט געשאקלט מיטן קאפ.
  
  "מיר וועלן האָבן צו ענדיקן דעם. גיי ארויס פון דא".
  
  "שלעפּן דיין טאָכעס?" דרייק האט געפרעגט.
  
  "באַקומען דיין טאָכעס."
  
  "פּלאַן ב," האָט אַליסיאַ געזאָגט.
  
  זייענדיג זיכער, האבן זיי זיך אריבערגעצויגן פון וואנט צו וואנט צום הינטן פון דער פארם. דע ר פאדלא ג אי ז געװע ן באזארג ט מי ט ברעקל , או ן שטיקע ר װײםע ר או ן געהיל ץ האב ן אנגעצייכנט , װא ו דע ר דא ך הא ט זי ך ארײנגעריםן . מאַי, סמיט און קינימאַקאַ באדעקט די הינטן. דרייק האט זיך אפגעשטעלט ווען זיי האבן זיך דערנענטערט צו די הינטן פענצטער און האט א קוק געטאן אויף דער רוט פאראויס.
  
  "עס קען נאָר ווערן האַרדער," ער האט געזאגט.
  
  ד י אויפגײענדיק ע זו ן הא ט זי ך געגלײ ט איבע ר דע ר האריזאנט , אי ן א פארבלאנד .
  
  
  קאַפּיטל אַכט
  
  
  די ראַסע געגאנגען אויף, אָבער איצט די גיכער זענען דימינישינג. ווי דרייק און אַליסיאַ, וואָס זענען געווען אין די פירן, לינקס דעקן און כעדאַד ינלענדיש, טריינג צו האַלטן די פאַרם הויז צווישן זיי און זייער פּערסוערז, די מאָססאַד מאַנשאַפֿט לעסאָף ימערדזשד פון די וואַלד. אלע אנגעטאן אין שווארצע און געטראגן מאַסקעס זענען זיי צוגעקומען נידעריק און פארזיכטיק, געווער אויפגעהויבן און געשאסן. מאַי און סמיט געשווינד באַהאַלטן הינטער די פאַרמכאַוס. היידן איז צוגעלאפן.
  
  "מאַך!"
  
  דרייק האָט געקעמפט מיט דעם אינסטינקט צו אויפשטיין און קעמפן; דאַל צו זיין לינקס האט קלאר סטראַגאַלינג מיט דעם אויך. געווענליך האבן זיי געקעמפט און אויסגעוואקסן זייערע קעגנערס - אמאל איז עס אראפגעקומען אויף ברוטע כוח און ציפערן. אבער אָפט עס געקומען אַראָפּ צו די נאַרישקייַט פון זייער קעגנערס. רוב פון די מערסענאַריעס וואָס זענען באַצאָלט זענען פּאַמעלעך און טונקל-וויצינד, פאַרלאָזנ אויף זייער גרייס, פראָסיטי און מאַנגל פון מאָראַל צו באַקומען די אַרבעט.
  
  נישט היינט.
  
  דרייק איז געווען אַקיוטלי אַווער פון די נויט צו באַשיצן די פרייז. דאַהל האָט געטראָגן דאָס קעסטל און עס געהאַלטן ווי זיכער ער האָט געקענט. יאָרגי איז איצט געגאנגען פאָרויס, טעסטינג די באָדן און טריינג צו געפֿינען די פּאַטס מיט די מערסט דעקן. ז ײ האב ן זי ך אריבערגעפיר ט א װאלדיק ן פעלד , או ן דא ן זײנע ן זי ך אראפגעלאז ן דור ך א קלײ ן שיטער ן גראב ן פו ן בײמער . די יסראַעליס האָבן אויפֿגעהערט פֿײַער פֿאַר אַ ווײַלע, טאָמער האָבן זיי געפֿילט אַנדערע באַפֿעלן און נישט געוואָלט איבערגעבן זייער פּאָזיציע.
  
  פילע טאַקטיק האָבן שוין דעמאַנסטרייטיד.
  
  אָבער פֿאַר דרייק, אַליסיאַ סאַמד עס בעסטער. "פֿאַר גאָט 'ס צוליב, יאָגי. נעם אַראָפּ דיין רוסישע קאָפּ און לויפט!"
  
  לאָראַן שפּירט זייער פּראָגרעס אויף די גפּס און מודיע אַז די פּלאַן ב רענדעזוואָוס פונט איז געווען איבער דער ווייַטער האָריזאָנט.
  
  דרייק האט אביסל גרינגער געאטעמט. דער גראָווע האָט זיך געענדיקט, און יאָרגי איז געווען דער ערשטער צו קריכן דעם קליין בערגל, קינימאַקאַ נאָך נאָענט הינטער. די הויזן פונעם האוואאי זענען געווען באדעקט מיט בלאָטע וואו ער איז געפאלן - דריי מאל. אַליסיאַ האָט אַ קוק געטאָן אויף מאַי, ווען זי האָט זיך גענייגט צווישן די פאָלדס פון דער ערד.
  
  "פאַרשילטן ספּרייט. עס קוקט אויס ווי א לאם אין פרילינג, וואס שפעט זיך אין ווילדן.
  
  "וועלכער זי טוט, זי טוט עס גוט," דרייק מסכים.
  
  אַלישאַ האָט זיך אויסגעגליטשט אויף דער שאַלע, אָבער זי האָט געלונגן צו בלייבן אויף די פֿיס. "מיר אַלע טאָן עס גוט."
  
  "יא, אָבער עטלעכע פון אונדז זענען מער ווי גאָוץ."
  
  אַליסיאַ האָט אויפגעהויבן איר וואָפן. "איך האָפֿן איר טאָן ניט מיינען מיר, דראַקעס." אין איר קול איז געװען א װארעניש.
  
  "אָ, אַוודאי נישט, ליב. דאָך האָב איך געמײנט דעם שוועדן".
  
  - טײער ?
  
  שאָס האָט געקלונגען פֿון הינטערן, אָפּגעשניטן דאַהל'ס שורה איידער עס האָט זיך אפילו אָנגעהויבן. דערפאַרונג דערציילט דרייק אַז די שאַץ זענען נישט בדעה פֿאַר זיי און קאָנסיסטעד פון צוויי פאַרשידענע הערות. דער מוסד האָט קאָאָפּערירט אָדער מיט די רוסן אָדער מיט די שוועדן.
  
  די שוועדן, האָט ער געמײנט, זײַנען מסתּמא געלאָפֿן מיט קאָפּ אין מוסד.
  
  ער האט נישט געקאנט אפלאזן א שמייכל.
  
  דאהל האט זיך ארומגעקוקט ווי פאראויסגעבראכט. דרייק האט געגעבן אן אומשולדיקן קוק. ז ײ זײנע ן ארוי ף א קלײ ן בערגל , או ן זי ך ארא פ פו ן דע ר צװײטע ר זײט .
  
  "טראַנספּאָרט קומט," האָט לאָראַן געזאָגט.
  
  "אזוי!" היידן האט אנגעװיזן אויפן הימל, װײט, װײט, וװ דער שװארצער פלעק האט זיך באװעגט. דרייק האט סקאנד די געגנט און דראַגד יאָרגי אַראָפּ פּונקט ווי די קויל כוויסטיד איבער די שפּיץ פון דעם בערגל. עמעצער האָט זיך פּלוצעם מער פֿאַראינטערעסירט מיט זיי.
  
  "צו די טאָל," האט קינימאַקאַ. "אויב מיר קענען באַקומען צו די ביימער ..."
  
  די מאַנשאַפֿט איז געווען פּריפּערינג פֿאַר די לעצט ספּרינט. דרייק האט צוריק א קוק געטאן אויף דעם דערנענטערנדיקן ספעק. א רגע האט ער געטראכט אז ער זעט אפשר א שאטן, אבער דאן האט ער געזען דעם אמת.
  
  "מענטשן, דאָס איז אן אנדער העליקאָפּטער."
  
  קינימאקא האט איהם נאענט אנגעקוקט. "שרעק".
  
  "און דארט". מאַי האָט אָנגעוויזן אויף לינקס, הויך אין דער ריכטונג פון דער וואָלקן באַנק. "דריט".
  
  - לאָרען - האט היידן געטענהט. "לאָראַן, רעדן צו אונדז!"
  
  "איך בין נאָר באַקומען באַשטעטיקונג." די רואיגע שטימע האָט זיך אומגעקערט. "איר האָט די כינעזיש און די בריטיש אין די לופט. רוסלאַנד, שוועדן און יסראַעליס אויף דער ערד. הערן, איך וועט שטעלן איר אויף די שמועס איצט אַזוי איר קענען באַקומען די אינפֿאָרמאַציע פון די ערשטער מאָל. עטלעכע פון עס איז באָבקעס, אָבער דאָס קען אַלע זיין ווערטפול."
  
  "פראנצויזישע מענטשן?" קינימאַקאַ געדאַנק פֿאַר עטלעכע סיבה.
  
  "גאָרנישט," לאָראַן געענטפערט.
  
  "גוט אַרבעט, זיי זענען נישט אַלע ווי באָ," האָט אַליסיאַ געזאָגט מיט אַ אָנצוהערעניש פון ביטערקייט און מעלאַנכאָליש. "איך מיינען די פראנצויזיש. דער באָכער איז געווען אַ פאַררעטער אָבער פאַרשילטן גוט אין זיין אַרבעט. "
  
  דאַהל האָט זיך צעשלאָגן דאָס פּנים. "אויב זיי קוקן ווי באָ," ער האט ווייך. "זיי זאלן שוין זיין דאָ."
  
  אַליסיאַ האָט אַ בלינק געטאָן צו די ווערטער, ווען זי האָט איבערגעזוכט די נײַע בערגעלע שמוץ. גאָרנישט האָט זיך באַוועגט.
  
  "מיר זענען סעראַונדאַד," האָט היידן געזאָגט.
  
  "ספּעציעלע פאָרסעס טימז פון אַלע איבער," דרייק מסכים. "ראַץ אין אַ טראַפּ".
  
  "רעד פֿאַר זיך." מאַי געשווינד אַפּרישיייטיד אַלץ. "גיב מיר צוויי מינוט. געדענקט וואָס איז אין דעם קעסטל, ווי בעסטער איר קענען." זי האט אויפגעהויבן די הענט. "טו עס".
  
  דרייק האט דער עיקר. די קעסטל איז דאך נישט ווערט זייער לעבן. אויב די סיטואַציע ווערט טאַקע געשפּאַנט און אַ פרייַנדלעך מאַנשאַפֿט מנצח עס, נישט באַקסינג קען נאָר ראַטעווען זייער לעבן. דאַהל האָט געעפֿנט דעם דעקל און די קאָלעקטיוו איז גלייך צו די דערנענטערנדיקע העליקאָפּטערס.
  
  ער האט אלעמען ארויסגעגעבן פאפירלעך.
  
  "וואַו, דאָס איז מאָדנע," האָט אַליסיאַ געזאָגט.
  
  קענזי האט צוגעמאכט עטלעכע שיץ. "באַקומען אַ קאַמף בשעת"ן לייענען אַ דרײַסיק-פופציק-יאָר-אַלט דאָקומענט געשריבן דורך די נאַציס און באַהאַלטן אין קבר פון חניבעל באַרקאַ? וואָס איז מאָדנע אין דעם?
  
  דרייק האָט געפּרוּווט איבערגעבן פּאַסאַזשירן אין זכּרון. "עס איז אַ טייַטש אין איר ווערטער. דאָס איז די זעלבע ווי דער קורס פֿאַר SPEAR. "
  
  א פאָרשונג פּרויעקט אין הויך הייך, ער לייענען. ערידזשנאַלי באשאפן מיט דער ציל פון לערנען שייַעך-פּאָזיציע באַליסטיקס צו אַ נידעריקער פּרייַז. אנשטאט טייערע ראקעטן...
  
  "איך ווייס נישט וואס דאס איז פאר די גענעם."
  
  קאַטער אין פּלאַץ אָן ניצן אַ ראַקעט. די פּרויעקט סאַגדזשעסץ אַז אַ זייער גרויס קאַנאָן קענען זיין געוויינט צו דרייען טאַרגאַץ מיט הויך גיכקייַט אין הויך הייך ...
  
  "אוי שיקט".
  
  די פנימער פון דאהל און אליסיע זײנען געװען אזוי גרויםע. "עס קען נישט זיין גוט."
  
  היידע ן הא ט אנגעװיזע ן אוי ף ד י דערנענטערנדי ק העליקאפטער , װעלכ ע זײנע ן איצ ט געװע ן אי ן פול ן קוק . זיי קען זען יחיד גאַנז כאַנגגינג פון די העליקאָפּטערס.
  
  "און דאָס איז אויך נישט אמת!"
  
  דרייק האט איבערגעגעבן די פאפירן און צוגעגרײט די וואפן. צייט פֿאַר וואָס ער איז געווען געוויינט צו און וואָס ער איז גוט אין. שמועסן האָט זיך אויף אים גערעגנט פֿון היידן, מיי און סמיט, ווי אויך פֿון די קאָממוניקעס סיסטעם וואָס לאָראַן האָט פאַרפעסטיקט.
  
  "די ישׂראלים זענען אַרײַן אין שלאַכט מיט די שוועדן. רוסלאַנד אומבאַקאַנט ..." דערנאָך געקומען פּלאַצן פון ינטערפיראַנס און גיך טראַנסמיסיע פון לייוו בראָדקאַסץ וואָס די NSA און אנדערע אָרגאַנאַזיישאַנז זענען ביכולת צו הערן צו.
  
  פראנצויזיש: "מיר קומען צו דער געגנט ..."
  
  בריטס: "יאָ האר, טאַרגאַץ ספּאַטיד. מיר האָבן פילע שונאים אויף די באַטאַלפילד ... "
  
  כינעמאַן: "ביסט זיכער אַז זיי האָבן די קעסטל?"
  
  היידן האט געפירט דעם וועג. ז ײ זײנע ן געלאפ ן פו ן פעלד . ז ײ זײנע ן געלאפ ן א ן פלאן . א פארזיכטיק פייער האט גורם געווען אז די העליקאפטערס האבן זיך ארויסגעוויזן און געצוואונגען זייער ערד-יאגונג זיך צו באוועגן מיט עקסטרעמע פארזיכטיגקייט.
  
  און דערנאָך, ווען דרייק איז כּמעט דורכגעגאנגען און פאָוקיסט אויף זייער נייַע אַנטלויפן מאַרשרוט, אן אנדער קול דורכשניט דורך די סטאַטיק.
  
  נאָר בקיצור.
  
  טײלװײ ז באהאלט ן הינטע ר דע ם גערויש , שװע ר צ ו אונטערשײדן , הא ט זי ך דורכגעשניט ן אי ן ד י אויערן א טי ף לאנגזאם .
  
  אמעריקאנער: "מאַנשאַפֿט סיל 7 איז דאָ. איצט מיר זענען טאַקע נאָענט ... "
  
  דער שוידער האט אים אויפגעטרייסלט ביז אין אריבן. אבער קיין צייט איז נישט געווען. עס איז קיין וועג צו רעדן. ס'איז אפילו נישטא קיין רגע עס אויפצונעמען.
  
  אָבער, זיין אויגן באגעגנט Thorsten Dahl.
  
  וואָס די...?
  
  
  קאַפּיטל נייַן
  
  
  "זאג דעם העליקאָפּטער צו צוריק אַוועק!" היידן האט קליקט אויפן קאמיוניקאטאר. "מיר וועלן געפֿינען אן אנדער וועג."
  
  - װילםט איר, אז ער זאל זיך אפהענגן ערגעץ? לאָראַן געפרעגט, געמאכט אַליסיאַ לאַכן אפילו ווען זי געלאפן פֿאַר איר לעבן.
  
  ״אוודאי. קום אַראָפּ און דעקן זיך. רוף אונז נישט, מיר רופן דיר!"
  
  דרייק האט זיך געוואונדערט צי דער טאג וועט זיך אמאל פארענדיקן, און האט געזען דעם פולן דיסק פון דער זון הענגען איבערן האריזאנט און פארשטאנען די איראניע. דער טעריין איז געווען אַ סעריע פון היללס, יעדער סטיפּער ווי די לעצטע. די שפּיז האָט צוגעדעקט זייערע אייזן ווען זיי האָבן דערגרייכט דעם שפּיץ פון דעם בערגל, סטעפּינג קערפאַלי, און דאַן פליסנדיק אין פול גיכקייַט אַראָפּ די אנדערע זייַט.
  
  שיסער ן הא ט מע ן שוי ן צײ ט געהער ט פו ן דע ר הינטן , אבע ר ז ײ זײנע ן ניש ט געװע ן געצייל ט אוי ף זײ , מסתמא , האב ן ד י ישרא ל או ן ד י שוועד ן אויסגעביט ן קלעפ . לינקס און רעכטס האָבן זיך באַװיזן נאָך אַ פּאָר צעפֿאַלענע געבײדען, ס׳רובֿ פֿון זײ געבויט אין פּליקע טאָלן, אַלע פֿאַרלאָזט. דרייק איז געווען ניט זיכער וואָס האָט געפֿירט מענטשן צו לאָזן, אָבער עס איז געווען אַ לאַנג צייַט צוריק.
  
  מער היללס און דערנאָך אַ גרופּע פון ביימער אויף די לינקס. קרבן דעקל, גרינערי און צווייגן געוואקסן דיק. היידען האָט אָנגעפירט די מאַנשאַפֿט אין דער ריכטונג, און דרייק האָט אַ ביסל גרינגער אָטעמען. קיין טיפּ פון קאַווערידזש איז געווען בעסער ווי גאָרניט. ערשטער היידן און דערנאָך אַליסיאַ דאַרטיד דורך די ביימער, איצט נאכגעגאנגען דורך Dal, Kenzi און Kinimaka. דרייק איז אריין אין וואלד, איבערלאזנדיג מאי, יארגי און סמיט. שאָס ראַנג אויס, נעענטער איצט, מאכן דרייק אָפּגעהיט פֿאַר זיין פרענדז.
  
  האט ער זיך ארומגעדרײט ,אז ער האט דערזען , אז מאי האט זיך געשטרויכלט .
  
  וואָטשט איר פּנים אָפּשפּרונג פון דער ערד.
  
  "נאָו!"
  
  
  * * *
  
  
  היידן האט פּלוצעם געבראמען און זיך אומגעקערט. אין דעם מאמענט איז מאי געלעגן אומבאוואוסטזיניק אויף דער ערד, דרייק איז צו איר צוגעגאנגען, סמיט האט זיך שוין צוגעבויגן. קויל ן האב ן זי ך ארײנגעקראכ ט אי ן ד י בוימע ר פו ן דע ר אויסגראב ן מי ט א שטומדיק ן טאן . עמעצער איז געווען נאָענט.
  
  דא ן הא ט זי ך אנגעהויב ן דע ר אונטערגרונט . פיגורן האבן זיך ארויסגעכאפט פון זיי, איינער האט געשלאגן היידן'ס אונטערן קערפער. זי האט זיך צעװאקסן, נאר געהאלטן די פים. דער בוים שטאם האט זי געקלאפט אין רוקנביין. זי האט איגנאָרירט דעם בליץ פון ווייטיק, אויפגעהויבן איר ביקס. דערנאך האט די שװארצע געשטאלט זי װידער אטאקירט, געשלאגן מיט אן עלנבויגן, א קני, א מעסער...
  
  היידן האט זיך פארדרייען אין א לונג און געפילט ווי די בלייד גייט פארביי א האר פון איר מאגן. זי האט זיך צוריקגעקעמפט, עלנבויגן איר פנים און געקניט דעם מאגן צו פארברייטערן די ווייטקייט צווישן זיי. זי האָט געזען קינימאַקאַ און אַליסיאַ ראַנגלעריי אויף די רעכט, דאַל קיקינג די שטיק וואָס ער האט נאַקט אַראָפּ.
  
  דרייק פּיקס אַרויף די הינקען מאַי.
  
  ד י קויל ן זײנע ן געפלויג ן צװיש ן ד י בוימער , צעשניט ן ד י בלעטלע ך או ן פלעשונג . איינער האט געשלאגן דעם שונא, אבער נישט לאנג. דער מאן האט זיך באלד אויפגעהויבן, קלאר אנגעטאן א פארעם פון קעוולאר. דעמאלט, איז היידן'ס זעאונג געווען פול מיט איר אייגענעם קעגנער, א מוסד וואס זיין שטריכן זענען געווען דורכגעדרונגען מיט גראָבע און בייזע פעסטקייט.
  
  "האַלטן," זי געזאגט. "מיר זענען אויף די זעלבע -"
  
  א קלאפ אין דער קין האט זי אפגעשטעלט. היידן האט פארזוכט דאס בלוט.
  
  "סדר," איז געקומען דער ווייג ענטפער.
  
  זי האט פארשפארט נאך קלאגן, צושטופן דעם מאן צוריק, פרובירט נישט אויפצוהייבן איר ביקס אפילו ווען ער האט אנגעהויבן דעם מעסער. דער בלייד האט פארזוכט בילן, דערנאָך שמוץ. היידען האָט דעם מאַן אַ געשפּילט אין די פיס, ווען דרייק האָט זיך דורכגעלאָפן, זיך געטראָפן אויפן דרך און אַריין אין די ביימער. סמיט האָט צוגעדעקט זײַן רוקן, אַ זעץ געטאָן דעם ישׂראלי אין פּנים און אים צוריק געשיקט אין אונטערגראָוון. קנזי איז געווען דער ווײַטער, דאָס מאָל מיט אַ קווענקלענישן אויסדרוק און ברייטע אויגן, ווי געזוכט עמעצן, וואָס זי האָט געקענט.
  
  היידן האט זיך געשטויסן צו דרייק.
  
  "מאַי?"
  
  "זי איז גוט. נאָר אַ קויל אין די רוקנביין און אַלע. גאָרנישט ספּעקטאַקיאַלער."
  
  היידן האט בלײכט. "וואס?" איך האב געפרעגט.
  
  ― דאָס רעקל האָט עס אָפּגעשטעלט. זי איז געפאלן און געשלאגן מיטן קאפ. גאָרנישט ספּעציעל".
  
  "וועגן".
  
  אַלישאַ האָט דאַדדזשד אַ ראָצכיש עלנבויגן באַפאַלן און געוויינט אַ דזשודאָ וואַרפן צו שיקן איר קעגנער דורך די ביימער. קינימאקא האט זיך אדורכגעדריקט דורך אן אנדער מוסד זעלנער. פֿאַר אַ ביסל מאָומאַנץ דער דרך איז קלאָר און די SPEAR מאַנשאַפֿט האט פול מייַלע.
  
  יעדער אונס דערפאַרונג געקומען אין שפּיל ווי זיי געלאפן אין פול גאַנג, מיט קיין געדאַנק פון סלאָוינג אַראָפּ, דורך טוויסטינג, דייווינג, געפערלעך קלאַמפּס פון ביימער. עס איז געווען אַ ריס צווישן זיי און די מוסד מאַנשאַפֿט, און די דיק פאָולידזש איז געווען די גאנץ דעקן.
  
  "ווי די גענעם האָבן זיי געראטן צו פאָרן דורך אונדז?" דרייק האט געשריגן.
  
  "עס מוזן האָבן געווען ווען מיר פארשטאפט צו קאָנטראָלירן די קעסטל," האָט היידן געזאָגט.
  
  סמיט גראַנטשט הויך. "מיר זענען וואַך."
  
  - שלאגט זיך נישט... - האט היידן אנגעהויבן.
  
  "ניין, מיין פרייַנד," קנזי געזאגט. "זיי זענען די בעסטער אין וואָס זיי טאָן."
  
  סמיט האָט זיך געכאַפּט, װי צו זאָגן, אַז מיר האָבן דאָס אױך געטאָן, אָבער אַנדערש איז געבליבן שטיל. היידען האט דערזען קינימאקא שטרויכלען, ריזיגע פיס לאנדן אין א קופע פון גומען לייד און זיך אריבערגעצויגן צו העלפן, אבער דאל האט שוין געשטיצט דעם גרויסן מאן. דער שוועדישער האָט אַרײַנגעוואָרפֿן דאָס קעסטל צו דער אַנדערער האַנט, שטופּנדיק דעם האַוואַיינער מיט דער רעכטער.
  
  און איצט נאָך אַ געפאַר איז צוגעלייגט צו דעם מישן - די אַנמיסטייקאַבאַל געזונט פון אַ העליקאָפּטער פליענדיק אָוווערכעד.
  
  וועלן זיי עפענען פייער?
  
  װאָלטן זײ געקעמט דעם װאַלד מיט קוילן?
  
  היידן האט נישט געטראכט. טויזנטער פון זאכן קענען גיין פאַלש רעכט צו אַזאַ יראַספּאַנסאַבאַל קאַמף. פארשטײ ט זיך , א ז ד י דאזיק ע בחורי ם האב ן געפאלג ט ד י באפעל ן פו ן זײער ע רעגירונגען , או ן א טײ ל פו ן ד י קלאו ן װא ם זײנע ן געזעס ן אי ן שטוב , אי ן זײער ע װארעמ ע לופט־קאדיש ע אמטן , האב ן זי ך ניש ט געגעב ן װעג ן דע ם װא ס ע ס אי ז פארגעקומע ן אינדרויסן , אוי ף זײער ע העלפנבאנ ־ טע ר טורעם .
  
  פֿון אויבן איז געקומען דער קלאַנג פֿון פּראַפּעלערס. היידן איז ווייטער געלאפן. זי האָט שױן געװוּסט, אַז דער מוסד װעט זײַן אײַנגעבונדן מיט זײער קאָלעקטיוו, און אפֿשר הינטער זײ די שוועדן און רוסן. עס האָט זיך איר לינקס אַ גערודער , און זי האָט געמײנט, אַז זי זעט נאָך געשטאלטן ― דאָס מוזן זײַן רוסן, האָט זי געטראַכט.
  
  אָדער אפֿשר די בריטיש?
  
  קראפ!
  
  זיי זענען געווען צו אָפן. אויך ניט צוגעגרייט. אין פאַקט, אַלע די טימז דאָרט געווען די זעלבע. קיינער האָט נישט דערוואַרט, אַז אַלע זאָלן קומען אין אַמאָל - און דאָס איז געווען אַ טעות. אבער זאג מיר א פלאן וואס וועט דאס נעמען אין חשבון?
  
  די דרייק טרייל - בלייזינג פאָרויס, ניט בייַ אַלע סלאָוד אַראָפּ דורך מייַ ס וואָג. אַליסיאַ איז נאכגעגאנגען נאָענט הינטער אים, קוקן אַרום. דער דרך זיגזג זיך אָן ציל, אָבער בכלל איז געגאַנגען אין דער ריכטיקער ריכטונג, און הייַדען האָט אים דערפֿאַר אַ דאַנק. זי האָט געהערט סמיט פייערן בולאַץ אין זייער הינטן, דיסקערידזשינג זייער פּערסוערז. זי האט געהערט פון לינקס עטלעכע געשרײען, װי צװײ כוחות האבן זיך געטראפן.
  
  פאַרשילטן, דאָס איז עטלעכע משוגע דרעק.
  
  דרייק איז אויפגעשפרונגען איבער א געפאלענע בוים. קינימאקא האט אים דורכגעריסן מיט א קוים־קראכן. ד י פראגמענט ן האב ן זי ך צעשפרײ ט אי ן אל ע זײטן . דער טעריין האָט זיך אָנגעהויבן אַראָפּגיין, און דערנאָך האָבן זיי דערזען דעם ברעג פונעם וואַלד. הײַדן האָט געבראַכט אין דער קאָמע, אַז זײ זאָלן פּאַמעלעך, ― קײנער האָט נישט געװוּסט, װאָס קאָן װאַרטן אױף דער ערד איבער דער בוים־שרײַ.
  
  דרייק נאָר סלאָוד אַראָפּ אַ ביסל. אַליסיאַ איז אים אַריבער אויף רעכטס און דאַהל האָט געטראָפֿן אויף לינקס; אינאײנעם האבן זײ דרײ צעבראכן דעקל און ארײן אין א שמאלן טאל, באשיצט פון בײדע זײטן מיט שטײגע ברוינע שיפלעך. קינימאקא און קנזי האבן צוזאמענגעקלאפט זייערע כילז אין א פרואוו צו צושטעלן שטיצן, און דאן איז היידן אויך ארויס פון באהעלטעניש, יעצט פרובירט איגנאָרירן דעם וואקסנדיקן ברענען אין איר קאַסטן.
  
  זיי געלאפן לענגער ווי זי האט געוואלט טראכטן.
  
  און די ניראַסט שטאָט איז געווען מייל אַוועק.
  
  
  קאַפּיטל צען
  
  
  דרייק פּעלץ אַז מאַי אָנהייבן צו אַנטקעגנשטעלנ זיך אַ ביסל. ער האָט איר געגעבן אַ מינוט, וויסנדיק אַז זי וועט זיך גיך ערהוילן. אין יענעם פליענדיקן מאמענט האט ער באמערקט עפעס פלאך און גרוי און ברוגז, וואס האט אים געמאכט א קלאפעניש אין הארץ.
  
  - לינקס!
  
  ד י גאנצ ע גרופ ע הא ט זי ך אדורכגעבראכ ן אוי ף לינקס , פארזיכטיק , אבע ר אומנידעריק , צודעק ן ד י פלאנצן , װײ ל זײער ע קאנקורענט ן זײנע ן נא ך געװע ן אומזעה . דרייק האט געלאזט מייַ געראַנגל אַ ביסל, אָבער געהאלטן אויף. גאנ ץ באל ד הא ט ז י ארײנגעטריב ן ד י פויסט ן אי ן זײנ ע ריפן .
  
  "לאז מיך גיין".
  
  "איין רגע, ליבע ..."
  
  אַליסיאַ האט אים אַ גלער. "צי איר ווי עס אַזוי פיל?"
  
  דרייק האָט זיך געכאַפּט, און דערנאָך געמאַכט. "עס איז קיין זיכער ענטפער צו דער קשיא, ליבע."
  
  "טאַקע?"
  
  "נו, טראַכטן וועגן אים פון מיין פונט פון מיינונג."
  
  מאַי סאַלווד זיין דילעמאַ דורך ניצן זיין רוקנביין צו שטופּן אַוועק און זעמל אַנטו די שטאָק. זי איז גוט געלאנדעט, אבער האט זיך געשטאכן אויפן ארט, האלטנדיק דעם קאפ.
  
  "קוק," דרייק געזאגט. "אין מיין פאַרטיידיקונג, זי קוקט ומזיכער."
  
  - אײַער קאָפּ װעט זיך ציטערן, אױב מיר װעלן זיך נישט אײלן. אַלישאַ פּושט פאַרגאַנגענהייַט, און דרייק נאכגעגאנגען איר, וואַטשינג מייַ אַ ביסל מער ביז זי סטרייט זיך און גאַט אין ריטם. ד י גרופ ע געלאפ ן ארוי ף אויפ ן עמבנקמענט , צו ם אספאלט .
  
  "דער ערשטער צעמישונג מיטן מוסד." דאַהל האָט זיך אויסגעשטרעקט. "גאָרנישט ספּעקטאַקיאַלער."
  
  "זיי האָבן זיך צוריקגעהאַלטן," האָט קנזי געזאָגט. - אזוי ווי דו ביסט געווען.
  
  "צווייט צעמישונג," דרייק געזאגט. ― געדענקט דאָס דאָרף אין ענגלאַנד? מיט פילע יאָרן צוריק."
  
  "יאָנקס?" איך האב געפרעגט.
  
  "סענטשעריז".
  
  "וועגן". דאַהל האָט זיך אָפּגעשטעלט פֿאַר אַ רגע, און דערנאָך געזאָגט, "בק אָדער אַד?"
  
  "איך טראַכטן איצט זיי רופן עס בק."
  
  "שטערן".
  
  דע ר װע ג הא ט זי ך געצויג ן אי ן בײד ע זײטן , װיסט , פארפאלק ט או ן געדארפ ט פארריכטן . דרייק האָט געהערט די פלעק פון אַן אַנטי-ערקראַפט ביקס אַפּראָוטשט צו די העליקאָפּטער, און דערנאָך מער שאַץ. ע ר הא ט זי ך ארומגעדרײ ט צ ו זען , א ז מע ן שריפ ט אוי ף אי ם פו ן װאלד , הא ט זי ך געמײנט , א ז ע ר לאז ט שוי ן ד י געגנט ן מי ט קויל ן או ן הא ט דערנא ך דערזע ן א ז ע ר הא ט זי ך שארף , צ ו דע ר זײט .
  
  "איך קען נישט ריזיקירן עס," דאַהל געזאגט. "איך רעכן אַז עס מוזן זיין די כינעזיש, און זיי קענען נישט הערן די שמועסן ווי מיר טאָן."
  
  דרייק האט שטילערהייט א ניד געטאן. אין די געשפרעכן איז לעצטנס נישט אנטפלעקט געווארן קיין נייעס. זינט...
  
  היידן האט ארויסגעגעבן א שטילע באגריסונג. "איך זען אַ פאָרמיטל."
  
  דרייק האט זיך אראפגעקראכט און איבערגעזוכט די געגנט. "אזוי וואָס טאָן מיר האָבן הינטער אונדז? מוסד און רוסן אין די ביימער אַרייַנמישנ זיך מיט יעדער אנדערער. זענען די שוועדן ערגעץ לעבן די רוסן? SAS? ער האט געשאקלט מיטן קאפ. "ווער ווייסט? דער בעסטער טרעפן איז צו גיין אַרום די וואַלד. זיי וויסן אַלע אַז אויב זיי געבן זיך אַוועק, זיי זענען טויט. דערפאר האבן מיר נאך געלעבט״.
  
  "די כינעזער אין העליקאָפּטער," האָט סמיט געזאָגט. "לאַנדינג דאָרט." ער האָט אָנגעוויזן אויף אַ סעריע פון פּליטקע דעפּרעסיע.
  
  - פראנצויזיש ? - האט יארגי געפרעגט.
  
  דרייק האט געשאקלט מיטן קאפ. וויץ באַזונדער, די פראנצויזיש קען האָבן אפילו געהאלטן צוריק צו פּרובירן די סיטואַציע און לאָזן זייער קעגנערס דין זיי. כיטרע זיג אין די לעצטע מאָמענט. ער האט געקוקט אויף דער דערנענטערנדיקער וואן.
  
  "וואָפן אַרויף"
  
  סמיט און קנזי האָבן גענומען ריכטונג, שטייענדיק אויף דער זייַט פון די וועג און ווייזן זייער וואָפן אויף די אָנקאַמינג וואן. דאַהל און דרייק שטעלן אַ פּאָר פון שווער באָולדערז אויף די וועג. ווען דער וואן האט זיך פארלאמערט, זענען די רעשט פון דער מאנשאפט ארויפגעקומען פון הינטן, פארזיכטיג צודעקן דעם קאר און באפוילן אירע פאסאזשירן ארויסצוגיין.
  
  אַליסיאַ האָט עפֿנט די הינטערשטע טיר.
  
  "וואו, ווי עס שטינקט דאָ!"
  
  אבער עס איז געווען ליידיק. און דרייק האט געהערט קענסי פרעגט א פראגע אויף טערקיש. ער האט א שאקל געטאן מיטן קאפ , ווען דאל האט טריומפאטיש געשמייכלט . דאס מיידל איז פול פון סאַפּרייזיז. "איז עס קיין שפּראַך וואָס זי קען נישט רעדן?"
  
  דער שוועדישער האָט געלאַכט. "קום אויף, באָכער. לאז זיך נישט אזוי אפען״.
  
  "אַה," דרייק נאַדיד. "יא. די שפראך פון די געטער״.
  
  "שטיי אויף, ליב. צי איר ווילן צו באַקומען באַרען? יאָ, איך הער נאָר דיין זיסן אַקצענט אַרויס פֿון אָדינס צונג.
  
  דרייק איגנאָרירט דעם, פאָוקיסינג אויף די צוויי טערקיש מענטשן וואָס געווען עכט דערשראָקן.
  
  און באמת טערקיש.
  
  היידן האט זיי צוריק אריינגעשטופט אין טראק, נאכגעגאנגען ענג הינטער זיי. דאַהל האָט ווידער אַ שמײַכל געטאָן און איר נאָכגעלאָפן, געסטוּרנדיק פאַר די אַנדערע, זיי זאָלן זיך אַרײַנכאַפּן אויפן הינטערשטול. דרייק איינגעזען די סיבה פֿאַר זיין פאַרווייַלונג אַ מאָמענט שפּעטער, דעמאָלט געקוקט צוריק אויף אַליסיאַ.
  
  "ווי שלעכט איז עס צוריק דאָרט?"
  
  
  * * *
  
  
  דער טראק האט זיך אויפגעהויבן און זיך געציטערט און זיך פרובירט צו פארניכטן אויפן פארפאלענער וועג.
  
  אַליסיאַ האט איר בעסטער. "איז ער טריינג צו באַקומען אין בלאַדי שלעכט ביץ?"
  
  "אפשר," האט סמיט צאָרעדיק געזאגט, געהאלטן זיין נאָז און אַ שמוציק גאַרטל צוגעבונדן צו אַ געשטעל אין די וואן. "איך שמעקן ציגן."
  
  אַליסיאַ האָט פאַרקלענערט די אויגן. "אה יא? דיין חבר?"
  
  קינימאקא איז געזעסן הינטערן טראק, און פארצווייפלט געגאפט פולע לונגען פון פרישע לופט דורך די ריס, וואו די הינטן טירן האבן זיך צוזאמענגעבראכט. - מוז זײן... ס׳זענען... פויערים, רעכן איך.
  
  "אָדער ציג שמוגלערס," האָט אַלישאַ צוגעגעבן. "איך קען קיינמאָל זאָגן."
  
  סמיט האט געגרמט אין כעס. "ווען איך האָב געזאָגט ציגן, האָב איך געמיינט בכלל."
  
  "יא יא יא".
  
  דרייק סטייד אַוועק פון אים, גענומען פּליטקע ברידז און טריינג צו פאָקוס אויף אנדערע זאכן. ז ײ האב ן זי ך געמוז ט געטרויען , הײדע ן או ן דאהל , װעלכ ע האב ן פריע ר געזארג ט אוי ף זײע ר זיכערקײט , או ן געפונע ן דע ם בעסטע ר ארט . דער לינק איז געבליבן שטיל, אַחוץ טיילמאָליק פּלאַצן פון סטאַטיק. אפילו לאָראַן האָט געהאלטן איר שטילקייַט, וואָס אויך געהאָלפֿן אויף זייַן אייגן וועג. דאָס האָט זיי געזאָגט אַז זיי זענען לעפיערעך זיכער.
  
  די מאַנשאַפֿט קאַמפּליינד הויך אַרום אים, זייער וועג צו קאָפּע מיט די סיטואַציע און נעמען זייער מיינונג פון די סטענטש פון די חיות. קאַמפּעראַסאַנז צו שוועדיש באַטס, אמעריקאנער רעסטראַנץ און לאָנדאָן האָטעלס האָבן שוין געפֿינט אין וויץ.
  
  דרייק האָט געלאָזט זיין מיינונג צו וואַנדערן פון יאָרגאַ ס פריש ויסברוך פון כּעס און די נויט צו טיילן אַ שרעקלעך סוד צו אַ נייַע פארשטאנד צווישן אַלישאַ און מייַ, צו אנדערע ישוז וואָס פּלאָגן די SPEAR מאַנשאַפֿט. היידען און קינימאַקאַ זענען פארבליבן מיט לאָגגערהעאַדס, ווי לאָראַן און סמיט, כאָטש די יענער שערד מער ווי בלויז דיפעראַנסיז. דאַהל געארבעט שווער מיט דזשאָאַננאַ, אָבער ווידער אַרבעט איז געווען אין די וועג.
  
  עפּעס מער דרינגלעך און אומדערטרעגלעך האָט אים דורכגעדרונגען אין מוח. סעקרעטערי קראָווע ס אַנוייז אַז זיי האָבן נישט נאכגעגאנגען אָרדערס אין פּערו, און די זיכער וויסן אַז עס איז געווען אַן אַנדערקאַווער, העכסט געהיים אמעריקאנער צווייט מאַנשאַפֿט. ערגעץ.
  
  נאַווי פּלאָמבע מאַנשאַפֿט 7.
  
  עס זענען געווען קאַונטלאַס פראגעס און זיי זענען אַניקספּלאַבאַל. וואס איז געווען דער ענטפער? האָט Crowe ניט מער צוטרוי די SPEAR מאַנשאַפֿט? זיי זענען געווען באַקאַפּ?
  
  ער האט נישט פארגעסן פון דעם גרויסן פראגע סימן וואס הענגט נאך איבער סמיט'ס קאפ, אבער ער האט זיך נישט געקענט פארשטעלן קיין אנדערע סצענאַר. קראָווע געשיקט זיבן מענטשן צו קוקן נאָך זיי.
  
  דרייק האט אונטערגעדריקט זיין כעס. זי האט געהאט איר אייגענע ארבעט. שוואַרץ און ווייַס איז געווען אַ זעאונג פון לעבן שערד בלויז דורך נאַר און משוגע. זײנ ע טי ף געדאנקע ן זײנע ן איבערגעריס ן געװאר ן דור ך הייד ן .
  
  "אַלץ איז ריין צוריק און פראָנט. קוקט אויס ווי מיר קומען צו א פלאץ מיטן נאמען &# 199; אַנאַקקאַלע, אויף דעם ברעג. איך וועל וואַרטן ביז מיר געפֿינען אַ אָרט איידער קאָנטאַקט די העליקאָפּטער. טאַקע, און דאַהל האט אַ געלעגנהייַט צו נעמען דעם קעסטל באַזונדער.
  
  דער שוועדישער האָט זיי אַ ווײַלע אָפּגעטאָן פֿון דער סיטואַציע, ערקלערנדיק, וואָס זיי זײַנען, כּדאַי, רימען פּאַפּיר. עס איז געווען מער ווי מלחמה, עס איז געווען זייער דעקלאַראַציע. כאַניבאַל איז געווען אויסדערוויילט נאָר ווי אַ סימבאָל.
  
  
  * * *
  
  
  "זענען עס קיין קלוז ווי אפריקע איז געווארן איינער פון די פיר עקן פון דער ערד?" - האט מאי געפרעגט.
  
  "גאָרנישט ווי אַז. דעריבער, מיר קענען נישט פאָרויסזאָגן ווו דער ווייַטער רידער וועט זיין.
  
  "קוק אין דער פאַרגאַנגענהייט," האָט קנזי גערעדט. "אין מיין אַרבעט, אין מיין אַלט אַרבעט, די ענטפֿערס זענען שטענדיק פאַרבאָרגן אין דער פאַרגאַנגענהייט. איר נאָר דאַרפֿן צו וויסן ווו צו קוקן. "
  
  דעמאָלט לאָראַן ינערווין. "איך וועל פּרובירן עס."
  
  דרייק האט זיך געראנגלט מיטן טילט פונעם טראק. "ווי ווייַט איז עס צו קאַנאַקאַלע?"
  
  ״איצט גײען מיר ארײן אין דער גרענעץ. זעט נישט אויס צו גרויס. איך זען דעם ים."
  
  "אָה, איר האָט געוווינט." דרייק געדענקט די שפּיל ער געשפילט ווי אַ קינד.
  
  "איך האָב דאָס ערשט געזען," האָט דאַהל געזאָגט מיט אַ שמייכל אין זיין קול.
  
  "יאָ, מיר האָבן דאָס אויך געשפילט."
  
  דער טראק האט זיך אפגעשטעלט, און שיין באלד האבן זיך די הינטן טירן געעפנט ארויס. די קאָלעקטיוו איז אַרויסגעשפּרונגען און האָט אַריינגענומען פולע לונגען פון פרישע לופט. אַליסיאַ האָט זיך באַקלאָגט, אַז זי פֿילט זיך נישט גוט, און קענסי האָט זיך געמאַכט, אַז זי האָט זיך פֿאַרשוועכט אין ענגלישן מאָדע. דאס האט תיכף דערפרייערט אלישע. דרייק האט זיך געפונען, אז ער שטערט און שטערט פארוואונדערט.
  
  - האט ער געמורמלט מיט כוונה. - נו, איך װעל זײן דעם מאלפעס פעטער.
  
  דאַהל איז געווען צו דערשטוינט צו באַמערקן.
  
  פאר זיי איז געשטאנען א ריזיגער הילצערנער פערד, אמאל באקאנט, פארטראכט אין א קליין שטח ארומגענומען מיט געביידעס. דאס שטריק האט זיך װי אײנגעבונדן די פיס און מען האט אים געצויגן ארום דעם קאפ. דרייק האט געמיינט אז עס האט אויסגעזעהן פאנצער און מעכטיג, א שטאלצער מענטש-געמאכטע חיה.
  
  "וואָס די גענעם?"
  
  מאס ן האב ן זי ך צוזאמענגעקליב ן ארו ם אי ם , געקוק ט , געשטעל ט או ן געמאכ ט בילדער .
  
  לאָראַן גערעדט אויף די קאַמיונאַקייטער. "איך טראַכטן איר נאָר געפונען די טראָדזשאַן פערד."
  
  סמיט האט געלאכט. "ס'איז ווײַט פֿון זײַן אַ צאַצקע."
  
  "קיין טרוי, איר וויסן? בראַד פּיט?"
  
  אַליסיאַ כּמעט צעבראכן איר האַלדז קוקן אַרום. "וואס? וואו?"
  
  "וואַו". קנזי האט געלאכט. "איך האב געזען וויפּערז באַפאַלן מער סלאָולי."
  
  אַליסיאַ איז נאָך קערפאַלי געלערנט די געגנט. "וואו, לאָראַן? ער איז אין די "פערד"?
  
  דער ניו־יאָרקער האָט אַרויסגעלאָזט אַ געלעכטער. "נו, ער איז געווען אַמאָל. געדענקט די מאָדערן פֿילם "טרוי"? נו, נאָך פילמינג, זיי לינקס דער פערד פּונקט ווו איר שטייענדיק אין Çanakkale.
  
  "שטערן". אַליסיאַ האָט אַרויסגעלאָזט די געפילן. "איך געדאַנק אַלע מיין ניטל האָלידייַס געקומען אין דער זעלביקער צייט." זי האט געשאקלט מיטן קאפ.
  
  דרייק האט אויסגעקלאפט זיין האלדז. "איך בין נאָך דאָ, ליבע."
  
  "טאַקע יאָ. פאַביאַלאַס".
  
  "און טאָן ניט זאָרג, אויב בראַד פּיט שפּרינגען אויס פון דעם פערד 'ס טאָכעס און פרוווט צו קידנאַפּ איר, איך וועט ראַטעווען איר."
  
  - דו זאלסט נישט וואגן זיך.
  
  לאָראַן ס קול דורכשניט דורך זייער פּלאַפּלען ווי אַ שווער קלאַפּ פון אַ סאַמוראַי שווערד. "קום, בחורים! פילע שונאים. מיר זענען אַפּראָוטשט קאַנאַקאַלע רעכט איצט. זיי מוזן זיין קאָננעקטעד צו די קאָמוניקאַציע סיסטעם, פּונקט ווי אונדז. מאַך! "
  
  "זעט דאָס?" דרייק האט אנגעװיזן אויף דער פעסטונג. "רופן דעם העליקאָפּטער. אויב מיר קענען קריכן די שלאָס און באַשיצן זיך, ער קענען נעמען אונדז פון דאָרט."
  
  היידען האָט צוריק אַ קוק געטאָן אין די אַוצקערץ פון קאַנאַקאַלע. "אויב מיר קענען באַשיצן אַ שלאָס אין אַ טוריסט שטאָט פון זעקס סוואַט טימז."
  
  דאהל האט אויפגעהויבן דאס קעסטל. "עס איז בלויז איין וועג צו געפינען אויס."
  
  
  קאפיטל עלף
  
  
  אינסטינקטיוו זענען זיי אריבערגעפארן צום ברעג וועג, וויסנדיג אז עס וועט זיך ארומדרייען צום אימפרעסאנטן פעסטונג פון דער שטאט. לאָראַן האט יקסטראַקטיד זייער קליין אינפֿאָרמאַציע פון די סניפּאַץ פון קאָממס, און דרייק האט געהערט אפילו ווייניקער פון די פאַרשידן מאַנשאַפֿט פירער, אָבער די אַלגעמיינע קאָנסענסוס איז געווען אַז זיי זענען אַלע שנעל אַפּראָוטשינג.
  
  דער דרך האָט געפירט פארביי פילע ווייַס-פראָנטיד בנינים: הייזער, שאַפּס, און רעסטראַנץ אָוווערלוקינג די ריפּאַלינג בלוי וואסערן פון די העלספּאָנט. לינקם ן זײנע ן געװע ן פארקער ט אויטאמאבילן , או ן הינטע ר ז ײ זײנע ן געװע ן עטלעכ ע קלײנ ע שיפלן , איבע ר װעלכ ע ע ס האב ן זי ך אויפגעהויב ן ד י הויכ ע װענט ן פו ן א זאמד־פארבירט ן פארט . טוריסט באסעס זענען פארבײגעגאנגען, געקלאפלט פאמעלעך דורך די שמאלע גאסן. די הערנער האבן געקלונגען. לאקאלע מענטשן האבן זיך צוזאמענגעקליבן נעבן דעם פאפולערע קאפע, גערויכערט און גערעדט. די קאָלעקטיוו האָט זיך געאײַלט ווי שנעל זיי האָבן געקענט אָן אויפוועקן חשד.
  
  עס איז נישט גרינג צו טראָגן קאַמבאַט ויסריכט, אָבער פֿאַר דעם מיסיע זיי זענען געווען אנגעטאן אַלע אין שוואַרץ און קען אַראָפּנעמען און באַהאַלטן די זאכן וואָס קען צוציען ופמערקזאַמקייַט. אָבער, די גרופּע פון מענטשן מאָווינג בשעת זיי זענען פארקערט זייער קעפ און דרייק געזען אַז מער ווי איין טעלעפאָן האט געעפנט.
  
  "גיך רופן דעם פאַרשילטן העליקאָפּטער," ער האט געזאגט. "מיר זענען אויס פון לאַנד און פאַקינג צייט דאָ."
  
  "אויף מיין וועג. אין צען אָדער פופצן מינוט."
  
  ע ר הא ט געוװסט , א ז דא ס אי ז ד י עפאכע ן פו ן שלאכטן . עטלעכע אנדערע ספּעציעלע פאָרסעס טימז וואָלט נישט קווענקלען צו שאַפֿן גיהנום אין דער שטאָט, זיכער אין זייער אָרדערס און זייער פיייקייט צו אַנטלויפן, געוואוסט אַז די אויטאריטעטן וואָלט יוזשאַוואַלי ווענדן קיין גאָר טרעטאַנינג סיטואַציע אין אַ טעראָריסט.
  
  ד י זאמד־פארבירט ע װענט ן האב ן זי ך שטאר ק אויפגעהויב ן פאר ן זײ . פאָרט Ç אַנאַקאַלע האט צוויי ראַונדיד ים-פייסינג ווענט און אַ הויפט ציטאַדעל, און הינטער זיי אַ ברייט אָרעם פון באַטאַלמאַנץ אַראָפּ די שיפּוע צו די ים. דרייק איז נאכגעגאנגען די שורה פון דער ערשטער קערווד וואַנט, וואַנדערינג וואָס איז ליגן בייַ די קנופּ פון דעם איינער און איר שוועסטער. היידן האט זיך אפגעשטעלט פאראויס און צוריקגעקוקט.
  
  - מיר שטײען.
  
  א דרייסט באַשלוס, אָבער מיט איין דרייק מסכים. אויפצוהויבן האט געמײנט, אז זײ װעלן זיך שטעקן אין שטאק, באשיצן פון אויבן, אבער שוץ־לאז, פארכאפט. דע ר פארזעצונ ג הא ט געמײנט , א ז ז ײ האב ן געהא ט אנדער ע אפציעס , א חוץ אנטלויפ ן אויפ ן ים : ז ײ האב ן זי ך געקענ ט באהאלט ן אי ן שטא ט , געפינע ן א מאשין , מעגלע ך לײג ן נידערי ק אדע ר זי ך צעשפאלטן .
  
  אבער היידן ס סעלעקציע ערלויבט זיי צו פירן די שפּיל. עס זענען געווען אנדערע רידערס דאָרט אויך. עס וואָלט זיין גרינגער פֿאַר אַ העליקאָפּטער צו געפֿינען זיי. זייער סקילז זענען בעסער געניצט אין טאַקטיש קאַמבאַט.
  
  גראָבע ווענט האָבן זיך אַנטפּלעקט צו אַן בויגן אַרייַנגאַנג און דערנאָך אַ ספּיראַליש לייטער. הייַדען איז געגאַנגען ערשטער, נאכגעגאנגען דורך Dal און Kenzi, דערנאָך די אנדערע. סמיט געבראכט אַרויף די הינטן. ד י פינצטערני ש הא ט געשאפ ן א מאנטל , פא ר ד י אויגן , געהאנגענדי ק א דיק ע או ן אומנעדריגלעכע , בי ז ז ײ האב ן זי ך צוגעװױנט . נאָך, זיי געמאכט זייער וועג אַרויף, קליימינג די טרעפּ און כעדינג צוריק צו די ליכט. דרייק געפרוווט צו פילטער אַלע באַטייַטיק אינפֿאָרמאַציע אין זיין מיינונג און סאָרט עס אויס.
  
  חניבעל. רידער פון מלחמה. די דאָאָמסדייַ אָרדער און זייער פּלאַן צו שאַפֿן אַ בעסער וועלט פֿאַר די וואס סערווייווד. די רעגירונגען פון דער וועלט וואלטן געדארפט ארבעטן צוזאמען צו טאן, אבער די גרויזאַם, זשעדנע מענטשן האָבן געוואלט בוט און וויסן פֿאַר זיך.
  
  אין די פיר עקן פון דער ערד? ווי האט עס געארבעט? און וואס איז געשען ווייטער?
  
  "אינטערעסאנט ..." אין דעם מאָמענט, לאָראַן ס קול געקומען דורך די קאַמיונאַקייטער. "Ç Anakkale איז לאָוקייטאַד אויף צוויי קאָנטינענץ און איז געווען איינער פון די סטאַרטינג פונקטן פֿאַר Gallipoli. איצט זענען די רוסן אַרײַן אין שטאָט, אַזוי אויך די ישׂראלים. איך ווייס נישט וואו. אָבער, היגע פּאָליצייַ פּלאַפּלען איז פּראָסט. עטלעכע פון די בירגערס מוזן האָבן געמאלדן איר און איצט רופן פֿאַר נייַ ערייוואַלז. עס וועט נישט דויערן לאנג ביז די טערקן רופן אויף זייערע אייגענע עליט-כוחות.
  
  דרייק האט געשאקלט מיטן קאפ. שטותים.
  
  - דעמאלט װעלן מיר זײן װײט פון דאנען. היידן האט זיך פארזיכטיק אריבערגעצויגן צום ליכט אויבן. "צען מינוט גייז. לאמיר״.
  
  ד י פרימארגן־זו ן הא ט באלויכט ן ד י ברייט ע אפענע , שיטער ע געגנט , כמע ט אויפ ן שפיץ . ד י רונד ע שפי ץ פו ן טורע ם הא ט זי ך אויפגעהויב ן נא ך אכט פוס ס איבע ר זײער ע קעפ , אבע ר דא ס אי ז געװע ן אבע ר אזו י הוי ך װ י ז ײ האב ן געקענ ט גײ ן א ן אינעװײניק . אומעטום זײנען געלעגן צעשלאפענעם שלאכטן, אויסגעשטרעקט װי געצויגטע פינגער, און רעכטס האט א פארשטויבטער שטעג ארומגערינגלט א רייע נידעריקע בערגל. דרייק האט געזען די פילע פארטיידיקט שטעלעס און אָטעמען אַ ביסל גרינגער.
  
  "מיר זענען דאָ," האָט היידן געזאָגט צו לאָרען. "זאג דעם העליקאָפּטער צו גרייטן זיך צו לאַנד אין הייס יאָג."
  
  "העטער ווי איר טראַכטן," האָט סמיט געזאָגט.
  
  די גאנצע מאַנשאַפֿט האט אַראָפּגעקוקט.
  
  "נישט אַראָפּ," האָט סמיט געזאָגט. "ארויף. אַרויף."
  
  איבע ר דע ם שלאס , אי ז ד י שטא ט נא ך פארשפרײ ט אוי ף ד י בערגל . ד י הײזע ר האב ן זי ך אויפגעהויב ן איבע ר ד י שלאכטן , או ן הוי ך או ן געדיכט ע מויער ן האב ן זי ך צוגעצויג ן צ ו זײ . דור ך ד י װענט ן אי ז אדורכגעלאפ ן א מאנ ט פו ן פי ר מענער , מי ט איבערגעדעקט ע פנימער , או ן גאנ ץ געצויגן .
  
  דרייק דערקענט דעם סטיל. "פאַרשילטן עס, דאָס איז אַ פּראָבלעם. SAS."
  
  דאהל איז געווען דער ערשטער וואס האט זיך פארנומען, אבער אנשטאט ארויסצולאזן זיין וואפן, האט ער עס באהאלטן, אנגעכאפט דעם שאכטל און זיך אויפגעשפרונגען אויף די באטלאנטן אליין. "די בריטיש האָבן די רעכט געדאַנק פֿאַר אַ ענדערונג. קוק..."
  
  דרייק איז נאכגעגאנגען זיין בליק. ד י באטלאנט ן האב ן זי ך געצויג ן אי ן א ברײטן ן בויג ן גאנצ ן װע ג בי ז דע ם ברעג , או ן דע ם גרוים ן ים . אויב זיי האָבן טיימד עס רעכט, די האַקמעסער קען האָבן פּיקט זיי רעכט אַוועק די שפּיץ, אָדער אין די סוף. דרייק האט עס אויף זיך צו פייערן אַ פּאָר פון שאַץ אין די אַניוואַן באַטאָנען אונטער די בריטיש פֿיס, סלאָוינג זיי אַראָפּ און געבן די מאַנשאַפֿט צייט צו קריכן צו די שפּיץ פון די ביסל ריקיטי פאָרטאַפאַקיישאַן.
  
  אַליסיאַ האָט זיך געשלאָגן. "איך בין נישט ליב פון הייך!"
  
  "וועט איר אלץ האַלטן קרעכצן?" קענזי האט זיד זיד פארשטופט פארבײ איר, געבנדיק איר א קלײניקײט אויפן װעג.
  
  "אוי כלב, איר וועט באַצאָלן פֿאַר דעם." אַליסיאַ געבלאזן ומזיכער.
  
  "קען איך? נאָר מאַכן זיכער איר בלייַבן הינטער מיר. אַזוי, ווען איר וועט ווערן דערשאָסן און איך הערן איר שרייַען, איך וועל וויסן צו כאַפּן דעם גאַנג."
  
  אַליסיאַ האָט געציטערט מיט כּעס. דרייק האט איר געשטיצט. "נאָר אַ וויץ אויף דעם מוסד." ער האט אויסגעשפרײט די הענט.
  
  "רעכט. נו, ווען מיר קומען אַראָפּ פון דאָ, איך גיי אַרײַן איר אַרײַן אַרײַן."
  
  דרייק האָט געפירט אירע ערשטע טריט. "איז דאָס געמיינט צו געזונט יקסייטינג?"
  
  "צוריק אַוועק, דרייק."
  
  ער האט געמײנט, אז עס איז בעסער נישט צו דערמאנען, אז די באטלאנטן װײט אונטן זענען געװארן פארשײדענע שלאכטן, װאם זײ װעלן דארפן שפרינגן פון אײנעם צום אנדערן. דאַהל איז געווען דער ערשטער צו דזשאַג אַרויף די דריי-פֿיס-ברייט וואַנט, געפירט די מאַנשאַפֿט. קינימאַקאַ ריפּלייסט סמיט פון הינטער דעם מאָל, וואַטשינג די בריטיש. דרייק און די אנדערע האבן געהאלטן די אויגן פאר יעדן אנדערע סימן פונעם שונא.
  
  די ראַסע אַראָפּ די באַטאַלמאַנץ אנגעהויבן. די SAS זעלנער האָבן געהאלטן זייער פאָרמירונג און האָבן יאָגן, וועפּאַנז אויפשטיין אָבער שטיל. פון קורס, פאַכמאַן ינדאַלדזשאַנס קען זיין בלויז איינער פון די סיבות; אין אַדישאַן צו טוריס, לאָוקאַלז בעסער בעסאָדיקייַט און אָרדערס מיט אַ הויך גראַד פון שוץ.
  
  דרייק געפונען אַז ער דארף פול קאַנסאַנטריישאַן אויף זיין לעגס. ד י טראפ ן פו ן יעדע ר זײ ט או ן דע ר גראדעװע ר אראפנידערונ ג צ ו דע ם ים , הא ט ניש ט געהאלט ן נא ר ד י זיכער ע זאנע ן אונטע ר זײנ ע פיס . ע ס הא ט זי ך ביסלעכװײ ז געבויג ט , גראציא ל גלײכצײטיק , אי ן א פעסט ן אויסבייג . קײנע ר הא ט זי ך ניש ט געלאזט , קײנע ר הא ט ניש ט אויסגעגליטשט . זיי זענען געווען האַלב וועג צו זייער דעסטיניישאַן ווען די געזונט פון ספּיננינג פּראַפּעלערז אָנגעפילט זייער אויערן.
  
  דרייק האט זיך פארלאכט, א קוק געטאן אויפן הימל. "ניט אונדזערע", האָט ער געשריגן. "פאַרשילטן פראנצויזיש!"
  
  דאָס איז נישט די לעצט מסקנא, אָבער וואָלט דערקלערן זייער אַוועק ביז איצט. ברייקינג אין די לעצטע מינוט. די SPEAR מאַנשאַפֿט איז געווען געצווונגען צו פּאַמעלעך אַראָפּ. דרייק האט געזען ווי די פנימער פון צוויי סאלדאטן קוקן ברוגזליך ארויס פון די פענצטער, בשעת נאך צוויי האבן זיך געבאנגלט פון די האלב-עפענע טירן, זיך אויסגעדרייט מיט די וואפן צו פארמאכן דעם שלאס רעכט.
  
  "דער אמת געזאָגט," האָט דאַהל געזאָגט מיט אָטעם. "אפֿשר איז דאָס נישט געווען דער בעסטער געדאַנק. די פאַרשילטן בריטיש בעלז לויפן אויס."
  
  ווי איין, דרייק, סמיט, היידן און מייַ אויפשטיין זייער וועפּאַנז און געעפנט פייַער. קוילטן האָבן ריקאַטשעט אַוועק דעם דערנענטערנדיק העליקאָפּטער. גלאז האָט זיך צעבראָכן און איין מאַן איז אַראָפּגעפֿאַלן פֿון זײַן שטריק, און האָט שווער געשלאָגן אויף דער ערד אונטן. דער העליקאפטער האט זיך אויסגעדרייט צו דער זייט, נאכגעיאגט פון היידן'ס קוילן.
  
  "די פראנצויזיש זענען נישט פאַנס," זי געזאגט גרימלי.
  
  "דערציילט אונדז עפּעס וואָס מיר טאָן ניט וויסן," אַליסיאַ געמורמלט.
  
  יארגי האט פלינק איבערגענומען דאהל, אים איבערגענומען אויפן דרויסנדיקן ברעג פון דער װאנט, און צוריק צוגעשלאםן צום קעסטל. "דאָ, געבן עס צו מיר," ער האט געזאגט. "איך בין בעסער אַוועק אויף דער וואַנט, רעכט?"
  
  דאַהל האָט אויסגעזען ווי ער האָט געוואָלט געוועטן, אָבער האָט איבערגעגעבן די קעסטל מיטן וועג אין דער האַלב. דער שוועדיש איז נישט נייַ צו פּאַרקאָור, אָבער יאָרגי איז געווען אַ פּראָ. ד י רוסלאנד ן האב ן זי ך אװע ק אי ן דע ר שענסטע ר געשװינדקײט , זי ך געאײס ט פו ן דע ר װאנט , או ן שוי ן דערנענטער ט צ ו ד י שלאכטן .
  
  אַליסיאַ באמערקט זיי. - אוי, שיסט מיר יעצט.
  
  "עס קען נאָך פּאַסירן." דרייק האט געזען די פראנצויזיש העליקאָפּטער באַנק און קומען אין פֿאַר אַ לאַנדינג. דער פראבלעם איז געווען אז אויב זיי וואלטן אויפגעהערט צו צילן, וואלטן די בריטישע זיי געכאפט. אויב זיי געלאפן צו דרייען, זיי זאלן פאַלן אָדער לייכט שאָס.
  
  דאל האט אנגעהויבן זײן געװער. ביידע ער און היידן האָבן געעפנט פייער אויף דעם העליקאָפּטער ווען עס האָט זיך אומגעקערט צו שפּילן. דאָס מאָל האָבן די זעלנער אויף ברעט צוריקגעקערט פֿײַער. ד י שיל ן האב ן דורכגעפיר ט ד י שלאס ע װענט ן אי ן א טויטלעכ ן מוסטער , אנגעקלאפ ט אונטע ר דע ם ראנד . היידן'ס אייגענע פייער האָט געטראָפן דעם העליקאָפּטער'ס קאַקפּיט, און האָט געקלאַפּט די מעטאַלן שטראַלן. דרייק האָט געזען ווי דער פּילאָט האָט געפּרעגלט די ציין אין אַ געמיש פון כעס און מורא. אַ הינטער-שנעל קוק צוריק אנטפלעקט אַז די SAS מאַנשאַפֿט איז אויך וואַטשינג די העליקאָפּטער - אַ גוט צייכן? אפֿשר נישט. ז ײ האב ן געװאל ט באקומע ן ד י מלחמ ה געװע ר פא ר זיך .
  
  אָדער פֿאַר עמעצער אין אַ הויך שטעלע אין זייער רעגירונג.
  
  א װאליע פון שאץ האט גערעגנט אויפן פויגל, און ער האט געצוואונגען און ארומגעװאוירן. דאהל האט אויסגענוצט די לעצטע הונדערט מעטער פון דער וואנט צו פאלן און גליטשן ווען ער האט געשאסן, אבער ער איז נישט ווייטאג געקומען. די ייבערפלאַך איז געווען צו גראָב. אָבער, זיין אַקשאַנז געשיקט נאָך אַ סאַלוואָ אין די העליקאָפּטער, וואָס לעסאָף געפֿירט די פּילאָט צו פאַרלירן האַרץ און באַקומען די פויגל אַוועק פון די סצענע.
  
  אַליסיאַ געראטן צו ויסרופן שוואַך.
  
  - כ׳בין נאך נישט ארויסגעקומען. דרייק שפּרינגען איבער די באַטאַלמאַנץ איינער אין אַ צייַט, לאַנדינג בעשאָלעם און קערפאַלי.
  
  לאָראַן ס קול צעבראכן די שטילקייַט וואָס ענוועלאַפּט די קשר. "דער העליקאָפּטער קומט. דרײַסיק סעקונדעס."
  
  "מיר זענען אויף דער וואַנט," האָט אַליסיאַ געשריגן.
  
  ― יאָ, איך פֿאַרשטײ דיך. די דיסטריקט פון קאָלאָמביע האָט געשיקט אַ סאַטעליט צו דער אָפּעראַציע. "
  
  עס האָט גענומען דרייק נאָך אַ מאָמענט צו באַקומען שאַקט. "צו העלפן?" - האט ער שנעל געפרעגט.
  
  "פארוואס אַנדערש?" היידן האט טייקעף רעאגירט.
  
  דרייק האָט זיך כּמעט געכאַפּט איידער ער האָט זיך איינגעזען אַז דאָס איז מיסטאָמע אַ שלעכט געדאַנק געגעבן די קראַנט סיטואַציע. אין דער אמתן, האָט ער נישט געוווּסט ווער אַנדערש האָט געהערט די שטילע אַמעריקאַנער טאָנעס און די ווערטער פון SEAL Team 7.
  
  דאָך נישט היידן.
  
  דער העליקאָפּטער איז געקומען אין מיינונג פאָרויס, די נאָז אַראָפּ, געשווינד איבער די ים. יארגי האט שוין געװארט בײם ענדע פון די שלאכטן, װאו א קלײן רױנדע טורעם האט אויםגעזען דעם שמאלן ברעג. דאַהל איז באַלד געקומען צו אים, און דערנאָך צו היידן. דער העליקאָפּטער איז צוגעגאַנגען.
  
  דרייק באפרייט אַלישאַ און דעמאָלט געהאָלפֿן קינימאַקע פאָרן. נאָך פּאַמעלעך מאָווינג, ער דעפייאַנטלי אויסגעשטרעקט זיין האַנט, סיגנאַלינג SAS. דרייסיג פוס פונעם טורעם האט ער זיך אפגעשטעלט.
  
  די סאַס אויך סטאַפּט, נאָך דרייַסיק פֿיס העכער.
  
  "מיר ווילן נישט קיין קרבנות," האָט ער געשריגן. "ניט צװישן אונדז. מיר זענען אויף דער זעלביקער פאַרשילטן זייַט!"
  
  ביקס זענען שפּיציק צו זיין גוף. פון אונטן האט ער דערהערט דאהל׳ס ברום: - הערט אויף זײן...
  
  דרייק האָט זיך פון אים אָפּגעריסן. "ביטע," ער געזאגט. "עס איז נישט רעכט. מיר זענען דאָ אַלע זעלנער, אפילו די פאַרשילטן פראנצויזיש.
  
  דאָס האָט געפֿירט אַן אַנאָנימע געטשעפּעט. צום סוף, אַ טיף קול געזאגט, "סדר."
  
  "חבר, איך וויסן," דרייק געזאגט. "געווען ווו איר זענט. מי ר האב ן באקומע ן ד י זעלב ע באפעלן , אבע ר מי ר װעל ן ניש ט אפענע ן פײע ר אוי ף פרײנטלעכ ע םפעציעל ע קרעפטן... סײדע ר ז ײ עפענע ן ערשט .
  
  איינער פון די פינף פיגיערז האט אַ ביסל רויז. "קיימברידזש," ער האט געזאגט.
  
  "דרייק," האָט ער געענטפערט. "מאַט דרייק".
  
  ד י שטילקײ ט הא ט נאכגע ־ צײלט . דרייק געוואוסט די סטאַנדאָף איז געווען איבער ... פֿאַר איצט. לכל הפחות, האָט ער פֿאַרדינט נאָך אַ רעפּרעזענטאַציע אין דער קומענדיקער קאָנפראָנטאַציע, און אפֿשר אַפֿילו אַ שטילן שמועס. די מער פון די עליט זעלנער זיי קענען קלייַבן צוזאַמען, די סאַפער עס וועט זיין.
  
  פֿאַר אַלע.
  
  ער האט זיך א ניד געטאן, זיך אויסגעדרייט און איז אוועקגעגאנגען, דערגרייכנדיק צו דער האנט וואס האט אים געהאלפן שלעפן אינעווייניג אינעם העליקאפטער.
  
  "זיי זענען קיל?" אַליסיאַ געפרעגט.
  
  דרייק האט זיך באזעצט אין א באקוועמער פאזיציע ווען דער העליקאפטער האט זיך אוועקגעשטעלט. "מיר וועלן זיך דערוויסן," האָט ער געענטפערט. "דער ווייַטער מאָל מיר האָבן אַ קאָנפליקט."
  
  סאַפּרייזינגלי, לאָראַן איז געזעסן קעגן אים. "איך בין אַרײַן מיט אַ העליקאָפּטער," האָט זי געזאָגט אַלס אַ דערקלערונג.
  
  "וואס? ווי טאָן איר ווי עס - אַן אָפּציע?
  
  זי האט זיך איבערגעגעבן. "ניין. איך בין געקומען ווייַל אונדזער אַרבעט דאָ איז פאַרטיק. " דער העליקאפטער האט זיך אויפגעהויבן הויך איבער די זון־אויסגעצויגעטע כוואליעס. "מיר גייען פֿון אפריקע צו דער ווייַטער ווינקל פון דער וועלט."
  
  "וואָס איינער איז ווו?" דרייק האט אנגעשפארט דעם זיץ־בעלט.
  
  "טשיינאַ. און גאָט, מיר האָבן אַ פּלאַץ פון אַרבעט צו טאָן. "
  
  ― נאָך אַ רײטער? וואָס דאָס מאָל?"
  
  "אפשר די ערגסט פון אַלע. בלעכענ זיך, מיינע פריינט. מיר וועלן נאָכפאָלגן אין די פוססטעפּס פון גענגהיס כאַן. "
  
  
  קאַפּיטל צוועלף
  
  
  לאָראַן האָט געזאָגט די מאַנשאַפֿט צו באַקומען ווי באַקוועם ווי מעגלעך אין די צוריק פון אַ גרויס לאַסט העליקאָפּטער און שאַפאַלד אַ אָנלייגן פון צייטונגען. "ערשטנס, לאָמיר באַקומען די מלחמה וועפּאַנז און חניבאַל פון די וועג. וואָס איר געפונען אין די קעסטל זענען פּלאַנז פֿאַר Project Babylon, אַ 100-מעטער-לאַנג צוויי-טאָן סופּערגאַן. קאַמישאַנד דורך סאַדאַם כוסיין, עס איז באזירט אויף פאָרשונג אין די 60 ס און דיזיינד אין די 80 ס. עס איז געווען אַ האָלליוואָאָד גייסט צו דער גאנצער זאַך. סופּערוועאַפּאַנז וואָס קען שיקן פּיילאָודז אין פּלאַץ. דערהרגעטע גענעראלן. געהרגעט ציווילע. פאַרשידן פּערטשאַסאַז פון אַ טוץ לענדער צו האַלטן דעם סוד. שפּעטער דיאַגראַמז ווייַזן אַז די פּלאַץ ביקס קען זיין צוגעפאסט אַזוי אַז עס קען שלאָגן קיין ציל, ערגעץ, נאָר אַמאָל."
  
  דאַהל האָט זיך נײַגעריק צוגעבויגן. "איין טאג? פארוואס?"
  
  "עס איז קיינמאָל בדעה צו זיין אַ פּאָרטאַטיוו וואָפן. לאָנטשינג עס וואָלט לאָזן אַן אָפּדרוק אַז פאַרשידן פאָרסעס וואָלט טייקעף זען און דעמאָלט צעשטערן. אָבער ... די שעדיקן קען האָבן שוין געטאן.
  
  "דיפּענדינג אויף די ציל." קענזי האט א ניד געטאן. "יאָ, פילע מאָדעלס זענען געבויט אַרום דעם געדאַנק פון אַ איין-קלאַפּ וועלט מלחמה. א וועג צו צווינגען אַ יאָדער מאַכט אין ינעקסעראַבאַל קאַמף. אָבער, מיט מאָדערן טעכנאָלאָגיע, דער געדאַנק איז שיין מער און מער קאָנטראָווערסיאַל.
  
  "אָוקיי, אָוקיי," סמיט וויזינג, נאָך פלעקסינג זיין מאַסאַלז און טשעק פֿאַר ברוזאַז פון זיין לאַנג, שווער לויפן. "אזוי, אין דעם קבר פון דער ערשטער רייטער, בלועפּרינץ פֿאַר אַ מאַסיוו פּלאַץ ביקס זענען געהאלטן. מיר האָבן עס. אנדערע לענדער האבן נישט. וואס איז נעקסט?"
  
  לאָראַן ראָולד איר אויגן. "ערשטנס, די באַצייכענונג זאגט ספּאַסיפיקלי 'רעסטינג ערטער'. איך האף אז איר געדענקט אז חניבעל איז באגראבן געווארן אין אן אומגעצייכנטן קבר און קען אפילו מער נישט זיין. וואַטשינג וואָלט זיין דיסריספּעקטפאַל פֿאַר פילע. צו לאָזן עס אַנטשיינדזשד איז צו ווייַזן דיסריספּעקט צו אנדערע. "
  
  הײַדן האָט אַ זיפֿץ געטאָן. "און אַזוי עס האלט. די זעלבע געשיכטע, אַ אַנדערש אַגענדאַ אַרום די וועלט. "
  
  "ימאַדזשאַן אויב אינפֿאָרמאַציע געפאלן אין די הענט פון טערעראַסץ. איך וואָלט זאָגן אַז אַלע די לענדער וואָס זענען דערווייַל פּערסוינג די פערד קענען לייכט מאַכן זייער אייגן סופּערגאַן. אָבער ... "
  
  "דאָס איז וואָס זיכער פאַקשאַנז פון דער רעגירונג פאַרקויפן די פּלאַנז צו," דרייק פאַרטיק. "ווייַל מיר זענען נאָך נישט זיכער אַז יעדער מאַנשאַפֿט איז אַפישאַלי סאַנגקשאַנד." ער האט נישט געדארפט צוגעבן אפילו זיי האלטן אז עס איז.
  
  דער העליקאָפּטער איז געפלויגן אין קלאָרע בלויע הימלען, אָן טומל און אין באַקוועם וואַרעמקייט. דרייק געפונען זיך קענען צו אָפּרוען פֿאַר די ערשטער מאָל אין וועגן אַ טאָג. ס'איז שווער געווען צו גלייבן, אז ער האט ערשט נעכטן נאכט געקניפט אויפן רו פונעם גרויסן חניבעל.
  
  לאָראַן אריבערגעפארן צו דער ווייַטער טעקע. "געדענק די סדר פון די לעצטע משפט? לאז מיך דיך דערפרישן. 'אין די פיר עקן פון דער ערד מיר געפונען די פיר רייטער און געלייגט פֿאַר זיי דעם פּלאַן פון די סדר פון די לעצטע משפט. די וואס בלייַבנ לעבן די דזשודגמענט קרייצצוג און זייַן אַפטערמאַט וועט רייטפאַל הערשן העכסט. אויב איר לייענען דעם, מיר זענען פאַרפאַלן, אַזוי לייענען און נאָכגיין מיט זאָרג. אונדזער לעצטע יאָרן האָבן שוין פארבראכט אַסעמבאַלינג די לעצטע פיר וועפּאַנז פון די וועלט רעוואַלושאַנז - מלחמה, קאָנקוועסט, הונגער און טויט. צוזאַמען, זיי וועלן צעשטערן אַלע רעגירונגס און עפענען אַ נייַע צוקונפֿט. זייט גרייט. געפֿינען זיי. אַרומפאָרן צו די פיר עקן פון דער ערד. געפֿינען די רעסטינג ערטער פון דער פאטער פון סטראַטעגיע, און דערנאָך די כאַגאַן; די ערגסטע ינדיאַן וואָס אלץ געלעבט, און דעמאָלט דער פּלאָג פון גאָט. אָבער ניט אַלץ איז ווי עס מיינט. מיר באזוכט די כאַגאַן אין 1960, פינף יאָר נאָך קאַמפּלישאַן, פּלייסינג די קאָנקוועסט אין זיין אָרן. מיר האָבן געפונען די פּלאָג וואָס גאַרדז די אמת דומזדיי. און דער בלויז טייטן קאָד איז ווען די רידערס אנטפלעקט זיך. עס זענען קיין יידענטאַפייינג מאַרקס אויף די ביינער פון דעם פאטער. דער אינדיאנער איז ארומגענומען מיט וואפן. דער סדר פון די לעצטע משפט איצט לעבן דורך איר און וועט שטענדיק הערשן העכסט.
  
  דרייק האָט געפּרוּווט צוזאַמענשטעלן די וויכטיקע נקודות. "צעשטערונג קאָד? איך טאַקע טאָן ניט ווי די וועג עס סאָונדס. און 'אמת'דיג. אפילו אויב מיר נוטראַלייז די ערשטע דריי, די לעצטע וועט זיין אַ פאַקטיש כאַמינגער. "
  
  "אין דעם מאָמענט," לאָראַן געזאגט, ריפערינג צו די לערנען אין פראָנט פון איר. "טראַכטן טאַנק וואַשינגטאָן האט קומען אַרויף מיט אַ ביסל געדאנקען."
  
  דרייק איז פארבליבן בלויז א רגע. יעדעס מאל ווען ער האט געהערט א דערמאנונג פון פארשונג, יעדעס מאל וואס מען האט דערמאנט א טראכט-טאנק, האבן אים בלויז צוויי ווערטער געפלאנצט ווי רויטע נעאָן-ליכטס פון בילבאָרד.
  
  קארין בלייק.
  
  איר לאַנגע אַוועק האָט נישט באַוויזן גוטס. קאַרין קען זייער גוט זיין זייער ווייַטער מיסיע. ער האט א װײל א װײל אפגעשטופט די דאגה אין זײט.
  
  "... דער צווייטער רידער איז דער קאָנקוועראָר. די צווייטע באשרייבונג דערמאנט א קאגאן. פֿון דעם מיר פאַרענדיקן אַז גענגהיס כאַן איז דער קאָנקוועראָר. גענגהיס כאַן איז געבוירן אין 1162. ער איז, ממש, אַ קאָנקוועסט. ער האט קאַנגקערד פיל פון אזיע און טשיינאַ און ווייַטער, און די מאָנגאָל אימפעריע איז געווען די גרעסטע קאַנטיגיואַס אימפעריע אין געשיכטע. קאהן איז געווען א שניטער; ער איז דורכגעגאנגען רובֿ פון די אלטע וועלט, און, ווי געזאָגט פריער, איינער פון יעדער צוויי הונדערט מענטשן לעבעדיק הייַנט איז אַ קאָרעוו פון גענגהיס כאַן.
  
  מ׳האט געקאכט. "וואַו אַליסיאַ, ער איז ווי די זכר ווערסיע פון איר."
  
  דרייק האט א ניד געטאן. "דער באָכער באשטימט געוואוסט ווי צו האָדעווען."
  
  "דער פאַקטיש נאָמען פון דעם מענטש איז געווען טעמודזשין. Genghis Khan איז אַן אַנערערי טיטל. זיין פאטער איז געווען פּויזאַנד ווען די יינגל איז בלויז נייַן, געלאזן זייער מוטער צו דערציען זייער זיבן זין אַליין. ער און זיין יונג פרוי זענען אויך קידנאַפּט, און ביידע פארבראכט עטלעכע מאָל ווי סלאַוועס. טרא ץ דע ם אל ץ הא ט ע ר זי ך אפיל ו אי ן ד י ערשט ע צוואַנציק ־ יארן , זי ך געגרינדע ט אל ס א גרויםע ר פירער . ער פּערסאַנאַפייד די פראַזע 'האַלטן דיין פיינט נאָענט' ווייַל רובֿ פון זיין גרעסטע גענעראַלס זענען געוועזענער פיינט. ער האט קיינמאל נישט איבערגעלאזט א איינציקן חשבון אומבאהאלטענע און ער איז געווען פאראנטווארטליך פאראנטווארטליך פאר די טויטע פון 40 מיליאן מענטשן, און האט פארמינערט די וועלט'ס באפעלקערונג מיט 11 פראצענט. ער האָט אַרומגענומען פאַרשידן רעליגיאָנס און באשאפן דעם ערשטער אינטערנאציאנאלע פּאָוסטאַל סיסטעם ניצן פּאָסט אָפאַסיז און וועג סטיישאַנז איבער זיין אימפעריע.
  
  דרייק האט זיך געדריקט אויף זיין שטול. "עס איז אַ פּלאַץ פון אינפֿאָרמאַציע צו קיצער."
  
  "ער איז געווען דער ערשטער כאַגאַן פון די מאָנגאָל אימפעריע."
  
  דאהל האט זיך אפגעקערט פון באטראכטן דעם פענצטער. ― און זײַן רו?
  
  "נו, ער איז געווען בעריד אין טשיינאַ. אין אן אומגעצייכנטן קבר״.
  
  אַליסיאַ האָט געשנאַכט. "יא, גענעם, אַוודאי ער איז געווען!"
  
  "אַזוי ערשטער אפריקע און איצט טשיינאַ רעפּראַזענץ צוויי פון די פיר עקן פון דער ערד," מאַי מיוזד הויך. "סייַדן עס איז אזיע און מיר זענען נישט גערעדט וועגן קאָנטינענטן."
  
  "עס זענען זיבן," סמיט רימיינדיד איר.
  
  "ניט שטענדיק," לאָראַן געענטפערט קריפּטיקאַללי. "אָבער מיר וועלן קומען צו דעם. די פראגעס זענען: וואָס איז די וואָפן פון קאָנקוועסט און ווו איז די רוען אָרט פון גענגהיס?
  
  "איך רעכן אַז איינער פון די ענטפֿערס איז טשיינאַ," האָט קנזי געמורמלט.
  
  "גענגהיס כאַן איז געשטארבן אונטער מיסטעריעז צושטאנדן אַרום 1227. מאַרקאָ פּאָלאָ קליימד אַז עס איז געווען רעכט צו ינפעקציע, אנדערע רעכט צו סם, נאָך אנדערע רעכט צו דער פּרינסעס גענומען ווי מלחמה בוטי. נאך זײן טױט װעט מען זײן קערפער צוריקגעקערט װערן אין זײן הײמלאנד, אין כענטײ איימאג, לויטן מנהג. מען האלט אז ער איז באגראבן געווארן אויפן בארג בורכאן חלדון נעבן דעם אונון טייך. אָבער, די לעגענדע זאגט אַז ווער עס יז וואָס איז געקומען אין קאָנטאַקט מיט די לעווייַע פּראָצעסיע איז געהרגעט. נאָכדעם איז דער טײַך איבערגעקערט געוואָרן איבערן קבֿר פֿון קאַן, און אַלע זעלנער, וואָס האָבן באַשטייט דעם פּראָצעסיע, זענען אויך אומגעקומען. לאָראַן האָט געשאָקלט מיטן קאָפּ. "לעבן און לעבעדיק האט קליין טייַטש דעמאָלט."
  
  "ווי עס איז איצט אין עטלעכע טיילן פון דער וועלט," דאַהל געזאגט.
  
  "אזוי מיר זענען ווידער דייווינג?" אַליסיאַ האָט זיך צעוויינט. "קיינער האט נישט געזאגט עפּעס וועגן דייווינג ווידער. דאָס איז נישט מיין בעסטער טאַלאַנט."
  
  מאי האט עפעס געראטן צו שלינגן די באמערקונג, וואס האט זיך ווי ארויסגעלאזט פון די ליפן, אנשטאט האט זי געהויסט. "איך טונקען נישט," האָט זי ענדלעך געזאָגט. "עס קען אויך זיין אויף דעם באַרג. האט די מאנגאלישע רעגירונג נישט פארחתמעט א געוויסע שטח פאר הונדערטער יארן?"
  
  "לעגאַמרע, און דערפֿאַר האָבן מיר געפֿאָרן קיין כינע," האָט לאָראַן געזאָגט. "און די קבר פון גענגהיס כאַן. איצט, נאָר צו האַלטן איר ינפאָרמד, די NSA און CIA נאָך נוצן דאַזאַנז פון מעטהאָדס צו זאַמלען אינפֿאָרמאַציע וועגן אונדזער קאָמפּעטיטאָרס. די פראנצויזן האבן טאקע פארלוירן א מענטש. די בריטישע זענען אַוועק אין דער זעלביקער צייט ווי אונדז. די רוסן און שוועדן האבן זיך שפעטער פארמישט אין א שנעלער ווי ערווארטעט טערקישער אויספיר פון דער געגנט. מיר זענען נישט זיכער וועגן די מאָססאַד אָדער די כינעזיש. די אָרדערס בלייבן די זעלבע. אָבער, עס איז איין זאַך ... איך האָבן סעקרעטאַר קראָו אויף די שורה רעכט איצט.
  
  דרייק האָט זיך צעוויינט. עס איז קיינמאָל פארגעקומען צו אים אַז קראָווע זאל זיין אָוזדראַפּינג אויף זייער שמועסן מיט לאָראַן, אָבער עס האט צו קומען. זייער קאָלעקטיוו, זייער משפּחה, האט סיקריץ ווי אַלע אנדערע. ווען ער האָט זיך אַרומגעקוקט, איז קלאָר געוואָרן, אַז די אַנדערע פֿילן זיך אַזוי, און אַז דאָס איז לאָראַנס וועג זיי צו לאָזן וויסן.
  
  וואשינגטאן האט שטענדיק געהאט זיין אייגענע אַגענדאַ.
  
  קראָווע ס קול געבלאזן קאַנווינסינג. "איך וועל נישט פאַרהיטן צו וויסן מער ווי איר וועגן דעם באַזונדער מיסיע. נישט אויף דער ערד. אבער איך ווייס אז דאס איז א פאליטישע מיינעפילד, מיט אינטריגעס און אינטריגז אויף די העכסטע שטאפל פון טייל פון אונזערע קאנקורענטן פעלקער. "
  
  ניט צו דערמאָנען די יו, דרייק געדאַנק. וואָס קיינמאָל!
  
  "צו זיין ערלעך, איך בין סאַפּרייזד דורך עטלעכע פון די אַדמיניסטריישאַנז ינוואַלווד," Crowe האט אָפנהאַרציק געזאגט. "איך געדאַנק זיי קען אַרבעטן מיט אונדז, אָבער ווי איך דערמאנט, די טינגז קען נישט זיין ווי זיי ויסקומען."
  
  ווידער, דרייק גענומען איר ווערטער אַנדערש. צי האָט זי גערעדט וועגן די רידערמאַן מיסיע? אָדער עפּעס מער פּערזענלעך?
  
  "איז עס אַ סיבה, מאַדאַם סעקרעטאַרי?" האט היידן געפרעגט. "עפּעס מיר טאָן ניט וויסן?"
  
  "נו, נישט אַז איך איז געווען וויסנד. אָבער אפילו איך ווייס ניט דאַווקע די גאַנצע זאַך. "קיין לימאַץ" איז אַ זעלטן וואָרט אין פּאָליטיק.
  
  "דערנאך איז דאָס די וואָפן אַליין," האָט הייַדען געזאָגט. "דאס איז דער ערשטער סופּערגאַן. אויב עס וואלט געווען געבויט, ווען מען וואלט עס פארקויפט פאר טעראריסטן, וואלט די גאנצע וועלט געקענט פאדערן אויסלייז דערפאר".
  
  "איך ווייס. דאָס ... די דאָאָמסדייַ אָרדער," זי געזאגט אין עקל, "קלאר דעוועלאָפּעד אַ בעל פּלאַן, געלאזן עס פֿאַר צוקונפֿט דורות. צום גליק, האָבן די ישׂראלים זיי פֿאַרמאַכט מיט לאַנגע צײַטן. צום באַדויערן, זיי האָבן נישט געפונען דעם באַזונדער פּלאַן. דעם סכעמע."
  
  ביז איצט, דרייק האט נישט זען די פונט אין דעם רופן. ער האט זיך צוגעבויגן, צוגעמאכט די אויגן, זיך צוגעהערט צום שמועס.
  
  "איר שפּרינגען אויף עטלעכע אנדערע. בלויז ישראל און כינע זענען HIA. נאָרמאַל כּללים אַפּלייז, אָבער באַקומען צו דעם וואָפן און באַקומען עס ערשטער. אמעריקע קען נישט לאָזן דעם פאַלן אין די אומרעכט הענט, ווער עס יז. און זיין אָפּגעהיט, שפּיז. עס איז מער אין דעם ווי טרעפן די אויג. "
  
  דרייק האט זיך אראפגעזעצט. דאהל האט זיך צוגעבויגן. "איז דאָס אַ אַנדערש סאָרט פון ווארענונג?" - האט ער געשושקעט.
  
  דרייק האט שטודירט היידן, אבער זייער באס האט נישט ארויסגעוויזן קיין סימנים פון אומבאקוועמליכקייט. דעקן דיין באַקס? ווען ער וואָלט נישט געהערט דעם אַמעריקאַנער דיאַלעקט פריער, וואָלט ער אויך נישט צוגעבונדן קיין וויכטיקייט צו דער דאָזיקער פֿראַזע. זיינע מחשבות האבן זיך אויסגעדרייט צו סמיט און יהושע'ס טויט אין פּערו. עס האט געמאסטן די טיפעניש פון זייער התנגדות. װ י א פשוטע ר סאלדאט , מי ט א םאלדאט ס געדאנק , װאל ט ע ר זי ך שטאר ק אויפגערודערט . אבע ר ז ײ זײנע ן שוי ן ניש ט געװע ן זעלנער , - ז ײ זײנע ן יעד ן טא ג געצװאונגע ן געװע ן שװער ע אויסװײזן , אויפ ן פעלד , אונטער ן דרוק . ז ײ האב ן געטראג ן אוי ף ד י פלײצע ן ד י װאג ט פו ן טויזנטע ר לעבנס , א מאל , מיליאנען . עס איז געווען אַ ומגעוויינטלעך מאַנשאַפֿט. נישט מער.
  
  איר זענט נאָר אַזוי גוט ווי דיין לעצטע גרייַז. מען געדענקט נאר פאר דיין לעצטע טעות. עטיקס אין די ווערקפּלייס אַרום די וועלט. ע ר הא ט געביל ט װײטע ר ארבײטן , װײטע ר קעמפן . קאָפּ אויבן וואַסער - ווייַל די וועלט קרייזט קעסיידער מיליאַנז פון הייַפיש, און אויב איר שטיין נאָך, איר וואָלט אָדער דערטרינקען אָדער צעריסן אין ברעקלעך.
  
  קראָווע האָט געענדיקט מיט אַ געשפּאַנטן פּעפּ-רעדל, און דאַן האָט היידן זיך צו זיי אויסגעדרייט. זי האט גערירט איר קאמיוניקאטאר און האט זיך געגרימט.
  
  "דו זאלסט נישט פאַרגעסן".
  
  דרייק האט א ניד געטאן. עפֿענען אַ קאַנאַל.
  
  "איך טראַכטן עס וועט זיין זייער אַנדערש פון די געוויינטלעך קבר רידער שטאָפּן." יארגי האט גערעדט. "מיר זענען פייסינג רעגירונג זעלנער, עקספּערץ. אומבאַקאַנט גרופּעס, מעגלעך פאַררעטער. מיר זוכן מענטשן פאַרפאַלן אין צייט, געבוירן מיט אַ חילוק אין יאָרן. מיר נאָכגיין די נבואה פון עטלעכע אַלט מלחמה פאַרברעכער, פּונקט ווי ער געוואלט אונדז צו טאָן דאָס. ער האט צוגעשלעפט. "מיר זענען נישט אין קאָנטראָל פון די סיטואַציע."
  
  "איך בין אזוי נאנט צום קבר רידער ווי עס קען זיין," האט קנזי געזאגט מיט א שמײכל. - ס׳איז... גאָר אנדערש.
  
  אַליסיאַ און מאַי האָבן געקוקט אויף די ישראל. "יאָ, מיר טענד צו פאַרגעסן וועגן דיין פּאַסקודנע פאַרברעכער פאַרגאַנגענהייט, צי ניט ... טוויסטי?"
  
  דער שוועדישער האָט געבליצט. "איך ... אממ ... איך ... וואָס?"
  
  קנזי האט זיך אריינגעמישט. "און איך רעכן אַז די אומשטאנדן קיינמאָל געצווונגען איר צו נעמען קיין קאַמפּראַמייזינג שטעלעס, האט איר, אַליסיאַ?"
  
  די ענגלענדער האט א שמייכל געטאן. "עס דעפּענדס אויף צי מיר זענען נאָך גערעדט וועגן פאַרברעכן. עטלעכע קאָמפּראָמיס שטעלעס זענען בעסער ווי אנדערע. "
  
  "אויב מיר זענען נאָך אָפּטימאַל און פלינק," האָט היידן געזאָגט, "קען מיר אָנהייבן לייענען וועגן גענגהיס כאַן און דעם אָרט פון זיין קבר?" די וואשינגטאן דיסי טראַכטן טאַנק איז אַלע גוט און גוט, אָבער מיר זענען דאָ און מיר וועלן זען וואָס זיי וועלן נישט. די מער אינפֿאָרמאַציע איר קענען אַסימאַלייט, די מער מסתּמא מיר זענען צו געפֿינען אַ צווייט וואָפן."
  
  "און גיי ארויס פון דעם לעבעדיק," דאַהל מסכים.
  
  די טאַבלעץ זענען דורכגעגאנגען אַרום, קוים גענוג צו טיילן. אַלישאַ איז געווען דער ערשטער צו רופן זיך צו קאָנטראָלירן איר בליצפּאָסט און פאַסעבאָאָק בלאַט. דרייק האָט געוווּסט אַז זי האָט אפילו נישט קיין אימעיל אדרעס, לאָזט זיך נישט דער ערשטער אָנצוהערעניש פון סאציאלע מעדיע, און האָט איר אָנגעקוקט.
  
  זי האט געפאםט. "ערנסט צייט?"
  
  "דאס, אָדער באַקומען עטלעכע מנוחה, ליבע. כינע וועט אונז אוודאי נישט באַגריסן מיט אפענע געווער. "
  
  "גוט פונט." הײַדן האָט אַ זיפֿץ געטאָן. "איך וועל קאָנטאַקט די היגע טימז און בעטן זיי צו פאַסילאַטייט אונדזער פּאָזיציע. ביז איצט, אַלע שטימען מיט דעם פּלאַן?
  
  "נו," האָט דאַהל געענטפערט. "איך קיינמאָל געדאַנק איך וואָלט זיין יאָגן גענגהיס כאַן אין טשיינאַ בשעת איך פּרובירן נישט צו באַקומען אין אַ קאַמף מיט אַ האַלב טוץ קאָנקורענט אומות. אָבער היי, - האָט ער זיך אָנגעהויבן, - איר ווייסט וואָס זיי זאָגן וועגן פּרוּוון עפּעס אַנדערש.
  
  אַליסיאַ האָט זיך אַרומגעקוקט, דערנאָך געשאָקלט מיטן קאָפּ. "קיין באַמערקונגען. צו גרינג."
  
  "רעכט איצט," דרייק געזאגט, "איך וואָלט בעסער באַקומען אַ ביסל מער אינפֿאָרמאַציע."
  
  "איר און מיר ביידע, יאָרקי." דאַהל האָט זיך געכאַפּט. "איר און מיר, ביידע."
  
  
  קאַפּיטל דרייצן
  
  
  די שעהן זענען פארבײגעפלויגן. דער העליקאָפּטער איז געווען געצווונגען צו ברענוואַרג. דער מאַנגל פון נייַעס וועגן אנדערע טימז איז געווארן פראַסטרייטינג. הייַדען האָט געפֿונען אַז איר בעסטער גאַנג פון קאַמף איז געווען צו ונטערטוקנ זיך אין די עשירות פון אינפֿאָרמאַציע וועגן גענגהיס ס קבר, אָבער עס איז שווער פֿאַר איר צו אַנטדעקן עפּעס נייַ. די אנדערע האבן קלאר געפרואווט צו טאן די זעלבע פאר א וויילע, אבער טייל זענען געווארן מיד און האבן באשלאסן צו נעמען א פסק, בשעת אנדערע האבן זיך גרינגער צו ווענדן צו זייערע פערזענליכע פראבלעמען.
  
  אין זייער ענג פּלאַץ, עס איז געווען אוממעגלעך צו איגנאָרירן עס, און דער אמת איז געזאָגט, איצט די מאַנשאַפֿט איז געווען נאָענט און באַקאַנט גענוג צו נעמען עס אַלע פֿאַר געגעבן.
  
  דאל האט זיך גערופן אהײם. ד י קינדע ר האב ן זי ך געפרײ ט אי ם צוהערן , װא ס הא ט דא ן געמאכ ט א ברײט ן שמייכל . דזשאָאַננאַ געפרעגט ווען ער וואָלט זיין היים. די שפּאַנונג איז געווען קלאָר ווי דער טאָג, דער רעזולטאַט איז נישט אַזוי גרויס. היידן האָט גענומען אַ מאָמענט צו זען קינימאַקאַ ווי דער גרויס האַוואַייאַן סוויפּט זיין פינגער אַריבער די טאַבלעט פאַרשטעלן. זי האט געשמייכלט. די מיטל האט אויסגעזען ווי א פאסטקארט אין זיינע גרויסע הענט, און זי האט געדענקט ווי די הענט האבן אנגערירט איר קערפער. מילד. יקסייטמאַנט. ער האָט זי אַזוי גוט געקענט, און דאָס האָט געשטארקט זייער נאָענטקייט. איצ ט הא ט ז י געשטארק ט אויפ ן געשעדיקט ן שפיץ , פו ן אי ר פינגער , דע ם װא ס ז י אי ז געצװאונגע ן צ ו שלינג ן אי ן זײע ר לעצטע ר מיסיע . דער שוידער פון דער לאגע האט אירע אויגן געעפנט. לעבן איז געווען ינפאַנאַטלי צו קורץ צו קעמפן דעם וועט פון די איינער איר ליב געהאט.
  
  זי האט א ביסל געכאפט דעם אטעם, נישט זיכער צי זי האט עס טאקע געגלויבט. פאַרשילטן, איר טאָן ניט פאַרדינען דעם. ניט נאָך אַלץ וואָס איר האָט געזאָגט. זי האט ניט יקסקיוסיז צו גיין צוריק און האט קיין געדאַנק ווו צו אָנהייבן. אפֿשר עס איז געווען אַ שלאַכט, אַ סיטואַציע, אַ אַרבעט. עס קען זיין אַזוי אין יעדער מאָמענט פון איר לעבן געשיכטע.
  
  מענטשן האָבן געמאכט מיסטייקס. זיי האבן זיך געקענט אויסלייזן.
  
  אַליסיאַ האט עס.
  
  דער געדאַנק האָט איר אַ קוק געטאָן אין דער ריכטונג פון דער ענגלישער פרוי, ווען דער העליקאָפּטער האָט זיך געמאַכט דורכן הימל. די פּלוצעמדיק גערודער האָט איר אָנגענומען דעם גאַרטל ענג. א רגע פון פרייע פאל און איר הארץ האט זיך געזונקען. אָבער אַלץ איז געווען גוט. עס האָט נאָכגעמאַכט דאָס לעבן.
  
  היידן'ס אינסטינקטן זענען תמיד געווען צו פירן, צו מאכן זאכן. איצט האט זי געזען אז יענע אינסטינקטן האבן זיך ארײנגעמישט מיט אנדערע װיכטיקע אַספּעקטן פון איר לעבן. ז י הא ט געזע ן א שװער ע צוקונפט .
  
  דרייק און אַלישאַ זענען צופרידן, סמיילינג, טאַפּינג אויף די שערד טאַבלעט. מאַי האָט געלענט קענזי אירע, און די צוויי ווײַבער האָבן זי גענומען דריי. עס איז געווען טשיקאַווע ווי יינציק פאַרשידענע מענטשן דעלט מיט ענלעך סיטואַטיאָנס.
  
  סמיט אריבערגעפארן נעענטער צו לאָראַן. "וויאזוי גייט עס?"
  
  "ווי גוט ווי עס געץ, איר גלאַט מאַמזער. איצט איז נישט די צייט, סמיט.
  
  ― איר מײנט, אַז איך װײס ניט? אבער זאג מיר. ווען וועט קומען די צייט?
  
  "נישט יעצט".
  
  "קיינמאָל," האט סמיט גראָב.
  
  לאָראַן געראָטן. "עמעס? מיר זענען אין אַ טויט סוף, באָכער. מע לױפֿט אַרײַן אין אַ ציגל־װאַנט און מע קאָן איר נישט אַריבערגײן".
  
  - װאנט ?
  
  לאָראַן סנאָרט. "יא, עס האט אַ נאָמען."
  
  "אוי. די דאָזיקע וואַנט״.
  
  היידן האָט געזען אַז זיי ביידע באַקומען אַרום דעם פּראָבלעם. עס איז נישט פֿאַר איר צו ריכטער אָדער אַרייַנמישנ, אָבער עס קלאר געוויזן ווי קיין שטערונג קענען אַנדערמיין קיין שייכות. סמיט און לאָראַן זענען געווען, לייטלי, אַן אַנאָרטאָדאָקסיש פּאָר, אַזוי ומגעוויינטלעך אַז זיי קען אַרבעטן געזונט צוזאַמען.
  
  נאָך די מערסט אַנקאַנווענשאַנאַל מניעות זענען איצט געשטאנען אין זייער וועג.
  
  סמיט געפרוווט אַ אַנדערש צוגאַנג. "אָוקיי, אָוקיי, אַזוי וואָס האט ער געגעבן איר לעצטנס?"
  
  "איך? גאָרנישט. איך גיי נישט אהין פאר אינפארמאציע. דאָס איז די אַרבעט פון די סי.איי.עי., אָדער די עף-בי-איי, אָדער וועלכער.
  
  "דעריבער וואָס זענען איר גערעדט וועגן?"
  
  פֿאַר סמיט, דאָס איז געווען אַ שריט פאָרויס. אַן אָפֿן, ניט-קאַנפראַנטיישאַנאַל קשיא. היידן האט געפילט א שטאלץ מיטן זעלנער.
  
  לאָראַן כעזיטייטיד אַ ביסל. "שרייט," זי געזאגט. "מיר רעדן ומזין. א טעלעוויזיע. סרטים. ביכער. סאַלעבריטיז. נייַעס. ער איז אַ בויער, אַזוי ער פרעגט וועגן פּראַדזשעקס. "
  
  "וואָס פראיעקטן?"
  
  "פון אַלע דעם, איר פרעגן אַ אָפּגעהיט קשיא. פארוואס נישט וואָס סאַלעבריטיז אָדער וואָס פילמס? זענט איר אינטערעסירט אין בנינים, לאַנס?
  
  היידן האט געוואלט עס אפשטעלן, אבער זי האט געפונען אז זי קען נישט. די כאַטע איז געווען צו ענג; דער ענין איז צו ערנסט; דער דערמאָנען פון סמיט ס נאָמען איז אויך אַטראַקטיוו.
  
  "נאָר אויב עמעצער וויל זיי שאַטן."
  
  לאָראַן האָט אים אַוועקגעוואָרפן און דער שמועס האָט זיך געענדיקט. היידן האט זיך געוואונדערט אויב לאָראַן איז ברייקינג עטלעכע געזעץ דורך סניקינג אויס צו רעדן מיט אַ באקאנט טעראָריסט, אָבער ער קען נישט גאַנץ באַשליסן ווי צו פראַסעס לאָראַן ס קשיא. אין קיין פאַל, נישט נאָך.
  
  "ווייניקער ווי אַ שעה לינקס." די קול פון די פּילאָט איז געהערט אין די קאָמוניקאַציע סיסטעם.
  
  דרייק האט אויפגעהויבן. היידן האט געזען אויף זיין פנים די פעסטקייט. די זעלבע זאַך מיט דאַל. די מאַנשאַפֿט איז געווען גאָר ינוואַלווד, קעסיידער ימפּרוווינג זייער סקילז. קוק, פֿאַר בייַשפּיל, אין די לעצטע אָפּעראַציע. זיי אַלע דורכגעגאנגען גאָר פאַרשידענע מישאַנז, פייסט די עמבאַדימאַנט פון בייז און האָבן נישט באַקומען אַ איין קראַצן.
  
  אין מינדסטער אין די גשמיות אַספּעקט. די שארמען פון דער נשמה - די אייגענע, בפרט - וועלן קיינמאל ניט היילן.
  
  זי האט פארבראכט א מינוט צו דורכגיין פאר איר די צייטונגען און פרובירן איינצונעמען נאך עפעס פון גענגיס כאנס געשיכטע. זי האָט איבערגעזוכט דעם טעקסט פֿון דער אָרדער, אונטערגעשטראָכן די שורות: גיי צו די פֿיר עקן פֿון דער וועלט. געפֿינען די רעסטינג ערטער פון דער פאטער פון סטראַטעגיע, און דערנאָך די כאַגאַן; די ערגסטע ינדיאַן וואָס אלץ געלעבט, און דעמאָלט דער פּלאָג פון גאָט. אָבער ניט אַלץ איז ווי עס מיינט. מיר באזוכט די כאַגאַן אין 1960, פינף יאָר נאָך קאַמפּלישאַן, פּלייסינג די קאָנקוועסט אין זיין אָרן.
  
  פיר עקן פון דער ערד? נאָך בלייבט אַ מיסטעריע. צומ גליק, ביז איצט, די קלוז צו די רידערמאַן 'ס אידענטיטעט זענען קלאָר. אָבער האָט דער אָרדער געפֿונען דעם קבר פון גענגהיס כאַן? אַזוי עס געווען.
  
  ווען דער העליקאפטער האט ווייטער דורכשניידן די דינע לופט, איז יארגי אויפגעשטאנען און דערנאך איז געשטרעטן פאראויס. דאָס גנבֿס פּנים האָט אויסגעזען אָפּגעריסן, די אויגן זײַנען געווען פֿאַרמאַכט, ווי ער וואָלט נישט פֿאַרמאַכט די אויגן זינט זײַן אויסברוך אין פּערו. "איך האָב דיר געזאָגט אַז איך בין אַ טייל פון וועבב'ס סטעיטמענט, זיין לעגאַט," האָט דער רוסישער געזאָגט, זיין טאָן האָט פאַרראַטן אַז ער איז דערשראָקן פון דעם וואָס ער האָט געזאָגט. - איך האב דיר געזאגט אז איך בין דער ערגסטער פון אלע דערמאנטע.
  
  אַלישאַ, מיט אַן אַנוידיד גראָז, געפרוווט צו באַזייַטיקן די פּלוצעמדיק אַטמאַספעריק דאַמפּענער. "איך ווארט נאך צו הערן ווער די גיהנום איז די לעסביאַן," האָט זי פריילעך געזאָגט. "צו זיין ערלעך, יאָגי, איך איז געווען כאָופּינג אַז עס וואָלט זיין איר."
  
  "ווי ..." יאָרגי פארשטאפט מיטן זאַץ. "איך בין א מאן".
  
  "איך בין נישט איבערצייגט. יענע קליינטשיק הענט. דאָס פּנים. די וועג איר גיין."
  
  ― לאָז ער רעדן ― האָט דאַהל געזאָגט.
  
  "און איר זאָל אַלע וויסן אַז איך בין אַ לעסביאַן," לאָראַן געזאגט. "איר וויסן, עס איז גאָרנישט פאַלש אָדער שענדלעך דערין."
  
  "איך וויסן," האָט אַליסיאַ געזאָגט. "איר מוזן זיין ווער איר ווילן צו זיין און אָננעמען עס. איך ווייס אז איך ווייס. איך האָב נאָר געהאפט אַז דאָס וועט זיין יאָגי, דאָס איז אַלע. "
  
  סמיט האט געקוקט אויף לאָראַן מיט אַ צעמישט אָבער אַנדערש ימפּענאַטראַבאַל אויסדרוק. דרייק געדאַנק די רעאַקציע איז געווען דילייטפאַל קאַנסידערינג די יבערראַשן.
  
  "אזוי עס איז בלויז איין לינקס," קינימאַקאַ געזאגט.
  
  "עמעצער וואָס איז געהאלטן ביים שטארבן," דרייק געזאגט, סטערינג בייַ די שטאָק.
  
  "אפֿשר זאָלן מיר לאָזן אונדזער פרייַנד רעדן?" דאַהל האָט זיך געהאַלטן.
  
  יארגי האט געפרואװט שמייכלען. דערנא ך הא ט ע ר זי ך אנגעקלאפ ט ד י הענ ט פא ר זי ך או ן געשטארק ט אויפ ן דאך .
  
  "עס איז נישט קיין לאַנג געשיכטע," ער האט געזאגט אין אַ דיק אַקצענט. "אָבער דאָס איז אַ שווערע קשיא. איך... איך האב דערהרגעט מיינע עלטערן אין קאלט בלוט. און איך בין דאַנקבאַר יעדער טאָג. דאַנקבאַר אַז איך האָב דאָס. "
  
  דרייק האט אויפגעהויבן זיין האנט צו באקומען די אויפמערקזאמקייט פון זיין פריינד. ― דו באַדאַרף גאָרנישט דערקלערן, װײסט איר. דאָ מיר זענען משפּחה. עס וועט נישט פאַרשאַפן פראבלעמען. "
  
  "איך פֿאַרשטיין. אָבער דאָס איז אויך פֿאַר מיר. איר פֿאַרשטייט?"
  
  די קאָלעקטיוו, איינער און אַלע, נאַדיד. ז ײ האב ן פארשטאנען .
  
  "מיר האָבן געוואוינט אין אַ קליין דאָרף. קאַלט דאָרף. ווינטער? ס'איז נישט געווען די סעזאָן, ס'איז געווען אַ גניבה, אַ מכּה, אַ מכּה פֿון גאָט. ע ס הא ט אונטערדריק ט אונדזער ע פאמיליעס , אפיל ו קינדער . איך בין געװען אײנער פֿון זעקס, און מײַנע עלטערן, זײ האָבן דאָס נישט געקאָנט שעפּן. ז ײ האב ן ניש ט געקענ ט גענו ג טרינקען , א ז ד י טע ג גײע ן לײכטער . ז ײ האב ן ניש ט געקענ ט צוריקברענגע ן ד י ריכטיק ע סומע , צ ו מאכ ן ד י נעכט . זיי האָבן ניט געקענט געפֿינען אַ וועג צו האַנדלען מיט אונדז און נעמען זאָרג פון אונדז, אַזוי זיי געפונען אַ וועג צו טוישן די בילד."
  
  אַליסיאַ האָט נישט געקאָנט אײַנהאַלטן אירע געפֿילן. "איך האָף אַז עס איז נישט וואָס עס סאָונדס ווי."
  
  "איין נאָכמיטאָג האָבן מיר אַלע איינגעפּאַקט אין אַ מאַשין. ז ײ האב ן געזאגט , א ז ז ײ האב ן צוגעזאג ט א רײז ע אי ן שטאט . מיר האָבן שוין יאָרן נישט באַזוכט די שטאָט און האָבן געמוזט פֿרעגן, אָבער... - האָט ער אַ שמייכל געטאָן. "מיר זענען געווען קינדער. זיי זענען געווען אונדזערע עלטערן. זיי האָבן פֿאַרלאָזט דאָס שטעטל און מיר האָבן זי מער נישט געזען.
  
  היידן האט דערזען דעם ווייטן טרויער אויפן געזיכט פון מאי. איר יונג לעבן קען האָבן געווען אַנדערש פון יאָרגאַ ס, אָבער עס האט אַ טרויעריק ענלעכקייט.
  
  "דער טאָג אַרויס די מאַשין איז געטינג קאָולדער, דאַרקער. זיי זענען געפארן און געפארן און נישט גערעדט. אבער מיר זענען צוגעוווינט. זיי האבן ניט געהאט קיין ליבע צו לעבן, צו אונדז אָדער צו יעדער אנדערער. איך טרעפן מיר קיינמאָל געוואוסט ליבע, נישט ווי עס זאָל זיין. אין דער פינצטער האבן זיי זיך אפגעשטעלט, זאגנדיג אז דער קאר האט זיך צעבראכן. מי ר האב ן זי ך ארומגענומען , טײ ל האב ן געװײנט . מייַן יינגער שוועסטער איז געווען בלויז דרייַ יאר אַלט. איך בין געווען ניין, דער עלטסטער. איך זאָל האָבן ... זאָל האָבן ... "
  
  יארגי האט צוריק געקעמפט מיט טרערן ווען ער האט געקוקט אויפן דאך, ווי עס וואלט געהאט די מאכט צו טוישן די פארגאנגענהייט. ער האט אויסגעשטרעקט א פעסטע האנט אײדער עמיצער האט געקאנט אויפשטײן זיך צוצוקומען צו אים, אבער היידן האט װײניקסטנס געװאוםט, אז דאס איז א זאך, װאם ער מוז דורכגײן אלײן.
  
  "זיי האָבן אונדז אַרויסגעטריבן. ז ײ זײנע ן געגאנגע ן א װײל . דאס אייז איז געווען אזוי שווער און קאלט, אז עס זענען ארויסגעקומען פון אים שטארקע, טויטליכע כוואליעס. איך האב נישט געקענט פארשטיין וואס זיי טוען, און דאן בין איך געווארן צו קאלט צו טראכטן גלייך. איך האב געזען ווי זיי דרייען אונדז ווידער און ווידער. מי ר זײנע ן געװע ן פארלויר ן או ן שװאך , שוי ן שטארבנדיק . מיר זענען געווען קינדער. מיר ... צוטרוי."
  
  היידן האט צוגעמאכט די אויגן. קיין ווערטער זענען נישט געווען.
  
  " דאָך זיי געפונען די מאַשין. ז ײ זײנע ן אװעק . מיר... נו, מיר זײַנען געשטאָרבן... אײנס נאָך אײנעם". יאָרגי נאָך קען נישט אַרטיקיאַלייט די דעטאַילס קלאר. עס איז געווען בלויז די האַרציק ליידן וואָס האָבן געוויזן אויף זיין פּנים אַז אנטפלעקט די אמת וועגן אים.
  
  "איך בין געווען דער איינציקער איבערלעבער. איך בין געווען דער שטארקסטער. איך האב געפרואווט. איך האָב געטראָגן, און געשלעפּט, און אַרומגעכאַפּט, אָבער גאָרנישט איז אַרויסגעקומען. איך האָב זיי אַלע דורכגעקאָכט. אי ך הא ב געזע ן לעב ן פארלאז ן יעד ן פו ן מײנ ע ברידע ר או ן שװעםטער , או ן אי ך הא ב געשאפ ן צ ו בלײבן . זײע ר טויטע ר הא ט מי ר געגעב ן קראפט , װ י זײער ע אװעקגעפארענ ע נפשו ת האב ן זי ך צוגעגרײ ט מיינע . איך האָפֿן זיי האבן. נאָך גלויבן. איך גלויבן זיי זענען נאָך מיט מיר. איך האָב איבערגעלעבט אין אַ רוסישער טורמע. איך האָב איבערגעלעבט מאַט דרייק," ער געראטן אַ שוואַך שמייכל, "און גאַט אים אויס פון דאָרט."
  
  "ווי אַזוי האָט איר געראָטן צוריק צו דער דאָרף?" קינימאקא האט געװאלט װיסן. היידן און דאַהל האָבן אויף אים דיסקריט געקוקט, אָבער עס איז אויך קלאָר אַז יאָרגי דאַרף צו רעדן.
  
  "איך האָב געטראָגן זייערע קליידער," האָט ער געווייצט מיט אַ ווייטיקדיק נידעריק קול. "שירץ. דזשאַקיץ. זאקען. איך בין געווען וואַרעם און איך לינקס זיי אַלע אַליין אין די שניי און אייז און איך געמאכט עס צו די וועג."
  
  היידן האָט זיך נישט געקאָנט פֿאָרשטעלן די האַרצווייטיק, די אָנגעזעענע שולד, וואָס זאָל נישט זײַן זײַן.
  
  ― האָט מיר געהאָלפֿן אַ מאַשין װאָס איז פֿאַרבײַ. איך האָב זיי דערצײלט די מעשה, זיך אומגעקערט אין דאָרף מיט עטלעכע טעג שפּעטער, - האָט ער אַ טיפֿן אָטעם, - און זיי געלאָזט זען דעם גײַסט פֿון דעם טרויער, וואָס זיי האָבן געפֿירט. זאָלן זײ זען און פֿילן װי טיף זײַן כּעס איז געװען. אזוי יא, איך האב אומגעברענגט מיינע עלטערן אין קאלט בלוט״.
  
  ם׳איז געװארן א שטילקײט, װאם מ׳זאל קײנמאל נישט צעברעכן. היידן האט געוואוסט אז די קערפער פון יארגא'ס געשוויסטער זענען געלעגן וואו זיי זענען געפאלן יעצט, פארפרוירן אויף אייביק, קיינמאל נישט צו רו.
  
  - איך בין געװארן א גנב. יארגי האט פארמאכט די הארצענדע אפקלאנג. "און איז שפּעטער געכאפט. אבער ער איז קיינמאָל קאָנוויקטעד פֿאַר מאָרד. און דאָ מיר זענען. "
  
  איבער דער לופטן האט זיך געהערט דאס קול פונעם פליגער. "דרײַסיק מינוט צו כינעזיש ערספּייס, מענטשן, און דעמאָלט מיר 'רע נאָר געסינג."
  
  היידן איז געווען צופרידן ווען לאָראַן גערופן די וואַשינגטאָן טראַכטן טאַנק אין דעם פונט. דער בלויז וועג פאָרויס איז געווען אַ דיסטראַקשאַן.
  
  "מיר זענען נאָענט צו דעם ציל," זי געזאגט וועג ווען זי באַגעגעניש. "איז עס עפּעס נייַ?"
  
  "מיר ארבעטן אויף די פיר עקן, רעפערענצן צו די געבורט דאַטעס פון די רייטער, מאָנגאָליאַ, די כאַגאַן און די סדר זיך, וואָס טאָן איר ווילן ערשטער פון אַלע?"
  
  
  קאַפּיטל פערצן
  
  
  "אוי-אוי-אוי," האט אַליסיאַ יקסייטאַד, אַקטינג איר טייל. "לאמיר הערן וואָס די נומערן פון די געבורט טאָג זענען. איך האָב נאָר ליב צו רעכענען ציפערן".
  
  "קייל. פייַן צו הערן אַז פון אַ פעלד פֿיס זעלנער." דאָס שטימע האָט ווייטער אָנגעהויבן מיט גליק, און האָט אויפגעהויבן עטלעכע ברעמען אין דער כאַטע אָבער גליקלעך ניט וויסנדיק: "אזוי איז חניבעל געבוירן געוואָרן אין 247 בק, געשטאָרבן בערך 183 בק. גענגהיס כאַן 1162, געשטאָרבן 1227-"
  
  "דאָס איז צו פילע נומערן," האָט אַליסיאַ געזאָגט.
  
  "די פּראָבלעם איז," האָט דאַהל געזאָגט. - די פינגער און די פינגער זײנען איר אויסגעלאפן.
  
  "איך בין נישט זיכער וואָס דאָס מיינט," דער גיק פארבליבן. "אָבער די משוגע קאַלץ טאַקע ליב זייער נומער שפּילערייַ און קאָודז. האַלטן דאָס אין זינען."
  
  "אזוי, Hannibal איז געבוירן 1400 יאָר איידער גענגהיס," קנזי געזאגט. "מיר פֿאַרשטיין אַז."
  
  "איר וואלט געווען איבערראשט פון די צאָל ערלעך וואָס טאָן ניט," האט דער נער גלייַכגילטיק געזאָגט. "סייַ ווי סייַ -"
  
  "היי חבר?" דרייק האט אינגיכן איבערגעריסן, "האב איר אמאל געכאפט אין פנים?"
  
  "נו, טאַקע, יאָ. יא איך האב."
  
  דרייק האט זיך צוגעבויגן אויף זיין שטול. "גוט," ער געזאגט. "איצט קענסטו ווייטער פאקן."
  
  "דאָך, מיר קענען נישט אַרבעטן מיט די פיגיערז נאָך, ווייַל מיר טאָן ניט וויסן אנדערע רידערס. כאָטש איך טרעפן אפילו איר קענען געפֿינען די פערט איינער? ניין? עס זענען קיין אַפּליקאַנץ? נו. אַזוי, אין דעם מאָמענט, גייז, אַ ריזיק סומע פון פיירפּאַוער איז געשיקט צו די מאָנגאָליש רעפובליק. זיבן, אָדער איז עס זעקס? יאָ, זעקס טימז פון עליט זעלנער רעפּריזענטינג זעקס לענדער זענען יאָגן די רידער פון קאָנקוועסט. איך בין רעכט? הארא!"
  
  דרייק האט א גלאט געטאן אויף היידן. "דער באָכער איז דער בעסטער רעפּ אין וואַשינגטאָן?"
  
  היידן האט זיך אנגעשפארט. ― נו, װײניקסטנס באַהאַלט ער נישט זײַנע עמאָציעס. ניט באַהאַלטן אונטער די פילע פאָולדז פון אַ אָפּנאַר מאַנטל, ווי פיל פון וואַשינגטאָן.
  
  "פאָרויס, צו די רידער פון קאָנקוועסט. דאָך דער אָרדער האט זיין אייגענע אַגענדאַ, אַזוי קאָנקוועסט קענען זיין עפּעס פון אַ קינד 'ס צאַצקע צו אַ ווידעא שפּיל ... וועלט געוועלטיקונג קען קומען אין פילע פארמען, בין איך רעכט?
  
  "נאָר האַלטן בריפינג," האָט היידן געזאָגט.
  
  "אַוודאי דאָך. אַזוי, לאָמיר גיין גלייך צו די סדר, וועט מיר? כאָטש די יסראַעליס זענען מאָדנע רילאַקטאַנט צו געבן אונדז קיין אינפֿאָרמאַציע וועגן די נאַצי מלחמה פאַרברעכן קולט זיי חרובֿ אין קובאַ, מיר געלערנט וואָס מיר דארף צו וויסן. ווי באַלד ווי דער שטויב האָט זיך געזעצט, האָבן די נאַציס קלאָר געמײנט, אַז זײ זײַנען די װאָס האָבן געטאָן דעם קונץ און האָבן אױפֿגעטראָטן דעם אױסגעאַרבעטער געדאַנק פֿון קאָנטראָלירן די װעלט. זיי באשאפן דעם סדר, צוזאַמען מיט אַ מאַנטל פון געווער, סוד קאָודז, סימבאָלס, און מער. זיי האָבן אויסגעטראַכט אַ פּלאַן, מסתּמא דער, וואָס זיי האָבן געאַרבעט שוין יאָרן אונטערן רייך. זיי באגראבן פיר וועפּאַנז און געקומען אַרויף מיט דעם רעטעניש. אפֿשר האָבן זיי געוואָלט מאַכן עס מער אומבאַקאַנט, ווער ווייסט? אָבער דער מוסד האָט זיי פאַרניכטעט אָן אַ שפּור, און, לויט מיין מיינונג, צו געשווינד. דרײַסיק יאָר איז דער באַהאַלטן בונקער געבליבן אומאַנטדעקונג".
  
  "פופצן מינוט," האָט דער פּילאָט געענטפערט לאַקאניש.
  
  "און דאָס איז אַ וואָפן?" האט היידן געפרעגט. - פון װאנען האבן זײ זײ גענומען?
  
  "נו, די נאַציס האָבן געהאט בערך די זעלבע סארט פארבינדונגען, וואס יעדער קען האבן. די ביג פּיסטאָל איז אַן אַלט פּלאַן דערהייַנטיקט פֿאַר ספּייסינאַס און אַקיעראַסי. פֿון די פערציקער ביז די אַכציקער האָבן זיי גאָר געקענט לייגן די הענט אויף אַלץ. געלט איז קיינמאָל געווען אַ שטערונג, אָבער עס איז געווען באַוועגונג. און צוטרוי. זיי וואָלטן נישט געטרויען קיין לעבעדיקע נשמה צו טאָן דאָס פאַר זיי. עס האט מיסטאָמע גענומען די ביסל זשוליק יאָרן צו באַהאַלטן אַלע פיר וועפּאַנז און דאַזאַנז פון פאַוואָרס. צוטרוי סיבות זענען אויך איינער פון די סיבות זיי פארבארגן די וועפּאַנז אין דער ערשטער אָרט. זיי האָבן זיי איצט נישט געקאָנט האַלטן אין קובאַ, צי?" דער וואַשינגטאָן-מאַן האָט זיך צעבראָכן אין געלעכטער, דערנאָך האָט זיך עפעס געלונגן צו ניכטערן.
  
  אלישיע האט ארויפגעקלאפט די אויגן און צונײמגעכאפט בײדע הענט, װי זײ װאלטן געקאנט ארומנעמען עמעצנס מאגערן האלדז.
  
  - סײַ־ווי, ביסטו נאָך מיט מיר? איך פארשטיי אז די צייט איז קורץ און דו קענסט נישט ווארטן ארויסצוקומען אין די בלאטע פעלד און עפעס שיסן, אבער איך האב אביסל מער אינפארמאציע. נאָר געגאנגען אין ... "
  
  פּויזע.
  
  "איצט דאָס איז טשיקאַווע."
  
  מער שטילקייט.
  
  "צי איר ווילן צו טיילן?" היידען האט געשטויסן דעם מאן, קוקנדיק אויף דער שווערער זייט פונעם העליקאפטער ווי זי וואלט געקענט זען זייער לאנדונגספונקט זיך דערנענטערן.
  
  "גוט, איך וואָלט רעדן וועגן די פיר עקן פון דער ערד - אָדער בייַ מינדסטער ווי מיר זען עס - אָבער איך זען אַז מיר לויפן אויס פון צייט. קוק, גיב מיר פֿינף, נאָר װאָס דו טוסט ― האָט ער זיך אָפּגעשטעלט, ― לאַנד נישט!
  
  קאָמוניקאַציע איז פּלוצלינג ינטעראַפּטיד. היידן האט ערשט געשטארקט אויפן דיל און דערנאך אין אינעווייניג פונעם העליקאפטער.
  
  דרייק האט אויפגעהויבן ביידע הענט. "קוק נישט אויף מיר. איך בין נישט שולדיק!"
  
  אַליסיאַ לאַפט. "יא איך אויך."
  
  - לאנדט נישט ? דאַהל האָט איבערגעחזרט. "וואָס די גענעם טוט דאָס מיינען?"
  
  אלישיע האט אויסגעקלאפט איר האלדז ווי צו דערקלערן, אבער דאן האט דער פילאטס שטימע ארויסגעבראכט איבער די רעדנער. "צוויי מינוט גייז."
  
  היידן האט זיך ווענדן צו אן אלטן מאמין פאר הילף. - מאנא ? איך האב געפרעגט.
  
  - ער האט זיך באזעצט, אבער נאך אויף אונזער זייט - האט דער גרויסער האוואאינער געברומט. "איך וואָלט זאָגן, נעמען זיין וואָרט פֿאַר אים."
  
  "עס איז בעסער צו באַשליסן געשווינד," שטעלן אין סמיט. - מיר גייען אראפ.
  
  די קאָמוניקאַציע סיסטעם טייקעף געקומען צו לעבן. "וואָס האָב איך געזאָגט? לאנד נישט! "
  
  דרייק איז אויפגעשטאנען און אקטיוויזירט דעם העליקאפטער אינטערקאם. "צוריק אַוועק, חבר," ער האט געזאגט. "נייַע סייכל אויף די וועג."
  
  "אָבער מיר זענען אין כינעזיש ערספּייס. עס איז נישט באקאנט ווי פיל צייט עס וועט פאָרן איידער זיי באַמערקן אונדז."
  
  "טו וואָס איר קענען, אָבער טאָן ניט לאַנד."
  
  "היי באַדי, מיר האָט געזאָגט אַז עס וועט זיין אַ שנעל אָנקומען און אָפּפאָר מיסיע. קיין דרעק. איר קענט זיין זיכער אויב מיר בלייבן דאָ מער ווי אַ ביסל מינוט, מיר וועלן האָבן אַ פּאָר פון דזש-20 ס אַרויף אונדזער טאָכעס.
  
  אַליסיאַ האָט זיך צוגעבויגן צו דרייק און געשעפּטשעט, "דאָס איז שלעכט -"
  
  דער יאָרקשירמאַן האָט איר איבערגעריסן, דערזען די דרינגלעך פון דער סיטואַציע. "נו, דאָך קען די וואַשינגטאָן קנאָבאַנד אונדז הערן אפילו ווען די קאַמין איז אַראָפּ," ער האט געזאגט, געקוקט שפּיציק אויף דאַהל. ― דאָס האָט איר געהערט, נאָבענד? מיר האָבן וועגן זעכציק סעקונדעס."
  
  "עס וועט נעמען לענגער," האָט דער מענטש געענטפערט. "זייט העלדיש מענטשן. מיר זענען אויף דעם פאַל."
  
  דרייק האט געשפירט אז זיינע פויסטן האבן זיך אנגעקלאפט. דע ר דאזיקע ר פארלאזנדיקע ר אויפפירונ ג הא ט נא ר ארויסגערופ ן א קאנפראנטאציע . אפשר איז דאס געווען די כוונה? זינט זיי געפונען Hannibal ס קבר, דרייק האט פּעלץ אַז עפּעס איז פאַלש מיט דעם מיסיע. עפּעס אַנריוועאַלעד. האָבן זיי שוין טעסטעד? זיי זענען געווען אונטער סערוויילאַנס? האט די אמעריקאנער רעגירונג אפשאצט זייערע אקציעס? אויב אַזוי, עס אַלע בוילד אַראָפּ צו וואָס געטראפן אין פּערו. און אויב אַזוי, דרייק איז נישט צו זאָרג וועגן זייער פאָרשטעלונג.
  
  ער האָט זיך באַזאָרגט וועגן קאַנספּיראַסיז, ינטריגז און ינטריגז וואָס די צוהערערס קענען קאַנסאַנטרייט נאָך אַ רעצענזיע. קיין מדינה רולד דורך פּאַלאַטישאַנז איז קיינמאָל וואָס עס געווען, און בלויז די הינטער די מענטשן אין מאַכט געוואוסט וואָס איז טאַקע געגאנגען אויף.
  
  - פופציק סעקונדעס - האט ער געזאגט הויך. "דערנאך גייען מיר ארויס פון דא."
  
  "פּרובירן צו טאָן אַ קונץ," דער פּילאָט דערציילט זיי. ― מיר זײַנען שױן אַזױ נידעריק, אַז מע האָט געקאָנט אַרױסטרעטן פֿון דער טיר אין בוים אַרײן, נאָר איך באַהאַלטן דאָס פֿױגל אין באַרג־טאָל. אויב איר הערן עפּעס סקראַטשינג אויף די דנאָ, עס וועט זיין אַ שטיין אָדער אַ ייטי.
  
  אַליסיאַ האָט שווער געשלינגן. "איך געדאַנק זיי הענגען זיך איבער טיבעט?"
  
  דאַהל האָט זיך צוגענומען. "וואַקאַציע. וועג יאַזדע. ווער ווייסט?"
  
  צום סוף, דער קשר איז לעבעדיק ווידער. "אָוקיי, מענטשן. לעבן מיר נאָך? גוט גוט. גוטע ארבעט. איצט ... געדענק אַלע די סיכסעך וועגן גענגהיס כאַן ס מנוחה אָרט? ער האט פערזענליך געוואלט אן אומגעצייכנטע קבר. איטלעכער װאָס האָט געבויט זײַן קבר, איז דערהרגעט געװאָרן. דע ר קבורה־פלא ץ אי ז געװע ן צעטרעט ן מי ט פערד , או ן פארפלאנצט ע מי ט בײמער . ממש, עס איז אַנאַטיינאַבאַל חוץ דורך צופאַל. איין מעשׂה, וואָס איז מיר רירנדיק, ווײַל זי צעשטערט אַלע די ווילדע שאַפֿונגען אַזוי גרינג, איז, אַז קאַהן איז באַגראָבן געוואָרן מיט אַ יונגן קעמל - און דער אָרט איז אויסגעצייכנט געוואָרן, ווען די מאַמע פֿון דעם קעמל האָט מען געפֿונען געוויין בײַם קבר.
  
  דער פּילאָט האָט פּלוצלינג אָפּגעשניטן דעם קשר. "מיר זענען כּמעט אין די פונט פון קיין צוריקקומען, פּאָר. דרײַסיק סעקונדעס און מיר וועלן אָדער אַרויסגיין פֿון דאָ אַזוי שנעל ווי מיר קענען, ווי זיי האָבן אַ פֿײַער, אָדער מיר שיקן אַהין קינדער אַהין."
  
  "אָה," האט געזאגט דער מענטש פון וואַשינגטאָן. "פארגעסן פון דיר. יא, גיי ארויס פון דארט. איך וועל דיר שיקן א נייע פלאץ".
  
  דרייק האָט זיך צעוויינט, מיטטיילנדיק דעם פּילאָטס ווייטיק, אָבער האָט אַרויסגעוואָרפן, "יאָשקע, בחור. פּרוּווט איר אונדז כאַפּן אָדער דערהרגעט?"
  
  ע ר הא ט נא ר טײלװײ ז געװע ן א װיץ .
  
  "היי היי. בארואיג זיך. קוק - די דאָזיקע נאַציס - דער סדר־היום־דין - האָבן געזוכט די רײַטער - דעם רו־אָרט - צווישן די פֿופֿציקער און אַכציקער, רעכט? משמעות זיי געפונען זיי אַלע. עפּעס זאָגט מיר, אַז זײ האָבן ניט געפֿונען דעם קבֿר פֿון גענגיס כאַן. איך גלויבן אַז מער קענען זיין געזאָגט וועגן אַזאַ אַ געפֿינען. דערנאָך גייט דער סדר זיך און די ווערטער: 'אָבער אַלץ איז נישט ווי עס מיינט. מיר האָבן באזוכט די כאַגאַן אין 1960, פינף יאָר נאָך די קאַמפּלישאַן, שטעלן די קאָנקוועסט אין זיין אָרן.' פֿאַר זיכער, קאַהן האט נישט געבויט קיין קבר אין 1955. אָבער, לאַרגעלי רעכט צו דער מאַנגל פון אַ קבר, און אויך צו העלפן געגלויבט און פאַרגרעסערן די טוריסט שטראָם, טשיינאַ געבויט אַ מאַוסאָליום פֿאַר אים.
  
  "איז עס אין טשיינאַ?" האט היידן געפרעגט.
  
  "דאָך עס איז אין טשיינאַ. איר טראכט וועגן די גאנצע פיר-ווינקעלע געשיכטע, ניין? אָוקיי, האַלטן דיין גרוי ענין אַקטיוו. אפֿשר אַ טאָג עס וועט אַפֿילו זיין אַ אַרבעט דאָ פֿאַר איר."
  
  הײַדן האָט אײַנגעשלונגען דעם דערשטיקטן קלאַנג. "נאָר דערקלערן דיין טעאָריע."
  
  "רעכט, קיל. די מאַוסאָליום פון גענגהיס כאַן איז געבויט אין 1954. דאָס איז אַ גרויס טעמפּל געבויט צוזאמען אַ טייַך אין Ejin Horo, סאַוטוועסט ינער מאָנגאָליאַ. איצט דער מאַוסאָליום איז פאקטיש אַ סענאַטאַפ - עס איז קיין גוף אין עס. אבער זיי זאָגן אַז עס כּולל אַ כעדרעס און אנדערע זאכן וואָס האָבן געהערט צו גענגהיס. שטענדיק פֿאַרבונדן מיט דעם געדאַנק פון אַ מאַוסאָליום אלא ווי אַ באַוווסט קבר און כעדסטאָון, גענגהיס איז ערידזשנאַלי געבוקט אין אַכט ווייַס יורץ, די געצעלט פּאַלאַסאַז ווו ער ערידזשנאַלי געלעבט. די פּאָרטאַטיוו מאַוסאָליומז זענען פּראָטעקטעד דורך די דאַרקכאַדס, די דזשין מלכים, און שפּעטער געווארן דער סימבאָל פון די מאָנגאָליש פאָלק. צום סוף, איז באַשלאָסן צו אָפּשאַפן די פּאָרטאַטיוו מאַוסאָליומז און אַריבערפירן די אלטע רעליקס צו אַ נייַ, שטענדיק איינער. דער פּלאַן שוועבעלעך די פּלאַן פּלאַן בישליימעס. וועלכער וואָפן זיי קלייַבן צו קאַנגקער, עס איז ין גענגהיס 'אָרן, אין אַז מאַוסאָליום.
  
  הײַדן האָט אָפּגעוויכט זײַנע ווערטער. "פאַרשילטן עס, נאַריש," זי געזאגט. "אויב איר זענט פאַלש ..."
  
  - קער?
  
  "עס איז דער בעסטער איר קענען באַקומען."
  
  "דער אָרדער האט צוטריט," האָט דאַהל געזאָגט. "דאָס דערקלערט די שורה אין דעם טעקסט."
  
  היידען האט לאנגזאם א ניד געטאן. "ווי ווייַט זענען מיר פון דער ערד?"
  
  - זיבן און צװאנציק מינוט.
  
  "און די אנדערע טימז?"
  
  "איך האָב מורא, אַז עס איז נישטאָ קיין וועג צו זאָגן אויב זיי זענען אַזוי קלוג ווי דיין אַניוועסדיק קנעכט. זיי האָבן מיסטאָמע אַ הויך-טעק מומכע וואָס רעקאָמענדירן זיי. " פּויזע צו אויסדריקן דאנקבארקייט.
  
  "פאַרשילטן קער," אַליסיאַ געראָטשט.
  
  "ניין". היידן האט אפגעהאלטן איר כעס. "איך מיינען, וואָס איז די לעצטע וועגן ינערלעך שמועסן?"
  
  "אה ריכטיג. דער שמועס איז הויך און שטאָלץ. עטלעכע טימז האָבן זייער אַסעץ קיקט דורך די באָססעס. עטלעכע זענען קאַמישאַנד צו ויספאָרשן ווידער אַרום חניבעל ס פּלאַץ. איך װײס, אַז די רוסן און די שװעדן זײַנען געפֿאָרן קײן בורכּן כּלדון, אַזױ װי דו ביסט געװען ערשט. דער מוסד און די כינעזער זענען שיין שטיל. פראנצויזיש מענטשן? נו, ווער ווייסט, רעכט?
  
  ― איר זאָלט בעסער זײַן רעכט אין דעם, ― האָט הײַדן געזאָגט מיט אַ סם־געשטימטער קול. "ווייַל אויב איר טאָן ניט ... די וועלט וועט ליידן."
  
  "קום נאָר צו דעם מאַוסאָליום, מיס דזשיי. אבער טאָן עס געשווינד. אנדערע טימז קען שוין זיין דאָרט. "
  
  
  קאַפּיטל פופצן
  
  
  - Ejin Horo'ס פאן - האט געזאגט דער פילאט, נאך נערװעז. - נאָך אַכט מינוט.
  
  מע ן הא ט געמאכ ט ארענדי ג א ז ד י מאנשאפט ן זאל ן זי ך לאנד ן פו ן דע ר שטאט , או ן פאר ן קעמפּינג . צו העלפן זיי איז אויפגענומען געווארן א לאקאלע ארכעאלאג, וועלכער האט זיי געדארפט ברענגען צום מאסאלאום. דרייק סאַגדזשעסטיד אַז זי האט קיין געדאַנק וואָס איז מסתּמא צו פּאַסירן דעמאָלט.
  
  צו דעם צוועק וואלט דער העליקאפטער געבליבן הייס און גרייט, טראץ דעם פליגער'ס אנגייענדיגע זארגן וועגן כינעזער סטעלטש דזשעט קעמפער.
  
  אַ קלאַפּ און אַ קללה, און דער העליקאָפּטער האָט זיך אָפּגעשטעלט, געבן די מאַנשאַפֿט צייט צו שפּרינגען אַוועק. ז ײ זײנע ן געװע ן צװיש ן ד י געדיכט ע פו ן דע ר קוסט , ד י געדיכט ע פו ן ד י שטארבנדיק ע װאלד , אבע ר ז ײ האב ן לײכ ט דערזע ן דע ם װעג .
  
  ארום א מייל אראפ פונעם שיפּוע איז געלעגן דער גרענעץ פון א גרויסער שטאט. היידן האט פּראָגראַממעד איר סאַטעליט נאַוויגאַטאָר צו די ריכטיק קאָואָרדאַנאַץ, און דאַן די מאַנשאַפֿט געמאכט זיך ווי פּראַזענטאַבאַל ווי מעגלעך. די כינעזער האבן געדארפט טוריסטן, דעריבער האבן זיי היינט באקומען נאך ניין. לאָראַן איז געווען איבערצייגט צו בלייַבן מיט די העליקאָפּטער און סאָרט אויס די קעסיידערדיק פּלאַפּלען.
  
  "ווייַטער מאָל," זי גערופן אויס ווען די מאַנשאַפֿט ייַלן צו לאָזן, "אַלישאַ קענען טאָן עטלעכע נעטוואָרקינג."
  
  די ענגלענדער האט געשנארכט. ― איך זע אױס װי אַ פֿאַרשילטן סעקרעטאַר?
  
  "מממ, טאַקע?"
  
  דרייק האט געשטויסן אליסיע מיט זיין עלנבויגן און געשושקעט, "נו, דו האסט עס געטון לעצטע וואך, געדענקסטו? פֿאַר אַ ראָלע שפּיל?
  
  "אָ יאָ," זי שטראַלן, "דאָס איז שפּאַס. איך צווייפל אַז לאָראַן ס ראָלע וועט זיין די זעלבע.
  
  - לאמיר האפן נישט.
  
  די צוויי האבן זיך אויסגעטוישט א ווארעמען שמייכל ווען זיי האבן פארלאזט דעם פארמאכטע באשיצונג און זיך אראפגעלאזט פונעם לאנגזאם קריכן בערגל. די שיטערע געוויקס און מדבר האט זיך באלד איבערגעגעבן פאר וועגען און געביידעס, און אין דער ווייטנס האבן זיך אנגעהויבן שוועמען אפאר הויכע האטעלן און אפיס געביידעס. רויטע, גרינע און פּאַסטעלעך האָבן זיך געקעמפט קעגן בלויע הימלען און בלאַסע וואלקנס. דרייק איז גלייך געפאלן ווי ריין די גאסן און די שטאט אליין זענען געווען, ווי ברייט טייל פון די שאסיי זענען געווען. דערווייַז פֿאַר דער צוקונפֿט, זיי געזאגט.
  
  קוקן מאָדנע אין ערשטער, אָבער ניט געקענט צו העלפן זיך, די טוריס כעדאַד צו די באַגעגעניש פונט, מאכן זיכער זייער הענט קיינמאָל פאַרלאָזן זייער אָוווערסייזד פּאַקס. דער ארכעאלאג האט זיי באגריסט אין שאטן פון א גרויסער שווארצער סטאטוע וואס האט געשילדערט א מענטש אויפן פערד.
  
  "פיץ". דאַהל האָט זיך געכאַפּט צום רייטער.
  
  פאר זיי איז געשטאנען א דינע, הויכע פרוי מיט פארגליטטע האר און מיט א דירעקטן בליק. "זיסט איר פון אַ רייַזע גרופּע?" זי האט גערעדט פארזיכטיק, אויםגעקליבן אירע װערטער. "אנטשולדיגט פֿאַר מיין ענגליש. דאָס איז נישט גוט". זי האט געלאכט, איר קלײן פנים האט זיך געקרײצט.
  
  "נישט קיין פּראָבלעם," האט דאַהל געשווינד געזאָגט. "עס איז מער פאַרשטיייק ווי דרייק ס ווערסיע."
  
  "מאָדיש פו-"
  
  - דו זעסט נישט אויס ווי טוריסטן - האט די פרוי אים אפגעשטעלט. "צי איר האָבן דערפאַרונג?"
  
  ― אַי, ― האָט דאַהל געזאָגט, גענומען איר פֿאַר דער האַנט און האָט זי אָנגעפירט מיט אַ ברייטהאַרציקער האַווייַע. "מיר אַרומפאָרן די וועלט אין זוכן פון נייַע סייץ און שטעט."
  
  - פאלש וועג - האט די פרוי געזאגט גאַנץ ליב. "מאַוסאָליום אין די אנדערע זייַט."
  
  "אוי".
  
  דרייק האט געלאכט. ― מוחל אים ― האָט ער געזאָגט. "געווענליך טראגט ער נאָר באַגאַזש."
  
  די פרוי איז געגאַנגען אין פראָנט, די רוקן גלייַך, די האָר צוריק צוגעבונדן אין אַ ענג רייַף. דער קאָלעקטיוו האָט זיך אויסגעשפּרייט ווי בעסטער זיי קען, ווידער נישט וועלן צו פאַרשאַפן אַ גערודער אָדער לאָזן קיין בלייַביק מעמעריז הינטער. דאַהל האָט זיך דערוווּסט, אַז די פֿרוי הייסט אַלטאַן, און זי איז געבוירן געוואָרן נאָענט, פֿאַרלאָזט כינע אין איר יוגנט, און האָט זיך דערנאָך אומגעקערט מיט בלויז צוויי יאָר צוריק. זי האט זיי דירעקט און העפלעך געפירט און באלד געוויזן אז זיי קומען נענטער צו זייער ציל.
  
  דרייק האט געזען די שפּיץ פון די מאַוסאָליום טאַוערינג פאָרויס, סטאַטועס, טריט און אנדערע יקאָניק עלעמענטן אַרום. דער טויט קאָן זיך אומעטום לאָקערן. ארבעטן צוזאַמען, די מאַנשאַפֿט סלאָוד די פרוי ווען זיי אָפּגעשטעלט פֿאַר אנדערע טימז און אנדערע זעלנער, אַלע די בשעת פּריטענדינג צו נעמען אין די קוקן. סמיט אַ קוק הינטער אָפּפאַל קאַנס און בענטשעס קען האָבן באַזאָרגט אַלטאַן, אָבער דרייק ס באַשרייַבונג פון אים ווי "זייער לימיטעד אַדישאַן" בלויז כייטאַנד איר נייַגעריקייַט.
  
  "איז ער ספּעציעל?"
  
  "אָה יאָ, ער איז איינער פון איינער."
  
  "איך קענען הערן איר דורך די פאַקינג לינק," סמיט גראָוואַלד.
  
  "ווי?"
  
  "אין טערמינען פון קאַרס, דאָס איז די Pagani Huayra Hermes אַדישאַן דיזיינד פֿאַר מאַני קאָשבין דורך Pagani און Hermes."
  
  "אנטשולדיגט. איך ווייס נישט וואָס דאָס אַלץ מיינט."
  
  "עס איז קלאָר". דרייק האט א זיפצן געטאן. "סמיט איז איינער פון אַ מין. אָבער דערציילן מיר וועגן דיין באַליבסטע פערדל."
  
  "איך טאַקע הנאה כייקינג. עס זענען עטלעכע שיין ערטער אין דער מדבר."
  
  "אין קעמפּינג טערמינען, טראַכטן פון סמיט ווי אַ וואַבלי געצעלט פלאָקן. דער איינער וואָס קעסיידער גיט איר פּראָבלעמס אָבער נאָך אַרבעט גוט אַמאָל איר געבן עס פאָרעם און שטענדיק, אָבער שטענדיק, מאַנידזשיז צו בייז איר אַוועק.
  
  סמיט האָט עפּעס געמורמלט איבער דער קאָמיסיע, ווען ער האָט פאַרענדיקט זיין אויספאָרשונג. לאָראַן געגאנגען אין אַ אַנקאַנטראָולאַבאַל גיגאַל.
  
  אַלטאַן האָט סאַספּישאַס געקוקט די יאָרקשירעמאַן, און דאַן ווענדן איר בליק צו די רעשט פון די מאַנשאַפֿט. םײ האט באזונדערס אפגעטאן די דאזיקע פרוי, װי זי װאלט געפרואװט באהאלטן איר אײגענעם מוצא. דרייק האט פארשטאנען וואס אנדערע קענען נישט. איין זאך האט געפירט צום צווייטן, און מאי האט נישט געוואלט רעדן פון וואנען זי קומט אדער ווי אזוי זי איז דא געקומען. אַלטאַן האָט אָנגעוויזן אויף עטלעכע טריט.
  
  "אין דער ריכטונג. דער מאַוזאָליום איז דאָרט. "
  
  דרייק האט געזען אן אוממעגליך ברייטן און אוממעגליך לאנגן באַטאָנען וועג וואָס פירט גלייך אַרויף צו לאַנגע, אַראָפאַנגע באַטאָנען טרעפ. פונק ט פאר ן אנהויב ן פו ן ד י טרעפ , הא ט זי ך דע ר שטע ג זי ך פארברייטערט , אי ן א ריזיק ן קרײז , אי ן דע ם צענטע ר אי ז געשטאנע ן ד י אוממעגלעכע .
  
  "נו, דעם דוד איז באשטימט אַ רידער," Kinimaka באמערקט.
  
  גענגהיס כאַן, ריידינג אַ גאַלאַפּינג פערד, איז געשטאנען אויף אַ ריזיק שטיין פּלאַטע.
  
  "דער צווייטער רידער," האָט יאָרגי געזאָגט. "קאַנגקוועסט".
  
  אַלטאַן האָט געמוזט הערן די לעצטע שורה, ווײַל זי האָט זיך אויסגעדרייט און געזאָגט: יאָ. די כאַגאַן קאַנגקערד רובֿ פון די באקאנט וועלט איידער זיין טויט. עפשער אַ גענאָצידאַל מלך, ער אויך פּאָליטיש יונאַפייד די סילק ראָוד בעשאַס זיין לעבן, ינקריסינג האַנדל און קאָמוניקאַציע איבער די מערב האַלבקייַלעך. ער איז געווען א בלוטיקער, שרעקלעכער פירער, אבער ער האט גוט באהאנדלט זיינע געטריי זעלנער און זיי אריינגערעכנט אין אלע זיינע פלענער".
  
  "קען איר זאָגן אונדז אַ ביסל וועגן וואָס איז אין די מאַוסאָליום?" דרייק האט געוואלט זיין גרייט. אין די מישאַנז, גיכקייַט איז געווען אַלץ.
  
  "נו, עס איז גאָרנישט מער ווי אַ רעקטאַנגגיאַלער בייס - וילעם דעקערייטאַד מיט פונדרויסנדיק באַפּוצונג." איצט האָט אַלטאַן גערעדט, ווי זי וואָלט ציטירט אַ רייזע־גיד. "דער הויפּט פּאַלאַץ איז אַקטאַגאַנאַל און כּולל אַ פינף-מעטער סטאַטוע פון גענגהיס אין ווייַס דזשאַדע. עס זענען פאראן פיר צימערן און צוויי זאלן וואס זעען אויס ווי דריי יורן. עס זענען זיבן אָרן אין די מנוחה פּאַלאַס. קאַנג, דריי קאַנסאָרץ, זיין פערט זון און דעם זון ס פרוי.
  
  "פאַרווייַלונג פּאַלאַס," סמיט געזאגט. "אויך סאָונדס ווי אַ רוען אָרט."
  
  "יאָ". אַלטאַן האָט עס אַרויסגעצויגן, קוקנדיק געדולדיק אויף סמיט און וויסנדיק גאָרנישט וועגן דעם טעקסט וואָס זיי האָבן נאָכגעפאָלגט.
  
  "די מאַוסאָליום איז גאַרדאַד דורך דאַרקהאַדס, זוכה. עס איז גאָר הייליק פֿאַר פילע מאָנגאָלס. "
  
  דרייק האט ארויסגעלאזט א טיפן, אויפגעציטערט זיפץ. אויב זיי האבן זיך טועה געווען, און דאס איז נישט געווען דער ארט וואו די צווייטע וואפן איז געשטאנען... ער האט מורא געהאט זיך אפילו פארצושטעלן די פאלגן.
  
  לעבן אין אַ כינעזיש טורמע וואָלט זיין די קלענסטער פון זייער פראבלעמען.
  
  דער לאנגער שפאציר האט זיך געצויגן, ערשט די פילגרימקייט אויפן ברײטן װעג, דערנאך די צעשײדונג פון דער קויל, א קורצער בליק אויפן פנים פון דעם אלטען גענעראל, און דערנאך די אומענדלעכע קריכן ארויף אויף די שטײנערנע טרעפ. די מאַנשאַפֿט פארבליבן אין שטעלע, ראַרעלי ברייקינג אַ סטרייד, און מיינטיינד קעסיידערדיק ווידזשאַלאַנס. דרייק איז געווען צופרידן צו זען לעפיערעך ווייניק וויזאַטערז אין די מאַוסאָליום הייַנט, וואָס געהאָלפֿן זיי אַ פּלאַץ.
  
  צום סוף, אַן ימפּרעסיוו סטרוקטור געקומען אין מיינונג. די מאַנשאַפֿט פארשטאפט ווען זיי ריטשט די שפּיץ שריט צו אָפּשאַצן עס אַלע. אַלטאַן געווארט, מיסטאָמע צוגעוווינט צו טוריס געכאפט אין מאָומאַנץ פון יירעס - האַקאָוועד. דרייק האט געזען אַ ריזיק בנין מיט לעפיערעך קליין דאָמעס אין יעדער עק און אַ פיל גרעסערע איינער אין די מיטל. זייערע דעכער זענען געווען בראָנדז, מיט מוסטערן. די פאַסאַד פון די בנין האט פילע רויט פֿענצטער און בייַ מינדסטער דרייַ גרויס ענטראַנסאַז. א נידעריקע שטײנערנע מויער האט זיך אויפגעהויבן פארן געביידע.
  
  אַלטאַן איז געגאנגען פאָרויס. דאַהל האָט צוריקגעקוקט אויף דער קאָלעקטיוו.
  
  הייַדען האָט געזאָגט, "גלייך צום אָרן. "עפֿנט עס, געפֿינען די קעסטל און באַקומען אויס. צומ גליק, עס איז קיין גוף צו קעמפן קעגן. ווי אונדזער פּילאָט זאגט, קיין בולשיט. "
  
  דרייק צוגעהערט ווי לאָראַן שערד די לעצטע נייַעס אויף די שמועסן.
  
  "איך האָבן אַ גרויס, פעט נול דאָ רעכט איצט, גייז. איך בין גאַנץ זיכער אַז די יסראַעליס און רוסישע זענען נישט זיך, דער טעקסט האָט אָנגעוויזן דעם אומרעכט וועג. DC מיינט אַז די פראנצויזיש קומען, אפֿשר אַ האַלב שעה הינטער איר. עס ווערט איצט א סך שווערער צו הערן. מיר האָבן אנדערע רעסורסן און בלויז אַ ביסל טריקס וואָס די NSA וועט קיינמאָל אַנטדעקן. די שוועדן, כינעזיש און בריטיש זענען אומבאַקאַנט. ווי איך געזאגט, עס איז אַ קאַמף. "
  
  - אנדערש ? דרייק האט זיך געכאפט.
  
  "מאָדיש איר זאָל דערמאָנען אַז. איך באַקומען גהאָסט סטאַטיק פון אַן אומבאַקאַנט מקור. קיין וואָוץ, קיין וועג צו באַשטעטיקן, אָבער מאל עס פילז ווי עמעצער אַנדערש איז אין די סיסטעם.
  
  "דו זאלסט נישט דערמאָנען גאָוס," האָט אַליסיאַ געזאָגט. "מיר האָבן גענוג גרויל פילמס אויף די לעצטע אָפּעראַציע."
  
  אַלטן האָט זיך אָפּגעשטעלט און זיך אומגעקערט. "ביסטו גרייט? איך װעל דיך אַרױסנעמען".
  
  ד י גרופ ע הא ט זי ך גענומע ן או ן זי ך געגאנגע ן פאראויס . און דאן האט דרייק געזען כינעזער זעלנער ארויסקומען פון מאסאלאום, איינער פון זיי האלט אן א גרויסן קעסטל אונטערן ארעם, צווישן זיי זענען געווען ארכעאלאגן.
  
  די כינעזער האבן גענומען וואפן מיט זיי, און יעצט איז דער פעלן פון טוריסטן קלאר געווען אין זייער טויווע.
  
  עס איז געווען בלויז אַ מאָמענט איידער זייער פירער האט זייער ופמערקזאַמקייַט צו זיי.
  
  
  קאַפּיטל זעכצן
  
  
  דרייק האט געזען אז דאל כאפט אלטן און שלעפט זי צוריק, מאכן א לאנגן שפרינג אראפ פון די טרעפ ביז זיי זענען געווען באשיצט דורך כינעזער זעלנער. ער האט אראפגעלאזט דעם רוקן־זאק אויף דער ערד און האט גיך אפגערוקט דעם דרויסנדיקן קעשענע. ער האט זיך אבער שנעל געארבעט און קיינמאל נישט געקוקט אויף די כינעזער, האט ער זיך געפילט זיכער. היידן, סמיט און מייַ זענען אַרמד מיט פּיסטאַלז.
  
  אויף די קוואַדראַט אין פראָנט פון די מאַוסאָליום פון גענגהיס כאַן, וואָפן זענען אויפגעשטאנען, די רייוואַלז קאַליידיד. דער מאן, וואס האט געטראגן דעם קעסטל, האט אויסגעזען פארפלאנטערט. די כינעזער קאָלעקטיוו איז געווען באשטאנען פון פינף מענטשן און האט שוין שטופּן די פאַרטראַכט אַרקיאַלאַדזשיסס באַזונדער. דרייק האט אויפגעהויבן זיין קליינעם סובמאשין ביקס און געווארט. די איבעריקע פון דער קאָלעקטיוו האָבן זיך צעשפּרייט אויף זיין זייַט.
  
  "מיר דאַרפֿן נאָר אַ קעסטל," האָט היידן געשריגן. "שטעל עס אויף דער ערד און גיין."
  
  דער פירער פון די כינעזיש מאַנשאַפֿט האט שיווערשטיין גרוי אויגן. "עס איז אַרויף צו איר צו גיין דיין אייגן וועג בשעת איר נאָך האָבן אַ געלעגנהייַט."
  
  "מיר ווילן אַ קעסטל," היידן ריפּיטיד. "און מיר וועלן עס נעמען."
  
  "דערנאך פרובירט עס." דער בעל־הבית האָט איבערגעזעצט, און אַלע פֿינף כינעזער האָבן זיך באַטייליקט אין איינעם.
  
  "וואַו. מיר זענען אויף דער זעלביקער פאַקינג זייַט."
  
  "אַה, וויץ. מאָדנע. אַמעריקע און טשיינאַ וועלן קיינמאָל זיין אויף דער זעלביקער זייַט. "
  
  "אפֿשר נישט," האָט דרייק געזאָגט. "אָבער מיר זענען זעלנער וואָס קעמפן פֿאַר די מענטשן. "
  
  ער האט דערזען די אומזיכערקייט אין דעם פירערס גאַנג, די קליין אומזיכערקייט אויפן פּנים. עס מוזן האָבן אַפעקטאַד זיי אַלע ווייַל די כינעזיש מאַנשאַפֿט האט גאָר סטאַפּט. היידן האט אראפגעלאזט איר וואפן און נאך מער פארמאכט דעם ריס.
  
  "קאן מיר נישט געפֿינען עפּעס פּראָסט ערד?"
  
  נאָד. "יא, מיר קען. אָבער רעגירונג און פּאָליטישע פירער, טעראָריסטן און טיראַנץ וועלן שטענדיק שטיין אין אונדזער וועג. "
  
  דרייק האָט געזען די טרויעריק אויף דעם מענטש 'ס פּנים און אַבסאָלוט אמונה אין זיין אייגענע ווערטער. קיין איין ביקס, קיין איין פאַס איז אויפגעהויבן, ווי די קאָנקורענט טימז האָבן זיך געוואלדיג געפּלאָנטערט. דאָס אַלץ איז געווען צוליב כבוד.
  
  דרייק איז אויפגעשטאנען, איבערגעלאזט זיין סובמאשין ביקס אין זיין רוקן, און באגעגנט דעם אטאקע קאפ-אויף. די פויסטן האבן זיך צוגעכאפט בײ אים אין ברוסט און אויפגעהויבן די הענט. די קני האט אים שטארק אנגעקלאפט אין די ריפן. דרייק האט געפילט אז די לופט איז ארויס פון זיין קערפער און איז אראפגעפאלן אויף איין קני. די אטאקע איז געווען גרויזאַם, ניז און פיסץ שלאָגן שווער און רעגן אַראָפּ, פראָסיטי קאַלקיאַלייטיד צו געבן אים קיין געלעגנהייַט פֿאַר רעטריבוטיאָן אָדער רעליעף. ע ר הא ט אויסגעטראג ן װײטיק ן או ן געביט ן זײ ן צײט . אַנדערע סצענעס האָבן זיך דורכגעלאַכט, ווען ער האָט זיך צעוויקלט און זיך צעוויקלט. אַליסיאַ האָט זיך געראַנגל מיט דעם הויכן מאַן; היידן און קינימאַקאַ האָבן געקעמפט מיט דעם פירער. מאַי האָט געשיקט איר קעגנער איבער דער אַקסל און אים דאַן אַ שווער געשלאָגן אין דער ברוסט.
  
  דרייק האט געזען אַ געלעגנהייט און גענומען עס. הינטער אים האָט ער געהערט טאָרסטן דאַהל באַװײַזן זיך, װי געװײנלעך, שפּרינגען איבערן שפּיץ טרעפּ פֿון די טרעפּ; אַ באמערקט בייַזייַן וואָס קענען ניט זיין איגנאָרירט. דרייק'ס אטאקע האט זיך נאר אפגעשטעלט פאר א מינוט.
  
  דער געוועזענער SAS זעלנער האט זיך געקלאפט צוזאמען דער ערד, געשוינגלט מיט די פיס און געכאפט זיין קעגנער פון הינטן אונטער די קני. ער איז געפאלן פאראויס, אראפגעפאלן אויף די קני. ווען ער געפאלן צו דרייק ס מדרגה, די יאָרקשירעמאַן לאַנדיד אַ שטאַרק כעדבאַט. א געשריי און ברייטע אויגן האבן געוויזן ווי שווער ער האט געשלאגן. דער כינעזער קאמאנדא האט זיך געשאקלט און זיך צוגעלײגט אויף אײן ארעם. דרייק איז אויפגעשטאנען און צוריק באצאלט אין פולן, מיט ניז און שטאפלען צום קאפ. עס זענען געווען ברוזאַז און בלוט פלאָוינג, אָבער גאָרנישט סאַקאָנע.
  
  דאהל האט זיך פארבײגעלאכט, געצילט אויף אליסיע'ס קעגנער. דער שוועדישער האָט געשלאָגן ווי אַ ביק, אַזוי ווי אַלישאַ האָט געשלאָגן. דע ר אטאקע ר אי ז אראפגעפאל ן פו ן ד י פיס , או ן הא ט אי ם שטאר ק געשלאג ן אויפ ן האלדז , ציטערנדיק , דערשטוינט . זיי האָבן זיך אַרום פּונקט אין צייט צו זען מאַי קלאַפּן אויס איר קעגנער און דעמאָלט געפֿינען דעם מענטש מיט די קעסטל.
  
  - העלא! אַליסיאַ געשריגן ווען ער געזען זיי און אנגעהויבן צו לויפן.
  
  זיי אנגעהויבן צו לויפן, אָבער סמיט און יאָרגי האָבן שוין צוריקגעצויגן פון דעם קאַמף. - זעט ? האָט אַליסיאַ געזאָגט. "אונדזער שטאַרקייט איז אין נומערן. איך האָב געוואוסט אַז עס איז געווען אַ סיבה וואָס מיר ליידן אַזוי פיל אין דעם פאַרשילטן מאַנשאַפֿט. "
  
  ארויף פאראויס האט קענסי אפגעשטעלט דעם מאן'ס איינציקע אנדערע וועג, צוריק צום מאוסאלאום. איצ ט מי ט א גרוים ן בליק ן או ן א אונטערגעגעבענע ר שטעלונ ג הא ט ע ר ארויסגענומע ן דא ס געװע ר װא ם ע ר הא ט פריע ר געהאלט ן .
  
  דרייק האט דורכגעקוקט די געגנט און געזען אז היידן האט ענדליך אונטערגעכאפט דעם פירער פון דער גרופע.
  
  "טו דאס נישט!" האט ער צוגערופן צו דעם מאן. - דו ביזט אין דער מינדערהייט, חבר.
  
  היידן האט אויפגעהויבן, אפגעשאצט די לאגע, און דערנאך אפגעווישט דאס בלוט פון איר באק. אצינד האט דרייק דערזען אלטאן זיך צוריק ארויף ארויף די טרעפ צו נעמען א קוק און ער האט זיך געזיפצט. נייגעריגקייט...
  
  ד י ביקס איז געבליבן אומבאװעגלעך, די שאכטל האט נאך געהאלטן שטארק, כמעט אין א טויטן גריפ. היידן האט זיך אויפגעשטעלט און אויפגעהויבן די האנט, ארויס די פאלעם. א הויכער קטורת איז געשטאנען צװישן איר און דעם מאן, אבער זי האט זיך באװעגט ביז זי איז געװען אין דערזען.
  
  קענזי האט זיך ארויפגעצויגן פון הינטן. סמיט און קינימאַקאַ פון די זייַט. אין די אויגן פון דעם סאלדאטן איז נישט געווען קיין סימן פון בהלה, נאר רעזיגנאציע.
  
  - קײנער איז נישט געשטארבן. הײַדן האָט אָנגעוויזן אויף די אומבאַוווסטזיניקע און קרעכנדיקע כינעזער זעלנער. "קיינער איז נישט מחויב. נאָר לאָזן די קעסטל."
  
  אַליסיאַ גאַט זיין ופמערקזאַמקייַט. "און אויב איר דאַרפֿן אַ פּאַטש, נאָר צו מאַכן עס קוק גוט," זי געזאגט. "איך בין דא".
  
  דער פּסיכאָלאָגיע פון די זעלנער האט נישט אַרייַנגערעכנט אַרויסגעבן. און דער דאָזיקער בחור האָט נישט געהאַט וואו צו גיין, קיין אויסוועג.
  
  "די ביקס," דרייק געזאגט, "איז אַ פאַלש האָפענונג. איר וויסן עס איז."
  
  די קאָמענטאַר האָט געטראָפן דעם ציל, די האַנט מיט דער ביקס האָט צום ערשטן מאָל געציטערט. די שווערע שטילקייט האט זיך געצויגן, און דרייק האט באמערקט אז א פאר באזיגטע מענער האבן אנגעהויבן זיך צורייסן. "איר מוזט באַשליסן, חבר," האָט ער געזאָגט. - דער זײגער טיקט.
  
  כמע ט גלײ ך הא ט דע ר מענט ש געצויג ן זײ ן ביקס ן או ן אנגעהויב ן לויפען . ער האט געצילט אויף היידן, און דאן, נעבן דעם קטורת, האט ער א געשלאגן מיט דער האנט אויפן דעקל, אין האפענונג עס צו קלאפן אויף איר. א טאן און א קרעכצן זײנען געװען זײן אײנציקע באלוינונג, װײל דער זאך איז געװען זיכער פארפעםט, אבער ער האט װײטער געלויפט.
  
  הײַדן האָט געווארט, האלטן זיין אויפמערקזאם.
  
  אַלישאַ האָט אַטאַקירט פֿון דער בלינדער זייט, געטונקען און אַרומגעוויקלט אַ רעגבי האַלטן אַרום זײַן טאַליע. דער מאן האט זיך געטוישט, זיך כמעט צעבראכן אין האלב, דער קאפ האט געקלאפט אין אליסיע'ס אקסל, און די קעסטל איז אוועקגעפלויגן אין דער זייט. היידן האט אים געפרואווט כאפן, אים כאפן פאר צופיל שאדנס איז געשעדיגט געווארן. א שנעלע בליק האט באשטעטיגט דעם אנװעזנהײט פון דעם ארדערס װאפן.
  
  אַליסיאַ פּאַטייט די פאַרכאַלעשט מענטש. "איך האָב דיר געזאָגט אַז איך וועל זיין ביי דיין זייַט."
  
  די מאַנשאַפֿט אַפּרישיייטיד. ד י כינע ר זײנע ן שוי ן געװע ן אויפ ן באװעג . די פראנצויזיש זאָל האָבן געווען נאָענט. א וואָרט פון היידן האָט צוריקגעבראַכט לאָראַן צום שמועס.
  
  "שלעכט נייַעס גייז. ד י פראנצויז ן האלט ן אוי ף דיר , או ן ד י רוסן , האלט ן אוי ף זײ . מאַך!"
  
  בולשיט!
  
  דרייק האט נאכגעקוקט דעם גאנצן וועג צוריק אראפ די טרעפ און צוזאמען דעם גלייך וועג וואס האט געפירט צום מאוסאלאום. ער האָט געזען ווי מענטשן לויפן, אַ קאָלעקטיוו פון פיר, וואָס איז כּמעט זיכער געווען פראנצויזיש. "זיי זענען פאַרשילטן גוט," ער האט געזאגט. - אײגנטלעך, איז שוין צװײ מאל, אז זײ זענען ערשט צו אונדז געקומען.
  
  "מיר מוזן גיין," האָט סמיט געזאָגט. "זיי וועלן זיין מיט אונדז אין אַ ביסל מינוט."
  
  "וואוהין צו גיין?" אַליסיאַ געפרעגט. "זיי האָבן פאַרשפּאַרן דעם איינציקן אַרויסגאַנג."
  
  דרייק האָט באמערקט די ביימער אויף די זייטן און די לאָנז אין פראָנט. אין פאַקט, די ברירה איז געווען לימיטעד.
  
  "קום אויף," ער געזאגט. "און, לאָראַן, שיקן אַ העליקאָפּטער."
  
  "אויף מיין וועג".
  
  "טאָן עס געשווינד," האט געזאגט סמיט. "די פראנצויזיש זענען פעסט אויף די פֿיס."
  
  דרייק האט זיך צוגעלאפן פאראויס, אננעמען אז די רוסן קענען נישט זיין צו ווייט הינטער זיך. צום באַדויערן, עס האָט נישט געדויערט לאַנג ביז עמעצער האט אנגעהויבן שיסן. זיי האָבן זיך ביז איצט גוט געטאָן, געזען די בעסטע אין זעלנער-צו-זעלנער און מענטש-צו-מענטש באַציאונגען, אָבער די שאנסן, אַז אַזאַ שוואַכער שטויס וועט געדויערן לאַנג, זענען געווען קלענער.
  
  לאָמיר זיך באַקענען מיט די פֿאַקטן: אויב די דאָזיקע לענדער וואָלטן געוואָלט אַרבעטן צוזאַמען און טיילן די באַלוינונגען, ווייסן די מענער און פֿרויען אין דער מאַכט גאָר גוט, אַז דאָס וואָלט געווען דער גרינגער וועג - און דאָך ווײַטער זיי קעמפן.
  
  ער האט זיך געגליטשט צװישן די בײמער. די מאַנשאַפֿט ראַשט נאָך אים, היידן כאַפּאַנד אַ אָרנייט קעסטל מיט איר נאָך אַנדיסקאַווערד סוד. דאַהל לאָוערד הינטער, טראַקינג די שטייַגן פון די פראנצויזיש.
  
  "פינף מינוט הינטער אונדז. קיין צייכן פון רוסישע. און די כינעזער וועקן זיך. אָוקיי, דאָס קען פאַרהאַלטן זיי אַלע אַ ביסל. "
  
  "העליקאָפּטער אין צען מינוט," לאָראַן דערציילט זיי.
  
  "זאג אים צו ייַלן אַרויף," אַליסיאַ געזאגט. "דער באָכער מוזן זיין הייס."
  
  - איך װעל עס איבערגעבן.
  
  דרייק גענומען די מערסט דירעקט מאַרשרוט, כאָופּינג פֿאַר אַ גוט דעקן. בײמער האבן זיך אויסגעשטרעקט אין אלע זײטן, די ערד איז געװען װײך און לײם און האט א רײך געשמעקט מיט ערד. קענזי האט אויפגעהויבן א געדיכטן צווייג, זיך אנגעצויגען מיט די אקסלען, ווי זי איז געלאפן, ווי צו זאגן: 'איך וועל זיך מוזן דערמיט מאכן'. ערשט אַ לאַנגע אַראָפּגאַנג, דערנאָך אַ שארפע קריכן, און דער מאַרשרוט הינטער זיי איז פאַרשווונדן. דער הימל איז קוים געווען קענטיק און אלע קלאנגן זענען פארשטומט געווארן.
  
  "איך נאָר האָפֿן אַז קיין איינער ווארטן פֿאַר אונדז," דאַהל געזאגט.
  
  קינימאקא האט געקראצט װי ער האט שטארק געדריקט. "צוטרוי די צוהערערס," ער האט געזאגט, קלאר צוריק צו זיין סי.איי.עי. טעג. "זיי זענען בעסער ווי איר טראַכטן."
  
  דרייק האט אויך געזען אז זיי זענען נישט דא אויף דער ערד, און ער האט געהאט א שוואכן פעלד זינען. ער האט איבערגעזוכט יעדן האריזאנט, זיכער אז דאהל וועט דאס זעלבע טאן פון הינטן. נאך פיר מינוט האבן זיי זיך קורץ אפגעשטעלט צו הערן.
  
  "ריכטונג געפונען אויף דעם העליקאָפּטער?" הײַדן האָט געשעפּטשעט צו לאָראַן.
  
  די ניו יארקער קען זען זייער שטעלעס ווי בלינקינג בלוי דאַץ אויף די סקאַננער. "גלייַך פאָרויס. גיי אן."
  
  ארום איז געווען שטיל; זיי קען זיין די בלויז מענטשן אין דער וועלט. דרייק האט נאך א וויילע ווייטער געצויגן, אויסקלייבנדיק זיינע טריט. אַליסיאַ האָט זיך געקרישט ביי אים, היידן אַ שריט הינטער אים. די רעשט פון די מאַנשאַפֿט האט איצט פאַרשפּרייטן זיך צו פאַרגרעסערן זייער קייט. ד י געװער ן זײנע ן געצויג ן או ן פרײ .
  
  ד י בוימע ר האב ן זי ך פאראויסגעקלאפט . דרייק האט זיך אפגעשטעלט נעבן דעם דרויסנדיקן פּערימעטער, קאָנטראָלירן דעם טעריין.
  
  "א קורץ אַראָפּגאַנג צו אַ גלייַך פעלד," ער האט געזאגט. "פּערפעקט פֿאַר די האַקמעסער. גענעם, אפילו אַ שוועדיש קען שלאָגן אַזאַ אַ גרויס ציל.
  
  "דריי מינוט ביז דער באַגעגעניש," האָט לאָראַן געזאָגט.
  
  היידן האט זיך צוגעבויגן צו דרייק. "וויאַזוי קוקט עס אויס?"
  
  "קיין סימן פון שונאים." ער האט צוגעשלעפט. "אָבער מיט וועמען מיר האָבן צו האַנדלען, וואָס זאָל זיי זיין?"
  
  דאהל האט זיך דערנענטערט. "דאָס איז דאָס זעלבע דאָ. זיי זענען דאָרט ערגעץ דאָרט, פון קורס, אָבער געזונט פאַרבאָרגן."
  
  "און איר קענט זיין זיכער אַז זיי גיין דעם וועג," מייַ געזאגט. "פארוואס ווארטן מיר?"
  
  דאַהל האָט געקוקט אויף דרייק. "יאָרקשיר קוגל דאַרף אַ ברעכן."
  
  "איין טאָג," דרייק געזאגט, גענומען אַ לעצטע קוק אין דער געגנט. "איר 'רע וועגן צו זאָגן עפּעס טאַקע אַמייזינג מאָדנע, אָבער ביז דעמאָלט, ביטע נאָר זאָגן עס ווען גערעדט צו."
  
  ז ײ האב ן זי ך ארוי ס פו ן דע ר בוים־ליניע , געארבע ט זי ך ארא פ א שארפע , גראזיקע . א ווארעמע ווינטל האט באגריסט דרייק, א אנגענעם געפיל נאך דעם צוקערדיקן איבערוואקס פון ביימער. די גאנצע געגנט איז געווען ליידיג און פארפעסטיגט נישט ווייט פון וואו עס האט זיך געענדיגט מיט א שטאף אספאלט ווייט פאראויס.
  
  "מאַך איצט," דרייק געזאגט. "מיר קענען פאַרלייגן אַ פּערימעטער אויף פלאַך ערד."
  
  אבער דאן איז דער שלום און ליידיגקייט אין דער גאנצער געגנט צעשטערט געווארן. ד י ספייר־מאנשאפט ן האב ן זי ך ארוי ס פו ן דע ר שיפּוע , װ י אוי ף זײע ר לינקס , זײנע ן ד י רוס ן ארײנגעגאס ן פו ן װאנע ן ז ײ זײנע ן געװע ן באהאלט ן . פאר זײ בײדן, באשיצט מיט א װײטן גראבן, זײנען אויך די פראנצויזן געקומען אין קוק.
  
  אין מינדסטער דאָס איז געווען דרייק 'ס וועג פון קוקן בייַ זאכן. זיי אַוואַדע נישט האָבן נאָמען טאַגס, אָבער זייער פיישאַל פֿעיִקייטן און מאַנעריזאַם זענען סטרייקינגלי אַנדערש.
  
  אין דער זעלביקער צייט, זייער העליקאָפּטער איז ארויס אין די הימל אויבן זיי.
  
  "אוי שיקט".
  
  אויף זיין לינקס האט דער רוסישער אראפגעקניפט און אנגעשפארט דעם פלער ביקס צו זיין אקסל.
  
  
  קאַפּיטל זיבעצן
  
  
  דרייק האט זיך ארומגעדריקט און געעפענט פייער. זײנ ע קויל ן האב ן צעריס ן ד י גראז ן ארו ם דע ם עליט ן סאלדאט , אבע ר זײנ ע צוגרײטונגען . דער ראקעט־לאנער האט קיינמאל נישט געוואלד; דער הייבער, וואָס האָט אים געהאלטן, איז געבליבן פעסט. זײנ ע חברי ם האב ן זי ך ארומגערינגל ט ארום , צוריקגעקער ט פײער . דרייק האָט זיך פּלוצלינג געפונען אין אַ וועלט פול פון דיינדזשערז.
  
  די פראנצויזן האבן זיך מיט אלע כוחות צוגעלאפען גלייך צום לאנדאנער העליקאפטער. דרייק, צוזאמען מיט דאַהל און סמיט, האָבן געהאלטן די רוסן ביי ביי און אויף זייער היטן. דער פּילאָט 'ס פּנים איז געווען קענטיק, פאָוקיסט אויף די לאַנדינג פּלאַץ. אַליסיאַ און מאַי האָבן זיך גאָר נישט פּאַמעלעך און וואַקינג צו באַקומען זיין ופמערקזאַמקייַט.
  
  קויל ן האב ן דורכגעשניטן .
  
  דרייק'ס פליגל האט אנגערירט איינעם פון די רוסן, אים געשיקט צו איין קני. היידן'ס שטימע האט געפלאמט איבער דער קאם.
  
  "פּילאָט, ויסמיידן! לאָראַן, זאָגן אים אַז זיי האָבן ראַקאַץ!
  
  דרייק, דאַהל און סמיט שלאָגן די רוסישע קאָנטינגענט, אָבער זיי פארבליבן צו ווייַט אַוועק צו שורה זיך רעכט, ספּעציעל בשעת מאָווינג. דער פּילאָט האָט אַ קוק געטאָן, דאָס פּנים האָט זיך דערשראָקן.
  
  דער רפּג האָט געשאָסן, די ראַקעט איז אַרויסגעפֿלויגן מיט אַ פֿײַפֿל לופט און אַ שטאַרקן קלאַפּ. דרייק און די אנדערע האבן נאר געקענט צוקוקן הילפסלאז ווי ער, איבערלאזנדיג א שטעג אין דער לופט, איז אוממיסטייקלי געפלויגן גלייך צום העליקאפטער. אין א שווערע פאניק האט דער פליגער געמאכט א שארפע אויסווייניקער מאנוווער, באנקירן דעם העליקאפטער, אבער דער פארבייגייענדיקער מיסיל איז געווען צו שנעל, האט געטראפען די אונטער זייט און אויפגעריסן אין א וואלקן פון רויך און פלאם. דער העליקאפטער האט זיך באנק און געפאלן, שטיקער זענען אראפגעפאלן און זענען אוועקגעפירט געווארן איבער דער טרייַעקטאָריע פון זיין פלי.
  
  ערשט , װע ן ע ר הא ט אנקוק ט אי ן אומגלויבנדיק , פארצװײפלונ ג או ן גרוים ן כעס , הא ט ע ר געזע ן װא ו זײ ן שרעקלעכ ע טרײ ע װע ט פירן .
  
  די פראנצויזן האבן דאס געזען קומען און האבן פרובירט צו צעשפרייטן, אבער דער פארבראכענער העליקאפטער איז צווישן זיי צוגעפאלן צו דער ערד.
  
  דרייק איז געפאלן צו דער ערד, באגראבן זיין קאפ אין די טורף. רױטע און מאַראַנץ פֿלאַמען האָבן זיך אַרױסגעשאָסן און אַרױסגעשאָסן, און שװאַרצער רויך האָט זיך אַרײַנגעכאַפּט אין הימל. דער מערהייט פונעם העליקאָפּטער איז געלאנדעט אויף איין מענטש; ער און דער פּילאָט זענען געהרגעט טייקעף. דער הויפט ראטאר בלייד האט זיך צעבראכן און איז גלייך דורכגעגאנגען דעם דריטן לוזער, אזוי שנעל און מיטאמאל, אז ער האט גארנישט געוואוסט דערפון. דרייק האט זיך אויפגעהויבן און געזען אז א ריזיגע שטיק פון ברענענדיגע מיסט האט געטראפען דעם אנדערען. ד י קראפ ט פו ן דע ר צופאל , הא ט אי ם געקלאפ ט פו ן ד י פיס , או ן אי ם צוריקגעװארפ ן א צענדלי ק טריט , נאכדע ם הא ט ע ר אפגעשטעל ט אל ע באװעגונג .
  
  בלויז צוויי פראנצויזישע האָבן איבערגעלעבט; דער מערהייט פון דער קאָלעקטיוו איז געווען דיפיטיד אין איין נעבעך אינצידענט. דרייק האט געזעהן איינעם פון זיי קריכן אוועק פון די געוואלדיקע פייער מיט א פארברענטער האנט, בשעת דער צווייטער האט זיך געשטויגן נענטער. עפע ס הא ט דע ר צװײטע ר געלונגע ן צ ו כאפ ן דא ס געװע ר או ן גלײכצײטי ק העלפ ן זײ ן חבר ה אװעק .
  
  דרייק האט איינגעשלונגען זיין כעס און ווייטער אנגעהאלטן זיין קאנצענטראציע. זייער איינציק וועג פון רויב איז חרובֿ געוואָרן. היידען האָט נאָך געהאלטן די פרייע בריק, אָבער איצט די רוסן זענען טשאַרדזשינג אויף זיי מיט לעגאַמרע קלאָר ווי דער טאָג ינטענטשאַנז. דער מענטש מיט די רפּג איז נאָך אַימעד בייַ די בראָך, ווי אויב איר באַטראַכטן אַ צווייט שלאָגן.
  
  דרייק איז אויפגעשטאנען און די מאַנשאַפֿט איז אויפגעשטאנען מיט אים. אוועק פון די רוסן אין דער ריכטונג פונעם פייער, האבן זיי אויפגעשטעלט א נעץ פון שעלטערס, וועלכע האבן געצוואונגען זייערע שונאים זיך צו ליינען. דרייק און דאַהל האָבן ביידע געשלאָגן די מענטשן אין די וועסטל, און זיי האָבן צו פאַרשפּרייטן אויף דער ערד. זידנדיקע פלאמען האבן זיי פארכאפט ווען זיי האבן זיך דערנענטערט, פון אינעווייניג האבן געקלונגען שארפע פאפס און שווערע קריכן. דרייק האט געפילט אז עס וואשעט זיך איבער זיין פנים און דאן האט זיך געטוישט איבער די בלינדע זייט. ד י פארבליבענ ע פראנצויז ן זײנע ן שוי ן שוי ן געװע ן װײ ט װײט , זי ך מי ט זײער ע װאונד ן או ן פארלוסטן , או ן ז ײ זײנע ן שוי ן פאר ן מאמענט , קלאר , ארוי ס פו ן קאנפליקט .
  
  דרייק זיך אויסגעדרייט אויף איין קני, דרינגלעך די לינק קנעפּל.
  
  "דער העליקאָפּטער איז לאַנדינג," ער האט געזאגט צו באַשטעטיקן דעם צו לאָראַן, דעריבער: "מיר דאַרפֿן אן אנדער וועג צו עוואַקוירן רעכט איצט."
  
  דער ענטפער איז געווען פאַרשטומט. "אויף אים".
  
  ד י טא ג הא ט זי ך װײטע ר צוריקגעטײלט , פארגרעסער ט ד י װײט ע צװיש ן דע ר פלאםטע ר שטערונ ג או ן דע ם דערנענטערנדי ק שונא . אומגלויבליך און אומגלויבליך, האט א רוסישער רפּג געשאסן נאך א מיסאַל אויף דעם שוין חרובֿ העליקאָפּטער, און געשיקט מער פלאַם פלאַם און שראַפּנעל אין די לופט.
  
  דרייק האט געפילט אז א שטיק מעטאל האט זיך אראפגעריסן פון זיין אקסעלע און זיך ארומגעדריקט ביי די אפעקט. דאַהל האָט זיך צוריקגעקוקט, אָבער דער יאָרקשירמאַן האָט זיך אַ נײַד געטאָן, "איך בין גוט."
  
  אַליסיאַ האָט זיי אָנגעוויזן צום ווײַטן פּלויט. "דער וועג איז דער בלויז אָפּציע. מאַך זיך, מענטשן!"
  
  היידן האט אויסגעגליכן די קאסטן און איז געלאפן. סמיט און קינימאַקאַ זענען געבליבן הינטער, האַלטן פייַער צווישן זיך און די רוסישע. דרייק סקאַנד די געגנט פאָרויס, שטענדיק גרייט פֿאַר נייַע סאַפּרייזיז און דערוואַרטן די ערגסט. די כינעזער זענען ערגעץ געווען, און די ישראלים, די שוועדן און די בריטישע זענען געווען אויפ'ן אויסקוק.
  
  זייער שנעלקייט האָט זיי אַוועקגעשטעלט פון די נאָכיאָגערדיקע רוסן און זיי האָבן זיך געמאַכט צום פּלויט מיט צייט צו שפּאַרן. אַלישאַ און מיי האָבן גענומען אַ דורכוועג און דערנאָך ענדיקט זיך אויף די אנדערע זייַט, לעבן אַ צוויי-שטעג טאַרמאַק וואָס פאַרשווונדן אין ביידע ריכטונג אין וואָס סימד צו זיין אַ מדבר. לאָראַן האט נישט אומגעקערט צו זיי נאָך, אָבער זיי לינקס איר צו איר אייגן דעוויסעס, געוואוסט אַז DC וואָלט העלפן.
  
  דרייק איז געווען ניט אָנגעפילט מיט גרויס בטחון. ער האָט נישט באַשולדיקט לאָראַן - דער ניו־יאָרקער איז געגאַנגען אויפֿן ריין וואַסער - אָבער ביז איצט האָט גאָרנישט וועגן דער מיסיע אים געזאָגט, אַז די מענער און פֿרויען, וואָס זיצן זיכער און וואַרעם אין קאַפּיטאָל, האָבן זייער רוקן גאָר באדעקט.
  
  אַליסיאַ געגאנגען פֿאַר אַ לויפן. עס איז געווען אַ ינקריסינגלי מאָדנע סצענאַר. דרייק האט געוואוסט אז די רוסן דארפן האבן עפעס א דעקל. אפשר איז עס געווען אויפן וועג.
  
  "קוק אַהער," האָט קנזי גערעדט.
  
  בערך א האלבן מייל פארויס האט זיך אפגעשטעלט א שווארצער סווו אויפצונעמען די אנטקעגן פראנצויזישע. פאר זײערע אויגן האט דער אויטא גיך פארשנעלערט צו הונדערט און אכציק מייל פאר שטונדע, אנגעלאדן צװײ אפעראטױוען און זיך אװעקגעפארן מיט א געשרײ.
  
  "נעבעכדיקע ממזרים," האָט דאַהל געזאָגט.
  
  "מיר האָבן צו זאָרג וועגן זיך," האט געזאגט סמיט. "אדער מיר וועלן אויך ווערן 'ארעמע ממזרים'."
  
  - ברומען איז רעכט װעגן עפעס, - האט אלישיע געזאגט און זיך ארומגעקוקט אין אלע ריכטונגען. "עמעס, מיר האָבן ינ ערגעצ ניט צו גיין."
  
  - באַגראָבן דאָס קעסטל. קינימאקא האט אנגעװיזן אויף א גראבן בײמער בײם װעג. "קום צוריק פֿאַר דעם שפּעטער. אָדער בעטן לאָראַן צו שיקן אן אנדער מאַנשאַפֿט.
  
  דרייק האט געקוקט אויף דאהל. "זאָל נישט זיין צו שווער, הא?"
  
  "צו ריזיקאַליש," האָט היידן געזאָגט. "זיי קען געפֿינען עס. ינטעראַפּט די אָנזאָג. אויך, מיר דאַרפֿן דעם אינפֿאָרמאַציע. אנדערע טימז קען שוין זיין אויף זייער וועג צו די דריט רידער.
  
  דרייק האט געבליצט. ער האט נישט געטראכט דערפון. א קנופּ פון שפּאַנונג האָט אים אָנגעהויבן קלאפן גלײַך אין מיטן שטערן.
  
  "איך קיינמאָל געדאַנק איך וואָלט זיין צעבראכן אין פאַקינג טשיינאַ," קאַמפּליינד אַליסיאַ.
  
  "דאָס איז איינער פון די פיר עקן פון דער ערד," דאַהל דערציילט איר. "אזוי טרייסט זיך אין דעם."
  
  "אָה דאַנקען דיר. א דאנק פאר דעם. אפֿשר װעל איך קויפן אַ קאָנדאָמיניום".
  
  ד י רוס ן זײנע ן שוי ן אויפ ן װעג . דרייק קען זען איינער פון זיי שרייַען אין די ראַדיאָ. דעמאל ט הא ט זײ ן בליק ן זי ך פארבײגעגײ ט פו ן ד י רוסן , או ן געפרואװ ט זי ך צושטעל ן אוי ף עפע ס װא ס באװעג ט זי ך אי ן דע ר װײטקײט .
  
  "אפֿשר איז דאָס זייער פאָרמיטל," האָט דאַהל געזאָגט, לאָפנדיק און צוריקגעקוקט אין דער זעלביקער צייט.
  
  יארגי האט געלאכט, זיינע אויגן האבן זיך אדלער. "איך האף אזוי. און מיט צען יאָר צוריק איר קען האָבן געווען רעכט. "
  
  דרייק האט פארקלאפט די אויגן. "היי, עס איז אַ ויטאָבוס."
  
  היידען האָט געזאָגט: "האַלטן לויפן. "פּרובירן נישט צו קוקן אינטערעסירט."
  
  אַליסיאַ לאַפט. "איצט האסטו עס געטון. איך קען נישט אויפהערן קוקן. האָבן איר אלץ געטאן דעם? צי איר וויסן נישט צו גלאָצן אין עמעצער און געפֿינען אַז איר קענען נישט קוקן אַוועק?"
  
  "איך באַקומען עס אַלע מאָל," דאַהל געזאגט. "נאַטירלעך".
  
  "נו, אַ מופּאַט אנגעטאן אין לעדער איז אַ זעלטן דערזען," דרייק שטעלן אין.
  
  דער באס איז געווען העל געלע און מאדערנע און האט דורכגעקערט פארביי די רוסן אן סלאָוינג אַראָפּ. דרייק האָט אַפּרישיייטיד זיין גיכקייַט, שאָפער און פּאַסאַנדזשערז, אָבער ער געוואוסט אַז זיי האָבן קיין ברירה. זיי זענען געווען אַ ביסל מייל פון קיין הויפּט שטאָט. ווען דער באס האט זיך דערנענטערט און די רוסן האבן אויף אים געשטארקט, האט די SPEAR מאַנשאַפֿט אפגעשטעלט דעם וועג.
  
  "פּאַמעלעך אַראָפּ," האָט אַליסיאַ געזאָגט מיט אירע ליפּן.
  
  סמיט האט באלד געלאכט. "דאָס איז נישט קאַנסאַס. ער וועט דיך נישט פֿאַרשטיין."
  
  "דעמאָלט אַן אוניווערסאַלע שפּראַך." אַליסיאַ האָט אויפגעהויבן איר וואָפן טראָץ היידן'ס גלער.
  
  "שנעלער," האָט דאַהל געזאָגט. - אײדער ער שפרינגט אויפן ראדיא.
  
  דער באס האט זיך פארלאמערט און זיך אביסל אויסגעדרייט, דער ברייטער פראנטער טייל האט זיך אויסגעגליטשט אפסייד. די רוסן זענען שוין אנטלאפן. דרייק האט אויפגעשטויסן די טיר, און האט אנגעשריגן אז דער דרייווער זאל עס עפענען. דעם מאן׳ס פנים האט זיך דערשראקן, די אויגן האבן ברייט געעפנט און געפלויגן צווישן די זעלנער און זיינע פאסאזשירן. דרייק האט געווארט ביז די טיר זאל זיך עפענען, און דאן איז געשטרעטן פאראויס און ארויסגעהאלטן די האנט.
  
  "מיר ווילן נאָר פאָר," ער האט געזאגט ווי ריאַשורלי ווי ער קען.
  
  די מאַנשאַפֿט גענומען די מיטל פון די ויטאָבוס. דאהל איז געווען דער לעצטער וואס האט אויפגעשפרונגען און האט געקלאפט דעם דרייווער אויפן ארעם.
  
  - פֿאָרווערטס! ער האט אנגעװיזן אויפן װעג.
  
  ד י רוס ן זײנע ן געװע ן ניש ט מע ר װ י הונדער ט יאפ ן הינטערן , געװע ר אויפגעהויב ן װ י דע ר דרייווע ר הא ט א געשלאג ן דע ם פוס , אי ן דע ר דיל . דאָך האָט ער געהאַלטן אַן אויג אויף זיינע שפּיגל. דער באס האט זיך אנגעהויבען צו רירן, די פאסאזשירן האבן זיך צוריק אראפגעריסן. דרייק האט געהאלטן אויף. אַליסיאַ געגאנגען צו די צוריק פון די ויטאָבוס צו אַססעסס די יאָגן.
  
  "זיי באַקומען שטאַרקייט"
  
  דרייק האט געווייקט צו דאהל. "זאג קיינו צו ייַלן זיך, פאַרשילטן עס!"
  
  דער שוועדישער האָט געקוקט אַ ביסל פאַרשעמט, אָבער האָט גערעדט מיטן באס דרייווער. דער אויטאָ האָט פּאַמעלעך אויפגעהויבן גיכקייַט. דרייק האט געזען אז אלישיע האט זיך צעמישט און זיך דאן זיך שנעל ארומגעדרייט, געשריגן אויף די פאסאזשירן אויפן באס.
  
  "קום אַראָפּ! איצט!"
  
  מורא פון די רפּג, דרייק אויך געפאלן. צומ גליק, די קוילס שלאָגן בלויז די צוריק פון די מאַשין, אַלע סטאַק אין די שאַסי. ער האט אפגעאטעמט א זיפץ. עס איז קלאָר אַז די רוסישע זענען געווארנט פון ציוויל קאַזשוואַלטיז. אין מינדסטער עס איז עפּעס.
  
  אַמאָל ווידער, די פּאָליטיש מאַשיניישאַנז הינטער די פּלאַנז פון יעדער עליט מאַנשאַפֿט געקומען צו מיינונג. ניט אַלע טימז זענען באצאלטע דורך די שטאַט; און טייל פירער האבן אפילו נישט געוויסט וואס עס טוט זיך. או ן װידע ר זײנע ן זײנ ע געדאנקע ן אומגעקומע ן צ ו ד י פראנצויז ן - או ן ד י טויט ע זעלנער .
  
  זיי טאָן זייער אַרבעט.
  
  דע ר באס הא ט זי ך אפגעריס ן פו ן ד י רוסן , אויפנעמע ן איבע ר דע ם װעג , זײ ן גאנצ ע רא ם ציטערט . דרייק האָט זיך אַ ביסל רילאַקסט, געוואוסט אַז זיי זענען כעדינג צוריק צו Ejin Horo אין דער ריכטונג זיי זענען כעדינג. דער דרייווער האט איבערגענומען א ברײטן שװעםטער דרײ. דרייק האט זיך אויסגעדרייט ווי אלישיע האט ארויסגעלאזט א נידעריק געשריי פון הינטערן זיצפּלאַץ.
  
  או ן ז ײ האב ן דערזע ן א שװארצ ן העליקאפטער , װעלכע ר הא ט געהער ט צ ו ד י רוסן , װא ם הא ט זי ך אראפגעכאפ ט זי ך אויפצוהײבן .
  
  היידן'ס שטימע האט אנגעפילט די פארבינדונג. "זיי וועלן נישט באַפאַלן."
  
  דרייק האט פארשפארט די ליפן. "דער איצטיקער אָפּ. אָרדערס זענען טשאַנגינג."
  
  "און זיי קענען נאָך שטופּן די ויטאָבוס אַוועק די וועג," דאַהל געענטפערט. "ווי ווייַט צו דער שטאָט?"
  
  "אַכט מינוט," האָט לאָראַן געענטפערט.
  
  "צו לאנג". דאהל איז אראפגעגאנגען אין דורכגאנג צו הינטערן מאשין און האט אנגעהויבן ערקלערן פאר די פאסאזשירן אז זיי זאלן זיך פאראויסגיין. עטלעכע מאָומאַנץ דורכגעגאנגען, און דעמאָלט ער זיך איינגעשריבן אַליסיאַ.
  
  "היי, טאָרסטי. און איך שטענדיק געדאַנק צוריק סיץ זענען נאָר פֿאַר קיסינג.
  
  דער שוועדישער האָט געמאַכט אַ דערשטיקט קלאַנג. "דו פּרוּװט מיך קראַנק מאַכן פֿון פֿאָרן? איך ווייס וואו די ליפּן זענען געווען".
  
  אַליסיאַ האָט אים געבלאָזן אַ קוש. - דו װײםט נישט װאו זײ זײנען געװען.
  
  דאהל האט אונטערגעדריקט א שמייכל און געמאכט דעם צײכן פון קרייז. דער רוסישער העליקאפטער האט זיך א קורצע גערירט, ווען די זעלנער זענען אריבערגעגאנגען, שוועבט איבער דער סטאנ-וויי. דער באס האט איבערגעדעקט א װײטקײט און זיך געדרײט צװישן זײ, בעת אלישא און דאהל האבן איבערגעזוכט די לופט.
  
  דרייק האט פאראויסגעקוקט אויף די אנטלאפענע פראנצויזן, אבער ער האט געצווייפלט צי זיי וועלן פרובירן אנפאלן. ז ײ זײנע ן געװע ן װײני ק אי ן צאל , או ן ז ײ האב ן זי ך געמאכ ט מי ט פארלוסטן . ז ײ האב ן איבערגעשאצ ט . עס וואָלט האָבן געמאכט מער זינען אויב זיי זענען דזשאַמפּט גלייַך צו די דריט קלו.
  
  אָבער, ער וואָטשט.
  
  לאָראַן ס קול געקומען איבער די קאַמיונאַקייטער. "זעקס מינוט. האָבן איר צייט צו רעדן?
  
  "וועגן וואס?" סמיט האָט זיך געראָטן, אָבער זיך אָפּגעהאַלטן פון עפּעס אָנצינדונג.
  
  "דער דריטער רידערמאַן איז אַ מיסטעריע, עמעצער וואָס דער אָרדער האָט אַריינגעוואָרפן דאָרט צו מוטנע די וואסערן. באַרימט ינדיאַנס אַרייַננעמען מאַהאַטמאַ גאַנדי, ידיראַ גאַנדי, דעעפּאַק טשאָפּראַ, אָבער ווי טאָן איר געפֿינען די ערגסט מענטש וואָס האָט אלץ געלעבט? און ער איז געווען באַרימט." זי האט א זיפץ געטאן. "מיר קאָנטראָלירן נאָך. אָבער, דער טראַכטן טאַנק אין וואַשינגטאָן איז נאָך אין אַ ימפּאַס. איך האָב זיי געזאָגט, אַז אפֿשר איז דאָס נישט אַזוי שלעכט.
  
  דרייק האט אפגעאטעמט א זיפץ. "יא, ליבע. ניט די ערגסטע זאַך וואָס קען האָבן געטראפן, "ער האט געזאגט. "עס זאָל פּאַמעלעך די אנדערע פעלקער."
  
  "עס וועט באשטימט פּאַסירן. אין אנדערע נייַעס, מיר טראַכטן מיר האָבן קראַקט די פיר עקן פון דער ערד.
  
  "צי האסטו?" מ׳האט געזאגט. "דאס איז גוט נייַעס."
  
  דרייק לייקט איר טיפּיש אַנדערסטייטמאַנט. - האלט אן, מאי.
  
  "יאָ, איך וויל נישט אַרויסשפּרונג פון מיין זיצפּלאַץ מיט יקסייטמאַנט," אַליסיאַ צוגעגעבן טרוקן.
  
  מַאי הָאט זִיךְ נִיט גִיזָאגְט צוּ גִינֶען. לאָראַן פארבליבן ווי אויב גאָרנישט האט שוין געזאגט, "וואַרט אַ מינוט, גייז. מען האָט מיר נאָר געזאָגט אַז די כינעזער זענען צוריק אויף דעם. אמווייניגסטנס צוויי העליקאָפּטערס גייען אויף דיין וועג. "
  
  "מיר זענען אויף אַ כינעזיש ויטאָבוס," יאָרגי געזאגט. - װעלן מיר ניט זײן זיכער, װײניקסטנס פון זײ?
  
  "עס איז אַ ביסל נאַיוו," קנזי געזאגט. - די רעגירונגען קערן זיך ניט.
  
  "טראָץ די אָוווערדזשענעראַליזיישאַן," האָט היידן צוגעגעבן. "קענזי איז רעכט. מיר קענען נישט יבערנעמען אַז זיי וועלן נישט באַקומען אויף די ויטאָבוס.
  
  פּראַפעטיק ווערטער, דרייק געדאַנק ווי אַ שוואַרץ ספּעק געוואקסן אין די בלוי הימל אין פראָנט פון די ויטאָבוס.
  
  אַלישאַ האָט געזאָגט, "די רוסן זענען דאָ."
  
  עס איז געווארן פיל שווערער.
  
  
  קאַפּיטל אַכצן
  
  
  העליקאָפּטערס זענען געפלויגן אין פראָנט און הינטער. דרייק האָט צוגעקוקט ווי די כינעזישע פויגל דייווד כּמעט צו די פאַרוועג איידער ער איז געווען לעוועלינג אַוועק און כעדינג גלייך צו די ויטאָבוס.
  
  "זיי צווינגען אונדז צו קראַך," האָט ער געזאָגט, דערנאָך אָנגעוויזן אויף דעם דערשראָקן דרייווער. "ניין ניין. גיי אן!"
  
  דער באס־מאטאר האט גערוימט, די טירלעך האבן געקלאפט אויף דער ערד. עטלעכ ע מענטש ן האב ן שוי ן אנגעהויב ן שרײען . דרייק האָט געוואוסט אַז די כינעזער וועלן נישט בכוונה קראַך אַ העליקאָפּטער, אָבער עס איז שווער צו באַקומען זיין וויסן צו די פּאַסאַנדזשערז.
  
  דער דרייווער האט שטארק צוגעמאכט די אויגן. דער באס האט זיך אויסגעדרייט.
  
  דרייק האט געשוואוירן און ארויסגעצויגן דעם מאן פון זיין סידעלע, כאפן דעם סטירינג. סמיט האָט געהאָלפן דעם מאַן און האָט אים גראָב אַרויסגעפירט אין דורכגאַנג. דרייק איז אויפגעשפרונגען הינטערן ראד פונעם באס, געשטעלט זיין פוס אויפן פארשנעלער און האלטן די הענט פעסט אויפן ראד, האלטן עס אין א גאנץ גלייך ליניע.
  
  דעם העליקאָפּטערס נאָז האָט אָנגעוויזן גלײַך אויף זיי, דער ריס האָט זיך שנעל פֿאַרמאַכט.
  
  געשרייען האבן אפגעקלונגען פון הינטן און צו די זייטן. יעצט האט סמיט געמוזט איינהאלטן דעם דרייווער. דרייק האט געהאלטן אויף.
  
  דער קאָממוניקאַטאָר האָט געקראָכן. "קום אויף, מיין ומגעלומפּערט קיאנו," אַליסיאַ אָטעמען. "רוסישע פּראַקטאַקלי אויף אונדזער -"
  
  "ביטש," קנזי קנאַקן צוריק. "בלייב רואיג. האָט איר געקוקט אויף די פאַסאַד?
  
  אַלישאַ'ס געשריי האָט אָפּגעקלונגען איבערן באס.
  
  - געדאנקען? דרייק האט געפרעגט אין דער לעצטער רגע.
  
  "עס איז נישט טאַקע אַ ברעט זיצונג!"
  
  דרייק האָט זיך אָנגעהויבן צו זיין אמונה, זיין דערפאַרונג און זיין סטירינג ראָד. הויך פּראָטעסטן האָבן אָנגעפילט זיין אויערן. קערפער פאַלן צו די שטאָק פון די ויטאָבוס. אפילו סמיט האט זיך געקרימט. אין גאנצן לעצטן מאמענט האט דער כינעזער העליקאפטער זיך באגאנגען אויף רעכטס, און דער רוסישער העליקאפטער האט זיך געגליטשט צו א אפשטעל, די גליטשן האבן כמעט געטראפען דעם הינטן פונעם באס. אלישיא האט געפײפט און דאהל האט אויסגעקלארקט אין האלדז.
  
  "איך טאַקע גלויבן מיר וואַן דעם הינדל קייַלעכיק."
  
  דרייק האלט זיך באוועגן, דערזען אן אנדער ברייט פארוואנדלטער דריי פארויס. "און דער באָנוס איז אַז מיר זענען נישט געפּרעגלט אָדער קריספּי."
  
  "האַלטן עס," קינימאַקאַ געזאגט. - כ׳בין שוין הונגעריק.
  
  אַליסיאַ האָט זיך פֿאַרהוסט. "עס איז נאָר אַ משוגע כינעזיש העליקאָפּטער."
  
  "זיי קומען צוריק," האָט היידן געזאָגט.
  
  לאָראַן האָט געזאָגט, "איר גייז איצט צו די אַוצקערץ פון דער שטאָט. "אָבער נאָך אַ דריי-מינוט פאָר פון קיין לייַטיש ייִשובֿ."
  
  דרייק איז צוגעלאפן צום קאמיוניקאטאר. "קום אויף מענטשן! איר מוזט זײ מורא האבן דערפון!"
  
  קנזי איז צוגעגאנגען צו די הינטערשטע טירן, געשריגן: "צי האט איינער דא א קאטאנע?"
  
  אירע װערטער האָבן זיך באַטראָפֿן מיט בלױסע שטערונגען, צװײ־דרײַ מענטשן האָבן זיך באַשטעלט זײערע זיצן. דער ברײט־אויגטער אלטער האט ארויסגעהאלטן א ציטערנדיקע האנט מיט א זאק מיט ממתקים.
  
  קנזי האט א זיפץ געטאן. דרייק האט געדריקט א סוויטש צו עפענען די טירן. אין א רגע האט די ישראל פרוי ארויסגעשטופט איר קערפער, אנגעכאפט דעם ראנד פונעם פענצטער, דערנאך דעם דאך, און זיך געשלעפט אויפן דאך פונעם באס. דרייק האט פארטריבן דעם אויטא אזוי גלייכער ווי ער האט געקענט, אויסמיידן דעם גרויסן חורבן, טיף אטעמען, ווי ער האט פארשטאנען זיין אחריות, וואס האט געשטאמט פון קענסיס אקט.
  
  דערנאָך, אין דער דערציען שפּיגל, ער געזען דאַל שפּרינגען צו פאַרבינדן איר.
  
  אוי שיינט.
  
  מיט שטארקע קאנצענטראציע האט ער עס געהאלטן פעסט.
  
  
  * * *
  
  
  דאהל איז ארויפגעקראכן אויפן דאך פונעם באס. קנזי האט אויסגעהאלטן די האנט, אבער ער האט זיך א ניד געטאן פאר איר.
  
  - שנעלער!
  
  דער רוסישער העליקאפטער האט פארדינט הייך און איז יעצט נאכאמאל געטויגן, דאס מאל אין א דריי פערטל ווינקל צוזאמען דעם פראנט. ער האט געקענט זען א מאן דאנגלען פון יעדע זייט, אצינד א וואפן, ווארשיינליך צו די רעדער אדער אפילו צום דרייווער.
  
  ער האט זיך גלײך אומגעקערט, געזוכט א כינעזער העליקאפטער. עס איז געווען נאָענט. געשויפענדי ק אוי ף לינקס , זענע ן דאר ט אוי ך געװע ן מענטשן , געצייל ט געװע ר פו ן ד י טירן . דער פאקט אז די כינעזער האבן נישט געשאסן שווער אויף זייער אייגענעם באס איז לכתחילה געווען דערמוטיקנדיק, אבער איז געווען געדארפט פון דער איינשטעלונג אז זיי דארפן די קעסטל וואס היידן האלט, און זיי דארפן עס בעשאָלעם.
  
  קנזי איז געזעסן אויפן דאך פונעם באס, זיך צוגעהערט צום ווינט און פארקער, און אויסגעשפרייט די קני. זי האָט דערנאָך אויפגעהויבן איר וואָפן, פאָוקיסינג אויף דעם העליקאָפּטער. דאהל האט געהאפט אז זי וועט עס אפילו נישט פרובירן צו פילמען, נאר אפשרעקן די שיסער. די רוסן האָבן נישט באַוויזן אַזאַ צאַמונג, אָבער קנזי האָט זיך שטאַרק געוואָלט טוישן.
  
  דאַהל האָט אָפּגעשאַצט דעם דערנענטערנדיקן העליקאָפּטער. ענג, ער איז געווען ניט בלויז פלינק, אָבער טויטלעך. די לעצטע זאַך וואָס ער האָט געוואָלט, איז געווען צו פאַרשאַפן יעדן סארט עקסידענט, לאָזט זיך נישט איין וואָס קען פירן צו אַ צונויפשטויס מיט אַ באס.
  
  די פראָנט ווהעעלס באַונסט איבער די פּאַטכאָול, יליסיטינג אַ "אַנטשולדיקונג מיר" פון דרייק. דאל האט גארנישט געהערט װי דער קלאנג פון רוישנדיקן לופט און דאס ברום פון א העליקאפטער. דער שאָס האָט אָפּגעשפּרונגען פֿונעם מעטאַל לעבן זײַן רעכטן פוס. דער שוועדישער האט דאס איגנארירט, גענומען ציל און געשאסן.
  
  דער קויל האָט געמוזט האָבן געטראָפן דעם ציל, ווייל דער מענטש האָט אַראָפּגעלאָזט זיין ביקס און זיך צוריק געצויגן. דאַהל האָט דאָס נישט געלאָזט ברעכן זײַן קאָנצענטראַציע, נאָר אַ שאָס דורכגעפֿירט דורך דער אָפֿענער טיר. דער העליקאפטער האט זיך גלייך צו אים געשוועבט, שנעל פארמאכט, און דאהל האט דאס מאל איינגעזען אז זיך מאכן פאר א פחדן איז א שלעכטער געדאַנק.
  
  ער איז אויפגעשפרונגען אויפן דאך פונעם באס.
  
  דער העליקאפטער האט געשריגן איבערן קאפ, דורכשניידן דעם פלאץ וואס ער האט נאר פארלאזט. ער האט נישט געהאט די מאנוװער־ פעאיקײט זיך צו ווענדן צו קענסי, נאר ער האט זיך גענוג נאענט זי אפצוװארפן.
  
  צו די ברעג פון די דאַך פון די ויטאָבוס!
  
  דאהל האט זיך אויסגעגליטשט און זיך געקריכט פאראויס, פרובירט צו קומען צו איר אין צייט. קנזי האט אפגעשטעלט איר פאל אבער פארלוירן קאנטראל אויף איר וואפן; אָבער, מאָמענטום געשיקט איר פליענדיק אויס פון די ספּידינג ויטאָבוס אין די רילענטלאַס וועג ווייַט אונטן.
  
  דער כינעזער פײגעלע האט זיך שארף באנק, ארײנגעקומען אין קרײז. דע ר רוסישע ר הא ט געשאס ן איבע ר דע ר קאפ , א בלאז־קויל ן הא ט דורכגעפיר ט דע ם מעטאל ן נעב ן דאהל ס רעכט ע דיך . קנזי'ס קערפער האט זיך אויסגעגליטשט פון דער זייט פונעם באס און ער האט אריינגעווארפן זיין גאנצן קערפער אין איין לעצטע פארצווייפלטע שפרינג, אויסגעשטרעקט ארעם.
  
  עס איז אים געלונגען צו אַרומנעמען די רעכטע האַנט אַרום איר ציכטיקן האַנטגעלענק; ענג אויסגעקוועטשן און געווארט אויף דעם אומבארחדיקן שוידער.
  
  ס'איז געקומען, אָבער ער האָט זיך אָנגעהאַלטן, זיך אויסגעשטרעקט ביזן שיעור. דע ר גלאנציקע , גלאט ע מעטא ל הא ט געארבע ט קעג ן אי ם , געלאז ט זײ ן קערפע ר צו ם ראנד , קענזי ס װאג ט הא ט ז ײ בײד ע אראפגעצויגן .
  
  עס זענען געווען סקרימז איבער די לינק. דער קאָלעקטיוו קען זען קענסי ס פֿיס טראַשינג אַרום הינטער איינער פון די זייַט פֿענצטער. דאל האט זיך אנגעהאלטן מיט אלע כוחות, אבער מיט יעדן מאמענט האט זיך דער קערפער זיך געגליט נעענטער און נעענטער צו דעם הארטן ראנד.
  
  אויף די דאַך פון די ויטאָבוס איז נישט געווען קיין קלאַטש, און עס איז גאָרנישט צו כאַפּן. ער האט געקאנט אנהאלטן, ער װאלט קײנמאל ניט געלאזט, אבער ער האט אויך נישט געקאנט געפינען קײן שטיצע זי אויפצוהויבן. דרייק'ס קול איז געקומען איבער דעם קאמיוניקאטאר.
  
  ― װילט איר, אַז איך זאָל זיך אָפּשטעלן? הויך, ניט זיכער, אַ ביסל באַזאָרגט.
  
  דאַהל לייענען ימאָושאַנז געזונט. אויב זיי האַלטן זיך, זיי וואָלט זיין שווער שלאָגן ביידע די רוסישע און די כינעזיש. קיינער ווייסט וואָס דער רעזולטאַט וועט זיין.
  
  לאָראַן ס קול שפּירט אַוועק. "אנטשולדיגט, איך האָב נאָר באַקומען אַ אָנזאָג אַז די שוועדן קומען פֿאַר איר. איצט צעשפּרייט זיך עס אין פיר ריכטונגען, מענטשן".
  
  דאהל האט געפילט ווי די וואג האט אויסגעשטרעקט די מוסקלען. יעדעס מאל וואס דער באס האט זיך אויפגעשפרונגען, האט זיך נאך א אינטש פון זיין קערפער אראפגעגליטשט פונעם ראנד און קנזי איז געפאלן אביסל ווייטער. ער האט געהערט דעם קול פון א ישראל פון ערגעץ אונטן.
  
  "לאז גיין! איך קען עס טון!"
  
  קיינמאָל. זיי זענען געפארן מיט זעכציק מייל א שעה. קענזי האט געוואוסט אז ער וועט זי נישט לאזן גיין און נישט געוואלט אז זיי זאלן ביידע פאלן. דאהל האט געפילט נאך מער רעספּעקט פאר איר. דאָס האַרץ, וואָס ער האָט געוווּסט, אַז ס'איז טיף באַגראָבן, האָט זיך נאָר אַ ביסל נענטער צו דער ייבערפלאַך אויפגעהויבן.
  
  דאָס קלאַנג פֿון אירע שטיװל, װאָס האָבן געטרונקען אַקעגן די פֿענצטער, האָט דאָס אײגענע האַרץ געקלונגען גיכער.
  
  ז ײ האב ן זי ך צוזאמענגעגליטשט , קענזי ע פו ן דע ר זײ ט או ן דאהל , ארוי ף אויפ ן שפיץ . ער האָט געפּרוּווט אָנכאַפּן דעם גראָבן ברעג וואָס איז געלאָפן אויפן ברעג, אָבער עס איז געווען צו קליין און דורכגעשניטן אין זיין פלייש. ניש ט דערזעענדי ק קײ ן האפענונג , הא ט ע ר זי ך צוגעקלאפ ט װ י לאנג , װ י ע ר הא ט געקענ ט אל ץ ריזיקירנדיק .
  
  זיין קאַסטן איז אריבערגעפארן צו די פעלדז, סליפּינג ומנייטיק. זײנ ע אויג ן האב ן זי ך געטראפ ן קענסי , װעלכ ע האב ן זי ך ארויםגעקוקט . זייער וועקסל איז געווען אָן וואָרט, ינעקספּרעסיוו, אָבער טיף.
  
  דו מוזט מיך לאזן גיין.
  
  קיינמאָל.
  
  ער האט זיך װידער געצויגן, נאר צו גליטשן פארבײ דעם פונט פון קײן אומקערן.
  
  שטאַרקע הענט האָבן אָנגעכאַפּט זײַנע בײדע קעלבער, הענט, װאָס האָבן געקאָנט געהערן נאָר צו מאַנאָ קינימאַקע.
  
  "גאָטטשאַ," האט געזאגט דער האַוואַייאַן. - איר גײט נישט אין ערגעץ.
  
  די האַוואַייאַן געשטיצט דאַהל און דעמאָלט סלאָולי פּולד אים צוריק פון זיין פאַל. דאהל האט קענזי שטארק געהאלטן. צוזאמע ן האב ן ז ײ זי ך לאנגזא ם געמאכ ט צ ו זיכערקײט .
  
  אויבן זענען די העליקאָפּטערס אַראָפּגעפאַלן צום לעצטן מאָל.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האט געוואוסט אז קינימאקא האט א שטארקע כאפ אויף זיינע חברים, אבער ער האט נאך נישט געוואגט צו פארדרייען דעם באס צו שווער. די רוסן און כינעזער האָבן אַטאַקירט פון פאַרשידענע זייטן, אָן צווייפל געוואוסט אַז דאָס וועט זיין זייער לעצטע רופן.
  
  דער קלאנג פון צעברעכן פענצטער האט אים געזאגט אז די אנדערע זענען נישט ליידיק. זײ האבן געהאט א פלאן.
  
  הינטער אַליסיאַ, סמיט, מייַ, היידן, און יאָרגי יעדער גענומען אַ פֿענצטער פון יעדער זייַט פון די ויטאָבוס און צעבראכן עס. צילנדיק אויף די דערנענטערנדיקע העליקאָפּטערן, האָבן זיי געעפֿנט שווער פֿײַער, וואָס האָט זיי געצווינגן זיך גיך אויסצודרייען צו דער זייט. די בוים שורה געענדיקט און דרייק געזען בנינים פאָרויס.
  
  וועג נעץ, ראַונדאַבאָו. הינטן אים האָבן געשאָסן, אָנגעפילט דעם אויטאָבוס; שוואַרץ העליקאָפּטערס גענומען צו די הימל.
  
  ער האט אפגעאטעמט א זיפץ.
  
  "מיר בלייַבנ לעבן," ער האט געזאגט. "צו קעמפן אן אנדער מאָל."
  
  לאָראַן ינטעראַפּטיד. "די שוועדן האָבן זיך אויך צוריקגעצויגן," האָט זי געזאָגט. "אָבער איך נאָך באַקומען עפּעס ווי אַ האַלאָ אין די סיגנאַל. עפּעס צווישן וואַשינגטאָן, די פעלד און מיר. דאָס איז מאָדנע. כּמעט ווי אויב ... ווי אויב ... "
  
  "וואס?" איך האב געפרעגט. דרייק האט געפרעגט.
  
  "עס איז ווי עס איז אַ אַנדערש גאַנג פון קאָמוניקאַציע. עס איז מער צו די שפּיל. נאָך איין ... "זי כעזיטייטיד.
  
  "מאַנשאַפֿט?" דרייק האט פארטיק.
  
  היידען האט זיך הויך געברומט. "דאס קלינגט לעכערלעך."
  
  "איך וויסן," לאָראַן געענטפערט. "איך האָב טאַקע ליב און איך בין נישט קיין מומחה. אויב נאָר קאַרין וואָלט געווען דאָ, איך בין זיכער אַז מיר וואָלט האָבן עפּעס בעסער.
  
  "קען איר כאַפּן קיין דיאַלאָג?" האט היידן געפרעגט. "אפילו די קלענסטער זאַך?"
  
  דרייק ריקאָלד אַן פריער דערמאָנען פון SEAL Team 7, געהערט בלויז דורך דאַהל און זיך. ע ס אי ז אי ם װידע ר אײנגעפאלן , א ז אל ע קאמוניקאציע ס װער ט אויסגעהאקט .
  
  "קען מיר אָפּלייגן עס פֿאַר אַ בשעת?" - האט ער געפרעגט. "און וועט איר געפֿינען אַ בעסער וועג פֿאַר אונדז צו באַקומען אויס פון דאָ?"
  
  לאָראַן געבלאזן ריליווד. "אַוודאי, אַוודאי," האָט זי געזאָגט. - גיב מיר א מינוט.
  
  
  קאַפּיטל נייַנצן
  
  
  היידן דזשיי האָט געווארט עטלעכע שעה ביז די מאַנשאַפֿט זאָל זיין זיכער, כיידינג אין אַ קליין סאַטעליט באַשיצן אין טייוואַן איידער זיי לאָזן די ענג קוואַרטערס צו מאַכן אַ טעלעפאָן רופן.
  
  איר ציל: צו קאָנטאַקט Kimberly Crow.
  
  ס׳האט געדויערט א װײל, אבער היידן האט זיך אנגעהאלטן. ז י הא ט געטראפ ן א שטיל ע װינק ל הינטער ן הויז , זי ך אראפגעזעצ ט או ן געװארט , פרוב ט אפצוהיט ן דע ר קאפ , ניש ט זי ך צודרייען . עס איז געווען שווער צו געפֿינען עפּעס שטענדיק אין איר לעבן צו לאַטש אויף אַרויס די מאַנשאַפֿט. ספּיר איז געוואָרן איר לעבן, דער טייַטש פון איר לעבן, און ווי אַ רעזולטאַט פון דעם, זי האט פּשוט קיין פּערזענלעך קאַנעקשאַנז, גאָרנישט אָבער אַרבעט. זי האָט זיך צוריקגעטראַכט צו דעם כווערלווינד פון אַדווענטשערז וואָס זיי האָבן דורכגעקאָכט צוזאַמען - פֿון אָדין און די טויערן פון גיהנום, ביז בבל און פּאַנדאָראַ, די יאָדער יקספּלאָוזשאַן וואָס איז כּמעט חרובֿ ניו יארק סיטי, איר אַלט ברייקאַפּ מיט בן בלייק און איר. לעצטע ברייקאַפּ מיט Mano Kinimaka. זי איז געווען שטאַרק, צו שטאַרק. זי האט נישט געדארפט זײן אזוי שטארק. די לעצטע ינקאַ אוצר אינצידענט אין פּערו אַפעקטאַד איר סיי מענטאַלי און פיזיקלי. קײנמא ל פריע ר אי ז ז י שוי ן געװע ן אזו י אויפגעציטער ט בי ז ד י הארע .
  
  איצט האט זי זיך רואיק איבערגעטראכט. די בריקן זענען מעגליך פארברענט געווארן, און דאס וואלט געווען גוט. אבער אויב זי האט טאַקע געוואלט צו טוישן, אויב זי געוואלט מער אין איר לעבן, זי האט צו זיין פאַרשילטן זיכער איידער זי גענומען די אַראָפּרעכענען און ריזיקירן צו שאַטן עמעצער ווידער. צי דאָס מאַנאָ אָדער עמעצער אַנדערש.
  
  איך זאָרגן. איך וויל טאַקע. און ווייַטער מאָל, איך דאַרפֿן צו מאַכן זיכער איך בלייַבן אמת צו וואָס איך לעסאָף ווילן.
  
  פון לעבן. ניט אויס פון אַרבעט. די SPEAR מאַנשאַפֿט האט זיך צוזאַמען און האט אַ גוט אַרבעט, אָבער גאָרנישט לאַסטיד אויף אייביק. די צייט וועט קומען -
  
  "מיס דזשיי?" - האט געזאגט די קול פון די ראָבאָט. - איך העלף דיר איצט.
  
  היידן האָט דאָס אַלץ צוזאַמענגעשטעלט. דער ווייַטער קול אויף די שורה געהערט צו די סעקרעטאַרי פון דיפענס.
  
  "וואָס איז די פּראָבלעם, אַגענט דזשיי?" לאַקאַניק, שטיל, אַוועק. קראָווע סימד צו זיין אויף ברעג.
  
  הייַדען האָט גענומען די צייט צו רעכענען ווי אַזוי צו שטעלן איר הויפּט קשיא. זי באַשלאָסן צו באַגראָבן עס אין דרעק און זען וואָס קראָו געכאפט.
  
  "מיר האָבן פֿאַרלאָזט כינע און באַקומען אַ צווייטן קעסטל. די מאַנשאַפֿט איז טשעק עס אויס איצט. ריפּאָרץ באַלד, קיין צווייפל. עס זענען קיין קאַזשוואַלטיז, כאָטש עס זענען פילע קאַץ און ברוזאַז. ניט אַלע אַפּאָוזינג טימז זענען פייַנדלעך ..." זי געחידושט פֿאַר אַ מאָמענט אויב קראָו וואָלט בייַסן, דעמאָלט פארבליבן, "עטלעכע לענדער זענען מער אַגרעסיוו ווי אנדערע. די פראנצויזיש פאַרפאַלן בייַ מינדסטער דרייַ. איין רוסישער איז פארוואונדעט. קען עס זיין אן אנדער, מער געהיים מאַנשאַפֿט? מי ר האב ן דערהער ט שטיקע ר פו ן געהײמ ע אמעריקאנע ר קלעפ , װא ס באװײז ט פארשטײ ט זיך . די בריטיש זענען אויף אונדזער זייַט, אָדער אַזוי עס מיינט, און דרייק האט עטלעכע השפּעה אויף זיי. מיר זענען איצט אין די זיכער הויז, ווארטן פֿאַר די טראַכטן טאַנק צו געפֿינען די וועראַבאַוץ פון די דריט רידערמאַן.
  
  איצט האט זי זיך אפגעשטעלט און געװארט.
  
  קרא האט געהאלטן איר איינהאלטונג. "עפּעס אַנדערש?"
  
  "איך גלייב נישט אין דעם". היידן האָט זיך געפילט אַנטוישונג ווען אירע השתדלות איז גאָרנישט געקומען. זי האָט זיך געוואונדערט צי זי זאָל זיין מער דירעקט.
  
  "איך בין אין קעסיידערדיק קאָנטאַקט מיט מענטשן פון וואַשינגטאָן," Crowe האט געזאגט. "עס איז ניט דאַרפֿן צו האַלטן מיר פּאָסטעד."
  
  "אַה, אָוקיי. אדאנק".
  
  היידן האט אנגעהויבן אונטערשרייבן. עס איז געווען בלויז דעמאָלט אַז Crowe געשיקט אַ פּאָנעם אומשולדיק בקשה אַראָפּ די שורה.
  
  "וואַרט. צי האָט איר געזאָגט אַז איר האָט געמיינט אַז עמעצער קען פאַרמאַכן אמעריקאנער? ערגעץ אין פעלד?
  
  היידן האט גארנישט געזאגט. אָבער פון אַלע די פּערטינאַנט אינפֿאָרמאַציע, Crowe געכאפט בלויז איין. זי האט ארויסגעצוואונגען א געלעכטער. "ליכט ווי עס איז. מיר האָבן עס געהערט אויף דער ערד." זי האט נישט אַרייַנציען לאָראַן אין דעם. "אַוואַדע, מיר וויסן אַז עס איז קיין צווייט מאַנשאַפֿט, אַזוי עס קען זיין איינער פון די אנדערע לענדער ניצן עקס-אמעריקאנער ספּעציעל פאָרסעס אָדער אפילו מערסאַנעריז."
  
  "א מינערווערטיק עלעמענט פון אַ פרעמד רעגירונג ניצן אמעריקאנער פּערסאַנעל?" קראו האט געשריגן. "קען זיין, אַגענט דזשיי. אפשר ביסטו גערעכט. פֿאַרשטייט זיך, - האָט זי געלאַכט, - עס וועט ניט זײַן קיין צווייטער קאָלעקטיוו.
  
  היידן האט צוגעהערט מער ווי ווערטער. "און ווען וועלן מיר צוריקקומען? צו וואָס קומען מיר צוריק?
  
  קראָווע איז געבליבן שטיל, וואָס האָט געזאָגט צו היידן, אַז זי ווייסט פּונקט וואָס מע פֿרעגט. "איין פאַל אין אַ צייַט," זי לעסאָף געזאגט. "ערשטער, די אַזוי גערופענע רידערס פון די סדר מוזן זיין געפֿונען און נוטראַלייזד."
  
  "אַוואַדע". היידען האָט אויך געוואוסט אַז דאָס איז איר לעצטע געלעגנהייט צו רעדן גלייַך צו Crowe, אַזוי זי באַשלאָסן צו גיין אַ ביסל ווייטער. "וואָס אויב מיר הערן אמעריקאנער שמועסן ווידער?"
  
  "װער בין איך, אַ פעלד־אַגענט? געב דיך אן עצה מיט דעם."
  
  קראָווע האָט אויפגעהערט דעם רוף, לאָזנדיק היידן עטליכע מינוט שטערן אויפן עקראַן פון איר מאָביל טעלעפאָן, איצט איבערשאַצן נישט בלויז זיך, נאָר אויך די כוונות פון איר לאַנד.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האָט גענומען די געלעגנהייט צו רו בשעת יאָרגי, מאַי און קינימאַקאַ אויסגעשטעלט די נייַע קעסטל. דער פאַקט אַז עס איז געקומען פון גענגהיס כאַנס מאַוזאָליום און איז געלעגן צווישן די לעדזשאַנדערי פיגור ס פערזענלעכע פאַרמאָג נאָר צוגעגעבן צו די מורא, מיט וואָס זיי באהאנדלט אים. דער קלאָרער, מיאוסער סימבאָל אין שפּיץ האָט באַוויזן, אַז עס האָט אַמאָל געהערט צום סדר פונעם לעצטן משפט.
  
  קינימאקא האט געלערנט דעם שלאס. "איך בין זיכער אז דער ארדער האט אמאל געהאט א פלאן ארויסצוגעבן די שליסלען," האט ער געזאגט. "אָבער דאָס לעבן האָט זיך אַרײַנגעכאַפּט." ער האט געשמייכלט.
  
  - טויט - האט מײ געזאגט װײך. - דער טויט האט זיך אין װעג געכאפט.
  
  ― װילט איר, אַז איך זאָל עס גראַציעז עפֿענען? - האט יארגי געפרעגט.
  
  "יאָ, לאָמיר קוקן אויף עטלעכע פון די גנייווע סקילז, יאָגי." אַלישאַ האָט גערעדט פון איר רוקן קעגן דער וואַנט לעבן דרייק, אַ פלאַש וואַסער אין איין האַנט, אַ ביקס אין דער אנדערער.
  
  "עס מאכט קיין זינען". קינימאקא האט געפלאצט דעם שלאס מיט א פלײשיקער לאפע. "עס איז נישט פּונקט קונסט."
  
  קנזי איז צו אים צוגעקראכן, װי מײ האט אויפגעהויבן דעם דעקל. עס איז געווען אַ מאָדנע סצענאַר, דרייק געדאַנק, די זעלנער פארשפארט אין אַ קליינטשיק צימער מיט קיין אָרט צו זיצן, קיין אָרט צו רעדן אָדער קאָכן עסנוואַרג. נאָר אַ מיני פרידזש פול פון וואַסער און אַ ביסל באָקסעס פון קיכלעך. ד י פענצטע ר זײנע ן געװע ן פארהאנג , ד י טיר ע אי ז געװע ן שטאר ק פארשפארט . דע ר טעפּע ך אי ז געװע ן פארניכטעט ע או ן מוםן , אבע ר ד י סאלדאט ן האב ן איבערגעלעב ט ערגער . עס איז געווען גענוג צו באַקומען עטלעכע מנוחה.
  
  סמיט, וועלכער האָט געהיט די טיר, האָט היידן צוריק אַריינגעלאָזט, אַרײַנגעקומען פּונקט ווי מאַי האָט זיך דערגרייכט צום קעסטל. דרייק האט אויסגעזען אז דער באלעבאס האט אויסגעזען אויסגעמאטערט און באזארגט, אויפן ברעג. איך האף אז זי וועט שפעטער אויסברייטערן איר שמועס.
  
  מאַי האָט זיך אַ ביסל סעקונדעס איבערגערוקט פֿון פֿיס צו פֿיס, איידער ער האָט אַרויסגעצויגן אירע געווער. ז י הא ט געהאלט ן א געדיכט ע שויבע ר פאפירן , אײנגעװיקל ט אי ן א געדיכט ן אײנבינדער , צוגעבונד ן מי ט א געקנויט ן שטיק ל טױן , װא ס הא ט געמאכ ט א טײ ל פו ן ד י מאנשאפטלעכ ע ברעמען .
  
  "טאַקע?" קינימאקא האט זיך צוריק צוגעבויגן אויף די האנטן. "איז דאָס אַ וואָפן וואָס קען סכנה די וועלט?"
  
  "דאָס געשריבענע וואָרט," האָט קנזי געזאָגט, "קען זיין גאַנץ שטאַרק."
  
  "וואס איז דאס?" איך האב געפרעגט. לאָראַן געפרעגט. "אַלע די גייז פון וואַשינגטאָן ווארטן פֿאַר אונדז."
  
  די צייט האט ווייטער געארבעט קעגן זיי. ווי שטענדיק, דאָס איז געווען דער שליסל צו בלייבן פאָרויס פון די שפּיל און - ספּעציעל די ראַסע. דרייק האט געזען צוויי וועג פאָרויס. ― מאַי, הײַדן און דאַהל, פֿאַרװאָס גײט איר נישט אױס, װאָס דאָס איז? לאָראַן - וואָס טאָן איר האָבן אויף די דריט רידער, זינט מיר דאַרפֿן אַ ריכטונג אין וואָס צו רירן?
  
  לאָראַן האט שוין דערציילט זיי אַז זי וועט טרעפן זיי בייַ די דריט אָרט. איצט האט זי הויך געזיפצט. "נו, קיינער איז 100 פּראָצענט זיכער גייז. כּדי אײַך צו פֿאָרשטעלן אַ בילד, װעל איך אײַך באַקענען מיט זײער פֿאַרטיידונג פֿון די פֿיר קאַרדינאַל־פּונקטן.
  
  דרייק האט צוגעקוקט ווי מאי און די אנדערע האבן זיך געפרוירן ווי זיי האבן זיך געמאכט צו די קאנקוועסט וואפן. "מיר האָבן צייט".
  
  "נו, דאָס איז טאַקע טשיקאַווע. ביזן אנטדעקונג פון די אזוי גערופענע נייע וועלט אינעם זעכצנטן יארהונדערט האט מען געמיינט אז די ערד איז צעטיילט אין דריי טיילן - אייראפע, אזיע און אפריקע. די אָפּטייל צווישן די קאָנטינענטן איז געווען די העלספּאָנט, וואָס פיץ בישליימעס אין די פּלאַן פון די סדר וואָס איר האָט שוין נאָכפאָלגן ביז איצט. אַזוי אזיע האָט זיך אָנגעהויבן איבער דעם העלספּאָנט, דאָס אומבאַקאַנט לאַנד פון עקזאָטיש ממון וואָס זיי האָבן גערופֿן דעם אָריענט. פון קורס, שפּעטער זיי געפונען אַמעריקע, און דעמאָלט עס איז געווארן די ניו וועלט, דיזייעראַבאַל, אומבאַקאַנט און פול פון האָפענונג. א בוך פון עמבלעם דיפּיקטינג די נייַ פיר קאַרדינאַל פונקטן איז ארויס. אזיע, אייראָפּע, אפריקע און אַמעריקע. עס קוקט ווי דער אָרדער באַשלאָסן צו אַרייַנשפּריצן דעם אלטע טראכטן אין זייער מאַפּע פֿאַר אומבאַקאַנט סיבות - כאָטש מיסטאָמע ווייַל זיי נאָך געזען זיך ווי אַלע-שטאַרק רעליק-גייעג פּייטריאַרקס. לאָראַן גענומען אַ אָטעם.
  
  "אזוי דאָס איז די שייַעך-בילדונג פון דער וועלט וואָס געטראפן ווידער ווען זיי געפונען אויסטראַליע און דעמאָלט אַנטאַרקטיקאַ?" קנזי געזאגט.
  
  "יא, די גראַדזשואַל שייַעך-בילדונג איבער די סענטשעריז וואָס עטלעכע מענטשן טראַכטן איז נאָך געגאנגען אויף. אָבער דאָס איז גאָר אַן אַנדער געשיכטע. ניט אַלץ איז געווען גליק און רויזן. די פֿראַזע "פיר עקן פון דער ערד" קען זיין די מערסט קאָנטראָווערסיאַל אויסדרוק אין געשיכטע. אין העברעיש, עס איז איבערגעזעצט ווי "עקסטרעם". אין נומבערס 15:38 עס איז די געמארקן; יחזקאל האט עקן; און איוב האָט ענדס. עס קען אויך זיין איבערגעזעצט ווי דיוויזשאַנז. דאָך, די ביבל האט לינקס זיך אָפן צו כויזעק דאָ ... "
  
  דרייק האט דאס פארשטאנען. "ווייַל עס סאַגדזשעסץ די וועלט איז פלאַך?"
  
  "יא. אבער די ביבל באשרייבט עס אין דעם בוך פון ישעיה, רופן עס אַ קויל. אַזוי, ינטענשאַנאַל לינק. די דנאָ שורה איז אַז זיי קען נוצן קיין נומער פון ווערטער - וועגן אַ טוץ - צו באַשרייַבן די ווינקל. עס איז געמיינט אַז די וואָרט "עקסטרעם" איז געניצט בכויוו צו יבערגעבן, נו, נאָר אַז. און קיין ייד האָט קיינמאָל נישט געקענט פאַרטיידיקן דעם אמתן באַדייט, ווײַל 2000 יאָר זענען זיי אַרויסגעגאַנגען דריי מאָל אַ טאָג אַנטקעגן דער שטאָט ירושלים און האָבן געזונגען: 'בלאָזן דעם גרויסן שופר פאַר אונדזער פרייהייט. הײב אױף אַ פֿאָן צו זאַמלען אונדזערע גלות, און אונדז אײַנזאַמלען פֿון די פֿיר װינקלען פֿון דער ערד אין אונדזער לאַנד.
  
  "אזוי זיי האָבן נישט נאָר קלייַבן אַ פראַזע ראַנדאַמלי?" - האט סמיט געפרעגט.
  
  "ניין. דער ספר פון דער נביא ישעיה דערקלערט ווי דער משיח וועט קלייַבן זיין מענטשן פון די פיר עקן פון דער ערד. פֿון אַלע איבערן װעלן זײ זיך אײַנזאַמלען אין ישׂראל.
  
  קנזי האט נישט באװעגט קײן אײן מוסקל און נישט געזאגט קײן װארט. דרייק האט קיין געדאַנק פון איר רעליגיעז גלויבן, אויב זי האט קיין, אָבער ער געוואוסט אַז עס וואָלט ינעוואַטאַבלי ווערן אַ באַטייטיק טייל פון איר לעבן פונדעסטוועגן. אין דעם פונט, ער געלערנט איר אַ ביסל מער בשעת זיי געווארט פֿאַר לאָראַן צו פאָרזעצן. דאהל'ס גלויבן, אז זי איז אינגאנצן גוטס און וועט אלעמאל זיך אומקערן צו איר מאראלישן הארץ, איז געווען גערעכט געווען אין א געוויסן מאָס. ער האט נאך אין איר דערזען דעם ראנד - דעם ראנד פון געזעצלעכקייט - אבער דאס איז ניט דװקא געװען קײן שלעכטע זאך.
  
  פֿון צייַט צו צייַט.
  
  אבער איר קען נישט האָבן עס ביידע וועגן. און אַזױ האָט ער געזען אין קנזי ― אַ רחמנותדיקע רוצח, װען זי האָט געדאַרפֿט, און אַ קרעמענדיקע נשמה, װען זי האָט נישט געדאַרפֿט. פאר איר צוליב האט מען זי געמוזט לאזן טוישן.
  
  "דאָך עס מאכט זינען," קינימאַקאַ געזאגט. "ערשטער אפריקע, דערנאָך טשיינאַ. אַזוי וואָס ס ווייַטער?
  
  לאָראַן האָט גלייך געענטפערט. "יא, מיר טראַכטן אַז די טייַטש פון די ביבל איז געווען אין די לימז, ווי איז געווען דער סדר. ז ײ האב ן שװערע ר געמאכ ט דע ר קומענדע ר מענטש . לויט דעם טעקסט... נו... איך וועל לייענען דעם שייך פּסוק: 'געפינען די מנוחה פון דעם פאטער פון סטראַטעגיע, און דעמאָלט דער כאַגאַן; די ערגסטע ינדיאַן וואָס אלץ געלעבט, און דעמאָלט דער פּלאָג פון גאָט. אָבער ניט אַלץ איז ווי עס מיינט. מיר באזוכט די כאַגאַן אין 1960, פינף יאָר נאָך קאַמפּלישאַן, פּלייסינג די קאָנקוועסט אין זיין אָרן. מיר האָבן געפונען די פּלאָג וואָס גאַרדז די אמת דומזדיי. און דער בלויז טייטן קאָד איז ווען די רידערס אנטפלעקט זיך. עס זענען קיין יידענטאַפייינג מאַרקס אויף די ביינער פון דעם פאטער. דער אינדיאנער איז ארומגענומען מיט וואפן...״
  
  דרייק האט עס אויסגעווייקט. "ערגסט אינדיאַנישער וואָס האָט אלץ געלעבט? און ער איז אַרומגערינגלט מיט וואָפן? פון קורס, עס קען זיין ערגעץ אין ינדיאַ. דאָס איז אַ לאַנד אַרומגערינגלט מיט וואָפן".
  
  "צוריק ווען דער סדר איז געווען כיידינג רידערס?"
  
  דרייק האט געטראכט דערפון. "נו, יאָ, איך טראַכטן אַזוי. אין קיין פאַל, וואָס איז דער דריטער רייטער?
  
  "הונגער".
  
  ער האט טיף אטעם גענומען און געקוקט אויף אלישע. "עס קען נישט זיין די פּוכיק פּרינסעס, קען עס?"
  
  אַליסיאַ האָט אַ וואַקינג מיט איר האַנט הין און צוריק. "זאל זיין. איך וועל טאָן דאָס."
  
  דרייק האט ארויפגעקלאפט די אויגן. - דו ביסט פאקט אוממעגליך.
  
  "קיין פּרעפֿערענצן?"
  
  "צו וואס?"
  
  "וואָס פּרינסעס? דאָס מיידל זאָל וויסן, איר וויסן.
  
  ער האט געלערנט די שיך. "נו. איך בין שטענדיק געווען פּאַרטיייש צו קלעאָפּאַטראַ. איך ווייס אז זי איז נישט קיין פרינצעסין, אבער..."
  
  "מלכּה? אַזוי אפילו בעסער."
  
  לאָראַן איז נאָך גערעדט. "ווי איך געזאגט פריער, יינגלעך און גערלז זענען נאָך אָפּשאַצן וואָס ינדיאַן דער אָרדער קען אָפּשיקן צו. אין דער אמתן, עס איז אויך אַמביגיואַס. איך מיינען, אפילו שטעלן זיך אין זייער שיך אין זייער צייט, עס קען זיין איינער אין אַ טוץ.
  
  "און זיי זענען אַלע סעראַונדאַד מיט וועפּאַנז?" - האט סמיט געפרעגט.
  
  "איך לעבן אין ינדיאַ, יאָ. מערסטנס."
  
  "נו, אין מינדסטער מיר האָבן אַ דעסטיניישאַן," אַלישאַ געזאגט.
  
  דרייק האָט געקוקט אויף מיי, היידן און דאַהל, וועלכע האָבן זיך דורכגעקליבן דעם אינהאַלט פון דער צווייטער קעסטל, קאָנקוועסט.
  
  "קיין פּראָגרעס?"
  
  היידן האט באוועגט איר האנט, אנווייזנדיק אז זיי זענען כמעט דארט. זי האט אויפגעהויבן. "ליכט ווי דאָס איז דער פּלאַן פֿאַר אַ דומזדיי סצענאַר. צי איר געדענקען די רוט ווירקונג? איין קליין געשעעניש געפֿירט אנדערן און אנדערן, יעדער גרעסערע?
  
  "כאאָס טעאָריע," האָט דאַהל געזאָגט. "דאָס איז אַ וואָפן פון קאָנקוועסט, און גענגהיס כאַן איז געווען אַ טיף דענקער. מיט דעם, איר קען קאַנגקער די גאנצע וועלט."
  
  דרייק האט אראפגעקלאפט זיין וואסער פלאש.
  
  אַליסיאַ האט געזאגט, "דאָמינאָ ווירקונג וועפּאַנז?"
  
  "גאַנץ רעכט. ווי די אַסאַסאַניישאַן פון פראַנז פערדינאַנד געפירט צו דער שטערן פון דער ערשטער וועלט מלחמה. פּאַטענטשאַלי, דעם פּלאַן פון ינקריסינג כאַאָס קען אָנהייבן די דריט וועלט מלחמה.
  
  "אויך," דרייק אויסגעדרייט די קאַמיונאַקייטער פֿאַר אַ מאָמענט און גערעדט ווייך, "עס איז שיין קאָמפּליצירט. װעמען װעלן מיר עס געבן?
  
  אלע האבן געשטארקט. עס איז געווען אַ גילטיק קשיא. היידן האט קלאר געמאכט אז ער טאר נישט זאגן מער. ער האָט געוואוסט אַז וואַשינגטאָן און דער סעקרעטאַרי פון דיפענס זענען שוין ומגליקלעך מיט זיי, און אומגעקערט צו טראַכטן וועגן SEAL מאַנשאַפֿט 7.
  
  צופאַל?
  
  קיינמאָל.
  
  היידען האט נאך נאך אפאר מינוט שטודירט די בויגן פאפיר, און זיי נאכגעטאן אונטער איר רעקל. ווענדנדיק זיך צו דער גאַנצער קאָלעקטיוו, האָט זי זיך אָנגעהויבן מיט די פּלייצעס, אָנווייזנדיק אַז דער באַשלוס איז נאָך נישט געמאַכט געוואָרן און גאָר אַלץ קאָן פאָרקומען מיט אומפאַרזיכערטע דאָקומענטן.
  
  אויף הויך האָט זי געזאָגט: "מיר וועלן זיך מיט דעם האַנדלען ווי באַלד ווי מיר קענען. רעכט איצט מיר דאַרפֿן דעם דריט אָרט. לאָראַן?
  
  "איך הער דיר. מיר וואַרטן נאָך ".
  
  "איצט ווארט א מינוט," האט קנזי געזאגט, די פארשוין אויפן פנים פון די לעצטע צען מינוט נאך קלאר. "איר מענטשן זאָגן עס זענען פיר עקן פון דער ערד, רעכט?"
  
  "נו, די ביבל דערמאנט עס," לאָראַן געזאגט. "און אזוי איז דער סדר פון די לעצטע משפט."
  
  "נו, עפּעס איז פאַלש. קענט איר דאס נישט זען?"
  
  דרייק האט געבליקט, איצט מער צעמישט ווי אלץ. דאהל האט קענסי געלערנט.
  
  "אפשר וועט העלפן עטלעכע דערקלערונג?"
  
  "פיר װינקלען? אפריקע, אזיע, אייראָפּע און אַמעריקע."
  
  ״אוודאי. דאָס איז וואָס זיי זאָגן מיר."
  
  קנזי האט אויסגעשפרײט בײדע הענט. "וואו איז אינדיע?"
  
  היידן האט זיך אויפגעהויבן אויף די פיס. "פאַרשילטן עס, ינדיאַ איז טייל פון די אַסיאַן קאָנטינענט."
  
  "וואָס מיר האָבן שוין באהאנדלט."
  
  לאָראַן מיוזד אויף איר פֿיס. "וואָס לאָזן בלויז אייראָפּע און אַמעריקע," זי געזאגט. "היי גייז, איר טראַכטן די זעלבע זאַך ווי מיר?"
  
  "אפשר," אַליסיאַ קראַמפּט. "דיין טאָכעס איז אויך געליימט פון זיצן אויף די פאַרקריפּלט שטאָק?"
  
  "הינדל," האָט קינימאַקאַ געזאָגט. "אָבער איך שטענדיק טראַכטן הינדל."
  
  "דער אָרדער איז די מלחמה קרימאַנאַלז פון די פעריז. ווען זיי האָבן באַהאַלטן די ביקסן, די טערמין 'נאַטיווע אמעריקאנער' איז געווען אין נוצן, אָבער זיי וואָלט נישט האָבן געדאַנק וועגן אים אַזוי. זיי זענען, למען השם, געבוירן געוואָרן אין די צוואַנציקער יאָרן אָדער פריער״.
  
  - רויטע אינדיאנער? דרייק האט געזאגט. "פון די ווילד מערב? פאַרשילטן עס".
  
  "עס איז מעגלעך," לאָראַן געזאגט. "וואָס דער טראַכטן טאַנק איז קוקן פֿאַר אין דעם אומרעכט אָרט."
  
  "אזוי ווער איז געווען דער ערגסט מענטש וואָס האָט אלץ געלעבט?" האט דאהל געפרעגט.
  
  "לאָזן מיר צוריקקומען צו איר וועגן דעם. פֿאַר איצט, נאָר באַקומען אויף די פלאַך."
  
  דרייק איז נישט געווען דער איינציגסטער וואס האט געשטערט אויף היידן.
  
  צוריק קיין אַמעריקע?
  
  קראפ.
  
  היידן, באזונדער, האט געקוקט אויף סמיט. זיי האָבן קיין געדאַנק וואָס קען האָבן געטראפן נאָך די געשעענישן אין פּערו, אָדער וואָס די אויטאריטעטן טראַכטן. דע ר סאלדאט , צ ו זײ ן קרעדיט , הא ט גלײ ך אנגעהויב ן אויפשטײ ן או ן קוק ן זײ ן רוקן־זאק .
  
  דריטער רײטער? הונגער? און אמעריקע? צי אונדזער רייוואַלז וויסן?
  
  וועט זי אלץ באַקומען אַ מאָמענט פון שלום צו סאָרט אויס איר לעבן?
  
  נישט היינט, היידן, נישט היינט, אונטערשרייבנדיג צו די אנדערע זיי זאלן אוועקשטעלן זייערע קאמיוניקאציעס און זיי אפשלאגן, איז זי אנטשולדיגט געשטאנען אין מיטן צווישן זיי.
  
  "מיר טאָן דאָס," זי געזאגט. "און מיר טאָן דאָס רעכט. ווי מיר זאָל, ווי מיר שטענדיק טאָן. אבער גייז, איך האָבן רעזערוויישאַנז. איך גלייב, - האָט זי זיך אָפּגעשטעלט, - אַז קראָווע און די אַמעריקאַנער רעגירונג האָבן אַ צווייט קאָלעקטיוו אין דער שפּיל. די SEAL מאַנשאַפֿט איז 7, און דאָך זיי זענען גאַנץ גוט. די מאַנשאַפֿט קען נישט זיין אין די שפּיל, נאָר צו מאַכן זיכער אַז מיר באַקומען אַלע די רידערס.
  
  דרייק האָט זיך געכאַפּט ווען ער האָט דאָס געהערט. "אנטשולדיגט?"
  
  "נו, האָט איר טראַכטן עס קען זיין אַ צווייט סצענאַר? וואָס אויב זיי זענען דאָ, אין פאַקט, צו צעשטערן אונדז?
  
  
  קאַפּיטל צוואַנציק
  
  
  קאַרין בלייק איז געזעסן מיט די שוואַרצע שיך אויפֿן טיש, מיטן טעלעפֿאָן צווישן האַלדז און גאָמבע, מיט די פֿרײַע הענט אײַנגעשריבן די קלאַוויאַטור. ז י הא ט געטראג ן א צעשטער ט העמ ד או ן דזשינס , או ן ד י האר ן זײנע ן צוריקגעבונד ן געװאר ן מי ט א געדיכט ן קראנקעלע . דאָס קול, וואָס האָט גערעדט אין איר לינקן אויער, איז כּמעט דערטרונקען געוואָרן פֿון פּאַלאַדינאָס געלעכטער.
  
  - שװײג די גיהנום, דינאָ! זי האט זיך אויסגעדרייט און אויסגערופן.
  
  "יא יא". דער זעלנער האט זיך ארומגעדרײט מיט א שמײכל און דערנאך דערזען איר פנים. "גוט גוט. גאָט, ווער די גענעם האָט דיך באַשטימט?
  
  קארין האט זיך אנטשולדיקט פארן רעדנער. "קינדער זענען בוליז," זי געזאגט. "אַ ביסל מער און זיי וועלן זיין אַרויס אויף די שטיפעריש שריט."
  
  די פרוי האט װײך געלאכט. "אָ יאָ, איך געקויפט זיך צוויי פון די."
  
  קארין האט א קוק געטאן אויף דעם הויכן, מאכערן דינאזאור און אויף זייער חבר, דעם קליינעם מאגערן ווו. ביידע זעלנער האבן אראפגעלאזט פארע, לאנגווייליג פון זיינען זיך פארכאפט געווארן אין א מדבר הויז פאר די לעצטע וואך, צוגעפאסט פארשידענע סיסטעמען. וואָס זיי דאַרפֿן איז געווען עטלעכע פאַקטיש קאַמף.
  
  - האט קארין געפרעגט: און זײ זײנען אנטלאפן?
  
  ״אוודאי. איך איז געווען טייל פון די קאָמוניקאַציע אַפּאַראַט. ז ײ האב ן אונד ז צוגעטײל ט צ ו שיפטן . די SPEAR מאַנשאַפֿט גענומען די קעסטל פון די כינעזיש און געראטן צו סניק צו טייוואַן. טייל גליק, טייל אַ רעזערוו אויף די זייַט פון אנדערע טימז, איך טרעפן. "
  
  קאַרין האָט געוואוסט אַז דאָס איז מער ווי בלויז גליק. עס איז געווען קיין בעסער מאַנשאַפֿט אין דער וועלט הייַנט ווי SPEAR. אַמאָל איז זי געווען שטאָלץ צו זיין אַ טייל דערפון.
  
  "אַז רידער דרעק טוט נישט מיינען פיל צו מיר," זי אַדמיטאַד. "איך פאָקוס אויף אנדערע זאכן. אבער זאג מיר, וואו גייען זיי ווייטער?
  
  ― נו, איך װײס נאָך נישט. מיינט ווי ינדיאַ. אבער עס מיינט צו זיין עטלעכע ומהעסקעם. קוק, איך האב מסכים געווען צו העלפן אביסל צוליב דעם וואס איז געשען מיט פאללאדינס ארעמע עלטערן און ווייל מיר זענען אויף דער זעלבער זייט, אבער ס'איז דא א שיעור וואס איך קען זאגן."
  
  קארין האט געפילט א וואקסנדיקן חשד. "מיר דאַרפֿן נישט פיל מער. נאָר דאָס - ווען איך רופן, איך דאַרפֿן צו וויסן די שטעלע פון דרייק ס מאַנשאַפֿט. וועט עס זיין מאָרגן אָדער אין אַ חודש. איר קענען טאָן עס?"
  
  דער ענטפער איז געווען שטענדיק. "יא, ווי לאַנג ווי איך בלייַבן אין דער זעלביקער אַפּאַראַט. איך גלויב."
  
  "אדאנק". קארין האט שנעל פארענדיקט דעם שמועס אײדער מען האט געקאנט פרעגן נאך שאלות. זי האט גענומען אַ מאָמענט צו אַססעסס די צימער און זען ווו זיי זענען. זינט זיי האבן אוועקגענומען דאס פלאץ פון די נעסט פון די הענדלער, האבן זיי עס אויסגערייניקט פון אלעס שלעכטס, געפינט צובינדונגען אין אלערליי פלעצער, פון די פלאדבאָרדז ביז אונטערן הויז, ווי אויך אין נעקלעך און קרומען איבערן הויפן פלאץ. . פארברענען אלעס ביזן לעצטן ביסל איז געווען זיך איינפלוס. נאָך אָפפלינע, Karin, Dino און Wu שטעלן אַרויף קאָמפּיוטערס, קאָמוניקאַציע, סערוויילאַנס דעוויסעס און מער. אויב די מדבר הויז זאָל זיין זייער הוק, עס מוזן זיין באַפֿעסטיקט, פאַרטיידיקן, אַ שלאָס אין זיך.
  
  קאַרין האָט געמײנט, אַז זײ זײַנען כּמעט דאָרטן.
  
  א נײע , מיאוסע ר געדאנק , אי ז איצ ט ארײנגעטראג ן אי ר מוח .
  
  זי האָט צוגעקוקט דינאָ און ווו ארבעטן אויף די קאָמפּיוטערס, קאַנעקטינג ווירעס לויט איר אייגענע אינסטרוקציעס און ינסטאָלינג ווייכווארג, פירעוואַללס, און מער. זי איז געווען אַ פאַקטיש דיינאַמייט אין דעם מין פון זאַך איידער זי סטאַרטעד איר טריינינג. איצט איז זי געווען פיל גרעסער. יא, זיי האָבן נאָך געפעלט אַ ביסל זאכן, אָבער די קראַנט געלט וואָלט זיין גענוג פֿאַר דעם. זיי דארף עטלעכע מקור פון סטאַביל האַכנאָסע.
  
  דו זאלסט נישט איגנאָרירן עס. דו קענסט עס נישט דרוקן, גראבן עס טיף.
  
  קאַרין האָט געוואוסט אַלע וועגן SEAL מאַנשאַפֿט 7. זי געוואוסט וואָס זיי זענען דאָרט, וואָס זייער צילן זענען; זייער שטאַרקייט און וויקנאַסאַז; זייער אַגענדאַ און לעצט סוד אָרדערס. דערנאָך, יפעקטיוולי צושטעלן שטיצן, זי קען איצט וואָרענען מאַט דרייק.
  
  עס האט זיך אויפגערעגט, עס האט זיך פארדרייען, עס האט גורם געװען זויערע אין אירע געדערעם.
  
  יעדער אינצידענט, וואָס זיי האָבן דורכגעמאַכט, הויכע נקודות און שווערע צייטן, טעג פון לויטער משוגעת, האָט גערירט אירע געפילן ווי אַ פויגל, וואָס פּיקט זיך אויף אַ פאַרביסן וואָרעם. קארין איז שוין אמאל פריער אזוי שטארק געשעדיגט געווארן און האט זיך אפגעגעבן פון לעבן, נאר דאס נאכאמאל געפונען אין די אומגעריכטסטע ערטער. מ׳האט זי געגעבן א נײעם ציל.
  
  און ווידער, גאַנץ אומגעריכט, זי יקספּיריאַנסט דיוואַסטיישאַן ווען איר ברודער און משפּחה געשטארבן, און דעמאָלט ליבע ווען קאָמאָדאָ געפאלן אין ליבע מיט איר. אפשר האט יענער גאר פרי אינצידענט, ווען זי איז געווען אזוי יונג, זי פארניכטעט און זי אוועקגעשטעלט אויפן וועג פון לעבן.
  
  חורבן.
  
  איצ ט הא ט ז י טאק ע געװאל ט טאן , אי ז פארניכט ן אל ע גוט ע זאכן . אויב עפּעס איז געגאנגען רעכט, זי געוואלט עס צו פאַרלאָזן. אויב עפּעס גרויס איז געווען אין קראָם פֿאַר איר, זי וואָלט מאַכן זיכער עס פאַלן באַזונדער מיט פאָרורטל.
  
  אויב די נייע מאַנשאַפֿט אנגעהויבן צו בליען, צו באַקומען נעענטער, עס וואָלט טרער עס באַזונדער.
  
  זיך-צעשטערונג איז נישט געווען אַ נייַע וועג פון לעבן פֿאַר קאַרין בלייק. דאָס איז מיין אויסדערוויילטע לייפסטייל. מײַן היימישע קאָלדרע, זי האָט זיך תּמיד געוואונדערט, צי עס וועט גיין אַ גאַנצן קרײַז, גלײַך אַרום און צוריק צו אים.
  
  און דאָרט איז זי געזעסן, רילאַקסט, מיט אינפֿאָרמאַציע וואָס אפילו די SPEAR מאַנשאַפֿט געפעלט ווען זיי קראָסט די פיר קאַרדינאַל אינסטרוקציעס אין זייער זוכן צו באַקומען די הענט אויף די פיר נייטמער וואָפן. דער שיידוועג איז געשטאַנען ברייט אָפן ביי איר טיר.
  
  איין וועג האָט געפֿירט צו עווענטואַל גאולה, צו פריינט, חברותאשאפט און לעבן ס ווייטיק.
  
  דער אַנדערער וועג וואָלט צעשטערן די גאַנצע געשיכטע, אַלע די ומזיכער צוקונפֿט, און געבן איר אַלץ וואָס זי דארף: כאַאָס.
  
  קארין האט צונויפגענומען אירע זאכן און איז ארויס אויפן גאניק. די מדבר לופט איז געווען טרוקן און שטויביק. אַ ליכטיק אָרב האָט געבליצט הויך אין הימל. ערגעץ אין דער דיסטאַנסע, אַ סופּער-עליטע יו. עס. ספעציעלע פאָרסעס אַפּאַראַט גערופן SEAL Team 7 פּערסוד איר אַלט קאַמראַדז - מאַט דרייק און אַלישאַ מייל, Thorsten Dahl און Mae Kitano און אנדערע - מיט כוונה צו טייטן.
  
  קארין האט געטראכט װעגן זײ װארענען.
  
  דערנאָך האָט זי אַרײַן דעם קאָפּ אַרײַן אין טיר. "היי, לוזערז, באַקומען דיין אַסעץ אַרויף און פליסנדיק. מיר האָבן ערטער צו גיין און מענטשן צו זען. טיילער וועבס געהיים כאַנגאַוט וועט נישט בלייבן פאַרבאָרגן אויף אייביק."
  
  
  קאַפּיטל איין און צוואנציק
  
  
  קאַרין ראָוד די שאַטגאַן, וואַטשינג דינאָ קערפאַלי פירן זייער דאַדזש ראַם דורך די וויינדינג סנייקס וואָס געשאפן די כייווייז און צוריק גאסן פון לאס אנדזשעלעס.
  
  "האַלטן דיין גאַנג פעסט," זי געזאגט ווען דער יונג זעלנער דורכגעגאנגען די רויט ראָודסטער. - געדענקט איר, אז מען יאגגט אונדז?
  
  דינאָ האָט צו איר געשמײכלט מיט אומװױרענעם גליק. "נאָר צופרידן צו באַקומען אויס פון די הויז, מאָם. סײַ־ווי, דו זאָלסט וויסן, אַז איך בין בעסער פֿון דיר. בעסער אין יעדער וועג."
  
  "אזוי האלט איר רעדן."
  
  "די אַרמיי וועט אונדז נישט לאָזן גיין," ווו געזאגט. "יעדער מאָל מיר גיין צו די ייבערפלאַך, מיר זענען שפּירעוודיק."
  
  - האלט אראפ דיין טאן, הער מיזערי. גאָט, איר צוויי קען שפּילן אַ טאָפּל ראָלע."
  
  "לאָמיר זען ווי צופרידן איר וועט זיין ווען זיי שטעלן דיין ניסלעך אויף די מאַשין באַטאַרייע."
  
  "זייט נישט אַ טאָכעס, ווו. דאָס איז די אַרמיי, נישט די סי.איי.עי.
  
  קארין האט הנאה געהאט פון קעסיידערדיק פּאַנאָראַמיק קוקן אויף ביידע זייטן פון די מאַשין; לאס אנדזשעלעס אין אַלע זייַן כבוד. א מאָמענט צו אָפּרוען און נישט טראַכטן וועגן עפּעס. פֿאַר די טשאַמפּיאַנשיפּ האָבן געקעמפט געדיכט גרינערי און באַטאָנען ריז, און הינטער זיי - מעטאַל סקייסקרייפּערז וואָס פינקלען אונטער די סקאָרטשינג זון. א לײכטער םמאג האט געהאנגען בײ װאלקן שטאפל, פארפינצטערט דעם טאג, אבער עס איז קוים באמערקט. מענטשן זענען געקומען און געגאנגען, קוים קענטיק אויף טראָטואַרס און אין מאַללס, זיפּפּינג צוריק און צוריק אין די קאַרס. די האָלליוואָאָד היללס זענען פּאַמעלעך דורכגעגאנגען פון רעכט, אומבאמערקט, ווייַל אין דעם מאָמענט דינאָ באמערקט אַ שוואַרץ און ווייַס סקוואַד מאַשין ציען זיך אין די שנעל ליין און ער פּאַמעלעך אַראָפּ ווי דער גוט יינגל ער איז געווען, האלטן די אויגן אויף די וועג, פאָוקיסינג גלייך פאָרויס.
  
  אויב איר וואָלט נישט קוקן בייַ זיי, זיי וואָלט נישט באַמערקן איר.
  
  יווענטשאַוואַלי די קאָוסט וועג געעפנט און זיי זענען אויף זייער וועג צו סאַן פֿראַנסיסקאָ.
  
  "בעסער ווי דער מדבר." ווו געלערנט די גליטערינג, ראָולינג כוואליעס.
  
  קאַרין אַנאַלייזד די אַרבעט פאָרויס. ז ײ האב ן ניש ט אומזיס ט פארברענג ט זײע ר צײ ט אי ן הויפטקװארטיר . ערשטער, זיי אינסטאַלירן קאָמפּיוטערס, צוויי העכסט-פון-די-ליניע מאַקס מיט ווי פילע ספּעציעל אידיש ווי זיי קען פאַרגינענ זיך. די פיברע אַפּטיק קאַבלע איז געווען די כאַרדאַסט טייל, אָבער אַמאָל זיי גאַט אַז אויסגעשטעלט און קאַרין אינסטאַלירן אַ פּלאַץ פון פיירוואַללס, זיי זענען גרייט צו גיין. אפילו דעמאָלט, אפילו מיט קאַרין בייַ די קלאַוויאַטור און ניצן איר ינדזשיניאַס סייכל, זיי האבן נישט האָבן די קאַפּאַציטעט פֿאַר מעשוגע כאַקינג. ז ײ זײנע ן געװע ן באגרענעצט , געצװאונגע ן צ ו באנוצ ן חידושים .
  
  קאַרין האָט געוואוסט וועגן טילער וועבס קאַונטלאַס סוד באַנק אַקאַונץ. זי וואָטשט זיי ווען זי געארבעט פֿאַר ספּיר. זי איז געווען אַווער פון וואָס עטלעכע גערופן זיין ירושה; וועגן די ווייניק סיקריץ ער האט אין איר אַלט מאַנשאַפֿט. און זי האָט געװוּסט אַ ריזיקן באַהאַלטן; עפּעס וואָס די וועלט 'ס ריטשאַסט, כאַרדקאָר סטאָקער האט אַמאַוזד קעגן הונדערטער פון מענטשן, ווידער אַרייַנגערעכנט מיטגלידער פון איר אַלט קאָמאַנדע.
  
  די מערסטע האָבן געמײנט, אַז זינט װעב איז געשטאָרבן, קאָנען זײ אים געפֿינען אין דער פֿרײַער צײַט.
  
  די פראבלעם איז געווען אז קארין האט נישט געהאט די מחשבות. צוטריט צו די קאַש וואָלט האָבן געגעבן איר ינקאַלקיאַבאַל מאַכט - און אין די סוף פון עס אַלע, מאַכט איז געווען ווו עס אַלע איז געווען. דרײַ פֿון זײ האָבן פֿון דאָרטן געקאָנט גײן װײַטער; באַקומען געלט, אַנאָנימיטי, זיכערהייַט און השפּעה. פון קורס, אויב עס זענען געווען הונדערטער פון מענטשן קוקן פֿאַר וועב ס סטאַש, עס וואָלט זיין ספּעציעל שווער צו גאַנווענען.
  
  יעצט האט קיינער נישט געוואוסט וואו עס איז.
  
  חוץ קארין בלייק.
  
  כאטש אזוי האט זי געטראכט. די ווייַטער ביסל שעה וועט ווייַזן. די ין אינפֿאָרמאַציע איז געווען זייער נוציק. זי האָט אַלץ געוווּסט וועגן ניקאַלאַס בעל און ווי דער ווהיסבלאָווער, זיצנדיק אין אַ טורמע צעל, האָט אַלץ דערציילט - נעמען, ערטער, פּערזענלעכקייטן, דאָס גאַנצע פֿאַרפוילטענע קאַנאַל. זי געוואוסט ווי לאָראַן פאָקס ליב געהאט צו באַזוכן. זי האָט געקענט מענטשן וואָס האָבן צוגעהערט און גערעדט מיט לאָראַן פאָקס.
  
  נו, זי האָט זיי געקענט, זיי האָבן זי ניט דאַווקע געקענט.
  
  אפֿשר אַ ביסל שפּעט צו דער פּאַרטיי - קאַרין ס אַרמיי טריינינג און דערנאָך אָפּפאָר גענומען עטלעכע מאָל - אָבער זי געמאכט זיך פֿאַר עס מיט אַ ביסל העכסט קאַרב כאַקינג טאַלאַנט. בעל ס שמועסן זענען געווען טאַפּט. סמיט איז געווען צו האָבן די האַרץ צו קעסיידער באַקומען אַ קאָפּיע פון די שמועסן - שטיפעריש יינגל - און מייַכל זיי ווי ער וויל. ווער האט געוואוסט וואס דער הייסער, לייכט פארצערטענער זעלנער האט מיט זיי געטון? פּראַטעקטינג די נאציאנאלע זיכערהייט, דאָך.
  
  די דנאָ שורה איז געווען אַז קאַרין קען כאַק די שורה וואָס געפירט גלייַך צו סמיט ס נעץ. עס איז געווען אַ לעפיערעך גרינג אַרבעט פֿאַר איר. זי האָט גענומען די צייט צו זאַמלען רייכע בוט. טיילער וועבב אַמאָל אָונד קאַונטלאַס אָפאַסיז, הייזער, פּענטהאָוסעס און אפילו אַן אינזל אַרום די וועלט. אָרט נעמען וואָס האָבן רעזאַנייטיד מיט איר אַרייַנגערעכנט וואַשינגטאָן דק, ניאַגאַראַ און מאַנטי קאַרלאָ. בעל האָט גערעדט צו לאָראַן, אָבער ער האָט אויך גערעדט מיט זיכערהייט וועכטער און אַדוואָקאַטן, און סמיט'ס הערות האָבן אַרײַנגענומען סניפּאַטן פֿון זיי אַלע.
  
  סמיט האט נישט געהאט די העלסטע צוקונפט, האט זי געטראכט.
  
  אָבער איר טוויסט עס, די פּערו אינצידענט - אָדער ינסאַדאַנץ - פּלאַנדזשד די SPEAR מאַנשאַפֿט אין אַ וועלט פון צאָרעס.
  
  קאַרין האָט איבערגערוקט איר שטעלע ווען אַ שילד האָט זיך אָנגעהויבן מיט זאגן אז זיי זענען 130 מייל פון סאַן פֿראַנסיסקאָ. בעל איז געווען גאַנץ עלאַקוואַנט מיט לאָראַן, סטייטינג פאקטן איבער און איבער ווידער וואָס קען האָבן געווען ריכטיק, נעמען, ערטער, באַנק אַקאַונץ. דערווייל האט קארין נישט געוואגט צו נוצן סיי פון די אקאונטס, צוליב מורא אז די אויטאריטעטן זאלן זיי סוררעפטיש מאָניטאָרירן צו זען ווער עס האָט זיך באַוויזן. ערשטער, זיי דאַרפֿן אַ האַרט פּלאַן פון קאַמף און אַנטלויפן.
  
  דעריבער די יאַזדע צו סאַן פֿראַנסיסקאָ.
  
  ווען ער האָט געדריקט, האָט בעל דערציילט ווי וועבב האָט זיך טיילמאָל באָוסטיד מיט וואָס ער האָט געוואוסט. דער מענטש איז געווען אַ ריטואַל סטאָקער, אַ רייַך שאָטן וואָס האט די רעסורסן צו ויסשטעלן, שאַטן און פאַרמאָגן כּמעט ווער עס יז אין דער וועלט אויב זיי געוואלט. וועבב האָט תּמיד אָנגעזאָגט בעלן חידושים, אים אויפגעשטעלט, אָבער אויך אָנצוהערעניש וואָס ער האָט גערופֿן "מאַמעס אָדער".
  
  דע ר דאזיקע ׳ מאמע ס אדע ר הא ט זי ך ארויסגעװיז ן א ספעציעל ע אפיס , װא ו דע ר מעגאלאמאניש ע משוגענער , הא ט געהאלט ן אל ע שמוץ , װא ם ע ר הא ט שוי ן אמא ל געזאמל ט אוי ף קיינעם . פון קורס, ער קיינמאָל דערציילט בעל ווו עס איז געווען.
  
  קארין האט דאס אבער אלץ געטראכט. זי האט די ויסשליסיק מייַלע פון קענען צו זען עס אַלע פון די אינעווייניק. און זי געדענקט מאָומאַנץ ווען וועבב האט סטאָלען אינפֿאָרמאַציע פון רובֿ פון די מאַנשאַפֿט מיטגלידער און בעסאָד באזוכט זיי. איר אידעטישע זכרון האט זיך דארט ארײנגעכאפט. עס איז דאָך נישט געווען גרינג, אָבער קאַרין האָט געוווּסט, אַז וועב האָט דאַן געאַרבעט אין אַ פּראָמינענטן וואַשינגטאָן אַמט און האָט געלונגן נאָכצושפּירן די קאָרעספּאָנדענץ, וואָס איז איצט געווען לאָגד.
  
  גרויס טעקעס זענען געשיקט צו אַ ספּעציפיש אַדרעס אין סאַן פֿראַנסיסקאָ אַ האַלב טוץ מאל. ווייטערדיגע אויספארשונגען האבן אנטפלעקט אז אנדערע גרויסע פיילס זענען באקומען פון אנדערע באקאנטע אפיסעס. אזוי, בשעת די אויטאריטעטן האָבן גראָבן דורך די געדיכט קייט פון דאַטן, קאַרין איז ביכולת צו פּונקט פּונקט וואָס זי דארף.
  
  דינאָ האָט זיי געפירט דורכן פאַרקער, דורכן גאָלדענעם טויער און פאַרביי פֿישערס וואָרף. טוריס האָבן אָנגעפילט די געגנט מיט קאַמעראַס אין די גרייט, כעדינג אויף די וועג אָן פיל זאָרג פֿאַר זיך. דינאָ האָט זיך אויסגעמישט מיט דעם פאַרקער, און האָט נישט געגעבן די פאליציי קיין סיבה זיי צו באַמערקן. אַ אַראָפאַנג בערגל האָט זיי געבראַכט ווייטער אין שטאָט אַריין, און באלד האָבן זיי אַרומגערינגלט יוניאָן קוואדראט, דורכגעגאנגען בענק און פאַרמאַסיעס, שיפן און רעסטראַנץ אין זייער שווערסטע זוכן ביז איצט - צו געפֿינען אַ גוטן אָרט צו פּאַרקירן.
  
  "נאָר לאָזן עס דאָ." ווו שפּיציק צו אַ קליין פּלאַץ לעבן וואַלגרעענס. "די אַדרעס איז פינף מינוט גיין פון דאָ."
  
  - פינ ף מינוט ? - האט קארין געזאגט. "עס קען האָבן געווען אַן אייביקייט אויב וועבב וואָלט לאָזן קיין קאַנטינדזשאַנסיז הינטער."
  
  "פּלוס," דינאָ געזאגט ווען ער פּאַמעלעך צוגאַנג צו זיין דעסטיניישאַן, "עס איז אַ דאַדזש ראַם. עס וואָלט זיין שווער פֿאַר מיר צו פּאַרק מיין טאָכעס אין דעם אָרט. "
  
  ― װילט איר, אַז איך זאָל דאָס טאָן? איך קען פאָר".
  
  "יא באמת? נו, פון קורס, טאָרעטטאָ. לאָמיר זען ווי איר טאָן - "
  
  - קינדער - האט קארין געאטעמט. "שווייג די באַרען. צי איר זען עס דאָרט?
  
  "מיר דאַרפֿן גוט אַקסעס פֿאַר אַ שנעל געטאַוויי. מיר דאַרפֿן שנעל אַקסעס. מיר דאַרפֿן... - דינאָ האָט זיך אָפּגעשטעלט. "פאַרשילטן, מיר וועלן דאַרפֿן אַ גאַראַזש פֿאַר די לאַנג וועג, רעכט?"
  
  קארין האט א ניד געטאן. "גראד דא. אויב נויטיק, מיר ליגן אַראָפּ פֿאַר אַ בשעת; מיר קענען שטענדיק לאָזן דאָ אן אנדער טאָג ווען די שטויב געזעצט."
  
  "פאַרשילטן, איך האָפֿן ניט," ווו געמורמלט. - כ׳האב פארבראכט גענוג צײט מיט אײך די צװײ טעג.
  
  "דאס איז אַ פּראָבלעם?" קאַרין טראַכט ווי דינאָ פארטריבן דעם ראַם צו די ונטערערד פּאַרקירפּלאַץ.
  
  "נו, טעסטאַסטעראָון איז אַ ביסל הויך. איר צוויי קאָנקורירן ווי ברידער און שוועסטער אַלע מאָל. עס ווערט אַ ביסל מיד אין צייט. "
  
  "מיר? קאָנקורירן?" קארין האט א גלאט געטאן אויף דינו. "מיר זענען?"
  
  דער יונגער סאלדאט האט זיך אויסגעלאכט. - נאר װײל דו װילסט ניט מודה זיין, אז איך בין בעסער פון דיר.
  
  - איך זע עס נישט. קאַרין האָט אים קריטיש אָנגעקוקט, און דערנאָך זיך אויסגעדרייט צו ווו. "צי איר זען דעם?"
  
  "זאל מיר שטעלן עס אַזוי. אויב איר צוויי ווערן שיקער און באַשלאָסן צו פּאָר, איר וועט האָבן צו טאָן דאָס שטייענדיק ווייַל איר ביידע ווילן צו זיין אויף שפּיץ.
  
  קארין האט זיך הייזעריק געלאכט, ווען דינאָ האט ענדליך געפונען אן ארט לויט זיין געפעלן. "שיכור ווי גענעם? גענעם, עס איז נאָר נישט גענוג אַלקאָהאָל אין דער וועלט פֿאַר דעם צו פּאַסירן, ווו.
  
  דינאָ האָט אַרויסגענומען די שליסלען און געעפֿנט די טיר. "צייט צו פאָקוס. אַלע די פּאָרינג בולשיט העלפּס נישט. "
  
  ― דו האָסט נישט ליב מײדלעך, דינאָ? קארין האט זיך אנגעשלאסן מיט די צװײ מענער פארנט. "עס איז אַ זאָאָלאָגישער גאָרטן אין סאַן פֿראַנסיסקאָ. מיר קענען שטענדיק נעמען איר אַהין נאָך מיר זענען פאַרטיק.
  
  דינאָ האָט איר איגנאָרירט, אַרויסגענומען זײַן רירעוודיק און געוואַרט אויף דער אַדרעס, וואָס ער האָט געוואָלט לאָדן. "דריי מינוט," ער געזאגט. "מיר זענען גרייט?"
  
  קארין האט ארײנגעשטופט די אקסלען אין רוקן־זאק. - װי גענעם.
  
  
  * * *
  
  
  ע ס אי ז געװע ן א ן אפיס־געביידע , הויכע , או ן װעב ס ביורא ט אי ז געװע ן אויפ ן פינפט ן או ן דרײסיקסטן . קארין האט געמײנט, אז עס איז פאר אים אויםערגעװײנטלעך - א משוגענער האט געװײנטלעך בעסער געװאוםט צו לעבן אויפן העכסטן שטאפל כדי אראפצוקוקן אויף אלעמען - אבער זי האט געמײנט, אז ער קאן דעם אדרעס האלטן אזוי צניעותדיק און געהײם װי מעגליך - דאם האט ער אוצר, און אן עליט ריפּאַזאַטאָרי פון זיין לעבן 'ס ווערק.
  
  אַלע פּריקאָשאַנז, זי געדאַנק.
  
  וואָס האט געמאכט וואָס זיי זענען וועגן צו טאָן אפילו מער ...
  
  נאַריש? נייַ? קלוג? קלוג?
  
  זי האט א גרויםער געשמײכלט צו זיך אלײן, װי זי האט פארשטאנען, אז דער ענטפער איז אפהענגיק פון דער אויסגאנג.
  
  ד י טריא ע אי ז ארײ ן דור ך דע ר דרײז־טי ר אויפ ן ערד־שטאק , דערזע ן עטלעכ ע ליפטן , או ן זי ך אהי ן געגאנגע ן אהין . מענע ר או ן פרויע ן אי ן טונקעלע ר אנטראגן , האב ן זי ך ארומגעלאפ ן אהי ן או ן צוריק . אי ן דע ר װײטע ר װינק ל אי ז געװע ן א אינפארמאציע־טיש , ב ײ װעלכ ן ע ם האב ן געארבע ט צװ ײ שװארצ ע האריקע ר סעקרעטארן . דער ראַש מדרגה איז געווען נידעריק, אַלעמען געפרוווט נישט צו מאַכן ראַש. קארין האט געזען איין איבערוואגטער וועכטער אין ווינקל, קוקנדיג אויפן פארביי פארביי פארקער און דריי זיכערהייט קאמערעס. זי געפירט דינאָ צו די אינפֿאָרמאַציע ברעט.
  
  "35". זי האט א ניד געטאן. "די גאנצע שטאָק איז אָונד דורך איין פירמע."
  
  "האט די טייַטש".
  
  ווו סטערד אין דעם טיטל. ״מינמאק סיסטעם?״ האט ער געלײענט - ם׳איז די זעלבע, ם׳איז די זעלבע.
  
  ד י פייסלאז ע קארפאראציע ס װא ס האב ן געהערש ט ד י װעלט .
  
  קארין האט זיך געצויגן, דערגרייכט צו די ליפטן און נאכאמאל געזוכט. עס וואָלט איר ניט יבערראַשן אויב זי געפונען די ליידיק נומער 35 - אָדער די נומער פעלנדיק אַלע צוזאַמען - אָבער דאָ איז עס, ווייַס און בלאַנק ווי אַלע די אנדערע. איינוואוינער האבן געדריקט קנעפלעך אויף פארשיידענע שטאק, און קארין האט געווארט ביזן לעצטן, נאר זי האט געדריקט 35.
  
  זיי האָבן זיך נישט לאַנג געהאַלטן. זי האט אראפגענומען דעם רוקן־פאק, זיך געמאכט, זי זאל זיך ארומרוקן אינעװײניק זוכן עפעס. דינאָ און ווו זיך אויך גרייט. ווען דער ליפט האט געקלונגען און די טירן האבן זיך געעפענט ביי די 35 מארק, האט די טריאו נאר געווארט עטליכע סעקונדן צו זען וואס זיי האלטן.
  
  אין דער ווײַטנס איז אַוועקגעלאָפֿן אַ געפּויערטער קאָרידאָר, מיט טירן און פֿענצטער פֿון ביידע זייטן. בײ ם װײט ן עק ן אי ז געװע ן א הילצערנע ר טיש . ד י װאנט ן זײנע ן געװע ן באציר ט מי ט געמעלער , א טמא ל או ן נודנע . קארין האט געטראכט אז עמיצער האט געווארט זינט דעם מאמענט וואס זי האט געדריקט דעם קנעפל, אבער יעצט זענען זיי דא. ז ײ זײנע ן געװע ן גרײט , אומגעדולדיק , ױנג ע או ן פעאיק .
  
  זי האט געפירט דעם וועג, אריינגעטרעטן אין א פרעמדע וועלט, וואס האט נאך עפעס געהערט צו די מתים. פֿאַר דעם ענין, דאָס איז געווען וועבס ירושה. זיין מוטערלעך אָדער.
  
  עס זענען קיין זיכערהייט קאַמעראַס. קיין שוץ. די ערשטע טיר, וואָס זי האָט געפּרוּווט, האָט זיך אַזוי שטאַרק געוואָקלט אין זײַן ראַם, אַז זי איז אַוועק. עס איז געווען אַלע פֿאַר ווייַזן, נאָר אַ דעקן. זי האט געצויגן איר ביקס און אָנגעפילט אירע קעשענעס מיט זשורנאַלן. דאס וועסטל, וואס זי האט געטראגן אונטערן מאנטל, האט אויסגעזען א גאנצן וועג אומבאהאלטיג, אבער יעצט האט עס זי באשיצט. די קאָלעקטיוו האָט זיך צעשפּרייט ווען זיי זענען פאָרזיכטיק צוגעגאַנגען צום טיש.
  
  קארין האט זיך אפגעשטעלט און געקוקט בײדע װעגן צוזאמען די צװײ נײע קארידארן. זי איז געווען סאַפּרייזד ווען די ראָבאָט 'ס קול גערעדט.
  
  - קען איך דיר העלפן?
  
  זי באמערקט אַ סענסער אַטאַטשט צו די פראָנט ברעג פון די טיש. אָבער, זי האט נישט זען קיין קאַמעראַס.
  
  "העלא? איז דאָרט ווער עס יז?" איך שפּיל די נאַר.
  
  די גאנצע צייט האט זי אין זינען געטראכט איבער דעם פלאן. ניט בלויז האט וועבבס גרויס דאַטן טייַך איר צו דעם אַדרעס געפירט, זי איז געווען ביכולת צו פּיינטיד די פּינטלעך אָרט פון די וואָקזאַל ער געקומען צו ניצן די דיגיטאַל ראַם קאַנסטראַקשאַן פון דעם בנין. זי האָט געוואוסט אַז זיי זאָלן זיך דרייען לינקס און דאַן רעכטס, אָבער זי האָט זיך געוואונדערט וואָס די ראָובאַץ קענען טאָן ...
  
  "איך טראַכטן מיר זענען פאַרפאַלן." זי האָט אַ שפּײַז געטאָן ווען זי האָט געקוקט אויף דינאָ און ווו. "נאָר וואַרטן, הער ראָבאָט, בשעת מיר פּרובירן צו געפֿינען עמעצער."
  
  עס איז ווערט אַ פּרובירן. קארין איז געגאנגען אויף לינקס, די בחורים הינטער איר. דער ערשטער בארג-מאן האט זיך באוויזן אויף די לינקע זייט, ווען ער איז פארלאזט פון אפיס, האלטן שטארק א בייסבאָל פלעדערמויז אין איין האנט און א קלאפ געטאן מיטן קאפ מיט דער אנדערער. א צווייטער האט זיך באוויזן פאראויס, נאכגעפאלגט א דריטער, און דערנאך האט זיך באוויזן פון לינקס א פערטע, דאס מאל מיט א האמער.
  
  ווו טשאַקאַלד. "דריי הינטער".
  
  קארין האט געהויבן מיט איר ביקס. "קום, גייז, וואָס פעלנדיק איך?"
  
  דע ר ערשטע ר בארג , דע ר בעלע ר קעפ , הא ט געשמײכלט . "עס איז אַ ראַדאַר, מיידל, און מיר בלייבן אונטער אים."
  
  "איך זען. אַזוי, צו וויסן טיילער וועב ווי איך קען אים - אַ מענטש וואָס לייקס צו מאַכן ראַש אין די רעכט צייט און אין די רעכט אָרט - איז דאָס זיין גאָרטן פון רויק? קלערן? נו, מיר וועלן אים איצט נישט שטערן, בחורים, צי?
  
  "פּיסטאָל שאָס און די קאַפּס וועט זיין דאָ אין צען מינוט," דער מענטש האט געזאגט. "אימפאַקט אין צוואַנציק."
  
  "און בנין זיכערהייט?"
  
  דער מענטש האט געלאכט. "נישט קיין ענין".
  
  "דאנק פֿאַר די אינפֿאָרמאַציע".
  
  קארין האט אים אן ווארענונג געשאסן אין דער ארעם, דערזען אים וואקן. זי האט געשאסן דעם נעקסטן, אויפן מאגן, און געװארט אז ער זאל זיך שלאגן אויפן דיל, אײדער ער האט זיך געשפרונגען איבער זײן רוקן און זיך גענוצט מיט זײן רוקנביין זיך אפצושטויסן.
  
  א בייסבאָל פלעדערמויז איז געפלויגן פארביי איר קאָפּ, מיסט, און קראַשט דורך די טיר, ברעכן די גלאז און ראַם. זי איגנאָרירט עס. ווו איז געווען הינטער איר און דינאָ איז געווען מאָווינג אין די אנדערע ריכטונג. א דריטע אַביסאַטי בלאַקט איר וועג. ז י הא ט ארײ ן צװ ײ שיס ן אי ן דע ר מאסע , זי ך אפגעלאז ט א שטארק ן שװאנג , או ן דא ן הא ט ז י ניש ט געהא ט קײ ן ברירה , װ י צ ו שלאג ן ד י אומבאװעגלעכ ע מאסע ן אי ן שטערן .
  
  זי איז צוריק געשפרונגען, דערשראקן.
  
  זי האט זיך אנגעהאלטן צום ביקס ווען זי איז געפאלן אויפן רוקן. ארויף ארויף האט זי דערזען א ריזיגן, א קײַלעכיק פּנים, וואָס שטערט אויף איר אַראָפּ, אַ געליימטן, ברוטאַלן ריז מיט קויל לעכער, וואָס ער האָט נישט געקענט פילן, בלוט שטראַלן וואָס ער האָט נישט געקענט זען, און דעם ביגאַסט רייזער-פאַרליימטן הילצערנעם קלוב וואָס זי האָט אמאל געהאט. געזען, האט אלץ געזען.
  
  "פאַקינג קאַוועמאַן"
  
  קאַרין פייערד אַרויף ווי דער קלוב איז אַראָפּ. צװ ײ קויל ן זײנע ן דורכגעמאכ ט געװאר ן דור ך דע ם איבערהענגענדיק ן מאגן , אנגעקלאפ ט אי ן סטעליע , אבע ר דע ר באטא ן הא ט זי ך װײטע ר אראפגעלאזט . קארין האט אװעקגעדרײט דעם קאפ. דער בלאג האט זיך געלאנדעט נעבן אים, צעשפאלטן די דיל, געציטערט פון די גלאנצנדיקע בליידס. א רגע איז ער געלעגן, דערנאך האט זיך די האנט, וואס האט אים געהאלטן, זיך פארשטעקט און ער האט זיך גענומען הייבן פון דער דיל.
  
  קארין האט זיך צוריקגעכאפט, דערזען דעם שרעקלעכן פנים און האט גלײך אויף אים געשאסן. דאָס מאָל האָט דער בעל-הבית דאָס געפילט און האָט זיך גלײַך געכאַפּט, אַ דאַנק געפאַלן רעכטס און רעכטס איבער אַן אַנדער קאָלעגע, פאַרכאַפּט דעם קלענערן פון אונטן.
  
  ווו דזשאַמפּט איבער איר, שיסער אויף צוויי מער כעפטי כאַלקס. ד י מענטש ן זײנע ן געפאל ן אוי ף ד י קני . דער באַטאָן האָט געשלאָגן ווו אין די ביסעפּס, וואָס האָט אים צו שרייַען. קארין האט זיך אומגעדרײט צו זען דעם ערשטן מאן - דער ליסע בחור, װאם זי האט געשאסן אין די פוס - שטאקלען בײ איר, איבערלאזנדיק א שטעג בלוט אין זײן װאך.
  
  "איר נאָר מעסט זיך שיין גוט, דאַמע. פֿאַר אַלע."
  
  "אָ, אַזוי איצט אַז איך האָבן שאָס איר, איך בין אַ דאַמע, רעכט? איך נעם עס, איר וויסן וואָס מיר זענען דאָ פֿאַר?"
  
  ע ר הא ט זי ך געכאפ ט צ ו זײ ן קלאב ן או ן דע ם מעסער , װא ס אי ז געהאנגע ן פו ן זײ ן גארטל .
  
  "דו מאכסט א וויץ? דאָ איז בלויז איין זאַך, איר וויסן עס.
  
  קארין האט א ניד געטאן. "אַוואַדע".
  
  "אבער איר וועט קיינמאָל געפֿינען עס."
  
  זי האָט אַ גיך אַ קוק געטאָן אַרום די פילע צימערן אָנגעפילט מיט קאָמפּיוטער טערמינאַלס, אַלע ארבעטן אָן צווייפל, לויפן עטלעכע פּראָגראַם, און אַלע פּונקט ווי זייער שכנים.
  
  אבער זי האט געוואוסט בעסער. "אָה, איך טראַכטן איך קען."
  
  זי האָט אויך געוואוסט אַז אַ מענטש ווי וועבב וואָלט קיינמאָל האָבן געדאַנק פון שטעלן אַ באַשטימען. נישט נאך די שווערע ארבעט וואס ער האט אריינגעלייגט צו באקומען די סארט זאכן, נישט ווען יעדער זיסער יאגן וואס ער האט זיך אמאל גענומען איז פארגעקומען דא.
  
  ז י הא ט זי ך געלאז ט דא ם פלעדערמויז , אפשטעל ן דע ם קלאפ ן מי ט מעסער , או ן איבערגעלאז ט א צװײט ן קויל ן לאך . זי שפּרינגען אַרויף און נאכגעגאנגען ווו, דעמאָלט געקוקט צוריק צו זען ווי דינאָ איז טאן. אלעס איז געווען גוט. דע ר אײנציקע ר פראבלע ם מי ט ז ײ הא ט זי ך איצ ט געטראג ן אי ז געװע ן ד י פאליציי .
  
  ווו כעזיטייטיד; דער קארידאר איז געװען לײדיק. "וואו גייסטו?"
  
  קארין איז געלאפן פארבײ, דער ארט האט זיך אנגעשטעקט אין איר זכרון. "צו דער לער פון איינער פון די ערגסט מאָנסטערס וואָס האָבן אלץ געלעבט," זי געזאגט. "אזוי לאָזן עס זיין קאַלט. אהער, בחורים."
  
  
  קאַפּיטל צוויי-און-צוואַנציק
  
  
  די צימער זיך איז געווען כיידאַס, די לעצטע שפּור פון טיילער וועבב, טימד מיט פונדרויסנדיק בילדער וואָס גערעדט פון אַ בייזע ינער מעשוגאַס. זיי האָבן אין סעקונדעס אויסגעקליבן שלאָסער, געזען געגרימטע פֿאָטאָגראַפֿיעס אויף די ווענט - טײַערע קרבנות און פֿאַרפֿאָלגונגען, פֿאַר און נאָך די שיסערייען - און אַ משונהדיקע זאַמלונג פֿון שפּיאָנאַזש־גאַדגעץ פֿון אַרום דער וועלט, אײַנגעאָרדנט אויף טישן איבערן צימער.
  
  קארין האט עס איגנאָרירט ווי בעסטער זי האָט געקענט, דערהערט די סירענס דורך די פאַרגליווערט פֿענצטער. ווו און דינאָ געשטאנען היטן ווי זי רייסט צו די וואָקזאַל.
  
  נאָך טאָפּל-קאָנטראָלירונג, זי באשטעטיקט אַז עס איז געווען דער איינער וואָס איז באקומען ריזיק סטרימז פון דאַטן פארבונדן צו אַ ספּעציעל פֿאָרמאַט בליץ פאָר, און געקוקט אין די קליין גרין ליכט וואָס וואָלט באַשטעטיקן די אָטאַמאַטיק לאָודינג פון די אינהאַלט פון די וואָקזאַל. קארין האט פאראויסגעזען אז מען קען אריבערפירן א גרויסע סכום אינפארמאציע און דערפאר איינגעשטעלט די בליץ דרייוו. עס איז געווען ווי שנעל ווי זי קען מאַכן עס.
  
  "ווי זענען מיר טאן?" זי האט אויפגעהויבן.
  
  װוּ האָט זיך אַ שמייכל געטאָן. - דא איז אלץ רואיג.
  
  "אַחוץ קרעכץ," האָט דינאָ געזאָגט. "דאס איז גענוג."
  
  טייל פון זייער פּלאַן איז געווען צו לאָזן וויקטימס הינטער. עס וואָלט זיין קאַנפיוזינג און פאַרהאַלטן די פּאָליצייַ. קאַרין איז געווען צופרידן אַז זיי זענען געווען בייַ מינדסטער טאַגז און דיזערווד זייער אַפּקאַמינג נייַ גורל אין לעבן. זי האט געקוקט אויף די בליענדיקע גרין ליכט, דערזען, אז עס בליטשעט גיך, און האט זיך פארשטאנען, אז די ארבעט איז כמעט פארענדיקט.
  
  "זייט גרייט".
  
  סירענס האבן געשלאגן אינדרויסן פון פענצטער.
  
  די גראדן פארשטאפט בלינקינג, סיגנאַלינג אַז אַלץ איז גאַנץ. זי האט ארויסגענומען א קליינטשיק דיסק און עס אריינגעלייגט אין אן אינעווייניגן זיפ־קעשענע. "עס איז צייט צו גיין".
  
  גלײ ך האב ן ד י ײנגלע ך זי ך גערוק ט פאראויס , פארזיכטי ק אויסגעמיט ן ד י געפאלענע , פארבלוטיקנדיק ע מענער , או ן געשיק ט ד י צװ ײ װא ס האב ן געפרואװ ט אויפשטײן . קארין האט זיי געסטראשעט מיט איר ביקס, אבער זי האט עס נישט גענוצט. עס קען נאָך זיין אַ צעמישונג וועגן ווו די שיסער איז געקומען. זיי וואָלט שוין געווען פאַרנומען מיט זיכערהייט קאַמעראַס און פרעגן אַ פּלאַץ פון פראגעס. דער שליסל צו אַנטלויפן איז געווען נישט צו האַנדלען שנעל, אפילו נישט צו זיין אָפּגעהיט.
  
  דאָס זאָל האָבן קומען ווי אַ יבערראַשן.
  
  ז ײ האב ן אויסגעזײ ט ד י רוקן , ארויסגענומע ן דע ם אינהאלט , או ן דא ן ארויסגעװארפ ן ד י לײדיק ע זעקלעך . זיי האבן זיך אנגעשטופן איינער דעם אנדערן.
  
  "אַן אָפיציר". ווו האָט דינאָ באַגריסט.
  
  "אַן אָפיציר". דינאָ האָט זיך שטאַרק געכאַפּט צו קאַרין.
  
  "סערגעאַנט," זי טיקאַנד איר בריטיש אַקצענט און כעדאַד צו די דינסט ליפט.
  
  זי האט אין איר קעשענע דעם שליסל צו מאַכט, צו רעגירונג און רויאַל מאַניפּיאַליישאַן, צו קאַפּ נאָך קו, צו פינאַנציעל פרייהייט און געזעץ ענפאָרסמאַנט קאָנטראָל.
  
  אל ץ ז ײ האב ן געדארפ ט אי ז געװע ן א זיכער ן ארט .
  
  
  קאַפּיטל דריי און צוואנציק
  
  
  אן אנדער טאָג, אן אנדער פלאַך יאַזדע, און מאַט דרייק פּעלץ אַ הויפּט דזשעט לאַג. ז ײ האב ן זי ך ארויפגעהויב ן פונק ט א שעה ן פריער , או ן ז ײ האב ן זי ך געכאפ ט דע ם טאג , אי ן דע ר ריכטונ ג פו ן אטלאנטיק , געפאר ן קײ ן אמעריקע .
  
  קיין קלאָר געדאַנק פון ווו צו גיין.
  
  דער דריטער רייטער - הונגער. דרייק איז געווען דערשראָקן צו ימאַדזשאַן וואָס מין פון מלחמה דער אָרדער האט קומען אַרויף מיט פֿאַר די הונגער. זיי זענען נאך געווען זייער פארנומען מיט אנטוויקלען דעם ערשטן וואפן, די ספעיס ביקס, און באזונדערס דאס צווייטע וואפן, דעם קערן קאוד. היידן האָט נאָך אַלץ געהאַלטן פאַר זיך אַליין, אָבער דער דרוק צו טיילן איז געווען ריזיק. בלויז די פּלוצעמדיק בעהאָלע און ומקלאָר דעסטיניישאַן געמאכט איר ינאַקשאַן פּאַסיק.
  
  די האַרץ קאָד ענדזשאַנירד געשעענישן אַריבער האַלב פון אייראָפּע און לעסאָף אַמעריקע צו אָוווערטראָו די וועלט 'ס קעפ פון שטאַט, צעשטערן די פאָלק ס ינפראַסטראַקטשער, בונד אַראָפּ זייער אַרמיז, און פריי די סייקאָו וואָס געוואלט צו שיקן ערד צוריק אין די פינצטער צייטן. ס'האט אויסגעזען שרעקליך אמת און שרעקליך גרינג. איין טאָג איז דער ערשטער דאָמינאָ געפאלן ...
  
  הײַדן האָט געשוויגן בעת זי האָט געלייענט ביזן סוף. דרייק לאָזן זיין מיינונג לויפן דורך אַלע די לעצטע אנטפלעקונגען: מאַנשאַפֿט סיל 7; SWAT טימז גיין אין שלאַכט מיט יעדער אנדערער; פראנצויזיש לאָססעס, מערסטנס צו רוסישע; און איצט אַ פאַרבאַנד מיט געבוירן אמעריקאנער. פֿאַרשטייט זיך, אַז די געבוירענער זענען געווען אויסגעצייכנטע רידער - אפשר דער בעסטער, וואָס האָט קיינמאָל געלעבט. אָבער פֿון וואַנען קומט דער הונגער אין דעם אַלץ?
  
  אלישע האט װײך נעבן אים געשנארכט, אײן אויג אפען. קנזי האט געפרואווט איר בעסטער צו כאַפּן די געשעעניש אויף ווידעא, אָבער דאַהל געראטן צו האַלטן איר צוריק. דרייק האט באמערקט אז עס איז נישט געווען קיין מילד פיזישע פארזיכערונג, נאר ווערטער וואס האבן איר געמאכט טוישן איר מיינונג. ער איז נישט געווען זיכער אז דאל און קנזי וועלן זיך דערנענטערן. ניט פון זיין געשעפט, פון קורס, און ער, אין פאַקט, איז געווען דרייווינג צוזאמען די זעלבע באַן טראַקס, אָבער ...
  
  דרייק געוואלט די בעסטער פֿאַר די מעשוגע סוויד, און דאָס איז עס.
  
  לאָראַן געזעסן אין פראָנט, מיט סמיט ווי נאָענט ווי זי קען, אַזוי זי האט נישט פילן צו ומבאַקוועם. יאָרגי, קינימאַקאַ און מאַי האָבן גערעדט מיט נידעריק קולות אין די עק סוף פון די פלאַך; די לאַסט האַלטן זיי זענען געווען אין איז געווען ביסל מער ווי אַ דראַפטי, ראַקלינג הויך-סעילינגד שאָל. פֿאַר אַמאָל, ער וואָלט ווי צו פליען ערשטער קלאַס. אפילו דער קאַרעטע האָט איבערגעשטיגן דעם באַגאַזש קלאַס.
  
  לאָראַן האָט זיך פאָוקיסט אויף די קאָרעספּאָנדענץ וואָס זיי נאָך געפירט צווישן זיך און וואַשינגטאָן. רעכט איצט, די שמועס איז געווען פּאַמעלעך און אַנפאָוקיסט, מער פון אַ בריינסטאָרמינג סעסיע ווי אַ פאַקטיש דיסקוסיע. כאָטש אַזוי פילע געקס? דרייק האט קיין צווייפל אַז זיי וועלן געפֿינען פּונקט וואָס זיי זענען קוקן פֿאַר.
  
  שעהן זענען דורכגעגאנגען, און די שטאטן האבן זיך דערנענטערט. לאָראַן איז געווען אינטערעסירט אין פאַרשידן מאַטעריאַלס קומען פון קאַמפּיטינג לענדער. די יסראַעליס ויסקומען צו האָבן אויסגעשטעלט די אמעריקאנער טייז כּמעט אין דער זעלביקער צייט ווי SPIR. די בריטיש אויך. די כינעזער האבן געשוויגן, און די פראנצויזן האבן זיך גאנץ מעגליך ארויסגעלאזט דערפון. דרייק האָט געוואוסט אַז זיי וועלן נישט הערן פון די סתימות. אין פאַקט, פון קורס, זיי זענען נישט דאָרט.
  
  "עס וועט זיין טשיקאַווע צו זען אויב זיי שיקן די טימז צו אַמעריקע דיסקריטלי," דאַהל געזאגט. "אָדער נוצן ינערלעך קאַמאַנדז."
  
  "האָט מען שוין אינפילטרירט אין דער געזעלשאַפט?" הײַדן האָט אַ קוק געטאָן. "איך צווייפל עס. סליפּער אגענטן נעמען יאָרן צו שאַפֿן. "
  
  "און עס איז נישט שווער צו פליען אין אַנדיטעקטיד," האט געזאגט סמיט. "מעדיצין דילערז האָבן טאן דעם פֿאַר דעקאַדעס."
  
  "קיין פירט וועגן דעם ערגסט ינדיאַן וואָס האָט אלץ געלעבט?" - האט מאי געפרעגט.
  
  "ניט פֿון וואַשינגטאָן, און אויב אונדזער קאָמפּעטיטאָרס וויסן, זיי האַלטן עס אַ סוד."
  
  "שטערן".
  
  דרייק האט געקוקט אויף דער צייט און איינגעזען אז זיי קומען צו די שטאטן. ער האט מילד געשאקלט אליסיע זי אויפצווועקן.
  
  "וואַו?"
  
  "צייט צו וועקן זיך".
  
  קנזי האט זיך דערנענטערט. "איך'ווע גאַט דיין פלאַש גרייט, בעיבי."
  
  אַליסיאַ האָט צו איר געוויפֿנט מיט די הענט. "פאַרשילטן, פאַרשילטן! נעם אַוועק פון מיר די זאַך!
  
  "עס איז נאָר איך!"
  
  אלישע האט זיך אריבערגעצויגן אזוי ווייט ווי דער היכל האט געלאזט. "דער בלוטיקער צירק בלאַזן פיזאָג."
  
  "וואָס איז אַ פיז?" קינימאקא האט אויסגעזען עכט פאראינטערעסירט.
  
  "עס מיטל 'פּנים' אין ענגליש," דרייק געזאגט. און אין רעאקציע צו קנזי'ס קענטיגע פארצווייפלונג, האט ער געזאגט, "איך בין נישט מסכים. איר זענט ריט באַבי דאַזלער. "
  
  "טאַקע?" אַליסיאַ האָט געראָטן.
  
  "וואס? "
  
  "מיינט איר זענט גוט צו קוקן בייַ, ליבע."
  
  קענזי האָט זיך צעוויינט ווען אַליסיאַ האָט אָנגעהויבן שרייען און דרייק האָט פאַרשטאַנען אַז ער איז מיסטאָמע אַריבער די שורה מיט ביידע פרויען. נו, לפּחות מיט קנזי. ער האט גיך א ניד געטאן צו לארן.
  
  "קיינמאָל. איר זענט זיכער? "
  
  אויפמערקזאמקייט האט זיך געוואנדן צום ניו יארקער.
  
  - אוי יא, איך בין זיכער. לאָראַן איז שנעל גענוג צו באַהאַלטן איר יבערראַשן און שפּרינגען רעכט אין די נייַעס באַריכט. "גיב מיר עפּעס."
  
  גלייך, ווי לויט דעם רצון פון גורל, איז די גוטע בשורה צוריקגעקומען. לאָראַן שטעלן עס אויף די ספּיקערז. "היי מענטשן, עס איז גוט צו זען מיר זענען נאָך געטינג הויך." מיסטער אָבנאָקסיאָוס איז צוריק אויף די שורה. "נו, די גוטע נייַעס איז אַז בשעת איר גייז זענען געטינג דיין שנייַדן פון זי, איך איז געווען ארבעטן שווער אויף אַ רויט-הייס קאָמפּיוטער. אַזוי, ערשטער די רגע רידער און די קאָנקוועסט. מיס דזשיי? גרויסע הינט בילן."
  
  היידן האט געשאקלט מיטן קאפ. - רעד אַמעריקאַנער, שאָקלען, אָדער איך װעל דיך פֿײַען.
  
  דרייק האט א קוק געטון איבערן טיש, וויסנדיג אז זי האט זיך נאך געכאפט. נאָך אַלע, דער שליסל קאָד איז געווען אין זייער פאַרמעגן, און די אמעריקאנער געוואוסט עס. דאן האט אים א געדאנק געשלאגן, און ער האט איר באוויזן, זי זאל זיך פארבינדן מיט אים הינטערן עראפלאן.
  
  זײ האבן זיך שטילערהײט ארומגענומען.
  
  "וואָלט עס מעגלעך צו פאַרלירן איינער פון די שיץ?" - האט ער געפרעגט. "די מערסט וויכטיק פון זיי."
  
  זי האט געשטארקט. "דאָך, אויב איר ווילן צו ציען אַ ציל אויף אונדז. זיי זענען נישט אַזוי נאַריש. "
  
  ער האט צוגעשלעפט. "איך וויסן, אָבער קוק בייַ די אנדער ברירה."
  
  היידן האט זיך צוגעבויגן אויף זײן שטול. - נו, איך מיין אז מיר זענען שוין פארפאקט. וואָס שאָדן קען אן אנדער אַקט פון ווידערשפעניקייט פאַרשאַפן? "
  
  "לאָמיר פרעגן די SEAL 7 מאַנשאַפֿט ווען זיי קומען דאָ."
  
  ד י צװ ײ האב ן זי ך א װײל ע געקוקט , בײד ע געחידושט , װא ס זײנע ן ד י באפעל ן פו ן דע ר אנדערע ר מאנשאפט . די בעסאָדיקייַט פון עס אַלע באַזאָרגט זיי. היידען האט געהערט ווי דער פארשוין מאן הייבט אן רעדן און האט זיך אומגעדרײט.
  
  "אַגענט דזשיי, וואַשינגטאָן וויל צו וויסן די פּינטלעך דעטאַילס פון די קעסטל פון קאָנקוועסט."
  
  "זאג זיי איך וועל קאָנטאַקט זיי."
  
  "מממ, טאַקע? פייַן."
  
  ― האָט איר עפּעס נײַס?
  
  "יאָ, יאָ, מיר ווילן. געבן מיר אַ רגע".
  
  היידן האט זיך אומגעקערט צו דרייק. "עס איז צייט צו מאַכן אַ באַשלוס, מאַט. צו סוף?"
  
  דרייק האט געשאקלט אויף די כילז און געשמייכלט. "אַלע מאָל".
  
  היידן האט ארויסגעצויגן א פאפיר פון א הויפן.
  
  "האָט איר נאָך געפֿונען די רעכט בלאַט?"
  
  "איך געדאַנק וועגן אים צוויי שעה צוריק."
  
  "אוי".
  
  צוזאַמען, און אָן אַן עקסטרע רגע פון יסורים, זיי צעשטערט די מערסט וויכטיק בלייַ אין דער הויפּט קייט. היידען דעמאָלט שטעלן אַלע די שיץ צוריק צוזאַמען און שטעלן זיי צוריק אין די סדר קעסטל. די רעשט פון די מאַנשאַפֿט געקוקט אויף זיי ביידע אָן קאָמענטאַר.
  
  צוזאַמען זיי זענען געווען ווי איין.
  
  "פייַן". דער מענטש פון וואשינגטאן איז צוריק. "איצט קאָכן מיר טאַקע אויף גאַז. עס קוקט ווי די דאָאָמסדייַ אָרדער שלאָגן די ציל מיט זייער דיסקריפּשאַנז פון די דריט האָרסעמאַן, די הונגער. ערגסט אינדיאנער וואס האט אמאל געלעבט, און אז ער איז ארומגענומען מיט ביקסן."
  
  "אינדיאַנער?" - האט קינימאקא געפרעגט.
  
  "אָ יאָ, געבוירן אין 1829; דאָס איז זיבן הונדערט יאָר נאָך דזשינגיס כאַן און טויזנט פערצן הונדערט נאָך חניבעל. כּמעט פּונקט ... "ער פּאָוזד.
  
  "מאָדנע," קינימאַקאַ אָנגעפילט אין די ריס.
  
  "אפֿשר, אפֿשר," האט געזאגט דער באַטאַניסט. "עמעצער האָט אַמאָל געזאָגט, אַז עס זענען נישטאָ קיין צופאַלן. נו, לאָמיר זען. סייַ ווי סייַ, איך געביטן דעם פלאַך ס מאַרשרוט און איצט איר זענט כעדינג צו Oklahoma."
  
  "צי מיר וויסן ווער דער אַלט רידער זאל זיין?" דרייק האט געפרעגט.
  
  "איך וואָלט זאָגן אַז ער איז דער מערסט באַרימט נאַטיווע אמעריקאנער פון אַלע, נישט די ערגסט, אָבער וואָס טאָן איך וויסן?"
  
  אַליסיאַ האָט זיך גערודערט, נאָך האַלב שלאָפנדיק. "ניט פיל, פאַרשילטן עס."
  
  "נו, דאַנקען דיר. נו, גויאַאַלע, וואָס מיטל "איינער וואָס יאַון," איז געווען אַ באַרימט פירער פון די אַפּאַטשי שבט. זיי האָבן זיך אַנטקעגנגעשטעלט אמעריקע און די מעקסיקאנער דורכאויס זײַן לעבן, זיינע ריידז זענען געוואָרן אַ שרעקלעכער דאָרן אין אַמעריקע.
  
  "פילע נאַטיווע אמעריקאנער האבן דאָס," מייַ געזאגט.
  
  "אַוודאי, און מיט רעכט. אבער דעם מענטש איז געווען ריווירד ווי אַ ויסגעצייכנט פירער און סטראַטעג, דער אַרטשעטיפּ פון ריידינג און די מלחמה פון נקמה. טוט דאָס געזונט באַקאַנט?
  
  דרייק האט א ניד געטאן אין איינעם. "די זעלבע ווי Hannibal און Genghis Khan."
  
  "איר האָט עס, בעיבי. דרײַ מאָל האָט ער זיך אונטערגעגעבן און דערנאָך דרײַ מאָל אַנטלאָפֿן. זיי געמאכט עטלעכע פילמס וועגן זיין עקספּלויץ. ער איז דעמאָלט באהאנדלט ווי אַ געפאנגענע פון מלחמה און ערשטער אריבערגעפארן צו פאָרט באָוויע צוזאַמען מיט פילע אנדערע.
  
  - און ער איז װידער אנטלאפן? אַליסיאַ האָט אויסגעזען ווי זי וואָלט ווי אַזוי טראַכטן.
  
  "ניין. געראָנימאָ איז געווארן אַ רום אין זיין עלטער.
  
  "אַה, איצט איך פֿאַרשטיין," דרייק געזאגט. "צוזאמען מיט זיצן בולל און משוגע כאָרס, ער איז מיסטאָמע די מערסט באַרימט."
  
  ― נו, יאָ, און האָט איר געװוּסט, אַז די דרײַ פֿלעגן זיך צוזאַמענשטעלן? װאו, מיר זיצן בײם פײער. בויען דעם אָדער אַז? לאָמיר רעדן וועגן קלייַבן דיין באַליבסטע רום צו גיין אויס פֿאַר קאַווע מיט - איך וואָלט קלייַבן די דרייַ."
  
  אַליסיאַ האָט אַ נאָד. "עס וואָלט זיין אַן אַנפערגעטאַבאַל דערפאַרונג," זי מסכים. "דאָך, צוגעשטעלט אַז דעפּ און באָרעאַנאַז זענען נישט פריי."
  
  "אין 1850? מסתּמא נישט. אָבער דער באָכער, דעפּ? עס מיינט ווי ער ווערט קיינמאָל אַלט, אַזוי ווער ווייסט? געדענקט די געשיכטע פון די מעכאַשייפע דאָקטאָרס וואָס קען מאַך זייער מאַניטאָו - זייער שטימונג - דורך צייַט? אין קיין פאַל ... Geronimo ארויס אין די 1904 וועלט ס יריד און עטלעכע אנדערע ווייניקער באַטייַטיק עקסאַבישאַנז. דער אָרעמאַן איז קיינמאָל ערלויבט צו צוריקקומען צו זיין כאָומלאַנד, און ער איז געשטארבן אין פאָרט סיל, נאָך אַ געפאנגענע פון מלחמה, אין 1909. ער איז באַגראָבן אין פאָרט סיל ינדיאַן סעמעטערי, סעראַונדאַד דורך די קברים פון קרובים און אנדערע אַפּאַטשי געפאנגענע פון מלחמה.
  
  "וואָפן". דאַהל געזאגט. "בריווס".
  
  "יא, און, פאַרשטייט זיך, די פילע ביקסן פון פאָרט סיל גופא, וואָס דינט היינט אַלס די אַרטילעריע שולע פון דער אמעריקאנער אַרמיי. דאָס איז דער איינציקער אַקטיווער פאָרט פון דרום פּליינז, וואָס האָט געשפילט אַ טייל אין די אַזוי גערופענע אינדיאנער מלחמות און איז געווען אַקטיוו אין יעדן גרויסן קאָנפליקט זינט 1869. דער גיק פּאָזד איידער ער צוגעגעבן, "דער אָרדער אויסדערוויילט דעם אָרט און דעם רידער פֿאַר אַ סיבה."
  
  "חוץ וואָפן?" האט דאהל געפרעגט.
  
  "און נאָוטאָריאַטי אויך," איז געווען דער ענטפער. "דער אָריגינעל אָנפאַל אין ינדיאַן טעריטאָריע איז געפירט פֿון דאָ דורך באַפאַלאָו ביל און ווילד ביל היקקאָק. דער פאָרט ינקלודעד די 10 קאַוואַלרי רעגימענט, אויך באקאנט ווי די באַפאַלאָו זעלנער.
  
  "אזוי לאָמיר עס סאַכאַקל." דאל האט א זיפצן געטאן. "געראָנימאָ ס קבר איז ין פאָרט סיל. דער אָרדער האט געראטן צו האַלטן סוד די פּלאַנז פֿאַר שאפן די דעסטרוקטיווע וואָפן אין אים מיט מינדסטער פערציק יאָר צוריק, און איצט אַ האַלב טוץ פון די דעדליאַסט ספּעציעל פאָרסעס טימז אויף דעם פּלאַנעט זענען כעדינג צו אים.
  
  אין טיף שטילקייַט, דער גיק האט פריילעך געזאגט, "יאָ, מענטש, קיל שטאָפּן, הא?"
  
  
  קאַפּיטל פיר און צוואנציק
  
  
  ווען דער עראפלאן איז אריינגעקומען צו לאנדן אויפן לעצטן פוס פונעם פלי קיין אָקלאַהאָמאַ, האָט די קאָמאַנדע דיסקוטירט וואָס זיי ווייסן ביז איצט - רוב פון די אנטפלעקונגען וועגן די פיר עקן פון דער ערד, די פערד, און די טויטליכע וואפן וואס די נאצי מלחמה פארברעכערס האבן געהאט. באַגראָבן אין די קברים פון אַלט מיליטעריש פירער. דער פּלאַנעווען איז געווען וואַסט, קאָמפּליצירט, און עס איז געווען באַשערט - ווייַל דער אָרדער געוואלט עס צו זיין ווייאַבאַל פֿאַר אַ הונדערט יאָר. און אפילו איצט, לויטן טעקסט, איז דער פערטער רייטער געווען "דער אמתער לעצטער משפט".
  
  אין ליכט פון די וואָפן דיסקאַווערד ביז איצט, וואָס די גענעם קען עס זיין?
  
  דרייק האט דאס באטראכט. ערשטנס , האב ן ז ײ געדארפ ט אנקומע ן קײ ן פאר ט סיל , או ן פארהיט ן יעד ן פו ן ד י הענ ט אוי ף ד י הונגע ר געװער . און זאָרג וועגן אנדערע כעדינג גלייך צו דער פערט רידערמאַן - די פּלאָג פון גאָט. איך מיינען ... וואָס מין פון נאָמען איז דאָס?
  
  "קען איך פרעגן אַ קשיא?" האט ער געזאגט ווי דער עראפלאן האט אנגעהויבן אראפגיין.
  
  ― איר האָט שױן געטאָן, ― האָט דער גיך געלאַכט, און האָט גורם געװען, אַז הײַדן, אַלישע און מאַי זאָלן צומאַכן די אױגן, און דאָס געדולד האָט געכאַפּט.
  
  "ווי האָט געראָנימאָ באַקומען זיין טיטל?"
  
  "געראָנימאָ איז געווען אַ פאַקטיש פייטער. אפיל ו אוי ף זײ ן טויט־בעט , הא ט ע ר מודה ט א ז ע ר באדויער ט זײ ן באשלוס , זי ך אונטערצוגעבן . זײנ ע לעצט ע װערטע ר זײנע ן געװע ן : ״אי ך װאל ט קײנמא ל ני ט געמוזט . איך האב געמוזט קעמפן ביז איך בין געווען דער לעצטער וואס איז געשטאנען.' ער האָט אויך געהאַט נײַן ווייבער, טייל אין דער זעלבער צײַט.
  
  "אבער דער ערגסטער ינדיאַן וואָס האָט אלץ געלעבט?"
  
  "בעשאַס זיין מיליטעריש קאַריערע, Geronimo איז געווען באַרימט פֿאַר זיין דערינג אַנטיקס און קאַונטלאַס יסקייפּס. ער וואלט פארשוואונדן אין היילן פון וועלכע עס איז נישט געווען קיין אויסוועג, נאר שפעטער צו זען פון דרויסען. ער האָט שטענדיק געוואונען, כאָטש ער איז שטענדיק געווען אין דער מינדערהייט. עס איז אַ אָרט אין ניו מעקסיקא וואָס איז באקאנט צו דעם טאָג ווי געראָנימאָ ס קאַווע. איינע פון די גרעסטע דערציילונגען דערציילט ווי ער האָט געפירט אַ קליינע גרופּע פון אַכט און דרײַסיק מענער, פרויען און קינדער, וועלכע זענען שוידערלעך געיאָגט געוואָרן דורך טויזנטער אַמעריקאַנער און מעקסיקאַנער מיליטער פּערסאַנעלן איבער אַ יאָר. אזו י אי ז ע ר געװאר ן דע ר בארימטסטע ר נײע ר אמעריקאנע ר פו ן אל ע צײט ן או ן זי ך הא ט זי ך פארדינט , דע ר ערגסט ע אינדיאנער , װא ס הא ט עפע ם געלעבט ׳ צװיש ן ד י װײס ע מתנחלי ם פו ן דע ר צײט . זייערע לענדער דורך די פאראייניגטע שטאטן."
  
  "איך איז אַמאָל גערופן "די ערגסט הור וואָס אלץ געלעבט," אַלישאַ ריקאָלד וויסטלי, "איך קען נישט געדענקען פון וועמען."
  
  "נאָר איין מאָל?" האט קנזי געפרעגט. "דאס איז טשודנע".
  
  "רובֿ מסתּמא דאָס איז געווען איך." מאי האט א ביסל צו איר געשמײכלט.
  
  "אָדער מיר," דרייק געזאגט.
  
  דאהל האט אויסגעזען ווי זיין מוח ברעכט זיך. "נו, איך טראַכטן איך געדענקען ..."
  
  "פאָרט סיל," האט געזאגט דער פּילאָט. "עס זענען געבליבן צען מינוט. מיר האָבן רעשוס צו לאַנד און די געגנט איז הייס. "
  
  דרייק האָט זיך צעוויינט ווען ער האָט זיך צוגעגרייט. "הייס? לייענט ער פון א רעדאקטירטן שריפט אדער וואס? "
  
  - דארפן דארפן זײן אכציק מענטשן. קינימאקא האט ארויסגעשטארקט אין זײער קלײנעם פענצטער.
  
  "איך טראַכטן ער מיינט באַזאָרגט," יאָרגי גערעדט אַרויף. "אָדער אונטער באַפאַלן."
  
  "ניין, ער מיינט זיין סטאַטוס," סמיט דערציילט זיי. "גאנץ צוגעגרייט."
  
  דער עראפלאן האט זיך גערירט און זיך שנעל אפגעשטעלט. כמע ט גלײ ך האב ן זי ך אנגעהויב ן עפענע ן ד י הינטערשטע ר לאסט־טירן . ד י מאנשאפט , שוי ן אויסגעשטרעקט ע או ן אוי ף ד י פיס , הא ט זי ך ארויסגעאײל ט אי ן דע ר זון־ליכט , װא ס הא ט זי ך ליכטיק ע אפגעשפיגלט , פו ן אספאלט . אויף זיי האָט געוואַרט אַ העליקאָפּטער, וואָס האָט זיי געבראַכט צום טעריטאָריע פון פאָרט סיל. ווען זיי זענען אָנגעקומען, האָט אַ קאָלאָנעל פון פאָרט סיל זיי איבערגעגעבן וועגן דער סיטואַציע.
  
  "מיר זענען דאָ אין פול קאַמבאַט גרייטקייַט. אל ע געװער ן צוגעגרײט , אנגעלאד ן או ן געצילט . געראָנימאָ ס קבר אויך און מיר זענען גרייט צו דרייען."
  
  "עס זענען געבליבן פינף פון אונדז." האָט היידן געזאָגט. "איך טרעט שווער אויפן קבר. איך בין זיכער אַז איר זענט אַווער פון אַלע פּאָטענציעל קעגנערס. "
  
  ― איך בין געװען גאָר צוגעגרייט, מאַמע. עס איז אַ אמעריקאנער אַרמיי מעכירעס, אַ מאַרינע קאָר מעכירעס, און אַ לופט פאַרטיידיקונג און פייער בריגאַדע באַזע. צוטרוי מיר ווען איך זאָגן איר אַז מיר האָבן באַטראַכט אַלע אונדזער עקן.
  
  היידן האט זיך אויסגעשלאגן און געקוקט אויף פאָרט סיל דערשינען אונטן. דרייק סערווייד די געגנט און אָפּגעשטעלט זיין וועפּאַנז אַ לעצטע מאָל.
  
  איך פאַקינג האָפֿן אַזוי.
  
  
  קאַפּיטל פינף און צוואנציק
  
  
  די אַטמאָספער איז געווען עלעקטראַפייד, יעדער זעלנער געשפּאַנט און דערוואַרט אַ מין פון מלחמה. די קאָלעקטיוו איז דורכגעגאנגען צווישן די ברייט ציגל זיילן און אריבערגעפארן צווישן די פילע מצבות, וואָס יעדער פון זיי איז געווען די רוען אָרט פון אַ געפאלן העלד. געראָנימאָ ס קבר איז געווען אַוועק פון די געשלאגן שפּור און עס גענומען זיי פילע עקסטרע מינוט צו באַקומען צו אים. היידן האָט געפירט דעם וועג בשעת קינימאַקאַ האָט אויפגעהויבן די הינטן.
  
  דרייק האט זיך צוגעהערט, זיך צוגעוווינט צו דער סביבה. דע ר פלא ץ פו ן אזו י פי ל ארטילעריע־באטאליאנען , אי ז קײנמא ל ניש ט געװע ן שטיל , אבע ר הײנ ט הא ט מע ן כמע ט געהער ט א בלאטע ר שרײצ ט אי ן װינט . איבער דער באזע האט מען געװארט. זיי זענען געווען צוגעגרייט. דער באפעל איז אראפגעשיקט געווארן פון אויבן צו שטיין פעסט אין פנים פון וואס וועט קומען. די אמעריקאנער וועלן נישט פאַרלירן פּנים.
  
  ז ײ זײנע ן געגאנגע ן אוי ף דע ם שמאל ן שילדער־געשטראט ן װעג , ד י שיך ל האב ן זי ך געקראצט . עס איז געווען מאָדנע צו בלייבן אויף הויך פלינק אין אַזאַ אַ באַזע, אָבער די אומות און טימז זיי זענען קעגן זענען קיין צווייפל טויגעוודיק פון עפּעס.
  
  דרייק איז געגאנגען צוזאמען מיט לאָראַן, וואָס האָט די מאַנשאַפֿט דערהייַנטיקט מיט קיין נייַע אינפֿאָרמאַציע.
  
  "די פראנצויזיש זענען נאָך אַקטיוו. צוויי פון זיי אין דער מאָמענט, מיט מער אויף דעם וועג. "
  
  "ריפּאָרץ פון אַ שוטאַוט אין Oklahoma City. קען זיין בריטיש. דערווייל איז אוממעגלעך צו זאָגן. "
  
  און דער ענטפער איז: "יאָ, מיר האָבן וואָפן פון קאָנקוועסט. עס איז רעכט דאָ. אויב איר באַשטימען עמעצער צו דער באַזע, איך בין זיכער מיר קענען פאָרן עס אויף."
  
  דרייק האָט אָנגענומען אַז זיי זענען מיסטאָמע זיכער פון די SEAL 7 מאַנשאַפֿט, לפּחות דאָ ין. דער פשוטער פאקט אז מען האט זיי אריינגעלאזט אין די פאראייניגטע שטאטן און דערנאך צו אן ארמיי וועבסייט האט אים געזאגט אז עפעס איז ערנסט פאלש.
  
  ווער האט געשיקט די סתימות?
  
  פארוואס?
  
  הײַדן האָט זיך פּאַמעלעך געטאָן, ווען זייער פירער האָט זיי געפירט אויף אַן אַנדער נאָך שמאָלער וועג. באלד האט ער זיך אפגעשטעלט פאר א האלבן טוץ שילדן.
  
  "דער דאָזיקער," האָט ער געזאָגט, "געהערט צו געראָנימאָן."
  
  פון קורס, עס איז געווען לאַרגעלי אַנמיסטייקאַבאַל. די מצבה איז נישט געווען קיין געוויינלעכע מצבה, נאר א הויפן; א גרויסער קינסטלעך הויפן שטיינער אין דער פארעם פון א ברויערער פיראמידע, מיט א פלאק אין צענטער מיט דעם באוואוסטזיין איינמאכן נאמען 'געראָנימאָ'. עס איז געווען אַן ינקרעדאַבלי אלטע אָרט און מוזן האָבן געווען ימפּרעסיוו אין זייַן צייט. צוגעב ן אי ם זײנע ן געװע ן ד י קברי ם פו ן זײ ן פרו י זי־י ע או ן זײ ן טאכטער , אווע , גערונימ ו גאדלי .
  
  דרייק פּעלץ אַ סאָרט פון רוחניות יירעס - האַקאָוועד ווען געזען די גרויס וואָריער ס קבר, און געוואוסט אַז אנדערע פּעלץ די זעלבע וועג. דער דאזיקער מאן איז געווען א זעלנער וואס האט געקעמפט מערסטנס מיט מעקסיקאנער און האט געקעמפט פאר זיין פאמיליע, זיינע לענדער און זיין לעבנסשטייגער. יאָ, ער פאַרפאַלן, פּונקט ווי קאָטשיסע, סיטינג בולל און משוגע כאָרס פאַרפאַלן, אָבער זייער נעמען האָבן געלעבט אויף די יאָרן.
  
  דער קלײנעם גראבער איז געשטאנען גרײט.
  
  היידע ן הא ט זי ך גענומע ן צ ו דע ם באזע־קאמאנדיר , װעלכע ר הא ט גענומע ן צ ו דע ם גראבער־פירער . באלד האט זיך גענומען ארבעטן א גרויסער עקסקאוואטאר, אויפהויבן ריזיקע שטיקער ערד און זיי צעווארפן אויף דער ערד דערנעבן. דרייק איז אויך געווען אַווער פון די חילול הקודש און באשולדיקונגען וואָס קען זיין געמאכט קעגן די מיליטער, אָבער ווייל אַזוי פילע זעלנער נירביי, עס איז אַנלייקלי אַז ווער עס יז וואָלט וויסן. זיי וואָלט מיסטאָמע פאַרמאַכן פאָרט סיל פון דעם ציבור פֿאַר אַ בשעת.
  
  ווי אַזוי האָט דער סדר געטאָן?
  
  איך ווונדער ... אַזוי פילע יאָרן צוריק? טאָמער צוטריט איז גרינגער צוריק דעמאָלט. היידן האט געזאגט פארן גראבער דרייווער ער זאל עס גרינג נעמען, בלי ספק געדענקט חניבעל'ס פּליטקע קבר וואו עס איז נישט געווען קיין אָרן. די מאַנשאַפֿט וואָטשט ווי די לאָך ווערט דיפּער און די ערד ערד העכער.
  
  ענדליך האט זיך דער גראבער אפגעשטעלט און די צוויי מאנען זענען אראפגעשפרונגען אין לאך אוועקצונעמען די לעצטע שטיק ערד.
  
  דרייק אריבערגעפארן סלאָולי צו דעם ברעג פון די גרוב. אַלישאַ סטאָול מיט אים. ווי דערוואַרט, קינימאַקאַ געהאלטן צוריק, נישט וועלן צו ענדיקן אין די דנאָ. צװײ מענער האבן אראפגענומען דעם דעקל פון דער ארעם פון דער ערד און געשריגן אז מען זאל זיך צוטשעפען שטריק צום גראבער עמער. באל ד הא ט דע ר ארי ן זי ך לאנגזא ם אנגעהויב ן אויפהויב ן או ן דרייק ע הא ט זי ך נא ך א מא ל ארומגעקוקט .
  
  ע ר הא ט געוװסט , א ז אומעטו ם שטײע ן מענטש ן מי ט סטאאיקע ר פנימער , או ן ארומגערינגל ט דע ם לאגער . איצ ט הא ט אי ם אנגעהויב ן צ ו פארגײן , א ז ע ס װע ט ני ט זײ ן קײ ן קאמף . געראָנימאָס אָרן איז קערפאַלי אַראָפּגעלאָזן צו דער ערד, קליין ברעקלעך פון שטיין און באָדן צעברעקלען אַוועק. היידן האט א קוק געטאן אויפן באזע־קאמאנדיר, וועלכער האט א שמייכל געטאן.
  
  "דיין פּאַרטיי, אַגענט דזשיי. איך בין באפוילן צו צושטעלן איר מיט אַלץ איר דאַרפֿן. "
  
  היידן האט זיך אריבערגעצויגן, ווען איינער פון די דיגערס האט געעפנט דעם דעקל פון די אָרן. די מאַנשאַפֿט גענומען די פירן. דער דעקל האָט זיך סאַפּרייזינגלי לייכט אויפגעהויבן. דרייק האט א קוק געטאן איבערן ראם אין די טיפענישן פונעם קעסטל.
  
  זען איינער פון די גרעסטע סאַפּרייזיז פון דיין לעבן.
  
  
  * * *
  
  
  היידן האט זיך אוועקגעצויגן, פארפרוירן א מאמענט; מיסיע פארגעסן, איר לעבן פארגעסן, איר פריינט פּלוצלינג פאַרשווונדן ווי איר מאַרך איז געווארן שטיין.
  
  קיינמאָל...
  
  עס איז געווען אוממעגלעך. בלי ספק איז אזוי געווען. זי האט זיך אבער נישט געװאגט אפצוקוקן.
  
  א מאָדערן דיגיטאַל פאַרשטעלן איז געהאנגען אין די אָרן, מאָונטעד אויף אַ טיטאַניום קלאַמער, און ווי זיי וואָטשט, עס איז געווען לעבן.
  
  פֿון די רעדנער האָט זיך אויסגעבראָכן אַ געלעכטער. היידן און די אנדערע האבן זיך צוריקגעכאפט, פארשטומט. געלעכטער האט קינסטלעך עקאָוד אַוועק די ימפּרוווד פאַרשטעלן ווי עס אָנגעפילט מיט פילע פארבן, בליץ נאָך בליץ פון שטערן גראָוינג ווי מאַשרומז אַרויס. די מאַנשאַפֿט אנגעהויבן צו צוריקקריגן, און דרייק זיך צו איר.
  
  "איז דאָס רעכט ... איך מיינען ... וואָס די -"
  
  דאַהל האָט זיך געטרעטן נענטער צו באַקומען אַ בעסערן קוק. - דער אָרעמאַן אַלטער געראָנימאָ נאָך דאָ?
  
  היידן האט אים אוועקגעצויגן. "פארזיכטיג! איר פֿאַרשטייט נישט אַלע קאָנאָטאַטאַציעס פֿון דעם?
  
  דאַהל האָט געבליצט. "עס מיטל אַז עמעצער לינקס אונדז אַ פאַרשטעלן אַנשטאָט פון אַ קעסטל. דו מיינסט אז דאס איז א וואפן?"
  
  "דער אָרדער האָט עס נישט איבערגעלאָזט," האָט הייַדען געזאָגט. "לפּחות ניט ווי ווייַט ווי נאַצי מלחמה קרימאַנאַלז זארגן. דאָס מיינט אַז דער סדר איז - "
  
  אבער דאן האט זיך אויפגעהערט דער געלעכטער.
  
  היידן האָט זיך געפרוירן, נישט זיכער וואָס צו דערוואַרטן. זי האָט אַראָפּגעקוקט, גרייט זיך צו קאַטשקען און זיך באַהאַלטן. זי איז געשטאנען פאר לאָרען. זי האָט געוואונטשן אַז קינימאַקאַ, דרייק און דאַהל זענען נישט אַזוי פאַרשילטן נאָענט. זי...
  
  דער לאָגאָ האָט געבליצט אויפן עקראַן, ליכטיק רויט אויף שוואַרץ, גאָרנישט מער ווי אַ בלוטיקע שטראָם אין איר מיינונג.
  
  "עס איז דער לאָגאָ פון דער סדר," האָט אַלישאַ געזאָגט.
  
  איך פֿאַרשטײ נישט ― האָט מײַ מודה געװען. "ווי קען זיי שטעלן דעם פאַרשטעלן צוריק אין פּלאַץ? און ווי קען עס נאָך פונקציאָנירן?
  
  "זיי האבן נישט," האט געזאגט יאָרגי.
  
  דער לאָגאָ פיידיד, און היידן האט אַלץ אַנדערש אויס פון איר מיינונג. דער שווארצער עקראַן האָט זיך ווידער באַוויזן, און אַ קינסטלעך אַראָפּגעלאָזטע שטימע האָט אָנגעהויבן קריכן פון די רעדנער.
  
  "ברוכים הבאים צו דיין נייטמער, יינגלעך און גערלז," די קעפּל געלייענט, און דעמאָלט עס איז געווען אַ פּויזע פֿאַר אַ פּלאַצן פון איינגעהאַלטן געלעכטער. "הונגער באַגריסן איר, און איר זאָל וויסן אַז די לעצטע צוויי רידער זענען די ערגסט פון זיי אַלע. אויב הונגער טוט נישט יבעריאָגן איר, טויט וועט! האַ, האַ. האַ, האַ, האַ."
  
  היידן האט זיך א מאמענט געחידושט, וואס פארדרייטע מחשבות און פארדרייטע פאנטאזיע איז געקומען מיט דעם דרעק.
  
  "דעריבער גלייך צו די פונט. דער דריטער רידערמאַן וואָלט גאַנץ צעשטערן איר אַלע ווי לאָזן איר צעשטערן יעדער אנדערע. הונגער טוט עס, בין איך רעכט? ' פארבליבן די גוטעראַל קול. "און איצט אַז איר האָט אריבערגעפארן אין די עלעקטראָניש עלטער, עס וועט פּאַסירן פיל, פיל פאַסטער. האָבן איר אלץ געהערט פון סטראַסק לאַבס?
  
  היידע ן הא ט זי ך גענומע ן א פרײע , א שנעל ן קוק ן זי ך ארום , או ן זי ך אנגעהויב ן אויפ ן באזע־קאמאנדיר . ע ר הא ט זי ך גענומע ן או ן הא ט געװאל ט רײדן , װע ן דא ס שטימ ע הא ט װײטער .
  
  "דאָס איז איינער פון די גרעסטע קאַנגלאַמעראַץ, אַבסעסט מיט די פאַרלאַנג צו נעמען איבער די וועלט. קראַפט. השפּעה. ריזיק עשירות, זיי ווילן עס אַלע און אָנהייבן צו מאַך צו די גרויס ליגז. די אמעריקאנער רעגירונג האט לעצטנס געשטעלט איר צוטרוי אין סטראַסק לאַבס. "
  
  וואס מיינט עס? היידן האט געטראכט. און ווי לעצטנס?
  
  "אין Dallas, טעקסאַס, נישט ווייט פון דאָ, סטראַסק האט אַ בייאַלאַדזשיקאַל טעסטינג לאַבאָראַטאָריע. זיי פּראָדוצירן רפואות, חולאתן, קיורז, און וועפּאַנז. זיי דעקן די גאנצע גאַמע. אויב עס איז ערגעץ אַ דעדלי ינפעקציע, אַ וועלט-מאָרד ווירוס, אַ נערוו גאַז קאַנאַסטער אָדער אַ נייַ ביאָ וואָפן, סטראַסק אין Dallas וועט באַקומען עס. ממש - האָט ער געברומט - דאָס איז אַן אַלגעמיינער קראָם.
  
  היידן האט געוואלט עס אפשטעלן גלייך דארט. אַלץ איז געגאנגען אין אַ זייער שלעכט ריכטונג.
  
  "די ביאָלאַב איז געווארן אַ ציל. דער הונגער וועט זיין אַנלישט. דיין קראַפּס און די אַרום די וועלט וועט פאַרוועלקן און שטאַרבן. עס איז אַ מענטש-געמאכט סם, דיליבראַטלי טאַרגעטעד אויף אַ ספּעציפיש גערעטעניש פאַרשיידנקייַט, און עס איז קיין וועג צו האַלטן עס. מיר זענען דער סדר פון די לעצטע משפט. און ווי איך געזאגט, דאָס איז דיין נייטמער."
  
  די רעקאָרדירונג איז אויפגעהערט. היידן האט געבליצט און געשטערט, אין גאנצן נישט פארשטאנען פון דער וועלט און אירע פראבלעמען. אויב דער אָרדער איז טאַרגעטעד אַ ביאָ-לאַב וואָס האט פּינפּוינטיד די ינפעסטיישאַן פון די גערעטעניש און פּלאַננעד צו צעשטערן אַלע סטאַקס, דעמאָלט ...
  
  עס איז געווען מעגלעך. און מסתּמא. קיין צווייפל די קרענק וואָלט האָבן ינפעקטאַד די באָדן אויך, אַזוי אַז קיין עסן קראַפּס וואָלט קיינמאָל וואַקסן ווידער.
  
  דערנאָך, פּלוצלינג, דער עקראַן געקומען צו לעבן ווידער.
  
  "אָה, און איצט אַז מיר לעבן אין די עלעקטראָניש צייט, לאָזן מיר זאָגן איר דאָס. עפֿענען דעם אָרן, שפּילן דעם רעקאָרד, האָט איר דאָס אַלץ אָנגעהויבן - עלעקטראָניש!
  
  
  קאַפּיטל זעקס און צוואנציק
  
  
  פאָרט סיל איז אַריין אין דער פראַגע. דער באזע קאמאנדיר האט געשריגן אז א טעכניקער זאל קומען אראפנעמען די טעיפ, דעם עקראַן און אלעס וואס זיי האבן געקענט טרעפן אין דער אָרן. היידן האט דערזען א בינטל פון אלטע קליידער און ביינער אין אונטערן און האט געמוזט אננעמען, אז דער באפעל האט פשוט אריינגעשטעלט דעם עקראַן אינעווייניק און עס איבערגעלאזט פאר עמעצן צו געפינען. קען דער סיגנאַל קאָננעקטעד צו די Wi-Fi פון דער באַזע גיין אויס דער מאָמענט ווען זיי האָבן געעפנט די אָרן?
  
  איך מוז אזוי גלויבן. די דרוק האט אנגעצייכנט די אָנהייב פון די רעקאָרדינג. רובֿ מסתּמא, די סענסאָרס זענען ינוואַלווד. ווער עס האָט דאָס אַלץ געטאָן, איז געווען טעכניק. וואָס האָט אויפגעהויבן אן אנדער קשיא.
  
  "האָבן מיר פּונקט איצט געשפּריצן די נאַצי מלחמה קרימאַנאַלז מיט פופציק יאָר צוריק?"
  
  "איך טאָן ניט באַקומען עס," סמיט געזאגט.
  
  ד י טא ג הא ט זי ך אװע ק פו ן גערונימ ס קבר , כד י צ ו דערלויב ן ד י אנדערע , או ן איצ ט געשטאנע ן אי ן א גרופע , אונטע ר ד י בוימער .
  
  "איך געדאַנק עס איז גאַנץ קלאָר," האָט היידן געזאָגט. "דער באָכער האט געזאגט אַז מיר זענען דער סדר פון די לעצטע משפט. זיי עקזיסטירן נאך."
  
  דער באזע קאמאנדיר איז אנגעקומען. "אַזוי מענטשן, מיר האָבן דאַבאַלד און טריפּאַלד אונדזער פּערימעטער טשעקס. קיין סימן פון דעם בייַזייַן פון דיין ספּיץנאַז פיינט. עס קוקט ווי זיי מיסט די ציל דאָס מאָל און איך טאַקע באַשולדיקן זיי. עס איז דאָ אַ פּלאַץ פון פייערקראַפט." ער האָט אָנגעוויזן אויף די זעלנער אַרום דעם פאָרט.
  
  "דאָס טוט נישט מיינען אַז דער סיגנאַל וואָס איז געקומען פון דעם קבר איז נישט בראָדקאַסט אין אנדערע ערטער," לאָראַן געזאגט. "יעדער נומער פון מענטשן קען זען עס אין איין אָדער אנדערן פאָרעם."
  
  "בשעת דאָס איז אמת," האָט דער קאָמאַנדיר אַ נײַד געטאָן, "איז מיר ווייניק וואָס מיר קענען טאָן דערוועגן. איצט וואָס מיר קענען טאָן איז רופן סטראַסק לאַבס און וואָרענען די גייז, ווי זיי זאָגן.
  
  ער האט אנגעװיזן אויף א מאן דערנעבן, װאם האט שוין צוגעדריקט דעם טעלעפאן צום אויער.
  
  היידען האט געוואוסט אז זי זאל רופן סעקרעטאר קראווע, אבער האט זיך אפגעהאלטן ווי א זעלנער'ס גלאָק האט געקלונגען איבער די רעדנער, אן אומענדליכע זשומען וואס האט גורם געווען אז די SPEAR מאַנשאַפֿט האט זיך ארומגעקוקט מיט באַזאָרגט.
  
  "דאָס איז אַ 24-שעה לאַבאָראַטאָריע מיט פּערסאַנעל," דער באַזע קאַמאַנדער האט געזאגט. "אויף רופן צו די אַרמיי און די ווייסע הויז. איך קען נישט אויסדריקן ווי שלעכט עס איז". ער האָט באַשולדיקט דעם קלינגען טעלעפאָן.
  
  - דו דארפסט ניט. האָט היידן געזאָגט. "קען איר קאָנטאַקט די היגע אויטאריטעטן? שיקן זיי צו סטראַסק און זאָגן זיי מיר זענען אויף אונדזער וועג."
  
  - יעצט, אגענט דזשיי.
  
  היידן איז געלאפן צום העליקאפטער. "מיר האָבן צו באַקומען צו Dallas! איצט! "
  
  
  קאַפּיטל זיבן און צוואנציק
  
  
  קאַרין פארבראכט וואָס איז וויכטיק צו איר, אַ וממעזשעראַבאַל סומע פון צייַט איידער אפילו ווייַזן די בליץ פאָר צו די קאָמפּיוטער וואָקזאַל. זי האָט זיך גוט געוווּסט, אַז עמעצער מיט דעם עשירות און השפּעה פֿון טילער וועבב קען אינסטאלירן קיין טעכנאלאגיע אויף זײַן קאמפיוטער - בפרט איינער וואָס אַנטהאַלט אַלע די שמוציקע סודות וואָס ער האָט אָנגעקליבן איבער די יאָרן.
  
  און אַזוי זי איז געווען דאָ.
  
  יונגע פרוי. קאָמפּיוטער. פלאַש-קאָרט.
  
  ווי פילע נעמען האָבן זיי גערופן מיר אין דער פאַרגאַנגענהייט? דאַטאַ מיידל. קאָפּ אין אַ וועב. חאקאז , לאנג , װײ ט װײט , אבע ר דא ך אקטױו .
  
  דינאָ און ווו זענען געשטאנען און וואָטשט, צוקוקן די הויז איז שוין ווי גוט ווי עס קען זיין אלץ. זיי האָבן סענסאָרס אויף יעדער צוגאַנג און פּלאַנז מיט באַקאַפּ סטראַטעגיעס פֿאַר ביידע שווער און ווייך יוואַקיאַוויישאַן סיטואַטיאָנס. אלע דריי זעלנער זענען יעצט געווען אין א קריטישע צושטאנד - געשלאגן, געברויזט, לאנגזאם היילונג פון א שפאציר אין סאַן פראַנסיסקאָ. ז ײ זײנע ן אוי ך געװע ן הײסע , הונגעריק ע או ן קנ ג פו ן געלט . אונטער קאַרין ס גאַראַנטירן, זיי געוועט אַלץ אויף אים. פֿון די אָנהייב.
  
  "עס איז צייט צו באַווייַזן דיין ווערט," זי געזאגט.
  
  ד י ערשט ע יאר ן האב ן זי י קײנמא ל ניש ט פארלאז ן , א לאנג ע צײ ט הא ט ז י זי ך צוריקגעקער ט צ ו דע ר װעלט . זעלבסט-פאַרניכטונג איז געווען איין וועג פון גאולה.
  
  "מיר גלויבן אין דיר," דינאָ געזאגט.
  
  זי האט א גרויםער געשמײכל געטאן װען זי האט ארײנגעלײגט איר פלאש־דרייב און צוגעקוקט אויפן גרויסן עקראַן. זי דיזיינד אַלץ צו לויפן ווי שנעל ווי מעגלעך, און איצט עס איז לעגאַמרע קיין פאַרהאַלטן ווען אַ געצייַג-טיפּ פלאַשט אויף דעם עקראַן:
  
  פאָרזעצן?
  
  רעכט.
  
  זי האט זיך אװעקגעזעצט און זיך גענומען צו דער ארבעט. די קלאַוויאַטור האָט געקלאַפּט, די פֿינגער האָבן געפֿלאָכטן, דער עקראַן האָט געפֿלאָכטן. זי האט נישט דערוואַרטן צו געפֿינען אָדער אפילו פֿאַרשטיין עס אַלע אין אַמאָל - עס זענען געווען פילע גיגאבייט פון אינפֿאָרמאַציע - און דער איז וואָס זי געמאכט אַלץ ווי סופּער-זיכער ווי מעגלעך איידער איר לאָדן די דיסק. זי האָט אויך געעפֿנט עטלעכע אָפשאָר אַקאַונץ און אַ פּאָר פון אַקאַונץ אין לאס אנדזשעלעס וואָס זיי זאלן קענען געשווינד אַוועקלייגן עטלעכע געלט. פֿאַרשטייט זיך, אַז זי האָט אַלץ געדענקט פֿון איר צײַט אין SPEAR; עס איז וואָס געטראפן נאָך וועב ס טויט וואָס קען ביישטייערן צו דעם פאַל.
  
  איגנארנדיק פאר דעם מאָמענט פון די טאַם-אָבער אָמינאָוס דאָקומענטן און פאָקוסינג אויף פינאַנצן, זי האט פארוואנדלען איר פינגער און פאַרשטעלן אין אַ כווערלווינד פון אינפֿאָרמאַציע. דינאָ האָט געגאַסט ווי זי האָט זיך געקעמפט צו האַלטן זיך.
  
  "פאַרשילטן עס, איך געדאַנק איך בין אַ זשעני אין סאָניק. איך געוועט אַז איר מאַכן דעם שטעכיק ביסל גראָב שאָס איבער דעם אָרט, הא?"
  
  "צי איר וויסן סאָניק? פֿון מאַסטער סיסטעם אָדער מעגאַ דרייוו? זענען מיר נישט אַלע צו יונג פֿאַר דעם?"
  
  דינאָ האָט אויסגעזען פאַרוואונדערט. "פּלייַסטאַטיאָן, באָכער. און רעטראָ איז בעסער. "
  
  קארין האט געשאקלט מיטן קאפ, זיך געצווינגען צו שמייכלען. "אָה יאָ, דאָס איז גאָר רעטראָ, מענטש."
  
  דיגינג אין די פינאַנציעל טעקע, זי באַלד דיסקאַווערד אַקאַונט נומערן, סאָרט קאָודז און שליסל קאַמאַנדז. זי געפונען די מקור באַנקס, רובֿ פון זיי אָפשאָר. זי געפונען איבער זיבעציק פאַרשידענע אַקאַונץ.
  
  "אומגלויבלעך."
  
  דינאָ האָט אויפגעהויבן אַ שטול. "יאָ, עס איז שווער פֿאַר מיר צו האַלטן שפּור פון צוויי. און זײ זײַנען בײדע לײדיק!"
  
  קאַרין האָט געוווּסט, אַז זי האָט נישט קיין צײַט צו קאָנטראָלירן יעדן חשבון. זי האט צו שנייַדן עס אַראָפּ און קלייַבן די בעסטער. קלוג, זי האט שוין געשריבן אַ פּשוט פּראָגראַם וואָס געקוקט אויף דער טעקע און כיילייטיד די העכסטן געציילט אַקאַונץ. זי האט עס איצט ארויסגעלאזט און געװארט פינף סעקונדעס.
  
  דרײַ בליענדיקע בלויע שטעכלן האָבן אויסגעזען צוגעזאגט.
  
  - לאָמיר אַף דיר קוקן.
  
  דער ערשטער חשבון איז אַרויף. עס איז געווען באזירט אין די קיימאַן אינזלען, אַניוזד, און געוויזן אַ וואָג פון דרייַסיק טויזנט דאָללאַרס. קארין האט געבליצט. איר מוזן זיין וויץ! זי האָט געוווּסט, אַז וועבב האָט עווענטועל איבערגעריסן די פֿאַרבינדונגען אין זײַן ניט באַטראַכט נאָכיאָגן פֿון די אוצרות פֿון סיינט גערמאַין - ער איז דאָס אַליין און האָט אויסגעגעבן ריזיקע סומעס צו בלייבן אומדערטעקט און רעקרוטירן אַן אַרמיי צום סוף, ער האָט באַצאָלט טויזנטער צו פאָדערן די לעצטע טובה, - אָבער זי האָט דאָס געטאָן. ניט דערוואַרטן זיין אַקאַונץ צו זיין אַזוי דיפּליטיד.
  
  אין קיין פאַל, זי האָט פּונקט געשיקט דרייסיק טויזנט צו אַ היגע לאס אנדזשעלעס באַנק אקאונט וואָס זי האט שוין געעפנט.
  
  ריזיקאַליש, אָבער אויב מיר ייַלן, מיר קענען צוריקציען די געלט און נעמען עס מיט אונדז. אויב עמעצער איז געווען נאָך דעם חשבון, וואָס סימד אַנלייקלי ווייַל פון זיין נידעריק וואָג, זיי זאָל זיין ביכולת צו טאָן דאָס איידער זיי וויסן וועגן אים.
  
  זי האט זיך אריבערגעצויגן אויפן נעקסטן חשבון, געזען דעם באלאנס פון אכציק טויזנט דאלאר, און זי איז געצווינגן געווארן צו מודה זיין אז דאס איז צום בעסטן. אבער גאָרנישט ווי די מיליאַנז זי דערוואַרט. דינאָ איז געבליבן שטיל לעבן איר. ז י הא ט גענומע ן ד י געלטע ר או ן הא ט געהאלט ן אי ם אטעם , װע ן ז י הא ט געדריקט ן דע ם לעצט ן ביל .
  
  פאַרשילטן עס. פופצן טויזנט?
  
  זי איז געווען געצווונגען צו דורכגיין די רעשט פון די ביללס, קאַשינג אין וועגן הונדערט און דרייסיק טויזנט דאָללאַרס ביז דעם סוף. עס איז געווען גוט, אָבער עס איז נישט געלט ווי אַ לעבן גאַראַנטירן. עס האָט געדויערט צייט, און זי איז געווען אָפּגעהיט צו בלייבן אָנליין מער, אָבער ביז איצט די יאַקרעס פון עסנוואַרג געמאכט די ווייַטער שריט נייטיק.
  
  "עסנוואַרג פֿאַר בלאַקמייל," זי געזאגט.
  
  "איך טאָן ניט ווי עס," האט געזאגט דינאָ.
  
  "דעפּענדס אויף ווער עס איז," קאַרין באמערקט. "און וואָס זיי האבן געטאן. מיר קענען ויסשטעלן די טאַקע בייז מאַסטערז - אפֿשר דורך עטלעכע נייַע דעדאַקייטאַד וועבזייטל - און דיסקוטירן וואָס מיר קען טאָן וועגן די וואָס קען פאַרלירן עטלעכע פונט.
  
  װאו האט געשאקלט מיטן קאפ. "וואס?" איך האב געפרעגט.
  
  "אַ ביסל דאָללאַרס. סענטאַרינאָס. וואָנג. פאַרשילטן, ווו אָנהייבן מיר?
  
  די נײַע טעקע האָט אַנטהאַלט פיל בלעטער מיט נעמען, יעדער מיט דרייסט טיפּ, באַגלייט מיט אַ פאָטאָגראַפיע און אַ דאַטע. קארין האט אראפגעריסן די רשימה. "אַז ס רעכט, נו, זיי זענען אין אַלפאַבעטיקאַל סדר. כאטש עס איז שוין עפעס. קיין פּרעפֿערענצן?
  
  "איך קען נישט קיין רייכן באָכער," האָט דינאָ געזאָגט. "ניט צו דערמאָנען בלאַקמיילינג עמעצער."
  
  "איך דערקענען עטלעכע פון די נעמען," ווו געזאגט ווען קאַרין קאַנפאַדאַנטלי סקראָללעד דורך די AC בלאַט. "סעלעבריטיעס. ספּאָרט שטערן. טעלעוויזיע פּריזענטערז. גאָט, ווער איז געווען דער באָכער וועב?
  
  - װער איז ער געװען ? קארין האט געפילט אז איר האס האט זיך אויפגעפלאקערט מיט א באנייטער קראפט. "איינער פון די ערגסט, סקעריאַסט און מערסט שטאַרק ביינגז וואָס האָבן אלץ געלעבט. בייז פאַרקערפּערן, טויגעוודיק צו ווירקן קיין לעבן אויף דעם פּלאַנעט.
  
  "איך קען נאָמען אַ פּאָר פון זיי רעכט איצט," דינאָ געזאגט.
  
  "יא, ווער עס יז קען. אָבער דאָס זענען פּונקט די סאָרט פון אַשאָלעס וואָס מיר ווילן צו בלייַבן אונטער זייער ראַדאַרס. "
  
  קארין האט דורכגעקוקט די פיירוואלן פון איר סיסטעם, געזוכט אלע פרי ווארענונג סיגנאלן אז איינער אנדערש שמעקט ארום. גארנישט האט אויסגעזען, אבער זי איז נישט געווען גענוג געוואלדיג צו גלייבן אז איינער דארט איז נישט פיל קלוגער פון איר.
  
  - קוק דעם גאנצן ארט - האט זי געזאגט און ארויסגעצויגן דעם בליץ־דרייב. "מיר דאַרפֿן צו האַלטן שפּור פון אַלץ פֿאַר אַ טאָג אָדער אַזוי פֿון פּלאַץ ב. מיר וועלן זען דעמאָלט."
  
  
  * * *
  
  
  דאָס אַלץ איז געווען אַ טייל פֿון איר אָפּגעהיטן צוגרייטונג. אויב עפּעס גייט פאַלש און זיי זענען געזען, קאַפּטשערד אָדער געהרגעט, עס וועט נישט זיין רעכט צו פעלן פון צוגרייטונג. קאַרין האָט גענוצט יעדער קונץ אין איר סייזאַבאַל אַרסענאַל און יעדער אונס פון איר וואַסט סייכל צו באַשיצן זיי.
  
  און מיין פּלאַן. מיין קליינטשיק נקמה.
  
  דינאָ, ווו און איר לינקס זייער היים אין דער מדבר און ויסגעדינט אין אַ קליין שאַק זיי געפונען אין די מיטל פון ינ ערגעצ ניט. עס האָט געדויערט וואָכן פון מעטאָדיקאַל זוכן, אָבער אַמאָל געפונען, עס איז געווען די שליימעסדיק אָרט פֿאַר אַ באַקאַפּ באַשיצן. ווו פארבראכט פיר און צוואנציק שעה וואַטשינג די הויז דורך די קקטוו סיסטעם. קאַרין און דינאָ זענען פארטריבן קיין לאס אנדזשעלעס, גענומען אויס אַ סטאַש פון געלט און שטעלן וואָס איז לינקס אנדערש, פּיריאַדיקלי קאָנטראָלירן איר נעץ פירעוואַללס, זייער פאַרלאָזלעך און די שטאַט זיי זענען אין. נאכאמאל און נאכאמאל האט זי נישט געזען קיין סימן אז מען טעסט עס בשום אופן.
  
  אבער מעטאדיש און פארזיכטיק; דאָס איז געווען דער איינציקער וועג וואָס זיי האָבן געקענט בלייבן פריי.
  
  א גאנצ ע דרײסיק ע שעה ן זײנע ן דורכגעגאנגע ן װע ן ז ײ האב ן זי ך אומגעקער ט אי ן שטוב . נאָך עטלעכע טשעקס און קאַרין איז געווען גרייט צו אַרבעטן מיט די בליץ פאָר ווידער.
  
  "האט איר טשעק די קאַמעראַס?" - האט זי געפרעגט.
  
  "יאָ, נאָר טאָן עס."
  
  עס האָט נאָר געדויערט אַ פּאָר סעקונדעס, און דערנאָך האָט זי נאָך אַ מאָל דורכגעפֿאַלן אין דער רשימה פֿון נעמען. נאָך C, פון קורס, געקומען ד.
  
  מאַט דרייק איז נישט אויף דער רשימה.
  
  אבער עס איז געווען אַ באַזונדער אָפּטיילונג פֿאַר SPEAR. דרייק ס נאָמען איז געווען אויף דער רשימה. אַזוי איז געווען אַלישאַ מייל. Hayden Jay און Mano Kinimaka זי איז געווען יקספּעקטינג. זי האָט געזען ברידגעט מאַקענזי, קיין ווונדער. לאַנסעלאָט סמיט? המממ. מאי קיטאנו. לאָראַן פאָקס. יאָרגי. ינטערעסטינגלי, עס איז געווען קיין רעפֿערענץ צו Thorsten Dahl.
  
  אבער עס איז געווען אַ רעפֿערענץ צו קאַרין בלייק.
  
  זי האט א מאמענט א קוק געטאן אויף אים , דערנאך האט זי באשלאסן צו איגנאָרירן אים איצט . אנדערע לינקס שייַכות צו די SPEAR מאַנשאַפֿט צוגעגעבן צו די דנאָ פון דער ערשטער בלאַט זענען פֿון Kimberly Crowe, סעקרעטאַרי פון דיפענס; ניקאַלאַס בעל, אַרעסטאַנט; און אַ גאַנץ סובמעניו ענטייטאַלד "משפּחה / פרענדז" .
  
  פאַרשילטן עס, דער באָכער טאַקע ראָוד אין שטאָט אויף זיי.
  
  פייַן.
  
  דער ערשטער גיט זאָל נאָר זיין אויף אַ נאָמען: מאַט דרייק.
  
  איר בליק האט געפלאקערט, געפלאצט, און דערנאך האט זיך אנגעהויבן פארברייטערן; אירע אױגן האָבן זיך צעשפּרײט צו דער גרױס פֿון טעצלען.
  
  ― פֿרעג מיך, ― האָט זי מוראדיק געשעפּטשעט. "אוי. פאַק. מיר."
  
  
  קאַפּיטל אַכט און צוואנציק
  
  
  מאַט דרייק געזען די סטראַסק לאַבאָראַטאָריעס צייכן לאַנג איידער זיי זענען דאָרט. אין די אַוצקערץ פון Dallas, עס איז געווען נאָך אַ הויך בנין, און זיין בלוי און ווייַס סטיילייזד 'S' לאָגאָ איז געווען געשטעלט אין די שפּיץ פון די סטרוקטור. אבע ר זײער ע אויטאמאביל ן האב ן זי ך גי ך באװעג ן או ן באל ד הא ט ע ר דערזע ן א ז דע ר גאנצע ר געגנ ט עפנ ט זי ך פאראויס .
  
  סטראַסק לאַבס האט געקוקט ומנייטיק, ומזיכער, אַ רעדנער אין די ראָד, און עס איז געווען, אָן צווייפל, אַ געדאַנק. זײנ ע פענצטע ר זײנע ן געװע ן אומפארנעמלעכע , אבע ר פי ל זײנע ן געװען . זיין פּאַרקירפּלאַץ איז געווען באדעקט אין אַ נעסט פון זיכערהייט קאַמעראַס, אָבער עס איז געווען אַזאַ אַ וועלט. קיין איינער קען זאָגן ווי אַוואַנסירטע די קאַמעראַס זענען אָדער ווי ווייַט זיי עקסטענדעד. קיין טויער איז נישט געווען, אַחוץ אַ שוואכע שלאַבאַן. עס איז קיין זיכערהייט קענטיק אין אַלע.
  
  "איז עס נאָך קיין ענטפער?" האט דאהל געפרעגט.
  
  הײַדן האָט אַ קניפּ געטאָן די בריק פֿון דער נאָז. "טויט שטילקייט," איז געווען אַלע זי געזאגט.
  
  דרייק האט שטודירט די לאנדשאפט. די פּאַרקינג געגנט איז געווען ל-שייפּט אַרום דעם בנין, אין פראָנט און אויף די מזרח זייַט. צו מערב איז געװען א שטײגער, גראזיקער בערג. עס איז קיין פּלויט. ד י גאנצ ע געגנ ט אי ז געװע ן אפענער . א נעץ פון וועגן איז געלאפן אַרום אים, און דאַזאַנז פון קליין אָפיס בנינים, ווערכאַוזיז, און סטריפּ מאַללס האָבן געשאפן די באַלדיק ויסקוק.
  
  "פּאָליציי," האָט דאַהל געזאָגט.
  
  דפּד אָפיצירן זענען שוין דאָרט, ווייל פּאַרקט אַרויס די געגנט צוזאמען די זייַט פון די וועג. היידן האָט געזאָגט זייערע דרייווערס צו פּאַרקירן דערנעבן און איז ארויסגעשפרונגען.
  
  דרייק איז מיר שנעל נאכגעגאנגען.
  
  ― האָט איר עפּעס געזען? עפּעס?" האט היידן געפרעגט.
  
  דע ר הויכע , װײםע ר אפיציר . "וואָס איר זעט, איז וואָס מיר האָבן, מאַמע. מען האָט אונדז באַפוילן צו היטן און נישט נעמען קיין קאַמף. "
  
  היידן האט געשאלטן. "אזוי מיר האָבן קיין געדאַנק וואָס מיר באַקומען זיך אין. נאָר אַ משוגענע צוזאָג אַז אַלץ איז אַזוי שלעכט ווי עס קומט. "
  
  אַליסיאַ האָט זיך אָנגעהויבן. "היי, וואָס איז נייַ?"
  
  "אויב זיי האָבן אַ ביאָוועאַפּאָן אָדער ביאָדיווייס אין עס וואָס איז ספּאַסיפיקלי דיזיינד צו צעשטערן אונדזער קאַלטשערז, מיר האָבן קיין ברירה," דאַהל געזאגט.
  
  "און ווי טאָן איר פֿאָרשלאָגן מיר באַקומען ין?"
  
  ― האָט דאַהל געזאָגט מיט אַ שמייכל. "איז עס קיין אנדערע וועג?"
  
  "ניט פֿאַר אונדז," דרייק געזאגט. "ביסטו גרייט?"
  
  - האט אלישע געמורמלט. "איך האָפֿן טאַקע איר צוויי זענען נישט געגאנגען צו האַלטן הענט."
  
  היידן האט געבעטן די זאכן וואס זיי האבן געבעטן און זיי ארויסגעגעבן. דרייק האט גענומען זיין גאז־מאסקע און זי אנגעטאן. עס איז קיין ריזיקירן אין די לאַבאָראַטאָריע.
  
  דערנאָך דרייק סליד אַוועק די גראַסי עמבאַנגקמאַנט און דזשאַמפּט איבער די שפּאַלט אונטן אין די פּאַרקינג פּלאַץ. ארום פערציק אויטאמאבילן זענען געווען צעשפרייט איבערן ארט, פשוטע קוריערן פון פארשידענע צייטן און ריינקייט. גאָרנישט ומגעוויינטלעך. דאַהל איז געווען דזשאַגינג בייַ אים, אַליסיאַ און מייַ אויף די רעכט. ז ײ זײנע ן געװע ן גאנ ץ צוגעגרײט , או ן ד י געװער ן זײנע ן געװע ן גרײט . דרייק האט ערווארטעט דאס ערגסטע, אבער ביז יעצט איז אלעס וואס האט זיי באגריסט איז געווען אן אומגערעכטע שטילקייט.
  
  "צי איר טראַכטן די אינפֿאָרמאַציע האט ריטשט אנדערע טימז?" קינימאקא האט זיך ארומגעקוקט איבערן פערימעטער. "אויב עטלעכע פון די לענדער שמעקן אַז אַזאַ בייאַלאַדזשיקאַל וועפּאַנז זענען דאָ און שפּירעוודיק אין דעם לאַבאָראַטאָריע, מיר קען זיין קעגן אַן באַפאַלן. און סטראַסק איז פיל ווייניקער זיכער ווי פאָרט סיל.
  
  "אנדערע טימז?" לאָראַן האָט זיך אַרײַנגעכאַפּט אין איר קאָממוניקאַטאָר. "איך בין זארגן אַז די רעקאָרדינג פון די סדר איז בראָדקאַסט אָן ריסטריקשאַנז. און אַז דער דרעק שטורעם קען זייער גוט זיין אין פול סווינג."
  
  קינימאקי'ס מויל האט זיך פארוואנדלט אין א גרויסן קרייז. "אוי."
  
  דרייק און דאהל האבן זיך געצויגן, געוואוינט צווישן די קארן און האלטן די אויגן אויף אלע פענצטער. גאָרנישט האָט זיך באַוועגט. קיין אַלאַרמס האָבן נישט געקלונגען אינעווייניק. ז ײ זײנע ן געקומע ן צ ו ד י װעגן , װא ס האב ן געפיר ט צו ם הויפט־לאבי , או ן האב ן געזע ן א ז אפיל ו ד י קלײנ ע פענצטע ר זענע ן פארשװארצ ט געװארן .
  
  "אויב איך איבערגעגעבן דאָ," דאַהל געזאגט. "איך וואָלט גלייך יבערנעמען אַז דאָס איז נישט אַ פּראָסט לאַבאָראַטאָריע."
  
  "יא, חבר. עס איז שטענדיק בעסער צו האָבן אַ פייַן קליין פּאַרטיי."
  
  דאַהל האָט זיך צוגערוקט אין די טירקנעפּל און אויסגעזען איבערראַשט. "אפנלאַקט".
  
  דרייק האט געווארט אויף היידן'ס באפעל און באפעל. - גיי.
  
  ער האָט אָנגענומען אַ גאַז מאַסקע צו פאַרשפּאַרן זיין מיינונג, און וואָטשט ווי דאַל עפֿנט די טירן ברייט און דערנאָך סליפּט אינעווייניק. דרייק אַפּגריידיד זיין נייַע HK דורך זוכן פֿאַר שונאים. ד י ערשט ע זאך , װא ס ז ײ האב ן געזע ן זײנע ן ד י קערפער ס ליג ן נעב ן דע ר אויפנעמונג , או ן אי ן ד י קארידאר ן הינטן .
  
  "שנעל". דאַהל איז געלאָפן צו דער ערשטער, שילדיד דורך אַליסיאַ. מאַי געלאפן צו די רגע, באדעקט דורך דרייק. דער שוועדישער האָט גיך אָפּגעשטעלט זײַן פּולס.
  
  "דאנק גאָט," ער האט געזאגט. "זי לעבט".
  
  ― און דאָס אױך ― האָט מאַי באַפֿעסטיקט און אױפֿגעהױבן דעם קרבןס לעדל. "איך טראַכטן ער איז געווען דרוג. שלאָף גאַז, אָדער וועלכער פאַנטאַזיע טערמין זיי רופן עס.
  
  היידן האט מיט זיך געטראגן א גאז, פארע און רויך דיטעקטער. "עס איז עפּעס ווי דאָס. ניט טאַקסיק. ניט פאַטאַל. אפֿשר עפּעס ליכט צו שלאָפֿן?"
  
  "מאַשקע האָט זיך פאַרוואַנדלט אין אַ וואָפן," האָט אַלישאַ געזאָגט, איר שטימע איז פאַרקרימט געוואָרן פון דער מאַסקע. "דאָס וואָלט זיין גענוג."
  
  קנזי האט א קוק געטאן אויף איר, לאנגזאם געשאקלט מיטן קאפ.
  
  ― װאָס קוקסטו, ברידגעט?
  
  "נו, אין מינדסטער מיט דעם מאַסקע, איך קענען קוקן בייַ איר אָן פילן קראַנק."
  
  "די גאַז מוזן האָבן געווען שנעל אַקטינג, פול קאַווערידזש," האָט היידן געזאָגט. "ווי די גענעם האָבן זיי טאָן דאָס?"
  
  "אויסגאַנג האָלעס," לאָראַן געזאגט. "באַהיצונג סיסטעם, לופטקילונג, עפּעס ווי דאָס. כאָטש, טאָמער עס זענען סייאַנטיס ערגעץ, פארשפארט אין זייער לאַבאָראַטאָריעס. געגעבן דעם טיפּ פון דעם מעכירעס, ניט יעדער לאַב אָדער סטאָרידזש מעכירעס וועט זיין קאָננעקטעד צו די בעל נאָדע.
  
  "אָוקיי," האָט היידן געזאָגט. "אזוי פארוואס? וואָס האָבן זיי דערגרייכט דורך שלאָפן אַלע די שטעקן?
  
  א נייע שטימע האט זיך אויסגעבראכן אין זייער שמועס, נישט דורך די קאמוניקאציע סיסטעם, נאר דורך עפעס א סארט הילכער סיסטעם וואס האט מסתמא באדעקט דעם גאנצן געביידע.
  
  "ביזטו דא? און די איבעריקע? אה גוט. דעמאָלט מיר קענען אָנהייבן אין וועגן צוועלף סעקונדעס. "
  
  דרייק האט זיך שנעל ארומגעדריקט, געקוקט אויף דער טיר. לאָראַן ס קול סוועפּט דורך די קאַמיונאַקייטער ווי אַ טיידאַל כוואַליע.
  
  "קומט! איך מיין אז די ישראלים. מיר ברייקס איצט דורך. און די שוועדן!"
  
  "אויב ס'איז אמאל געווען אן ארט וואו עס וואלט נישט געווען קיין שיסעריי..." האט אליסיע אנגעוויזן.
  
  די שיסעריי האט זיך שוין אנגעהויבן; די Dallas קאַפּס זענען קיין צווייפל אויף די שטעג פון די ינפילטרייטערז. טראָץ דעם, די באַפאַלן געטראפן ינקרעדאַבלי געשווינד. דרייק איז שוין געגאנגען אַראָפּ די כאָלוויי, ריילינג אין זיין קאַמיונאַקייטער, בעטן אַ נויטפאַל שאַטדאַון קאָד וואָס וואָלט עפענען רובֿ פון די ינלענדיש טירן. אי ן דע ם מאמענט , הינטע ר דע ר ערשטע ר רײ ע טירן , הא ט זי ך אויפגעריס ן א גרוים ע רײ ע פענצטער , גראנאט ן האב ן שנע ל צעבראכ ן ד י דרײפליק ע גלעזונגען . דרייק האט געזען ווי די רייזער-שארפע פראגמענטן אויפרייסן אין א טויטליכע, אומסטאפאַבלע כוואליע, פארשפרייטן זיך דורך די צימערן. שאַרדס עמבעדיד אין יעדער ייבערפלאַך. ינערלעך פּאַרטישאַנז און אָפיס פֿענצטער זענען אויך צעבראכן אָדער דראָאָפּינג. דרייק האט אנגעוויזן דעם ביקס אויף די טירן.
  
  לאָראַן ס קול: "צוויי, דריי, פינף, אַכט, זיבן."
  
  ער געשווינד אריין די אָווועררייד קאָד, דעמאָלט געלאפן דורך עס, נאכגעגאנגען דורך די רעשט פון די מאַנשאַפֿט. אומעטו ם זײנע ן געװע ן קערפער , פארכאפ ט פו ן ד י שלאפנדיק ע גאז .
  
  "איז עס זיכער פֿאַר אונדז צו נעמען אַוועק אונדזער מאַסקס?" - האט ער געפרעגט.
  
  היידן האט מאָניטאָרעד לופט קוואַליטעט. "איך רעקאָמענדירן עס נישט. יא, ס'איז יעצט קלאר, אבער ווער עס האט אריינגעפירט דעם גאז קען עס נאכאמאל טאן.''
  
  "מיט די ערגסט," דאַהל צוגעגעבן.
  
  "פאַרשילטן עס".
  
  דרייק האט געעפענט א פייער ווען ער האט געזען די מאסקירטע פיגורן אריינגיין. פינף אין אַמאָל, אַזוי זיי זענען מיסטאָמע רוסישע, באַקומען באַפרייַען פון זייער קויל און גלייַכגילטיק צו וועמען זיי שאַטן אויף דעם וועג. דרייק האט געשלאגן איינעם אויפן וועסטל, די איבעריקע זענען אנטלאפן.
  
  "איך טראַכטן מיר קענען זאָגן מיט בטחון אַז די רוסישע מאַנשאַפֿט איז נישט אונטער רעגירונג סאַנגשאַנז. קיין רעגירונג אין זייער רעכט מיינונג וואָלט שטימען צו דעם. "
  
  קינימאקא האט געטשעפעט. "מיר רעדן דאָ וועגן רוסישע, חבר. שווער צו זאָגן."
  
  "און אויב זיי געדאַנק זיי קענען באַקומען אַוועק מיט אים," קנזי געזאגט. - אויך ישׂראלים.
  
  דרייק האט זיך געכאפט הינטערן טיש. ד י צעטיילונגע ן ארו ם דע ם אינערלעכ ן לאבירינט ן פו ן אמט ן זײנע ן געװע ן אי ן בעסט ן פעמלעך . זיי מוזן האַלטן מאָווינג.
  
  ער וויידזשד צו אַליסיאַ און מייַ ווי ער איז דורכגעגאנגען. "לאָראַן," ער געזאגט. "צי מיר וויסן ווו די ביאָ וואָפן איז?"
  
  "נאך נישט. אָבער די אינפֿאָרמאַציע קומט אריין. "
  
  דרייק האט זיך געקרימט. די בלוטיגע ביוראקראטן האבן ווארשיינליך געוואוינט די לעבנס-קאסט קעגן איינקונפט. היידן האט זיך פארשטופט. "גיי דיפּער," זי געזאגט. "אזוי זיין עס."
  
  ד י רוס ן האב ן באשײד ן ד י אינעװײניק ע אמטן . ד י קויל ן האב ן זי ך דורכגעריס ן ד י פיבערגלאזע ר הויט , זא ל ד י פאנעלע ן זי ך צוזאמפאל ן או ן ד י אלומינום־שטאט ן האב ן זי ך צעשפרײ ט איבער ן פלאץ . דרייק האט זיך נישט אויפגעהויבן. היידן איז קריכן פאָרויס.
  
  דרייק האט געקוקט צווישן די בויברעך. "איך קען נישט ציל זיי."
  
  דאַהל איז געזעסן פון אַן אַנדער פּערספּעקטיוו. "איך קען". ער האט געשאסן; דער מאן איז געפאלן, אבער דאהל האט א גרויםער שאקל געטאן מיטן קאפ.
  
  "וועסט. נאָך פינף זענען שטאַרק. "
  
  לאָראַן דיסקאַנעקטיד. "נאָר אַ שטיק פון אינפֿאָרמאַציע, מענטשן. דער באַפֿעל, וואָס האָט באפרייט דעם שלאָף אַגענט, איז באשטימט געקומען פֿון אינעווייניק דעם געביידע.
  
  "פֿאַרשטאַנען," האָט היידן געזאָגט. - לאָראַן, װוּ זײַנען די שװעדן?
  
  שטילערהײט , דעמאלט : - פו ן דע ם װע ג ז ײ זײנע ן ארײנגעקומע ן , װאל ט אי ך געזאגט , פו ן דע ר צװײטע ר זײ ט געביידע , גלײ ך צ ו דיר .
  
  "פאַרשילטן, דעמאָלט מיר דאַרפֿן צו באַקומען צו דעם צענטער פונט ערשטער. אַסומינג אַז דאָס איז דער וועג אַראָפּ צו די נידעריקער לעוועלס, לאָראַן?
  
  "יא, אָבער מיר טאָן ניט וויסן ווו די ביאָ וואָפן איז נאָך."
  
  "עס איז דאָרט אַראָפּ," האָט היידן געזאָגט. "זיי מוזן זיין נאַרן צו האַלטן עס ערגעץ אַנדערש."
  
  דרייק האט א ניד געטאן צו דאהל. "ביסטו אין ארדענונג?"
  
  ״אוודאי. אָבער ווי איר האָט פריער געזאָגט, וואָלט קיין רעגירונג נישט דערלויבט דעם אטאקע. "
  
  "איצט מיינט איר אַז די שוועדן האַנדלען ינדיפּענדאַנטלי?"
  
  דאהל האט זיך געקרימט אבער גארנישט געזאגט. אין דעם פונט, אַלץ איז געווען מעגלעך, און די נייַע התגלות אַז דער אָרדער קען נאָך זיין אַקטיוו, אַפּגריידיד צו אַ מאָדערן ינפראַסטראַקטשער, אויך שטעלן קשיא מאַרקס איבער די בלאַט. ווי פילע טריט זענען זיי פאָרויס פון אונדז?
  
  און דער פערט? אויב הונגער טוט נישט יבעריאָגן איר, טויט וועט!
  
  דרייק האט זיך ארומגערינגלט. קינימאקא האט זיך געקרישט צום װײטן עק פון אפיס און זיך צוגעבויגן צו דער דרויסנדיקער װאנט, נאכגעגאנגען דורך סמיט, װען זײ האבן זיך צונויפגעריסן אויפן אינערלעכן צענטער. היידן, מאַי און יאָרגי זענען רעכט דורך די מיטל. דרייק האָט געשאָסן שאָס נאָך שאָס צו שטעקן די רוסן צו דער ערד. קענזי האט זיך צעקרײבט צװישן זײ, אנגעכאפט איר ביקס, אבער זי האט פונדעסטוועגן אויסגעזען טרויעריק. דער אָרעמאַן האָט געפעלט איר קאַטאַנאַ.
  
  דרייק געגאנגען צו די סוף פון די אָפֿן-פּלאַן אָפיס געגנט. היידן איז שוין געווען דאָרט, און האָט דורכגעקאָכט דעם אָפֿן פּלאַץ וואָס האָט געפירט צום ליפט בלאָק און נאך א גרויסער שטח פון אפיס. ערגעץ זײנען געװען שװעדן.
  
  "איך האַס צו געבן איר שלעכט נייַעס," לאָראַן געזאגט אין זייער אויערן. "אָבער די יסראַעליס האָבן אויך פּונקט געמאכט אַ ברייקטרו. דאָס איז אַ מלחמה זאָנע. איר זענט פאַרשילטן מאַזלדיק צו זיין דאָרט. "
  
  איצט קנזי איז צוריק. "איך צווייפל שטארק אז די ישראלים האבן די שטיצע פון דער רעגירונג. אבער איך גלייב אז עס זענען די ספעציעלע פאָרסעס. האסט נישט קיין שטיצע?"
  
  "אויף מיין וועג. גאַנץ שיפל פון עס. איך האָב קיין געדאַנק ווי די טימז דערוואַרטן צו באַקומען אויס דעמאָלט. "
  
  "איר גלייבט דאָס נישט," האָט קנזי געזאָגט. "עס איז שטענדיק אַ וועג. איר דאַרפֿן צו אָנהייבן בעכעסקעם די וויקטימס דאָ. געבן זיי די הילף וואָס זיי דאַרפֿן. "
  
  היידן איז צוריק. "אנטשולדיגט, איך קען נאָך נישט שטימען מיט דעם. מיר ווייסן נישט מיט וואס מיר האנדלען. מיר ווייסן נישט צי דער אָרדער קען אַרויסלאָזן עפּעס מער טויטלעך. "
  
  "איז נישט אַז אַ סיבה צו נעמען זיי אויס?"
  
  "דער סדר קען וועלן אַז מיר זאָל טאָן דאָס. עפנט די טירן״.
  
  "מממ, דוד," אַליסיאַ דרילד. - האט שוין עפעם געעפענט די פענצטער.
  
  היידן האט דאס באטראכט. "פאַרשילטן, איר האָט רעכט, אָבער עס מאכט עס נאָר ערגער. וואָס אויב דער אָרדער ס פּלאַנעווען איז צו אַנליש עפּעס דעדלי איבער דאַלאַס?
  
  דרייק האט א גלאט געטאן אויף די ליפטן. "מיר דאַרפֿן צו וויסן ווו די ביאָוועאַפּאָן איז."
  
  ד י קויל ן האב ן זי ך אויפגעריס ן נעב ן דע ר רוסישע ר קאנטינגענט , פו ן אי ם פארװאנדל ט אי ן פאפיר־מאטשע , געמאכ ט פו ן פארשידענ ע פאנעלן . אַרײַן אין דער לופטן איז אַרײַן אַרײַן אַרײַנפֿלױגן אַמט־סאָרט: אַ גאַנג בלייַער, אַ טעלעפֿאָן, אַ גאַנצער רימען פּאַפּיר.
  
  די מאַנשאַפֿט האט לאַנדיד.
  
  לאָראַן ס קול איז קוים דייַטלעך. "פערטער סאַב-מדרגה, לאַבאָראַטאָריע 7. אַז ס ווו עס איז. אייל זיך צו!"
  
  
  קאַפּיטל נייַן-און-צוואַנציק
  
  
  ניצן אַ סעריע פון עלאַווייטערז ווי אַ שילד קעגן די שוועדן, די SPEAR מאַנשאַפֿט פייערד קעסיידער אויף די רוסישע ווען זיי רייסט צו די שטאָל טירן. היידן און יארגי זענען באפרייט בשעת קינימאַקאַ און סמיט געקוקט נאָך די שוועדן און די רעשט פון די מאַנשאַפֿט פאָוקיסט אויף די רוסישע.
  
  היידן האָט געדריקט דעם קנעפּל מיטן נאָמען SL4.
  
  אויב די עלעוואַטאָרס קלינגען, די געזונט וואָלט זיין פאַרפאַלן ווייַל פון שווער שיסער. דרייק האט זיך געכאפט, אבער דער שונא האט נאך אלץ געראטן צוריקצוקערן פייער און קריכן פאראויס, זיך ארומגערינגלט ארום טיש נאך טיש און גענוצט שטארקע חפצים צו נעמען דעק הינטער זיי. אוי ך דעמאל ט אי ז אײנע ר געפאל ן מי ט א קוי ל דורכ ן קאפ . א צווייטער האט געשריגן פון ווייטאג ווען מען האט אים געגעבן פליגל, און נאך איינער איז פארוואונדעט געווארן אין די פוס. אָבער, זיי געקומען.
  
  איבע ר ד י מעטאל ע טירן האבן געפלאקערט ליכט, דערנאך האבן זיך געפײפט. היידן איז אריינגעשפרונגען, די רעשט פון די מאַנשאַפֿט זענען נאָך אים. זיי האָבן אַ שווער צייט, אָבער זיי געראטן.
  
  דרייק איז געווען געדריקט קעגן דאַהל, די האָנג קאָנגער צווישן זיי.
  
  אַליסיאַ האָט געלעגן איר גאָמבע אויף זײַן רוקן. "ווער איז דאָס נאָך מיר? מיט וואַנדערנדיקע פינגער?
  
  "עס איז איך". קענזי האָט זיך געכאַפּט ווי דער ענג אָרט האָט זיי געקוועטשט, און האָט נישט איבערגעלאָזט קיין פּלאַץ פֿאַר באַוועגונג, ווען עס האָט זיך אַקסעלערייטיד צו שטאַפּל פיר. "אבער מיין הענט זענען טראַפּט בייַ מיין האַלדז. סאַפּרייזינגלי, מיין פינגער זענען אויך דאָרט." זי האט צו זיי געוויינקט.
  
  אַליסיאַ פּעלץ באַוועגונג. ― נו, עמעצער האָט מיר עפּעס אַרײַנגעשטופֿט אין טאָכעס. און עס איז נישט אַ באַנאַנע."
  
  "אָה, עס מוזן זיין מיר," האָט יאָרגי געזאָגט. "נו, דאָס איז מיין ביקס."
  
  אַליסיאַ האָט אויפֿגעהויבן אַ ברעם. "דיין ביקס, הא?"
  
  "מייַן פּיסטויל. מיין ביקס, דאָס איז וואָס איך מיינען."
  
  "איז עס גאָר באפוילן?"
  
  "אַלישאַ..." דרייק געווארנט.
  
  "מממ, יאָ, אַזוי עס זאָל זיין."
  
  "דעמאָלט איך בעסער נישט רירן. מיר וועלן נישט אַז עס זאָל אַרבעטן אין אַזאַ אַ לימיטעד פּלאַץ איצט, טאָן מיר?
  
  צומ גליק, פּונקט ווי קנזי האָט אויסגעזען ווי זי איז צו געבן אַ באַטייטיק ענטפֿער, האָט דער ליפט זיך אָפּגעשטעלט און געמאכט אַן אָנקומען געזונט. די טירן האָבן זיך געעפֿנט און דער קאָלעקטיוו איז כּמעט אַרויסגעפֿאַלן אינעם קאָרידאָר. דרייק האט איבערגעזוכט די ווענט פאר א סימן. פֿאַרשטייט זיך, אַז דאָרט איז גאָרנישט געווען.
  
  "וואו איז לאַב 7?"
  
  "דרייט רעכט, דריט טיר צוזאמען," לאָראַן געזאגט.
  
  "פּערפעקט".
  
  דאהל איז געגאנגען פארויס, נאך פארזיכטיק, אבער אויסגעזען זיכער. די סאַקאָנע איז געווען שיין פיל העכער, אָבער דרייק קיינמאָל פֿאַר אַ מאָמענט פארגעסן די סיבה זיי זענען דאָ. סדר פון די לעצטע משפט. וואָס אַנדערש האָבן זיי פּלאַננעד?
  
  יארגי האט אראפגענומען די מאַסקע, געגאַסט נאָך לופט. קענזי האט זיך אייַנגעשלאָסן אין אים צו ברעכן די כּללים, און דעמאָלט סמיט נאכגעגאנגען פּאַסן, וואַרפן אַ ליידיק קוק אויף היידן ווען זי פאַרשפּרייטן איר געווער אָפענטיק.
  
  - רעבעלן - האט דאהל געזאגט בשעת ער איז ווייטער געגאנגען.
  
  "קרוקס, איך וואָלט זאָגן," קנזי געזאגט. "סאָונדס בעסער."
  
  זי איז געשטאנען נעבן אים.
  
  "אויב איך איז געווען ניט אַזוי גוט דיסאַפּלאַנד, איך וואָלט פאַקינג פאַרבינדן איר."
  
  "זאָרגט נישט. מיר קענען אַרבעטן אויף אים. "
  
  דרייק האט זי געשטופט אין רוקן. ― איר װײסט, אַז ער איז געגאַנגען אין פּריוואַטן שול, צי נײן, קענס? איר וועט אים קיינמאָל ברעכן."
  
  "דער מוסד האָט אייגענע מעטאָדן."
  
  דאַהל האָט אַ קוק געטאָן איבער דער אַקסל. ― װילט איר צװײ שװײַגן? איך פּרוּווט צו פאָקוס."
  
  ― איר פֿאַרשטײט װאָס איך מײן? דרייק האט געזאגט.
  
  "קאַנסאַנטרייט אויף וואָס?" אַליסיאַ געפרעגט. "נומערן איין ביז פיר?"
  
  "דאָ זענען מיר," האָט דאַהל געזאָגט. "לאַב 7".
  
  ― צײלסטו אַלײן אַלצדינג, טאָרסטי? ווארט, איך מיין אז איך האב ערגעץ א סטיקער.''
  
  היידן האט זיך געשטופט איר וועג פאראויס. "פאָרמירונג, מענטשן. קוק צוריק. היטן די עלאַווייטערז, אויף ביידע באַנקס. איך דאַרפֿן לאָראַן אויף די שורה צו שטעלן מיר אין קאָנטאַקט מיט די ביאָוועאַפּאָנס, און איך דאַרפֿן די לאַבאָראַטאָריע צו זיין זיכער. צי איר טראַכטן איר קענען טאָן עס?
  
  אָן אַ פּויזע, זיי צעשפּרייטן און גענומען זייער שטעלעס. דרייק און היידן האָבן זיך אַליין געמוזט אַריין אין לאַבאָראַטאָריע. ערש ט זײנע ן ז ײ ארײ ן אי ן דע ר דרויסנדיקע ר אפיס , באזארג ט מי ט פארזארגונג , יעדע ר צוגאנגלעכע ר אויםפלא ך פארזארג ט מי ט אלערל ײ געצײג . דרייק האט קיין געדאַנק וואָס זיי זענען, אָבער זיי געקוקט וויטאַל און טייַער.
  
  הינטער דער גלעזערנער וואַנט איז געווען אַן אינעווייניקסטער, זיכערער צימער.
  
  "לאָראַן," ער געזאגט. "לאַב 7 באשטייט פון צוויי רומז. פונדרויסנדיק און אינערלעכער. די ינלענדיש איז מסתּמא אַ כעמישער קאָנטראָל צימער וואָס קענען זיין געחתמעט און באפרייט."
  
  גאָרנישט. קאָמוניקאַציע איז פאַרקריפּלט.
  
  דרייק האט א גלאט געטאן אויף היידן. "וואָס די-"
  
  "אנטשולדיגט, מאַט. היידן. לאַבאָראַטאָריעס זענען שטענדיק שילדיד פון פריקוואַנסיז אַזוי סיגנאַלז קענען נישט באַקומען אין און אויס. לאַב 7 איז אויף אַ אַנדערש מדרגה קאַמפּערד מיט די רעשט פון די מעכירעס און עס האָט אונדז אַ בשעת צו קער אַוועק די עקסטרע זיכערהייט.
  
  "זארגט נישט," האָט היידן געזאָגט. "וואוהין צו גיין?"
  
  "אינעווייניקער צימער. עס זאָל זיין אַ גלאז קאַבינעט. צי איר זען דעם?"
  
  דרייק איז צוגעגאנגען צו א גרויסע גלאז וואנט. "יא. גלײַך אין דער ווײַטער ווינקל."
  
  "ביאָלאָגישע וואָפן זעען דאָך נישט אויס ווי וואָפן. עס זאָל זיין סטאָרד אין אַ קאַנאַסטער וועגן די גרייס פון אַ קאַווע קאָלבע. עס קענען זיין יידענאַפייד דורך קאָד PD777. באקומען?"
  
  "פֿאַרשטאַנען". ער איז געגאנגען צו די טיר 'ס קאָד בלאָק און פּאַנטשט אין די אָווועררייד קאָד. "גאָרנישט". ער האט א זיפץ געטאן. "קען דעם פּלאַץ האָבן אַ אַנדערש קאָד?"
  
  "לאָזן מיר געפֿינען זיך. דער פּראָבלעם איז אַז אַלע באָססעס, טעקנישאַנז און לאַב אַסיסטאַנץ זענען דאָרט מיט איר סליפּינג.
  
  "ניט צו דערמאָנען רוסישע, שוועדן און יסראַעליס. אייל זיך צו".
  
  דרייק האָט צוגעהערט ווי היידן האָט זיך קאַנסאַלטאַד מיט די מאַנשאַפֿט. אַלץ איז געווען שטיל, טרויעריק אַזוי. סמיט דעמאָלט גראַערד דורך זיין קאָמם.
  
  "באַוועגונג אויף די מזרח טרעפּ. אט גייען זיי!"
  
  "איך האב דיטעקטאַד פאַרקער אויף די מערב," מאַי געמאלדן. "אייל זיך צו".
  
  "האַלט די ליפטן," האָט היידן געזאָגט. "מיר וועלן זיי דאַרפֿן זייער באַלד."
  
  דרייק האט באטראכט צו שיסן אויפן גלאז. קיין צווייפל עס וואָלט זיין קוילפּראָאָף און פּאַטענטשאַלי געפערלעך. די דרויסנדיקע צימער האט אויך אנטהאלטן גלעזערנע קאבינעטן פול מיט פראבע רערן און קאנעס וואס האבן געקענט אנטהאלטן סיי וועלכע צאל סם.
  
  לאָראַן שרייַען אַ נייַע קאָד. דרייק האט אים געשלאגן מיט דער פויסט. די טיר האט זיך אויפגעהויבן. ער איז געלאפן צום װײטן עק צימער, געעפנט א שאַפע און גענומען זוכן דעם קאנעסער. היידן איז געבליבן הינטער. קאַווערינג זייער באַקס, יעדער מאַנשאַפֿט מיטגליד האלט דער ווייַטער איינער אין דערזען.
  
  דרייק איז דורכגעגאנגען דורך קאַנאַסטער נאָך קאַנאַסטער. יעדער האט געהאט אן אפדרוק פון שווארצע, דרייסטע אותיות און נומערן, און מען האט זיי נישט באפוילן. א מינוט איז דורכגעגאנגען. סמיט געעפנט פייער אַרויף די טרעפּ און מאַי האט די זעלבע אַ ביסל סעקונדעס שפּעטער. מע ן הא ט ז ײ אטאקירט , דאװנען , א ז קײנע ר װע ט ניש ט זײ ן גענו ג אידיאטיש , צ ו שיק ן א גראנאט ן אי ן קאמף .
  
  - פארשטאנען !
  
  ער האט אויפגעהויבן דעם קאנטעאר, עס האט אים גענומען א האלבע סעקונדע צו געדענקן אז עס אנטהאלט א ביאלאגישן וואפן וואס קען כאטש פארניכטן אמעריקע, און האט עס אריינגעשטעקט אונטערן ארעם. "עס איז צייט צו גיין".
  
  אלס איינעם, קאארדינירט, האבן זיי אנגעהויבן זייער צוריקציען. מייַ און סמיט באדעקט די טרעפּ ביז דרייק און היידן ריטשט די כאָלוויי, דעמאָלט יאָרגי און דאַל באדעקט זיי. מייַ און סמיט געשווינד צוריק ווי אַליסיאַ געדריקט די ליפט קנעפּל.
  
  די טירן האבן זיך גלײך אויפגעהויבן.
  
  - שנעלער! - הא ט מעי געשריג ן גיך , דערשינע ן פו ן א װינקל . "זיי זענען אַ ביסל סעקונדעס הינטער מיר."
  
  זי האט אומגעקערט פייַער, פּינדינג זיי צו דער ערד.
  
  סמיט געגאנגען די אנדערע וועג, איצט דאַל באדעקט אים, ביידע מענטשן צוריקציענ זיך צו די טירן.
  
  או ן דא ן האב ן זי ך געקלונגען , ד י שרעק , א שטארקע ר הערנער־געלומעניש , װא ס הא ט אנגעפיל ט ד י אויערן , או ן הא ט צוגעשיק ט ד י חושים .
  
  "וואָס די גענעם איז דאָס?" דרייק האט געשריגן.
  
  "ניין. אוי ניין!" לאָראַן סקרימד צוריק. "גיי אַרויס פון דאָרט. גיי יעצט ארויס פון דארט! זיי נאָר באפרייט עפּעס אין די סיסטעם. " זי האט זיך אפגעשטעלט. "אָה מיין גאָט ... דאָס איז סאַרין."
  
  עס איז שוין דורכגעגאסן דורך די ווענט אינעם דאך פונעם קארידאר און די זייטיגע ווענט פונעם ליפט.
  
  
  קאַפּיטל דרײַסיק
  
  
  דרייק סאַפּרעסט די ערשט סערדזש פון מורא ביי דער דערמאָנען פון די נאָמען סאַרין. ער האט געוואוסט עס איז טויטלעך. איך האב געוואוסט אז עס ווערט פאררעכנט ווי א מאסן צעשטערונג וואפן. ער האָט געוואוסט אַז סמיט, יאָרגי און קענזי האָבן אַוועקגענומען זייערע מאַסקס.
  
  או ן ע ר הא ט געזע ן װא ס מע ן הא ט געזאגט , א ז א בלאזע ר ריח־לאזע ר פליסיקײ ט זיפ ט דור ך ד י ווענט .
  
  "איך האב קיינמאל נישט געצווייפלט אז זיי האבן דא געשפארט סארין." היידען האָט זיך אויסגעשאָסן אויף יאָרגי. - אבער דאס... זי האט אנגעכאפט זײן מאסק.
  
  דרייק האָט געוואוסט אַז כּמעט אַלץ קען זיין מאַניפּיאַלייטיד, ענדזשאַנירד אָדער אפילו ריימאַדזשאַנד. דער בלויז שיעור איז געווען די פאַנטאַזיע. די פליסיק נערוו אַגענט איז געווען ינפאַנאַטלי פלעקסאַבאַל. איצט איז ער צוגעלאפן מיט אלע כוחות צו קענזי, אבער ער האט געזען אז אליסיע און מאי זענען שוין דארט. די ישראל פרוי האט געטראגן א מאַסקע, אבער אירע אויגן זענען שוין געווען פארמאכט און איר קערפער איז געווען הינק.
  
  סאַרין קענען טייטן אין איין צו צען מינוט, דיפּענדינג אויף די דאָזע.
  
  "ניין," דרייק געזאגט. "ניין ניין".
  
  סמיט האָט זיך אַראָפּגעגליטשט אין דער זייט פונעם ליפט, שוין אומבאוואוסטזיניק, איידער דאַהל האָט געראטן צו ציען די מאַסקע גאָר איבער זיין פּנים.
  
  דער ליפט האט זיך אויפגעהויבן, צוריק צום ערשטן שטאק.
  
  "וואָס זאָל מיר טאָן?" היידן האט געשריגן איבער דעם לינק. "וואָס מאָל האָבן זיי?"
  
  "וועלט געזונטהייט ארגאניזאציע?" לאָראַן רעאַגירט געוויינטלעך. - װער איז געװארן שאטן ?
  
  "נאָר געפֿינען אַ פאַרשילטן לאַב שטשור אָדער אַ דאָקטער און זאָגן אונדז וואָס צו טאָן!"
  
  קינימאַקאַ האָט סמיט אַ אַקסל געטאָן, ווען די טירן האָבן זיך אָפֿן. דרייק האט געזען אז ער גייט ארויסלויפן, און איז דאן צוערשט אריינגעלאפן, וויסנדיג אז דער האוואי האט מסתמא פארגעסן פון די ווארטן שוועדן, רוסן און ישראלים. ע ר הא ט גלײ ך דערזע ן װא ס הא ט אויסגעזע ן װ י שװאכ ע פארע ס זיפ ט דור ך אל ע הויכע ר ווענט . זיין הארץ האט זיך געזונקען. "עס איז אויך באפרייט דאָ."
  
  "דער גאנצער קאָמפּלעקס," לאָראַן געזאגט. "איך האָבן אַ לאַב אַססיסטאַנט רעכט דאָ."
  
  - איך דארף אים נישט - האט קינימאקא געאטעמט. "מיר דאַרפֿן אַטראָפּינע. וואו איז דאָס פאַרשילטן אַטראָפּינע?
  
  עס איז געווען אַ נייַ קול אויף די שורה. "ווי פילע מענטשן זענען ינפעקטאַד? און צו וואָס מדרגה?
  
  דרייק סערווייד די געגנט, געלאפן פֿאַר דעקן, וואָפן לעוועלינג. אַליסיאַ האָט אים געשטיצט. באַוועגונג פאָרויס געמאכט זיי האַלטן.
  
  "פאַרשילטן!" הײַדן האָט געװײנט. "מיר האָבן דריי אייגענע און דאַזאַנז פון מענטשן שוין פאַרכאַלעשט אין דער לאַבאָראַטאָריע. דו מוזט קומען אהער מיט דעם קעגנער, און דו מוזט עס איצט טאן!"
  
  "זאַרין איז דעדלי," דער מענטש געזאגט. "אָבער עס קען נעמען אַ שעה צו טייטן. מיר זענען אויף די רעכט וועג, צוטרוי מיר. מיר זענען געווען גרייט פֿאַר דעם. זאָג מיר, האָבן די קרבנות שוועריקייטן מיט אָטעמען?
  
  דרייק האט צוריקגעקוקט. היידן האט גענומען א מינוט צו קאָנטראָלירן. - יא - האט זי געזאגט מיט א שטיקעלע אין האלדז. "יא עס איז".
  
  דרייק האָט געזען דאַל גיין צו קנזי, איר דזשענטלי ציען איר אַוועק פון אַליסיאַ און שטיין איר אין זיין געווער. ער האָט גלײַך געקוקט אויף קינימאַקו. קיינער מער. ערגעץ אַנדערש. די וועלט איז פאַרשווונדן, און בלויז איין זאַך בלייבט אויף די געוויסן פון די שוועדן.
  
  "מאַנאָו. וואָס זאָל מיר טאָן?"
  
  דער גרויסער האוואאינער האט געשנארקט. "אַטראָפּינע און די אָטאַמאַטיק ינדזשעקטער".
  
  דער קול האט תיכף געענטפערט. "מעדיציניש קאַמפּאַרטמאַנץ זענען ליגן אויף יעדער שטאָק. יעדער אָפּטייל כּולל עטלעכע אַנטידאָטעס, און אַטראָפּינע איז איינער פון זיי. דאָרט איר וועט אויך געפֿינען אָטאַמאַטיק נאַזאַלז. נאָר שטעקן עס אין דיין דיך מוסקל."
  
  "איך וויסן וואָס צו טאָן!"
  
  דרייק האט געווארט ביז דער טעכניקער זאל זאגן קינימאקא וואו צו גיין, און איז דאן ערשט געגאנגען. ניט אַ סניק אַרויף, קיין ויסמיידן ביי די טישן; דאָס מאָל זיי זענען קעפ אויס, שטיצן זייער געפאלן פריינט, טשאַלאַנדזשינג קיין זשוליק פאָלק וואָס איז געווען נאַריש גענוג צו נעמען זיי אויף. דע ר דיל ע אי ז נא ך געװע ן פארפאס ט מי ט קערפער , נא ר איצ ט זײנע ן ד י שלאפנדיק ע קערפער ס געװע ן פארקריגל ט מי ט װײטיק , טײ ל האב ן שוי ן געציטערט .
  
  ד י פראנטער טירן זײנען פארניכטעט געװארן. מענטשן אין מאַסקס און סוץ פּלאַצן אינעווייניק.
  
  דרייק האָט אַ זאָג געטאָן זיין שטול און דערנאָך דערזען די מעדיצינישע בוכטע אין איינע פון די עקן פונעם צימער. ער איז געלאפן. רעכטס איז געלעגן די קערפער פון א רוסן, אנגעטאן אין קעוולאר, דעם וואס זיי האבן געשאסן. נאך צוויי זענען געלעגן ביי אים; ז ײ האב ן זי ך צוגעטראט ן או ן געשטארבן . זארין האט זײ אויך שטארק געשלאגן. די מעלדונג פון די כעמישער יפעקטיוולי סטאַפּט די שלאַכט און ספּיראַ נאָך האט די בייאַלאַדזשיקאַל וואָפן.
  
  היידן איז צוגעלאפן פאראויס, נישט געהאלטן קיין וואפן, און האט עפנט די טיר צום מעדיצינישן בוכטע. אינעווייניג, פאר זיי זענען געשטאנען א צענדליק אמפולן פול מיט א גליטשער פליסיקייט. מע ן הא ט ז ײ קלאר ׳ אנגעצייכנט , או ן קינימאקא ע הא ט געשריג ן אוי ף דע ר אטראפין ; מאַי האָט אַרויסגעצויגן אַן אויטאָ־אינדזשעקטער און עס אָנגעפילט. קינימאַקאַ האָט אָנגעשטעקט די נאָדל אין סמיט'ס פּנים נאָר סעקונדעס איידער דאַל האָט געטאָן דאָס זעלבע מיט קענזי. אַליסיאַ און מאַי האָבן האַנדלען מיט יאָרגי, און דאַן די מאַנשאַפֿט סקוואַט אַראָפּ, ויסגעמאַטערט, געליימט, דערשראָקן אַז די האָפענונג וואָס אָנגעפילט זייער הערצער איצט געווען אַזוי פאַרצווייפלט.
  
  מינוטן זענען דורכגעגאנגען. דרייק האט זיך אויסגעדרייט צו קינימאקע. "וואָס איז געשעעניש איצט?"
  
  "נו, אַטראָפּינע בלאַקס די קאַמף פון סאַרין. זיי מוזן זיך אומקערן״.
  
  "היט זיך פֿאַר זייַט יפעקס," דער לאַב טעכניקער געזאגט. "מערסטנס כאַלוסאַניישאַנז. אָבער קאָפּשווינדל, עקל, בלערד זעאונג ... "
  
  "זאָרגט נישט," האָט אַליסיאַ געזאָגט. "די גאנצע זאַך איז גאָרנישט ערגער ווי אַ שענק לאָנטש פֿאַר Team SPEAR."
  
  "טרוקן מויל. שנעל דויפעק..."
  
  - יא.
  
  נאך א פאר מינוט זענען דורכגעגאנגען, און דרייק האט אומבאהאלפעס געשטארקט אויף יארגא'ס פנים, וואונטשנדיג הונדערט מאל א סעקונדע אפילו א טראפ לעבן צוריק אין אים. היידן האָט געפרעגט דעם טעכניק צי זיי קענען ארויסנעמען דעם סארין פונעם סיסטעם און לאזן יעדן אראפנעמען זייערע מאַסקס, אבער די מצב איז קוים אונטער קאנטראל. ווער ס'האט ארויסגעגעבן סארין קען נאך האבן אנדערע פלענער.
  
  "איצט זענען מיר אויך אין דעם סיסטעם," האָט לאָראַן זיי פאַרזיכערט. "די עף-בי-איי האט פארהאלטן עטליכע הויך-מדרגה קאמפיוטער וויסנשאפטלער וועלכע האבן שוין א שטיק צייט געגראבן אין דעם קעיס."
  
  "קיין נייַעס וועגן אנדערע ספּעציעלע פאָרסעס טימז?" האט היידן געפרעגט.
  
  "מיר טראַכטן אַזוי. נאָר באַקומען באַשטעטיקונג. דאָרט איז אַלץ אַ ביסל צעטומלט".
  
  דרייק האָט אַ פּאַטש געטאָן יאָרגי אויף דער באַק, רעכטס פון זיין מאַסקע. "דערצייל מיר איבער דעם".
  
  דער רוסישער האט זיך א ביסל גערודערט, אויפגעהויבן די הענט. זײנ ע אויג ן זײנע ן געפלויג ן אפנעמע ן או ן ע ר הא ט זי ך בלײכ ן אנגעקוק ט אוי ף דרייק . ער האָט זיך געכאַפּט, געפּרוּווט צונעמען זײַן מאַסקע, אָבער דרייק האָט עס געהאַלטן אין פּלאַץ. מיט אָדער אָן אַטראָפּינע, עס איז בעסטער צו לאָזן גאָרנישט צו געלעגנהייַט. סמיט האָט אויך געראַנגלט און דערנאָך קענזי; דאהל האט ארויסגעלאזט א לאנגע, באזונדערע זיפץ. די מאַנשאַפֿט האט די געלעגנהייט צו בייַטן אַ קורץ, שוואַך שמייכל.
  
  "לאָמיר זיי אַרויפֿשטעלן אין דער לופטן," האָט הייַדען געזאָגט. "מיר זענען דאָ פֿאַר הייַנט."
  
  לאָראַן איז צוריק אין פאַרבינדן. "אַלץ איז גוט מיט זיי? אַלע פון זיי?" זי האט נאך נישט געהאט קיין אנונג ווער איז אינפעקטירט.
  
  "אַזוי ווייַט אַזוי גוט, ליבע," דרייק געזאגט. "כאָטש אַ דאָקטער וואָלט זיין פייַן צו קאָנטראָלירן זיי."
  
  "מיר האָבן דאָ אַ טוץ פון זיי."
  
  "איצט קום איך צו דיר," האָט היידן געזאָגט.
  
  די מאַנשאַפֿט ריבילט און געהאָלפֿן יעדער אנדערע צו גיין ווייַטער פון די שוועל. היידן האט צוגעכאפט דעם ביא וואפן צו איר ברוסט, נישט זיכער אפילו איצט וועמען זי קען צוטרוי. זי האָט געפרעגט לאָראַן אַ קשיא איבער דעם לינק.
  
  "עס דאַרף זיין גענומען צו אַ זיכער אָרט אין Dallas," האָט לאָראַן געזאָגט. "דאָ איך האָבן די פרטים. זיי ווארטן אויף דיר".
  
  היידן האט געקוקט אויף דרייק מיט פארמאטערטע, פארשטעלטע אויגן.
  
  עס ענדס קיינמאָל.
  
  דרייק געוואוסט פּונקט וואָס זי איז געווען טראכטן. ווען זיי זענען געקומען צו די נויטפאַל צימער, אַוועקגענומען זייער מאַסקס און געפֿונען לאָראַן, זיי האָבן אנגעהויבן צו פילן אַ ביסל רעסטיד. דרייק האט הנאה געהאט אז מען האט אים געברענגט הייסע קאווע, און אלישיא האט געבלעטן פאר א פלאש וואסער. מאַי האָט באַ איר גענומען דאָס גלאז, גענומען אַ זופּן, דערנאָך האָט זי פֿאַרבעטן צו נעמען אַ זופּן פֿון דער געוויינטלעכער פֿלאַש.
  
  קנזי האט זיך אנגעשטויסן, צוגענומען פון מאי און זיך געלײגט. "פארוואס איך זען די פיר פון איר?"
  
  אַליסיאַ האָט צוריק באַקומען איר וואַסער. "אזוי איר זענט נאָך לעבעדיק? היי, צי דאָס ציילן ווי אַ דרייסאַם?
  
  דרייק האט צוגעקוקט. ― װײסט איר עפּעס? איך וועל פֿאַרשטיין ווען עס איז צייַט צו פאַרלאָזן דעם אַרבעט, ווען די צוויי פון איר האַלטן טריינג צו פּיעסן זיך. דא ן װע ל אי ך אפציען״ .
  
  לאָראַן אריבערגעפארן אַוועק פון סמיט פֿאַר אַ מאָמענט ווי אַ בעראַזש פון אינפֿאָרמאַציע שלאָגן איר הויפט קאָמוניקאַציע סיסטעם. דאָס כולל אַרטיקלען פון די ומגעלומפּערט באָכער אין וואַשינגטאָן, די היגע אָפּעראַציע אין Dallas, און, אין אַ ווייניקער מאָס, די סעקרעטאַר פון פאַרטיידיקונג.
  
  זי האט געהויבן מיט דער האנט, געבעטן די גרופע צו הערן, איידער זי געדענקט אז זי קען נוצן דעם לינק. "היי, אַה, נו, הי. איך וועל דיר געבן אן אדרעס אין דאלאס און דו זאלסט זיין אויפן וועג. די מער די ביאָ וועפּאַנז בלייבן אין גרויס, די גרעסערע די געפאַר. איצט מיר האָבן אַ ביסל קלעראַפאַקיישאַן. עס קוקט ווי דער אָריגינעל שלאָפן מעדיצין וואָס איז געווען ינדזשעקטיד צו ווירקן כּמעט אַלעמען ארבעטן אין די לאַבאָראַטאָריע געארבעט מיט אַ יבעריק קאָד ווי באַלד ווי איר האָט געעפנט Geronimo ס אָרן. זיי ויסקומען צו טראַכטן אַז דער קולט קען נישט נאָך עקסיסטירן איצט, אָבער לפּחות איין מענטש קען נאָך זיין ארבעטן פֿאַר זיי. סאַרין איז אויך אַקטיווייטיד דורך די זעלבע קאָד און קיין צווייפל דורך דער זעלביקער מענטש. אינעווייניק? זאל זיין. אָבער טאָן ניט פאַרגעסן אַז מיר האָבן צו באַזייַטיקן די פּראַטעקטיוו סקרינז פון דער לאַבאָראַטאָריע אַזוי אַז דער סיגנאַל קען באַקומען ין.
  
  "איר דאַרפֿן צו קאָנטראָלירן אויב מענטשן זענען געלאזן איידער דער סליפּער אַגענט טוט זיין אַרבעט," האָט היידן געזאָגט.
  
  "אויף אים. אבער דאָס איז נישט אַלע. די קערפער זענען גערעכנט געווארן." זי האט גענומען אטעם. "אונדזער לאַב שטעקן און אומשולדיק סאַוויליאַנז האָבן אַ גוט אַרבעט. זיי אַלע ויסקומען צו ריספּאַנד צו אַטראָפּינע. מע ן הא ט גענומע ן , א ז ז ײ זײנע ן געשלאפ ן אויפ ן שטאק , האב ן ז ײ באקומע ן בלוי ז שװאכ ע דאזעס , או ן ד י הילף , אי ז געקומע ן גיך . יעצט איז נישטא קיין פראבלעם מיט אידענטיפיקאציע, אבער וויבאלד מיר האבן געקענט די פאזיציעס פון די רוסן און די שוועדן, מוז מען אננעמען אז מיר זענען גערעכט. דרײַ רוסן זײַנען אומגעקומען, צװײ זײַנען פֿאַרפֿאַלן. צוויי שוועדן זענען טויט, איינער איז פעלנדיק. און דרײַ ישׂראלים זײַנען אומגעקומען, צװײ זײַנען פֿאַרפֿאַלן.
  
  "זיי האָבן נישט באַקומען אַטראָפּינע?" - האט דאהל געפרעגט באַזאָרגט.
  
  "אַוואַדע זיי האבן עס, אָבער נאָך די סאַוויליאַנז. און עס טאַקע שלאָגן זיי מער אַגרעסיוו. "
  
  אין דעם פונט, סמיט, יאָרגי און קנזי זענען געווען אויף זייער פֿיס, קוקן רעסטיד און לאָעט פֿאַר קאַמף. דרייק געחידושט אויב דאָס קען זיין איינער פון די אַפאָרמענשאַנד זייַט יפעקץ.
  
  "יאָרגי," ער געזאגט. "קוק אַליסיאַ. וואס זעסטו?"
  
  דער רוסישער האט געשמײכלט. "אייז קרעם און הייס טשילי?"
  
  דרייק האט געשמייכלט. "ער איז גוט".
  
  אַליסיאַ האָט זיך טיף צעוויינט. "וואָס די גענעם טוט דאָס מיינען. יאָגי? יאָגי? נו חבר. דו װײסט, אז איך האב דיך ליב, אבער אויב דו רעדסט נישט, מוז איך דיך הרגענען".
  
  דרייק האט זי אוועקגעצויגן צו די ווארטן קארס. "גוט געטאן ליבע, איר נאָר פּרוווד זיין פונט."
  
  
  קאַפּיטל איין און דרייסיק
  
  
  גיכקייַט איז געווען זייער ברירה, זייער גואל, זייער גאָט, און זייער בעסטער וועג צו בלייבן לעבעדיק רעכט איצט.
  
  זיי האָבן קיין ילוזשאַנז וועגן וואָס קען דערוואַרטן זיי אויף זייער וועג צו Dallas. עס האט נישט קיין חילוק וויפיל פאליציאנטן האבן געהאלפן; וויפיל עף-בי-איי סוואס און סוואט וואנס האבן זיך אויסגעצייכנט צוזאמען דעם רוט, די מענטשן מיט וואס זיי האבן געהאט צו האַנדלען זענען געווען עטלעכע פון די בעסטער אין דער וועלט, און זיי וואָלט האָבן געפונען אַ וועג אויס.
  
  דעפּענדינג אויף וואָס זיי טאַקע געארבעט פֿאַר.
  
  דרייק האָט געזען די וועהיקלעס מיט וואָס זיי זענען יקוויפּט פֿאַר די קורץ יאַזדע אַרום Dallas - צוויי שטאַט-ארויס, פיר-ראָד-פאָר קאַרס - און ברייקד שווער.
  
  "עס וועט טאַקע נישט אַרבעטן."
  
  געדענקענדי ק דע ם פארקיי ט או ן זיי ן אינהאלט , הא ט ע ר זי ך גענומע ן צ ו א פא ר פארקינג־פלאץ ן נעב ן דע ם ארויסגאנג .
  
  "זיי וועלן".
  
  לאָראַן אויסגעדריקט איר צושטימען. "איך וועל בעטן דעם עף-בי-איי צו קוקן אין דעם."
  
  "שנעל". דרייק איז שוין געגאנגען אזוי. "אַלע? לאָדן די באַרען אַרויף. מיר וועלן באַלד דאַרפֿן אַלע די אַממאָ וואָס מיר האָבן. "
  
  מיט היידן אין צענטער, זענען זיי צוגעלאפן צו די קארס, א שווארצע סטעלט דאדזש טשאַללענגער און א ליכט בלויער מוסטאַנג מיט צוויי ווייסע סטריפּס צוזאמען די קאַפּטער. דאַהל געענדיקט די מוסטאַנג, וואָס איז געווען גרויס ווייַל דרייק געוואלט די טשאַללענגער. פאליציי קארס האבן זיך געשריגן, זיך געגרייט אפצושטעלן א רוט דורך דאלאס דאלאס. דער העליקאפטער האט געשוועבט נעבן, געווארנט אז עס קען אראפגעשאסן ווערן דורך SWAT טימז צוליב די הויכע מאשינען. ביידע קארס זענען געווען גענוג ניי צו ווערן אריינגעבראכן - די עף-בי-איי האט נישט געדארפט די שליסלען.
  
  דרייק איז אריינגעקומען מיט יארגי, וועלכער האט גענומען די פאסאזשירן זיצפּלאַץ, היידן, אַלישאַ און מייַ. ע ר הא ט אנגעהויב ן דע ם מאטאר , שמייכלענדיק .
  
  "דאָס," ער געזאגט, "איז דער געזונט פֿאַר וואָס איך וואָלט באַקומען אויס פון בעט איידער זעקס אין דער מאָרגן."
  
  אַליסיאַ איגנאָרירט דעם. ז י אי ז געװע ן געװוינ ט צ ו זײ ן קינדישקײט ן או ן ז י הא ט זי י אל ע געלאז ט װיסן .
  
  דרייק האָט אָנגעהויבן דעם מאָטאָר. דאַהל האָט אָנגעהויבן דעם מוסטאַנג ביי אים, און די צוויי מענטשן האָבן ענדלעך געשמײַכלט דורך צוויי רייען פענצטער צוזאַמען.
  
  היידן האט אנגעקלאפט דעם קאנעסער אויפן רוקן פון זיץ. "ביאָלאָגיקאַל וועפּאַנז".
  
  "מממ, יאָ. פייַן."
  
  ער האט זיך צוגעדריקט צום דיל, אויסגעדרייט דעם סטיר און אריינגעפירט דעם אויטא אין דעם שמאלן פלאץ פונעם פארקינג פלאץ און זיך געפארן צום ארויסגאנג. דער אויטאָ האָט זיך אָפּגעשפּרונגען אויף אַן אומגלײַכן פאַרוועג, דער פראָנט האָט זיך אויפגעהויבן און דער הינטן האָט זיך אָפּגעסקריפּט. פֿונקען פֿלעגן.
  
  הינטער דרייק האט דאהל געזען ווי פונקן פלאצן איבער זיין ווינטשויב, אים אריינגעכאפט אין פלאמען פאר א רגע. דאָך איז ער נישט געווען צופרידן.
  
  "קינעל, דרייק. האסטו פרובירט אריינצוגיין אין דעם? "
  
  "נאָר גיי," האָט היידן געענטפערט. "די באַזאָרגט בנין איז בלויז נייַן מינוט אַוועק."
  
  "יאָ, אפֿשר אויף די ראַסע שפּור," סמיט געזאגט. "אָבער דאָס איז Dallas און די צוויי זענען נישט ראַסערס."
  
  ― װילסט שיסן, לאַנסעלאָט? דרייק האט א זיפצן געטאן. - קריכן איבער יענעם שװעד און כאפ אים.
  
  "נישט קיין ענין".
  
  "דו ביסט בייז?" אַליסיאַ זיך איינגעשריבן. - אַוודאי נישט, לאַנסעלאָט.
  
  - קאנען מיר - - האט היידן װידער געפרװוט.
  
  לאָראַן ס קול דערטרונקען געווארן איר אייגענע. - די שונאים קומען, - האט זי געזאגט, דערנאך - װערט נישט דערשאסן, לאנסלאט.
  
  דרייק האט געהאלטן אַ באַטייטיק סומע פון אָוווערסטיער דורך כאָונינג זיין סטירינג און ניצן ביידע ליינז. א פאליציי אויטא איז געווען פאראנט, פארמיידן אנדערע דרייווערס אריבערצוגיין זייער וועג. די טשאַללענגערס רייסט פאַרגאַנגענהייַט די ינטערסעקשאַן, איצט סעראַונדאַד דורך הויך בנינים. דער מוסטאנג האט זיך דורכגעפארן א האלבע סעקונדע שפעטער, ענג פעלנדיק די הינטן פענדער פון די דאַדזש. דרייק האט געקוקט אין דער הינטערשפּיגל און אלעס וואס ער האט געקענט זען איז דאהל'ס פארקלעפטע ציין.
  
  "איצט ווייס איך וואָס עס איז צו זיין יאָגן דורך אַ הייַפיש."
  
  ערגעץ פאראויס איז געווען דער פארבליבענע קאנטינגענט פון רוסן, שוועדן און מדינת ישראל, אלע באשולדיגט מיט דער זעלבער אויפגאבע צו צוריקקריגן בייאלאגישע וואפן, וואס איז ספעציעל אויסגעשטעלט צו פארניכטן אמעריקע'ס עסן פארזארגונג.
  
  "פארוואס טאָן מיר ניט נאָר צעשטערן עס?" - האט קינימאקא געזאגט בשעת׳ן האלטן זיך אויפן שטעקן.
  
  "יושרדיק קשיא," דאַהל באמערקט.
  
  "אַז ס רעכט," לאָראַן געזאגט. "אָבער איך האָב נאָר געזאָגט אַז עס זענען פּראָטאָקאָלס. פּראָוסידזשערז. טאָן דאָס פאַלש און איר קענען טייטן זיך און אַ פּלאַץ פון אנדערע. "
  
  דרייק האט ארויסגעלאזט די גאז ווי א שארפע קורווע האט זיך באוויזן פאראויס. נאכאמאל האט די פאליציי פארשפארט אלע אנדערע רוטעס, און ער האט די קאר גראצלי געצויגן ארום דעם ווינקל, אראפגעלאזט די רעדער און געלאפן דורך א רויט ליכט. דאהל איז געװען א פאר פוס הינטער אים. פוסגייער האבן זיך געשטעלט אין די גאסן, אנקוקן, געשטויסן, אבער זיי זענען אפגעהאלטן געווארן דורך פאליציאנטן מיט מעגאפאָנען. דרייק איז שטענדיק געווען אַקיוטלי אַווער אַז עטלעכע קען נישט הערן.
  
  "די פאליציי קענען נישט שעפּן דאָס אַלץ," האָט הייַדען געזאָגט. "פּאַמעלעך גייז. מיר האָבן נאָך פינף מינוט. "
  
  אין דעם מאָמענט, איז אַ פּיקאַפּ טראָק געקומען פליענדיק פון אַ זייַט גאַס, כּמעט פליסנדיק איבער אַ פּאָליציאַנט וואָס איז איגנאָרירט עס. ע ר הא ט זי ך גענומע ן אי ן זײע ר װעג , או ן דא ן הא ט ע ר זי ך געכאפט . יארגי האט שוין אראפגעקלאפט דאס פענצטער, און מאי האט צעבראכן דאס גלאז אין הינטן.
  
  דער פיקאפ, א זילבערנער עף-150, האט זיך אויפגעהאלטן ווען ער האט זיך דערנענטערט. דאס שמייכלענדיקע פנים הינטערן ראד האט אויף זײ געשטארקט, זײ צוקוקן צװײ מאל אזויפיל װי אויף דעם װעג. יארגי האט זיך צוגעבויגן אויף זײן שטול.
  
  "אוי ניין, ניין, ניין. דאס איז נישט גוט. איך קען זי. איך קען זי. "
  
  דרייק האט א שנעלן קוק געטאן. "איך טראַכטן ער קוקט ווי אַ רוסיש ווייטליפטער."
  
  "זי איז געווען ביי די אָלימפּיקס," האָט יאָרגי געזאָגט. "דאָס איז געווען איידער זי איז געווארן אַ מיליטעריש מערדער, איינער פון די בעסטער צו קומען אויס פון רוסלאַנד. זי איז אָלגאַ.
  
  דרייק האט פארלאנגט ווען א האנדפול פוסגייער זענען ארויסגעפארן פאר שנעלע קארס, רוב פון זיי האלטן צעל פאָנעס אינטשעס פון די אויגן.
  
  "אָלגאַ?"
  
  "יאָ, אָלגאַ. זי איז אַ לעגענדע. האָט איר קיינמאָל געהערט פון איר?"
  
  "ניט אין דעם קאָנטעקסט. ניין".
  
  די זילבערנע עף-150 האט זיך שארף אויסגעדריקט, און האט אריינגעקראכן אין די זייט פון זיין טשאַללענגער. באפרייט פון די וואַנדערינג סטאַדע, דרייק סטעפּט אויף די גאַז ווידער און באפוילן פאָרויס, די טשאַללענגער ריספּאַנדינג מיט אַ סאַטיספייינג ברום. אָלגאַ געמאכט אן אנדער קער, אַימעד בייַ די דערציען דריי-פערטל פליגל, אָבער מיסט דורך עטלעכע אינטשעס. איר F-150 איז אַריבער צו די אנדערע זייַט, רעכט צווישן דרייק און דאַהל. דער שוועדישער מאַנוווער זיין מוסטאַנג הינטער איר.
  
  "איך קען נישט באַראַן עס," ער האט געזאגט. "צו ריזיקאַליש."
  
  "איך קען זי נישט שיסן," האָט מאַי געזאָגט. "זעלביקער פּראָבלעם".
  
  - ווי אזוי ערווארט זי צו אנטלויפן ? קינימאַקאַ באַטראַכט.
  
  "אָלגאַ איז ינווינסאַבאַל," יאָרגי פאַרזיכערט זיי. "און זי קיינמאָל פיילז."
  
  "עס איז גרויס פֿאַר איר," האָט אַליסיאַ געזאָגט. "אפֿשר איר צוויי קען באַהאַלטן אונטער דער זעלביקער מאַטראַס."
  
  דריי אויטאס האבן זיך פארשפארט, אנדערע אויטאמאבילן זענען מערסטנס אפגעשטעלט געווארן, און פוסגייער זענען געווארנט געווארן דורך די שטענדיגע געוויין פון פאליציי סירענס. דרייק האָט נאָכגעפאָלגט היידן'ס אינסטרוקציעס, בשעת היידן איז געזעסן צוגעקלעפּט צו דעם עקראַן פון זיין פּאָרטאַטיוו סאַט נאַוויגאַציע.
  
  דרייק האט געזען אַ לאַנג גלייך פאָרויס.
  
  "בלײַב מיט מיר, דאַל," האָט ער געזאָגט. - שטופט די כלב אין א װינקל.
  
  ער האט אויפגעהויבן גיכקייט, זיך האלטן צום צענטער וועג. דער בלאָנדזשע אויטאָ האָט זיך טאַקע אָנגעהויבן אַרויסציען פון דער זייטיקער גאַס, אָבער איז געשטאָרבן ווען דער דרייווער האָט געזען דעם דערנענטערנדיקן יאָגן. דרייק האט געהאַלטן דעם האַמער אַראָפּ, וואַטשינג אָלגאַ און דאַהל הינטער איר. די מאטארן האבן גערוימט, די רעדער האבן זיך געפלאצט. גלעזערנע פענסטער פון קראמען און אפיס געבײדע האבן געפלאקערט װי אין א נעפל. פוסגייער זענען אויפגעשפרונגען אויפן וועג צו נעמען בילדער. די פּאָליצייַ מאַשין האט זיך איינגעשריבן די יאָגן, קומען אַרויף צוזאמען מיט אָלגאַ, אַזוי דרייק איצט האט צוויי קאַרס אין דערציען מיינונג.
  
  "דריי מינוט," האָט היידן געזאָגט.
  
  "ציען אויס דיין וועפּאַנז, מענטשן," האָט אַליסיאַ געזאָגט.
  
  "לאמיר האפן אז די רוסישע כלבה גייט נישט שטילערהייט אוועק," האט קנזי געזאגט.
  
  יארגי האט שווער געשלינגן לעבן דרייק.
  
  דערנאָך, פאָרויס, די מאָדנע און שרעקלעך זאַך געטראפן. ד י געשטאלט ן זײנע ן ארוי ס אי ן מיט ן װעג , אראפגעפאל ן אוי ף אײ ן קני , או ן געעפנ ט פײער .
  
  בולאַץ פּירסט די פראָנט פון די טשאַללענגער, קלאַנגינג קעגן מעטאַל און פּאַנטשינג דורך באָלץ. פֿונקען זײַנען געפֿלױגן אין דער לופטן. דרייק פארטריבן די מאַשין לעגאַמרע גלייַך.
  
  "קלאַפּ די פאַקינג דעקל!" - האט ער געשריגן.
  
  מער שאַץ. די פאליציי זענען געלאפן מיט אלע כוחות פונעם טראטואר, פרובירט אפצושטעלן די שיסער. ד י ציװילע ר האב ן זי ך געטויבן . די סוואט מאַנשאַפֿט האט פארלאזט די באהעלטעניש און געלאפן צוזאמען מיט די פאליציי, וואפן געצילט אבער נישט גענוצט צוליב דער מעגליכקייט צו שלאָגן מענטשן אויף דער אנדערער זייט וועג.
  
  דרייק'ס ווינטשויב האט אויפגעריסן, שארף האבן גערעגנט אויף זיין רעקל, אקסלען און אויף די קני. דער קויל האָט געטראָפן די כעדרעסט נאָר אַ ביסל אינטשעס רעכטס פון זיין אויער. דער יאָרקשירמאַן האָט געוואַרט נאָך צוויי סעקונדעס, דערלויבט די גאַנערס זיך נאָך אַמאָל אויסצוגלײַכן, און דערנאָך האָט זיך אָפּגעשניטן דעם טשאַללענגער מיט גרויס קראַפט.
  
  געלאזן אָלגאַ ס F-150 אין די שורה פון פייַער.
  
  ז י הא ט זי ך פארדריי ט אי ן אײגענע ם רער , געשלאג ן דע ם פאליציאנט ן אי ן דע ר רעכטע ר זײט , אבע ר ד י קויל ן האב ן נא ך געטראפ ן . דער מאַן, וואָס איז געזעסן נעבן איר, איז פּלוצעם הינקען; רויט פארפלייצט די ינלענדיש פון די מאַשין. אן אנדער רוסיש איז טויט, און בלויז איינער בלייבט.
  
  דאַל איז פּלוצלינג אין דער דירעקט שורה פון פייַער.
  
  אבער ביז דעמאלט האבן די גוננערס זיך פאָוקיסט אויף די דערנענטערנדיקע פאליציי און סוואט, בלויז צוויי פון זיי האבן זיך אויסגעדרייט און געעפֿנט קאַווערינג פייער, וועגן צו לויפן. דרייק האט געזען די קוילן דורכשטעכן דעם עולם, געזען די ביטול מיט וועלכע די דאזיקע מענטשן - פארמאכן ישראלים - האבן באהאנדלט ציווילע.
  
  "צו גענעם מיט אַלץ," ער האט געזאגט. "עס וועט נישט דערלאָזן."
  
  "דרייק!" היידן האט געווארנט. "צוויי מינוט".
  
  מאי האט זי אנגעכאפט בײ דער פלײצע. "עס מוז געטאָן ווערן."
  
  דרייק האט אויפגעטרעטן דעם גאז פעדאל און איינגעשלונגען די ערד צווישן די קאר און די אנטלאפענע שיסער. יארגי האט זיך ארויסגעבויגן פון אײן פענצטער און מאי האט זיך ארויםגעבויגן פון דעם אנדערן. מיט'ן ציל מיט זייערע געווער, האבן זיי יעדעס מאל געשאסן דריי שיסער אין די טויטע גלייך גאס, אן קיין שאנס צו אנדערע אומגעקומענע, און אראפגעווארפן די אנטלויפן.
  
  דרייק האט זיך שארף אויסגעדרייעט, זיך אויסגעדרייט פון זייערע פאלן קערפער.
  
  "מזרים".
  
  אין דער הינטערשפּיגל, די פאליציי געכאפט זיי. דערנאָך אָלגאַ און דאַל אומגעקערט, רייסינג ווי שנעל ווי זיי קען, רייסינג יעדער אנדערער אַראָפּ די צענטער פון די וועג. אָלגאַ ס מאַשין איז געווען באדעקט מיט בלוט, די ווינטשויב איז פעלנדיק, די פליגל, זייטן און כעדלייץ זענען צעבראכן, גומע פלו אַוועק איינער פון די טירעס. אבער זי געקומען סייַ ווי סייַ, ימפּלאַסאַבאַל ווי אַ הוראַגאַן.
  
  "נײַנציק סעקונדעס," האָט היידן געלייענט אויף הויך.
  
  "וואו?" איך האב געפרעגט. דרייק האט געפרעגט.
  
  זי האט אויסגעשריגן די אדרעס. "דרייט זיך שארף צו רעכטס, דאַן לינקס, און דער בנין וועט זיין גלייַך אין פראָנט פון איר, בלאַקינג דעם וועג."
  
  "אויף אַ אַנדערש טאָן," לאָראַן שטעלן אין. "עס זענען די יסראַעליס וואָס האָבן זיך צוריקגעצויגן פון דעם שלאַכט. און ראַסע."
  
  קנזי האָט געזאָגט: "אומאַוטערייזד. "ווי איך געדאַנק. דאָס וואָלט קיינמאָל געווען געטראפן אויב אונדזער רעגירונג וואָלט געווען ינוואַלווד."
  
  דאל האט נישט אראפגענומען די אויגן פון װעג. - דאס וואס קומט פון דיר חידושט מיך.
  
  "עס זאָל נישט זיין. איך זאג נישט אז זיי וועלן נישט האנדלען, הרגענען און פארמאכן אויפן פרעמדן טעריטאריע. פרייַנדלעך טעריטאָריע. איך זאג אז זיי וואלטן עס נישט געטון אזוי אפן".
  
  "אַה, דאָס מאכט מער זינען."
  
  דרייק האט סלאָוד אַראָפּ, שלאָגן די בראַקעס שווער, און ספּון די ראָרינג טשאַללענגער שארף צו די רעכט. דערנענטערנדיק זיך צום ווײַטן קערבל, האָט ער אָנגעהויבן דעם מאָטאָר און דערהערט ווי די טירעס שרייען אין זוכן פון טראַקשאַן. אין לעצטן מאמענט האבן זיי געכאפט, אויסגעשפיגן די גראוול און געהאלפן שטויסן דעם קאר פאראויס. עס איז געווען געהאפט אַז דאַל קען שטופּן די פאַרטיידיקער פון אָלגאַ ווען זי איז געווען אויסגעדרייט, אָבער די רוסישע איז געווען צו שנעל-וויינטיד, ריקלאַסלי שנייַדן אַ ווינקל און גענומען די פירן. די אָפּפאַל קענען באַונסט הויך הינטער איר, שלאָגן דורך די פראָנט סוף.
  
  "דרײַסיק סעקונדעס," האָט היידן געזאָגט.
  
  דאן איז אלץ געגאנגען אין גיהנום.
  
  
  קאַפּיטל צוויי און דרייסיק
  
  
  אָלגאַ ריזיקירן אַלץ, ראַפּאַדלי אַפּראָוטשינג דעם שטאַם פון די טשאַללענגער.
  
  דרייק האט געזען ווי די לינקע דריי איז זיך שנעל דערנענטערט און זיך גרייט צו דרייען דעם קאר.
  
  אין הינטן פון זינען האט ער זיך, דעם גאנצן וועג, באזארגט, אז דער לעצטער פארבליבענע שוועדיש איז ערגעץ דארט ארויס. אבער ער האט זיך קיינמאל נישט באוויזן.
  
  נאָך.
  
  א זעלנער האט זיך ארויסגעלאפן פון קראם, א בייזע סובמאשין ביקס מיט א ביקס, זיין פארבלוטיקט פנים פארקרימט אין א גרימאס פון ווייטאג. ער האט געהאט װײטיק, אבער ער איז געבליבן אויף דער שליחות. אן אנדער אַנאָטערייזד באַפאַלן. אן אנדער דריט פּאַרטיי ניצן SWAT מענטשן.
  
  דרייק האט טייקעף רעאגירט. וואָס זענען די אָפּציעס? עס האט אויסגעזען אז דורך געפערליך באוועגן לינקס, פרובירט צו איינפאסן דעם טשאַללענגער גאנץ אין די נייע שמאָלע גאס, קען ער אריינווארפן דעם הינטערשטן עק אין דעם אטאקירן שוועדן. דאָס איז געווען דער איינציקער שפּיל וואָס האָט נישט גערעכנט צי אַ מענטש האָט אַ טויטלעכן וואָפן.
  
  היידן און יארגי זענען געזעסן אויף דער אנדערער זייט פון קאר. דער שוועדישער האט אויסגעזען ווי ער גייט צו שפריצן דעם גאנצן אויטא ווי עס האט זיך גליטשן זייטווייז פארביי. זײן פינגער האט זיך אנגעשטאנענ. דרייק האט זיך געראנגלט מיט'ן סטירינג ראד, אים אנגעהאלטן שטארק, זיין רעכטע פוס האט געשטויסן די גערגל מיט די רעכטע שנעלקייט.
  
  דער שוועדישער האָט געעפֿנט אַ פֿײַער כּמעט פּונקט פּוסט - אַ פּאָר סעקונדעס איידער דער עק פֿונעם אויטאָ האָט געדאַרפֿט אַרײַנפֿליִען אין אים.
  
  און דעמאָלט די גאנצע וועלט איז משוגע, פארקערט קאַפּויער ווען אָלגאַ קראַשט אין די דריפטינג טשאַללענגער מיט אַלע איר מאַכט. זי האט ניט פּאַמעלעך אַ יאָטאַ. זי האט צוגעקראכט מיט איר קאר אין דער זייט פונעם דאדזש, גורם אז עס האט זיך אויסגעדרייען, צעטרעטן דעם שוועדן און אוועקגעווארפן זיין קערפער האלב וועג איבערן וועג. דרייק האט אנגעכאפט דעם סטירינג ראד, נישט געקענט זעהן גלייך ווי דער קאר האט זיך אויסגעפונען; צוויי דריי, דערנאָך האָט זי געשלאָגן אַ הויכן צאַמען און זיך איבערגעקערט.
  
  ע ס הא ט זי ך ארויפגעקראכ ט אויפ ן דאך , נא ך גליטשנדיק , זי ך געקראכ ט איבע ר דע ם באַטאָנען , בי ז ע ס הא ט זי ך ארײנגעקראכ ט אי ן פראנט ן קראם . דאָס גלאז האָט זיך צעבראָכן און עס האָט גערעגנט. דרייק האט זיך געראנגלט פאר באלאנס. אַליסיאַ איז געווען דערשטוינט, יאָרגי דערשטוינט.
  
  אָלגאַ האָט אָנגעקלאַפּט די בראַקעס און האָט עפעס געראטן צו ברענגען די F-150 פּלוצעם.
  
  דרייק האט זי דערזען אין דעם אומגעקערטן זײטיקן שפיגל. ד י פענצטע ר זײנע ן געװע ן צעבראכ ט פו ן אל ע זײטן , אבע ר ד י שפאלטע ן זײנע ן געװע ן צו־קלײנ ע לײכ ט אדורכצוטרעטן . ער האט דערהערט, װי מײ האט זיך געראנגלט מיט איר זיץ־גאַרטל, אים אפװארפן. ער האט געװאוםט, אז זי איז פלינק, אבער ער האט נישט געגלויבט, אז זי קאן ארײנגײן דורכן הינטן פענצטער. זיי האבן זיך נישט געקענט פארטיידיגן.
  
  אָלגאַ האָט זיך צוגעטראָגן צו זיי, ארבעטן מיט ריזיקע הענט און פֿיס, איר פּנים איז געווען אַזוי בייז, אַז עס האָט געקענט אָנצינדן די גאַנצע וועלט. בלוט האט צוגעדעקט אירע שטריכן און געדריפט פון איר האלדז אויף אירע פינגער, געדריפט אויפן דיל. זי האָט געהאלטן אַ מאַשין ביקס אין איין האַנט און אַ ראַקעט לאָנטשער אין דער אנדערער. דרייק האָט געזען דעם ספּער זשורנאַל צווישן איר ציין און די וואַרבלאַדע בייַ איר זייַט.
  
  פארמאכנדי ק ד י ריס , אי ז ז י געװע ן אומבלאזנדיק . דערנענטערט זיך צום טויט. אירע אויגן האבן קײנמאל נישט געבליצט. פּאַרע, און איצט פייַער, פּלאַצן פון די מאַשין הינטער איר, ליקינג איר פאָרעם. דרייק האָט דערנאָך געזען אַ בלוי בליץ און איינגעזען אַז די מוסטאַנג איז אנגעקומען. ער האט געזען אָלגאַ טשאַקלען. ער האט געזען די מאַנשאַפֿט שפּרינגען אויס פון אן אנדער מאַשין אין אַ קאַמיש פון קאַמף.
  
  אָלגאַ האָט זיך געפֿאַלן אויף איין קני, אָנגעוויזן דעם ראַקעט־לאַנצער אויף איר ריזיקן אַקסל און געצילט אויפֿן קאַפּויער טשאַללענגער.
  
  וועט עס דעמאָלט צעשטערן בייאַלאַדזשיקאַל וועפּאַנז?
  
  זי פאַרפאַלן עס. עס איז קיין באַרדאַסדיק געדאַנק הינטער דעם דימאַניק פּנים.
  
  ז ײ זײנע ן געװע ן הילפסלאז . ד י פרויע ן אויפ ן הינטערשט ן זי ץ האב ן זי ך איצ ט אויפגעהויבן , זי ך אפגעלאז ט או ן געזוכ ט צ ו געפינע ן עפע ס א װאדל־צימער . זיי האבן נישט געזען וואָס קומט, און דרייק האט נישט זאָגן זיי. זיי האָבן גאָרנישט געקענט טאָן וועגן אים.
  
  אָלגאַ האָט געצויגן דעם צינגל און די ראַקעט האָט זיך אָנגעצונדן.
  
  פריינט, משפּחה, אַזוי מיר גיין ...
  
  טאָרסטען דאַהל האָט זיך געטראָגן ווי אַ שרעקלעכער בלאָטער; לױפֿנדיק מיט פֿולן כּוח, מיט אַלע כּוחות, האָט ער אַרײַן אין אָלגאַ פֿון הינטן. די ראַקעט לאָנטשער סליפּט, זייַן שיסוואַרג איז דיוויייטיד און פייערד אין אַ אַנדערש טרייַעקטאָריע. דאַהל אַליין, ראטעווען די סיטואַציע, מוזן האָבן דורכגעקאָכט די סטראָנגעסט קלאַפּ אין זיין לעבן, זינט אָלגאַ האט נישט רירן.
  
  דער שוועדישער איז פּונקט געלאָפן מיטן קאָפּ אין דער וועלט'ס שווערסטע ציגל וואַנט.
  
  דאהל איז געפאלן אויפן רוקן מיט א צעבראכענע נאז, אומבאוואוסטזיניק.
  
  אָלגאַ האָט אַוועקגעוואָרפן דעם משוגענעם שוועדן, קוים באמערקט די פּרעכטיק באַפאַלן. ז י הא ט זי ך אויפגעהויב ן װ י א נײע ר בארג , אראפגעלאז ט דע ם ראקעט ן לאנרער , או ן מי ט אײ ן האנ ט אויפגעהויב ן ד י מאשין־געװער , בלוט , נא ך דראפנדי ק פו ן אונטן , געשפײצ ט אויפ ן דיל .
  
  דרייק האָט דאָס אַלץ געזען, זיך אויסגעדרייט צו שטופּן יאָרגי אַרויס, דערנאָך היידן. דער קאפ האט זיך נאך אלץ געדרימלט, אבער ער האט געראטן צו כאפן אליסיע'ס אויג.
  
  "מיר זענען גוט?" זי האָט געוואוסט אַז עפּעס איז פאַלש.
  
  "איך האָב נאָר געזען דאַל שלאָגן אָלגאַ מיט אַלע זיין מאַכט, באַונסט פאַרכאַלעשט, און זי קוים באמערקט."
  
  אַליסיאַ האָט קוים געכאַפּט דעם אָטעם. "באַרען. מיר".
  
  "און איצט זי האט אַ מאַשין ביקס."
  
  היידן איז ארויס. מאַי איז איר אַ שפּרונג געשפּרונגען, אַ וועג אַרײַן אין דעם קליינעם שפּאַלט. דרייק האט זיך צוריקגעקערט, געקוקט אויף דער שפיגל אפילו ווען ער האט פרובירט זיך צודרייען דורך זיין אייגענע קליינע פענצטער. אָלגאַ האָט אויסגעגלײַכט דאָס ביקס, נאָך אַ מאָל געמײַנט, אויפֿגעהויבן איר פֿרײַע האַנט און אַרויסגעצויגן די צאָן פֿון מױל, זי אַװעקגעװאָרפֿן צו דער ערד. אי ן דע ם מאמענ ט זײנע ן אנגעקומע ן ד י איבעריק ע פו ן דאהל ס מאנשאפט .
  
  און איינער פון זיי איז געווען Mano Kinimaka.
  
  דער האַוואַייאַן, אין אמת מאָדע, לאָנטשט זיך אין פול גיכקייַט, פֿיס פון דער ערד, געווער אויסגעשטרעקט, אַ מענטש פּראַדזשעקטאַל צעבראכן אַ פּילקע פון מוסקל און ביין. ער האט געשלאגן אולגא אויף די פלײצעס, גענוי, בעסער װי דאל, און האט שטארק געקװעטשט. אָלגאַ האָט זיך צעשלאָגן פאָרויס זעקס פֿיס, און דאָס אין זיך איז געווען אַ נס.
  
  קינימאקא האט זיך אויסגעדרייט אין פראָנט, אַנטקעגן דעם רוסישן.
  
  די מאשין איז געפאלן אויפן דיל.
  
  דרייק האט געלייענט אירע ליפן.
  
  - דו זאלסט זײן אויף די קני, קלײנע מענטש.
  
  קינימאקא האט געשװאונקען דעם הײמאכער, װאם אולגא האט זיך טײםטיק אויסגעדריקט, שנעלער װי דרייק האט געקאנט פארשטײן. איר אייגענע פויסט האָט זיך דאַן אַריינגעשלאָסן טיף אין מאַנאָ'ס קידניז, וואָס האָט גורם געווען אז דער האַוואַייאַן האָט גלייך געפאלן אויף זיין ניז און געכאפט די לופט.
  
  קנזי און סמיט גאַט צו די באַטאַלפילד. דרייק קען נישט העלפן צו פילן אַז עס וואָלט נישט זיין גענוג.
  
  ע ר הא ט זי ך געקריצט , בי ז דא ס פלײ ש הא ט זי ך צעריס ן פו ן בויך , בי ז ד י בעק ן בי ן הא ט געקרימט . ער האט זיך ארויסגעריסן פון קאר און איגנארירט דאס פרישע בלוט. סיגנאַלינג אַלעמען אַחוץ היידן, ער אנגעהויבן צו הינקען צו די סצענע פון די שלאַכט ווי סירענס געבלאזן אַרום זיי, פלאַשינג בלוי לייץ אָנגעפילט זיין זעאונג פעלד, און די ברום פון מענטשן, קאַפּס און זעלנער אָנגעפילט די לופט.
  
  ער האָט זיך געכאַפּט אין גאַס, צוגעגאַנגען צו אָלגאַ. דער רוסישער האָט איגנאָרירט סמיט ווען ער האָט איר געשאָסן אין מאָגן; זי האט אנגעכאפט קענזי בײ די האר און זי געװארפן אויף זײ. ד י ברוינע ר צענדליקע ר זענע ן געבליב ן אנגעקלאפ ט אי ן דע ר רוסישע ר הענט , או ן קנזי , א שאקירט , הא ט זי ך אומגעקער ט או ן זי ך אראפגעקלאפ ט אי ן ד י גראבע , זי ך פו ן אי ר פלײש . אָלגאַ האָט דאַן געשלאָגן איר האַנט אויף סמיטס האַנטגעלענק, וואַרפן די ביקס צו דער ערד און דער זעלנער צו שרייען.
  
  ― שיסן אַף מיר? איך וועל אָפּרײַסן דיין אָרעם און דיך דערשטיקן מיטן בלוטיקן סוף."
  
  דרייק האט אלנגעזאמלט זיין שטאַרקייַט און שלאָגן איר פון הינטער, לאַנדינג דרייַ בלאָוז צו די קידניז און קאַסטן. ער וואָלט האָבן געוויינט זיין ביקס, אָבער פאַרפאַלן עס אין אַ צופאַל. אָלגאַ האָט אפילו נישט באמערקט די באַפאַלן. עס איז געווען ווי שלאָגן אַ בוים שטאַם. ער האט זיך ארומגעקוקט אויף א געװער, א זאך װאם ער האט געקאנט באנוצן.
  
  ער האט עס געזען.
  
  מאַי איז אַרויף, נאכגעגאנגען דורך אַליסיאַ, און דעמאָלט יאָרגי, ווייַס ווי אַ בויגן. דרייק האט אויפגעהויבן דעם ראקעט לאנצטער, אים געהאלטן איבערן קאפ, און אים אראפגעברענגט מיט אלע כוחות אויפן רוקן פון דעם רוסן.
  
  דאָס מאָל האָט זי זיך באַוועגט.
  
  קינימאקא האט זיך צוריקגעצויגן צו דער זייט, ווען דער ריזיקער בארג איז געפאלן אויף איין קני. דער ספּער זשורנאַל איז אַרױסגעפֿאַלן פֿון אירע צײן. אַ רפּג איז אַראָפּ פֿון איר גאַרטל. דרייק האט אראפגעלאזט זיין וואפן, אטעמען שווער.
  
  אָלגאַ האָט זיך אױפֿגעשטעלט, זיך אומגעקערט, געשמײכלט. - איך װעל דיך צעטרעטן ביז דו װעםט זײן א שלײם אויף בטון.
  
  דרייק איז אוועקגעפארן. אָלגאַ ס זעץ גרייזד זיין דיך און געפֿירט אַ יקספּלאָוזשאַן פון ווייטיק פון איין עק פון זיין גוף צו די אנדערע. אלישע איז ארײן אין װאסער, אבער זי איז געװארפן הויך אין דער לופט און געװארפן אויף קענזי. קינימאקא האט זיך אויפגעהויבן צו א קאפ, וואס האט אים געשיקט גלייך צום באקן. סמיט האט געלאנדעט אומצאליגע זעץ אויפן גוף, נאכגעגאנגען דורך דריי אין האלדז און נאז, וואס האט גורם געווען אז אָלגא האט אויסגעבראכן אין געלעכטער.
  
  "אָה, דאַנקען דיר, בעיבי, וואָס געהאָלפֿן באַקומען באַפרייַען פון לייכעץ. ביטע, נאָך איינער."
  
  זי האט ארויסגעשטעלט איהר פנים צו סמיטס קלאפ.
  
  אַליסיאַ געהאָלפֿן קענסי אַרויף. די פאליציי זענען געלאפן צו זיי. דרייק האט נישט געקענט העלפן וואונטשן אז זיי בלייבן אוועק. דאָס קען ווערן אַ בלוט וואַנע. ער האט געפרואװט אויפשטײן און איז געלונגען אויף אײן פוס.
  
  אָלגאַ האָט אָנגעכאַפּט סמיטן בײַם האַלדז און אים אַרײַנגעוואָרפֿן אַ זײַט. קינימאקא האט א שאקל געטאן מיטן ריזיגן קאפ, איצט פאר אולגא׳ס פיס, און ארויסגעגעבן א האלבן טוץ אומגלויבלעכע קלאפן אויף אירע געדיכטע דיקן.
  
  זי האט א זעץ געטאן קינימאקו אין קאפ, אים אראפגעקלאפט. זי האָט אָפּגעוואָרפן דרייק'ס נעקסטע אטאקע און אים צוריקגעווארפן, כאטש בלוט איז פריי געפלויגן פון אירע אויערן, רעכטן אויג און אומצאליגע שניידן און ברויז אויף איר שטערן. א לאך האט זיך געעפנט אין איר מאגן וואו סמיט האט איר געשאסן, און דרייק האט זיך געוואונדערט צי דאס קען זיין א וועג איר אפצושטעלן.
  
  מייַ געצויגן אָלגאַ ס ופמערקזאַמקייַט. "קוק אויף מיר," זי געזאגט. "קוק מיר אן. איך בין קיינמאל נישט באזיגט געווארן״.
  
  דע ר אינטערע ס אונד ז אי ז אריבערגעפאר ן ד י בלוטיק ע מײנע . "אבער איר זענט נישט מער ווי איינער פון מיין שווייס גלאַנדז. זענט איר סופּערגירל? ווונדער פרוי? סקאַרלעטט דזשאָהאַנסען?
  
  "איך בין מאַי קיטאַנאָ."
  
  אָלגאַ האָט געלומפּערט פאָרויס, שטופּן סמיט און די אַפּראָוטשינג אַליסיאַ באַזונדער. מ׳האט זיך אראפגערוקט. אָלגאַ האָט זיך געכאַפּט. מאַי האָט געטאַנצט ווייט, ווייט, און דערנאָך אָנגעוויזן אויף אָלגאַס רעכטע אַקסל.
  
  "און בשעת איך ווע שוין דיסטראַקטיד איר, מיין פרייַנד יאָרגי וועט צעשטערן איר."
  
  אָלגאַ האָט זיך אומגעקערט אַמייזינג געשווינד. "וואס..."
  
  יארגי האט אנגעשפארט דעם ראקעט לאנצטער צו די פלײצעס, פארזיכערט אז דער לעצטער גראנאט איז ריכטיג געשטעלט און דערנאך געשאסן גלייך אויף אולגא'ס קערפער.
  
  דרייק האט זיך געכאפט.
  
  
  קאַפּיטל דריי און דרייסיק
  
  
  דער SPEAR מאַנשאַפֿט דערנאָך פאַרשווונדן. נאָכן איבערגעבן די ביאָ-וועפּאַנז, האָט מען זיי אַוועקגעריסן פון דער פאַרברעכן סצענע און טראַנספּאָרטירט געוואָרן דורכן האַרץ פון אַן אומנאַטירלעך שטילער שטאָט צו איינע פון די זיכערסטע עף-בי-איי היימען אין די קאַנטריסייד. עס איז געווען אַ ראַנטש, דאַווקע קליין פֿאַר זיכערקייַט, אָבער אַ ראַנטש פונדעסטוועגן, מיט זיין אייגן הויז, סטייבאַלז, און קאָראַל. די פערד זענען געהאלטן צו פאַרקויפן די אילוזיע און די ראַנטש האַנט צו באַן זיי, אָבער ער אויך געארבעט פֿאַר די פעד.
  
  די מאַנשאַפֿט איז געווען ינקרעדאַבלי צופרידן צו אָנקומען צו די זיכער הויז, און אַפֿילו מער צופרידן צו צעטיילן זיך און פאַרמאַכן די טירן צו די פאַרשידענע רומז. פאר א מענטש האט מען זײ געשלאגן, געמוטשעט, געשלאגן, צעבראכן, געבלוטיקט.
  
  בלוט האט זיי אלע אויסגעווייקט, ברוגז און צעשויבערטע האר אויך. ד י װא ס זײנע ן ניש ט פארגאנגע ן האב ן באדויער ט ניש ט געטא ן ; או ן ד י װא ס האב ן זי ך געמאכ ט האב ן חרו ץ געװע ן װא ס ז ײ האב ן ניש ט געקענ ט העלפן . דרייק און אַלישאַ זענען אריין אין זייער צימער, אויסגעטאן און גלייך צו דער שפּריץ. דער שטראם מיט הייסע וואסער האט געהאלפן אפוואשן נישט נאר דאס בלוט. דרייק געהאָלפֿן אַליסיאַ און אַליסיאַ געהאָלפֿן דרייק ווו זייער געווער זענען אויך ברוזד צו העלפן.
  
  די מאַנשאַפֿט איז נישט צעבראכן, אָבער זיי זענען עפּעס צעבראכן.
  
  "עס איז שטענדיק עמעצער," דרייק גאַסט ווי די וואַסער שלאָגן אים אין פול קראַפט, "וואָס קענען קלאַפּן איר אַוועק דיין פֿיס."
  
  "איך ווייס". אַליסיאַ האָט אַרײַן אין איר דלאָניע אַרײַן האַנדפולע פליסיקע זייף. "האָסט געזען דאַל אָפּשפּרונג אַוועק איר?"
  
  דרייק האט אנגעהויבן הוסטן. "אוי ניין, ביטע. מאך מיך נישט לאכן. ביטע".
  
  דרייק האט נישט געפונען עס מאָדנע אַז ער קען געפֿינען הומאָר אַזוי געשווינד נאָך וואָס ער האט נאָר וויטנאַסט. דער מענטש איז געווען אַ זעלנער טריינד צו האַנדלען מיט טראַוומע און האַרצווייטיק, טויט און גוואַלד; ער האָט דאָס געטאָן דאָס מערסטע פון זײַן לעבן, און די זעלנער האָבן דאָס אַנדערש געטאָן. איינער אַזאַ וועג איז געווען צו האַלטן קאַמאַראַדעריע מיט דיין חברים; אנדערע האבן שטענדיק געזוכט די העל זייַט פון זאכן.
  
  ווען עס איז מעגלעך. עס זענען געווען עטלעכע סיטואַטיאָנס וואָס געבראכט אַפֿילו אַ זעלנער צו זיין קני.
  
  איצט האָט אַליסיאַ, געשטאַלט פֿון דעם זעלבן טייג, געדענקט קינימאַקיס קאַמף מיט דער ריזיקער אָלגאַ. "פאַרשילטן, עס איז געווען ווי 'גאָדזיללאַ בעיבי' קעגן גאָדזיללאַ. בלאַדי מאַנאָ איז געווען מער שאַקט ווי שאַטן.
  
  "ער קען זיכער נעמען אַ קאָפּ באַץ." דרייק האט געשמייכלט.
  
  "ניין!" אלישע האט געלאכט און זײ האבן זיך א װײל געקושט צוזאמען, געװאלט פטור װערן פון דעם װײטיק.
  
  שפּעטער, דרייק איז ארויס פון די שפּריץ, האט אויף אַ וואַנע בלאַט, און אומגעקערט צו די שלאָפצימער. א געפיל פון אומווירקלעכקייט האָט אים געטראָפן. מיט א שעה צוריק זענען זיי געווען אין מיטן גיהנום, איינגעטונקען אין איינעם פון די שווערסטע און בלוטיגסטע שלאכטן פון זייער לעבן, און יעצט האבן זיי זיך געוואשן אויף א ראנטש אין טעקסאס, ארומגערינגלט מיט זיכערהייט.
  
  וואס איז נעקסט?
  
  נו, די positive זייַט איז געווען אַז זיי וואַן דריי פון די פיר קאַרדינאַל פונקטן. און דרײַ פֿון די פֿיר רײַטער. דער אָרדער האט באַהאַלטן פיר וועפּאַנז, אַזוי אַז דורך דרייק ס אַדמיטאַד אַ ביסל סתירה, פאַזי און גאָר ומזיכער חשבונות, בלויז איינער איז געבליבן. ער האט פון זיך געלאכט.
  
  פאַרשילטן, איך האָפֿן איך גאַט עס רעכט.
  
  טריט האבן געקלונגען הינטער אים און ער האט זיך ארומגעדרײט.
  
  אלישיא איז געשטאנען, אין גאנצן נאקעט און געגלאנצט פון דעם שוידער־װאםער, די האר האבן זיך צוגעקלעפט צו דער צעבראכענער אקסל. דרייק האט געשטערט און פארגעסן פון דער ארבעט.
  
  "פאַרשילטן," ער געזאגט. "אזוי עס זענען צייט ווען זען די צוויי פון איר איז גוט."
  
  זי איז צוגעגאנגען און אראפגענומען פון אים דאס האנטוך. "צי איר טראַכטן מיר האָבן צייַט?"
  
  - זארגט נישט - האט ער געזאגט מיט א שמייכל אין קול. "עס טוט נישט נעמען אַ פּלאַץ פון צייט".
  
  
  * * *
  
  
  שפעטער , נאכ ן געפונע ן או ן אויסמייד ן ד י ברויז ן אוי ף זייער ע קערפער , האב ן דרייק ע או ן אליש ע אנגעטא ן פריש ע קלײדע ר או ן זי ך אראפגעלאז ט אי ן דע ר ריזיקע ר קיך . דרייק איז געווען ניט זיכער וואָס זיי אויסדערוויילט דער קיך; עס איז געווען ווי אַ נאַטירלעך באַגעגעניש אָרט. ד י שלײענדיק ע שטראל ן פו ן דע ר אונטערגאנגענע ר זון , האב ן זי ך געפילטער ט דור ך ד י פאנאראמיש ע פענצטער , געב ן דע ם הילצערנ ע דיל ע או ן קיך־אביזי ם א גאלדענע ם טאן . דער צימער איז געװען װארעם און האט געשמעקט מיט פריש געבאקענע ברויט. דרייק האט זיך געזעצט אויף די באַר בענקל און רילאַקסט.
  
  "איך קען פאַרברענגען אַ חודש דאָ."
  
  "אן אנדער רידער," האט געזאגט אַליסיאַ. - װעלן מיר דען נעמען אַ ברעכן?
  
  "קען מיר טאָן עס? איך מיין, עס איז נישט ווי צו ענדיקן דעם וואָרט "נעמען אַ ברעכן, ליבע".
  
  "נו, מיר מוזן נאָך ענטפֿערן צו קראָווע," זי האט אַ אַקסל, "וועגן פּערו. און סמיט קען זיין אין קאָנפליקט. מיר זאָל נישט גיין אויף אַ מיסיע ווען אַ מיטגליד פון אונדזער משפּחה איז אין קאָנפליקט.
  
  דרייק האט א ניד געטאן. "יא, איך שטימען. און דעמאָלט עס איז SEAL מאַנשאַפֿט 7. "
  
  ― אַ מאָל ― האָט אַלישע אַ זיפֿץ געטאָן, זיצנדיק זיך אַװעקגעזעצט אױף דער סידעלע לעבן אים, ― װעט קומען אונדזער יום־טובֿ.
  
  "היי, קוק וואָס די קאַץ געבראכט!" דרייק האָט גערופן ווען ער האָט געזען דאַהל.
  
  דער שוועדישער איז פארזיכטיק דורכגעגאנגען דורך דער טיר. - בולשיט, איך פרוביר צו גיין, אבער אלץ איז מיר דאפעלט פאר די אויגן.
  
  "צי איר טראַכטן גיין איז שווער?" דרייק האט געזאגט. - װילםטו פראבירן צו פאקן.
  
  דאל האט זיך געכאפט צום באר־בענקל. "עמעצער באַקומען מיר אַ טרינקען."
  
  אַליסיאַ האָט צו אים געשטופּט אַ פלאַש וואַסער. "איך וועל גיין נעמען נאָך עטלעכע."
  
  דרייק האט געקוקט אויף זיין פריינד מיט זארגן. "איר וועט האָבן צו זען עס דורך, מאַטע?"
  
  "דער אמת געזאָגט, עס ווערט בעסער יעדער מינוט."
  
  "אָה, ווייַל איך געדענקען ווי איר געזעסן אויס בעשאַס אַ אַרגומענט מיט אָלגאַ."
  
  "צוריק אַוועק, דרייק. איך וויל קיינמאָל נישט דערמאָנט ווערן דערפון. "
  
  דרייק האט געטשעפעט. "ווי מיר וועלן אלץ לאָזן איר פאַרגעסן וועגן אים."
  
  די איבעריקע פֿון דער קאָלעקטיוו האָבן זיך ביסלעכווײַז באַוויזן, און מיט צוואָנציק מינוט שפּעטער זײַנען זיי אַלע געזעסן בײַם באַר, פֿאַרגעסן קאַווע און וואַסער, פרוכט און בייקאָן-שטעמפּלעך, און מער ווונדן, ווי זיי האָבן געקענט ציילן. קינימאקא האט אויף קיינעם נישט געקוקט, און סמיט האט גארנישט געקאנט פארהאלטן אין דער רעכטער האנט. יאָרגי איז געווען ימענסלי דערשלאָגן. קנזי האט נישט געקאנט אויפהערן באקלאגן. בלויז מייַ, לאָראַן און היידן סימד צו זיין זיך.
  
  "איר וויסן," האָט היידן געזאָגט. "איך בין נאָר צופרידן אַז מיר אַלע האָבן דורכגעקאָכט דאָס צוזאַמען. עס קען האָבן געווען פיל ערגער. אַטראָפּינע האט געטאן זייַן אַרבעט. קיין נאָך יפעקץ גייז?"
  
  יאָרגי, סמיט און קנזי בלינקעד. קענסי האט גערעדט פאר זיי אלע. "איך טראַכטן אָלגאַ יקסעלד נאָך יפעקץ."
  
  היידן האט געשמייכלט. "גוט, ווײַל מיר האָבן נאָך ניט פֿאַרענדיקט. יענע טימז וואָס האָבן נישט באַזוכן פאָרט סיל און דאַלאַס זענען קוקן פֿאַר די לעצטע קלו. צומ גליק, די וואַשינגטאָן טראַכטן טאַנק און די NSA זענען ביכולת צו האַלטן אַן אויג אויף די הויפּט פּלייַערס.
  
  S.A.S.? דרייק האט פארגעשלאגן.
  
  "נו, בריטאַן, יאָ. זיי וועלן זיין נאכגעגאנגען דורך טשיינאַ און וועלכער בלייבט פון פֿראַנקרייַך - "
  
  "מאַנשאַפֿט 7 סתימות?" האט דאהל געפרעגט.
  
  "אומבאַקאַנט, אַנאַנאַונסט און אַנאָטערייזד," האָט הייַדען געזאָגט. "לויט קראָו."
  
  "עס זענען העכער סטראַקטשערז ווי דער מיניסטער פון דיפענס," האָט קינימאַקאַ געזאָגט.
  
  "פרעזידענט קאָבורן וואָלט אונדז נישט הענגען אויס צו טרוקן," דרייק פּראָטעסטירט. "איך מוז גלויבן אַז ער ווייסט גאָרנישט וועגן די סתימות."
  
  "מסכים," האָט היידן געזאָגט. "און כאָטש איך שטימען מיט מאַנאָ אַז עס זענען ביינגז העכער ווי קראָו, עס זענען פילע מער ינסידיאַס. די וואָס קומען סיידווייז צו איר, אויס פון די בלוי, און לאָזן איר אַ ביסל ברירה. איך מוז גלויבן אַז עס גייט פאר מער ווי מיר וויסן. "
  
  "עס העלפּס נישט אונדזער פּראָבלעם." סמיט האט געקראצט און מיט שװערקײט אויפגעהויבן זײן גלאז מילך.
  
  "רעכט". היידן האט גענומען א האנטפול פרוכט און זיך באקוועם געמאכט. "אזוי, לאָמיר פאָקוס אויף ענדיקן דעם שלעכט מוטער און גיין היים. מיר זענען נאָך די ביגאַסט מאַנשאַפֿט און דער בעסטער. אפילו איצט, די בריטיש האָבן אַ איין-טאָג קאָפּ אָנהייב. די כינעזער אויך. איצט, דאַכט זיך, פֿון אַלע איבעריקע, האָבן נאָר די פֿראַנצויזן זיך געשפּילט. זיי האָבן געשיקט אן אנדער מאַנשאַפֿט, דריי מענטשן, צו קאָנטאַקט די איינציקע רוען אָריגינעל.
  
  "אַזוי עס איז אין די שלאַכט פון ספּעציעל אַפּעריישאַנז פאָרסעס," דאַהל געזאגט. "מיר זענען אין דער שפּיץ."
  
  "יא, אָבער עס איז קוים באַטייַטיק. און ליגט. עס איז נישט ווי מיר זענען האַנט אין האַנט אָדער צוזאַמען אין דער מדבר."
  
  "עס איז אַ פּראָסט, אַנפּרידיקטאַבאַל קאַמף," דאַהל געזאגט. "עס איז ווי פאַקטיש ווי עס געץ."
  
  הײַדן האָט זיך אַ נײַד געטאָן און דערנאָך גיך געצויגן. "לאָמיר סאַמערייז די טעקסט פון די סדר. 'אין די פיר עקן פון דער ערד מיר געפונען די פיר רייטער און געלייגט פֿאַר זיי דעם פּלאַן פון די סדר פון די לעצטע משפט. די וואס בלייַבנ לעבן די דזשודגמענט קרייצצוג און זייַן אַפטערמאַט וועט רייטפאַל הערשן העכסט. אויב איר לייענען דעם, מיר זענען פאַרפאַלן, אַזוי לייענען און נאָכגיין מיט זאָרג. אונדזער לעצטע יאָרן האָבן שוין פארבראכט אַסעמבאַלינג די לעצטע פיר וועפּאַנז פון די וועלט רעוואַלושאַנז: מלחמה, קאָנקוועסט, הונגער און טויט. צוזאַמען, זיי וועלן צעשטערן אַלע רעגירונגס און עפענען אַ נייַע צוקונפֿט. זייט גרייט. געפֿינען זיי. אַרומפאָרן צו די פיר עקן פון דער ערד. געפֿינען די רעסטינג ערטער פון דער פאטער פון סטראַטעגיע, און דערנאָך די כאַגאַן; די ערגסטע ינדיאַן וואָס אלץ געלעבט, און דעמאָלט דער פּלאָג פון גאָט. אָבער ניט אַלץ איז ווי עס מיינט. מיר באזוכט די כאַגאַן אין 1960, פינף יאָר נאָך קאַמפּלישאַן, פּלייסינג די קאָנקוועסט אין זיין אָרן. מיר האָבן געפונען די פּלאָג וואָס גאַרדז די אמת דומזדיי. און דער בלויז טייטן קאָד איז ווען די רידערס אנטפלעקט זיך. עס זענען קיין יידענטאַפייינג מאַרקס אויף די ביינער פון דעם פאטער. דער אינדיאנער איז ארומגענומען מיט וואפן. דער סדר פון די לעצטע משפט איצט לעבן דורך איר און וועט שטענדיק הערשן העכסט.
  
  זי האט פארענדיקט און גענומען א זופּן.
  
  "אלעס איז גוט? איך טראַכטן עס מאכט מער זינען איצט. דער סדר איז טויט, לאַנג ניטאָ, אָבער עס איז נאָך עטלעכע קליין עלעמענט פון זיי אין עס. אפֿשר אַ בראָדעווקע. איין. אפֿשר עפּעס אַנדערש. אָבער ער איז גוט גענוג צו כאַק אין אַ Dallas לאַבאָראַטאָריע און גוט גענוג צו נעמען אַ גאַנץ בינטל פון SWAT, אַזוי מיר קענען נישט אַנדערעסטאַמאַט דאָס.
  
  זי האָט זיך אָפּגעשטעלט ווען דרייק האָט געווייפּט מיט זיין האַנט. - יא ?
  
  "צי איר וויסן ווו איז דער בעסטער פּלאַץ פֿאַר אים צו זיין?" - האט ער געפרעגט. "אין אַ טראַכטן טאַנק אין וואַשינגטאָן. אָדער ארבעטן פֿאַר די NSA. "
  
  הײַדן האָט זיך צעשפּרײט. "פאַרשילטן, דאָס איז טאַקע אַ גוטע פונט. לאָז מיר טראַכטן וועגן דעם. " זי האט אויסגעגאסן שװארצע קאװע פון א גלעזערנעם קרוג.
  
  "די צייט פליעס, מיין פריינט," מאַי געזאגט.
  
  "יא איך בין מיט דיר". היידן האט אים אנגעשטאפט דעם מויל. "דעמאָלט לאָמיר אַנאַלייז דעם טעקסט: די לעצטע ווינקל פון דער ערד איז אייראָפּע. מיר מוזן געפֿינען די גרוב פון די פּלאָג פון גאָט, וואָס איז דער רייטער פון טויט און גאַרדז די אמת שרעקלעך משפט. ערגסט פון אַלע. און די טייטן קאָד איז געווען ווען די רידערס אנטפלעקט זיך? איך פארשטיי עס נאך נישט, אנטשולדיגט".
  
  "איך יבערנעמען אַז דער טראַכטן טאַנק האט טאן דעם פֿאַר אַ בשעת?" האָט יאָרגי געזאָגט.
  
  איצט עס איז געווען לאָראַן וואָס איז געווען לינינג קעגן די ריזיק פרידזשידער וואָס האָט גערעדט. "אַוודאי האָבן. דער אלטער פירער האט אמאל געגעבן דעם ספעציפישן טיטל "פלאגלום פון גאט" דורך די רוימער וועמען ער האט געקעמפט און אומגעברענגט, ער איז ווארשיינליך געווען דער סוקסעספולסטער פון די בארבארישע הערשער און אטאקירט די מזרח און מערב רוימישע אימפעריעס בשעת ער האט געלעבט ארום 406-453. איז געווען דער ערגסטער שונא פון רוים און האט אמאל ציטירט: 'וואו איך בין פארביי, וועט די גראז מער נישט וואקסן'.
  
  "אן אנדער באַרימט אלטע מאַסע מערדער," דאַהל געזאגט.
  
  "אַטטילאַ דער הון," האָט לאָרענ געזאָגט, "הרגעט זיין ברודער אין 434 צו ווערן איינציקער הערשער פון די הונס. אטילא איז באקאנט פאר זיינע שטארקע בליק, אז ער פלעגט אפט דרייען די אויגן "ווי געניסן פון דעם טעראר וואס ער האט אינספירירט", לויט דער היסטאָריקער עדוואַרד גיבאָן. ימאַדזשאַן די מורא דאָס קען ינספּירירן אויף די רוימישע באַטאַלפילד.
  
  "מיר פיגיערד עס אויס," דרייק געזאגט. "אַטטילאַ איז געווען אַ שלעכט יינגל אָדער אַ גוט יינגל, דיפּענדינג אויף וואָס זייַט איר זענט. און ווער האט געשריבן די געשיכטע ביכער. ווי און וואו איז ער געשטארבן?
  
  "עטלעכע קאַנפליקטינג אַקאַונץ באַשרייַבן ווי ער איז געשטארבן. פֿון אַ נאָז־בלוט ביז אַ מעסער, פֿון די הענט פֿון זײַן נײַער װײַב. װע ן ז ײ האב ן געטראפ ן זײ ן קערפער , האב ן ד י מענער , װ י ד י הונים , אויסגעריס ן ד י האר ן פו ן ד י קעפ , או ן געמאכ ט טי ף שוידערלעכ ע װאונד ן אי ן זײער ע פנימער . עס איז געזאגט אַז אַטילאַ, זייַענדיק אַזאַ אַ שרעקלעך פייַנט, באקומען אַ אָנזאָג פון די געטער וועגן זיין טויט ווי אַ פאַנטאַסטיש יבערראַשן. בענטשונג. זיין גוף איז געווען געלייגט אין דעם צענטער פון אַ וואַסט קלאָר, ין אַ זייַד געצעלט, פֿאַר אַלע צו זען און באַווונדערן. ד י בעסט ע רײטע ר פו ן ד י שבטים , זײנע ן ארומגעפאר ן או ן האב ן ארו ם ד י לאגע ר גערעד ט װעג ן זײנ ע גרוים ע מעשים . ע ם אי ז געװע ן א גרויםע ר טויט . ווײַטער זאָגט מען, אַז איבער זײַן קבֿר איז געווען אַ פֿײַערונג. לאָראַן האָט ווײַטער איבערגעחזרט די וויכטיקע נקודות, וואָס דער קאָנסטאַבלע האָט איר געשעפּטשעט אין אויער. עס איז קיין פונט צו ינסטאַלירן אַ הילכער.
  
  "זיי האָבן געחתמעט זיינע קברים מיט גאָלד, זילבער און אייַזן, ווייַל ער האט דרייַ. און זיי האבן געגלויבט אַז די דרייַ מאַטעריאַלס פּאַסיק די גרעסטע פון אַלע מלכים. פון קורס, וואָפן, אַשירעס און זעלטן יידלשטיין זענען צוגעגעבן. און, דאַכט זיך, אויך לויטן מנהג, האָט מען אומגעבראַכט יעדן, וואָס האָט געאַרבעט אויף זײַן קבֿר, כּדי צו האַלטן זײַן אָרט אין סוד.
  
  אַליסיאַ האָט זיך אַרומגעקוקט אויפֿן טיש. "איינער פון איר וועט שטאַרבן," זי געזאגט. ― בעט מיך נישט, איך זאָל אײַך באַגראָבן. קיין פאַקינג געלעגנהייַט."
  
  "איר וועט זיין טרויעריק און דילייטיד צו הערן אַז Attila's Tomb איז איינער פון די גרעסטע פאַרפאַלן קווורע זייטלעך אין געשיכטע. דאָך, פֿון עטלעכע אנדערע - די לאַנג-פאַרפאַלן גוף פון מלך ריטשארד ווו, דיסקאַווערד אונטער אַ מאַשין פּאַרק אין לעסטער אַ ביסל יאָרן צוריק - מיר גלויבן אַז זיי קענען נאָך זיין געפֿונען. אפֿשר קלעאָפּאַטראַ? האר פראַנסיס דרייק? מאָזאַרט? אין קיין פאַל, וואָס אַטטילאַ איז זארגן, עס איז געגלויבט אַז די הוניק ענדזשאַנירז האָבן דייווערטיד די טיזאַ טייך לאַנג גענוג צו טרוקן אַרויף די הויפּט טייך בעט. אַטטילאַ איז געווען בעריד דאָרט אין זיין גלענצנדיק, שאַץ טריפּלע אָרן. דערנאָך איז טיזאַ באפרייט געוואָרן, באַהאַלטן אַטטיל אויף אייביק.
  
  אי ן דע ם מאמענ ט האב ן ז ײ דערהער ט דא ם קלאנג ן פו ן א דערנענטערנדי ק העליקאפטער . היידן האט זיך ארומגעקוקט אין צימער.
  
  "איך האָפֿן איר זענט גרייט פֿאַר אַ נייַע שלאַכט, יינגלעך און גערלז, ווייַל דאָס איז ווייַט פון איבער."
  
  דרייק האט זיך אנגעשטויסן אויף ווייטיקע מוסקלען. דאהל האט געפרװוט האלטן דעם קאפ אויף די פלײצעס. קענזי האט זיך צעמישט ווען זי האט אנגערירט דעם קראץ אויפן רוקן.
  
  "צו זיין שיין," דרייק געזאגט. "איך בין נאָך באָרד דאָ."
  
  היידן האט געשמייכלט. דאַהל האָט זיך געכאַפּט ווי בעסטער ער האָט געקענט. מאַי איז שוין געווען אויף די פֿיס. לאָראַן געגאנגען צו דער טיר.
  
  "קום אויף," זי געזאגט. "זיי וועלן אונדז אונטערשרייבן ווייטער אויפן וועג."
  
  "אייראָפּע?" - האט יארגי געפרעגט.
  
  "יא. און פֿאַר די לעצטע רידער פון טויט."
  
  אַליסיאַ שפּרינגען פון די באַר בענקל. "גרויס פּעפּ רעדן," זי געזאגט סאַרקאַסטיש. "עס סאָונדס אַזוי יקסייטינג פון דיין ליפן אַז אפילו מיין טאָעס אָנהייבן צו טינגל."
  
  
  קאַפּיטל פיר און דרייסיק
  
  
  נאך א פלי, נאך א קאמף אויפן האריזאנט. דרייק האָט זיך געזעצט אין אַ באַקוועם שטול און צוגעהערט ווי לאָראַן האָט אויסגעדריקט DC ס משפט און קאַנקלוזשאַנז אין די Attila the Hun פאַל. די מאַנשאַפֿט איז געזעסן אין פאַרשידן שטעלעס, טאן זייער בעסטער און טריינג צו איגנאָרירן די ווייטיק פון די לעצטנס געהייסן 'אָלגאַ אינצידענט'.
  
  "אַטטילאַ ס קבר איז פאַרפאַלן צו געשיכטע," לאָראַן געפונען. "קיינמאָל געפונען, כאָטש עס זענען געווען עטלעכע פיקטישאַס דיסקאַוועריז. - האט זי זיך אפגעשטעלט, צוגעהערט - האסטו געהערט װעגן דער גראװיטאציע־אנאמאליע?
  
  דאהל האט צוריקגעקוקט. "דער טערמין האט עטלעכע מינינגז."
  
  "נו, דאָס איז אונדזער פונט. מער לעצטנס, סייאַנטיס האָבן דיסקאַווערד אַ ריזיק און מיסטעריעז אַנאַמאַלי בעריד אונטער די פּאָליאַר אייז בויגן. איר האָט דאָס געוואוסט? עס איז ריזיק, 151 מייל אַריבער און קימאַט אַ טויזנט מעטער טיף. דיטעקטאַד דורך נאַסאַ סאַטאַלייץ, עס איז געווען אַ גראַוויטיישאַנאַל אַנאַמאַלי, ווייַל ענדערונגען אין זייַן געגנט האָבן אנגעוויזן די בייַזייַן פון אַ ריזיק כייפעץ ליגן אין די קראַטער. איצט, ווילד טעאָריעס באַזונדער, דעם כייפעץ איז אַ גראַוויטיישאַנאַל אַנאַמאַלי. עס איז נישט פּאַזישאַנד ריכטיק, רירט זיך נישט ווי אַלץ אַנדערש אַרום אים, און דעריבער קענען זיין דיטעקטאַד דורך שטאַרק ראַדאַר.
  
  "איר רעדט וועגן ערד דורכדרינגלעך ראַדאַר," דאַהל געזאגט. "מייַן אַלט ספּעציאַליטעט."
  
  דרייק'ס אויגן האבן זיך פארשפרייט. "איר זענט זיכער? איך געדאַנק עס איז געווען אַ זכר סטריפּטיז בייַ אַ באַטשעלאָרעטטע פּאַרטיי. זיי גערופן איר די דאַנסינג וויקינג."
  
  דאַהל האָט אים גענוצט. "האַלטן אַז".
  
  אַליסיאַ האָט זיך צו מיר צוגעבויגן. "ער זעט אויס ברוגז," האָט זי טעאַטער געשעפּטשעט.
  
  - אפשפיצן זיך אן אן אומגעזעענע זקנה, וועט דיר דאס טאן.
  
  סאַפּרייזינגלי, סמיט האט טרערן אין זיין אויגן. "איך מוז זאָגן," האָט ער געפּענט, "איך האָב קיינמאָל געזען עמעצער אָפּשפּרונג אַזוי שווער פון עמעצער אָן די הילף פון אַ טראַמפּאַלין." ער האט פארבארגן דאס פנים, פרובירט זיך צו בארואיקן.
  
  קינימאקא האט אים א קלאפ געטאן אויף דער פלײצע. "ביסט איר גוט, ברודער? איך האב דיך קיינמאל נישט געזען לאכן פריער, מענטש. דאָס איז מאָדנע".
  
  לאָראַן ינערווינד, שפּאָרן די שוועדן פון מער באַטערפלייז. "GPR, אָבער אויף אַן אינטענסיווע וואָג. איך מיינען, עס איז אַ מאָדנע כייפעץ אויף Google מאַפּס, אַנטאַרקטיקאַ. איר קענען זען עס פֿון דיין לאַפּטאַפּ. אָבער צו געפֿינען עפּעס אַזוי קליין ווי אַטטיללאַ ס קבר? נו, דאָס כולל ניצן מאשינען און ווייכווארג וואָס נאַסאַ האט נישט אפילו אַדמיטאַד צו פאַרמאָגן נאָך.
  
  "נוצן זיי סאַטעליט?" - האט יארגי געפרעגט.
  
  "אָה יאָ, אַלע די קיל אומות האָבן עס."
  
  "אַרייַנגערעכנט טשיינאַ, וק און פֿראַנקרייַך." דרייק האָט אָנגעוויזן אויף זייער רשימה פון קעגנערס.
  
  ״אוודאי. פון פלאץ האבן די כינעזער געקענט אידענטיפיצירן דעם מאן וואס זיצט אין זיין קאר, טשעקן די אינטערנעץ-זייטלעך וואס ער בלעטערט, און קלאַסיפיצירן דעם אינהאלט פונעם סענדוויטש וואס ער עסט. קיין מענטש. כּמעט ערגעץ. "
  
  - נאר מענער ? האט קנזי געפרעגט. "אָדער אויך פרויען?"
  
  לאָראַן טשאַקאַלד און וויספּערד, "איך האָבן אַ מענטש אין מיין אויער וואָס רילייז דאָס. קלינגט אַביסל יונג, ווי ער האָט נאָך נישט אַנטדעקט פרויען".
  
  דרייק האט זיך צוגעהערט ווי דער העליקאפטער שניידט דעם הימל צווישן אמעריקע און אייראפע, די דריטע און פערטע עקן פון דער ערד.
  
  "אָוקיי, נו, סייַ ווי סייַ ..." לאָראַן ווינקעד. "צו שטעלן צוזאַמען די ווייניק-באקאנט געאָגראַפי פון פּיסקאַר, איין טעקסט זאגט אַז דער באַרימט פּאַלאַץ פון אַטילאַ איז געווען ליגן צווישן די דאַנובע און די טיזאַ, אויף די קאַרפּאַטהיאַן היללס, אויף די פּליינז פון אויבערשטער אונגארן און די ארומיקע זשאַזבערין. א פיל מער אומבאַקאַנט דורכפאָר זאגט אַז Attila ס קבר איז געווען אין פראָנט פון זיין פּאַלאַץ.
  
  "אָבער באַגראָבן אונטער דעם טייַך," מאַי דערקלערט.
  
  "יא, די טיזאַ קראָסיז אונגארן פון צפון צו דרום, ווייל אַ ריזיק טריביאַטערי פון די דאַנובע זיך. דער דרך פון דעם טייַך וועט העלפן אונדזער סייאַנטיס. לאָמיר האָפן אַז זייער פאָרשונג מיט געאָפיסיקאַל טעכנאָלאָגיע וועט פאַרבינדן סאַטעליט, מאַגנאַץ, MAG און ערד דורכדרינגלעך ראַדאַר. מאַגנעטיק סערווייז זענען סאַפּלאַמענטאַד מיט GPR פּראָופיילז פֿאַר אויסגעקליבן אַנאַמאַליז. זיי אויך זאָגן אַז זיי קענען זען אויב די טייַך איז אלץ געווארן דייווערטיד. זי האט צוגעשלעפט. "מיר רעדן וועגן טויזנטער און טויזנטער פון בילדער וואָס דער קאָמפּיוטער דאַרף קוקן אין און דאַן מאַכן אַ באַשלוס."
  
  "אָוקיי, אקעי, אַזוי מיר גיין צו אונגארן." אַליסיאַ האָט געמאַכט אַ קאָפּווייטיק. - זאג עס נאר.
  
  די מאַנשאַפֿט האט זיך באַקוועם, וואַנדערינג ווי זייער אַגרעסיוו חברים זענען טאן.
  
  
  * * *
  
  
  אונגארן, די דאנוב און די טיזא האבן אויסגעזען ביינאכט אזוי שווארצע ווי די איבעריגע אייראפע, אבער דרייק האט געוואוסט אז יעצט איז דא אסאך מער אומבאשטעטיג. די מערסט שטאַרק פון די פיר רידערמאַן ליגט דאָרט - טויט - און די וואס געפֿינען אים קען געזונט באַשליסן די צוקונפֿט פון דער וועלט.
  
  די מאַנשאַפֿט לאַנדיד, גענומען אַוועק ווידער, לאַנדיד ווידער, און דאַן דזשאַמפּט אין אַ ריזיק ניט-ריפלעקטיוו וואן צו פאַרענדיקן די לעצטע פוס פון זייער רייזע. די קאַלקולאַטאָרס האָבן עס נאָך נישט פיגיערד, די שטחים זענען נאָך גרויס און דער ציל קליין, ניט צו דערמאָנען אַלט און פּאַטענטשאַלי דיגריידיד. עס וואָלט זיין פייַן צו געפֿינען אויס ווי דער אָרדער אַפּערייץ אויף זיך, אָבער זייער פּלוצעמדיק אַסאַסאַניישאַנז, באגאנגען פילע דעקאַדעס צוריק, שטעלן אַ סוף צו קיין צוריקציענ זיך.
  
  ז ײ האב ן זי ך געשטעל ט א לאגע ר אוי ף ד י פלענער , ארויםגעשטעל ט װעכטער ן אי ן דרויס ן או ן זי ך באזעצ ט אינעװײניק . א שטארקע ר װינ ט הא ט געבלאזן , צעקלאפ ט ד י געצעלטן ; די סעריל פאַקט פון אַלץ וואָס זיי האָבן געטאן אין די לעצטע טעג איז נאָך טריינג צו מאַכן זינען דערפון.
  
  זענען מיר טאַקע דאָ איצט, קעמפּינג האַלב וועג צו די שפּיץ פון די אונגאַריש בערגל? דרייק האט געטראכט. אָדער איז אָלגאַ נאָך שלאָגן אונדז?
  
  דאָס בלאָזנדיקע לייַוונט פֿונעם געצעלט האָט גערעדט דעם אמת, ווי אויך די געשרייענדיקע געשטאלט ביי אים. אַליסיאַ, איינגעוויקלט אין איר שלאָף זעקל מיט בלויז די אויגן קוקן אויס.
  
  "איז עס קאַלט, ליבע?"
  
  ― יאָ, קום אַהער און װאַרעם מיך.
  
  "ביטע," דאַהל געזאגט פון ערגעץ דרום פון דרייק ס פֿיס, "ניט הייַנט."
  
  "מסכים," האָט קנזי געזאָגט פֿון מזרח. "זאג די הור אַז איר האָט אַ קאָפּווייטיק אָדער עפּעס. ווער ווייסט וואו זי איז געווען? נומער פון חולאתן און אַזוי אויף און אַזוי אַרויס."
  
  "אזוי די פיר זענען אויס פון די קשיא?"
  
  ― אַזױ איז, ― האָט מאַי צוגעגעבן, װאָס איז געשטאַנען בײַם אײַנגאַנג צום געצעלט. "ספּעציעל זינט עס זענען פינף פון אונדז."
  
  "משוגע, איך פארגעסן איר געווען דאָ, ספּרייט. איך גלייב נאך נישט אז זיי האבן אונז אלע פארשפארט אין דעם זעלבן פארשילטן געצעלט".
  
  "איך, פֿאַר איין, בעסער צו שלאָפן אויף די פּליינז," דאַהל האט זיך שטייענדיק. - דעמאלט װעל איך אפשר שלאפן.
  
  דרייק האָט געקוקט אויף דעם וואָס דער שוועד האָט זיך אַרויסגעוויזן, אָנגענומען אַז ער וועט נעמען די געלעגנהייט צו רופן דזשאָאַננאַ. זייער באַציונג איז געבליבן אין די לופט, אָבער דער טאָג וואָלט קומען, און באַלד, ווען עמעצער וואָלט מאַכן אַ שטענדיק באַשלוס.
  
  פאַרטאָג האָט זיך אויסגעבראָכן, און עקספערטן פון וואשינגטאן האבן פארגעשלאגן א האלבן טוץ זייטלעך. די קאָלעקטיוו האָט זיך צעשפּאַלטן און גענומען גראָבן, אַרויסוואַרפן פּרעכטיקע לאַנדשאַפֿטן פֿון די קעפּ און הערצער: דער בלײַער בלײַער שלאַנג פֿון טיזאַ, איצט ברייט, איצט מאָדנע שמאָל אין ערטער, די גראָזיקע בערגל פֿון די קאַרפּאַטן, דער אומענדלעכער קלאָרער הימל. די קיל ווינטל בלאָוינג איבער די ברייט ספּייסאַז איז געווען באַגריסן, ריליווינג מידקייַט און סודינג ברוזאַז. דרייק און די אנדערע האָבן קעסיידער געחידושט ווו זייער פיינט זענען. בריטיש, כינעזיש און פראנצויזיש. וואו? איבער דעם נאענטסטן בערגל? קיינער האט קיינמאל נישט געזען די מינדסטע אנצוהערעניש. עס איז געווען ווי אויב די אנדערע טימז האָבן געגעבן זיך.
  
  "ניט דיין דורכשניטלעך רעליק גיינ אַף," דרייק אַמאָל געזאגט. "איך ווייס קוים וואו איך וועל ענדיגן ווייטער."
  
  "מסכים," האָט דאַהל געזאָגט. "איין מאָמענט מיר זענען אַלע אין שאַנסן, דער ווייַטער עס איז פּשוט. און נאָך עס קען האָבן געווען ערגער. "
  
  דע ר ערשטע ר טא ג אי ז גיך א געפלויג ן או ן דע ר צװײטער . זיי האָבן גאָרנישט געפונען. ס׳האט אנגעהויבן רעגענען און דערנאך א פארבלענדנדיקע זון. די מאַנשאַפֿט האט טורנס רעסטינג און דעמאָלט ערלויבט עטלעכע עמפּלוייז צו נעמען איבער פֿאַר אַ בשעת. מענער און פֿרויען, וואָס האָבן ניט גערעדט ענגליש, זענען געווען באַשטימט פֿון דעם שכנותדיקן דאָרף. איין טאָג, אַלישאַ דיסקאַווערד אַ פּאָסל אין דער ערד, טאָמער אַן אַלט טונעל, אָבער די יקסייטמאַנט איז געשווינד פאַרשווינדן ווען איר זוכן געקומען צו אַ סטאַל.
  
  "ניט קיין נוצן," זי געזאגט. "מיר קען זיין אַ מעטער אַוועק פון אים און נאָך נישט געפֿינען אים."
  
  "ווי טאָן איר טראַכטן עס איז געווען אַננמערקט אַלע די יאָרן?"
  
  דאהל האט זיך געהאלטן ביים קראצן אין קאפ, זיכער האבן זיי עפעס נישט פארשטאנען. "עס דרייט זיך אויפן שפּיץ פון מיין צונג," האָט ער איבערגעחזרט מער ווי איין מאָל.
  
  דרייק האט זיך נישט געקענט העלפן. ― איר מײנט אָלגאַ, צי נײן? דאָס איז געווען אַ זייער קורץ דערפאַרונג, מאַן. "
  
  דאל האט געקראכט, נאך קוקן.
  
  נאך א נאכט און נאך אפאר שעה אין געצעלט. די מערסט געשפּאַנט פון די יוונינגז איז געווען ווען דרייק געבראכט אַרויף די טעמע פון וועבב ס דערקלערונג, זיין לעגאַט, און זיין סוד וואָלט פון אינפֿאָרמאַציע.
  
  "מיר מוזן פאָקוס אויף דעם ווייַטער מאָל. די סיקריץ ער אלנגעזאמלט קען זיין דעוואַסטייטינג. אַמייזינג".
  
  "פֿאַר וועמען?" דאַהל געזאגט. "די וואָס זענען געווען דירעקטעד קעגן אונדז זענען נישט אַזוי שלעכט."
  
  "אַחוץ איין וואָס מיר ווייסן נאָך נישט," האָט מאַי געזאָגט.
  
  "פאַרשילטן, רעכט? איך האב פארגעסן. ווער איז עס?"
  
  די יאפאנעזער פרוי האט אראפגעלאזט איר קול און גערעדט ווייך. - אײנער פון אײך שטארבט.
  
  עס איז געווען אַ לאַנג, ווייטיקדיק מאָמענט פון שטילקייַט.
  
  אַליסיאַ צעבראכן עס. "איך מוז שטימען מיט דרייק. דאָס קאַנסערנז ניט בלויז אונדז. וועבב איז געווען אַ סטאָקער און אַ מעגאַ-רײַך רחמנות. ער האט זיכער געהאט שמוץ אויף אלעמען״.
  
  א פאלשע שרעק האט גורם געווען אז זיי זענען ארויסשפרינגען פון געצעלט, אריינגעפאלן אין דער ערד און בלאָטע, צווישן די בויברעך און זאמד פון אן אלטע קבורה. צו זייער טיפער טרויער האט זיך ארויסגעוויזן אז עס געהערט נישט צו אטילה. אין מינדסטער נישט ווי ווייַט ווי זיי קען זאָגן.
  
  שפעטע ר אי ן געצעלט , האב ן ז ײ זי ך אומגעקער ט צ ו זײער ע מחשבות .
  
  "אַזוי פילע טינגז צו פּנים," האָט היידן געזאָגט. "אפשר די זוכן פֿאַר וועבב ס סטאַש, און וואָס מיר אַנטדעקן דערנאָכדעם, קען באַשיצן אונדז פון וואָס קען קומען."
  
  "יהושע'ס טויט אין פּערו? אונדזער צעלאָזן? סאָפעקדיק משפט און ומזיכער שטריקל? מיר מוזן זיין פאַראַנטוואָרטלעך צו עמעצער. איין כוונה איר קענען באַקומען אַוועק מיט. אָבער דריי? פיר? אונדזער אַקאַונץ זענען אין די רויט, מענטשן, און איך טאָן ניט מיינען אָוווערספּענדינג."
  
  "אַזוי מאַנשאַפֿט סיל 7?" האט דאהל געפרעגט.
  
  "אפֿשר," האָט היידן געמורמלט. "ווער ווייסט? אבער אויב זיי באַפאַלן אונדז מיט פאָרורטל, איך שווערן צו גאָט איך וועט שלאָגן צוריק מיט פאַרגלייַכלעך שטאַרקייט. און אַזוי עס וועט זיין מיט אַלע פון איר. דאָס איז אַ סדר."
  
  נאך א טאג איז געקומען און די גאג האט זיך געצויגן. ד י רעגן הא ט צעבראכ ט זײע ר אנשטרענגונג . דער וואשינגטאן טראכט טאנק איז צוריק מיט נאך זיבן זייטלעך, פאר א סך הכל דריי און צוואנציג. ס׳רובֿ פֿון זיי האָבן גאָרנישט אַרויסגעגעבן, אַחוץ פּוסלעך אָדער אַלטע יסודות, געביידע, וואָס זענען שוין לאַנג ניטאָ, סקעלעטן זענען פֿאַרקלענערט געוואָרן. רובֿ פון אן אנדער טאָג איז דורכגעגאנגען, און דער מאָראַל פון די SPEAR מאַנשאַפֿט איז אַראָפּ.
  
  "זענען מיר בכלל אין די רעכט אָרט?" האט קנזי געפרעגט. "איך מיין אונגארן. אין פראָנט פון אַטטילאַ ס פּאַלאַץ. ווי לאַנג צוריק איז דער מענטש געבוירן? זעכצן הונדערט יאר צוריק, רעכט? וואס איז דאס? פערצן סענטשעריז איידער געראָנימאָ. אפֿשר אַטילאַ איז די אומרעכט 'פּלאָגן'. איך טרעפן די קאַטהאָליק טשורטש האט לייבאַלד פילע. "
  
  "מיר דיטעקט אַ ברייט פאַרשיידנקייַט פון אַנאַמאַליז," האָט קינימאַקאַ געזאָגט. "עס זענען אַזוי פילע, און קיינער פון זיי איז רעכט."
  
  דאַהל האָט אַ גלאָק אויף אים. "מיר דאַרפֿן אַ וועג צו פאַרמינערן די זוכן."
  
  לאָראַן, שטענדיק פּלאַגד אין די טראַכטן טאַנק, געקוקט די אנדערע וועג. ― יאָ, זאָגן זײ. יאָ."
  
  דע ר װינ ט הא ט מי ט דע ר שװע ד געבראכ ט ד י האר , אבע ר זײ ן פני ם אי ז געבליב ן אומפארשטענדלעך . "איך האב גארנישט".
  
  "אפֿשר קוקן נאָך אַטילאַ?" מאי פארגעשלאגן. "עפּעס אין זיין ביאגראפיע?"
  
  לאָראַן האָט געזאָגט צו די וואַשינגטאָן באַנדע צו נעמען קעיר פון עס. די קאָלעקטיוו האָט זיך אויסגערוט, געשלאָפן, געזוכט חסרונות און גאָרניט געפונען און זיך באַטייליקט אין נאָך צוויי פאַלשע אַלאַרמס.
  
  צום סוף, דרייק פארזאמלט אַ מאַנשאַפֿט. "איך טראַכטן מיר וועלן האָבן צו רופן עס אַ דורכפאַל, מענטשן. דער אָרדער זאגט אַז זיי געפונען עס, עפשער & # 184; אבער אויב מיר קענען נישט, אנדערע לענדער וועלן נישט קענען. אפשר זאל מען איבערלאזן דעם פערטן רידער וואו ער איז באגראבן געווארן. אויב ער איז נאָך בכלל דאָרט.
  
  ― טאָמער איז דער קבֿר גערובֿ געװאָרן, ― האָט היידן אױסגעשפּרײט די הענט, ― באַלד נאָך דער קבורה. אבער דעמאָלט, פון קורס, די רעליקס וואָלט ווייַזן זיך. שטאָף. שווערד. געמס. אנדערע קערפערס."
  
  "עס איז שווער צו לאָזן אַזאַ אַ שטאַרק וואָפן דאָרט," קנזי געזאגט מיט אַ ליידיק אויסדרוק אויף איר פּנים. "איך וויסן אַז מיין רעגירונג וואָלט נישט. זיי וואָלט קיינמאָל האַלטן זוכן. "
  
  דרייק האט א ניד געטאן אין איינעם. "אמת, אָבער מיר אַוואַדע האָבן אנדערע קרייסיז ברוינג. מיר קענען נישט בלייבן דאָ אויף אייביק."
  
  "די זעלבע איז געזאָגט אין פּערו," האָט סמיט געזאָגט.
  
  דרייק האט נאד צו לאָרען. "צי זיי האָבן עפּעס פֿאַר אונדז?"
  
  "ניט נאָך, מיט די ויסנעם פון אַכט מער פּאָטענציעל זייטלעך. די ינדיקאַטיאָנס זענען די זעלבע. גאָרנישט האַרט. "
  
  "אבער קען דאָס ניט זיין פּונקט וואָס מיר זוכן פֿאַר?" דאהל האט גערעדט גאנץ שטיל.
  
  הײַדן האָט אַ זיפֿץ געטאָן. "איך טראַכטן איך קען האָבן צו רופן דעם מענטש און קאָנטאַקט די סעקרעטאַר. מיר זענען בעסער - "
  
  # - זייט פארזיכטיג - האט אליסיע געווארנט . "אפשר דאָס איז דער סיגנאַל וואָס די סתימות ווארטן פֿאַר."
  
  היידען האט זיך אפגעשטעלט, אומזיכערקייט אין די אויגן.
  
  דאַהל לעסאָף גאַט זייער ופמערקזאַמקייַט. "גפּר וואָס פּענאַטרייץ די ערד," ער האט געזאגט. "זוכט אַנאַמאַליז, גראַוויטיישאַנאַל, מאַגנעטיק אָדער וועלכער. נאטירלע ך געפינע ן ע ר א גרויםע ר פיל , װײ ל דא ס אי ז א זײע ר אלטע ר פלאנעט . אבער מיר קענען שמאָל די זוכן. מיר קענען. טאַקע, ווי קענען מיר זיין אַזאַ נאַריש?
  
  דרייק האָט איבערגעגעבן אַלישאַ ס באַזאָרגט קוק. "ביסט גוט, באַדי? איר פֿילט נאָך נישט די קאָנסעקווענצן פֿון יענער אָלגאַ, וואָס איר האָט געפּרוּווט קידנאַפּן, צי?
  
  "איך בין גוט, איך בין גאנץ ווי שטענדיק. הערט - געדענקט איר יענע אידיאטן, װאם האבן געפונען די קברים פון די געטער?
  
  איצט דרייק'ס פנים איז געווען ערנסט. ― דאָס זײַנען געװען אונדז, טאָרסטן. נו, רובֿ פון אונדז. "
  
  "איך ווייס דאס. מיר געפונען די ביינער פון אָדין, ווי געזונט ווי טאָר, זעוס און לאָקי. ער האט געמאכט א פויז. "אַפראָדיטע, מאַרס און מער. נו, פון וואָס זענען געווען זייער וועפּאַנז און פאנצער געמאכט? עטלעכע פון זייער יידלשטיין?
  
  "אַן אומבאַקאַנט מאַטעריע וואָס שפּעטער געהאָלפֿן אונדז אויף אן אנדער מיסיע," דרייק געזאגט.
  
  - יא. דאהל האט נישט געקאנט אויפהערן שמייכלען. "און וועמענס שווערד איז געווען באַגראָבן מיט אַטילאַ?"
  
  לאָראַן האָט עס געכאַפּט. "מאַרס!" - האט זי אויסגערופן. "דער רוימער גאָט פון מלחמה פּירסט אַטילאַ מיט זיין שווערד דורך די ססיטהיאַנס. עס איז גערופן די שווערד פון די רוח מלחמה. אבער אויב עס טאַקע געקומען פון מאַרס 'אייגן האַנט ... "
  
  "איר קענט ריקאַנפיגיער די GPR צו זוכן דעם באַזונדער עלעמענט," האָט דאַהל געזאָגט. "און נאָר דעם ינקרעדאַבלי זעלטן עלעמענט."
  
  "און בום!" דרייק האט אים א ניד געטאן. "עס איז אַזוי פּשוט. דער משוגענער שוועדישער איז צוריק".
  
  אַליסיאַ האָט נאָך אויסגעזען נויט. "איר קען נישט פאַקינג טראַכטן וועגן אים אַ ביסל טעג צוריק?"
  
  
  קאַפּיטל פינף און דרייסיק
  
  
  נאָך אַכט שעה און זיי זענען גרייט. די דק מאַנשאַפֿט באַשטעטיק די ערד-דורכיק ראַדאַר נאָך קאָנטאַקט מיט אַן איסלענדיש אַרקיאַלאַדזשיקאַל אַפּאַראַט וואָס איז געווען נאָך ויספאָרשן וואָס איז לינקס פון דער ערשטער קבר פון די געטער. עס קומט שטענדיק צוריק צו אָדין, דרייק געדאַנק ווי ער געווארט. עס איז קלאָר אַז די יסעלאַנדערז האָבן אפגעהיט רובֿ פון די פּרטים פון די געפֿינען און אַלע די סאַמפּאַלז. שיקן דאַטן אויף אַ זעלטן עלעמענט צו וואַשינגטאָן איז געווען אַ ענין פון מינוט.
  
  אין מינדסטער דאָס איז וואָס זיי געזאגט, דרייק שפּעטער ימאַדזשאַנד. ער וואלט געווען שאקירט אויב די אַמעריקאַנער וועלן דאָס שוין נישט האָבן אין טעקע.
  
  א פּראָבע איז געמאכט און דעמאָלט אַ הייס סיגנאַל איז געשיקט. פּינג אויף די געגנט זיי האָבן שוין בייפּאַסד, און די אלטע שווערד פון מאַרס געווארן אַ קלאָר פּונקט אויף דער מאַפּע.
  
  "אז ס אַלע," מאַי געזאגט. "קבר פון אַטילאַ די הון".
  
  ד י אויסגראב ן האב ן זי ך אנגעהויב ן מי ט ערנסט . ד י דערפע ר האב ן אנגעהויב ן ברײטער ן דע ם לאך , װא ם ז ײ האב ן שוי ן געגראבן . איידער זיי דערגרייכט די פּאָסל וואָס איז געווען גאנץ פּאַראַלעל צו די שווערד, זיי באַצאָלט אַוועק די ווילידזשערז און זיך ווי זיי זענען דערשלאָגן ווען זיי וואָטשט זיי גיין אַוועק.
  
  "די אַנדערע זייט," האָט מאַי געזאָגט, "איז אַ ריזיקער קולטורעלן געפינען."
  
  "מיר קענען נישט זאָרג וועגן דעם איצט," האָט היידן געזאָגט. "דאס איז די וואָפן פון טויט. דאס מוז מען נוטראליזירן איידער מיר מעלדן עפעס״.
  
  סמיט, יאָרגי, און קינימאַקאַ דזשאַמפּט אין, קעגן די ערד. דאַהל האָט נאָך געקוקט און זיך געפֿילט אַ ביסל ווײַטער, כאָטש אַליסיאַ און קענזי האָבן גענומען די געלעגנהייט אים צו רופן עפּעס פֿון 'ליידיקע טאָכעס' ביז משוגע סלאָוט.
  
  עס האָט נישט געדויערט לאַנג צו ברעכן זיך אין די פּאָסל.
  
  דרייק האָט צוגעקוקט ווי די טריאָו וויידאַנד די ריס. מאַי און אַלישאַ האָבן סקאַנד די געגנט צו מאַכן זיכער אַז עס זענען קיין סאַפּרייזיז אין די הויך גראָז וואָס זענען וועגן צו קריכן אַרויף. לאָראַן איז געגאנגען צו בלייַבן נאָענט צו די לאָך; שורה פון דערזען צווישן די צוויי פרויען און די אונטן.
  
  "ווייַל מיר טאָן ניט וויסן ווי ווייַט מיר גיין אַראָפּ," דרייק געזאגט, "קאָמוניקאַציע קען זיין אַרויסגעוואָרפן. אָבער איך טראַכטן מיר וועלן שפּילן ווי מיר געפֿינען עס. "
  
  "כל מיר דאַרפֿן איז אַ קעסטל," היידן באשטעטיקט. "מיר טאָן ניט וויסט צייט צו סטערינג אויף עפּעס אָדער ווער עס יז אַנדערש. די ביסט מסכים?"
  
  ז ײ האבע ן זי ך גענומע ן . יאָרגי ראָוד ערשטער, זייַענדיק די מערסט פלינק פון די מאַנשאַפֿט. קינימאַקאַ געקומען ווייַטער, נאָך שוועסטערייַ די קאָפּ ווונד, און דעמאָלט סמיט. דרייק שפּרינגען אין די לאָך, נאכגעגאנגען דורך היידן און דאַהל. דער שוועדישער האט געמוזט בלייבן בײם ארײנגאנג. דרייק האט זיך אונטערגעטונקען אונטער דער אומגעווענליכער ערד און זיך געפונען אין א פינצטערן טונעל. איין מינוט פון קריכן און קוועטשן צווישן די ווענט האט געפירט צו א ברייטערן פעלער וואו די מאַנשאַפֿט האט זיך אויסגעדרייט לינקס. יאָרגי האָט אַרײַנגעשטעקט זײַן שווערד אין זײַן פּאָרטאַטיוו נאַוויגאַטאָר און יעדער ביסל מינוט האָט אויסגעשריגן די ווייטקייט צווישן זיי און אים.
  
  דרייק האט געהאלטן זיין פלאַשליגהט פעסט, קאַנעקטינג די בימז צו די פאָרויס. דער דורכגאנג האט זיך קיינמאל נישט אפגעוויקט, נאר זיך געבויגן ארום דעם שווערד'ס רוה, ביז זיי האבן זיך לאנגזאם דערפון אוועקגעצויגן.
  
  יארגי האט זיך אפגעשטעלט פאראויס. "מיר זאלן האָבן צו ברעכן דורך."
  
  דרייק האט געשאלטן. "עס איז אַ האַרט שטיין. מיר וואָלט דאַרפֿן אַ פּלאַץ פון ויסריכט צו ברעכן דורך דאָרט. זעט איר ווי פעט זי איז?
  
  יארגי האט געמאכט א מיאוסע קלאנג. "צוויי מאָל אַזוי ברייט ווי די דורכפאָר."
  
  "און די שווערד?" איך האב געפרעגט.
  
  - נאר אויף דער אנדערער זײט.
  
  דרייק האָט באַקומען דעם בוילעט רושם אַז זיי זענען געווען פּלייַעד מיט. די אַלטע געטער האָבן זיך ווידער שפּאַס. טײלמאל האט זיך אויסגעזען, אז זײ זײנען אים נאכגעלאפן דעם גאנצן װעג, אים ארײנגעצויגן אין דעם אדער יענעם פּאַסירונג, אמאל אומגעקערט זיך זיך צו דערפילן.
  
  ווי איצט.
  
  ער האט געמאכט א באשלוס. "גיי אויף," ער געזאגט. "מיר דאַרפֿן צו זען ווו די דורכפאָר פירט."
  
  "נו, עס איז איינער פון די אַנאַמאַליז פאָרויס," יאָרגי געשיקט צוריק. "גרויס אומבאַקאַנט פאָרעם".
  
  אַליסיאַ ס קול קראַקט איבער די קאַמיונאַקייטער. "איז עס מאָווינג?"
  
  דרייק געוואוסט וואָס אַ בייז טאָן פון הומאָר איז. "האַלטן אַז".
  
  - װיפל פיס האט ער ?
  
  "אַלישאַ!"
  
  אלע , װא ס אי ז געװע ן אונטערערד , הא ט ארויסגעשלעפ ט ד י ביקסן . דרייק האָט געפרואווט צו קריין זיין האַלדז צו קוקן פאָרויס, אָבער קינימאַקאַ אפגעשטעלט זיין מיינונג. די איינציקע זאַך וואָס ער האָט געטאָן איז געווען אַ קלאַפּ מיטן קאָפּ אין דעם טונעל.
  
  שטויב האט זיך געזיפט אין דער לופטן. דרייק האט געשוויצט, זיינע פרישע ברוגז האבן געציטערט. די קאָלעקטיוו קריכן אויף ווי שנעל ווי זיי קען. יארגי האט זיי געפירט א לאנגע דריי. ערשט דעמאָלט האָט זיך דער יונגער רוסישער אָפּגעשטעלט.
  
  "אוי! איך האָב עפּעס".
  
  "וואס?" איך האב געפרעגט. ע ס זײנע ן געװע ן עטלעכ ע קולות .
  
  "וואַרט. איר קענט קומען מיט מיר אַהער".
  
  באלד דרייק ראַונדיד די קער און געזען אַז די זייַט פון די דורכפאָר וויידאַנד אין אַ שטיין כיטרע אַכט פֿיס הויך און פיר מענטשן ברייט. ע ס אי ז געװע ן א געל־ברוינע ר פארב , גלאט , או ן גערוכ ט איבע ר א שמאלע ר עפענונג , װא ס אי ז געװע ן אויסגעשניט ן אי ן דע ם שטײ ן גופא , - א קלײנע ר ארײנגאנג .
  
  דרייק האט אריינגעקוקט אין די שווארצע פון די לאָך. "אזוי טאָמער זיי האָבן אַ ביסל אויסגעשטרעקט דעם שטיין, צו ענשור אַז אַטילאַ בלייבט דאָ אויף אייביק?"
  
  "אָבער עס איז קיין טייַך אויבן אונדז," יאָרגי געזאגט. "עס איז געווען אויף מיין מיינונג."
  
  "טייַך קאָרסאַז טוישן איבער די יאָרן," האָט היידן געזאָגט. "אין דער מאָמענט מיר קענען נישט זאָגן צי די טיזאַ אַמאָל פלאָוז אַזוי. ווי עס זאל זיין, עס איז בלויז אַ ביסל מעטער צו די דרום.
  
  דרייק איז געגאנגען צו דער פינצטערניש. "איך בין אין די שפּיל. וועלן מיר זען?
  
  יארגי האט זיך אויפגעשפרונגען, האלטן זיין שטעלע פארנט. לכתחילה איז די נײַע טיר געווען בלויז אַן אויסלייג פֿון גאַנץ שוואַרצקייט, אָבער ווען זיי האָבן זיך דערנענטערט און געשײַנט מיט זייערע פלאַשליכטן, האָבן זיי דערזען אָנצוהערענישן פֿון אַ גרעסערע צימער פֿון דער אַנדערער זייט. דער צימער איז ניט גרעסער ווי אַ לייַטיש עסצימער, פול פון שטויב און אַבסאָלוט שטילקייַט, מיט אַ קני-הויך פּעדעסטאַל אין דעם צענטער.
  
  אוי ף א פויגל , אי ז געשטאנע ן א שטײנערנע ר אריבע .
  
  - אומגלויבלעך - האט יארגי געאטעמט.
  
  "צי איר טראַכטן אַז אַטילאַ איז דאָרט?" האט קנזי געפרעגט.
  
  "די שווערד איז, איך טראַכטן." יאָרגי אָפּגעשטעלט זיין GPR. - אזוי זאגט די זאך.
  
  "מיר בלייבן אויף אַ מיסיע." היידן האט אפילו נישט געקוקט אויפן ארן. זי איז געווען פאַרנומען מיט לערנען געשלעכט. "און עס איז רעכט דאָרט? דאָס איז אַלע".
  
  דרייק האט געקוקט וואו זי האט אנגעוויזן. דער קאָלעקטיוו איז דורכגעגאנגען דורך די אַרייַנגאַנג אַרטשוויי און ענדיקט זיך גאָר ין דער בנין. די באַקאַנטע הילצערנע קעסטל מיט דער פּלאָמבע פֿון דער סדר אויפֿן דעקל איז געשטאַנען אויפֿן פּעדעסטאַל אַליין, בײַם פֿוס פֿונעם אָרן. היידן איז צו אים צוגעגאנגען.
  
  "מאַך גרייט," זי דערציילט לאָראַן איבער די לינק. "מיר זענען אויף אונדזער וועג. זאג וואשינגטאן אז מיר האבן געפונען די לעצטע קעסטל. "
  
  "האָסט עס עפֿנט?"
  
  "נעגאַטיוו. איך מיין אז ס'איז נישט קיין גוטע געדאנק דא. מיר וועלן וואַרטן ביז מיר זענען אין דער שפּיץ."
  
  דרייק האט געקוקט אויפן ארן. יאָגי אריבערגעפארן נעענטער. קנזי איז ארויפגעקראכן אויפן פוסגל און אראפגעקוקט פון אויבן.
  
  - עמיצער גײט מיר העלפן?
  
  "נישט איצט," האָט היידן געזאָגט. "מיר האָבן צו גיין".
  
  - פארװאם ? קענסי איז געבליבן גרעסער. "עס איז נישט ווי אנדערע טימז זענען דאָ. עס איז פייַן צו האָבן אַ מאָמענט אַליין, טאָן ניט איר טראַכטן? א שיינע טויש ווען קיינער פרובירט מיך נישט צוריקצוהאלטן. "
  
  דרייק האט אויסגעדרייט די לינק. "װײט? דו ביסט א ממזר״.
  
  "וואס?"
  
  קנזי האט א זיפץ געטאן. "עס איז נאָר אַ שטיין דעקל."
  
  דרייק האָט זי געזען ווי אַ רעליק שמוגלער, אַ לייַדנשאַפט פֿאַר אוצר. פון קורס, עס וועט קיינמאָל ייַנגיין. עס איז געווען טייל פון איר. ער האט א נײד געטאן צו היידן.
  
  "מיר װעלן אײַך פֿאַרכאַפּן. איך זאג צו".
  
  ער איז געלאָפן צו דער אַנדערער זײַט פּעדעסטאַל, אָנגעכאַפּט דעם שטײן און געצויגן.
  
  היידן האט זיך געאיילט ארויס פון קבר, יארגי און קינימאקא זענען אים נאכגעגאנגען. סמיט האט זיך אפגעשטעלט בײ דער טיר. דרייק וואָטשט ווי די אוצרות פון די קבר פון אַטילאַ די הון זענען דיסקאַווערד.
  
  אין די פלאַשליגהט זענען זיין אויגן פארבלענדט; גאַזירטע גרין און רעדס, סאַפייער בלוז און העל יעלאָוז; שיידז פון די רעגנבויגן, ירידאַסאַנט און פריי פֿאַר די ערשטער מאָל אין קימאַט אַ טויזנט יאר. עשירות האט אריבערגעפארן, די שווערד איז ומבאַקוועם דורך דעם באַוועגונג. אנדערע בליידס האָבן פלאַשט. נעקלאַסיז, אַנקלעץ און בראַסעלעץ זענען געלעגן אין הויפנס.
  
  אונטער דעם אלעם, נאך אײנגעװיקלט אין עטלעכע קלײדער, איז געלעגן דער קערפער פון אטילא. דרייק געגלויבט עס אַזוי. דע ר דאזיקע ר אר ט האב ן קײנמא ל ניש ט אנטדעק ט דור ך גראבע ר גזלנים ; דערפאר די עשירות. די נאציס האבן דאס נאר געדארפט פאר זייערע גרעסערע פלענער, און אויפמערקזאמקייט אויף א מאנומענטאלן געפונע וואלט נאר אויפמערקזאם געמאכט אויף זיי. ער האט אפגעהאלטן דעם אטעם און איז צוגעשפרונגען צום קאמיוניקאטאר.
  
  "לאָראַן," ער שושקעט. "איר זאָל אָנשטעלן עמעצער צו היטן אַלע דעם. איר נאָר האָבן צו מאַכן עס פּאַסירן. עס ס ... גלייבן. דער איינציקער זאַך איז... - האָט ער זיך אַ פּויזע געטאָן, זוכן.
  
  "וואס איז דאס?" איך האב געפרעגט.
  
  "עס זענען קיין שווערדן דאָ. די שווערד פון מאַרס איז ניטאָ."
  
  לאָראַן האָט אַרויסגעאטעמט. - אוי ניין, דאס איז נישט גוט.
  
  דרייק'ס פנים איז געווארן געשפּאנט. "נאָך אַלץ וואָס מיר האָבן דורכגעקאָכט," האָט ער געזאָגט. "איך וויסן אַז פאַרשילטן געזונט."
  
  קנזי האט געכאפט. דרייק האט צוריקגעקוקט. "די שווערד פון מאַרס איז דאָ."
  
  ― פאַרשילטן, דו ביסט גוט. רעליק שמוגלער און בעל גנב. דו האסט עס גלייך ארויס פון אונטער מיין נאָז. " ער האט געשטארקט. "סאיז מעכטיג".
  
  - דו קענסט גארנישט נעמען. ער האט געזען אז זי האט ארויסגענומען א בריליאנטן חפץ. "אָבער איך צוטרוי איר צו גיין פֿאַר די מערסט ווערטפול סכוירע דאָרט."
  
  "מער ווי אַטילאַ?"
  
  "יא זיכער. איר קענען נעמען עס. אָבער וואָס דו וועסט טאָן, האַלטן די שווערד פֿאַר זיך.
  
  קענזי האט געלאכט און צוריקגעצויגן איר האנט, איבערלאזנדיג דעם בריליאנטן אוצר אבער געהאלטן די שווערד. "איצט האָב איך דאָס אַלץ געזען," האָט זי געזאָגט מיט אַ סאָרט יראת כבוד. "מיר קענען גיין."
  
  דרייק איז געווען צופרידן אַז זי האָט געוויזן אַן ינער פאַרלאַנג, און אַז ער געהאָלפֿן איר צו מקיים עס. "דעמאָלט עס איז אַלע רעכט. לאָמיר זען וואָס איז דער רידער פון טויט.
  
  
  קאַפּיטל זעקס און דרײַסיק
  
  
  קניען אין דירעקט זונשייַן, די SPEAR מאַנשאַפֿט יגזאַמאַנד די לעצטע קעסטל פון די דאָאָמסדייַ אָרדער.
  
  קינימאקא האט געווארט אויף באשטעטיגונג ווען אלישיא און מיי האבן זיך דערנענטערט צו די גרענעצן, יעצט ווען מען האט געקענט זען פריינדליכע העליקאפטערס אויפן האריזאנט. היידן האט אנגעװיזן אויף קינימאקו.
  
  "האַלטן די גוטע אַרבעט, מאַנאָ. מיר מוזן זען וואָס ס ין איידער די פירמע קומט; פרייַנד אָדער פייַנט."
  
  דער האַוואַייאַן האָט זיך אַ נאָד געטאָן און געקליקט דעם שלאָס. דרייק האט זיך צוגעבויגן פאראויס ווען דער דעקל האט זיך אויפגעהויבן, און האט געכאפט דאהל.
  
  "קראַפּ!" - האט ער א געשרײ געטאן א בלינק.
  
  "איז דאָס געווען דיין קוש פּרווון, יאָרקי?"
  
  ― איך װעל דיך קושן, אױב דו װעסט מיך װידער אַרײַן אין פּנים מיט דער צעשויבערטער מאַפּ, װאָס איר רופֿט דעם קאָפּ. בלאַדי יאָרקשירע קוש."
  
  פֿאַרשטייט זיך, אַז קיינער האָט אים נישט געהערט. זיי זענען אַלע פאָוקיסט אויף די נייַע התגלות.
  
  היידן האט אינעװײניק ארײנגעקוקט, זיך צוגעבויגן איבער קענזי. "שייט," זי געזאגט גלייַכגילטיק. "איך קיינמאָל ימאַדזשאַנד אַז עס וואָלט זיין ווי דאָס."
  
  "און איך אויך". מאי איז געשטאנען.
  
  "אמת לעצטע משפט," לאָראַן געזאגט, רעסיטינג דעם טעקסט ווידער. "ערגסט פון אַלע."
  
  "נו, איך ווייס נישט וועגן דיר," האָט אַליסיאַ געמורמלט. "אבער אַלע איך זען אינעווייניק איז אַ פאַקינג שטיק פון פּאַפּיר. עס קוקט ווי מיין שאַפּינג רשימה. "
  
  מ׳האט צוריקגעקוקט. - עפעם קען איך דיך נישט פארשטעלן אין סופערמארק.
  
  אַליסיאַ האָט זיך צעוויינט. "נאָר איין מאָל. אַלע די וואַגאָנעטקע, דורכגאַנג באַריערז און ברירות האָבן מיר גאָר ארלנגעווארפן אַוועק די שפּור. זי האט לאָנגעריי געלערנט די דערנענטערנדיקע אַטאַק העליקאָפּטערס. "עס איז פיל בעסער".
  
  קינימאקא האט זיך ארײנגעריסן אין שאכטל, ארויסגעצויגן א פאפיר און עס געהאלטן װאו יעדער האט געזען. "עס איז נאָר אַ בינטל פון נומערן."
  
  "צופאַל," האָט סמיט געזאָגט.
  
  דרייק האָט זיך געפילט בייז. "אזוי האָט דער דאָמסדייַ אָרדער אונדז געשיקט אַריבער האַלב די וועלט צו געפֿינען אַ שטיק פון פּאַפּיר אין אַ קבר וואָס איז געווען פאַרבאָרגן פֿאַר הונדערטער פון יאָרן? אַ אָרט וואָס מיר וואָלט קיינמאָל האָבן געפונען אויב מיר האָבן קיין דערפאַרונג מיט די קברים פון די געטער? איך טאָן ניט פֿאַרשטיין דעם ".
  
  "די נאַציס זענען געווען רעליק און אוצר יעגער," האָט קנזי געזאָגט. "צי איר וויסן וועגן די גלייבן מאַסע זיי לעצטנס דיסקאַווערד אונטער די פּאָליאַר אייז? עטלעכע זאָגן אַז עס איז אַ נאַצי באַזע. ז ײ האב ן אל ץ גערויב ט פו ן צירונג , בי ז מעגילו ת או ן געמעלן . זיי געפרוווט צו שאַפֿן זאַמביז, זיי זענען קוקן פֿאַר אייביק לעבן, און זיי פאַרפאַלן טויזנטער פון מענטשן אין אַ געפערלעך זוכן. אויב זיי האָבן אויסדערוויילט צו לאָזן עס אין דעם קבר פון אַטטיללאַ די הון אלא ווי גאַנווענען די עשירות, עס איז אַ שרעקלעך סיבה פֿאַר דעם.
  
  לאָראַן האָט אָנגעוויזן אויף אירע אויערן. "דק וויל וויסן וואָס דאָס איז."
  
  היידן האט עס גענומען פון קינימאקי. "אַזוי גייז, דאָס איז אַן אַלט שטיק פון נאָטעפּאַד פּאַפּיר, גאַנץ דיק און צעריסן אויף ביידע זייטן. עס האט יעלאָוד און מיינט גאַנץ שוואַך. אַזוי, אין די מיטל עס איז אַ שורה פון שרייבן, קאַנסיסטינג בלויז פון נומערן. זי האָט זײ אױסגעלײענט: "483794311656..." האָט זי גענומען אָטעם. "דאָס איז נישט אַלע ..."
  
  "נאַס גיק חלום". אַליסיאַ האָט אַ זיפץ געטאָן. "אָבער וואָס די גענעם זענען מיר געמיינט צו טאָן?"
  
  "באַקומען אויס פון דאָ," דרייק געזאגט, שטייענדיק אַרויף ווי די העליקאָפּטערס גערירט אַראָפּ. "איידער די הונס געפֿינען אונדז."
  
  דער פּילאָט איז געלאָפן דזשאַגינג. - בחורים, ביסטו גרייט? מיר וועלן מוזן האַלטן אַן אויג אויף אים. "
  
  די מאַנשאַפֿט האט אים באַגלייטן צוריק צו די העליקאָפּטערס. הײַדן האָט פֿאַרענדיקט איר פּרעזענטירונג און האָט אַרױסגעגעבן אַ שטיק פּאַפּיר, בעת זײ האָבן זיך אַװעקגעזעצט אין זײערע זיצן. "קיין געדאנקען?"
  
  "איר קענט אפילו נישט שפּילן מיט זיי אין לאָטעריע," האָט אַליסיאַ געזאָגט. "אומזיסט".
  
  "און וואָס האָבן זיי צו טאָן מיט טויט?" דרייק האט געזאגט. "און די פיר רייטער? זינט נומערן ויסקומען וויכטיק, קען עס האָבן עפּעס צו טאָן מיט געבורט דאַטעס? דאַטעס פון טויט?
  
  "מיר זענען דאָרט," האָט דאָס קול געזאָגט אין זיין אויער, און ער האָט זיך ווידער דערמאָנט, אַז זיי זענען געווען פֿאַרבונדן מיט דער גאַנצער וועלט, סײַדן זיי האָבן זיך אויסגעלאָשן דעם דק פֿאַר אַ שליחות, אין וועלכע פֿאַל האָבן זיי זיך נאָר פֿאַרבינדן מיט לאָראַן.
  
  "ניט נאָר אויף אים," האט אן אנדער קול געזאגט. "מיר האָבן עס."
  
  דרייק האט זיך צוגעהערט ווי די העליקאפטערס האבן זיך לאנגזאם אויפגעהויבן אין דער לופט.
  
  "די נומערן, צעבראכן אַראָפּ, זענען די קאָואָרדאַנאַץ. לייכט. די נאַציס האָבן אײַך איבערגעלאָזט אַ גרויסן ציל, מענטשן.
  
  דרייק האט אנגעהויבן קאָנטראָלירן און צוגרייטן זיין וועפּאַנז. - ציל? איך האב געפרעגט.
  
  "יא, דער ערשטער נומער פון נומערן ווייזט צו אוקריינא. די סיקוואַנס איז איין לאַנג קעסיידערדיק נומער, אַזוי עס האָט אונדז עטלעכע מאָל צו דיסייפערן עס.
  
  אַליסיאַ האָט געקוקט אויף איר זייגער. "איך רוף נישט פינף מינוט אַ טאָג."
  
  "איר האָט נישט קיין אי.קי.וי פון הונדערט און זעכציק."
  
  "ווי די גענעם טאָן איר וויסן, קלוג באָכער? איך האב עס קיינמאָל נישט טעסטעד. "
  
  א מאָמענט פון שטילקייַט, און דעמאָלט: "סייַ ווי סייַ. מיר זענען אריין אין די גאנצע סיקוואַנס און פארבונדן עס צו די סאַטעליט. וואָס מיר קוקן אין איצט איז אַ גרויס ינדאַסטרי געגנט, טאָמער אַכט קוואַדראַט מייל אין גאַנץ. מערסטנס איז עס פול מיט וואַרעהאָוסעס, מיר האָבן גערעכנט איבער דרײַסיק, און זיי זעען אויס ליידיג. עפּעס פֿון אַ פֿאַרלאָזן מלחמה תּקופֿה. עס קען האָבן געווען אַן אַלט סטאָרידזש מעכירעס פֿאַר סאָוויעט טרופּס, איצט פארלאזן."
  
  "און די קאָואָרדאַנאַץ?" האט היידן געפרעגט. "צי זיי פונט צו עפּעס ספּעציעל?"
  
  "איך קוק נאָך." אויף דער ליניע איז געװארן שטיל.
  
  היידן האט נישט געדארפט פארשרייבן די פליגערס; ז ײ זײנע ן שוי ן געװע ן אויפ ן װע ג קײ ן אוקראינע . דרייק האָט זיך געפילט אַ ביסל אָפּרוען; אין מינדסטער זייער קאָנקורענט טימז קען נישט שלאָגן זיי אין דעם. ער האט א קוק געטאן אויף היידן און גערעדט מיט די ליפן.
  
  קענען מיר דיסייבאַל דעם?
  
  זי האט זיך געגרימט. עס וואָלט קוקן סאַספּישאַס.
  
  בראָדעווקע? ער מיממעד עס פּאַמעלעך, לענד זיך פאָרויס.
  
  היידען האט אויך געטראכט. עס איז קיין איינער מיר קענען צוטרוי.
  
  אַליסיאַ לאַפט. "פאַרשילטן עס, דרייק, אויב איר ווילן צו קוש איר, נאָר טאָן עס."
  
  דער יאָרקשירע מענטש האָט זיך צוגעבויגן ווי דער העליקאָפּטער האָט זיך דורכגעליימט אין הימל. עס איז געווען כּמעט אוממעגלעך צו אַרבעטן אין פול קאַפּאַציטעט ווען איר געווען ניט זיכער אויב אפילו דיין אייגן סופּיריערז וואָלט דעקן איר. א וואג איז אים געפאלן אויפן הארץ. אויב עמעצער איז געווען פּלאַנעווען עפּעס קעגן זיי, זיי זענען וועגן צו געפֿינען אויס.
  
  דער קאָממוניקאַטאָר האָט ביפּ.
  
  "וואַו".
  
  היידן האט אויפגעהויבן דעם קאפ. "וואס?" איך האב געפרעגט.
  
  די קול פון די סופּער-גיק פון וואַשינגטאָן געבלאזן דערשראָקן. "ביסט איר זיכער, דזשעף? איך מיינען, איך קען נישט זאָגן זיי דאָס און דעמאָלט געפֿינען אויס אַז דאָס איז אַלע נאָר געסינג."
  
  שטילקייַט. דערנאָך האָט זייער ליבהאָבער אַ טיף אָטעם גענומען. "וואַו, איך האָבן צו זאָגן. דאס איז שלעכט. עס איז טאַקע שלעכט. די קאָואָרדאַנאַץ ויסקומען צו פירן גלייַך צו די טויט רידער.
  
  דאַהל האָט זיך אַ פּויזע געהאַלטן אין מיטן אײַנלאָדן דעם זשורנאַל אין זײַן פּיסטויל. "עס מאכט זינען," ער האט געזאגט. "אָבער וואָס איז עס?"
  
  "נוקלעאַר וואָרכעד".
  
  הײַדן האָט געגרימט מיט די צײן. "קען איר פּונקט פּונקט וואָס? איז דאָס לעבן? איז דארט-"
  
  - װאר ט - הא ט דע ר גיק א געאטעמט , געכאפ ט דע ם אטעם . "ביטע נאָר וואַרטן. אַז ס 'נישט אַלע. איך האב נישט געמיינט "נוקלעארע קעמפער".
  
  היידן האָט זיך צעוויינט. "און וואָס האָט איר געמיינט?"
  
  "עס זענען זעקס יאָדער וואָרכעדז אין דריי ווערכאַוזיז. מיר קענען נישט זען דורך ווענט ווייַל די בנינים זענען בלייַ-ליינד, אָבער מיר קענען זען דורך רופס מיט אונדזער סאַטאַלייץ. די בילדער ווייזן אז די נוקעס זענען פון די אכציקער עפאכע, ווארשיינליך ווערט א פארמעגן פארן ריכטיגן קוינע, און שווער באוואוכט. די זיכערהייט איז מערסטנס אינעווייניק, אמאל גייען זיי ארום די ליידיגע באזע. "
  
  "אזוי, די דאָאָמסדייַ אָרדער פארבארגן זעקס יאָדער וועפּאַנז אין דריי ווערכאַוזיז פֿאַר שפּעטער נוצן?" - האט מאי געפרעגט. "עס זעט טאַקע אויס ווי אַ נאַצישע מעשה."
  
  "די וועפּאַנז זענען אויך אין ארבעטן סדר," האט געזאגט דער גיק.
  
  - פון װאנען האסטו דאס געװאוסט?
  
  "די קאָמפּיוטער סיסטעם אַרבעט. זיי קענען זיין אַרמד, דירעקטעד, באפרייט."
  
  "צי איר האָבן אַ פּינטלעך אָרט?" האט קנזי געפרעגט.
  
  "יא מיר טוען. אַלע זעקס זענען סטראַפּט צו די ללבער פון פלאַטבעד טראַקס אין די ווערכאַוזיז. מאָדנע גענוג, די טעטיקייט אינעווייניק האט לעצטנס דאַבאַלד. פֿאַרשטייט זיך, מען קען זיי אויך רירן. "
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויף היידן, וואס האט אים צוריקגעקוקט.
  
  "בראָדעווקע," האָט קנזי געזאָגט הויך.
  
  "און די אַפּאָוזינג טימז?" האט דאהל געפרעגט.
  
  "לויט די NSA, די נומער פון רומאָרס איז געוואקסן. עס זעט נישט אויס גוט״.
  
  "איך וואָלט ווי צו וויסן וואָס זיי האָפֿן צו געפֿינען," מייַ געזאגט. "ניט גערעכנט זעקס אַלט יאָדער וואָרכעדז."
  
  "שווערד פון מאַרס".
  
  דרייק האט זיך שנעל אויסגעדרייט דעם האלדז. "וואס?" איך האב געפרעגט.
  
  "אַלעמען האָבן די קאָואָרדאַנאַץ, אַסומינג אַז דער בראָדעווקע אַרבעט דאָ. יעדער האָט זיך געשטעלט די אַרבעט צו שאַפֿן אַ סאַטעליט. אונדזער ימאַגינג ווייכווארג איז יקוויפּט מיט אַלע סאָרץ פון סענסאָרס, און סטאַרטינג מיט די געשיכטע פון אָדין און די פאלגענדע מיסאַז, מיר קענען דעטעקט אַ זעלטן עלעמענט פֿאַרבונדן מיט קברים און געטער. אונדזער ינסטראַמאַנץ ווייַזן די דערנענטערנ גרייס און פאָרעם פון די נומער, און עס שוועבעלעך די פעלנדיק שווערד. זיי אַלע וויסן מיר האָבן געפונען די שווערד און זענען כעדינג צו די נוקס. מיר מוזן טאָן דאָס. "
  
  "לאָז די שווערד אויף די האַקמעסער." סמיט האָט זיך אָנגעהויבן.
  
  דרייק, דאַהל און היידן האָבן אויסגעביטן בליק. "קיין געלעגנהייַט אין גענעם. די שווערד בלײַבט בײַ אונדז".
  
  דרייק האט אראפגעלאזט דעם קאפ. "די בלויז בלוטיקע זאַך וואָס איז מער ווערטפול ווי גענגהיס כאַן, אַטילאַ, געראָנימאָ און האַניבאַל צוזאַמען," ער האט געזאגט. "און מיר זענען געצווונגען צו באַשטימען צו יאָדער וועפּאַנז."
  
  "פאָרטראכטן," האָט מאַי געזאָגט. "און זיי דאַרפֿן עס פֿאַר פילע סיבות. עשירות."
  
  "שכר," האָט סמיט געזאָגט.
  
  "גריד," האט קנזי געזאגט.
  
  "פרייַע צרות," האָט היידן געזאָגט מיט איבערצייגונג. "פֿאַר אַלע די סיבות קאַמביינד. ווו זענען די זעקס יאָדער טשאַרדזשיז?
  
  "צוויי ין ווערכאַוס 17," האט געזאגט דער גיק. "אנדערע יאָדער ינסטאַליישאַנז זענען אין 18 און 19, און איך געבן איר זייער פּינטלעך אָרט רעכט איצט. עס איז אַ גרויס באַזע, און מיר רעכענען היץ ימישאַנז פון בייַ מינדסטער צוויי טוץ ללבער, אַזוי זיין אָפּגעהיט."
  
  דרייק האט זיך צוריק אנגעבויגן, קוקנדיק אויפן דאך. - װידער ?
  
  היידן האט געוואוסט וואס ער מיינט. - גלויבט איהר, אז אלעס װעט זיך נאך דעם ענדערן?
  
  ער האט טרויעריק געשמײכלט. "איך גלויב".
  
  "דעמאָלט לאָמיר שלאָגן אַזוי שווער ווי מיר קענען," האָט דאַהל געזאָגט. "ווי אַ קאָלעקטיוו, ווי חברים. לאָמיר דאָס טאָן אַ לעצטע מאָל."
  
  
  קאַפּיטל זיבן און דרייסיק
  
  
  די SPEAR מאַנשאַפֿט האט אַ שווער צייט. ד י אלטע , פארלאזט ע באזע , אי ז שוי ן געװע ן א זא ל פו ן גרויםע , פארלענגערטע ר לאגע ר מי ט צװיש ן ז ײ געלאפן , א נעץ . ד י װעג ן זײנע ן געװע ן זײע ר ברײטע , כד י דערלויב ן דורכגײ ן גרוים ע לאסטאס . דרייק האט פארגעשלאגן אז עס איז אמאל געווען א סארט ווערכאַוס, א פלאץ וואו מען קען סטאָרד א ריזיקע סומע פון מיליטערישע עקוויפּמענט. ד י העליקאפטער ן האב ן זי ך געלאנד ט אויפ ן אויםער , הינטע ר א פארזיכערטע , צעפאלענע ר פלאץ , או ן כמע ט גלייך , אפגעשניט ן זײער ע מאטארן .
  
  "מאַנשאַפֿט גרייט," האָט היידן געזאָגט אין איר קאָמיסיע.
  
  "גיי," האָט PC DC איר געזאָגט. "מאַכן זיכער אַז די וואָרכעדז זענען פאַרקריפּלט און די אנדערע נומער איז זיכער."
  
  דאל האט זיך געקראכט צו דער ערד. - לאמי ר רעד ן װעג ן װ י אזו י צ ו פארשלאס ן ד י שטאל־טיר , נאכדע ם דא ם פערד , אי ז אנטלאפן .
  
  די מאַנשאַפֿט האט שוין פאַרפעסטיקט די לאָוקיישאַנז פון אַלע דריי ווערכאַוזיז אין זייער מחשבות און האט אַ גוטע געדאַנק פון די וויינדינג וועג נעץ. אין פאַקט, אַלץ ינטערסייזד מיט אַלץ אַנדערש. ס׳זײנע ן ניש ט געװע ן קײ ן טויט ע עקן , קײ ן רונד־באונדן , קײ ן אנטלויפ ן װעגן , א חוץ . ד י אל ע לאגע ר זײנע ן ארומגערינגל ט מי ט געדיכט ע װאל ד אי ן דע ר פארמעטער , אבע ר ד י אינעװײניק ע - דר ײ װיכטיק ע - האב ן זי ך געפונע ן אי ן מיט ן פו ן ד י אנדער ע אי ן צופעליק ן סדר .
  
  זיי געלאפן צוזאַמען.
  
  "מיר וועלן מוזן זיך צעטיילן, נוטראַלייז די יאָדער וועפּאַנז, און געפֿינען אַ וועג צו באַקומען זיי אַרויס פון דאָ צו אַ שיין אָרט," האט היידן געזאגט. "רומעניע איז נישט ווייט."
  
  איצט לאָראַן איז געווען מיט זיי, גאָר פארבונדן צו וואַשינגטאָן, און דורך פּראָווען זי קען טראַכטן אונטער דרוק, זיי קען דאַרפֿן איר ווען עס געקומען צו האַנדלינג יאָדער וועפּאַנז. א סטאַביל קאָפּ וואָס איז ביכולת צו טראַנסמיטינג אינפֿאָרמאַציע דורך טשאַנאַלז זאָל נישט זיין אַנדערעסטאַמייטיד. ז ײ זײנע ן געגאנגע ן נידעריק , שנעלע ר או ן זי ך געפאר ן צ ו ד י לאגערן .
  
  פאר זײ האט געעפנט א שמוץ־װעג, װיסט. אויסער דעם איז די גאנצע געגנט געווען באדעקט מיט נאקעטע ערד און שאפעלן, מיט בלויז אייניקע טופס שיטער ברוין גראז. דרייק סערווייד די סצענע און געגעבן די סדר צו פאָרויס. זיי געלאפן אויס אין די עפענען מיט וואָפן אין די גרייט. דער ריח פון שמוץ און אויל האט געטראגן אין די חושים, און א קאלטער ווינטל האט אים געטראגן אין פנים. זייער עקוויפּמענט האָט געקלונגען, זייערע שיך האָבן שווער געטראָפן אין דער ערד.
  
  ז ײ זײנע ן געקומע ן צ ו דע ר ערשטע ר װאנ ט פו ן דע ר לאגע ר או ן זי ך אפשטעל ן מי ט ד י רוקן . דרייק האט א קוק געטאן אויף דער ליניע.
  
  - גרייט? איך האב געפרעגט.
  
  - גיי.
  
  ער האט סקאנדירט דעם נעקסטן פוס פון זייער רוט, וויסנדיג אז זיי האבן נישט קיין זיכערהייט קאמערעס צו זארגן, ווייל די דיווייסען האבן נישט אויפגעכאפט קיין סיגנאלן פון דער באזע אויסער די מאבילע פאָנעס. די נוקלעארע באקלאגונגען אליין האבן ארויסגעגעבן א ברומען מיט נידעריק-פרעקווענס. אוי ף דע ם אי ז דע ר פלא ץ געװע ן אומפרוער .
  
  נאך א לויף און זיי זענען אנגעקומען אן אנדער ווערהויז. יעדע ר הא ט געהא ט זײ ן צא ל אנגעשריב ן אי ן שװארצ ע שריפטלעך . יעדע ר הא ט אויסגעזע ן שוידערלע ך , א טמאם , מי ט ריוולאט ן פו ן ראסט , װא ם זײנע ן אראפגעלאפ ן פו ן דע ר דא ך צ ו דע ר דיל . ד י גאם ן האב ן זי ך פרײע ן געשװיג ן , געצויגטע ר טײלן , װא ם האב ן זי ך אנגעװיז ן אוי ף דע ר ערד , דראפנדיק ע שמוציק ע װאסער .
  
  איצט דרייק קען זען פאָרויס די לינקס ווינקל פון וואַרעהאָוסע 17. "מיר זענען אַריבער דעם וועג," ער האט געזאגט. "מיר מאַכן אונדזער וועג צוזאמען די פלאַנג פון דעם ווערכאַוס ביז מיר דערגרייכן דעם סוף. אזו י זענע ן מי ר נא ר צװאנצי ק פוס ם פו ן זיבעצן .
  
  ער אריבערגעפארן אויף, דעמאָלט פארשטאפט. א זיכערהייט פאָרמיטל איז דורכגעגאנגען אַראָפּ די וועג פאָרויס, מאָווינג צוזאמען אַ וועג וואָס קראָסט זיי. אָבער, גאָרנישט געטראפן. דרייק האט אפגעאטעמט א זיפץ.
  
  "עס זענען דאָ קיין פריינט," דאַהל רימיינדיד זיי. "דו זאלסט נישט צוטרוי ווער עס יז אַרויס פון די מאַנשאַפֿט." ער האט נישט געדארפט צוגעבן "אפילו צו די אמעריקאנער".
  
  איצט דרייק זיך פון זיין אָרט, געדריקט זיך צו די וואַנט פון די ווערכאַוס און אריבערגעפארן פאָרויס. וואַרעהאָוסע 17 האט צוויי קליין פֿענצטער פייסינג די פראָנט. דרייק האט ווייכער געשאלטן, אבער איינגעזען אז עס איז נישטא קיין אנדערע וועג.
  
  "מאַך," ער האט ערדזשאַנטלי. "באַוועג עס איצט."
  
  
  קאַפּיטל אַכט און דרײַסיק
  
  
  ז ײ זײנע ן געלאפ ן צ ו ד י װארעהויז טירן , צעטײל ט אי ן דר ײ גרופעס . דרייק, אַלישאַ און מייַ סקאָרד זיבעצן פונקטן יעדער; דאַהל, קנזי און היידן האָבן יעדער אַכצן סקאָרד, און סמיט, לאָראַן, קינימאַקאַ און יאָרגי יעדער מיט נייַנצן. ז ײ האב ן זי ך אײנגעקלאפ ט אי ן ד י הויפט טירן .
  
  דרייק האט געשלאגן די טיר, זי אראפגעריסן פון די כינדזשיז. דער מענטש איז פּונקט געלאזן די אָפיס אינעווייניק. דרייק האט אים גענומען אונטערן ארעם, אים שווער צוגעכאפט און אים צוגעווארפן קעגן דער פאַרקערטער וואַנט פונעם ביוראָ. דער שמאָל דורכפאָר זיי זענען געווען געעפנט גלייַך אַנטו די ווערכאַוס, אַזוי אַליסיאַ און מייַ געגאנגען אַרום אים.
  
  דרייק האָט פאַרטיק דעם מאַן, אים איבערגעלאָזט אין אַ קאָמאַטאָזערנעם שטאַט, און אויסגעזוכט קליינע אָפיציעס איידער ער האָט זיך איינגעשריבן די פרויען. אַ ברעטטייקינג דערזען האָט אים געטראָפן אין די אויגן. ד י לײזע ר אי ז געװע ן גרוים , לאנג ע או ן הויך . אי ן צענטע ר , אנטקעגנדי ק א רײ ע װאלקע ר טירן , אי ז געשטאנע ן א לאנגער , נידעריקע ר פלאט־בעד , א קאבו ע מי ט א גרוים ן מאטאר ן אי ן פראנט . צוויי נוקלעארע קעמפעלעך זענען געלעגן אין הינטן פונעם טראק, קלאר ווי טאג, מיט די נאז פאראויס, שווארצע רימען האבן זיי פארזיכערט מיט רעגולערע אינטערוואלן. די סטראַפּס וואָלט צושטעלן בייגיקייַט אָן אַ פּלאַץ פון באַוועגונג - אַ גוט געדאַנק פֿאַר טראַנספּערטיישאַן, דרייק סאַגדזשעסטיד, ווייַל קיין איינער געוואלט אַ טויטלעך מיסאַל צו צעברעכן קעגן אַ ימווואַבאַל כייפעץ. א ריזיקע בינטל זייטיגע פארהאנגן איז געלעגן אויף דער זייט פון א ריזיגן טראק, וואס ער האט געמיינט אז ער איז צוגעטשעפעט געווארן פארן אוועקגיין.
  
  "קיין זיכערהייט," האָט מאַי געזאָגט.
  
  אַליסיאַ האָט אָנגעוויזן אויף אן אנדער אָפיס רעכטס פון די טראָק. "מייַן פאָרשלאָג".
  
  "איר וואָלט טראַכטן זיי זאָל זיין מער זארגן," מאַי געזאגט.
  
  דרייק קען נישט העלפן אָבער טשעק פֿאַר זיכערהייט קאַמעראַס, געפונען עס שווער צו פאַרלאָזנ זיך לעגאַמרע אויף אַ גרופּע פון פאַנס זיצן אין אַ לופט-קאַנדישאַנד אָפיס. "אונדזער אַלט פרייַנד, קאַמפּלאַסנאַס איז מיסטאָמע אין אַרבעט," ער האט געזאגט. "זיי האָבן עס געהאלטן אַ סוד פֿאַר אַ לאַנג צייַט."
  
  דורך די קאָמוניקאַציע טשאַנאַלז זיי געהערט די סאָונדס פון שלאַכט, אנדערע טימז זענען פאַרנומען.
  
  אַליסיאַ האָט זיך צוגעלאַכט צום טראָק. "אויף מיר!"
  
  
  * * *
  
  
  דאהל האט אנגעכאפט דעם נאנטסטן מאן און אים צוגעווארפן קעגן די שטאקן, פארדינט א שיינע לופט-צייט איידער ער האט געזען ווי ער איז אומגעוויינטלעך צוזאמפאלן צו דער ערד. די ביינער זענען צעבראכן. בלוט איז געפלויגן. קענזי האט זיך פארבײגעשלעפט, געשאסן מיט איר סובמאשין ביקס, געשלאגן די אנטלויפנדיקע מענער, װעלכע האבן דאן א שװער געשלאגן די פנימער אין דער ערד. היידן האט זיך איבערגעביטן אויף זייטן, בעסער פאר איר גלאק. די ריזיקע טראָק, וואָס זיי האָבן געפֿונען, איז געווען פּאַרקט אין צענטער פֿונעם וואַרעהאָוסע, נעבן דרײַ אָפֿיסן און עטלעכע רייען קרייץ. זיי האָבן קיין געדאַנק וואָס איז אינעווייניק, אָבער געדאַנק עס וואָלט זיין קלוג צו געפֿינען עס.
  
  היידן איז געגאנגען צו די טראק, אירע אויגן האבן געזוכט די פּאָר נוקעס וואָס זענען אָנגעשטעלט העכער איר קאָפּ. פאַרשילטן, זיי זענען ריזיק אין אַז ווייַטקייט. מאָנסטערס וואָס האָבן קיין אנדערע ציל ווי צו צעשטערן. זיי זענען שורלי דעדאַקייטאַד טויט, און קלאר טייל פון דער פערט פערד. אַטילאַ איז געווען דער צווייט אָולדאַסט פון די פיר פיגיערז, געבוירן זיבן הונדערט יאָר נאָך Hannibal און, צופאַל, זיבן הונדערט יאָר איידער Genghis Khan. געראָנימאָ איז געבוירן געוואָרן אין 1829. אַלע רידערס זענען רעכט אין זייער אייגן וועג. אל ע מלכים , מערדער , גענעראלן , אומגעהויער ע סטראטעגיסטן . אַלעמען טשאַלאַדזשד זייער געמיינט בעסטער.
  
  איז דאָס געווען די סיבה וואָס דער אָרדער האָט זיי אויסדערוויילט?
  
  זי האָט געוואוסט אַז די בראָדעווקע פון וואַשינגטאָן שפּאָט זיי מיט בקיעס.
  
  עס איז קיין צייט צו טוישן עפּעס איצט. זי איז געגאנגען הינטער דער פלאטפארמע, צו די קראטן. א טײ ל פו ן ד י דעקל ן זײנע ן געװע ן שוידערלע ך , אנדער ע האב ן זי ך געצויג ן צ ו ד י הילצערנ ע װענט . שטרוי און אנדערע פּאַקינג מאַטעריאַלס ליקט פון אויבן. היידן האט געשאסן איין מאן, דאן האט זיך אויסגעטוישט קוילן מיט'ן אנדערן און איז געצווינגן געווארן צו טויבן צו דער ערד און זיך צונעמען.
  
  זי האָט זיך געענדיקט הינטערן טראָק מיט אַ עק פון אַ נוקלעאַרער קעמפער הענגען איבער איר.
  
  "וואָס די גענעם כאַפּאַנז אויב אַ קויל שלאָגן איינער פון די טינגז?"
  
  "דו זאלסט נישט זאָרג, עס זאָל זיין אַ גוט שאָס צו שלאָגן די קאַנאַנבאָל אָדער יקספּלאָוסיווז גלייַך," די קול איבער די קאַמישאַנז דערציילט איר. "אָבער איך טראַכטן עס איז שטענדיק אַ געלעגנהייַט פֿאַר אַ צופאַל."
  
  הײַדן האָט געגרימט מיט די צײן. "אָה דאַנקען חבר."
  
  "קיין פּראָבלעם. צי ניט זאָרג, עס איז אַנלייקלי צו פּאַסירן."
  
  היידן האט איגנאָרירט די ווייכע, עמאָציאָנעל קאָמענטאַר, ראָולד אויס אין די עפענען, און פייערד איר גאנצע זשורנאַל אויף איר קעגנער. דער מענטש איז געפאלן, בלוטנדיק. היידן האט אריינגעלייגט נאך א זשורנאל ווען זי איז צוגעלאפן צו די שופלאָדן.
  
  א ריזיקע ר לאגע ר הא ט אי ר ארומגערינגל ט מי ט שיסערלעך , גענו ג גרויס , א ז ד י גאם ן אזו י הויך , א ז א ן אומפרײנדלעכ ע שונא ט הא ט זי ך לײכ ט געקאנ ט באהאלט ן אי ן זײ . זי האט ארויסגעקוקט פון הינטער די קעסטלעך.
  
  "איך טראַכטן מיר טאָן גוט," זי געזאגט. "ליכט ווי זיי טאָן מער ווי איין אָפּעראַציע דאָ."
  
  קנזי געלאפן אַרויף, בראַנדיש די שווערד פון מאַרס. "וואס איז דאס?" איך האב געפרעגט.
  
  דאַהל האָט זיך אַראָפּגעוויינט לעבן דעם ריזיקן ראָד פֿון דער פּלאַטפאָרמס. "היט דיין צוריק. מיר האָבן דאָ מער ווי איין שונא".
  
  היידן האט געזיפט דעם שטרוי. "געגנבענען סחורה," זי געזאגט. "עס מוזן זיין אַ וועג פונט. דאָ איז אַ ברייט פאַרשיידנקייַט. "
  
  קנזי האט ארויסגענומען א גאלדענע פיגורין. "זיי האָבן טימז וואָס טאָן הויז ריידז. בערגלערי. דאָס איז אַ ריזיק געשעפט. אלעס ווערט עקספארטירט, פארקויפט אדער צעשמעקט. דער מדרגה פון באוווסטזיין הינטער די קריימז איז אונטער נול. "
  
  דאהל האט א שושקעט געטאן , - אויף דיין לינקס .
  
  היידען האט זיך אונטערגעכאפט הינטערן קאט, דערזען איר רויב און געעפענט א פייער.
  
  
  * * *
  
  
  לאָראַן פאָקס נאכגעגאנגען מאַנאָ קינימאַקאַ אין די לייב ס הייל. זי האט געזען ווי סמיט באהאנדלט מיט די פייַנט און לאָזן אים צו שטאַרבן. זי האט געזען יארגי קלאפן דעם שלאס פון דער טיר פון אפיס, אריינגיין און ערקלערן אז עס איז פארעלטערט אין ווייניגער ווי א מינוט. יעד ן טא ג הא ט ז י זי ך מי ט דע ם פארצװײפל ט געפרואװ ט צ ו האלטן . יעדער טאָג זי באַזאָרגט אַז זי זאל פאַרלירן איר אָרט אין די מאַנשאַפֿט. דאָס איז געווען אַ טייל פֿון וואָס זי האָט באַפֿוילן ניקאַלאַס בעל, וואָס זי האָט געהאלטן אין קאָנטאַקט און געזוכט אנדערע וועגן צו העלפן.
  
  זי ליב געהאט די מאַנשאַפֿט און געוואלט צו זיין אַ טייל פון עס.
  
  זי איז איצט געבליבן צוריק, גלאק אין האנט, האפנדיק אז זי זאל עס נישט דארפן באנוצן. ד י הויכלאנד ן האב ן פארנומע ן ד י מערסט ע פו ן אי ר זעאונג , גרוים ע או ן שרעקלעכע . די וואָרכעדז זענען געווען אַ נודנע גריניש קאָליר וואָס האט נישט אָפּשפּיגלען ליכט, בלי איינער פון די מערסט מענאַסינג פארמען וואָס די מאָדערן מענטש מיינונג קענען ימאַדזשאַן. סמיט גראַפּט מיט אַ גרויס וועכטער, גענומען עטלעכע היץ, און דאַן פאַרקריפּלט דעם באָכער פּונקט ווי לאָראַן איז סניק אַרויף צו העלפן. רעכטס פון איר האָט קינימאַקאַ געשאָסן נאָך צוויי. ד י קויל ן האב ן אנגעהויב ן פליע ן ארום , װע ן ד י אנדער ע האב ן זי ך דערװאוסט , א ז ז ײ װער ן אטאקירט .
  
  הינטע ר אי ר הא ט ז י דערזע ן עטלעכ ע וועכטער ן האב ן זי ך דורכגעבראכ ן אי ן דע ר קאס ע פו ן טראק .
  
  "פארזיכטיג," זי סוויטשט אויף די לינק, "איך זען מענטשן כעדינג צו די פראָנט. אוי מיין גאט, וועלן זיי פרובירן זיי ארויס פון דאנען?
  
  "אוי ניין," איז געווען דער ענטפער פון די דיסטריקט פון קאָלאָמביע צו אַלעמען. "איר מוזן נוטראַלייז די יאָדער טשאַרדזשיז. אויב די גייז האָבן קאַטער קאָודז, אפילו איינער וואָס איז פריי וועט זיין אַ ומגליק. קוק, אַלע זעקס מוזן זיין נוטראַלייזד. איצט!"
  
  
  * * *
  
  
  "עס איז פאַרשילטן גרינג פֿאַר איר צו זאָגן," אַליסיאַ געמורמלט. ― אײנגעװיקלט אין דײַן באָדכאָלע און זופּנדיק דײַן פרױדיקע קאַפּטושינאָ. ווארט, איך זעה אז זיי גייען דא אויך אויף א טאַקסי. "
  
  דרייק האט געטוישט ריכטונג, זעענדיג אז ער קען לויפן אויף די זייט פון דער פלאטפארמע אן זיך טרעפן קיין קעגנשטעל. וואַקינג צו אַלישאַ, ער געשווינד אַוועק.
  
  מאַי'ס שטימע האָט איבערגעריסן זײַן קאָנצענטראַציע. "היט דיין פֿיס!"
  
  וואס...?
  
  א מאן אין א געדיכטן שװארצן לעדערן רעקל האט זיך געגליט אונטער דער פלאטפארמע, אויסגעשטרעקטע פיס. דורך לויטער גליק אָדער קלוג פּלאַן, זיי שלאָגן דרייק אין די שינס און געשיקט אים טאַמבאַלינג. די סובמאַשין ביקס האָט זיך געריסן פאָרויס. דרייק האט איגנאָרירט די נייע ברויז און קליימד אונטער די טראָק פּונקט ווי די וועכטער געעפנט פייַער. קויל ן האב ן זי ך דורכגעפיר ט דע ם באַטאָנען . דער וועכטער האט אים נאכגעיאגט, געצויגן זיין ביקס.
  
  דרייק איז ארויפגעקראכן גלייך אונטערן טראק, געפילט דעם ריזיקן וואפן איבער זיין קאפ. דער וועכטער האָט זיך אַראָפּגעכאַפּט, דערנאָך זיך געזעצט. דרייק האט געשאסן זיין גלאק און געשלאגן דעם מאן'ס שטערן. הינטער אים איז געװארן א קלאפעניש פון טריט, און דאן איז אויף אים שװער געפאלן די װאג פון אן אנדערן מאן, זיך צוגעלײגט אויף אים. דרייק'ס גאָמבע האָט געטראָפן די ערד, וואָס האָט גורם געווען שטערן און שווארצע שווינדלען פאר זיין אויגן. די צײן האבן זיך צוזאמענגעקלאפט, צעבראכן אין קלײנע שטיקלעך. ווייטיק עקספּלאָדעד אומעטום. ער האט זיך ארומגערינגלט און עמעצן געשלאגן מיט דעם עלנבויגן אין פנים. די פּיסטויל האָט זיך אויפגעהויבן, געשאָסן; די בולאַץ מיסט דרייק ס שאַרבן מיט אַ אינטש און זענען גלייַך אַרויף אין די באַזע פון די נוק.
  
  דרייק פּעלץ אַ סערדזש פון אַדרענאַלאַן. "עס איז..." ער האָט אָנגעכאַפּט דעם מאַן'ס קאָפּ און מיט אַלע כּוחות אַ קלאַפּ געטאָן קעגן דעם באַטאָנען "... באַרען. יאָדער. ראַקעט." יעדער וואָרט איז אַ קלאַפּ. עווענטועל איז דער קאפ צוריק אראפגעפאלן. דרייק איז צוריק ארויס פון אונטערן טראק און באגעגנט אַלישאַ פליסנדיק אויף.
  
  "קיין צייט פֿאַר שלאָפן, דראַקעס. דאָס איז עטלעכע ערנסט דרעק. "
  
  דער יאָרקשירמאַן האָט אָנגעכאַפּט זײַן סובמאַשין ביקס און געפּרוּווט אָפּשייען דאָס קלינגען אין זײַנע אויערן. אַליסיאַ ס קול געהאָלפֿן.
  
  "מײַ? ביסטו אין ארדענונג?"
  
  "ניין! קלינגענדיק זיך איינער צום אַנדערן."
  
  א ברום געקומען פון די פּלאַטפאָרמע מאָטאָר.
  
  "לויפן פאַסטער," דרייק געזאגט. "נאָר נאָך אַ ביסל סעקונדעס און די וואָרכעדז וועט זיין אַרויס פון דאָ!"
  
  
  קאַפּיטל נײַן און דרײַסיק
  
  
  דרייק האט אויפגעהויבן שנעלקייט. די טעג עס איז געווען ומגעוויינטלעך פֿאַר אים צו זען גלייַך, אַזוי הייַנט אַלץ איז געווען ווי געוויינטלעך. די קאַקפּיט טיר אין פראָנט רויז צו קאָפּ הייך. דרייק האט זיך ארויסגעכאפט, אנגעכאפט דעם הענטל און זיך געצויגן. אַליסיאַ האָט גענומען ציל מיט איר גלאָק.
  
  א האנט גראנאט האט זיך אראפגעשפרונגען.
  
  דרייק האט אים אומגלויבנדיק געשטערט. "וואס ביסטו, א פאקינג קינד..."
  
  אַליסיאַ האָט אים אַ זעץ געטאָן אין קאַסטן, אים אַרײַנגעוואָרפן צוריק און אַרום דעם פאָרנט פונעם טראָק. ד י גראנאט ן הא ט זי ך געוואלדיק , צעשפרייט ן שראפלע ן אי ן אל ע ריכטונגען . דרייק איז פאָר מיט אַליסיאַ, די צוויי סטאַק צוזאַמען. די טראָק טיר האָט זיך אָנגעהויבן זיך דרייען און זיך אַרומדרייען פאַרן פאָרמיטל. ווען דרייק האָט זיך אויפגעהויבן, איז בלויז איין מענטש אין קאַקפּיט געווען, הויך אויבן, און האָט אים שלעכט געשמײַכלט. ער האט געדריקט דעם גאז־פעדאל.
  
  דרייק האָט געוואוסט אַז עס איז קיין וועג אין דער וועלט אַז אַ פאָרמיטל קען מאַך שנעל גענוג צו לויפן איבער זיי. ער האט א קוק געטאן אויף דער זייט און דערזען נאך דריי וועכטער זיך צוגעלאפן צו זיי. דער טראק האט גערוימט, די רעדער האבן זיך אנגעכאפט און אים פארטריבן אינטש ביי אינטש אין א צייט. ד י שװעםטיר ן האב ן זי ך ניש ט געבויגן , אבע ר דא ס װאל ט אי ם ניש ט אפגעשטעלט .
  
  דער קאָממוניקאַטאָר איז געקומען צו לעבן.
  
  "זיי נעמען פון דאָ טראַקס! קאַבינס זענען קוילפּראָאָף. און שווער צו באַקומען." דאָס איז געווען היידן'ס קול."
  
  "קיין וועג אין?" - האט קינימאקא געפרעגט.
  
  "ניין. עס איז געחתמעט. און איך וויל נישט נוצן צופיל כח, אויב דו ווייסט וואס איך מיין.
  
  און בשעת דרייק האָט געוואוסט אַז זייער אייגענע טראָק האט ניט מער אַ זייַט טיר, עס זענען נאָך צוויי מער צו זאָרג וועגן.
  
  "שפּרינג אויף דער פּלאַטפאָרמע," ער האט געזאגט. "אָנהייב דיטאַטשינג די נוקס. זיי וועלן זיין געצווונגען צו האַלטן."
  
  "ריזיקלי. פאַרשילטן ריזיקאַליש, דרייק. וואָס אויב איינער פון די וואָרכעדז וועט זיין אַוועק?"
  
  דרייק איז ארויס פון הינטער דעם קאַקפּיט, פייערד אויף די אַטאַקערז. "איין פאַרשילטן פּראָבלעם אין אַ צייַט. ווער זענען מיר גיקס?"
  
  אַליסיאַ האָט דערשאָסן דעם נאָכיאָגער. "איך האָב מורא, אַז זיי זענען היינט מער ווי 'סאָפעקדיק ממזרים'."
  
  צוזאַמען זענען זיי אַרויפֿגעשפּרונגען אויפֿן פּלאַטפֿאָרמע און האָבן זיך געפֿונען פּנים צו פּנים מיט אַ יאָדער באָמבע.
  
  
  * * *
  
  
  "עס אַרבעט אויף צוויי פראַנץ," דרייק געזאגט, איצט דורך לינק. "מיר קענען נוטראַלייז און דיסקאַנעקט אין דער זעלביקער צייט."
  
  היידן האט געטשעפעט. "פּרובירן נישט צו רעדן וועגן אים אַזוי סמאַגלי."
  
  "יאָרקשירעס טאָן ניט זיין קאַמפּלייסאַנט, מיין ליבע. מיר טאָן אַלץ נאָר אַמייזינג מיט בלויז אַ ביסל אַניוועס. "
  
  "פּלוס אַ ביסל טויזנט דרעק זאכן." דאהל'ס שטימע האט געקלונגען ווי ער לויפט. "יאָרקשירע פּודינגז. טערריערס. ביר. ספּאָרט טימז. און דעם אַקצענט?
  
  דרייק האט געפילט אז דער טראק הייבט זיך אן צו רירן אונטער אים. "וואו איז די קאָנטראָל פּאַנעל, מענטשן?"
  
  דער טעכניקער האט תיכף געענטפערט. "זען ווי די וואָרכעד איז קאַמפּרייזד פון וועגן דרייסיק קערווד פּאַנאַלז? דאָס איז דער אַכט פֿון דעם שפּיציק סוף.
  
  "מייַן מאָדנע שפּראַך."
  
  נײַע שאָס האָבן געקלונגען. אַליסיאַ איז שוין פאָוקיסט אויף די יאָג. מאַי איז פּונקט שפּרינגען אויף די צוריק פון דער פּלאַטפאָרמע. זי האט איצט געקוקט אין די צוריק סוף פון די נוק.
  
  "שלעכטע נייעס. די בריטישע זענען דאָ."
  
  "איך טראַכטן מיר האָבן כינעזיש," דאַהל געזאגט.
  
  "פראנצויזיש," האָט קינימאַקאַ געזאָגט. "נייַ מאַנשאַפֿט".
  
  דרייק דזשאַמפּט צו די קאָנטראָל טאַפליע. צי מיר וויסן ווו די שווערד פון מאַרס איז?
  
  "יאָ, מאַט. אָבער איך קען נישט זאָגן עס הויך איצט, קענען איך? ― האָט געענטפֿערט דאָס קול.
  
  "יאָ," האָט דאַהל געזאָגט.
  
  דרייק האט זיך געגרימט און ארויסגענומען א קליינעם עלעקטרישן שרויפנ-ציער מיט אן אוניווערסאלן דלדל. ער האט גיך אויסגעשרופט אכט ריגל און זיי געלאזט ארויספאלן. ער געפונען זיך אין פראָנט פון צוויי קליין קאָנטראָל פּאַנאַלז די גרייס פון סאַט-נאַוו מאַשין סקרינז, אַ קיפּאַד, און אַ פּלאַץ פון בלינקינג ווייַס סימבאָלס.
  
  "סיריליש," האָט ער געזאָגט. "אַוואַדע עס איז."
  
  "קען דעם טאָג ווערן ערגער?" אַליסיאַ האָט געשריגן איבער דער וועלט.
  
  דער יאָרקשערמאַן האָט אַראָפּגעלאָזט דעם קאָפּ. "עס וועט פאקינג איצט פּאַסירן."
  
  דער טראק האט אויפגעהויבן גיכקייט, זיך געפארן צו דער רוקנדיקער טיר. די בריטיש אַוואַנסירטע אין נאָענט פאָרמירונג פון די הינטן פון די ווערכאַוס. גאַרדיאַנז פאַרשפּרייטן אַלע אַרום זיי.
  
  די נוק פלאַשט, גאָר אַקטיווייטיד, ווארטן פֿאַר די קאַטער קאָד אָדער טייטן קאָד.
  
  דרייק האָט געוואוסט אַז זיי האָבן צו רירן. ער האט געװאוםט, אז זײ קאנען זיך נישט אפלאזן. דאס איינציגסטע וואס ער האט נישט געוואוסט איז ווער עס וועט ערשט שטאַרבן?
  
  
  * * *
  
  
  ד י װעכטע ר האב ן זי ך פריע ר ארײנגעלאפן , געשאסן . דרייק איז געווען א גרויסער ציל, און די אומבאוועגלעכע בולאַץ זענען פארביי אַלישאַ, שלאָגן די וואָרקעד. א רגע האט דרייק'ס לעבן געבליצט פאר די אויגן, דערנאך האט אליסיע אראפגענומען איין וועכטער און מאי אן אנדערן. ע ר הא ט געזע ן א ז מע ר קומט , כאט ש ע ר הא ט געוװסט , א ז מע ר קומ ט פו ן זײע ר בלינדע ר זײט . װײסע כאראקטער האבן געבליצט, דער לויפער האט געבליצט און געװארט.
  
  "צי איר טראַכטן די גאַרדז קענען ופרייַסן?" מיט א מאל האט סמיט װײך גערעדט. "אפשר איז דאָס זייער סדר?"
  
  - פארװאם האבן זײ געמוזט שטארבן? האט קנזי געפרעגט.
  
  "מיר האָבן געזען דעם פריער," קינימאַקאַ געזאגט. "פאַמיליעס וואָס באַקומען ריזיק פּיימאַנץ האָבן נויטיק מעדיציניש ופמערקזאַמקייט אָדער פאַרצווייפלט רילאָוקיישאַן ווען דער הויפּט פון זייער משפּחה איז געשטארבן. אויב זיי געהערן, למשל, צו די מאַפיאַ אָדער די טריאַד. עס איז מעגלעך."
  
  דרייק האט געוואוסט אז זיי קענען נישט בלייבן צופרידן לאנג. אַלישאַ געראטן צו לוסאַן די גאַרטל ווי די טראָק ראָולד אויף. איך האף דער דרייווער זעט. אבער דעמאָלט ער וואָלט נישט זאָרגן? דרייק האט נישט געזען קיין אנדערע וועג.
  
  ער רייסט אַראָפּ די פּלאַטפאָרמע צו די הינטן, וואַווינג מיט זיין געווער ווילד.
  
  "ווארט! האַלטן, האַלטן. דו זאלסט נישט דרייען. איך בין ענגליש!"
  
  דאהל'ס געברומט האט דאס אלץ געזאגט, קיין ווערטער האט מען נישט געדארפט.
  
  דרייק איז געפאלן אויף זיינע ניז הינטערן טראק, די עק פון די נוק אויף זיין לינקס, הענט אין די לופט און פייסינג די ינקאַמינג פינף-מענטש סאַס אַפּאַראַט, גאָר אַנאַממד.
  
  "מיר דאַרפֿן דיין הילף," ער האט געזאגט. "צו פיל איז אויף פלעקל פֿאַר אונדז צו קענען קעמפן אַ מלחמה."
  
  ער האט געזען ווי דער יונגערמאן זיך איבערבייט צום לינק, דערזען ווי די צוויי עלטערע מענער קוקן אויף זיין פנים. אפשר וואלטן זיי אים דערקענט. טאָמער זיי געוואוסט וועגן מיכאל קראָוטש. ער האט װידער גערעדט.
  
  "איך בין מאַט דרייק. געוועזענער סאס זעלנער. געוועזענער זעלנער. איך אַרבעט פֿאַר אַן אינטערנאַציאָנאַלע ספּעציעלע פאָרסעס מאַנשאַפֿט גערופן SPEAR. איך האָב זיך געלערנט אין הערפאָרד. איך איז געווען קאָוטשיד דורך Crouch."
  
  דער נאָמען איז דערמאנט, אַלע דעם. צוויי פון די פינף ביקסן זענען לאָוערד. דרייק האָט געהערט אַלישאַ ס קול איבער די לינק.
  
  - איהר האט אויך געקענט דערמאנט מיין נאמען.
  
  ער האָט זיך אַ ביסל צעוויינט. "אפשר נישט דער בעסטער געדאַנק, ליבע."
  
  מאַי און אַליסיאַ האָבן געהאלטן די גאַרדז. סעקונדעס זענען דורכגעגאנגען. בריטיש SAS זעלנער האָבן געעפנט פייער אויף מער אַפּראָוטשינג גאַרדז וואָס דאַקט הינטער די ייל באַרס וואָס אָנגעפילט די פלאַך בעט. דרייק האט געווארט. דער מאן מיטן ראדיא האט ענדליך געענדיגט.
  
  "מאַט דרייק? איך בין פֿון קיימברידזש. מי ר האב ן זי ך פריע ר באגעגנט . וואָס טאָן איר דאַרפֿן?"
  
  אַ גליקלעך טאָג, האָט ער געטראַכט. SAS אויף ברעט.
  
  "הילף אונדז באַוואָרענען דעם ווערכאַוס, האַלטן דעם טראָק און דיפיוז די יאָדער באָמבע," ער האט געזאגט. "אין דעם סדר".
  
  די בריטישע האָבן זיך געכאַפּט.
  
  שפּאַלטן און לויפן אויף ביידע זייטן פון דער פּלאַטפאָרמע, זיי גענומען אויס די אַפּראָוטשינג גאַרדז, ארבעטן בישליימעס ווי אַ קאָלעקטיוו. דרייק האט דאס געזען און זיך אנטפלעקט, געדענקט די אלטע טעג. די מווומאַנץ פון די מאַנשאַפֿט האָבן אַ פליסיק חן, אַ רעגיאַל האַלטנ זיך און אַ אַניילדינג בטחון. ער געדאַנק SPIR איז דער בעסטער מאַנשאַפֿט אין דער וועלט, אָבער איצט ...
  
  "דרייק! מאי האט געװײנט. "נוקלעאַר באָמבע!"
  
  טאַקע יאָ . ער איז צוריק צוגעלאפן צום קאנטראל־פאנל, געקוקט אויף די סקרינז, קלאַוויאַטורן און נומערן.
  
  "געקס?" - האט ער געפרעגט. "צי מיר וויסן דעם קאָד?"
  
  "עס קען זיין ממש אַלץ," עמעצער געענטפערט.
  
  "דאָס העלפּס נישט, איר פאַקינג שטום."
  
  "אנטשולדיגט. אויב מיר וויסן די נעמען פון די מיטגלידער פון דעם סדר, קען מיר געפֿינען זייער דיין געבורסטאָג?
  
  דרייק האט געוואוסט אז ער רעדט מיט א מאן וואס האט זיך נישט גורם געווען. עס איז געווען דער מענטש מיט וואָס זיי האָבן גערעדט פריער, אַ ומגעלומפּערט אָרעם.
  
  לאָראַן האָט געשריגן, "איר דערמאנט סדר. אויב זיי זענען געווען דאָ, זיי מיסטאָמע פּראָוגראַמד יאָדער וועפּאַנז. איך גלייב נישט אז זיי האבן נישט איבערגעלאזט א צעטל מיט די קאָודז. "
  
  "אפֿשר איז דאָ נישטאָ קיין קאָד, בעיבי," האָט דער אָרעמאַן געזאָגט. ― געדענקט איר דעם סימן װאָס איר האָט געגעבן, װען איר האָט געעפֿנט געראָנימאָס קבֿר? עס קען האָבן געטראפן דאָ אויך, און געפֿירט צו די קאַטער פון יאָדער וואָרכעדז.
  
  דרייק סטעפּט צוריק. - פאַרשילטן, זענען זיי באַוואפנט?
  
  "אינגאנצען. די פלאַשינג ווייַס אותיות וואָס איר זען זענען די קאָונטדאָוון נומערן.
  
  שארפע אייזיקע וואסער האט פארפלייצט זיין קערפער, און ער האט קוים געקענט אטעמען. "ווי ... ווי לאַנג?"
  
  הוסט. "פיר און זעכציק סעקונדעס. דעמאָלט איר און דיין ומלעגאַל ברידער וועט גיין אַראָפּ אין געשיכטע. דער סדר וועט הערשן העכסט אויף אייביק! זיי לעבן דורך מיר! איך בין סדר!"
  
  ם׳אי ז געװאר ן א קאמ ף או ן א ס ך געשרײען . דרייק האָט געהאַלטן די סעקונדעס אויף זיין וואַך.
  
  "העלא? ביסטו דארטן?" - האט א ױנג קול געפרעגט.
  
  "היי באַדי," דרייק געמורמלט. "מיר האָבן איין און דרייסיק סעקונדעס."
  
  "איך געדאַנק וועגן אים. דיין פרייַנד לאָראַן דערמאנט דעם סדר. נו, זיי מוזן האָבן אַ טייטן קאָד. און זינט אַלץ אַנדערש איז טייל פון דעם טעקסט, איך נאָר סקימעד איבער. געדענקט איר? עס זאגט: 'דער בלויז קאָד צו טייטן איז ווען די רידערס שטיין אַרויף'. הייסט דאס עפעס פאר דיר?"
  
  דרייק האט אויסגעשטרעקט זיין מוח, אבער ער האט נישט געקענט טראכטן פון גארניט נאר די קאונטדאון פון סעקונדעס. "אויפֿגעשטאַנען?" האָט ער איבערגעחזרט. "אויפגעוועקט? אויפשטיין? טראַכטן ווי דער סדר מיינט? וואס האבן די נאציס געמיינט? אויב דער רייטער איז ארויס, ער - "
  
  "געבוירן," האט געזאגט אַ יונג קול. "אפֿשר איז דאָס זייער געבורטסטאָג? אָבער דאָס קען נישט זיין. די יאָדער באָמבס פון די ייטיז טקופע האָבן יוזשאַוואַלי אַ דריי-ציפֿער טייטן קאָד." אין זיין קול איז געווען פארצווייפלונג.
  
  נייַנצן סעקונדעס צו צעשטערונג.
  
  קנזי האט גערעדט. ― דרײַ-ציפֿער, זאָגט איר? געווענליך?"
  
  "יא".
  
  זעכצן .
  
  דרייק האט צוריקגעקוקט אויף אליסיע, דערזען אז זי בייגט זיך איבער דעם גאַרטל, פרובירט עס אפצומאכן און דערשיסן די וועכטער אין דער זעלבער צייט. איך האָב געזען איר האָר, איר גוף, איר אַמייזינג גייסט. אַליסיאַ ...
  
  צען סעקונדעס.
  
  קנזי האט דאן געשריגן, באשטעטיגט דאהל'ס אמונה אין איר. "איך האב עס. פּרוּווט זיבן הונדערט".
  
  "זיבן-אָה-אָה-אָה. פארוואס?"
  
  "פֿרעג נישט. נאר טוה דאס!"
  
  דער יונגער טעכניקער האט געגעבן דרייק סימבאלן פון סירילישע נומערן, און דער יארקשירמאן האט געדריקט די קנעפל.
  
  פיר - דריי - צוויי -
  
  "עס האט נישט געארבעט," ער האט געזאגט.
  
  
  קאַפּיטל פערציק
  
  
  "יאָ," האָט קנזי געענטפערט. "עס איז געשען".
  
  פון קורס, זי דיסאַרמד זייער אייגן, און לאָראַן דיסאַרמד זיי. דרייק האט געקוקט פון דעם קערפער פון דער נוקע צו מאי, וואו זי איז געשטאנען פאר אן אנדער קלאַוויאַטור. אַלע זעקס נוקלעאַר טשאַרדזשיז זענען דיפיוזד.
  
  ער האט א קוק געטאן אויף זײן זײגער. "מיר האָבן ווייניקער ווי אַ רגע לינקס," ער האט געזאגט.
  
  אומעטום האט די SAS געמאכט א קורצע ארבעט פון די וועכטער. אַליסיאַ האָט אָפּגעטאָן דאָס צווייטע רימען, און דער קעמפעד האָט זיך אַ ביסל באַוועגט. דרייק האט געשפירט אז ער האט זיך צוגעהויבן ווי ער איז צוגעגאנגען צו די וואַל טירן.
  
  "האט ווער עס יז פארשטאפט זייער טראָק נאָך?"
  
  "איך וועל נעמען קעיר פון עס!" האט קנזי אויסגעשריגן. - ממש!
  
  "קיין וועג," האָט קינימאַקאַ געזאָגט. "די פראנצויזיש זענען אומעטום ווו עס זענען קיין גאַרדז. ס'איז דאָ אַן אמתער טומל".
  
  דרייק האָט צוגעקוקט ווי די סאַס האָט זיך באַטייליקט מיט די וועכטער; אַלישאַ יאַנקס אויף די אנדערע גאַרטל, און מאַי ווארפט די פּראַטעקטיוו דעקן אין די דערציען ראָד פון די טראָק.
  
  - יא, איך ווייס וואס דו מיינסט. די SPEAR מאַנשאַפֿט איז געווען ינקרעדאַבלי געשפּאַנט.
  
  "איך זען עפּעס אַנדערש געגאנגען אויף," דער יונג טעכניקער אנגעהויבן. "איך-"
  
  זייער פארבינדונג מיט וואשינגטאן איז אפגעשניטן געווארן.
  
  "זאג איבער?" דרייק האט געפרואווט.
  
  אַן אומגעלומפּערט שטילקייט איז געווען זיין איינציקער ענטפער.
  
  - פארדעכטיגט, דאס קאן נישט זײן גוט. דרייק האט געקעמפט די גאנצע ווערכאַוס.
  
  די SEAL 7 מאַנשאַפֿט געפאלן אויף זיי ווי אַלע גענעם האט עקספּלאָדעד.
  
  
  * * *
  
  
  דאהל איז געלאפן נאך דעם טראק ווען עס איז צוגעגאנגען צו די גליטשנדיקע טירן פון ווערהאוס 18. דער כינעמאן איז געלאפן אריבער דעם פראנט פונעם קלאפנדיקן טראק צו דער ווייטן זייט טיר. ז ײ האב ן זי ך אריבערגעפיר ט װ י ז ײ זײנע ן געלאפן . די וועכטער האבן זיי געפרואווט אפשטעלן. כינעזער ספעציעלע קרעפטן האבן זיי פארניכטעט מיט קוילס און האנט-צו-האנט קאמפעט. היידן איז געווען שלימאַזלדיק גענוג צו זיין אין פראָנט פון די פּלאַטפאָרמע ווען די אַקציע אנגעהויבן.
  
  זי האט צעבראכן דעם האלדז פון א וועכטער, דאן האט זי גענוצט זיין קערפער זיך צו באדעקן, ווען די כינעזער האבן געשאסן אן אומדיסקרינאציע. ד י קויל ן האב ן מי ט א שטומף ן קלאפ ן דורכגעפיר ט אי ר קערפער , זי ך געקלאפ ט צוריק . איר שילד איז צוזאמגעפאלן. זי האט עס אװעקגעװארפען, איז זי ארויםגעשפרונגען הינטער אײנעם פון די קראצלענדיקע פראנטן רעדער, פארבײגעגאנגען הינטער איר װי זי האט זיך געקרײלט פארויס. די כינעזער זענען אריבער די פראנט פונעם טראק.
  
  דאַהל האָט אָנגעהויבן אַ פייער, זיי צעוואָרפן ווי באָוולינג פּינס. גלייבן צו זען, עס געדינט ווי אַ דעמאַנסטריישאַן פון זייער כּמעט אוממענטשלעך רעאַקציע. אפילו צוריק שפּרינגען, זיי אומגעקערט פייַער.
  
  דאַהל האָט זיך געאיילט אַראָפּגעכאַפּט הינטערן טראָק, דערנאָך אַרױסגעקוקט און געשאָסן נאָך קוילן. די כינעזער זענען מאמענטאליש צוגעכאפט געווארן צו דער ערד ווען די וועכטער זענען צו זיי צוגעקומען פון הינטן. דאהל האט א קוק געטאן אויף קנזי.
  
  נישט װוּ זי זאָל זײַן.
  
  "קענז? ביסטו אין ארדענונג?"
  
  "אָה יאָ, נאָר נעמען אַן אַלט פרייַנד."
  
  דאהל האט זיך אינסטינקטיוו אויסגעדרייט צו זען ווי זי רוטשעט אין די שופלאָדן, דעם קאָפּ טיף אינעווייניק, איר מאָגן אַרויפגעטאָן אויפן ראַנד פון דעקל, די הינטן זיך הויך.
  
  "עס איז אַ ביסל אַוועק-פּאַטינג."
  
  "וואס? אַי, דו פֿאַרגעסט צו דײַן װײַב? זי קען זיין הייסער פון דיר, טהאָרסט, אָבער געדענק, דאָס מאכט דיך נאָר הייסער פון איר.
  
  ער האט זיך אװעקגעקוקט, געפילט צעריסן. ער האָט געלעבט אין אַזאַ שטאַט צווישן חתונה און גט, און נאָך ער האט אַ געלעגנהייַט צו טאָן עפּעס וועגן דעם אַלע. וואס האט ער דא געטון?
  
  מיין ארבעט.
  
  די כינעזער זענען נאכאמאל אריבערגעגאנגען אין אקציע, כאפן אויף די דערנענטערנדיקע וועכטער מיט מאשין ביקס און צוגעכאפט דאהל און היידן צו דער ערד. דער שוועדישער האָט זיך אומגעדרײט און דערזען קענסי זיך אַרױסגאַרטלען פֿונעם הילצערנעם קעסטל.
  
  "אָה עגגס. טאַקע?"
  
  זי האט געהאלטן פאר די אויגן א נײע גלענצנדיקע קאטאנע, א בלייד ארויף. "איך נאָר געוואוסט איך וואָלט געפֿינען איינער אויב איך גראָבן גענוג טיף. גזלנים קענען נישט אַנטקעגנשטעלנ זיך די שווערד."
  
  "וואו איז די בלאַדי שווערד פון מאַרס?"
  
  - אוי, כ׳האב עס ארײנגעװארפן אין שאכטל.
  
  - פאַרשילטן!
  
  זי איז געלאפן מיט א שווערד אין איין האנט, א סובמאשין ביקס אין דער אנדערער, און דערנאך צוריק אויפגעשפרונגען אויפן הינטן פונעם טראק, א בלער פאר דאהל'ס אויגן. אפװארפנדי ק ד י קאטאנא , הא ט ז י געעפנ ט א פײע ר אוי ף ד י אנטלאפענ ע כינעזער .
  
  "וואו גייען זיי?"
  
  "וואַרעהאָוסע 17," דאַהל געזאגט. "און מיר מוזן נאָכפאָלגן זיי."
  
  
  * * *
  
  
  לאָראַן געזען די פראנצויזיש קאָנטינגענט באַפאַלן פון די רעכט זייַט פון וואַרעהאָוסע 19. קינימאַקאַ און סמיט זענען שוין אין אַז ריכטונג און מיד פאַרקנאַסט. יארגי האט זיך צוגעכאפט הינטער די פיעסן, געצילט אויף די וועכטער. לאָראַן פּעלץ איר האַרץ פלאַטערן ווען די טראָק מיט די צווילינג נוקעס אריבערגעפארן פאָרויס.
  
  געדענקענדי ק אל ץ װא ם מע ן הא ט זי ך דערצײלט , אי ז ז י ארויפגעשפרונגע ן אויפ ן דא ך פו ן טראק , מי ט ד י רעדער , װ י א שטיפט . דא ן הא ט ז י אנגעהויב ן לײז ן דע ם ערשט ן רימען . אויב זיי קענען מאַכן די מאַסע זייער אַנסטייבאַל, די טראַקס וואָלט זיין געצווונגען צו האַלטן. זי האט אויפגעהויבן א קוק, ארויסגעקוקט פון הינטער דער נוקלעארער באמבע, געטרעטן אויף אײנעם פון די גרויםע שטאקן, און דערזען סמיט׳ן פײכט זיך מיט אײנעם פון די פראנצויזישע בחורים.
  
  דע ר קאנסטאב ל הא ט געמאכ ט קאנטאקט . "נאָר באשטעטיקט דורך אַגענט אין פּאַריז. געדענקט אַרמאַנד אַרגענטאָ? ער האט געהאָלפֿן איר גייז עטלעכע מאָל איבער די יאָרן. נו, ער זאגט אַז די בייַזייַן פון די פראנצויזיש קאָנטינגענט איז נישט אָטערייזד. אינגאנצען. עס קען זיין אַ מין פון ברוטאַל מלחמה ין.
  
  לאָראַן סוואַלאָוד און וואָטשט ווי סמיט פאַלן קאַפּויער, דראַפּינג צו איין קני. דער פֿראַנצויז, וואָס איז געשטאַנען איבער אים, האָט אים אָנגעכאַפּט ביי די האָר, אַרויסגערופן דעם פּאַס פון די וואָרצלען און עס אַוואָרפן אַ זאָג. סמיט האט געשריגן. אַ קני צו דער נאָז האָט אים געטאָן אַ שפּול. דער פראנצויזישער בחור איז געשפרונגען פון אויבן. סמיט געקעמפט. לאָראַן געקוקט פון אים צו קינימאַקו, דערנאָך צו יאָרגי, די יאָדער וואָרקאָפּ און די אַפּראָוטשינג פאָלדינג טירן.
  
  וואס זאל איך טון?
  
  מאַכן עטלעכע פאַקינג ראַש.
  
  זי האט אויסגעלאדעט איהר גלאק'ס מאגאזין הויך העכער די קעפ פון די שונאים, און זיי האבן זיך געצויגען און אנטקעגן. דאס האט געגעבען סמיט און קינימאקא טייערע סעקונדעס. סמיט האט דערזען דעם פלאץ און האט אין אים געשאסן, אראפגעקלאפט דעם אטאקע, קינימאקא האט צעבראכן דעם מאן'ס האלדז, נאך א פנים און שאָס אין פונט ליידיק קייט אין די דריט, קאָזינג אים צו וואַקלענ זיך און פאַלן אויס פון דעם קאַמף.
  
  נאָר אײן פראַנצויזן איז געבליבן.
  
  לאָראַן געפאלן ווי די קויל קלאַטערד אַוועק די גוף פון די נוק. ווי סקערי איז געווען אַז עס האט נישט אַפֿילו אַרן איר? ווי געוואוינט איז זי צו דעם? אָבער זי איז געווען טייל פון דעם קאָלעקטיוו און איז געווען באשלאסן צו בלייַבן מיט איר ווי לאַנג ווי זיי האָבן איר. זי האט געפונען די משפּחה און וועט שטיצן עס.
  
  דער ריזיקער טראק האט שנעל אויפגעהויבן שנעלקייט, שטארק פארשנעלערט, גלייך ביי דער טיר מיט וואל-לוידן, אריינגעקראכט אין איר, גורם אז די פראנטע קאבינע האט זיך אביסל אויפגעשפרונגען, און דערנאך האט ער זיך דורכגעפאלן.
  
  לאָראַן האט זיך אויף די צוריק פון די טראָק.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האָט זיך צעמישט ווען די סתימות האָבן אָנגעקלאָגט די SAS און SPEAR לעבן די באוועגנדיקע יאָדער וואָרכעד, וואַנדערינג אויב קיין שלאַכט קען זיין מער ינטראַקאַט אָדער מער דעדלי ווי דאָס. עטלעכע ווערטער פון די קאַמיונאַקייטער האָבן אים געזאָגט אַז עס איז זיכער מעגלעך.
  
  אלע דריי טראסטעס וועלכע האבן געטראגן זעקס נוקלעארע וואפן האבן זיך אין דער זעלבער צייט דורכגעבראכן דורך די וואל לאדן טירן. מעטאלע שראפנעלן האבן זיך אומעטום צעשפרײט, װי די צעריסענע טירן האבן זיך צעגאנגען. טראַקס סקיפּט דורך. ד י מענע ר האב ן זי ך געפונע ן אוי ף ד י טראקס , כאפנדי ק אינעװײניק , געפיל ט ז ײ װעל ן נא ר פארשװינד ן געװארן . איצט דרייק האט געזען צוויי כינעזער זעלנער לויפן זיינד ביי זייט. ער איז געבליבן אויפן פלאטפארמע און האט דערזען אליסיע און מאי א ביסל װײטער, באהאלטן הינטער איינע פון די הילצערנע שטיצער. די נוקלעארע באמבע איז ארויסגעווארפן געווארן ווען זיי האבן באטראפן איינע פון די גרעסטע פאטכאָולס אין דער וועלט.
  
  דרייק האט זיך געקרימט. װע ן ד י ריזיקע , שװער ע געװער ן װאל ט זי ך אוים ־ צעבראכ ן או ן ד י רימען , װאלט ן ז ײ אל ע געװע ן אי ן צרות .
  
  ז ײ זײנע ן ארוי ס אי ן דע ר טאג־ליכ ט או ן זי ך ארויפגעלאפן . צװאַנציק מייל אַ שעה, דערנאָך דרײַסיק, האָבן דרײַ פלאַטקאַרס געראָטן, ווען זייערע דרייווערס טרעטן אויפן גאַז פּעדאַל. עס איז געווען אַ ברייט, אָפֿן וועג פאָרויס, כּמעט גלייַך צו די אַרויסגאַנג פון דער באַזע, וועגן צוויי מייל אַוועק. איצט, מיט יעדער אנדערע לעבן יעדער אנדערע, דרייק קען קוקן פון זיין טראָק צו דאַהל ס טראָק, און דאַן צו קינימאַקו. דער ראיה פון ריזיגע נוקלעארע מיסילס וואס באוועגן זיך זייט ביי זייט, מען קעמפט זיינד ביי זייט, שיסעריי פיסטאלן, מעסערס און פויסטן ווערן גענוצט, מען ווערט אוועקגעווארפן, קיין רחמנות ווערט נישט געגעבן, דער וועג דרייט זיך און אלע דריי טראקס האבן אראפגעשריבן אין א דריי, האט אים דערשטוינט. צו די האַרץ.. עס איז געווען אַ בעטלאַם פון גריד און גוואַלד, אַ בליק אין גיהנום.
  
  אבער איצט אַלע זיין ופמערקזאַמקייַט איז געווען פאָוקיסט אויף די סתימות.
  
  פיר שטאַרק, זיי קעגן די SAS ערשטער, מאָרד איינער אָן קיין פּראָבלעם. די בריטישע האָבן זיך צונויפגעקליבן און געשלאגן צוריק, געצווונגען די פוטער סתימות צו נעמען דעקן. די פיר מענטשן זענען געלאפן נאך די טראקס, אין האפענונג צו שפּרינגען אויף ברעט. דער SAS קאַמאַנדער, קיימברידזש, האָט געקעמפט האַנט צו האַנט מיט אַ פּלאָמבע, ביידע זענען שלאָגן. מאַי און אַליסיאַ זענען געווען פאַרנומען צו קעמפן אַוועק די גאַרדז און טריינג צו געפֿינען אַן עפן אין די מייליי.
  
  דרייק איז געווען פּנים צו פּנים מיט די SEAL פירער. - פארװאם ? - האט ער געפרעגט.
  
  - פרעג נישט קיין פראגעס - האט דער מאן געקראצט און איז צוגעגאנגען צו דרייק. די פּאַנטשיז זענען גענוי און ינקרעדאַבלי שווער, זייער ענלעך צו זיין אייגענע. ער האט פארשפארט, געשפירט דעם װײטיק פון יענע בלאקן און צוריק געשלאגן. ע ר הא ט שטאר ק געקיקט . א מעסער האט זיך באוויזן אין דעם אנדערן מאן'ס האנט. דרייק האט זיך געפרייט מיט זיין אייגענעם, פארווארפן ביידע געווער אויף א זייט און אוועקגעפלויגן פונעם טראק.
  
  - פארװאם ? האָט ער איבערגעחזרט.
  
  "איר האָט זיך געכאַפּט. איר און דיין מאַנשאַפֿט. "
  
  "ווי?" איך האב געפרעגט. דרייק סטעפּט צוריק צו באַקומען עטלעכע פּלאַץ.
  
  "און וואָס וואָלט די ממזרים וועלן אונדז טייטן?" האָט אַליסיאַ געפֿרעגט, זיך באַוויזן הינטער דעם מאַן.
  
  ער האט איבערגעגעבן א רעגע קלאפ, זי האט געשלאגן אין בית המקדש. דרייק האָט אים אַרײַנגעכאַפּט אין די קידניז מיט זײַן שטיוול און צוגעקוקט ווי אים פֿאַלן. אַליסיאַ האָט אריבערגעצויגן איר פֿיס אין זיין פּנים. צוזאמע ן האב ן ז ײ אי ם געװארפ ן א שפינענדיק ן איבער ן ברעט .
  
  דער וועג האט זיך פארברייטערט.
  
  מ׳האט געשיקט צװײ שומרים. אן אנדער SAS אָפיציר איז געהרגעט, און איצט די בריטיש און אמעריקאנער זענען גלייַך אין שטאַרקייַט. דריי קעגן דריי. דרייק האט געזען די צוויי כינעזער וואס ער האט פריער געזען קריכן ווי שפּין איבער דער נוקלעארער באמבע.
  
  "קוק אויף דעם!"
  
  צו שפּעט. ז ײ האב ן זי ך אוי ף אי ם אראפגעפאלן .
  
  
  * * *
  
  
  דאהל האט טאקע געוואוסט אז זיי גייען קיין רומעניע. עס איז געווען גוט. עס איז געווען אַ האַלב שעה יאַזדע וואָס קען האָבן געהרגעט זיי איידער זיי זענען דאָרט.
  
  ער האט געקעמפט מיט די כינעזער און די וועכטער, זיי צוריקגעשטופט און געפונען זיי אויפשפרינגען, ווילן נאך. דער כינעמאן האט אויסגעשטרעקט זיין פארטיידיגונג, שווער געשלאגן און אים כמעט צוויי מאל געגאפט מיט זיינע שרעקליכע בליידס. מער וועכטער האבן אים ארומגערינגלט. היידן האט זיך געלאזט אפווארפן זיי פונעם טראק ביז זייערע ציפערן האבן זיך צעשפילט.
  
  אין דער הינטן האט קנזי באהאנדלט מיט די לעצטע פון אירע שונאים. ד י מאשי ן ביקס ן אי ז געװע ן לײדיק , רויט ע הא ט געדראפ ט פו ן דע ר קאטאנע . זי איז צוריק אראפגעפאלן אויף דער פלאטפארמע, אירע אויגן האבן זיך איצט פארשנעלערט, ווען די צוויי כינעזער האבן זי צוזאמענגעפאלן, וואנדערנדיק מיט מעסערס. זי האָט זיך געמאַכט, סיידסטעפּינג. ז ײ האב ן ארויסגענומע ן געװער . זי האט זיך געװארפן אין זײערע פנימער, זײ איבערראשט. דער שיסער איז איר אונטערגעגאנגען אונטער איר ארעם, אראפגעשפרונגען פון די נוקלעארע באמבע. זי איז געווען נעבן איינער פון די בחורים מיט א ביקס אויף איר פנים.
  
  "שרעק".
  
  דער בלויז וועג איז אַרויף. זי האט געשלאגן די האנט וואס האט געהאלטן דעם ביקס, דאס פארווארפן אויף א זייט, דאן איז ארויף די שטיצע אויפן קערפער פונעם נוקלעארן פראדזשעקטיל. זי ריטשט די שפּיץ, געפונען אַז אַרויף דאָרט עס איז נאָר אַ מילד ויסבייג, אָבער געפערלעך צו וואָג. אַנשטאָט, זי געזעסן סטרייד אַ יאָדער באָמבע מיט אַ קאַטאַנאַ אין איר האַנט.
  
  "קום און פאַקינג נעמען מיר!" - האט זי געשריגן. "אויב איר אַרויספאָדערן."
  
  זיי גענומען אַוועק געשווינד, בישליימעס באַלאַנסט. קנזי איז געשטאנען אויפן אויבערשטן קעפ, געשוינגענדיק איר שווערד, ווען זיי האבן זיך אנגעקלאגט אויף איר מיט מעסערס. שלאָגן און מאַך. זי האט פארגאסן, אבער זיי האבן פארגאסן בלוט. זי האט געשלאגן דעם ראקעט. דער טראק האט געציטערט מיט דרייסיק מייל א שעה. די כינעזער האבן זיך צוגעפאסט צום העכסטן גראד. קנזי האט פארלוירן איר באלאנס, זיך אויסגעגליטשט און צוריק אראפגעפאלן אויפן ראקעט.
  
  "אוי".
  
  א װינט האט געבלאזן אין איר האר, קאלט װי א פריזער. דאָס מעסער איז אויף איר געפֿאַלן. זי האט איבערגערוקט די קאטאנע אויף דער אנדערער האנט, צוגעכאפט דעם האַנטגעלענק צװישן די פינגער, און אים שארף צוגעשלעפּט צו דער זײַט. דער האַנטגעלענק האָט זיך צעבראָכן, דאָס מעסער איז אַרױסגעפֿאַלן. זי האט אויך אזוי פארדרייצט דעם קערפער און געזען ווי עס פליען מיט קאפ פון טראק. דער צווייטער מענטש האט שוין אטאקירט. קנזי האט צוגעווארפן די קאַטאַנאַ צוריק צו איר רעכט האַנט און לאָזן עס שלאָגן די פונט גלייַך. ע ס הא ט זי ך א מאמענט , בי ז קענסי , הא ט אי ם אװעקגעװארפ ן א זײט .
  
  דערנאָך זי געקוקט אַראָפּ פון איר סידעלע אַטאָפּ די יאָדער באָמבע, די קאַטאַנאַ בלייד דריפּנדיק בלוט אַנטו די פייטינג אונטן.
  
  "צוויי כינעזער זענען אומגעקומען. עס זענען פארבליבן דריי".
  
  אַליסיאַ וואָטשט איר פון איר וואַן טראָק, וואַטשינג די שלאַכט אויף שפּיץ פון די וואָרקאָפּ. "עס געקוקט אַזוי פאַרשילטן קיל," זי געזאגט. "איך גלויבן טאַקע אַז איך האָבן אַן ירעקשאַן."
  
  דאהל האט זי נאכגעקוקט פון זײן אײגענעם טראק. "מיר אויך".
  
  אבער דעמאָלט דער וואָרקעד אנגעהויבן צו יבעררוק.
  
  
  קאַפּיטל איין און פערציק
  
  
  דאהל האט גלייך באמערקט די שיפט, דערזען די צוויי רימען, וואס זיי האבן געראטן אפצומאכן, פלאטערן אין דעם ווינט, און דער דריטער האט זיך צעטיילט ווי די וועלט'ס משוגעסטע גומע-באנד, ברוגזדיק געשלאפען די נוקלעארע לאדונג און די אונטערשטע פון דער פלאטפארמע. ביי די ערשטע מעכטיגע לונג האט ער אנגעקלאגט דעם וועכטער אין מאגן, וואס האט געבראכט אז ער איז אוועק פליען, אקימבא, גלייך פון די זייט פונעם טראק און איז געלאנדעט גלייך אין די הינטערשטע רעדער פון דעם וואס איז געפארן דערנעבן. דאַהל האָט זיך צעוויינט פון דער רעזולטאַט.
  
  די יאָדער באָמבע האט זיך ווידער אריבערגעפארן. דאל האט געפילט אז א רויטער נעפל האט זיך אראפגעלאזט אויף אים, ווען קנזי האט זיך געראנגלט פון אויבן, און היידן האט זיך געראנגלט גלייך אונטערן שאטן אן קיין אנונג וואס קומט ווייטער. ער האט געשריגן און געברומט, אבער אומזיסט. די ברום פון טירעס, די געשרייען, די פאָקוס דארף צו קעמפן; דאָס אַלץ האָט זיך אַרײַנגעמישט מיט זייער געהער. ער שפרינגט צו די קאַמיונאַקייטער.
  
  "מאַך זיך. די יאָדער באָמבע איז וועגן צו ופרייַסן!"
  
  קנזי האט אראפגעקוקט. "וואו צו גיין? דו מיינסט אוועקנעמען?"
  
  "נאָו!"
  
  צום סוף פון זײַן שטריק, איז דער שוועדישער געלאָפן ווי אַ משוגענער נאָענט צו היידן און צוגעדריקט זיין פּלייצע קעגן דער אומגלויבלעכער מאסע פונעם פראדזשעקטיל. "נוקלעאַר באָמבע איז פאַלינג!"
  
  הײַדן האָט זיך גיך אָפּגעקערט, אַזוי אויך דער וועכטער. דער קעגנער האט זיך אריבערגעצויגן נאך א אינטש. דאהל האט אים אויפגעהויבן מיט יעדן אונס קראפט, וואס ער האט אמאל געזאמלט, יעדע מוסקל האט געשריגן.
  
  נעבן אים איז געװארן א שװער קלאפ.
  
  שיט.
  
  אבער עס איז געווען קנזי, נאָך געהאלטן די קאַטאַנאַ און מיט אַ סאַרקאַסטיש שמייכל אויף איר פּנים. "פאַרשילטן, דו ביסט נאָר אַ משוגענער העלד. צי איר טאַקע טראַכטן איר קענען האַלטן עס אפילו פֿאַר אַ רגע?
  
  "מממ, ניין. נישט עכט."
  
  "דעמאָלט מאַך."
  
  דע ר משוגענע ר שװע ד הא ט זי ך זיכער ט געטוװן .
  
  
  * * *
  
  
  דרייק און אַלישאַ געראטן צו אָנכאַפּן אַ רגע צו טיילן דעם ספּעקטאַקל.
  
  "וואָס די גענעם טוט דאַל?" אַליסיאַ געפרעגט. "איז ער כאַגינג אַ פאַרשילטן יאָדער באָמבע?"
  
  "זייט נישט קיין נאַר," האָט דרייק געקלאַפּט, שאקלנדיק מיטן קאָפּ. - דאָך קושט ער זי.
  
  דרייק איז דאן אראפגעשפרונגען צו די זייט צו העלפן די סאס גייז, אראפגעכאפט דעם סתימה פונעם יונגן מאן און עס אראפגעווארפן אונטער די נוקלעארע באמבע. דער מאן האט זיך דער גאנצער קערפער געציטערט. זיי פארביטן בלאָוז, און דער פּלאָמבע איז געלעגן פאַרכאַלעשט, פּראָנע, אָבער לעבעדיק. דרייק האט בדעה צו לאָזן אים אַזוי.
  
  אן אנדער נאַווי סיל איז געהרגעט, נאכגעגאנגען דורך אַ סאַס זעלנער, ביידע סטאַבד אין נאָענט קייט. קיימברידזש און דער יונג מענטש זענען אַלע וואָס איז לינקס. זיי צוזאַמען מיט דרייק צו קעמפן די לעצטע פּלאָמבע. אין דער זעלביקער צייַט, אַליסיאַ און מייַ זיך איינגעשריבן זיי. דער טראק האט זיך ארומגערינגלט אויפן שמוץ־וועג, אמאל אנגערירט דעם נעקסטן און פארלאזט דעם ארט. דער צוזאמענשטויס האט געמאכט מעגליך צו סטאביליזירן דאהל'ס נוקלעארע באמבע, זי פארזיכערט אויף אירע ריזיקע פיס. אלע דרײ אויטאמאבילן, אלס אײנער, האבן זיך דורכגעבראכן דעם ארויסגאנג־טויער און האבן זיך װײטער באװעגט, פארט קײן רומעניע. שטאל און באַטאָנען זענען גאָר צעבראָכן, צעריסן הין און צוריק. אין דער צייט זענען די העליקאָפּטערס ארויף אין די לופטן און געפלויגן צוזאמען מיט די טראקס, מענטשן מיט שווערע ארטילעריע האבן זיך ארויסגעבויגן פון די טירן און זיך פאָוקיסט אויף די דרייווערס.
  
  דרייק פארשטאפט די באַפאַלן אויף די סיל. "וואַרט. איר זענט אַ קאָמאַנדאָ. אמעריקאנער. פארוואס וואָלט איר פּרובירן צו טייטן אונדז?"
  
  אין דער אמתן האט ער קיינמאל נישט ערווארטעט אן ענטפער, אבער אין רעאקציע האט דער מענטש אטאקירט. ער געלייגט אַראָפּ קיימברידזש און דעמאָלט פאַרטיק אַוועק דרייק. דער יונג SAS מענטש איז געפאלן אויף זיין זייַט. די פּלאָמבע איז געווען גרויזאַם און גרויזאַם, האַנדלינג דעוואַסטייטינג קלאַפּ נאָך קלאַפּ. אָבער דאַן האָט מאַי זיך אויסגעדרייט צו אים.
  
  אַכט סעקונדעס דורכגעגאנגען און דער קאַמף איז געווען איבער. או ן װידע ר האב ן ז ײ אי ם געלאז ט לעבעדיג , קרעכצנדי ק אי ן א קופע , אויםװאפנט .
  
  דרייק האָט זיך אויסגעדרייט צו קיימברידזש. "איך קען נישט אויסדריקן ווי פיל מיר אָפּשאַצן דיין הילף, הויפּט. איך בין אַזוי נעבעכדיק פֿאַר די אָנווער פון דיין מענטשן. אָבער ביטע, אויב איר ווילט, לאָזן די מענטשן לעבעדיק, זיי זענען בלויז נאָך אָרדערס.
  
  ד י צװ ײ לעבנגעבליבענ ע סתימות , האב ן אויפגעקוקט , איבערראש ט או ן אפש ר פארװאונדערט .
  
  קיימברידזש האט זיך א ניד געטאן. "איך פֿאַרשטיין און שטימען מיט איר, דרייק. נאָך אַלע, מיר זענען אַלע פּיינז."
  
  דרייק האט זיך געקרימט. "נו, נישט מער. די אמעריקאנער רעגירונג האט נאר פרובירט אונז אומברענגען. איך זען קיין וועג צוריק פון דעם. "
  
  קיימברידזש האט זיך אויפגעהויבן. "שלאגן צוריק."
  
  דרייק האט א שמייכל געטאן. "אַ מענטש צו מיין האַרץ ס לייקינג. עס איז געווען אַ פאַרגעניגן צו טרעפן איר, הויפּט קיימברידזש. "
  
  "און איר, מאַט דרייק."
  
  ער האָט אַ נאַדיד צו מאַי און אַליסיאַ, און דעמאָלט פאָרזיכטיק געמאכט זיין וועג צו די צוריק פון די טראָק. דרייק וואָטשט אים גיין, קאָנטראָלירן די פעסטקייַט פון די וואָרכעד אין דער זעלביקער צייט. אַלץ האָט אויסגעזען גוט.
  
  "צי איר וויסן אַז זיי וועלן קומען צוריק און נעמען די שווערד?" אַליסיאַ פּראַמפּטיד אים.
  
  "יא, אָבער איר וויסן וואָס? איך רעד נישט. די שווערד פון מאַרס איז די קלענסטער פון אונדזער פּראָבלעמס." ער האט אנגעטאן די קשר. "היידן? דאַל? װי גײט איר דאָרטן?"
  
  - גוט - האט היידן געענטפערט. "די לעצטע כינעזער נאָר שפּרינגען אַוועק. איך גיי צו דער שווערד".
  
  קנזי האט געכײכט. "ניין, זיי געזען מיר אין קאַמף."
  
  "מיר זענען נישט אַלע." דרייק האט געשמייכלט. "איך וועל נישט פאַרגעסן דעם דערזען פֿאַר אַ בשעת."
  
  אַליסיאַ האָט אים אַ קלאַפּ געטאָן רעכט אויף דער אַקסל. ― שװײַג, זעלנער. ווייַטער מאָל איר ווילן מיר צו שטעקן אַ יאָדער באָמבע צווישן מיין פיס."
  
  "ניין, טאָן ניט זאָרג," דרייק געזאגט, קער אַוועק. - איך װעל עס שפעטער טאן פאר דיר.
  
  
  * * *
  
  
  העליקאָפּטערס האָבן טאָנטיד, טרעטאַנד און ערדזשד דריווערס צו פּאַמעלעך זייער וועהיקלעס. פֿאַרשטייט זיך, אַז לכתחילה האָט עס נישט געאַרבעט, אָבער נאָכדעם ווי עמעצער האָט אַרײַנגעלייגט אַ קויל מיט גרויס קאַליבער אין איינעם פֿון די ווינטשויבן, האָבן פּלוצעם אָנגעהויבן ספֿקות מענטשן, וואָס האָבן געמיינט, אַז זיי זענען נישט גערירט. מיט דריי מינוט שפעטער האבן די טראקסטאנס זיך פארלאמערט, די הענט האבן זיך ארויסגעשטעקט פון די פענצטער, און דער גאנצער טראפיק האט זיך אפגעשטעלט.
  
  דרייק איז צוריקגעקומען זיין באלאנס, צוגעוווינט צו קעסיידערדיק שטופּן און פאָרויס באַוועגונג. ער איז געשפרינגען צו דער ערד, איינגעזען אז די קאמיוניקאציע סיסטעם איז פּלוצעם אויפגעשטאנען, און האלט יעצט זייער נאענט אויף זיינע פליגערס.
  
  פֿון דעם קאָממוניקאַטאָר איז נישט געווען קיין קלאַנג. וואשינגטאן האט דאס מאל געשוויגן.
  
  די מאַנשאַפֿט ריאַסעמבאַלד נאָך דיסטרויינג זייער כעדפאָונז. זיי געזעסן אויף אַ גראַסי בערגל אָוווערלוקינג די דריי מיסאַל קאַריערז, וואַנדערינג וואָס די וועלט און זייַן מער בייז אותיות זאל וואַרפן אויף זיי ווייַטער.
  
  דרייק האט געקוקט אויפן פּילאָט. "קען איר נעמען אונדז מיט אַ פלאַך צו רומעניע?"
  
  די אויגן פון דעם מאן האבן קיינמאל נישט געציטערט. "אַוודאי," ער געזאגט. "איך פֿאַרשטײ נישט פֿאַרװאָס נישט. סייַ ווי סייַ סייַ ווי סייַ געשיקט יאָדער וועפּאַנז צו זיין סטאָרד אין דער באַזע. מיר וועלן האָבן אַ מייַלע."
  
  צוזאמע ן האב ן ז ײ פארלאז ן א ן אנדער ע שלאכטפעלד .
  
  צוזאַמען זײַנען זיי געבליבן שטאַרק.
  
  
  * * *
  
  
  עטלעכע שעה שפּעטער, די מאַנשאַפֿט לינקס דער זיכער הויז אין רומעניע און באָרדאַד אַ ויטאָבוס צו טראַנסילוואַניאַ, לאַנדינג לעבן בראַן קאַסטלע, גראף דראַקולאַ ס אַלעדזשד וווינאָרט. דא, צװישן הויכע בײמער און הויכע בערג, האבן זײ געפונען א טונקעלע, שטילע גאסטהויז און זיך באזעצט אין איר. ד י ליכטי ק אי ז געװע ן פארמאכט . אצינד איז די מאַנשאַפֿט געווען אנגעטאן אין ציווילע קליידער גענומען פון אַ זיכער הויז, און געטראגן בלויז די וואָפן און שיסוואַרג זיי קען פירן, ווי אויך אַ גוט סטאַטש געלט פון די זיכער אַז יאָרגי האט גענומען. זיי האבן נישט געהאט קיין פאספארט, נישט קיין פאפירן, נישט קיין אידענטיטעט קארטלעך.
  
  ז ײ האב ן זי ך צונויפגעקליב ן אי ן אײ ן צימער . צען מענטשן, קיין קשר. צען מענטשן אויף די לויפן פון די יו. עס איז קיין קלאָר אָרט צו גיין. ניט מער SPEAR און ניט מער סוד באַזע. קיין אָפיס אין די פּענטאַגאָן, קיין היים אין וואַשינגטאָן. די סארט פאמיליעס וואס זיי האבן געהאט איז געווען אויסער די גרענעצן פון וואס מען איז ערלויבט. קאָנטאַקטן וואָס זיי קען נוצן קען זיין קאַמפּראַמייזד.
  
  ד י גאנצ ע װעל ט הא ט זי ך געביט ן לוי ט עפע ם אומבאַקאנט , אומפארשטענדלעכ ן ארדענונג , פו ן דע ר עקזעקוטױו .
  
  "וואס איז נעקסט?" סמיט האָט פֿריִער אויפֿגעבראַכט דעם ענין, זײַן קול איז נידעריק אין דעם דיק־באלויכטן צימער.
  
  "ערשטן פאַרענדיקן די מיסיע," האָט היידן געזאָגט. "דער דאָאָמסדייַ אָרדער האָט געזוכט צו צעשטערן די וועלט דורך באַהאַלטן פיר שרעקלעך וועפּאַנז. מלחמה, דאַנק צו חניבעל, וואָס איז געווען אַ גרויס וואָפן. קאָנקוועסט מיט די הילף פון Genghis Khan, וואָס איז געווען דער שליסל קאָד וואָס מיר חרובֿ. הונגער, דורך געראָנימאָ, וואָס איז געווען אַ בייאַלאַדזשיקאַל וואָפן. און לעסאָף, טויט, דורך Attila, וואָס האט זעקס יאָדער טשאַרדזשיז. צוזאַמען, די וועפּאַנז וואָלט רעדוצירן אונדזער געזעלשאַפט ווי מיר וויסן עס צו צעשטערן און כאַאָס. איך טראַכטן מיר קענען בעשאָלעם זאָגן אַז מיר האָבן נוטראַלייזד די סאַקאָנע. "
  
  "מיט דער בלויז פרייַ סוף איז די שווערד פון מאַרס," לאָראַן געזאגט. "איצט אין די הענט פון די כינעזיש אָדער די בריטיש."
  
  "איך טאַקע האָפֿן דאָס זענען אונדז," דרייק געזאגט. "די SAS געראטעוועט אונדז דאָרט און פאַרפאַלן עטלעכע גוט מענטשן. איך האף אז קיימברידזש וועט נישט זיין אנגעזאגט."
  
  "מאָווינג פאָרויס ..." דאַהל געזאגט. "אפילו מיר קענען נישט טאָן דאָס אַליין. ערשטער, וואָס די גענעם זענען מיר געגאנגען צו טאָן איצט? און צווייטנס, וועמען קענען מיר צוטרוי צו העלפן מיט דעם?
  
  "נו, ערשט מיר געפֿינען אויס וואָס האָט געפֿירט די אמעריקאנער ווענדן זייער באַקס אויף אונדז," האָט היידן געזאָגט. "איך בין געסינג די אָפּעראַציע אין פּערו און ... אנדערע זאכן ... וואָס געטראפן. איז עס נאָר אַ ביסל שטאַרק מענטשן קעגן אונדז? א שפּאַלטן גרופּע ינפלואַנסינג אנדערע? איך קען נישט גלייבן אַ רגע אַז קאָבורן וואָלט דאָס סאַנגקשאַנד.
  
  ― זאָגט איר, אַז מיר זאָלן האָבן אַ געהיימע שמועס מיטן פּרעזידענט? דרייק האט געפרעגט.
  
  היידן האט זיך אנגעשפארט. "פארוואס נישט?"
  
  "און אויב עס איז אַ שפּאַלטן גרופּע," דאַהל געזאגט. "מיר צעשטערן זיי."
  
  "לעבעדיג," האָט מאַי געזאָגט. "דער בלויז וועג צו בלייַבנ לעבן דאָס אַלץ איז צו כאַפּן אונדזער פיינט לעבעדיק."
  
  די קאָלעקטיוו איז געזעסן אין אַ גרויסן צימער אין פֿאַרשיידענע פּאָזאַזן, די פֿאָרהאַנגן זײַנען געווען שטאַרק פֿאַרצויגן, באַשיצנדיק פֿון דער אומנענעמלעכער נאַכט. טיף אין רומעניע האבן זיי גערעדט. סקעדזשולד. באלד איז געווארן קלאר אז זיי האבן טאקע מיטלען, אבער די מיטלען זענען געווען קנאפ. דרייק קען זיי ציילן אויף די פינגער פון איין האַנט.
  
  "וואוהין צו גיין?" האט קנזי געפרעגט, נאך אלץ געהאלטן איר קאטאנא, געלאזט די בלייד ווארעמען אין די טונקל ליכט.
  
  "פאָרווערטס," האט דרייק. "מיר זענען שטענדיק פאָרויס."
  
  "אויב מיר אלץ האַלטן," דאַהל געזאגט. - מיר שטארבן.
  
  אַליסיאַ האָט זיך אָנגעהאַלטן אין דרייק'ס האַנט. "און איך געדאַנק מיין פליסנדיק טעג זענען איבער."
  
  - ס׳איז אנדערש - האט ער געזאגט, דערנאך האט ער א זיפצן. "דאָך איר וויסן אַז. אנטשולדיגט."
  
  "אלעס איז גוט. נאַריש אָבער קיוט. צום סוף, איך איינגעזען - דאָס איז מיין טיפּ.
  
  - הייסט דאס אז מיר זענען אויף דער לויף? האט קנזי געפרעגט. "ווייַל איך טאַקע געוואלט צו באַקומען אַוועק פון עס אַלע."
  
  "מיר וועלן האַנדלען מיט דעם". דאַהל האָט זיך צו איר צוגעבויגן. "איך זאג דיר צו. איך האב אויך מיינע קינדער, פארגעסט נישט. איך וועל אלץ באַקומען פֿאַר זיי. "
  
  - דו האסט נישט דערמאנט דיין ווייב.
  
  דאַהל האָט געשטערט, דערנאָך זיך צוגעבויגן אויף זײַן שטול, טראַכטנדיק. דרייק האָט געזען אַז קענסי האָט זיך אַ ביסל נעענטער צו דער גרויסער שוועדישער. ער האט עס ארויס פון זינען און זיך ארומגעקוקט אין צימער.
  
  "מאָרגן וועט זיין אן אנדער טאָג," ער האט געזאגט. ― װוּהין װילסטו ערשט פֿאָרן?
  
  
  END
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  דוד לעאַדבעאַטער
  אויף דעם ראַנד פון אַרמאַגעדדאָן
  
  
  קאַפּיטל ערשטער
  
  
  דזשוליאַן מאַרש איז שטענדיק געווען אַ מענטש פון קאַנטראַסטינג פארבן. איין זייט איז שווארצע, די אנדערע איז גרוי... ביז אומענדליך. מאָדנע, ער האָט קיינמאָל נישט אַרויסגעוויזן קיין אינטערעס אין וואָס ער האָט זיך אַביסל אַנדערש אַנטוויקלט ווי די איבעריקע, נאָר אָנגענומען, זיך אויסגעלערנט צו לעבן דערמיט, הנאה געהאַט. אין אַלע זינען האָט דאָס אים געמאַכט אַן אינטערעסאַנטן אָביעקט; עס האָט געצויגן די אויפמערקזאַמקייט פון די שענדלעך הינטער אירע אויסדריקלעכע אויגן און זאַלץ-און-פעפערישע האָר. דע ר מארש אי ז שטענדי ק געװע ן אויסגעצײכנ ט - אײ ן או ן אנדער ע װעגן .
  
  אינעווייניק איז ער ווידער געווען אן אנדער מענטש. דער אינערלעכער פאָקוס האט פאָוקיסט זיין ופמערקזאַמקייַט אויף איין האַרץ. דעם חודש עס איז געווען די סיבה פון די פּיטהיאַנס, אָדער גאַנץ וואָס איז געווען לינקס פון זיי. די מאָדנע גרופּע געכאַפּט זיין ופמערקזאַמקייַט און דעמאָלט פשוט פאַרשווונדן אַרום אים. טיילער וועב איז געווען מער אַ סייקאָופּאַטאַק מעגאַ-סטאָקער ווי אַ קאַבאַליסט פירער. אבער מאַרש רילישט די געלעגנהייט צו גיין עס אַליין, קריייטינג אַ פּערזענלעך, עקסצענטריש פּלאַן. צו גענעם מיט Zoe Shears און ווער עס יז אַנדערש נאָך אַקטיוו אין דער סעקטע, און צו אַן אפילו דיפּער גענעם מיט ניקאַלאַס בעל. צוגעבונדן , צוגעבונדן און מיט וואסער , וואלט דער געוועזענער קאנסטרוקציע ארבעטער , בלי ספק , דאס אלעס אויסגעלייגט פאר די אויטאריטעטן צו באקומען אפילו די מינדסטע אויסשטעל .
  
  פאר מארש האט די צוקונפט אויסגעזען ליכטיק, כאטש מיט א קלײנעם טאן. יעדע מעשה האט געהאט צוויי זייטן, און ער איז געווען א צוויי זייטיגע מענטש אין פילע וועגן. נאָך דעם ווי מיר האָבן באַדויערן פֿאַרלאָזט דעם אומגליקלעכן ראַמסעס באַזאַר - די פּאַוויליאָנס מיט אַלע זייער אָפפערס טאַקע לייקט - מאַרץ גענומען צו די הימל מיט דער הילף פון אַ תהום-קאָלירט העליקאָפּטער. ראַשינג אַוועק, ער געשווינד פאָוקיסט אויף די נייַ פּאַסירונג פאָרויס.
  
  ניו יארק.
  
  מאַרץ טעסטעד די מיטל אויף זיין זייַט, פּולינג עס נעענטער, ניט זיכער פון וואָס ער איז געווען געזען אָבער זיכער פון וואָס עס קען טאָן. דאס קינד איז געווען די הויפּט באַרגינינג געצייַג. גרויס טאַטעשי פון אַבסאָלוט איבערצייגונג. ווער קען טענהן מיט א נוקלעארע באמבע? מאַרץ לינקס דער מיטל אַליין, טשעק אויס די ויסווייניקסט באַקפּאַק און לוסאַנינג די אַקסל סטראַפּס צו אַקאַמאַדייט זיין כעפטי בויען. פון קורס, ער וואָלט האָבן צו שטעלן די זאַך צו די פּראָבע און באַשטעטיקן זייַן אָטאַנטיסיטי. נאָך אַלע, רובֿ באָמבס קענען זיין געמאכט צו קוקן ווי זיי זענען נישט - אויב דער קאָכן איז גוט גענוג. בלויז דעמאָלט וואָלט די ווייסע הויז זיך בויגן.
  
  ריזיקאַליש, איין זייַט פון אים געזאגט. ריזיקאַליש.
  
  אבער שפּאַס! דע ר אנדערע ר הא ט אײנגעשטאנען . און ווערט אַ ביסל ראַדיאַציע פאַרסאַמונג, פֿאַר דעם ענין.
  
  מאַרץ האָט פון זיך געלאַכט. אזא רשע. אָבער דער מיני געיגער קאָונטער, וואָס ער האָט מיטגעבראַכט, האָט געשוויגן, און האָט אָנגעהויבן זײַן בראַוואַדע.
  
  אבער, צו זיין גאָר ערלעך, פליען איז נישט זיין שטאַרקייט. יאָ, עס איז געווען יקסייטמאַנט, אָבער עס איז אויך געווען אַ געלעגנהייַט צו באַקומען אַ הייס טויט - און פּונקט איצט דאָס האט נישט טאַקע אַפּעלירן צו אים. אפשר אן אנדער מאל. מאַרש האט פארבראכט פילע אַגאַנייזינג שעה צו פּלאַנירן דעם מיסיע, צו מאַכן זיכער אַז אַלע ווייַפּאָינץ זענען אין פּלאַץ און ווי זיכער ווי מעגלעך, כאָטש געגעבן די ערטער וואָס ער וואָלט זיין סטאָפּפּינג אין, דער געדאַנק איז געווען כּמעט לאַפאַבאַל.
  
  נעמען, פֿאַר בייַשפּיל, רעכט איצט. זיי זענען כעדינג אונטער אַ כופּע איבער די אַמאַזאָן ריינפאָראַסט אויף זייער וועג צו קאָלאָמביאַ. ם׳האט אויף אים געװארט א מאן - אײגנטלעך מער װי אײנער - און מארש האט ארײנגעדרוקט זײן פערזענלעכקײט אויף דער זיצונג, מיט שטײן, אז זײ זאלן זײן אין װײס. נאָר אַ קליין האַנאָכע, אָבער אַ וויכטיק פֿאַר פּיטהיאַ.
  
  איז דאָס אַלע איך בין איצט?
  
  מאַרץ האָט זיך צעלאַכט, און דער העליקאָפּטער פּילאָט האָט זיך אַרומגעקוקט אין שרעק.
  
  "אלעס איז גוט?" - האט געפרעגט דער מאגערער, פארשטערטער מאן.
  
  "נו, עס דעפּענדס אויף דיין פונט פון מיינונג." מאַרץ האָט געלאַכט. "און ווי פילע מיינונגען איר האָט. איך בעסער צו פאַרווייַלן מער ווי איין. איר?"
  
  דער פּילאָט האָט זיך אָפּגעקערט, געמורמלט עפּעס אומפאַרשטענדלעך. מאַרץ האָט געשאָקלט מיטן קאָפּ. װ י נא ר ד י אומגעװאשענ ע מאסן , װא ס האב ן געװאוסט , װעלכ ע קראפט ן קריכן , גליטש ן או ן זי ך אונטע ר זײ , א ן זי ך או ן באטראכט ן דע ם כאאס .
  
  מאַרץ וואָטשט די דעקאָראַציע אונטן, וואַנדערינג פֿאַר די מיליאָן מאָל אויב די יו. עס. פּאָזיציע פונט איז די רעכט וועג צו גיין. ווען עס געקומען אַראָפּ צו אים, עס זענען בלויז צוויי פאַקטיש אָפּציעס - דורך קאַנאַדע אָדער דורך מעקסיקא. דאס לעצטע לאנד איז געווען נענטער צו דער עמעזאן און אנגעפאקט מיט קאָרופּציע; געפּאַקט פול מיט מענטשן וואָס קען זיין באַצאָלט צו העלפן און האַלטן זייער מויל. קאנאדע האט אנגעבאטן עטלעכע זיכערע האַווען פֿאַר מענטשן ווי מאַרש, אָבער זיי זענען נישט גענוג, און זיי זענען אפילו נישט נאָענט צו די דייווערסיטי וואָס עקזיסטירט אין דרום אַמעריקע. װע ן ד י מאנאטאניש ע לאנדשאפט ן הא ט זי ך װײטע ר אנטפלעקט , הא ט מאר ץ זי ך געפונע ן װאנדערן .
  
  דער יינגל איז אויפגעוואקסן אין א זוכה פאזיציע מיט פיל מער ווי א זילבערנער לעפל אין מויל; אלא, אַ האַרט גאָלד ינגגאַט. די בעסטע שולן און די בעסטע מלמדים - געלייענט "בעסטער" ווי "טײַערסטע," האָט מאַרש תּמיד פֿאַרריכטן, האָבן אים געפּרוּווט שטעלן אויפֿן ריכטיגן וועג , אָבער ניט געראָטן. מאַרש איז דערצויגן געוואָרן דורך משרתים און האָט געזען זײַנע עלטערן מערסטנס בײַ מאָלצייטן און פּרעכטיקע אָפּטראָגונגען, וואו ער איז געווען באפוילן נישט צו רעדן שטענדיק אונטער זיין פאטער 'ס קריטיש בליק ינשורינג ימפּעקקאַבלע נאַטור און זיין שטענדיק שולדיק שמייכל אַ מוטער וואס געוואוסט אַז איר זון איז דערוואַקסן אָן ליבע און אַליין, אָבער גאָר ניט געקענט צו ברענגען זיך צו אַרויסרופן אין קיין פאָרעם. און אַזוי דזשוליאַן מאַרש האָט זיך אויסגעוואַקסן, זיך אַנטוויקלט און זיך פֿאַרוואַנדלט אין דעם וואָס זײַן טאַטע האָט אָפֿנט גערופן "אַ מאָדנעם ייִנגל".
  
  דער פּילאָט האָט גערעדט, און מאַרץ האָט דאָס גאָר איגנאָרירט. "זאג איבער?"
  
  "מיר קומען צו קאַלי, האר. קאָלאָמביאַ."
  
  מאַרץ האָט זיך צוגעבויגן און געקוקט אויף דער נײַער סצענע אונטערן זיך. קאַלי איז געווען באקאנט ווי איינער פון די מערסט היציק שטעט אין די אמעריקע און די היים פון די קאַלי קאַרטעל, איינער פון די וועלט 'ס גרעסטער סאַפּלייערז פון קאָוקיין. אויף קיין פּראָסט טאָג, אַ מענטש ווי מאַרש גענומען זיין לעבן אין זיין אייגן הענט, שפּאַצירן די צוריק אַליז פון די El Calvario קוואַרטאַל, ווו ראַגאַמופינס קאַם די גאסן פֿאַר אָפּפאַל און סלעפּט אין בונקכאַוסיז ווו לאָוקאַלז געליטן די פירמע "טאָלעריישאַן זאָנע" דורך אַלאַוינג געשעפט. דרוגס און געשלעכט בליען מיט מינימאַל פּאָליצייַ ינטערווענטיאָן.
  
  מאַרש האָט געוואוסט אַז דאָס איז דער אָרט פֿאַר אים און זיין יאָדער באָמבע.
  
  ווען ער האט זיך אראפגעזעצט, האט דער פליגער אנגעוויזן אויף א גרויע פיקאפ טראק אין וועלכן עס זענען געזעסן דריי איבעריגע מענער מיט קאלטע, טויטע אויגן און אויסדרוקטליכע פנימער. אפן באוואפנט מיט פייער געווער, האבן זיי אריינגעפירט מערץ אין טראק מיט בלויז א קורצן העלא. דאן זענען זיי געפארן דורך פײכטע, פארמאכטע גאסן, שמוציקע געבײדען און פארזיכערטע שעדן, געבן זײן םאפיסטיקירטן אויג נאך אן אנדער אלטערנאטיוו בליק אויף דער װעלט, צו אן ארט, װאו א טײל פון דער באפעלקערונג האט זיך ״געשװעלט״ פון אײן שאקל צום אנדערן אן א שטענדיקע הײם. מאַרץ האָט זיך אַ ביסל צוריקגעצויגן, וויסנדיק אַז ער האָט גאָרנישט צו זאָגן וועגן דעם וואָס איז פאָרגעקומען. די סטאַפּס זענען אָבער נויטיק אויב ער וואָלט הצלחה שמוגלען יאָדער וועפּאַנז אין די יו. עס., און ווערט קיין ריזיקירן. און פֿאַרשטייט זיך, האָט מאַרש אויסגעזען ווי נייטראַל, ווי ער האָט געקענט, מיט אַ פּאָר קונצן אַרױפֿגעטאָן די פֿאַרביקע אַרבל.
  
  דער אויטא האט זיך ארומגעדרײט איבער עטלעכע נעפּלדיקע, מילדיקע בערגלעך, און עווענטועל האט זיך פארוואנדלט אין א אויסגעגאסענע דרייוווועי וואס האט זיך געשטעלט אויף א גרויסן שטיל הויז. די נסיעה איז געווען געמאכט אין שטילקייַט, אָבער איצט איינער פון די גאַרדז האט אַ שטרענג פּנים צו מאַרץ.
  
  "אונז זענען דא".
  
  "קלאר. אבער וואו איז "דא"?
  
  נישט צו דיסריספּעקטפאַל. נישט צו קרעכצן. האַלטן עס אַלע צוזאַמען.
  
  "באַקומען דיין באַקפּאַק." דער וועכטער איז ארויסגעשפרונגען און געעפנט די טיר. - הער נאווארא ווארט אויף דיר.
  
  מאַרץ האָט זיך געכאַפּט. עס איז געווען די רעכט נאָמען און די רעכט אָרט. ער וואָלט נישט בלייַבן דאָ פֿאַר לאַנג, נאָר לאַנג גענוג צו מאַכן זיכער אַז זיין ווייַטער מאָדע פון אַריבערפירן און לעצט דעסטיניישאַן איז אַנכינדערד און זיכער. ער איז נאכגעגאנגען דעם וועכטער אונטער אַ נידעריק-כאַנגגינג אַרטשווייַ דריפּנדיק פון נעפּל, און דעמאָלט אין די טונקל אַרייַנגאַנג פון אַן אַלט הויז. אינעווייניק איז נישט געווען קיין ליכט, און דער אויסזען פון אן אלטער גייסט אדער צוויי וואלט נישט געווען קיין חידוש אדער א גערודער. מארש האט אפט געזען אין דער פינצטער אַלטע רוחות און מיט זײ גערעדט.
  
  דער װעכטער האט אנגעװיזן אויפן רעכטן לאך. "איר באַצאָלט פֿאַר אַ פּריוואַט פּלאַץ פֿאַר זיך פֿאַר מאַקסימום פיר שעה. קום גלײך אינעװײניק״.
  
  מאַרץ האָט אַרײַנגעבויגן דעם קאָפּ אין דאַנקבאַרקייט און אַרײַנגעשטויסן די שווערע טיר. "איך האָב אויך געבעטן ערלויבעניש צו לאנדן דעם נעקסטן טראנספארט מאָדע. העליקאָפּטער?"
  
  "יא. עס איז אויך גוט. רופן מיר אויף די ינטערקאַם ווען די צייט איז רעכט און איך וועל פירן איר דורך די הויז.
  
  מאַרץ האָט זיך אַ נאָד געטאָן צופֿרידן. דאס געלט וואס ער האט באצאלט איבער און העכער וואס מען האט געמוזט האבן געדארפט צושטעלן בעסערע סערוויס, און אזוי ווייט האט עס. פֿאַרשטייט זיך, אַז מע צאָלן מער ווי דעם פֿרעג־פּרײַז האָט אויך אַרויסגערוקט חשד, אָבער דאָס זײַנען געווען די ריזיקירן.
  
  װידער צװײ זײטן, האט ער געטראכט. יין און יאַנג. זומפ און זומפ. שווארצע און... שווארצע מיט פּאָמסן בליטשען האָבן דורכגעשוועפּט...
  
  אינעווייניק אין צימער איז געווען לאַגזשעריאַס. ד י װײטע ר זײ ט אי ז געװע ן פארנומע ן א װינקל־סאפע , פו ן שװארצ ע לעדער , או ן טי ף פלאש . דערנעבן איז געשטאַנען אַ גלאז טיש מיט אַ קאַראַפע פֿאַר טרינקען, ווייַן און שטימונג, בשעת אין אן אנדער ווינקל אַ מאַשין געפֿינט קאַווע און טיי. סנאַקקס זענען געלייגט אויס אויף אַ גלאז טיש. מאַרץ האָט דאָס אַלץ געשמייכלט.
  
  באַקוועם, אָבער בלויז פֿאַר אַ קורץ צייַט. ידעאַל.
  
  ער האט ארײנגעגאסן א פאד מיט דער שטארקסטער קאװע און געװארט א װײל ביז זי זאל ברױו. דערנאָך האָט ער זיך געזעצט אויף דער קאַנאַפּע און אַרויסגעצויגן זײַן לאַפּטאַפּ, אַרײַנגעלייגט זײַן רוקן־פּאַק ציכטיק אויפֿן לעדער־בלאַט לעבן אים. קיינמאל איז א נוקלעארע באמבע נאך קיינמאל נישט געווען אזוי פאמפערד, האט ער געטראכט, מאמענטאליש געחידושט, צי ער קען דערפאר מאכן זיין אייגענעם צוזאמענשטעל. פֿאַרשטײט זיך, אַז פֿאַר אַ מאַן װי מאַרש איז דאָס נישט געװען שװער, און אין אַ פּאָר מינוט איז געװען אין באַקפּאַק אַ פּאַרמענדיקע גלעזל און אַ קלײן קאַפּקעקע מיט אײזעלע.
  
  מאַרץ האָט געשמייכלט. אלעס איז געווען גוט.
  
  קליימד אויף די אינטערנעט; באַשטעטיקונג E- מיילז דערציילט אים אַז דער פאָרווערד העליקאָפּטער איז שוין אריין אין קאָלאָמביאַ. קיין פלאַגס זענען נאָך נישט אויפגעהויבן ערגעץ, אָבער עס איז בלויז אַ ביסל שעה זינט ער לינקס דער באַזאַר אין פול סווינג. מאַרץ האָט פֿאַרענדיקט זײַן טרינקען און אײַנגעפּאַקט אַ קליין זעקל סאַמוויטשיז פֿאַרן קומענדיקן פלי, דערנאָך געדריקט דעם אינטערקאָם-קנעפּל.
  
  "איך בין גרייט צו גיין."
  
  צוואַנציק מינוט שפּעטער, און ער איז געווען אין די לופט ווידער, די פלי פון די יאָדער באַקפּאַק איז טוויסט אָבער באַקוועם. זיי זענען געווען אויף זייער וועג צו פּאַנאַמאַ, ווו ער וואָלט ענדיקן זיין שנעל פלייץ און אָנהייבן די טידיאַס פוס פון זיין לאַנד רייזע. דער פּילאָט האָט זיך געמאַכט אין דער לופטן און דורך סיי וועלכע פּאַטראָלן, דער בעסטער אין וואָס ער האָט געטאָן, און דערפאַר האָט מען אים ברייטהאַרציק באַצאָלט. ווען דער אויסלייג פון פּאַנאַמאַ האָט זיך אָנגעהויבן אין לינקן פענצטער, האָט מאַרש אָנגעהויבן פאַרשטיין ווי פיל נענטער ער איז שוין געווען צו די פאראייניגטע שטאטן פון אמעריקע.
  
  ס'קומט א הוראגאן בחורים און עס וועט נישט זיין גרינג...
  
  ער האָט זיך באזעצט אין פּאַנאַמאַ סיטי פֿאַר עטלעכע שעה, געביטן קליידער צוויי מאָל און שאַוערז פיר מאָל, יעדער מאָל מיט אַ אַנדערש סענטיד שאַמפּו. ד י ריחות האבן זיך אנגענעם ארומגעמישט און איבערגעשטיגן דעם שװאכן ריח פון שווייס. ער האט געגעסן פרישטיק און מיטאג, כאטש עס איז געווען מיטאָג צייט, און געטרונקען דריי גלאז ווייַן, יעדער פון אַ אַנדערש פלאַש און פאַרשידענע פארבן. דאָס לעבן איז געווען גוט. דער בליק אינדרויסן פון פענצטער האט זיך נישט געטוישט און נישט אינספירירט, דערפאר האט מארש ארויסגענומען דאס שאכטל מיט ליפּנשטיפט, וואס ער האט געהיט נאר פאר אזא געלעגנהייט און געמאלט דאס גלאז העל רויט. עס האָט געהאָלפֿן, לכל הפּחות פֿאַר אַ בשעת. מאַרש דעמאָלט אנגעהויבן צו ימאַדזשאַן ווי עס וואָלט זיין ווי צו לעקן דעם טאַפליע ריין, אָבער אין דעם מאָמענט די פּינג פון אַ ינקאַמינג אָנזאָג ינטעראַפּטיד זיין חלומות.
  
  עסטימאַטעד אָנקומען צייט איז 15 מינוט.
  
  מאַרץ האָט זיך געגרימט, גליקלעך אָבער דערבײַ דערשראקן. א פערציק שעה רייזע איז געלעגן פאראויס אויף עטליכע פון די ערגסטע וועגען אין דער געגנט. עס איז אַנלייקלי אַז דעם געדאַנק וועט ינספּירירן. אָבער, אַמאָל געענדיקט, דער ווייַטער פאַסע וואָלט זיין ינפאַנאַטלי מער טשיקאַווע. מאַרץ האָט צוזאַמענגענומען זײַנע זאַכן, אַריינגעשטעלט די קאַווע־פּאָדס, ווײַן־לאַגלען און כלים אין סדר פֿון קאָלירן, פֿאָרעם און גרייס, און דערנאָך אַרײַן צום אַרויסגאַנג.
  
  דער סווו האָט געווארט, געפּרעגלט ביי די צאַמען, אויסגעזען סאַפּרייזינגלי באַקוועם. מאַרץ האָט צעבראָכן אַ נוקלעאַרע באָמבע, זי פֿאַרפעסטיקט מיט אַ סיצגאַרטל, און דערנאָך זיך געהיט. דער דרייווער האט א ביסעלע געשמועסט, איידער ער האט זיך געכאפט, אז מארש האט זיך נישט געראכטן פון זיין אייגענעם טרויעריק לעבן, און האט זיך דאן געכאפט הינטערן ראד. דער וועג האָט זיך אויסגעשטרעקט אָן אַ סוף פאָרויס.
  
  שעהן דורכגעגאנגען. דער סווו סליד, דעמאָלט טרייסלען, דעמאָלט סליד ווידער, סטאָפּפּינג עטלעכע מאָל פֿאַר גאַז און אָרט טשעקס. דער שאָפער וואָלט נישט ריזיקירן צו זיין פּולד פֿאַר אַ מינערווערטיק עבירה. נאָך אַלע, עס איז געווען נאָר אן אנדער פאָרמיטל צווישן פילע, נאָך אַ אָנצינדן פון לעבן טראַוואַלינג צוזאמען די אייביק שאָסיי צו אומבאַקאַנט דעסטאַניישאַנז, און אויב עס איז געווען פארבליבן אַנאַנדיסטינגגייטאַד, עס וואָלט האָבן דורכגעגאנגען אומבאמערקט.
  
  און דעמאָלט פאָרויס איז געלעגן מאָנטערי. מאַרץ האָט ברייט געשמייכלט, מיד אָבער צופֿרידן, ווײַל די לאַנגע רייזע איז געווען מער ווי האַלב.
  
  דער נוקלעארער רעצעפט איז געלעגן ביי אים, יעצט בלויז עטליכע שעה פון דער אמעריקאנער גרעניץ.
  
  
  קאַפּיטל צוויי
  
  
  מאַרץ געמאכט דעם ווייַטער פוס פון זיין נסיעה אונטער דעקן פון גאַנץ פינצטערניש. עס איז געווען אַן אָרט ווו אַלץ קען זיין געווינען אָדער פאַרפאַלן; אַרײַן אין בילד איז אַרײַן אַן אומבאַקאַנטן פֿאַקטאָר, אויפֿגעהויבן צו אַן אומשאַצלעכע סומע פֿון די אָרטיקע קאַרטעל־באַלעבאָס. ווער האט געקענט טרעפן די מחשבות פון אזעלכע מענטשן? ווער האט געוואוסט וואָס זיי וועלן טאָן ווייַטער?
  
  אַוואַדע נישט זיי ... אָדער דזשוליאַן מאַרש. ער איז טראַנספּאָרטאַד אין שאַנד צוזאַמען מיט אַ טוץ אנדערע מענטשן אין די צוריק פון אַ טראָק געפארן פֿאַר די גרענעץ. ערגעץ אויפן וועג האט די דאזיקע טראק זיך אויסגעדרייט פונעם שאסיי און איז פארשוואונדן אין דער פינצטערניש. קיין ליכט, קיין שילדז, דער שאָפער געוואוסט דעם מאַרשרוט בלינדפאָלדעד - און עס איז גוט אַז ער געוואוסט.
  
  מארש איז געבליבן אויף דער זייט הינטערן טראק, זיך צוגעהערט צו די געשלאגן און אומצופרידן פון די פאמיליעס. דער פארנעם פון זײן פלאן האט זיך ארויםגעװיזן פאר אים. דער מאָמענט פֿון זײַן אָנקומען קיין ניו־יאָרק האָט נישט געקאָנט קומען באַלד גענוג. ווען דער טראק האט זיך אפגעשטעלט און די הינטערשטע טירן האבן זיך אויפגעוואקסן אויף אוילטע הענגלעך, איז ער ערשט ארויסגעקומען, זוכנדיק דעם פירער פון די שיסער וואס זענען געווען אויף וועכטער.
  
  "דיאַבלאָ," האָט ער געזאָגט, ניצן אַ קאָד וואָרט וואָס אידענטיפיצירט אים ווי אַ וויפּ טראַוולער און אַז ער האָט מסכים געווען צו דער צאָלונג. דער מאן האט א ניד געטאן, אבער דאן האט אים איגנארירט, און האט אלעמען ארײנגעטראגן אין א קלײנעם הויפן אונטער די ברײט־פארשפרײטע צװײגן פון אן איבערהענגענדיקן בוים.
  
  "איצט איז וויכטיג," האָט ער געזאָגט אויף שפּאַניש, "אַז איר רירט זיך שטילערהייט, זאָגט גאָרנישט און טוט ווי מען זאָגט דיר. אויב נישט, וועל איך דיין האלדז שליסן. איר פֿאַרשטייט?"
  
  מאַרץ האָט צוגעקוקט ווי דער מענטש טרעפֿט יעדן בליק, אַרײַנגערעכנט דעם אייגענעם. דער מארש האט זיך אנגעהויבען א מאמענט שפעטער, צוזאמען מיט א געברומטן וועג און דורך א געדיכטע ביימער. לעוואָנע ליכט שימערד איבער די קאָפּ, און די לידינג מעקסיקאַן אָפט געווארט פֿאַר די וואלקנס צו מאַסקע די ברייטנאַס איידער זיי פאָרזעצן. מע ן הא ט גערעד ט זײע ר װײני ק װערטער , או ן ד י נא ר פו ן מענע ר מי ט געװער , אבע ר מי ט א מאל , הא ט זי ך געפונע ן מאר ץ װונטש ן ע ר רעד ט עפע ס שפאניש ־ אדע ר אפש ר א םך .
  
  ער האט זיך געפלאצט אין מיטן דער שורה, איגנארירט די דערשראקענע פנימער ארום אים. נאָך אַ שעה זיי סלאָוד אַראָפּ, און מאַרץ געזען פאָרויס פון אים אַ ראָולינג, זאַמדיק קלאָר דאַטיד מיט שיטער ביימער, קאַקטוס, און עטלעכע אנדערע געוויקסן. ד י גאנצ ע גרופ ע הא ט זי ך אראפגעזעצט .
  
  "אַזוי ווייט אַזוי גוט," שושקעט דער פירער. "אָבער איצט איז די כאַרדאַסט טייל. די גרענעץ פּאַטראָל קענען נישט היטן די גאנצע גרענעץ, אָבער זיי טאָן אָרט טשעקס. די גאנצע צייט. און איר, - האָט ער אַ נײַד געטאָן צו מאַרש, - האָט געבעטן דעם דיאַבלאָ אַריבער. איך האף אז איר זענט גרייט דערויף. "
  
  מאַרץ האָט געכאַפּט. ער האט נישט געהאט קיין אנונג פון וואס דער קליינער רעדט. אבע ר באל ד הא ט מע ן אנגעהויב ן פארשװינדן , יעדע ר מי ט א קלײנע ר גרופ ע אימיגראנטן , בי ז נא ר מארש , דע ר אנפירע ר או ן אײ ן װעכטער , זײנע ן געבליבן .
  
  "איך בין גאָמעז," האָט דער פירער געזאָגט. "דאס איז לאָפּעז. מיר וועלן פירן איר בעשאָלעם דורך דעם טונעל. "
  
  "און די בחורים?" מאַרץ האָט זיך אַ נאָד געטאָן צו די אַוועקגיין אימיגראַנטן, טאן זיין בעסטער צו שווינדלען אַן אמעריקאנער אַקצענט.
  
  "זיי באַצאָלן בלויז פינף טויזנט אַ קאָפּ." גאָמעז האָט געמאַכט אַ אָפּזאָגן. "זיי ריזיקירן בולאַץ. צי ניט זאָרג, איר קענען צוטרוי אונדז."
  
  מאַרץ האָט זיך געציטערט, ווען ער האָט געזען דעם כיטרע שמייכל פעסט פאַרפעסטיקט אויף זיין פירערס פּנים. פון קורס, די גאנצע נסיעה איז געגאנגען צו סמודלי צו דערוואַרטן עס צו פאָרזעצן. די שאלה איז געווען, ווען וועלן זיי אים באפאלן?
  
  "לאָמיר גיין אין דעם טונעל," ער האט געזאגט. "איך קען פילן נייַגעריק קוק דאָ."
  
  גאָמעז האָט נישט געקאָנט העלפֿן דעם פֿלימער פֿון זאָרג וואָס האָט געפֿלאָכטן איבער זײַן פּנים, און לאָפּעז האָט אָפּגעזוכט די פֿינצטערניש אַרום אים. אלס איינס האבן אים די צוויי מענער געפירט אין א מזרחדיקער ריכטונג, אין א קליינעם ווינקל, אבער צו דער גרענעץ. דע ר מארש , הא ט זי ך געלומע ט פאראויס , מי ט זי ך באװיז ן גענומע ן אומרעכט , או ן אויסגעזע ן אומצופריד ן . אין איין מאָמענט, לאָפּעז אַפֿילו אויסגעשטרעקט אַ העלפּינג האַנט צו אים, וואָס מאַרש קאַטאַלאַגז פֿאַר שפּעטער, שרייבן עס ווי אַ שוואַכקייַט. ער איז בשום אופן נישט געווען קיין מומחה, אבער א באנק אקאונט האט אים אמאל געלאזט אסאך אויסער די מאטעריעלע טראפנס, די איבערלעבונג פון די וועלט-מארש-קונסט טשאַמפּיאָנס און געוועזענע ספּעציעלע פאָרסעס צווישן זיי. מארש האט געקענט עטלעכע קונצן, װי קונציק זײ זײנען נישט.
  
  ז ײ זײנע ן א געװים ע צײ ט געגאנגע ן , ד י מדבר ע הא ט זי ך געצויג ן ארום , כמע ט שטיל . ווען דער בערגל איז געקומען אין מיינונג, מאַרש איז גאָר צוגעגרייט צו אָנהייבן קריכן, אָבער גאָמעז האָט זיך אָפּגעשטעלט און געוויזן אַ שטריך וואָס ער וואָלט קיינמאָל האָבן געזען אַנדערש. װא ם זאַמדיק ע ערד ן האב ן זי ך געטראפ ן מינדע ר פויגל , הא ט זי ך געטראפ ן א פא ר קלײנ ע בײמער . אָבער, גאָמעז איז נישט קאָפּ צו דעם אָרט, אָבער גענומען אַ אָפּגעהיט דרייַסיק טריט צו די רעכט, און דעמאָלט צען מער אַרויף די סטיפּאַסט שיפּוע. אַמאָל דאָרט, לאָפּעז סקאַנד די געגנט מיט ינפאַנאַט זאָרג.
  
  "ריין," ער לעסאָף געזאגט.
  
  גאָמעז האָט דאַן פּעלץ פֿאַר אַ שטיק פון באַגראָבן שטריק און אנגעהויבן צו ציען. מאַרץ האט געזען אַ קליין טייל פון די כילסייד העכערונג אַרויף, שיפטינג ראַקס און באַרשט, ריווילינג אַ מענטש-סייזד לאָך וואָס איז געווען קאַרבאַנד אין די לעבעדיק שטיין. גאָמעז האָט זיך אויסגעגליטשט אינעווייניק און דערנאָך האָט לאָפּעז אָנגעוויזן דעם פאַס פון זיין ביקס אויף מאַרש.
  
  "יעצט דו. די אויך."
  
  מארש איז אים נאכגעגאנגען, פארזיכטיק אראפגעבויגן דעם קאפ, געזוכט א טראפ, וואס ער האט געוואוסט אז עס איז בלויז עטליכע טריט אוועק פון פארמאכן. דערנאָך, אויף אָפּשפּיגלונג, דער מענטש מיט צוויי זייטן סוויטשט טשאַנאַלז, באַשלאָסן צו צוריקציענ זיך אין דער פינצטערניש.
  
  לאָפּעז האָט געווארט, ביקס אויפגעהויבן. מאַרץ האָט זיך אויסגעגליטשט, שיך האָבן געקראַצט דעם שטיינערדיקן שיפּוע. לאָפּעז האָט זיך אַרױסגעצױגן, אַראָפּגעלאָזט דאָס געװער, און מאַרץ האָט, סווינגענדיק דעם זעקס־אינטש בלייד, אַרױפֿגעפֿאַלן דעם שפיץ אין דעם אַנדערן מאַן ס קאַראָטיד אַרטעריע. לאָפּעז'ס אויגן האָבן זיך געגלייבט און ער האָט אויפגעהויבן זיין האַנט צו פאַרהאַלטן דעם שטראָם, אָבער מאַרש האָט נישט געוואָלט. ער האט געשלאגן לאפעז צװישן די אויגן, אראפגעכאפט דעם ביקס, און דערנאך אראפגעכאפט דעם שטארבנדיקן קערפער פונעם בערגל.
  
  דו ביסט געגאנגען אין גיהנום.
  
  מאַרץ האָט אַראָפּגעלאָזט דאָס ביקס, וויסנדיק, אַז גאָמעז וועט דאָס גיכער אויספֿאָרשן ווי נויטיק, אויב ער וועט עס זען אין מאַרץ'ס האַנט. ער איז דעמאָלט ווידער אריין אין דעם טונעל און געשווינד געגאנגען אַראָפּ די אָריגינעל דורכפאָר. עס איז געווען גראָב און גרייט, געשטיצט דורך שאַקינג בימז און שטויב און מאָרטער דריפּן פון די דאַך. מאַרץ גאָר דערוואַרט צו זיין באַגראָבן אין קיין מאָמענט. גאָמעז קול האָט דערגרייכט צו זײַנע אָנגעשטרענגטע אויערן.
  
  "זאָרגט נישט. עס איז נאָר אַ פאַלש אַרייַנגאַנג צו יבערשרעקן ווער עס יז וואס קען שטאָמפּערן אין דעם טונעל. קום אַראָפּ נאָך נידעריקער, מיין פרייַנד.
  
  מאַרץ האָט גענוי געוווּסט, וואָס עס וועט וואַרטן אויף אים "ווײַטער אַראָפּ", אָבער איצט האָט ער געהאַט אַ קליינעם איבערראַשונגס-עלעמענט. די טריקי טייל וואָלט זיין צו דיסייבאַל Gomez ס וואָפן אָן עמעס ינדזשערד אים. ניו יארק איז נאָך געווען טויזנטער פון מייל אַוועק.
  
  און עס האָט זיך אויסגעזען אַ סך ווײַטער, ווען ער איז געשטאַנען ווי ער איז געווען אונטער דער מעקסיקאַנער מדבר, דערפֿילט, אַז דאָס שמוץ לויפֿט אַראָפּ פֿון זײַן רוקן און איז אַרומגערינגלט מיט דעם געשטאַנק פֿון שווייס און געוויקס, די אויגן שטעכן פֿון שטויב.
  
  מאַרץ האָט זיך אַ ריזיקע געטאָן צו פֿאָרן פֿאָרויס, מיט אַ מאָל קריכן און שלעפּן הינטער זיך אַ רוקנבאַק, וואָס דאָס רימען איז געווען אַרומגעוויקלט אַרום זײַן קנעכל. ם׳איז פול מיט קלײדער, האט ער זיך א מאמענט געטראכט. בלויז קליידער און אפֿשר אַ ציינבערשטל. פייַן קעלן. א זעקל קאַווע... ער האָט זיך געוואונדערט וואו די אַמעריקאַנער האָבן געשטעלט זייערע ראַדיאַציע-מעסטן מכשירים, דערנאָך האָט ער זיך אָנגעהויבן זארגן וועגן דער ראַדיאַציע אַליין. ווידער.
  
  דאס איז מיסטאָמע עפּעס איר זאָל האָבן אָפּגעשטעלט איידער געלאזן.
  
  נו, איר לעבן און לערנען.
  
  מאַרץ האָט זיך געצװוּנגען צו לאַכן, װען ער איז אַרױסגעגאַנגען פֿונעם שמאָלן טונעל אין אַ סך גרעסערן. גאָמעז האָט זיך צוגעבויגן, אַרױסגעהאַלטן די האַנט צו העלפֿן.
  
  "עפּעס מאָדנע?"
  
  - יא, דיינע פאקינג ציין.
  
  גאָמעז האָט צוגעקוקט, אַ שאָקירט און אומגלויבן. דע ר פארשלאג ן הא ט זי ך אויסגעזען , װ י ד י לעצט ע זאך , װא ם ע ר הא ט זי ך דערװאר ט צ ו הער ן אי ן דע ר דאזיקע ר בינע פון זײע ר רײזע . מארש האט אויסגערעכנט וואס עס קען זיין. ווען גאָמעז האָט עס געפּרוּווט אויסטראַכטן, האָט מאַרץ זיך אויפֿגעהויבן, אַרומגערינגלט דעם ביקס אין גאָמעז'ס הענט, און אַרײַנגעטריבן דעם לאַגער אין דעם אַנדערן ס מויל.
  
  ― איצט פֿאַרשטײסטו װאָס איך מײן?
  
  גאָמעז האָט זיך געקעמפֿט מיט אַלע כּוחות, אַרײַנגעשטופן מאַרש און צוריקגעבראַכט צו אים דאָס פֿאַס. בלוט האט געשפראצט פון זײן מויל, װען ער האט געברומט, און די צײן זײנען געפאלן אויפן דיל. מאַרץ האָט זיך אונטערגעטונקען אונטערן לאַנגן פֿאַס און געלאַנדעט אַ האַרטן קלאַפּ אינעם קין און נאָך אַ צווייטן אין דער זײַט קאָפּ. גאָמעז האָט זיך צעוואַקסן, די אויגן האָבן פֿאַרראַטן, אַז ער האָט נאָך ניט געקענט גלייבן, אַז דאָס מאָדנע קאַטשקע האָט זיך אים געכאַפּט.
  
  מאַרץ האָט אַרויפֿגעטאָן דאָס מעסער פֿון די שידן אויף דער זייט פֿון מעקסיקאַנער, ווען זיי האָבן זיך געכאַפּט. גאָמעז האָט זיך צוגעלאָפן, וויסנדיק וואָס וועט פאָרקומען ווייטער. ע ר הא ט זי ך ארײנגעקראכ ט אי ן דע ר שטײנערנע ר װאנט , צעקראכ ן זײ ן אקסלע ן או ן שארבן , מי ט א שװער ן קרעכץ . מאַרש לאַנדיד אַ זעץ וואָס באַונסט אַוועק די מעקסיקאַן און דעמאָלט שלאָגן ראָקאַ. פון די אײגענע קנעכט האט זיך געלאזט בלוט. ד י ביקס ן אי ז װידע ר אויפגעהויב ן געװארן , אבע ר מאר ץ הא ט זי ך אויסגעגלײכט , א ז ע ר אי ז געװע ן צװיש ן זײנ ע פיס , דע ר געשעפטע ר טײ ל איצ ט אומזיסט .
  
  גאָמעז האָט אים געכאַפּט מיטן קאָפּ, דאָס בלוט האָט זיך צעמישט און געשפּריצט די װענט. מאַרץ האָט זיך געשלאָגן, אָבער האָט זיך אויסגעדרייט דעם ווייַטער קלאַפּ, דערנאָך געדענקט דאָס מעסער וואָס ער האָט נאָך געהאַלטן אין דער לינקער האַנט.
  
  א שטארקע שטויס, און דער מעסער האט געקראצט גאמעז'ס ריפן, אבער דער מעקסיקאנער האט אראפגעלאזט דעם ביקס און מיט א מעסער ארויפגעלייגט ביידע הענט אויף מארש'ס האנט, און אזוי אפגעשטעלט די קראפט פונעם קלאפ און געשטאכן די בלייד. ווייטיק האָט פאַרקרימט זיין שטריכן, אָבער דער מענטש איז געווען ביכולת צו ויסמיידן אַ אָט-אָט טויט.
  
  מאר ץ הא ט זי ך גלײ ך געפונע ן אוי ף זײ ן פרײע ר האנט , ני ט מי ט זי ך נא ך או ן נאכאמאל , געזוכ ט שװאכ ע פלעקן . צוזאמע ן האב ן ד י מענע ר געקעמפ ט צ ן או ן נעגל , פאמעלע ך אריבערגעפיר ט אויפ ן טונעל , זי ך ארײנגעקלאפ ט אי ן הילצערנ ע באלקן , או ן זי ך געמאכ ט א װעג . קרעלן פון שווייס האָבן געטראָפן אין זאַמד; שװער ע גראמען , װ י ברודיק ע חזירים , האב ן אנגעפיל ט דע ם קינסטלעכ ן פלאץ . ם׳איז נישט געװען קײן רחמנות, נאר קײן לאנד איז אויך נישט דערגרײכט. גאָמעז האָט געכאַפּט יעדן זעץ ווי דער געווינער גאַס־קעמפער וואָס ער איז געווען, און מאַרש איז געווען דער ערשטער צו אַראָפּגיין.
  
  "קוקט פאָרויס ... צו מיר ... שניידן ... שניידן דיך ..." גאָמעז האט פּאַנטינג, זיין אויגן ווילד, זיין ליפן בלוטיק און געלייגט צוריק.
  
  מארש האט אפגעזאגט צו שטארבן אין דעם עלנט, גיהנום ארט. ער האט צוריקגעצויגן דעם מעסער, עס אויסגעדריקט פון גאמעז'ס קערפער, דערנאך זיך צוריק געצויגן, געבנדיג די צוויי מענער עטליכע פיס ווייטקייט. די פּיסטויל איז געלעגן אויפן דיל, אַװעקגעוואָרפן.
  
  גאָמעז האָט אים באַפֿאַלן װי דער שטן, געשריגן, גערומלט. מאַרץ האָט אָפּגעוואָרפן די אַטאַק ווי מען האָט אים געלערנט, זיך אויסגעדרייט די אַקסל און געלאָזט גאָמעז'ס אייגענע מאָמענטום אַרײַן דעם קאָפּ אין דער פאַרקערטער וואַנט. מאַרץ האָט אים דאַן אַ געשפּילט אין רוקנביין. ע ר הא ט ניש ט װידע ר ני ט גענוצ ט דע ם מעסער , בי ז דע ר ענדע ר אי ז געװע ן פארחתמעט . ער איז אויך געלערנט אַז די מערסט קלאָר ווי דער טאָג וואָפן איז ניט שטענדיק דער בעסטער צו נוצן.
  
  גאָמעז האָט אױפֿגעהױבן זײַן קערפּער פֿון דער װאַנט, אױפֿהענגענדיק דעם קאָפּ און זיך אַרומגעדרײט. מאַרץ האָט אַרײַנגעקוקט אין דעם שעדס בלוט־רויט פּנים. עס האָט אים אַ מאָמענט פֿאַרכאַפּט, דער קאַנטראַסט פֿון דעם פּאָמסן פּנים און דעם ווײַסן האַלדז, די שוואַרצע לעכער, וווּ עס האָבן זיך אַמאָל געגנבֿעט געלטע ציין, די בלאַסע אויערן האָבן זיך אויסגעשטעקט כּמעט קאָמיש אויף ביידע זייטן. גאָמעז האָט גענומען אַ מאַך. מאש איז געשלאגן געװארן אין דער זײט פון קאפ.
  
  איצט גאָמעז איז געווען ברייט אָפֿן.
  
  מאַרץ איז טרעטאַנד פאָרויס, שווינדלדיק, אָבער ער האט פארבליבן גענוג וויסיקייַט צו געבן אַ פאַקטיש שטעכן מיט די מעסער, אַימעד זייַן בלייד צו אן אנדער מענטש 'ס האַרץ. גאָמעז האָט זיך געציטערט, אַ אָטעם פײַפט פֿון זײַן צעבראָכענער מויל, און דערנאָך האָט זיך באַגעגנט מיט מאַרשס בליק.
  
  - כ׳האב דיר באצאלט אין גוטן אמונה - האט מארץ געאטעמט. - דו האסט נאר געזאלט נעמען דאס געלט.
  
  ע ר הא ט געוװסט , א ז ד י דאזיק ע מענטש ן זײנע ן פו ן נאטיר ן פאררעטע ר או ן בלי־צװײפל , אוי ך דור ך דערציאונג . ביטרייאַל וואָלט זיין זייער רגע אָדער דריט געדאַנק פון דעם טאָג, נאָך "פארוואס איז עס בלוט אויף מיין הענט?" און "ווער די גענעם איך סוף אַרויף מאָרד נעכטן נאַכט?" טאָמער עס איז אויך אַ געדאַנק וועגן די קאַנסאַקווענסאַז פון אַ דאָזע פון קאָוקיין. אָבער גאָמעז ... ער זאָל נאָר האָבן גענומען די געלט.
  
  מאַרץ וואָטשט ווי דער מענטש סליד צו דער ערד, דעמאָלט גענומען לאַגער. ער איז געווען ברוזד, ייקינג אָבער לעפיערעך אומגערעכט. זיין קאָפּ האט געקלאפט. צומ גליק, ער איז געווען קלוג גענוג צו שטעלן דעם פּאַראַסעטאַמאָל אין איינער פון די קליין טאַש אין זיין באַקפּאַק, וואָס איז געווען ליגן לעבן די יאָדער באָמבע. אַזוי באַקוועם אַז. ער האט אויך געהאט אין זיך א פעקל בעיבי ווישן.
  
  מאַרץ אפגעווישט און שלינגען די פּילז טרוקן. ער האט פארגעסן מיטנעמען װאםער. אבער עס איז שטענדיק עפּעס, רעכט?
  
  אן צוריקקוקן אויפן טויטן קערפער האט ער אראפגעלאזט דעם קאפ און אנגעהויבן די לאנגע נסיעה דורכן אונטערערדישן טונעל קיין טעקסאס.
  
  
  * * *
  
  
  די שעהן האבן זיך געצויגן. דזשוליאן מארש האט זיך ארומגערינגלט אונטער אמעריקע מיט א נוקלעארער וואפן אנגעשפארט אויפן רוקן. דער מיטל קען האָבן געווען קלענערער ווי ער דערוואַרט - כאָטש די פּאַק איז נאָך בלאָוטיד - אָבער די ינלענדיש קאַמפּאַרטמאַנץ זענען נישט ווייניקער שווער. דאס באשעפעניש האט זיך צוגעכאפט צו אים װי אן אומגעװאנטער חבר אדער ברודער, אים צוריקגעצויגן. יעדער שריט איז געווען שווער.
  
  פינצטערניש האט אים ארומגערינגלט און כמעט ארומגעכאפט, צעבראכן בלויז דורך די טיילמאָליקע הענגענדיקע ליכט. פילע זענען געווען צעבראכן, צו פילע. עס איז געווען פייַכט דאָ, אַ האָרדע פון ומזעיק חיות שטענדיק מאָלן נייטמעריש בילדער אין זיין מיינונג, וואָס געשפילט אין אַ ומגעלומפּערט האַרמאָניע מיט די טיילמאָליק בייַסעניש וואָס געלאפן איבער זיין פּלייצעס און אַראָפּ זיין רוקנביין. די לופט איז געווען אין אַ לימיטעד צושטעלן, און וואָס עס איז געווען פון נעבעך קוואַליטעט.
  
  ע ר הא ט זי ך אנגעהויב ן שפי ל זי ך א גרויםע ר מידקײט , ע ר הא ט אנגעהויב ן כאלוסינירן . איין טאָג ער איז געווען טשייסט דורך טיילער וועב און דערנאָך דורך אַ בייז טראָול. ער איז געפאלן צװײ מאל, אראפגעקלאפט די קני און די עלנבויגן, אבער זיך געקריגט אויף די פיס. דער טראָול האָט זיך אויסגעדרייט אין בייז מעקסיקאַנס און דערנאָך אין אַ גיין טאַקאָ סטאַפט מיט רויט און גרין פּעפּערז און גאָואַקאַמאָלע.
  
  ווי די מיילן גייען ווייטער, האט ער אנגעהויבן שפירן אז ער זאל עס נישט מאכען, אז דאס וועט זיך בעסער אויסשטעלן אויב ער וועט זיך נאר לייגן א ווייטל. נעמען אַ דרעמל. דאס איינציקע וואס האט אים אפגעשטעלט איז געווען זיין ליכטיקער זייט, דער טייל וואס האט אמאל עקשנות איבערגעלעבט זיין קינדהייט ווען אלע אנדערע האבן געוואלט אז ער זאל פארשווינדן.
  
  יווענטשאַוואַלי העל לייץ ארויס פאָרויס און ער געמאכט עס אַריבער די אנדערע עק פון דעם טונעל און דעמאָלט פארבראכט פילע מינוט צו באַשליסן וואָס מין פון אָפּטראָג ער קען באַקומען. אין דער אמתן, האָט ער נישט ערוואַרט קיין אַרײַנגאַנג־קאָמיטעט - מע האָט אים קיינמאָל ניט דערוואַרטט, אַז ער זאָל קומען צום לאַנד פֿון די פֿרײַע.
  
  לויט די פּלאַן, ער אָרגאַניזירט אַ גאָר באַזונדער אַריבערפירן אין דעם סוף. מאַרץ איז געווען אָפּגעהיט און ניט אַ נאַר. דער העליקאָפּטער זאָל זיין פּאָסטעד אַ ביסל מייל אַוועק, ווארטן צו זיין גערופן. מאַרץ האָט אַוועקגענומען איינער פון די דריי פאַרזאָרגן צעלן וואָס זענען כיילייטיד אַרום זיין גוף און אין זיין באַקפּאַק און געמאכט דעם רוף.
  
  אויף דער זיצונג האט מען נישט געזאגט קיין ווארט, קיין שום קאמענטאר איז נישט געמאכט געווארן איבער די בלוט און שמוץ וואס האט פארדעקן מארש'ס פנים און האָר. דער פּילאָט האט אויפגעהויבן דעם פויגל אין די לופט און גענומען אַוועק צו קאָרפּוס קריסטי, דער ווייַטער און פּענאַלטאַמאַט האַלטן אין מאַרץ ס גרויס פּאַסירונג. איין זאַך איז געווען זיכער, ער וואָלט האָבן עפּעס צו זאָגן ...
  
  און עס איז קיין איינער צו זאָגן זיי. די איינציקע זאַך וואָס איר האָט נישט געטיילט מיט די פּאַרטיי געסט איז געווען ווי איר האָט געראָטן צו שמוגלען אַ יאָדער טשעמאָדאַן פון Brazil צו די אמעריקאנער מזרח קאָוסט.
  
  קאָרפּוס קריסטי געפֿינט אַ ביסל רעספּיט, לאַנג שאַוערז און קורץ נאַפּס. ווייַטער וועט זיין אַ פיר און צוואנציק שעה פאָר צו ניו יארק און דעמאָלט ...
  
  אַרמאַגעדדאָן. אָדער בייַ מינדסטער זייַן ברעג.
  
  מאַרץ האָט זיך אַ שמייכל געטאָן, ווען ער איז געלעגן מיטן פּנים אַראָפּ אויפן בעט און באַגראָבן דעם קאָפּ אין קישן. ער האָט קוים געקענט אָטעמען, אָבער דאָס געפֿיל האָט אים גאַנץ געפֿעלן. דער קונץ וואָלט זיין צו איבערצייגן די אויטאריטעטן אַז ער איז ערנסט און אַז די באָמבע איז עכט. ניט שווער - איין קוק אויף די קאַנאַסטערז און פיסאַל מאַטעריאַל וואָלט מאַכן זיי זיצן אַראָפּ און בעטן. אַמאָל דאָס איז געשען ... מאַרש ימאַדזשאַנד די דאָללאַרס ראָולינג אין ווי עטלעכע לאַס וועגאַס שפּעלטל מאַשין וואַרפן אויס געלט אין קנופּ גיכקייַט. אבער אַלע פֿאַר אַ גוט סיבה. וועבב פאַל.
  
  אפֿשר נישט. מארש האט געהאט זײן אײגענע פלענער אויסצופירן בעת דער פרעמדער פירער פון די פיטשאיע האט געיאגט רעגנבויגן.
  
  ע ר הא ט זי ך ארוי ס פונע ם בעט , געלאנדע ט אוי ף ד י קני , אײדע ר זי ך אויפשטײן . ער האָט אָנגעטאָן אַ ליפּנשטיפט. ער האט איבערגעארבעט די מעבל פון דעם צימער, אזוי אז עס האט זינען. ער איז ארויס און האט אראפגענומען דעם ליפט צום קעלער, וואו די פראצענט האט אויף אים געווארט.
  
  קרייסלער 300. די גרייס און קאָליר פון אַ בליטשד וואַלפיש.
  
  ווייַטער האַלטן ... די שטאָט וואָס קיינמאָל סלעפּט.
  
  
  * * *
  
  
  מאַרש איז געווען דרייווינג עפערטלאַסלי ווען די וועלט-באַרימט סקייליין געקומען אין מיינונג. עס איז געווען ראַדיקיאַלאַסלי גרינג צו פאָר דעם מאַשין צו ניו יארק, אָבער דעמאָלט ווער געוואוסט וואָס וואָלט זיין אַנדערש? נו, איינער קען. מער ווי דריי טעג זענען פארביי זינט ער האט פארלאזט דעם ראמסעס באַזאר. וואָס אויב די נייַעס ליקט אויס? דער מארש האט גארנישט געענדערט. ער איז געווען נאָר אן אנדער טראַוולער, וויינדינג זיין וועג דורך לעבן. אויב די שפּיל איז איבער, ער וועט וויסן וועגן אים זייער באַלד. אנדערש... וועבב האט צוגעזאגט אז ראמסעס וועט צושטעלן מענטשן וואס זענען גרייט צו העלפן מיט דעם. מאַרץ האָט זיך אויף זיי גערעכנט.
  
  מאַרץ פארטריבן די מאַשין בליינדלי, ניט געוואוסט אָדער זאָרגן וועגן וואָס וועט פּאַסירן ווייַטער. ע ר הא ט זי ך גענו ג פארזארגט , זי ך אפצושטעל ן בײ ם ארײנגאנ ג פו ן דע ר גרויםע ר שטאט , זי ך גענומע ן באשײד ן פא ר דע ר נאכ ט אוי ף דע ר צװײטע ר זײ ט טײך , װע ן ד י זו ן הא ט אנגעהויב ן אונטערגײן , פארגרײכ ט דע ם צופעליק ן װעג . אַן ל-שייפּט מאָטעל איז גענוג, כאָטש די בעט לתונט איז געווען קראַצן און ומלייקנדלעך גראָב, און די פֿענצטער ראָמען און שטאָק עדזשאַז זענען באדעקט אין אינטשעס פון שוואַרץ שמוץ. אָבער, עס איז געווען אַנרימאַרקאַבאַל, אַנפּלאַנד און כּמעט אַננאָוטיסאַבאַל.
  
  דערפֿאַר האָט ער זיך, אַרום האַלבע נאַכט, געזעסן גלײַך, דאָס האַרץ אַ קלאַפּ, ווען עמעצער האָט געקלאַפּט אין דער טיר פֿון זײַן צימער. די טיר האָט זיך געעפנט אויפן פּאַרקירפּלאַץ, אַזוי אין דער אמתן, קען דאָס זיין ווער עס יז פון אַ פאַרפאַלן שיכור גאַסט צו אַ קונדס. אבער עס קען אויך זיין קאַפּס.
  
  אָדער די SEAL מאַנשאַפֿט זעקס.
  
  מאַרץ האָט אױסגעלײגט די מעסערס, לעפֿלעך און גלעזער, דערנאָך צוריקגעצויגן דעם פֿאָרהאַנג צו קוקן אין דרױסן. דאס וואס ער האט געזען האט אים א מאמענט געלאזט א לשון.
  
  וואָס די...?
  
  דער קלאפ איז ווידער געקומען, ליכטיג און פריש. מאַרץ האָט זיך נישט געכאַפּט צו עפֿענען די טיר און לאָזן דעם מאַן אַרײַן.
  
  "איר סאַפּרייזד מיר," ער געזאגט. "און עס טוט נישט פּאַסירן צו אָפט די טעג."
  
  "איך פילן גוט ווי עס איז," האט געזאגט דער גאַסט. "איינער פון מיין פילע מידות."
  
  מאַרץ האָט זיך געטראַכט וועגן די אַנדערע, אָבער ער האָט נישט געדאַרפט קוקן צו ווײַט צו דערזען כאטש אַ טוץ. "מיר האָבן זיך בלויז איין מאָל פריער באגעגנט."
  
  "יא. און איך האָב גלייך געפילט אַ קשר. "
  
  מאַרץ האָט זיך אויסגעגליטשט, איצט געוואָלט ער האָט גענומען דעם פערטן שפּריץ. "איך געדאַנק אַז אַלע די פּיטהיאַנס זענען טויט אָדער קאַפּטשערד. אַחוץ וועבב און מיר. "
  
  ― װי איר זעט, ― האָט דער גאַסט צעשפּרײט אירע הענט, ― ביסטו געװען אַ טעות.
  
  "איך בין צופֿרידן." מאַרץ האָט געמאַכט אַ שמייכל. "זייער צופֿרידן.
  
  "אָה," האָט זײַן גאַסט אויך געשמייכלט, "דו וועסט שוין ווערן איינער."
  
  מאַרץ האָט געפּרוּווט אָפּצושטויסן דאָס געפֿיל, אַז אַלע זײַנע געבורסטאָגן זײַנען געווען אין דער זעלבער צײַט. די דאזיקע פרוי איז געווען מאָדנע, טאָמער אַזוי מאָדנע ווי ער. ז י הא ט געהא ט ברוינע ר האר , גלײ ך צעשניט ן ; אירע אויגן זײנען געװען בלוי־גרין, גענוי װי זײנע. ווי קריפּי איז עס געווען? איר גאַרניטער קאָנסיסטעד פון אַ גרין וואָל פּולאָווער, העל רויט דזשינס, און נאַווי בלוי דאָק מאַרטינס גומעשיך. אין אײן האנט האט זי געהאלטן א גלאז מילך, אין דער אנדערער א גלאז װײן.
  
  וואו האט זי באקומען...?
  
  אבער עס האט נישט טאַקע ענין. ער האָט געפֿעלט, אַז זי איז אייגנאַרטיק, אַז זי האָט אים עפעם פֿאַרשטאַנען. ער האָט געפֿעלט, אַז זי האָט זיך באַוויזן פֿון ערגעץ. ער האָט געפֿעלט, אַז זי איז גאָר אַנדערש. די כוחות פון פינצטערניש האבן זיי געשטופט איינער קעגן דעם אנדערן. בלוט רויט ווייַן און בליטשינג ווייַס מילך זענען וועגן צו מישן.
  
  מאַרץ האָט גענומען אירע ברילן. "צי איר ווילן צו זיין אין די שפּיץ אָדער אין די דנאָ?"
  
  "אָה, איך טאָן ניט טראַכטן. לאָמיר זען ווי די שטימונג וועט אונדז פירן."
  
  אַזוי האָט מאַרש געשטעלט די נוק אין קאָפּ פון בעט, וואו זיי האָבן עס ביידע געקענט זען, און דורך די אויגן פון זאָוי שעאַרס געזען אַן עקסטרע פֿאָן, ווי אַ קאָמעט. די פרוי איז געווען שטאַרק, דעדלי און דאַונרייט טשודנע. מיסטאָמע משוגע. עפּעס װאָס האָט אים אָנגענומען אָן אַ סוף.
  
  װע ן ז י הא ט זי ך אויסגעטײל ט ד י קלײדער , הא ט זײ ן צעטײלטע ר מחשבה , זי ך ארומגעלאפ ן צ ו באטראכט ן װא ס ע ם װע ט פאסירן . דער געדאנק פון דער גאנצער אויפרייס וואס מען האט צוגעזאגט פאר מארגן און איבערמארגנס, ווען זיי וועלן ברענגען אמעריקע אויף די קני און זיך פרייען מיט א נוקלעארער באמבע, האט אים גאנץ גרייט געמאכט צו טרעפן זאאי, ווען זי האט ארויסגעצויגן די הויזן און ארויפגעקלעטערט.
  
  "קיין פאָרשפּיל?" - האט ער געפרעגט.
  
  "נו, ווען האָט איר שטעלן דעם באַקפּאַק פּונקט אַזוי," זי געזאגט, וואַטשינג די יאָדער באָמבע ווי אויב זי קען זיין וואַטשינג עס. "איך איינגעזען אַז איך טאָן ניט דאַרפֿן עס."
  
  מאַרץ האָט אַ גליקלעכער איבערראַשונג געשמייכלט. "מיר אויך".
  
  - זעט איר, ליבע? זאאי האט זיך אויף אים אראפגעלאזט. "מיר זענען געמאכט פֿאַר יעדער אנדערער."
  
  דאן האט מארץ זיך פארשטאנען, אז ער קאן זען איר לאנגזאם באװעגטער, גאר בלײך אײזל אין דער אפשפיגלונג פון דער שפיגל, װאם האט געהאנגען אויף דער װאנט גלייך איבער דער אלטער קאמדע, און הינטער אים דעם רוקן־פאק אלײן, נעשטאט צװישן די קישנס פון בעט. ער האט א קוק געטאן אין איר גוט־געבראכטן פנים.
  
  "פאַרשילטן," ער בלערד אויס. "עס טוט נישט נעמען אַ פּלאַץ פון צייט".
  
  
  קאַפּיטל דריי
  
  
  מאַט דרייק איז גרייט פֿאַר די קרייזיאַסט מאַנשאַפֿט פאָר פון אַלע מאָל. אין אונטערשטן בויך האָט זיך פֿאַרשטאַרקט אַ פּריקרע עקלדיקן געפֿיל, און עס האָט גאָרנישט געהאַט צו טאָן מיט דעם באַמפּן פלי, נאָר דער רעזולטאַט פֿון שפּאַנונג, אַנגסט און עקל פֿון מענטשן, וואָס האָבן געקאָנט פּרוּוון באַגיין אַזעלכע שרעקלעכע פֿאַרברעכנס. ע ר הא ט זי ך מיטגעפיל ט מי ט ד י מענטש ן פו ן דע ר װעלט , װא ס זײנע ן געגאנגע ן מי ט זײער ע טעגלעכ ע געשעפטן , אומוויסנדיק , אבע ר צופֿרידן . זיי זענען געווען די מענטשן פֿאַר ער געקעמפט.
  
  די העליקאָפּטערס זענען געווען פול מיט זעלנער, וואָס האָבן זיך געזאָרגט און זיך געשטעלט אין אַ סכנה צוליב די מענטשן וואָס האָבן געמאַכט די וועלט פֿאַר אַ גוטן אָרט צו וווינען. די גאנצע SPEAR מאַנשאַפֿט איז געווען פאָרשטעלן, מיט די ויסנעם פון קאַרין בלייק און בעאַורעגאַרד אַלאַן און ברידגעט מאַקענזי - אויך Kenzie, אַ קאַטאַנאַ-ווילדינג, אַרטאַפאַקט-סמאַגאַלינג עקס-מאָססאַד אַגענט. די קאָלעקטיוו איז אַוועק פֿון ראַמסעס' צעשטערטע 'לעצטע באַזאַר' מיט אַזאַ אײַל, אַז מען האָט זיי געצווינגן צו נעמען אַלעמען מיט זיך, עס איז נישט געווען קיין מאָמענט צו פאַרלירן, און די גאַנצע קאָלעקטיוו איז געווען צוגעגרייט, אינפאָרמירט און גרייט צו גיין אויף די גאַסן פון ניו יארק אין אַ לויפן.
  
  פון פאַקטיש דזשאַנגגאַל צו באַטאָנען דזשאַנגגאַל, דרייק געדאַנק. מיר קיינמאָל נאָענט.
  
  ארום אים זענען געווען די זיכערע שרייענדיקע שורות און טומלדיקע כוואליעס פון זיין לעבן. אַליסיאַ און באָ, מייַ און קנזי, און Thorsten Dahl. אין די צווייטע העליקאָפּטער זענען געווען סמיט און לאָראַן, היידן, קינימאַקאַ און יאָרגי. די קאָלעקטיוו איז געלאָפֿן אַרײַן אין ניו־יאָרקער לופט־ספּייס, שוין אָפּגערעדט פֿון פּרעזידענט קאָבורן, און האָט זיך שאַרף געטראָגן, ווען עס האָט זיך דורכגעלאָפֿן צווישן די סקייסקרייפּער און זיך אַראָפּגעלאָזט צום קוואדראט-שייפּט דאַך. די טערביאַלאַנס האט זיי שלאָגן. דער ראדיא האט געשלאגן ווען די אינפארמאציע איז אריינגעקומען. דרייק קען נאָר ימאַדזשאַן די כאַסאַל און האַוועניש פון די גאסן אונטן, די ראַשינג אגענטן און די משוגע SWAT טימז, די כעליש געדאַנק פון אַ יאָגעניש צו ראַטעווען ניו יארק און די מזרח קאָוסט.
  
  ע ר הא ט טי ף אטעם , דערפיר ט א ז ד י קומענד ע שעה ן װעל ן זײ ן טומלדיק .
  
  דאל האט געכאפט דעם אויג. "נאָך דעם, איך נעמען אַ וואַקאַציע."
  
  דרייק האט באוואונדערט דעם בטחון פונעם שוועדן. "נאָך דעם, מיר אַלע דאַרפֿן איינער."
  
  - נו, דו װעסט ניט קומען מיט מיר, יארקי.
  
  "קיין פּראָבלעם. איך בין גאַנץ זיכער אַז דזשאָאַננאַ וועט זיין אין באַשולדיקונג סייַ ווי סייַ."
  
  "וואָס די גענעם איז דאָס געמיינט צו מיינען?"
  
  דער העליקאפטער האט זיך שנעל אראפגעלאזט, געשיקט די מאגן אריין אין די שטראטספערע.
  
  אַליסיאַ גיגאַלד. "נאָר אַז מיר ווייסן ווער עס פירט דאָס דאַליי הויז, טאָרסטי. מיר ווייסן".
  
  דער שוועדישער האָט זיך געקרימט אָבער נישט געמאַכט נאָך קיין קאָמענטאַר. דרייק האט פארביטן א שמייכל מיט אַלישאַ און דערנאָך באמערקט אַז מאַי איז וואַטשינג זיי ביידע. פאַרשילטן, ווי מיר האָבן נישט וואָס צו זאָרג וועגן סייַ ווי סייַ.
  
  אַליסיאַ וויידזשד צו מייַ. "ביסט איר זיכער אַז איר קענען שעפּן עפּעס ווי דאָס, ספּרייט, נאָך קאַטינג זיך בשעת סטרושקע נאָר לעצטנס?"
  
  מיי'ס אויסדרוק האט זיך נישט געטוישט, אבער זי האט זיך קווענקלענגערט צו דער נייער שראם אויפן פנים. "די לעצטע געשעענישן האָבן געמאכט מיר פיל מער אָפּגעהיט וועגן די מענטשן איך צוטרוי. און היט זיך פֿאַר די וואס פאַרראַטן. "
  
  דרייק האט זיך אינעווייניג געקרימט.
  
  גאָרנישט געטראפן. זי האָט מיך פֿאַרלאָזט, אַ סוף צו דעם! מ׳האט גארנישט צוגעזאגט. .
  
  ימאָושאַנז און געדאַנקען האָבן זיך אויסגעמישט, פאַרוואַנדלט אין זויערע בייל וואָס האָט זיך אויסגעמישט מיט טויזנט אַנדערע געפילן. דאַהל, האָט ער באַמערקט, האָט זיך פּאַמעלעך אַוועקגעטראָגן פון קענזי, און באָ האָט קוים אַוועקגענומען די אויגן פון אַלישאַ. גאָט, ער האָט געהאפט אַז די תאוות אין דעם צווייטן העליקאָפּטער זענען אַ ביסל רויקער.
  
  נאך א ווילדע ווינט האט זיי געטראפען ווען דער שליטן פון העליקאפטער האט זיך אנגעשטויסן אויפן דאך פונעם געביידע. דאס פײגעלע האט זיך אװעקגעזעצט, און דאן האבן זיך די טירן אויפגעהויבן, די פאסאזשירן זענען אראפגעשפרונגען און געלאפן צו דער אפענער טיר. מענע ר מי ט געװע ר האב ן באװאכ ט דע ם ארײנגאנ ג או ן נא ך עטלעכ ע מענטש ן זײנע ן געשטאנע ן אינעװײניק . דרייק האט זיך ערשט געטויקט, געפלויגן אויף די פיס און זיך געפילט אביסל אומפארגרייט אן וואפן, נאר וויסנדיג אז זיי וועלן באלד באוואפנט ווערן. ד י מאנשאפט ן האב ן זי ך געאײל ט אי ן ד י שמאָל ע טרעפ ן אײנע ם אי ן צײ ט בי ז ז ײ האב ן זי ך געפונע ן אי ן א ברײטן ן קארידאר , פארפינצטערט ע או ן ארומגערינגל ט מי ט נא ך מע ר װעכטער . ד א האב ן ז ײ זי ך אפגעשטעל ט א מאמענט , אײדע ר מע ן הא ט אנגעזאג ט צ ו פארזעצן .
  
  אַלץ איז קלאָר.
  
  דרייק איז געווען דזשאַגינג, איינגעזען אַז זיי האָבן פאַרלאָרן וויטאַל טעג, באַקומען אינפֿאָרמאַציע פון די באַזאַר, און דעמאָלט ינטעראַגייטיד דורך סאַספּישאַס אגענטן, ספּעציעל פון די סי.איי.עי. אין די סוף, קאָבורן זיך ינערווינד, אָרדערינג די באַלדיק דעפּעש פון די SPEAR מאַנשאַפֿט צו די האָטטעסט אָרט אויף דעם פּלאַנעט.
  
  שטאָט פון ניו יארק.
  
  איצט, אַראָפּ נאָך אַ פלי פון טרעפּ, זיי זענען ארויס אויף אַ באַלקאָן מיט אַ קוק אויף די ינלענדיש - די היגע פּאָליצייַ סטאַנציע, האָט מען אים געזאָגט, אין די ווינקל פון 3 און 51 סטריט. דער פּלאַץ, אומבאַקאַנט צו דעם ציבור, האט דאַבאַלד ווי אַ כאָומלאַנד זיכערהייט אָפיס - אין פאַקט, עס איז געווען איינער פון צוויי וואָס זענען גערופן די "דאַונטאָוון" פון דער שטאָט, די האַרץ פון אַלע אַגענטור אַקטיוויטעטן. אצינד האט דרייק צוגעקוקט ווי די לאקאלע פאליציי גייען מיט זייערע טעגליכע געשעפטן, די געגענט האט געברויזט, הויך און ענג, ביז א מענטש אין א שווארצע אנצוג איז צוגעקומען פון די ווייטן עק.
  
  "לאָמיר זיך רירן," האָט ער געזאָגט. "עס איז קיין צייט צו וויסט דאָ."
  
  דרייק האט נישט געקענט איינהאלטן. ער האט צוגעשטופט אליסיע פאראויס, צו דער בלאנד'ס עצבנות, באקומען א שטרענגן בליק פאר זיינע צרות. ד י איבעריק ע האב ן זי ך געמאכ ט אינעװײניק , הײיד ן הא ט זי ך געפרואװ ט צוגײ ן צו ם נײ־געקומע ן אבע ר ע ר הא ט ניש ט געהא ט גענו ג צײט , װײ ל ע ר אי ז פארשװאונד ן געװאר ן דור ך דע ר װײטע ר טיר . דורכגײענדי ק זײנע ן ז ײ ארײ ן אי ן א קײלעכדיק ן צימער , מי ט א װײס־געפלעצטע ר דיל ע או ן װענט , או ן שטול ן אנגעשטעל ט אי ן רײע ן פא ר א קלײ ן דעי . דער מאן האט זיי ארויסגעזעהן אזוי שנעל ווי ער האט געקענט.
  
  "דאנק איר פֿאַר קומען," ער האט דיספּאַססיאָנאַטלי. "נאָר אַזוי איר וויסן, די מענטשן וואָס איר קאַפּטשערד - די ימפּאָוזער ראַמסעס און ראבערט פּרייס - זענען גענומען צו די סעלז אונטער אונדז צו דערוואַרטן די רעזולטאַטן פון אונדזער ... מענטש גיינ אַף. מיר האָבן געמיינט אַז זיי קענען אַנטהאַלטן ווערטפול אינפֿאָרמאַציע און זאָל זיין נאָענט. "
  
  "ספּעציעל אויב מיר פאַרלאָזן," אַליסיאַ געזאגט גראָב.
  
  "טאַקע. און די ונטערערד טורמע סעלז מיט עקסטרע זיכערהייט אין די האָמעלאַנד סעקוריטי אַפּאַראַט וועט האַלטן ראַמסעס ס בייַזייַן אַנדיטעקטאַד, ווי איך בין זיכער איר קענען אָפּשאַצן."
  
  דרייק האט זיך דערמאנט אז ראמסעס' לאקאלע איינהייטן, נאכדעם וואס זיי האבן געגנב'עט אדער מיט געוואלד אראפגענומען א נוקלעארע באמבע פון מארש'ס הענט, זענען באפוילן געווארן צו ווארטן אויף ראמסעס'ס ערלויבעניש צו דעטאנירן. ז ײ האב ן ניש ט געװאוסט , א ז ע ר אי ז געכאפ ט געװארן , אדע ר א ז ע ר אי ז כמע ט אומגעקומע ן . די ניו יארקער צעלן פון ראמסעס ארגאניזאציע האבן גארניט געוואוסט.
  
  אין מינדסטער דאָס איז געווען דער בלויז זאַך וואָס האָט גערעדט אין טויווע פון די SPEAR מאַנשאַפֿט.
  
  "ער וועט זיין נוציק," האָט היידן געזאָגט. "איך בין כּמעט זיכער."
  
  "יא," סמיט צוגעגעבן. "אַזוי פֿאַר די צייט, שטעלן אַוועק די פיך."
  
  דער היים אפיס אגענט האט זיך געגרימט. "מיין נאָמען איז מאָר. איך בין דער הויפּט פעלד אַגענט דאָ. אַלע מיינונג וועט פאָרן דורך מיר. מיר שאַפֿן אַ נייַע אַרבעט קראַפט פֿאַר אַסימאַליישאַן און פאַרשפּרייטונג פון אַקשאַנז. מיר האָבן אַ צענטער און איצט מיר אָרגאַניזירן צווייגן. יעדער אַגענט און קאַפּ - בנימצא אָדער נישט - אַרבעט אויף דעם סאַקאָנע, און מיר זענען גאָר אַווער פון די קאַנסאַקווענסאַז פון דורכפאַל. עס קען נישט ..." ער פאַלטערד אַ ביסל, ווייַזונג דרוק וואָס וואָלט נאָרמאַלי זיין אַנכערד פון. "דאָס קען נישט זיין ערלויבט צו פּאַסירן דאָ."
  
  - ווער איז פאראנטווארטליך אויף דער ערד? האט היידן געפרעגט. "ווער מאכט די דיסיזשאַנז דאָ ווו עס טאַקע איז וויכטיק?"
  
  מור האט זיך געקװענקלט און געקראצט דעם קין. "נו, מיר וויסן. מוטערלאנד. אין קאַנדזשאַנגקשאַן מיט די קאָונטער טעראָריזאַם אַפּאַראַט און די טרעץ אַפּאַראַט.
  
  "און מיט "מיר" מיינען איר זיך און מיר? אָדער טאָן איר מיינען נאָר די מאָטהערלאַנד?
  
  "איך טראַכטן אַז קען טוישן ווען די סיטואַציע רופט פֿאַר עס," מאָר אַדמיטאַד.
  
  היידן האט אויסגעזען צופֿרידן. "מאַכן זיכער דיין רירעוודיק באַטאַרייע איז באפוילן."
  
  מאָר האָט זיך אַרומגעקוקט אין דער גרופּע, ווי ער האָט דערפֿילט זייער אָנשטרענגונג און דאָס געפֿעלט. "ווי איר וויסן, מיר האָבן אַ קורץ פֿענצטער. עס וועט נישט נעמען לאַנג ביז יענע ממזרים וועלן פאַרשטיין אַז ראַמסעס וועט נישט געבן דעם באַפעל. אַזוי, ערשטער זאכן ערשטער. ווי אַזוי געפינען מיר אַ טעראָריסט צעל? "
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויף זײן זײגער. "און מאַרץ. זא ל מאר ץ ניש ט זײ ן א פריאריטעט , װײ ל ע ר טראג ט א באמבע ?
  
  "די סייכל ריפּאָרץ אַז מאַרץ וועט פאַרייניקן זיך מיט היגע סעלז. מיר ווייסן נישט וויפיל עס וועלן זיין. דאָך, מיר פאָקוס אויף ביידע.
  
  דרייק האָט געדענקט באָ ס חשבון פון די שמועס צווישן מאַרש און וועבב. דערנאָך האָט זיך אים אײַנגעפֿאַלן, אַז דער גליטשיקער פֿראַנצויז, וואָס זיי האָבן זיך צום ערשטן מאָל באַגעגנט, ווען זיי האָבן געצווונגען אין די לעצטע מאַן־שטייענדיקע טורנאַמאַנט, און וואָס מען האָט זינט דעמאָלט גאַנץ אָפֿט געקעמפֿט, האָט געשײַנט מיט דעם ליכט פֿון גוטסקייט, ווען עס איז וויכטיק. האט געשײנט װי א שטערן. ער זאָל טאַקע געבן דעם באָכער אַן עקסטרע ברידינג פּלאַץ.
  
  ערגעץ צוזאמען די שין...
  
  מור האט װידער גערעדט. "עס זענען עטלעכע וועגן צו דעטעקט אַ טיף צעל אָדער אפילו אַ סליפּינג צעל. מיר שמירן די פארדעכטיגטע. מיר ויספאָרשן קאַנעקשאַנז צו אנדערע באַוווסט סעלז וואָס זענען שוין אונטער סערוויילאַנס. טשעק אויס די ברענען ערטער פון דינען ווו באַרימט דזשיהאַדיסץ ספּייינג זייער סם. מיר קוקן אויף מענטשן וואָס האָבן זיך לעצטנס באגאנגען צו ריטואַלז - די וואָס פּלוצלינג ווייַזן אינטערעס אין רעליגיע, צוריקציען זיך פון געזעלשאַפט, אָדער רעדן וועגן פרויען ס קליידער. די NSA הערט צו מעטאַדאַטאַ געזאמלט פון מיליאַנז פון רירעוודיק פאָנעס און יוואַליוייץ. אָבער פיל מער עפעקטיוו זענען די מענטשן און וואָמען וואָס ריזיקירן עס יעדער טאָג פון דער וואָך - די וואָס מיר האָבן ינפילטרייטיד אין אַ באַפעלקערונג פון וואָס נייַע דזשיהאַדיסץ זענען קעסיידער ריקרוטיד."
  
  "אונטער דעקן". סמיט האט א ניד געטאן. "דאס איז גוט".
  
  "דאס איז ריכטיג. אין דעם מאָמענט, אונדזער אינפֿאָרמאַציע איז טינער ווי Iggy Pop's Barbie. מיר פּרובירן צו באַשטעטיקן די נומער פון מענטשן אין יעדער צעל. צעל גרייס. דיסטריקטן. קייפּאַבילאַטיז און גרייטקייַט. מיר רעצענזיע אַלע פריש טעלעפאָן רעקאָרדס. דו מיינסט אז ראמסעס וועט רעדן?
  
  היידן האט נישט געקאנט ווארטן צו גיין צו דער ארבעט. "מיר וועלן געבן עס אַ פאַרשילטן גוט פּרובירן."
  
  "די סאַקאָנע איז אָט-אָט," האָט קינימאַקאַ געזאָגט. "לאָמיר אויסשפּרייטן טימז און באַקומען די גענעם פון דאָ."
  
  "יאָ, יאָ, דאָס איז גוט," האָט מאָר דערקלערט. "אָבער װוּהין גײט איר? ניו יארק איז אַ זייער גרויס שטאָט. איר וועט נישט דערגרייכן עפּעס דורך לויפן אַוועק אויב איר האָט ינ ערגעצ ניט צו גיין. מיר טאָן ניט אפילו וויסן אויב די באָמבע איז פאַקטיש. פילע מענטשן קענען מאַכן אַ באָמבע ... קוק צו די רעכט.
  
  אַליסיאַ שיפטיד אין איר שטול. "איך קען זאָגן פֿאַר אים."
  
  "וועהיקלעס זענען גרייט," האָט מאָר געזאָגט. "ספּעציעלע פאָרסעס וועהיקלעס. העליקאָפּטערס. שנעל קאַרס אָן מאַרקינגז. גלויבן עס אָדער נישט, מיר האָבן פּלאַנז פֿאַר דעם, וועגן צו ריין אַרויף די גאסן. באאמטע און זייערע פאמיליעס ווערן שוין עוואקואירט. אַלע וואָס מיר דאַרפֿן איצט איז אַ סטאַרטינג פונט. "
  
  היידן האָט זיך געוואָנדן צו איר קאָלעקטיוו. "אזוי, לאָמיר שנעל אויסאָרדענען די גרופּעס און זיך אַראָפּגיין קיין ראמסעס. ווי דער מענטש האט געזאגט, אונדזער פֿענצטער איז קליין און עס איז שוין קלאָוזינג."
  
  
  קאַפּיטל פיר
  
  
  דזשוליאַן מאַרש לינקס דער מאָטעל געפיל דערקוויקט, יקסייטאַד אַפֿילו, אָבער אויך אַ ביסל טרויעריק. ער איז געווען גוט אנגעטאן: בלויע דזשינס מיט איין פוס א ביסל טונקעלער ווי די אנדערע, עטליכע שיכטן העמדער און א הוט געשטופט אויף איין זייט פון קאפ. די מיינונג איז געווען גוט און ער האָט געמײנט, אַז ער האָט איבערגעשטיגן זאָיי. די פרוי איז ארויסגעקומען פון קלײנעם באד, קוקנדיק אן אביסל צעטומלט, די האר נאר האלב געקעמפט און דער ליפּנשטיק האלב אנגעלײגט. ערשט נאָך עטלעכע מינוט פון אַפּרישייישאַן, האָט מאַרש זיך דערוווּסט, אַז זי פּרוּווט אים בכוונה נאָכמאַכן.
  
  אדער מכבד זיין אים?
  
  אפשר די לעצטע, אָבער עס טאַקע פּושט מאַרש צו די ראַנד. די לעצטע זאַך ער געוואלט איז געווען פֿאַר אַ ווייַבלעך ווערסיע פון זיך צו באַגרענעצן זיין יינציק סטיל. כמע ט װי א נאכדע ם הא ט ע ר אויפגעהויב ן דע ם רוקן־זאק ן פו ן בעט , געשלאג ן ד י מאטעריאל ן או ן געפיל ט ד י אויסלייג ן פו ן דע ר לעבעדיקע ר בהמה .
  
  מיין .
  
  דער מאָרגן איז געווען גוט, פריש, ליכטיק און צופרידן. מאַרץ האָט געוואַרט, ביז אַ פֿינף־פּאַסאַזשיר־מאַשין האָט זיך אָנגעשלאָסן און צוויי מענער האָבן אַרויסגעשפּרונגען. בײד ע זײנע ן געװע ן שװארצ ע או ן האב ן געטראג ן שװער ע בערד . מאַרץ האָט גערעדט די לעצט פּאַראָל פֿאַר די לעצט נסיעה און ערלויבט זיי צו עפענען די צוריק טיר. זאוי האט זיך באוויזן ווי ער איז אינעווייניג אינעווייניג.
  
  "וואַרטן". איינער פון די מענער האט געצויגן א ביקס ווען די פרוי איז צוגעקומען. "עס מוז זיין בלויז איין."
  
  מאַרץ איז געווען גענייגט צו שטימען, אָבער די אנדערע זייַט פון אים געוואלט צו לערנען דעם פרוי נאָך בעסער. "זי איז אַ שפּעט דערצו. זי איז גוט. "
  
  ד י האנ ט מי ט דע ר ביקס ן הא ט זי ך נא ך געװאקלטער .
  
  "הערט, איך האב נישט קאָנטאַקטעד פֿאַר דריי טעג, אפֿשר פיר." מאַרץ האָט נישט געקענט גענוי געדענקט. "פּלאַנז זענען טשאַנגינג. איך האב דיר געגעבן דעם שפּריכוואָרט, הערט איצט צו מיינע ווערטער. זי איז גוט. אפילו נוציק. "
  
  "זייער גוט". קיינער פון די מענער האָט ניט אויסגעזען איבערצייגט.
  
  דע ר מאשי ן הא ט זי ך שנע ל אװעקגעהויבן , ארויםגעהויב ן א זײל ע שמוץ , פו ן אונטע ר ד י הינטן , או ן זי ך אויסגעדרײ ט צ ו דע ר שטאט . מאַרץ האָט זיך צוריק צוגעבויגן, ווען די וואָלקן־סקריפּער האָבן זיך נאָך גרעסער און דער פאַרקער האָט זיך פאַרשטאַרקט. בלאַנק, ריפלעקטיוו סערפאַסיז סעראַונדאַד די מאַשין, בליינדינג אין ערטער ווי זיי רידערעקטיד קינסטלעך ליכט. מאס ן האב ן אנגעפיל ט ד י טראטוארן , או ן געבײדע ר האב ן געפלאמט , מי ט אינפאָרמאציע . פאליציאנטן זענען דורכגעפארן אין די גאסן. מארש האט נישט באמערקט קיין סימנים פון פארגרעסערטע פאליציי אויפמערקזאמקייט, אבער דאן האט ער נישט געקענט זען העכער דעם דאך פונעם קאר. ער האט עס דערמאנט פארן דרייווער.
  
  "אַלץ מיינט נאָרמאַל," דער מענטש געענטפערט. "אָבער די גיכקייַט איז נאָך וויכטיק. אַלץ וועט פאַלן באַזונדער אויב מיר מאַך צו פּאַמעלעך. "
  
  - ראמסעס ? - האט מארץ געפרעגט.
  
  "מיר ווארטן אויף זיין וואָרט."
  
  מאַרץ האָט זיך געכאַפּט, דערפֿילט אין זײַן ענטפֿער אַ געוויסע התנשאות. דע ר דאזיקע ר פלא ן אי ז געװע ן אינגאנצ ן זײ ן או ן ראמסעס ס האנ ט דארפ ן טאנצ ן אוי ף זײ ן ניגון . אַמאָל זיי אנגעקומען צו די אָרט מאַרש אויסדערוויילט און צוגעגרייט חדשים איידער זיי קען אָנהייבן.
  
  "בלײַב אונטערן ראַדאַר," האָט ער געזאָגט צו באַשטעטיקן קאָנטראָל. "און אונטער די גיכקייַט שיעור, הא? מיר ווילן נישט אָפּשטעלן".
  
  "מיר זענען אין ניו יארק," האָט דער דרייווער געזאָגט, און דערנאָך האָבן ביידע מענער געלאַכט, ווען ער איז געלאָפן מיט אַ רויט ליכט. מאַרץ האָט אויסדערוויילט צו איגנאָרירן זיי.
  
  "אבער," דער שאָפער דעמאָלט צוגעגעבן. "דיין באַקפּאַק? דאָס איז ... דער אינהאַלט מוזן זיין וועראַפייד. "
  
  # - איך ווייס עס , - האט מארש א געפיהלט . - דו מיינסט, אז איך ווייס דאס נישט?
  
  וואָס מין מאַלפּע האט וועבב לאָדן אויף אים?
  
  טאָמער סענסינג אַ גראָוינג שפּאַנונג, זאָוי סידאַלד אַרויף צו אים. צװישן זײ איז געװען בלויז א נוקלעארע באמבע. אי ר האנ ט הא ט זי ך לאנגזא ם זי ך געגלײ ט איבע ר דע ם רוקזאק , א צײ ט פו ן פינגער , או ן זי ך אראפגעלאז ט אוי ף זײנ ע קני , הא ט ע ר זי ך צערים ן או ן דא ן זי ך געקוק ט אוי ף איר .
  
  "איז דאָס טאַקע פּאַסיק?"
  
  "איך טאָן ניט וויסן, דזשוליאַן. איז עס אַזוי?"
  
  מאַרץ איז געווען ניט גאָר זיכער, אָבער די געפיל איז געווען גענוג גענוג אַז ער לינקס עס אַליין. עס איז אים אַ מאָמענט איינגעפאַלן, אַז שירס איז אַ ביסל אַטראַקטיוו, שטאַרק ווי אַ שאָטן פּאָפּע, און אָן צווייפל בכוח צו אַרויסרופן יעדן מענער וואָס זי דאַרף.
  
  פארוואס מיר?
  
  די נוקלעארע באמבע האט מסתמא געהאלפן, האט ער געוואוסט. יעדער מיידל האט ליב געהאט אַ מענטש מיט אַ יאָדער וואָפן. עפּעס צו טאָן מיט מאַכט... אוי, נו, אפֿשר האָט זי געפֿעלן דער געדאַנק, אַז ער איז אַ ביסל מער גוואַלדיק פֿון איר. זיין קיינקייט? פון קורס, וואָס די גענעם נישט? זײ ן טראכט־צוג ן אי ז ארוי ס פו ן ד י רעלסן , װע ן ז ײ האב ן זי ך אפגעשטעלט , ב ײ דע ר שטאנ ד או ן דע ר שרײבע ר הא ט שוי ן אנגעװיזן , צ ו דע ם געביידע , װא ם מארש ע הא ט געקליב ן בײ ם פריערדיק ן באזוך . אינדרויסן איז דער טאג נאך געווען ווארעם און אינגאנצן אומגעריכט. מאַרש ימאַדזשאַנד פעט רעגירונג אַסעץ זיצן פעסט אין זייער פּלאַש לעדער סיץ צו באַקומען די בעסטער ספּאַנקינג פון זייער לעבן.
  
  איצט באַלד. אזוי באלד קען איך זיך קוים איינהאלטן.
  
  ער האט גענומען זאױ בײם ארעם און האט זיך כמעט געכאפט אויפן טראטואר, געלאזט זיך באנגלען פון זײן געבויגענעם עלנבויגן דעם רוקזאק. נאכדעם וואס זיי זענען פארביי פארביי דעם טיר און באווייזן געווארן צו גיין לינקס, האבן די גרופע פון פיר גענומען דעם ליפט אויפן פערטן שטאק און דאן אויסגעזוכט די ריזיגע צוויי-שלאָפצימער וווינונג. אלעס איז געווען גוט. מאַרץ האָט עפֿנט די באַלקאָן-טירן און נאָך אַ מאָל אַרײַן אין שטאָט אַרײַן.
  
  איך קען בשעת איך נאָך קענען.
  
  די איראָניע האָט אים געמאַכט לאַכן פֿון זיך. דאָס וואָלט קיינמאָל פּאַסירן. אלעס וואס די אמעריקאנער האבן געדארפט טון איז געווען גלייבן, באצאלן, און דערנאך קען ער פארניכטן די נוקלעארע באמבע אין הודסאָן, ווי געפלאנט. דערנאָך, אַ נייַע פּלאַן. נייע לעבן. און אַ יקסייטינג צוקונפֿט.
  
  אַ קול איז געקומען פֿון הינטער זײַן אַקסל. "אַ מענטש איז געשיקט צו אונדז וואָס קענען קאָנטראָלירן די אינהאַלט פון דיין באַקפּאַק. עס זאָל אָנקומען אין די שעה. "
  
  מאַרץ האָט זיך אַ נײַד געטאָן אָן זיך אומקערן. "ווי דערוואַרט. זייער גוט. אבער עס זענען אַ ביסל מער קאַנסידעריישאַנז. איך דאַרף אַ מומכע צו העלפן מיט די אַריבערפירן פון געלט ווי באַלד ווי די ווייסע הויז באַצאָלט. איך דאַרף הילף אָרגאַניזירן אַ יאָגן צו מאַכן אַ דיסטראַקשאַן. און מיר דאַרפֿן צו אַקטאַווייט אַלע סעלז און שטעלן אַוועק די באָמבע. "
  
  דער מענטש הינטער אים האט גערודער. "עס איז אַלע וועגן פּלאַנירונג," ער האט געזאגט. "מיר זענען גרייט. די דאזיקע זאכן וועלן זיך זייער באלד צוזאמענקומען".
  
  מאַרץ האָט זיך אויסגעדרייט און איז צוריק צוגעגאַנגען צום האָטעל צימער. זואי איז געזעסן און געזונקען שאַמפּאַניער, אירע שלאַנקע פיס אויפגעהויבן און זיך געלעגן אויפן לאָונגשטול. "אזוי איצט מיר נאָר ווארטן?" - האט ער געפרעגט דעם בחור.
  
  "נישט פֿאַר לאַנג".
  
  מאַרץ האָט געשמייכלט צו זאָוי און אויסגעשטרעקט די האַנט. - מיר װעלן זײן אין שלאף־צימער.
  
  די פּאָר האָט גענומען פֿון יעדן רוקן־פּאַק אַ רימען און זיי מיטגעטראָגן אין דעם גרעסטן שלאָפצימער. א מינוט שפעטער זײנען זײ בײדע געװען נאקעט און זיך געװײנט אײנער אויף דער אנדערער איבער די שיץ. מאַרש איז געווען טריינג צו באַווייַזן אַז ער האט די סטאַמינאַ ער דארף דעם מאָל, אָבער זאָיי איז געווען אַ ביסל צו כיטרע. איר ברייט, פלאָלאַס פּנים האט כּמעט אַלץ צו זיין לאַבידאָו. צום סוף איז גוט געװען, אַז מאַרש האָט זיך גיך פֿאַרענדיקט, װײַל באַלד האָט מען געקלאַפּט אין דער טיר פֿון חדר.
  
  "דער מענטש איז דאָ."
  
  שוין? מארש האט זיך גיך אנגעטאן מיט זאאי, און דאן האבן זײ זיך בײדע אומגעקערט אין צימער, נאך פארשװיצט און א ביסל פארשװיצט. מאר ץ הא ט געשאק ט דע ם נײ־געקומענע ר האנט , באמערקנדי ק זײנ ע דינ ע האר , בלײכ ע בלײ ך או ן געקרײזלטע ר קלײדער .
  
  "דו זאלסט נישט אָפט גיין אַרויס?"
  
  "זיי האַלטן מיר פארשפארט."
  
  "אָה, נו, וועלכער. זענט איר געקומען פּרובירן מיין באָמבע?
  
  - יא הער, איך האב עס געזען.
  
  מאַרץ האָט געשטעלט זײַן רוקן־פּאַק אויפֿן נידעריקן גלעזערנעם טיש, וואָס האָט פֿאַרנומען דעם צענטער פֿונעם גרויסן צימער. זאָיי איז אריבערגעפארן, געצויגן זיין ופמערקזאַמקייט ווען ער האָט מאָמענטאַלי געדענקט איר נאַקעט פאָרעם פון בלויז אַ ביסל מינוט צוריק. ע ר הא ט זי ך אפגעװארפ ן ד י אויג ן אונד ז צו ם נײ־געקומע ן .
  
  - װאם הײסט אײך, יינגל?
  
  - אדאם, הער.
  
  "נו, אַדאַם, איר וויסן וואָס עס איז און וואָס עס קען טאָן. זענט איר נערוועז?"
  
  "ניין, נישט אין דעם מאָמענט."
  
  - געשפּאַנט ?
  
  "איך טאָן ניט טראַכטן אַזוי".
  
  "נערוועז? סטרעסט? אפֿשר איבער מיד?"
  
  אדם האט א שאקל געטאן מיטן קאפ, קוקנדיק אויפן רוקן־פאק.
  
  "אויב דאָס איז דער פאַל, איך בין זיכער אַז זאָוי קענען העלפן איר." ער האט עס געזאגט האלב אין געלעכטער.
  
  דער פיטשאיע האט זיך ארומגעדרײט מיט א כיטרע שמייכל. "זיין גליקלעך".
  
  מאר ץ הא ט געבליצט , װ י אדא ם , אבע ר ד י יוגנ ט הא ט זי ך געקאנ ט פארענדערן , הא ט זי ך גערעד ט זײע ר בארד . "ייַלן אַרויף מיט אים," ער האט געזאגט. "מיר האָבן צו זיין גרייט פֿאַר ..." ער טריילד אַוועק.
  
  מאַרץ האָט זיך אָנגעהויבן. "אָוקיי, ניט דאַרפֿן צו אָנהייבן סטאַמפּינג דיין פֿיס. לאמיר זיך אראפלאזן און שמוציגן״. ע ר הא ט זי ך געװענד ט צ ו אדאם . "איך מיין, מיט אַ באָמבע."
  
  דער יונגערמאן האט פארשטעלט א פארוואונדערט קוק אויפן רוקן-פאק, און האט אים דאן אויסגעדרייט אזוי, אז די בלעכעלעך האבן זיך צו אים געשטעלט. ער האט זיי לאנגזאם אויפגעהויבן און געעפנט דעם דעקל. אינעווייניק איז געווען די פאַקטיש מיטל, סעראַונדאַד דורך אַ מער דוראַבאַל און קוילעלדיק העכער באַקפּאַק.
  
  "אָוקיי," האָט אדם געזאָגט. "אזוי מיר אַלע וויסן וועגן MASINT, אַ מעאַסורעמענט און כסימע סייכל פּראָטאָקאָל וואָס סקאַנז דאַטן באקומען פון די סיגנאַטשערז פון ראַדיאַציע און אנדערע גשמיות דערשיינונגען פֿאַרבונדן מיט יאָדער וועפּאַנז. דער מיטל, און לפּחות איין ענלעך מיטל איך וויסן פון, זענען דיזיינד צו צעטל אונטער דעם פעלד. עס זענען דערווייַל פילע סיסטעמען פֿאַר דיטעקטינג און מאָניטאָרינג יאָדער דעוויסעס אין דער וועלט, אָבער נישט אַלע פון זיי זענען אַוואַנסירטע, און ניט אַלע פון זיי זענען גאָר סטאַפט. ער האט צוגעשלעפט. "קוק אויף די לעצטע פייליערז אין סיוואַלייזד לענדער. קען ווער עס יז טאַקע האַלטן אַ באשלאסן יחיד אָדער אַ פֿאַראייניקטע צעל אַקטינג אַליין? זיכער נישט. עס נעמט בלויז איין גליטש אָדער ינער אַרבעט צו טאָן דאָס. " ער האט געשמייכלט. "אַן ומגליקלעך אָנגעשטעלטער אָדער אפילו דעדלי מיד. בייסיקלי, דאָס ריקווייערז געלט אָדער ליווערידזש. דאָס זענען די בעסטער קעראַנסיז פון אינטערנאַציאָנאַלע טערעריזאַם. "
  
  מאַרץ האָט זיך צוגעהערט צו דער געשיכטע פון דעם יונגן מאַן, זיך געחידושט צי מען האָט גענומען נאָך איין אָדער צוויי ערנסטע פּריקאָשאַנז ווען ער האָט דערקלערט זיין וועג צו ראמסעס און וועב. עס וואָלט זיין אין זייער אייגן אינטערעס. ער וואָלט קיינמאָל וויסן, און אמת, ער האט נישט זאָרגן. איצט ער איז געווען רעכט דאָ און וועגן צו עפענען די טיר צו גיהנום.
  
  "עס איז בייסיקלי וואָס מיר רופן אַ 'שמוציק באָמבע'," אַדאַם געזאגט. "דער טערמין האט שטענדיק געווען, אָבער איז נאָך אָנווענדלעך. איך האָבן אַ אַלף סינטילאַטאָר, אַ פּאַלוטאַנט דעטעקטאָר און אַ ביסל אנדערע גודיז. אבער בעצם האט אדם ארויסגעצויגן א שרויפנ-ציער פון קעשענע, "איך האב דאס."
  
  ער געשווינד אַוועקגענומען די קרעפטיק פּאַקקאַגינג און ונפאַסטאַנד די וועלקראָ סטריפּס וואָס אנטפלעקט אַ קליין אַרויסווייַזן און מיני-קלאַוויאַטור. די טאַפליע איז געהאלטן אין פּלאַץ דורך פיר סקרוז, וואָס אַדאַם געשווינד ונסקרעווד. ווען די מעטאַל טאַפליע איז פריי, אַ סעריע פון ווירעס אַנראַוואַלד הינטער עס, לידינג צו די האַרץ פון די ניי דיסקאַווערד מיטל.
  
  מאַרץ האָט אָפּגעהאַלטן דעם אָטעם.
  
  אדם האט צום ערשטן מאל געשמײכלט. "זאָרגט נישט. די זאַך האט עטלעכע פוסעס, און עס איז נישט אַפֿילו אַרמד נאָך. קיינער דאָ וועט דאָס נישט לויפן. "
  
  מאַרץ האָט זיך געפילט אַ ביסל ליידיק.
  
  אַדאַם האָט געקוקט אויף די מעקאַניזאַם און די דעטאַילס אין עס, גענומען עס אַלע אין. נאָך אַ מאָמענט, ער אָפּגעשטעלט די לאַפּטאַפּ פאַרשטעלן לעבן אים. "עס ליקט," ער אַדמיטאַד. "אָבער נישט אַזוי שלעכט."
  
  מאַרץ שיפטיד ומרויק. "ווי שלעכט איז אַלץ?"
  
  "איך וואָלט רעקאָמענדירן איר צו קיינמאָל האָבן קינדער," אַדאַם געזאגט אָן עמאָציע. "אויב איר נאָך קענען. און הנאה די ווייַטער ביסל יאָרן פון דיין לעבן. "
  
  מאַרץ האָט זיך אַ קוק געטאָן אויף זאָוי, ווי זי האָט אַ שמייכל געטאָן. אין קיין פאַל, ער קיינמאָל דערוואַרט צו לעבן זיין עגאָיסטיש פאטער אָדער זיין עראַגאַנט ברידער.
  
  "איצט קען איך עס בעסער באשיצן," האט אדם געזאגט, ארויסגעצויגן א פעקל פון דער טשעמאָדאַן וואָס ער האָט מיטגעבראַכט. "ווי איך וואָלט טאָן מיט קיין מיטל פון דעם מין."
  
  מאַרץ וואָטשט פֿאַר אַ מאָמענט און דעמאָלט איינגעזען אַז זיי זענען כּמעט פאַרטיק. ער האט באגעגנט די טויטע אויגן פון זייער דרייווער. "דאָס זענען די קאַמעראַס וואָס ראַמסעס האָט גערעדט וועגן. זענען זיי גרייט? דער יאָגן הייבט זיך אָן און איך וויל נישט קיין פאַרהאַלטן".
  
  א טרוקענע שמייכל האט געפלאקערט אין ענטפער. "אַזוי מיר. אַלע פינף סעלז זענען איצט אַקטיוו, אַרייַנגערעכנט צוויי דאָרמאַנט סעלז וואָס די אמעריקאנער קען נישט זיין אַווער פון. דער מאן האט א קוק געטאן אויף זײן זײגער. "עס איז 06.45, אַלץ וועט זיין גרייט ביז זיבן."
  
  "פאַנטאַסטיש". מאַרץ פּעלץ זיין לאַבידאָו העכערונג ווידער און געדאַנק ער קען נוצן דעם פאַקט בשעת ער נאָך קען. ווייל זאעי ווי ער האט עס לעצטנס געטון, וואלטן זיי סיי ווי סיי שנעל געענדיגט. "און די געלט אַריבערפירן פּראָטאָקאָלס?"
  
  "אדם וועט פאָקוס אויף פאַרענדיקן אַ פּראָגראַם וואָס וועט בראָדקאַסט אונדזער אָרט אַרום די וועלט אין אַ סאָף שלייף. זיי וועלן קיינמאָל שפּור די טראַנסאַקטיאָן. "
  
  מאַרץ האָט נישט געזען די יבערראַשן אויף אַדאַם ס פּנים.
  
  ער איז געווען צו פאָוקיסט אויף זאָיי, און זי אויף אים. ער האט פארבראכט נאך פינף מינוט צו זעהן אד"ם האט ארויסגעשטעלט די באמבע און זיך צוגעהערט צו אינסטרוקציעס וויאזוי מען קען דיסייבעלירן די פארשילטן זאך, און דאן האט ער פארזיכערט אז דער מענטש האט גענומען פאסיגע בילדער פון די מיטל אין אפעראציע. די פאָוטאַגראַפס זענען געווען קריטיש אין קאַנווינסינג די ווייסע הויז פון די אָטאַנטיסיטי פון די מיטל און אין אָרגאַניזירן אַ יאָגן וואָס וואָלט אָפּטיילן ופמערקזאַמקייט און צעטיילן די פאָרסעס צוגעשטעלט קעגן אים. ענדלעך גליקלעך, האָט ער זיך ווענדן צו אדם.
  
  "דער געלע. איז דאָס אַ דיסאַרם דראָט?"
  
  "הממ, יאָ האר, עס איז."
  
  מאַרץ האָט אָפנהאַרציק געשמייכלט צום שאָפער. "אזוי, זענען מיר גרייט?"
  
  "מיר זענען גרייט".
  
  - דעמאלט לאזט זיך.
  
  מאַרץ האָט זיך אַרױסגעצױגן און אַרױסגעפֿירט זאָיי אין שלאָפֿצימער אַרײַן, אָנגעטאָן אירע דזשינס און הייזעלעך, בשעת ער איז געגאַנגען, פּרוּװנדיק אונטערשטיקן אַ טשאַקעלע. א מבול פון לייַדנשאַפט און יקסייטמאַנט כּמעט אָוווערוועלמד אים ווען ער איינגעזען אַז אַלע זיינע חלומות פון מאַכט און באַטייַט זענען וועגן צו קומען אמת. אויב נאר זיין פאמיליע וואלט אים איצט געקענט זען.
  
  
  קאַפּיטל פינף
  
  
  ווען דרייק האָט זיך אויסגעגליטשט, איז אויף אים געפאלן די פולע וואָג פון דעם וואָס איז געשען. ערדזשאַנסי געלאפן דורך זיין אדערן, פריייד נערוו ענדס, און איין קוק אויף זיין טיממייץ דערציילט אים אַז זיי פּעלץ די זעלבע וועג - אפילו קנזי. ער האָט טאַקע געמיינט, אַז דער געוועזענער מוסד אַגענט האָט זי שוין געמאַכט, אָבער דאַן, אין דער אמתן, צוליב דער פֿאַרבינדונג צווישן די זעלנער, האָט ער איר אפילו נישט געדאַרפט פרעגן פאַרוואָס זי האָט נישט. אויפ ן פלא ץ זענע ן געװע ן ד י זעלב ע אומשולדיק ע פאר ן װעלכע ר ז י הא ט געקעמפט , ד י זעלב ע ציווילע . ווער עס יז מיט אפילו א האלבן הארץ וואלט דאס נישט געלאזט פאסירן, און דרייק האט חושד געווען אז עס איז מעגליך אין קענסי מער ווי א האלבן הארץ, ווי טיף עס איז נישט געווען באהאלטען.
  
  דער וואנט־זייגער האט געוויזן זיבן פינף און פערציק, און די גאנצע מאַנשאַפֿט איז געווען אויף די מאַך. אין דער פאליציי סטאנציע האט געהערשט אן אומבאקוועמע כאאטישע רואיגקייט, די פאליציי זענען געווען פאראנטווארטליך, אבער קלאר אויפן ראנד. אויף די טעלעוויזיע סקרינז האָבן געבליצט נייעס באריכטן, אָבער קיינער פון זיי האָט נישט געהאַט עפּעס צו טאָן מיט זיי. מאָר האָט געפּאַסט און געפּאַסט, ווארטן אויף נייעס פון אונטערקאַווער אגענטן, סערוויילאַנס טימז אָדער פארביי קאַרס. היידן האט זיך געכאפט מיט די רעשט פון די מאַנשאַפֿט.
  
  "מאַנאָ און איך וועלן האַנדלען מיט ראַמסעס. מיר דאַרפֿן צוויי מער גרופּעס, איינער צו אָפּשאַצן אינפֿאָרמאַציע וועגן אַ יאָדער יקספּלאָוזשאַן ווען עס אַקערז, און די אנדערע צו זוכן פֿאַר די סעלז. האלט שטיל, אבער נעם נישט קיין געפאנגענע. הייַנט, מיין פריינט, איז נישט דער טאָג צו נאַר אַרום. באַקומען וואָס איר דאַרפֿן און באַקומען עס שנעל און שווער. ליגנס קענען אונדז טייער קאָסטן."
  
  מור האט געכאפט וואס זי רעדט און זיך ארומגעקוקט. ― הײַנט ― האָט ער געזאָגט ― װעט נישט זײַן קײן רחמנות.
  
  דאַהל האָט זיך אַ שמייכל געטאָן, צעקלאַפּט מיט די קנעכלעך, ווי ער וואָלט געקאָנט אַרײַנברעכן אַ מענטשלעכן שאַרבן. דרייק האט געפרואווט זיך אפרוען. אפיל ו אליש ע אי ז ארומגעגאנגע ן װ י א געשטאלטענער .
  
  דערנאָך, 8:00, די מעשוגאַס אנגעהויבן.
  
  רופט זיך אן, די איבערגעגעבענע טעלעפאנען האבן נאכאמאל און נאכאמאל געקלונגען, זייער גערויש האט אנגעפילט דאס קליינע צימער. מאָר האָט זיי ווירקעוודיק געקעמפט איינער דורך איינער, און צוויי אַסיסטאַנץ זענען געקומען צו לויפן צו ראַטעווען. אפילו קינימאקא האט אנגענומען דעם אַרויסרופן, כאָטש דער טיש וואָס ער איז געזעסן אין האט נישט ויסקומען ספּעציעל צופרידן.
  
  מור האט פארגליכן אינפארמאציע מיט די שנעלקייט פון ליכט. "מיר זענען אויף די טיר," ער האט געזאגט. "אַלע טימז זענען גרייט. אַנדערקאַווער אגענטן האָבן געמאלדן די לעצטע רעדן וועגן געהיים מיטינגז און שמועסן. באוועגונגען אַרום באַוווסט מאָסקוועס האָבן געשטארקט. אפיל ו מי ר האב ן ניש ט געװאוסט , װא ס דא ס דא ם פאסירט , װאלט ן מי ר באזארגט . נייע פנימער זענען געזען אין נאָרמאַל כאַבאַץ, אַלע פעסט און מאָווינג געשווינד, ציל. פון די צעלן וואס אונז זענען באקאנט, זענען צוויי פארשוואונדן פונעם ראדאר". מור האט א שאקל געטאן מיטן קאפ. "עס איז ווי מיר האָבן נישט יקספּיריאַנסט דעם פריער. אבער מיר האָבן פירט. איין קאָלעקטיוו זאָל גיין צו די דאַקס - איינער פון די באַוווסט סעלז איז אַפּערייטינג פֿון דאָרט.
  
  "עס זענען אונדז," דאַהל ראַפּינג. - שטיי אויף, ממזרים.
  
  "רעד פֿאַר זיך." קנזי האט זיך צו אים צוגעשלאגן. "אָה, און איך בין מיט דיר."
  
  "אַה, איר מוזן טאָן דאָס?"
  
  "האַלטן פּלייינג שווער צו באַקומען."
  
  דרייק געלערנט די טימז, וואָס פּערד זיך גאַנץ טשיקאַווע. דאַהל און קנזי האָבן קאַמראַדז - לאָראַן, סמיט און יאָרגי. ער ענדיקט זיך מיט אַליסיאַ, מייַ און באָ. עס איז געווען אַ רעצעפּט פֿאַר עפּעס; עס איז געווען רעכט.
  
  "גוט גליק באַדי," דרייק געזאגט.
  
  דאהל האט זיך אויסגעדרייט עפעס צו זאגן פונקט ווי מור האט אויפגעהויבן די האנט. "וואַרט!" ער האט מיט דער האנט צוגעדעקט דעם טעלעפאן א רגע. "דאָס איז פּונקט פאַרפעסטיקט אויף אונדזער האָטליין."
  
  אלע קעפ האבן זיך אויסגעדרייט. מור האט אנגענומען נאך א רוף און האט זיך איצט דערגרײכט, פאמבלענדיק נאך דעם רעדנער־קנעפ.
  
  "איר זענט אין," האָט מאָר געזאָגט.
  
  א צעשמעטערטע קראנקל האט אנגעפילט דאס צימער, די ווערטער קומען ארויס אזוי שנעל, אז עס איז געווען ווי דרייקס פיס וואלטן געוואלט יאגן. "דאס איז דזשוליאַן מאַרש און איך וויסן איר וויסן כּמעט אַלץ. יא איך ווייס. די קשיא איז, ווי וואָלט איר ווי צו שפּילן עס?
  
  היידען האט געכאפט די איניציאטיוו ווען מור האט געוואלד מיט זיין האנט צו פאָרזעצן. "הערט אויף צו נאַרן, מאַרש. וואו איז עס?"
  
  "נו, דאָס איז אַן יקספּלאָוסיוו קשיא, איז ניט עס? איך וועל דיר זאגן וואס, מיין טייערע, עס איז דא. אין ניו יאָרק."
  
  דרייק האט נישט אַרויספאָדערן אָטעמען ווי זייער ערגסט פירז זענען בלי ספק באשטעטיקט.
  
  "אזוי, אן אנדער קשיא איז וואָס טאָן איך וועלן ווייַטער?" דע ר מארש האט זיך א לאנגע װײל אפגעשטעלט.
  
  - שטעל זיך צו די געשעפטן, שוידער, - האט סמיט געגרמט.
  
  אַליסיאַ האָט זיך צעוויינט. - לאָמיר נישט אומקערן דעם אידיאָט קעגן אונדז.
  
  מאַרץ האָט געלאַכט. ― לאָמיר טאַקע נישט. אַזוי, די יאָדער באָמבע איז לאָודיד, אַלע די קאָודז זענען קערפאַלי אריין. ווי זיי זאָגן, דער זייגער איז טיקטאַק. איצט אַלע איר האָבן צו טאָן איז צו מאַכן זיכער אַז עס איז פאַקטיש און צושטעלן איר אַ באַנק אקאונט נומער. איך בין גערעכט?"
  
  "יא," האָט היידן פּשוט געזאָגט.
  
  ― דאַרף מען זאָגן? איר וועט האָבן צו אַרבעטן שווער פֿאַר אים. "
  
  דרייק האט זיך אנגעבויגן פאראויס. "וואס מיינסטו?"
  
  - איך מיין אז דער יאגן האט זיך אנגעהויבן.
  
  "וועט איר באַלד באַקומען צו די פונט?" האט היידן געפרעגט.
  
  "אַה, מיר וועלן באַקומען צו דעם. ערשטער, איר ביסל אַרבעטער אַנץ דאַרפֿן צו באַקומען דיין אַרבעט געטאן. אויב איך געווען איר, איך וואָלט באַקומען די גענעם פון דאָ. זעט איר... זעט איר װי איך בין געקומען צו דעם גראַם? איך וואָלט האָבן צו גראַם אַלץ, איר וויסן, אָבער אין די סוף ... נו, איך איינגעזען אַז איך טאָן ניט געבן אַ פאַרשילטן וועגן אים.
  
  דרייק האט געשאקלט מיטן קאפ פארצווייפלט. "פאַרשילטן, חבר. רעדן ריכטיק ענגליש."
  
  "דער ערשטער קלו איז שוין אין די שפּיל. באַשטעטיקונג פאָרעם. איר האָט צוואַנציק מינוט צו באַקומען צו די עדיסאָן האטעל, נומער 201. דערנאָך עס זענען נאָך פיר קלוז, עטלעכע פון זיי זענען וועגן באַשטעטיקונג, און עטלעכע וועגן רעקווירעמענץ. איצט פֿאַרשטײט איר מיך?"
  
  מאי איז ערשט צוריקגעקומען. "משוגע".
  
  "נו, איך בין אַ מענטש מיט צוויי מחשבות. איינער פון נויט, איינער פון וויצע. אפשר פליען פונקען פון משוגעת ביי זייער אינסעקציע."
  
  - צװאנציק מינוט ? דרייק האט א קוק געטאן אויף זײן זײגער. "קען מיר אפילו טאָן עס?"
  
  "פאר יעדע מינוט וואס דו ביסט שפעט געווען, האב איך באפוילן איינעם פון ראמסעס צעלן צו אומברענגען צוויי ציווילע."
  
  ווידער קלאַפּ פון וואָס די קין טראפנס, גרויל, גראָוינג שפּאַנונג. דרייק האט אנגעקלאפט די פויסטן ווען דער אדרענאלין האט זיך געשלאגן.
  
  "צוואַנציק מינוט," מאַרץ ריפּיטיד. - זינט... איצט.
  
  דרייק איז ארויסגעלאפן דורך דער טיר.
  
  
  * * *
  
  
  היידען איז אַראָפּגעלאָפן פון די טרעפּ און איז געגאַנגען צום קעלער פונעם געביידע, קינימאַקאַ הינטער איר. דער שטורעם האט זי אנגעכאפט און זי געשלאגן װי די פליגל פון א שטן. דער כעס האט געמאכט אירע פים שנעלער און זי האט איר כמעט געשטרויכלט. איר האַוואַייאַן שוטעף גראַנטיד, סליפּט און איז אויפגעשטאנען כּמעט אָן סטאָפּפּינג. זי האט געטראכט װעגן אירע פרײנד אין א שרעקלעכע סכנה, ארומלויפן אין שטאט אן אנונג, װאס זי האט זיך צו ערווארטן, זיך שטעלן אויף דער ליניע אן פראגע. זי געדאַנק וועגן אַלע די סאַוויליאַנז דאָרט און וואָס די ווייסע הויז זאל טראַכטן רעכט איצט. עס איז געווען גוט צו האָבן פּראָטאָקאָלס, פּלאַנז און ווערקאַבאַל פאָרמולאַס, אָבער ווען די פאַקטיש, ארבעטן וועלט איז געווארן די כייפעץ פון עקסטרעם סאַקאָנע, אַלע בעץ זענען אַוועק. אין די אונטערשטע טרעפ איז זי ארויסגעלאפן אין קארידאר און איז געלאפן. ב ײ ד י זײט ן זײנע ן געװע ן טירן , ס׳רו ב או ן באלויכטן . בײ ם װײט ן עק , הא ט מע ן אי ר גי ך געשטופ ט אי ר א רײ ע ברעמען .
  
  היידן האט אויסגעהאלטן די האנט. "ביקס".
  
  דער וועכטער האט זיך צעמישט, אבער דאן האט זיך געפאלגט, די באפעל פון אויבן האט שוין דערגרייכט די אויערן.
  
  היידען האט גענומען דאס וואפן, געזוכט צי עס איז אנגעלאדן און אויב די זיכערהייט איז אפגעשטעלט, און איז אריינגעריסן אין די קליינע צימער.
  
  - ראמסעס! - האט זי געשריגן. "וואָס די גענעם האָבן איר געטאן?"
  
  
  קאַפּיטל זעקס
  
  
  דרייק געלאפן אויס פון דעם בנין, אַלישאַ, מייַ און באָ זענען בייַ זיין זייַט. פיר פון זײ זײנען שוין געװען דורכגעװאקסן אין שווייס. פעסטקייַט עמאַנייטאַד פון יעדער פּאָר. באָ האָט אַרויסגעכאַפּט אַ מאָדערן גפּס נאַוויגאַטאָר פון זיין קעשענע און פּונקט דער אָרט פון די עדיסאָן.
  
  "טיימס סקווער געגנט," ער האט געזאגט, געלערנט דעם מאַרשרוט. "אַריבער די דריט און קרייַז לעקסינגטאָן עוועניו. גיין צו די וואַלדאָרף אַסטאָריאַ."
  
  דרייק האָט זיך אָנגעשטויסן אין אַ געדיכטן שטראָם פון קאַרס. גאָרנישט איז פאַרגלייַכן צו פּרובירן צו ראַטעווען די לעבן פון אַ ניו יארק טאַקסי שאָפער ווען ער פאַרצווייפלט געפרוווט צו ברעכן דיין קני בשעת שטופּן פאָרויס מיט אַלע זיין מאַכט. דרייק איז געשפרינגען אין דער לעצטער רגע, זיך ארויפגעגליטשט איבערן פראנט פון דעם נאענטסטן געלן קאב און געלאנדעט מיט פולער שנעלקייט. הערנער האבן גערוימט. יעדער מיטגליד פון דער קאָלעקטיוו האט געראטן צו רעקוויזישאַן אַ פּיסטויל אויף זייער וועג אויס און זענען איצט בראַנדישינג עס, ווינטשן זיי האָבן מער. אבער די צייט איז שוין געלאפן. דרייק האט געקוקט אויף זיין זייגער ווען ער איז געפאלן צום פארוועג.
  
  זיבעצן מינוט.
  
  זיי זענען אַריבער לעקסינגטאָן און דערנאָך געפאָרן צוזאמען די וואַלדאָרף, קוים סטאָפּפּינג ווי די קאַרס קריכן אַראָפּ פּאַרק עוועניו. דרייק האט זיך געקעמפט דורכן עולם ביי די טראפיק לייץ, ענדליך געקומען פנים צו פנים מיט א בייז רויט פנים.
  
  ― הערט, חבֿר, איך װעל פֿריִער אַהער אַריבערגײן, כאָטש עס הרגעט מיך. די באלעבאםס בייגעלעך וועלן קאלט ווערן, און דאס איז נישט קיין וועג".
  
  דרייק האָט זיך געטראָפן מיט דעם בייזן מאַן, ווען אַלישאַ און מיי האָבן זיך געיאָגט אינדרויסן. די סיגנאלן האבן זיך געביטן און דער וועג איז געווען קלאָר. איצט, מיט זייער געווער באַהאַלטן, זיי אריבערגעפארן פעסט צו דער ווייַטער הויפּט גאַס, מאַדיסאָן עוועניו. װידע ר האב ן ד י מאס ן אנגעפיל ט דע ם פארװעג . באָ סליפּט אין 49, וויווינג צווישן די קאַרס און געווינען אַ מייַלע. צומ גליק, דער פאַרקער איז איצט פּאַמעלעך, און עס איז געווען פריי פּלאַץ צווישן די דערציען באַמפּערז און פראָנט פענדערז. די פרויען נאכגעגאנגען באָ און דאַן דרייק גאַט אין שורה.
  
  דרייווערס האבן אויף זיי געשריגן זילזולים.
  
  עס זענען פארבליבן צוועלף מינוט.
  
  אויב זיי זענען שפּעט, ווו וואָלט די טעראָריסט סעלז שלאָגן? דרייק האט ימאַדזשאַנד אַז עס וואָלט זיין נאָענט צו עדיסאָן. מאַרש וואָלט ווי די קאָמאַנדע זאָל וויסן אַז זיין אָרדערס זענען דורכגעקאָכט פּונקט. פאראויס האט זיך געעפענט א קאר־טיר - נאר װײל דער דרייווער האט געקאנט - און באָ איז געשפרונגען איבערן דאך פּונקט אין דער צייט. אלישיע האט אנגעכאפט דעם ראנד פונעם ראם און עס צוריק א געשלאגן אין דעם מאן'ס פנים.
  
  איצט דרייען זיי זיך לינקס, דערנענטערן זיך צו דער 5טער עוועניו און נאך המון המון. באָ סליפּט דורך די ערגסט ווי אַ קעשענע ביי אַ קנאַל קאָנצערט, נאכגעגאנגען דורך אַליסיאַ און מיי. דרייק האט נאָר געשריגן צו אַלעמען, זיין יאָרקשירעמאַן ס געדולד איז לעסאָף ויסגעגאנגען. סײַ מענער, סײַ פֿרויען האָבן אים פֿאַרשפּאַרט זײַן וועג, מענער און פֿרויען, וואָס האָבן זיך נישט געראַנגלט, צי ער האָט זיך געאיילט צו ראַטעווען זײַן אייגענעם לעבן, דאָס לעבן פֿון איינעם פֿון זײַנע קינדער, אָדער אַפֿילו דאָס אייגענע. דרייק האט זיך דורכגעארבעט און איבערגעלאזט איין מענטש אויסגעשטרעקט. די פרוי מיט דעם קינד האט אויף אים געקוקט גענוג שטארק, אז ער זאל זיך מאכן שולדיג ביז ער האט געדענקט פאר וואס ער לויפט.
  
  איר וועט מיר דאַנקען שפּעטער.
  
  אבער פון קורס זי וועט קיינמאָל וויסן. ניט קיין ענין וואָס כאַפּאַנז.
  
  איצט בעאַ פייערד צו די לינקס ווי ער געלאפן אַראָפּ די עוועניו פון די אַמעריקע צו 47 סטריט. די מאַגנאָליאַ בעקעריי דראָווע דורך צו די רעכט, מאכן דרייק טראַכטן פון מאַנאָ און דעמאָלט וואָס די האַוואַייאַן קען האָבן שוין געלערנט פון ראַמסעס. צוויי מינוט שפּעטער, ווען זיי האָבן עקספּלאָדעד אויף די 47 סטריט, טיימס סקווער פּלוצלינג באוויזן צו זייער לינקס. רעכטס פֿון זײ איז געװען די געװײנלעכע סטאַרבאַקס, װוּ האָט געהערשט אַ האַוועניש און די רייען האָבן זיך געשטעלט אין דער טיר. דרייק האט געקוקט אויף פנימער ווען ער איז פארביי געלאפן, אבער נישט ערווארטעט צו קומען פנים צו פנים מיט קיין פון די פארדעכטיגטע.
  
  פיר מינוט.
  
  די צײט איז דורכגעגאנגען שנעלער און איז געװען נאך טײערער װי די לעצטע מאמענטן פונעם שטארבן אלטן. אויף לינקס, קעגן דעם טראָטואַר, איז געווען די גרויע פאַסאַד פון דעם האָטעל מיט זייַן גילדיד אַרייַנגאַנג, און בעאַ איז געווען דער ערשטער צו אַרייַן דורך די פראָנט טירן. דרייק האט ארויפגעקלעפט דעם באגאזש וואגן און דעם געלע טעקסי, וואס האט זיך געפערליך ארומגערופן צו נאכגיין מיי אינעווייניג. מע ן הא ט ז ײ באגעגנ ט א ברײטע ר פויע ר מי ט א געשטאלט ן רויט ן טעפּעך .
  
  באָ און אַלישאַ האָבן שוין פּושט די רופן קנעפּלעך פֿאַר יחיד עלאַווייטערז, האַלטן זייער הענט נאָענט צו זייער פאַרבאָרגן וואָפן ווי די וועכטער זיי וואָטשט. דרייק האט באטראכט צו ווייזן די ID פון SPEAR Crew, אבער דאס וואלט נאר געברענגט צו נאך פראגעס, און די קאונטדאון איז שוין געלאפן ביז די לעצטע דריי מינוט. דער גלאָק האָט געמאָלדן אַז אַלישאַ'ס ליפט איז אָנגעקומען און דער קאָמאַנדע איז אויף אים אַרײַן. דרייק האט אויפגעהערט דעם יונגן מאן פון זיך צוהאנדלען מיט זיי מיט א אפענער האנט. דאַנקען גאָט אַז עס געארבעט ווייַל די ווייַטער האַווייַע וואָלט געווען אַ קלענטשט פויסט.
  
  די פיר-מענטש מאַנשאַפֿט אלנגעזאמלט ווי די פאָרמיטל איז אויפגעשטאנען, האַלטן זייַן באַוועגונג און ציען זייַן וועפּאַנז. װי נאר די טיר האט זיך געעפנט, האבן זײ זיך אויסגעגאסן זוכן צימער 201. גלײך איז צװישן זײ אויפגעשטאנען א שטורעם פון פויסטן און פיס, שאקירט אפילו בו.
  
  עמעץ האט געװארט.
  
  דרייק האט זיך צעמישט ווען דער פויסט האט אים געכאפט איבער די אויג כאָלעל, אָבער איגנאָרירט דעם בליץ פון ווייטיק. א פוס האט געפרואװט כאפן זײן אײגענעם, נאר ער איז אװעקגעטרעטן. ד י זעלב ע געשטאלט , הא ט זי ך צוריקגעטרעט ן או ן הא ט ארומגערינגל ט אלישא , ארײנגעקלאפ ט אי ר קערפע ר אי ן דע ר פארפלאסטערטע ר װאנט . מאַי האָט אָפּגעשטעלט די זעץ מיט זײַנע אויפֿגעהויבן געווער, און דערנאָך האָט באָ געלאַנדעט אַ שנעלן זעץ, איין-צוויי, וואָס האָט אָפּגעשטעלט דעם גאַנצן מאָמענטום און האָט געבראַכט דעם אַטאַקער צו די קני.
  
  דרייק איז אויפגעשפרונגען און דאן האט מיט אלע כוחות אראפגעקלאפט די פויסט. צייט איז געווען ווינינג. ד י געשטאלט , א שטארקע ר מאן , אי ן א געדיכט ן רעקל , הא ט זי ך געציטער ט אונטע ר דע ם יארקשירמאן ס קלאפ , אבע ר עפע ס הא ט זי ך געלונגע ן אפצונעמע ן דע ם שטארקםט ן טײ ל פו ן אים . דרייק איז געפאלן אויף זיין זייט, פארלוירן זיין באלאנס.
  
  "פּאַנטשינג זעקל," מאַי געזאגט. "ער איז אַ זאַק. פּאַזישאַנד צו פּאַמעלעך אונדז. "
  
  באָ איז אַרײַנגעגאַנגען האַרדער ווי פריער. "ער איז מיינס. די גייסט."
  
  דרייק איז אויפגעשפרונגען איבער דער קניענדיקער פיגור, דורכקוקן די צימער נומערן. זיי זענען געווען בלויז דריי צימערן אוועק פון זייער דעסטינאציע, און זיי האבן געבליבן איין מינוט. זיי סטייד אין די לעצט סעקונדעס. דרייק האט זיך אפגעשטעלט אינדרויסן פון צימער און אויפגעהויבן די טיר. גאָרנישט געטראפן.
  
  מאַי האָט אים אַרײַנגעשטויסן. - מאַך.
  
  אײן הויכן קלאפ - און דער בוים האט זיך צעשפאלטן, דער צװײטער - און דער ראם איז צוזאמגעפאלן. דרייק האט זיך געכאפט. - עס האט אים געמוזט אפשװאכן פאר דיר.
  
  אינעווייניג האבן זיי זיך אויסגעשפרייט, וואפן גרייט און שנעל געזוכט, אבער די אביעקט וואס זיי האבן געזוכט איז געווען זייער קלאר. עס איז געווען אין די מיטן פון די בעט, אַ גלאָסי A4 פאָטאָ. אַליסיאַ איז צוגעגאַנגען צום בעט, זיך אַרומגעקוקט.
  
  "די צימער איז ומבאַפלעקט," מאַי געזאגט. "איך געוועט קיין לידז."
  
  אַליסיאַ האָט זיך אָפּגעשטעלט בײַם ברעג בעט, אַראָפּגעקוקט און אָטעמען פּליטלעך. זי האט א שאקל געטאן מיט איר קאפ און געקראכן , ווען דרייק האט זיך איינגעשריבן .
  
  "אָה מיין גאָט. וואס איז דאס-"
  
  ער איז געווען ינטעראַפּטיד דורך אַ טעלעפאָן רופן. דרייק איז ארומגעגאנגען ארום דעם בעט, צוגעגאנגען צום נעכטשטעקן און אנגעכאפט דעם טעלעפאן פון דער וויגעלע.
  
  - יא!
  
  "אַה, איך זען איר האָט דאָס. עס קען נישט זיין גרינג. "
  
  "מאַרץ! דו ביסט א משוגענער ממזר. צי האָט איר לאָזן אונדז אַ פאָטאָ פון די באָמבע? פאקינג פאָטאָ?"
  
  "יא. דיין ערשטער געדאַנק. פארוואס האסטו געמיינט אז איך זאל דיר געבן די אמתע זאך? אַזוי נאַריש. שיקן דאָס צו דיין פירער און עגכעדז. זיי וועלן קאָנטראָלירן די סיריאַל נומערן און אַלע די אנדערע שטאָפּן. פּלוטאָניום קאַנאַסטערז E. פיסילע מאַטעריאַל. נודנע שטאָפּן, טאַקע. דער ווייַטער קלו וועט זיין אפילו מער דערציילט. "
  
  אין דעם מאָמענט איז באָ אַרײַן אין צימער. דרייק האט געהאפט אז ער וועט מיט זיך שלעפן דעם פאנצער מענטש, אבער באָ האט געצויגן א אויסגעצייכנטע ליניע דורך זיין קאראטיד ארטעריע. "ער איז באגאנגען זעלבסטמאָרד," האט דער פראַנצויזיש געזאָגט מיט אַ פאַרשטונקען קול. "פּיל פֿאַר זעלבסטמאָרד."
  
  קראפ.
  
  "דו זעסט?" מאַרץ געזאגט. "מיר זענען זייער ערנסט."
  
  "ביטע מאַרש," דרייק געפרוווט. "נאָר זאָגן אונדז וואָס איר ווילט. מיר וועלן טאָן עס רעכט איצט, פאַרשילטן עס."
  
  "אָה, איך בין זיכער איר וואָלט. אבער מיר וועלן ראַטעווען אַז פֿאַר שפּעטער, אָוקיי? וואס זאגסטו צו דעם? לויפן פֿאַר קלו נומער צוויי. דעם יאָגן ווערט בעסער און האַרדער. איר האָבן צוואַנציק מינוט צו באַקומען צו די Marea רעסטאָראַן. דורך דעם וועג, דאָס איז אַן איטאַליעניש שיסל און זיי מאַכן אַ זייער געשמאַק קאַלזאָנע פון Nduyu, צוטרוי מיר. אבער מיר וועלן נישט האַלטן דאָרט, מיין פריינט, ווייַל איר וועט געפֿינען דעם קלו אונטער די קלאָזעט. הנאה."
  
  "זומפּ" -
  
  "צוואַנציק מינוט".
  
  די שורה איז צעבראכן.
  
  דרייק האט געשוואוירן, זיך ארומגעדרייט און געלאפן מיט אלע כוחות.
  
  
  קאַפּיטל זיבן
  
  
  אָן קיין אנדערע ברירה, טאָרסטען דאַהל און זיין מאַנשאַפֿט באַשלאָסן צו פאַרלאָזן דעם מאַשין און פאָר אַוועק. ער האט נישט געוואלט מער ווי צו האלטן זיך שטארק, ווען סמיט האט ארום א האלבן טוץ עקן ארום געווארפן דעם מעכטיגן סווו, די רייפן האבן געקריצט ווען די אביעקטן האבן זיך באוועגט, אבער ניו יארק איז דעמאלט געווען נישט מער ווי א בייזן געוואלד פון געלע קאבס, בוסעס און פראצענט קארס. דאהל האט זיך ארײנגעטראגן דאם װארט ״דײד־ענד״, אבער ם׳איז געשען יעדן טאג, רוב טאג, און די הערנער האבן נאך געבראכן און מען האט געשריגן פון די אויםגעקװאלענע פענצטער. ז ײ זײנע ן געלאפ ן מי ט גאנצ ע כוחות , פאלגנדי ק ד י אנווייזונגען . לאָראַן און יאָרגי פּולד אויף זייער קוילפּראָאָף וועסץ. קענזי האט זיך געשאקלט לעבן דאל, געפאםט מיט די ליפן.
  
  "איך וואָלט זיין פון פיל מער נוצן פֿאַר איר," זי דערציילט דאַהל.
  
  "ניין".
  
  "אָה קומען אויף, ווי קען דאָס שאַטן?"
  
  "קיינמאָל".
  
  "אָה, טאָרסטי -"
  
  "קענזי, איר באַקומען נישט צוריק דיין פאַרשילטן קאַטאַנאַ. און רוף מיר נישט אזוי. אַז איין משוגענע פרוי גיט מיר צונעמענישן איז גענוג שלעכט."
  
  "טאַקע יאָ? פּונקט ווי איר און אַליסיאַ אלץ ... איר וויסן?
  
  סמיט האט געשטערט ווען זיי זענען אַריבער נאָך אן אנדער ינטערסעקשאַן, געזען פוסגייער און בייקערז בלאַקינג די גרין ליכט, אַלע האלטן זייער לעבן אין זייער הענט אָבער זיכער זיי זענען נישט די וואָס וואָלט באַקומען שאַטן הייַנט. ז ײ האב ן זי ך גי ך געלאפע ן אי ן דע ר נעקסטע ר גאס , ד י זעלנע ר האב ן קוי ם געפיל ט ד י היץ ס פו ן דע ם שפרינגט , װע ן ז ײ האב ן איבערגענומע ן צװ ײ לאנגזא ם באװעגנדיק ע פריוס , צעשטער ט ד י זײטיק ע שפיגלען . די גפּס האָט ביפּ.
  
  "פיר מינוט צו די דאָקס," יאָרגי עסטימאַטעד. "מיר זאָל פּאַמעלעך."
  
  "איך וועט פּאַמעלעך אַראָפּ אין דרייַ," סמיט קנאַקן. "דו זאלסט נישט אָנווייַזן מיר צו מיין אַרבעט."
  
  דאַהל האָט איבערגעגעבן קענסי אַ גלאָק און אַ האָנג קאָנג פּיסטויל, קיין גרינגע אַרבעט, נישט גרינג צו טאָן אין געהיים אין ניו יארק. ער האָט זיך צעוויינט ווי ער האָט אַזוי געטאָן. קעג ן זײ ן בעסער ן משפט , זײנע ן ז ײ פראקטי ק געװע ן געצװאונגע ן אנצונעמע ן ד י היל ף פו ן א שוידערלעכ ן אגענט . ע ם אי ז געװע ן א ן אויםערגעװײנלעכע ר טא ג או ן אל ע מיטלען , אפיל ו פארצװײפלטע , זײנע ן געדארפ ט געװארן . און אין דער אמתן האָט ער נאָך געפֿילט, אַז זיי קענען האָבן אַ קרובֿה, אַ מין פּאַראַלעלע מלחמה־נפֿשות, וואָס האָט פֿאַרגרעסערט זײַן צוטרוי.
  
  ער האָט געגלויבט אַז זיי קענען ראַטעווען ברידגעט מאַקענזי, קיין ענין ווי שווער זי אַנטקעגנשטעלנ זיך.
  
  איצט סמיט אריבערגעפארן איבער צוויי ליינז, אַקסלערינג די סטאָלד פ 150, אָבער געהאלטן מאָווינג אָן קוקן צוריק. מיט קיין צייט האָבן זיי זיך נישט געקענט פאַרגינען, און דער שרעקלעכער וואָלקן וואָס האָט געהאנגען איבער זיי האָט געמיינט אז זיי זענען געצווונגען צו גיין אַלע-אין, אַלע מאָל.
  
  דאהל האט אנגעטאן דעם האמער פון זײן געװער. "די ווערכאַוס איז ווייניקער ווי אַ מינוט אַוועק," ער האט געזאגט. "און וואָס די גענעם טאָן זיי ניט סאָרט אויס אַלע די פּאַטכאָולז?"
  
  סמיט האָט סימפּאַטיש מיט אים. ד י װעג ן זײנע ן געװע ן אומענדלעכע , געפרויפטע , געפערלעכ ע שטרעקן , װא ו אויטאס ן האב ן זי ך לאנגזא ם ארומגעפאר ן א ן אומגלײכ ע גרוב ן או ן אוי ף יעד ן מאמענט , זײנע ן אויפגעשטאנע ן װעג־ארבעט , כלומרש ט גלײכגילטי ק צ ו דע ר צײ ט פו ן טא ג אדע ר פארקער געדיכטקײט . עס איז טאַקע געווען אַז הונט אויף הונט, און קיין איין מענטש געוואלט צו העלפן ווער עס יז אַנדערש.
  
  זיי האבן זיך שנעל געכאפט אויף די גפּס און געצילט אויפן פייַל. ד י פרישקײט ן פו ן דע ר פרימארג ן הא ט געשיק ט גאנד־בו ד אי ן דע ר נאקעטע ר הויט , ז ײ הא ט ז ײ אלעמע ן דערמאנ ט א ז ע ם אי ז נא ך פרײ . זונשייַן פילטערד דורך גאַפּס אין די וואלקנס, געמעל די דאָקס און נירביי טייַך אַ בלאַס גאָלד. די מענטשן, וואָס דאַהל האָט געקענט זען, זענען געגאַנגען מיט זייערע געוויינלעכע געשעפטן. ע ר הא ט זי ך פארשטעל ט ד י דאק ס געגנט , טונקעל ע או ן טרויעריק , אבע ר א חו ץ ד י װארכײז ן אי ז ע ר געװע ן רײנ ע או ן ניש ט באזונדער ם ענג . און עס איז נישט געווען פאַרנומען, ווייַל די הויפּט שיפּינג געביטן זענען געווען אַריבער די בוכטע אין ניו דזשערזי. דאהל האט אבער געזעהן גרויסע, שאפענע קאנטעענס און א לאנגע ברייטע שיף אומבאוועגלעך אויפ'ן וואסער, און ריזיגע בלוי-געפארבטע קאנטענער קראנען, וואס האבן געקענט דורכגיין צוזאמען די באן-שינעס צוזאמען דעם דאק און צוזאמנעמען זייערע לאגערן מיט פארשפרייטער.
  
  לינקם ן זײנע ן געװע ן לאגערן , אוי ך א הויף , פו ל מי ט ליכטיקע ר לאגערן . דאהל האט אנגעװיזן אויף א געביידע מיט הונדערט און פופציק פוס װײט.
  
  "דאס איז אונדזער יינגל. סמיט, קנזי, קומען פאָרויס. איך ווילן לאָראַן און יאָרגי צו זיין הינטער אונדז.
  
  ע ר הא ט זי ך צוריקגעטרעטן , זי ך איצ ט פאָוקיסט , זי ך געצויג ן צ ו באקעמפ ן אײ ן אטא ק הינטע ר זײ , אײדע ר ז ײ האב ן זי ך געגאנגע ן צ ו דע ר צװײטע ר...און דא ן דע ר צװײטע ר בי ז ד י דאזיק ע נייטמער ס אי ז געװע ן פארענדיקט , או ן ע ר הא ט זי ך געקענ ט אומקער ן צ ו זײ ן פאמיליע . פריש געפארבטע טירן האבן זיך געשטעלט אין דער זייט פונעם געביידע, און דאהל האט אויפגעהויבן צו זען דאס ערשטע פענצטער.
  
  "ליידיק אָפיס. לאָמיר פּרוּוון דעם נעקסטן."
  
  עס זענען דורכגעגאנגען עטלעכע מינוט ווען די גרופּע קרעלן צוזאמען די זייַט פון די בנין, וואָפן אין די גרייט, קאָנטראָלירן פֿענצטער נאָך פֿענצטער, טיר נאָך טיר. דאהל האט מיט אנטוישונג באמערקט, אז זיי האבן אנגעהויבן צוציען די אויפמערקזאמקייט פון די ארטיגע ארבעטער. ער האט נישט געװאלט אפשרעקן זײער רויב.
  
  "לאָמיר".
  
  ז ײ האב ן זי ך געאײל ט פאראויס , ענדלע ך דערגרײכ ט צו ם פינפט ן פענצטע ר או ן גענומע ן א שנעל ן קוק . דאהל האט דערזען א ברײטן פלאץ מיט קארטאנען שאכטלעך און הילצערנע קאסטן, אבער נעבן דעם פענצטער האט ער דערזען אויך א פירעק־טיש. פיר מענער זײנען געזעםן ארום דעם טיש מיט אראפגעלאזט קעפ, װי זײ װאלטן גערעדט און פלאנירט און געטראכט. דאהל איז אראפגעפאלן אויף דער ערד און זיך צוגעקראכן, זיך צוריק צוגעבויגן צו דער וואנט.
  
  "מיר זענען גוט?" - האט סמיט געפרעגט.
  
  "אפשר," האָט דאַהל געזאָגט. "קען זיין גאָרנישט ... אָבער -"
  
  - איך געטרוי דיר - האט קנזי געזאגט מיט א ריר סארקאזם. "איר פירן, איך וועל נאָכפאָלגן," זי דעמאָלט שאָקלען איר קאָפּ. "זײַט איר טאַקע אַזױ משוגע? גײ נאָר אַרײַן אַהין און אנהײב ערשט צו שיסן?"
  
  א מאן איז צוגעגאנגען, און האט צו זיי געקעלקט. דאהל האט אויפגעהויבן זײן ה״ק און דער מאן האט געפרוירן מיט די הענט אין דער לופט. דער באַשלוס איז געמאכט דער הויפּט ווייַל דער באָכער איז געווען אין דער דירעקט שורה פון דערזען פון ווער עס יז אין די ווערכאַוס. װײניקער װי א סעקונדע איז דורכגעגאנגען, אײדער דאל האט זיך אויפגעהויבן, זיך ארומגעדרייען און ארײנגעשלאםן די פלײצע אין דער דרויסנדיקער טיר. סמיט און קנזי זענען געווען מיט אים, לייענען זיין מיינונג.
  
  װען דאהל איז ארײן אין דער רײםער לאגער, זײנען 4 מאן אויפגעשפרונגען פון טיש. זײער ע געװער ן זײנע ן געלעגע ן קעג ן זײער ע זײטן , או ן איצ ט האב ן ז ײ ז ײ אװעקגענומע ן או ן ז ײ געשאס ן אונד ז אוי ף ד י צוגעקומענ ע פרעמדע . קויל ן זײנע ן געפלויג ן איבע ר דע ר גאנצע ר ארט , צעשלאכ ן ד י פענצטע ר או ן זי ך דורכגעלאפ ן ד י דרײז־טיר . דאַל דייווד קאָפּלאָנג, ראָולינג, ימערדזשינג, שיסערייַ. ד י מענע ר הינטע ר דע ם טיש ע האב ן זי ך אפגעריםן , צוריקגעשאסן , געשאס ן איבע ר ד י פלײצע ן או ן אפיל ו צװיש ן ד י פיס , װע ן ז ײ זײנע ן געלאפן . ינ ערגעצ ניט געווען זיכער. ראַנדאָם שיסעריי אָנגעפילט די קאַווערנאַס פּלאַץ. דאהל האט זיך צוגעלײגט אויף בײדע עלנבויגן ביז ער האט דערגרײכט צום טיש און אים איבערגעדרײט, גענוצט װי א שילד. איין עק האָט זיך צעבראָכן ווי אַ גרויסער קאַליבער קויל איז דורכגעגאַנגען.
  
  "קראָפּ".
  
  - דו פרובירסט מיך הרגענען ? האט קנזי געמורמלט.
  
  דער גרויסער שוועדישער האט געטוישט טאקטיק, אויפגעהויבן א ריזיגן טיש, און דערנאך אים ארויסגעלאזט אין די לופטן. ד י געפאלענ ע ראנד ן האב ן געכאפ ט אײ ן מאן ס קנעכל , אי ם שיק ן אי ם פליענדיק , או ן זײ ן ביקס ן אי ז אװעקגעפלויג ן צ ו דע ר זײט . ווען דאל האט זיך שנעל דערנענטערט, האט קנזי'ס שטימע אים געמאכט פאמעלעך.
  
  "זייט אָפּגעהיט מיט די קליין מאַסטערז. איך האָב געארבעט איבערן מיטל מזרח און געזען טויזנטער פון זיי אין וועסטלעך".
  
  דאהל האט זיך געקװענקלט. "איך טאָן ניט טראַכטן איר קענען נאָר -"
  
  די יקספּלאָוזשאַן האט געציטערט די ווענט פון די ווערכאַוס. דער שוועדישער איז אראפגעפאלן פון די פיס, געפלויגן אין דער לופטן און אריינגעקראכן אין די שוין צעבראכענע פענצטער. א וױיס גערויש האט אים אנגעפילט דעם קאפ, איבערגענומען דעם זשומען אין די אויערן, און א רגע האט ער גארנישט געזען. װע ן זײ ן זע ן הא ט זי ך אנגעהויב ן צ ו קלערן , הא ט ע ר זי ך פארשטאנען , א ז קענזי , הא ט זי ך גערוק ט פא ר אי ם או ן קלאפ ט ד י באקן .
  
  "וועק אויף, באָכער. עס איז נישט געווען דער גאנצער קערפער, נאר א גראנאט״.
  
  "אוי. נו, דאָס מאכט מיר פילן בעסער. "
  
  "דאָס איז אונדזער געלעגנהייט," זי געזאגט. "די קאַנקאַשאַן האָט אויך אַראָפּגעקלאַפּט זיין יונגערמאַן ידיאָטן פון די פֿיס."
  
  דאהל האט זיך געקרימט אויף די פיס. סמיט איז געווען אויף זיין פֿיס, אָבער לאָראַן און יאָרגי זענען אויף זייער ניז, פינגער געדריקט צו זייער טעמפלען. דאהל האט געזען אז די טעראריסטן נעמען זיך אן צו זיך. די דרינגלעך האט אים אנגעשטויסן װי א שטיפט, װאם האט דורכגעפירט א שטיקל צארט פלײש. אויפהויבנדי ק זײ ן ביקס , אי ז ע ר װידע ר געקומע ן אי ן פײער , אבע ר אי ז געלונגע ן צ ו פארװאונדע ן אײנע ם פו ן ד י אויפגעקומענ ע טעראריסטן , או ן צוגעקוק ט װ י דע ר מענט ש הא ט זי ך געקראכ ט או ן געפאלן .
  
  סמיט ראַשט פאַרגאַנגענהייַט. - האט אים געכאפט.
  
  דאַהל האָט גענומען די פירן. קענזי האט נעבן אים ארויסגעקוועטשט שיס. די צוויי פארבליבענע טעראריסטן האבן ארומגערינגלט דעם ווינקל, און דאהל האט איינגעזען אז זיי גייען צום ארויסגאנג. ע ר הא ט זי ך א מאמענ ט פארלאמע ן , דא ן הא ט ע ר זי ך ארומגערינגל ט דע ם זעלב ן װינקל , פארזיכטי ק געשאסן , אבע ר זײנ ע קויל ן האב ן געטראפ ן בלוי ז לײדיק ע לופט ן או ן קאנטן . די טיר איז געווען ברייט אפן.
  
  ד י גראנאט ן הא ט זי ך צורי ק אינעװײניק .
  
  איצט די יקספּלאָוזשאַן איז געווען אַ ענין פון קורס, די SPIR מאַנשאַפֿט גענומען דעקן און געווארט פֿאַר די שראַפּנעל צו פאָרן זיי. די ווענט האבן זיך געציטערט און געקראכן אונטער דער שווערער איינקלאנג. דא ן זײנע ן ז ײ געװע ן אוי ף ד י פיס , זי ך געדריי ט דור ך ד י טיר ן אי ן דע ר באהעלטעניש , או ן אי ן דע ם ליכטיק ן טאג .
  
  "איינס אזייגער אינדערפרי," האט סמיט געזאגט.
  
  דאהל האט א קוק געטאן אין דער אנגעװיזענער ריכטונג, דערזען צוױי געשטאלטן לויפן, און הינטער זײ דעם הודסון, געפירט צום אויבער־בײ. "בולשיט, זיי קען האָבן ספּידבאָוץ."
  
  קענזי האט זיך אראפגעלאזט אויף איין קני, מיט א פארזיכטיגע ציל. "דעריבער וועלן מיר נעמען -"
  
  "ניין," דאַהל אַראָפּ אַראָפּ די פאַס פון איר וואָפן. "דו זאלסט נישט זען די סאַוויליאַנז דאָרט?"
  
  "זובי," האָט זי געשוואָרן אויף העברעיִש, אַ שפּראַך, וואָס דהל האָט נישט פֿאַרשטאַנען. צוזאַמען, סמיט, קנזי און סוויד אנגעהויבן די יאָג. די טעראריסטן האבן זיך שנעל געטראגן, זיי זענען שוין געווען כמעט ביים שטעקל. קענזי האָט קאַמפּראַמייזד דורך פירינג איר HK אין די לופט, ערוואַרטינג די סאַוויליאַנז צו לויפן אָדער באַהאַלטן.
  
  "איר קענט מיר דאַנקען נאָך מיר ראַטעווען דעם טאָג," זי באַרקט.
  
  דאהל האט געזען אז פאר אים האט זיך געעפנט א וועג פון געלעגנהייט. ביידע טעראריסטן זענען געשטאנען אין פולע הויכקייט קעגן דעם וואסערדיקן הינטערגרונט, אויסגעצייכנטע צילן, און קענסי'ס אווענטשערישע פייער האט פאר זיי אויסגערוימט דעם וועג. ע ר הא ט זי ך פאמעלאמע ן או ן צוגעלײג ט דע ם שטא ק צ ו זײ ן פלײצעס , זי ך פארזיכטי ק געצילט . סמיט נאכגעגאנגען פּאַסן לעבן אים.
  
  די טעראריסטן האבן זיך אויסגעדרייט ווי זיי האבן פראקטיצירט טעלעפאטי, שוין געשאסן. דאַהל האָט זיך געהאַלטן אין פֿאָקוס, ווען דער בליי האָט געפֿײַפט צווישן די שפּיז. זײַן צווייטער קויל האָט געטראָפֿן דעם ציל אין קאַסטן, דער דריטער - אינעם שטערן, פּונקט אין צענטער. דער מענטש האט זיך ארומגערינגלט, שוין טויט.
  
  "לאָזן איינער לעבעדיק," לאָראַן ס קול געקומען דורך זיין עאַרפּיס.
  
  סמיט פייערד. דער לעצטער טעראריסט איז שוין געשפרונגען א זייט, א קויל האט געגריסט זיין רעקל ווי סמיט האט זיך איינגעארדנט. מיט א שנעלער באוועגונג האט דער טעראריסט געווארפן נאך א גראנאט - דאס מאל צוזאמען דעם שטעקל אליין.
  
  "ניין!" דאַהל האָט זיך נישט דערלויבט, דאָס האַרץ איז אים אַרײַנגעשפּרונגען אין האַלדז.
  
  די קליינע באמבע האט אויפגעריסן מיט א הויך קלאנג, די בלאשן כוואליע האט אפגעקלאפט דורך די דאק'ס. דאהל האט זיך א מאמענט באהאלטן הינטערן קאנטעיער און דערנאך צוריק ארויסגעשפרונגען - אבער זיין מאמענטום האט זיך געפאלן ווען ער האט געזען אז יעצט איז נישט נאר דער פארבליבענע טעראריסט וואס דארף זיך באזארגען.
  
  איינער פון די קאנטער קראנען איז געשעדיגט געווארן ביי די באזע פון די עקספלאזיע און האט געפערליך געטוישט איבער דעם טייך. ד י קלאנגע ן פו ן גריצענדע , צעריסענע ם מעטאל ן האב ן אנגערופ ן דע ם אומבארחדיק ן צוזאמענברוך . מע ן הא ט זי ך אויפגעשטארק ט או ן אנגעהויב ן אנטלאפ ן פו ן דע ר הויכע ר ראם .
  
  דער טעראריסט האט ארויסגענומען נאך א גראנאט.
  
  "נישט דאָס מאָל, בלאָטע." סמיט איז שוין אויף איין קני, סקווינטינג צוזאמען דעם פאַרנעם. ער האט געצויגן דעם צינגל, צוקוקנדיג ווי דער לעצטער טעראריסט פאלט, איידער ער האט געקענט ארויסציען די שטיפט פונעם גראנאט.
  
  אבער מען האט נישט געקענט אפשטעלן דעם קראן. די שװער ע אײזערנ ע שטײע ר הא ט זי ך אײנגעקלאפ ט או ן צוזאמגעבראכ ט אי ן דע ר לענג , ארײ ן אויפ ן װאג , צעבראכ ן ד י רום ן או ן פארשטויב ן ד י קלײנ ע הוי ז אוי ף װעלכ ן ז ײ זײנע ן געפאלן . די קאַנטיינערז זענען דאַמידזשד און פּושט צוריק עטלעכע פֿיס. שטעגס און קראָססבאַרס פון מעטאַל זענען אַראָפּ געפלויגן, אָפּשפּרונג פון דער ערד ווי טויטלעך שוועבעלעך. א העל בלוי זייל די גרייס פון אַ גאַס ליכט סטרייקד צווישן סמיט און דאַהל - עפּעס וואָס קען האָבן טאָרן זיי אין האַלב אויב שלאָגן - און פארשטאפט בלויז אַ ביסל פֿיס פון ווו לאָראַן און דזשאָרגע זענען געשטאנען מיט זייער באַקס צו די ווערכאַוס.
  
  "עס איז קיין מאַך." קנזי האט גענומען צילן אויפן טעראריסט, צווייפל טשעקן. "ער איז זייער טויט."
  
  דאהל האט געזאמלט זײנע מחשבות און זיך ארומגעקוקט אין די דאקז. א שנעלע טשעק האט געוויזן אז, צום גליק, איז קיינער נישט געשעדיגט געווארן פונעם קאנטער קראן. ער האט ארויפגעלײגט דעם פינגער אויפן האלדז מיקראָפאָן.
  
  "די אַפּאַראַט איז אַוועק," ער האט געזאגט. "אבער זיי זענען אַלע טויט."
  
  לאָראַן איז צוריק. - אקעי, איך וועל עס איבערגעבן.
  
  קנזי'ס האנט איז געלעגן אויף דאהל'ס פלײצע. "איר זאָל האָבן לאָזן מיר נעמען די שאָס. איך װאָלט צעבראָכן דעם ממזרס קני; דעמאָלט מיר וואָלט מאַכן אים רעדן, איין וועג אָדער אנדערן."
  
  "צו ריזיקאַליש." דאהל האט פארשטאנען פארוואס זי האט ניט. "און עס איז צווייפל מיר קענען באַקומען אים צו רעדן אין דער קורץ צייט וואָס מיר האָבן."
  
  קנזי האט געשנארכט אין עגמת נפש. "איר רעדט אין ביכאַף פון אייראָפּע און אַמעריקע. איך בין אַ ישׂראלדיקער".
  
  לאָראַן איז צוריק אויף די שורה. "מיר מוזן גיין. דאָרט איז געווען אַ אַפּאַראַט. נישט גוט."
  
  דאַהל, סמיט, און קנזי כיידזשאַקט די ניראַסט מאַשין, פיגורינג אַז אויב עס נאָר נעמט זיי פינף מינוט מער ווי גיין, די צייט סייווינגז קען זיין מער ווי היפּש.
  
  
  קאַפּיטל אַכט
  
  
  דרייק האט זיך אריינגעקראכט אין דעם קאנקרעט פון 47סטער סטריט, אויסגעמאטערט מיט בלויז אכצן מינוט איבער דעם זייגער. זיי געלאפן אין אַ פּראָבלעם גלייך.
  
  "זיבעטער, אַכט אָדער בראָדוויי?" האָט מאַי געשריגן.
  
  בעאו האט צו איר געפאםט דעם נאװיגאטאר. "מאַרעאַ איז נאָענט צו סענטראַל פּאַרק."
  
  "יא, אָבער וואָס גאַס פירט אונדז רעכט פאַרגאַנגענהייַט עס?"
  
  זיי געהאנגען אויף די פאַרוועג ווי די סעקונדעס טיקט דורך, געוואוסט אַז מאַרש איז געווען פּריפּערינג ניט בלויז אַ יאָדער באָמבע, אָבער טימז וואָס וואָלט נעמען די לעבן פון צוויי סאַוויליאַנז פֿאַר יעדער מינוט זיי זענען שפּעט פֿאַר זייער ווייַטער רענדעזוואָוס.
  
  "עס איז שטענדיק פאַרנומען אויף בראָדוויי," דרייק געזאגט. - לאָמיר מאַכן דעם אַכטן.
  
  אַליסיאַ האָט אַ גלאָק אויף אים. "ווי די גענעם טאָן איר וויסן?"
  
  "איך האָב געהערט וועגן בראָדוויי. קיינמאָל געהערט פון אַכט. "
  
  "אָה, שיין גענוג. וואו-"
  
  "ניין! עס איז בראָדוויי!" באָ האָט פּלוצלינג געשריגן אין זיין כּמעט מוזיקאַליש אַקצענט. "רעסטאָראַן איז אין די שפּיץ ... כּמעט".
  
  - כמעט ?
  
  "מיט מיר!"
  
  באָ האָט זיך אַוועקגענומען ווי אַ 100-מעטער ספּרינטער, שפּרינגען איבער אַ פּאַרקט מאַשין ווי ער איז נישט דאָרט. דרייק, אַלישאַ און מייַ זענען נאכגעגאנגען נאָענט הינטער אים, ווענדן מזרח צו בראָדוויי און די ינטערסעקשאַן, ווו טיימס סקווער שימערד און שימערד און איגנאָרירט זייַן פליקער דיספּלייז.
  
  װידע ר הא ט דע ר עול ם שװע ר געפונע ן צ ו צעשפרײט ן או ן װידע ר הא ט ב א ז ײ געפיר ט אי ן דע ר זײ ט װעג . אפילו דאָ טוריס וואָלט קלייַבן זיך, לינינג צוריק, קוקן בייַ די הויך בנינים און בילבאָרדז, אָדער טריינג צו באַשליסן צי זיי ריזיקירן זייער לעבן און לאָך אַריבער די פאַרנומען וועג. באַרקערס האָבן געזאָרגט די מאַסע, געפֿינט ביליק טיקיץ צו פאַרשידן בראָדוויי שאָוז. צונגע ן פו ן אל ע קאליר ן האב ן אנגעפיל ט ד י לופט , א כמע ט איבערהויפט , קאמפליצירט ן געמיש . ד י הײמלאזע ם זײנע ן געװע ן װײני ק אי ן צאל , אבע ר ד י װא ס האב ן זי ך פארשטעל ט פא ר ז ײ האב ן זי ך געפיר ט זײע ר הילכיק ע או ן ענערגי ש פא ר נדבות .
  
  פאָרויס איז געווען בראָדוויי, אָנגעפילט מיט ניו יאָרקער און באַזוכער, אָנגעזאַפּט מיט וואָקווייז, פרינדזשד מיט פאַרביק שאַפּס און רעסטראַנץ מיט זייער כאַנגגינג, באַלויכטע שילדז און א-טיפּ דיספּלייז. פּאַסערז-ביי זענען בלער ווי דרייק און זיין טייל פון די SPEAR מאַנשאַפֿט רייסט אויף.
  
  פופצן מינוט.
  
  באָ האָט צוריק אַ קוק געטאָן אויף אים. "דער נאַוויגאַטאָר זאגט אַז עס איז צוויי און צוואנציק מינוט גיין, אָבער די טראָטואַרס זענען אַזוי פּאַקט אַז אַלעמען גייט אין דער זעלביקער גאַנג."
  
  "דערנאך לויפן," האָט אים אַליסיאַ געבעטן. "וואָג דיין ריזיק עק. אפֿשר װעט דאָס אײַך מאַכן גיכער רירן".
  
  איידער באָ קען זאָגן עפּעס, דרייק פּעלץ אַז זיין שוין געשווינד זינקען האַרץ זינקען אפילו ווייַטער. דער וועג פאראויס איז געווען אינגאנצן אפגעשטעלט אין ביידע ריכטונגען, און מערסטנס מיט געלע טאַקסיס. עס איז געווען אַ בראָך אין די פליגל, און די וואס האָבן נישט פּרובירן צו גיין אַרום אים פּאַמעלעך אריבערגעפארן זייער קאַרס צו באַקומען אַ בעסער קוק. דער טראטואר איז געווען פול מיט מענטשן פון ביידע זייטן.
  
  "בלוטיק גיהנום"
  
  אבער באָ האט נישט אפילו פּאַמעלעך אַראָפּ. א לייכטע שפרונג האט אים צוגעפירט צום שטאם פון א דערביי טאקסי, און דאן איז ער געלאפן איבער איר דאך, ארויפגעשפרונגען אויפן קאפאטע און אריינגעשפרונגען אין דער נעקסטער אין שורה מיט א לויפנדיקן אנהויב. מייַ געשווינד נאכגעגאנגען, נאכגעגאנגען דורך אַלישאַ, געלאזן דרייק הינטער צו זיין שרייַען און קעגן דורך די פאָרמיטל אָונערז.
  
  דרייק איז געווען געצווונגען צו קאַנסאַנטרייט ווייַטער פון נאָרמאַל. ניט אַלע פון די מאשינען זענען די זעלבע און זייער מעטאַל געביטן, עטלעכע אפילו סלאָולי ראָולינג פאָרויס. די ראַסע איז געווען ענג, אָבער זיי זענען שפּרינגען פון מאַשין צו מאַשין, ניצן אַ לאַנג שורה צו באַקומען פאָרויס. מאס ן האב ן זי ך געשטארק ט פו ן בײד ע זײטן . ס'איז געווען גוט, אז קיינער האט זיי דא נישט געשטערט און זיי האבן געקענט זען דעם דערנענטערנדיקן אינטערעקציע פון בראדוויי און 54סטער, דעמאלטס 57סטער גאס. ווען די ענגשאַפט פון קאַרס יזד, באָ ראָולד אויס פון די לעצטע מאַשין און ריזומד זיין לויפן צוזאמען די וועג זיך, מאַי בייַ אים. אַליסיאַ האָט צוריקגעקוקט אויף דרייק.
  
  "נאָר טשעק צו זען אויב איר געפאלן דורך דעם אָפֿן לוקע אין די צוריק."
  
  "יאָ, אַ ריזיקאַליש אָפּציע. איך בין נאָר דאַנקבאַר אַז עס זענען געווען קיין קאַנווערטאַבאַלז דעמאָלט. "
  
  הינטער אן אנדער ינטערסעקשאַן און 57 סטריט, באַטאָנען מיקסערז, דעליווערינג וואַנס און רויט-און-ווייַס באַריערז זענען ליינד. אויב די מאַנשאַפֿט געדאַנק זיי זענען געראָטן, אָדער אַז די לויפן וואָלט זיין ווי גלייך פאָרויס ווי די פריערדיקע, זייער ילוזשאַנז זענען פּלוצלינג שאַטערד.
  
  צוויי מענטשן זענען ארויס פון הינטער אַ דעליווערי טראָק, ביקס שפּיציק גלייַך אויף די לויפער. דרייק האט ניט פאַרפירן אַ שלאָגן. דע ר שטענדיקע ר קאמ ף , ד י יאר ן פו ן קאמ ף הא ט געהא ט זײנ ע חוש ן אויפ ן מאקסי ם או ן געהאלט ן דארט , פיר־און־צװאנציק ע שעה ן א טאג . ד י מענאצנדיק ע פארמע ן האב ן זי ך גלײ ך ארויסגעװיזן , או ן א ן צ ו קװענקלײ ט הא ט ע ר זי ך אנגעקלאפ ט כאפ ט אוי ף זײ , גלייך , פאר ן דערנענטערנדי ק צעמענט ן טראק . אײנע ר פו ן ד י פיסטאל ן הא ט זי ך גערומע ן צ ו דע ר זײט , או ן א צװײטע ר הא ט זי ך געכאפ ט אונטער ן קערפער ם פו ן אײנע ם פו ן ד י מענער . דרייק איז צוריק געשטאכן ווען דער קלאפ איז געלאנדעט אויף דער זייט פון זיין שאַרבן. הינטער זיי, האָט ער געהערט דאָס מאָלן פֿון די רעדער פֿון אַ צעמענט־טראָק, ווען עס האָט זיך שטאַרק צעבראָכן, און דאָס קללה פֿון זײַן דרייווער...
  
  ער האט געזען אַ ריזיק גרוי גוף ווענדן צו אים ...
  
  און ער האָט דערהערט אַלישאַ ס דערשראָקן געשריי.
  
  "מאַט!"
  
  
  קאַפּיטל נייַן
  
  
  דרייק האט נאר געקענט צוקוקן ווי דער אויס-פון-קאנטראל טראק דרייט זיך צו אים. ד י אטאקע ר האב ן זי ך ניש ט אפגעטרעט ן אוי ף א סעקונדע , אי ם באשטאנע ן מי ט א האגל , װײ ל ד י אײגענ ע זיכערקײ ט הא ט ז ײ ניש ט געשטערט . ער איז געווען פּאַנטשט אין די האַלדז, קאַסטן און זונ פּלעקסוס. ער האט געקוקט אויף דעם שװינדלענדיקן קערפער און זיך געפלאגט װי ער איז אים געפלויגן רעכט איבערן קאפ.
  
  דער ערשטער טעראריסט איז אראפגעפאלן צוריק, שטומענדיק, און איז אראפגעקלאפט געווארן פון איינעם פון די רעדער, די אפעקט האט אים צעבראכן דעם רוקן און פארענדיקט זיין סכנה. דער אנדערער האט געבליצט װי דערשטוינט פון דרייק'ס חוצפה, און דאן האט זיך אויסגעדרייט דעם קאפ צום דערנענטערנדן טראק בעט.
  
  די נאסע קלאפינג קלאנג איז געװען גענוג. דרייק האט איינגעזען אז ער איז ארויס פון זינען, און האט דאן געזען דעם שאַרבן פון דעם ערשטן טעראָריסט צעברעכן אונטער די גליטשנדיקע רעדער, ווען דער הינטערשטער פון די טראק האט זיך אויסגעדרייען איבער אים. דער ראַם איז געווען פֿאַרפלאַך, ער קען נאָר האָפֿן. די פינסטערניש האט אלץ אײנגעשלונגען פאר א ברעקל סעקונדע, אפילו דעם קלאנג. די דנאָ פון די טראָק אריבערגעפארן איבער אים, פּאַמעלעך אַראָפּ, פּאַמעלעך אַראָפּ, און דאַן פּלוצלינג אָפּגעשטעלט.
  
  אַליסיאַ ס האַנט דערגרייכט אונטער אים. "ביסטו אין ארדענונג?"
  
  דרייק האט זיך צוגעוועקט צו איר. "בעסער ווי די גייז."
  
  באָ האָט געווארט, כּמעט איבער פון פֿיס צו פֿיס, ווען ער האָט געקוקט אויף זײַן זייגער. "פיר מינוט לינקס!"
  
  ויסגעמאַטערט, ברוזד, סקראַטשט און געשלאגן, דרייק געצווונגען זיין גוף אין קאַמף. דאָס מאָל, אַליסיאַ סטייד מיט אים, ווי אויב סענסינג אַז ער קען באַקומען עטלעכע דיסטראַקשאַן נאָך אַ נאָענט פאַרפירן. זיי בייפּאַסט די טוריסט קראַודז, געפונען סענטראַל פּאַרק דרום און די מאַרעאַ צווישן אַ פּלאַץ פון אנדערע רעסטראַנץ.
  
  מיי האָט אָנגעוויזן אויף אַ צייכן, לעפיערעך אַנאַבטרוסיוו פֿאַר ניו יארק סיטי.
  
  באָ געלאפן פאָרויס. דרייק און די אנדערע האבן אים געכאפט ביי דער טיר. די קעלנערין האָט זיך אַ קוק געטאָן אויף זיי, אויף זייער אָפּגעשפּיגלט אויסזען, אויף זייערע שווערע רעקל און זיך אַרײַנגענומען. פֿון אירע אױגן איז געװען קלאָר, אַז זי האָט פֿריִער געזען חורבן און לײדן.
  
  "דו זאלסט נישט זאָרג," דרייק געזאגט. "מיר זענען ענגליש."
  
  מ׳האט געשיקט א גלאק אין זײן ריכטונג. "יאַפּאַניש".
  
  און באָ האָט איבערגעריסן זײַן זוכן דעם מענער־צימער מיט אַ אויפֿגעהויבן ברעם. "אַוואַדע נישט ענגליש."
  
  דרייק איז געלאָפן ווי גראַציעז ווי ער האָט געקענט דורך דעם נאָך-פאַרמאַכטן רעסטאָראַן, באַרשט זיך אויפן וועג אַ שטול און טיש. ד י מענער־טויזעט ן אי ז געװע ן קלײנ , באשטאנע ן פו ן בלוי ז צװ ײ ורינאַלן און א קלאָזעט. ער האט געקוקט אונטערן שיסל.
  
  "עס איז גאָרנישט דאָ," ער האט געזאגט.
  
  שפּאַנונג געוויזן אויף Beauregard ס פּנים. ער האט אנגעקלאפט די קנעפל אויף זײן זײגער. "צייט איז איבער".
  
  די קעלנערין נעבן איר איז געשפרונגען ווי דער טעלעפאן האט געקלונגען. דרייק האט אויסגעשטרעקט זיין האנט צו איר. "דו זאלסט נישט קאַמיש. ביטע נעמען דיין צייט. "
  
  ער האט געמײנט, אז זי קאן אנטלויפן, אבער אן אינעװײניקער באשטי־ קײט האט איר צוגעװיזן צום רער. אי ן דע ם מאמענ ט אי ז אליש ע ארויסגעקומע ן פו ן פרויע ן צימער , מי ט א באזארגט ן אויסדרוק . "ער איז נישט דאָרט. דאָס האָבן מיר נישט!"
  
  דרייק האט זיך צעמישט ווי ער וואלט געווען געשלאגן. ער האט זיך ארומגעקוקט. קען עס זיין אן אנדער קלאָזעט אין דעם קליינטשיק רעסטאָראַן? טאָמער אַ קאַבינעט פֿאַר עמפּלוייז? זיי וואָלט האָבן צו קאָנטראָלירן ווידער, אָבער די קעלנערין איז שוין אויף די טעלעפאָן. איר אויגן דאַרטעד צו דרייק און זי געבעטן די קאַללער צו וואַרטן.
  
  "עס איז אַ מענטש מיטן נאָמען מאַרש. פֿאַר איר."
  
  דרייק האָט זיך צעוויינט. - האט ער מיך אנגערופן מיט מיין נאמען?
  
  - האט ער געזאגט ענגלענדער. די קעלנערין האט צוגעשלעפט. - דאם האט ער אלץ געזאגט.
  
  באָ האָט זיך געהאַלטן בײַ אים. "און זינט איר זענט לייכט צעמישט, מיין פרייַנד, דאָס איז איר."
  
  "צו דיין געזונט".
  
  דרייק האט זיך געכאפט צום טעלעפאן, מיט איין האנט ריבענדיג זיין באק ווי א כוואליע פון מידקייט און שפאנונג האט געוואשן איבער אים. ווי קען זיי פאַרלאָזן איצט? זיי האָבן באַקומען אַלע מניעות, און נאָך מאַרש קען נאָך זיין פּלייינג מיט זיי אין עטלעכע וועג.
  
  - יא ?
  
  "מאַרש דאָ. זאג מיר יעצט וואס האסטו געפונען?"
  
  דרייק האט געעפנט זיין מויל, און עס האט שנעל פארמאכט. וואס איז געווען די ריכטיגע ענטפער? אפשר האט מארש ערווארטעט דאס ווארט "גארנישט". זאל זיין...
  
  ע ר הא ט זי ך אפגעשטעלט , הא ט זי ך געקװענק ט פו ן ענטפער ט צ ו ענטפערן .
  
  "דערציילט מיר וואָס איר האָט געפֿונען, אָדער איך וועל האָבן די באַפעל צו טייטן צוויי ניו יארקערס אין דער ווייַטער מינוט."
  
  דרייק האט געעפנט דאס מויל. פאַרשילטן עס! "מיר געפונען-"
  
  מאַי איז דאַן אַרויסגעלאָפן פון די ווייבערשע אָפּטריט, זיך אויסגעגליטשט אויף די נאסע טיילז און געפאַלן אויף איר זייט. אין איר האַנט איז געווען אַ קליין ווייַס קאָנווערט. באָ איז געווען ביי איר זייַט אין אַ שפּאַלטן רגע, גענומען דעם קאָנווערט און איבערגעגעבן צו דרייק. מײ איז געלעגן אויפן דיל און שװער געאטעמט.
  
  אַליסיאַ האָט אַ קוק געטאָן אויף איר מיט אַ אָפֿן מויל. "וואו האסטו דאס געפונען, ספרייט?"
  
  "איר האָט געטאָן וואָס זיי רופן אַ 'יינגל קוק', טאַז. און דאָס זאָל קיינעם נישט איבערראַשן, ווײַל דו ביסט סײַ־ווי־סײַ דרײַ פערטל אַ מענטש.
  
  אַליסיאַ האָט געציטערט מיט כּעס אין דער שטילקייט.
  
  דרייק האט זיך געכאפט ווי ער האט געעפנט דעם קאנווערט. "מיר... געפונען... דאָס... פאַרשילטן בליץ פאָר, מאַרש. פאַרשילטן, באָכער, וואָס איז דאָס?"
  
  "גוטע ארבעט. גוטע ארבעט. איך בין אַ ביסל דיסאַפּויניד, אָבער היי, אפֿשר ווייַטער מאָל. איצט נאָר נעמען אַ נאָענט קוק בייַ וסב. דאָס איז דיין לעצט טשעק, און ווי פריער, איר קען וועלן צו איבערגעבן עס צו עמעצער מיט מער סייכל ווי איר אָדער די NYPD.
  
  "איז דאָס די ין פון ... אַ שטיקל?" דרייק האט איינגעזען אז די קעלנערין איז נאך געשטאנען דערנעבן.
  
  מאַרץ האָט זיך אויסגעלאַכט. "אָ, גוט, טאַקע, זייער גוט. לאָמיר נישט אַרויסלאָזן די קאַץ פֿון טאַש, צי? יא עס איז. יעצט הער, איך גיב דיר צען מינוט צו שיקן דעם אינהאלט פונעם בליץ דרייוו צו די וואס זענען בעסער פון דיר, און דאן וועלן מיר אנהייבן פון אנפאנג״.
  
  - ניין, ניין, מיר ווייסן נישט. דרייק האָט זיך געוואונדערט צו מייַ, וואָס האָט געטראָגן אַ קליין באַקפּאַק אין וואָס זיי באַהאַלטן אַ קליינטשיק לאַפּטאַפּ. די יאפאנעזער פרוי האט זיך אויפגעהויבן פון דער ערד און איז צוגעגאנגען.
  
  "מיר וועלן נישט יאָגן אונדזער עקן איבער די שטאָט, מאַרש."
  
  "ממ, יאָ איר וועט. ווייל איך זאג אזוי. אַזוי די צייט גייט דורך. זאל ס שטיוול אַרויף די לאַפּטאַפּ און הנאה וואָס ס ווייַטער, אָוקיי? פינף, פיר..."
  
  דרייק האט א געשלאגן מיט זיין פויסט אויפן טיש ווען די ליניע האט אויסגעשטארבען. צארן האט געקאכט אין זײן בלוט. "הערט, מאַרש -"
  
  די רעסטוראנט פענצטער האט אויפגעריסן, ווען דער פראָנט פענדער פון די וואן איז אריינגעפאלן אין די עסצימער. דאָס גלאז האָט זיך צעבראָכן, און שאַרבן זענען געפֿלויגן אין דער לופט. שטיקלעך האָלץ, פּלאַסטיק און מאָרטער פּלאַצן אין די צימער. דער וואן האט זיך נישט אפגעשטעלט, אריינגעקלאפט אין די רעדער און געברומט ווי א תלמיד פון טויט, ווען ער האט זיך דורכגעפארן אין די קליינע צימער.
  
  
  קאַפּיטל צען
  
  
  דזשוליאן מארש האט געשפירט א שארפע ווייטאג אין מאגן ווען ער האט זיך אראפגערינגלט אויף רעכטס. שטיקלעך פּיצע זענען געפֿאַלן אויף דער פּאָדלאָגע און אַ שיסל מיט סאַלאַט איז געפֿאַלן אויף דער קאַנאַפּע. ער האט זיך גיך אנגעכאפט אין די זייטן, אין גאנצן נישט געקענט אויפהערן לאכן.
  
  דע ר נידעריקע ר טיש , װא ס אי ז געשטאנע ן פא ר אי ם או ן זאיע , הא ט זי ך געציטערט , װע ן א װילד ע פוס ס הא ט זי ך צופעלי ק געשיק ט . זאָוי האָט זיך אָנגעהויבן צו שטיצן אים, געבן אים אַ שנעל פּונקט אויף דער אַקסל, ווען אן אנדער יקסייטינג געשעעניש אנגעהויבן צו אַנפאָולד. ביז איצט, זיי האָבן וואָטשט דרייק און זיין קאָמאַנדע טאַמבאַל אויס פון די עדיסאָן - וואָטשט גאַנץ לייכט ווי אַ מענטש אנגעטאן ווי אַ טוריסט פילמד די געשעעניש פון אַריבער די גאַס - דערנאָך געזען די פראַנטיק לאָך אַרויף בראָדוויי - די היסטעריקאַל סצענע איז געווען מער ספּאָראַדיש. , וויבאלד עס זענען נישט געווען סאך סורוועילס קאמערעס אין וועלכע א לאקאלער טעראריסט האט געקאנט ארײַנברעכן - און דאן, מיט א פארשפארטע אטעם, צוגעקוקט די אטאקע, וואס האט זיך עפעס אנטוויקלט ארום דעם באַטאָנען מיקסער.
  
  אַלע דעם איז פּלעזאַנטלי דיסטראַקטינג. מאַרש האָט געהאלטן אַ דיספּאָוזאַבאַל מאָביל טעלעפאָן אין איין האַנט און זאָוי ס דיך אין דער אנדערער ווען זי געגעסן עטלעכע סלייסיז פון שינקע און מאַשרומז און טעקסט אויף פאַסעבאָאָק.
  
  פאר זײ זײנען געשטאנען דרײ סקרין, יעדער אכצן אינטשעס. די פּאָר איצט געוויזן נאָענט ופמערקזאַמקייט ווי דרייק און פֿירמע צעבראכן אין די קליין איטאַליעניש רעסטאָראַן. מאַרץ האָט אָפּגעשטעלט די צייט און אַ קוק געטאָן אויף די פאַרביק פייערווערק.
  
  - פארשוין, דאס איז נאענט.
  
  - ביסטו יקסייטאַד ?
  
  "יא, רעכט?"
  
  "עס איז אַ נאָרמאַל פֿילם." זאוי האט געפאםט. "אבער איך האָב געהאפט אויף מער בלוט."
  
  "נאָר וואַרטן אַ מינוט, מיין ליבע. ווערט בעסער".
  
  דאָס פּאָרפֿאָלק איז געזעסן און געשפּילט אין אַ פֿאַרדינגענער וווינונג, וואָס האָט געהערט צו איינע פֿון די טעראָר־צעלן; יקערדיק, האָט מאַרש געטראַכט. עס זענען געווען פיר טעראריסטן, פון וועלכע איינער פון זיי האט אויף א פריערדיגער פארלאנג אויפגעשטעלט פאר מערץ א וויוינג געגנט וואס האט אויסגעזען ווי א קינא טעאטער. בשעת די פּיטהיאַן פּאָר האט הנאה צו זען, די מענטשן געזעסן אַוועק צו דער זייַט, ענג אַרום אַ קליין טעלעוויזיע, און סקאַנד דאַזאַנז פון אנדערע טשאַנאַלז, זוכן פֿאַר נייַעס פון נייַעס אָדער ווארטן פֿאַר עטלעכע רופן. מאַרץ האָט נישט געוווּסט און נישט געהאַלטן. ע ר הא ט אוי ך איגנארירט , מי ט אויסטערלישע ר בליק , וויסנדיק , א ז ע ר אי ז א שיינע ר מענטש ן מי ט א אומגעוויינטלעכ ע פערזענלעכקייט , או ן עטלעכ ע מענטש ן - אפיל ו אנדער ע מענע ר - האב ן געפעל ט דע ם סארט פערזענלעכקייט .
  
  זאָוי האָט אים געוויזן אַ ביסל מער אַפּרישייישאַן דורך סליידינג איר הענט אַראָפּ די פראָנט פון זיין באָקסערס. גיהנום, זי האט געהאט שארפע נעגל.
  
  שאַרף און נאָך עפעס ... אַ פאַרגעניגן.
  
  ער האט א מאמענט געשטארקט אין דעם נוקע קעיס - א טערמין וואס ער האט נישט געקענט ארויסקומען פון קאפ, כאטש די קלענערע באמבע איז געווען אין דעם גרויסן רוקן-פאק, און דערנאך האט ער אריינגעשטופט א קאוויאר אין מויל. דע ר טיש־אײדונ ג אי ן פאר ן אי ז פארשטײ ט זיך , געװע ן פראכטפול , באשטאנע ן פו ן אומזיז ע או ן אויםמאםט ע פראדוקטן , אבע ר ז ײ זײנע ן אל ע געװע ן געשמאק .
  
  איז עס געווען אַ יאָדער באָמבע וואָס האָט געשריגן זיין נאָמען?
  
  מאַרש האָט געוווּסט, אַז ס'איז צייט צו שפּילן און האָט גערופן, גערעדט מיט אַ כיינעוודיקע קעלנערין און דערנאָך מיט אַן ענגלענדער מיט אַ געדיכטן אַקצענט. דער גוי האט געהאט אײנעם פון יענע משונהדיקע טײלן פון זײן קול - א זאך וואס האט געשמעקט פון די פויערים - און מארש האט געמאכט פארדרייטע פנימער, פרובירט ארויסצושטעלן דעם וואקאל פון דעם וואקאל. נישט אַן גרינג אַרבעט, און עס ווערט אַ ביסל מער שווער ווען פרויען ס הענט קוועטשן דיין נוטקראַקער שטעלן.
  
  "דערציילט מיר וואָס איר האָט געפֿונען, אָדער איך וועל האָבן די באַפעל צו טייטן צוויי ניו יארקערס אין דער ווייַטער מינוט." מארש האט געשמײכלט װי ער האט דאס געזאגט, איגנארנדיק די פארצערטענע בליקן װאם זײנע תלמידים האבן ארויםגעװארפן איבערן צימער.
  
  דער ענגלענדער האט זיך א ביסל מער געקװענקלט. מאַרץ געפונען אַ רעפטל פון וגערקע וואָס איז געפאלן פון אַ סאַלאַט שיסל און סטאַק עס טיף אין זאָוי האָר. ניט אַז זי קיינמאָל באמערקט. װע ן ד י מינוט ן זײנע ן אריבער , הא ט מאר ץ גערעד ט דור ך דע ר פארברענ ־ טע ר קאמער , געװאר ן אל ץ מע ר אויפגערעגט . נעבן אים איז געלעגן א קאלטע פלאש באלינגער, און ער האט פארבראכט א האלבע מינוט אין א גרויסן גלאז. זאאי האט זיך צוגעכאפט צו אים בשעת זיי האבן געארבעט, און זיי האבן געזופט פון דעם זעלבן גלאז, פארשטייט זיך מיט פאַרקערטע רימען.
  
  "פינף," האָט מאַרץ געזאָגט אין טעלעפאָן. "פיר, דריי ..."
  
  זאָוי ס הענט געווארן ספּעציעל ינסיסטאַנט.
  
  "צוויי".
  
  דער ענגלענדער האט געפרואװט מיט אים מקחן, זיך קלאר געחידושט, װאס פאר א גיהנום טוט זיך. מאַרץ האָט זיך פֿאָרגעשטעלט, אַז דער אויטאָ, וואָס ער האָט אַראַנזשירט, קראַשט דורך די ווינטשויב אין אַ באַשטימטער צייט, צילנדיק איצט, פאַרגיכערט, דערנענטערט זיך צום ניט-סאַספּעקטישן רעסטאָראַן.
  
  "איינער".
  
  און דעמאָלט אַלץ עקספּלאָדעד.
  
  
  קאפיטל עלף
  
  
  דרייק איז צוגעלאפן צו דער וואנט פונעם רעסטאראן, אנגעכאפט די קעלנערין ביי די לענד און זי מיטגעשלעפט. פֿון זײַן ראָלענדיקן קערפּער זײַנען אַרױפֿגעפֿאַלן שערן פֿון גלאז און ציגל. די אנקומענדיגע וואן האט געקוועטשן צו פארגרעסערן די טראקציע, ווען אירע טירעס האבן געטראפען אויפן דיל פונעם רעסטאראן און די מיטן פון די קאר האט זיך געטוישט איבער די פענצטער-ביר, די רוקן איז יעצט ארויף און אריינגעקראכן אין די לינטעל איבערן גלאז. מעטאַל סקרייפּט. די טישן זענען צוזאמגעפאלן. שטולן האבן זיך אויפגעהויבן פאר אים ווי מיסט.
  
  אַליסיאַ האָט אויך רעאַגירט טייקעף דורך גיין אַרום דעם טיש און זיך סליפּינג אַוועק, איר בלויז שאָדן איז געווען אַ קליין שנייַדן אויף איר נידעריקער פוס פון אַ שנעל פליענדיק בוים שערד. מאַי האט עפעס געראטן צו ראָולד איבער די שפּיץ פון די מאָווינג טיש אָן קיין שעדיקן, און באָ געגאנגען איין שריט בעסער, שפּרינגען איבער איר און שפּרינגען פון ייבערפלאַך צו ייבערפלאַך, לעסאָף טיימינג די שפּרינגען אַזוי אַז זיין לעגס און געווער שלאָגן די זייַט וואַנט. אים לאַנד בעשאָלעם.
  
  דרייק האט אויפגעהויבן, די קעלנערין האט געשריגן נעבן אים. אַליסיאַ געקוקט אַקיוזינגלי.
  
  - דו האסט זי געכאפט, צי נײן?
  
  "היט אייך!"
  
  דע ר װאנע ן הא ט זי ך נא ך באװעג ן פאראויס , פארלאם ן מיט ן צװײטן , אבע ר איצ ט הא ט זי ך ארוי ס פו ן דע ר אראפגעלאזטע ר פאסאזשיר ן פענצטער , ארוי ס ד י פי ס פו ן א פיסטאל . אַליסיאַ האָט זיך אַראָפּגעכאַפּט און פֿאַרדעקט. מאי ראָולד צוריק אַ ביסל מער. דרייק האט געצויגן זיין פּיסטויל און פייערד זעקס בולאַץ אין זיין דיסעמבאָדיד אָרעם, די סאָונדס הויך אין די ענקלאָוזד פּלאַץ, רייוולינג די טויבנדיק ברום פון די וואן. באָ איז שוין געווען אין באַוועגונג, אַרומגערינגלט הינטערן אויטאָ. ענדליך האבן די רעדער אויפגעהערט זיך צו דרייען און זיך אפגעשטעלט. צעבראכענ ע טיש ן או ן שטול ן האב ן זי ך געפאל ן פו ן דע ר קאפאטע , אפיל ו פו ן דאך . דרייק האט פארזיכערט אז די קעלנערין איז נישט געשעדיגט געווארן פארן אריבערגיין פאראויס, אבער דעמאלט זענען באָ און מיי שוין געווען ביי די קאר.
  
  באָ האָט צעבראכן דעם שאָפער'ס פענצטער און זיך געראַנגלט מיט דער פיגור. מאַי האָט דורכגעקאָכט דעם אָרט דורך די צעבראכענע ווינטשויב און דאַן אויפגעהויבן אַ שפּאַלטן שטיק פון האָלץ.
  
  "ניין," דרייק אנגעהויבן, זיין קול אַ ביסל הייזעריק. "מיר ברויכן-"
  
  אבער מאי איז נישט געווען אין די שטימונג צו הערן. אנשטא ט הא ט ז י מי ט אזעלכ ע קראפט ן אדורכגעװארפ ן ד י װײטערדיק ע געװער ן דור ך דע ר װינטשײד , א ז ז י הא ט זי ך אי ן ארט , ציטערנדיק , ארײנגעזונקע ן אי ן דע ר שטער ן אי ן ד י שװעםטער . דער מאן'ס אויגן האבן זיך צוריקגעקערט און ער האט אויפגעהערט צו קעמפן מיט בא, דער פראנצויז האט אויסגעזען דערשטוינט.
  
  "ער איז טאַקע געווען מיט מיר."
  
  מאַי האָט זיך אָנגעהויבן. - כ׳האב געמײנט, איך זאל העלפן.
  
  - הילף ? דרייק האט איבערגעחזרט. "מיר דאַרפֿן בייַ מינדסטער איינער פון די מאַמזער לעבעדיק."
  
  "און אויף דעם טאָן," האט אַליסיאַ. "איך בין גוט, טאַ. עס איז פייַן צו זען איר ראַטעווען די קעלנערין ווענדי ס טאָכעס כאָטש.
  
  דרייק האט געביסן די צונג, וויסנדיג אויף א טיפן טיפן שטאפל אז אלישיא האט נאר געמאכט א שפאס פון אים. באװארגארד האט שוין ארויסגעשלעפט דעם דרייווער פון װאגאן און האט ארומגערינגלט אין די קעשענעס. אַליסיאַ געגאנגען צו די מעראַקיאַלאַסלי אַנטאַטשט לאַפּטאַפּ. די וסב בליץ פאָר האָט געענדיקט לאָודינג און געוויזן אַ בינטל פון בילדער, ומרויק בילדער פון זילבער קאַנאַסטערז וואָס געמאכט דרייק ס בלוט לויפן קאַלט.
  
  "עס קוקט ווי די ין פון אַ באָמבע," ער האט געזאגט, ונטערזוכן ווירעס און רילייז. "שיק דאָס צו מאָר איידער עפּעס אַנדערש כאַפּאַנז."
  
  אלישע האט זיך געבויגן איבער דער מאשין, געקלאפט.
  
  דרייק האט געהאָלפן די קעלנערין אויף די פיס. "ביסט איר גוט, ליבע?"
  
  "איך ... איך טראַכטן אַזוי."
  
  "מינץ. איצט ווי וועגן מאַכן אונדז עטלעכע לאַזאַניאַ?
  
  - דער שעף... דער שעף איז נאך ניט אנגעקומען. איר בליק האָט געשוועבט מיט שרעק פאַרן חורבן.
  
  "פאַרשילטן, איך געדאַנק איר נאָר וואַרפן זיי אין די מייקראַווייוו."
  
  "צי ניט זאָרג". מאַי איז צוגעגאַנגען און האָט אַרײַנגעטאָן די האַנט אויף דער קעלנעריןס אַקסל. "זיי וועלן זיין ריקאַנסטראַקטיד. די פאַרזיכערונג געזעלשאַפט זאָל נעמען קעיר פון דעם. "
  
  "איך האף אזוי".
  
  דרייק האט נאכאמאל געביסן די צונג, דאס מאל כדי נישט צו שלאלן. יא, ס'איז געווען א ברכה, אז זיי האבן נאך געאטעמט, אבער מארש מיט זיינע פראנטן האבן נאך אלץ צעשטערט דאס לעבנס פון מענטשן. אן א געוויסן. אָן עטיק און אָן דייַגעס.
  
  עס איז געווען ווי אַ טעלעפאָן ראַנג איבער אַ פּסיכיש קשר. דאס מאָל דרייק געענטפערט דעם טעלעפאָן.
  
  - דו קאפט נאך ?
  
  מארש׳ס שטימע האט אים געװאלט עפעס שלאגן, אבער ער האט דאס פראפעסיאנעלע געטאן. "מיר געשיקט דיין פאָטאָס ווייַטער."
  
  "אָה, ויסגעצייכנט. אַזוי, עס איז געווען דעלט מיט אַ ביסל. איך האָפֿן אַז איר האָט געכאפט עפּעס צו עסן בשעת איר געווארט, ווייַל דער ווייַטער טייל - נו, עס קען טייטן איר.
  
  דרייק האט זיך געכאפט. "איר וויסן מיר האָבן נישט טעסטעד דיין באָמבע נאָך."
  
  "און הערן אַז, איך קענען זען אַז איר ווילן צו פּאַמעלעך די זאכן בשעת איר פּרובירן צו כאַפּן זיך. עס וועט נישט פּאַסירן, מיין נייַ פרייַנד. דאס פאסירט גארנישט. דיין קאַפּס און אגענטן, מיליטער און פייערפייטערז, קען זיין טייל פון אַ געזונט-וילד מאַשין, אָבער זיי זענען נאָך אַ מאַשין, און זיי דאַרפֿן עטלעכע מאָל צו באַקומען אויף שפּור. אַזוי איך נוצן די צייט צו צעטיילן איר. עס איז שיין שפּאַס, צוטרוי מיר. "
  
  "וואָס באַקומען די פּיטהיאַנס פון אַלע דעם?"
  
  מאַרץ האָט געכאַפּט. "אָה, איך טראַכטן איר וויסן אַז די אַרויסגעוואָרפן גרופּע פון ראַגאַמופינס לעצטנס עקספּלאָדעד. איז עס אלץ געווען עפּעס מער באַשטימט? זיי זענען געפירט דורך אַ סיריאַל רעצייעך, סייקאָו-סטאָקער, מעגאַלאָמאַניאַק און ייפערטזיכטיק אָוווערלאָרד. זיי אַלע האָבן זיך אויסגעדרייט צו זיין דער זעלביקער מענטש."
  
  אין דעם מאָמענט, אַליסיאַ לינד נעענטער צו דרייק. ― זאָג אונדז ― װוּ איז דער ממזר?
  
  "אָה, נייַ מיידל. זענט איר בלאָנדע אָדער אַסיאַן? מיסטאָמע בלאָנדע, פון די וועג עס סאָונדס. טייערע, אויב איך וואלט געוואוסט וואו ער איז, וואלט איך אים געלאזט הויט לעבעדיג. טיילער וועבב האט שטענדיק געוואלט בלויז איין זאַך. ער האָט פֿאַרלאָזט די פּיטהיאַנס אין דעם מאָמענט ער איינגעזען ווו צו געפֿינען זיי."
  
  "וואָס איינער איז געווען בייַ די מאַרק?" דרייק געפרעגט, גיינינג ביידע צייט און אינפֿאָרמאַציע איצט.
  
  "דאס אָרט איז אַ פאַקטיש כייוו פון עקל, בין איך רעכט? ימאַדזשאַן אַלע די דילז געמאכט דאָרט וואָס וועט ווירקן די וועלט פֿאַר דעקאַדעס צו קומען.
  
  "ראַמסעס האט אים עפּעס פארקויפט," דרייק געזאגט, טייסטינג.
  
  "יא. און איך בין זיכער אַז די כיטרע פראנצויזיש ווורשט פּאַטייטאָוז שוין דערציילט איר וואָס דאָס שיסל איז געווען. אָדער איר קענט שטענדיק פרעגן אים רעכט איצט.
  
  אַזוי דאָס באשטעטיקט עס. מאַרץ האָט זיי צוגעקוקט, כאָטש ער האָט נישט געהאַט קיין אויגן אין רעסטאָראַנען. דרייק האָט געשיקט אַ קורץ אָנזאָג צו מאָר. "ווי וועגן איר זאָגן אונדז ווו וועב איז געגאנגען?"
  
  "נו, ערנסט, ווער בין איך, פאָקס ניוז? ווייטער וועסטו ביי מיר בעטן געלט".
  
  "איך וועל זיך באזעצן מיט יענעם אריבערטער טעראריסט."
  
  "און צוריק צו דער איצטיקער אַרבעט." מאַרץ האט געזאגט די ווערטער, און דעמאָלט געווען ווי אַמיוזד, פּלוצלינג לאַפינג. "אנטשולדיגט, פּערזענלעך וויץ. אבער איצט מיר זענען פאַרטיק מיט די קאָנטראָל טייל פון די יאָגן. איצט װיל איך אײַך אױסלײגן מײַנע באַדערפֿענישן".
  
  "אזוי נאָר זאָגן אונדז." אַליסיאַ ס קול האָט געבלאזן מיד.
  
  "וואָס איז מאָדנע אין דעם? די באָמבע וועט ופרייַסן אויב איך בין נישט גאָר צופֿרידן. ווער ווייסט, טייערער, אפשר האב איך אפילו באשלאסן דיר צו פארמאגן".
  
  אי ן אײ ן אויגנבליק , הא ט אליש ע זי ך שוי ן געװע ן גרײ ט צ ו גײן , אי ר אויג ן או ן אויסדרו ק האב ן געברענט , א ז ז י זא ל קענע ן אנצינד ן דע ם טריקענע ם װאלד .
  
  "איך וואָלט ווי צו זיין אַליין מיט דיר," זי שושקעט.
  
  מאַרץ האָט זיך אָפּגעשטעלט, דערנאָך גיך געצויגן. "מוזיי פון נאַטוראַל געשיכטע, צוואַנציק מינוט."
  
  דרייק האט געשטעלט זיין זייגער. "און דאן?"
  
  "המממ וואָס?"
  
  "דאס איז אַ גרויס שטיק פון אַרקאַטעקטשער."
  
  "אָ, נו, אויב איר'ווע געקומען אַזוי ווייַט, איך וואָלט פֿאָרשלאָגן צו ויסטאָן אַ זכר זיכערהייט וועכטער מיטן נאָמען José Gonzalez. אײנע ר פו ן אונדזער ע מיטארבעטע ר הא ט נעכט ן נאכט , ארײ ן מײנ ע פאדערונגען . דער אָריגינעלער וועג פון טראַנספּאָרטירן דאָקומענטן, יאָ, און אָן צוריקקערן צום אָפּשיקן".
  
  דרייק האט ניט געענטפערט, מערסט פון אַלע פּאַזאַלד.
  
  "איך ווייס וואָס איר טראַכט," האָט מאַרש געזאָגט, ווידער אַנטפּלעקט אַמייזינג סייכל. "פארוואס ניט נאָר E- בריוו די פאָטאָס צו איר און זאָגן איר וואָס איר ווילט? נו, איך בין אַ מאָדנע מענטש. זיי האָבן מיר געזאָגט אַז איך האָב צוויי זייטן, צוויי מחשבות און צוויי פנימער, אָבער איך בעסער צו זען עס ווי צוויי באַזונדער מידות. אײן טײל איז אײנגעבויגן, דער אנדערער - בײגט. די ווייסט וואס איך מיין?"
  
  דרייק האט זיך געכאפט. "איך ווייס זיכער ווער דו ביסט."
  
  ― גרױס, דאַן װײס איך, אַז איר װעט פֿאַרשטײן, אַז װען איך װעל זען דײַנע פֿיר קערפּערלעך צעריסן אין אַן ערך זיבעצן מינוט, װעל איך זיך פֿילן סײַ איבערראַשנדיק גליקלעך, סײַ שרעקלעך פֿאַרדראָסן. מיט דיר. איצט זייַ געזונט."
  
  די שורה איז צעבראכן. דרייק האט געקליקט אויף זיין זייגער.
  
  צוואַנציק מינוט.
  
  
  קאַפּיטל צוועלף
  
  
  היידן און קינימאקא האבן פארבראכט מיט ראמסעס. דער טעראָריסטישער פּרינץ האָט אויסגעזען נישט אָרט אין זײַן זעקס-פֿיס-קוואַדראַט צעל: שמוציק, צעבראָכענער, און כאָטש דאָך אויסגעמאַטערט, שפּייזט זיך אהין און צוריק ווי אַ קיינעם לייב. היידן האט אנגעטאן איר גוף פאנצער, אָפּגעשטעלט איר גלאָק און ספּער אַממאָ, און געבעטן מאַנאָ צו טאָן די זעלבע. פֿון איצט אָן, עס וועט זיין קיין געלעגנהייַט. ביידע ראַמסעס און מאַרש זענען געווען צו קלוג צו זיין אַנדערעסטאַמאַט.
  
  אפשר איז דער טעראָריסט מיטאָס געווען פּונקט וואו ער האָט געוואָלט זיין.
  
  היידן האט עס געצווייפלט, שטארק געצווייפלט. דער שלאַכט אין דעם שלאָס און די פאַרצווייפלט טויט פון זיין באַדיגאַרד געוויזן ווי פיל ער געוואלט צו אַנטלויפן. אַחוץ דעם, האָט זײַן שם צעשטערט? זאָל ער ניט זיין פאַרצווייפלט צו פאַרריכטן די שעדיקן? טאָמער, אָבער דער מענטש איז נישט חרובֿ צו די פונט ווו ער קען נישט צוריקקריגן. היידען האָט אים צוגעקוקט גיין ווי קינימאַקאַ האָט זיי געבראַכט אַ פּאָר פּלאַסטיק שטולן.
  
  "עס זענען יאָדער וועפּאַנז אין דעם שטאָט," האָט הייַדען געזאָגט. "וואָס איך בין זיכער איר וויסן ווייַל איר געמאכט אַ אָפּמאַך מיט טיילער וועב און דזשוליאַן מאַרש. איר זענט אין דער שטאָט, און אויב די צייט קומט, מיר וועלן מאַכן זיכער אַז איר זענט נישט ונטערערד. דאָך, דיין אנהענגערס טאָן ניט וויסן אַז איר זענט מיט אונדז ... "זי לאָזן עס הענגען רעכט דאָרט.
  
  ראמסעס האט זיך אפגעשטעלט, געקוקט אויף איר מיט מידע אויגן. "איר מיינט, פאַרשטייט זיך, אַ אָפּנאַר וואו מײַנע מענטשן וועלן באַלד אומברענגען מאַרש, פאָדערן פאַראַנטוואָרטלעכקייט פאַר דער באָמבע און עס אויפבלאָזן. איר מוזן וויסן דעם פון וועבב און זיין באַדיגאַרד, ווייַל זיי זענען די בלויז וואָס האָבן געוואוסט. און איר אויך וויסן אַז זיי וואַרטן נאָר אויף מיין באַפֿעל. ער האט גענוצט װי פאר זיך.
  
  היידן האט געווארט. ראמסעס איז געווען קלוג, אבער דאס האט נישט געמיינט אז ער וועט נישט שטרויכלען.
  
  "זיי וועלן ופרייַסן," האט געזאגט ראַמסעס. "זיי וועלן מאַכן זייער אייגן באַשלוס."
  
  "מיר קענען מאַכן דיין לעצטע שעה כּמעט אַנבעראַבאַל," האָט קינימאַקאַ געזאָגט.
  
  "איר וועט נישט מאַכן מיר באָטל מאַכן דעם," ראַמסעס געזאגט. "אפילו דורך פּייַניקונג. איך וועל נישט האַלטן דעם יקספּלאָוזשאַן. "
  
  "וואס ווילסטו?" האט היידן געפרעגט.
  
  "עס וועט זיין נאַגאָושייישאַנז."
  
  ז י הא ט אי ם אויסגעלערנט , א קוקנדי ק מי ט זי ך אי ן דע ר געזיכ ט פו ן דע ם נײע ם שונא ט פו ן דע ר װעלט . ד י דאזיק ע מענטש ן האב ן גארניש ט געװאל ט צוריק , ז ײ האב ן ניש ט געװאל ט פארהאנדלען , או ן ז ײ האב ן געגלויבט , א ז דע ר טויטע ר אי ז נא ר א שריט , צ ו עפע ם א גן־עדן . וואוהין פירט דאס אונז?
  
  טאַקע, ווו? זי האט געפאםט נאך איר געװער. "א מענטש וואס וויל גאָרנישט מער ווי צו טוען מאַסע מאָרד איז גרינג צו האַנדלען מיט," זי געזאגט. - מיט א קויל אין קאפ.
  
  ראמסעס האט צוגעדריקט זײן פנים צו די שטעקלעך. "דעריבער גיי פאָרויס, מערב הור."
  
  היידן האט נישט געדארפט זיין קיין מומחה צו לייענען דעם משוגעת און ברען, וואס האט געלויכטן אין די נשמהלאזע אויגן. א ן א װארט , הא ט ז י געטוי ט ד י טעמע , או ן אי ז ארוי ס פו ן צימער , פארשפארטנדי ק ד י דרויסנדיק ע טיר .
  
  קיינמאָל זיין צו אָפּגעהיט.
  
  אין דער ווייַטער צימער איז געווען ראבערט פּרייס ס צעל. זי האָט באַקומען דערלויבעניש צו האַלטן דעם סעקרעטאַר דאָ ווייַל פון די אָט-אָט סאַקאָנע און זיין פּאָטענציעל ראָלע אין עס. ווען זי און קינימאַקאַ זענען אריין אין די צימער, פּרייס האט איר אַ כאָטיש קוק.
  
  "וואָס טאָן איר וויסן וועגן די באָמבע?" - האט זי געפרעגט. "און פארוואס זענען איר געווען אין דער אַמאַזאָן, באזוכן דעם טעראָריסט באַזאַר?"
  
  פּרייז איז איינגעזונקען אין זיין בויגן. "איך דאַרף אַן אַדוואָקאַט. און וואס מיינט איר? באָמבע?"
  
  "יאָדער באָמבע," האָט היידן געזאָגט. "דאָ אין ניו יארק. העלף זיך, איר שטיק דרעק. הילף זיך רעכט איצט דורך דערציילן אונדז וואָס איר וויסן. "
  
  "עמעס". פרייס האט ארויפגעגליטשט די אויגן. "איך טאָן ניט וויסן עפּעס".
  
  "איר באגאנגען טריזאַן," קינימאַקאַ געזאגט, מאָווינג זיין גוף נעענטער צו דער אַפּאַראַט. ― װילט איר אַזױ געדענקט װערן? אַן עפּיטאַף פֿאַר דיין אייניקלעך. אָדער וואָלט איר אלא זיין באקאנט ווי אַ פּעניטענט וואָס געהאָלפֿן ראַטעווען ניו יארק?
  
  "קיין ענין ווי קיוט איר זאָגן עס," פּרייס 'ס קול ראַטאַלד ווי אַ קוילד שלאַנג. "איך בין נישט געווען ינוואַלווד אין קיין נאַגאָושייישאַנז וועגן די "באָמבע" און איך טאָן ניט וויסן עפּעס. איצט ביטע, מיין אַדוואָקאַט.
  
  "איך וועל דיר געבן א צייט," האט היידן געזאגט. ― דאַן גײ איך אַרױסלײגן ראַמסעס און דיר אין אײן צעל. איר קענען קעמפן עס. לאָמיר זען, ווער רעדט ערשט. ער וויל בעסער שטאַרבן ווי לעבן, און יעדער לעבעדיקע נשמה וויל ער מיטנעמען מיט זיך. איר? נאָר מאַכן זיכער אַז איר טאָן ניט באגאנגען זעלבסטמאָרד."
  
  פּרייס געקוקט פלאַסטערד, לפּחות דורך עטלעכע פון איר ווערטער. ― אָן אַן אַדוואָקאַט?
  
  היידן האט זיך אומגעקערט. - פאקט דיר.
  
  דער סעקרעטארין האט נאך איר געקוקט. היידן האט אים אינעווייניג פארשפארט און זיך דאן אויסגעדרייט צו מאנו. "קיין געדאנקען?"
  
  "איך ווונדער אויב וועב איז ינוואַלווד אין דעם. ער איז די גאנצע צייט געווען א פיגור".
  
  "נישט דאָס מאָל, מאַנאָ. וועבב גייט אונז אפילו נישט נאכגיין. איך בין זיכער אז ס'איז אלעס ראמסס און מארש״.
  
  "אזוי וואָס איז ווייַטער?"
  
  "איך טאָן ניט וויסן ווי אַנדערש מיר קענען העלפֿן דרייק און די גייז," האָט היידן געזאָגט. "די מאַנשאַפֿט איז שוין אין די מיטן פון עס אַלע. כאָומלאַנד האט גענומען זאָרגן פון אַלץ אַנדערש, פון קאַפּס קיקינג אַראָפּ טירן צו ספּיעס באַהאַלטן הינטער שווער-ערנד געלט, צו בויען אַן אַרמיי און די אָנקומען פון NEST, די נויטפאַל יאָדער שטיצן מאַנשאַפֿט. די פאליציי זענען אומעטום, מיט אלעס וואס זיי האבן. די סאַפּערז זענען אויף הויך פלינק. מיר מוזן געפֿינען אַ וועג צו ברעכן ראַמסעס. "
  
  "האָסט אים געזען. ווי צו ברעכן אַ מענטש וואס טוט נישט זאָרגן אויב ער לעבט אָדער שטאַרבן?
  
  היידן האט זיך אויפגעהערט מיט כעס. "מיר האָבן צו פּרובירן. אָדער וואָלט איר אלא נאָר געבן אַרויף? אַלעמען האט אַ צינגל. דעם וואָרעם איז אויף עפּעס. זײן צושטאנד, זײן לעבנס־שטײגער, פארבארגן משפחה? עס מוזן זיין עפּעס וואָס מיר קענען טאָן צו העלפן. "
  
  קינימאקא האט געוואלט אז זיי זאלן קענען צייכענען אויף קארין בלייק'ס קאמפיוטער דערפאַרונג, אָבער די פרוי איז נאָך געווען איינגעזויגן אין איר פאָרט בראַג רעזשים. - לאמיר גײן זוכן א ארבעט.
  
  "און דאַוונען מיר האָבן צייַט."
  
  "זיי ווארטן פֿאַר ראַמסעס צו געבן די פאָרויס. מיר האָבן עטלעכע מאָל."
  
  ― איר האָט אים אַזױ גוט געהערט, װי איך, מאַנאָ. גיכער אָדער שפּעטער וועלן זיי הרגענען מאַרש און אים בלאָזן."
  
  
  קאַפּיטל דרייצן
  
  
  דאַהל האָט צוגעהערט צו קאָנפליקטינג קאָמוניקאַציע ווען סמיט פארטריבן זייער מאַשין דורך די פאַרנומען גאסן פון מאַנהאַטטאַן. צו ם גליק , האב ן ז ײ ניש ט געדארפ ט גײ ן װײט , או ן ניש ט אל ע באט ן ארטעריע ן זײנע ן געװע ן אינגאנצ ן פארשטאפט . עס האָט אויסגעזען ווי אַ גאַנצע קאָלעקטיוו פון פײַפן-בלאָווערס איז געווען ינוואַלווד פֿאַר דעם, פון די לאָואַסט סניץ אין די סלאַמז צו די ריטשאַסט, ומערלעך ביליאַנער און אַלעמען אין צווישן. דא ם הא ט געבראכ ט א הויפע ן מי ט סתירהדיק ע מעסעדזשע ן אבע ר אי ן דע ר הײמלאנד , הא ט מע ן געטא ן אל ץ מעגלע ך צ ו שײד ן ד י פארלאז ע פו ן ד י פארקרימט ע .
  
  "צוויי פון די באקאנט סעלז האָבן נאָענט טייז צו אַ נירביי מאָסקווע," מאָר דערציילט דאַהל אין זיין עאַרפּיעסע. ער האט דיקטירט די אדרעס. "מיר האָבן דאָרט אַן אַנדערקאַווער אַגענט, כאָטש ער איז גאַנץ נייַ. זאגט אַז דאָס אָרט איז געווען אפגעזונדערט אַלע טאָג. "
  
  דאַהל איז קיינמאָל געווען אַ מענטש וואָס איז ביכולת צו טרעפן עפּעס. "וואָס טוט דאָס טאַקע מיינען אין מאָסקווע טערמינאָלאָגיע?"
  
  "וואס מיינט עס? דאָס הײסט, גאָט, גײ אַהין און רײַסט װײניקסטנס אײנס פֿון ראַמסעס צעלן".
  
  "ציווילע אַקטיוויזם?"
  
  "עס איז נישט פיל צו רעדן וועגן. אבער ווער עס איז דאָרט, עס איז אַנלייקלי אַז ער לייענט תפילות. זוכן אַלע נוצן רומז און ונטערערד טשיימבערז. און גרייט זיך. מייַן בויפרענד טוט נישט באַקומען עס אָפט פאַלש, און איך צוטרוי זיין ינטוישאַן פֿאַר דעם.
  
  דאל האט איבערגעגעבן די אינפארמאציע און אריין די קאארדינאַטעס אין די גפּס. צומ גליק, זיי זענען כּמעט אין די שפּיץ פון די מאָסקווע, און סמיט פארקערט די סטירינג ראָד צו די צאַמען.
  
  "השגחה," לאָראַן געזאגט.
  
  "דער נאָמען איך געגעבן צו מיין אַלט קאַטאַנאַ." קנזי האט א זיפצן געטאן, געדענקט.
  
  דאהל האט פארשטרעקט די בענדלעך. "מיר זענען גרייט? דער זעלביקער בויען. מיר שלאָגן שווער און שנעל, מענטשן. עס וועט זיין קיין רחמנות".
  
  סמיט האט אויסגעלאשן דעם מאטאר. "עס זענען קיין פראבלעמען מיט מיר."
  
  דער מאָרגן האָט זיי נאָך באַגריסט, ווען זיי זײַנען אַרויס פֿון וואַגאָן און שטודירט דעם מאָסקווער איבערן וועג. נעב ן אי ז געװע ן א רויטע ר או ן װײס ע אויסגאנג , װא ס הא ט ארויסגעגעב ן פארע . די געביידע, וואָס איז ליגן אויף די שיידוועג, איז געלאפן צוזאמען ביידע גאסן, זייַן פאַרביק פֿענצטער און ילאָנגגייטאַד פאַסאַד טייל פון די קהל. אויפן דאַך פון דער געביידע איז געווען אַ קליין מינאַרעט, מאָדנע און כּמעט געשריגן קעגן דעם הינטערגרונט פון די אַרומיק באַטאָנען פאַסאַדז. דע ר ארײנגאנ ג פו ן דע ר גאס , אי ז געװע ן דור ך א פא ר גלעזערנע ר טירן .
  
  "מיר גייען אַרײַן," האָט דאַהל געזאָגט. "איצט מאַך."
  
  ז ײ האב ן מי ט אויםגעשטרעקט ע געװער ן מי ט אויסגעשטרעקטע ע געװער ן זי ך מי ט צװיש ן זי ך אריבערגעגאנגע ן דע ם װעג . א פּויזע איצט קען קאָסטן זיי אַלץ.
  
  "גרויס אָרט," סמיט קאַמענטאַד. "עס איז שווער צו געפֿינען אַ באשלאסן גרופּע ין דאָרט."
  
  דאהל האט זיך פארבינדן מיט מור. "מיר זענען אין פּלאַץ. האָט איר עפּעס אַנדערש פֿאַר אונדז?"
  
  "יא. מייַן מענטש אַשורז מיר אַז די סעלז זענען ונטערערד. ער איז נאָענט צו זיין אנגענומען, אָבער נישט גענוג נאָענט צו העלפן אונדז הייַנט."
  
  דאהל האט איבערגעגעבן די נייעס ווען זיי זענען אריבערגעגאנגען אן אנדערן טראטואר און ארויסגעשטופט די פראָנט טירן פון דער מאָסקווע. מיט העכערע חושים האבן זיי זיך לאנגזאם אריבערגעצויגן אינעווייניג, די אויגן האבן זיך צוגעשטעלט צום א ביסל טונקעלער ליכט. די װײסע װענט און סטעליע האבן אפגעשפיגלט ליכט, צוזאמען מיט גאלדענע לאמפן און א רויטן און גאלדענער טעפּעך. דאס אלעס האט זיך געפונען הינטערן רעגיסטראציע-געביט, וואו דער מאן האט אויף זיי געקוקט מיט אומבאהאלטענע חשד.
  
  - קען איך דיר העלפן?
  
  דאהל האט דערלאנגט זיין SPEAR ID. "יאָ, איר קענט. איר קענט אונדז ברענגען צו דיין סוד ונטערערד אַרייַנגאַנג."
  
  דער אַדמיניסטראַטאָר איז געווען צעמישט. ― װאָס איז דאָס, אַ װיץ?
  
  ― טרעט אַװעק ― האָט דאַהל אױסגעשטרעקט זײַן האַנט.
  
  "היי, איך קען נישט לאָזן איר -"
  
  דאהל האט אויפגעהויבן דעם מאן בײם העמד און אים אװעקגעשטעלט אויפן קאנצעל. "איך טראַכטן איך געזאגט שריט באַזונדער."
  
  די קאָלעקטיוו האָט זיך געאײַלט פאַרבײַ און אַרײַנגעגאַנגען אין דער הויפּט־געביידע פֿון דער מאָסקווער. די געגנט איז געווען ליידיק און די טירן פון די צוריק זענען פארשפארט. דאַהל האָט געווארט אויף דעק פון סמיט און קנזי און דאַן זיי צוויי מאָל קיקט. דאָס האלץ האָט זיך צעשפּאַלטן און די פּאַנעלס זײַנען געפֿאַלן צום דיל. אי ן דע ם מאמענ ט הא ט מע ן זי ך דערהער ט פו ן פויע ר הינטער ן פויע ר גערויש ע או ן גערודער . ד י טא ג הא ט זי ך פארנומע ן פאזיציע ס , באדעק ט ד י טעריטאריע . דריי סעקונדעס זענען דורכגעגאנגען, און דאַן די ספּעצנאַז קאַמאַנדער ס פּנים און העלם פּאָפּ אויס פון הינטער די זייַט וואַנט.
  
  - דו ביסט דאל?
  
  דער שוועדישער האָט געטשעפּעט. - יא ?
  
  "מור האָט אונדז געשיקט. HIT. מיר זענען דאָ צו שטיצן דיין שפּיל. "
  
  "אונדזער פּיעסע?"
  
  "יא. נייַ אינפֿאָרמאַציע. איר זענט אין דעם אומרעכט פאַרשילטן מאָסקווע, און זיי גראָבן אין שיין טיף. עס וואָלט נעמען אַ פראָנטאַל באַפאַלן צו קלאַפּן זיי אויס. און מיר צילן צו די פיס."
  
  דאהל האט עס נישט געפעלט, אבער ער האט פארשטאנען דעם פראצעדור, די עטיקעט פון ארבעטן דא. עס האט נישט שאַטן אַז SWAT האט שוין אַ בעסער פּלאַץ.
  
  "ווייַז מיר דעם וועג," דאַהל געזאגט.
  
  "אונז זעמיר. די ריכטיקע מאָסקווע איז אַריבער דעם וועג. "
  
  "אויף דער אַנדערער זייט..." האָט דאַהל געשוואוירן. "פאַרשילטן ומזין מיט גפּס."
  
  "זיי זענען שיין נאָענט צו יעדער אנדערער." דער אָפיציר האָט אַ שמייכל געטאָן. "און דאָס ענגליש שווערן וואָרט וואַרמס די נשמה, אָבער איז נישט צייט פֿאַר אונדז צו רירן אונדזער פאַרשילטן אַסעץ?"
  
  מינוטן זענען דורכגעגאנגען ווי די טימז האָבן זיך אויסגעמישט און געשאפן אַ ריידינג פּאַרטיי ווען זיי זענען אַריבער די וועג ווידער. איינמאל פארזאמלט, איז נישט קיין צווייטע פארשוואונדן געווארן. א פולשטענדיק אַטאַקע האָט זיך אָנגעהויבן. די מענער האבן אטאקירט די פאקאדע פונעם געביידע, ארויסגעווארפן די טירן און זיך אריינגעריסן אין פויער. די צווייטע כוואַליע איז דורכגעגאנגען דורך זיי, פאַנס אויס אין זוכן פון די לאַנדמאַרקס וועגן זיי דערציילט. ווי נאר מען האט געפונען די בלויע טיר, האט דער מאן דערויף געלייגט אן אויפרייס און עס אויפגעבלאזן. עס איז געווען אן אויפרייס, אסאך ברייטער ווי דאהל האט זיך געריכט, אבער מיט א ראדיוס אויף וואס די ספעציעלע קרעפטן האבן קלאר גערעכנט.
  
  "בואָביטראָפּ," האָט דער פירער אים געזאָגט. "עס וועט זיין מער פון זיי."
  
  דער שוועדישער האט א ביסל גרינגער געאטעמט, שוין וויסנדיג דעם ווערט פון אונטערקאווער אגענטן און יעצט נישט פארגעסן זיי צו געבן. ונדערקאַווער אַרבעט איז געווען איינער פון די מערסט ינסידיאַס און לעבן-טשאַנגינג מעטהאָדס פון די פּאָליצייַ. ע ס אי ז געװע ן א זעלטענע ר או ן װערטפולע ר אגענט , װא ס הא ט געקענ ט אינפילטריר ט דע ם שונא , או ן דערמי ט ראטעװע ן לעבנס .
  
  סוואַט איז אריין אין די כּמעט חרובֿ פּלאַץ, און דאַן זיך אויסגעדרייט צו די ווייַט טיר. ע ס אי ז געװע ן אפ ן או ן פארדעק ט װא ם אי ז קלאר ע געװע ן דע ר ארײנגאנ ג צו ם קעלער . ווען דער ערשטער מענטש איז דערנענטערט געווארן, האבן זיך ארויסגעקלונגען פון אונטן שיסער, און די קויל האט ריקאשעט ארום דעם צימער.
  
  דאהל האט א קוק געטאן אויף קנזי. "קיין געדאנקען?"
  
  "איר פרעגן מיר? פארוואס?"
  
  "אפֿשר ווייַל איך ימאַדזשאַן ווי איר זיך וועט האָבן אַזאַ אַ צימער."
  
  ― שלאָגט נישט אַרום דעם קוסט, פֿאַרשילטן, דאַל, אקעי? איך בין נישט דיין מאַנואַל שמוגלער. איך בין דא נאר װײל... װײל -״
  
  ― יאָ, װאָס ביסטו דאָ?
  
  "איך וואָלט טאַקע ווי צו וויסן. אפֿשר איך זאָל לאָזן ... "זי כעזיטייטיד, דעמאָלט סיפט. ― זע, אפֿשר איז דאָ אַן אַנדער װעג אינעװײניק. אַ קלוג פאַרברעכער וואָלט נישט גיין אַראָפּ דאָרט אָן אַ זיכער אַנטלויפן מאַרשרוט. אבער מיט פאַקטיש טעראָריסט סעלז? ווער ווייסט מיט די סויסידאַל מאַמזער?
  
  ― מיר האָבן נישט קײן צײַט צו טראַכטן, ― האָט געזאָגט דער ספּעצנאַז קאָמאַנדיר, זיך געזעצט לעבן אים. "פֿאַר די גייז, עס איז ראָולערבאַלל."
  
  דאַהל האָט צוגעקוקט ווי דער קאָלעקטיוו האָט אַרויסגעצויגן פלאַשבאַנג גראַניידז בשעת ער האָט באַטראַכט קנזי'ס ווערטער. בכוונה האַרב, ער געגלויבט אַז זיי האַלטן אַ קאַרינג האַרץ, אָדער בייַ מינדסטער די צעבראכן רעמנאַנץ פון איינער. קנזי האט געדארפט עפעס צו העלפן צוזאמענשטעלן די שטיקלעך - אבער ווי לאנג האט זי געקענט זוכן אן פארלוירן אלע האפענונג? אפשר איז די דאזיקע שיף שוין צעבראכן געווארן.
  
  SWAT האָט סיגנאַלד אַז זיי זענען גרייט און דאַן געמאכט אַ משוגע פאָרעם פון גענעם מיט אַ ווודאַן לייטער. ווען די גראנאטן האבן אראפגעשפרונגען און דערנאך אויפגעריסן, האבן די מאנשאפט גענומען די פירן, דאהל האט ארויסגעשטופט דעם קאמאנדיר פון די פאליציי.
  
  סמיט פּושט פאַרביי. - מאַך די אײזל.
  
  לויפנדי ק הא ט מע ן ז ײ גלײ ך באגעגנ ט מי ט אויטאמאטיש ע פײער . דאהל האט געכאפט א בליק פון די שמוץ דיל, די טיש פיס, און וואפן קרייטן, איידער ער האט זיך באוואוסטזיכטיג אראפגעגליטשט פיר שטאק אין א רודערן, ארויסגעצויגן זיין פּיסטויל און צוריקגעברענגט פייער. סמיט האָט זיך אַרײַנגעבויגן פֿאַר אים, זיך אַרײַנגערוקט צו דער דנאָ און זיך געקראָכן צו דער זײַט. ד י ספעצנאז־מאנשאפט ן האב ן זי ך געצויג ן פו ן הינטן , זי ך גענומע ן או ן זי ך ניש ט געצויג ן אי ן דע ר פײע ר ליניע . קויל ן האב ן זי ך צוריקגעקער ט שאס ן נא ך שאָס , טויטלעכ ע װאלע ן האב ן דורכגעפיר ט דע ם קעלער , או ן אויסגעריס ן שטיקע ר פו ן ד י געדיכט ע װענט . ווען דאַהל האָט געטראָפן די ערד גאָר אין דנאָ, האָט ער גלייך אָפּגעשאַצט דעם שריפט.
  
  עס זענען געווען פיר מיטגלידער פון דער צעל, וואָס גלייַכן וואָס זיי האָבן געזען אין די פריערדיקע צעל. דריי זענען געווען אויף די קני, בלוטיגנדיק פון די אויערן, די הענט צוגעדריקט צו די שטערן, בשעת דער פערט האט זיך באוויזן אומבאדינט און האט שטארק געשאסן אויף די אטאקעס. טאָמער די אנדערע דריי זענען קאַווערינג אים, אָבער דאַהל טייקעף געפונען אַ וועג צו באַקומען אַ לעבעדיק אַרעסטאַנט און גענומען ציל אויף די שיסער.
  
  "אוי ניין!" דער SWAT פירער איז ינאַקספּליסאַבלי סוועפּט ביי אים.
  
  "היי!" דאַהל האָט גערופֿן. "וואס-"
  
  אינמיטן די ערגסטע סארט גיהנום קענען נאר די, וואס האבן עס פריער איבערגעלעבט, אקטן אן א פויז. דע ר ספעצנאז־פירע ר הא ט קלארע ר באמערק ט דע ם שילד , עפע ס באקאנט , או ן הא ט נא ר געטראכט , װעג ן דע ם לעב ן פו ן זײנ ע חברים . ווען דאהל האט געצויגן דעם אייגענעם צינגל, האט ער געזען ווי דער טעראריסט האט אראפגעווארפן א באלאדענטן גראנאט פון איין האנט בשעת ער האט אוועקגעווארפן זיין וואפן מיט דער צווייטער.
  
  - פאר ראמסעס! - האט ער געשריגן.
  
  דער קעלער איז געווען אַ טויט טראַפּ, אַ קליין צימער ווו די באשעפענישן צוציען זייער רויב. עס זענען אנדערע טראַפּס צעוואָרפן אַרום די צימער, טראַפּס וואָס וועט גיין אַוועק ווען די שראַפּנעל יקספּלאָודז. דאַהל האָט דערשאָסן דעם טעראָריסט צווישן די אויגן, כאָטש ער האָט געוווּסט, אַז דער האַווייַע איז ריין אַקאַדעמישע - דאָס וועט זיי נישט ראַטעווען.
  
  ניט אין דעם קליינטשיק ציגל-וואָלד צימער, ענג ווי די לעצטע סעקונדעס ציילן אַראָפּ איידער די גראַנייד יקספּלאָודז.
  
  
  קאַפּיטל פערצן
  
  
  דאהל האט געזען אז די װעלט איז ארײנגעפאלן אין פינצטערניש. ע ר הא ט געזע ן , װ י ד י צײ ט הא ט זי ך געפאםט , װ י ד י קלעפ ן פו ן יעד ן לעבעדיק ן הארץ , הא ט זי ך געמאסטן , אי ן אומענדלעכ ע מאמענטן . ווען דער גראנאט האט זיך אראפגעשפרונגען, ארויסגעשלעפט שטויב און שמוץ פונעם דיל אין א קליינטשיק שוועמל וואלקנס, איז איר קויל אריין אין דעם טעראריסט'ס שאַרבן, דונערנדיק ארום איידער ער האט ארויסגעשלעפט פון זיין רוקן און געקלאפט די וואנט אין א ברייטן קוואל פון בלוט. דער קערפער האט זיך אפגעשװאכט, דאם לעבן איז שוין אװעק. דער גראנאט איז געפאלן אויף א צווייטן ריקאשעט, און דאהל האט אנגעהויבן ארויסציען די ביקס פון זיין פנים.
  
  עס זענען געבליבן טײַערע סעקונדעס.
  
  די דריי טעראריסטן זענען נאך געבליבען אויף די קני, געקרעכצט און באזיגט, און זיי האבן נישט געקענט זען וואס ס'קומט. די SWAT גייז געפרוווט צו קאָנטראָלירן זייער שטופּ אָדער קריכן צוריק אַרויף די טרעפּ.
  
  סמיט האָט אויסגעדרייט זיין בליק צו דאַהל, די לעצטע זעאונג פון זיין לעבן.
  
  דאַהל האָט געוואוסט אַז קענסי, לאָראַן און יאָרגי זענען אין די שפּיץ פון די טרעפּ, און פֿאַר אַ מאָמענט ער געהאפט אַז זיי זענען ווייַט גענוג אַוועק פון ערד נול.
  
  און נאָך, דאָס איז אַלע פֿאַר מיין קינדער ...
  
  דער גראנאט האט אויפגעריסן ביים שפיץ פונעם צווייטן ריקאשעט, דער קלאנג איז מאמענטאל דער שטארקסטער, וואס דער שוויד האט אמאל געהערט. דאַן אַלע די סאָונדס פּלוצלינג סטאַפּט ווי דער געדאַנק פאַרשווונדן ...
  
  די אויגן זײנען געװען פארפעסטיקט אויפן פראנט און ער האט נישט געגלויבט װאם זײ זעען.
  
  דער SWAT פירער האט גענומען לויפן מיט אלע כוחות וויסנדיג וואס ס'קומט און איז געווען באשלאסן צו ראטעווען אזויפיל מענטשן ווי ער קען, גלייך איינגעזען אז ער איז דער איינציגסטער מענטש וואס קען דאס טאן. זײ ן לויפ ן הא ט אי ם אויפגעהויב ן איבע ר דע ר גראנאט , הא ט אי ם געלאז ט פאל ן גלײ ך אוי ף איר , אי ן דע ר שפאל ט סעקונדע , אײדע ר ע ס הא ט זי ך אויפגעריסן . עס האט אויסגעפוצט דורך דעם קעוולאר, פלייש און ביין, אבער נישט געטראפען די וואס זענען געשטאנען געבונדן צו אן ארט אין צימער. די יקספּלאָוזשאַן איז געווען מאַפאַלד און דעמאָלט סאַבסיידיד.
  
  דאהל האט אויסגעקלאפט אין האלדז, נישט געקענט גלייבן די אייגענע אויגן. די אומלעגאַלקייט פֿון זײַנע חברים האָט אים שטענדיק דערנידעריקט, אָבער דאָס איז געווען אויף אַן אַנדער שטאַפּל.
  
  איך ווייס נישט... איך האב אפילו נישט געוואוסט זיין נאמען.
  
  דאך האבן די טעראריסטן געקניפט פאר אים.
  
  דאַהל איז אַראָפּגעלאָפֿן מיט די לעצטע טרעפּ, טרערן האָבן אָנגעפֿילט די אויגן, אַפֿילו ווען ער האָט אַרײַנגעטאָן די דרײַ מענער אַרײַן אויף די רוקן. סמיט האט צעריסן די רעקל. עס זענען געווען קיין יקספּלאָוסיוו וועסטל צו זיין געזען, אָבער איין מענטש פּיאָומד אין די מויל אפילו ווי סמיט קניען לעבן אים. דע ר אנדערע ר הא ט זי ך צעװײנט . דע ר דריטע ר אי ז געװע ן צוגעדריק ט צ ו דע ר ערד , אומבאװעגנדיק . דאל האט באגעגנט דעם פּאָליארן היטל-שוידערלעכן בליק פון אַ מענטש מיט זיין אייגענער האַס. קענזי איז צוגעגאנגען און געכאפט דעם שוועדישן אויפמערקזאמקייט מיט אנקוקן אויף דאהל, אירע אייזיקע בלויע אויגן אזוי קלאר און קאלט און איבערפולט מיט געפילן, אז זיי האבן אויסגעזען ווי א ווייטע, פארטאענדיקע לאנדשאפט, און האט געשמעקט די איינציקע ווערטער, וואס זי האט געקאנט פירן מיט די ליפן.
  
  "ער געראטעוועט אונדז דורך קרבן זיך. איך... איך פֿיל זיך אַזױ פעלער, אַזױ טרויעריק אין פֿאַרגלײַך מיט אים".
  
  דאַהל, אין אַלע זיינע טעג, קיינמאָל פּרוווד נישט קענען צו באַמערקן. ער האט עס איצט.
  
  סמיט האט געזוכט אלע דריי מענער, געפונען נאך גראנאטן, קוילען און קליינע געווער. ד י פאפיר ן או ן צעטלע ן אי ן זײנ ע קעשענעס , זײנע ן אל ע געװע ן צעקרײמט , הא ט ד י פארזאמלט ע מענטש ן אנגעהויב ן זי ך ארומצורוקן .
  
  אנדער ע זײנע ן צוגעקומע ן צ ו זײע ר געפאלענע ר פירער , ד י קעפ . איין מאן האט אראפגעקניפט און זיך אויסגעשטרעקט צו רירן דעם אפיציר'ס רוקן.
  
  דער דריטער טעראריסט איז אומגעקומען נישט קיין חילוק וואספארא סם ער האט גענומען, עס האט נאר געדויערט לענגער ביז די סם האט געווירקט ווי זיינע קעגנער. דאהל האט אומאפגעקוקט צוגעקוקט. װע ן זײ ן אויער ־ שטיקעל ע הא ט געבייפ ט או ן מור ס שטי ם הא ט זי ך אנגעפיל ט אי ן קאפ , הא ט ע ר זי ך צוגעהערט , אבע ר ניש ט געקענ ט טראכט ן װעג ן א ן ענטפער .
  
  "פינף קאַמעראַס," האָט מאָר אים געזאָגט. "אונדזער קוואלן געפונען אַז ראַמסעס האט בלויז פינף קאַמעראַס. איר'ווע געפּלאָנטערט צוויי, וואָס לאָזן דרייַ רוען. צי איר האָבן קיין נייַע אינפֿאָרמאַציע פֿאַר מיר, דאַל? העלא? ביסטו דארטן? וואס גייט פאר? "
  
  דער משוגענער שװעד האט געדריקט דעם קלײנעם קנעפל װאם האט פארשטומט מור. ער האָט געוואָלט נאָר אַ פּאָר סעקונדעס צו באַצאָלן זיין רעספּעקט אין שטילקייַט. ווי אלע מענער און פרויען דארטן, האט ער איבערגעלעבט בלויז צוליב דעם ריזיקן קרבן פון איין מענטש. דער דאזיקער מאן װעט מער קײנמאל נישט זען דאם ליכט פון טאג, אדער די אונטערגאנגענע זון, און נישט פילן דעם װארעמע װינטל װאם בלאזט אים איבער זײן פנים. דאהל וואלט עס פאר אים איבערגעלעבט.
  
  װי לאנג ער האט געלעבט.
  
  
  קאַפּיטל פופצן
  
  
  זיבעצן מינוט.
  
  דרייק איז נאכגעגאנגען בעאַ ס פירן, קאַטינג לינקס אויף 59 און כעדינג גלייך אין די כאַאָס וואָס איז געווען קאָלומבוס סירקלע. פו ן ד י געבײדע ם זײנע ן אוי ף זײ ן לינקע ר ױגנ ט האב ן געפלאטערט , פנק ס פו ן ד י געבײדע ר אוי ף זײ ן רעכטס . פאר זײ איז געשטאנען א װאוינונגס־געביידע, מערסטנס גלאז, מיט די פענסטער האבן געגלאנצט אין דער נאך־אויפגעהויבענער זון. א געל טאבעלע האט זיך ארויפגעצויגן צום קערבל, איר דרייווער האט ערווארטעט צו זען פיר גוט אנגעטאן שפרינגער לויפן אראפ אויפן טראטואר הינטער אים, אבער באָ האט נישט געגעבן דעם מאן קיין צווייטן קוק. דע ר קרײז , אי ז געװע ן א ברײטע ר באט ן פלא ץ מי ט װאסערפאלן , סטאטו ן או ן זיצונגס . טוריסטן זענען ארומגעלאפן אהין און צוריק, צוריקגעפאקט די רוקן און געטרונקען וואסער. דרייק דורכשניט דורך די מיטן פון אַ גרופּע פון פאַרשוויצט אַטליץ, דעמאָלט געלאפן אונטער ביימער וואָס צוגעשטעלט בייַ מינדסטער עטלעכע שאָטן.
  
  אויס פון דערזען פון פּריקרע אויגן.
  
  דער קאַנטראַסט צווישן די ומבאַפעלקערט, העקטיק גאסן מיט זייער פילע עקסטרעמעס - גרויס, קלאַטערד סקייסקרייפּערז וויינג פֿאַר פּלאַץ צווישן טראדיציאנעלן קהילות צוזאמען אַ איין מאַכט גריד - און די אַבסאָלוט שלום און קלאָרקייַט וואָס הערשט אין די גרינערי צו זיין רעכט אָנגעפילט דרייק מיט אַ געפיל פון אַנרעאַליטי. . ווי משוגע איז געווען דאָס אָרט? ווי פילז עס ווי אַ חלום? די דיפעראַנסיז זענען אַנימאַדזשינאַבלי עקסטרעם.
  
  ער האט זיך געוואונדערט ווי נאף מארש קוקט אויף זיי, אבער עס האט זיך אים נישט צופיל געכאפט. דאָס קען פירן צו דער טויט פון אַ מענטש. אין די מאָטהערלאַנד, אַפֿילו איצט זיי זענען טריינג צו געפֿינען אַ קאַנאַל אַזוי אַז זיי קענען שפּור עס צו די מקור.
  
  דער ליכטיקער אָרב האָט זיך פּאַמעלעך אויסגעדרייט צו לינקס, ווען די גרופּע האָט זיך פאַרגיכערט. אַליסיאַ און מיי זענען פליסנדיק נאָענט הינטער, וואַטשינג אָבער ניט געקענט צו נוצן זייער פול כוחות אין דעם גאַנג. דער פייַנט קענען זיין ערגעץ, ווער עס יז. א פארבײגײענדי ק טראג ן מי ט טינט ע פענצטע ר הא ט געפאדער ט א נענטער ן קוק , אבע ר פארשװאונד ן אי ן דע ר װײטקײט .
  
  דרייק האט אונטערגעקוקט די צייט. עלף מינוט לינקס.
  
  און דאך האבן די מאמענטן געקלאפט, רגע ביי סעקונדע. באָ סלאָוד ווי אַ ליכט גרוי בנין איז ארויס איבער די וועג, וואָס דרייק מיד דערקענט. נאָך פליסנדיק, ער זיך אויסגעדרייט צו אַלישאַ און מייַ. "אין דער זעלביקער בנין מיר געקעמפט אין די אָדין געשיכטע. פאַרשילטן, עס פילז ווי אַ לעבן איז דורכגעגאנגען. "
  
  "האָט דער העליקאָפּטער נישט אַרײַן אין דער זײַט?" אַליסיאַ געפרעגט.
  
  "אָה יאָ, און מיר זענען קעגן דורך אַ טיראַננאָסאַורוס רעקס."
  
  דער נאַטוראַל געשיכטע מוזיי איז געווען לעפיערעך קליין פון דעם ווינקל, אַ דילוזשאַן, אויב עס איז געווען איינער. טרעפ ן האב ן זי ך אויפגעהויב ן פו ן טראטואר , בי ז דע ר טיר , איצ ט אנגעפיל ט מי ט א גרופע טוריסטן . געמישטע ריחות פון דיזאַל און גאַזאָלין האָבן זיי אַטאַקירט ווען זיי האָבן זיך געצויגן צו די צאַמען. דער גערויש פון די מאטארן, די הארטיקע הערנער און א מאל א געשריי האבן נאך אלץ געמוטשעט זייערע חושים, אבער כאטש דער טראפיק איז דא געווען בריסק.
  
  "דו זאלסט נישט האַלטן איצט," אַליסיאַ געזאגט. "מיר האָבן קיין געדאַנק ווו די זיכערהייט וועט זיין."
  
  דרייק האט געפרואווט אפשטעלן דעם טראפיק און זיי לאזן אריבער. "לאמיר האפן אז ער האט נישט געזאגט אז ער איז קראנק."
  
  צומ גליק, עס איז געווען קליין פאַרקער און די גרופּע איז געווען ביכולת צו קרייַז די וועג גאַנץ לייכט. איינמאָל בײַם פֿוס פֿון די טרעפּ פֿונעם מוזיי, האָבן זיי אָנגעהויבן קריכן, אָבער פּלוצעם האָבן זיי זיך אָפּגעשטעלט, ווען זיי האָבן דערהערט אַ הילכיקע געשריי פֿון רעפֿערן הינטער זיי.
  
  דרייק האט געטראכט: זיבן מינוט.
  
  ז ײ האב ן זי ך פארװאנדל ט אי ן א סצענע ם פו ן אומבאהאלטענע ם משוגענעם . פיר מענטשן שפּרינגען אויס פון די מאַשין, ריפלעס אין די גרייט. דרייק האט געפרואווט זיך אויסדרייען, אוועקשפרינגען פון די מוזיי טירן און די צעוואָרפן באזוכער. באָ האָט געשווינד געצויגן זיין וואָפן און גענומען ציל אויף די פייַנט. שאָס האָט געקלונגען. ד י געשרײע ן האב ן זי ך צעריס ן דע ם פרימארגן .
  
  דרייק איז אויפגעשפרונגען הויך און געלאנדעט נידעריק, ראָולינג ווי ער שלאָגן די פאַרוועג, יגנאָרינג די ווייטיק ווו זיין אַקסל האט גענומען אַלע די שטאַרקייַט פון זיין גוף. דער אטאלער איז אויפגעשפרונגען אויף די קאפאטע פון די טראגאן און האט שוין געהאט מאי אין ביקס. דרייק האָט זיך צוריקגעקערט צום אויטאָ און דאַן איז אויפגעשטאנען, צומ גליק אין אָרעם פון דער ביקס. ע ר הא ט ארוי ס ד י האנ ט , געװאר ן מע ר א סכנה , או ן געפאדער ט אויפמערקזאמקײט .
  
  אַלישאַ האָט זיך געטוישט דעם אַנדערן וועג, אויסגערייניקט די טרעפ און געשטעלט די רידערישע סטאַטוע פון טעאָדאָר רוזעוועלט צווישן זיך און אירע אַטאַקערז. פונדעסטוועגן, האָבן זיי געשאָסן, די קוילן האָבן געטראָפן די בראָנדז-געוואָרפן. אַלישאַ האָט געצויגן איר וואָפן און איז אַריינגעפאַלן פון דער אַנדערער זייט. די צוויי מענטשן זענען איצט אויף שפּיץ פון די קאַרס, געמאכט גאנץ טאַרגאַץ. ד י ציוויל ע האב ן זי ך צעשפרייט ן אי ן אל ע ריכטונגען , אויסגערייניק ט דע ם געגנט . זי האט געצילט אויפן טעראריסט, וועלכער איז אראפגעפאלן אויף זיינע קני, אבער דער שטענדיגער שטראם פון זיין פייער האט זיך באוועגט אויף איר, און זי געצווינגען צו נעמען דעק.
  
  מעי און באָ האָבן זיך אַרײַנגעדריקט אין דעם קליינעם בויגן בײַם הויפּט־אַרײַנגאַנג פֿונעם מוזיי, און זיך שטאַרק געקראָכן, כּדי אויסצומיידן דעם שטראַל פֿון קוילן, וואָס האָבן זיך דורכגעדרונגען דורך דעם שטיין. באָ איז געשטאַנען אַנטקעגן דער וואַנט, זיך ניט געקענט רירן, אָבער מיי האָט אַרױסגעקוקט, דאָס רוקן צום פראַנצויזיש.
  
  "דאס איז ... ימבעראַסינג," בעאַורעגאַרד קאַמפּליינד.
  
  "און דו ביסט זייער מאַזלדיק אַז איר זענט דאַר ווי אַ ראָר," האָט מאַי געענטפערט. זי האט ארויסגעשטראכן דעם קאפ און געשאסן א װאול. "איר וויסן, ווען מיר ערשטער געלאפן אין איר, עס געווען ווי איר אָפט קריכן צווישן די פּלאַצן אין די ווענט."
  
  "דאָס וואָלט זיין נוציק רעכט איצט."
  
  - װי רויך. מאַי האָט זיך ווידער אַרויסגעבויגן, צוריקגעקערט פייער. ד י קויל ן האב ן זי ך געצויג ן א װעג . איבע ר אי ר קאפ .
  
  "קען מיר רירן?"
  
  "ניין, סייַדן איר ווילן צו באַקומען פּערפערייטאַד."
  
  דרייק האָט איינגעזען אַז ער האט נישט האָבן צייט צו נוצן זיין אייגן וואָפן, אַזוי ער געפרוווט צו ינטערסעפּט זיין קעגנער 'ס וואָפן. צו שפעט האט ער זיך געכאפט אז ער קען אים נישט דערגרײכן - דער בחור איז געװען צו הויכער - און דאן האט ער דערזען דעם פאס זיך ארומדרייען אין זײן ריכטונג.
  
  ינ ערגעצ ניט צו גיין
  
  דער אינסטינקט האָט אים דורכגעשאָסן ווי אַ פּראַדזשעקטיל. שטייענדיק צוריק, האָט ער אַ טרייען אין די אויטאָ פענצטער, צעבראכן דאָס גלאז, און דערנאָך אַריינגעדרייען פּונקט ווי דער טעראָריסט האָט געעפנט פייער. הינטער אים האט זיך דער פארװעג געקראכן. דרייק האט זיך אדורכגעדריקט אין די ריס אין דעם דרייווער'ס זיצפּלאַץ, דאס לעדער האט געקראכט, די פארעם פון די זיצן האט אים שווער געמאכט דורכצוקומען. ער האט געוואוסט וואס ס'קומט. דער קויל איז דורכגעדרונגען אין דאך, זיץ און דיל פונעם קאר. דרייק האט זיך שנעלער צוגעמאכט. דער צענטער אָפּטייל איז באַשטאַנען פון אַ הענטשקע אָפּטייל און צוויי גרויסע גלעזל האָלדערס, וואָס האָבן אים געגעבן עפּעס צו כאַפּן ווען ער האָט אַריינגעוואָרפן זיין גוף אין די פּאַסאַזשיר זיצפּלאַץ. נאך קוילן האבן רחמנותדיק דורכגעשטעקט דעם דאך. דרייק האט געשריגן, פרובירט צו קויפן צייט. דער שטראָם האָט זיך אָפּגעשטעלט פֿאַר אַ מאָמענט, אָבער דערנאָך, ווען דרייק האָט זיך צוגעבויגן און אָנגעלאָדן דאָס פענצטער, האָט עס זיך ווידער אָנגעהויבן מיט אַן נאָך שנעלער קורס.
  
  דרייק איז אריין אין די צוריק זיצפּלאַץ, דער קויל האָט געברענט אַ ברעקל אין מיטן צוריק. ע ר הא ט זי ך געפונע ן אי ן א ן אומגעריכט ן הויפן , א ן אטעם , א ן אידעע . א מאמענט פון פארהאלטונג האט געמוזט האבן גורם געווען אז דער שיסער האט זיך אויך אפגעשטעלט, און דאן איז דער מענטש געקומען אונטער פייער פון אלישיא. דרייק האט אויפגעשלאסן די הינטערשטע טיר פון אינעווייניג און זיך ארויסגעגליטשט, באגראבן דאס פנים אין דעם קאנקרעט און נישט געזען וואו צו גיין.
  
  חוץ...
  
  אונטער די מאַשין. ע ר הא ט זי ך געקרײלט , קוי ם צוגעפאס ט אונטע ר דע ם פארמיטל . איצט זיין אויגן ארויס שוואַרץ פליסנדיק גאַנג, פּייפּס און ויסמאַטערן סיסטעם. נאך א קויל האט געשאסן פון אויבן, און האט געשלאגן א ריס צווישן די צעטיילטע וו-פארמירטע מוסקלען פון די פיס. דרייק האט ארויסגעכאפט, ווייכער געפייפט.
  
  צוויי מענטשן קענען שפּילן דעם שפּיל.
  
  ער האט אויסגעבייט די פיס, און געצוואונגען זיין קערפער זיך אריבערצוגיין איבער דער ערד צו די פארנט פונעם קאר, ארויסצוציען זיין גלאק ווען ער איז געגאנגען. דערנאָך, אַימעד דורך די פריערדיקע קויל האָלעס, ער בעערעך באשלאסן ווו דער מענטש זאָל האָבן געווען. ער האט געשאסן זעקס שיס אין א רודערן, יעדעס מאל אביסל געטוישט פאזיציע, און דערנאך איז ער שנעל ארויס פון אונטערן קאר.
  
  דער טעראריסט איז געפאלן נעבן אים, אנגעכאפט דעם בויך. דאָס ביקס האָט אַראָפּגעבראָכן לעבן אים. ווי ער דעספּעראַטלי ריטשט עס, ווי געזונט ווי זיין גאַרטל, דרייק שאָס אים אין פונט-ליידיק קייט. די ריזיקירן זענען געווען צו גרויס צו נעמען ריזיקירן, די באַפעלקערונג איז געווען צו שפּירעוודיק. מוסקל ווייטיק האט אים ויסגעמוטשעט, ווען ער האט זיך דעמאָלט געראַנגל צו ויסגלייַכן זיך, פּירינג איבער די קאַפּטער פון די מאַשין.
  
  אַליסיאַ איז ארויס פון הינטער די רוזעוועלט סטאַטוע, פייערד עטלעכע בולאַץ איידער פאַרשווונדן ווידער. איר ציל איז געווען אין די פראָנט סוף פון אן אנדער מאַשין. נאך צוויי טעראריסטן האבן פרובירט צילן צו מיי און באָ, וועלכע האבן זיך ווי עפעס צוגעדריקט צו דער וואנט, אבער מיי'ס גענוי שיסעריי האט אפגעהאלטן די טעראריסטן.
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויף זײן זײגער.
  
  צוויי מינוט.
  
  זיי זענען געווען געזונט און באמת באַרען.
  
  
  קאַפּיטל זעכצן
  
  
  דרייק האט גענומען דעם קאמף צו די טעראריסטן. ארויסגעבן זיין HK, ער פאָוקיסט אויף די צוויי וואָס האָבן באַדערד באָ און מיי. אײנע ר אי ז גלײ ך געפאל ן , זײ ן לעב ן הא ט זי ך אויסגעגאס ן איבע ר דע ר גאנצע ר קאנקרעט , א שװער ע טוי ט פא ר א פארהארטע ר הארץ . דע ר צװײטע ר הא ט זי ך אי ן לעצט ן מאמענט , באקומע ן א קויל , הא ט זי ך נא ך געקענ ט צוריקקער ן פײער . דרייק איז נאכגעגאנגען דעם מענטש מיט די בולאַץ, געלאזן טויט אין זיין וועקן. אין די סוף, דער מענטש האט ינ ערגעצ ניט צו גיין און פארשטאפט, דעמאָלט געזעסן אַראָפּ און פייערד די לעצטע קייַלעכיק צו מיי ווי דרייק ס ביקס שטעלן אַ סוף צו זיין סאַקאָנע.
  
  מ י הא ט דא ס פאראויסגעזע ן או ן געקלאפ ט בו י אויפ ן דיל . ד י פראנצויזי ע הא ט פראטעסטירט , געלאנדע ט אי ן א לאגע ן קופע , אבע ר מאי ר הא ט אי ם געהאלט ן מי ט ד י עלנבויגן , אי ם פארהיטנדיק . שטיקע ר זײנע ן ארוי ם פו ן דע ר װאנט , פונק ט װ י זײער ע קעפ .
  
  באָ האָט אַ קוק געטאָן. "מערסי, מאַי."
  
  "איך טאָן ניט".
  
  דרייק האט ביז יעצט געצויגן די אויפמערקזאמקייט פונעם לעצטען פארבליבענע טעראריסט, אבער קיינער פון דעם האט נישט קיין ענין. נאָר דער שרעקלעכער פחד אין זײַן נשמה האָט געמאַכט. נאר דאס פארצווייפלטע קלאפעניש פון זיין הארץ האט געטוישט.
  
  זיי מיסט די טערמין.
  
  זיין שטימונג האָט זיך אַ ביסל אויפגעהויבן ווען ער האָט געזען מיי און באָ לויפן אריין אין מוזיי און דאַן איז אַלישאַ ארויס פון באהעלטעניש צו שיקן דעם לעצטן טעראָריסט אין דעם גרימצארן גיהנום וואָס ער האָט פארדינט. אן אנדער מענטש בלוטיד אויס אויף די פאַרוועג. אן אנדער נשמה איז פאַרפאַלן און קרבן.
  
  זיי זענען געווען סאָף, די מענטשן. ז ײ זײנע ן געװע ן א גרויםע ר ים .
  
  דערנאָך דרייק האָט געזען דעם לעצטן, סאַפּאָוזאַדלי טויט, טעראָריסט באַקומען אַרויף און וואַקלענ זיך. דרייק האט געטראכט אז ער האט געמוזט טראגן א וועסטל. ע ר הא ט זי ך גענומע ן אוי ף ד י שװינדלדיק ע פלײצעס , או ן געשאסן , אבע ר ד י קויל ע אי ז אריבערגעגאנגע ן בלוי ז מילימעטע ר איבע ר דע ם ציל . פּאַמעלעך אויסשטרעקן, ער גענומען ציל פֿאַר די צווייט שאָס. יעצט איז דער מאן געפאלן אויף די קני און נאכאמאל אויפגעשטאנען, און אין קומענדיגן מאמענט האט ער זיך אריינגעריסן אין א המון מענטשן, צוקוקער, לאקאלע און קינדער מיט קאמערעס וואס האבן פרובירט פארכאפן זייער מאמענט פון רום אויף פייסבוק אדער אינסטגרם.
  
  דרייק האָט זיך צוגערוקט צו אַלישאַ. "אזוי דאָס איז געווען איינער פון ראַמסעס ס סעלז?"
  
  "פיר מענטשן. פּונקט ווי דאַהל דיסקרייבד. דאָס וועט זיין די דריט צעל וואָס מיר האָבן פייסט ווי אַ מאַנשאַפֿט. "
  
  "און מיר נאָך טאָן ניט וויסן די טערמינען פון די מאַרץ."
  
  אַליסיאַ האָט זיך אַרומגעקוקט אין די גאַסן, דעם וועג און די פֿאַרשטאָפּטע, פֿאַרלאָזטע קאַרס. זי האט זיך דאן ארומגעדרייט ווי מיי'ס געשריי האט געכאפט זייער אויפמערקזאמקייט.
  
  "מיר האָבן אַ וועכטער!"
  
  דרייק איז ארויף אויף די טרעפ, מיטן קאפ אראפ, אפילו נישט פרובירט אוועקשטעלן זיין וואפן. עס איז געווען אַלץ, עס איז געווען זייער גאנצע וועלט. אויב מאַרש גערופן, זיי קען -
  
  José Gonzalez האָט אים איבערגעגעבן אַ מאָביל טעלעפאָן. - ביסטו דער ענגלענדער ?
  
  דרייק האט צוגעמאכט די אויגן און צוגעלײגט דעם מיטל צו זײן אויער. "זומפּ. איר רעדן מיט - "
  
  פּיטיאַס געלעכטער האָט אים איבערגעריסן. "איצט, איצט, טאָן ניט ריזאָרט צו באַנאַל קללות. קללות זענען פאר די אומגעבילדעטע, אדער אזוי האט מען מיר געזאגט. אָדער איז עס די אנדערע וועג אַרום? אָבער מאַזל - טאָוו, מיין נייַע פרייַנד, איר לעבן!
  
  "עס וועט נעמען מער ווי אַ ביסל פּאַנטשיז צו נעמען אונדז אַראָפּ."
  
  "אָה, איך בין זיכער. קענען אַ יאָדער באָמבע טאָן דאָס?"
  
  דרייק האט געפילט אז ער קען ווייטער אנגיין מיט זיינע בייזן רייד אויף אומבאשטעטיגקייט, אבער ער האט געמאכט א באוואוסטזיניקע אנשטרענגונג צו נייען זיין מויל. אַליסיאַ, מייַ און באָ האָבן ענג אַרום די טעלעפאָן, בשעת José Gonzalez וואָטשט מיט מורא.
  
  ― אַ קאַץ האָט דײַן צונג אײַנגעשלונגען? אה, און היי, פארוואס האסטו נישט צוריקגערופן גונזאלעז?
  
  דרייק האט געביסן די אויבערשטע ליפ ביז בלוט האט אנגעהויבן לויפן. "איך בין רעכט דאָ."
  
  "יא, יאָ, איך זען עס. אבער וואו ביסטו געווען... מממ... מיט פיר מינוט צוריק?"
  
  דרייק איז געבליבן שטיל.
  
  - דער אָרעמער אַלטער דזשאָסע האָט אַלײן געמוזט ענטפֿערן דעם טעלעפֿאָן. איך האב נישט געהאט קיין אנונג פון וואס איך רעד דארט. "
  
  דרייק געפרוווט צו דיסטראַקט מאַרץ. "מיר האָבן אַ רעקל. וואו-"
  
  - דו הערט מיך ניט, ענגלענדער. איר זענט שפּעט. געדענקט איר די שטראָף פֿאַרן שפּעטן?"
  
  "זומפּ. האַלטן נאַר אַרום. צי איר ווילן דיין פאדערונגען צו זיין באגעגנט אָדער נישט?
  
  "מייַן באדערפענישן? נו, אַוודאי, זיי וועלן מקוים ווערן ווען איך באַשליסן אַז איך בין גוט און גרייט. איצט, איר דרײַ, זײט גוטע זעלנער און װאַרט דאָרטן. איך וועל נאָר באַשטעלן אַ פּאָר טייקעווע. "
  
  דרייק האט געשאלטן. "טו דאס נישט. דו דארפסט דאס נישט טון!"
  
  - רעד באלד.
  
  די שורה איז צעבראכן. דרייק האט געקוקט אין די דריי פּערז פון כאָנטיד אויגן און איינגעזען אַז זיי זענען נאָר אַ אָפּשפּיגלונג פון זיין אייגענע. זיי ניט אַנדערש.
  
  מיט א ריזיגע אנשטרענגונג האט ער געראטן זיך אפצוהאלטן פון צעטרעטן דעם טעלעפאן. אַליסיאַ האָט עס אויף זיך צו באַריכט די אָט-אָט סאַקאָנע צו האָמעלאַנד. מאַי האָט געמאַכט גאָנזאַלעס אַרויסציען איר רעקל.
  
  "לאָמיר באַקומען דעם איבער מיט," זי געזאגט. "מיר קאָפּע מיט וואָס איז פאָרויס און גרייטן זיך פֿאַר וואָס קען קומען ווייַטער."
  
  דרייק געלערנט כערייזאַנז, באַטאָנען און בוים ליינד, מיינונג און האַרץ ווייַט און קראַשט דורך די געדאַנק פון מאַרש ס ינטענטשאַנז. אומשולדיקע וואלטן געשטארבן אין די קומענדיגע מינוטן, און אויב ער וועט נאכאמאל דורכפאלן, וואלטן מער פון זיי געווען.
  
  "מאַרץ וועט דעטאַנירן די באָמבע," ער האט געזאגט. "וואס ער האט געזאגט. אויב מיר געפֿינען עס ניט, די גאנצע וועלט וועט ליידן. מיר שטייען אויף דעם ברעג ... "
  
  
  קאַפּיטל זיבעצן
  
  
  מארש האט געלאכט און אויפגעהאנגען דעם טעלעפאן מיט א בלימל. זאאי האט זיך נאך שטארקער צוגעכאפט צו אים. "איר באשטימט געוויזן אים," זי פּורעד.
  
  "אָ יאָ, און איצט איך וועל ווייַזן אים מער."
  
  מאַרץ האָט אַרויסגענומען נאָך אַ דיספּאָוזאַבאַל צעל און אָפּגעשטעלט דעם נומער וואָס ער האט שוין סטאָרד אין זיין זכּרון. איבערצײַגט, אַז דאָס איז וואָס ער דאַרף, האָט ער גיך אָנגעקלונגען דעם נומער און געוואַרט. דאס ענטפערנדיקע שטימע, גראָב און ימפּאָוזינג, האָט באשטעטיקט זיין דערוואַרטונג.
  
  "איר וויסן וואָס צו טאָן," ער געזאגט.
  
  "איינער? אָדער צוויי?
  
  "צוויי, ווי מיר האָבן מסכים געווען. דאַן מאַך אויף אויב איך דאַרפֿן איר ווידער. "
  
  "אַוודאי, באַלעבאָס. איך איז געווען דערהייַנטיקט דורך די אַפּלאַקיישאַן פון מיין רירעוודיק טעלעפאָן. איך וואָלט באשטימט הנאה עטלעכע פון די אַקציע. "
  
  מאַרץ האָט געשנאַכט. "ביסט איר אַ טעראָריסט, סטיווען?"
  
  ― נו, נײן, איך װאָלט מיך נישט אַרײַנגעשטעלט אין יענעם קלאַס. נישט עכט."
  
  "טאָן די אַרבעט איר זענען באַצאָלט צו טאָן. גלייך יעצט."
  
  מארש האט איבערגעביטן איינע פון די סקרינז צו די שטאטישע קאמערא, נאר א מיני סורוועילנס מיטל וואס איז גענוצט געווארן דורך די נאענטע ביזנעסער צו האלטן אן אויג אויף ווער עס איז געקומען און געגאנגען אויפן טראטואר. סטעפאנוסן וואלט פאראורזאכט א חורבן אויף יענער גאס, און מארש האט געוואלט נעמען א קוק.
  
  זאָיי האָט זיך צוגעבויגן צו באַקומען אַ בעסערן קוק. "אזוי וואָס אַנדערש זענען מיר געגאנגען צו טאָן הייַנט?"
  
  מאַרץ'ס אויגן האָבן זיך צעשפּרייט. ― דאָס איז דיר נישט גענוג? און איר פּלוצלינג ויסקומען אַ ביסל ווייך, אַ ביסל פּלייער פֿאַר אַ פרוי פארבעטן צו פאַרבינדן די גרויס שלעכט פּיטהיאַ, מיס זאָוי שעאַרס. פארוואס איז דאָס? איז עס ווייַל איר ווי די מעשוגאַס אין מיר?
  
  "איך טראכט אזוי. און מער ווי נאָר אַ ביסל. אפֿשר איז די שאַמפּאַניער מיר אַרײַן צום קאָפּ".
  
  "פייַן. איצט שװײַג און היט זיך".
  
  ד י נעקסטע ר מאמענט ן האב ן זי ך אויסגעפונע ן פונק ט װ י מארש ע הא ט געװאלט . נארמאלע מענער און פרויען וואלטן זיך געכאפט פון דעם וואס זיי האבן געזען, אפילו די שווערע, אבער מארש און שער האבן געקוקט אויף דעם מיט קאלטער אפטיילונג. עס האָט דאַן גענומען מאַרש בלויז פינף מינוט צו ראַטעווען די פוטידזש און שיקן עס צו די ענגלישמאַן אין אַ ווידעא אָנזאָג מיט אַ אַטאַטשט טאָן: שיקן דעם היים. איך וועל באַלד קאָנטאַקט איר.
  
  ער האט אנגעכאפט זאױ מיט אײן ארעם. צוזאַמען האָבן זיי געלערנט דעם פֿאָלגנדיקן יאָגן־סצענאַר, אין וועלכן דער ענגלענדער און זיינע דרײַ הענדלער האָבן טאַקע געוווּסט, אַז זיי וועלן אָנקומען צו שפּעט, איידער זיי האָבן זיך אַפֿילו אָנגעהויבן. שליימעסדיק. און דער כאַאָס אין די סוף ... שאַץ.
  
  מאַרץ האָט זיך דערמאָנט, אַז אין צימער זײַנען געווען אַנדערע מענטשן. ראמסעס הויפט־צעל און אירע מיטגלידער. זיי זענען געזעסן אַזוי שטיל אין דער ווייטן ווינקל פון דער וווינונג, אַז ער האָט קוים געדענקט זייערע פנימער.
  
  "היי," ער גערופן. "די דאַמע איז אַרויס פון שאַמפּאַניער. קען איינער פון איר ווייגראַנץ פאַרריכטן עס?
  
  א מענטש האט זיך אויפגעשטעלט, די אויגן אזוי פול מיט ביטול, אז מארש האט זיך געציטערט. אבער דער אויסדרוק האט זיך שנעל פארשטעלט און זיך פארוואנדלט אין א שנעל שאקל פון קאפ. "אוודאי קענען".
  
  "פּערפעקט. נאָך איין פלאַש זאָל זיין גענוג. "
  
  
  קאַפּיטל אַכצן
  
  
  דרייק האָט צוגעקוקט ווי מאַי האָט אויפגעקנעפּט דעם וועכטערס רעקל ווען זי האָט געזוכט אַ רשימה פון באדערפענישן. אַליסיאַ און באָ געקוקט אַרום די צונויפקום מאַסע, כּמעט זיכער אַז די לעצטע פארבליבן מיטגליד פון דער דריט צעל וואָלט מאַכן אַ מאַך. די היימלאַנד איז געווען אויף זיין וועג, בלויז צוויי מינוט לינקס. דערנעבן האבן סירענס געקלאפט ווען די פאליציי האבן זיך צוזאמענגעקליבן. דרייק האט געוואוסט אז ביי יעצט וועלן די קלימאקטישע אינצידענטן מאכן אלע ניו יארקער נערוועז און טוריסטן אין מורא. עס קען זיין פייַן אויב מענטשן בלייַבן אַוועק די גאסן, אָבער וואָס אַנדערש קען די ווייסע הויז טאַקע טאָן?
  
  דראָנעס מיט ראַדיאַציע דעטעקטאָרס אַרומרינגלען דעם הימל. מעטאַל דעטעקטאָרס סטאַפּט אַלעמען וואס פארדינט ופמערקזאַמקייַט און פילע וואס האבן נישט. די אַרמיי און די נעסט זענען דאָ. עס זענען געווען אַזוי פילע אַגענטן אַרומוואַנדערן די גאסן אַז עס איז געווען ווי אַ באַגעגעניש פון וועטעראַנס. אויב די היים אָפפיסע, די עף-בי-איי, די סי.איי.עי. און די NSA האָבן געטאן זייער אַרבעט רעכט, מאַרץ וואָלט זיין געפֿונען פֿאַר זיכער.
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויף זײן זײגער. עס איז געווען אַ ביסל איבער אַ שעה זינט דעם נייטמער אנגעהויבן.
  
  דאָס איז אַלע?
  
  אַליסיאַ האָט אים געשטויסן מיט איר עלנבויגן. - זי האט עפעס געפונען.
  
  דרייק האָט צוגעקוקט ווי מאַי האָט אַוועקגענומען אַ פאַרגליווערט פּאַפּיר פון גאָנזאַלעז'ס חרובֿ רעקל.
  
  דער נױ־יאָרקער האָט זיך אַ גרימצאָרן בײַם דערזען פֿון איר און גענומען אין יעדן האַנט אַ צעבראָכענע אַרבל. "וועט די שטאָט מיר פאַרגיטיקן ... פאַרגיטיקן -"
  
  "די שטאָט קען דיר געבן אַן עצה," האָט אַליסיאַ פעסט געזאָגט. "נעקסט מאָל נוצן עטלעכע וואַרעם בוימל. צא ל ניש ט פא ר שלעכט ע פירמע״ .
  
  גאָנזאַלעס האָט זיך געשװיגן און זיך אַװעקגעגליטשט.
  
  דרייק איז צוגעקומען צו מאי. מארש׳ס פאדערונגען זײנען געדרוקט געװארן אויף א װײס א 4 בויגן אין דעם גרעםטן מעגלעכן שריפט. אין אַלגעמיין, זיי זענען געווען גאַנץ פּשוט.
  
  "פינף הונדערט מיליאָן דאָללאַרס," מאַי לייענען אויס. "און גאָרנישט מער."
  
  אונטער די פאָדערונג איז געווען אַ זאַץ געשריבן אין קאַנטראַסטינג קליין האַנטשריפט.
  
  "פרטים וועלן באַלד נאָכפאָלגן."
  
  דרייק געוואוסט פּונקט וואָס דאָס מיינט. "מיר זענען וועגן צו זיין געשיקט אויף אן אנדער גיינ אַף פֿאַר די אוממעגלעך."
  
  Beauregard האט געקוקט אויף דעם עולם. "און מיר, קיין צווייפל, בלייבן אונטער סערוויילאַנס. בלי ספק, דאָס מאָל וועלן מיר ווידער פאַרלאָזן. "
  
  דרייק האָט פארלוירן די ציילן פון די רירעוודיק פאָנעס אויפשטיין דורך די פארזאמלט מאַסע, דערנאָך געהערט די נודנע זשומען פון אַ אָנזאָג ביפּ אויף זיין רירעוודיק און אָפּגעשטעלט די פאַרשטעלן. אפילו איידער ער קליקט אויף די ווידעא לינק, זיין סקאַלפּ אנגעהויבן צו בייַסעניש מיט אַ טיף פאָרבאָדינג. - בחורים, - האט ער געזאגט, און האט געהאלטן דעם מיטל אין דער לענג, ווען זיי האבן זיך ארומגערינגלט.
  
  דער שאָס איז געווען גרייני און שוואַרץ און ווייַס, אָבער די אַפּאַראַט איז געווען פעסט און קלאר געוויזן איינער פון דרייק ס ערגסט נייטמערז. "עס איז ומנייטיק," ער האט געזאגט. "הרגענען מענטשן וואָס האָבן קיין געדאַנק וואָס איז געשעעניש. עס איז נישט פֿאַר ינטימידיישאַן, עס איז נישט פֿאַר נוץ. ס'איז פאר... ער האט נישט געקאנט װײטער.
  
  - גוט - האט מאי אטעם געאטעמט. "מיר גראָבן אַרויף מער און מער פון די דנאָ פידערז יעדער טאָג. און ערגסט פון אַלע, זיי וווינען אין די האַרץ פון אונדזער קהילות. "
  
  דרייק האט ניט וויסט אַ איין מינוט, אָבער געשיקט אַ לינק צו האָמעלאַנד. דער פאַקט אַז מאַרש סימד צו זיין ביכולת צו באַקומען זיין מאָביל טעלעפאָן נומער פון די לופט איז נישט ספּעציעל חידוש ווייַל אַלץ ער האט דערגרייכט ביז איצט. די טעראָריסטן, וואָס האָבן אים אַרויפגעהאַלטענע, זענען קלאר געווען מער ווי אויסטענדלעכע פוס-זעלנער.
  
  דרייק וואָטשט די קאַפּס טאָן זייער אַרבעט. אַליסיאַ האָט זיך דערנענטערט צו אים, און דערנאָך אַרויסגעצויגן דעם פוס פון אירע הויזן. "צי איר זען דעם?" - האט זי געזאגט מיט א געזאנג קול. "האט עס ווען איר געפרוווט צו בריק מיין טאָכעס אין דער מדבר. און עס איז נאָך פאַרשילטן פריש. אזוי שנעל גייט די זאך פאראויס".
  
  אירע ווערטער האָבן געמאכט מער ווי איין רושם אויף דרייק. עס איז געווען אַ זכּרון פון זייער קשר, זייער נייַ אַטראַקשאַן; די מסקנא פֿאַר מיי און באָ אַז עפּעס געטראפן צווישן זיי; און די מער קלאָר ווי דער טאָג רעפֿערענץ צו איר אייגן לעבן אַזוי ווייַט איז ווי שנעל זי האט פּראָגרעסד און ווי זי האט געפרוווט צו פּאַמעלעך די זאכן.
  
  אין אַ דירעקט שורה פון פייַער.
  
  "אויב מיר בלייַבנ לעבן דעם," ער האט געזאגט. "די מאַנשאַפֿט SPEAR נעמט אַ וואָך אַוועק."
  
  "טאָרסטי האט שוין בוקט טיקיץ צו באַרבאַדאָס," האָט אַליסיאַ געזאָגט.
  
  "וואָס איז געשען אין דער מדבר?" מ׳האט געטראכט.
  
  דרייק האָט אַ קוק געטאן אויף זיין זייגער, דערנאָך אויף זיין טעלעפאָן אין אַ מאָדנע, סעריל מאָמענט. מיט אומנייטיק טויט און ינקריסינג סאַקאָנע, מיט סאָף יאָג און ראָצכיש שלאַכט, זיי זענען איצט קיקינג מיט זייער כילז און געצווונגען צו נעמען אַ ביסל מינוט פון רעספּיט. פארשטײ ט זיך , א ז ז ײ האב ן געדארפ ט צײט , אפצולאז ן ד י שפּאנונג , דע ר װאקסנדיקע ר אומבאהאלטונג , װא ס הא ט ענדלע ך געקענ ט דערפיר ן צ ו זײע ר אויםפאר ן... אבע ר אלישא ס שטײגע ר אי ז שטענדי ק געװע ן עטװא ס אומארטאדאקס .
  
  "ביקיני. ברעג. בלוי כוואליעס, "האט געזאגט אַלישאַ. "עס איז איך".
  
  "איר ברענגט דיין נייַע בעסטער פרייַנד מיט איר?" מאַי האָט געשמייכלט. "קענזי?"
  
  "איר וויסן, אַליסיאַ, איך טאָן ניט טראַכטן דאַהל בוקט אַ מאַנשאַפֿט וואַקאַציע," דרייק געזאגט, בלויז האַלב וויץ. "מער ווי אַ משפּחה וואַקאַציע."
  
  אַליסיאַ האָט געראָטן. "וואָס אַ מאַמע. מיר זענען משפּחה".
  
  "יא, אָבער נישט ווי ער וויל. איר וויסן, דזשאָאַננאַ און דאַהל דאַרפֿן עטלעכע מאָל.
  
  אבער אַליסיאַ איז איצט סטערינג אין מייַ. "און אין ענטפער צו דעם ערשט טאַמפּ, ספּרייט, ניין, איך געדאַנק צו נעמען די דראַקעס. עס פּאַסט דיר?"
  
  דרייק האט גיך א קוק געטאן, צוגעכאפט די ליפן אין א שטילער פײף. הינטער אים, ער געהערט באָ ס באַמערקונג.
  
  ― הײסט דאָס, אַז דו און איך זײַנען איצט פֿאַרטיק?
  
  מײז שטימע איז געבליבן רואיק. "איך טראַכטן עס איז אַרויף צו מאַט."
  
  אָה דאַנקען. דאַנקען דיר אַזוי פיל, פאַרשילטן עס.
  
  ס'האט געקלונגען כמעט באפרייט ווען זיין אייגענער טעלעפאן האט געקלונגען. - יא ?
  
  "מאַרש דאָ. זענען מײַנע קלײנע זעלנער גרייט פֿאַר אַ גיך לויפן?
  
  "איר געהרגעט די אומשולדיק מענטשן. ווען מיר טרעפן זיך, וועל איך זען, אז דו וועסט ענטפערן דערויף".
  
  ― נײן, חבֿר, דו װעסט ענטפֿערן. איר לייענען מיין באדערפענישן, רעכט? פינף הונדערט מיליאָן. דאָס איז אַ שיין סומע פֿאַר אַ שטאָט פול מיט מענטשן, פרויען און קליין נערדז.
  
  דרייק האט צוגעמאכט די אויגן, געציטערט די ציין. "וואס איז נעקסט?"
  
  "דעטאַילס פֿאַר צאָלונג, דאָך. גיין צו סענטראַל סטאנציע. זיי וואַרטן אין איינער פון די צענטראל קאַפעס. ער האט דערמאנט א נאמען. "צינטלעך פאָולדיד און טאַקט אין אַ קאָנווערט וואָס עטלעכע מין נשמה טייפּט צו די ונטערזייַט פון די לעצטע טיש אין די ווייַט סוף פון די באַר. צוטרוי מיר, איר וועט פֿאַרשטיין ווען איר קומען דאָרט."
  
  "און אויב מיר טאָן ניט?" דרייק האט ניט פארגעסן דעם אנטרונען צעל מיטגליד, אדער די עקזיסטענץ פון בייַ מינדסטער צוויי אנדערע סעלז.
  
  "דערנאך וועל איך רופן דעם נעקסטן אייזל צו טראגן מיין לאסט און אויפבלאזן די פּעמפּיקל קראָם. עס פּאַסט דיר?"
  
  דרייק האָט קורץ פאַנטאַזייזד וועגן וואָס ער קען טאָן צו מאַרש ווען זיי באַקומען אים. "ווי לאנג?"
  
  "אָ, צען מינוט זאָל זיין גענוג."
  
  "צען מינוט? דאָס איז בולשיט, מאַרש, און איר וויסן עס. סענטראַל סטאנציע איז איבער צוואַנציק מינוט אַוועק. אפשר צוויי מאָל אַזוי פיל. "
  
  - איך האב קיינמאל נישט געזאגט אז דו זאלסט גיין.
  
  דרייק האט אנגעקלאפט די פויסטן. מען האָט זיי געפּרוּווט פאַר דורכפאַל, און זיי האָבן דאָס אַלע געוואוסט.
  
  "איך וועל דיר זאָגן וואָס," האָט מאַרש געזאָגט. "צו באַווייזן אַז איך קען זיין אַקאַמאַדייט, איך וועל טוישן דאָס צו צוועלף מינוט. און ציילט..."
  
  דרייק האט אנגעהויבן לויפן.
  
  
  קאַפּיטל נייַנצן
  
  
  דרייק איז אַרויסגעלאָפן אויפן וועג ווי באָ האָט אַרײַנגעשטעקט די קאָואָרדאַנאַץ פון גראַנד סענטראַל סטאנציע אין זיין גפּס. אַליסיאַ און מייַ געלאפן אַ שריט הינטער. אָבער, דאָס מאָל דרייק האט נישט פּלאַן צו מאַכן די נסיעה אויף כוווז. טראָץ דעם ינקרעדאַבלי פאַרנומען פּלאַן פון מאַרש, דער פּרווון האט צו זיין געמאכט. דריי קאַרס זענען פארלאזן אַרויס דעם מוזיי, צוויי קעראַלאַס און אַ סיוויק. דער יאָרקשערמאַן האָט זיי נישט געגעבן קיין צווייטן בליק. וואס ער האט געוואלט איז עפעס...
  
  "גיי אריין!" אַלישאַ איז געשטאנען ביי דער אָפענער טיר פון די סיוויק.
  
  "ניט קיל גענוג," ער האט געזאגט.
  
  "מיר קענען נישט וויסט צייט צו שטיין דאָ ווארטן -"
  
  "דאָס איז גענוג," דרייק געזען איבער די פּאַמעלעך-מאָווינג פערד און וועגעלע פאָר וואָס איז פּונקט פּולד אויס פון סענטראַל פּאַרק צו ווו אַ שטאַרק פ 150 פּיקאַפּ טראָק איז ליידיק ביי די צאַמען.
  
  ער איז צוגעלאפן צו אים.
  
  אַלישאַ און מייַ ראַשט נאָך זיי. "איז ער פאַקינג בוליינג?" אַליסיאַ האָט געזאָגט אין מאי. "איך וועל קיינמאָל פאָר אויף אַ פערד. קיינמאָל!"
  
  ז ײ האב ן זי ך פארבײגעגלי ט ד י בהמה , או ן זי ך שנע ל געבעט ן דע ם דרייווער , א ז ז ײ זאל ן לײענע ן זײע ר װאגאן . דרייק האט אראפגעדריקט דעם גאז פעדאל, פארברענט דעם גומען ווען ער האט זיך אוועקגעפארן פונעם צאַמען. באָ האָט אָנגעוויזן אויף רעכטס.
  
  "פאָר עס דורך סענטראַל פּאַרק. די 79סטער סטריט איז טראַנזווערס און פירט צו מאַדיסאָן עוועניו.
  
  "איך ליבע דעם ליד," אַליסיאַ סנאַפּט. "וואו איז טיפפאַני ס?" איך בין הונגעריק."
  
  באָ האָט איר אַ מאָדנע קוק געטאָן. "דאס איז נישט אַ רעסטאָראַן, מייל."
  
  "און מאַדיסאָן עוועניו איז געווען אַ קנאַל גרופּע," דרייק געזאגט. "אונטער דער פירערשאַפט פון Cheney Coates. ווי אויב ווער עס יז קען קיינמאָל פאַרגעסן איר." ער האט געשלונגען, מיטאמאל געדענקט.
  
  אַליסיאַ טשאַקאַלד. "שטערן. איך גיי נאר אויפהערן צו פרובירן זיך דערפרייען. קיין סיבה פֿאַר דעם, דראַקעס? איז זי געווען א זונה?
  
  "היי, האַלטן אויף!" ער האָט אָנגעפירט דעם פאַרגיכערנדיקן אויטאָ צו דער 79סטער גאַס, וואָס איז געווען אַן איינציקע ברייטע שטעג אַרומגערינגלט מיט אַ הויכע וואַנט פון איבערהענגענדיקע ביימער. "אפֿשר פּינאַפּ. און אַ ווונדערלעך פּרעזענטירונג. "
  
  "היט אייך!"
  
  מיי'ס ווארענונג האט געראטעוועט זייער קאר ווען די סילוועראדא האט אויסגעקערט איבער אן אינטש הויך צענטראל רעזערוו און פרובירט זיי צו באקעמפן. דרייק האָט באמערקט דאָס פּנים הינטער דעם ראָד, דער לעצטער מיטגליד פון דער דריטער צעל. ער האט געדריקט דעם גאז פעדאל, געצווינגען אלעמען צוריק צו די זיצן, ווען די אנדערע קאר האט זיך ארום געדריקט און געיאגט. פּלוצלינג, זייער ראַסע דורך סענטראַל פּאַרק האט אַ פיל מער דעדלי נאַטור.
  
  דער דרייווער פון די סילוועראדא איז געפארן מיט אן אומגליקלעכער פארלאזונג. דרייק האט סלאָוד אַראָפּ צו ויסמיידן עטלעכע קאַביז, אָבער זייער פּערסוער גענומען די געלעגנהייט צו שלאָגן זיי פון הינטער. די פ 150 האט דזשערקינג און סווערווד, אָבער דעמאָלט סטרייטאַנד אויס אָן קיין פראבלעמען. "סילוועראַדאָ" האָט געטראָפן אַ טאַקסי, גורם אַז עס האָט זיך אויסגעדרייט, אַרײַן אין אַן אַנדער ראָודוויי, וווּ עס איז אַרײַן אין אַ שטיגן וואַנט. דרייק האָט זיך שארף געדריקט אויף לינקס, דערנאָך צו רעכטס צו יבעריאָגן די שורה פון טאַקסיס, און דערנאָך אַקסעלערייטיד אויף די אָופּאַנד וועג.
  
  דער טעראָריסט הינטער זיי האָט זיך אַרויסגעבויגן פֿון זײַן פֿענצטער, מיט אַ פּיסטויל אין האַנט.
  
  "לייג זיך!" דרייק האט געשריגן.
  
  בולאַץ האָבן דורכגעקאָכט יעדער ייבערפלאַך - מאַשין, וועג, ווענט און ביימער. דער מענטש איז געווען אויסער זיך מיט כעס, אויפוועקן, און מיסטאָמע אויך האַס, נישט זאָרגן וועגן די שעדיקן ער האט געפֿירט. בעאַ, וואָס איז געווען אין די צוריק אַוועקזעצן פון די פ 150, פּולד אויס אַ גלאָק און בלאָז אויס די דערציען פֿענצטער. קאלטע לופט איז ארײנגעלאפן אין דער כאטע.
  
  א רודערן פון בנינים ארויס צו די לינקס, און דעמאָלט עטלעכע פוסגייער שפּאַצירן צוזאמען די פאַרוועג פאָרויס. דרייק האט איצט געזען בלויז די דעוויל ס ברירה - די אַקסאַדענטאַל טויט פון אַ פּאַסערביי אָדער זיין שפּעט צו גראַנד סענטראַל סטאנציע און פייסינג די קאַנסאַקווענסאַז.
  
  עס זענען נאָך אַכט מינוט.
  
  אויסגעדרייט אויף 79 סטריט, דרייק באמערקט אַ קורץ טונעל פאָרויס, איבער וואָס געהאנגען גרין צווייגן. ווען זיי זענען אריין אין דער מאמענטארער פינצטערניש, האט ער א קלאפ געטאן דעם ברעמער טרעטלען, האפנדיג אז זייער פארלאגער וועט אריינפאלן אין די וואנט, אדער כאטש פארלירן זיין פּיסטויל אין דעם כאַאָס. אנשטא ט הא ט ע ר ז ײ ארומגעפאר ן א שװערע ר געטריבן , געשאס ן פו ן א זײטיק ע פענצטער , װע ן ע ר אי ז פארבײ .
  
  זיי אַלע דאַקט ווי זייער אייגן פֿענצטער בלאָזן אויס, די פייַפן פון די קויל כּמעט שטאַרבן איידער זיי געהערט עס. אצינד האט אלישיע אליין ארויסגעשטעקט דעם קאפ, געצילט איר ביקס און געשאסן אויפן סילוועראדא. פאָרויס, ער אַקסעלערייטיד און דעמאָלט סלאָוד אַראָפּ. דרייק האט שנעל פארמאכט דעם ריס. נאך א בריק האט זיך באוויזן און דער טראפיק איז איצט געווען סטאַביל אויף ביידע זייטן פון די צווייטע געלע ליניעס. דרייק האט פארמאכט דעם ריס ביז זייער אייגענע פליגל האט כמעט אנגערירט די הינטן פון די אנדערע קאר.
  
  דער טעראריסט האט אויסגעדרייט זיין גאנצען קערפער און געצילט דעם ביקס איבער זיין אקסל.
  
  אלישיא האט ערשט געשאסן, דער קויל האט געשלאגן די הינטן פענצטער פונעם סילוועראדא צו שטויב. דער דרייווער האט זיך געמוזט צעלאכטן, ווען זיין קאר האט זיך אויסגעדרייעט, ענג פארפעלט אין אנקומענדיגן פארקער און האט ארויסגעשטעלט א מעלאדאישע פלאץ פון הערנער. אַליסיאַ האָט זיך נאָך ווייטער אַרויסגעבויגן.
  
  "דאָס לאַטע פון בלאָנדע האָר פליענדיק אַרום," מייַ געזאגט. "דערמאָנט מיר נאָר עפּעס. װאָס הײסט זײ איצט? איז דאָס ... אַ קאָליע?
  
  מער שאַץ. דער טעראריסט האט צוריקגעברענגט פייער. דרייק האָט גענוצט די טעכניק צו ויסמיידן דרייווינג ווי זיכער ער קען. דער פארקער פאראויס האט זיך נאכאמאל פארדינט, און ער האט גענוצט די שאנס איבערצונעמען דעם סילוועראדא, טאקסיינג אריין אין די אנקומענדיגע שטעג. הינטע ר אי ם הא ט מיי ע אראפגעקלאפ ט ד י פענצטע ר או ן געשאס ן א קלײ ם אי ן אנדער ע װאגאן . דרייק האט זיך צוגעבויגן און שטודירט די הינטן מיינונג.
  
  - ער קומט נאך.
  
  פּלוצלינג, סענטראַל פארק איז געענדיקט, און די פאַרנומען פינפט עוועניו ינטערסעקשאַן ווי צו שפּרינגען רעכט בייַ זיי. אויטא ס האב ן זי ך געלאז ט פאמע ן או ן זי ך אפשטעל ן או ן פוסגייער ן זענע ן געגאנגע ן אוי ף אינטערסעקציע ס או ן זי ך געשטעל ט אוי ף ד י טראטוארן . דרייק האט א שנעל א קוק געטאן אויף די געל־טינטעד ברעיק־ליכט, וואס זענען דערווייל געווען גרין.
  
  עקסטרע-לאַנגע ווײַסע בוסעס האָבן זיך געשטעלט אויף ביידע זייטן פון דער פינפטער עוועניו. דרייק האט שארף אפגעבראםן, אבער דער טעראריסט האט נאכאמאל אריינגעקראכט אין די הינטערלייט. דורך די כאַנדאַלבאַרז, ער פּעלץ די דערציען סוף צעטל, געזען די פּאָטענציעל פֿאַר ומגליק, און טוויסטיד אויס פון ספּין צו ריגיין קאָנטראָל. דער אויטאָ האָט זיך אויסגעגליטשט, פארבײַ די אינסעקציע, דער סילוועראַדאָ בלויז אַן אינטש הינטער.
  
  דער באס האט פרובירט ארויסצוגיין פאר זיי, און דרייק האט נישט געלאזט קיין ברירה נאר צו פארן די גאנצע וועג אויף לינקס און אין מיטן וועג. מעטאל האט געקרישט און גלאז האט זיך צעבראכן איבער די קני. "סילוועראַדאָ" האָט ווײַטער אַרײַן אין אים אַרײַן.
  
  - פֿינף מינוט, - האָט באָ װײך געזאָגט.
  
  ער האָט נישט געוויסט קיין צייט, און ער האָט אויפגעהויבן שנעלקייט. באַלד מאַדיסאָן עוועניו געקומען אין מיינונג, די גרוי פאַסאַד פון די טשייס באַנק און די שוואַרץ J. Crew פילונג די פעלד פון זעאונג פאָרויס.
  
  "מער צוויי," האָט באָ געזאָגט.
  
  צוזאַמען, די ראַסע קאַרס רייסט פון קליין ריס צו קליין ריס, צעברעכן קאַרס סיידווייז און דרייווינג אַרום סלאָוער מניעות. דרייק האט ווייטער געכאפט זיין האָרן, וואונטשנדיג אז ער האט עפעס א סירענע, און אליסיע האט געשאסן אין די לופטן צו צווינגען פוסגייער און דרייווערס צו שנעל מאכן וועג. די NYPD קאַרס האָבן שוין ברום, געלאזן אַ דעוואַסטייטינג שטעג אין זייער וועקן. ער האט שוין באמערקט אז די איינציגסטע אויטאמאבילן וואס זיי האבן אויסגעזען מיט רעספּעקט זענען די גרויסע רויטע פייערלאקס.
  
  "אַרויף פאָרויס," באָ געזאגט.
  
  "פארשטאנען," דרייק געזען די דורכפאָר לידינג צו לעקסינגטאָן עוועניו און ראַשט צו אים. אנהויבנדי ק דע ם מאטאר , הא ט ע ר ד י מאשי ן ארום . רױך האָט אױסגעטראָגן פֿון די טירעס, און מע האָט געשריען איבערן טראָטואַר. דאָ, אויפֿן נײַעם וועג, האָט מען אויף ביידע זייטן ענג פּאַרקט די אויטאָס, און דער כאַאָס פֿון פּלאַטפאָרמס, וואַנס און איין-וועגן האָט געהאַלטן אַפֿילו די בעסטע דרייווערס.
  
  "נישט ווייט איצט," האָט באָ געזאָגט.
  
  דרייק האט געזען זיין געלעגנהייַט פאָרויס ווי פאַרקער טיינד אויס. "מייַ," ער האט געזאגט. "געדענקט איר באַנגקאָק?"
  
  גלאט װי א גאַנג־איבערבײַטונג אין אַ סופּערקאַר, האָט מאַי אַרײַנגערוקט דעם נײַעם זשורנאַל אין איר גלאָק און אָפּגעטאָן איר זיצגאַרטל, פֿידגעטינג אין איר זיצפּלאַץ. אַליסיאַ סטערד בייַ דרייק, און דרייק סטערד אין דער דערציען שפּיגל. דער סילוועראדא איז צוגעקומען מיט אלע כוחות, פרובירט זיי צו ראמען ווען זיי זענען צוגעקומען צו גראנד צענטראל סטאנציע און צום שווארמען עולם.
  
  מאַי האָט זיך אַרויפֿגעשטופּט אין איר זיצפּלאַץ, זיך אַרויסגעבויגן פֿון דער שוין צעשטערטערטער הינטן פֿענצטער און אָנגעהויבן שטופּן.
  
  אַליסיאַ האָט געשטעקט דרייק מיט איר עלנבויגן. "באַנגקאָק?"
  
  "עס איז נישט וואָס איר טראַכטן."
  
  "אָה, דאָס קיינמאָל כאַפּאַנז. איר וועט זאָגן מיר אַז וואָס געטראפן אין טיילאַנד וועט בלייבן אין טיילאַנד ווייַטער.
  
  מאי האט זיך דורכגעגליטשט דורכן קלײנעם ריס, צעריסן די קלײדער, נאר געצװונגט איר קערפער צו גײן װײטער. דרייק האט געזען דעם מאמענט, ווען דער ווינט האט געבלאזן איבער איר, ווען דער זאמד האט געשטאכן אין אירע אויגן. ער האט געזען דעם מאמענט ווען דער פארפאלגטער טעראריסט האט געבלינקט אין שאק.
  
  דער סילוועראַדאָ איז געקומען נאָענט, שוידערלעך נאָענט.
  
  מאַי איז אַרויפֿגעשפּרונגען אויפֿן בעט פֿונעם טראָק, די פיס צעשפּרייט און אויפֿגעהויבן איר וואָפן. זי האט גענומען צילן און דערנאך געשאסן פון הינטערן טראק, די קוילן האבן צעבראכן די פענצטער פון אן אנדער קאר. געביידע, בוסעס און לאמפן זענען לאנגזאם פארביי. מיי האט נאכאמאל און נאכאמאל געצויגען דעם צינגל, איגנארירט דעם ווינט און די באוועגונג פונעם אויטא, זיך נאר פאָוקיסינג אויף דעם מענטש וואס וואלט זיי אנדערש אומגעברענגט.
  
  דרייק האט געהאלטן די סטירינג ווי פעסט ווי מעגלעך, די גיכקייַט איז געבליבן קעסיידערדיק. דא ס מא ל אי ז ניש ט געפאר ן קײ ן װאגא ן פאר ן זײ , װא ם ע ר הא ט געבעטן . מיי איז געשטאנען פעסט אויף די פיס, און איר קאנצענטראציע איז אומבארעכטיגט פארנוצט געווארן פון בלויז איין זאך. דרייק איז געווען איר פירער.
  
  "איצט!" - האט ער א געשרײ געטאן אויפן שפיץ קול.
  
  אַליסיאַ האָט זיך אַרומגעדרייען ווי אַ קינד וואָס האָט אַראָפּגעוואָרפן זיסוואַרג פון די רוקן פון אַ זיצפּלאַץ. - װאס װעט זי טאן ?
  
  דרייק האָט אָנגעשטעלט די בראַקעס זייער מילד, אַ מילאַמיטער אין אַ צייַט. מאַי האָט אַרײַנגעלייגט דעם צווייטן קלעמערל און דערנאָך אַרויפֿגעלאָפֿן הינטערן טראָק, גלײַך צו דער הינטערשטער טיר. די אויגן פון דעם סילבערן דרייווער האבן זיך נאך מער פארשפרייט ווען ער האט געזען ווי א ווילדע נינדזשאַ לויפן גלייך צו זיין שנעלער קאר פון אן אנדערן!
  
  מאַי דערגרייכט די הינטער-טיר און שפּרינגען אין די לופט, קיקינג איר פיס און פליילינג איר געווער. עס איז געווען אַ מאָמענט איידער ערלעכקייט פּולד איר אַראָפּ ווען זי גראַציעז אַרקעד דורך די דין לופט, די יפּיטאַמי פון סטעלט, בקיעס און שיינקייט, אָבער דעמאָלט זי סאַנגק שווער אַנטו די קאַפּטער פון אן אנדער מענטש 'ס מאַשין. זי דאַבאַלד איבער טייקעף, לאָזן איר לעגס און קני נעמען די שלאָגן און האַלטן איר וואָג. די לאַנדינג אויף די פאַרביסן מעטאַל איז נישט גרינג, און מאַי געשווינד פלו פאָרויס צו די דזשאַגד ווינטשויב.
  
  דער דרייווער פון די סילוועראדא האט שטארק געבראמען, אבער האט דאך געראטן צו ווייזן דעם ביקס אויף איר פנים.
  
  מאַי האָט זיך צעשפּרייט די קני, ווען דער פּלוצעמדיק קלאַפּ איז דורכגעגאַנגען דורך איר, פֿאַרשטאַרקונג איר רוקנביין און פּלייצעס. איר וואָפן איז געבליבן אין אירע הענט, שוין אָנגעוויזן אויפן טעראָריסט. צוויי שאָס און ער האָט געווייצט, די פֿיס נאָך אויף די טאָרמאָז פּעדאַל, בלוט האט אויסגעווייקט די פראָנט פון זיין העמד, און ער פּלאַמאַטיד פאָרויס.
  
  מאַי איז אַרויפֿגעקראָכן אויפֿן קאַפּאָטע פֿונעם אויטאָ, אַרײַנגעלייגט איר האַנט אין דער ווינטשויב און אַרויסגעצויגן דעם דרייווער. עס איז קיין וועג זי וואָלט לאָזן אים די העפלעכקייַט פון ריקופּעריישאַן. זײנ ע װײטיק ע אויג ן האב ן זי ך געטראפ ן אי ר או ן געפרואװ ט פארריכטן .
  
  "ווי ... ווי זענען איר -"
  
  מאַי האָט אים אַ זעץ געטאָן אין פּנים. זי האָט דעמאָלט געהאלטן אויף ווי די מאַשין קראַשט אין די צוריק פון די דרייק. דע ר ענגלענדער , הא ט זי ך באשלאם ן פארלאמע ן צ ו ״כאפ ן ״ד י זעלבםטרײבנדיק ע מאשין , אײדע ר ע ר הא ט זי ך געדרײט , אי ן א געפערלעכע ר צופעליקע ר ריכטונג .
  
  "אזוי דאָס איז וואָס איר האָט געטאן אין באַנגקאָק?" אַליסיאַ געפרעגט.
  
  "עפּעס ווי אַז".
  
  "און וואָס איז געווען ווייַטער?"
  
  דרייק האט אוועקגעקוקט. - כ׳האב נישט קײן אנונג, ליבע.
  
  זיי האבן אויפגעמאכט די טירן, פארקינג צוויי מאל נעבן דעם טאַקסי, אזוי נאנט צו צענטראל סטאנציע ווי מעגליך. ד י ציװילע ר האב ן זי ך צוריקגעקער ט או ן זי ך געקוק ט אוי ף זײ . ד י םינטענט ע האב ן זי ך געדרײ ט צ ו לויפ ן . נאך צענדליגער האבן ארויסגענומען זייערע מאבילע טעלעפאנען און אנגעהויבן צו נעמען בילדער. דרייק איז אויפגעשפרונגען אויף דעם פארוועג און גלייך אנגעהויבן לויפן.
  
  "די צייט איז אַרויף," בעאַורעגאַרד געמורמלט בייַ אים.
  
  
  קאַפּיטל צוואַנציק
  
  
  דרייק האָט זיך אַריינגעשלאָגן אינעם הויפט זאַל פון דער צענטראלער סטאנציע. א ריזיגע פלאץ האט געגאפט לינקס און רעכטס און הויך אויבן. בלאַנק סורפאַסעס און פּאַלישט דילאָוז האָבן שאַקט די סיסטעם, אָפּפאָר און אָנקומען שילדז האָבן געפלאקערט אומעטום, און די קאַמיש פון מענטשן געווען אַנאַנסטינג. Beau רימיינדיד זיי פון די נאָמען פון Cafe é און געוויזן זיי די שטאָק פּלאַן פון די וואָקזאַל.
  
  "הויפּט פויע," מאַי געזאגט. - דרײט זיך רעכטס פארבײ די עסקאַלאַטאָרן.
  
  ראַסינג, סקווירמינג, פּערפאָרמינג אַמייזינג אַקראַבאַטיק סטאַנץ, נאָר צו ויסמיידן אַ צונויפשטויס, די מאַנשאַפֿט צעבראכן דורך די סטאַנציע. מינוטן זענען דורכגעגאנגען. קאַווע שאַפּס, בעלגיאַן טשאָקלאַט שאַפּס, און בייגל סטאָלז פאַרשלעסלען, דרייק ס קאָפּ ספּיננינג פון זייער געמישט פלייווערז. ז ײ זײנע ן ארײ ן אי ן דע ר אזו י גערופענע ר לעקסינגטאן־פארסאזש , או ן האב ן אנגעהויב ן פאמעלעך .
  
  "אזוי!"
  
  אַלישאַ איז געלאָפן, קוועטשן איר וועג דורך די שמאָל אַרייַנגאַנג צו איינער פון די קלענסטער קאַפעס דרייק האט אלץ געזען. כמעט אומבאוואוסטזיין האט זיין מיינונג געציילט די טישן. נישט שווער, זיי זענען געווען בלויז דריי.
  
  אַלישאַ האָט אַ זאָג געטאָן דעם מאַן אין די גרויע מאַנטל, און דערנאָך זיך אַראָפּגעלאָזט אויף אירע קני לעבן דער שוואַרצער ייבערפלאַך. דע ר טאפ ע אי ז געװע ן פארזארג ט מי ט אומנייטיק ע מיסט , ד י שטו ל זענע ן אומזים ט געװע ן אײנגעארדנט . אַלישאַ האָט זיך געפֿאַלן אונטן און באַלד אַרױפֿגעטראָגן, מיט אַ װײַסן קאָנװערט אין די הענט, די אױגן פֿול מיט האָפענונג.
  
  דרייק איז געווען וואַטשינג פון אַ ביסל טריט אַוועק, אָבער נישט די ענגלישוואָמאַן. אנשטאט האט ער געקוקט אויף דעם שטאב און די קאסטומערס, די פארביי פארביי אינדרויסן, און באזונדער אן אנדער ארט.
  
  טיר צו נוצן צימער.
  
  איצ ט הא ט זי ך געעפנ ט , א נײגעריק ע פרויע ן געשטאלט , ארוי ס דע ם קאפ . כּמעט תיכף, זי געמאכט אויג קאָנטאַקט מיט די בלויז מענטש קוקן גלייַך אויף איר, מאַט דרייק.
  
  ניין...
  
  זי האט אויפגעהויבן דעם טראגן טעלעפאן. איך מיין אז דאס איז פאר דיר, האט זי געזאגט מיט די ליפן.
  
  דרייק האט א ניד געטאן, ווייטער צוקוקן די גאנצע געגנט. אלישיא האט אויפגעריסן דעם קאנװערט און דאן האט זיך א פרײמ געטאן.
  
  "עס קען נישט זיין."
  
  מאַי האָט אַרײַנגעטאָן די אױגן. "וואס? פארוואס נישט?"
  
  "עס זאגט בום!"
  
  
  קאַפּיטל איין און צוואנציק
  
  
  דרייק איז צוגעלאפן צום טעלעפאן און עס אראפגעריסן פון דער פרוי. "וואָס שפּיל איר?"
  
  מאַרץ טשאַקאַלד אין די סוף פון די שורה. "האָט איר טשעק אונטער די אנדערע צוויי טישן?"
  
  דערנאָך די שורה צעבראכן. דרייק האט געפילט אז אלעס אינעווייניג איז זיך צעפאלן, ווען זיין נשמה און הארץ האבן זיך פארפרוירן, אבער ער האט נישט אויפגעהערט צו באוועגן. "צו די טישן!" - האט ער א געשרײ געטאן און זיך גענומען לויפן, געפאלן און זיך צעגליטשט אויף די קני אונטער די נאענטסטע פון זײ.
  
  אַליסיאַ געשריגן צו שטעקן און וויזאַטערז צו באַקומען אויס, עוואַקוירן. באָ קאַלאַפּסט אונטער אן אנדער טיש. דרייק האט קיין צווייפל געזען אַ רעפּליקע פון וואָס דער פראנצויזיש האט באמערקט, אַ קליין יקספּלאָוסיוו מיטל דאַקט-טיימד צו די אַנדערסייד פון די טיש. די גרייס און פאָרעם פון אַ וואַסער פלאַש, עס איז געווען בעערעך אלנגעוויקלט אין אַלט ניטל ראַפּינג פּאַפּיר. אָנזאָג האָ-האָ-האָ! דרייק איז נישט אומבאמערקט געווארן.
  
  אַליסיאַ האָט זיך געזעצט לעבן אים. "ווי קענען מיר נוטראַלייז די סאַקער? און, מער ימפּאָרטאַנטלי, קענען מיר דיסייבאַל די סאַקער?
  
  "איר וויסן וואָס איך וויסן, מייל. אי ן דע ר ארמ ײ פלעג ן מי ר אויפ ־ צעברענגע ן אײ ן באמבע . בייסיקלי, דאָס איז די סייפאַסט וועג. אבער דער בחור האט געוואוסט וואס ער טוט. געזונט פּאַקידזשד אין ומשעדלעך פּאַקקאַגינג. זען די ווירעס? זיי זענען אַלע די זעלבע קאָליר. קאַפּסל דעטאַנאַטאָר. ווייַט פוסע. נישט שווער, נאָר געפאַר ווי גענעם".
  
  "אַזוי נעמען די קיט צוזאַמען און האַלטן די פאַרשילטן בלאַסטינג היטל פון גיין אַוועק."
  
  "וואקסן אַ סכום? פאַרשילטן, מיר זענען גאָר אויף אַ זעמל דאָ. " דרייק האט א קוק געטאן און מיט אומגלויבנדיקע אויגן דערזען א המון מענטשן צוגעדריקט די פנימער צו די פענצטער פונעם קאפע. טײל האבן אפילו געפרואװט דורכגײן דורך דער אפענער טיר. פּראָסט אַנדרויד פאָנעס רעקאָרדעד וואָס קען זיין די טויט פון זייער אָונערז אין בלויז אַ ביסל מינוט.
  
  "גיי ארויס!" האָט ער גערופֿן, און אַליסיאַ האָט זיך צוגעטראָגן מיט אים. "עוואַקוירן דעם בנין גלייך!"
  
  ענדלע ך האב ן ד י דערשראקענ ע פנימער ם זי ך אפגעקערט , או ן דע ר מעסע ר הא ט זי ך אנגעהויב ן דערגרײכן . דרייק האט געדענקט די גרייס פון דעם הויפט זאל און די מאסע מענטשן אינעווייניג און האט געקלעמט די ציין ביז די ווארצלען האבן געווייקט.
  
  "ווי לאַנג טראַכטן איר?" אַליסיאַ האָט זיך ווידער אַרײַנגעזעצט לעבן אים.
  
  "מינוט, אויב עפּעס."
  
  דרייק האט געקוקט אויפן מיטל. אין דער אמתן, האָט עס נישט אויסגעזען פאַנטאַסטיש, נאָר אַ פּשוטע באָמבע, וואָס האָט מענט צו שרעקן אלא ווי צו שאַטן. ער האט געזען פיירווערק באָמבס פון דעם גרייס און מיסטאָמע מיט די זעלבע רודאַמענטערי דעטאַניישאַן מיטל. זיין מיליטערישער דערפאַרונג איז אפֿשר אַ ביסל פאַרשוואונדן, אָבער ווען ער האָט זיך געטראָפן מיט אַ רויט-דראָט-בלוי-דראָט סיטואציע, איז ער באלד צוריקגעקומען.
  
  חוץ אַז אַלע די ווירעס זענען די זעלבע קאָליר.
  
  כאַאָס ענוועלאַפּט אַלץ אַרום זיין זיך-באשאפן קאַקון. ווי אַ פאַררעטערדיקן שושקען, האָט דאָס וואָרט פון דער באָמבע דורכגעקערט אין די גרויסע זאַלן, און איין מענטשנס פאַרלאַנג צו פרייהייט האָט אָנגעשטעקט דעם צווייטן און דעם אַנדערן, ביז אַלע אויסער די שווערסטע - אָדער שטוםסטע - פּאַסאַזשירן האָבן זיך געפאָרן צום אַרויסגאַנג. דע ר גערוי ש אי ז געװע ן טויבנדיק , ע ר הא ט דערגרײכ ט ד י הויכע ר שטאק ן או ן זי ך צורי ק אראפגעלאפ ן ד י װענט . מענע ר או ן פרויע ן זײנע ן געפאל ן אי ן אײל , או ן פארבײגײע ר האב ן ז ײ געהאלפ ן אויפ ן פיס . טײ ל האב ן געפאניקט , אנדער ע זײנע ן געבליב ן רואיק . די באָססעס געפרוווט צו האַלטן זייער עמפּלוייז אין פּלאַץ, אָבער גערעכטפארטיקט געקעמפט אַ לוזינג שלאַכט. מאס ן האב ן זי ך ארויסגעגאס ן פו ן ד י ארויסגאנג ן או ן אנגעהויב ן אנפיל ן ד י 42 ־טע ר גאס .
  
  דרייק האט זיך געכאפט, די שווייס האט זיך געפלאצט אויפן שטערן. איין פאַלש מאַך דאָ קענען פירן צו די אָנווער פון אַ ענדגליד, אָדער מער. און ערגער, עס וואָלט אים אַרויסגענומען פון קאַמף צו צעשטערן מאַרש. אויב דער פּיטהיאַן מאַנידזשיז צו דין זיי אויס, דעמאָלט ער וועט האָבן אַ פיל בעסער געלעגנהייַט צו דערגרייכן זיין לעצט ציל - קיין ענין ווי פּערווערטיד דעם גענעם קען זיין.
  
  דעמאלט האט בעאורעגאַרד זיך אראפגעזעצט ביי אים. "ביסטו אין ארדענונג?"
  
  דרייק האט ארויפגעקלאפט די אויגן. "וואָס די גענעם ... איך מיינען, טאָן ניט האַנדלען מיט די אנדערע -"
  
  באָ האָט אויסגעהאַלטן אַן אַנדער מיטל, וואָס ער האָט שוין פאַרקריפּלט. "עס איז אַ פּשוט מעקאַניזאַם און עס נאָר גענומען עטלעכע סעקונדעס. צי איר דאַרפֿן הילף?"
  
  דרייק האט געקוקט אויף די אינערלעכע מעקאַניזאַמז, וואָס האָבן זיך געהאנגען פאַר אים, אויף דער קליינער שמאָלקייט אויפן פראַנצויזישן פּנים, און געזאָגט: "פאַרשילטן. עס איז בעסער אַז קיינער זאָל נישט זאָגן דעם שוועדן אַז דאָס איז געשען. "
  
  דערנאך האט ער ארויסגעצויגן א דעטאנער היטל.
  
  אַלץ בלייבט די זעלבע. א געפיל פון רעליעף האט געוואשן איבער אים, און ער האט גענומען די מאָמענט צו האַלטן און כאַפּן דעם אָטעם. נאך א קריזיס האט זיך אויסגעלאזט, נאך א קליינער נצחון פאר די גוטע בחורים. דערנאָך האָט אַליסיאַ, אָן אַרײַנגענומען די אױגן פֿונעם קאַפֿע־טאָמבאַנק, גערעדט פֿינף גאָר באַזונדערע װערטער.
  
  - װידער קלינגט דער פארשוין טעלעפאן.
  
  און ארום גראנד צענטראל, איבער גאנץ ניו יארק סיטי, אין מיסט קענס און אונטער ביימער - אפילו צוגעבונדן צו רעלסן און ענדליך געווארפן דורך מאטארסיקליסטן - האבן אנגעהויבן אויפרייסן באמבעס.
  
  
  קאַפּיטל צוויי-און-צוואַנציק
  
  
  היידן איז געשטאנען פאר א ריי טעלעוויזיע מאָניטאָרס, קינימאַקאַ לעבן איר. זייערע מחשבות וועגן צו ברעכן ראמסעס זענען צייטווייליג אפגעשטעלט געווארן דורך די יאגן דורכן צענטראל פארק און דערנאך דורך די פרענזי ביי גראנד צענטראל סטאנציע. ווי זיי וואָטשט, מאָר געגאנגען צו זיי און אנגעהויבן קאַמענטינג אויף יעדער מאָניטאָר, די אַפּאַראַט בילדער זענען טאַגד און קענען פארגרעסער אין צו הויכפּונקט אַ מענטש האָר אויף אַ פרעקאַלד אָרעם. די לייטינג איז נישט ווי פולשטענדיק ווי עס זאָל האָבן געווען, אָבער ימפּרוווד ווי דרייק און זיין מאַנשאַפֿט זענען נעענטער צו די באַרימט באַן סטאַנציע. אן אנדער מאָניטאָר האט געוויזן ראַמסעס און פּרייס אין זייער צעל, דער ערשטער פּאַיסינג ומגעדולדיק ווי אויב ער דארף צו זיין אין ערטער, די רגע זיצן אונטערטעניק ווי אויב אַלע ער טאַקע געוואלט איז אַ נאָסע פאָרשלאָג.
  
  מאָר ס קאָלעקטיוו געארבעט פלייַסיק אַרום זיי, ריפּאָרטינג סייטינגז, כאַנטשעס, און געבעטן קאַפּס און אגענטן אויף די גאַס צו באַזוכן ספּעציפיש געביטן. די אטאקעס זענען פארווארפן געווארן פאר היידן, אפילו ווען דרייק און בא האבן דיפיוזירט די באמבעס אויף גראנד צענטראל. מאָר ס איינציקע וועג צו זיין לעגאַמרע זיכער אַז מידטאַון איז געווען באהאנדלט איז פּראַקטאַקלי ליידיק די גאנצע פּלאַץ.
  
  "איך טאָן ניט זאָרגן אויב עס איז אַן אַלט טויב בובעלע וואָס פּונקט פאַרפאַלן איר קאַץ," ער האט געזאגט. "בייַ מינדסטער איבערצייגן זיי."
  
  "ווי קען די קאַמעראַס באַקומען די באָמבס דורך די מעטאַל דעטעקטאָרס אין סענטראַל סטיישאַן?" - האט קינימאקא געפרעגט.
  
  "פּלאַסטיק יקספּלאָוסיוו?" מור האט געװאגט.
  
  "צי איר האָבן קיין אנדערע עריינדזשמאַנץ פֿאַר דעם?" האט היידן געפרעגט.
  
  "אַוודאי, אָבער קוק אַרום. ניינציק פראצענט פון אונזערע מענטשן זוכן א פארשימלטע נוקלעארע באמבע. איך האָב קיינמאָל געזען דעם פּלאַץ אַזוי ליידיק. "
  
  היידן האט זיך געוואונדערט ווי לאנג מארש האט דאס פלאנירט. און ראמסעס? דער טעראר פרינץ האט געהאט בערך פינף צעלן אין ניו יארק, מעגליך נאך, און טייל פון זיי זענען געווען שלאפ צעלן. עקספּלאָסיווז פון קיין מין קען זיין סמאַגאַלד אין קיין צייַט און פשוט באַגראָבן, פאַרבאָרגן אין די וואַלד אָדער אין די קעלער פֿאַר יאָרן אויב דארף. קוק אויף די רוסן און די פּראָווען געשיכטע וועגן זייער פעלנדיק יאָדער טשעמאָדאַן - עס איז געווען אַן אמעריקאנער וואָס סאַגדזשעסטיד אַז די פעלנדיק נומער איז די פּינטלעך סומע דארף צו צעשטערן די פאַרייניקטע שטאַטן. עס איז געווען אַ רוסישער דעפֿעקטער, וואָס האָט באשטעטיקט אַז זיי זענען שוין אין אַמעריקע.
  
  ז י הא ט זי ך גענומע ן א טריט , פרוב ט ארײנצונעמע ן דא ם גאנצ ן בילד . פֿאַר רובֿ פון איר דערוואַקסן לעבן, היידן איז געווען אַ געזעץ ענפאָרסמאַנט אָפיציר; זי האט געפילט ווי זי האט צוגעוויזן יעדן פאראנטווארטליכע מצב. אבער איצט ... עס איז געווען אַנפּרעסידענטיד. דרייק איז שוין געפארן פון טיימס קוואדראט ביז גראנד צענטראל, ראטעווען לעבנס מינוט פאר מינוט און דערנאך פארלוירן צוויי. דאַהל האָט ביי יעדן קער אָפּגעריסן ראַמסעס" קאַמעראַס. אבער זי איז געווען געשלאגן דורך די אַבסאָלוט, שרעקלעך פאַרנעם פון דעם דערשיינונג.
  
  און די וועלט איז געווארן ערגער. זי האט געקענט מענטשן וואס האבן מער נישט געדארפט היטן די נייעס, מענטשן וואס האבן אויסגעמעקט אפעס פון זייערע טעלעפאן ווייל אלעס וואס זיי האבן געזען איז געווען מיאוס און זיי האבן געפילט אז זיי קענען גארנישט טון דערוועגן. באשלוסן וואס זענען געווען קלאר און קלאָר ווי דער טאָג פון די אָנהייב, ספּעציעל מיט די אָנקומען פון IS, זענען קיינמאָל גענומען, פאַרוואָלקנט דורך פּאָליטיק, געווינס און גריד, און אַנדערעסטאַמאַט די טיפקייַט פון מענטש ליידן. וואָס דער ציבור איצט געוואלט איז ערלעכקייט, אַ פיגור וואָס זיי קען צוטרוי, עמעצער וואס איז געקומען מיט ווי פיל דורכזעיקייַט ווי עס איז זיכער צו פירן.
  
  היידן האט דאס אלץ אנגענומען. איר געפיל פון כעלפּלאַסנאַס איז געווען ענלעך צו די ימאָושאַנז וואָס טיילער וועבב האט אונטערטעניק איר לעצטנס. די געפיל אַז איר זענט אַזוי קלוג פּערסוד און איר זענט קויכעס צו טאָן עפּעס וועגן אים. זי פּעלץ די זעלבע ימאָושאַנז איצט, וואַטשינג דרייק און דאַהל פּרובירן צו צוריקקריגן ניו יארק און די רעשט פון די וועלט פון די ברעג.
  
  "איך וועל טייטן ראַמסעס פֿאַר דעם," זי געזאגט.
  
  קינימאקא האט ארויפגעלײגט א ריזיקן לאפ אויף אירע אקסלען. "לאז מיר. איך בין פיל ווייניקער שיין ווי איר און איך וואָלט זיין בעסער אַוועק אין טורמע."
  
  מאָר האָט אָנגעוויזן אויף אַ ספּעציפיש פאַרשטעלן. "קוק דאָרט גייז. זיי האָבן דיפיוזד די באָמבע."
  
  דילייט שאָס דורך הייַדען ווען זי געזען מאַט דרייק געלאזן די קאַפע & # 233; מי ט א בלײכטע ר או ן נצחון־אויםדריק ל אויפ ן פנים . די פארזאמלט מאַנשאַפֿט אַפּלאָדירט און דעמאָלט פּלוצלינג פּאָזד ווי די טינגז אנגעהויבן צו ספּיראַליש אויס פון קאָנטראָל.
  
  אויף קייפל מאָניטאָרס, היידן געזען מיסט קאַנס יקספּלאָודינג, קאַרס סווערווינג צו ויסמיידן מאַנהאָל קאָווערס ויסבראָך. זי האָט געזען מאָטאָרסיקליסץ אַרייַן די ראָודוויי און וואַרפן ציגל-שייפּט אַבדזשעקס בייַ בנינים און פֿענצטער. א רגע שפּעטער עס איז געווען אן אנדער יקספּלאָוזשאַן. זי האט געזען ווי די קאר האט זיך אויפגעהויבן עטליכע פוס פון די דיל ווי א באמבע האט זיך אויפגעריסן אונטער אים, רויך און פלאמען האבן זיך געשלאגן פון די זייטן. ארום גראנד צענטראל סטאנציע, צווישן די אנטלאפן פאסאזשירן, האבן געכאפט פייער. דער ציל איז געווען טעראָר, נישט וויקטימס. אויף צוויי בריקן האבן געברענט פייערס, וואס האבן גורם געווען אזעלכע שווערע פארקערס, אז אפילו מאטארסיקלען האבן נישט געקענט דורכגיין איבער זיי.
  
  מאָר האָט געשטערט, זײַן פּנים האָט זיך אָפּגערונען בלויז אַ רגע איידער ער האָט אָנגעהויבן שרייען אָרדערס. היידן האָט געפּרוּווט אויפהאַלטן איר שווערע שטאַנדפּונקט און האָט געפילט אַז מאַנאָס אַקסל רירנדיק איר אייגענע.
  
  מיר וועלן פאָרזעצן.
  
  אפעראציעס זענען פארבליבן אינעם אפעראציע צענטער, עמערגענסי סערוויסעס זענען ארויסגעשיקט געווארן, און געזעץ ענפארסמענט איז אריבערגעפירט געווארן צו די שווערסטע געגענטער. ד י פײער ־ בריגאד ע או ן סאפערס , זײנע ן געװע ן פארמי ט אוי ף אל ע גרענעצן . מור האט באפוילן העליקאָפּטערס צו זיין גענוצט צו פּאַטראָל די גאסן. ווען אן אנדער קליין מיטל שלאָגן מייסי ס, היידן קען נישט קוקן אין עס ענימאָר.
  
  זי האָט זיך אויסגעדרייט, איבערשפּילנדיק אירע איבערלעבונגען פֿאַר יעדן אָנדענק וואָס צו טאָן ווײַטער, געדענקט האַוואַיי און וואַשינגטאָן, די.סי. אין די לעצטע יאָרן, זיך קאָנצענטרירט... אָבער דאַן האָט אַ שרעקלעכער קלאַנג, אַ שרעקלעכער ווײַטער גערויש, איר אויפמערקזאמקייט צוריקגעבראַכט אויף די סקרינז. .
  
  "ניין!"
  
  
  קאַפּיטל דריי און צוואנציק
  
  
  היידן האט דורכגעבראכן די מענטשן ארום איר און איז ארויסגעלאפן פון צימער. כמע ט הא ט זי ך גענומע ן פו ן כעס , אי ז ז י אראפגעלאז ט געװאר ן ד י טרעפ , ד י פויסט ן האב ן זי ך צוגעקלאפ ט אי ן הארטע ר באל ן פו ן פלײ ש או ן בײן . קינימאקא האט געשריגן א ווארענונג, אבער היידן האט דאס איגנארירט. זי װאָלט דאָס געטאָן, און די װעלט װאָלט געװען אַ בעסערער, זיכערער אָרט.
  
  זי׳ט זיך געמאכט א װעג אין קארידאר, װאס איז געלאפן אונטערן געםט, און ענדלעך דערגרײכט צו ראמסעס צעל. דער ממזר האט נאך געלאכט, דער קלאנג איז נישט געווען נאר א שוידערלעכן גרוב פון א פארזעעניש. עפע ס הא ט ע ר געוװסט , װא ס אי ז געשען . די פּריפּלאַנירונג איז געווען קלאָר ווי דער טאָג, אָבער די עקסטרעם דיסדיין פֿאַר מענטשלעך געזונט איז נישט עפּעס וואָס זי קען לייכט שעפּן.
  
  היידן האט געעפנט די טיר צו זיין צימער. די וועכטער איז געשפרינגען און דערנאך ארויסגעשאסן אין רעאקציע צו איר באפעל. היידן איז גלייך ארויפגעגאנגען צו די אייזערנע שטעכן.
  
  ― זאָג מיר װאָס טוט זיך. זאג מיר איצט און איך וועל זיין מילד מיט דיר."
  
  ראמסעס האט געלאכט. "וואס טוט זיך?" ער האָט געמאַכט אַן אַמעריקאַנער אַקצענט. "איז אַז איר מענטשן זענען שטעלן אויף דיין קני. און דו װעסט דאָרטן בלײַבן." דער גרױסער האָט זיך אַראָפּגעבויגן, צו קוקן גלײַך אין הײַדן אַרײַן אין די אױגן פֿון עטלעכע מילימעטער. "מיט צונג כאַנגגינג אויס. טאָן אַלץ וואָס איך זאָגן איר צו טאָן."
  
  היידן האט אויפגעשלאסן די צעל טיר. ראמסעס האט זיך אן א רגע צוגעלאפן צו איר און געפרואװט איר קלאפן אויפן דיל. דעם מאן'ס הענט זענען געווען פארכאפט, אבער דאס האט אים נישט אפגעשטעלט פון ניצן זיין מאסיווע פארנעם. היידען האָט זיך אַנטוויקלט אַרויסגעוואָרפן און אים אַריינגעצויגן מיטן קאָפּ ערשט אין איינעם פון די ווערטיקאַלע אײַזערנע באַרס, און זיין האַלדז האָט זיך צוריקגעכאַפּט פון דער קלאַפּ. זי האט דאן א שטארקע געשלאגן אויף די קידניז און די רוקנביין, אז ער האט זיך צעמישט און געקראכן.
  
  ניט מער משוגע געלעכטער.
  
  היידן האָט עס גענוצט ווי אַ פּאַנטשינג זעקל, מאָווינג אַרום זיין גוף און שלאָגן פאַרשידענע געביטן. װי ראמסעס האט געברומט און זיך געשװינדלט, האט זי געצײלט די ערשטע דרײ קלאגן - א בלוטנדיקע נאז, א צעבראכן קין און א האלדז. ראמסעס האט אנגעהויבן דערשטיקן. היידען האט נישט אויפגעגעבן אפילו ווען קינימאקא איז צו איר צוגעגאנגען און האט זי געבעטן אביסל פארזיכטיג צו זיין.
  
  ― שטעל אָפּ דעם פֿאַקן פּלאַצן, מאַנאָ, ― האָט אים הײַדן בילן. "אויס דאָרט, מענטשן שטאַרבן."
  
  ראמסעס האט געפרװוט לאכן, אבער דער װײטיק אין האלדז האט אים אפגעשטעלט. היידען האָט דאָס געטאָן מיט אַ שנעלן קיניגל בריק. - לאכן איצט.
  
  קינימאקא האט זי אװעקגעשלעפט. היידען האט זיך אויסגעדרייט צו אים, אבער דאן האט דער ארום געשעדיגטער ראמסעס זיך אנגעלאפן אויף זיי ביידע. ער איז געווען א גרויסער מאן, אפילו העכער ווי קינימאקי, זייער מוסקל מאסע איז געווען בערך די זעלבע, אבער דער האוואאינער איז געווען העכער פון דעם טעראריסט אין איין וויכטיגער געגנט.
  
  קאַמבאַט דערפאַרונג.
  
  ראַמסעס קאַליידיד מיט קינימאַקאַ און דאַן באַונסט שווער, סטאַגערינג צוריק אין זיין צעל. "וואָס די גענעם ביסטו געמאכט פון?" - האט ער געמורמלט.
  
  "דער מאַטעריאַל איז שטארקער ווי איר," קינימאַקאַ געזאגט, ראַבינג די פּראַל פּלאַץ.
  
  "מיר ווילן וויסן וואָס כאַפּאַנז ווייַטער," היידן ינסיסטאַד, נאכגעגאנגען ראַמסעס צוריק צו זיין צעל. "מיר ווילן צו וויסן וועגן די יאָדער באָמבע. וואו איז עס? ווער איז אין קאָנטראָל? וואָס זענען זייער סדר? און למען השם, וואס זענען דיין אמת'ע כוונות?"
  
  ראמסעס האט זיך געקעמפט צו בלייבן אויפשטיין, קלאר נישט געוואלט אראפפאלן אויף די קני. אין יעדן טענדאן האט מען געשפירט שפּאנונג. אבער , װע ן ע ר הא ט זי ך אויפגעשטעלט , הא ט זי ך דע ר קאפ א געבויגן . היידן איז געבליבן אזוי פארזיכטיק, ווי זי וואלט געווען מיט א פארוואונדענער שלאנג.
  
  ― איר קענט גאָרנישט טאָן. פרעגן דיין מענטש, פּרייס. ער ווייסט עס שוין. ער ווייסט אַלץ. ניו־יאָרק װעט ברענען, דאַמע, און מײַן פֿאָלק װעט טאַנצן אונדזער נצחון דזשיג צװישן דעם שמעקנדיקן אַש.
  
  פּרייַז? היידן האט געזען פארראט אויף יעדן וועג. עמעצער איז געלעגן און דאָס האָט איר כּעס נאָך מער געקאָכט. ניש ט אונטערגעגע ן צו ם סם , װא ס הא ט געדראפ ט פו ן דע ם מאן ס ליפ ן , הא ט ז י ארוי ס ד י האנ ט צ ו מאנו .
  
  "גיי כאַפּ מיר אַ ביקס."
  
  "היידן -"
  
  "נאר טוה דאס!" זי האָט זיך אויסגעדרייט, אַ גרימצאָרן האָט זיפּנדיק פֿון יעדן פּאָר. "באַקומען מיר אַ סטאַן ביקס און באַקומען די באַרען אויס."
  
  אין איר פאַרגאַנגענהייט, היידן חרובֿ די באציונגען אין וואָס זי געהאלטן איר שוטעף צו זיין צו שוואַך. ספּעציעל דער איינער וואָס זי שערד מיט בן בלייק, וואָס איז געשטארבן אין די הענט פון די בלוט מלך ס מענטשן נאָר אַ ביסל חדשים שפּעטער. בן, האָט זי געמײנט, איז געװען צו יונג, אומדערלעבט, עטװאָס אומװאַרציק, נאָר אַפֿילו מיט קינימאַקאַ האָט זי איצט אָנגעהױבן צו פֿאַרריכטן איר שטאַנדפּונקט. זי האט אים געזען ווי שוואַך, פעלנדיק, און באשטימט אין דאַרפֿן פון אַ מאַקאָוווער.
  
  "דו זאלסט נישט קעמפן מיט מיר, מאַנאָ. נאר טוה דאס".
  
  א שושקען, אבער עס האט גאנץ גוט דערגרייכט די אויערן פון דעם הוואי. דער גרויסער מאן איז אנטלאפן, באהאלטן פון איר זיין פנים און זיינע געפילן. היידן האט צוריקגעקוקט אויף ראמסעס.
  
  "איצט איר זענט פּונקט ווי מיר," ער האט געזאגט. "איך גאַט אן אנדער תּלמיד."
  
  "דו טראכסט?" הײַדן האָט אַרײַנגעשלאָגן איר קני אין דעם אַנדערנס בויך, דערנאָך האָט איר עלנבויגן אַ רחמנותדיק געקלאַפּט אין האַלדז. "וואלט א סטודענט דיר ארויסגעריסן די דרעק?"
  
  "אויב מיין הענט זענען פריי ..."
  
  "טאַקע?" היידן איז געווען בלינד פון צארן. ― לאָמיר זען, װאָס דו קענסט טאָן?
  
  װע ן ז י הא ט זי ך דערגרײכ ט צ ו ראמסעס ס האנד־קאפסט , הא ט זי ך קינימאק ע זי ך צוריקגעקער ט מי ט א ציגא ר א שטאק־ביקס , ארײנגעכאפ ט אי ן זײ ן געקלעמט ן פויסט . ער האט פארשטאנען איר כוונה און זיך צוריקגעצויגן.
  
  "וואס?" - האט זי געשריגן.
  
  "איר טוט וואָס איר האָבן צו טאָן."
  
  היידן האט געשאלטן דעם מאן און דערנאך נאך העכער געשווארען אין ראמסעס' פנים, שטארק אנטוישט, אז ער האט אים נישט געקענט צוברעכן.
  
  א נידעריקע , רואיקע ר שטימע , הא ט דורכגעבראכ ן אי ר צאר ן : אבע ר ע ר הא ט אי ר טאק ע געגעב ן א רמז .
  
  זאל זיין.
  
  היידן האט געשטופט ראמסעס ביז ער איז אריינגעפאלן אין באנקעל, א נייע געדאנק איז געקומען אין זינען. יא, אפשר איז דא א וועג. מי ט א גלאק ן אוי ף קינימאקו , הא ט ז י פארלאז ט דע ם צעל , אי ם פארשפארט , או ן דא ן הא ט זי ך צוגעפיר ט צ ו דע ר דרויסנדיקע ר טיר .
  
  "איז עפּעס נייַ געגאנגען אויף אויבן?"
  
  "מער אָפּפאַל באָמבס, אָבער איצט עס זענען ווייניקערע. נאך א מאטארסייקליסט, אבער זיי האבן אים געכאפט".
  
  היידן'ס טראכטעניש איז געווארן קלארער. זי איז ארויס אין גאס און איז דאן צוגעגאנגען צו אן אנדער טיר. אן זיך אפשטעלן האט זי זיך דורכגעשטופט דורכן עולם, זיכער אז ראבערט פרייס וואלט געהערט דעם גערויש קומען פון ראמסעס צעל. דער בליק אין די אויגן האט איר געזאגט אז עס איז.
  
  - איך װײס גארנישט - האט ער געשפרעגט. "ביטע גלויבן מיר. אויב ער האָט דיר געזאָגט אַז איך ווייס עפּעס, עפּעס, וועגן אַ יאָדער באָמבע, דאַן ליגט ער.
  
  היידען האָט זיך דערגרייכט צו דער ביקס. " וועמען צו גלויבן? א משוגענער טעראריסט אדער א פאררעטער פאליטיקער. אין פאַקט, לאָמיר זען וואָס די סטאַן ביקס וועט זאָגן אונדז.
  
  "ניין!" פּרייז אויפגעהויבן ביידע הענט.
  
  היידן האט גענומען ציל. "איר קענט נישט וויסן וואָס איז געשעעניש אין ניו יארק, ראבערט, אַזוי איך וועט זאָגן איר אַלץ. נאָר איין מאָל. די טעראר צעלן קאנטראלירן נוקלעארע וואפן, וועלכע מיר גלייבן אז זיי קענען דעטאַנירן אין יעדן מאמענט. איצט דער משוגע פּיטהיאַן מיינט אַז ער איז פאקטיש אין קאָנטראָל. קליינע יקספּלאָוזשאַנז זענען געשעעניש איבער מאַנהאַטטאַן. ד י באמב ע זײנע ן געפלאנצ ט געװאר ן אי ן דע ר צענטראלע ר סטאנציע . און, ראבערט, עס איז נאָך נישט איבער".
  
  דער געוועזענער סטעיט סעקרעטאר האט געגאפט, אינגאנצן נישט געקענט ארויסזאגן א ווארט. אין איר נייַ-געפונען קלעריטי, היידן איז געווען כּמעט קאַנווינסט אַז ער דערציילט דעם אמת. אבע ר אי ז געבליב ן דע ר אײנציקע ר צעפלײ ט , אי ר שטענדי ק געמוטשעט , װ י א קלײ ן קינד .
  
  דער דאזיקער מענטש איז געווען אַ געראָטן פּאָליטיקער.
  
  זי האט געשאסן א שטומף ביקס. ע ס הא ט זי ך געשלאס ן סיידווייז , געפעל ט דע ם מענטש ן מי ט א אינטש . פרייז האט געציטערט אין די שיך.
  
  "דער ווייַטער שלאָגן וועט זיין אונטער די גאַרטל," האָט היידן צוגעזאגט.
  
  דעמאלט, ווען פרייס האט פארגאסן טרערן ווען מאנא האט געקראכט און זי האט געדענקט ראמסעס' דימאנישע געלעכטער, ווען זי האט געטראכט פון די גאנצע גרויל וואס הערשט יעצט אין מאנהעטן און אירע קאלעגן אין מיטן פון דעם אלעם, אין הארץ פון דער סכנה, איז עס היידן דזשיי וואס צובראכן.
  
  נישט מער. איך וועל דאס נישט נעמען נאך א מינוט.
  
  כאפנדי ק פרייז , הא ט ז י אי ם צוגעװארפ ן צ ו דע ר װאנט , אי ם אראפגעלאז ט אוי ף ד י קניען , פו ן דע ר קראפ ט פו ן קלאפ . קינימאקא האט עס אויפגעהויבן און איר געגעבן א פרעגנדיקן בליק.
  
  - גיי נאר ארויס פון מיין וועג.
  
  זי האט װידער ארײנגעװארפן פרייז, דאס מאל דורך דער דרויסנדיקער טיר. ער איז צוריקגעשפרונגען, קרעכצן ווי ער איז געפאלן, און דאן האט זי אים נאכאמאל אנגעכאפט, אים ארויסגעפירט אין קארידאר און אים פירן צו ראמסעס צעל. ווען פרייס האט געזען דעם טעראריסט פארשפארט אין זיין צעל, האט ער אנגעהויבן קרעכצן, קריכן. היידן האט אים געשטופט פאראויס.
  
  "ביטע, ביטע, איר קענען נישט טאָן דאָס."
  
  "פאקטיש," האָט קינימאַקאַ געזאָגט. "דאָס איז וואָס מיר קענען טאָן."
  
  "נאָו!"
  
  היידען האט געווארפן פרייס קעגן די שטעכלע און אפשלאגן די אַפּאַראַט. ראמסעס האט זיך נישט באוועגט, נאך געזעםן אויפן בעט און דורכגעקוקט וואס ס'טוט זיך פון אונטער פארמאכטע ברעמען. קינימאקא האט ארויסגעשלעפט זײן גלאק און גענומען צילן אויף בײדע מענער, װי הײידען האט אפגעבונדן זײערע בונדן.
  
  "איין געלעגנהייַט," זי געזאגט. "איין טורמע צעל. צװײ מענער. דער ערשטער מענטש וואס רופט מיר צו שמועסן, עס ווערט גרינגער. איר פֿאַרשטייט?"
  
  דער פרייז האט געפלאצט װי א האלב־געגעםענע קאלב. ראמסעס האט זיך נאך ניט באװעגט. ביי היידן איז דער ראיה פון אים געווען א עצבים. די פּלוצעמדיק ענדערונג אין אים איז געווען לעכערלעך. זי איז אוועק און פארשפארט דעם צעל, איבערלאזנדיג די צוויי מענער אינאיינעם, ווען איר טעלעפאן האט געזומט און אגענט מור'ס קול איז געקומען איבער דער ליניע.
  
  "קום אַהער, דזשיי. איר מוזן זען עס. "
  
  "וואס איז דאס?" זי איז געלאפן מיט קינימאקא, ארויסגעיאגט זייערע שאטנס פון די צעל-בלאקן און צוריק ארויף די טרעפ.
  
  "מער באָמבס," ער האט דידזשעקטיד. "איך געשיקט אַלעמען צו ריין אַרויף די באַלאַגאַן. און די לעצטע פאָדערונג איז נישט וואָס מיר דערוואַרט עס צו זיין. אָה, וְאִישׁ דַּהֲלֵי הֲוָה עִלָּאָה בְּתַת אַרְבַּע. ער יאָגט עס גלייך".
  
  "לאָמיר גיין אויף די וועג!" היידן איז צוגעלאפן צום געביידע.
  
  
  קאַפּיטל פיר און צוואנציק
  
  
  דאַהל האָט זיך אַרײַנגעוואָרפן אין די פּאַסאַזשיר זיצפּלאַץ און סמיט געלאָזט פאָר; Kenzi, Lauren און Yorgy זענען ווידער אין די צוריק אַוועקזעצן. אפילו ווען זיי האבן געמאכט זייער וועג צוריק צו די פּריסינקט, עס זענען ריפּאָרץ אַז דרייק האט אַטאַקירט גראַנד סענטראַל, אָבער ער האט נישט הערן עפּעס אַנדערש. מור האט נאר באקומען נאך א עצה פון אן אינפארמאטאר - א פערטע טעראר צעל איז אפערירט געווארן אין א הויכע דירות געביידע נעבן סענטראל פארק, און יעצט ווען דאהל האט זיך געטראכט דערפון, פארשטייט זיך אז טייל פון די צעלן זענען פינאנצירט געווארן אנדערש ווי אנדערע - עס געהאָלפֿן זיי צו צונויפגיסן זיך מיט די מאַסע - אָבער דאַהל געחידושט ווי אַ בינטל פון מענטשן קען אַזוי לייכט עקסיסטירן אין אַ באַזונדער געזעלשאַפט אָן זיקאָרן פון זייער מאַרך וואַשינג ינדאַקטריניישאַן. מאַרך וואַשינג איז געווען אַ ספּעציעל קונסט, און ער האט צווייפל אַז דער טיפּיש טעראָריסט האט עס נאָך מאַסטערינג.
  
  דו זאלסט נישט זיין אַזוי נאַיוו.
  
  מאָר ס אגענטן ריזיקירן מער ווי ויסשטעלן צו באַקומען די קלוז. די קאַנסאַקווענסאַז פון דעם טאָג וואָלט ריווערבערט אָן אַ סוף, און ער האט געהאפט אַז היימלאַנד ווייסט ווי עס וועט אַלע פּאַנס אויס. אויב א אונטערקאווער אגענט איז היינט פארברענט געווארן, זיינע צרות האבן זיך ערשט אנגעהויבן.
  
  די פאַרקער קאַפּס, וואָס האָבן שטענדיק פּרידאַמאַנייטיד אין ינטערסעקשאַנז, האָבן זייער בעסטער צו פילטער פאַרקער, פייסינג ריזיק און מיסטאָמע ינסערמאַונטאַבאַל טשאַלאַנדזשיז, אָבער באַוווסטזיניק אַמבולאַנסעס זאָל האָבן געווען פּרייאָראַטייזד. דאַהל האָט דערזען עטלעכע קליינע אויסקוקן - כּמעט ווי מיני קאַרש־פּיקערס - וווּ די פּאָליציי האָט געפֿירט זייערע קאָלעגעס פֿון אַ העכערע אויסקוק, און ער האָט אַ נײַד געטאָן מיט אַ דאַנק, ווען מען האָט זיי דורכגעלאָזט.
  
  דאַהל האָט אָפּגעשטעלט דעם גפּס פון דעם אויטאָ. "אַכט מינוט," ער געזאגט. "מיר זענען גרייט?"
  
  "גרייט," די גאנצע מאַנשאַפֿט אומגעקערט.
  
  "לאָרען, יאָרגי, בלייבן מיט די מאַשין דאָס מאָל. מיר קענען ניט מער ריזיקירן איר. "
  
  "איך בין געגאנגען," לאָראַן געזאגט. - דו דארפסט הילף.
  
  דאַהל האָט אָפּגעוואָרפן בילדער פונעם קעלער און דעם טויט פונעם ספּעצנאַז פירער. "מיר קענען נישט ריזיקירן ומנייטיק לעבן. לאָראַן, יאָרגי, איר האָט דיין אייגענע ווערט אין פאַרשידענע געביטן. נאָר היטן די אַרויס. מיר דארפן דארט אויך אויגן״.
  
  "איר קען דאַרפֿן מיין סקילז," יאָרגי געזאגט.
  
  "איך צווייפל אַז מיר וועלן שפּרינגען אויף באַלקאָניעס, יאָרגי. אָדער ניצן דריינפּייפּס. נאָר... האָט ער אַ זיפץ געטאָן. "ביטע טו ווי איך בעט און קוק אויף דעם בלוטיקן אויסזען. מאך מיך נישט פארוואנדלען אין א באפעל״.
  
  ם׳איז געװארן אן אומבאקוועםע שטילקײט. יעדער מיטגליד פון דער קאָלעקטיוו האט גאַנץ אַנדערש גענומען די געשעענישן פון די פריערדיקע אַטאַקע, אָבער זינט עס אַלע געטראפן בלויז אַ האַלב שעה צוריק, רובֿ זענען נאָך אין אַ שטאַט פון קלאַפּ. ד י באזע ן זײנע ן געװע ן אומענדלעכ ע - װ י נאענ ט ז ײ זײנע ן געװע ן צ ו בלאזן . ווי אַזוי אַ מענטש האָט זיך אַזוי אומזיסט מקריב געווען צו ראַטעווען זייער לעבן. ווי ביליק די טעראָריסטן האָבן באהאנדלט אַלע פארמען פון לעבן.
  
  דאהל האט געפונען אז זיינע מחשבות האבן זיך צוריקגעקערט צו יענעם אלטן זעג - ווי אזוי האט א דערוואקסענער איינגעווארצלט אזעלכע האסישע שטריכן אין א יינגערע קינד? די מערסט אומשולדיק מיינונג? ווי קען אַ דערוואַקסן, פאַראַנטוואָרטלעך מענטש גלויבן אַז עס איז רעכט צו וואָרפּ אַזאַ שוואַך מחשבות, אויף אייביק טוישן די לויף פון אַ פּראַמאַסינג לעבן? צו פאַרבייַטן עס מיט ... וואָס? ... האַס, ינטראַנסידזשאַנס, גרויסקייט.
  
  ווי אַזוי מיר קוקן אויף דעם, וועלכער אונדזער מיינונג וועגן רעליגיע, דאַהל געדאַנק, דער שטן טאַקע גייט צווישן אונדז.
  
  סמיט סלאַמד אויף די בראַקעס ווי זיי פּולד אַרויף צו די הויך-העכערונג בנין. עס האָט געדויערט סעקונדעס זיך צו גרייטן און אַרויסגיין פונעם אויטאָ, און זיי אַלע איבערגעלאָזט פאַרטיידיקונג אויפן פאַרוועג. דאהל האט זיך געפילט אומרואיג וויסנדיג אז דער פערטער צעל איז כמעט זיכער אינעווייניג און ווי קאמפעטענט זיי האבן אויסגעזען. זיין אויגן געפאלן אויף לאָראַן און יאָרגי.
  
  "וואָס די גענעם טאָן איר? קום צוריק אין אויטא״.
  
  ז ײ זײנע ן צוגעקומע ן צ ו דע ר שויער , געװיז ן זײער ע אידענטיפיקאציע־קארט ן או ן געפרעג ט װעג ן ד י צװ ײ װאוינונגע ן אויפ ן פערט ן שטאק . ביידע האָבן געהערט צו אַ יונג פּאָרל, וואָס האָט זיך געהאַלטן פֿאַר זיך און שטענדיק געווען העפלעך. דער טיר האָט אפילו נישט געזען די צוויי פּאָרלעך צוזאַמען, אָבער יאָ, איינער פון די דירות האָט באַקומען רעגולער באַזוכער. ער האט געמײנט אז ם׳איז א מין חברה־אװנט, אבער דאן האט מען אים נישט באצאלט פאר א גרויםע נײגעריקײט.
  
  דאַהל האָט אים מילד אַרײַנגעשטויסן אַ זאָג און זיך אַװעקגעגאַנגען צו די טרעפּ. דער פּאָרטער האָט געפרעגט צי מען דאַרף אַ שליסל.
  
  דאהל האט װײך געשמײכלט. "עס וועט ניט זיין נויטיק."
  
  פיר פלאָרז זענען לייכט דורכגעגאנגען, און דאַן די דריי זעלנער געגאנגען פארזיכטיק אַראָפּ די קאָרידאָר. ווען דאל האט געזען ווי די ריכטיגע וואוינונג נומער קומט אין מיינונג, האט זיין טעלעפאן אנגעהויבן ציטערן.
  
  "וואס?" סמיט און קנזי געווארט, קאַווערינג זייער פּעריפעריע.
  
  מור׳ס מיד קול האט אנגעפילט דאהל׳ס קאפ. "די אינפֿאָרמאַציע איז פאַלש. עטלעכע ינפאָרמאַנט שטעלן אַרויף די אומרעכט מענטשן פֿאַר אַ ביסל נקמה. אנטשולדיגט, איך נאָר געפונען."
  
  - ליגט - האט דאהל געאטעמט. "דו האסט מיר א וויץ? מיר זענען געשטאנען אַרויס זייער פאקינג טיר מיט הקס.
  
  "דערנאך גיי אוועק. דער אינפאָרמאַנט האָט ליב איינע פון די פרויען. וועלכער, נאָר גיין צוריק אויף די וועג, דאַל. די פאלגענדע אינפֿאָרמאַציע איז רויט הייס."
  
  דער שוועדער האָט געשאָלטן און צוריקגערופֿן זײַן קאָלעקטיוו, באַהאַלטן זייערע געווער, און דערנאָך זיך געאײַלט פֿאַרבײַ דעם איבערראַשט פּאָרטער. דאַהל האָט טאַקע באַטראַכט צו בעטן דעם דאָרמאן, ער זאָל אָנפירן אַ שטילע עוואַקואַציע איידער זיי זענען ארויף אויפן פערטן שטאק - וויסנדיק וואָס עס קען דאָרטן פאָרקומען - און איצט האָט זיך געוואונדערט ווי אַזוי די לאָקאַטאָרס האָבן געקענט רעאַגירן ווען זיי האָבן אויסגעפונען אז זיינע עצות זענען שווינדלדיק.
  
  אַן אינטערעסאַנטע געזעלשאַפֿטלעכע קשיא. וואס פאר א מענטש וועט זיך באקלאגן אז מען זאל ארויסווארפן פון זייער הויז בשעת די פאליציי זוכן טעראריסטן... אויב די זוך וועט זיך אויסווייזן צו זיין באזירט אויף ליגנס צום סוף?
  
  דאַהל האָט זיך צוגענומען. מאָר איז נאָך נישט געווען פּונקט אויף זיין דרעק רשימה, אָבער דער מענטש איז געווען טיטערינג אויף שטיינערדיק ערד. "דער ווייַטער פירן וועט אַרבעטן, רעכט?" ער האָט גערעדט אין דער נאָך אָפֿן שורה.
  
  "אַזוי זאָל עס זיין. דער זעלביקער באָכער וואס גערירט די דריט אַפּאַראַט. נאָר באַקומען צו Times Square און שנעל. "
  
  "טיימס קוואדראט איז אונטער סאַקאָנע? וואָס זיכערהייט פאָרסעס זענען שוין אַקטיוו? "
  
  "אַלע פון זיי".
  
  "אָוקיי, מיר האָבן צען מינוט לינקס."
  
  - זאל זײן פינף.
  
  סמיט איז געטריבן װי אַ שד, געשניטן װינקלען און געקװעטשט, אַפֿילו באַרשט, צװישן שלעכט־פּאַרקירטע אויטאָס. זיי האבן פארלאזט דעם קאר אויף די 50סטע גאס און געלאפן, יעצט אין מיטן פון א עולם וואס האט זיך געפארן אוועק פון טיימס סקווער, פאנקי מ&מ'ס וועלט, הערשי'ס טשאָקלאט וועלט, און אפילו די סטארבאקס אויפן גאס ווינקל, יעצט אונטערגעווארפן פון די הויכע סכנה. ריזיקע בילבאָרדס אין מענטש-הויך האָבן באַלויכטן די גאַס מיט טויזנטער פאַרביק בילדער, וואָס יעדער מייסט זיך מיט אויפמערקזאַמקייט און האָט זיך פאַרנומען אין אַ לעבעדיקן, ווייברענדיקן שלאַכט. די קאָלעקטיוו האָט אויסגעשטרעקט אַ סקאַפאַלדינג וואַלד ווי כּמעט יעדער אנדערע קראָם סימד צו זיין אַנדערגאָו אַ מין פון רענאַוויישאַן. דאַל געפרוווט צו טראַכטן וועגן אַ וועג צו האַלטן לאָראַן און יאָרגי זיכער, אָבער די יאַזדע און אַנטלויפן געמאכט אַז כּמעט אוממעגלעך. ווי עס אָדער נישט, זיי זענען אַלע זעלנער איצט, די מאַנשאַפֿט ריינפאָרסט דורך זייער בייַזייַן.
  
  פאראויס האט די פאליציי ארום פארארדנט דעם פלאץ. ניו יארקער האבן געקוקט אין פארוואונדערונג, און די באזוכער האט מען געהייסען זיך אומקערן צו זייערע האטעלן.
  
  "עס איז נאָר אַ פּריקאָשאַן, מאַדאַם," דאַהל געהערט איינער פון די יונאַפאָרמז פּאָליצע זאָגן.
  
  און דאַן האָט זיך די וועלט ווידער פאַרוואַנדלט אין גיהנום. די פיר טוריסטן, וואס האבן געשאפען אין פענצטער ארום די לעוויס און בובבא גומפ, האבן אראפגעלאזט זייערע פעקלעך, געגראבן אינעווייניג און ארויסגעצויגן אויטאמאטישע וואפן. דאַהל האָט זיך אַראָפּגעכאַפּט הינטער אַ גאַס סטאָל, אָפּגעהאַקט דאָס אייגענע וואָפן.
  
  שאָס עקאָוד דורך Times Square. צעבראכענ ע פענצטע ר או ן בילבאר ד זײנע ן געװע ן פארדעק ט מי ט זאמד , פארניכטעט , װײ ל ס׳רו ב זײנע ן איצ ט געװע ן סקרין , ד י גרעסטע ר אי ן דע ר װעלט , או ן ד י אפטי ם פו ן קאפיטאליזם . מאָרטאַר האָט גערעגנט אויפן פאַרוועג. ד י װא ם זײנע ן געבליב ן או ן ד י זיכערקײט ן האב ן זי ך געאײל ט אויפ ן דעק . דאהל האט ארויסגעשטראכן דעם קאפ און צוריק געשאסן, זיינע שיס זענען נישט געצילט געווארן, נאר געצוואונגען די טעראריסטן צו שווערן הויך און זוכן זייער אייגענעם באהעלטעניש.
  
  צו דיר דאס מאל האט דאהל געטראכט מיט גרוים צופרידנקייט. עס איז קיין האָפענונג פֿאַר איר.
  
  דאַהל האָט געזען דעם שטײַג אונטערטוויקלען הינטער אַ פּאַרקירטן טאַקסי און דערזען אַ ויטאָבוס וואָס האָט געפּאַרקירט נאָענט. ער איז קיינמאָל געווען אין Times Square פריער און האט בלויז גלימפּטיד עס אויף טעלעוויזיע, אָבער צו זען אַזאַ אַ משמעות גיין-זיין געגנט אַזוי ליידיק איז געווען אַננערווינג. מער בילדער האָבן געקלונגען ווען די צעל מיטגלידער האָבן בלי ספק געזען מענטשן אריבערגיין אין שאַפּס און אָפיס בנינים. דאהל איז שטילערהייט ארויסגעגאנגען אין גאס.
  
  הינטער דעם באס און צוזאמען דעם ווייטן טראטואר האבן אנדערע זיכערהייטס-כוחות זיך פארנומען. מער SWAT, שוואַרץ-סוטאַד אגענטן, און NYPD קאַפּס זענען מאַנוווערינג אַרום צו עטלעכע שטיל, קאָריאַגראַפט ריטם. דאהל האט זיי אנגעצייכנט אז זיי זאלן זיך אויפשטעלן. דאס וואס איז דא פארגעגאנגען אלס א סימן איז דאָך נישט איבערגעזעצט געוואָרן, ווײַל קיינער האָט נישט געטאָן דאָס מינדסטע אכטונג אויפן משוגענעם שוועדישן.
  
  "זענען מיר ווארטן פֿאַר די דריי-פיר בריוו פּוסיז, אָדער וועלן מיר שטעלן די מאַמזער אויף פייַער?" קנזי האט זיך געריבן אין זײן.
  
  דאהל האט זיך אויסגעדרייט דעם רוקן צו אמעריקאנער אגענטן. "איך האָב טאַקע ליב דיין פלאַמבואַנט טערמינאָלאָגיע," ער האט געזאגט, סניקינג אין די שאָטן פון די ויטאָבוס. "אָבער ספּערינגלי."
  
  "אזוי איר ווילן מיר צו זיין אַרום איצט. איך פֿאַרשטײ."
  
  "איך האב נישט געזאגט אַז".
  
  סמיט איז געלעגן פלאך אויף דער ערד, א קוק געטאן אונטער די אויטאמאבילן. "איך זען פיס."
  
  "קען איר זיין זיכער אַז דאָס זענען די פיס פון די טעראָריסטן?" האט דאהל געפרעגט.
  
  "איך טראַכטן אַזוי, אָבער פאַרשילטן עס, עס איז נישט ווי זיי זענען טאַגד."
  
  - זײ װעלן באלד זײן דא.- קנזי האט אויפגעהויבן איר ביקס, װי עס װאלט געװען די שװערד, װאם זי האט געזוכט, און האט זיך אפגעשטעלט הינטער איינע פון די ריזיגע רעדער פון די באס. די קאָלעקטיוו האָט גענומען איין קאָלעקטיוו אָטעם.
  
  דאהל האט ארויסגעקוקט. "איך גלויבן טאַקע אַז עס איז די צייט ווידער."
  
  קנזי איז ערשט געגאנגען, ארומגערינגלט הינטערן באס און אטאקירט די געלע קאבא. מען האט געהערט אויטאמאטיש פייער, אבער עס איז געווען דירעקטעד צו פענצטער, באס סטאפס און אלע אנדערע פלעצער וואו, לויט די טעראריסטן, האבן זיך געקענט באהאלטען פארטיידיגונגסלאז. דאהל האט באדאנקט זיין מזל-שטערן פאר'ן נישט ארויסשטעלן א לוקאוט, וויסנדיג אז די שנעלקייט איז זייער אליינס אין פארניכטונג פון דעם צעל, וואס האט געדארפט געטון פאר זיי האבן זיך איבערגעשטעלט אויף גראנאטן אדער ערגער. זי און קנזי האָבן זיך אַרומגערינגלט אין דער קאַבינע, קוקנדיק אויף די פֿיר מענער, וואָס האָבן חידוש גיך רעאַגירט. אנשטאט צו ברענגן די וואפן, האבן זיי פשוט אטאקירט, אריינגעקראכן אין דאהל און קנזי און זיי אראפגעקלאפט. קערפערס זײנען פארשפרײט געװארן איבערן װעג. דאַהל האָט געכאַפּט אַ לאָזנדיקן פויסט און האָט אים אָפּגעשניטן, ווען ער האָט דערהערט, אַז זיינע נאַקן שלאָגן זיך שווער אויפן פאַרוועג. אָבער, די אנדערע האַנט איז אַראָפּ, דאָס מאָל מיט די באַט פון די ביקס אויפגעהויבן. דאַהל האָט עס ניט געקענט טראַפּן און ניט אַוועקקוקן, האָט ער זיך אומגעקערט צו דער איינציקער קאַמף וואָס איז געווען פאַר אים.
  
  ער האט אראפגעלאזט דעם שטערן און גענומען דעם קלאפ אין שארבן.
  
  שװארצקײט האט זיך געװײנט פאר די אויגן, דער װײטיק האט זיך ריקאשעטירט פון נערװען צו נערװן, אבער דער שװעד האט נישט געלאזט קײן זאך זיך ארײנמישן מיט זײן ארבעט. די וואָפן איז געשלאגן און דערנאָך צוריקגעצויגן, שפּירעוודיק. דאהל האט עס אנגעכאפט און עס צוגעכאפט צו דעם מאן וואס האט עס געהאלטן. בלוט האט אים אראפגעלאזט בײדע זײטן פנים. דער מאן האט װידער אויפגעהויבן דעם פויסט, דאם מאל א ביסל שעמפער, און דאל האט אים געכאפט אין דער אײגענעם פויסט און אנגעהויבן צו קװעטשן.
  
  יעדער צעל פֿון זײַן װײַז, יעדער אָדער פֿון יעדן שלאָס האָט זיך געשפּאַנט.
  
  בײנער האבן זיך צעבראכן װי צעברעכן צװײגן. דער טעראריסט האט געשריגן און פרובירט צוריקציען די האנט, אבער דאהל האט נישט געוואלט הערן דערפון. זיי דאַרפֿן צו דיסייבאַל דעם צעל. שנעל. ער האט נאך שטארקער געקװעטשט, האט פארזיכערט, אז דעם מאן׳ס אויפמערקזאמקײט װערט אין גאנצן ארײנגעכאפט פון דעם איבערהויפטן װײטיק אין דער פויסט, און האט ארויסגעצויגן דעם גלאק.
  
  מען ווערט דערהרגעט.
  
  דער ביקס האָט געשאָסן דריי קוילן איידער די אויגן פון דעם טעראָריסט האָבן פאַרגליווערט. דאַהל האָט אים אַװעקגעוואָרפֿן און דערנאָך אױפֿגעהױבן װי אַ מלאך נוקם, בלוט האָט זיך אױסגעגאָסן פֿון זײַן שאַרבן, אַ בליק פֿון באַשטימונג האָט פֿאַרקרימט זײַנע שטריכן.
  
  קנזי האט געקעמפט מיט א גרויסן מאן, זייערע פיסטאלן האבן זיך איינגעקלעפט צווישן זייערע קערפער און זייערע פנימער זענען כמעט צוזאמענגעבראכן. סמיט סלאַמד אַראָפּ אויף די דריט, ברענגען דעם באָכער אַראָפּ צו זיין ניז ווי ער געשלאגן מיט כּמעט גאנץ, גענוי צאָרן. דער לעצטער טעראריסט האט זיך געכאפט פון לארן, זי האט זי געקלאפט צו דער ערד, און האט פרובירט צו צילן ווען יארגי האט זיך געווארפן פארן פאס.
  
  דאַהל האָט געכאַפּט דעם אָטעם.
  
  די פּיסטויל האָט געשאָסן. יארגי איז צוזאמגעפאלן, געשלאגן פון די קויל-פראפע וועסטל. דאהל האט דאן געזען אז די מצב איז א ביסל אנדערש ווי ער האט עס ערשט געלייענט. יארגי האט נישט געשפרונגען אטלעטיק פאר די קויל, ער האט געשלאגן דעם טעראריסט'ס שיסער ארעם מיט'ן גאנצן קערפער.
  
  אַנדערש אָבער נאָך עפעקטיוו.
  
  דאל איז צוגעלאפן צו דער הילף פון דעם רוסישן, שלאגן דעם מיליטאנט אונטערן לינקן ארעם און אראפגעריסן די פיס פון דער ערד. דע ר שװע ד הא ט אויפגעבוי ט מאמענטום ם או ן געשװינדקײט , געצויג ן זײנ ע מוסקלען , טראגנדי ק זײ ן לאסט , מי ט א פראםטײ ט געבויר ן פו ן אומצופרידן . דריי פוס, דעמאלט זעקס, און דער טעראריסט איז שנעל צוריקגעווארפן געווארן ווען ער האט ענדליך געקלאפט דעם קאפ אויפן מעניו ברעט פון הארד ראַק קאפע é. דער פּלאַסטיק האָט זיך צעבראָכן, דורכגעווייקט אין בלוט, ווי דאַהל"ס פאַרשמאַכטע מאָמענטום האָט אויפגעריסן דעם קעגנערס שאַרבן און האָט געריסן פלייש. אפֿשר האָט קינימאַקע דאָס נישט געפֿעלט, אָבער דער שוועדישער האָט גענוצט דעם אַמעריקאַנער ייקאַן צו נוטראַלייז דעם טעראָריסט.
  
  קאַרמאַ.
  
  ד י װײט ע הא ט זי ך װידע ר אויסגעפונע ן , בלוט ט הא ט זי ך געדראפ ט פו ן זײנ ע אויערן , או ן קין . קנזי און איר קעגנער זענען נאָך פארשפארט אין אַ דעדלי קאַמף, אָבער סמיט געראטן צו פאַרמאַכן די ריס צווישן זיך און די זעלנער מיט אַ ביסל ווארפט ער. אין די לעצטע דריי האט ער זיך געראנגלט צו דרייען זיין וואפן, ער האט געהאט מזל, און ער האט געענדיגט מיט א שארפע נקודה גלייך צו סמיט.
  
  דאהל האט געברומט, זיך צוגעלונגען פאראויס, אבער ער האט גארנישט געקענט טאן וועגן דעם שיסער. אין אן אויגנבליק האט דער טעראריסט געשאסן, און דער אטאקע סמיט האט באקומען א קויל וואס האט אים אפגעשטעלט צום טויט, אים געשיקט אויף די קני.
  
  איך ברענגען זיין שטערן צו די שורה פון די ווייַטער שאָס.
  
  דער טעראריסט האט געצויגן דעם צינגל, אבער אין יענעם מאמענט האט זיך באוויזן דאל - א זידנדיקער באוועגנדיקער בארג - און האט צוגעקוועטשט דעם טעראריסט צווישן זיך און די וואנט. די בײנער האבן זיך געפלאצט און געקראצט אײנער דעם אנדערן, בלוט האט זיך געגאסן, און דאס ביקס האט זיך ארויפגעבראכט אין דער זײט. ווען דער דערשראקענער דאל איז געגאנגען צו סמיט, האט ער דערזען און געהערט דעם אויפגעברויזטן סאלדאט שווערן הויך.
  
  דעמאָלט ער איז אַלע רעכט.
  
  געראטעוועט דורך אַ קעוולאַר וועסטל, סמיט וואָלט נאָך האָבן גענומען אַ קויל אין נאָענט קייט און קימאַט געשטארבן פון אַ צעבראכן, אָבער זייער נייַ אַוואַנט-גאַרד גוף פאנצער סאָפאַנד דעם קלאַפּ. דאַהל האָט אָפּגעווישט זיין פּנים, איצט מאַרקינג די צוגאַנג פון די SWAT מאַנשאַפֿט.
  
  קנזי האָט געקעמפט מיט איר קעגנער אַזוי און אַז, דער ביגער מענטש האָט זיך געראַנגל צו גלייַכן איר אין פלינקייַט און פאַקטיש בראָן. דאהל האט זיך צוריקגעטרעטן מיט א שװאכן שמייכל אויפן פנים.
  
  איינער פון די בחורים פון די ספעציעלע כוחות איז צוגעלאפן. - דארף זי הילף ?
  
  ― נײן, זי טוט זיך נאָר אַ נאַר. לאָזן איר אַליין".
  
  קנזי האט ארויםגעכאפט דעם װעקסל פון אויג װינקל און געקראצט מיט אירע שוין פארקלעפטע צײן. עס איז געווען קלאָר אַז די צוויי זענען גלייַך, אָבער די שוועדיש האט פּרובירן איר, אויב איר משפט איר דעדיקאַציע צו די מאַנשאַפֿט און אפילו צו זיך. איז זי געווען ווערט?
  
  זי האט געצויגן איר פּיסטויל און דאַן געלאָזט גיין ווי איר קעגנער האָט זיך צוריקגעצויגן, און ער האָט פאַרלוירן זיין וואָג, מיט אַ קני צו די ריפן און אַן עלנבויגן צו דער נאָז. איר ווייַטער שלאָגן איז געווען אַ צעהאַקן צו דעם האַנטגעלענק, נאכגעגאנגען דורך אַ בליץ כאַפּן. ווען דער מאן האט זיך געראנגלט און געקרימט, האט זי זיך שטארק צוגעבויגן דעם האַנטגעלענק, געהערט א קליק און געזען ווי די ביקס איז אראפגעפאלן אויף דער דיל. ער האט זיך נאך אלץ געקעמפט, געצויגט זײן מעסער און עס ארײנגעשטעקט אין איר ברוסט. קענזי האט דאס אלץ ארײנגעקװעטשט, געפילט, װי די בלייד האט זיך צעשניטן אין פלײש איבער אירע ריפן, און זיך געשװינדלט, אים מיטגעשלעפט. דאָס מעסער האָט זיך צוריקגעצויגן פֿאַר אַ צווייטן קלאַפּ, אָבער דאָס מאָל איז זי געווען גרייט. ז י הא ט אנגעכאפ ט אי ר אויסגעשטאנע ן ארעם , זי ך ארומגעדריי ן אונטע ר אי ם או ן זי ך פארדריי ט הינטער ן מאן . זי האט געדריקט אומזיסט ביז ער האט זיך אויך צעבראכן און איבערגעלאזט דעם טעראריסט אומהילף. זי האָט גיך אַרויסגערוקט צוויי גראַנאַטעס פֿון זײַן גאַרטל און דערנאָך איינגעשלאָסן איינס פֿון זיי אין די הויזן און אין זײַנע באַקסער קורצע הייזלעך.
  
  דאהל , קוקנדיק , הא ט געפונע ן א ז דא ס געשרײע ן רײס ט אי ם אי ן האלדז . "נאָו!"
  
  קנזי'ס פינגער האבן ארויסגעלאזט דעם דראמאטער.
  
  "מיר טאָן ניט טאָן דאָס, איר -"
  
  ― װאָס גײסטו איצט טאָן, ― האָט קנזי געשעפּטשעט פֿון גאָר נאָענט, ― מיט צעבראָכענע אָרעמס און אַלץ? דו װעסט איצט קײנעם נישט שאַטן, דו משוגענער?
  
  דאַהל האָט ניט געוווּסט, צי צו האַלטן אָדער זיך אַרויסדרייען, לױפֿן אָדער אונטערטױפֿן קאָפּ, כאַפּן קענזי אָדער שפּרינגען פֿאַר דעק. אין די סוף, די סעקונדעס טיקט דורך און גאָרנישט עקספּלאָדעד אַחוץ סמיט ס ספּעציעל קורץ קאָריק.
  
  - דו האסט מיר א וויץ ? ער האט געברומט. "וואָס די גענעם -"
  
  - שווינדל , - האט קנזי געווארפן מיט דאהל'ס בלוטנדיקן קאפ דעם שפיץ שטיפט. "איך געדאַנק די שליימעסדיק אָדלער אויגן וואָלט האָבן באמערקט די מאַלפאַנגקשאַן."
  
  - איך האב עס נישט געטון. דער שוועדיש האט ארויסגעלאזט א טיפן זיפץ. "פאַרשילטן, קנז, איר זענט אַ פאַקינג פרוי פון וועלט קלאַס מעשוגע."
  
  "נאָר געבן מיר צוריק מיין קאַטאַנאַ. עס שטעלט מיר שטענדיק אין יז. "
  
  "טאַקע יאָ. איך וועט,"
  
  - און דו זאָגסט דאָס, דער משוגענער שוועדישער.
  
  דאַהל האָט זיך אַרײַנגעבויגן מיטן קאָפּ. אָנרירן. אבער פארשאלטנס, איך מיין אז איך האב געטראפן א ווערטיק קעגנער.
  
  אין דעם צייט SWAT טימז און פארזאמלט אגענטן זענען געווען צווישן זיי און סיקיורינג די געביטן אַרום Times Square. די מאַנשאַפֿט ריגרופּאַנד און גענומען אַ ביסל מינוט צו כאַפּן זייער אָטעם.
  
  "פיר קאַמעראַס אַראָפּ," לאָראַן געזאגט. - בלײַבט נאָר אײנער.
  
  "מיר טראַכטן," דאַהל געזאגט. "עס איז בעסטער נישט צו גיין פאָרויס פון זיך. און געדענק אַז די לעצטע אַפּאַראַט האלט מאַרש זיכער און מיסטאָמע קאָנטראָלס ..." ער האט נישט זאָגן די וואָרט "יאָדער באָמבע" הויך. נישט דא. עס איז געווען די האַרץ פון מאַנהאַטטאַן. ווער האט געוואוסט וואָס מין פון פּעראַבאַליק מיקראָפאָנעס קענען זיין צעוואָרפן אַרום?
  
  "גרויס אַרבעט גייז," ער האט געזאגט פשוט. "דער גיהנום טאָג איז כּמעט איבער."
  
  אָבער אין דער אמתן, האָט עס נאָר אָנגעהויבן.
  
  
  קאַפּיטל פינף און צוואנציק
  
  
  דזשוליאַן מאַרש האט געגלויבט אַז, אָן אַ צווייפל, ער איז דער גליקלעך מענטש אין דער וועלט. גלײַך פֿאַר אים איז געלעגן אַ אָנגעלאָדן, געבונדן נוקלעאַרער וואָפן, גענוג נאָענט צו אָנרירן, אים צו שפּילן מיט אַ קאַפּריז. אויף זיין לינק האט זיך געקרײזלט א געטלעכע, שײנע פרוי, מיט װעלכער ער האט אויך געקאנט שפילן אויף א קאפי. און זי האָט זיך אַוודאי געשפּילט מיט אים, כאָטש אַ געוויסער געגנט האָט אָנגעהויבן אַ ביסל שאַטן פֿון אַלע אויפֿמערקזאַמקייט. אפֿשר עטלעכע פון די וויפּט קרעם ...
  
  אבע ר װײטע ר זײ ן פריע ר או ן װיכטיקםט ן געדאנק , - דע ר פאסיוו ע טעראר־צע ל הא ט זי ך געזעצ ט בײ ם פענצטער , או ן װידע ר הא ט ע ר זי ך געשפיל ט מי ט זי ך אויפ ן קאפ . און דאַן איז געווען די אמעריקאנער רעגירונג יאָגן איר עקן איבער די שטאָט, פליסנדיק דערשראָקן און בלינד צו שפּילן -
  
  "דזשוליאַן?" זאיע האט געאטעמט אין א האר ברײט פון זײן לינקן אויער. ― װילט איר, אַז איך זאָל װידער פֿאָרן דרום?
  
  ― פֿאַרשטײט זיך, נאָר אַרײַן דעם ממזר נישט װי דאָס לעצטע מאָל. געבן אים אַ ביסל ברעכן, הא?
  
  "אָ, זיכער".
  
  מאַרש לאָזן איר האָבן עטלעכע שפּאַס און דעמאָלט געדאַנק וועגן וואָס וואָלט פּאַסירן ווייַטער. ם׳אי ז שוי ן פארבײ ן דע ר מיטע ר אינדערפרי , או ן געװיס ע דאטום ן האב ן זי ך דערנענטערט . עס איז כּמעט צייַט פֿאַר אים צו צעוויקלען נאָך אַ דיספּאָוזאַבאַל מאָביל טעלעפאָן און רופן זיין כאָומלאַנד מיט דרינגלעך פאדערונגען. פארשטײ ט זיך , א ז ע ר װע ט ניש ט זײ ן קײ ן עכטע ר ״קאטשע ״ װײניקסטנס , ניש ט בײ ם אויסטויש ן פו ן פינ ף הונדער ט מיליאן , אבע ר דע ר פרינציפ , אי ז געװע ן דע ר זעלביקע , או ן מע ן הא ט געקענ ט זײ ן אוי ף א ענלעכ ן אופן . דע ר מארש , הא ט א דאנ ק געטא ן ד י געטע ר פו ן זינד ן או ן רשעות . מיט די דאָזיקע בחורים ביי דיר, וואָס האָט מען ניט געקענט דערגרייכן?
  
  ווי אַלע גוטע חלומות, דעם וועט יווענטשאַוואַלי סוף, אָבער מאַרש באַשלאָסן ער וואָלט הנאה עס בשעת עס לאַסטיד.
  
  נאכדעם וואס ער האט זאאי געשלאגן דעם קאפ, דערנאך זיך אויפגעשטעלט, האט ער אויסגעבויט איינס פון די שיך און איז צוגעגאנגען צום פענצטער. מיט צוויי מחשבות, צוויי פאַרשידענע מיינונגען אָפט ימערדזשד, אָבער ביידע מאַרש ס פערזענלעכקייטן זענען אמת צו דעם סצענאַר. ווי קען איינער פון זיי פאַרלאָזן? ער האט ארויסגעצויגן איינעם פון זאאי'ס קאנדאמען און האט יעצט געפרואווט עס צושטעלען אויף זיין ארעם. צום סוף האָט ער זיך אָפּגעגעבן און זיך געהאַלטן מיט צוויי פֿינגער. גיהנום, עס האָט נאָך צופֿרידן זײַן אינערלעכער קװירקיקײט.
  
  ווען מארש האט זיך פארטראכט, וואס צו טאן מיט דער ספּער-ליניע, האט זיך דער צעל-פירער זיך אויפגעשטעלט און א קוק געטאן אויף אים מיט א ליידיקן שמייכל. דאָס איז געווען אַן אַלאַגאַטאָר, אָדער, ווי מאַרש האָט עס צו זיך גערופן, אַן אַלאַגאַטאָר, און כאָטש ער איז געווען שטיל און דאָך פּאַמעלעך, האָט ער זיך טאַקע געפֿילט געפאַר. מאַרש סאַגדזשעסטיד אַז ער איז מיסטאָמע איינער פון די וועסטל טראָגן. פּיאָן. דער זעלביקער יקספּענדאַבאַל נומער ווי לאַנג ורינאַטיאָן. מאַרץ לאַפט אויס הויך, ברייקינג אויג קאָנטאַקט מיט די אַלאַגאַטאָר פּונקט אין די רעכט מאָמענט.
  
  זאוי איז נאכגעגאנגען אין זיינע טריט, קוקנדיק ארויס דורך פענצטער.
  
  "ניט פיל צו זען," האָט מאַרש געזאָגט. "אַז איר האָט נישט הנאה צו לערנען די ליסע פון מענטשהייַט."
  
  "אָה, זיי קענען זיין מאָדנע אין צייט."
  
  מאַרץ האָט זיך אַרומגעקוקט נאָך זײַן הוט, דעם, װאָס ער האָט ליב געהאַט צו טראָגן אַ שינקע אין אַ װינקל. אוודאי איז עס פארשוואונדן, אפשר נאך איידער ער איז געקומען קיין ניו יארק. די פארגאנגענע וואך איז פאר אים געווען א בלער. דער אַלאַגאַטאָר איז צוגעגאַנגען און האָט העפלעך געפרעגט צי ער דאַרף עפּעס.
  
  "נישט אין דער מאָמענט. אָבער איך וועל באַלד רופן זיי און געבן די דעטאַילס פֿאַר די געלט אַריבערפירן. "
  
  "איר וועט טאָן דאָס?"
  
  "יא. האב איך דיר נישט צוגעשטעלט א וועג? די קשיא איז געווען מליצות.
  
  "אָה, דאָס שטיק פון דרעק. איך געוויינט עס ווי אַ פליען סוואַטער. "
  
  מאַרץ קען זיין עקסצענטריש, משוגע, און בלאַדלוסט געטריבן, אָבער דער קלענערער טייל פון אים איז אויך קלוג, קאַלקיאַלייטינג און טאָוטאַלי אויסגעדרייט. דערפֿאַר האָט ער אַזוי גוט איבערגעלעבט, ווי ער האָט זיך דורכגעמאַכט די מעקסיקאנער טונעלן. אין אַ מאָמענט, ער איינגעזען אַז ער האט פאַלש דידזשאַדאַד די אַלאַגאַטאָר און די סיטואַציע. ער איז דא נישט געווען פאראנטווארטליך, זיי האבן.
  
  און עס איז געווען אַ מאָמענט צו שפּעט.
  
  מארש האט אטאקירט דעם אליגאַטאָר, וויסנדיג פונקטליך וואו ער האט איבערגעלאזט דעם ביקס, מעסער, און אומבאנוצט סטון ביקס. ער איז געווען סאַפּרייזד, ער איז געווען סאַפּרייזד ווען Gator אפגעשטעלט די בלאָוז און אומגעקערט איינער פון זיין אייגענע. מאַרץ גענומען עס רויק, יגנאָרינג די ווייטיק, און געפרוווט ווידער. ער האט געוואוסט אז זאאי שטערט אויף אים און ער האט זיך געוואונדערט פארוואס די פויל כלב איז נישט אריינגעשפרונגען צו העלפן.
  
  דער אַלאַגייטער האָט ווידער מיט לײכט אָפּגעטאָן זײַן קלאַפּ. דעמאל ט הא ט מאר ץ דערהער ט א גערוי ש הינטע ר אים , דע ר קלאנגע ר פו ן א דירה־טיר , װא ס הא ט זי ך געעפנ ט . ער איז צוריקגעשפרונגען, איבערראשט ווען דער אליגאַטאָר האט אים געלאזט און זיך אומגעקערט.
  
  א זיפץ פון שאק איז אים אנטלויפן אין האלדז.
  
  8 מענער זײנען ארײנגעקומען אין דער װאוינונג, אלע אנגעטאן אין שװארץ, אלע טראגן זעקלעך און קוקן װי מיאוסן װי פוקסן אין א הון־הױף. מאַרץ האָט געקוקט און דאַן זיך אויסגעדרייט צום אַלאַגאַטאָר, זיינע אויגן האָבן אפילו איצט ניט גאָר געגלויבט וואָס זיי זעען.
  
  "וואס טוט זיך?"
  
  "וואס? צי האָט איר טראַכטן מיר וועלן אַלע זיצן שטיל בשעת די רייַך אין טיילערד סוץ פינאַנצן זייער מלחמות? נו, איך האָבן נייַעס פֿאַר איר, גרויס מענטש. מיר ווארטן שוין נישט אויף דיר. מיר פינאַנצן אונדזער אייגענע. "
  
  מאַרץ האָט זיך אָפּגעקערט פֿון דעם טאָפּלטן קלאַפּ אין פּנים. צוריקגעפאלן, האט ער אנגעכאפט זאאי, ערווארטענדיג אז זי זאל אים אויפהאלטן, און ווען זי האט נישט, זענען זיי ביידע געפאלן אויפן דיל. דער שוידער פון דעם אלץ האט אים איבערגעכאפט זיין קערפער, די שווייס דריזן און די נערוון-ענדונגען האבן זיך אריינגעכאפט אין גאַנג, און אין די ווינקל פון איין אויג האָט זיך אָנגעהויבן אַן אַנוידיגער טיק. נעמען אים גלייך צוריק צו די שלעכט אַלט טעג ווען ער איז געווען אַ יינגל און קיין איינער האט זאָרגן וועגן אים.
  
  דער אַלאַגייטער איז דורכגעגאנגען אין דער וווינונג, אָרגאַניזירט אַ צעל פון צוועלף מענטשן. זאָוי איז געווארן ווי קליין ווי עס קען זיין, פּראַקטאַקלי אַ שטיק פון מעבל, ווען פּיסטאַלז און אנדערע מיליטעריש וועפּאַנז זענען געפונען - גראַניידז, מער ווי איין רפּג, די שטענדיק פאַרלאָזלעך קאַלאַשניקאָוו אַטאַקע ביקס, טרער גאַז, סטאַן באָמבס און פילע האַנט-געהאלטן שטאָל - שפּיץ ראַקאַץ. דאָס איז געווען עפּעס אַננערווינג.
  
  מאַרץ קלירד זיין האַלדז, נאָך קלינגינג צו די לעצטע שטייַגן פון כשיוועס און עגאָיזם וואָס אַשורד אים ער איז געווען דער גרעסטער-האָרנד סאַטאַניק ציג אין דעם צימער.
  
  "קוק," ער געזאגט. "באַקומען דיין גראָב הענט פון מיין יאָדער באָמבע. צי איר אפילו וויסן וואָס דאָס איז, יינגל? אַלאַגייטער. אַלאַגייטער! מיר מוזן טרעפן דעדליינז. "
  
  דער פינפטער צעל-פירער האט ענדליך אראפגעווארפן דעם לעפטאפ און זיך דערנענטערט צו מארש. איצט אָן שטיצן און באמת אָן גלאַווז, אַלליגאַטאָר איז געווען אַ אַנדערש מענטש. "איר טראַכטן איך שולדיק איר עפּעס אָאָאָ?" דאָס לעצטע וואָרט איז געווען אַ געשריי. "מײַנע הענט זײַנען ריין! איך האב קלײנע שיך! אָבער זיי וועלן באַלד זיין באדעקט מיט בלוט און אש!
  
  מאַרץ האָט גיך געבליצט. "וואָס די גענעם זענען איר גערעדט וועגן?"
  
  "עס וועט זיין קיין צאָלונג. קיין געלט לינקס! איך אַרבעט פֿאַר דעם גרויסן, נערעוודיק איינער און בלויז ראַמסעס, און זיי רופן מיר די באָמבע מאַקער. אבער היינט וועל איך זיין דער איניציאטאר. איך װעל אים געבן לעבן!"
  
  מאַרץ האָט געווארט אויף דעם באַשערטן קוועטשן צום סוף, אָבער דאָס מאָל איז גאָרניט געווען. דער אליגאַטאָר האט קלאר געלאזט דעם צופלוס פון מאכט גיין צום קאפ, און מארש האט נאך אלץ נישט פארשטאנען פארוואס די דאזיקע מענטשן האנדלען זיין באמבע. גייז, דאָס איז מיין יאָדער באָמבע. איך געקויפט דאָס און געבראכט עס צו איר. מיר ווארטן פֿאַר אַ גוט פּייאַוט. יעצט, זייט גוטע בחורים און שטעל א נוקלעארע באמבע אויפן טיש. "
  
  ערשט ווען דער אליגאַטאָר האט אים אזוי שטארק געשלאגן, האט ער געבלוטיקט, האט מארש טאקע אנגעהויבן פארשטיין, אז עפעס איז דא א שרעק געגאנגן. עס איז אים איינגעפאלן, אז אלע זיינע פארגאנגענע מעשים האבן אים געפירט צו דעם פונט אין זיין לעבן, יעדע רעכט און אומרעכט, יעדע גוט אדער שלעכט ווארט און הערה. די סאַכאַקל פון אַלע יקספּיריאַנסיז געבראכט אים גלייַך צו דעם צימער אין דעם צייַט.
  
  "וואָס וועט איר טאָן מיט דעם באָמבע?" א גרויל האט אראפגעלאזט און געטיקט זײן קול, װי מ׳װאלט אים געצװונגען דורך א רײבעלע װי קעז.
  
  "מיר וועלן דעטאַנירן דיין יאָדער באָמבע ווי באַלד ווי מיר הערן פון די גרויס ראַמסעס."
  
  מאַרץ האָט אַרײַנגענומען לופט אָן אָטעם. "אבער עס וועט טייטן מיליאַנז."
  
  "און אַזוי וועט אָנהייבן אונדזער מלחמה."
  
  "עס איז געווען וועגן געלט," האָט מאַרש געזאָגט. "באַצאָלן. א ביסל שפּאַס. צווינגען די פֿאַראייניקטע ייזל פון אַמעריקע צו יאָגן זייער עק. עס איז געווען וועגן פאַנדינג, נישט מאַסאַקערז. "
  
  "טוווו ... איר ... געהרגעט!" דער פאנאטישער טיראד פון דער אליגאטאר האט זיך פארמערט מיט א קארב.
  
  "נו, יאָ, אָבער נישט פיל."
  
  דער אַלאַגייטער האָט אים געשפּילט ביז ער האָט זיך צוגעקריצט אין אַ באַוועגלעכן באַלל; ריבס, לונגען, רוקנביין און שינס שאַטן. "מיר ווארטן בלויז אויף נייעס פון ראמסעס. איצט, עמעצער פאָרן מיר די טעלעפאָן."
  
  
  קאַפּיטל זעקס און צוואנציק
  
  
  אין גראַנד סענטראַל סטאנציע, די לעצטע שטיק פון מאַרץ ס רעטעניש אנגעהויבן צו שורה. דרייק האט נישט איינגעזען פריער, אָבער דאָס איז געווען אַלע טייל פון עמעצער ס בעל פּלאַן, עמעצער זיי געדאַנק זיי האָבן שוין נוטראַלייזד. דער שונא וואס זיי האבן נישט גערעכנט איז געווען די צייט, און ווי שנעל עס איז דורכגעגאנגען האט פארבראכט זייער טראכטן.
  
  זינט די פּלאַץ איז געווען דערקלערט זיכער און מערסטנס פּאַפּיאַלייטאַד דורך קאַפּס, דרייק און זיין מאַנשאַפֿט זענען ביכולת צו ונטערזוכן די פערט פאָדערונג, וואָס זיי לעסאָף געפֿונען טייפּט צו די ונטערבאַן פון די קאַפע טיש. א סעריע פון נומערן געשריבן אין גרויס דרוק, עס איז געווען אוממעגלעך צו רעכענען וואָס עס קען זיין אויב איר קען נישט אָפּקלייַבן דעם טיטל, וואָס איז יוזשאַוואַלי געשריבן אין די קלענסטער שריפֿט בנימצא.
  
  יאָדער וואָפן אַקטאַוויישאַן קאָודז.
  
  דרייק האט פארשנעלערט זיין אויגן אין אומגלויבן, ווידער ארויס פון באלאנס, און דערנאך געבליקט אויף אלישיא. "טאַקע? פאַרוואָס וואָלט ער אונדז דאָס געשיקט?"
  
  "איך וואָלט פֿאָרשלאָגן אַז דאָס איז די פיייקייט צו שפּילן דעם שפּיל. ער האט הנאה, דרייק. אויף די אנדערע האַנט, זיי קען זיין שווינדל."
  
  "אָדער אַקסעלעריישאַן קאָודז," מייַ צוגעגעבן.
  
  "אָדער אפילו," האָט באָ ווייטער פאַרוואָלקנט די טעמע, "קאָדס וואָס קען זיין גענוצט צו קאַטער אן אנדער סאָרט פון פאַרבאָרגן וואָפן."
  
  דרייק האט א מאמענט געשטערט אויפן פראנצויז, זיך געחידושט וואו ער האט באקומען אזעלכע פארדרייטע מחשבות איידער ער רופט מור. "מיר האָבן אַ נייַע פאָדערונג," ער האט געזאגט. "אַחוץ אַז אַנשטאָט עס קוקט ווי עס איז אַ גאַנג פון דיאַקטיוויישאַן קאָודז פֿאַר יאָדער וועפּאַנז."
  
  - פארװאם ? מאָר איז געווען שאַקט. "וואס? עס מאכט נישט קיין זינען. איז דאָס וואָס ער האָט דיר געזאָגט?"
  
  דרייק האט איינגעזען ווי לעכערלעך עס אַלע געבלאזן. "שיקט איצט." לאָזן די סוץ האַנדלען מיט אַלע דעם.
  
  "פייַן. מיר וועלן געבן זיי אַ געהעריק טשעק. "
  
  נאכדעם וואס דרייק האט אריינגעלייגט דעם טעלעפאן אין קעשענע, האט אלישיע זיך אפגעשטויבט און זיך א לאנגע צייט ארומגעקוקט. "מיר האָבן מאַזלדיק דאָ," זי געזאגט. "עס זענען קיין וויקטימס. און קיין נײַעס פֿון מאַרץ, טראָץ אונדזער שפּעטקייט. אַזוי איר טראַכטן דאָס איז געווען די לעצטע פאָדערונג?
  
  "ניט זיכער ווי דאָס קען זיין," מייַ געזאגט. "ער האָט אונדז געזאָגט אז ער וויל געלט, אָבער ער האָט נאָך נישט געזאָגט ווען אָדער וואו."
  
  "אזוי לפּחות איינער מער," דרייק געזאגט. "אפֿשר צוויי. מיר מוזן קאָנטראָלירן די וואָפן און לאָדן עס ווידער. עפעס, מיט די אלע מיני-באמבעס וואס גייען אוועק איבער דער גאנצער שטאט, מיין איך אז מיר זענען נאך ווייט נישט פארטיק מיט דעם.
  
  ער האט געטראכט װעגן דעם ציל פון קלײנע באמבעס. דו זאלסט נישט טייטן אָדער פאַרמאַכן. יאָ, זיי האָבן אַרײַנגעטראָגן טעראָר אין דער נשמה פֿון דער געזעלשאַפֿט, אָבער אין ליכט פֿון דער נוקלעאַרער באָמבע און דזשוליאַן מאַרש און די קאַמעראַס, וואָס זיי האָבן פֿאַרניכטעט, האָט ער זיך ניט געקענט אויסהאַלטן, אַז טאָמער איז דאָ אַן אַנדער אַגענדאַ. צווייטיק באָמבס דיסטראַקטיד, יראַטייטאַד. די גרעסטע פראבלעם איז פאראורזאכט געווארן דורך עטליכע מענטשן אויף מאטארסיקלען וועלכע האבן אראפגעווארפן היימישע פיירווערק באמבעס אראפ וואנט סטריט.
  
  אַלישאַ האָט דערזען אַ קיאָסק באַהאַלטן אין ווײַטן ווינקל. "צוקער מישן," זי געזאגט. "טוט ווער עס יז ווילן אַ שאָקאָלאַד באַר?"
  
  "ברענג מיר צוויי סניקערס," דרייק סייד. "ווייַל פינף און זעכציק גראַמז איז געווען בלויז פֿאַר די ניינציקער."
  
  אַליסיאַ האָט געשאָקלט מיטן קאָפּ. "איר און דיין פאַרשילטן שאָקאָלאַד באַרס."
  
  "וואס איז נעקסט?" באָ האָט זיך דערנענטערט, דער פראַנצויזן האָט מיט עטלעכע אויסשטרעקן אָפּגעלאָזן זיין גוף פון ווייטיק.
  
  דרייק האָט געזאָגט, "מור דאַרף צו פארגרעסערן זיין שפּיל. "זייט פּראָאַקטיוו. איך, למשל, גיי נישט טאַנצן צו מאַרש ס ניגון אַלע טאָג."
  
  ס'איז אויסגעשטרעקט, האָט מאַי אים דערמאָנט. "רובֿ פון זיינע אגענטן און פאליציי היטן די גאסן."
  
  "איך וויסן," דרייק אָטעמען. - איך ווייס גוט.
  
  ער האט אויך געוואוסט אז עס קען נישט זיין קיין בעסערע שטיצע פאר מור ווי היידן און קינימאקא, ביידע מיט אדרעסן צום פרעזידענט, וואס ביידע האבן איבערגעלעבט דאס מערסטע פון וואס די וועלט האט צו זיי צו ווארפן. אין דעם מאָמענט פון קאָרעוו רויק, ער גענומען לאַגער, געדאַנק וועגן זייער פּראָבלעם, און דעמאָלט געפונען זיך באַזאָרגט וועגן די אנדערע מאַנשאַפֿט, דאַהל ס מאַנשאַפֿט.
  
  דער משוגע שוועדישער ממזר איז מיסטאָמע פייטינג אַוועק אַ מאַראַבאָו באַר בשעת וואַטשינג אלעקסאנדער סקאַרסג ס מערסט נאַקעט מאָומאַנץ ård.
  
  דרייק האט א דאנק געטאן אליסיע ווען זי איז צוריקגעקומען און אים איבערגעגעבן צוויי שטיקלעך שאקאלאד. פֿאַר אַ מאָמענט, די מאַנשאַפֿט נאָר פראָזע, טראכטן, געליימט. טריינג נישט צו טראַכטן וועגן וואָס קען פּאַסירן ווייַטער. הינטער זיי איז אַ קאַפע & # 233; ע ס אי ז געשטאנע ן װ י א פארלאז ן אלט ן געשעפט , זײנ ע פענצטע ר צעבראכן , טיש ן איבערגעקערט , טירן ן צעשפאלט ן או ן געהאנגע ן פו ן ד י הענגלעך . אפילו איצט, טימז האָבן סקאָורד די געגנט פֿאַר נייַע דעוויסעס.
  
  דרייק האט זיך אויסגעדרייט צו באָ. ― איר האָט זיך באַקענט מיט מאַרש, צי נײן? גלייבט איר אז ער וועט דאס דורכקוקן ביזן סוף?"
  
  דע ר פראנצויז ן הא ט געמאכ ט א אויסגעארבעט ע זשעסט . "הממ, ווער ווייסט? דער מאַרץ איז מאָדנע, סימז סטאַביל איין מאָמענט און פראַנטיק דער ווייַטער. אפשר איז דאס אלץ געווען א שווינדל. וועבב האָט אים נישט געטרויען, אָבער דאָס איז נישט חידוש. איך פילן אַז אויב וועבב איז נאָך אינטערעסירט אין די פּיטהיאַ פאַל, דעמאָלט מאַרש וואָלט נישט זיין ערלויבט צו מאַכן זיך אין דעם פאַל.
  
  "עס איז נישט מאַרש וואָס מיר דאַרפֿן צו זאָרג וועגן," מאַי ינטערדזשעקטיד יקסייטאַד. "דאס ..."
  
  און פּלוצלינג עס אַלע געמאכט זינען.
  
  דרייק האט עס אויסגעפונען אין דער זעלבער צייט, איינגעזען דעם נאמען פון דעם מענטש וואס זי איז געווען וועגן צו נעמען. זיינע אויגן האבן זיך באגעגנט מיט אירע ווי היץ-זוכנדיקע מיסילס, אבער אויף א מאמענט האבן זיי גארנישט געקענט זאגן.
  
  איך טראכט דערפון. עוואַלואַטינג. צו אַ שרעקלעך סוף.
  
  "פאַרשילטן," דרייק געזאגט. "מיר האָבן געשפילט פֿון די אָנהייב."
  
  אַליסיאַ וואָטשט זיי. "נאָרמאַלי איך וואָלט זאָגן 'באַקומען אַ פּלאַץ' אָבער ..."
  
  "ער קען קיינמאָל באַקומען אין דעם לאַנד," מאַי קראַמפּט. - ניט אָן אונדז.
  
  "און איצט," דרייק געזאגט. "ער איז פּונקט ווו ער וויל צו זיין."
  
  און דערנאָך האָט דער טעלעפאָן געקלונגען.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האָט כּמעט געפאלן זיין זיסוואַרג באַר אין קלאַפּ, אַזוי קאַנסומד איז ער מיט די אָלטערנאַטיוו באַן פון געדאַנק. ווען ער האָט געקוקט אויפֿן עקראַן און דערזען דעם אומבאַקאַנטן נומער, האָט זיך אים אַרומגערינגלט אַרום זײַן קאָפּ אַ פּיראָטעכנישע אויפֿשפּרינג פֿון סתירהדיקע געדאַנקען.
  
  וואס צו זאגן?
  
  עס מוז זיין מאַרש רופן פון אַ נייַ דיספּאָוזאַבאַל צעל. זאָל ער זיך אַנטקעגנשטעלן דעם דראַנג אים צו דערקלערן, אַז מען שפּילט אים, אַז מע האָט אים נאָר אָפּגענאַרט אויף אַ גרויסן אופן? זיי געוואלט אַז סעלז און נוקס זאָל בלייַבן נייטראַל פֿאַר ווי לאַנג ווי מעגלעך. געבן אַלעמען בייַ מינדסטער נאָך שעה, אַ געלעגנהייט צו שפּור עס אַלע אַראָפּ. איצט כאָטש ... איצט די שפּיל האט געביטן.
  
  וואָס צו טאָן?
  
  - מאַרץ ? האט ער געענטפערט נאך דעם פערטן קלינגען.
  
  אן אומבאַקאַנט שטימע האָט זיך צו אים אָנגערופן. "נאָו! עס איז גאַטאָרררר!"
  
  דרייק האט אוועקגענומען דעם טעלעפאן פון זיין אויער, דאס קוועטשן, דער טימברע האט זיך אויפגעהויבן אין די ענדע פון יעדעס ווארט, באליידיגענדיג די עאַרדרומס.
  
  "ווער איז דאס? וואו איז מאַרץ?
  
  ― האָב איך געזאָגט ― גאַטאָרררר! די שטותים קריכט שוין. װוּ ער זאָל זײַן. אָבער איך האָבן נאָך איין פאָדערונג פֿאַר איר, וווו. איינער מער, און דעמאָלט די באָמבע אָדער גייט אַוועק אָדער עס טוט נישט. עס דעפּענדס אויף איר!"
  
  - פאקט מיך. דרייק איז געווען שווער צו פאָקוס אויף די ווערטער ווייַל פון די טיילמאָליק געשריי. - דו דארפסט זיך אביסל בארואיקן, חבר.
  
  "לויפן, קיניגל, לויפן, לויפן, לויפן. גיין געפֿינען די פּאָליצייַ סטאַנציע אויף די ווינקל פון 3 און 51 און זען וואָס שנייַדן פון פלייש מיר האָבן לינקס פֿאַר איר. איר וועט פֿאַרשטיין די לעצט פאָדערונג ווען איר באַקומען דאָרט. "
  
  דרייק האָט זיך צעוויינט, אַרומגערינגלט אין דער זכּרון. עפּעס זייער באַקאַנט וועגן דעם אַדרעס ...
  
  אבע ר ד י שטימ ע הא ט װידע ר איבערגעריס ן זײ ן געדאנק . "איצט לויפט! לויפן! קיניגל, לויף און קוק נישט צוריק! עס וועט ופרייַסן אין אַ מינוט אָדער אַ שעה, פּרר! און דעמאָלט אונדזער מלחמה וועט אָנהייבן!
  
  "מאַרש האָט נאָר געוואָלט אויסלייזן. דאָס געלט פֿאַר דער באָמבע איז דייַן."
  
  "מיר דאַרפֿן נישט דײַן געלט, ייי! צי איר טראַכטן אַז עס זענען קיין אָרגאַניזאַציעס - אפילו נישט דיין אייגענע אָרגאַניזאַציעס - וואָס העלפֿן אונדז? מײנט איר, אַז ס'איז נישטאָ קײן רײַכע, װאָס העלפֿן אונדז? צי איר טראַכטן עס זענען קיין קאַנספּירייטערז בעסאָד פאַנדינג אונדזער סיבה? כאַ כאַ, כאַ כאַ כאַ!
  
  דרייק האט געוואָלט זיך אויסשטרעקן און אויסדרייען דעם משוגענעם האלדז, אבער וויבאלד ער האט דאס נישט געקענט - נאך - האט ער געטון די נעקסטע בעסטע זאך.
  
  איבערגעריסן דעם רופן.
  
  און לעסאָף, זיין מאַרך פּראַסעסט יעדער ביסל פון אינפֿאָרמאַציע. די איבעריקע האבן שוין געוואוסט. זײערע פנימער זײנען געװען װײס פון שרעק, זײערע קערפער האבן אנגעשפארט פון שפאנונג.
  
  "דאס איז אונדזער פּלאַץ, איז ניט עס?" דרייק האט געזאגט. "וואו זענען איצט היידן, קינימאַקאַ און מאָר?"
  
  "און ראמסעס," האָט מאַי געזאָגט.
  
  אויב די באָמבע וואָלט עקספּלאָדעד אין דעם מאָמענט, די מאַנשאַפֿט וואָלט נישט געווען ביכולת צו לויפן שנעלער.
  
  
  קאַפּיטל זיבן און צוואנציק
  
  
  היידן האט געלערנט די מאָניטאָרס. מיט רוב פון דער סטאנציע ליידיק, און אפילו אגענטן פערזענליך צוגעבונדן צו מור זענען געשיקט געווארן אויף די גאסן צו העלפן, האט זיך דער לאקאלער היימלאנד זיכערהייט צענטער געפילט איבערהויפט. די געשעענישן וואָס האָבן זיך אַנטפּלעקט איבער דער שטאָט, האָבן דערווייַל פּרייאָראַטי איבער די ווידערטרעף פון ראַמסעס און פּרייס, אָבער היידן האָט באמערקט דעם מאַנגל פון קאָנטאַקט צווישן זיי און געחידושט צי די צוויי טאַקע האָבן עפּעס צו זאָגן. ראמסעס איז געווען אן אינפארמירטער מענטש וואס האט געהאט אלע ענטפערס. פּרייַז איז געווען נאָר אן אנדער דאָללאַר-טשייסינג האַקן.
  
  קינימאַקאַ געהאָלפֿן אַרבעטן די מאָניטאָרס. היידען האט דורכגעגאנגען איבער וואס עס איז פריער געשען צווישן זיי, ווען די האוואאיינער האט געראטן נישט ארויסצוציען אינפארמאציע פון ביידע מענער, און זיך יעצט געוואונדערט איבער איר רעאקציע.
  
  איז זי געווען רעכט? איז ער געווען נעבעכדיק?
  
  עפּעס צו טראַכטן וועגן שפּעטער.
  
  בילדער האָבן געבליצט פאַר איר, אַלע פאַרקלענערט אויף צענדליקער קוואַדראַטע סקרינז, אין שוואַרץ און ווייַס און קאָלירן, סצענעס פון פליגל פאָלדינג און פייערן, בלענדיק אַמבולאַנסעס און דערשראָקן מאַסע. די פּאַניק צווישן ניו־יאָרקער איז געהאַלטן געוואָרן ביז אַן אַבסאָלוט מינימום; כאָטש די געשעענישן פון 9-11 זענען נאָך פריש גרויל אין זייער מחשבות און ינפלואַנסט יעדער באַשלוס. פֿאַר אַזוי פילע מענטשן וואָס האָבן געהאט אַ 9-11 ניצל געשיכטע, פון די וואס זענען נישט געגאנגען צו אַרבעטן דעם טאָג צו די וואס זענען שפּעט אָדער פליסנדיק עראַנדז, מורא קיינמאָל לינקס זייער מחשבות. די טוריסטן זענען אנטלאפן מיט א שרעק, אפטמאל צו טרעפן דעם קומענדיגן אומגעריכטן קלאפ. די פאליציי האבן אנגעהויבן אויפרייניקן די גאסן מיט ערנסטקייט, און נישט געטראפען קיין התנגדות פון די אלע ברוגזדיקע לאקאלע.
  
  היידן האט געזוכט די צייט... קוים 11 בין. עס פּעלץ שפּעטער. די רעשט פון דער קאָלעקטיוו איז געווען אויף איר מיינונג, איר מאָגן טשערד פון מורא אַז זיי זאלן פאַרלירן זייער לעבן הייַנט. פארוואס די גענעם טאָן מיר האַלטן טאן דעם? טאָג נאָך טאָג, וואָך נאָך וואָך? די שאַנסן ווערן ווייניקער און ווייניקער גינציק יעדער מאָל מיר קעמפן.
  
  און דאהל בפרט; ווי איז דער מענטש געבליבן אויף דעם? מיט אַ פרוי און צוויי קידס, אַ מענטש זאָל האָבן אַ אַרבעט עטיק די גרייס פון באַרג עווערעסט. איר רעספּעקט פֿאַר אַ זעלנער איז קיינמאָל געווען גרעסער.
  
  קינימאַקאַ טאַפּט אויף איינער פון די מאָניטאָרס. "קען זיין שלעכט."
  
  היידען האט אויף אים א גלאט געטאן. "איז דאָס ... טאַקע דרעק."
  
  דערשטוינט, זי וואָטשט ווי ראַמסעס גייט אין קאַמף, לויפן אַרויף צו פּרייס און קאָפּבוטטינג אים אויף דער ערד. דער טעראריסט פרינץ איז דעמאלט געשטאנען איבער דעם אנטקעגן קערפער און האט אים אנגעהויבן רילענטלאַסלי שיסן, יעדע קלאפ האט גורם געווען א געשריי פון יסורים. היידען האט זיך ווידער געכאפט, און דאן האט געזען אז א בעקן בלוט הייבט זיך אן צו פארשפרייטן איבערן דיל.
  
  - איך גיי אראפ.
  
  "איך וועל אויך גיין". קינימאקא האט זיך אנגעהויבען אויפצוהויבן, אבער היידען האט אים אפגעשטעלט מיט א זשעסט.
  
  "ניין. דאָ דאַרף מען אײַך".
  
  איגנארענדענדי ק ד י שטער ן אי ז ז י צוריקגעלאפ ן אי ן קעלער , אנגעװינק ט צ ו ד י צװ ײ װעכטער , װא ס זײנע ן געשטאנע ן אי ן קארידאר , או ן געעפנ ט ד י דרויסנדיק ע טיר ן צ ו ראמס ס צעל . זיי פּלאַצן אין צוזאַמען, וואָפן אין די גרייט.
  
  ראמסעס לינקע פוס האט זיך אנגעקלאפט אין פרייס באק, צעבראכן דעם ביין.
  
  "אָפּשטעל!" היידן האט געשריגן אין כעס. - דו הרגעט אים.
  
  ― איר גײט נישט אָן, ― האָט ראַמסעס װידער אָפּגעשלאָגן זײַן געװער, צעטרעטנדיק פּרייסס קין. "פארוואס זאָל איך? איר מאכט מיר טיילן אַ צעל מיט דעם שלייַם. ווילסט מיר רעדן? נו, אזוי ווערט אויסגעארבעט מיין אייזערנע ווילן. אפשר איצט וועסטו וויסן״.
  
  היידן איז צוגעלאָפן צו די באַרס, אַריינגעלייגט דעם שליסל אין שלאָס. ראמסעס האט זיך אנגעשטויסן און האט דאן אנגעהויבן טרעטן אויף פרייס שאַרבן און פּלייצעס, ווי ער זוכט שוואכע פלעקן און האט הנאה פון דעם פראצעס. פּרייז האט שוין פארשטאפט שרייען און קען נאָר מאַכן נידעריק קראַמפּס.
  
  היידן האט ברייט געעפנט די טיר, געשטיצט פון צוויי וועכטער. זי האט אטאקירט אן א צערעמאָניע, געשלאגן ראמסעס הינטערן אויער מיט א פּיסטויל און אים אוועקגעשטופט פון ראבערט פרייס. דערנאך איז זי געפאלן אויף די קני נעבן דעם קרעכצן מאן.
  
  - דו לעבסט ? זי האט זיכער נישט געװאלט ארויסשרײבן צו באזארגט. מענטשן ווי ער האָבן געזען דייַגעס ווי אַ שוואַכקייַט צו זיין עקספּלויטאַד.
  
  "עס טוט וויי?" זי האט צוגעדריקט צו פרייס ריפן.
  
  יעלפּ האָט איר געזאָגט "יאָ, עס איז געשען".
  
  "אָוקיי, אקעי, האַלטן וויינען. דריי זיך ארום און לאז מיך דיך זען".
  
  פּרייס האָט זיך געקעמפֿט זיך איבערקערן, אָבער ווען ער האָט דאָס געטאָן, האָט היידן זיך צעוויינט בײַם דערזען פֿון דער בלוט־מאַסקע, צעבראָכענע ציין און צעריסענע ליפּן. זי האט געזען, אז איר אויער איז רויט געװארן, און איר אויג איז געװען אזוי געשװאלן, אז עס זאל מער נישט ארבעטן. קעג ן אי ר בעסט ן װינטש ן הא ט ז י זי ך צעװײנט .
  
  "קראָפּ".
  
  זי איז געגאנגען צו ראמסעס. - בחור, איך דארף אפילו נישט פרעגן, צי דו ביסט משוגע? נאָר אַ נאַר וואָלט טאָן וואָס איר טאָן. סיבה? מאָטיוו? ציל? איך צווייפל אַז עס איז אפילו אַריבער דיין מיינונג. "
  
  זי האט אויפגעהויבן איר גלאק, נישט ממש גרײט צו שיסן. די וועכטער נעבן איר האבן באדעקט ראמסעס אין פאל ער וועט איר אטאקירן.
  
  "שיסן," האט געזאגט ראַמסעס. "ראַטעווען זיך פון אַ וועלט פול פון ווייטיק."
  
  "אויב דאָס איז געווען דיין לאַנד, דיין היים, איר וואָלט טייטן מיר רעכט איצט, רעכט? איר וואָלט זיין פאַרטיק מיט אַלע דעם. "
  
  "ניין. וואָס איז דער שפּאַס אין מאָרד אַזוי געשווינד? ערשטער איך וואָלט צעשטערן דיין כשיוועס דורך סטריפּינג איר און טייפּינג דיין לימז. דעמאָלט איך וואָלט ברעכן דיין וועט דורך אַ טראַפ - אופֿן, וואָס איז געווען רעכט אין דער צייט. דעמאָלט איך וואָלט געפֿינען אויס אַ וועג צו טייטן איר און ברענגען איר צוריק, איבער און ווידער, לעסאָף רעזיגנייטיד ווען איר בעגד מיר פֿאַר די הונדערט מאָל צו ענדיקן דיין לעבן."
  
  היידן האט צוגעקוקט, געזען דעם אמת אין ראמסעס אויגן און נישט געקאנט איינהאלטן זיין ציטערניש. ד א אי ז געװע ן א מאן , װעלכע ר װאל ט ניש ט געקענ ט צ ו דעטאנע ן א נוקלעאר ע באמבע , אי ן נױ־יארק . אי ר אויפמערקזאמקײ ט אי ז געװע ן אזו י פארכאפ ט אי ן ראמסעס , װ י אוי ך אי ר װעכטער , א ז ז ײ האב ן ניש ט רעאגיר ט אוי ף ד י שאפענדיק ע טריט , או ן צעשלאטענ ע אטעם , װא ם זײנע ן געקומע ן פו ן הינטער ן זײ .
  
  ראמסעס אויגן האבן געפינצטערט. היידן האָט געוווּסט, אַז מע האָט זיי געכאַפּט. זי האט זיך אומגעדרײט, אבער נישט גענוג שנעל. פרייס איז מעגליך געווען סעקרעטאר פון פארטיידיגונג, אבער ער האט אויך געהאט א אויסגעצייכנטע מיליטערישע קאריערע און האט יעצט אויפגעלעבט דאס וואס ער האט געדענקט פון איר. ער האט א קלאפ געטאן בײדע הענט אין דעם װעכטערס אויסגעשטרעקטע ארעם, גורם זײן ביקס צו קלאפן צו דער דיל, און דערנאך א קלאפ געטאן די פויסט אין דעם מאן׳ס בויך, אים געבויגן אין האלב. בשעת טאן אַזוי, ער געפאלן אַראָפּ, געוועט אַז היידן און די אנדערע וועכטער וועלן נישט דרייען אים, געוועט זיין שטעלע אין קייפל וועגן, און געפאלן אויף די ביקס.
  
  און ער האָט געשאָסן אונטערן אָרעם, דער קויל האָט געטראָפן דעם דערשטוינטן וועכטער אין אויג. היידען האט אוועקגעשטופט אירע געפילן און אנגעוויזן איר גלאק אויף פרייזן, אבער ראמסעס האט זיך צוגעלונגען ווי א ביק אויף א טראקטאר, די גאנצע קראפט פון זיין קערפער האט זי געליימט, זי צוגעקלאפט צו דער ערד. ראמסעס און היידען האבן זיך דורכגעשטופט אין צעל, געבן פרייס די מעגליכקייט צו לאנדן א גענויקייט קלאפ אויף דער צווייטער וועכטער.
  
  ע ר הא ט דא ם אויסגענוצ ט אויםנוצנדי ק דע ם בלבול . דע ר צװײטע ר װעכטע ר אי ז אומגעקומע ן אײדע ר ד י קויל , װא ס הא ט אי ם אומגעבראכט , הא ט געקאנ ט אפקלאנג . זיין קערפער האט געשלאגן די ערד ביי פרייס'ס פיס, וואטשט דורך דעם איינציקן פאַנגקשאַנינג אויג פון דער סעקרעטאר. היידן האט זיך ארויסגעצויגן פון אונטערן ראמסעס ריזיקן קערפער, נאך האלטנדיג איר גלאק, ווילד-אויג, האלטן פרייס אין ביקס.
  
  - פארװאם ?
  
  "איך בין צופרידן צו שטאַרבן," פּרייס געזאגט צאָרעדיק. "איך וויל שטארבן".
  
  "צו העלפן ראַטעווען דעם שטיק פון דרעק?" ז י הא ט זי ך ארומגעכאפ ט איבע ר דע ר דיל , צוריקגעקעמפ ט .
  
  "איך האָבן נאָך איין שטיק לינקס," ראַמסעס געמורמלט.
  
  היידן האט געפילט ווי די ערד ציטערט אונטער איר, די קעלער-ווענט האבן געציטערט און ארויסגעווארפן בלאָזלעך. ד י סאמע ברעמען פון שטײג האבן אנגעהויבן ציטערן. ריפּאַזישאַן איר הענט און קני, זי קאַליע אַראָפּ און געקוקט אַרויף און אַראָפּ, לינקס און רעכט. היידן האט געקוקט אויף די ליכט ווי זיי פליצלען איבער און איבער.
  
  וואס יעצט? וואס הייסט דאס...
  
  אבער זי האט שוין געוואוסט.
  
  דער פּלאַץ איז געווען אונטער ערד באַפאַלן.
  
  
  קאַפּיטל אַכט און צוואנציק
  
  
  היידען האט געגאכט ווי די ווענט האבן ווייטער געציטערט. ראמסעס האט געפרואװט אויפשטײן, אבער דער צימער האט זיך ארומגעװיקלט ארום אים. דער טעראריסט איז געפאלן אויף די קני. פּרייס וואָטשט מיט יירעס - האַקאָוועד ווי די ווינקל פון די צימער שיפטיד, דזשוינץ אריבערגעפארן און ריעריינדזשד, סלאָפּעס פאַרקרימט דורך די רגע. היידן האט אויסגעמיטן אז א שטיק מארטער איז אראפפאלן ווען א טייל פון דער סטעליע איז צוזאמגעפאלן. פון דאַך זענען געהאנגען דראטן און לופט־קאלאטן, זיך געשװינדלט װי קאלירפולע פענדל.
  
  היידן איז געגאנגען צו דער צעל-טיר, אבער ראמסעס האט פארהאלטן גענוג וויציקייט צו בלאקירן איר וועג. עס איז געווען אַ מאָמענט איידער זי איינגעזען זי איז נאָך האלטן די גלאָק, און דורך אַז מאָל רובֿ פון די סטעליע איז געווען קראַמבאַלד און די באַרס זיך זענען בוקקלינג אינעווייניק, כּמעט ברייקינג.
  
  "איך טראַכטן ... איר אָוווערדיד עס," פּרייס געזאגט ברעאַטלעססלי.
  
  ― דאָס גאַנצע פֿאַרשילטן אָרט צעפֿאַלן זיך, ― האָט הײַדן געשריגן אין ראַמסעס פּנים.
  
  "נאך נישט".
  
  דער טעראריסט האט זיך אויפגעהויבן און זיך צוגעלאפן צו דער ווייטן וואַנט, וואלקנס פון מאָרטער, שטיקער באַטאָנען און טינק פליען און פאַלן אַרום אים. ד י דרויסנדיק ע טיר ן הא ט זי ך געקלאפט , דא ן הא ט זי ך אויפגעהויבן . היידען האט אנגעכאפט דעם שטעקעלע און זיך אויפגעהויבן, כאפן דעם משוגענעם, פרייס האט זיך געכאפט הינטערן. זיי האבן געהאט מענטשן אויבן. ראמסעס האט נאר געקענט גיין אזוי ווייט.
  
  מיט דעם געדאַנק האָט היידן געזוכט איר טעלעפֿאָן, אָבער האָט זיך קוים געקענט האַלטן מיט ראַמסעס. דער מענטש איז געווען שנעל, האַרט און גרויזאַם. ער איז ארויף די טרעפ, אראפגעווארפן א רוף פון איין פאליציי און אים ארויסגעווארפן מיטן קאפ צו היידן. זי האט געכאפט דעם בחור, אים צוריקגעהאלטן, און ראמסעס האט זיך שוין דאן געדריקט דורך דער אויבערשטער טיר.
  
  היידן איז צוגעלאפן אין הייסע יעגן. די אויבערשטע טיר איז געשטאנען ברייט אפן, איר גלאז האט געקראכן און די שטאפן האבן זיך צעשפאלטן. ערשט, פֿון דעם מאָניטאָר־צימער, האָט זי נאָר געקענט זען מאָר, וואָס איז אויפֿגעהויבן פֿון דער פּאָדלאָגע און זיך אַרויסגעכאַפּט זיך אויסצוגרייטן עטלעכע פֿאַרשידענע פאַרשטעלןן. אנדער ע האב ן זי ך אראפגעלאז ט פו ן זײע ר מארדן , אראפגעלאז ט פו ן דע ר װאנט , או ן געקראכ ט בײ ם לאנדן . קינימאקא האט זיך איצט אויפגעהויבן מיט דעם עקראַן פון די פּלייצעס, גלאז און פּלאַסטיק פארשטעקט אין די האָר. די אנדערע צוויי אגענטן אין צימער האבן געפרואווט זיך צו פארפאסן.
  
  "וואָס האָט אונדז געטאָן?" מור איז ארויסגעלאפן פון צימער, באמערקט היידן.
  
  "וואו איז ראַמסעס?" - האט זי געשריגן. - האסט אים נישט געזען ?
  
  מור האט געעפנט דאס מויל. "ער זאָל זיין אין די צעל בלאָק."
  
  קינימאקא האט אראפגעװארפן די פלײצעס און די אנדערע ברעמען. - כ׳האב צוגעקוקט... דאן האט זיך אויםגעבראכן דער גאנצער גיהנום.
  
  היידען האט געשוואוירן הויך ווי זי האט באמערקט די טרעפ אויף איר לינקס, און דערנאך דעם באלקאן פאראויס, וואס האט פאראויסקוקט דעם הויפט אפיס. עס איז קיין אנדערע וועג אויס פון דעם בנין ווי צו קרייַז עס. זי איז געלאָפן צום פּאַרענטשע, אים אָנגעכאַפּט און שטודירט דעם צימער אונטן. דער שטאב איז רידוסט ווי פּלאַננעד דורך די טעראָריסטן, אָבער עטלעכע דזשאָבס אויף דער ערשטער שטאָק זענען פאַרנומען. סײַ מענער, סײַ פֿרויען האָבן געקליבן זייערע חפצים, אָבער ס׳רובֿ זענען געגאַנגען צום הויפּט־אַרײַנגאַנג מיט געווער בײַם גרייטן, ווי זיי וואָלטן דערוואַרט אַן אַטאַק. ראמסעס האט נישט געקאנט זײן צװישן זײ.
  
  װאו דען ?
  
  דערוואַרטונג. איך קוק. עס איז נישט געווען ...
  
  "דאס איז נישט דער סוף!" - האט זי געשריגן. ― גײ אַװעק פֿון די פֿענצטער!
  
  צו שפּעט. בליצקריג האט זיך אנגעהויבן מיט א קאלאסאלער אויפרייס; ד י פראנט ע פענצטע ר האב ן זי ך אויפגעריס ן או ן א טײ ל פו ן דע ר װאנט , אי ז צוזאמענגעבראכן . היידן'ס גאנצע שטאנדפונקט האט זיך איבערגערוקט, די דאך איז אראפגעפאלן. דעבריס עקספּלאָדעד איבער די סטאַנציע ווי די קאַפּס געפאלן. טײל האבן זיך אויפגעהויבן אויף די קני אדער אװעקגעקראכן. אנדערע זענען פארוואונדעט געווארן אדער געפונען פארכאפט. דער רפּג האָט זיך דורכגעמאַכט דורך די צעבראָכענע פאַסאַד און אַריינגעפאַלן אין די קאַנסאָול פון די באַגלייטער, און געשיקט שפאלטן פון פלאַם, רויך און דעבריס אַריבער די נירביי געגנט. היידען האט דאן געזען לויפן פוס ווי פילע מאַסקטעד מענטשן האָבן זיך באוויזן, אַלע מיט ביקס סטראַפּט צו זייער פּלייצעס. פארשפרײ ט זי ך אוי ף בײד ע זײטן , האב ן ז ײ גענומע ן ציל ן אוי ף אל ץ װא ס הא ט זי ך באװעגט , או ן דא ן נאכ ן פארזיכטיק ן באטראכט ן האב ן ז ײ געעפנ ט פײער . היידן, קינימאַקאַ און מאָר האָבן גלייך אומגעקערט פייער.
  
  קויל ן האב ן דורכגעפיר ט ד י צעשטערט ע סטאנציע . היידן האט אראפגערעכנט עלף מענטשן, איידער דער הילצערנער באלקאן, וואס האט זי באשיצט, האט זיך אנגעהויבן צעברעכן. די שעלז זענען רעכט דורך. די פראַגמאַנץ צעבראכן אַוועק, אויסגעדרייט אין געפערלעך טשיפּס. היידן איז צוריקגעפאלן אויף איר פון הינטן און זיך דאן ארומגערינגלט. איר וועסטל האט געכאפט צוויי קלענערע קלאפן, נישט פון קוילן, און שווערע ווייטאגן אין איר אונטערן קעלבל האט איר געזאגט אז א הילצערנע שפיץ האט א געשלאגן אין איר אויסגעשטעלט פלייש. קינימאקא האט אויך געגאפט, און מור האט זיך אויפגעהויבן ארויסצוטאן דאס רעקל און אראפגעשטױסן די שײבלעך פון דער פלײצע.
  
  היידן איז צוריק געקראכן אויפן באלקאן. דורך די גאַפּס, זי וואָטשט די שטייַגן פון די אַטאַקע מאַנשאַפֿט און געהערט די גוטוראַל גראַנץ ווען זיי רופן פֿאַר זייער פירער. ראמסעס איז געלאפן ווי א יעגטער לייב, ארויס פון היידן'ס ראיה אין ווייניגער ווי א סעקונדע. זי האט אויסגעקוועטשט די שאנס פון זיך ארויסצושיסן, אבער זי האט שוין געוואוסט אז דער קויל וועט נישט דערנענטערן זיך.
  
  "קראַפּ!"
  
  היידן איז אויפגעשטאנען, האט א קוק געטאן אויף קינימאקו און איז געלאפן צו די טרעפ. זיי האבן נישט געקענט לאזן אנטלויפן דעם טעראר-פרינס. אויף זיין וואָרט, די באָמבע וואָלט געווען דעטאַנייטאַד. היידן האט געהאט א געפיל אז ער וועט נישט לאנג ווארטן.
  
  ― גײ אַװעק, גײ אַװעק! זי האט געשריגן צו מאנו. "מיר מוזן גלייך צוריקקערן ראַמסעס!"
  
  
  קאַפּיטל נייַן-און-צוואַנציק
  
  
  דער אינטערנעץ רעכט הינטער דער לאט איז געווענליך געווען פול מיט מענטשן, דער אריבערגאַנג איז געווען פארפאסט מיט פוסגייער, און די וועגן האבן געברומלט צום שטענדיקן ריטם פון פארבייגייער. די הויכע געביידעס מיט פילע פענצטערלעך פלעגן אָפּשפּיגלען די קלאַנגען פון האָנקינג הערנער און געלעכטער צווישן זיי, וואָס האָט אָנגעוויזן אויף אַ פּלאַצן פון מענטשלעכע אינטעראַקציע, אָבער היינט איז די סצענע געווען גאָר אַנדערש.
  
  רױך האָט זיך געדרײט איבערן װעג און איז אױפֿגעשטאַנען צום הימל. צעשטער ט פו ן פענצטע ר האב ן זי ך צעטראט ן ד י טראטוארן . פארשטומט ע שטימע ן האב ן זי ך ארומגערינגל ט ארו ם דע ם כוב , װע ן ד י שיא ל געשאקלט ע או ן פארװאונדעטע ר זײנע ן זי ך צוגעקומע ן אדע ר ארויסגעקומע ן פו ן באהעלטעניש . סירענס האבן געוויילט פון נאָענטקייט. די 3טע עוועניו זייט פון זייער געביידע האט אויסגעזען ווי א ריזיגע מויז האט עס פארמאכט פאר א שטיק גרויע קעז און אראפגעביסן ריזיקע שטיקלעך דערפון.
  
  היידן האט דערפון נישט קיין סך באמערקט, ווען זי איז ארויסגעלאפן פון דער סטאנציע און דערנאך האט זי זיך פארלאזט ווען זי האט זיך ארומגעקוקט אויף די אנטלאפן. גלייך פאראויס, אויף דער 51סטער גאס, זענען זיי געווען די איינציקע געלאפן - עלף מענער אנגעטאן אין שווארצע, און דער אוממישטיקלעכער ראמסעס האט זיך געהויבן איבער די איבעריקע. הײַדן האָט זיך דורכגעפֿלאָכטן דורכן חורבֿה־געשטראָפֿטן קנופּ, דערשראָקן פֿון דער שטילקייט, וואָס האָט איר אַרומגערינגלט, דאָס געשריי פֿון שטילקייט און די בלאָנדע שטויב־וואָלקן, וואָס האָבן זי געפּרוּווט פֿאַרבלענדן. אויבן, אין די ריס צווישן די דעכער פון די ביוראָ-געביידע - גלײַכע באַטאָנען זיילן וואָס האָבן אָפּגעצייכנט דעם פּערפּענדיקולאַרן וועג ווי שורות אויף אַ גריד - האָט זיך קאָנקורירט מאָרגן זונשייַן. די זון האט זיך זעלטן באוויזן אויף די גאסן פאר מיטאג, זי האט זיך אפגעשפיגלט פון די פענצטער א צייט פרי און האט נאר באלויכטן די אינטערסעקציעס ביז זי האט זיך אויפגעהויבן איבערן קאפ און האט געקאנט געפינען דעם וועג אראפ צווישן די געביידעס.
  
  קינימאקא , דע ר געטרײע ר אלטע ר הונט , הא ט זי ך געאײל ט בײ ם אי ר . "עס זענען בלויז צוועלף פון זיי," ער האט געזאגט. "מור איז וואַטשינג אונדזער שטעלע. מיר וועלן נאָכפאָלגן זיי ביז מיר באַקומען פאַרשטאַרקונג, אָוקיי?
  
  "ראמסעס," זי געזאגט. "דאָס איז אונדזער בילכערקייַט. מיר וועלן עס צוריקקומען צו קיין פּרייַז. "
  
  היידן, קינימאקא האט זיך כמעט צוזאמגעשטויסן מיט א פארקערטן וואן. "איר טאָן ניט טראַכטן עס דורך. ראמסעס האט אלץ געפלאנט. או ן אפיל ו ע ר הא ט ניש ט געטא ן - אפיל ו װע ן זײ ן װאוהי ט אי ז עפע ס ארוי ס געװאר ן אי ן דע ר פינפטע ר קאמער , - אי ז איצ ט ניש ט געװע ן קײ ן זאך . דאָס איז די באָמבע וואָס מיר האָבן צו געפֿינען. "
  
  "אן אנדער סיבה צו כאַפּן ראַמסעס."
  
  "ער וועט אונדז קיינמאָל זאָגן," האָט קינימאַקאַ געזאָגט. "אבער אפֿשר איינער פון זיינע סטודענטן וועט."
  
  "וואָס מער מיר קענען האַלטן ראַמסעס אַוועק פון וואָג," האָט היידן געזאָגט. "די בעסער געלעגנהייַט אַז די שטאָט האט צו סערווייווינג עס אַלע."
  
  זיי רייסט צוזאמען די פאַרוועג, בעכעסקעם אין די ביסל שאַדאָוז וואַרפן דורך די סקייסקרייפּערז און טריינג נישט צו מאַכן קיין ראַש. ראַמסעס איז געווען אין דער צענטער פון זיין פּאַק, געבן אָרדערס, און איצט היידן געדענקט אַז דעמאָלט, אין די באַזאַר, ער גערופן די מענטשן זיין "לעגיאָננערס". יעדער פון זיי איז געווען טויטלעך און אמת צו זייער סיבה, פילע טריט אויבן פּראָסט מערסאַנערז. ערשט די צוועלף מענער האָבן זיך געאיילט אָן אַ סך געדאַנקען, געקריגן אַ קורצע ווײַט צווישן זיך און דער סטאַנציע, אָבער נאָך אַ מינוט האָבן זיי אָנגעהויבן צו פּאַמעלעך, און צוויי האָבן זיך צוריקגעקוקט צו זען צי ס"זענען דאָ קיין נאָכיאָגער.
  
  הײַדן האָט געעפֿנט פֿײַער מיט אַ כּעסן בילן פֿון זײַן גלאָק. אײנע ר אי ז געפאל ן או ן ד י איבעריק ע האב ן זי ך ארומגעדרײ ט או ן צוריק . צוויי געוועזענע סי.איי.עי. אגענטן האָבן זיך אַראָפּגעכאַפּט הינטער אַ באַטאָנען בלום בעט. הײַדן האָט אַ קוק געטאָן אַרום זײַן רונדן ראַנד, נישט געװאָלט פֿאַרלירן די אױגן פֿון איר פֿײַנט. ראַמסעס איז געווען אויף דער גרענעץ פון ייַנבראָך, באדעקט דורך זיין מענטשן. איצט האט זי דערזען, אז ראבערט פרייס איז געבליבען פאר זיך אליין, קוים אויף די פיס, אבער טויג דאך גאנץ גוט פאר א געשלאסענער, עלטערער מענטש. איר אויפמערקזאם האט זיך אומגעקערט צו ראמסעס.
  
  "ער איז רעכט דאָרט, מאַנאָ. לאָמיר דאָס ענדיקן. צי איר טראַכטן זיי וועלן נאָך ופרייַסן אויב ער שטאַרבט?
  
  ― פֿאַרשילטן, איך װײס נישט. נעמען אים לעבעדיק וואָלט האָבן געארבעט בעסער. אפֿשר מיר קענען ויסלייזן אים."
  
  "יאָ, אָוקיי, מיר מוזן באַקומען נאָענט גענוג ערשטער."
  
  דער אַפּאַראַט האָט זיך ווידער אַרײַנגעקוקט, דאָס מאָל פֿאַרדעקן זייער אַנטלויפן. היידן איז געלאָפן פון בלום גאָרטן צו בלום גאָרטן, זיי יאָגן אַראָפּ די גאַס. קויל ן האב ן צװיש ן ד י צװ ײ גרופעס , צעבראכ ן פענצטע ר או ן געטראג ן פארקערט ע אויטאמאבילן . א שורה פון צעשפרײטע געלע קאבעס האבן געבאטן היידן בעסערע דעק און א געלעגנהייט זיך צו דערנענטערן, און זי האט זיך נישט געכאפט דערמיט צו באנוצן.
  
  "לאמיר!"
  
  זי איז אַרײַן אין דער ערשטער קאַבינע, זיך אַרײַנגעגליטשט פֿון דער זײַט, און האָט גענוצט נאָך איינער, וואָס איז געבליבן אין דער זײַט וועג, זיך צו באַדעקן, ווען זי איז געלאָפן צום נעקסטן. פענסטער ארום איר האבן אויפגעריסן ווען די טורמע האבן פרובירט זיי אראפצונעמען, אבער די דעקל האט געמיינט אז ראמסעס נייע לעגיאנערן האבן קיינמאל נישט געוואוסט וואו זיי זענען. פיר טאַקסיס שפּעטער, און זיי געצווונגען די לויפער צו באַהאַלטן, סלאָוינג זיי אַראָפּ.
  
  קינימאקי'ס עיער האט געקראכט. "הילף איז פינף מינוט אַוועק."
  
  אבער אפילו דאָס איז געווען ומזיכער.
  
  און ווידער, דער צעל געארבעט ווי אַ סאָליד גרופּע. היידען האָט געיאָגט, ניט געקענט בעשאָלעם פאַרמאַכן דעם ריס און אויך געצווונגען צו ראַטעווען אַממאָ. ע ס הא ט זי ך ארויסגעװיזן , א ז ד י צעל ע הא ט אוי ך אנגעהויב ן זארגן , װעג ן ד י מעגלעכקײ ט פו ן אנקומע ן פארשטארקונגען , װײ ל זײער ע באװעגונ ג זײנע ן געװאר ן מע ר פראנטיש , װײניקע ר פארזיכטיק . היידען האט געציילט אויף איינעם פון די הינטערשטעלער און נאר געפעלט ווייל עס איז פארביי דעם סקולפטירטן בוים ווען זי האט געשאסן.
  
  ריין שלעכט גליק.
  
  - מאנא - האט זי מיטאמאל געזאגט. "מיר האָבן ערגעץ פאַרפאַלן איינער פון זיי?"
  
  - װידער צײלן.
  
  זי האָט געקענט ציילן בלויז צען ציפֿער!
  
  ער האט זיך באוויזן פון ערגעץ, זיך ארויסגעריסן מיט סטיל פון אונטער א פארקערטן אויטא. זיין ערשטער קלאַפּ לאַנדיד אויף די צוריק פון קינימאַקי ס קני, קאָזינג דער גרויס מענטש צו טאָפּל איבער. װע ן ע ר הא ט געשיק ט הא ט ד י רעכט ע האנ ט אויפגעהויב ן א קלײנע ם פ״ק , װא ס דע ר גרוי ס הא ט אי ם ניש ט װײניקע ר טויטלעך . הייַדען האָט אַרויסגעוואָרפן קינימאַקו, איר פאַרגלייכן קליין גוף איז געווען שטאַרק און ענערגעטיק ווי יעדן וועלט-קלאַס אַטלעט, אָבער אפילו דאָס קען נאָר אַ ביסל מאַך דעם גרויסן מענטש.
  
  די קויל איז דורכגעגאנגען צווישן זיי, סטאַנינג, ברעטטייקינג, דער קורצער מאָמענט פון גיהנום, און דעמאָלט דער לעגיאָנער איז אריבערגעפארן ווידער. נאך א קלאפ האט געלאנדעט אויף היידן'ס קני, און מאנא האט פארבליבן זיין פאל, אריינגעקראכט מיט ברוסט-ערשט אין דעם זעלבן פארקערטן אויטא וואס זייער שונא האט גענוצט פאר דעק. א גרויםע ר הא ט אי ם אנטלאפ ן װע ן ע ר הא ט זי ך געפונע ן פארצװײפלט , װא ם הא ט זי ך פארצװײפל ט געפרואװ ט זי ך ארומדריי ן אוי ף ד י קני .
  
  היידען האָט געפילט אַ שטעכן פון ווייטיק אין איר קני און, מער וויכטיק, אַ פּלוצעמדיק אָנווער פון וואָג. זי האט געװאוסט מער װעגן ראמסעס אנטלויפן און דעם נייטמער־שמארגאסבאָרד, װאם איז נאכגעגאנגען, װי װעגן דעם קעמפערדיקן לעגיאנער, און יעדער טײל פון איר װײםן האט געװאלט עס שנעל פארענדיקן. אבער דער מענטש איז געווען אַ קעמפער, אַ פאַקטיש קעמפער, און האט קלאר געוואלט צו בלייַבנ לעבן.
  
  ע ר הא ט װידע ר געשאס ן זײ ן ביקס . יעצט איז היידן געווען צופרידן אז זי איז נישט פון באלאנס, ווייל זי איז נישט געווען וואו ער האט זיך ערווארטעט אז זי זאל זיין. דער קויל האָט דאך געגריסט איר אַקסל. קינימאקא האט זיך מיט דער ביקס צוגעלאכט אין דער האנט, זי באגראבן אונטער א בארג מוסקל.
  
  דער לעגיאנער האט אים גלייך פארלאזט, דערזען די פוטיליטי פון באקעמפן דעם האַוואַייאַן. דערנאָך האָט ער אַרויסגעצויגן אַ שרעקלעכער אַכט־אינטש בלייד און זיך אַרײַנגעפֿאַלן אויף היידן. זי האט זיך אומבאקוועם פארדרייען, פארדינט עפעס פלאץ כדי אויסצומיידן דעם טויטלעכן קלאפ. קינימאקא האט געשװאוגן זײן ביקס, אבער דער לעגיאנער האט עס פאראויסגעזאגט און האט זיך אסאך שנעלער געשװאויגן, דער מעסער האט זיך שטארק געשלאגן איבערן האַוואַיאנישער ברוסט, נישטיק געמאכט דורך דעם מאן׳ס וועסטל, אבער האט אים נאך צוריק געקלאפט אין די האנטן.
  
  דער וועקסל האט היידן די געלעגנהייט וואָס זי דארף. צינדנדיק איר פּיסטויל, האָט זי געטראַכט, וואָס דער לעגיאָנער וועט טאָן - זיך אומקערן און וואַרפן אַ מעסער אויף דער כיטרע - איז זי אַװעקגעטרעטן אַװעק, געצויגן דעם צינגל.
  
  דרײַ קוילן האָבן זיך דורכגעבראָכן דעם מאַן'ס ברוסט, ווען דער מעסער האָט זיך אָפּגעשפּרונגען פֿון דער טיר פֿון דער מאַשין און זיך געקלאַפּט אין דער פּאָדלאָגע, ומשעדלעך.
  
  - נעם זײן װאלטער, - האט היידען געזאגט פאר קינימאקע - מיר וועלן דארפן יעדן קויל.
  
  אויפגעשטאנען, האט זי דערזען אן אוממישטענדלעכע גרופע באוואפנטע מענער, אײַלן אויף דער גאס, עטליכע הונדערט מעטער אוועק. עס איז געווארן שווערער איצט - גרופּעס פון מענטשן וואָלט דערשייַנען און אַרומוואַנדערן די גאסן, כעדאַד היים אָדער טשעק פֿאַר שעדיקן, אָדער אפילו שטייענדיק אין קלאָר דערזען און קליקינג אויף זייער אַנדרויד דעוויסעס - אָבער די ראיה פון ראַמסעס 'קאָפּ אנטפלעקט יעדער ביסל פֿיס איז טייקעף רעקאַגנייזאַבאַל .
  
  "איצט מאַך," זי געזאגט, געצווונגען איר ייקינג, ברוזד לימז צו אַרבעטן ווייַטער פון זייער קאַפּאַציטעט.
  
  די אַפּאַראַט איז ניטאָ.
  
  "וואָס די-"
  
  קינימאקא האט ארומגערינגלט דעם װאגאן, שפרינגנדיק איבער די קאפאטע.
  
  "גרויס ספּאָרטינג סכוירע קראָם," האט געזאגט דער האַוואַייאַן בריליאַנט. - זײ האבן ארײנגעטונקען.
  
  "סוף וועג, פּרינץ ראַמסעס," היידן אויסגעשפּיגלט די לעצטע צוויי ווערטער מיט ביטול. "ייַלן אַרויף, מאַנאָ. ווי איך געזאגט, מיר האָבן צו האַלטן דעם ממזר פאַרנומען און דיסטראַקט אים פון דעם יאָדער באָמבע. יעדער מינוט, יעדער רגע ציילן.
  
  
  קאַפּיטל דרײַסיק
  
  
  צוזאַמען זיי זענען דורכגעגאנגען דורך די נאָך-סווייינג פראָנט טירן פון די ספּאָרטינג סכוירע קראָם און אין זייַן וואַסט, שטיל ינלענדיש. סטאָרפראַנץ, שעלוועס און קליידער הענגערס זענען געווען אומעטום, צוזאמען יעדער דורכגאַנג. ד י באלויכטונ ג , געשטעל ט אוי ף א אפענע ר סטעליע , אי ז צוגעשטעל ט געװאר ן מי ט ליכטיק ע טײכלען . היידן האט געקוקט אויף דעם שפיגלטנדיקן ווײַסן דיל און געזען שטויביקע שפּורן וואָס פירן אריין אין הארץ פון דער קראָם. איילנדי ק הא ט ז י געזוכ ט אי ר קרא ם או ן צוגעשטעל ט אי ר װעסט . דאָס פּנים, װאָס האָט אַרױסגעקוקט פֿון אונטערן קלײדער־געשטעל, האָט זי געצױגן, אָבער די פחד, װאָס איז אַרײַן אין אירע שטריכן, האָט זי זיך אָפּגעגעבן.
  
  "זאָרגט נישט," זי געזאגט. - שטעל זיך אראפ און זיי שטיל.
  
  זי האט נישט געדארפט פרעגן װעגן װעגן. כאָטש זיי קען זיין נאָך בלאָטע טראַקס, די ראַש פאָרויס ביטרייד די שטעלעס פון זייער טאַרגאַץ. פּרייס ס קעסיידערדיק קראַמפּס געווען אַ צוגעלייגט בון. היידען האָט זיך אויסגעגליטשט אונטער אַ מעטאַל אָרעמסוט פול מיט לעגינגז און סקוויזד אַ ליסע מאַנאַקין אין אַ ניקע טראַקקסויט אין די ספּאָרט ויסריכט געגנט. באַרבעלל ראַקס, וואָג טאַץ, טראַמפּאָלינעס און טרעדמילז ליינד אַרויף אין אפילו ראָוז. נאָר דורכגעגאנגען אין אן אנדער אָפּטיילונג, עס איז געווען אַ טעראָריסט גרופּע.
  
  איין מאן האט זי דערזען, אויפגעהויבן דעם שרעק און געעפנט פייער. היידען איז געלאפן שווער און אין א ווינקל ווי זי האט געהערט ווי די קויל האט זיך אפשפרינגען פון דעם רויער'ס מעטאלען ארעם בלויז אינטשעס צו איר לינקס. קינימאַקאַ שפּרינגען צו דער זייַט, לאַנדינג שווער אויף די קאַנווייער אָפּטיילונג פון די טרעדמיל און ראָולינג אַריבער די ריס. היידען האט צוריקגעקערט דעם קאמפלימענט צום לעגיאנער דורך צעריסן א לאך אין די געשטעל סניקערס איבערן קאפ.
  
  דער מאן האט זיך לאנגזאם צוריקגעצויגן, ווען זיינע חברים האבן זיך אויסגעשפרייט. הייַדען האָט אַריינגעוואָרפן אַ ראָזעווע דאַפעל זעקל אין די לופט צו קאָנטראָלירן זייער נומערן און גרימאַסיד ווי פיר באַזונדער שאַץ איר אַראָפּ שווער אַראָפּ.
  
  - אפשר פארדעקן ראמסעס אנטלויפן - האט קינימאקא געאטעמט.
  
  "אויב מיר אלץ דארף טאָרסטן דאַהל," היידן אָטעמען.
  
  "צי איר ווילן מיר צו פּרובירן משוגע מאָדע?"
  
  היידן האט זיך נישט געקענט אפהאלטן פון לאכן. "איך טראַכטן עס איז מער פון אַ לייפסטייל ברירה ווי אַ גאַנג ענדערונג," זי געזאגט.
  
  "וועלכער עס איז," האָט קינימאַקאַ געזאָגט. - לאמיר זיך צואײלן.
  
  היידן איז געווען פאר אים, ארויסגעשפרונגען פון דעקל און שנעל געעפענט פייער. איינע פון די געשטאלטן האט געקראצט און איז געפאלן אויף איין זייט, די איבעריקע האבן זיך געכאפט. היידען האט זיי אטאקירט, איבערלאזנדיג מניעות אויף זייער וועג אבער פארמאכן דעם ריס אזוי שנעל ווי זי האט געקענט. די לעגיאנער זענען צוריק אראפגעפאלן, געשאסן הויך, און זענען פארשוואונדן הינטער א סטעליע-הויכן געשטעל וואס פארקויפט גומעשיך אין יעדן בראנפן און פאראן. היידן און קינימאקע האבן זיך געכאפט אויף דער אנדערער זייט, זיך אפגעשטעלט אויף א רגע.
  
  - גרייט? איך האב געפרעגט. היידען האט א זיפצן געטון ווען ער האט באפרייען דעם געפאלענע צעל-מיטגליד פון זיין וואפן.
  
  "גיי," האָט קינימאַקאַ געזאָגט.
  
  ווען זיי קליימד, מאַשין-ביקס פייַער קראַשט די טריינינג געשטעל אויבן זייער קעפ אַ ביסל. אויף זיי זענען געפאלן שטיקער פון מעטאַל און קאַרדבאָרד, לייַוונט און פּלאַסטיק. היידן האט זיך געקלאפט צום ראנד אפילו ווען די גאנצע סטרוקטור האט זיך געשאקלט.
  
  - אוי... - האט קינימאקא אנגעהויבן.
  
  "קראַפּ!" הײַדן האָט פֿאַרענדיקט און געשפּרונגען.
  
  ד י גאנצ ע אויבערשט ע העלפ ט פו ן דע ר ברײטע ר געשטעל , הא ט זי ך צעריסן , או ן געפאל ן אוי ף זײ . א ריזיגע, איבערהענגע וואנט מיט פאליצעס, האט זי א זייט געווארפן מעטאלע שטרייכן, קארטאנען שאכטלעך און הויפן נייע לייַוונט שיך ווי זיי זענען געקומען. קינימאקא האט אויפגעהויבן די האנט, װי ער װאלט זיך צו באשיצן קעגן דעם געביידע און האט זיך װײטער באװעגט מיט זיכערקײט, אבער צוליב זײן פארנעם איז ער געפאלן הינטער דעם אנטלויפנדיקן היידן. װע ן ז י הא ט זי ך אװע ק פו ן דע ר פאלענדע ר מאסע , אי ר שלעפנדיק ע פוס , הא ט זי ך געכאפ ט אוי ף א מעטאל ן שטיצע , קינמאקא ע הא ט זי ך ארײנגעכאפ ט דע ם קאפ א אונטע ר זײנ ע ארע ם או ן זי ך געבראכ ט װ י ז י אי ז געפאל ן אוי ף אים .
  
  היידן האט פארענדיקט דעם ווארפן, די פּיסטויל אין האנט, און צוריקגעקוקט. "מאַנאָ!"
  
  אבער אירע צרות האבן זיך ערשט אנגעהויבן.
  
  ד י פי ר לעגיאנע ר האב ן זי ך צוגעלאפ ן אוי ף איר , אװע ק אװע ק ד י ביקס ן או ן געשלאג ן אי ר קערפע ר מי ט ד י ביץ ן פו ן זײער ע ביקסן . היידען האָט זיך צוגעדעקט און דערנאָך זיך נאָך אַ ביסל אָפּגעקערט. די געשטעל קוישבאָל האָט זיך איבערגעקערט, און געשיקט די מאַראַנץ באַללס פליענדיק אין אַלע ריכטונגען. היידן האט א קוק געטאן איבער איר אקסל, געזען שאטן זיך באוועגן און זיך ארומגעקוקט אויף איר גלאק.
  
  עס איז געווען אַ שאָס. זי האט געהערט אז דער קויל האט עפעס געשלאגן לעבן איר קאפ.
  
  "האַלטן גלייך דאָ," האָט דאָס קול געזאָגט.
  
  היידן האט זיך געפרוירן און האט א קוק געטאן ווי די שאטן פון ראמסעס מענטשן האבן זיך אראפגעלאזט אויף איר.
  
  "איצט ביסטו מיט אונדז."
  
  
  קאַפּיטל איין און דרייסיק
  
  
  דרייק האָט זיך אַריינגעשלאָגן אין דער פאַרניכטטער געגנט, אַלישאַ איז געווען ביי זיין זייַט. ד י ערשט ע באװעגונ ג װא ס ז ײ האב ן דערזע ן אי ז געװע ן פו ן מור , װע ן ע ר הא ט זי ך אויסגעדרײ ט אויפ ן באלקא ן אוי ף דע ר אויבערשטע ר או ן הא ט אוי ף ז ײ אנגעװיזן . אַ האַלבע מינוט שפּעטער האָט זיך באַוויזן אַ רעליעף אויפֿן פּנים.
  
  - ענדלעך - האט ער געאטעמט. "איך טראַכטן איר גייז גאַט דאָ ערשטער."
  
  דרייק האָט געזאָגט, "מיר האָבן באַקומען אַ ביסל ווארענונג. "עטלעכע בלאַזן מיטן נאָמען אַלליגאַטאָר?"
  
  מור האט אויסגעזען פארװאונדערט און האט זײ א געװיקנט אויבן. "איך קיינמאָל געהערט פון אים. איז ער דער פירער פון דער פינפטער צעל?
  
  "מיר טראַכטן אַזוי, יאָ. ער איז אַ פאַקינג וואַזאָק מיט אַן טאָכעס פול מיט דרעק, אָבער איצט ער איז אין באַשולדיקונג פון דעם יאָדער באָמבע."
  
  מור האט צוגעקוקט מיט אפען מויל.
  
  אַליסיאַ האָט איבערגעזעצט. "דער אַלאַגייטער קלינגט משוגעער ווי דזשוליאן מארש נאך צען גאלאנען קאווע, און איך וואלט געזאגט אז דאס איז אוממעגליך ביז איך האב געהערט וואס ער האט צו זאגן. וואו איז היידן און וואס איז דא געשען? "
  
  מאָר האָט דאָס אַלץ אויסגעגעבן פֿאַר זיי, קאָמענטירט דעם קאַמף צווישן ראַמסעס און פּרייס און דערנאָך די אַנטלויפן. דרייק האט געשאקלט מיטן קאפ איבער דער שטאט פון דער סטאנציע און די נישט גענוגיק פארשפרייטונג פון אגענטן.
  
  "קען ער האָבן פּלאַננעד דעם? קומען אַלע די וועג פון דעם פאַרשילטן שלאָס אין פּערו? אפילו ווען מיר האָבן זיך אַרומגעקוקט אויפן באַזאַר?
  
  מאַי האָט אויסגעזען סקעפּטיש. "סאָונדס אַ ביסל ווייַט-פעטשט אפילו פֿאַר איינער פון דיין טיריז."
  
  "און עס טוט נישט ענין," האָט אַליסיאַ געזאָגט. "טאַקע? איך מיין ווער איז דא? מיר מוזן אויפהערן צו גאסן און אנהייבן קוקן״.
  
  "דאס מאָל," מייַ געזאגט. "איך בין מסכים מיט טאַז. אפֿשר האָט איר לעצטער ליבהאָבער טאַקע אַרײַנגעקלאַפּט אין איר אַ ביסל שכל. ז י הא ט געװארפ ן א גראנ ־ דיק ן בליק , אוי ף באָ .
  
  דרייק האט זיך געקרימט ווען מור האט א קוק געטון אויף אים, די אויגן האבן זיך יעצט פארשפרייט. דער היים אפיס אגענט האט געשטארקט אויף די פיר פון זיי.
  
  "סאָונדס ווי אַ גרויס פּאַרטיי גייז."
  
  דרייק האָט עס אַוועקגענומען. "וואו זענען זיי געגאנגען? היידן און קינימאַקאַ?
  
  מאָר האָט אָנגעוויזן. "51. נאכגעגאנגען ראמסעס, עלף פון זיינע אנהענגערס, און אַז שטופּן פּרייס אין די רויך. איך האָב זיי פֿאַרלוירן דערזען בלויז נאָך עטלעכע מינוט. "
  
  אַליסיאַ האָט אָנגעוויזן אויף אַ סעריע סקרינז. - קענסט זײ געפינען ?
  
  "רובֿ פון די טשאַנאַלז זענען פאַרקריפּלט. די סקרינז האָבן שוין חרובֿ. מיר וואָלט האָבן אַ שווער צייט צו געפֿינען באַטערי פּאַרק רעכט איצט. "
  
  דרייק איז צוגעגאנגען צום צעבראכענע באלקאן-פראנט און זיך ארומגעקוקט אויף דער סטאנציע און די גאס אינדרויסן. עס איז געווען אַ מאָדנע וועלט, וואָס איז געלעגן פֿאַר אים, אַרײַנגעפֿאַלן מיט דער שטאָט, וואָס ער האָט פֿאָרגעשטעלט, צוריקגעפֿאַלן אויף די פּיעס, לכל הפּחות פֿאַר הײַנט. ער האט געוואוסט בלויז איין וועג צו העלפן די מענטשן באַקומען געזונט.
  
  האַלטן זיי זיכער.
  
  "האבסטו מער נייעס?" - האט מור געפרעגט. "איך רעכן איר האָט גערעדט מיט מאַרש און דעם באָכער, אַלאַגאַטאָר."
  
  "נאָר וואָס מיר דערציילט איר," אַלישאַ געזאגט. "צי האָט איר קאָנטראָלירן די דיאַקטיוויישאַן קאָודז?"
  
  מאָר האָט אָנגעוויזן אויף אַ בלינקענדיקן בילדל וואָס האָט פּונקט אָנגעהויבן בלינקן אויף איינעם פון די איבערגעבליבענע סקרינז. "לאָמיר וואַך".
  
  דרייק אומגעקערט ווי באָ געגאנגען צו די וואַסער קולער פֿאַר אַ טרינקען. מאָר לייענען די בליצפּאָסט הויך, געשווינד באַקומען צו די פונט און באַשטעטיקן די אָטאַנטיסיטי פון די דיאַקטיוויישאַן קאָודז.
  
  "אזוי," מאָר לייענען קערפאַלי. "די קאָודז זענען פאקטיש כשר. איך מוזן זאָגן עס ס אַמייזינג. צי איר טראַכטן מאַרש געוואוסט אַז ער וואָלט זיין וסורפּט?
  
  "עס קען זיין קיין נומער פון סיבות," דרייק געזאגט. "זיכערקייַט פֿאַר זיך. באַלאַנסינג אויף די ברעג. דער פּשוט פאַקט איז אַז דער מענטש איז זעקס ראָונדס קורץ פון אַ פול קלעמערל. אויב דער אַלאַגייטער וואָלט נישט געזונט אַזוי פּאַטעטיק, איך וואָלט טאַקע פילן מער זיכער רעכט איצט.
  
  "וואַפּי?"
  
  "ניסלעך?" דרייק האט געפרואווט. "איך וויס נישט. היידן רעדט דיין שפראך בעסער ווי איך.
  
  "ענגליש". מור האט א ניד געטאן. "אונדזער שפּראַך איז ענגליש."
  
  "אויב דו זאגסט אזוי. אבער עס איז אַ גוטע זאַך גייז. עכט דיאַקטיוויישאַן קאָודז זענען אַ גוטע זאַך.
  
  "צי איר פאַרשטיין אַז מיר קען האָבן קאָנטאַקטעד זיי סייַ ווי סייַ, אַמאָל סייאַנטיס האָבן באשלאסן די אָנהייב פון די יאָדער אָפּצאָל?" האָט באָ געזאָגט, ווען ער איז צוריק געגאנגען און געזוכט פון אַ פּלאַסטיק גלעזל.
  
  "מממ, יאָ, אָבער עס איז נישט געטראפן נאָך. און ווי ווייַט ווי מיר וויסן, זיי טשיינדזשד די קאָודז אָדער צוגעגעבן אַ נייַ צינגל.
  
  באָ האָט דאָס אָנגענומען מיט אַ קליין קאָפּ.
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויף זײן זײגער. זיי זענען געווען כּמעט צען מינוט אויף דער סטאַנציע, און קיין וואָרט פון היידן אָדער דאַהל איז נישט געווען. היינט איז צען מינוט געווען אן אייביגקייט.
  
  "איך רוף היידן." ער האט ארויסגענומען זײן מאביל.
  
  "זאָרגט נישט," האָט מאַי געזאָגט. "איז ניט אַז קינימאַקאַ?"
  
  דרייק האָט זיך פּלוצעם אויסגעדרייט אין דער ריכטונג וואָס זי האָט אָנגעוויזן. די אומבאַקאַנטע געשטאַלט פֿון מאַנאָ קינימאַקי האָט זיך כּסדר אַראָפּגעכאַפּט אין דער גאַס, צוגעבונדן, דאָך מיט ווייטיק, אָבער עקשנותדיק זיך צוגעטראָגן צום פּלאַץ. דרייק האט איינגעשלונגען א טוץ פראגעס און אנשטאט צוגעלאפן גלייך צו דעם מענטש וואס קען זיי ענטפערן. אַמאָל אַרויס, די מאַנשאַפֿט געכאפט מאַנאָ בייַ אַ בויברעך-סטרון ינטערסעקשאַן.
  
  - װאס איז, חבר ?
  
  די האַוואַייאַן ס רעליעף ביי באַגעגעניש זיי איז אָוווערשאַדאַד דורך עטלעכע שרעקלעך האַרצווייטיק לערקינג פּונקט אונטער די ייבערפלאַך. "זיי האָבן היידן," האָט ער געשעפּטשעט. "מיר האָבן אַראָפּגענומען דריי פון זיי, אָבער מיר זענען נישט נאָענט צו ראַמסעס אָדער פּרייס. און דעמאָלט זיי אַמבוש אונדז אין די סוף. האָט מיך אַרױסגענומען פֿון דער שפּיל, און װען איך בין אַרױס פֿון אונטער אַ טאָן בויברעך, איז היידן ניטאָ".
  
  ― פֿון װאַנען װײסט איר, אַז זײ האָבן זי געהאַט? האָט באָ געפרעגט. - אפשר שטעקט זי נאך ?
  
  "אפשר מיין געווער און לעגס זענען ינדזשערד," קינימאַקאַ געזאגט. "אָבער מיין אויערן געהערט פּונקט גוט. ז ײ האב ן ז י באװאפנ ט או ן ז י אװעקגעשלעפט . די לעצטע זאַך זיי געזאגט איז געווען ... "קינימאַקאַ שלינגען מיט אַ שווער האַרץ, ניט געקענט צו פאָרזעצן.
  
  דרייק האט געכאפט דעם מאן'ס בליק. ״מיר װעלן זי ראטעװען. מיר טאָן דאָס שטענדיק. "
  
  קינימאַקאַ האָט זיך צעוויינט. "ניט שטענדיק".
  
  ― װאָס האָבן זײ צו איר געזאָגט? אַליסיאַ ינסיסטאַד.
  
  קינימאקא האט ארויף געקוקט אויפן הימל װי געזוכט אינספיראציע אין דער זונשײן. "זיי האָבן געזאָגט אַז זיי וועלן געבן איר אַ נעענטער קוק אויף די יאָדער באָמבע. זיי האָבן געזאָגט אַז זיי וועלן עס אָנכאַפּן איר צוריק. "
  
  
  קאַפּיטל צוויי און דרייסיק
  
  
  Thorsten Dahl לינקס עטלעכע קלינאַפּ קאָמאַנדז אַרום Times Square און געפירט זיין מאַנשאַפֿט טיף אין די שאַדאָוז באשאפן דורך די שמאָל אַלייע. עס איז געווען שטיל און זאָרגלאָז, די שליימעסדיק אָרט צו מאַכן אַ וויכטיק טעלעפאָן רופן. ער האט ערשט גערופן היידן, אבער ווען זי האט נישט געענטפערט, האט ער פרובירט זיך צו פארבינדן מיט דרייק.
  
  "די ווייַטקייט איז דאָ. וואס איז די לעצטע נייעס?
  
  "מיר זענען אין דרעק, באַדי -"
  
  "ווידער אויף די זייער עגגס?" דאַהל האָט איבערגעריסן. "וואס איז ניי?"
  
  "דאס מאָל, נישט אַרויף צו די האַלדז. די דאזיקע משוגענע ממזרים האבן זיך אויסגעבראכן, אדער מען האט ארויסגעריסן פון זייערע צעלן. ראַמסעס און פּרייס זענען ניט מער. דער פינפטער צעל באשטייט - אדער איז געווען - פון צוועלף מענטשן. מאַנאָ זאגט אַז זיי האָבן דריי.
  
  דאהל האט געכאפט דעם טאן. - מאנא רעדט ?
  
  "יא, חבר. זיי האבן געכאפט היידן. זײ האָבן זי מיטגענומען".
  
  דאהל האט צוגעמאכט די אויגן.
  
  "אבער מיר האָבן נאָך עטלעכע מאָל." דרייק געפרוווט די positive זייַט. "זיי וואָלטן עס גאָר נישט גענומען, אויב זיי וואָלטן עס גלייך געוואָלט בלאָזן."
  
  די יאָרקיעס האָבן רעכט, דאַהל האָט געמוזט מודה זיין. ער האט איינגעהערט ווי דרייק פארבליבן צו דערקלערן אַז מאַרש איז איצט אַוועקגענומען פון זיין ראָלע ווי דער פּרינס פון פינצטערניש און טעמפּערעראַלי ריפּלייסט דורך איינער גערופן אַלליגאַטאָר. כאָומלאַנד האט פּונקט געווען ביכולת צו ידענטיפיצירן דעם מענטש ווי אַן אמעריקאנער סאַפּאָרטער.
  
  "טאַקע?" דאַהל געזאגט. "צו וואס?"
  
  "כמעט אַלץ וואָס קען פאַרשאַפן אַנאַרכיע," האָט דרייק געזאָגט. - ער איז א מערסענער, נאר דאס מאל האט ער פארלוירן די געדולד.
  
  "איך געדאַנק ראַמסעס שטענדיק געפירט זיין געשעפט 'אין די הויז'".
  
  "דער אַלאַגייטער איז אַ געבוירענער פון ניו יארק. ער קען צושטעלן ינוואַליאַבאַל לאַדזשיסטיקס וויסן פֿאַר די אָפּעראַציע.
  
  - יא, דאס מאכט זינען. דאהל האט זיך צעשמעטערט און געריבן די אויגן. "אזוי וואָס ס ווייַטער? צי האָבן מיר היידן ס קאָואָרדאַנאַץ?
  
  "זיי האָבן גענומען איר אַפּאַראַט. זיי מוזן האָבן גענומען בייַ מינדסטער עטלעכע פון איר קליידער ווייַל די סימען סעוון אין איר העמד זאגט אַז זי איז אונטער די טיש אין די טשיפּאָטל גרילל מעקסיקאַן רעסטאָראַן, וואָס מיר נאָר באשטעטיקט איז בולשיט. די זיכערהייט קאַמעראַס אַרבעט, אָבער די ריסיווערז אויף אונדזער זייַט זענען מערסטנס פאַרקריפּלט אין די באַפאַלן אויף דעם פּלאַץ. זיי קלייַבן די ברעקלעך זיי קענען. און זיי נאָר האָבן נישט גענוג אַרבעטקראַפט. דאס קען גיין טאַקע שלעכט פון דאָ, מאַטע.
  
  "קען?" דאַהל האָט איבערגעחזרט. "איך וואָלט זאָגן אַז מיר האָבן שוין דורכגעגאנגען די שלעכט און גיין אַראָפּ די גאַס פון די שרעקלעך, רעכט?"
  
  דרייק איז געווען שטיל פֿאַר אַ מאָמענט, דעמאָלט געזאגט, "מיר האָפֿן זיי פאָרזעצן צו מאַכן פאדערונגען," ער האט געזאגט. "יעדער נייַע פאָדערונג גיט אונדז מער צייט."
  
  דאהל האט מען נישט געדארפט זאגן, אז זיי האבן נאך נישט געמאכט קיין פאראויס. דער פאקט איז געווען זעלבסטפאַרשטענדלעך. דא זענען זיי געווען אפהענגיק פון היימלאנד צו געפינען די נוקלעארע באמבע, ארומלויפן ווי אלעמערטע ניטל טערקיז נאר כדי מור זאל קענען פינקטירן דעם לאקאציע, אבער די גאנצע אונטערנעמונג איז דורכגעפאלן.
  
  "כל מיר האבן איז געווען נוטראַלייז עטלעכע קאָנסומאַבלעס," ער האט געזאגט. "מיר האבן זיך אפילו נישט דערנענטערט צו ראמסעס'ס אמת'ע פלאן, און ספעציעל צו זיין סוף שפיל."
  
  ― װאָס גײט איר נישט אַראָפּ צו דער סטאַנציע? מיר קען אויך זיין צוזאַמען ווען דער ווייַטער פירן קומט אַרויף. "
  
  "יא, מיר וועלן טאָן דאָס." דאַהל האָט געווייקט צו די רעשט פון זיין קאָלעקטיוו און באשלאסן די רעכט ריכטונג צו פירן זיי צו 3 עוועניו. "הי, ווי האלט מאַנאָ אַרויף?"
  
  "דער באָכער איז שווער געשלאגן קעגן אַ וואַנט מיט שעלוועס. פרעג נישט. אָבער ער איז לאָעט צו קעמפן, נאָר ווארטן פֿאַר עמעצער צו ווייַזן אים צו אַ ציל.
  
  דאהל האט זיך צעבראכן אין א לויף, ווען זיי האבן געענדיגט רעדן. קענזי האט זיך אפגעשטעלט נעבן אים און האט זיך געכאפט. "שלעכט מאַך?"
  
  "געגעבן אונדזער סיטואַציע, איך רעכן אַז עס קען האָבן געווען ערגער, אָבער, יאָ, עס איז געווען אַ שלעכט ברירה. זיי קידנאַפּט היידן. האָט זי גענומען צו וואו די באָמבע איז".
  
  "נו, דאָס איז גרויס! איך מײן, איר האָבן ניט אַלע באַהאַלטן בעקאַנז?
  
  "מיר טוהען. און זײ האָבן עס אַװעקגעװאָרפֿן מיט אירע קלײדער.
  
  "דער מוסד האָט דיר אַרײַנגענומען אונטער די הויט," האָט קנזי ווייכער געזאָגט. "גוט פֿאַר זיי, אָבער נישט פֿאַר מיר. האָט מיר געפֿילט ווי איך געהערט."
  
  "עס וואלט געווען". דאַהל האָט זיך געכאַפּט. "מיר אַלע דאַרפֿן צו פילן אַז מיר זענען אין קאָנטראָל פון אונדזער צוקונפט און אַז יעדער באַשלוס איז בייסיקלי פריי. עס איז נישט מאַניפּיאַליישאַן."
  
  - די טעג - האט קנזי'ס פינגער זיך געקריצט און דאן צוגעקלעפט אין די פויסטן, - דו מאניפולירט מיך אויף דיין אייגענעם סכנה, - האט זי אים דאן געגעבן א קלײן שמייכל. "חוץ איר, מיין פרייַנד, איר קענען מאַניפּולירן מיר עניטיים און ווו איר ווילט."
  
  דאַהל האָט זיך אַװעקגעקוקט. ברידגעט מאַקענזי איז געווען אַנסטאַפּאַבאַל. די פרוי האט געוואוסט אז ער איז א פארהייראט מאן, א טאטע, און דאך איז זי נאך אונטערגעפאלן פאר נסיון. פֿאַרשטײט זיך, אַז אַזױ אָדער אַנדערש װאָלט זי דאָ נישט לאַנג געבליבן.
  
  פּראָבלעם סאַלווד.
  
  סמיט און לאָראַן אויך דזשאַגד צוזאַמען, יקסטשיינדזשינג שטיל באַמערקונגען. יארגי האט אויפגעהויבן די הינטן, מיד און אנגעטאן מיט בויברעך, אבער כאפן צוזאמען מיט שטיפעריש פעסטקייט. דאַהל האָט געוואוסט אַז דאָס איז זיין ערשטער פאַקטיש דערפאַרונג פון פרענעטיק, דעזולטאָרי קאַמבאַט, און ער געדאַנק ער כאַנדאַלד עס געזונט. די גאסן האבן פארבליצט, און דאן האבן זיי זיך אויסגעדרייט לינקס אויף די 3טע עוועניו, גלייך צו די קנופּ מיט 51סטער.
  
  עס איז געווען אַ מאָדנע ביסל מינוט פֿאַר דאַהל. א טײ ל געגנט ן פו ן דע ר שטא ט זײנע ן ני ט געװע ן אומבאפעקטירט , או ן כאט ש פי ל קראמע ן זײנע ן געבליב ן אפ ן או ן מע ן אי ז ארײ ן מי ט א שרעק , זײנע ן אנדער ע געװע ן װיסט , כמע ט א ן לעב ן . עטלעכע גאסן זענען פארשפארט געווארן דורך SWAT וועהיקלעס און 4WD אַרמיי וועהיקלעס צעוואָרפן איבער דעם אָרט. אייניקע קוואַרטאַלן האָבן זיך געקרימט אין בושה בײַם אָנוועזנהייט פֿון מערדער. רוב טייל האבן די מענטשן וואס ער האט געזען נישט געוואוסט וואס צו טוהן, דעריבער האט ער צוגעלייגט זיין שטימע צו דעם וואס ער האט געמיינט אז עס באלאנגט פאר די אויטאריטעטן און פארגעשלאגן זיי זאלן זיך נעמען באהעלטעניש וואו זיי קענען.
  
  און דערנאָך זיי גאַט צו די פּלאַץ ווו דרייק און די אנדערע זענען ווארטן און כאָופּינג און פּלאַנירונג צו ראַטעווען היידן דזשיי.
  
  עס איז בלויז אַ ביסל שעה זינט דער טאָג אנגעהויבן. און איצט זיי זענען דעספּעראַטלי קוקן פֿאַר אַ וועג צו געפֿינען אַ יאָדער באָמבע. דאַהל האָט געוווּסט, אַז ס'וועט נישט זײַן קיין אומקערן, נישט לױפֿן אָדער זיך באַהאַלטן אין בונקערס. די SPEAR מאַנשאַפֿט איז געווען אין עס אַלע די וועג. אויב די שטאָט שטאַרבט הייַנט, עס וועט נישט זיין פֿאַר פעלן פון העלדן טריינג צו ראַטעווען עס.
  
  
  קאַפּיטל דריי און דרייסיק
  
  
  היידען איז געבליבן שטיל, ווען ראמסעס האט רעזשיסירט אקציע און רעאקציע, און דערמאנט זיינע מענטשן וואס זענען פאראנטווארטליך, און טעסטעד זייער אַבסאָלוט לויאַלטי. נאָכן שלעפּן זי אַוועק פון דער ספּאָרט־סחורה קראָם, האָבן זיי איר געצווונגען צו לויפן צווישן זיי אַראָפּ די 3טע עוועניו, דערנאָך גענומען די צייט צו געפֿינען און אַוועקוואַרפן איר מאָביל טעלעפאָן און אָפּרײַסן איר קויל-פּראָפעס וועסטל. ראַמסעס סימד צו האָבן עטלעכע וויסן פון די טראַקינג דעוויסעס און זייער וועראַבאַוץ, און באפוילן זיין מענטשן צו באַזייַטיקן איר העמד. די קליין מיטל איז געשווינד געפונען און אַוועקגענומען, נאָך וואָס די גרופּע האט פארבליבן זייער לויפן אַראָפּ וואָס איז געווען אַ גאָר טראַפ - מאַרשרוט.
  
  היידן האט געהאט דעם רושם אז דאס איז גאר נישט אזוי.
  
  עס האָט גענומען עטלעכע מאָל. די גרופּע האָט באַקומען באַפרייַען פון זייער גרעסערע וועפּאַנז און שוואַרץ אָוווערקאַץ, אַנטדעקן נאָרמאַל טורינג יונאַפאָרמז ונטער. מיטאמא ל זײנע ן ז ײ געװע ן ליכטיק , אומשעדלעכ , א טײ ל פו ן הונדער ט באזארגט ע מאס ן װא ם האב ן ארומגעלאפ ן ד י גאס ן פו ן שטאט . פאליציי און ארמיי פאטראלן האבן זיך געשטעלט צוזאמען טייל פון די רוטס, אבער די קאמערעס האבן זיך פשוט פארדרייט איין טונקעלער געסל און דערנאך נאך א צווייטן ביז זיי זענען געווען קלאר. הײַדן האָט מען געגעבן אַ ספּער רעקל צו אָנטאָן. אין עטלעכע פונט, זיי קליימד אויף פאַר-צוגעגרייט מאָטאָרסיקלעס און פּאַמעלעך פארטריבן פון מידטאַון מאַנהאַטטאַן.
  
  אבער נישט צו ווייט. היידן האט געוואונטשן אז זי זאל קענען איבערגעבן דעם מעסעדזש פאר עמעצן - ווער עס יז - איצט אז זי האט געוואוסט דעם פלאץ פון דער באמבע. ס'האט נישט קיין חשיבות, אז מען קען זי דערהרגענען - עס איז נאר געווען, אז מען האט אפגעשטעלט די פאנאטיקער.
  
  די בייסיקאַלז ראָולד אַ טייל פון די וועג אַראָפּ די שטעג, און דעמאָלט צען מענטשן - די אַכט פארבליבן לעגיאָנאַריעס, ראַמסעס און פּרייס - נאכגעגאנגען יעדער אנדערע דורך די פאַרזשאַווערט מעטאַל זייַט טיר. היידן איז געווען צווישן זיי, אַ רויב, און כאָטש זי האָט שוין געוווּסט איר גורל, האָט זי געפּרוּווט צוכאַפּן יעדן בליק, יעדן ריכטונג פון ריכטונג און יעדן געשעפּטשעט וואָרט.
  
  איבער דער צעשטערטערטער דרויסנדיקער טיר האט א שטינקנדיקער אינעװײניקסטער גאם געפירט צו א קאנקרעטן טרעפ. דא האט אײנער פון די מענער זיך אויסגעדרייט צו היידן און צוגעלײגט זײן מעסער אין האלדז.
  
  - שטילערהײט - האט ראמסעס געזאגט אן זיך אומדרייען. "איך וויל דיך נאָך נישט הרגענען."
  
  ז ײ זײנע ן ארויפגעגאנגע ן 4 שטאק , או ן דא ן האב ן זי ך פונק ט א מאמענט ל אפגעשטעלט , פא ר דע ר דירה . װע ן ע ס הא ט זי ך געעפנ ט הא ט זי ך ד י גרופ ע געמאכ ט אינעװײניק , זי ך ארוי ס פו ן גאם , װ י גיך . ראמסעס איז געשטאנען אין מיטן צימער, אויסגעשטרעקט די הענט.
  
  "און דאָ מיר זענען," ער האט געזאגט. "מיט אַ מיליאָן ענדס און לפּחות איין אָנהייב. ד י אײנװוינע ר פו ן דע ר שטא ט װעל ן פארלאז ן דא ם לעב ן א ן װײסנדי ק א ז דא ס אי ז דע ר אנהויב ן פו ן אונדזע ר נײע ם װעג , אונדזע ר הײליקע ר מלחמה . דאס -"
  
  "טאַקע?" א טרוקענע קול האט איבערגעריסן די טיראדע. - א טײל פון מיר װיל דיר גלייבן, ראמסעס, אבער דער אנדערער, ערגערער, מײנט זי, אז דו ביסט פול דערמיט.
  
  היידן האָט צום ערשטן מאָל אַ גוטן בליק אויף דזשוליאַן מאַרש. דער פיטשאיע האט אויסגעזען פרעמד, פארדרייצט, װי א טײל פון אים װאלט זיך ארײנגעלײגט אין אנדערן. ער האט געטראגן קליידער וואָס וואָלט קיינמאָל פּאַסיק, קיין ענין די יאָר עס איז באפרייט אָדער די קראַנט גאַנג. אײן אויג איז געװארן פארשװארצט, דאם צװײטע ברײט־אפגעטאן און נישט געבלינקט, בשעת עס איז אראפגעפאלן פון אײן שוך. אויף אים רעכטס איז געזעסן אַ שײַנערדיקע ברונעט, וואָס היידן האָט נישט דערקענט, אָבער פֿון דעם ווי זיי זענען געדריקט געוואָרן איינער קעגן דעם אַנדערן, איז קלאָר געווען אַז זיי זענען געווען פֿאַרבונדן אויף מער ווי איין וועג.
  
  אַזוי נישט אַן אַליירט.
  
  היידן האט מיט פאראכטונג צוגעקוקט ווי ראמסעס האט רעאגירט אויף מארש'ס טשעפע. "דו האסט געוואוסט?" - האט דער טעראר־פּרינץ געפרעגט. ״אז מיר האבן דיך פארפירט נאך איידער מיר האבן דיך באגעגנט. נא ך אײדע ר מי ר האב ן געװאוסט , דע ם נאמע ן פו ן דע ם נאַר , װא ס װע ט טראג ן אונדזע ר אײביקע ר פלאם , אי ן גאנ ץ האר ץ פו ן אמעריקע . אפילו דיין אייגענע, טיילער וועב, האָט דיר פארראטן. "
  
  "צו גענעם מיט וועב," האָט מאַרש געזאָגט. - און דו ביסט געגאנגען.
  
  ראמסעס האט זיך אפגעקערט מיט א געלעכטער. "צוריק צו וואָס איך געזאגט. אפיל ו ד י מענטש ן װא ס ארבעט ן ד א האב ן פיינט , ד י שטאט . עס איז צו טייַער, צו פילע טוריס. פשוטע מענער און פרויען קענען זיך נישט ערלויבן דא צו וואוינען און שטרעבן זיך צו אנקומען צו דער ארבעט. קענען איר ימאַדזשאַן די פארביטערונג וואָס וואקסט קעגן די סיסטעם און די מענטשן וואָס פאָרזעצן צו שטיצן עס? בריקן און טאַנאַלז צאָלן אָפּצאָל. איר זענט גאָרנישט אויב איר טאָן ניט האָבן געלט. גריד, גריד, גריד איז אומעטום. און עס מאכט מיר קראַנק."
  
  היידען האט געשוויגן, נאך אויסרעכענען איר קומענדיגע באוועגונג, נאך אלץ נאכגעקוקט מארש'ס רעאקציע.
  
  ראמסעס האט גענומען א טריט צו דער זײט. "און אַלליגאַטאָר, מיין אַלט פרייַנד. שיין דיר צו זען נאכאמאל."
  
  היידן האט צוגעקוקט ווי א מענטש מיטן נאמען אלליגאַטאָר האט ארומגענומען זיין באס. פרובירט צו בלייבן קליין, שטיל, און אפשר אומבאמערקט, האט זי אויסגעפונען וויפיל טריט עס וועט נעמען צו קומען צו דער טיר. צו פילע אין דעם מאָמענט. וואַרטן, נאָר וואַרטן.
  
  אבער װי לאנג האט זי זיך געקאנט פארגינען? טראץ ראמסעס ווערטער האט זי זיך געוואונדערט צי ער וויל בכלל אויסמיידן א נוקלעארע אויפרייס. די גוטע נייעס איז געווען אז די אויטאריטעטן האבן פארבאטן לופטספעיס, דערפאר האט דער מענטש נישט געאיילט צו גיין ערגעץ.
  
  ראבערט פרייס האט זיך מיט א קרעכצן אריינגעווארפן אין א שטול. ער האָט געבעטן דעם ניראַסט לעגיאָנער פֿאַר אַ פלאַש אַספּירין, אָבער ער איז דעפיאַנטלי איגנאָרירט. מאַרץ האָט פֿאַרקלענערט די אױגן צום סעקרעטאַר פֿון פֿאַרטיידיקונג.
  
  "קען איך דיר?"
  
  פּרייס האָט זיך אַרײַן טיפֿער אין קישן אַרײַן.
  
  היידן האט זיך ארומגעקוקט אין דעם רעשט פון צימער, ערשט איצט באמערקט דעם עסטיש טיש, וואס איז געשטאנען ביים ווייטן פארהאנגענע פענצטער.
  
  פאַרשילטן, וואָס איז דאָס ...?
  
  עס איז געווען ווייניקער ווי זי האט ימאַדזשאַנד. דער באַקפּאַק איז געווען גרעסערע ווי די נאָרמאַל מאָדעל, צו גרויס צו פּאַסיק אין די באַגאַזש אָפּטייל פון אַ ערקראַפט, אָבער וואָלט נישט קוקן צו באַלקי אויף די צוריק פון אַ גרעסערע מענטש.
  
  "איך האב דיר דאס פארקויפט, מארש," האט ראמסעס געזאגט. "האָפענונג איר ברענגען דאָס צו ניו יארק. פֿאַר דעם איך וועל זיין אייביק דאַנקבאַר. באַטראַכטן עס אַ טאַלאַנט ווען איך זאָגן איר אַז איר און דיין פרייַנד וועט זיין ערלויבט צו פילן די אַלע-קאַנסומינג פייַער. דאָס איז דער בעסטער איך קענען פאָרשלאָגן איר, און פיל בעסער ווי אַ מעסער אַריבער דיין האַלדז.
  
  היידן מעמערייזד די נוק - זייַן גרייס, פאָרעם און די קוק פון די באַקפּאַק - אין פאַל זי טאָמיד דארף איינער. ס'איז נישט געווען קיין וועג אז זי זאל דא היינט געשטארבן.
  
  ראמסעס האט זיך דאן געדרייט צו זיינע מענטשן. "גרײט זי צו," האָט ער געזאָגט. "און טאָן ניט אנטשולדיגט פֿאַר די אמעריקאנער הור אַ איין גראַם פון ווייטיק."
  
  היידן האט געטראכט אז עס קומט. זיי האָבן נישט געקענט פֿאַרבינדן איר הענט אויפֿן וועג אַהער, און איצט האָט זי דאָס גאָר אויסגענוצט. אזוי פיל זאכן האבן דעמאלטס אפהענגט אויף איר - דער גורל פון דער שטאט, פון דעם פאלק, רוב פון דער ציוויליזירטער וועלט. די וואַזע צו איר רעכט איז געווען נוציק, זיין האַלדז פּונקט די רעכט ברייט פֿאַר איר האַנט און פּונקט די רעכט וואָג צו מאַכן עטלעכע שעדיקן. ע ס הא ט זי ך צעבראכ ט קעג ן דע ם טעמ ק פו ן דע ם נאענטםט ן מענטש , געפלײענדיק ע שטיקע ר צ ו דע ר דיל . ווען ער האט אויפגעהויבן די האנט, האט היידן געכאפט דעם ביקס, אבער זעענדיג אז עס איז זיכער ארומגעוויקלט ארום זיין פלײצע, האט זי זיך גלײך אונטערגעגעבן, אנשטאט מיט איר גריפ אין דעם פאס אים צו ווייטער אומבאלאנסירן. די וואָפן זענען אַימעד, אָבער היידן האָט זיי אַלע איגנאָרירט. איצט עס איז געווען ריין אַ לעצטע טשאַנס סאַלון ... ניט מער פייטינג פֿאַר איר לעבן, מער ווי אַ קאַמף פֿאַר די ניצל פון דער שטאָט. און האָט מען זי נישט נאָר אַהין אַרײַנגעכאַפּט אונטערדעק? דא ם הא ט אי ר געזאגט , א ז מע ן װע ט זי ך פארשװינד ן אוי ף פײערגעװער .
  
  דער אליגאטאר איז צוגעגאנגען צו איר פון דער זײט, אבער ראמסעס האט אים צוריקגעהאלטן. אן אנדער טשיקאַווע ופדעקונג. דער אַלאַגייטער איז געווען וויכטיק פֿאַר ראַמסעס. אין דער ווייַטער מאָמענט, זי איז געווען קאַנסומד, ניט געקענט צו פאָקוס ווייַטער פון די געווער און לעגס וואָס זענען היטטינג איר. איך אָפּשפּיגלען איין, צוויי קלאַפּן, אָבער עס איז שטענדיק געווען אנדערן. דאס זענען נישט טעלעוויזיע ווילאַנז - בענימעס ווארטן פֿאַר איינער צו באַקומען שלאָגן אַזוי די אנדערע קענען ינערווין. נײן, זײ האבן זי ארומגערינגלט און זי אלע גלײך באפאלן, אזוי װיפל זי האט זיך אפגעשטעלט און געשלאגן, האבן איר נאך צװײ געשלאגן. דער װײטיק האט זיך אויפגעריסן אין מער פלעצער װי זי האט געקאנט ציילן, אבער זי האט גענוצט איר רײזע צו אויפנעמען א געגאגטער שטיק װאזע און צעשײדן די צװײ מענער איבערן פנים און הענט. ז ײ האב ן זי ך צוריקגעקערט , בלוטיקנדיק . זי ראָולד אַנטו אַ פּאָר פון לעגס, שיקט זייער באַזיצער טאַמבאַלינג. זי האט געפרואװט ארײנװארפען דעם שװער בעגל בײם פענצטער, געמײנט, אז דאס װאלט צוציען אויפמערקזאם, אבער די פארדאמטע זאך איז געפלויגן ארום א האלבן מעטער פון פענסטער.
  
  וואָס וואָלט דרייק טאָן?
  
  זי האט עס געוואוסט. פּונקט דאָס. ער וועט קעמפן ביז זיין לעצטע אָטעם. דורך דעם װאלד פון פיס האט זי געזוכט געװער. אירע אױגן האָבן זיך באַקענט מיט די פֿון מאַרש און דער פֿרוי, נאָר זײ האָבן זיך נאָר צונױפֿגעדריקט, געזוכט אַ טרײסט אין דער מאָדנער חבֿרה. היידען האָט זיך געכאַפּט און זיך צעוויקלט, זיך דערפרייען מיט יעדן קוים אונטערגעשטראָכן געשריי, און דערנאָך געפֿונען די קאַנאַפּע הינטער איר. מיט דעם אלס א הויפן, האט זי זיך געצוואונגען אויף די פיס.
  
  דער פויסט האט איר א קלאפ געטאן אין פנים און די שטערן האבן זיך אויפגעריסן. היידען האט א שאקל געטאן מיטן קאפ, אראפגעטרייסלט דאס בלוט, און זיך אנטקעגנגעשטעלט, אז איר קעגנער האט געפאלן. נאך א פויסט האט זי געקלאפט אין דער זייט פונעם קאפ, און דאן האט דער מאן זי אנגעכאפט ארום דער לענד, זי אראפגעקלאפט פון די פיס און איר צוריק געלייגט אויף דער קאנאפע. היידן האט עס געווארפן איבער זיין רוקן מיט זיין אייגענעם מאמענט. אי ן א רגע , הא ט ז י זי ך צוריקגעכאפ ט אוי ף ד י פיס , דע ר קאפ א אראפ , געשלאג ן ד י ריפן , האלדז , גרוים ן או ן קני , זעץ ן נאכ ן זעץ , באק ן נא ך זעץ .
  
  זי האט דערזען ראמסעס טרעטן צו זײ. "אַכט מענטשן!" - האט ער געשריגן. "אַכט מענטשן און איין קליין מיידל. וואו איז דיין שטאָלץ?
  
  "זעלביקער אָרט ווי זייער באַללס," היידן גאַסט, שאַטן זיי, געפיל מיד, שאַטן פון קייפל קלאַפּ, שלאַכט שטורעם סאַבסידערינג. עס וואָלט נישט געדויערט אויף אייביק, און זי האט נישט האָפֿן צו זיין געראטעוועט.
  
  אבער זי האט קיינמאל נישט אויפגעהערט פרובירן. קיינמאָל געגעבן אַרויף. לעבן איז געווען אַ וואָכעדיק שלאַכט, צי עס איז געווען ממש אָדער נישט. ווי די כוח האט פארלאזט איר זעץ און די ענערגיע האט פארלאזט איר גלידער, האט היידן נאך געווארפן זעץ כאטש אירע זעץ זענען שוין נישט גענוג.
  
  די מענער האבן זי אויפגעהויבן אויף די פיס און זי געשלעפט איבערן צימער. זי האט געפילט, אז זי האט זיך צוריקגעקערט צו איר, און איז געלאפן א שטיװל איבער איר שין, א קװיטש. די הענט האבן זיך פארשטרעקט ארום אירע מוסקלען, זי צוגעשטופט צום ווייטן פענצטער.
  
  ראמסעס איז געשטאנען איבערן טיש, אויף וועלכן איז געלעגן די נוקלעארע טשעמאדע.
  
  - אזוי קליין - האט ער געזאגט פארטראכט. "אַזוי ינאַפּראָופּרייט. און נאָך אַזוי מעמעראַבאַל. די ביסט מסכים?"
  
  היידן האט אויסגעשפיגן בלוט פון איר מויל. "איך שטימען אַז איר זענט די משוגע אַרבעט פון די יאָרהונדערט."
  
  ראמסעס האט איר א פארװאונדערט קוק געטאן. "איר טאָן? איר פאַרשטיין אַז עס זענען דזשוליאַן מאַרש און זאָוי שעאַרס פון פּיטהיאַ כאַגינג אַראָפּ דאָרט, טאָן ניט איר? און זייער פירער - וועב - וואו איז ער? איך בין אַוועק צו ויספאָרשן די וועלט אין זוכן פון אַן אלטע אַרקיאַלאַדזשיקאַל אוצר, איך טרעפן. איך גיי נאך דעם לאנג-טויטן שטעג פון א לאנג-טויטן אריסטאקראט. גייט זיין אייגענע משוגענע טריט בשעת די וועלט ברענט. איך בין אפילו נישט נאָענט צו דער משוגענער אַרבעט פון דעם יאָרהונדערט, פרוי דזשיי.
  
  און כאָטש היידן האָט אינערלעך מודה געווען, אַז ער האָט עפּעס רעכט, האָט זי געשוויגן. אין די סוף פון די טאָג, אַ קאַמער פול פון פּעלץ זאָל דערוואַרטן זיי אַלע.
  
  "אזוי וואָס איז ווייַטער, איר ווונדער?" - האט ראמסעס זי געפרעגט שמייכלענדיק. "נו, ניט פיל, צו זיין ערלעך. מיר זענען אַלע ווו מיר ווילן צו זיין. איר זענט מיט אַ יאָדער באָמבע. איך בין מיט Alligator, מיין באָמבע מומחה. מייַן מענטשן זענען אויף מיין זייַט. יאָדער באָמבע? עס איז כּמעט גרייט צו ..." ער פּאָוזד, "צו ווערן איינער מיט דער וועלט. זאָל מיר זאָגן ... אַ שעה פון איצט?
  
  היידן'ס אויגן האבן איר פארראטן.
  
  "אָה האַהאַ. איצט איר זענט אינטערעסירט. איז דאָס צו פיל צייט פֿאַר איר? אזוי צען מינוט?"
  
  - ניין - האט היידן געאטעמט. "דו קענסט נישט. ביטע. עס מוזן זיין עפּעס איר ווילן. עפּעס מיר קענען שטימען אויף."
  
  ראמסעס האט אויף איר געשטארקט, װי קעגן זײן װילן, האט ער מיטאמאל רחמנות געהאט אויף איר. "די סאַכאַקל פון אַלץ איך ווילן איז אין דעם צימער. דער אומקום פון דער אזוי גערופענער ערשטער וועלט״.
  
  "ווי טאָן איר מאַכן אַ אָפּמאַך מיט מענטשן וואָס נאָר ווילן צו טייטן איר אָדער שטאַרבן טריינג?" היידען האט געזאגט הויך. "אָדער האַלטן זיי אָן ריזאָרט צו בלוט פאַרגיט אויף דיין אייגן. די לעצטע דילעמאַ פֿאַר די נייַע וועלט. "
  
  ראמסעס האט געלאכט. "איר מענטשן זענען אַזוי נאַריש." ער האט געלאכט. "דער ענטפער איז: 'איר מוזט נישט'. טייטן אונדז אָדער דינען אונדז. האַלטן אונדז אָדער היטן אונדז אַריבער דיין געמארקן. דאָס איז דיין בלויז דילעמאַ."
  
  היידען האָט זיך ווידער געראַנגל ווען די מענער האָבן אַרויסגעצויגן איר נײַעם העמד און דערנאָך שטעלן די באָמבע אַזוי, אַז זי איז געווען סטראַפּט צו איר פראָנט. עס איז געווען דער אַלאַגייטער וואָס סטעפּט פאָרויס און אַנדאַלד די באַקפּאַק בלעכע און דיסקאַנעקטיד עטלעכע ווירעס פון אינעווייניק. זיי האָבן צו זיין צוטשעפּען צו די טייַמער מעקאַניזאַם, היידן איז געווען זיכער. אפילו אזעלכע משוגענע טעראריסטן וואלטן נישט געוואגט אפצוטיילן פון אמת'ע עקספלאסיווע מיטלען.
  
  זי האט געהאפט.
  
  דער אַלאַגייטער האָט געצויגן די דראָטן און דערנאָך געקוקט אויף ראַמסעס פֿאַר דערלויבעניש צו פאָרזעצן. דער ריז האט א ניד געטאן. די מענער האבן אנגעכאפט היידן'ס געווער און זי געשטופט פאראויס איבערן טיש, בייגעביגענדיג איר קערפער ביז די נוק האט געקלאפט איר מאגן. זיי דעמאָלט געהאלטן איר אין פּלאַץ בשעת אַלליגאַטאָר ווונד די ווירעס ערשטער אַרום איר צוריק און קאַסטן, דעמאָלט אַראָפּ צווישן איר לעגס, און לעסאָף אַרויף ביז זיי באגעגנט אין די דנאָ פון איר צוריק. היידן האט געפילט יעדן שלעפ אין די דראטן, יעדע באוועגונג פונעם רוקן-זאק. צום סוף, האָבן זיי גענוצט מיטל-שטאַרקייט רימען און דאַקט טייפּ צו פאַרזיכערן אַז די יאָדער באָמבע איז פעסט סטאַק צו איר גוף און אַז זי איז אלנגעוויקלט אַרום אים. היידן האט אונטערגעקוקט אירע באנדעלעך און געפונען אז זי קען זיך קוים רירן.
  
  ראמסעס האט זיך צוריקגעטרעטן צו באוואונדערן דעם אליגאַטאָרס האנטארבעט. "פּערפעקט," ער געזאגט. "דער אמעריקאנער שטן איז אין אַן אידעאל שטעלע צו צעשטערן זיין לאַנד. ס'איז אַ פּאַסיקע מיזבייעך, ווי אויך די דאָזיקע זינדיקע שטאָט פאַר זיי. איצט, אַלליגאַטאָר, שטעלן אַ טייַמער און געבן אונדז גענוג צייט צו גיין צו דער זאָאָלאָגישער גאָרטן.
  
  היידן האט געגאפט אויפן טיש, ערשט דערשראקן און דערנאך פארוואונדערט פון די ווערטער פונעם טעראריסט. "ביטע. איר קענען נישט טאָן עס. דו קענסט נישט. מיר וויסן ווו איר זענט, וואָס איר פּלאַן צו טאָן. מיר קענען שטענדיק געפֿינען איר, ראַמסעס.
  
  "איר מיינען דיין פריינט!" דער אַלאַגייטער האָט איר אַ קוועטשן אין אויער, גורם איר צו שפּרינגען אַרויף און שאָקלען די נוק. "ענגליש... המנננ! צי ניט זאָרג. איר וועט אים ווידער זען. מאַרש האָט טאַקע שפּאַס מיט אים, מממ, אָבער מיר וועלן אויך!
  
  ראמסעס האט זיך צוגעבויגן צו איר אנדערע אויער. ― איך געדענק אײַך אַלע פֿון מאַרק. איך גלייב אז דו האסט עס פארניכטעט, רוינינג מיין שעם כאטש צוויי יאר. אי ך װײס , א ז אי ר הא ט אל ע באפאל ן מײ ן שלאס , אומגעבראכ ט מײ ן באדיװיםט ע אקאטאש , דערהרגע ט מײנ ע לעגיאנער ן או ן מי ך אװעקגעפיר ט אי ן קייטן . פֿאַר אַמעריקע. לאַנד פון נאַר. הער פּרייס איבער דאָרט דערציילט מיר אַז איר זענט אַלע טייל פון די מאַנשאַפֿט, אָבער נישט בלויז דאָס. איר רופן זיך אַ משפּחה. נו, איז ניט פּאַסיק אַז איר זענט אַלע צוזאַמען אין די סוף?
  
  ― פאַרשילטן ― האָט הײַדן אַרײַן אַרײַן אין שפּיץ רוקן־פּאַק. "איר. א שוטה."
  
  "אוי ניין. עס ס איר און דיין משפּחה וואָס טאַקע סקרוד אַרויף. געדענק נאָר - ראַמסעס האט עס. און אַז אפילו דאָס איז נישט מיין סוף שפּיל. מייַן רילייאַבילאַטי איז אפילו מער ימפּרעסיוו. אָבער וויסן אַז איך וועל זיין ערגעץ זיכער, לאַפינג בשעת אַמעריקע און די רעשט פון איר מערב קראָניעס ופרייַסן."
  
  ער האט זיך אראפגעבויגן, אז זײן קערפער האט צעטרעטן אי איר, סײ דעם אינהאלט פון די רוקן־פאק. "איצט איז צייט פֿאַר דיין לעצטע וויזיט אין דער זאָאָלאָגישער גאָרטן. איך וועל געבן מאַט דרייק די כּבֿוד צו געפֿינען איר," ער שושקעט. "ווען די באָמבע יקספּלאָוז."
  
  היידן האָט געהערט די ווערטער, זייער סובטעקסט, אָבער זיך געפֿרעגט, וואָס פֿאַר אַ דורכפֿאַל-זיכער קאַמף האָט געקענט זײַן מער ימפּרעסיוו ווי דאָס, וואָס ער האָט שוין פּלאַנירט.
  
  
  קאַפּיטל פיר און דרייסיק
  
  
  היידן האט זיך אויסגעגליטשט און זיך אנגעלאפן הינטערן לאסטאוויט. ד י לעגיאנע ר האב ן זי , נא ך צוגעבונד ן צ ו דע ר באמבע , געשטעל ט הינטע ר זי י בײ ם פיס , װ י ז ײ האב ן זי ך אויפגענומע ן בענ ק פו ן בײד ע זײטן . דער שווערסטער טייל פון דער גאנצער רייזע איז געווען ארויסצוברענגען פון די דירה. די לעגיאנער האבן נישט פארשוואונדן קיין צייט צו פרובירן זי צו פארשטעלונגען; ז ײ האב ן זי י געשטופט , װא ו ז ײ האב ן געװאל ט או ן ז ײ זײנע ן געגאנגע ן מי ט זײער ע געװע ר גרײט . ווער עס יז וואס זעט זיי וועט זיין געהרגעט. צומ גליק פֿאַר זיי, רובֿ מענטשן סימד צו אכטונג די וואָרנינגז און סטייד אין שטוב אין פראָנט פון זייער טעלעוויזיע אָדער לאַפּטאַפּס. ראמסעס האט פארזיכערט אז היידען האט געזען ווי די טראק האט זיך ארויפגעצויגן צום קערבל נעבן א טונקעלער געסל, און די גאנצע צייט האט זיך געשמײכלט.
  
  שוואַרץ מיט SWAT מאַרקינגז.
  
  ווער וואָלט זיי האַלטן? אויספרעגן זיי? אפשר מיט דער צייט. אבער דאָס איז געווען דער גאנצער פונט פון אַלץ וואָס איז געווען אַזוי ווייַט. די שנעלקייט און דורכפירונג פון יעדן טייל פונעם פלאן האט געפרואווט אמעריקע'ס ענטפער צו אירע לימיטן. די רעאקציעס זענען געווען ערווארטעט, און דער אמת'ער שלל איז געווען אז די טעראריסטן האבן זיך פשוט נישט געלאזט. זײע ר אײנציקע ר ציל , אי ז געװע ן דע ר פארניכטונ ג פו ן פאלק .
  
  זיי געוויינט 57 סטריט צו גיין מזרח, ויסמיידן פּאַטראָלן און קאָרדאַנז ווו זיי קען. עס זענען געווען בויברעך, אַ מאָדנע פארלאזן מאַשין, און גרופּעס פון צוקוקער, אָבער אַלליגאַטאָר זיך איז געווען אַ געבוירענער פון ניו יארק און געוואוסט ינקריסינגלי שטיל, פּאָנעם פרוכטלאַס רוץ. די מאַכט צושטעלן סיסטעם פון דער שטאָט האָט געהאָלפן, וואָס האָט דערלויבט דעם דרייווער זיך לייכט צוריקצוקערן צו אַ פאַר-פּלאַנירטן מאַרשרוט. ז ײ האב ן זי ך פאמעלע ך באװעג ן , פארזיכטיק , װײסנדי ק א ז ד י אמעריקאנע ר רעאגיר ן נא ך , װארט ן נא ך או ן ערשט ן נא ך עטלעכ ע שעה ן האב ן זי ך דערװאוםט , א ז ד י באמבע ס מעג ט שוי ן זײן .
  
  היידן האט געוואוסט אז אפילו יעצט וועלן באאמטע פון ווייסן הויז רעקאמענדירן פארזיכטיגקייט, אינגאנצן נישט געקענט אננעמען אז זייערע גרענעצן זענען פארלעצט געווארן. עס וואָלט זיין אנדערע טריינג צו קאַפּיטאַלייז די סיטואַציע. באַקומען באַפרייַען פון די דאַדזש אפילו מער און באַרען די טאַקספּייערז. זי האָט אָבער געקענט קאָבורן און האָט געהאָפט אַז זיינע נאָענטסטע ראטגעבער זענען אַזוי פאַרלאָזלעך און שנעל-וויציק ווי ער.
  
  די נסיעה האָט זי געכאַפּט. די לעגיאנער האבן זי געשטיצט מיט די פיס. פּלוצעמדיק סטאַפּס און גרויס פּאַטכאָולז געמאכט איר קראַנק. דער רוקן-פּאַק האָט זיך באַוועגט אונטער איר, איר שווערע אינגעווייניק איז שטענדיק נערעוודיק. היידן האָט געוווּסט אַז דאָס איז פּונקט וואָס ראַמסעס האָט געוואָלט - אַז אירע לעצטע מאָמענטן זאָלן ווערן אָנגעפילט מיט גרויל ווען דער טײַמער האָט זיך אָנגעהויבן.
  
  ווייניקער ווי אַ האַלב שעה איז דורכגעגאנגען. ד י װעג ן זײנע ן געװע ן שטיל , אוי ב ניש ט לײדיק . היידן האט נישט געקענט זיין זיכער. אין אן אנדער נייַ טוויסט צו זיין פּלאַן, ראַמסעס האט Gator בינדן מאַרש און Sheers צו די באָמבע, צוזאַמען מיט היידן. די צוויי האבן זיך באקלאגט, זיך געקעמפט, און אפילו אנגעהויבן שרייען, האט דער אליגאַטאָר צוגעקלעפט די מויל און די נאז, געזעסן ביז זיי האבן זיך בארואיקט, און דערנאך געגעבן די נאזלעך א שאנס צו זויגן עטליכע לופט. מאַרש און שער דעמאָלט אנגעהויבן צו וויינען כּמעט אין יוניסאַן. אפשר האָבן זיי טשערישט חלומות פון באַפרייַונג. מארש האט געקװיטשעט װי א נײ־געבוירענע, און שער האט געשמײכלט װי א ײנגל מיט דער מענער־גריפע. אלס שטראף פאר זיי ביידע - און ליידער אויך פאר היידן - האט ראמסעס זיי געהאט אנגעשפארט נאקעט צו א נוקלעארע באמבע, וואס האט גורם געווען אלערליי פראבלעמען, פארשניטונגען און נאך מער שמעקענישן. הייַדען האָט דאָס געזונט, ימאַדזשאַנד די לאָוועקראַפטיאַן גרויל וואָס זיי זאלן איצט זיין ווי און וואַנדערינג ווי די גענעם זיי זענען געגאנגען צו באַקומען דורך דעם זאָאָלאָגישער גאָרטן.
  
  "מיר וועלן ענדיקן אינעווייניק," אַלאַגייטער געקוקט קריטיש אויף די מאַסע. "מאַקסימום פינף מינוט."
  
  היידן האָט באמערקט אַז דער באָמבע-מאַכער האָט גערעדט שיין ווען ער האָט זיך באַהאַנדלט מיט זיין באַלעבאָס. אפשר האט די דאגה גורם געווען אז זיין שטימע האט זיך שטארק אויפגעהויבן. אפֿשר יקסייטמאַנט. זי שיפטיד איר פאָקוס ווען די טראָק סטאַפּט און דער שאָפער האט אויסגעלאשן די מאָטאָר פֿאַר אַ ביסל מינוט. ראמסעס איז ארויס פון דער קאבא, און היידן האט פארגעשלאגן אז זיי זאלן זיין ביים אריינגאנג צום זאאר.
  
  לעצטע געלעגנהייט.
  
  זי האט זיך פארצווייפלט אנטקעגנגעשטעלט, פרובירט צו רוקען אהין און צוריק און אראפשרייבן די דאקט טייפ פון איר מויל. מארש און שער האבן געקרימט, און די לעגיאנערן האבן אויף איר געטרעטן מיט די שיך, מאכן שווער זיך צו רירן, אבער היידן האט זיך קעגנגעשטעלט. מע ן הא ט געדארפ ט אל ץ א מאדנע ר גערודער , א ן אומגעפאםטע ר שװעםטער , או ן ד י פאנע ן פלעג ן אויפגעהויב ן װערן .
  
  איינער פון די לעגיאָנערס האָט געשוואָרן און געשפּרונגען איבער איר, און זי צוגעכאַפּט נאָך שטארקער קעגן די נוק און דעם הינטערן פאָרמיטל. זי האט געקרימט אין די דאקט־טייפ. זײנ ע ארע ם האב ן זי ך ארומגענומע ן אי ר קערפער , זי י פארהיט ן זי ך פו ן באװעג ן או ן װע ן ראמס ס אי ז צוריקגעקומע ן הא ט ז י ניש ט געקענ ט אטעמען .
  
  מיט אַ קליין ברום פון די מאָטאָר, די טראָק אריבערגעפארן ווידער פאָרויס. דער אויטא איז לאנגזאם געפארן, און דער לעגיאנער איז אװעק. היידן האט טיף אטעם גענומען, געשאלטן איר גליק און די פנימער פון אלע ארום איר. באל ד הא ט זי ך דע ר מאכ ט אפגעשטעלט , או ן דע ר דרייווע ר הא ט זי ך אפגעשטעלט . שטילקייט האט געהערשט ווען ראמסעס, יעצט אנגעטאן אין א רודימענטארע סוואט מונדיר, האט אריינגעשטעקט דעם קאפ אין הינטערן זיצפּלאַץ.
  
  "ציל דערגרייכט," ער האט דיספּאַססיאָנאַטלי. "וואַרט אויף מיין סיגנאַל און זיי גרייט צו פירן זיי צווישן איר."
  
  אָפענטיק, הייַדען קען נאָר אָטעמען ווען די פינף לעגיאָנאַריעס שטעלן זיך אַרום די טשודנע פּעקל און צוגעגרייט צו קלייַבן עס. ראמסעס האט א קלאפ געטאן אין דער טיר, אלעס איז קלאר, און איין מענטש האט עס אויפגעווארפן. דא ן האב ן ד י לעגיאנע ר אויפגעהויב ן דע ם בינטל , אי ם ארויסגעטראג ן פו ן װאגא ן או ן ז ײ געפיר ט אוי ף דע ם בוים־געשטימט ן װעג . היידען האט געבליצט ווי דער טאג-ליכט האט אנגעקלאפט אין אירע אויגן און האט דאן געכאפט א בליק וואו זי איז.
  
  איבע ר דע ם אי ז געװע ן א הילצערנ ע חופה , געשטיצ ט מי ט געדיכט ע ציגל־זײלן , ארומגערינגל ט מי ט גרינע . א גוט אנגעצויטערטע און אויסגעגאסענע זון טראפ, איז איצט געווען וויסט, ווי היידן האט אנגענומען, די רעשט פון דער זאָאָלאָגישער גאָרטן. אפשר האָבן עטלעכע ומדערשראָקן טוריסטן אויסגענוצט די שיטער-באַפעלקערטע אַטראַקשאַנז, אָבער היידן האָט צווייפל אַז דער זאָאָלאָגישער גאָרטן וועט זיין ערלויבט צו נעמען ווער עס יז אין די ווייַטער ביסל שעה. רובֿ מסתּמא, ראַמסעס קאַנווינסט די זאָאָלאָגישער גאָרטן גאַרדז אַז די ספּעציעל פאָרסעס זענען דאָרט צו ענשור די גאַנץ זיכערהייט פון די טעריטאָריע. מע ן הא ט מע ן ז ײ געפיר ט אוי ף א װעג , אנגעשטעל ט מי ט בויג ן או ן הענגענדיק ע גרינצי ק בי ז א זײטיק ע טיר , הא ט ז ײ אפגעשטעלט . מען האט געצווינגען דעם אליגאַטאָר אריין אין צימער, און דאן זענען זיי געווען אינעווייניק אין א הויכן סופיט וואס איז צוגעשטעלט פון הילצערנע וואקווייז, בריקן און אסאך ביימער צו העלפן מיט דער פײכטיקער אטמאספערע.
  
  "טראַפּיקאַל זאָנע," ראַמסעס נאַדיד. "איצט, אַלאַגייטער, נעם דעם זעקל און לייג עס אַוועק אין די אונטערגראָוון. מיר דאַרפֿן נישט פרי טראַפ - אַבזערוויישאַנז. "
  
  היידן און די איבעריקע פון איר אומפאַרלאָזלעכע פירמע האָבן זיך געענדיקט אויפן הילצערנעם דיל. דער אַלאַגייטער האָט אויסגעשטרעקט עטלעכע רימען, צוגעלייגט מער דאַקט טייפּ פֿאַר פעסטקייַט, און דעמאָלט פידיד מיט אַ שפּאָן פון עקסטרע דראָט ביז ער מודיע אַז די דעטאַנאַטאָר איז זיכער אלנגעוויקלט אַרום די געפאנגענע.
  
  "און די דריי-סוויטש?" - האט ראמסעס געפרעגט.
  
  ― װילסטו דאָס טאַקע צוגעבן? האָט אַלאַגאַטאָר געפרעגט. "מאַרש און שער קען אָנהייבן צו פרי."
  
  ראמסעס האט זיך פארטראכט צו דעם מאן. "די ביסט גערעכט". ער האט זיך אראפגערוקט נעבן דעם בינטל, דער רוקזאק איז געלעגן אויפן דיל, היידן איז געווען אנגעשפארט גלייך אויפן אויבערשטן, און דאן זענען מארש און זאאי געווען אויף איר. ראמסעס אויגן זענען געווען גלייַך מיט דזשוליאַן מאַרש ס קאָפּ.
  
  "מיר וועלן לייגן אַ סענסיטיוויטי באַשטימען," ער האט שטיל. "א סוויוואַל מיטל וואָס, אויב איר זענט אויפגעהויבן אָדער געמאכט אין קיין גרויס מווומאַנץ, ז די באָמבע צו דעטאַניישאַן. איך רעקאָמענדירן איר צו בלייַבן ווו איר זענט און דערוואַרטן די אָנקומען פון מיס דזשיי ס טיממייץ. צי ניט זאָרג, עס וועט נישט זיין לאַנג."
  
  פו ן זײנ ע װערטע ר זײנע ן אדורכגעלאפ ן א גאנדשאפ ט דור ך הייד ן קערפער . "ווי לאנג?" זי האט געראטן צו אטעמען.
  
  "דער טייַמער וועט זיין באַשטימט צו איין שעה," האט געזאגט Ramses. "נאָר גענוג צייט צו לאָזן די אַלאַגייטער און מיר באַקומען צו זיכערקייַט. מײַנע פֿאָלק װעלן בלײַבן מיט דער באָמבע, אַ לעצטע איבערראַשונג פֿאַר דײַנע פֿרײַנד, אױב זײ װעלן אײַך געפֿינען.
  
  אויב?
  
  ראמסעס האט זיך אויפגעשטעלט, א לעצטן בליק געטון אויף די פאקזאכן, וואס ער האט צוגעגרײט, אויף דעם מענטשלעכן פלײש און דעם פײער־שטורעם אונטערן, אויף די דערשראקענע אויסדרוקן און דער מאכט, װאם ער האט באװיזן איבער זײ אלע.
  
  היידן האט צוגעמאכט די אייגענע אויגן, איצט נישט געקענט רירן, דער שרעקלעכער דרוק האט געדריקט איר ברוסט אין אן אומבאהאלטענע באמבע און מאכט שווער צו אטעמען. עס איז מעגליך געווען די לעצטע מאמענטן פון איר לעבן, און זי האט עס נישט געקענט העלפן ווען זי האט געהערט אליגאַטאָר זיך גלייכן איבער שטעלן די סענסיטיוויטי סוויטש, אָבער זי וואָלט זיין פאַרשילטן אויב זי פארבראכט עס אין ניו יארק ס סענטראַל פּאַרק זאָאָלאָגישער גאָרטן טראָפּיקס. אַנשטאָט, זי וואָלט זיין טראַנספּאָרטאַד צו די בעסטער צייט פון איר לעבן, צו די מאַנאָס און זייער צייט אין האַוואַיי, צו די דיאַמאָנד העאַד טריילז, די צפון ביטש ינדנברעך און די וואַלקאַניק בערג פון מאַוי. רעסטאָראַן אויף אַן אַקטיוו ווולקאַן. שטעלן אויבן די וואלקנס. רויטע שמוץ הינטער די װעגן. די פליקנדיקע לאַנטערן צוזאמען קאַפּיאָלאַני, און דערנאָך די ברעג, ענדיקט זיך מיט אַלע די ביטשיז, פּימינג אונטער די פארשפרייטן רויט פייַער פון פאַרנאַכט און זאָרגלאָז, דער בלויז פאַקטיש אָרט אין דער וועלט ווו זי קען באַקומען באַפרייַען פון אַלע די דרוק און זאָרג פון לעבן.
  
  היידן איז איצט געגאנגען אהין ווי דער זייגער האט געצילט.
  
  
  קאַפּיטל פינף און דרייסיק
  
  
  דרייק האט געווארט ביי דער פאליציי סטאנציע, געפילט אינגאנצען הילפסלאז, ווען זיי האבן זיך אנגעכאפט צו יעדן שפּיץ, יעדן דערזען, יעדן אנצוהערעניש פון ראמסעס, היידן, אדער א נוקלעארע באמבע. דער אמת איז אז ניו יארק סיטי איז געווען צו גרויס צו דורכגיין אין עטלעכע שעה, און די טעלעפאנען האבן געקלונגען. אירע איינוואוינער זענען געווען צו פיל און אירע באזוכער זענען געווען צו פיל. עס קען נעמען צען מינוט ביז די אַרמיי צו באַקומען צו די ווייסע הויז, אָבער טראָץ אַלע די זיכערהייט און גאַרדז, ווי לאַנג וואָלט עס נעמען צו זוכן דעם לעפיערעך קליין אָרט? איצט, טראַכט דרייק, נעמען דעם שריפט צו ניו יארק און וואָס איר באַקומען? עס איז געווען א זעלטענע געלעגנהייט ווען די זיכערהייט קרעפטן האבן געכאפט די טעראריסטן וועלכע האבן טאקע דורכגעפירט זייער גרויזאמער אקט. אין דער אמתער וועלט האט מען נאך די טעראריסטן נאכגעיאגט און געיאגט נאך די אומרוען.
  
  דאַהל איז ענדלעך אָנגעקומען, אויסגעזען צערודערט און מיד פון לעבן, די רעשט פון די SPEAR מאַנשאַפֿט הינטער אים. קנזי האט אומפארשטענדליך אנגעהויבען זיך ארומצוקוקן און געפרעגט וואו איז די ראיה-געוואלד. דאהל האט נאר צו איהר ארויפגעקלעפט די אויגען און געזאגט : "לאז זי גיין אדער זי וועט קיינמאל ניט זיין צופרידען". די רעשט פון דער קאָלעקטיוו האָבן זיך אַרומגערינגלט און זיך צוגעהערט צו וואָס דרייק האָט צו זאָגן, וואָס, אַחוץ זאָרג וועגן היידן, איז נישט געווען פיל.
  
  מאָר געמאכט די זאכן גרינג. "מענטשן זענען אַווער פון די טעראָריסט סאַקאָנע צו די שטאָט. מיר קענען נישט עוואַקואירן, כאָטש מיר האַלטן נישט די וואס פּרובירן צו לאָזן. וואָס כאַפּאַנז אויב די באָמבע טוט ופרייַסן? איך ווייס נישט, אבער עס איז נישט פאר אונז יעצט צו טראכטן פון קעגנאיבעריגע באשולדיגונגען. אונדזער סיסטעמען זענען אַראָפּ, אָבער אנדערע יידזשאַנסיז און פּריסינקץ האָבן אַקסעס צו אנדערע טשאַנאַלז. מיר פאַרגלייַכן זיי ווי מיר רעדן. רובֿ סיסטעמען זענען פליסנדיק. די גאסן פון ניו יארק זענען שטיל אָבער נאָך פאַרנומען קאַמפּערד מיט רובֿ שטעט. אויך װעגן״.
  
  "אָבער נאָך גאָרנישט?" - האט סמיט געפרעגט איבערראשט.
  
  מור האט א זיפצן געטאן. "מיין פריינד, מיר ענטפערן הונדערט רופן א מינוט. מיר האנדלען מיט יעדן משוגענער, יעדן קונדס און יעדן נארמאלן גוטן בירגער אין שטאט. ערספּייס איז פֿאַרמאַכט פֿאַר אַלעמען אַחוץ אונדז. מיר זענען געגאנגען צו קער אַוועק ווי-פי, אינטערנעט, און אפילו טעלעפאָן שורות, אָבער פֿאַרשטיין אַז מיר האָבן פּונקט ווי פיל געלעגנהייט צו נעמען אַ ברעכן פון דעם אַוועניו ווי מיר טאָן פון אַ גאַס קאַפּ, אַן עף-בי-איי אַגענט, אָדער מער מסתּמא אַ מיטגליד פון דעם ציבור."
  
  - אונטער דעקל ? האט דאהל געפרעגט.
  
  "ווי ווייַט ווי מיר וויסן, קיין איין צעל בלייבט. מי ר קענע ן נא ר אננעמען , א ז ד י צעל ע װא ס הא ט איצ ט באשיצ ט ראמסעס , אי ז געװע ן רעקרו ט נאציאנאל ע או ן לאקאלע . מיר גלויבן נישט אַז אונדזער אַנדערקאַווער אגענטן קענען העלפֿן, אָבער זיי אַרבעטן דורך אַלע מעגלעך אָפּציעס. "
  
  "אזוי וואָס טוט דאָס פירן אונדז?" לאָראַן געפרעגט. "מיר קענען נישט געפֿינען די אַפּאַראַט, ראַמסעס, פּרייס אָדער היידן. מיר האָבן נישט געפֿונען קיין נוקלעאַרע באָמבע, - האָט זי געלערנט יעדן פּנים, נאָך אַ ציווילע אין האַרצן, אויפֿגעהויבן אויף סינדיקירטע שײַעס, וווּ אַלע שטיקלעך פֿון דער רעטעניש האָבן זיך אויסגערעכנט אינעם לעצטן אַקט.
  
  "טיפּינג איז וואָס יוזשאַוואַלי טוט עס," מאָר געזאגט. "עמעצער זעט עפּעס און רופט עס. איר וויסן וואָס זיי רופן אַ סעריע פון הייס עצות אַרום דאָ? צוויי בילעטן צום הימל, נאָך אַן אַלט עדי געלט ליד."
  
  "אזוי מיר ווארטן פֿאַר אַ רופן?"
  
  דרייק האָט געפירט לאָראַן צו דער באַלקאָן. די סצענע אונטן איז געווען פראַנטיק, מיט אַ ביסל קאַפּס און סערווייווינג אגענטן באַטלינג שאָל קלאַפּ ווען זיי געמאכט זייער וועג דורך די בויברעך און צעבראכן גלאז, געענטפערט רופט און באַנגינג אויף שליסלען, עטלעכע מיט בלוטיד באַנדידזשיז אלנגעוויקלט אַרום זייער געווער און קעפ, און אנדערע מיט זייער פיס אַרויף, גרימאַסינג אין ווייטיק.
  
  "מיר מוזן גיין אַראָפּ דאָרט," לאָראַן געזאגט. - העלף זײ.
  
  דרייק האט א ניד געטאן. "זיי פייטינג אַ לוזינג שלאַכט און עס איז נישט אפילו אַ כאַב ענימאָר. די גייז נאָר אפגעזאגט צו לאָזן. עס מיינט מער פֿאַר זיי ווי אַ יאַזדע צו די שפּיטאָל. דאס איז וואס גוטע פאליציי טוען און דער ציבור זעט עס זעלטן. די פּרעסע ציט אויס בלויז שלעכטע נייעס נאכאמאל און נאכאמאל, קאליר די אלגעמיינע מיינונג. איך זאָג, אַז מיר װעלן זײ אױך העלפֿן".
  
  זיי כעדאַד צו די ליפט, און דאַן דרייק זיך אַרום, סאַפּרייזד צו זען די גאנצע מאַנשאַפֿט הינטער אים. "וואס?" - האט ער געפרעגט. "איך האב נישט קיין געלט".
  
  אַליסיאַ האָט מיד געשמייכלט. אפילו באָ געראטן אַ שמייכל. די SPEAR מאַנשאַפֿט האט שוין דורך אַ פּלאַץ זיך הייַנט, אָבער זיי זענען נאָך שטאַרק, גרייט פֿאַר מער. דרייק האט געזען פילע ברוזאַז און אנדערע ווונדז וואָס זענען געזונט פאַרבאָרגן.
  
  "פארוואס טאָן איר נישט ריטשאַרדזש? און נעמען עקסטרע אַממאָ מיט איר. ווען מיר לעסאָף באַקומען צו באַקומען דעם איבער, מיר וועלן האָבן אַ שווער צייט. "
  
  "איך וועט האַנדלען מיט דעם אַלע," קינימאַקאַ געזאגט. "עס וועט צושטעלן אַ דיסטראַקשאַן."
  
  "און איך וועל העלפֿן," האָט יאָרגי געזאָגט. "אפילו דרייק ס אַקצענט איז שווער פֿאַר מיר צו כאַפּן, אַזוי ער וואָלט זיין פאַרפאַלן מיט אַן אמעריקאנער אַקצענט."
  
  דאַהל האָט געלאַכט ווען ער האָט זיך אָנגעשלאָסן אין דרייק צום ליפט. "מייַן רוסיש פרייַנד, איר האָט עס גאָר צוריק."
  
  דרייק האט געשלאגן דעם שוועדן, פארגרעסערט די צאל ברוזשן, און אראפגענומען דעם ליפט צום ערשטן שטאק. דעמאלט האט די SPEAR מאַנשאַפֿט זיך אריינגעמישט וואו זיי האבן געקענט, געענטפערט נייע רופן און רעקאָרדירט אינפארמאציע, גערעדט מיט איינוואוינער און געשטעלט פראגעס, איבערגעגעבן רופן וואס האט גארנישט צו טאן מיט די נויטפאַל צו אנדערע דעדאַקייטאַד סטיישאַנז. או ן כאט ש ז ײ האב ן געוװסט , א ז מע ן דאר ף זײ ן או ן געהאָלפן , אי ז קײנע ר פו ן ז ײ ניש ט געװע ן צופריד ן דערמיט , װײ ל הײדע ן אי ז נא ך פארפעל ט געװאר ן או ן ראמס ס אי ז געבליב ן אי ן דרויסן . ביז איצט האט ער זיי באזיגט.
  
  וואָס אנדערע טריקס האט ער האָבן אין זיין אַרבל?
  
  דרייק רידערעקטיד אַ רופן וועגן אַ פעלנדיק קאָרעוו און געשיקט אנדערן וועגן די אַניוואַן פאַרוועג. די סוויטשבאָרד איז געבליבן אַקטיוו, און מאָר האָט נאָך גערעכנט מיט עצות, אויף זײַן בילעט צום הימל. אבער עס איז באלד קלאר געווארן פאר דרייק, אז די צייט איז שנעלער אויסגעגאנגען ווי מילך וואס גייט ארויס פון א צעבראכענע קאַנטיינער. דאס איינציקע, וואס האט אים געהאלטן ביים גיין, איז געווען, אז ער האט ערווארטעט, אז ראמסעס זאל רופן אמווייניגסטנס איינמאל. דע ר דאזיקע ר מענטש ן הא ט זי ך ביז ן װײ ט באװיזן . דרייק האט צווייפלט אז ער וואלט געדריקט דעם קנעפל אן אמווייניגסטנס אביסל מער טעאטער.
  
  די פאליציי אפיצירן האבן געלאפן דעם קאנצעלאריע, אבער די קאָמאַנדע האָט געהאָלפן זיצן ביי טישן און איבערגעבן אַרטיקלען. דאהל איז אוועק מאכען קאווע. דרייק האט זיך איינגעשריבן מיט אים אין פראָנט פון די קעסל, געפיל גאָר אָפענטיק און אויס פון זיין עלעמענט ווען זיי געווארט פֿאַר אינפֿאָרמאַציע.
  
  "לאָמיר רעדן וועגן דער ערשטער," האָט דרייק געזאָגט. "איז דאָס אלץ געטראפן צו איר פריער?"
  
  "ניין. איך פֿאַרשטײ, װי אַזױ ראַמסעס האָט זיך באַהאַלטן אַלע די יאָרן. און איך יבערנעמען אַז די מיטל איז נישט ימיטינג ראַדיאַציע סיגנאַטשערז ווייַל זיי האָבן נישט דיטעקטאַד עס נאָך. דער מענטש וואס ריפּאַקט די באָמבע באשטימט געוואוסט וואָס ער איז טאן. מיין רעכענונג איז א געוועזענער אמעריקאנער מיליטער. "
  
  "אָבער וואָס? עס זענען פילע מענטשן וואָס זענען ביכולת צו באַשיצן ראַדיאַציע.
  
  "דאָס אַפּלייז אויך צו אנדערע זאכן. היגע וויסן. די סוד מאַנשאַפֿט ער שטעלן צוזאַמען. מארק מיין ווערטער, אַלט דרייק, זיי זענען עקס-סתימות. ספּעציעלע אָפּעראַציע. "
  
  דרייק האָט אויסגעגאָסן וואַסער בשעת דאַהל האָט אַרײַנגעלייגט די פּעלאַץ. "מאַכן עס שטאַרק. אין פאַקט, טאָן איר אפילו וויסן וואָס עס איז? האט 'רעגע' ריטשט די צפון פּאָול נאָך?
  
  דאל האט א זיפצן געטאן. "רעגע קאַווע איז די אַרבעט פון דעם שטן. און איך בין קיינמאָל געווען צו די צפון פּאָול."
  
  אַליסיאַ האָט זיך דורכגעגליטשט דורך דער אָפֿענער טיר פֿון צימער. "וואָס איז עס געווען? געהערט עפּעס וועגן דעם פלאָקן און נאָר געוואוסט אַז עס האט מיין נאָמען אויף עס.
  
  דרייק האט נישט געקענט באהאלטן זיין שמייכל. "ווי זענען איר, אַליסיאַ?"
  
  "די פיס ווייטיק. מיין קאפ טוט וויי. הארץ וויי. אַחוץ דעם, איך בין נאָר גוט."
  
  "איך מיין-"
  
  דער רוף פון די X-אַמבאַסאַדאָרס דערטרונקען געווארן זיין ווייַטער ווערטער פון די רעדנער פון זיין רירעוודיק טעלעפאָן. ער האט נאך אלץ געהאלטן דעם טשײניק, און צוגעבראכט דעם מכשיר צו זײן קין.
  
  - העלא ?
  
  "געדענקסט מיך?"
  
  דרייק האט אראפגעלאזט דעם קעסל מיט אזא קראפט, אז דאס פריש געקאקטע וואסער האט אים געשפריצט אויף זיין האנט. ער האט קיינמאל נישט באמערקט.
  
  - װאו ביסטו, ממזר?
  
  "איצט. זאָל נישט דיין ערשטער קשיא זיין "וואו זענען די נוקס" אָדער "ווי באַלד וועט איך ופרייַסן"? א טיף איבערראשט ברום איז דורכגעגאנגען אין דער ליניע.
  
  "ראמסעס," האט דרייק געזאגט, געדענקט זיך אנצושטעלן דעם ספיקער. "פארוואס נישט באַקומען גלייך צו די פונט?"
  
  "אָה, וואָס איז אַזוי מאָדנע אין דעם? און איר זאָג מיר נישט וואָס צו טאָן. איך בין אַ פּרינץ, בעל פון קינגדאָמס. איך האָב געקיניגט פֿאַר פילע יאָרן און וועט הערשן נאָך פילע. לאַנג נאָך איר ניטאָ קריספּי. טראכט וועגן דעם".
  
  "אזוי טאָן איר האָבן מער האָאָפּס מיר קענען שפּרינגען דורך?"
  
  "עס איז נישט איך. עס איז געווען דזשוליאַן מאַרש. דער מענטש איז מעשוגע צו זאָגן די מינדסטער, וואָס איז וואָס איך שטעלן אים אין קאָנטאַקט מיט דיין אַגענט דזשיי.
  
  דרייק האט זיך צעוויינט, א קוק אויף דאהל. - זי איז גוט ?
  
  "פֿאַר איצט. כאָטש עס קוקט אַ ביסל שייגעץ און ווייטיקדיק. זי פּרוּווט איר בעסטער צו בלייבן גאנץ שטיל. "
  
  א שלעכט געפיל האט פארדרייט דרייק'ס מאגן. "און וואָס איז דאָס?"
  
  "אַזוי זי, פון קורס, נישט שעדיקן די באַוועגונג סענסער."
  
  מיין גאָט, דרייק געדאַנק. "דו ממזר. האָסטו זי צוגעבונדן צו אַ באָמבע?"
  
  "זי איז די באָמבע, מיין פרייַנד."
  
  "וואו איז עס?"
  
  "מיר וועלן באַקומען צו דעם. אבער וויבאלד דו און אייערע פריינט האבן הנאה פון א גוטן לויף, און וויבאלד איר האט זיך שוין געווארעמט, האב איך געטראכט פארוואס נישט געבן דיר א שאנס? איך האף אז איר האט הנאה פון רעטענישן".
  
  "דאס איז מעשוגאַס. איר זענט משוגע צו שפּילן מיט אַזוי פילע לעבן. רעטענישן? סאָלווע עס פֿאַר מיר, גראָב. ווער וועט פּישן אויף דיין גוף ווען איך שטעלן עס אויף פייַער?"
  
  ראמסעס האט א מאמענט געשװיגן, כלומרשט געטראכט. "אזוי די גלאַווז זענען טאַקע אַוועק. דאס איז גוט. איך האב טאַקע ערגעץ צו גיין, אָנטייל נעמען אין מיטינגז, השפּעה אויף אומות. אַזוי הערן - "
  
  "איך האָפֿן טאַקע איר וועט וואַרטן דאָרט," דרייק ינטעראַפּטיד, געשווינד פישערייַ אויס "ווען מיר באַקומען דאָרט."
  
  "צום באַדויערן ניט. דאָ זאָגן מיר זייַ געזונט. ווי איר ווייסט מיסטאָמע, איך נוצן איר צו מאַכן מיין אַנטלויפן. אַזוי, ווי אַזוי זאָגן איר מענטשן - דאַנקען דיר פֿאַר דעם.
  
  "אוי-"
  
  "יא יא. באַרען מיר, מיין עלטערן און אַלע מיין ברידער. אָבער עס איז איר און די שטאָט וואָס וועט סוף אַרויף באַקומען באַרען. און איך, וואָס וועט פאָרזעצן. אַזוי צייט איז איצט שיין אַ פּראָבלעם. זענט איר גרייט צו בעטן דיין געלעגנהייט, קליין ענגלישמאַן?
  
  דרייק האָט געפֿונען זיין פּראַפעשאַנאַליזאַם געוואוסט אַז דאָס איז זייער בלויז בריירע. "זאג מיר".
  
  "מייַן אַנטיסעפּטיק וועט רייניקן די וועלט פון ינפעקציע אין די מערב. פון ריינפאָראַסט צו ריינפאָראַסט, דאָס איז טייל פון אַ כופּע שטאָק. אַז ס אַלע ".
  
  דרייק האט זיך געקרימט. "און עס ס אַלע?"
  
  "יא, און זינט אַלץ וואָס איר טאָן אין די אַזוי-גערופן סיוואַלייזד וועלט איז געמאסטן אין מינוט, שעה, איך וועל שטעלן די טייַמער צו זעכציק מינוט. שיינע, בארימטע רונדע נומער פאר דיר. "
  
  "ווי קענען מיר דיפיוז דעם?" דרייק האט געהאפט אז מארש האט נישט דערמאנט די דיאקטיוואציע קאָודז.
  
  ― אַי, דו װײסט ניט? דעמאָלט נאָר געדענקען דעם - אַ יאָדער באָמבע, ספּעציעל אַ יאָדער באָמבע אין אַ טשעמאָדאַן, איז אַ גענוי און בישליימעס באַלאַנסט מעקאַניזאַם. אַלץ איז מיניאַטוריזעד און מער גענוי, ווי איך בין זיכער איר וועט אָפּשאַצן. דאָס וועט דאַרפן ... סאַפיסטאַקיישאַן. "
  
  "סאַפיסטאַקיישאַן?"
  
  "ראַפינירט. היט דעם".
  
  מיט די דאָזיקע װערטער האָט ראַמסעס אָפּגעשניטן דעם רוף, לאָזנדיק די שורה טויט. דרייק איז צוריק צוגעלאפן צום אפיס און געשריגן אויף דער גאנצער סטאנציע זי זאל זיך אפשטעלן. זײנ ע װערטער , זײ ן שטימע ן הא ט געמאכ ט קעפ , אויג ן או ן קערפער . טעלעפאנען זענען געשטעלט געווארן אין שטאנדן, רופן זענען איגנאָרירט געווארן און שמועסן זענען אפגעשניטן געווארן.
  
  מאָר האָט אַ קוק געטאָן אויף דרייקעס פּנים, און דערנאָך געזאָגט: "מאַך אַוועק די טעלעפֿאָנען."
  
  "איך האב עס," דרייק גערופן אויס. "אָבער מיר האָבן צו מאַכן עטלעכע זינען ..." ער ריפּיטיד די רעטעניש וואָרט פֿאַר וואָרט. "אייַלן אַרויף," ער האט געזאגט. - ראמסעס האט אונדז געגעבן זעכציק מינוט.
  
  מאָר האָט זיך צוגעבויגן איבערן געשטעקטיקן באַלקאָן, מיט קינימאַקאַ און יאָרגי. אלע אנדערע האבן זיך צו אים געקערט. װע ן זײנ ע װערטע ר האב ן אנגעהויב ן דערגרײכ ן ד י מענטשן , האב ן ז ײ אנגעהויב ן שרײען .
  
  "נו, די אַנטיסעפּטיק איז די באָמבע. עס איז קלאָר ווי דער טאָג ".
  
  "און ער האָט בדעה עס צו בלאָזן," האָט עמעצער געשעפּטשעט. "עס איז נישט אַ בלאָף."
  
  "פון ריינפאָראַסט צו ריינפאָראַסט?" מ׳האט געזאגט. "איך טאָן ניט פֿאַרשטיין".
  
  דרייק האט עס ארומגענומען ארום זיין קאפ. "דאָס איז אַ אָנזאָג פֿאַר אונדז," ער האט געזאגט. "עס אַלע אנגעהויבן אין דער אַמאַזאָן ריינפאָראַסט. מיר האבן אים ערשט געזען אויפן מארק. אָבער איך פֿאַרשטיי נישט ווי אַזוי דאָס אַרבעט פֿאַר ניו־יאָרק.
  
  - אבער אנדערש ? סמיט געזאגט. "טײל דיל אונטער אַ חופה? איך טאָן ניט - "
  
  "דאָס איז אן אנדער רעגנוואַלד רעפֿערענץ," מאָר געשריגן אַראָפּ. "זענען קרוינען נישט וואָס זיי רופן האַרט בוים דעקן? דער דיל איז באדעקט מיט אונטערוואקסן״.
  
  דרייק איז שוין דארט געווען. "דאס איז ריכטיג. אבער אויב איר אָננעמען עס, דעמאָלט ער דערציילט אונדז אַז די באָמבע איז פאַרבאָרגן אין די ריינפאָראַסט. אין ניו־יאָרק, האָט ער זיך צעוויינט. - מאכט נישט זינען.
  
  שטילקייט האָט געהערשט אין דער סטאַנציע, יענע שטילקייט וואָס קען פאַרשטופן אַ מענטש צו הילפסקייט אָדער אים עלעקטריפיצירן צו אַ גלאַנץ.
  
  דרייק האט קיינמאָל געווען אַזוי אַקיוטלי אַווער פון די דורכפאָר פון צייַט, יעדער רגע אָנגעפילט מיט די דומזדיי קלימז פון די דומזדיי גלאָק.
  
  "אבער ניו יארק האט אַ ריינפאָראַסט," האָט מאָר לעסאָף געזאָגט. "אין די סענטראַל פּאַרק זאָאָלאָגישער גאָרטן. עס איז קליין, עס איז גערופן טראַפּיקאַל זאָנע, אָבער עס איז אַ מיני ווערסיע פון די פאַקטיש.
  
  - אונטער דער חופה ? דאהל האט געשטופט.
  
  "יא, עס זענען ביימער."
  
  דרייק כעזיטייטיד פֿאַר נאָך אַ רגע, פּיינפאַלי וויסנד אַז אפילו דאָס קען קאָסטן זיי פילע לעבן. "עפּעס אַנדערש? קיין אנדערע פֿירלייגן?
  
  בלויז שטילקייט און ליידיק שטערן האָבן געטראָפן זײַן קשיא.
  
  "דערנאָך מיר זענען אַלע אין," ער האט געזאגט. "קיין קאַמפּראַמייזיז. קיין וויץ. עס איז צייט צו ענדיקן דעם מיטאַקאַל ממזר. פּונקט ווי מיר האבן לעצטע מאָל. "
  
  קינימאַקאַ און יאָרגי ראַשט צו די טרעפּ.
  
  דרייק האָט געפֿירט די גאנצע מאַנשאַפֿט אין די מיט מורא-אָנגעפילט גאסן פון ניו יארק.
  
  
  קאַפּיטל זעקס און דרײַסיק
  
  
  לויט מור'ס אינסטרוקציעס, האט די צען-מאן מאַנשאַפֿט פארבראכט נאך מער טייערע מינוטן זיך פארוואנדלען אין א געסל צו רעקוויזירן א פאר פאליציי קארס. דער רוף איז געווען געמאכט ביז זיי זענען דאָרט, און די קאַפּס האָבן ווארטן, זייער גאַס-קלירינג השתדלות אנגעהויבן צו טראָגן פרוכט. סמיט איז געזעסן אויף איין ראָד, דאַהל אויפן צווייטן, די אויטאָמאָבילן האָבן זיך אָנגעצונדן די סירענס און פלאַשערס און זיך צוגעלאָפן אַרום דעם ווינקל פון 3טער עוועניו, ברענענדיקע גומען, גלײַך צום זאָאָלאָגישער גאָרטן. געבײדע ם או ן דערשראקענ ע פנימער ם האב ן זי ך פארבײגעלאפ ט מיט ן פערציק , דעמאל ט פופצי ק מייל א שעה . סמיט האט ווארפט די פארלאזן טאַקסי באַזונדער, שלאָגן די פראָנט פון אים, שיקן עס גלייך פאָרויס. אין וועג איז געווען בלויז איין פאליציי קארדאן און זיי האבן שוין באקומען באפעלן זיי דורכצולאזן. ז ײ האב ן זי ך דורכגעפיר ט דור ך דע ם האנדלדיק ן קנוץ , דערנענטערנדי ק צו ם זעכציקסטן .
  
  דרייק האָט כּמעט איגנאָרירט דעם נייעם רוף אויף זיין צעל, טראכטנדיג אז עס קען זיין אז ראמסעס וועט זיך צוריקרופן. אבער דעמאָלט ער געדאַנק: אפילו דאָס קען געבן אונדז עטלעכע קלוז.
  
  "וואס?" ער האט באלד באלד.
  
  "דרייק? דאס איז פרעזידענט קאבורן. האסט א מינוט?
  
  דער יאָרקשירמאַן האָט זיך איבערגעשראָקן איבערראַשט, דערנאָך אָפּגעשטעלט דעם גפּס. - פיר מינוט, הער.
  
  "דעריבער הערן. איך ווייס אז איך דארף אייך נישט זאגן ווי שלעכט דאס וועט זיין אויב מען לאזט די דאזיקע באמבע ארויסגיין. נקמה איז באַשערט. און מיר ווייסן אַפֿילו נישט די אמתע נאַציאָנאַליטעט אָדער פּאָליטישע באַציִונגען פֿון דעם ראַמסעס כאַראַקטער. איינע פון די גרויסע פּראָבלעמען וואָס קומט ארויף איז אז אן אנדער כאַראַקטער - דער אַלאַגייטער - האָט דאָס יאָר פיר מאָל באַזוכט רוסלאַנד".
  
  דרייק'ס מויל איז געווארן צו זאמד. - רוסלאַנד?
  
  "יא. דאָס איז נישט קריטיש, אָבער ... "
  
  דרייק געוואוסט פּונקט וואָס די פּויזע מענט. גאָרנישט איז געווען געמיינט צו זיין באַשטימענדיק אין אַ וועלט מאַניפּיאַלייטיד דורך נייַעס טשאַנאַלז און געזעלשאַפטלעך מידיאַ. "אויב די אינפֿאָרמאַציע קומט אויס -"
  
  "יא. מיר קוקן אויף אַ געשעעניש אויף הויך מדרגה. "
  
  דרייק האָט דאָך נישט געוואָלט וויסן וואָס דאָס מיינט. ער האָט געוווּסט, אַז אין דער גרויסער וועלט זענען דערווײַל פֿאַראַן מענטשן, גאָר מעכטיקע מענטשן, וואָס האָבן די מיטלען איבערצולעבן אַ נוקלעאַרער מלחמה, און זיי האָבן זיך אָפֿט מאָל פֿאָרגעשטעלט, ווי עס וואָלט געווען, ווען זיי קענען לעבן אין אַ שפּאָגל נײַע, קוים־באַפעלקערט וועלט. עטלעכע פון די מענטשן זענען שוין פירער.
  
  "דיפיוז די באָמבע אויב איר האָבן צו, דרייק. מען האָט מיר געזאָגט אַז NEST איז אויף זיין וועג, אָבער זיי וועלן אָנקומען נאָך איר. ווי די אנדערע. אַלע. דאָס איז אונדזער נייַ פינצטער שעה. "
  
  "מיר וועלן האַלטן דעם, האר. די שטאָט וועט בלייַבנ לעבן צו זען מאָרגן."
  
  ווען דרייק האט געענדיגט רעדן, האט אלישיע געשטעלט א האנט אויף זיין אקסל. "אזוי," זי געזאגט. "ווען מאָר האט געזאגט אַז עס איז אַ טראַפּיקאַל זאָנע און אַ מיני ריינפאָראַסט, האט ער געמיינט אַז עס וואָלט זיין סנייקס דאָרט אויך?"
  
  דרייק האט צוגעדעקט איר האנט מיט זיין. "עס זענען שטענדיק סנייקס, אַליסיאַ."
  
  מאַי האָט זיך פֿאַרהוסט. "עטלעכע מער ווי אנדערע."
  
  סמיט האט ארומגערינגלט זייער קאר ארום דעם טראפיק, דורכגעפארן א גלענצנדיקע אמבולאנס מיט אפענע טירן און פאראמעדיקס וועלכע ארבעטן מיט מענטשן פארמישט אינעם אינצידענט, און נאכאמאל געדריקט זיין פוס אויפן גאז פעדאל.
  
  ― האָט איר געפֿונען װאָס איר האָט געזוכט, מאַי? אַליסיאַ געזאגט יוואַנלי און העפלעך. "ווען האָט איר לאָזן די מאַנשאַפֿט הינטער?"
  
  דאָס אַלץ איז געווען אַזוי לאַנג צוריק, אָבער דרייק האָט לעבעדיק געדענקט אַז מאַי קיטאַנאָ איז אוועקגעגאנגען, איר קאָפּ אָוווערוועלמד מיט שולד איבער די דעטס וואָס זי האָט אומגעבראַכט געפֿירט. נאָך דעם איין אינצידענט בעשאַס די זוכן פֿאַר איר עלטערן - די מאָרד פון אַ יאַקוזאַ געלט לאָנדערער - אַ פּלאַץ האט געביטן.
  
  "מייַן עלטערן זענען זיכער איצט," מייַ געזאגט. "ווי גרייס. איך האב באזיגט דעם קלאן. טשיקאַ. געבן. איך האָב געפֿונען אַ סך פֿון וואָס איך האָב געזוכט. "
  
  - פארוואס ביסטו צוריקגעקומען?
  
  דרייק האט געפונען אז זיינע אויגן האבן זיך פעסט פארפעסטיקט אויפן וועג און זיינע אויערן צוגעדריקט צו די הינטערשטע זיץ. עס איז געווען אַ ומגעוויינטלעך צייט צו דיסקוטירן קאַנסאַקווענסאַז און אַרויסרופן דיסיזשאַנז, אָבער עס איז געווען גאַנץ טיפּיש פֿאַר אַלישאַ און עס קען זיין זייער לעצטע געלעגנהייט צו מאַכן די רעכט.
  
  "פארוואס בין איך צוריק געקומען?" - וואס? - האט מאי איבערגעחזרט נאנטשאלאנט. "ווייַל איך זאָרגן. איך זאָרגן וועגן דעם קאָלעקטיוו. "
  
  אַליסיאַ האָט געפֿײַפֿט. "גוט ענטפער. דאָס איז די בלויז סיבה?"
  
  "איר פרעגן אויב איך געקומען צוריק פֿאַר דרייק. אויב איך דערוואַרט איר צוויי צו בויען אַ נייַע באַריכט. ווען איך וואלט א רגע געטראכט אז ער וואלט ווייטער געגאנגען. אפילו אויב ער קען מיר געבן אַ צווייט געלעגנהייַט. נו, דער ענטפער איז פּשוט - איך טאָן ניט וויסן.
  
  "דרייטע געלעגנהייַט," האָט אַליסיאַ אנגעוויזן. "אויב ער איז געווען נאַריש גענוג צו ברענגען איר צוריק, דאָס וואָלט זיין דיין דריט געלעגנהייַט."
  
  דרייק האָט געזען ווי דער אַרייַנגאַנג צו דער זאָאָלאָגישער גאָרטן איז אַפּראָוטשט און פּעלץ די שפּאַנונג וואַקסן אין די צוריק אַוועקזעצן, שאַרף און אַנרילייאַבאַל ימאָושאַנז סערדזשינג דורך אים. פֿאַר אַלע דעם, זיי דאַרפֿן אַ פּלאַץ, פּרעפעראַבלי מיט ווייך אַפּאָולסטערי.
  
  - שװײג, בחורים, - האט ער געזאגט. "אונז זענען דא".
  
  "עס איז נאָך נישט געשען, ספּרייט. דעם אַליסיאַ איז אַ נייַע מאָדעל. ז י הא ט באשלאס ן ניש ט װידע ר ארײנצולויפן . איצט שטייען מיר, מיר לערנען זיך און מיר גייען עס דורך".
  
  "איך זען עס און באַווונדערן עס," מאַי געזאגט. "איך טאַקע ווי די נייַע איר, אַליסיאַ, טראָץ וואָס איר זאל טראַכטן."
  
  דרייק זיך אויסגעדרייט אַוועק, אָנגעפילט מיט קעגנצייַטיק רעספּעקט און גאָר אין אַ אָנווער ווי דעם סצענאַר קען יווענטשאַוואַלי שפּילן אויס. אבער ס'איז צייט דאס אלעס אוועקצולייגן יעצט, לייגן עס אויף דער פּאָליצע, ווייל זיי זענען שנעל צוגעקומען צום נייעם ארמאגעדאן, זעלנער, גואלים און העלדן ביז צום סאַמע סוף.
  
  און װען זײ װאלטן געקוקט, אפשר שפילן שאך, װאלטן אפילו גאט און שטן אװעקגענומען דעם אטעם.
  
  
  קאַפּיטל זיבן און דרייסיק
  
  
  סמיט סקרישט זיין טירעס אויף די לעצט קער, דעמאָלט סלאַמד זיין שווער פֿיס אין די טאָרמאָז טרעטלען. דרייק האט געעפנט די טיר איידער דער קאר האט זיך אפגעשטעלט און ארויסגעשטויגן די פיס. מאי איז שוין ארויס פון הינטערשטיר, אלישע א טריט הינטער. סמיט האָט זיך אַ נאָד געטאָן צו די ווארטנדיקע פאליציי.
  
  "זיי האָבן געזאָגט אַז איר דאַרפֿן צו וויסן די פאַסטאַסט וועג צו די טראָפּיקס?" - האט אײנער פון די פאליציאנטן געפרעגט. "נו, גיי דעם וועג גלייך אַראָפּ." ער האט אנגעװיזן. "עס וועט זיין אויף די לינקס."
  
  "אדאנק". סמיט גענומען די פירער מאַפּע און געוויזן עס צו די אנדערע. דאהל איז צוגעלאפען אויף א שאך.
  
  "מיר זענען גרייט?"
  
  "ווי מיר קענען זיין," האָט אַליסיאַ געזאָגט. - אוי, קוק - האט זי אנגעװיזן אויף דער מאפע. "זיי רופן די טאַלאַנט קראָם אויף פּלאַץ אַ זאָאָלאָגישער גאָרטן."
  
  - לאָמיר דען גײן.
  
  דרייק איז אריין אין דער זאָאָלאָגישער גאָרטן מיט העכער סענסיז, ערוואַרטינג די ערגסט און געוואוסט אַז ראַמסעס האט מער ווי איין פּאַסקודנע קונץ ניט שייך צו אים. ד י גרופ ע הא ט זי ך אויסגעשפרײ ט או ן זי ך צעשלאגן , זי ך שוי ן באװעג ן שנעלע ר װ י ז ײ דארפ ן האב ן או ן א ן פארזיכטיק ע פארזיכטיק , אבע ר װיסנדי ק א ז יעדע ר סעקונדע ר אי ז פארגעקומע ן א נײע ר טויט־קלאפ . דרייק האָט זיך אויסגעדרייט צו די וואונדער און באַלד געזען די טראַפּיקאַל זאָנע פאָרויס. װע ן ז ײ זײנע ן דערנענטער ט געװארן , הא ט זי ך ד י לאנדשאפ ט ארו ם ז ײ אנגעהויב ן באװעגן .
  
  אכ ט מא ן האב ן זי ך ארויסגעלאפ ן פו ן באהעלטעניש , ציענדי ק ד י מעסערס , װ י באפוילן , צ ו מאכ ן דע ם לעצט ן קאמ ף פו ן ד י רעטװע ר װײטיק ע או ן גא ר בלוטיק . דרייק דייווד אונטער די מאַך און האט זיין באַזיצער איבער זיין צוריק, דעמאָלט באגעגנט די ווייַטער באַפאַלן קאָפּ-אויף. באָ און מיי געקומען צו די פאָר, זייער פייטינג סקילז זענען דארף הייַנט.
  
  אלע אכט אטאקעס האבן געטראגן קויל-פראפע וועסטלעך און מאַסקס, און זיי האבן געקעמפט מיט בקיאות, ווי דרייק האט זיך געריכט. ראמסעס האט קיינמאל נישט געקליבן פון אונטערן הויפן. מאַי האָט געפּרוּווט אַ גיך קלעפּ, געפּרוּווט צוברעכן איר אָרעם, אָבער עס האָט זיך געפֿונען פֿאַרוויקלט, איר אייגענע וואָג איז אַוועק. דער ווייַטער קלאַפּ איז דורכגעגאנגען איר אַקסל, אַבזאָרבד דורך איר אייגן וועסטל אָבער געבן איר אַ מאָמענט ס פּויזע. באָ איז געגאַנגען צווישן זיי אַלע, אַן אמתער טויט-שאָטן. ראמסעס לעגיאנערן האבן זיך צוריקגעצויגן אדער געשפרונגען באַזונדער, כדי אויסצומיידן דעם פראנצויזישן.
  
  דרייק האט זיך צוריק צוגעבויגן קעגן דער שלאַבאַן, געווער אויפגעהויבן. דער פּלויט הינטער אים קראַקט ווי זיין קעגנער לאַנדיד אַ טאָפּל-פוטיד בריק פון דער ערד. ביידע מענטשן ראָולד צוריק אויף די אנדערע וועג, סטראַגאַלינג ווי זיי ראָולד. דער ענגלענדער האט געקלאפט פויסט נאך פויסט אויפן קאפ פון דעם לעגיאנער, אבער ער איז געלונגען בלויז צו שלאגן דעם אויפהויבן אָרעם אין פאַרטיידיקונג. ער האט אויפגעהויבן דעם קערפער װאו ער האט געװאלט, זיך אויפגעהויבן אויף די קני און אראפגעכאפט. דאָס מעסער האָט זיך אַרױפֿגעגליטשט און זיך אַרײַנגעכאַפּט אין זײַנע ריפן, נאָך שאַטן טראָץ דעם שוץ. דרייק האט דאבלט זיין אטאקע.
  
  נאָענט קאַמבאַט אין די אַרייַנגאַנג צו די טראָפּיקאַל זאָנע געשטארקט. מיי און באָ געפונען די פנימער פון זייער קעגנערס. בלוט האט געשפריצט די גאנצע גרופע. לעגיאנע ר זענע ן געפאל ן מי ט צעבראכענ ע גלידער , או ן מאנו קינימאקא , אי ז געװע ן דע ר הויפט־איבערברעכער . דער ריזיקער האַוואַייאַן האָט בולדאָוז די אַטאַקערז, ווי ער וואָלט פּרובירן צו אַרויסרופן די כוואליעס זיך, זיי צו צעברעכן צו שמיץ. אויב אַ לעגיאָנער איז געשטאנען אין זיין וועג, קינימאַקאַ האָט איבערגעגעבן אַ ניט-אומבעהדיק קלאַפּ, אַ יבער-מענטשלעך מידפיעלדער, אַן אַנסטאַפּאַבאַל אַקער. זיין וועג איז געווען גאָר פאַלש, אַזוי אַז אַלישאַ און סמיט זענען געווען אויף דער גרענעץ פון דייווינג אויס פון זיין וועג. די לעגיאנער האבן געלאנדעט ביי זיי, גראמערנדיק, אבער זיי זענען גרינג געווען צו פארענדיקן.
  
  דאהל האט מיט עפעס א בקיאות אויסגעטוישט קלעפ פון האנט צו האנט. מעסער קלאַפּן זענען איבערגעגעבן שווער און שנעל, ערשטער נידעריק, דעמאָלט הויך, דעמאָלט צו די קאַסטן און פּנים; דער שוועדישער האָט זיי אַלע אפגעשטעלט מיט בליץ-שנעלע רעפלעקסן און שווער-פאַרדינסטע בקיאות. זײַן קעגנער האָט זיך ניט אָפּגעגעבן, קליניש אין זײַן אויפֿפֿירונג, האָט זיך גיך געפֿילט, אַז ער האָט זיך באַקענט מיט אַן גלײַכן און ער דאַרף עפּעס טוישן.
  
  דאַהל האָט זיך צעטרעטן, ווען דער לעגיאָנער האָט גענוצט זײַנע פיס און עלנבויגן ווי אַ המשך פֿון זײַנע מעסער־אַטאַקעס. דער ערשטער עלנבויגן האט אים שלאָגן די טעמפּל, כייטאַנינג זיין וויסיקייַט און העלפּינג אים צו אַנטקעגנשטעלנ אַ פּלאַץ פון אנפאלן. ער איז אַראָפּגעפֿאַלן אויף איין קני, שטעכן אונטער זײַן אָרעם גלײַך אין דער פֿאָסאַ און נערוון קנויל דאָרטן, און דער לעגיאָנער האָט מיט יסורים אַראָפּגעלאָזט זײַן בלייד. אָבער, צום סוף, איז עס געווען דער טרויעריקער קינימאַקאַ, וואָס האָט אַראָפּגעקלאַפּט דעם קעמפער פֿון די פֿיס, ריין אָנגעלאָדן די מוסקלען, צוברעכן די ביינער און צעריסן טענדאַנז. מאנא האט געהאט פארשװארצטע ברעמען צוזאמען די קין און באקן און האט געהינקען, אבער גארנישט האט אים געקאנט אפשטעלן. דאהל האט זיך פארגעשטעלט, אז ער וועט דורכברעכן די וואנט פונעם געביידע ווי דער האוואיאנער האלק אויב די טיר איז פארשפארט.
  
  קענזי האָט געטראָפן אַז עס איז גרינגער צו פליען אַרום די עדזשאַז פון דעם קאַמף, שעדיקן ווער עס יז זי קען און קלאָגן די פאַקט אַז זי נאָך נישט האָבן איר קאַטאַנאַ. דאַהל האָט געוווּסט, אַז זי האָט זיך אויסגעלערנט אַ ספעציעלע פֿעיִקייט און קען אַטאַקירן איין לעגיאָנער נאָכן אַנדערן, מאָרד יעדן איינעם מיט אַ איין קלאַפּ, און שפּאָרן די קאָלעקטיוו ווערטפולע צייט. אבע ר דע ר טא ג אי ז כמע ט פארענדיקט .
  
  סייַ ווי סייַ.
  
  דרייק האט געפונען אז פלעררי'ס פויסט האט אראפגענומען דעם קלאפ. ער איז געפאלן אויף דער זייט, ווען דער לעגיאנער האט געכאפט דעם האנט און אים פארדרייען. ווייטיק האָט פאַרקרימט זיין שטריכן. ע ר הא ט זי ך צוגעקלאפ ט מי ט א ן אבנורמאל ן שינקע , ארויסגעלאז ט ד י דרוק , או ן זי ך געפונע ן פני ם צו ם פנים , מי ט זײ ן קעגנער .
  
  - פארװאם ? - האט ער געפרעגט.
  
  "נאָר דאָ צו פּאַמעלעך איר אַראָפּ," דער לעגיאָנער האָט געשמייכלט. "טיק-טאַק. טיק-טאַק."
  
  דרייק האט שטארק געשטופט, יעצט אויף די פיס. - דו װעסט אויך שטארבן.
  
  "מיר וועלן אַלע שטאַרבן, נאַר."
  
  מיט אזא גרויסקייט האט דרייק געשלאגן אן רחמנות, צובראכן דעם מאן'ס נאז און קין ווי אויך די ריפן. ד י דאזיק ע מענטש ן האב ן גענוי ט געװאוסט , װא ס ז ײ טוע ן או ן דא ך האב ן ז ײ װײטע ר געקעמפט . קיין איין מענטש צווישן זיי האט נישט פארדינט נאך אטעם.
  
  פּאַנטינג, דער לעגיאָנאַר דזשאַבד די מעסער בייַ דרייק. דער יאָרקשירמאַן האָט עס געכאַפּט, אויסגעדריקט און עס איבערגעקערט, אַזוי אַז דער בלייד איז ארויף צום היפט אין דעם שאַרבן פון אַן אַנדער מאַן. איידער דער גוף שלאָגן די גראָז, דרייק זיך איינגעשריבן די הויפּט קאַמף.
  
  עס איז געווען אַ מאָדנע און משוגע שלאַכט. זעץ נאָך זעץ און פאַרטיידיקונג נאָך פאַרטיידיקונג, סאָף ראָוטיישאַן אין שטעלע. מען האט אפגעווישט בלוט פון די אויגן, צונויפשטויסן פון עלבאָוז און נאַקאַלז זענען ילימאַנייטאַד אין די מיטן פון דעם קאַמף, און אפילו איין דיסלאָוקייטיד אַקסל איז געווען שטעלן צוריק אין פּלאַץ דאַנק צו סמיט ס אייגן וואָג. עס איז געווען גראָב, ווי פאַקטיש ווי קענען זיין.
  
  און דעמאָלט קינימאַקאַ געגאנגען אַרום עס אַלע, שלאָגן, ראַשינג אין, צעשטערן ווו נאָר ער קען. אמווייניקסטנס דריי פון די געפאלענע, צעבראכענע לעגיאנערן זענען געווען זיין האנטארבעט. באָ האַנדלט מיט צוויי מער, און דאַן מייַ און אַלישאַ פאַרטיק די לעצטע צוזאַמען. װע ן ע ר אי ז געפאל ן זײנע ן ז ײ געקומע ן פני ם צו ם פנים , פױסט ן אויפגעהויבן , קאמ ף צרו ת או ן בלוט־לוסט ן האב ן צװיש ן ז ײ געבליצט , געבליצט ן װ י לייז ן אי ן זײער ע אויגן , אבע ר ע ם אי ז געװע ן ב א װא ס הא ט ז ײ צעשיידט .
  
  "באָמבע," ער געזאגט.
  
  און דערנאָך, פּלוצלינג, אַלע פנימער ווענדן צו דרייק.
  
  "וויפֿל האָבן מיר נאָך?" האט דאהל געפרעגט.
  
  דרייק האט אפילו נישט געוואוסט. דע ר קאמ ף הא ט מי ך בארויב ט פו ן אל ע רעש ט פו ן קאנצענטראציע . איצט האט ער אראפגעקוקט, מורא געהאט פאר װאס ער װעט זען, צוריקגעצויגן דעם ארבל און געקוקט אויפן זײגער.
  
  "מיר האָבן נישט אפילו געזען די באָמבע נאָך," קנזי געזאגט.
  
  "פופצן מינוט," דרייק געזאגט.
  
  און דעמאָלט שאַץ ראַנג אויס.
  
  
  קאַפּיטל אַכט און דרײַסיק
  
  
  קענזי האט געשפירט א קלאפ ווי א מיסיל שלאג. עס האָט זי אַראָפּגעקלאַפּט, אַ זעץ אַרײַן אין די לונגען און אַ מאָמענטעלע אַרויסגעריסן דאָס גאַנצע באַװוּסטזײַן פֿון איר זינען. דרייק האט געזען די פּראַל פון די קויל און געפאלן צו זיין ניז, פּרעווענטינג זיין באַשערט פאַל. זי האט קיינמאל נישט פאראויסגעזען אז דאס וועט קומען, אבער קיינער אנדערש אויך נישט. סמיט איז אויך געווען שלאָגן. צומ גליק, ביידע קוילס שלאָגן די וועסטל.
  
  טאָרסטן דאַהל איז געווען דער שנעלסטער צו רעאַגירן, נאָך מיט די ווערטער "פופצן מינוט" וואָס באָמבאַרדירן זיין מאַרך. װ י ד י צװ ײ לעגיאנער ן האב ן זי ך אויפגעהויב ן פו ן דע ר ערד , האב ן ד י קויל ן גי ך געשאסן , או ן איצ ט מי ט א בעסער ן ציל , הא ט ע ר ז ײ באפאלן , אויסגעשטרעקט ע ארעם , געברויז ט װ י א באן , װא ם טראג ט פארלוירענ ע נשמות , פו ן ד י בלוטיק ע טיפעניש ן פו ן גיהנום . ז ײ האב ן זי ך פארחידושט , או ן דערנא ך הא ט דע ר שװע ד ז ײ געשלאג ן אײנע ם מי ט יעדע ר האנ ט או ן ז ײ בײד ע צוריקגעװארפ ן צו ם װאנ ט פו ן דע ר הילצערנע ר כאטקע .
  
  די סטרוקטור האָט זיך צעבראָכן אין שטיקער אַרום די מענטשן, הילצערנע פּלאַנקען האָבן זיך צעבראָכן, זיך צעשפּאַלטן און זיך צעקלאַפּט אין דער לופט. ד י מענע ר זײנע ן געפאל ן אוי ף ד י רוקן , צװיש ן זײ ן אינהאלט , װא ס הא ט זי ך ארויסגעװיזן , װא ם הא ט זי ך בעםע ר נוטע ר דע ם משוגענע ר שװעד .
  
  ע ם אי ז געװע ן א ארבעטער־שײד , א פלא ץ פו ל מי ט געצייג . װע ן ד י לעגיאנע ר האב ן זי ך געקעמ ט צ ו הײב ן ד י געװער , אײנע ר הא ט געקרימ ט או ן דע ר צװײטע ר הא ט אויסגעשפיג ן צײן , הא ט דאל ן אויפגעהויב ן א גוט ן אויסגעארבעט ן שלאגער . ד י געפאלענ ע מענטש ן האב ן געזע ן אי ם ארויסקומע ן פו ן אויגענ ק או ן זי ך פארפרוירן , אומגלױוױ ו הא ט ז ײ בארויב ט פו ן דע ר מוט .
  
  באָ איז צו אים צוגעגאַנגען, געזען זייער רעאַקציע. "סוף זיי. געדענקט ווער זיי זענען."
  
  קינימאקא האט זיך אויך אפגעשטעלט, לאכט פון דער פלאץ, װי ער װאלט זײ געװאלט צעטרעטן צום שטויב. "זיי האָבן געשאסן קנזי. און סמיט."
  
  ― איך װײס, ― האָט דאַהל געזאָגט, אַ װאָרף מיטן שליטן אַװעק און זיך אַרויפגעלײגט אױף זײַן הענטל. "איך ווייס דאס".
  
  בײד ע מענע ר האב ן גענומע ן ד י פויז ע װ י א צײכ ן פו ן שװאכקײט , או ן זי ך דערגרײכ ט צ ו זײער ע געװער . דאל האט זיך צוגענומען אין דער לופטן, גלײכצײטיק אויפגעהויבן דעם שלעפט, און אים אראפגעברענגט, װי דער קערפער איז אראפ. איין קלאפ האט געטראפען דעם לעגיאנער אין צענטער פון שטערן, און ער האט נאך געהאט גענוג כח און בקיאות זיך צו דרייען, אויפהייבן דעם שטיל און צעברעכן דעם אנדערן'ס טעמפל. אז ער איז פארטיק געװארן, האט ער זיך אויפגעהויבן אויף די קני, אנגעקלאפט מיט די צײן און ארויםגעשלעפט דעם שלאגער איבער דער פלײצע.
  
  דעמאלט האט זיך דער אנדערער לעגיאנער זיך אויפגעזעצט, קרעכצן, דעם קאפ צוגעהויבן אויף איין זייט, ווי אין יסורים, און אויפגעהויבן די פּיסטויל וואָס איז געהאלטן אין שאָקלנדיקע הענט. אין דער שפּאַלטן רגע, קענסי רעאַגירט די פאַסטאַסט און שטעלן זיך אין גרויס פּערזענלעך ריזיקירן. אָן אַ פּויזע האָט זי אַוועקגעוואָרפן אירע פריערדיקע ברעמען, פאַרשפּאַרט דעם מאַן'ס ציל און זיך צוגעלאַכט אויף אים. דאָס ביקס, וואָס זי האָט געהאַלטן אין דער האַנט, איז געשאָסן געוואָרן ווי אַ ציגל, סוף נאָך סוף, אַזוי אַז עס האָט אים געטראָפן אין מיטן פּנים. ער האט געשאסן, אראפגעפאלן צוריק, די קויל איז אים דורכגעגאנגען איבערן קאפ. ווען זי איז צו אים געקומען, האט קנזי צוריקגענומען איר וואפן, אבער נישט איידער זי האט עס אויסגעליידיגט אין זיין ברוסט.
  
  "ווי לאנג?" דאַהל האָט שווער געאטעמט ווען ער איז צוגעלאָפן צו דער טיר וואָס האָט געפירט צו דער טראַפּיקאַל זאָנע.
  
  דרייק האט זיך צוגעלאפן.
  
  "זיבן מינוט".
  
  דאָס איז נישט גענוג צו דיפיוזן אַנפאַמיליער יאָדער וועפּאַנז.
  
  
  קאַפּיטל נײַן און דרײַסיק
  
  
  זעקס מינוט.
  
  דרייק איז צוגעלאָפן אין די טראָפּיקס, סקרימינג ביז זיין האַלדז האט שאַטן, דעספּעראַטלי טריינג צו געפינען די באָמבע. דאס נידעריקע געשריי וואס איז געווען דער ענטפער איז נישט געקומען פון היידן, נאר ער האט נאכגעפאלגט ווי ער האט געקענט. די אדערן האבן אים געפלאצט איבערן גאנצן שטערן. זײנ ע הענ ט האב ן זי ך צוגעקלאפ ט אי ן פויסטן . ווען די גאנצע מאַנשאַפֿט איז אריין אין דעם בנין, פייסינג וויינדינג ווודאַן פּאַטס און בוים-ליינד וווין, זיי פאַרשפּרייטן אויס צו נוצן זייער נומער.
  
  "קראַפּ!" קינימאַקאַ איז געווען וויינען, דער דרוק כּמעט דיסטרויינג אים איצט. - היידן!
  
  נאך א פארשטומט געשריי. דרייק האט אויפגעווארפן זיין הענט אין גאָר פראַסטריישאַן, ניט געקענט צו פונט פונט די פּינטלעך אָרט. סעקונדעס זענען דורכגעגאנגען. א העל קאלירטע פּאַפּוגייַ האָט זיי אַטאַקירט, און אַלישאַ האָט געמאַכט אַ שריט צוריק. דרייק האט זיך נישט געקאנט אנקוקן אויף זיין זייגער ווידער.
  
  פינף מינוט.
  
  דאס ווייסע הויז וואלט יעצט ארויסגעשטראלט אזא פארפלייצונג פון אומרו אז עס וועט געוואשן ווערן גלייך פון קאפיטאל הילל. די אַפּראָוטשינג NEST מאַנשאַפֿט, באָמבע סקוואַדז, קאַפּס, אגענטן און פייערפייטערז וואָס זענען געווען אין די וויסן, וואָלט אָדער לויפן ביז זייער פיס געבן זיך אָדער פאַלן צו זייער ניז, קוקן אַרויף צו די הימל און מתפלל פֿאַר זייער לעבן. װע ן עפע ם װעלט־פירע ר װע ט מע ן בריפ ט װערן , װאלט ן ז ײ אוי ך געשטאנע ן אוי ף ד י פיס , קוקנדי ק אוי ף זײער ע זײגער ן או ן צוגרײט ן עטלעכ ע פארשלאגן .
  
  די וועלט האָט געהאלטן מאַכט.
  
  דרייק האָט זיך צעוויינט אין רעליעף ווען ער האָט געהערט מאַי'ס געשריי, און עס האָט געדויערט נאָך אַ ביסל סעקונדעס צו געפֿינען זיין מקור. די מאַנשאַפֿט אלנגעזאמלט ווי איינער, אָבער וואָס זיי געפֿונען יקסידיד אַלע זייער עקספּעקטיישאַנז. יאָרגי געשטאנען הינטער לאָראַן לעבן אים; באָ און קנזי געפרוווט צו געפֿינען עס פֿון ווייַטן, בשעת די רעשט פון די מאַנשאַפֿט אָדער געפאלן צו זייער ניז אָדער קראָלד צוזאמען די מאַסע.
  
  דרייק האט ארויפגעקלאפט די אויגן. דאס ערשטע וואס ער האט געזען איז געווען דאס קערפער פון א נאקעטע פרוי, ארומגעוויקלט מיט טוקט טייפ און בלויע דראט, ליגנדיג פארשפרייט בערך צוויי מעטער פון דער ערד. נא ך פארװאונדער ט הא ט ע ר דערזע ן א ז אונטער ן ד י פים , װא ס האב ן געהער ט צ ו א מאן , שטעק ט זי ך א ן אנדער ע פא ר פים , װא ס זײנע ן געװע ן צ ו ז ײ צוגעבונדן .
  
  היידן איז די באָמבע, האָט אים ראַמסעס געזאָגט.
  
  אָבער ... וואָס די גענעם ...
  
  אונטערן נאקעטן האט ער איצט דערזען שיך, װאם ער האט דערקענט. היידן איז געווען אין די דנאָ פון דעם הויפן.
  
  דעמאָלט ווו די גענעם איז די יאָדער באָמבע?
  
  אַליסיאַ האָט אַ קוק געטאָן פֿון איר זיצפּלאַץ לעבן דער אומבאַקאַנטער פרוי. "הערט גוט. Zoey זאגט אַז די באָמבע איז פאַרפעסטיקט אונטער היידן, אין די דנאָ פון דעם שטריך. ער איז אַרמד, האט אַ פערלי פאַרלאָזלעך באַוועגונג סענסער און איז פּראָטעקטעד דורך אַ באַקפּאַק. ווירעס אלנגעוויקלט אַרום זייער ללבער זענען אַטאַטשט צו אַ בלוטיק צינגל. " זי האט געשאקלט מיטן קאפ. "איך זע נישט קיין אויסוועג. עס איז צייט פֿאַר העל געדאנקען גייז. "
  
  דרייק האט געקוקט אויף די קערפערס, א סאָף שטעג פון דראטן, אַלע די זעלבע בלויע. זיין ערשטע רעאקציע איז געווען צו שטימען.
  
  "צי האָט עס אַ קאַלאַפּסינג אַוטליין?" - האט קינימאקא געפרעגט.
  
  "מייַן בעסטער טרעפן איז 'ניין'," דאַהל געזאגט. "דאָס וואָלט זיין צו ריזיקאַליש, ווי די מענטשן וואָס זענען פארבונדן מיט אים קען טוישן. דאַן רירט די באָמבע, און בום."
  
  "זאג דאס נישט". אַליסיאַ האָט זיך געקרימט.
  
  דרייק איז געפאלן אויף די קני נעבן וואו ער האט געמיינט אז היידן'ס קאפ איז געווען. "דערנאָך, לויט דער זעלביקער פּרינציפּ, די באַוועגונג דעטעקטאָר וואָלט זיין גאַנץ פרייַ. ווידער, צו לאָזן די געפאַנגענער זיך אַ ביסל רירן".
  
  "יא".
  
  זיין קאָפּ האט וויי געטאן פון די אָוווערלאָודינג פון וואָולטידזש. "מיר האָבן דיאַקטיוויישאַן קאָודז," ער האט געזאגט.
  
  "וואָס קען נאָך זיין שווינדל. און צו מאַכן די ענינים ערגער, מיר מוזן אַרייַן זיי אויף אַ קלאַוויאַטור וואָס איז צוגעשטעלט צו אַ צינגל אונטער היידן.
  
  "איר גייז בעסער ייַלן אַרויף," קנזי געזאגט ווייך. "מיר האָבן נאָך דריי מינוט."
  
  דרייק האט ברוגז געריבן דעם קאפ. איצט איז ניט געווען די צייט צו פאַרווייַלן צווייפל. ער האט אויסגעביטן א בליק מיט דאהל.
  
  וואָס איז ווייַטער מיין פרייַנד? האָבן מיר לעסאָף קומען צו די סוף פון די וועג?
  
  דזשוליאַן מאַרש האָט גערעדט. "איך האָב געזען ווי זיי באַוואפנט אים," האָט ער געזאָגט. "איך קענען דיסייבאַל עס. דאס האט קיינמאל נישט געזאלט פאסירן. געלט איז געווען דער איינציקער ציל... נישט די מיליאן-דאלאר-סוף-וועלט דרעק.
  
  "וועב געוואוסט," לאָראַן געזאגט. "דיין באַלעבאָס. ער האָט אַלע מאָל געוווּסט. "
  
  מאַרץ נאָר הוסט. - לאז מיך נאר ארויס פון דאנען.
  
  דרייק האט זיך נישט באוועגט. צו געפֿינען די באָמבע, זיי וואָלט האָבן צו קער איבער אַ מענטש הויפן. זיי האבן נישט געהאט קיין צייט צו שניידן די גאנצע טעיפ. אבער עס איז געווען אַ פאַסטער וועג צו דיפיוז די באָמבע, עס איז שטענדיק געווען. זיי האָבן עס נישט געוויזן אויף טעלעוויזיע ווייַל עס איז קוים פּאַסיק פֿאַר וויוינג פון די ברעג.
  
  דו האסט נישט געשניטן די דראט. איר נאָר פּולד זיי אַלע אויס.
  
  אבער עס איז געווען ווי ריזיקאַליש ווי קאַטינג די אומרעכט דראָט. ער האט זיך אראפגעכאפט אזוי, אז די אויגן זײנען געװען גלאט מיט מארש.
  
  "דזשוליאַן. ווילסט שטארבן?"
  
  "ניין!"
  
  "איך זען קיין אנדערע וועג," ער אָטעמען. - בחורים, לאמיר זײ רירן.
  
  אָנפירנדיק דעם קאָלעקטיוו, האָט ער פּאַמעלעך, נישט געאיילט, איבערגעדרייט דעם הויפן קערפער, ביז היידן'ס בויך האָט זיך אויפגעהויבן פון דער פּאָדלאָגע און מען האָט געפונען דעם רוקן-פּאַק. מאָאַנס אנטלאפן פון זאָיי, מאַרש, און אפילו היידן ווי זיי אַלע ראָולד אַנטו זייער זייטן, און קינימאַקאַ ערדזשד זיי אַלע צו בלייַבן ווו זיי זענען. טראָץ זאָוי ס קליימז, קיין איינער געוואוסט ווי שפּירעוודיק דער באַוועגונג דעטעקטאָר אַקשלי איז, כאָטש עס געווען קלאָר ווי דער טאָג אַז אויב עס איז געווען אויף פֿאַר אַזוי לאַנג, עס איז נישט טונד צו עפּעס נאָענט צו אַ צינגל. טאַקע, עס האט צו זיין פּראָוגראַמד צו זיין קימאַט ימפּענאַטראַבאַל צו ענשור דרייק ס אָנקומען איידער עס עקספּלאָדעד.
  
  עס איז געווען נייטיק צו דיסקאַנעקט די ווירעס פון מאַרש ס גוף און זיי באַזייַטיקן זיי פון זאָוי ס לימז, אַ גראָב אַרבעט וואָס די מאַנשאַפֿט קוים באמערקט. די וואס האבן ארומגעוויקלט ארום היידן'ס קערפער האט זיך לייכט אראפגעלאזט ווי איר קליידער האבן זיך אריינגעכאפט אין וועג. איצ ט פאלגנדיק ע באפעל ן או ן נא ך געהאלט ן אי ן פלא ץ פו ן דע ר דאקט־טײפ , הא ט מאר ץ אויפגעהויב ן זײנ ע ארעם , א ז ז ײ האב ן זי ך ארומגערינגל ט אוי ף הײדענ ס רעכט ע זײ ט או ן זי ך געשװעב ט איבע ר דע ם רוקזאק . דער פיטשאיע האט געבויגן די פינגער.
  
  "פּינס און נעעדלעס".
  
  מאַי האָט אַרויפגעטאָן די הענט אויף איר באַקפּאַק, איבער דער נוקלעאַרער באָמבע. מי ט פלינק ע פינגער , הא ט ז י אויפגעהויב ן ד י בלעכע ר או ן צוריקגעצויג ן דע ם אויבערשט ן פלאפל . דערנאָך, מיט אַ ריזיקע און פלינקע שטאַרקייט, האָט זי אָנגעכאַפּט די ראַנדן פונעם באַקפּאַק און גלייך אַרויסגעצויגן די באָמבע, צוזאַמען מיט דעם מעטאַלן פאַל.
  
  ער איז געווען אַרומגערינגלט מיט אַ שוואַרץ שאָל. מאַי האָט אַראָפּגעלאָזט איר רוקן־פּאַק און זיך זייער פּאַמעלעך אַרומגעדרייט די באָמבע, שווייסנדיק ווי די סעקונדן זײַנען פֿאַרבײַ. היידן׳ס אויגן האבן געשײנט, װען זי האט געקוקט אויף דער באמבע, און קינימאקא האט זיך שוין געקנײטלט בײ איר, ארומגעכאפט די האנט.
  
  א קאָונטדאָוון טאַפליע געקומען אין מיינונג, באָלטיד צו די אַרויס פון די באָמבע מיט פיר סקרוז. בלויע דראטן האבן זיך אראפגעקלאפט אונטער אים אין הארץ פון אבסאלוטן אומגליק. מאַרץ האָט געקוקט אויף די דראָטן, פֿיר פֿון זיי האָבן זיך צעוויקלט און זיך צעוויקלט.
  
  "נעם אַוועק די טאַפליע. איך דאַרף זען ווער איז ווער".
  
  דרייק האט געביסן אין זיין צונג ווען ער האט א קוק געטאן אויף זיין זייגער.
  
  עס זענען נאָך סעקונדעס.
  
  נײַן און פֿופֿציק, אַכט און פֿופֿציק...
  
  סמיט איז געפאלן אויף די קני ביי זיי, דער זעלנער האט שוין געצויגן זיין יוטיליטי בלייד. גענומע ן אלעמענ ם לעב ן אי ן ד י אײגענ ע הענט , הא ט ע ר גענומע ן פאראנטװארטלעכקייט , פא ר אפנעמע ן חסרונות . איין קראַצן, איין אַנייעלדינג פאָדעם, איין פעלן פון פאָקוס, און זיי אָדער וויסט צייט אָדער שטעלן אַ שרעקלעך יקספּלאָוזשאַן. דרייק האט פארמאכט די אויגן פאר א מאמענט ווען דער מענטש האט געארבעט. הינטער אים האט דאל געפאםט, און אפילו קנזי האט זיך געפאםט.
  
  בשעת סמיט געארבעט אויף די לעצטע שרויף, אַליסיאַ פּלוצלינג געשריגן. ד י גאנצ ע גרופ ע הא ט זי ך געציטערט , ד י הערצע ר האב ן זי ך ארײנגעשפרונגען .
  
  דרייק האט זיך שארף ארומגעדרײט. "וואס איז דאס?"
  
  "שלאַנג! איך האב געזען א שלאנג! דאָס איז געווען אַ גרויסער געל ממזר".
  
  סמיט האָט אַ כעס געראָטן ווען ער האָט אויפֿגענומען די רעקאָרד און פֿאַרזיכטיק אַוועקגענומען דעם קאַונטדאַון טאַפליע מיט איר בליענדיק רויט רעדל. "וועלכער דראָט?"
  
  זיי האבן געהאט זיבן און דרייסיק סעקונדעס.
  
  מאַרץ איז געקריכן נענטער, סקאַנדינג די פּלאָנטערן פון בלוי דראָט מיט די אויגן, קוקן פֿאַר די פונט ווו ער געדענקט אַז דער אַלאַגאַטאָר האט זיך אויף די מיטל.
  
  "איך זע עס נישט! איך קען נישט זען עס!"
  
  "אז ס אַלע," דרייק וואָרף אים באַזונדער. "איך ציען אויס אַלע די דראָט!"
  
  ― נײן ― איז דאַהל שװער געפֿאַלן נעבן אים. "אויב איר טאָן דאָס, די באָמבע וועט גיין אַוועק."
  
  ― װאָס זאָלן מיר טאָן, טאָרסטן? וואָס זאָל מיר טאָן?"
  
  ניין און צוואנציג... אכט און צוואנציג... זיבן און צוואנציג...
  
  
  קאַפּיטל פערציק
  
  
  דרייק'ס זיקאָרן האָט זיך אויסגעבראָכן. ראמסעס האט אים בכוונה געזאגט אז היידן איז די באמבע. אבער וואָס די גענעם האט דאָס טאַקע מיינען?
  
  קוקנדיק איצט, האט ער דערזען דרײ דראטן ארומגעװיקלט ארום איר. וואָס איינער האָט געפֿירט צו דער אָפּעראַציע? דאהל האט ארויסגענומען פון קעשענע א שטיק פאפיר.
  
  "קאָדס," ער האט געזאגט. "איצט איז נישטאָ קיין אַנדער וועג."
  
  "לאָזן מאַרש פּרובירן ווידער. ראַמסעס האָט ספּעציעל דערמאָנט היידן. "
  
  "מיר נוצן קאָודז."
  
  "זיי קענען זיין פאַרשילטן שווינדל! זייער אייגענע צינגל!"
  
  מאַרץ האָט שוין געקוקט אויף היידן'ס גוף. דרייק גאַט איבער עס און געכאפט די ופמערקזאַמקייַט פון קינימאַקי. - קער זי איבער.
  
  היידען האָט געטאָן וואָס זי האָט געקענט צו העלפן, מאַסאַלז און טענדאַנז האָבן קיין צווייפל געשריגן פון ווייטיק אָבער נישט ריליווד. דער זייגער האט געקלאפט. ד י באמבע ם הא ט זי ך דערנענטער ט צו ם פארענדיקן . און די וועלט האָט געווארט.
  
  מאַרץ האָט זיך צוגעבויגן, נאָך די דראָטן אַרום איר קערפּער, ווען דרייק האָט אויפגעהויבן איין אָרעם, דערנאָך אַ פוס, און ענדלעך אָפּגעטאָן איר גאַרטל וואו די צוויי דראטן האָבן זיך אַריבערגעטראָגן. װע ן ע ר הא ט דערזע ן ד י אײנגעקנאפ ט װידע ר דורכגײ ן אי ר שויס , הא ט ע ר אנגעװיזן , אוי ף קינימאקו . "אזוי".
  
  ליידן פון אַ נייטמער שפּיל פון טוויסטער, היידן וואָטשט ווי מאַרש טרייסט די וועג פון יעדער דראָט צוריק צו די טייַמער.
  
  ― אַוודאי, ― האָט ער געזאָגט, און האָט שטאַרק פֿאַרקלענערט די אױגן, אײן אױג ברייט אָפֿן, דאָס אַנדערע פֿאַרמאַכט. "עס איז דער איינער אויף די רעכט."
  
  דרייק האט א גלאט געטאן אויפן נוקלעארן טשעמאָדאַן. קנזי האט זיך צוגעכאפט מיט אים און דאהל אויפן דיל גלייך לעבן אים. "כדי צו בלאָזן דעם זאַך, אַ ספּעציעל קאַנפיגיעריישאַן פון פּאַרץ און מעקאַניזאַמז איז פארלאנגט. עס איז ... אַזוי יידל. צי מיר טאַקע צוטרוי דעם מענטש וואס געבראכט דעם אין די מדינה אין דעם מאָמענט? "
  
  דרייק האט גענומען דעם טיפסטן אטעם פון זיין לעבן.
  
  "קיין ברירה".
  
  ער האט געצויגן דעם דראט.
  
  
  קאַפּיטל איין און פערציק
  
  
  דרייק האט א שנעל געטון, און דער דראט האט זיך אפגעריסן פון זיין האנט, אויסגעשטעלט דעם קופערנעם עק. אין די פונט פון אַ מעסער, אַלע פאָרשטעלן לינד פאָרויס צו קאָנטראָלירן די קאַונטדאַון.
  
  צוועלף... עלף... צען...
  
  - ער איז נאך באװאפנט! אַליסיאַ האָט געוויין.
  
  דרייק איז געפאלן אויפן רוקן, דערשטוינט, נאך האלטענדיג די דראט ווי ער וואלט אפילו יעצט געקענט אנהייבן א פונק און פארניכטן די באמבע. "דאס ... דאָס איז ..."
  
  "נאָך טיקט!" אַליסיאַ האָט געוויין.
  
  דאַהל האָט זיך געטונקען, מיט דער דלאָניע געשטופּט דעם יאָרקשירמאַן'ס שטערן. "אין מיין מיינונג," ער האט געזאגט. "מיר וועלן זיין מאַזלדיק אויב מיר האָבן צייט איצט."
  
  אַכט...
  
  זאוי האט אנגעהויבן וויינען. מאַרץ האָט זיך צעוויינט, זיך אַנטשולדיקט פאַר יעדן טעות וואָס ער האָט קיינמאָל געמאַכט. היידן און קינימאַקאַ האָבן וואָטשט די מאַנשאַפֿט אַרבעט אָן עמאָציע, זייער ווייטאַנד הענט אַרומנעמען צוזאַמען, אַדמיטינג אַז עס איז גאָרנישט זיי קען טאָן. סמיט האט אראפגעלאזט דאס מעסער פון זיין האנט און געקוקט אויף לארן, ארויסגעטראגן ציטערנדיקע פינגער זי אנצורירן. יארגי האט זיך געזונקען צו דער ערד. דרייק האט א קוק געטאן אויף אלישיא, און אלישיע האט געקוקט אויף מאי, נישט געקאנט אפרײסן די אויגן. באָ איז געשטאַנען צווישן זיי, זײַן אויסדרוק האָט זיך געגליטשט, ווען ער האָט געזען דאַהל אַרבעט.
  
  דער שוועדישער האָט אַריינגעלייגט די דיאַקטיוויישאַן קאָודז אויף די טאַפליע. יעדער פון זיי איז רעגיסטרירט מיט אַ געזונט סיגנאַל. עס איז געווען סעקונדעס איידער ער איז אריין אין די לעצט נומער.
  
  פינף...
  
  דאַהל האָט געדריקט דעם אַרייַן-קנעפּל און האָט אויפגעהערט אָטעמען.
  
  אבער דער זייגער האט נאך געקלאפט.
  
  דריי צוויי איין...
  
  
  * * *
  
  
  אין דער לעצטער רגע האט טהאָרסטען דאַהל נישט פאַרצווייפלט. ע ר הא ט זי ך ניש ט אפגעגעב ן או ן זי ך אפגעקער ט צ ו שטארבן . ע ר הא ט געהא ט א פאמילי ע צ ו אויםקומע ן - א פרו י או ן צװ ײ קינדער , או ן גארניש ט װע ט אי ם אפשטעל ן פו ן פארזיכער ן זײע ר זיכערקײט , הײנט .
  
  עס איז שטענדיק געווען אַ פּלאַן ב. דרייק געלערנט אים אַז.
  
  ער איז געווען גרייט.
  
  מעשוגאַס מאָדע קיקט אין, קאַלקיאַלייטיד מעשוגאַס ינגינג אים, געבן אים כוחות ווייַטער פון נאָרמאַל. די לעצטע שעה האָט ער זיך צוגעהערט צו איין מאַן און דערנאָך אַ צווייטן צעטרעטן אויף די שלימות, די גענוי און אוממיטשקאַבלע עקוויפּמענט וואָס האָט באַשטימט דעם נוקלעאַרן טשעמאָדאַן. ער האָט געהערט ווי פּינטלעך דאָס אַלץ איז.
  
  נו, וואָס אויב עס איז געווען אַ ביסל פון דאַהל ס מעשוגאַס. ווי וואָלט עס אַרבעט?
  
  װע ן ד י פארשטעלונ ג הא ט װײז ט אײנעם , הא ט דע ר שװע ד שוי ן געהאלט ן א שלײ ט אי ן דע ר האנט . ע ר הא ט אי ם אראפגעבראכ ט מי ט א לעצט ן אטעם , א לעצטע ר באװעגונג , שװאונגע ן מי ט אל ע כוחות . דער שלעפהאמער האט זיך אנגעקלאפט אין הארץ פון דער נוקלעארער באמבע, און אפילו אין יענע אומענדליכע סעקונדע האט ער געזען דרייקס גרויל, אליסיע'ס צושטימען. און דערנאָך האָט ער גאָרנישט אַנדערש געזען.
  
  זייגער טיקטאַק
  
  נול.
  
  
  קאַפּיטל צוויי און פערציק
  
  
  די צײַט האָט זיך פֿאַר קיינעם ניט אָפּגעשטעלט, און בפֿרט אין דער באַשטימענדיקער שעה.
  
  דרייק האט געזען אז דאהל האט זיך פארשפרייט איבער דער באמבע, ווי ער וואלט געקענט באשיצן זיינע פריינד און די וועלט פון א שרעקליכע פלאגראציע. ער האט דערזען דעם געבויגענעם מעטאלן קאסטן, די געצוינטע אינערלעך ארום דעם שלאגער; און דעמאָלט ער געזען די קאָונטדאָוון טייַמער.
  
  סטאַק בייַ נול.
  
  "אוי שיקט," האט ער געזאגט אויף די מערסט האַרציק שטייגער מעגלעך. "אוי וויי רבש"ע."
  
  איינער דורך איינער, די מאַנשאַפֿט איינגעזען. דרייק האט אריינגעאטעמט די פרישע לופט וואס ער האט קיינמאל נישט געווארט צו פארזוכן ווידער. ער איז צוגעקראכן צו דאהל און האט א פאטש געטאן דעם שװעדן אויפן ברײטן רוקן. "גוט באָכער," ער געזאגט. ― שלאָגן אים מיט אַ גרױסן האַמער. פארוואס האב איך עס נישט געטראכט?"
  
  "זייַענדיק אַ יאָרקשירעמאַן," דאַהל גערעדט אין די האַרץ פון די באָמבע. "איך האָב זיך אויך געפרעגט דעם קשיא."
  
  דרייק האט אים צוריקגעצויגן. "הערט," ער געזאגט. "די זאַך איז סטאַק, רעכט? עפשער צעבראכן אינעווייניק. אבער וואָס איז צו האַלטן עס פון אָנהייב ווידער?"
  
  "מיר," האט געזאגט אַ קול פון הינטער.
  
  דרייק האָט זיך אויסגעדרייט צו זען די נעסט טימז און די באָמבע סקוואַד קומען צו זיי מיט באַקפּאַקס און אָפֿן לאַפּטאַפּס. "איר זענט שפּעט," ער אָטעמען.
  
  "יאָ מאַן. געווענליך איז עס. "
  
  קינימאַקאַ, יאָרגי און לאָראַן האָבן אנגעהויבן צו ריידן הייַדען אויס פון די טשודנע וועב זי שערד מיט זאָוי שעאַרס און דזשוליאַן מאַרש. ד י צװ ײ פיטשאיעװע ר זײנע ן געװע ן פארדעק ט װ י מעגלע ך , אבע ר האב ן זי ך ניש ט גע ־ זארג ט צ ו מי ט זײע ר נאקעטקײט .
  
  "איך האָב געהאָלפֿן," האָט מאַרש איבערגעחזרט איבער און איבער. "פארגעםט נישט צו זאָגן זיי איך האָב געהאָלפֿן."
  
  היידען האָט זיך געטראָפן אויף די קני, ראָולינג יעדער ענדגליד צו ומקערן סערקיאַליישאַן און ראַבינג געביטן ווו שלאָס ווייטיק האט אַקיומיאַלייטיד. קינימאקא האט איר געגעבן זײן רעקל, װאם זי האט דאנקבאר אנגענומען.
  
  אַליסיאַ האָט אָנגעכאַפּט דרייק ביי די פּלייצעס, טרערן אין די אויגן. "מיר לעבן!" - האט זי געשריגן.
  
  או ן דא ן הא ט ז י אי ם דערנענטער ט צוגעצויג ן , געפונע ן אי ר ליפ ן אוי ף זײנ ע ליפן , אי ם געקושט , װ י שטאר ק זי . דרייק האָט זיך ערשט אוועקגעצויגן, אָבער דערנאָך האָט ער פאַרשטאַנען אַז ער איז פּונקט וואו ער וויל זיין. ער האט זי צוריק געקושט. איר צונג האט זיך ארויסגעשטעקט און אים געפונען, און זייער שפּאַנונג האָט זיך פאַרגרינגערט.
  
  "דאס איז עס," האט סמיט געזאגט, "מיר זענען געגאנגען פֿאַר אַ לאַנג צייַט." אנטשולדיגט מאי״.
  
  "אוי דרעק, איך פאַרפירן מיין פרוי," דאַהל געזאגט.
  
  באָ סטערד בייַ אים, זיין פּנים שטיין ווי גראַניט אָבער אַנדערש ימפּענאַטראַבאַל.
  
  מאַי האט געראטן אַ שוואַך שמייכל. "אויב די ראָלעס זענען ריווערסט, אַלישאַ וואָלט זיין מאַמבאַלינג עפּעס וועגן זיך צו פאַרבינדן רעכט איצט."
  
  "שעם זיך נישט". אַלישאַ האָט זיך אַוועקגעצויגן פון דרייק מיט אַ כאַסקי געלעכטער. "איך'ווע קיינמאָל געקושט אַ פֿילם שטערן פריער."
  
  סמיט האָט זיך בלאַמד מיט דער דערמאָנען פון אַלט צייט. ― אַה, איצט האָב איך זיך באַנומען מיט דעם, אַז מאַי איז טאַקע נישט די גרױסע מגי ק. אנטשולדיגט וועגן דעם ".
  
  - כ׳בין בעסער װי מאגי ק׳ - האט מאי געשמײכלט.
  
  סמיט האָט זיך צעשלאָגן, די פיס האָבן זיך געבוקט. לאָראַן האָט אויסגעשטרעקט איר האַנט אים צו שטיצן.
  
  אַליסיאַ האָט צוגעטאָן דעם קאָפּ אַף דער זײַט. "אָה וואַרטן, איך געקושט אַ פֿילם שטערן. עטלעכע דזשאַק. אָדער איז דאָס זיין פאַרשטעלן נאָמען? טאַקע, צוויי. אָדער אפֿשר דרײַ..."
  
  קנזי האט זיך אריבערגעצויגן צװישן זײ. "שיין קוש," זי געזאגט. - האסט מיך נאך קיינמאל נישט אזוי געקושט.
  
  "עס איז נאָר ווייַל איר זענט אַ הור."
  
  "אָה דאַנקען".
  
  "ווארט," דרייק געזאגט. ― האָסטו געקושט קענזי? ווען?"
  
  "אַלטע געשיכטע," האָט אַליסיאַ געזאָגט. - איך געדענק קוים.
  
  ער האט געמאכט פאר א כלל, אז זי זאל באקומען איר גאנצע אויפמערקזאמקייט מיט די אויגן. "אזוי עס איז געווען אַ 'גליד מיר זענען לעבעדיק' קוש? אָדער עפּעס מער?
  
  "וואָס מיינט איר?" אַליסיאַ האָט אויסגעזען פֿאַרהיטנדיק.
  
  "איך טראַכטן איך וואָלט ווי איר טאָן עס ווידער."
  
  "אקעי..."
  
  "שפעטער".
  
  ״אוודאי. ווייַל מיר האָבן אַרבעט צו טאָן. "
  
  דרייק האט איצט געקוקט אויף היידן, דער פירער פון זייער קאָלעקטיוו. "ראַמסעס און אַלאַגאַטאָר זענען נאָך דאָרט ערגעץ," ער האט געזאגט. "מיר קענען נישט לאָזן זיי אַנטלויפן."
  
  "מממ, אנטשולדיגט?" - האט געזאגט איינער פון די בחורים פון דער סאפער מאַנשאַפֿט.
  
  היידן האט געקוקט אויף מארש און שער. "איר צוויי קענען פאַרדינען עקסטרע פונקטן אויב איר האָבן אינפֿאָרמאַציע."
  
  "ראַמסעס האָט קוים גערעדט צו מיר," האָט שעאַרס געזאָגט. "און דער אַלאַגייטער איז געווען דער ביגאַסט מעשוגענער איך ווע אלץ באגעגנט. הלוואי וואלט איך געוואוסט וואו זיי זענען. "
  
  דרייק האט א גלאט געטאן אויף אים. "אַליגאַטאָר איז געווען דער גרעסטער משוגע -"
  
  "אנטשולדיגט. בחורים?" דזשאַק פירער געזאגט.
  
  מאר ץ הא ט זי ך צעקלאפ ט ד י אויג ן . "ראַמסעס איז אַ זשוק," ער האט געזאגט. "איך זאָל האָבן טרעטאַנד אויף אים ווען איך געהאט די געלעגנהייט. דאָס גאַנצע געלט איז ניטאָ. מאַכט, פּרעסטיזש - פאַרשווונדן. וואס זאל איך טון?"
  
  "איך האף איך פוילן אין טורמע," האָט סמיט געזאָגט. "אין דער געזעלשאַפט פון אַ מערדער."
  
  "הערט!" שרייען די מענטשן פון נעסט.
  
  היידן האט געקוקט אויף זיי, דערנאך אויף דאהל. דרייק האט א קוק געטאן איבער אליסיאס אקסל. דער פירער פון דער "נעסט" מאַנשאַפֿט איז געווען אויף זיין פֿיס, און זיין פּנים איז געווען בלאַס, די קאָליר פון אַבסאָלוט מורא.
  
  "די באָמבע איז אַרויסגעוואָרפן."
  
  "וואס?"
  
  "עס זענען קיין עלעקטריש דעטאַנייטערז. די לענסעס זענען קראַקט, איך טראַכטן טאָמער פון אַ קלאַפּ מיט אַ האַמער. אבער וראַניום? כאָטש מיר קענען געפֿינען שפּורן וואָס זאָגן אונדז אַז עס איז געווען אַמאָל דאָ, עס איז ... עס פעלנדיק.
  
  "ניין". דרייק האט געפילט ווי זיינע מוסקלען ציטערן. ― קײן עין־הרע, דאָס קענסטו מיר נישט זאָגן. צי איר זאָגן אַז די באָמבע איז געווען אַ פאַקינג שווינדל?
  
  "ניין," האט דער פירער געזאגט, צאַפּנדיק אויף זיין לאַפּטאַפּ. "איך זאג דיר אז דאס איז נישט די באמבע. עס איז געווען ומשעדלעך דורך רימוווינג אַלע די פּאַרץ וואָס מאַכן עס אַרבעט. אַזוי, דאָס איז שווינדל. דער מענטש - ראַמסעס - מיסטאָמע האט די פאַקטיש איינער."
  
  די מאַנשאַפֿט האט נישט קווענקלען פֿאַר אַ רגע.
  
  היידן האט זיך דערגרייכט צום טעלעפאן און אנגערופן מור'ס נומער. דרייק האט געשריגן אז זי זאל רופן די העליקאפטערס.
  
  - וויפיל דארפן מיר ?
  
  "פיל די פאַקינג הימל," ער האט געזאגט.
  
  א ן א קלאג ן האב ן ז ײ אויפגעהויב ן זײער ע װײטיק ע קערפער ם או ן זי ך געאײל ט צ ו דע ר טיר . היידען האָט געשווינד גערעדט ווי זי איז געלאפן, און האָט ניט געוויזן קיין פיזישע ווירקונג פון איר באַהאַנדלונג. דאס זענען געווען פּסיכיש יפעקץ וואָס האָבן די מאַכט צו שראַם איר אויף אייביק.
  
  "מור, די באָמבע אין סענטראַל פּאַרק איז אַ שווינדל. קלינד, פארמאכט. מיר טראַכטן די ענטראַלז און דעטאַנייטערז זענען אַוועקגענומען און דעמאָלט ינסערטאַד אין אן אנדער מיטל.
  
  דרייק האט געהערט מור'ס זיפץ פון דריי פוס אוועק.
  
  "און מיר האָבן געמיינט אַז דער נייטמער איז איבער."
  
  "דאָס איז געווען ראַמסעס פּלאַן פון די אָנהייב." היידן האט אראפגערוקט די דרויסנדיקע טיר פון די הענגלעך אן צוברעכן. "איצט ער ופרייַסן אין זיין אייגן צייט און אַנטלויפן. זענען עס קיין העליקאָפּטערס וואָס פליען פון ניו יארק? "
  
  "מיליטעריש. פאליציי . ספּעציעלע אָפּעראַציע, איך רעכן. "
  
  "אָנהייב מיט דעם. ער האט אַ פּלאַן, מאָר, און מיר גלויבן אַז אַלליגאַטאָר איז אַ געוועזענער קאָממאַנדאָ. ווי טאָן זיכערהייט קאַמעראַס קוקן ווי?
  
  "מיר קלייַבן יעדער פּנים, יעדער פיגור. מיר האָבן שוין אויף די ברעג פֿאַר שעה איצט. אויב ראמסעס לויפט דורכן שטאט, וועלן מיר אים כאפן״.
  
  דרייק איז אויפגעשפרונגען איבער דער מיסט־קאנס, דאהל איז געווען נעבן אים. העליקאָפּטערס האָבן גערודערט איבער די קאָפּ, צוויי פון זיי האָבן געלאנדעט אויפן וועג ביים אַרייַנגאַנג צו דער זאָאָלאָגישער גאָרטן. דרייק האָט זיך אַ קוק געטאָן, און האָט געזען אָפיס בנינים אויסער די דריינדיקע ראָטאָרס, וווּ פילע פנימער האָבן זיך געדריקט צו די פענסטער צווישן ווייסע לאָדן. סאציאל מידיאַ וואָלט ופרייַסן הייַנט, און אויב עס פאָרזעצן, די רעזולטאַטן וואָלט זיין נול. אין דער אמתן, האָט דאָס מסתּמא געשטערט זייערע השתדלות.
  
  היידן איז צוגעפארן צום נאענטסטן העליקאפטער, אפגעשטעלט פונקט הינטער דעם ראטאר וואש. "דאס מאָל," זי דערציילט מאָר. "ראַמסעס וועט נישט ווייַזן זיך. עס איז געווען אַלע אַ רויט הערינג צו העלפן אים בלייַבנ לעבן. עס איז וועגן זיין שעם - דער קרוין פּרינס פון טעראָר ריגיינז זיין סטאַטוס און גייט אַראָפּ אין געשיכטע. ער ברענגט א נוקלעארע וואפן קיין ניו יארק, דעטאנירט עס, און אנטלויפט מיט שטראף. אַז דו לאָזט אים איצט אַװעק, מאָר, װעסטו אים מער ניט זען. און די שפּיל וועט זיין איבער. "
  
  "איך וויסן עס, אַגענט דזשיי. איך ווייס דאס".
  
  דרייק האט זיך ארומגעכאפט איבער היידן'ס אקסעלע, צוגעהערט, בשעת די רעשט פון די מאנשאפט האבן זיך ארומגערינגלט אין אנטשולדיגונג. דאהל האט איבערגעזוכט די ארומיקע געגנט, אויסגעקליבן די בעסטע אַמבושעס, דערנאָך געזוכט יעדן איינעם מיט זיינע פעלד־ברילן. מאָדנע, אָבער כאָטש עס האָט אים פֿאַרנומען. דרייק האט אים עלנבויגן.
  
  - װאו איז דער שליטן ?
  
  - איך האב עס איבערגעלאזט. דאַהל האָט טאַקע אויסגעזען אַ ביסל אומגליקלעך. "עס איז אַ פאַרשילטן גוט וואָפן."
  
  קנזי האט זיך אריינגעמישט. "איך האָב אים דערמאָנט אַז איך האָב נאָך ניט מיין באַליבסטע וואָפן. אז ער באקומט א שלעפ, זאל איך קריגן א קאטאנא".
  
  דרייק האט נאכגעקוקט דעם שוועדן. "סאָונדס ווי אַ אָפּמאַך."
  
  "אָה קום אויף, האַלטן איר געבן אַ סיבה. און ווו וואָלט איך אַפֿילו באַקומען אַ קאַטאַנאַ דאָ?
  
  א קול האט געזאגט, "זיי זענען לעבן סטאַטען אינזל, היידן."
  
  דרייק'ס קאפ האט זיך אזוי שנעל אויסגעדרייט אז ער האט זיך צעוויינט. - װאס איז דאס געװען ?
  
  היידן געבעטן מאָר צו איבערחזרן און דעמאָלט זיך צו די מאַנשאַפֿט. "מיר האָבן אַ פאַרנעם, גייז. א ציווילער האט גערופן, ווי מור האט פאראויסגעזאגט, און האט באשטעטיגט אויף דער אַפּאַראַט. מאַך דיין טאָכעס!"
  
  די קעפ אראפ, איז די מאַנשאַפֿט געלאפן איבערן פארוועג צו אן אפענעם באראקאדירטן וועג, ארויסגעשפרונגען פון די אפענע טירן פונעם העליקאפטער און זיך איינגעשריבן אין זייערע זיצן. צוויי פײגל האָבן זיך גענומען צו דער לופטן, ראָטאָרס האָבן אָפּגעשניטן בלעטער פון דערנעבנדיקע ביימער און צעוואָרפן אָפּפאַל איבער דער גאַס. דרייק האט געשאפן פּיסטאַלז און אַ ביקס, אַ מיליטעריש בלייד און אַ סטאַן ביקס, קאָנטראָלירן אַז אַלץ איז אין ארבעטן סדר און גאָר צוגעגרייט. דאהל האט דורכגעקוקט דעם קאמוניק.
  
  דער פּילאָט איז דורכגעגאנגען די רופטאַפּס און דעמאָלט זיך שארף צו די דרום, ינקריסינג גיכקייַט. אַליסיאַ האָט אויסגעפּרוּווט אירע אייגענע געווער, אַוועקגעוואָרפן דעם איינעם וואָס זי האָט גענומען פון דער לעגיאנער און געהאַלטן דאָס אַנדערע. קינימאַקאַ האָט געכאַפּט אַ בליק אויף היידן, וואָס זי האָט געפּרוּווט איגנאָרירן בשעת זי האָט נאָך באַקומען אינפֿאָרמאַציע פון מאָר און זיינע אגענטן. באָ האָט געשוויגן, כאַפּאַנד אין די ווינקל וואָס ער איז געווען זינט דרייק און אַליסיאַ געקושט. פֿון איר זײַט איז מאַי געזעסן רויִק, מיט אומדורכגעמאַכטע יאַפּאַנישע שטריכן, פֿעסט פאָוקיסט אויף איר ציל. די איבעריקע פון דער קאָלעקטיוו האָבן אַלץ טאָפּל-אָפּגעקוקט, אַלץ אַחוץ קנזי, וועלכער האָט זיך באַקלאָגט וועגן דעם העליקאָפּטער-פליען, דעם ביסנדיקן ווינט, דעם שמעקן פון שווייס, און דעם פאַקט אַז זי האָט אַמאָל געזען די SPEAR מאַנשאַפֿט.
  
  "קיינער האָט דיך נישט געבעטן צו בלייבן ביי אונדז," האָט אַליסיאַ ווייכער געזאָגט.
  
  "וואָס אַנדערש קען איך טאָן? אנטלאפן ווי א דערשראקענע קירכע מויז?
  
  "אזוי דאָס איז צו באַווייַזן אַז איר זענט העלדיש?"
  
  קענזי האט ארויפגעקלאפט די אויגן. "איך וויל נישט זען אַרמאַגעדדאָן. און דו?"
  
  ― איך האָב עס שױן געזען. בן אַפלעקק איז סאַפּרייזינגלי פריילעך און ברוס וויליס איז מער שאַקינג ווי אַ פאַרשילטן אַסטערויד. אָבער פאַרשילטן, איר פּרוּווט אונדז זאָגן אַז איר האָט טאַקע אַ האַרץ?
  
  קנזי האט אויסגעשטרעקט אין פענצטער.
  
  "דער גנב פון אַרקיאַלאַדזשיקאַל אַרטאַפאַקץ האט אַ האַרץ. ווער וואָלט וויסן?
  
  "איך פּרוּווט נאָר צוריק צו מיין געשעפט אין די מיטל מזרח. איינער. העלפּינג איר פאָאָלס וועט גיין אַ לאַנג וועג צו דערגרייכן דעם. צו גיהנום מיט דיין פאַרשילטן האַרץ."
  
  דער העליקאפטער איז געפלויגן איבער די דעכער פון מאנהעטן ווען היידן האט באקומען אויפקלערונג אז ראמסעס און גאטאר האבן נאך נישט פארלאזט דעם אינזל, וויבאלד זיי האבן געזען נעבן די סטטען איילענד פערי.
  
  "פראַגמאַנץ וואָס ווערן פאַרפאַלן אין איבערזעצונג קען טייטן אונדז אַלע," הייַדען סייפטיד, און דרייק יקנאַלידזשד דעם אמת. פֿון דעם קלענסטן קאַמף אויפֿן שולהויף ביז דער מלחמה צווישן פּרעזידענטן און פּרעמיער־מיניסטערס, איז די ניואַנס געווען אַלץ.
  
  זייער דעסטיניישאַן איז געטינג נעענטער ווי בנינים פלאַשט פאַרגאַנגענהייט. דער פּילאָט דייווד צווישן צוויי סקייסקרייפּערז צו האַלטן גיכקייַט ווען ער כעדאַד צו זיין ציל. דרייק האט זיך געטראגן מיט גרויםע פעסטקייט. די זידנדיקע גרויע וואסער פון דער בוכטע זענען געלעגן פארויס. ונטער, זיי קען זען אַ גרופּע פון לאַנדינג העליקאָפּטערס, אַלע פון זיי קעמפן פֿאַר פּלאַץ.
  
  "אזוי!" הײַדן האָט געװײנט.
  
  אבער דער פּילאָט איז שוין געווען אין אַ אַראָפאַנג אַראָפּגאַנג, און דער העליקאָפּטער איז געווען שווער צו לאַנד אין סדר צו נעמען זייַן הויפּט שטעלע אין פראָנט פון אַ רודערן פון בלום פּאַץ און אַ ויטאָבוס האַלטן. דרייק האט געפילט ווי זיין בויך דרייט זיך דורך זיין מויל. הײַדן האָט אַרײַנגעשריגן אין איר צעל.
  
  "דאָך דער וואָקזאַל איז פארמאכט," זי געזאגט. "אויב ראַמסעס איז דאָ, וואָס האָפענונג ער צו דערגרייכן?"
  
  "עס זאָל זיין אַ וועכטער הינטער איר און אַ רודערן פון קאַרס פּאַרקט אונטער די ביימער. די פאליציי האבן דארט א פרוי וואס איז געווען די לעצטע מענטש וואס האט אים געזען."
  
  "גרויס. אַזוי איצט מיר - "
  
  "וואַרט!" אַלישאַ ס אויערן גענומען די סאָונדס איידער ווער עס יז אַנדערש. - איך הער א שיסער.
  
  - גיי.
  
  נאָכן אַרויסגיין פֿון אויטאָ, איז די קאָלעקטיוו געגאנגען צום וואָקזאַל, לאָפנדיק צוזאמען דעם בנין. דרייק האט באמערקט אז אויסער דעם ברייטן אויסבייג פונעם הויפט אריינגאנג האט א לאנגע באַטאָנען ראמפ געפירט צו דער דאקינג געגנט. פון דארט האט מען געהערט שיסערן, געשאסן דורכן אפענעם פלאץ, נישט דערטרונקען, װי בײ ווענט.
  
  "דאָרט, אין די צוריק," ער האט געזאגט. "עס קומט פון די סליפּוויי."
  
  העליקאָפּטערס האָבן אָנגעפילט דעם הימל הינטער זיי. די קרעכצן קערפער פון א פאליציאנט איז געלעגן אויף זייער וועג, אבער ער האט זיי פאראויסגעוויקלט, נישט ארויסגעוויזן קיין סימן פון שאדן. נאך שיס האבן זיך אויסגעקלונגען אין דער לופטן. די מאַנשאַפֿט געצויגן זייער וואָפן, געלאפן אין טאַנדאַם, און געזוכט די געגנט פאָרויס. אנדער ע פאליציאנט ן האב ן זי ך געקני ט פא ר זײ , דע ם קאפ , געהאלט ן זײ ן האנט .
  
  "עס איז אַלע רעכט," ער האט געזאגט. "גיי. נאָר אַ ווונד אין די פלייש. מיר דאַרפֿן איר. זיי ... זיי לאָזן."
  
  "נישט היינט," האט היידן געזאגט און איז פארביי געלאפן.
  
  דרייק באמערקט די סוף פון די סליפּוויי און די לעדזשיז צו זיין לינקס, אַלע באַטאָנען סליפּווייז געניצט פֿאַר פעריז. כוואליעס האבן זיך געלאזט אויף זייער באזע. "הערט איר עס?" ער האט געזאגט ווי די שיסער אנגעהויבן ווידער. "ראמסעס האט באקומען אן אויטאמאטישן פלאטאן."
  
  לאָראַן איז געווען דער איינציקער וואָס האָט געשאָקלט מיטן קאָפּ. - װאם פון זײ ?
  
  "מער ראָונדס פּער מינוט ווי די AK. קלעמערל פון זעקס הונדערט צו אַכט הונדערט ראָונדס. פאַרבייַט באַראַלז אין פאַל עס געץ צו הייס. ניט פּונקט פּינטלעך, אָבער שרעקלעך ווי גענעם. "
  
  "איך האָף אַז דער ממזר צעלאָזן אין זיין הענט," האָט אַליסיאַ געזאָגט.
  
  א גרופע פאליציי האבן זיך געקנילט פארנט, זיך כסדר געזוכט פאר דעק, ווען JAW האט ארויסגעשאסן זייערע בולאַץ. א רײע קוילן זײנען דורכגעגאנגען איבערן קאפ. צוויי פאליציאנטן האבן צוריקגעברענגט פייער, געצילט אויפן ווייטן עק פונעם סליפוויי, וואו די פערי איז געווען פארמארד.
  
  ― זאָג מיר נישט... ― האָט דאַהל געזאָגט.
  
  "מיר טראַכטן אַז ער קומט אויף דער פּראָם רעכט דאָרט מיט איינער פון די וישאַלט ביללס," איינער פון די קאַפּס געזאגט. "צוויי בחורים. איינער האָט אַימעד אויף אונדז, דער צווייטער האָט אָנגעהויבן דאָס שיפל.
  
  - ער קאן אזוי נישט אנטלויפן - האט היידן פראטעסטירט. "עס איז ... עס ס ... שפּיל איבער." אירע אויגן האבן געגליטשט פון גרויל.
  
  # - פאר אים , - האט אליסיע געזאגט מיט סמיך .
  
  "ניין, ניין," האָט היידן געשעפּטשעט. "פֿאַר אונדז. מיר האָבן עס אַלע פאַלש. ראמסעס גייט ממש אוועק מיט א קלאנג. איך פּלאָמבע זיין ירושה. גויס, ער וועט דעטאַנירן די יאָדער באָמבע."
  
  "ווען?"
  
  "איך וויס נישט. בעסטער טרעפן? ער איז געגאנגען צו ליבערטי אינזל און די סטאַטוע, און ער וועט פּאָסטן עס אַלע אויף געזעלשאַפטלעך מידיאַ. אוי גאט, אוי גאט, פארשטעל זיך - - האט זי זיך דערשטיקט. "איך קען נישט ... איך קען נאָר נישט ..."
  
  קינימאקא האט זי אויפגעהויבן אויף אירע פיס, דער גרויסער מאן האט געגראמערט מיט ציל. "מיר וועלן נישט לאָזן דעם פּאַסירן. מיר מוזן עפּעס טאָן. איצט."
  
  און דרייק האָט געזען דעם בליץ פון די סאַו וועגן פופציק פֿיס אַוועק, די טויטלעך פון זייַן שאַץ, די בלויז זאַך וואָס איז געשטאנען צווישן זיי און ראַמסעס, און די יאָדער באָמבע.
  
  "ווער וויל צו לעבן אויף אייביק, רעכט?"
  
  "ניין," האט אַליסיאַ שטיל געזאגט. "עס וואָלט זיין נודנע ווי גענעם אויף אייביק."
  
  און דאַהל האט אַ לעצטע קוק אויף די מאַנשאַפֿט. "איך וועל נעמען די פירן."
  
  אין דער לעצטער שפּאַלטן סעקונדע האָבן זיך די העלדן פֿון ניו־יאָרק געבראַכט; אַ קאָלעקטיוו פון ספּעאַרערס, און דאַן יעדער קאַפּ און אַגענט אין עאַרשאָט. אלע האבן זיך אויפגעהויבן אויף די פיס, זיך אנטקעגנגעשטעלט מיט די שפייענדיקע וואפן און געמאכט די לעצטע אויסוואל פון זייער לעבן.
  
  דאַהל האָט עס אָנגעהויבן. - אטאקע!
  
  
  קאַפּיטל דריי און פערציק
  
  
  דרייק איז געלאפן אין צענטער פון זיין פריינט, פּונקט ווו ער געוואלט צו זיין, רייזינג זיין ביקס און פייערד שווער. בולאַץ זענען פייערד פון יעדער פליסנדיק קאַנאָן מיט צוויי טויזנט פינף הונדערט פֿיס פּער סעקונדע, קייפל יקספּלאָוזשאַנז עקאָוינג אַריבער די סטאַקס. פֿענצטער האָבן צעבראָכן איבער דער פּראָם.
  
  אין אַ ביסל סעקונדעס, זיי שנייַדן די ריס אין האַלב, קאַנטיניוינג צו דרייען ינטענסיוולי. דער SAW באַניצער האט גלייך געביטן די סעטטינגס, שאַקט דורך די ראָצכישקייט פון די באַפאַלן. נישט אז ער האט אויפגעהערט שיסן; זיינע בולאַץ האָבן געצויגן אַ שטעג אויף די סטאַקס און געגאנגען אויס צו ים ווי ער גאַנץ עפשער סטאַגערד צוריק. דרייק האט אויפגעהויבן דעם פארנעם צו זיינע אויגן, ארויפגעלייגט זיין פינגער אויפן צינגל, און ארויסגעוויזן די שטריכן פון דעם מאן וואס האלט דעם זעג.
  
  "עס איז אַן אַלאַגאַטאָר," האָט היידן געזאָגט איבער דער קאָמיסיע. - פארפעלט נישט.
  
  סאו האט זיך אומגעדרײט, צוריק צו זיי, נאך שפײענדיק בלײ. דרייק האט זיך פארגעשטעלט אז די קעג זאל יעצט זיין אזוי הייס, אז עס גייט זיך צעשמעלצן, אבער נישט גענוג שנעל. דער קויל האָט געטראָפן דעם פאליציי אין דעם קויל-פּראָפעס וועסטל, און דערנאָך האָט דער צווייטער צעבראָכן דעם אַנדערן דעם אָרעם. אי ן דע ם מאמענ ט זײנע ן זײער ע הערצע ר געװע ן גרײ ט ארויסצושפרינג ן פו ן ד י קאסטן , אבע ר ז ײ האב ן ניש ט אפגעשטעל ט ד י אטאקע , אדע ר פארמינערט . דער אונטערשטע רוקן פון דער פערי איז אראפגעפאלן, צעבראכן, דער אפענער רוקן איז געװען אזוי פערפערט, אז עס האט אויסגעזען װי א קעז־רײב. דער אַלאַגייטער האט שווער געשװאויגן דעם סאו, פרובירט פארמאכן די מצב. קויל ן האב ן דורכגעפיר ט דע ם פלא ץ איבע ר זײער ע קעפ .
  
  דער שטומף קלאַנג פֿון דער פּראָם מאָטאָר האָט זיך פֿאַרוואַנדלט אין אַ פּאַמעלעכן ברום, און דאָס האָט אַלץ געביטן. דער אַלאַגייטער איז אַרויפֿגעשפּרונגען אויף ברעט, ווײַטער צו פֿײַער פֿײַער. דאס וואסער האט אנגעהויבען זיך צורייסן פון הינטן, און די שיף האט זיך געריסן פאראויס. דרייק האט געזען אז זיי זענען נאך צוואנציג פוס פון הינטן, געזען אז זי דרייט זיך לינקס און סיידווייז, און האט געוואוסט אז זיי וועלן קיינמאל נישט קומען אין צייט.
  
  א געשרײ , װע ן ע ר אי ז געפאלן , הא ט ע ר זי ך אומגעבראכ ט אוי ף זײ ן זײט , זי ך צוגעשטעל ט אויפ ן הויב . דאהל איז געפאלן נעבן אים. היידען האט זיך געוואלד, דאס אלעס האט נאך שווערער געמאכט דעם אליגאַטאָר'ס ציל, אבער דער מאן האט זיך נישט אויסגעלערנט. מען האָט געזען זײַן געשטאַלט זיך צוריקציען, זיך געגאַנגען טיפֿער אין דער פּראָם.
  
  דרייק האט סיגנאלירט צו היידן און היידן האט גערופן העליקאפטערס.
  
  ד י שװארצ ע פײגלע ך האב ן זי ך צוגעלאפ ן צ ו דע ר סליפװע , זי ך אראפגעפאל ן או ן זי ך געשװעב ט 3 פוס ס פו ן דע ר ערד , װע ן ד י מאנשאפט ן פו ן ד י ספייר ן זײנע ן געקומע ן א באָרד . ווי די פאליציי און אגענטן האבן געשאסן א נייעם בונד וואס וועט קיינמאל נישט צעברעכן, האבן זיי צוריק געברענגט ווי בעסטער זיי האבן געקענט, און די העליקאפטערס האבן זיך כמעט געכאפט אין די לופט. די פליגערס האבן געשטופט די מאשינען ביזן שיעור, נאכגעיאגט די זידנדיקע פערי און באלד איבערן קאפ. דאָס איז געווען אַ ראיה, וואָס דרייק האָט זיך קיינמאל ניט געקענט פארשטעלן: די פֿייגל כאַנגגנדיק ווי טויטלעכע שוואַרצע ראַפּטערז אין די ניו־יאָרקער הימלען, די באַרימטע הימל־ליניע ווי אַ באַקדראַפּ, גרייטן זיך פֿאַר דער סטאַטן איילענד פּראָם.
  
  "שלאָגן זיי שווער," האט היידן געזאגט אין די העליקאָפּטער ראַדיאָ. "און שנעל".
  
  אראפנידערנדי ק האב ן זי ך צווי י העליקאפטער ן צוגעלאפ ן צו ם הינטער ן פו ן דע ר פראם . כמע ט גלײ ך הא ט דע ר אומרואיק ע אליגאט ר ארוי ס דע ר קאפ א פו ן דע ר זײטיקע ר פענצטע ר או ן געשאס ן א ברוגזדיק ע װאלן . זיין דריטע קייַלעכיק קראַשט אין די ויסווייניקסט הויט פון די העליקאָפּטערס, פּאַנטשינג דורך טיילן און באַונסינג אַוועק אנדערע. העליקאָפּטערס זענען געפאלן פון הימל ווי שטיין. דאהל האט אויפגעבראכן די טיר און צוריקגעבראכט פייער, די קוילן זענען פארביי האפענונגסלאזע דורכגעגאנגען.
  
  "שייסן ווי ער איז פאַקינג," דרייק גראַמבאַלד. "קיינמאָל שלאָגן די רעכט ציל."
  
  "צוריק אַוועק". דאַל פארשטאפט טריינג צו שלאָגן די אַלאַגאַטאָר און ברייסט זיך פֿאַר וואָס איז געווען צו קומען.
  
  דריי סעקונדעס שפּעטער עס געטראפן, נאָר עס איז נישט אַ שלאָגן, נאָר אַ פּלוצעמדיק האַלטן. דער ערשטער העליקאפטער האט כעוויווירט איבערן אויבערשטן דעק פון דער פערי, בשעת דער צווייטער האט געשוויגן קיין פארט, די איבעריגע פון די SPIR קאָמאַנדע זענען געווען אויף ברעט. ז ײ זײנע ן גיך א אװעקגעפארן , שיך־קלאפ ט אויפ ן דע ק או ן זי ך צונויפגעקליב ן אי ן גרופעס . די העליקאָפּטערס זענען דעמאָלט אויפגעשטאנען צו פאַרבינדן זייער ברידער אין די לופט, די טראַקינג פּראָם.
  
  היידן האָט זיך געפֿונען פּנים צו פּנים מיט די מאַנשאַפֿט פֿאַר אַ ביסל סעקונדעס. "מיר וויסן ווו ער איז. מאָטאָר צימער. לאָמיר דאָס גלײַך פֿאַרענדיקן".
  
  זיי געלאפן, אַדרענאַלאַן פּאַמפּינג ווייַטער פון מאָס, און דאַן Alligator משמעות געביטן טאַקטיק אויף די דעק אונטן.
  
  דער רפּג האָט זיך געפײַפט אין דער לופטן, זיך צונויפגעטראָפן מיטן העליקאָפּטער און אויפגעריסן. דאס פויגל האט פארלוירן קאנטראל, מעטאל איז געפלויגן אין אלע ריכטונגען, פייער האט אריינגעכאפט די שווארצע כאל, און זי איז אראפגעפאלן אויסגעמאטערט אויפן אויבערשטן דעק פון דער פערי.
  
  צו דער באַפֿעל "לויפן SPEAR".
  
  
  קאַפּיטל פיר און פערציק
  
  
  דרייק האט געהערט א טויש אין דעם קלאנג פונעם העליקאפטער מאטאר און האט געוואוסט אן טשעקן אז דער אויטא שפירט צו זיי. אויב דאָס איז נישט גענוג, דעמאָלט דער לענגטאַנינג באַפאַלעריש שאָטן וואָס פאַרשפּרייטן איבער די דעק איז געווען רעכט אויף ציל.
  
  לויפן אָדער שטאַרבן.
  
  ער האט א קלאפ געטאן די פלײצע אין דער דרויסנדיקער טיר, אראפגעריסן דעם גאנצן ראם פון די הענגלעך און ארײנגעפאלן אין דער װײטער. קערפערס האבן זיך צוגעלאפן נאך אים, זיך ארומגערינגלט, זיך אויסגעשטרעקט, געקריכן און געשטופט. דער העליקאפטער האט שווער געלאנדעט, די ראטארן האבן זיך אפגעשניטן, און דער מעטאלער כאל האט זיך צעשלאגן. אַלץ פון שאַרדז צו אָרעם-לענג שפּיז סלייסט דורך די לופט, סלייסינג עס באַזונדער. די פּראָם האָט געקלאַפּט און געקרעכצט, דאָס װאַסער האָט געפּױמט לינקס און רעכטס.
  
  די פייער-באבל האט געשאסן צו די אנדערע העליקאפטערס, וועלכע האבן גלייך גענומען אויסדרייען אקציע, א ריין מזל האט זיי פארהיטן פון צוזאמשטויסן. שטראמען פײער האבן געלעקט אויך דעם אויבערשטן דעק, און האבן פאראורזאכט נײע שריפות, פארשארקט די פארב און מעטאלן שטאק, צעשמעלצט די פארב. דער הויפּט ראָוטער בענט ווי עס שלאָגן די שטראַל צו דרייק ס רעכט, באַונסינג צו די שטאָק מיט אַלע מאָמענטום פּלוצלינג סטאַפּט. אנדערע פליענדיקע שעלז האָבן צעבראָכן פענצטער און דורכגעדרונגען דעם ראַם, איין שרעקלעכער שפּיגל איז דורכגעגאַנגען גלײַך אין דער זייט פונעם שיפל און איז אַרויס אין ים. דרייק האט געפילט דעם ריר פון די פלאמען ווען די היץ האט זיך געוואשן איבער אים, האט געקוקט איבער זיין אקסעלע און געזען ווי די גאנצע מאַנשאַפֿט ליגט פּראָנע, אפילו סמיט ליגט אויף שפּיץ פון לאָראַן. די יקספּלאָוזשאַן איז דורכגעגאנגען און זיי געקוקט בייַ די מרידה, און דעמאָלט דער אַלאַגאַטאָר פארטריבן זאכן צו די מדרגה פון גאַנץ מעשוגאַס.
  
  מעשוגאַס.
  
  דער ווייַטער רפּג איז דורכגעגאנגען דורך די שיפל זיך, פליענדיק אויס פון די ראַקעט לאָנטשער און שאַטערד די דעקס אין מיטן פלי. די יקספּלאָוזשאַן ראַמבאַלד ווי אַ שאָל דורכגעקאָכט די דעק, שיקט מער בלאַסץ פון פייַער און טויטלעך דעבריס אין זייער ריכטונג. דרייק האט געקרימט ווי די שטיקלעך האבן דורכגעשטעקט זיין קאפ און אקסעלע, באפרייט אז דער ווייטאג האט אים געוויזן אז ער לעבט נאך. גענומען אַ מאָמענט צו כאַפּן זיין אָטעם, ער טשעק אויס די נייַ סוויווע פאָרויס.
  
  אין דעק איז געווען א פארשפארטע לעכער. אומעטום זענען געלעגן הויפנס האלץ. רויך און פֿײַער האָבן געשטראָמט איבערן אַמאָל פֿאַרמאַכט מיטן אויבערשטן דעק.
  
  "דער וועג איז קלאָר," האָט ער געזאָגט.
  
  - נאר פאר דיר! לאָראַן כּמעט סקרימד.
  
  ― דאַן בלײַבט ― האָט קנזי געשפּילט און זיך געצויגן אין דאַהל'ס אַקסל. ― ביסטו גוט, טאָרסט?
  
  ― יאָ, יאָ, איך בין גוט. לאז מיך גיין".
  
  דרייק איז געגאנגען מיט האלב שטארקייט, פארזיכטיקער ווי ער האט זיך געקענט געדענקן אין זיין גאנצען לעבן. ד י גרופ ע הינטע ר אי ם הא ט זי ך צוזאמענגעקליב ן , װײסנדי ק גענוי , װא ו ע ר פארט . אי ן לעצט ן מאמענט , װ י ע ר הא ט זי ך דערװארט , הא ט דא ל זי ך באװיזן , גלײ ך בײ ם פלײצעס .
  
  "מיר טאָן דאָס, באַדי?"
  
  "מיר זענען פאַרשילטן רעכט."
  
  און זײ זײַנען אַראָפּגעשפּרונגען דורך דעם נײַעם לאָך, די פֿיס ערשט, אױגן זוכן פֿײַנט. ז ײ האב ן זי ך שטאר ק ארײנגעקלאפ ט אי ן דע ר אונטערשטע ר דעק , זי ך אומגעקער ט או ן זי ך אויפגעהויב ן מי ט זײער ע ביקסן .
  
  "ריין!" דרייק האט געשריגן.
  
  שיך האבן זיך געקלאפט אין דעם הארטן דעק הינטער זיי.
  
  קנזי איז אנגעקומען לעצטן, און דרייק האט ערשט געזען אז זי האט אראפגענומען איר שווערע אינעווייניקסטע רעקל און צווייטנס אז זי האט עס ארומגעוויקלט ארום דעם באזע פון די דריי-פוס צעפליטערטע טייל פונעם העליקאפטער פראפּעלער. איר פּנים איז געווען אַ שמעקנדיק, ווען זי האָט זיך אויסגעדרייט צו דער שוועדישער.
  
  "איצט," האָט זי געזאָגט, "איך האָב מיינע געווער."
  
  - זאלן אונדז העלפן די געטער.
  
  ז ײ האב ן זי ך ארײנגעבראכ ן אי ן דע ר שיף , װ י אײנע ר הא ט גענומע ן דע ם קאמ ף מי ט ראמס ע או ן גאטאר . די פערי האט אויפגעהויבן שנעלקייט מיט יעדן מאמענט וואס איז פארביי. ליבערטי אינזל אויך געוואקסן, לומינג מער און מער אויף די האָריזאָנט.
  
  ― פֿאַרשטײט נישט דער מטורף, אַז ער װעט ניט קומען צו דער סטאַטוע? קינימאקא האט שװער געאטעמט.
  
  - זאג דאס נישט - האט היידען צוריק געפלאצט. - זאג עס נישט.
  
  "אָ יאָ, איך פֿאַרשטיין."
  
  "זיי וועלן נישט זינקען די פּראָם," דאַהל פאַרזיכערט זיי. "די בוכטע איז נישט גענוג טיף צו שלינגען ... נו, איר וויסן וואָס."
  
  אויף דער ווייַטער דעק אַראָפּ, זיי לעסאָף געפונען זייער רויב. דער אליגאטאר האט באהיט די טיר בשעת ראמסעס האט געפארן די פערי. אין דעם גייסט פון זיין שוין קלאָר ליבשאַפט צו מעשוגאַס, דער באָממאַקער ארויס אַ RPG וואָס ער צוגעגרייט פֿאַר פּונקט אַזאַ אַ מאָמענט. דרייק האָט נישט געקענט אויסהערן צו גיסן און שרייען אז אלע זאלן זיך פארדעקן, און דערנאָך האָט דער מיסאַל זיך אויסגעשטרעקט מיטן קאָפּ-הייך אַראָפּ אין צענטער פון דער פּראָם, איבערלאָזנדיק אַ רויך, צעשפּרייט דורך דעם מאנישן געלעכטער פון דער אַלליגאַטאָר.
  
  "צי איר ווי אַזוי? האסט עס געכאפט? מיר שטארבן שוין!"
  
  דרייק האט זיך אויפגעהויבן צו טרעפן דעם אליגאטאר כמעט העכער אים, לויפענדיג נאך דעם ראקעט, טראגט מיט זיך איר ראקעט לאנצטער. די ראקעט אליין איז געפלויגן דורך די פערי און איז ארויס פון הינטן, אויפרייסן אין דער לופט. דער אַלאַגייטער האט געשוועבט דעם ראקעט לאנצטער אויפן קאפ פון דרייק.
  
  דער יאָרקשירמאַן האָט זיך געכאַפּט, ווען ראַמעססעס האָט זיך ענדלעך אויסגעדרייט, זיין האַנט איז געלעגן אומגליקלעך אויפן סטירינג ראָד.
  
  - דו ביסט שוין שפעט - האט ער געזאגט.
  
  דרייק האט געשטאכן דעם אליגאטאר אין מאגן, אבער ער האט זיך צוריקגעכאפט, נאך אלץ אנגעצונדן זיין פארנעם וואפן. פראַנגקלי, עס דילייד די מאַנשאַפֿט פֿאַר אַן עקסטרע מאָמענט. קײנער האָט נישט געװאָלט שלאָגן זיך פֿון אַזאַ פֿלײדיקן שטעקן, אָבער עס איז געװען אַ סך אָרט אין דער פּראָם, װאָס האָט געגעבן דאַהל און די אַנדערע מער מאַנוװעראַביליטי. דער אַלאַגייטער האָט זיך געכאַפּט און זיך אומגעקערט, דערנאָך איז ער געלאָפֿן גלײַך צו ראַמסעס, דעם טעראָריסטישן פּרינץ, וועלכער האָט איצט געטראָגן אַ האַלב־אָטאַמאַטיק פּיסטויל. דרייק באמערקט אַ באַקפּאַק סטראַפּט צו די אַלאַגייטער ס צוריק.
  
  "איר פאַרהאַלטן נאָר די באַשערט," האָט ראַמסעס געזאָגט.
  
  שפּריצן די אינעווייניק פון די פּאַרע מיט איין האַנט, ער טשיינדזשד לויף אַ ביסל מיט די אנדערע, אַימעד צו ליבערטי אינזל.
  
  "האָב איר אלץ באַזאָרגט וועגן ווי צו לעבן?" דרייק האט געזאגט פון הינטער די טאָמבאַנק. "באַזאַר? שלאָס? אַ פּראָטים אַנטלויפן פּלאַן? וואָס איז דאָס אַלץ געווען?
  
  "אַה, דער באַזאַר איז געווען נאָר אַ - ווי זאָל איך שטעלן עס - טייקאַווייַ פאַרקויף? באַפרייונג פון אַלע מיין וועלטלעך סכוירע. שלאָס - געזעגענונג און מיטל דער סוף. דו האסט מיך דאך פארטריבן גלייך קיין ניו יארק. און דער אַנטלויפן פּלאַן - יאָ, אַ ביסל קאָמפּליצירט, איך מודה עס. אבער צי איר זען איצט? דו ביזט שוין שפעט. דער זייגער טיקעט".
  
  דרייק האט נישט געוואוסט פּונקט וואָס ראַמסעס מענט, אָבער די ימפּלאַקיישאַן איז געווען קלאָר. ארויסקומענדי ק פו ן באהעלטעניש , הא ט ע ר געשלאג ן קויל ן אוי ף דע ר רעדערהויז או ן ז ײ געלאפן , זײ ן מאנשאפט , אי ז געװע ן נאענט . ניט מער גערעדט; עס איז געווען זיין סוף שפּיל. ראמסעס האט זיך צוריקגעכאפט, בלוט האט געגאסן פון זײן פלײצע. דער אַלאַגייטער האט געשריגן ווען די קוילן זענען אריין אין זיין קערפער. די גלאז האט באדעקט ביידע טעראריסטן מיט געגאפטן שפרייז.
  
  דרייק האָט זיך צעבראָכן דורך דער טיר און דערנאָך זיך אויסגעגליטשט, זיך אָפּגעשפּרונגען פון די ראַם און שווער ברייקינג, געשאָלטן זיין גליק. דאהל איז איבער אים געשפרונגען, קנזי איז געװען נעבן אים. ד י צװ ײ זײנע ן ארײ ן אי ן רעדע ר הויז , או ן אויפגעהויב ן זײער ע געװע ר צ ו הרגענען . ראמסעס האט זיי באגעגנט מיט דער גאנצער קראפט פון א זיבן פוסקער, מוסקולער משוגענער, שמייכלענדיג ווי א ווילדער הונט; ער האט זיך ארײנגעריסן און געפרואװט זײ ארום צעװארפן.
  
  דאל האט ניט דערלאָזן קיין פון דעם, אַנטקעגנשטעלנ זיך ברוט קראַפט און גענומען אַלע די קלאַפּ. קנזי האט געטאנצט ארום זײ בײדע, געשלאגן אויף ראמסעס׳ פןן װי א געפערלעכער װאלף. דער ראדיקאלער פרינץ האט געשלאגן דעם שוועדן. דער אַקסל באַרג האָט דאַהל געציטערט. אומגלויבלעך שטאַרקע הענט האָבן אָנגעכאַפּט דעם שוועדן בײַם האַלדז און אָנגעהויבן קוועטשן. דערהויבנדיק די הענט, האָט דאַהל אָפּגעלאָזט דאָס כאַפּ אויף האַלב און דאַן אַלײן גענומען אײנעם; בײד ע האב ן זי ך געשװינדל ט או ן אײנגעקװעט ט אי ן דע ר צװײטע ר בי ז איינע ר פו ן ז ײ הא ט ני ט געקענ ט אטעמען . ראמסעס האט דאהל זיך אומגעדרײט און אים צוריק ארײנגעקלאפט אין דער װאנט, אבער דער אײנציקער רעאקציע פון דעם שװעד איז געװען א ברײטן שמייכל.
  
  קנזי איז ארויפגעשפרונגען אין דער לופטן, אויפגעהויבן איר עלנבויגן, וואס זי האט אראפגעברענגט מיט ענגשאפט, גלייך אויף ראמסעס' בלוטנדיקע קויל וואונד. קיינמאל נישט ערווארטעט אז איין זעץ זאל ענדיגן אזא קאמף, האט זי דעמאלט געשטאכן דעם מאן אין האלדז, אפילו ווען ער האט געשריגן, און זיינע אויגן האבן זיך אויסגעבויגן.
  
  דעמאל ט הא ט ראמסעס , זי ך צעװאקםן , פארדעק ט מי ט בלוט , זי ך אװעקגעצויג ן , ע ר הא ט געבראכ ט . דאהל האט אים ארויסגעלאזט, דערזען דעם סוף. די אויגן פון דעם טעראָריסט זענען געווען פאַרפעסטיקט אויף די שוועדישע, און קיין סימנים פון מפלה זענען אין זיי נישט געווען.
  
  "איך וועל נעמען דעם מאָמענט ווי אַ מאָמענט פון נצחון," ער קראָוקט. "און ברעכן די האַרץ פון קאַפּיטאַליזאַם."
  
  ער האט אויסגעשטרעקט די האנט װי ער װאלט געװאלט אנרירן דעם אליגאטאר.
  
  דאהל האט צוריק געשאסן. דער קויל האט געטראפען ראמסעס אין מאגן, אים צוריקגעקלאפט.
  
  דער אַלאַגייטער איז געשפרונגען און געפאלן אויף ראמסעס.
  
  דער טעראָריסט פּרינץ האָט געראטן צו כאַפּן דעם באַקפּאַק וואָס איז געווען סטראַפּט אויף די צוריק פון די פאַללינג אַלאַגייטער, זיין אויסגעשטרעקט האַנט כאַפּאַנד די יקספּאָוזד בלוי דראָט ווי זיי ביידע קאַלאַפּסט.
  
  קענזי האט זיך צוגעלונגען פאראויס, געצילט אויף דער האנט, וואס האלט דעם דראט מיט דעם איינציקן וואפן, וואס זי האט געהאט ביי דער האנט, דאס בעסטע וואפן, וואס זי האט געהאט, א גרויםע קאטאנע. איר בלייד האט זיך שנעל געשניטן, אפגעשניטן ראמסעס'ס ארעם ביי דער אקסעלע, גורם אז דער טעראריסט האט אויסגעזען גאר איבערראשט.
  
  די האנט האט געקלאפט אין דער דיל אין דער זעלבער צייט מיט דעם אליגאַטאָר, אבער די פינגער האבן נאך אנגעכאפט דעם יעצט אפענעם עק פונעם בלויען דראט.
  
  - פראםט־פרײם - האט ראמסעס זיך געהאסט. "איר האָט רעכט צו באַפאַלן מיר אַזוי. דער זייגער האט נישט געקלאפט. אָבער ..." ער איז געווען אין ספּאַזמע, בלוט פלאָוינג ראַפּאַדלי פון זיין מאָגן, אָרעם און לינקס אַקסל.
  
  "דאס ... איז געשעעניש ... איצט."
  
  
  קאַפּיטל פינף און פערציק
  
  
  דרייק איז קראָלד איבער די שטאָק, ראָולינג די אַלאַגייטער אויף זיין מאָגן ווי דער מעשוגענער טשאַקאַלד אין די בלוטיד דעק. דאהל איז געפאלן נעבן אים, װײטיק, גרויל און פארװערונג פארשריבן איבער זײן געזיכט. די רימען איז געווען בוקקאַלד, אָבער דרייק האָט עס אָפּגעטאָן אין אַ רעגע, און דאַן באפרייט די מעטאַל פאַל פון די פּראָסט מאַטעריאַל.
  
  א קאַונטדאַון טייַמער איז געשטאנען אין פראָנט פון זיי, זייַן פלאַשינג רויט נומערן ווי אַמאַנאַס און טעראַפייינג ווי די בלוט וואָס ספּלאַטערד איבער די שטאָק אונטער זייער ניז.
  
  - פערציק מינוט - האט היידען ערשט גערעדט, איהר שטימע האט זיך פארשטומט. "דו זאלסט נישט שפּילן מיט אים, דרייק. דיסאַרם אַז זאַך רעכט איצט."
  
  דרייק האט שוין אויסגעדרייט די באָמבע, פּונקט ווי לעצטע מאָל. קינימאקא האט אים דערלאנגט אן אפענעם ניצלעכן מעסער, װאם ער האט אפגענומען, זיך פארזיכטיק באװעגנדיק, פארזיכטיק פאר די סאך בובישע טראפנס, װאם א באמבאםמאכער װי גאטאר זאל האבן אין באװעגונג. ווען ער האט אראפגענומען דעם מיטל פון דעם משוגענער טעראריסט, האט ער א קוק געטאן אויף אלישיא.
  
  ― נישט קײן װאָרט ― האָט זי געזאָגט, כאַפּנדיק דעם מאַן אונטער די אָרעם און שלעפּט אים אַװעק. אויף אזא מערדער וואלט נישט געווען קיין רחמנות.
  
  מיט א פעסטער האנט האט ער אראפגענומען דעם פראנטן טאפל פון דער באמבע. צוגעבונדענע בלויע דראטן זענען צוגעטשעפעט געווארן צו אים, אויסגעשטרעקט אומבאקוועם.
  
  "דאָס איז נישט אַ פאַקינג רער באָמבע," דאַהל שושקעט. "גיב אכטונג".
  
  דרייק האט זיך אפגעשטעלט צו קוקן אויף זיין פריינד. "צי איר ווילן צו טאָן דאָס?"
  
  "און זיין פאַראַנטוואָרטלעך פֿאַר לאָנטשינג עס? נישט עכט. ניין."
  
  דרייק האָט געביסן זיין נידעריקער ליפּ, גאָר אַווער פון אַלע די ינוואַלווד סיבות. די פלאַשינג קאָונטדאָוון איז געווען אַ קעסיידערדיק דערמאָנונג פון ווי קליין צייט זיי האָבן לינקס.
  
  היידן האט גערופן מור. קינימאקא האט ארײנגערופן די סאפערס. עמעצער אַנדערש גערופן NEST. ווען דרייק האט אַ קוק אויף די מיטל, יעדער אַספּעקט איז געווען באַטראַכט און אינפֿאָרמאַציע געשווינד פלאַדאַד אין.
  
  "צוציען די דראָט ווידער," דאַהל סאַגדזשעסטיד.
  
  "צו ריזיקאַליש."
  
  "איך בין געסינג אַז עס איז קיין באַוועגונג סענסער דאָס מאָל, אויב משפטן לויט די וועג די אַלאַגייטער געלאפן."
  
  "רעכט. און מיר קענען נישט רייוס דיין סלעדזשכאַמער געדאַנק."
  
  "קאַלאַפּסינג קרייַז?"
  
  "דערין ליגט דער פּראָבלעם. זיי האָבן שוין געניצט עפּעס נייַ - דורכפאַל-זיכער דראָט. און דאָס מאַמע איז פאַקטיש. אויב איך טרעט אין עס, עס קען אַרבעטן. "
  
  די אַלאַגייטער געמאכט אַנערטלי סאָונדס פון די ווייַטער צימער בשעת אַליסיאַ געארבעט. נישט לאַנג האָט זי אַרײַנגעשטעקט דעם קאָפּ דורך דער צעבראָכענער טיר. "ער זאגט אַז די באָמבע האט אַ טאַמפּער באַשטימען." זי האט צוגעשלעפט. "אָבער איך טראַכטן ער וואָלט האָבן געטאן דאָס."
  
  "עס איז קיין צייט," האָט דאַהל געזאָגט. "עס איז קיין צייט פֿאַר דעם, פאַרשילטן עס."
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויפן טײמער. זיי האבן שוין געהאט פארבליבן פינף און דרייסיק מינוט. ער האט זיך צוריק צוגעבויגן אויף די האנטן. "פאַרשילטן, מיר קענען נישט נעמען די ריזיקירן. ווי באַלד וועט די באָמבע סקוואַד קומען דאָ?
  
  "מאַקסימום פינף מינוט," האָט קינימאַקאַ געזאָגט, ווען די העליקאָפּטערס האָבן קראַשט אויף די דעקס פון דער פּראָם וואו נאָר זיי האָבן געקענט. אנדער ע האב ן זי ך א ביס ל העכער , װע ן ד י ראטעװע ר זײנע ן געשפרונגען . "אָבער וואָס אויב זיי קענען נישט דיסייבאַל עס?"
  
  "ווי וועגן וואַרפן עס אין די בוכטע?" לאָראַן סאַגדזשעסטיד.
  
  "גוט געדאַנק, אָבער צו קליין," האָט היידן שוין געפרעגט מאָר. "פאַרפּעסטיקט וואַסער וואָלט ווייקן די שטאָט."
  
  דרייק האט זיך געשאקלט אהין און צוריק, באטראכט די משוגעת, און דאן האט דאהל'ס אויג געכאפט. דער שוועדער האָט געהאַט דעם זעלבן געדאַנק, האָט ער געוואוסט. דורך זייער בליק, זיי קאַמיונאַקייטיד גלייַך און לייכט.
  
  מיר קענען טאָן עס. דאָס איז דער בלויז וועג.
  
  מי ר װאלט ן געװע ן בלינד . דער רעזולטאַט איז אומבאַקאַנט. אַמאָל סטאַרטעד, עס איז קיין גיין צוריק. מיר וואָלט גיין אויף אַ איין וועג יאַזדע.
  
  אַזוי וואָס די גענעם זענען איר ווארטן פֿאַר? קום אהער
  
  דרייק האָט רעאַגירט אויף דער אַרויסרופן אין דאַהל'ס אויגן און זיך אויסגעגליטשט. א טי ף אטעם , הא ט ע ר זי ך אנגעהויב ן דא ס ביקס , האנדל ט ד י ביקס ן או ן ארויסגעשלעפ ט א נוקלעאר ע באמבע . הײַדן האָט אַף אים געשטערט מיט צעשפּרײטע אױגן, אַ שפּיצל.
  
  "וואָס די גענעם טאָן איר?"
  
  "איר וויסן פּונקט וואָס מיר טאָן."
  
  "זיכער דיסטאַנסאַז קען נישט גלייַכן. פֿאַר דיר, איך מיינען."
  
  "דעמאָלט וועלן זיי נישט." דרייק האט זיך אנגעשפארט. "אָבער מיר אַלע וויסן אַז עס איז בלויז איין וועג צו ראַטעווען די שטאָט."
  
  דרייק האט אויפגעהויבן א נוקלעארע באמבע, און דאהל איז פאראויס. אַליסיאַ האָט אים אָפּגעשטעלט פֿאַר נאָך אַ טייַער מאָמענט.
  
  "זיסט איר אַוועק נאָך בלויז איין קוש? דו זאלסט נישט לאָזן דאָס זיין די שאָרטיסט שייכות פון מיין לעבן."
  
  "איך בין סאַפּרייזד אַז איר האָט נישט האָבן קירצער."
  
  "איך בין דיליבראַטלי אַראָפּרעכענען אַ באָכער וואָס איך געדאַנק איך לייקט, וואָס איך באַרען מיט, און דעמאָלט באָרד מיט נאָך וועגן אַכט מינוט."
  
  "אה גוט. זען איר אין אַ ביסל דעמאָלט."
  
  אלישע האט אים געהאלטן מיט די אויגן, האלטן דעם רעשט פון איר קערפער אין גאנצן שטיל. "קום צוריק שנעל".
  
  היידען האט זיך צעקוועטשט צווישן דרייק און דאהל, שנעל גערעדט, איבערגעגעבן אינפארמאציע פון מור, און האלטן אן אויג אויף די וואס קענען צושטעלן ערשט הילף.
  
  "זיי זאָגן אַז די באָמבע האט אַ פּיילאָוד פון פינף צו אַכט קילאָטאָנס. באטראכט זיין באַנד, וואָג, און די גיכקייַט אין וואָס עס וועט זינקען ... "זי פּאָוזד. "זיכערע טיפעניש איז טויזנט אכט הונדערט פיס..."
  
  דרייק האט געהאָלפֿן, אָבער כעדאַד אַרויף די ניראַסט טרעפּ צו די אויבערשטער דעק. "מיר דאַרפֿן די פאַסטאַסט העליקאָפּטער איר האָבן," ער דערציילט אַ אַפּראָוטשינג פּילאָט. "פאַרשילטן זיך. קיין קרעכצן. נאָר געבן אונדז די פאַרשילטן שליסלען. "
  
  "מיר זענען נישט-"
  
  היידען האט איבערגעריסן. "יא, אַכצן הונדערט פֿיס צו נוטראַלייז אַלע אַז ראַדיאַציע, לויט די דזשאַק באַפֿעל. גיהנום, דו דארפסט זיין אכציג מייל פון ברעג״.
  
  דרייק האט געפילט אז דער מעטאלען פאל פון דער באמבע האט זיך א ביסל דורכגעגליטשט דורכן שווייס וואס האט צוגעדעקט די פינגער. "אין דרײַסיק מינוט? דאס וועט נישט פּאַסירן. וואָס נאָך האָבן איר?"
  
  היידן האט בלײכט. "גאָרנישט, דרייק. זיי האָבן גאָרנישט."
  
  "איצט דער סלעדזשהאַמער הייבט צו קוקן גוט," דאַהל קאַמענטאַד.
  
  דרייק האט געזען אליסיע שנעל פארביי, כאפן צום אויבערשטן דעק און ארויסקוקן איבערן ים. װאָס האָט זי דאָרטן געזוכט?
  
  דער פּילאָט איז אַפּראָוטשט, אַ בלועטאָאָטה מיטל פלאַשינג אין די באַזע פון זיין העלם. "מיר האָבן די פאַסטאַסט פאַרשילטן העליקאָפּטער אין דער אַרמיי," ער דרילד. "גלאָק סופּערקאָבראַ. צוויי הונדערט מייל אַ שעה אויב איר שטופּן עס.
  
  דרייק האט זיך אויסגעדרייט צו היידן. "וועט עס אַרבעט?"
  
  "איך טראכט אז יא". ז י הא ט געמאכ ט עטלעכ ע אריטמעטיק ע חשבונות , אי ן קאפ . - ווארט, דאס קען נישט זיין.
  
  דרייק האט זיך צוגעכאפט צום נוק, די רויטע ציפערן האבן נאך געבלינקט, דאהל איז געווען ביי זיין זייט. "לאמיר!"
  
  - אכציק מייל - האט זי געזאגט בשעת זי איז געלאפן. "יא, איר קענען טאָן עס. אבער אַז וועט נאָר לאָזן איר ... דרייַ מינוט צו באַקומען די גענעם אויס פון דאָרט. איר וועט ניט אַנטלויפן די יקספּלאָוזשאַן זאָנע! "
  
  דרייק איז צוגעגאנגען צו די סופּער קאָבראַ אָן סלאָוינג אַראָפּ, גענומען אין די גליטשיק גרוי אַוטליינז, די טעראַץ, די דרייַיק קאַנאַנז, די מיסאַל ביי און די העלפירע לאַונטשערס.
  
  "גענוג," ער געזאגט.
  
  "דרייק," היידן האָט אים אָפּגעשטעלט. "אפילו אויב איר פאַלן אַ יאָדער באָמבע בעשאָלעם, די יקספּלאָוזשאַן וועט צעשטערן איר."
  
  "דערנאָך האַלטן וויסט אונדזער צייט," האט געזאגט דער יאָרקשירעמאַן. "סייַדן איר, אָדער מאָר, אָדער ווער עס יז אַנדערש אין דיין קאָפּ ווייסט אן אנדער וועג?"
  
  היידן האט צוגעהערט צו די דאַטן, עצה און סייכל וואָס מאָר קעסיידער רילייד. דרייק האט געקענט פילן ווי די פערי וואקסט אויף די אויפרייסנדיקע כוואליעס, קען זעהן די מאנהעטן הימל-ליין פון נאענט, קען אפילו ארויסשטעלן די מוראַשקעליכע האַוועניש פון מענטשן וואָס קומען שוין צוריק צו זייער לעבן. וואָרשיפּס, ספּידבאָוץ און העליקאָפּטערס זענען געווען אומעטום, פּיילייטיד דורך פילע וואס וואָלט געבן זייער לעבן צו ראַטעווען דעם טאָג.
  
  אבער עס אַלע געקומען אַראָפּ צו בלויז צוויי.
  
  דרייק און דאַהל זענען באָרדיד די סופּערקאָבראַ, באקומען אַ קראַך קורס אין קאָנטראָל פון די אַרויסגאַנג פּילאָט.
  
  - גוט גליק - האט ער געזאגט בײם אװעקגײן. "און גוט גליק".
  
  
  קאַפּיטל זעקס און פערציק
  
  
  דרייק האָט איבערגעגעבן דאַהל דעם נוק מיט אַ קליין שמייכל אויפן פּנים. "איך געדאַנק איר זאל וועלן צו טאָן דעם כּבֿוד, פּאָר."
  
  דער שוועדישער האט אויפגעהויבן די באמבע און ארויפגעקראכן אין הינטערן העליקאפטער. "איך בין נישט זיכער איך קענען צוטרוי איר צו פאָרן אין אַ גלייַך שורה."
  
  "ס׳איז נישט קיין אויטאָ. און איך גלייב טאַקע, אַז מיר האָבן שוין באַשטימט, אַז איך קען פֿאָרן בעסער פֿון דיר.
  
  "פארוואס איז דאָס? איך געדענק עס נישט אזוי".
  
  "איך בין ענגליש. איר זענט נישט אַזוי."
  
  "און וואָס פּונקט האט נאַציאָנאַליטעט צו טאָן מיט אים?" דאַהל האָט זיך אַרײַנגעלאָזט אין אַ שטול.
  
  "ייחוס," דרייק געזאגט. "סטואַרט. האַמילטאָן. גייעג. קנעפּל. הילל. און פיל מער. שוועדן איז געווען קלאָוסאַסט צו געווינען פאָרמולע איין ווען פינלאַנד גענומען ערשטער אָרט.
  
  דאהל האט געלאכט, זיך אנגעשפארט און אויסגעלײגט די שװארצע מעטאלען קאסע אויף די קני, פארמאכט די טיר. "דו זאלסט נישט רעדן אַזוי הויך, דרייק. די באָמבע קען זיין יקוויפּט מיט אַ 'ומזין' סענסער.
  
  - דעמאלט זײנען מיר שוין פארפאקט.
  
  ער האט אנגעצויגען דעם גיר־שטעקל, און אויפגעהויבן דעם העליקאפטער פון דער פערי, פארזיכערט אז דער הימל אויבן איז קלאר. זונשייַן פלערד הינטער אים און שפיגלט אַוועק די שטאָט 'ס מיליאַנז פון ריפלעקטיוו סערפאַסיז, געבן אים אַ ביסל דערמאָנונג פון וואָס זיי טאָן דאָס. פנימער פייסינג אים ריספּעקטפאַלי געקוקט אַראָפּ פון אונטן דעק, פילע פון זיי זיין פרענדז און משפּחה, טיממייץ. קנזי און מאַי זענען געשטאנען אַקסל צו אַקסל, זייער פנימער אויסדרוקן, אָבער עס איז געווען דער ישראל וואָס לעסאָף געמאכט אים שמייכלען.
  
  זי האט אנגעקלאפט אויף דער זײגער און געזאגט מיט די ליפען: מאך די זין ווייטער.
  
  אַליסיאַ איז ינ ערגעצ ניט צו זען, און ניט באָ. דרייק האט געשיקט דעם מיליטערישן העליקאפטער נידעריק איבער די כוואליעס אויף א דירעקטן לויף אריבער דעם אטלאנטיק. ד י װינט ן האב ן זי ך אריבערגעכאפ ט זײע ר װעג , או ן ד י זונ ־ שײכ ט הא ט זי ך געציטער ט אוי ף יעד ן רױלענדיק ן שטײן . האָריזאָנטן אויסגעשטרעקט אין אַלע אינסטרוקציעס, וואָלטן פון בלאַס בלוי הימל מיט די יירעס - האַקאָוועד-ינספּייערינג יקספּאַנסיז פון די סיז. די עפּאָס האָריזאָנט הינטער זיי פאַרשווונדן ווי די מינוט און סעקונדעס סלאָולי דערגאַנג נול.
  
  "פופצן מינוט," דאַהל געזאגט.
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויפן וועג־מאמעטער. "רעכט אויף פּלאַן."
  
  "וויפיל צייט וועלן מיר האָבן לינקס?"
  
  "דריי מינוט," דרייק האט אויפגעהויבן זיין האַנט. פּלוס אָדער מינוס.
  
  "ווי פילע מייל איז דאָס?"
  
  "צווױי הונדערט מייל אַ שעה? בערך זיבן. "
  
  דאהל האט אנגעטאן א האפענונגען פנים. "נישט שלעכט".
  
  "אין אַ גאנץ וועלט," דרייק שראַגד. "ניט ינקלודז קער מאַנוווערז, אַקסעלעריישאַן, הייַפיש באַפאַלן. וואָס פֿאַר די גענעם אַנדערש זיי וואַרפן אויף אונדז דאָרט אין.
  
  "האָט די זאַך אַ ינפלייטאַבאַל?" דאהל האט זיך ארומגעקוקט, די פינגער האבן שטארק אנגעכאפט די נוקלעארע באמבע.
  
  "אויב עס כאַפּאַנז, איך טאָן ניט וויסן ווו." דרייק האט א קוק געטאן אויף זײן זײגער.
  
  צוועלף מינוט איידער די יקספּלאָוזשאַן.
  
  "זייט גרייט".
  
  - שטענדיק אזוי.
  
  "איך געוועט אַז איר האָט נישט דערוואַרטן צו טאָן דאָס ווען איר וועקן זיך הייַנט."
  
  "וואס? פאַלן אַ יאָדער באָמבע אין די אַטלאַנטיק אקעאן צו ראַטעווען ניו יארק? אָדער גערעדט צו איר פּנים צו פּנים אין אַ מאַרינע קאָר העליקאָפּטער?
  
  - נו, ס׳איז בײדע.
  
  "דער ערשטער טייל איז מיר געקומען אין זינען."
  
  דרייק האט א שאקל געטאן מיטן קאפ, נישט געקענט באהאלטן זיין שמייכל. "אַוודאי עס געטראפן. דו ביסט טאָרסטן דאַהל, דער גרויסער העלד."
  
  דער שוועדישער לוסאַנד זיין גריפּ אויף די נוק פֿאַר בלויז אַ רגע צו שטעלן אַ האַנט אויף דרייק ס אַקסל. "און איר זענט דרייק, מאַט דרייק, די מערסט קאַרינג מענטש איך האָבן אלץ געקענט. עס טוט נישט ענין ווי שווער איר פּרובירן צו באַהאַלטן עס."
  
  "ביסט איר גרייט צו פאַלן די יאָדער באָמבע?"
  
  "דאָך עס איז, איר נאַר פון די צפון."
  
  דרייק געצווונגען דעם העליקאָפּטער צו ונטערטוקנ זיך, כעדינג שארף נאָז ערשטער אין די גרוי טייַער. דאהל האט אויפגעהויבן די הינטערשטע טיר, זיך ארומגעדרײט זיך צו קומען אין א בעסערער פאזיציע. א שטראם לופט האט דורכגעקערט די סופּערקאָבראַ. דרייק האט טייטאַנד זיין קאַפּ אויף די קאָנטראָל שטעקן און געדריקט אויף די פּעדאַלז, פאָרזעצן צו פאַלן ראַפּאַדלי. דאַהל האָט אריבערגעפירט די נוקלעאַרע באָמבע צום לעצטן מאָל. די כוואליעס האבן זיך געשלאגן און זיך צוזאמגעשטויסן און האבן צו זיי געשיקט אומגלידערלעכע שפּריצן, בליענדיק ווייסע פּינע דורכגעטריבן פון בריליאַנטע פינקלען פון זונשייַן. טייטנינג יעדער מוסקל, דרייק לעסאָף פּולד זיך שווער, פלאַטנינג זיין האַלאָ און אויסגעדרייט זיין קאָפּ צו היטן דאַל וואָרף די מעטאַל-קאַסעד וואָפן פון לעצט צעשטערונג אויס די טיר.
  
  עס איז אריינגעפאלן אין די כוואליעס, א שפינענדיגע באמבע וואס איז גרינג אריינגעקומען אין וואסער צוליב דער נידעריקער הייך אין וועלכע עס איז ארויסגעלאזט געווארן, נאך א זיכערער וועג צו פארזיכערן אז דער טאַמפּער-דערווייַז סענסער איז געבליבן נייטראַל. דרייק האָט זיי טייקעף ארויסגענומען פון די וועג, גליטשנדיק אַזוי נידעריק אויף די כוואליעס אַז זיי אָוווערוועלמד זיין סקידז, ווייסטינג קיין צייט צו קריכן און געבן דעם העליקאָפּטער ווייניקער פּלאַץ צו פאַלן אין פאַל פון אַ קראַך.
  
  דאהל האט א קוק געטאן אויף זײן אײגענעם זײגער.
  
  צוויי מינוט.
  
  - לייג אראפ דיין פוס.
  
  דרייק האט כמעט איבערגעחזרט אז ער איז טאקע נישט געפארן, נאר ער האט זיך אנשטאט פאָוקיסט אויף צו באַקומען דעם פויגל צו לויפן אזוי שנעל ווי ער קען, וויסנדיג אז דער שוועדער האט נאר אראפגענומען דעם דרוק. יעצט איז דאס אלעס אראפגעקומען צו סעקונדן - די צייט פאר א נוקלעארער אויפרייס, די מיילן וואס זיי זענען אראפגענומען געווארן פונעם ראדיוס פון דער אויפרייס, די געדויער פון זייער לעבן.
  
  "אַכצן סעקונדעס," דאַהל געזאגט.
  
  דרייק איז צוגעגרייט פֿאַר גענעם. "עס איז געווען פייַן, מאַטע."
  
  צען... ניין...
  
  - צו דיר באלד, יארקי.
  
  זעקס... פינף... פיר...
  
  "ניין, אויב איך זען דיין נאַריש -"
  
  נול.
  
  
  קאַפּיטל זיבן און פערציק
  
  
  דרייק און דאהל האבן גארנישט געזען פונעם ערשטן אונטערוואסער אויפרייס, אבער די ריזיגע וואנט וואסער וואס האט אויסגעבראכן פונעם ים הינטער זיי איז גענוג געווען צו מאכן זייער הארץ פלאטערן. אַ פליסיק שוועמל וואָלקן וואָס שיסט טויזנטער פוס אין דער לופט, בלאָשן אויס אַלץ אַנדערש, ראַשינג צו דער אַטמאָספער ווי אויב איר פּרובירן צו דערטרינקען די זון זיך. א קופל פון שפרייז איז אויפגעשטאנען, דער פאראויסער פון שאק-כוואליעס, א ספערישע וואלקנס, הויכע אויבערפלאך-כוואליעס, און א באזע-כוואליע, וואס וועט זיך אויפהייבן צו א הייך פון מער ווי פינף הונדערט מעטער.
  
  די בלאַסט כוואַליע קען נישט זיין סטאַפּט, עס איז געווען אַ מענטש-געמאכט קראַפט פון נאַטור, ענערגיע דיקאַמפּאָוזישאַן. עס האָט שלאָגן די הינטן פון די העליקאָפּטער ווי אַ האַמער קלאַפּ, געבן דרייק דעם רושם אַז ער איז געווען פּראַדיד דורך די האַנט פון אַ בייז ריז. כמע ט גלײ ך אי ז דע ר העליקאפטער , געטאכן , אויפגעשטאנע ן או ן דא ן זי ך אויסגעדרײ ט צ ו דע ר זײט . דרייק'ס קאפ האט געטראפען דעם מעטאל. דאל האט זיך אנגעכאפט װי א שמאטע ליאַלקע, װאם א בײזע הונט האט געווארפן.
  
  דער העליקאָפּטער האָט זיך געציטערט און זיך אויסגעקערט, עס איז אויפגעטרייסלט געוואָרן פון אַן אומענדלעכע אויפרייס, אַ דינאַמישע כוואַליע. ע ס הא ט זי ך נאכאמא ל או ן נאכאמא ל געשװינדל ט , זײנ ע פראפּעל ר האב ן זי ך פארלאםן , זײ ן קא ל הא ט זי ך געשװינדלט . הינטער אים האט זיך ווייטער געהויבן א ריזיקער וואסער-פארהאנג, געטריבן פון א טיטאנישער קראפט. דרייק האט געפרואווט זיין בעסטער צו בלייבן באַוווסטזיניק, אָפּזאָגן אַלע קאָנטראָל איבער זיין צוקונפט און נאָר טריינג צו האַלטן אויף, בלייבן וואך און גאַנץ.
  
  צייט האט אויפגעהערט צו ענין, און זיי קען שטופּן און שטויסן אין דעם בלאַסט, אָבער עס איז געווען ניט ביז עס סוועפּט פאַרביי און זיי זענען אויף זייַן כוואַליע אַז די אמת קאַנסאַקווענסאַז פון זייַן דעסטרוקטיווע מאַכט געווארן קלאָר.
  
  דער העליקאָפּטער, כּמעט קאַפּויער, איז ראַשט צו די אַטלאַנטיק.
  
  אויס פון קאָנטראָל, דרייק ברייסט זיך פֿאַר פּראַל, געוואוסט אַז אפילו אויב זיי סערווייווד די קראַך, זיי האָבן קיין לעבן פּליט, קיין לעבן דזשאַקיץ, קיין האָפענונג פון ראַטעווען. עפע ס ריטיינד גענוג וויסיקייַט צו האַלטן זיך מיט אַלע זיין מאַכט, ער וואָטשט זיי זינקען אין די אָקעאַן.
  
  
  קאַפּיטל אַכט און פערציק
  
  
  אַליסיאַ געזען דרייק מאַכן די קשר אין זיין קאָפּ וועגן דריי סעקונדעס נאָך איר. דאַל אויך. גויס זענען פּאַמעלעך, אָבער זי וואָלט קיינמאָל זאָגן. עס איז געווען פיל בעסער צו האַלטן עטלעכע זאכן אין רעזערוו. ווי די אנדערע האבן דאס אויסגעפונען, און היידען האט זיך געוואנדן צו מור און זיינע רעגירונגס-קאוניעס פאר עצה, האט אלישיע געהאט די גורלדיקע וויסן אז די געזעץ פון זיכערע דיסטאַנסעס וועט ברענגען זיי אלע צו שטארק ליידען פאר דער קומענדיגע האלב שעה. בשעת דרייק געארבעט צו באַקומען זיין הענט אויף די העליקאָפּטער, אַליסיאַ שיפטיד איר בליק און איר ופמערקזאַמקייט צו עפּעס אַנדערש.
  
  דער העליקאָפּטער וואָלט קראַך, זי געוואוסט אַז, אַזוי די קלאָר ווי דער טאָג ברירה צו גיינ אַף עס אַראָפּ מיט אן אנדער פויגל האט נישט מאַכן קיין זינען. אבער אויב זיין העליקאָפּטער איז געווען פליענדיק אין צוויי הונדערט מייל אַ שעה ...
  
  אַלישאַ האָט גענומען באָ באַזונדער, דערקלערט איר פּלאַן, און דעמאָלט געפונען אַ זעלנער וואָס באַקענענ זיי צו די יו. עס. קאָוסט גאַרד.
  
  "וואָס איז דיין פאַסטאַסט שיף?"
  
  ווען דרייק האָט זיך אוועקגעצויגן, איז אַלישאַ געווען אַראָפּ אונטערן דעק און איז געשפּרונגען אויף אַ כייסטאַלי קאָנווערטעד דעפענדער-קלאַס צושנייַדער, ריטשט ספּידז פון איבער אַכציק מייל אַ שעה. ווי איינער פון די שעפּסיש קאָמאַנדע עדות געזאגט, זיי געמאכט עטלעכע ענדערונגען וואָס קען אָדער קען נישט האָבן געוואקסן די גיכקייַט פון די שיפל צו איבער אַ הונדערט. ווען אַליסיאַ דערציילט זיי אין בלויז אַ ביסל קורץ ווערטער וואָס זי וויל צו טאָן, יעדער מענטש פאָרשטעלן ינסיסטאַד צו בלייַבן און העלפן.
  
  עטליכע מינוט שפעטער האט דער דעפענדער אוועקגעריסן, דורכשניידן די כוואליעס מיט איר שטרענגער כאל, פרובירט איבערצוברענגען דעם ריס צווישן די אומבארעכטיגע אויפרייס און די צייט פון זייער אנקומען.
  
  ווי אַליסיאַ דערציילט זיי: "מיר זענען רייסינג צו אַ יאָדער יקספּלאָוזשאַן, גייז. האלט זיך אויף דיינע פלוים״.
  
  און צי זיי פארשטאנען עס אָדער נישט, די מאַנשאַפֿט סקוויזד מאַקסימום גיכקייַט פון די שיפל. ריידינג די כוואליעס, טשאַלאַנדזשינג זיי, די דעפענדער-קלאַס שיפל האט אַלץ זי האט. אַליסיאַ, די נאַקאַלז ווייַס און איר פּנים ווייַס, כאַפּאַנד די פּאַרענטשע אין די שענק, וואַך דורך די פֿענצטער. די גפּס פּלאַננעד דעם העליקאָפּטער ס גאַנג דורך פּיקינג די סיגנאַל פון זיין טראַנספּאָנדער. די מאנשאפט פון דער שיף האט כסדר גערעכנט די צייט אונטערשייד, זאגנדיג אז זיי האבן פארמינערט דעם ריס ביז צוואנציג מינוט, דערנאך צו אכצן.
  
  זיבעצן .
  
  נאָך צו לאַנג. אַליסיאַ האָט אָנגעכאַפּט דעם פּאַרענטשע און האָט זיך צעמישט ווען בעאַ האָט זי אָנגעכאַפּט ביי דער אַקסל.
  
  "עס וועט אַרבעטן," ער האט געזאגט. "מיר וועלן ראַטעווען דעם טאָג."
  
  דער שיפל איז געפארן אזוי שנעל ווי עס האט געקענט, נאכגעיאגט דעם פארשנעלערענדיגן העליקאפטער, ביידע זענען מאדנע נאכגעגאנגען אן אנקומענדיגן אויפרייס וואס איז נאך נישט געטראפן געווארן. דער האָריזאָנט איז געווען אַן שטענדיק-טשאַנגינג שורה, קיינמאָל אַ גלייַך שורה. די קאָלעקטיוו האָט געשװיצט, געקעמפֿט און אַרױפֿגעפֿאַלן אין די טיפֿענישן פֿון זײער וויסן. די שיפל איז אריין אין אַנטשאַרטיד טעריטאָריע, די ענדזשאַנז אַזוי שטאַרק זיי געווען לעבעדיק.
  
  ווען דער קאַפּיטאַן האָט זיך אויסגעדרייט צו אַלישאַ, האָט זי שוין געזען אויפֿן האָריזאָנט אַ שפּיראַלנדיקן וואָלקן, נישט צו ווײַט, נאָר אַ סך ווײַטער פֿון דרייק און דאַהל'ס העליקאָפּטער. דער אַקסעלערייטינג דעפענדער האט אויסגעקערט איבער איין גרויס שפּריצן פון וואַסער, געזען די בלאַסט כוואַליע צוגאַנג, שלאָגן עס און צעבראכן דורך, טרייסלען יעדער ריגל וואָס געהאלטן זייַן סטרוקטור. אין דער ווײַטנס האָט זיך געקענט זען אַ ריזיקער רינג מיט ווײַסן וואַסער, דער מראה האָט אַפֿילו אַ רגע אַוועקגענומען דעם אָטעם פֿון אַלישאַ.
  
  אָבער בלויז פֿאַר אַ רגע.
  
  "מאַך," זי אָטעמען, איינגעזען אַז דרייק און דאַהל זענען איצט כּמעט זיכער צו קראַך אין פייַנדלעך וואסערן. "מאַך, מאַך, מאַך!"
  
  
  * * *
  
  
  עס האָט געדויערט נאָך דרייצן מינוט צו באַקומען צו דעם קראַך פּלאַץ. אַליסיאַ איז געווען גרייט, מיט אַ לעבנס-רעקל צוגעשריבן צו איר גוף און אן אנדער אין דער האַנט. בעאַ איז געווען ביי איר זייַט מיט מער ווי אַ האַלב טוץ קאָמאַנדע מיטגלידער, סקאַנינג די וואַסער מיט זיין אויגן. ד י ערשט ע שטיק ל ברו ך װא ם ז ײ האב ן געפונע ן אי ז געװע ן א שװעםנדיקע ר שטיק ל פו ן א פראפּעלער , דע ר צװײטע ר אי ז געװע ן א פולע ר גליטש . נאָך דעם האָבן זיך מער אָפט באַוויזן די טיילן, וואָס האָבן נישט זינקען, דורכגעגאַנגען אין אַ קנויל.
  
  אבער עס איז קיין דרייק אָדער דאַהל.
  
  אַליסיאַ האָט געקוקט אויף די כוואליעס, שטייענדיק אין דער ליכטיקער זון, אָבער לעבעדיק אין דעם פינצטערסטן גיהנום. אויב דער גורל האט באשלאסן אז די צוויי העלדן קענען ראטעווען ניו יארק און איבערלעבן די אויפרייס, נאר זיך פארלוירן אינעם אטלאנטישן ים, איז זי נישט געווען זיכער אז זי זאל דאס קענען באהאנדלען. מינוטן זענען דורכגעגאנגען. בראָך דריפטיד פאַרגאַנגענהייט. קײנער האָט נישט גערעדט קײן װאָרט אָדער זיך באַװעגט אַ אינטש. זיי וועלן בלייבן ביז די נאַכט אויב נייטיק.
  
  דער ראדיא האט כסדר געקראכט. היידן ס פרעגנדיק קול. דערנאָך מאָר און סמיט זענען אויף די אנדערע שורה. אפילו קענסי האט גערעדט. מאמענט ן זײנע ן דורכגעגאנגע ן אי ן פאמעלעכ ע באװעגונ ג פו ן דע ר טומל , פו ן װאקסנדיק ן טעראר . וואָס מער דאָס האָט געדויערט ...
  
  באָ איז אויפגעשטאנען אויף די שפּיץ טאָעס, באמערקט עפּעס קומען אַרויף די זייַט פון די כוואַליע. ער האָט דערויף אָנגעוויזן און אויסגעדריקט די שאלה. דעמאל ט הא ט ע ס אוי ך אליש ע דערזען , א מאדנע ר שװארצ ע מאסע , באװעג ט זי ך פאמעלעך .
  
  - אויב ס'איז די קראקען - האט זי אין עיקר געשושקעט, אפילו נישט פארשטאנען וואס זי זאגט. - איך גײ אהער.
  
  דער קאַפּיטאַן סטיערד די שיפל אין אַז ריכטונג, העלפּינג די פאָרעם צו פאָקוס. עס האט געדויערט עטליכע מינוט און האט זיך א ביסעלע געדריפט, אבער ווען אלישיע האט זיך געקליינט, האט זי געזען אז עס זענען צוויי קערפער צוזאמגעבונדן, כדי זיי נישט צו פארקלארן, און צוגעבונדן צו דעם נאך-שוועםנדיקן פּילאָט'ס זיצפּלאַץ. דער שלאַכט צווישן סטעפּינג אין די וואַסער און זינקען סימד צו דאַר צו די יענער, אַזוי אַליסיאַ ערדזשד די פּראָטעקטאָר צו ייַלן אַרויף.
  
  אוּן הָאט גִיפְרֶעגְט אֵיבֶער.
  
  שווימען מיט עקשנות, האָט זי זיך אַרײַנגעכאַפּט אין דער אָפּשפּרנדיקער מאַסע און זי געשאָקלט, פּרוּווט עס אויסצופֿאַלן. א פנים האט זיך אויסגעדרייט.
  
  "דאַל. ביסטו גוט? וואו איז דרייק?
  
  "האלט אויף די עקן פון מיין מאַנטל. אזוי ווי אלעמאל."
  
  װע ן דע ר שטראם ן הא ט זי ך געדרײט , דאהל , אי ן װאסער , הא ט זי ך דערזע ן א צװײט ן פני ם , אנגעלײג ט אויפ ן הינט ן פו ן דע ם צװײט ן רעקל .
  
  "נו, איר צוויי זענען פאַרשילטן באַקוועם צוזאַמען," אַליסיאַ שפּאָט פּראָטעסטעד. ― קײן װוּנדער, אַז איר האָט נישט גערופֿן הילף. זאלן מיר דיר געבן נאך צען מינוט אדער אזוי?"
  
  דרייקס ציטערנדיקע האנט איז אויפגעשטאנען פון וואסער. "ניט אַפֿילו אַליין. איך פילן ווי איך האָבן שלינגען האַלב פון די אָקעאַן פון בלוט."
  
  "און איך מיין אז מיר גייען זינקען," האט דאהל אטעם געאטעמט, מאמענטן פאר דעם פליאטס זיצפּלאַץ האט זיך צוריקגעצויגן און דער קאפ איז פארשוואונדן אונטערן וואסער.
  
  די קאָוסט גאַרד שיפל געקומען ווי נאָענט ווי עס דערד. - מיט זײ איז אלץ גוט ? קולות האבן געשריגן.
  
  אַליסיאַ האָט געוויפֿנט מיט דער האַנט. "אַלץ איז גוט מיט זיי. מזרעים נאַרן זיך נאָר. "
  
  דערנאָך דרייק אויך סליד אַראָפּ אין די וואַסער.
  
  "מממ," אַליסיאַ גלענצנדיק אויף אים. "אין פאַקט..."
  
  
  קאַפּיטל נייַן און פערציק
  
  
  דערנאָך האָט די וועלט זיך צוגעפּאַסט, שאַקט פֿון דעם גרויל פֿון דעם, וואָס איז געשען, אָבער, ליידער, האָט זיך אויך צוגעוווינט. ווי די פאראייניגטע שטאטן האט דעטאלירט צוריק אין די 1960ער יארן, איז עס געווען בלויז א ענין פון צייט ביז עפעס א טעראריסט האט דעטאנירט א נוקלעארע באמבע אין איינע פון די וועלט'ס גרעסטע שטעט. זיי אפילו דעוועלאָפּעד אַ דאָקומענט און אַן ענטפער צו אים - נאַשאַנאַל רעספּאָנסע סצענאַר נומער איין.
  
  אויב א מער פארוואונדעטע, פארוואונדעטע, קרעכצן און באקלאגנדיקע גרופע מענטשן וואלטן זיך צוזאמגעשטעלט צו דיסקוטירן די קאנסעקווענצן און פארגלייכן די פעלערן פון ניו יארק, וואלט עס קיינמאל נישט אנערקענט געווארן. אָבער, דעם קאָלעקטיוו, SPIR און עטלעכע אנדערע, זענען קאָנטאַקטעד דורך דעם פּרעזידענט, דער דירעקטאָר פון היימלאַנד זיכערהייט, און דער בירגער - מייַסטער פון ניו יארק.
  
  אַליסיאַ איז שטענדיק געגאנגען צו באַקלאָגנ זיך וועגן אים. "און אַלע איך טאַקע געוואלט איז געווען אַ רופן פון לאָראַנס."
  
  - פישבורן ? דרייק האט געפרעגט.
  
  "זיי נישט נאריש. דזשענניפער, דאָך. "
  
  "קען זי דיך גנבענען פון מיר?"
  
  אַליסיאַ ווינייד. - אין אײן אויגנבליק.
  
  "נו, עס איז שטענדיק פייַן צו וויסן אויף וואָס זייַט איר זענט."
  
  "אויב איר ווילט, איך קען שרייַבן אַ רשימה פון די שפּיץ קאַנטענדערז."
  
  דרייק האט א וואלף געטאן מיט זיין האנט, נאך פרובירט זיך צו ערהוילן פון דעם קוש וואס זיי האבן זיך געטיילט. עס איז געשען גלײַך נאָך אַ מאָמענט פֿון גרויסן דרוק, אַ יום־טובֿ, אָבער עס האָט אין אים אַרויסגערוקט עמאָציעס, אַלטע עמאָציעס, וואָס ער האָט געמיינט, אַז זיי זענען שוין לאַנג טויט. זינט אַלץ איז געווען רעכט איצט, עס זענען פילע אנדערע זאכן צו טראַכטן וועגן - מאַי און באָ זענען די הויפּט אָנעס.
  
  אבער נישט נאר פאר דיר האט דאס לעבן זיך געפאםט, האט ער געטראכט. כאָטש פילע דערוואַרט דעם, און ויסגעצייכנט שאַנסן מערסטנס געפאלן אויס בלויז אַמאָל. פעלנדיק זיי יוזשאַוואַלי מענט אַ לעבן פון באַדויערן, קיינמאָל וויסן. א מיסט געלעגנהייַט איז קיינמאָל אַ מיסט געלעגנהייַט.
  
  בעסער צו פּרובירן און פאַרלאָזן ווי קיינמאָל פּרובירן.
  
  אַליסיאַ איז געווען אַזוי קאָמפּליצירט ווי די זונ סיסטעם, אָבער אפילו זי איז געווען נאַוואַגאַבאַל. ע ר הא ט זי ך א מאמענט ל אפגעשטעלט , נא ך פיזי ש או ן גײסטיק , שװאך , פו ן דע ם גאנצ ן דאזיק ן טא ג או ן פאקטי ק ד י לעצט ע װאכן . אַרום אים זײַנען געזעסן זײַנע חבֿרים און גענוצט מיט אַ מאָלצײַט אין איינע פֿון די שענסטע איטאַליענישע רעסטאָראַנען אין ניו־יאָרק. דער אגענט מור האט פארדינט דעם גאנצן פלאץ אויפן חשבון פון היימלאנד, אלס א דאנק פאר דער מאנשאפט, און זיי פארשפארט אינעווייניג.
  
  "וועלכער כאַפּאַנז," ער האט געזאגט. "איך וויל נישט, אז איר זאלט זיך צואיילען דאס צו פארמיידן."
  
  דרייק האָט עס אַפּרישיייטיד.
  
  און די מאַנשאַפֿט אַפּרישיייטיד די גרויס עסנוואַרג, רילאַקסט אַטמאָספער און לאַנג ברעכן נאָך אַזוי פיל דרוק. די זיצן זענען געווען פּלאַש, די צימער איז געווען וואַרעם, דער שטעקן קוים קענטיק. דאַהל האָט געטראָגן אַ ווײַס העמד און שוואַרצע הויזן, כּמעט אומדערקענען פֿאַר דרייק, וועלכער איז געוואוינט געוואָרן צו זען אים אין קאַמבאַט־גאַנג. אבער דאן איז ער געווען ענליך אנגעטאן, ער האט ערבייט די הויזן מיט פארלאזליכע לעוויס דזשינס.
  
  "עס זעט נישט אויס ווי באָנד," האָט דאַהל באַמערקט.
  
  "איך בין נישט יעקב באָנד."
  
  "דערנאָך האַלטן אָוווערטינגקינג און טריינג צו זיין מער סאַפיסטאַקייטיד יעדער מאָל אַליסיאַ גייט דורך. זי ווייסט שוין, אַז דו ביסט נאָר אַ יאָרקשיר צווילינג...
  
  "איך טראַכטן עס איז צייַט פֿאַר איר צו גיין אויף וואַקאַציע, באַדי. אויב דו קענסט נישט באשליסן וואוהין צו גיין, וואלט איך אייך פרייליך פארבעטן קומענדיגע וואך". ער האט אויפגעהויבן די פויסט.
  
  "און דאָ ס מיין דאַנקען פֿאַר ראַטעווען דיין לעבן."
  
  "איך געדענק עס נישט. און אויב איך געדענק עס נישט, איז עס קיינמאל נישט געשען. "
  
  "זייער ענלעך צו ווען איר געוואקסן אַרויף."
  
  באָ און מיי זענען געזעסן איינער לעבן דעם אַנדערן, דער פראַנצויזיש האָט הנאה פון זיין מאָלצייט און גערעדט ווען מען רעדט צו אים; די יאַפּאַניש פרוי געקוקט אויס פון אָרט, געכאפט צווישן צוויי וועלטן. דרייק האָט זיך געוואונדערט וואָס זי טאַקע וויל און וואו איר אמת אָרט איז. אי ן עטלעכ ע מאמענט ן הא ט ע ר אי ן אי ר דערזע ן א פײע ר װא ס הא ט אי ר געפאדערט , צ ו קעמפ ן פא ר אים , אנדער ע - א צװײפל , װא ס הא ט אי ר געשװיגן , ארײנגעפלאכ ט אי ן זיך . פארשטײ ט זיך , ד י פי ר האב ן זי ך ניש ט געקענ ט באשליס ן אי ן א טאג , אבע ר ע ר הא ט געזען , א ז עפע ס דערנענטערט זיך , פארשטארקט דעם האריזאנט פאראויס.
  
  זייער ענליך צו דער נוקלעארער אויפרייס וואס ער האט נעכטן געזען.
  
  סמיט און לאָראַן זענען איצט איינער. טאָמער עס איז געווען דרייק און אַליסיאַ ס קוש וואָס פּושט זיי, אָדער אפֿשר אַן אַנייאַליישאַן טרעפן. ממילא האבן זיי נישט פארגעסן נאך א טאג מיט טראכטן. היידן און קינימאקא זענען געזעסן צוזאמען, און דרייק האט זיך געחידושט צי ער זעט מער ווי א מעטער באַזונדער, עפעס מער באדייטנס. עס האט מער צו טאָן מיט גוף שפּראַך ווי עפּעס אַנדערש, אָבער ער איז געווען מענטאַלי ויסגעמאַטערט אין דער צייַט און טשאַלקעד עס אַרויף צו מידקייַט.
  
  - מארג ן - הא ט ע ר אויפגעהויב ן זײ ן גלאז ׳ או ן דע ר קומענדע ר קאמף .
  
  די טרינקען זענען ויסגעשעפּט און די מאָלצייַט פארבליבן. עס איז געווען נאָך דעם ווי מען האָט געגעסן דער עיקר און די מערסטע פון זיי האָבן זיך צוריקגעזעצט אויף די שטולן, איינגעטונקען אין צופֿרידן דרעמלען, ווען קנזי האָט באַשלאָסן צו רעדן צו דער גאַנצער גרופּע.
  
  "וואס איז וועגן מיר?" - האט זי געפרעגט. "איז מיין גורל אַזוי ומזיכער?"
  
  היידן האט זיך איבערגערוקט, דער מאנטל פון פירערשאפט האט זיך ווידער ארומגעוויקלט ארום איר. "נו, איך וועל זיין ערלעך מיט דיר, וואָס איך בין זיכער אַז איר וועט אָפּשאַצן. עס איז גאָרנישט וואָס איך וואָלט ווי מער ווי צו האַלטן איר אויס פון דיין טורמע צעל, קנזי, אָבער איך האָבן צו זאָגן - איך קען נישט ימאַדזשאַן ווי דאָס וועט פּאַסירן."
  
  - כ׳האב געקאנט אװעקגײן.
  
  "איך האָב דיך נישט געקענט אָפּהאַלטן," האָט היידן מודה געווען. "איך וואָלט נישט וועלן צו. אָבער די קריימז וואָס איר האָט באגאנגען אין מיטל מזרח, "זי גרימאַסיד, "האָבן יבערקערן אַ פּלאַץ פון שטאַרק מענטשן צו זאָגן די מינדסטער. עטלעכע פון זיי זענען אמעריקאנער."
  
  "רובֿ מסתּמא די זעלבע מענטשן און וואָמען פֿאַר וועמען איך געקויפט די אנדערע זאכן."
  
  "גוט פונט. אבער עס האט נישט העלפן ".
  
  "דעמאָלט איך וועל פאַרבינדן דיין מאַנשאַפֿט. אָנהייבן מיט אַ ריין שיווערשטיין. לויפן לעבן אַ בלאָנדע גאַזעל מיטן נאָמען טאָרסטען דאַהל. איך בין דייַן איצט, היידן, אויב איר געבן מיר אַ געלעגנהייט צו אַרבעטן אַוועק מיין כויוו.
  
  דער פירער פון די מאַנשאַפֿט SPEAR האט געשווינד בלינק ווען Kenzi ס אָפנהאַרציק דערקלערונג ריטשט איר. דרייק האט זיך דערשטיקט אין זיין וואסער, דאס צווייטע מאל אין צוויי טעג. "איך קיינמאָל געדאַנק פון דאַלאַ ווי אַ גאַזעל. נאך מער-"
  
  # - זאג דאס נישט , - האט דער שוועדער געווארנט , קוקנדיק א ביסל פארשעמט .
  
  אַליסיאַ האָט צוגעקוקט דעם ישׂראלדיקן. "איך בין נישט זיכער איך ווילן צו אַרבעטן מיט אַז הור."
  
  "אָה, איך וועט זיין גוט צו איר, מייל. האַלטן זיך אין גוט פאָרעם. איך קען לערנען איר ווי צו וואַרפן אַ זעץ וואָס טאַקע כערץ."
  
  "איך קען אויך האָבן צו בלייַבן מיט איר פֿאַר אַ בשעת," באָ גערעדט אַרויף. "מיט טיילער וועבב אין די ווינט און ווי אַ קבר ריידער, איך האָבן ינ ערגעצ ניט אַנדערש צו זיין."
  
  "דאנק איר," דרייק גראַמבאַלד. "מיר וועלן טראַכטן וועגן אים און שיקן איר אַ זייער קורץ ענטפער בריוו."
  
  "גוטע מענטשן זענען שטענדיק באַגריסן אין דעם קאָלעקטיוו," האָט היידן אים געזאָגט. "ווי לאַנג ווי זיי שפּילן געזונט מיט די רעשט פון אונדז. איך בין זיכער באָ וועט זיין אַ גרויס אַסעט. "
  
  "נו, איך, פֿאַר איין, וויסן אַז ער האט אַ גרויס מייַלע," האט אַליסיאַ פאַרטראַכט. "כאָטש איך בין נישט זיכער עס וואָלט שפּילן גוט מיט די מאַנשאַפֿט."
  
  טייל האבן געלאכט און טייל נישט. ד י נאכ ט הא ט זי ך פארװאקסן , או ן דא ן הא ט זי ך פארקלאפט , או ן דא ך האב ן ד י זעלנער , װעלכ ע האב ן געראטעװע ט נױ־יארק , זי ך דערשלאגן , אי ן גוט ע געזעלשאפ ט או ן גוט ע געשיכטעס . די שטאט אליין האט זיך געפייערט מיט זיי, הגם רוב פון אירע איינוואוינער האט קיינמאל נישט געוואוסט פארוואס. דאָס געפֿיל פֿון קאַרנאַוואַל האָט אָנגעפֿילט די לופט. אין דער פינצטער, און דעמאָלט בייַ זונופגאַנג, לעבן געגאנגען אויף.
  
  װע ן דע ר טא ג הא ט זי ך געפונע ן הא ט ד י מאנשאפט ן זי ך צעשפרײ ט או ן זי ך אומגעקער ט אי ן זײער ע האטעל־צימערן , או ן זי ך אײנגעשטימ ט זי ך צ ו טרעפ ן אי ן נאכמיטאג .
  
  "גרייט צו קעמפן אן אנדער מאָל?" דאַהל האָט געיאָפּט צו דרייק ווען זיי זענען אַרויסגעגאַנגען אין דעם פרישן, נייעם מאָרגן.
  
  "נעבן דיר?" דרייק האָט געטראַכט צו שפּילן אַ שפּיצל מיט דעם שוועדן און דערנאָך געדענקט אַלץ וואָס זיי האָבן דורכגעמאַכט. ניט נאָר הײַנט, נאָר פֿון דעם טאָג װאָס זײ האָבן זיך באַקענט.
  
  "שטענדיק," ער געזאגט.
  
  
  END
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  דוד לעאַדבעאַטער
  ביינער פון אָדין
  
  
  דעדיקאַציע
  
  
  איך וואָלט ווי צו אָפּגעבן דעם בוך צו מיין טאָכטער,
  
  קירא,
  
  הבטחות צו האַלטן
  
  און פילע מער מייל צו גיין ...
  
  און צו אַלעמען וואס האט אלץ געשטיצט מיר אין מיין שרייבן.
  
  
  טייל 1
  איך קיינמאָל געוואלט צו אָנהייבן אַ מלחמה ...
  
  
  איינער
  
  
  
  יאָרק, ענגלאַנד
  
  
  די פינצטערניש האט אויפגעריסן.
  
  "דאס איז עס". מאַט דרייק האָט שיפטיד זיין בליק צו די וויופינדער און געפרוווט צו איגנאָרירן דעם ספּעקטאַקל און כאַפּן די בילד ווי די ויסווייניקסט אנגעטאן מאָדעל סטאָוקט אַראָפּ די קאַץ וועג צו אים.
  
  נישט גרינג. אבער ער איז געווען אַ פאַכמאַן, אָדער בייַ מינדסטער ער געפרוווט צו זיין. קיינער האָט קיינמאָל נישט געזאָגט אז דער איבערגאַנג פון SAS זעלנער צו ציווילער וועט זיין גרינג, און ער האָט זיך געראַנגלט אין די לעצטע זיבן יאָר, אָבער די פאָטאָגראַפיע האָט אויסגעזען די רעכטע קאָרד אין אים.
  
  ספּעציעל הייַנט בייַ נאַכט. דער ערשטער מאָדעל ווייווד איר האַנט און סמיילד אַ ביסל כאָטאַלי, און דעמאָלט גלאַט אַוועק צו די ברום פון מוזיק און טשילז. דרייק האָט געהאַלטן אַ קליק אויף דער אַפּאַראַט ווען בן, זיין 20-יאָר-אַלט לאָדזשער, האָט אָנגעהויבן שרייען אין זיין אויער.
  
  "דער פּראָגראַם זאגט אַז עס איז געווען מיללאַ דזשאַנקאָוויק. איך מיין אז איך האב געהערט פון איר! ציטירן: 'פריי ס מאָדיש פּלאַן מאָדעל'. וואַו, איז דאָס ברידגעט האַלל? שווער צו זאָגן, אונטער אַלע די וויקינג גאַנג.
  
  דרייק האט איגנאָרירט די קאָמענטאַר און פארבליבן מיט זיין שפּיל, טייל ווייַל ער איז נישט זיכער אַז זיין יונג פרייַנד איז פּולינג אַ שטריקל, אַזוי צו זאָגן. ער האט געכאפט לעבעדיקע בילדער פון א קאץ'ס גאַנג און דעם צעשפרייטן ליכט שפיל אין א עולם. די מאָדעלס זענען געווען אנגעטאן אין וויקינג קאָסטיומען, מיט שווערדן און שילדז, העלמעץ און הערנער - רעטראָ קאָסטיומען דיזיינד דורך די וועלט-באַרימט דיזיינער אַבעל פריי, וואָס אין כּבֿוד פון די אָוונט קאַמפּלאַמענטיד די שניט פון די נייַע סעזאָן מיט אַ סקאַנדינאַוויאַן שלאַכט פּאַסן.
  
  דרייק האָט זיך אויסגעדרייט צו דעם קאַפּיטל פון די קאַץ גיין און די כייפעץ פון הייַנט ס סימכע, אַ לעצטנס געפונען רעליק, אַמביציעס געהייסן די 'שילד פון אָדין'. די לעצטנס דיסקאַווערד שילד, וואָס האט באקומען וויידספּרעד אַקליימד אַרום די וועלט, איז שוין גערעכנט ווי דער גרעסטער געפֿינען אין נאָרס מאַטאַלאַדזשי און טאַקע דאַטעס צוריק געזונט איידער די אָנהייב פון וויקינג געשיכטע.
  
  מאָדנע, עקספּערץ געזאגט.
  
  די דערנאָך מיסטעריע איז געווען ריזיק און ינטריגינג און קאַפּטשערד די ופמערקזאַמקייט פון דער וועלט. די ווערט פון די שילד איז געוואקסן בלויז ווען סייאַנטיס זיך איינגעשריבן די פּירסעם צירק נאָך אַן אַנקלאַסאַפייד עלעמענט איז דיסקאַווערד אין זייַן זאַץ.
  
  נערדז הונגעריק פֿאַר זייער פופצן מינוט פון רום, די ציניש זייַט פון זיין פּערזענלעכקייט גערעדט אַרויף. ער האט עס אפגעשאקלט. װי שװער ער האט זיך געקעמפט, האט די ציניזם, װאם איז געװארן א טײל פון אים, װען ער איז געװארן אלמנה, געבליט װי א גיפטיקע רויז, װען ער האט אראפגעלאזט זײן היט.
  
  בן האָט אָנגעכאַפּט דרייק'ס אָרעם, פּלוצלינג פֿאַרוואַנדלט זײַן קינסטלעכע קאָמפּאָזיציע אין אַ שאָס פֿון אַ פֿולן לבנה.
  
  "אויס". ער האט געלאכט. "אנטשולדיגט, מאַט. עס איז שיין געשמאַק. חוץ די מוזיק... ס'איז משוגע. ז ײ האב ן געקענ ט דינע ן מײ ן גרופ ע פא ר עטלעכ ע הונדער ט פונט . קענען איר גלויבן אַז יאָרק איז געווען ביכולת צו באַקומען זיין הענט אויף עפּעס ווי אַמייזינג ווי דאָס?
  
  דרייק האט געווארפן מיט זיין אַפּאַראַט אין דער לופט. "ערלעך? ניין." ער האט געקענט דעם שטאט־ראט פון יארק, מיט זייערע פארדארטע אידייען. די צוקונפֿט איז אין דער פאַרגאַנגענהייט, זאָגן זיי. "אָבער קוק, יאָרק באַצאָלט דיין באַלעבאָס אַ ביסל פונט פֿאַר פאָטאָגראַפיע מאָדעלס, נישט די הימל ביי נאַכט אין סעפטעמבער. און דיין גרופּע איז דרעק. אַזוי פריי. "
  
  בן האָט זיך צעשלאָגן מיט די אויגן. "שיין? דער וואנט פון שלאף באטראכט אפילו יעצט אה... א סך הצעות, מיין פריינד.
  
  "נאָר טריינג צו פאָקוס אויף גוט מאָדעלס." דרייק איז פאקטיש פאָוקיסט אויף די שילד, ליט דורך די לייץ פון די קאַץ ס גיין. ע ס אי ז באשטאנע ן פו ן צװ ײ קרייז ן , דע ר אינעװײניקסטע ר אי ז געװע ן באדעק ט מי ט עפע ס ענלע ך װ י אלט ע חיה־בילדער , או ן דע ר דרויסנדיקע ר אי ז געװע ן א געמיש ט פו ן חיות־סימבאלן .
  
  זייער מיסטיש, האט ער געטראכט. גרויס פֿאַר ענטשאַניד פירות און ניסלעך.
  
  "קיוט," ער וויספּערד ווי אַ מאָדעל געגאנגען דורך, און ער געכאפט די קאַנטראַסט פון יוגנט מיט עלטער אויף דיגיטאַל פילם.
  
  די קאַץ שפּור איז געשווינד אינסטאַלירן לעבן יאָרק ס באַרימט Jørvik צענטער - אַ מוזיי פון וויקינג געשיכטע - נאָך די שוועדיש מוזיי פון נאַשאַנאַל אַנטיקוויטיעס צוגעשטעלט אַ קורץ אַנטלייַען פֿאַר פרי סעפטעמבער. די וויכטיקייט פון דער געשעעניש געוואקסן עקספּאָונענשאַלי ווען סופּערסטאַר דיזיינער Abel Frey געפֿינט צו פאָנד אַ קאַץ-גיין געשעעניש צו פייַערן די עפן פון די ווייַזן.
  
  אן אנדער מאָדעל פּאַוד די מייקשיפט טיילז מיט די אויסדרוק פון אַ קאַץ קוקן פֿאַר איר נאַכט שיסל פון קרעם. נאַר, די ציניזם איז ווידער אויפגעשטאנען. עס איז געווען די פאַקינג פּאַראַדיגם פון אַ שטערן וואָס איז געווען באַשערט צו דערשייַנען אין אַ צוקונפֿט "רום" פאַקט ווייַזן און זיין טוועעטעד און פאַסעבאָאָק דורך אַ מיליאָן ביר-טרינקען, צען-אַ-טאָג-רויכערן ידיאָטן.
  
  דרייק האט געבליצט. זי איז נאך אלץ געװען עמעצנס טאכטער...
  
  זוך־ליכטן האבן זיך צעדרימלט און געשריבן דעם נאכט־הימל. די העל ליכט באַונסט פון קראָם פֿענצטער צו פֿענצטער, דיסטרויינג וואָס ביסל קינסט אָראַ דרייק האט געראטן צו מאַכן. די דיסטראַקטינג טאַנצן מוזיק פון קאַסקאַדאַ אַטאַקירט זיין אויערן. גאָט, האָט ער געטראַכט. געפילן זענען גרינגער אין באָסניאַ ווי אין דעם.
  
  דער עולם איז געוואקסן. טראָץ זיין אַרבעט, ער גענומען אַ מאָמענט צו נעמען אין די פנימער אַרום אים. קאַפּאַלז און משפחות. גלייך און פריילעך דיזיינערז כאָופּינג צו כאַפּן אַ בליק פון זייער געץ. מענטשן אין מאַסקערייד קאָסטיומען, אַדינג צו די אַטמאָספער פון די קאַרנאַוואַל. ער האט געשמייכלט. אמת, דער פאַרלאַנג צו זיין אויף דער אויסקוק האָט זיך די טעג פאַרשטאַרקט - די קאַמבאַט־גראַטיקייט פון דער אַרמיי איז ניטאָ - אָבער ער האָט נאָך אַלץ געפילט עטלעכע פון די אַלטע געפילן. אין אַ פּערווערטיד זינען, זיי האָבן פארדינט שטאַרקייט זינט אַליסאָן, זיין פרוי, איז געשטארבן צוויי יאָר פריער נאָך לאָזן אים בייז, האַרץ צעבראכן, געזאגט אַז ער קען האָבן לינקס דער SAS, אָבער די SAS וועט קיינמאָל פאַלן אים. וואָס די גענעם האט דאָס אפילו מיינען?
  
  די צייט האָט קוים גערירט דעם ווייטיק.
  
  פארוואס איז זי קראַשט? איז עס געווען אַ שלעכט אָפּשפּיגלונג אויף די וועג? פאַלש משפט? טרערן אין די אויגן? דיליבראַט? אַן ענטפֿער, וואָס וועט אים אויף אייביק אַרויסגיין; דעם שרעקלעכן אמת וועט ער קיינמאל ניט וויסן.
  
  אַן אלטע ימפּעראַטיוו געבראכט דרייק צוריק צו די פאָרשטעלן. עפּעס האָט מען געדענקט פֿון זײַנע מיליטער־טעג ― אַ װײַטן קלאַפּן־קלאַפּ, לאַנג פֿאַרגעסן... איצט אַלטע זכרונות... קלאַפּן....
  
  דרייק האָט אָפּגעטרייסלט די נעפּל און זיך פאָוקיסט אויף די קאַץ גיין ווייַזן. צוויי מאָדעלס סטיידזשד אַ סימיאַלייטיד שלאַכט אונטער אָדין ס שילד: גאָרנישט ימפּרעסיוו, נאָר פּערמאָושאַנאַל מאַטעריאַל. דער עולם האָט זיך געפריידט, טעלעוויזיע קאַמעראַס האָבן געברומען, און דרייק האָט געקליקט ווי אַ דערוויש.
  
  און דערנאָך האָט ער זיך געכאַפּט. ער האט אראפגעלאזט די קאמערע. זײ ן סאלדאט ס מוח , פויל ע אבע ר ניש ט צעפאלענע , הא ט געכאפ ט דא ם װײט ן קלאפ , נא ך א קלאפ , או ן זי ך געחידוש ט פארװא ם ד י גיהנו ם צװ ײ מיליטע ר העליקאפטער ן זענע ן דערנענטער ן צו ם סצענע .
  
  - בן - האט ער פארזיכטיק געזאגט, פרעגנדיק די איינציקע פראגע, וואס איז אויפגעקומען אין מוח - האט איהר ביי דיין פארשונג געהערט פון עפעס איבערראשונג געסט היינט נאכט?
  
  "וואַו. איך האב נישט געמיינט אז דו האסט עס באמערקט. נו, עס איז געווען טוועעטעד אַז קייט מאָס קען ווייַזן זיך.
  
  "קייט מאָס?"
  
  צוויי העליקאָפּטערס, אַ קלאַנג וואָס אַ טריינד אויער קענען אַנמיסטייקאַבלי דערקענען. און ניט נאָר העליקאָפּטערס. דאס זענען געווען אַפּאַטשי באַפאַלן העליקאָפּטערס.
  
  דערנאָך האָט זיך אָנגעהויבן דער אמתער גיהנום.
  
  העליקאָפּטערס האָבן אויסגעקערט איבער די קאָפּ, געמאכט אַ קרייַז און אנגעהויבן צו שוועבן אין סינק. דער עולם האָט זיך מיט באַגייסטערונג געפריידט, ערווארטעט עפּעס ספּעציעל. אַלע אויגן און קאַמעראַס האָבן זיך אויסגעדרייט צו די נאַכט הימל.
  
  האָט בן אויסגערופן, "וואַו..." אָבער דאַן האָט זײַן טעלעפֿאָן געקלונגען. זיינע עלטערן און שוועסטער האָבן קעסיידער גערופן, און ער, אַ משפּחה באָכער מיט אַ האַרץ פון גאָלד, שטענדיק געענטפערט.
  
  דרייק איז געניצט צו קורץ משפּחה ברייקס. ער האט ענג אונטערזוכט די פאזיציעס פון די העליקאפטערס, די פול-באלאדעטע מיסאַל בוכעס, די 30 מם קייט ביקס קלאר געשטעלט אונטערן פארווערטס פוסעלידזש פון די עראפלאנען, און אפגעשאצט די מצב. שקר...
  
  דער פּאָטענציעל פֿאַר אַ גאַנץ כאַאָס, אַ באַגייסטערונג מאַסע איז געווען פּאַקט אין אַ קליין קוואַדראַט אַרומגערינגלט מיט שאַפּס, מיט דריי שמאָל אַרויסגאַנג. בן און ער האָבן נאָר איין ברירה אויב ... ווען ... די סטאַמפּיד אנגעהויבן.
  
  קאָפּ גלייַך פֿאַר די קאַץ גיין.
  
  אָן ווארענונג, דאַזאַנז פון ראָפּעס סליד אַוועק די רגע העליקאָפּטער, וואָס דרייק איצט איינגעזען מוזן זיין אַן אַפּאַטשי כייבריד: אַ מאַשין מאַדאַפייד צו אַקאַמאַדייט קייפל קאָמאַנדע מיטגלידער.
  
  ד י מאסקע ר האב ן זי ך אראפגעלאז ט פו ן ד י שװינדלדיק ע רײען , פארשװינד ן אי ן קאצקע ר טרעפ . דרייק באמערקט די וועפּאַנז סטראַפּט צו זייער טשעסץ ווי אַ ווערדיק שטילקייַט אנגעהויבן צו פאַרשפּרייטן דורך די מאַסע. ד י לעצט ע שטימע ן זײנע ן געװע ן קינדע ר , געפרעג ט פארװאם , אבע ר באל ד אפיל ו ז ײ זײנע ן אפגעשטארבן .
  
  דער הויפט אפאטשע האט דאן געשאסן א העלפירע מיסיל אויף איינע פון די ליידיגע מאגאזינען. עס איז געווען אַ כיס, ווי אַ מיליאָן גאלאנען פּאַרע, דעמאָלט אַ ברום ווי אַ באַגעגעניש צווישן צוויי דיינאַסאָרז. פײער , גלעזע ר או ן צענדליקע ר ציגל ן זײנע ן געפלויג ן הוי ך איבער ן פלאץ .
  
  בן האָט אַראָפּגעלאָזט זײַן מאָבילקע אין אַ קלאַפּ און האָט אים צוגעלאַכט. דרייק האט געהערט ווי די געשרייען הייבן זיך ווי א טייטל כוואליע און האט געפילט אז דער המון אינסטינקט נעמט איבער דעם עולם. א ן מאמענ ט הא ט ע ר אנגעכאפ ט ב ן או ן אי ם געװארפ ן איבע ר דע ר שיל , דא ן איבע ר זיך . ז ײ האב ן זי ך געלאנד ט נעב ן קאצ ן װעג .
  
  עס איז געווען דער קלאַנג פון אַ אַפּאַטשי טשאַינגאַן, טיף און דעדלי, זייַן שאַץ פליענדיק איבער די מאַסע אָבער נאָך קאָזינג ריין פּאַניק.
  
  בן! בלײב נאענט צו מיר״. דרייק רייסט אַרום די פֿיס פון די קאַץ שפּור. עטלעכע מאָדעלס לינד איבער צו העלפן. דרייק האט זיך אויפגעשטעלט און האט צוריק געקוקט אויף די זידנדיקע מאסע מענטשן וואס לויפן אין פאניק צו די ארויסגאנגן. צענדליגער מענטשן זענען ארויף אויפן קאצן-וועג, געהאלפן פון מאדעלן און שטאב. דערשראקענע געשרייען האבן אנגעפילט די לופט, וואס האט זיך פארשפרייט די בהלה. דאָס פֿײַער האָט אָנגעלויכטן די פֿינצטערניש, און דער שווערער קלאַפּ פֿון העליקאָפּטער־פּראָפּעלער האָט דערטרונקען דעם מערסטן גערויש.
  
  די קייט ביקס האָט ווידער אויסגעקלונגען, שיקט שווער בליי אין דער לופטן מיט אַ שרעקלעכן קלאַנג, וואָס קיין ציווילער זאָל קיינמאָל נישט הערן ערגעץ.
  
  דרייק האט זיך אויסגעדרייט. די מאדעלן האבן זיך געכאפט הינטער אים. אָדינס שילד איז געווען פֿאַר אים. אויף שטופּ, ער ווענטשערד אַ ביסל שאַץ פּונקט ווי זעלנער אין קוילפּראָאָף דזשאַקיץ ימערדזשד פון באַקסטאַגע. דרייק'ס ערשטע זארג איז געווען צו אריינקומען אין פאזיציע צווישן בן, די מאדעלן און די זעלנער, אבער ער האט געהאלטן ביים קליקן, און פארקלענערט די וויופינדער....
  
  מיט דער אנדערער האנט האט ער װײטער אװעקגעשטופט זײן יונגן לוקר.
  
  "היי!"
  
  אײנע ר פו ן ד י זעלנע ר הא ט זי ך אוי ף אי ם געשטארק ט או ן געדראג ט זײ ן מאשין־ביקס . דרייק האט אונטערגעדריקט א געפיל פון אומגלויבן. אַזאַ זאַך איז נישט געשען אין יאָרק, אין דער וועלט. יאָרק איז געווען באַקפּאַקקער, אייז קרעם ליבהאבערס און אמעריקאנער טאָג טריפּערז. עס איז געווען אַ לייב וואָס איז קיינמאָל ערלויבט צו ברום, אַפֿילו ווען רוים הערשן. אבער עס איז געווען זיכער און עס איז געווען סייכלדיק. דאָס איז געווען דער אָרט וואָס דרייק האָט אויסדערוויילט צו אַנטלויפן די פאַרשילטן סאַס אין דער ערשטער אָרט.
  
  צו זיין מיט זיין פרוי. צו ויסמיידן... דרעק!
  
  דער זעלנער איז מיטאמאל געשטאנען פאר זײן פנים. - גיב מיר דאס! - האט ער א געשרײ געטאן מיט א דײטשן אקצענט. "גיב עס מיר, גיב עס אהער!"
  
  דער זעלנער איז צוגעלאפן צום צעל. דרייק האט געשלאגן זיין פארארעם און פארדרייען זיין מאשין ביקס. דעם סאָלדאַטס פּנים האָט זיך אָנגעלויכטן מיט חידוש. דרייק האָט שטילערהייט איבערגעגעבן דעם אַפּאַראַט צו בן אין אַ האַווייַע וואָס יעדער ניו יארק מייטער וואָלט זיין שטאָלץ. איך האב געהערט ווי ער איז אנטלאפן אין א שנעלן גאַנג.
  
  דרייק האט אַימעד זיין מאַשין ביקס צו די שטאָק ווי דריי מער זעלנער געגאנגען צו אים.
  
  "איר!" איינער פון די זעלנער האָט אויפגעהויבן זיין וואָפן. דרייק האט האלב פארמאכט די אויגן, אבער דאן האט ער געהערט א הייזעריק געשריי.
  
  "ווארט! מינימאַל אָנווער, ידיאָט. צי איר טאַקע ווילן צו דרייען עמעצער אין קאַלט בלוט אויף די נאציאנאלע טעלעוויזיע?
  
  דער נײַער זעלנער האָט זיך אַ נײַד געטאָן צו דרייק. "גיב מיר די אַפּאַראַט." אי ן זײ ן דײטשע ר אויסשפרא ג אי ז געװע ן א פויל ע נאזאליטעט .
  
  דרייק האט געטראכט פון פלאן ב און געלאזט קלאפן דעם ביקס צום דיל. "איך טאָן ניט האָבן זיי".
  
  דע ר קאמאנדי ר הא ט זי ך גענומע ן צ ו זײנ ע אונטערגעארדנט . "קוק עס דורך."
  
  "עס איז געווען עמעצער אַנדערש ..." דער ערשטער זעלנער האט אויפגעהויבן זיין פּיסטויל, קוקן צעמישט. "ער ... ער איז אַוועק."
  
  דער קאָמאַנדיר איז גלייך אַרײַן אין דרייקעס פּנים אַרײַן. "שלעכט מאַך."
  
  די פּיסק האָט אים צוגעדריקט צו זײַן שטערן. זײ ן זע ן אי ז געװע ן פו ל מי ט ברוגזדיק ע דײטש ן או ן פליענדיק ן שפײז . "קוק עס דורך!"
  
  ווען זיי האבן אים אויסגעזוכט, האט ער אויפזעען אן ארגאניזירטע גניבה פון די שילד פון אודין, געפירט דורך א פריש אנגעקומען א מאַסקירטן מאן אנגעטאן אין א ווייסן אנצוג. עפע ס דעמאנסטראטיוו , הא ט ע ר געהויב ן מי ט דע ר האנ ט או ן זי ך געקראצט , אבע ר גארניש ט געזאגט . אַמאָל די שילד איז סיקיורלי פאַרבאָרגן, דער מענטש ווייווד די ראַדיאָ אין דרייק ס ריכטונג, קלאר ציען די קאַמאַנדער ס ופמערקזאַמקייַט.
  
  דער קאמאנדיר האט צוגעלײגט זײן ראדיא צו זײן אויער, אבער דרייק האט געהאלטן די אויגן אויפן מאן אין װײס.
  
  "צו פּאַריז," האָט דער מענטש געזאָגט מיט די ליפּן אַליין. "מאָרגן אין זעקס."
  
  SAS טריינינג, דרייק מיוזד, נאָך געקומען אין האַנטיק.
  
  האָט דער קאָמאַנדיר געזאָגט: יאָ. ער פייסט דרייק ווידער, בראַנדיש זיין קרעדיט קאַרדס און פאָוטאַגראַפיק ידס. "מאַזלדיק נוטקראַקער," ער ציען פויל. "דער באַלעבאָס זאגט אַז די לאָססעס זענען מינימאַל, אַזוי איר לעבן. "אבער," האָט ער געווייקט מיט דרייק'ס בייטל, "מיר האָבן דיין אַדרעס, און אויב איר לאָזן עס גליטשן," ער צוגעגעבן, פלאַשינג אַ שמייכל קאָולדער ווי אַ פּאָליאַר בער ס סקראָטום, "צרות וועט געפֿינען איר."
  
  
  צוויי
  
  
  
  יאָרק, ענגלאַנד
  
  
  שפּעטער, אין שטוב, דרייק באהאנדלט בן מיט דיקאַפינירט פילטער קאַווע און זיך איינגעשריבן אים צו זען אַ באַריכט וועגן די נאַכט ס געשעענישן.
  
  אָדינס שילד איז געגנבעט געוואָרן, ווײַל די שטאָט יאָרק איז פּשוט נישט געווען צוגעגרייט פֿאַר אַזאַ אַ ראָצכישן אַטאַק. דער אמתער נס איז געווען, אַז קיינער איז נישט געשטאָרבן. העליקאָפּטערס אויף פייַער זענען געפונען מייל אַוועק, פארלאזן ווו דריי ויטאָסטראַד קאַנווערדזשד, זייער אַקיאַפּאַנץ לאַנג ניטאָ.
  
  ― האָט בען געזאָגט, עפּעס ערנסט, ― צעלאָזן פֿרײַס װײַז. "די מאָדעלס זענען שוין פּאַקט און ניטאָ."
  
  "פאַרשילטן, און איך געביטן די שיץ. נו, איך בין זיכער אַז פריי, פּראַדאַ און גוטשי וועלן בלייַבנ לעבן.
  
  "די וואנט פון שלאָף וואָלט שפּילן דורך עס אַלע."
  
  "געהויבן ווידער אין די משפּחה פֿילם טיטאַניק?"
  
  - ם׳האט מיך דערמאנט - זײ האבן אפגעשניטן מײן פאטער אין מיטן טײך.
  
  דרייק האָט אָנגעפילט זיין גלעזל. "זאָרגט נישט. ער וועט רופן צוריק אין דריי מינוט אָדער אַזוי. "
  
  "קידינג, קראַסטי?"
  
  דרייק האט א שאקל געטאן מיטן קאפ און געלאכט. "ניין. איר זענט נאָר צו יונג צו פֿאַרשטיין."
  
  בן האט געלעבט מיט דרייק פֿאַר וועגן נייַן חדשים. אין עטלעכע חדשים זיי זענען געגאנגען פון פרעמדע צו גוטע פריינט. דרייק האָט סאַבסידייזד בן ס דינגען אין וועקסל פֿאַר זיין וויסן פון פאָטאָגראַפיע - דער יונג מענטש איז געווען אויף זיין וועג צו גראַדזשאַוויישאַן - און בן געהאָלפֿן דורך ייַנטיילונג אַלץ.
  
  בן האָט אַראָפּגעלאָזט זײַן גלעזל. "גוטע נאַכט, חבר. איך מיין איך וועל גיין רופן מיין שוועסטער״.
  
  "נאַכט".
  
  די טיר האט זיך פארמאכט און דרייק האט א שטיק צייט נישט געזען די סקי ניוז. ווען דער בילד פֿון אָדינס שילד האָט זיך באַוויזן, האָט ער זיך אומגעקערט צו דער איצטיקער צײַט.
  
  ער האט אויפגעהויבן זיין פרנסה-קאמערא, אריינגעשטופט די זיקאָרן קארטל אין זיין קעשענע, מיט בדעה צו איבערקוקן די בילדער מאָרגן, און דערנאָך זיך צו די בוזזינג קאָמפּיוטער. נאכדעם וואס ער האט זיך געטוישט, האט ער זיך אפגעשטעלט איבערצוקוקן די טירן און פענצטער. דאס הויז איז געווען גוט באשיצט מיט פילע יארן צוריק ווען ער איז נאָך געווען אין דער אַרמיי. ער האט ליב געהאט צו גלויבן אין די עלעמענטאַל גוטסקייט פון יעדער מענטש, אָבער די מלחמה געלערנט איר איין זאַך - קיינמאָל צוטרוי עפּעס בלינד. שטענדיק האָבן אַ פּלאַן און אַ באַקאַפּ פּלאַן ב.
  
  זיבן יאָר זענען דורכגעגאנגען, און איצט ער געוואוסט אַז די זעלנער מענטאַליטי וועט קיינמאָל לאָזן אים.
  
  ער האט געגוגלט 'איין' און 'די שילד פון אודין', אין דרויסן פון שטוב האט זיך דער ווינט אויפגעהויבן, זיך צוגעלאפן איבער די ערה און געוויינט ווי א אינוועסטמענט באנקיר, וועמענס באָנוס איז געשטיגן צו פיר מיליאן, ער האט באלד איינגעזען אז דער שילד איז גרויסע נייעס. עס איז געווען אַ הויפּט אַרקיאַלאַדזשיקאַל געפֿינען, דער גרעסטער. עקספּלאָריישאַן האט צו זיין פּאָוסטפּאָונד.
  
  דער זעלביקער ווולקאַן, דרייק מיוזד, וואָס האט לעצטנס געשיקט אַ וואָלקן פון אַש אַריבער אייראָפּע, דיסראַפּטיד לופט פאַרקער און מענטשן ס האָלידייַס.
  
  דרייק האט געזונקען פון די קאווע און זיך צוגעהערט צום וויינט. די מאַנטעל זייגער געשלאגן האַלבנאַכט. א בליק אויף די סאך אינפארמאציע וואס דער אינטערנעץ האט צוגעשטעלט האט אים געזאגט אז בן וועט דערפון מער זינען ווי ער קען. בן איז געווען ווי יעדער תּלמיד - ביכולת צו געשווינד רעכענען די באַלאַגאַן וואָס איז ארויס מיט טעכנאָלאָגיע. ער האָט געלייענט אַז אָדינס שילד איז באַצירט געוואָרן מיט פילע טשודנע דיזיינז, אַלע געלערנט דורך קעלער עקספּערטן, און אַז י.ר.ר. טאָלקין באזירט זיין וואַנדערינג מאַזעק גאַנדאַלף אויף אָדין.
  
  טראַפ - שטאָפּן. די סימבאָלס אָדער כייראָוגליפס וואָס סעראַונדאַד די אַרויס פון די שילד זענען געדאַנק צו זיין אַן אלטע פאָרעם פון אָדין ס קללה:
  
  
  הימל און גיהנום זענען נאָר צייַטווייַליק אומוויסנדיקייט
  
  עס איז די ימאָרטאַל נשמה וואָס ליינט צו רעכט אָדער פאַלש.
  
  
  עס איז ניט געווען קיין שריפט צו דערקלערן די קללה, אָבער אַלעמען נאָך געגלויבט אַז עס איז פאַקטיש. אין מינדסטער - עס איז געווען אַטריביאַטאַד צו די וויקינגס, נישט אָדין.
  
  דרייק האט זיך צוריק צוגעבויגן אויף זיין שטול און זיך דורכגעלאפן דורך די נאכט געשעענישן.
  
  איין זאך האט אים אנגערופן, אבער אין דער זעלבער צייט האט אים געמאכט טראכטן. דער ווייַס-געקליידער באָכער האט מויל, "צו פּאַריז, מאָרגן בייַ זעקס." אויב דרייק געגאנגען אַז וועג, ער קען סכנה בן ס לעבן, ניט צו דערמאָנען זיין אייגן.
  
  א ציווילער וואלט עס געפעלט. דער זעלנער וואלט געטענהט אז מען האט אים שוין געסטראשעט, אז זייער לעבן איז שוין אין סכנה, און אז סיי וועלכע אינפארמאציע איז גוטע אינפארמאציע.
  
  ער האט געגוגלט: איין + פאריז.
  
  איין דרייסט פּאָזיציע האָט אים געכאַפּט.
  
  אָדינס פערד, סלעיפּניר, איז געווען אויסגעשטעלט אין לאָווורע.
  
  פערד פון אודין י דרייק האט זיך געקראצט אויפן הינטן פון קאפ. פֿאַר גאָט, דעם באָכער איז פאָדערן עטלעכע זייער מאַטעריאַל זאכן. דרייק האט געעפנט די לאָווורע האָמעפּאַגע. עס געווען אַז די סקולפּטור פון די לעדזשאַנדערי פערד אָדין איז דיסקאַווערד פילע יאָרן צוריק אין די בערג פון נאָרווייַ. אנדערע מעשיות זענען נאכגעגאנגען. דרייק איז באַלד געווארן אַזוי פאַרקנאַסט אין די פילע מעשיות וועגן אָדין אַז ער כּמעט פארגעסן אַז ער איז פאקטיש אַ וויקינג גאָט, נאָר אַ מיטאָס.
  
  לאָווורע? דרייק האט עס געכאפט. ער האט פארענדיקט די קאווע, געפילט מיד, און האט זיך אוועקגעצויגן פונעם קאמפיוטער.
  
  דער ווייַטער מאָמענט ער איז געווען שלאָפנדיק.
  
  
  * * *
  
  
  ער האט זיך אויפגעכאפט מיט דעם קלאנג פון א קרעכנדיקן זשאַבע. זײ ן קלײנע ר װעכטער . דער פייַנט קען האָבן דערוואַרט אַ שרעק אָדער אַ הונט, אָבער ער וואָלט קיינמאָל האָבן סאַספּעקטיד די קליין גרין אָרנאַמענט פּערטשט לעבן די ראָד אָפּפאַל קענען, און דרייק איז טריינד צו זיין אַ ליכט סליפּער.
  
  ער איז אײנגעשלאפן בײם קאמפיוטער־שרײבטיש מיטן קאפ אין די הענט; איצט האט ער זיך גלײך אויפגעכאפט און זיך ארײנגעריסן אין דעם פינצטערן קארידאר. די הינטערשטע טיר האט געקלאפט. דאָס גלאז האָט זיך צעבראָכן. עס איז בלויז אַ ביסל סעקונדעס זינט די זשאַבע האט געקראכט.
  
  זיי זענען געווען אינעווייניק.
  
  דרייק האט זיך צוגעבויגן אונטערן אויג-שטיבל און געזען ווי צוויי מענער קומען אריין, האלטן מיט מאשין-געווער קאמפעטענט, אבער אביסל פארשלאפן. זײע ר באװעגונ ג זײנע ן געװע ן ריין , אבע ר ניש ט גראציע .
  
  קיין פּראָבלעם.
  
  דרייק האט געווארט אין די שאטן, האפנדיג אז דער אלטער זעלנער אין אים וועט אים נישט אראפלאזן.
  
  צװ ײ זײנע ן ארײנגעקומע ן , ד י פאראויס־פארטײ . עס האָט געוויזן אַז עמעצער ווייסט וואָס זיי זענען טאן. די קוילעלדיק סטראַטעגיע פון דרייק פֿאַר דעם סיטואַציע איז פּלאַננעד מיט פילע יאָרן צוריק, ווען די זעלנער ס פּסיכאָלאָגיע איז נאָך שטאַרק און יקספּערמענאַל, און ער נאָר קיינמאָל האט צו טוישן עס. איצט עס איז געווען ריאָריענטיד אין זיין מיינונג. ווען דאָס פּנים פון דעם ערשטן זעלנער האָט זיך אַרויסגעכאַפּט פון דער קיך, האָט דרייק דאָס אָנגעכאַפּט, צו אים צוגעצויגן און עס צוריק אויסגעדרייט. אין דער זעלביקער צייַט, ער טרעטאַנד צו זיין קעגנער און ספּון אַרום, יפעקטיוולי רענטשינג זיין ביקס און ענדיקן הינטער דעם מענטש.
  
  דע ר צװײטע ר סאלדא ט הא ט מע ן איבערראשט . דאָס איז געווען אַלע. דרייק האט געשאסן אן א מיליסעקאנדע פּויזע, און דערנאך האט זיך אויסגעדרייען און געשאסן דעם ערשטן זעלנער איידער דער צווייטער האט געקענט פאלן אויף די קני.
  
  לויף! האט ער געטראכט. גיכקייַט איז געווען אַלץ איצט.
  
  ער איז געלאפן ארויף די טרעפ, געשריגן בן'ס נאמען, און דערנאך ארויסגעשאסן אן אויטאמאטישן פלאץ איבער זיין אקסל. ער דערגרייכט די לאַנדינג, שרייַען ווידער, דעמאָלט געלאפן אין בן ס טיר. עס פּלאַצן. בן איז געשטאנען אין די באָקסער קורצע הייזלעך, אַ מאָביל טעלעפאָן אין האַנט, אַן עכט גרויל געשריבן איבער זיין פּנים.
  
  "דו זאלסט נישט זאָרג," דרייק ווינקט. "צוטרוי מיר. דאָס איז מיין אנדערע אַרבעט. "
  
  צו זיין קרעדיט, בן האט נישט געפרעגט שאלות. דרייק האט זיך קאנצענטרירט מיט אלע כוחות. ער האט דיסייבאַלד די אָריגינעל בוידעם לוקע אין די הויז און דעמאָלט אינסטאַלירן אַ צווייט איינער אין אַז צימער. נאך דעם האט ער פארשטארקט די טיר פון שלאף־צימער. עס וואָלט נישט האַלטן אַ באַשטימט פייַנט, אָבער עס וואָלט זיכער פּאַמעלעך אים.
  
  דאָס איז אַלע טייל פון דעם פּלאַן.
  
  ער האט געשלאגן די טיר, פארזיכערט אז די אײנגעבויטע געהילץ זענען צוגעבונדן צום פארשטארקטן ראם, דערנאך אראפגעלאזט דעם לײטער אויפן בוידעם. בן פייערד ערשטער, דרייק אַ רגע שפּעטער. די לופט פּלאַץ איז געווען גרויס און טעפּעך. בן איז נאָר געשטאַנען דאָרטן און האָט געעפֿנט זײַן מויל. ד י גאנצ ע װאנט , פו ן מזר ח ביז ן מערב , אי ז געװע ן פארנומע ן מי ט גרוים ע פארמאכט ע ביכער־קאשענעס , איבערפולט ע מי ט קדי ס או ן אלט ע קאצעט ע שאכטלעך .
  
  "איז דאָס אַלע דייַן, מאַט?"
  
  דרייק האט נישט געענטפערט. ער איז צוגעגאנגען צו א הויפן קעסטלעך הינטער וועלכע איז געווען א טיר גענוג הויך צו קריכן דורך; טיר וואס האט געפירט צום דאך.
  
  דרייק האט איבערגעדרייט די קעסטל אויף די טעפּעך. עס איז אַרױסגעפֿאַלן אַ גאָר געפּאַקטן רוקן־פּאַק, װאָס ער האָט אים אָנגעטאָן אױף די פּלייצעס.
  
  "שטוך?" בן שושקעט.
  
  ער האט געקלאפט מיט זײן רוקן. "האט זיי."
  
  ווען בן געקוקט פּוסט, דרייק איינגעזען ווי דערשראָקן ער איז געווען. ער האָט איינגעזען אַז ער איז אויך לייכט צוריק אין דעם SAS באָכער. "שטאָף. צעל פאָנעס. געלט. פּאַספּאָרץ. i-pad. לעגיטימאַציע".
  
  האט נישט דערמאנט די ביקס. בולאַץ. מעסער...
  
  "ווער ס טאן דעם, מאַט?"
  
  פון אונטן איז געװארן א ברום. זייער אומבאַקאַנט פייַנט נאַקס אויף בן ס שלאָפצימער טיר, טאָמער איצט ריאַלייזינג אַז זיי אַנדערעסטאַמאַט דרייק.
  
  "עס איז צייט צו גיין".
  
  בן האָט זיך אויסגעדרייט אָן אויסדרוק און איז אַרויסגעקראָכן אין דער ווינטיק נאַכט. דרייק האט זיך איינגעדריקט נאך אים, און מיט איין לעצטן בליק אויף די וואנטן פארשטעלט מיט סידיעס און קאסעטעס, האט ער פארמאכט די טיר.
  
  ער האט צוגעפאסט דעם דאך אזוי ווי ער האט געקענט אן צוציען די אויפמערקזאמקייט פון מענטשן. אונטע ר דע ר פארשטעלונ ג פו ן אײנשטעל ן א נײע ר גאם , הא ט ע ר ארײנגעשטעל ט א דרײםיק ע ברײטע ר װאג־װעג , װא ס הא ט זי ך געפיר ט אי ן גאנצ ן דע ר לענג . די פּראָבלעם וואָלט זיין אויף זיין חבר ס זייַט.
  
  דער ווינט האט זיי געווארפן מיט אומגעדולדיקע פינגער, ווען זיי זענען אריבער דעם ומזיכער דאך. בען איז פארזיכטיק געטרעטן, די נאקעטע פיס האבן זיך געגליטשט און זיך געציטערט אויף די באַטאָנען טיילז. דרייק האט שטארק געהאלטן זיין האנט, וואונטשנדיג אז זיי האבן געהאט צייט צו געפינען זיינע גומעשיך.
  
  דעמאל ט הא ט א שטארקע ר װינ ט געהא ט איבע ר דע ם קוימען , געקלאפ ט ב ן גאנ ץ פני ם אי ן פנים , או ן הא ט אי ם געשיק ט א שטאמלע ן איבער ן ראנד . דרייק האט זיך אוועקגעצויגן מיט קראפט, געהערט א וויי פון ווייטאג, אבער נישט געלאזט זיין גריפ. אין אַ רגע, ער רימיינדיד אין זיין פרייַנד.
  
  - ניט װײט, - האט ער געשושקעט. "כמעט דאָרט, מאַטע."
  
  דרייק קען זען אַז בן איז געווען דערשראָקן. זײַן בליק האָט זיך געדריקט צווישן דער בוידעם-טיר און דעם ראַנד פֿונעם דאַך, דערנאָך צום גאָרטן און צוריק. דער פאניק האט פארדרײט זײנע שטריכן. זײן אטעמען איז שנעלער; אין אַז גיכקייַט זיי וואָלט קיינמאָל האָבן געטאן עס.
  
  דרייק האט געגנבעט א בליק אויף דער טיר, זיך אנגעשטויסן און זיך אויסגעדרייט דער רוקן. אויב ווער עס יז געווען דורכגעגאנגען, זיי וואָלט האָבן געזען אים ערשטער. ער האט גענומען בען׳ם פלײצעס און באגעגנט די אויגן.
  
  "בן, איר מוזן צוטרוי מיר. צוטרוי מיר. איך צוזאָג איך וועל העלפֿן איר באַקומען דורך דעם. "
  
  בן ס אויגן פאָוקיסט און ער נאַדיד, נאָך דערשראָקן אָבער שטעלן זיין לעבן אין דרייק ס הענט. ע ר הא ט זי ך אויסגעדרײ ט או ן פארזיכטיק . דרייק האט באמערקט אז בלוט דריפעט פון זיינע פיס, דרייט זיך אריין אין די גרוב. ז ײ זײנע ן אריבערגעגאנגע ן דע ם שכנ ס דאך , אראפגעלאז ט אי ן זײ ן אָראַנזש , או ן זי ך געגלײ ט צ ו דע ר ערד . בן סליפּט און געפאלן האַלב וועג, אָבער דרייק איז געווען ערשטער און קושאַנד רובֿ פון זיין פאַל.
  
  דעמאל ט זײנע ן ז ײ געװע ן אוי ף א פעסטע ר ערד . אין נעקסטן צימער איז געווען אנגעצונדן א ליכט, אבער קיינער איז נישט געווען ארום. ז ײ האב ן געמוז ט דערהער ן דע ם שיסערײ . איך האף אז די פאליציי זענען אויפן וועג.
  
  דרייק האט אנגעכאפט בן שטארק ביי די פּלייצעס און געזאגט, "פאנטאַסטישע שטאָפּן. פאָרזעצן די גוט אַרבעט און איך וועט באַקומען איר אַ נייַ קליימינג ראַם. איצט לאמיר גיין״.
  
  עס איז געווען אַ קעסיידערדיק וויץ. ווען זיי האבן געדארפט דערפרייען, האט בן זיך אויסגעדרייט צו דרייק מיט א רעדע וועגן זיין עלטער, און דרייק האט זיך געמאכט פון בן'ס יוגנט. פרייַנדלעך רייוואַלרי.
  
  בן האט געשנארכט. "ווער איז דער גיהנום דאָרט?"
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויפן בוידעם און אויף איר געהיימע טיר. קיינער האט נאך גארנישט ארויסגעצויגן פון דארט.
  
  "דייטשן".
  
  "האַ? ווי אַ צווייטער וועלט קריג בריק איבער די דייטשישער טייך קוואי?"
  
  "איך טראַכטן עס איז געווען די יאַפּאַניש. און ניין, איך מיין אז עס איז נישט אזוי ווי די דייטשן פון דער צווייטער וועלט-מלחמה".
  
  ז ײ זײנע ן שוי ן געװע ן הינטער ן שכנ ס גארטן . זיי דאַקט איבער די רעדנ מיט אַ האַלבנ מויל און קוועטשן דורך די דאַמי אָפּטיילונג פון דעם פּלויט וואָס דרייק האט געבויט בעשאַס איינער פון די סוויפט ס יערלעך פעסטיוואַטיז.
  
  מיר גײען גלײַך צו אַ פֿאַרנומען גאַס.
  
  גלייך אַנטקעגן דעם טאַקסי שטיין.
  
  דרייק איז געגאנגען צו די ווארטן קארס מיט מערדערישע געדאנקען אין זינען. זײ ן זעלנערישע ר אײנשאפ ט הא ט זי ך װידע ר באװיזן . ווי מיקי ראָורקע, ווי קיליע, ווי האַוואַיי פינף-אָ ... עס איז נאָר געווען דאָרמאַנט, ווארטן פֿאַר די רעכט צייט צו מאַכן זיין כבוד קאַמבאַק.
  
  ער איז געווען זיכער אַז דער בלויז וועג צו באַשיצן די צוויי פון זיי איז צו באַקומען צו דער שלעכט באָכער ערשטער.
  
  
  דריי
  
  
  
  פּאַריז, פֿראַנקרייַך
  
  
  די פלי פֿאַר טשאַרלעס דע גאָל לאַנדיד פּונקט נאָך 9:00 דער זעלביקער טאָג. דרייק און בן לאַנדיד מיט גאָרנישט אָבער אַ באַקפּאַק און אַ ביסל זאכן פון זייַן אָריגינעל אינהאַלט. ז ײ האב ן געטראג ן נײ ע קלײדער , נײ ע טעלעפאן ן זײנע ן געװע ן גרײט . איך-פּאַד איז באפוילן. דאָס מערסטע געלט איז ניטאָ - מען האָט זיי אויסגעגעבן אויף טראַנספּאָרט. די וואָפן איז געווען ארלנגעווארפן ווי באַלד ווי דרייק באשלאסן זייַן ציל.
  
  בעשאַס די פלי, דרייק בריפינג בן וועגן אַלע זאכן דייַטש און וויקינגס און געבעטן אים צו העלפן מיט די פאָרשונג. בן ס סאַרקאַסטיש באַמערקונג איז געווען, "באַנג באַנג, דאָס איז מיין גראַד."
  
  דרייק באוויליקט דעם שטעלונג. גריפינס האבן זיך, דאַנקען גאָט, נישט צעבראכן.
  
  זיי האָבן פֿאַרלאָזט דעם אַעראָפּאָרט אין אַ קאַלטן פּאַריזער רעגנדל. בן געפונען אַ טאַקסי און וויידזשד די פירער בוך ער האט געקויפט. ווי באַלד ווי זיי זענען געווען אינעווייניק, ער האט געזאגט, "ממ ... רוטאַ ... Croix? דער האָטעל אַריבער די לאָווורע?"
  
  דער טאַקסי האָט זיך אָנגעהויבן, געטריבן פון אַ מענטש וועמענס פּנים האָט פאַרראַטן אַז גאָרנישט רירט אים. דע ר האטעל , װע ן ע ר אי ז אנגעקומע ן 40 מינוט שפעטע ר אי ז געװע ן דערפריש ן פו ן כאראקטער , פא ר פאריז . עס איז געווען אַ גרויס פויע, עלעוואַטאָרס וואָס האָבן געקענט אַקאַמאַדייט מער ווי איין מענטש, און עטלעכע קאָרידערז מיט צימערן.
  
  פאר זיי האבן זיך איינגעשריבן, האט דרייק גענוצט אן אטם אין לאבי צו ארויסציען דאס איבעריגע געלט, בערך פינף הונדערט יורא. בן האָט זיך געפּרעגלט, אָבער דרייק האָט אים פאַרזיכערט מיט אַ ווינק. ער האָט געוואוסט וואָס זיין קלוג פרייַנד איז טראכטן.
  
  עלעקטראָניש סערוויילאַנס און געלט טריילז.
  
  ער האט באצאלט פאר איין צימער מיט א קרעדיט קארטל און דערנאך געקויפט דעם צימער אנטקעגן מיט געלט. אַמאָל אויבן, זיי ביידע זענען אריין אין די "קאַש" צימער און דרייק שטעלן זיך סערוויילאַנס.
  
  "אונדזער געלעגנהייט צו טייטן עטלעכע פייגל מיט איין שטיין," ער האט געזאגט, וואַטשינג בן וואַרפן אַ קריטיש אויג אַרום די צימער.
  
  "א?" איך האב געפרעגט.
  
  "מיר זען ווי גוט זיי זענען. אויב זיי קומען באַלד, דאָס איז גוט, און מיסטאָמע קאָנפליקט. אויב זיי טאָן ניט, נו, דאָס איז אויך וויכטיק צו וויסן. און איר האָט אַ געלעגנהייט צו ציען דיין נייַ צאַצקע. "
  
  בן האָט אָנגעטאָן דעם אי־פּאַד. "וועט דאָס פּאַסירן הייַנט, אין זעקס?"
  
  "דאס איז אַ געבילדעטער טרעפן." דרייק האט א זיפצן געטאן. "אָבער עס פּאַסט מיט די ביסל פאקטן וואָס מיר וויסן."
  
  "הממ, טרעט אַוועק דעמאָלט, קרוסטי ..." בן סנאַפּט זיין פינגער דיפייאַנטלי. זיין בטחון האט איצט געשיינט אַז ער איז געווען העלפּינג אלא ווי זיין רעסקיוד, אָבער דעמאָלט ער איז קיינמאָל אַ 'אַקשאַן' באָכער. אלא, דער טיפּ פון מענטש יידענאַפייד דורך זיין ערשטער נאָמען אָדער צונעמעניש - מערסטנס Blakey - איז קיינמאָל דינאַמיש גענוג צו פאַרדינען דעם לעצטע נאָמען.
  
  דרייק האט אריינגעקוקט אין דער פיקשקע. "וואָס מער עס וועט נעמען," ער געמורמלט. "די בעסער געלעגנהייט מיר האָבן."
  
  ס׳האט נישט געדויערט לאנג. בשעת בן איז געווען צאַפּן עפּעס אויף די איך-פּאַד, דרייק געזען האַלב אַ טוץ גרויס גייז אלנגעזאמלט בייַ די טיר פאַרקערט. דער שלאָס איז געווען צעבראכן און די צימער איז ינוויידיד. מיט דרייסיק סעקונדעס שפעטער האט זיך די מאַנשאַפֿט ווידער באוויזן, זיך אומגעקוקט מיט כעס, און זיך צעשפרייט.
  
  דרייק האט אנגעקלאפט זיין קין.
  
  האָט בן געזאָגט. "דאס איז טאַקע טשיקאַווע, מאַט. עס איז געמיינט אַז עס זענען פאקטיש נייַן ברעקלעך פון אָדין ס בלייבט צעוואָרפן אַרום די וועלט. דער שילד איז איין זאַך, די פערד איז אן אנדער. איך האָב דאָס קיינמאָל נישט געוואוסט. "
  
  דרייק האט אים קוים געהערט. ער האט פארניכטעט זײן מוח. דא האבן זיי געהאט פראבלעמען.
  
  א ן א װארט , הא ט ע ר זי ך צוריקגעטרעט ן פו ן דע ר טיר , או ן אנגערופ ן א ן נומער , אוי ף זײ ן מאביל . דער רופן איז געענטפערט כּמעט תיכף.
  
  - יא ?
  
  "דאס איז דרייק."
  
  "איך בין שאַקט. שוין לאנג נישט געזען, חבר."
  
  "איך ווייס".
  
  "שטענדיק געוואוסט איר וואָלט רופן."
  
  "ניט וואָס איר טראַכטן, וועלז. איך דארף עפעס״.
  
  "אַוודאי איר וויסן. דערצייל מיר וועגן מאַי."
  
  פארשילטן וועלס האט אים טעסטעד מיט עפעס וואס נאר ער קען וויסן. דער פּראָבלעם איז געווען, מאַי איז געווען זייער לאַנג-טערמין ענגשאַפט זינט זייער דאַונטיים אין טיילאַנד, איידער ער באהעפט אַליסאָן - און אפילו בן איז געווען ניט געמיינט צו הערן די שלעכט דעטאַילס.
  
  "דער מיטל נאָמען איז Shiranu. אָרט - Phuket. דער טיפּ איז הממ ... עקזאָטיש ... "
  
  בענס אויערן האָבן זיך געציטערט. דרייק לייענען עס אין זיין גוף שפּראַך ווי קלאר ווי ער קען לייענען אַ פּאָליטיקער ס ליגט. דאס אפענע מויל איז געווען א רמז...
  
  דרייק קען כּמעט הערן דעם געלעכטער אין וועלז 'קול. "עקזאָטיש? איז דאָס דער בעסטער זאַך איר קענען טאָן?"
  
  "אין דער מאָמענט, יאָ."
  
  "איז דאָרט עמעצער?"
  
  "ממש ווי".
  
  "דאָך. אקעי, חבר, וואס ווילסטו?"
  
  "איך וויל דעם אמת, וועלז. איך דאַרף רוי אינפֿאָרמאַציע וואָס איז פאַרבאָטן צו זיין בראָדקאַסט אויף די נייַעס און די אינטערנעט. אַז אָדינס שילד איז געגנבעט געוואָרן. װעג ן ד י דײטש ן װא ם האב ן זי ך געגנבעט . בפֿרט די דײַטשן. פאַקטיש SAS אינפֿאָרמאַציע. איך דאַרף וויסן וואָס איז טאַקע געשעעניש, באַדי, נישט אַ ציבור רינען."
  
  - ביסטו אין צרות?
  
  "גרויס". איר ליגט נישט פאר אייער קאמאנדיר, געוועזענער אדער נישט.
  
  - דארף מען הילף?
  
  "נאך נישט".
  
  "איר'ווע ערנד אַ האַנט, דרייק. נאָר זאָגן די וואָרט און די SAS זענען דייַן.
  
  "איך וועל טון".
  
  "פייַן. געבן מיר עטלעכע. און אַגבֿ, זאָגט איר זיך נאָך, אַז דו ביסט נאָר געווען אַן אַלטער SAS?
  
  דרייק האט זיך געכאפט. דער טערמין "גוטע אַלט SAS" זאָל נישט אפילו עקסיסטירן. "עס איז אַ פּאַסיק טערמין פֿאַר אַ דערקלערונג, דאָס איז אַלע."
  
  דרייק האט זיך געכאפט. פרעגן זיין געוועזענער קאַמאַנדער פֿאַר הילף איז נישט גרינג, אָבער בן ס זיכערקייַט אָוווערקיים קיין געפיל פון שטאָלץ. ער האט נאכאמאל דורכגעקוקט די פיקשקע, דערזען א לײדיקן קאר, און איז דאן צוגעגאנגען און זיך געזעסן נעבן בן.
  
  ― זאָגט איר נײַן טיילן פֿון אָדין? וואס הייסט דאס?
  
  בן האָט גיך פֿאַרלאָזט זײַן גרופּע'ס פֿייסבוק־זײַטל, געמורמלט, אַז זיי האָבן צוויי נײַע פֿרײַנד־פֿאַרלונגען, איצט זיבעצן.
  
  ער האָט אַ מאָמענט געלערנט דרייק. "אזוי איר זענט אַ געוועזענער סאַס קאַפּיטאַן און אַ קאַסעט פאַנאַטיקער. דאָס איז טשודנע, מאַן, אויב איר טאָן ניט טראַכטן וואָס איך זאָגן."
  
  "קאַנסאַנטרייט, בן. וואס האסטו?"
  
  "נו... איך גיי נאָך דעם שטעג פון די נייַן שטיק פון אָדין. נייַן מיינט צו זיין אַ ספּעציעל נומער אין נאָרס מאַטאַלאַדזשי. איינער איז זיך געקרייציקט אויף עפּעס גערופן די וועלט בוים, נייַן טעג און נייַן נעכט, פאסטן, מיט אַ שפּיז אין זיין זייַט, פּונקט ווי יאָשקע משיח, און פילע יאָרן איידער יאָשקע. דאָס איז די פאַקטיש זאַך, מאַט. פאַקטיש סייאַנטיס קאַטאַלאַגז עס. עס קען אפילו זיין די געשיכטע וואָס ינספּייערד די געשיכטע פון יאָשקע משיח. עס זענען נייַן טיילן פון אָדין. די שפּיז איז דער דריטער טייל און איז פארבונדן צו די וועלט טרי, כאָטש איך קען נישט געפֿינען קיין דערמאָנען פון זייַן אָרט. די לעדזשאַנדערי אָרט פון דעם בוים איז אין שוועדן. אַן אָרט וואָס הייסט אַפּסאַללאַ.
  
  "פּאַמעלעך אַראָפּ, פּאַמעלעך אַראָפּ. צי עס זאָגן עפּעס וועגן אָדינס שילד אָדער זיין פערד?
  
  בן האָט זיך אָנגעהויבן. "בלויז אַז דער שילד איז געווען איינער פון די גרעסטע אַרקיאַלאַדזשיקאַל פינדס פון אַלע צייט. און אַז אויף זייַן ברעג עס זענען ווערטער: גן עדן און גיהנום זענען נאָר צייַטווייַליק אומוויסנדיקייט. עס איז די ימאָרטאַל נשמה וואָס ליינט צו רעכט אָדער פאַלש. עס איז דאָך די קללה פון אָדין, אָבער קיין איינער אין לעבעדיק זכּרון האט קיינמאָל געווען ביכולת צו רעכענען אויס וואָס עס איז אַימעד צו."
  
  "אפֿשר עס איז איינער פון די קללות ווו איר נאָר האָבן צו זיין דאָרט," דרייק סמיילד.
  
  בן איגנאָרירט אים. "עס זאגט דאָ אַז די פערד איז אַ סקולפּטור. אן אנדער סקולפּטור, וואָלוועס פון אָדין, איז איצט אויף ויסשטעלונג אין ניו יארק.
  
  "זײַנע װעלף? איצט?" דרייק'ס מוח האט אנגעהויבן צו פרעגלען.
  
  "ער האָט געפאָרן צוויי וועלף אין שלאַכט. קלאר."
  
  דרייק האָט זיך צעוויינט. "זענען אַלע נייַן פּאַרץ שוין אַקאַונאַד פֿאַר?"
  
  בן האט געשאקלט מיטן קאפ. "אַ ביסל פעלנדיק, אָבער ..."
  
  דרייק האט זיך אפגעשטעלט. "וואס?" איך האב געפרעגט.
  
  "נו, עס סאָונדס נאַריש, אָבער עס זענען פראַגמאַנץ פון אַ לעגענדע וואָס נעמט פאָרעם. עפּעס וועגן קאַמביינינג אַלע די טיילן פון אָדין און אָנהייבן אַ קייט רעאַקציע וואָס וועט פירן צו די סוף פון דער וועלט.
  
  "סטאַנדאַרד שטאָפּן," דרייק געזאגט. "אַלע די אלטע געטער האָבן אַ מין פון 'סוף פון דער וועלט' לעגענדע פֿאַרבונדן מיט זיי."
  
  בן האָט זיך אַ נײַד געטאָן און אַ קוק געטאָן אויף זײַן זייגער. "רעכט. קוק. מיר אינטערנעץ וויזערדז דאַרפֿן עסנוואַרג, "ער געדאַנק פֿאַר אַ מאָמענט. "און איך טראַכטן, איך פילן אַז עס וועט זיין נייַע ליריקס פון די באַנדע באַלד. קראָיססאַנץ און ברי פֿאַר בראַנטש? "
  
  "ווען אין פּאַריז ..."
  
  דרייק האָט געעפֿנט די טיר, זיך אַרומגעקוקט און דערנאָך באַוויזן פֿאַר בן צו גיין. ער האט דערזען דעם שמייכל אויפן פנים פון זײן פרײנד, אבער ער האט אויך געלײענט די שרעקלעכע שפאנונג אין זײנע אויגן. בן האָט עס גוט באַהאַלטן, אָבער שווער געפֿלאָנדערט.
  
  דרייק האָט זיך אומגעקערט אין צימער און אַרײַנגעלייגט אַלע זייערע חפצים אין אַ באַקפּאַק. ווען ער האָט אָנגעפאַנגען דעם שווערן גאַרטל, האָט ער דערהערט בן זאָגן אַ פאַרשטומטן שלום און האָט געפילט ווי דאָס האַרץ האָט זיך אָפּגעשטעלט פון מורא, נאָר דאָס צווייטע מאָל אין זיין לעבן.
  
  דער ערשטער איז געווען ווען אַליסאָן לינקס אים, ציטירן דעם ירעקאַנסיילאַבאַל חילוק - איר זענט מער פון אַ זעלנער ווי אַ פאַרשילטן שטיוול לאַגער.
  
  יענע נאַכט. ווי דער אומענדלעכער רעגן האָט אָנגעפילט זיין אויגן מיט טרערן ווי קיינמאָל פריער.
  
  ער איז געלאָפן צו דער טיר, יעדער מוסקל אין זיין קערפער געשפּאַנט און גרייט, דערנאָך געזען אַן עלטער פּאָר טראַדינג אַראָפּ די קאָרידאָר.
  
  און בן באמערקט די לויטער גרויל וואָס אָנגעפילט דרייק ס אויגן איידער די ערשטע זעלנער האט אַ געלעגנהייַט צו פאַרשטעלונג אים. א נארישע טעות.
  
  "צי ניט זאָרג". - האט בן געזאגט מיט א בלײכן שמייכל. "איך בין אקעי".
  
  דרייק האט א זיפצן געטון און זיי געפירט אראפ די טרעפ, כסדר אויף וועכטער. ער האט דורכגעקוקט די פויע, נישט געזען קיין סכנה, און איז ארויס.
  
  ווו איז געווען דער ניראַסט רעסטאָראַן? ער געמאכט אַ האַשאָרע און כעדאַד צו די לאָווורע.
  
  
  * * *
  
  
  א פעטער מענטש פון מינכן מיט די סקילז פון אַ נעוראָכירורג האָט זיי גלייך דערזען. ער האָט אָפּגעשטעלט זײַן פֿאָטאָגראַפֿישע געשטאַלט און אין צוויי האַרצן האָט ער דערקענט דעם גוט־געבויטן, טויגישן יאָרקשירמאַן און זײַן לאַנגהאָריקער, נאַרישער פֿרײַנד, און זיי פֿאַרבונדן אין די קראָססהאַירס פון דער פאַרנעם.
  
  ע ר הא ט זי ך איבערגערוקט , ניש ט געפעל ן ד י הויכ ע אויסקוקן־פונק ט אדע ר ד י װײס ע שפיצן , װא ס האב ן זי ך געגראב ן אי ן זײנ ע פלײש ע גלידער .
  
  ער האָט אַ שושקעט אין אַ אַקסל־מייק, "איך האַלט זיי בײַ אַ פֿאָדעם."
  
  דער ענטפער איז געווען סאַפּרייזינגלי באַלדיק. "הרגעט זיי איצט."
  
  
  פיר
  
  
  
  פּאַריז, פֿראַנקרייַך
  
  
  דרײ קוילן זײנען געשאסן געװארן אין גיך נאך.
  
  דער ערשטער קויל איז אַראָפּגעשפּרונגען פון די מעטאַל טיר ראַם לעבן דרייק 'ס קאָפּ, דעמאָלט ריקאָטשעט אַראָפּ די גאַס, שלאָגן די עלטער פרוי 'ס אָרעם. ז י הא ט זי ך געדריי ט או ן געפאלן , געשפראצ ט בלוט ן אי ן דע ר לופט ן אי ן פאר ם פו ן א פראגע־צייכן .
  
  דע ר צװײטע ר קלאפ ן הא ט זי ך געמאכ ט בענס , האר .
  
  דער דריטער האָט געטראָפן דעם באַטאָנען וואו ער איז געשטאַנען, אַ נאַנאָסעקאָנדע נאָך דרייק האָט אים געכאַפּט בערך אַרום דער טאַליע. ד י קויל ן הא ט זי ך אפגעשאפ ט פו ן דע ר פארװעגונג , או ן הא ט צעבראכ ט דא ס האטעל־פענצטע ר הינטער ן זײ .
  
  דרייק האָט זיך איבערגעקערט און איז בעערעך געגאנגען בן הינטער אַ רודערן פון פּאַרקט קאַרס. "איך האַלט דיר". ער האָט געשעפּטשעט ברוגז. - האלט נאר אויף. ער האט זיך אראפגעקראכט, א קוק געטאן א בליק אין װאגאן־פענצטער און דערזען באװעגונג אויפן דאך, פונקט װי די פענצטער האט זיך צעשלאגן.
  
  "שאָס שיסער!" זיין יאָרקשירע אַקצענט און אַרמיי סלאַנג געמאכט זיין קול כאַסקי ווי די אַדרענאַלאַן געבויט זיך. ע ר הא ט איבערגעזוכ ט ד י געגנט . ציווילע זענען געלאפן, געשריגן, פאראורזאכט אלערליי דיסטראקציעס, אבער דער פראבלעם איז געווען אז דער שיסער האט גענוי געוואוסט וואו זיי זענען.
  
  און ער וואָלט נישט זיין אַליין.
  
  אפילו איצט, דרייק דערקענט די דריי גייז וואָס ער האָט געזען פריער בעשאַס די שלאָס פּיקינג וואָס זענען סטעפּט אויס פון די טונקל מאָנדעאָ און צילן צו זיי.
  
  "צייט צו רירן."
  
  דרייק האט זיי געפירט אין צוויי קארס צו וואו ער האט שוין געזען א יונגע פרוי וויינען היסטעריש אין איר קאר. צו איהר איבערראשונג האט ער אויפגעריסן איהר טיר און געשפירט א שנעלן שטאף פון שולד בײם דערזען פון איר דערשראקענער אויסדרוק.
  
  ע ר הא ט געהאלט ן א ן אומפאסיװ ן אויסדרוק . - געוואונען.
  
  נאָך קיין שאַץ. די פרוי איז ארויסגעקראכן, א פחד האט אנגעכאפט אירע מוסקלען, זיי פארוואנדלט אין טויטע פלעטלעך. בן סליד אינעווייניק, בעכעסקעם זיין גוף וואָג ווי נידעריק ווי מעגלעך. דרייק האט זיך נאכגעאיילט נאך אים און דערנאך אויסגעדרייט דעם שליסל.
  
  כאַפּט זיין אָטעם, ער שיפטיד אין פאַרקערט, דעמאָלט ספּיד פאָרויס פון די פּאַרקינג פּלאַץ. גומי האט נאך זײ געשמועסט איבערן װעג.
  
  בן האָט געשריגן, "רו ריטשעליע!"
  
  דרייק האט זיך אויסגעדרייט צו ווארטן אויף די קויל, געהערט דעם מעטאלישן קלאנג ווען עס האט זיך אפגעשטעלט פונעם מאטאר, און דערנאך אנגעקלאפט דעם פארשנעלער. ז ײ זײנע ן פארבײגעפאר ן ד י איבערראשט ע בערגלערס , אויפ ן טראטואר , דערזע ן ז ײ אייל ן צוריק , צ ו זײע ר װאגאן .
  
  דרייק ספּון די ראָד רעכט, דאַן לינקס, דעמאָלט לינקס ווידער.
  
  "Rue Saint Honoré." האָט בן זיך אויסגערופן, און זיך געכאַפּט מיטן האַלדז צו מאַכן אויס דעם נאָמען פונעם וועג.
  
  ז ײ האב ן זי ך צונויפגעגאס ן אי ן פארקער . דרייק האט זיך געאײלט אזוי שנעל װי ער האט געקאנט, פארדרייענדיק דעם אויטא - װאם איז צו זײן פרייד געװען א מיני קופער - ארײן און ארויס פון שטעגן, האלטן א נאענטן אויג אויף דער בליק הינטער אים.
  
  די רופטאַפּ שוטער איז לאַנג ניטאָ, אָבער די מאָנדעאָ איז צוריק דאָרט, בעכעסקעם אַרויף.
  
  ער האט זיך אויסגעדרייט רעכטס און נאכאמאל רעכטס, ער האט געהאט מזל ביי די טראפיק ליכט. די לאָווורע מוזיי, גענומען פון די לינקס זייַט. ע ס אי ז געװע ן אומזיסט : ד י װעג ן זײנע ן געװע ן צו ענג , ד י פארקער־ליכט ן זײנע ן געװע ן צו אפט . ז ײ האב ן געדארפ ט אװע ק פו ן דע ם צענטע ר פו ן פאריז .
  
  "רו די ריוואָלי!"
  
  דרייק האט שטרענג געפרעגט צו בן. "פארוואס די גענעם שרייַען איר גאַס נעמען?"
  
  בן שטערט אויף אים. "איך וויס נישט! זיי ... זיי ווייַזן עס אויף טעלעוויזיע! עס העלפט?"
  
  
  * * *
  
  
  "ניין!" ער האט צוריק געשריגן איבער דעם ברום פונעם מאטאר, ווען ער האט זיך געפארן אויפן גליטשיקן וועג אוועק פון רו ריוואלי.
  
  די קויל האט זיך אראפגעכאפט פון שטיוול. דרייק האט געזען ווי די ביישטייער ייַנבראָך אין יסורים. עס איז געווען שלעכט; עס איז געווען ערנסט. די מענטשן זענען געווען עראַגאַנט און שטאַרק גענוג נישט צו זאָרגן ווער זיי שאַטן און דאָך קען לעבן מיט די קאַנסאַקווענסאַז.
  
  פארוואס זענען די נייַן טיילן פון אָדין אַזוי וויכטיק פֿאַר זיי?
  
  בולאַץ פּירסט באַטאָנען און מעטאַל און לינקס פּאַטערנז אַרום די מיני.
  
  אין דעם מאָמענט, בן ס מאָביל טעלעפאָן קלינגט. ער האט דורכגעמאכט אן אויסגעארבעטן אַקסל דריינדיקע מאנוווער עס ארויסצונעמען פון קעשענע. - מאמע ?
  
  "יאָשקע!" דרייק געשאלטן ווייך.
  
  "איך בין גוט, טאַ. איר? ווי דער טאטע?"
  
  די מאָנדעאָ האט געארבעט אַרויף צו דעם שטאַם פון די מיני. פארבלענדנדיקע כעדליכטן האבן אנגעפילט די הינטן מיינונג, צוזאמען מיט די פנימער פון דרײַ שאָטנדיקע דייטשן. די ממזרים האבן עס ליב.
  
  בן האָט זיך געכאַפּט. "און שוועסטער?"
  
  דרייק האט צוגעקוקט ווי די דייטשן קלאפן אויפן אינסטרומענט-פאנל מיט זייערע קאנאנן אין פרענציקער אויפרייס.
  
  "ניין. גאָרנישט ספּעציעל. מממ... וואס איז דאס גערויש?" ער האט געמאכט א פויז. "אָה ... קסבאָקס."
  
  דרייק האט צוגעדריקט דעם פארשנעלער צום דיל. דער מאטאר האט שנעל אפגערופן. די טירעס האבן געשריגן אפילו מיט זעכציק מייל א שעה.
  
  דער נעקסטער שיסער האט צעבראכן די הינטן פענצטער. בן האָט אַראָפּגענידערט אין די פראָנט קליימינג געגנט אָן ווארטן פֿאַר אַ פאַרבעטונג. דרייק האָט זיך געלאזט אַ מאָמענט פון אַפּרישייישאַן, און דאַן סטיורד די מיני אַנטו די ליידיק פאַרוועג אין פראָנט פון די לאַנג שורה פון פּאַרקט קאַרס.
  
  מאָנדעאָ אַקיאַפּאַנץ האָבן געשאסן ניט באַטראַכט, בולאַץ צעברעכן קעגן די פֿענצטער פון פּאַרקט קאַרס, שלאָגן די מיני און אָפּשפּרונג אַוועק. א פאר סעקונדן שפעטער האט ער אנגעקלאפט די בראקעס, ארום געקראצט, געווארפן דאס קליינע קאר 180 גראד, און דערנאך צוריק געשפאנט ווי זיי זענען געקומען.
  
  עס האָט גענומען די פּאַסאַנדזשערז פון די מאָנדעאָ טייַער סעקונדעס צו פאַרשטיין וואָס איז געטראפן. דער דריי פון 180 גראד איז געווען פארשלאפן און געפערליך, און מיט א שרעקליכע קראנק האט עס אוועקגעשוועבט צוויי פארקערטע קארס. ווו אין נאָמען פון אַלע וואָס איז הייליק זענען די פּאָליצייַ?
  
  איצט עס איז קיין ברירה. דרייק האט גענומען ווי פילע טורנס ווי ער קען. "זייט גרייט, בן. מיר גייען לויפן".
  
  ווען בן וואלט נישט געווען דארט, וואלט ער געשטאנען און געקעמפט, אבער זיין פריינדס זיכערקייט איז געווען די פריאריטעט. און פאַרפאַלן איז געווען די קלוג מאַך איצט.
  
  "אָוקיי מאָם, זען איר שפּעטער." בן האָט פֿאַרמאַכט זײַן טעלעפֿאָן מיט אַ שמייכל. "עלטערן".
  
  דרייק האָט ווידער געצויגן די מיני אַרויף צו די צאַמען און ברייקד שווער האַלב וועג אַריבער די מאַניקיערד לאָנקע. אײדע ר דע ר מאשי ן הא ט זי ך אפגעשטעלט , האב ן ז ײ זי ך ברײ ט געװארפ ן ד י טיר ן או ן ארויסגעשפרונגען , געגאנגע ן צ ו ד י נאענט ע גאסן . זיי האָבן זיך אויסגעמישט מיט די היימישע פּאַריזער איידער די מאָנדעאָ איז אפילו געקומען אין מיינונג.
  
  בן געראטן צו גראַנטן עפּעס און בלינקעד בייַ דרייק. "מיין העלד".
  
  
  * * *
  
  
  זיי האָבן זיך באַהאַלטן אין אַ קליין אינטערנעט קאַפע לעבן אַ אָרט גערופן Harry's New York Bar. פֿאַר דרייק, דאָס איז געווען די ווייזאַסט מאַך. ניט אָנזעעוודיק און ביליק, עס איז געווען אַ אָרט ווו זיי קען פאָרזעצן זייער פאָרשונג און באַשליסן וואָס צו טאָן מיט די באַשערט ינוואַזיע פון די לאָווורע אָן זאָרג אָדער ינטעראַפּטיד עס.
  
  דרייק געמאכט קאַפּקייקס און קאַווע בשעת בן לאָגד אין. דרייק האט נאָך נישט געליטן פון אַ שאָדן, אָבער סאַגדזשעסטיד אַז בן מוזן זיין אַ ביסל ומרויק. דער סאלדאט אין אים האט נישט געהאט קיין אנונג ווי אים צו באהאנדלען. דער חבֿר האָט געוווּסט, אַז מע דאַרף רעדן. האָט ער צוגעטראָגן עסן און טרינקען צום יונגן מאַן, זיך אַרײַנגעזעצט אין אַ באַקוועם בודקע, און האָט געהאַלטן זײַן בליק.
  
  "ווי טוט איר מיט אַלע דעם דרעק?"
  
  "איך וויס נישט". בן האָט געזאָגט דעם אמת. "איך האָב נאָך נישט געהאט קיין צייט עס צו פאַרשטיין."
  
  דרייק האט א ניד געטאן. "דאָס איז גוט. נו, ווען איר טאָן ..." ער שפּיציק צו די קאָמפּיוטער. "וואס האסטו?"
  
  "איך בין צוריק צו דער זעלביקער וועבזייטל ווי פריער. אַן אַמייזינג אַרקיאַלאַדזשיקאַל געפֿינען ... נייַן פראַגמאַנץ ... יאָ, יאַדאַ, יאַדאַ ... טאַקע יאָ - איך לייענען וועגן אָדין ס ימפּרעסיוו 'סוף פון דער וועלט' קאַנספּיראַסי טעאָריע.
  
  "און איך געזאגט ..."
  
  "עס איז געווען בולשיט. אָבער ניט דאַווקע, מאַט. הערן צו דעם. ווי איך געזאגט, עס איז אַ לעגענדע און עס איז איבערגעזעצט אין פילע שפּראַכן. ניט בלויז סקאַנדינאַוויאַן. עס מיינט שיין וניווערסאַל, וואָס איז העכסט ומגעוויינטלעך פֿאַר פויערים וואָס לערנען דעם סאָרט פון זאַך. עס זאגט דאָ אַז אויב די נייַן ברעקלעך פון אָדין זענען אלץ געזאמלט בעשאַס Ragnarok, זיי וועלן עפענען דעם וועג צו די קבר פון די געטער. און אויב דאָס קבר איז טאָמיד טמא ... נו, די שוועבל און אַלע די גיהנום וואָס האט צעבראכן פריי איז בלויז דער אָנהייב פון אונדזער פּראָבלעמס. באמערקט איך געזאגט גאָט?
  
  דרייק האָט זיך צעוויינט. "ניין. ווי קען דאָ זיין אַ קבר פון די געטער? זיי קיינמאָל עקסיסטירט. Ragnarok קיינמאָל עקסיסטירט. דאָס איז געווען נאָר אַ נאָרס אָרט פֿאַר אַרמאַגעדדאָן.
  
  "פּונקט. און וואָס אויב עס טאַקע עקסיסטירט?
  
  "אַזוי ימאַדזשאַן די ווערט פון אַ געפֿינען ווי דעם."
  
  "קבר פון די געטער? עס וואָלט זיין ווייַטער פון אַלץ. אַטלאַנטיס. קאַמעלאָט. עדן. זיי וואָלט זיין גאָרנישט קאַמפּערד צו דעם. אַזוי איר זאָגן אַז דער שילד פון אָדין איז נאָר דער אָנהייב?"
  
  בן האָט גענומען אַ ביס פון די שפּיץ פון זיין מאַפאַן. "איך טראַכטן מיר וועלן זען. עס זענען נאָך אַכט פּאַרץ צו גיין פֿאַר, אַזוי אויב זיי אָנהייבן צו וועלקן, "ער פּאָזד. "איר וויסן, קאַרין איז דער מאַרך פון די משפּחה און די שוועסטער וואָלט ווי צו ויסטיילן אַלע דעם אינטערנעט דרעק. דאָס איז אַלץ אין שטיקער. "
  
  "בן, איך פילן שולדיק גענוג פֿאַר ינוואַלווינג איר. און איך צוזאָג אַז גאָרנישט וועט פּאַסירן מיט איר, אָבער איך קען נישט אַרייַנציען ווער עס יז אַנדערש אין דעם. דרייק האָט זיך צעוויינט. "איך ווונדער וואָס די פאַרשילטן דייטשישער אנגעהויבן צו טאָן דאָס רעכט איצט. בלי ספק, די אַנדערע אַכט טיילן האָבן עקזיסטירט שוין אַ צײַט."
  
  "ווייניקער פוטבאָל אַנאַלאָגיעס. און זיי האָבן. אפֿשר דער שילד איז עפּעס ספּעציעל? עפּעס וועגן דעם האָט אַלץ אַנדערש ווערט ווערט."
  
  דרייק האָט געדענקט צו נעמען נאָענט-אַרויף בילדער פון די שילד, אָבער זיי קען האָבן פּאָוסטפּאָונד די ויספאָרשונג ביז שפּעטער. ער האט געקלאפט אויפן עקראַן. "דאָ עס זאגט אַז די סקולפּטור פון אָדין די פערד איז געפונען אין אַ וויקינג לאָנגבאָאַט, וואָס איז פאקטיש די הויפּט ויסשטעלונג פון די לאָווורע. רובֿ מענטשן וואָלט נישט אפילו באַמערקן די כאָרס סקולפּטור זיך בשעת גיין אַרום די לאָווורע.
  
  - בארקאס - האט בן געלײענט הויך. "עס איז אַ מיסטעריע אין זיך - עס איז געבויט פון לאָגס וואָס פּרידייט די באקאנט געשיכטע פון די וויקינגס."
  
  "פּונקט ווי אַ שילד," דרייק יקסקליימד.
  
  "געפונען אין דענמאַרק," בן לייענען אויף. - און זע דאָ, - האָט ער אָנגעוויזן אויפֿן עקראַן, - פֿאָקוסירט זיך דאָס אויף אַנדערע טיילן פֿון אָדין, וואָס איך האָב פֿריִער דערמאָנט? די וועלף זענען אין ניו יארק, און דער בעסטער טרעפן איז אַז די שפּיז איז אין ופּסאַללאַ, שוועדן, געפאלן פון אָדינס גוף ווען ער אַראָפּגיין פון די וועלט בוים.
  
  "אזוי אַז ס פינף." דרייק האט זיך צוריק צוגעבויגן אין זיין באקוועמע שטול און געזונקען די קאווע. ארום זיי האט דער אינטערנעץ-קאפע געברומט מיט אונטערגעבליבענע טעטיקייט. ד י טראטואר ן אי ן דרויס ן זענע ן געװע ן פו ל מי ט מענטש ן װא ם האב ן זיג־זאג ט א װעג .
  
  בן איז געבוירן געוואָרן מיט אַ מויל פון שטאָל און האָט געטרונקען האַלב פון זיין הייס קאַווע אין איין גוואַלד. "עס איז דאָ עפּעס אַנדערש," ער מינט. ― גאָט, איך װײס ניט. עס קוקט שווער. וועגן עפּעס גערופן וואָלוואָ. וואס מיינט דער רואה. "
  
  "אפֿשר האָבן זיי געהייסן די מאַשין נאָך איר."
  
  "מאָדיש. ניין, עס מיינט אַז אָדין האט אַ ספּעציעל וועלוואַ, וואַרטן - דאָס קען נעמען אַ בשעת.
  
  דרייק איז געווען אזוי פארנומען מיט איבערזעצן זיין אויפמערקזאמקייט צווישן בן, דעם קאמפיוטער, דעם שטראם פון אינפארמאציע און דעם פארנומען טראטואר אינדרויסן, אז ער האט נישט באמערקט דעם ווייב'ס צוגאַנג ביז זי איז געשטאנען גלייך לעבן זייער טיש.
  
  אײדער ער האט זיך געקאנט רירן, האט זי אויפגעהויבן די האנט.
  
  # - שטיי נישט אויף , בחורים , - האט זי זיך אויסגעצייכנט מיט אן אמעריקאנער אקצענט . "מיר דאַרפֿן צו רעדן".
  
  
  פינף
  
  
  
  פּאַריז, פֿראַנקרייַך
  
  
  Kennedy Moore האט שוין עוואַלואַטעד דעם פּאָר פֿאַר עטלעכע מאָל.
  
  אין ערשטער זי געדאַנק עס איז ומשעדלעך. נאך א וויילע, נאכ'ן אנאליזירן דעם בחור'ס דערשראקענע אבער באשלאסענע קערפער שפראך און דעם עלטערע בחור'ס וואך שטעלונג, איז זי געקומען צום אויספיר, אז צרות, אומשטענדן און דער שטן האבן די צוויי אריינגעשלעפט אין אן אומהייליקע טריניטי פון סכנות.
  
  זי איז דא נישט געווען קיין פאליציי. זי איז אבער געווען א פאליציי אפיציר אין ניו יארק, און עס איז נישט גרינג געווען אויפצווואקסן אויף דעם לעפיערעך קליין אינזל מיט אירע גרויסע באַטאָנען טאָווערס. איר האָט געהאט די זעאונג פון אַ קאַפּ אפילו איידער איר געוואוסט דיין צוקונפט איז צו פאַרבינדן די NYPD. שפעטע ר הא ט אי ר געשחײנ ט או ן געצײלט , אבע ר ד ו הא ט שטענדי ק געהא ט ד י אויגן . אַז שווער, קאַלקיאַלייטינג קוק.
  
  אפילו אויף וואקאציע האט זי ביטער געטראכט.
  
  נאָך אַ שעה פארבראכט מיט זופּן קאַווע און סימלאַס סערפינג, זי קען נישט העלפן זיך. זי האט מעגליך געווען אויף וואקאציע - וואס האט איר געקלונגען בעסער ווי א געצוואונגען וואקאציע - אבער דאס האט נישט געמיינט אז דער פאליציי אין איר האט זיך נאר אפגעגעבן שנעלער ווי דער בריט האט אפגעגעבן זיין מעלה אין זיין ערשטע נאכט אין וועגאס.
  
  זי האט זיך צוגעשלעפט צו זײער טיש. געצוואונגען אװעקגײן, האט זי װידער געטראכט. דאָס האָט געשטעלט איר בריליאַנט NYPD קאַריערע אין פּערספּעקטיוו.
  
  דער עלטערער באָכער האָט זי גיך אָפּשאַצן מיט אויפֿהייבן זײַנע אַנטענע. ער האָט איר אָפּשאַצן פאַסטער ווי אַן אמעריקאנער מאַרינע וואָלט אָפּשאַצן אַ באַנגקאָק.
  
  # - שטיי נישט אויף , בחורים , - האט זי זיך אויסגעארבעט . "מיר דאַרפֿן צו רעדן".
  
  "אמעריקאנער?" - האט דער עלטערער בחור געזאגט מיט א אנצוהערעניש. "וואס ווילסטו?"
  
  זי איגנאָרירט אים. "ביסט אָוקיי, בעיבי?" זי האט געפלאצט איהר שילד. "איך בין אַ פּאָליציאַנט. איצט וועסטו זיין ערליך מיט מיר".
  
  דער עלטערער בחור האט גלײך געקלאפט און געשמײכלט מיט דערלויף, װאס איז געװען משונה. דער אנדערער האט געבליצט אין צעמישעניש.
  
  "א?" איך האב געפרעגט.
  
  דער פּאָליציאַנט אין קענעדי האָט געדריקט דעם ענין. "זיסט איר דאָ פון דיין אייגן פריי וועט?" עס איז געווען אַלע זי קען טראַכטן פון צו זיין לעבן זיי.
  
  דער יונגער בחור האט אויסגעזען נויט. "נו, סייציינג איז גוט, אָבער פּראָסט געשלעכט איז נישט פיל שפּאַס."
  
  דער עלטערער בחור האט אויסגעזען חידושדיק דאנקבאר. "צוטרוי מיר. עס זענען קיין פראבלעמען דאָ. עס איז גוט צו זען אַז עטלעכע מיטגלידער פון די געזעץ ענפאָרסמאַנט קהל נאָך רעספּעקט די אַרבעט. איך בין מאַט דרייק."
  
  ער האט אויסגעהאלטן די האנט.
  
  קענעדי איגנאָרירט דעם, נאָך ניט קאַנווינסט. איר מיינונג איז געווען כוקט אויף דעם פראַזע, נאָך רעספּעקט די אַרבעט, און סקראָללעד פֿאַר די לעצטע חודש. אפגעשטעלט ווו זיי שטענדיק אָפּגעשטעלט. אין קאַלב. איבע ר זײנ ע גרויזאמ ע קרבנות . פא ר זײ ן אומבאדינגט ע באפרײונג .
  
  אויב נאר.
  
  - נו... א דאנק, טראכט איך.
  
  "אזוי, איר זענט אַ ניו יארק קאַפּ? דער יונגערמאן האט פארענדיקט דעם נואנס מיט אויפגעהויבענע ברעמען, וואס ער האט אנגעוויזן אויפן עלטער.
  
  - פארשידענע כיטרע. מאַט דרייק לאַפט לייטלי. ער האָט אויסגעזען זיכער, און כאָטש ער איז געזעסן אין יז, האָט קענעדי געקענט זאָגן, אַז ער האָט די קאָמפּעטענט צו רעאַגירן אין אַ רגע. און דער וועג, וואָס ער האָט כּסדר אָפּגעזוכט זײַן סביבה, האָט איר געטראַכט וועגן אַ פּאָליציאַנט. אָדער די אַרמיי.
  
  ז י הא ט זי ך גענומע ן מי ט זי ך צ ו זי ך א ן זיץ .
  
  דרייק האט אנגעװיזן אויף א לײדיקן זיצפּלאַץ, און אים איבערגעלאזט אין דער זעלבער צײַט אַ קלאָרן אַרויסגאַנג. "און אויך יידל. איך האב געהערט אז ניו יארקער זענען די מערסט מיינונגס מענטשן אין דער וועלט. "
  
  "מאַט!" דער באָכער האָט זיך געכאַפּט.
  
  "אויב איר מיינען עגאָיסטיש און עראַגאַנט מיט אָוווערקאַנסאַנטריישאַן, איך געהערט דאָס אויך." קענעדי האָט זיך אַרײַנגעלעבט אין בודקע, זיך אַ ביסל אומרויִק. "דערנאך בין איך געקומען קיין פאריז און באגעגנט די פראנצויזישע."
  
  - אויף יום־טובֿ?
  
  - דאם האבן זײ מיר געזאגט.
  
  דער גוי האָט נישט באַשטיין, נאָר ווידער אויסגעשטרעקט די האַנט. "איך בין נאָך מאַט דרייק. און דאָס איז מײַן לײַכטער, בן.
  
  "הי, איך בין קענעדי. איך האב געפעלט צו הערן וואס דו האסט געזאגט, אמווייניגסטנס די כעדליינז, האב איך מורא. דאָס איז וואָס האָט מיר געשלאָגן. און וואָס וועגן די וועלף אין ניו יארק? זי האט אויפגעהויבן די ברעמען, נאכגעמאכט בן.
  
  "איינער". דרייק האט זי פארזיכטיק געלערנט, ווארטן אויף א רעאקציע. ― װײסט איר עפּעס פֿון אים?
  
  "ער איז געווען טאָר ס פאטער, איז ניט ער? איר וויסן, אין מאַרוועל קאַמיקס.
  
  "ער איז אַלע איבער די נייַעס." בן האָט זיך געכאַפּט צום קאָמפּיוטער.
  
  "לעצטנס, איך פּרובירן צו בלייַבן אַוועק פון די כעדליינז." קענעדי'ס ווערטער זענען שנעל ארויסגעקומען, אנגעשטרענגט פון ווייטאג און פראַסטראציע. עס האָט געדויערט אַ מאָמענט ביז זי האָט געקענט פאָרזעצן. "אזוי, נישט אַזוי פיל. נאָר גענוג."
  
  "סאָונדס ווי איר האָט באשאפן עטלעכע."
  
  "מער ווי גוט פֿאַר מיין קאַריערע." זי האָט זיך אומגעקערט, און דערנאָך אַרױסגעקוקט דורך די שמוציקע פֿענצטער פֿון קאַפֿע אַרײַן אין גאַס.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האט נאכגעפאלגט איר בליק, זיך געחידושט צי ער זאל איר א טשעפען, און זיינע אויגן האבן זיך באגעגנט מיט די פון איינעם פון די פריערדיגע בערגלערס, וואס האט געקוקט דורכן גלאז.
  
  "שרעק. די גייז זענען מער פּוכיק ווי אַן ינדיאַן רופן צענטער. "
  
  דער יינגל 'ס פּנים האט ליכט אַרויף מיט דערקענונג ווי דרייק אריבערגעפארן, אָבער איצט דרייק באַשלאָסן ער האט נישט וועלן צו באַרען ענימאָר. די גלאַווז זענען טאַקע אַוועקגענומען און דער סאַס קאַפּיטאַן איז אומגעקערט. ע ר הא ט זי ך שנעל , אנגעכאפ ט אײנע ם פו ן ד י שטול ן או ן אי ם ארויסגעװארפ ן אי ן פענסטע ר מי ט א שרעקלעכ ן קראך . דער דײטש איז צוריקגעפלויגן, צוגעקראכן צום פארװעג װי טויט פלײש.
  
  דרייק האט געווארפן בן א זיידע. "קום מיט אונדז אָדער נישט," ער גערופן קענעדי ווען זיי געלאפן. "אבער בלייבן אויס פון מיין וועג."
  
  ער איז גיך צוגעגאנגען צו דער טיר, אפגעשטעלט און זיך אפגעשטעלט אין פאל עס זאל קומען א שיסער. ארו ם זײנע ן געשטאנע ן שאק ע פאריזער . טוריס צעוואָרפן אין אַלע אינסטרוקציעס. דרייק האט א זוכנדיקן בליק אראפגעווארפן אויף דער גאס.
  
  "זעלבסטמאָרד". ע ר הא ט זי ך צוריקגעטײכלט .
  
  "אינטערשטע טיר". ער האָט אַ פּאַטש געטאָן בןן אויף דער אַקסל און זיי זענען צוגעגאַנגען צום טאָמבאַנק. קענעדי האָט נאָך געמוזט רירן, אָבער עס האָט נישט גענומען די אַנאַליטישע מיינונג פון אַ פּאָליציאַנט צו וויסן אַז די מענטשן זענען אין פאַקטיש קאָנפליקט.
  
  - איך װעל דיך צודעקן.
  
  דרייק איז דורכגעגאנגען פארביי דעם דערשראקן באַאַמטער אין אַ טונקל כאָלוויי מיט קאַרטאַנז פון קאַווע, צוקער און סטירערז. אין די סוף איז געווען אַ פייַער אַנטלויפן. דרייק האָט געשלאָגן דעם באַר, און דערנאָך פאָרזיכטיק אַרויסגעקוקט. די נאָכמיטאָג זון האָט מיר געברענט די אויגן, אָבער דער ברעג איז געווען קלאָר. וואָס האָט אים געמיינט, אַז ערגעץ איז דאָרט נאָר איין שונא.
  
  דרייק האט זשעסטירט פאר די אנדערע צו ווארטן, און דערנאך האט זיך אצינד אריבערגעפארן צו דעם ווארטן דייטש. ער האט זיך נישט אויסגעדרייט דעם מאן'ס קלאפ, נאר ער האט עס שווער גענומען אין די זונפלעקסוס אן זיך צו שווימען. דער קלאַפּ אויף זיין קעגנער'ס פּנים האָט אים געבראַכט טייקעף צופֿרידנקייט.
  
  "פּוסיעס יימינג פֿאַר די פּלעקסוס." - האט ער געשושקעט. דערפאַרונג האט אים געלערנט אַז אַ טריינד מענטש וואָלט שלאָגן איינער פון די קלאָר ווי דער טאָג דרוק פונקטן אויף דעם גוף און פּויזע פֿאַר ווירקונג, אַזוי דרייק שערד די ווייטיק - ווי ער איז געווען ענדלאַסלי געלערנט - און אָוווערקיים עס. ער האט צעבראכן דעם גוי'ס נאָז, צעטרעטן זיין קין און כמעט פארדרייען זיין האלדז מיט צוויי קלעפ, און אים געלאזט פארשפרייטן אויפן פארוועג אן זיך צו פארלירן. ער האט פאראויסגעװיקלט די אנדערע.
  
  זיי האָבן פֿאַרלאָזט דעם קאַפֿע און זיך אַרומגעקוקט.
  
  קענעדי האט געזאגט, "מייַן האָטעל איז דריי בלאַקס אַוועק."
  
  דרייק האט א ניד געטאן. "פאַרשילטן קיל. גיי."
  
  
  זעקס
  
  
  
  פּאַריז, פֿראַנקרייַך
  
  
  א מינוט שפעטער האט בן געזאגט: "ווארט".
  
  "דו זאלסט נישט זאָגן איר דאַרפֿן צו נוצן די קלאָזעט, באַדי, אָדער מיר וועט האָבן צו קויפן דייפּערז."
  
  קענעדי האט פארבארגן א שמייכלען ווען בן האט זיך ברוימט.
  
  "איך ווייס, אַז ס'איז צייט פֿאַר דיר צו נעמען אַ דרעמל, אַלט מענטש, אָבער עס איז כּמעט צייט צו ... אַ ... באַזוכן דעם לאָווורע."
  
  דרייק פאַרפאַלן שפּור פון צייַט. "שטערן".
  
  "אין לאָווורע?"
  
  "וועגן די דריי." דרייק האט געווייקט צו א פארבייגייער טעקסי. "קענדי, איך וועל דערקלערן."
  
  "איר זענט בעסער אַוועק. איך בין שוין היינט געווען אין לאָווורע".
  
  "ניט דערפֿאַר..." האָט בן געמורמלט ווען זיי זײַנען אַרײַן אין טאַקסי. דרייק האט געזאגט די מאַגיש וואָרט און די מאַשין ספּידז אַוועק. די רייזע איז אונטערגענומען געוואָרן אין שטילקייט און האָט געדויערט צען מינוט דורך גאַסן אָנגעשפּאַנט מיט פאַרקער. ד י טראטואר ן זײנע ן ניש ט געװע ן בעסער , װײ ל ד י דרײ ע האב ן זי ך געמאכ ט אי ן הײסע ר יעג ן װע ג צו ם מוזיי .
  
  ווען זיי זענען געגאנגען, בן בריפינג קענעדי אויף דעם ענין. "עמעצער האָט געפֿונען אָדינס שילד אין איסלאַנד. עמעצער האָט זיי געגנבעט פון אַן אויסשטעלונג אין יאָרק, און האָט גאָר פאַרניכטעט פרייס אַמייזינג קאַץ וואָק-שאָע.
  
  פריי?
  
  "מאָדעלער. זענט איר נישט פון ניו יארק?"
  
  "איך בין פון ניו יארק, אָבער איך בין נישט קיין גרויס שניט קענער. און איך בין נישט אַ גרויסער פאָכער פון זיין בליינדלי דראַגד אין אַ מין פון קאָנפליקט. איך דאַרף טאַקע איצט נישט קיין נײַע פּראָבלעמען."
  
  דרייק האט כּמעט געזאגט "עס איז אַ טיר" אָבער סטאַפּט זיך אין די לעצטע רגע. א קאַפּ קענען זיין נוציק הייַנט בייַ נאַכט פֿאַר פילע סיבות, ספּעציעל פֿון די שטאַטן. ווען זיי האָבן זיך דערנענטערט צו דער גלעזערנער פּיראַמיד, וואָס האָט אָפּגעצייכנט דעם אַרייַנגאַנג צום לאָווורע, האָט ער געזאָגט: "קענדי, די דאָזיקע מענטשן האָבן אונדז געפּרוּווט הרגענען אין מינדסטער דריי מאָל. איך בין פאַראַנטוואָרטלעך צו מאַכן זיכער אַז דאָס טוט נישט פּאַסירן. איצט מיר דאַרפֿן מער אינפֿאָרמאַציע וועגן וואָס די גענעם איז געגאנגען אויף דאָ, און פֿאַר עטלעכע סיבה זיי זענען אינטערעסירט אין וואָס בן געפונען איז גערופן 'די נייַן פּיעסעס פון אָדין'. מיר ווייסן טאַקע נישט פאַרוואָס, אָבער דאָ, - האָט ער אָנגעוויזן הינטער דער גלעזערנער פּיראַמיד, - איז דער צווייטער טייל.
  
  "זיי וועלן עס היינט נאכט גנבענען," האָט בן געזאָגט, און דערנאָך צוגעגעבן, "מסתּמא."
  
  "און וואָס איז דער ניו יארק ווינקל?"
  
  "עס איז אן אנדער שטיק פון אָדין אויף אַרויסווייַזן. וועלף. אין דעם מוזיי פון נאַטוראַל געשיכטע."
  
  דרייק האט שטודירט די מאפע. "עס מיינט אַז די לאָווורע טוט נישט יוזשאַוואַלי ווייַזן וויקינג זאַמלונגען. דאָס איז אויך אויף אַנטלייַען, ווי וואָס איז געווען אין יאָרק. עס איז געזאגט דאָ אַז די מערסט טשיקאַווע איז די וויקינג לאָנגבאָאַט, איינער פון די פיינאַסט טאָמיד דיסקאַווערד, און זיין נאָוטאָריאַס נאָוטאָריאַטי.
  
  "וואס מיינט עס?" קענעדי האט זיך אפגעשטעלט אין שפּיץ פון די טרעפּ ווי א ראָר קעגן א שטורעם ווי פילע פּערז פון פֿיס סטאַמפּט אַרום איר.
  
  "אַן אַנאַמאַלי רעפּריזענטיד דורך איר עלטער. עס פּרידייץ די געשיכטע פון די וויקינגס. "
  
  "נו, דאָס איז טשיקאַווע."
  
  "איך ווייס. זיי שטייען אויף דער אונטערשטע שטאָק פונעם דענאָן פליגל, לעבן עטלעכע מצריים... קאָפּטיקע... פּטאָלעמאַישע... שטותים. .בולשיט ... וועלכער. אט איז די זאך".
  
  ד י ברײטע , פארפאסט ע קארידאר ן האב ן זי ך ארומגערינגלט , װע ן ז ײ האב ן זי ך ארײנגעמיש ט אי ן דע ר עולם . לאָוקאַלז און טוריס פון אַלע צייטן האָבן אָנגעפילט די סטייטלי אַלט פּלאַץ און געבראכט עס צו לעבן איבער דעם טאָג. מע ן הא ט נא ר געקענ ט שפעקולע ן װעג ן זײ ן קבר־לי ך אי ן דע ר נאכט .
  
  אי ן דע ם מאמענ ט הא ט זי ך גענומע ן א טויבנדיקע ר ברום , װ י א באט ן װאנט , װ י זי ך צוזאמפאלן . זיי אַלע פארשטאפט. דרייק האט זיך אויסגעדרייט צו בן.
  
  "וואַרט דאָ, בן. געבן אונדז אַ האַלב שעה. מיר וועלן דיך געפֿינען." ער האט זיך אפגעשטעלט, און דערנאך צוגעגעבן, "אויב זיי עוואקוירן, ווארט אזוי נאענט צו דער גלאז פיראמידע ווי מעגליך."
  
  ער האט נישט געווארט אויף אן ענטפער. בן איז געווען גאָר אַווער פון די געפאַר. דרייק האט צוגעקוקט ווי ער האט ארויסגעצויגן זיין צעל און אנגערופן א שנעל רעדל נומער. עס וואָלט זיין מאַם, אָדער טאַטע, אָדער שוועסטער. ער האט סיגנאלירט פאר קענעדי, און זיי האבן פארזיכטיג אראפגעלאזט דעם שפיראל טרעפ צום אונטערשטן שטאק. ווען זיי האָבן זיך געמאַכט צום זאַל, וואָס האָט געהאַלטן די וויקינג-אויסשטעלונג, האָט מען אָנגעהויבן אַרויסלויפן. א געדיכטע װאלקן האט זיך געדרײט הינטער זײ.
  
  "לויף!" דער בחור וואס האט אויסגעזען ווי האליסטער'ס מאדעל האט געשריגן. "עס זענען גייז מיט גאַנז ין!"
  
  דרייק האט זיך אפגעשטעלט ביי דער טיר און געפארשט א קוק אינעווייניג. ע ם הא ט זי ך באגעגנ ט מי ט א גאנצ ן כאאס . א סצענע פון א מייקל ביי אקציע פילם, נאר מער טשודנע. ער האָט גערעכנט אַכט גייז אין קאַמאַפלאַזש יונאַפאָרמז מיט מאַסקס אויף זייער פנימער און מאַשין גאַנז קליימינג אין די גרעסטע וויקינג קאַטער ער האט אלץ געזען. הינטער זיי, אין אַן אַקט פון ניט צו גלייבן באַטראַכטקייַט, אַ סמאָוקינג לאָך איז בלאַסטיד אין די וואַנט פון דעם מוזיי.
  
  די דאזיקע בחורים זענען געווען משוגעים. וואָס האָט זיי געגעבן זייער ברעג איז געווען אַז זיי האָבן אַ שאַקינג דירעקטקייט פון גרויסקייט. בלאָזן אַרויף די ענטראַנסאַז צו בנינים און שיסן ראַקאַץ בייַ די מאַסע סימד צו זיין זייער נאָרמאַל. קיין ווונדער זיי זענען נאכגעגאנגען בן און אים אַלע איבער פּאַריז פריער. די מאַשין יאָגן זענען מיסטאָמע נאָר זייער בעדטיים פאַרווייַלונג.
  
  קענעדי האט ארויפגעלײגט א האנט אויף זײן פלײצע און זיך ארומגעקוקט. "גאָט".
  
  "דערווייַז אַז מיר זענען אויף די רעכט וועג. איצט דארפן מיר זיך נאר דערנענטערן צו זייער קאמאנדיר".
  
  "איך בין נישט געגאנגען צו באַקומען נאָענט צו קיין פון די דזשערקס. זי האָט געשװאָרן אין אַ סאַפּרייזינגלי גוטן ענגלישן אַקצענט.
  
  "קיוט. אָבער איך מוז געפֿינען אַ וועג צו קרייזן אונדז פון זייער שאָד רשימה. "
  
  דרייק באמערקט מער סאַוויליאַנז פליסנדיק צו די אַרויסגאַנג. ד י דײטש ן האב ן ז ײ אפיל ו ניש ט צוגעקוקט , ז ײ האב ן נא ר מי ט זי ך געפיר ט זײע ר פלאן .
  
  "לאָמיר". דרייק האט זיך דורכגעגליטשט דורכן טיר־ראם אין צימער אריין. זיי געוויינט די יגזיבאַץ אַרום די פּערימעטער פֿאַר דעקן און געמאכט זייער וועג ווי נאָענט צו די כירינגז ווי עס איז געווען זיכער צו טאָן דאָס.
  
  "קלאַפּ דיך!" האָט עמעצער דרינגלעך געשריגן.
  
  "עפּעס וועגן 'קאַמיש'. דרייק האט געזאגט. "די בלוטיקע ממזרים וועלן מוזן זיך שנעל אויפפירן. דער לאָווורע מוזן זיין אין דער שפּיץ פון דער רשימה פון פראנצויזיש רעספּאָנסעס.
  
  אײנע ר פו ן ד י דײטש ן הא ט עפע ס אנדער ש געשריג ן או ן אויפגעהויב ן א שטײנע ר פלאטע ר אי ן דע ר גרוי ס פו ן א מיטגעט . זיי האבן אויסגעזען שווער. דער זעלנער האט אנגערופן צוויי אנדערע זיי זאלן העלפן אפלאדן פון די לאנגשיפל.
  
  "באשטימט נישט סאַס," דרייק קאַמענטאַד.
  
  "אָדער אַן אמעריקאנער," קענעדי באמערקט. "איך געוויינט צו האָבן אַ מאַרינע באָכער וואָס קען שטעקן דעם טרינקעט אונטער זיין פאָרעסקין."
  
  דרייק האט א ביסל געכאפט. "גוט בילד. דאַנקען פֿאַר די אַרייַנשרייַב. קוק." ע ר הא ט זי ך גענומע ן צ ו דע ר עפענונג ם אי ן דע ר װאנט , װ ו ע ם הא ט זי ך שוי ן שוי ן שוי ן באװיזן , א פארשטעלטער , אנגעטא ן אל ץ אי ן װײס .
  
  "דער זעלבער בחור, וועלכער האָט בארויבט דעם שילד אין יאָרק. מסתּמא."
  
  דער מאַן האָט אַ קוק געטאָן אויף דער סקולפּטור, דאַן האָט זיך אַ נאָד געטאָן און זיך געוואָנדן צו זיין קאָמאַנדיר. "עס איז צייט צו ..."
  
  אינדרויסן איז געשען שיסערייען. ד י דײטש ן האב ן זי ך פארפרויר ן אוי ף א רגע , אפנים , געשטארק ט אײנע ר אויפ ן צװײטן . דעמאל ט האב ן ד י קויל ן דורכגעפיר ט אי ן צימער , או ן אל ע האב ן זי ך גענומע ן צודעקן .
  
  מער מאַסקט מענטשן האָבן זיך באַוויזן בייַ די לעצטנס בלאָון-אויס אַרייַנגאַנג. א נײע קראפט, אנדערש אנגעטאן װי די דײטשן.
  
  דרייק האט געטראכט: פראנצויזישע פאליציי?
  
  - קאנאדע! - האט אײנער פון די דײטשן פאראכטונג געשריגן. "טויטן! טויטן!"
  
  דרייק האט צוגעדעקט די אויערן ווי א טוץ מאשין ביקסן האבן אין דער זעלבער צייט געעפנט פייער. קויל ן האב ן זי ך ריקאשע ט פו ן א מענטשלעכ ן קערפער , פו ן א הילצערנ ע אויסשטעלונג , פו ן א פארפלאסטערט ע װאנט . גלאז איז צעבראָכן און אומצאָליקע אויסשטעלונגען האָבן זיך צעריסן און געפֿאַלן אויף דער פּאָדלאָגע מיט אַ קראַך. קענעדי געשאלטן הויך, וואָס דרייק אנגעהויבן צו פאַרשטיין איז נישט פּונקט "פריש ערד" פֿאַר איר. "וואו די גענעם זענען די פאַקינג פראנצויזיש!"
  
  דרייק'ס קאפ האט זיך געדרימלט. קאנאדער, אין װאס פארקרימטן גיהנום זענען זײ דא ארײנגעפאלן?
  
  די אויסשטעלונג לעבן זיי איז צעבראָכן אין טויזנט שטיק. גלאז און שטיקלעך האלץ האבן גערעגנט אויף די רוקן. דרייק האט אנגעהויבן קריכן צוריק, שלעפענדיג מיט זיך קענעדי. דער קאַטער איז געווען ריידאַד מיט בלייַ. דעמאל ט זײנע ן ד י קאנאדע ר ארײ ן אי ן צימער , או ן עטלעכ ע דײטש ן זײנע ן געלעגע ן טויט ע אדע ר געציטערט . אין פראָנט פון דרייק, איינער פון די קאַנאַדיאַנס שאָס אַ דייַטש אין פונט ליידיק קייט, צעבראכן זיין סייכל אין אַ 3,000-יאָר-אַלט עגיפּטיאַן טערראַקאָטטאַ וואַזע.
  
  "עס איז קיין ליבע צווישן מעשוגע רעליק כאַנטערז." דרייק האָט זיך צעוויינט. "און די גאנצע צייט וואָס איך פארבראכט פּלייינג Tomb Raider - דאָס איז קיינמאָל געטראפן."
  
  "יא," קענעדי באַרשט די שאַרבן גלאז פון איר האָר. "אבער אויב איר טאַקע געשפילט די שפּיל, אַנשטאָט פון סטערינג אין איר טאָכעס פֿאַר זיבעצן שעה, איר קען טאַקע וויסן וואָס איז געשעעניש."
  
  בן ס שטאַרקייט. נישט מיין. מיר שפּילן אַ שפּיל, דאָס הײסט." ער האט זיך געװאגט אויפצוקוקן.
  
  אײנע ר פו ן ד י דײטש ן הא ט געפרואװ ט אנטלויפן . ער איז געלאפן גלייך צו דרייק אן אים באמערקן, און האט זיך נאכאמאל פארשפארט ווען זיין וועג איז אפגעשטעלט געווארן. "בעװעגן!" האָט ער אױפֿגעהױבן זײַן ביקס.
  
  - יא, און דיינס אויך. דרייק האט אויפגעהויבן די הענט.
  
  דעם מאן'ס פינגער האט זיך אנגעשטעקט אויפן צינגל.
  
  קענעדי האט געמאכט א פּלוצעמדיק סיידווייז באַוועגונג, וואָס האָט געפֿירט דעם דייטשישער ופמערקזאַמקייט צו וואַקלען. דרייק איז צוגעגאנגען און האט אים עלנבויגן אין פנים. ד י פויסט ן הא ט זי ך געשװויג ט צו ם קאפ , אבע ר ע ר הא ט זי ך אפגעטרעטן , גלײכצײטי ק א קיק ק דע ם זעלנער ם קני . דאס געשריי האט קוים פארדעקט דעם קלאנג פון ברעכטן ביין. דרייק איז געווען אויף אים אין אַ רגע, זיין קני דרינגלעך שווער צו זיין כייווינג קאַסטן. מיט א שנעלער באוועגונג האט ער אראפגעריסן דעם סאלדאטןס מאַסקע.
  
  און געגראנט. "אוי. איך ווייס נישט וואָס איך האָב טאַקע דערוואַרט. "
  
  בלאנדע האר. בלויע אויגן. האַרט פֿעיִקייטן. צעמישט אויסדרוק.
  
  "שפעטער". דרייק האט אים אומבאוואוסטזיניק געמאכט מיט א דערשטיקונג, איבערלאזנדיג קענעדי צו קוקן נאך זיינע חברים. ווען דרייק האט אויפגעהויבן, האט דער קאמף פארבליבן. אי ן דע ם מאמענ ט הא ט זי ך ארומגעלאפ ן א ן אנדער ע דײטש ן ארו ם דע ר פאלענדע ר אויסשטעלונג . דרייק האָט אים אַרײַנגעטאָן אין דער זייט, און קענעדי האָט אים געקניפּט אין דער זונ־פּלעקסוס. דער מענטש האט אַרויף פאַסטער ווי אַ נייַ יינגל באַנד אויף X-פאַקטאָר.
  
  איצ ט הא ט אײנע ר פו ן ד י קאנאדע ר געשלעפ ט ד י סקולפטור ן פו ן אודי ן פו ן ד י טויט ע או ן בלוטיק ע פינגע ר פו ן זײ ן שונא . נאך א דײטש האט אים צוגעפלאנצט און אטאקירט פון דער זײט, אבער דער קאנאדישער איז געװען גוט, האט זיך געדרײט און געלאנדעט דרײ מארד־קלאגן, און האט אים געװארפן דעם שלאנקן קערפער איבער דער פלײצע און אים געקלאפט צו דער ערד. דער קאַנאַדיאַן פייערד דריי שאָס אין נאָענט קייט פֿאַר מער פּערסווייסיוונאַס, און דאַן געצויגן צו שלעפּן די סקולפּטור צו די אַרויסגאַנג. אפילו דרייק איז געווען ימפּרעסט. װע ן דע ר קאנאדע ר הא ט דערגרײכ ט זײנ ע חברים , האב ן ז ײ געשריג ן או ן זי ך געעפנ ט א פײע ר אוי ף זײ , אײדע ר זי ך הא ט זי ך צוריקגעטײל ט איבע ר דע ם נא ך רויקנדיק ן בראָך .
  
  "אפסאַללאַ!" האָט דער העכסטער קאַנאַדישער געװײנט און אַ געשװיגן מיט דער פֿויסט צו די לעבנגעבליבענע דײַטשן. דרייק האָט געכאַפּט די גאַדלעס, די אַרויסרופן, די יקסייטמאַנט אין דעם איין וואָרט. סאַפּרייזינגלי, אַ ווייַבלעך קול.
  
  דא ן הא ט ד י פרויע ן זי ך אפגעשטעלט , או ן זי ך אראפגענומע ן אי ר מאסק ע אי ן א זשעלעכאװע ר פו ן אבסאלוט ן פאראכטונג . "אפסאַללאַ!" זי האָט ווידער געוויין אויף די דייטשן. "זיי דארט!"
  
  דרייק וואלט זיך געשטויגן אויב ער איז שוין נישט געווען אויף די קני. ער האט געמײנט, אז א קויל האט אים געטראגן, אזא שאק איז געװען. ער האָט דערקענט דעם אַזוי גערופענע קאַנאַדיאַן. ער האט זי גוט געקענט. עס איז געווען Alicia Miles, די לאָנדאָנער וואָס איז געווען זיין גלייך אין די SRT.
  
  א סוד פירמע אין די SAS.
  
  Wells' פריערדיקע קאָמענטאַר האָט אַנטפּלעקט אַלטע זכרונות, וואָס זאָלן בלייבן באַגראָבן טיפער ווי די ספּענדינג געשיכטע פון דעם פּאָליטיקער. איר געווען מער ווי SAS. פארוואס ווילסטו עס פארגעסן?
  
  ווייַל פון וואָס מיר האָבן געטאן.
  
  Alicia Miles איז געווען איינער פון די פיינאַסט זעלנער וואָס ער האט אלץ געזען. ד י פרויע ן אי ן ספעצנאז , האב ן געמוז ט זײ ן בעסערע ר פו ן ד י מענער , כד י צ ו דערקומע ן אפיל ו א האלב . און אַליסיאַ געגאנגען רעכט אַרויף צו די שפּיץ.
  
  וואָס האָט זי געטאָן זיך צו באַטייליקן אין דעם אַלץ, און אויסקלאַנגען ווי אַ פאַנאַטיקער, וואָס ער האָט געוווּסט, אַז זי איז דאָך ניט? בלויז איין זאַך מאָוטאַווייטאַד אַליסיאַ - געלט.
  
  אפֿשר דערפֿאַר האָט זי געאַרבעט פֿאַר די קאַנאַדיאַן?
  
  דרייק אנגעהויבן צו קריכן צו די פאַקטיש אַרויסגאַנג פון די צימער. "אזוי, אנשטאט אונז אראפצוקראצן פון די מתים און אויסשטעלן אונזערע שונאים," האט ער שווער געאטעמט, "איצט האבן מיר נאך פיינט, און מיר האבן גארניט דערגרייכט נאר זיך נאך מער צעטומלען."
  
  קענעדי, קריכן נאָך אים, צוגעגעבן, "מייַן לעבן ... אין צוויי פאַרשילטן ווערטער."
  
  
  זיבן
  
  
  
  פּאַריז, פֿראַנקרייַך
  
  
  קענעדי ס האָטעל צימער איז געווען אַ ביסל בעסער ווי די וואָס דרייק און בן פארבראכט אַ פּאָר פון שעה אין.
  
  "געטראַכט אַז אַלע איר קאַפּס זענען צעבראכן," דרייק גראַמבאַלד ווען ער אָפּגעשטעלט די אַרייַנגאַנג און אַרויסגאַנג פונקטן.
  
  "אונז זעמיר. אָבער ווען דיין וואַקאַציע צייט איז פּראַקטאַקלי ניט-עגזיסטאַנט פֿאַר צען יאָר, איך טרעפן דיין טשעק חשבון סטאַרץ צו פּלאָמבירן זיך.
  
  "איז דאָס אַ לאַפּטאַפּ?" בן איז געקומען צו אים איידער מען האָט געקענט ענטפערן די מליצות. זיי געפונען אים באַהאַלטן לעבן אַ גלאז פּיראַמיד נאָך זיי לינקס דער מוזיי, אַקטינג ווי צוויי מער דערשראָקן טוריס, צו דערשראָקן צו געדענקען קיין פּרטים.
  
  "פארוואס זאָגן מיר נישט די פראנצויזיש וואָס מיר וויסן?" קענעדי געפרעגט ווען בן האָט געעפנט דעם לאַפּטאַפּ.
  
  "ווייַל זיי זענען פראנצויזיש," דרייק געזאגט מיט אַ געלעכטער, דעמאָלט געווארן ערנסט ווען קיינער אַנדערש זיך איינגעשריבן. ער איז געזעסן אויפן ראַנד פון קענעדיס בעט, געקוקט אויף זיין חבר ביי דער אַרבעט. "אנטשולדיגט. די פראנצויזן ווייסן גארנישט. גיין דורך דעם מיט זיי איצט וועט פּאַמעלעך אונדז אַראָפּ. און איך טראַכטן צייט איז די פּראָבלעם. מיר זאָלן קאָנטאַקט די שוועדן. "
  
  "צי איר וויסן ווער עס יז אין די שוועדיש סוד דינסט?" קענעדי האט אויף אים אויפגעהויבן א ברעם.
  
  "ניין. אָבער, איך דאַרף רופן מיין אַלט קאָמאַנדיר.
  
  "ווען האָט איר פאַרלאָזן SAS?"
  
  "איר קיינמאָל לינקס דער SAS." ווען בן האָט זיך אַ קוק געטאָן, האָט ער צוגעגעבן: "פֿיגוראַטיוו".
  
  - דרײ קעפ זאלן זײן בעסער װי צװײ. בן האָט אַ רגע אָנגעקוקט קענעדי. "איז אַז אויב איר זענט נאָך אין געשעפט?"
  
  ליכט נאָד. קענעדי'ס האר זענען איר געפאלן אין די אויגן און זי האט גענומען א מינוט עס צוריק צו בארשט. "איך פֿאַרשטיין אַז עס זענען נייַן טיילן פון אָדין, אַזוי מיין ערשטער קשיא איז וואָס? די צווייטע קשיא איז וואָס איז עס?"
  
  "מיר האָבן עס נאָר געפונען אין די קאַפע." בן האט געקלאפט אויף די קלאַוויאַטור. "עס איז אַ לעגענדע, וואָס הער קרוסטי דאָ ריפיוץ, וואָס קליימז אַז עס איז אַ פאַקטיש קבר פון די געטער - ממש, דער אָרט ווו אַלע די אלטע געטער זענען באַגראָבן. און דאָס איז נישט בלויז אַן אַלטע לעגענדע; אַ צאָל געלערנטע האָבן עס דיסקוטירט, און אַ סך אַרטיקלען זענען פֿאַרעפֿנטלעכט געוואָרן במשך פֿון די יאָרן. דער פראבלעם איז, - האט בן געזאגט, רייבנדיק די אויגן - ס׳איז שווער צו לייענען. געלערנטע זענען נישט באַרימט מיט זייער פּראָזע שפּראַך."
  
  "פּראָזאַיק? האָט קענעדי איבערגעחזרט מיט אַ שמייכל. "צי איר גיין צו קאָלעגע?"
  
  "ער איז דער הויפּט וואָקאַליסט אין דער גרופּע," דרייק קאַונטערד דעדפּאַן.
  
  קענעדי האט אויפגעהויבן אן ברעם. "אזוי איר האָבן די קבר פון געטער וואָס קיינמאָל געווען. אקעי. איז וואס?"
  
  "אויב דאס ווערט אלץ פאראומאכט, וועט די וועלט דערטרינקען ווערן אין פייער... א.א.וו. און אזוי ווייטער."
  
  "איך פֿאַרשטיין. און נייַן טיילן?
  
  "נו, ווען זיי געזאמלט בעשאַס Ragnarok, זיי ווייַזן דעם וועג צו די קבר."
  
  "וואו איז Ragnarok?"
  
  דרייק האט געשלאגן דעם טעפּעך. ― נאָך אַ רויטע הערינג. דאָס איז נישט אַן אָרט. אין פאַקט, דאָס איז אַ סעריע פון געשעענישן, אַ גרויס שלאַכט, אַ וועלט ריין דורך אַ שטראָם פון פייַער. נאַטירלעך דיזאַסטערז. שיין פיל אַרמאַגעדדאָן. "
  
  קענעדי האָט זיך צעוויינט. "אזוי אפילו די שווער וויקינגס זענען דערשראָקן פון די אַפּאָקאַליפּסע."
  
  קוקן אַראָפּ, דרייק באמערקט אַ פריש אָבער באַדלי דענטיד קאָפּיע פון USA Today אויף די שטאָק. עס איז געווען קערלד אַרום די קעפּל - 'רעליסעעד סיריאַל קיללער וויל צוויי מער'.
  
  פּריקרע, אָבער נישט ומגעוויינטלעך פֿאַר אַ צייַטונג פראָנט בלאַט. וואָס האָט אים געמאַכט נאָך אַ קוק, ווי זיינע אויגן וואָלטן פאַרברענט, איז געווען די פאָטאָ פון קענעדי אין פּאָליציי מונדיר אין דעם טעקסט. און אַ קלענערער קעפּל לעבן איר פאָטאָ - קאַפּ קענען נישט פאַרטראָגן עס - גייט AWOL.
  
  ער האָט געמאַכט כעדליינז מיט אַ כּמעט ליידיק פלאַש מאַשקע אויף די אָנטאָן טיש, פּיינקילערז אויף די בעט טיש, קיין באַגאַזש, קיין טוריסט מאַפּס, קיין סווואַנירז, קיין רייזע.
  
  קראפ.
  
  קענעדי האָט געזאָגט: "אזוי די דייטשן און קאַנאַדיאַנס ווילן צו געפֿינען דעם ניט-עגזיסטאַנט קבר, אפֿשר פֿאַר כבוד? פֿאַר די עשירות עס קענען ברענגען? און פֿאַר דעם מוזן זיי קלייַבן די נייַן טיילן פון אודין אין אַ אָרט וואָס איז נישט אַ פּלאַץ. עס איז רעכט?"
  
  בן האָט זיך געקרימט. "נו, אַ ליד איז נישט קיין ליד, ביז מען האָט עס געדריקט אויף וויניל," ווי מיין טאַטע פלעגט זאָגן, אויף ענגליש האָבן מיר נאָך אַ סך אַרבעט צו טאָן.
  
  "עס איז אַ שפּאַנונג. "
  
  "עס איז מער אַזוי." בן פליפּט די לאַפּטאַפּ פאַרשטעלן. "די נייַן פיגיערז פון אָדין זענען די אויגן, די וועלף, די וואַלקיריעס, די פערד, די שילד און די שפּיז."
  
  דרייק האט געטראכט. "עס זענען בלויז זעקס פון זיי, קינד."
  
  "צוויי אויגן. צוויי וועלף. צוויי וואַלקיריעס. יאָ. "
  
  "וואָס איינער איז אין אַפּסאַללאַ?" דרייק האט געווינקט צו קענעדי.
  
  בן האָט זיך אַ ווײַלע געסקראָללט, דערנאָך געזאָגט: דאָ ווערט געזאָגט, אַז דער שפּיז האָט דורכגעקראָכן אָדינס זייט, בעת ער האָט געפֿאַסט בעת הענגען אויפֿן וועלט־בוים, אַנטפּלעקט אַלע זײַנע פילע סודות צו זײַן וואָלוואַ, זײַן זעער. הערט אן נאך א ציטאט: "נעבן דעם בית המקדש פון אפסאלא געפינט זיך א גאר גרויסער בוים מיט ברייט פארשפרייטע צווייגן, וואס איז אלעמאל גרין סיי אין ווינטער סיי אין זומער. וואס פאר פאר א בוים דאס איז, ווייסט קיינער נישט, ווייל קיין אנדערע ווי ער האט נישט. זיי זענען הונדערטער פון יאר אַלט "דער וועלט בוים איז - אָדער איז געווען - אין ופּסאַללאַ און איז צענטראל אין נאָרס מאַטאַלאַדזשי. עס זאגט אַז עס זענען נייַן וועלטן אַרום די וועלט בוים. יאַדאַ ... יאָ. אָה, אן אנדער רעפֿערענץ איז ' דע ר הײליקע ר בוים ם אי ן אפעללא , אודי ן פלעג ט אפטמא ל גײ ן אהין , נעב ן א גרוים ן א ש , װעלכע ר הא ט זי ך אנגערופ ן יגדראסיל , װא ם ד י ארטיק ע האלט ן א הײליק , אבע ר איצ ט אי ז ע ר אװעק .
  
  ער האט ווייטער געלייענט: 'גמלא אופסאלא איז שוין לאנג באטראכט געווארן דורך סקאנדינעווישע כראניקער אלס איינע פון די עלטסטע און וויכטיגסטע זייטלעך אין דער געשיכטע פון צפון אייראפע.'
  
  "און עס איז אַלע דאָרט," קענעדי געזאגט. "וואו ווער עס יז קען געפֿינען עס."
  
  ― נו, ― האָט בן געזאָגט, ― דאַרף מען דאָס אַלץ צונױפֿבינדן. ניט אונטערשאַצן מיין פיייקייט, מיס, איך בין גוט אין וואָס איך טאָן.
  
  דרייק האט נאד א אנערקענונג. "עס איז, צוטרוי מיר. אין די לעצטע זעקס חדשים, ער האט געהאָלפֿן מיר ויסברוקירן מיין וועג אין מיין פאָטאָגראַפיע קאַריערע.
  
  "איר דאַרפֿן צו שטעלן צוזאַמען אַ פּלאַץ פון פאַרשידענע לידער און היסטארישע סאַגעס. די סאַגע איז אַ וויקינג ליד פון הויך פּאַסירונג. עס איז אויך עפּעס גערופן די פּאָעטיש עדדאַ געשריבן דורך די קינדסקינדער פון מענטשן וואס האָבן געקענט מענטשן וואס האָבן געקענט די כראָניקערס פון אַז צייַט. דאָרט איז אַ פּלאַץ פון אינפֿאָרמאַציע. "
  
  "און מיר ווייסן גאָרנישט וועגן די דייטשן. ניט צו דערמאָנען די קאַנאַדיאַנס. אָדער וואָס אַליסיאַ מיילז -" דרייקעס מאָביל טעלעפאָן האָט געקלונגען. "אנטשולדיגט ... יאָ?"
  
  "איך".
  
  "היי וועלז."
  
  "זעץ אַראָפּ פֿאַר דעם, דרייק." וועלז האט גענומען אטעם. "SGG איז די שוועדישע ספּעציעלע פאָרסעס און עלעמענטן פון דער שוועדישער אַרמיי זענען צוריקגעצויגן פון אַלע איבער דער וועלט."
  
  דרייק איז געווען אַ מאָמענטאַלי ספּיטשלאַס. "דו מאכסט א וויץ?"
  
  "איך בין נישט קידינג וועגן אַרבעט, דרייק. נאָר פרויען".
  
  "איז דאָס אלץ געטראפן פריער?"
  
  "ווי ווייט איך געדענק, ניין."
  
  "צי זיי פונט צו אַ סיבה?"
  
  "איך האָב מורא, אַז דאָס איז נאָר שטותים. גאָרנישט קאָנקרעט."
  
  "עפּעס אַנדערש?"
  
  ם׳איז געװארן א זיפץ. "דרייק, איר טאַקע שולדיק געווען מיר עטלעכע מייַ מעשיות, פּאָר. איז בן נאָך דאָרט?
  
  "יא, און טאָן איר געדענקען אַליסיאַ מיילז?"
  
  "יאָשקע. ווער וואָלט נישט? איז זי מיט דיר?"
  
  "נישט עכט. איך האָב עס פּונקט סטאַמבאַלד אין די לאָווורע מיט אַ שעה צוריק.
  
  צען סעקונדעס פון שטילקייַט, דעמאָלט: "זי איז געווען טייל פון עס? אוממעגלעך. זי וואָלט איר קיינמאָל פאַרראַטן. "
  
  "מיר זענען קיינמאָל געווען 'איר אייגענע', אָדער אַזוי עס מיינט."
  
  "הערט, דרייק, זאגסטו אז זי האט געהאָלפן בארובן א מוזיי?"
  
  ― דאָס בין איך, הער. עס איז איך. דרייק איז צוגעגאנגען צום פענצטער און האט געקוקט אויף די פלאקערנדיקע אויטא ליכט אונטן. ― שװער צו פֿאַרדייערן, צי נײן? זי קען האָבן געמאכט געלט מיט איר נייַע רופן. "
  
  הינטער אים האָט ער געקענט הערן בן און קענעדי נעמען הערות אויף די באַקאַנטע און אומבאַקאַנטע לאָוקיישאַנז פֿון די נײַן פּיעסעס פֿון אָדין.
  
  וועלז האט שװער געאטעמט. "אַלישאַ, באַרען מיילס! פאָר מיט די פייַנט? קיינמאָל. קיין וועג, דרייק."
  
  "איך געזען איר פּנים, האר. דאָס איז געווען זי. "
  
  "יאָשקע אין אַ רעדערשטול. וואָס איז דיין פּלאַן?
  
  דרייק האט פארמאכט די אויגן און געשאקלט מיטן קאפ. "איך בין נישט קיין טייל פון די מאַנשאַפֿט ענימאָר, וועלז. איך טאָן ניט האָבן אַ פּלאַן, פאַרשילטן עס. איך וואלט נישט געדארפט האבן קיין פלאן".
  
  "איך ווייס. איך וועט באַקומען צוזאַמען אַ קאָלעקטיוו, באַדי, און אָנהייבן צו קוקן אין עס פֿון דעם סוף. ווי די געשעענישן אַנפאָולד, מיר קען וועלן צו אַנטוויקלען עטלעכע הויפּט סטראַטעגיעס. בלייַבן אין פאַרבינדן ".
  
  די שורה איז צעבראכן. דרייק האט זיך אויסגעדרייט. סײַ בן און קענעדי האָבן אים געשטערט. "זאָרגט נישט," האָט ער געזאָגט. "איך בין נישט משוגע. וואס האסטו?"
  
  קענעדי האט צעריסן עטלעכע בלעטלעך פּאַפּיר מיט אַ לעפל, וואָס זי האָט געשריבן אין פאליציי סטעיטמענט. "שפּיז - ופּסאַללאַ. וועלף - ניו יארק. נאָך דעם, ניט דער מינדסטער קלו. "
  
  "מיר רעדן ניט אַלע ווי מיר זענען געבוירן מיט זילבער לעפל אין אונדזער טאָכעס," דרייק קנאַקן איידער ער קען האַלטן זיך. "אקעי אקעי. מיר קענען נאָר האַנדלען מיט וואָס מיר וויסן. "
  
  קענעדי האט אים געגעבן א מאדנע שמייכל. "איך ווי דיין סטיל".
  
  "וואָס מיר וויסן," בן ריפּיטיד, "איז אַז אַפּסאַללאַ איז ווייַטער."
  
  "די קשיא איז," דרייק געמורמלט, "קען מיין גאָלדען קאַרד שעפּן דעם?"
  
  
  אַכט
  
  
  
  UPSALLA, שוועדן
  
  
  בעשאַס די פלי צו סטאָקכאָלם, דרייק באַשלאָסן צו נוצן קענעדי.
  
  נאָך אַ סעריע פון היציק האַנדשאַקעס צווישן דרייק און בן, די ניו יארק קאַפּ ענדיקט זיך זיצן ביי די פֿענצטער מיט דרייק לעבן איר. אַזוי ווייניקער מסתּמא צו זיין געראטעוועט.
  
  "אזוי," האָט ער געזאָגט ווען דער עראָפּלאַן האָט זיך ענדלעך אויסגעגליכן און בן האָט געעפנט קענעדיס לאַפּטאַפּ. "איך נעם אַ געוויסע אַטמאָספער. איך לייג נישט אריין די נאז אין אנדערע מענטשן'ס געשעפטן, קענעדי, איך האב נאר א כלל. איך דאַרף וויסן וועגן די מענטשן מיט וואָס איך אַרבעט. "
  
  "איך זאָל האָבן וויסן ... איר שטענדיק האָבן צו באַצאָלן פֿאַר אַ פֿענצטער אַוועקזעצן, רעכט? זאג מיר קודם, ווי אזוי האט די אטמאספערע געארבעט מיט Alicia Miles? "
  
  "שיין גוט," דרייק אַדמיטאַד.
  
  "קען עס. וואס ווילסטו וויסן?"
  
  "אויב עס איז אַ פּערזענלעך אַרויסגעבן, פאַרשילטן עס. אויב עס איז אַרבעט, אַ קורץ רעצענזיע. "
  
  "וואָס אויב דאָס איז ביידע?"
  
  "קרעם. איך װיל נישט אַרײַנכאַפּן די נאָז אין אַנדערע מענטשןס געשעפֿטן, טאַקע נישט, נאָר איך מוז ערשט שטעלן בן. איך האב אים צוגעזאגט אז מיר וועלן דאס דורכגיין, און דאס זעלבע וועל איך אייך זאגן. מי ר האב ן באקומע ן באפעל ן אונד ז אומברענגען . דער בלויז זאַך וואָס איר זענט נישט נאַריש וועגן איז קענעדי, אַזוי איר וויסן איך מוזן קענען צו צוטרוי איר צו אַרבעטן מיט מיר אויף דעם.
  
  די סטוערדאַס האָט זיך צוגעבויגן, צוגעבנדיק אַ פּאַפּירענע גלעזל וואָס האָט געזאָגט 'מיר ברויך שטאלץ סטאַרבאַקס קאַווע'.
  
  "קאַפין". קענעדי האָט דאָס אָנגענומען מיט קלאָרקייט. זי האָט זיך אויסגעשטרעקט, רירנדיק דרייק'ס באַק אין דעם פּראָצעס. ער האט באמערקט אז זי טראגט דעם דריטן אומבאשרייבלעכן הויזן-גוט זינט ער האט איר באגעגנט. ע ס הא ט אי ם דערצײלט , א ז ז י אי ז א פרוי , װא ס מע ן הא ט געגעב ן אויפמערקזאמקײ ט פו ן אומרעכט ; אַ פֿרוי, וואָס טוט זיך אָנטאָן באַשיידן זיך צופּאַסן צו דעם וואָס זי האָט ערנסט געוואָלט געהערן.
  
  דרייק גענומען איינער פֿאַר זיך. קענעדי האט געטרונקען פאר א מינוט, און דאן האט א שטריק פון האָר געכאפט הינטער איר אויער אין א מילד זשעסט וואס האט געכאפט דרייק'ס אויפמערקזאמקייט. דערנאָך האָט זי זיך צו אים אויסגעדרייט.
  
  "קיין פון דיין פאַקינג געשעפט, טאַקע, אָבער איך ... איך פאַרטיק אַוועק די גראָב קאַפּ. פאָרענסיק מומחה. האט אים געכאפט אין קעשענע פון א האנדפול דאלאר אויפן פארברעכן סצענע און דערציילט אי.א. ווי אַ רעזולטאַט, ער באקומען אַ אויסשטרעקן. עטלעכע יאָרן."
  
  "עס איז גאָרנישט פאַלש. האָבן זיינע קאָלעגעס געטאָן אַ דרעק אויף דיר?"
  
  "דוד, גענעם, איך קענען שעפּן עס. איך האב גענומען דעם זינט די עלטער פון פינף. וואָס איז פאַלש, וואָס פּיקט מיין מאַרך ווי אַ פאַקינג בויער, איז דער פאַקט וואָס איר טאָן ניט טראַכטן וועגן יעדער איינער פון די פריערדיקע קאַסעס פון דעם גנב ממזר איז דאַן געפרעגט. יעדער. עלנט. איינער."
  
  "אָפיציעל? דורך וועמען?"
  
  - אדװאקאטן־שרע־עסטער. דרעק-עסן פאליטיקער. צוקונפֿט מייערז. רום-קרייזד אַדווערטייזערז, אויך פארבלענדט דורך זייער אייגן אומוויסנדיקייט צו זאָגן רעכט פון פאַלש. ביוראַקראַץ."
  
  "עס איז נישט דיין שולד".
  
  "טאַקע יאָ! זאג דאס פאר די פאמיליעס פון די ערגסטע סיריע מערדער וואס ניו יארק סטעיט האט אמאל געקענט. זאָג דאָס צו דרײַצן מאַמעס און דרײַצן טאַטן, װאָס אַלע װײסן יעדן גרויםן פּרט װעגן דעם, װי טאמעס כּאַלב האָט דערהרגעט זײערע קלײנע טעכטער, װײַל זײ זײַנען געװען נוכח זײַן גאַנצן פּראָצעס.
  
  דרייק האט אנגעקלאפט די פויסטן אין כעס. "צי זיי וועלן באַפרייַען דעם באָכער?"
  
  קענעדי ס אויגן זײנען געװען לײדיקע לעכער. "זיי האָבן אים באפרייט מיט צוויי חדשים צוריק. זינט דעמאלט האט ער נאכאמאל אומגעברענגט און איז יעצט פארשוואונדן."
  
  "ניין".
  
  - אלעס אויף מיר.
  
  "ניין ס 'איז נישט. עס איז אין די סיסטעם."
  
  "איך בין דער סיסטעם. איך אַרבעט פֿאַר די סיסטעם. דאס איז מיין לעבן".
  
  "אזוי זיי געשיקט איר אויף וואַקאַציע?"
  
  קענעדי האט אפגעווישט די אויגן. "געצווונגען לאָזן. מייַן מיינונג איז ניט מער ... וואָס עס איז געווען. די אַרבעט ריקווייערז קלעריטי יעדער מינוט פון יעדער טאָג. א קלארקייט וואס איך קען שוין מער נישט דערגרייכען".
  
  זי האט אינגאנצן ארויסגעװיזן איר גרויםע שטעלונג. "און וואס? זענט איר איצט צופרידן? קענען איר אַרבעטן מיט מיר איצט?
  
  אבער דרייק האט נישט געענטפערט. ער האָט געקענט איר ווייטיק.
  
  ז ײ האב ן דערהער ט װ י דע ם קאפיטא ן הא ט ערקלער ט א ז ז ײ זײנע ן 30 מינוט ן פו ן זײע ר דעסטינאציע .
  
  בן האָט געזאָגט, "משוגע. איך האָב נאָר געלייענט אַז אָדינס וואַלקיריעס זענען טייל פון אַ פּריוואַט זאַמלונג, וווּ עס איז אומבאַקאַנט. ער האט ארויסגענומען א העפט. "איך וועל אָנהייבן רעקאָרדירן אַלע די דרעק."
  
  דרייק האט קוים געהערט דערפון. קענעדי ס געשיכטע איז געווען טראַגיש, און נישט די מין ער דארף צו הערן. ער האט באגראבן זײנע ספקות און נישט געקװענקלט צו פארדעקן איר ציטערנדיקע האנט מיט דער אײגענעם.
  
  "מיר דאַרפֿן דיין הילף מיט דעם," ער שושקעט, אַזוי בן זאָל נישט הערן און פרעגן אים שפּעטער. "איך גלויב. גוט שטיצן איז יקערדיק אין קיין אָפּעראַציע. "
  
  קענעדי האט נישט געקענט רעדן, אבער איר קורצע שמייכל האט גערעדט באלד.
  
  
  * * *
  
  
  שפעטע ר זײנע ן ז ײ געגאנגע ן צ ו אפסאלא , איבערגעפיר ט אוי ף א עראפלא ן או ן א אקספרס־צוג . דרייק האָט געפּרוּווט אָפּטרייסלען די רייזע מידקייט וואָס האָט פאַרוואָלקנט זיין מיינונג.
  
  אינדרויסן האט אים דער נאכמיטאג געציטערט צו זינען. ז ײ האב ן געקלאפ ט א טעקסי ם או ן ארײ ן אינעװײניק . בן האָט אויפגעהויבן דעם נעפּל פון מידקייט דורך זאגן:
  
  גַּמְלָא וּפְסָלָא. דאָס איז דער אַלט ופּסאַללאַ. דע ר ארט , - הא ט ע ר אנגעװיזן , אוי ף א גאנצ ן אופסל , - אי ז געבוי ט געװאר ן נא ך ד י קאטעדרא ל אי ן גמלא־אופסל ע הא ט זי ך לאנ ג צוריקגעברענט . דאָס איז בייסיקלי אַ נייַע ופּסאַללאַ, כאָטש עס איז הונדערטער פון יאָרן אַלט.
  
  "וואַו," קענעדי געצויגן. "ווי אַלט טוט דאָס מאַכן אַלט ופּסאַללאַ?"
  
  - גאנץ רעכט.
  
  דער טאַקסי האָט זיך נישט גערירט. דער דרייווער איז איצט האלב ארומגעדרײט. "בעראָועס?"
  
  "זיי מיך מוחל?" קענעדי'ס שטימע האט געקלונגען באליידיקטער.
  
  "זעט די בערג? רויאַל מאַונדס? דאָס שטאַמענדיקע ענגליש האָט נישט געהאָלפן.
  
  "יא". בן האָט זיך געכאַפּט. "קעניגלעכע בערג. עס איז אין די רעכט אָרט."
  
  ווי אַ רעזולטאַט, זיי געגאנגען אויף אַ מיני רייַזע פון ופּסאַללאַ. ווי אַ טוריסט, דרייק האָט זיך נישט געקענט באַהאַלטן מיט אַ אָנלייגוועג. אויף די אנדערע האַנט, די סאַאַב איז באַקוועם און די שטאָט ימפּרעסיוו. אין יענע טעג איז אַפּסאַללאַ געווען אַ אוניווערסיטעט שטאָט און די וועגן זענען געווען פול מיט בייסיקאַלז. אין איין פונט, זייער טאָקאַטיוו אָבער שווער-צו-דעסיפער שאָפער דערקלערט אַז די בייק וואָלט נישט האַלטן פֿאַר איר אויף די וועג. עס וואָלט איר אַראָפּגענומען אָן אַ צווייט געדאַנק.
  
  "אַקסידענץ". ער האָט אָנגעוויזן מיט די הענט אויף די בלומען וואָס באַצירן די טראָטואַרן. "פילע צופאַלן."
  
  פו ן בײד ע זײט ן זײנע ן געשװעב ט געװאר ן אלט ע געבײדער . עווענטועל האט זיך די שטאט פארווייכערט, און דאס קאנטרי האט אנגעהויבן אריינקריכן אין דער לאנדשאפט.
  
  "אָוקיי, אַזוי Gamla Apsalla איז אַ קליין דאָרף איצט, אָבער עס איז געווען גרויס אין פרי קאַמערשאַלז," בן געזאגט פון זכּרון. ״דאר ט זײנע ן דאר ט באגראבן געװאר ן װיכטיק ע מלכים . און אָדין האָט דאָרטן געלעבט אַ װײַלע".
  
  "דאס איז דער אָרט ווו ער כאַנגד זיך," דרייק ריקאָלד די לעגענדע.
  
  "יא. ער האט זיך מקריב געווען אויף דעם וועלט בוים בשעת זיין זעער וואָטשט און צוגעהערט צו יעדער סוד ער האט אלץ געהאלטן. זי האט געמוזט פאר אים א סך באדייטן". ע ר הא ט זי ך געקרימט , װ י ע ר הא ט געטראכט , - ז ײ האב ן געמוז ט געװע ן אומגלויבלע ך נאענט .
  
  "עס אַלע סאָונדס ווי אַ קריסטלעך קאָנפעסיע," דרייק ווענטשערד.
  
  "אָבער אָדין איז דאָ נישט געשטאָרבן?" קענעדי האט געפרעגט.
  
  "ניין. ער איז געשטאָרבן אין Ragnarok צוזאַמען מיט זיינע זין Thor און Freyr.
  
  דער טעקסי איז ארומגעפארן אין די ברייטע פארקינג שטח פארן זיך אפשטעלן. רעכטס האט זיך געפירט דורך שיטערע בײמער א געשלאגענע שמוץ־שטעג. "צו די בערג," האָט זייער דרייווער געזאָגט.
  
  ז ײ האב ן אי ם באדאנקט , או ן איבערגעלאז ט דע ם סאאב ן אי ן ליכטיק ע זונשײ ט או ן א פריש ן װינטל . דרייק'ס געדאַנק איז געווען צו ויספאָרשן די געגנט און די דאָרף זיך צו זען אויב עפּעס האט פּאַפּט אויס פון דעם בוים. נאָך אַלע, ווען אַזוי פילע אינטערנאַציאָנאַלע דזשערקס שטעלן זייער געזונט-ינדאַלדזשד עגאָ אין וואָס קענען בלויז זיין דיסקרייבד ווי גלאבאלע פרייהייט פֿאַר אַלע, עפּעס האט צו שטיין אויס.
  
  הינטער די בײמער איז די לאנדשאפט געװארן אן אפענעם פעלד, איבערגעריסן בלויז פון צענדליקער קלײנע בערגלעך און דרײ גרויסע בערגלעך, װאם זענען געלעגן גלייך פארויס. הינטע ר דע ם הא ט מע ן אי ן װײט ן באמערק ט א ליכטיק ן דאך , או ן אוי ף רעכט ס א צװײט ן געביידע , װא ם הא ט אנגעצייכ ט דע ם אנהויב .
  
  קענעדי האט זיך אפגעשטעלט. "עס זענען קיין ביימער ערגעץ, גייז."
  
  בן איז געווען פאַרכאַפּט אין זיין העפט. - זיי גייען איצט נישט אויפשטעלן קיין שילד, הא?
  
  - האסטו א געדאנק? דרייק האט נאכגעקוקט די ברייטע אפענע פעלדער פאר סיי וועלכע סימנים פון אקטיוויטעט.
  
  ― איך געדענק אַז איך האָב געלײענט, אַז דאָ זײַנען געװען ביז דרײַ טויזנט בערגלעך. הייַנט עס זענען עטלעכע הונדערט פון זיי. צי איר וויסן וואָס עס מיטל?"
  
  "זיי האָבן נישט געבויט זיי זייער גוט?" קענעדי האט געשמייכלט. דרייק האָט באמערקט מיט רעליעף אַז זי סימד צו זיין גאָר פאָוקיסט אויף די קראַנט אַרבעט.
  
  "עס איז געווען אַ פּלאַץ פון ונטערערד טעטיקייט אין אלטע צייטן. און דאַן די דרײַ 'קעניגלעכע' בעראָוז. אין די nineteenth יאָרהונדערט, זיי זענען געהייסן נאָך דרייַ לעדזשאַנדערי מלכים פון די הויז פון ינגלינג - אָון, אַדיל און Egil - איינער פון די מערסט באַרימט רויאַל משפחות אין סקאַנדינאַוויאַ. אָבער... - האָט ער זיך אָפּגעשטעלט, געניסן פֿון זיך, - עס טענהט אויך, אַז אין דער ערשטער מאַטאָלאָגיע און פֿאָלקלאָר האָבן שוין עקזיסטירט בערג - און אַז זיי זײַנען געווען אַן אַלטע כּבֿוד צו די ערשטע - אָריגינעלע - דרײַ מלכים - אָדער געטער ווי מיר קענען זיי. זיי זענען פריי, טאָר און אָדין.
  
  "דאָס איז אַ ראַנדאָם אַרייַנשרייַב," קענעדי געזאגט. "אָבער איר באַמערקן ווי פילע רעפערענצן צו ביבלישע מעשיות מיר באַקומען פֿון אַלע די אלטע מעשיות."
  
  "דאס איז סאַגי. בן קערעקט איר. "פּאָעזיע. אַקאַדעמיק דאָאָדלעס. עפּעס וואָס קען זיין וויכטיק - עס זענען דאַזאַנז פון רעפערענצן צו די שוועדיש וואָרט פאַלאַ אַטאַטשט צו די מאַונדז, און די מאַנגאַ פאַלאָר - ניט זיכער וואָס דאָס מיטל. און קענעדי, האָב איך נישט ערגעץ געלייענט, אַז די מעשה וועגן משיח איז געווען זייער ענלעך צו דער מעשה מיט זעוס?
  
  דרייק האט א ניד געטאן. "און דער מצרי גאָט האָרוס איז געווען אן אנדער פאָרויסגייער. ביידע זענען געווען געטער וואָס סאַפּאָוזאַדלי קיינמאָל געווען. דרייק האט זיך א ניד געטאן צו די דריי קעניגלעכע בערג וועלכע האבן זיך ארויסגעשטעלט קעגן די פלאכע לאנדשאפט. "פרייר, טאָר און אָדין, הא? טאָ ווער איז ווער דעמאָלט, בלייקי? א?"
  
  - איך האב נישט קיין אנונג, חבר.
  
  ― זאָג נישט, מונטשקין. מיר קענען פּייַניקן אינפֿאָרמאַציע פון די ווילידזשערז אויב נייטיק. "
  
  ז ײ זײנע ן געגאנגע ן פארב ײ ד י בערג , האב ן זי ך געשטעל ט װ י א פארצויגונג , װ י ז ײ זײנע ן דרײ ע מיד ע כייקערס . די זון האָט זיי שווער געטראָפן אויף זייערע קעפּ, און דרייק האָט געזען אַז קענעדי צעברעכן אירע זונברילן.
  
  ער האט געשאקלט מיטן קאפ. אמעריקאנער.
  
  דערנאָך האָט בןס טעלעפֿאָן געקלונגען. קענעדי האט א שאקל געטאן מיט איר קאפ, שוין איבערגעשראקן פון די אָפטקייט פון משפּחה-קאנטאקט. דרייק האט זיך נאר געכאפט.
  
  - קארין , - האט בן געזאגט גליקלעך. "ווי איז מיין עלטערע שוועסטער?"
  
  קענעדי האט אַ פּאַטש געטאָן דרייק אויף דער אַקסל. "ליד זינגער אין דער גרופּע?" - האט זי געפרעגט.
  
  דרייק האט זיך אנגעשפארט. "הארץ פון גאָלד, דאָס איז אַלע. ער וואָלט טאָן עפּעס פֿאַר איר אָן קלאָג. וויפיל אזעלכע פריינט אדער חברים האסטו?"
  
  דא ם שטעט ל גמלא־אופסלא ל אי ז געװע ן פיקטשערי ק או ן רײן , מי ט עטלעכ ע גאסן , װא ם זײנע ן געװע ן פארלײג ט מי ט הויכע ר לאנד־פארשלאסענ ע געבײדע ם הונדערטע ר יאר ן אלט , גוט־אפגעהיט ן או ן שיטער . א צופעליקע דערפער האט זיי באטראכט מיט נייגעריגקייט.
  
  דרייק איז געגאנגען צו דער קירך. "די היגע וויקאַרס זענען שטענדיק נוציק."
  
  ווען זיי זענען דערנענטערט צו דער גאַניק, אַן אַלט מענטש אין קלעריקאַל מאַנטל האט כּמעט קלאַפּן זיי איבער. ער האט זיך אפגעשטעלט פארחידושט.
  
  "העלא. קען איך העלפן?"
  
  "נישט זיכער וועגן דעם, מאַטע." דרייק האָט אָנגעטאָן זיין בעסטער שמייכל. "אָבער וואָס פון די באַראָוז דאָרט געהערט צו אָדין?"
  
  "אין ענגליש?" דער כהן האָט גערעדט גוט וועגן דער וועלט, אָבער זיך געראַנגל צו פֿאַרשטיין. "וואס? וואס? איינער?"
  
  בן איז געשטאנען פאראויס און האט געצויגן דעם וויקארס אויפמערקזאמקייט אויף דעם קעניג'ס באראָוז. "איינער?"
  
  "דו זעסט." דער אלטער האט א ניד געטאן. "יא. המ. סטאָרסט... ― ער האָט זיך געקריגט צו געפֿינען אַ װאָרט. "גרויס".
  
  "די גרעסטע?" בן האָט צעשפּרייט די הענט.
  
  דרייק האט צו אים געשמייכלט, אימפאנטירט.
  
  "פיגיערז". קענעדי אנגעהויבן צו קוקן אַוועק, אָבער בן האט אַ לעצטע קשיא.
  
  ― פֿאַללאַ? ― האָט ער געזאָגט פֿאַרחידושט מיט די ליפּן אַלײן, קוקנדיק אַף דעם װיקאַר, און האָט איבערגעטריבן אַ ציטער מיט די פּלייצעס. "אָדער מאַנגאַ פאַלאָר?"
  
  עס האָט געדויערט אַ בשעת, אָבער דער ענטפער ווען עס געקומען טשילד דרייק צו די ביין.
  
  "טראַפּס ... אַ פּלאַץ פון טראַפּס."
  
  
  ניין
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, שוועדן
  
  
  דרייק איז נאכגעגאנגען בן און קענעדי צו דער גרעסטער פון די קעניג'ס בערג, געפײדלט מיט די רימען אויף זײן רוקן־פאק, כדי ער זאל קענען בשלום איבערקוקן די געגנט. דער איינציקער דעקל איז געווען בערך א מייל הינטער דעם קלענסטן בערגל, און א רגע האט ער געמיינט אז ער זעט דארט באוועגונג. שנעל באַוועגונג. אבער ווייַטער לערנען אנטפלעקט גאָרנישט מער.
  
  זײ האבן זיך אפגעשטעלט בײם פוס פון אודינס בערגל. בן האט גענומען אטעם. "די לעצטע מענטש צו באַקומען צו די שפּיץ געץ עטלעכע דרעק אויף מיין פאַסעבאָאָק בלאַט!" - האט ער א געשרײ געטאן װי ער האט זיך געאײלט אװעק אויפן װעג. דרייק איז אים נאכגעגאנגען מער רואיגער און האט געשמייכלט צו קענעדי, וואס איז געגאנגען אביסל שנעלער פון אים.
  
  טי ף ארײן האט ער גענומען װערן אלץ מער אויפגערעגט. ער האט עס נישט געפעלן. זיי זענען געווען האָפענונג נאַקעט. קיין נומער פון שטאַרק ריפלעס קען נאָכפאָלגן זיי, האלטן זיי אין ביקס, נאָר ווארטן פֿאַר אָרדערס. דער װינט האט הויך געפײפט און געקלאפט אין די אויערן, פארגרעסערט דאס געפיל פון אומזיכערקײט.
  
  עס האָט געדויערט וועגן צוואַנציק מינוט צו קריכן צו די שפּיץ פון די גראָז בערגל. ווען דרייק איז צו אים געקומען, איז בן שוין געזעסן אויפן גראז.
  
  "וואו איז די מאַכנ אַ פּיקניק קאָרב, קראַסטי?"
  
  "איך האָב דאָס איבערגעלאָזט אין דיין וואַגאָן." ער האט זיך ארומגעקוקט. פו ן דא ן הא ט זי ך פו ן דע ר הויכ ט זי ך געעפנ ט א ברעמעלענדע ר קוק : אומעטי ם גרינ ע בערגלעך , בערגלע ך או ן שטראמע ן אומעטו ם או ן אי ן דע ר װײט ן האב ן זי ך געקענ ט זען . זיי קען זען דעם דאָרף פון גאַמלאַ ופּסאַללאַ יקסטענדינג צו די שטאָט לימאַץ פון ניו אַפּסאַלאַ.
  
  קענעדי האט געזאגט דעם קלאָר ווי דער טאָג. "אזוי, איך וועל נאָר זאָגן עפּעס וואָס איז מיר שוין אַ ביסל שווער. אויב דאָס איז אָדינס בערגל און דער וועלט בוים איז באַהאַלטן אין עס - וואָס וואָלט זיין אַ מערדער אַנטדעקונג - וואָס האט קיין איינער געפונען עס פריער? וואָס זאָל מיר איצט קוקן פֿאַר עס?
  
  "עס איז פּשוט". בן שטעלן זיין אַנרולי לאַקס אין סדר. "קיינער האט נישט געדאַנק צו קוקן פריער. ביז די שילד איז געווען דיסקאַווערד אַ חודש צוריק, עס איז געווען אַלע שטויביק לעגענדע. מיטאָס. און עס איז ניט גרינג געווען צו פֿאַרבונדן דאָס שפּיז מיט דעם וועלט־בוים, וואָס ווערט איצט כּמעט אַלוועלטלעך גערופֿן יגדראסיל, און דערנאָך מיט די קורצע נײַן טעג פֿון אודינס אויפֿהאַלטן דאָרטן.
  
  און -" האָט דרייק זיך אַרײַנגעכאַפּט, "דער בוים וואָלט נישט געווען גרינג צו געפינען אויב ער עקזיסטירט. זיי וואָלטן נישט געוואָלט, אַז אַן אַלטער ממזר זאָל זיך אָנכאַפּן אויף דעם".
  
  יעצט האט דרייק'ס טעלעפאן געקלונגען. ער האט א קוק געטאן אויף בען מיט שפאצירן ערנםט, װען ער האט אים ארויסגעצויגן פון זײן רוקן. "יאָשקע. איך הייב אן צו פילן ווי דיר."
  
  "וועלס?"
  
  "מאַנשאַפֿט פון צען מענטשן צו דיין באַזייַטיקונג. זאג נאר דאס ווארט״.
  
  דרייק האט פארשלונגען זיין איבערראשונג. "צען מענטשן. דאָס איז אַ גרויס מאַנשאַפֿט. " א צען-מיטגליד SAS מאַנשאַפֿט קען נעמען אויס דעם פּרעזידענט אין זיין אָוואַל אָפיס און נאָך געפֿינען צייט צו פילם די נייַע מוזיק ווידעא פון לאַדי גאַגאַ איידער ער גייט היים פֿאַר טיי.
  
  "גרויס סטייקס, איך געהערט. די סיטואַציע איז עסקאַלייטינג דורך די שעה. "
  
  "דאס איז ריכטיג?"
  
  "גאַווערמאַנץ קיינמאָל טוישן, דרייק. זיי אנגעהויבן פּאַמעלעך, און דעמאָלט זיי געפרוווט צו בולדאָוז זייער וועג, אָבער זיי זענען דערשראָקן צו ענדיקן. אויב דאָס איז אַ טרייסט, דאָס איז נישט די גרעסטע זאַך וואָס איז געשעעניש אין דער וועלט איצט.
  
  Wells' דערקלערונג איז געווען מענט צו זיין באהאנדלט ווי אַ לייב טריץ אַ זעברע, און דרייק האט נישט אַנטוישן. "אזוי ווי וואס?"
  
  "ססיענטיסץ פון נאַסאַ האָבן פּונקט באשטעטיקט די עקזיסטענץ פון אַ נייַ סופּערוואָלקאַן. און ..." וועלז אַקשלי געווען דערשראקן, "עס איז אַקטיוו."
  
  "וואס?"
  
  "אַ ביסל אַקטיוו. אַ ביסל, אָבער טראַכטן, דער ערשטער זאַך איר טראַכטן פון ווען איר דערמאָנען אַ סופּערוואָלקאַן איז ...
  
  "... דער סוף פון דעם פּלאַנעט," דרייק פאַרטיק, זיין האַלדז פּלוצלינג טרוקן. צופאַל, דרייק איצט געהערט די פראַזע צוויי מאָל אין ווי פילע טעג. ער האָט צוגעקוקט ווי בן און קענעדי אַרומרינגלען דעם בערגל, בריקנדיק דאָס גראָז, און האָט געפילט אַ טיף-זיציקע פחד, וואָס ער האָט קיינמאָל נישט איבערגעלעבט.
  
  "וואו איז עס?" - האט ער געפרעגט.
  
  וועלז האט געלאכט. "ניט ווייט, דרייק. ניט ווייט פון וואו זיי געפונען דיין שילד. עס איז אין יסעלאַנד."
  
  דרייק איז געווען וועגן צו בייַסן אַ צווייט מאָל ווען בן גערופן אויס, "געפונען עפּעס!" אין אַ הויך קול וואָס האָט געוויזן זיין תמימות ווי עס פאַרשפּרייטן איבער.
  
  "איך דארף גיין". דרייק איז צוגעלאפן צו בן, ארויסגעברענגט די רעגע ווי בעסטער ער קען. קענעדי האט זיך אויך ארומגעקוקט, אבער דאס איינציגסטע וואס זיי האבן געקענט זען איז דאס דארף.
  
  "שווייג, חבר. וואס האסטו?"
  
  "די". בן האָט זיך אַראָפּגעכאַפּט און אָפּגעשניטן דאָס מאַטטע גראָז, אַנטפּלעקט אַ שטײנערנע פּלאַטע בערך די גרייס פון אַן A4 בלאַט פּאַפּיר. "זיי שורה די גאנצע פּערימעטער פון די בערגעלע, יעדער ביסל פֿיס, אין ראָוז פון די שפּיץ צו וועגן די מיטן פון די באַזע. עס מוזן זיין הונדערטער פון זיי."
  
  דרייק האט א נעענטער קוק געטאן. די ייבערפלאַך פון דעם שטיין איז שווער געשעדיגט דורך די וועטער, אָבער איז געווען טייל פּראָטעקטעד דורך אָוווערגראָון גראָז. עס זענען געווען עטלעכע מאַרקס אויף זייער ייבערפלאַך.
  
  "רוניק ינסקריפּשאַנז, איך טראַכטן זיי זענען גערופן," בן געזאגט. "סימבאַלז פון די וויקינגס".
  
  "ווי די גענעם טאָן איר וויסן?"
  
  ער האט געשמײכלט. "אויף די פלאַך, איך אָפּגעשטעלט די מאַרקינגז אויף די שילד. זיי זענען ענלעך. נאָר פרעגן אויף Google."
  
  "קייד זאגט אַז עס זענען הונדערטער פון זיי," קענעדי געצויגן, קוק אַרום די אַראָפאַנג גראָז שיפּוע. "איז וואס? העלפט נישט".
  
  "בעיבי זאגט אַז עס קען אַרבעטן," האָט בן געזאָגט. "מיר דאַרפֿן צו געפֿינען רונז פֿאַרבונדן מיט וואָס מיר זוכן פֿאַר. א רון רעפּריזענטינג אַ שפּיז. א רון רעפּריזענטינג אַ בוים. און אַ רון פֿאַר -"
  
  "איינער," קענעדי פאַרטיק.
  
  דרייק האט אַ געדאַנק. "איך געוועט מיר קענען נוצן שורה פון דערזען. מיר אַלע דאַרפֿן צו זען יעדער אנדערע צו וויסן אַז עס געארבעט, רעכט?
  
  "זעלנער לאָגיק," קענעדי לאַפט. "אבער איך טראַכטן עס איז ווערט אַ פּרובירן."
  
  דרייק איז געווען יטשינג צו פרעגן איר וועגן די קאַפּ ס לאָגיק, אָבער די צייט איז געווען סליפּינג אַוועק. אנדערע פאַקשאַנז זענען אַדוואַנסינג און סאַפּרייזינגלי ניטאָ, אַפֿילו איצט. ז ײ האב ן אל ע אנגעהויב ן שאפ ן ד י גראז ן פו ן יעד ן שטײן , זי ך הא ט זי ך ארומגערינגל ט ארו ם דע ם גרינע ם בערגל . לכתחילה איז עס געווען אן אונקבארקייט. דרייק האָט אַרויסגעוויזן די סימבאָלס, וואָס האָבן אויסגעזען ווי שילדן, קראָסבאָווס, אַ ייזל, אַ לאָנגבאָאַט, דערנאָך אַ שפּיז!
  
  "עס איז איין". זײ ן נידעריקע ר שטימ ע הא ט דערגרײכ ט ד י אנדער ע צװ ײ או ן װײטער . ער האט זיך אװעקגעזעצט מיט זײן פעקל און אויסגעלײגט די פארזארגונגען, װאם זײ האבן געקויפט אויפן טאקסי־פאריט דורך אפסאלא. שטורקאַץ, אַ גרויס פלאַשליגהט, שוועבעלעך, וואַסער, אַ פּאָר פון מעסערס וואָס ער דערציילט בן זענען געווען מענט פֿאַר אָפּרוען בויברעך. ער האָט באַקומען דעם קוק צוריק, איך בין נישט אַזוי פאַרשילטן גאַלאַבאַל, אָבער זייער נויט איז געווען מער דרינגלעך ווי בן ס דייַגע רעכט איצט.
  
  "בוים". קענעדי איז געפאלן אויף די קני, זיך געקראצט אויפן שטיין.
  
  עס האָט גענומען בן נאָך צען געשפּאַנט מינוט צו געפֿינען עפּעס. ע ר הא ט זי ך אפגעשטעלט , דא ן הא ט ע ר איבערגעחזר ט זײנ ע לעצט ע טריט . "געדענק וואָס איך האָב געזאָגט וועגן טאָלקין וואָס האָט באַסעסט גאַנדאַלף אויף אָדין?" ער האט אנגעקלאפט דעם שטײן מיטן פוס. "נו, עס איז גאַנדאַלף. ער האט אפילו א שטעקן. היי!"
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האט אים פארזיכטיק נאכגעקוקט. ע ר הא ט דערהער ט א קרײכ ן קלאנג , װ י שװער ע לאדן , װאלט ן זי ך אפן .
  
  "האָסט דאָס געפֿירט דורך טרעטן אויף אַ שטיין?" - האט ער פארזיכטיק געפרעגט.
  
  "איך טראכט אז יא".
  
  ז ײ האב ן זי ך אל ע אנקוק ט אײנע ר דע ם צװײטן , זײער ע אויסדרו ק האב ן זי ך געענדער ט פו ן אויפרײסונ ג צ ו זארג ן צ ו פחד , או ן דא ן האב ן ז ײ זי ך פאראויסגעטראטן , אל ס אײנע .
  
  דרייק'ס שטיין האט זיך אביסל איבערגעגעבן. ער האט דערהערט דעם זעלבן מאלן קלאנג. די ערד פארן שטײן איז געזונקען, און דאן איז די דעפרעסיע געלאפן ארום דעם עמבאנקמענט װי א שלאנג.
  
  - האט בן זיך אנגערופן - ם׳איז דא עפעס.
  
  דרייק און קענעדי זענען געגאנגען איבער דער פארזונקען ערד צו וואו ער איז געשטאנען. ער האָט זיך אַראָפּגעכאַפּט, אַרײַנגעקוקט אין אַ שפּאַלטן אין דער ערד. "עטלעכע מין פון טונעל."
  
  דרייק האט אנגעהויבן דעם שטורקעלע. "צייט צו וואַקסן אַ פּאָר, מענטשן," ער האט געזאגט. "גיי מיר נאך".
  
  
  * * *
  
  
  אי ן דע ם מאמענ ט זײנע ן ז ײ אװע ק פו ן דערזען , האב ן זי ך אנגעהויב ן מאביליזיר ן צװ ײ ראדיקאל־פארשידענע כוחות . ד י דײטש ן , װעלכ ע האב ן זי ך בי ז איצ ט באנוגענע ן מי ט זי ך נידעריק , אי ן דע ם פארשלאפענע ם שטעט ל גמלא א אפסאלא , האב ן זי ך געגרײ ט או ן אנגעהויב ן גײ ן אי ן דרײק ע טריט .
  
  אן אנדער דעטאַטשמענט, אַ קאָנטינגענט פון די עליט טרופּס פון די שוועדיש אַרמיי - Sarskilda Skyddsgrupen אָדער SSG - געצויגן צו היטן די דייטשישער און דיסקאַסט די מאָדנע קאַמפּלאַקיישאַן פארגעלייגט דורך דריי סאַוויליאַנז וואָס זענען פּונקט אַראָפּגיין אין די גרוב.
  
  זיי מוזן זיין גאָר ינטערוויוד. דורך קיין מיטל נייטיק.
  
  דאָס איז, אויב זיי סערווייווד וואָס איז געווען וועגן צו פּאַסירן.
  
  
  צען
  
  
  
  וועלט בוים גרוב, שוועדן
  
  
  דרייק האט זיך צוגעבויגן. דער פינצטער דורכפאָר האט אנגעהויבן ווי אַ קריכן פּלאַץ און איז איצט ווייניקער ווי זעקס פֿיס הויך. דער סטעליע איז געװען פון שטײן און שמוץ, און איז געװען פארשפרײט מיט גרויםע הענגענדיקע שלייף פון איבערגעװאקסענע גראז, װאס זײ האבן געמוזט ארויסשנײדן פון װעג.
  
  ווי וואַדינג אין די דזשאַנגגאַל, דרייק מיוזד. נאָר אונטער דער ערד.
  
  ע ר הא ט באמערקט , א ז מע ן הא ט שוי ן אפגעשניט ן א טײ ל שטערקער ע ױנגעלײט . א כוואַליע פון דייַגעס איז דורכגעגאנגען דורך אים.
  
  ז ײ זײנע ן געקומע ן אי ן א געגנט , װא ו ד י װארצלע ן זײנע ן געװע ן אזו י געדיכט , א ז ז ײ האב ן װידע ר געמוז ט קריכן . דער קאַמף איז געווען שווער און גראָב, אָבער דרייק שטעלן עלנבויגן אין פראָנט פון עלנבויגן, קני אין פראָנט פון קני, און ערדזשד די אנדערע צו נאָכפאָלגן אים. ווען אין עטלעכע פונט אפילו איבערצייגונג האט נישט געהאָלפֿן בן, דרייק זיך צו בוליינג.
  
  "לפּחות די טעמפּעראַטור איז דראַפּינג," קענעדי געמורמלט. - מיר מוזן זינקען.
  
  דרייק האָט זיך אָפּגעהאַלטן פון דער ענטפער פון דעם נאָרמאַל זעלנער, זיין אויגן האָבן פּלוצלינג געכאפט עפּעס וואָס איז אנטפלעקט אין די ליכט פון זיין שטורקאַץ.
  
  "קוק עס".
  
  רונז געשניצט אין דער וואַנט. מאָדנע סימבאָלס וואָס האָבן רימיינדיד דרייק פון די וואָס באַצירן אָדינס שילד. בן'ס דערשטיקט שטימע האט אפגעקלונגען אין קארידאר.
  
  "סקאַנדינאַוויאַן רונז. אַ גוטן סימן."
  
  דרייק האט ריגרעפוללי אויסגעדרייט זיין ליכט אַוועק פון זיי. אויב נאָר זיי קען לייענען זיי. די SAS, ער געדאַנק בעקיצער, וואָלט האָבן געהאט מער רעסורסן. אפֿשר עס איז געווען צייַט צו ברענגען זיי אַהער.
  
  פופציק פוס מער און שווייס האט זיך פון אים אויסגעגאסן. ער האָט געהערט קענעדי פּאַנטינג און קללה פֿאַר ווערינג איר בעסטער הויזן פּאַסן. פֿון בן האָט ער גאָר ניט געהערט.
  
  ― ביסטו גוט, בן? איז דיין האָר טאַנגגאַלד אין די וואָרצל?
  
  "האַ, פאַרשילטן עס, כאַ. גיי ווייטער, משוגענער."
  
  דרייק איז ווייטער קריכן דורכן בלאָטע. "איין זאַך וואָס זארגן מיר," ער גאַסט צווישן אָטעם, "איז אַז 'אַ פּלאַץ פון טראַפּס'. די מצרים האָבן געבויט טראַפּס, פּראָטים, צו באַשיצן זייער אוצרות. פארוואס נישט די נאָרז?"
  
  "איך קען נישט ימאַדזשאַן אַ וויקינג וואָס טראַכטן צו שווער וועגן אַ טראַפּ," קענעדי פּאַפט צוריק.
  
  "איך ווייס נישט," האָט בן געשריגן אויף דער שורה. "אָבער די וויקינגס האָבן אויך גרויס טינגקערז, איר וויסן. פּונקט ווי די גריכן און רוימער. ניט אַלע פון זיי זענען געווען באַרבאַריאַן.
  
  עטלעכע דריי, און דער דורכפאָר אנגעהויבן צו ברייט. נאָך צען פֿיס און דער דאַך איבער זיי איז ניטאָ. אין דעם מאָמענט, זיי אויסגעשטרעקט און גענומען אַ אָטעם. דרייק'ס שטורקעלע האט באלויכטן דעם דורכגאנג פאראויס. ווען ער האָט עס אָנגעוויזן אויף קענעדי און בן, האָט ער געלאַכט.
  
  "פאַרשילטן, איר צוויי קוקן ווי איר נאָר רויז פון די קבר!"
  
  "און איך רעכן אַז איר זענט געוויינט צו דעם דרעק?" קענעדי האט געהויבן מיט דער האנט. "זייַענדיק SAS און אַלע וואָס?"
  
  ניט סאַס, דרייק קען נישט באַקומען באַפרייַען פון די פּויזאַנד ווערטער. - פלעגט זײן. - האט ער געזאגט און איז איצט גיכער געגאנגען פאראויס.
  
  נאָך אַ שאַרף קער, און דרייק פּעלץ אַ ווינטל אויף זיין פּנים. א געפיל פון קאָפּשווינדל האָט אים געטראָפן ווי אַ פּלוצעמדיק דונער, און אַ רגע איז דורכגעגאנגען איידער ער האָט פאַרשטאַנען, אַז ער שטייט אויף אַ באַרג מיט אַ קאַווענע פעלדז אונטן.
  
  אַן אומגלויבלעכע דערזען האָט אים געטראָפן אין די אויגן.
  
  ער האָט זיך אַזוי פּלוצעם אָפּגעשטעלט, אַז קענעדי און בן האָבן זיך אַרײַנגעפֿאַלן אין אים. דא ן האב ן ז ײ אוי ך דערזע ן ד י ראיה .
  
  "OMFG" בן דיקטירט דעם טיטל פון די וואנט פון שלאָף כסימע שפּור.
  
  דער וועלט בוים איז געשטאנען פאר זיי אין זייער כבוד. עס איז קיינמאָל געווען אויבן ערד. דער בוים איז געווען קאַפּויער, זיין שטאַרק וואָרצל שטייענדיק אין דעם באַרג פון לאַנד אויבן זיי, פעסט געהאלטן דורך עלטער און די אַרומיק שטיין פאָרמיישאַנז, די צווייגן גאָלד ברוין, די בלעטער דוירעסדיק גרין, זיין שטאַם ריטשט אַ הונדערט פֿיס אַראָפּ אין די טיפענישן פון אַ דזשייגאַנטיק גרוב.
  
  זײע ר װע ג הא ט זי ך פארװאנדל ט אי ן א שמאל ן טרעפ , אויסגעשניט ן אי ן ד י שטײנע ר װענט .
  
  "טראַפּס," בן אָטעמען. - פארגעם ן ניש ט ד י טראפן .
  
  "צו גענעם מיט טראַפּס," קענעדי האָט אויסגעדריקט דרייק ס זייער געדאַנק. - פֿון וואַנען קומט דאָס ליכט?
  
  בן האָט זיך אַרומגעקוקט. "עס איז מאַראַנץ."
  
  "גלאָוו סטיקס," דרייק געזאגט. "משיח. דאָס אָרט איז צוגעגרייט געוואָרן. "
  
  אין זיינע SAS טעג, זיי געשיקט מענטשן צו צוגרייטן אַ געגנט ווי דעם; אַ קאָלעקטיוו צו אַססעסס די ריזיקירן און נוטראַלייז אָדער קאַטאַלאָג עס איידער צוריקקומען צו באַזע.
  
  "מיר האָבן נישט פיל צייט," האָט ער געזאָגט. זיין אמונה אין קענעדי איז פּונקט געוואקסן. "לאָמיר".
  
  ז ײ האב ן זי ך אראפגעלאז ט ד י פארשפאנט ע או ן צעברעקלענ ע טרעפ , ד י פּלוצעמדיק ע טראפ ן שטענדי ק אוי ף זײע ר רעכטס . צען פוס אראפ, און די טרעפ האבן זיך אנגעהויבן שארף צוציען. דרייק האָט זיך אָפּגעשטעלט ווי אַ דריי-פֿיס ריס האָט זיך געעפנט. גאָרנישט ספּעקטאַקיאַלער, אָבער גענוג צו מאַכן אים טראַכטן - ווייַל די גאַפּינג ריס אונטן איז געווארן אפילו מער קלאָר ווי דער טאָג.
  
  "קראָפּ".
  
  ער איז געשפרונגען. דע ר שטײנערנע ר טרעפ ל אי ז געװע ן אבע ר דרײ ס פוס , ברײט , לײכ ט צ ו באהאנדלען , א שרעק , װע ן יעדע ר אומרעכטע ר שריט , הא ט געמײנ ט א זיכער ן טויט .
  
  ער איז ריכטיג געלאנדעט און האט זיך גלײך אויסגעדרייט, דערפינדיג אז בן וועט זיין אויף דער גרענעץ פון טרערן. "זארגט נישט," ער איגנאָרירט קענעדי און פאָוקיסט אויף זיין פרייַנד. "צוטרוי מיר, בן. בן איך וועל דיך כאפן.'
  
  ער האט געזען אמונה אין בן׳ס אויגן. אַבסאָלוט, קינדיש צוטרוי. עס איז געווען צייַט צו פאַרדינען עס ווידער, און ווען בן דזשאַמפּט און דעמאָלט סטאַגערד, דרייק געשטיצט אים מיט אַ האַנט אויף זיין עלנבויגן.
  
  דרייק האט געווינקט. - גרינג, הא?
  
  קענעדי איז געשפרונגען. דרייק האט פארזיכטיק נאכגעקוקט, זיך פארשטעלט אז ער האט נישט באמערקט. זי איז געפֿאַלן אָן פּראָבלעמען, האָט דערזען זײַן זארגן און האָט זיך צעוויינט.
  
  "עס איז דריי פֿיס, דרייק. נישט דער גראַנד קאַניאָן. "
  
  דרייק האט געווינקט צו בן. "גרייט, חבר?"
  
  צוואנציג פוס מער, און דער נעקסטער עפן אין די טרעפ איז געווען ברייטער, דאס מאל דרייסיג פוס, און באדעקט מיט א געדיכטן פלאנק פון האלץ, וואס האט זיך געוויגלט ווען דרייק איז ארויף. קענעדי איז אים נאכגעגאנגען, און דערנאָך דער אָרעמאַן בן, געצווונגען דורך דרייק צו קוקן אַרויף, קוקן פאָרויס אַנשטאָט פון אַראָפּ, לערנען זיין דעסטיניישאַן, נישט זיין פֿיס. דער יונג מענטש איז געווען טרייסלען ווען ער ריטשט האַרט ערד, און דרייק פארלאנגט אַ קורץ ברעכן.
  
  װע ן ז ײ האב ן זי ך אפגעשטעלט , הא ט דריק ע דערזען , א ז דע ר װעלט־בוים , אי ז ד א אזו י ברײ ט אויסגעשפרײט , א ז זײנ ע געדיכט ע צװײג ן האב ן כמע ט אנגעריר ט ד י טרעפ . בן האָט מיט מורא אויסגעשטרעקט אַ האַנט צו גלעטן דעם גליד, וואָס האָט געציטערט ביי זיין ריר.
  
  "דאס ... דאָס איז סטאַנינג," ער אָטעם.
  
  קענעדי האָט דאָס מאָל גענוצט צו סטילן אירע האָר און שטודירן דעם אַרייַנגאַנג אויבן. "אַזוי ווייַט, אַלץ איז ריין," זי געזאגט. "איך מוז זאָגן, אַז אין זײַן איצטיקער פֿאָרעם זײַנען דאָך נישט די דײַטשן וואָס האָבן צוגעגרייט דעם אָרט. זיי וועלן עס רויב און פאַרברענען עס צו דער ערד מיט פלאַמעטראָוערז.
  
  נאָך אַ ביסל ברעכן און זיי זענען אַראָפּ פופציק פֿיס, כּמעט האַלב וועג. דרייק האָט זיך ענדלעך געלאָזט טראַכטן אַז די אלטע וויקינגס זענען נאָך נישט די גלייך פון די מצרים, און גאַפּס זענען די בעסטער זיי קען טאָן ווען ער סטעפּט אַנטו אַ שטיין לייטער וואָס איז פאקטיש אַ פּראָטים אָפּטיילונג פון כעמפּ, טוויין און פּיגמענט. ער איז געפאלן, דערזען דעם אומענדלעכן פאל, און זיך געכאפט ביי די שפיץ פון די פינגער.
  
  קענעדי האט אים ארויםגעצויגן. "טאָכעס סווייינג אין די ווינט, סאַס באָכער?"
  
  ער איז צוריק צוגעשטאנען אויף דער פעסטער ערד און אויסגעשטרעקט די צעבראכענע פינגער. "אדאנק".
  
  זיי אריבערגעפארן מער אָפּגעהיט, איצט מער ווי האַלב וועג אַריבער. ווייַטער פון די ליידיק פּלאַץ צו זייער רעכט, אַ מאַסיוו בוים געשטאנען אויף אייביק, אַנטאַטשט פון ווינטל און זונשייַן, אַ פארגעסן ווונדער פון דער פאַרגאַנגענהייט.
  
  זיי האָבן איבערגעגעבן מער און מער וויקינג סימבאָלס. בן געסט טשודנע. "עס איז ווי דער אָריגינעל גראַפיטי וואַנט," ער האט געזאגט. "מענטשן נאָר שנייַדן אויס זייער נעמען און לינקס אַרטיקלען - פרי ווערסיעס פון 'יוחנן איז געווען דאָ!'
  
  "אפשר די קריייטערז פון די הייל," האט קענעדי.
  
  דרייק האט געפרואווט צו נעמען נאך א שריט, זיך צוגעכאפט צו דער קאלטער שטיינער וואנט, און א טיפער גרינער ברום האט אפגעקלונגען דורכן הייל. א טײך ברוגז איז אראפגעפאלן פון אויבן.
  
  "לויף!" דרייק האט געשריגן. "איצט!"
  
  ז ײ האב ן זי ך אראפגעלאפ ן ד י טרעפ , איגנאָרירט די אנדערע טראפנס. א ריזיגע בוידעם איז אראפגעפאלן פון אויבן מיט א מעכטיגן קראך, צעבראכן עלטערע שטיינער ווען ער האט אראפגעקראכט. דרייק האט צוגעדעקט בען'ס קערפער מיט זיין אייגענעם קערפער, ווען דער בליידער האט זיך דורכגעפאלן דורך די טרעפ אויף וואס זיי זענען געשטאנען, און גענומען מיט אים ארום צוואַנציק פוס טייערע טריט.
  
  קענעדי האט אפגעשאקלט די שטײנערנע טשיפס פון איר פלײצע און געקוקט אויף דרייק מיט א טרוקענע שמייכל. "אדאנק".
  
  "היי, איך געוואוסט אַז די פרוי וואס געראטעוועט די סאַס באָכער ס טאָכעס קען אַוטלויפן אַ פּשוט באָולדער. "
  
  "מאָדיש, באָכער. אַזוי מאָדנע."
  
  אבער עס איז נאָך נישט איבער. עס איז געווען אַ שאַרף קלאַנג, און די דין אָבער שטאַרק טוויין קנאַקן אויף די טרעפּ צעשיידט בן און קענעדי.
  
  "פו!" קענעדי האָט געשריגן. א שטיק שטריקל האט מען ארויסגעצויגן מיט אזא קראפט, אז עס האט לײכט געקאנט אפשײדן איר קנעכל פון דעם רעשט פון איר קערפער.
  
  אן אנדער גיט צוויי סטעפּס אַראָפּ. דרייק האט געטאנצט אויפן פלאץ. - דרעק!
  
  אן אנדער ברום פון אויבן האט מענט די ווייַטער פאַל פון דעם שטיין.
  
  "עס איז אַ ריקערינג טראַפּ," בן דערציילט זיי. "די זעלבע זאַך האלט צו פּאַסירן איבער און איבער ווידער. מיר דאַרפֿן צו באַקומען צו דעם אָפּטיילונג. "
  
  דרייק קען נישט זאָגן וואָס טריט זענען קאַנפיוזינג און וואָס זענען נישט, אַזוי ער טראַסטיד גליק און גיכקייַט. ז ײ זײנע ן געלאפ ן כאפ ט ארא פ עטלעכ ע דרײסיק ע טרעפ , געפרואװ ט בלײב ן אי ן דע ר לופט ן װ י לאנג . די װענט פֿון די טרעפּ האָבן זיך צעבראָכן, װען זײ זײַנען אַריבער דעם אַלטן װעג אין די טיפֿענישן פֿון דער שטיינערדיקער הײל.
  
  דער קלאַנג פון דעבריס פאַלינג צו די דנאָ אנגעהויבן צו ווערן העכער.
  
  זייער פלי איז נאכגעגאנגען דורך די קראַקלינג פון שייגעץ טוויין.
  
  דרייק איז אריבערגעגאנגען אויף אן אנדער פאלשע טרעפ, אבער זיין מאמענט האט אים געטראגן א קורצע פעלער. קענעדי איז ארויפגעשפרונגען איבער אים, גראַציעז ווי אַ גאַזעל אין פולן אַנטלויפן, אָבער בן איז געפאַלן הינטער איר, איצט גליטשנדיק אין דער תהום.
  
  "פיס!" דרייק האט געשריגן, און דערנאָך געפאלן צוריק אין די פּאָסל, שיין די ערד. רעליעף געוואשן די שפּאַנונג פון זיין מאַרך ווי קענעדי שטעלן זיין פֿיס צוריק אין פּלאַץ. ער פּעלץ בן שלאָגן זיין גוף און דעמאָלט פאַלן אויף זיין קאַסטן. דרייק קאַנאַלד די באָכער ס מאָמענטום מיט זיין הענט, און אַדישנאַלי פּושט אים צו האַרט ערד.
  
  זיך שנעל געזעצט, מיט א קראנק.
  
  "גיי ווייטער!"
  
  ד י לופ ט אי ז געװע ן פו ל מי ט שטיקע ר שטײנער . אײנע ר הא ט זי ך אראפגעבראכ ט פו ן קענעדי ס קאפ , איבערגעלאז ן א שנײד ן או ן א בלוט־קװאל . אן אנדער שלאָגן דרייק אין די קנעכל. די יסורים האט אים געקראגן מיט די צײן און אים אנגעשפארט צו לויפן שנעלער.
  
  קויל ן האב ן דורכגעפיר ט ד י װאנ ט איבע ר זײער ע קעפ . דרייק האט זיך אראפגעקראכט און ארויסגעווארפן א פליענדיקן בליק אויפן אריינגאנג.
  
  איך האב געזעהן א באקאנטע קראפט זיך דארט פארזאמלט. דײטשן.
  
  איצ ט זײנע ן ז ײ געלאפ ן מי ט דע ר גאנ ץ גיכקײט , איבע ר ניצל . עס האָט גענומען דרייק טייַער סעקונדעס צו שפּרינגען צוריק צו די הינטן. ווען נאך א וואל קוילס האט געטראפען דעם שטיין נעבן זיין קאפ, האט ער זיך געטוישט פאראויס, זיך אראפגעשפרונגען פון די טרעפ, געמאכט א פולן קרייז מיט פארפליכטע געווער, און זיך אויסגעגליטשט ביז זיין פולער הייך אן פארלוירן אן אונס מאמענטום.
  
  אַה, די אַלטע גוטע טעג זענען צוריק.
  
  מער בולאַץ. דערנאך זענען די אנדערע צוזאמגעפאלן פאר אים. א גרויל האט אים געמאכט א לאך אין הארץ, ביז ער האט זיך געכאפט, אז זיי האבן זיך פשוט דערגרײכט צום אונטערשטן פון דער הייל אויפן לויף און, אומגעגרייט, געפאלן גלייך אין דער ערד.
  
  דרייק האט זיך געשלאגן. די דנאָ פון די הייל איז געווען אַ דיק באַלאַגאַן פון שטיין, שטויב, און האָלץ דעבריס. ווען זיי האָבן ריבעלד, קענעדי און בן זענען געווען אַ דערזען צו זען. ניט בלויז זענען זיי באדעקט מיט שמוץ, אָבער איצט באדעקט מיט קאַקע שטויב און בלאַט פורעם.
  
  "אַה, פֿאַר מיין טראַסטי אַפּאַראַט," ער ינטאָונד. - יארן פון שװארצער שטײען פאר מיר.
  
  דרייק האט גענומען דעם שייַנען שטעקן און כאַגד די ויסבייג פון די הייל, וואָס איז געלאפן אַוועק פון די אַרמד מענטשן. עס האָט געדויערט פינף מינוט צו דערגרייכן די ויסווייניקסט עדזשאַז פון דעם בוים. ז ײ זײנע ן שטענדי ק געװע ן אי ן שאט ן פו ן זײ ן אימפאזירנדיק ן אומבאװעגלעכקײט .
  
  דרייק האָט אַ פּאַטש געטאָן בן אויף דער אַקסל. "בעסער ווי קיין פרייטאג נאַכט סעש, הא, חבר?"
  
  קענעדי האט געקוקט אויף דעם יונגן בחור מיט נייע אויגן. "צי איר האָבן פאַנס? האט דיין גרופּע פאַנס? מיר וועלן האָבן דעם שמועס זייער באַלד, ברודער. צוטרוי אין עס".
  
  "נאָר צוויי -" בן האָט אָנגעהויבן שטאָמפּערן ווען זיי האָבן אַרומגערינגלט אַ טייל פונעם לעצטען ווינקל, און דערנאָך געשוויגן אין שאק.
  
  זיי אַלע פארשטאפט.
  
  פאר זיי האבן זיך באוויזן פאר זיי אלטע חלומות פון חידוש, זיי האבן זיי געלאזט אן קיין לשון, כמעט פארמאכן זייערע מוח פאר א האלבע מינוט.
  
  "איצט דאָס איז ... דאָס איז ..."
  
  "שטאַנינג," דרייק אָטעמען.
  
  א רודערן פון די ביגאַסט וויקינג לאָנגבאָאַץ וואָס זיי קען אלץ ימאַדזשאַן, זיי זענען געצויגן אַוועק אין איין טעקע, שטייענדיק צוריק צו צוריק, ווי סטאַק אין אַן אַרטשאַיק פאַרקער קלעם. זייערע זייטן זענען געווען באַצירט מיט זילבער און גאָלד, די זעגל זענען באַצירט געוואָרן מיט זייַד און טייערע שטיינער.
  
  "לאָובאָאַץ," קענעדי געזאגט דום.
  
  ים שיפן, בן האט נאך געהאט דעם גוטן זינען זי צו פארריכטן. "פאַרשילטן, די זאכן זענען געהאלטן די גרעסטע אוצרות פון זייער צייט. מוז זיין... וואס? איז דא צוואנציג?
  
  "שיין קיל," דרייק געזאגט. "אָבער דאָס איז דער שפּיז וואָס מיר געקומען פֿאַר. קיין געדאַנק?"
  
  איצט בן האט קוקן בייַ די וועלט בוים. "גאָט, גייז. איר קענען ימאַדזשאַן? איינער איז געהאנגען פון יענעם בוים. א פאקינג איינער."
  
  "אזוי איר גלויבן אין געטער איצט, הממ? פאן? קענעדי האָט זיך אַ ביסל דעפיאַנטלי צוגעבויגן צו בען סיידווייז, און ער האָט אים רייט.
  
  דרייק איז ארויפגעקראכן אויף א שמאלן לעדזש וואס האט געלויפן איבער די גאנצע לענג פונעם עק פון דער לאנג שיף. דער שטיין האט אויסגעזען שטארק. ער האט אנגעכאפט דעם הילצערנעם ראנד און זיך צוגעבויגן. "די זאכן זענען אָנגעפילט מיט רויב. עס איז זיכער צו זאָגן אַז קיינער איז קיינמאָל געווען דאָ פריער הייַנט."
  
  ער האט װידער געלערנט די ליניע פון שיפן. א ויסשטעלונג פון אַנימאַדזשינאַבאַל עשירות, אָבער ווו איז געווען דער עמעס אוצר? צום סוף? סוף פון די רעגנבויגן? די ווענט פון דער הייל זענען דעקערייטאַד מיט אלטע צייכענונגען. ער האָט דערזען דאָס בילד פֿון אָדין הענגען אויפֿן וועלט־בוים, און אַ פֿרוי, וואָס איז פֿאַר אים קניען.
  
  ― װאָס רעדט מען דאָ? ער האט צו אים א װינק געטאן. "קום, ייַלן אַרויף. ד י דאזיק ע ממזרים , שטאפ ן ניש ט קײ ן װארש ט אי ן ד י האלדז . לאמיר רירן״.
  
  ער האט אנגעװיזן אויף א גרויםן קלײדל פון טעקסט אונטער דער געשטאלט פון א בעטנדיקער פרוי. בן האט געשאקלט מיטן קאפ. "אָבער טעכנאָלאָגיע וועט געפֿינען אַ וועג. ער האט געקליקט אויף זיין געטריי אי-פאן, וואס האט א דאנק נישט געהאט קיין סיגנאל דא.
  
  דרייק האָט געכאפט דעם מאָמענט צו ווענדן קענעדי. "מייַן בלויז געדאַנק איז צו נאָכפאָלגן די לאָנגבאָוץ," ער האט געזאגט. - עס פאסט דיר ?
  
  "ווי דער פוטבאָל פאָכער האט געזאגט, איך בין אין די שפּיל, גייז. אָנווייַזן דעם וועג."
  
  ער אריבערגעפארן פאָרויס, ריאַלייזינג אַז אויב דעם סופּער טונעל ריטשט אַ טויט סוף, זיי וואָלט זיין טראַפּט. ד י דײטש ן װאלט ן זי ך שטאר ק געהאלט ן אויפ ן עק , או ן זי ך ניש ט גערונע ן אוי ף ד י לארע . דרייק האָט צעטיילט דעם געדאַנק אין טיילן, פאָוקיסינג אויף אַ לעדזש וואָס איז געווען קאַרווד אין די שטיין. פֿון צײַט צו צײַט האָבן זײ זיך אָנגעטראָפֿן מיט אַן אַנדער גלײַכן שטעקן. דרייק האט זיי דיסגייזד אָדער רילאָוקייטיד צו שאַפֿן אַ דאַרקער באַשטעטיקן אין צוגרייטונג פֿאַר די אַפּקאַמינג קאַמף. ער האט כסדר געזוכט צװישן די לאנג־שיפן און ענדלעך געמאכט א שמאלן װעג װיקלענדיק צװישן זײ.
  
  פּלאַן ב.
  
  צוויי, פיר און דערנאָך צען לאַנגשיפּס זענען דורכגעגאנגען. דרייק'ס פיס האבן אנגעהויבן ווייטאגן פון די מי מיט וועלכע ער האט פארהאנדלט דעם שמאלן וועג.
  
  דער שוואַכער גערודער פון אַ פאַללינג באָולדער און דערנאָך אַ העכער געשריי עקאָוד דורך די ריז הייל, די טייַטש פון וואָס איז געווען קלאָר ווי דער טאָג. א ן א קלאנג , האב ן ז ײ זי ך נא ך פלײסיקע ר צוגעבוי ט צ ו זײע ר אויפגאבע .
  
  דרייק לעסאָף געקומען צו די סוף פון די רודערן. ע ר הא ט געצײל ט דרײ־און־צװאנציק ע שיפן , יעדע ר אי ן טאק ע או ן באלאדענ ע מי ט בױל . װע ן ז ײ האב ן זי ך דערנענטער ט צו ם הינטער ן טונעל , הא ט זי ך אנגעהויב ן טיפע ר חושך .
  
  "איך טאָן ניט טראַכטן זיי האָבן אלץ גאַט אַזוי ווייַט," קענעדי באמערקט.
  
  דרייק האט זיך ארומגערינגלט פאר א גרויסן לאנטערן. "ריזיקלי," ער געזאגט. "אָבער מיר דאַרפֿן צו וויסן."
  
  ער האט עס אנגעצונדן און אריבערגעצויגן דעם באל פון זײט צו זײט. דער דורכפאָר האָט זיך שאַרפע פאַרקלענערט, ביז עס איז געווען בלויז אַ בויגן פאָראויס.
  
  או ן הינטער ן בויג ן אי ז געװע ן אײניק ע טרעפ .
  
  בן האָט פּלוצלינג אונטערגעדריקט אַ געשריי, דערנאָך אין אַ טעאַטער שושקען, "זיי זענען אויף דער לעדזש!"
  
  דאָס איז געווען, דרייק האָט גענומען קאַמף. "מיר האָבן זיך צעטיילט," האָט ער געזאָגט. "איך וועל גיין צו די טרעפּ. איר צוויי גייען אַראָפּ דאָרט צו די שיפן און גיי צוריק דעם וועג וואָס מיר זענען געקומען."
  
  קענעדי האט אנגעהויבן פראטעסטירן, אבער דרייק האט געשאקלט מיטן קאפ. "ניין. טו עס. בן דאַרף שוץ, איך טאָן ניט. און מיר דאַרפֿן די שפּיז. "
  
  "און ווען וועלן מיר דערגרייכן דעם סוף פון די שיפן?"
  
  - דעמאלט קום איך צוריק.
  
  דרייק איז צוריקגעשפרונגען אן נאך א ווארט, אראפגעשפרונגען פון די לעדזש און זיך געפארן צו די הינטערשטע טרעפ. ער האט זיך אמאל צוריקגעקוקט און דערזען שאטן זיך דערנענטערן איבערן ברעג. בן איז נאכגעגאנגען קענעדי אַראָפּ די בויברעך-סטרון שיפּוע צו די באַזע פון די לעצטע וויקינג שיף. דרייק האט געבעטן א תפלה פון האפענונג און איז געלאפן אזוי שנעל ווי ער האט געקענט ארויף די טרעפ, שפרינגנדיק איבער צוויי טרעפ אין א צייט.
  
  נו... ער איז ארויפגעקראכן ביז די קעלבער האבן געװײנט און די לונגען האבן געפלאמט. אבער דאן איז ער ארויס אויף א ברייטער פלאטפארמע. הינטער זײ איז געלאפן א ברײטער שטראם מיט א צארנדיקן שטראם, און װײטער צוריק האט זיך אויפגעהויבן א מזבח פון גראב אויםגעהאקענע שטײנער, כמעט װי אן ארכישער ברביקיו.
  
  אבער וואָס געכאפט די ופמערקזאַמקייט פון דרייק איז געווען אַ מאַסיוו סימבאָל ינגרייווד אויף די וואַנט הינטער דעם מזבח. דריי טריאַנגלעס אָוווערלאַפּינג איינער דעם אנדערן. עטלעכע מינעראַל ין די קאַרווינג געכאפט די קינסטלעך ליכט און שאָון ווי סיקוואַנז אויף אַ שוואַרץ קלייד.
  
  עס איז קיין צייט צו וויסט. ע ר הא ט געפאר ט דע ם טײכל , געגאס ט נא ך לופט , װע ן דא ס אײזיק ע װאסע ר הא ט זי ך ארויפגעהויב ן צ ו ד י היס . ווען ער איז צוגעגאַנגען צום מזבח, האָט ער דערזען אַ חפץ ליגנדיק אויף איר ייבערפלאַך. א קורץ, שפּיציק אַרטאַפאַקט, ניט חידוש און ניט ימפּרעסיוו. ממש ענליך...
  
  ... די שפּיז פון אָדין.
  
  א חפץ וואס האט דורכגעשטעקט די זייט פון גאט.
  
  א כוואַליע פון יקסייטמאַנט און פאָרבאָדינג איז דורכגעגאנגען דורך אים. דאָס איז געווען די געשעעניש וואָס געמאכט עס אַלע פאַקטיש. ביז איצט, עס איז געווען אַ בינטל פון ספּעקולאַציע, נאָר קלוג ספּעקולאַציע. אבער ווייַטער פון דעם מאָמענט, עס איז געווען שרעקלעך פאַקטיש.
  
  טעראַפייינג פאַקטיש. ז ײ זײנע ן געשטאנע ן פא ר דע ם צײל ן צ ו דע ר װעלט .
  
  
  עלף
  
  
  
  וועלט בוים גרוב, שוועדן
  
  
  דרייק האט נישט שטיין אויף די צערעמאָניע. ער האט געכאפט דעם שפּיז און איז צוריק געגאנגען דעם וועג וואס ער איז געקומען. דורכן אײזיקן שטראם, אראפ די צעברעקלענע טרעפ. ער האט אויסגעלאשן זיין פלאַשליגהט האַלב וועג דורך און פּאַמעלעך אַראָפּ ווי דער פּעך פינצטערניש האָט אים אַרומגענומען.
  
  שװאכע ליכט־שטאלקן האבן באלויכטן דעם ארײנגאנג אונטן.
  
  ער האט געהאלטן ביים גיין. ס'איז נאך נישט אריבער. ער האט שוין לאנג צוריק געלערנט, אז א מענטש, וואס האט געטראכט צו לאנג אין קאמף, האט עס קיינמאל נישט געלאזט אהיים.
  
  ער האט זיך אפגעשטעלט אין די שפורן אויפן לעצטן טרעפ, דערנאך איז ער ארײנגעקראכן אין דער טיפער פינצטערניש פון דורכגאנג. ד י דײטש ן זײנע ן שוי ן געװע ן נאענט , כמע ט בײ ם ענדע ם פו ן דע ר שטעג , אבע ר זײער ע לאכ ט אי ן אז א װײטנס , װאלט ן ע ם אויסגעצײכנ ט נא ר אל ס אנדער ע שאטן . ע ר אי ז געשפרונגע ן איבע ר דע ם דורכגאנג , זי ך צוגעדריק ט צ ו דע ר װאנט , או ן זי ך געפאר ן צ ו דע ר שיפוע , װא ס הא ט געפיר ט צו ם באזע ם פו ן ד י װיקינגע־שיפן .
  
  א זכר קול האט בילן, "קוק אויף דעם! קוק אויס, סטעוויע וואָנדער! דאָס שטימע האָט אים איבערראַשט, מיט אַ טיפֿן אַקצענט פֿונעם אַמעריקאַנער דרום.
  
  פארדאמט, דער אדל־אויג ממזר האט אים דערזען - אדער װײניקסטן א באװעגנדיקן שאטן - א זאך, װאם ער האט נישט געמײנט, אז ם׳איז מעגליך אין דער דאזיקער דרויםן. ער איז געלאפן שנעלער. א שיסער האט אויסגעקלונגען, געקלאפט א שטײן נעבן װאו ער איז ערשט געװען.
  
  א טונקעלע געשטאלט האט זיך צוגעבויגן איבערן ברעג, מסתמא אן אמעריקאנער. "עס איז אַ וועג אַראָפּ דאָרט צווישן די שיפן. מאַך דיין פּיצל איידער איך שטאָפּ זיי אַראָפּ דיין פויל האַלדז."
  
  קראפ. די יאנקעס האבן געזען דעם באהאלטענעם װעג.
  
  שטרענג, עראַגאַנט, כאָטיש. איינער פון די דייטשן האט געזאגט, "פאַק דיך, מילאָ," און דעמאָלט געלייקנט ווי ער איז גראָב געצויגן אַראָפּ די שיפּוע.
  
  דרייק האָט דאַנקען זיין מאַזלדיק שטערן. אין א רגע איז עס געווען אויפן מאן, צעשפרייט די שטים-שטריקן און פארדרייען דעם האלדז מיט א געהעריגע קראנק, איידער ווער עס יז אנדערש האט אים געקענט נאכגיין.
  
  דרייק האט אויפגעהויבן דעם דייטש'ס פיסטויל - א העקלער און קאטש מג 4 - און געשאסן עטליכע שיס. איין מענטש'ס קאָפּ איז אויפגעריסן.
  
  אוי יא, האט ער געטראכט. נאָך בעסער שאָס מיט אַ פּיסטויל ווי מיט אַ אַפּאַראַט.
  
  "קאַנאַדיאַנס!" נאכגעגאנגען דורך אַ סיימאַלטייניאַס סעריע פון כיסיז.
  
  דרייק האט געשמייכלט צום ברוגזדיקן שושקען. זאָלן זײ אַזױ טראַכטן.
  
  ניט מער הנאה זיך, ער געלאפן אַראָפּ די וועג ווי שנעל ווי ער האט געוואגט. בן און קענעדי זענען געווען פאָרויס און דארף זיין שוץ. ער האט געשוואוירן זיי ארויס פון דאן לעבעדיק, און ער האט זיי נישט געלאזט אראפלאזן.
  
  הינטע ר אי ם האב ן ד י דײטש ן זי ך פארזיכטי ק אראפגעלאז ט דע ם שיפּוע . ע ר הא ט געשאס ן עטלעכ ע שאס ן ז ײ פארנומע ן או ן הא ט אנגעהויב ן צײל ן ד י שיפן .
  
  פיר, זעקס, עלף.
  
  דער שטעג איז געווארן אַנרילייאַבאַל, אָבער לעסאָף לעוואַלד. איינמאל האט עס זיך אזוי אויסגעקלאפט, אז ווער עס יז איבער פופצן שטיין וואלט מסתמא צעבראכן א ריפ קוועטשט צווישן די קלאָגן, אבער עס האט זיך ווידער פארגרעסערט ווען ער האט געציילט די זעכצנטע שיף.
  
  כלים האָבן זיך געטראָגן איבער אים, אַלטע, שרעקעדיקע, געשמעקט מיט אַלטע בילן און שימל. א פליענדיקע באװעגונג האט אים געכאפט, און ער האט געקוקט אויף זײן לינקן צו זען א געשטאלט, װאם קאן נאר זײן דער דאזיקער נײער מילא, לויפנדיק צוריק ארויף אויף א שמאלן ברעג, װאם רוב מענטשן האבן קוים געקאנט גײן איבער. דרייק האט אפילו נישט געהאט קיין צייט צו פייערן, דער אמעריקאנער האט זיך אזוי שנעל באוועגט.
  
  פאַרשילטן עס! פארוואס האט ער געדארפט זיין אזוי גוט? דער איינציקער מענטש וואָס דרייק האָט געקענט - אַחוץ זיך - וואָס האָט געקענט דערגרייכן אַזאַ פיט איז אַלישאַ מיילס.
  
  איך געפונען זיך אין די מיטן פון אַ אַפּקאַמינג גלאַדיאַטאָריאַל קאָנקורס דאָ ...
  
  ער איז געשפרינגען פאראויס, איצט פארבײ די שיפן, נוצט זײן מאמענטום צו שפרינגן פון שריט צו שריט, זיך ארומגעפארן כמעט פרײ פון צופעליקע בערגל צו טיפע קרעװאסעס און שפרינגט אין א װינקל פון זאַמדיקע װענט. אפילו ניצן די פלעקסאַבאַל לאָגס פון די שיפן צו געווינען מאָמענטום צווישן דזשאַמפּס.
  
  "וואַרט!"
  
  פון ערגעץ פאראויס איז געקומען א צעשטערטער קול. ער האט זיך אפגעשטעלט ווען ער האט דערזען קענעדי'ס פארוואקלענע געשטאלט, באפרייט צו הערן דעם אמעריקאנער אקצענט. - פאלג מיר - האט ער זיך אנגערופן, וויסנדיג אז ער קען נישט לאזן מילא ארויפגעלויפן ביזן עק דורכגאנג. זיי קען זיין געדריקט פֿאַר שעה.
  
  ער האט זיך צעבראכן פארביי די לעצטע שיף כעדלאָנג, בן און קענעדי זענען געפאלן הינטער אים, פּונקט ווי מילאָ שפּרינגען אַוועק די לעדזש און סלייסט אַוועק די פראָנט פון דער זעלביקער שיף. דרייק האט ארומגעוויקלט די געווער ארום זיין לענד, פארזיכערט אז ער איז שווער געלאנדעט אויף זיין שטערן.
  
  ער האט פארבראכט א צווייטע ווארפן דעם ביקס אויף קענעדי.
  
  מיט דער ביקס נאך אין דער לופטן, האט מילא זיך געשלאגן מיט די שער און זיך באפרייט, זיך ארומגערינגלט אויף די הענט און זיך פּלוצעם צו אים געשטעלט.
  
  ער האָט געראָטן, "מאַט דרייק, דער איינציקער. איך קוק פאָרויס צו דעם, חבר. "
  
  ער האט געשלאגן מיט עלנבויגן און פויסטן. דרייק האָט באַקומען עטלעכע קלאַפּן צו זיין געווער, ווינינג ווי ער צוריק אַוועק. דער בחור האט אים געקענט, אבער ווער איז ער געווען? אַן אַלטער פֿײַנטלעכער פֿײַנט? א גייַסט שאָטן פון דער פינצטער פאַרגאַנגענהייט פון די סאַס? מילאָ איז געווען נאָענט און צופרידן צו בלייַבן דאָרט. פון די אויגען װינקל האט דרייק באמערקט דעם מעסער אויפן אמעריקע'ס גאַרטל, נאר ווארטן אז מען זאל זיך אפטיילן.
  
  ע ר הא ט באקומע ן א ברוטאלע ר בריק , צ ו זײ ן אײגענע ם דריפ .
  
  הינטע ר אי ם הא ט ע ר געקענ ט הער ן ד י ערשט ע קלעפענ ע באװעגונגען , פו ן ד י אנטלויפנדיק ע דײטש ע מיליטער . זיי זענען בלויז אַ ביסל שיפן צוריק.
  
  בן און קענעדי האבן צוגעקוקט מיט פארוואונדערונג. קענעדי האט אויפגעהויבן זיין מאשין ביקס.
  
  דרייק האט פיינטעד איין וועג, דעמאָלט ספּון די אנדערע וועג, אַוווידיד מילאָ ס ראָצכיש בריק צו די פוס. קענעדי האט געשאסן, אויפגעהויבן די שמוץ אינטשעס פון מילא'ס פוס.
  
  דרייק האט געשמײכלט און איז אװעק, זיך פארלײגט צו ליבלינג א הונט. "בלײַב," האָט ער געזאָגט מיט שפּאָט. "דאס איז אַ גוט יינגל."
  
  קענעדי האט געשאסן נאך א ווארענונג שאָס. דרייק האט זיך אויסגעדרייט און געלאפן פארביי זיי, אנגעכאפט בן'ס ארעם און געצויגן ווי דער יונגערמאן האט זיך אויטאמאטיש אויסגעדרייט צו די צוזאמגעפאלענע טרעפּ.
  
  "ניין!" דרייק האט געשריגן. "זיי וועלן אונדז אַרויסנעמען איינער דורך איינער."
  
  בן האט אויסגעזען דערשטוינט. "וואו אנדערש?"
  
  דרייק האט זיך אויסגעארבעט. "וואָס האָט איר טראַכטן?"
  
  ער כעדאַד גלייַך צו די וועלט בוים.
  
  
  צוועלף
  
  
  
  וועלט בוים, שוועדן
  
  
  און זיי זענען אויפגעשטאנען. דרייק געוועט אַז דער וועלט טרי איז געווען אַזוי אַלט און שטאַרק אַז זייַן צווייגן האָבן צו זיין פילע און שטאַרק. אַמאָל איר האָט אנגענומען אַז איר קריכן אויף אַ בוים וואָס איז ממש קאַפּויער, די פיזיק איז כּמעט קיין ענין.
  
  "פּונקט ווי זיין אַ יינגל ווידער," דרייק ערדזשד בן אויף, ערדזשינג אים אויף פאַסטער אָן קאָזינג פּאַניק. "עס זאָל נישט זיין אַ פּראָבלעם פֿאַר איר, בלאַקיי. ביסטו גוט, קענעדי?"
  
  די ניו יארקער איז ארויפגעקראכן צום לעצטן, האלטנדיג איר פּיסטויל אונטער איר. גליק, די וואַסט סימעטריע פון די צווייגן און בלעטער פון די וועלט בוים באַהאַלטן זייער פּראָגרעס.
  
  "איך געוויינט צו קריכן עטלעכע סטעמס אין מיין צייט," זי געזאגט נאַנטשאַלאַנט.
  
  בן האט געלאכט. גוט צייכן. דרייק האט שטילערהייט באדאנקט קענעדי, אנהייבנדיג זיך נאך בעסער אז זי איז דארט.
  
  פאַרשילטן, האָט ער געטראַכט. ער האָט כּמעט צוגעגעבן: אויף דער שליחות, מיר קומען צוריק צו דער אַלטער דיאַלעקט אין ווייניקער ווי אַ וואָך.
  
  דרייק קליימד פון צווייַג צו צווייַג, העכער און העכער, זיצן אָדער שטייענדיק אַסטרייד איין צווייַג בשעת ריטשינג פֿאַר די ווייַטער. פּראָגרעס איז געווען גיך, וואָס מענט אַז זייער אויבערשטער גוף שטאַרקייַט לאַסטיד מער ווי דערוואַרט. אָבער, וועגן האַלב וועג דורך, דרייק באמערקט אַז בן איז געטינג שוואַך.
  
  - װערט צװײני מיד ? - האט ער געפרעגט און דערזען א גלײך פארפליכטונג פון מי. פון צייט צו צייט האט קענעדי געשאסן א קויל דורך די צווייגן. צװ ײ מא ל האב ן ז ײ געקענ ט דערזע ן ד י שטײנערנע ר טרעפ , װא ס זײנע ן ארויפגעקומע ן נעב ן זײ , אבע ר ז ײ האב ן ניש ט געזע ן קײ ן צײכ ן פו ן זײער ע נאכפאלגער .
  
  קולות ווידערקאָל דורך זיי. "דער ענגלענדער איז מאט דרייק." דער געוועזענער סאס זעלנער האט אמאל געהערט א שטימע פארקרימט פון א געדיכטן דייטשן אקצענט, וואס זיין זעקסטער חוש האט אים געזאגט אז ער מוז האבן געהערט צו א מאן אין ווייס. דער מענטש וואָס ער האט שוין צוויי מאָל אַקסעפּץ די סטאָלען אַרטאַפאַקץ.
  
  אן אנדער מאָל ער געהערט, "סרט איז וויד אויס." די דראָל איז געווען מילאָ ס, ריווילינג זיין פאַרגאַנגענהייט, אַנטדעקן אַ אָפּטייל וואָס זיי געהאלטן סוד אפילו אין די SAS. ווער אין נאָמען פון אַלע וואָס איז הייליק איז געווען דער באָכער?
  
  ד י שיס ן האב ן צעפאל ן ד י שװער ע צװײגן . דרייק האָט זיך אָפּגעשטעלט צו סטרויערן דעם באַקפּאַק מיט דעם באוועגנדיקן אוצר אינעווייניק, און דערנאָך באמערקט אַ ברייט צווייַג וואָס ער האָט געצילט. דע ר װא ם הא ט דערגרײכ ט כמע ט צו ם פלא ץ אוי ף ד י טרעפ , װא ו ז ײ האב ן פריע ר גערוט .
  
  - דאָרטן, - האָט ער אָנגעוויזן אויף בן. "זאָטל די צווייַג און מאַך ... שנעל!"
  
  זיי וואָלט זיין נאַקעט פֿאַר וועגן צוויי מינוט. מינוס די יבערראַשן און אָפּרוף צייט, וואָס נאָך לינקס מער ווי אַ מינוט פון עקסטרעם געפאַר.
  
  בן איז געווען דער ערשטער צו לאָזן דעקן, דרייק און קענעדי אַ רגע שפּעטער, אַלע כאַפּינג און קראַוטשינג אַרויף די צווייַג צו די טרעפּ. ווען זיי זענען ספּאַטאַד, קענעדי געקויפט זיי טייַער סעקונדעס דורך פירינג אַ פּלאַצן פון בלייַ, בלאָוינג האָלעס אין בייַ מינדסטער איין ומגליקלעך קבר ריידער.
  
  און איצט האָבן זיי דערזען, אַז מילאָ האָט טאַקע געשיקט דעם באַפֿעל אַרױפֿצולויפֿן די טרעפּ. פינף מענטשן. און די מאַנשאַפֿט איז געווען שנעל. זיי וועלן באַקומען צו די סוף פון די צווייַג איידער בן!
  
  קראפ! זיי האבן נישט געהאט קיין איין שאנס.
  
  בן האָט עס אויך געזען און געציטערט. דרייק האָט געשריגן אין זיין אויער, "קיינמאָל געבן אַרויף! קיינמאָל!"
  
  קענעדי האט ווידער געצויגן דעם צינגל. צװ ײ מענע ר זײנע ן געפאל ן : אײנע ר אי ז געפלויג ן אי ן גרוב , דע ר צװײטע ר הא ט זי ך אנגעכאפ ט אי ן זײ ט או ן געשריגן . זי האט עס ווידער געקוועטשט, און דאן האט דרייק געהערט אז דער מאגאזין איז ארויס.
  
  ד י צוױ י דײטש ן זײנע ן געבליב ן אבע ר איצ ט געשטאנע ן אנטקעג ן זײ , געװער ן ב ײ דע ר גרײט . דרייק האט געמאכט א שטרענג פנים. זיי פאַרפאַלן די ראַסע.
  
  "שיסן זיי!" מילאו'ס שטימע האט אפגעקלונגען. "מיר וועלן זוכן די סקראַפּס דאָ."
  
  "ניין!" האָט ווידער געקלונגען דער שטאַרקער דײַטשישער אַקצענט. "דער שפּיז! דער שפּיז!"
  
  ד י פאס ן פו ן ד י פיסטאל ן האב ן זי ך ניש ט געצױגן . אײנע ר פו ן ד י דײטש ן הא ט זי ך געשלאכט : ״קריכ ט טויבן . קום דא."
  
  בן אריבערגעפארן סלאָולי. דרייק האָט געקענט זען ווי זיינע פּלייצעס שאָקלען. - געטרוי מיר - האט ער א שושקע געטאן אין אויער פון זײן פרײנד און אנגעשטעקט יעדן מוסקל. ער דזשאַמפּט ווי באַלד ווי בן ריטשט די סוף פון די צווייַג, זיין בלויז שפּיל איז געווען צו באַפאַלן און נוצן זיין סקילז.
  
  "איך האָב נאָך דעם מעסער," קענעדי געמורמלט.
  
  דרייק האט א ניד געטאן.
  
  בן האט ריטשט די סוף פון די צווייַג. די דײטשן האבן שטילערהײט געװארט.
  
  דרייק האט אנגעהויבן אויפהייבן.
  
  דעמאלט , װ י אי ן נעפל , זײנע ן ד י דײטש ן אװעקגעפלויג ן צ ו דע ר זײט , װ י ז ײ װאלט ן געשלאג ן געװאר ן פו ן א טארפעדע . זײע ר קערפער , צעריסענ ע או ן פארבלוטיקט ע האב ן זי ך אראפגעשטויס ן פו ן דע ר װאנט , או ן נאס ט זי ך אראפגעקלאפ ט אי ן גרוב , װ י א װאגן .
  
  עטלעכ ע מעטע ר איבע ר דע ר צװײג , װ ו ד י טרעפ ן האב ן זי ך געבויגענע , אי ז געשטאנע ן א ריזיק ע גרופע ם מענער , מי ט שװער ע געװער . איינער פון זיי האט געהאלטן אַ נאָך-סמאָוקינג אַק-5 אַטאַקע ביקס.
  
  "שוועדיש," דרייק דערקענט די וועפּאַנז וואָס איז אָפט געניצט דורך די שוועדיש מיליטער.
  
  הויכער , הא ט ע ר געזאגט , - פארשידענ ט אי ן צײט .
  
  
  דרייצן
  
  
  
  מיליטעריש באַזע, שוועדן
  
  
  דאס צימער וואס זיי זענען געווען אין, א צוועלף-ביי-צוועלף ספארטאנישער צימער מיט א טיש און אן אייז-געריםטן פענצטער, האט דרייק צוריק גענומען עטליכע יאר.
  
  - אָפּרוען, - האָט ער געקלאַפּט בןס פֿאַרווייטערטע נאַקן. "דער אָרט איז אַ נאָרמאַל מיליטעריש בונקער. איך האב געזען ערגערע האטעל־צימער, חבר, געטרוי מיר״.
  
  "איך בין געווען אין ערגערע דירות." קענעדי סימד אין יז, אַ קאַפּ טריינינג אויף דער אַרבעט.
  
  - די בײנער פון דעם אנדערן ? דרייק האט אויפגעהויבן אן ברעם.
  
  ״אוודאי. פארוואס?"
  
  - אוי, גארנישט. דרייק האט געציילט ביז צען אויף זיינע פינגער, און דאן האט אראפגעקוקט ווי ער וויל אנהייבן ניצן די פיס.
  
  בן געראטן אַ שוואַך שמייכל.
  
  ― זע, בן, איך בין מודה, אַז ס'איז לכתחילה נישט געװען גרינג, נאָר דו האָסט געזען, אַז דער שװעדישער בחור האָט אָנגערופֿן. מיר זענען גוט. אין קיין פאַל, מיר דאַרפֿן צו האָבן אַ ביסל שמועסן. מיר זענען ויסגעמאַטערט."
  
  די טיר האָט זיך געעפֿנט און זייער בעל־עגלה, אַ גוט־געבויטער שוועדישער מיט בלאָנדע האָר און מיט אַ נעגל־שוואַרטן בלאָק, וואָס וואָלט אַפֿילו שרעקן ווייס, האָט זיך געכאַפּט איבערן באַטאָנען דיל. ווען זיי זענען קאַפּטשערד און דרייק קערפאַלי דערקלערט ווער זיי זענען און וואָס זיי זענען טאן, דער מענטש באַקענענ זיך ווי Thorsten Dahl און דאַן אריבערגעפארן צו די ווייַט זייַט פון זיין העליקאָפּטער צו מאַכן אַ ביסל רופט.
  
  "מאַט דרייק," ער האט געזאגט. "קענדי מאָר. און בן בלייק. די שוועדישע רעגירונג האט נישט קיין טענות קעגן דיר..."
  
  דרייק איז דערשראקן געווארן פון דעם אקצענט, וואס איז בכלל נישט געווען שוועדיש. "צי איר גיין צו איינער פון די בלאַנק טאָכעס שולן, דאַל? Eton אָדער עפּעס ווי דאָס?
  
  "בלאַנק טאָכעס?"
  
  "שולן וואָס העכערן זייער אָפיצירן דורך ייכעס, געלט און דערציונג. אין דער זעלביקער צייַט, איר געגאנגען צו די סקילז, דעקסטעריטי און ענטוזיאַזם.
  
  - איך רעכן אזוי. דאהל'ס טאן איז געווען אפילו.
  
  "גרויס. נו ... אויב דאָס איז אַלע ... "
  
  דאַהל האָט אויפגעהויבן אַ האַנט בשעת בן האָט געגעבן דרייק אַ באליידיקטער בליק. "הערט אויף צו זיין די קאַפּיטל, מאַט. נאָר ווייַל איר זענט אַ גראָב יאָרקשירע פּויער, טוט נישט מיינען אַז אַלע אנדערע זענען רויאַל זאמען, צי?
  
  דרייק האט געשטארקט אויף זיין לאָקאַטאָר. קענעדי געמאכט אַ 'קאַפּ עס' באַוועגונג. דערנאָך האָט זיך אים אײַנגעפֿאַלן, אַז בן האָט געפֿונען עפּעס אין דער שליחות, וואָס האָט אים טאַקע פֿאַרכאַפּט, און ער האָט געוואָלט נאָך.
  
  דאַהל האָט געזאָגט: "איך וואָלט אָפּשאַצן דעם וועקסל פון וויסן, פרענדז. איך וואָלט טאַקע וועלן. "
  
  דרייק איז געווען אַלע פֿאַר ייַנטיילונג, אָבער ווי זיי זאָגן, וויסן איז מאַכט און ער איז טריינג צו געפֿינען אַ וועג צו באַקומען די שטיצן פון די שוועדיש רעגירונג דאָ.
  
  בן איז שוין געווען פּריפּערינג פֿאַר זיין דערציילונג וועגן די נייַן פּיעסעס פון אָדין און די קבר פון די געטער ווען דרייק ינטעראַפּטיד אים.
  
  "קוק," ער געזאגט. "איך און דער באָכער, און איצט אפֿשר אַ גרונק, אַכט-אינטש כעדליינז אויף עטלעכע טייטן רשימה ..."
  
  "איך בין נישט קיין גרונקל, דו ענגלישער פויגל." קענעדי האט זיך האלב אויפגעהויבן אויף די פיס.
  
  "איך בין ימפּרעסט אַז איר וויסן אַז וואָרט." דרייק האט אראפגעלאזט די אויגן. "אנטשולדיגט. דאָס איז זשאַרגאָן. עס לאָזט דיך קיינמאל ניט. " ער האָט געדענקט אַליסאָן ס צעשיידונג ווערטער: איר וועט שטענדיק זיין SAS.
  
  ער האט שטודירט די הענט, נאך אלץ געשלאגן פון קאמפן מיט מילאו און קריכן אויפן וועלט-בוים, און געטראכט וועגן זיינע שנעלע און זיכערע רעאקציעס אין די לעצטע טעג.
  
  ווי רעכט זי איז געווען.
  
  - װאס איז א גראנק ? בן איז געווען סאַפּרייזד.
  
  דאהל האט זיך אװעקגעזעצט אויף א הארטן מעטאלן שטול און געטראפען מיט די שװערע שיך אויפן טיש. "א פרוי וואָס ... אַה ... 'ינדזשויז די פירמע פון די מיליטער'. - האט ער דיפלאמאטיש געענטפערט.
  
  "מייַן אייגענע באַשרייַבונג וואָלט זיין אַ ביסל גראָבער," דרייק גלאַנסט בייַ בן, דעמאָלט געזאגט, "מערדער רשימה. ד י דײטש ן װעל ן אונדזע ר טוי ט פא ר ניש ט באגאנגען . ווי קען איר העלפן, דאַהל?
  
  דער שוועדישער האָט נישט געענטפערט אַ ווײַלע, נאָר אויסגעשטרעקט דורך די אייזיקע פענצטער אויף דער שניי-באדעקטער לאַנדשאַפט און ווייטער, אויף די צעברעקלטע שטיינער, וואָס זענען געשטאַנען אַליין קעגן דעם היסטאָרישן אָקעאַן.
  
  קענעדי האט געזאגט, "דאַל, איך בין אַ קאַפּ. איך האָב נישט געקענט די צוויי ביז מיט אַ פּאָר טעג צוריק, אָבער זיי האָבן גוט הערצער. צוטרוי זיי. "
  
  דאַהל האָט זיך געכאַפּט. "דיין שעם פּריסידז איר, דרייק. גוט און שלעכט אין עס. מיר װעלן אײַך העלפֿן, נאָר ערשט ― האָט ער זיך אַ נײַד געטאָן צו בן. "פאָרזעצן".
  
  בן האָט ווײַטער געהאַלטן ווי ער וואָלט קיינמאָל נישט איבערגעריסן געוואָרן. דרייק האט א קוק געטאן אויף קענעדי און געזען איר שמייכל. ער האט אַװעקגעקוקט, אַ שאָקירט פֿון צװײ סיבות. ערשטנס, דאַהל'ס רעפֿערענץ צו זײַן שם, און צווייטנס, קענעדיס אָפנהאַרציקע הסכּמה.
  
  בן פאַרטיק. דאהל האט געזאגט: "די דייטשן זענען אין דעם אלעם א נייע ארגאניזאציע, וואס האט נישט צוגעצויגן אונזער אויפמערקזאמקייט ביז יענעם אינצידענט אין יארק".
  
  "נײַ?" דרייק האט געזאגט. "זיי זענען גוט. און זייער גוט אָרגאַניזירט; קאַנטראָולד דורך מורא און אייַזן דיסציפּלין. און זיי האָבן אַ טראַמפּ קאָרט אין דער מענטש פון אַ באָכער מיטן נאָמען מילאָ - אמעריקאנער ספּעציעל פאָרסעס, משמעות. קוק דעם טיטל."
  
  "מיר וועלן טאָן. די גוטע נייַעס איז אַז מיר האָבן אינפֿאָרמאַציע וועגן קאַנאַדיאַנס.
  
  - דו קוקסט ?
  
  - יא , אבע ר טײװלדיק , אומדערפארענ ע או ן עלנט , - הא ט דאהל , געגנבע ט א בליק , אי ן קענעדי ס ריכטונג . "די באַציאונג פון די שוועדישע רעגירונג מיט אייער נייעם אבאמא רעזשים איז נישט וואָס איך וואָלט רופן ערשטער קלאַס. "
  
  "אנטשולדיגט וועגן דעם," קענעדי פייסינג אַ שמייכל, און דאַן דיפייאַנטלי געקוקט אַרום. ― הערט, בחור, אױב מיר װעלן דאָ זײַן אַ װײַלע, מײנט איר, אַז מיר קענען כאַפּן אַ ביס?
  
  "שוין צוגעגרייט דורך אונדזער סו שעף," דאַהל פייַכט אַ שמייכל אין ענטפער. "אָבער עמעס, עס וועט זיין בורגערס און טשיפּס באַלד."
  
  דרייק האָט זיך געכאַפּט. ער האט נישט געדענקט דאס לעצטע מאל וואס ער האט געגעסן.
  
  "איך וועל זאָגן איר וואָס איך קען. קאַנאַדיאַנס אנגעהויבן לעבן ווי אַ סוד קולט דעדאַקייטאַד צו די וויקינג עריק די רויט. לאכט נישט, די זאכן עקזיסטירן. די מענטשן דורך קאָספּלייַ שפּילן אויף אַ רעגולער יקער געשעענישן, באַטאַלז און אפילו ים נעסיע.
  
  "עס איז קיין פאַקטיש שאָדן אין דעם," בן געבלאזן אַ ביסל דיפענסיוו. דרייק געראטעוועט דעם ווונדערלעך נאַגעט פֿאַר שפּעטער.
  
  - גאר ניט, הער בלייק. קאָספּלייַ איז פּראָסט, געניצט דורך פילע מענטשן אין קאַנווענשאַנז אַרום די וועלט, און איז געווארן מער געוויינטלעך איבער די יאָרן. אָבער די פאַקטיש שעדיקן הייבט זיך ווען אַ ביליאַנער קאָמערסאַנט ווערט דער מאָדערן פירער פון דעם קולט און דעמאָלט וואַרפן מיליאַנז פון דאָללאַרס אין די רינג."
  
  "אַזאַ זאָרגלאָז שפּאַס ווערט -"
  
  "אָבסעסיע". דאהל האט זיך געענדיגט ווען די טיר האט זיך געעפנט. דרייק האָט געקרימט ווי דער נאָרמאַל בערגער און טשיפּס זענען געשטעלט אין פראָנט פון אים. דער ריח פון ציבעלע איז געווען געטלעך צו זיין הונגעריק מאָגן.
  
  דאַהל האָט ווייטער געגעסן: "א קאַנאַדישער קאָמערסאַנט מיטן נאָמען קאָלבי טיילער האָט געווידמעט זיין לעבן דעם באַרימטן וויקינג, עריק דער רויטער, וועלכער האָט, ווי איר זענט זיכער, געלאנדעט אין קאנאדע באלד נאך דער אנטדעקונג פון גרינלאנד. פון דעם פאָרשונג, אַ מאַניק פאַסאַניישאַן מיט נאָרס מאַטאַלאַדזשי איז געבוירן. פאָרשונג, עקסקאַוויישאַנז, דיסקאַוועריז. סאָף אָנפֿרעגן. דער דאזיקער מאן האט פארקויפט זיין אייגענע ביבליאטעק און געפרואווט אויפקויפן אלע עקזיסטירנדיקע סקאנדינאװישע טעקסטן.
  
  "משוגע אַרבעט," קענעדי געזאגט.
  
  "מסכים. אבער דער "משוגע", וואס פינאנצירט די אייגענע "זיכערהייטס-כוחות" - לייענט עס ווי אן ארמיי. און עס בלייבט גענוג פֿאַרמאַכט צו בלייַבן אויס פון די מיינונג פון רובֿ מענטשן. זיין נאָמען איז אויפגעשטאנען ווידער און ווידער אין די יאָרן אין קשר מיט די נייַן פראַגמאַנץ פון אָדין, אַזוי געוויינטלעך די שוועדיש סייכל האט שטענדיק אנגעצייכנט ווי אַ 'מענטש פון אינטערעס'.
  
  "ער סטאָול די כאָרס," דרייק געזאגט. - דו װײסט דאס, צי נײן?
  
  דאהל'ס ברייט אפענע אויגן האבן עדות געזאגט, אז ער האט דאס נישט געטון. "איצט וויסן מיר."
  
  - קענסט אים נישט ארעסטירן ? קענעדי האט געפרעגט. "אויף חשד פון גניבה אָדער עפּעס ווי דאָס?"
  
  "ימאַדזשאַן אים ווי איינער פון דיין ... גאַנגסטערז. דיין מאַפיאַ אָדער טריאַד פירער. ער איז ניט ריראַבאַל - דער מענטש אין דער שפּיץ - פֿאַר דעם מאָמענט."
  
  דרייק האָט ליב געהאַט דאָס געפֿיל. ער האָט דערציילט דאַהל וועגן אַלישאַ מייל 'ס ינוואַלוומאַנט און געגעבן דאַהל אַזוי פיל באַקסטאָרי ווי ער איז געווען ערלויבט צו אַנטדעקן.
  
  "אזוי," ער געזאגט ווען ער האט פאַרטיק. "זענען מיר נוציק אָדער וואָס?"
  
  ― נישט שלעכט, ― האָט דאַהל מודה געװען, װען די טיר האָט זיך װידער געעפֿנט און אַרײַן איז אַרײַן אַן עלטערער מענטש מיט אַ מערקװירדיק געדיכטע גריווע פֿון לאַנגע האָר און מיט אַ פֿולער באָרד. צו דרייק, ער געווען ווי אַ מאָדערן, יידזשינג וויקינג.
  
  דאַהל האָט זיך געכאַפּט. ― אַך, איך האָב שױן געװאַרט אױף דיר, פּראָפֿעסאָר. לאָז מיך באַקענען פּראָפֿעסאָר ראָלאַנד פּאַרנעוויק - האָט ער געשמייכלט. "אונדזער נאָרסע מאַטאַלאַדזשי עקספּערט."
  
  דרייק האָט זיך געכאַפּט, דערנאָך געזען אַז בן ריכטער דעם נייעם מאַן ווי ער איז געווען אַ ליבע קאָנקורענט. איצט האט ער פארשטאנען פארוואס בן האט ליב געהאט דעם שליחות אין געהיים. ער האט א קלאפ געטאן זײן יונגן פרײנד אויף דער פלײצע.
  
  "נו, אונדזער משפּחה באָכער דאָ קען נישט זיין אַ פּראָפעסאָר, אָבער ער ווייסט זיכער פיל וועגן דער אינטערנעץ - אַ מין פון מאָדערן מעדיצין קאַמפּערד מיט אַלט מיטל, הא?"
  
  "אָדער דער בעסטער פון ביידע וועלטן," קענעדי געוויזן מיט אַ גאָפּל צו ביידע זייטן אין קשיא.
  
  דרייק'ס צינישע זייט האָט קאַלקיאַלייטיד אַז קענעדי מאָר קען קאַנאַל די מיסיע אין אַ וועג וואָס וואָלט ראַטעווען זיין קאַריערע. איבערראַשנדיק, האָט די ווייכערע זייט הנאה געהאַט צו זען ווי די מוילווינקלען זיך אַרויסדרייען ווען זי האָט געשמייכלט.
  
  טווינקל איז ארײנגעפאלן אין צימער, אנגעכאפט א האנדפול מגילה און באלאנסירט עטלעכע העפטן אויפן שפיץ הויפן. ע ר הא ט זי ך אומגעקוק ט , געשטארק ט אויפ ן דאהל , װ י ע ר װאל ט ניש ט געקאנ ט געדענקע ן דע ם םאלדאט ס נאמען , דא ן הא ט ע ר אװעקגעלײג ט זײ ן לאסט ן אויפ ן טיש .
  
  "עס איז דאָרט," ער האט געזאגט, ווייזן אויף איינער פון די מגילה. "דער איינער. די לעגענדע איז פאַקטיש ... פּונקט ווי איך דערציילט איר חדשים צוריק.
  
  דאהל האט ארויסגעצויגן די אנגעצייכנטע מגילה מיט א בליען. "דו ביסט געווען מיט אונדז פֿאַר אַ וואָך, פּראָפעסאָר. נאָר אַ וואָך."
  
  "ביסט איר ... ביסט איר זיכער?"
  
  - אוי, איך בין זיכער. דאַהל'ס טאָן האָט איבערגעגעבן אַן אומגלויבלעכע געדולד.
  
  דורך דער טיר איז געקומען נאך א זעלנער. "הער. דע ם מאביל , - הא ט ע ר זי ך גענומע ן צ ו בען , - הא ט שטענדי ק געקלונגען . העלא צייט ... מממ ... ניט-האַלטן. " דערנאך איז נאכגעגאנגען א שמײכל. - דאם איז זײן מאמע.
  
  בן איז אויפגעשטאנען אַ רגע שפּעטער און געדריקט די גיכקייַט רעדל קנעפּל. דרייק האט ליב געשמייכלט, בשעת קענעדי האט אויסגעזען שטיפעריש. "גאָט, איך קען טראַכטן פון אַזוי פילע וועגן צו פאַרדאָרבן דעם יינגל."
  
  דאַהל האָט אָנגעהויבן לייענען פון דער מגילה:
  
  "איך האָב געהערט אַז ער איז געשטארבן אין Ragnarok, גאָר קאַנסומד דורך זיין גורל. וואלףמאן פענריר - אמאל אויסגעדרייט פון דער לבנה.
  
  און שפּעטער טאָר און לאָקי ליגן קאַלט לעבן אים. גרויסע געטער צווישן אומצאליגע געטער, אונדזערע שטיינער קעגן דעם שטראם.
  
  נייַן שאַרדז זענען צעוואָרפן צו די ווינט צוזאמען די פּאַטס פון די איין אמת וואָלוואַ. צי ניט ברענגען די פּאַרץ צו Ragnarok אָדער ריזיקירן דעם סוף פון דער וועלט.
  
  אייביג וועסטו מורא האבן פאר דעם, הערט צו מיר, מענטשנקינד, ווארום צו פארשוועכן דעם קבר פון די געטער איז אנהייבן דעם טאג פון חשבון.
  
  דאַהל האָט זיך צוגענומען. "און אזוי ווייטער. און אזוי ווייטער. און אזוי ווייטער. דעם עיקר האָב איך שוין געכאַפּט פֿון מײַן מאַמעס זון דאָרטן, דעם פּראָפֿעסאָר. עס מיינט אַז די וועב איז טאַקע מער שטאַרק ווי די מעגילע. און שנעלער."
  
  "צי האסטו? נו, װי געזאגט... חדשים, טאָרסטען, חדשים. און איך איז געווען איגנאָרירט פֿאַר יאָרן. אפילו ינסטיטושאַנאַלייזד. דער קבר האט שטענדיק עקזיסטירט, איר וויסן, עס איז נישט נאָר מאַטיריאַלייזד לעצטע חודש. אַגנעטה האָט מיר געגעבן די דאָזיקע מגילה מיט דרײַסיק יאָר צוריק, און וווּ זענען מיר איצט? המ? זענען מיר ערגעץ?
  
  דאהל האט געפרװוט זײן בעסטער צו בלייבן רוהיג. דרייק האט זיך אריינגעמישט. "איר רעדט וועגן Ragnarok, פּראָפעסאָר פּאַרנעוויק. אַן אָרט וואָס עקזיסטירט נישט״.
  
  "ניט מער, האר. אבער מאל, יאָ. עס באשטימט געווען אין איין מאָל. אַנדערש, ווו זענען אָדין, טאָר, און אַלע די אנדערע געטער געשטארבן?
  
  "צי איר גלויבן זיי עקסיסטירן דעמאָלט?"
  
  "אַוודאי!" האָט דער דאַמפער פּראַקטאַקלי געשריגן.
  
  דאהל׳ס שטימע איז געװארן שטילער. "דערווייל," האט ער געזאגט, "מיר סוספּענדירן די אומגלויבן."
  
  בן האָט זיך אומגעקערט צום טיש, אײַנגעפּאַקט זײַן טעלעפֿאָן. "אזוי איר וויסן וועגן די וואַלקיריעס?" - האט ער געפרעגט קריפטיש, א בליקן אויף דרייק און קענעדי. - ווייסטו פארוואס זיי זענען די בריליאנט אין אָדינס קרוין?
  
  דאהל האט זיך נאר אויסגעזען פארצערט. דער בחור האט געבליצט און געשטאמלט. "דאס ... דעם ... בריליאַנט אין ... דעם ... וואָס?"
  
  
  פערצן
  
  
  
  מיליטעריש באַזע, שוועדן
  
  
  בן האָט געשמייכלט ווי דער צימער איז שטיל געוואָרן. "דאָס איז אונדזער אַרייַנגאַנג בילעט," ער האט געזאגט. "און מיין גאַראַנטירן פון רעספּעקט. עס איז געזאגט איבער און איבער ווידער אין נאָרס מאַטאַלאַדזשי אַז די וואַלקיריעס "גיין צו די רימז פון די גאָדס." קוק, עס איז דאָרט.
  
  קענעדי האט אנגעקלאפט איר גאָפּל אויף איר טעלער. "וואס מיינט עס?"
  
  "זיי ווייזן דעם וועג," האָט בן געזאָגט. "איר קענען קלייַבן נייַן פּאַרץ פון אָדין בעשאַס Ragnarok פֿאַר אַ גאַנץ חודש, אָבער עס זענען די וואַלקיריעס וואָס ווייַזן דעם וועג צו די קבר פון די געטער."
  
  דרייק האָט זיך צעוויינט. "און איר האָט עס געהאלטן צו זיך, רעכט?"
  
  "קיין איינער ווייסט ווו די וואַלקיריעס זענען, מאַט. זיי זענען אין אַ פּריוואַט זאַמלונג, נאָר גאָט ווייסט ווו. וועלף אין ניו יארק זענען די לעצטע שטיקלעך וואָס מיר האָבן אַ אָרט פֿאַר. "
  
  דאַהל האָט געשמייכלט, ווען פּאַרנעוויק האָט זיך כּמעט אַרײַנגעטאָן אויף זײַנע מגילה. װײסע רערלעך זײנען אומעטום געפלויגן צװישן דעם מורמלנדיקן שטורעם. "וואַלקיריעס. וואַלקיריעס. עס איז נישט דא קיין. עס קען זיין. אַה, דאָ. המ."
  
  דרייק האט געכאפט דאהל'ס אויפמערקזאמקייט. "און די טעאָריע פון די אַפּאָקאַליפּסע? גיהנום אויף דער ערד און אַלע לעבן איז חרובֿ וכו'. און אזוי ווייטער."
  
  "איך קען זאָגן איר אַ ענלעך לעגענדע פֿאַר כּמעט יעדער גאָט אין די פּאַנטהעאָן. שיוואַ. זעוס. שטעלן. אָבער, דרייק, אויב די קאַנאַדיאַנס געפֿינען דעם קבר, זיי וועלן באַשייַמפּערלעך עס, ראַגאַרדלאַס פון די אנדערע קאַנסאַקווענסאַז.
  
  דרייק האט זיך אומגעקערט צו די משוגענע דייטשן. ― װי אונדזערע נײַע פֿרײַנט, ― האָט ער זיך אַ נײַד געטאָן און אַ ביסל געשמײכלט צו דאַהל. "איך האב נישט קיין ברירה..."
  
  "עגגס קעגן דער וואַנט". דאהל האט פארענדיקט א קורצע מיליטערישע מאנטרא און זײ האבן זיך געקוקט אײנער דעם אנדערן.
  
  בן האָט זיך צוגעבויגן איבערן טיש צו כאַפּן דאַהל'ס אויפמערקזאמקייט. "אנטשולדיגט, חבר, אָבער מיר וויסט צייט דאָ. געבן מיר אַ לאַפּטאַפּ. לאָזן מיר ינדנברעך. אָדער בעסער נאָך, שיקן אונדז אויף אונדזער וועג צו די גרויס עפּל און מיר וועלן ינדנברעך אין די לופט.
  
  קענעדי האט א ניד געטאן. "ער איז רעכט. איך קען העלפן. דער ווייַטער לאַדזשיקאַל ציל איז די נאַשאַנאַל היסטאָריק פּלאַץ און, לאָזן אונדז פּנים עס, די יו. עס. איז נישט גרייט. "
  
  "באַקאַנטע געשיכטע," האָט דאַהל געזאָגט. ״די מאביליזאציע האט זיך שוין אנגעהויבן״. ער האט א קוק געטאן אויף בן. - ביסטו מקריב הילף, יונגערמאן?
  
  בן האָט געעפֿנט דאָס מױל, אָבער דאַן האָט זיך אָפּגעשטעלט, װי ער האָט דערפֿילט די װיכטיקײט פֿון זײַן ענטפֿער. "נו, מיר זענען נאָך אויף די טויט אָפּצאָל, רעכט? און וואנט פון שלאָף איז אויף אַ ברעכן דעם חודש. "
  
  "מאָם האָט געשטעלט אַ ויסבייג אויף אונדזער יונג תּלמיד?" דרייק האט געשטופט.
  
  - װאנט פון -? דאַהל האָט זיך געכאַפּט. "איז דאָס אַ קלאַס פון שלאָפן דעפּראַוויישאַן?"
  
  "איז נישט וויכטיק. קוק וואס איך האב שוין אנטדעקט. און סאַס מאַט. Kennedy איז אַ ניו יארק קאַפּ. מיר זענען כּמעט די שליימעסדיק מאַנשאַפֿט! "
  
  דאהל׳ס אויגן האבן זיך צעקלאפט, װי װאויג זײן באשלוס. ער האט שטילערהייט געשטופט דרייק'ס מאביל איבערן טיש און אנגעוויזן אויפן עקראַן. - װאו האסטו פאטאגראפירט די רונים אין דעם בילד?
  
  "אין די גרוב. נעב ן ד י לאנ ג שיפ ן אי ז געװע ן א מויער , מי ט הונדערטע ר אויסגעשניטן . ד י דאזיק ע פרוי , - הא ט ע ר געקלאפ ט אויפ ן סקרין , - הא ט זי ך געקני ט בײ ם אודי ן װ י ע ר הא ט געליט ן אויפ ן װעלט־בוים . קענען איר איבערזעצן די ינסקריפּשאַן?
  
  "וועגן יאָ. עס שטייט דאָ - אָדין און וועלוואַ - העידי זענען ענטראַסטיד מיט די סיקריץ פון גאָט. דער פּראָפעסאָר איז איצט ינוועסטאַגייטינג דעם ... " דאַהל אַ בליק אויף פּאַרנעוויק ווי ער געפרוווט צו זאַמלען אַלע פון זיין מגילה אין אַמאָל.
  
  "גאָט ס סודות" דע ר פארנעװי ק הא ט זי ך ארומגערינגל ט װ י א גיהנום ן הא ט זי ך געלאנד ט אויפ ן רוקן . "אָדער די סיקריץ פון די געטער. צי איר הערן די נואַנס? פֿאַרשטײט זיך? לאז מיך אריבער״. ער האט זיך אויסגעדרייט צו דער ליידיקער טיר און איז פארשוואונדן.
  
  ― מיר װעלן אײַך נעמען ― האָט דאַהל צו זײ געזאָגט. "אָבער וויסן דעם. נאַגאָושייישאַנז מיט דיין רעגירונג האָבן נישט סטאַרטעד נאָך. איך האָפֿן אַז דאָס וועט זיין גענומען זאָרגן פון בעשאַס אונדזער פלי. אָבער איצט מיר גיין צו ניו יארק מיט אַ טוץ SWAT זעלנער און קיין זיכערהייט רעשוס. מיר נעמען געווער צום נאַציאָנאַלן היסטאָרישן מוזיי. " ער האט געמאכט א פויז. ― װילט נאָך קומען?
  
  "SAS וועט העלפֿן," האָט דרייק געזאָגט. "זיי האָבן אַ קאָלעקטיוו שטייענדיק ביי."
  
  "איך טראַכטן איך וועל פּרובירן קאָנטאַקט די אָפּטיילונג קאַפּיטאַן, זען אויב מיר קענען שמירן אַ פּאָר פון ווילז." דער גרויםער ענדערונג אין קענעדי'ס אויפפירונג ביי דעם געדאנק פון זיך אומקערן אהיים איז געווען קענטיק. דרייק האט זיך גלייך צוגעזאגט אז ער וועט איר העלפן אויב ער קען.
  
  צוטרוי מיר, ער געוואלט צו זאָגן. אי ך װע ל אײ ך העלפ ן אדורכצוגײן , אבע ר ד י װערטע ר האב ן זי ך פארפרויר ן אי ן האלדז .
  
  בן האט געבעקסט די פינגער. "נאָר געבן מיר אַ I-pad אָדער עפּעס. שנעלער״.
  
  
  פופצן
  
  
  
  לופט פּלאַץ
  
  
  זייער פלאַך איז געווען יקוויפּט מיט אַ מיטל גערופן אַ פּיקאָסעל, אַ מאָביל טעלעפאָן טורעם וואָס אַלאַוז צו נוצן אַלע רירעוודיק פאָנעס אויף עראָפּלאַן. יקערדיק פֿאַר די רעגירונג מיליטער, אָבער דאַבלי יקערדיק פֿאַר בן בלייק.
  
  "היי שוועסטער, איך האָבן אַ אַרבעט פֿאַר איר. פרעג נישט. הער, קארין, הער! איך דאַרפֿן אינפֿאָרמאַציע וועגן די נאַשאַנאַל היסטאָריש מוזיי. יגזיבאַץ, זאכן פון די וויקינגס. בלופּרינץ. שטעקן. ספּעציעל די באָססעס. און..." זיין קול האָט אַראָפּגעלאָזט עטלעכע אָקטאַוועס, "... טעלעפאָן נומערן.
  
  דרייק האט געהערט עטליכע מאמענטן פון שטילקייט, דערנאך: "יא, דער אין ניו יארק! ווי פילע זענען דאָרט?... אוי... טאַקע? אָוקיי, שוועסטער. איך וועל דיר געבן געלט דאס צו דעקן. ליב איר".
  
  ווען זיין פרייַנד דיסקאַנעקטיד, דרייק געפרעגט, "איז זי נאָך אויס פון אַרבעט?"
  
  "בלייבן אַ גאַנצן טאָג אין שטוב, חבר. אַרבעט ווי 'לעצטע' אין אַ סאָפעקדיק באַר. דער נס פון דער אַלטער לייבער-פּאָליטיק".
  
  קאַרין האָט זיבן יאָר געראַנגל פֿאַר אַ גראַד אין קאָמפּיוטער פּראָגראַממינג. ווען די לייבער רעגירונג האט רעזיגנירט ביים ענדע פון בלער'ס באציאונג, האט זי פארלאזט דעם אוניווערסיטעט פון נאטינגהאם - א זיכערע, העכסט געוואלדיגע ארבעטער - צו געפינען אז קיינער וויל זי נישט. די ריסעשאַן איז געקומען.
  
  אַרויסגאַנג אוניווערסיטעט רודערן - קער לינקס אין די דזשאַנגקיאַרד, קער רעכט אין שוואַנגערשאַפט און רעגירונג הילף. האַלטן גיין גלייַך אַראָפּ די וועג פון צעבראכן חלומות.
  
  קאַרין האָט געוואוינט אין אַ וווינונג לעבן דעם צענטער פון נאָטטינגהאַם. דראַג אַדיקץ און אַלקאָהאָליקס רענטאַד פאַרמאָג אַרום אים. זי האָט זעלטן אַרויסגעלאָזט די שטוב אין טאָג און גענומען אַ פאַרלאָזלעך טאַקסי צו די באַר, ווו זי געארבעט די אַכט-צו האַלבנאַכט שיפט. די שוידערלעכסטע מאמענטן פון איר לעבן זענען געווען ווען זי האט זיך אומגעקערט אין איר דירה, פינצטערניש, אַלט שווייס און אַנדערע שלעכטע ריחות אַרום איר, אַ גיין פאַרברעכן וואָס האָט נאָר געוואַרט צו פּאַסירן.
  
  אין דעם לאַנד פון די פאַרשילטן און איגנאָרירט, דער מענטש וואס לעבט אין די שאָטנס איז דער מלך.
  
  ― דאַרף איר זי טאַקע דערפֿאַר? האט דאהל געפרעגט, ווער איז געזעסן אויף יענער זייט פליגער. "אָדער ..."
  
  "זע, דאָס איז נישט צדקה, חבר. איך האָבן צו פאָקוס אויף זאכן וועגן אָדין. קאַרין קענען טאָן מוזיי אַרבעט. עס מאכט גאַנץ זינען. "
  
  דרייק האָט געמאכט זיין אייגענע ספּיד רעדל רופן. ― לאָז אים אַרבעטן, דאַל. צוטרוי מיר. מיר זענען דאָ צו העלפן. "
  
  וועלז האט תיכף געענטפערט. "כאַפּן זיד, דרייק? וואס גייט פאר? "
  
  דרייק האָט אים דערהרגעט.
  
  "נו, דאָ איז אַ נאַגעט פון ריין גאָלד. מיר האָבן זיך איינגעשריבן מיט Alicia Miles. איר וויסן וואָס ס אַרויף, מאַט. איר וועט קיינמאָל טאַקע באַקומען אויס פון די סאַס, "ער פּאָוזד. "די לעצטע באַקאַנטע אַדרעס איז מינכן, Hildegardstrasse 111."
  
  "דייַטשלאַנד? אָבער זי איז געווען מיט די קאַנאַדיאַנס.
  
  "יאָ. אַז ס 'נישט אַלע. זי געלעבט אין מוניטש מיט איר בויפרענד - אַ זיכער מילאָ נאָקסאָן - אַ גאַנץ פּריקרע בירגער פון לאַס וועגאַס, USA. און ער איז אַ געוועזענער מאַרינע קאָר ויסקוקער. דער בעסטער וואָס די יאַנקעעס האָבן צו פאָרשלאָגן. "
  
  דרייק האט זיך א מאמענט געטראכט. - אזוי האט ער מיך דעמאלט דערקענט דורך מייל. די פראגע איז, צי האט זי איבערגעביטן זייטן אים צו טשעפען אדער אים העלפן?
  
  "דער ענטפער איז אומבאַקאַנט. אפשר קענסטו איהר פרעגן".
  
  "איך וועל פּרובירן. זע, מיר האַלטן דאָ, וועלז. טראַכטן איר קען פאַרבינדן מיט דיין אַלט פרענדז אין די שטאַטן? דאַהל האט שוין קאָנטאַקטעד די עף-בי-איי, אָבער זיי זענען סטאָלינג. מיר זענען אַ זיבן שעה פלי ... און אַפּראָוטשינג בליינדלי.
  
  "צי איר צוטרוי זיי? די ברוקווע? צי איר ווילן אונדזער גייז צו ריין אַרויף די באַשערט קנויל באַרען? "
  
  "זיי זענען שוועדיש. און יאָ, איך צוטרוי זיי. און יאָ, איך ווילן אונדזער גייז צו אָנטייל נעמען. "
  
  "עס איז קלאָר". וועלז טערמאַנייטיד די קשר.
  
  דרייק האט זיך ארומגעקוקט. דער עראפלאן איז געווען קליין אבער רומי. עלף ספּעצנאַז מאַרינעס געזעסן אין די צוריק, לאָונגינג, דאָזינג, יוזשאַוואַלי בוליינג יעדער אנדערע אין שוועדיש. דאהל איז כסדר געווען אויפן טעלעפאן אריבער דעם דורכגאנג, ווען דער פראפעסאר האט פאראויסגעקלאפט פאר זיך מעגילע נאך מעגילע, ארויפגעלייגט יעדן פארזיכטיג אויפן רוקן פון זיין זיץ, אדורכגעזוכט די אלטע אונטערשיידן צווישן פאקט און בעלעטריסטיק.
  
  אויף זיין לינקס, קענעדי, ווידער אנגעטאן אין איר אומעטום נומער איין הויזן, געמאכט איר ערשטער רופן. "קאַפּיטאַן ליפּקינד איז דאָרט? ... אַה, זאג אים אַז עס איז קענעדי מאָר."
  
  צען סעקונדעס דורכגעגאנגען, דעמאָלט: "ניין. זאג אים אז ער קען מיך נישט צוריק רופן. עס איז וויכטיג, זאג אים אז עס איז וועגן די נאציאנאלע זיכערהייט, אויב דו ווילסט, רופט אים נאר.
  
  נאָך צען סעקונדעס, דעמאָלט: "מור!" דרייק געהערט בילן אפילו פון ווו ער איז געזעסן. "דאס קען נישט וואַרטן?"
  
  - הער צו מיר, קאפיטאן, א מצב איז אויפגעשטאנען. ערשטער, באַראַטנ זיך אָפיציר Swain פון די FBI. איך בין דאָ מיט Torsten Dahl פון די שוועדישע SGG און אַ SAS אָפיציר. דער נאַציאָנאַלער היסטאָרישער מוזיי איז אונטער דירעקט סאַקאָנע. קוק די דעטאַילס און רופן מיר גלייך. איך דארף דיין הילף."
  
  קענעדי האט פארמאכט דעם טעלעפאן און גענומען א טיפן אטעם. "פרויען - און מיין פּענסיע איז געלאזן."
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויף זײן זײגער. זעקס שעה איידער לאַנדינג.
  
  בן'ס טעלעפאן האט געציטערט און ער האט אים געכאפט. - שװעסטער ?
  
  פּראָפעסאָר פּאַרנעוויק האָט זיך צוגעבויגן איבערן דורכגאַנג, זיך אָנגעכאַפּט אין אַ געפֿאַלענע מגילה מיט אַ סיניקער האַנט. "דאָס קינד קען זיין וואַלקיריעס." ער האט געזאגט צו קיין באַזונדער. "אבער ווו זענען זיי? און די אויגן - יאָ, איך וועל געפֿינען די אויגן."
  
  בן האָט גערעדט. "גרויס שטאָפּן, קאַרין. שיקן מיר די צייכענונגען פון דעם מוזיי דורך E- פּאָסט און שטעלן באַזונדער דעם פּלאַץ פֿאַר מיר. דערנאָך שיקן די דעטאַילס פון די קוראַטאָר אין אַ באַזונדער בליצפּאָסט. היי סיס, זאָגן העלא צו מאָם און טאַטע. ליב איר".
  
  בן האָט ווידער אָנגעהויבן קליקן, און דערנאָך אָנגעהויבן נעמען אַ ביסל מער הערות. - האט ער זיך אנגערופן - האט ער געקראגן דעם נומער פון דעם מוזיי־קוראטאר. "װײט? ווילסטו אז איך זאל אים ארויסשרעקן די דרעק?
  
  דרייק האָט זיך צעבראָכן אין אַן אומגלויבלעכער שמייכל, ווען דער שוועדישער אינטעליגענץ אָפיציר האָט פראַנטיש געוואוינט מיט די הענט ניין! עס איז געווען פייַן צו זען בן ווייזן אַזאַ בטחון. דער גיק אריבערגעפארן אַ ביסל צוריק צו געבן דעם מענטש אין עטלעכע צימער די געלעגנהייט צו אָטעמען.
  
  קענעדי'ס טעלעפאן האט אויסגעבראכן אין געזאנג. זי האָט עס געשווינד געעפֿנט, אָבער נישט איידער איר האָט ריגאַלינג די גאנצע פלאַך מיט אַ ביסל פון די גאַנץ ניט באַטראַכט שפּיל פון Goin' Down.
  
  בן נאָד מיט צייט. "קיוט. אונדזער ווייַטער דעקל ווערסיע פֿאַר זיכער. "
  
  מאָר. Kennedy שטעלן איר טעלעפאָן אויף די ספּיקערז.
  
  "וואָס די גענעם איז געשעעניש? א האלבע טוץ ארעמלעך האבן מיר אפגעשפארט, און דערנאך האבן זיי מיר געזאגט, נישט גאר העפלעך, נישט אריינשטאפן די נאז אין די גרוב וואו עס געהערט. עפּעס האָט געמאַכט אַלע די גרויסע הינט בילן, מאָר, און איך האָב געוווּסט, אַז דאָס ביסטו. ע ר הא ט זי ך אפגעשטעלט , דא ן הא ט ע ר פארטראכט : - ניש ט דא ס ערשט ע מא ל , טראכט .
  
  קענעדי האָט עס געגעבן אַן אַבריוויייטיד ווערסיע וואָס איז געענדיקט מיט אַ פלאַך פול פון שוועדיש מאַרינעס און אַן אומבאַקאַנט SAS מאַנשאַפֿט אויף מאַרשרוט, איצט פינף שעה פון יו.
  
  דרייק האָט געפילט אַ ציטערניש. פינף שעה.
  
  אין דעם מאָמענט האָט דאַהל געשריגן: "נײַע אינפֿאָרמאַציע! איך האָב נאָר געהערט אַז עס זענען קיין קאַנאַדיאַן אפילו אין שוועדן. עס מיינט ווי זיי מקריב געווען די וועלט בוים און די שפּיז צו פאָקוס אויף די וואַלקיריעס. ע ר הא ט געשיק ט א נײ ק א דאנק , אי ן בנס ר ריכטונג , א ן אונטערטײטיק ן אויסנעמע ן דע ם גרוים ן פראפעסאר . "אָבער ... זיי זענען צוריק מיט ליידיק האַנט. דער פּריוואַט זאַמלער מוזן זיין אַ פאַקטיש הערמיט ... אָדער ..." דרייק שראַגד, "ער קען זיין אַ פאַרברעכער.
  
  "גוט פאָרשלאָג. אָדער וועג, מענטשן זענען ווו עס געץ מיעס. די קאַנאַדיאַנס גרייטן זיך צו שלאָגן דעם מוזיי פרי אין דער מאָרגן ניו יארק צייט."
  
  קענעדי'ס פנים האט גענומען א מערדערישע בליק ווען זי האט זיך צוגעהערט צו איר באס און דאהל אין דער זעלבער צייט. "זיי נוצן די דאַטע," זי פּלוצלינג כייסט צו ביידע זייטן ווען עס שלאָגן איר. "די אַבסאָלוט ממזרים - און די דייטשישער, קיין צווייפל - באַהאַלטן זייער פאַקטיש ינטענטשאַנז הינטער אַ פאַקינג דאַטע."
  
  בן האט אויפגעהויבן. "איך בין פאַרפאַלן שפּור."
  
  דרייק האט אים אפגעקלאפט. "וואָס דאַטע?"
  
  "ווען מיר לאַנדן אין ניו יארק," האָט דאַהל דערקלערט, "עס וועט זיין בערך אַכט אין דער מאָרגן דעם 11טן סעפטעמבער."
  
  
  זעכצן
  
  
  
  לופט פּלאַץ
  
  
  עס זענען נאָך פיר שעה. דער עראפלאן האט ווייטער געברומט אויפן פארוואלקנטן הימל.
  
  דאַהל האָט געזאָגט, "איך וועל פרובירן ווידער מיט די עף-בי-איי. אבער דאָס איז מאָדנע. איך קען נישט דורכגיין דעם מדרגה פון וועראַפאַקיישאַן. עס איז אַ פאַרשילטן שטיין וואַנט. בן - רופן דעם קוראַטאָר. דרייק איז דיין אַלט באַלעבאָס. דער זייגער טיקט, מענער, און מיר זענען ינ ערגעצ ניט. די שעה פאדערט פארגרעסערונג. גיי."
  
  קענעדי האט געבעטן איר באלעבאס, "שרעק אויף טאמעס קאלאב, ליפקינד," האט זי געזאגט. "עס האט גאָרנישט צו טאָן מיט אים, אָדער מיין פאַקינג קאַריערע. איך זאג דיר א זאך וואס די עף-בי-איי, סי-איי-עי און אלע אנדערע דריי-אותויף אדלערס ווייסן נישט. איך פרעג... - האט זי זיך אפגעשטעלט, - איך מיין אז איך בעט דיך צו געטרויען מיר.
  
  - דרײ־אותױת ריקלען, - האט בן געברומט. "בריליאַנטלי".
  
  דרייק האט געוואלט צוגיין צו קענעדי מור און זאגן עטליכע ווערטער פון דערמוטיקונג. דער ציווילער אין אים האָט זי געוואָלט אַרומכאַפּן, אָבער דער סאָלדאַט האָט אים געצווינגן אַוועקצוהאַלטן.
  
  אבער די ציווילע באפעלקערונג האט אנגעהויבן געווינען דעם קאמף. ע ר הא ט פריע ר גענוצ ט דא ם װאר ט ״גרונ ק ״ אי ר ״צאַמען״ , זי ך צוריקקעמפ ן קעג ן דע ם װאקסנדיק ן פונק ט פו ן געפיל , װא ם ע ר הא ט דערקענט , אבע ר ע ס הא ט ניש ט געארבײט .
  
  וועלז האט געענטפערט זיין רוף. "רעד יעצט".
  
  "הערן צו טיילער ווידער? קוק וואו מיר זענען, חבר? האָט איר אונדז נאָך איבערצייגט צו אַרייַן די אמעריקאנער ערספּייס?
  
  "נו... יאָ... און נײן. איך בין אַרײַן אין אַ סך ביוראָקראַטישע רעדאַקציע, דרייק, און עס פּאַסט נישט אין מײַן שויס ― האָט ער אַ װײַלע געװאַרט, און דערנאָך געגראַנטערט אין פראַסטראַציע. "עס איז געווען אַ רעפֿערענץ צו מייַ, פּאָר. פּרוּווט צו האַלטן זיך. "
  
  דרייק האט אומבאוויליקט געשמייכלט. "פאַרשילטן איר, וועלז. הערן, קלייַבן דיין געדאנקען פֿאַר דעם מיסיע - העלף אונדז - און איך וועט זאָגן איר וועגן די גראָב קלוב אין האָנג קאָנג ווו מאַי האט אלץ געארבעט אַנדערקאַווער, גערופן "די ספּיננינג שפּיץ".
  
  "באַרען מיר, דאָס סאָונדס ינטריגינג. איר זענט אין, חבר. קוק, מיר זענען אויפן וועג, אלעס איז גרייט לויט אלע כללים, און מיינע מענטשן איבער די סטאַוו האבן נישט קיין פראבלעם דערמיט.
  
  דרייק פּעלץ אַ 'אָבער'. - יא ?
  
  "עמעצער אין מאַכט איז לייקענען די לאַנדינג פּריווילאַדזשאַז און קיין איינער האט קיינמאָל געהערט פון דיין פלאַך, און דאָס, מיין פרייַנד, שמעקט פון ינערלעך קאָרופּציע."
  
  דרייק האט אים געהערט. "אָוקיי, האַלטן מיר אַרייַנגעשיקט." דזשענטלי דרינגלעך דעם קנעפּל געענדיקט די רופן.
  
  ער האָט געהערט קענעדי זאָגן, "די נידעריק מדרגה איז גאנץ, קאַפּיטאַן. איך הערט דאָ שמועסן וואָס רעדן וועגן אַ קאָנספּיראַציע. זײַט... היט זיך, ליפּקינד".
  
  זי האט פארמאכט איר טעלעפאן. ― נו, ער איז שטעכיק, נאָר ער נעמט מיך אױף מײַן װאָרט. ער שיקט ווי פילע שוואַרץ-און-ווייַס אותיות אויף דער בינע ווי ער קענען, דיסקריט. און ער קען עמעצן אין דער לאקאלער היימלאנד זיכערהייט אפיס, "האָט זי געזאָגט און אויסגעגליטשט איר ווייכע בלוזקע. - די בינז צעברעקלען זיך.
  
  גאָט, דרייק געדאַנק. עס איז אַ גענעם פון אַ פּלאַץ פון פיירקראַפט אין דעם מוזיי, גענוג צו אָנהייבן אַ פאַקינג מלחמה. ער האט גארנישט געזאגט אין הויך, נאר געקוקט אויף זײן זײגער.
  
  עס זענען נאָך דריי שעה.
  
  בן איז נאָך געווען פֿאַרבונדן מיטן קוראַטאָר: "זע, מיר רעדן דאָ נישט וועגן גרויסע רענאַוויישאַנז, מיר מאַך נאָר די אויסשטעלונג. איך דאַרף אײַך נישט זאָגן, װי גרויס דער מוזיי איז, הער. נאָר מאַך עס און אַלץ וועט זיין גוט. יאָ... SGG... שוועדישע ספּעציעלע פאָרסעס. די עף-בי-איי ווערט אינפארמירט ווי מיר רעדן... ניין! דו זאלסט נישט וואַרטן פֿאַר זיי צו רופן. איר קענט נישט פאַרגינענ זיך צו פאַרהאַלטן. "
  
  פופצן סעקונדעס שטילקייט, דערנאָך: "האָסט שוין געהערט פון SGG? גיי גוגל עס!!" בן האט פארצווייפלט א פינגער געכאפט אויף זיין טעלעפאן. "ער איז סטאָלינג," האָט בן געזאָגט. "איך נאָר וויסן עס. ער האָט גערעדט ויסווייניק, ווי ער קען נישט טראַכטן פון גענוג יקסקיוסיז. "
  
  - נאך א רויטע טעיפ. דרייק האָט אָנגעוויזן אויף דאַהל. "עס ווערט געשווינד אין אַ בליץ."
  
  עס איז געווארן א שווערע שטילקייט, דערנאך האט דאהל'ס מאביל געקלונגען. "אָה מיין גאָט," ער האט געזאגט אין ענטפער. "דען סטאַטיסטיקס."
  
  דרייק האט געמאכט א פנים צו קענעדי און בן. "הויפּט מיניסטער".
  
  עטלעכע רעספּעקטעד אָבער פונדעסטוועגן אָפן ווערטער זענען גערעדט וואָס געוואקסן דרייק ס רעספּעקט פֿאַר Thorsten Dahl. דער SWAT אָפיציר דערציילט זיין באַלעבאָס וואָס געטראפן. דרייק איז געווען גרימלי קאַנווינסט אַז ער וואָלט יווענטשאַוואַלי ווי דעם באָכער.
  
  דאַהל האָט פֿאַרענדיקט דעם שמועס און דערנאָך גענומען אַ מאָמענט צו זאַמלען זײַנע געדאַנקען. ענדליך האט ער זיך אויפגעהויבן און זיך אויסגעדרייט צום עראפלאן.
  
  "גלייך פֿון אַ מיטגליד פון דעם פּרעזידענט'ס קאַבינעט, זיינע נאָענטסטע אַדווייזערס," האָט דאַהל זיי געזאָגט. "דער פלי וועט נישט זיין ערלויבט צו לאַנד."
  
  
  * * *
  
  
  עס זענען נאָך דריי שעה.
  
  "זיי וועלן נישט מיטטיילן דעם פּרעזידענט," האָט דאַהל געזאָגט. "וואַשינגטאָן, דק, און קאַפּיטאָל הילל זענען טיף געטובלט אין דעם, מיין פרענדז. דער סטעיט מיניסטער זאגט אז יעצט איז עס געווארן גלאבאלע, אן אינטערנאציאנאלע קאנספיראציע, און קיינער ווייסט נישט ווער עס שטיצט וועמען. דאָס אַליין, - האָט ער געזאָגט מיט אַ פֿרעמדע, - רעדט וועגן דער ערנסטקייט פֿון אונדזער שליחות.
  
  "צו גענעם מיט דעם קנויל," דרייק געזאגט. "דאָס איז וואָס מיר געוויינט צו רופן אַ מאַסיוו דורכפאַל."
  
  בן דערווייַל ווידער געפרוווט צו קאָנטאַקט די קוראַטאָר פון די נאַשאַנאַל היסטאָריק פּלאַץ. ער האָט נאָר באַקומען אַ קול פּאָסט. "פאַלש," ער האט געזאגט. - ער האט שוין איצט געדארפט עפעס איבערקוקן. בן ס דעפענסיווע פינגער מיד אנגעהויבן צו פליען איבער די ווירטואַל קלאַוויאַטור.
  
  "איך האָב אַ געדאַנק," ער געזאגט הויך. "איך בעט צו גאָט אַז איך בין פאַלש."
  
  וועלז האט דאן צוריקגערופן, ערקלערנדיג אז זיין SAS מאַנשאַפֿט האט געמאכט א געהיים לאנדונג ביי א פארלאזן לופטפעלד אין ניו דזשערזי. די מאַנשאַפֿט איז געווען כעדינג צו ונטערשטאָט ניו יארק, טראַוואַלינג מיט וועלכער מיטל נייטיק.
  
  דרייק האט אונטערגעקוקט די צייט. צוויי שעה איידער באָרדינג.
  
  און דעמאָלט בן שאַוטאַד: "איך שלאָגן די מארק!" אלע זענען אויפגעשפרונגען. אפילו די שוועדישע מארינס האבן אים געגעבן זייער אכטונג.
  
  "עס איז דאָ!" - האט ער געשריגן. "צעוואָרפן איבער די אינטערנעט אויב איר האָט צייט צו קוקן." ער האָט אַ כעס געכאַפּט אויפן עקראַן.
  
  "קאָלבי טיילער," ער האט געזאגט. "דער קאַנאַדיאַן ביליאַנער איז דער גרעסטער מיטארבעטער פון די נאַשאַנאַל היסטאָריק מוזיי און איינער פון ניו יארק ס ביגאַסט פינאַנסירז. איך גלייב אז ער האט געמאכט עטלעכע רופן? "
  
  דאַהל האָט זיך צעוויינט. "דאָס איז אונדזער שלאַבאַן," ער קראַמפּט. "דער מענטש וואָס זיי רעדן וועגן אָונז מער מענטשן ווי די מאַפיאַ." צום ערשטן מאָל האָט זיך דער שוועדישער אָפֿיציר געטראָפֿן אויף זײַן שטול.
  
  קענעדי האָט נישט געקענט באַהאַלטן זײַן האַס. "מאָנייבאַג סוץ געווינען ווידער," זי כייסט. "איך געוועט אַז ממזר איז אויך אַ באַנקיר."
  
  "אפֿשר, אפֿשר נישט," האָט דרייק געזאָגט. "איך שטענדיק האָבן אַ פּלאַן ב."
  
  עס איז נאָך איין שעה.
  
  
  זיבעצן
  
  
  
  ניו יארק, USA
  
  
  די ניו יארק פּאָרט אויטאָריטעט פּאָליצייַ דעפּאַרטמענט איז טאָמער מערסט באַוווסט פֿאַר זייַן כיומיליייטינג בראַווערי און קאַזשוואַלטיז בעשאַס די געשעענישן פון 9/11. וואָס זי איז ווייניקער באַוווסט פֿאַר איז די געהיים האַנדלינג פון רובֿ SAS פלייץ אַוועק פון אייראָפּע. טראָץ ניט האָבן אַ דעדאַקייטאַד קאָלעקטיוו צו אָווועריז דעם עלעמענט פון זייער אַרבעט, די ינטערקאַנטאַנענטאַל שטעקן ינוואַלווד איז אַזאַ אַ קליין מיעט אַז איבער די יאָרן פילע פון זיי האָבן ווערן נאָענט פריינט.
  
  דרייק האט געמאכט אן אנדער רופן. "עס וועט זיין הייס הייַנט בייַ נאַכט," ער דערציילט דזשאַק שוואַרץ, אַ CAPD אינספעקטאר. - האסט מיך געפעלט, חבר ?
  
  "גאָט, דרייק, איז געווען ... וואָס? צוויי יאָר?"
  
  "דרייַ. ראש השנה, 07'.
  
  "איז דיין פרוי אָוקיי?"
  
  "אַליסאָן און איך צעבראכן זיך, פּאָר. איז דאָס גענוג צו באַצייכענען מיין אידענטיטעט? "
  
  - כ׳האב געמײנט, אז דו פארלאזט די דינסט.
  
  "איך האב. וועלז האָט מיך גערופֿן צוריק פֿאַר די לעצטע אַרבעט. האט ער דיר גערופן?
  
  "ער האט. האָט געזאָגט, אַז איר האָט אים צוגעזאָגט צו וואַרטן אַ ביסל".
  
  ― האָט ער דאָס איצט געטאָן? שװארץ , הער צו מיר . דאָס איז דיין רופן. איר דאַרפֿן צו וויסן אַז דאָס דרעק וועט גיין צו די פאַנס און אַז אונדזער הקדמה וועט יווענטשאַוואַלי פירן צו איר. איך בין זיכער אַז מיר וועלן אַלע זיין העלדן ביז דעמאָלט און עס וועט זיין געהאלטן אַ גינציק אַקט, אָבער ... "
  
  "וועלס האָט מיך דערהרגעט," האָט שוואַרץ געזאָגט, אָבער דרייק האָט געהערט אַ אָנצוהערעניש פון זארגן. "זאָרגט נישט, חבר. איך האָב נאָך גענוג שטאַרקייט צו באַקומען אַ דערלויבעניש צו לאַנד".
  
  זייער עראפלאן איז אריין אין יו.
  
  
  * * *
  
  
  דער עראפלאן האט געלאנדעט אין שוואכע טאג-ליכט און איז געפארן גלייך צום קליינעם טערמינאל געביידע. אין דער מינוט, וואָס די טיר האָט זיך געעפֿנט, האָבן צוועלף גאָר אָנגעלאָדענע מיטגלידער פֿון דער שוועדישער סג"ג זיך אַראָפּגעפֿאַלן פֿון די רײַכע מעטאַל־טרעפּ און זיך אָנגעלאָדן אין דרײַ וואַרטנדיקע אויטאָס. דרייק, בן, קענעדי און דער פראפעסאר זענען אים נאכגעגאנגען, בן האט זיך כמעט געפייסט ווען ער האט געזען זייער טראנספארט.
  
  "זיי קוקן ווי כאַמערז!"
  
  א מינוט שפעטער זענען די קארס אראפגעלאפען איבער די ליידיגע סטאנ-וועי, אויפגענומען שנעלקייט, אויף א באהאלטענע ארויסגאנג הינטערן אומבאמערקענדיגן לופטפעלד, וואס איז נאך א פאר דריי דריי אריין אין אן אומבאמערקזאמקייט לאנד-וועג, וואס האט זיך פארבונדן מיט איינעם פון מאנהעטנס הויפט טריביטאריעס.
  
  נױ־יארק האט זיך אויסגעשפרײט פאר זײ אין גאנצן פראכט. מאָדערן סקייסקרייפּערז, אַלט בריקן, קלאַסיש אַרקאַטעקטשער. זייער קאַנוווי גענומען אַ דורכוועג גלייך צו די צענטער פון דער שטאָט, ריזיקירן יעדער טריקי דורכוועג באקאנט צו זייער היגע דריווערס. די הערנער האבן צו זיי געווארפן, קללות האבן אנגעפילט די לופט, עס זענען געשניטן געווארען ברעמען און מיסטקעס. איין מאָל איז געווען אַ איין-וועג גאַס, וואָס האָט פאַרקירצט זייער רייזע מיט זיבן מינוט און גורם געווען דריי פליגל דורכפאַלן.
  
  אין די מאשינען, די אַקציע איז געווען כּמעט ווי העקטיק. דאהל האט ענדליך באקומען א רוף פונעם פרעמיער מיניסטער פון שוועדן, וועלכער האט ענדליך געוואונען דעם גוטן וויל פון די עף-בי-איי און ער האט באקומען ערלויבעניש אריינצוגיין אין מוזיי אויב זיי זענען ערשט דארט געקומען.
  
  דאהל האט זיך אויסגעדרייט צו זייער דרייווער. - שנעלער!
  
  בן האָט איבערגעגעבן דאַהל אַ מאַפּע פון דעם מוזיי וואָס ווייזט דעם אָרט פון די וועלף.
  
  מער אינפֿאָרמאַציע ליקט. ד י שװארצ ע או ן װײס ע מענטש ן זײנע ן אנגעקומע ן . גיך ענטפער טימז האָבן שוין נאָוטאַפייד.
  
  דרייק גאַט צו וועלז. - סיטש ?
  
  "מיר זענען אַרויס. די פאליציי קאוואלערי איז אנגעקומען מיט צוויי מינוט צוריק. איר?"
  
  "צוואַנציק טריט אַוועק. שרייט אויס צו אונדז אויב עפּעס כאַפּאַנז. " עפּעס האָט אים געכאַפּט און ער האָט זיך אַ מאָמענט פאָוקיסט אויף עפּעס אַרויס פון פענצטער. א שטארקע געפיל פון דéj à vu האָט געשיקט גוסבומפּס אַראָפּ זיין ריבס ווען ער האָט געזען אַ ריזיק בילבאָרד אַנאַונסינג דעם אָנקומען פון שניט דיזיינער אַבעל פריי אין ניו יארק מיט זיין אַמייזינג קאַץ-גיין ווייַזן.
  
  דאס איז משוגע, דרייק האט געטראכט. ממש משוגע.
  
  בן האָט אויפגעוועקט זיין שוועסטער אין די וק, און נאָך אָטעם פון זייער מאָדע פון אַריבערפירן, געראטן צו פאַרשרייַבן איר אין פּראָיעקט וואַלקיריע - ווי ער גערופן עס. "סאַטע צייט," ער דערציילט דאַהל. "זי קען פאָרזעצן איר פאָרשונג בשעת מיר זענען דאָרט און ראַטעווען די וועלף. זארגט נישט, זי האלט אז ס'איז ווייל איך וויל זיי פאטאגראפירן פאר מיין דיגרי.
  
  - ליגנדיק צו דײן שװעסטער? דרייק האָט זיך צעוויינט.
  
  - ער וואקסט אויף. קענעדי האט געקלאפט בלייק אויפן אָרעם. "גיב דאָס קינד אַ פּלאַץ."
  
  דרייקס טעלעפאן האט געציטערט. ער האט נישט געדארפט קאָנטראָלירן די אידענטיטעט פון דעם רופן צו וויסן אַז עס איז וועלז. - זאג מיר נישט, חבר. קאַנאַדיאַנס?
  
  וועלז האט ווייך געלאכט. "דו וואונטשט זיך."
  
  "א?" איך האב געפרעגט.
  
  "ביידע קאַנאַדיאַנס און דייטשישער ניצן פאַרשידענע רוץ. די מלחמה איז וועגן צו אָנהייבן אָן איר. "
  
  דאַהל האָט געזאָגט: "די SWAT מאַנשאַפֿט איז דריי מינוט אַוועק. די אָפטקייַט איז 68. "
  
  דרייק האט ארויסגעקוקט דורכן ברײטן פענצטער. "אונז זענען דא".
  
  
  * * *
  
  
  "די מערב אַרייַנגאַנג צו סענטראַל פּאַרק," בן געזאגט ווען זיי זענען ארויס פון זייער קאַרס. "פירט צו די בלויז צוויי סטערקייסיז וואָס העכערונג פון די נידעריקער מדרגה צו דער פערט שטאָק."
  
  קענעדי איז ארויס אין דער פרימאָרגן היץ. אויף וואָס שטאָק טאָן וועלף לעבן?
  
  "פערטער".
  
  "פיגיערז". קענעדי האט א שמייכל געטאן און זיך געקלאפט אין בויך. "געוווסט אַז איך וואָלט סוף אַרויף ריגרעטינג די דיין געבורסטאָג קייקס."
  
  דרייק האט זיך אפגעהאלטן, ווען די שוועדישע זעלנער זענען געלאפן מיט אלע כוחות ארויף די מוזיי טרעפ. אַמאָל דאָרט, זיי אנגעהויבן צו באַזייַטיקן זייער וואָפן. דאהל האט זיי אפגעשטעלט אין שאטן פונעם הויכן אריינגאנג, די מאנשאפט איז ארומגעשלעפט מיט רונדיקע זיילן.
  
  "טוויטערס זענען אויף. "
  
  עס איז געווען אַ טוץ "טשעקס!" "מיר גיין ערשטער," ער גלערד בייַ דרייק. "איר נאָכפאָלגן. כאפט עס. "
  
  ער האָט איבערגעגעבן דרייק צוויי סילינדריקאַל אַבדזשעקץ די גרייס פון לייטערז און צוויי ירפאָונז. דרייק האט אויסגעדרייט די סילינדריקאַל באַראַלז צו 68 און געווארט ביז ביידע אנגעהויבן צו אַרויסלאָזן גרין ליכט פון זייער באַסעס. איינער האָט ער געגעבן קענעדי און דעם אַנדערן געהאַלטן פֿאַר זיך.
  
  "טוויטערס," ער האט געזאגט צו די ליידיק סטערז. "דאס איז די נייַע פריינדלעך פייער הילף. אַלע פרייַנדלעך שוועבעלעך זענען טונד צו דער זעלביקער אָפטקייַט. קוק אויף אַ קאָלעגע און איר האָט אַ טרויעריק צירצעניש אין אויער, קוק אויף אַ שלעכטן בחור און איר הערט גאָרנישט..." האָט ער אָנגעטאָן זײַן עאַרפּיס. "איך וויסן אַז עס איז נישט פאַרלאָזלעך, אָבער עס העלפּס אין סיטואַטיאָנס ווו איר האָבן אַ פּלאַץ צו טאָן. אזוי."
  
  בן האָט געזאָגט, "וואָס אויב די אָפטקייַט קאַליידז מיט אנדערן?"
  
  "עס וועט נישט פּאַסירן. דאָס איז די לעצטע בלועטאָאָטה טעכנאָלאָגיע - אַדאַפּטיוו אָפטקייַט כאַפּינג מיט פאַרשפּרייטן ספּעקטרום. די מכשירים 'האָפּקען' איבער ניין און זיבעציק ראַנדאַמלי אויסגעקליבן פריקוואַנסיז אין פאַר-אַסיינד באַנדס - צוזאַמען. האט אַ קייט פון וועגן צוויי הונדערט פֿיס."
  
  "קייל," האָט בן געזאָגט. - װאו זײנען מײנע ?
  
  "איר און דער פּראָפעסאָר וועט פאַרברענגען עטלעכע מאָל אין סענטראַל פּאַרק," דרייק דערציילט אים. "טוריסט מאַטעריאַל. קיל זיך, חבר, עס וועט זיין ימבעראַסינג."
  
  אן אנדער ווארט האט דרייק זיך אויסגעדרייט נאכצופאלגן דעם לעצטען שוועדישן זעלנער דורכן הויכן אַרטשוויי און אריין אין דעם טרויעריקן אינעווייניק פונעם מוזיי. קענעדי האט נאכגעפאלגט.
  
  "אַ ביקס וואָלט זיין פייַן," זי געמורמלט.
  
  "אמעריקאנער," דרייק ינטאָונד, אָבער דעמאָלט געשווינד סמיילד. "אָפּרוען. די שוועדן מוזן צעשטערן די קאַנאַדיאַן, און צווייפל פאַסטן.
  
  ז ײ האב ן דערגרײכ ט א ריזיגע ן י־פאםט ן טרעפ , אנגעהויב ן מי ט בויג ע פענצטע ר או ן א געװעלב ע סטעליע , או ן ז ײ האב ן זי ך ארויפגעאײל ט א ן אויפהער . נאָרמאַללי וואָלט דעם לייטער זיין פּאַקט מיט ברייט-אויג טוריס, אָבער הייַנט די גאנצע פּלאַץ איז געווען כערדלי שטיל.
  
  דרייק האט זיך געשלאגן און געבליבן וואך. דאַזאַנז פון געפערלעך מענטשן זענען ראַשינג דורך דעם וואַסט אַלט פּלאַץ רעכט איצט. עס איז געווען בלויז אַ ענין פון צייַט ביז זיי קאַנווערדזשד.
  
  ז ײ זײנע ן געלאפ ן ארויף , זײער ע שיך ע האב ן זי ך הוי ך געקלאפ ט פו ן ד י הויכ ע װענט , קלאנגע ן פו ן םטאטיק ע פו ן זײער ע האלדז־מייקראפאנען , האב ן זי ך געקלאפ ט מי ט דע ר נאטירלעכע ר אקוסטיק ק פו ן געביידע . דרייק האָט זיך קאַנסאַנטרייטאַד ווי שווער ווי ער קען, געדענקען זיין ווערקאַוץ, אָבער ער געפרוווט צו האַלטן אַ נאָענט אויג אויף קענעדי אָן ווייַזונג קיין צייכן דערפון. דער ציווילער און דער זעלנער האבן זיך געצויגן אין אים.
  
  דערנענטערנדיק זיך צום דריטן שטאק, האט דאהל זיך אנגעשטויסן פאראויס-פאמעלעך. קענעדי האט זיך דערנענטערט צו דרייק. "וואו זענען דיין SAS פרענדז?"
  
  "האַלטן קלאָר," דרייק געזאגט. "נאָך אַלע, מיר טאָן נישט וועלן צו טאָן ומנייטיק מאָרד רעכט איצט, טאָן מיר?"
  
  קענעדי האט אונטערגעדריקט א געלעכטער. "איר זענט אַ קאַמידיאַן, דרייק. אַן אמתער מאָדנער בחור. "
  
  "איר זאָל זען מיר אויף אַ דאַטע."
  
  קענעדי האט פארפעלט א ביט, און דערנאך געזאגט, "דו זאלסט נישט טראַכטן איך וועט שטימען." די רעכטע האַנט האָט זיך געוויינלעך אויסגעשטרעקט צו גלאַט די פראָנט פון איר בלוזקע.
  
  - מײנט נישט, איך האב געפרעגט.
  
  זיי אנגעהויבן אַרויף די לעצטע לייטער. ווען דער פירנדיקער זעלנער האט זיך דערנענטערט צום לעצטען דריי, האט זיך אויסגעקלונגען א שיס און א שטיק טינק האט זיך אויסגעפלאצט אין א אינטש פון זיין קאפ.
  
  "לייג זיך!"
  
  א האגל פון שיסער האט זיך דורכגעבראכן אין די װענט. דאל האט זיך פאראויםגעקראכן אויפן בויך, געמאכט א סעריע האנט־באװעגונגען.
  
  דרייק האט געזאגט, "די סקאַרעקראָוו אופֿן."
  
  איין זעלנער האט געשאסן א שנעלן סאלווא צו פארנומען זיין שונא. אן אנדער האט אראפגענומען זײן העלם, אנגעשפארט זײן ביקס צו זײן גאַרטל און אים לאנגזאם אריבערגעצויגן אין דער פײער ליניע. ז ײ האב ן דערהער ט דע ם שװאכ ן רעש ט פו ן באװעגונג . א דריטער זעלנער איז ארויסגעשפרונגען פון באהעלטעניש אונטער די טרעפ און האט געשלאגן דעם וועכטער צווישן די אויגן. דער מענטש איז געפאלן טויט איידער ער קען דרייען.
  
  "קיוט," דרייק לייקט די געזונט-פּלאַננעד מאָוועס.
  
  ז ײ זײנע ן ארויפגעקראכ ן אוי ף ד י טרעפ , געװער ן אי ן דע ר גרײט , או ן זי ך אויסגעפונע ן ארו ם דע ם בויג ן ארײנגאנ ג צו ם פערט ן שטאק , דא ן האב ן זי ך פארזיכטי ק ארײנגעקוק ט אי ן צימער .
  
  דרייק לייענען די וואונדער. עס איז געווען דער זאַל פון יאַשטשערקע דיינאַסאָרז. גאָט, האָט ער געטראַכט. איז ניט אַז ווו די פאַרשילטן טיראַננאָסאַורוס רעקס איז געווען געהאלטן?
  
  ער האט א קוק געטאן אין צימער ארײן. עטלעכע פאַכמאַן קוקן גייז אין ציוויל קליידער האָבן געקוקט פאַרנומען, אַלע פון זיי אַרמד מיט אַ מין פון שווער מאַשין ביקס, רובֿ מסתּמא אַ מעק-10 'שפּריץ און דאַוונען'. אָבער, די טיראַננאָסאַורוס רעקס געשטאנען פֿאַר אים, טאַוערינג אין נייטמעריש מאַדזשעסטי, די ענדיורינג עמבאַדימאַנט פון די נייטמער אפילו מיליאַנז פון יאָרן נאָך זייַן דיסאַפּיראַנס.
  
  און גלײַך פֿאַרבײַ אים - פֿײַנט פֿאַרבײַגײַענדיק פֿאַרבײַ זײַנע קין - איז געגאַנגען אַליסיאַ מיילס, אַן אַנדער טויטלעכער פּרעדאַטאָר. ז י הא ט געשריג ן אוי ף איר ע צייכנ ע שטייגער : ״האלט ן ד י צייט , בחורים ! איין צעטל דאָ און איך וועל פּערסנאַלי נעמען אַלע פון איר באַגערז פון די שפּיל! אייל זיך צו!"
  
  "איצט עס איז אַ דאַמע אין דאָרט," קענעדי שושקעט שעפּנדיק פון אַ מילאַמיטער אַוועק. דרייק האָט געקענט שמעקן איר דיסקריט פּאַרפום און ליכט אָטעם. "אַלט פרייַנד, דרייק?"
  
  "געלערנט איר אַלץ זי ווייסט," ער האט געזאגט. "ממש, אין ערשטער. דערנאך איז זי געגאנגען פארבײ מיר. מאָדנע נינדזשאַ שאַאָלין דרעק. און זי איז קײנמאָל נישט געװען קײן דאַמע, דאָס איז זיכער".
  
  "פיר פון לינקס," האָט דער זעלנער געמאלדן. "פינף אויף די רעכט. פּלוס אַ פרוי. אָדינס אויסשטעלונג מוז זײַן הינטערן צימער, אפשר אין אַ באַזונדערער נישע, ווייס איך נישט".
  
  דאהל האט גענומען אטעם. "צייט צו רירן."
  
  
  אַכצן
  
  
  
  ניו יארק נאַציאָנאַלער היסטאָריש מוזיי
  
  
  ד י שװעד ן שפרינגע ן ארוי ס פו ן באהעלטעניש , געשאס ן גענוי . פיר קאַנאַדיאַנס זענען געפאלן, דערנאָך אנדערן, דרייַ פון זיי קראַשינג אין אַ גלאז ויסשטעלונג, וואָס, אין קער, קאַפּט איבער און קראַשט צו די שטאָק מיט אַ ראַש ווי אַ יקספּלאָוזשאַן.
  
  ד י איבעריק ע קאנאדע ר האב ן זי ך אומגעקער ט או ן אויפ ן ארט , געעפנ ט פײע . צוויי שוועדן האָבן געשריגן. אײנער איז געפאלן, בלוטנדיק פון א קאפ־װונד. דע ר צװײטע ר הא ט זי ך צוזאמגעבראכ ט אי ן א װײםע ר קופע , אנגעכאפ ט זײ ן דיך .
  
  דרייק האָט זיך אַריינגעגליטשט אין צימער אויפן פּאַלישטן דיל און זיך געקראָכן הינטער אַ מאַסיוו גלעזערנעם פאַל פון ריזיגע אַרמאַדילאָן. צופֿרידן, אַז קענעדי איז זיכער, האָט ער אויפֿגעהויבן דעם קאָפּ, כּדי זיך צו קוקן דורכן גלאז.
  
  איך האב געזען אליסיע הרגענען צוויי אנטלאפן שוועדן מיט צוויי גאנץ שיס.
  
  ווייַל פון די טיראַננאָסאַורוס רעקס, פיר מער קאַנאַדיאַנס ארויס. זיי מוזן האָבן געווען אין דער נישע ווו די וועלף זענען געוויזן. ז ײ האב ן געהא ט מי ט משונהדיק ע לעדער ע רימען , פארשנאפ ט אויפ ן קערפער , או ן שװער ע רוקן־זאק ן אויפ ן רוקן .
  
  און אויך Mac-10. ז ײ האב ן באמבארדיר ט ד י צימער ן מי ט קויל ן .
  
  ד י שװעםטע ר האב ן זי ך געטויבן . דרייק איז געפאלן אויפן דיל, און פארזיכערט אז ער האט אריינגעלייגט זיין ארעם ארום קענעדי'ס קאפ צו האלטן עס אזוי נידעריק ווי מעגליך. דאָס גלאז איבער אים האָט זיך צעבראָכן, די שאַרבן האָבן זיך אַרומגעפלויגן און אויף זיי גערעגנט. אַרמאַדילאָ פאַסאַלז און רעפּלאַקאַז פּלאַצן און דיסינטאַגרייטיד אַרום זיי.
  
  ― רײניק זיך גיך, הא? קענעדי האט געמורמלט. "יא דאס איז וואר."
  
  דרייק האט זיך א שאקל געטאן, צעשפרייט איבער דעם גאנצן ארט שארפן גלאז און דורכגעקוקט דעם מוזיי'ס דרויסנדיקע זייט וואנט. א קאנאדישער איז דארט געפאלן, און דרייק האט אים גלייך אנגעצייכנט.
  
  "שוין טאן עס."
  
  מי ט דע ר צעבראכענע ר אפשאצ ע װ י א דעקל , אי ז ע ר צוגעקומע ן צו ם ליגנדיק ן בחור . ער האט זיך דערשטיקט צום מאשין־געװער, אבער דעם מאן׳ס אויגן זײנען מיטאמאל ברייט געװארן!
  
  - יאָשקע! דרייקס הארץ האט געשלאגן שנעלער ווי נח'ס הענט ווען ער האט געבויט דעם ארון.
  
  דער מאן האט געקרעכצט, די אויגן ברייטע פון ווייטאג. דרייק האט זיך שנעל צוגעכאפט, אוועקגענומען זיין וואפן און אים אריינגעכאפט אין פארגעסן. "בלאַדי זאָמביע".
  
  עס ספּון אויף איין קני, גרייט צו שלאָגן, אָבער די קאַנאַדיאַנס ריטריטיד הינטער די ריבד בויך פון די ט-רעקס. פאַרשילטן עס! װאל ט ז ײ נא ר שוי ן ניש ט געענדער ט זײ ן האַלטונג , געמאכ ט ע ר װײניקע ר אויפריכטי ק װ י פריער . ער האט נאר געקענט זען עטליכע אפגעשניטענע פיס.
  
  קענעדי איז אריבערגעפארן צו אים, גליטשנדיק זיך אפצושטעלן ביי אים.
  
  "גרויס גליטשן," האָט ער געזאָגט, זיך ווייקנדיק אויף לינקס און רעכטס, פרובירט צו זען וואָס די קאַנאַדיאַנס זענען געווען.
  
  ענדליך האט ער דערזען באוועגונג צווישן די דריי צעבראכענע ריפן און האט געגאפט אין אומגלויבן. "זיי האָבן וועלף," ער אָטעמען. "און זיי צעברעכן זיי אין ברעקלעך!"
  
  קענעדי האט געשאקלט מיטן קאפ. "ניין. זיי צעברעכן זיי אין שטיקער, "זי אנגעוויזן. "קוק. קוק בייַ באַקפּאַקס. קיינער האט נישט געזאגט אז אלע חלקים פון אודין דארפן זיין גאנץ?
  
  "און עס איז גרינגער צו נעמען זיי אויס שטיקלעך," דרייק נאַדיד.
  
  ער איז געווען וועגן צו מאַך אויף צו די דעקל פון דער ווייַטער ויסשטעלונג ווען אַלע גענעם צעבראכן פרייַ. פו ן דע ר װײטע ר װינק ל פו ן צימער , דור ך א טיר , אנגעצײכנט ע ״מקורו ם פו ן װערטעבראט״ , האב ן זי ך ארײנגעריסן א צענדליקע ר שרײענדיק ע באנשעס . זיי האָבן געשריגן, זיי ווילד פייערד, זיי לאַפט ווי פאַנס אָווערדאָסינג אויף מולטי-טאָפּל ייאַגער אויף פרילינג ברעכן.
  
  "די דייטשן זענען דאָ." דרייק האט טרויעריק געזאגט איידער ער איז געפאלן אויף דער דיל.
  
  די טיראַננאָסאַורוס רעקס האָט ווילד אויפגעטרייסלט ווי די פירן פּראַדזשעקטאַל פּירסט רעכט דורך אים. דער קאָפּ האָט זיך געכאַפּט, די ציין האָבן געקריצט, ווי די גוואַלד אַרום אים האָט אים גענוג געברויזט אים צו ברענגען צום לעבן. דער קאַנאַדיאַן איז צוריקגעפלויגן אין אַ וואָלקן פון גאָר. בלוט האט געשפראצט איבערן דינאזאורס קין. דער שוועדישער זעלנער האט פארלוירן דעם ארעם צום עלנבויגן און זיך ארומגעלאפן א שרײענדיק.
  
  ד י דײטש ן האב ן זי ך ארײנגעריסן , משוגעים .
  
  פון הינטער די פֿענצטער קלאָוסאַסט צו דרייק געקומען די באַקאַנטע בום-בום-בום פון העליקאָפּטער פּראָפּעלער בלאַדעס.
  
  נאָר נישט ווידער!
  
  פֿון די ווינקל פון זיין אויג, דרייק געזען אַ גרופּע פון שוואַרץ-קלאַד סוואַט פיגיערז סטאָוקינג צו אים. ווען דרייק האט אזוי געקוקט, זענען די טוועעטערס אין זיינע אויערן משוגע געווארן.
  
  גוט גייז.
  
  די קאַנאַדיאַנס געגאנגען פֿאַר עס, קאָזינג כאַאָס. זיי פּלאַצן אויס פון אונטער די ריז בויך פון די טיראַננאָסאַורוס רעקס, פירינג ופגעקאָכט. דרייק האט אנגעכאפט קענעדי ביי דער אקסעלע.
  
  "מאַך!" זיי זענען געווען אויף די שורה פון פלי. ער פּושט קענעדי אַוועק פּונקט ווי אַליסיאַ מיילס געקומען אין מיינונג. דרייק האט אויפגעהויבן זיין וואפן, דאן האט דערזען דעם מאסיווע דייטשע מילאו זיך דערנענטערט פון לינקס.
  
  אין איין שערד רגע פון פּויזע, אַלע דריי אַראָפּלאָזן זייער וואָפן.
  
  אַליסיאַ האָט אויסגעזען איבערראַשט. "איך געוואוסט איר וואָלט באַקומען אין דעם, דרייק, דיין אַלט ממזר!"
  
  מילאָ האָט זיך אָפּגעשטעלט טויט אין זײַנע שפּורן. דרייק האט געקוקט פון איינעם צום צווייטן. "זאָל האָבן סטייד אין שוועדן, הונט אָטעם." דרייק האט פרובירט צו רייצן דעם גרויסן בחור. "פעלנדיק דיין הור, הא?"
  
  ד י קויל ן האב ן זי ך דורכגעפיר ט ד י לופט ן ארום , א ן זײע ר אנגעצויגענע ר קאקון .
  
  # - דיין צייט וועט קומען , - האט מילא א שושקעט הייזעריק . "ווי דיין קליין באָכער דאָרט, און זיין שוועסטער. און די ביינער פון פּאַרנעוויק.
  
  און דעמאָלט די וועלט אומגעקערט, און דרייק דאַקט ינסטינגקטיוולי אַ מיליסעקאַנדיד נאָך געזען אַליסיאַ ינאַקספּליסאַבלי פאַלן צו דער ערד.
  
  די רפּג מיסאַל פּירסט דורך די בויך פון די טיראַננאָסאַורוס רעקס, צעוואָרפן ביין נייווז אין אַלע אינסטרוקציעס. ע ס הא ט זי ך געשװעב ט איבע ר דע ר זאל , גלײ ך דור ך אײנע ם פו ן ד י זײטיק ע פענצטער . נאָך אַ שווער פּויזע, עס איז געווען אַ דזשייגאַנטיק יקספּלאָוזשאַן וואָס ראַקט די צימער, נאכגעגאנגען דורך די פּייַניקד געזונט פון קאַלאַפּסט מעטאַל און די סקריטשינג פון דזשוינץ.
  
  מעטאַל טויט קראַשט אין די וואַנט פון די נאַשאַנאַל היסטאָריש מוזיי.
  
  דרייק האט זיך געפלאצט אויף קענעדי, ווען דער מאמענטום פונעם העליקאפטער האט אים געברענגט אריין אין דער מוזיי וואנט, וואס האט גורם געווען א צוזאמענפאל פון שווערע ברויז. ד י נאז ע הא ט דורכגעבלאז ן , װארפנדי ק ברו ך פאראוים ן אי ן א ן אנדליקע ר הויפנס . דער קאַקפּיט איז דאַן אַריינגעפאַלן אין דער צוזאַמענפאַלן וואַנט כּמעט ווערטיק, מען האָט געזען ווי דער פּילאָט צינדט דעם גאַנג שטעקן אין אַ פרענזי פון פּאַניק איידער ער איז געווען שמירט ווי אַ פליען אויף זיין אייגענע ווינטשויב.
  
  דערנאָך האָבן די פּראָפּעלער בליידס געשלאָגן... און זיך צעבראָכן!
  
  די פליענדיק מעטאַל שפּיז באשאפן אַ טייטן זאָנע ין די צימער. די זעקס-פֿיס ספּייק געמאכט אַ כערינג געזונט ווי עס פלו צו דרייק און קענעדי. דער געוועזענער SAS זעלנער האט זיך פלאך געפלאכטן ווי ווייט ער האט געקענט און האט דאן געפילט אז די אויבערשטע פון זיין אויער האט זיך אפגעשניטן איידער דער שיט האט אפגעשניטן א שטיקעל פון קענעדי'ס סקאַלפּ און אריינגעווארפן דריי פוס אין דער ווייטסטער וואַנט.
  
  א מאמענט איז ער געלעגן דערשטוינט, דערנאך האט ער פּלוצלינג אויסגעדרייט דעם קאפ. דער העליקאפטער איז געשטאנען און פארלוירן שנעלקייט. דער ווייַטער מאָמענט ער סליד אַראָפּ די וואַנט פון דעם מוזיי, ווי וויל ע. קויאָטע סלייסט אַראָפּ די זייַט פון די באַרג ער האט נאָר טרעפן.
  
  דרייק האָט אויסגערעכנט פיר סעקונדעס איידער עס איז געווען אַ דעפאַנינג כראָמטשען פון שווער מעטאַל. עס האָט אים גענומען אַ מאָמענט זיך אַרומצוקוקן אין צימער. די קאַנאַדיאַנס האָבן נישט צעבראכן זייער סטרייד, כאָטש איינער פון זייער אייגן איז כאַקט צו ברעקלעך דורך אַ הויפּט ראָוטער בלייד. זיי דערגרייכט די זייַט פון די צימער, פיר גייז מיט שווער באַקפּאַקקס, פּלוס אַליסיאַ און איין דעקן פייטער. זיי האָבן דיפּלויד וואָס געקוקט ווי אראפנידערן וניץ.
  
  אוי ף ד י דײטש ן פני ם אי ז געשריב ן געװאר ן גרויל , ניש ט פארדעק ט מי ט מאַסקעס . דרייק האט נישט באמערקט דעם מענטש אין ווייַס און געחידושט אויב די מיסיע איז צו ריזיקאַליש פֿאַר אים. ער האט געזען ווי די ספעציעלע קרעפטן גייען זיך שנעל צו זיי, די שוועדן האבן איבערגעגעבן די מאכט ווען די אמעריקאנער זענען אנגעקומען.
  
  די קאַנאַדיאַנס זענען אַנטלאָפן מיט די וועלף! דרייק האט געפרואווט אויפשטיין, אבער עס איז שווער געווען צו הייבן זיין קערפער, שטארק שאקירט פון די נאענטע פעלן און די אומגעהויערע סצענע.
  
  קענעדי האָט געהאָלפן מיט אים שווער אויף עלנבויגן איידער ער האָט זיך אַרויסגעוואָרפן פון אונטער אים, זיך אויפגעזעצט און ווישן דאָס בלוט פון איר קאָפּ.
  
  "פּערווערט". - האט זי געמורמלט אין שפאט־צארן.
  
  דרייק האט צוגעלייגט זיין האנט צו זיין אויער כדי אפצושטעלן די בלידינג. פאר זיינע אויגן האבן דריי פון די פינף פארבליבענע שוועדישע ספעציעלע קרעפטן פרובירט צו באקעמפן די קאנאדער, ווען דער ערשטער האט גענוצט זיין אראפנידערן ארויסצושפרינגען פון די חרובֿה פענצטער.
  
  אבער אַלישאַ האט זיך אויסגעדרייט, אַ שטיפעריש שמייכל אויף איר פּנים, און דרייק קרימפּט אינעווייניק. זי איז געשפרינגען פאראויס און זיך דורכגעטראגן דורך זיי, א שווארצע אלמנה פון ברוטאלער עקזעקוציע, בייגעבענדיג הויך-געבילדעטע זעלנער אויף אזא אופן, אז זי האט געבראכן די ביינער מיט אן אומגעריכט לײכט, און עס האט איר געדויערט ווייניגער ווי צוועלף סעקונדעס צו פארניכטן די מאַנשאַפֿט.
  
  דעמאל ט זײנע ן ד י דר ײ קאנאדע ר שטילע ר או ן באקאנ ט ארויסגעשפרונגען , פו ן דע ם געביידע .
  
  דער פארבליבענער קאנאדישער זעלנער האט געעפנט פייער פון דעקל.
  
  די ניו יארקער סוואט מאַנשאַפֿט האט אטאקירט די דייטשן, זיי שטופטן צו הינטערן צימער, איבערלאזנדיג אלע נאר דריי וואו זיי זענען געשטאנען. די איבעריקע דריי, אריינגערעכנט מילא, האבן אראפגעלאזט זייערע וואפן און זענען געלאפן.
  
  דרייק האָט זיך צעמישט ווען דער טיראַננאָסאַורוס האָט ענדלעך אָטעמען זיין לעצטע און קאַלאַפּסט אין אַ קופּע אַלט ביינער און שטויב.
  
  קענעדי האט געשוואוירן ווי דער פערטער קאנאדישער איז געשפרינגען, שנעל נאכגעפאלגט דורך אלישיא. דער לעצטער זעלנער איז געשאסן געווארן אינעם שאַרבן, ווען ער האָט זיך צוגעגרייט צו שפּרינגען. ער איז צוריק געפאלן אין צימער און זיך אויסגעשפרייט צווישן די ברענענדיקע בויברעך, נאר נאך א קרבן פון דעם משוגענעם קריג און זיין געיעג צו דער אפאקאליפס.
  
  
  נייצן
  
  
  
  ניו יארק
  
  
  כּמעט תיכף, דרייק ס מיינונג אנגעהויבן צו אָפּשאַצן און אַנאַלייז. מילאָ האָט געמאכט עטלעכע ינפעראַנסאַז וועגן בן און פּראָפעסאָר פּאַרנעוויק.
  
  ער פישט אויס זיין צעל און טשעק עס פֿאַר שעדיקן איידער שלאָגן די גיכקייַט רעדל.
  
  דער טעלעפאן האט געקלונגען און געקלונגען. בן וואָלט נישט לאָזן עס אַזוי לאַנג, נישט בן ...
  
  זיין הארץ האט זיך געזונקען. ער האט געפרואווט באשיצן בן, צוגעזאגט דעם בחור אז ער וועט זיין גוט. אויב עפּעס ...
  
  האָט דאָס קול געענטפערט: יאָ? שושקען.
  
  בן? ביסטו אין ארדענונג? װאָס שעפּטשעסטו?
  
  "מאַט, דאַנקען גאָט. דער טאטע האט מיך אנגערופן, בין איך געגאנגען רעדן, דאן האב איך צוריקגעקוקט און געזען ווי די דאזיקע צוויי שלאגעס שלאגן דעם פראפעסאר. איך בין געלאָפן צו זיי און זיי זענען אַוועק אויף מאָטאָרסיקלעס מיט עטלעכע אנדערע.
  
  ― האָבן זײ גענומען דעם פּראָפֿעסאָר?
  
  "אנטשולדיגט, חבר. איך וואָלט העלפן אים אויב איך קען. פאַרשילטן מיין פאטער!"
  
  "ניין! דרייק'ס הארץ האט זיך נאך ערהוילט. "עס איז נישט דיין שולד, בלאַקיי. בכלל נישט. האָבן די בייקערז האָבן גרויס באַקפּאַקס סטראַפּט צו זייער באַקס?
  
  "עטלעכע האבן."
  
  "אקעי. בלײב דארט״.
  
  דרייק האט א טיפן אטעם און געפרואװט בארואיקן די נערװן. קאַנאַדיאַנס וואָלט זיין שנעל. בן האָט זיך אויסגעדרייט דעם מיאוסן זעץ אַ דאַנק זײַן טאַטן, אָבער דער פּראָפֿעסאָר איז געווען אין טיפֿן דרעק. "זייער פּלאַן איז געווען צו באַקומען אויס פון דאָ אויף ווארטן בייקס," ער דערציילט קענעדי, דעמאָלט געקוקט אַרום די ראַסט צימער. "מיר דאַרפֿן צו געפֿינען דאַהל. מיר האָבן אַ פּראָבלעם."
  
  "נאר איין?"
  
  דרייק האָט דורכגעקאָכט די שאדן וואָס זיי האָבן געטאָן צום מוזיי. "די זאַך איז פּונקט ווייאַלאַנטלי עקספּלאָדעד."
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האט פארלאזט דעם מוזיי סעראַונדאַד דורך רעגירונג פּערסאַנעל. זיי האבן אויפגעשטעלט א סטאנציע פאסט ביים מערב אריינגאנג פון סענטראל פארק, וואס ער האט בכוונה איגנארירט ווען ער האט דערזען בן זיצט אויף דער באנק פאר אים. דאם קינד האט אומ־ קאנטראלירט געװײנט. וואס יעצט? קענעדי איז געלאפן נעבן אים איבער א גראז־סטרעפ.
  
  "עס איז קאַרין," בן ס אויגן אָנגעפילט ווי ניאַגאַראַ פאלס. "איך האָב איר געשיקט E- בריוו צו פרעגן איר ווי זי איז געגאנגען אויף מיט די וואַלקיריעס און האָט ... באַקומען דעם עמפּעג אין ... אין ענטפער."
  
  ער האט זיך אויסגעדרייט זיין לאַפּטאַפּ אַזוי זיי קענען זען. א קליינטשיק ווידעא טעקע ארויס אויף דעם עקראַן, פּלייינג אויף איבערחזרן. דער קליפ איז געווען לאנג ארום דרייסיג סעקונדעס.
  
  ד י שװארצ־װײס ע פרײז־ראם , הא ט באװיזן , פארפוילטע ר בילדע ר פו ן ב ן ס שװעסטער , קארין , הענגענדי ק שינקע ן אי ן ד י ארע ם פו ן צװ ײ גרוים ע משכילים . ארום איר שטערן און מויל האבן זיך פארשמירט טונקעלע פלעקן, װאם האבן נאר געקאנט זײן בלוט. דע ר דריטע ר הא ט אויפגעהויב ן זײ ן פני ם צ ו דע ר קאמערע , געשריג ן מי ט א געדיכט ן דײטש ן אקצענט .
  
  "זי האָט זיך אַנטקעגנגעשטעלט, קליין מינקס, אָבער איר זענט זיכער, מיר וועלן לערנען איר ווי נאַריש דאָס איז אין די ווייַטער וואָכן!" דער מאן האט א שאקל געטאן מיטן פינגער, און אים האט אים ארויסגעשפריץ ספײא. ― האַלט זײ אױף צו העלפֿן, יינגל. הערט אויף צו אטאקירן זיי....סססססס.... אויב דו טוסט דאס, וועסטו זי צוריק באקומען געזונט און געזונט" - אן אומגעווענליכע קלאפעניש. "מער אדער ווייניגער".
  
  דער פראַגמענט האָט זיך אָנגעהויבן איבערחזרן.
  
  - זי איז א צװײטער דן - האט בן געפלאפלט. "וויל צו עפענען זיין אייגענע מאַרשאַל קונסט שולע. איך האָב ניט געטראַכט, אַז עמיצער קען זי ב-ב-קלאַפּן, מיין - מיין עלטערע שוועסטער.
  
  דרייק האָט כאַגד בן ווען זיין יונג פרייַנד צעבראכן אַראָפּ. זײַן בליק, וואָס קענעדי האָט געזען, אָבער נישט מענט פֿאַר אים, איז געווען פֿול מיט האַס אויפֿן שלאַכטפֿעלד.
  
  
  צוואַנציק
  
  
  
  ניו יארק
  
  
  Abel Frey, אינטערנאציאנאלע באַרימט שניט דיזיינער, מולטי-מיליאָנער און באַזיצער פון די פאַרנאַנט 24-שעה פּאַרטיי Chateau-La Verein, איז געזעסן באַקסטאַגע אין מאַדיסאָן קוואדראט גאַרדאַן און וואָטשט זיין כאַנדערז ווי די פריי דאָוונלאָאַדאַבלע פּעראַסייץ זיי טאַקע זענען.
  
  בעשאַס די סאָלסטיס אָדער רעסעס פּיריאַדז, ער צוגעשטעלט פֿאַר זיי אין די גרענעץ פון זיין ספּראָלינג היים אין די אַלפּס - אַלץ פון וועלט-באַרימט מאָדעלס, די וועג צו לייטינג פיקסטשערז און זיכערהייט פּערסאַנעל - די פּאַרטיעס האָבן נישט אָפּגעשטעלט פֿאַר וואָכן אויף סוף. אבער ווען די רייַזע איז געווען אויף און פריי 'ס נאָמען איז געווען אין די פּרויעקטאָר, זיי טאַרעראַם און באַזאָרגט און קייטעד צו זיין יעדער קאַפּריז.
  
  די סצענע האָט זיך געשאַפֿן. די קאַץ שפּור איז האַלב געבויט. זיין לייטינג דיזיינער געארבעט מיט די גאַרדאַן מאַנשאַפֿט צו קומען מיט אַ מיוטשואַלי רעספּעקטפול מאַגיש פּלאַן: אַ סינגקראַנייזד לייטינג און געזונט פּלאַן פֿאַר אַ צוויי-שעה ווייַזן.
  
  פריי האט בדעה עס צו פיינט און מאכן די ממזרים צו שוויצן און זיך אנהייבן.
  
  סופּערמאָדעלס האָבן דורכגעקאָכט צוריק און צוריק אין פאַרשידן סטאַגעס פון ויסטאָן. באַקסטאַגע אין אַ שניט ווייַזן איז געווען דער פאַרקערט פון אַ בינע ווייַזן - איר געוואלט ווייניקער מאַטעריאַל, נישט מער - און די מאָדעלס - לפּחות די וואס געלעבט מיט אים אין לאַ וועראַינע - געוואוסט אַז ער האט געזען עס אַלע פריער סייַ ווי סייַ.
  
  ער ינקעראַדזשד עקסהיביטיאָןיזאַם. אין דער אמתן האָט ער עס פארלאנגט. די פחד האט זײ צוגעהערט, די דאזיקע בהמות. מורא, גריד און פרעסן, און אַלע די אנדערע ווונדערלעך פּראָסט זינד וואָס טשיינד פּראָסט מענטשן און פרויען צו האָלדערס פון מאַכט און עשירות - פון וויקטאָריאַ ס סעקרעט זיסוואַרג פאַרקויפער צו מזרח אייראפעישער אייז סקאַלפּטשערז און די רעשט פון זיין מאַזלדיק קנעכט - יעדער איין קרעכצן בלאָאָדסאַקער.
  
  פרעי האט געזען מילא דורכשטעכן די חתונה קערפער. איך האב געזען ווי די מאדעלן האבן זיך אפגעהיטן פון די גרויזאמע ברוט. ער האָט אינעווייניק געשמייכלט צו זייער קלאָר ווי דער טאָג געשיכטע.
  
  מילאָ האָט נישט אויסגעזען צופֿרידן. ― דאָרטן, הינטער! ער האָט זיך אַ נײַד געטאָן צו פֿריי'ס מייקשיפט רירעוודיק אָפיס.
  
  פרײ ס פני ם הא ט זי ך פארגליװערט , װע ן ז ײ זײנע ן געװע ן אלײן . "וואס איז געשען?"
  
  "וואָס האָט געפעלט, מיר האָבן פאַרלוירן דעם העליקאָפּטער. איך האב פון דארט ארויסגעקריקט מיט צוויי בחורים. זיי האָבן SWAT, SGG, אַז מאַמזער דרייק, און עטלעכע אנדערע הור. עס איז געווען גענעם, מענטש. " מילאָ ס אמעריקאנער ינטאַניישאַן ממש שאַטן פריי ס מער געבילדעטער אויער. די חיה האָט אים נאָר גערופן "מענטש".
  
  - שפאלטן ?
  
  - פארלוירן צו יענעם בארבעקטער זונה, מיילז. מילאָ האָט געשמייכלט.
  
  "קאַנאַדיאַנס גאַט עס?" פרײ האט אין כעס אנגעכאפט די ארעמס פון זײן שטול, און זײ האבן זיך פארקרימט.
  
  מילאָ האָט זיך געמאַכט, ער האָט זיך נישט באַמערקט, פֿאַרראטנדיק אַן אינערלעכער אומברוך. פרײ ס עגאָיזם האט געשװאלן די ברוסט. - פאקינג אומזיסטע ממזרים!׳ האט ער אזוי הויך געשריגן, האט מילא זיך צעלאכט. "איר אַרויסגעוואָרפן ממזרים פאַרפאַלן צו אַ בינטל פון פאַקינג רייטער!"
  
  שפּײַז האָט זיך געדרײט פֿון פרײס ליפּן, געשפּריצט מיטן טיש, װאָס האָט זײ אָפּגעטיילט. ― װײסט איר װי לאַנג איך װאַרט אױף דעם מאָמענט? דאס מאל? און דו?"
  
  ניט געקענט זיך באַהערשן, האָט ער געשלאָגן אַן אַמעריקאַנער קאָמאַנדאָ אין פּנים. מילא האט זיך ארום גערוקט מיטן קאפ און די באקן זײנען געװארן רויט, אבער ער האט נישט רעאגירט אנדערש.
  
  פריי האט געצוואונגען א העכסטע קאקון פון רואיגקייט אים צו ארומנעמען. ― מײַן לעבן, ― האָט ער געזאָגט מיט דער גרעסטער אָנשטרענגונג, װאָס ער האָט געװוּסט, אַז נאָר מענטשן פֿון הויכע געבורטן קענען מאַכן, ― איז געװידמעט געװאָרן ― נײן, געװידמעט ― צו געפֿינען דעם קבר... דעם קבר פֿון די געטער. איך װעל זײ טראנספארטירן - אין טײלן - צו מײן שלאס. איך בין דער הערשער, - האט ער געזאגט, וואנקענדיג מיט דער האנט צו דער טיר - און איך מיין נישט דעם הערשער פון די דאזיגע אידיאטן. איך קען באַקומען פינף סופּערמאַדאַלז צו באַרען מיין שאָרטיסט זיכערהייט וועכטער נאָר ווייַל איך געהאט אַ געדאַנק. איך קען מאַכן אַ גוט מענטש קעמפן צו די טויט אין מיין שלאַכט ארענע, אָבער דאָס מאכט מיר נישט אַ ווירע. איר פֿאַרשטייט?"
  
  פרײ ס שטימע ן הא ט געטראג ן אינטעלעקטועל ע העכערקײט . מילאָ האָט זיך געכאַפּט, אָבער די אויגן זײַנען געווען פּוסט. פריי האט עס גענומען ווי נארישקייט. ער האט א זיפץ געטאן.
  
  "נו, וואָס נאָך האָבן איר פֿאַר מיר?"
  
  "דאס". מילאָ האָט זיך אויפגעהויבן און געקלאַפּט אַ ביסל סעקונדעס אויף פרייס לאַפּטאַפּ קלאַוויאַטור. עס איז געווען אַ לעבן קאָרמען פאָוקיסט אויף דער געגנט ווייַטער צו די נאַשאַנאַל היסטאָריק מאַפּע.
  
  "מיר האָבן מענטשן פּריטענדינג צו זיין אַ טעלעוויזיע קאָמאַנדע. זיי האָבן זייער אויג אויף דרייק, די פרוי און דעם יינגל, בן בלייק. סוואַט און אַלע די רעשט פון די סגג ס אויך בלייַבן, און קוק, איך גלויבן אַז דאָס איז עס, - ער לייטלי טאַפּט אויף די פאַרשטעלן, לאָזן הינטער אַנוואָנטיד שווייס פלעק און גאָט ווייסט וואָס אַנדערש, "דאָס איז די סאַס מאַנשאַפֿט".
  
  - גלויבט איר... - האט פרײ געזאגט. "דו ביסט מיר טריינג צו זאָגן אַז מיר איצט האָבן אַ מולטי-עטניק ראַסע אין אונדזער הענט? און מיר האָבן ניט מער די ביגאַסט רעסורסן. " ער האט א זיפץ געטאן. "נישט אַז דאָס האָט אונדז געהאָלפֿן ביז איצט."
  
  מילאָ האָט געטיילט אַ סוד שמייכל מיט זיין באַלעבאָס. "איר וויסן עס איז."
  
  "יא. דיין כאַווערטע. זי איז אונדזער בעסטער אַסעט און איר צייט איז נאָענט. נו, לאמיר האפן אז זי געדענקט צו וועמען זי מעלדעט".
  
  "עס איז מער וועגן די געלט זי וועט געדענקען," מילאָ געזאגט מיט גרויס ינסייט.
  
  פרײ ס אויג ן האב ן זי ך אויפגעלויכטן , או ן אי ן זײנ ע אויג ן הא ט זי ך באוויז ן א בײז ן פינקלען . "המ. איך וועל עס ניט פאַרגעסן."
  
  "מיר האָבן אויך בן בלייק ס שוועסטער. לכאורה א ווילדע קאַץ".
  
  "פייַן. שיקן איר צו די שלאָס. מיר וועלן באַלד קומען צוריק אַהין." ער האט געמאכט א פויז. "וואַרטן ... וואַרטן ... אַז פרוי מיט דרייק. ווער איז זי?"
  
  מילאָ האָט זיך אויסגעלערנט דאָס פּנים און אַ שמייכל געטאָן. "איך האב נישט קיין אנונג".
  
  "נו, געפינען אויס!"
  
  מילאָ האָט גערופֿן די טעלעוויזיע מענטשן, "נוץ פיישאַל דערקענונג אויף דרייק ס פרוי," ער גראַערד.
  
  פיר מינוט שפעטער שטילערהייט האט ער באקומען א ענטפער. "קענדי מאָר," ער דערציילט פריי. "ניו יארק קאַפּ".
  
  "יא. יא, איך פארגעם קײנמאל נישט די פארדארבן. שטיי אויף, מילאָ. לאָז מיך אַרבעטן."
  
  פריי האט געגוגלט דעם טיטל און נאכגעפאלגט עטליכע לינקס. אין ווייניקער ווי צען מינוט האָט ער אַלץ געוווּסט, און זײַן שמייכל איז געוואָרן ברייט און נאָך מער פּערווערס. ד י גערמע ן פו ן א אויסגעצײכנטע ר אידעע , זײנע ן אי ן זײ ן זי ף געװאקס ן נא ך דע ר פויערטיק .
  
  "קענדי מאָר," האָט ער נישט געקענט העלפֿן צו דערקלערן דעם אינפֿאַנטרימאַן, "איז געווען איינער פון ניו יארקס שענסטע. זי איז איצט אויף געצווונגען לאָזן. זי האט ארעסטירט דעם שמוציקן פאליציאנט און אים געשיקט אין טורמע. זיין איבערצייגונג האָט געפירט צו דער באַפרייאונג פון עטלעכע פון די מענטשן וואָס ער האָט געהאָלפן פאראורטיילן, עפּעס וואָס האָט צו טאָן מיט דער צעבראָכענער קייט פון זאָגן. " פריי האט זיך אפגעשטעלט. "וואָס צוריק לאַנד וואָלט ינסטרומענט אַזאַ אַ סיסטעם, מילאָ?"
  
  "USA." זיין טייג געוואוסט וואָס איז דערוואַרט פון אים.
  
  "נו, אַ גרויס אַדוואָקאַט האָט באַקומען די באַפרייונג פון אַ מענטש מיטן נאָמען Thomas Caleb - "די ערגסט סיריאַל מערדער אין דער געשיכטע פון די נאָרדערן פאַרייניקטע שטאַטן," ווי עס זאגט דאָ. מיין, מיין עס איז אַמייזינגלי גראָב. הערן!
  
  "כלב עפֿנט די אויגן פֿון זײַן קרבן, ניצן אַ העפטלער צו שיסן רעטיינערס דורכן לעדל און שטערן, און טרײַבט דערנאָך לעבן אינסעקטן אַראָפּ אין די האַלדז, און צווינגען זיי צו קײַען און שלינגען ביז זיי דערשטיקן זיך צום טויט." פרײ האט א קוק געטאן אויף מילאן מיט גרויםע אויגן. "איך וואָלט זאָגן אַ ביסל ווי עסן אין מאַקדאַנאַלד ס."
  
  מילאָ האָט נישט געשמייכלט. "ער איז אַ רוצח פון די אומשולדיק," ער האט געזאגט. - קאָמעדיע מישט זיך נישט מיט מאָרד.
  
  פרײ האט צו אים געשמײכלט. - דו האסט אומגעברענגט אומשולדיגע, צי נײן?
  
  "נאָר ווען איך טאָן מיין אַרבעט. איך בין אַ זעלנער".
  
  "הממ, נו, דאָס איז אַ פייַן שורה, רעכט? טוט נישט ענין. לאָמיר זיך אומקערן צו אונדזער איצטיקער אַרבעט. דע ר קאלע ב הא ט דערהרגע ט נא ך צװ ײ אומשולדיק ע זײנ ט זײ ן באפרײונג . איך וואָלט זאָגן אַ קלאָר רעזולטאַט פון עטישע דאָקטערין און אַ פּלאַץ פון מאָראַליש וואַלועס, האַ מילאָ? אין קיין פאַל, דער קאַלעב איז איצט ניטאָ.
  
  מילאָ'ס קאָפּ האָט זיך געכאַפּט צום לאַפּטאַפּ עקראַן, צו קענעדי מאָר. ― נאָך צװײ?
  
  איצט האט פרײ געלאכט. "האַ, כאַ. דו ביסט נישט גענוג שטום דאס נישט צו פארשטיין? שטעלט זיך פאר איר טרויער. ימאַדזשאַן איר יסורים!"
  
  מילאָ האָט זיך געכאַפּט און, קעגן זײַן װילן, אָפּגעטראָגן די צײן, װי אַ פּאָליאַר בער צערײַסט זײַן ערשטן פֿאַנג פֿון טאָג.
  
  "איך האָבן אַ פּלאַן". פרײ האט זיך געכײכט פאר פרײד. - אוי װײ... איך האב א פלאן.
  
  
  איין און צוואנציג
  
  
  
  ניו יארק
  
  
  כאַאָס האָט געהערשט אין די רירעוודיק הויפּטקוואַרטיר. דרייק, קענעדי און בן זענען נאכגעגאנגען Thorsten Dahl און די בייז SWAT קאַמאַנדער אַרויף די טרעפּ און פאַרביי די גערודער. זיי זענען דורכגעגאנגען דורך צוויי בוכעס איידער זיי קומען צו אַ האַלטן אין די רעלאַטיוו שטילקייַט צוגעשטעלט דורך די נישע אין די סוף פון די מעטאַל שייַן.
  
  "מיר האָבן באַקומען אַ רוף," דער ספּעצנאַז קאַמאַנדער האָט אַראָפּגעוואָרפן זיין וואָפן אין כּעס. "מיר האָבן באַקומען אַ פאַרשילטן רופן און פופצן מינוט שפּעטער דריי פון מיין מענטשן זענען טויט! וואָס די...?"
  
  - נאָר דרײַ? האט דאהל געפרעגט. "מיר האָבן פאַרפאַלן זעקס. רעספּעקט ריקווייערז אַז מיר נעמען די צייט ... "
  
  "צו גענעם מיט רעספּעקט," דער SWAT באָכער איז ופגעקאָכט. "איר האָט ינוויידיד מיין טעריטאָריע, איר ענגליש כאַסאַל. איר זענט אזוי שלעכט ווי די פארשילטן טעראריסטן!"
  
  דרייק האט אויפגעהויבן די האנט. "פאקטיש בין איך אַן ענגלישער שטול. דער דאזיקער שידוך איז א שוועדישער.
  
  דער אַמעריקאַנער האָט אויסגעזען פאַרוואונדערט. דרייק האט פארשטארקט זיין גריפ אויף בן'ס פּלייצעס. ער האט געקאנט פילן אז דער בחור ציטערט. "מיר געהאָלפֿן," ער דערציילט די SWAT באָכער. "זיי האָבן געהאָלפן. עס קען האָבן געווען פיל ערגער. "
  
  און דערנאָך, ווען דער גורל האָט אַראָפּגעלאָזט זײַן איראָנישער האַמער, האָט זיך אַ שוידערלעכער קלאַנג פֿון קוילן גערעגנט אויפֿן הויפּטקוואַרטיר. אלע זענען געפאלן אויפן דיל. א מאטאלישע קלעם האט זיך אפגעשטעלט פון דער מזרח וואנט. איידער די שיסעריי האָט זיך געענדיקט, האָט זיך דער SWAT קאַמאַנדער אויפגעהויבן. - ם׳איז קויל־פרײז - האט ער געזאגט מיט א ביסל פארלעגנהײט.
  
  "מיר מוזן גיין," דרייק האָט געזוכט קענעדי, אָבער זי האָט זי ניט געקענט געפֿינען.
  
  "צו די שורה פון פייַער?" SWAT באָכער געזאגט. "ווער די גענעם ביסטו?"
  
  "עס איז נישט די פירמע אָדער די בולאַץ וואָס זאָרג מיר," דרייק געזאגט. "עס איז אַ ראַקעט-פּראָפּעלד גראַנייד וואָס קען נאָכפאָלגן באַלד."
  
  פּרודאַנס דיקטייטיד יוואַקיאַוויישאַן. דרייק איז ארויסגעקומען פונקט אין צייט צו זען די שווארצע און ווייסע לויפן שרייענדיק אין דער ריכטונג פון די קוילס.
  
  ער האט זיך װידער ארומגעקוקט אויף קענעדי, אבער זי איז װי פארשװונדן.
  
  דערנאָך האָט זיך פּלוצעם באַוויזן צווישן זיי אַ נײַ פּנים. דע ר בױרא־הויפ ט אי ז געװע ן א מאן , װעלכע ר הא ט געטראג ן ד י זעלטענע ר פינ ף שטער ן פו ן פאליצײ־קאמיסאר , א ז דע ר הויפט־לײ ט פו ן זײנ ע דרײ־שטערן־אייגנשאפטן , או ן אזו י װ י דא ס װאל ט ניש ט גענו ג געשטויס ן זײ ן װעג . דרייק האָט גלייך געוואוסט אַז דאָס איז דער באָכער מיט וואָס זיי זאָלן רעדן. פאליציי קאמיסארן האבן זיך פארנומען אין קאמף קעגן טעראר.
  
  דער ראַדיאָ פֿון דעם ספּעצנאַז קאָמאַנדיר האָט געשריגן, "אַלץ איז קלאָר. ד א אויפ ן דאך , אי ז געפינ ט זי ך א װײטע ר געװער . עס איז אַ דיסטראַקשאַן."
  
  "מזרים!" דרייק האט געמײנט, אז די קאנאדער און די דײטשן רירן זיך אלץ װײטער אװעק מיט זײערע געפאנגענע.
  
  טהארסטן דאהל האט זיך אנגערופן צום נײ־געקומענעם. - דו זאלסט טאקע רעדן מיט מיין סטעיט מיניסטער.
  
  "דער מעשה איז געשען," האט געזאגט דער קאַמישאַנער. - דו גײסט ארויס פון דאנען.
  
  "ניין, וואַרטן," דרייק אנגעהויבן, פיזיקלי האלטן בן צוריק פון לונג פאָרויס. "איר טאָן ניט פֿאַרשטיין ...."
  
  ― נײן, נײן, ― האָט דער קאָמיסאַר געזאָגט מיט געקלעמטע ציין. "איך וויס נישט. און איך מיינען, איר 'רע געלאזן דאָ, כעדינג צו וואַשינגטאָן, דק. קאַפּיטאָל הילל וויל אַ שטיק פון איר גייז און איך האָפֿן זיי נעמען עס אין גרויס שטיקער. "
  
  
  * * *
  
  
  דער פלי האט געדויערט ניינציק מינוט. דרייק האט זיך באזארגט איבער קענעדי'ס מיסטעריעזע פארשווינדונג ביז דעם מאמענט וואס זי האט זיך ווידער באוויזן, וואס איז געווען פונקט ווען דער עראפלאן איז געווען צו שטייגן.
  
  זי איז צוגעלאָפן אין דעם דורכגאַנג, אָן אָטעם.
  
  "איך געדאַנק מיר פאַרפאַלן איר," דרייק געזאגט. ע ר הא ט געפיל ט א גרוים ע רעליעף , אבע ר געפרואװ ט האלטן .
  
  קענעדי האט נישט געענטפערט. אַנשטאָט דעם האָט זי זיך אַוועקגעזעצט בײַם פֿענצטער, אַװעק פֿון דעם שמועס. דרייק האט זיך אויפגעשטאנען אויסצופארשן, אבער האט זיך אפגעשטעלט ווען זי האט זיך צוריק פון אים צוריקגעצויגן, איר פנים ווי ווייסע ווי אלבאסטער.
  
  וואו איז זי געווען און וואס איז דארט געשען?
  
  בעשאַס די פלי, קיין קאַללס אָדער ימיילז זענען ערלויבט. קיין טעלעוויזיע. זיי פליען אין שטילקייַט; עטלעכע גאַרדז וואָטשט זיי אָן אַרייַנמישנ.
  
  דרייק האָט געקענט לאָזן עס לויפן איבער אים. SAS טריינינג פארלאנגט שעה, טעג און חדשים פון ווארטן. פֿאַר דער צוגרייטונג פון. פֿאַר אָבסערוואַציע. פֿאַר אים, אַ שעה קען פליען דורך אַ מיליסעקאַנדיד. אין איין פונט, זיי זענען געפֿינט אַלקאָהאָל אין די קליין פּלאַסטיק לאגלען, און דרייק כעזיטייטיד פֿאַר מער ווי אַ מאָמענט.
  
  דער שנאפ האט געגלאנצט, א בורשטין קמיע פון קאטאסטראפע, זיין געוואלדיגע וואפן דאס לעצטע מאל וואס דאס איז געווארן קאמפליצירט - ווען אַליסאָן איז אוועק. ער האט געדענקט װײטיק, פארצװײפלונג, און דאך האט זײן בליק אויף אים געצויגן.
  
  - נישט דא, א דאנק. בן איז געווען פלינק גענוג צו שיקן די מעטרעסע אַוועק. "מיר זענען די גייז פון Mountain Dew. ברענג עס."
  
  בן אפילו געפרוווט צו באַקומען דרייק אויס פון דעם שטאַט דורך פּריטענדינג צו זיין אַ גיק. ער האט זיך ארויסגעבויגן אין דורכגאנג, צוקוקן ווי דער בעל-הבית שווייגט זיך צוריק צו איר זיץ. "אין דעם זשאַרגאָן פון אונדזער אמעריקאנער ברידער - איך וואָלט האָבן שלאָגן עס!"
  
  זײ ן פני ם אי ז געװאר ן רויט , װע ן ד י בעל־הבית ט הא ט זי ך צורי ק אוי ף אי ם פארחידושט . נאָך אַ רגע, זי געזאגט, "עס איז נישט די האָאָטערס בראָדקאַסט, בעיבי."
  
  בן איז צוריק אַראָפּגעפֿאַלן אין זײַן שטול. "קראָפּ".
  
  דרייק האט געשאקלט מיטן קאפ. "לחיים, חבר. דיין קעסיידערדיק דערנידעריקונג דינט ווי אַ גליקלעך דערמאָנונג אַז איך בין קיינמאָל געווען דיין עלטער."
  
  "שטערן".
  
  - עמעס, א דאנק.
  
  "צי ניט זאָרג".
  
  "און קאַרין - זי וועט זיין גוט. איך זאג צו."
  
  "ווי קענען איר צוזאָג אַז, מאַט?"
  
  דרייק האט זיך אפגעשטעלט. ע ס אי ז ארוי ס געװע ן זײ ן אײנגעבוירע ר איבערגעגעבנקײ ט צ ו העלפ ן ד י נויטבאדערפטיקע , װ י דע ר קלארע ר משפט ן פו ן א זעלנער .
  
  "זיי וועלן איר נאָך נישט שאַטן," ער האט געזאגט. "און זייער באַלד מיר וועלן האָבן מער הילף ווי איר קענען ימאַדזשאַן."
  
  - פון װאַנען װײסט איר, אַז זײ װעלן איר נישט שאַטן?
  
  דרייק האט א זיפצן געטאן. "אָוקיי, אָוקיי, דאָס איז אַ געבילדעט טרעפן. אויב זיי וואלטן זי געוואלט טויטן, וואלטן מען זי גלייך אומגעברענגט, ניין? אָן פּאַמפּערינג. אבער זיי האבן נישט. אַזוי ... "
  
  - יא ?
  
  ― די דײַטשן דאַרפֿן זי פֿאַר עפּעס. זײ װעלן זי לעבען". דרייק האָט געוואוסט אַז זיי קענען נעמען איר פֿאַר אַ באַזונדער ינטעראַגיישאַן, אָדער עפּעס אפילו מער קאַנווענשאַנאַל, צו אַ דיקטאַטאָריאַל באַלעבאָס וואָס לייקט צו באַהערשן יעדער געשעעניש. איבער די יאָרן, דרייק געוואקסן פאַנד פון דעם באַזונדער טיפּ פון טיראַנט. זייער אויטאָריטאַריזם האט שטענדיק געגעבן די גוטע גייז אַ צווייט געלעגנהייַט.
  
  בן געצווונגען אַ געצווונגען שמייכל. דרייק האט געפילט אז דער עראפלאן הייבט אן אראפנידערן און האט אנגעהויבן איבערצופילן די פאקטן אין זיין מיינונג. ווען זיין קליין קאָלעקטיוו איז געפאלן באַזונדער, ער האט צו טרעטן אין און באַשיצן זיי אפילו מער.
  
  
  * * *
  
  
  ין צוויי מינוט פון באַקומען אַוועק די פלאַך, דרייק, בן, קעננעדי און דאַהל זענען אַשערד דורך עטלעכע טירן, אַרויף אַ שטיל עסקאַלאַטאָר, אַראָפּ אַ מאָדיש, דיק בלוי-פּאַנעלד כאָלוויי, און לעסאָף דורך אַ שווער טיר וואָס דרייק באמערקט איז דיליבראַטלי פארשפארט. הינטער זיי.
  
  ז ײ האב ן זי ך געפונע ן אי ן ערשטקלא ס ערשטקלא ס װארט־צימער , לײדיק , א חו ץ זי ך או ן אנדער ע אכט : פינ ף באװאפנט ע שוכטע ר או ן דר ײ אנצוגדן , צװ ײ פרויע ן או ן א עלטערע ר מאן .
  
  דער מענטש איז געשטאנען פאראויס. "יונתן גייטס," ער האט ווייך. "פאַרטיידיקונג מיניסטער".
  
  דרייק פּעלץ אַ פּלוצעמדיק סערדזש פון פּאַניק. גאָט, דער באָכער איז געווען מעגאַ-שטאַרק, אפֿשר פינפט אָדער זעקסט אין שורה פֿאַר די פּרעזאַדאַנסי. ע ר הא ט זיפ ט או ן זי ך געטרעט ן פאראויס , באמערקנדי ק ד י פאראוי ם פו ן ד י וועכטער , דא ן פארשפרײ ט ד י הענט .
  
  "אַלע פריינט זענען דאָ," ער האט געזאגט. "לפּחות ... איך טראַכטן אַזוי."
  
  "איך גלויבן איר זענט רעכט." דער פארטיידיגונגסמיניסטער איז געשטאנען פאראויס און אויסגעהאלטן די האנט. "צו שפּאָרן צייט, איך בין שוין דערהייַנטיקט. די פאראייניגטע שטאטן איז גרייט און קענען העלפן. איך בין דאָ צו ... פאַסילאַטייט ... די הילף.
  
  אײנ ע פו ן ד י פרויע ן הא ט אלעמע ן געטראפ ן א משקה . ז י הא ט געהא ט שװארצ ע האר , א שנײדע ר אויג , או ן אי ז געװע ן אי ן ד י פופציק ע יארן , מי ט זארג ן גענו ג געדיכט ע צ ו פארבאהאלט ן שטאטיש ע סודות , או ן א װעג , פו ן איגנאָרירן די שומרים, װאס האבן גערעדט װעגן איר אומבאקוועמלעכקײט מיט זײ.
  
  טרינקען צעלאָזן עטלעכע אייז. דרייק און בן סטייד ביי גאַטעס, סיפּינג דיעטע טרינקען. קענעדי איז צוגעגאנגען צום פענצטער, געקושט איר וויין און קוקנדיק אויף די טאקסיינגער עראפלאנען, לכאורה פארלוירן אין געדאנק. טאָרסטן דאַהל האָט זיך איינגעזונקען אין אַ באַקוועם שטול מיט עוויאַן, וועמענס גוף שפּראַך איז אויסדערוויילט צו זיין ניט-טרעטאַנינג.
  
  "מיין שוועסטער," האָט בן גערעדט. - קענסט איהר העלפן?
  
  "די סי.איי.עי. האט זיך פארבינדן מיט אינטערפאל, אבער מיר האבן נאך נישט קיין שום פארשריט אויף די דייטשן." נאך א מאמענט, באמערקנדיק בן'ס צער און די מי וואס עס האט אים גענוצט צו דערגרייכן א מיטגליד פון קאנגרעס, האט דער סעקרעטאר צוגעגעבן, "מיר פרובירן, זון. מיר וועלן זיי געפֿינען."
  
  - מיינע עלטערן ווייסן נאך נישט. בן האָט אומווילנדיק אַראָפּגעקוקט אויף זײַן טעלעפֿאָן. "אבער עס וועט נישט נעמען לאַנג -"
  
  איצט איז געשטאַנען נאָך אַ פֿרוי, אַ לעבעדיקע, זיך-זיכערע, אַ סך יינגערע ספּעסאַמאַן, וואָס דערמאָנט אין יעדן אופן די צוקונפטיקע געוועזענע פרוי סעקרעטערי אוו סטעיט, אַן אמתע פּרעדאַטאָר אָדער, ווי דרייק האָט זיך געזאָגט, אַ פּאָליטישע ווערסיע פון אַלישאַ מיילס.
  
  "מייַן לאַנד איז גאָרנישט ווייניקער ווי אַנריליסטיק, הער דאַהל, הער דרייק. מיר וויסן אַז מיר זענען פיל הינטער דעם, און מיר וויסן וואָס די סטייקס זענען. דיין SAS מאַנשאַפֿט איז קלירד פֿאַר די אָפּעראַציע. SGG אויך. מיר האָבן אַ דעלטאַ מאַנשאַפֿט גרייט צו העלפן. לייג נאר צו די ציפערן... - האט זי געוויקלט מיט די פינגער. "קאָאָרדאַנאַץ".
  
  - און פּראָפעסאָר פּאַרנעוויק? דאהל האט גערעדט צום ערשטן מאל. "וואָס נייַעס וועגן קאַנאַדיאַנס?"
  
  "באַרעכטיקן ווערן אַרויסגעגעבן," האָט דער סעקרעטאַר געזאָגט, אַ ביסל שטיף. "דאָס איז אַ דיפּלאַמאַטיק סיטואַציע -"
  
  "ניין!" דרייק האט געשריגן, און דערנאך ארויסגעכאפט זיך צו בארואיקן. "ניין, האר. דאס איז דער אומרעכט צוגאַנג. די זאַך האָט זיך אָנגעהויבן... וואָס?... מיט דריי טעג צוריק? צייט איז אַלץ דאָ, ספּעציעל איצט. די קומענדיגע טעג," האָט ער געזאָגט, "איז ווו מיר געווינען אָדער פאַרלירן."
  
  סעקרעטאר גייטס האט אים געגעבן א פארחידושט בליק. "איך האָב געהערט אַז איר האָט נאָך אַ ביסל פון אַ זעלנער אין איר, דרייק. אבער נישט צוליב אזא רעאקציע״.
  
  "איך ווענדן צווישן זעלנער און ציוויל ווען עס פּאַסט," דרייק האט אַ שראַג. "די בענעפיץ פון זיין אַ געוועזענער זעלנער."
  
  "יאָ. נו, אויב עס מאכט איר פילן בעסער, וואָראַנטיז וועט נישט העלפן. קאָלבי טיילער פאַרשווונדן פון זיין קאַנאַדיאַן מאַנשאַן צוזאַמען מיט רובֿ פון זיין עמפּלוייז. מייַן טרעפן איז אַז ער פּלאַננעד דעם פֿאַר אַ לאַנג צייַט און סוויטשט צו אַ מין פון פּריעריינדזשד קאַנטינדזשאַנסי. בייסיקלי, ער איז אָפפלינע. "
  
  דרייק האט פארמאכט די אויגן. "איז עס גוט נייַעס?"
  
  די יונגע פרוי האט גערעדט. "נו, מיר פאָרשלאָגן איר אַלע די רעסורסן פון דער ביבליאָטעק פון קאנגרעס צו העלפן איר אין דיין פאָרשונג." אירע אויגן האבן געבליצט. "די גרעסטע ביבליאָטעק אין דער וועלט. צוויי און דרייסיק מיליאָן ביכער. זעלטן פּרינץ. און די וועלט דיגיטאַל ביבליאָטעק. "
  
  בן געקוקט אויף איר ווי אויב זי האט נאָר מסכים צו קאָנקורירן אין אַ פּרינסעס ליאַ קאָספּלייַ קאָנקורס. "אַלע רעסורסן? אַזוי - טעאָרעטיש - איר קען געפֿינען אויס וואָס דייַטש איז אַבסעסט מיט נאָרס מאַטאַלאַדזשי? איר קען געפֿינען טעקסטן וועגן אָדין און דעם קבר פון די געטער. מאַטעריאַל וואָס איז נישט אויף די אינטערנעט?"
  
  "איר קען, און מיט די דרוק פון אַ קנעפּל," די פרוי געזאגט. "און אַנדערש, מיר האָבן עטלעכע זייער אַלט ליבראַריאַנס."
  
  בן'ס אויגן האבן זיך אנגעצונדן מיט האפענונג ווען ער האט געקוקט אויף מאט. - נעם אונדז אהין.
  
  
  * * *
  
  
  די ביבליאָטעק פון קאנגרעס איז געווען אָפן פֿאַר זיי אין די פרי שעה פון זונטיק מאָרגן. די ליכט אויף, אַטענטיוו שטעקן, די וועלט 'ס גרעסטער ביבליאָטעק האָט זיכער ימפּרעסט. אין ערשטער, די אַרקאַטעקטשער און געפיל פון דעם אָרט רימיינדיד דרייק פון אַ מוזיי, אָבער ווען ער בליק אין די ראָוז פון ביכערשאַנקס און קייַלעכיק לייענען באַלקאָניעס, ער באַלד פּעלץ די רעספּעקטפול אַטמאָספער פון אלטע לאָר, און זיין שטימונג געביטן צו גלייַכן די סוויווע.
  
  בשעת דרייק פארבראכט עטלעכע מאָל וואַנדערינג די קאָרידערז, בן ווייסטאַד קיין צייט אין ינוועסטאַגייטינג. ער האָט זיך אַרױסגעגנבעט אויפֿן באַלקאָן, אָנגעהויבן זײַן לאַפּטאַפּ און געשיקט זייער שוועדישע ספעציעלע פאָרסעס קאָמאַנדיר אויף זוכן קאַווע און ביסקאַטן.
  
  "פייַן אָרט," דרייק געזאגט ווען ער סערקאַלד אַרום. "איך פילן ווי ניקאָלאַס קאַגע קען קומען אַרויף קיין מינוט."
  
  בן האָט אָנגעכאַפּט דעם בריק פֿון זײַן נאָז. "איך ווייס נישט וואו צו אנהייבן," האָט ער מודה געווען. - מײן קאפ איז א שײדער, חבר.
  
  טהאָרסען דאַהל האָט געקלאַפּט אויפן פּאַרענטשע וואָס האָט אַרומגערינגלט דעם באַלקאָן. "אָנהייב מיט וואָס איר וויסן," ער האט געזאגט אין אַז געלערנט אָקספֿאָרד טאָן. "אָנהייב מיט אַ לעגענדע."
  
  "רעכט. נו, מיר קענען דאָס ליד. עס שיין פיל זאגט דאָ אַז ווער סע סעקרעץ די קבר פון די געטער וועט אַנליש גיהנום פייער אויף ערד. און ס'איז פֿײַער, ממש. אונדזער פּלאַנעט וועט ברענען. מיר אויך וויסן אַז די לעגענדע האט יינציק היסטארישע פּאַראַלעלז מיט אנדערע פֿאַרבונדענע אגדות געשריבן וועגן אנדערע געטער.
  
  ― דאָס, װאָס מיר װײסן נישט, ― האָט דאַהל געזאָגט ― איז װאָס? אָדער ווי?"
  
  - פייער - האט דרייק געזאגט שארף. - דער בחור האט עס נאר געזאגט.
  
  בן האט צוגעמאכט די אויגן. דאַהל האָט זיך אויסגעדרייט צו דרייק מיט אַ געצווונגען שמייכל. "עס איז גערופן בריינסטאָרמינג," ער האט געזאגט. "אַנאַליז פון פאקטן אָפט העלפּס צו אַנטדעקן דעם אמת. איך האב געמײנט װי אזוי א בראך פאסירט. ביטע אָדער הילף אָדער לאָזן."
  
  דרייק האט געזונקען פון די קאווע און געשוויגן. ביידע פון די גייז פאַרפאַלן מענטשן און דיזערווד פּלאַץ. ע ר אי ז צוגעגאנגע ן צ ו דע ר רעטשקע ס או ן זי ך ארומגעקוק ט או ן זי ך ארומגעקוק ט דע ם קרײזלעכ ן צימער , באמערקנדי ק ד י פאזיציע ס פו ן ד י פערזאנע ן או ן אמעריקאנע ר אגענטן . קענעדי איז געזעסן מיט צוויי שטאק אַראָפּ, ברוגזדיק געקלונגען אויף איר לאַפּטאַפּ, אפגעזונדערט פון איר אייגענער... וואָס?, האָט דרייק זיך געוואונדערט. שולד? מורא? דעפּרעסיע? ער האָט דאָס אַלץ געוווּסט, און ער האָט נישט געוווּסט אָנהויבן פּריידיקן.
  
  - לעגענדע , - הא ט ב ן געזאגט , - צייגט , א ז אײ ן חילול ה פו ן אודי ן קבר , װע ט אנהויב ן דע ם שטרא ם פו ן פײערדיק ע טײכן . איך וואָלט זאָגן אַז דאָס איז פּונקט ווי וויכטיק צו וויסן ווי אַלץ אַנדערש דאָ. "
  
  דרייק האָט זיך צעוויינט ווען זיינע לעצטע זכרונות האָבן זיך אויפגעהויבן. טײַכן פֿײַער י ער האָט עס געזען.
  
  אבער וואו?
  
  "פארוואס האסטו דאס געזאגט?" - האט ער געפרעגט. "ריווערס פון פייער?"
  
  "ווייס נישט. אפֿשר ווייַל איך בין מיד פון איבערחזרן 'העלפייער ויסבראָך' און 'דער סוף איז נאָענט'. איך פילן ווי אַ האָלליוואָאָד פֿילם טריילער. "
  
  ― אַזױ ביסטו געגאַנגען צו די פֿײַערדיקע טײַכן? ― דאַהל האָט אױפֿגעהױבן אַ ברעם ― װי לאַוואַ?
  
  "ניין, וואַרטן," דרייק קנאַקן זיין פינגער. "יא! סופּערוואָלקאַן! אין ... אין יסעלאַנד, רעכט? ער האט געקוקט אויף דעם שוועדן פאר באשטעטיקונג.
  
  "קוק, נאָר ווייַל איך בין סקאַנדינאַוויאַן טוט נישט מיינען אַז איך בין -"
  
  "יא". אי ן דע ם מאמענ ט הא ט זי ך פו ן הינטער ן נאענט ן ביכערשאנק , א ן יינגער ע געהילפ ט םעקרעטא ר פו ן פארטיידיקונג , געמאטערירט . "אויף די סאָוטהעאַסט זייַט פון יסעלאַנד. די גאנצע וועלט ווייסט דערפון. נאָך לייענען אַ נייַע רעגירונג לערנען, איך טראַכטן דאָס איז דער זיבעטער סופּערוואָלקאַן אין עקזיסטענץ.
  
  "די מערסט באַרימט איז אין יעללאָווסטאָנע פּאַרק," האָט בן געזאָגט.
  
  "אָבער טוט דער סופּערוואָלקאַנאָ אַזאַ אַ סאַקאָנע?" דרייק האט געפרעגט. "אָדער איז דאָס נאָר אן אנדער האָלליוואָאָד מיטאָס?"
  
  סײַ בן און סײַ דער אַסיסטענט־סעקרעטאַר האָבן זיך אַ נײַד געטאָן. "דער טערמין 'מינים יקסטינגשאַן' איז נישט יבעריק אין דעם קאָנטעקסט," דער אַסיסטאַנט געזאגט. "פאָרשונג דערציילט אונדז אַז די צוויי פריערדיקן סופּערוואַלקאַנאָ ויסבראָך צונויפפאַלן מיט צוויי פון די גרעסטע מאַסע יקסטינגשאַן געשעענישן וואָס האָבן פּאַסירן אויף אונדזער פּלאַנעט. די צווייטע, דאָך, זענען דיינאַסאָרז.
  
  "ווי פיל פון אַ צופאַל?" דרייק האט געפרעגט.
  
  "אַזוי נאָענט אַז אויב עס געטראפן אַמאָל, איר וואָלט זיין סאַפּרייזד דורך עס. אבער צוויי מאל? לאמיר..."
  
  "קראָפּ".
  
  בן האט אויפגעהויבן די הענט אין דער לופט. ― זע, מיר גײען אַהער. וואָס מיר דאַרפֿן איז צו מאַסע אָדין מיט דרעק. ער כיילייטיד עטלעכע נעמען אויף די פאַרשטעלן. "דאָס, דאָס און וואַו ¸ באשטימט דאָס. וואָלוספּאַ - וווּ אָדין רעדט וועגן זיינע באַגעגענישן מיט דער זעער.
  
  "באַזוכן?" דרייק האט זיך געקרימט. "וויקינג פּאָרן, הא?"
  
  דער אַסיסטאַנט האָט זיך צוגעבויגן איבער בן און געדריקט עטלעכע קנעפּלעך, אַרײַנגעלייגט אַ פּאַראָל און אַרײַן אַ שטריקל. איר פּאַנסוט איז געווען דער פאַרקערט פון די קענעדי פּאַסן, געשמאַק דיזיינד צו אַקצענטירן איר פיגור אלא ווי באַהאַלטן עס. בענס אויגן האבן זיך פארשפרייט, זיינע צרות זענען מאמענטאל פארגעסן.
  
  דרייק האט געזאגט מיט די ליפן: "פארווארפען טאלאנט."
  
  בן האָט אים געגעבן דעם מיטן פֿינגער פּונקט ווי דער אַסיסטאַנט האָט זיך אויפֿגעשטעלט. אַ גליק, װאָס זי האָט אים נישט געזען. "זיי וועלן זיין געבראכט צו איר אין פינף מינוט," זי געזאגט.
  
  - א דאנק, מיס. דרייק האט זיך געכאפט. "אנטשולדיגט, איך קען נישט דיין נאָמען."
  
  "רופט מיר היידן," זי געזאגט.
  
  מע ן הא ט עטלעכ ע מינוט ן שפעטע ר געשטעל ט ד י ביכער , נעב ן בן , או ן ע ר הא ט גלײ ך אויסגעקליב ן דע ם װאלוספא , ע ר הא ט ארומגעפלע ט ד י בלעטער , װ י א פארמאגטער ; װי אַ בהמה װאָס שמעקט בלוט. דאַהל האָט אויסדערוויילט אן אנדער באַנד, דרייק אַ דריט. היידן איז געזעסן לעבן בן, געלערנט מיט אים דעם טעקסט.
  
  און דעמאָלט בן שאַוטאַד "עורקאַ! איך האָבן עס! פעלנדיק לינק. עס איז העידי! פאַרשילטן היידי! דאָס בוך גייט נאָך - און איך ציטירן "די רייזע פֿון אָדינס באַליבסטע זעער - העידי".
  
  "ווי אין אַ קינדער בוך?" דאהל האט, אפנים, געדענקט זײנע שול־טעג.
  
  דרייק האט נאר אויסגעזען פארוואונדערט. "א? איך בין מער ווי אַ היידי קלום טיפּ פון באָכער.
  
  ― יאָ, אַ קינדער בוך! איך גלייב אז די לעגענדע פון היידי און די געשיכטע פון אירע רייזע מוזן זיך מיט די יארן אנטוויקלען פון סקאנדינעווישער סאגא ביז סקאנדינעווישער מיטאָס, און דאן האט א שרייבער פון שווייץ באַשלאָסן צו נוצן די מעשה אלס א באזע פאר א קינדער בוך.
  
  "נו, וואָס זאגט עס?" דרייק האט געפילט ווי זיין הארץ קלאפט שנעלער.
  
  בן האט א רגע געלײענט. "אָה, דאָס זאָגט אַ סך," האָט ער ווייטער געאײַלט. "דאָס זאגט פאַרשילטן גוט אַלץ."
  
  
  צוויי און צוואנציג
  
  
  
  וואשינגטאן די סי
  
  
  קענעדי מאָר איז געזעסן און סטערד אויף איר קאָמפּיוטער עקראַן, ניט געקענט צו זען עפּעס, און געדאַנק אַז ווען איר מאָלן לעבן אונטער דיין פּיאַטע, עס איז בייסיקלי נאָר אַ טעניס פּילקע וואָס איז מאַניפּיאַלייטיד דורך אַ בעל. א קליין קער צוריק געביטן דיין גורל, עטלעכע אומגעריכט קער אויף דיין זייַט געשיקט איר אין אַ ספּיראַליש פון זיך-צעשטערונג, דעמאָלט אַ ביסל טעג פון שנעל אַרומפאָרן געבראכט איר צוריק אין די שפּיל.
  
  זי האָט זיך געפֿילט אויפֿגעהויבן אויפֿן וועג קיין ניו־יאָרק, נאָך בעסער נאָכן מוזיי־פרענזי. זי איז געווען צופרידן מיט זיך און אפֿשר אפילו אַ ביסל צופרידן מיט מאַט דרייק.
  
  װי פארדרײט, האט זי זיך געזאגט. אבער דעמאלט, האט נישט איינער אמאל געזאגט אז פון גרויס שוועריגקייט קומט א גרויסע פארשריט? עפּעס ווי אַז.
  
  דער פּראָפעסאָר איז דעמאָלט קידנאַפּט. בן בלייק ס שוועסטער איז קידנאַפּט. און קעננעדי איז געווען פעסט צו דעם רירעוודיק הויפּטקוואַרטיר, קאָפּ גלייך און גאָר געטובלט אין די שפּיל ווידער, איר מיינונג פאָוקיסט אויף סאָרטינג די בעהאָלע.
  
  דערנאָך, ווען זי האָט זיך אָנגעהויבן אויף די טרעפּ, האָט זיך ליפּקינד געמאַכט פֿון דעם עולם און זי פּלוצלינג אָפּגעשטעלט.
  
  - קאפיטאן ?
  
  "היי מאָר. מיר דאַרפֿן צו רעדן ".
  
  "קום אינעווייניק," קענעדי וויידזשד צו די הויפּטקוואַרטיר, "מיר קען נוצן דיין הילף."
  
  "אַה, אַה. ניין. עס איז נישט וועגן דעם מוזיי, מאָר. דער קרוזער איז אויף יענער זייט. "
  
  ער איז אריבערגעפארן דורכן עולם, זיין אנגעצויגענע רוקן האט איצט אויף איר געקוקט ווי א שטילע באשולדיקונג. קענעדי האט געמוזט צואיילען זיך צו כאפן.
  
  "וואָס ... וואָס געטראפן, קאַפּיטאַן?"
  
  - גיי אריין.
  
  דער קרוזער איז געווען ליידיק אַחוץ זיי ביידע. דער גערויש פון דער גאס האט זיך אפגעשטרעקט, די וועלט-שטערנדיקע געשעענישן אינדרויסן זענען יעצט פארשפארט ווייטער ווי די מעלה פון די פארטיי-גייענדיקע געזעלשאפט.
  
  קענעדי האט זיך האלב־אויסגעדרײט אין איר זיץ צו זיך אנטקעגן ליפקינד. - זאג מיר נישט... ביטע זאג מיר נישט... א שטיקעלע אין האלדז האט ליפקינד פארלוירן דעם שטרענגן אויסדרוק, איר אלץ דערצײלט אײדער די װערטער האבן פארלאזט די ליפן.
  
  אבער זיי זענען געפאלן, און יעדעס ווארט איז געווען א טראפ גיפט אין איר שוין פארשווארצטע נשמה.
  
  "קאַלב שלאָגן ווידער. מיר האָבן אַ חודש פאַרהאַלטן - דעמאָלט נעכטן נאָכמיטאָג מיר באַקומען אַ רוף. א מײדל... אהה... א מײדל פון נעװאדע - איז זײן קול געװארן הײזעריק. "נײַ אין שטאָט. תּלמיד."
  
  "ניין. ביטע..."
  
  "איך געוואלט איר זאָל וויסן איצט, איידער איר הערן קיין שטשור בולשיט."
  
  "ניין".
  
  - אנטשולדיגט, מור.
  
  ״איך וויל צוריק קומען. לאָז מיך צוריק קומען, ליפּקינד. לאז מיך אריין. "
  
  "אנטשולדיגט".
  
  "איך קען דיר העלפן. דאָס איז מיין אַרבעט. מיין לעבן."
  
  ליפקינד האט געביסן די אונטערשטע ליפ, א זיכער סימן פון דרוק. "נאך נישט. אפילו אויב איך וואָלט וועלן, די אויטאריטעטן וואָלט נישט צושטימען. די ווייסט עס."
  
  "זאל איך? זינט ווען קען איך וויסן די געדאנקען פון פּאַלאַטישאַנז? אַלע אין דער פּאָליטיק זײַנען אַ ממזר, ליפּקינד, און פֿון ווען האָט מען אָנגעהויבן טאָן דאָס רעכט? "
  
  - דו האסט מיך געכאפט, - האט ליפקינדס גערודער פארראטן דאס הארץ. "אָבער אָרדערס, ווי זיי זאָגן, זענען אָרדערס. און מײַנע איז ניט געענדערט געוואָרן. "
  
  "ליפּקינד, דאָס איז ... רוינינג מיר."
  
  ער האט טרוקענע געשלינגן. "גיב עס צייט. וועט איר קומען צוריק".
  
  ― איך בין נישט דער, װאָס גײט דאָס, פֿאַרשילטן! דאס זענען זיינע פאקינג קרבנות! זייערע פאַמיליעס!"
  
  "איך טראַכטן אַזוי אויך, מאָר. צוטרוי מיר."
  
  נאָך אַ מאָמענט, זי געפרעגט, "וואו?" עס איז געווען אַלע וואָס זי קען טאָן, אַלע זי קען בעטן, אַלע זי קען טראַכטן פון.
  
  "מור. איר וועט נישט האָבן צו באַצאָלן קיין פּענסיע דאָ. עס איז נישט דיין שולד אַז דער סייקאָו איז אַ פאַקינג סייקאָו.
  
  "וואו?" איך האב געפרעגט.
  
  ליפּקינד האָט געוווּסט וואָס זי דאַרף און האָט איר געזאָגט דאָס אָרט.
  
  
  * * *
  
  
  עפענען קאַנסטראַקשאַן פּלאַץ. דריי בלאַקס דרום פון גראָונד נול. דעוועלאָפּער גערופן Silke Holdings.
  
  קענעדי האט געפונען די פארברעכן סצענע אין צוואנציג מינוט, באמערקט א פלאטערנדיקע טעיפ אויפן פערטן שטאק פון אן אפענעם געביידע, און אוועקגעשיקט א טאַקסי. זי איז געשטאנען פארן געביידע, ארויפגעקוקט מיט אן נשמה־לאזע אויגן. דער אָרט איז געווען וויסט - נאָך אַן אַקטיוו פאַרברעכן סצענע - אָבער עס איז געווען שפּעט אויף שבת, און דער אינצידענט איז געווען מער ווי אַ טאָג אַלט.
  
  קענעדי האָט געשלאָגן די בויברעך, און דערנאָך אַרויסגעגאַנגען אויף די קאַנסטראַקשאַן פּלאַץ. זי איז ארויף מיט די אפענע באַטאָנען טרעפּ ארויף אויף דער זייט וואַנט פונעם בנין ביז צום פערטן שטאק און אויף דער באַטאָנען פּלאַטע.
  
  א שטארקער װינט האט געשפרײלט איר לויזע בלוזקע. װע ן אי ר הא ר װאל ט ניש ט געװע ן צוריקגעקעמ ט מי ט א שטארק ן בענד , װאל ט ז י זי ך געשפונע ן װ י א פארמאגטער . דרײַ קוקן אויף ניו־יאָרק האָבן זיך געעפֿנט פֿאַר איר, וואָס האָט געפֿירט אַ קאָפּשווינדל - אַ שטאַט, וואָס זי האָט געהאַט איר גאַנצן לעבן, אָבער, מאָדנע, האָט מען ערשט איצט דערמאָנט.
  
  און דאך איז זי ארויפגעקראכן יגדראסיל, דער וועלט־בוים.
  
  דעמאָלט קיין קאָפּשווינדל.
  
  עס רימיינדיד איר פון די אָדין פאַל און מאַט דרייק אין באַזונדער. זי האט געװאלט צוריק צו אים, צו אים, אבער זי איז נישט געװען זיכער אז זי האט דעם מוט.
  
  ז י הא ט זי ך געלאז ט איבע ר דע ר שטויביקע ר פלאט , אויסמייד ן הויפע ן פו ן ברו ך או ן קאנטראקטארס געצייג . דער װינט האט זיך צוגערוקט אין אירע ארבל, אין אירע הויזן, און זײ האבן זיך געשװאלן מיט וידעפדיק מאטעריאל. זי האט זיך אפגעשטעלט נישט װײט פון װאו ליפקינד האט באשריבן דעם ארט פונעם קערפער. פאַרקערט צו פאָלקס טעלעוויזיע, די ללבער זענען נישט אנגעצייכנט מיט קרייַד - זיי זענען פאָוטאַגראַפט, דעמאָלט זייער פּינטלעך אָרט איז געמאסטן פון פאַרשידן פאַרפעסטיקט פונקטן.
  
  אין קיין פאַל, זי נאָר דארף צו זיין אַרום. בייגט זיך, פאלט אויף די קני, פארמאכן די אויגן און דאווענען.
  
  און עס אַלע ראַשט צוריק. ווי דער פאַל פון דעם שטן פון הימל. ווי די באַשאַפונג פון אַ אַרטשאַנגעל, אַלץ פלאַשט דורך איר מיינונג. אין דעם מאָמענט וואָס זי האָט געזען טשאַק וואָקער קעשענע אַ בינטל פון שמוציק געלט. דער קלאַנג פון די ריכטער ס גאַעל פּראָקלאַמינג זיין שולד. ד י טויט ע שטער ן פו ן איר ע חברים , ד י גרוים ע צייכענונג ן װא ס האב ן זי ך אנגעהויב ן צ ו דערשינע ן אוי ף אי ר לאקער , צוגעבונד ן צ ו דע ר קאפאטע ס פו ן אי ר װאגאן , צוגעבונד ן צ ו דע ר טי ר פו ן אי ר דירה .
  
  א בריוו וואס זי האט באקומען פון א סירעל-מערדער, א דאנק פאר איר אלע הילף.
  
  זי האט געדארפט תשובה טאן פאר דעם נייעם מארד, וואס זי האט געהאלפן טוען טאמעס קאלעב.
  
  זי האט געדארפט בעטן מחילה פון די מתים און טרויערים.
  
  
  דריי און צוואנציג
  
  
  
  וואשינגטאן די סי
  
  
  "די זאַך איז מער אנטפלעקנדיק ווי בריטניי," האָט בן געאײַלט זיין ווערטער, און צוריקהאַלטן זיין יקסייטמאַנט. "עס זאגט דאָ - 'בשעת ער איז אויף די וועלט בוים, וואָלוואַ ריווילז צו אָדין אַז זי ווייסט פילע פון זיין סיקריץ. אז ער האט זיך מקריב געווען אויף יגדראסיל אין רדיפה פון וויסן. אז ער האט געפאסט נײן טעג און נײן נעכט פאר דעם זעלבן צװעק. זי זאָגט אים, אַז זי װײס, װוּ זײַנע אױגן זײַנען באַהאַלטן און װי ער האָט זײ אַװעקגעגעבן אין וועקסל פֿאַר נאָך מער װיסן.
  
  "איינער חכם," האָט דאַהל איבערגעריסן. "פּאַרנעוויק האָט געזאָגט אַז ער איז שטענדיק גערעכנט ווי דער קלוגסטער פון אַלע געטער."
  
  דרייק האָט געמורמלט, "עס איז קיינמאָל קלוג צו אַנטדעקן דיין סיקריץ צו אַ פרוי."
  
  בן האט צו אים ארויפגעקלאפט די אויגן. "איינער האט געפאסט אויף די וועלט בוים פֿאַר נייַן טעג און נייַן נעכט מיט אַ שפּיז פּירסט אין זיין זייַט, ווי משיח אויף דעם קרייַז. העידי זאָגט, אַז אין זײַן דעליריום האָט אָדין איר געזאָגט, וווּ זיינע באַגלייטער זענען באַהאַלטן. און װוּ איז געװען באַהאַלטן זײַן שילד. און אַז זײַן שפּיז מוז דאָרטן בלײַבן. און אַז ער האָט געוואָלט, אַז זי זאָל צעוואָרפן זיינע באַגלייטער - זיינע טיילן - און אַרײַנלייגן זיין גוף אין קבר.
  
  בן האָט געשמייכלט צו דרייק מיט ברייטע אויגן. "איך קען נישט האָבן געענדיקט מיין זוכן פֿאַר די לעדזשאַנדערי קליטאָריס, מיין פרייַנד, אָבער מיין אַרבעט דאָ איז געטאן."
  
  דערנאָך האָט בן געדענקט, וווּ ער איז געווען און די פֿרוי וואָס איז געשטאַנען לעבן אים. ער האט אנגעכאפט דעם בריק פון דער נאז. "פאַרשילטן און שטותים."
  
  דאהל האט נישט געקלאפט קײן אויג. "ווי ווי ווייט איך ווייס - און דאָס אַפּלייז בלויז צו דעם, וואָס איך האָב זיך געמאַכט צו הערן ביי פּאַרנעוויקס רעפֿעראַט - זענען די וואָלוואָס, ווי די עגיפּטישע פּרעהס, שטענדיק באַגראָבן געוואָרן אין די רייכסטע קברים, לעבן וועלכע עס זענען געווען פיל ווערטפולע זאכן. פערד, וואגאנען, מתנות פון ווייטע לענדער״.
  
  היידן האט ווי באהאלטן א שמייכל. "אויב מיר נאָכגיין דיין גאנצע געשיכטע לאַדזשיקלי, הער בלייק, דעמאָלט איך גלויבן אַז העידי ס אַזוי גערופענע טראַוואַלז זענען פאקטיש אַ דערקלערונג פון ווו אַלע די ברעקלעך פון אָדין זענען צעוואָרפן ... אָדער פאַרבאָרגן."
  
  "רופן מיר ... בן. יאָ, בן. און יאָ, איר זענט רעכט. אַוודאי."
  
  דרייק האָט געהאָלפן זיין פריינד ארויס. "ניט אַז עס איז וויכטיק איצט. אַלע טיילן האָבן שוין געפֿונען, אַחוץ די וואַלקיריעס און ... "ער פּאָזד.
  
  "אויג." האָט בן געזאָגט מיט אַ ענג שמייכל. "אויב מיר קענען געפֿינען די אויגן, מיר קענען האַלטן דעם און באַקומען עטלעכע ענדערונגען פֿאַר קאַרין."
  
  דרייק, דאהל און היידן זענען געבליבן שטיל. דרייק האָט יווענטשאַוואַלי געזאָגט, "די וואַלקיריעס מוזן זיין דאָרט ערגעץ אויך, בלייקיי. קענען איר געפֿינען אויס ווו זיי זענען געפונען? עס מוז זײַן אַן אַלטער צײַטונג־באַריכט אָדער עפּעס אַזוינס".
  
  "היידי ינווענטיד די לעגענדע פון Ragnarok," בן איז נאָך ברודינג, פאַרפאַלן אין זיין פאָרשונג. "מע האָט זי געמוזט האָבן געלערנט איידער ער איז געשטאָרבן אין Ragnarok."
  
  דרייק האט א ניד געטאן דאהל און היידן א זייט. - װאלקיריעס - האט ער זײ געזאגט. "צי איר געדענקען די גאַנץ מאַנגל פון אינפֿאָרמאַציע און, דעריבער, די מעגלעך פאַרברעכער אַספּעקט? איז עס אַ געלעגנהייט אַז ינטערפּאָל זאל זיך צוזאַמען מיט די סי.איי.עי.
  
  "איך וועל עס איצט דערלויבן," האָט היידן געזאָגט. "און איך וועל פאָרזעצן די ויספאָרשונג וואָס אונדזער IT ספּעשאַלאַסץ האָבן דורכגעקאָכט וועגן די דייטשישער. ווי דיין זיס קליין פרייַנד כּמעט זאגט - די עלעקטראָניש טריילז זאָל פירן אונדז צו זיי.
  
  "קיוט?" דרייק האט צו איר געשמייכלט. "ער איז מער ווי דאָס. ונטערטוקנ זיך אין פאָטאָגראַפיע. וואָקאַליסט אין דער גרופּע. א פאמיליעמאן, און..." האט ער זיך אנגעשפילט, "יא...מיין פריינד."
  
  זי האט זיך צוגעבויגן צו נענטער, געזאגט, "ער קען מיר יעדע צייט נעמען א בילד," און דערנאך האט זי לייכט געלאכט און איז אוועק. דרייק איז איר נאכגעגאנגען, פארוואונדערט און פּלעזאַנטלי סאַפּרייזד אין דער זעלביקער צייט. ער איז געווען פאַלש וועגן איר. גאָט, זי איז געווען שווער צו לייענען ווי קענעדי.
  
  דרייק איז געווען שטאָלץ פון זיין פיייקייט צו פֿאַרשטיין מענטשן. ער האט זיך געגליטשט? האָבן יאָרן פון יידל דינסט אים געמאכט ווייך גוף?
  
  דאָס קול האָט אים גערעדט אין אויער אַרײַן, דאָס האַרץ האָט אים געשפּרונגען. "וואס איז דאס?" איך האב געפרעגט.
  
  קענעדי!
  
  - דרעק! ער איז געשפרונגען און געפרואװט פארשטעלען זײן קלײנעם שפרונג אין דער לופטן װי א נארמאלע קנײטשן פון די גלידער.
  
  די ניו יארק קאַפּי לייענען עס ווי אַ בוך. "איך האָב געהערט אַז די SAS האָבן קיינמאָל געווען אַמבושט אין פייַנט טעריטאָריע. איך רעכן איר געווען קיינמאָל טייל פון דעם מאַנשאַפֿט, רעכט?
  
  "וואָס איז וואָס?" - הא ט ב ן א ביס ל געפרעגט , געענטפער ט אי ר פראגע .
  
  - דאס ? קענעדי האט זיך צוגעבויגן פאראויס און געקלאפט אויף דער זייט פונעם מאָניטאָר, אנווייזנדיק אויף א קליינטשיק בילדל וואס איז פארבארגן צווישן די הויפן פון מאנוסקריפט סימבאלן.
  
  בן האָט זיך געכאַפּט. "ווייס נישט. עס קוקט ווי די בילדל אין די בילד.
  
  ווען קענעדי האָט זיך אויסגעגליטשט, האָט מען איר האָר באַפֿרײַט פֿון די פֿאַרבינדונגען און אויסגעגאָסן איבער אירע פּלייצעס. דרייק וואָטשט זיי קאַסקייד אַראָפּ צו די קליין פון זיין צוריק.
  
  "וואַו. דאָס איז צו פיל האָר."
  
  "איר קענען טאָן עס, פריק."
  
  בן טאָפּל-קליקט אויף די בילד בילדל. דער עקראַן האָט זיך אויסגעדרייט צו טעקסט, זיין דרייסט כעדליין איז אָנזעעוודיק. אָדין און דער זעער, ליינד אַרויף בעשאַס Ragnarok. און אונטער דעם זענען עטלעכע אַלט שורות פון יקספּלאַנאַטאָרי טעקסט.
  
  דאָס געמעל, פֿון Lorenzo Bakke אין 1795, קאַנפאַסקייטאַד פון די פּריוואַט זאַמלונג פון יוחנן דילינגער אין 1934, איז געגלויבט צו זיין באזירט אויף אַן עלטערע געמעל און ווייזט די קאַמפּאַניאַנז פון די נאָרס גאָט אָדין געלייגט אויס אין אַ ספּעציעל סדר אויף דעם אָרט ווו אָדין איז געשטארבן. , די מיטאַקאַל באַטאַלפילד פון Ragnarok . זײ ן באליבטע ר זעע ר קוק ט אוי ף דע ם או ן שרײט .
  
  אן א ווארט האט בן נאכאמאל געדריקט, און דאס בילד האט זיך פאר זיי געמאטערט.
  
  "מיין גאט!" האָט בן געמורמלט. "גוטע ארבעט."
  
  קענעדי האט געזאגט, "דאס איז אַ פּלאַן ... פון ווי צו צולייגן די ברעקלעך."
  
  
  פיר און צוואנציק
  
  
  
  וואשינגטאן די סי
  
  
  "לאָמיר מאַכן עטלעכע קאָפּיעס." דער שטענדיק פאָרזיכטיק דרייק גענומען עטלעכע שנעל שאַץ מיט זיין טעלעפאָן. בן געלערנט אים צו שטענדיק האַלטן אַ גוט, ארבעטן אַפּאַראַט אויף האַנט, און עס איז געווען אַ אומגעריכט וויסט פון געלט. "כל מיר דאַרפֿן איצט איז וואַלקיריעס, אויגן און אַ מאַפּע פון Ragnarok." ער האָט זיך פּלוצעם אָפּגעשטעלט, געפּרוּקט מיט אַ שאַרבן זכּרון.
  
  בן האָט געפרעגט, "וואָס?"
  
  "נישט זיכער. קראפ. זכּרון. אפֿשר עפּעס וואָס מיר האָבן געזען אין די לעצטע טעג, אָבער מיר האָבן געזען אַזוי פיל אַז איך קען נישט שמאָל."
  
  דאַהל האָט געזאָגט, "נו, דרייק. אפשר ביסטו גערעכט געווען. טאָמער האָט דער מאָדערנער דילינגער אַן אייגענע אייגענע פּריוואַטע זאַמלונג.
  
  - קוק דא - האט בן ווייטער געלייענט. "דאָס שטייט דאָ, אַז דאָס מאָלערײַ איז אייגנאַרטיק, אַ פֿאַקט, וואָס מען האָט זיך ערשט אין די אָנהייב פֿון די 1960ער יאָרן אײַנגעווירקט, דערנאָך איז עס אַרײַנגענומען געוואָרן אין אַן אויסשטעלונג וועגן נאָרדערישע מיטאָלאָגיע און געשיקט געוואָרן אויף אַ קורצן וועלט־רײַזע. נאָך דעם, און צוליב אַ פֿאַרקלענערן אינטערעס, האָט מען דאָס געמעל פֿאַרשפּאַרט אין מוזיי'ס געוועלב און... נו, פֿאַרגעסן. ביז היינט".
  
  "עס איז אַ גוט אַרבעט מיר געבראכט אַ פּאָליציאַנט מיט אונדז." דרייק האט פרובירט צו פארשטארקן קענעדי'ס זעלבסט-שאַצן, נאָך נישט זיכער וואו איר קאָפּ איז נאָך ניו יארק.
  
  קענעדי אנגעהויבן צו בונד איר האָר צוריק, דעמאָלט כעזיטייטיד. נאָך אַ מאָמענט, האָט זי אַרײַנגעשטויסן די הענט אין די קעשענעס, ווי זי וואָלט זיי געפּרוּווט צוטאַפּן. דרייק האט א פאטש געטאן איר אקסל. "אזוי, ווי וועגן איר גיין באַקומען דעם געמעל און ברענגען עס דאָ. עס קען זיין עפּעס אין עס וואָס מיר טאָן ניט זען אין די פאָטאָ. מייַן אַלט באַדי דאַהל און איך זענען געגאנגען צו ויספאָרשן די טונקל זייַט פון קונסט קאַלעקטינג. שאָקלט עטלעכע ביימער". ע ר הא ט זי ך אפגעשטעלט , געמײנט . "מער ביימער"
  
  קענעדי האט געקרימט פארן אוועקגיין.
  
  דאהל האט איהם געשטארקט מיט פארשנײטע אויגן. "אזוי. ווו טאָן מיר אָנהייבן?
  
  "מיר וועלן אָנהייבן מיט די וואַלקיריעס," דרייק געזאגט. "אַמאָל אונדזער פרייַנדלעך מונטשקין דערציילט אונדז ווו און ווען זיי זענען געפונען, מיר קענען פּרובירן צו שפּור זיי אַראָפּ."
  
  "דעטעקטיוו אַרבעט?" האט דאהל געפרעגט. "אבער איר האָט נאָר אַוועקגעשיקט אונדזער בעסטער דעטעקטיוו."
  
  "איצט, זי דאַרף זיין פיזיקלי דיסטראַקטאַד, נישט מענטאַלי. זי איז זייער גוט. "
  
  בן האָט גערעדט. "גוט טרעפן, מאַט. וואַלקיריעס זענען דיסקאַווערד צווישן אנדערע גרויס אוצרות אין דעם קבר פון די וויקינג זעער, וואָלוואַ, אין 1945 אין שוועדן.
  
  - העידי'ס קבר? דרייק האט גענומען די ריזיקירן.
  
  "עס זאָל האָבן געווען. פאַרשילטן גוט וועג צו באַהאַלטן איינער פון די ברעקלעך. בעט דיינע לייט, זיי זאָלן דאָס באַגראָבן מיט דיר נאָכן שטאַרבן.
  
  "געבן דעם אַרטיקל צו אן אנדער קאָמפּיוטער." דרייק און דאַהל זענען געזעסן לעבן יעדער אנדערער קוקן ומגעלומפּערט.
  
  דרייק האט געוואוסט אז דער זייגער טיקעט נאך. פאר קארין. פֿאַר פּאַרנעוויק. פאַר זייערע שונאים און פאַר דער גאַנצער וועלט. ער האט ברוגז געשלאגן דעם אויטא, דורכגעגאנגען דורך דעם מוזיי'ס ארכיוו און פרובירט אויסרעכענען ווען די וואלקיריעס זענען פארשוואונדן פון די אינווענטוראציע.
  
  "צי איר כאָשעד אַז עמעצער אַרבעט פון אינעווייניק?" דאהל האט תיכף פארשטאנען וואו ער פירט.
  
  "דער בעסטער טרעפן איז אַ נידעריק-באַצאָלט מוזיי זיכערהייט וועכטער אָדער אַ טראַפּט קוראַטאָר ... עפּעס ווי דאָס. ז ײ װאלט ן געװאר ט בי ז ד י װאלקי ר זענע ן מעגלע ך אראפגעפיר ט געװאר ן אי ן שטאק , או ן דא ן האב ן ז ײ זי ך שטילערהײ ט אפגעזאגט . קיינער רעאַליזירט דאָס פֿאַר יאָרן, אויב בכלל."
  
  "אדער אַ גניבה", האָט דאַהל אַ שמייכל געטאָן. "גאָט, מענטש, מיר האָבן איבער זעכציק יאָר צו רעכענען עס אויס." ער האָט אָנגערירט דעם חתונה רינג, וואָס ער האָט צוריק אָנגעטאָן זינט זיי זײַנען אַרײַן אין דער ביבליאָטעק. דרייק האט זיך אפגעשטעלט א רגע. - פרוי ?
  
  "און קינדער".
  
  - דו מיינסט זײ?
  
  "יעדער רגע".
  
  "פייַן. אפֿשר איר זענט נישט גאַנץ דער נאַריש איך געדאַנק איר געווען."
  
  "פאק דיר, דרייק."
  
  "מער ווי דאָס. איך זע נישט קיין רויבערייען. אָבער קוק דאָ - די וואַלקיריעס געגאנגען אויף רייַזע אין 1991 ווי אַ טייל פון אַ עפֿנטלעכע באַציונגען קאמפאניע פֿאַר די שוועדיש העריטאַגע וויקיפּעדיע. אין 1992 האָבן זיי געפעלט אין דעם מוזיי-קאַטאַלאַג, וואָס זאָגט איר?
  
  דאהל האט צוגעגרײט די ליפן. "אַז עמעצער פארבונדן צו די רייַזע באַשלאָסן צו גאַנווענען זיי?"
  
  "אָדער ... עמעצער וואס געקוקט אויף זיי אויף רייַזע פיגיערד עס אויס!"
  
  "אָוקיי, דאָס איז מער מסתּמא." דאַהל׳ס קאָפּ האָט זיך געציטערט. "אזוי וואו איז די רייַזע געגאנגען?" זיינע פינגער האבן פיר מאל געקלאפט אויפן עקראַן. "ענגלאַנד. ניו יארק. האַוואַיי. אויסטראַליע."
  
  "עס טאַקע נעראָוז די טינגז אַראָפּ," דרייק געזאגט סאַרקאַסטיש. "קראָפּ".
  
  "ניין, וואַרטן," דאַהל אויסגערופן. "דאס איז ריכטיג. די קידנאַפּינג פון די וואַלקיריעס זאָל האָבן געגאנגען סמודלי, רעכט? גוט פּלאַננעד, געזונט עקסאַקיוטאַד. ידעאַל. עס שמעקט נאָך פון זיין ינוואַלווד אין אַ פאַרברעכן. "
  
  "אויב איר געווען אַ ביסל סמאַרטער, וואָלט איר ..."
  
  "הערט! אין די אנהייב 90ער יארן האט די סערבישע מאפיא אנגעהויבן איינזאנקן די קלוי אין שוועדן אונטערבויך. אין ווייניקער ווי אַ יאָרצענדלינג, יקסטאָרשאַן קריימז האָבן דאַבאַלד, און דאַזאַנז פון אָרגאַניזירט גאַנגז אַרבעטן איצט איבער די מדינה. עטלעכע רופן זיך באַנדידאָס. אנדערע, ווי די העללס מלאכים, זענען נאָר בייקער גאַנגז.
  
  "זאָגסטו אַז די סערבישע מאַפיאַ האָט וואַלקיריעס?"
  
  "ניין. איך זאָג, אַז מע האָט געפּלאַנט זײ צו גנבענען און דערנאָך פֿאַרקױפֿן פֿאַר געלט. זיי זענען די בלויז אָנעס מיט די קאַנעקשאַנז צו ציען דעם אַוועק. די מענטשן טאָן אַלץ, ניט נאָר יקסטאָרשאַן. אינטערנאַציאָנאַלע שמוגלען וואָלט נישט זיין העכער זיי. "
  
  "אקעי. אַזוי ווי טאָן מיר געפֿינען אויס צו וועמען זיי פארקויפט זיי?
  
  דאהל האט אויפגעהויבן דעם אפנעמער פון זיין טעלעפאן. "מיר טאָן ניט. אָבער אין מינדסטער דריי פון די עלטערע רינגלעאַדערס זענען איצט הינטער באַרס לעבן אָסלאָ. ער טרעט צוריק צו מאַכן אַ רופן.
  
  דרייק האט געריבן די אויגן און זיך צוריק צוגעבויגן. ער האט א קוק געטאן אויף זײן זײגער און האט זיך דערשראקן צו זען אז עס איז כמעט 6 אזייגער, װען זײ האבן לעצטענס געשלאפן? ער האט זיך ארומגעקוקט װי היידן איז צוריקגעקומען.
  
  דער שיינע אסיסטענט סעקרעטאר פון פארטיידיגונג האט אויסגעזען דערשלאגן. "אנטשולדיגט גייז. קיין גליק מיט די דײַטשן".
  
  בענס קאפ האט זיך שארף אויסגעדרייט, די שפּאַנונג האָט זיך געוויזן. "קיינער?"
  
  "נאך נישט. איך ענטשולדיג זיך זייער."
  
  "אבער ווי? דער בחור מוז ערגעץ זיין." טרערן האָבן אָנגעפילט זיין אויגן און ער דירעקטעד זיי צו דרייק. "איז עס נישט?"
  
  "יא, חבר, עס איז. צוטרוי מיר, מיר וועלן געפֿינען עס. " ער האט אנגעכאפט זײן פרײנד אין א בערעלע, די אויגן האבן געבעטן היידן, ער זאל זיך דורכברעכן. "מיר דאַרפֿן צו נעמען אַ אָטעם און האָבן אַ געהעריק פרישטיק," ער האט געזאגט, זיין יאָרקשירע אַקצענט געוויזן דורך.
  
  היידן האט געשאקלט מיטן קאפ, קוקנדיק אויף אים, ווי ער וואלט נאר גערעדט יאפאניש.
  
  
  פינף און צוואנציק
  
  
  
  LAS VEGAS
  
  
  אַליסיאַ מיילז האָט צוגעקוקט די מולטיביליאַנער קאָלבי טיילער ווי ער איז געזעסן אויף די ראַכוועסדיק שטאָק פון איינער פון די פילע אַפּאַרטמאַנץ וואָס ער האָט פאַרמאָגט, די איין, צוויי און צוואנציק סטאָריעס אויבן לאַס וועגאַס באָולעוואַרד. איין וואַנט איז געווען לעגאַמרע געמאכט פון גלאז, מקריב אַ פאַנטאַסטיש מיינונג פון די בעללאַגיאָ קוואלן און די גילדענע לייץ פון די עיפפעל טאַוער.
  
  קאָלבי טיילער האט נישט געבן עס אַ צווייט טייַטש. ער איז געווען פאַרטיפט אין זיין לעצטן אַקוואַזישאַן, די וועלף פון אָדין, וואָס ער פארבראכט צוויי שעה פּיינסטייקלי צוזאַמענ זיך שטיק פֿאַר שטיק. אלישיא איז צוגעגאנגען צו אים, אויסגעטײלט די קלײדער אײנע בײ אײנס ביז זי איז געװען נאקעט, און דאן האט זי זיך אראפגעכאפט אויף אלע פים ביז אירע אויגן זײנען געװען גלאט מיט זײנע, א פוס פון דער ערד.
  
  מאַכט און געפאַר זענען געווען צוויי זאכן וואָס האָבן איר אויף. די שטאַרקייט פון קאָלבי טיילער - אַ מעגאַלאָמאַניאַק ויסערגעוויינלעך - און די געפאַר פון די דילייטפאַל רעאַליזיישאַן אַז איר בויפרענד מילאָ, דער גרויס, שטאַרק וועגאַס גאָן, טאַקע ליב געהאט איר.
  
  - דו װעסט נעמען א ברעכן, באלעבאס? - האט זי געפרעגט אן אטעם. "איך בין באַרבאַק. קיין עקסטרע אָפּצאָל. "
  
  טיילער האָט איר געקוקט אויף און אַראָפּ. - אלישע - האט ער געזאגט און ארויסגעצויגן צען דאלאר פון זײן בייטל. "מיר ביידע וויסן אַז עס וואָלט ווענדן איר מער אויב איך באַצאָלט." ער האט צוגעקלעפט דעם ביל צװישן אירע צײן אײדער ער האט זיך גענומען שטעלען הינטער איר.
  
  אַליסיאַ האָט אויפגעהויבן דעם קאָפּ הויך, כּמעט סאַליווייטינג, באַווונדערן די פינקלען לייץ פון די סטריפּ פאַרשפּרייטן אויס אין פראָנט פון איר. "דו זאלסט נישט קאַמיש. אויב דו קענסט."
  
  "ווי איז די טינגז מיט פּאַרנעוויק?" טיילער האָט אויסגעדריקט זיין קשיא אין אַ גראַנט.
  
  - גלייך ווי דו ביסט פארטיק - האט אליסיע געענטפערט אויף איר צעבראכענער ענגליש. "איך גיי עס צעברעכן אין צוויי."
  
  "אינפֿאָרמאַציע איז מאַכט, מייל. מיר... מוזן וויסן וואָס זיי וויסן. ... אַ שפּיז. אַלע די מנוחה. אין דער מאָמענט מיר זענען פאָרויס. אָבער די וואַלקיריעס און די אויגן זענען ... די פאַקטיש פּרייזאַז.
  
  אַליסיאַ איז געשטאָרבן. זשומען. גראַנט. באַנעמעניש. זי האט געלעבט פֿאַר צוויי זאכן - געפאַר און געלט. זי האט געהאט די פעאיקייט און דעם כיין צו נעמען וואס זי וויל, וואס זי האט געטון יעדן טאג אן קיין צווייטע מחשבה אדער חרטה. איר טעג אין די SAS זענען נאָר צוגרייטונג. אירע מישאַנז אין אַפגהאַניסטאַן און לבנון זענען געווען פּשוט לעקציעס.
  
  עס איז געווען איר שפּיל, איר מיטל צו זיך-גענוג. דאָס מאָל איז געווען שפּאַס מיט קאָלבי טיילער און זײַן אַרמיי, אָבער באַלד האָבן די דײַטשן געמוזט פאָרשלאָגן אַ גרעסערע געצאָלט - הבל פריי האָט רעפּריזענטיד די פאַקטיש מאַכט, נישט קאָלבי טיילער. מישן עס מיט די העאַדי געפאַר פון בעת די טאָמיד-לאַווינג מילאָ אַרום, און זי געזען גאָרנישט אָבער פאַביאַלאַס פיירווערקס אויף איר האָריזאָנט.
  
  זי האָט געקוקט אַרום דעם סטריפּ, אנערקענט אַבסאָלוט מאַכט אין די פלאַשינג לייץ און גראַנדיאָוס קאַסינאָס, און האט נוץ פון די ביסל פאַרווייַלונג וואָס קאָלבי טיילער האט צו פאָרשלאָגן, אַלע די בשעת טראכטן וועגן מאַט דרייק און די פרוי מיט וואָס זי האט געזען אים.
  
  
  * * *
  
  
  זי איז אַרײַן אין דעם גאַסט־שלאָפצימער אין דער וווינונג און האָט געפֿונען פּראָפֿעסאָר ראָלאַנד פּאַרנעוויק פֿאַרבונדן צוגעבונדן צום בעט, פּונקט ווי זי האָט אים פֿאַרלאָזט. מיט טיילער'ס היץ, וואָס האָט נאָך אָנגעבלאָזן צווישן אירע דיך און אַ רייטלענ אויף די באַקן, האָט זי געראָטן געראָנימאָ! און איז אַרויפֿגעשפּרונגען אויפֿן מאַטראָס, געגאַנגען לעבן דעם אַלטן.
  
  זי איז אויפגעשפרונגען אויף די קני און אראפגעריסן די זילבערנע דאקט טייפ פון זיינע ליפן. ― איר האָט אונדז געהערט, צי נײן, פּראָפֿעסאָר? אַוודאי האָט איר געטאָן. " איר בליק האט זיך געלעגן אויף אים. ― איז נאָך דאָרטן אַ לעבן, אַלטער? דאַרף מען הילף?"
  
  זי האט מאניש געלאכט און אראפגעשפרונגען פון בעט. דע ר פראפעסאר ס דערשראקענ ע אויג ן האב ן אי ר נאכגעלאפ ן יעדע ר מאכ ט הונגעריק ע באװעגונג , אנגעצונד ן אי ר עגא , אי ר אנגעהויב ן צ ו נא ך װילדע ר מאניפעסטאציעם . זי האט געטאנצט, זי האט זיך געדרײט, זי איז געװארן שעמעוודיק.
  
  אבער צום סוף האט זי זיך אװעקגעזעצט אויף דעם זקן׳ם ברוסט, אים געמאכט א האקן, און געפאםט מיט א רויזע־שניידענע שער.
  
  "צייט צו שניידן די פינגער," זי געזאגט פריילעך. "איך הנאה מיין פּייַניקונג ווי פיל ווי איך הנאה מיין געשלעכט, אינטש דורך אינטש. און די מער עס לאַסץ, די בעסער. עמעס, באַדי, איך בין דאָ בלויז פֿאַר בלוט און כאַמאַס."
  
  "וואָס ... וואָס טאָן איר ווילן ... צו וויסן?" פּאַרנעוויק ס שוועדישע אַקצענט איז געווען שטאַרק פון מורא.
  
  "דערציילט מיר וועגן מאַט דרייק און די זונה וואָס העלפּס אים."
  
  "דרייק? איך... איך פֿאַרשטײ נישט... װילסט נישט אָדין?
  
  "איך טאָן ניט געבן אַ דרעק וועגן אַלע די נאָרוועגיש דרעק. איך בין אין עס ווייַל פון די ריין פרענעטיק יקסייטמאַנט פון עס אַלע." זי האט גיך געקלאפט די רויזן־שניידענע שער בײם שפיץ נאז.
  
  "אַם ... דרייק - איז געווען - סאַס, איך געהערט. ער האָט זיך אַרײַנגעמישט אין דעם... דורך צופאַל.
  
  אַליסיאַ האָט געפילט אַז אַן אייזיקע כוואַליע האָט זיך געוואשן איבער איר. זי איז פארזיכטיק ארויף אויפן פּאַרנעוויקם קערפער אַרױפֿגעלאָפֿן, אַרײַנגעלײגט בײדע בליידס אַרום זײַן נאָז און געקװעטשט, ביז עס האָט זיך באַװיזן אַ טאַפּעלע בלוט.
  
  "איך פילן ווי איר זענט סטאָלינג, אַלט מענטש."
  
  "ניין! ניין! ביטע!" איצט איז זײן אקצענט געװען אזא שטארקע און פארקרימטע דרוק אויף איר נאז, אז זי האט קוים געקאנט דערצײלן די װערטער. זי האָט זיך געכײַכט. "איר געזונט ווי דער שעף פון די מופּפּעץ. בלא בלא בלא, בלא בלא בלא, בלא בלא בלא."
  
  ― זײַן װײַב ― זי האָט אים פֿאַרלאָזט. באַשולדיקן די SAS! " - האט פארנעװייק ארויסגעבראכט און פארשלאגן די אויגן. "זיין פרייַנד האט אַ שוועסטער וואָס העלפט אונדז! די פרוי איז קענעדי מור, א פאליציי אפיציר פון ניו יארק. זי האָט אַרויסגעלאָזט אַ סירעלע מערדער!
  
  אַליסיאַ וויגאַלד איר בליידס ראָצכיש. "בעסער. פיל בעסער, פּראָפעסאָר. וואס נאך?"
  
  "זי ... זי איז אויף ... אַ ... סימכע. ניט געצווונגען האָלידייַס. איר זען, אַ סיריאַל מערדער - ער געהרגעט ווידער."
  
  - גאָט, פּראָפֿעסאָר, דו האָסט מיך אָנגעהויבן אָנצינדן.
  
  "ביטע. איך קען זאָגן אַז דרייק איז אַ גוט מענטש! "
  
  אלישע האט ארויסגעצויגן די רויזן־שניידענע מעסערס. "נו, ער אַוואַדע גייט דורך מיט אים. אָבער איך בין אים צוגעלאָפן אין די SRT, ניט איר. איך װײס, װאָס כאָנט דעם ממזר".
  
  עס איז געווען אַ געשריי און אַ קראַך, און דעמאָלט קאָלבי טיילער סטאַק זיין קאָפּ אין די טיר. "מייל! איך האָב נאָר באַקומען אַ רוף פון אונדזער אַליירט אין דער שוועדישער רעגירונג. ז ײ האב ן זי ך אויסגעפונע ן װא ו ד י װאלקירי ם זײנע ן . מיר דאַרפֿן צו ייַלן. איצט!"
  
  אלישיא האט גענומען די רויזן־שנײדער און אפגעשניטן דעם שפיץ פינגער פון דעם זקן.
  
  נאָר ווייַל זי קען.
  
  או ן װ י ע ר הא ט זי ך געשריג ן או ן זי ך געדרײט , הא ט ז י זי ך צוגעגרײ ט אוי ף זײ ן רוקן , או ן אי ם ארײנגעשטעקט א א שרײז־אינדזשעקטאר , א שפראצ ע א ן א נאדל , ארײנגעלײג ט א קלײני ק סאנדע ר גלײ ך אונטע ר זײ ן הויט .
  
  פּלאַן ב, אַלישאַ געדאַנק, איר מיליטעריש טריינינג נאָך אין זיין בעסטער.
  
  
  זעקס און צוואנציג
  
  
  
  וואשינגטאן די סי
  
  
  ווען דער טעלעפֿאָן פֿון Thorsten Dahl האָט געקלונגען, איז דרייקעס מויל געווען פול מיט בלובערי מאַפאַנז. ער האט עס אפגעװאשן מיט פרישע קאװע, זיך צוגעהערט.
  
  "יא, מיניסטער פון סטעיט." נאָך דעם איבערראַשונג, איז די איבעריקע פון דאַהל"ס שמועס געווען לאַנגזאַם, אַ סעריע פון "איך זע", טענות און כבודדיקע שטילקייט. דער סוף איז געווען 'איך וועל נישט לאָזן איר אַראָפּ האר' וואָס געבלאזן אַ ביסל אַמאַנאַס צו דרייק.
  
  - נו? איך האב געפרעגט.
  
  "מייַן רעגירונג האט צו צוזאָג איינער פון די סערביש סקומבאַגז אַ רידוסט טורמע זאַץ אין וועקסל פֿאַר הילף, אָבער מיר האָבן באַשטעטיקונג." דרייק קען זאָגן אַז אונטער דאַהל ס קאָנסערוואַטיווע יקסטיריער איז געווען אַ מענטש וואס געוואלט צו זיין צופרידן.
  
  "און וואס?"
  
  "נאך נישט. לאָמיר אַלעמען צוזאַמען". מאמענטן שפעטער איז בן אוועקגעצויגן געווארן פונעם לאַפּטאַפּ עקראַן, היידן איז געשטיגן אַן אינטש פון זיין עלנבויגן, און קענעדי איז געשטאנען יקספּעקטאַנטלי לעבן דרייק, זיין לאַנג האָר נאָך פרייַ.
  
  דאהל האט גענומען אטעם. "די קורצע ווערסיע איז דער פירער פון דער שוועדישער סערבישער מאַפיאַ אין די ניינציקער יאָרן - אַ מענטש וואָס איז איצט אין אונדזער קאַסטאַדי," האָט וואַלקיריע געגעבן זיין אמעריקאנער אַנטקעגענער ווי אַ האַווייַע פון גוט וויל. אַזוי, דאַוואָר באַביטש באקומען די וואַלקיריעס אין 1994. אין 1999, האָט דאַוואָר אָפּגעטרעטן אלס פירער פון דער מאַפיאַ און איבערגעגעבן די קאנטראל צו זיין זון בלאַנקאַ, זיך צוריקגעצויגן אויפן אָרט וואָס ער האָט ליב מער ווי אַלץ - אפילו זיין היימלאַנד.
  
  דאהל האט זיך א מאמענט אפגעשטעלט. "האַוואַיי".
  
  
  זיבן און צוואנציג
  
  
  
  ניו יארק, USA
  
  
  הבל פרײ האָט אַראָפּגעקוקט פֿון פֿענצטער פֿון זײַן אױבן װױנונג אױף די מיליאנען קלײנע מוראַשקעס, װאָס האָבן זיך געשלאָפֿן אױף די טראָטואַרן אונטן. אָבער, ניט ענלעך די מוראַשקעס, די מענטשן זענען מיינדלאַס, יימזלאַס, פעלנדיק די פאַנטאַזיע צו זען ווייַטער פון זייער צאָרעדיק לעבן. ער סאַגדזשעסטיד אַז דער טערמין 'כעדלעסס הינדל' איז געווען קוינד דורך אַ מענטש שטייענדיק אויף אַז זייער הייך ווען ער סערווייד די דיסילוזשאַנד סעסספּאָאָל וואָס איז געווען מענטשהייַט.
  
  פרײ האט שוין לאנג געגעבן פרײען צו זײנע פאנטאזיעס. א פיל יינגער ווערסיע פון אים איינגעזען אַז קענען צו טאָן עפּעס מאכט אַלץ נודנע. איר האט צו קומען אַרויף מיט נייַ, מער וועריד און פֿאַרוויילערישע אַקטיוויטעטן.
  
  דעריבער די שלאַכט ארענע. דערפאר די שניט געשעפט - ערידזשנאַלי אַ וועג צו פאַרמאָגן שיין פרויען, דעמאָלט אַ פראָנט פֿאַר אַן אינטערנאַציאָנאַלע שמוגלינג רינג, און איצט אַ וועג צו באַהאַלטן זייער אינטערעס אין די קבר פון די געטער.
  
  די אַרבעט פון זיין לעבן.
  
  דער שילד איז געווען ומבאַפלעקט, אַן אמת ווערק פון קונסט, און אין אַדישאַן צו די ינקריפּטיד מאַפּע קאַרווד אין זיין אויפשטיין ייבערפלאַך, ער האט לעצטנס דיסקאַווערד אַ קריפּטיק זאַץ ינסקרייבד צוזאמען זייַן שפּיץ ברעג. זיין באַליבסטע אַרקיאַלאַדזשיסט איז געווען שווער צו אַרבעטן אויף אים. און זיין באַליבסטע געלערנטער איז געווען טריינג צו אַנראַוואַל אן אנדער פריש יבערראַשן - די שילד איז געווען געמאכט פון אַ טשיקאַווע מאַטעריאַל, נישט פּראָסט מעטאַל, אָבער עפּעס מער היפּש, אָבער אין דער זעלביקער צייַט סאַפּרייזינגלי ליכט. פריי איז געווען צופרידן און אַנטוישונג צו אַנטדעקן אַז עס איז געווען מער אין אָדינס סוד ווי ער ערשטער ימאַדזשאַנד.
  
  זיין אַנטוישונג איז געפֿירט דורך די מאַנגל פון צייַט צו לערנען זיי. ספּעציעל איצט אַז ער איז געווען טייל פון דעם אינטערנאַציאָנאַלע ראַסע. ווי ער האט געוואלט ער קען שיקן אַלעמען צוריק צו לאַ וועראַינע, און בשעת די ינאַפּראָופּרייט סאָושאַליטעס האָבן ענדזשויינג זיך, ער און עטלעכע אויסגעקליבן אנדערע וואָלט אַנאַלייז די סודות פון די געטער.
  
  דערנאך האט ער א שמײכל געטאן צום לײדיקן צימער. די אַנאַליסיס האָט שטענדיק געדארפט באַגלייט ווערן מיט עטלעכע טייערע מאָמענטן פון גראָב אָפּרו. אפֿשר אַ פּאָר פון זכר מאָדעלס קעגן יעדער אנדערע אין דער ארענע, פאָרשלאָגן זיי אַ וועג אויס. בעסער נאָך, שטעלן אַ ביסל פון זיין קאַפּטיווז אויף יעדער אנדערער. זייער אומוויסנדיקייט און פאַרצווייפלונג זענען שטענדיק געווען דער בעסטער ספּעקטאַקל.
  
  זיין E- בריוו איז פּינג. א ווידעא פוטידזש איז ארויס אויף דעם עקראַן וואָס ווייַזן די נייַע מיידל, קאַרין בלייק, זיצן אויף איר בעט אין קייטן.
  
  "ענדלעך". פרײ האט זי צום ערשטן מאל אנגעקוקט. די בלייק פרוי האט אנגעצייכנט יעדער פון די דריי מערסענאַריעס ער געשיקט צו קידנאַפּ איר, איינער גאַנץ ראָצכיש. ז י אי ז געװע ן זײע ר קלוג , א ן אמתע ר געפונע ן או ן אי ז שוי ן שוי ן פארשפאר ט געװאר ן אי ן אי ר קלײנ ע טורמע ן אי ן לא ר װערינא , װארטנדי ק אוי ף פרײ .
  
  פריש פלייש פֿאַר זיין ענדזשוימענט. פון בלוט פון די תמימים - זיין אייביק גליק. איצט זי איז געווען זיין פאַרמאָג. ז י הא ט געהא ט נאענט ע בלאנד ע האר , שײנ ע באנג ן או ן א פאר ר ברײטע ע אויג ן - כאט ש פר י הא ט ניש ט געקאנ ט זײ ן זיכער ן פו ן דע ר קאליר , געגעב ן דע ר בילד־קאליטעט . א שיין גוף איז נישט מאָגער ווי אַ מאָדעל; מער פאַרפירעריש, וואָס, קיין צווייפל, וואָלט האָבן געווען לייקט ביי די שיין געשלעכט.
  
  ער האט אנגערירט איר דיגיטאזירטע פנים. - דו װעסט באלד זײן אהײם, מיינע קלײנע...
  
  אי ן דע ם מאמענט ן הא ט זי ך ד י טיר ן אויפגעהויב ן או ן א ן א גרויםע ר מילא ן אי ז ארײנגעטראט ן מי ט אײ ן האנט . - דאס איז זי - האט ער געשריגן. "אַלישאַ!" אויף זײן אידיאטישן פנים איז געװארן א נארישן שמײכל.
  
  פריי האט פארבארגן זיינע געפילן. "יא? האַלאָ, יאָ, זאָגן מיר. דאָס לעצטע שטיק אין ניו יאָרק, עס זאָל האָבן געווען מייַן. ער האט נישט געטרויען דעם ענגלישן כלב אײן יאטא.
  
  ער האט איר צוגעהערט, שמײכלענדיק, װי זי האט ערקלערט, װאוהין זײ זאלן גײן װײטער, א פרײמעניש, װען ער האט דערהערט, אז די שװעדן מיט זײערע באגלייטער זײנען אויפן װעג, און דאן האט ער זיך נישט געקאנט אפשטערן, װען זי האט צוגעזאגט, אז ער װעט באלד האלטן בײדע געשטאלטן. פון קאַנאַדיאַנס.
  
  דעמאל ט װאל ט ע ר געקענ ט אפשרײב ן ד י דאזיק ע משונהדיק ע אויפשריפט ן ארו ם ד י עק ן פו ן דע ר שילד , או ן זע ן צ י אנדער ע טײל ן זענע ן געמאכ ט געװאר ן פו ן דע ם זעלביק ן זעלט ן מאטעריאל . דעמאָלט ער וואָלט האָבן דרייַ ברעקלעך און אַ מייַלע.
  
  - דו ביזט װײניקסטנס מיט גוטסקײט, - האט ער געזאגט אין טעלעפאן, און א קוק געטאן אויף מילא. "איך קוק פאָרויס צו נוצן די ריסאָרספאַלנאַס ווען מיר טרעפן זיך באַלד." ער האט שוין א לאנגע צייט נישט דורכגעשטעקט קיין ענגלישע רויז.
  
  פרײ האט אינעװײניק געשמײכלט, װען מילא׳ס אויגן האבן זיך געלויכטן בײם געדאנק זיך צו פאראייניקן מיט זײן כאַווערטע. אליסיע'ס ענטפער האט זיך נאך אלץ אפגעקלונגען אין זינען.
  
  ווי איר ביטע, האר.
  
  
  אכט און צוואנציג
  
  
  
  אָהו, האַוואַיי
  
  
  אויף סעפטעמבער 12, די האַלבער טאָג זון איבער האַוואַיי איז געווען אַבסקיורד דורך אַ טונקל רעגן פון "מעדוזע" פּאַראַשוטס, די כסימע פּאַראַשוט פון די יו. אין אן אייגנארטיגע אפעראציע, האבן דעלטא קאמאנדא'ס געלאנדעט ארומגענומען מיט שוועדישע סגגס און בריטישע סאס - און איין ניו יארק פאליציאנט - אויף א ווייטן ברעג אויף די צפון זייט פונעם אינזל.
  
  דרייק איז געלאפן צום ברעג, דער זאמד האט פארשטאנען זיין לאנדונג, זיך ארויסגעלאזט פון זיין פאראשוט און זיך שנעל אומגעקערט צו קאָנטראָלירן קענעדי'ס פארשריט. זי איז געלאנדעט צווישן א פאר דעלטע בחורים, אראפגעפאלן אויף איין קני, אבער באלד צוריק אויפגעקומען.
  
  בן האָט געדאַרפט בלייבן מיטן עראָפּלאַן, ווײַטער זיין פאָרשן מיט דער הילף פון היידן, וועלכער איז געשיקט געוואָרן אלס "אַדווייזער" קיין אַמעריקע אויף דער מיסיע.
  
  אין דער דערפאַרונג פון דרייק, אַדווייזערז זענען יוזשאַוואַלי מער טריינד קאפיעס פון זייער באָססעס - ספּיעס אין שעפּס ס קליידער, אַזוי צו זאָגן.
  
  זיי געלאפן אַראָפּ די ברעג אין די הייס האַוואַייאַן זון, דרייַסיק העכסט טריינד ספּעציעלע פאָרסעס זעלנער, איידער ריטשט אַ מילד שיפּוע באַשיצט דורך אַ כופּע פון ביימער.
  
  דאָ האָט טאָרסטן דאַהל זיי אָפּגעשטעלט. "איר וויסן די כּללים. שטיל און פעסט. דער ציל איז אַ סטאָרידזש צימער. פֿאָרווערטס!"
  
  עס איז באַשלאָסן צו שלאָגן די מאַנשאַן פון די ערשטע פירער פון די סערביש מאַפיאַ מיט מאַקסימום קראַפט. צייט איז געווען שרעקלעך קעגן זיי - זייער רייוואַלז קען אויך וויסן די אָרט פון די וואַלקיריעס דורך איצט, און גיינינג די אויבערשטער האַנט אין דעם ראַסע איז וויטאַל.
  
  און אין זיין מלוכה איז דאבור באביטש נישט געווען קיין רחמנות.
  
  ז ײ האב ן זי ך איבערגעקער ט דע ם שיפלעכ ן או ן געלאפ ן איבער ן װעג , גלײ ך צו ם באביטש ס פערזענלעכ ן טויער . אפילו דער װינטל האט זײ נישט אנגערירט. עס איז געמאכט געווארן אן אטאקע און אין ווייניגער ווי א מינוט זענען די הויכע געשפרעמטע טויערן פארמאכט געווארן צו שטיקער מעטאל. ז ײ האב ן זי ך ארוי ס דורכ ן טויער , או ן זי ך צעשפרײ ט אי ן דע ר געגנט . דרייק האט זיך געכאפט הינטער א געדיכטן פאלעם בוים, איבערגעקוקט די אפענע לאנקע, וואס האט ארויפגעפירט צו די מאסיווע מירמלשטיין טרעפ. אי ן זײע ר שפיץ , אי ז געװע ן דע ר ארײנגאנ ג פו ן באביטש ס מאמענט . אויף ביידע זייטן זענען געווען טשודנע סטאַטועס און אוצרות פון האַוואַייאַן קולטור, אַפֿילו אַ מאָי פיגיערין פון יסטער אינזל.
  
  ביז איצט קיין טעטיקייט.
  
  די אויסגעדינט סערביש מאַפיאַ איז געווען טויטלעך זיך-זיכער.
  
  דער SAS מענטש, זיין פּנים האַלב פאַרבאָרגן, סליד בייַ דרייק.
  
  "גריסן, אַלט פרייַנד. שיין טאָג, רעכט? איך ליבע ווען דירעקט זונשייַן פאלן אויף די לענסעס. וועלז שיקט זיין בעסטע גרוס. "
  
  ― װוּ איז דער אַלטער נאַר? דרייק האט קיינמאל נישט אראפגענומען די אויגן פונעם גארטן.
  
  "ער זאגט אז ער וועט זיך שפעטער פארבינדן מיט דיר. עפּעס וועגן איר שולדיק אים עטלעכע מאָל."
  
  - שמוציק אלטער ממזר.
  
  - װער איז מײ ? קענעדי האט געפרעגט. זי האט װידער צוריק געבארשט די האר און אנגעטאן א געשמאקע מיליטער־אוניפארם איבער א הויזן־גוט. זי האט געהאט א פאר גלאקן.
  
  דרייק האט, ווי געווענליך, נישט געטראגן קיין וואפן מיט זיך, אחוץ זיין ספעציעלן מעסער.
  
  דער נייַע SAS באָכער האט געזאגט, "אַלט דרייק פלאַם איז דאָ. מער וויכטיק, ווער זענט איר?
  
  "קום אויף גייז. פאָקוס אויף עס. מיר זענען וועגן צו קאַטער איינער פון די גרעסטע ציווילע אנפאלן אין געשיכטע. "
  
  - ציוויל ? קענעדי האָט זיך צעוויינט. "אויב דער באָכער איז אַ ציוויל, איך בין קלאַודיאַ שיפער ס טאָכעס."
  
  די דעלטאַ מאַנשאַפֿט איז שוין אויף די טרעפּ. דרייק איז ארויס פון כיידינג דעם מאָמענט זיי סטאַרטעד און רייסט אַריבער די עפענען קאַנטריסייד. ווען ער איז געווען האַלב וועג, די געשרייען אנגעהויבן.
  
  אין שפּיץ פון די טרעפּ האָבן זיך באַוויזן געשטאַלטן, אַנדערש אָנגעטאָן אין פּאַסן, באַקסער קורצע הייזלעך און אָפּגעשניטענע טי-שירץ.
  
  זעקס קורצע שאָס האָבן זיך געקלונגען. זעקס קערפערס זענען געפאלן לעבעדיג פון די טרעפ. די דעלטאַ מאַנשאַפֿט איז געווען האַלב וועג אַרויף. דרינגלעך געשרייען איצט געקומען פון ערגעץ פאָרויס ווי דרייק דערגרייכט די דנאָ פון די טרעפּ און קראָלינג צו די רעכט, ווו די אויסגעבויגענע שטיין פּאַרענטשע האט אַ ביסל מער דעקן.
  
  א שיס האט געקלונגען, הויך, דאס מיינט אז עס איז געקומען פון די סערבן. דרייק האָט זיך ווידער אויסגעדרייט צו קאָנטראָלירן קענעדי, און דאַן גענומען צוויי טריט אויבן.
  
  הינטער זיי, אַ קליין פּאַס פון גראַוואַל געפירט צו די אַרייַנגאַנג צו די מאַנשאַן, וואָס איז געווען צווישן די צוויי האַלב פון אַ ה-שייפּט בנין. באוואפנט ע מענע ר זענע ן ארויסגעקומע ן פו ן אפענע טירן , או ן געקלאפ ט פראנצויזיש ע טירן , אוי ף יעדע ר זיי ט פונע ם אריינגאנג .
  
  עס זענען דאַזאַנז פון זיי.
  
  גענומען דורך יבערראַשן - אָבער געשווינד ריגראָופּ. אפֿשר נישט אַזוי שמעקנדיק נאָך אַלע. דרייק האט געזען וואָס איז קומענדיק און גענומען דעקן צווישן אַ מאָדנע זאַמלונג פון סטאַטועס. צום סוף, האָט ער געשלעפּט קענעדי ביי די יסטער אינזל פיגור.
  
  א רגע שפעטער האט אויסגעקלונגען מאשין־געווער. ד י געשאקענ ע װעכטע ר האב ן אויפגעשטעל ט בלײ ־ פארהאנג ן אי ן אל ע זײטן . דרייק איז געפאלן אויף זיין בויך ווען עטלעכע בולאַץ שלאָגן די סטאַטוע מיט טאַדז.
  
  די וועכטער זענען געלאפן פארויס. זיי זענען געווען כייערד מוסקל, אויסדערוויילט מער פֿאַר זייער מאַסקיאַלער נאַרישקייַט ווי זייער אינטעלעקטואַל גוואַלד. ז ײ זײנע ן געלאפ ן גלײ ך ארײ ן אי ן ד י פארזיכטיק ע פײער־שור ן פו ן ד י דעלטא־ינגלעך , או ן זײנע ן געפאלן , זי ך צערײס ן אי ן ד י בלוט־פארגיסונג .
  
  גלאז האָט זיך צעבראָכן הינטער זיי.
  
  פון די פענצטער פון דער מאנסי האבן זיך ארויסגעקלונגען נאך שיסער. דער אומגליקלעכער דעלטא זעלנער איז געשאסן געווארן אין האלדז און איז טייקעף געפאלן טויט.
  
  צוויי וועכטער האָבן זיך אָנגעשטויסן אויף די סטאַטועס, איינער פון זיי איז געווען אַ ביסל פאַרוואונדעט. דרייק האט שטילערהייט געצויגן זיין בלייד און געווארט ביז איינער פון זיי זאל גיין ארום דער סטאטוע.
  
  דאס לעצטע זאך וואס דער פארוואונדענער סערב האט געזען איז זיין אייגענע שפרינגט בלוט ווען דרייק האט געשניטן זיין האלדז. קענעדי האט געשאסן אויף דעם צווייטן סערב, פארפעלט, און דערנאך זיך געכאפט פאר דעק ווען ער האט אויפגעהויבן זיין וואפן.
  
  דער האמער האט זיך ארײנגעקליקט אין דעם לײדיקן פלאץ.
  
  קענעדי איז אויפגעשטאנען. אויסגעלאדע ן אדע ר ני ט אי ז נא ך געװע ן פא ר אי ר דע ר אויפגערעגטע ר קעגנער . דע ר װעכטע ר הא ט געשװאונגע ן דע ם הײממאכער , געצויג ן ד י מוסקלען .
  
  קענעדי איז אַרויס פון קייט, דערנאָך שפּרינגען פאָרויס ווי זיין מאָמענטום לינקס אים יקספּאָוזד. א שנעלע בריק צו די גרוין און אן עלנבויגן אויפן האלדז האט אים געשיקט צו דער ערד. ע ר הא ט זי ך געקרײלט , בלײדי ק אי ן דע ר האנט , או ן געשניט ן אי ן ברײטע ן בויג . קענעדי האט זיך גענויגט צוריק גענוג צו לאזן דעם טויטלעכן שפיץ פארביי איר באק איידער ער האט אריינגעווארפן אירע שייגעץ פינגער אין זיין ווינדפיער.
  
  זי האט דערהערט דעם װײכן קארטאלאג צעברעכן, געהערט װי ער הייבט אן דערשטיקן.
  
  זי האט זיך אפגעקערט. ער איז געווען פאַרטיק. זי האט נישט געהאט קײן חשק צו זען אים שטארבן.
  
  דרייק איז געשטאנען און געקוקט. "נישט שלעכט".
  
  "אפֿשר וועסטו איצט אויפהערן צו בייביסיטן אויף מיר."
  
  "איך וואָלט נישט ..." ער סטאַפּט פּלוצלינג. ער איז געװען י ער האט פארדעקן זײן בושה מיט מענעריש בארימעניש. "עס איז גאָרנישט בעסער ווי צו היטן אַ פרוי מיט אַ ביקס."
  
  "נישט קיין ענין". קענעדי האָט זיך געקרישט הינטער דעם טאָטעם פלאָקן, אן אנדער אויס-פון-אָרט שטריך פון דער מאַנשאַן, און סערווייד די סצענע.
  
  "מיר צעברעכן זיך," האָט זי אים געזאָגט. "איר וועט געפֿינען אַ סטאָרידזש צימער. איך גיי צוריק."
  
  ע ר הא ט געמאכ ט א פארשטענדלעכע ר ארבעט , צ ו באהאלט ן זײ ן קװענקל . - ביסט זיכער ?
  
  "היי מענטש, איך בין דאָ דער פּאָליציאַנט, געדענקסטו? איר זענט אַ ציווילער. טו ווי מען זאגט דיר".
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האָט צוגעקוקט ווי קענעדי קריכט צו רעכטס, גלייך צו די הינטערשטע פון די מאַנשאַן, וואו סאַטעליט סערוויילאַנס געוויזן אַ העליפּאָרט און עטלעכע נידעריק בנינים. די SAS מאַנשאַפֿט איז שוין דעפּלויד דאָרט און האט צו ינפילטרירן דאָרט אין דעם מאָמענט.
  
  ע ר הא ט געטראפ ן זײ ן בליק ן אי ן אי ר געשטאלט , זײ ן מוח ע הא ט זי ך מיטאמא ל געװאונשט , א ז ד י קלײדע ר װא ס ז י הא ט געטראג ן װײז ן אי ר אײזל .
  
  דער שוידער האט אים געציטערט. עניוות און אומזיכערקייט האבן פאראייניגט כוחות אין זיין קאפ, און האבן ארויסגעברענגט א כווערלווינד פון זעלבסט-צווייפל. צוויי יאר זינט אַליסאָן איז אַוועק, איבער זיבן הונדערט טעג פון ינסטאַביליטי. ניט צוגעוווינט טיפענישן פון קעסיידערדיק ינטאַקסאַקיישאַן, נאכגעגאנגען דורך באַנקראָט, און דעמאָלט אַ פּאַמעלעך, זייער פּאַמעלעך העכערונג צו נאָרמאַלקייט.
  
  זיי עקזיסטירן אפילו נישט. ינ ערגעצ ניט נירביי.
  
  איז עס זיין וואַלנעראַביליטי?
  
  פּלאַן ב.
  
  אַרבעט אין האַנט. פּרוּווט צו באַקומען דיין מיליטעריש פאָקוס צוריק און לאָזן די פאַרשילטן יידל ענינים פֿאַר אַ בשעת. ער האט גענומען די געװער פון בײדע װעכטער און איז ארײנגעקראכן צװישן די סטאטועס ביז ער האט זיך אפגעשטעלט בײם ראנד פון דער גרײז־טרייב. ער ספּאַטיד דריי טאַרגאַץ אין דריי פאַרשידענע פֿענצטער און פייערד דריי ראָונדס אין שנעל סאַקסעשאַן.
  
  צװײ געשרײען און א געשרײ. נישט שלעכט. ווי די סערווייווינג קאָפּ פּאַפּט צוריק אויס קוקן פֿאַר זייַן אָרט, דרייק פארקערט עס אין אַ רויט האַזע.
  
  ער דעמאָלט געלאפן, נאָר סליפּינג אויף זיין ניז צו האַלטן רעכט אַרויס די פראָנט פון די מאַנשאַן, זיין קאָפּ שלאָגן די פּראָסט שטיין. ער האָט אַ קוק געטאָן צוריק אויף די דעלטאַ קאָלעקטיוו, וואָס זענען אים געלאָפן. ער האט א ניד געטאן צו זײער פירער.
  
  "דורך". דרייק האט נאד צו דער טיר, דערנאך צו רעכטס. "סטאָרידזש צימער".
  
  זיי זענען ין, דרייק לעצטע, דרינגלעך קעגן די ויסבייג פון די וואַנט. א ברײטע ר אײזערנע ר טרעפ ר הא ט זי ך פארב ײ זי ך ארויפגעפיר ט צ ו דע ר צװײטע ר שטא ק פו ן דע ר מאנסיאן .
  
  ווען זיי זענען קריכן צוזאמען די וואַנט, מער סערביש ארויס אויף די באַלקאָן פון די שפּיץ שטאָק, גלייַך אויבן זיי. אין אַ רעגע, די דעלטאַ מאַנשאַפֿט איז געווארן גרינג רויב.
  
  זינט עס איז געווען ינ ערגעצ ניט צו גיין, דרייק געפאלן צו זיין קני און געעפנט פייַער.
  
  
  * * *
  
  
  קענעדי איז געלאפן צו דער בוים-ליניע, וואס האט געגרענעצט די דרויסנדיקע וואנט פון דער מאנסי און האט זיך אנגעהויבן שנעלער באוועגן. אי ן אײ ן אויגענבל ק אי ז ז י דערגרײכ ט געװאר ן צו ם הינט ן פו ן דע ר שטוב , װא ם אי ז געפאל ן פא ר אי ר א פײסלאזע ר סאס־זא ל אויפ ן בויך .
  
  װי א קיניגל איז זי געשטאנען אומבאװעגלעך, מעזמערירט בײם ביקס. פֿאַר די ערשטער מאָל אין חדשים, אַלע געדאנקען פון טאמעס קאַלעב לינקס איר.
  
  "קראַפּ!"
  
  "עס איז גוט," האט געזאגט אַ קול לעבן איר רעכט אויער. זי האט דערפילט די קאלטע בלייד בלויז מילימעטער אוועק פון איר. "עס איז אַ דרייק פויגל."
  
  די קאָמענטאַר האָט פאַרטריבן איר מורא. "דרייק פויגל? איך בין שוין נישט דא!"
  
  דער מאן איז צוגעגאנגען פאר איר שמייכלענדיק. - נו, דעמאלט, לויט אייער פרעזידענט, מיס מור - עס מאכט נישט קיין ענין, איך וויל מיך בעסער פארשטעלן ריכטיק, אבער איצט איז נישט די צייט אדער די פלאץ. רוף מיר וועלז."
  
  קענעדי האָט דערקענט דעם נאָמען אָבער האָט גאָרנישט מער געזאָגט, ווײַל אַ גרויסער קאָלעקטיוו פון בריטישע זעלנער האָבן זיך מאַטיריאַליזירט אַרום איר און אָנגעהויבן פאַרלאָזן שפּורן. די צוריק פון Babić ס פאַרמאָג איז געווען קאָנסיסטעד פון אַ ריזיק פּאַטיאָ קלאַד אין ינדיאַן שטיין, אַן אָלימפּיק-סייזד שווימערייַ בעקן סעראַונדאַד דורך זון לאָונגערס און ווייַס גאַזעבאָס, און אַ ביסל סקוואַט, מיעס בנינים וואָס זענען נישט בעכעסקעם מיט די רעשט פון די דעקאָר. לעבן דעם גרעסטן בנין איז געווען אַ קייַלעכיק העליפּאַד מיט אַ ציוויל העליקאָפּטער.
  
  נאָך יאָרן פון גיין די גאסן פון ניו יארק, קענעדי האט צו ווונדער אויב פאַרברעכן טאַקע באַצאָלט אַוועק. די דאָזיקע בחורים און כּלבֿ האָבן דערפֿאַר באַצאָלט. טשאַק וואָקער וואָלט האָבן באַצאָלט פֿאַר דעם אויב קענעדי האט נישט געזען אים קעשענע אַז פּאַק.
  
  ד י זון־לײנצטע ר זײנע ן געװע ן פארנומען . עטלעכע האלב־נאקעטע מענער און פרויען זײנען איצט געשטאנען אין שאק, זיך אנגעכאפט אין די קלײדער און געפרואװט פארדעקן איבעריק פלײש. קענעדי האָט באַמערקט אַז עטלעכע עלטערע מענטשן וואָלט נישט געווען ביכולת צו שעפּן אַ כיפּאָו הויט, בשעת רובֿ יינגער פרויען וואָלט האָבן געווען ביכולת צו שעפּן עס מיט בלויז צוויי הענט און אַ לינקס קער.
  
  "די מענטשן ... לאָמיר זיי רופן געסט ... זיי זענען מיסטאָמע נישט טייל פון אַ סערביש באַנד," וועלעס האט שטיל אין זיין האַלדז מיקראָפאָן. - לײג ז ײ אװעק , - הא ט ע ר גענומע ן צ ו ד י דר ײ פירנדיק ע מענער . "די רעשט פון איר זענען כעדינג צו די יםוואַרד זייַט פון די בנינים."
  
  װע ן ד י גרופ ע הא ט זי ך אנגעהויב ן צעשפאלטן , זײנע ן פארגעקומע ן עטלעכ ע זאכן . די בליידס פונעם העליקאָפּטער האָבן זיך אָנגעהויבן דרייען; ד י קלאנגע ן פו ן זײנ ע מאטאר ן האב ן גלײ ך דערטרונקע ן ד י געשרײע ן פו ן ד י דערבײ . דעמאל ט הא ט זי ך א טי ף געברומל , װ י דע ר קלאנגע ן פו ן א רױלענדיקע ר לאדע ר טיר , פארגעקומע ן דא ם פּלוצעמדיק ע ברום ן פו ן א מעכטיק ן מאשין . א ווייסע שטרוי פון מעטאל האט זיך באוויזן פון הינטער דער ים-זייט פון די מיעסע געביידעס - אן אודי ר 8 האט זיך פארשנעלערט מיט די העכסטע שנעלקייט.
  
  ווען זי ריטשט די פּאַטיאָ, עס איז געווען אַ טויטלעך טאַן קויל. עס איז אַריינגעפאַלן אין די פאַרצווייפלטע SAS זעלנער, און זיי האָבן זיך צעשפּרייט און אַרומגערינגלט אין דער לופט. נאך א קאר האט זיך געצויגן הינטער אים, דאס מאל שווארצע און גרעסער.
  
  די בליידס פונעם העליקאָפּטער האָבן זיך אָנגעהויבן שנעלער אַרומדרייען, די מאָטאָרס האָבן קרעכצן. דע ר גאנצע ר מאשי ן הא ט זי ך געציטער ט װע ן ע ר הא ט זי ך געגרײ ט צו ם אויפהויב .
  
  קענעדי, פאַרצווייפלט, קען נאָר הערן ווי וועלז האָט געשריגן אָרדערס. זי האָט זיך צעמישט ווען די איבעריקע SAS זעלנער האָבן געעפנט פייער.
  
  אין גאָרטן האָט זיך אויסגעבראָכן גיהנום.
  
  די זעלנער האָבן געעפֿנט פֿײַער אויף דער שנעלער אַודי ר 8, די בולאַץ האָבן דורכגעדרונגען איר מעטאַלן קערפּער, דורכגעדרונגען די פליגל הויט און טירן. דער אויטא איז געפארן צום ווינקל פון הויז, זיך אומגעדרײט אין די לעצטע מינוט צו מאכן א שארפע דריי.
  
  גראַוואַל האָט אַרױסגעשאָסן פֿון אונטער זײַנע טירעס, װי קלײנע ראַקעטן.
  
  ד י קויל ן הא ט צעבראכ ט ד י װינטשײד , זי י פארניכטעט . דער אויטאָ איז ממש געשטאָרבן מיטן פלי, דער מאָטאָר האָט זיך געשלאָגן ווען דער דרייווער איז שווער אַראָפּגעזונקען הינטערן ראָד.
  
  קענעדי איז געלאָפן פאָרויס, אַ פּיסטויל אויפגעהויבן. - רירט זיך נישט!
  
  איידער זי איז צוגעקומען צום אויטאָ, איז קלאָר געוואָרן, אַז דער דרייווער איז איר איינציקער פּאַסאַזשיר.
  
  לעקעכל.
  
  דער העליקאָפּטער איז געווען צוויי פֿיס העכער דער ערד, סלאָולי ספּיננינג. דער SAS זעלנער גערופן אויס, אָבער אָן קיין פאַקטיש רשעות אין זיין קול. דער צווייטער אויטא, א שווארצע פיר-טיר קאדילאק, איז איצט געפארן צוזאמען דעם גרויסן בעקן, מיט אירע רעדער האבן ארויסגעווארפן טייד-כוואליעס וואסער אין אלע ריכטונגען. ד י פענצטע ר זײנע ן געװע ן פארפינצטערט . עס איז אוממעגלעך צו באַשטימען ווער איז געווען אינעווייניק.
  
  ערנד די דריט מאָטאָר, אין דעם מאָמענט אויס פון דערזען.
  
  די זעלנער האבן געעפענט א פייער אויפן קאדילאק, און האבן געשעדיגט די טירעס און דעם דרייווער מיט דריי שיס. דער אויטאָ האָט אויסגעגליטשט, און דער הינטערשטער עק איז אַריינגעפאַלן אין די בעקן. וועלז און נאך דריי זעלנער זענען געלאפן צו אים שרייענדיג. קענעדי האט געהאלטן די אויגן אויפן העליקאפטער, אבער אזוי ווי די קאדי זענען אירע פענצטער געווען אָופּייק.
  
  Kennedy סאַגדזשעסטיד אַז דאָס איז אַלע טייל פון עטלעכע פּראָטים אַנטלויפן פּלאַן. אבער וואו איז געווען דער אמתער דאבור באביטש?
  
  דער העליקאָפּטער האָט זיך אָנגעהויבן העכער. די SAS לעסאָף געווארן פעד אַרויף מיט די וואָרנינגז און פייערד אין די דערציען דרייפּונקט שרויף. די מאַנסטראַס מאַשין אנגעהויבן צו דרייען, און דאַן אַ מענטש האָט זיך געקניפּט אונטער איר מיט אַ גראַנייד לאָנטשער אין די גרייט.
  
  וועלעס גאַט צו די קאַדי. צוויי שיסער זענען געשאסן געווארן. קענעדי האט געהערט דורכן מייקראפאן אז באביטש איז נאך אויף פריי. יעצט איז א דריטער קאר געקומען ארום דעם ווינקל, דער מאטאר האט גערוימט ווי א פאָרמולע 1 דרייווער, אבער עס איז געווען א בענטליי, גרויס און ברוגז, זיין בייַזייַן, סקרימינג, באַקומען די גענעם פון מיין וועג!
  
  קענעדי איז ארײנגעשפרונגען אין די בײמער. עטלעכע זעלנער זענען איר נאכגעגאנגען. וועלז האט זיך אויסגעדרייט און געשאסן דריי שנעלע שיסער וואס האבן זיך אראפגעלאזט גלייך פון די זייטיגע פענצטער.
  
  קוילפּראָאָף גלאז!
  
  "דאָס איז אַ נאַריש!"
  
  די ווערטער זענען גערעדט געווארן א ברעקל פון א סעקונדע צו שפעט צו ראטעווען דעם העליקאפטער - דער גראנאט איז געשאסן געווארן - זיין אויפרייס לאדונג האט אויפגעריסן אין אונטערן העליקאפטער. דער העליקאפטער איז אויפגעריסן געווארן אויף שטיקער, און אומעטום צעשפרייט שטיקער מעטאל. א פארמאנטע שטיק צעבראכענע שטאל איז געפאלן גלייך אריין אינעם בעקן, און האט מיט גרויס קראַפט פארשטויסן טויזנטער גאלאנען וואסער.
  
  קענעדי האָט געווארט ביז דער מאַנסטראַסער בענטליי זאָל פאַרגיכערן איר, און דערנאָך געיאָגט. שנעלער אויספירונג האט איר געזאגט אז עס איז בלויז איין געלעגנהייט צו כאפן דעם אנטלאפן סערב.
  
  וועלז האָט דאָס געזען אין דער זעלביקער צייט און איז אריבערגעפארן אין קאַמף. די R8 איז געווען גאָר וואָרן אויס, אָבער די קאַדי איז נאָך סערוויסאַבאַל, זיין ווילז בלויז אַן אינטש אונטער וואַסער אויף די בעקן ס מירמלשטיין טריט.
  
  וועלז און צוויי פון זיינע זעלנער זענען געלאפן צו קאדי. קענעדי איז אַוועק אין הייס יאָג, באשלאסן צו נעמען זיין אָרט. אי ן דע ם מאמענ ט אי ז געװאר ן א משונהדיקע ר לופט , װ י א שוידערלע ך אי ז דורכגעגאנגע ן או ן מיטאמא ל הא ט זי ך אויפגעריס ן דע ר װינק ל פו ן באביטש .
  
  "יאָשקע!" וועלז איז געפאלן אין די בלאָטע ווי אַפֿילו זיין רויק איז געווען צעבראכן. דעבריס פלו אין אַלע אינסטרוקציעס, ריינינג אַראָפּ אין די בעקן און אין די פּאַטיאָ. קענעדי האט זיך געשטויגן. זי האט זיך געדרײט דעם קאפ צו די פעלץ.
  
  א שװארצער העליקאפטער האט דארט געשװעבט, א געשטאלט האט געװאקלט פון איר אפענער טיר.
  
  - האסט עס ליב ?
  
  וועלז האט אויפגעהויבן דעם קאפ. "אַלישאַ מייל? וואָס אין נאָמען פון אַלע וואָס איז הייליק טאָן איר?
  
  "קען אפילו רייסן דיין קליינטשיק באַללס אַוועק מיט דעם שאָס, דיין אַלט פאָכער. דו ביסט אין מיין חוב. אַליסיאַ לאַפט ווען דער העליקאָפּטער האט זיך אויפגעהויבן פֿאַר אַ מאָמענט איידער זיך אויסגעדרייט אין יאָג פון די בענטלי.
  
  ד י קאנאדע ר זײנע ן געװע ן דא .
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האט זיך א מאמענט פאראויסגעקלאפט איידער די וואנט הינטער אים האט זיך פארוואנדלט אין שווייצער קעז. אמווייניגסטנס איין קויל איז געפלויגן גענוג נאענט, אז ער האט געקענט הערן איר סאָניק וויי. ער האט געמאכט אַ פראָנט סאַמערסאַל צו דערגרייכן די פּלאַטפאָרמע אונטער די באַלקאָן אין דער זעלביקער צייט ווי רובֿ פון די דעלטאַ מאַנשאַפֿט. אַמאָל דאָרט, ער גענומען ציל אַרוף און געעפנט פייַער.
  
  ווי דערוואַרט, די באַלקאָן שטאָק איז געווען לעפיערעך שוואַך. דאס שיסערייען פון אויבן האט זיך אויפגעהערט און די געשרייען האבן זיך אנגעהויבן.
  
  דע ר דעלטא־קאמאנדיר ט הא ט זי ך געמאכ ט א האנ ט אוי ף זײ ן לינקע ר ריכטונ ג פו ן ד י געװעלב . ז ײ זײנע ן גיך א געלאפ ן דור ך צװ ײ גלענצנדיק ע מעבלירט ע אבע ר לײדיק ע צימערן . דער קאמאנדיר האט זיי באוויזן זיך אפצושטעלן נעבן דעם וואס זייער סאטעליט סורוועילל האט זיי געווארנט אז זיי זענען עפעס א ביסל באזונדער - א באהאלטענע אונטערערדישע צימער.
  
  שטום גראנאטן זענען ארלנגעווארפן געווארן אינעווייניג, נאכגעגאנגען דורך אמעריקאנער זעלנער שרייען משוגע צו לייגן צו די דיסאָריענטיישאַן ווירקונג. אבע ר ז ײ זײנע ן גלײ ך באקעמפ ט געװאר ן אי ן האנט־צו־האנ ט מי ט א האלב ט צענדליקע ר סערבישע ר שומרים . דרייק האט א זיפצן געטון און זיך אריינגעטרעטן. כאַאָס און צעמישונג האָבן אָנגעפילט דעם צימער פון עק צו סוף. ע ר הא ט געבליצ ט או ן זי ך געפונע ן אנטקעג ן מי ט א ריזיגע ר וועכטער , װעלכע ר הא ט געשמײכל ט או ן געבראבט , דא ן הא ט ע ר זי ך צוגעלאפ ן פא ר א בערן־כאפעניש .
  
  דרייק האָט זיך געאיילט, געשטאָכן אין די קידניז און אַ שווערע דאַגער האַנט אין דער זונ פּלעקסוס. דער מענטש-בהמה האט זיך אפילו נישט געצוימט.
  
  דערנאָך האָט ער זיך דערמאָנט אין דעם אַלטן זאָג וועגן באַר־שלאָגן - אויב דיין קעגנער נעמט אַ קלאַפּ אין די פּלעקסוס אָן זיך צו צעמישן, דאַן זאָלסטו בעסער אָנהויבן לױפֿן, מענטש, װײַל דו ביסט אין טיפֿן דרעק...
  
  דרייק סטעפּט צוריק, קערפאַלי מאָווינג אַרום זיין באַוועגלעך פייַנט. דער סערב איז געווען ריזיק, מיט פויל פעט איבער האַרט מוסקל, מיט אַ שטערן גרויס גענוג צו צעברעכן זעקס-אינטש באַטאָנען בלאַקס. דער מאן האט געלומערט פאראויס, די הענט אויסגעשטרעקט. איין צעטל און דרייק וואלט געווען צעקוועטשט צום טויט, קוועטשט און צעבראכן ווי א ווייַנטרויב. ער האט זיך גיך אריבערגעצויגן צו דער זייט, געפייניגט אויף רעכטס און איז פאראויסגעקומען מיט דריי רעגע שטאפלען.
  
  אויג. אויער. האַלדז.
  
  אַלע דרייַ זענען פארבונדן. ווען דער סערב האָט פארמאכט זיין אויגן אין ווייטיק, דרייק דורכגעקאָכט אַ ריזיקאַליש באָק וואַרפן אין אַ פליענדיק בריק וואָס באשאפן גענוג מאָמענטום צו קלאַפּן אפילו דעם בראָנטאָסאַורוס אַוועק זיין ברייט לעגס.
  
  דער מאן איז צוזאמגעפאלן אויפן דיל מיט א קלאנג ווי א בארג וואס איז צוזאמגעפאלן. בילדער זענען אראפגעפאלן פון דער וואנט. די קראַפט וואָס ער דזשענערייטאַד פון זיין אייגן צוריק שפּרינגען, קלאַפּט אים פאַרכאַלעשט ווען זיין קאָפּ שלאָגן די דעק.
  
  דרייק איז געגאנגען ווייטער אין צימער אריין. צוויי דעלטאַ גייז זענען געהרגעט, אָבער אַלע סערבס זענען נוטראַלייזד. א טייל פון דער מזרח וואנט האט זיך אויפגעוואקסן, און רוב אמעריקאנער זענען געשטאנען ארום דער עפענונג, אבער יעצט האבן זיי זיך לאנגזאם צוריקגעצויגן, געשאלטן זייער מורא.
  
  דרייק האָט זיך געאיילט צו פאַרבינדן זיי, ניט געקענט צו ימאַדזשאַן וואָס וואָלט פאַרשאַפן אַ דעלטאַ זעלנער צו פּאַניק. ד י ערשט ע זאך , װא ס ע ר הא ט געזע ן זײנע ן געװע ן שטײנערנע ר טרעפ , װא ם האב ן זי ך אראפגעלאז ט אי ן א גוט־באלויכט ן אונטערערדישע ר קאמער .
  
  דע ר צװײטע ר אי ז געװע ן א שװארצ ע פאנטער , װא ם אי ז פאמעלע ך ארויםגעגאנגע ן ד י טרעפ , אי ן ברײטע ר מויל , הא ט געװײז ט א רײע ן מי ט שארפע ר פאנגע .
  
  "פווווווק ..." האָט געזאָגט איינער פון די אמעריקאנער. דרייק האט נישט געקענט איינהאלטן.
  
  דער פּאַנטער האָט זיך געכאַפּט, זיך געכאַפּט צו שלאָגן. דרייק האָט זיך אָפּגעשטויסן ווען די חיה איז אַרײַן אין דער לופטן, 100 פונט פון דעדלי מוסקל אין אַ שטורעם. ע ר הא ט זי ך געלאנדע ט אויפ ן אויבערשט ן טרעפ , או ן געפרװו ט אויפהענגען , אל ץ ב ײ זײנ ע היפּנאטיש ע גרינ ע אויגן , אוי ף ד י צוריקטרעטנדיק ע סאלדאטן .
  
  "איך האָב פֿײַנט דאָס צו טאָן," האָט דער דעלטאַ קאָמאַנדיר געזאָגט בעת ער האָט געצילט מיט זײַן ביקס.
  
  "וואַרט!" דרייק האט געזען עפעס פלאצן אין די ליכט פון די לאמפן. "ווארט נאר. רירט זיך נישט״.
  
  דער פּאַנטער האָט זיך געקרישט פאָרויס. דעלטע מאַנשאַפֿט האט אים געהאלטן אין אַ ביקס ווען ער איז דורכגעגאנגען צווישן זיי און סנאָרפאַלי מיט דיאַגנאָסעד סערב גאַרדז ווען זיי פאַרלאָזן די צימער.
  
  "וואָס די- ?" איינער פון די אַמעריקאַנער האָט זיך אַ קוק געטאָן אויף דרייק.
  
  "האָסט נישט געזען? ער האט געטראגן א האלדז מיט בריליאנטן. מיין רעכענונג איז אז א קאץ אזוי, וואס וואוינט אין א הויז ווי דער דאזיקער, איז נאר טרענירט צו אטאקירן ווען זי הערט דעם קול פון איר באַזיצער.
  
  "גוט רופן. איך וואָלט נישט וועלן צו טייטן אַזאַ אַ כייַע. דער קאמאנדיר פון דער דעלטע האט געוויקלט צו די סערבן. "צו די ממזרים, איך וואָלט פאַרברענגען אַלע טאָג מיט שפּאַס."
  
  ז ײ האב ן זי ך אנגעהויב ן פו ן ד י טרעפ , איבערגעלאז ן ד י צװ ײ מענטש ן אוי ף װאך . דרייק איז געווען דער דריטער וואס האט דערגרייכט צום דיל פונעם וואלט, און דאס וואס ער האט געזען האט אים געמאכט א שאקל מיטן קאפ מיט פארוואונדערונג.
  
  "ווי פּערווערטיד זענען די משוגע מאַמז?"
  
  דער צימער איז געווען פול מיט וואָס ער קען נאָר באַשרייַבן ווי 'טראָופיז'. זאכען , װא ם דאװ ר באבי ך הא ט געהאלט ן װערט , װײ ל - אי ן זײנ ע פארװערונגען ־ זײנע ן ז ײ געװע ן װער ט פא ר אנדער ע מענטש ן - אומעטו ם זענע ן געװע ן שאפע ן , גרויס ע או ן קלײנע , אײנגעארדנ ט מי ט צופעליק .
  
  קין פון אַ טיראַננאָסאַורוס רעקס. אויף דער אויפשריפט דערביי איז געלייענט 'פון דער עדגאַר פיליון זאמלונג - לעבנס פרייז', דערצו א אנטפלעקנדיקע פאָטאָגראַפיע פון דער באַרימטער אַקטריסע מיט דער אויפשריפט "זי האָט געוואָלט לעבן", דערביי, אויף אַ בראָנדזען פּעדעסטאַל, אַ מאַמיפיעד האַנט, אידענטיפיצירט אלס "דיסטריקט אדוואקאט נומ' 3", רוקט זיך יערליך אויף א בראָנדזען פּעדעסטאַל.
  
  און פיל מער. ווען דרייק האָט זיך ארום די פענסטער געפרואווט צו קאָפּע מיט זיין מאָרביד פאַרפעלטקייט און פאָקוס, האָט ער ענדלעך דערזען די פאַנטאַסטישע זאכן וואָס זיי האָבן געזוכט.
  
  וואַלקיריעס: אַ פּאָר פון שניי-ווייַס סטאַטועס מאָונטעד אויף אַ דיק קייַלעכיק בלאָק. ביידע סקאַלפּטשערז זענען וועגן פינף פֿיס הויך, אָבער עס איז געווען די סטרייקינג דעטאַל אין זיי וואָס גענומען דרייק ס אָטעם. צוױ י בלעכע ר װײבער , נאקעט ע או ן װ י ד י מעכטיקע ר אמאזאנא ם פו ן אלטקײט , בײד ע מי ט ד י פיס , צעשפרײט , װ י ז ײ װאלט ן געזעס ן אוי ף עפע ס . מיסטאָמע אַ באַפליגלט פערד, דרייק מיוזד. בן האָט געוואָלט וויסן מער, אָבער ער האָט זיך דערמאָנט, אַז די וואַלקיריעס נוצן זיי צו פליען פון שלאַכט צו שלאַכט. ער געצויגן ופמערקזאַמקייַט צו די מאַסקיאַלער לימז, קלאַסיש פֿעיִקייטן און קאַנפיוזינג כאָרנד העלמעץ.
  
  "וואַו!" - האט דער בחור פון דעלטע אויסגערופן. "איך ווינטשן איך געהאט אַ זעקס פּאַק ווי דאָס."
  
  מע ר דערצײלנדיק , האב ן בײד ע װאלקי ר זי ך מי ט ד י לינק ע הענ ט ארויםגעװיזן , אוי ף עפע ס אומבאקאנט . ווייזנדיק, האָט דרייק איצט געטראַכט, גלייך אויפן קבר פון די געטער.
  
  אויב נאָר זיי קען געפֿינען Ragnarok.
  
  אי ן דע ם מאמענ ט הא ט אײנע ר פו ן ד י זעלנע ר געפרװו ט ארויסצונעמע ן ד י זאכ ן פו ן דע ר וויטרינע . א הילכיקע גלאָק האָט זיך געקלונגען, און דאָס שטאלענע טויער האָט זיך צוגעבראָכן אין די אונטערשטע טרעפ, פאַרשפּאַרן זייער אַרויסגאַנג.
  
  די אַמעריקאַנער האָבן גלייך דערגרייכט גאַז מאַסקס. דרייק האט געשאקלט מיטן קאפ. "זאָרגט נישט. עפּעס זאָגט מיר, אַז באַביטש איז איינער פֿון די שווינדלערס, וואָס וועלן בעסער זען דעם גנבֿ געכאַפּט אַ לעבעדיקן און בריקנדיק.
  
  דער דעלטע־קאמאנדיר האט א קוק געטאן אויף די נאך װיברירטע שטעקלעך. "ברעכן די שטעקנס באַזונדער."
  
  
  * * *
  
  
  קענעדי האט געשטארקט פארוואונדערט נאך דעם העליקאפטער און דעם צוריקגעטראטן בענטלי. וועלז האט אויסגעזען אויך פארלוירן, ארויף אויפן הימל.
  
  - כלב - האט קענעדי געהערט ווי ער אטעמט. "איך טריינד איר פאַרשילטן געזונט. ווי וואגט זי זיך צו פארוואנדלען אין א פאררעטער?
  
  "עס איז גוט זי איז ניטאָ," קענעדי געמאכט זיכער איר האָר זענען נאָך פּולד צוריק פון אַלע די דזשאַמפּס און געקוקט אַוועק ווען זי באמערקט אַ פּאָר פון SAS מענטשן סייזינג איר. "זי האָט געהאַט אַן דערהויבן לאַנד. איצט, אויב דרייק און דעלטאַ מאַנשאַפֿט האָבן קאַפּטשערד די וואַלקיריעס, מיר קען סניק אויס בשעת אַלישאַ איז פאַרנומען מיט באַביטש.
  
  וועלעס האט אויסגעזען ווי ער איז צעריסן צווישן צוויי באדייטליכע אפציעס, אבער ער האט גארנישט געזאגט ווען זיי האבן זיך ארומגערינגלט איבער'ן הויז ביז צום הויפט אריינגאנג. זיי האבן געזען ווי דער העליקאפטער דרייט זיך זיך ארום זיך צוזאמפאלן מיט די בענטלי. שאָס האָט געקלונגען, וואָס האָבן זיך אָפּגעשפּרונגען פֿונעם אַנטלויפֿנדיקן אויטאָ. דאן האט דער אויטא מיטאמאל שטארק געבראםן און זיך אפגעשטעלט אין א וואלקן פון גראוול.
  
  עפע ס אי ז ארוי ס פו ן פענצטער .
  
  דער העליקאָפּטער איז אַראָפאַקן פון הימל, זיין אָפּעראַטאָר מיט כּמעט סופּערנאַטוראַל סענסיז, ווי אַ רפּג כוויסטיד אָוווערכעד. װי נאר זײן שליטן האט אנגערירט דער ערד, האבן זיך די קאנאדישע מערסענערים ארויסגעגאסן פון די טירן. א שיסעריי איז אויסגעבראכן.
  
  קענעדי האָט געמײנט, אַז זי האָט געזען אַלישאַ מיילס - אַ לײכטיקע געשטאַלט אָנגעטאָן אין אַ ענג גוף פאנצער - אַרײַנשפּרינגן אין דער געראַנגל װי דער שפּריכװערטער לייב. א חיה געמאכט פֿאַר שלאַכט, פאַרפאַלן אין די גוואַלד און צאָרן פון עס אַלע. טראָץ זיך, קענעדי פּעלץ ווי איר בלוט לויפן קאַלט.
  
  איז עס די מורא זי פּעלץ?
  
  אײדער זי האט געקאנט טראכטן װעגן דעם, איז א דינער געשטאלט צוזאמגעפאלן פון דער אנדערער זײט פונעם העליקאפטער. א געשטאַלט וואָס זי האָט דערקענט אין אַ מאָמענט.
  
  פּראָפעסאָר פּאַרנעוויק!
  
  ע ר הא ט זי ך געהינק ט פאראויס , אומשטענדלעך , ערשט , אבע ר דא ן מי ט א באנייטע ר פעסטיקײט , או ן ענדלע ך געקראכ ט װ י ד י קויל ן האב ן דורכגעפיר ט ד י לופט ן איבע ר זײ ן קאפ , אײנע ר אי ז דורכגעגאנגע ן אי ן א דלא ם פו ן זײ ן שארבן .
  
  פּאַרנעוויק ענדלעך איז געווען נאָענט גענוג פֿאַר די סאַס און קענעדי צו ציען אים צו זיכערקייַט, די קאַנאַדיאַנס ניט וויסנדיק, גאָר פאַרקנאַסט אין דעם קאַמף.
  
  # - דאס איז ריכטיג , - האט וועלז געזאגט , אנווייזענדיג אויף דאס הויז . - לאָמיר דאָס איבערטאָן.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק געהאָלפֿן ציען די וואַלקיריעס פאָרויס בשעת אַ פּאָר פון גייז אַטאַטשט אַ קליין סומע פון יקספּלאָוסיווז צו די באַרס. ז ײ האב ן זי ך געמאכ ט אוי ף דע ם שמאל ן װעג , צװיש ן ד י שרעקלעכ ע אויסשטעלונגען , פרובנדי ק ניש ט צוקוק ן צו . איינער פון די דעלטאַ גייז געקומען צוריק פון אַ קריפּי טשעק מיט עטלעכע מינוט צוריק און געמאלדן אַ שוואַרץ אָרן אין די צוריק פון די צימער.
  
  די אַטמאָספער פון אַנטיסאַפּיישאַן האָט געדויערט גאַנץ צען סעקונדעס. עס האט גענומען זעלנער לאָגיק צו האַלטן עס. די ווייניקער איר וויסן ...
  
  עס איז נישט דרייק ס לאָגיק ענימאָר. אבער ער האט ערנסט נישט געוואלט וויסן. ער האט זיך אפילו צעלאכט, ווי א נארמאלער ציווילער, ווען די ברעמען זענען צעשלאגן געווארן.
  
  פון אויבן איז געװארן א שיסער. די דעלטאַ גאַרדיאַנז האָבן געקלאַפּט אַראָפּ די טרעפּ, טויט אין בלוטיקע לעכער. אי ן דע ר נעקסטע ר סעקונדע ר האב ן זי ך באוויז ן אויפ ן שפי ץ פו ן ד י טרעפ , א צענדלי ק באוואפנט ע מי ט מאשין־געווער .
  
  אַוטפלאַנגקט און אַוטגאַנד, באדעקט פון אַ העכער ויסקוק פונט, דעלטאַ מאַנשאַפֿט האט ניט אַנדערש און זענען איצט שפּירעוודיק. דרייק האט זיך לאנגזאם געמאכט דעם וועג צו די שאַפע און זיין רעלאַטיוו זיכערקייַט, טריינג נישט צו טראַכטן פון די נאַרישקייַט פון זיין געכאפט אַזוי און אַז עס וואָלט נישט פּאַסירן צו די SAS, און פאַרלאָזנ זיך אויף גליק אַז די נייַע שונאים וועלן נישט זיין אַזוי. נאַריש ווי צו דרייען וואַלקיריעס.
  
  ע ס זײנע ן געװע ן עטלעכ ע מאמענט ן פו ן אומבאהאלטענע ם שפאנונג , איבערגעלעב ט אי ן פארשטיקנדיקע ר שטילקײט , בי ז א געשטאלט , אי ז אראפגעקומע ן ד י טרעפ . א געשטאַלט אנגעטאן אין ווייַס און טראָגן אַ ווייַס מאַסקע.
  
  דרייק האט אים גלייך דערקענט. דער זעלבער מענטש, וואס האט באקומען דעם שילד ביים קאצן וואך אין יארק. דער מענטש ער געזען אין אַפּסאַללאַ.
  
  "איך קען דיך," ער אָטעם צו זיך, דעמאָלט העכער. - דא זײנען דא פארשימלטע דייטשן.
  
  דער מאן האט אויפגעהויבן א .45 פיסטאל און עס ארומגעוואפנט. "קלאַפּ דיין וועפּאַנז. אַלע פון איר. איצט!"
  
  א חוצפהדיקע קול. א שטימע , װא ס הא ט געהער ט צ ו גלאט ע הענט , אי ר אײגנטימע ר הא ט געהא ט דע ר אמתע ר מאכט , דע ם סארט , װא ס װער ט געשריב ן אוי ף פאפיר , או ן מע ן שענק ט אי ן קלאב ן נא ר פא ר מיטגלידער . אזא מענטש וואס האט נישט געהאט קיין אנונג וואס איז אמתע וועלטליכע ארבעט און טידיאסקייט. אפשר אַ באַנקיר געבוירן אין די באַנקינג אינדוסטריע, אָדער אַ פּאָליטיקער, דער זון פון פּאַלאַטישאַנז.
  
  די דעלטע מענטשן האבן שטארק געהאלטן זייערע וואפן. קײנער האט נישט געזאגט קײן װארט. ד י אפאזיציע ס הא ט געסטראשעט .
  
  דער מאן האט װידער א געשרײ געטאן, זײן דערציאונג האט אים נישט געלאזט װיסן װעגן דער סכנה.
  
  "זײַט איר טויב? האָב איך איצט געזאָגט!"
  
  דער טעקסאנס שטימע האט געציטערט, "דאס וועט נישט פאסירן, דו ממזר".
  
  "אָבער... אָבער..." האָט דער מאַן געשטאַמט איבערראַשט, דערנאָך האָט פּלוצלינג אָפּגעריסן זײַן מאַסקע, "איר וועט דאָס טאָן!"
  
  דרייק איז כּמעט קאַלאַפּסט. איך קען דיך!אבעל פריי, דייטשישער שניט דיזיינער. דער שאָק האָט געוואשן איבער דרייק אין אַ גיפטיקע כוואַליע. עס איז געווען אוממעגלעך. עס איז געווען ווי צו זען טיילער און מיליי דאָרט, גיגגלינג וועגן נעמען איבער די וועלט.
  
  פריי האט באגעגנט דרייק'ס בליק. "און איר, מאַט דרייק!" די האנט מיט דער ביקס האט געציטערט. - דו האסט מיר כמעט אלץ געקאסט, איך װעל זי פון דיר נעמען. איך וועל עס טוען! און זי וועט באַצאָלן. אוי, װי זי װעט באצאלן!"
  
  
  איידער ער האָט דאָס געקענט פאַרשטיין, האָט פריי אָנגעוויזן דעם ביקס צווישן דרייקעס אויגן און געשאָסן.
  
  
  * * *
  
  
  קענעדי איז אריינגעלאפן אין צימער און געזען ווי די סאס-מענטשן פאלן זיך אויף די קני, רופן פאר שטילקייט. זי האט פאר איר דערזען א גרופע מעשהלעך, וואס טראגן קויל-פראפענע וועסטלעך, ווייזן מיט זייערע וואפן אויף דעם, וואס זי האט נאר געקענט טראכטן אז דאס איז דאבור באביטש'ס געהיימע געוועלב.
  
  צומ גליק האבן די מענער זײ נישט באמערקט.
  
  וועלעס האט צוריק א קוק געטאן אויף איר און געפרעגט מיט די ליפן: - ווער?
  
  קענעדי האט געמאכט א צעמישט פנים. ז י הא ט געהערט , װ י מע ן רײם ט זי ך , ז י הא ט געזע ן זײ ן פראפ ל פו ן דע ר זײט , .45 ע ר הא ט װײטע ר גענומע ן װיפקע ן אי ן ד י הענט . ווען זי האט געהערט ווי ער רופט ארויס מאט דרייק'ס נאמען, האט זי פארשטאנען און וועלס האט פארשטאנען, און אפאר סעקונדן שפעטער האבן זיי געעפנט פייער.
  
  בעשאַס די זעכציק סעקונדעס פון די דערנאָך פייער-קאַמף, קענעדי געזען עס אַלע אין פּאַמעלעך באַוועגונג. דער מאן אין ווייסן פייערן זיין .45, איר שיס איז אנגעקומען א חלק פון א סעקונדע שפעט און צינדט זיך אן דעם צוים פון זיין מאנטל ווען עס גייט אדורך דעם בינגענדיקן מאטעריאל. זײ ן פארשוידערט ן פני ם װע ן ע ר הא ט זי ך ארומגעדרײ ט . זייער פליישיק, לאַנגויד ווייך.
  
  צעלאָזן מענטש.
  
  דערנאך די מאַסקט מענטשן, ספּיננינג און שיסער. SAS זעלנער אָפּשטויסן געזונט-געשטעלט סטרייקס מיט פּינטלעכקייַט און קאַמפּאַזישאַן. מער פייַער קומט פון די וואָלט. אמעריקאנער קולות. דײטשע קולות. קולות אין ענגליש.
  
  פויל כאַאָס, ענלעך צו די פּאָעטיש ינטאַניישאַנז פון טיילער סוויפט, געמישט מיט די אַרטשאַיק שטיין פון מעטאַלליקאַ. ז י הא ט געשלאג ן אמווייניקסטנס , צװ ײ דײטש ן - ד י איבעריק ע זענע ן געפאלן . דער באָכער אין ווייַס שאַוטאַד און וויידזשד מיט זיין געווער, און געצווונגען זיין מאַנשאַפֿט צו געשווינד צוריקציען. קענעדי האט געזען ווי זיי דעקן אים און שטאַרבן אין דעם פּראָצעס, פאַלן אויס ווי פוילן פון אַ ווונד, אָבער די ווונד געלעבט אויף. עווענטועל איז ער אנטלאפן צום הינטערשטן צימער און בלויז פיר פון זיינע מענטשן האבן איבערגעלעבט.
  
  קענעדי איז צוגעלאפן צום קארידאר אין פארצווייפלונג מיט א מאדנע שטיק אין האלדז און אן אייז-קלאפ אין הארצן, אפילו נישט פארשטאנען ווי באַזאָרגט זי איז געווען ביז זי האָט געזען דרייק לעבעדיק און פּעלץ ווי אַ קילן שטראָם פון פאַרגעניגן וואשן איבער איר.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק איז אויפגעשטאנען פון דער דיל, דאַנקבאַר אַז אַבעל פרייס ציל איז געווען ווי בלערד ווי זיין אָנכאַפּן פון פאַקט. דער ערשטער זאַך וואָס ער האָט געזען איז קענעדי פליסנדיק אַראָפּ די טרעפּ, די רגע איז געווען איר פּנים ווען זי געלאפן צו אים.
  
  - דאַנקען גאָט, דו ביסט גוט! - האט זי אויסגערופן און אים ארומגעכאפט אײדער זי האט געדענקט איר אײנהאלטונג.
  
  דרייק האט געשטארקט אין וועלז פארשטענדליכע אויגן איידער ער האט צוגעמאכט די אייגענע. ער האט זי געהאלטן א מאמענט, געפילט איר שלאנקן קערפער, איר מעכטיקע געשטאלט, איר שװאכער הארץ קלאפט נעבן זײן אײגענעם. איר קאָפּ איז געווען געדריקט צו זיין האַלדז, די געפיל גענוג גענוג צו טינגגאַלינג אין זיין סינאַפּסעס.
  
  "היי, איך בין גוט. איר?"
  
  זי האָט זיך אַװעקגעצויגן, שמייכלענדיק.
  
  וועלז איז צו זיי צוגעגאנגען און א װײל פארבארגן זײן כיטרע שמייכל. "דרייק. מאָדנע אָרט צו אָפּטראָג, אַלט יונגערמאַן, נישט דער עאַרלס קאָורט ווינקל שענק איך געהאט אין זינען. איך דאַרף דיר עפּעס זאָגן, מאַט. עפּעס וועגן מאַי. "
  
  דרייק איז טייקעף נאַקט צוריק. וועלז האט געזאגט די לעצטע זאַך ער דערוואַרט. נאך א רגע האט ער באמערקט קענעדי'ס פארשווינדענע שמייכל און זיך צוזאמגעצויגן. - װאלקיריעס - האט ער אנגעװיזן. "קום אויף בשעת מיר נאָך האָבן אַ געלעגנהייַט."
  
  אבער דער דעלטע קאמאנדיר האט עס שוין ארגאניזירט און זיי גערופן. "דאס איז נישט ענגלאַנד, גייז. זאל ס מאַך. איך געגעסן כּמעט יעדער האַוואַייאַן איך קען האַנדלען אויף דעם וואַקאַציע.
  
  
  ניין און צוואנציג
  
  
  
  לופט פּלאַץ
  
  
  דרייק, קענעדי און די רעשט פון די אַטאַקע מאַנשאַפֿט האָבן זיך באגעגנט מיט בן און היידן עטלעכע שעה שפּעטער אין אַ מיליטעריש באַזע לעבן האָנאָלולו.
  
  ווי צייַט געגאנגען. ד י ביוראקראטיש ע רויט ע טעיפ ן אי ז אפגעשניט ן געװארן . באַמפּי ראָודז זענען גלאַט אויס. ד י רעגירונגע ן האב ן זי ך צעקלאפט , דעמאל ט געפונע ן או ן דא ן ענדלע ך אנגעהויב ן רעדן . ד י אויפשטאנ ד ביוראקראטן , זענע ן געװע ן געפלאקער ט מי ט דע ם פאליטיש ן עקוויװ ל פו ן מילך , או ן האניג .
  
  און דער סוף פון דער וועלט איז געווען נענטער.
  
  פאַקטיש גאַמבלערז גערעדט און פרעטעד און ריזאַנדיד און סלעפּט אין שלעכט לופט-קאַנדישאַנד בנינים לעבן פּערל האַרבאָר. דרייק האט גלייך אנגענומען אז בן'ס ווייטאגליכע גרוס מיינט אז זיי האבן נישט געהאט ווייניג פארשריט צו באריכטען אין זייער זוכן פאר אָדינס נעקסטע שטיק - זיין אויגן. דרייק האט פארבארגן זיין יבערראַשן; ער האָט אָפנהאַרציק געגלויבט אַז בן ס דערפאַרונג און מאָוטאַוויישאַן איצט וואָלט לאָזן אַלע די קלוז צו זיין אַנראַוואַלד.
  
  היידען, דער שנעל-וויציק אַסיסטאַנט פון פאַרטיידיקונג, האָט אים געהאָלפֿן, אָבער זיי האָבן קליין פּראָגרעס.
  
  זײע ר אײנציק ע האפענונג , אי ז געװע ן א ז ד י אנדער ע מיטגלידע ר פו ן אפאקאַליפטיק ן - ד י קאנאדע ר או ן ד י דײטש ן - זײנע ן א ביס ל בעסער .
  
  בן ס ופמערקזאַמקייט איז טכילעס דיסטראַקטאַד דורך דרייק ס התגלות.
  
  ״הבל פריי י דײטשע ר מײםטער ? פארלוירן זיך, דו מבול״.
  
  "עמעס, חבר. וואָלט איך דיר ליגן?"
  
  "דו זאלסט נישט ציטירן Whitesnake אין פראָנט פון מיר, מאַט. איר וויסן, אונדזער באַנד האט פּראָבלעמס מיט פּלייינג זייער מוזיק און עס איז נישט מאָדנע. איך קען פשוט נישט גלייבן... הבל פריי?
  
  דרייק האט א זיפצן געטאן. ― נו, איך הײב װידער אָן. יאָ. הבל פריי."
  
  קענעדי האט אים געשטיצט. "איך האָב אים געזען און איך וויל נאָך זאָגן דרייק זאָל אויפהערן רעדן ומזין. דער באָכער איז אַ הערמיט. נעמט אָרט אין די דייַטש אַלפּס - "פּאַרטיי קאַסטלע'. סופּערמאָדעלס. געלט. סופּערסטאַר לעבן".
  
  "ווייַן, פרויען און לידער," דרייק געזאגט.
  
  "האַלטן עס!" בן געזאגט. "אין אַ וועג," ער מיוזד, "עס איז די גאנץ דעקן."
  
  "עס איז גרינג צו נאַרן די ומוויסנדיק ווען איר זענט באַרימט," דרייק מסכים. "איר קענט קלייַבן דיין דעסטיניישאַן - וואוהין איר ווילן צו גיין. שמוגלינג זאָל זיין גרינג פֿאַר די מענטשן. נאָר געפֿינען דיין אלטע אַרטאַפאַקט, קלייַבן דיין דיפּלאַמאַטיק טעקע און ... "
  
  "... לייג עס אריין." קענעדי האט גלײך פארענדיקט און געצויגן די לאכנדיקע אויגן אויף בן.
  
  "איר צוויי האָבן צו ..." ער געמורמלט. ―... איר צװײ זאָלן קריגן אַ פֿאַקן צימער.
  
  וועלז איז אנגעקומען אין דעם מאמענט. "די Abel Frey זאַך ... פֿאַר איצט, עס איז באַשלאָסן צו האַלטן עס אונטער ראַפּס. וואַך און וואַרטן. מיר שטעלן אַן אַרמיי אַרום זיין שלאָס, אָבער געבן אים פריי ליימס אויב ער וועט לערנען עפּעס וואָס מיר טאָן ניט וויסן.
  
  "אויף די ייבערפלאַך, דאָס סאָונדס גלייַך," דרייק אנגעהויבן, "אָבער ..."
  
  "אבער ער האט מיין שוועסטער," בן כיסט. היידן האט אויפגעהויבן די האנט אים צו טרייסטן. "זיי זענען רעכט, בן. קאַרין איז זיכער ... פֿאַר איצט. די וועלט איז נישט".
  
  דרייק האט פארשנעלערט די אויגן אבער פארהאלטן זיין צונג. איר וועט נישט דערגרייכן עפּעס דורך פּראָטעסטירן. עס וואָלט נאָר העלפן צו דיסטראַקט זיין פרייַנד אפילו מער. װידע ר הא ט ע ר געהא ט שװע ר צ ו פארשטײ ן היידן . צי האָט דאָס זײַן נײַ־געפֿונען ציניזם, וואָס האָט אים אָפּגעגעסן? צי האָט זי גיך געטראַכט פֿאַר בן, אָדער האָט זי קלוג געטראַכט פֿאַר איר רעגירונג?
  
  אין קיין פאַל, דער ענטפער איז געווען די זעלבע. וואַרטן.
  
  דרייק האט געביטן דעם טעמע. ער האט געשטאכן נאך א נעבן בן׳ם הארץ. "ווי זענען דיין מוטער און טאַטע?" - האט ער פארזיכטיק געפרעגט. "זענען זיי שוין געזעצט?"
  
  בן האָט זיך צעשלאָגן. "ניין, חבר. בײ ם לעצט ן רופן , האב ן ז ײ אי ר דערמאנ ט אבע ר אי ך הא ב געזאגט , א ז ז י הא ט געפונע ן א צװײט ע ארבעט . עס וועט העלפן, מאַט, אָבער נישט פֿאַר לאַנג.
  
  "איך ווייס". דרייק האט געקוקט אויף וועלז און היידן. "ווי פירער דאָ, איר צוויי דאַרפֿן צו העלפן." דערנאָך, אָן ווארטן פֿאַר אַן ענטפער, ער האט געזאגט, "וואָס נייַעס וועגן העידי און די אויגן פון אָדין?"
  
  בן האט א שאקל געטאן מיטן קאפ. "אַ סך," האָט ער זיך באַקלאָגט. "עס זענען פראַגמאַנץ אומעטום. אט - הער צו דעם: צו טרינקען פון דעם באר מימיר - דער קוואל פון חכמה אין וואלהאלא - דארף מען מאכן א וויכטיקן קרבן. אָדין האָט געשענקט זיין אויגן, סימבאַלייזינג זיין גרייטקייט צו באַקומען וויסן וועגן געשעענישן ביידע קראַנט און צוקונפֿט. ער האט געטרונקען, האט ער פאראויסגעזען אלע פראצעס, וואס וועלן אננעמען מענטשן און געטער אויף דער אייביקייט. מימיר האָט אָנגענומען די אויגן פון אודין, און זיי ליגן דאָרט שטיל, אַ סימבאָל אַז אַפֿילו גאָט דאַרף באַצאָלן פֿאַר אַ בליק פון העכער חכמה.
  
  "אָוקיי," דרייק האט אַ שלינגען. "סטאַנדאַרד היסטאָריש מאַטעריאַל, הא?"
  
  "רעכט. אבער אזוי איז עס. די פּאָעטישע עדה, די פלענערישע סאַגאַ, נאָך איין וואָס איך האָב איבערגעזעצט ווי "היידי'ס פֿיל דרכים", זיי דערקלערן וואָס איז געשען, אָבער זאָגן אונדז נישט, וווּ די אויגן זענען איצט.
  
  "אין וואַלהאַללאַ," קענעדי גרימאַסיד.
  
  "עס איז די נאָרוועגיש וואָרט פֿאַר הימל."
  
  "דעמאָלט איך וועל נישט האָבן אַ געלעגנהייט צו געפֿינען זיי."
  
  דרייק האָט דאָס אַלץ באַטראַכט. "און עס איז גאָרנישט אַנדערש? יאָשקע, פרייַנד, דאָס איז די לעצטע ביס! "
  
  "איך האָב נאָכגעפאָלגט היידי'ס רייזע - אירע רייזע. זי באזוכט ערטער וואָס מיר וויסן וועגן און דערנאָך קערט זיך צו איר היים. עס איז נישט אַ פּלייסטיישאַן, חבר. קיין זייַט יפעקץ, קיין פאַרבאָרגן דערגרייכונגען, קיין אָלטערנאַטיוו פּאַטס, זילטש.
  
  קענעדי האט זיך אװעקגעזעצט נעבן בן און אויסגעשאקלט די האר. "קען זי שטעלן צוויי טיילן אין איין אָרט?"
  
  "עס איז מעגלעך, אָבער עס וועט נישט פּאַסיק מיט וואָס מיר וויסן אין דעם מאָמענט. אנדערע קלוז נאכגעגאנגען איבער די יאָרן אַלע שפּיציק צו איין פראַגמענט אין יעדער אָרט.
  
  "אזוי איר זאָגן אַז דאָס איז אונדזער קלו?"
  
  "דער שליסל מוזן זיין וואַלהאַלאַ," דרייק געזאגט געשווינד. "דאָס איז דער איינציקער פֿראַזע וואָס ווייזט אויף דעם אָרט. און איך געדענק אז דו האסט עפעס פריער געזאגט, אז היידי האט געזאגט פאר אָדין, אז זי האט געוואוסט וואו זיינע אויגן זענען פארבארגן, ווייל ער האט אוועקגעגעבן אלע זיינע סודות ווען ער האט געהאנגען אויפן קרייַז.
  
  "בוים" - אין דעם מאָמענט טהאָרסטאַן דאַהל איז אריין אין די צימער. דער שוועדישער האָט אויסגעזען אויסגעמאַטערט, מער מיד פֿון דער אַדמיניסטראַטיווע זייַט פֿון זײַן אַרבעט ווי פֿון דער פֿיזישער זייט. - מע ן הא ט געהאנגע ן אויפ ן װעלט־בוים .
  
  "אופס," דרייק געמורמלט. "די זעלבע געשיכטע. ס'איז קאווע?"
  
  ― מאַקאַדאַמיע, ― האָט דאַהל אױסגעזען שמײכלדיק. "דער בעסטער האַוואַיי האט צו פאָרשלאָגן."
  
  "איך געדאַנק עס איז ספּאַם," קענעדי געזאגט, דעמאַנסטרייטינג איר קאַנדעשאַנס צו די ניו יארקער.
  
  "ספּאַם איז וויידלי ליב געהאט אין האַוואַיי," דאַהל מסכים. "אָבער קאַווע הערשט אַלץ. און די קאָנאַ מאַקאַדאַמיאַ נוס איז מלך."
  
  "אזוי זאגסטו אז היידי האט געוואוסט וואו וואלהאלא איז?" היידען האָט געפּרואווט איר בעסטער צו קוקן מער ימבעראַסט ווי סקעפּטיקאַל ווי דרייק מאָטיאָן פֿאַר עמעצער צו ברענגען זיי מער קאַווע.
  
  "יא, אָבער העידי איז געווען מענטש. נישט גאָט. אַזוי וואָס זי וואָלט דערפאַרונג איז געווען אַ וועלטלעך גן עדן?
  
  "אנטשולדיגט, דוד," קענעדי דזשאָוקט. "Vegas איז נישט געגרינדעט ביז 1905."
  
  "נאָרוועגיש." דרייק האָט צוגעגעבן, פרובירט נישט צו שמייכלען.
  
  שטילקייט איז נאכגעגאנגען. דרייק וואָטשט ווי בן מענטאַלי גייט איבער אַלץ ער האט געלערנט ביז איצט. קענעדי האט פארשפארט אירע ליפן. היידן האָט אָנגענומען אַ טאַץ מיט קאַווע-באַגזלעך. וועלעס האט זיך שוין לאנג צוריק צוריקגעצויגן אין א ווינקעלע, זיך געמאכט אז ער שלאפט. דרייק האט געדענקט זיינע אינטערעסאנטע ווערטער - איך דארף אייך עפעס זאגן. עפּעס וועגן מאי.
  
  די צייט פֿאַר וואָס שפּעטער, אויב בכלל.
  
  בן האט געלאכט און געשאקלט מיטן קאפ. "עס איז פּשוט. האר, עס איז אַזוי גרינג. הימל פֿאַר מענטשן איז ... זייער היים.
  
  "פּונקט. דער ארט וואו זי האט געוואוינט. איר דאָרף. איר הוט," דרייק באשטעטיקט. - אויך מיינע מחשבות.
  
  "מימירס ברונעם איז אין דאָרף היידי!" קענעדי האָט זיך אַרומגעקוקט, אַ שפּאַנונג בלענדיק אין אירע אויגן, און דאַן אַ פּיעסע געשפּילט דרייק מיט איר פויסט. "נישט שלעכט פֿאַר אַ ינפאַנטרימאַן."
  
  "איך האָבן דערוואַקסן פאַקטיש סייכל זינט איך פאַרלאָזן." דרייק האט געזען וועלז זיך א ביסל צעמישט. "דער בעסטער מאַך פון מיין לעבן."
  
  טהארסטן דאהל האט זיך אויפגעשטעלט. "דערנאָך צו שוועדן, פֿאַר די לעצטע טייל." ע ר הא ט אויסגעזע ן צופריד ן צוריק , אי ן זײ ן הײמלאנד . "מממ ... ווו איז היידי ס הויז?"
  
  - אָסטערגאָטלאַנד, - האָט בן געזאָגט אָן קאָנטראָלירונג. "אויך די היים פון בעאָווולף און גרענדעל איז דער אָרט ווו זיי נאָך רעדן וועגן די מאָנסטערס וואָס אַרומוואַנדערן די לענדער בייַ נאַכט."
  
  
  דרייסיק
  
  
  
  לאַ ווערין, דייַטשלאַנד
  
  
  לאַ ווערין, די פארטיי קאַסטלע, איז ליגן דרום פון מינכען, לעבן דער גרענעץ מיט באַוואַריאַ.
  
  װ י א פעסטונג , הא ט ע ר זי ך אויפגעהויב ן האלבװע ג אויפ ן שפי ץ פו ן א לײכט ן שאנדע ר בארג , זײנ ע װענט ן זײנע ן געװע ן קרענלירט ע או ן אפיל ו אוי ף פארשײדענ ע פלעצער , אנגעשטאק ט מי ט פײל־לויפן . ראָונד-טאַפּט טאָווערס פלאַנגקט דורך אַרטשט טויערן און אַ ברייט דרייוווויי ערלויבט טייַער קאַרס צו פאָר אַרויף אין סטיל און ווייַזן זייער לעצט דערגרייכונגען, בשעת האַנט-געקליבן פּאַפּאַראַזזי קניען אַראָפּ צו פאָטאָגראַפיע זיי.
  
  הבל פריי האָט אָנגעפירט די פּאַרטיי אין דריי, קאַנסאַלטינג עטלעכע פון די מערסט וויכטיק געסט און געמאכט זיכער אַז זיין מאָדעלס פירן זיך ווי דערוואַרט. אַ קניפּ דאָ, אַ מורמל דאָרט, אַפילו אַ מאָל אַ וויץ האָט זיי אַלע געמאַכט צו זיינע דערוואַרטונגען.
  
  אין די פריוואטע אלקאווע האט ער זיך געמאכט, ער זאל נישט באמערקן די ווייסע שטעגן, אויסגעגעלייגט אויף די קני-הויכע גלאז טישן, די מנהלים האבן זיך אראפגעבויגן מיט שטרוי אין די נאז. מאָדעלס און באַרימט יונג אַקטראַסיז אנגעטאן אין אַטלעס, זייַד און שנירל בעיבי דאַלז. ראָזעווע פלייש, קראַמפּס און די ינטאַקסיקייטינג רייעך פון באַגער. פופציק-אינטש פּלאַזמע סקרינז וואָס ווייַזן MTV און כאַרדקאָר פּאָרן.
  
  די טשאַטעאַו אָנגעפילט מיט לעבן מוזיק, סלאַש און פערגיע האָבן דורכגעקאָכט 'שיין דאַנגעראָוס' אויף דער בינע אַוועק פון די דעקאַדענט האַללס - אַפּביט שטיין מוזיק האט אפילו מער לעבן אין פריי ס שוין דינאַמיש פּאַרטיי.
  
  דער שניט־דעזיגנירער איז אַוועק, אומבאמערקט פֿון קיינעם, און איז אַרײַן אויף די פראָנט טרעפּ צו אַ שטילן פֿליגל פֿונעם שלאָס. אן אנדער פלי, און זיין גאַרדז פֿאַרמאַכט הינטער אים אַ זיכער טיר, צוטריטלעך בלויז מיט אַ קאָמבינאַציע פון שליסלען און קול דערקענונג. ער איז אַרײַן אין אַ צימער אָנגעפּאַקט מיט קאָמוניקאַציע ויסריכט און אַ ריי הויך-דעפֿיניציע טעלעוויזיע סקרינז.
  
  איינער פון זיינע מערסט טראַסטיד פאַנס האט געזאגט: "פּונקט אין צייט, האר. Alicia Miles איז אויף אַ סאַטעליט טעלעפאָן.
  
  "ויסגעצייכנט, הודסאָן. איז עס ינקריפּטיד?
  
  - פארשטײט זיך, הער.
  
  פרײ האט אנגענומען דעם מכשיר, געצויגט די ליפן, װאם מ׳האט געצװאונגען צו ברענגען דאם מויל אזוי נאנט צו װאו זײן לאקי האט שוין געשמועסט.
  
  "מייל, עס בעסער זיין געשמאַק. איך דאַרף זאָרגן פֿאַר אַ הויז פול מיט געסט". דער באקוועמליכקייט ליגט האט אים נישט געשלאגן ווי א שווינדל. עס איז געווען פּונקט וואָס די ניט-ענטיטיז דארף צו הערן.
  
  "אַ ווערטע באָנוס, וואָלט איך געזאָגט," האָט דער גוט איבערגעגעבן ענגלישער טאָן געקלונגען איראָניש. "איך האָבן אַ וועב אַדרעס און אַ פּאַראָל צו זוכן פֿאַר פּאַרנעוויק."
  
  "עס איז אַלע טייל פון די אָפּמאַך, מייל. און איר שוין וויסן אַז עס איז בלויז איין וועג צו באַקומען די באָנוס. "
  
  "מילאָ איז נישט אַרום?" איצט האט זיך דער טאן געביטן. האַלדז קאַטער. שטיפעריש...
  
  "נאָר איך און מיין בעסטער פאָכער."
  
  "מממ ... לאַדן אים אויך אויב איר ווילט." איר קול געביטן. "אָבער, ליידער, איך מוזן זיין שנעל. קלאָץ אין צו www.locatethepro.co.uk און אַרייַן די פּאַראָל אין נידעריקער פאַל: bonusmyles007, "געלעכטער. ― האָט איר געמײנט, אַז איר װעט דאָס אָפּשאַצן, פֿרײַ. דער נאָרמאַל טראַקער פֿאָרמאַט זאָל דערשייַנען. די פּאַרע צימער איז פּראָוגראַמד ווי דער פערט. איר זאָלט אים קענען נאָכפאָרן ערגעץ".
  
  הבל פריי האָט שטילערהייט געגריסטעט. Alicia Miles איז געווען דער בעסטער אָפּעראַטיווע ער האט אלץ געוויינט. "גוט גענוג, מייל. אַמאָל דיין אויגן זענען אונטער קאָנטראָל, איר וועט זיין אַוועק די שטריקל. דעמאלט קום צוריק צו אונדז און ברענגען די פראַגמאַנץ פון די קאַנאַדיאַנס. דעמאָלט מיר ... וועלן רעדן."
  
  די שורה איז צעבראכן. פרײ האט אװעקגעלײגט זײן טעלעפאן, דערווייל צופרידן. "אָוקיי, הודסאָן," ער האט געזאגט. "אָנהייב די מאַשין. שיקט אַלע גלײַך קײן אָסטערגאָטלאַנד". די לעצטע שטיק איז געווען אין זיין דערגרייכן, ווי אַלע די אנדערע ברעקלעך, אויב זיי געשפילט די לעצט שפּילערייַ ריכטיק. "מילאָ ווייסט וואָס צו טאָן."
  
  ער האט געלערנט אַ נומער פון טעלעוויזיע מאָניטאָרס.
  
  "וואָס איינער פון זיי איז די געפאַנגענער 6 - קאַרין בלייק?"
  
  האדסאן האט זיך געקראצט אין זײן אומגעמאכטן בארד, אײדער ער האט געהויבן מיט דער האנט. פריי האט זיך צוגעבויגן צו שטודירן דאס בלאנדע מיידל, וואס זיצט אין מיטן בעט, די פיס ארויפגעצויגן ביז איר קין,
  
  אדער, גענויערט, זיצן אויפן בעט, וואס האט געהערט צו פרייען. או ן געגעס ן פרײ ס שפײ ז אי ן דע ר פארשפארטע ר או ן באװאכטע ר כאט ש װא ס פר י הא ט באפוילן . ניצן די עלעקטרע וואָס פריי באַצאָלט פֿאַר.
  
  אויף די קנעכל איז אַ קייט ער דיזיינד.
  
  איצט האט זי געהערט צו אים.
  
  "גלייך שיקן די ווידעא צו מיין פּלאַץ - אויף די גרויס פאַרשטעלן. דערנאָך זאָגן די שעף צו דינען מיטאָג דאָרט. צען מינוט נאָך דעם, איך דאַרפֿן מיין מאַרשאַל קונסט מומחה. " ער האט זיך אפגעשטעלט, געטראכט.
  
  "קען?"
  
  "יאָ, דער איינער. איך וויל אז ער זאל גיין אהין און נעמען איר שיך. ביז איצט, גאָרנישט אַנדערש. איך ווילן די פסיכאלאגישן פּייַניקונג צו זיין דילייטפאַל לאַנג ביז דעם איינער איז קראַשט. איך וועל וואַרטן אַ טאָג און דעמאָלט איך נעמען עפּעס מער וויכטיק צו איר.
  
  "און אַרעסטאַנט 7?"
  
  "גוט גאָט, הודסאָן, מייַכל אים געזונט ווי איר וואָלט מייַכל זיך. דער בעסטער פון אַלץ. זיין צייט צו ימפּאָנירן אונדז איז נאָענט ... "
  
  
  איין און דרייסיג
  
  
  
  לופט פּלאַץ איבער שוועדן
  
  
  דער עראפלאן האט זיך באנק. קענעדי מאָר האָט זיך געציטערט, זיך אויפגעוועקט מיט דער רעליעף פון זיין דערוועקט דורך טערביאַלאַנס, די נייַע טאָג יאָגן איר אייגענע טשייסער פון פינצטערניש אַוועק.
  
  כאלאב האט עקזיסטירט אין אירע חלומות אזויפיל ווי ער האט געטון אין דער אמתער וועלט, אבער ביינאכט האט ער איר עטליכע מאל אומגעברענגט דורך אפשטאפען לעבעדיגע קאקאלאקעס אין האלדז ביז זי האט זיך דערשטיקט און איז געצווונגען צו קייַען און שלינגען, די איינציגע פארראט האט זי געמוטשעט מיט גרויל אין די אויגן. , א שטענדיקע ר בי ז דע ר לעצטע ר פונ ק אי ז אויס .
  
  זי האט זיך מיטאמאל דערװעקט און אפגעריסן פון דעם אונטערבויך פון גיהנום, האט זי זיך ארומגעקוקט אין דער כאטע מיט װילדע אויגן. עס איז געווען שטיל; ציווילע און זעלנער האבן זיך געטוישט אדער שטיל גערעדט. אפילו בן בלייק איז שלאָפנדיק אַרײַנגעשלאָפן מיט זיין לאַפּטאַפּ, די זארג-שורות זענען נישט אויסגעגליטשט דורך שלאָף און טראַגיש נישט אויפן אָרט אויף זיין יינגליש פּנים.
  
  דערנאָך זי געזען דרייק און ער איז געווען סטערינג בייַ איר. איצט זיין שורות פון זאָרג נאָר ענכאַנסט אַ שוין סטרייקינג פּנים. זײ ן ערלעכקײ ט או ן אומגענומע ן זײנע ן געװע ן באװיזנדיק , אוממעגלע ך צ ו באהאלטן , אבע ר דע ר װײטיק ן הינטע ר זײ ן בארואיקונג , הא ט אי ר געװאל ט אי ם טרייסט ן... א גאנצ ע נאכט .
  
  זי האט צו זיך געשמײכלט. מער רעפערענצן פון דיינאַסאָר שטיין. דרייק ס פאַרווייַלונג איז געווען גרויס שפּאַס. עס איז געווען אַ מאָמענט איידער זי האָט איינגעזען אַז איר ינער שמייכל קען האָבן גערירט איר אויגן ווייַל ער שמייכלט צוריק צו איר.
  
  און דאן, צום ערשטן מאל אין אלע יארן, וואס זענען דורכגעגאנגען זינט זי איז אריין אין דער אקאדעמיע, האט זי חרטה געהאט, אז איר פאך האט פארלאנגט אז זי זאל דעסעקסואליזירן איר פערזענלעכקייט. זי האט געװאלט, אז זי זאל װיסן װי אזוי אזוי צו סטילירן אירע האר. זי וויל זי האט אַ ביסל מער סעלמאַ בלער און אַ ביסל ווייניקער סאַנדראַ בולאַק.
  
  נאָך אַלע דעם, עס איז געווען גאַנץ קלאָר ווי דער טאָג אַז דרייק לייקט איר.
  
  זי האט צו אים צוריק געשמײכלט, אבער אין יענעם מאמענט האט זיך דער עראפלאן װידער געפלאצט און אלע האבן זיך אויפגעכאפט. דער פּילאָט האָט געמאָלדן אַז זיי זענען אַ שעה אַוועק פון זייער דעסטיניישאַן. בן וואָוק אַרויף און געגאנגען ווי אַ זאַמבי צו באַקומען עטלעכע לעפטאָוווער קאָנאַ קאַווע. טהארסטן דאהל האט זיך אויפגעהויבן און זיך ארומגעקוקט.
  
  "צייט צו אָנטאָן די גפּר," האָט ער געזאָגט מיט אַ האַלבן שמייכל.
  
  זיי זענען געשיקט צו פליען איבער אָסטערגאָטלאַנד, טאַרגעטעד געביטן ווו פּראָפעסאָר פּאַרנעוויק און בן געדאַנק די דאָרף פון העידי וואָלט זיין ליגן. דער אָרעמאַן פּראָפֿעסאָר האָט קלאָר וויי געטאָן פֿון דעם אָפּגעשניטן פֿינגערשפּיץ און איז שטאַרק צעשאָקלט געוואָרן פֿון ווי האַרציק זײַן פּײַניקער איז געווען, אָבער האָט זיך געפֿרייט ווי אַ הינטל, ווי אַזוי ער האָט זיי דערצײלט פֿון דער מאַפּע אױסגעקריצט אױף דער שילד פֿון אודין.
  
  וועג צו Ragnarok.
  
  מאַשמאָעס.
  
  ביז איצט האָט קיינער עס נישט געקענט איבערזעצן. איז דאָס געווען אן אנדער מיסדירעקטיאָן פון Alicia Miles און איר צעמישט מאַנשאַפֿט?
  
  ווי נאר דער עראפלאן האט זיך דורכגעבראכן אין דאהל'ס גראבע פערימעטער, האט ער אנגעוויזן אויף די בילד וואס האט זיך באוויזן אויף די עראפלאנען'ס טעלעוויזיע. די ערד דורכדרינגענדיקע ראדאר האט געשיקט קורצע פאלס פון ראדיא כוואליעס אין דער ערד. ווען עס שלאָגן אַ מקבר געווען כייפעץ, גרענעץ אָדער פּאָסל, עס וואָלט פאַרטראַכטנ זיך די בילד אין זיין צוריקקומען סיגנאַל. אין ערשטער עס איז שווער צו ויסטיילן זיי, אָבער מיט דערפאַרונג עס ווערט גרינגער.
  
  קענעדי האט געשאקלט מיטן קאפ צו דאהל. "צי האָט די שוועדישע אַרמיי אַלץ?"
  
  "אַזאַ ווי דאָס זענען נויטיק," דאַהל דערציילט איר עמעס. "מיר האָבן אַ כייבריד ווערסיע פון דעם מאַשין וואָס דיטעקץ מינעס און פאַרבאָרגן פּייפּס. זייער הויך טעק. "
  
  פאַרטאָג האָט זיך אויסגעבראָכן אויפן האָריזאָנט, און דאַן האָבן עס אָפּגעטריבן אָפּגעשעפּטע גרויע וואלקנס, ווען פּאַרנעוויק האָט אַרויסגעלאָזט אַ געשריי. "דאָ! דאס בילד קוקט ווי אַן אַלט וויקינג ייִשובֿ. צי איר זען די קייַלעכיק ויסווייניקסט קאַנט - דאָס זענען די פּראַטעקטיוו ווענט - און די רעקטאַנגגיאַלער אַבדזשעקץ אינעווייניק? דאָס זענען קליינע וואוינונגען".
  
  "אזוי, לאָמיר דעפינירן דעם ביגאַסט הויז..." האָט בן אָנגעהויבן מיט אײַל.
  
  "ניין," האט געזאגט פּאַרנעוויק. "דאָס מוז זיין אַ קאָמונאַל לאָנגהאָוסע - אַ אָרט פון באַגעגעניש אָדער סעודה. העידי, אויב זי וואָלט טאַקע געווען דאָ, וואָלט האָבן דאָס צווייטע גרעסטע הויז.
  
  ווען דער עראפלאן האט זיך לאנגזאם אראפגעלאזט, האבן זיך באוויזן קלארער בילדער. באלד איז דער יישוב קלאר אנגעצייכנט געווארן עטליכע פוס אונטער דער ערד, און דאס צווייטע גרעסטע הויז איז באלד קענטיג געווען.
  
  ― איר זעט דאָס, ― האָט דאַהל אָנגעװיזן אויף אַ טיפֿערן פֿאַרב, אַזױ שװאַך, אַז מע האָט עס אפֿשר פֿאַרעפֿנט, װען מע האָט עס נישט געזוכט. "דאָס הייסט, אַז ס"איז דאָ אַ ריק און עס איז גלייך אונטער היידי'ס הויז. פאַרשילטן, האָט ער געזאָגט, זיך אַרומגעדרייט. - זי האָט געבויט איר הויז גלײַך איבער מימירס ברונעם!
  
  
  צוויי און דרייסיג
  
  
  
  אָסטערגאָטלאַנד, שוועדן
  
  
  גלייך ווי זיי זענען געווען אויף דער ערד און זענען געגאנגען עטלעכע מייל דורך נאַס מעדאָוז, דאַהל באפוילן זיי צו האַלטן. דרייק האָט זיך אַרומגעקוקט אויף וואָס ער האָט נאָר געקענט באַשרייבן ווי, אין דעם נייעם דינאָ-שטיין גייסט, וואָס ער און קענעדי האָבן זיך געטיילט, אַ געציילטע קאָמאַנדע. די שוועדן און SGG זענען רעפּריזענטיד דורך Torsten Dahl און דריי פון זיינע מענטשן, די SAS דורך וועלז און צען זעלנער. איינער איז געבליבן אין האוואאי, פארוואונדעט. די דעלטאַ מאַנשאַפֿט איז רידוסט צו זעקס מענטשן; דערנאָך זײַנען געווען בן, פּאַרנעוויק, קענעדי און זיך אַליין. היידן איז געבליבן מיטן עראפלאן.
  
  ע ס אי ז צװיש ן ז ײ ניש ט געװע ן קײ ן אײנציקע ר מענטש , װעלכע ר אי ז ניש ט געשטער ט געװאר ן פו ן ד י שװעריקײט ן פו ן זײע ר אויפגאבע . דע ר פאקט , א ז דע ר עראפלא ן הא ט געווארט , אינגאנצ ן אנגעפאנגע ן או ן באוואפנט , מי ט ד י פיגור ן אוי ף א באָרד , גרײ ט ז ײ צוצונעמע ן ערגעץ־װאו ט אוי ף דע ר װעלט , הא ט נא ר נא ך מער אונטערגעשטראכ ט ד י ערנם ט פו ן דע ר לאגע .
  
  "אויב עס העלפֿט," האָט דאַהל געזאָגט, ווען אַלע האָבן אַ קוק געטאָן אויף אים מיט דערוואַרטונג, "זע איך נישט ווי זיי קענען אונדז דאָס מאָל געפֿינען," האָט ער אָנגעוויזן. "אָנהייב דורך ניצן ליכט יקספּלאָוסיווז צו ויסמעקן אַ ביסל פֿיס אַראָפּ, און עס איז צייט צו גראַבליע."
  
  - זײט פארזיכטיק - האט פארנעװייק גע־ װארט מיט די הענט. "מיר ווילן נישט אַ ייַנבראָך."
  
  - זארגט נישט, - האט דאהל געזאגט פרײלעך. "צווישן די פארשיידענע כוחות דאָ, מיין איך, מיר האָבן אַ יקספּיריאַנסט מאַנשאַפֿט, פּראָפעסאָר."
  
  ם׳האט געװארן א גרויםע געלעכטער. דרייק האט איבערגעזוכט זייער סביבה. ז ײ האב ן אויפגעשטעלט א ברײטע ר פרײמע ר , איבערלאזנדי ק ד י מענע ר אוי ף ד י שעפ ן פו ן עטלעכ ע בערגלעך , װא ם האב ן זי ך ארומגערינגל ט דע ם פלא ץ װא ו לוי ט דע ר ערד־דורכדריגנדיקע ר ראדאר־סיסטעם , זײנע ן אמא ל געשטאנע ן ד י אלטע . אויב נאָר עס איז גוט גענוג פֿאַר וויקינגס און אַלע ...
  
  די פּליטן זענען געווען גראָזיק און רויק, אַ ליכט ווינטל האט קוים גערודער די ביימער וואָס געוואקסן צו מזרח פון זייער שטעלע. א ליכט רעגנדל אנגעהויבן און דעמאָלט פארשטאפט איידער טריינג ווידער.
  
  בן ס מאָביל טעלעפאָן האָט געקלונגען. זײנ ע אויג ן האב ן גענומע ן א פארהאנגע ן קוק . "טאַטע? נאָר פאַרנומען. איך װעל דיך צוריק רופן בײם הינטערשטן. ער האט פארמאכט דעם מיטל, א קוק אויף דרייק. - איך האב נישט קײן צײט - האט ער געמורמלט. "זיי וויסן שוין אַז עפּעס איז געשעעניש, זיי נאָר טאָן ניט וויסן וואָס עס איז."
  
  דרייק האט זיך א ניד געטאן און נאכגעקוקט דעם ערשטן אויפרייס אן זיך צוציטערן. גראז, טורף און שמוץ זענען געפלויגן אין דער לופטן. דא ם אי ז גלײ ך נאכגעפאלג ט געװאר ן א ן אנדע ר א ביס ל טיפע ר אײנקלאנג , או ן א צװײט ע װאלק ן הא ט זי ך אויפגעהויב ן פו ן דע ר ערד .
  
  עטלעכ ע מענע ר האב ן זי ך געקלאפ ט פאראויס , געהאלט ן שאדל ן װ י ז ײ האב ן געהאלט ן געװער . סעריל סצענע.
  
  - היט זיך, - האט פארנעוויק געמורמלט. "מיר וואָלטן נישט געוואָלט, אַז עמיצער זאָל נאַסן די פֿיס." ער האָט זיך געכאַפּט ווי דאָס איז געווען דער גרעסטער וויץ אין דער געשיכטע.
  
  א קלארער איבערבליק בילד האט געוויזן א לאך אונטער העידי'ס לאנג הויז, וואס האט אריינגעפירט אין א גרויסן הייל. דאָך, עס איז געווען מער ווי בלויז אַ געזונט ליגנעריש דאָרט, און די מאַנשאַפֿט איז געווען טעות אויף די זייַט פון וואָרענען. עס האָט געדויערט נאָך אַ שעה פון אָפּגעהיט גראָבן און עטלעכע פּויזאַז בשעת פּאַרנעוויק האָט געקראָגן און שטודירט די אַנערד אַרטאַפאַקץ איידער זיי פאַרשווונדן אין דין לופט.
  
  דרייק האָט דאָס מאָל גענוצט צו אָרגאַניזירן זיינע מחשבות. ביז היינט האט ער זיך געפילט ווי ער פארט אויף א וואלקעסטער אן קיין ברעמען. אפילו נאך די אלע יארן איז ער נאך מער געוואוינט געווארן צו פאלגן באפעלן ווי נאכצוגיין א פלאן, דעריבער האט ער געדארפט מער צייט צו טראכטן ווי למשל בן בלייק. צוויי זאכען האט ער זיכער געוויסט - זיי זענען אלעמאל געפאלן הינטערשטעליג, און זייערע שונאים האבן זיי געצוואונגען צו רעאגירן אויף מצבים אלא ווי זיי צו מאכן; קיין צווייפל, דאָס איז דער רעזולטאַט פון וואָס זיי זענען אריין אין דעם ראַסע הינטער זייער קעגנערס.
  
  איצט עס ס צייַט צו אָנהייבן ווינינג דעם ראַסע. ספּעציעל זינט זיי סימד צו זיין דער בלויז פאַקשאַן דעדאַקייטאַד צו ראַטעווען די וועלט אלא ווי ריזיקירן עס.
  
  דו גלויבסט דאך אין רפאים־געשיכטעס ז - האט אים א שושקעט אין זינען אן אלטע קול.
  
  ניין, ער האט געענטפערט אזוי ווי דעמאלט. אבער איך גלייב אין גרויל מעשיות...
  
  בעשאַס זיין לעצטע מיסיע ווי אַ מיטגליד פון דער סוד SRT, אַ ספּעציעל אַפּאַראַט פון די SAS, ער און דריי אנדערע מיטגלידער פון זיין קאָלעקטיוו, אַרייַנגערעכנט Alicia Miles, סטאַמבאַלד אויף אַ ווייַט דאָרף אין נאָרדערן יראַק, זייַן באוווינער זענען טאָרטשערד, געהרגעט. אַסומינג די קלאָר ווי דער טאָג זיי זענען ינוועסטאַגייטינג ... צו געפֿינען בריטיש און פראנצויזיש זעלנער נאָך אין די טראָוז פון ויספאָרשן זיי.
  
  וואָס איז נאכגעגאנגען פינצטער די מנוחה פון מאַט דרייק ס טעג אויף דער ערד. פארבלענדט פון צארן, האט ער און די אנדערע צוויי מיטגלידער פון דער קאָלעקטיוו פארשטאפט די פּייַניקונג.
  
  נאך א 'פריינדלעך פייער' אינצידענט צווישן פילע.
  
  אַלישאַ מייל איז געשטאנען און געקוקט, סייַ ווי סייַ נישט פלעק זיך מיט קיין קווערקס. ז י הא ט ניש ט געקענ ט אפשטעל ן ד י פײניקונגע ן או ן ז י הא ט ניש ט געקענ ט אפשטעל ן ד י פײניקונגע ן פו ן שטארבן . אבער זי האט נאכגעפאלגט איר קאמאנדיר'ס באפעלן.
  
  מאַט דרייק.
  
  נאָך דעם איז פֿאַר אים איבערגעגאַנגען דאָס לעבן פֿון אַ זעלנער, אַלע ראָמאַנטישע באַציִונגען, וואָס זי האָט אויפֿגעהאַלטן, זענען צעבראָכן געוואָרן אין שטיקלעך. אבער פארלאזן די דינסט האט נישט מיינען אַז די זכרונות פאַרוועלקט. זײ ן װײ ב הא ט אי ם אויפגעװעק ט נאכ ט נא ך נאכ ט או ן זי ך דערנא ך ארוי ס פו ן אי ר שװײס־געװײקט ע בעט , א געװײננדי ק אראפ , װע ן ע ר הא ט זי ך אפגעזאג ט זי ך מודה .
  
  איצט האט ער דערזען קענעדי שטײן פאר אים, שמײכלענדיק װי זי װאלט געװען אויף אן עראפלאן. אירע האר איז לײז געהאנגען, איר פנים איז געװארן לעבעדיק און שטיפעריש צוליב איר שמייכל. אויגן אין דעם צענטער און גוף פון וויקטאָריאַ ס סעקרעט, קאַמביינד מיט די דעקאָרום פון אַ שולע לערער און געשעפט צאַמונג. שיין געמישט.
  
  ער טשאַקאַלד צוריק. טאָרסטען דאַהל האָט געשריגן: "גראָבן זיך אין לייענען! מיר דאַרפֿן אַ פירער פֿאַר די דעססענדערס. "
  
  ווען בן האָט אים געפרעגט וואָס דעססענדער איז, האָט ער נאָר געטשעפּעט. "גלייך פֿון אַ האָלליוואָאָד לעגענדע, מיין פרייַנד. געדענקט איר ווי דער גנב איז אַוועקגעשפּרונגען פון בנין, און זיין שפּרינגען איז געווען אַדזשאַסטיד צו די ניראַסט מילאַמיטער, נאָך וואָס זיין פאַל איז סטאַפּט? נו, די בלו דיאַמאָנד לאַנדער איז די מיטל וואָס זיי נוצן.
  
  "קאָל".
  
  דרייק האט באמערקט אז זיין אלטער קאמאנדיר גייט ארום לאנגזאם און האט גענומען דעם אנגעבאטן קאלבע קאווע. דעם שמועס איז געווען אין צוגרייטונג פֿאַר עטלעכע מאָל. דרייק האט געוואלט צו סוף דעם.
  
  "מאַי?" - האט ער געפרעגט, פעסט אראפגעלאזט די ליפען צו דער ערד, כדי קיינער זאל נישט פארשטיין זיין פראגע.
  
  "המ?" איך האב געפרעגט.
  
  "נאר זאג מיר".
  
  "גוט, גאָט, נאָך דעם קלאָר ווי דער טאָג מאַנגל פון אינפֿאָרמאַציע וואָס איר צושטעלן וועגן דיין אַלט פערדל, איך קען קוים רעכענען אויף געבן אַוועק פרייבייז רעכט איצט, קען איך?"
  
  דרייק האט אומבאוויליקט אונטערגעדריקט א שמייכל. - דו שמוציקע זקן, דו װײסט דאס?
  
  "דאָס האלט מיר אין דער שפּיץ פון מיין שפּיל. איצט דערצײל מיר אַ געשיכטע פֿון איינע פֿון אירע געהיימע מיסיעס - איינע פֿון זיי.
  
  "נו ... איך קען פאַרפירן דיין געלעגנהייַט דאָ און געבן איר עפּעס צאַמען," דרייק געזאגט. "אָדער איר קען וואַרטן ביז אַלע דעם איז איבער און איך וועל געבן איר די גאָלד ... איר וויסן דער בלויז איינער."
  
  "טאָקיאָ קאָס-קאָן?"
  
  "קאָס-קאָן אין טאָקיאָ. ווען מאַי איז געווען אַנדערקאַווער ביי יאַפּאַן ס ביגאַסט קאָספּלייַ קאַנווענשאַן צו ינפילטרירן און כאפן די פוטשו טריאַדס וואָס האָבן געפירט די פּאָרן אינדוסטריע אין דער צייט.
  
  וועלז האט אויסגעזען ווי ער וואלט געהאט א פארכאפעניש. "גאָט, דרייק. איר זענט אַ נאַריש. גוט דעמאָלט, אָבער צוטרוי מיר, איר זענט מיר שולדיק איצט." ער האט אַ אָטעם. "די יאפאנעזער האבן זי נאר ארויסגעשלעפט פון האנג קאנג, גלייך אונטער א פאלשע אידענטיטעט, אן ווארענונג, אינגאנצן פארניכטעט די דעקל וואס זי האט ארויפגעשטעלט פאר צוויי יאר."
  
  דרייק האט אים געגעבן אן אפענעם, אומגלויבלעכן בליק. "קיינמאָל".
  
  - אויך מיינע ווערטער.
  
  - פארװאם ?
  
  "אויך מיין ווייַטער קשיא. אָבער, דרייק, איז ניט אַז קלאָר ווי דער טאָג?
  
  דרייק האט געטראכט דערפון. "נאָר אַז זי איז דער בעסטער זיי האָבן. דער בעסטער זיי האָבן אלץ געהאט. און זיי מוזן זיין פאַרצווייפלט פֿאַר איר.
  
  "מיר האָבן גענומען רופן פון זייער יוסטיץ דעפּאַרטמענט און פּריים מיניסטערס פֿאַר וועגן פופצן שעה, פּונקט ווי די יאַנקיז. זיי מודה אַלץ צו אונדז - זיי געשיקט איר צו ויסקוקער לאַ וועראַין ווייַל דאָס איז דער בלויז לינק זיי געפונען צו דעם באַלאַגאַן וואָס איז שוין דערוואַקסן אין די ביגאַסט געשעעניש געשעעניש אויף דעם פּלאַנעט רעכט איצט. עס איז בלויז אַ ענין פון שעה ביז מיר זענען געצווונגען צו מודה צו זיי."
  
  דרייק האָט זיך צעוויינט. "איז עס קיין סיבה נישט צו מודה רעכט איצט? מייַ וואָלט זיין אַ פאַנטאַסטיש אַקוואַזישאַן. "
  
  "איך שטימען, פּאָר, אָבער גאַווערמאַנץ זענען גאַווערמאַנץ, און צי די וועלט איז אין געפאַר אָדער נישט, זיי ליבע צו שפּילן זייער קליין שפּילערייַ, טאָן ניט זיי?"
  
  דרייק האט אנגעוויזן אויף א לאך אין דער ערד. - זעט אויס ווי זיי זענען גרייט.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק ס אַראָפּגאַנג גיכקייַט איז געווען באַשטימט צו 126 פֿיס. א מיטל גערופן "שנעל פּיסק" איז געווען אַרײַן אין זיין האַנט און מען האָט אים געגעבן אַ באַקפּאַק. ער האט אנגעטאן א פייערלעשער העלם מיט א פלאש־ליכט צוגעבונדן און ארומגערינגלט אין זיין רוקן. א גרויס פלאַשליגהט, אַן זויערשטאָף טאַנק, וואָפן, עסנוואַרג, וואַסער, ראַדיאָ, ערשטער הילף סאַפּלייז - אַלץ ער דאַרף פֿאַר קאַווערינג. ער האט אנגעטאן א פאר שווערע הענטשקעס און איז צוגעגאנגען צום ראנד פון גרוב.
  
  "געראָנימאָ?" ער האָט געבעטן קענעדי, וועלכער איז געבליבן אויבן מיט בן און דעם פּראָפעסאָר, צו העלפן היטן זייער פּערימעטער.
  
  "אָדער כאַפּן דיין קנעכל, שטעקן דיין טאָכעס אויס און האָפֿן," זי געזאגט.
  
  דרייק האט רשעות געשמײכלט צו איר, ״מיר װעלן שפעטער צוריק קומען צו דעם״, האט ער געזאגט און ארײנגעשפרונגען אין דער פינצטערניש.
  
  ער האט גלייך געפילט ווי דער רויט-דימענטן צינגל איז אוועק. זיין פאַל גיכקייַט איז דיקריסט ווי ער איז געפאלן, און זיין קליין ראָד טיקיץ אַ הונדערט מאל פּער סעקונדע. די ווענט פון דעם ברונעם - צום גליק איצט טרוקענע - האָבן פאַרבלאָנדזשעט אין קאַליידאָסקאָפּישע בליצן, ווי אין אַן אַלטן שוואַרץ־ווייסן פֿילם. צום סוף די אַראָפּגאַנג סלאָוד צו אַ קריכן, און דרייק פּעלץ זיין שיך דזשענטלי אָפּשפּרונג אַוועק די שווער שטיין. ער האט אויסגעקוועטשט די פּיסק און פּעלץ ווי די צינגל אַרויסלאָזן פון די סיטגאַרטל. דרייק האט זיך באוואוינט מיט דעם פראצעס פון פארוואנדלען אים אין א ארויף, איידער ער איז אריבער צו וואו דאל און א האלבן טוץ מענטשן זענען געשטאנען און ווארטן.
  
  דער דיל האט זיך אומבאקוועם געקראצט, אבער ער האט דאס צוגעשריבן צו דעם מוםיפיצירטן בראָך.
  
  "די הייל איז סטריינדזשלי קליין קאַמפּערד צו וואָס מיר געזען אויף גפּר," דאַהל געזאגט. "ער קען האָבן פאַלש קאַלקיאַלייטיד. צעשפרייט זיך און זוכט... א טונעל... אדער עפעס אזוינס".
  
  דער שוועדישער האָט זיך אַ שמייכל געטאָן מיט די פּלייצעס, פאַרוויילט מיט דער אייגענער אומוויסנדיקייט. דרייק האט עס ליב. ער איז געגאַנגען פּאַמעלעך אַרום דער הייל, געלערנט די אומגלײַכלעכע ווענט און זיך געציטערט טראָץ דעם געדיכטן מאַנטל וואָס איז אים געגעבן געוואָרן. טויזנטער טאָנס שטײן און ערד האָבן זיך געדריקט צו אים, און אָט האָט ער געפּרוּװט אַרײַננעמען טיפֿער. עס האָט אים געקלונגען ווי דאָס לעבן פֿון אַ זעלנער.
  
  דאַהל האָט קאָמוניקאַציע מיט פּאַרנעוויק דורך אַ צוויי-וועג ווידעאָפאָן. דער פראפעסאר האט געשריגן אזויפיל 'פארשלאגן', אז דאהל האט נאך צוויי מינוט אפגעשטעלט דעם קלאנג. זעלנער האבן געטראפען ארום דער הייל ביז איינער פון די דעלטא בחורים האט געשריגן: "איך האב דא געשניטן. כאָטש אַ קליינטשיק זאַך. "
  
  דאהל האט אויסגעלאשן דעם ווידעאָפאָן. פּאַרנעוויקס שטימע איז געווען הויך און קלאָר, דערנאָך האָט דאַהל געהאַלטן דעם מאָביל טעלעפאָן קעגן דער וואַנט.
  
  "צי איר זען דעם?"
  
  "יא! דאס איז ביוסטהאַלטער! ביוסטהאַלטער!" פּאַרנעוויק האָט פֿאַרלוירן זײַן ענגליש פֿון דער יקסייטמאַנט. "וואַלקנאָט... מממ... אַ פּעקל אומגעבראַכטע קריגערס. דאָס איז דער סימבאָל פון אָדין, די דרייַיק דרייַעק, אָדער די באָרראָמעאַן דרייַעק, פֿאַרבונדן מיט דער געדאַנק פון אַ כבוד טויט אין שלאַכט.
  
  דרייק האט געשאקלט מיטן קאפ. "בלאַדי וויקינגס"
  
  "דער סימבאָל איז אָפט געפֿונען אויף 'בילד שטיינער' וואָס שילדערן די טויט פון העלדיש וואָריערז וואָס אַרומפאָרן מיט אַ שיפל אָדער אויף פערד צו וואַלהאַללאַ - אָדינס פּאַלאַץ.
  
  "אנטשולדיגט צו צעשטערן דיין פּאַראַד, מאַטע," האט דער גלייך-גערעדט סאַס מענטש געזאגט, "אָבער די וואַנט איז ווי דיק ווי מיין מוטער-אין-געזעץ."
  
  זיי אַלע גענומען אַ שריט צוריק, פלאַשינג זייער העלם-מאָונטעד פלאַשליגהץ אַריבער די אַנטאַטשט ייבערפלאַך.
  
  - דאס מוז זײן א פאלשע װאנט. פּאַרנעוויק האָט כּמעט געשריגן פֿון יקסייטמאַנט. "מוז זיין!"
  
  "ווארט," דרייק געהערט בן ס יונג קול. "עס זאגט אויך אַז די וואַלקנאָט איז אויך גערופן די קנאָט פון טויט - אַ סימבאָל פון די אנהענגערס פון אָדין, וואָס האָבן אַ פּראַפּענסיטי צו היציק טויט. איך גלייב באמת אז דאס קען זיין א ווארענונג. "
  
  "שטערן". דרייק ס זיפץ איז געווען אָפנהאַרציק.
  
  - אט איז א געדאנק, בחורים - איז געקומען קענעדיס שטימע. "ווי וועגן אַ נעענטער דורכקוק פון אַלע די ווענט. אויב איר באַקומען מער וואַלקנאָטץ אָבער דעמאָלט געפֿינען אַ ליידיק וואַנט, איך וואָלט קלייַבן דעם.
  
  "ליכט פֿאַר איר צו זאָגן," דרייק געמורמלט. "זייַענדיק אַרויף דאָרט און אַלע וואָס."
  
  זיי שפּאַלטן זיך, אינטש דורך אינטש קאָומינג די שטיינערדיק ווענט. ז ײ האב ן ארויפגעקראפ ן אלט ע שטויב , אװעקגעארבע ט שפינװעב ן או ן פארטריב ן פורעם . צום סוף האבן זײ געפונען נאך דרײ װאלקנאטן.
  
  "גרויס," דרייק געזאגט. "ס׳איז פֿיר װענט, פֿיר קנוציקע זאַכן. וואָס די גענעם זענען מיר געמיינט צו טאָן איצט?"
  
  "זענען זיי אַלע יידעניקאַל?" - האט דער פראפעסאר פארװאונדערט געפרעגט.
  
  איינער פון די זעלנער האָט געבראַכט דאָס בילד פון פּאַרנעוויק צום עקראַן פונעם ווידעאָפאָן. - נו, איך װײס נישט װעגן אײך, אבער איך בין זיכער מיד פון אים צוהערן, דער פארשילטן שװעד װאלט אונדז שוין לאנג צוריק דערהרגעט.
  
  "וואַרט," האט בן ס קול. ― די אױגן זײַנען אין מימירס ברונעם, נישט... זײַן קול איז פֿאַרלוירן געװאָרן אין דעם שיסן פֿון סטאַטיק, און דערנאָך איז דער עקראַן בלױז געװאָרן. דאל האט עס אויפגעטרייסלט, אויסגעלאשן און אויסגעלאשן, אבער אן אויסזוך.
  
  "קרעם. וואס האט ער פרובירט צו זאגן?
  
  דרייק איז געווען וועגן צו מאַכן אַ פאָרשלאָג ווען די ווידעאָפאָאָן איז ווידער צו לעבן און בן ס פּנים אָנגעפילט דעם עקראַן. "איך ווייס נישט וואָס איז געשען. אבער הער - די אויגן זענען אין מימיר'ס ברונעם, נישט אין דער הייל אונטער אים. פארשטייט זיך?"
  
  "יא. זענען מיר זיי דורכגעגאנגען אויפן וועג אַראָפּ? "
  
  "איך טראכט אז יא".
  
  "אָבער וואָס?" - האט דאהל געפרעגט מיט פארשטענדעניש. "דעמאָלט וואָס איז געווען נייטיק צו שאַפֿן דעם הייל אין אַלע? און די ערד דורכדרינגלעך ראַדאַר האט קלאר געוויזן אַז עס איז אַ ריזיק פּלאַץ אונטער אים. דאָך, דער טייל זאָל האָבן געווען דאָרט אַראָפּ. "
  
  "אויב נאָר -" דרייק פּעלץ אַ שרעקלעך ציטער. "אויב דאָס אָרט איז אַ טראַפּ."
  
  דאהל האט מיטאמאל אויסגעזען אומזיכער. "וויאזוי?"
  
  "איז דאָס פּלאַץ אונטער אונדז? וואָס אויב עס איז אַ דנאָ גרוב?"
  
  "דאָס הייסט, דו שטייסט אויף אַ ליים קישן!" דער פּאַרנעוויק האָט געשריגן מיט גרויל. "טראַפּ! עס קען ייַנבראָך אין קיין מאָמענט. גיי יעצט ארויס פון דארט!"
  
  ז ײ האב ן זי ך אנגעשטארק ט אײנע ר דע ם צװײט ן אי ן אײ ן אומענדלעכ ן מאמענ ט פו ן פארצװײפלט ן שטארבל . זײ האבן אלע אזוי שטארק געװאלט לעבן. און דעמאָלט אַלץ געביטן. וואָס איז געווען אַמאָל אַ פּלאַצן אין די באַטאָנען שטאָק איז איצט אַ קראַקט שווער טאַפליע. דע ר משונהדיקע ר רײםע ר קלאנג , אי ז ניש ט געװע ן פו ן דע ר פארטריבונ ג פו ן שטײ ן , נא ר פו ן דע ר פאקט , װא ס דע ר דיל ע הא ט זי ך לאנגזא ם זי ך צעשפאלט ן פו ן עק ץ צו ם עק .
  
  מיט אַ סאָף גרוב אונטער זיי ....
  
  ד י זעק ס מענטש ן האב ן געוואלדיק ן באפאל ן ד י צװ ײ אסענדאנטן . װע ן ז ײ זײנע ן אהי ן אנגעקומע ן נא ך לעבעדיקע , הא ט דאהל , ארויפגערופ ן אויפצושטעל ן ארדענונג .
  
  "איר צוויי, גיין ערשטער. זייט למען השם הארב״.
  
  "און אויף דיין וועג אַרויף," פּאַרנעוויק קאַמענטאַד, "זיין ספּעציעל אכטונג פון דיין סוויווע. מיר ווילן נישט פאַרפירן דעם אַרטיפאַקט. "
  
  - זייט נישט קיין אידיאט, פארנעוויק. דאהל איז געווען אויסער זיך מיט שלעכטע פארבאטן. דרייק האט קיינמאָל געזען אים ווי דאָס פריער. "די לעצטע צוויי פון אונדז וועלן טשעק אין ווי מיר גיין," ער האט געזאגט, סטערינג בייַ דרייק. "עס זענען איר און מיר".
  
  די ווידעאָפאָנע האָט ווידער אַ ביפּ און דעמאָלט סוויטשט אַוועק. דאהל האט אים געשאקלט, װי ער װאלט אים געװאלט דערשטיקן. - פארדאמט יאנקעס, בלי ספק.
  
  עס גענומען די ערשטער פּאָר דרייַ מינוט צו דערגרייכן ערד מדרגה. דערנאָך דריי מער פֿאַר די רגע פּאָר. דרייק געדאַנק פון אַלץ וואָס קען פּאַסירן אין זעקס מינוט, אַ לעבן פון דערפאַרונג אָדער גאָרנישט. פֿאַר אים, דאָס איז געווען די לעצטע. גאָרנישט אָבער די קריק פון ליים, די קרעכצן פון שיפטינג שטיין, די קריק פון געלעגנהייַט צו באַשליסן צי צו באַלוינונג אים מיט לעבן אָדער טויט.
  
  די שטאָק אונטער דעם ערשטער סימבאָל זיי געפונען איז קאַלאַפּסט. קיין ווארענונג איז נישט געווען; װ י ד י שטאק ע װאלט ן פשו ט אפגעגעב ן ד י גײסט ן או ן אי ן פארגעסונ ג ארײנגעפאלן . דרייק איז ארויף אויפן ברונעם אזוי ווייט ער האט געקענט. ער האט זיך באלאנסירט אויף די זײטן, נישט אויפן שװאכערן דיל פון דער הײל. דאהל האט זיך ארומגענומען מיט די אנדערע זייט פונעם ברונעם, אנגעכאפט א שטיק גרין שטריקל מיט ביידע הענט, דאס רינג אויף זיין חתונהפינגער האט אפגעשפיגלט די לאנטערן אויפן דרייק'ס העלם.
  
  דרייק האט זיך אויפגעהויבן, געזוכט אלע שטארקע שטיקלעך שטריק וואס זיי קענען צוטשעפען צו זייערע כארניס. דערנאָך האָט ער דערהערט דאַהל שרײַען: "שרייט!" און האָט אַ קוק אַראָפּ פּונקט אין צייט צו זען די ווידעאָפאָאָן שפּין צוריק און צוריק אין שלעכט פּאַמעלעך באַוועגונג איידער קראַשינג צו די שטאָק פון די הייל.
  
  אפגעשװאכט , הא ט ד י שװער ע דרי ף זי ך איבערגעלאזט , זינקנדי ק אי ן א שװארצ ן לאך , װ י דריק ס אלטע ר חלומות , װעג ן הויב ן א פאמיליע . א שטורעם האט זיך צוגעלאפן צו זיי, ארויסגעלאזט א מוראדיקע לופט פול מיט אומדערציילערדיקער פינצטערניש פון דעם ארט וואו די בלינדע באשעפענישן האבן זיך באהאלטן און זיך צעגליטשט.
  
  און ווען ער האָט אַראָפּגעקוקט אין דעם תהום פון נאָמען אָן שאָטן, דרייק רידיסקאַווערד זיין קינדשאַפט גלויבן אין מאָנסטערס.
  
  ס׳האָט זיך געטראָפֿן אַ שוואַכער גלײַכן קלאַנג, און אַ שטריק איז אַראָפּגעפֿאַלן מיט אַ פֿלאַפֿער. דרייק האט עס מיט דאנקבארקייט אנגעכאפט און עס צוגעטשעפעט צו זיין כארט. דאהל האט דאס זעלבע געטון, אויסגעזעהן די זעלבע ווייסע, און זיי האבן ביידע געדריקט זייערע ריספּעקטיווע קנעפל.
  
  דרייק האט נאכגעקוקט דעם הייך. ער האט שטודירט זײן האלב פון דעם ברונעם, בשעת דאהל האט עס קאפירט אויף דער אנדערער זײט. עטלעכ ע מא ל האב ן ז ײ זי ך אפגעשטעלט , או ן זי ך געצויג ן פאראויס , כד י צ ו קוק ן נענטער , אבע ר יעד ן מא ל האב ן ז ײ גארנישט . געגאנגען הונדערט פֿיס, דעמאָלט ניינציק. דרייק האט אויסגעהאקט זיין הענט אין בלוט, אבער גארנישט געפונען. זיי געגאנגען אויף, פופציק פֿיס איצט, און דאַן דרייק געזען די אַוועק פון ליכט, אַ טונקלקייט וואָס פשוט אַבזאָרבד די ליכט וואָס ער האט צו איר.
  
  א ברײטע ר הילצערנ ע פלאנ ק , געגאס ט בײ ם ראנד , אומגעריר ט פו ן פײכטי ק אדע ר פורעם . דרייק קען זען די קאַרווינגז אויף זייַן ייבערפלאַך און עס גענומען עטלעכע מאָל צו שטעלן די העלם ריכטיק.
  
  אבער ווען ער האט ...
  
  אויגן. דאָס סימבאָלישע בילד פֿון די אױגן פֿון אָדין, געשניטן פֿון האָלץ און דאָ איבערגעלאָזט פֿון... װער?
  
  אָדין אַלײן? טויזנטער פון יאָרן צוריק? מחבר: העידי איז עס געווען מער אָדער ווייניקער גלייבלעך?
  
  דאהל האט א אנגסט אראפגעקוקט. "פֿאַר אַלע פון אונדז, דרייק, טאָן ניט פאַלן דאָס."
  
  
  דריי און דרייסיג
  
  
  
  אָסטערגאָטלאַנד, שוועדן
  
  
  דרייק איז ארויסגעגאנגען פון מימיר'ס ברונעם האלטן די הילצערנע טאַבלעט הויך ווי א טראפיע. אײדע ר ע ר הא ט געקענ ט ארויסרײס ן א װארט , הא ט מע ן אי ם גרויםע ר ארויסגערוק ט פו ן זײ ן הארנ ק או ן געװארפ ן אוי ף דע ר ערד .
  
  "היי, רויק אַראָפּ ..." ער געקוקט אַראָפּ די שטאַם פון די האָנג קאָנג חלום מאַשין, איינער פון די נייַע. ע ר הא ט זי ך א ביס ל ארוי ס או ן דערזע ן טויט ע או ן שטארבנדיק ע סאלדאטן , ליג ן אויפ ן גראז , דעלטא , סג ג , סאס ־ או ן הינטע ר זײ , קענעדי , קניע ן מי ט א ביקס ן אי ר קאפ .
  
  ער האָט געזען ווי בן ווערט געצווונגען צו שטיין אויפשטיין אין אַ דערשטיקונג, און Alicia Miles 'גרויזאַם הענט ענג אָנכאַפּן זיין האַלדז. דרייק'ס הארץ האט זיך כמעט צעבראכן ווען ער האט געזען אז בן כאפט נאך זיין צעל אין זיין האנט. קלינג צו די לעצטע אָטעם ....
  
  "לאָזן די בריט שטיין," קאַנאַדיאַן קאָלבי טיילער געקומען צו דרייק ס אויג. "זאל אים היטן זיין פרענדז שטאַרבן - דערווייַז אַז איך קען נעמען אַלע זיין טיילן איידער איך נעמען זיין לעבן."
  
  דרייק האט געלאזט זיפן אין זיינע גלידער דאס פייער פון קאמף. "איר באַווייזן בלויז אַז דאָס אָרט לעבט צו די קליימז אין די פאַרשילטן גיידבוק - אַז דאָס איז די לאַנד פון מאָנסטערס."
  
  "ווי פּאָעטיש," האט דער ביליאַנער טשאַקאַלד. "און עס איז אמת. גיב מיר די אויגן." ער האט אויסגעהאלטן די הענט ווי א קינד וואס בעט נאך מער. דער מערסענער האָט איבערגעגעבן דאָס בילד פֿון אָדינס אויגן. "פייַן. דאס איז גענוג. אַזוי, ווו איז דיין פלאַך, דרייק? איך ווילן דיין שטיק און דאַן באַקומען אויס פון דעם דרעק לאָך."
  
  "איר וועט גאָרנישט דערגרייכן אָן די שילד," דרייק געזאגט ... די ערשטער זאַך וואָס איז געקומען צו זיין מיינונג. "און דערנאָך געפֿינען זיך ווי עס ווערט אַ קאָרט פֿאַר Ragnarok."
  
  "נאַר," טיילער לאַפט נאַסטילי. "די בלויז סיבה וואָס מיר זענען דאָ הייַנט און נישט צוואַנציק יאָר צוריק איז ווייַל די שילד איז בלויז לעצטנס געפֿונען. איך בין זיכער אַז איר שוין וויסן דעם כאָטש. ביסט איר טריינג צו פּאַמעלעך מיר אַראָפּ? צי איר טראַכטן איך וועט צעטל זיך און געבן איר נאָך אַ געלעגנהייַט? נו, הער דרייק, לאמיר דיר זאגן. זי... ― האָט ער אָנגעװיזן אַליסיע, ― זי שטראָמט נישט. זי. . האַרט גאָלדען טאָכעס, אַז ס וואָס זי איז!
  
  דרייק האָט צוגעקוקט ווי זיין ערשטע קאָלעגע דערשטיקט בן צו טויט. "זי וועט דיך פאַרקויפן דעם העכסטן בידער."
  
  "איך בין פאָרשלאָגן דעם העכסטן בידער, איר פאַקינג שטיק פון דרעק."
  
  און לויט דעם רצון פון השגחה האט איינער אויסגענוצט דעם מאמענט צו שיסן א קויל. ד י שיס ן הא ט זי ך א הוי ך געקלאפ ט דורכ ן װאלד . איינער פון טיילער ס מערסענאַריעס קאַלאַפּסט מיט אַ נייַ דריט אויג, געהאלטן ביים שטארבן טייקעף.
  
  קאָלבי טיילער געקוקט ינקרעדולאָוס פֿאַר אַ רגע. ער האט אויסגעזען ווי אויב ברייאַן אַדאַמס איז פּונקט שפּרינגען אויס פון די וואַלד און פארקערט אויף זומער פון '69. זיינע אויגן האבן זיך פארוואנדלט אין טעצלען. דעמאל ט אי ז אײנע ר פו ן זײנ ע מערסענא ר אי ן אי ם ארײנגעפאלן , אי ם געקלאפ ט צ ו דע ר ערד , דע ר םארציאנ ר הא ט געבלוטיקט , געשריג ן או ן געשלאג ן , שטארבנדיק . דרייק איז געווען ביי זייער זייַט אין אַ בלינק פון אַן אויג ווי די בלייַ צעריסן דורך די לופט אויבן זיי.
  
  אַלץ איז געשען אין דער זעלביקער צייט. קענעדי האט ארויפגעווארפן איר קערפער. דער שפּיץ פון איר שאַרבן איז געווען אַזוי פעסט אין קאָנטאַקט מיט די גאָמבע פון די וועכטער, וואָס איז געווען באדעקט איר, אַז ער האט אפילו נישט פֿאַרשטיין וואָס איז געשען. רעגע ברעכן.
  
  א פלע ג קויל ן אי ז געפלויג ן אהי ן או ן צוריק ; מערסענאַריעס, געכאפט אין די עפענען, זענען חרובֿ.
  
  טארסטן דאהל איז באפרייט געווארן ווען דער מערסענער וואס האט אים געהאלטן, האט פארלוירן דריי פערטל פון זיין קאפ פונעם דריטן שיס וואס האט אפגעקלאפט פונעם ביקס. דער ס.ג.ג. קאָמאַנדיר האָט זיך צוגערוקט צו פּראָפעסאָר פּאַרנעוויק און אָנגעהויבן שלעפּן דעם אַלטן צום קוסט הויפן.
  
  דרייק'ס ערשטער געדאַנק איז געווען וועגן בן. ווען ער האָט זיך צוגעגרייט צו מאַכן אַ פאַרצווייפלט געוועט, האָט אים אומגלויבן געציטערט ווי אַ טויזנט-וואט ילעקטראָומאַגנעטיק פּולס. אַלישאַ האָט דאָס יינגל אַוועקגעוואָרפן און זיך אַנטוויקלט אויף דרייק. פּלוצעם האָט זיך באַוויזן אַ פּיסטויל אין איר האַנט; ס'האט נישט קיין ענין וועלכע. זי איז געווען גלייַך טויטלעך מיט ביידע.
  
  זי האט עס אויפגעהויבן, פאָוקיסינג אויף אים.
  
  דרייק האט אויסגעשפרייט די געווער צו די זייטן אין א פארשעמטענער האַווייַע. פארוואס?
  
  אי ר שמײכ ל אי ז געװע ן פרײדיק , װ י פו ן א שד , װא ם אנטדעק ט א ן אומגעריר ט פלײ ש אי ן א לער , װא ס ע ר הא ט געמײנ ט א ז ז י אי ז שוי ן שוי ן א לאנגע ר פארנוצ ט געװארן .
  
  זי האט געצויגן דעם צינגל. דרייק האָט זיך צעמישט, ערווארטעט היץ און דערנאָך נאַמנאַס און דערנאָך ווייטיק, אָבער זיין מיינונג ס אויג געכאפט זיין מאַרך, און ער געזען אַז זי געביטן ציל אין די לעצטע מאָמענט ... און שטעלן דריי בולאַץ אין די מערסאַנערי קאַווערינג קאָלבי טיילער ס אַוטריידזשד פיגור. לאָמיר נישט נעמען ריזיקירן.
  
  צוויי SAS זעלנער און צוויי דעלטאַ מאַרינעס סערווייווד. דער סאס האט אנגעכאפט בן און אים אװעקגעשלעפט. וואָס איז לינקס פון דעלטאַ מאַנשאַפֿט צוגעגרייט צו פייַער צוריק אין די ניראַסט גראָווע פון ביימער.
  
  נײַע שאָס האָבן געקלונגען. דער דלתא בחור האט זיך אויסגעדרייט און געפאלן. דע ר צװײטע ר הא ט זי ך צורי ק געקראכ ן אויפ ן בויך , װ ו װ ו װעל ס אי ז געפאלן , אוי ף דע ר צװײטע ר זײ ט פו ן מימיר ס ברונעם . וועלז' פארווארפן קערפער האט זיך געציטערט ווען דער אמעריקאנער האט אים אוועקגעשלעפט, א באווייז אז ער לעבט.
  
  די קומענדיגע מינוטן זענען דורכגעגאנגען אין א בלאשן. אַלישאַ האָט געשריגן אין כּעס און איז נאָכגעשפּרונגען נאָכן אַמעריקאַנער זעלנער. װע ן ע ר הא ט זי ך אויסגעדרײ ט או ן זי ך געשטעל ט מי ט ד י פויסטן , הא ט ז י זי ך אפגעשטעלט .
  
  "קער אַוועק," דרייק געהערט איר זאָגן. - לאז נאר.
  
  "איך וועל נישט לאָזן דעם מענטש הינטער."
  
  "איר אמעריקאנער נאָר לאָזן עס רו," זי געזאגט איידער אַנליש גענעם. אמעריקע'ס בעסטע שפילער האט זיך אפגערוקט, זיך געשטומלט אין די געדיכטע גראז, ערשט זיך אנגעהאלטן אין איין ארעם, דערנאך זיך געשאקלט ווי עס איז צעבראכן געווארן איידער ער האט פארלוירן די ראיה אין איין אויג און ענדליך צוזאמגעפאלן אן אפילו זיך צוצוטשעפען.
  
  דרייק האט געשריגן ווען ער איז צוגעלאפן צו אלישיא ווען זי האט אויפגעהויבן וועלז ביי דעם קאלנער.
  
  "זענען איר משוגע?" - האט ער געשריגן. ― ביסט גאָר משוגע?
  
  # - ער גייט צום ברונעם , - אליסיעס אויגן זענען געווען מערדעריש . "איר קענען פאַרבינדן אים אָדער נישט, דרייק. דיין באַשלוס."
  
  ― פֿאַרװאָס, לשם שמים? פארוואס?"
  
  "איין טאָג, דרייק. איין טאָג, אויב איר לעבן דורך עס, איר וועט וויסן. "
  
  דרייק האט זיך אפגעשטעלט צו נעמען אן אטעם. װאָס האָט זי געמײנט? אבער צו פאַרלירן פאָקוס איצט וואָלט זיין צו פאַרבעטן טויט ווי זיכער ווי אויב ער האט באגאנגען זעלבסטמאָרד. ער האָט גערופֿן זיין טריינינג מעמעריז, זיין מיינונג, אַלע זיין SAS סקילז. ער האָט איר געגעבן אַ דירעקטן באַקסינג-קלאַפּ, אַ זעץ, אַ קרייז. ז י הא ט זי ך געפאדערט , זי ך געזארג ט יעד ן מא ל מי ט קראנק ע קראפט ן זי ך צושלאגן , אבע ר איצ ט אי ז ע ר געװע ן זײע ר נאענט .
  
  װאו ער האט געװאלט זײן.
  
  ער האט איר אנגעשטאפט א פינגער אין האלדז. זי איז אַרײַן אויף דער זייט, גלײַך אין זײַן אויפֿשטײַענדיקן קני אַרײַן, געצילט צו צעברעכן אַ פּאָר רייפּן און פֿאַרזאָרגן איר פֿאַלן.
  
  זי האט זיך אבער צווישען די קניען זיך צעקרײלט ביז זײ זײנען געװען שאצנדיג נאנט, אינטשעס פון זײ, אויג צו אויג.
  
  ריזיק אויגן. ווונדערלעך אויגן.
  
  זיי האָבן געהערט צו איינער פון די גרעסטע פּרעדאַטערז אין דער וועלט.
  
  "דו ביסט שוואַך ווי אַ וויקטער בעיבי, מאַט."
  
  אירע שושקעס האבן געקילט זיינע ביינער, ווען זי איז געשטאנען פאראויס, אויסגעשטרעקט די האנט און אים ארויפגעווארפן. ער איז געלאנדעט אויפן רוקן, אן אָטעם. אין ווייניקער ווי אַ סעקונדע איז זי געווען אויף אים, אירע קני האָבן זיך אַרײַנגעקלאַפּט אין זײַן זון־פּלעקסוס, זײַן שטערן האָט געקלאַפּט אין זײַן אייגענעם, אים צו זען די שטערן.
  
  נאכאמאל א קוקנדי ק אײנע ר דע ם צװײט ן אי ן ד י אויגן , הא ט ז י געשעפטשע ט ״לײג .
  
  אבער ער האט נישט האָבן צו מאַכן די ברירה. ס׳אי ז געװע ן אל ץ װא ם ע ר הא ט געקאנ ט טאן , אויפצוהײב ן זײ ן ארעם , זי ך ארײ ן צ ו דע ר זײט , כד י צוקוק ן אי ר האלב־באװאוסטזיניק ע װאל ץ שלעפ ן אי ם צו ם ראנ ד פו ן דע ם אונטערנעמע ן גרוב , װא ס מי ר הא ט זי ך באקאנט .
  
  דרייק האט געשריגן, זיך געדריקט אויף די קני. פאַרשעמט פון באַזיגן, שאַקט פון ווי פילע אַדוואַנטידזשיז ער האט פאַרלאָרן זינט זיך צו פאַרבינדן די מענטש ראַסע, ער קען נאָר היטן.
  
  אַליסיאַ ראָולד וועלז איבער דעם ברעג פון דעם ברונעם. דער סאס קאמאנדיר האט אפילו נישט געשריגן.
  
  דרייק האט זיך געוויקלט ווי ער האט זיך אויפגעהויבן אויף די פיס, קאפ און גוף האבן געשריגן. אַליסיאַ איז צוגעגאנגען צו קאָלבי טיילער, נאָך פריש און פלינק ווי אַ פרילינג לאַם. דרייק , מיטן רוקן צו די דייטשן , האט זיך געפילט בערך אזוי פארטיידיגונגסלאז ווי א מאטאר אויף א פלאט פאר א פרעכיסטאָרישן קראקען , אבער ער האט זיך נישט געכאפט .
  
  אַליסיאַ האָט געצויגן דעם גוף פון דעם טויט מערסאַנערי אַוועק פון טיילער. דער ביליאנער איז אויפגעשפרונגען, ברייט־אויג, קוקנדיק פון מייל ביז דרייק און די ביימער.
  
  פון הינטער די נעפּל-שראַודיד שטאַמז, גייַסט-ווי פיגיערז אנגעהויבן צו דערשייַנען, אַלע אין שטוב אין דעם לעדזשאַנדערי לאַנד. די אילוזיע איז געווען צעשמעטערט ווען זיי זענען געווען נאָענט גענוג צו זען זייער וועפּאַנז.
  
  דרייק איז שוין ארומגעגאנגען. ע ר הא ט געקענ ט דערזע ן מענטש ן דערנענטער ן זיך , געוװסט , א ז ז ײ זײנע ן געװע ן װ י דײטש ן קומע ן צונעמע ן ד י גאנצ ע בויס .
  
  דרייק שטערט אין אומגלויבן אין דעם קיילע פון זייער נצחון. אַלישאַ האָט פּשוט אָנגעכאַפּט דעם קאַנאַדיאַן ביליאַנער ביי די קראַץ און קוועטשן ביז זיין אויגן זענען ארויס. זי האט געשמײכלט צו זײן צעמישעניש, אײדער ער האט אים געפירט צום ברונעם פון מימיר און צוגעהויבן דעם קאפ איבערן ראנד.
  
  דרייק האט איינגעזען אַז ער האט אנדערע פּרייאָראַטיז. ער סיידסטאַפּט די קאַמף דורך ניצן אַלישאַ און טיילער ווי אַ שילד. ע ר הא ט דערגרײכ ט דע ם קוסט , או ן װײטע ר געגאנגע ן , פאמעלע ך ארוי ף א קלײנע ר גראזיקע ר בערגל .
  
  אליסיע האט אנגעװיזן אין לאך ארײן און געשאקלט טײלער, ביז ער האט זיך געבעטן רחמנות, אפשר װעט איר דארט געפינען װאם צו זאמלען, דײן מעגאלאמאנישע שידוך, - האט זי זיך געטשעפעט און ארײנגעװארפן זײן קערפער אין דעם אומענדלעכן ריק. זײנ ע געשרײע ן האב ן זי ך א װײ ל געקלאפ ט או ן דא ן זי ך אפגעשטעלט . דרייק האט זיך געוואונדערט אויב א מענטש וואס איז אריינגעפאלן אין א תחתון גרוב האט אויף אייביק געשריגן, און אויב עס איז נישטא ארום אים צו הערן, איז דאס טאקע גערעכנט?
  
  אין דעם צייַט, מילאָ האט ריטשט זיין כאַווערטע. דרייק האָט געהערט ווי אים זאָגן, "וואָס די גענעם האָט איר טאָן? דער באלעבאס וואלט ליב געהאט דעם אייזל לעבעדיג. "
  
  און אַליסיאַ ס ענטפער: "שווייג, מילאָ. איך האב געווארט צו טרעפן אבעל פריי. זענט איר גרייט צו גיין?"
  
  מילאָ האָט רשעותדיק געשמײכלט צום שפּיץ בערגל. - מיר װעלן זײ נישט פארענדיקן?
  
  "זייט נישט קיין אייזל. זיי זענען נאָך אַרמד און האַלטן די הויך ערד. צי האָט איר וואָס מיר געקומען פֿאַר?"
  
  "אַלע נייַן פּאַרץ פון אָדין זענען פאָרשטעלן און ארבעטן. דיין עראָפּלאַן איז געפּרעגלט!" - האט ער געשריגן. "האט שפּאַס בייַ נאַכט אויף דעם טויט ערד!"
  
  דרייק האט נאכגעקוקט די דייטשן צוריקציען זיך פארזיכטיק. די וועלט איז נאָר טיקערד אויף דעם ברעג. זיי געגאנגען אַלע דעם וועג, געבראכט אַ פּלאַץ פון וויקטימס. זיי קראַשט אין דער ערד.
  
  נאר כדי צו פארלירן אלץ פאר די דײטשן בײם לעצטן גרענעץ.
  
  - יא , - הא ט ב ן געכאפ ט זײ ן אויג , מי ט א פרײלעכ ן שמייכל , װ י געלײענ ט זײ ן מחשבה . "ווי טוט לעבן נאָכמאַכן פוטבאָל, הא?"
  
  
  פיר און דרייסיק
  
  
  
  אָסטערגאָטלאַנד, שוועדן
  
  
  די זון איז געווען אונטערגאַנג אויף אַ קלאָר האָריזאָנט ווען די אייראפעער און זייער בלויז פארבליבן אמעריקאנער אַליירט הינקען צו הויך ערד. א שװאכע , קאלטע ר װינטל . א שנעלע אפשאצונג האט געוויזן אז איינער פון די סאס סאלדאטן איז פארוואונדעט געווארן און פראפעסאר פארנעוויק האט געליטן פון שאק. דאָס איז נישט חידוש, באַטראַכטן וואָס ער איז דורכגעגאנגען.
  
  דאַהל האָט קאָנטאַקטעד זייער אָרט דורך סאַטעליט טעלעפאָן. הילף איז געווען וועגן צוויי שעה אַוועק.
  
  דרייק האט זיך געפלעפט צו דער ערד נעבן בן, ווען זיי האבן זיך אפגעשטעלט אין א קליינטשיק גרוב פון נאקעטע ביימער מיט א אפענע פלאך ארום זיי.
  
  בן ס ערשטער ווערטער: "איך וויסן אַז אנדערע מענטשן זענען געשטארבן, מאַט, אָבער איך נאָר האָפֿן אַז קאַרין און היידן זענען אָוקיי. איך ענטשולדיג זיך זייער."
  
  דרייק האט זיך געשעמט צו מודה זיין אז ער האט פארגעסן אז היידן איז געבליבן מיטן עראפלאן. "זאָרגט נישט. עס איז געוויינטלעך. די שאַנסן זענען גאָר גוט פֿאַר קאַרין, און שיין פֿאַר היידן אויך, "ער אַדמיטאַד, פאַרלאָרן זיין פיייקייט צו באַפּוצן ערגעץ צוזאמען דעם וועג. "ווי האלט איר זיך, חבר?"
  
  בן האָט אויפגעהויבן זיין רירעוודיק. "נאך ביים לעבן".
  
  "מיר האָבן קומען אַ לאַנג וועג זינט די שניט ווייַזן."
  
  "איך געדענק עס קוים," האָט בן געזאָגט ערנסט. "מאַט, איך קוים געדענקען וואָס מיין לעבן איז געווען איידער דאָס אנגעהויבן. און עס איז שוין ... טעג שוין?"
  
  "איך קען דערמאָנען איר אויב איר ווילט. פראָנטמאַן פון די וואנט פון שלאָף. איך שווימען איבער טיילער מאָמסאָן. דער מאָביל טעלעפאָן איז אָוווערלאָודיד. דינגען כויוו. איך שווענקען אויף טיילער.
  
  "מיר האָבן אַלץ פאַרפאַלן."
  
  - ס׳זײנען דא נישטא קײן שקרים, בן - מיר האבן נישט געקאנט קומען אזוי װײט אן דיר.
  
  "איר קענט מיך, חבר. איך וואָלט העלפֿן ווער עס יז. " עס איז געווען אַ נאָרמאַל ענטפער, אָבער דרייק קען זאָגן אַז ער איז געווען צופרידן מיט די לויב. דאָס האָט ער נישט פֿאַרגעסן, ווען בן האָט איבערגעשראָקן די פּאַסן און אַפֿילו דעם סקאַנדינאַווישן פּראָפֿעסאָר.
  
  קיין צווייפל איז דאָס געווען וואָס היידן האָט אין אים געזען. זי האט דערזען דעם מאן אינעװײניק, אנגעהויבען דורכצוזען. דרייק האט מתפלל געווען פֿאַר איר זיכערקייַט, אָבער עס איז גאָרנישט ער קען טאָן פֿאַר איר רעכט איצט.
  
  קענעדי איז געפאלן נעבן זיי. "איך האף איך האב אייך נישט געשטערט. דו זעהסט אויס שיין פאסיג. "
  
  "ניט איר," דרייק געזאגט, און בן נאַדיד. "איצט ביסטו איינער פון אונדז."
  
  "אַם, דאַנקען, איך טראַכטן. עס איז אַ קאָמפּלימענט?"
  
  דרייק האט זיך אויפגעהויבן. "ווער עס יז וואָס קענען שפּילן אַ ביסל דינאָ-שטיין שפּילערייַ מיט מיר איז מיין ברודער פֿאַר לעבן."
  
  - א גאנצע נאכט, מענטש, א גאנצע נאכט.
  
  בן קרעכצט. - אזוי - האט ער זיך ארומגעקוקט. "עס איז פּונקט געווארן טונקל."
  
  דרייק האָט איבערגעזוכט די סאָף מעדאָוז. דער לעצטער שטראָם פּאָמסן האָט זיך נאָר אַראָפּגעלאָזט פֿונעם ווײַטן האָריזאָנט. "פאַרשילטן, איך געוועט אַז עס ווערט קאַלט אין דאָ בייַ נאַכט."
  
  דאהל איז צו זיי צוגעגאנגען. "אזוי דאָס איז דער סוף, מענטשן? זענען מיר פֿאַרטיק? די וועלט דאַרף אונדז."
  
  א דורכשטעכערנדיקער װינט האט געריסן זײן װערטער, זײ צעשפרײט איבער די פּליטן.
  
  פארנעװי ק הא ט גערעדט , פו ן װאנע ן ע ר הא ט זי ך גערוט , אנגעלײג ט דע ם רו ק צ ו א בוים . "הערן, אַם, איר האָט מיר געזאָגט אַז איר האָט געזען די בלויז באקאנט בילד פון די ברעקלעך אין זייער אמת אָרט. א געמעל אַמאָל אָונד דורך יוחנן דילינגער.
  
  "יאָ, אָבער די זאַך איז געווען אויף רייַזע אין די 60 ס," דאַהל דערקלערט. "מיר קענען נישט זיין זיכער אַז עס איז נישט קאַפּיד, ספּעציעל דורך איינער פון די געשיכטע-קרייזד וויקינגס."
  
  דער פראפעסאר איז געװען גענוג געזונט צו מורמלען, ״אוי. אדאנק."
  
  גאַנץ פינצטערניש, און אַ מיליאָן שטערן פינקלען אָוווערכעד. ד י צװײג ן האב ן זי ך געשװינדל ט או ן ד י בלאטע ר האב ן געקראשט . בן אינסטינקטיוו אריבערגעפארן נעענטער צו דרייק אויף איין זייַט. קענעדי האָט געטאָן דאָס זעלבע מיט אַן אַנדערן.
  
  ווו קענעדי ס דיך גערירט זיין אייגן, דרייק פּעלץ פייַער. עס איז געווען אַלע ער קען טאָן צו פאָקוס אויף וואָס דאַהל האט געזאגט.
  
  "דער שילד," האָט דער שוועדער געזאָגט, "איז אונדזער לעצטע האָפענונג."
  
  זיץ זיצט אזוי נאענט מיט כוונה? דרייק האט געטראכט. אָנרירן....
  
  גאָט, ס'איז שױן לאַנג זינט ער האָט זיך אַזױ געפֿילט. עס האָט אים צוריקגעבראַכט צו די טעג ווען מיידלעך זענען געווען מיידלעך און בחורים זענען געווען נערוועז - אָנטאָן טי-שירץ אין שניי און נעמען זייערע כאַווערטע אַרום די שטאָט שבת נאָכמיטאָג, איידער זיי האָבן זיי געקויפט זייער באַליבסטע קאָמפּאַקטדיסק און זיך באַהאַנדלט מיט קאָקאָשעס און אַ שטרוי ביי די קינאָ.
  
  אומשולדיקע טעג זענען שוין לאנג פארביי. לאַנג געדענקט און, ליידער, פאַרפאַלן.
  
  - שילד ? ער האט זיך ארײנגעריסן אין דעם שמועס. "וואס?"
  
  דאהל האט זיך איהם געכאפט. "האַלטן אַרויף, איר פעט יאָרקשירע מאַמזער. מיר געזאגט אַז די שילד איז דער הויפּט דעטאַל דאָ. גאָרנישט קענען זיין אַטשיווד אָן עס, ווייַל עס דיטערמאַנז די אָרט פון Ragnarok. עס איז אויך געמאכט פון אן אנדער מאַטעריאַל ווי די אנדערע טיילן - ווי אויב עס האט אַ אַנדערש ראָלע צו שפּילן. ציל. "
  
  "אזוי ווי וואס?"
  
  "פּווווווק," דאַהל געזאגט אין זיין בעסטער אָקספֿאָרד אַקצענט. - פרעג מיך עפעס װעגן ספּאָרט.
  
  "אקעי. פארוואס האט Leeds United אפילו געחתמעט Thomas Brolin?
  
  דאהל'ס פנים האט זיך אויסגעשטרעקט און דערנאך געווארן אין שטיין. ער האט געזאלט פראטעסטירן ווען א מאדנע גערויש האט צעבראכן די שטילקייט.
  
  וויל. א קרעכצן פון דער פינצטערניש.
  
  א קלאנג וואס האט ארויסגערופן ערשטיק פחד. "משיח לעבט," דרייק שושקעט. "וואס- ?"
  
  עס איז ווידער געשען. א חיה־געװײל , אבע ר גוטער , װ י פו ן עפע ס גרויס . עס האט געמאכט די נאַכט קריפּי.
  
  "געדענקט איר?" אין אן אומנאטירלעכער שושקען פון גרויל, האט בן געזאגט, ״דאס איז גרענדעלס לאנד. די פאַרזעעניש פון Beowulf. עס זענען נאָך אגדות אַז מאָנסטערס לעבן אין די טיילן."
  
  "די בלויז זאַך איך געדענקען פון בעאָווולף איז אנזשאלינא זשאולי ס טאָכעס," דרייק געזאגט פאַנדלי. "אָבער, איך רעכן, דאָס זעלבע קען זיין געזאָגט וועגן רובֿ פון איר פילמס."
  
  "שש!" האָט קענעדי געזאָגט. "וואָס די גענעם איז אַז ראַש?"
  
  דאָס געװײל איז װידער געקומען, איצט נענטער. דרייק האט פארצווייפלט געפרואווט אויסצומאכן עפעס אין דער פינצטערניש, פארשטעלנדיג פארבאקעטע פאנגן וואס גייען צו אים, דריפענדיג שפּייַעכץ, רעפעס פון פארפוילט פלעש פארשטעקט צווישן זייערע געדיכטע ציין.
  
  ער האט אויפגעהויבן זיין ביקס, נישט געוואלט יבערשרעקן די אנדערע, אָבער צו ומזיכער צו ריזיקירן עס.
  
  Thorsten Dahl אַימעד זיין אייגן ביקס. דער אויפגעצויגן SAS זעלנער האט געצויגן זיין מעסער. די שטילקייט האט געשאקלט די נאכט מער ווי גארדאן בראון האט געשאקלט די בריטישע עקענאמיע, און עס אויסגעקוועטשט.
  
  שוואַך געזונט. קלאנג, עפעס וואס האט אויסגעזען ווי ליכטיגע טריט....
  
  אבער וואס זענען געווען די פיס? דרייק האט געטראכט. מענטש אָדער ...?
  
  ווען ער וואלט געהערט דאס קנאכן פון קעלע, וואלט ער אפשר געווען א גרויל ארויסגעשאסן דעם גאנצן זשורנאַל.
  
  פאַרשילטן די אַלט מעשיות.
  
  די זייער ווענטריקלעס אין זיין האַרץ כּמעט עקספּלאָדעד ווען בן ס מאָביל טעלעפאָן פּלוצלינג געקומען צו לעבן. בן האָט אים אַרײַנגעוואָרפן אין דער לופטן איבערראַשנדיק, אָבער דאַן האָט אים אַ קאָמענדאַבלי געכאַפּט אויפן וועג אַראָפּ.
  
  "בולשיט!" האָט ער געשעפּטשעט איידער ער האָט פאַרשטאַנען אַז ער האָט עס געענטפערט. - אוי, הי מאמע.
  
  דרייק האט געפרואווט אפשטעלן די קלאפינג פון בלוט אין זיין מוח. "שנייד עס אַוועק. שנייד עס אַוועק!"
  
  בן האָט געזאָגט, "אין די קלאָזעט. איך וועל דיר שפעטער רופן!"
  
  "קיוט". קענעדי ס קול איז געווען סאַפּרייזינגלי רויק.
  
  דרייק האט צוגעהערט. די קרעכץ איז ווידער געקומען, דין און ווייטיקדיק. דא ס אי ז געקומע ן א װײטע ר טאטע , װ י דע ר מאש ר פו ן גערוי ש הא ט געװארפ ן א שטײן . נאך א וויינען און דערנאך א וויינען....
  
  דאָס מאָל באשטימט מענטש! און דרייק האָט זיך געאײַלט אין שלאַכט. "עס איז וועלז!" ער איז אַרײַן אין דער פֿינצטערניש, אינסטינקט האָט אים גענומען גלײַך צו מימירס ברונעם און אים אָפּגעשטעלט בײַם ראַנד.
  
  - העלף מיר, - האט וועלז געקרעכצט, זיינע געקראכענע און בלוטיגע פינגער האבן זיך דערגרייכט צו דעם געדיכטן ברעג פונעם פעלדז. ― פֿאַרכאַפּט אײנעם פֿון די שטריק... אױפֿן װעג אַראָפּ. כּמעט מיר צעבראכן מיין אָרעם. די הור האט ... עפּעס מער צו טאָן צו טייטן ... מיר.
  
  דרייק גענומען זיין וואָג, שפּאָרן אים פון פריי פאַלן צוריק אין די סאָף נאַכט.
  
  
  * * *
  
  
  ווען וועלז, וואַרעם באַנדאַלד אַרויף און רעסטינג, דרייק פשוט שאָקלען זיין קאָפּ צו אים.
  
  וועלז האט געקראכט, "איך האב קיינמאל נישט געוואלט אנהייבן א מלחמה... אין די סאס."
  
  "דעמאָלט עס איז אַלע רעכט, ווייַל אַלישאַ און איך געהערן ניט מער צו די SAS."
  
  ביי אים האט בן אויסגעפרעגט פארנעוויק, ווי גארנישט וואלט געשען. "איר טראַכטן די שילד איז אַ מין פון שליסל?"
  
  "די שילד איז אַלץ. עס קען זיין דער שליסל, אָבער עס איז באשטימט אַלע וואָס מיר האָבן לינקס. "
  
  - ניטאָ? דרייק האט איבערגעחזרט, אויפגעהויבן אן ברעם. ער האָט זיך פאָוקיסט אויף בן'ס אי-פאָן. "אַוואַדע מיר וויסן!"
  
  בן איז געווען איין שריט פאָרויס, גאָוגלינג 'שילד פון אָדין' מיט די גיכקייַט פון אַ בום. די בילד וואָס איז ארויס איז געווען קליין, אָבער בן זומד אין פאַסטער ווי דרייק קען אפילו טראַכטן. ער האט געפרואװט געדענקען װי אזוי דער שילד האט אויסגעזען. קייַלעכיק, מיט אַ אויפשטיין קייַלעכיק צענטער, די ויסווייניקסט קאַנט איז צעטיילט אין פיר גלייַך טיילן.
  
  בן האָט געהאַלטן דעם אי־פֿאָן אין דער לענג, און אַלעמען געלאָזט זיך אַרומכאַפּן.
  
  "עס איז פּשוט," האָט קענעדי געזאָגט. "ראַגנאַראָק אין וועגאַס. אַלעמען איז אין וועגאַס. "
  
  דער קינד האט געריבן דעם קין. "דער אָרט פון די שילד ינדיקייץ פיר באַזונדער פּאַרץ אַרום דעם ענטפער אין דעם צענטער. דו זעסט? לאָמיר זיי באַצייכענען ווי צפון, מזרח, דרום און מערב, אַזוי מיר וויסן וואָס מיר רעדן וועגן. "
  
  "גרויס," האָט בן געזאָגט. "נו, די מערב איז קלאָר ווי דער טאָג. איך זען אַ שפּיז און צוויי אויגן."
  
  "דרום איז אַ פערד און צוויי, אַ וואָלף, איך טראַכטן." דרייק האט פארקלאפט די אויגן ווי ער האט געקענט.
  
  - אוודאי! דער בחור האט געװײנט. "די ביסט גערעכט. ווייַל עס זאָל זיין צוויי וואַלקיריעס אין די מזרח. יא? דו זעסט?"
  
  דרייק האָט זיך שווער געבליקט צו פאָקוס, און ער האָט געזען וואָס קען האָבן געווען ווייַבלעך וואָריערז מאָונטעד אויף אַ פּאָר פון באַפליגלט פערד. "פאַרשילטן סטאַרבאַקס!" ער האט געשאלטן. "א קאַפע מיט פריי וויפי ערגעץ אין דער וועלט אָבער דעם איינער!"
  
  "אזוי ..." קענעדי שטאַמלט, "אַה, דער שילד האט נישט אַ שילד אויף אים?"
  
  "המממ...!" דער פראפעסאר האט זיך שװער געלערנט, ארײנגעטראגן אין בן׳ם ראיה־פעלד און באקומען א פרײנדלעכע פאטש. "קען איר פאַרגרעסערן די בילד אַ ביסל מער?"
  
  "ניין. דאָס איז זיין שיעור. "
  
  "איך טאָן ניט זען קיין אנדערע מאַרקינגז אין די מזרח ענד," דאַהל געזאגט פון זיין זיצפּלאַץ. "אָבער די צפון איז שיין טשיקאַווע."
  
  דרייק האט פארענדערט זיין פאָקוס און פּעלץ אַ סערדזש פון קלאַפּ. "האר, דאָס איז דער סימבאָל פון אָדין. דריי פארבונדן טריאַנגלעס. דאָס זעלבע ווי מיר האָבן געזען אין ברונעם".
  
  "אָבער וואָס איז עס. דאַהל האָט אָנגעוויזן אויף אַ קליינטשיק סימבאָל וואָס איז ליגן אין דער נידעריקער לינקס ווינקל פון איינער פון די טריאַנגלעס. ווען בן איז צוגעגאַנגען, האָבן זיי אַלע אויסגערופן: "עס איז דער שילד!"
  
  ם׳איז געװארן א פארשעמטע שטילקײט. דרייק האט פארניכטעט זיין מוח. פארוואס איז דער שילד סימבאָל געשטעלט אין די טריאַנגלעס? דאָך דאָס איז אַ קלו, נאָר נישט קלאָר.
  
  "עס וואָלט זיין פיל גרינגער אויף די גרויס פאַרשטעלן!" דער פראפעסאר האט געשנארכט.
  
  "הערט אויף קרעכצן," האָט בן געזאָגט. - לאז עס דיך ניט באַזיגן.
  
  "דאָ איז אַ געדאַנק," קענעדי געזאגט. "קען די טריאַנגלעס שטיין פֿאַר עפּעס אַנדערש ווי דעם 'אָדין קנאָט', אָדער עפּעס אַנדערש?"
  
  "דער סוד ציל פון די מיסטיש סימבאָל פֿאַרבונדן מיט גאָט, וואָס איז געווען פריער געהאלטן בלויז אַ לעגענדע?" דער דאמפער האט געקאכט. "זיכער נישט".
  
  דרייק ראַבד זיין ריבס ווו Alicia Miles האט געלערנט אים אַז זיבן יאָר אָן טריינינג גענומען אַ אָפּצאָל אויף דיין פייטינג מדרגה. זי האָט אים דערנידעריקט, אָבער ער האָט זיך געטרויט אין דעם וואָס ער לעבט און זיי זײַנען נאָך - נאָר - אין שפּיל.
  
  "דער העליקאָפּטער וועט האָבן אַ געבויט-אין אינטערנעט," דאַהל געפרוווט צו פאַרזיכערן אַלעמען. "אין וועגן ... טאַקע, דרייסיק מינוט."
  
  "אָוקיי, אָוקיי, אָבער וואָס וועגן די הויפט טייל?" דרייק האט געטאן זיין טייל. "צוויי אויסלייגנס, וואָס זעען אויס ווי אַ קינדס צייכענונג מיט דריי יוטערן און אַ דזשעלליפיש."
  
  ― װידער אַ שילד, ― האָט בן אַרײַנגעקוקט דאָס אױג פֿון מעדוזע. "זעלביקער בילד ווי אין די צאָפנדיק טייל. אַזוי, מיר האָבן צוויי בילדער פון די שילד אויף די שילד זיך. דער צענטראלער טייל, באשטייט פון צוויי אַרביטראַריש שאַפּעס, און דריי איינציקע טרייאַנגלען, "האָט ער געזאָגט, נאָדנדיק צו קענעדי. "אפשר זיי זענען נישט טרייאַנגגאַלז בייַ אַלע."
  
  "נו, אין מינדסטער עס קאַנפערמז מיין טעאָריע אַז די שילד איז דער הויפּט טייל," Parnevik באמערקט.
  
  "די אַוטליינז דערמאָנען מיר עפּעס," דאַהל מיוזד. "איך קען נאָר נישט זאָגן אַז."
  
  דרייק קען האָבן קומען אַרויף מיט עטלעכע פּאַסקודנע פערזענלעכע אנפאלן, אָבער ער געהאלטן זיך אין קאָנטראָל. פּראָגרעס, האָט ער געטראַכט. דער פּאָמפּאָוס שוועדיש איז אַ לאַנג וועג מיט זיי און האט איצט פאַרדינען עטלעכע רעספּעקט.
  
  - קוק! בן סקרימד, מאכן זיי אַלע שפּרינגען. "עס איז אַ דין, כּמעט נישט אָרט שורה וואָס קאַנעקטינג ביידע בילדער פון די שילד!"
  
  - וואָס זאָגט אונדז טאַקע גאָרנישט, - האָט פּאַרנעוויק געברומט.
  
  "אָדער ..." דרייק טראַכט פאַרטראַכט, געדענקען די טעג ווען ער לייענען אַרמיי קאַרדס, "אָדער ... צו לייגן עס אן אנדער וועג, מיר וויסן אַז די שילד איז אַ קאָרט פון Ragnarok. די צוויי בילדער קען זיין די זעלבע פאָקאַל פונט אין צוויי פאַרשידענע שאַץ ... בלויז איין מיינונג איז הייך און די אנדערע ... "
  
  "איז דאָס דער פּלאַן!" האָט בן געזאָגט.
  
  אי ן דע ם מאמענ ט הא ט זי ך דערהער ט דא ם קלאנג ן פו ן א דערנענטערנדי ק העליקאפטער . דאַהל האָט גערעדט וועגן דעם, דעמאַנסטרייטיד זיין אַלט-שולע אַדיקשאַן דורך ויסמעקן GPRS. ע ר הא ט זי ך צוזאמע ן מי ט אלעמען , אי ן דע ר פינסטערניש , געקלאפט , װע ן ד י גרוים ע שװארצ ע געשטאלט ן אי ז דערנענטער ט געװארן .
  
  "נו, מיר האָבן נישט קיין ברירה," האָט ער געזאָגט מיט אַ האַלבן שמייכל. "מיר וועלן האָבן צו, אה, נעמען דעם פאַל."
  
  
  * * *
  
  
  אַמאָל אויף ברעט און געזעצט אין, דאַהל באָאָט אַרויף אַ 20-אינטש Sony Vaio לאַפּטאַפּ, וואָס געוויינט זיין אייגענע פּאָרטאַטיוו I-Phone-ווי מאָדעם. דעפּענדינג אויף די רירעוודיק נעץ קאַווערידזש, זיי וואָלט האָבן אינטערנעט אַקסעס.
  
  "עס איז אַ מאַפּע," דרייק פארבליבן זיין געדאַנק. "אזוי לאָזן אונדז מייַכל עס אַזוי. דאָך, די מיטל, די הויפט דעטאַל, איז די פּלאַן מיינונג. אַזוי, נאָכמאַכן דעם מוסטער, נוצן עטלעכע געאָרעקאָגניטיאָן ווייכווארג און זען וואָס כאַפּאַנז.
  
  "הממ," פּאַרנעוויק האָט סאָפעק געלערנט די פארגרעסערטע מיינונג. "פארוואס אַרייַננעמען אן אנדער בילד וואָס קוקט ווי אַ ייַטער ווען די שילד סימבאָל איז אויף, אַ, מעדוסאַ. "
  
  "סטאַרטינג פונט?" קענעדי האט גענומען די ריזיקירן.
  
  דער העליקאפטער האט זיך געשאקלט, געטריבן פון א שטארקן ווינט. דער פּילאָט האָט מען באַפוילן צו פליען קיין אָסלאָ ביז ער האָט באַקומען ווייטערדיקע אינסטרוקציעס. די צווייטע SGG מאַנשאַפֿט איז ווארטן פֿאַר זיי דאָרט.
  
  - פּרוּווט דעם פּראָגראַם, טאָרסטן.
  
  - איך האב עס שוין, אבער איך דארף עס ניט - האט דאהל געענטפערט מיט א פּלוצעמדיק איבערראַשונג. "איך געוואוסט די אַוטליינז געווען באַקאַנט. דאָס איז סקאַנדינאַוויאַ אויף דער מאַפּע! די יוטער איז נאָרווייַ, שוועדן און פינלאַנד. מעדוסאַ איז יסעלאַנד. גלייבן. "
  
  א בראָכצאָל פון אַ סעקונדע שפּעטער, דער לאַפּטאַפּ האָט אומגעקערט אַ פּינג מיט דריי מעגלעך שוועבעלעך. די אַלגערידאַמז פון דער דערקענונג ווייכווארג ווייד קלאָוסאַסט בייַ 98 פּראָצענט איז סקאַנדינאַוויאַ.
  
  דרייק האט א רעספעקט געקלאפט צו דאהל.
  
  "ראַגנאַראָק אין יסעלאַנד?" האט דער דאמפער געטראכט. "אָבער וואָס?"
  
  "געבן די קאָואָרדאַנאַץ צו די פּילאָט," דרייק שפּיציק אויף די איסלענדיש קאָוסטליין און די שטעלע פון די שילד סימבאָל. "אזוי. מיר זענען שוין עטלעכע שעה הינטער."
  
  "אָבער מיר טאָן ניט האָבן די פאַרשילטן ברעקלעך," בן האט קלאָגנדיק. "זיי געהערן צו די דייטשן. און בלויז זיי קענען געפֿינען דעם קבר פון די געטער ניצן שאַרדס.
  
  און איצט טאָרסטען דאַהל טאַקע לאַפט, מאכן דרייק טראַכטן. - אוי נײן - האט דער שװעד געזאגט, און זײן געלעכטער איז געװען כמעט בײז. "איך האָבן אַ פיל בעסער געדאַנק ווי מעסינג אַרום מיט די פאַרשילטן ברעקלעך. שטענדיק געווען. זאָלן זײ בלײַבן אין זויערקרױט!"
  
  "איר טאָן? לאז מיך טראכטן - איז דער שילד נישט געפונען געווארן אין איסלאנד?״ האט בן געפרעגט, נאכאמאל ימפּאָנירט דרייק מיט זיין קלארע טראכטן אונטער דרוק.
  
  "יאָ, און אויב דאָס איז אַן אלטע פּלאַץ פון Ragnarok," האט געזאגט פּאַרנעוויק, "דאָס מאכט זינען. אָדינס שילד וואָלט געפֿאַלן וווּ ער איז געשטאָרבן."
  
  "אָה, דאָס מאכט זינען איצט, פּראָפעסאָר," קענעדי געציטערט אים. "איצט די גייז האָבן באַשלאָסן אַלץ פֿאַר איר."
  
  "נו, אויב עס העלפּס, מיר נאָך האָבן צו סאָלווע די גרעסטע מיסטעריע," בן האט געזאגט מיט אַ קליין שמייכל. "די טייַטש פון די אלטע סימבאָל פון אָדין - דרייַ טריאַנגלעס."
  
  
  35
  
  
  
  יסעלאַנד
  
  
  די קאָוסטליין פון איסלאַנד איז ייַזיק, ינדענטיד און פאַרביק, שנייַדן אין ערטער דורך ריזיק גליישערז און אין אנדערע גלאַט אויס דורך ריידזשינג כוואליעס און בייטינג ווינטן. עס זענען פאראן לאווא ברעגעס און שווארצע קליפס, מייַעסטעטיש אייזבערג און, בכלל, א מין זן רואיקייט. געפאַר און שיינקייט גייען האַנט אין האַנט, גרייט צו אָפּרוען דעם ניט-וואָרצלינג טראַוולער ס וויאַלאַנס און פירן אים צו אַ פריער סוף.
  
  רייקיאַוויק סוועפּט אונטער זיי אין מינוט, זיין העל רויט רופטאַפּס, ווייַס בנינים און אַרומיק שניי-קאַפּט בערג געראַנטיד צו ציטער אפילו די מערסט ויסגעמוטשעט הערצער.
  
  זיי האבן זיך א קורצע צייט אפגעשטעלט ביי א שיטער באפעלקערט מיליטערישער באזע, צו אנשטעלן און אויפלאדן ווינטער אנצוגן, אַממו און ראציאן און וואס דאהל האט נאך געקענט טראכטן אין די צען מינוט וואס זיי זענען געשטאנען.
  
  אבער די מענטשן אויף די שוואַרץ מיליטעריש העליקאָפּטער געזען גאָרנישט פון דעם. מע ן הא ט ז ײ געגרויפ ט - דיסקוטיר ט דע ם זעלביק ן ציל , אבע ר זײער ע אינערלעכ ע געדאנקע ן זײנע ן געװע ן װעג ן זײע ר אײגענע ם שטארבלעכקײ ט או ן דע ר װעלט־שטערבלעכקײ ט - װעג ן װ י אזו י שרעק ן או ן שרעק ן ז ײ זײנע ן געװע ן או ן װ י שרעק ן פא ר אנדערע .
  
  דרייק האט זיך דערשראקן. ער האט ניט געקענט אויסרעכענען ווי אזוי צו האלטן אלעמען זיכער. אויב עס איז געווען Ragnarok זיי געפונען, דעמאָלט דער לעדזשאַנדערי קבר פון די געטער איז געווען ווייַטער, און זייער לעבן איז פּונקט געווארן אַ שפּיל פון רולעט - די מין איר געשפילט אין קענעדי ס באַליבסטע אַלאַגאָרי - וועגאַס - ווו די טיש איז געווען ריגד.
  
  טריקט אין דעם באַזונדער אַלוזשאַן דורך די סוד פּלאַנז פון יעדער סוד שפּילער און די אומבאַקאַנט פּלאַנז פון זייער פילע פיינט.
  
  און איצט, אין דערצו צו בן און קענעדי - צוויי מענטשן וואָס ער וואָלט האָבן פּראָטעקטעד מיט זיין לעבן - דרייק האט צו טראַכטן וועגן היידן און קאַרין.
  
  וועלן אַלע די פירז באַקומען אין די וועג פון ראַטעווען די וועלט? נאָר די צייט וועט זאָגן.
  
  ענדגאַמעס געשפילט אין יעדער ווינקל. הבל פריי האט שוין אנגעהויבן זיין. אַליסיאַ און מילאָ קען האָבן זייער אייגן, אָבער דרייק סאַספּעקטיד אַז זיין ערשטע SRT קאָלעגע האט אַ רעצייעך יבערראַשן אַז אפילו איר בויפרענד איז נישט דערוואַרטן.
  
  טאָרסטען דאַהל און וועלס האָבן ראַרעלי גערעדט אויף די טעלעפאָן זינט זיי זענען אַריבער די ברעג פון יסעלאַנד, באקומען אָרדערס, הינץ און וויספּערד עצה פון זייער ריספּעקטיוו רעגירונגס. ענדליך האט קענעדי געענטפערט דעם רוף, וואס האט גורם געווען אז זי האט זיך עטליכע מינוט ארויפגעזעצט און געשאקלט מיטן קאפ מיט שאק.
  
  זי האט זיך נאר אויסגעדרייט צו דרייק. "געדענק היידן? סעקרעטארין י יא, זי טוט נאָר גוט איר אַרבעט.
  
  "וואס מיינט עס?"
  
  "זי איז פון די סי.איי.עי., פאַרשילטן עס. און פּונקט ווו זי וויל צו זיין. אין מיטן פון אַלע דעם דרעק. "
  
  "שטערן". דרייק האָט אַ באַזאָרגט קוק אויף בן, אָבער נאָך אנגענומען אַז זי האט אַ ווייך אָרט פֿאַר זיין פרייַנד. איז עס נאָר דרייק ס האַרץ קאָרמען אים ראָמאַנטיש געדאנקען, דערציילט אים אַז היידן ס געפילן זענען אמת, אָדער איז זי פאַקטיש?
  
  "עס איז געווען דער סעקרעטאַר פון פאַרטיידיקונג," קענעדי פארבליבן ווי אויב גאָרנישט געטראפן. "ווילן צו זיין, אַ, 'אין די וויסן'."
  
  "טאַקע". דרייק האט א ניד געטאן צו דאהל און וועלז. "דעריבער, דאָס איז נאָר די געשיכטע ריפּיטינג זיך." ע ר הא ט מי ט הא ט אויסגעקוק ט מי ט דע ר נאענטסטע ר פענצטער . "קען איר גלויבן, קענעדי, נאָך לעצטע וואָך אָדער אַזוי, מיר זענען נאָך אין די שפּיל?"
  
  "קען איר גלויבן," האָט קענעדי געזאָגט, "אַז אַלעמען גלויבט אין דער דומטאָג טעאָריע פון 'די פייַער וועט פאַרנוצן אונדז'?"
  
  דרייק איז געווען וועגן צו ענטפֿערן מיט מיד אַפּלאָם ווען די דנאָ געפאלן אויס פון זיין וועלט. דאָס בלוט האָט זיך געפרוירן אין זײַנע אָדערן, ווען עפּעס גיגאַנטישן האָט זיך אַרויסגעלאָזט פֿון פֿענצטער.
  
  עפּעס אַזוי גרויס ...
  
  "איצט ווייס איך," האָט ער געשטאַרקט אין דער שרעקלעכער שטימע פון אַ מאַן וואָס האָט זיך פּלוצעם געוווּסט, אַז אַלץ וואָס ער האָט ליב קען היינט שטאַרבן. - פארשילטן... קענעדי... איצט װײס איך.
  
  
  * * *
  
  
  ווען ער האָט אָנגעוויזן אויף זיין התגלות און קענעדי האָט זיך צוגעבויגן צו קוקן, האָט ער געפילט איר גאַנצן גוף אָנגעשפּאַנט.
  
  "אָה מיין גאָט!" - האט זי געזאגט. "דאס ...
  
  "איך וויסן," דרייק ינטעראַפּטיד. "ווייַט! קוק אויף דעם. קוק!"
  
  דער שוועדישער האָט געכאַפּט אַן אומכּאַראַקטיריסטישע ווײַזן פֿון שרעק און האָט גיך פֿאַרענדיקט דעם שמועס. א קורצע בליק ארויס דורכן פענצטער האט אים געמאכט א קרימען אין צעמישעניש. "עס איז נאָר Eyjafjallajökul. און יאָ, יאָ, דרייק, איך וויסן עס איז גרינג פֿאַר מיר צו זאָגן, און יאָ, יאָ, דאָס איז דער איינער וואָס געמאכט אַלע די נייַעס אין 2010 ..." ער פּאָזד, טשיינד, יקספּעקטאַנט.
  
  פּאַרנעוויקם אױגן האָבן זיך צעװײנט. שוועדישע קללות זענען ארויסגעפלויגן פון אים ווי פארגיפטע פליץ.
  
  איצט האט בן זיך דערנענטערט צום פענצטער. "וואַו. דאָס איז דער מערסט באַרימט ווולקאַן פון יסעלאַנד און עס קוקט ווי עס איז נאָך ויסבראָך, כאָטש דזשענטלי.
  
  - יא! דרייק האט געשריגן. "די פייַער וועט פאַרנוצן אונדז. פאַרשילטן סופּערוואָלקאַן. "
  
  "אבער מער וויכטיק," קענעדי איצט געראטן צו פאָרזעצן, "קוק אויף די פויגל אויג מיינונג פון די שילד, מאַט. קוק אויף עס!"
  
  איצט האָט פּאַרנעוויק געלונגן צו געפֿינען זײַן שטאַנדפּונקט: "דרײַ בערג זײַנען נישט דרײַ טרייאַנגלע, ווי מע האָט תּמיד געטראַכט. די אלטע סייאַנטיס זענען פאַלש. די מערסט באַרימט סימבאָל פון אָדין איז פאַלש דיסייפערד. אָה מיין גאָט!"
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויסער דעם אויסבראכן ווולקאן און דערזען צוויי נאך העכערע בערג אויף ביידע זייטן דערפון, וועלכע האבן, ווען מען באטראכט פון אויבן, זייער געגליכן דעם סימבאל פון אָדין.
  
  "אוי מיין גאָט," האָט פּאַרנעוויק געזאָגט. "דאָ, אונדזער אויגן טאַקע שפּילן אַ קונץ אויף אונדז, ווייַל כאָטש די בערג ויסקומען צו זיין לעבן Eyjafjallajocul, זיי זענען פאקטיש הונדערטער פון מייל אַוועק. אבער זיי זענען טייל פון די איסלענדיש ווולקאַן קייט. אַלץ איז פֿאַרבונדן".
  
  "אזוי אויב איינער גייט אַרויף מיט גענוג קראַפט און איז גלייַך פארבונדן צו די אנדערע צוויי ..." קענעדי פארבליבן.
  
  "איר האָט די אָנהייב פון אַ סופּערוואָלקאַנאָ," דרייק פאַרטיק.
  
  "דער קבר פון די געטער," אָטעם דאַהל, "איז אין אַ יראַפּטיד ווולקאַן."
  
  "און באַזייַטיקונג פון די ביינער פון אָדין מאכט עס בום!" קענעדי האט געשאקלט מיטן קאפ, אירע לויזע האר איז געפלויגן. "וואָלט איר דערוואַרטן עפּעס ווייניקער?"
  
  "וואַרט!" דאַהל האט איצט געזען די סאַטעליט בילד וואָס דערציילט זיי ווען זיי וועלן דערגרייכן די מעדוסאַ ס אויג. "מיר דאַרפֿן נאָך אַ ביסל הילף מיט אינסטרוקציעס, און דאָס איז שטענדיק געווען מיין פּלאַן ב. דאָרט איז דער ריזיק באַרג, און הבל פריי וועט ווייַזן אונדז רעכט דורך די פראָנט טיר."
  
  "ווי?" מען האט געבעטן אמווייניגסטנס צוויי שטימען.
  
  דאַהל האָט אַ ווינק געטאָן און גערעדט צום פּילאָט. "נעם אונדז העכער."
  
  
  * * *
  
  
  איצט זיי זענען געווען אַזוי הויך אַז דרייק קען אפילו נישט זען די בערג דורך די וואלקנס. זיין נייַ-געפונען רעספּעקט פֿאַר די SGG קאַמאַנדער איז געווען אין אַ נויט פֿאַר שטיצן.
  
  - אקעי, טארוויל, לאז ארויס די פויערים פון זייער אומגליק, הא?
  
  - טהארסטן - האט דאהל פארריכטיגט אײדער ער האט זיך געכאפט אז מ׳האט אים געצערנט. "אָה איך פֿאַרשטיין. אָוקיי, פּרובירן צו האַלטן אַרויף אויב איר קענען. דאָס איז מיין מיליטעריש ספּעציאַליטעט, לפּחות עס איז געווען איידער איך זיך איינגעשריבן SGG. לופט פאָטאָגראַפיע, ספּעציעל אָרטאָפאָטאָס. "
  
  "עס איז בריליאַנט," דרייק געזאגט. "איך בין סטרייטאַנד ווי מיר רעדן. וואס הייסט דאס?"
  
  "דאס זענען פאָוטאַגראַפס גענומען פון אַ 'ינפיניט' דיסטאַנסע, קוקן גלייַך אַראָפּ, וואָס זענען דעמאָלט דזשיאַמעטריקלי מאַדאַפייד צו קאַנפאָרם צו אַן אנגענומען מאַפּע נאָרמאַל. אַמאָל די פאָטאָ איז לאָודיד, אַלע מיר האָבן צו טאָן איז ייַנרייען עס צו די 'פאַקטיש וועלט' קאָואָרדאַנאַץ, דעמאָלט ... "ער שראַגד.
  
  "בום!" קענעדי האט געלאכט. "איר מיינען עפּעס ווי Google ערד, רעכט? נאָר אָן 3 ד?"
  
  "טאַקע". דרייק האט זיך געקרימט. "האָפענונג דאָס אַרבעט, דאַל. דאָס איז אונדזער בלויז געלעגנהייט צו באַקומען פאָרויס פון די סוף שפּיל."
  
  "אזוי זיין עס. און ניט נאָר דאָס, ווען דער קאָמפּיוטער וועט אויסרעכענען די קאָאָרדינאַטעס, וועלן מיר וויסן פּונקט וווּ עס געפינט זיך דער אַרייַנגאַנג צו קבר-האלים. אפיל ו ד י דײטשן , װא ס האב ן זי ך אי ן גאנצ ן באפע ל פו ן אל ע נײ ן פראגמענטן , װעל ן דארפ ן אפשאצירן״ .
  
  - בתנאי , אז די דײטשן זאלן ריכטיג שטעלן אלע שטיקלעך - האט בן געזאגט מיט א פרײדיקן שמייכל.
  
  "נו, עס איז אמת. מיר קענען נאָר האָפֿן אַז הבל פריי ווייסט וואָס ער טוט. ער האָט באשטימט גענוג צייט צו פיר. "
  
  דרייק האט זיך ארויסגעריסן פון זיץ און זיך ארומגעקוקט אויף וועלעס. איך האב געזען אז ער האט פארצווייפלט א קלאפ געטאן מיט זיין טעלעפאן אויפן פענצטער.
  
  ― אַ נײַעס פֿון פֿרײאַס שלאָס, מאַמע?
  
  דער סאס קאמאנדיר האט געשנארקט. " אַרומגערינגלט . אָבער געהיים - קאַסטלע איז ניט וויסנד פון זיין נייַ-געפונען ופמערקזאַמקייט. עס זענען דייטשע פאליציי. ינטערפּאָל. פארשטייערס פון רובֿ רעגירונגס אין דער וועלט. אָבער נישט מאַי, פֿאַר עטלעכע סיבה. איך וועל דיר נישט ליגן מאַט, עס וועט זיין אַ שווער שטיין וואָס קענען זיין צעבראכן אָן הויפנס פון אָנווער."
  
  דרייק האט א ניד געטאן, טראכטן וועגן קארין. ער האט געוואוסט די שאַנסן, ווייל געשפילט זיי פילע מאל. "אזוי, קודם וועלן מיר זאָרגן וועגן דעם קבר... און דערנאָך וועלן מיר זען וואָס מיר קומען אויס."
  
  פּונקט אין דעם מאָמענט, עס איז געווען עטלעכע באַוועגונג אין די פראָנט פון די ענג העליקאָפּטער. דאהל האט זיך ארומגעדרײט מיט א פרײדיקן שמייכל אויפן פנים. "פרי איז איצט אַראָפּ דאָרט! מיר לייגן אויס אין ברעקלעך. אויב מיר ווענדן דעם בעיבי אויף פול בלאַסט און דרייען אין איין ראַם פּער סעקונדע, מיר וועלן זיין אין דעם קבר פֿאַר אַ שעה! "
  
  - האט א רעספעקט, - האט פארנעװייק א יראת־שמים געאטעמט. "דאָ, אונטן, Ragnarok. איינער פון די גרעסטע באַטאַלפילדז אין באַוווסט געשיכטע און פּלאַץ פון בייַ מינדסטער איין אַרמאַגעדדאָן. די געטער זענען געשטאָרבן שרייענדיק אין דעם אייז. געטער. "
  
  - און אויך הבל פריי - האט בן בלייק געזאגט ווייך. - אויב ער האט געשעדיגט מײן שװעסטער.
  
  
  
  טייל 2
  שטעל אויף דיין פאנצער...
  
  
  זעקס און דרייסיק
  
  
  
  קבר פון די געטער
  
  
  די שפּיל איז געווען איבער.
  
  ווי דרייק און זיינע חברים זענען געפלויגן איבער Ragnarok און Abel Freys קאָמאַנדע צו די סמאָוקינג באַרג, זיי געוואוסט אַז די דייטשישער וואָלט נאָכפאָלגן זיי אויף הויך עק. דער העליקאפטער האט זיך שנעל אראפגעלאזט צו א ווייכע שניייגע הוילע, שטארק אויפגעטרייסלט פון ראנדמאנע ווינטן און פארשטארקט פון א טרופט. דער פּילאָט האָט געפירט די קאָמאַנדע ביז דער העליקאָפּטער האָט געשוועבט ווי נאָענט ווי ער האָט געקענט, זעקס פוס פון דער ערד, און דאַן געשריגן צו אַלעמען צו באַקומען די גענעם פון דאָרט.
  
  "דער זייגער טיקעט!" האט דאהל געשריגן ווי נאר די שיך האבן אנגערירט דעם שניי. ― לאָמיר זיך רירן!
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האָט אויסגעשטרעקט אַ האַנט צו שטיצן בן איידער ער האָט אַ קוק אַרום זייער אַרומיק. די קליינטשיק דעפּרעסיע סימד ווי דער בעסטער לאַנדינג פונט, זייַענדיק בלויז אַ מייל פון די קליין אַרייַנגאַנג זיי זענען סערווייד און די בלויז לאַנד אין גלייַך ווייַטקייט וואָס איז נישט צו שטיינערדיק אָדער אַ פּאָטענציעל מאַגמאַ קוימען. אַן צוגעלייגט באָנוס איז געווען אַז דאָס קען העלפֿן פריי צו צעמישן די פּינטלעך אָרט פון דעם קבר.
  
  עס איז געווען אַ ומבאַפעלקערט לאַנדשאַפט, ניט ענלעך ווי דער סוף פון דער וועלט קען האָבן געקוקט ווי, דרייק געדאַנק. שיכטן פון גרוי אַש, נודנע באַרג סלאָפּעס, און בלאַקאַנד לאַוואַ דיפּאַזאַץ האָבן אים ביסל בטחון ווען ער געווארט פֿאַר Dal צו אָנווייַזן דעם אַרייַנגאַנג אויף זיין גפּרס מיטל. ער האט זיך כמעט דערװארט, אז א געשלאסענער האביט זאל ארויסקריכן פון דעם טונקלן נעפל, טענהנדיק אז ער האט דערגרײכט מארדור. דער װינט איז נישט געװען שטארק, אבער אירע םפאראדישע שװעלן האבן אים געביסן אין פנים װי א גרוב.
  
  "דאָ". דאהל איז דורכגעלאפן דורך די דריפטן פון אש. הוי ך איבע ר ז ײ הא ט זי ך ארוי ם אי ן הימל א שוועמל־וואלק ן מי ט א רואיק ן רואיג . דאהל האט געצילט אויפן געדיכטן שװארצן שפאלטן אין בארג פאראויס.
  
  "פארוואס וואָלט ווער עס יז דאַרפֿן צו שטעלן אַזאַ אַ וויכטיק און הייליק אָרט אין אַ ווולקאַן?" קענעדי האט געפרעגט און זיך געצויגן צוזאמען מיט דרייק.
  
  "אפֿשר איז דאָס נישט געווען מענט צו דויערן אויף אייביק," האָט ער אַ שמייכל געטאָן. "איסלאַנד האָט זיך צעשלאָגן פֿאַר סענטשעריז. ווער וואָלט האָבן געדאַנק אַז דער ווולקאַן וואָלט ויסבראָך אַזוי אָפט אָן דערגרייכן זיין פול קאַפּאַציטעט?
  
  "סייַדן ... סייַדן עס יראַפּץ רעכט פון די ביינער פון אָדין. קען זיי האַלטן עס אונטער קאָנטראָל? "
  
  - לאמיר האפן נישט.
  
  דע ר הימ ל איבע ר אי ז געװע ן באדעק ט מי ט שנײע ן או ן דריפנדיק ע אש , צוגעבנדי ק צו ם פריצײטיק ן טװינער . די זון האט דא נישט געשײנט; עס איז געווען ווי אויב די גיהנום האט געגרינדעט זיך אין די ערדרעאַלם פֿאַר די ערשטער מאָל און געהאלטן אויף אים.
  
  דאַל האָט זיך געמאַכט איבער אומגלײַכלעכע ערד, טיילמאָל געשטאָמפּלט איבער אומגעריכט טיפֿע דריפֿטן פֿון גרויע פּוטער. װע ן דאל ע הא ט דערגרײכ ט ד י נאקעט ע פעלזן , הא ט זי ך אל ץ געשפרע ך אי ן דע ר דאזיקע ר מאצלע ר גרופ ע אויפגעהערט , - ז ײ זײנע ן ארויסגעטריב ן געװאר ן פו ן דע ר טרויעריקע ר מדבר .
  
  ― אַהער, אױבן ― האָט דער שװער אָנגעװיזן מיט זײַן פּיסטויל. - בערך צװאנציק פוס. ער האט פארשנעלערט די אויגן. "איך זע גאָרנישט קלאָר ווי דער טאָג."
  
  "איצט, אויב קוק האט געזאגט אַז אַוועק דעם ברעג פון האַוואַיי, מיר'ד קיינמאָל האָבן אַנאַנאַס קאַשע," דרייק טשידיד סאָפלי, כאָופּינג צו אַרויסלאָזן אַ געלעכטער.
  
  "אדער קאנא קאווע." קענעדי האט געלעקט אירע ליפן בעת זי האט א קוק געטאן אויף אים, און האט זיך שארף גערוימט ווען ער האט צוריק געווינקט.
  
  "נאָך דיר," האָט ער געזאָגט און זיך באַוויזן צו אַ דרייסיק-גראַד שיפּוע.
  
  "ניט קיין וועג, פּערווערט." ערשט איצט איז זי געלונגען צו שמייכלען.
  
  "נו, אויב איר צוזאָג נישט צו קוקן אין מיין טאָכעס." דרייק האָט הנאה געהאט פון אטאקירן דעם שטיינערדיקן שיפּוע, טעסטעד יעדן האלטן פארן פארשפרייטן זיין וואָג און האלטן א נאענטן אויג אויף דאַהל און דעם איינציקן סאַס זעלנער העכער אים. קענעדי איז געווען ווייַטער, דעמאָלט בן, און לעסאָף דער פּראָפעסאָר און וועלז.
  
  קײנע ר הא ט ניש ט געװאל ט ארויסלאז ן פו ן דע ר באזונדערע ר שליחות .
  
  א װײל האט דאהל זיך געברומט פאראויס. דרייק האט א קוק געטון צוריק, אבער נישט געזען קיין סימן פון יעגן אויסער דעם האריזאנט, מער אומשולדיק ווי די רעדע פון דעם פרעמיער מיניסטער. א מאמענט שפעטער איז דאהל'ס שטימע דורכגעדרונגען אין דעם שלייער פון שטילקייט.
  
  "וואו, עס איז עפּעס דאָ גייז. עס איז אַ לעדזש פון שטיין, דאַן ווענדן לינקס נאָך עס ... "זיין קול שפּירט אַוועק. "אַ ווערטיקאַל שטיל מיט... יאָ, טרעפּ אויסגעשניטן אין שטיין. זייער ענג. העלװיט!... יענע אַלטע געטער זײַנען דאָך געװען מאָגער!
  
  דרייק ריטשט די ויסשטעלן און סליד הינטער עס. ― האָסטו נאָר געשאָלטן, דאַהל, און געמאַכט אַ װיץ? אָדער פּרובירן, סייַ ווי סייַ. אַזוי אפֿשר איר זענט מענטש נאָך אַלע. פאַרשילטן, וואָס אַ שמאָל לאָך. איך האף אז מיר איילען נישט אוועקצוגיין. "
  
  מיט יענעם אומבאהאלטענעם געדאנק האט ער געהאָלפן דאהל פארזיכערן די זיכערהייט ליניע איידער ער האט אריינגעשטופט דעם שוועדן אין די שווארצע לאך. עטלעכ ע קאנטעראטאק ן זײנע ן געקומע ן אי ן זי ף אויפ׳ ן זינען , אבע ר איצ ט אי ז ניש ט געװע ן ד י צײט ן או ן דע ר ארט . ניט געקענט אַראָפּלאָזן דעם שטורקאַץ, האָט דער אָרעמאַן טהאָרסטן דאַהל זיך אַראָפּגעלאָזט בלינד, שריט ביי שריט.
  
  "אויב איר שמעקן שוועבל," דרייק קען נישט העלפן אָבער. "אָפּשטעל."
  
  דאהל האט זיך גענומען צײט, שטעלנדיק יעדן פוס פארזיכטיק. נאָך אַ ביסל מינוט, ער איז ניטאָ, און אַלע דרייק קען זען איז געווען די טונקל שייַנען פון זיין פייַערלעשער ס העלם, ווערן שוואַך און שוואַך.
  
  "ביסטו אין ארדענונג?"
  
  "איך האב דערגרייכט די דנאָ!" דאהל'ס שטימע האט אפגעקלונגען.
  
  קענעדי האט זיך ארומגעקוקט. "איז דאָס אן אנדער וויץ?"
  
  "נו, לאמיר זיך ארויס פון דעם קעלט," דרייק האט אנגעכאפט דעם שווארצע שטיין לעדזש און פארזיכטיק ארויפגעקראכן איבערן ברעג. נוצנדי ק ד י פיס , כד י ערש ט געפינע ן א שטײגער , הא ט ע ר זי ך פארזיכטי ק אראפגעלאז ט געפערלעך , אינטשע ר אינטש . דאס לאך איז געווען אזוי שמאל, אז ער האט מיט יעדע באוועגונג געקראצט די נאז און די באקן. "קרעם! נעם נאר די צייט - האט ער געזאגט צו די אנדערע. "פּרובירן צו מאַך דיין אויבערשטער גוף ווי קליין ווי מעגלעך."
  
  א פאר מינוט שפעטער האט ער געהערט ווי דאל זאגט "זעקס פוס" און האט געפילט אז דער שטיין הינטער אים פארוואנדלט זיך אין ליידיגן פלאץ.
  
  "זייט אָפּגעהיט," דאַהל געווארנט. "איצט זענען מיר אויף דעם ראַנד פון אַ תהום. וועגן צוויי פֿיס ברייט. א לויטערע שטײנערנע מויער רעכטס אויף אונדז, א געװײנלעכע אונטערשטע גרוב אויף אונדזער לינקס. עס איז בלויז איין וועג לינקס."
  
  דרייק האָט גענוצט זיין אייגענע ליכט צו פּרובירן די פיינדינגז פון די שוועדן בשעת די אנדערע האָבן געמאכט זייער לאַנג דיסענץ. איינמאל אלע זענען געווארנט און צוגעגרײט געווארן, האט דאהל זיך לאנגזאם אנגעהויבן צו באוועגן אויפן געלעגער. ז ײ זײנע ן געװע ן ארומגענומע ן אי ן שטעכדיק ן פינסטערניש , באלויכט ן בלוי ז פו ן ד י פאקעלע ן אוי ף זײער ע העלמע ם װא ס האב ן געטאנצ ט װ י פײערלע ך אי ן קאנאל . ד י גאנ ץ לײדיקקײ ט הא ט ז ײ געצויג ן װ י דע ר טרעטשערישע ר רופ ן פו ן א סירענע , אוי ף זײע ר לינקע ר זײט , געמאכ ט דע ר הארטע ר שטײ ן אוי ף זײע ר רעכט ס אל ץ מע ר באלעבאטיש .
  
  "עס דערמאנט מיר פון איינער פון די אַלט דיינאַסאָר קינאָ," האט געזאגט פּראָפעסאָר פּאַרנעוויק. "געדענקט איר? א לאַנד פארגעסן דורך צייט, איך טרעפן? זיי מאַך דורך די קאַוועס, סעראַונדאַד דורך דעדלי באשעפענישן. א גרויס פֿילם ".
  
  "דער מיט Raquel Welch?" - האט וועלז געפרעגט. "ניין? נו, מענטשן פון מיין תקופה, זיי טראַכטן עס איז אַ דיינאַסאָר - זיי טראַכטן עס איז ראַקעל וועלטש. איז נישט קיין ענין."
  
  דרייק האט צוגעדריקט זיין רוקן קעגן דעם שטיין און זיך געטרעטן פאראויס, אויסגעשטרעקט געווער, זיכער מאכן אז בן און קענעדי גייען נאכפאלגן פארן זיך ריכטיג אוועקגיין. פאר זײ איז געלעגן א טונקעלע ריק, און אצינד האט דערגרײכט זײערע אויערן א שװאכע גערמל, טיף און װײט.
  
  "דאָס מוזן זיין Eyjafjallajökul, אַ באַרג וואָס יראַפּץ דזשענטלי," פּראַפעסער פּאַרנעוויק שושקעט צוזאמען די שורה. "מייַן בעסטער טרעפן איז אַז מיר זענען אין אַ זייַט קאַמער געזונט אפגעזונדערט פון די מאַגמאַ קאַמער און פון די קאַנדוויט וואָס פידז די יראַפּשאַנז. עס קען זיין דאַזאַנז פון לייַערס פון אַש און לאַוואַ צווישן אונדז און די רייזינג מאַגמאַ, וואָס באַשיצן אונדז און דעם קבר. מיר קען אפילו זיין אין אַ שטיין אַנאַמאַלי ווו עס ריסעס אין אַ סטיפּער ווינקל ווי די זייטן פון די באַרג.
  
  דאהל האט געשריגן אין דער פינצטערניש. "געלװיט, גיהנום און פֿאַרשילטן! א נידעריקע מויער דערנענטערט זיך צו אונדז, אריבער אונדזער וועג אין א ניינציק גראד ווינקל. עס איז נישט הויך, אַזוי טאָן ניט זאָרג, נאָר זיין אָפּגעהיט."
  
  "אַ מין טראַפּ?" דער בחור האט גענומען א ריזיקירן.
  
  דרייק האט געזען די שטערונג און געטראכט דאס זעלבע. מיט גרויס זאָרג איז ער נאָכגעפֿאָרן דעם ס.ג.ג. קאָמאַנדיר דורכן קני-הויך שלאַבאַן. בײד ע האב ן ז ײ דערזע ן דע ם ערשט ן קבר .
  
  "אוי," דאַהל האט נישט געהאט גענוג ווערטער צו פֿאַרשטיין זיי.
  
  דרייק האט נאר געפײפט, דערשטוינט פון דער ראיה.
  
  א ריזיקע נישע האט מען אויסגעשניטן אין דער זייט פונעם בארג, אפשר הונדערט פוס טיף אין קארן פונעם ווולקאן, ביז צום מאגמא קאמער. ע ס אי ז געשאפ ן געװאר ן אי ן דע ר פאר ם פו ן א בויגן , אפש ר א הונדער ט פוס . ווען אלע האבן זיך צוזאמענגעקליבן און ארויסגענומען זייערע סופּער-מאכטע לאמפן, האט זיך ארויסגעוויזן די וואונדערליכע ראיה פונעם ערשטן קבר.
  
  "וואַו!" קענעדי געזאגט. זײַן ליכט האָט באַלויכטן איין פּאָליצע נאָכן אַנדערן, אויסגעשניטן אין דעם שטיינערדיקן שטעל, יעדער פּאָליצע באַצירט מיט און אָנגעפילט מיט אוצרות: האַלדזבאַנד און שפּיז, בריסט און העלמעטן. שווערדן....
  
  "ווער די גענעם איז דער באָכער?"
  
  פּאַרנעוויק האָט, פֿאָרויסגעזאָגט, שטודירט די ווײַטע מויער, די וואָס איז אַנטקעגן זיי, טאַקע די בויגן מצבֿה פֿון גאָט. עס זענען געווען פאַנטאַסטיש קאַרווינגז אין קלאָר רעליעף, ווי באָקע ווי קיין מאָדערן רענעסאַנס מענטש, אַפֿילו מיטשעלאַנגעלאָ.
  
  "עס איז מאַרס," האט געזאגט דער פּראָפעסאָר. "רוימער גאָט פון מלחמה"
  
  דרייק האט דערזען א מוסקלע פיגור אין א ברוסטפלאט און רעקל, וואס האט געהאלטן א ריזיגן שפּיז אויף איין מאסיווע אקסעלע, קוקנדיק איבער די אנדערע. אין דער הינטערגרונט איז געשטאַנען אַ מייַעסטעטישער פערד און אַ קיילעכדיקער געביידע, וואָס האָט זיך געגליכן צו דעם קאָלאָססעום אין רוים.
  
  קענעדי האָט געמורמלט, "עס שטערט מיך ווי זיי האָבן באַשלאָסן, ווער צו באַגראָבן דאָ. "רוימער געטער. סקאַנדינאַוויאַן געטער ... "
  
  "איך אויך," האָט פּאַרנעוויק געזאָגט. "אפשר עס איז געווען נאָר אַ קאַפּריז פון זעוס."
  
  פּלוצעם זײַנען אַלע אױגן געװען אױפֿן ריזיקן סאַרקאָפּאַגאַס, װאָס איז געשטאַנען אונטערן געשניטן פֿרעסקאָ. דרייק'ס פאנטאזיע האט איבערגענומען. אויב זיי קוקן אינעווייניק, וואָלט זיי געפֿינען די ביינער פון גאָט?
  
  ― פֿאַרשילטן, מיר האָבן נישט קײן צײַט! דאהל'ס שטימע האט געקלונגען פראסטרירט, אויסגעמאטערט און אויסגעמאטערט. "לאָמיר גיין צו. מיר האָבן ניט קיין געדאַנק ווי פילע געטער קענען זיין באַגראָבן דאָ.
  
  קענעדי האָט זיך געפּרואווט אויף דרייק און געקוקט אויף דער לעדזש ווי ער איז פאַרשווונדן אין דער פינצטערניש. "עס איז אַ שוואַך שטיין שטעג וואָס מיר זענען אויף, מאַט. און איך בין גרייט צו געוועט מיינע 401 טויזנט, אז די צאל געטער איז נישט בלויז איין אדער צוויי".
  
  "איצט קענען מיר נישט צוטרוי עפּעס," ער האט געזאגט. "נאָר איינער דעם אנדערן. לאמיר . די דײטשן װעלן באלד קומען״.
  
  זיי ימערדזשד פון די קווורע קאַמער פון מאַרס, יעדער מענטש סטילינג אַ וויסטפאַל בליק צוריק אויף זייַן קאָרעוו זיכערקייַט און ינקאַלקיאַבאַל באַטייַט. דער פּאָסל האָט זיך ווידער אָנגעהויבן, און איצט דרייק האָט אָנגעהויבן פילן אַ נודנע וויי אין די קנעכל און ניז, אַ ביי-פּראָדוקט פון זייער פּאַמעלעך באַוועגונג צוזאמען די לעדזש. דער אָרעמער פּראָפעסאָר פּאַרנעוויק און דער יונגער בן האָבן געמוזט האָבן געהאַט אַן אמתן ווייטיק.
  
  אן אנדער ברום האט אויפגעטרייסלט די וואַסט קאַווערן און עקאָוד דורך זייער אייגן. דרייק האט זיך אויפגעהויבן און געמײנט אז ער האט דערזען אן ענליכע לעדזש װײט העכער אים. בולשיט, די דאזיגע זאך קען זיך דרינגען א גאנצע נאכט!
  
  אויף די פּלוס זייַט, זיי האָבן נאָך נישט געהערט קיין סימנים פון רדיפות. דרייק האט אנגענומען אז זיי זענען א גוטע שעה פאראויס פון די דייטשן, אבער האט געוואוסט אז א קאנפראנטאציע איז כמעט אומבארעכטיגט. ער האָט נאָר געהאפט אַז זיי קענען נוטראַלייז די גלאבאלע סאַקאָנע איידער דאָס געטראפן.
  
  א צווייטע לעדזש האט זיך באוויזן פאראויס, און הינטער אים א צווייטע פראכטיגע נישע, וואס געפינט זיך אין די טיפענישן פונעם בארג. דע ר דאזיקע ר אי ז געװע ן באציר ט מי ט פי ל גאלדענע , װא ס ד י זײטיק ע װענט ן פו ן װעלכ ע האב ן ממש , געלויכט ן מי ט גאלדענע ר ליכט .
  
  "אוי גאָט!" קענעדי האָט אַ זיפץ געטאָן. "איך האב קיינמאָל געזען עפּעס ווי עס. ווער איז דאס? אוצר גאָט?
  
  פּאַרנעוויק האָט זיך אָפּגעקליבן צו די שטײנערנע אױסשניטן, װאָס האָבן באַהערשט דעם מאַסיוון סאַרקאַפאַגאַס. ער האט א מאמענט א שאקל געטאן מיטן קאפ , א קרימען . ― װאַרט, זײַנען די פֿעדערן?
  
  - אפשר פראפעסאר - האט בן שוין געקוקט פארבײ דער נישע אין דער שװארצער נאכט, װאם האט אויף זײ געװארט. "מאכט עס אן אונטערשיד? עס איז נישט איין."
  
  פּאַרנעוויק האָט אים איגנארירט. ― דאָס איז קװעצלקאָאַטל! גאָט פֿון די אַזטעקן, צוליב דעם װאָס דאָס אַלץ איז... ― האָט ער אָנגעװיזן אויף די שײַענדיקע װענט.
  
  "גאָלד פֿון די אַזטעקן.‟ האָט וועלס אַ זיפֿץ געטאָן, אַ חידוש, טראָץ זיך. "וואַו".
  
  "דאס אָרט..." קענעדי האָט כּמעט אין גאַנצן ווענטילירט דאָס צימער, "איז דער גרעסטער אַרקיאָלאָגישער געפינען פון אַלע צייטן, איר פאַרשטייט דאָס? דאָ די דיאַטי איז ניט בלויז פון איין ציוויליזאַציע, אָבער פון פילע. און אַלע טראדיציעס און אוצרות וואָס באַגלייטן זיי. עס איז... סטאַנינג. "
  
  דרייק האט זיך אפגעקוקט פון דעם בילד פון קעצאלקאאטל באצירט מיט פעדערן און אנגעשפארט אן האק. פּאַרנעוויק האָט געזאָגט, אַז דער גאָט פֿון די אַזטעקן איז געווען באַקאַנט - לויט די קאַנווענשאַנאַל קהילה־קוואַלן - ווי גאָט דער הערשער, אַן אויסדרוק וואָס האָט אָנגערופֿן אַז ער איז טאַקע פאַקטיש.
  
  'קוועטזאַלקאָאַטל' הייסט 'פליענדיק שרץ' אָדער 'פעדערדיקער שלאַנג', וואָס... פּאַרנעוויק האָט זיך אַ ספּעקטאַקיאַלער אָפּגעשטעלט, דאַן האָט זיך ווי איינגעזען, אַז אַלע אַנדערע האָבן זיך צוריקגעצויגן צו דער לעדזש, "דראַגאָן," האָט ער געזאָגט צו זיך צופרידן.
  
  "האָט עס עפּעס צו טאָן מיט מאַרס?" האט געפרעגט אן איינזאמער סאס זעלנער מיטן נאמען דזשים מארסטערס.
  
  דרייק האט צוגעקוקט ווי פארנעוויק טרעט אריין אויפן ברעג מיט א פארצויגענעם ליפ. "הממ," זיין פאָרשלאָג אָטעם אויס צו אַלעמען אויף די לעדזש. "נאָר אַז זיי קענען מיינען טויט און אַמאָל געהאט עס."
  
  
  * * *
  
  
  די דריט נישע, און דאָס איז פּונקט ווי ברעטטייקינג ווי די פריערדיקע. דרייק האָט זיך געפונען קוקן אויף אַ סטאַנינג, נאַקעט דאַמע קאַרווד אין האָלץ.
  
  ד י װענט ן זײנע ן געװע ן געהאנגע ן מי ט פיגיער ן װער ט א פארמעגן . דעלפינס , שפיגלען , שוואנען . א האַלדזבאַנד פון סקאַלפּטיד טויבן גרויס גענוג צו ייַנוויקלען אַרום די האַלדז פון די סטאַטוע פון ליבערטי.
  
  "נו," האט דרייק. "אפילו איך ווייס ווער עס איז."
  
  קענעדי האט זיך געגרימט. "יא, איר וואָלט."
  
  - א אמתע זונה - האט פארנעוויק געזאגט שארף. "אַפראָדיטע".
  
  "הי," וועלז געזאגט. ― רופֿט איר גאָט אַפראָדיטע אַ זונה? דאָ אַראָפּ? אַזוי נאָענט צו איר קבר?
  
  פּאַרנעוויק האָט פארבליבן מיט טיפּיש בוליינג אין עלעמענטאַר שולע: "ער איז באקאנט צו שלאָפן מיט געטער און מענטשן, אַרייַנגערעכנט אַדאָניס. געפֿינט פּאַריז העלען פון טרוי, און דערנאָך געחתמעט דעם אָפּמאַך דורך אָנצינדן פּאַריז 'ס ברען דער מאָמענט ער געלייגט אויגן אויף איר. געבוירן לעבן פּאַפאָס פון לעצטנס נעוטערעד טעסטיקלעס פון Ouranos. איך מוז זאָגן אַז זי. "...
  
  "מיר האָבן באקומען אַ אָנזאָג," דרייק געזאגט טרוקן, נאָך סטערינג אין די קאַרווינג. ער האט געשמייכלט, ווען ער האט באמערקט קענעדי שאקלנדיג צו אים מיטן קאפ.
  
  - ביסט מקנא, ליבע?
  
  "זייער דיסאַפּויניד סעקשואַלי?" זי האט זיך פארבײ אים געשטופט צו זײן צװײטער אין דער שורה הינטער דאהל.
  
  ער האָט איר אָנגעקוקט אַ קוק. "נו, איצט אַז איר דערמאנט עס ...."
  
  "קום אויף, מאַט," בן סליפּט פארביי אים אויך. "וואַו!"
  
  זײ ן אויסרופ ן הא ט ז ײ אל ע געשפרונגען . ז ײ האב ן זי ך אומגעקער ט או ן דערזע ן װ י אי ם קריכ ט צוריק , אוי ף אל ע פײער , געשריב ן אוי ף זײ ן פנים . דרייק האט זיך געוואונדערט צי ער האט נאר געזען דעם שטן אליין, אויפשטיין אויף דימאנישע פליגל גלייך ארויס פון דער קיך פון גיהנום.
  
  "די נישע -" ער אָטעם. ― ס'איז אויף אַ פּלאַטפֿאָרמע... שװימט אין דער לופטן... פֿון דער אַנדערער זײַט איז גאָרנישט! "
  
  דרייק האט געפילט אז זיין הארץ האט א היט. ער האט געדענקט מימירס ברונעם און איר פאלשע דיל.
  
  דאַהל האָט זיך עטלעכע מאָל געשפּרונגען. "די געשאלטן שטיין מיינט שטאַרק גענוג. דאָס קען נישט זיין דער סוף פון דער שורה. "
  
  ― טוט דאָס נישט! ― האָט בן קװיטשעט. "וואָס אויב עס ברייקס אַוועק?"
  
  שטילקייט האט געהערשט. אלע האבן זיך געקוקט אײנער דעם אנדערן מיט גרויםע אויגן. טײ ל האב ן זי ך געװאג ט צוריקקוק ן אוי ף דע ם װעג , װא ם ז ײ זײנע ן געפארן , אויפ ן זיכער ן װעג , װא ם הא ט ארײנגענומע ן ברונע ם או ן מארסטערס .
  
  אי ן דע ם מאמענט , אי ן דע ר װײטסטע ר װײטע ר פו ן געהער , הא ט זי ך דערהער ט א שװאכ ן קלאנג . דער קלאנג פון א שטײן פאלן אין א ברונעם.
  
  "דאָס זענען די דײַטשן," האָט דאַהל געזאָגט מיט איבערצייגונג. "קאָנטראָלירן די טיפקייַט פון דער מייַן. איצט מיר וועלן אָדער געפֿינען אַ וועג צו פאַרלאָזן דעם פּלאַטפאָרמע אָדער מיר וועלן שטאַרבן סייַ ווי סייַ."
  
  דרייק האט געשטעקט קענעדי מיט זיין עלנבויגן. - קוק אהין - האט ער אנגעװיזן איבער זײ. "איך האָב געהאַלטן אָפן די אויערן. איך טראַכטן עס מוזן זיין אן אנדער גאַנג פון נישע אָדער קאַוועס אויבן אונדז. אָבער קוק... קוק ווי דער ראַנד פון שטיין מיינט צו בייגן.
  
  "רעכט". קענעדי האָט זיך געאײַלט צום ברעג פון אַפראָדיטע'ס נישע. דערנאָך, צוגעדריקט צו דעם געשפּאַנטן שטיין, האָט זי אַ קוק געטאָן אַרום דעם ווינקל. "עס איז אַ סאָרט פון סטרוקטור דאָ ... גאָט! אָה מיין גאָט."
  
  דרייק האט זי געהאלטן ביי די אקסלען און א קוק געטאן אין דער פינצטערניש. "איך טראַכטן איר מיינען באַרען מיר!"
  
  דאָרטן, ווײַט אויסער דעם דערגרייכונג פֿון זייערע לײַכטן, איז געווען אַ דינע שפּיגל, וואָס האָט זיך פֿאַרוואַנדלט אין אַן נאָך דינער שפּיראַל־לייפּער. ד י טרעפ ן האב ן זי ך געצויג ן ארוי ף איבע ר זײ , געגאנגע ן צ ו דע ר נעקסטע ר מדרגה .
  
  "לאָמיר רעדן וועגן קאָפּשווינדל," האָט דרייק געזאָגט. "עס נאָר גענומען אַ קיכל און אַ קענען."
  
  
  זיבן און דרייסיק
  
  
  
  קבר פון די געטער
  
  
  די ספּיראַליש לייטער איז געווען האַרט גענוג, אָבער דער פאַקט אַז עס טוויסטיד דורך די פּאָסל אויבן אַ סאָף גרוב, ניט צו דערמאָנען אַז זייַן אַרקאַטעקץ האָבן ניט אַנדערש צו ינסטאַלירן קיין ריילינגז, געמאכט אפילו דרייק ס געזונט-טריינד נערוועס ציטערן פאַסטער ווי אַ פלוי אויף אַ וויבראַטאָר .
  
  איין פול קרייַז האט זיי וועגן אַ פערטל פון די וועג צו אַפראָדיטע ס נישע, אַזוי דרייק פיגיערד זיי דאַרפֿן צו מאַכן פיר אָדער פינף קרייזן. ע ר הא ט זי ך באװעג ט טריט־ב ײ טריט , נאכגעפאלג ט בען , פרוב ט אונטערשטיק ן זײ ן פחד , טי ף אטעם , או ן שטענדי ק קוקנדי ק פאראויסצו ן זײע ר ציל .
  
  זעכציק פוס ארויף. פופציק. פערציק.
  
  װי ער איז דערנענטערט צו דרײסיק פוס, האט ער דערזען, אז בן האט זיך אפגעשטעלט און זיך אװעקגעזעצט א מאמענט. דאם ײנגלס אויגן זײנען געװען פארשטײנערט פון שרעק. דרייק האט זיך פארזיכטיג אראפגעזעצט אויפן טרעפ אונטער אים און געקלאפט אויף די קני.
  
  "דוד, קיין צייט צו אָנהייבן שרייבן אַ נייַע וואנט פון שלאָף שפּור. אָדער דרימינג וועגן טיילער מאָמסאָן.
  
  דעמאלט האט זיך דער קול פון א סאס זעלנער אפגעקלונגען פון אונטער זיי. ― װאָס טוט זיך דאָרטן? מיר שפּאָט זיך דאָ. מאַך."
  
  SAS זעלנער, דרייק געדאַנק. איך געמאכט זיי אַנדערש ווי פריער.
  
  "נעם אַ ברעכן," ער גערופן צוריק. "זיין נאָר איך."
  
  "ברעכן! פיי..." דרייק האָט געהערט וועלס 'נידעריק קול, דערנאָך שטילקייט. ער האט דערפילט קענעדי זיצן ביי זיינע פיס, דערזען איר געצוואונגען שמייכל און דערפילט איר ציטערנדיקן קערפער צווישן די פיס.
  
  "ווי גייט די בעיבי?"
  
  "סקיפּינג קאָלעגע," דרייק געצווונגען זיך צו לאַכן. "גרופע פרענדז. פּובס פון יאָרק. פֿרייַ פֿילם נאַכט. KFC. רוף פון דוטי. איר וויסן, תּלמיד שטאָפּן."
  
  קענעדי האט א נעענטער קוק געטאן. "אין מיין דערפאַרונג, דאָס איז נישט וואָס יינגלעך און גערלז טאָן ווי סטודענטן."
  
  איצט האָט בן געעפֿנט די אויגן און געפּרוּווט צוצוװוּנגען אַ שמייכל. ער האט זיך לאנגזאם באװעגט אויף די הענט און די קני. ער האט זיך װידער ארויםגעדרײט מיטן פנים, נאך אויף די הענט און אויף די קני, איז ער ארויפגעקראכן אײן גרויםן שריט נאכן אנדערן.
  
  אינטשעס ביי אינטשעס, שריט ביי געפערליכע שריט, זענען זיי אויפגעשטאנען. דרייק האט געפילט ווי זיין קאפ און הארץ ווייקט פון די אנשטרענגונג. װע ן ב ן װאל ט געפאלן , װע ט ע ר גלײ ך אפשפאר ן דע ם ײנגל ס פאל ן מי ט זײ ן אײגענע ם קערפער , כא ל אי ם צ ו ראטעװען .
  
  אָן קשיא אָדער כעזאַטיישאַן.
  
  נאך א פולער קרייז און זיי זענען געווען בערך צוואנציק פוס פון זייער ציל, א שפיגל וואס האט געשפיגלט דעם וואס זיי זענען נאר אריבער. דרייק האט אים שטודירט אין די פלעקנדיקע שטורקלייט. ע ס הא ט זי ך צורי ק געפיר ט צו ם ארײנגאנ ג שטיל , אבע ר א ן שטא ג העכער .
  
  ער האט געטראכט. גאָט, ער 'מאָדערניזירט' עס צו פיל מיט סאַניק די פאַרשילטן העדגעהאָג.
  
  איבע ר אי ם הא ט ע ר דערזע ן דאל ן קווענקלען . דער שוועדישער איז אויפגעשטאנען צו שנעל, האט פארלוירן די באלאנס און יעצט האט זיך צוגעלייגט צופיל וואג אויפן הינטערשטן פוס. ס'זענען נישט געווען קיין קלאַנגען, נאָר אַ שטילער געראַנגל. ער האָט זיך נאָר געקאָנט פֿאָרשטעלן, װאָס פֿאַר אַ פּײַניקונג האָט דאַהל איבערגעטראָגן דעם מוח. פּלאַץ הינטער, זיכערקייַט פאָרויס, דער געדאַנק פון אַ לאַנג, ווייטיקדיק פאַל.
  
  דעמאל ט הא ט דע ר שװע ר זי ך צוגעלאפ ן פארויס , געשלאג ן ד י טרעפ ן או ן זי ך אנגעכאפ ט מי ט אל ע כוחות . דרייק האט געהערט זיין שווערע אטעמען פון צען פוס אויבן.
  
  א פאר מינוט זענען דורכגעגאנגען, און דער שווערער קריכן האט זיך געצויגן. ענדליך איז דאהל אראפגעטרעטן פון די טרעפ אויף א לעגעל, און דערנאך קריכן פאראויס אויף די הענט און די קני צו מאכן פלאץ. דרייק איז אים באלד נאכגעגאנגען, שלעפנדיק מיט זיך קענעדי, געפילט א גרויסער רעליעף אז זיי זענען צוריק אויפן שמאָלן לעדזש, וואס האט זיי נאך געלאזט בלויז איין שריט אוועק פון שרייען טויט.
  
  װע ן מע ן הא ט ז ײ אל ע גערעכנט , הא ט דאל ן זיפצן . "לאָמיר גיין אויף צו דער ווייַטער נישע און נעמען אַ ברעכן," ער האט געזאגט. "איך, פֿאַר איין, בין גאָר חרובֿ."
  
  נאָך נאָך פינף מינוט פון שאַפלינג זייער ויסגעמוטשעט ללבער און קעמפן קעגן ינקריסינג מוסקל ספּאַזאַמז, זיי סטאַמבאַלד צו דער פערט נישע, דער איינער גלייַך אויבן די קבר פון אַפראָדיטע.
  
  לכתּחילה האָט קיינער נישט געזען קיין שטענדיקן גאָט. ז ײ זײנע ן אל ע געװע ן אוי ף ד י קני , גערוט ן או ן שװע ר געאטעמט . דרייק האט געטראכט מיט א שמייכלונג, אז דאס האט געפירט צו זיין ציווילער לעבן, און האט זיך ערשט אויפגעהויבן ווען פארנעוויק האט ארויסגעברענגט א קללה, וואס וואלט אויסגעזען מאדנע פון יעדן איינעם אחוץ אים.
  
  "וווופ!"
  
  "וואס?" איך האב געפרעגט.
  
  "וווופ! הונט קאָפּ. עס איז אַנוביס."
  
  - דער זעלבער שאקאל? וועלעס האט זיך צוריק צוגעבויגן אין שטול און צוגעצויגן די קני צו זיין ברוסט. "נו. איך וועל....."
  
  "מצרי דיאַטי," האט געזאגט פּאַרנעוויק. "און עס איז באשטימט שייך צו טויט."
  
  דרייק האט געקוקט אויף די רייען מאמיעס און האָלצקוילן דזשאַקאַלן. גאלד־געקריצט ע ארבו ן או ן שמאַראַגד ע אנכעס , אונ ־ באדרוקט , הא ט ע ר זי ך אומגעדריק ט דע ם רו ק אוי ף גאט ס קבורה־קאמע ר או ן זי ך ארײ ן אי ן קיט־קאט . א מאָמענט שפּעטער, קענעדי איז געזעסן לעבן אים.
  
  "אזוי," זי געזאגט, אַנראַפּינג איר עסן און טרינקען.
  
  "פאַרשילטן, איר זענט גוט אין רעדן," דרייק טשאַקאַלד. "איך פילן שוין ענערדזשייזד."
  
  "הערט, חבר, אויב איך וואָלט וועלן צו ווענדן דיך, איר וואָלט זיין פּלאַסטיסין אין מיין הענט." קענעדי האט אים געגעבן א שמײכל, װאם איז געװען סײ קא׳קי און יצערט. "פאַרשילטן עס, איר גייז קענען נישט האַלטן פֿאַר אַ מינוט, קענען איר?"
  
  "אָוקיי, אָוקיי, איך בין נעבעכדיק. נאָר פּלייינג. וואס איז געשען?"
  
  ער האָט געזען קענעדי אַרײַן אין דעם פּאָסל. ער האט דערזען אירע אויגן פארברייטערט, ווען זי האט געכאפט דעם שוואכן קלאנג פון פריי'ס זעלנער וואס יאגן זיי. "דאס ... זאַך ... מיר שלאָגן אַרום די קוסט פֿאַר אַ בשעת. צי איר טראַכטן, אַ, מיר טאַקע האָבן עפּעס, דרייק?
  
  "איך באשטימט טראַכטן אָדין איז אַראָפּ דאָ."
  
  קענעדי איז אויפגעשטאנען צו פארלאזן, אבער דרייק האט געלייגט א האנט אויף איר קני כדי איר אפצושטעלן. די ריר האט כּמעט אַרויסגעוויזן ספּאַרקס.
  
  "דאָ," ער געזאגט. "וואָס מיינט איר?"
  
  "איך גלייב נישט אַז איך וועל האָבן פיל אַרבעט צו טאָן ווען מיר קומען צוריק," זי שושקעט. "ווי פֿאַר סיריאַל קיללער Thomas Caleb און אַלץ אַנדערש. דער ממזר האט ווידער געהרגעט, איר וויסן, דעם טאָג איידער מיר זענען געקומען צו מאַנהאַטטאַן.
  
  "וואס? ניין."
  
  "יא. דארט ן בי ן אי ך געגאנגע ן ארומגײ ן אי ן דע ר מארד־סצענע . און לויבן דיין כבוד."
  
  "איך בעהט דיר איבער". דרייק האט זיך אפגעהאלטן פון כאגלען, איינגעזען אז דאס איז די לעצטע זאך וואס זי דארף יעצט.
  
  "דאנק איר, איך וויסן. איר זענט איינער פון די מערסט ערלעך מענטשן איך האָבן אלץ געקענט, דרייק. און די מערסט מיאוסן. אפֿשר דערפֿאַר האָב איך דיך אַזוי ליב."
  
  "טראָץ מיין אַנויינג באַמערקונגען?"
  
  "זייער שטאַרק, טראָץ דעם."
  
  דרייק האָט געגעסן די רעשט פון די שאָקאָלאַד און באַשלאָסן נישט צו וואַרפן די קיטקאַט ראַפּער אין די פּאָסל. ווייל זיין גליק, ער קען האָבן שטעלן אַוועק אַן אלטע אָפּפאַל טראַפּ אָדער עפּעס.
  
  "אָבער קיין אַרבעט מיטל קיין קאַנעקשאַנז," קענעדי פארבליבן. "איך האָב נישט קיין אמתע פרײַנד אין ניו יאָרק. קיין משפּחה. איך קען סייַ ווי סייַ איך דאַרפֿן צו פאַרשווינדן פון די ציבור אויג.
  
  "נו," האָט דרייק געזאָגט פאַרטראַכט, "איך זע אַז איר זענט אַ פּרווון." ער האט איר געגעבן נארישע אויגן. "אפֿשר איר קען ווינטשן באָללאָקקס צו פריילעך אַלט פּאַריז און קומען באַזוכן פריילעך אַלט יארק."
  
  "אבער ווו וואָלט איך בלייַבן?"
  
  דרייק האט געהערט אז דאל פארזאמלט טרופּס. "נו, מיר נאָר דאַרפֿן צו רעכענען אויס ווי איר קענען פאַרדינען דיין האַלטן." ער האט געװארט ביז זי האט זיך אויפגעשטעלט, און האט זי אנגעכאפט בײ די פלײצעס און ארײנגעקוקט אין אירע פינקלנדיקע אויגן.
  
  "עמעס, קענעדי, דער ענטפער צו אַלע דיין פֿראגן איז יאָ. אבער איך קען נישט האַנדלען מיט דעם אַלע רעכט איצט. איך האָבן מיין אייגענע באַגאַזש וואָס מיר דאַרפֿן צו דיסקוטירן און איך דאַרפֿן צו בלייבן פאָוקיסט." ער האָט זיך געכאַפּט צום ריק. "אַראָפּ דאָרט, אַלישאַ מייל. איר מעגט טראַכטן אַז אונדזער נסיעה ביז איצט איז געווען געפערלעך, אַז דאָס קבר איז געווען געפערלעך, אָבער צוטרוי מיר, זיי זענען גאָרנישט קאַמפּערד צו אַז הור.
  
  "ער איז רעכט," וועלז טרעט אויף און געכאפט די לעצטע באַמערקונג. "און איך זען קיין אנדערע וועג אויס פון דאָ, דרייק. עס איז קיין וועג צו ויסמיידן איר. "
  
  "און מיר קענען נישט פאַרמאַכן דעם מאַרשרוט ווייַל מיר דאַרפֿן אַ וועג אויס," דרייק נאַדיד. "יאָ, איך האָב אויך דורכגעקאָכט אַלע די סקריפּס."
  
  - כ׳האב געוװסט אז איר װעט דאס טאן. וועלעס האט געשמייכלט ווי ער וואלט שוין אלע צייטן געוואוסט אז דרייק איז נאך אלץ איינער פון זיינע בחורים. - נו, די ברוזשע ברוימט.
  
  דרייק איז נאכגעגאנגען זיין אַלט באַלעבאָס צו די לעדזש, דעמאָלט גענומען זיין אָרט הינטער בן און דאַהל. איין אַססעססמענט בליק האט געזען אַז אַלעמען איז געווען רעסטיד, אָבער נערוועז וועגן וואָס איז געווען פאָרויס פון זיי.
  
  ― פֿיר דערהרגעטע, ― האָט דאַהל געזאָגט און זיך אַװעקגעלאָפֿן איבערן באַרג, דעם באַרג הינטער אים.
  
  דער ווייַטער נישע איז געווען אַ יבערראַשן און געגעבן זיי אַלע אַ פֿאַרשטאַרקונג בוסט. עס איז געווען דער קבר פון טאָר, זון פון אָדין.
  
  פּאַרנעוויק האָט געבלעטן, ווי ער וואָלט געפֿונען אַ יעטי, וואָס האָט געהאַלטן אין טויט וואַלי. און פֿאַר אים, ער האט. א פּראָפעסאָר פון נאָרסע מאַטאַלאַדזשי האט דיסקאַווערד די קבר פון טאָר, אַרגיואַבלי די מערסט באַרימט נאָרס פיגור פון אַלע מאָל, טייל דאַנק צו מאַרוועל קאַמיקס.
  
  ריין פאַרגעניגן.
  
  און פֿאַר דרייק, טאָר ס בייַזייַן פּלוצלינג געמאכט עס אַלע די מער פאַקטיש.
  
  עס איז געווען אַ רעספּעקטעד שטילקייַט. אַלעמען געוואוסט וועגן טאָר, אָדער בייַ מינדסטער עטלעכע ינקאַרניישאַן פון די וויקינג גאָט פון דונער און בליץ. פּאַרנעוויק האָט געהאַלטן אַ רעפֿעראַט אויף טאָרסטאָג, אָדער, ווי מיר וויסן עס איצט, דאָנערשטיק. עס האט צו טאָן מיט מיטוואך - אָדער וואַסער טאָג אָדער אָדינס טאָג. טאָר איז געווען דער גרעסטער וואָריער גאָט באקאנט צו מענטשן, אַ האַמער-ווילדינג טור די פאָרס קראַשינג פיינט. די ריין עמבאַדימאַנט פון וויקינג מענלעך.
  
  עס איז געווען אַלע זיי קען טאָן צו ציען פּאַרנעוויק אַוועק און פאַרמייַדן אים פון טריינג צו ונטערזוכן טאָר ס ביינער רעכט דעמאָלט און דאָרט. דער ווייַטער נישע, די זעקסט, קאַנטיינד לאָקי, טאָר ס ברודער און אנדערן פון אָדין ס זין.
  
  "דער שטעג איז וואָרמינג אַרויף," דאַהל געזאגט, קוים קוק אין די נישע איידער פאָרזעצן צוזאמען די לעדזש וואָס געענדיקט בייַ די זייַט פון די באַרג, אַ האַרט שוואַרץ מאַסע.
  
  דרייק זיך איינגעשריבן די שוועדן, בן און קענעדי ווען זיי דראָווע טאָרטשיז אַריבער די שטיין.
  
  "פולקרום," האָט בן געזאָגט. "און כאַנדכאָולדז. זעט אויס ווי מיר גייען ארויף. "
  
  דרייק האט געקראגן דעם האלדז צו קוקן ארויף. דע ר שטײנערנע ר טרעפ ל אי ז ארויפגעגאנגע ן אי ן א ענדלאזע ר פינצטערניש , או ן הינטער ן ז ײ װאל ט שוי ן ניש ט געװע ן בלוי ז לופט .
  
  ערשטער אַ פּראָבע פון נערוועס, איצט וואָס? קראַפט? וויאַביליטי?
  
  נאכאמאל איז דאהל געגאנגען קודם. ער האט זיך שנעל אויפגעהויבן, ארום צוואנציג פוס, איידער ער האט זיך ווי געלאזט פאמעלעך ווי די שווארצע האט אים איינגעכאפט. בן באַשלאָסן צו גיין ווייַטער, דעמאָלט קענעדי.
  
  "איך טראַכטן איר קענען האַלטן אַן אויג אויף מיין טאָכעס איצט," זי געזאגט מיט אַ האַלב שמייכל, "מאַך זיכער אַז זי פליט נישט פאַרביי איר."
  
  ער האט א װינק געטאן. "איך קען נישט נעמען די אויגן פון דעם."
  
  דרייק געגאנגען ווייַטער, לאַנדינג דרייַ שליימעסדיק האלט איידער וויגגלינג זיין פערט אַפּענדידזש. אזוי אויפגעשטאנען, איז ער לאנגזאם ארויף אויפן לויטערן פעלדז אריין אין דער וואלקאנישער לופט.
  
  ארום זיי האט זיך געצויגן דאס גערודער: די ווייטע קלאגעס פונעם בארג. דרייק האט זיך פארגעשטעלט אז א נירביי מאגמא קאמער זיצט, שפייזט א גיהנום דורך די ווענט, שפייזט צו די ווייטע בלויע איסלענדישע הימלען.
  
  א פוס האט זיך געשריגן איבער אים, זיך אראפגעגליטשט פון זײן קלײנעם בעלע. ער האָט זיך געהאַלטן שטיל, וויסנדיק אַז עס איז ווייניק וואָס ער קען טאָן אויב עמעצער איז אים פאַרביי געשוועפּט, אָבער ער איז געווען גרייט, נאָר אין פאַל.
  
  קענעדי'ס פוס האט זיך אנגעבאנגלט אין חלל בערך א מעטער העכער זיין קאפ.
  
  ע ר הא ט זי ך ארויסגעכאפ ט א ביס ל אומשטענדלעך , אבע ר געלונגע ן זי ך אנצוכאפ ן אי ר שטיוול ס פויל ן או ן זי י צוריקצוציע ן אויפ ן לעדזש . א קורצע שושקען פון דאנקבארקייט האט אונז דערגרייכט.
  
  ער איז געגאנגען אויף, ביסעפּס ברענען, פינגער שאַטן אין יעדער שלאָס. די שפּיץ פון זיין טאָעס גענומען די וואָג פון זיין גוף מיט יעדער קליין קריכן. די שווייס האָט זיך אַראָפּגעגליטשט אין יעדער פּאָר.
  
  ער עסטימאַטעד צוויי הונדערט פֿיס פון זיכער אָבער טעראַפייינג פוטכאָולדז איידער זיי ריטשט די קאָמפּאַראַטיווע זיכערקייַט פון אן אנדער לעדזש.
  
  יגזאָסטינג אַרבעט. דער סוף פון דער וועלט, אַפּאָקאַליפּסע - שפּעטער אַרבעט. ראַטעווען מענטשהייַט מיט יעדער שטראָף שריט פאָרויס.
  
  "וואס יעצט?" וועלז איז געלעגן אויפן רוקן, קרעכצן. - נאך א בלוטיקע שפאציר?
  
  "ניין," דאַהל האט נישט אַפֿילו האָבן די שטאַרקייַט צו וויץ. "טונעל".
  
  "עגגס".
  
  אויף די קני זענען זיי קריכן פאָרויס. דער טונעל האט אריינגעפירט אין א טינטענדע פינסטערניש וואס האט געפירט דרייק צו גלייבן אז ער חלומט, איידער ער האט זיך מיטאמאל צוזאמגעשטויסן מיטן באוועגלעך קענעדי פון הינטן.
  
  ווענדן צו פּנים פאָרויס.
  
  "אוי! איר האָט מיר געקענט וואָרענען".
  
  "עס איז שווער ווען דער זעלביקער גורל איז געווען מיר," איז געקומען אַ טרוקן קול אין ענטפער. "איך טראַכטן בלויז דאַהל האט עס אויס פון דעם הויפן אָן אַ צעבראכן נאָז."
  
  "איך בין באַזאָרגט וועגן מיין פאַרשילטן האַרץ," דאַהל געזאגט מיד. "דער טונעל ענדס גלייַך אַנטקעגן דער ערשטער טרעפּ פון אן אנדער לייטער אין, אַם, איך וואָלט טרעפן אַ 45 גראַד ווינקל. גאָרנישט לינקס און רעכט, בייַ מינדסטער גאָרנישט וואָס איך קענען זען. גרייט זיך".
  
  "די זאכן מוזן זיין אַטאַטשט ערגעץ," דרייק געמורמלט, קראָלינג אויף צעבראכן קני. "למען השם, מען קען זיי נישט סתם סוספּענדירט ווערן אין דער לופט."
  
  "אפֿשר זיי קענען," האָט פּאַרנעוויק געזאָגט. "למען השם. הא הא. איך איז געווען וויץ, אָבער עמעס, מיין בעסטער טרעפן איז אַ סעריע פון פליענדיק באַטראַסיז.
  
  "פאַרבאָרגן אונטער אונדז," דרייק געזאגט. ״אוודאי. עס האָט געמוזט האָבן גענוצט אַ גיהנום פון אַרבעט. אָדער אַ פּאָר טאַקע שטאַרקע געטער".
  
  "אפֿשר זיי געבעטן הערקולעס און אַטלאַס פֿאַר הילף."
  
  דרייק איז פארזיכטיק אויפ'ן ערשטן טרעפ ארויפגעטרעטן מיט א סאַפּרייזינגלי טרויעריק געפיל אריינגעדרונגען אין זיין מוח און איז ארויפגעקראכן אויפן רויפן שטיין. זיי קליימד פֿאַר עטלעכע מאָל, לעסאָף קומען אויס אין אן אנדער נישע ליגן אַרום די כאַנגגינג פּלאַטפאָרמע.
  
  דאַהל האָט אים באַגריסט מיט אַ אויסגעמאַטערט קאָפּ. "פּאָסעידאָן".
  
  "אימפרעסיוו."
  
  דרייק האט ווידער אראפגעקניפט. גאָט, האָט ער געטראַכט. איך האף אז די דייטשן האבן די זעלבע שווערע צייט. אין די סוף, אפֿשר אַנשטאָט פון פייטינג, זיי קען סאָרט עס אויס מיט שטיין, פּאַפּיר, שער.
  
  די גריכיש גאָט פון די ים האט געטראגן זיין געוויינטלעך טריידענט און אַ פּלאַץ פול פון פאַביאַלאַס אַשירעס. דאָס איז געווען דער זיבעטער גאָט וואָס זיי זענען דורכגעגאנגען. דער נומער נײַן האָט אים אָנגעהויבן קריגן אין מוח.
  
  איז נישט די נומער נייַן די מערסט הייליק אין וויקינג מאַטאַלאַדזשי?
  
  ע ר הא ט דא ס דערמאנ ט פאר ן פארנעװי ק װע ן ז ײ האב ן גערוט .
  
  "יא, אָבער דאָס אָרט איז דאָך ניט נאָר אַ נאָרדיק," האָט דער פּראָפֿעסאָר אַרײַנגעכאַפּט אַ פֿינגער אין דער ריכטונג פֿון דעם מאַן מיטן טריידענט הינטער זיי. "עס זאלן זיין הונדערט פון זיי."
  
  - נו, מיר װעלן דאָך נישט איבערלעבן אַ הונדערט פֿון זײ, - האָט קענעדי זיך מיט אים געשלאָגן. "סייַדן עמעצער געבויט אַ האָ-דזשאָ אין פראָנט."
  
  "אָדער בעסער נאָך, אַ בייקאָן סענדוויטש קראָם," דרייק סמאַקט זיין ליפן. "איך קען באשטימט ענדיקן איינער פון די שלעכט גייז רעכט איצט."
  
  ― קרונטשי ― האָט בן געלאַכט און אַ פּאַטש געטאָן מיטן פוס. "איר רעדט וועגן עפּעס צען יאָר אַלט. אָבער טאָן ניט זאָרג - איר נאָך האָבן פאַרווייַלונג ווערט."
  
  נאָך פינף מינוט זענען דורכגעגאנגען איידער זיי פּעלץ גענוג רעסטיד צו פאָרזעצן. דאַהל, וועלז, און מאַרסטערס האָבן עטלעכע מינוט צוגעהערט פֿאַר זייער פּערסוערז, אָבער קיין געזונט צעבראכן די אייביק נאַכט.
  
  "אפֿשר זײַנען זיי אַלע אַראָפּגעפֿאַלן," האָט קענעדי אַ שמייכל געטאָן. "עס קען פּאַסירן. אויב דאָס איז געווען אַ מיכאל בייַ פֿילם, עמעצער וואָלט האָבן געפאלן איצט.
  
  "טאַקע". דאַהל האָט אונדז אַרױפֿגעפֿירט נאָך אַן אױפֿהענגען לייטער. ווי דער גורל האָט עס געוואָלט האָבן, איז דאָ וועלז האָט פֿאַרלוירן זײַן האַנט און זיך אַראָפּגעגליטשט מיט צוויי גליטשיקע טרעפּ, און יעדעס מאָל אַ קלאַפּ געטאָן זײַן גאָמבע אויף אַ שטיין.
  
  בלוט האט זיך דורכגעלאזט דורך די ליפן פון א פארביסענער צונג.
  
  דרייק האט אים אנגעכאפט ביי די אקסלען פון זיין גרויסן מאנטל. דע ר מענ ש אונטע ר אי ם - מארסטערס , - הא ט זי ך אנגעכאפ ט ד י העפט ן מי ט איבער ־ מענטשלעכ ע קראפטן .
  
  ― איר גײט נישט אין ערגעץ, אַלטער. נאך נישט."
  
  דער פֿינף און פֿופֿציק יעריקער מאַן איז גראָב צוריק געשלעפּט געוואָרן אויף די טרעפּ, קענעדי האָט געהאַלטן דרייק בײַם רוקן, ווען מאַרסטערס האָט זיכער געמאַכט, אַז ער זאָל זיך נישט גליטשן אויף אַן אַנדער טרעפּ. ווען זיי זענען געקומען צו דער אַכט נישע, וועלז איז געווען אין גוט שטימונג.
  
  "יא, זיי האבן עס מיט ציל, גייז. איך נאָר געוואלט די מנוחה."
  
  אבער ער האט קוועטשט די האנט פון מארסטערס און געשושקעט הארציגע א דאנק דרייק ווען קיינער האט נישט געקוקט.
  
  ― זאָג נישט, אַלטער. נאָר הענגען אין דאָרט. איר האָט נאָך נישט געהאט דיין מייַ צייט. "
  
  די אַכט נישע איז געווען אַ מין פון דעמאַנסטריישאַן.
  
  "אָה מיין גאָט". פּאַרנעוויק ס נס ינפעקטאַד זיי אַלע. "דאס איז זעוס. דער פאטער פון מענטש. אפיל ו ד י געטע ר ווענד ט אי ם א ן געט א , א טאטע־פיגור . עס איז... ווייַטער פון אָדין... פיל ווייַטער און עס קומט פון אַ סקאַנדינאַוויאַן.
  
  "איז ניט אָדין יידענאַפייד ווי זעוס צווישן די פרי גערמאַניש שבטים?" - האט בן געפרעגט, געדענקט זײן פארשונג.
  
  "ער איז געווען, יינגל, אָבער איך מיינען, קומען אויף. דאָס איז זעוס. "
  
  דער מענטש איז געווען רעכט. דער גאט־קעניג איז געשטאנען הויך און אומגעטיילט, האלטן א בליץ אין זיין מאסיווע האנט. זיין נישע איז געווען פול מיט פינקלענדיקע אוצרות, איבערפולט מיט צינדז אויסער אלץ וואס איינער האט היינט געקענט צוזאמשטעלן.
  
  און דאַן האָט דרייק געהערט אַ קללה, הויך, אויף דײַטש. עס האט אפגעקלונגען פון אונטן.
  
  "זיי האָבן פּונקט בריטשט דעם טונעל," דאַהל פארמאכט די אויגן אין אַנטשולדיקן. "עס איז בלויז פופצן מינוט הינטער אונדז. פאַרשילטן עס, מיר זענען פאַקינג שלימאַזלדיק! גיי מיר נאך!"
  
  נאך א טרעפ האט געווינקט, דאס מאל געפירט אינדרויסן און איבער דעם קבר פון זעוס איידער ער איז געווארן ווערטיק אויף די לעצטע צען טרעפ. ז ײ האב ן זי ך געקעמפ ט װ י בעסט ע ז ײ האב ן געקאנט , מוט , צו ם אש , פו ן דע ר קריכנדיקע ר פינצטערניש . עס איז געווען ווי דער אַוועק פון ליכט וואָלט פאַרשטיקן דעם שטאַמלינג גייסט. א פחד איז געקומען צום רוף און האט באשלאסן זיך צוזעצן.
  
  לאָמיר רעדן וועגן קאָפּשווינדל, האָט דרייק געטראַכט. דערציילן מיר וועגן ווי דיין באַללס זענען רידוסט צו די גרייס פון אַ פיסטאַשקע. יענע לעצטע צען טריט, סוספּענדעד אויבן פּעך פינצטערניש, קלאַמערינג דורך די קריפּינג נאַכט, כּמעט דערשטוינט. ער האט נישט געהאט קיין אנונג ווי די אנדערע האבן דאס געראטן - נאר ער האט געקענט איבערלעבן די טעותים פון זיין פארגאנגענהייט און זיך שטארק צוקלאפן צו זיי - אליסון, דאס קינד וואס זיי האבן קיינמאל נישט געהאט און קיינמאל נישט געהאט; די SRT קאמפיין אין איראק, וואס האט אלעס פארניכטעט - ער האט געשטעלט יעדן גרייז אין די הויפט פון זיין מיינונג צו עלימינירן די אינטענסיווע מורא פון פאלן.
  
  און ער האָט אַרײַנגעטאָן אײן האַנט איבער דער אַנדערער. איין פוס איז העכער ווי די אנדערע. ער איז אויפגעשטאנען ווערטיקלעך, אומענדלעכקייט הינטער אים, אַ געוויסן פון אַ נאָמען אָן אַ ווינט האָט זיך צעשפּרייט אין די קליידער. די ווייטע דונערדיק ברום קען זיין די ליד פון אַ ווולקאַן, אָבער עס קען זיין אנדערע זאכן אויך. גרויל ן אומבאשרײבלעך , אזו י שרעקלעכע , א ז ז ײ װעל ן קײנמא ל ניש ט זען . שרעקלעכע באשעפענישן, וואס שווימען זיך איבער פעלזן, בלאָטע און מיסט, אַרויסלאָזן שרעקלעכע ניגונים, וואָס אַרויסרופן בלוט-רויטע זעונגען פון משוגעת.
  
  דרייק, כּמעט וויינען, איז קראָלד איבער די לעצטע שטיינערדיק שריט אויף די גלייַך ערד. דער גרויםער שטײן האט געקראצט די שרייפנדיקע הענט. מיט א לעצטן מיאוסן אנשטרענגונג האט ער אויפגעהויבן דעם קאפ און געזען אז אלע אנדערע זענען פארשפרייט ארום אים, אבער הינטער זיי האט ער געזען טארסטן דאהל - דער משוגענער שוועדישער - וואס איז ממש קריכן פאראויס אויפן בויך צו א נישע וואס איז גרעסער ווי אלץ וואס זיי האבן געזען. ביז איצט..
  
  משוגע שוועדיש. אבער, גאָט, דער באָכער איז געווען גוט.
  
  די נישע איז געווען סוספּענדעד אויף איין זייַט, אָבער אַטאַטשט צו די האַרץ פון די באַרג אויף די אנדערע.
  
  - א דאנק גאט - האט דאהל א שוואך געזאגט. "עס איז איין. מיר האָבן געפֿונען אָדינס קבֿר.
  
  דערנאך איז ער צוזאמגעפאלן אין אויסשטרעקן.
  
  
  אַכט און דרייסיק
  
  
  
  קבר פון די געטער
  
  
  א געשרײ האט זיך אויסגעבראכן פון זײן שטורעם.
  
  ניין, שרייען. א בלוט־געשרייענדיקע געשריי, וואס האט גערעדט פון ריין גרויל. דרייק האט געעפנט די אויגן, אבער די שטיין ייבערפלאַך איז געווען צו נאָענט צו פאָקוס. ער האט געשלאגן אויף דער ערד, געקראכן.
  
  און איך האָב מיך געכאַפּט טראכטנדיק: ווי ווייט קען אַ מענטש פאַלן אין דער אומענדלעכקייט איידער ער שטאַרבט?
  
  ד י דײטש ן זײנע ן דא . אײנע ר פו ן זײער ע ברידע ר אי ז פונק ט אראפגעפאל ן ד י טרעפ .
  
  דרייק האט זיך אויסגעגליטשט מיט שוועריגקייטן, יעדער מוסקל האט געווייקט, אבער די אדרענאלין האט אנגעהויבן אנצוצינדן זיין בלוט און אויסקלארן זיינע מחשבות. ער אריבערגעפארן סלאָולי צו בן. זיין פריינד איז געלעגן מיטן פנים אראפ אין איין עק פון דער פלאטפארמע. דרייק האט אים געשלעפט צו אָדינס נישע. א שנעלע בליק צוריק האט אים געזאגט אז די דייטשן זענען נאך נישט אנגעקומען, אבער די אויערן האבן אים געזאגט אז זיי זענען אין גאנצן ווייטאג.
  
  ער האט געהערט דעם קלאנג פון קללה פון הבל פריי. די קלאַנגינג פון פּראַטעקטיוו עקוויפּמענט. מילאָ שאַוטינג בלוטיקע מאָרד צו איינער פון די זעלנער.
  
  א געלעגנהייט צו ווייַזן זיין שטאַרקייט, ער געדאַנק, געדענקען איינער פון וועלז ס רייד וואָס ער האָט אויסדערוויילט בעשאַס זייער SAS טריינינג.
  
  ער האט ארום געשלעפט בן ארום, זיך אנגעבויגן מיטן רוקן קעגן אודינס גרויסן סארקאפאגאס. די ברעמען האבן געפלאטערט. קענעדי האָט געשטאָמפּלט: "איר זענט גרייט פֿאַר זיי. איך וועל האַנדלען מיט אים." זי האט אים א לײכט געטאן א קלאפ אויף דער באק.
  
  דרייק האט זיך אפגעשטעלט און זיך באגעגנט מיט איר בליק א רגע. "שפעטער".
  
  דע ר ערשטע ר פו ן ד י דײטש ן האב ן זי ך איבערגענומען . א זעלנער , װעלכע ר אי ז שנע ל צוזאמגעפאל ן אי ן אויסשטרעקונג , גלײ ך נאכגעפאלג ט א סעקונדע . דרייק האט זיך געכאפט צי ער זאל טון וואס ער האט געוואוסט אז ער זאל טאן, אבער טהארסטן דאהל האט זיך פארבײגעםן מיט אים אן אנטװיזן אזא חרטה. וועלז און מאַרסטערס האָבן זיך אויך שאַרן פאָרויס.
  
  א דריטער שונא קעמפער איז געקראכן איבערן אויבערשטן, דאס מאל א ריזיגע, הילצערנדע זכר קארקאס. קיוט. בלוט, שווייס און אמתע טרערן האָבן זיך אויסגעדרייט אַ גראָטעסקע מאַסקע אויף זיין שוין באַזאָרגט פּנים. אבער ער איז געווען האַרט און שנעל גענוג צו שפּרינגען איבער די שפּיץ, ראָולד זיך און קלייַבן זיך די קליינטשיק פּיסטויל.
  
  איין שיסער איז געשאסן געווארן פונעם פאס. דרייק און זיינע חברים האבן זיך אינסטינקטיוו אראפגעריסן, אבער דער שיסער האט פארפעלט זיין ציל.
  
  הבל פרײס שוידערלעכע שטימע האָט צעבראָכן די שטילקײט, װאָס איז נאָכגעפֿאָרן דעם שיס. "קיין וועפּאַנז, שטום. נאר! נאר! הער זיך איין צו מיר!"
  
  מילאָ האָט פֿאַרשפּאַרט זײַן פּנים און געגעבן דרייק אַ מיאוסן שמייכל. "פרעשע פריץ ממזרים. היי חבר?
  
  די פּיסטויל איז געווען שלינגען דורך אַ פעט פויסט און ריפּלייסט מיט אַ סערייטיד בלייד. דרייק דערקענט עס ווי אַ סוואַט מעסער. ער איז אַװעקגעטרעטן צו דעם ריז, און האָט געגעבן דאַהל די געלעגנהייט צו בריקן איינעם פֿון די געפֿאַלענע זעלנער אין פּלאַץ.
  
  דע ר צװײטע ר סאלדא ט הא ט זי ך געקריג ט אויפ ן קני . מאַרסטערס האָבן אים נאָך אַ שמייכל, דעמאָלט וואָרף זיין הינקען גוף באַזונדער. דעמאלט זענען נאך דריי זעלנער געווען אויף דער פלאקער ערד, און דאן איז אליסיע ארויסגעשפרונגען פון אונטן און געלאנדעט ווי א קאץ, האלטן א מעסער אין יעדער האנט. דרייק האט קיינמאָל געזען איר אַזוי ימאַשיייטיד און זי נאָך געקוקט ווי זי קען נעמען אויף די עליט נינדזשאַ.
  
  "ניין ... וועפּאַנז?" דאהל האט געראטן צו רעדען צװישן געצװאונגען אטעמען. "צי איר לעסאָף ... גלויבן אין דער טעאָריע פון אַרמאַגעדדאָן, פריי?"
  
  א גרויסער דייַטש דיזיינער איז איצט סטעפּט איבער דעם ברעג. "זייט נישט קיין נאַר, סאָלדאַט אינגל," האָט ער געגאַסט. "איך וויל נאָר נישט צייכן דעם אָרן. עס איז בלויז פּלאַץ פֿאַר פּערפעקשאַן אין מיין זאַמלונג. "
  
  "וואָס איר זען ווי אַ אָפּשפּיגלונג פון זיך, איך שאַצן," דאַהל געזאגט, פּאָוזינג בשעת זיין מאַנשאַפֿט געכאפט זייער אָטעם.
  
  ע ס אי ז געװע ן א פויזע , א מאמענ ט פו ן שרעקלעכ ן שפּאנונג , װע ן יעדע ר קעגנער ם הא ט אפגעשאצ ט זײ ן באלדיק ן ציל . דרייק האט זיך צוריקגעצויגן פון מילא, זיך אומוויליג אריבערגעפארן צו אָדינס קבר, וואו בן און דער פראפעסאר זענען נאך געזעסן זייט ביי זייט, באהיט בלויז דורך קענעדי. ער האט געווארט אויף אן אנדערן...
  
  ... האָפענונג ...
  
  או ן דא ן אי ז געקומע ן א פארשטיקטע ר קרעכץ , פו ן ד י טרעפ , א שװאכ ע בקש ה צ ו הילף . פרײ האט אראפגעקוקט. - דו ביסט שװאך! ער האָט אויף עמעצן געשפּילט. "אויב נישט פֿאַר די שילד, איך וואָלט ..."
  
  פרײ האט אנגעװיזן אויף אלישע. "הילף איר". די קריגערישע פרוי האט געשנארכט הויעך, דערנאך זיך דערגרייכט איבער דער זייט. מיט אײן שלעפ האט זי ארויםגעשלעפט היידן. די אמעריקאנער סי-איי-עי אגענט איז געווען אויסגעמאטערט פון דעם לאנגן קריכן, אבער נאך מער ווייל זי האט געטראגן א שווערע לאסט וואס די דייטשן האבן אנגעשפארט אויף איר צוריק.
  
  שילד פון אָדין אלנגעוויקלט אין לייַוונט.
  
  פּאַרנעוויק ס שטימע האָט געקלונגען. "ער האָט געבראַכט דעם שילד! הויפּט טייל! אָבער וואָס?"
  
  - ווייל דאס איז דער עיקר, אידיאט. פרײ האט אים דערשאסן. "דער הויפּט טעמע וואָלט נישט עקסיסטירן אויב עס וואָלט נישט האָבן אַן אַנדער ציל." דער שניט־דעזיגנירער האָט מיט ביטול געשאָקלט מיטן קאָפּ און זיך געוואָנדן צו אַליסיאַ. "פאַרטיק די פּאַטעטיק קרעטינס. איך דאַרף באַרויקן אָדין און קומען צוריק צו דער פּאַרטיי."
  
  אַליסיאַ לאַפט מאַניאַקאַללי. "מייַן קער!" זי געשריגן, מער דעדלי טייך דאָרט, און האט איר פּראַטעקטיוו עקוויפּמענט אין די מיטן פון די שטיינערדיק פּלאַטפאָרמע. אין דער צעמישעניש, זי ראַשט צו וועלז, ווייַזונג קיין יבערראַשן אין זיין בייַזייַן. דרייק פאָוקיסט אויף זיין אייגן קאַמף, לונגינג צו מילאָ צו יבערראַשן אים, מאָווינג צו די זייַט מיט אַ דעפענסיווע מאַך פון זיין בלייד, און דעליווערינג אַ שווער עלנבויגן צו מילאָ ס קין.
  
  דער ביין האט געקראכן. דרייק האט געטאנצט, זיך געווייגט און געבליבן ליכט אויף די פיס. דאָס וואָלט זיין זיין סטראַטעגיע דעמאָלט - שלאָגן און לויפן, סטרייקינג אין די כאַרדאַסט פונקטן פון זיין גוף, מיט אַ ציל צו ברעכן ביינער און קאַרטאַלאַדזש. ער איז געווען שנעלער ווי מילא, אבער נישט אזוי שטארק, אויב דער ריז האט אים געכאפט....
  
  דונער עקאָוד דורך דעם באַרג, די סנאַרל און קראַקל פון רייזינג מאַגמאַ און שיפטינג שטיין.
  
  מילאָ האָט זיך צעוויקלט אין יסורים. דרייק גענומען די פירן מיט אַ טאָפּל זייַט בריק, צוויי פּולז - וואָס איר קען זען וואַן דאַם טאן אויף טעלעוויזיע איז גאָר אַרויסגעוואָרפן פֿאַר גאַס פייטינג אין פאַקטיש לעבן. מילאָ האָט דאָס געוווּסט און האָט אָפּגעשטויסן די אַטאַקע מיט אַ ברומען. אבער דרייק האט דאס אויך געוואוסט, און ווי מילא האט זיך געפלאנט פאראויס מיט'ן גאנצן קערפער, האט דרייק געלאנדעט נאך א שווערן עלנבויגן גלייך אין זיין קעגנער'ס פנים, צעשמעטערט די נאז און די אויג כעל, אים שווער צוגעקלאפט צום דיל.
  
  מילאָ האָט זיך צוגעבראָכן צו דער ערד ווי אַ צעקלאַפּטער ריינאַסער. אַמאָל פאַרפאַלן צו אַ קעגנער פון דרייק ס קאַליבער, עס איז קיין קער צוריק. דרייק טרעט אויף זיין האַנטגעלענק און קני, ברייקינג ביידע פון זיין הויפּט ביינער, דאַן זיין באַללס צו מאַכן עס מער קאַנווינסינג, און דאַן פּיקט זיך אַ דיסקאַרדיד אַרמיי מעסער.
  
  אונטערזוכט די סצענע.
  
  מאַרסטערס, אַן SAS זעלנער, האט געמאכט קורץ אַרבעט פון צוויי דייטשישער און איז איצט קעמפן אַ דריט. אומברענגען דריי מענטשן אין עטלעכע מינוט איז נישט געווען קיין גרינגע אויפגאבע פאר קיינעם, אפילו א סאס זעלנער, און מארסטערס איז בלויז א ביסל פארוואונדעט געווארן. וועלז געטאנצט מיט אַליסיאַ צוזאמען דעם ברעג פון דער פּלאַטפאָרמע, מער פליסנדיק ווי פאקטיש דאַנסינג, אָבער דיסטראַקטינג איר. זיין סטראַטעגיע איז געווען געזונט. אין דער נאָענט, זי וואָלט קישקע אים אין אַ רגע.
  
  קענעדי האט אוועקגעשלעפט היידן'ס פארמאטערטע קערפער פונעם צענטער פונעם קאמף. בן געלאפן צו העלפן איר. פּאַרנעוויק איז נישט געשלאָפֿן, געלערנט דעם קבר פֿון אָדינס - אַ מבולבל.
  
  הבל פריי האָט זיך קאָנפראָנטירט מיט Thorsten Dahl. דע ר שװע ד אי ז געװע ן איבע ר דע ר דײט ש אי ן יעד ן שטײגער , זײנ ע באװעגונ ג זײנע ן יעדע ר סעקונדע ר געװאר ן פיינער , װע ן ד י קראפט ן האב ן זי ך צוריקגעקער ט אי ן זײנ ע װײטיק ע גלידער .
  
  גאָט! מיר 'רע קיקינג טאָכעס דאָ! אָדער אין דעם אַלטן גוטן דינאָ־ראַק גײַסט... לאָז מיך פֿאַרווײַלן!
  
  ניט געניסן פון די קאַנפראַנטיישאַן מיט אַליסיאַ, ער פונדעסטוועגן געגאנגען צו וועלז, דימענד די פופציק-יאָר-אַלט פרוי אין נויט פון די מערסט הילף. ווען זיין ערשטע טימייט האט אים געזען, זי סטעפּט צוריק פון דעם קאַמף.
  
  "איך שוין קיקט דיין באַללס אַמאָל די וואָך, דרייק. זענט איר אַזוי סאַדיסטיק אַז איר ווילט דאָס ווידער?
  
  "איר זענט מאַזלדיק, אַליסיאַ. דורך דעם וועג, איר טריינינג דיין בויפרענד? ער האָט זיך אַ נײַד געטאָן צו דעם קוים רירטן אַמעריקאַנער.
  
  "נאָר אין פאָלגעוודיקייט." זי האָט אַרויפֿגעוואָרפֿן ביידע מעסערס און זיי געכאַפּט אין איין באַוועגונג. "לאָמיר! איך האָב נאָר ליב דרייסאָמען! "
  
  איר נאַטור איז געווען ווילד, אָבער איר אַקשאַנז זענען קאַנטראָולד און קאַלקיאַלייטיד. זי דזשאַבד בייַ דרייק בשעת כיטרע טריינג צו ווינקל וועלז מיט זיין צוריק צו די סאָף פּאָסל. דער קאמאנדיר האט אין דער לעצטער רגע איינגעזען אירע כוונות און איז איר פארביי געפארן.
  
  דרייק האָט זיך אָפּגעשניטן ביי אירע מעסערס, אויסגעשוועבט יעדן בלייד אויס פון וועג, אָפּגעהיט ניט צו ברעכן זיין ריסץ ווי ער האט אַזוי. עס איז געווען ניט נאָר אַז זי איז געווען גוט ... עס איז געווען אַז זי איז געווען קאַנסיסטאַנטלי גוט.
  
  הֶבֶל פְרֵי אִיז גִיוֶוען אוֹיף זֵיי גֶעבְּן. ס׳האָט אויסגעזען, אַז ער האָט זיך, נישט געקענט אויסטרעפן דאַהל, זיך אַנטלויפן פאַרביי דעם שוועדן אין זיין שנעלער זוכן נאָך אָדינס קבֿר.
  
  און אין דער שפּאַלטן רגע, דרייק געזען מאַרסטערס און די לעצטע דייַטש זעלנער פארשפארט אין אַ דעדלי קאַמף רעכט אויף די שטויביק ברעג פון דער פּלאַטפאָרמע. דערנאָך, מיט אַ שאַקינג פּלוצעמדיק, ביידע מענטשן סטאַמבאַלד און פּשוט געפאלן.
  
  טויט געשרייען אפגעקלונגען אין די פּאָסל.
  
  דרייק האט עס צעריסן, מתפלל געווען פאר וועלז, און דאן האט זיך אויסגעדרייט זיין קערפער און זיך אנגעקלאגט נאך פריי. ער האָט נישט געקאָנט לאָזן דאָרטן באַשיצער. קענעדי האט אפגעשטעלט דעם וועג פון די דיזיינער, און האט אויפגעכאפט זיין מוט, אבער ווען ער האט זיך צוגעלאפן, האט דרייק באמערקט א קליינעם שווארצע אביעקט אריינגעכאפט אין פרייס האנט.
  
  ראַדיאָ אָדער רירעוודיק. עטלעכע מין פון טראַנסמיטער.
  
  וואָס די גענעם?
  
  וואָס איז געווען ווייַטער איז געווען ווייַטער פון שכל. אלס רעזולטאט פון א שטארקע רחמנות האט זיך די זייט פונעם בארג מיטאמאל אויפגעריסן! ס׳אי ז געװאר ן א שװער ע קלאפ , או ן דא ן האב ן זי ך אומעטו ם זי ך צעשפרײ ט ריזיג ע שטײנער ן או ן שטיקע ר שטײנער . שטיינער פון אַלע שאַפּעס און סיזעס האָבן דאַרט און פייַפן דורך די פּאָסל ווי בולאַץ.
  
  א ריזיגע לאך האט זיך באוויזן אין דעם שיפּוע פונעם ווולקאן, ווי א דינע דרייוואלע וואלט געשטעקט מיט א האמער. א טונקעלע טאג־ליכט האט זיך דורכגעפילט אין דער ריס. נאך א קלאפ, און דער לאך האט זיך נאך מער פארברייטערט. דער בארג פון בויברעך האט זיך אראפגעלאזט אין דער אונטערלאזענער גרוב אין אן א שרעקלעכער, טיפער שטילקייט.
  
  דרייק איז געפאלן אויפן דיל מיט דעם קאפ אין די הענט. טייל פון דעם יקספּלאָודינג שטיין איז געווען געמיינט צו שעדיקן אנדערע שאַץ קברים. וואס איז געשען?
  
  
  נײַן און דרײַסיק
  
  
  
  קבר פון די געטער
  
  
  אַ העליקאָפּטער האָט זיך באַוויזן אין דעם נײַ געמאַכטן לאָך, שוועבט אויף אַ רגע איידער ער איז דורכגעפֿליִען!
  
  פו ן דע ר באזע ם פו ן מאשי ן האב ן געהאנגע ן פי ר געדיכט ע קאַבלע ן או ן עטלעכ ע שטריק .
  
  עס איז געווען אַנבאַליוואַבאַל. הבל פריי האט פּונקט באפוילן די באַרג זייַט שפּאַלטן. א באַרג שיפּוע וואָס איז געווען טייל פון אַן אַקטיוו ווולקאַן און וואָס קען האָבן געפֿירט די מאַסע יקסטינגשאַן באקאנט ווי אַ סופּערוואָלקאַן.
  
  צו פאַרענדיקן זיין זאַמלונג.
  
  דער מענטש איז געווען ווי מעשוגע ווי דרייק און די רעשט פון די מענטש ראַסע געגלויבט אים צו זיין. ער האט אפילו איצט מאניאקאל געלאכט, און ווען דרייק האט אויפגעהויבן, האט ער געזען אז פריי האט זיך נישט באוועגט קיין אינטש, נאר איז געשטאנען פעסט אויפרייט, ווען דער אויפרייסנדיקער בארג האט זיך ארום אים גערוישט.
  
  אַליסיאַ לינקס וועלז און סטאַמבאַלד צו פריי, אַפֿילו איר משוגע זיך-קאָנטראָל פאָלדינג אַ ביסל. הינטער זיי, פּראָפעסאָר פּאַרנעוויק, בן און קענעדי זענען פּראָטעקטעד דורך די ווענט פון אָדינס נישע. היידע ן אי ז געװע ן פארניכטעט , אומבאװעגלעך . איז זי געקומען דעם גאַנצן וועג צו שטאַרבן אין אַ פֿײַערדיק משוגעת? וועלעס האט זיך געקניפט אויף דער זייט, אנגעכאפט דעם בויך.
  
  דער העליקאָפּטער איז געשומען נעענטער, זיין מאָטאָר כאַולינג. פריי האט אויפגעהויבן זיין סובמאַשין ביקס און דזשעסטשערד פֿאַר אַלעמען צו רירן אַוועק פון אָדינס מאַסיוו סאַרקאַפאַגאַס. א קורץ פּלאַצן באשטעטיקט זיין בקשה, בולאַץ קלאַטערד דורך די פּרייז גאָלדען רעליקס פון די וויקינגס אין די פאָרעם פון שילדז, שווערדן, ברעסטפּלאַץ און כאָרנד העלמעץ. גאָלד קאָינס, דיסלאָודיד דורך די קייט פון געשעענישן, אנגעהויבן צו פאַלן פון די שעלוועס ווי קאַנפעטי אין Times Square.
  
  פריי האט געהויבן דעם העליקאפטער.
  
  דרייק האט זיך געכאפט אויף די קני. "איר מאַך דעם אָרן, איר ריזיקירן די גאנצע וועלט!" - האט ער א געשרײ געטאן, זײן שטימע איז קוים געהערט איבער דעם שווערן קלאפעניש פון די פראפּעלער בליידס.
  
  "זייט נישט שוואך!" פרײ האט צוריק געשריגן, זײן פנים האט זיך פארקרימט װי פון א בײזער בלאזן, אדיקירט צו העראין. "מודה עס, דרייק. איך האב דיך באזיגט!"
  
  "עס איז נישט וועגן געווינען!" דרייק האט צוריק געשריגן, אבער יעצט איז דער העליקאפטער גלייך איבער די קאפ און ער האט אפילו נישט געקענט הערן זיין אייגענע שטימע. ער האט צוגעקוקט װי פרײ פירט אים, שפריצט קוילן אויף א קרײז, װי ער װאלט מיט די הענט. דרייק האָט מתפלל געווען אַז זיינע פרײַנד וועלן נישט אויפנעמען אַ טראַפ-פּראָיעקטיל.
  
  דער דײטש האט עס פארלוירן. זייַענדיק אַזוי נאָענט צו זיין לעבן-לאַנג באַנעמעניש, ער נאָר צעבראכן אַראָפּ.
  
  דאהל איז איצט געווען ביי זיין זייט. ז ײ האב ן צוגעקוק ט װ י פרײע ן או ן אלישא ן אראפלאז ן ד י שװער ע קייטן , בי ז ז ײ האב ן ז ײ ענדלע ך ארומגערינגל ט ארום בײד ע עק ן פו ן דע ם סארקאפאג . פרײ האט פארזיכערט אז זײ זײנען זיכער.
  
  דער העליקאָפּטער האָט גענומען די וואָג. גאָרנישט געטראפן.
  
  פרײ האט א געשרײ געטאן אין זײן טעלעפאן־אויפנעמער. דער העליקאָפּטער האט געמאכט אן אנדער פּרווון, דאָס מאָל זיין ענדזשאַנז בראָוינג ווי אַ בייז דיינאַסאָר. די קייטן האָבן גענומען וואָג, און עס איז געווען אַ באַזונדער פּלאַצן, אַ געזונט פון ברייקינג שטיין.
  
  אָדינס אָרן האָט זיך באַוועגט.
  
  "דאָס איז אונדזער לעצטע געלעגנהייט!" דאל האט געשריגן אין דרייק'ס אויער אריין. "מיר גייען צום האַקמעסער! מילאָ ס ביקס!"
  
  דרייק האט דורכגעפירט דעם שריפט. זיי קען האָבן חרובֿ די העליקאָפּטער און געראטעוועט דעם קבר. אָבער בן און קענעדי, צוזאַמען מיט היידן און פּאַרנעוויק, וועלן זיכער שטאַרבן.
  
  "ס׳איז נישטא קײן צײט!" האט דאל געשריגן. "אָדער דאָס אָדער די אַפּאָקאַליפּסע!"
  
  דער שוועדיש איז געשפרינגען פאר מילא'ס וואפן. דרייק האט פארמאכט די אויגן, ווען די יסורים האט געשאסן דורך זיין הארץ. זײנ ע אויג ן זײנע ן געפאל ן אוי ף ב ן או ן קענעדי , או ן ד י יסורי ם פו ן דע ם באשלוס , הא ט אי ם פארדרײט , װ י א שלומ ע פו ן אינעװײניק . איר פאַרלירן מיט איין האַנט, איר פאַרלירן מיט די אנדערע. און דאַן האָט ער באַשלאָסן אַז ער קען דאָס פּשוט נישט לאָזן דאַהל טאָן. קען ער מקריב זיין צוויי פריינט צו ראַטעווען די וועלט?
  
  ניין.
  
  ער איז געשפרונגען פאראויס װי א זשאַבע פּונקט װי דאַהל האָט אָנגעהױבן רוקן אין מילאָס קלײדער. דער שוועדישער האָט זיך צוריקגעכאַפּט פון איבערראַשונג, ווען מילאָ האָט אויסגעגליטשט זיין קערפער, דער אַמעריקאַנער האָט זיך צוגעכאַפּט אין יסורים אָבער פלינק און הינקען ביזן ברעג פון דער פּלאַטפאָרמע. צו איינער פון די שורות פון אַראָפּגאַנג.
  
  דרייק האט זיך אפגעשטעלט אין שאק. די מאטארן פון דעם העליקאפטער האבן נאך אמאל געוואלד, און אן אומהייליקער שפאצ האט אנגעפילט די הייל. אין דער ווייַטער מאָמענט, אָדין ס ריזיק סאַרקאַפאַגאַס שיפטיד און צעבראכן פריי פון זייַן מאַונטינגז, סווייינג מענאַסינגלי צו דרייק און די ברעג פון דער פּלאַטפאָרמע, אַ טאָן פון סווייינג טויט.
  
  ― נײן! ― האָט דאַהל אַ געשרײ געקלונגען מיט פּאַרנעוויק.
  
  ס׳האט געשמעקט א געשרײ, א מעשוגע געשרײ, װי די אויםגאנג װאלט זיך איבערגעהיצט, א קלאנג, װי אלע שדים אין גיהנום װערן לעבעדיקע פארברענט. פֿון דעם לעצטנס געעפֿנטן לאך אונטערן קבר פֿון אָדינס איז אַ טײַך שוועבל־שטײַך אַנטלאָפֿן.
  
  פרײ און אלישיע האבן זיך געאײלט אװעק, כמעט פארברענט צום טויט, װען זײ האבן ארויפגעקלעטערט אין דער װיגנדיקער אָרן. פריי האט געשריגן, "דו זאלסט נישט נאָכפאָלגן אונדז, דרייק! איך האב אינשורענס!" דעמאָלט איך געווען צו האָבן אַ געדאַנק, אַ זיכערהייט גאַראַנטירן. ער האט גערופן אויס צו דרייק ס באַגלייטער, "איצט! פֿאָלג דעם אָרן, אָדער איר װעט שטאַרבן!" האָט פֿרײַ זײ געפרײלט, געבראַכט מיט זײַן אונטערמאַשין־ביקס, און זײ האָבן ניט געהאַט קײן ברירה, װי צו גײן אַרום דעם פּאַרע־זײַל.
  
  דאַהל האָט אויסגעדרייט זיין כאָנטיד בליק אויף דרייק. "מיר מוזן האַלטן דעם," ער האט פּלידינגלי. "פֿאַר ... פֿאַר מיין קינדער."
  
  דרייק האט גאָרנישט צו זאָגן אָבער אַ קאָפּ. אַוואַדע. ער איז נאכגעגאנגען דעם ס.ג.ג. קאמאנדיר, פארזיכטיג אויסגעמיטן דעם שווייגנדיקן סאַרקאפאגס, וואס איז איבער זיי געפלויגן, זייערע שמייכלענדיקע שונאים זיכער אויפן אויבערשטן, ווען זיינע חברים זענען נאכגעגאנגען זיין וועג פון דער צווייטער זייט.
  
  באדעקט מיט ביקסן און די קאַפּריז פון אַ מאַניאַק.
  
  דרייק האָט דערגרייכט דעם ריס אין די שטיין שטאָק. דע ר פארע ם אי ז געװע ן א ברענענדיקע ר טורעם . ינוויאָלאַבלע. דרייק גאַט ווי נאָענט ווי ער קען איידער אויסגעדרייט אַרום צו היטן זיין פיינט שטייַגן.
  
  היידן איז געבליבן אויף דער ערד, זיך פארשטעלט אז ער איז אומבאוואוסטזיין. איצ ט הא ט ז י זי ך אויפגעזעצט , או ן אראפגענומע ן ד י רימען , װא ס האב ן געהאלט ן אודי ן שילד ל אי ר צוריק . "וואס קען איך טוהן?"
  
  דרייק האט איר געגעבן א פליטנדיקן בליק. "צי האָט די סי.איי.עי. קיין קאַנטינדזשאַנסי פּלאַנז צו פאַרמאַכן די סופּערוואָלקאַן?"
  
  די שיינע 'סעקרעטארין' האט זיך א מאמענט געקװענקלט פארן שאקלען מיטן קאפ. "נאָר די קלאָר ווי דער טאָג. לייגט אריין דעם דייטש אין די ווענטילאציע רער״. זי האט אראפגעלאזט דעם שילד מיט א רוף פון נחת. אַלע דרײַ האָבן צוגעקוקט, װי עס גײט זיך איבער דעם קאַנט, װי אַ האַרטע מטבע.
  
  האָבן זיי ניט אַנדערש?
  
  דער דרוק וואס איז ארויס פון די רער איז געוואקסן ווען דער וואולקאן האט געוואוינט שטארקייט. "ווי באַלד ווי די קייט רעאַקציע סטאַרץ," דאַהל געזאגט. "מיר קענען נישט פאַרמאַכן דעם. מיר מוזן עס איצט טאָן!"
  
  דרייק ס בליק געכאפט די שילד פֿאַר אַ מאָמענט ווי עס ראָולד אַרום זיין ברעג טומלדיק. זײ ן ראנד , ד י װערטע ר זײנע ן אי ם אנטלאפ ן װ י ז ײ װאלט ן געשריב ן אי ן פײער .
  
  
  הימל און גיהנום זענען נאָר צייַטווייַליק אומוויסנדיקייט
  
  עס איז די ימאָרטאַל נשמה וואָס ליינט צו רעכט אָדער פאַלש.
  
  
  "פּלאַן ב," ער האט געזאגט. ― געדענקט אָדינס קללה? ס'האט נישט אויסגעזען צונעמען, הא? עס איז ינ ערגעצ ניט צו שטעלן עס, רעכט? נו, אפֿשר דאָס איז די פונט."
  
  "די קללה פון אָדין איז דער וועג צו ראַטעווען די וועלט?" דאַהל האָט געצווייפלט.
  
  "אָדער גענעם," דרייק געזאגט. "דעפּענדס אויף ווער מאכט דעם באַשלוס. דאָס איז דער ענטפער. דער מענטש וואס שטעלט דעם שילד מוז האבן א ריין נשמה. דאָס איז אַ טראַפּ פון טראַפּס. מיר ווייסן שוין גארנישט ווייל מיר האבן אראפגענומען דעם קבר. אויב מיר פאַרלאָזן, די וועלט וועט אומקומען."
  
  - װי איז די קללה געגאנגען ? הײַדן האָט ניט אױסגעזען ערגער װי נאָכן שװער געדריקט געװאָרן פֿון די פֿײַנטישע הענט, האָט זיך געקוקט אין דער אױסגאַנג, װי זי קאָן איר עסן לעבעדיקערהײט.
  
  דרייק האט געשאלטן ווען ער האט אויפגעהויבן דעם שילד און עס געהאלטן פאר אים. דאַהל איז געשטאַנען און געקוקט אויף אים ווי ער גייט צו דער כיסנדיקער לופט-ווענט. "דער מאָמענט איר אָנרירן דעם פארע מיט דעם שילד, עס וועט זיין טאָרן רעכט אויס פון דיין הענט."
  
  דעמאלט , מי ט א קלאנג , װ י א ברום ט פו ן א סטאדע ר בהמות , פארכאפ ט אי ן א ברענענדיק ן װאלד , הא ט זי ך פו ן אונטן ן א ן אנדע ר פארע , ד י דורכשטענדי ק געשרײע ן פו ן זײ ן אויסברו ך אי ז כמע ט געװע ן טויבנדיק . דע ר שװעבעװע ר געשטאנק , הא ט איצ ט אנגעהויב ן צ ו פארדינקע ן ד י לופט , זי ך פארװאנדל ט אי ן א גיפטיק ן מיאזם . דע ר שװאכע ר גערומע ן פו ן בארג , װא ס אי ז געװע ן זײע ר שטענדיקע ר באגלײטער , אי ז איצ ט געװע ן מע ר װ י א דונער . דרייק האט זיך געפילט ווי די ווענט אליין ציטערן.
  
  "ברייקינג נייַעס, דאַל. פּלאַן ב אין קאַמף. פֿאַר צוקונפֿט רעפֿערענץ, דאָס מיטל איך טאָן ניט וויסן וואָס די גענעם אַנדערש קענען זיין געטאן. "
  
  ― איר האָט נישט קײן צוקונפֿט ― איז דאַהל געשטאַנען אױף דער אַנדערער זײַט שילד. "אָדער מיר."
  
  צוזאמע ן האב ן ז ײ זי ך געצויג ן צ ו דע ר אויסגאנג . דער שיווערשטיין האָט זיך אָנגעהויבן רוקנדיק אַראָפּ דעם שטיין לעבן זיי. א געשריי און א ברום וואס דרייק האט קיינמאל נישט געהערט איז געקומען פון די אומענדליכע טיפענישן פונעם תהום.
  
  "סופּערוואָלקאַן קומט!" היידן האט געשריגן. "לעש עס אויס!"
  
  
  * * *
  
  
  ניט געזען דורך דרייק, דאַהל, אָדער אפילו אַבעל פריי, די באַרימט איסלענדיש באַרג גערופן Eyjafjallajokul, וואָס איז נאָך צופרידן צו אַרויסלאָזן מילד גרוי דזשעץ און טעראָריזירן לופט פאַרקער, פּלוצלינג עקספּלאָדעד בייַ זיין ברעג. עס וואָלט באַלד זיין געזען אויף סקי ניוז און אויף די ביביסי, און שפּעטער אויף איר טוב, דורך דערשטוינט מיליאַנז - די פייַערלעך לשונות פון אַ טויזנט דראַגאָנס אָנצינדן אַ פייער שטורעם אין דעם הימל. אין דער זעלביקער צייט, צוויי אנדערע איסלענדיש ווולקאַנאָוז עקספּלאָדעד, זייער שפּיץ פליענדיק אַוועק ווי פּרעשערייזד שאַמפּאַניער קאָרקס. ע ס הא ט זי ך געמאלד ן עטװא ס מי ט לשון , א ז ארמאגדאן , אי ז אנגעקומע ן .
  
  נאָר אַ ביסל אויסגעקליבן האָבן געוואוסט ווי נאָענט עס טאַקע איז.
  
  
  * * *
  
  
  אומבאַקאַנט און קיינמאָל באקאנט העלדן געקעמפט אין די טונקל טיפענישן פון דעם באַרג. דרייק און דאַהל אַטאַקירט די פּאַרע ווענטיל מיט די שילד, ניצן אַ קייַלעכיק כייפעץ צו דיווערט די פּאַרע אין די נירביי פּאָסל ווען זיי פּאַזישאַנד עס גלייַך איבער די לאָך לינקס דורך די דעמאַלישאַן פון אָדין ס קבר.
  
  "אייל זיך צו!" דאַהל האָט געראַנגל צו האַלטן די שילד אין פּלאַץ. דרייק האט געפילט ווי זיינע הענט ציטערן, ווען ער האט איבערגענומען דעם בארג'ס פרימארדיאלע קראפט. "איך נאָר ווילן צו וויסן וואָס די גענעם די זאַך איז געמאכט פון!"
  
  "וועם גייט עס אן!" היידן האט זיי געפרואווט צוריקהאלטן דורך פארשפארטן די פיס און שטופן מיט אלע כוחות. - לייג נאר אינעווייניג דעם ממזר!
  
  דאַהל האָט זיך געפֿאַלן, אַרויפֿגעשפּרונגען אין לאָך. אויב די שילד האט מיסט, אָדער אפילו אַ ביסל אריבערגעפארן, עס וואָלט האָבן יוואַפּערייטיד טייקעף, אָבער זייער ציל איז געווען ריכטיק, און דער הויפּט טייל ציכטיק אריין די קינסטלעך ריס אונטער די קבר פון אָדין.
  
  אַ פּראָטים טראַפּ, ינווענטיד הונדערטער און טויזנטער פון סענטשעריז צוריק. איך שװער בײ די געטער.
  
  טראַפּ פון טראַפּס!
  
  "די גרעסטע אלטע טראַפּ וואָס די מאָדערן וועלט האט אלץ געקענט." דאהל איז געפאלן אויף די קני. "עמעצער וואָס קען מאַכן אַ סוף צו דעם."
  
  דרייק האָט צוגעקוקט ווי דער שילד איז געווען צו דין ווי עס אַבזאָרבד די ריזיק דרוק רייזינג פון אונטן. עס פלאַטאַנד און געשאפן אַרום די עדזשאַז פון די פּלאַצן, גענומען אויף אַ אַבסידיאַן כיו. אויף אייביק. וועט קיינמאָל זיין אַוועקגענומען.
  
  "די אייבערשטער זאל דיך בענטשען".
  
  אַרבעט געטאן, ער פּאַוזד פֿאַר אַ מאָמענט איידער ווענדן זיין ופמערקזאַמקייַט צוריק צו פריי. א גרויל האט אנגעפילט זיין הארץ מער ווי ער האט זיך געקענט פארשטעלן, אפילו יעצט.
  
  דער העליקאָפּטער האָט זיך אויפגעהויבן, זיך אָנגעשטרענגט צו שטיצן די וואָג פון אָדינס אָרן, וואָס האָט זיך מילד אונטער אים געווייגט. סײַ פֿרײַ און אַלישע זײַנען געזעסן אויפֿן דעקל פֿון דער אָרן, שטאַרק אַרומגעכאַפּט די אָרעמס, וואָס האָבן עס צוגעבונדן צום העליקאָפּטער.
  
  אבער בן, קענעדי, און פראפעסאר פארנעוויק האבן געהאנגען אויף דריי אנדערע שטריק וואס האבן זיך אנגעבאנגלט פון אונטערן העליקאפטער, קיין צווייפל געהאלטן דארט מיט א ביקס בשעת דרייק האט געקעמפט צו ראטעווען דעם פלאנעט.
  
  ז ײ האב ן זי ך געשװעב ט איבע ר דע ר ריק , זי ך געשװינדל ט װ י דע ר העליקאפטער , הא ט זי ך ארויםגעכאפ ט פו ן דריק ס נאז .
  
  "נאָו!"
  
  און, ינקרעדאַבלי, ער געלאפן - אַ יינציק מענטש, רייסינג מיט ענערגיע געבוירן פון שטורעם, אָנווער און ליבע - אַ מענטש וואָס האט זיך אריבערגעווארפן אַ דנאָ תהום אין שוואַרץ פּלאַץ, פארלאנגט וואָס איז גענומען פון אים, און דעספּעראַטלי כאַפּנדיק איינער פון די סווינגינג קייבאַלז , װע ן ע ר אי ז געפאלן .
  
  
  פערציק
  
  
  
  קבר פון די געטער
  
  
  דרייקס וועלט איז אויפגעשטאנען ווען ער איז אריבערשפרינגען אין דער פינצטער - אן אומענדליכע ריק פון אויבן, א אונטערלאזע גרוב אונטן - דריי אינטשעס סווינגינג שטריק, זיין איינציגע אנטלויפן. זיין מיינונג איז געווען רויק; ער האט עס געטון פאר זיינע חברים. פֿאַר קיין אנדערע סיבה ווי צו ראַטעווען זיי.
  
  אומבאַקוועם.
  
  זיינע פינגער האבן געקלאפט אין שטריק און זיך נישט געקענט פארמאכן!
  
  זיין גוף, לעסאָף יקספּאָוזד צו ערלעכקייט, אנגעהויבן צו פּלאַמאַט. אין דער לעצטער רגע האט זיך זײן פליענדיקע לינקע ארעם פארמאכט אויף א שטריק, װאס איז געװען לענגער װי די אנדערע און האט זיך צוגעקלעמט מיט רעפלעקסער רשעות.
  
  זײ ן פאל ן הא ט זי ך אפגעשטעלט , ע ר הא ט זי ך ארומגענומע ן בײד ע ארע ם או ן פארמאכ ט ד י אויג ן צ ו בארואיק ן זײ ן גיך־קלאפנדי ק הארץ . פון ערגעץ אויבן זײנען געקומען רײםע אפלאדים. אַליסיאַ גיסט אויס איר סאַרקאַזם.
  
  "איז דאָס וואָס וועלז האָט געמיינט מיט "ווייַז דיין געדולד"? שטענדיק געחידושט וואָס אַז משוגע פאַסאַל מענט!" #
  
  דרייק האט זיך אויפגעהויבן, שטארק וויסנדיג פון דעם תהום וואס האט זיך אנגערופן אונטן, געפילט שווינדלדיק ווי קיינמאל פריער. אבע ר זײנ ע מוסקלע ן האב ן זי ך אנגעצונד ן מי ט נײ־געפונע ן קראפט ן או ן אדרענאלין , או ן א ס ך פו ן דע ר אלטע ר פײע ר אי ז איצ ט געװע ן צוריק , געשטארב ן אויסצוברעכן .
  
  ער האט ארויפגעקלעטערט אויפן שטריק, ארעם איבער ארעם, די קני צוגעכאפט, גיך באוועגט. פרײ האט אנגעהויבן זײן אונטערמאשין־ביקס און לאכט װי ער האט זיך פארזיכטיק געצילט, אבער דאן האט הײידן זיך אנגערופן פון אודינס קבר. דרייק האט זי דערזען שטייענדיק דארט, אצינדנדיק וועלז' פיסטויל אויף פריי - דער אלטער קאמאנדיר איז געפאלן ביי איר, אבער, גאט דאנק, האט נאך געאטעמט.
  
  היידן האלב־שפיציק מיט זיין ביקס אויף פריי. - זאל ער אויפשטײן!
  
  דער העליקאָפּטער איז נאָך כאַווערינג אין דער לופט, זיין פּילאָט איז נישט זיכער פון זיין אָרדערס. פרײ האט זיך געקװענקלט, געברומט, א קינד האט זיך צעשײדט מיט זײן באליבטע שפילצייג. "אקעי. הונדין! איך זאָל האָבן דיך אַראָפּלאָזן פון דעם פאַרשילטן פלאַך!
  
  דרייק האט געשמייכלט ווען ער האט געהערט היידן'ס ענטפער. "יא, איך אָפט פֿאַרשטיין אַז."
  
  קענעדי , ב ן או ן פארנעװי ק האב ן געשטארק ט מי ט גרוים ע אויג ן אוי ף װא ס ע ס אי ז געשען , קוי ם געװאג ט צ ו אטעמען .
  
  "גיי און כאַפּ עס!" פרעי האט דעמאלט געשריגן אויף אלישיא. "פון האַנט צו האַנט. נעמען עס און לאָזן ס גיין. דאס הור וועט דיך נישט שיסן. זי איז אַ רעגירונג פּראָבלעם. "
  
  דרייק האט איינגעשלונגען ווען אלישיא איז אראפגעשפרונגען פונעם סארקאפאגאס און האט געכאפט דרייק'ס פאראלעל שטריק, אבער אפילו אזוי האט ער גענומען די צייט צו קוקן אויף בן, באטראכט ווי דער יינגל האט רעאגירט אויף דער אנטפלעקונג פון היידן'ס סטאטוס.
  
  בן, דערפֿאַר, האָט אויף איר געקוקט מיט מער צערטלעכקײט.
  
  אַליסיאַ האָט זיך אַראָפּגעגליטשט פֿונעם שטריק ווי אַ מאַלפּע און האָט זיך באַלד פֿאַרכאַפּט מיט דרייק. זי האט א קוק געטאן אויף אים, א גאנץ פנים פול מיט רשעות.
  
  "איך קען שווענקען ביידע וועגן." זי איז ארויפגעשפרונגען אין דער לופטן, די פיס קודם, אין א חן־בויגן דורכן דרויםן, א מאמענט אינגאנצן אויפגעהויבן אין דער לופטן. אירע פיס האָט זיך דעמאלט שטארק פארשפארט אין דרייק'ס סטערנום און זי האט א רוק געטאן איר קערפער פאראויס, א קורצע צייט זיך אנגעכאפט אויף זיין אייגענע שטריק איידער זי האט עס צוגעשטויגן צו דער נעקסטער.
  
  "פאַקינג באַבאָאָן," דרייק געמורמלט, זיין קאַסטן אין פייַער, זיין קאַפּ לוסאַנינג.
  
  אַליסיאַ האָט גענוצט איר מאָמענטום זיך צו שווענקען אַרום דעם שטריק, צעשפּרייטן די פיס אין ברוסט מדרגה, און זיך אַרײַנגעקלאַפּט אין זײַן מאָגן. דרייק האט געראטן זיך צו שווענקען צו רעכטס צו פארווייכערן דעם קלאפ, אבער ער האט נאך געפילט געברויזטע ריבס.
  
  ער האט צו איר געקראכן, מיטגעטיילט דעם ווייטאג און זיך העכער אויפגעהויבן. א גלאנצן האט זיך באװיזן אין אירע אויגן, צוזאמען מיט נײעם רעספעקט.
  
  - ענדלעך, - האט זי געאטעמט. "איר זענט צוריק. איצט וועלן מיר זען ווער איז דער בעסטער."
  
  ז י הא ט ארויפגעשאקל ט דא ם שטריק , א ן בטחו ן הא ט געשטראל ט פו ן אי ר יעד ן באװעגונג . אין איין שפּרינגען, זי געגאנגען אַרום דרייק ס אייגן שטריק און געוויינט איר מאָמענטום ווידער צו ריטאַלייישאַן, אַימעד איר פֿיס דאָס מאָל צו זיין קאָפּ.
  
  אבער דרייק איז צוריק און ער איז געווען גרייט. מי ט העכסט ע בקיאות , הא ט ע ר געלאז ט זײ ן שטריק , פארשטיק ט א גרויםע ר שװינדלקײט , או ן ז י געכאפ ט אי ן א טיפע ר צװ ײ פוס . אַליסיאַ האָט זיך אומשעדלעך געשלאָפֿן איבער אים, פֿאַרטומלט פֿון זײַן באַוועגונג, נאָך וויפֿנדיק מיט אירע געווער.
  
  דרייק האָט אָפּגעשפּרונגען דעם שטריק אַ פוס ביי אַ מאָל. ווען זיין קעגנער האט איינגעזען וואס ער האט געטאן, איז ער געווען איבער איר. ער האט איר שװער געטרעטן אויפן קאפ.
  
  איך האב געזען אז אירע פינגער האבן געלאזט דעם שטריק. זי איז געפאלן, אבער נאר עטליכע אינטשעס. די הארטע נוס אינעווייניג האט געארבעט, און זי האט זיך צוריקגעכאפט.
  
  פרײ האט געברומט פון אויבן. "גאָרנישט גוט! שטארבט, דו ענגלישער אומגלויביקער!"
  
  דערנאָך, אין ווייניקער ווי אַ בלינק פון אַן אויג, דער דייטשישער האָט געצויגן אַ מעסער און שנייַדן דרייקעס שטריק!
  
  
  * * *
  
  
  דרייק האָט דאָס אַלץ געזען אין פּאַמעלעך באַוועגונג. דער שײן פֿון דער בלייד, דער ראָצכישער שײן פֿון דער שניידער־װערטער. די פּלוצעמדיק אַנראַוואַלינג פון זיין לייפליין, די וועג עס אנגעהויבן צו באַלאַנסן און קריימז איבער אים.
  
  רעגע ווייטלאַסנאַס פון זיין גוף. אַ פאַרפרוירן מאָמענט פון גרויל און אומגלויבן. די וויסן אַז אַלץ וואָס ער האט אלץ פּעלץ און אַלץ ער קען טאָן אין דער צוקונפֿט איז פּונקט חרובֿ.
  
  און דאן פאלן... זעענדיג איר נעמעסיס, אלישיא, קריגט זיך ארויף מיט די פויסט זיך צוריקצוקומען צום שפיץ סארקאפאגאס... זעענדיג בן'ס מויל דרייט זיך אין א געשריי... קענעדי'ס פנים פארוואנדלט זיך אין א טויט-מאסקע... און דורך זיין פּעריפעראַל זעאונג ... ווייַטקייט ... וואָס די . ?
  
  טהאָרסען דאַהל, דער משוגענער שוועדישער, לױפֿט, נײן, לױפֿט איבער דער פּלאַטפֿאָרמע, צוגעקלעפּט צו זײַן קערפּער, ממש אַרײַנגעװאָרפֿן אין שװאַרצן לאָך, אַזױ װי דרייק אַלײן האָט געטאָן מיט עטלעכע מינוט פֿריִער.
  
  הינטן אים אַ כאַרנע, פֿאַרבונדן אַרום אַ זײַל אין אָדינס נישע, שטאַרק אָנגעהאַלטן פֿון היידן און וועלז, וועלכע האָבן זיך אָנגעהויבן פֿאַר מאַקסימום מי.
  
  דאַהל ס משוגע שפּרינגען ... ברענגען אים נאָענט גענוג צו כאַפּן דרייק ס געווער און האַלטן אים ענג.
  
  דרייק'ס גאַסט פון האָפענונג פיידיד ווי ער און דאַהל געפאלן צוזאַמען, די זיכערקייַט שורה סטראַפּט ... דעמאָלט אַ פּלוצעמדיק, ווייטיקדיק ציען ווי היידן און וועלז אנגענומען די שפּאַנונג.
  
  דעמאָלט האָפֿן. פּאַמעלעך, ווייטיקדיק פרווון צו ישועה. דרייק האט אנגעשטרעקט דאהל'ס אויגן אין די אויגן אן א ווארט, אן אן אונס געפיל ווען מען האט זיי געשלעפט אינטש ביי אינטש צו זיכערקייט.
  
  דער העליקאפטער פליגער האט געמוזט האבן באקומען דעם באפעל ווייל ער האט אנגעהויבן קריכן ביז ער איז גרייט צו שיסן א דריטע ראקעט, דאס מאל פונעם בארג, דיזיינד צו פארגרעסערן די ריס גענוג צו פאסירן דורכן סארקאפאגאס אן קיין סכנה עס צו שאדן.
  
  אין דריי מינוט איז אָדינס אָרן אַוועק. די טאַד פון העליקאָפּטער בלאַדעס איז אַ ווייַט זכּרון. די זעלבע ווי איצט, זענען געווען בן, קענעדי און פּאַרנעוויק.
  
  צום סוף, דאַהל און דרייק זענען דראַגד איבער די שטיינערדיק עדזשאַז פון דער תהום. דרייק האָט געוואָלט יאָגן, אָבער זיין גוף האָט נישט רעאַגירט. עס איז געווען אַלע ער קען טאָן צו ליגן דאָרט, לאָזן די טראַוומע ווייקן אין אים, רידערעקטינג די ווייטיק צו אַן אפגעזונדערט טייל פון זיין מאַרך.
  
  און װי ער איז געלעגן דארט, האט זיך דער קלאנג פון העליקאפטער אומגעקערט. נאָר דאָס מאָל איז דאָס געווען דאַהל'ס האַקמעסער. און עס איז געווען ביידע זייער מיטל פון ישועה און פֿאַרפֿאָלגונג.
  
  דרייק האט נאר געקענט קוקען אין טהארסטען דאהל'ס געמוטשעטע אויגן. "דו ביסט גאָט, באַדי," און דער טייַטש פון דעם אָרט זיי זענען געווען אין אים ניט אַנטלויפן. "אמת גאָט".
  
  
  איין און פערציק
  
  
  
  דייַטשלאַנד
  
  
  יעדעס מאל ווען קענעדי מור האט אפילו אויסגעדרייט איר טאָכעס אין דעם שווערן זיצפּלאַץ, האָט אַלישאַ מיילס שארפע אויגן עס געכאפט. די ענגליש הור איז געווען אַן ובער וואָריער מיט אַ קאַפּ ס זעקסט זינען פון ווארטן.
  
  בעשאַס די דריי-שעה פלי פון יסעלאַנד קיין דייַטשלאַנד, זיי אָפּגעשטעלט בלויז איין מאָל. אין אנהויב, בלויז צען מינוט נאכדעם וואס זיי האבן פארלאזט דעם וואולקאן, האבן זיי אויפגעהויבן דעם אָרן אויף א ווינטש און עס פארזיכערט און אלעמען אריינגעכאפט.
  
  הבל פרײ איז גלײך צוגעגאנגען צום הינטן אָפּטייל. זי האט אים נישט געזען זינט. מיסטאָמע אָילינג די ווילז פון גנייווע און אינדוסטריע. אַלישאַ האט פּראַקטאַקלי וואָרף קענעדי, בן, און פּאַרנעוויקק אין זייער סיץ, און דאַן זיך אַראָפּ לעבן איר בויפרענד, וואָס איז געווען שאַטן דורך מילאָ. דער שטאַרקער אַמעריקאַנער האָט זיך אויסגעזען צו אַרומכאַפּן יעדן טייל פון זיין גוף, אָבער מערסטנס ביי די באַללס, אַ פאַקט וואָס אַליסיאַ סימד צו געפֿינען אָלטערנאַטלי אַמיוזינג און ומרויק.
  
  דריי אנדערע וועכטער זענען געווען אין דעם העליקאָפּטער, געקוקט וועריאַנטלי פון די קאַפּטיווז צו די מאָדנע קאָמוניקאַציע וואָס עקסיסטירט צווישן אַלישאַ און מילאָ - אָלטערנאַטלי טרויעריק, דעמאָלט מינינגפאַל, דעמאָלט פול מיט שטורעם.
  
  קענעדי האט נישט געהאט קיין אנונג וואו זיי זענען געווען ווען דער העליקאפטער האט אנגעהויבן אראפגיין. פֿאַר די לעצטע שעה, איר געדאנקען זענען וואַנדערד, פון דרייק און זייער אַדווענטשערז אין פּאַריז, שוועדן, און דעם ווולקאַן, צו איר ערשטע לעבן אין די NYPD, און פון דאָרט, ינעוואַטאַבלי, צו Thomas Caleb.
  
  קאַלעב איז אַ סיריאַל רעצייעך וואָס זי האָט פריי צו טייטן ווידער. זכרונות פֿון זײַנע קרבנות האָבן זי באַפֿאַלן. די פאַרברעכן סצענע, וואָס זי איז דורכגעגאנגען מיט עטלעכע טעג פריער - זיין פאַרברעכן סצענע - איז געווען אַזוי פריש אין איר מיינונג ווי פריש פארגאסן בלוט. זי האט איינגעזען אז זי האט נישט געזען קיין איין נייעס באריכט זינט דעמאלט.
  
  אפֿשר זיי האָבן אים.
  
  אין דיינע חלומות....
  
  ניין. אין מיינע חלומות כאפן מען אים קיינמאל נישט, קיינמאל נישט נאנט צו אים. ער הרגעט און פּייַניקט מיר און מיין שולד כאָנט מיר ווי אַ פאַרשילטן שעד ביז איך געבן עס אַלע אַרויף.
  
  דער העליקאפטער האט זיך שנעל אראפגעלאזט, זי ארויסגעצויגן פון דער זעאונג, וואס זי האט נישט געקענט טרעפן. דער פערזענלעכער אָפּטייל הינטערן העליקאָפּטער האָט זיך געעפֿנט און הבל פריי איז אַרויסגעשטאַנען, אַרויסגעגעבן באַפעלן.
  
  "אַלישאַ, מילאָ, איר וועט זיין מיט מיר. ברענגע ן ד י געפאנגענע . שומרים, איר וועט באַגלייטן דעם אָרן צו מיין דורכקוק צימער. דער קוסטאָדיאַן דאָרט האט ינסטראַקשאַנז צו קאָנטאַקט מיר ווי באַלד ווי אַלץ איז גרייט פֿאַר וויוינג. און איך וויל עס זאָל זיין שנעל, גאַרדיאַנז, אַזוי טאָן ניט זאַמענ זיך. אָדין האָט אפֿשר געוואַרט אויף פריי טויזנטער יאָרן, אָבער פריי וואַרט נישט אויף אָדין.
  
  "די גאַנצע וועלט ווייסט וואָס דו האָסט געטאָן, פריי, דו ביסט משוגע," האָט קענעדי געזאָגט. "מאָדעלער, פאַרשילטן עס. ווי לאנג מיינט איר אז דו וועסט בלייבן ארויס פון טורמע?
  
  "אמעריקאנער זעלבסט-וויכטיגקייט," האָט פריי געזאָגט. "און די נאַרישקייט מאכט איר גלויבן אַז איר קענען רעדן הויך, הממ? דער העכער מיינונג שטענדיק טריומפס. צי איר טאַקע טראַכטן דיין פריינט זענען אויס? מיר שטעלן דאָרט טראַפּס, איר נאַריש כלב. זיי וועלן נישט פאָרן דורך פּאָסעידאָן.
  
  קענעדי האט געעפענט איר מויל צו פראטעסטירן, אבער האט געזען בן שאקל א קורצע קאפ און האט פּלוצלינג פארמאכט איר מויל. לאז עס. ערשט איבערלעבן, שפעטער קעמפן - זי האט גײםטיק ציטירט וןן בונטו, ״איך וואלט בעסער געהאט א מינדערהייטס־קאָמפּלעקס און זיך ליב איבערראשט, ווי צו האָבן אַ העכערקייט־קאָמפּלעקס און ווערן גראָב דערוועקט.
  
  פריי האט נישט געהאט קיין וועג צו וויסן אז זייער העליקאפטער איז געבליבן פארבארגן אין א העכערע הייך. און שטאלץ האט אים איבערצייגט אז זיין שכל איז העכער פון זיי.
  
  זאל ער אזוי טראכטן. די יבערראַשן וואָלט געווען נאָך זיסער.
  
  
  * * *
  
  
  דער העליקאפטער איז געלאנדעט מיט א שאקל. פרײ איז געשטאנען פאראויס און ערשט אװעקגעשפרונגען, און געשריגן באפעלן צו די מענטשן אויף דער ערד. אלישיא האט זיך אויפגעהויבן אויף די פיס און געמאכט א האַווייַע מיט איר אינדעקס פינגער. "ערשט איר דרייַ. קעפ אַראָפּ. האלט ווייטער ביז איך זאג אנדערש. "
  
  קענעדי איז אַראָפּגעשפּרונגען פֿון העליקאָפּטער הינטער בן, און די יגזאָסטשאַן ווייקט אין יעדער מוסקל. װע ן ז י הא ט זי ך ארומגעקוק ט , הא ט ד י װאונדערבאר ע דערזע ן אי ר געמאכ ט א מאמענט ל פארגעם ן אי ר מידקײט , פאקטי ש הא ט ז י אפגענומען .
  
  איין קוק און זי האָט געוווּסט, אַז דאָס איז פרייס שלאָס אין דײַטשלאַנד; אַ דיזיינער לער פון לאָלאַסנאַס ווו די שפּאַס קיינמאָל סטאַפּס. זייער לאַנדינג געגנט פייסט די הויפּט אַרייַנגאַנג, טאָפּל דעמב טירן ינלייד מיט גאָלד סטאַדז פלאַנגקט דורך איטאַליעניש מירמלשטיין שפאלטן וואָס געפירט אין אַ גרויס פויער. פאר קענעדי'ס אויגן האבן זיך ארויסגעצויגן צוויי טייערע קארס, א לאמבארגי און א מאסעראטי, פון וועלכע פיר ענטוזיאַסטישע בחורים אין די צוואַנציקער יארן האבן זיך ארויסגערינגלט און זיך אויפגעשטויסן מיט די טרעפ צום קאַסטלע. שווערע ריטמעס פון טאַנצן מוזיק זענען געקומען פון הינטער דער טיר.
  
  אויבן די טירן איז געווען אַ שטיין-קלאַד פאַסאַד טאַפּט דורך אַ רודערן פון טרייאַנגגיאַלער טעראַץ און צוויי העכער טאָווערס אין יעדער עק, געבן די וואַסט סטרוקטור אַ נעאָ-גאָטיק רעוויוואַל אויסזען. ימפּרעסיוו, קענעדי געדאַנק, און אַ ביסל אָוווערוועלמינג. זי ימאַדזשאַנד אַז זיין פארבעטן צו אַ פּאַרטיי אין דעם אָרט וואָלט זיין דער חלום פון אַ צוקונפֿט מאָדעל.
  
  און אַזוי האָט הבל פריי גענוצט פון זייערע חלומות.
  
  זי איז געווען פּושט צו די טירן, אַליסיאַ וואַך זיי קערפאַלי ווי זיי סקערט די פּיורינג סופּערקאַרס און קליימד די מירמלשטיין טרעפּ. דורך די טירן און אין די עקאָוינג וועסטיבול. אויף לינקס האט זיך ארײנגעפירט אן אפענעם לעדער־באדעקטן טויער אין א נאכט־קלוב פול מיט דערפרײדיקער מוזיק, קאלירפולע ליכטן און בודקעס, װאם האבן זיך געשװאויגן איבער דעם עולם, װאו יעדער האט געקאנט באװײזן װי גוט זײ קאנען טאנצן. קענעדי האט זיך גלײך אפגעשטעלט און געשריגן.
  
  - הילף! ז י הא ט געװײנט , װע ן ז י הא ט גלייך א קוק ט אוי ף ד י באזוכער . "העלף אונז!"
  
  עטלעכע מענטשן האָבן אויסגענוצט דעם מאָמענט צו אַראָפּלאָזן די האַלב-פולע ברילן און קוקן אויף מיר. נאך א רגע האבן זיי אנגעהויבן לאכן. די קלאַסישע שוועדישע בלאָנדע האָט אויפֿגעהויבן איר פלאַש מיט באַגריסונג, ווען דער טונקעלער איטאַליעניש האָט אָנגעהויבן קוקן אויף איר. די איבעריקע זענען צוריק צו זייער דיסקאָטעק גענעם.
  
  קענעדי האט געקרימט, ווען אלישע האט אנגעכאפט אירע האר און זי געשלעפט איבער די מירמלשטיין דיל. בן האָט געשריגן אין פּראָטעסט, אָבער דער פּאַטש האָט אים כּמעט אומגעקלאַפּט. צווישן די פּאַרטיי-געסט האָט זיך נאָך מער געגעלעכטער, באַגלייט מיט עטלעכע גראָבע באַמערקונגען. אַלישאַ האָט אַרויפֿגעוואָרפֿן קענעדי קעגן אַ גרויסן טרעפּ, און האָט איר שווער געשלאָגן אין די ריפן.
  
  "נאַריש נקבה," זי כייסט. ― קענט איר נישט זען, אַז זײ זײַנען פֿאַרליבט אין זײער בעלן? זיי וועלן קיינמאָל טראַכטן שלעכט וועגן אים. איצט ... גיין. "
  
  זי האט ארויםגעװיזן מיט א קלײנעם ביקס, װאם האט זיך באװיזן אין איר האנט. קענעדי געוואלט צו קעמפן צוריק, אָבער אויב משפטן דורך וואָס איז פּונקט געטראפן, זי באַשלאָסן צו נאָר האַנדלען מיט אים. מע ן הא ט מע ן ז ײ געפירט , ארוי ף ד י טרעפ ן או ן אוי ף לינקס , אי ן דע ר צװײטע ר פליג ל פו ן דע ר קאַסטלע . ווי נאר זיי זענען פארלאזט פון די טרעפ און אריין אין לאנגן אומגעבויטערט קארידאר - די בריק צווישן די פליגלען - האט זיך אויפגעהערט די טאנץ-מוזיק און זיי זענען אפשר געווען די איינציגסטע מענטשן וואס האבן געלעבט אין יענעם מאמענט.
  
  ז ײ זײנע ן געגאנגע ן אי ן גאם ן או ן אי ן װא ס הא ט אמא ל געװע ן א רוםיש ן טאנצעל . אבע ר איצ ט אי ז דע ר געגנ ט געװע ן אײנגעטײל ט אי ן א האלב ט צענדליקע ר באזונדערע ר צימערן , - צימער ן מי ט שטעק ן פו ן דרויס ן אנשטא ט פו ן ווענט .
  
  סעלז.
  
  קענעדי, צוזאמען מיט בן און פארנעוויק, זענען אריינגעשטופט געווארן אין א נירביי צעל. א הילכיקע קלאנג האט אנגעצייכנט דעם פארמאכן פון דער טיר. אַליסיאַ האָט געוויפֿנט מיט דער האַנט. "איר זענט וואָטשט. הנאה."
  
  אי ן דע ר טויבנדיקע ר שטילקײ ט אי ז נאכגעפאלג ט געװארן , הא ט קענעדי ע געטראג ן ד י פינגע ר אי ן ד י לאנג ע שװארצ ע האר , אויסגעגליכ ט אי ר הויזן־גוט ן װ י בעסטע ר זי ך הא ט געקענ ט או ן א טי ף אטעם .
  
  - נו... - האט זי גענומען רעדן.
  
  "היי כלבלעך!" האָט זיך באַוויזן הבל פריי פאַר זייער אַפּאַראַט, שמייכלנדיק ווי אַ גאָט פון גיהנום. "ברוכים הבאים צו מיין פּאַרטיי שלאָס. איך בין עפעס א צווייפל, אז דו וועסט הנאה האבן אזויפיל ווי מיינע, אה, רייכערע געסט".
  
  ער האָט אָפּגעוואָרפן דעם פאָרשלאָג איידער זיי האָבן געענטפערט. "איז נישט וויכטיק. דו דארפסט נישט רעדן. דיינע ווערטער אינטערעסירן מיר ווייניג. אַזוי, - האָט ער זיך באַוויזן צו טראַכטן, - וועמען האָבן מיר... נו, יאָ, אַוודאי, דאָס איז בן בלייק. איך בין זיכער אַז איר וועט האָבן זייער הנאה. "
  
  בן איז געלאָפן צו דער רייַבן און געצויגן אויף אים ווי שווער ער האָט געקענט. ― װוּ איז מײַן שװעסטער, דו ממזר?
  
  "המ? דו מיינסט אַ ברוגזדיקע בלאָנדע מיט... - האָט ער ווילד אַרויסגעשלעפּט זיין פוס. "באַקענען דראַגאָן פייטינג נוסח? צי איר ווילן פרטים? אָוקיי, זינט עס ס איר, בן. ד י ערשט ע נאכ ט הא ב אי ך אהי ן געשיק ט מײ ן בעסטע ר זא ל אויפנעמע ן אי ר שיך , אי ר װײםט , זי א ביס ל פארװײכערן . זי האָט אים געכאַפּט, שאַטן עטלעכע ריפן, אָבער ער האָט באַקומען וואָס איך געוואלט.
  
  פרײ האט געכאפט דעם מאמענט ארויסצופישן א װײט־קאנטראל פון דער קעשענע פון דעם מאָדנעם זײדן קיטל, װאם ער האט געטראגן. ער האָט עס איבערגעזעצט אויף אַ פּאָרטאַטיוו טעלעוויזיע, וואָס קענעדי האָט אפילו נישט באמערקט. א פאָטאָגראַפיע ארויס אויף די לופט - SKY News - שמועסן וועגן די גראָוינג ציבור כויוו פון די וק.
  
  "צווייטע נאַכט?" פריי האט זיך אפגעשטעלט. "איר ברודער וויל טאַקע וויסן?"
  
  בן האָט געשריגן, אַ גוטער קלאַנג האָט זיך אַרויסגעריסן טיף פֿון זײַן מאָגן. "זי איז גוט? זי איז גוט?"
  
  פריי האט נאכאמאל געקליקט די רימאנט קאנטראל. דער עקראַן סוויטשט צו אן אנדער, גרייניער בילד. קענעדי האָט איינגעזען אַז זי קוקט אין אַ קליינטשיק צימער מיט אַ מיידל צוגעבונדן צו אַ בעט.
  
  "וואָס מיינט איר?" פרײ האט דערמוטיקט. - װײניקסטנס לעבט זי. פֿאַר איצט."
  
  - קארין! בן געלאפן צו דער טעלעוויזיע אָבער דעמאָלט פארשטאפט, פּלוצלינג באַקומען. סאב ן הא ט געשאקלט זײ ן גאנצ ן קערפער .
  
  פרײ האט געלאכט. "וואָס נאָך טאָן איר ווילן?" ער האָט ווידער געמאַכט פאַרטראַכט, און דערנאָך ווידער געביטן דעם קאַנאַל, דאָס מאָל צו CNN. גלייך אויף די נייַעס איז געווען אַ אָנזאָג וועגן אַ סיריאַל מערדער פון ניו יארק - Thomas Caleb.
  
  - האט עס דיר פריער פארשריבן - האט דער משוגענער קענעדי געפרײלט. - האט געמײנט, אז איר זאלט װעלן זען.
  
  זי האט אומבאוויליקט צוגעהערט. געהערט די שרעקלעכע נייעס, אז כאלאב האט ווייטער ארומגעוואנדערט אין ניו יארק'ס גאסן, באפרייט, א רוח.
  
  "איך גלייב אז דו האסט אים באפרייט," האט פריי געזאגט שפּיציק צו קענעדי'ס רוקן. "גוטע ארבעט. דער פּרעדאַטער איז צוריק ווו עס געהערט, ניט מער אַ כייַע אין די שטאָט זאָאָלאָגישער גאָרטן שטייַג.
  
  דער באַריכט האָט דורכגעקאָכט דורך אַרקייוו פוטידזש פון דעם פאַל - נאָרמאַל פוטידזש - איר פּנים, די פּנים פון די שמוציק קאַפּ, די פנימער פון די וויקטימס. שטענדיק די פנימער פון די וויקטימס.
  
  ד י זעלב ע װא ם האב ן אי ר יעד ן טא ג געהאלט ן אי ן נייטמער .
  
  "איך געוועט איר וויסן אַלע זייער נעמען, רעכט?" פרײ האט געלאכט. "אַדרעסן פון זייערע פאַמיליעס. וועג ... זיי זענען געשטארבן. "
  
  - שװײג!... קענעדי האט ארײנגעלײגט איר קאפ אין די הענט. האַלטן דאָס! ביטע!
  
  ― און איר ― האָט זי דערהערט, אַז פֿרײען שעפּטשען. - פראפעסאר פארנעוויק - האט ער אויסגעשפיגן די װערטער, װי זײ װאלטן אים געװען פארפוילט פלײש אין מויל. - דו האסט געזאלט בלייבן ארבעטן פאר מיר.
  
  עס איז געווען אַ שאָס. קענעדי האט געשריגן אין שאק. אין דער נעקסטער רגע האט זי דערהערט דעם קערפער צופאלן, און זיך ארומדרייענדיק, געזען, אז דער אלטער איז געפאלן אויף דער ערד, א לאך האט אים געגאפט אין ברוסט, בלוט האט ארויסגעשלאסן און געשפראצט אויף די ווענט פון דער צעל.
  
  איר קין איז געפאלן, אומגלויב האט פארמאכט איר מוח. זי האט נאר געקאנט צוקוקן װי פרײ האט זיך נאך אמאל צו איר געקאנט.
  
  "און איר, קענעדי מאָר. דיין צייט קומט. באלד וועלן מיר ויספאָרשן די טיפענישן צו וואָס איר קענען אַראָפּגיין."
  
  אויסגעדרייט אויף די כילז און קריכן, ער איז אַוועק.
  
  
  צוויי און פערציק
  
  
  
  לאַ ווערין, דייַטשלאַנד
  
  
  הבל פריי האָט זיך געכאַפּט ווי ער האָט זיך געפאָרן צו זיין זיכערהייטס אָפּטיילונג. עטלעכ ע דערפיאנענ ע מאמענטן , או ן ע ר הא ט ארײ ן ד י דאזיק ע אידיאט ן אי ן דע ר ערד . זיי זענען ביידע צעבראכן. או ן ענדלע ך דערהרגע ט דע ם אלטע ר אידי ט פארנעװי ק שטײן .
  
  געוואלדיג. איצט צו אפילו מער ענדזשויאַבאַל אַקטיוויטעטן.
  
  ער האָט געעפֿנט די טיר צו זײַן פּריוואַטן קוואַרטאַל און געפֿונען אַז מילאָ און אַליסיאַ האָבן זיך צעשפּרייט אויף זײַן קאַנאַפּע, פּונקט ווי ער האָט זיי פֿאַרלאָזט. דער גרויסער אַמעריקאַנער האָט נאָך געליטן פון שאָדן, גרימאסירט מיט יעדן באַוועגונג, אַ דאַנק יענעם שוועדן, טאָרסטן דאַהל.
  
  "קיין נייַעס פון ווייַטער טיר?" פרעגט פרײ מיד. - האדסאָן גערופן?
  
  ווייַטער טיר איז געווען אַ ווידעא סערוויילאַנס קאָנטראָל צענטער איצט אונטער סערוויילאַנס דורך איינער פון פריי ס מערסט ראַדיקאַל סופּפּאָרטערס, טים הודסאָן. הודסאָן, באקאנט אין דעם שלאָס ווי "דער מענטש מיט זכּרון" פֿאַר זיין וואַסט וויסן פון קאָמפּיוטערס, איז געווען איינער פון פריי ס ערשטער סטודענטן, אַ מענטש גרייט צו גיין צו קיין לענג פֿאַר זיין פאַנאַטיקאַל באַלעבאָס. מערסטנס האבן זיי איבערגעזיכט דעם פארשריט פון דער אויפשטעל פון אודינס קבר, מיט הודסון ביים רודער, געשווערן און געשוויצט און נערוועז געשלונגען ייעגערס ווי עס וואלט געווען מילך. פריי איז געווען ומגעדולדיק צו זען דעם קבר אויפגעשטעלט אין זייַן רעכט אָרט, און ער געמאכט פול צוגרייטונג פֿאַר זיין ערשטער באַזוכן פון טאָן. אוי ך זײנ ע געפאנגענע , קארין ס קװארטא ר או ן ד י צעלע ן פו ן זײנ ע נײ ע געפאנגענע .
  
  און אַ פּאַרטיי, פון קורס. הודסאָן האט געגרינדעט אַ סיסטעם וואָס שטעלן יעדער אינטש פון דעם קלוב אונטער עטלעכע קאָנטראָל, זיין ינפרערעד אָדער נאָרמאַל פּעך, און יעדער קאַמף פון פריי ס עליט געסט איז רעקאָרדעד און אָפּגעשטעלט פֿאַר זיין וואָג אין די ליווערידזש.
  
  ער האָט זיך פאַרשטאַנען אַז מאַכט איז דאָך נישט וויסן. שטאַרקייט איז געווען האַרט דערווייַז. אפגעהאלטן פאָטאָגראַפיע. הויך דעפֿיניציע ווידעא. די כאַפּן קען זיין ומלעגאַל, אָבער דאָס האט נישט שאַטן אויב די קאָרבן איז געווען דערשראָקן גענוג.
  
  הבל פריי האט געקענט אויפשטעלן א "דייט נאכט" מיט א שטערן אדער א שטיין פייגעלע אין יעדן צייט וואס עס האט אים געפאסט, ער האט געקענט קויפן א געמעל אדער א סקולפטור, באקומען די פאפולערע זיץ אין דער פאפולערסטער שואו אין דער בלאטסטער שטאט, דערגרייכן די אומדערגרייכלעכע ווען ער האט געוואלט.
  
  "אַזוי ווייַט, גאָרנישט. האדסאָן מוז ווידער האָבן דורכגעקאָכט אויף דער קאַנאַפּע, " האָט אַליסיאַ געזאָגט, זינד צוריק מיט איר קאָפּ אין אירע הענט און מיט אירע פיס באַנגלינג איבער דעם ברעג פון זיין קאַנאַפּע. ווען פריי האָט אויף איר געקוקט, האָט זי זיך אַ ביסל צעשיידט די קני.
  
  אַוואַדע. נאטירלעך , הא ט פרײע ן זי ך צוגעלײגט . ער האט צוגעקוקט ווי מילא קרעכצט און האט זיך אנגעהאלטן אויף די ריפן. ער האט געפילט אז דער עלעקטרישער שאק פארגיכערט זיין הארץקלאפ, ווען דער געדאנק פון סעקס איז געמישט מיט סכנה. ער האט ארויפגעהויבן א ברעם אין אליסיע'ס ריכטונג, געבן איר דעם אוניווערסאלן 'געלט' סימן.
  
  אַליסיאַ האָט אַראָפּגעלאָזט די פֿיס. ― קום צו טראַכטן, מילאָ, פֿאַר װאָס גײסטו נישט װידער טשעקן. און באַקומען אַ פול באַריכט פון דעם ידיאָט הודסאָן, הממ? באלעבאס, - האט זי א ניד געטאן צום זילבערנעם טעלער מיט פארביז. "עפּעס אויס די געוויינטלעך?"
  
  פרײ האט שטודירט דעם טעלער, בשעת מילא האט, װײםט נישט װי א פאליטיקער פאר זײן נארישקײט, אפגעשיקט א שוידערלעכן בליק אין דער ריכטונג פון זײן כאַווערטע, און דערנאָך געקרימט און געהינקען פֿון צימער.
  
  פריי האט געזאגט, "די ביסקאָטי קוקט געשמאַק."
  
  ווי נאר די טיר האט זיך אנגעקלאפט, האט אלישיע איבערגעגעבן פריי א טעלער ביסקויט און איז ארויפגעקראכן אויף זיין טיש. אויף אַלע פֿיר האָט זי צו אים געדרײט דעם קאָפּ.
  
  "ווילסט אַ געשמאַק ענגליש טאָכעס מיט דעם ביסקאַט?"
  
  פריי האט אונטערגעדריקט א געהיימע קנעפל אונטערן שרייַבטיש. גלייך, די פאַלש געמעל איז פּושט באַזונדער, אַנטדעקן אַ רודערן פון ווידעא סקרינז. ער האט געזאגט, "זעקס," און איינער פון די סקרינז געקומען צו לעבן.
  
  ע ר הא ט פארזוכ ט ד י קיכלעך , א װײטערדיקע ר שטרײ ק פו ן אלישיא ס קײלעכ ע הינטן .
  
  "מייַן שלאַכט ארענע," ער אָטעם. "עס איז שוין צוגעגרייט. יאָ?"
  
  אַליסיאַ האָט זיך פאַרפירעריש צעוויקלט. "יא".
  
  פרײ האט אנגעהויבן שלעפן דעם אינדענט צװישן אירע פיס. "דעמאָלט איך האָבן וועגן צען מינוט. איר וועט האָבן צו מאַכן זיך מיט איין שנעל איינער פֿאַר איצט."
  
  "מיין לעבנס געשיכטע".
  
  פריי האט זיך צוגעוווינט צו איר, שטענדיג געטראכט אויף מילא בלויז צוואנציג פוס אוועק הינטער דער אפשלאסטער טיר, אבער אפילו מיט דעם, און די חושניקע אנוועזנהייט פון אלישיע מיילס, האט ער נאך נישט געקענט אראפנעמען די אויגן פונעם לוקסוריזן צעל פון איינעם פון זיינע נייע פארקויפט געפאנגענע..
  
  סיריאַל רעצייעך - Thomas Caleb.
  
  די לעצטע קאַנפראַנטיישאַן איז געווען באַשערט.
  
  
  
  טייל 3
  באַטאַלפילד...
  
  
  דריי און פערציק
  
  
  
  לאַ ווערין, דייַטשלאַנד
  
  
  קענעדי איז געלאָפן צו די באַרס ווי אַבעל פריי און זיינע וועכטער האָבן זיך באַוויזן אַרויס זייער צעל. זי האט געשריגן צו זיי צו באַזייַטיקן דעם פּראָפעסאָר 'ס גוף אָדער באַפרייַען זיי, דעמאָלט פּעלץ אַ סערדזש פון שרעק ווען זיי האבן פּונקט אַז.
  
  זי האט זיך אפגעשטעלט בײם ארײנגאנג צום צעל, נישט זיכער װאם צו טאן. איינער פון די וועכטער האָט אָנגעוויזן מיט זיין פּיסטויל. ז ײ זײנע ן געגאנגע ן טיפע ר אי ן דע ר טורמע ־ קאמפלעקס , פארבײ ן נא ך עטלעכ ע צעלן , אל ע פארנומען . אבער די וואָג פון עס אַלע טשילד איר צו די ביין. זי האָט זיך געוואונדערט, צו וואָס פאַרדאָרבענע עוולות דער דאָזיקער בחור איז ביכולת.
  
  דעמאל ט הא ט ז י זי ך פארשטאנען , א ז ע ר קע ן זײ ן ערגער ע פו ן כאלאב . ערגער פון זיי אַלע. זי האט געהאפט אז דרייק, דאל און די פארשטארקנדיקע ארמיי זענען אויפן וועג, אבער זי האט געמוזט טרעפן דעם דילעמע און עס איבערקומען, גלויבנדיק אז זיי זענען אליין. ווי קען זי האָפֿן צו באַשיצן בן ווי דרייק? דער בחור איז געגאנגען נעבן איר. זינט פּאַרנעוויק איז געשטאָרבן האָט ער נישט גערעדט. אין פאַקט, קענעדי געדאַנק, דער יינגל האט בלויז געזאגט אַ ביסל ווערטער זינט זיי זענען געכאפט אין די קבר.
  
  צי האָט ער געזען אַז זיין געלעגנהייט צו ראַטעווען קאַרין איז סליפּינג אַוועק? זי האט געװאוסט, אז זײן צעל איז נאך זיכער אין זײן קעשענע, געשטעלט צו ציטערן, און אויך אז ער האט באקומען א האלבן טוץ רופן פון זײנע עלטערן, אז ער האט נישט געענטפערט.
  
  "מיר זענען אין די רעכט אָרט," קענעדי שושקעט אויס פון די ווינקל פון איר מויל. "האַלטן דיין מיינונג צו זיך."
  
  - שװײַג, אַמעריקאַנער! פרײ האט אויסגעשפיגן דאם לעצטע װארט, װי עס װאלט געװען א קללה. פֿאַר אים, ווי עס איז געווען צו איר, עס איז געווען רובֿ מסתּמא. "איר זאָל זאָרג וועגן דיין אייגן גורל."
  
  קענעדי האט גענומען א שנעלן בליק צוריק. "וואָס זאָל דאָס מיינען? וועט איר מאַכן מיר טראָגן איינער פון דיין קליין דרעסיז וואָס איר האָט געמאכט? זי האט נאכגעמאכט שנײדן און שטעכן.
  
  דער דײטש האט אויפגעהויבן א ברעם. "קיוט. לאמיר זעהן ווי לאנג דו בלײַבט פייסט".
  
  אויסער דעם צעל־קאָמפּלעקס זײַנען זיי אַרײַן אין אַן אַנדער, אַ סך פֿינצטערער טייל פֿון שטוב. איצט זענען זיי געגאנגען אין אַ שאַרף ווינקל אַראָפּ, די צימערן און קאָרידערז אַרום איר אין אַ שטאַט פון דיסריפּער. כאָטש, וויסנדיק פֿריי, איז דאָס אַלץ געווען אַ רויטע הערינג צו צעמישן די בלוט־הונדס.
  
  ז ײ זײנע ן געגאנגע ן אי ן דע ם לעצט ן קארידאר , װא ס הא ט געפיר ט צ ו א געבויגענ ע הילצערנע ר טיר , מי ט גרוים ע מעטאל ע הענגלעך . איינער פון די וועכטער האט אנגערופן אן אכט ציפער נומער אויפן וויירליס נומעריק קלאפאד, און די שווערע טירן האבן אנגעהויבן קריכן.
  
  גלײ ך הא ט ז י דערזע ן ד י ברוסט־הויכע ר מעטאל ן רעילנ ג װא ס האב ן ארומגערינגל ט דע ם נײע ם צימער . אַרום אים זײַנען געשטאַנען אַרום דרײַסיק־פֿערציק מענטשן מיט געטראַנק אין די הענט און געלאַכט. פלייבויז און דראג־מאכערס, הויכע זכרים און פרוסטיטוציעס, מלוכה און פארצייטנס 500. אלמנות מיט ריזיקע ירושה, אויל-רייכע שייך און טעכטער פון מיליאנען.
  
  אַלע זײַנען געשטאַנען אַרום דער שלאַבאַן, געזופּט באָלינגער און ראָמאַני קאָנטי, געביסן אין נאַשס און אויסגעשטרעקט זייער קולטור און קלאַס.
  
  ווען קענעדי איז אַרײַן, האָבן זיי אַלע זיך אָפּגעשטעלט און געקוקט אויף איר אַ מאָמענט. אי ר קילע ר געדאנק , אי ז געװע ן אי ר אפצושאצן , שושקע ן זײנע ן געלאפ ן אוי ף ד י שטויביקע ר װענט , או ן אנגעשטיק ט אי ר אויערן .
  
  דאָס איז זי? פּאָליצייַ אָפיציר?
  
  ער וועט איר צעשטערן אין, טאַקע, מאַקסימום, פיר מינוט.
  
  איך וועל עס נעמען. איך הײב אײַך נאָך צען, פּיער. װאָס װעט איר זאָגן?
  
  זיבן. איך געוועט אז זי איז שטארקער ווי זי זעט אויס. און, נו, זי װעט זיך אַ ביסל פֿאַרצערט װערן, מײנט איר צי נײן?
  
  וואָס די גענעם האָבן זיי גערעדט וועגן?
  
  קענעדי האט געפילט א גרויםן בריק צו איר הינטן און זיך ארײנגעקראכן אין צימער. די אסיפה האט געלאכט. פרײ איז גיך געלאפן נאך איר.
  
  - מענטשן! ער האט געלאכט. ― מײַנע פֿרײַנט, דאָס איז אַ װוּנדערלעכע קרבן, צי נײן? און זי וועט אונדז געבן איין גרויס נאַכט!"
  
  קענעדי האט זיך ארומגעקוקט, אומ־ װיסן דערשראקן. וואָס די גענעם האָבן זיי גערעדט וועגן? בלײַבט שטעכיק, האָט זי געדענקט קאַפּיטאַן ליפּקינדס באַליבסטע זאָג. פאָרזעצן דיין שפּיל. זי האָט געפּרוּווט זיך צו פאָקוסירן, אָבער דער שוידער און דער סערילישער סביבה האָבן געסטראשעט צו מאַכן איר משוגע.
  
  "איך וועל נישט אויפטרעטן פאר דיר," האט זי געמורמלט אויפן רוקן. "אין קיין וועג איר דערוואַרטן."
  
  פרײ האט זיך צו איר געקערט, און זײן פארשטענדלעכן שמייכל איז געװען א שרעק. "איז עס נישט? פֿאַר עפּעס ווערטפול, איך טראַכטן איר יבערשאַצן זיך און דיין מין. אבער עס איז נאָרמאַל. איר קען טראַכטן אַנדערש, אָבער איך טראַכטן איר וועט, ליב קענעדי. איך טאַקע טראַכטן אַז איר קענען. קום״. ער האט זי צו אים א װינק געטאן.
  
  קענעדי איז געגאַנגען צום רינג פּאַרענטשע. אומגעפער צװעלף פוס אונטן איז געװען א קײלעכדיקע לאך, אומגלײכט ארײנגעגראבן אין דער ערד, זײן דיל איז אנגעטאן מיט שטײנער און די װענט באדעקטן מיט שמוץ און שטײן.
  
  אַלטמאָדיש גלאַדיאַטאָריאַל ארענע. קאַמף גרוב.
  
  בײ איר האט מען געשלעפט מעטאלע לײטער און ארויםגעהויבן דעם רעטשקע אין גרוב ארײן. פרײ האט אנגעװיזן, אז זי זאל אראפגײן.
  
  "קיין וועג," קענעדי שושקעט. דרײַ ביקסן האָבן אָנגעוויזן אויף איר און בן.
  
  פרײ האט א שמייכל געטאן. ― איך דאַרף אײַך, נאָר אַ ייִנגל דאַרף איך טאַקע נישט. מיר קען אָנהייבן מיט אַ קויל אין די קני, דעמאָלט אין די עלנבויגן. אַרבעט שווער און זען ווי לאַנג עס נעמט איר צו מקיים מיין בקשה. " זײ ן גיהנום ע שמײכ ל הא ט אי ר איבערצײגט , א ז ע ר װע ט זי ך פרײע ן אפשטעל ן זײנ ע װערטער .
  
  זי האט אנגעקלאפט מיט די צײן, גענומען א צװײטן גליטשן איר הויזן־גוט. דער רײַכער עולם האָט אויף איר געקוקט מיט אינטערעס, ווי אַ בהמה אין אַ שטײַג. ד י גלעזער ן זײנע ן געװע ן לײדיק , או ן ד י פארניכטן . קעלנערס און קעלנערין האָבן געפֿלאָכטן צווישן זיי, אומזעיק פֿאַר זיי, אָנגעפילט און דערפרישן.
  
  "וואָס איז אַ לאָך?" זי האט געהאנדלט פאר צייט, נישט געזען קיין אויסוועג דערפון און פרובירט געבן דרייק יעדע טייערע עקסטרע סעקונדע.
  
  "דאָס איז מיין שלאַכט ארענע," האט פריי ליב געזאגט. "איר לעבן אין אַ כבוד זכּרון אָדער שטאַרבן אין שאַנד. די ברירה, מיין ליב קענעדי, איז אין דיין הענט. "
  
  בלייַבן שטעכיק.
  
  אײנע ר פו ן ד י װעכטע ר הא ט אי ר גענומע ן מי ט דע ר ביקס ן פו ן זײ ן ביקס . עפע ס הא ט ז י געלונגע ן א פאזיטיוו ע בליק ן אוי ף ב ן או ן הא ט זי ך דערגרײכ ט צ ו ד י טרעפ .
  
  - װאר ט - פרײ ס אויג ן האב ן זי ך געבליצט . ― נעם אױס די שיך. דאָס וועט אַ ביסל מער ברענוואַרג זיין בלוט גלוסט."
  
  קענעדי איז געשטאנען דארט, דערנידעריקט און ברוגזדיק און א ביסל פארצווייפלט, ווען איינער פון די וועכטער האט זיך געקניפט פאר איר און אויסגעטאן די שיך. זי איז ארויף אויף די טרעפ, געפילט אן אמתער און ווייט, ווי די דאָזיקע מאָדנע באַגעגעניש איז געווען מיט אַן אַנדער קענעדי אין אַ ווייטן ווינקל פון דער וועלט. זי האָט זיך געוואונדערט, ווער עס איז טאַקע דער ער, וואָס יעדער האָט זיך ווײַטער אָנגעהויבן.
  
  עס האט נישט געזונט. עס האָט געקלונגען ווי זי וואָלט האָבן צו קעמפן פֿאַר איר לעבן.
  
  אז זי איז אראפגעגאנגען פון די טרעפ, איז געקומען א פײף פון דעם עולם, און א שטארקע כװאליע פון בלוט־לוסט האט אנגעפילט די לופט.
  
  ז ײ האב ן געשריג ן אלערל ײ גנאי . מען האָט געמאַכט געוועטן, טייל אַז זי וועט שטאַרבן אין ווייניקער ווי אַ מינוט, אַנדערע אַז זי וועט פאַרלירן איר שטריק אין ווייניקער ווי דרייסיק סעקונדעס. איינער אָדער צוויי אפילו געפֿינט צו שטיצן איר. אבע ר מע ר הא ט זי ך געפארשט , א ז ע ר װע ט פארשװינד ן אי ר טויטע ר קערפער , נאכ ן פויל ן זי .
  
  ד י רײכסט ע פו ן ד י רײכע , ד י מעכטיקסט ע שו ם אוי ף ערד . אויב דאָס איז געווען וואָס איר האָט געגעבן עשירות און מאַכט, די וועלט איז באמת חרובֿ.
  
  צו גיך האָבן אירע באָרוועסע פֿיס גערירט די האַרטע ערד. זי האט זיך אראפגעלאזט, געפילט קאלט און אומבאשיץ, און האט זיך ארומגעקוקט. אַנטקעגן איר האָט מען אָפּגעשניטן אַ לאָך אין דער וואַנט. איצ ט אי ז ע ס געװע ן פארמאכט , מי ט א שטעל ע געדיכט ע שטעקלעך .
  
  ד י געשטאלט , פארכאפ ט אוי ף דע ר צװײטע ר זײ ט פו ן ד י שענקלע ך הא ט זי ך מיטאמא ל צוגעלאנג ט פאראויס , ארײנגעקראכ ן אי ן ז ײ מי ט א בלוטיק ן שרײע ן פו ן צארן . ער האט זיי אזוי שטארק געשאקלט, אז זיי האבן זיך צוריקגעקערט, זיין פנים איז אביסל מער ווי א פארקרימטן גערודער.
  
  אָבער טראָץ דעם, און טראָץ איר מאָדנע סוויווע, קענעדי דערקענט אים שנעלער ווי עס איז געווען צו געדענקען זיין נאָמען.
  
  Thomas Caleb, סיריאַל מערדער. דא אין דייטשלאנד מיט איר. צוויי טויטלעך שונאים זענען אריין אין די שלאַכט ארענע.
  
  דער פלאן פון הבל פריי, וואָס איז אָנגעהויבן געוואָרן אין ניו-יאָרק, ווערט איינגעפירט.
  
  קענעדי'ס הארץ איז געשפרונגען, און א ריינע שנאה האט געשאסן פון די פיס ביז זיין מוח און ווידער צוריק.
  
  - דו ממזר! - האט זי געװײנט, זידנדיק פון כעס. "דו ביסט אַן אַבסאָלוט ממזר!"
  
  דעמאל ט האב ן זי ך אויפגעהויב ן ד י שטעקלעך , או ן כאל ב אי ז צוגעשפרונגען .
  
  
  * * *
  
  
  דרייק איז ארויס פון העליקאפטער איידער עס האט געטראפען די ערד, נאך א שריט הינטער טהארסטן דאהל, און איז געלאפן צו דעם פארנומען האטעל, וואס איז איבערגענומען געווארן דורך א צוזאמענגעגראפענע קאאליציע פון אינטערנאציאנאלע קרעפטן. די אַרמיי איז זיכער געמישט, אָבער פעסט און קאַמבאַט-גרייט.
  
  זיי זענען געווען 1.2 מייל צפון פון לאַ וועראַין.
  
  אַרמיי און ציווילע וועהיקלעס זענען יקספּאָוזד אַרויס, ענדזשאַנז פּערינג אין די גרייט.
  
  דע ר פויע ר הא ט זי ך גענומע ן מי ט טעטיקײ ט : קאמאנדא ס או ן ספעציעל ע קרעפטן , אינטעליגענץ־אגענט ן או ן זעלנער , האב ן זי ך אל ץ צוזאמענגעקליב ן , רײד ן או ן זי ך געגרײט .
  
  דאַהל האָט אָנגעזאָגט זײַן אָנוועזנהייט דורך אַרײַנשפּרונגען אין האָטעל אָפּטראָג און געשריגן אַזוי הויך, אַז אַלע האָבן זיך אַרומגעדרייט. עס איז געווען אַ רעספּעקטעד שטילקייַט.
  
  זיי האבן שוין געקענט אים און דרייק און די אנדערע און האבן גוט געוואוסט וואס זיי האבן דערגרייכט אין איסלאנד. יעדער מענטש דאָ איז געווען בריפינג דורך ווידעא לינק בראָדקאַסט צווישן דעם האָטעל און די העליקאָפּטער.
  
  "מיר זענען גרייט?" דאַהל האָט געשריגן. "צו צעשטערן דעם ממזר?"
  
  "טעכניק איז גרייט," האָט דער קאַמאַנדער געשריגן. זיי אַלע געהאלטן דאַהל פאַראַנטוואָרטלעך פֿאַר די אָפּעראַציע. "סנייפּערז זענען אין פּלאַץ. מיר זענען אַזוי הייס אַז מיר קענען ריסטאַרט דעם ווולקאַן, האר!"
  
  דאַהל האָט זיך געכאַפּט. "דעמאָלט וואָס זענען מיר ווארטן פֿאַר?"
  
  דער גערויש מדרגה איז ארויף מיט הונדערט טרעפ. מיליטע ר זײנע ן ארוי ס ד י טירן , געשלאג ן אײנע ר דע ם צװײט ן אויפ ן רוקן , או ן זי ך אײנגעארדנ ט זי ך צ ו טרעפ ן פא ר ביער , נאכ ן קאמ ף כד י צ ו האלטן . די מאטארן האבן אנגעהויבן ברוימען ווען די פארזאמלטע אויטאמאבילן האבן זיך אוועקגעצויגן.
  
  דרייק זיך איינגעשריבן דאַהל אין אַ דריט מאָווינג פאָרמיטל, אַ מיליטעריש הומוועע. בעשאַס די לעצטע ביסל שעה פון בריפינג, ער געוואוסט אַז זיי האָבן וועגן 500 מענטשן, גענוג צו זינקען פריי ס קליין אַרמיי פון 200, אָבער דער דייטשישער איז געווען אין אַ העכער שטעלע און איז געווען דערוואַרט צו האָבן פילע טריקס.
  
  אבער דאס איינציגסטע וואס ער האט נישט געהאט איז געווען דער חידוש-עלעמענט.
  
  דרייק איז געווען באַונסינג אין די פראָנט אַוועקזעצן, ביקס קלאַטשעד, זיין געדאנקען פאָוקיסט אויף בן און קענעדי. היידן איז געווען אין די זיצפּלאַץ הינטער זיי, יקוויפּט פֿאַר מלחמה. וועלז איז געבליבן אין האטעל מיט אן ערנסטן בויך וואונד.
  
  די קאנוױ האט ארומגערינגלט א שארפע בױג, און דאן איז געקומען לא װערין, באלויכטן װי א ניטלבוים קעגן דער פינסטערניש, װאס האט אים ארומגענומען, און פארן שװארצן פעלדז פונעם בארג, װאם האט זיך דערהויבן איבער אים. זײנ ע טויער ן זײנע ן געװע ן ברײ ט אפענע , װײזנדי ק ד י חוצצע ר חוצפה ה פו ן דע ם מאן , װא ם ז ײ זײנע ן געקומע ן אפצוװארפן .
  
  דאַהל האָט אָנגעשטעלט דעם מיקראָפאָן. "לעצטע רופן. מיר אָנהייבן הייס. די גיכקייַט וועט ראַטעווען לעבן דאָ, מענטשן. איר וויסן די טאַרגאַץ, און איר וויסן אונדזער בעסטער טרעפן ווו אָדין ס אָרן וועט זיין. לאָמיר האַנדלען מיט דעם חזיר, זעלנער."
  
  דער לינק איז געשטאנען פֿאַר יידל ינטעליגענט דזשענטלמען. צו פיל איראָניע. דרייק האט געהאלטן ווייסע קנעפל ווען דער האמער האט אויסגעקערט דורך פריי'ס לאדזש מיט קוים א אינטש פון ביידע זייטן. ד י דײטש ע װעכטע ר האב ן אנגעהויב ן אויפהויב ן דע ם שרעק , פו ן זײער ע הויכע ר טורעם .
  
  ד י ערשט ע שיס ן האב ן זי ך געקלונגען , אפ ־ שפרינגע ן פו ן ד י בלײדיק ע מאשין . ווען דער קאַנוווי האָט פּלוצלינג אָפּגעשטעלט, דרייק האָט געעפֿנט זײַן טיר און איז אַוועקגעפֿאָרן. זיי האבן נישט נוצן לופט שטיצן ווייַל פריי קען האָבן RGPS. ז ײ האב ן געדארפ ט גי ך אװע ק פו ן ד י אויטאמאביל ן פו ן דע ר זעלבע ר סיבה .
  
  טרעטן אין און מאַכן די מדינה פון פּיגס אין אַ בייקאָן פאַבריק.
  
  דרייק איז געלאפן צו די געדיכטע קשאַק וואָס איז געוואקסן אונטער די פֿענצטער פון דער ערשטער שטאָק. די SAS מאַנשאַפֿט וואָס זיי האָבן געשיקט מיט 30 מינוט צוריק, זאָל האָבן שוין קאָרדאַנד די נייטקלאַב און זייַן 'ציווילע' געסט. קוילטן האבן ארויסגעשאסן פון די שלאס פענצטער, ארומגעשלאגן די ווענט פונעם טויער, ווען קארס האבן זיך אריינגעשלעפט. קאאליציע קרעפטן האבן צוריק געשאסן מיט א נקמה, צעבראכן גלאז, געשלאגן פלייש און ביין, און פארוואנדלען די שטיין פאסאד צו מאש. ע ס זײנע ן געװע ן געשרײען , געשרײע ן או ן גערופ ן פא ר פארשטארקונג .
  
  כאַאָס האָט געהערשט אינעווייניק אין שלאָס. א רפּג בלאַסט געקומען פון אַ ויבן פֿענצטער, קראַשינג אין פריי ס לאָזשע און דיסטרויינג טייל פון די וואַנט. דעבריס קאַסקייד אַראָפּ אויף די ינוויידינג זעלנער. מאשין־געװע ר פײע ר הא ט זי ך אומגעקער ט או ן אײנע ר דײטש ע מערסע ן אי ז געפאל ן פו ן דע ר אויבערשטע ר שטאק , שרײענדי ק או ן געברומט , בי ז ע ר הא ט געטראפ ן ד י ערד .
  
  דאַהל און נאָך אַ זעלנער האָבן געעפֿנט פֿײַער אויף די פראָנט טירן. זײער ע קויל ן אדע ר ריקאשע ט האב ן אומגעבראכ ט צװ ײ מענטשן . דאהל איז געלאפן פארויס. הײַדן איז ערגעץ געװען אין דער געראַנגל הינטער אים.
  
  "מיר דאַרפֿן צו באַקומען אין דעם גענעם לאָך! איצט!"
  
  ניו יקספּלאָוזשאַנז ראַקט די נאַכט. די רגע רפּג פּאַנטשט דורך אַ מאַסיוו קראַטער אַ ביסל פֿיס מזרח פון דרייק ס כאַמער. א רעגנדל פון שמוץ און שטײנער איז ארײנגעפאלן אין הימל
  
  דרייק איז געלאפן, געקראכט, געבליבען אונטער דעם קריס-אריבער מוסטער פון קוילס, וואס האבן דורכגעשטעקט די לופט איבער זיין קאפ.
  
  די מלחמה האט טאַקע אנגעהויבן.
  
  
  * * *
  
  
  דער עולם האָט געוויזן זייער בלוט-לוסט נאָך איידער קענעדי און קאַלב האָבן זיך גערירט. קענעדי האט זיך פארזיכטיק ארומגערינגלט, אירע פינגער האבן אנגעכאפט דעם שמוץ, אירע פיס האבן געפרואווט שטיין און ערד, זיך באוועגט אומגליקלעך, כדי נישט צו זיין פארויסזיכטיג. איר מוח האט זיך געראנגלט צו מאכן זינען פון דעם אלץ, אבער זי האט שוין באמערקט א שװאכקײט אין איר קעגנער, װי זײן אויגן האבן ארײנגענומען די געשטאלט, װאם איר אומגעלומטער הויזן־צוט האט קאנסערװאטױו צוגעדעקט.
  
  אַזוי דאָס איז געווען איין וועג צו טייטן די רוצח. זי פאָוקיסט אויף געפֿינען אנדערן.
  
  כּלבֿ האָט געמאַכט דעם ערשטן מאַך. שפּײַז איז אַנטלאָפֿן פֿון זײַנע ליפּן, װען ער האָט זיך אַרײַנגעכאַפּט אױף איר, די הענט פֿלײַענדיק. קענעדי האט אים אפגעקעמפט און זיך אפגעטרעטן. דער עולם איז געווען אויף בלוט. איינער האט אויסגעגאסן רויט ווייַן אויף דער ערד, אַ סימבאָליש האַווייַע פון די בלוט זיי געוואלט צו פאַרגיסן. זי האט געהערט ווי פרײ, דער קראנקער ממזר, האט אויפגעהערט דעם כאלאב, דעם הארציקן פסיכאפאאט.
  
  איצט האט כאלאב װידער געפלאגט. קענעדי האט זי געפונען צו די וואנט. זי האט פארלוירן קאַנסאַנטריישאַן, דיסטראַקטיד דורך די מאַסע.
  
  דא ן אי ז כאל ב געװע ן אוי ף איר , זײנ ע נאקעט ע ארע ם ארומגענומע ן אי ר האלדז ־ זײנ ע פארשװיצט ע מיקלדיקע... נאקעט ע הענט .
  
  ... אַכזריות און טויט ...
  
  ... שמירן זײַן טרוקן שמוץ איבער איר הויט. אין קאפ האבן געקלונגען ווארענונג־בעלז. דו מוזט אויפהערן אזוי טראכטן! איר מוזן פאָקוס און קעמפן! קעמפן מיט אַ פאַקטיש פייטער, נישט אַ לעגענדע וואָס איר האָט באשאפן.
  
  דער אומגעדולדיקער עולם האט װידער געװײנט. ז ײ האב ן אנגעקלאפ ט ב ײ לאגלע ן או ן גלעזער ן אי ן פלאץ , גערומע ן װ י בהמות , װא ם האב ן זי ך געטראפ ן צ ו הרגענען .
  
  און כלב, אַזוי נאָענט נאָך אַלץ וואָס איז געשען. איר צענטער פון קאָנצענטראַציע איז געווען דערשאָסן, געבלאזן צו גיהנום. דער מאנסטער האט איר א זעץ געטאן אין דער זײט, צוגעדריקט איר קאפ צו זײן ברוסט אין דער זעלבער צײט. זײ ן שמוציקע , פארשװיצט ע נאקעט ע ברוסט . דערנאך האט ער זי נאכאמאל געשלאגן. דער װײטיק האט זיך אויפגעריסן אין איר ברוסט. זי האט זיך צעװאקםן. רױט װײַן האָט זיך געגאָסן איבער איר, אױסגעגאָסן פֿון אױבן.
  
  ― דאָס איז דאָס, ― האָט איר קאַלעב געטשעפּעט. - גיי אראפ וואו דו באלאנגט.
  
  דער עולם האט געברומט. כאלאב האט אפגעװישט די שוידערלעכע הענט אויף אירע לאנגע האר און געלאכט מיט שטילער, טויטלעכער רשעות.
  
  - כ׳װעל טשעפען אויף דײן לײב, כלב.
  
  קענעדי איז געפאלן אויף אירע קני, א קורצע צייט אנטלויפן פון קאלעבס אנכאפעניש. זי האט אים געפרואװט אויסמיידן, אבער ער האט געהאט א פעסטע קלאפ אין איר הויזן. ער האט זי צוריק צו זיך געצויגן, געשמײכלט װי א װילדע מיט א טויטן קאפ. זי האט נישט געהאט קײן ברירה. זי האט אויפגעקנעפלט די הויזן, אירע געשמאקע, געשטאלטענע הויזן, און זי געלאזט זיך אראפגיסן פון די פיס. ז י הא ט אויסגענוצ ט זײ ן מאמענטאריש ע חידוש , זי ך אװע ק צוקריכ ן אוי ף אי ר טעצל . די שטײנער האבן איר געקראצט די הויט. דער עולם האט געשריגן. כאלאב איז צוגעלאפן פארויס, אריינגעשטויסן די האנט אין די לענדן פון אירע אונטערוועש, אבער זי האט אים א ברוגזדיק געשטופט אין פנים, די אונטערוועש האט זיך צוריק געקלאפט, אזוי ווי די נאז, בלוטיקע און צעבראכענע, האט זיך אנגעבאנגלט אין דער זייט. זי איז דאָרטן געזעסן אַ מאָמענט, קוקנדיק אויף איר נעמעסיס און האָט זיך געפונען, אַז זי האָט נישט געקענט אָפּנעמען די אויגן פון זיינע בלוט-געשאָסן, קאַרניווערישע אויגן.
  
  
  * * *
  
  
  דרייק ראָולד דורך אַ טשודנע טיר אין די מאַסיוו פויע. די סאס האט פארארדנט די נייטקלאב געגנט און באדעקט די פראָנט טרעפּ. די רעשט פון די שלאָס וואָלט נישט זיין ווי פרייַנדלעך.
  
  דאהל האט א קלאפ געטאן אין דער בוזעם־קעשענע. "די פּלאַן ווייַזן אַ סטאָרידזש צימער צו אונדזער רעכט און אין די ווייַט מזרח פליגל. צי ניט צווייפל עפּעס איצט, דרייק. היידן. מיר האָבן מסכים געווען, אַז דאָס איז דער לאַדזשיקאַלסטער אָרט פאַר פריי, אונדזערע פריינט און דעם קבר".
  
  - הא ט אפיל ו ניש ט געחלומ ט דערפון , - הא ט היידע ן מיט ן טאפט .
  
  מיט אַ גרופּע פון מענטשן קליימינג נאָך אים, דרייק נאכגעגאנגען דאַהל דורך די טיר צו די מזרח פליגל. ווי נאר די טיר האט זיך געעפנט, האבן נאך קוילן דורכגעשטעקט די לופט. דרייק האָט זיך צעוויקלט און זיך אויפגעהויבן.
  
  און פּלוצעם זײַנען געװען צװישן זײ פֿרײס מענטשן!
  
  מעסערס האָבן געבליצט. פייערד פּיסטאַלז. זעלנער האבן אראפגעלאזט פון לינקס און רעכטס. דרייק האָט געדריקט די פּיסטויל פון זיין פּיסטויל צו דעם טעמפּל פון איינער פון פריי ס גאַרדז, און דאַן געבראכט די וואָפן אין פייער שטעלע פּונקט אין צייט צו שטעלן אַ קויל אין די אַטאַקער ס פּנים. דער וועכטער האט אים באפאלן פון לינקס. דרייק האָט זיך אויסגעדרייט די באַפאַלן און עלנבויגן דעם יינגל אין די פּנים. ער האט זיך געבויגן איבער דעם אומבאוואוסטזיניקן מאן, אויפגעהויבן זיין מעסער און אריינגעווארפן דעם שפיץ אין קאפ פון אן אנדערן, וואס האט געזאלט שליסן דעם האלדז פון א דעלטא קאמאנדא.
  
  נעבן אויער האט זיך אויסגעקלונגען א פּיסטויל-שיס; SGG ס באַליבסטע וואָפן. היידן האָט גענוצט אַ גלאָק און אַן אַרמיי מעסער. מאַלטינאַשאַנאַל קראַפט פֿאַר אַ מאַלטינאַשאַנאַל אינצידענט, דרייק געדאַנק. מער שאָס האָבן געקלונגען אין דער ווײַטן עק צימער. ברענגען אין די יטאַליאַנס.
  
  דרייק ראָולד פלאַך אונטער די זייַט פּראַל פון די פייַנט. ער האט זיך אויסגעדרייט דעם גאנצן קערפער, די פיס פארויס, אראפגעקלאפט דעם בחור. ווען דער מענטש איז שווער געפֿאַלן אויף זיין רוקנביין, דרייק האָט זיך געהרגעט.
  
  דער געוועזענער SAS אָפיציר איז אויפגעשטאנען און האָט דערזען דאַהל אַ טוץ טריט פאָרויס. זייערע שונאים זענען געווארן ווייניגער און ווייניגער - ס'איז מסתמא פארבליבן בלויז עטליכע טוץ מארטירער, געשיקט צו טראגן די איינוואוינער. די פאַקטיש אַרמיי וואָלט זיין אנדערש.
  
  ― נישט שלעכט פֿאַר אַ װאַרעמע ― האָט דער שװער געשמײכלט, בלוט אַרום זײַן מױל. "און איצט פאָרויס!"
  
  זיי זענען דורכגעגאנגען דורך אן אנדער טיר, קלאָר אַ פּלאַץ פון בובי טראַפּס, דעמאָלט אן אנדער צימער ווו די סנייפּערז האָבן אַראָפּ די זעקס גוטע גייז איידער זיי זענען ילימאַנייטאַד. צום ענדע האבן זיי זיך געפונען פאר א הויכע שטיינער וואנט מיט שלעפלעך, דורך וועלכע מאשין געווער האבן געשאסן. אי ן צענטע ר פו ן דע ר שטײנערנע ר מויער , אי ז געװע ן א ן נא ך מע ר אימפאזירנדיק ע שטאל ן טיר , װא ס הא ט דערמאנ ט פו ן א באנק־געװעל .
  
  ― דאָס איז דאָס, ― האָט דאַהל געזאָגט, זיך צוגעבויגן. פריי ס אָבסערוואַציע צימער.
  
  "זעט אויס ווי אַ האַרט מאַמזער," דרייק געזאגט, גענומען דעקן לעבן אים, הייבן זיין האַנט ווי צענדליקער זעלנער געלאפן צו אים. ער האט זיך ארומגעקוקט אויף היידן, אבער נישט געקאנט זען איר שלאנקע געשטאלט צווישן די מענער. וואו איז זי געגאנגען? אוי ביטע, ביטע לאז זי נישט ווידער לייגן... בלוטנדיק...
  
  "פאָרט נאָקס איז אַ שווער נוס צו פּלאַצן," האט דער דעלטאַ קאָממאַנדאָ, גענומען אַ ביס.
  
  דרייק און דאַהל האָבן זיך אָנגעקוקט איינער דעם אַנדערן. - קעמפער! האבן זיי ביידע געזאגט אין דער זעלבער צייט, זיך איינהאלטן צו זייער 'גיכקייט און נישט נארן' פאליסי.
  
  צוויי גרויסע ביקסן זענען פארזיכטיג דורכגעגאנגען אויף דער ליניע, די זעלנער האבן געשמאכט ווי זיי האבן צוגעקוקט. שטאַרק שטאָל גראַפּלינג כוקס זענען אַטאַטשט צו די באַראַלז פון שטאַרק ראַקעט לאָנטשער-ווי קאַנאַנז.
  
  ד י צװ ײ זעלנע ר זײנע ן צוריקגעלאפ ן דע ם װע ג ז ײ זײנע ן געקומע ן , האלטנדי ק נא ך שטאל ן קאַבלעס . שטאָל קייבאַלז אַטאַטשט צו אַ פּוסט קאַמער אין די הינטן פון די לאַונטשערס.
  
  דאַהל האָט טאָפּל-קליקט אויף זיין בלועטאָאָטה פֿאַרבינדונג. "זאג מיר ווען צו אָנהייבן."
  
  א פאר סעקונדן זענען דורכגעגאנגען, דאן איז געקומען דער ענטפער. - פֿאָרווערטס!
  
  א בערעזע איז אויפגעשטעלט געװארן. דרייק און דאהל זענען ארויס מיט גראנאט לאנצטער אויף די פלײצעס, גענומען צילן און געצויגן די צינגל.
  
  צוויי שטאלנער גריפן האקן האבן זיך ארויסגעשאסן מיט ראקעט-גיכקייט, דורכגעדרונגען טיף אין די שטיינערנע וואנט פון פריי'ס געוועלב איידער זיי האבן זיך דורכגעריסן אויף די אנדערע זייט. ווי נאר זיי האבן זיך צוזאמגעשטויסן מיט פלאץ, האט א סענסאר אקטיוויזירט א מיטל וואס האט אליין ארויסגעשטעלט די האקן, גורם אז זיי האבן זיך שטארק געדריקט קעגן דער וואנט פון דער אנדערער זייט.
  
  דאהל האט געקלאפט אין אויער. "טו עס".
  
  און אפילו פון דאָ, דרייק געהערט די געזונט פון צוויי כאַמערס ענגיידזשינג פאַרקערט, קייבאַלז אַטאַטשט צו זייער ריינפאָרסט באַמפּערז.
  
  פרײ ס אומנעדריקלעכע מויער האט אויפגעריסן.
  
  
  * * *
  
  
  קענעדי האט געגעבן א ווארענונג בריק ווי קאלאב האט זיך צוגעכאפט צו איר, געכאפט זיין קני און אים גורם געווען צו וואקן. זי האט אויסגענוצט די מאמענטארע אפהאלטונג צו שפרינגן אויף די פיס. כאלאב איז װידער געקומען און זי האט אים א פאטש געטאן אויפן אויער מיטן הינטערשטער האנט.
  
  דער עולם איבער איר האט געבלאזן פון פארגעניגן. זעלטן ווייַן און פּרעכטיק שנאַפּס ווערט טויזנטער פון דאָללאַרס ספּילד אויף די שמוץ פון דער ארענע. א פּאָר פרויען ס שנירל הייזעלעך פלאָוטיד אַראָפּ. מענטשן ס טיי. א פּאָר פון גוטשי מאַנזשעט לינגקס, איינער פון וואָס באַונסיז פון קאַלעבס כערי צוריק.
  
  - הרגעט זי! פרײ האט געשריגן.
  
  כאלאב האט זיך צוגעטראגן צו איר װי א פראכט־צוג, אויסגעשטרעקטע הענט, גאםטישע קלאנגען קומען פון טיף אין בויך. קענעדי האט געפרואווט אוועקשפרינגען, אבער ער האט זי געכאפט און זי אויפגעהויבן פון דער ערד, זי אויפגעהויבן פונעם דיל.
  
  בשעת אין די לופט, קענעדי קען נאָר קריכן אין אַנטיסאַפּיישאַן פון די לאַנדינג. או ן ע ס אי ז געװע ן שװע ר , שטײ ן או ן ערד ן האב ן זי ך ארײנגעקראכ ט אי ר רוקנביין , ארויסגעקלאפ ן ד י לופ ט פו ן איר ע לונגען . אירע פיס האבן זיך געבוקט, אבער כאלאב איז אריין אין זיי און איז געזעסן אויף איר, די עלנבויגן פאראויס.
  
  "מער אַזוי," האָט דער רוצח געברומט. "איצט וועסטו שרייען. עעעעעע!" זײן קול איז געװען מאניאק, װי א קװיטש פון א געשאכטענע חזיר אין אירע אויערן. "עעעעעעעעעע!"
  
  די ברענענדיקע יסורים האָט געשיקט קענעדי'ס קערפער זיך צו שווימען. דער ממזר איז איצט געװען אינטשעס װײט פון איר, זײן קערפער אויפן אויבערשטן פון איר, די ליפן דריפטן שפײז אויף די באקן, די אויגן האבן געברענט װי א גיהנום, זײן קראץ צוגעדריקט צו איר אײגענעם.
  
  א װײל איז זי געװען הילפסלאז, נאך אלץ געפרואװט כאפן דעם אטעם. דער פויסט האט איר א קלאפ געטאן אין בויך. זײ ן לינקע ר האנ ט הא ט זי ך דא ם זעלב ן געצויג ן װע ן ע ס הא ט זי ך אפגעשטעלט . א הארץ קלאפ פון געדאנק, און דאן האט עס איר אנגעשטויסן אין האלדז און אנגעהויבן צו קוועטשן.
  
  קענעדי האט זיך דערשטיקט, געגאכט נאך לופט. כאלאב האט געכײכלט װי א משוגענער. ער האט זיך שטארקער געקװעטשט. ער האט געלערנט אירע אויגן. ער האט זיך צוגעלײגט צו איר קערפער, זי צעטרעטן מיט זײן וואָג.
  
  זי האט א קיק געטאן מיט אלע כוחות, אים געקלאפט אין א זײט. ז י הא ט זי ך גו ט געוװסט , א ז ז י הא ט פונק ט באקומע ן א פאס . די פארדארטע געברויכן פון דעם ממזר האבן איר געראטעוועט דאס לעבן.
  
  זי האָט זיך װידער אַװעקגעגליטשט. דער עולם האָט זיך געטשעפּעט צו איר - אויף איר אויפֿפֿירונג, אויף אירע שמוציקע קליידער, אויף איר אָפּגעקראַצטן טאָכעס, אויף אירע בלוטיקע פֿיס. כאלאב האט זיך אויפגעהויבן ווי ראקי פון דעם ראנד פון מפלה און אויסגעשפרייט די ארעמס געלעכטער.
  
  און דעמאָלט זי געהערט אַ קול, שוואַך אָבער דורכנעמיק דורך די הייזעריק קאַקאָפאָני.
  
  בן ס קול: "דרייק קומט, קענעדי. ער קומט. איך האָב באַקומען אַ אָנזאָג!"
  
  פאַרשילטן ... ער וואָלט נישט האָבן געפונען זיי דאָ. זי האט זיך נישט געקאנט פארשטעלן, אז פון אלע ערטער אין שלאס וועט דאס זיין דער וואס ער וועט זוכן. זיין רובֿ מסתּמא ציל וואָלט זיין סטאָרידזש אָדער סעלז. עס קען נעמען שעה ....
  
  בן האָט זי נאָך געדאַרפֿט. כאלאב׳ס קרבנות האבן נאך געדארפט זי.
  
  שטיי אויף און שרייען ווען זיי האבן נישט געקענט.
  
  כאלאב האט זיך צוגעלונגען אויף איר, ניט רחמנותדיק אין זײן עגאָיזם. קענעדי האָט זיך געמאַכט אַ גרויל, דערנאָך האָט זיך אים צוריק אַרײַנגעטאָן און אים אַרײַנגעטאָן גלײַך אין זײַן פּנים אַרײַן.
  
  בלוט האט געשפראצט איבערן ארעם. כאלאב האט זיך אפגעשטעלט, װי ער װאלט געשלאגן א ציגל־װאנט. קענעדי האט געדריקט איר מייַלע דורך אַ זעץ אים אין די קאַסטן, אַ זעץ דורך זיין שוין צעבראכן נאָז, קיקינג אים אין די קני. ז י הא ט גענוצ ט יעדע ר מעגלעכ ע מעטאד , א ז ד י עקזעקוציאנע ר אומפעיק ט אפצומאכן .
  
  דאס ברום פון דער עולם האט זיך געמערט, אבער זי האט עס קוים געהערט. איין שנעל בריק צו די קעלער האט געשיקט דעם ארבל צו די קני, א צווייטער צום קין האט אים איבערגעדרייט אויפן רוקן. קענעדי איז געפאלן אין דער בלאָטע לעבן אים, פּאַנטינג פון ויסמאַטערן, און סטערד אין זיין ינקרעדאַלאָוס אויגן.
  
  נעבן איר רעכטער קני האט זיך געטראגן א שטומף קלאפ. קענעדי האט זיך אומגעקוקט און דערזען א צעבראכענע װײן־פלאש שטאק אין דער שמוץ. א מערלאָט וואָס נאָך וזיז פליסיק רויט צוזאָג.
  
  כאלאב האט זיך צו איר געשװאויגן. ז י הא ט גענומע ן דע ם קלאפ ן אי ן געזיכט , א ן זי ך צ ו צ ו זיך . - דו מוזט שטארבן - האט זי גע־ שיסט. "פאר אָליוויאַ דאַן," זי גערירט אַ צעבראכן פלאַש פון דער ערד. "פאר סעלענאַ טילער," זי אויפגעהויבן עס איבער זיין קאָפּ. "מיראַנדאַ דרורי," האָט זי צוגעגעבן, "איר ערשטער קלאַפּ האָט צעבראָכן אירע ציין, קאַרטאַלאַדזש און ביין. ― און פֿאַר עמאַ סילקע, ― האָט אים איר צװײטער קלאַפּ באַראַבעװעט אַן אױג. "צו עמילי דזשיין ווינטערס," איר לעצט קלאַפּ האָט פֿאַרוואַנדלט זיין האַלדז אין מינסע פלייש.
  
  און זי האָט דאָרטן געקנײטשט אױף דער בלוטיקער ערד, זיגנדיק, אַדרענאַלינע זיצט אין אירע אָדערן און פּולסירט אין איר מוח, פּרוּװנדיק צוריקצוקומען די מענטשלעכקײט, װאָס האָט איר אַ מאָמענט פֿאַרלאָזט.
  
  
  פיר און פערציק
  
  
  
  לאַ ווערין, דייַטשלאַנד
  
  
  קענעדי איז געווען באפוילן צוריק אַרויף די טרעפּ מיט ביקס. Thomas Caleb 'ס גוף איז לינקס טוויטשינג ווו עס זאָל האָבן געשטארבן.
  
  פרײ האט אויסגעזען אומגליקלעך װען ער האט גערעדט אויף זײן טעלעפאן. - געװעלב, האט ער געקראכט. "היט די וואָלט אין אַלע קאָס, הודסאָן. איך גײ מער נישט, דו אידיאט. גיי אַראָפּ פון דער פאַרשילטן קאַנאַפּע און טאָן וואָס איך באַצאָלן איר צו טאָן!"
  
  ער האט דיסקאַנעקטיד די לינק און סטערד אויף קענעדי. "ליכט ווי דיין פריינט צעבראכן אין מיין הויז."
  
  קענעדי האט אים געגעבן א כיטרע בליק איידער ער האט עס אויסגעדרייט צו דער פארזאמלט עליטע. "קוקט ווי איר נאַרן באַקומען עטלעכע פון וואָס איר פאַרדינען."
  
  עס איז געװארן א שטילער געלעכטער, דאס געקלאנג פון ברילן. פריי האָט זיך איינגעשריבן אַ מאָמענט איידער ער האָט געזאָגט: "טרינק דיין טרינקען, מיין פריינט. דאַן לאָזט זיך אויף דעם געוויינלעכן אופן".
  
  קענעדי האָט אָנגעטאָן עטלעכע בראַוואַדאָ, גענוג צו ווינקען צו בן. פאַרשילטן אויב איר גוף האט נישט שאַטן ווי אַ הור. איר אייזל האָט געברענט און די פיס האָבן געטראָפן; זײ ן קאפ האט געװײנט , או ן זײנ ע הענ ט זײנע ן געװע ן פארדעק ט מי ט קלעפ .
  
  זי האט זײ איבערגעגעבן פרײען. "קען איך ריין עס אַרויף?"
  
  "נוץ דיין העמד," ער טשאַקאַלד. - סײַ־ווי, ס'איז נישט מער ווי אַ שמאַטע. אָן אַ צווייפל, עס איז אַ שפּיגל פון די רעשט פון דיין גאַרדעראָב. "
  
  ער האט געהויבן מיט דער האנט אין קעניגלעכן אופן. "ברענג זי. און אַ יינגל."
  
  זיי האבן פארלאזט די ארענע, קענעדי האט זיך געפילט מיד און פרובירט בארואיקן איר שווינדלדיקן קאפ. די קאַנסאַקווענסאַז פון וואָס זי האט געטאן וואָלט לעבן מיט איר פֿאַר דעקאַדעס, אָבער איצט איז נישט די צייט צו וווינען אויף עס. בן איז געווען נעבן איר און, לויטן אויסדרוק אויפן פנים, האט ער קלאר פרובירט איר טעלעפאטיש דערפרייען.
  
  "א דאנק, יינגל," זי געזאגט, יגנאָרינג די גאַרדז. "עס איז געווען אַ שטיקל גיין."
  
  נאָכן לינקן גאָפּל האָבן זיי זיך אַראָפּגעלאָזט אין אַן אַנדער קאָרידאָר, וואָס האָט זיך אָפּגעשניטן פון זייער צעל בלאָק. קענעדי האט געזאמלט אירע מחשבות.
  
  נאָר בלייַבנ לעבן, זי געדאַנק. נאָר בלייבן לעבעדיק.
  
  פריי האט באקומען נאך א רוף. "וואס? זענען זיי אין סטאָרידזש? אידיאט! איר ... איר ... "ער מאַטערד ופגעקאָכט. - האדסאָן, דו... שיק אַהער די גאַנצע אַרמיי!
  
  אַן עלעקטראָנישן געשריי האָט פּלוצעם אָפּגעשניטן דעם פֿאַרבינדונג, ווי אַ גילאָטין וואָס שניידט אַוועק דעם קאָפּ פֿון אַ פראנצויזישער מלכּה.
  
  "נעם זיי!" פרײ האט זיך געדרײט צו זײנע װעכטער. "פיר זיי צו די לעבעדיק בלאָק. עס ויסקומען צו זיין מער פון דיין פרענדז ווי מיר ערשטער געדאַנק, ליב קענעדי. איך וועל שפעטער צוריק באהאנדלען אייערע וואונדן".
  
  מי ט ד י דאזיק ע װערטע ר אי ז דע ר צערודערטע ר דײט ש גיך א אװעקגעפארן . קענעדי איז געווען אַקוטע וויסנד אַז זי און בן זענען איצט אַליין מיט פיר גאַרדז. - װײטע ר גײע ן - אײנע ר פו ן ז ײ הא ט אי ר געשטופ ט צ ו דע ר טיר , בײ ם עק ן קארידאר .
  
  ווען זיי דורכגעגאנגען דעם, קענעדי בלינק אין יבערראַשן.
  
  דע ר טײ ל פונע ם שלאס ן אי ז געװע ן אינגאנצ ן פארניכטעט , א נײע ר בויג ע דא ך אי ז אויפגעשטעל ט געװאר ן איבער ן קאפ , או ן קלײנ ע ציג ל ״הײזער ״ זײנע ן געשטאנע ן אוי ף בײד ע זײט ן פלאץ . א ביסל מער ווי די גרויסע שעדן זענען געווען בערך אַכט פון זיי. קענעדי האט גלייך איינגעזען, אז מער ווי עטליכע געפאנגענע זענען דורכגעגאנגען דורך דעם ארט איינמאל.
  
  אַ מענטש ערגער ווי טאמעס קאַלב?
  
  טרעפן אבעל פריי.
  
  אי ר לאג ע הא ט זי ך פארערגער ט יעדע ר סעקונדע . די גאַרדז האָבן פּושינג איר און בן צו איינער פון די הייזער. אַמאָל אינעווייניק, די שפּיל איז געווען איבער. איר פאַרלירן.
  
  זי האט געקאנט אראפנעמען אײנעם, אפשר אפילו צװײ. אבער פיר? זי האט נישט געהאט קײן שאנס.
  
  אויב נאר....
  
  זי האט צוריק א קוק געטאן אויף דעם נאענטםטן װעכטער און באמערקט, אז ער קוקט אויף איר אפשאצנדיק. "היי, איז דאָס? וועסטו אונז דארט שטעלן?"
  
  "דאס זענען מיין אָרדערס."
  
  "קוק. דער באָכער איז דאָ - ער געקומען אַלע דעם וועג צו ראַטעווען זיין שוועסטער. איר טראַכטן, אַ, אפֿשר ער קען זען איר. נאָר איין מאָל."
  
  "אָרדערס פון פריי. מיר זענען נישט ערלויבט."
  
  קענעדי האט א קוק געטאן פון איין וועכטער צום אנדערן. "און וואס? ווער דאַרף וויסן? ניט באַטראַכטקייט איז די געווירץ פון לעבן, רעכט?
  
  דער וועכטער האט אויף איר געבראכן. "זײַט איר בלינד? צי האָט איר ניט געזען די קאַמעראַס אין דעם פאַרשילטן אָרט?"
  
  "פרי איז פאַרנומען מיט פייטינג די אַרמיי," קענעדי סמיילד. "פארוואס מיינט איר אז ער איז אנטלאפן אזוי שנעל?" בחורים, לאז בן זען זיין שוועסטער, דעמאלט וועל איך אייך געבן אביסל איינפלוס ווען די נייע באלעבאס וועלן קומען.
  
  די וועכטער האבן זיך פארשטענדליך געקוקט איינער דעם אנדערן. קענעדי האָט אַרײַנגעלייגט מער איבערצייגונג אין איר שטימע און אַ ביסל מער פלירטעטישקייט אין איר קערפערשפּראַך, און באלד האבן זיי ביידע אויפגעשלאסן קארינס טיר.
  
  מ׳האט זי ארויסגענומען צװײ מינוט שפעטער. ז י הא ט זי ך צעװאקס ן צװיש ן ז ײ או ן זי ך אויסגעזע ן פארהארטע , אי ר בלאנד ע האר ן צעשלאגן , או ן אי ר פנים .
  
  אבער דאן האט זי דערזען בן, און אירע אויגן האבן זיך געלויכטן װי א בליץ אין א שטורעם. די קראפט האט זיך װי אזוי אומגעקערט צו איר קערפער.
  
  קענעדי האט געכאפט איר אויג ווען די צוויי גרופעס האבן זיך באגעגנט, פרובירט שנעל איבערצוגעבן די דרינגלעך, די סכנה, די לעצטע שאַנס סצענאַר פון איר משוגענע געדאַנק, אַלץ אין איין פאַרצווייפלט בליק.
  
  קארין האט זיך אראפגעכאפט פון די וועכטער און געקראכט. "גיי און כאַפּ עטלעכע, מאַמזער. "
  
  
  * * *
  
  
  טהאָרסטען דאַהל האָט אָנגעפירט די באַשולדיקונג, די פּיסטויל האָט אויסגעהאַלטן ווי אַן אויפגעהויבענע שווערד, געשריגן אויפן שפּיץ פון די לונגען. דרייק איז געווען ביי זיין זייַט, רייסינג אין פול גיכקייַט איידער די גאנצע וואָלט וואַנט קאַלאַפּסט. רויך און דעבריס צעוואָרפן איבער די קליין פּלאַץ. ווי דרייק איז געלאפן, האט ער געפילט אז די אנדערע קאאליציע טרופן פאסירן זיך אין ביידע ריכטונגען. ז ײ זײנע ן געװע ן א רוישנדיקע ר פאלאנק ס פו ן טויט , אריבע ר אוי ף זײער ע שונאים , מי ט טויטלעכ ע כוונה .
  
  דרייק'ס אינסטינקטן האבן זיך אריינגעכאפט ווען דער רויך האט זיך צעוויקלט און זיך צעשלאגן. לינקס איז געשטאנען א בינטל שומרים, פארפרוירן פון שרעק, לאנגזאם צו רעאגירן. ע ר הא ט געשאס ן א ברא ש אי ן זײע ר צװיש ן זײ , פארניכטעט ע װײניקסטנס , דר ײ קערפער . עס איז געווען אַ צוריק פייַער פאָרויס. זעלנער זענען געפאלן אויף זיין לינקס און רעכטס, און מיט זייער מאמענט שווער געשלאגן די צוזאמגעפאלענע וואנט.
  
  בלוט האט אים געשפראצט גלייך פאר די אויגן, ווען דעם איטאַליענישן קאָפּ האָט זיך פאַרוואַנדלט אין פּאַרע, דער מאַן איז נישט גענוג שנעל זיך אויסצומיידן דעם קויל.
  
  דרייק האָט זיך געכאַפּט פֿאַר דעק. שאַרפע שטײנער און באַטאָנען האָבן געריסן דאָס פֿלײש פֿון זײַנע אָרעמס, װי ער איז געפֿאַלן אױף דער פּאָדלאָגע. ראָולינג, ער פייערד עטלעכע ראָונדס בייַ די עקן. מען האט געשריגן. די אויסשטעלונג האָט אויפגעריסן אונטער אַ שטאַרקן פייער. די אַלטע ביינער האָבן זיך אַרומגערינגלט אין דער לופטן אין פּאַמעלעך באַוועגונג ווי שטויבלעך.
  
  שאָס ראַנג אויס פאָרויס ווידער, און דרייק געזען אַ מאַסע פון מאָווינג מענטשן. יאָשקע! פריי ס אַרמיי איז געווען רעכט דאָרט, ליינד אַרויף אין זייער דעדלי פאָרמירונג, און מאַך פאָרויס שנעלער און פאַסטער ווייַל זיי פּעלץ זיי האָבן די מייַלע.
  
  
  * * *
  
  
  קאַרין האָט גענוצט איר מאַרשאַל קונסט טריינינג צו ינקאַפּאַסיטירן איר גאַרדז אין סעקונדעס. קענעדי האט געלאנדעט מיט א שארפע צוריקהאנד צום קין פון איר וועכטער, און דאן איז געשטרעטן פאראויס און אים אזוי שטארק אנגעשטויסן, אז שטערן האבן געבליצט פאר אירע אויגן. א רגע שפּעטער, זי געזען איר צווייט קעגנער, דער פערט גאַרדיאַן, שפּרינגען צו דער זייַט צו מאַכן עטלעכע פּלאַץ צווישן זיי.
  
  איר הארץ האט זיך געזונקען. אזוי דער פערט וואַך איז געווען אַ בריק צו ווייַט. אפילו פֿאַר צוויי פון זיי.
  
  דער װעכטער האט אויסגעזען פארשטײנערט װי ער האט אויפגעהויבן זײן ביקס. מיט ציטערנדיקע פינגער האט ער איבערגעזוכט די געגנט אויף הילף. קענעדי האט אויסגעהאלטן די הענט, ארויס די הענט.
  
  "רויק אַראָפּ, באָכער. האלט זיך נאר רואיג״.
  
  זיין צינגל פינגער פלעקסיד אין מורא. א שיס האט זיך אויסגעקלונגען, אראפגעשפרונגען פון דער סטעליע.
  
  קענעדי האט זיך געקרימט. די שפּאַנונג האָט פאַרטיק די לופט, פאַרוואַנדלט אין אַ נערוועזער זופּ.
  
  בן האָט כּמעט געשריגן ווען זײַן טעלעפֿאָן האָט געשפּילט אַ הוסקי ניגון דורך זײַן דייַגעס. Sizer ס בילד איז געווען דיספּערסט צו די מאַקסימום.
  
  דער וועכטער איז אויך אויפגעשפרונגען, פארדרייענדיק נאך אן אומווילנדיקע שיס. קענעדי האט געפילט אז דער ווינט פון דער קויל בלאזט פארביי איר שאַרבן. א רײנע פחד האט זי צוגעבונדן צום ארט.
  
  ביטע, האט זי געטראכט. זייט נישט קיין אידיאט. געדענק דיין לערנען.
  
  בן דעמאָלט האט זיין טעלעפאָן בייַ די וועכטער. קענעדי האָט געזען ווי ער צעלאַנגט זיך און פֿאַלן גיך צו דער פּאָדלאָגע כּדי צו שאַפֿן אַ ווײַטערדיקע דיסטראַקציע. ווען דער וועכטער האט אראפגעלאזט דעם טעלעפאן און איבערגערוקט זיין פאָקוס, האט קענעדי געכאפט דעם דריטן וועכטער'ס וואָפן.
  
  קארין אבער, זי האט דא געלעבט א װײל. זי האט געזען און איבערגעלעבט שוועריקייטן. זי פייערד טייקעף. דער וועכטער האט זיך צוריקגעכאפט ווי א רויטער וואלקנס האט זיך ארויסגעריסן פון זיין רעקל. דעמאל ט הא ט ע ר זי ך צעשפרײ ט א פינצטערע ר פלעק , או ן ע ר הא ט אויסגעזע ן צעטומלט , דעמאל ט כעס .
  
  ער האָט געשלאָגן פּונקט אויף בן.
  
  אבער דער שאָס איז געווען אַ פאַרפירן, קיין צווייפל געהאָלפֿן דורך די פאַקט אַז זיין קאָפּ עקספּלאָדעד אַ מיליסעקאַנדע איידער ער פּולד די צינגל.
  
  הינטער אים, געראטעמט מיט דעם בלוט־שפריץ, איז געשטאנען היידן מיט א גלאק אין דער האנט.
  
  קענעדי האט געקוקט אויף בן און קארין. איך האב געזען ווי זיי האבן געקוקט אויף זיך מיט פרייד, ליבשאפט און טרויער. עס איז געווען קלוג צו געבן זיי אַ מינוט. דאן איז היידען געווען נעבן איר, האט זיך געכאפט אין רעליעף צו בן.
  
  "ווי גייט ער?"
  
  קענעדי האט געווינקט. # - יעצט אז דו ביסט אנגעקומען , וועט ער זיין פרייער .
  
  דערנא ך הא ט ז י זי ך אויפגענומע ן . "מיר דאַרפֿן צו ראַטעווען די אנדערע געפאנגענע דאָ, היידן. לאָמיר זיי נעמען און לאָזן דעם גיהנום."
  
  
  * * *
  
  
  ד י צװ ײ ארמײע ן האב ן זי ך צוזאמענגעטראט , ד י קאאליצי ע קרעפט ן האב ן אויפ ן אר ט דערשאס ן זײער ע קעגנער , ד י דײטש ן האב ן זי ך געשלאפ ט מי ץ או ן געפרואװ ט זי ך שנעל ן דערנענטערן .
  
  פֿאַר אַ מאָמענט דרייק געדאַנק די מעסער שפּיל איז אַרויסגעוואָרפן, מעשוגע, אָבער דעמאָלט ער געדענקט ווער זייער באַלעבאָס איז געווען. הבל פריי. דער מעשוגענער וואָלט נישט וועלן זיין אייגענע זייַט צו נוצן בולאַץ אין פאַל זיי שעדיקן זיין שאַץ יגזיבאַץ.
  
  צווישן זיי, דרייק שנייַדן אַראָפּ פייַנט נאָך פייַנט. סאלדאטן האבן זיך געגראנט און געשטאכן ארום אים ארום, מיט בײן־ברעכן קראפט. מען האט געשריגן. דער שלאַכט איז געווען אַן אַלע-אויס האַנט-צו-האַנט קאַמבאַט. ניצל איז אָפענגען אויף ריין גליק און אינסטינקט, ניט קיין בקיעס.
  
  ווען ער האָט געשאָסן, געשלאָגן און זיך געמאַכט, האָט ער דערזען אַ געשטאַלט פאָרויס. ווערלינג דערוויש פון טויט.
  
  Alicia Miles מאכט איר וועג דורך די רייען פון די אינטערנאַציאָנאַלע סופּערטרופּס.
  
  דרייק האט זיך אויסגעדרייט צו איר. דער גערויש פון קאמף האט זיך אפגעלאזט. ז ײ זײנע ן געװע ן הינטער ן געװעלב , אָדינס ס סארקאפאג ס נעב ן זײ , איצ ט אפענע , מי ט א געשטעל ט איבע ר איבע ר ארויף .
  
  - נו, נו - האט זי געלאכט. "דרייסטער. ווי ביסטו, חבר?"
  
  "זעלביקער ווי שטענדיק."
  
  "מממ, איך געדענקען. כאָטש איך קען נישט זאָגן אַז עס איז געהאנגען צו לאַנג, הא? דורך דעם וועג, אַ גרויס קאַץ קאַמף אויף די ראָפּעס. ניט שלעכט פֿאַר אַן עקס-זעלנער וואָס איז געווארן ציוויל.
  
  "די אויך. וואו איז דיין BBF? "
  
  "WWF?"
  
  צוויי פייטינג זעלנער קראַשט אין דרייק. ער האט זיי אוועקגעשטופט מיט אליסיע'ס הילף, ביידע האבן הנאה פון וואס וועט קומען.
  
  "בעסטער בויפרענד אויף אייביק? געדענקסטו אים? קיוט?"
  
  "טאַקע יאָ. איך האב אים געמוזט הרגענען. דער ממזר האט געכאפט מיר און פרײ אין די הינטערשטע געסלעך. זי האָט זיך געכײַכט. "ברויז. געשטארבן״. זי האט זיך געגרימט. "נאָר נאָך אַ טויט נאַר."
  
  "ווער האט געמיינט ער קען דיך צאַמען," דרייק נאַדיד. "איך געדענק".
  
  "פארוואס האט איר האָבן צו זיין דאָ איצט, דרייק? איך װיל דיך טאַקע נישט דערהרגענען".
  
  דרייק האט א שאקל געטאן מיטן קאפ פארמישט. "עס איז אַ טערמין פֿאַר עס - שיין ליגנער. די צוויי ווערטער סאַמערייז אַלץ וועגן דיר, מייל, בעסער ווי קיין שייקספּיר קען."
  
  "און וואס?" אַליסיאַ האָט אויסגעטאָן די אַרבל מיט אַ שמייכל און אַרויסגעטאָן די שיך. "ביסט איר גרייט צו געבן דיין באַללס?"
  
  דרייק האט ארויס פון די אויגענווינקל געזען אבעל פריי קריכן אוועק פון זיי און געשריגן אויף עמעצן וואס הייסט האדסאן. דאָך, Miles האט גאַרדאַד זיי ווען זי דירעקטעד זייער פאָרסעס, אָבער איצט זי האט אנדערע פּרייאָראַטיז. טהאָרסען דאַהל, שטענדיק פאַרלאָזלעך, איז געשטאַנען פאַרן משוגענעם דײַטש און האָט אָנגעהויבן די אַטאַק.
  
  דרייק האט אנגעקלאפט די פויסטן. "עס וועט נישט פּאַסירן, מיילז"
  
  
  פינף און פערציק
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  אלישיע האט אים געשאקלט מיט איר אראפרייסן איר ה-העמד, זי ארומגעוויקלט ביז עס איז געווען ענג ווי א שטריק, און דאן פארשפארט ארום זיין האלדז מיט ביידע הענט. ער האט זיך געראנגלט, אבער איר פארמאכטע כארפע האט אים ארײנגעצויגן.
  
  גלייך אין איר רייזינג ניז, מוייַ טייַלענדיש נוסח. איינער. צוויי. דריי.
  
  ער האט זיך ארומגעדרײט דעם ערשטן. מי ר האב ן זי ך װידע ר צוריקגעקערט . דער צװײטער האט זיך געקראצט אונטער די ריפן. דער דריטער קלאפ האט אים אינגאנצען געטראפען אין די באלס. דער ווייטאג האט אים דורכגעשאסן אין בויך, ער האט אים געבראכן, און ער איז געפאלן אויפן רוקן.
  
  אַליסיאַ איז געשטאַנען איבער אים, אַ שמײכל. "וואָס האָב איך געזאָגט? זאג מיר, דרייקס, פּונקט וואָס איך געזאגט. זי האט געמאכט א באוועגונג אים עפעס איבערצוגעבן.
  
  "דיין עגגס"
  
  זי האט אראפגעלאזט די לענד און זיך פארדרייען, געלאנדעט א זייטיגע בריק געצילט אויף זיין נאז. דרייק האט אויפגעהויבן ביידע הענט און פארשפארט דעם קלאפ. איך פּעלץ איין פינגער דיסלאָוקייטיד. ז י הא ט זי ך געדרײט , א ז ז י אי ז אי ם געװע ן פני ם צו ם פנים , הא ט זי ך אויפגעהויב ן אײ ן פוס , הויך , אי ן א בויג , דא ן הא ט זי ך אראפגעקלאפ ט אי ר פיעל ע אויפ ן שטערן .
  
  האַק שלאָגן.
  
  דרייק האט זיך צוריקגעקערט, אבער דער קלאפ האט נאך געלאנדעט אויף זיין ברוסט. און, מיט אַלע די מאַכט מיילז קען מוסטער, עס שאַטן אַנבעראַבאַל.
  
  זי האט אים געטרעטן אויפן קנעכל.
  
  דרייק האט געשריגן. זײ ן קערפע ר אי ז געװע ן סיסטעמאטיש ע צעבראכ ן , צעבראכ ט או ן פארמאכט . זי האט עס צעבראכן, שטיק פאר שטיק. פאַרשילטן די יידל יאָרן. אבער דעמאלט - קען ער אפילו באשולדיקן דעם אפזאגן? זי איז שטענדיק געווען גוט. איז זי שטענדיק געווען אַזוי גוט?
  
  ציוויל צעבראכן אָדער נישט, ער איז געווען נאָך סאַס, און זי איז געווען סטאַקינג די שטאָק מיט זיין בלוט.
  
  ער טרעט צוריק. דרײ קעמפער זײנען אויף אים געפאלן, אלץ ארום צעבראכן. דרייק האט הנאה געהאט פון דעם עלנבויגן דעם דייטשן אין האלדז. ער האט דערהערט קארטאלאג קריכן און האט זיך א ביסל בעסער געפילט.
  
  ע ר הא ט זי ך אויפגעשטעלט , דערזעענדיק , א ז ז י הא ט אי ם געלאזט . זי האט געטאנצט, זיך איבערגערוקט פון פוס צו פוס, די אויגן האבן געלויכטן פון אינעװײניק מיט טײװלשאפט און גרוי. הינטער איר, דאַל, פריי, און הודסאָן זענען אַרומגענומען צוזאַמען, קעמפן איבער די ברעג פון אָדינס אָרן, זייער פנימער צעמישט פון ווייטיק.
  
  אַליסיאַ האָט צו אים געוואָרפן איר ה-העמד. ע ס הא ט געקלאפ ט װ י א בײטש , װא ס הא ט זי ך געברענט , ד י לינק ע זײ ט פו ן זײ ן פני ם . זי האט נאכאמאל געשלאגן און ער האט זי געכאפט. ער האט געצויגן מיט אומגלויבליכע קראפט. זי האט זיך געשטרויכלט און זיך ארײנגעװארפן אין זײנע ארעם.
  
  "העלא".
  
  ער האט געקניפט בײדע טײמער גלייך אונטער אירע אויערן, שטארק געדריקט. גלײ ך הא ט ז י אנגעהויב ן צ ו קריצן , דא ס גאנצ ע אנשטאנ ג פו ן אומפארשטענדלעכקײט . ער האט געדריקט אויף די נערוון קנודע גענוג שווער צו מאכן יעדע נארמאלע מענטש פארשפארט.
  
  מייל באַקט ווי אַ ראָדעאָ ביק.
  
  ער האט שטארקער געדריקט. צום סוף, האָט זי זיך צוריק צוגעבויגן אין זײַן האַרטן אַרומנעמען, אים געלאָזט נעמען איר וואָג, זיך הינקען, פּרוּוון מיטטיילן דעם ווייטיק. דערנאָך האָט זי זיך פּלוצעם אויסגעגליטשט און זיך אויסגעגליטשט ביידע גראָבע פינגער אונטער זיינע אָרעם.
  
  גלײַך אין זײַן אייגענעם נערוון־צענטער. יסורים האָבן דורכגעקאָכט זײַן גוף.
  
  או ן אזו י זענע ן ז ײ געװע ן פארשפארט . צוויי גוואַלדיקע שונאים קעמפן דורך כוואליעס פון ווייטיק, קוים רירן, סטערינג איינער דעם אנדערן אין די אויגן ווי לאַנג פאַרלאָרן ליבהאבערס ביז דער טויט צעטיילט זיי.
  
  דרייק האָט געגראַנטשט, ניט געקענט באַהאַלטן זיין פּײַן. "משוגע... כלבה. פארוואס ... וואָס אַרבעט פֿאַר דעם ... דעם מענטש?
  
  - מיטל... צו... דערגרייכן... צום סוף.
  
  ניט דרייק אדער מיילז וואָלט צוריק אַראָפּ. ארום ז ײ הא ט דע ר קאמ ף אנגעהויב ן צ ו פארענדיקן . מער קאָאַליציע טרופּס זענען געבליבן אויף די פֿיס ווי די דייטשישער. אבער זיי האבן ווייטער געקעמפט. און דרייק קען שעמעוודיק זען דאַל און פריי פארשפארט אין אַ ענלעך דעדלי אַרומנעמען, פייטינג ביז דעם סוף.
  
  קיין איין זעלנער האָט זיי נישט איבערגעריסן. דער רעספּעקט איז געווען צו גרויס. אי ן אפגעזונדערטײ ט או ן אומפארטײאישקײט , װאלט ן ד י דאזיק ע קאמפ ן באשלאס ן געװארן .
  
  דרייק איז געפאלן אויף די קני, שלעפנדיק מיט זיך אלישע. פאר די אויגן האבן אים געטאנצט שװארצע פלעקן. ער האָט געכאַפּט, אַז אויב זי וועט געפֿינען אַ וועג צו צעברעכן זײַן קאַפּ, וועט ער טאַקע פֿאַרטיק ווערן. ענערגיע האט אים איבערגעלאזט מיט יעדע רגע.
  
  ער האט זיך געדרוקט. זי געדריקט האַרדער, אַז אַבסאָלוט קיללער אינסטינקט דורכשטעכן דורך איר. די גראָבער פינגער האָבן זיך אויסגעגליטשט. אַליסיאַ געפֿאַלן פאָרויס, עלנבויגן אים אין די גאָמבע. דרייק האט דאס געזען קומען, אבער ער האט נישט געהאט די כח עס אפצושטעלן.
  
  פאר די אויגן האבן אים אויפגעריסן פונקען. ער איז געפאלן פלאץ אויפן רוקן, ארויפגעקוקט אויף פרייס גאטישע סטעליע. אַליסיאַ האָט זיך צוגעקראָכן און פֿאַרשפּאַרט זײַן מיינונג מיט איר ווייטיקדיק פּנים.
  
  קיינער פון די זעלנער ארום זיי האט נישט פרובירט זי אפצושטעלן. דאָס וועט נישט סוף ביז איינער פון די קאַמבאַטאַנץ דערקלערט אַ טרוס אָדער שטאַרבן.
  
  - נישט שלעכט - האט זי זיך געהאסט. "איר נאָך האָבן עס, דרייק. אבער איך בין דאך בעסער פון דיר״.
  
  ער האט געבליצט. "איך ווייס".
  
  "וואס?" איך האב געפרעגט.
  
  "איר האָט ... דעם ברעג. דעם רעצייעך אינסטינקט. צאָרן פון שלאַכט. טוט נישט ענין. עס איז וויכטיק. דאָס איז... דערפֿאַר האָב איך זיך אָפּגעשטעלט".
  
  ― װאָס זאָל דאָס אײַך אָפּשטעלן?
  
  "איך איז געווען באַזאָרגט וועגן עפּעס אַרויס פון אַרבעט," ער האט געזאגט. "עס ענדערונגען אַלץ".
  
  איר פויסט איז אויפגעהויבן געװארן, גרײט אים צו צעטרעטן אין האלדז. א מאמענט איז דורכגעגאנגען. האָט זי געזאָגט: אַ לעבן פֿאַר אַ לעבן?
  
  דרייק האָט אָנגעהויבן פילן אַז די ענערגיע האָט זיך פּאַמעלעך אומגעקערט צו זיינע גלידער. "נאָך אַלץ וואָס איך האָב געטאָן הייַנט, איך טראַכטן זיי זענען מיר אַ פּלאַץ שולדיק."
  
  אַליסיאַ האָט זיך צוריקגעטרעטן און אויסגעהאַלטן איר האַנט אים צו העלפן אויפשטיין. ― איך האָב אַװעקגעװאָרפֿן די װאַלן צו די שטריק בײ מימירס ברונעם. כ׳האב אים נישט דערהרגעט בײ אודינס קבר. איך האב אוועקגענומען פרייס אויפמערקזאמקייט פון בן בלייק. איך בין נישט דאָ צו צעשטערן די וועלט, דרייק, איך בין נאָר דאָ צו האָבן שפּאַס."
  
  "איך באַשטעטיקן." דרייק האט צוריקגעכאפט זיין באלאנס פונקט ווי טארסטן דאהל האט אויפגעהויבן דעם שלאנקן קערפער פון אבל פריי פון דעם ברייטן ברעג פון אָדינס אָרן. עס שלאָגן די שטאָק מיט אַ נאַס כראָמטשען, סלומפּעד לייפלאַסלי קעגן די איטאַליעניש מירמלשטיין פּאַווינג שטיינער.
  
  פרײדי ק הא ט זי ך געקלאפ ט דור ך ד י קאאליצי ע טרופן .
  
  דאל האט געקלעמט די פויסט, קוקנדיק אין דער ארעם.
  
  "דער ממזר האט קיינמאָל געזען די פרייז," ער לאַפט. "די אַרבעט פון זיין לעבן. האר יאָשקע, איר גייז דאַרפֿן צו זען דעם. "
  
  
  זעקס און פערציק
  
  
  
  STOCKHOLM
  
  
  א טאג שפעטער האט דרייק געראטן צו אנטלויפן פון די אומענדליכע רונדע אויספארשונגען צו שלאפן א פאר שעה אין א דערנעבנדיגן האטעל, איינע פון די עלטסטע און שענסטע אין סטאָקכאָלם.
  
  אין פויע האט ער געווארט אויפן ליפט און זיך געוואונדערט פארוואס אלע זיינע געדאנק פראצעסן זענען פילמירט געווארן. זיי זענען משוגע געווארן פון מאנגל אין שלאף, שטענדיגע שלאגן און שטארקע דרוק. עס האָט אים גענומען עטלעכע טעג צו ערהוילן.
  
  דער ליפט האט געקלונגען. נעבן אים האט זיך באוויזן א געשטאלט.
  
  קענעדי , אנגעטא ן אי ן זײ ן געװײנלעכ ן שבתדיק ן הויזן־גוט , הא ט זי ך שטאר ק צוריקגעצויג ן או ן אי ם שטודירט , מי ט פארשפאנט ע אויגן .
  
  "העלא".
  
  ווערטער זענען נישט גענוג. פרעגן איר אויב זי איז אַלע רעכט איז געווען ניט בלויז אַנקאַנווינסינג, עס איז געווען דאַונלאָודיד נאַריש.
  
  - העלא דיר אויך.
  
  "אויף דער זעלביקער שטאָק?"
  
  ״אוודאי. זיי האַלטן אונדז אַלע אפגעזונדערט אָבער צוזאַמען. "
  
  ז ײ האב ן זי ך אינעװײניק . געשטארקט אויף זייער צעבראכענע אָפּשפּיגלונג אין שפּיגל. אַוווידיד קאָנטאַקט מיט די נייטיק ווידעא אַפּאַראַט. דרייק האט געדריקט דעם ניינצן קנעפל.
  
  "ביסט איר אַזוי גוט אין דעם ווי איך בין, קענעדי?"
  
  זי האט הארציק געלאכט. "משוגע וואָך, אָדער וואָכן. נישט זיכער. עס דרייווז מיר משוגע אַז איך ענדיקט זיך פייטינג מיין נעמעסיס און קלאָר מיין נאָמען אין די סוף פון עס אַלע.
  
  דרייק האט זיך אנגעשפארט. "ווי איך. ייראַניק, רעכט?
  
  "וואו איז זי געגאנגען? אַליסיאַ."
  
  "די נאַכט ווו אַלע די בעסטער סיקריץ גיין, איר און די קאָמפּיוטער גיק הודסאָן," דרייק שראַגד. "פאַרשווונדן איידער ווער עס יז וואס טאַקע מענט עפּעס באמערקט זיי. מסתמא בלאזען איינע פון די אנדערע'ס מוח בשעת מיר רעדן."
  
  "איר האָט געטאן די רעכט זאַך. זיי זענען נישט געווען די הויפּט ינספּירערס דאָ. אַליסיאַ איז געפערלעך, אָבער נישט משוגע. אה, און דו מיינסט נישט "אין דער שטילקייט פון דער נאכט".
  
  עס האָט אים גענומען אַ מאָמענט צו באַטראַכטן איר רעפֿערענץ צו דיינאַסאָר ראַק. ער האט געלאכט. זײנ ע שטימונגע ן אי ן א זוניג ן טאג , הא ט זי ך שנעלע ר אויפגעהויב ן װ י קװיקסילבער .
  
  "און היידן?" קענעדי האט געזאגט ווי די ליפט טירן האבן זיך פארמאכט און דער אלטער קאר האט זיך לאנגזאם אנגעהויבן אויפהייבן. "צי איר טראַכטן זי וועט בלייַבן מיט בן?"
  
  "איך טאַקע האָפֿן אַזוי. אויב נישט, אין מינדסטער איך טראַכטן ער האט געשלעכט איצט.
  
  קענעדי האט אים א זעץ געטאן אין דער פלײצע. "צייל נישט די הינער, חבר. אפֿשר װעט ער פֿאַר איר שרײַבן אַ ליד".
  
  "רופט עס מיט דיר דריי און אַ האַלב מינוט!"
  
  זיי זענען פּאַמעלעך געפלויגן פארביי דעם זיבעטן שטאָק. "דערמאָנט מיר. דארט אין קבר פון אודין וואס האסטו דארט געזאגט? עפּעס וועגן מיר בלייבן אין יאָרק און, אה, מאַכן מיין לעבן. "
  
  דרייק האט א קוק געטאן אויף איר. זי האט אים געגעבן א פארפירנדיקן שמייכל.
  
  "נו... איך... איך..." האָט ער זיך געזיפֿצט און זיך פאַרווייכערט. "איך בין כאָופּלאַסלי אויס פון פיר אין דעם."
  
  "אין וואס?" קענעדיס אויגן האבן געפינצטערט פון אומגליק.
  
  "די אַלט דינאָ שטיין באַנדע הארץ האָט עס גערופֿן פלאָלאַס פאַרפירן. אין יאָרקשירע מיר נאָר זאָגן 'רעדן צו אַ פויגל'. מיר זענען אַ פּשוט מענטשן. "
  
  ווען דער ליפט האט א קליק פארביי דעם פערצנטן שטאק, האט קענעדי אויפגעקנעפלט איר העמד און געלאזט פאלן אויפן דיל. ונטער איז געווען אַ רויט טראַנספּעראַנט ביוסטהאַלטער.
  
  "וואס טוסטו?" דרייק האט געפילט ווי זיין הארץ שפרינגט ווי ער וואלט געווען עלעקטראקוירט.
  
  "איך פאַרדינען מיין לעבן."
  
  קענעדי האט אויפגעקנעפלט די הויזן און זיי געלאזט פאלן אויפן דיל. ז י הא ט געטראג ן א פא ר רויט ע הײזעלעך . דער ליפט האט געקלאפט ווען ער איז אנגעקומען צו זייער שטאק. דרייק פּעלץ זיין שטימונג און אַלץ אַנדערש העכערונג. די טיר האט זיך צעגליט אין דער זײט, זיך עפנט.
  
  די יונגע פּאָר האָט געווארט. די פרוי האט זיך געכאפט. דער יינגל האָט געשמייכלט צו דרייק. קענעדי האט ארויסגעשלעפט דרייק פונעם ליפט און אריין אין קארידאר, איבערלאזנדיג איר הויזן-גוט.
  
  דרייק האט צוריקגעקוקט. - ווילסט דאס נישט ?
  
  - איך דארף עס שוין נישט.
  
  דרייק האט זי אויפגעהויבן. "גוט אַרבעט, עס איז אַ שנעל גיין צו מיין צימער."
  
  קענעדי האט אראפגעלאזט אירע האר.
  
  
  END
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"