Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

UŞaqlarin Yad PeynƏlİlƏr VƏ KortesƏ QarŞi Swat

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Eduard Osetrovun başçılıq etdiyi gənc döyüşçülər yadplanetlilər ordusuna qarşı vuruşurlar, ilk növbədə dövrələr. Lakin o zaman cəsur oğlan hindistanlı olmalı və tanrıçalarla birlikdə Maya dövlətini fəth etmək istəyən Kortezin ordusuna qarşı vuruşmalıdır!

  UŞAQLARIN YAD PEYNƏLİLƏR VƏ KORTESƏ QARŞI SWAT
  ANNOTASİYA
  Eduard Osetrovun başçılıq etdiyi gənc döyüşçülər yadplanetlilər ordusuna qarşı vuruşurlar, ilk növbədə dövrələr. Lakin o zaman cəsur oğlan hindistanlı olmalı və tanrıçalarla birlikdə Maya dövlətini fəth etmək istəyən Kortezin ordusuna qarşı vuruşmalıdır!
  . FƏSİL Љ1
  Xüsusi təyinatlı uşaq dəstəsinin gənc döyüşçüləri mərdliklə vuruşurdular. Ancaq bir yarım güc sahəsinin arxasında onların ölmək şansı praktiki olaraq yox idi. Lakin hücum dövrləri çox böyük ziyana uğradı və faktiki olaraq buxar bitdi. Beləliklə, əsl qəhrəmanın kim olduğunu mübahisə etmək hələ də mümkün idi.
  Amma biz xərac verməliyik, döyüş geyimli oğlanlar və qızlar dəqiq atəş açdılar. Hiss olunurdu ki, kompüterlərdə oyunlar əbəs deyil və onlar sadəcə gözəl döyüşçülərdir.
  Edik sağ əlinə atəş açan Adala uşağının ayağındakı çəkməni götürüb atıb. Və meymunun çevikliyi ilə irəliləyən düşmənə bir neçə xaşxaş toxumu atdı.
  Oğlan komandir başını tərpətdi.
  - Bu, yaxşı, deyək ki, məhvin hədiyyəsidir! Ancaq qalaya hücum zamanı istifadə etmək daha yaxşıdır.
  Adala məntiqlə qeyd etdi:
  - Sürprizlərin tükənməz ehtiyatınız var. Beləliklə, bütün kozırlar ortaya qoyulmur. Və kozır da həddindən artıq ifşa olunmur!
  Məhv edən kiçik xaşxaş toxumları böyük döyüşçüləri kiçik, cırıq parçalara parçalayaraq dövrə vurdu. Budur məhv olur.
  Qız uşağının ayağını döyəcləyərək cığal çəkdi:
  İnanıram ki, tsikllər üzərində qələbə gözləyirəm
  Yeni mahnılar olacaq...
  Özümü vəhşi heyvanın köləliyinə verməyəcəyəm,
  Mən sizə döyüşdə ən yüksək, bil, sinif göstərəcəyəm!
  Sol tərəfdə döyüşən oğlan təbəssümlə qeyd etdi:
  - Niyə əlini atmadın, ayağını?
  Adala gülərək cavab verdi:
  - Və daha əyləncəlidir!
  Edik başını tərpətdi.
  - Bəli, istənilən axmaq əlini atar, amma ayağınla cəhd et!
  Uşaqlar xorla qışqırdılar:
  - İşıq döyüşçülərinə izzət,
  Parlaq Vətənimə şükürlər olsun...
  Əməllərimiz oxunacaq,
  Qələbə qazanmaq əsas məqsəddir!
  Dövrlər, həqiqətən də, böyük zərər görərək, geri çəkilməyə başladılar. Ancaq divarlar yenidən ucaldı. Və yeni maşınlar köçdü. Onlar tırtılların üzərindəki yastı piramidalara bənzəyirdi və gövdələri ilə böyük ölçülü idi.
  Uşaqların xüsusi təyinatlılarının qoşunları onlara şüa silahlarından atəş açdıqda, praktiki olaraq heç bir zərər görmədilər. Şüalar polad zirehdən sıçradı.
  Qızlardan biri qışqırdı:
  - Budur, düşməndən daha bir zarafatcıl! Və hətta zarafatçıların bütöv bir uçqunu!
  Döyüşçü oğlan qışqırdı:
  Diz üstə yaşamaqdansa, ayaq üstə ölmək yaxşıdır! Mən artıq əsirlikdə idim və məni elektrik cərəyanı ilə döyürdülər, dilimdən dabanıma qədər bütün bədənimdən ifrazat keçirdilər. Və o qədər xəstədir ki, ölüm daha yaxşıdır!
  Qız başını tərpətdi.
  - Bəli və mənə işgəncə verildi! Üstəlik, incə, dəyişən cazibə və pulsasiya edən çəkisizlik. Və o qədər ağrıyır və üstəlik, kabuslardan başqa heç bir iz qoymur!
  Yaxşı, məncə, ölməz və böyük sərkərdəmiz nəsə fikirləşəcək!
  Edik ağ başı ilə razılaşaraq başını tərpətdi və əmr etdi:
  - İndi uşaqlar, götürün, burnunuzu qıdıqlayın və asqırın!
  Adala, o təcrübəli döyüşçü qız təəccüblə soruşdu:
  - Bəs niyə belədir?
  Oğlan komandir əminliklə cavab verdi:
  - Burada təsirinin necə olacağını görəcəksiniz!
  Döyüşçü uşaqlar mübahisə etmədilər. Beləliklə, onlar kiçik xəncərlərin ucları ilə şirin uşaqlarının burunlarını götürüb qıdıqladılar. Və necə götürüb asqıracaqlar.
  Bir anda atmosfer titrədi. Və çoxlu iti ucları olan dağıntılar yuxarıdan yağırdı. Onlar piramidal tankları vurdular. Və onları kirpi kimi iynələrlə vurdular. Və nəhəng canavarlar dayandı.
  Edik başını tərpətdi və qeyd etdi:
  - İndi gedib mahnı oxuyaq!
  Uşaqların xüsusi təyinatlılarının döyüşçüləri isə onu götürüb zövqlə oxuyurdular;
  Mənim şahzadəm, sən bir çiçəksən
  Rəbbin bağında parıldayan!
  Baxışların təzə meh kimidir
  Cəhənnəm alovlarını söndürün!
  
  Müqəddəs qızlar sevir
  Qəhrəman qılınc, şərəflə sıxan!
  Bir axın içində qan tökəcəyəm
  Bir mələk əbədi olaraq sizinlə olacaq!
  
  Bir sirr yuxu ilə işıqlandı
  Təsviriniz, şirin ətiriniz!
  Sən kainatın yaradıcısı tərəfindən heykəllənmisən
  Bütün şər qulları murdar etməyəcək!
  
  Bəlkə də yalnız cənnətdə
  Tale sevgililəri birləşdirəcək!
  Amma Allah qoymaz ki, biz torpağa çevrilək
  Ayrılıqda ürəklərin birləşməsini bərkidin!
  Belə gözəl və ülvi sözlərdən sonra möcüzə baş verdi. Bütün piramidal çənlərdən ibarət armada çiçək yataqları şəlaləsi kimi çiçək açdı. Və sulu çiçəklər sadəcə qəşəng idi. Və onlar çılğın və inanılmaz, fırtınalı bir güclə böyüməyə başladılar. Və çox gözəl çıxdı.
  Adala komandir oğlanın yanağından öpərək dedi:
  - Siz sadəcə unikal bir cazibəsiniz!
  Eddi gülümsəyərək başını tərpətdi.
  - Technomagic!
  Döyüşçü oğlan qışqırdı:
  - Nu, indi hücumda! Düşmənlərinizi bir zərbə ilə darmadağın edin!
  Komandir oğlan etiraz etdi:
  - Yox! Hələ tezdir. Əvvəlcə mənim əvvəlki sərgüzəştlərimə baxmalısan. Onlar orada hətta qabaqcıl nanotexnologiyalar olmadan da hərəkət etməli idilər və bu, qeyd etmək lazımdır ki, çox çətindir!
  Adala təbəssümlə dedi:
  - Əlbəttə, başa düşürəm ki, texnologiyasız daha çətindir. Amma sənin kimi oğlan, məncə, istənilən problemi həll edər.
  Edik gümüşü səsində seçmə dəniz mirvarisi kimi parıldayan təbəssümlə oxudu:
  Bütün problemlərimizi həll edə bilməsək də,
  Bütün problemləri həll etməyin!
  Ancaq hər kəs daha xoşbəxt olacaq
  Hər kəs daha çox əylənəcək!
  Bundan sonra oğlan holoqramı işə salıb. Uşaqların xüsusi təyinatlıları susdu.
  Oğlan və qızların sapfir və zümrüd gözləri mənzərəni uddu.
  Yaxşı, kainatın müxtəlif yerlərində olan və birdən çoxunu göstərən oğlan, hələ bu qədər yetkinləşməmişkən. Və bu, Yeni Dünyada Orta əsrlər dövrü idi, Yer planeti kimi bir növ alternativ tarix idi.
  Bu vəziyyətdə Edikin pusquda solğun üzlərdən ibarət dəstəni təqib edərək hindli oğlana çevrildiyi göstərildi. O, qısa şalvarda, ayaqyalındır, çünki mokasinlər yalnız yoluna mane olur, lakin başdan ayağa rəngli rəsmlərlə boyanmışdır. Hətta əjdahalar və qılınclı mələklər olan qorxulu döymələrdə uşağın üzü.
  Baxmayaraq ki, bu cür rəsmlər, görünür, hindlilərə xas deyil. Ancaq Edikin taleyi minlərlə macəra və səyahətləri hara atmadı. Bütün dövrlər, planetlər və zamanlar bir-birinə qarışdı, qarışdı və bir növ sıx topa çevrildi.
  Onun yanında, az qala burnunun altında geniş ombalı, çılpaq, yuvarlaq, cazibədar dabanları olan əzələli bir qız yatır. Nədənsə döyüşçü hindli olmalı olsa da, sarışındır. O, demək olar ki, heç bir paltarı yoxdur, yalnız bikini dəstindən qısa tuman, dolu sinədə mirvari silsiləsi.
  Dönəndə Edvard kişi kimi çənəsi və iri, lakin nizamlı sinəsi olan yaraşıqlı bir sima gördü. Döyüşçünün qolları əzələlidir, dərisi şokoladdır, ağ rənglə birləşərək, bir az sarılıq, daha doğrusu, qızıl tozcuq saçları ilə çox cəlbedici görünür.
  Sarışın döyüşçü isə həyəcanla pıçıldayır:
  - Solğun üzlər bura gəlir, ey öndər oğlan Fəvvarə!
  Nə isə gənc döyüşçünün əzələli böyrünə vurdu... Eduard yerindən tərpəndi və zərif, çılpaq, qıza bənzər bir ayaq gördü. Həm də əzələli və güclüdür. Sonra alovlu qırmızı saçlı xanımın özü. Burada belə bir gözəllik var. Bal sarışın və qırmızı saçlı, həm yarıçılpaq, həm əzələli, həm də atletik. Döyüşçülər deyil, yaylı tanrılar.
  Edvard ehtiyatla əvvəlcə birini, sonra isə digər qızın ayaqlarını sığalladı. Onlar pişikləri sığallayan kimi məmnunluqla mırıldadılar. Düzdü, normal qadın kişi nəvazişlərindən çəkinməməlidir. Və sonra hər cür həssas insanlar yetişdirdilər ki, ən kiçik bir vuruş və ya flört üçün məhkəməyə verməyə hazırdırlar. Ancaq bir kişi üçün gözəl bir qızı, hətta iki qızı birdən sığallamaq və sığallamaq tamamilə təbii bir istəkdir.
  Düzdür, o, bədəncə uşaqdır, amma nəhayət, o, artıq layiqincə qocalıb və illərlə və yaddaşla kifayət qədər yetkindir, buna görə də ....
  Doğrudur, çox əzələli, lakin atletik Edvard sadəcə güclü nəsillər dünyaya gətirə bilən güclü qadınları sevirdi.
  Ancaq sonra odlu gözəllik Edvarda dodaqları ilə işarə verdi - donun! Düşmən tezliklə gələcək!
  Doğrudan da kənarda bir dəstə peyda oldu... Vay, belə bir xüsusi təyinatlı polkovnik gözləmirdi. Xeyr, onlar ümumiyyətlə trollar, ya da gnomlar deyildilər - tamamilə normal insanlar, amma ... Orta əsr zirehlərində, adamyeyən çubuqları kimi iri tüfəngli, uzun qılınclı. Bütün bu ordu son dərəcə qeyri-real və sürreal bir şey təəssüratı yaratdı. Və çox arxaik. Eyni zamanda, həddindən artıq olmasa da, çoxluğu ilə seçilirdi. At belində, ağır zirehlərdə getdikcə daha çox cəngavər çıxdı. Yeri gəlmişkən, solğun üzlü, güclü şişirtmə - ağız qaralmış, qara, saqqalları qaradır.
  Eduardın dilindən qopmağa hazır olan suala qırmızı saçlı şeytan döyüşçüsü özü cavab verdi:
  - Bu, İspaniyanın Kortes dəstəsidir. Qorxma, onlardan cəmi dörd yüz nəfər var və onların hələ yerli hindlilərlə dolmağa vaxtları olmayıb.
  Döyüşçü fit çalıb cavab verdi:
  - Cazibədar... Bəs biz neçəyik?
  Bu dəfə bal sarışın cavab verdi:
  - Səninlə beş nəfər olacaq! - Və Edikin çaşqın baxışını kəsərək əlavə etdi. - Ən düzgün rəqəm, pentaqram!
  Gənc döyüşçü bir qədər titrədi. Kəmiyyət baxımından qüvvələr nisbəti açıq şəkildə onların xeyrinə deyil. Ən əsası isə onların partlayıcıları, güc sahələri, hətta antimaddə qumbaraları yoxdur. Və bu qorxuncdur. Məsələn, bir hiperblaster bütün dəstəni kəsə bilər, burada bir dəqiqə ərzində Xirosimaya atılan on atom bombasının enerjisi atılır.
  Qırmızı saçlı dişi şeytan Edvarda xatırlatmağı uyğun gördü:
  - Yayın var, ey lider... Mənim əmrimə atəş aç!
  Sarışın şərh etdi:
  - Oğlan ayaqyalındır və çox təvazökar paltarı var, bu, böyük bir lider üçün əmr deyil, hətta indi yanında ordu yoxdur. Qız çılpaq ayaq barmaqlarını sındırdı. Və nəsə dəyişdi və Eduard hiss etdi ki, nəsə artıq əvvəlki kimi deyil.
  Döyüşçü oğlan yenə indi diqqəti özünə çəkdi. O, doğrudan da köynəksizdir, amma camış şalvarında və daş-qaşlı mokasenindədir. Başında üç lələk çıxdığı bir çələng var. Yox, şahin yox, yer üzündə dəyişməz qalan bir növ tüklü quşdur.
  Bədənin özü daha qabarıq və kütləvi əzələlərə çevrildi, baxmayaraq ki, Edvard həmişə əla əzələ inkişafı ilə seçilirdi, lakin son illərdə çox qurumuşdu ki, qabırğalar qidalanma və daimi hərəkətsizlikdən özünü göstərdi. Ancaq bu vəziyyətdə, o, peşəkar fitness çempionuna bənzəyirdi - mükəmməl relyef və bir dənə də yağ yox idi və dərisi qırmızı-qəhvəyi tan ilə töküldü.
  Sinə üzərində Huron simvolu olan yaquar ilə döymə vardı. Tatuların qalan hissəsi sanki sehrlə bir yerdə bölündü. Döyüşçülər isə mükəmməl, hamar və cilalanmış dəriyə, qızılı çalarlı şokoladlara sahib idilər və onların dərisi isti Meksika axşamının alaqaranlığında parıldayırdı.
  Onların ayaqları çılpaq qaldı, lakin bu, onların döyüş effektivliyini artırdı.
  Yaylarını çəkdilər. Daha iki qız və Eduard nədənsə əmin idi ki, oradakı gözəl qızlar özlərini elə ehtiyatla gizlədirdilər ki, görünmürdülər. Ancaq bu ikisinin şahzadələrinki kimi dəbdəbəli yayları var və oxların tükləri almaz, topaz, yaqut və zümrüdlərlə sıx şəkildə səpələnib.
  Edvardın yayını da lüks baxımından geri qalmır, lakin tünd tonlarda daha çox sapfir və qiymətli daşlara malikdir. Və gözəl qızlar daha parlaq bir rəngə sahibdirlər.
  İspan konkistadorlarının bir dəstəsi artıq tam onların qarşısında yerləşirdi. Dörd yüz Kastiliya kabalerosu. Deyəsən, dəniz buradan çox da uzaqda deyil, xarakterik qoxular eşidilməz olsa da, külək elə sahildən əsir. Ancaq qız bədənlərinin ətri o qədər cazibədar, tamamilə qeyri-insani, bal, çiçək, bir az muskat və ədviyyat qarışığı kimi.
  Döyüşçülər özləri çox sərindirlər və biri çılpaq ayaq barmaqları ilə bir həşərat götürdü və onu bir tort halına gətirdi.
  Onların rəqibləri, döyüşçüləri, o zamanlar, güclü İspaniya İmperiyası, hələ kampaniyada tozlanmağa və olduqca təsirli görünməyə vaxt tapmadı.
  Hamıdan qabaqda qüdrətli, enli çiyinli, uzun boylu, qırmızı saqqalı olan atlıdır. Yəqin ki, bu, gələcəkdə hersoq titulunu alacaq və sadəcə inanılmaz sərvət ələ keçirəcək qraf Kortesdir.
  O, sadəcə qırmızı və çox sağlam görünürdü. Təkcə zireh bir sentner ağırlığındadır və onun altında sadə deyil, piebald kostyumunun qaralama atı var.
  Polkovnik oğlan ispan qrandini silah gücü ilə götürdü və atəş açmağa hazırlaşdı.
  Artıq çox şey görən Edik kamandan yaxşı atəş açdı, uzun müddət bu silah növü ilə məşq etməsə də, daha müasir və istifadə baxımından daha təkmil idi, ona görə də vuracağına xüsusi inam yox idi.
  Alovlu-qırmızı gözəllik əmri aldı. O, əvvəlcə atəş etdi və ox tangent trayektoriyası ilə uçdu. Qızıl saçlı biri harasa yan tərəfə atəş açdı və qarşıdakı kolluqlardan kometlər kimi uçaraq məhvedici enerji şüalarını parçaladı.
  Atışmağa vaxtı olmayan Edvardın göz bəbəklərini üçbucaq şəklində yuvarlatdırıblar. Bunu əvvəllər heç görməmişdi. Od-qırmızı qızın oxu qara dalğalar şəklində partladı və yayıldı. Bu axının içində qalan ispan cəngavərləri bir anda yandı və atları ilə birlikdə toz oldu. Yalnız havada donmuş skeletlər qalıb.
  Qızıl yarpaq rəngində saçlı bir qızın buraxdığı hədiyyə, heç də az olmayan dərəcədə dağıdıcı təsir göstərdi. Yalnız bir az fərqli ifadə edildi. Ağ dalğa keçdi və daha yüz döyüşçü birdən çiçəklənməyə başladı. Və ən hərfi mənada. Məhz, şirəli və parlaq qönçələr Kastiliya imperiyasının konkistadorlarını təpədən dırnağa qədər örtdü. Və sonra sürətlə tumurcuqlar getdi, gözəl gözəllik prospekti böyüməyə başladı. Potensial quldurlar və boğucular , hər biri ən zəngin rəngə malik inanılmaz çiçəklər koluna çevrildi ...
  Digər hədiyyələr də yaxşı işləyirdi... Üçüncü ox qırmızı şimşəklə səpələnir və ispanlar məşəl kimi alovlanır, bütpərəst yürüşlər, sonra yüz tonqallara çevrilir... Və hər atəşin alovunun öz rəngi, kölgəsi var idi, və qığılcımlar daha yüksək qara səmaya dəyməyə çalışaraq uçurdu.
  Yaxşı, dördüncü hədiyyə daha da gözəl oldu. Oxdan qaya kristalları, açarlar və boltlar kimi parıldayan uçdu! Və Kortes dəstəsinin quyruğuna düşdülər. Atlar tırtıllara, atlılar isə ekskavatorlara, yüzlərlə qəribə konstruksiyaya malik maşın dayanıb təpələrin arasındakı geniş yolda ilişib qaldı.
  İndi İspaniya İmperiyasının dörd yüz güclü və cəsur döyüşçüsü mövcud olmağı dayandırdı.
  Edik heyranlıqla qışqırdı:
  - Technomagic! Budur bir möcüzə!
  Yalnız bir Kortes qaldı, o, nəhəng atının üstündə hərəkətsiz blok kimi, bir alman turu kimi donub qaldı və müvəffəqiyyətlə soyuqqanlılığını qorumağa çalışdı.
  Eduard ona atəş etdi, amma iki çılpaq, kəsikli dabanlar parıldadı və qızıl saçlı və qırmızı saçlı qızlar mahir bir şəkildə ayaq barmaqları ilə oxu tutdular, bundan sonra bir ağızdan qışqırdılar:
  - Yox! Kimin qanı daha nəcib olduğunu qılınclarda tapmalısan!
  Yaxşı, qılınclarda nə var, qılınclarda da. Edvard çubuqla, istehkamçı kürəklə, həmçinin süngü bıçaqla döyüşmək bacarığına malik idi. Kaş ki, qılınc tapa bilsəydi...
  Oğlan sualla döyüşçülərə baxdı, sanki ona sehrli bir qılınc yığan verəcəyini gözləyirdi - bir yelləncək və çiynindən yüz baş!
  Lakin qırmızı saçlı dişi şeytan texno-sehrinin partlayış dalğası ilə geri atılan ən adi ispan dilini göstərərək məşum bir tonda pıçıldadı:
  - İndi siz bərabər səviyyədəsiniz!
  Sonra külək istiqamətini dəyişərək, rütubətli bir tropik axşam istənilən sərinliyi gətirdi. Dənizdən təmiz hava gəlirdi, yod qoxusu, krevet, qoz karamelləri kimi şirin dəniz yosunu.
  Edvard yavaş-yavaş ələ keçirilən silahlara keçdi, özünü əsl qırmızı dəri kimi hiss etdi. Və Cortes, niyə hətta Meksikaya qalxdı? Qədim Maya mədəniyyətini məhv etmək istəyirsiniz? Yerli hindular tərəfindən müqəddəs metal hesab edilən qızılla ciblərinizi doldurun. Köhnə kultları darmadağın edin və inkvizitorların və yezuitlərin daha qəddar hakimiyyətini tətbiq edin...
  Burada Edvard qəflətən özünü tutdu ki, başqa bir dövrdəki döyüş üçün onun hissləri çox real idi. O, çılpaq, əzələli gövdəsi ilə xoş, dəniz sərinliyi daşıyan hava nəfəsini və güclü çiyninə damcılanan isti qatran parçası hiss edir.
  Xeyr, bu, yuxu kimi görünmür. Bir yuxuda, adətən ya huşsuz olursunuz, ya da şüurunuz çox qısa müddətə davam edir. Və sonra başqa bir şey ... Hətta mokasinlər də müəyyən bir narahatlıq yaradır və siz özünüz ümumiyyətlə on iki yaşında görünən bir oğlan deyilsiniz, ancaq iyirmi yaşından daha gənc olmayan bir gəncsiniz. Təxəyyülü belə oynadı, qız cazibəsinə baxdı.
  Yəni bədən onun deyil, baxmayaraq ki, ümumiyyətlə, Edik son vaxtlara qədər yetkinlikdən çox uzaq idi. O, təkcə iyirmi birinci əsrdə deyil, daha soyuq və kosmik dövrlərdə bütöv bir ordu üçün şöhrət qazanmış bir döyüşçü idi. Amma indi, doğrudan da, ya odur, ya da əksinə, o deyil... Ət yaddır, sağlam olsa da, içində çoxlu enerji var. Son bir neçə ildəki kimi deyil, Eduard müharibələrə və döyüşlərə qarşı özündə bir qədər soyuqluq hiss etdiyi və davamlı yaşamaq üçün mübarizə apardığı, həvəsin azalması, məşqdə viskoz tənbəllik və səhər durub məşqlər etmək istəməməsi kimi deyil. . Bəli, yuxu bir növ viskoz oldu, eyni enerjini və sıçrayış istəyini hiss etmədikdə, ancaq yatmaq istədikdə və düşünürsən - artıq müxtəlif döyüşlərdə təcrübəniz var, təqaüdə çıxmaq vaxtı deyilmi? .
  Oyunları tam, risksiz, ağrısız və yalnız zövqlə oynamaq. Və doğrudan da, əbədi oğlana nə lazımdır? Bəzi texnoloji cəhətdən inkişaf etmiş və nisbətən təhlükəsiz bir dünyada məskunlaşın və əyləncədən və sevincli boşluqdan həzz alaraq özünüz üçün yaşayın.
  Lakin Edvardın pensiyası ilə bağlı bir qədər dayandırılmış vəziyyət var. Formal olaraq, o, Meçnyada bir eradan çox döyüşmüş və iki yüz əlli dövrə işləmiş bir elven vətəndaşı olaraq, orada pensiya alır. Amma indi o, tanınmamış bir dövlətin Günəş Ordusunda xidmət edir. Belə ki, onun hüquqi statusu...
  Edvardın fikri çox dağılmışdı və Kortes özünə gələ bildi. Möhtəşəm ispan nəhəngi ağır tüfəngini hindli kimi görünən birinə tuşladı. Hələ çaxmaqdaşıma mexanizmi deyilən bir şey yox idi və Cortes sürtünmə mexanizmindən istifadə edərək barıtı yandırmağa cəhd etdi. Yaxşı, yox, bu, oxları olan adi yaydan açıq şəkildə aşağı olan çox primitiv bir silahdır. Belə bir tüfəngin yeganə üstünlüyü odur ki, o, toyuq yumurtası boyda olan qurğuşunla, şübhəsiz ki, istənilən zirehlərə nüfuz edəcək. Ancaq çevik və çevik bir hindlini bu şəkildə vurmaq son dərəcə çətindir.
  Buna görə də Edvard əsəbiləşmədi, sakitcə qılıncın tərəfinə keçdi. Hər halda, yalnız qoruyucu yandırdığınız zaman atəş edə bilərsiniz və bu, vaxt aparacaq.
  Kortes ispan dilində nəsə qışqırdı. Edvard bu dili bilmirdi. Amma digər tərəfdən alman və ingilis dilləri ilə yanaşı, bir az da fransızca danışırdı. Döyüşçü oğlan Cortez və ya ümumiyyətlə, bütün müstəmləkə müharibələri haqqında çox da mütəxəssis deyildi. Məktəb dərsliklərində nə olduğunu bilirdim. Yaxşı və məşhur kitaba görə başqa bir şey: "Montezuma qızı". Amma orada, təbii ki, məlumatlar fraqmentli və bədii ədəbiyyatla qarışıq idi.
  Nəzəri olaraq, Kortes fransız dilini bilməlidir, çünki ispanlar tez-tez zanbaq ölkəsi ilə döyüşürdülər.
  Edvard isə o qədər də səlis danışmadığı fransızca dedi:
  - Mənə sualınız var, monsenyor?
  Kortes çaşqınlıqdan yanan fitili tüfəngə vurdu və bu kiçik top partladı... Yaxşı, bir güllədən belə bir uğultu. Bəlkə də güllələrin özləri yanlarından keçəndə hindliləri lələk kimi yıxılan bu səs idi!
  Bu vəziyyətdə, yuvarlaq qurğuşun parçası yüz metrdən çox məsafədə fit çaldı və Edvard üçün heç də təhlükəli deyildi. Döyüşçü oğlan bir addım da atmadan qılıncın üstünə qalxdı və silahın çəkisi on kiloqram olsa da, asanlıqla qaldırdı. Əlbəttə ki, çox uzun bir döyüş, hətta təlim cəngavərləri ilə sərtləşsə də, belə qılınclarla döyüşə bilməyəcək. Qılınc, əlbəttə ki, daha praktikdir.
  Kortes nəhayət fransızca danışdı:
  - Sən kimsən?
  Edvard Mefistofel üslubunda cavab verdi:
  - Mən həmişə pisliyi arzulayan, yaxşılıq edən gücün bir parçasıyam!
  Fransızcası çox yaxşı olmasa da, ispan, əlbəttə ki, başa düşəcək. Yenə də yaxşı haldır ki, hərbi liseydə alternativ reallıqlardan biri də onlara guya düşmənin dillərini öyrədirdilər. İlk növbədə ingilis və alman, eləcə də Çin. Öyrənmək üçün sonuncu dil ən çətin dildir və demək olar ki, heç kim bunu bilmirdi. İspaniya ciddi rəqib hesab edilmirdi, baxmayaraq ki, bu dilin dünyada yayılması alman dilindən daha çoxdur. Ancaq almanlarla müharibə, görünür, ondan qaçmağın mümkün olmayacağına inanılırdı.
  Kortes gülümsədi və fransızca çox təmiz olmasa da, təklif etdi:
  - Qılıncla döyüşmək istəyirsən?
  Edvard qısaca cavab verdi:
  - Cəngavər!
  Kortez daha da geniş gülümsədi. O, İspaniyanın ən güclü qılınc ustalarından biri hesab olunurdu. Bəs hindli kimdir? Kastiliya İmperiyasına meydan oxumağa cəsarət edən bir vəhşi. Beləliklə, boş başını itirəcək, lələk dəsti ilə.
  Edvard deyəsən fərqli fikirdə idi və rəqibinə yaxınlaşırdı.
  Qraf Kortes kifayət qədər asanlıqla, çünki bədən quruluşlu və böyük zirehli bir adam atından tullandı.
  O, rəqibindən bir baş hündür idi, hətta sehr sayəsində və yetkinlik dövründə qısa müddətə olsa da, ən azı iki dəfə ağır idi. Lakin Edvard həm də xüsusilə yeni bədəndə çevikliyi və əzələliliyi ilə seçilirdi. Qoy təkəbbürlü qraf bunu həyasızcasına qəbul etməyə çalışsın.
  Qılınc, təbii ki, çubuqdan ağırdır, lom yelləmək kimidir. Amma düşmənin silahları daha ağırdır. Kortes nə qədər güclü olsa da, böyük bir bədənin manevr qabiliyyəti hələ də aşağı olacaq.
  Edvard yaxınlaşırdı, düşmən yerində dayanıb tarazlığı saxlamağa çalışır və gözləyirdi.
  Qürurlu İspaniyanın döyüşçüləri hər döyüşçü bir ox atdıqdan sonra bədənlərini itirdilər, lakin Kortes özü bundan heç də utanmırdı. Əksinə, ispan xüsusilə yığcam və təmtəraqlı görünürdü.
  Edvard qəflətən sürətini artırdı və hücuma keçdi. Qraf qılıncının güclə hiss edilən hərəkəti ilə onu dəf etdi. Hindli oğlan güldü - düşmən onun düşündüyündən də yaxşı idi.
  Kortez, öz növbəsində, çəngəl qəbulu keçirdi, həm də məqsədə çatmadı. Edvard cavab verdi.
  Hər iki rəqib hasar almağa başladı, amma özünəməxsus tərzdə. Daha yüngül və daha çevik olan Eduard düşmənin yanında dövrə vurdu, nəhəng Kortes hərəkətsiz dayandı, yalnız arabir yarım addım irəli ataraq düşmənə çatmağa çalışırdı.
  Hər iki döyüşçü ilk on dəqiqə susdu və kifayət qədər ehtiyatlı davrandılar. Edvard zirehə bir neçə dəfə zərbə endirdi, lakin ələ keçirilən qılınc məharətlə hazırlanmış zirehdən keçə bilmədi. Kortes gənc döyüşçünü kəskin dalğa ilə tutanda hind döyüşçünün çılpaq gövdəsində qan göründü.
  Bundan sonra ispaniyalı taktikasını dəyişdi, başqasının qanını görmək onun özünü itirməsinə səbəb oldu və qəfil irəli getdi. Edvard manevr qabiliyyətinə görə hələ də düşməndən çox idi. O, bəbir kimi geri çəkildi və geri çəkildi, komando oğlanının təlimi təsir etdi.
  Kortesi yalnız üzünə vurmaqla döyə bilərsiniz, zireh həm qollarını, həm də ayaqlarını örtdü, lakin bununla da düşməni daha yavaş hərəkət etməyə məcbur etdi.
  Burada Edvard özünə inamı bərpa etdi, qraf nə qədər güclü və dözümlü olsa da, yenə də yorulacaqdı. Peşəkar boksçular arasında dünya çempionları belə yorulur və on iki raundda heç də həmişə tempi saxlamır. Amma eyni idman şortu ilə döyüşürlər. Beləliklə, bu canavarın buxarı tükənəcək.
  Doğrudan da, Kortes ağır nəfəs almağa və ağır tərləməyə başladı və onun hərəkət tempi azaldı.
  Hətta qalın yanaqlarda qeyri-sağlam bir qızartı çıxdı.
  Edvard yenidən aktivləşdi və hücuma keçdi. Eyni zamanda, gənc terminator xüsusi təyinatlılarda öyrədildiklərini deyil, macəra ədəbiyyatından vurğulanan üsullardan istifadə etdi. Xüsusən də düşməni və ələlxüsus da əlini mümkün qədər yormaq üçün qılınc sapının altına zərbələr endirilir.
  Kortez bir az geri çəkilməyə başladı və sonra Edvard nitq gücünü bərpa etdi:
  - Nə bişirir, monsenyor?
  Cavab olaraq sayma, Edvardın gözünü az qala deşən kəskin atışma etdi, amma özü də barmaqlarında qılınc aldı. Gənc döyüşçü çox yellənmədən vurdu, əlcəklərin camış dərisi yalnız cızıldı, lakin komando Cortezin bir neçə phalanxını sındırdı. Sağ əlində qılınc tutmaq ağrılı oldu və ispanların lideri silahı sol əlinə atdı.
  Ancaq, əlbəttə ki, artıq məşq etsəniz də, solla kəsmək sağdan daha çətindir.
  Edvard özünə inam qazandı. Düşmənə başından hücum etdi və eyni zamanda dizinin altından təpik də etdi.
  Zirehli lövhə bir az hündür idi, amma yenə də camış zərbəni yumşaldır. Ancaq digər tərəfdən, Kortes səndələdi və qılıncı bir az yayındı və Edvard, birləşmiş zərbələr yerinə yetirilərkən bir fan texnikasını yerinə yetirərək, yanağındakı ispan sayını ciddi şəkildə cızdı.
  Zərbə qaşın altından bir az aşağı düşdü, amma qan yenə də axırdı və düşmənin danışması çətinləşdi və ağrı özü dueldən yayındırdı.
  Cortes indi, həqiqətən, qəzəbli idi, lakin onun qəzəbi yorğun və bir növ gücsüz idi. Bir neçə dəfə qraf əldən verdi və nəhayət, Edvard balıq kimi məharətlə suya dalaraq düşmənin üzünə bıçaq vurdu.
  Sağ qaş qanla dolu top kimi partladı və Kortez həqiqətən də üzdü. Onun vəziyyətini görən Edvard biləyini kəsdi. Camış dərisi bir az "truba"landı, düşmən hələ də sol əlində qılınc tuturdu.
  Dörd qadın döyüşçü çılpaq, kəsikli ayaqlarını möhürləyib ciyərlərinin üstündə qışqırdı:
  - Aferin, balamız! Çox ağıllı çıxdın!
  Sonra gənc döyüşçü barmaqlarına zərbəni yenidən təkrarladı. O, prinsipcə, başında hücum edə bilərdi, lakin Kortezi diri tutmaq istəyirdi.
  İspan liderinin ağır qılıncı palçığa yuvarlandı və vəhşi yenə geri çəkildi və yorğun halda fransızca cavab verdi:
  - Yaxşı, deyəsən sənə uduzdum, vəhşi!
  Edvard məntiqlə cavab verdi:
  - Vəhşilər fransızca danışmırlar. Və ümumiyyətlə, yad ölkəyə əsarət edib öldürmək üçün gəlmisən!
  İspaniya lideri qışqırdı:
  - Sizi əbədi, cəhənnəm əzabından xilas edən imanı gətirdik!
  Edvard təbəssümlə cavab verdi.
  - Onsuz da əbədi olmasa da, hamı üçün əzaba çevrilmisən!
  Hər iki döyüşçü bir-birinə qarşı durmuşdu. Hər ikisi qan içində idi, baxmayaraq ki, Cortez, əlbəttə ki, daha qalın və daha yaralı idi. Həddindən artıq iti olmayan, lakin olduqca ölümcül qılıncı olan bir hindliyə qarşı silahsız İspan qrandisi.
  Cortez yalnız bir gözlə görə bilirdi, lakin yanaqlarının kəsilməsinə baxmayaraq, o, olduqca aydın danışırdı. Edvard ispan qrafı ilə nə edəcəyini bilmirdi. Onu əsir götürmək lazım idi, amma bu halda onu hara aparacağı bəlli deyil.
  Baxmayaraq ki, əslində, Maya imperiyasının döyüşçülərinə verilməli idi. Yeri gəlmişkən, onların paytaxtının adı nədir? Başımdan uçdu! Meksika hindularının vahidləri indi haradadır. Onların sözdə imperiyası artıq tənəzzüldədir, nə sahil mühafizəsi var, nə də nizami ordu. Beləliklə, iri tüfənglərlə silahlanmış dörd yüz ispan onlar üçün böyük bir qüvvə oldu.
  Edvard uzun müddət Kortes müharibəsi haqqında bir kitab oxudu, ona görə də o vaxt hindlilərin kimin padşahı olduğunu və ən azı təxminən nə qədər böyük orduya sahib olduqlarını dəqiq xatırlaya bilmədi. Amma nəzəri olaraq, İspaniyanın özündən daha böyük bir güc (xarici mülkləri olmadan!) kiçik və əhalisi olmamalıdır.
  Kortes sükutu pozdu və çox da aydın demədi:
  - Qazansan, öldür!
  Edvard cavab olaraq gülümsədi və həvəslə soruşdu:
  "Bəlkə özün üçün böyük bir fidyə təklif edərsən!"
  İspan qrafı vicdanla cavab verdi:
  - Mənim dövlətdən qalan borclarımdan başqa heç nəyim yoxdur, hər şeyi ekspedisiyaya və muzdlu dəstəmə xərcləmişəm!
  Edvard Kortesin özü üçün cavab verdi:
  - Kral isə sadəcə olaraq uduzanı edam edir... - Sonra gənc döyüşçünün ağlına maraqlı bir fikir gəldi. - Bəs yerli kralın xidmətinə girsəniz? Deyəsən, başqa seçimin yoxdur!
  Kortez bu barədə düşündü. Var-dövlət xərclənir, borclar böyükdür və onlara olan faiz artır. İspaniyada onu borclunun həbsxanası və yəqin ki, işgəncə gözləyir. Təbii ki, ölən dəstəni istəyəcəklər - əfv etməyəcəklər. Yerli kralın xidmətinə getmək? Muzdlu kimi xidmət edən ispanlar azdırmı və onun indi məhv edilmiş dəstəsində Kastiliya imperiyasının yerliləri hamıdan uzaqdır.
  Hər halda heç bir mənəvi məhdudiyyət yoxdur. Bu, çox güman ki, bir növ bütpərəstlərdən olan yerli kraldır. Lakin Kortes özü də xristian inancını həqiqətən dərk etmirdi və bəli, çarmıxda müdafiəsiz adam kimi asılmış Allah çoxlu suallar doğurdu. Doğrudan da, Uca Allah özünün çarmıxa çəkilməsinə icazə verərdimi? Bəs niyə Sodom və Homorranı yandıran, demək olar ki, bütün bəşəriyyəti seldə boğan Allah birdən-birə belə qəribə meyllər oyatdı?
  Hər halda, Kortes katolikdən daha çox aqnostik idi. Üstəlik, döyüş zamanı o, çox əziyyət çəkmədi - qırıq barmaqlar və qaş da tez sağalacaq. Fırça, xoşbəxtlikdən, göyərmiş olsa da, toxunulmaz qaldı.
  Qraf gülümsədi və nəzakətlə soruşdu:
  - Xidmətinizə getsəm, o zaman mənə nə maaş verəcəksiniz?
  Edvard birmənalı şəkildə cavab verdi:
  - Və bu mənim padşahıma qərar verəcək!
  Qırmızısaçlı döyüşçü tüfəngin altından atılan göbələk kimi peyda oldu və qışqırdı:
  - Bu, oğlanın deyil, ərin hərəkətidir! Buyurun, məni izləyin!
  Gözəllik isə yalın ayağını yellədi. İspaniya lideri onunla birlikdə yoxa çıxdı. Eynilə filmlərdəki kimi - birdən-birə və istefa!
  Amma qızıl saçlı bir qız var idi. O, yorğun halda Edvarda baxdı və sakitcə soruşdu:
  - Sizə xəyanət etməyi təklif ediblər?
  Gənc döyüşçü itaətkarlıqla başını tərpətdi və təəccübləndi:
  - Hə... Amma sən bunu hardan bilirsən!
  Döyüşçü daha sadə tonda danışdı:
  İndi gördüyünüz yuxu deyil! Bu, xidmət etdiyimiz tanrıların böyük gücə malik olduğu paralel reallıqdır...
  Qızıl saçlı əzələli bir qız susdu, digəri isə yaşıl saçlı və parlaq yaqut gözləri ilə göründü. O, yavaşca dedi:
  - İnsanlar fərqlidir. Tanrılar da... Və adətən, onlar müdaxilə etmirlər... müdaxilə lazım olduğu hallar istisna olmaqla. Və sonra, bu vəziyyətdə insanlara üstünlük verirlər!
  Saçları mirvaridən ağarmış başqa bir qız göründü və nəfəsini kəsərək cavab verdi:
  - Və sizə elə bir ulduz falı var ki, Tanrılar Şurası sizi ən vacib missiya üçün seçdi!
  Edvard qızların belində əyildi və cəsarətlə cavab verdi:
  - Yaxşı, birbaşa bilmirəm... Buna dəyərmi?
  Qırmızı saçlı gözətçi qız yenidən göründü, saçları Olimpiya məşəlindən daha parlaq oldu və sərt cavab verdi:
  - Əlbəttə yox! Və tapşırığın öhdəsindən gəlmək ehtimalı trilyonda birdən çox şansa bərabərdir!
  Edvard boğulub mızıldandı:
  - Bəs onda?
  Qırmızı saçlı dişi şeytan sərt cavab verdi:
  - Və seçiminiz yoxdur! Sən məni yox, mən səni seçdim!
  Qızıl saçlı qız çox yumşaq bir tonda izah etdi:
  - Biz sizi saysız-hesabsız paralel kainatlardan birinə köçürəcəyik, orada bilik və bacarıqlarınızla demək olar ki, mümkün olmayan bir şeyi etməli olacaqsınız!
  Zümrüd saçlı bir qız qeyd etdi:
  - Yaxşı, niyə - mümkün deyil! Müxtəlif fantastik əsərlərdə qatillər gələcəyin biliklərindən istifadə edərək müxtəlif, bəzən olduqca ağlasığmaz görünən işlər görürlər. Üstəlik, bu adamlar beyninizin heç də uşaq olmadığını göstərərək parlaq müdafiə etdiyiniz gənc döyüşçüdən, əbədi oğlandan, xüsusi təyinatlılardan, hətta texnika elmləri namizədindən qat-qat betərdirlər!
  Ağ saçlı döyüşçü təsdiqlədi:
  - Bəli, bu kadr təkcə bürclərə görə seçilmir, həm də özlüyündə kifayət qədər dəyərlidir! Beləliklə, şanslar artır!
  Qızıl saçlı Ranger qız ağır ah çəkdi və dedi:
  - Vaxt azdır! İyunun 1-nə qədər onu tərk edə bilmərik, bu o deməkdir ki, Stalini xəbərdar etmək şansımız sıfır irəliləyişlə azalır!
  Edvard qara kirpiklərini şiddətlə qırpıb mızıldandı:
  Nə baş verdiyini tam başa düşmürəm?
  Dörd cadugər qız bir-birinə baxdı və sonra ən qırmızı saçlıları təklif etdi:
  - Gəl ona göstərək. Sözlər sadəcə Sahara səhrasında buz sarğılarının səsidir!
  Budur, ən maraqlı yerdə qonq səsləndi, o elan etdi:
  Bu əyləncəli yayımı dayandırmağın vaxtıdır.
  
  QULLİVER GƏNC OĞLAN OLDU
  ANNOTASİYA
  Bu dəfə əfsanəvi səyyah Qulliver yalın ayaqlarını iti daşlara möhürləyən bir oğlana çevrilərək gənc bir qul oldu. Və sonra o, pirat gəmisində kayutçu oldu.
  . FƏSİL Љ1
  Keçid kifayət qədər uzun idi. Yol qayalı, isti qayalar isə tropik iqlimdir. Və günəş batmaq üzrə idi.
  Oğlan Qulliver məşuqə qızla birlikdə getdi. O, yalın ayaqları ilə on iki yaşında görünən gənc həmkarından daha inamla döydü.
  Oğlan Qulliver mızıldandı:
  - Mən yorulmuşam və susuzam!
  Qız gülərək cavab verdi:
  - Sən qulsan! Qullar isə öz ağalarından bir şey istəyə bilməzlər!
  Oğlan ah çəkdi. Son vaxtlara qədər o, yetkin və kapitan idi, amma indi o, sadəcə olaraq, istədikləri kimi çağırılan ayaqyalın bir şket oldu!
  Ancaq sonra dayanma gəldi. Konvoy dincəlmək və yemək yeməyə qərar verdi. Yetkin olan əsir oğlanlar bir neçə saat əvvəl dayanıblar.
  Onlara bir az su içməyə, pendir və sarımsaq ilə tortilla yeməyə icazə verildi.
  Yerli yeməklər Qulliverə dadlı görünürdü. Bundan əlavə, o, indi gənc, sağlam, tamamilə tam dişlərə sahib olduğunu yüksək qiymətləndirdi. Sonra həyəcanlandı.
  Yalnız çılpaq ayaq altı çox yıxıldı və çınqılların üzərinə cızıldı.
  Sonra yenə yola düşdülər.
  Burada uzun günlər var idi, yoxsa elə görünürdü?
  Qız Qulliverdən soruşdu:
  - Deməli, siz öz Tanrınıza inanırsınız, amma məsələn, iman üçün dirəyə gedə bilərsiniz!
  Gənc səyyah cavab verdi:
  - Mən ifrata və fanatizmə qarşıyam!
  Qız razılaşdı
  - Bu düzdür! Amma aranızda ölümə gedənlər də var idi!
  Qulliver təbəssümlə cavab verdi:
  - Onlar fərqli idilər! Kim acı ölümə getdi, kim xəyanət etdi! Həm də təkcə silah gücü ilə deyil, şəxsi maraqlar üçün!
  Qız gülümsədi. Çılpaq ayaqları qaba çınqıllara çırpıldı və görünür, bu, hətta xoşuna gəldi.
  O oxudu:
  Məsihin məhəbbəti gözəl və safdır,
  O, möhkəm, parlaq bir gözəllikdir ...
  Eyni zamanda, dünyamızda bir çox pislik var,
  Yəqin ki, hələ də güclü Şeytandır!
  Qulliver oğlan təəccübləndi:
  Bu məzmur haradan gəlir?
  Qız təbəssümlə cavab verdi:
  - Mən özüm yazdım! Nə yaxşı?
  Qulliver təbəssümlə cavab verdi:
  - Düzünü desəm, pis deyil! Bəs siz Məsihə inanırsınız?
  Gənc vikontessa məntiqlə qeyd etdi:
  - Nə mənada?
  Kapitan oğlan hönkürdü:
  - Nu, o Allah!?
  Qız çiyinlərini çəkdi və cavab verdi:
  - Onun Uca Allah və kainatın yaradıcısı olması. Ancaq o, bəlkə də bir növ sehrli qabiliyyətlərə sahib idi - olduqca!
  Qulliver ətraflı danışdı:
  Niyə Onun İlahi təbiətinə inanmırsan?
  Qız inamla cavab verdi:
  - Çünki axmaqcasına çarmıxa getməyə Uca Yaradanla razılaş! Çox axmaq, özünü qoruya bilməyəcək gücə sahibsən!
  Oğlan kapitan cavab verdi:
  - Bütün günahlarımızı öz üzərinə götürmək üçün belə etdi!
  Gənc vikontessa gülümsədi və cavab verdi:
  - İnanmaq o qədər də çətin deyil ki, Uca Tanrının bəşəriyyəti xilas etmək üçün çarmıxa getməkdən başqa yolu yox idi. Bəs yaradanın sonsuz müdrikliyi necədir?!
  Qulliver çiyinlərini çəkdi və cavab verdi:
  - Yaxşı... Elə sirlər var ki, hətta mələklər də nüfuz etmək istəyirlər! Və ümumiyyətlə, həqiqətən başqa cür ola bilər və mümkün deyil!
  Qız başını tərpətdi.
  - Budur, sizə çılpaq dabanlarınıza çubuqlarla yerləşdirməyi əmr edəcəyəm, sonra mümkün olacaq!
  Ağrılı bir sükut çökdü. Qulliver nə əlavə edəcəyini bilmədi. Həqiqətən də ilahiyyatçılar əsrlər boyu mübahisə edirlər. Və bu, həqiqətən də bir paradoksdur: daha bir, çox böyük cinayəti əlavə edərək, insanlar xilas olmaq şansı əldə etdilər. Hələ mübahisə ediləcək çox şey var. Oğulun öz qurbanı ilə fidyə gətirmədiyi haqqında. Yalnız kimə? Ataya - bu qəribədir, Ata Oğlunun ölümü kimi bir fidyə ala bilərmi? Amma bu, Şeytana da küfr kimi gəlir.
  Və beləliklə pis və çox pis olur.
  Qulliver ah çəkərək oxudu:
  Nə qədər insanın bu qədər fikirləri var
  Müqəddəs cənnət sirri
  Hər kəsin bilməsini istəyirəm...
  Həqiqət axtarışında, budaqların qaranlığında,
  İblis qəzəblənir,
  Bir plan tətbiq etmək istəyir,
  Nəsillərin sevgi işığını almaq arzudur,
  Cavabı ancaq Uca Allah verə bilər!
  Gənc viskontessa başını tərpətdi.
  - Səni yaxşı görürəm, ye!
  Gulliver qeyd etdi:
  - Bəli, sənin kimi gözəl qızla yarıçılpaq, qızmar günəş altında gəzmək hətta gözəldir!
  Və oğlan yenə iti daşa basaraq nəfəsini kəsdi. Və bədbəxt görünürdü.
  Vikontesya qeyd etdi:
  - Əlbəttə, iman ağlabatan dəlillərə əsaslanmalıdır! Məsələn, İsa Özünün Ən Uca Allah olduğunu iddia edir. Bununla belə, öyrədir: sağ yanağına vursalar, sola dön! Əhdi-Ətiqdə isə əksinə, həm qadınları, həm uşaqları, həm də ev heyvanlarını məhv etmək əmrini verir!
  Gulliver cavab verdi:
  - Deyəsən, İncili yaxşı bilirsən!
  Vikontesya başını tərpətdi.
  - Bəli, oxudum. Və çox qəddarlıq və absurdluq var! Fahişələrlə evlənmək əmri və ya günahsızları öldürmək əmri kimi. Elişa isə ayıları uşaqların üstünə qoydu, uşaqlar isə ona yalnız keçəlliyinə görə sataşdılar!
  Oğlan Qulliver qeyd etdi:
  - Və insanlar bəzən bunu edir, qəddarlıq yaradırlar!
  Qız təsdiqlədi:
  - Bəli onlar edirlər! Amma bu onlara heç bir kredit vermir!
  Oğlan kapitan dedi:
  - Təəssüf ki, bəzən elə olur ki, qəddarlıqdan istifadə etməli olursan. Yaxşı, təhsilin başqa yolu yoxdursa! Və ümumiyyətlə, sizi nə çaşdırır?
  Vikontesya qeyd etdi:
  - Bir tərəfdən Əhdi-Ətiqin hədsiz qəddarlığı və eyni zamanda çarmıxa çəkilmiş halda belə dua edən İsa Məsihin cəlladlarına qarşı mülayimliyi!
  Qulliver əllərini açıb cavab verdi:
  - Bilmirəm! Niyə və nə demək çətin olsa da... Fikirlərimizi toplamaq lazımdır. Lakin hər halda. Burada sual yaranır, amma həyat Yerlə bitmir. Və bəlkə ayı Elişanın köməyi ilə uşağı öldürərək, onu odlu cəhənnəmdə əbədi əzabdan xilas edərək dərhal cənnətə köçürdü?
  Vikontessa güldü və dedi:
  - Deməli, istənilən qatil deyə bilər - mən ona günah etməyə imkan verməmişəm! Və cənnətə köçdü!
  Oğlan Qulliver etiraz etmək istəyirdi, amma birtəhər fikirlər beyninə girmirdi. Və danışmağa nə var? Burada təcrübəli ilahiyyatçı olmaq lazımdır. Hətta ilahiyyatçılar və ilahiyyatçılar da bütün suallara qaneedici cavab verə bilmirlər. Məsələn, Uca və sevən Allahın hüzurunda nə üçün şər var? Allah şərin olmasını istəyir, yoxsa ona son qoya bilmir?
  Və burada konkret cavab vermək çox çətindir. Ya belə çıxır, ya da başqa cür. Ancaq bir paradoks var ki, istənilən cavab hər kəsə yaraşmayacaq.
  Oğlan kapitan kədərli təbəssümlə dedi:
  - Burada, məsələn, qocalmadan min il yaşayırsan. Buna görə sevinin. Çünki Allah sənə lütf və əbədi gənclik bəxş edib. Amma adi insanlara vermədi. Və bu onun işidir!
  Vikontesya başını tərpətdi.
  - Amin! Bu əladır!
  Gulliver oxudu:
  Allah dibsizlərin ən böyük mərhəmətidir,
  Yeri, göylərin ucalığını yaratdın...
  Xalqın naminə, Sənin yeganə oğlun,
  O, çarmıxa getdi, sonra yenidən ayağa qalxdı!
  Qız başını tərpətdi və qışqırdı:
  Səmavi roll çağırışında
  Bütün dostlarım toplanacaq
  Səmavi roll çağırışında
  Orada, Rəbbin lütfü ilə,
  edəcəyəm!
  Qulliver ona göz vurdu və cavab olaraq mahnı oxudu:
  Allahım, Sənsən, Sənsən
  səni hər yerdə görürəm...
  Yoldan keçəndə gülləri qoparanda,
  Və sənə məhəbbətlə ibadət edirəm!
  
  Yehova gözəlliyin tacıdır,
  Gündüz və gecə yarısının işığında ...
  Bunlar mənim düşüncələrim və arzularımdır
  Bu gənclik parlaq bir arzudur!
  Qız parlaq təbəssümlə başını tərpətdi.
  - Bəli, yaxşı mahnınız var, buna baxmayaraq, daha çox oxumağınızı istəyirəm!
  Qulliver təbəssümlə oxudu:
  Nə gözəldir hər şey Sənindir,
  Səsini hər yerdə eşidirəm...
  Allahın ürəyində sağ əli oxuyur,
  Və yetişməkdə olan bir kolossus kimi ruha pıçıldayır!
  
  Bunlar mamırla örtülmüş dağlardır,
  Bunlar qəzəbli köpüklü dalğalardır ...
  İsti qumlu çimərlikdir
  Bu sonsuz kainatdan günəşdir!
  Sonra qız hirslə yalın ayağını möhürlədi və Qulliverin sözünü kəsərək soruşdu:
  - Bəs eybəcər yaşlı qadınlar, Rəbb Allahın yaratdığı, hansılar da gözəldir?
  Qulliver çiyinlərini çəkdi və dedi:
  - Əgər başqa aləmlərin, planetlərin sakinləri varsa və onlar bizim kimi deyillərsə, o zaman onlar da yəqin ki, bizim çılğın olduğumuzu düşünə bilərlər. Üstəlik, hətta ən gözəl qızlara münasibətdə!
  Vikontessa razılaşdı:
  - Dialektika baxımından - məntiqli səslənir!
  Qulliver təbəssümlə oxudu:
  Uca Rəbbi nurlandıran,
  Məsihdə Sülh tapmaq...
  Mən günahkar olduğumu hiss etdim,
  Rəbb mənim xilaskarımdır!
  Qız başını tərpətdi və dişlərini göstərərək oxudu:
  Səmavi taxtda
  Uca Padşah oturmuşdu...
  Sizin böyük iradənizlə
  Məsih bizi idarə etdi!
  
  Allahı çarmıxa çəkdilər
  İsa Ataya dua etdi...
  Bizi sərt mühakimə etməmək üçün,
  Günah bizi sona qədər bağışladı!
  
  Mərhəmət hədsizdir
  O, oğlunu ölümə göndərdi...
  Allaha şəxsən xidmət etmək üçün,
  Və ölməyə cəsarət etmə!
  Qızlar isə həmkarlarına göz vurdular.
  Gulliver qeyd etdi:
  - Bəli, gözəldir. Şeirlər, deyək - əladır! Bəs siz İsa Məsihi Rəbbiniz və Xilaskarınız kimi tanıyırsınızmı?
  Qız güldü və mahnı oxudu:
  İsa mükəmməlliyi,
  İsa mükəmməl...
  Gülüşdən jestlərə qədər
  Hər şeydən əvvəl təriflər...
  Oh, nə xeyir
  Oh, nə xeyir
  Bil ki, Allah kamildir!
  Bilin ki, Allah idealdır!
  Qulliver təsdiqlədi:
  - Yaxşı oxudunuz, ifadəli! Mən sizdə böyük potensial görürəm.
  Qız ləzzətlə oxudu:
  Gözəl vətənin genişliyində,
  Döyüşdə və əməkdə dözümlü...
  Şən mahnı bəstələdik
  Uca Allah və rəhbər haqqında...
  
  Tanrı işığı döyüşün izzətidir,
  Gənclik uçuşumuzun Allah nuru...
  Mahnılarla mübarizə aparıb qalib gəlmək,
  Xalqımız Rəbbə tabedir!
  Qulliver təbəssümlə cavab verdi:
  - Əla oxuyursan! Sadəcə super!
  Qız güldü və dedi:
  Mahnı bizə qurmağa və yaşamağa kömək edir,
  Bir mahnı ilə cəsarətlə gəzintiyə tələsirik ...
  Və həyatda mahnı ilə gəzən,
  O, heç vaxt yox olmayacaq!
  Uşaqlar daşlı yolda gedirdilər. Uşağın yıxılan ayaqları ağrılı olsa da, dözdü və yeridi. Və söhbət əzabdan yayındırdı.
  Bundan əlavə, bütün öz və gənc dişlərin olması artıq ruhlandırıcıdır. Və gənc bədən möhkəm və sağlamdır. Və ətrafdakı hər şey dünya haqqında belə parlaq, parlaq, təzə bir qavrayışdır.
  Vikontesya soruşdu:
  - Bəs niyə, məsələn, Məsih Allahdırsa və yerdə və göydə bütün güc ondadırsa, bütün zamanların və xalqların ən uğurlu hökmdarı və qalibi Çingiz xandır? Həm barbar, həm bütpərəst, həm də çox qəddar və çoxarvadlı kimdir!?
  Qulliver çaşqın uşaq təbəssümü ilə cavab verdi:
  - Yaxşı, bu çətin sualdır... Düzünü desəm, İncildə deyilir ki, Şeytan bu dövrün Tanrısıdır və bəlkə də Çingiz xan öz uğurunu İblisə borcludur!
  Qız cavab verdi:
  - Yox! İncildə heç nə yazılmayıb - Şeytan bu dövrün tanrısıdır! Mənim əbədi gənc yaddaşım var, qocalıb eybəcərləşən sizlərdən qat-qat yaxşıdır!
  Oğlan kapitan dedi:
  - Yazılıb - bu çağın tanrısı onların ağlını kor edib!
  Vikontesya güldü və cavab verdi:
  - Demir ki, şeytandır! Bəlkə də bu, insan eqoizmi deməkdir. Və ya, məsələn, həddindən artıq qürur və ya digər xarakter qüsurları.
  Gulliver qeyd etdi:
  - Bu qismən doğrudur! Bəlkə də hər ikisini nəzərdə tuturdu!
  Qız dişlərini göstərərək oxudu:
  Rəbb nə demək istəyirdi?
  Qulliver çaşqınlıqla cavab verdi:
  - Nə haqqında danışırsan?
  Vikontesya gülümsədi və cavab verdi:
  - Bəli, fərqli şeylər haqqında! Hətta bununla bağlı mahnım da var!
  Oğlan kapitan çiyinlərini çəkdi və təklif etdi:
  - Buyurun, əvvəlcə mən oxuyacağam!
  Qız gülümsəyərək başını tərpətdi.
  - İstəyirsən, oxu
  Sadəcə dincəlmək üçün mahnı oxumayın!
  Qulliver öz aydın, uşaq səsi ilə oxudu;
  İnamsız insan bədbəxtdir
  Günahkar şəhvətlə yaşamaq mümkün deyil...
  Çünki Allahın qəzəbi dəhşətlidir
  Çünki hökm verən sərt Allahdır!
  
  Cəhənnəmdəki ət istidən soyuyur,
  Və hamımızın uzun müddət başa düşmək vaxtıdır ...
  Rəbbə imanını bilməyənlər
  Cəhənnəmin boyunduruğu altına düş!
  
  Günahkar bir adam onun haqqını alacaq
  Alovlanan hörümçək kimi olacaq...
  Cinlər yeraltı dünyada əzab çəkəcək,
  Şeytana ibadət edənlər!
  
  Qorxun və Rəbbin düşmənindən tövbə edin -
  Sən düz cəhənnəmə atılacaqsan...
  Şənbə gününə hörmət edən yoxdur -
  Əbədi alov içində qalacaq!
  
  Bütə hörmət etdin və bunun üçün əzab içində,
  Cəhənnəmdə qıvrılmaq çox ağrıdır..
  Pis olacaq, elm -
  Mən bütü Məsihdən üstün tutdum!
  
  Allahın əmrinə inanmadım
  İlk günü şərəfləndirmək istəmədim ...
  Ümid etmə, dərhal yanmayacaqsan -
  Günahkarın əzablarında əbədilik qismətdir!
  
  İnanıram ki, qisas vaxtı gələcək,
  Böyük Allah İsa gəlir
  Və qiyamət qopacaq
  O, insanlara qurtuluş gətirəcək!
  
  Müqəddəs Allah ölüləri dirildəcək,
  İmanda olanlar çürüməyə məruz qalmaz...
  İnanıram ki, mən də Uca Yaradanla olacam,
  Cənnətdə - ət çöksün!
  İnci kimi parlayan təbəssümlü qız təsdiqlədi:
  - Çox gözəl mahnıdır! Ancaq tək mahnılarla dolu olmayacaqsınız! Daha sərin və unikal bir şey lazımdır!
  Qulliver qeyd etdi:
  - Axmaqlıq da özünəməxsusdur!
  Vikontesya cik-cik dedi:
  - Bir az da olsa uşaq olsaq, hər şey necə də gözəl olar!
  Və təklif etdi:
  - Gəl başqa bir şey oxuyaq!
  Oğlan kapitan çiyinlərini çəkdi.
  - İstəyirsən?
  Qız başını tərpətdi.
  - Düzü, oxumağınızı istəyirəm!
  Və Qulliver götürüb oxudu;
  Yeni dünyada möcüzələr
  Rəngli nağıl kimi...
  Belə bir gözəllik var
  Göstərici ilə qüsur tapmayın!
  
  Yaxşı, əgər yeni gündürsə
  Yer üzünə gəlir...
  Beləliklə, ayağa qalxmaq üçün çox tənbəl deyilik,
  Dünyada soyuducu yoxdur!
  
  Şöhrətdə yeni bir işıq olacaq,
  Ağacların konfet kimi olduğu yerdə...
  Sübhü qarşılayacağıq
  Əbədi xoşbəxtlikdə uşaqlarımız!
  
  Yeni yaş gəlir
  Bu yer çox gözəldir...
  İnsan xoşbəxt olacaq
  Qoy yol təhlükəli olsun!
  
  Qoy planet çiçəklənsin
  Tezliklə sulu cənnət olacaq...
  Qazanan hesab açın
  Dünya işıqlı olsun!
  
  Nə yaxşı
  Günəş parlaq olsa...
  Ağacdələn kəski qazır
  Planetdə hər kəs gözəldir!
  
  Nə qədər əylənirik
  Xoşbəxtlik dolu dərə...
  Olacaq, inan ki, saatın qüdrətli günü,
  Qızıl orta!
  
  Bizim taleyimizi kim edəcək,
  Çox cəsur yaraşıqlı...
  Yenidən bölüşdürmə olarsa
  Sonra daha güclü olursunuz!
  
  Başımızı aşağı salmayacağıq
  Kürəyinizi qürurla düzəldərək...
  Kərə yağı, kəsmik pancake üçün,
  Bir anda sahibə əlavə edir!
  
  Beləliklə, xoşbəxtlik olacaq
  Və Svarog adı ilə işıq ...
  Əsl cənnət olacaq
  İnsanlar Allaha dua etdilər!
  
  Rəbb bir cavab verdi:
  Biz xoşbəxt işləməliyik...
  Və sonra salam gələcək -
  Üzlər işıqlanacaq!
  
  Budur ayaqyalın qız
  Tısbağanı yəhərlədim...
  Bir yumruqla vurmaq lazımdır
  Çox qorxu atmaq!
  
  Yanğın harada baş verir
  Yaxşı, od harada yanır ...
  sarsıdıcı zərbə,
  Qəddar düşmən hücum edir!
  
  Düşmənə təslim olmayacağıq,
  Bu istəyi nəzərə alın...
  Kerubu düzəldir
  Düşmənlərə qanadlar və bağışlanma!
  
  Tezliklə olacağını söyləyin
  Qələbə deyilən şey...
  Sirk Chapiteau,
  Və bəzən itlər hürür!
  
  Tezliklə cənnətdəki kimi olacaq
  Gəlin dünyanı gözəlləşdirək..
  Lada təşəkkür edirəm -
  Keruvlar qızılla parlayır!
  Oğlan gözəl oxudu, səsi uşaq kimi oldu. Çox yüksək və pirsinqli.
  Vikontesya cik-cik dedi:
  - Yaxşı yeyin! Və sərindir!
  Oğlan kapitan hıçqırdı:
  Mən oxuyuram, oxuyuram və bütün cinləri öldürəcəyəm!
  Qız da oxudu:
  Biz Svarogun qürurlu qızlarıyıq,
  Cəsur, cəsur döyüşçülər...
  Sədaqətlə xidmət edirik, Ailənin Adındayıq,
  Qoy babalar və atalar fəxr etsinlər!
  
  Tanrı Svarog və insanların ağlı,
  Dünyanı xoşbəxt et...
  Məğlub olmayacağıq, caniyə inan,
  Bu bizim işimiz və yaradıcılığımızdır!
  Qulliver fit çaldı və öz səsində sevgi ilə qeyd etdi:
  - Əla mahnı!
  Vikontesya başını tərpətdi və cik-cik dedi:
  - Bəli, gözəlliyi də budur. Mahnı oxumaq üçün nə yeyirsən.
  Oğlan və qız yeriməyə davam etdilər. Onların körpə ayaqları böyük inamla möhürlənmişdi. Və şübhəsiz ki, çox gözəl oxuya bildilər.
  Uşaqlar hər şeyə bənzəyir. Və çox gözəl bir dünyadır. İçində köləlik olsa belə.
  Qulliver ləzzətlə oxudu:
  Eyni planetdəki bütün insanlar
  Dost yaşamaq üçün bilməlisən...
  Uşaqlar həmişə gülməlidir
  Və dinc bir dünyada yaşayın
  Uşaqlar gülməlidir!
  Uşaqlar gülməlidir!
  Uşaqlar gülməlidir!
  Və dinc bir dünyada yaşayın!
  Beləliklə, onlar getdilər, getdilər və yenidən getdilər ...
  Nəhayət axşam gəldi. Və nahar üçün əsir düşən uşaqlarla bir sütun quruldu.
  Onlara bir növ şərti yeməli şorba və daha çox südlü tortlar verildi. Qul oğlanlar yedilər. Və həvəslə yuxuya getdi.
  Həqiqətən də çətin bir günün yürüşündən sonra onların istirahətə ehtiyacı var idi.
  Qulliver də burnunu büzdü və o, gözəl yuxular gördü.
  Yarıçılpaq qızların mahnı oxuduğu;
  Kainat parçalandı
  Ulduzlar söndü, fəlakət-ölüm!
  Cəhənnəm məsafəsinin əzabında hönkür-hönkür ağlamaq,
  Sağ qalanlar üçün: dözmək yalnız ayıbdır!
  
  Bütün qanunları idarə edən Allah kimi,
  Vicdanı unudaraq, şərəfi rədd etmək!
  Yadplanetli irqi yeni bir dünya gətirir,
  Bizə meydan oxudu - cəsarətli xəbər!
  . FƏSİL #2
  Qulliverin çevrildiyi kabinli oğlan gözəl və çox zərif briqantində üzürdü. Onun yelkənləri çox parlaq rəngli idi, ecazkar, ecazkar, çiçəklər və kəpənəklər və iynəcələr şəklində təsvirlər, eləcə də qılınclı qızlar.
  Və ekipajla çox ahəngdar idi. Burada da yalnız qızlar idi. Və demək olar ki, çılpaq idilər, yalnız sinə və omba zərgərlik simləri ilə örtülmüşdü. Dəri isə bronz heykəllər kimi aşılanmış, parlaqdır.
  Pirat qızlar çılpaq, çox zərif və cazibədar ayaqları ilə döyürdülər.
  Və mahnı oxudular:
  Biz kasıbıq, kasıbıq, piratıq,
  Çox, çox, çox təəssüf edirik,
  Qızların intiqamını bildiyindən qaçma,
  Amma bizə əxlaq aşılamadıqlarına görə!
  
  Piratların elmə ehtiyacı yoxdur
  Və niyə aydındır ...
  Ayaqlarımız və qollarımız var
  Və baş bizim üçün deyil!
  Sonra qabağa bir galyon göründü, yuxarıdakı qız ilk onu gördü. O, çılpaq, yuvarlaq dabanlarını yelləyərək yerə tullandı.
  Ümumiyyətlə, burada hansı gözəlliklər var idi və onların saçları çox parlaqdır. Ballı sarışınların çoxunun qızıl yarpaq kimi parıldayan saçları var, lakin mis-qırmızı qızlar və hətta zümrüd rəngli saçlar da var.
  Bəziləri broş sırğa taxırlar. Onların nə qədər mükəmməl cizgiləri var!
  Onların əzələləri isə civə topları kimi bürünc, parlaq dəri altında yuvarlanır. Bunlar həqiqətən döyüşməyi bacaran qızlardır.
  İndi briqantin qalyonun arxasınca qaçır. Və bu gəmidə tüklü ork ayıları qaçır, yelkənlər əlavə edir və uzaqlaşmağa çalışır.
  Küləkdə o qədər gözəl əsən qızıl yarpaqlı saçlı, nərilti kimi kişiləri dəli edən yalın ayaqlı kapitan qız:
  Lənətlənmiş ayıları məhv edəcəyik! Əjdaha dəstəsi alovlansın!
  Burada briqantin məsafəni qısaldır. Üç qız isə yalın ayaqlarını göyərtəyə qoyaraq yay topundan atəş açır.
  Və sonra nüvə uçur və bir qövs təsvir edərək, birbaşa düşmən qalyonunun qalereyasına vurur. Və güclü zərbə alan gəmi əyildi.
  Qızlar çılpaq, yuvarlaq dabanlarını parıldadaraq tullanmağa başladılar:
  Piratlara şöhrət, izzət!
  Qızlar irəliləyirlər...
  Qırmızı bayraq altında döyüşürük
  Ordu hücumda!
  İndi isə briqantin getdikcə qalyona yaxınlaşır. Qızlar isə düşmən gəmisinin göyərtəsində qarmaqlar atırlar. Və brigantinanı öz qurbanına çəkirlər. Və sonra çılpaq, yalın ayaqları titrəyir. Onlar onun üzərinə tullanır və orklarla vuruşurlar. Və vəhşi bir gəzinti gedir. Qızlar qılıncla özlərini kəsir və yanan çaylarda düşməni qana qərq edirdilər. Və orklar başlarını kəsərək yıxılırlar.
  Və başları yerə yuvarlanır.
  Bu, həqiqətən məhv və məhvdir. İndi döyüşçülər bütün şöhrətləri ilə özlərini göstərdilər. Və onların çılpaq, aşılanmış ayaqları balyoz kimi sarsıdıcı zərbələr endirdi.
  Qızlar çox gözəldirlər və bronz dəriləri günəşdə parıldayır, bunlardan üçü var.
  Döyüşçülər fit çalıb qışqırır:
  - Düşmənləri öldürəcəyik, bu, həmişə bizim kredomuzdur. Bütün imtahanlar beşdə keçdi, Vətənimiz müqəddəsdir!
  Qızlar həqiqətən gözəl çıxdılar. Və onlar kəsilir ki, yelləncəklər dayandırılmasın.
  Ayaqyalın oğlan Qulliver isə onlarla döyüşür. Çox cəsarətli uşaq, deyək.
  Oğlanın çılpaq dabanı isə orkun çənəsini götürüb yumruqlayacaq. Və çənəsi düşdü.
  Gulliver oxudu:
  - Necə döyüşdük,
  Və ölümdən qorxmur...
  Beləliklə, bundan sonra sən və mən yaşayacağıq!
  Ulduzlu yüksəkliklərdə və ulduzlu sükutda,
  Dəniz dalğası və qəzəbli atəş!
  Və qəzəbli və qəzəbli atəş!
  Kabin oğlanı sındırırdı, yalın ayaqları vururdu.
  Baxmayaraq ki, uşaq olmaq yaxşıdır. Nə sürətli bədəniniz var.
  Bu həqiqətən supermen oğlandır.
  Və ciyərlərinin üstündə oxuyur:
  - Mən vəhşilərin dizində nur cəngavəriyəm,
  Mən Vətən düşmənlərini yer üzündən süpürəcəyəm!
  Oğlan belə döyüşür, oxuyur. Və kəsiklər və ayaqlar.
  Digər qızlar da onunla döyüşür. Hansı ki, çox gözəl və şirindir.
  Təbii ki, yüksəklikdə vuruşun. Sözün məcazi mənasında.
  Budur döyüşçülər. Onlar haqqında deyə bilərik: super və hiper.
  Döyüşməyə başlasalar, heç nə onları dayandıra bilməz.
  İndi də son orklar gözəlin zərbələri altına düşdü. Və döyüşçülər arasında böyük sevinc var idi.
  Və mahnı oxudular:
  Hamını kəsib kəsəcəyik,
  Hamını öldürəcəyik! Hamını öldürəcəyik!
  Bundan sonra onlar qalyonun ətrafında dolaşmağa və ov axtarmağa başladılar. Eyni zamanda döyüşçülər oxudular:
  - Gecədən səhərə kimi yoldan keçənləri axtarırıq,
  Gəlin fraeradan keçək! Gəlin fraeradan keçək!
  Burada Qulliver həvəslə oxuyurdu;
  Qardaş əlini qardaşına qaldırdı:
  Qəddar müharibə - düşmənin gurultusu!
  Maşın sizin dostunuz oldu,
  Yüngüllük üçün qisas gəldi!
  
  İnsanlar pozulsa nə etməli
  Atılan güllələr ətrafa fit çalanda!
  Tanrı müharibəni güclə pozsa yaxşıdır -
  Beləliklə, yırtıcı əjdahanın günləri bitdi!
  
  Amma cəhənnəm ölçü və xətt bilmir,
  Yer napalmada yanır, uşaqlar ağlayır!
  Burada qızların cizgiləri solğun oldu -
  Buna kim cavab verəcək, müqəddəs Rəbb?
  
  Yaxşı, nə qədər sevdiklərinizi öldürə bilərsiniz,
  Axı insan, inanın, xoşbəxtlik üçün doğulur!
  Ana oğlunu cəbhəyə buraxmır,
  Və hətta yayda müharibədə pis hava var!
  
  Ancaq əsgərin vəzifəsi mütləq bir vəzifədir:
  Döyüşdə Vətən uğrunda döyüşmək üçün nə lazımdır!
  On altıda, artıq boz bir məbəd,
  Bədbəxt üzlərin dul arvadları göz yaşlarından şişib!
  
  Bəs bu nədir, sən dəlisən qardaş?
  Yox, sən dəlisən, sevilən cavab verir!
  Alçaqlıq üçün taxtda olan əsgərimiz,
  Elə bilir ki, qaynı murdar Qabildir!
  
  Yerdə qan axır damarları,
  Və nüvədən gələn nəbz bir zərbə ilə cavab verəcəkdir ...
  Tarlada mərmi ilə əzilmiş şum dondu,
  Oh, günəş necə də bənövşəyi oldu!
  
  Ancaq İsanın gələcəyinə inam var -
  Qardaşları barışdırın, Qurtuluş gətirin!
  Sonra intiqam alçaq hesabını unudaq -
  Hamımızın ruhunda hökm sürür, bağışlanma olsun!
  Bundan sonra pirat qızlar kabinə oğlanına güldülər. Və sadəcə əla idi.
  Bundan sonra qalyonun anbarından pivə və şərab çəlləkləri çıxarıldı, içməyə və qəzəblənməyə başladılar.
  Ayaqyalın, gözəllərin qız ayaqları necə rəqs edirdi. Nə gözəl görünürdü.
  Və onların əzələli baldırları parıldadı. Bu, həqiqətən qızların ehtiyac duyduğu şeydir.
  Oğlan Qulliver də içib şövqlə oxuyurdu;
  Hər kəsin sevgiyə öz şəxsi baxışı var -
  Gözəllik və ideal anlayışı!
  İnsanlar ona yetişməsələr də,
  Amma insan artıq meymun deyil!
  
  Və burada, əlbəttə, bir az aforizmlər götürüb, belə hazırcavabları əlavə edə bilərsiniz;
  Qızın çılpaq dabanı çox güman ki, dəbli ayaqqabılar alacaq!
  Amma ağlına orijinal bir şey gəlmir
  Burada, məsələn:
  Hər yaş üçün sevgi,
  Və oğlan çox qürurla görünür ...
  Qaranlıqda gözləri parıldayır
  Nəticə sərin olacaq!
  Baxmayaraq ki, bütün bunları deyək - axmaqlıq və bayağılıq.
  Ancaq digər tərəfdən, hətta sərin deyə bilərik.
  Gulliver oxudu:
  Mən tullanıram. Amma mən başqa cür tullanıram
  Daha doğrusu, bit kimi tullanıram...
  Mən xüsusi olaraq dəyişikliyi yerləşdirə bilərəm,
  Ayaqyalın oğlansan titrəmirsən!
  Və sonra Qulliver daha mədəni nəsə oxudu;
  Biz gözəl cənnət dünyasında yaşamaq istəyirik -
  Heç bir xəstəliyi olmayan, köhnəlmiş düyələr ...
  Həyatın ipi sonsuz olsun deyə,
  Beləliklə, hər gün xoşbəxt və şən olsun!
  
  Rəngin yazda göy qurşağı kimi olduğu yerdə
  Su zanbaqları, zümrüdlə qızıl kimi.
  Gerçəkliyin çoxdan yuxuya oxşadığı yerdə...
  Hər bir uşaq möcüzə edə bilər!
  
  Ey Vətən, Tanrının müqəddəs kədəri;
  Ağcaqayınlarınız xallıdır, metal parıltısı ...
  Və bir şey üçün Rəbbə dua edirəm,
  Beləliklə, Vətən şöhrət içində çiçəklənsin!
  
  Ancaq burada döyüşçü artıq bir kampaniyaya getdi,
  O, barbar döyüşçüsü kimi gedir!
  Biz planetə yaxşılıq edəcəyik -
  Güllələr öz ananızı deşməsin!
  
  Trolların hücumu, qəzəbli təzyiq;
  Tələsik düşmənlər divar uçqunu!
  Buna görə də, nəyə görə qızğın mübahisəyə ehtiyacımız var?
  Vətən bir yumruqda birləşəndə!
  
  Ancaq yenə də ork şeytanları gülümsəyir,
  Boğazına ilişmiş sümük kimi adamdırlar!
  Və goblin vəhşi qəzəblə hönkürdü,
  Amma biz rati hədiyyədən müraciət etdik!
  
  Ancaq düşmən üzərində qələbə yaxındır,
  Rusiyanı bataqlıqdan çıxaracağıq!
  Natəmizlərin cəzası gəldi -
  Onların kürkləri xırda-xırda cırılmışdı!
  
  Oval qız sevimli üz -
  Mənə iman və böyük güc verdi!
  Qulliver böyük hiss və şövqlə belə oxudu. Və onun oxuması inanılmaz dərəcədə qəşəng idi.
  Sonra oğlan-kapitan daha bir stəkan pivə və qurudulmuş balıqdan bir dişlədikdən sonra yenidən oxumağa başladı;
  Böyük, qüdrətli, müqəddəs ölkə,
  Mavi səmanın altında daha parlaq yoxdur!
  O, Uca Allah tərəfindən bizə əbədi olaraq verilir -
  Sərhədsiz nur, uca Məsih!
  
  Dünya belə bir qüdrət görmədi, heç vaxt bilmədi
  Kosmosun genişliklərini qürurla tapdalamaq üçün!
  Kainatdakı hər hansı bir ulduz sənə oxuyur,
  Qoy An bizimlə xoşbəxt olsun!
  
  Axı bu bizim Vətənimizdir, belə taledir,
  Bütün işlərin yerini əmr et!
  Hər birimiz, inanın, bunu istərdik,
  Heç bir axmaqlıq olmadan, qadın xurafatları!
  
  Baş mələklər qüdrətli şeypurlarını çalır,
  Ordularımızın yürüşünü şiddətlə tərənnüm edirlər!
  Düşmən öz payını ağcaqovaq tabutunda tapacaq,
  Və o, vergi və xərac almayacaq!
  
  Bu, bizim Vətənimizdir, içindəki hər şey, inanın, gözəllikdir,
  O, bütün kainatı səylə çevirdi!
  Olduqca ağır örgülü qızlar,
  Onun üçün ovlayın ki, lülə güclü olsun!
  
  Vətən, bu ananın mavi gözlü baxışı,
  Onun əli həm zərif, həm də daşdır!
  Və güllə ilə öldürdüyün düşmən gənc -
  Beləliklə, alov ürəkdə daha parlaq olsun!
  
  Sərhədsiz Vətənə and iç,
  Sizin üçün də yaxşıdır, əlbəttə!
  Döyüş qəzəbindən qan axsa da,
  İntiqam indi düşmənə gələcək!
  
  Silah və cəsarət belə güclü bir ərintidir,
  Şər ona qalib gələ bilməz!
  Bombalı bir təyyarədə ağıllı uçdum,
  Və partladıqca, pəncərələrdən dolu yağırlar!
  
  Ancaq hökmdarın əmri - uşağı Marsa uçur -
  Sizə yer ayırmağın vaxtı gəldi!
  Marslının təkəbbürü gözə dəyəcək,
  Onda biz Plutondan çox uzaqları görürük!
  
  Kainatın kənarını görüb kosmosun zirvələrinə gələcəyik,
  Bizim insani missiyamız budur!
  Buna görə də, oğlana istismar haqqında cəsarət edin,
  Axı bilin ki, mükafat qazanc məsələsidir!
  Qızlar da tapdalayıb əl çaldılar. Və onların yalın ayaqları çox çevikdir. Çılpaq dabanlar isə günəşdə parıldayır.
  Qulliver onların yanında, ayaqyalın bir oğlan bədənində, o qədər canlı və şəndir.
  Ancaq birinci nömrədə rəqs etdilər.
  Sonra kart oynamaq qərarına gəldik. Və bu da çox böyük işdir.
  Və həqiqətən özünüzü götürüb məsh edə bilərsiniz. Və çox qəzəbli qızlarla əylənir.
  Pirat qız Qulliverin çılpaq, uşaq ayağını əlinə aldı və onun yuvarlaq, çəhrayı dabanını masaj etməyə başladı.
  Kabin oğlan ləzzətlə güldü və mırıldandı. Çox əla idi. Bu, həqiqətən, möcüzəli bir oğlandır.
  Onun çılpaq, çox gözəl ayaqları isə sadəcə bir möcüzədir.
  Qulliver təbəssümlə oxudu:
  Ayaqyalın, yalnız ayaqyalın
  İyul ildırımının altında və sörfün səsi altında ...
  Ayaqyalın, yalnız ayaqyalın
  Rəqs edəcəyik, sizinləyik!
  Bunlar gülməli mahnılardır. Və hələ də oğlan olmaq yaxşıdır. Və eyni zamanda nəhəng qəhrəmanlıqlar göstərirsən.
  Amma təbii ki, bu, hamısı deyil. Yalnız Qulliverin hələ etmədiyi şey.
  O, oxudu, rəqs etdi və çılpaq uşaq ayaqları ilə parçalandı. Bu da çox gözəl və müəyyən dərəcədə iyrənc görünürdü.
  Burada bir çox ölkələrə səyahət edən və bir dəfədən çox okeanı şumlayan bir oğlan kapitan idi.
  Bəli və onun əhvalı, açığı, çox aqressivdir.
  Ancaq buna görə hələ də qızı bir pirat bayrağına götürməyin və kiçik silahlardan köpək balıqlarını vurmayın. İçəri girmək asan deyil, amma onun gözəlliyi budur.
  Oğlan Qulliver yalın ayaqlarını dindirərək uşaq ayaqlarını götürüb atəş açdı. Özü köpəkbalığına dəydi. Və bağırsaqlarını döyərək belini sındırdı. Uşaq qışqırdı:
  - Oğlan sərin bir cəsarət tutdu,
  Və ekipaj tabuta sürüldü!
  Dəniz quldurlarının kapitanı olan qız çılpaq ayaq barmaqları ilə kabin oğlanını uşağın burnundan tutub gurladı:
  - Yaxşı, oğlan, mənim yerimi tutmaq istəyirsən. Mən səndə çoxlu ambisiya görürəm!
  Oğlan Qulliver cavab verdi:
  - Ən azından kiçik, amma yenə də kişi olmaq mənə yaraşır. Və qadın...
  Başqa bir qırmızı saçlı döyüşçü oxudu:
  Dünyada qadınlarsız yaşaya bilməzsən, yox,
  May günəşi onlarda, sevgi çiçəklənir onlarda!
  Qulliver çox cazibədar, həm uşaq, həm də eyni zamanda cəsarətli təbəssümlə təklif etdi:
  Ölkə çətin dövrdədir
  Qan sel kimi axır!
  Son nəfəsinizə qədər mübarizə aparın
  Və xoşbəxtlik, sülh, sevgi gəlsin!
  
  Biz nadinc kommunizmin uşaqlarıyıq
  Vətənin hüdudsuz oğulları...
  Revanşizm qoşunları gəlsə də -
  Ölkəmizə sadiq olaq!
  
  Böyük və kosmik dövrdə,
  Kvazarlar barmaqdan yaradılmalıdır...
  Bizdə işlər olduqca yaxşıdır, inanın
  Şər cəhənnəmin ordusu hücum etsə də!
  
  Təcavüzkarın ordusunu məhv edəcəyik,
  Və biz kvarklardan lazerlər yaradacağıq ...
  Və bir insan hər hansı bir qəhrəman olacaq,
  Üstümüzdə qızıl qanadlı keruv var!
  
  Vətənin üstünə buludlar yağsa da,
  Düşmənlə vuruşmağa hazırıq...
  Döyüşçülərdən ibarət bir dəstə dəyişkənliyə inanır,
  Dünyanın kənarını çəkmə ilə tapdalamayın!
  
  Düşmənin güclü və məkrli olduğunu bilirik,
  Ona bir qarış da torpaq verməyəcəyik...
  İnsan isə şanlı tərəqqi ilə güclüdür
  Və yalnız bir Rəbbə inanın!
  
  Biz böyük kommunizm quracağıq,
  Vətən çiçəklənəcək...
  Düşmən çox vəhşi olsa da,
  Hücumda taleyimiz irəliləməkdir!
  
  Pioner igid igid oğlan,
  O, həmişə döyüşçü olmaq üçün doğulub...
  Aslan qorxaq dovşan deyil,
  Xəyal gerçəkləşsin!
  
  Biz alçalmaya dözmürük, qardaşlar,
  Vətən üçün hamımız bir dağ kimi ayağa qalxacağıq...
  Daha təhqirləri qəbul etməyək
  Gəlin düşməni polad əllə darmadağın edək!
  
  Hamımız əl-ələ versək
  Böcəkləri məğlub etmək olar...
  Günəş kimi müqəddəs vətən
  Və ovçu bir oyuna çevriləcək!
  Bu yaxınlara qədər kapitan olan və zadəganlığı olan bir oğlanın oxuduğu mahnı. Və sərindir.
  Ancaq üfüqdə bir freqat peyda oldu. Üstəlik, böyük bir sinif - altmış dörd silah. Nə ciddidir. O, toyuqları görən uçurtma kimi gəlir.
  Qız kapitan dedi:
  - Bu, bizim üçün bir çağırışdır! Döyüşəcəyik, yoxsa...
  Qırmızı saçlı qız dedi:
  "Qaçmaqdan söhbət gedə bilməz!"
  Parıldayan və parıldayan mirvari dişlərini açan mavi saçlı bir qız oxudu:
  Hörmət etməliyik, qorxmalıyıq,
  Qızların istismarını saymaq olmaz...
  Qızlar həmişə döyüşməyi bilirlər
  Eşşək kisəsi kimi sikə bilərlər!
  Və o, uzun və dişləyən dilini göstərdi.
  Yaxşı, bir dəfə döyüş olacaq, niyə çox aqressiv xasiyyətinizi göstərməyəsiniz. Və düşmənlər üçün çox ağrılı olacaq. Bəli və dostlar kədərlənəcəklər.
  Və döyüş əlbəttə ki, düzgün yer və manevr seçimini tələb edir.
  İndi qızlar brigantinlərini çox ağıllı şəkildə hərəkət etdirirlər və eyni zamanda oxumağı da unutmayın;
  Sən Vətənin komsomolçususan,
  Elf üçün cəsarətlə döyüşməyi sevirsən ...
  Vətənə kömək edə biləcəksən,
  Cəngavər camışın ruhu ilə deyil!
  
  Qız gözəl müğənnidir
  Ayaqyalın qar yığınlarının arasından keçir...
  Sən parlaq kraliçasan -
  Yumruğunuzla Orkolfa vurun!
  
  Çılpaq dabanı ilə qumbara atdı,
  Onlarla əsgəri parçaladı...
  Fuhrer tezliklə ödəniləcək,
  Cəngavər pulemyot hazırlayacaq!
  
  Biz komsomol döyüşündə qızlarıq,
  Döyüşdəki ən böyük döyüşçüləri düşünün ...
  Gözəllərin səsi gurdur,
  Qoy babalar və atalar fəxr etsinlər!
  
  Elfsquay altında çox şiddətli vuruşdular,
  Və onlar şər orkları cəsarətlə saxlaya bildilər...
  Biz qızlar açıq şəkildə qalib gəlirik
  Bütün imtahanlardan yalnız beşə keçmək!
  
  Damarlarımızda qasırğalar kimi
  Damarlarda parıldayan ildırım bilir...
  Dünyada çox güclü ölkələr olacaq
  Ayılardan, itlərdən və meymunlardan!
  
  Wehrmacht qızları diz üstə qoymayacaq,
  Biz heç vaxt əyilməyəcəyik, bilirsiniz...
  Stalin və ən müdrik Lenin bizimlədir,
  Əsrlər və illər keçsin!
  
  Allah kainatı fotonlardan yaratdı,
  Ölümsüz həyat əbədiyyət doğurdu...
  Sifarişi bilirik, yenisini tikəcəyik,
  Və bir keruv üstümüzdə qanadlarını açır!
  
  Ata adında çoxlu qəhrəmanlar var,
  Komsomol üzvləri həmişə birincidirlər ...
  Ordu nəhəng bir dəstə ilə gedir,
  Şəhərin elflərini qorumaq!
  
  Elfsquay altında Fritzlə mübarizə aparırıq,
  Və paytaxtı müdafiə edə bildilər ...
  Qız yalın ayağı ilə paketi atdı,
  Və canavarlara atəş edək!
  
  Bir çox orkşistləri biçdik,
  Bir çox punk kəsildi ...
  Daha fırlanan millər
  Şeytanın legionlarını kəsdik!
  
  Orctlerin bütün dişlərini döydük,
  Əjdaha prezidenti məğlub oldu...
  Qız dodaqlarını açdı
  Böyük Armageddon alovlandı!
  
  Fürerə rəhm etmə
  Qızlar siz həmişə cəsarətlisiniz...
  Gözəlləri səxavətli mükafatlar gözləyir,
  Və bir xəyalın gerçəkləşdiyinə inanın!
  
  Kainatın bütün aləmlərini yaradan Allah,
  Elfinistə xeyir-dua verdi...
  Döyüşlərdəki gücü ilə dəyişməz,
  Qız pis orcizmi əzdi!
  
  Çılpaq dabanı ilə qumbara atdı,
  Və nəhəng "Pələng"i çevirdi ...
  Sonra onları iplərə sıxdı,
  Gözəllik çoxlu oyun bilir!
  
  Beləliklə, orkşistlər sürətlə qaçdılar,
  Hansı tanklar və mərmilər atırdı ...
  Kommunizmin verildiyini görürük,
  Və onlar bütün trolları biçdilər!
  
  Beləliklə, nə əldə etdiniz,
  Stalinqrad sənin boğazında dayandı ...
  Məşhur millərlə külək edirik,
  İndi Böyük Svarog xoşbəxtdir!
  
  Tezliklə İsanın imanı gələcək
  Və başqa gözəl tanrılar...
  Elflər sənətin işığını inkişaf etdirəcək,
  Yetişdirmə, canavar və pis fillər!
  
  Nəhayət bir olacağıq
  Müdrik Atanın şöhrətində,
  Döyüşlərdə qızlar yenilməzdir,
  Biz sona qədər Ladanın inancında olacağıq!
  Döyüşçülər və dəniz quldurları belə oxudular. Yaxşı, əlbəttə ki, Qulliver hər şeyi başa düşmədi. Fikirləşdi ki, əsir düşsə, təbii ki, çılpaq, uşaq dabanlarına dəyənəklə döyəcəklər. Üstəlik, zərbələr şikəst olmamaq üçün güclü və eyni zamanda olacaq. Və sonra cəllad qızarmış maşaları götürüb oğlanın sümüklərini qırmağa başlayacaq. Və Gulliver, əlbəttə ki, bir az tapmayacaq.
  
  
  Əbədi oğlanlar dəniz qulduruna çevriləndə belə olur. Baxmayaraq ki, burada komanda çox yaxşıdır - yalnız bikinili qızlar. Və eyni zamanda ayaqyalın, yuvarlaq, çəhrayı dabanları yanıb-sönərək tələsirlər və təlaş edirlər.
  Oğlan kapitan onu götürüb oxudu:
  Qızlar fərqlidir
  Və hamısı əladır...
  Onların döş məmələri qırmızıdır,
  Və çox uzaqdırlar!
  Yaxşı, oğlanlar qanlıdır,
  Trollları pis zərbələrlə döydülər!
  Və ork tapılsa,
  Bu sizə çox ağır zərbə vuracaq!
  
  GÖZƏL GƏNC QUL ÜÇÜN HƏRARAÇ
  ANNOTASİYA
  Çox yaraşıqlı gənc Slavka hərraca çıxarılır. Sövdələşmə zamanı əzələləri qabarıq olan yaraşıqlı kişini soyunduraraq külli miqdarda pula qadınlara satırlar.
  . FƏSİL Љ1
  İşdə həqiqət anı gəlir, baş müdir hərracın açıldığını elan etdi. Bir gecə gənc, yaraşıqlı, əzələli bakirə bir qadına satıldı. Təbii ki, bu, bütün yeni striptizçilər üçün bir ənənə olması nəzərdə tutulurdu.
  Ancaq gənc oğlan o qədər yaraşıqlı və seksual idi ki, bütün böyük bir salon qadınlar üçün toplandı. Və kişilərə sadəcə icazə verilmirdi. Və bu, əlbəttə ki, bir tərəfdən mənfəəti məhdudlaşdırırdı, amma digər tərəfdən, giqolosların xoşuna gəldi.
  Axı kişilərin çoxu qadınları sevir. Üstəlik, tez-tez gənc kişilər daha təcrübəli yaşlı qadınla sevişməyə etiraz etmirlər.
  Budur, çəkmələrini möhürləyərək, çarpayıya bürünmüş, yetkinlik yaşına çatmamış bir oğlan postamentə çıxdı. Və o, daha gənc görünür. O, tamamilə qapalı idi, lakin onu artıq bir çox qadın eyni üzgüçülükdə və həyəcandan yanarkən görmüşdü.
  Və bu xanımlar işə düşdü. Slavkanın özü də titrədi. Döyüş zamanı gəncin ürəyi nağara kimi döyünürdü. Adamı satırlar - bir növ heyvan kimi.
  Və bu qədər qeyri-adi və bənzərsiz demək lazımdır.
  Gəncin hər tərəfində qara dəri kostyum, çəkmə və əlcək, üzlərində qırmızı maskalı bir qız dayanmışdı. Onlar şəhvət əhlini daha çox incitmək üçün yaraşıqlı gənci tədricən ifşa etməlidirlər. Qadınlar bəzən pozğunluqda və seks susuzluğunda kişiləri üstələyirlər və onların orqazmı daha güclü və uzun olur. Buna görə də təəccüblənməmək lazımdır ki, onların çoxu gənc, çox gözəl bir kişiyə baxmaq üçün toplaşıb və sonra vəsait imkan verərsə, onu ala bilərlər.
  Warbler çox güclü bir həyəcan və bahalı ətir qoxusunu hiss etdi ki, bu da hiperseksual gənci daha da narahat etdi.
  Baş menecer açıqlanıb:
  - Kişi Vyaçeslav Kotovski hərraca çıxarılıb. On səkkiz yaşında, fiziki cəhətdən tamamilə sağlamdır. Çox yaraşıqlı, qıvrımlı, striptiz üçün yeni və seksual. Ona hər şeyi edə biləcək bir qadınla bir gecəlik - sadəcə öldürməyin və ya şikəst etməyin!
  Ənənəvi olaraq, başlanğıc qiymət on dollardır!
  Dəri kostyumlu, çəkməli və maskalı iki qız birinci örtüyü diqqətlə çıxartdı.
  Gəncin gözəl hündür alnı, qızılı, uzun dalğaları açıq qalmışdı.
  Onun indi yüzlərlə şəhvətpərəst qadının qarşısında çılpaq qalacağı fikri Slavkaya həyəcanlı təsir bağışladı və o, titrədi.
  Bu titrəmə, qadınları çox həyəcanlandıran bakirə qızın hərraca çıxarılması hissini oyatdı.
  Və qışqırıqlar gəldi:
  - On beş dollar!
  - İyirmi!
  - İyirmi beş!
  - Otuz!
  Bir kök inək hürdü:
  - Əlli!
  Başqa bir cücə hıçqırdı:
  - Altmış!
  Bir qışqırıq eşidildi:
  - Yetmiş!
  - Səksən!
  - Doxsan!
  - Yüz!
  Bir fasilə oldu. Oğlan ədalətli cinsi işə salan tədricən ifşa etməyə davam etməli idi.
  Budur, üzlərinin aşağı hissəsindən örtüyü çıxaran iki qız. Bir gəncin gözəl burnu, zərif ağzı və cəsarətli çənəsi, eləcə də boynu açıldı.
  Qadınlar alqışladılar.
  Biri mızıldandı:
  - Yüz iyirmi!
  Digəri qışqırdı:
  - Yüz otuz!
  Üçüncüsü qışqırdı:
  - Yüz əlli!
  Kök qadın fısıldadı:
  - Yüz səksən!
  Və olduqca gənc və xoş bir qadın çıxdı:
  - İki yüz!
  Başqa bir fasilə oldu. Xidmətçi qızlar indi gəncin çiyinlərini və qollarını açdılar. Onlar əzələli, gözəl və zərif formada idilər. Bodibilder deyil, aktyor heyəti, yaraşıqlı döyüşçü. Və dəri çox cazibədar parlaqdır.
  Begemota oxşayan qadın mızıldandı:
  - İki yüz əlli!
  Qadın bir az da məlahətlə dedi:
  - İki yüz yetmiş!
  Başqa bir gənc qız qışqırdı:
  - Üç yüz!
  Qadın isə əksinə, yaşında hönkürdü:
  - Üç yüz əlli!
  Zərif cinsin nümayəndəsi verdi:
  -Dörd yüz!
  Gənc qadının özü, görünür, striptizçi idi, hönkürdü:
  - Dörd yüz əlli!
  Bazarda çoxlu gənc və gözəl qadınlar var idi. Siz hətta təəccüblənirsiniz ki, onların niyə korrupsioner və köhnəlmiş giqoloya ehtiyacı var, onlardan infeksiya tuta bilərsiniz.
  Çox hörmətli bir xanım dedi:
  - Beş yüz!
  Və yenə fasilə yarandı. Xüsusilə dolların inflyasiyasını nəzərə alsaq, məbləğ hələ də o qədər də böyük deyil. Bəli, və gənc, gözəl jigolo soyunmaq kimi xanımların bütün növ görmək üçün səbirsizlənirəm.
  Budur, sərt kostyumlu, çəkməli və maskalı iki qız başqa bir örtüyü çıxarır.
  Və çox gözəl və naxışlı oğlanın bütün gövdəsi çılpaqdır. Və şokolad axını kimi düzülmüş qarın əzələlərini görə bilərsiniz. Və diqqət mərkəzində parıldayan nə qədər hamar, parlaq bir dəri.
  Qadınlardan biri dedi:
  - Altı yüz!
  Başqa biri səsləndi:
  - Yeddi yüz!
  Üçüncüsü mızıldandı:
  - Səkkiz yüz!
  Yaşlı qadın hıçqırdı:
  - Doqquz yüz!
  Brilyant sırğalı kifayət qədər gənc və yaraşıqlı qadın hıçqırdı:
  - Min!
  Və yenə fasilə yarandı. Hər kəs bundan sonra nə olacağını görmək üçün səbirsiz idi. Bu gənc sadəcə heyrətamizdir. Hər hansı bir Apollondan daha yaxşıdır.
  Milyarderin həyat yoldaşı Yelena ona heyran olsa da, hələ ki, sövdələşməyə getməyib. Əslində ən maraqlısı sonda olacaq. İndi hara tələsmək lazımdır. Bu, həqiqətən də çox qiymətli bir əmtəədir. Baxmayaraq ki, digər tərəfdən, Yelena hələ də o qədər gözəl və seksualdır ki, ombasını silkələsə, onunla cinsi əlaqə üçün pul ödəyəcək bütöv bir sevimli gənc sürüsü qaçacaq.
  Dəri kostyumlu və maskalı iki qız yenidən yaraşıqlı Slavikdən başqa bir örtük almağa başladı.
  Və beləliklə, onun əzələli, gözəl formalı ayaqlarını dizlərinə qədər ifşa etdilər. Və üzgüçülük mayoları. Oğlan o qədər həyəcanlandı ki, onun kişi kamilliyi qabardı. Və böyük idi və qadına tam sevinc bəxş etməyə imkan verdi.
  Zalı bir gurultu bürüdü.
  Hippopotamus qadın mızıldandı:
  - Min yarım!
  Daha incə çıxdı:
  - İki min!
  Pişik maskalı qadın tvit etdi:
  - İki beş yüz!
  Baş örtülü qadın dedi:
  - Üç min!
  Brilyant sırğalı qadın dedi:
  - Üç beş yüz!
  Yaşlı qadın mızıldandı:
  - Dörd min!
  Olduqca cavan görünən qız sızıldadı:
  - Dörd yarım!
  Və örtülü bir qadın cik-cik:
  - Beş min!
  Və yenə fasilə yarandı. Bu dəfə, bir gecədə jigolo ilə çox layiqli bir məbləğ adlandırıldı. Beş min dollara ən pis səviyyədə olmayan əlli fahişə kirayə verə bilərsiniz. Adi, təcrübəli giqolonun iki saatı iki yüz dollara başa gəlir. Yaxşı, bəziləri daha bahalı, bəziləri isə daha ucuzdur. İndi məbləğ səliqəli oldu və o qədər də az deyil. Üstəlik, müharibə gedir, rus rublu da düşür, dollar isə bahalaşır. Piylənməyə vaxtım yoxdur, yaşayardım!
  Ancaq təbii ki, hələ bütün kozırlar hazırlanmayıb. Qızlar oğlanın ayağındakı iri çəkmələri çıxarırlar. Və qız ayaqlarına bənzər zərif formada ifşa edirlər. Və heç bir saç - bürünc heykəl kimi. Qaralmış, ayaqyalın, inanılmaz dərəcədə yaraşıqlı bir gənc bir çox qadını dəli edir.
  Və zal yenidən guruldayır.
  - Altı min! - möhtərəm xanım qışqırdı.
  Gənc qız dişlərini çıxardaraq ciyildədi:
  - Yeddi min!
  Üzü xoşagəlməz olan gənc, lakin kök qadın hönkürdü:
  - Səkkiz min!
  Brilyant sırğaları olan daha gənc və daha gözəl qadın tweet etdi:
  - Doqquz min!
  Qalın örtüyə görə yaşını müəyyən etmək mümkün olmayan bir qadın isə cik-cik:
  - On min!
  Lakin onun səsi gənc idi. Və Slava şadlandı. Müsəlman qadınla bu cür pula cinsi əlaqədə olmağı düşünmək əladır! Və artıq cibində iki min yarım dollar var.
  Düzdür, bu, hamısı deyil. Əzələli, çox yaraşıqlı, qədim yunan tanrısının heykəli kimi parıldayan oğlan üzgüçülükdə idi. Və onun gözəl ləyaqəti hələ də bütün şöhrəti ilə görünürdü.
  Qırmızı kostyumlu və maskalı iki qız zərif, hamar bir hərəkətlə üzgüçülük sandıqlarını gəncin əlindən götürdülər.
  Oğlanın çılpaq, qaralmış, əzələli və çox zərif, cazibədar ayaqlarına parça zolağı düşdü və Slavkanı tamamilə üzə çıxardı.
  O, dərin bir utanc hissi keçirdi. Heç vaxt qadın bədənini dadmamış gənc bakirə qız kimi qızarır.
  Öldürən titrəyirdi, ürəyi çınqıldayan daşlar kimi döyünürdü.
  Və onun titrəməsi, utanması və aşkar xəcaləti qadınlara sehrli təsir bağışlayırdı. Əslində, bu, qızıl saçlı belə şirin, heyrətamiz dərəcədə yaraşıqlı bir oğlan və üstəlik, zərif cinsi yorğunluqdan titrədən bakirədir.
  Hippo kimi kök bir qadın qışqırdı:
  - On beş min dollar!
  Qadın bir az arıqladı:
  - İyirmi min!
  Rahib paltarlı qadın mızıldandı:
  - İyirmi beş min!
  Gənc qız qışqırdı:
  - Otuz min!
  Yaşlı qadın hıçqırdı:
  - Otuz beş!
  Brilyant sırğalı və olduqca yaraşıqlı bir qadın dedi:
  - Qırx!
  Boynunda seçilmiş mirvarilərdən böyük boyunbağı olan zərif cinsin başqa bir nümayəndəsi qışqırdı:
  - Qırx beş min!
  Və nəhayət, çadralı və kifayət qədər gənc səslə bir qadın amansız və aydın şəkildə dedi:
  - Əlli min!
  Həmişə olduğu kimi, dəyirmi nömrədə fasilə yarandı. Əslində belə bir məbləğə yaxşı və yeni avtomobil ala bilərsiniz. Ya da beş yüz ən pis qadın fahişəni bir saatlıq icarəyə götürün. Və ya iki saat ərzində iki yüz əlli təcrübəli kişi giqolosu və ya beş yüz o qədər də təcrübəli və yüksək səviyyəli deyil. Başlamağa dəyərmi.
  Üstəlik, bu gənc yaraşıqlı kişi sonradan daha az məbləğə icarəyə götürülə bilər.
  Bu qədər gözləyən Yelena səbirsizlikdən titrədi. O necə də gözəldir. Və eyni zamanda gənc qız kimi qızarır, kəsimdən əvvəl quzu kimi titrəyir.
  Stüard toxmağı qaldırıb deməyə başladı:
  - Əlli min dollar! Əlli min dollar iki... Əlli min dollar...
  Elena öz səsi ilə qışqırdı:
  - Altmış min!
  Hamı çevrildi. Biz maskalı qamətli qadın gördük. Və çox məlahətli və tanış səslə.
  Slavka çox istəyirdi ki, maskalı bu gözəllik onu heç olmasa bir gecəlik alsın.
  Və sonra ərəb qadınla görüş onu qorxutdu. Şərqin özündə qəddarlıq seçilir. Və sadəcə dəhşətli pozğunluqlar ola bilər. Onu öldürüb şikəst etmək mümkün olmasa da, onu alan qadın nə istəsə, onu yerinə yetirməlidir.
  Və heç nədən imtina etmə.
  Ancaq pərdədəki gözəllik təslim olmağa çalışmadı:
  - Yetmiş min!
  Elena mızıldandı:
  - Səksən!
  Qapalı qadın qəfil atdı:
  - Yüz min dollar!
  Zalı bir gurultu bürüdü. Bəli, jigolo ilə cəmi bir gecə üçün məbləğ görünməmiş bir məbləğdir. Amma hərrac keçiriləndə sövdələşmə həyəcanı yaranır ki, bunun öhdəsindən gəlmək çətindir.
  Və bir çox qadınların hələ əri yoxdur. Onlar ya dul qalmışlar, ya öz kapitallarını yaratmışlar, ya da evlənməmişdən əvvəl miras almağı bacarmışlar. Və ya uydurma ərlər.
  Beləliklə, bazarlığa girəcək biri var idi.
  Gənc qız qışqırdı:
  - Yüz on min!
  Baş örtülü qadın hönkürdü:
  - Yüz iyirmi!
  Brilyant sırğalı qadın dedi:
  - Yüz əlli!
  Sonra çadralı qadın qışqırdı:
  - İki yüz min!
  Elena ehtirasla hönkürdü:
  - İki yüz əlli!
  Yaqut boyunbağılı qız dedi:
  - Üç yüz min!
  Kök qadın hönkürdü:
  - Dörd yüz min!
  Daha sonra burkalı qadın ağlının başından qışqırdı:
  - Milyon dollar!
  Bu, artıq ciddi və böyük məbləğdir. Belə məbləğlərə rəsm əsərləri, saf cins atlar və ya bütöv bir fahişə ordusu alırlar. Gecə üçün min manata elit fahişə sifariş edə bilərsiniz. Üstəlik, rubl ucuzlaşır və müharibə gedir və bunun daha da pisləşəcəyi gözlənilir.
  Ağır fasilə yarandı. Yelenanın milyarder əri üçün bir milyon dollar o qədər də ölümcül məbləğ deyil. Amma sırf ərim üçün. Və bu onun üçün çox açıqdır. Hesabları tərk edən bütöv bir milyonu isə bu qədər asanlıqla gizlətmək və əsaslandırmaq olmaz.
  Və digər qadınlar belə bir məbləğdən aydın şəkildə xəcalət çəkdilər.
  Stüard çəkici qaldırıb oxumağa başladı:
  - Bir dəfə milyon dollar, bir milyon dollar iki, bir milyon dollar üç...
  Elena yüksək səslə qışqırdı:
  - Bir milyon dollar və başqa bir dollar!
  Başlanğıc meneceri:
  - Bir milyon dollar və başqa bir dollar dəfə ... Bir milyon ...
  Burkalı qadın hürürdü:
  - İki milyon dollar!
  Zalı bir gurultu bürüdü. Məbləğ o qədər idi ki, iki saata on min peşəkar giqolonu və ya iyirmi min fahişəni bir saata kirayə verə bilərsən. Bu cür məbləğlərə tablolar, bahalı damazlıq ayğırlar alınıb və artıq villa tikib, ən kiçik yaxtanı da əldə etmək mümkündür. Və yalnız bir gecə üçün.
  Slava məəttəl qaldı, gözləri iriləşdi: onun qiyməti hələ də bu qədərdir! Bir sərvət.
  Zaldan gələn gənc qızlardan biri, yəqin ki, bazarlıq həyəcanına yenik düşərək, ağzının üstündə:
  - İki milyon bir dollar!
  Menecer qışqırmağa başladı:
  - İki milyon bir dollar! İki milyon bir dollar iki! İki milyon və bir dollar - üç ...
  Burkalı qadın qışqırdı:
  - Beş milyon!
  Zalda qadınlar arasında gurultu eşidildi. Bu, artıq böyük məbləğdir, sərvət demək olar. Və bunların hamısı bir gecədə olur. Sadəcə dəli deyə bilərsiniz. Beş milyona qədər!
  Başı fırlanan, utancdan qızarmış, utancdan və həyəcandan titrəyən bülbül qışqırdı:
  Mən bu qaranlıqdan qorxuram, ümidsiz və dəhşətli,
  Bir daha qayıtmayacağım yerdən...
  Zarafatdır, nə gözəl zarafatdır
  Yuxu isə yuxudur, indi oyanıram!
  Və baş stüard elan etməyə başladı:
  - Beş milyon dollar! Beş milyon dollar - iki! Beş milyon dollar üç...
  Sonra brilyant sırğalı qadınlardan biri götürüb verdi:
  - Beş milyon bir dollar!
  Zalı bir gurultu bürüdü. Məbləğlər sadəcə dəli idi. Baxmayaraq ki, məsələn, ötən əsrdə Yaponiyadan kimsə Van Qoqun rəsminə yüz dörd milyon dollar ödəyib, rekord vurub. Bəs orada necə bir şəkil var idi: bir daub! Təəccüblü deyil ki, sağlığında heç kim Van Qoqu almaq istəməyib.
  Amma yenə də ciqolo ilə bir gecəyə o qədər pul ödəyirsən.
  Stüard yenə toxmağı qaldırdı və oxumağa başladı:
  - Beş milyon və bir dollar - bir! Beş milyon və bir dollar - iki! Beş milyon və bir dollar - üç ...
  Burkalı qadın qışqırdı:
  - On milyon dollar!
  Salonda başqa bir səs-küy. Bəzi qadınlar isə artıq özünü saxlaya bilməyib, həddindən artıq həyəcanı aradan qaldırmaq üçün barmaqlarını və ya vibratorları ayaqlarının arasına yapışdırmağa başlayıblar. Beləliklə, bu ağlasığmaz bazarlıq onları əldə etdi. Bu, həqiqətən çox gözəl idi.
  Şöhrət dəli oldu: on milyon dollar! Və bu məbləğin dörddə biri ona məxsusdur. O, nəinki mafiyanın pulunu ödəyəcək, həm də o, özü də zəngin və hörmətli bir insan olacaq. Və sonra çox parlaq gələcək gözləyəcək. Burka altında olan qadının gənc, məlahətli səsi var idi və ona boş yerə kişiləri videoya çəkməyə nə mane olduğu belə aydın deyil. Düzdür, bir çox qadınlar kişilər üzərində tam hakimiyyətə sahib olmağı və yataqda onlara əmr etməyi xoşlayırlar. Və beləliklə, vibrator əvəzinə və ya küçədəki kişilər giqolosu alırlar.
  Və Slava hələ çox gənc və yaraşıqlıdır. Güləndə isə dişləri necə də parıldayır. Həqiqətən, son dərəcə xoş və yaraşıqlı, fiqurlu bir gənc. Yaxşı, bundan necə keçmək və keçmək olar? Bu, həqiqətən də kainatın ən böyük hədiyyəsidir.
  Məbləğ onsuz da qadağanedici idi. Və belə bir müdaxilə etmək çox təhlükəlidir.
  Və stüard dişlərini göstərərək deməyə başladı:
  - On milyon dollar! On milyon dollar iki! On milyon dollar üç...
  Yelena, çəkic düşməzdən əvvəl ümidsizcə qışqırdı:
  - On bir milyon!
  Salonda səs-küy daha güclüdür. Qadınlardan biri qışqırdı:
  - Budur yubkalı tacir!
  Slavka mızıldandı:
  - Giqolonun bahadır,
  Həqiqətən nəyə dəyər!
  Stüard çəkici qaldırıb oxumağa başladı:
  - On bir milyon dəfə, on bir milyon iki! On bir milyon üç...
  Burada Yelena qorxdu. Şəxsən onun belə bir məbləği yox idi, yalnız inadkarlığına görə qışqırdı. Əgər əri bundan xəbər tutsa, onun başına gələcək. Baxmayaraq ki, boşanma halında, o, yəqin ki, yenə də dövlətin bir hissəsini məhkəməyə verəcək. Və azad olun. Və heç olmasa dünyanı gəzəcək, bu, son dərəcə sərin olacaq.
  Əri isə onu Moskvadan buraxmayacaq - tez ölsün, əclaf!
  Amma üçüncü dəfə çəkic dəyməzdən əvvəl son saniyədə çadralı qadın cıvıldadı:
  - İyirmi milyon dollar!
  Xanımlar silkələnib içəri girdilər. Walker. Və sonra Elena həyəcan və özünə inam hiss etdi. Bu çarşaflı xanım yəqin ki, inanılmaz dərəcədə zəngindir. Odur ki, onun şıltaqlığı üçün çəngəl çıxarmasına icazə verin. Şirin, yaraşıqlı və əzələli bir oğlanın kefini tam ödəsin.
  Və Elena dedi:
  - Yüz milyon dollar!
  Zal ayağa qalxdı və qışqırdı. Heyrət! Vay! Yaxşı, çox yaraşıqlı və əyri bir oğlanla gecə üçün məbləğ. Gənc giqoloya belə vəhşi bir məbləğdə sərmayə qoymaq üçün nə dərəcədə şəhvət və ya aşiq olmaq lazımdır.
  Stüard çəkici qaldırıb deməyə başladı:
  - Yüz milyon dollar! Yüz milyon dollar iki! Üç yüz milyon dollar...
  Burkalı qadın qışqırdı:
  - İki yüz milyon! - Və əlavə etdi. - Sirki bitir. Sizin belə bir məbləğiniz yoxdur və rüsvay olacaqsınız!
  Elena mızıldandı:
  -Bunu hardan bilirsen?
  Çadralı qadın cavab verdi:
  - Bilirəm! Mən deyəndə, bilirəm!
  Stüard toxmağı qaldırıb deməyə başladı:
  - İki yüz milyon dollar! İki yüz milyon dollar iki! İki yüz milyon dollar üç...
  Sonra zaldakı qadınlardan biri hıçqırdı:
  - İki yüz milyon bir dollar!
  Menecer xatırladıb:
  - Məbləği tam ödəməsəniz, çölə atılacaqsınız və heç vaxt hərrac otağına buraxılmayacaqsınız.
  Qara eynəkli qadın başını tərpətdi.
  - Bilirəm! Amma tam hazır!
  Menecer qışqırmağa başladı:
  - İki yüz milyon bir dollar! İki yüz milyon bir dollar iki! İki yüz milyon bir dollar üç...
  Çadralı qadın dedi:
  - Beş yüz milyon dollar!
  Zalı bir gurultu bürüdü. Qadınlar ayaqları arasında masaj etməyə və vibratorlardan daha güclü istifadə etməyə başladılar.
  Slavka birdən gördü ki, onun kişi kamilliyi azalmağa başlayıb. Çox uzun müddətdir ki, həyəcanlı vəziyyətdədir. Və sonra yandı.
  Və şəhvətpərəst qadınlar arasında məyusluq gurultusu tribunaları bürüdü.
  Stüard çəkici qaldırdı və mirvari dişlərini göstərərək oxumağa başladı:
  - Beş yüz milyon dollar! Beş yüz milyon dollar iki! Beş yüz milyon dollar üç!
  Ağır fasilə yarandı və stüard elan etdi:
  - On səkkiz yaşlı gənc giqolonu Vyaçeslav Kolobkov beş yüz milyon dollara çarşablı bir xanıma satdılar!
  Qadın başını tərpətdi.
  - Hesabınızdan pul köçürəcəyəm! İndi o, bütün gecə mənim olacaq!
  Slavkanın üstünə pərdə atdılar. Və güclü, əzələli boyuna bir zəncir qoyuldu.
  Oğlan çılpaq ayaqlarını yeni məşuqəsinin arxasına vurdu.
  Menecer qeyd etdi:
  - O, sənin gecə qulundur! Sadəcə onu öldürməyin və ya şikəst etməyin!
  Cavan oğlana çadralı bir qadın yaxınlaşdı. Onun əli kişi mükəmməlliyi üçün oğlanı tutdu və tutdu. Dərhal yenidən qalxdı və şişdi. Slavka isə utanmaqdan və utanmaqdan bərk qızardı.
  Qadın üzünü açdı. Çox gözəl, şərqli, qarasaçlı, yaşı iyirmi beşdən çox olmayan gözəl idi. Bəli, həqiqətən çox gözəl idi, baxmayaraq ki, üzündə heç bir kosmetika izi yox idi.
  Slavka susdu:
  - Bəli, gecə üçün pulu özünüz ala bilərsiniz!
  Qadın başını tərpətdi.
  - Bilirəm! Niyə sizin üçün belə bir vəhşi məbləğ qoyduğumu sonra deyəcəyəm! O vaxta qədər gəlin otağa gedək! Vaxt azdır və mən həyatımda son dəfə sevgidən həzz almaq istəyirəm!
  Oğlan təəccübləndi
  - Niyə sonuncu?
  Qadın cavab verdi:
  - Çünki mən şahzadə Esmiqül zinadan ölümə məhkum edilmişdim! Ertəsi gün sübh çağı başımı kəsəcəklər!
  Slavka təklif etdi:
  Beləliklə, qaçmaq lazımdır!
  Şahzadə ah çəkərək cavab verdi:
  - Allaha and içdim ki, qaçmayacağam! Buna görə də, ölümündən əvvəl ərim mənə hesabını verdi və bu günlərdə istədiyim hər şeyi etməyə və almağa icazə verdi!
  Slava güldü:
  "Deməli, sən bu qədər səxavətlisən!" Qənaət etməyin mənası yoxdur!
  O, başını tərpətdi və cavab verdi:
  - Mənə yaxşı xidmət etsən, mənim də xoşuma gəlsə, sənə bütöv bir saray, bir yaxta, daha nə istəyirsən, bütöv bir maşın parkı alaram! Beləliklə, cəhd edin!
  Gənc başını tərpətdi.
  - Mən sizə xidmət etməyə hazıram və şadam!
  Burada onlar ayrıca, dəbdəbəli otağa daxil oldular. Qadın onunla tək qaldı. O, zərif bir şəkildə paltarını çıxardı və mükəmməl gözəl qaralmış bədəni ortaya çıxardı. Slavkanın kişi kamilliyi elə qabardı ki, partlamağa hazır idi.
  Çılpaq şahzadə başını tərpətdi.
  - Gəl mənimlə duş al!
  Gənc oğlan və qadın tamamilə qızılla örtülmüş vanna otağına girdilər.
  İsti axınlar töküldü. Və gözəl bədənləri yumağa başladılar.
  Qadın başını tərpətdi.
  - Dildən necə istifadə etməyi bilirsən!
  Slavka başını tərpətdi.
  - Əlbəttə!
  Şahzadə Esmigül başını tərpətdi.
  - Buna görə çox çalışın! Gəl mənim gözəl oğlum!
  Gənc diz çökdü, üzünü onun ayaqlarının arasına, gözəlin gözəl qırxılmış çənəsinə soxdu və dili ilə işləməyə, fədakarlıqla, həvəslə işləməyə başladı.
  Gənc, gözəl qadın həvəslə inlədi. Və o, çox məmnun idi.
  Slava da gücləndi. Onun həddən artıq həyəcanlanmış ləyaqətini necə də dözülməz dərəcədə ağrıyırdı və yandırırdı. Və çalışdı və xeyir-dua aldı.
  Şahzadə inlədi və nəhayət, daha yüksək səslə qışqıraraq, güclü orqazmla titrədi və sallandı.
  Sonra özü diz çökdü və üzü gəncin qasıq nahiyəsinə yaxınlaşdı. İndi o, həyəcanlı, qaynar, xoş ətirli xoruzu, gənc və gözəl bir ayğırı dodaqları ilə qucaqladı. Və öz dili ilə işləməyə başladı.
  Öldürən özünü zorla hələ toxumu atmamağa məcbur etdi. Bir qadın yalama, hamar, şirin, iştahaaçan, kişi kamilliyinin başı, Moskvanın ən gözəl və yaraşıqlı gənci prosesindən zövq alsın.
  Və şahzadə bir üzv, dil və dodaqlarla işləyərək dəli oldu. Onun üçün sadəcə inanılmaz dərəcədə gözəl və gözəl idi.
  Öldürən, nəhayət, yenə də özünü saxlaya bilməyib bitirdi. Fırtınalı, şirin gruel, gənc bir toxum atdı. Şahzadə acgözlüklə dili ilə onu yaladı, bir damla belə buraxmadı. Və sonra o əmr etdi:
  - İndi də gəlin qarğa pozasına girək! Mən səni yalayacam, sən də məni yalayacaqsan!
  Slava razılaşaraq başını tərpətdi. Onun dili yenidən şahzadənin klitorunu məharətlə və qüvvətlə masaj etməyə başladı. Gənc, gözəl qadının dili və dodaqları yenidən şişməyə və qızmağa məcbur olduğu halda, əzələli və çox yaraşıqlı və bacarıqlı giqolonun gənc, elastik üzvü!
  
  KRALIÇA VƏ AYAQAL QUL.
  ANNOTASİYA
  Bizim zəmanəmizin gənc oğlanı əvvəlcə kraliça olur. Ancaq həddindən artıq qəddarlığa görə tanrılar onu ayaqyalın bir köləyə çevirir. Lakin gənc qadın elflərin köləliyindən azad edilir və super macəralar başlayır.
  . FƏSİL Љ1
  Aqripina təntənəli mərasimə baxdı. Sanki taxta çıxır və daş-qaşlarla bəzədilmiş taxtda oturur. Və onun başına ulduzlarla bəzədilmiş tac qoyulur. Dünyanın bütün prezidentləri, monarxları və digər hökmdarları diz çöküb onu tərifləyirlər.
  Və salam səmaya aparılır və toplar döyülür. Və hər şey parıldayır. Və o, indi Yer planetinin imperatriçasıdır. Və ona fanfarlar oxunur, orkestrlər oynayır. Oturduğu taxt otağı Lujniki stadionundan əlli dəfə böyükdür. Və onun bütöv bir ordusu var. Qısa ətəkli, ayaqları açıq, arxasında pulemyotlu minlərlə gözəl qız onu salamlayır və oxuyur:
  Sən böyük ilahəsən
  Bütün insanların İmperatoru...
  sərhədsiz element,
  Bütün düşmənlərinizi öldürün!
  Aqripina dişlərini açıb gurladı:
  Düşmənləri bir tangenslə kəsdim
  Mən onları elə tez vurdum ki...
  Hər şey əla çıxır
  Mən kraliçayam, bütün tamaşaçıları tanımıram!
  Bundan sonra ilk qurbanı onun yanına gətirdilər. Bu, on dörd yaşında yaraşıqlı, ağ saçlı, əzələli yeniyetmə Pavluşa idi. O, yalnız qırmızı mayoda, əlləri və ayaqları qandallıdır. Oğlanı qamçı ilə qamçıladılar və dizləri üstünə qoydular.
  Aqripina əlində tikanlı məftildən ağır bir qamçı götürdü və Pavluşanı döydü. Oğlan dözülməz ağrıdan qışqırdı. Və gənc, güclü, əzələli bir qadın onu qamçılamağa davam etdi və dişlərini göstərərək oxudu:
  - Oğlanlarım, balam,
  Bu saat yatmırsan
  Və görünən şiş alacaqsınız,
  Arxasına qamçı!
  Qüdrətli qadın isə oğlanı döyürdü. Və beləliklə dəri partladı və qan axınla axdı. Və Pavluşa dözülməz əzabdan qışqırdı.
  Birdən dəhşətli uğultu eşidildi. Saray uçdu, divarlar uçdu. Və onun qarşısında iki qılınclı nəhəng, parıldayan bir mələk göründü.
  gurultulu səs dedi:
  - Sən, dünya imperatoru, bütün sərhədləri keçdin! Bunun üçün cəzalandırılacaqsınız. Uca Allah bütün gücü səndən alar, özünü ucaldanı isə zəlil edər.
  İldırım çaxdı. Saray getdi, bütün qulluqçular və dövlət başçıları da.
  Və Aqripina, dəbdəbəli paltarlar və tac əvəzinə, qandallı yarıçılpaq bir qul oldu. Onun yalın ayaqlarında və əllərində ağır, polad zəncirlər vardı. Bədən demək olar ki, çılpaq idi - yalnız bir bel paltarı.
  O, digər az qala çılpaq kənizlərlə birlikdə qandallanmışdı. Və onun çılpaq, güclü ayaqları səhranın isti qumunu yandırırdı.
  Başını dik tutmuş güclü, çox əzələli qadın Aqripina özü də qul oldu. Nəzarətçinin bəlası onun naxışlı kürəyinə düşdü.
  Və qamçı fit çaldı. Nəzarətçi hətta insan deyildi. Bu nəhəng, tüklü ayı və çox murdar və eybəcər bir fincandır. O, dəvənin üstündə oturdu və keçmiş dünya imperatoruna bütün gücü ilə zərbələr endirdi.
  Aqripina ağrıyırdı və inlədi. O, həbs edildikdən sonra axtarış otağına necə aparıldığını xatırladı. Məni bütün paltarlarımı soyunmağa məcbur etdilər və güclü, qız cəsədini yoxlamağa başladılar. Bunu bir neçə ağ xalatlı qadın edirdi. Guya bura xəstəxanadır, həbsxana deyil, şmon yox, tibbi müayinədir.
  Sonra bir güzgü qarşısında çömbəlməyi əmr etdilər və işıqforlarla işıqlandırıldılar. Aqripina çömbəlmək, əlbəttə ki, asandır. Amma bir neçə ağ xalatlı qadın həvəslə sizə baxanda xoşagəlməzdir. Onlar hərəkət edərkən çox yuvarlanan güclü, qabarıq əzələlərə heyran olurlar, qızdan daha çox kişiyə uyğundurlar.
  Gözləri isə şəhvətlidir. Agripina, dəri hamar, təmiz, inkişaf etmiş sinə və geniş itburnu olmasına baxmayaraq, qızdan daha çox əzələləri olan çox güclü bir gəncin bədəninə malikdir. Ancaq çiyinlər genişdir.
  Aqripina əyilir, amma hamı ona dayanmağı əmr etmir. Artıq tərləməyə başladı və aşılanmış dərisi parıldadı, buna görə o, daha çox qədim Yunan döyüşçü tanrıçasının heykəlinə bənzəyir.
  Nəhayət, gözləri ilə udmaqdan bezdi. Və geyimli qadın nəzarətçi meydanda dayanmağı və çənəsini xüsusi bir boşluğa qoymağı əmr etdi. Sonra o, meydan oxuyaraq nazik, rezin əlcəklərini çıxardı və çənəsindən yapışaraq barmaqları ilə Aqripinanın ağzına çatdı.
  Onlar isə yuyulmamış, tərlidirlər. Və yanaqlarından və dilinin altından dırmaşdı. Aqripina qəzəbləndi və onu itələyərək hönkürdü:
  - Əlcək geyin, qancıq! Siz yoluxduracaqsınız!
  Bundan sonra o, nədənsə xəcalət çəkdi və axtarış dayandırıldı. Tatuajların görünməsi üçün çılpaq şəkildə çəkildi. Onlar təkcə barmaqları deyil, ayaqların çılpaq altını da yuvarlayırdılar. Və hətta mədəsini rentgenlə işıqlandırdılar, yəqin orada narkotik ola biləcəyindən şübhələndilər.
  Bundan sonra məni duşa apardılar. Hətta bir sabun, sonra da dəsmal verdilər. Daha sonra forma gəldi.
  Aqripina həbsxanadan o qədər də qorxmurdu. Əksinə, o, ən vacib və sərin olacağına əmin idi.
  Amma kamerada bir az sıxlıq var idi, on iki qız var idi, vedrə iyi gəlirdi.
  Dərhal onları tikdi və təmizlədi. Sonra məndən tualeti təmir etməyimi istədi. Və ona qulaq asdılar.
  Aqripina hətta istintaq təcridxanasında da soyuqqanlı idi. Və o, məni itaət etməyə məcbur edə bilərdi.
  Amma indi onun ətrafında zəncirlənmiş iki onlarla qız və qamçılı orkların bütöv bir dəstəsi var.
  Və bu ayılar Aqripinanı şiddətlə döyməyə başladılar. Və o qədər ağrılı idi ki, hətta bu qəhrəman qadın da əzabdan ağlayaraq mərhəmət dilədi. Əslində bu bir növ kabus idi. Sonra onun boynunu da zəncirlədilər, bu, tamamilə dözülməzdir.
  Aqripina qumun üstündən keçdi. Və onun əhvalı zəif idi. O, döyülür və cızılır, qanlı ləkələrlə örtülür. Və qandallar cingildəyir, metal parıldayır.
  Aqripina səssizcə ayaq üstə dayanır. Qum istidir və yalın ayaqları ağrıdır. Baxmayaraq ki, hələ də heç nə yoxdur - döyüşlər və məşq zamanı ayaqları doldurulur. Bəs kənizlər necə? Onların bir çoxu həmişə ayaqyalın getməyib, altları o qədər də kobud deyil. Və o qədər güclü yanır ki, hətta kabarcıklar da görünür.
  Gənc qadın gəzir və dəhşətlə düşünür: o, zəncirlənmiş və belinə hərdən bir qamçı düşən quldur. Lakin tezliklə o, üsyan qaldıracaq və bu planet üzərində hakimiyyəti ələ keçirəcək.
  Güclü, əzələli xanım orkların diqqətini çəkir. Və zaman-zaman onu qamçı və ya tikanlı məftillə vururdular.
  Aqripina cavab qışqırdı:
  - Zəif vuruş!
  Və o anda hər şey dəyişdi. Daha doğrusu, iti, sərt oxlar qumun arxasından orklara doğru uçurdu. Tüylü ayıları yumruqladılar və gözlərindən çıxdılar və qasıq və sinədən tikiş etdilər.
  Aqripina onu götürdü və zəncirləri çırparaq orkun üstünə qaçdı. Başını zəncirlə deşdi.
  Və mahnı oxudu:
  - Mən şeytan şeytan kimiyəm! Mən paytaxtı məhv edəcəm!
  Elflər sağ qalan orkların üzərinə pusqudan çıxdılar. Onlar kiçik və zərif təkbuynuzlu bu qlamur xalqın nümayəndələri idi.
  Orklar tez bir zamanda kəsildi və kəsildi. Bundan sonra qızları zəncirdən azad etməyə başlayıblar. Həmçinin, sehrli çubuqların sehrinin köməyi ilə Aqripina da zəncirdən azad edildi.
  Gənc qadın azad oldu. Və güclü, əzələ tüberkülləri ilə.
  Bundan sonra onun qızlardan ibarət bütün komandası var idi. İndi də gözəl döyüşçülər səhrada çılpaq, kəsikli ayaqlarını möhürləyirdilər.
  Aqripina dişlərini açaraq zümzümə etdi:
  Yol əyri boyunca keçir,
  Ayaqyalın qızlar...
  Pisliyi əzmək üçün yataq böcəklərindən yoruldum,
  Xoşbəxtliyimi ələ salmaq istəyirəm!
  Qızlar da çox aqressiv və mübariz idilər. Onlar oxumaq və tullanmaq istəyirdilər. Və onların ayaqları, əslində, zərifdir, baxmayaraq ki, tükənmiş, yıxılmış, deşilmişdir.
  Budur bir komanda yürüş edir. Və onlarla təkbuynuzlu elflər və yaylarla.
  Aqripina özündə güc hiss edir və oxuyur:
   Spartak dövründən bu iman yaşayır,
  Dünyada heç vaxt qullar olmamalıdır!
  Usta həyasızdırsa - qarnını soba ilə qızdırır,
  Kəndli isə soyuqda donub qaldı - inanın ki, taleyi deyil!
  
  Rus oğlanı Spartak - bizim üçün qılınc çəkdi,
  Arxasında isə məzlumların çayı sonsuz yüksəldi...
  Əgər kişisənsə - namus candan qiymətlidir,
  Həyatın dünya xoşbəxtliyində axmasını istəyirsinizsə!
  
  Stenka Razin qulların düşərgəsini düzəltmək istədi,
  Belə ki, bir iradə var, hər kəs idarə edə bilər ...
  Onun kimilər isə utancını qəbul edə bilməzdi,
  Onların arxasında isə insanlar - saysız-hesabsız ordu var idi!
  
  İşgəncə, dayaq və pay - padşahların arqumentləri,
  Hər kəs əsrlər boyu hər şeyi ələ keçirmək istəyir!
  Ancaq azadlıq, inanın mənə, bir mil çörək və baldır,
  Və belə bir arzu çoxdan ürəyimizdə yanır!
  
  İldırım gəldi - oktyabr, indi gücümüz,
  Ölkə od içində, çox qan və ağrı var!
  Ancaq İsa cəhənnəmdə doğru uçuruma icazə verməyəcək,
  Şiddətli qamçılanan yaxşılıqda xoşbəxt olar!
  
  Lenin qapını açdı, Stalin cəsarətlə aparır,
  Hər addımda müqəddəs məqsədə yaxınlaşırıq!
  Amma şeytan gəldi, qırx birinci pis il,
  İndi də qanımız axar kimi, damardan qusar!
  
  Biz sizinlə bir ölkəyik; şərəfimiz sənin həyatındır,
  Rus xalqlarını heç vaxt diz çökdürməyin!
  Rusiyadan tutun, Vətən üçün vuruşun,
  Nəsillərin şücaətinin mənası və duzu budur!
  
  Fürer iyrənc cəsəddir, Rus isə nəhəngdir,
  Özbəklə rusla çeçen birləşib!
  Kommunizm monolitdir, ruh üçün idealdır,
  Və düşmənlərin alayları bir torta çevrilir!
  
  Kosmos cavanları çağırır - buynuz çağırışla şeypur çalır,
  Marsdan kənarda yeni bir sərhəd olacaq!
  Biz kommunizm qururuq - rublu ləğv etdilər,
  Heç bir vətəndaşlığın əhəmiyyəti yoxdur!
  
  Bütün kainat, inanın, indi qırmızıya dönəcək,
  Cənnətin qapıları olacaq - qırmızı ulduzlar.
  İnsan başqalarının qardaşıdır - keçmişdə quduz bir heyvan,
  Sevgi, gözəllik isə saf ilahilərdə oxunur!
  
  Buna görə də, laqeydliyinizi və tənbəlliyinizi əsirgəməyin,
  Şahin kimi vuruşan Vətənimiz üçün!
  Siz döyüşçülər həm gecə, həm də gündüz işləyirsiniz,
  Cənnət bağı nə çiçək açıb şirin şirə verəcəkdi!
  Aqripina ayaqyalın komandası ilə birlikdə mahnı oxudu. Və birdən o, özünü elə fikirləşdi ki, deyəsən kommunizm tərəfdarıdır. Yaxşı, Aqripina sovet dövrünü bilmirdi: o, çox gənc idi. Tezliklə onun otuz yeddi yaşı tamam olur və indi 2023-cü ildir. Bəs o, Sovet hakimiyyəti haqqında nə xatırlaya bilər? Bu, onun gözündə və düşüncəsində bir əfsanədir. Aqripina, necə deyərlər, öz dövrünün övladıdır. Və əlbəttə ki, sovet dövrü ilə bağlı ən yaxşı rəyləri eşitmədim. Bənzər və əslində, hətta banan kimi bir şey də qıt idi. Bəli, konfet və saqqız da. Və cins şalvar nadir idi. Və Qorbaçovun dövründə piştaxtalardan hətta acı araq və siqaret də yoxa çıxdı. Uzun növbələr, kuponlar, kartlar, boş mağazalar, ümumi qıtlıq - insanlar sovet dövrünü belə xatırlayırlar.
  Və heç kim onları geri qaytarmaq istəmədi. Hər halda, Moskvada kommunistlər hətta çətin doxsanıncı illərdə də cüzi faizlə səs toplayırdılar. Amma Aqripina çox zəngin idi və təbii ki, kapitalizm üçün. Bəs niyə o, birdən solçu ideyalar haqqında mahnı oxumağa başladı?
  Gənc qadın yumruğunu çənəsinə vurub fısıldadı:
  Padşahımız, göylərin seçilmişi,
  Padşahımız ruhlu iblis kimidir...
  Şahımız, taleyin elçisi
  Kralımız yalnız sənsən!
  Lucifer! Lucifer! Lucifer! Lucifer!
  Aqripina onu vəhşi sevinclə götürdü və oxudu:
  - Sən böyük Lüsifersən, işığa bir şüa tök,
  Və müqəddəs müharibə qılıncı - sirri kəsin!
  Və yenə qız, daha doğrusu, yetkin və təcrübəli qadın oxumağa başladı;
  Padşahımız, cənnət elçisi,
  Padşahımız ruhlu iblis kimidir.
  Taleyin seçdiyi padşahımız,
  Kralımız yalnız sənsən!
  Lucifer! Lucifer! Lucifer! Lucifer!
  Döyüşçü belə oxuyub səhrada ayaq basdı. Və onun əhvalı yüksək idi. Niyə azyaşlı olmalıdır.
  Amma burada yenə iğtişaşlar görünür. Elflər orkların yaxınlaşması haqqında siqnal aldılar. Və yarımdairə şəklində düzülüb. Atlıların yarısı elflər idi. Gözəl qızlar, demək olar ki, çılpaq, lakin qiymətli zinət əşyaları ilə örtülmüşdür.
  Onlar açıq-aşkar ölümcül döyüşə hazır idilər.
  Aqripina çılpaq, güclü ayağını möhürlədi. Və onun əlində ağır bir yay göründü. Çoxlu ox tuta bilən böyük.
  Qız, daha doğrusu, qadın qəhrəman oxudu:
  Qan içənlərdən buludlar uçdu,
  Cəhənnəm Yerdən uzaqda püskürdü!
  İlan panzvaledə sürünür, gurultulu piç,
  Buludlar qanla işıqlandı!
  
  Dalğalar alovlanır, cəhənnəm fırtınası kimi sıçrayır,
  Və o, ən cəsarətli cəsarətlilərin ordusu ilə qarşılaşacaq!
  Gözəl sevimli qadınları qoruyacağıq
  Atalarımızın şücaətlərinə layiq olacağıq!
  
  Torpağım, necə də ağrılı nalə çəkdin,
  Düşmən yüz yara iz buraxdı!
  Ancaq gəlin orkları ataq, dərhal postamentdən çıxırıq,
  Cəsarətli illərin vəbası uzun sürməyəcək!
  
  Və ölüm artıq buludların arxasında ağlayır,
  Ancaq düşüncələrimiz cənnətə cırılıb!
  Gəlin bədnam yaramazları toz halına gətirək,
  Və yarıya bölün, bilin, orklar!
  
  Biz sülhü və qocalığın çürüməsini bilmirik,
  Biz müqəddəs Vətənimizin övladlarıyıq!
  Parlaq hər şey ayılarla döyüşdü,
  Bu kökləri qüdrətləndirək!
  
  Və pis bomba güclə partladı,
  Bir mərmi partlaması bizə nə lazımdır, bu ildırım!
  Elfi döyüşçüləri çox şeyə qadirdir,
  Üstü Fuhrer üçün alt olacaq!
  
  Cəhənnəm dünyası, cəhənnəm alovlandı,
  Yırtıcı ağız "Tiger" ilə rokada süründü!
  Və bütün yorğunluq bir anda uçdu bizdən,
  Əyləncəli oyunların vaxtı bitdi!
  
  Əlində qumbara, ölümcül atış,
  Budur, burundakı "Pələng" möhkəm qəbul edildi!
  Fürer isə Tərtər qazanxanasındakı qazanda,
  Dünyanı elflərə açmamaq üçün!
  
  Ayı hirsli yaylımlardan titrəyir,
  Budur elflərin Reyxstaqı üzərində dalğalanan bayraq!
  Və günəş vətənin üzərində parladı,
  Axı Orc Reich toz və kül oldu!
  Aqripina mahnı oxudu, digər kənizlər də qaldırdılar, elflər. Hər şey əla və sadəcə heyrətamiz görünürdü.
  Və kənizlərin əllərində yaylar, hətta cütlüklərin də yayları var idi. Və ipi çəkib ox atmağa başladılar. Onlar bir qövsdə yarışdılar və irəliləyən orkları deşdilər.
  Bu tüklü və iyli heyvanlar vəhşi və çılğın bir qəzəblə döyüşə qaçdılar.
  Bu, həqiqətən bir döyüş idi. Elflər, demək olar ki, çılpaq halda, yaylarından atəş açırdılar. Kişi elflər isə daha güclü və öldürücü yaylardan istifadə edirdilər.
  Böyük qüvvə ilə boltlar atdılar. Fırtınaya qalxan orkları fırladıb deşdi. Və onlara sarsıdıcı zərbələr endirdi.
  Elflərdən biri daş-qaşlı tac taxaraq qışqırdı:
  - Müqəddəs müharibədə bizim qələbəmiz olacaq! Elviş bayrağı irəli - həlak olan qəhrəmanlara şöhrət!
  Beləliklə, o, yalın ayağı ilə ipi çəkərək böyük bir ox atdı.
  Və yenə gurultu ilə:
  - Bizi heç nə dayandıra bilməz! Bizi heç kim məğlub etməyəcək!
  Elflər isə qadın qullarla birlikdə orkları oxlarla vurdular. Və onları hərtərəfli doldurdu. Bu, onların döyüşün çox aqressiv panoraması idi.
  Döyüşçülər fenomenal və anlaşılmaz güc nümayiş etdirərək sadəcə super oldular.
  Sonra yenə məftunedici və çox oynaq insanların mahnıları.
  Sikkədən daha dəqiq bir şey yoxdur
  O, həqiqətən yalan olmadan parlayır!
  Əslində dublun dünyanın hökmdarıdır,
  Onun dayağı güclü qılınc və qalxandır!
  
  Onda bütpərəst tanrılar gizlənir,
  Günəş kimi, parlaq qızıl üz...
  Baxmayaraq ki, hələ də quldur-parazitlər var.
  Nəfs alverində yola çıxanlar!
  
  Sikkə, bu bir büt və baş mələkdir,
  O, hamının xilaskarıdır, məhv edəndir.
  Qızılsız, muzdlu damask yıxılır,
  Pul olmadan uğur döyüşdə gəlməyəcək!
  
  Bəs nə istəyirsən, insan ürəyi,
  Sizin üçün ölümsüzlük almaq üçün ovlamaq ...
  Xoşbəxtliyin qapısını acgözlüklə açmaq,
  Əsrlərin ömrünün ipini toxumaq üçün!
  
  Ancaq bir dublun bunu da ala bilərmi?
  Qızıl dairə xəyal qurmağa qadirdirmi?
  Dəyirmanlı qoca salamla gəlməsin,
  Və meyitxanada alnına möhür vurmadı!
  
  Bir sikkə çox xoşbəxtliyə ehtiyacı olsa da,
  Bizə günaha yol vermək üçün!
  Ancaq insanın ehtiras üzərində gücü yoxdur,
  O qızlar, xoruza darı kimi!
  
  Mədəyə çox şey almaq istəyir,
  Qırqovul, ananas funtu yeyin.
  Qəbirə yemək yeyə bilməsən də,
  Siz pulla son dərəcə sərin olsanız belə!
  
  Və tabut, hətta çox baha başa gəlir,
  Çünki burada padşahların yeri var!
  Axı bir mələk formada sıfır çəkəcək,
  Alnına zərbə, beyninə dəyənək!
  Döyüşçülər, əlbəttə ki, döyüşdə heç də geri qalmırlar. Və orklar ağır itkilər verərək döyüş məsafəsinə çatdıqda, gözəllər qılınclarını işə saldılar.
  Albina gülümsədi. Dərhal onun əlində iki qılınc göründü. Onları yellədi, yel dəyirmanını çevirdi, bir neçə ork başını kəsdi və fısıldadı:
  - Səhvlə qarşılaşdın!
  Və bundan sonra onu çılpaq dabanı ilə götürdü və ork generalının çənəsindən təpiklə vurdu. Qum torbası kimi çökdü. Və dişləri qırıq çənəsindən düşdü. Və hər şey çox gözəl və sərin görünürdü. Qızların böyük həvəslə xorda oxuduqları:
  Xahiş edirəm, ya Rəbb, gün sönməsin,
  Beləliklə, qızın baxışları həmişə cavan olsun!
  Cəngavərimiz qayaların üstündə uçsun,
  Beləliklə, göllərin örtüyü kristaldan daha təmiz olsun!
  
  Rəbb nə gözəl dünya yaratmışdır
  Orada gümüş yedilər, ağcaqayın isə yaqutdur!
  Sevgili axtarıram, Tanrının idealı -
  Bunun üçün o, döyüşlərdə düşmənləri doğradı!
  
  Bir gəncin ürəyində bu qədər ağır olan nədir?
  O, bu dünyada nə tapmaq istəyir?
  Yaxşı, avar niyə qırılıb?
  Böyük problemlərin qarmaqarışıqlığını necə həll etmək olar?
  
  Mən də xoşbəxt olmaq istəyirəm, İlahi,
  Səmavi xəyalınızı tapın!
  Uğurlar ipi qırmasın,
  Yolun altına gətirmək üçün, balast xətti!
  
  Bəs sevgisiz bir ölçüdə nə axtarmaq lazımdır,
  Bir qız üçün daha bahalı nə ola bilər?
  Xoşbəxtliyi qan üzərində qurmaq çətindir,
  Onun üstündə yalnız cəhənnəm cəhənnəmində üzmək olar!
  
  Ayrılıq mənim üçün işgəncədir
  Müharibə hələ də belə bir kabusdur!
  Budur üzəngidə bir ayaq, at yəhərlənmiş,
  Şər ork cəllada balta gətirsə də!
  
  Qızlarımızı tam alırlar,
  Onlara işgəncə verirlər, bədənlərini odla yandırırlar!
  Ancaq Fürerə məğlubiyyət verəcəyik,
  Bilin ki, Elfimiz heç vaxt ölməyib!
  
  Gəlin toy oynayaq, pis müharibədən sonra,
  Sonra uşaqlar güləcəklər!
  Hamısı mənimlə qan qohumudur,
  Mən ovdayam, yağlı oyun olacaq!
  
  Və palıd, zümrüd kimi, yarpaqları,
  Dedi ki, oğlan əla iş görüb!
  Qoy vicdan büllur kimi təmiz olsun,
  Və yalnız artılarda balansda nömrələr olacaq!
  Bunlar buradakı müğənnilər, bu ləzzətli və bənzərsiz qızlardır. Hansı ki, onlar artıq döyüşməyə başlasalar, o zaman tüklü ayılar onlara müqavimət göstərə bilməzdi.
  Aqripina üzünü açıb fısıldadı və qılıncları ilə daha bir neçə ork başını kəsdi:
  - Mən hər şeyə qadirəm, siz də görəcəksiniz!
  Sonra o, yalın ayağını aqressiv və tüklü ayılardan biri olan zabitin qasıq nahiyəsində hərəkət etdirdi. Və o, həqiqətən də toplarını götürdü və döydü. Bu, həqiqətən bir qız idi - Supermen.
  Və buna qarşı, ehtimal ki, hər hansı bir tüklü ayı ordusu gücsüz olacaq.
  Aqripina gülümsədi və barmaqlarını ağzına soxdu. Və bütün gücü ilə üfürdü. Dəhşətli, aqressiv, qaşınan səs var idi. Bu sanki havadan dərisi soyulmuşdu.
  Döyüş meydanında dövrə vuran bir neçə yüz nəhəng qarğa infarkt keçirdi və dolu daşları kimi yerə yıxıldı. Və onların iti dimdikləri sürünən orkların kəllələrini deşməyə və sümükləri parçalamağa başladı. Və sözün əsl mənasında, beyinləri sındırmaq.
  Aqripina qılıncları ilə kəpənək texnikasını yerinə yetirdi, böyük bir dəstənin bu ayılarının bir neçə başını kəsdi və nərə çəkdi:
  - Mən sərinəm, hər şey mənə tabedir,
  Aydındır, aydındır!
  Və bütün yer titrəyir,
  Onları çılpaq dabanınızla əzmək!
  Bundan sonra dözə bilməyən orklar topdan uçuşa çevrilib. Qızlar və elflər onların arxasınca qaçdılar və eyni zamanda döyüş və aqressiv mahnı ifa etdilər;
  Kabus həmişə ilan kimi gəlir
  Siz onu gözləmirsiniz, amma o, qapıda sürünür!
  Siz xoşbəxt, səxavətlə doymuş bir ailəsiniz,
  İnsanların heyvan olduğunu bilmirsən!
  Budur, cəsur qoşunun basqını başladı,
  Tatarlar bizə ox yağdırır!
  Ancaq biz cəsarətli bir şücaət üçün doğulmuşuq,
  Və ağır zərbələrə dözəcəyik!
  
  Heç kim yaxşı Tanrı olmadığını bilmir
  Beləliklə, insan qəddar oldu!
  Ölüm astanasını döyür -
  Və Weselvul buynuzlarını oddan çıxardı!
  
  Bəli, bunlar qədim dövrlərdir,
  Hansı ki, biz çox sərin olduq!
  Axı bu mənim arzum deyildi,
  Biz buna getmədik, dağlardan-uzaqdan!
  
  Amma cəhənnəmdəsənsə
  Daha doğrusu, ağrı, köləlik, döyüş dünyasında!
  Mən hələ də ümidimi saxlayıram
  Qoy ürəyiniz bütün ritmlərlə döyünsün!
  
  Ancaq sınaqlar, bu bizim zəncirimizdir,
  Hansı ki, fikirlərin asan olmasına imkan verməyəcək!
  Lazım gələrsə, dözməliyik,
  Əgər qışqırırsansa, bütün ciyərlərinlə!
  
  Şair, o, mahnı müəllifidir və yaramazdır,
  Ancaq qaynar döyüş meydanında deyil!
  Vətənin rəzil düşmənləri öləcək,
  Tez və pulsuz dəfn olunacaqlar!
  
  İndi götür, Məsihə təzim et,
  Nişanları öpərək özünüzü keçin!
  İnsanlara həqiqəti çatdıracağıma inanıram
  Mükafat olaraq, Rəbb çox şey verəcəkdir!
  
  Darth Vader VS Şeytan
  Nəhəng bir dəmirə bənzəyən Darth Vaderin flaqman döyüş gəmisi Yer planetinə yaxınlaşırdı. Onun arxasında qalaktikaya ölümü və kainatın heyrətamiz təməllərini daşıyan digər gəmilər bir anti-dünyadan digərinə hərəkət edirdi. Bucaqlı, kosmik imperiya Sith. Və onların yanında, yırtıcı piranhalara bənzəyən rasional - təhsildən kənar totalitar Stelzanath.
  Dəbilqəsində geniş çiyinləri və iri buynuzları olan maskalı iki metrlik quldur vəhşicəsinə mırıldandı:
  Siz Luke Skywalkerdən qaça bilməzsiniz! Ya sənsən, ya mən, amma qalaktikada ikimizin də yeri yoxdur!
  Hündürlüyü və çiyin eni ilə Darth Vaderdən geri qalmayan əyri və atletik Lyra Velimara onun möhtəşəm büstünü aktiv şəkildə silkələdi. General-qızın döyüş kostyumu tamamilə şəffaf idi və bir cizgi, əzələli, qız bədəni gizlətmirdi. Onun bürünc dərisi qüsursuz idi və məmələri diqqət mərkəzində yaqut kimi parıldayırdı.
  Darth Vader acgözlüklə gözəlliyə baxdı. Stalzanın iki ulduzlu generalı (kosmik imperiya o qədər qaniçən və fəth etməyə meyllidir ki, qara Sith gücü onun fonunda günahsız bir körpədir!), qətiyyətlə seksual görünürdü.
  Bəs o, bədbəxt bir əlil nə edə bilər? Kibernetik protezdən istifadə edirsiniz?
  Lira onun fikirlərini kəsərək qalib bir tonda elan etdi:
  - Ümidsiz olma, dostum... Yer üzündə elə güclü sehrə malik Süleymanın üzüyü var ki, onun fonunda Luke Skywalkerin gücü siqaret tüstüsünün bir zərrəsidir!
  Darth Vader maskasının altından havanı şiddətlə buraxaraq fısıldadı:
  - Mən özümə həqiqi, canlı bədən ala biləcəyəmmi?
  Bürünc dərisinin altında məşhur şəkildə yuvarlanan əzələ topları ilə Lyra gülərək dedi:
  - Cin və ifrit hər şeyi edə bilər! Bu, kainat üzərində gücdür!
  Darth Vader səssiz oxudu:
  - Bəli, bədbəxt kainat asıldı,
  Pis cinlərin saysız-hesabsız qaranlığı!
  Süleymanın nifrət etdiyi üzüyü -
  Başladı və baş kəsdi!
  
  Ancaq bilin ki, Vader bir piyon deyil,
  Həmişə boyunduruq altında gəzməyin ...
  Pis düşmənləri atəşə çevirər,
  Aləmlərin hökmdarı olacaq!
  Lyra cavab olaraq rəqs etdi və zərif, uzun və iti barmağı ilə mavi topa işarə etdi:
  - Bu Yerdir!
  Gözəl idmançı yüksək səslə oxudu:
  - Torpaq illüminatorda, torpaq illüminatorda, Torpaq illüminatorda görünür... Partlayışçıları nişan aldıq, məsafəni ölçüb-biçdik, adamın evini də yandıracağıq!
  Ancaq yadplanetlilər çox tez sevindilər. Yer orbitində kosmosun qaranlığından çıxan onlarla iri döyüş gəmisinin peyda olması xəbəri mavi planetin bütün qorxuları və hökumətləri arasında ən güclü çaxnaşmaya səbəb oldu. Minlərlə döyüş silahı olan yadplanetli ulduz gəmiləri, bir çox emitentlər insanlarda qarşısıalınmaz təəssürat yaratdı.
  Əlli gəmi - iyirmi beş İmperator və iyirmi beş Stelzanath.
  Yer üzərində cəhənnəm gücü... Və nədənsə insanlar yadplanetlilərin sülhlə gəldiyinə həqiqətən də inanmırdılar.
  Lyra Velimara, Darth Vaderə təklif etdi:
  - Yerlilərə müraciət oxuyum!
  Qara Lord bu keçiddən qəzəbləndi:
  - Bəs niyə sən? Eyni sayda gəmimiz var!
  Gözəl qız güclü, boğa boynunu silkələdi və güldü:
  - Bəli, üzünüzü görəndə qorxurlar...
  Darth Vader qulaqbatırıcı şəkildə qışqırdı, səsi ilgəkdəki pələnglər kimi boğuldu:
  - Və biz torpaqlıları qorxutmalıyıq! Qoy dərhal pəncələrini qaldırsınlar!
  Artıq Yer planetini məhv etmək və fəth etmək təcrübəsi olan Lyra Velimara gülərək qeyd etdi:
  - Vaxt gəldi, vaxt gəldi, radioda - Boyarski danışdı ... Sərxoş səsi ilə - bütün dünyanı qorxutdu!
  Qara lord nəzarət skanerini tutmağa çalışaraq holoqrama tərəf qaçdı. Lyra maskanın arxasından oynaq ayaqlarının barmaqları ilə Dartı tutdu və qulduru atdı. Vaderin döyüş geyimi yüksək səslə homurdandı və qığılcımlar söndü.
  Və bürünc harpi Lira güldü:
  - Məgər sən, ey əclaf, bil ki, əvvəlcə xanımı buraxmaq lazımdır!
  Stalzanath imperiyasının hiperion silahları yerin orbitində fırlanan peyklərə və digər insan tullantı məhsullarına öz cızıltılı atəşlərini buraxdı.
  Və sonra Lyra Velimara özü ortaya çıxdı. Bütün ekranlarda dərhal ortaya çıxdı, hətta televizorları və kompüter monitorlarını söndürdü. O, çılpaq və gözəl göründü, saçlarında dörd kibernetik saç sancağı, cazibədarlığı və məhvedici sehrli idi. Kobud güc kainatında əsl tanrı!
  Bülbül cingiltisi ilə çılğınlaşmağa başladı:
  - Yerlilər! Sənin bədbəxt kiçik dünyanı fəth etmək fikrində deyilik. Böyük bir qarnizonla imperiyanı ölçə bilməyəcək qədər bizdən çox uzaqsan. Qızın sapfir, topaz və zümrüd gözləri hiddətlə parlayır, hətta hiperlazer şüaları kimi parlayırdı. Və səs daha da soyuqlaşdı. - Biz sizi xırda-xırda kvarklara səpələyəcəyik və hipermaqoqravitatorun köməyi ilə ruhlarınızı yeraltı dünyasına, əbədi cəhənnəm əzabına göndərəcəyik!
  Dəhşətli səsləndi, amma belə zibilin çılpaq və çox iştahaaçan bir qadın tərəfindən çatdırılması gülüşdən çox dəhşətə səbəb oldu!
  Bu zaman qara maskalı bir qorxulu üz peyda oldu və uğultu kimi hipertitan gilələri arasından:
  - Bir sözlə, biz sizi tamamilə məhv etməmişdən əvvəl Süleymanın üzüyünü bizə verin!
  Lyra qaralmış sinəsini silkələdi, fısıldadı:
  - Çox ağrılı şəkildə məhv edildi!
  Darth Vader, qırmızı işıqla parıldayan qılıncın möhkəm bağlandığı yumruğunu silkələyərək əlavə etdi:
  - Biz isə narkozsuz kastrasiya edirik!
  Yer planetində kim güldü, kim ağladı və kim sinir kolikası keçirməyə başladı. Mavi ayaltında yalnız bir nəfər özündə həqiqi sevinc hiss etdi. Türkiyə prezidenti Ərdoğan yavaş-yavaş güzgüyə yaxınlaşdı. Və peçenyeni göstərdi. Sağ əlimin şəhadət barmağı ilə ahəngdar şəkildə bəzədilmiş parıldayan çınqıl daşına heyran oldum.
  Osmanlı sultanlarının varisi qışqırdı:
  - Süleymanın üzüyü istəyirsən? Niyə bir Alman wigwamını çəkməyə verməyəsiniz?
  Darth Vader, holoqrafik təsvirlər vasitəsilə yerlilərin həddən artıq şən reaksiyasını görərək, fısıldadı:
  - İnsanlara ultimatum elan etmək lazımdır!
  Lira Velimar göy qurşağının bütün rəngləri ilə parıldayan Zenkini yumurtadan çıxardı:
  - Bəs bu nədir?
  Darth Vader, gözlərinin dibsiz quyularında zəfər tonu ilə izah etdi:
  - Beynəlxalq sözdür. Məhv zəmanət verilir!
  Lyra gülümsədi və uzun, monoatomik itilənmiş dırnaqlarından qığılcımlar gördü:
  - Ey oğlanlar! Yalnız əti məhv etmək olar... Və Maqoqravitasiya - daha da sərin olacaq!
  Darth Vader, yeni, heyrətamiz bir güclə bütün qravomag yayıcılarını işə saldı. Və o, beluga qulaqbatırıcı şəkildə itələməyə başladı.
  Qara lordun nə səsi var idi, hətta zireh də ağ idi:
  - Ultimatum! Ultimatum! Mən səni məhv edəcəyəm!
  Lira Velimara möhtəşəm büstünü silkələdi və dəbdəbəli ombalarını bükdü. Eyni zamanda dünyəvi folkloru xatırlayaraq qışqırdı:
  - Rus mafiyası, ölümü sən doğurdun! Vodka ilə hidrogen - kişilərin üzvü məhv! Və bizim kosmik Sabantuya qüvvəmiz var!
  Böyük Stelzanatın döyüşçüləri oxuyacaqlar:
  - Biz bədbəxt həşəratlar deyilik - superninja tısbağaları ... Toplar - Çeburaşkanın qulaqları - hamını qurutmaq kimi yandıracağıq!
  Kosmik yadplanetlilər ultimatum qoydular, lakin heç bir təsiri olmadı. Və sonra Lyra Velimara təklif etdi:
  - Və gəlin bunu sərin bir şəkildə edək ... BASIC-ə bang edək?
  Darth Vader, bütün axmaqlığına görə - hiperplazmik doldurulmadan beyindən nə götürə bilərsiniz, mızıldandı:
  - İşıq qılıncının köməyi ilə aqressiv danışıqlar aparıldığı zaman olur?
  Lira gözünü qırpdı, yalın ayağı ilə at başlı damalı iti itələdi. Şahmat taxtasının, atın və timsahın qarışığı cırıldadı və incidib zirvəni fırladı. General qız ayağını elə yapışdırdı ki, isti ultraplazma onun çılpaq dabanını qıdıqladı və yeddi rəngli başını tərpətdi:
  -Yox gözəl! İşıq qılıncının əvəzinə termokvark bombası atacağıq!
  Darth Vader uzun, ilana bənzər klonlanmış dilini çıxarıb maskasının duzlu kənarları boyunca gəzdirdi. Və sınmış daxili yanma mühərriki kimi ürəkdən qışqırır:
  - Termokvark bombalarını, termopreon bombalarını isə daha çox sevirəm!
  Lyra şıltaqlıqla üzünü buruşdurdu, yenə ayağını tərpətdi, bu dəfə gicitkən yarpaqları ilə örtülmüş pişiyə baxdı:
  - Sən preonla yemək bişirməyi bilmirsən!
  Qara lord məntiqlə cavab verdi:
  - Bilmirsənsə, öyrədərik, istəmirsənsə, məcbur edərik!
  Lira caynaqlı əsgərinin çənəsini silkələdi.
  - Hiperplazmik püskürmə! Bir termokvark mərmisi!
  Cazibə silahının enli lüləsindən mavi dalğa ləng bir şəkildə alovlandı. Adi ölçülü qarpız böyüklüyündə kiçik bir raket Yer planetinin səthinə qaçdı.
  Velimaranın lirası cırcırama kimi hoppandı və onunla birlikdə Stelzanatın bir neçə çılpaq döyüşçüsü də.
  Darth Vader maskasını axmaq bir təbəssümlə sildi.
  - Bəs indi nə olacaq?
  Lakin məhvedici atış radarlara belə görünmür - yayılan foton uçuş ulduzunun sürətindən yüksək sürət!
  Vladimir Putinin hücumdan xəbər tutmağa vaxtı olmayıb. Bəzən cəhalət Allahın rəhmətinin son işidir.
  Hiperplazmik Gehenna Yer planetinin ən güclü ordusunun Ali Baş Komandanını uddu. Milyonlarla insan baş vermiş fəlakəti dərk edə bilməmişdən əvvəl plazmaya və hiperplazmaya buxarlandı.
  Ləçəklər yüz minlərlə ölümcül məhv dilləri ilə çiçək açdı, hər birinin özünəməxsus rəngi və dinamik məhv nümunəsi var.
  Nəhəng qəhvəyi bir göbələk 500 kilometrdən çox hündürlüyə qalxdı və partlayış dalğası dünyanı bir neçə dəfə dövrə vuraraq, hətta ABŞ-da da bütün pəncərələri sökdü. Parıltı bütün ionosferi, bütün ölçüyəgəlməz çoxlu sayda rəng və çiçəklənmə ilə bürüdü. Sarsıntıdan nəhəng sunami dalğaları yüksəldi. İki yüz metrdən çox su şaxtası bütün qitələri əhatə edərək on minlərlə gəmini batırdı. Elektrik xətləri sıradan çıxdı, şəhərlər qaranlığa qərq oldu, yalnız ora-bura odlu alovlar kəsildi.
  Bu andan etibarən Yer planetində yeni dövr başlayıb. Əjdahanın saatı gəldi.
  Hiperenerjinin şeytan axınına cavab olaraq, Süleymanın üzüyü güclü boşalma aldı.
  Ərdoğan yüz minlərlə cinin gücünün ona daxil olduğunu hiss etdi. Türkiyə prezidenti dərhal qızardı və şişməyə başladı. Kiçik tarakan bığlı adi bir insan (onu Adolf Hitlerə bənzədir!), Everestdən yuvarlanan uçqun kimi böyüyür.
  Osmanlı diktatorunun mülki kostyumu partladı və əzələlər sanki sıçrayışla böyüməyə başladı. Və burada Edroqanın genişlənən çiyinləri qədim Sultan sarayının tonozuna söykənirdi.
  Bir müddət şişirdilmiş qabarcıq genişləndi, nəhayət, mərmər divarlar çökənə qədər. Çoxlu sayda türk mühafizəçiləri müxtəlif istiqamətlərə səpələnib. Osmanlı diktatorunun hərəmxanasından olan yarıçılpaq qullar isə çılpaq ayaqlarını qorxa-qorxa yelləyir, əzilmək qismət olmasa, dağılır, ya da sürünürdülər.
  Odroqan isə supermen kimi böyüməyə davam etdi. Türkiyənin paytaxtı Ankaranın binaları onun çəkmələri altında yaslandı. Burada Osmanlı diktatoru artıq Everestdən yüksəkdir. Stalzanath və Qara Sith imperiyasının ulduz gəmilərindən onun yüksək silueti çox aydın görünür.
  Lyra Velimara hirslə qışqırdı:
  - Nə böyük oğlandır ... Onun ləyaqəti var - yəqin ki, çox!
  Darth Vader, özünü maskaya vurdu - ona görə də onun üzərindəki şəkil palçıqlı, boğuq, xırıltılı oldu:
  - Ayaqları gildən olan nəhəngdir!
  Lira gözlərindən bir neçə ildırım buraxdı və qışqırdı:
  - Və görünür, səs mələk olmalıdır! - Son dərəcə bahalı bir fahişəyə xas olan göz qırpması izlədi. - Gül oxu, utanma!
  Türkiyə diktatoru Edroqan isə şişirdilmiş köpük kimi sürətlə şişməyə davam etdi. Ən təhlükəlisi isə əlində uzun və sürətlə böyüyən qılınc göründü.
  İndi Edroqanın böyüməsi min dəniz milidir və bu həddi deyil. Və türk diktatorunun nə qədər əzələli olması - nəhəng əzələlər sözün əsl mənasında qabarıqlaşır və titrəyir - istənilən, hətta ən sarsıdıcı bədən qurucusu belə onlara həsəd aparacaq.
  Və onun qılıncı yenilməz bir xəzinədarın çiçəklərində bir-birinə qarışan ulduzlar kimi parıldayır.
  Türkiyə prezidentinin dişləri isə uzanır, raket vampirinin çox iti, əyri dişlərinə çevrilir. Təzə bişmiş batir isə nəhəng qılıncını yelləməyə başlayır.
  Lyra Velimara qulaq asaraq qışqırır:
  - Fürerdə termokvark yükü... Uh, türk sultanında - atəş!
  Darth Vader əlcəyi ilə böyük, zərli idarəetmə coystikinə toxundu və istehza ilə hönkürdü:
  - Bəs niyə hiperplazma olmasın! Od artıq köhnəlmiş dünyəvi ifadədir!
  Lyra Velimara onun zərif, qıza bənzər ayaqları, çılpaq, çəhrayı altlığı metal döşəməni necə döyəcək:
  - Termal püskürmə verin! Antipulsar səhvləri!
  Termokvark raketləri isə arxalarında odlu bir iz və gəlinin quyruğu kimi geniş bir iz buraxaraq içəri girən çoxlu ruh və cinlərdən şişərək Edroqana qaçdı.
  Ölçüsü onsuz da aya bərabər olan Osmanlı diktatoru kosmik qılıncını yellədi. Və Sith imperiyasının ulduz gəmisi - "Baboon" raket kreyseri dəhşətli bir zərbə altında qırıldı. Hiperplazmik qırıqlar sıçradı... Və inanılmaz və fazmoqorik bir şey düşdü.
  Və eyni zamanda, bu, olduqca mənasızdır - çünki klon əsgərlər olduqca prozaik şəkildə öldülər. Biorobotlardan başqa emosiyaların göstərilməsi. Lakin onların komandiri Santa, klon olmadığı üçün açıq-aydın əsəbi idi. Və o, gizlicə neçə-neçə Hatham qulunu satdığını xatırladı. Yaxşı, indi o, mütləq anti-kainatın cəhənnəmini və gücün qaranlıq tərəfinin əzabını gözləyirdi!
  Ərdoğanın termokark raketləri. Onların hər biri Xirosimaya atılan yüz milyard atom bombasının enerjisini daşıyırdı. Və Osmanlı diktatorunun güclü, əzələli gövdəsi yaralar və partlayan ultranüvə bombalarının parıltıları ilə örtülmüşdü.
  Lyra Velimara çılpaq ayağını zərif burnunun üstündə gəzdirdi və sızladı:
  - Əlbəttə yox! Mən şərab istəyirəm - bir qutu Camel siqareti!
  Darth Vader caynaqlı pəncəsini qızın çılpaq, əzələli kürəyinə qoydu və onu onun üzərində gəzdirərək oxudu:
  - Ayıqlıq həyat normasıdır!
  Lyra qara lordun potensial rəqibinin çənəsinə diz çökdürdü və zümzümə etdi:
  - İlk növbədə sifariş edin!
  Ərdoğan ayı məhv etmək üçün kifayət qədər ittihamlarla deşilsə də, Merkurinin çəkilməsi ilə Osmanlı Sultanı daha da böyüdü. O, indi həqiqətən nəhəng ifrit pərisinə bənzəyirdi. Və onun qılıncı Stelzanath və Sith İmperiyasının gəmiləri arasında fəal şəkildə qurbanlar axtarırdı.
  Darth Vader, termokvark raketlərinin nağıldan bu mastodona zərrə qədər zərər vermədiyinə və superlazerin bəlkə də Ərdoğanın gücünü qidalandırdığına baxaraq, Lyraya belə təklif etdi:
  - Səylərimizi birləşdirəkmi?
  Stalzan imperiyasından olan çılpaq gözəllik qara lordu tam başa düşmədi:
  - Necə? Biz çox birik!
  Bikinidə çətinliklə örtünən general Astara, bu ətli döyüşçü qız öz versiyasını təklif etdi:
  "Gəlin ona termopreon yükü ataq!"
  Qüvvənin qaranlıq tərəfi ilə bağlı tədqiqatçı və alimdə maraq oyandıran Darth Vader maskanın arasından hırıltı ilə soruşdu:
  - Bu, preon birləşmə prosesinə əsaslanan silahdır?
  Əzələ-vətər gövdəsini bükən Astara qara ağaya baş əydi.
  - Hə, ağam! Belə bir reaksiya raketdə 1000 pentatona bərabər enerji istifadə etməyə imkan verir. Yaxud Xirosimaya on, yüz trilyon atom bombası atılmadı!
  Qara lordun cəld ağlı bir anda hesablandı və Darth Vader təəccüblə fit çaldı:
  - Heyrət! Vay! Belə bir partlayışdan hətta Yupiter planeti də kvarklara çevriləcək!
  Nədənsə Lira Velimara belə optimizmi çox da bölüşmürdü:
  - Belə bir zərbədən Yer planeti yanacaq. Günəş sistemindəki bütün canlılar məhv olacaq!
  Darth Vader kosmos döyüşünü izləyirdi. Ərdoğan ətyeyən piranaya bənzəyən Stelzanath döyüş gəmisini kəsməyə çalışırdı. O, fenomenal manevr qabiliyyətindən istifadə edərək, məğlubiyyətdən qaçmağa çalışırdı.
  Lakin hiperion silahları və superlager batareyaları Ərdoğanın ultramaqoplazmik ətinə qarşı tamamilə yararsız idi. O, milyardlarla cinlərin enerjisini topladı və sürət işığı aşdı.
  Beləliklə, bıçaqla kolbasa kimi kəsilmiş çevik bir armadillo var idi. Və eyni zamanda nəhəng qığılcımlar yüzlərlə mil uzaqda uçdu.
  Osmanlı diktatoru qulaq asaraq qışqırdı:
  - Banzai! Bir tabut dizaynınız olacaq!
  Darth Vader, məsafəni təxmin edərək, əsl narahatlıqla qeyd etdi:
  - Əgər termopreon yükü partlasa, biz özümüz kəpənəklərin məşəli kimi uçub gedəcəyik!
  Lyra Velimara utanaraq qara lordun üzünə göz vurdu və əminliklə dedi:
  - Qorxma, mənim qaranlıq terminatorum! Termopreonun kumulyativ ucu var!
  Lord Vader ümidsizcə əlini yellədi.
  - Yaxşı, atəş! Bu arada gücün bütün qaranlıq tərəflərini toplayacağam!
  Pəri ruhlarının yetmiş iki qəbiləsinin hamısını ehtiva edən Ərdoğan Yer kürəsinin üzərində uçdu.
  Türkiyənin Sultanı uzunluğuna görə Ayın diametrini iki dəfə aşdı və sadəcə şeytani və fenomenal güclə parıldadı. İndi kosmosda belə döyüşlər gedir. Ərdoğanın qılıncı ildırımdan daha tez havaya qalxır və çarəsizcə atəş açan ulduz gəmilərini darmadağın edir.
  Cinlərin belə sadəcə vəhşi gücünə qarşı hətta yarı məhv olan hissəciklər də tamamilə yararsızdır. Bıçağın ucuna düşən kosmos imperiyasının nəhəng dağıdıcısı sarı-mavi alovla alovlandı və geridə heç bir parça belə buraxmadı.
  Lakin Lyra Velimara qolundan "kozır"ını - termopreon raketini çıxartdı. Termopreon tam sərbəst buraxıldıqda termonüvə reaksiyasından 7 katrilyon dəfə çox enerji istehsal edə bilir.
  Kumulyativ termopreon yükü bir qədər zəifdir, lakin məhvi müqayisə olunmayacaq dərəcədə daha dəqiq yönəldir. İndi isə onların flaqman döyüş gəmilərinin qarnından şahzadə-plazma ləkəsi atılır.
  İdarə olunan və ağıllı şəkildə hədəflənmiş termopreon raketi qutudan kənarda belə görünür. Onun sabit maddəsi yoxdur, ona görə də onu aşağı salmaq demək olar ki, mümkün deyil. Ancaq eyni zamanda, yükün özü bir hədəf seçir.
  Şahzadə-plazma ləkəsi Ərdoğanı qorxudur. O, yayınmaqda tərəddüd edir, lakin ultra inkişaf etmiş maddə daha sürətli idi. Və bir hörümçək kimi, hipernüvə bombası təzə bişmiş padşahın və cinlər imperatorunun qüdrətli gövdəsinə hopdu!
  Lira Velimara hərarətlə pəncələrini çırpıb oxudu:
  - Mən onu parçalayacağam! Gəlin onu kvarklara parçalayaq!
  Herakl kimi qüdrətli Ərdoğan ciddi şəkildə əyilmişdi və o, qutta-perça topu kimi yarıya əyilmişdi.
  Bir supernova partladı. Stalzanath və Sith İmperiyasının bir neçə ulduz gəmisi geri yıxıldı, hiperplazmik şaft çoxlu sayda batareyanın platformalarını və çəlləklərini yandırdı. Stalzan imperiyasından çoxlu klonları və gözəl Amazon qızlarını əzdi.
  Ərdoğan özü də fırlandı, çevrildi və... Daha da böyüdü və qorxulu oldu. İkinci qılınc ətyeyən parazit bitkinin tumurcuqları kimi sağ əlindən deşildi.
  Osmanlı İmperiyasının diktatoru isə qulaqbatırıcı şəkildə güldü:
  - Ay yazıq kosmos yadplanetliləri.... Siz sadəcə Şeytanın nökərlərisiniz, amma əslində Şeytan mənim qulumdur!
  Bu vaxt Yer planetində tornado tüğyan edirdi. Dünya okeanlarının dalğaları hipernüvə epidemiyasından dərhal istiləşdi və bütün canlıları yandıran dik qaynar su ilə qaynadı. Meşələr və hündürmərtəbəli binalar alovlanırdı.
  Ayın orbitindən uzaqdan yüz trilyon Xirosima alovlandı - bu zarafat deyil! Və bütün Yer kürəsini bürüyən od onu sözün əsl mənasında cəhənnəmə çevirdi.
  Vaşinqtonun yerində parlaq, şiddətli bir işıq parladı, sonra nəhəng bənövşəyi-qəhvəyi bir çiçək göründü. Göz qamaşdıran qönçədən ayrılan yeddi hiperplazmatik ləçək səma hündürlüyünə qalxdı. Onlar on saniyə ərzində göy qurşağının bütün rəngləri ilə parladılar , sonra dərhal söndü, stratosferdə üzən nəhəng bənövşəyi-qırmızı qığılcımlar buraxaraq düşdü.
  Bir göz qırpımında onlarla, yüz milyonlarla insan yandı, elementar hissəcikləri səpələdi. Daha uzaqda olanlar kor idi və canlı məşəl kimi alovlanırdılar. Od insan ətini əzab-əziyyətlə uddu. İnsanların dərisi soyuldu, saçları toza çevrildi, kəllələr yandı. Partlayış dalğası, sanki qarmon kimi qatlanmış göydələnlər, son vaxtlara qədər çoxlu canlı və qayğısız insanları isti beton qəbirlərdə diri-diri basdırırdı.
  Sarışın, yarıçılpaq Texas məktəblilərindən ibarət komanda topun arxasınca qaçırdı və cazibə dalğası onların arasından keçdi və yanmış otların üzərində yalnız kül siluetləri qaldı. Yazıq oğlanlar, son anda nə fikirləşdilər: bəlkə analarına, ya da filmin qəhrəmanlarından birinə saysız-hesabsız kompüter oyunları deyirdilər.
  Mağazadan zənbillə qayıdan qız qışqırmağa belə vaxt tapmadan gülümsəyərək o biri dünyaya keçdi. Uşaq sadəcə olaraq fotonlara parçalandı və yalnız möcüzəvi şəkildə sağ qalan yayın lenti atmosfer burulğanında fırlanırdı. Metroda gizlənən ağ və rəngli insanlar təzyiq altında milçək kimi əzildi, o zaman təyyarədə uçanları Cəhənnəm tornadoları stratosferdən kənara atdı və bu daha pis və daha yavaş ölümdür ... Soyuq bir vakuumda yırtıcı bir piranya tərəfindən havanın qalıqlarını yeyən zaman insanlar başlarını duralumin divarlarına vururlar və gözləri yuvalarından düşür.
  Ölüm yoxsulla milyarderi, senatorla məhbusu, kino ulduzu ilə zibilçini bərabərləşdirdi. Görünürdü ki, milyonlarla ruh səmaya qalxdı, dünya alt-üst oldu və bəlkə də ilk dəfə insanlar həyatın ipinin nə qədər incə olduğunu, bir-birinə nə qədər ehtiyac duyduqlarını hiss etdilər. Ana-bala dağıntılar altında boğularaq bir-birlərinə elə güclə yapışıblar ki, yeraltı dünyanın bütün qüvvələri onları qopara bilməyib.
  Hətta gücün qaranlıq tərəfi ilə göz bəbəklərinə hopdurulmuş yarı mexaniki canavar Darth Vader də milyardlarla məhv olan yerin ağrısını və iztirabını hiss etdi.
  Və çarəsizlik içində gücün qaranlıq tərəfinin fenomenal təzahürünün bütün liflərini və kütlələrini özünə çağırdı.
  Lira Velimara bu məsələdə ona dəstək olub və qara lorda güclü əl uzadıb. Onlar zehni olaraq birləşdilər. Onların bioplazmatik sahələri dərhal qarışdı, qadın və kişi prinsipləri birləşərək teoplazmatik qüvvələrin birliyini meydana gətirdi.
  Və bundan sonra heyrətamiz, sözün əsl mənasında super-fantastik çevrilmələri həyata keçirən nəhəng hiper-qraviomagik çöküş yarandı.
  Kosmik imperiyanın və Stelzanathın sağ qalan ulduz gəmiləri civə topları kimi bir bütövlükdə toplaşmağa başladılar. Sürətlə birləşdilər, princeps-plazma plastilininə basdılar və aralarında vahid və monolit bir bütövlük yaratdılar.
  Hissəciklər kosmosun hər tərəfində fırlanır, induksiya rulonundakı yonqar kimi çıxırdı. Və sonra, Sith İmperatorluğunun flaqman ulduz gəmisinin yerinə, pulemyot partlaması, parıldamaq kimi parıldadı və bundan sonra nəhəng bir adam peyda oldu.
  Onun fiquru qəribə idi. Torso və ayaqları, Lyra Velimara kimi, çılpaq və cazibədardır, lakin baş, çiyinlər və qollar Darth Vaderin qara döyüş kostyumu ilə örtülmüşdür.
  Qorxunc bir hibrid çıxdı: qaranlıq qüvvələrin lordu, SS qoşunlarının döyüşçüsü Stelzanat Velimara. Üstəlik, Venera ilə diametrdə quldurun ölçüləri. Belə bir canavar doğuldu və həddindən artıq bir təzahür, hiperqravitasiya sehri ilə yaradılmışdır.
  Dart-Liranın əlində qırmızı və bənövşəyi olan iki işıq qılıncları yanıb-söndü. Hər iki silah çox parlaq və intensiv şəkildə parladı və parıldadı. Yarı vixe qız, yarı kibernetik orqanizm Ərdoğana doğru hərəkət etdi.
  Zərif, çılpaq, qız kimi ayaqların altında vakuum qulaqbatırıcı şəkildə guruldayırdı. Görünürdü ki, bu canavar sadəcə partlayıcı maddələrin görünmədiyi bir mina sahəsi ilə gedirdi, lakin bu, onları daha da dağıdıcı edir.
  Venera diametri ilə də şişmiş türk diktatoru həmkarına doğru addımladı. Onlar yaxınlaşdılar və biri çılpaq, qız kimi ayaqları altında, digəri isə hündür çəkmələrin altında milyonlarla ildırım kimi guruldadı... boşluq!
  Darth Vader və Lyra bir şüşədə Ərdoğanı qılıncla salamlayıb.
  Osmanlı diktatoru ancaq cavab olaraq hürür:
  - Düşmənə mərhəmət olmasın!
  Darth Vader cavab verdi:
  - Təkrar ana - kabaneniya!
  Və qılıncları vəhşi nərilti ilə bir milyard Krakatau vulkanının püskürmələri keçdi. Və vakuum titrədi. Kvarklar efir burulğanlarında rəqs edirdilər.
  Çoxsaylı şər və yaxşı ruhlar dəstəsinin ətinin toxunduğunu hiss edən Ərdoğan zərbədən titrəyərək hönkürdü:
  - Şeytana! Sən güclüsən!
  Darth Vader hücumunu davam etdirdi və hürdü:
  - Və o, heç vaxt zəif olmayıb!
  Qara lord və vixen döyüşçünün hibridi Ərdoğana hücum edib. Rəqibi güc və sürət baxımından heç də geri qalmasa da, qılınc vurma sənətində, təbii ki, Türkiyə prezidentini qalaktikanın ən yaxşı döyüşçüləri və qılınc ustaları tərəfindən yetişdirilmiş döyüşçü - Jedi ilə müqayisə etmək olmazdı.
  Liranın səsi artıq eşidildi. Bu cəhənnəm qız da yaxşı oxuyurdu. Onların imperiyasında kişilər olmadığı üçün qızlar kibernetik bətnlərdə böyüyürdülər. Onlara kompüter proqramlarının köməyi ilə rüşeym qidalı mühitdə əmələ gələndə belə öldürmək və döyüşmək öyrədilirdi .
  - Türk vətəndaşının oğlu, xoşunuza gəlmir, belə bir qəbulunuz var!
  Və princeps-plazma qılıncı Ərdoğanın yaxşı doymuş kubokunu kəsdi. Osmanlı diktatorunun kəsilmiş bığları yerə yıxıldı, efir burulğanlarında büküldü, parçalanmağa başladı, bir dəstə məhv bombası kimi dağıldı. Və kəsilmiş yanağından qan töküldü. Üstəlik, hər damlada süpürgəli cinlər və cadugərlər sıçrayırdı.
  Türk diktatoru cavab verməyə çalışdı, lakin Darth Vader çox məharətlə qılınc skalasının əyrisi altına daldı və özü də düşmənin əzələlərinin bütöv bir təbəqəsini kəsərək düşməni yan tərəfdən darmadağın etdi. Ərdoğan daha da ucaldı və yenidən hücuma keçdi.
  Darth Vader yelləncəyi dəf etdi və liranın yalın ayağı düşmənin düz qasıq nahiyəsinə dəydi.
  Ərdoğan ağrılı bir şəkildə qışqırdı və cızıltılı notların hiss olunduğu vəhşi bir inilti ilə hıçqırdı:
  "İndi sən ölüsən!"
  Darth Vader hücumunu sürətləndirdi və hücum edərkən oxudu:
  - Və hələ son, bu son deyil! Son yalnız başlanğıcdır!
  İndi o, Count Dukonun məğlub olduğu imza hərəkətini saxlayır. Kəsilmiş əl, qılıncla birlikdə vakuum axınında asılır. Və sonra da cırılmağa başlayır. Sanki bir yerdə təkrar istifadə edilə bilən, reaktiv, buraxılış aparatları - fövqəlnovalar buraxdılar.
  Dözülməz ağrıdan gözləri qabarıq olan Ərdoğan geri çəkilərək başını Aya çırpıb.
  Zərbədən Yer planetinin peyki deformasiyaya uğradı, geniş çatlarla örtüldü və maqmanın aktiv püskürməsi başladı. Ay pis döyülmüş sifətə bənzəməyə başladı. Lira yenidən Ərdoğanın ayağını dizinin altına saldı və müdafiəsiz tərəfdən gələn Vaderin qılıncı onun çiynindən tutaraq qalın ət və əzələ parçasını kəsdi.
  Osmanlı diktatoru artıq açıq-aydın üzməkdə idi, onun sağ qalan yeganə qılıncı geniş amplituda uçurdu, lakin qara lordun qırmızı qılıncının ucu düz rəqibin əllərinə deşildi. Sonra aydın bir dönüş və Ərdoğanın başqa bir kəsilmiş pəncəsi məhv və sehrli fişənglərlə orada yırtılmağa başlayır.
  Osmanlı diktatoru tərksilah edilir və onun son çarəsiz cəhdi əjdaha kimi qığılcımla alovlanır.
  Sanki bir trilyon alov atıcı bir anda işə düşdü. Və plazma püskürməsi demək olar ki, bütün günəş sistemini su basdı. Qəzəbli alov dalğaları bir neçə saniyə ərzində Plutonun orbitinə qaçdı. Darth Vaderin maskası və əlləri sağ qaldı, lakin Lyra'nın çılpaq, qız kimi dabanları tamamilə yanıb.
  General-qız ağrıdan qışqırdı - od dabanını güclü şəkildə yandırdı, hətta iri qabarcıqlar bir anda şişdi, yanmış və qaralmış qadın ayaqları və baldırları. Dizlərimə çatdı...
  Lakin Darth Vader peşəkar bir hərəkətlə, sıçrayışda və bədənin fırlanması və qılıncların birləşən hərəkəti ilə Osmanlı prezidenti Ərdoğanın iri buynuzlu başını yıxdı.
  Böyük döyüşçü və hökmdarın ölçüsünə görə aydan aşağı olmayan nəhəng başı yuvarlandı və qalın mavi dodaqları pıçıldadı:
  - Hər şey bitdi!
  Bundan sonra bir partlayış gurultulu, o qədər qulaqbatırıcı, dağıdıcı və nəhəng idi ki, bundan əvvəl baş verən hər şey kosmosda sınaqdan keçirilmiş hidrogen bombası fonunda acınacaqlı bir kibrit atəşi idi. Məhvedici hiperplazma axınları kosmosu Günəşdən, sonra Afla-Centaurus və Siriusdan doldurdu...
  
  
  
  
  BƏDBƏXT OĞLAN
  Orada bir oğlan yaşayırdı, o, hələ kiçik idi, amma çox bədbəxt idi. Məktəbdə o, inciyirdi və təqib olunurdu, evdə valideynləri həmişə məşğul olurdu və onu pis qiymətlərə görə danlayır, hətta onu kəmərlə ikiliklərə görə döyürdülər. Və onun bütün axmaqları, zehni geriliyi, qorxaqları - zəhərlənib döyülüblər.
  Oğlan bundan bezmişdi və gözü hara baxsa da, öz pis şəhərini və mənfur məktəbdən uzaqlaşmağa qərar verdi.
  Oğlan hələ balaca və sadəlövh idi. Fikirləşdi ki, yalnız öz şəhərində belə pis insanlar və xüsusilə uşaqlar yaşayır, başqa şəhərlərdə isə hamı yaxşı və xeyirxahdır. Başqa cür də ola bilməz, çünki kvadrat televiziya qutusu həyəcanla təkrarlanır ki, onların ölkəsi dünyanın ən humanist, mehriban, gözəl və ən yaxşı ölkəsidir. Onun ölkəsində bütün uşaqlar xoşbəxtdir və ya mütləq xoşbəxt olacaqlar və partiya və onun ulu öndəri kommunizmə aparacaq - o zaman ki, hər kəs öz istədiyini alır.
  Və döyülən və təzyiqə məruz qalan oğlan səmimi şəkildə fikirləşirdi ki, məktəbdəki uşaqlar o qədər qəddar və pisdirlər ki, onları MKİ və Mossad işə götürürlər, günahkar Amerikanın şişman qarınlı burjualarının şəhərdə boş rəflər və insanların olmasıdır. uzun növbələrdə dayanmışdılar. Gecələr sərhədləri keçən burjua və təxribatçılar olmasaydı, hər şey yaxşı idi. Ki, onların günahı kartofun çürüməsi, uşaqların dişlərinin ağrımasıdır. Və görünür, iynələr də ABŞ-da insanlara işgəncə vermək üçün icad edilib.
  Amma elə olmaq ki, onun geniş Vətəninin bütün şəhərlərində şər hökm sürür ki, MKİ-nin pis agentləri bütün uşaqları aldatsınlar və korlasınlar, onlara döyüşməyi və yatanları döyməyi öyrətsinlər.
  Xeyr, dünyanın ən yaxşı və ən insanpərvər ölkəsində elə bir şəhər olmalıdır ki, burada hamı mehribandır, bir-birinə gülümsəyir və barmaqlarınızın arasında gizlədilən sancağın ona yapışacağından qorxmadan əl sıxışdırmaq üçün arxayınlaşa bilərsiniz.
  Oğlan buna möhkəm inanırdı ki, hələ də mehriban və dinc şəhərlər var. Və o, ilk, isti bahar günlərini çətinliklə gözləyərək, valideynlərindən gizlicə soyuducudan hər şeyi çıxardı. Və dünyanın ən insanpərvər, zəngin, mehriban, sülhsevər ölkəsində bu qədər məhsul yox idi. Çantamı və çantamı bununla doldurdum, dərslikləri, dəftərləri qabaqcadan silkələdim ki, əlavə ağırlıq yaradır və... Ara-sıra qorxaqcasına ətrafa baxaraq, qapını açıb küçəyə atıldı.
  Oğlan həmişə öz həyətinə çıxmaqdan qorxurdu. Ona elə gəlirdi ki, orada mütləq döyüləcək, şikəst ediləcək, alçaldılacaq, tüpürüləcək və ya daha pis iş görəcək. Amma hələ erkən yaz səhəridir, hamı məktəbə gedir, həyət xuliqanlarının yanından sürüşüb daha da irəli getmək şansı var. Bu məhəllədən, o, küfr və gülüş obyektinə çevrildiyi, hələ də bilmədikləri yerə. O, sadəcə hündürlüyündə papaq olan ağ saçlı bir oğlandır.
  İnsanlar niyə belə qəzəblidirlər? O, onlara nə etdi ki, ona bu qədər nifrət edirlər? Üstəlik, dünyanın ən humanist, mehriban, insanpərvər və ədalətli ölkəsində buna nifrət edirlər? Onlara nə etdi? Kimisə incidib, böhtan atıb, aşağılayıb, tüpürüb, xəyanət edib?
  Hamıya deməyib ki, mehriban, rəğbətli, bir-birinə kömək etmək lazımdır. Döyüş pisdir və zəiflərin köməyə ehtiyacı varmı? Ancaq bunun üçün yenə də hamını axmaq, zəif, axmaq... və başqa bir mürəkkəb və anlaşılmaz söz - pasifist hesab edirdilər?
  Amma qəribə deyilmi ki, bütün uşaq nağılları, kitablar, televiziyalar bunu bizə öyrətdi. Məgər insanlar belə vurmalıdırlar: ülvi alicənab, fədakarlığa meyilli, dağ kimi bir-birinin yanında dayanan. İnsan kişinin qardaşı deyilmi? Həyatın əsl mənası yaxşılıq etmək deyilmi?
  Bəs niyə əslində kitablarda, filmlərdə, hətta informatika dərslərində öyrədilənlər təkzib olunur? Bu axmaq, absurd, gülməli, pis hesab olunur!
  Niyə bizim uşaqlarımızda və onun yaşıdlarında bu qədər qəzəb və nifrət, onların vicdanını dinləmək istəməməsi, zorakılıq və məhv olmaq istəyi var? Təhsil hara gedir, dünyanın ən insani və insani qüdrətində xeyirxah işlərə pərəstiş. Dünyanın hər yerində məzlumlara kömək edən və qoruyan bir gücdə. Hansı ki, qaradərililəri, hindliləri, sıx və xəstə olanların hamısını aclıqdan və təbii fəlakətlərdən xilas edir.
  Oğlanı çağırdılar... Qorxu hiss etdi. İndi onları tutacaqlar və incidəcəklər.
  Özünü eşitməmiş kimi göstərib addımlarını sürətləndirdi.
  Cavabında vəhşi nərilti:
  - Əyləci tutun! səni öldürəcəyik!
  Səsindəki vəhşi çılğınlıq vurur, ona bu qədər nifrət? Nə üçün? Onlara nə etdi? Həmişə xeyirxahlıqdan, dostluqdan, mərhəmətdən danışandan vəfasızlara nifrət etməyəcək şəkildə, öz anasını qırandan nifrət edirlər.
  Amma oğlan artıq bu şəhəri tərk etməyə, bu lənətlənmiş, nifrət edilən məktəbə daha getməməyə qərar vermişdi. Bu cəhənnəm kanalizasiyasından qaçın və başqa, mehriban, təmiz, mehriban bir şəhər tapın. Axı, ola bilər ki, onun ən xeyriyyəçi ölkəsində belə şəhərlər olmayıb.
  Oğlan çox qorxurdu ki, ona yöndəmsiz, zəif, ona çatacaqlar, boynuna döyəcəklər, gedə bilməyəcək. Amma avtobus da var. Sadəcə ona tullanmaq lazımdır, sonra zorba və quldur arxada qalacaq.
  Bu dəfə oğlanın bəxti gətirdi və o, son anda avtobusun bağlanan ayaqaltısına tullana bildi. Qapını arıq, uşaq əli sıxdı, xoşbəxtlikdən çox olmadı və o, ərzaqla dolu çantanı tutmağı bacardı.
  O günlərdə avtobusla səyahət hələ də cüzi bir məbləğə başa gəlir və kiçik bir şəhərdə konduktora maaş vermək sərfəli deyildi. Üstəlik, insanlar vicdanlıdır, dörd qəpiyə yazığı gəlmir. Bir neçə həmyaşıd oğlana çata bilməyib hirslərini zibil qabına yoğurdular. İstənilən ovun sürüşüb getməsində dəmir günahkarmış kimi, onu vəhşicəsinə ayaqları ilə təpiklədilər. Oğlan maşın sürdü və Rəbb Allaha dua etdi (yeri gəlmişkən, onlara öyrədildiyi kimi, ümumiyyətlə yoxdur!), Qapı tezliklə açılsın və əlini azad etsin.
  Nəhayət, növbəti dayanacaq, əl boşdur və oturacaqda oturub nəfəs ala bilərsiniz. Oğlan nifrət etdiyi həyətindən nə qədər uzaqlaşsa, ruhu bir o qədər sakitləşirdi. Harada bilmirlər, orda daha təhlükəsizdir.
  Baxmayaraq ki, bəlkə də başqa bir oğlan, əksinə, onun yerində, evə daha yaxın olmaq, onun alınmaz divarlarında qorunmaq arzusunda olardı. Amma evin həyəti oğlanda həmişə qorxu yaradırdı. O, hətta kabuslar və cəhənnəm, amansız həmyaşıdlarını xəyal edirdi. Oğlan küçədə mümkün qədər az gəzməyə çalışıb. Dərslərdən sonra mənfur, qəddar ürəkli həmyaşıdlar çıxıb ələ salmağa, hətta məni dərhal döyməyə başlamamış vaxtında yetişmək üçün bacardığım qədər sürətlə paltardəyişmə otağına qaçdım. Oğlan təsəllini ancaq kitablarda tapırdı. Onda nə kompüter, nə internet, nə də televiziyada - cəmi üç kanalda, ən yaxşı halda əlaçı tələbələrin qabaqcıllarını nümayiş etdirirlər, ya da oxuyan xor - dünyanın ən humanist və insanpərvər ölkəsində yaşamaq necə də gözəldir. . Ən pis halda, tarlalardan darıxdırıcı reportajlar və məhsul üçün davamlı döyüşlər. Həftədə bir dəfə, bazar günü, ciddi şəkildə limitə uyğun olaraq, maraqlı, bədii film və ya bir nağılı ziyarət edən bir proqramı izləmək mümkün idi.
  Oğlan özünü kitablara basdırmağı, onlara əzəmətli, nəcib və möcüzəli olanları çəkməyi sevirdi.
  O, tez-tez dərsdə tütəkdən tüpürən və ya rezinlə atəş açan həmyaşıdları çox yorulmursa, o da inanılmaz, mehriban dünya haqqında düşünürdü. Nəhayət ki, kommunizm qurulanda və universal, universal qardaşlıq olacaq.
  Və sonra Alpha Centauri, Sirius, Ursa Major, Oxatan bürcünün uşaqları birləşəcəklər. Və geniş gülümsəyərək əllərini tuturlar. Məsələn, Balıqlar bürcündən olan uşaqların başları gümüşü pullarla örtülmüş, qızılı, parıldayan üzgəcləri var. Və Oxatan bürcündə onlar yəqin ki, Kentavrlara bənzəyirlər.
  Hər şey çox sakit və gözəldir. Bir-birlərinə hədiyyələr verir, mahnı oxuyurlar. Düşmənlik, kin-küdurət yoxdur, heç kim birinin arxasına düymə, ölü qurbağa qoymaz.
  Tezliklə kommunizm gələcək və bütün dünyanı nifrət toruna bürüyən, sovet uşaqlarımıza yaxşılığa nifrət etməyi öyrədən mənfur MKİ - qoy məhv olsun, məhv olsun! Axı hindlilərin məhv edilməsindən Əfqanıstana qədər müharibə kabuslarının yaranmasına səbəb olan amerikalılardır. Radio səslərində insanı dəli edir, əl qaldırır, qardaş qardaşa qarşı, beşikdən nifrət oyadırlar!
  Avtobus yavaş-yavaş marşrutla sürüşür. Maydan kənarda səhər - gün yeni başlayır. Bəli, oğlan qaranlıqdan qorxmur. Əksinə, qaranlıqda gözə dəyməyən keçmiş həmyaşıdları sürüşmək, qaranlıqda ərimək şansları daha çox olur. Qışda, soyuqda və gecələr uzun olanda, xüsusən də şiddətli şaxtada, küçəyə çıxa və qəzəblə dolu oğlanların yanından keçməyi ciddi şəkildə gözləyə bilərsiniz.
  Qışda xuliqanlar da üşüyür, bayıra daha az çıxırlar. Ancaq isti mövsümdə yalnız əzab başlayır. Və sadəcə mağazaya getmək işgəncəyə çevrilir. Və oğlan düşünür ki, bir növ sıfır keçid modulu icad et ki, bir dəfə artıq mağazadasan, sonra düyməni bassan və artıq evdəsən.
  Yaxşı ola bilər ki, süni qanadlar hələ icad olunmayıb, öz mənzilində, hündür mərtəbədə oğlan nisbi təhlükəsizlik hiss edə bilər. Sürətli qaçışdan tərləyəndə, nəhayət, qapını açıb mənzilə tullanırsan, elə hiss edirsən ki, olimpiya çempionu finiş xəttini keçib - evdəsən və təhlükəsizsən. Nəhayət bir nəfəs ala və adi kitab oxumaqla təsəlli tapa bilərsiniz. Nə yaxşı ki, onlar ulu babalarından akademikin həsəd aparacağı kitabxana qoyublar.
  Sürücü işarə etdi ki, artıq son dayanacaqdadırlar və hamı getməlidir. Oğlan özünü tanımadığı bir ərazidə tapdı. O, sona qədər dayanmamışdı. Və bu yenilik xoş və təəccüblü görünürdü. Sanki bir addım atmağa dəyər və siz də Zümrüd Şəhərin Sehrbazı Eli kimi özünüzü inanılmaz və xoşbəxt bir ölkədə tapacaqsınız.
  
  MÜHARİBƏ QƏLƏBƏYƏ SONA KADAR
  13 aprel 1945-ci il. Berlin şəhəri, İmperator kanslerinin binası.
  Xarici işlər naziri Ribbentrop Almaniyanın məşhur sövdələşməsi və düşməni Molotovun başçılıq etdiyi sovet nümayəndə heyəti ilə apardığı danışıqlardan təzəcə qayıtmışdı. Baxmayaraq ki, son döyüşlər zamanı dörd Sovet tank ordusu demək olar ki, tamamilə məhv edildi. Və aprelin 1-də Lend-Lease çərçivəsində Qərb yardımının tədarükü dayandırıldı, Stalin qəsdən şişirdilmiş tələblər irəli sürdü.
  Ribbentrop kədərlə Rommelə dedi:
  - Sovet nümayəndə heyəti ilə danışıqlar dalana dirəndi. Sıfır kompromis variantı - 1941-ci ilin iyununda sərhədlərə qayıtmaq Stalinə yaraşmırdı. Koba tələb edir - Klaypeda bölgəsi, Şərqi Prussiya və 1939-cu il sərhədləri daxilində bütün Polşa. O, həmçinin Sloveniya torpaqlarına, Macarıstanın bir hissəsinə və Rumıniyanın neft yataqlarına da iddia edir. O, bəyan edir ki, milyonlarla sovet əsgəri hər şeyin başladığı yerə gəlmək üçün ölməyib. Bundan əlavə, Yusif bizdən təzminat tələb edir, bütün hərbçilərin və mülki şəxslərin azad edilməsini... Və bizimkiləri yalnız fidyə qarşılığında azad edəcəyinə söz verir! Bundan əlavə, Stalin Finlandiyadan da ərazi əldə etmək istəyir.
  Feldmarşal Fürer Rommel məyus halda qeyd etdi:
  - 1944-cü ilin iyun çevrilişindən sonra şərq cəbhəsində ləng və inadla geri çəkilməyə davam etmək məcburiyyətində qaldıq. Normandiyada məğlub olan müttəfiqlər bizimlə onlar üçün nisbətən şərəfli sülhə getsələr də, amma ... Qırmızı Ordu çox güclüdür və biz əsgərlərin qayğısına maksimum dərəcədə qalxdıq, aktiv müdafiə və qısa əks-hücumlara üstünlük verdik. Bəli, ruslar Vistulaya getdilər və hətta böyük itkilər bahasına onu keçdilər, Slovakiyaya girdilər, Rumıniyanı az qala tutdular... Amma bütün bu uğurlar onlara baha başa gəldi. Biz də qanaxırdıq, amma az-çox qaneedici müdafiə qura bildim və itki nisbətini öz xeyrimizə üç-dörd dəfə azaltdım. Ancaq Stalin, görünür, başa düşmür ki, onun ölkəsi də tükənib və müttəfiqlər Rusiyaya kömək etməyi dayandıraraq, bizə arxalanmağa başlayacaqlar?
  Ribbentrop sevincli təbəssümlə cavab verdi:
  - Xaricdəki ən böyük köpək balıqları artıq SSRİ-ni fəth etməklə alacağımız torpaqların müqabilində bizə dəstək vəd edir! Britaniyada Leyboristlər hökuməti hələ də tərəddüd edir, lakin bir çox özəl strukturlar bizə dəstək verməyə hazırdır! Bizə Braziliya, İspaniya, Portuqaliya və xüsusilə Argentina tərəfindən kömək vəd edilir. Perron açıq şəkildə bizim tərəfimizdə müharibəyə girdiyini belə istisna etmir. Finlər də sona qədər gedəcəklərinə söz verirlər! İtaliyada Mussolininin şimaldakı mövqeləri güclənib, qərbyönlü qüvvələr isə cənuba hələ də nəzarət edir. Biz müharibəni davam etdirməyə hazırıq, fürerim!
  Rommel qısaca əmr etdi:
  - Mənə danış!
  Bacarıqlı, çalışqan və istedadlı İmperator Silah və Sursat Naziri öz yerində oturdu. Speer, bütün çətinliklərə baxmayaraq, silah istehsalını əhəmiyyətli dərəcədə artırmağı bacardı və çox tez seriyalı istehsala daha qabaqcıl sinif özüyeriyən silahları - "e", "LEV" və "Panther" -2 qoydu.
  Üçüncü Reyxin hələ gənc və çox enerjili iqtisadi diktatoru məlumat verdi:
  - Tank tikintisi sahəsində təkcə keyfiyyət deyil, həm də kəmiyyət baxımından irəliləyiş əldə olunub. 1944-cü ilin dekabrında 1960 tank və özüyeriyən silahlar istehsal edildi. Bu, bütün hərbi çətinliklərə və dünyanın ən yaxşı avtomobillərinin kütləvi istehsala buraxılmasına baxmayaraq! Xüsusilə, E-25, Leo və Panther-2!
  Hal-hazırda, tankların və özüyeriyən silahların istehsalı ayda təxminən iki min təşkil edir ki, bunun da mart ayında ən son nəqliyyat vasitələri: E-10, E-25, Lev, Panther-2 istehsalın üçdə ikisindən çoxunu təşkil edir. tank donanması!
  Rommel quru soruşdu:
  - Bizim tankların sovet tanklarından üstün olduğuna əminsinizmi?
  Səs tonunu əsaslı şəkildə verməyə çalışan Speer dedi:
  - Dizaynerlərimiz gec də olsa, az-çox uğurlu tərtibata, zirehlərə, silahlanmaya və sürücülük göstəricilərinə malik avtomobillər yarada bildilər. Xüsusilə uğurlu E-25 idi. Qırx dərəcə rasional meyl bucağı ilə 100 millimetr alnı, yanları və arxa tərəfi 60 millimetr və 88 mm çaplı EL 71 topunun silahlanması - özüyeriyən silahlar, 80 atış ehtiyatı yalnız ağırlığında. 26,6 ton. 700 at gücünə malik mühərriklə avtomobil saatda 75 kilometrdən çox sürət yığır. Bundan əlavə, çəki ehtiyatı nəzərə alınmaqla, özüyeriyən silahın tərəfləri əlavə olaraq 30 mm ekranlarla gücləndirilir. Beləliklə, həm rulonlar, həm də ekran yan tərəfi əhatə edir, yəni maşın T-34-85 mərmilərinin zərbəsini təkcə alında deyil, yan tərəfdən də saxlayır. Eyni 88 millimetrlik silah 60 dərəcə meyllə 150 - 148 mm zirehli məsafədə deşilir. Atış sürətini nəzərə alsaq, dünyanın ən yaxşı tank əleyhinə silahı olan 88 mm-lik topumuzun dəqiqliyi! Alın mühafizəsi isə hətta IS-2 də çəkilişlər aparmağa imkan verir. Üstəlik, sovet silahlarının uclu mərmiləri səkdirməyə çox həssasdır. Bizim yüksək keyfiyyətli sementlənmiş zirehimiz yüksək səth sərtliyinə malikdir və rasional meyl bucağında mükəmməl şəkildə səkilir!
  Rommel məntiqlə qeyd etdi:
  - Və bütün bunlar mühərrik, transmissiya və sürət qutusunun birlikdə, bir blokda yerləşməsi sayəsində əldə edildi. Beləliklə, onlar kardan şaftına qənaət etdilər və maşının hündürlüyünü 144 santimetrə endirdilər. Maşın bütün sovet modellərini üstələyir və istehsalı nisbətən asandır. Baxmayaraq ki, məsələn, hələ də belə bir tank yarada bilməzsiniz!
  Speer cavab verdi:
  - "Panther"-2 və xüsusilə "Lev" tankı son inkişafları və təkmilləşdirmələri nəzərə alır. Xüsusilə, "Pantera" -2 47 ton çəkiyə cavab verə bildi, silahlanma və mərmi ehtiyatını "Kral Pələngi" səviyyəsinə qaldırdı və zirehdə bir qədər aşağı oldu. Və bu, iyirmi bir ton fərqdir. 700 at gücünə malik mühərrik sizə magistral yolda 55 kilometr, qayalıqda isə saatda 30 kilometr sürət yığmağa imkan verir. Yeni avtomobillər artıq 900 at gücündə mühərriklə seriyaya daxil olur və saatda 70 kilometr sürət yığa bilir. 105 mm-lik toplu "Aslan"ın silahlanmasında tayı-bərabəri yoxdur, ön zirehdə "Kral Pələng"i üstələyir, bərabər tərəfləri və sərtliyi ilə. Və hamısı 51 ton çəki ilə, 900 at gücündə mühərriklə. Bizim yeni tanklarımız əla idarəetmə qabiliyyətinə malikdir, yəni onlardan hücum müharibəsində istifadə oluna bilər!
  Rommel gülümsədi və yenidən bilikli olduğunu göstərdi:
  - Və bu tankda mühərrik, transmissiya və sürət qutusu avtomobilin gövdəsinin qarşısında yerləşir və qüllə geri çəkilir. Onlar da planı sərtləşdirdilər. Ancaq bizə daha güclü yan zirehləri olan "Aslan" lazımdır!
  Speer baş əydi və dedi:
  - E-50 tankında çəkisi yetmiş tondan çox olmayan Mausun müdafiəsini və silahlanmasını təcəssüm etdirəcəyik!
  Rommel Speeri azad etdi və İmperator Hava Naziri Sauru dəvət etdi. Həm də çox bacarıqlı və bacarıqlı bir menecer.
  İmperator vəzir qalib bir hava ilə dedi:
  -Bizim aviasiya tam hava üstünlüyünü ələ keçirdi! Və ilk növbədə qəhrəman alman sənayesinə təşəkkürlər! 1944-cü ildə Luftwaffe ilə xidmətə girən yeni reaktiv təyyarələr kütləvi istehsal olunur və getdikcə artan həcmdədir. Saatda 200-350 kilometr sovet maşınları üzərində sürət üstünlüyünə malikdirlər və güclü 30 mm-lik toplar və raketlərlə silahlanıblar! ME-163, Me-262, BA-349 qırıcıları və xüsusilə ucuz, yüngül, manevr edə bilən və istehsalı asan HE-162 düşmən Laggs və Yaks üzərində böyük üstünlüyünü sübut etdi. Yüksək sürətli kəşfiyyat və bombardmançı Ar-234 elə bir sürətə malikdir ki, heç bir sovet qırıcısı ona yetişə bilməz!
  Eyni zamanda, ən önəmlisi odur ki, biz maşınların kəmiyyət istehsalında düşmənlə bərabərliyə nail ola bildik. Həftədə 150 ME-262 qırıcıları istehsal olunur, çox güclü silahlar və döyüşdə sağ qala bilirlər, artıq 300 və bu rəqəm HE-162 qırıcıları və AP-234-də artımla 120 artır. Süpürgə qanadlı ME-262-nin, süpürgəçiliyin tənzimləndiyi qanadlı ME-1010-un, daha yaxşı silahlanma və uçuş xüsusiyyətlərinə malik He-262 və ən əsası Yu-287-nin daha təkmil modelləri yoldadır. Ters süpürülən qanadları olan ən son maşın əla bombalama dəqiqliyinə sahib olacaq.
  Ümumilikdə, düşməni tamamilə yatıraraq reaktiv təyyarələrin istehsalını gündə iki yüz təyyarəyə çatdırmağı planlaşdırırıq!
  Rommel məntiqlə qeyd etdi:
  - Və vint maşınlarımız kifayət qədər uğurludur. Məsələn, Focke-Wulf-un təkamülü - TA-152. Bəli və altı mühərrikli reaktiv bombardmançı versiyasında TA-400 böyük vəd verir!
  Zaur qürurla fısıldadı:
  - TA-400 Uraldan kənarda sovet fabriklərini bombalaya, 800 kilometrə qədər sürətə çata və 10 tondan çox bomba daşıya bilər! 16.000 kilometr uçuş məsafəsi olan XO-18 quyruqsuz bombardmançı da belədir! Və reaktiv TA-183 və digər maşınlar! Biz havaya hakim olacağıq!
  Feldmarşal Fürer Zauru azad etdi. İndi Şmeisserlə danışmaq vaxtı idi.
  alman pulemyotu
  StG 44 (alm. Sturmgewehr 44 - 1944 hücum tüfəngi) İkinci Dünya Müharibəsi zamanı hazırlanmış bir Alman hücum tüfəngidir. Təxminən 850 min ədəd istehsal edilmişdir. Müasir tipli avtomatlar arasında o, kütləvi istehsal edilən ilk inkişaf oldu.
  O, İkinci Dünya Müharibəsinin avtomat silahlarından (PPSh və s.) əhəmiyyətli dərəcədə daha uzun hədəf atəş diapazonu ilə fərqlənir, ilk növbədə, avtomatda istifadə olunan tapança patronlarına nisbətən aralıq, daha güclü və daha yaxşı ballistikanın istifadəsi ilə əlaqədardır. silahlar.
  Avtomatlaşdırma StG 44 - barel divarındakı bir çuxur vasitəsilə toz qazlarının çıxarılması ilə havalandırılan tip. Barel çuxuru boltu şaquli müstəvidə əyərək kilidlənir. Çarpma darvaza və bolt daşıyıcısı üzərindəki meylli təyyarələrin qarşılıqlı təsiri nəticəsində baş verir. Qaz kamerası - tənzimləmə imkanı olmadan. Köməkçi çubuqlu qaz kamerasının tıxacını yalnız maşını təmizləyərkən xüsusi bir sürüşmə ilə açın. Tüfəng qumbaraatası atmaq üçün 1,5 q (parçalanma üçün) və ya 1,9 q (zirehli deşici-kumulyativ qumbaralar üçün) toz yüklü xüsusi patronlardan istifadə etmək lazım idi. 7.92x33 Kurz patronunda barıtın standart çəkisi 1.57 qramdır.Çubuqlu qaz pistonu boltun gövdəsi ilə birləşdirilmişdir.
  Schmeisser, həmçinin yeni maşının - St 54-ün daha etibarlı və yüksək atəş dəqiqliyi ilə daha yaxşı olacağına dair nikbinliyini ifadə etdi.
  Von Braun da əsl nikbinliyini ifadə etdi - A-10 və A-11 raketləri 1000 kilometrə qədər məsafədə uçmağa və radionun rəhbərliyi altında böyük dəqiqliklə vurmağa söz verdi.
  Atom bombası ilə, nüvə reaktoru yeni işə salınana qədər işlər daha da pis idi. Həm də bir neçə ildən sonra bombaların kraliçasının seriala girəcəyinə söz verdilər!
  Amma ən əsası, amerikalılar və ingilislər Üçüncü Reyxə və onun peyklərinə dünya kommunizmi ilə mübarizədə kömək edəcəklərinə söz verdilər!
  Feldmarşal Fürer Rommel qərar verdi:
  - Stalinə deyin ki, biz hərbi əməliyyatları tam şəkildə bərpa edirik, sonra kommunizmin tam və tam məhvi!
  1945-ci il aprelin 13-ü böyük imtina günü idi!
  Alman müharibəsi əsas zərbəni Macarıstandan vurdu, tam axan Vistula'yı məcbur etməmək üçün. Hücum aprelin 20-də, nasist diviziyalarının kadr çatışmazlığı ilə başladı.
  Almanlar demək olar ki, hərəkətdə olarkən ilk müdafiə xəttini yarmağa müvəffəq oldular. Onlar rusların çoxsaylı artilleriyasından istifadə etmələrinin qarşısını almaq üçün gecə hücumu taktikalarından fəal istifadə edirdilər. Gecələr təbii ki, yanğın o qədər də təsirli olmur və nasistlərin gecə görmə cihazları var.
  Çox tez ikinci müdafiə xətti də pozuldu və iki qazan yarandı. Ancaq qərargahın əmri ilə böyük ehtiyatlar döyüşə girdi. Faşistləri məğlub etmək mümkün olmasa da, Maynşteynin hücumu dayandırıldı.
  Almanlar bir aylıq inadkar döyüşlərdən sonra 70-80 kilometrdən çox irəliləməyərək Slovakiyanın yalnız bir hissəsini geri ala bildilər.
  Şərqi Prussiyada Fritz hücumu daha az müvəffəqiyyətli oldu. Onlar yalnız birinci müdafiə xəttini yardılar və sıx müdafiə ilə üzləşdilər. Məlum oldu ki, Qızıl Ordu qazmağı və özünü müdafiə etməyi bilirdi. Və ciddi zərər verin.
  Yalnız Rumıniyada Kisselrinq böyük uğurlar qazandı. Faşist qoşunları üç qazan yaratdılar və demək olar ki, bütün Moldovanı və Bukovinanı ələ keçirdilər. Ancaq orada da onlara təbii su maneəsi olan Bugda dayanaraq Odessaya keçməyə icazə verilmədi! Ancaq almanlar hələ də çoxlu torpaqları ələ keçirə bildilər. O cümlədən Qara dəniz sahillərində və Ukraynanın Çernivtsi bölgəsində. Beləliklə, cəbhə xəttini Rumıniyanın neft yataqlarından uzaqlaşdırmaq. Lakin onların aprel və may uğurları bununla məhdudlaşdı.
  Qırmızı Ordu müdafiədə idi və sənaye çoxlu hərbi texnika istehsal edirdi. Xüsusilə Yak-9 qırıcıları və T-34-85 tankları.
  Yayda Rommel çətin vəziyyətdə qaldı - Almaniyanın insan resursları artıq tükənmişdi və hücum böyük itkilərə səbəb oldu. Qırx birinci ilin təkrarına ümid etmək lazım deyildi. Sovet qoşunları döyüşdə sərtləşir, generallar yüksək qiymətə təcrübə qazandılar, kifayət qədər sıx və dərin müdafiə quruldu.
  Beləliklə, şərqə köçmək üçün pul ödəməli idiniz.
  Mərkəzdə Sovet qoşunları hələ də Vistula üzərindən körpü başlıqlarını saxlayırdılar. Stalin geri çəkilmək istəmirdi.
  Rommel SSRİ-yə hava hücumu təşkil etmək qərarına gəldi. Bombalama ən azı bahalı bir işğal olduğundan, lakin belə bir hücum zamanı insan itkiləri daha azdır! Üstəlik, ABŞ və İngiltərə müstəmləkələri və hökmranlıqları ilə silah, resurslar və hətta könüllülərlə getdikcə daha fəal kömək etməyə başladı.
  Reaktiv təyyarələrin hava hücumu və böyük tank ordularının ehtiyatla keçmə cəhdləri.
  Lakin Stalin passiv oturub məğlubiyyəti gözləmək istəmirdi! İyunun 22-də onun qoşunları Slovakiya istiqamətində hücuma keçdi. Buna cavab olaraq amerikalılar min B-29 bombardmançılarını Almaniyaya kreditlə satdılar.
  Almanlar havada üstünlük təşkil etdilər və bu günə qədər tanklarda və özüyeriyən silahlarda keyfiyyət üstünlüyündən istifadə edərək, Qırmızı Ordunun hücumlarını dəf edə bildilər. İyulun sonunda Alman Ordu Qrupu Cənub başqa bir cib yaratmaq cəhdi ilə hücuma keçdi. Sovet qoşunları almanların hücumunu dayandıra bildilər. Nasistlər otuz kilometrə yaxın irəlilədilər və ağır itkilərdən yayınaraq dayandılar. Avqustda Qırmızı Ordu Şərqi Prussiyada da irəlilədi.
  Yayda cəbhə xətti çox dəyişməyib.
  ABŞ isə Yaponiyaya iki atom bombası atdı. Hirohito avqustun 16-da təslim olduğunu elan etdi. Amerika əl-qolunu açıb Üçüncü Reyxə texnologiya, xammal və avadanlıq tədarükünü gücləndirdi.
  Alman aviasiyasının təzyiqi gücləndi. Nasistlər SSRİ-ni bombalamağa ümid edirdilər. Payız hər iki tərəfdən zərbələr və hücum cəhdləri mübadiləsi ilə keçdi. Hər iki tərəf lazımsız itkilərdən yayınmağa çalışıb.
  Ancaq ümumilikdə Luftwaffe-nin havada üstünlüyü aydın oldu. 1945-ci ildə Üçüncü Reyx və peyklər altmış mindən çox təyyarə, əsasən reaktivlər istehsal etdi və Müttəfiqlərdən daha otuz mini aldı. SSRİ cəmi qırx beş min avtomobil istehsal etdi. Üstəlik, sürət, silah və zireh baxımından düşməndən daha aşağıdır.
  1946-cı il də Qırmızı Ordunun böyük bir hücum cəhdi ilə başladı. Lakin almanlar ən yaxşı piramidal tank E-50-ni döyüşə atdılar və sovet bölmələrini məğlub edərək onları Polşa və Sloveniyaya geri itələyə bildilər. Lakin sovet qoşunlarının güclü qar yağması və kütləvi qəhrəmanlığı Nemanda və Qrodnodan bir qədər kənarda faşist qoşunlarını dayandırdı! Banderanın dəstəyi ilə Fritz Lvova daxil oldu. Buna baxmayaraq, genişmiqyaslı hücum, daha doğrusu, uğursuzluğu SSRİ-nin Şərqi Avropadakı dayaqlarını itirməsinə səbəb oldu və indi müharibə yenidən tamamilə Bolşevik Rusiya İmperiyasının ərazisinə keçdi!
  May ayında Rommel qoşunları uğurlarını möhkəmləndirməyə çalışdılar, lakin bir neçə aylıq döyüşlərdən sonra onlar yalnız Baranoviçi, Vilna xəttinə çatdılar, sonra Riqaya yaxınlaşdılar. Nasistlər Cənubda bir az daha uğur qazandılar - Vinnitsa və Jitomiri götürdülər - Kiyevə yaxınlaşdılar! Və Odessa sovet qoşunlarından kəsildi.
  Bununla belə, almanlar da çox böyük itki verdilər - on dörd yaşından yeniyetmələr və altmış beş yaşından babalar orduya çağırıldı. Hətta bir neçə qadın bölmələri, eləcə də zəif cinsin döyüşdüyü ayrı-ayrı snayper və aviasiya alayları yaradıldı!
  Payızda almanlar özlərini müdafiə etdilər və sovet ordusu onları hiss etdi. Qışda da döyüşlər qızışırdı. Böyük hava üstünlüyünü saxlayan almanları sındırmaq mümkün olmadı. Mühasirəyə alınmış Sovet şəhərləri Riqa və Odessa yıxıldı, lakin Fritz hücumu daha da inkişaf etdirə bilmədi.
  1947-ci ildə Sovet T-54 tankı əsas Alman piramidal E-50 ilə rəqabət aparmalı olan seriya istehsalına başladı. Düzdür, sovet avtomobili zireh və silah baxımından hələ də alman maşınından geri qalırdı, lakin daha ucuz və yüngül idi. Kütləvi istehsal iyul ayında başladı.
  Aviasiyada işlər daha pis idi, lakin 30 dekabr 1947-ci ildə ilk sovet seriyalı MİQ-15 qırıcı təyyarəsinin uçuşu nəhayət baş verdi.
  Bu o deməkdir ki, havada faşist monopoliyasına son qoyulacaq.
  Kütləvi istehsal 1948-ci ilin mayında başladı. Maşının özü sürət və silahlanma baxımından ME-362-dən bir qədər aşağı idi. Düzdür, almanlar hələ də asların yaxşı qurulmuş istehsalında və döyüş təcrübəsində başlanğıca sahib idilər. Amma aydın oldu ki, havada SSRİ paritetə çatmaq üzrədir.
  1948-ci ilin payızında yeni danışıqlar başladı.
  Almaniya boşaldıldı, lakin SSRİ-nin də qanı qurudu. Bundan əlavə, alman fizikləri sovet fiziklərini qabaqlaya bildilər və Üçüncü Reyx artıq nüvə bombasını uğurla sınaqdan keçirmişdi.
  Rommel mülayim bir seçim təklif etdi - almanlar artıq qazandıqları hər şeyi alırlar. Riqadan Odessaya.
  Stalin cavab olaraq sıfır variantına razı oldu. Nə biz sənə, nə də sən bizə!
  Danışıqlar yenidən tam dalana dirəndi.
  Koba öz növbəsində az-çox əhəmiyyətli sənayeçi, dizayner və hərbi ekspertlə görüşdü.
  O, xalq qarşısında çıxışını oxuduqdan sonra: o, faşizmə qarşı acı sona qədər müharibə aparacağını bəyan etdi!
  7 noyabr 1948-ci il. Böyük dəyişiklik və qərar günü oldu!
  Epiloq
  21 dekabr 1954-cü il... Nyu-York... ABŞ-ın ən hündür göydələni qırmızı bayraqlarla təmtəraqla asılıb.
  Nəhəng ekranlarda və Amerika xalq respublikasının bütün reklam lövhələrində təsviri olan Stalin Lenin prospekti ilə keçən sovet qoşunlarına təbəssümlə yellənir!
  Bütün dünya yetmiş beş yaşlı yoldaş Stalini - Yer planetinin ilk imperatorunu qeyd edir!
  
  LÜSİFERİN ÇƏKİLMƏSİ
  Onun üçün asan olmasa da, nisbətən gənc olsa da və ruhunu sərtləşdirməyə vaxt tapmasa da, döyüşçü Palpatina səddini keçə bildi.
  Karolina öz əlləri ilə və işıq qılıncıyla öldürülməli idi. Ancaq izləri gizlətmək üçün sarayın özünə kiçik bir nüvə yükü qoyuldu.
  Darth Sidious artıq işıq qılıncını mənimsədi və kraliçaya gedən yolda şəxsi mühafizəçilərini kəsdi. Sonra ona diz çökməyi və bahalı ayaqqabılarını çıxartmağı əmr etdi - o, adət olduğu kimi, iskeledə ayaqyalın ölsün.
  Karolina göründü. Palpatine ona əsl üzünü açdı və avqust adamı şiddətlə göz yaşlarına boğuldu. Bundan sonra Dart həyatında ilk dəfə güclə ildırım vurdu... Və kömürləşmiş kraliça sakitləşəndə amansız Sith Lordu detonatora nüvə silahı qoyub sarayı tərk etdi.
  Sualtı dünyasının sakinləri təxribatda günahlandırıldılar, buna görə planetin iki dünyası arasında şiddətli bir müharibə başladı. Texnoloji üstünlüyünə baxmayaraq, sualtı irq sağ qalmağı bacardı. Bundan əlavə, soyqırıma icazə verə bilməyən Respublikaçılar Senatının nümayəndələri müdaxilə edib.
  Palpatine özünü sülhməramlı kimi qazandı və indi qalaktik səviyyəyə çatdı, indiyə qədər yalnız Nabudan olan senatorun təvazökar köməkçisi rolunda, lakin çox tez bir zamanda özü üçün populyarlıq qazandı.
  Müəllimi Plaqast şagirdin yüksəldilməsini bəyəndi, lakin o, maqoxloriyalıların elmi araşdırmalarına getdikcə daha çox qarışdı. O, ölməzliyi özü qazanmaq və ölüləri diriltməyi öyrənmək istəyirdi. Bundan əlavə, Plagast zahiri amansızlıqla bəzi qohumlarına qarşı sevgi hiss etdi və onların tezliklə dirilməsini xəyal etdi.
  Palpatinin qızı böyüdü və kraliça oldu. Və tezliklə öz nəslinə sahib oldu. Ər rəsmi olaraq kral olmadı, lakin o, tamamilə qanuni həyat yoldaşı və ən yüksək bacarıq səviyyəsinə malik olmasa da, keçmiş Jedi zabiti idi. Rəsmi olaraq o, şahzadə və kiçik hökmdar titulunu aldı - kraliçanın rəhbərliyi altında.
  Ancaq Palpatine qeyri-rəsmi kürəkənini bəyənmirdi: həddən artıq mehriban, nəcib, zahirən çox yaraşıqlı və yaşından xeyli cavan görünür.
  Bəli və qara hökmdarın qızı son dərəcə mehriban və rəğbətli böyüdü. Xarakter baxımından atasına çox bənzəyir - o, yəqin ki, kainatın ən pis insanı olmaq arzusunda idi.
  Hər halda, Plaqast artıq şagirdini razı salmalı deyildi. Palpatine təkbaşına qərar verib - həm qızını, həm də ərini məhv etmək.
  Amma təbii ki, özünüzü işıqlandırmamaq üçün. Və bu asan deyil, ona görə də bütün iğtişaşlar və təxribatlardan sonra sarayın mühafizəsi xeyli gücləndirildi.
  Palpatine ulduz gəmisində qəza törətməyə qərar verdi. O, nüfuzundan istifadə edərək kral ailəsinin paytaxt planeti və respublikanın paytaxtı Korusana uçmasına nail oldu. İddialara görə, böyük bir bayrama - böyük bir formalaşmanın minilliyinə dəvət.
  O, Master Plagastın dərslərini yaxşı öyrəndi;
  Müəllim şagirdə söz verdi ki, onun təlimi ciddi olsa da, iki qaydadan azad olacaqlar. Darth Bane-nin təyin etdiyi qısqanc dairəni qıraraq, bir-birlərindən heç nə gizlətməyəcək, münasibətlərində qısqanclıq və inamsızlıq yaşamayacaq və beləcə qaranlıq tərəfə birlikdə xidmət edəcəkdilər. Sidious onilliklər boyu Muun altında təhsil aldı, bu müddət ərzində Plagast bütün yeni tapılan gücünü itirməməsi üçün şagirdinə özü bildiyi hər şeyi öyrətdi. Plagueastın dərsləri Palpatini qorxuları ilə üzləşməyə məcbur etdi, bütün sevinclərini əlindən aldı və əziz tutduğu hər şeyi əlindən aldı. Qaranlıq Lord Sidiousa öyrətdi ki, paxıllıq və nifrət kimi duyğular qaranlıq tərəfə yiyələnmək üçün zəruri olsa da, daha böyük məqsəd üçün ənənəvi əxlaq anlayışlarından imtina etmək üçün bir vasitədir. Plagast həmçinin tələbəsinə qalaktikaya nəzarət etmək məqsədi ilə hakimiyyəti ələ keçirməyin yolları haqqında mühazirə oxudu.
  Ancaq öyrənməyin ən təsirli yolu virtual maneələri keçmək və çoxölçülü kino idi.
  Palpatinin sıralarda irəliləməsinə kömək edərək, usta Thaler Sidious-a öz Sith holokronuna, eləcə də bir çox başqalarına giriş imkanı verdi. O, Palpatini işıq qılıncları ilə döyüşdə, Güc ildırımından istifadə edərək öyrətdi, onu müxtəlif silahlar və qaranlıq tərəf texnikaları haqqında hər cür bilikləri mənimsəməyə məcbur etdi, lakin onlara yalnız Sifarişin əsl məqsədi üçün lazım olan dəyəri verməyə məcbur etdi. Eyni zamanda, Plagast, Dəməşqin Grandee adı altında, heç kim onun Palpatine ilə qohumluğundan şübhələnməməsi üçün lazım olan hər şeyi etdi.
  Beləliklə, burada sadə bir şey baş verdi - ulduz gəmisi asteroid axınına çırpıldı. Üstəlik, artıq ulduz gəmisinin qayıdışında, bir çox pilot güclü içki qəbul edərkən.
  Və Palpatine nəinki şübhələnmirdi, hətta narahatlıq nümayiş etdirdiyinə və onu riskli yoldan çəkindirdiyinə görə ordenlə təltif edilmişdir . Amma elə bəhanə yolları var ki, insan mütləq bunun tam əksini edəcək. Və təxribat işlədi və orada cihazlar bir az zədələndi.
  Həm varislər, həm də həyat yoldaşı öldü, yalnız Palpatinin nəvəsi kiçik şahzadə Padme Amidala sağ qaldı. O, Nabuda taxt-tacı miras aldı.
  Və Darth Sidious cinayətlərinin siyahısına əlavə edildi. Bununla belə, hər şey Plagast tərəfindən təsdiqlənməyib.
  "Sizin Gücünüz, şagirdiniz və liderlik qabiliyyətiniz var. Daha da əhəmiyyətlisi, sizdə seriyalı qatilin qaniçənliyi var, baxmayaraq ki, biz onu ehtiyatda saxlamalıyıq - zorakılıq hansısa müstəsna məqsədə xidmət etmədiyi halda. Biz qəssab deyilik, Sidious kimi. keçmişin Sithlərindən bəziləri. Biz gələcəyin memarlarıyıq."
  "Nə qədər?"
  "On ildə - və bir gün əvvəl deyil."
  Ancaq özünü cilovlamaqda səbr özünü göstərmək istəmədi. Baxmayaraq ki, bəzən Vitt özü niyə birdən-birə bu qədər qəddar oldu. Doğuşdan bu qədər aqressiya varmı? Üstəlik, mehriban bir dairədə Palpatine mehriban insan təəssüratı yaratdı.
  Darth Sidious hətta yeni bir nəzəriyyə təqdim etdi: əsl Sith fikirlərini o qədər məharətlə gizlətməlidir ki, hətta müəllim də tutmağı başa düşməsin! Özünü Müdrik Plaqast adlandırsa belə!
  Palpatine qalaktika siyasətinə girməyə başlayarkən, mentoru tədqiqatında yeni bir irəliləyiş etdi. Eyni irqdən olan bir nümayəndə heyəti tərəfindən Dəməşqə təqdim edilən cinayətkar Yinçorrinin iradəsi, sürünənlərin daxili təbii müqavimətinə baxmayaraq, Gücün təsiri altında qırıldı. Plagast öz qabiliyyətlərini sınayaraq digər nümunələr üzərində də çoxlu təcrübələr apardı. Önbellekdəki növbəti görüşdə Plagast Sidiousa Sith-in hərəkət etməli olduğu qaydaları izah etdi, Kerred Sante-ni uzun müddət aradan qaldırması haqqında danışdı və Sidiousa Palpatinenin onun yerini tutması üçün senator Vidar Kimin öldürülməsini əmr etməsini əmr etdi. . Plaqastın özü Kamino planetinə baş çəkdi və burada itaətkar Yinchorri ordusu yaratmaq üçün yerli klon istehsalçıları ilə danışıqlar apardı. Daha sonra Dəməşq və tabeliyində olanlar Serennoya yola düşdülər, burada Plaguest orada iştirak edən Jedi ilə şəxsən danışdı. Beləliklə, o, Jedi Qui-Gon Cinin korporasiyaları sevmədiyini və onun keçmiş ustası Dooku Respublikanın mövqeyini dayanıqsız hesab etdiyini öyrəndi. Plaqast usta Sifo-Dyasın ürəyinə məharətlə şübhə toxumu səpdi, onu yumşaq bir şəkildə respublikaya ordunun lazım olduğuna inandırdı.
  Doğrudur, müharibəsiz bahalı hərbi maşın yaratmağa kim gedəcək? Və Sithlər zorakılıq metodunu dəqiq idarə etmək istəyirdilər, çünki fərqli bir yol onların təlimlərinə ziddir.
  Ondan çox Ticarət Federasiyası dünyasının Respublikaya qəbul edilməsi ilə bağlı siyasi sessiyada Plaguest və Sidious Dəməşq və Palpatin adı altında yenidən görüşdülər. Əvvəlcədən hazırlanmış plandan sonra Palpatine Senatda qışqırıqlar və xaosa səbəb olan möhtəşəm bir çıxış etdi. Plaqast məmnun idi, çünki Ticarət Federasiyasının planetləri Respublikanın bir hissəsi oldu və gələcəkdə Sithlər öz əlləri ilə qalaktik müharibəyə başlaya bilərdilər. Lakin Plaqast bilirdi ki, qəzəbli senator Paks Tim Dəməşqin digər düşmənləri - Sante təhlükəsizlik strukturu ilə sui-qəsd qurub və indi Dəməşqi çıxarmaq üçün daha aktiv addımlar atacaq. Buna görə də, Plaqast Palpatini qəsdən siyasi iclasda Timlə barışdırdı və onu sınaqdan keçirərkən tələbədən yem kimi istifadə etdi. Sidiousun uğurlu hərəkətlərinə baxmayaraq, Tim Maladian Plagast sui-qəsdçilərinə əmr verərək hər iki Sithi qabaqlamağı bacardı. Sonuncu adam oğurluğunu dayandırmaq və Tim-in yerini tapmaq üçün bütün gücünü cəmlədiyi üçün ona qarşı ikinci hücumun planlaşdırıldığından xəbərsiz idi.
  Və Darth Sidious bunu hiss etdi, lakin artıq bir mentorun qəyyumluğundan qurtulmağı düşünürdü.
  Koruskantdakı Orden lojasında Larsh Hillin işə qəbul mərasimi zamanı Darth Plagast az qala muzdlular tərəfindən öldürüləcəkdi. Palpatinin köməkçisi Pestac maladialılarla əlaqə saxlayıb və lazımi məlumatları aldıqdan sonra dərhal Palpatini bu barədə məlumatlandırıb. Hər ikisi sui-qəsd yerinə gəldilər və yalnız yaralıları və çətinliklə nəfəs alan Plaqastı sağ tapdılar, yarasını Qüvvə ilə sardılar; Dəməşq paytaxtlarından qalan Muunlar öldürüldü. Daha sonra Palpatine Tim-in özünü və Qran Protektoratının bir çox digər üzvlərini Koruskantdakı Malastare səfirliyində öldürərək Timdən şəxsi qisas aldı. Polis senator Kimin qətlindən sonra bu ölümləri araşdırmaq üçün xüsusi qrup formalaşdırsa da, cinayəti törədənləri tapmayıb. Nəticədə Şam Paytaxtları liderini itirmədi, lakin Heqo Dəməşq Qalaktika işlərindən istefa verdi.
  Darth Sidious planlarını olduqca hiyləgərcəsinə qurdu. O, nəvəsi Padvanı öldürmədi, əksinə onunla dost oldu. Və zahiri istəksizliklə senator oldu.
  Qara lordun təsiri artdı, üçüncü Sith Darth Maul meydana çıxdı. Həm də barbar üsullarla öyrədilmiş və çox bacarıqlı bir döyüşçü. Bununla belə, Maulun güc qabiliyyəti o qədər də böyük deyil ki, o, tam hüquqlu bir varis ola bilsin.
  Bundan əlavə, həm Plagast, həm də Taler hələ də insanlardır və irqçilərin əlamətlərindən məhrum deyillər. Onlar gələcək Sith İmperiyasının taxtının qeyri-insan irqi tərəfindən miras qalmasını həqiqətən istəmirdilər.
  Buna görə də, bəlkə də Darth Maulun ölümü əvvəlcədən müəyyən edilmişdir. Bundan əlavə, Palpatine tələbəsi ilə duel zamanı az qala ölürdü və yalnız gücdə üstünlük gələcək imperatoru ölümdən xilas etdi.
  Darth Sidious, kainatdakı birinin işıq qılıncından daha yaxşı istifadə etməsindən əsəbiləşdi. Və bu da öz izini qoydu. Xoşbəxtlikdən insan cütlüyü üçün Maul, məhdudiyyətlərinə görə, gücün qaranlıq tərəfi haqqında bilikdə onlardan üstün ola bilmədi!
  Dəməşq və Palpatine Nabu böhranının hər ikisinə fayda gətirməsi üçün hər şeyi etdilər. Darth Maul Cediləri məhv etmək üçün Naboo üzərində əməliyyata başlayanda Dəməşq yeni böhranı təşkil etmək üçün aktiv addımlar atmışdı. Korporativ İttifaqın, Ticarət Gildiyasının, Texno İttifaqının və digər korporasiyaların rəhbərləri ilə əlaqə saxlayaraq, Dəməşq onları respublikanın öz dünyalarına qarşı pis hərəkətlərinə inandırdı. Palpatine Qalaktika Respublikasının Ali Kansleri seçilməsini təmin edərək, Böyük Planı tək başa çatdırmağın vaxtının gəldiyinə qərar verdi. Plagueast-dan ehtiyac duyduğu hər şeyi öyrəndikdən və arzulanan mövqeyə sahib olmaq üçün ustadının əlaqələrindən istifadə etdikdən sonra, Palpatine qocalmış Muunu maneədən başqa bir şey hesab etmirdi. Plaqast isə, deyəsən, şagirdinə tam etibar edir.
  Üstəlik, Darth Maul öldü və ikinin hökmranlığı avtomatik olaraq bərpa edildi.
  Qarşıda hələ çox iş və vaxt var idi və Darth Sidusun sadəcə olaraq yeni tələbə yetişdirmək imkanı yox idi.
  Bəs niyə onların tandemi daha bir neçə il - Jedi nizamı nəhayət məhv edilənə qədər mövcud deyil?
  Amma ən əsası bu deyildi. Plaqast nəhayət dəhşətli bir sirri açdı: "Məhz o, Palpatinin əsl, bioloji atası - Vitt Talerdir".
  Bəli, anası, çox gözəl kəndli qadın, zəngin tacir ağası Şamın başını çevirdi. Və ehtirasını cilovlaya bilmədi.
  Ümumiyyətlə, Sith-ə daxil olduqdan sonra nəslin çoxalma qabiliyyəti kəskin şəkildə azalır. Və sonra belə bir şans - bir oğlunuz var! Və bu qədər bacarıqlı və təkcə güc baxımından deyil, həm də görkəmli siyasi istedada sahibdir.
  Bu, onun gənci xilas etməsinin bir nömrəli səbəbi idi. Öz qanının işini ötürmək daha xoşdur. Baxmayaraq ki, yüksək səviyyəli Sith demək olar ki, steril hala düşdüyünə görə, ailə əlaqələri heç vaxt əsas hesab edilmirdi.
  Plaqast dərindən hiss etdi... Bəlkə də həqiqətən öz oğlunun ona toxunmayacağına qərar verdi.
  Lakin Darth Sidiousu hərəkətə keçməyə sövq edən məhz budur. Öz atasını öldürmək kimi bir cinayəti törətmək hər bir Sith Ustasının arzusudur.
  Seçkilərdən əvvəlki gecə Dəməşq illər sonra ilk dəfə ictimaiyyət qarşısında çıxış etdi, yalnız senator Palpatine ilə: onlar birlikdə Qalaktika Opera Evində Mon Kalamarinin yeni istehsalının premyerasında iştirak etdilər. Təqdimatdan sonra iki Sith Lordları Palpatinin gözlənilən uğurunu qeyd etmək üçün Kaldani Spire binasındakı Dəməşq penthausuna təqaüdə çıxdılar. Palpatine şərabla müəllimin ətrafında gəzdi, qarşıdan gələn Senat nitqi üçün məşq etdi.
  Sarsıdıcı Plagast Palpatine-ə dedi ki, Magochlorians ilə etdiyi təcrübə çox uğurlu olmuşdur. Oğlan Anakin yarışda qalib gəldi və ən əsası, bütün döyüş robotları ordusunu sıradan çıxarmağı bacardı. Bu o deməkdir ki, oğlan kainatda yaşayanların hamısından daha çox gücə malikdir. Oğlanla qoşalaşmaqdan əlavə, maqoxlorianlarla və Toğruta irqinin nümayəndəsi ilə mayalandırmağı bacardı. Nəzərə alsaq ki, bu humanoid, lakin qeyri-insan irqinin nümayəndələri Maqoloriyalılar baxımından insanlardan daha kasıbdır, lakin eyni zamanda, onların arasında insanlardan qat-qat az olan Jedi faizi çox yüksəkdir. sonra ...
  Yeni qız Ahsoka Tano gələcəkdə qeyri-adi, əvvəllər məlum olmayan bacarıq zirvələrinə nail ola biləcək. Togrutaların gücünü dərk etməyin alternativ yollarının və Maqoxloriyalıların bolluğunun birləşməsi - insan tərəfindən yaradılan təbiətin əsl möcüzəsinə səbəb ola bilər.
  Sonra nə var? Eksperimentləri davam etdirəcək və yeni bir insan irqi yaradacaq - güc baxımından tanrılara bərabər. Və o, Maqoloriyalılardan - teoklorçulardan daha yüksək səviyyəli varlıqları sintez edə biləcək ki, bu da Sith-ə kainatın fiziki qanunlarını dəyişməyə və bəlkə də yeni kainatlar yaratmağa imkan verəcək!
  Qara lord tərəfindən qorxmalı və heyrətlənəcək bir şey var idi.
  Tədricən sərxoş olan Plaqast uzun illərdən sonra ilk dəfə yuxuya getdi və bir neçə dəqiqədən sonra Sidious tərəddüd etdikdən sonra (bəlkə sadəcə başını qılıncla kəsmək daha yaxşıdır?) Bir Qüvvət axını gətirdi. müəllimə ildırım.
  - Atan hər şeyə cavab verəcək! Məni tərk etdiyinə görə, işgəncələrə məruz qalan kral zirzəmilərində bir il cəhənnəm yaşamağa icazə verdiyin üçün! Niyə o, məni yeganə əsl sevgim Karolinanı öldürməyə məcbur etdi!
  Qara Sith anasına şimşək çaxaraq gurladı. Ona həqiqətən nifrət edirdi.
  Plaqastın ağrısından həzz alan Darth Sidious onu yavaş-yavaş işgəncə edərək öldürdü və o, Gücün köməyi ilə tükəndiyi üçün heç nə edə bilmədi və öldü.
  Son saniyələrdə qara lord dedi:
  "Sən mənə Qalaktikanı idarə etməyi öyrətməyə qərar verdiyin gün bu oyunu uduzdun. Atan sənin yanındadır - daha doğrusu, dabanının altında. Sən mənim müəllimim, atam idin - bəli, bunun üçün sənə həmişəlik deyəcəyəm. , o, əbədi minnətdar olsun, amma sən heç vaxt mənim ağam olmayacaqsan."
  - Palpatine ildırım qüvvələri Darth Plagastın atəşində ölən və yananlarla vidalaşdı.
  Beləliklə, Sith ixtiraçısı təlatümlü həyatına son qoydu. Və onunla ümumbəşəri tarixin səhifəsini çevirdi.
  Ancaq iki yeni, böyük yaradıcılıq var idi: Ahsoka və Anakin, həmçinin qalaktika üzərində güc əldə etməyi bacaran və Jedi-ni məğlub edən bir tələbə.
  Beləliklə, Luke Skywalker Palpatinin nəvəsi və Darth Vaderin oğlu idi.
  Buna görə də, Sith'in qara lordu gücə malik olan birbaşa nəslini əmr edə, götürə və məhv edə bilmədi. Üstəlik, kim nə deyirsə desin - Luka yüz faiz insandır, öz övladları isə yarı Toğrutadır. Lakin İmperator Palpatin artıq qeyri-insani insanların hüquqlarını məhdudlaşdıran qanunlar qəbul etmişdi və ümumiyyətlə yeni ştatda irqçi qanunlar yaratmağa çalışmışdı.
  Həqiqətən də, bir vaxtlar insanlar qalaktikada ən çox sayda irqdir və imperatorun özü də kişidir, həm də onun ətrafı, o zaman sərt irqçilik və digər irqlərin alçaldılması Sithin ruhuna tamamilə uyğun gəlir. Yatırtmağı və hökmranlığı sevən.
  Böyük Marşal Tarkin irqçiliyə haqq qazandırmaq üçün bütöv bir nəzəriyyə və ideologiya hazırlayıb...
  Ancaq xalqın yalnız yarısı taxt-tacı miras aldılar. Baxmayaraq ki, Ahsoka çirkin böyümələrdən xilas oldu və onun buqələmun dərisi gözəl görünür.
  İmperator Toqrutaların yaşadığı Şilo planetində həyatı məhv etmək üçün uşaqlarını xüsusi olaraq göndərdi. Qara lordun nəsli bunu sevinclə yerinə yetirdi.
  Onlar konsepsiyadan xidmət etdilər və gücün yalnız qaranlıq tərəflərini bilirdilər. Palpatine gəncliyində bir dəfədən çox yaxşı işlər görüb. Və işgəncə zirzəmisinə girsəydi, Plaqastla qarşılaşmasaydı, heç vaxt qalaktikada ən böyük qatil ola bilməzdi.
  Bəli, övladları yaxşılıq etməyiblər, xoşbəxtlikdən hər hansı bir pislik ediblər. Ancaq nədənsə imperator üçün xoşagəlməz olan məhz budur. Tolya və onda yaxşılıq sona qədər ölmədi. Toli Palpatine inanırdı ki, özünüzlə mübarizə aparmadan, özünüzdəki işıq tərəfini məğlub edəndə əsl Sith olmaq mümkün deyil.
  Onun övladları zehni əzab və peşmançılıq yaşamadan, kainatın ən təbii bir şeyi kimi şərə xidmət edirdi.
  Lakin Palpatine özü ilə vuruşdu və Karolinanı öldürməyin ona nəyə başa gəldiyini yalnız Uca Tanrılar bilir.
  Bundan əlavə, imperator anasını öldürməyə cəsarət etmədi. Görünür, Plaqast da ona qarşı məhəbbət hissi keçirirdi, heç vaxt belə bir sual vermədi.
  Palpatinin anası hələ də sağdır və yüz ildən çox vaxt keçməsinə baxmayaraq, heç də dərin yaşlı qadına bənzəmir. Əksinə, o, oğlundan daha gənc görünür, güclü sarışın - görünüşünə görə otuz yaşından çox deyil. Ağır işdən azad edildikdən sonra ucqar əyalətdə məskunlaşdı və orada cadugərliklə məşğul oldu.
  Bəli, adi bir kəndli qadın, həm də genetikasında dəyişmiş qeyri-adi bir qadın. Yoxsa qara ağadan çətin ki, hamilə qala bilərdi.
  Ayaqyalın, yalnız bel paltarında, gənc qız kimi nazik bellə tarlada zəhmət çəkir, gecələr cadugərlik edirdi. Ancaq Witt onunla yaşayanda anası təhsilini gizlətdi və oğlunu heç nəyə həsr etmədi.
  Düzdür, o, bir-iki dəfə yol verdi: yəqin ki, nəinki sevdiklərini, hətta onların övladlarını, nəvələrini də dəfn edəcək.
  Palpatine anasına yalnız bir il əvvəl baş çəkdi - Nabunu üsyançı basqından qorumaq lazım olanda. Onlar da qara imperatorun doğma planetində sirr axtarırdılar. Bəlkə onun zəif tərəflərini bilmək, ya da yaxınlarını tapmaq istəyirdilər?
  İmperatorun ögey qardaşı var idi. Burada Palpatine onu Nabudakı böhrandan az əvvəl qaranlıq qüvvələrə qurban verdi - necə deyək ki, bəxt gülümsədi.
  Bu vaxta qədər qardaş artıq nəvələr qazanmışdı, buna görə də Darth Sidiousun gözlənilən taktikası özünü doğrultdu. Daha çox qurbanlar və öldürülən yerli qan panteonunun doldurulması.
  Sonra eyni zamanda istədi və anasını bitirdi. Ancaq Palpatine yaşlı qadınla görüşəcəyini gözləyirdi: ancaq anası uzun illər ayrılıqda heç dəyişməmişdi. Qız kimi, əzələli, günəş yanığından çox qaralmış və hamar dəri, kişi çənəsi olan gözəl bir üz. Uzaqdan onu ümumiyyətlə qızla səhv salmaq olar, amma yaxından baxanda onun üz cizgiləri görünür: kifayət qədər yetkin, formalaşıb və ən azı otuz yaşı var. Və zümrüd-safir gözlərinə baxsanız, daha çox görünəcək.
  Anasının göründüyü qədər sadə olmadığını gözləməyən Witt Thaler şoka düşdü və öldürməkdən və ya özünün dediyi kimi, qaranlıq qüvvələrə qurban verməkdən imtina etdi.
  O, sehrbaz ana ilə heç olmasa bir-iki söz söyləməyə özündə cəsarət tapmadı və təmasdan qaçaraq getməyə tələsdi. Ola bilsin ki, ana oğlunu tanıdı, amma o da özünü soyuqqanlı və laqeyd göstərirdi.
  Və Nabooya son səfəri zamanı o, imperiya karvanının pusquya düşdüyü anda göründü. Palpatine demək olar ki, sarayda dəfn edildi, lakin ona gizli bir çıxışı göstərən və başqa bir üsyançı pusqusunun harada olduğunu göstərən ayaqyalın bir qadın göründü.
  Sonra onunla bir neçə cümlə mübadiləsi apardılar.
  Solmayan ana əlini Palpatinin alnına qoyub acı bir şəkildə dedi:
  Nə pis incitdin, oğlum. Sizdə heç bir tanınan xüsusiyyət qalmayıb!
  Darth Sidious hirslə anasına cavab verdi:
  - Mən ancaq dərin qocaya oxşayıram! Əslində mənim bədənim çoxdan insan qanunlarına uyğun yaşamır. Mən hələ də qılıncla istənilən Jedi-ni məğlub edə bilirəm. Və mənim bədənimin fiziki varlığının müddəti bir əsrdən çox davam edəcək!
  Gənc ana büzüşmüş oğluna başını tərpətdi.
  "Xortdan olmaqla fiziki varlığınızı uzatmağa qərar verdinizmi?" Təbii ki, vampirlərin insanlardan üstün cəhətləri var. Gündə üç dəfə qan içmək və günəş işığından qaçınmaq ehtiyacı istisna olmaqla. Amma bu həyat deyil!
  İmperator Palpatine anasından incidi və hətta onu vurmaq istədi, amma özünü saxladı. O, hirslə mızıldandı:
  "Mən gəncliyimdən daha güclüyəm, gümüşdən başqa bir şeylə öldürmək daha çətindir. İstənilən günəşdə isə filtrli rahat kostyum geyinə bilərsiniz və süni işıq mənim üçün təhlükəli deyil.
  Burada Darth Sidiousun tonu yumşaldı.
  - Yaxşısı budur, deyin görüm, sadə insan olduğunuz üçün gəncliyinizi necə saxlaya bildiniz?
  Lada Taler şirin, ağ dişli təbəssümlə cavab verdi:
  - Bütün ömrüm boyu Naboonun üstündə ayaqyalın gəzmişəm, bütün ömrüm boyu işləmişəm, sağlam qidalar yeymişəm, ancaq şirə və süd içmişəm. Həmişə açıq havada - şəhərdən uzaqda. Paytaxtda cəmi bir dəfə oldum, sonra zəncirlə, hökmü eşitməyə gətirəndə. Və yenə kəndə çapaqla!
  Mən mümkün olan ən sağlam həyat tərzini aparıram və niyə qocalmalıyam?
  Palpatine bu dəfə hətta əsəbi deyildi, özünü bir az gülməli hiss etdi və tamamilə məntiqlə izahat istədi:
  - Milyonlarla kəndli qadın sizinlə eyni həyat tərzi keçirir, amma bu, onların sizdən fərqli olaraq çirkin qocaya çevrilməsinə mane olmur. Sirr nədir - mənə deyin!
  Anam öz tonu ilə təvazökarlıqla cavab verdi:
  - Ən əsas sual budur ki, insan niyə qocalır? Təbiətdəki dövran əbədidir və insan bədəni belə bir dövrəyə bənzəyir. Obyektiv desək, insan orqanizminin özündə qocalmağa məcbur olan heç nə yoxdur. Gənc görünüşlü qadın bir tanrıçanın güvəni ilə susdu və davam etdi. - Hər şey düşünmək və inanmaqdır. İnanın ki, qocalıq qeyri-təbii, əbədi gənclik isə əksinə, bir nümunədir və qocalmayacaqsınız!
  Palpatine bununla tam razılaşmadı:
  - Təkcə insanlar deyil, metal, əşyalar, kosmik gəmilər, döyüş robotları da qocalır. Sizcə insan niyə iradə və iman səyi ilə bundan qaça bilir?
  Gənc qadın əminliklə cavab verdi:
  - İnsan bədəni metaldan fərqli olaraq bərpa olunan bir sistemdir. Hüceyrələr milyardlarla milyard il ərzində bölünə və yenilənə bilər. Hər hansı bir elm adamı deyəcək ki, bədəndəki kök ehtiyatı milyonlarla milyonlarla insanın ömrünə davam edəcək. Siz sadəcə bir vacib kiçik şeyi necə etməyi öyrənməlisiniz - sinir hüceyrələrini də bərpa etmək və yeniləmək. O zaman ölümsüzlük reallığa çevriləcək!
  Palpatine həvəslə soruşdu:
  - Bəs sən bunu necə edirsən ana?
  Qadın güldü və pıçıltı ilə cavab verdi:
  Bir vampir niyə bilməlidir? Beləliklə, siz bu bədəndə beş-altı əsr uzanacaqsınız. Və gözəl bir dəyişiklik böyüyürsən ... Hələ əbədi gəncliyin sirrini mənimsəməyə ehtiyacınız varmı. Xüsusilə eqoizminizi nəzərə alsaq?
  Dart Sidious boğulmuş ilan kimi fısıldadı və al qırmızı bıçağını çəkdi.
  - Mən səni qaranlıq qüvvələrə qurban verə bilərəm!
  Ana məmləkətin kölgəsi olmadan oğlu imperatora baxdı. O, daha geniş bir təbəssümlə cavab verdi.
  - Bu fədakarlıq döyüşünüzdə sizə kömək etməyəcək! Qanlı tiran olsa da, dualarım səni ölümdən xilas edir. Bir ildən sonra uçurumun ən kənarında gəzəcəksən. Və ruhunu cəhənnəmdən yalnız anan xilas edə bilər!
  Palpatine razılaşdı və əlini laqeydliklə yellədi.
  "Yaxşı, dediyin kimi, vampirin hələ beş-altı əsri var. Və bəlkə orada ömrü uzatmağın daha təsirli yolunu tapacağam. Üstəlik, ruhun klona daxil olması üçün artıq təcrübələr aparılır!
  Ana Palpatini öpdü və ona uğurlar arzuladı. O qədər təzə və xoş qoxu gəlirdi. Və Darth Sidious arzuladı - yaxşılıqda bir gözəllik var.
  Pislik şərdir və ətrafda qaranlıq və vəhşi çaqqallar olanda yaşamaq çox yorucudur. Bəzən qorxular içəri girir... Ağrılı və dəhşətli.
  Üstəlik, İmperator Palpatine sırf pis olmayan Sithlər tərəfindən əvəzlənmək istəyirdi və varisin heç olmasa bir kosmik gücün həyatına yaradıcı bir şey gətirə biləcəyini söylədi.
  Luke Skywalker yüz faiz insandır və bu onun əhəmiyyətli üstünlüyüdür.
  Bundan əlavə, Anakin və Palpatinin qanı hələ də onun içində axırdı. Və bu oğlanın qaranlıq tərəfə gətirilməsi ciddi səylər tələb edirdi.
  
  
  ŞEYTANIN DOĞUMU
  Necə oldu ki, təvazökar gənc, əla tələbə, nümunəvi davranışı ilə seçilən Palpatine ümumbəşəri və şərin təcəssümünə çevrilərək gücün qaranlıq tərəfinə keçdi?
  Nabu planetində həyat nisbətən yaxşı idi - mülayim iqlim, səxavətli torpaq, demək olar ki, heç bir üsyan və dəyişiklik tələbləri. İdarəetmə forması konstitusion monarxiyadır... Amma kralın gücü böyükdür, onun fərmanları qanunlarla bərabər qüvvədədir və yalnız Padla Amidala həm monarxın hakimiyyəti müddətini, həm də onun səlahiyyətlərini məhdudlaşdırmaq üçün dəyişdirilmişdir.
  Palpatine gəncliyində çox yaraşıqlı, qamətli və təbii ki, fiziki cəhətdən inkişaf etmiş bir gəncdir, Aviaballda planetlərarası yarışların qalibi olmuşdur. Məhz o zaman Naboo komandasına son anda daxil olan Palpatine qüvvəyə qarşı həssaslıq hiss etdi. O, ən mürəkkəb virtual oyunda pulsarların uçuşlarını və asteroidlərin növbələrini qabaqcadan gördü. Və başa düşdü ki, ölümcül, həlledici zərbə vurmağın vaxtı çatanda hiss edə bilər. Və sonra onun adı bir qədər fərqli idi: Witt Thaler. Adi ana və naməlum ata. Düzdür, fitri qabiliyyətləri və zəhmətkeşliyi sayəsində Vitt nüfuzlu bir kollecin pulsuz fakültəsinə daxil ola bildi. Bunun üçün çox yüksək bal toplamaq lazım idi.
  Atasının, çox gözəl və əyri anasının hesabına o, nəcib bir centlmen olduğunu, bəlkə də yaxşı doğulmuş Jedi arasından olduğunu söylədi.
  Amma onun adını çəkə bilmədi. Vitt isə ağlında müxtəlif fərziyyələr irəli sürdü - bəlkə atası ümumiyyətlə qonşu qalaktikadan olan imperatordur?
  Hələ uşaq ikən Taler - gələcək Palpatine qapalı dərsliyi - kağız şəklində və ya elektron kitabda - hər halda oxumaq qabiliyyətini hiss etdi. O, dostlarını idmanın nəticəsini proqnozlaşdırmaq bacarığı ilə heyran etdi və ya cəsarətlə tapmacalar qazandı - yumruqda gizlənmiş kimi.
  Ancaq bu oyunda o, nadir bir hədiyyəyə sahib olduğunu anladı. Sensasiyalı qələbə Vitt Taleri Nabunun qəhrəmanına çevirdi və... Yaxşı, nağıldakı kimi, ən gözəl qız şahzadə Karolin Amidalanın ona aşiq olmasına səbəb oldu.
  Və Witt özü gənc, qaynar qanı ilə rəğbət və qarşılıqlı münasibət hiss etdi. Onlar bir-birlərinə dəlicəsinə aşiq oldular və taxtın rəsmi varisi Karolina Amidala Naberri adi bir oğlandan hamilə qaldı.
  Padşah qəzəbləndi. Nabu planetinin adət və qanunlarına görə, abort qəti qadağandır, lakin vəliəhd şahzadə və onun nəsli taxt hüququndan məhrum edilib. Vitt Taler ağır işgəncələrdən sonra ən ağrılı şəkildə edam edilməli idi. Karolina isə uşaq dünyaya gəldikdən sonra plantasiyalara qul kimi göndərildi. Bir şahzadə var: ayaqyalın, yalnız cırıq tunikdə, həbsdə olan digər qızlarla birlikdə çox çalışmalı idi. Gecəni kazarmada, çılpaq taxtalarda keçirmək, sadə, qaba yemək yemək. Gələcək kraliça bir az da yavaş işləsə, nəzarətçilər tərəfindən qamçı ilə döyülürdü.
  Cəza növlərindən biri də qulları rəfdən asmaq, çılpaq dabanları məşəl alovu ilə qıdıqlamaqdır.
  Vittin özü zindanda işgəncələrə məruz qalıb. Mənə qəddarcasına, incə, lakin çox peşəkarcasına işgəncələr verdilər, huşumu itirməyimə və ya vaxtından əvvəl ölməyimə mane oldular.
  Witt Thaler cəhənnəmin min bir dairəsindən keçdi. O, edamdan əvvəl tam bir il işgəncəyə məruz qalıb. Və sonra onu siçovul gənəsi milyonlarla Nabu sakininin gözü qarşısında diri-diri yeyməli idi.
  Lakin edam zamanı qəfildən canavar partladı... Və tüstü təmizlənəndə Vitt Taler izsiz yoxa çıxdı. Çoxları bunu yuxarıdan işarə kimi qəbul edib diz çökdü. Və padşah səndələdi, üzü mavi oldu - insult keçirdi.
  Və aylarla işgəncədən şikəst olan Witt, parlaq bitkilərlə örtülmüş nəm bir mağarada oyandı. Onun üçün çox ağrılı idi, amma eyni zamanda, qəzəbli güc hissi geri qayıtdı. Nədənsə işgəncə anbarında işgəncə zamanı Vitt öz imkanlarından istifadə edib cəlladları yandıra bilmədi.
  Baxmayaraq ki, o, gözə çarpan şəkildə özündən çıxan yanğını, pulsarların püskürməsini və dəhşətli plazma tüfəngindən axan bir silahı təmsil edirdi (köhnə respublikada qadağandır - son dərəcə böyük dağıdıcı gücünə görə!). Ancaq sonra güc hissi qayıtdı.
  Və cəlladların vurduğu dərin yaralar yavaş-yavaş, lakin əminliklə sağaldı.
  Witt-in yanında qida qarışığı olan bir kanistr var idi və o, hərdən onu udur və yuxuya gedirdi.
  Burada o, məsələn, xəyal etdi ... Xəyalpərəst və eyni zamanda qəhrəmanlıq;
  Meyitin udulması sürətli bir proses idi, mutant aslan ət təzə və isti olduğu müddətdə tələsik idi. Nəhayət bitirdikdə skelet qaldı. Sehrli çubuqlarla silahlanmış xalatlı bir neçə qara döyüşçü onu qovdu, sonra skeleti götürdü.
  - Şücaətlə həlak olmuş cəsur qladiator yerli adət-ənənələrə uyğun olaraq bütün şərəflə dəfn ediləcək. - şərhçi həvəsli bir tonda elan etdi.
  - Möhtəşəm! O qədər də pis son deyil! - gələcək kosmos imperatoru dedi. Witt hələ yuxuda olan gəncdir, ona elə gəlir ki, o, yaxın keçmişindədir.
  Və naməlum şərhçi qəzəbli ləzzətlə boğulmağa davam etdi:
  - İndi isə müsabiqənin davamını elan edirik. Hazırda ictimaiyyətdə hər kəs qatil şirlə döyüşə bilər.
  Witt Thaler dərhal ayağa qalxdı və pirsinqlə qışqırdı:
  - Mən istəyirəm!
  - Bir insana mərc etmədiyiniz üçün günahınızı yumaq istəməyinizi başa düşmək olar. - Şahzadə Karolin Amidala ona sataşdı.
  Gənc hirslə qışqırdı:
  - Və əgər belədirsə! İnsanı öldürən heyvan yaşamağa layiq deyil!
  - Amma rəqibləriniz var, bura baxın. - Şahzadə Karolina filin ağzı ilə dik duran timsahı xatırladan dirilmiş heyvanı göstərdi. Bu adam da döyüşmək istəyir!
  Şərhçi elan etdi:
  - Beləliklə, iki nəfər birdən döyüşə qoşulmaq arzusunu bildirdi, sonra əvvəlcə bir-biri ilə vuruşmalıdırlar.
  Camaat bu qərarı alqışladı, daha çox tamaşa və daha çox qan!
  Döyüşçü Witt pullu zirehlə örtülmüş gövdəsi olan canavara baxdı, ilk saniyələrdə mədəsini xoşagəlməz şəkildə əmdi. Sonra düşmən şübhəsiz təhlükəli olsa da, gənc həyəcana qalib gəldi.
  - Sizə standart silah veriləcək! - şərhçi səsində soyuqluqla elan etdi.
  Döyüşçülər adət üzrə baş əyirdilər. Sonra onlara bir qılınc və qalxan verildi. Sonra Witt-i başqa bir sürpriz gözləyirdi, ona bir qılınc, sağ əlinə verildi və düşmən ikinci silahı gövdəsinə alaraq bir anda iki aldı.
  - Bu ədalətli deyil! - gənc etiraz etdi. - Birinə qarşı iki bıçaq.
  - Bu, Cəsəd Əmidir, döyüşlərdə həmişə burnundan istifadə edir. Belə bir adət! - gözəgörünməz şərhçi səsindəki nifrəti gizlətmədən cavab verdi, silahları pərilərə çox oxşayan gözəl, az qala çəkisiz qızlar verdi. Onlara baxan Witt (gələcək Palpatine) ehtiraslı bir istək hiss etdi və gərginliyini hiss edəcəyindən çox utandı. Buna görə də qəzəblə danışdı.
  - Elə isə mənə yöndəmsiz qalxan əvəzinə ikinci qılınc ver. - Mən axmaq olmaq istəmirəm.
  - Belə bir haqqın var! - dedi, bir az podrev, şərhçi.
  Pəri ikinci qılıncını gəncə uzatdı və pafosla dedi:
  - Cəngavərlə döyüş, namusunu ləkələmə.
  Şərhçi yenidən elan etdi:
  - Öldürmək və ya əfv etmək hüququ qalib silahı olan döyüşçüyə məxsusdur! Həm də ictimaiyyətə. Məncə, bu nəzərə alınmalıdır.
  - Cəsarətli yaraşıqlı kişini mütləq bitirəcəyəm. - dedi cəsəd.
  - Çəkic düzəltmədən qalanı parçalamayacaqsınız! - Danışdı, hazırcavab aforizm Witt.
  Onlar ayağa qalxdılar, timsah fili oğlandan xeyli böyük idi və siqnalı gözləməyə başladılar.
  Lələk kimi yüngül olan pəri ona tərəf uçdu və gəncin çəhrayı yanağından öpdü.
  Witt qızardı və yarım addım atdı, bu anda döyüş siqnalı verildi. Meyit yeyən qılınclarını yelləyərək onun üstünə qaçdı və onu həyasızcasına alacağını gözləyirdi. Gənc ehtiyatda idi və kənara tullandı və çıxarkən təpiklə vurdu. Zərbə qalxana düşdü, murdar səslə çaldı.
  - Hey oğlan! Ayaqqabılarınıza qulluq edin, onlar gözəldir.
  Gənc Witt idman ayaqqabılarını çıxarmadığına görə çox təəssüfləndi, onlar onun ad günü üçün hədiyyə idilər, qeyri-adi boyadılar və güclü dərilərinə baxmayaraq, onları korlamaq istəmədilər. O, kasıb qadının oğludur, əziz yaxşı ayaqqabılar. Və o, Witt hələ də oğlandır ki, ayaqyalın gəzməkdən çəkinməsin.
  Döyüş davam etdi, sonra gənc qeyd etdi ki, düşmən onun gövdəsinə çox məharətlə sahibdir. Qılınc nə qədər tez hərəkət edir, qolları isə o qədər də mobil deyil, hətta uzunluq üstünlüyü.
  - Bütün ömrüm boyu fil sürməyi xəyal etmişəm, döyüşmək yox. Sən artıq iyrəncsən.
  Cavab olaraq boğuq bir cığıltı:
  - İnsan nəyi sevmir. Sizin irqiniz bu qədər aşağıdır.
  Witt trayektoriyanı dəyişməyə davam etdi, dəyirmançıya təsirli hiylələrdən birini etdi
  Kendo, amma görünür, mahir döyüşçü şöhrəti rəqibinə əbəs yerə gəlməyib. O, hər şeyi dəf etməyi bacardı və hətta özü də həssas zərbələr endirdi. Burada, məsələn, hücumlardan biri Witt-in sinəsinə dəydi, köynək kəsildi, gənc ciddi məğlubiyyətdən çətinliklə qaçaraq arxadan sürüşdü. İkibaşlı rus qartalı zədələndi, yarıya bölündü.
  - Bu əclafdır! - Witt dedi və "Kəpənək" texnikasını yerinə yetirdi, amma yenə də bütün hücumlar olduğu ortaya çıxdı
  dəf etdi. - Burunlu şeytan.
  O, yenidən qolunu qaşıyaraq yaralanıb, sonra çiynindən zərbə alıb. Witt geri çəkildi, birdən başa düşdü ki, o, ümidsizcəsinə döyüşü uduzur, özündən daha bacarıqlı düşmən tərəfdaşı ilə qarşılaşır. Üstəlik, gənc hələ kendoda o qədər də təcrübəli deyildi.
  Şahzadə Karolin də narahat idi:
  - Sevgilimə mane olmayan sonuncu axmaq mənəm. Bu kainatda o, tamamilə var
  Alien, başını yerə qoyub nə olduğu bilinmir.
  O, arenadan tullanmaq istəyirdi. Budur, bəxt gətirdi ki, tanış bir sehrbaz çıxdı.
  - Nə gözəldir, çubuqdan atmaq, ayağını yelləmək ona yaraşmaz. Mən cəsədini tanıyıram! Nə isə, mütləq öldürəcək, hətta meyiti ələ salacaq. Deməli, istəsən də, istəməsən də, mənə təslim olmalısan.
  - Heç vaxt! Şahzadə Karolin dedi.
  Gücün qaranlıq tərəfinin sehrbazı pıçıldadı:
  - Belə olan halda alaya satıla bilərsən və gündə iyirmi əsgərə xidmət edəcəksən. Yoxsa, əksinə, ağanın hərəminə, orada minlərlə varsınız və siz həzinlikdən və tənbəllikdən quruyub gedəcəksiniz.
  Şahzadə cəsarətlə qışqırdı:
  - Mən döyüşçü olacağam!
  Sehrbaz qışqırdı:
  - Siz elementar sehrli fəndlərə sahib olmayan kövrək bir qızsınız. Bəli, ilk döyüşdə yandırılacaqsınız.
  Karolina incidi:
  - Şöhrət Ustadı mənə öyrədəcək! Bəli, mən fiziki cəhətdən güclüyəm!
  Sehrbaz iyrənc bir şəkildə güldü:
  - Şöhrət Ustası? Və bəli, o, eqoistdir. Onun dəyərli bir işdə uğur qazanacağı ehtimalı azdır. Beləliklə, mən səni arvad edə bilərdim və bir doğma kimi bacarıqlarımı ötürə bildim.
  Şahzadə istehza ilə gülümsədi.
  - Tanrı olmaq istəyirsən?
  Sehrbaz təmtəraqla qışqırdı:
  - Niyə də yox! Mən digər abituriyentlərdən daha pisəm?
  Karolina səmimiyyətlə və nifrət ifadəsi ilə dedi:
  - İyrəncsən. Mən sənin toxunuşuna nifrət edəcəm.
  Aldadıcının gözləri qırmızı işıqla parladı.
  - Yaxşı, bunu xatırlayacağam.
  Onlar danışarkən Vittin yaraları artdı. Gənc geri çəkildi, artıq qan itkisindən başı gicəllənməyə başladı. Cəsəd əmici daha bir zərbə etdi, dəhşətli bir yelləncək az qala başını kəsdi, oğlanın yanağını kəsdi.
  - dedi piç. - Döyüşlər zamanı idman ayaqqabılarından birinin üzərindəki Velcro ilişib qaldı.
  Ayaqqabılar isə demək olar ki, uyğun deyil. Ancaq bacarıqlı bir gənc ilhamla vuruldu, kəskin atıldı. O, ayağını yellədi və krossovka sapanddan daş kimi uçaraq Meyityeyənin ağzına uçdu və gözünə pərçimlərlə vurulmuş dabanına dəydi. O, qışqırdı, bir saniyə fikrindən daşındı.
  Witt ən çətin Jedi Kendo hərəkətlərindən biri olan Triple Fan-ı yerinə yetirdi və canavarın gövdəsini kəsdi. Qan bulağı fışqırdı və CəsədYeyən ayaqları bir-birindən aralı geri çəkildi. Boğazı dəhşətli bir gurultu ilə gəyirdi.
  Witt qəzəblə baxdı.
  - Düşmən tamamilə məhv olmaq ərəfəsindədir! Mən qalib gələcəm!
  Gənc düşmənə hücum etdi, bir qılıncla o, qorxunc deyildi. Öldürən geri çəkildi, səndələdi və zərbələri qaçırdı. Tezliklə bir neçə ağır yara aldı və qılıncını yerə atdı. Sonra qalxanı çevirərək yalnız qıcolma reaksiyası verdi. Həyəcan içində Vitt çəngəl texnikasını yerinə yetirərək düşmənin əvvəlcə başından, sonra isə qarnından zərbə vurdu. Punksiyon dərin idi və bağırsaqlar çıxdı. Sonra düşmənin nəhayət zəiflədiyini görən Vitt "fırça" texnikasını yerinə yetirərək onun kəlləsini deşdi. O, ölüb yıxıldı.
  - Kabus ləqəbli döyüşçü Vitt qalib gəldi. Gövdəsini parçalayan rəqibi Trubosos az qala ölür. İndi qalib gələn gənc onu bitirmək və ya etməmək hüququna malikdir.
  Camaat səs-küylü idi, mərcin bir hissəsi uddu, bir hissəsi isə uduzdu, amma hamı qana hədsiz susamışdı.
  Birləşmiş, vəhşi bir impuls və qəzəbli bir fəryadla:
  - Onu döyün! Başını kəsib dirəyə as! - qışqırdılar. "Bu, uduzanlarla rəftar etmək adətidir.
  Vitt başını tərpətdi, döyüşün qızğın vaxtında hələ də öldürə bilərdi və buna görə də hər şey bitəndən sonra qəzəbi buxarlandı. Başını soyuqqanlı şəkildə kəsmək və yenə də ondan sui-istifadə etmək onun qaydalarına daxil deyil. Gənc parlaq başını əyib qətiyyətlə dedi:
  - Yox, mən aciz məxluqu öldürməyəcəyəm.
  - Məhv edin! Bitirin! - Camaat qışqırmağa davam etdi və müxtəlif üzvlər ayağa qalxdı. Və squeals - Bizə zövq verin!
  Gələcək imperator Palpatine görünməmiş zadəganlıq göstərdi:
  - Düşmən məğlub olub, hətta şikəst olub, daha nə lazımdır!
  - Dostun axmaqdır. Corpsesucker-i sağ qoyub, özünü ölümcül düşmənə çevirir.
  Gövdənin zillətini və itkisini bağışlamaz. - cadugər paslı bir xırıltı ilə dedi. niye axmaqsan. Qışqırma, bitir?! O səni dinləyəcək!
  - Mənim kifayət qədər qanım var! - qız-şahzadə cavab verdi. - Bəs niyə hamınız belə qəddarsınız? Həqiqətən əylənməyin başqa yolu yoxdurmu?
  Paltarın altında maskalanmış sehrbaz fısıldadı:
  - Bəs necə?
  Caroline qıcıqlandığını çətinliklə gizlədərək cavab verdi:
  - Mahnılar, məsələn, dinləmək üçün! Yaxud bədii nömrələrin ifası, hər cür əyləncə proqramları, heyvanlarla mümkündür.
  Üzü gizlənmiş, amma yanan başları hələ də qaranlıqda parıldayan sehrbaz oxuyurdu:
  - Bu nə cür saxtakarlıqdır? Xeyr, maraqlı deyil! Hər cür camışlar və camışlar qan tamaşasını əvəz edə bilməz.
  Şahzadə üzünü buruşdurdu.
  - Doğrudanmı?
  Sehrbaz qaşqabaqlı və parıldayan uğultu:
  - Bəs boğazı konservləşdirilmiş müğənnilər necə? Sehr və sehrin köməyi ilə istənilən musiqi və səsi yenidən yarada bilərsiniz. Biz bunu edə bilərik. Biz istəsək, çılpaq hurilər rəqs edəcəklər.
  Sehrbaz uzun, caynaqlı barmağını qaldırdı.
  -Xeyr, qız ciddi qladiator döyüşü ən yaxşısıdır.
  Şahzadə Karolin bununla qəti şəkildə razılaşmadı, lakin etiraz etmədi.
  Witt Thaler mübarizə üçün pul aldı, eyni zamanda lotereyada bir şey kəsdi. Sonra əvvəlki döyüşdən hələ də ayrılmamış gənc və yaralananlarla döyüşməli olub.
  Aslan mutant. Ancaq yırtıcı sehrin köməyi ilə bütün yaraları sağaltdısa, gənc oğlan hamısı təzə kəsiklərlə çıxdı. Vitt kəsilmiş köynəyini çıxardı və idman ayaqqabısını çıxardı, diqqətlə onları kənara qoydu, hər iki əlinə qılınc götürdü. Bükülmüş cins şalvarda yarıçılpaq, Şahzadə Karolina xüsusilə yaraşıqlı görünürdü. Relyef gövdəsində geniş kəsiklər görünürdü. Oğlan burulmuş çiyinlərini çəkərək ağrının qəzəbinə xidmət etməyə çalışdı. Onun yalın ayaqları süni şəkildə qızdırılan döşəmənin isti səthini hiss edirdi.
  Witt Thaler bir öpüş buraxdı. Tamaşaçılar əl çaldılar.
  Ucadan inlədi:
  - Döyüşçüləri tanıtmağa ehtiyac yoxdur! Qoy döyüş maraqlı olsun!
  Aslan buğa gözləmədən sıçrayaraq düşməni qılınc dişləri ilə ovmağa çalışdı. Uğur qazana bilmədi, geri sıçrayaraq, Witt gözünə dabanla vurmağı bacardı. Vəhşi qəzəbləndi, irəli atıldı və qılıncın kənarında büdrədi. Burada qladiator oğlan artıq təəccübləndi - əvvəllər qırmızı olan qan yaşıl oldu.
  - Bütün bunlar nədən? - təəccüblənən şahzadə Karolina soruşdu.
  - Bu, heyvanın daha mətanətli və güclü olduğunu, uyğunlaşma qabiliyyətinin artdığını göstərir. - cadugər tutqun tonda cavab verdi.
  Qız birmənalı nəticə çıxardı:
  - Bu pisdir!
  Sehrbazın səsi daha şən oldu:
  - Niyə! Sevgiliniz əla döyüşçüdür, sadəcə olaraq söyüşlər daha maraqlı olacaq.
  Əjdaha şiri qana məhəl qoymadan tullanmağa davam etdi, çox sürətli idi və gəncin çətinliklə yayınmağa vaxtı var idi. Burada Witt salto vurdu, tullandı: akrobat kimi, sonra çubuq kimi suya tullandı, aslanın qarnını yarıb. Dişli terminator, deyəsən, buna əhəmiyyət verməyib, gənci rinq ətrafında təqib etməyə davam edib.
  - Lənət olsun! - Vitt əsəbi halda dedi. - Sən ki, bıçaq götürmür.
  Qan itkisindən gənc yorulmağa başladı. Dəqiq bir zərbə ilə aslanın gözünü deşməyi bacardı, lakin bir gözü ilə də yırtıcı təhlükəli olaraq qaldı və anı tutaraq, pəncəli pəncəsini qabırğalara kəsdi. Pəncələr altı dərin zolaq buraxdı.
  - Bu əclafdır! Əti doğrayın! - cavan oğlan küsdü.
  Görünürdü ki, aslan qan itkisindən çoxdan zəifləməli idi, lakin onun hücumları getdikcə daha da sürətləndi. Bir neçə dəfə dişlər demək olar ki, mətbuatı deşdi və biri Thalerin döş əzələsinə deşildi və onu pis cızdı. Gənc səndələdi və dişləri onun üstündən keçdi,
  çiyninə yapışdı. Witt tərli, qanlı idi və oradan sürüşməyi və hətta boğazını bıçaqla kəsməyi bacardı. Heyvan qanaxırdı, əsas arteriya qırıldı, amma sürətini itirmədi.
  - Nə qədər reaksiya versən də, zombi kimisən. Bəlkə sən düzgün aslan deyilsən. - gənc dedi.
  O, son gözünü sındırmaq üçün əks-hücum etməyə cəhd etdi, lakin qaçıraraq ağzında daha bir qanlı zolaq buraxdı. bir aslan
  ona yenidən pəncə vurdu.
  - Bunlar haradan gəlir? - Çarəsiz qalan gənc var gücü ilə rəqibini diş qılıncına vurdu. Güclü zərbədən sümük çatladı və ondan ağ şirə çıxdı.
  - Ege! - Son dərəcə məmnun bir tonda, sehrbaz dedi. - Dostunuz, deyəsən, bıçağı itiləmək qərarına gəlib, hər halda ciddi təkəbbür hiss etmək olar.
  - Nə istəyirdin? Vitka ağıllı uşaqdır. - Şahzadə Leia daha çox mırıldanaraq cavab verdi.
  Növbəti zərbə, nəhayət, dişi kəsdi. Heyvan yerindəcə fırlanmağa başladı, elə bil ki, yerini itirmişdi. Witt üzərinə basdı, zərbələri getdikcə kəskinləşdi, mutant aslanın üzdüyünü görən gənc enerji əlavə etdi.
  - Nə şir əti, xoşuna gəlmir! - cəsur oğlan qışqırdı.
  - Onu məğlub et Vitek, çox seksualsan. Şahzadə Karolin qışqırdı.
  Hədəf əlverişli olduğundan gənc oğlan ikinci dişi vurdu. İlk dəfədən sümük çökmədi və mən onu əlavə etməli oldum. Nəhayət, bu nöqtə çökdü, aslan açıqca mat qaldı.
  - İndi necəsən, ölümə məhkum olan böyük bir pişik dişsiz! - qəzəbli Witt dedi.
  Diş qıcama və inilti onun cavabı oldu. Döyüş soyğunçu tərzdə davam etdi, şir-əjdaha guya hücuma keçdi, lakin hərəkətləri itiliyini itirdi. Oğlan da öz növbəsində güc artımı hiss edir
  daim əks-hücum etdi və sonda son gözünü deşdi. Bu dəfə bıçaq, deyəsən, daha dərinə gedib, beynə çatıb.
  - Bravo, isla! - Şahzadə Karolin qışqırdı.
  Bütün zal xora qoşuldu.
  - Onu bitir, onu bitir!
  Gənc qladiator ayağı ilə yenidən təpik vurdu və arxadan tullanaraq dairəvi yoldan təpik atdı. Mutant şir, deyəsən, özünü itirir, ağzını bir neçə dəfə soxurdu. Nəhayət, oğlan öyrəşdikdən sonra bıçağı sinəsinə soxdu və onu daha dərindən, ürəyinə qədər deşməyə çalışdı. Caynaqlı pəncələr qabırğalara vurdu, onları cızdı, sonra əti deşdi, lakin Witt sözün həqiqi mənasında parçalansa da, bıçağı inadla buraxmadı. Burada artıq hər şey iradə ilə həll olundu, caynaqlar cavan əti cızmağa və qoparmağa davam etdi.
  - Atın! Şahzadə Karolin hürüdü. Onun ağlaması tək qaldı.
  - Sona qədər gətirin! - Camaat gurladı.
  Nəhayət, qəzəbli Vittin bıçağı ürəyinə sancıldı və vəhşi son dəfə pəncələrini çoxdan əziyyət çəkən ətin üzərindən keçirərək susdu.
  - Yaxşı, hər şey görünür! Gənc nəfəsini verdi. - Qaranlıq məxluq tozun içinə atılır.
  Sehrbaz şərhçi elan etdi.
  - Yenə qalib Witt oldu - ölüm kabusu; arenanın yüksələn ulduzu. O, qazandığı mükafatı alacaq.
  Bu ifadə ilə güclü külək tuneli işə salındıqda Thalerin görmə qabiliyyəti duman kimi dağıldı.
  Və bu dumandan ... güclü, uzun boylu bir insan fiquru və ya başlıqlı bir insanabənzər məxluq çıxır. Xırıltılı bir səs, yuxudakı sehrbazın səsinə çox bənzəyir.
  - Yaxşı döyüşdün Witt... Mən səndə doğulmuş döyüşçü bacarığını görürəm!
  Taler ayağa qalxdı. Yuxu zamanı onun yaraları demək olar ki, sağalırdı, çapıqlar solğunlaşaraq daha az nəzərə çarpırdı.
  Gənc əlini kişiyə uzadaraq dedi:
  Məni xilas etdiyiniz üçün sizə təşəkkür edirəm, cənab...
  Kişi gənc ovucunu kobudcasına geri atdı və fısıldadı:
  - Xeyr, təşəkkürlər! Hər şükür mərhəmətə və zəifliyə aparır!
  Witt gülümsəməyə məcbur etdi və mızıldandı:
  - Amma sən mənim həyatımı xilas etdin... Deməli, birtəhər təşəkkür etməliyəm!
  Kişi qəfildən başlığını geri atdı. Gənc adam açılmış üzün içinə baxdı. Kişi nəcib bir görünüşə malik idi, qırxdan bir az yuxarı görünürdü, güclü boyunlu, qıvrım, qısa saqqallı idi. Gözlərinin baxışı çox hökmlüdür, əmr etməyə öyrəşdiyi dərhal aydın olur, cizgiləri iradəli, güclüdür.
  Bu centlmen Vitt üçün tanış olmasa da, gəncə elə gəldi ki, onu əvvəllər hardasa görüb. Belə ifadəli və iradəli üz cizgilərini, şah duruşu, beşikdən hökmdarın gözlərini unutmaq çox çətin olsa da. Ancaq eyni zamanda, nəcib görünüşünə baxmayaraq, səsin həcminə baxmayaraq, boğuq, murdar, sanki cırıqdır.
  Kişi Wittə baxdı və üzündəki sərt ifadəni dəyişmədən dedi:
  - Mən səni sevgiyə görə deyil, sənə ehtiyacım olduğu üçün xilas etdim!
  Natiqin gözləri parıldadı.
  -Səni özümə şagird kimi aparacağam və Cedilərin arzulamağa cəsarət etmədiyi güc biliklərini açacağam... Amma bil ki, işgəncə zirzəmisində yaşadıqların səni gözləyənlərlə müqayisədə hələ də çiçəklərdir!
  Witt ayağa qalxdı və qətiyyətlə dedi:
  - Mən hazıram! Hər şeyə hazırsınız - sadəcə Karolinanı xilas edin!
  Adam son dərəcə nifrətlə xoruldadı.
  - Bağlanma zəiflikdir! Sith-in ödəyə biləcəyi ən böyük zəiflik! - Burada qara hökmdarın səsi daha qorxunc oldu. - Daha doğrusu, bacarmırlar, verməməlidirlər, amma... Qəribədir ki, mən Karolinanı köləlikdən azad edəcəm! Yalnız tam itaətin müqabilində ki, and içəsən ki, vaxtında mənim əmrlərimi tamamilə yerinə yetirəcəksən!
  Vitt itaətkarlıqla diz çökdü və böyük bir and içdi.
  Sonra kişi dedi:
  - Bundan sonra yeni adınız Darth Sidiousdur! Mən Darth Plague sizin müəlliminiz və ustadınız!
  O gündən etibarən Witt, ya da indi Darth Sidious, qılınc ustalığı və qaranlıq gücdə məşq etməyə başladı. Qəddar və amansız doktrina. Lakin yeni qara lord içində sürətlə artan bir güc hiss etdi. O, hər gün, həftə və ay daha güclü və təkmilləşdi.
  Darth Plagueis, ölümsüzlük arzusundan əlavə, Sithlərin hakimiyyətini bərpa etmək planlarına sahib idi. Witt Thaler adını Palpatine olaraq dəyişdirdi və görünüşünü, eləcə də barmaq izini bir az dəyişdirdi. O, nəcib Palpatine ailəsindən olan bənzər bir şəxsi əvəz edərək fərqli bir insan oldu.
  O, məmur kimi tələsik karyera qurmağa başladı, eyni zamanda qaranlıq gücə yiyələnməsini təkmilləşdirdi. Bundan əlavə, böyük iş adamı kimi tamamilə hüquqi statusa malik olan Darth Plagueis sözünün üstündə durmuşdu.
  Padşahın ölümündən sonra onun kiçik oğlu uğur qazandı. Darth Plagueis Hutts'un saraya hücumuna təkan verdi. Vərəsə, onun bacısı, qardaşı və əmisi öldürülüb.
  Bundan sonra saray mühafizəsinin general-kapitanı xalq arasında məşhur olan Karolinanı taxt-taca oturtdu.
  Bir neçə illik əsirlik yalnız güclü qadını əsəbləşdirdi və o, daha da sərt şəkildə hökm sürməyə başladı. Və monastırda tərbiyə alan qızı Seraphim Nabu krallığının varisi oldu.
  Keçmiş sevgilisi hakimiyyətə qayıtsa da, Palpatine kimliyini gizlətmək və hələlik kənarda qalmaq məcburiyyətində qalıb. Baxmayaraq ki, onun səltənətdəki təsiri daim güclənirdi.
  General-kapitan tezliklə öldü - yəqin qəza nəticəsində, lakin Palpatine bunun arxasında idi. Və tezliklə Sith Lordu Witt Thalerdən ilk sevgisini - Kraliça Karolinanı qurban verməsini tələb etdi.
  Plagueis ilə ölüm duelinə gəldi. Üstəlik, qüvvələr təxminən bərabər idi. Hər iki Sith döyüşdən yorulanda Palpatin təslim oldu və mızıldandı:
  - Sevgimi və eyni zamanda içimdə hələ də yanan insan qalıqlarını öldürəcəyəm! - Bu yerdə qara lord səsini qaldırıb qətiyyətlə əlavə etdi. - Amma and içirəm ki, buna görə səni bağışlamayacağam və onu mütləq məhv edəcəm!
  Vəziyyəti daha yüksək olanları aradan qaldırmaq istəyi Sith təbiətinə xasdır. Mənim əlçatmaz gücüm paxıllıq yaradır; mənim müdrikliyim biliyə susuzluğunuzu doyurur; nailiyyətlərim onları təkrarlamaq üçün ehtiraslı bir istək oyadır! - Darth Plagueis Darth Sidiousa dedi və gülümsəyərək davam etdi. - Özünüzə ən yaxın və əziz insanları öldürməklə özünüzdə anlaşılmaz bir güc mənbəyi kəşf edəcəksiniz. Hiss edirəm ki, sən Sith-in ən böyüyü olacaqsan - özündəki son insan zəifliyini məhv edəndə!
  
  
  MÖCÜZƏCƏ DOĞULMUŞ
  - Vaxtilə Əfqanıstan müharibəsi zamanı ağır mərmi zərbəsi alan Hərbi Hava Qüvvələrinin polkovniki olub. Və o, həqiqətən istəsə də, öz övladlarına sahib olmaq imkanını itirdi. Arvad polkovniki çox sevirdi və onunla görüşə getdi, uşaq evindən iki güclü oğlanın tərbiyəsini öz üzərlərinə götürdülər. Övladlığa götürən atası onları spartalı kimi böyütdü. Amma yenə də belə deyildi. Uşaqlar güclü, sağlam böyüdülər, lakin xüsusi super güclər göstərmədilər.
  Və nənə Vanqa polkovniki onun nəslinin nümayəndəsinin qəribə və kainatın taleyinin hakimi olacağını proqnozlaşdırdı. Sonra polkovnik bir məşhur sehrbazın yanına getməyə qərar verdi ki, arvadının möcüzəvi şəkildə hamilə qalmasına kömək etsin.
  Sehrbazın həqiqətən kifayət qədər qabiliyyətləri var idi, lakin o, əsasən ən yüksək səviyyəli bir şarlatan idi. O, bunu edə biləcəyini və polkovnikə bir oğul verə biləcəyini söylədi, lakin böyük miqdarda pul tələb etdi.
  Polkovnikin Moskvada bəzi daşınmaz əmlakı, düşmənlər və çeçenlərlə müharibə zamanı geri alınan qiymətli kubokları var idi.
  O, bu vəhşi məbləği topladı - bir yarım milyon dollar ... Hətta təəccüblüdür ki, təcrübəli bir insan belə aldadıcılığa alışdı. Ancaq görünür, sehrbazın Kaşpirovskinin özünün və ya dünya səviyyəli bir siyasətçinin həsəd aparacağı hipnoz, təklif, məharət kimi ciddi bir hədiyyəsi var idi.
  Sehrbaz isə polkovnikin arvadını xırda-xırda yuxuya verərək çox rəngarəng səhnələşdirilmiş ritual həyata keçirdi. Və sonra o, sadəcə bir donordan bir toxumu Veneranın sinəsinə vurdu.
  Çox mürəkkəb olmayan bir fırıldaq olduğu ortaya çıxdı. Amma təsirli. Arvad (Məryəm Məryəm kimi) qüsursuz bir uşaq dünyaya gətirdi - yeri gəlmişkən, bakirə qaldı, buna görə də ər zədə səbəbindən kişi gücünü tamamilə itirdi.
  Hamı razı qaldı və dəqiq zamanda qadın sağlam qızın yükündən azad oldu. Lakin o, qarasaç atasından və qara saçlı anasından tamamilə fərqli olduğu ortaya çıxdı. Amma ata oğullarına güvənsə də, qızını sevirdi. Yalnız özünəməxsus şəkildə, onu bir Spartalı kimi böyütmək - təvazökarlıq və məşq.
  Qız sürətlə inkişaf etdi, yüksək meyllər və qabiliyyətlər nümayiş etdirdi. Xüsusilə fiziki olanlar. Onun saçları qalın, dalğalı, qızılı və heyrətamiz dərəcədə gözəldir.
  Ancaq qız ayaqyalın olduğu üçün yanvar qarının arasından qaçmağa başlayanda - ənənəvi olaraq səhər saat beşin yarısında oyananda - bir hadisə baş verdi. Onun günü adətən belə başlayırdı. Belə bir səhər qaçışı, hələ səhərə qədər qaranlıqda. Olduqca spartalı.
  O, bütün gün üçün canlılıq yükü almaq üçün istənilən hava şəraitində ənənəvi on yarım kilometr məsafəni qət etdi. Təbii ki, bu, yalnız məşqlərin başlanğıcıdır, çünki Vladlen (Lenin və Stalinin şərəfinə ad!) döyüş sənəti ilə ciddi məşğul idi. O, hətta yarışlarda iştirak edirdi - qızları özündən böyük və böyük olmaq üçün döyürdü.
  Ancaq o, hələ də on yaşı olan bir qızdır və yalnız üzgüçülük baqajında qaçır. Qızıl saçlar isə alov kimidir. Lənətə gəlmiş manyak isə uşağı pusquda gözləyir. Görünür, o, tələni əvvəlcədən hazırlamışdı, çünki qız o qədər sürətlə qaçır ki, heç də hər yetkin yetişməyəcək.
  Qızın yolunda bir neçə yaxşı kamuflyajlı tələlər uzanmışdı. Qarın yağması, bütün izlərin örtülməsi vəziyyəti daha da ağırlaşdırıb. Və Vladlen, istənilən havada, ayaqyalın və yarıçılpaq qaçan bir qız, hətta belə bir ifrata sevindi. Axı, çətinliklər yalnız əsəbiləşir və bizi öldürməyənlər bizi daha da gücləndirir.
  Tələ işlədi, qızın ayağını bərk sıxdı. Xoşbəxtlikdən, məşq vasitəsilə sümüklər ayı tələsinə düşməmək üçün kifayət qədər güclü idi.
  Lakin Vladlen əsaslı təmir etdi. Və çox ağrıdı. Və yaramaz karateçi qızı atıb zorlamağa çalışıb. Vladlen dərhal reaksiya verdi, dabanı ilə çənəsinə vurdu. Amma cinayətkar güclü idi. Ağlayaraq, əzilmiş çənəsini ovuşduraraq geri atıldı. Sonra bıçağı çıxartdı.
  Qız uzun bıçaqlı manyakın qarşısında silahsız və demək olar ki, çılpaq vəziyyətdə özünü tələyə düşdü.
  Ardınca geniş bir hücum gəldi və Vladlen əyildi və başı ilə düşməni günəş pleksusuna vurdu. Bıçaq qızın kürəyini qaşıyaraq içindən keçdi. Vladlen fırçanın qarşısını aldı və zərbənin istiqamətini dəyişdi. Nöqtə cinayətkarın sağ boğazını deşib. Manyak öz qanında boğularaq qəfildən ölür.
  Və qız ilk intiqamını verərək qışqırdı:
  - Bitdi!
  Buna baxmayaraq, bu bir qətl idi və tələdəki ayağı ciddi şəkildə yaralandı.
  Təəssüf ki, manyakın çox nüfuzlu valideynləri var idi və Vladlenin ciddi problemi var idi. Ona sui-qəsd edilib və onların evinə narkotik əkilib. Polkovnik qızı daha uzaq yerlərə göndərməli oldu. Sibirdəki rus döyüş sənətləri məktəbinə.
  Orada, yerin dərinliyində, Rodnovers əsrlər boyu yaşayır və xidmət edir.
  Lakin bu, polkovniki xilas edə bilməyib. O, snayper tərəfindən vurulub, həyat yoldaşı isə narkotik alverində ittiham edilərək həbs edilib. Deyəsən, kimsə həqiqətən ailəsi ilə hesablaşdı. Kiçik qardaşı da həbs etdilər, böyük qardaş xoşbəxtlikdən artıq hərbi xidmətdə idi. On dörd yaşlı uşaq yetkinlik yaşına çatmayanlar koloniyasına göndərilib. Həm də təyin olunan dərmanlar.
  Baxmayaraq ki, iş əvvəlcə saxta idi. Amma xoşbəxtlikdən, yeni qanunlara görə, ona altı ildən artıq vaxt verilə bilməzdi.
  Ana atletik bir qadın idi və eyni zamanda spartalı kimi məşq edirdi. Buna görə də qadın koloniyasında o, tezliklə nüfuz qazandı və yaxşı bir işə düzələ bildi. Güclü və döyüş texnikasını yaxşı öyrənmiş kiçik qardaş da döyüşçülərdən biri oldu, sonra dəstə komandiri oldu. Müddətinin üçdə birini çəkdikdən sonra şərti azadlığa buraxıldı, vaxtından əvvəl azad edildi. Rusiyada yetkinlik yaşına çatmayan cinayətkarlar üçün qanunlar insanpərvərdir və hətta demək olar ki, o, ilk səfərə cəmi on dörd yaşında getdi.
  Ümumiyyətlə, polkovnikin ənənəyə görə Sparta təhsilinin qızğın pərəstişkarı olması ailəsinə açıq-aydın xeyir verdi. Güclülər həbsxanada nisbətən yaxşı vəziyyətdədirlər, lakin zəiflər və taxtda olanlar nisbətən pisdirlər! Uşaq özünə xələl gətirmədən zonadan keçdi və hətta ali hüquqi (!) Təhsil aldı. Görünür, oğruların romantikası onu özünə cəlb etmədi və zaman dəyişdi - quldur olmaq dəbdən çıxdı. Əksinə, biznesi cəlb etdi.
  Bir iş adamı üçün hüquqi təhsil vacibdir. Ana ilə vəziyyət daha mürəkkəb idi - o, o zaman yetkin idi və cinayəti uydurma işdə onun üzərinə asdılar. Sözün əsl mənasında narkotikin daşınması və satışı üçün sindikatın təşkilatçısıdır. Və yenidən nəzərdən keçirmək demək olar ki, mümkün deyil. Bu qədər yüksək rütbələr o zaman axmaqlara çevriləcək.
  Ancaq ana Xəzər dənizinin yaxınlığında yaxşı bir zonaya köçürülməsinə nail ola bildi və orada obşçakın mühafizəçisi kimi işə düzəldi. Həbsxana işçisi bir neçə kitab yazdı, hətta filmlərdə də rol aldı. Niyə də yox?
  O, yaşından artıq qamətli, fiziki cəhətdən güclü, ifadəli siması və kişi çənəsi olan yaraşıqlı qadındır.
  Beləliklə, prinsipcə, zonada pis oturmadı, həyatdan ayrılmadı. Və hətta nəsli var. Oğlan beşikdən məşq etdi və həbsxananın gündəlik həyatını işıqlandırdı. Ancaq xaç atasına yaraşdığı üçün anası işləmədiyi üçün boş vaxtı çox olurdu.
  Vladlen yeddi il sonra geri döndü - döyüş sənətində ən yüksək səviyyəni keçərək. İntiqam təhlükəsi hələ tam keçməsə də, döyüşçü yalnız soyadını Şamanova olaraq dəyişdirib - əvvəlki adını qoyub.
  Onun atası məşhur general Şamanovla həqiqətən də mehriban münasibət bəslədiyi üçün soyadının dəyişdirilməsi kifayət qədər simvolik olub.
  Qabiliyyətləri fenomenal, məktəbi çox sərt və eyni zamanda olduqca rasional olan Vladlenin döyüş sənətində tayı-bərabəri yox idi. Rus güləşinin özünəməxsus üslubunu öyrəndi. Döyüşün adı, əlbəttə ki, şərti və ya Ruskundo kimidir.
  Vladlen Tehvandoya bənzər döyüş sənətlərini - rus yumruqları ilə çox inkişaf etmiş bir təpik vurma texnikası, Ayikidoya bənzər güləş - atma texnikaları və rəqibin ətalətindən istifadə edərək, Tay boksundan - dirsəklər, dizlər, baş zərbələrini mənimsəmişdir. Rodnoverie texnikaları əsrlər boyu cilalanmış sinkretik döyüş sənəti yaratdı və usta sehrbazlar digər xalqlardan və məktəblərdən ən yaxşısını aldılar.
  Təbii ki, Vladlen Şamanova öyrədilib, silah sahibi olmaq da... Amma hər şeyi bilmək və mənimsəmək mümkün deyil. Əsl döyüş ustası arsenalda istisnasız olaraq hər şeydə mahir olmalıdır. Ancaq fərdi fəndlər və onların fişləri parlaq şəkildə çıxış edir.
  Vladlen ən çox ayaqları ilə döyüşməyi və çılpaq barmaqları ilə ölümcül əşyalar atmağı sevirdi, baxmayaraq ki, o, bəlkə də hər şeydə güclü idi.
  Karateçi adlanan qız, ümumiyyətlə, karate oxumasa da, öz məktəbini açıb. O, müxtəlif yarışlarda yarışdı, lakin şöhrət və titullara can atmadı.
  Bəzi kommersiya yarışlarında və hətta qaydasız yeraltı döyüşlərdə iştirak etsə də, ona pul lazım idi.
  Hələ çox gənc qız olan Vladlen evlənməyə və övlad sahibi olmağa tələsmirdi. Döyüş sənətində özünü təkmilləşdirdi və uşaqlara öyrətdi. Volka Rıbaçenko xüsusilə böyük ümidlər bəsləyirdi. Yeri gəlmişkən, o, həm də ayaqları ilə son dərəcə məharətlə iti əşyalar atırdı. Karateçi oğlan (yenə reallıqla heç bir əlaqəsi olmayan bir ləqəb!) ən böyük ustaya çevriləcəyini vəd etdi.
  Və sonra birdən Volka filmlərə çəkilməyə dəvət edildi və qardaşı Oleq Rıbaçenko və Vladlen Şamanova özü də onunla getdi. Və bu başqa hekayədir.
  
  
  Həvəskar
  Bu daha real və inandırıcıdır. Məhz, Stalinin bədəninə ən adi və adi insanın ruhu daxil oldu. Və o, sadəcə orta bir insan, sakin olduğundan. Və yalnız onu bilirdi ki, Hitler 1941-ci il iyunun 22-də zərbə vuracaq və nəticələr fəlakətli idi.
  Almanlar Moskvanı ala bildilər və ortabab qatil sadəcə öz ətrafı tərəfindən zəhərləndi. Amma paytaxtın süqutundan sonra nəyisə düzəltmək artıq çox gec idi. Yaponlar Uzaq Şərqi, cənubdan Türkiyəni vurdular. Qafqaz da çökdü.
  Və Stalini əvvəlcə Molotov kompromis fiqur kimi əvəz etdi. Lakin sonra iddialı Beriya başını içəri saldı. Və Jukov onun qarşısını aldı. Və rigmarole başladı. Bir sözlə, almanlar yayda və ondan kənarda Urala getdilər, yaponlarla əlaqə qurdular, müqavimətin bütün görünüşlərini boğdular.
  Lakin Qərbdə müharibə davam edirdi. Amerikalılar tərəddüd etdilər - Franklin Ruzvelt, gözlənildiyi kimi, sona qədər çəkdi. 1941-ci ilin Milad bayramında almanlar Cəbəllütariqə hücum etdilər. Bu vaxta qədər Moskva və Leninqrad alındı və cənubda almanlar Volqa və Terekə tikdi. Onlara Sovet qoşunlarının zəif təşkil edilmiş müqavimətindən daha çox genişlənmiş rabitə və geniş rus məkanları mane olurdu.
  Hitler şəxsən Franko ilə görüşdü və ona perspektivləri açıqladı: SSRİ hərbi qüvvə kimi mövcud deyil. Onsuz da ABŞ müharibəyə ilk girən olmayacaq. Beləliklə, Britaniya tamamilə təhlükəli deyil. Üstəlik, noyabr ayında, Moskvanın ələ keçirilməsindən sonra, Rommel gücləndirmə, bir neçə seçilmiş bölmə və bütöv bir hava ordusunu yükləmək üçün aldı. İngilislər isə toz kimi düşdülər. Almanlar artıq İsgəndəriyyədədir... Deməli, Frankonun Hitlerin qəzəbindən qorxmaq üçün İngiltərənin qisasından daha çox səbəbi var. Ancaq yenə də Afrika və İngilis koloniyalarından almaq istəyirsə ...
  Vermaxtın əllərinin açıldığını və özünün də hər şeyi itirə biləcəyini anlayan Franko əvvəlcə alman qoşunlarını buraxmağa razılaşdı, sonra isə özü İngiltərəyə müharibə elan etdi. Eyni zamanda ingilislərin vəziyyəti hər gün daha da pisləşirdi. Cəbəllütariq üç gün ərzində alındı. Və tezliklə almanlar türklərlə birlikdə Fələstini, Suriyanı, Yaxın Şərqlə İraqı işğal etdilər.
  Amerika 4 iyul 1942-ci ildə müharibəyə cəlb olundu. Yaponiya Müstəqillik Günündə Peru-Xəbərə hücum etdi.
  Almanlar Rusiya, Avropa, daha sonra Afrika və Asiyanın resurslarından istifadə edərək hava hücumu və sualtı döyüşlər aparırdılar.
  Almaniya silah istehsalını artırdı və Cənubi Afrikadakı hücuma rəhbərlik etdi.
  1942-ci ilin sonunda Afrika, yeri gəlmişkən, Hindistan kimi nasistlərin tam nəzarəti altında idi. Və Hind-Çini, Sinqapur və Avstraliyaya qədər olan adalar yaponların nəzarətinə keçdi. Düzdür, Havay arxipelaqını ələ keçirmək üçün qış cəhdi samurayların kifayət qədər təşkilatlanmaması səbəbindən uğursuz oldu.
  Ancaq yenə də daha çox hərbi təcrübəyə malik olan yaponlar dənizdə üstünlük təşkil edirdilər. Bundan əlavə, Alman sualtı donanması İngiltərə və ABŞ-ın gücünü azaltmaqla çox sürətlə artdı.
  1943-cü ilin mayında ingilis metropolisində alman desantı baş verdi. Almanlar desant planerlərindən, sualtı tanklardan, hətta ilk reaktiv bombardmançı AP-161 və dörd mühərrikli Yu-488-dən istifadə etdilər.
  Sualtı müharibədən yorulan İngiltərə uzun müddət dözə bilmədi, lakin son dərəcə gərgin mübarizə apardı.
  Bir aylıq qanlı döyüşlərdən sonra London yıxıldı və İngiltərə uğrunda döyüş sona çatdı.
  Amerika növbəti addım idi. Kanada Çörçilin qaçdığı ABŞ-ın tərəfində vuruşdu, lakin Latın Amerikası ölkələri Üçüncü Reyxdə müharibə aparmaqdan imtina etdi. Argentina və onun ardınca Braziliya, almanları öz ərazilərində müttəfiqlərinin hərbi bazaları ilə təmin etdi.
  Müharibə uzunmüddətli xarakter aldı. ABŞ xaricdə. Onların quru ordusu güclüdür və donanma çox sürətlə qurulur.
  Lakin yavaş-yavaş almanlar və yaponlar işə başladılar. Onların tərəfində şərq yarımkürəsinin bütün ehtiyatları və qərbin bir hissəsi var idi. Bəli, elan edilmiş total müharibə öz bəhrəsini verirdi.
  "İkar" əməliyyatı uğurla başa çatdı və İslandiya süqut etdi. Bundan sonra Fritz Qrenlandiyaya keçdi. 1944-cü il isə heç kimə həlledici üstünlük vermədi. Bununla belə, Yaponiya və Üçüncü Reyx Şərq yarımkürəsində möhkəmləndi və Latın Amerikasında möhkəmləndi. Qırx beş ilin qışında samuraylar nasistlərlə birlikdə Havay adalarını ələ keçirdilər. Və yazda onlar Panama istmusuna köçdülər.
  Ruzveltin ölümündən sonra ABŞ Üçüncü Reyx və Yaponiya ilə sülh axtarmağa başladı. Ancaq kompromis tapmaq çətindir. Xüsusən də Hitlerdən qan iyi gəldiyi üçün. Faşizm barrakudası çox şey istəyirdi. Müharibə davam etdi. Nasistlər Qrenlandiyada kök saldılar və 1945-ci ilin yayında Kanadaya enməyə cəhd etdilər, lakin dənizə atıldılar. Kanada təslim olmaq istəmədi. Düzdür, qırx beşinci ilin payızında Avstraliya yıxıldı - Şərq yarımkürəsində Qərb dünyasının son əhəmiyyətli qalası. Yaponiya və Almaniya tamamilə dənizə hakim idi. Onların sualtı donanması misilsiz idi.
  Bundan əlavə, hidrogen peroksid sualtı qayıqları çox güclü və hərəkətlidir. Onların sürəti saatda qırx düyünə çatırdı.
  Qırx beş-qırx altının qışında isə növbə Zelandiya idi. 1946-cı ilin yazında ABŞ Latın Amerikasının demək olar ki, bütün ölkələrinə müharibə elan etdi.
  Və atom bombasının yaradılması layihəsi maliyyənin kəsilməsi səbəbindən nəzərəçarpacaq nəticə vermədi. Buna görə də, amerikalılar bu kozunu uduzan oyunda ata bilməzdilər!
  Tank tikintisi sahəsində Üçüncü Reyx ABŞ-ı əhəmiyyətli dərəcədə üstələdi. Qırx iki ton ağırlığında ən yaxşı Amerika istehsal tankı "Pershing" 102 millimetr ön zireh və saatda 810 kilometr ağız sürəti ilə 90 mm-lik bir top idi. 1946-cı ildə ən yaxşı və ən kütləvi Alman tankı "Royal Lion" - çəkisi 65 ton olan, 250 millimetrlik ön zirehə sahib idi. Həmçinin yanlar və arxa tərəflər 200 mm və lülə uzunluğu 100 EL olan 105 mm silah.
  Tankın piramidal formasını nəzərə alsaq, onu Perşinqdən istənilən bucaqdan keçmək mümkün deyildi.
  Bir seriyadan daha güclü tankları işə salmaq cəhdi uğursuz oldu. Yeri gəlmişkən, yalnız 93 ton ağırlığında, 305 millimetrlik ön zirehi və 120 kalibrli silahı olan T-93-ün almanlara qarşı bir şansı var idi. Lakin avtomobilin çox aşağı sürmə qabiliyyəti, eləcə də fırlanan qüllənin olmaması onu layiqli rəqib etmədi.
  Superpershing-in inkişafı uzun müddət davam etdi və hər halda bu tank Alman tankından daha aşağı idi.
  Reaktiv aviasiya, keyfiyyət baxımından tam üstünlük nasistlərin tərəfindədir. Amerikalılar yalnız kəmiyyətə qarşı çıxa bilərdilər. Ancaq köhnə dünyanın resurslarına sahib olan almanlar gündə üç yüz-dörd yüz maşın çıxara bilərdilər, sayca ABŞ-dan heç də geri qalmırlar. ME-362, Non-262, Non-323, ME-1010, TA-283 - bu reaktiv qırıcılar Amerikanın qüsursuzluğuna - "F" sinfinə qarşı rəqabətdən kənardır!
  TA-400, TA-500, Yu-387, AR-383, OD-18, GO-270 reaktiv bombardmançı təyyarələri də rəqabətdən kənardadır. ABŞ-ın hələ tam reaktiv bombardmançı təyyarəsi yoxdur. Bu B-29? Düzdür, layihədə B-36 var, lakin bu günə qədər seriyalı istehsaldan uzaqdır.
  Almaniyanın "A" sinifli ballistik raketlərinin isə ümumiyyətlə dünyada analoqu yoxdur.
  Disklər - rəqibləri də yoxdur ...
  Texnoloji cəhətdən Üçüncü Reyx Amerikanı hərtərəfli təchiz etdi və buna görə də Hitler ABŞ-ı sona qədər bitirməkdə qərarlıdır. Və heç bir kompromis. Qırx altıncı ildə Meksika və Kubaya hücum başladı. Payızda Texas və Kaliforniyada döyüşlər artıq qızışırdı. Almanlar və yaponlar Alyaskadan Kanadanı işğal etdilər.
  Amma indi qırx altıncı il keçdi. İkinci Dünya Müharibəsi hələ də davam edir. Qırx yeddinci il, nəhayət, şimaldan girərək Fritz tərəfindən işğal edilən Kanada üçün ölümcül oldu.
  B-36 reaktiv bombardmançı nəhayət Amerikada peyda oldu, lakin Almaniya və Yaponiyanı almaq hələ də mümkün olmadı. Bundan əlavə, Vaşinqton tankı ilin sonunda 120 mm uzun lüləli silah və nisbətən məqbul zireh və altmış üç ton ağırlığında sürücülük performansı ilə ortaya çıxdı. Mühafizə olunsa da, almanlardan daha pis olsa da, zirehli deşici gücünə görə artıq geri qalmırdı.
  Bununla belə, qırx yeddinci ilin sonunda Birləşmiş Ştatlar artıq ərazisinin yarıdan çoxunu itirmiş və məhvə məhkum edilmişdi.
  Almanlar hətta böyük şəhərlərə basqın zamanı super ağır tanklar olan "Sıçan" və "Canavar"ı sınaqdan keçirə bildilər. Sonuncunun on ton ağırlığında bir yükü buraxan bir bomba atıcısı var idi!
  Silahın nə qədər dəhşətli olduğunu təsəvvür edin!
  Və Yeni il ərəfəsində Nyu-York, yanvarın onunda isə Vaşinqton düşdü.
  Buna baxmayaraq, Yankees hələ də demək olar ki, altı ay davam etdi. Qəribədir ki, ikinci müharibə məhz 1948-ci il mayın 9-da başa çatdı.
  Lakin bundan sonra da sülh uzun sürmədi. İqtisadi cəhətdən Üçüncü Reyxdən qat-qat geri qalan Yaponiyanın bu qədər torpaqları özünə zəbt etməsi Hitlerin xoşuna gəlmirdi.
  Nasistlər gec də olsa, 1948-ci ilin avqustunda öz atom bombasına sahib oldular. Gecikmənin bir hissəsi Fürerin kütləvi qırğın silahları ideyasına soyuqqanlı olması ilə əlaqədar idi. Hitler hesab edirdi ki, ölkələr məhv edilməli deyil, fəth edilməlidir.
  Ancaq nədənsə müttəfiq Yaponiya üçün qəddar tiran istisna etmək qərarına gəldi.
  Böyük ballistik raketlərə və nüvə yüklərinə möhür vuran nasistlər 4 iyul 1951-ci ildə Üçüncü Dünya Müharibəsinə başladılar.
  Tokio və digər Yaponiya şəhərlərinə güclü nüvə zərbələri endirdi. Daha sonra dəniz və quru qoşunları zərbə endirib.
  Üçüncü Dünya Müharibəsi altı ayda başa çatdı, ümumiyyətlə, əslində bir istiqamətdə gedirdi. Və hərbi əməliyyatların aktiv mərhələsi üç ay davam etdi.
  Beləliklə, Üçüncü Reyx son dünya hegemonluğunu qurdu. Belə bir ədalətsizlik Böyük Stalinin bədəninə babatlığın girməsi səbəbindən baş verdi. Və gələcək haqqında heç bir məlumat ona kömək etmədi! Xüsusilə, həvəskar reaktiv təyyarə hazırlamaq qərarına gəldi və bütün zavod və fabriklərə belə bir əmr verdi. Məlum olub ki, vint bağlanıb və reaktiv buraxılmayıb.
  Və qatilin strateji qərarları heç yerdə daha axmaq deyil. Təəccüblü deyil ki, Qırmızı Ordu havaya uçurdu. Və onsuz Almaniyaya, onun müttəfiqlərinə və Yaponiyaya müqavimət göstərən yoxdur.
  Yaxşı, Hitler özü imperiya birləşməsinə qərar verdi. Məhz, Yer planetinin bütün güclərinin, istisnasız olaraq, könüllü-məcburi şəkildə daxil edildiyi dünya unitar gücünün yaradılması. Təbii ki, vahid valyuta ilə və genetik seçimin barbar proqramı ilə.
  Həm də kütləvi kosmik genişlənmənin hazırlanması ilə!
  
  
  OĞLAN ÇAR RUSİYANINI XILTAR
  Çöldə soyuq yanvardır. Budur, Oleq Rıbaçenko adlı bir oğlan küçə ilə məktəbə gedir və birdən görür ki, qonşu panel evindəki divar nədənsə qəribə şəkildə parlayır. Oğlan xüsusi bir çağırış hiss edir - ora qaç, sən hakim olacaqsan. Oğlan bütün gücü ilə qaçdı.
  Yaxşı ki, təəccüblü dərəcədə az maşın var idi və o, onların burnunun altından sürüşməyi bacardı. Çevik dalış və siz divarın yaşıl əksindəsiniz.
  Oğlan ona tərəf atır. Əllər, sanki Harri Potter filmindəki kimi, heç bir problem olmadan bu jele daxil olur və bir saniyə sonra iyirmi beş dərəcə şaxtadan gələn oğlan özünü yaşıl otlarla örtülmüş yay qazonunda tapır.
  Oğlan hətta ətalətlə otların üstünə düşür və dərhal ayağa qalxır. Şaxtadan sonra hələ ölməmiş bir yayın qucağında olmaq yaxşıdır. Tacının üstündən tullansa belə.
  Oğlan ətrafa baxdı - ətrafda heç kim yox idi, yalnız artıq saralmağa başlamış ağaclar və ... bir dəmir yolu bəndi. Hündür, qranitlə örtülmüş və önündə tikanlı məftillər hətta zolaqlı dirəklərə sarılır.
  Oleq Rıbaçenko hiss edirdi ki, bütün bunlar sadəcə olaraq belə deyil. Və əslində həlledici bir şeylə üzləşir... Beynində bir əmr eşidilir: dəmir yoluna yaxınlaşmaq. Bunu etmək çox da asan deyil, yolda qalın bir məftil təbəqəsi var - Bruno spiralı.
  İstinin özü oğlana çıxış yolu təklif edirdi. Tez qış paltarlarını çıxarmağa başladı. Və bir tikanın üstünə atın. Uşaq zehni nizamın xüsusi bir formasını hiss edir. "Sən indi tarixin yaradıcısı ola bilərsən. Sən artıq təxəyyülü çox inkişaf etmiş məktəbli deyilsən, Oleq Rıbaçenko böyük işlər görəcək!"
  Oğlan teli doldurdu, üstündə yalnız cins şalvar və köynək qaldı. İsti qış çəkmələrində də isti idi və uşaq ayıldı. İti, yaşıl otları ayaqyalın hiss etmək çox xoşdur. Avqustda torpaq mükəmməl istilənir və oğlan onun üzərində gəzməyi sevir.
  Qış isə ilin bərbad vaxtıdır - şirin yaydan fərqli olaraq. Oğlanın isə ağzı açıq dayanmağa vaxtı yoxdur - çünki o, hakimdir. Oğlan cəld teldən keçir. Onun vasitəsilə elektrik cərəyanı göndərildi və paltarlarının arasından çılpaq dabanlarına qığılcımlar düşdü.
  Oğlan qışqırdı, ağrılı bir zərbə aldı və kətanın üzərinə atladı. Dabanları iti daşlarla deşilmişdi. Amma oğlan cəld bəndin üstündən qaçdı. Hiss etdi ki, bütün bunlar səbəbsiz deyil, böyük planın bir hissəsidir!
  Budur, isti relslərdir, günəş artıq günortanı keçmişdir, havadan cökə və bal iyi gəlir. O qədər sakitdir ki, arıların uzaqdan uğultusunu eşidə bilərsiniz.
  Oğlan qızdırılan dəmirin üstündə ayaqyalın dayandı və yeni əmrlər eşitdi: "hər relsə yeddi daş qoyun". Oğlan tərəddüd edib ucadan dedi:
  - Bəs onda qatar relsdən çıxa bilər?
  Səs qulağıma dəydi:
  - Məhz buna ehtiyacınız var! Rusiyanın düşmənləri bura gedəcək!
  Oğlan daha mübahisə etmədi. Və Allahın səsi aydınlaşdı: yalnız polad rəngli daşları seçin.
  Artıq əllər hərəkət edirdi. Oleq Rıbaçenko özündən həzz alırdı - o, hakimdir, sadə məktəbli tarixə düşəcək!
  Daşlar hər iki dəmir yolu zolağında yüngüldür: düz on dörd parça - hər birindən yeddi. Və onlar demək olar ki, fərqlənmirlər!
  Hazırdır! Oğlan, nəhayət, yenidən çarpazlaşdı, oxudu - "Atamız" və çılpaq dabanlarını yelləyərək sağaldı. O, daşlara və yaralı dabanlara çırpılaraq qaçaraq qaçdı. Mən az qala bəndin üstündən atladım...
  Mən yenidən cərəyanla dırmaşmaq istəmirdim, amma çıxış yolu yox idi. Oğlan qaçışdan istifadə edərək, demək olar ki, dərhal bənddən sonuncu maneəyə uçdu. Bir az şok oldum, amma qorxulu deyil. O, yenidən isti yay yer üzündə Oleq Rıbaçenkodur. İrəlidə, düz havada yaşıl duman parlayır: geriyə.
  Oğlan həqiqətən isti yaydan şaxtaya və qışa qayıtmaq istəmir. Amma sonra sirli bir səs son əmri verir:
  - Tələsin, yoxsa portal bağlanacaq və siz əbədi olaraq 1914-cü ildə qalacaqsınız və valideynlərinizi heç vaxt görməyəcəksiniz.
  Oleq Rıbaçenko məftildən paltarları tələsik qoparır və təsadüfi olaraq geyinir. Portal solmağa başlayır və uşaq ayaqqabısız çıxışa qaçır. Elastik bir şeyə çırpılır və səylə sıçrayır. Çılpaq ayaqları tapdalanan şəhər qarı yandırır. Ayaqqabı geyinib qış gödəkçəsini düz küçədə çəkməlisən - yoldan keçənlərin çaşqın baxışlarını tutmaq.
  Hətta kimsə qışqırdı: "dəli". Amma oğlan fikir vermir - işini görüb, böyük missiyanı yerinə yetirib...
  22 avqust 1914-cü ildə Hindenburq və Erich Ludendorff, Maks Hoffmann izlədiyi qatar qəzaya uğradı. Şərq cəbhəsindəki döyüşlərdə həlledici rol oynamış hər üç hərbi komandir - Şərqi Prussiyadakı əməliyyatlardan başlayaraq və s.
  Nəticədə nizamsız Alman qoşunları sarsıdıcı məğlubiyyətə uğradı. Müdafiəsiz Koenigsberg hərəkətə keçdi və alman qoşunları qismən mühasirəyə alındı və qismən məhv edildi və ya əsir götürüldü.
  Rus qoşunlarının qələbəsi müharibənin bütün gedişatına həlledici təsir göstərdi. Və ilk növbədə, əsgər və zabitlərin mənəvi-psixoloji durumu baxımından. Heç kimə sirr deyil ki, Yaponiyanın məğlubiyyətindən sonra rus ordusunun nüfuzu kəskin şəkildə aşağı düşdü. Heç kim hətta bəzi qısıq gözlü asiyalıları ciddi rəqib hesab etmirdi. Və sonra ruslar dörd böyük döyüşü uduzdular və bütün döyüşlərdə say üstünlüyü var idi.
  Dənizdə də onlar tamamilə məğlub oldular, istisna olmaqla, ayrı-ayrı, şəxsi uğurları var idi. Vladivostok kreyserləri xüsusilə fərqlənirdi.
  Yaxşı, dünyanın ən yaxşı quru əsgərləri sayılan almanlarla harda döyüşməli?
  Və sonra məlum oldu ki, Fritz-i sındırmaq, sürmək və on minlərlə əsir götürmək mümkün idi!
  Rusiya hərbçilərinin və əhalisinin həvəsi dəfələrlə artdı. Avstriya cəbhəsində irəliləmə sürətli idi. Avstriya-Macarıstan müharibəyə hazır deyildi. Xüsusilə slavyan birləşmələrinin mənəviyyatı son dərəcə aşağıdır. Onların bir çoxu nağaraların döyüntüsü və orkestrin sədaları qarşısında təslim oldular. Slavlar mənfur avstriyalılar üçün qardaşlarına qarşı vuruşmaq istəmirdilər. Yalnız macar və etnik alman bölmələri az-çox döyüşə hazır idi.
  Rus ordusu Avstriya qoşunlarını alt-üst etdi və dərhal Lvovu, Przemysl qalasını işğal etdi və uğur qazanaraq Macarıstana girdi. Alman cəbhəsi dikişlərdə partlayırdı. Üstün rus qoşunları Poznanda prussları məğlub edərək Oderə tərəf qaçdılar. Almanlar altı korpusu Avstriyaya köçürdülər.
  Amma bu kifayət etmədi. Üstəlik, mərkəzdə mövqe tutmağa güc çatmırdı. Qərbdə isə ağır döyüşlər davam edirdi.
  Sonra Almaniya yeni qüvvələrini şərqə köçürmək məcburiyyətində qaldı. Vəziyyət Avstriya İtaliyaya qarşı müharibəyə girməsi ilə daha da ağırlaşdı. Bu ölkələr arasında əsrlər boyu düşmənçilik münasibətləri olub. Üçlü ittifaq isə bir çox cəhətdən süni formalaşma idi. Müharibə Almaniya və Avstriya üçün daha əlverişli olsa da, İtaliya ən güclülərə qoşulacaqdı. Beləliklə, rus qoşunları artıq Budapeştə yaxınlaşır və mərkəzi güclərin işləri zibildir! Rumıniya müharibəyə qoşulmağa tələsdi.
  Aydındır ki, Rumıniya kralı II Nikolayın qohumudur və o, dağılan Avstriya imperiyası hesabına torpaqlarını genişləndirmək istəyir.
  Bolqarıstan isə real tarixdən fərqli olaraq Rusiya tərəfində müharibəyə girdi.
  Almanlara yalnız Osmanlı İmperiyası sadiq çıxdı. Və bu yalnız ona görədir ki, Müdafiə Naziri hərbi əməliyyatların başlanması əmrini verib, baş nazir və sultanı fakt qarşısında qoyub. Türkiyə ordusu o qədər də güclü olmasa da, Rusiyanın Antanta ilə təchizatında problemlər yaradırdı. Amma digər tərəfdən, bu, Rusiya üçün öz ərazilərini cənuba xeyli genişləndirmək üçün böyük şansdır. Yaponiya, təbii ki, Almaniya və Avstriyaya müharibə elan etdi. Sakit okeandakı Alman koloniyalarını tutmaq.
  Bu, Rusiyanın Uzaq Şərqdəki əllərini azad etdi. Qərbdə isə almanlar darmadağın edildi.
  Yalnız Oder çayında Almaniya rus ordusunun hücumunu dayandıra bildi. Bunun üçün Qərbdə bütün hücum əməliyyatlarını dayandırmaq lazım idi. Avstriya-Macarıstanın demək olar ki, yarısı rus qoşunları tərəfindən azad edildi.
  Beləliklə, Avstriya İmperiyası faktiki olaraq oyundan çıxdı və Almaniya üçün bir yükə çevrildi. Bolqarlar İstanbula qarşı hücuma keçdilər.
  Qışda Avropada hərbi əməliyyatlarda sakitlik yarandı. Amma rus ordusu Türkiyəyə qarşı hücuma keçdi. Və burada hər şey uğurla inkişaf etdi. Üstəlik, ərəblər və ermənilər Osmanlı hakimiyyətinə qarşı üsyan etdilər.
  Rus qoşunları artıq fevral ayında Bağdadda idi və ingilislər Bəsrəni tutdular. Martın sonunda Rusiya bütün Kiçik Asiyanı işğal etdi və İstanbulun bolqar və serbləri ilə birlikdə hücuma keçdi. Türkiyə oyundan çıxdı. Suriya, Fələstin, İraqın cənubu İngiltərə və Fransaya getdi - qalan hər şeyi Rusiya aldı. Səudiyyə Ərəbistanı - indiyə qədər formal olaraq müstəqil ərazi olaraq qaldı, lakin Almaniyanın təslim olmasından sonra da bölünməli idi. Və o, uzaqda deyildi. 1915-ci il aprelin 25-də ABŞ almanlarla müharibəyə girdi. Aydındır ki, amerikalılar praktik insanlardır və qələbə pastasının bölünməsi üçün vaxtında olmaq istəyirdilər. Yaza qədər rus ordusu böyük miqdarda yeni növ silah istehsal etdi: pulemyotlu "Luna" -2 bütün ərazi nəqliyyat vasitələri. Yeni tanklar yüngül olsa da, magistral yolda saatda 40 kilometr sürət inkişaf etdirdi və əla sürmə xüsusiyyətlərinə sahib idi.
  Mayın əvvəlində rus qoşunları yollar quruyan kimi Macarıstanda və bütün cənub cəbhəsində hücuma keçdilər. Avstriya ordusu dağıldı, alman qoşunları cəbhəni tutmaq üçün kifayət etmədi.
  İyunun 22-də rus qoşunları Vyanaya daxil oldu. İyunun 24-də isə ingilislər, fransızlar, belçikalılar və ilk Amerika batalyonları Brüsselə daxil oldular. Hollandiya Almaniyaya qarşı, bir az sonra isə İsveç Danimarka ilə müharibəyə girdi. Almanlar Oder boyunca maneəni çətin ki, tutdular, lakin rus çar ordusu Münhenə qarşı hücuma keçdi. Almaniyanın cənubundakı ən böyük şəhər 1915-ci il avqustun 7-də süqut etdi. Və avqustun 11-də Almaniya özü üçün tamamilə ümidsiz vəziyyətdə təslim oldu.
  Bundan sonra ərazinin bölünməsinə başlanılıb. Avstriya-Macarıstan və Osmanlı İmperiyası dünya siyasi xəritəsindən yoxa çıxdı. Bolqarıstan 1913-cü ildə Osmanlıların oradan fəth etdiyi Türkiyə ərazisinin bir hissəsi oldu. Serbiya çox genişləndi və Yuqoslaviyaya çevrildi. Rumıniya Transilvaniyanı qəbul etdi. Rusiya tərkibinə Bukovina, Qalisiya, Çexoslovakiya, Krakov bölgəsi və Macarıstanın yarısı, sərhədi çəkdikləri Budapeştin özünə qədər daxil idi. Almaniya öz ərazisində böyük bir azalma aldı. Qərbdə o, Elzar və Lotaringiyanı Fransaya, Danimarkanın əvvəllər fəth edilmiş torpaqlarına qaytarmalı oldu. Ən çətini şərqdir.
  Rusiya sərhədi Oder boyunca, Fransa üçün isə Reyn boyunca çəkməkdə israr etdi. Lakin ABŞ və İngiltərə Rusiya və Fransanı çox gücləndirmək, Almaniyanı isə çox zəiflətmək istəmirdilər. Nəticədə kompromis qəbul edildi. Polyakların çoxluq təşkil etdiyi Şərqdəki bütün torpaqları Rusiya alır.
  Şərqi Prussiya Klaipeda, Danzig itirdi və Almaniya ilə əlaqəsi kəsildi, lakin ən azı kəsilmiş formada sağ qaldı. Koenigsberg alman olaraq qaldı. Lakin Almaniya çoxlu torpaq itirdi. Sərhədin çox pozulmuş olduğu ortaya çıxdı. Bəzi yerlərdə hətta Oderə çatdı və əsasən əhalinin etnik tərkibindən asılı idi. Bununla belə, almanlar Pomeraniyanı demək olar ki, tamamilə saxladılar. Ancaq Berlindən Rusiya sərhəddinə qədər yüz kilometrdən çox deyildi.
  Beləliklə, almanlar silah altındadır. Alman ordusunun sayı yüz min əsgər və zabitlə məhdudlaşdı. Almanlara böyük təzminat ödənildi. Müharibə bir ildən bir qədər çox davam etdi.
  Rusiya, çar imperiyası böhran vəziyyətinə düşməyə vaxt tapmadı, böyük ərazi satınalmaları ilə çıxdı. Çarın nüfuzu gücləndi, inqilabi hərəkat dalğası azalmağa başladı, iqtisadiyyatda isə əksinə, qeyri-adi sürətli yüksəliş dövrü başladı.
  
  
  LENİN NECƏ BİZƏ PREZİDENT OLDU
  Daha hündür görünməyə çalışan Vladimir İliç Lenin var gücü ilə özünü düzəltdi. Onun quru, balaca, lakin çox hərəkətli əlləri ən nadir səndəl ağacından düzəldilmiş parlaq, qara stolun üstündə əsəbi halda hərəkət edirdi. Onunla üzbəüz oturmuş ağ kostyumlu, öküzün boynunda ağır qızıl zəncir taxmış nəhəng bir kişi hönkürdü:
  - Yaxşı, cənab Ulyanov. Şərtlərinizlə razıyam - ayda beş min dollar, üstəlik çəkic altına qoyulan hər bir işin faizi! - Burada quldurun səsi sərtləşdi və hətta ağır zənciri kəskin silkələdilər. - Yalnız o yoldaş Lenin yalansız, tozsuz!
  Vladimir İliç tərləmiş əllərini məmnuniyyətlə ovuşduraraq dedi:
  - Əlbəttə, cənab Rokfeller, yalnız bizim işimizdə yalansız etmək mümkün deyil! Hər şey dostcasına və çox səmimi olmalıdır!
  Və hər iki fırıldaqçı bərkdən güldü...
  ---------------------------------------
  Oktyabr inqilabı Rusiyada baş vermədi. Birinci Dünya Müharibəsi cəbhələrində müvəqqəti sükunət var idi. Almanlar və avstriyalılar Qərbdə uğur qazanmağa çalışırdılar.
  Rus ordusu yalnız Türkiyə cəbhəsində fəallıq göstərdi və nəhayət ki, ingilislərlə əlaqə qura bildi və Kiçik Asiyanın əksər hissəsini işğal edərək düşmənə silsilə məğlubiyyətlər verdi.
  Lakin sonra bolşeviklərin çıxılmaz bir azlıqda olduqları və sosialist-inqilabçıların üstünlük təşkil etdiyi Təsis Məclisi toplandı.
  İlk qərarlardan biri belə oldu: kəndlilərə torpaq vermək və müharibəni qalibiyyətlə davam etdirmək!
  1918-ci ilin iyulunda almanların Parisə hücumu uğursuz oldu və qalib rus ordusu əvvəlcə avstriyalılara, sonra almanlara zərbə endirdi.
  Almaniya ümidsizcəsinə müqavimət göstərdi, lakin dekabrda şərqdəki rus qoşunları Varşava və Krakovu işğal edəndə qərbdəki müttəfiqlər Brüsseli tutdular - onlar hələ də təslim oldular. Düzdür, iki həftə sonra - inqilabın olmaması təsir etdi.
  Vilhelm isə sırf nominal monarx olaraq qalaraq, demək olar ki, bütün səlahiyyətlərindən imtina etmək məcburiyyətində qaldı.
  Və general Kornilov yeni Rusiya respublikasının prezidenti oldu. 1917-ci ilin avqustunda onun üsyanı uğurlu alındı, Kerenski formal olaraq baş nazir olaraq qaldı, lakin o, artıq prezidentliyi Kornilova vermişdi.
  O, Kornilov ali baş komandan oldu.
  Bunun ardınca Rusiyada ümummilli prezident seçkiləri və yeni konstitusiya üzrə referendum keçirildi.
  Avtoritar idarəetmə formasının kifayət qədər tanış olduğu insanlar - Kornilov versiyasını dəstəklədi.
  Rusiya öz mülklərini Almaniya, parçalanmış Avstriya-Macarıstan və dünya xəritəsindən silinən Türkiyə hesabına genişləndirdi.
  Sonuncu nəhayət böyük dövlətlər arasında bölündü. Rusiya Kiçik Asiyanı, boğazları və Konstantinopolu aldı. Fransızlar Suriyanı, ingilislər Fələstini və İraqı aldılar.
  1926-cı ildə Rusiya ilə Yaponiya arasında yenidən müharibə başladı. Səbəb Mançuriya və Port Arturun statusu idi. Müqaviləyə əsasən, Port Arturun icarə hüququ Yaponiyaya keçib və icarə müddəti başa çatıb. Lakin yaponlar ələ keçirdiklərini Çinə qaytarmaq fikrində deyildilər.
  Üstəlik, gənc Hirohito yenicə güc almışdı - yeni qələbələr arzusunda idi.
  Halbuki rus artıq fərqli idi. Təcrübəli komandirlər, yeni tanklar və təyyarələrlə Birinci Dünya Müharibəsi cəbhələrində sərtləşərək yaponlara uğurla hücum etməyə başladı.
  Dörd ay yarımdan sonra rus ordusu Port Arturu aldı və yaponları qitədən qovdu!
  Bir müddət Yaponiya hələ də dənizdə dayandı - Baltik və Qara dəniz eskadronlarının gəmiləri yaxınlaşana qədər.
  Bundan sonra Doğan Günəş ölkəsi təslim oldu.
  Rusiya çox sürətlə inkişaf etdi, lakin 1929-cu ildə bütün dünyada böyük depressiya başladı.
  İğtişaşlar Rusiya imperiyasını da bürüdü. Üstəlik, Kornilov fəal ruslaşdırma apardı.
  Lakin o, taxtda qalmağı bacardı və ABŞ-da... Leninin başçılıq etdiyi Amerika bolşevikləri hakimiyyətə gəldi!
  Depressiyadan çıxan yeni bolşevik rejimi yeni müharibəyə hazırlaşmağa başladı!
  İspaniyada inqilab kommunistlərin qələbəsi ilə başa çatdı və bununla da Avropada güclü bolşevik dayağı yarandı...
  1 yanvar 1938-ci il. Vladimir İliç Lenin Ağ Evdəki nəhəng ofisin ətrafında əsəbi halda addımlayır. Dünyada vəziyyət qızışır. İspaniyanın ardınca Fransada kommunistlər uğur qazandılar.
  Generalissimus və prezident Kornilov tərəfindən idarə olunan Rusiya bolşevizmin Avropaya genişlənməsinə imkan verməyəcəyini artıq açıq şəkildə bəyan etdi. On milyonluq rus ordusunda beş yüz diviziya heç də zarafat deyil!
  Vladimir İliç bunu başa düşür. Və İngiltərəyə Rusiyaya qarşı taktiki ittifaq təklif edir.
  İngilislər həmişə Rusiyanın ekspansiyasından son dərəcə ehtiyatlıdırlar. Amma radikal kommunizm onları daha da qorxutdu. Onlarla Rusiya arasında paz çəkilməli idi.
  Lenin müdafiə naziri Çörçili qəbul etməyə və eyni zamanda ingilislərə ABŞ-ın sarsılmaz gücünün sübutunu təqdim etməyə hazırlaşırdı.
  Başlanğıc üçün keçəl diktator yeni silah - "atom bombası" haqqında hesabat eşitdi.
  Oppenheimer məruzəsini çox təmkinli bir tonda söylədi. Bəli, artıq uğurlar var və hətta nüvə reaktoru işə salınıb, amma atom bombasının görünüşü hələ çox uzaqdadır. Əsas problem zənginləşdirilmiş uran və plutoniumun əldə edilməsidir. Bundan əlavə, hətta bu xəbər tamamilə xoş deyil - belə bir bomba bir çox döyüş gəmisinə başa gələcək. Beləliklə, sual nədir - yüz min kiçik bomba edə bilsəniz, bir böyük bomba üçün pul xərcləməyə dəyərmi?
  Balaca, keçəl, lakin hələ də çevik bir qoca olan Lenin (yeri gəlmişkən, altmış yeddi yaşı hələ qocalıqdan çox uzaqdır!), iş otağının böyük zalında enerjili bir şəkildə gəzərək qeyd etdi:
  - Sən yoldaş, dialektikanı başa düşmürsən! Bəli, bomba hələ də baha olacaq, amma sonra kütləvi istehsala keçidlə onun dəyəri bir arx sifarişlə aşağı düşəcək!
  Oppenheimer cəsarətlə qeyd etdi:
  - Ruslar isə boş oturmayacaqlar!
  Vladimir İliçdən məntiqli və sərt nəticə çıxdı:
  "Deməli, nəyin bahasına olursa-olsun, onlardan qabağa getməlisən!"
  Burada Oppenheimerin qaradərili köməkçisi oxuyur:
  - Axı bizə qələbə lazımdır! Hamı üçün bir, biz qiymətə qalxmayacağıq! Hamı üçün bir, biz qiymətə qalxmayacağıq!
  Oppenheimer ABŞ prezidenti Leninə baş əydi və hönkürdü:
  - Sən dahisən! Təbii ki, biz qiymətə qalxmayacağıq və rusları qabaqlayacağıq, amma pul lazımdır!
  Lenin dabanlarına, timsah dərisindən ayaqqabılarına toxunaraq əminliklə dedi:
  - Pul olacaq!
  - Və qullar!
  Vladimir İliç tarixi bir ifadəni söylədi:
  - Mən sizi vasitələrlə məhdudlaşdırmıram! Vaxtınızı məhdudlaşdırıram!
  ABŞ imperiyasının komanda və idarəetmə maşınının dişliləri dönməyə başladı.
  Ancaq bu, ən vacib şey deyil. Vladimir İliç də heç kəs kimi başa düşürdü ki, Rusiyanı məğlub etmək üçün onu daxildən sarsıtmaq lazımdır.
  Vladimir İliç hündür, uzun, qeyri-bərabər alnını qırışdırdı və enerjili bir şəkildə telefondan telefonu götürərək Dallesi yığmağa başladı.
  Baş casus aparata yaxınlaşanda Lenin qulağının üstündə qışqırdı:
  - Bizə üsyan etmək, xalqı aldatmaq, şirnikləndirmək qabiliyyətinə görə mənimlə bərabər və ya heç olmasa heç də aşağı olmayan bir insan lazımdır!
  Dalles çox arxayın bir tonda cavab verdi:
  - Mən belə bir adam tanıyıram Vladimir İliç!
  Lenin şeytan kimi yerindən sıçrayaraq uğuldadı:
  - Bəs o kimdir? Bu insan tərəfindən yaradılmış dahi kimdir?
  Dulles hecanı tərənnüm edərək dedi:
  - İosif Vissarionoviç Stalin! Yəqin ki, siz onu tanıyırsınız, Vladimir İliç!
  Lenin zərli və brilyant haşiyəli güzgüdə özünə gözünü zilləyib qışqırdı:
  - Bu aşpaz ancaq ədviyyatlı yeməklər hazırlayır!
  Dulles inamla gülümsəyərək təsdiqlədi:
  Ancaq bu, bizə lazım olan şeydir!
  Lenin yenidən gözünü qırpıb hönkürdü:
  nə istəsə, ver . Və ona o böyük əhəmiyyətsiz generalissimo Kornilovun yerini vəd et!
  Dalles qulaqbatırıcı şəkildə qışqırdı:
  - Vladimir İliç ifa olunacaq!
  
  VİTYAZDAN HEÇ VAXT VERMƏYİN
  Çoxları mübahisə edir ki, ruslar Qərbin köməyi olmadan İkinci Dünya Müharibəsini təkbaşına qazana bilərdilərmi? Beləliklə, Tanrılar bunu praktikada sınamağa qərar verdilər. Və bir paralel kainatda SSRİ ilə birlikdə müttəfiq qüvvələr, koloniyalar və Üçüncü Reyx arasında sədd qoydular. Və bu, 1941-ci ilin iyununda təcrübənin təmizliyi üçün baş verdi.
  Belə ki, müttəfiqlər nə SSRİ-yə, nə də Üçüncü Reyxə kömək edə bilsinlər. Təcrübənin tam təmizliyi üçün Yaponiya da bir sədd arxasında gizləndi. Laboratoriyada olduğu kimi, hər şey tamamilə təmiz olsun.
  İlk günlərdə real hekayədən çox fərqli heç nə baş vermədi. Fritz, real tarixdə olduğu kimi, gündə təxminən 30-40 kilometr irəliləyirdi, lakin yavaş-yavaş yavaşlayırdı. Əlbəttə ki, Britaniyanın bombardmanlarının və Rommel korpusunun yaxınlığındakı rəqiblərin olmaması qüvvələrin bir hissəsini - xüsusən də aviasiyanı sərbəst buraxmağa imkan verdi. Ancaq almanlar hələ bunu etməyiblər, buna görə də cəbhələrdə işlər hər halda uğurla gedirdi. Lakin iyulun sonunda Smolensk döyüşü Fritsin irəliləyişini ləngitdi. Hitler İtaliyanın işğalçı qüvvələrinin kifayət qədər olduğuna qərar verərək Rommel və onun bölmələrini Liviyadan çıxarmaq qərarına gəldi. Faşist rəhbərliyi vaxt itirməmək üçün silahlı qüvvələri və xüsusilə aviasiyanı Fransadan və Balkanlardan köçürməyə başladı. Hitler hələ də mərkəzdə sovet qoşunlarını yarıb qışa qədər keçə biləcəyinə ümid edirdi.
  Cənuba dönmək əvəzinə, Fritz mərkəzdə yenidən hücuma keçdi, cinahlardan Smolenskə hücum edən Sovet qoşunlarını əhatə etməyə çalışdı. Və avqustun 13-də Rommel korpusu Dneprdən keçərək Kiyevi müdafiə edən sovet qrupunun arxasına keçməyə çalışaraq hücuma keçdi.
  Stalin məğlubiyyətə uğradı. Afrikadakı demək olar ki, bütün Avropa və Fransız mülkləri birdən-birə ona qarşı çıxdı və bir müttəfiq deyil.
  İndi Yaponiyadan təhlükə gözləməyin. Və Ali Baş Komandan əmr verir: Uzaq Şərqdən bütün diviziyalar çıxarılsın.
  Demək olar ki, Moskvanın özünə çatan Alman qoşunları Sibir korpusu tərəfindən dayandırıldı. Lakin cənubda komandanlığın dəyişdirilməsi və Rommelin hərəkətləri sayəsində Fritzlər Sovet cənub qrupunun qarşısını kəsə bildilər.
  Ukraynadakı hərbi əməliyyatların gedişinə Stalinin qorxaqcasına bütün ehtiyatları Moskvaya çəkməsi və bununla da öz arxa cəbhəsini ifşa etməsi də mənfi təsir göstərdi.
  Daha doğrusu, özünə yox, cənub qrupuna. Bunun pis bir vəziyyət olduğu ortaya çıxdı. Amma real tarixdə Kiyevin müdafiəsi məğlubiyyətə çevrildi. Yalnız burada bir nüans var idi, almanlar artıq Moskvanın yaxınlığında idilər və nasistlər Avropanın hesabına, Stalindən daha sürətli Uzaq Şərq hesabına güclənirdilər. Almanlar isə məsafəni daha az qət etməli idilər və Avropada yollar daha yaxşıdır. Trans-Sibir Dəmiryolunda hər şeyi bir-bir tez köçürməyə çalışın.
  Nəticədə, almanlar bir çox sənaye və fabrikləri ələ keçirərək, Xarkov və Voroşilovqrada real tarixdən daha tez keçə bildilər.
  Leninqrad da bağlandı, amma alınmadı. Və almanlar Krıma girdilər. Fritzlər Don boyunca Stalinqrada doğru hərəkət edərək cənubda Voroneji tutmağı bacardılar.
  Moskva buna baxmayaraq müdafiə olundu və qışda onlar hətta əks hücuma keçdilər. Lakin cənub cinahında Rommel Stalinqrada keçə bildi. Eyni şəkildə Kerçdə eniş baş tutmadı. Sovet qoşunları böyük çətinliklə yalnız düşməni Stalinqraddan uzaqlaşdıra bildilər. Bu, yalnız ona görə idi ki, iqlim Wehrmacht tərəfində deyildi və onlar şaxtada və qar yağışlarında döyüşmək üçün lal idilər.
  Bəli, Rommel Dondan kənara çıxmalı idi. Və bu, fürerin üzünə bir sillə idi.
  Lakin 1942-ci ilin yazında qüvvələr nisbəti dəyişdi. Müttəfiqlərinə xeyli təzyiq göstərən almanlar öz qoşunlarının sayını, o cümlədən Xivə hesabına, peyklərinin sayını artırdılar. Xüsusilə İtaliya və Fransanın məbləği əlavə edildi. Şərq cəbhəsində də qara diviziyalar meydana çıxdı. Xoşbəxtlikdən Afrikadan Britaniya və Amerika cəbhəsi qoşunların və resursların köçürülməsinə mane olmadı.
  Və de Qoll, müttəfiqlərin dəstəyini itirəndə, öz tərəfdaşları tərəfindən xəyanət edildi.
  Beləliklə, SSRİ-yə qarşı reallıqdan daha əhəmiyyətli qüvvələr toplandı. Fritz, havada üstünlüklərini qoruyarkən, xüsusilə təyyarələrə əlavə edildi. Quru qoşunları isə 5,6 milyon sovet əsgərinə qarşı yeddi milyonu keçdi.
  Və nasistlər cənubda hücuma keçdilər. Rommel iyunun 27-də Stalinqradı ələ keçirə bildi. Fritz eyni anda yüzlərlə tankı şəhərin üzərinə yığa bildi. Düşmən aviasiyasının havada üstünlüyü də öz təsirini göstərdi ki, bu da Sovet qoşunlarının geniş Volqa çayı ilə ötürülməsini çətinləşdirdi.
  Təəssüf ki, AI-də qəhrəman Stalinqrad baş vermədi. Və Rommel Volqadan aşağıya və Xəzər dənizinə qədər planlarda döyülmüş marşrutla hərəkət etdi.
  Mərkəzdə əks-hücumlarla almanları yarıb keçmək cəhdləri baş tutmadı. Üstəlik, Rjev çıxıntısı meydana gəlmədi. Beləliklə, Sovet əks-hücum zamanı Fritz daha bərabər cəbhəyə sahib idi və onlar da daha bərabər şəkildə geri çəkildilər. Ancaq Rjev, təəssüf ki, nasistlərin yanında qaldı.
  Fritzdən keçmək mümkün olmadı və Stalinqradın süqutundan sonra Qafqazı saxlamaq çox çətindir. Volqada tədarük arteriyası kəsildiyi üçün. İyulun sonunda almanlar Xəzər dənizinə çatanda vəziyyət demək olar ki, ümidsiz oldu. İndi yalnız su ilə təmin etmək mümkün idi.
  Nəzərə alsaq ki, faşistlərin hava üstünlüyü var idi, hadisə ortada bir şeyə çevrildi, son dərəcə çətin və ümidsiz oldu.
  Avqust və sentyabr ayları Xəzər sahili boyu düşmən Bakıya çatana qədər şiddətli döyüşlərlə keçdi. Və orada Rommellə birlikdə oktyabrın sonuna qədər müqavimət göstərdilər. Türkiyənin müharibəyə girməsi vəziyyəti daha da gərginləşdirdi.
  Yaponiyanın hesabına eksperiment edən tanrılar qayğıya qaldılar, Osmanlıların hesabına yox. Ancaq qışda faşistlər hələ də Moskvaya hücum etməyə cəsarət etmədilər, qış üçün dayandılar.
  Qırmızı Ordu bir neçə hücum cəhdi etdi. Amma düşmən həm canlı qüvvə, həm təcrübəli kadrların sayı, həm də aviasiya baxımından üstün idi. SSRİ-də indiyə qədər yalnız tanklar və artilleriya istehsal olunurdu. Lakin tanklar əsasən yüngül idi və zirehlərin keyfiyyəti son dərəcə əhəmiyyətsiz idi. Görünür, çoxlu təyyarələr də istehsal olunur, lakin duralumin çatışmazlığı səbəbindən onlar referanslardan daha ağır və daha az manevr qabiliyyətinə malikdirlər. Yak-9 da demək olar ki, tamamilə ağacdan çıxdı. Və bu, əlbəttə ki, mənfi cəhət idi.
  Hitler də özünün yeni məşhur tanklarına - "Panteralara" və "Pələnglərə" ümid edirdi.
  Onlar artan sayda istehsal edildi. Göründü və menajerin üçüncü nümayəndəsi: "Aslan". Real tarixdə belə bir maşın 1942-ci ildə hazırlanmışdı, lakin resurs çatışmazlığı və ağır çəki səbəbindən ən ağır canavar rədd edildi.
  Ancaq burada 90 ton ağırlığında "Aslan" seriyaya girdi. Onun üstünlükləri, güclü zireh və 105 mm-lik silah, ən pis sürücülük performansını qismən kompensasiya etdi. 76 mm-lik seriyalı sovet silahları "Aslan"a hər tərəfdən nüfuz edə bilmədi.
  Belə ki, müdafiə xətti çox güclü və dərin eşelonları ilə, pis sıçrayış tank deyildi.
  Sovet komandanlığı sovet paytaxtı altında hərtərəfli möhkəmləndi. Və buradan keçməyə çalışın.
  Menagerie'nin dördüncü nümayəndəsi: "Maus", serialın başlaması ilə bir qədər gecikdi.
  Qırmızı Ordunun sayı altı milyona qədər artırıldı, baxmayaraq ki, əsgərlərin çoxu işə götürüldü.
  Onlara doqquz milyondan çox insan qarşı çıxdı, lakin ədədi üstünlük düşmən ordusunun çox rəngarəng təbiətini qismən kompensasiya etdi.
  Aviasiyada düşmən həm sayca, həm də keyfiyyətcə daha güclüdür. Ən son ME-309 və Yu-288 çıxdı. Buna cavab olaraq, keyfiyyətsiz sovet maşınları ixtisaslı işçi qüvvəsi və qıt materialların olmaması səbəbindən mübarizə aparır. Tanklar hələ də köhnə T-34-lərdir və yüngül olanların əksəriyyəti, eləcə də KV-dir.
  Yayda Wehrmacht hücuma rəhbərlik etdi: Moskvaya hücum və Volqadan Saratova hücum. Şiddətli döyüşlərdən sonra Moskva payızın sonunda mühasirəyə alındı. Saratov, Kuybışev, Penza, Ulyanovsk da tutuldu. Stalin Sverdlovska qaçdı. Vəziyyət kritikləşdi.
  Paytaxta heç bir halda təslim olmamaq əmri verildi. Almanlar hücumlar etdilər, lakin geri çəkildilər və ya küçə döyüşlərində batdılar. Qışda Wehrmacht'ın hücumu dayandırıldı. Düzdür, almanlar qoşa halqada təkcə Sovet paytaxtını deyil, Leninqradı da bağladılar.
  May ayında nasist hücumu yenidən başladı, lakin artıq Qorki və Kazan şəhərləri istiqamətində. Sovet tank quruluşu, bütün çətinliklərə baxmayaraq, istehsala buraxıla bildi: T-34-85 və IS-2, lakin az miqdarda.
  Qorki yalnız iyulda düşdü, Kazan isə avqustun sonuna qədər dayandı.
  Leninqradda dəhşətli bir aclıq hökm sürürdü və Fritzlər onu basmağa belə cəhd etmədilər. Və Moskva tədricən nəzarətə götürüldü. Və sentyabrın 30-da son dərəcə qanlı hücumdan sonra Kreml süqut etdi.
  Birinci dərəcəli qala ciddi şəkildə dağıdıldı. Bu isə sovet xalqı üçün yeni bir zərbə oldu. Almanlar Urala köçdülər, lakin orada qar yağışına qərq oldular. SSRİ ilə mübarizə aparmaq çətindir. Stalin sona qədər dayanmağın tərəfdarı idi. Amma bu, ölkənin özü və xüsusən də almanlar üçün son dərəcə baha idi.
  Cənubda nasistlər də Orta Asiya üzərindən irəlilədilər.
  1945-ci ildə SSRİ SU-100 və IS-3 aldı, ancaq kiçik seriyalarda. Təəssüf ki, iyunun sonunda faşistlər Orta Asiyanı da fəth etdilər. Və iyul ayında Sverdlovsk da düşdü. Avqust ayında almanlar Kurqan və Tümeni tutdular. Sentyabrın 3-də də Tobolsk. Sentyabrın sonunda Xantı-Maisiysk. Oktyabrın ortalarında və Omskda.
  Novosibirsk isə hələ nasistlərə tabe olmayıb. Onsuz da çox şiddətli şaxtalar Fritzləri şəhərlərə yapışmağa məcbur etdi.
  Beləliklə, 1946-cı ilin may ayına qədər nasistlər aktiv döyüş əməliyyatları aparmadılar.
  Sonra Novosibirskə getdik. Döyüşlərdə disk formalı helikopterlər və "E" seriyasının ən son tankları iştirak edirdi. Ancaq bu, fürerə o qədər də kömək etmədi. Krautlar Novosibirski iyunun sonunda aldılar . Ob çayını məcbur etdi. İyul ayında canavarlar həm Kemerovo, həm Tomsk, həm də Altay diyarını ələ keçirdilər. Şiddətli döyüşlərdən sonra Abakan avqustda yıxıldı, sentyabrda isə İrkutsk basqın edildi.
  Qan qusan almanlar onu da apardılar. Ancaq yenə də çaş-baş qaldılar. Rabitələrdə uzanır. Beləliklə, Çitaya yaxınlaşmada dayandıq. Bəs prinsipcə, onlar hara tələsirlər? Yayı gözləyə və yeni avadanlıqları sınaqdan keçirə bilərsiniz.
  İstər diskotekalar olsun, istərsə də təyyarələr. 1947-ci ildə sovet konstruktorları IS-4, IS-7 və T-54 tanklarını seriyaya buraxdılar. Düzdür, sırf simvolik cildlərdə. Kifayət qədər insan və ya resurslar yox idi. Nasistlər yenidən irəliləməyə başladılar. Aginskoye iyunun sonunda Blaqoveşensk tutuldu. Xabarovsk iyulda, Vladivostok isə avqustda düşdü. Beləliklə, nasistlər demək olar ki, bütün böyük sovet şəhərlərini ələ keçirdilər. Bəlkə də Pertopavlovskdan başqa. Fiendlər Maqadanı sentyabrda ələ keçirdilər. Bununla belə, Stalin təslim olmağa getmədi.
  Nəhayət, nasistlər yenə də məğlub oldular!
  
  
  Kosmos İstiqaməti Müharibələr
  Bir neçə nisbətən firavan ildən sonra Rusiya üçün ağır sınaqlar gəldi. Səmavi imperiya özünün nəhəng insan resurslarından və totalitar siyasi sistemin üstünlüklərindən istifadə edərək dünya hegemonuna çevrilə bildi. Rusiyada cənub sərhədlərində amansız qırğın baş verib. İslamçı üsyan darmadağın edilsə də, terrorizmlə müharibə çoxlu resurs sərf edib. Vəziyyəti Qərblə sərt qarşıdurma daha da gərginləşdirdi.
  Nə qədər ki, hər şey nüvə qarşısının alınmasına əsaslanırdı, irimiqyaslı müharibələr də yox idi. Lakin amerikalı alim Vellinqton Merkuriyə süni şəkildə sintez edilmiş radioaktiv element üzərində xüsusi tipli raket buraxmağı düşünürdü.
  Lakin naviqasiyada xəta baş verdi. Raket marşrutdan çıxaraq Günəşə düşdü... Canlı orqanizmlər üçün təhlükəli olmayan, lakin atom quruluşunu sıradan çıxaran, atom nüvəsindəki neytronlar arasındakı bağları bir qədər dəyişən son dərəcə nadir plazmanın püskürməsi baş verdi. Nəzarətsiz nüvə və termonüvə reaksiyalarını qeyri-mümkün etmək üçün kifayətdir.
  Və bunun nəticəsində: nüvə silahları yararsız zibil yığınına çevrildi.
  Dünyanın hərbi və iqtisadi cəhətdən ən güclü ölkəsi: Əhalisinin həddindən artıq çox olması səbəbindən kəskin şirin su və enerji çatışmazlığı olan Səma İmperiyası Sibiri icarəyə götürmək üçün ultimatum təqdim etdi.
  Rusiya qəti imtina ilə cavab verdi ...
  Böyük bir müharibə başladı: Qərbə qarşı Asiya koalisiyası. Vətənimiz genişmiqyaslı döyüşlərin əsas meydanına çevrilib. Dinc həyat keçmişdə qaldı: hər yerdə müharibə cəhənnəmi hökm sürürdü. Ən şiddətli döyüşlər dirəkdən-qütbəyə sürətlə gedirdi.
  Cəbhələrdə vəziyyət kritik idi: Asiya İttifaqı artıq Ural dağlarına yaxınlaşırdı.
  Yekaterinburq yaxınlığında gözqamaşdırıcı bir atəş topu düşdü və ölümcül bir zona yarandı ki, orada heç bir adam bir dəqiqə belə yaşaya bilməz.
  Vətən, müqəddəs Rusiya -
  Ürəyim sənin üçün açıqdır...
  Döyüş meydanının qanı sulandı -
  Vətən sevgisində çiçəklənmək!
  
  Yerin nəbzi gurultulu inilti ilə döyünür,
  Müharibə uğuldayanda çətindir...
  Ancaq Şanlı Günəş Rusiya üzərində doğacaq -
  Sən bizim yeganə ölməz anamızsan!
  
  Sonsuz tarlalarda çovdar qızıldır,
  Qar parlaq gümüşü parıldadır.
  Və simalar qürurla görünür -
  Cəngavər, döyüşdə qartal ol!
  
  Rəqibin döyüşündə qalib gələcəyik,
  Gəlin qanadlı xəyalı müdafiə edək.
  Rus əsgərindən daha cəsur yoxdur,
  Allaha dua edəcəyəm!
  . Əsas məzmun.
  Ürək mərhəmətlə dolanda nədənsə pul kisəsi boşdur!
  Ural dağlarının zirvələri kariyes tərəfindən yeyilən ağızdan çıxan dişlərə bənzəyir. Rusiyanın quyruqsuz qırıcıları aşağı səviyyədə uçur. Sürətli şahinlər kimi, rus cəngavərləri də Səma İmperiyasının yöndəmsiz, lakin güclü zirehli qanadlı döyüş gəmilərinə hücum edir.
  Hərbi Hava Qüvvələrinin pilotu Andrey Oqnev çətin dönüş həyata keçirir. Alov və metal tüpürən ağır beş lüləli Çin topu. Yanğın tornadosu rus qırıcısının şəffaf zirehindən sanki bir neçə millimetr məsafəni süpürür. Quyruqsuz cavab olaraq hırıldayır. Uclu burundan əzilmiş pulsar sürüşür. Nəhəng Çin helikopterinin fırlanan qülləsi zərbə altında bükülür... Boğuq qışqırıqlar eşidilir.
  Andreyin hündür alnı olan qara üzü ağ dişli təbəssümə çevrilir.
  Onun partnyoru, göz qamaşdıran gözəl sarışın Vassa Koltsova çəllək düzəldir, idarə olunmayan raketin polad piranhasını sürüşməyə məcbur edir və döyüş gəmisinin helikopterinin on iki nəhəng pərvanəsindən birinə "hədiyyə" göndərir.
  Nəhəng, üç sıra bıçaqları olan pervane dağılır. Vassa, adının kraliça kimi tərcümə edilməsi səbəbsiz deyil, döyməyi bilirdi. O, həmişə yalnız bir qısa ətək və xaki köynəkdə döyüşürdü, ancaq çılpaq dabanlarında özünü və döyüşçünü bütövlükdə hiss edirdi.
  Bir çox qadın pilot onu təqlid edərək fenomenal həssaslığa nail olmağa çalışırdı. Döyüş gəmisi vertolyotu, səthə endirilən yüz iyirmi yanğın nöqtəsidir - yanğın meydançası. Kömür tozunda işləyən, lakin eyni zamanda minlərlə ton metal daşıyan, dinamik qorunma tətbiq edən maşın.
  Yapon, Çin, Hindistan dizaynerləri avtomobili Rusiyanın hava hücumundan müdafiə sistemlərinə toxunulmaz hala gətirdilər, lakin gözlənilmədən hava hücumuna məruz qaldılar.
  Vəhşi qəzəblə qısqanc gözlü general Makli qara əlcəkli əli ilə gurladı:
  - Onları məhv edin! Bu canavarları əridin!
  Tam döşlü, lakin nazik belli hind polkovniki dedi:
  - Bu cütlük qaradərili şahzadə və kraliçadır. Onları heç kim yıxmayıb!
  Mac inamsızcasına gülümsədi və gileyləndi:
  - Ola bilməz. Yanğın sıxlığını artırın.
  Və yenə döyüş gəmisi-vertolyot titrədi. Fırlanan qüllə tıxandı və titan gövdə alov aldı. Alovlu sarı və darçınlı əsgərlər fəryadla ötüb keçdilər. Partlayış baş verdi və nəhəng vertolyotun gövdəsinin içərisində napalm yüklü raket alovlandı.
  Vassa, "sürüşmə" texnikasını təkrarlayaraq və yanğın cığırlarının yanından keçərək dedi:
  - Bütün yaşlar müharibəyə tabedir, ancaq siz vaxtsız məğlub olaraq son gününüzü yəhərləyə bilməzsiniz!
  Andrew sərindir. Atası Anqola ordusunun ən gənc generalı idi və Moskvaya təhsil almağa gəlmişdi. Orada məşhur idmançı, tibb elmləri namizədi Lidiya Oqneva ilə ailə həyatı qurur. Sonra atası vəfat etdi və onu qara və buruq saçlı anası böyüdü. Məktəbdə Andrei ələ salmağa çalışdılar, amma oğlan hələ də uşaq bağçasında döyüş sənəti ilə məşğul idi. Anası özü ilə necə mübarizə aparacağını bilirdi və ögey atası qarışıq üslubda çempion idi.
  Andrey yaxşı oxudu, fenomenal yaddaşa sahib idi və tezliklə özü oğlanların lideri, onların lideri oldu. Əlbəttə ki, o, uçuş məktəbini seçdi və Vətəni Rusiya üçün döyüşməyə getdi. O, şöhrət və hörmət qazandı. Heç kim Rusiya qəhrəmanını qara dəri ilə qınamağa cəsarət etmədi, xüsusən də zənci üz cizgiləri slavyanlarla qarışdığından və bu, atletik şəkildə qurulmuş pilotu olduqca yaraşıqlı etdi.
  Onun məhəbbət macəraları haqqında hərbi istismarlardan az əfsanələr yox idi. Baxmayaraq ki, Andreyin özü ona aid ediləndən daha təvazökar idi.
  İndi o, toxunulmaz döyüş gəmisini məhv etməyin yolunu axtarırdı. Aktiv, çox qatlı zirehlər Səma İmperiyasının ən güclü maşınının əsas komponentlərini əhatə edirdi.
  Savva konstruksiyanı hərəkətsizləşdirməyə çalışaraq pervanelərə atəş açıb...
  Bu vaxt yerdə döyüş alovlandı. Şərq blokunun qülləsiz tankları hücuma keçdi. Bəziləri nəhəngdir, digərləri isə bir metrdən çox deyil.
  Onlara qarşı Qərb koalisiyasının döyüşçüləri geri çəkilmədən mobil minalardan və idarə olunan mərmilərdən istifadə ediblər.
  Burada təkcə ruslar deyil, avropalılar da döyüşürdülər: ingilislər, fransızlar, isveçlilər və başqaları.
  Ortaq düşmən dərisi ağarmış, xristian əxlaqlı insanları bir araya gətirirdi. Demokratiya ilə bağlı mübahisələr səngiyib. Üstəlik, Rusiyada şərqdən təcavüz gələndən sonra anti-Qərb əhval-ruhiyyəsi puça çıxdı. Doğrudan da, pasifist və tolerant Avropa Şərqə hara dırmaşa bilər? Onlar və insanlar necə döyüşməyi unutdular. Nüvə silahları yoxa çıxdıqda, güclü və həddindən artıq məskunlaşan Asiya saysız-hesabsız qoşunlarını şimala və qərbə köçürdü.
  Rusiya mövqelərində irəliləyənlər arasında ərəblər də az deyil. Bəzi fanatiklər ağ kombinezonda maskalanmadan hücuma keçirlər. Ölümü dodaqlarında təbəssümlə qəbul edin.
  İrəliləyən minlərlə tank və piyada döyüş maşını quş baxışı ilə qarışqa kimi görünür. Savva, başqa bir vintini zədələyərək, bir az solğunlaşaraq pıçıldadı:
  - Yenə də onların sayı həddindən artıq çoxdur... Allah Rusiyaya kömək olsun.
  Asiya koalisiyasının ələ keçirdiyi şəhərlərdə baş verənləri qızın özü də görüb. Kütləvi qırğınlar, qətllər, qırğınlar. Kişiləri məftildən asırdılar, qadın və uşaqları xüsusi düşərgələrə aparırdılar. Sonra onları satdılar və ya müəyyən işlərə payladılar. Və hərbi əsirlərə işgəncə vermək artıq adi, hətta məcburidir.
  General Makli hətta özününkini də əsirgəmir. Balaca Çij-3 qırıcılarının öhdəsindən gələ bilməyəcəkləri aciz çılğınlıq içində o, divardan qılınc götürür və zenit silahını idarə edən ərəbin əlini kəsir. O, qışqırır və qanlı kötüyü sinəsinə sıxır.
  Yenicə kəsilmiş, uzun dırnaqları olan bir əlin nəhəng komandiri, həyasız rus asları istiqamətində qışqıraraq hədələyir:
  - Məhv et! Yandırın! Yandırın!
  Savva hirslənib daha bir raket atır... Sursatları qurtarır. Lakin hava döyüş gəmisi də stabilliyini itirir.
  Onun ölümcül artilleriyası oyundan çıxdı... Döyüş gücünün aslan payını itirən hulk geri qayıdır. Onlar təmir və təchizat üçün mümkün qədər tez bazaya qayıtmalıdırlar.
  Aşağıda rus topları düşmənin bucaqlı, dəmirdən hazırlanmış tanklarına dəqiq atəş açır. Göyə tüstü üfürən bir neçə maşın dayandı. Bir "bandura"da sursat partlamağa başladı. O, gimnastın ağzı kimi fırlandı, çınqıl təpəsinə dəyib uçdu.
  Uzaq mənzilli rus topu bayraq dirəyi istiqamətində mərmi göndərir. Sarışın oraqlı topçu qız, iki barmağı ilə çarpazlaşır və almanca pıçıldayır:
  - Uğurlarımız bol olsun!
  Asiya Koalisiyasının bayrağı ortada qırmızı dairə ilə parlaq sarıdır. Bu, Yaponiyaya daha yaxındır, lakin bu, koalisiyanın seçdiyi simvoldur. Yüksək dəqiqlikli topdan atılan kiçik mərmi qalın çubuğu qırır və stadionun döşəməsini örtə bilən nəhəng kətan yerə düşür. Onlarla Asiya tankı bir anda məxmər pərdə ilə örtülmüşdür.
  Qərb koalisiyası və Rusiyanın mövqelərindən yekdil səs eşidilir:
  - Yaşasın!
  Həqiqətən simvolik. Qoy düşmən on dəfə çox olsun, amma rus ruhunun gücü sarsılmazdır.
  Hər iki rus döyüşçüsü bir anlıq qanad-qanad olurlar. Tək bir bütöv - demək olar ki, üçbucaqlı şahinlər - Rusiyanın müdafiəçiləri. Savva artıq Andreyin qara güclü əlini onun çiyninə necə qoyacağını təsəvvür edib. Bu, etibar edə biləcəyiniz həqiqətən güclü bir insandır.
  Amma elə həmin an, sanki bir anda min foto blits parıldadı. Döyüş cütlüyünün gözündə isə qaraldı. Sonra qaralıq, suya yağ töküldükdə görünənlərə bənzər çox rəngli ləkələrlə boyandı.
  Andrey gözlərini ovuşdurmağa çalışdı. Müqavimətə qalib gəlməkdə çətinlik çəkən əli sanki suyu dırmıqlayırdı.
  Sanki uzaqdan Savvanın səsi boğulur:
  - Öldük?
  Qara kapitan yüksək səslə cavab verir:
  - Yox! Biz sağıq.
  Birdən bu qalın, yapışqan hiss yox olur və onlar sanki sərbəst düşmə vəziyyətindədirlər. Hətta bir neçə dəqiqəlik yüngülləşdi, sanki çəkisizlikdə.
  Savva hətta bir az kədərləndi, nəğmə səsi ilə pıçıldadı:
  Sanki dünya ümidsizcə itib
  Və cəngavər ulduzlarına gedən yol bağlandı ...
  Sonsuz orbitlərin bu döngələrində,
  Qədər deyil - iman boğulmaqdır!
  Sonra çılpaq ayaqları ilə iti, dağlıq daşların üzərinə enərək nəfəs aldı. İşıq ləkələri və dalğalarla qarışan qaranlıq dağıldı.
  May, günorta işığından gözlər bir az ağrıyır. Savva dördayaqlı idi və dərhal ayağa qalxdı.
  Andrey sıçrayışda ayaqlarını peşəkarcasına əydi və məharətlə yerə endi. Kişi çənəsi və hündür enli alnı olan sifəti sakit bir ifadə saxladı. Hətta yoldaşına gülümsədi.
  - Görürsən! Bu işıq var və çoxdan şübhələndiyim kimi - bu cənnət deyil!
  Savva səndələyərək bir neçə tərəddüdlü addım atdı. Eniş zamanı o, çılpaq ayaqlarını ağrılı şəkildə əzdi və dizini yırtdı. Amma qız adi bir iradə səyi ilə üzündəki şəhid ifadəsini qovdu və barmağını onun qabağına tutub dedi:
  -Heyrət! Vay!
  Andrey Savvanın göstərdiyi yerə baxdı. Onların qarşısında uçuq-sökük bir təpə var idi. Üstündə, çatlarda qırıq, bir top dayandı. Daha doğrusu, sferik, yarı qurğuşun, yarı platin rəngli aparat, üstündə iti dimdiyi və bu futuristik obyektin kənarları boyunca bərabər şəkildə yerləşdirilmiş onlarla nazik tentacles.
  Qız çaşqın halda pıçıldadı;
  - Bu Nyutonun Biomudur! Və necə yaralandı?
  Andrey diqqətlə baxdı, başını çiyinlərinə sıxdı, havanı iylədi. Havadan ozon və yanmış təkər iyi gəlirdi. Ehtiyatla ətrafa baxan kapitan çətinliklə eşidilən səslə dedi:
  - Burada pusquya düşə bilərik!
  Savva inamla topa doğru bir addım atdı və səsini azaltmadan dedi:
  - Yox! Mən harada olduğumuzu bilirəm! Bu, kosmik gəminin düşdüyü anomaliya zonasıdır. Mübarizə apardığımız yerdən cəmi yüz mil şimaldadır!
  Kapitan yenidən çiyinlərini çəkdi və səsində sakitlik təzahürünü saxlayaraq dedi:
  - Anomaliya zonasında bir dəqiqədən çox oldu, heç kim sağ qala bilmədi. Hətta robotlar da sındı, paslandı!
  Savva, onun üçün asan olmasa da, cəsarətlə qışqırdı:
  -Və biz sağ qalacağıq!
  Və təpəyə doğru qaçdı. Onun tozlu, yuvarlaq dabanları, yıxıldıqdan sonra cızılmış, qeyri-bərabər, qayalı silsilənin üstündən sürətlə keçdi.
  Andrew heyrətləndi. Ayaqyalın iti daşlarda incitmirmi? Ümumiyyətlə, adi uçuş formasına məhəl qoymayan, demək olar ki, çılpaq geyimdə döyüşən Koltsovanın davranışı çoxlarına qəribə görünürdü . Mesopotamiyada və ya Afrikada bir yerdə, bir kamuflyaj köynəkdə rahat ola bilər, amma yazda Uralda hələ də sərindir.
  Qız cənub sərhədindən gəlib. Rusiya və Avropa qoşunları Suriyada, İraqda döyüşərək Asiya koalisiyasının sıçrayışını cilovlamağa çalışırdılar. Üstəlik, İslam qüvvələrinin bir hissəsi Rusiyanın, bir hissəsi isə Asiyanın tərəfində idi.
  Cənubda hətta aydın cəbhə xətti yox idi. Ümumiyyətlə Afrikada, hətta eyni ölkədə müxtəlif tayfalar bir-biri ilə vuruşurdular. Üstəlik, din həlledici rol oynamadı. Bir çox xristianlar, eləcə də bütpərəstlər, guya solçu şüarlar altında asiyalıların ardınca getdilər. Afrika həqiqətən də Aibolit haqqında cizgi filmindəki mahnıdakı kimi oldu.
  Ancaq yəqin ki, səhrada ayaqyalın qaçmaq, dağ sıldırımları boyunca qaçmaqdan daha çətindir. Və Savva, magistr dərəcəsi olan bu vəhşi, biologiya elmləri namizədi nə ağrı, nə də qorxu bilirdi.
  Andrey şeytanı tutmağa çalışaraq onun arxasınca qaçdı. Kosmik gəmi ilk baxışda göründüyündən çox uzaqda olduğu ortaya çıxdı.
  Qız adətən saçını hörürdü, amma indi saçları dağılır, qızıl qatar küləkdə məşəlin alovu kimi çırpınırdı.
  Əvvəllər heç bir qaradərili kapitan sevgilisini bu qədər gözəl görməmişdi.
  Andrey zəif idmançı olmasa da, yalnız böyük çətinliklə məsafəni qısaltmağı bacarsa da, büdrəsə də, az qala burnunu incitsə də, heç vaxt ona çata bilməyib.(Yeri gəlmişkən, heç afrikalı deyil, bir az da olsa, zəhləm gedir. donqar və bir az yuxarı qalxdı, hətta bütün bədən kimi.) Və Savvanın çılpaq, şokolad rəngli ayaqları, demək olar ki, qara centlmenin ən başında parıldadı və ... qız divardan keçdi, sanki bir holoqram idi. .
  Onu ötməsindən əsəbiləşən Andrey onun arxasınca tullandı. Diqqətsiz, lakin olduqca cəngavər.
  Qurğuşun səthi isti dəniz suyu kimi yuyuldu və sonra döşəmədən uçaraq üzünü Savvanın yalın ayaqlarına basdırdı. Mexanik olaraq Andrey onun topuqlarını öpdü, lakin qız hirslə onu təpiklədi və qışqırdı:
  - Bax, burada nə maraqlı şeylər var!
  Ognev, belə bir gözəlliyin yanında olanda daha maraqlı bir şey olmadığını söyləmək istəsə də, burnunda bir daban aldıqdan sonra tez ayağa qalxdı. Və məyus olmadı.
  Divarlarda doldurulmuş heyvanlar və həşəratlar asılmışdı. Üstəlik, yerdən kənarda mövcud olmayan və ola bilməyənlər. Və onlarla cır pəncəsi olan yerkökü, qurbağa ayaqları və xoruz pətəkləri olan bir kaktus və geri çəkilə bilən dişli dilləri olan timsah ağızları olan lələk tarakanlar. Təbii ki, bunu bişmiş şahzadə ilə müqayisə etmək olmazsa.
  Andrey təəccüblə ayağa qalxdı və yüksək səslə dedi:
  - Yadda qalan qardaşlara salam!
  Cavabında susqunluq... Savva olduqca məntiqli və rasional olaraq qeyd etdi:
  - Qışqırmamalıyıq, ulduz gəmisini yoxlasaq yaxşı olar.
  Kosmik gəminin içərisi kənardan göründüyündən daha böyük idi. Dəhlizlər daraldı və genişləndi. İnsanlar onlara yaxınlaşdıqca zirehli qapılar ayrıldı. Və nə sadəcə orada rast gəlmədi.
  Hər cür doldurulmuş heyvanlar, heykəllər və holoqramlar. Həm də rəsmlər: hərəkətli, yağlı və kibernetik mozaika ilə. Holoqramlar əsl filmi rəngli göstərirdi. Döyüş səhnələri və müxtəlif növ dinc, olduqca dolğun şəkillər.
  Endryu təəccüblə qeyd etdi:
  - Qəribə. Bu, uçan muzey kimidir.
  Savva olduqca rasional olaraq etiraz etdi:
  - Dünyamızda hər şey həm muzey, həm də zibillikdir! Gəlin daha yaxşı yeyək...
  - Silah! - qaradərili kapitan sözünü kəsdi. Və tez əlavə edildi. - Biz Vətənimizə Üçüncü Dünya Müharibəsində qalib gəlməyə kömək etməliyik.
  Savva başını qaldırıb qışqırdı:
  Sivilizasiyanı xilas etməyə kömək edin! İnsanlıq təhlükədədir!
  Cavab olaraq, alçaq, qeyri-adi dərin bas eşidildi:
  - Siz yerlilər, deyəsən bizdən nəsə almaq istəyirsiniz?
  Qız əllərini qabağa uzadıb yalvarışla pıçıldadı:
  - Biz yox! Söhbət bütün bəşəriyyətin taleyindən gedir. Üçüncü dünya müharibəsi qərar verir - nə qazanacaq: barbar, qəddar yanaşma, yoxsa humanizm və sivilizasiya?
  Bas nazik bir sopranoya və inanılmaz bir tona çevrildi:
  - Oh, elədir? Axı, insan öz niyyətləri də daxil olmaqla, səhv etməyə meyllidir. - Narıncı küləklər havadan keçdi və səs yarım oktava aşağı enərək davam etdi. - Həmişə olduğu kimi, kainatdakı irqlərin böyük əksəriyyətinin belə bir meyli var: dilini işlətsən, özünü yüksək humanist, düşməni isə sadəcə iblis kimi təqdim etmək.
  Savva, ayağı ilə əsəbi şəkildə nağara vurmağı dayandırmadan, naməlum bir metal örtüyünə mızıldandı:
  - Və sən özün baxırsan! Görün bizə qarşı hansı vəhşi üsullarla müharibə aparırlar!
  Səs bir az isindi və hava daha yumşaq görünməyə başladı:
  - Bəli, düşməniniz qəddardır, amma siz də mələk deyilsiniz. Nəhayət, yer üzündə hansınızın güc sahibi olacağına qərar verəcək riyaziyyat deyil!
  Andrey artıq səsləndirdi:
  - Onda kim?
  Amma cavab vermək əvəzinə onların altındakı döşəmə yırğalandı və qız qara oğlanla birlikdə üzləri ilə tavanı qarşıladı. Sonra hər şey bir anda dəyişdi. Onlar özlərini böyük, pis dağıdılmış şəhərin mərkəzində tapdılar . Silahlar qulaqbatırıcı şəkildə uğuldayırdı. Böyük mərmilər partladı, bombalar düşdü. Rus və Avropa əsgərlərindən ibarət qruplar irəlilədilər. Asiya İttifaqının sarı və qəhvəyi əsgərləri itkilər verərək, yolu meyit dağları ilə örtüb geri çəkildilər. Savva bir addım atıb qanlı axarın üstünə basdı.
  Xeyr, bu, əlbəttə ki, od, su və mis borulardan keçmiş döyüşçünü çaşdıra bilməzdi (sonuncu indiyə qədər minimal dərəcədə!) Amma ürəyim yaxşı deyildi. Ancaq Andrey şadlandı, pulemyotunu qaldıran dar gözlü əsgərin sarı üzünə sağ əli ilə daş atdı, yıxıldı. Kapitan qışqırdı:
  - Bu Pekindir! Bizim oğlanlar qalib gəlir!
  Həqiqətən də oxşar heroqlifi olan əyri göstərici mavi alovla yandı. Savva nədənsə sevinc hiss etmədi. Baxmayaraq ki, o, İnternetdə Pekindən və Çin paytaxtının xarakterik binalarından şəkilləri görmüşdü.
  Amma burada dəhşətdir. Qadınlar yanır, uşaqlar ağlayır. Və çoxlu cəsədlər. Ölülər sözün əsl mənasında bütün yanaşmaları doldurdu və onların sayı artdı. Qız heç vaxt ölülərin kurqanlara yığıldığını görməmişdi.
  Andrey artıq kiminsə atdığı pulemyotu götürüb öldürmək üçün atəş açıb. O, anadangəlmə döyüşçüdür. Zulu tayfasından ata tərəfdən, ana tərəfdən: ulu baba iki dəfə SSRİ qəhrəmanı, baba Vyetnamda və Əfqanıstanda döyüşmüş, ata Suriyada, Donbassda və Çeçenistanda döyüşmüşdür.
  Savvanın başında parıldadı:
  Kişi olan hər kəs döyüşçü doğulur,
  Belə oldu - qorilla daşı götürdü!
  Saysız düşmənlər legion olduqda,
  Və ürəkdə isti bir alov alovlanır!
  Və qızın özü pulemyotu götürdü. Güclü əllər adətən tutacaqda yüngül olur. Başımda cəsur marşlar səsləndi: məhv et, Böyük Vətəninə xidmət et.
  Amma gözlənilməz zəif cızıltı qızı donub qaldı. Sağ tərəfdə uşaqların hıçqırıqları və fəryadları aydın eşidilirdi. Savva çevrildi və onun qartal baxışları hər şeyi bürüyən tüstüdən kiçik, sarımtıl fiqurlar gördü. Sarımtıl, qısıq gözlü uşaqlar ağlayaraq yanan evdən çıxmağa çalışırdılar. Lakin onların yolunu qatranla hopdurulmuş logların tıxanması kəsdi. Və uşaqlar arxasında ətyeyən alov yayıldı.
  Od püskürən əjdaha, deyəsən, Cəhənnəmə qurban verməyə can atırdı...
  Buna dözmək Savvanın gücündən yüksək idi. Qız atəşə tərəf qaçdı. Balacaları xilas etmək lazımdır: onların rus və ya çinli olması önəmli deyil!
  Birdən napalma axını ayaqyalın döyüşçünün yolunu kəsdi.
  Vəhşi bir fəryadla
  - Ya Rəbb, qoru!
  O, özünü atəşə atdı. Yüz qızarmış sancaq sanki çılpaq dabanlarını deşdi, alov müdafiəsiz dizlərini tərənnüm etdi. Zərif, zeytun dərisi, iyrənc, qırmızı blisterlərlə örtülmüşdür. Savva üçün necə də ağrılı idi. Ağciyərlərdən ən vəhşi qışqırıq qaçdı. Geriyə dönüb cəhənnəm alovundan tullanmaq istədim.
  Ancaq qız hiss etdi: bir saniyə belə gecikdirmək mümkün deyil. Uşaqlar ölə bilər. Və onların kimin olmasının əhəmiyyəti yoxdur. Dostoyevski deyirdi: Dünyanın bütün xəzinələri bir uşağın tökdüyü bir göz yaşına dəyməz. Çılpaq dabanlardan başın arxasına qədər ağrı, at sürüləri kimi, sinir uclarında polad iti dırnaqlarla döyülür.
  Onun ecazkar qızılı saçları artıq alovlanıb və alov yırtıcıların üzünü yalamağa çalışır. Bir daha heç vaxt eyni gözəllik olmayacaq. Budur, onun incə, məxmər yanağına yayılmış bənövşəyi yara.
  Savva ümidsizcə tullanır, məqsədə çatmaq üçün nə qədər uzaq görünür. Tüstü və yanan hava qarışığı ağciyərlərə axır. Üzərinizdəki xallı köynək artıq yandı və siz də Jeanne D kimi ağrılı bir atəş içindəsiniz. Bir az daha, bir az daha. Aman allah, onun bədəni cüzam yarasıdır.
  Alovlu divar kəsilir və Savva sərinliyə atılır. O, artıq yanıb, onun ecazkar bədəni davamlı yara kimidir və yanmış ayaqları ən iti xəncərlərə basan kimi görünür. Qarşıda tıxanma var. Və yenidən gurultulu, amansız alova atılmalısan.
  Qız isə hiss edir ki, gücü və cəsarəti tükənir. Ağrı şokundan az qala huşunu itirəcək. Amma bulanıqlığın arasından balaca əllərini çəkib qışqıraraq oddan sıçrayan bir qız, başı qırxılmış və yeriməyə çətinliklə öyrənmiş çox balaca bir oğlan görünür.
  Qalan gücünü toplayan Savva tullanır, qəzəb və ədalət hissi ona dözülməz ağrıları dəf etmək üçün cəsarət verir. Yanan loglar və şüalar yanlara uçur. Bir az daha səy. Bədbəxt qızın yanmış əlləri qızarmış barmaqlıqdan yapışır. Yüz tonluq qoç kimi ağrı baş, sinə, bütün bədəni son hücrəsinə kimi düşür. Barmaqlıq yerindən tərpənmir və sonra Savva onu dişləri ilə tutur. Bu cür əzablardan dəli ola, alovların dəyməmiş son bədən gözəlliklərini parçalaya və yıxa bilərsən. Ancaq sonra, nəhayət, Rəbb səyləri mükafatlandırdı, istidən qırmızı olan ızgara sement bazasından uçdu.
  İstidən dişləri qırılan, partlayan şikəst qız huşunu itirir. Şüurun son ipində şikəst olmuş dəri, düşmüş qəhrəmanın yanmış ayaqları üzərindən tullanaraq azad edilmiş uşaq kimi hiss olunur.
  Savva oyandı... Ən uca qarlı zirvədə Andrey ilə dayandı. Baş mələklərin min səsindən ibarət xor kimi gurultulu səs elan etdi:
  - Sınaqdan keçdin! Planetdə sülh olacaq! Rusiya Yer kürəsinin bütün insanlarının anası olacaq!
  Qaradərili gənc və daha da incə və gözəlləşən sarışın gözümüzün önündə gül-çiçəkli bağları, tükənmiş huniləri, silah atıb əsgərləri qucaqladı. Nifrət və müharibə dövrü həmişəlik bitdi.
  Və bütün planetdə səsləndi;
  Rusiya və Çin əbədi birləşdi,
  İslam, Xristianlıq: pis dostlar!
  Ən uca Rəbbin adını izzətləndirək -
  Dünyanın bütün xalqları - Doğma ailə!
  
  III Pyotr - BÖYÜK KRAL
  Üçüncü Pyotr məşhur islahatçı generalı öz komandasına qoşulmağa və feldmarşal rütbəsini qəbul etməyə inandıra bildi. Nikolay Papin müdafiə naziri oldu və bir sıra islahatlar apardı. Bu güclü və nüfuzlu adam III Pyotra Orlov qardaşlarının sui-qəsdini açmağa və yatırmağa kömək etdi. Beş sui-qəsdçinin hamısı asıldı. Ketrin zina etdiyi üçün boşandı və monastıra sürgün edildi.
  Üçüncü Pyotr öz qüdrətini gücləndirdi və tac taxdı. Və onun hakimiyyətə gəlməsi ilə Rusiyada nəzərəçarpacaq dəyişikliklər baş verdi. Həqiqətən, Üçüncü Pyotr, babası kimi, əsas islahatları qeyd etdi. Üstəlik, dəyişikliklər xarici siyasətə də təsir etdi.
  II Fridrixlə ittifaqın tərəfdarı olan Peter Rumyantsevə almanlarla birlikdə avstriyalıları məğlub etməyi əmr etdi. Bundan sonra Almaniya əvvəllər itirdiyi torpaqları geri qaytardı.
  Lakin Rusiya boğazlar üzərində nəzarəti də Danimarkadan aldı, onu prusslarla bölüşdü. Bununla belə, Peter praktiki fərasət nümayiş etdirdi və bu dövlətin demək olar ki, bütün mülklərini götürdü, tac sahiblərinin yalnız simvolik bir hissəsini "sevimli" Frederikə buraxdı. Demək lazımdır ki, Papinin təsirindən Böyük Pyotrun nəvəsi faydalanmışdı.
  Üçüncü Pyotrun ideyalarından biri Polşanı Rusiya ilə Prussiya arasında bölmək ideyası idi. 1965-ci ildə Birlik ilə müharibə başladı. Parlaq Aleksandr Suvorov sürətlə irəlilədi. Üçüncü Pyotr ağıllı olduğu ortaya çıxdı və ilk növbədə rus torpaqlarını öz imperiyasına daxil edə bildi və prussiyalılar Polşanın etnik hissəsini bilirdilər.
  Real tarixdə olduğu kimi, Rusiya Osmanlı İmperiyası ilə vuruşmalı idi. Ruslar uğrunda döyüşlər daha uğurlu alındı. Papinin islahatları, Rumyantsev istedadı və sürətlə irəliləyən Suvorov öz təsirini göstərdi. Çar narahat Aleksandr Vasilyeviçdən, Üçüncü Pyotrdan xoşlanırdı və özü də çox təlaşlı idi və hər zaman ayaq üstə idi. Beləliklə, onlar həqiqətən yaxşı yola çıxdılar.
  Ölkə daxilində İmperator Pyotr bir sıra islahatlar apardı. Səhlənkar mülkədarlardan dövlət xəzinəsinin xeyrinə mülklər müsadirə edildi, korveyə və kəndlilərin satışına bir sıra məhdudiyyətlər qoyuldu. Ancaq indiyə qədər Çar Pyotr təhkimçiliyi tam qeyd etməyə cəsarət etmədi.
  Bundan əlavə, kilsə islahatları pravoslav sinodunun güclü müqavimətinə səbəb oldu. Padşah İncilin Allahdan başqasına ibadət və xidmət etməyi qadağan etdiyini əsas gətirərək müqəddəslərə pərəstişkarlığı ləğv etdi.
  Bunda lüteranlığa aid bir şey var idi - qalıqlar və ikonalarla mübarizə.
  Yalnız Rəbb Allaha dua edin, yalnız Ona ibadət edin!
  Amma bu, müqavimət oyatmaya bilməzdi. Bəzi yerlərdə hətta kahinlər də xalqı üsyana təhrik edirdilər.
  Buna baxmayaraq, islahat keçdi və kilsələrdə, ibadət yerlərində yalnız Məsihin və Məryəmin şəkilləri qaldı.
  İnsanlar ümumiyyətlə padşaha qulaq asmağa üstünlük verirdilər. Bundan əlavə, Üçüncü Pyotr qayğıkeş hökmdar kimi məşhurlaşdı. Bütün torpaqların monastır və kilsələrin əlindən alınması daha ciddi idi.
  Türkiyə üzərində qələbədən sonra kralın nüfuzu daha da artdı. Üçüncü Perth, nəhayət, Serfdomu ləğv etmək qərarına gəldi. Belə bir qərar dövlətdə ciddi təlatümlərə səbəb olmaya bilməzdi. Torpaq sahibləri böyük itkilər verdilər, lakin sənaye inqilabı başladı. Ölkə bütün çətinliklərə sinə gərərək, sürətlə və ləngiməklə irəlilədi.
  Türklərlə ikinci müharibə daha da qısa oldu və Suvorovun komandanlığı altında olan rus qoşunları tez qalib gəldi. Üstəlik, Fransadakı inqilab Avropanın diqqətini yayındırdı.
  Bundan istifadə edən Üçüncü Pyotr öz kiçik oğlunu Konstantinopol taxtına türk sultanı Konstantin Voroninadan oturtdu.
  Beləliklə, Osmanlı İmperiyası özünü sanki Rusiya ilə ittifaqda tapdı.
  Sonra Misirdə müharibə oldu. Yerli sultan Rusiyanın Afrika üzərində hökmranlığını tanımaq istəmirdi. Və burada ilk dəfə Suvorov və Napoleon Bonapart dahisi bir-biri ilə toqquşdu.
  O dövrdə 70 il çox yaşamış Üçüncü Pyotr öldü. O, tarixə Böyük Qurtuluşçu adı ilə düşdü. Hansı ki, çox şərəflidir!
  Bəlkə də xarizmatik babasını üstələyir! Və imperator Paul taxta çıxdı. Suvorov hələ çox gənc və təcrübəsiz Napoleonu məğlub edərək Afrikanın şimalını və hətta Mərakeşi fəth etdi.
  Bu alternativ tarixdə Suvorovun sağlamlığına xələl gətirən məşhur İsveçrə kampaniyası olmadığından, məşhur sərtləşmiş feldmarşal daha uzun yaşadı.
  Napoleon Fransa imperatoru olmadı, çünki komandir kimi məşhurlaşmağa vaxtı yox idi və bir dəfədən çox döyülüb. Kataloq dağıldıqdan sonra On səkkizinci Louis hakimiyyəti ələ keçirdi. İslahat, yəni monarxiyanın bərpası baş verdi.
  Birinci Paul hələ də sui-qəsddən xilas ola bilmədi, lakin bu, beş il sonra baş verdi. Və oğlu İskəndər imperator oldu. Burda twist başladı. Konstantin yeniyetmə idi və eyni zamanda Osmanlı İmperiyasının Rus Sultanı olduğu üçün hakimiyyətə iddialı idi.
  Amma Aleksandr Suvorov hələ sağ idi və qardaşı oğlu ilə əmisini barışdıra bilmişdi. Baxmayaraq ki, təbii ki, Osmanlı İmperiyasının daxili muxtariyyəti sürtünmə yaratdı.
  Bundan əlavə, Rusiya İngiltərənin müqaviməti ilə üzləşdi. Böyük Britaniyanın güclənməsi qonşusundan razı deyildi. Və hətta ABŞ ilə ikinci böyük müharibə başladı. Bəlkə də ingilislər Corc Vaşinqtonun ölümündən sonra Amerikaya xaos və rüsvayçılığın gələcəyini gözləyirdilər. Lakin hesablama özünü doğrultmadı.
  Birləşmiş Ştatlar xalqı ingilis kralının hakimiyyətinə qayıtmaq istəmirdi. Müharibə müxtəlif uğurlarla on il davam etdi və sonda Britaniya qüvvələrini tükəndirərək hücumu dayandırdı.
  Lakin amerikalılar sakitləşmədilər və Kanadaya qarşı hücuma keçdilər. İngiltərə üçün vəziyyəti amerikalılara yardım edən Rusiyanın mövqeyi daha da ağırlaşdırdı.
  Daha on bir il qanlı müharibə və Amerika Kanadanı geri aldı. İngiltərə zəiflədi, lakin yeni bir geosiyasi canavar meydana çıxdı: ABŞ.
  Rusiya Avstriya ilə müharibə etdi və onu fəth etdi, onu qismən Prussiya ilə bölüşdü.
  Eyni zamanda, Kanadaya genişlənmə davam etdi. Ölkə yüksək sənayeləşmişdir. Güclü və çoxsaylı donanma quruldu. Ruslar Avstraliyaya endi və Afrikaya yayıldılar.
  Birinci İskəndərin ölümündən sonra budaqlar arasında yenidən hakimiyyət uğrunda mübarizə başladı. İskəndərin qardaşı Konstantin taxt-tacdan əl çəkdi və başqa bir Konstantinin oğlu Andrey Nikolayla mübahisə edərək taxta çıxdı.
  Formal olaraq, Nikolay kral elan edildi, lakin tacqoyma zamanı kral öldürüldü.
  Sonrakı çaşqınlıqda Endryu taxtı qanuni olaraq ələ keçirməyən ilk şəxs oldu. Yeni padşah demək olar ki, dərhal İranla müharibəyə başladı və Hindistana qarşı kampaniyaya başladı. İngiltərə Kanadada hələ də müharibədə idi və özünü bağlı vəziyyətdə tapdı. Şərq kampaniyası Birinci Andreyin nüfuzunu gücləndirdi və ona Romanovlar sülaləsinin qolunu açmağa imkan verdi. Eyni zamanda, Rusiya və Osmanlı İmperiyası nəhayət vahid dövlətdə birləşdi. Bəli və Fars və Hindistanı ilhaq etmək.
  Birinci Endryu İkinci İskəndərlə əvəz olundu. Bu monarxın dövründə Rusiya Hind-Çin və Çinin özündə genişlənməsini davam etdirdi. Prussiya həm də alman torpaqlarını birləşdirərək Fransanı məğlub edərək ən güclü imperiyaya çevrildi.
  Lakin İngiltərə fransızları dəstəklədi və qisas müharibəsi baş verdi. Britaniya İmperiyası inadkar müqavimət göstərdi. Müharibə bir neçə onilliklər davam etdi.
  Rusiya isə Asiyanı tamamilə fəth edərək Sinqapura çatdı. Asiya və Afrikadan keçərək dünyanın ən böyük, ən güclü gücünə çevrildi.
  Amma eyni zamanda ABŞ da yüksəldi. Amerikalılar Rusiya ilə təsir dairələrini bölüşdükləri Kanadanın inkişafını tamamladılar. Sonra Meksikadan Texas və Kaliforniya ştatlarını tutdular.
  ABŞ respublika idarəetmə formasını saxladı, Rusiya isə hələlik mütləq monarxiya olaraq qaldı. II Aleksandrı II Andrey əvəz etdi. Romanovlar sülaləsi davam etdi.
  İngiltərə ilə Fransa arasında Almaniyaya qarşı uzun sürən müharibə, almanların Lotaringiya da daxil olmaqla əvvəllər fəth etdikləri torpaqları saxlamasına, lakin daha da irəliləyə bilməməsinə və tamamilə tükənməsinə səbəb oldu. Bununla belə, ingilislər və fransızlar da qanaxmadan öldülər.
  Bu şəraitdə çar Rusiyası dünyaya hökmranlıq etməkdə və təsirini artırmaqda davam edirdi.
  Düzdür, ABŞ-ın simasında bir canavar böyüyürdü. Üstəlik, Amerika Kanada hesabına real tarixdə olduğundan daha geniş oldu.
  Lakin bu, hələ də qorxulu həddə çatmayıb. Bundan əlavə, ABŞ-da kütləvi insan tələfatı və dağıntılara səbəb olan vətəndaş müharibəsi başladı. Üstəlik, real hekayədən fərqli olaraq, General Li Konfederasiya Konqresini, cənub əyalətlərinin ordusunda xidmət etmiş qaradərililərin hüququnu sındırmağı bacardı: azadlıq və vətəndaşlıq almaq.
  Və bu, müharibəni çox uzatdı və əlbəttə ki, qurbanları artırdı. Münaqişənin uzadılmasında da maraqlı olan hiyləgər rus diplomatiyası da öz təsirini göstərdi. Və sırf taktiki olaraq, cənublular müharibənin ilk mərhələsində böyük uğur qazandılar və Vaşinqtonu və Nyu-Yorku ala bildilər. Filadelfiya Şimal Alyansının yeni paytaxtı oldu.
  Vətəndaş müharibəsinin özü daha sonrakı dövrə düşdü: 1881 - 1905 və dinamit, hətta pulemyotlar da əzildi.
  Rusiyada çar II Andreyi III Aleksandr əvəz etdi. Yeni padşah heç də sakit deyildi. Rusiya Afrikada yeni müstəmləkələr yaratmağa çalışan Fransa və İngiltərə ilə qarşılaşdı. Və onlarla münaqişədə asıldı.
  Prussiyanın ənənəvi olaraq Rusiya ilə ittifaqda hərəkət etdiyi dünyanın yenidən bölünməsi üçün yeni bir müharibə başladı. Bu dəfə almanlar düz başa düşdülər. Fransa ruslarla birlikdə bir neçə həftə ərzində məğlub oldu. Britaniya xaricdə oturdu, lakin Afrika və Avstraliyadakı və Sakit Okeandakı bütün koloniyalarını itirdi.
  Almanlar özlərinə sahib oldular və genişləndilər, Paris yaxınlığındakı sərhədə və Porte de Kaleyə apardılar və hətta Normandiyanı da əhatə etdilər. Və Afrikanın özündə bir şey.
  İngiltərə isə kiçik bir güc səviyyəsinə düşdü, Fransa tamamilə bir qol oldu.
  Lakin növbəti müharibə artıq Üçüncü Vladimirin rəhbərliyi altında Prussiya ilə baş verdi. Bu zamana qədər tanklar, təyyarələr, sualtı qayıqlar kimi silah növləri meydana çıxdı.
  Prusslar Yaponiya ilə ittifaqda hərəkət etdilər. Müharibə əvvəlcə Rusiya üçün o qədər də uğurlu inkişaf etmədi. Çar ordusundakı korrupsiya, generalların mühafizəkarlığı, ABŞ-ın Yaponiyaya göstərdiyi fəal yardım təsir etdi. Bundan əlavə, İsveç və Norveç, İngiltərə və Fransa Rusiyaya qarşı çıxdılar.
  Müharibə 1921-ci ildə, ironik olaraq, taleyüklü 22 iyunda başladı. Bu, demək olar ki, ümumdünya döyüşü idi. Avropa və Asiyadan qalan Rusiya əleyhinə getdi. İspaniya və Portuqaliya da analoji macəraya düşüblər. Portuqaliya Afrikada özünü tərk edilmiş hiss edirdi və ispanlar orta əsrlərdə əvvəlki şöhrətlərini bərpa etmək arzusunda idilər.
  Bu andan etibarən Şərq yarımkürəsində rus çarı tərəfindən idarə olunmayan o qədər də çox yer yoxdur.
  Yeri gəlmişkən, çar Rusiyasının insan resurslarında hədsiz üstünlüyü, güclü avtokratik quruluşu, daxili müxalifətin zəifliyi müharibədə həlledici rol oynadı.
  Bəli, alman tankları ilk iki ayda Nemandan Dneprə keçərək Riqanı mühasirəyə aldılar, cənubda isə rus qoşunlarını Macarıstandan qovdular. Və tanrılar Doğan Günəş ölkəsinə rus donanmasını məğlub etmək imkanı verdi. Ancaq yenə də, hələlik.
  İstedadsız generallar döyüşdən sonra döyüşdə məğlub ola bilərdilər. Ancaq yenisi böyüyürdü. Kral isə sonda korrupsiyaya qarşı mübarizəni gücləndirdi və az-çox dözümlü tədarük təşkil etdi. Və insan resursları: Çin, Hindistan, Ərəb bölmələri hərəkətdə idi. Almanlar Dneprdən keçə bilmədilər və qışda rus qoşunları əks hücuma keçdi.
  Qeyd edək ki, İsveç və Norveç o qədər də güclü rəqib deyillər, artıq 1922-ci ilin martında Stokholm alınıb. May ayında Oslo düşdü. 1922-ci ilin iyun ayına qədər çar qoşunları prussiyalıları ilkin cərgələrinə sıxışdıraraq müharibədən əvvəlki vəziyyəti bərpa edə bildilər.
  Hadisələrin bu cür inkişaf etdiyini görən Fransa müharibədən tələsik çıxdı. Buna cavab olaraq Prussiya kralı Vilhelm Parisi və onun cənub bölgələrini işğal etdi. Rus qoşunları irəliləyirdi. Sentyabr ayında onlar Vistula tikdirdilər. Şərqi Prussiya uğrunda döyüşlər başladı. Koenigsberg dekabrda düşdü ... Və Vyana yeni il üçün azad edildi.
  Donanması ağır zərər görən və təşəbbüsü itirən yaponlar üçün də asan olmadı.
  1923-cü il rus qoşunlarının Polşaya böyük hücumu və üç ay ərzində cənubda Oder və Alp dağlarına çıxışı ilə başladı. Almanların Berlin yaxınlığında dayanmaq şansı var idi, lakin rus qoşunları aprel ayında Bavariyada hücuma keçdi. Qoşunlar yayın sonuna doğru yavaş-yavaş irəlilədilər, ruslar Reynə çatdılar. Payızda Ruhr bölgəsi almanlardan geri alındı və dekabrda şiddətli döyüşlərdən sonra Berlin mühasirəyə alındı.
  Almaniyanın artıq müharibədə qalib gəlmək şansı yox idi. 1924-cü ildə daha altı ay qitədə əvvəllər almanlar tərəfindən tutulan İspaniya, Portuqaliya, Almaniya: Hollandiya və Belçika tabe olana qədər döyüşdü.
  Yalnız Britaniya qaldı və Yaponiya artıq həm Okinava, həm də Hokkaydonu itirmişdi.
  Çörçill metropolun müdafiəsinə rəhbərlik edirdi. Ancaq ingilislərin şansı yox idi.
  Düzdür, onlar payız enişini döydülər.
  1925-ci il gəldi. ABŞ-da nə edəcəyi ilə bağlı birlik yox idi. Böyük Britaniya və Yaponiyanı bitirməyə icazə verin. Yoxsa hələ də çətin müharibəyə girmək?
  Sağlam düşüncə, inkişaf etmiş sənayeyə baxmayaraq, Amerikanın rəqəmlərə görə əhəmiyyətsiz bir şəkildə əziləcəyini söylədi. Ancaq rus ayısı ilə tək qalmaq son dərəcə qorxuludur.
  İyun ayında həyata keçirilən rus birlikləri, bu dəfə İngiltərəyə müvəffəqiyyətli bir eniş edərək, Londona düşdü. Avqust ayında Yaponiya da tamamlandı.
  Beləliklə, daha bir müharibə başa çatdı.
  Rusiya Şərq yarımkürəsinin bütün ölkələrini nəzarətə götürdü. Eyni zamanda, imperiyanın özü avtokratik və unitar olaraq qaldı. Və ya demək olar ki, unitar. Avropa mülkləri muxtariyyətin bəzi xarici atributlarına malik idi. Bununla belə, çar hakimiyyəti hər yerdə hökmranlıq edirdi. İstər Polşa Krallığı olsun, istərsə də başda Çar Vladimir olan İsveç Krallığı.
  5 mart 1933-cü ildə Çar Böyük Vladimir öldü və onun oğlu Kiril yeni çar oldu. Lakin yeni monarxın hakimiyyəti qısa, düz yüz gün idi. Və taxtda on beş yaşlı dördüncü İskəndər idi. Və əlli gündən sonra qəza keçirdi. II Nikolay cəmi on yaşında taxt-taca çıxdı. Bir ildə dörd imperator olur... Yaxşı, nə olur!
  Yalnız çox nadir hallarda, əlbəttə ki, və dünyanın bütün ölkələrində deyil!
  Baxmayaraq ki, əlbəttə ki, çoxları Birinci Nikolayın çox qısa müddət ərzində hökm sürdüyünü və zorakılıq nəticəsində öldüyünü xatırlayırdı.
  Lakin II Nikolayın hakimiyyətinin başlanğıcı olduqca yaxşı oldu. İki il sonra Yer planetinin tarixində ilk süni peyk orbitə buraxıldı və o, planetlərin ətrafında uçdu.
  Və 1937-ci il tarixdəki kimi o qədər də pis olmadı. Bu ildən bəri ilk rus oğlan kosmosa uçdu. Yox, Qaqarin yox, Şahzadə İqor Trubetskoy. Hələ Yuri Qaqarinin bəxti gətirməyib. Bəs hara gedirsən?
  Ən geniş imperiya olan Rusiya kosmosun genişləndirilməsi üçün böyük vəsait ayıra bilər.
  Növbəti il, 1938-ci ildə ilk rus atom bombası sınaqdan keçirildi.
  Yeni çar II Nikolay hələ çox gənc idi və təbii ki, səbirsiz idi. Bundan əlavə, ABŞ Rusiyanın yeganə təhlükəli rəqibi olaraq qaldı. Amerikalıların da atom bombasına sahib ola biləcəyini demirəm.
  1940-cı il martın 1-də artıq rəsmi olaraq yetkinlik yaşına çatmış çar II Nikolayın əmri ilə ABŞ-ın işğalı başladı. Formal səbəb amerikalıların Rusiyada respublikaçı müxalifəti parlament seçkiləri tələbləri ilə dəstəkləməsi olub.
  Ola bilsin ki, gənc II Nikolayın qərarı ən ağıllı addım olub. Axı potensial düşmənin də nüvə silahı əldə etməsinə imkan vermək olmaz.
  Böyük tank sütunlarından istifadə edən rus qoşunlarının hücumu əvvəlcə uğurla və sürətlə inkişaf etdi. Lakin sonra amerikalıların müqaviməti gücləndi. Bir neçə ay ərzində rus qoşunlarının irəliləməsi son dərəcə ləng idi. Ancaq bununla belə, düşmən itirir, canlı qüvvənin miqdarına tabe olur və tank donanmasının keyfiyyəti məhv edilirdi.
  Lakin Afrika və Çində üsyan başladı. Üstəlik, üsyanı yatırmaq üçün əhəmiyyətli qüvvələr yönləndirildi.
  1941-ci ildə ABŞ orduları əks-hücuma keçdi, lakin həm də öz məqsədinə çata bilmədi. Bir neçə hücum və sonra 1941-1942-ci illərin qışı, bu müddət ərzində amerikalılar Kanadanın demək olar ki, hamısını itirdilər. Aprel ayında Toronto və Kvebek demək olar ki, eyni vaxtda düşdü.
  Müharibə artıq ənənəvi Amerika ərazisində başlayıb. Zərbələr mübadiləsi oldu. Lakin daha böyük rus boksçu amerikalı xoruza qalib gəldi.
  Filadelfiya 1942-ci ilin avqustunda yıxıldı. Və 1942-ci ilin oktyabrında rus qoşunları Nyu-Yorka yaxınlaşdı. Daha sonra ABŞ hökuməti nüvə silahından istifadə etmək qərarına gəlib.
  Lakin onların hələ də Rusiya ərazisini almaq üçün ən kiçik imkanları yox idi, buna görə də hücum qoşunlarına qarşı zərbələrə mərc edildi.
  Bomba gecə atılıb. Bu qərar parlaq bir parıltının əsgərləri kor etməsi ilə bağlıdır.
  Təsiri çox da əhəmiyyətli olmadı, mindən bir qədər çox insan öldü, iyirmi min adam kor oldu, baxmayaraq ki, əksəriyyəti müvəqqəti idi. Amma belə bir zərbəni həlledici adlandırmaq olmaz.
  Üstəlik, çar Rusiyasının daha çox nüvə ittihamı var, ona görə də belə bir nüvə payı mübadiləsinin açılmasının rasional olması hələ ki, fakt deyil.
  Amma hara gedirsən? Pis vəziyyətdə olanda bütün hərəkətlər pis olur, ağıllı siyasətçilər isə pis vəziyyətə düşmürlər.
  Dekabrda Nyu-York və Vaşinqton düşdü və bundan əvvəl amerikalılar dizayn baxımından çox güclü olmayan və uğurlu olmayan daha beş bombadan istifadə etdilər. Çar generallarının cavabı isə onların iyirmi ittihamını ləğv etdi. Beləliklə, dəhşətli bir bombanın ardıcıl olaraq istifadə edildiyi ortaya çıxdı.
  Müharibə 23 fevral 1943-cü ilə qədər davam etdi, lakin heç kim atom bombası atmadı.
  Amerika kapitalın hökmranlığından tamamilə azad edildi və avtokratik monarxın hakimiyyəti altına keçdi.
  Padşah yeni torpaqlar və böyük şöhrət aldı. İndi isə heç kim onunla mübahisə etməyə cürət etmirdi.
  1945-ci ildə rus kosmonavtları Aya endi. Və 1947-ci ildə rus ordusu Meksikaya daxil oldu. Kral qərara gəldi ki, bir planetdə çoxlu dövlətlərin mövcudluğu kimi bir reliktə son qoymağın vaxtı çatıb. Və onun ordusu fəth edilə bilən hər şeyi fəth etmək üçün hərəkət etdi.
  1949-cu ildə Argentina Rusiya İmperiyasına birləşdirilən sonuncu suveren ölkə oldu.
  Və bütün dünyada sülh hökm sürürdü. 1953-cü ildə rus kosmonavtları da Marsın səthinə ayaq basdılar. 1956 - Venera bir kişi ilə. 1960 - Merkuri. 1961 - Marsın peyklərindən biri. 1967 - Neptunda insan, 1968 - Saturnda. 1970-ci ildə - Uran, 1971-ci ildə - Pluton.
  II Nikolay tarixə ləqəbi ilə düşdü: bitirən! 2016-cı ildə kralın artıq doxsan üç yaşı var idi. Ancaq yer üzündəki tibbin uğurları hələ kralı çox bərbad və zəif hesab etməyə imkan vermir. O, 83 ildir hakimiyyətdədir ki, bu da səlahiyyət müddəti az-çox etibarlı olan hökmdarlar arasında mütləq rekorddur. Baxmayaraq ki, tarixdə daha çox hökm sürən hallar olub, deyirlər.
  Yer üzündə işlər demək olar ki, yaxşı gedir. Düzdür, artan əhali ilə bağlı problem var ki, artıq səkkiz milyardı ötüb. Böyük ümidlər kosmosun genişlənməsi ilə bağlıdır.
  Artıq Ayda bir neçə şəhər salınıb. Məlum oldu ki, Yerdəkindən altı dəfə az cazibə qüvvəsi ilə istixanalarda yetişdirilən tərəvəz və meyvələr nəhəng ölçülərə çata bilər.
  Həm Marsda, həm Venerada şəhərlər, həm də Merkuridə fabriklər tikilib. Günəşə ən yaxın olan bu planet metalların istehsalı və yuvarlanması üçün çox əlverişlidir. Bu məqsədlə günəş enerjisindən istifadə olunur.
  Yupiter, Uran, Saturnun peyklərində insan məskənləri də var. Kosmos getdikcə daha böyük ölçüdə mənimsənilir.
  Və məhz 2016-cı ildə Sirius ulduzuna ilk ulduzlararası ekspedisiya Aydan başladı. Monarx qardaşlarla əlaqə yaratmaq kimi sevincli hadisəni yaşamağa çox ümid edir.
  
  
  
  KAİNAT KABUSU
  İspan diktatoru Franko, real hekayədən fərqli olaraq, alman qoşunlarına ingilis qalası Cəbəllütariqə hücum etməyə razılıq verdi. Bunun müqabilində İspaniya Afrikadakı bəzi Britaniya və Fransa torpaqlarını aldı.
  Mainstein komandanlığı altında hücum 1940-cı il noyabrın 25-dən 26-na keçən gecə baş verdi. Məlum olduğu kimi, ingilislər belə bir hərbi gedişə o qədər də hazır deyildilər və nasistlər belə bir güclü qalanı bir zərbə ilə ələ keçirə bildilər.
  Onun süqutu müharibənin gedişinə əhəmiyyətli təsir göstərdi. Wehrmacht qüvvələrini Afrikaya ən qısa məsafəyə köçürə bildi və İngilislərin Aralıq dənizinə Şərqdən girməsi əngəlləndi.
  Alman komandanlığı ekvatorial Afrikaya bir neçə diviziya göndərdi. Bundan əlavə, Rommel korpusu reallıqdan bir neçə ay əvvəl Liviyaya köçürülüb.
  İngilislər də öz növbəsində Efiopiyada italyanlara qarşı hücumu dayandırdılar və Misirdə mövqelərini möhkəmləndirməyə başladılar. Lakin Rommel onlardan qabağa keçə bildi və qabaqlayıcı zərbə nəticəsində müstəmləkə qoşunlarını məğlub edərək İsgəndəriyyə və Qahirəni ələ keçirdi. İngiltərənin Afrikadakı mövqeyi daha da mürəkkəbləşdi. Almanlar artıq Süveyş kanalına çatmışdılar və Yaxın Şərqə daha da irəliləməklə hədələyirdilər. Bundan əlavə, Sudana doğru hərəkət etmək mümkün oldu.
  Düzdür, italyanların Yunanıstandakı işləri o qədər də uğurlu alınmadı, lakin Almaniyadan əlavə qüvvələrin yaxınlaşması vəziyyəti xilas etdi.
  Hitlerin qarşısında dilemma var idi: SSRİ-yə hücum etmək, yoxsa Britaniyanı bitirmək? Wehrmacht-ın Afrikadakı uğurları ikinci qərarı verdi - Qərbdə əllərini açmaq. SSRİ-nin hərbi hazırlıqları Fuhrerdə qorxu yaratsa da.
  Qırmızı Ordu getdikcə güclənirdi, lakin almanlar da boş oturmurlar. 1941-ci ildə tankların istehsalı 1940-cı ilə nisbətən iki dəfə, aviasiya isə təxminən iki yarım dəfə artdı.
  Nasistlər Maltanı bombalayıb desant etdilər. Sonra Rommel Süveyş kanalında müdafiəni yardı və Britaniya hakimiyyətinə qarşı üsyan edən İraqa girdi. Almanlar həm Küveyti, həm də bütün Yaxın Şərqi nisbətən asanlıqla fəth etdilər. Stalin isə gözləmə taktikasına sadiq qaldı. Lakin Çörçill inadla müharibəni davam etdirdi. İrana çatan Wehrmacht Cənubi Afrikaya üz tutdu.
  1941-ci il sona yaxınlaşırdı. Sualtı qayıqların buraxılması artdı və İngiltərə müstəmləkələrini itirməkdə idi. ABŞ passivdir. Lakin Yaponiya boş otura bilməyib və dekabrın 7-də Peru limanına hücum etdi. Sakit okeanda yeni gərgin müharibə başladı. Və Hitler yenidən SSRİ-yə hücum planlarından imtina etməli oldu.
  Yaponlara kömək etmək, İran və Hindistanı, eləcə də Cənubi Afrikanı ələ keçirmək lazımdır. Və ən əsası Britaniyanın özü. Üstəlik, Amerika bombardmançıları oyuncaq deyil. Onlar Üçüncü Reyxə çoxlu problem yarada bilərlər. Böyük Britaniya ərazisindən bomba zərbələri endirmək ən əlverişlidir.
  Beləliklə, Fuhrer 1942-ci ildə şərqə hücum etmək fikrindən əl çəkməyə məcbur oldu.
  Stalinin özünün cəbhə açacağı riski var idi, amma... Stalinin xarakterini bilmək lazımdır. Xarici siyasətdə çox təmkinlidir. Finlandiya ilə müharibə Qırmızı Diktatoru daha da ehtiyatlı etdi.
  SSRİ güclənərkən. 1942-ci il yanvarın 1-də aviasiyanın sayı otuz iki min nəqliyyat vasitəsinə, iyirmi beş mindən çox tanka və daha üç min tanketə çatdı. Ümumilikdə Stalin, ümumi sayı 32 min avtomobil olan 20 mexanikləşdirilmiş korpusun işə götürülməsini başa çatdırmağı planlaşdırdı, bunlardan ən son KV müxtəlif markalı və T-34, 16,5 mini. Üstəlik, avtomobilin yüngül olduğu ortaya çıxsa da, T-50 tanklarının inkişafı hələ də davam edirdi.
  Matilda və bəzi kreyser tankları ilə qarşılaşan almanlar ingilislərin ağır tanklar hazırladıqları barədə məlumat əldə edərək öz mastodonlarını da hazırlamağa başladılar. İlk növbədə, 88 mm-lik topla "Tiger" və uzun lüləli keçilməz 75 mm-lik topla zireh.
  Sovet tanklarının tikintisi ilə bağlı məlumatlar da var idi. KV-2 tankı Qızıl Meydandakı 1 May paradında getdi və otuz dördündə bəzi məlumatlar var idi.
  Hər halda, Speer imperiya silah və sursat nazirliyinə rəhbərlik edərkən texnologiyanın inkişafı daha sürətli getdi. Hitler dünyanın ən yaxşı və daha ağır tanklarına sahib olmaq istəyirdi. Lakin Almaniya açıq-aşkar SSRİ-dən aşağı idi. Və avtomobillərin sayı və keyfiyyəti. 1941-ci ilin avqustunda KV-3 tankının istehsalına başlandı. Avtomobil 68 ton ağırlığında olduqca ağır idi, lakin ilkin mərmi sürəti saniyədə 800 metr olan 107 mm-lik topla silahlanmışdı. Bu, ona, yeri gəlmişkən, hələ seriyaya daxil edilməmiş "Pələng" üzərində üstünlük təmin etdi.
  Daha güclüsü 125 ton çəkisi və iki silahı olan KV-5 idi. Düzdür, belə ağır maşın sovet ordusu üçün xeyirdən çox problem yaradırdı. 1942-ci ildə isə 107 ton ağırlığında KV-4 versiyası qəbul edildi . SSRİ haqlı olaraq dünyanın ən ağır, hətta ən güclü tankları ilə fəxr edə bilərdi.
  Amma digər tərəfdən, Almaniya aviasiya sahəsində kifayət qədər yaxşı inkişaf edib. Yu-188 seriyaya girərək qırıcılarla müqayisə edilə bilən bir sürət inkişaf etdirdi. DO-217 də layiqli görünürdü. Reaktiv təyyarələr də fəal şəkildə inkişaf etdirildi. Əsas hədəf Britaniya olduğu üçün reaktiv bombardmançı təyyarələrə real tarixdə olduğundan daha çox diqqət yetirilirdi.
  Almanlar qul əməyindən fəal istifadə edirdilər. Afrikadan çoxlu qaradərililər gətirildi. Qara işçilər itaətkar, dözümlü, lakin bacarıqsız idilər. Onlar köməkçi iş üçün istifadə olunurdu.
  Lakin Avropaya nəzarət etməklə, almanlar kifayət qədər sayda və ixtisaslı işçi qüvvəsini cəlb edə bildilər.
  Speer hətta yəhudiləri məhv etmək üçün bir proqram həyata keçirmədən, təyyarə və avadanlıq istehsalında istifadə edərək Hitleri inandıra bildi.
  Mərc Britaniyaya qarşı hava hücumuna və böyük sualtı müharibəyə qoyulmuşdu.
  Bununla belə, Amerikanın münaqişəyə girməsi Fritzlərə başağrısı əlavə etdi və canavar sürülərinin sayını kəskin şəkildə artırmağa məcbur etdi.
  Almaniya gec-tez bombardmançı və strateji təyyarələrin istehsalını artırmağa məcbur oldu. İlk növbədə Yu-288 və Yu-488 - dörd mühərriklə. Lakin onların inkişafı və ağıllara gətirilməsi vaxt tələb edirdi. ME-109 modifikasiyası "F" bütövlükdə Britaniya avtomobilləri üçün layiqli rəqib idi. Lakin ME-209-un inkişafı ME-210 kimi uğursuz oldu.
  XE-177 dalğıc bombardmançı təyyarəsi də uğursuz oldu. Lakin Speer kəmiyyətlə oynadı. Bundan əlavə, Focke-Wulf ME-109-un bəzi zəif cəhətlərini kompensasiya edərək silahlanma baxımından ən güclü döyüşçü oldu. Bəli və almanların uçuş məktəbi ingilis dilindən, hətta Amerikadan daha yaxşı olduğu ortaya çıxdı. 1942-ci ilin mayında nasistlər Cənubi Afrikanı ələ keçirdilər. Və Amerika eskadronu Madaqaskara gəldi. Miduey döyüşü amerikalılar tərəfindən uduzdu: beləliklə, bu döyüşdə həlledici rol oynayan üçüncü dərəcəli kapitan istehza ilə Madaqaskarda başa çatdı. Birləşmiş Ştatlar Afrikada baza saxlamaq və nasistləri rahat buraxmamaq istəyirdi. Lakin bu, onların Sakit okeandakı mövqelərini xeyli pisləşdirdi.
  Düzdür, yaponlar kifayət qədər hərəkət etmədilər. Havay arxipelaqı uğrunda döyüş uzandı.
  Nasistlər Afrikaya və böyük strateji xammal ehtiyatlarına nəzarəti ələ keçirdilər, Hindistan və İranı da ələ keçirdilər. Üçüncü Reyxin nəzarəti altında olan resurslar çox böyükdür, lakin onları hələ də həzm etmək lazımdır.
  Britaniya üçün hava döyüşü o qədər də sadə deyil. Daim təyyarə istehsalını artıran almanlar təzyiq göstərdilər, lakin ümumi üstünlük yox idi. Strateji aviasiyanın gücünün olmaması və ABŞ-ın köməyi və hətta o zaman da kifayət qədər sualtı qayıqların olmaması təsir etdi. Və bu qədər ümidlərin bağlandığı möcüzə torpedo bizi ruhdan saldı.
  Fürer 1942-ci ildə Britaniyaya enməyə cəsarət etmədi. Dəniz gücünün və sualtı donanmanın gücləndirilməsinə mərc edildi. Eyni zamanda təyyarədaşıyan gəmilər və döyüş gəmiləri tikildi. Kifayət qədər istehsal gücü var idi, amma hər şey vaxt apardı.
  A sinifli ballistik raketlər də incə tənzimləmə tələb edirdi. Lakin FAU-1 robot mərmiləri kütləvi şəkildə istehsal olunmağa başladı. Sadə yanacaqdan istifadə edən nisbətən ucuz avtomobillərin şübhəsiz üstünlüyü var idi ki, onların pilotlara ehtiyacı yox idi.
  Qeyri-məhdud təbii ehtiyatlara və əmək ehtiyatlarına çıxış əldə edən Hitler alman pilotlarının həyatını xilas etmək istəyirdi. V-1 istehsalı asan və insansız ən yaxşı həll kimi görünürdü. Və minlərlə belə robot mərmi 1942-ci ilin payızından Londona düşüb.
  Eyni zamanda, almanlar Arado reaktiv bombardmançı və ballistik raketlərin inkişafını sürətləndirdi.
  Stalin gözləməyə və güc toplamağa davam etdi. 1942-ci ildə SSRİ beş min yarım yeni KV və T-34 tankı və minə yaxın köhnə marka, beş yüzə yaxın yeni yüngül T-50 və T-60 və iki yüz amfibiya istehsal etdi. Təyyarə parkı da artdı - təxminən on beş min yeni və köhnə təyyarə xidmətə girdi. Hətta pilot çatışmazlığı da var idi. Katyuşaların istehsalı yavaş-yavaş artdı.
  Nasist Almaniyası otuz mindən çox təyyarə istehsal etdi, lakin döyüşlərdə əhəmiyyətli itki verdi. Almanlar təxminən altı min yarım tank istehsal etdilər. Ən əsası, T-3 və uzun lüləli 75 mm-lik silahla T-4-ün yeni modifikasiyası. Yüzdən bir qədər çox yeni "Pələnglər" istehsal edildi və "Panthers" hələ də yalnız prototiplərdədir.
  Lakin Schmeister tərəfindən hazırlanmış MP-44 hücum tüfəngi seriyaya girməyə başladı. Əsl hekayədən fərqli olaraq, maşın əlvan metalların çatışmazlığı nəzərə alınmaqla hazırlanmalı deyildi. Və bu, yüngül lehimli poladdan daha sadə bir hücum tüfənginin inkişafını sürətləndirdi.
  Beləliklə, kiçik silahlarda almanlar üstünlük qazanmağa başladılar. Lakin onlara həm də maşının bütün qoşunları yenidən silahlandırması üçün vaxt lazım idi.
  Ancaq buraxılışın ayda qırx və ya əlli sualtı qayığa çatdığı sualtı donanmada almanların həqiqətən tayı-bərabəri yoxdur.
  Hətta hidrogen peroksid üzərində çox yüksək sürətli sualtı qayıqlar var idi. Nüvə proqramında işlərin sürətləndirilməsi. Xoşbəxtlikdən, çoxlu resurs var. Hətta alman fiziklərinin qrafitin moderator kimi uyğun olmadığı səhvi də fəlakətli olmadı. Ağır su istehsalı üçün bir neçə zavod, o cümlədən Afrikada tikilmişdir.
  Deməli, yuma ilə deyil, yuvarlanmaqla deyil, nasistlərin nüvə reaktoru 1942-ci ilin dekabrında işə başlayıb. Hətta amerikalılardan bir az əvvəl. Sakit okeandakı məğlubiyyətlərdən sonra ciddi sökülməyə başladılar. Və nüvə proqramına ayrılan maliyyə kəskin şəkildə kəsildi.
  1943-cü ilin əvvəli Hitlerin Ümumi Müharibə elan etməsi və işğal olunmuş ərazilərdə universal əmək xidmətinin tətbiqi ilə əlamətdar oldu. Londona edilən kütləvi V-1 zərbələri özünü doğrultmadı. İngilislər bu cür zərbələri qismən dəf etməyi öyrəndilər, lakin almanlar nömrəni aldılar.
  Lakin sualtı müharibə Britaniya üçün həqiqətən fəlakətli oldu. Xammal çatışmazlığı səbəbindən adada silah istehsalı kəskin şəkildə azaldı. Metropolis dağılmaq ərəfəsində idi. Bundan əlavə, nasistlər Madaqaskarı ələ keçirdilər və yaponlar nasistlərlə birlikdə Avstraliyanı işğal etdilər və nisbətən tez təslim oldular.
  Stalin gözləmə taktikasının təhlükəsini başa düşsə də, döyüşə girmədən özünə sadiq qaldı. Yaxşı olar ki, kapitalistlər özlərini sona qədər məhv etsinlər. Və baxacağıq...
  Amma bu taktikanın çatışmazlıqları da var idi. Böyük resurslardan istifadə edən Üçüncü Reyx artıq SSRİ-yə qarşı müharibəyə hazırlaşırdı. 1943-cü ildə Üçüncü Reyxdə tankların istehsalı gündə orta hesabla 1200 avtomobilə, üstəgəl üç yüz əlli özüyeriyən silaha çatdı. Üstəlik, özüyeriyən silahlar heç də zəif deyil. "Ferdinandlar", "Bamblebees", "Jagdpanther". Almanların demək olar ki, tanklarda itki vermədiyini nəzərə alsaq, onların panzvale doldurması Qırmızı Ordudan iki dəfə sürətli idi. Texnikadakı kəmiyyət fərqi SSRİ-nin xeyrinə azalmağa başladı.
  Keyfiyyət baxımından Fritz, çəkisi KV-3-ə bənzər bir "Kral Tiger" aldı, nüfuz gücü baxımından silah mərmi keyfiyyətinə və daha güclü cəbhə zirehinə görə bir qədər də üstün idi. Yaxşı, super ağır sovet KV-5 və KV-4 texniki cəhətdən çox etibarsız oldu, xüsusən də onların alt hissəsi. Beləliklə, bu cür canavarların döyüş istifadəsi şübhə altında idi.
  Stalin həmçinin yeddi silah və iki reaktiv yaylım atəşi ilə KV-6 yaratmağı əmr etdi. Maşını düzəltdilər. Ancaq o qədər ağır və uzun olduğu ortaya çıxdı ki, onu qatarda daşıya və ya döyüşdə yerləşdirə bilmədin. T-34-76 kifayət qədər uğurlu maşındır, lakin Panther və ya Pələnglə müqayisədə döyüşlərdə daha zəifdir. KV-1 və KV-2 çəkisinə görə almanlarla müqayisə oluna bilər, lakin zərbəyə görə Panthers və Pələnglərdən daha aşağıdırlar. Alman T-4 zirehdə otuz dördü tutdu və silahlanma, görmə qabiliyyəti və optika baxımından üstün oldu və bu, daha ağır dəyişiklikləri müqayisə etsək, bərabər çəkidə və ya daha azdır.
  Bir sözlə, Fritz yuxarı çəkildi və keyfiyyət eyni səviyyədə idi. Və ME-309 və ME-262-nin görünüşü aviasiya keyfiyyətində üstünlük verdi. Ən yaxşı dörd mühərrikli bombardmançı Yu-488 kimi . Onların arxasında isə reaktiv modellər dayanır. Məsələn, Yu-287 və Arado.
  1943-cü ilin sentyabrında nasistlər nəhayət Britaniyaya uğurlu eniş həyata keçirdilər. İki həftəlik döyüşdən sonra - İngiltərə təslim oldu. Çörçill Kanadaya qaçsa da, Qərbdəki müharibənin nəticəsi əvvəlcədən gözlənilən nəticə kimi görünürdü.
  Əsas müttəfiqini itirən və Üçüncü Reyxin artan gücündən qorxan Ruzvelt sülh istədi.
  Hitler ətrafı ilə müzakirələrdən sonra ABŞ qarşısında şərt qoydu: nüvə proqramından imtina və Yaponiya və Üçüncü Reyxin bütün fəthlərinin tanınması. Fritsin artıq sualtı donanması ilə üst-üstə düşdüyü İslandiyadan qoşunların çıxarılması kimi. Döyüşlərin hələ də dayanmadığı Qaya üzərində Çıxan Günəş Ölkəsinin nəzarəti. Bundan əlavə, Hitler Üçüncü Reyx və Yaponiyaya ABŞ və İngiltərənin vurduğu bütün dağıntılar və hərbi xərclərə görə maddi təzminat tələb etdi.
  Sülhün şərtləri olduqca çətin olsa da, Ruzvelt böyük çətinliklə onların Konqresdə və Senatda qəbul edilməsinə nail oldu.
  ABŞ-ın tabeliyində böyük rol Stalinin Axis güclərinin koalisiyasına qoşulmağa qarşı olmadığı və ən azı Alyaskanı geri almağa hazır olduğuna dair eyhamları oynadı.
  Həvəs və duyğulardan daha yüksək olduğu ortaya çıxan Amerika praqmatizmi qalib gəldi. Bundan əlavə, almanların nüvə proqramı Amerikadan daha sürətli inkişaf etdi və bu, gələcəkdə fəlakətlə dolu idi.
  İkinci Dünya Müharibəsinin birinci mərhələsi başa çatıb. Lakin fürer indi SSRİ-ni bitirmək istəyirdi.
  Stalinin gözlənilməz gözləmə taktikası və dünya sülhü işinə sədaqəti pis bir zarafat oynadı. Cozef Avstraliya da daxil olmaqla Şərq yarımkürəsinin bütün resursları və Qərb dünyasındakı bəzi körpü başlıqları ilə Üçüncü Reyx və Yaponiya tərəfindən qarşı çıxdı.
  Doğan Günəş ölkəsi hələ Çini bitirməmişdir, lakin o, ikinci bir cəbhə aça bilərdi. Hitler isə fəal şəkildə müstəmləkə qoşunlarını və xarici legionları formalaşdırırdı. Eyni zamanda, silah istehsalı da artdı.
  1944-cü ilin birinci yarısında Üçüncü Reyxdə tankların və özüyeriyən silahların istehsalı gündə yüz maşına çatdı və keçdi. Panter-2 öz səviyyəsində bütün sovet avtomobillərini yan keçdi. Daha təkmil Alman tankı "Lion" və tezliklə "Royal Lion" da var idi.
  Ən əsası isə reaktiv aviasiya seriyalı şəkildə inkişaf etdirilib. Buna cavab olaraq, T-34-85 və IS-1 və IS-2 tankları SSRİ-də istehsala keçdi və heç kim KV seriyasını istehsaldan çıxarmadı. 1944-cü il üçün Üçüncü Reyxin ən kütləvi istehsal tankı Panther-2 və SSRİ T-34-85 idi. Daha ağır modellər əhəmiyyətli dərəcədə - təxminən dəfə, on kiçik miqdarda istehsal edildi. Almanlar sovet yollarında çox çəki sürmək istəmirdilər və Stalin KV seriyasına inanmağa başladı və İS-lər çox xam olduğu ortaya çıxdı.
  Bununla birlikdə, 71 L kalibrli 88 mm-lik bir topla Alman "Panther" -2, silahın zirehli deşmə gücündə, ön zirehdə və bir az yan tərəfdə T-34-85-i üstələdi və eyni zamanda etmədi. 900 at gücünə və 47 ton çəkiyə malik mühərriki ilə sürücülük performansını qəbul edir. Alman tankının çəkisi 50,2 tona çatdıqda belə, ölümcül olmadığı ortaya çıxdı.
  Alman reaktiv təyyarəsinin ümumiyyətlə layiqli rəqibi yox idi.
  Hitler rezin çəkməməyin daha yaxşı olduğuna qərar verdi və 1944-cü il iyunun 22-də müharibəyə başladı. SSRİ-yə öz və xarici bölmələrindən üç yüz əlli, yüz iyirmi divizion peyk atdılar. Üçüncü Reyxin tərəfində: Rumıniya, Macarıstan, Slovakiya, Xorvatiya, Finlandiya, İsveç, İtaliya, Portuqaliya, İspaniya, Bolqarıstan, Argentina, Türkiyə.
  Almanlar Wehrmacht-da çoxlu sayda əcnəbilərdən və hiwilərdən istifadə etdilər. Ümumilikdə, Üçüncü Reyx, təkcə birinci eşelonda on iki milyon yarım əsgəri döyüşə atdı, onların qırx faizindən çoxunu milliyyətcə almanlar təşkil edirdi. Peyklər daha üç milyon əlavə etdi. Ümumilikdə birinci eşelonda təxminən on altı milyon piyada, otuz üç minə yaxın tank, əlli beş mindən çox təyyarə, iki yüz əlliə yaxın top və minaatan var.
  SSRİ səfərbərlikdən sonra on üç milyon yarım əsgər yerləşdirdi, lakin qüvvələrin bir hissəsi Uzaq Şərqdə və daxili rayonlarda saxlanılmalı oldu. Birinci eşelonda səkkiz milyon əsgər, otuz minə yaxın tank, qırx minə yaxın təyyarə, iki yüz minə yaxın silah və minaatan var idi.
  Beləliklə, Üçüncü Reyxin tərəfində, daha yaxşı pulemyotla piyadada ikiqat, güc hərəkətliliyində isə beş qat üstünlük var. Düzdür, SSRİ-nin çoxlu pulemyotları var, demək olar ki, paritetdir.
  Tanklarda fərq böyük deyil, lakin SSRİ-də köhnəlmiş avtomobillərin faizi, eləcə də əvvəlki buraxılışların tankları daha yüksəkdir.
  Alman reaktiv aviasiyasının rəqibi yoxdur və Üçüncü Reyxin pervaneli təyyarələri daha sürətli və daha yaxşı silahlanmışdır. Düzdür, sovet avtomobilləri üfüqi manevr qabiliyyətinə görə üstündür.
  Artilleriya və minaatanlarda qüvvələr nisbəti bərabərliyə ən yaxındır. Həm kəmiyyət, həm də keyfiyyət.
  Düzdür, Üçüncü Reyxin donanması xüsusilə su altındadır, Sovet donanmasından qat-qat güclüdür. Yaponiyada olduğu kimi.
  Bundan əlavə, nasistlərdə artıq kütləvi istehsalda A sinifli ballistik raketlər var və ilk disketlər havaya qalxıb.
  Ümumiyyətlə, nasistlər daha güclü olacaq və Stalin müdafiəyə gec də olsa, kifayət qədər əsaslı şəkildə hazırlaşacaq. Amma çox iş görülməyib. Stalin xətti tam bərpa olunmamışdı, ən əsası isə qoşunlar xətti tutmaq üçün kifayət qədər hazırlıqlı deyildi. Baxmayaraq ki, onlar ümidsiz şəkildə yenidən təlim keçmişdilər.
  Molotovun sərhəd xətti, üç il müddətində, ümumiyyətlə tamamlandı, lakin sərhədə çox yaxın idi və kifayət qədər dərinliyə sahib deyildi. Bundan əlavə, Stalin Dneprdən sonra üçüncü eşelonun tikintisini əmr etdi, lakin bu, yalnız ABŞ-ın təslim olmasından sonra başladı.
  Düzdür, sovet qoşunları ilə yanaşı, sayı bir milyona çatan əsgər və milis olan NKVD-nin hissələrinə də ümid etmək olar. Bu, yalnız qərb şəhərlərində təxminən dörd milyon insan deməkdir. Əlbəttə ki, onların döyüş effektivliyi adi bölmələrdən daha pisdir.
  Almanlar, eləcə də real tarix, mərkəzdə əsas zərbəni vuraraq, Bialystok kənarını və Lvov yumruğunu kəsdilər. Döyüşlərin elə ilk günləri göstərdi ki, almanlar çoxlu sayda xarici birləşmələrə baxmayaraq, hücumu az-çox rəvan aparırlar. Ancaq sovet qoşunları tez-tez itirilir.
  Bundan əlavə, Ukrayna bölmələrinin döyüş qabiliyyəti şübhəli olub. Müharibənin ilk günlərində bir çox fərarilər və təslim oldular.
  Sərhəd döyüşlərində düşməni cilovlamaq mümkün deyildi. Və sonra Stalin səhv etdi, bölmələrin əsas xəttə çıxarılmasını qadağan etdi və cəbhəni düzəltməyi tələb etdi. Səhv, lakin gecikmiş şəkildə düzəldildi. Almanlar mərkəzdə Stalin xəttini qıraraq, artıq iyunun 28-də Minski tuta bildilər.
  Qarışıqlıq daha da gücləndi. İyunun 30-da Yaponiya və onun peyklərinin müharibəyə gözlənilən girişi baş verdi. Beləliklə, hələlik biz Uzaq Şərqdən qoşunların köçürülməsini unutmalı olduq.
  Mərkəzdə Alman sıçrayışı genişlənirdi. Naəlaclıqla bağlamağa çalışdıqları böyük bir boşluq var idi. Lakin nasistlər irəlilədilər və iyulun 16-da Smolenskə girdilər.
  Bütün mövcud ehtiyatları döyüşə ataraq, milisləri silah altına alan Stalin və Jukov Fritzlərin mərkəzdə irəliləməsini dayandıra bildilər. Lakin Hitler qoşunlarını cənuba çevirdi. Nasistlər Kiyevdə nəhəng bir qazan yaratdılar və demək olar ki, bütün Ukraynanı ələ keçirdilər.
  Leninqradın qarşısını kəsdi, Krımı işğal etdi. Döyüş hərəkətlərinin gedişi 1941-ci ilə, amansız karma kimi görünürdü. Ancaq fərqlər də olduqca əhəmiyyətli idi. 1941-ci ildə SSRİ-nin bir qədər sərbəst ehtiyatları var idi və indi hər şey artıq səfərbər edilmişdi. Hücum oktyabr ayında baş verəndə, müdafiəni saxlamaq üçün demək olar ki, heç bir şey olmadığı ortaya çıxdı.
  1944-cü il noyabrın əvvəlində faşistlər Moskvanı mühasirəyə alaraq Stalini Kuybışevə qaçmağa məcbur etdilər.
  Nasistlər real tarixdən fərqli olaraq əhəmiyyətli say üstünlüyünə malik idilər. Şimaldan və Cənubdan Moskvadan yan keçmək üçün kifayət qədər diviziyaları var idi . Lakin sovet bölmələri müxtəlif cəbhələrdə həddən artıq yayılıblar.
  Əslində, 1941-ci ildə səfərbərliklərdən sonra Stalin şəxsi heyətin sayında Wehrmacht üzərində üstünlük əldə etdi və müharibənin əvvəlindən Üçüncü Reyxdə olduğundan dörd dəfə çox təyyarə və tanka sahib idi. Və müharibənin ilk beş ayında real tarixdə daha çox sovet texnikası istehsal edildi.
  Ancaq indi nasistlər həm silahların, həm də şəxsi heyətin kəmiyyəti və keyfiyyəti baxımından kozırdırlar. Qırmızı Orduda isə 1941-ci ildəki yaralar var. O cümlədən ukraynalıların, baltların və bir çox kiçik xalqların sovet sistemi uğrunda ölmək istəməməsi. Kütləvi vətənə xəyanət və repressiya qurbanlarının arasından qaçmaq, mülklərindən məhrum edilmiş və hər cür incimiş digər insanlar. O cümlədən sovet rejiminin ideoloji düşmənləri.
  Almanların da Qərbi məğlub etməsi satqınların sayını artırır.
  Ona görə də təəccüblü deyil ki, Moskva mühasirəyə alınıb, almanlar isə Donbası, Voroneji tutub Stalinqrada doğru irəliləyirlər.
  1944-cü ilin qışı, təəssüf ki, 1941-ci ildəki kimi şaxtalı və qarlı olmadı. Lakin Moskva 1944-cü ilin dekabr ayının sonuna kimi qəhrəmancasına müqavimət göstərdi. 1945-ci ilin yanvarında Stalinqrad süqut etdi və onun uğrunda döyüşlər çox da uzun olmadı. Fevral və martın əvvəllərində almanlar və onların peykləri Qafqazı və Bakı neft quyularını tamamilə ələ keçirdilər.
  Sonra hücum Volqa boyunca getdi. Saratova, Kuybışevə, daha sonra Orenburqa və Kazana.
  Stalin Sverdlovska qaçdı. May ayında Kazan düşdü. Yayda almanlar və yaponlar Rusiyanın dərinliklərinə doğru irəliləməyə davam etdilər. Sovet qoşunlarının müqaviməti azaldı. 5 avqust 1945-ci ildə Sverdlovsk alındı. Və 3 sentyabr 1945-ci ildə Stalin nəhayət təslim olmağa razı oldu. Öz həyatları və azadlıqları müqabilində.
  İkinci Dünya Müharibəsi bitdi. Lakin sülh uzun sürmədi. Nüvə silahlarını sınaqdan keçirən Hitler onların fenomenal dağıdıcı gücünə əmin oldu.
  İndi belə görünürdü ki, Yaponiya və ABŞ hələ də Üçüncü Reyxin dünya hökmranlığı yolundadır. Və fürer Çingiz xan, Makedoniyalı İsgəndər, Napoleon, İmperator Troya və Qanuni Süleymanın cəmindən daha çox ərazini fəth etsə də, Yaponiyanı da məğlub etmək qərarına gəldi.
  İkinci Dünya Müharibəsinin başa çatmasından düz üç il sonra, güclü nüvə yüklü yüz ballistik, qitələrarası raketlər Doğan Günəş ölkəsini bir anda əhatə etdi.
  Və sonra Wehrmacht və donanmanın quru bölmələrinin hücumu başladı. Almanlar Yaponiyanın Asiyadakı mülklərini nisbətən tez ələ keçirdilər və metropolun özü atom bombaları ilə yerlə yeksan edildi.
  Çıxan Günəş ölkəsinin Sakit okean mülkləri tərəfindən az və ya çox uzunmüddətli müqavimət təmin edildi. Lakin 1949-cu ilin iyununda hər şey bitdi. İndi yalnız ABŞ-ı məğlub etmək qaldı. Üstəlik, bir səbəb var idi. Amerikalılar, razılaşmaya zidd olaraq, nüvə silahı hazırladılar və gizli sınaqlarını keçirdilər.
  Hitler 1950-ci il yanvarın 1-də müharibəyə başladı, yeni ildə birdən üç yüz nüvə raketi atdı. Dağıdıcı nüvə zərbəsi Amerikanın yüz böyük şəhərini məhv etdi və bir neçə on milyonlarla insanın ölümünə səbəb oldu. Ən iyrənc vəhşiliklərin ən uzun siyahısına Adolf Hitlerin ən böyük cinayətlərindən daha birini əlavə etdi. Sonra Kanadanın işğalı və cənubdan Latın Amerikası diktaturaları ilə birlikdə gəldi. Amerikalılar zəiflədilər və şoka düşdülər, lakin ümidsizcəsinə döyüşdülər. Onlar başa düşdülər ki, məğlubiyyət onlar üçün yalnız köləlik və yavaş, ağrılı ölüm deməkdir. Ona görə də bu, bütün müharibələrin ən çıxılmazı idi. Və bu, bir ildən çox davam etdi və Üçüncü Reyxi daha iki yüzə yaxın nüvə yükünü atmağa və bir çox münbit torpaqları radioaktiv səhraya çevirməyə məcbur etdi. Ancaq buna baxmayaraq, məqsədə çatıldı və Üçüncü Reyxin son düşməni məğlub oldu. Və bundan sonra dünya qloballaşması deyilən proses başladı. Alman markası yeganə dünya pul vahidi oldu. Hətta formal olaraq müstəqil olan ölkələr də yalnız məhdud yerli özünüidarəni saxlamaqla, Üçüncü Reyxin koloniyaları səviyyəsinə endirildi. Yəhudilər və qaraçılar qanundan kənar elan edildi: onlar axtarıldı və məhv edildi. SS kütləvi təmizləmələr həyata keçirdi və qəzəbləndi. Əsl kabus gəldi - əjdaha saatı. Və ya daha doğrusu, bir dövr. Fürer kosmik genişlənmə iddiası ilə real dünyada totalitar imperiya qururdu. 1959-cu ildə Fürerin yetmiş illik yubileyinin qeyd edilməsi zamanı rəsmi tacqoyma mərasimi, dünya miqyasında plebisit keçirildi - bu, super-imperator titulunu qanuniləşdirdi. Və 1967-ci ildə Adolf Hitler öləndə onun titulunu və hakimiyyəti oğluna miras qaldı. O vaxta qədər Yer planeti artıq Ayda və Venera ilə Marsda məskunlaşmalar qurmuşdu və xarici ulduzlu aləmlərə genişlənməyə fəal şəkildə hazırlaşırdı... Nasistlər ümumbəşəri imperiya - Ulduz Reyxinin qurulmasını istəyirdilər. bütün kainatı kabusa qərq etmək.
  
  
  YÜZ MİN GÖZƏL QIZ
  Elfaraya özünü döyüşdə gördü... O, indi döyüşçü və zəif olmayan ordunun başçısıdır.
  Gözəl qızlar: yalnız yüngül zirehli lövhələrlə örtülmüş döşləri və budları var. Və qollar, ayaqlar və mədə çılpaq, aşılanmışdır.
  Və bu qızlar yalın ayaqları ilə döyürlər. Onların yüz min nəfəri var idi. Və bütün qızlar, tək kişi deyil! Və hamısı gözəl, incə, atletik, əzələli, aşılanmış, mirvari dişləri ilə!
  Amazonlar kimi... Kohorta düzülüb. Əlində qılınc, arxada yay. Qalxanlar yoxdur - döyüşçü qılıncın qalxandan daha doğru olduğuna inanır.
  Və qızların üzərində qürurla bayraqlar dalğalanır. Onlar döyüşməyə hazırdırlar və inamla qalib gəlmək istəyirlər!
  Ancaq uzaqdan ork qoşunları hərəkət edir. Tüklü, murdar ayılar. Və onların komandiri kimi xidmət edən trolların sayı yüz dəfə azdır.
  İndi də bu qoşun qızlara doğru irəliləyir.
  Elfaraya əmr verir:
  - Yaylardan, yüksək qövsdə vur!
  Qız zərif ayaqlarının çılpaq barmaqlarından istifadə edərək kamanın iplərini çəkir. Və ölümcül oxları vurun.
  Döyüşçülər eyni zamanda dişlərini açıb uğuldayırlar:
  Gəlin çempion olaq!
  Onlar isə qalın ox dəstəsi ilə düşmənin üzərinə uçurlar. Düşmənləri iynələrlə kirpi kimi soxurlar.
  Orklar və trollar yıxılır, qatil və qəddarlıqla vurulur.
  Və Elfaraya deyir:
  - İmperiyanın yeni sərhədləri üçün!
  Döyüşçülər sinxron hərəkət edirlər. Onların aşılanmış bədənləri çox gözəl və parlaqdır. Və çılpaq ayaqları qaralmış topuqları parıldayır. Və barmaqlar aşağı ətraflarda möhkəmdir. Məhv hədiyyələri isə rəqibləri vuraraq özlərinə uçur.
  Orklar və trollar parçalanır. Və ağrıdan heyvan sifətlərini büküblər.
  Döyüşçülər sadəcə təqdirəlayiqdirlər. Onlar nazik, əzələli bellər və qıçlı ayaqlardır. Necə minlərlə ox birdən atılacaq.
  Və onlar çoxlu orkları vuracaqlar. Və oxuyun:
  - Böyük şərəfimizə görə,
  Quldurları yeyək!
  Və yenə çoxlu oxlar və onlar onu buraxacaqlar. Və onlar yerləşdikləri təpələrin bütün yollarını cəsədlərlə zibilləyəcəklər.
  Bəli, onlar heyrətamiz döyüşçülərdir. Belə bir vəhşi təbəssüm və bədən rəqiblərin məhv edilməsi ilə düzgün istiqamətə çevrilir.
  Elfarayanın özü kaman atır. O, çılpaq barmaqları ilə ipi çəkir və çox dəqiq vurur.
  Eyni zamanda qız öz-özünə oxuyur:
  - Zorakılıq dünyanı saxlayır,
  Qəzəb vulkanı böyük bir şəkildə çırpılır!
  Daha yüksək gərginlik,
  Ağrı və qorxu ilə oyanır!
  Və yenə döyüşçünün yalın ayağının atdığı ox uçur. Və eyni anda üç orku yumruqlayır.
  Qan bulaqlarından boğulurlar. Və Elfaraya necə cırıldamaq olar:
  - Mənim sehrimə şöhrət!
  Və yenə yalın ayağı ilə ox atacaq. Bu qızdır - ən yüksək səviyyəli, həm bədəni var, həm də başqa hər şey.
  Orkların və trolların hücumlarının ilk dalğası batdı. Yalnız bir kütlə cəsəd qaldı. Ancaq indi tüklü canlıların yeni dəstələri meydana çıxır.
  Elfərəya yenidən atəş açır və bunu dəqiq edir və eyni zamanda hönkürür:
  - Dünyamıza şöhrət!
  Və ildırım onun yalın ayağından uçur. Və orkların kütləsi atəşə verilir və parçalanır.
  Bəli, bu döyüşçü şahzadədir. Onunla hər hansı bir kişi özünü etibarlı şəkildə qorunmuş hiss edəcək.
  Qalan yüz min qız isə bundan pis deyil. Və çox yaxşı vururlar. Və ən əsası, sürətli.
  Onların çılpaq, əzələli ayaqlarının yalnız titrəməyə vaxtı var.
  Burada onlar birləşirlər:
  - Aktiv ötürmə veririk,
  Düşmənin düz gözünə vurduq!
  Və yenə də ayaqyalın yeni ölüm hədiyyələrini buraxırlar. Bu, ümumiyyətlə, onların döyüş enerjisini işə salmasıdır.
  Hətta Elfaraya belə oxuyurdu:
  - Orklar nərilti - kədərli üzlər,
  Bilin, dostlar, mən qatiləm!
  Hamını öldürəcəyəm, hamını məhv edəcəm,
  Və kimin tüklü üzünü qıracağam!
  Bəli, qız həqiqətən çox mübarizdir. Bir ork dəstəsi yaxınlaşanda pulsar kimi onları vururdu. Və dərhal əlli məxluq ətlə kiçik parçalara bölündü.
  Elfaraya hönkürdü:
  - Böyük ideyalar üçün ki, bütün canlılar yansın!
  Döyüşçü daha sonra göbəyindən ildırımı götürüb buraxdı. Və bir neçə onlarla ork şiş ilə deşilmiş qoçlara bənzəyir. Demək olar ki, dərhal qızarddılar.
  Qalan qızlar isə qışqırdılar:
  - Müqəddəs torpaq üçün!
  Mən də götürəcəyəm və onlar çılpaq dabanlardan enerji laxtalarını atacaqlar! Və bir çox tüklü döyüşçünü parçaladı.
  Atəşini davam etdirən Elfaraya bu dəfə yayının ipini əlləri ilə çəkərək cızıltı ilə dedi:
  - Bizim sehrimiz üçün!
  Və o, çılpaq dabanından bir ildırım çaxdı ... Və o qədər güclü vurdu ki, yüzlərlə ork və trol yandı. Bir alov maşınında tutulan ləkələr kimi.
  Elfaraya qışqırdı:
  - Mən böyük sehrbazam!
  Və yenə də düşmənə necə zərbə vurur. Və gözləri parıldadı. Qızlar isə böyük həvəsi ilə orklara və trollara ox atırlar.
  Cəsədlərdən kurqanlar böyüyür. Hamısı üst-üstə yığılıb yığılır. Və getdikcə daha çox ölü.
  Elfaraya onu götürüb gülərək dedi:
  - Başınızda padşah varsa nə etməli?
  Sonra onun üçün bir saray yaradın!
  Yenə də şahzadə yalın ayağı ilə öldürücü və ölümcül məhvetmə hədiyyəsini təqdim edəcək.
  Bu qız sadəcə ölümün təcəssümüdür. Amma eyni zamanda onun nurlu gözləri çox mehribandır.
  Qalan qızlar isə bir çox heyvanları məhv edir, belə bir sunami dalğası onların üzərinə sürünür, bu, ümumiyyətlə superdir. Və beləcə qəzəblə düşməni oxlarla yağdırın. Tez-tez birbaşa yumruqla vurur.
  Elfaraya qışqırır:
  - Belə vaxtlarda doğulmuşam,
  Ki, əziz ölkəm məni xatırlasın!
  Döyüşçü əllərinin üstündə dayandı, çılpaq ayaqlarını başının üstündə bükdü və nəhəng, alovlu bir parça fırladı. Və rəqiblərə necə bir enerji laxtası atacaq.
  Və dərhal min ork partladı. Və onların dəriləri yandırıldı və dərhal aşındırıldı.
  Elfaraya qışqırdı:
  "Mən G-sinif döyüşçüsüyəm!"
  Və necə gülür.
  Sonra ildırım dildən azad ediləcək. Və çoxlu düşmənləri yandırın.
  Sonra şahzadə qız qışqırdı:
  - Mənim üçün bütün dünya!
  Və gözəlliyin yaşıl gözlərindən şimşək çaxdı... Və bütün bu saysız-hesabsız canlıları necə vurdular.
  Elfaraya hətta oxudu:
  - Milyardlarla çaqqallar, şeytanlar! Və mənim şüarım sadədir - hamını öldürün!
  Və çılpaq barmaqları ilə şahzadə qız başqa, çox qatil pulsar buraxdı.
  Və hamını necə yırtacaq ...
  Digər qızlar da ondan geri qalmırlar. Hər kəs öz oxları ilə rəqiblərini əzib, əzib. Istifadə, əlbəttə, onların çox çevik, olmadan lazımsız ayaqqabı ayaqları.
  Orkların nəfəsləri açıq-aydın kəsilir. Amma çox var. Və getdikcə daha çox yeni canlı alayları sürünür.
  Ancaq belə qızları utandırmaq və sarsıtmaq olmaz. Əgər döyüşəcəklərsə, döyüşəcəklər. Və qorxmağı bilmirlər. Daha doğrusu, bilmək istəmirlər.
  Budur, onların yalın ayaqları ölümcül ölüm hədiyyələrini işə salır. Hansı ki, orkların alınlarını yarıb.
  Bunlar qızlardır - onlar həqiqətən çox qısa ətəkli supermenlərdir. Və çox cəlbedici və gözəl.
  Yüz min qız isə nəhəng bir qüvvədir! Bunun öhdəsindən heç nə gələ bilməz!
  Elfərəya cik-cik:
  - Fenomenimizə şöhrət!
  Və çılpaq dabandan yenidən məhv pulsarı buraxdı. Və orcların kütləsi cəhənnəm sakinləri oldu.
  Bəs niyə belə tüklü olanlar cənnətə buraxılsınlar?
  Elfaraya ciyərlərinin üstündə uğuldayır:
  - Mən mütləq dünya çempionu olacam!
  Və yenə qızlar çılpaq barmaqları ilə qırmızı-isti və öldürücü pulsarı buraxacaqlar.
  Hamını yandıracaq və onları yandıracaq.
  Elfaraya məmnuniyyətlə oxudu:
  - Mən sadə qız deyiləm,
  Və qızıl tac!
  Və yenə də gözəlliyin göbəyindən şimşək çaxacaq. Tüklü canlıları vuracaq və onu yandırılmış odun kimi yandıracaq.
  Elfaraya qışqırır:
  Səni yandıracağam, külə döndərəcəm!
  Və göbəkdən yenidən ildırım göndərəcək ...
  Və tavada kotlet kimi qızardılmış ork kütləsi.
  Əlfərəyə götürüb həvəslə oxudu:
  - Ork özünü bir ilgəkdə çəkir,
  Odda qızardın!
  İndi qızın çılpaq dabanından çox sərt və ölümcül bir şey uçacaq. Nəyə qarşı müdafiə oluna bilməz.
  Yenə yüz ork bir anda yandırıldı. O, şlaklara, yunla birlikdə külə çevrildi.
  Qızlar isə necə cırılsınlar:
  - Böyük Vətən üçün!
  Və yenə də onların çılpaq dabanları cəhənnəm sürəti ilə ölüm hədiyyələri atır. Bunlar fırtınalar, tufanlar və maneələr tərəfindən dayandırılmayacaq qızlardır!
  Budur Terminatorlar!
  Döyüşçülər orklara yaxın döyüşlər aparmağa və düşməni məsafədə saxlamağa imkan vermirlər.
  Ancaq yenə də tüklü canlılar daha yaxından keçməyə çalışırlar. Ancaq döyüşçülər bunu onlara qəti şəkildə verməyəcəklər.
  Elfaraya qucağına qayıdır və yalın ayaqları ilə səkkizləri çoxaldır. Və alovlu bir bulud görünür. Və orkların üzərinə vəhşi axın kimi düşür.
  Və bir neçə min tüklü canlı bir anda götürüb yandı.
  Elfaraya qışqırdı:
  - Qara məxluqlar milçək kimi qışqırır! Aclıqdan nələr çıxa bilməz!
  İndi döyüşçü eyni anda üç ox buraxacaq, yayını yalın ayağı ilə çəkəcək və onlarla ork keçəcək!
  Bu terminator qızdır. Və belə bir vəhşi və çılğın enerjiyə malikdir.
  Əlfərəya onu götürüb oxudu:
  - Qızlar fərqlidir
  Yalnız onlar yoluxucu deyillər!
  Düşsə,
  Bu cəhənnəmdə xilas olmayacaq!
  Və qızın çılpaq dabanından öldürücü pulsar qaçır. Və hər tərəfə tüklü ayıları səpələyir.
  Elfaraya vəhşi həyəcanla deyir:
  - Mən elə qəbilədənəm ki, səni Allah xatirinə öldürərəm!
  Və yenə də döyüşçü istənilən zirehləri deşən oxları və cırıq, tüklü ork ətini buraxacaq.
  Onun partnyoru, qırmızı saçlı çox gözəl bir qız qışqırdı:
  - Möhtəşəm dostluq üçün!
  Və o, həm də məhvedici bir pulsarı göndərəcək!
  Və düşmənin ölümcül kütləsi əzəcək.
  Elfaraya qışqırdı:
  - Şeytani dünyam üçün!
  Bundan sonra şahzadə qız sümükləri yenidən quma çəkəcək. Mərasimlərin döyüşçüsü bilmir.
  Qırmızı saçlı tərəfdaş Şahzadə de La Valliere qışqırır:
  - Gələcək bizimdir!
  Elfaraya cavab olaraq, öldürücü pulsarın vəhşi cıvatasını buraxmazdan əvvəl qışqırdı.
  - Və keçmiş yalnız gələcək qələbələrimizə kömək edəcək!
  İndi qızların hamısı yüz mindir, çünki götürüb çılpaq barmaqları ilə vəhşi şimşəklər buraxırlar.
  Və orkların ordusu götürüb yanacaq. Bəli, belə döyüşçülərin paylanması altına düşmək qorxuludur.
  Həm də ulduzların şüalarını əks etdirən dişlərini gülümsəyərək göstərirlər.
  Və sonra qızlar onu götürüb çılpaq dabanları ilə tapdalayacaqlar və dalğa yerin üstündən keçib bütün ork ordusunu əhatə edəcək. Və basdırın!
  Göz qamaşdıran dişlərdən döyüşçülər günəş şüalarını buraxacaq və tüklü əsgərlərin sıralarını kor edəcəklər.
  Elfaraya qışqırdı:
  - Qərarım və davranışıma görə!
  Qızlar getdikcə daha çox mübarizə aparırlar. Beləcə diskləri yalın ayaqları ilə götürüb atacaqlar. Onlar süpürüb keçəcəklər və orkların kütləsi azalıb.
  Şahzadə ağciyərinin üstündə uğuldadı:
  - Səni kəsəcəm, kəsəcəm, tezliklə hamını kəsəcəm!
  öldürəcəm səni, öldürəcəm səni!
  İndi isə çılpaq dabanlı döyüşçü günəş şüalarını əks etdirəcək və lazer kimi orklarda əks olunacaq.
  Və bütöv, tüklü bir xətt kəsin. Və orklar çığırtıb bu ordunu nəcisə yuvarladılar.
  Və yenə orklar vəhşi hücuma keçir və qızlar yalın ayaqları ilə onlara ölüm əşyaları atırlar.
  Və döşlər titrəyir. Beləliklə, hər sandıq bütöv bir tank qülləsidir!
  Və beləcə qızlar onu götürüb göbəklərindən şimşək çaxırdılar. Yüz min qızın hamısı göbəkləri ilə lazer şüaları ilə kəsilib.
  Və yarım milyona qədər ork bir anda qızardıldı. Və yalnız kosmos onları həzm edə bilərdi.
  Elfaraya qışqırdı:
  - Səni cırıb yandırdım,
  Mən qızam - sadəcə Şeytan!
  Və yenə göbəkdən ildırım buraxacaq. Və ölümcül olur. Və sonra oxlar necə uçur. Və hamısı bara çevrildi.
  İndi orklar dəliklərlə dolu barlar kimidir.
  Qızlar isə büstlərini sehrlə döyür və çoxlu üfunətli orkları biçirlər. Və nokauta düşdülər.
  Elfaraya oxudu:
  - Hamını öldürəcəyik!
  Sən belə bir qızsan - sadəcə bir şahzadə!
  Döyüşçü qışqırdı:
  - Səni parçalayacağam və rəhm etmə!
  Və o, büstünü belə silkələyir. Və yenidən azad, əsl ölüm gətirir.
  Orklar sanki düşmən mövqelərini cəsədlərlə yağdırmağa çalışırlar. Və onlar davam edir və davam edirlər və davam edirlər. Burada ölülərin yeni dağları böyüyür. Lakin orklar təslim olmurlar.
  Onlar irəliləyir və irəliləyirlər. Və rəhm etmədən ölürlər. Lakin döyüşçülər orkları dolu oxları kimi yağdırdılar. Və döyüşçülər bu pisliyi dayandıra bilməzlər. Ancaq yaltaq bir dalğa özünə doğru tələsir. Və bu dişli dəniz hərəkət edir.
  Qızlar vəhşi həyəcan içində. Və əzələlərini bükün. Və orklar özləri üçün hərəkət edirlər, sanki başqa bir sunami dalğası getdi. Amma bu heç kimi narahat etmir.
  Elfaraya hətta oxuyurdu, bundan əvvəl o, çılpaq barmaqları ilə eyni anda beş yay ilə simi çəkdi və sehrli oxlar atdı:
  - Birbaşa çılpaq əllərlə,
  Sunami ilə mübarizə apardım ...
  Mən istənilən doqquzuncu dalğayam,
  Sevgilim yırtdı!
  Döyüşçü hətta ayağa qalxır və dərhal göbəkdən boşalma buraxır. Və düşməni darmadağın edir.
  Və nərilti:
  - Ordum güclüdür,
  O, dünyanı fəth edir!
  Elfaraya tamamilə dağıldı. Onlar və digər qızlar, əlbəttə ki, döyüşçülərin parlaq sinfidir. Kim heç kimə zərrə qədər mərhəmət göstərməz.
  Onlar sadəcə vəhşi heyvanlardır. Və ya bəlkə də orklar kimi bir şey! Yalnız gözəl, çirkin deyil.
  Elfaraya ağzından şimşəyi necə buraxır. Yüz ork yandırın və oxuyun:
  - Şirin ruhum üçün!
  Və düşmənə göz qırpın!
  Bundan sonra onun çılpaq barmaqları pulsarlar atacaq. Və bütün paketi kiçik, cırıq hissələrə parçalayacaqlar.
  Bundan sonra Elfaraya qışqıracaq:
  - Qətl mənim əqidəmdir!
  Onun qırmızı saçlı tərəfdaşı hürəcək:
  - Həm mənim, həm də meydanda!
  Elfaraya dağıntılar şəlaləsini buraxdı və qışqırdı:
  - Mənimki isə ümumiyyətlə kubdadır!
  Və hər iki döyüşçü yalın ayaqlarını tapdalayır. Yeni bir sehr dalğası yüksəldi.
  İndi orklardan yenə çipslər və cırıq ət uçur. Və sonra tavada qızardılırlar.
  Elfaraya qışqırdı.
  - Yeni rekordlar müəyyənləşdirin!
  Qırmızı saçlı partnyor çılpaq ayaq barmaqları ilə odlu pulsarlar ataraq gurultu ilə təsdiqlədi:
  - Yeri böyütmək üçün!
  Elfaraya orkları döyəclədi və çığırdı:
  - Normadan iki, üç dəfə çox!
  Qırmızı saçlı döyüşçü çılpaq dabanı ilə sehrli enerji qabarcığı verdi və həyəcanla əlavə etdi:
  - Belə ki, ölkəm çiçəklənsin!
  Beləliklə, qızlar ayrıldılar və çox diqqətlə. Və bu tüklü canlılar ordusunu özləri üçün böyük qazanclarla əzirlər.
  Elfaraya yenə göbəyindən sehrli lazer atdı və parıldayan gözlərini qışqırdı:
  - Bir şüşədə kobra və gyurza var!
  Və düşmənə orkları diri-diri yandıran yeni bir şüanı necə buraxacaq.
  Birdən elan edən şahzadənin qırmızı saçlı ortağı:
  - İndi mənim adım de Lavalierdir!
  Elfaraya asanlıqla təsdiqlədi:
  - De Lavalier, de Lavalier! Beləliklə, daha da gözəldir!
  Qırmızı saçlı döyüşçü hıçqırdı:
  - Mən vəhşilərin dizlərində işıq cəngavəriyəm,
  Mən bu orkları yer üzündən süpürəcəyəm!
  Və o, çılpaq, kəsikli ayaqlarını onların boyunca necə hərəkət etdirəcək ... Və qalan qızlar, yüz minlik əsgərin bütün ordusu onu götürəcək, ağızlarını açacaq və onlardan atəş açacaq.
  Və yenə də orkların üzərinə alov şəlaləsi düşəcək, heç bir tərəddüd etmədən yanacaq və heç bir şans verməyəcək.
  Dərhal üç milyon tüklü canlı bir anda alovlandı. Sanki onlara napalm vurulmuşdu. Və ya hətta kükürdlə birlikdə fosfor. Və hər şey bir anda milyard kibrit kimi alovlandı.
  Və bu kütlə necə işıqlanacaq. Bütün bunlardan bir anda nə qədər fəryad, qışqırıq və lənət.
  Elfaraya hürürdü:
  - Orklara mərhəmət etməyin
  Öldürün onları əclafları...
  Çarpayıları necə əzmək olar -
  Tarakan kimi yırtın!
  Və çılpaq ayaq barmaqlarını götürüb ildırım buraxacaq. Və çox böyük bir troll edin. O, götürüb uçacaq. Təsəvvür edin ki, dinozavr partladılıb.
  Qırmızı saçlı partnyor hıçqırdı:
  - Bu qüllədir!
  Elfaraya cavab olaraq çılpaq dabanı maqoplazma qabarcığı verərək qışqırdı:
  - Kabuslara cavabımız var!
  Odlu döyüşçü qışqırdı:
  - Və onun üçün bir tabut və çələngdə salamlar olacaq!
  Elfaraya qeyd etdi:
  - Çələng həm dəfn, həm də dəfnə ola bilər! Buna görə də çox həyəcanlanmayın!
  Qırmızı saçlı şahzadə nərə çəkdi, göbəyindən şimşək çaxdı və sağ qalan bir neçə orkı yıxdı:
  - Onlar üçün çələngdən də ağır bir şey hazırlamışıq!
  İndi isə döyüşçülər, yüz min qızın hamısı onu götürəcək və Elfərayın əmri ilə sıçrayıb çılpaq, əzələli ayaqlarını havada bükəcəklər. Nəticədə, bir fırtına yüksələcək və əsl sehrli fırtına. Və nəhəng bir güc dalğası gedəcək və sehrli sunaminin milyonuncu mili.
  Nəticədə, sonuncu orklar məhv edilir və tamamilə düzlənir.
  Qızardılmış və kotletlərə çevrilmişdir.
  Elfaraya pafosla deyir:
  - Vətən himni ürəklərdə, oxuyuruq,
  Biz kainatda hər şeyi xoşbəxt edəcəyik...
  Gəlin əfsanəvi Məhəmmədi götürək,
  Cənnət və yer böyük gücdədir!
  
  SAŞKAYA QARŞI ELF PİLOT
  Alternativ kainatlardan birində, İkinci Dünya Müharibəsi zamanı bir elf gəldi. O, Yaponiya Hərbi Hava Qüvvələrinə daxil oldu və nəticədə orada bir nömrəli eys oldu. Axı elflər çox bacarıqlı, sürətli, çevik, güclüdürlər. Onların reaksiyası və bütün refleksləri, insanlardan daha yaxşı, üstəlik, döyüşün sehrli görünüşü var. Bir elf düşmənin nə edəcəyini görəndə.
  Bir sözlə, Konan ləqəbini götürən elf elə rahatlıqla təyyarələri vururdu ki, sanki toxumu sındırırdı.
  Və onun sayəsində Yaponiya Midway dəniz döyüşündə qalib gəldi. Böyük bir qələbə İkinci Dünya Müharibəsinin bütün gedişatına təsir etdi. Əvvəlcə yaponlar nəhayət Sakit okeanda təşəbbüsü ələ keçirdilər. Və onların donanması dənizlərdə müdafiə perimetrinin tikintisini başa çatdıraraq çox güclü mövqe tutaraq Havay arxipelaqını ələ keçirə bildi.
  Lakin bu qələbələrdən sonra samuraylar SSRİ-yə qarşı ikinci cəbhə açmaq qərarına gəlməsəydilər, bunun həlledici əhəmiyyəti ola bilməzdi.
  Uzaq Şərqdə gözlənilməz bir hücum oldu. Və Doğan Günəş İmperiyasının qoşunları da Vladivostoka hücum etdi. Midway zəfərindən sonra militarist Yaponiyanın hücumu təhlükəsinin olduqca real olmasına baxmayaraq, rüşvət və xəyanətin köməyi ilə Mikado agentləri Vladivostok komandanlığını qoşunları tam döyüş hazırlığına gətirməməyə inandırdılar. Və nəticədə artıq Demokl qılıncı gətirilib və onlar restoranda ziyafət edirlər. Mayor Stalinqradova gənc zabitin saçından tutdu, ondan bir baş hündür və açıq-aydın güclü idi:
  - Nə pis və sərxoşdur! Niyə belə dağılmış komandanız var! Bu oğlan zabitdən daha çox kabin oğlanına oxşayır. Bəlkə bir başlanğıc üçün onu yaxşıca partlatın ki, bütün şerbetçiotu çıxsın.
  Polkovnik Palatsev xəcalət çəkdi:
  - Bu Saşa Sokolovskidir. Qısaldılmış proqrama uyğun olaraq birbaşa Suvorov məktəbindən kurslara göndərildi. O, hələ çox oğlandır, iki aydan sonra onun on beş yaşı tamam olur.
  Stalinqradova xoşagəlməz bir şəkildə buruşdu:
  - Heyrət! Vay! On dörd yaşında və artıq bir zabit! Müharibə belə edir! Südlərin artıq tam hüquqlu adlar aldığını bilmirdim.
  Paltsev çiyinlərini çəkdi.
  - Müharibədə uşaqlar erkən böyüyürlər! Üstəlik, Moskvanın müdafiəsi haqqında ən yaxşı hekayəni yazdığı kimi bir hekayə oldu və Jukov bunu qeyd etdi və ona uşağı kursantlardan zabitlərə keçirməyi tövsiyə etdi.
  Stalinqradova bu sözlərdən daha mehriban oldu:
  - Yaxşı! O, axmaq deyil. - Barmağı ilə məktəb müəllimi kimi hədələdi. - Ümumiyyətlə, pis deyil, amma daha içmək olmaz! Mən onun iyini hiss edirəm və burnum it kimidir, dərhal tribunalın altında! - Yetkin, lakin atletik harmoniya və təravətini itirməmiş güclü qadın barmağını polkovnikin üzərinə sürtdü. "Əslində bunun əvəzini siz ödəyəcəksiniz. Artıq orta yaşlı kişidir, amma özünü aparır.
  Palatsev qəzəblə öskürdü:
  "Əslində, otuz üç yaşım var, amma artıq yeddi dəfə yaralanmışam, ona görə də yaşlı görünürəm ...
  Stalinqradova cavab olaraq nəsə demək istədi, birdən dəhşətli uğultu səhər sükutu pozdu. Elə bil göydən ağır daşlar düşür, pəncərənin şüşəsi bir anda partladı. Dolu qəlpələri stolun üstünə çırpılır, hətta sərxoş zabitlərin əllərinə və üzünə də düşürdü. Stalinqradova komandir kimi qışqırdı:
  - Hamı dərhal çölə.
  Paltsev cavab olaraq o qədər qışqırdı ki, az qala səs tellərini qoparıb:
  - Bunlar on iki və on səkkiz düymlük mərmilərdir! Ən böyük tonajlı Yapon döyüş gəmiləri ovda görünür, yəni.
  Stalinqradova əsəbiləşərək çəkməsi ilə divara dəydi. Yeri gəlmişkən, fərasətli bir soxmadan, kubokun çəkməsi, kafel çatladı:
  - Başladıq, amma planlaşdırdığımız kimi deyil! Dəyməz! Lənətə gəlsin, dərhal eskadronu dənizə aparıb dar gözlü döyüşçülər ölkəsinin donanmasını batırmaq lazımdır.
  Dörd ayaq üstə yıxılan birinci dərəcəli kapitan (Əks halda polkovnik) mızıldandı:
  - Silahlar ancaq mənim esminerimdə və bir-iki kiçik novda var. Heç bir cavabımız yoxdur.
  Stalinqradova ağır yumruq göstərdi:
  - Yaxşı, siz və eşşəklər! Sunami kimi tüğyan edən mavi saçlı qadın döyüşçü gurladı. - Amma sahil artilleriyanız olmalıdır! Axı hamı qərb cəbhəsinə, eləcə də aviasiyaya göndərilməyib. Axı Yaponiyanın hər an müharibəyə girə bilməsi illərdir danışılır.
  Palatsev onsuz da kifayət qədər yaralandı, demək istədi, amma yenə gurlandı, fraqmentlər yerə düşdü. Siren, təyyarənin gəlişi barədə xəbərdarlıq edərək fəryad etdi. Böyük çətinliklə dəniz qüvvələrinin polkovniki ayağa qalxıb Stalinqradovanın gurultusunun qarşısını alaraq qışqırdı:
  - Bizdə aviasiya var və sahil akkumulyatorları, hətta tam komplektdə olmasa da, mövcuddur. Gəlin cavab verək!
  Pilot küçələrdə qaçarkən hönkürdü:
  - Mən sadəcə döyüşçümün yanına qaçardım və bu samuray döyüşçülərini əkərəm, bu kifayət etməyəcək. Onlar hələ də Tsushima və Miduen üçün ödəyəcəklər.
  Yuxusunda qulağının yarısı kəsilmiş qul deyil, zabit olan Sashka Sokolovski razılaşdı:
  - Bəli, ödəyəcəklər! Bəli, hətta faizlə də!
  Partlayışlar və zenit silahlarının gecikmiş cingiltisi eşidildi. Ümumiyyətlə, Vladivostokun hava hücumundan müdafiəsinin əksəriyyəti Moskvanın müdafiəsini gücləndirmək üçün qırx birinci ildə geri götürüldü, buna görə də Çıxan Günəş ölkəsinin ağcaqanad koloniyasının çoxsaylı nöqtələri çox diqqət yetirmədi. belə "səs-küy"ə. Yapon dalğıc bombardmançıları pirsinq səsi ilə yaz "hədiyyələri"ni atdılar. Zərbə həm şəhərə, həm də donanmaya dəydi. Yapon təyyarələri çox böyük deyil, çevikdir, lakin döyüş gəmiləri, əksinə, ağırdır. Burada onların ən böyüyü hətta okeanda sıxılmış vəziyyətdədir, uzunluğu üç yüz metr, silahları isə 460 millimetrdir. İndiyə qədər amerikalılar bu gözəlliklərin heç birini batırmağa müvəffəq olmayıblar və sağ qalanlar kreyserlərlə birlikdə sahili dağıdıblar. O, 27 yanvar 1904-cü ildə Doğan Günəş Ölkəsinin yaramaz hücumuna çox bənzəyirdi. Yalnız bundan sonra aviasiya yox idi.
  Paltsev qaçmaqdan boğulduğunu hiss etdi. O, supermen deyil, ciyərləri xəstə, çətin vəziyyətə düşmüş sadə bir insandır. Lakin Viktoriya Stalinqradova onu çox ötmədi. Maraqlıdır, onun neçə yaşı var, demək olar ki, otuzdan çox görünür, sinəsi böyük, çiyinləri kişi kimi enlidir.
  Stalinqradova birdən arxasına dönüb əlini yellədi:
  - Qoca qaçma, arxamca gəl! - O, elə güclə qışqırdı ki, səs dalğası sadəcə qulağına dəydi. - Ən qısa zamanda esminesi dənizə çıxarın.
  Yaxınlıqda partlayış səsləri eşidildi, dağıntılar düşdü, onlardan biri birbaşa Stalinqradova düşdü və o, mexaniki olaraq əlləri ilə tutdu. Terminator qız özünü penalti zərbəsini uğurla qazanan qapıçı kimi hiss edirdi, fraqment yuvarlaq, isti və topa bənzəyirdi. Viktoriya qəfildən qollarından aşağı mayenin axdığını hiss etdi. Qız fraqmentə baxdı, sonra hətta üç illik müharibədə sərtləşmiş dəmir döyüşçüsü (İspan və mülki olanlarla birlikdə daha çox olacaq) boğazına ürək bulanması gəldi. Əllərində körpə başı var idi. Yazıq qız (bu, gözləri oyulmuş, qısa pigtaillərdən görünür. Stalinqradova ehtiyatla başını çatlamış asfaltın üstünə qoyub özünü keçdi:
  - Günah etməyə vaxtın yoxdu, yaşamağa yox! Halbuki Allahdan böyük günahkar yoxdur, ona görə də uşaqların əzabına biganəlikdən daha böyük günah yoxdur.
  Yenə bir uğultu və fraqmentlər, biri çəkmədə qızın dərisini qaşıyaraq vurdu. Stalinqradova artıq dönüb, MİQ-nin aqressiv sahibəni səbirlə gözlədiyi uçuş-enmə zolağına qaçmaq istəyirdi, amma ...
  Döyüşçünün xəncər bıçağı kimi iti baxışı birinci dərəcəli kapitan Vladimiroviçin sifətində dözülməz bir ağrı ifadəsi hiss etdi, onun kəsilmiş bədəninin yuxarı hissəsi partlayış dalğası ilə yuxarı uçdu. Qızın özü parçadan çətinliklə yayındı. Nə qədər qız olsa da, ilk dəfə II Nikolayın rus-yapon dövründə silaha sarılmışdı. O, artıq bir vaxtlar, hətta İspaniyadakı beynəlxalq döyüş zamanı da yanağını tutdu. Nəticədə, uzun müddət onun görünüşünü korlayan dərin bir çapıq qaldı. Üstəlik, həbs olunaraq polkovnikin həbs düşərgəsinə göndərilməsi. Düzdür, Sibirdə bir ağac kəsmə yerində onu çox güclü bir sehrbazla tanış etdilər, o, məlhəmlərin köməyi və ruhların çağırışı ilə heç vaxt bu yara və daha bir neçə yarasını sağaltmağı bacardı. Yaponlar, almanlar, ağ çexlər, Kolçak, Denikin, Wrangel qoşunları ilə döyüşlərdə alınan yaralar. Və ona çox şey öyrətdi, ona görə də Stalinqradova, görünür, seçilmiş insanlara aid idi.
  Qadın cazibəsindən istifadə edərək vaxtından əvvəl getmək imkanı əldə etdi, buna görə də çətin məqaləyə baxmayaraq amnistiyaya məruz qaldı. Məsələ, təbii ki, o qədər də kişini razı salmaq deyil, partiya təşkilatçısının bundan xəbər tutmamasını təmin etməkdir. Və hər cür fırıldaqçılar o qədər çoxdur ki, bir snitch, snitch və snitch, onları idarə edir. Beləliklə, əgər karyeranız sizin üçün əzizdirsə, həqiqətən sürətlənməyəcəksiniz.
  Bu o deməkdir ki, Yaponiya piyada, aviasiya və hətta tanklarda böyük üstünlüyə malikdir. Yaxşı, tanklarda, bizim tərəfimizdən keyfiyyət üstünlüyü ilə kompensasiya olunur, qalanları isə daha pisdir. Baxmayaraq ki, atıcı silah götürsəniz, Yaponiya da pulemyotların sayına görə geri qalır, əsasən silahları var. Bununla belə, Uzaq Şərq diviziyaları avtomatlarla zəif təchiz olunub. Hər kəs üçün kifayət qədər maşın yoxdur. Deməli... Keyfiyyət baxımından piyadada heç bir üstünlük yoxdur, daha da pisi, bütün ən yaxşı zabitlər sovet cəbhəsinə köçürülür, burada ən pis qoşunlar, bir qayda olaraq, atəşə tutulmur, minimuma malikdir . hərbi təlim. Bu o deməkdir ki, müharibə SSRİ üçün son dərəcə əlverişsiz bir vəziyyətdə başlayır. Və kifayət qədər yeni yaradılmış ehtiyatlar şərqə atılacaq...
  Stalinqradova qəflətən alovun içinə girdi. Bombalanmış şəhər xəstəxanası yanırdı. Şəkil həqiqətən apokaliptikdir və qadınlar, uşaqlar və qocalar diri-diri yanır. Burada körpə düz oda yıxıldı və ətrafda dəhşətli uğultu və iniltilər eşidildi.
  Stalinqradova baş mələklərin trubalarını başında hiss etdi və özünü alovun içinə atdı. Od dilləri qızın çılpaq əllərini və açıq üzünü yaladı, lakin pilot o qədər sürətlə hərəkət etdi ki, uşağı tutaraq məhvin qucağından çıxara bildi.
  Qız yerindən sıçradı, dərisində bir az qaşınma hiss etdi, körpəyə bir nəzər saldı. Vay, gec idi, ciyərlərinə alov çəkərək boğulur, yumru üzü yanır. Dəridəki bu cür cırılmış blisterlər papatya qönçələrindən daha yumşaqdır. Stalinqradova qışqırdı:
  - Budur insan xaosu!
  O, çəkməsi ilə bir qalaq zibil vurdu, bundan sonra başqa kimin xilas ola biləcəyinə kömək etməyə qaçdı. Bu, qaz ocaqları arasında rəqs edən kobraya bənzəyirdi, qız çox qəribə bir şəkildə qıvrılır və rəqs edirdi. Yandı, çəkmələri əridi, gödəkçəsi kömürləşdi, amma o, bir uşağın hər göz yaşı üçün, kiçik bir ürəyin hər döyüntüsü üçün, hər kövrək, lakin vətən üçün lazım olan hər bir həyat üçün inadla mübarizəni davam etdirdi! Çəkmələr dağıldı və indi qız çılpaq, cazibədar ayaqları ilə alov burulğanları arasında rəqs etdi. O, şəhid idi, ancaq nə Allaha, nə də insanlara faydası olmayan oruc və qamçı ilə özünə işgəncə verən rahibə deyil, konkret həyatları xilas edən şəhid döyüşçüsü idi. Döyüşçü qızın ayaqları kiçik qabarcıq təbəqəsi ilə örtülmüşdü, lakin onlar ağrıdan daha sürətli və daha dəqiq hərəkət edirdilər.
  Tibb xidmətinin kapitanı çantasından iri çəkmələri çıxarıb ona qışqırdı:
  - Onları götür, tez geyin! Alovun üstündə rəqs edərək şikəst olacaqsan.
  Mayor rütbəli döyüşçü dərhal cavab verdi:
  - Mənəvi cəhətdən çılğın olmaqdansa, fiziki olaraq şikəst olmaq yaxşıdır! Özün üçün bir saniyə yox, hər şey cəbhə üçün, hər şey qələbə üçün!
  Tibb xidmətinin kapitanı cavab verdi:
  - Bu əsl sovet adamıdır!
  Alovu tapdalayan Stalinqradova lənət etdi:
  - Bəs sən nə dayanırsan, insanları xilas et!
  Kapitan ah çəkdi.
  - Məndə ayaq əvəzinə protezlər var!
  Stalinqradova üzü yanmış və huşunu itirmiş başqa bir qızı çıxararaq hirslə qışqırdı:
  Allah nə qədər qəddardır!
  Kapitan çiyinlərini çəkdi.
  Bunun günahı Allahda deyil, insanlardadır!
  Stalinqradova çox əsaslı və inamla etiraz etdi:
  - Bu, deməklə eyni şeydir - valideynlər deyil, uşaqlar günahkardır!
  Kapitan nəsə demək istədi, amma tüstü buludları onun boğazına girdi və hirslə öskürdü.
  Bombalamalar səngisə də, atəşlər davam edirdi. Gəminin silahları layiqli mərmi ehtiyatına malikdir, lakin indi atəş daha çox tərksilah edilmiş sovet gəmilərinə yönəldilmişdir. Yamamoto başa düşürdü ki, dənizdə hökmranlıq bu müharibədə təşəbbüsü uzun müddət Yaponiyaya ötürəcək. Və gəmilərin qurulması proses bahalı və uzun müddətdir, baxmayaraq ki, məsələn, sualtı qayıqları möhürləmək daha asandır. Bu, əlbəttə ki, nəzərə alınmalıdır, lakin strukturu pozmaq vacibdir. İmperator Hirohitodan sonra Yaponiyanın ən güclü adamı admiral Yamamoto özünü tanrı kimi hiss edirdi. Əsl tanrıdır, buna görə də Doğan Günəş ölkəsinin dini ilahiləşdirməyin ən yaxşı yolunun hərbi şücaət olduğunu öyrədir! İndi isə böyük sərkərdə özbaşına işgəncə verib ətrafındakı məkanı manqurtlaya bilərdi. Vladivostokun üstündə bir çox kilometrlərlə qalın, qara tüstü buludları var; bunlar neft anbarları və yanacaq anbarlarıdır. Yüzlərlə, minlərlə insan yanır, cəhənnəm, yaxşı, bundan sonra necə özünü əsrlər boyu ruslardan intiqam alan bir tanrı kimi hiss etməyəsən, böyük bir xalq bir sıra kiçik adalara sığınmağa məcburdur. Rusiyanın genişlikləri. İndi Rusiya donanması batır və Peru Limanından fərqli olaraq, bir gəmi belə buraxmayacaqlar.
  Xalxin Gol döyüşü zamanı Yamamoto Vladivostoka oxşar zərbə vurmağı təklif etdi, bunun üçün ətraflı plan tərtib edildi. Lakin Hitler gözlənilmədən Stalinlə barışdı. Ümumiyyətlə, axmaq Hitler yəhudilərin qırğınını başlatdı və bununla da həm Polşanı, həm də Qərb ölkələrini özünə qarşı qoydu. Və niyə ona lazım idi? Yəhudi sərvətini əldə etmək istəyirdiniz? Amma yaxşı idi ki, əvvəlcə SSRİ-ni, bəlkə də sonra başqa ölkələri məğlub edərək dünya dövlətinə çevrilsin. Qərbin zehniyyətində fanatizm və fədakarlıq meyli çox az olduğu üçün qalib gəlmək daha asandır. Amerikalı pilotların toqquşması ilə bağlı ən azı bir hadisə məlumdurmu? Düzdür, bir neçə toqquşma oldu, amma bu, çox güman ki, qəzadır. Ruslar fanatikdir, bu qəribədir, çünki pravoslav inancları intiharı qəbul etmir və heç də düşünmürlər ki, insan öz silahı ilə cənnətə gedən yol qazana bilər. Ümumiyyətlə, Məsihin təlimi son dərəcə axmaq və praktiki deyil. O, Yamamoto Müqəddəs Kitabı oxudu və insanların belə pasifist Tanrı hesab etməsinin axmaqlığına heyran qaldı. Məsələn, öyrədir: sağ yanağından vururlar - sola dön, bir köynək istəyirlər - iki ver, düşmənini sev! Yalnız ruhi xəstə olan insan Məsihi Allah hesab edə bilər. Belə bir din yalnız qullar, bağlı vassallar üçün yaxşıdır. Və bütün Avropa və dünyanın yarısı inanmalı idi. Doğrudur, İsanın təlimləri, Əhdi-Ətiq prinsipini, gözə göz, rədd etməsinə və sizə düşmənlərinizi sevməyi öyrətməsinə baxmayaraq, ingilislərin bütün planetin üçdə birini fəth etməsinə mane olmadı. bəşər tarixinin ən geniş imperiyası. Və bu, İngiltərənin dindarlığına baxmayaraq, Tanrının hətta milli himnində də xatırlanır. Qəribədir ki, ABŞ prezidentləri İncil üzərində and içir, lakin buna baxmayaraq, Yaponiya şəhərlərini napalm bombaları ilə bombalayır, minlərlə qadın və uşağı diri-diri yandırırdı. Üstəlik, mülki insanlar təsadüfən deyil, qəsdən öldürüldü, bu, mülki əhalini terror etmək taktikası idi: insan və iqtisadi resursları sarsıtmaq. Amma yaponlar hələ ABŞ-ı bombalamayıblar. Amma edəcəklər! Həm də samuraylara xüsusi qəddarlıq aid edirlər. Axı o, Yamamoto, istəsə, bombardmançılarla ABŞ şəhərlərinə, xüsusən də Peru Limanı yaxınlığında Yanki donanmasının məğlubiyyətindən sonra keçə bilərdi. Bəli, avropalılar əxlaqsızdırlar. Onların təhrif anlayışı, imanı, öyrətməsi və etməməsi var! Yaponiyada belə deyil! Bizə nə öyrədilirsə, nə edirik. Tanrının o biri yanağını çevirməsi kimi bir şey yoxdur, lakin onun qulluqçuları kiçik uşaqları bilərəkdən öldürürlər. Bəli, ümumiyyətlə, Allahın bir və Uca olması inamı doğru ola bilməz. Əgər o, tək olsaydı, təbii ki, insanların ona düzgün, iman və həqiqətlə ibadət etmələrinə, vahid bir ehkama sahib olmalarına diqqət edərdi. Və beləliklə, hər kəs istədiyi kimi, istədiyi kimi dua edir. Və dünya tək bir Uca Allah tərəfindən yaradıla bilməyəcək qədər çirkin və səhvdir. Axı istənilən məsul hökmdar ilk növbədə nizam-intizam və ədalət üçün çalışır. İstəyir ki, ilk növbədə güclü, müdrik, alicənab, namuslu olsun, qalanlar isə ya özlərini islah etsinlər, cismən və ruhən böyüsünlər, ya da... Halbuki Allah uca və kainatın yaradıcısıdırsa, o zaman belə etməzdi. bədən və zehni freaks yaratmaq. Axı niyə imperator bəzən verilmiş kimi insanların zəifliklərinə dözməyə məcbur olur? Başqa çıxış yolu olmadığı üçün o, bir göz qırpımında qəribələri yaraşıqlı kişiyə, qorxaqları isə cəsurlara çevirə bilməz. Ancaq bacarsaydım, dərhal edərdim!
  Təəssüf ki, mən olanı qəbul etməliyəm və verilən kimi qəbul etdiyim insan materialı ilə məşğul olmalıyam. Amma bunu kimdən aldığı başqa sualdır. Bəli və imperatorun özünün zəif tərəfləri var: o, sadəcə bir insandır - qocalır, xəstələnir, köhnəlir. Qəribədir ki, ilahi imperator çox vaxt adi bir qulluqçudan daha az yaşayır, əksər generallardan və bir çox əsgərdən daha az silah bacarıqlarına malikdir. Yaxşı, onda Uca Allahdan nə var. Ancaq ağ daha yaxşı deyil! Avropanın bütün tarixində Hitlerdən daha dəhşətli və uğurlu fateh yox idi. Bəli, o, həqiqətən də ağdərililərin hərbi şücaətinin simvoludur! Və buna baxmayaraq, bütün dövrlərin və xalqların ən böyük sərkərdəsi Yaponiyada məcburi olan gimnaziyanı belə bitirə, orta təhsil ala bilmədi!
  Üstəlik, Hitler səhhətinə görə orduya qəbul edilmədi. Qəribədir ki, bu güc pərəstişkarı, döyüş aslanı fiziki cəhətdən o qədər zəif çıxdı ki, hətta hər postda hərbi post olan Almaniyada onu sıravi əsgər kimi çağırmırdılar. Avropa necə deqradasiyaya uğrayıb.
  Halbuki zəmanəmizin ən görkəmli siyasətçilərindən biri olan Stalinin də orta təhsili yox idi, o, külçə idi. Maraqlıdır ki, o da səhhətinə görə orduya çağırılmayıb. Maraqlıdır, təsadüflər, iki bədxah düşmənin orta təhsili olmayıb, səhhətinə görə hərbi xidmətə çağırılmayıb, sərxoş ataları olub, Hitlerin atası da əvvəlcə çəkməçi işləyib!
  Budur belə bir təsadüf, qəribə, məşum. Goering Hitlerin sağ əli belə deyil. O, aristokratlar ailəsindəndir, Gerinqin əcdadı Almaniyanın faktiki hökmdarı Bismarkın müavini olub. Goering biznesmen, oliqarx, aristokrat və praqmatistdir. Onlar həmçinin zəbt olunmuş Fürerin yerini tutmağı mümkün görürlər. Amerika və İngiltərə də gizli də olsa, hakim rejimdən asılı olmayaraq, Rusiyaya son qoymaq istəyirlər, lakin özəl mülkiyyət anlayışını inkar edən kommunistləri o qədər bitirmək istəyirlər ki, hədsiz güclənməyə belə göz yumurlar. Almaniyanın.
  Halbuki Almaniya geosiyasi rəqibdir, lakin kapitalist və aristokratik oyun qaydaları çərçivəsində rəqibdir, bolşevik Rusiyası isə tamamilə yad və düşməndir. Hətta təəccüblüdür ki, Qırx birinci Çörçill özü Stalinə kömək təklif etdi, bu, bütün anti-kommunizmi, Rusiyaya ənənəvi, ingilis nifrəti ilə. Axı, qırmızılar altındakı Almaniya sovet arabasına asılmış döyüş atı, qəhvəyilər altındakı SSRİ isə əbədi partizan zonasıdır. Axı fanatik bolşeviklər barışmayacaq, uzun sürən partizan müharibəsi aparacaqlar ki, bu da Üçüncü Reyxi o qədər yoracaq ki, bütün genişlənmə arzuları tufandan sonra göy qurşağı kimi yox olacaq! Rusiya Almaniya altında, Rusiya altında Almaniyadan yaxşıdır! Bunu başa düşəndə ABŞ və İngiltərənin niyə müharibədən çıxış yolu axtardıqları aydın olur.
  Yamamoto praqmatistdir, ABŞ və İngiltərə ilə müharibə aparırdı. Amma bu iki imperiya özləri neft məhsullarının tədarükünə embarqo qoyaraq Yaponiyanı təhrik etdilər . Axı, Doğan Günəş ölkəsinin öz quyuları və bir çox başqa xammalları yoxdur. Yaponlar danışıqlar aparır, amerikalılar getdikcə daha alçaldıcı tələblər irəli sürürdülər.
  Eyni zamanda, müharibəyə təhrik edən Yankees, ordu və donanmanın döyüş hazırlığına gətirilməsinin qayğısına qalmadı. Vəsvəsə çox böyük oldu, daha çox Moskvanın yıxılacağına və Almaniyanın və onun müttəfiqlərinin köməyə gələcəyinə ümid işığı var idi. Bundan əlavə, ümid var idi ki, Birləşmiş Ştatlar hələ də nisbətən demokratik ölkə olmaqla, ictimai rəydən çox asılıdır, əgər müharibə uzansa, başqalarının adalarına qan tökmək istəməz. Doğrudan da, ABŞ-ın özünün ərazisini qorumaqdan və hətta kifayət qədər böyük hərbi vergilər ödəməkdən danışmırıqsa, niyə adi bir Amerika vətəndaşı qohumları ilə sink tabutları alsın! Bəlkə də buna görə çar Rusiyası daha çox əsgərə malik olmaqla uduzdu, amma rus xalqı Mancuriyanı öz ərazisi saymadı, mücərrəd maraqlar üçün qan və tər ödəmək istəmədi. Təəssüf ki, Hitler Moskvanı qismən sərt qışa hazır olmadığına görə, qismən də bolşeviklərə xas fanatizmə görə götürmədi. Lakin nəinki bolşeviklər, rus xalqı böyük məqsədlər uğrunda fədakarlığa meyllidir. Axı, ilk hava qoçu rus oğlanı Messer tərəfindən hazırlanmışdır. Hətta cənnət huriləri üçün deyil, Vətən naminə bunu etməsi təəccüblüdür. Baxmayaraq ki... Messer qismən axmaqdır, axı o, akrobatika ustasıdır, ixtiraçıdır, konstruktordur və təbii ki, canlı Vətənə daha çox fayda gətirərdi. Bəlkə də Yankilər prinsipi təkrarlayaraq o qədər də səhv etmirlər: döyüşdə əsas şey sağ qalmaqdır! Axı ölülər daha öldürə bilməz!
  Admiral Naumo qeyd etdi:
  - Biz artıq silah-sursatın üçdə ikisindən çoxunu istifadə etmişik. Silahlar çox istidir, onlara vedrələrlə su tökülür!
  Yamamoto barmağı ilə xaç etdi və alçaq, bir az boğuq səslə dedi:
  - Düşünürəm ki, silahlar mərmilərin son üçdə bir hissəsinə tab gətirəcək. Xeyr olsa da, doxsan beş faizə qədər nokaut edin.
  Admiral Naumo çiyinlərini çəkdi və alnının tərini sildi.
  - İlk gündə ən yaxşısını verməyə dəyərmi?
  Yamamoto yumruqlarını sıxdı.
  - Xərclər! Əlbəttə ki, buna dəyər! Biz rusları 1904-cü ildə, almanları 1941-ci ildə olduğu kimi təəccübləndirdik, lakin Stalin komandanı sərt şəkildə cəzalandıracaq və bu bir daha təkrarlanmayacaq. Beləliklə, əjdaha quyruğunun yuxuya getməsindən istifadə etmək lazımdır. Əslində, Stalini başa düşürəm, Almaniya ilə müharibə onun diqqətini o qədər cəlb etdi ki, Uzaq Şərqə baxmağı dayandırdı. Lidersiz ətrafı isə təşəbbüsü ələ almaqdan qorxur. Burada öz zərbəmizi əldən verdik. Eləcə də amerikalılar. Hamıya aydın idi ki, məsələ hazırlanır, buludlar yığılır, tezliklə ildırım çaxacaq, amma ...
  Naumo kəmərində asılmış samuray qılıncının sapına toxundu və ya buna adətən katana da deyilir:
  - Ruslar həmişə gec davranırlar! Müharibə çox çəkməyəcək və biz Urala çatacağıq.
  Yamamoto gözlərini göyə qaldırdı.
  "Tanrılar bu işdə bizə kömək etsin, amma mən belə düşünmürəm!" Tez öyrənirlər, Xalxın Qol göstərdi ki, rusların səviyyəsi 1904-1905-ci illər müharibəsi dövründəkindən yüksəkdir. Bundan əlavə, sizə bir sirr açacağam. Vladivostokdakı gizli agentimiz bir az kömək etdi ki, kifayət qədər güclü sahil artilleriyasının mərmiləri yox idi və təyyarə vaxtında havaya qalxa bilmədi. Bu gizli müharibədir.
  Naumo təəccübləndi:
  - Bəs SMERSH və NKVD hara baxdı?
  Yamamoto barmaqlarını silkələyərək güldü.
  "Rusiyanın ən pis kadrları burada Uzaq Şərqdə xidmət edir, Sovet-Alman cəbhəsində ölməkdən qorxanlar Vladivostoka can atırlar. Ona görə də, burada yuxarıda satqın və ya axmaq, həm də özünə qulluq edən adam tapmaq çox asandır. NKVD isə xəyali sui-qəsdləri üzə çıxarmağa o qədər öyrəşib ki, artıq əsl satqınları görmür. Beləliklə, işləmək olduqca mümkündür. Yeri gəlmişkən, əgər bir neçə general almanların tərəfinə keçibsə, baxmayaraq ki, onların ailələri, qohumları və dostları buna görə edamla hədələnirsə, o zaman yuxarıdan kiməsə rüşvət vermək tamamilə mümkündür. Və ya qaranlıqda istifadə edin, bu daha yaxşıdır. Beləliklə, biz çox iş görmüşük. Biz yaponlar, ümumiyyətlə, hərbi əməliyyatlar üzərində düşünməkdə hərtərəfli düşünmək və bütün xırda şeyləri nəzərə almaqla xarakterizə olunur.
  Naumo katanasının qolunu ovuşdurdu.
  - Düzdür! Ancaq Xalxın Gölün rüsvayçılığı acı və güclü qıcıq hissi doğurur! Biz necə...
  Yamamoto təsəlli verdi:
  - Mançular yaponlardan çoxdu və ümumiyyətlə, hər zaman qalib gəlmək mümkün deyil. Qeyd etməliyəm ki, buna baxmayaraq, ən yaxşı bölmələr bizim tərəfdə vuruşmadı və rusların aviasiya və tanklarda böyük üstünlüyü var idi.
  Naumo katanasını yarıya çəkdi.
  - Biz haqlı deyilik! Samuray heç vaxt darıxdırıcı bıçaq və yorğun ata, çoxlu düşmənə və zəif silaha istinad etməz!
  Yamamoto düzəliş etdi:
  - Samuray, əlbəttə ki, yox, amma insan təəssüf ki, bəli! İnsanlar səhv etməyə meyllidirlər!
  Yamamoto fikrindən daşındı və borulara nəsə qışqırdı, sonra davam etdi:
  - Samuray əsla əyilməyəcək! Qoça və cərəyana qarşı gedir.
  Naumo başını tərpətdi.
  - Həqiqətən! Amma biz ABŞ və Britaniya Aslanı ilə döyüşdük.
  Yamamoto barmağı ilə təkər yuvasına toxundu.
  - Bəli! Düzdür, amma ABŞ-ın dişləri vuruldu, İngiltərə müstəmləkələrini itirdi, Almaniya isə bəlaya düçar oldu. Wehrmacht-ın hücuma keçməsini asanlaşdırmaq üçün Rusiyanın qərbindən mümkün qədər çox qüvvə çıxarmaq istəyirdik. Zərbə may ayında, yollar quruyanda planlaşdırıldı, lakin amerikalılar qarşısını aldı.
  Naumo katanasını çəkdi və onu havada kəsdi:
  - ABŞ-a ölüm! Onlar həmişə Yaponiyaya müdaxilə edirlər.
  Yamamoto hiyləgərcəsinə gülümsədi.
  - Həmişə deyil, təbii ki, məsələn, biz Rusiya ilə ilk dəfə döyüşəndə yankilər bizə kreditlərlə yanaşı, silah-sursatla da çox kömək edirdilər. Donanmamızın yarıdan çoxu ABŞ və İngiltərənin pulları ilə və onların öz gəmiqayırma zavodlarında hazırlanıb. Beləliklə, Amerika həmişə pis deyil, amma bu vəziyyətdə deyil.
  Naumo təəccüblə soruşdu:
  - Bəs niyə?
  Yamamoto təvazökarlıqla izah etdi:
  - Uzun mənzilli bombardmançıların sürüsü Tokioya keçdi və napalm bombalarından istifadə edərək paytaxta məkrli zərbələr endirdi. Yüzlərlə taxta ev yandı və imperator nəyin bahasına olursa-olsun nəzarət zonasını paytaxtdan uzaqlaşdırmağı əmr etdi. Və ilk növbədə, Yapon skeletlərinə ən yaxın olan Midway arxipelaqında Amerika bazalarının döyüş kompleksini ələ keçirmək. Və biz uğur qazandıq!
  Nauma qılıncını havada yellədi:
  Yenə də qalib gəldik!
  Yamamoto sözünü kəsdi:
  - Ağlar arasında da ağıllılar var! Təəccüblü deyil ki, İmperator öz kabinetində Napoleonun büstünü qoydu. Ancaq başqa bir Sezar var idi, dedi: fəth olunanı saxlamaq qalib gəlməkdən daha çətindir. Bu halda bu, ilk növbədə bizə aiddir. Nauma qılıncla səkkiz rəqəmini təkrarladı:
  Mən ağlımla başa düşürəm, amma ürəyimlə!
  Yamamoto ayağa qalxaraq həmkarının çiyninə çırpıb.
  - Bəli, üzülmə, belə olan halda geri dönməyə gedirik. Biz SSRİ-ni məğlub edəcəyik və yenidən ABŞ və İngilislərə qaçacağıq, lakin artıq almanlar və makaronla birlikdə.
  Admiral Nauma, demək olar ki, görünməz bir hərəkətlə, katananı qınında gizlətdi və ləngləyərək pıçıldadı:
  - Gələcək yaxşıdır, amma indi daha yaxşıdır! Təyyarə gəmilərinə qulaq asın, bütün bomba ehtiyatı tükəndi və ...
  Yamamoto qısaca əmr etdi:
  - Göyərtəyə gəlin və ətrafınıza baxın, yarım saatdan sonra dönüb ən yaxın bazamıza yola düşəcəyik.
  Nauma burnunun içindən fit çaldı:
  - Komandirə qulaq asın!
  Admiral qapını çırpmamaq üçün tutaraq çölə atıldı. Onun ayaq səsləri sönməmiş qapıdan bir kölgə sürüşüb çıxdı, o, ayağının ucunda yeridi və yorğanı atdı.
  Yaxşı, nə vaxtdır, eşq də gecədir.
  Bu vaxt Saşa Sokolovski LAGG-5 qırıcısına mindi.
  Oğlan döyüşmək istəyirdi. O, nəhəng Konanı qarşılamaq üçün uçdu. Buna görə də inanılmaz təsadüflərin olması xəyaldır.
  Konan artıq beş yüz altmış Amerika və Britaniya təyyarəsini vurub. Və o, sovet asları ilə dimdiyinə keçdi.
  Bununla belə, onu hansı sürprizin gözlədiyindən şübhələnmir.
  Saşa Sokolovski özü ona qarşıdır.
  Oğlan üzgüçülükdə təkdir, bu daha rahat və rasionaldır. O, şiddətli döyüşə girir.
  Onun rəqibi Konan da ağsaqqaldır və təxminən on dörd yaşında bir oğlana bənzəyir, sadəcə çox yaraşıqlı və görkəmli əzələləri var.
  Hər iki oğlan terminatordur.
  Onlar uzaq məsafədən bir-birlərinə atəş açmağa başlayırlar. Və eyni zamanda qaçırlar.
  Atışların yolundan çıxın.
  Sasha qışqırır:
  - Stalin üçün vətən üçün!
  Konan geri qışqırır:
  - Yaponiya üçün, imperator üçün!
  Baxmayaraq ki, o, ümumiyyətlə samuray deyil, elfdir. Budur Konan oğlan sovet maşınını vurur.
  Saşa simmetrik cavab verir - Yapon olanı kəsir.
  Hər iki döyüşçü qəhrəman olmağa layiqdir.
  Onlar ya axışır, sonra müxtəlif istiqamətlərə səpələnirlər, lakin heç biri digərini aşağı sala bilməz.
  Sasha qışqırır:
  - Əclaf qorxaqla mübarizə aparın!
  Conan cavab verir:
  - Bu qorxaq döyüşsən!
  Yenidən birləşirlər. Demək olar ki, bir-birlərini döyürlər, amma yenə müxtəlif istiqamətlərə səpələnirlər. Xeyr, heç kim heç kimi vura bilməz. Təəssüf ki, bu onlar üçün mümkün deyil.
  Və yenə dağıldılar.
  Saşa hönkürdü:
  - Müqəddəs Rus üçün!
  Konan qışqırdı:
  - Xeyr, Yaponiya daha müqəddəsdir!
  Saşa fit çaldı və cavab verdi:
  Amma sən yapon deyilsən! Və hətta insan deyil!
  Konan açıq dişləri ilə hönkürdü:
  - Bəs mən kiməm?
  Saşa səmimi cavab verdi:
  - Siz bir növ yüngül elflərdənsiniz!
  Konan güldü və başqa bir sovet təyyarəsini kəsərək cavab verdi:
  - Belə bilirsən!
  Sashka mirvari dişlərinin təbəssümü ilə qeyd etdi:
  - Mən çox şey bilirəm!
  Konan sonra təklif etdi:
  - Gəl bunu edək! Şəxsən mənim üçün bu müharibə daha çox oyun və əyləncə kimidir, sən də iyirmi birinci əsrin övladısan! İkinci Dünya Müharibəsi üçün nə istəyirsiniz?
  Saşa Yapon avtomobilini yıxaraq məntiqlə qeyd etdi:
  - Mən Rusiyadan gəlirəm, ondan əvvəl Rusiya SSRİ olub. Ona görə deyə bilərəm ki, mən Vətənim üçün döyüşürəm!
  Konan gülümsədi və dedi:
  - Və məni yapon elfi Konan icad etdi və animedə çəkdim. Buna görə də Yaponiya üçün döyüşürəm. Deməli, bu da müəyyən qədər mənim vətənimdir!
  Saşa yenidən yaxınlaşmağa göndərdi. Onlar bütün pulemyotların arxasından atəş açsalar da, bir-birini vura bilmədilər.
  Onların sursatları bitib.
  Conan təklif etdi:
  - Buyurun! Sən də, mən də İkinci Dünya Müharibəsini tərk edirik! Mən öz aləmimdəyəm, sən də öz dünyamda... Və hadisələr öz axarı ilə getsin!
  Sasha cavab verdi:
  - Yox, belə olmayacaq! Yaponiya artıq SSRİ-yə hücum edib və bununla bağlı problemlər yaradıb. Yoxsa elə edəcəyik ki, sən İkinci Dünya Müharibəsindəsən, sanki yox. Yoxsa döyüşmək üçün burada qalacağam!
  Konan güldü və cavab verdi:
  - İkinci dünya müharibəsində ikimizin də vaxtı tükənir! Və dünyalarımıza qayıdırıq! Dəyişikliyə gəlincə, mən səndən çox uğur qazanmışam, gənc zabit, çünki mən elfəm! Bəli, sizi dərhal təyyarənin sükanına buraxmadılar!
  Saşa hönkürdü:
  - Siz olun...
  Ancaq vaxt tapa bilməmiş bir alov alovlandı və hər iki təyyarə, pilot-aces, havadan itdi.
  Sonra müharibə müxtəlif dünyalardan iki döyüşçü olmadan davam etdi. Yapon animesinin cizgi filmlərindən biri, digəri isə iyirmi birinci əsrdə doğulmuş oğlan öz dövrlərinə qayıtdı.
  Amma artıq iş görülüb və Yaponiya ABŞ-ı dənizdə məğlub edərək şərqdən SSRİ-yə hücum edir.
  Stalin Şərqə əhəmiyyətli qüvvələri köçürməyə məcbur olur və Stalinqrad yaxınlığındakı hücumu təxirə salır. Düzdür, Rjev-Sıçov əməliyyatı hələ də davam edir, lakin real tarixdə olduğundan daha az uğur qazanır. Almanlar Sovet qoşunlarının hücumunu dəf edərək onlara böyük ziyan vurdular.
  Düzdür, Afrikada müttəfiqlər təşəbbüsü ələ keçirdilər. Lakin Paulusu qazandan xilas etməyə ehtiyac olmadığı üçün Rommel daha çox gücləndirici qüvvə aldı və Əlcəzairdə amerikalılara çox təsirli bir hücum etdi, əlli mindən çox əsgər və zabiti əsir götürdü.
  Böyük zərər Amerika komandanlığında fikir ayrılığına səbəb oldu və Ruzvelt Afrikaya qoşunların köçürülməsini dondurdu və ümumiyyətlə Sakit Okeanın Amerika üçün ən vacib olduğunu bildirdi.
  ABŞ ordusunun bir hissəsi və sənayeçilərin əksəriyyəti də diqqəti Yaponiyaya yönəltməkdə israr etdilər.
  Nəticədə ABŞ-da təcrid tərəfdarları Amerikanın Avropadakı müharibədə iştirak etməməsi layihəsini yarıb keçə bildilər. Hətta Wehrmacht-a atəşkəs təklif edildi.
  Ehtiyatlarla bağlı problemlər yaşayan Hitler amerikalılarla atəşkəsə razılaşdı.
  İngiltərə də ABŞ-sız döyüşmək istəmədi və bir il müddətinə barışıq təklif etdi.
  Fürer bununla razılaşdı. Qışda almanlar cəbhəni saxlaya bildilər. Yalnız Leninqrad yaxınlığında "İskra" əməliyyatı müvəffəqiyyətlə taclandı və dəhlizdən keçmək mümkün oldu.
  Almanlar dekabrda Stalinqradı tamamilə ələ keçirə bilsələr də, irəli getmədilər.
  Fevralın sonunda Qırmızı Ordu Voronej yaxınlığında uğurlu zərbə endirdi və xeyli irəliləyə bildi. Lakin Maynşteyn mart ayında əks zərbə ilə sovet qoşunlarını mühasirəyə alıb vəziyyəti bərpa edə bildi.
  Qırmızı çox zərər gördü. Və bir müddət sakitləşdi.
  Almanlar isə fevral ayında total müharibə elan etdilər. Və müttəfiqlər bombardmanı və döyüşü dayandırdılar.
  Üçüncü Reyxdə silahların, xüsusən də tankların istehsalı kəskin şəkildə artdı.
  Fritz müharibənin nəticəsini öz xeyrinə həll etmək üçün "Pələnglər", "Panterlər" və "Ferdinandlar" dan istifadə edərək planlaşdırırdı.
  Amma təbii ki, bu kifayət deyildi. Əsas zərbəni Stalinqrad bölgəsində, Volqa sahili boyunca, Xəzər dənizi istiqamətində vurdular.
  Plan Qafqazı SSRİ-nin qalan hissəsi ilə quru yolu ilə kəsmək idi. Sonra Xəzər sahili ilə Bakıya köçün.
  Eyni zamanda almanlar Türkiyəni müharibəyə cəlb etmək üçün diplomatik səylər göstərdilər.
  Onlar artıq prinsipial söz veriblər ki, Vermaxt Xəzərə çıxsa, zərbə endirəcəklər.
  Yaponiya hələ də müharibə şəraitində idi. O, Vladivostoku kəsib Monqolustanı tuta bildi.
  Samurayların çoxlu piyadaları var və fanatik döyüşürlər. Tanklar kifayət qədər zəifdir, lakin onlar yüngül, mobil və istehsalı ucuzdur. Və ən əsası yaxşı trafiklə.
  Bir sözlə, düşmənin gücü böyükdür. Stalin isə nə edəcəyini bilmir.
  İndiyə qədər bütün mərc otuz dörddür. Amma onlar alman maşınlarından, xüsusən də Tigersdən zəifdirlər. KV tankı daha pis və daha ağırdır.
  45 mm-lik top köhnəlib, 76 mm-lik isə kifayət qədər güclü deyil.
  Praktiki baxımdan aviasiya pis deyil. Xüsusilə Yak-9, lakin silah baxımından olduqca zəifdir.
  Almanlar təbii olaraq Focke-Wulf-a mərc etdilər! Amma maşını idarə etmək çətin idi. Çox güclü və sürətli olmasına baxmayaraq.
  ME-309 gəlməyə başladı, yeddi atəş nöqtəsi olan sürətli bir avtomobil, həm də idarə etmək çox asan deyil və ağırdır. Və bu, daha pis manevr qabiliyyəti ilə deməkdir.
  Yeni inkişaflardan az-çox yaxşı bombardmançılar olan Yu-188 və Yu-288 uğurlu oldu.
  Və təbii ki, ilk reaktiv avtomobillər görünməyə başladı. Amma hələ kütləvi deyil.
  Almanlar hücuma yalnız iyunun 15-də başladı, çoxlu tanklar köçürdü. Və təbii ki, onlar əvvəldən gözlənilən idi. Güclü müdafiə quruldu.
  Əsl qala.
  Bundan əlavə, İL-2 almanlar üçün kiçik kumulyativ bombalar şəklində yaxşı bir sürpriz hazırladı.
  Amma bu kifayət deyil... Almanlar hələ də güclü idilər. Onlar getdikcə daha çox təcrübəli piyada, həm aviasiya, həm də tank toplayıblar.
  Qərb cəbhəsi olmasa, faşistlər havada daha güclüdür. Tanklarda sayca kiçik bir üstünlüyə malikdirlər, lakin ağır nəqliyyat vasitələrinə görə keyfiyyət baxımından.
  Artilleriyada SSRİ-dən bir az da çox lülə. Amma təbii ki, kalibr baxımından düşmən öndədir.
  Yalnız güclü müdafiəyə və sovet xalqının dözümlülüyünə ümid etmək qalır.
  
  
  
  NAPOLEON SU ALTINDA QALDI
  Böyük Napoleon bir neçə saat əvvəl Hamiltona hücum etdi və Blucher yaxınlaşana qədər onu məğlub edə bildi. Və sonra Blucheri məğlub etdi.
  Bu şəraitdə Birinci İsgəndərin başçılıq etdiyi Rusiya Napoleonla vuruşmamaq qərarına gəldi. Onunla qohum kimi görünən avstriyalılar mülayim şərtlərlə sülh təklif etdilər.
  Fransa İtaliyada fransızların yaşadığı iki kiçik ərazini və Hollandiyanı öz tərkibinə qaytardı. Ondan təzminat götürüldü və Birinci Napoleonun nüfuzu tanındı.
  Müvəqqəti tarazlıq quruldu. Fransa müharibələrdən çox yorulmuşdu və Napoleon bir müddət sakit oturdu. Baxmayaraq ki, bəzi islahatlar aparılmağa başladı. Ən vaciblərindən biri, dörd nəfərə qədər ortaq olmaq hüququ ilə çoxarvadlılığın rəsmi tətbiqidir.
  Katolik kilsəsi müqavimət göstərsə də, papalığın nüfuzu xeyli aşağı düşdü. Protestantlar isə bu məsələdə çeviklik nümayiş etdirdilər.
  Napoleonun özü az qala ateist idi. O, kilsəni dövlətdən ciddi şəkildə ayırdı. Necə ki, dünyəvi qanunlar sizə aid deyil.
  Böyük Napoleon Fransanın gücünü bir az bərpa edərək Əlcəzairi və Mərakeşi işğal etdi. O, Afrikadakı koloniyaları öz mülklərinə birləşdirməyə başladı. Tezliklə onun qoşunları Liviyanı ələ keçirdilər. Lakin Misirin özünün buna heç bir fikri olmayan İngiltərə tərəfindən alınmasının qarşısını aldı.
  Napoleon düşməndən çox zəif olduğu dənizdə müharibəyə başlamamağın daha yaxşı olduğu qənaətinə gəldi. Üstəlik, Afrikada tutulanları da həzm etmək lazımdır.
  Fransızlar Nigerə köçmək, Qərbdə və Afrikanın mərkəzindəki torpaqları fəth etmək qərarına gəldilər.
  Napoleon Rusiya ilə, xüsusən də dostlaşdıqları I Nikolayın hakimiyyətə gəlişindən sonra və Avstriya ilə yaxşı münasibətlər qurmağı bacardı. Üstəlik, 1829-cu ildə Avstriya və Fransa Rusiya tərəfində Türkiyəyə qarşı müharibəyə girdilər. Ümumilikdə güclü bir hərəkət olduğu ortaya çıxdı.
  Türkiyə nəhayət Balkanlardan qovuldu. Bosniya və Herseqovina Avstriyanın bir hissəsi oldu, Rusiya Rumıniyanın şərq hissəsini aldı, qərb hissəsi isə Avstriya oldu.
  Bolqarıstan və Serbiya rəsmi olaraq müstəqillik əldə etdilər, lakin bolqarlar Rusiyanın, serblər isə Avstriyanın vassalı oldular. Fransa Sardiniya və Neapol krallığını öz nəzarəti altına aldı. Bundan əlavə, fransızlar Yunanıstandan Kriti və adaların bir hissəsini tutdular. Yunanıstanın özü qitədə rəsmi olaraq müstəqillik əldə etdi, lakin Fransanın himayəsi altında.
  Türkiyə Avropada praktiki olaraq yalnız İstanbulun əlində qaldı.
  Rusiya həm də Zaqafqaziya, Batumi, Qarsı və Ərzurumu - demək olar ki, ermənilərin və kürdlərin yaşadığı bütün torpaqları aldı. İraqın şimalı rus oldu, cənubu isə ingilislər tərəfindən ilhaq edildi.
  Türkiyə kiçik səlahiyyətlər kateqoriyasına salındı. Və Rusiya, əksinə, real tarixdə olduğundan daha güclü oldu. Napoleon 1837-ci ildə vəfat edərək, Fransanı Afrikada, Avropada və Asiyanın bəzi bölgələrində müstəmləkə mülkləri olan böyük və güclü bir gücə çevirdi.
  Bundan sonra hakimiyyətə oğlu II Napoleon gəldi. Uzun boylu, sarışın ona atasından böyük ambisiyalar miras qalmışdı. Və İngiltərəyə qarşı koalisiya yaratmağa cəhd etdi.
  Avstriya bununla razılaşdı və o zaman Qafqazda müharibənin içinə girən Rusiya koalisiya müharibəsi aparmaqdan imtina etdi. Sonra 1846-cı ildə Avstriya və Fransa Almaniya ilə müharibəyə başladılar. Hələ Prussiyanın tərkibində birləşməyib. Bəli və qüvvələr qeyri-bərabər idi. Avstriya qüdrətinin zirvəsindədir, Fransa da... Prussiya isə o qədər də güclü deyil.
  Müharibə nəticəsində bütün alman torpaqları tutuldu və fransızlar və avstriyalılar arasında bölündü. Sonra II Napoleon tez bir zamanda Danimarkanı özünə birləşdirdi. 1851-ci ildə Norveç fransızlar tərəfindən tutuldu.
  Və 1853-cü ildə I Nikolay nəhayət koalisiyaya qoşuldu. Rusiya, Avstriya və Fransa Türkiyə və İngiltərədən qalanların üzərinə düşdü.
  Quruda müvəffəqiyyət koalisiyaya kömək etdi. Dənizdə vəziyyət ingilislər üçün bir az daha yaxşı idi. Amma koalisiya bütün Yaxın Şərqi, Misiri, Sudanı ələ keçirdi. Sonra İran. Və 1857-ci ildə Rusiya, Fransa və Avstriya Hindistana köçdü. Və onu da ələ keçirə bildilər.
  Cənuba doğru irəliləmə ilə Afrikanın fəthi oldu. İngiltərənin özü isə kontinental blokada ilə boğuldu. Eyni zamanda üç imperiya donanma qururdu.
  Onların döyüş gücü və resurslarında üstünlüyü getdikcə güclənirdi.
  Və 1862-ci ildə Rusiya, Fransa və Avstriyanın metropolun özünə enmə təhlükəsini nəzərə alaraq, İngilislər sülh istədi. İngiltərə bir sıra alçaldıcı şərtlərlə razılaşmalı və müstəmləkələrindən əl çəkməli oldu.
  Birinci Nikolay 1864-cü ildə vəfat etdi... II Aleksandr taxtına keçdi. Lakin bu padşahın bəxti yenə üz verdi. Artıq 1866-cı ilin aprelində zadəgan Karakazov tərəfindən güllələndi və kəndlilərin çoxdan gözlənilən azadlığı baş tutmadı.
  Yeni gənc çar Üçüncü İskəndər isə kəndlilərin azad edilməsinə qarşı idi. Və mühafizəkar kursu davam etdirdi. Halbuki Rusiya Asiyada və Çində irəliləyirdi.
  ABŞ-da vətəndaş müharibəsi uzandı. Xüsusilə Abraham Linkolnun öldürülməsindən sonra. Şimallılar arasında ciddi fikir ayrılıqları yarandı. Müharibə on ildən çox davam etdi və Birləşmiş Ştatlar parçalanmış vəziyyətdə qaldı. Müharibənin uzanmasına II Napoleonun cənublulara yardımı və Fransanın Kanada müstəmləkəsi və vassal Meksika ilə sərhəddə güclü ABŞ-a sahib olmaq istəməməsi kömək etdi. II Napoleon 1879-cu ilə qədər hökmranlıq etdi və onun hakimiyyəti kifayət qədər uzun sürdü: qırx iki il və şanlı. Fransızlar Afrikanı tamamilə zəbt etdilər, yalnız Avstriya ora bir az götürdü, Suriya, Fələstin, Hind-Çin, qismən Hindistan, İran və s.
  Kanadada güclənən Meksika, Latın Amerikasına nüfuz etməyə başladı. İspaniya və Portuqaliyada fransız tərəfdarı krallar hökmranlıq etməyə başladılar. İngiltərə kiçik bir ölkə oldu.
  Düzdür, Rusiya güclənib, bir az da Avstriya. Amma bu qorxulu deyil.
  II Napoleonun oğlu III Napoleon taxta çıxdı. Onun artıq otuz səkkiz yaşı var idi. Kifayət qədər yetkin bir imperator atasının siyasətini davam etdirdi, Latın Amerikasında müharibələr apardı, Avstraliya və Sakit Okeanı mənimsədi.
  Rusiya o zaman Çin və Hindistanı, çoxlu torpaqları fəth edib həzm etdi. 1904-cü ildə ruslar əvvəllər Koreyanı fəth edərək Yaponiyaya da endilər. Yaponiya ilə müharibə bir qədər uzandı və partizan mərhələsinə keçdi. III Napoleon Latın Amerikasını, demək olar ki, bütün Qırmızı Qitəni fəth etdi. Lakin ABŞ-a girməyə vaxtı olmadı və 1909-cu ildə öldü.
  Dördüncü Napoleon - bütün böyük oğulları ənənəvi olaraq Napoleon adlandırırdılar, torpağın konsolidasiyasını başa çatdırmaq üçün ABŞ-a hücum etdilər. ABŞ isə üç yerə bölündü və nisbətən geridə qaldı. Çoxlu fransız ordusu onları ələ keçirdi.
  Rusiya hələ də uzun müddət yapon partizanları ilə vuruşdu və Çində daim üsyanlar başladı.
  1913-cü ildə III Aleksandr öldü və II Nikolay taxta çıxdı. Yeni padşah atasının yolunu davam etdirdi.
  ABŞ-ın fəthindən sonra Dördüncü Napoleon daha çox şey istədi. Hələlik müstəmləkələri olmayan Britaniya o qədər də güclü deyil. Avstriya və Rusiya, bunlar Fransadan başqa dünyanın iki əsas gücüdür.
  Üstəlik, hər iki imperiyada mütləq monarxiyalar var, çar Rusiyasında da təhkimçilik hökm sürür!
  Dördüncü Napoleon bu haqda düşünür... Amma iki canavarla eyni vaxtda döyüşmək mümkünsüz işdir. Və ya çox mürəkkəb. Onlardan birini seçmək və onları birlikdə döymək lazımdır.
  1916-cı ildə altmış səkkiz il hökmranlıq edən - dünyanın ən uzun hökmranlıqlarından biri olan İmperator Frans İosifin ölümündən sonra onun böyük qardaşı oğlu I Çarlz taxta çıxdı. Və bundan sonra Avstriyada toqquşmalar başladı. Yeganə ulu babası II Frans imperator olan yeni varisi hamı tanımadı.
  Və bir neçə qiyam və çevriliş baş verdi.
  Fransa və Rusiya Avstriyaya qoşun yeritdi. Birgə zərbə patchwork imperiyasının sürətlə məğlubiyyətinə və onun parçalanmasına səbəb oldu. Və tezliklə İsveç bölündü.
  Fransaya İspaniya və Portuqaliya da daxil idi.
  Beləliklə, dünyada cəmi iki ölkə qalıb: Fransa və bütün əraziləri bölən Rusiya...
  II Nikolay və IV Napoleon. Kombinasiya belədir. Və iki monarx bir-birinə qarşı durur... Amma müharibə heç başlamadı... II Nikolay 1936-cı ildə öldü. Onun yerinə II Aleksey gəldi. Və Dördüncü Napoleon bir il sonra 1937-ci ildə öldü. Onun yerinə böyük oğlu, o da vəfat etdi, orta Lui on doqquzuncu oldu.
  Yeni kral gənc, Aleksey isə gənc idi. 1941-ci ildə isə onlar may ayından dekabr ayına qədər bir neçə ay döyüşdülər... Bundan sonra ilhaqsız və təzminatsız şərtlərlə sülh bağladılar.
  Bu, artıq iki dünya imperiyasının sonuncu müharibəsi idi. 1943-cü ildə fransızlar Aya uçdular. Və ruslar 1945-ci ildə. Kosmosun genişlənməsi başladı.
  Və iki imperiya: Rus və Fransız, Bonapart və Romanovlar sülalələri dinc yanaşı yaşayırdılar.
  Beləliklə, ümumiyyətlə, yer kainatının başqa bir sistemində həyat kifayət qədər sakit inkişaf etdi.
  XX əsrin sonlarında ruslar və fransızlar günəş sisteminin demək olar ki, bütün planetlərini ziyarət edə bildilər və kosmik sənayeni inkişaf etdirdilər.
  Ümumiyyətlə, yer üzündə epidemiyalar və aclıqlar olmayıb. Hər iki imperiyada doğum nisbətləri nəzarət altına alındı və dinlərin əhatə dairəsi məhdud idi.
  Kilsə dövlətdən ayrıldı, ateizm və yeni bütpərəstlik dəb halına gəldi.
  Böyük iğtişaşlar demək olar ki, olmadığı kimi müharibələr də tamamilə yox oldu.
  
  RASPUTİN SAĞ QALSAydı
  Rasputin bir möcüzə ilə, mədədəki zəhərə və yaraya baxmayaraq, sui-qəsd cəhdindən sonra hələ də sağ qaldı. Çar II Nikolayın çoxdan planlaşdırılan ətrafı nəticəsində saray çevrilişi baş tutmadı. Çar Rusiya tarixinin ən çətin mərhələsini uğurla keçdi. Aprelin sonunda isə yollar quruyan kimi cənubda çoxdan gözlənilən hücum başladı.
  Çar ordusunun döyüş qabiliyyəti Müvəqqəti Hökumətin axmaq fərmanları ilə pozulmadı və görkəmli sərkərdə Brusilovun komandanlığı ilə böyük uğurlar qazandı. Yeri gəlmişkən, real tarixdə əvvəlcə böyük uğurlar olub, həm bolşeviklərin, həm də digər dağıdıcı ünsürlərin, o cümlədən böyük burjuaziya və Müvəqqəti hökumətin nazirlərinin təxribatı nəticəsində hücum uğursuzluqla nəticələnib.
  Və beləliklə, təxribat yoxdur, ordu hələ də çar generallarının nizam-intizamı ilə güclüdür. Avstriyalıların və xüsusən də slavyan birləşmələrinin mənəviyyatları aşağı düşür.
  Brusilov Lvovu aldı və Przemysl mühasirəsinə qədər irəlilədi.
  Yalnız mərkəzdə cəbhəni ciddi şəkildə zəiflətməklə, almanlar rus hücumunu birtəhər dayandırdılar.
  Lakin rus qoşunları Rumıniyaya da zərbələr endirdi. Böyük uğurlar var. Və hətta Buxarest və Transilvaniyanı geri aldı.
  Almanlar avstriyalıları xilas edərək digər sektorlardan da qoşun çıxardılar. 1917-ci ilin aprelində ABŞ-ın müharibəyə girməsi Almaniyanın vəziyyətini daha da ağırlaşdırdı. Niyə amerikalılara qoşulmayaq? Görünür ki, Almaniya artıq üzür və qaliblər arasında olmaq çox xoşdur.
  Payızda, sulu qar yağmağa başlayanda, nəhayət, mərkəzdə rus qoşunlarının faktiki alman hissələrinə qarşı hücumu başladı.
  Yaş qarda zəif görmə Alman pulemyotçularının və artilleriyaçılarının işinə mane olurdu. Bundan əlavə, soyuqda Fritz həmişə sərt iqlimə daha çox öyrəşmiş ruslardan daha pis ulayır.
  Beləliklə, daha qətiyyətli və bacarıqlı komandir Kornilov o qədər də cəsarətli olmayan bir sələfi kənara çəkən mərkəzi, qərb cəbhəsinə əmr verdi.
  Rus qoşunları zəifləmiş alman müdafiəsini yarıb uğurla irəliləyərək çoxlu sayda əsir və kubokları ələ keçirdi.
  Yalnız Vistula çayında qərbdə qoşunlarını zəiflədən almanlar rus qoşunlarının irəliləməsini dayandıra bildilər. Çar ordusu Baltikyanı dövlətləri azad edərək Şərqi Prussiyaya daxil oldu.
  Ruslar Türkiyəyə qarşı cəbhənin cənub sektorunda da böyük uğurlar qazandılar. İlin sonunda onlar ingilis və fransızlarla birlikdə Kiçik Asiyanı demək olar ki, tamamilə ələ keçirərək İstanbula yaxınlaşdılar.
  Yanvarda İstanbul ilk növbədə rus qoşunlarının təzyiqi altında qaldı və Osmanlı İmperiyası təslim oldu.
  1918-ci il gəldi. Rusiyada onlar tez bir qələbəyə inanırdılar və ölkə bütün hərbi çətinliklərə baxmayaraq davam etdi. Müttəfiqlər də almanları Qərbdə bir az sıxırdılar və onların uğurlarına inanırdılar.
  Amerika getdikcə daha çox yeni bölmələr köçürdü. Avstriya-Macarıstan dağılır və ordusu fərarilik edirdi. Bolqarıstan Almaniya və Avstriya-Macarıstana müharibə elan edərək mərkəzi dövlətlər ittifaqından çıxdı. Və Türkiyə məğlub oldu.
  Təbii ki, Almaniyada bu müharibəni tez bir zamanda bitirmək üçün əhval-ruhiyyə yaranmışdı.
  Amma hələ bir az qərarsız. Bəs hara gedirsən? Hələ mart ayında isti havanı gözləmədən Rusiya onsuz da parçalanmış Avstriya-Macarıstana zərbə endirib, cəbhəni yarıb. Almanlar hücuma tab gətirə bilməyib axışdılar. Böyük itki ilə əzildilər. Budapeşt süqut etdi və Avstriya İmperiyası təslim oldu.
  Bir müddət sonra Almaniyada çevriliş baş verdi və 9 may 1918-ci ildə Almaniya İmperiyası təslim oldu.
  Beləliklə, Birinci Dünya Müharibəsi başa çatdı. Bunun ardınca Versalda danışıqlar aparıldı və yeni sülh sistemi imzalandı.
  Osmanlı İmperiyası xəritədən yoxa çıxdı. Rusiya, İngiltərə, Fransa tərəfindən bölündü. Çar imperiyası Konstantinopolu, Ermənistanla isə Kiçik Asiyanı geri aldı. İngiltərə İraq, Fələstin, Səudiyyə Ərəbistanında Osmanlı mülkləri və Fransa Suriya. Avstriya-Macarıstan da Avropa xəritəsindən itdi. Rusiya Polşa torpaqları ilə Qalisiya, Bukovina, Krakovu qəbul etdi. Çexoslovakiya bir qədər muxtariyyətini saxlayaraq Rusiyanın tərkibinə daxil oldu, lakin II Nikolay Çexiya və Slovakiyanın kralı oldu. Krakov Poznan və Alman torpaqlarının bir hissəsi kimi Polşa Krallığına daxil oldu. Danziq də daxil olmaqla. Rusiya Klaypeda bölgəsini də aldı. Mülkiyyətin əhəmiyyətli dərəcədə genişləndirilməsi.
  Qərbdə Almaniya Bismarkın dövründə ələ keçirdiyi Fransa və Danimarka mülklərini geri qaytardı. Və o, Reyn hövzəsində demilitarizasiya zonası ilə razılaşmağa məcbur oldu. Almaniya da qalib ölkələrə böyük təzminat ödəməyə məcbur oldu. Almanlardan ən çox təsirlənənlər ilk növbədə Rusiya və Fransadır.
  Özünü Rusiyanın vassalı kimi tanıyan, lakin formal olaraq onun tərkibinə daxil olmayan Yuqoslaviya da meydana çıxdı. Macarıstan kəsildi və özünü Rusiyanın vassalı kimi tanıdı. Avstriya rəsmi olaraq müstəqil qaldı, lakin təzminat ödədi. Rumıniya Transilvaniyanı qəbul etdi.
  Uduzanlardan başqa hamı az-çox razı qaldı. Türkiyə və Avstriya-Macarıstan Avropa və Asiyanın xəritəsindən yoxa çıxdı. Rusiya isə həm əhalisini, həm də ərazisini artırıb. Eləcə də Fransa, Yaponiya, İngiltərə və yalnız ABŞ təzminatların yalnız kiçik bir hissəsini aldı. Almaniyanın Sakit okeandakı mülkləri Yaponiya və İngiltərə arasında bölündü. Afrikada, ən çox İngiltərə.
  Bir neçə ay sonra Rusiya Əfqanıstandakı müharibədə Britaniya tərəfinə qoşuldu. Tez bir qələbə qazanıldı və ilk dəfə Mendeleyevin oğlu tərəfindən hazırlanmış bir tank döyüşdə sınaqdan keçirildi. Yeni avtomobil özünü çox səmərəli və yaxşı idarəetmə xüsusiyyətləri ilə sübut etdi.
  O, taxt varisinin şərəfinə "Aleksey" adını aldı. Və bu avtomobil çox perspektivli görünürdü.
  Əfqanıstanın fəthindən və parçalanmasından sonra sülh dövrü başladı. Baxmayaraq ki, bir neçə kiçik müharibə keçib. Rusiya və İngiltərə İranı parçaladı. Və sonra müttəfiqlər Səudiyyə Ərəbistanının bölünməsini tamamladılar.
  Rusiya iqtisadiyyatı ildə təxminən on faiz sürətlə inkişaf etdi və 1929-cu ildə ikinci yeri tutdu. ABŞ da sürətlə yüksəlirdi, Fransadan bir az, hətta Almaniyadan da azdır. İngiltərə isə tamamilə durğun idi, müharibədən əvvəlki səviyyəyə güclə çatırdı.
  Lakin Böyük Depressiya başlayanda iş yenidən çətinləşdi və üsyan və iğtişaşlar böyüməyə başladı.
  II Nikolay Birinci Dünya Müharibəsində qalib gələrək hakimiyyətini gücləndirdi. Çar iş gününü on saat yarıma, şənbə və bayramqabağı günlərdə isə səkkiz saata endirdi. Rusiyada maaşlar artdı. Qiymətlər sabit qaldı və çar rublu yer üzündə ən güclü valyuta idi.
  Bundan əlavə, kral 1925-ci ildə pulsuz yeddi illik təhsil tətbiq etdi. 1929-cu ildə isə yeddi sinifli təhsil icbari oldu. Pulsuz tibbi xidmət də daha əlçatan olub.
  Pulsuz ali təhsil almaq isə xeyli asanlaşıb. Və pensiyalar artırıldı, hətta fəhlələrə, evdar qadınlara, əlillərə də ödənildi.
  Lakin Böyük Depressiya bütün problemləri yenidən kəskinləşdirdi. Və yenə də çarın ləğv etdiyi Dumanı xatırladılar, amma yeni seçkilər heç vaxt keçirilmədi. Mütləqiyyətin dirçəlməsinə nə səbəb oldu.
  Padşah yenidən qanunvericilik hüququ aldı və nəzərəçarpacaq fəallıq göstərməyə başladı. Ancaq Dövlət Duması olmadan da yaxşılaşdı, Dövlət Şurası işlədi və Rusiya İmperiyasının Mülki Məcəlləsi qəbul edildi.
  Bununla belə, yeni burjuaziya daha çox demokratiya, heç olmasa Dumanın dirçəlişini istəyirdi. Depressiya dövründə həm proletariat, həm də kəndli üsyan etməyə başladı.
  Bütün kənd, qulaq sinfi xeyli gücləndi. Lakin mülkədarlar hələ də torpaq mülkiyyətini saxladılar. Doğuş nisbətləri yüksək olaraq qaldı və ölüm nisbətləri, xüsusən də tibbi xidmətin təkmilləşdirilməsi ilə azaldı. Bu, əhalinin artmasına və torpaqların parçalanmasına səbəb oldu. Düzdür, bu artımın bir hissəsi şəhərə hopmuşdu. Depressiya dövründə işsizlik kəskin şəkildə artdı.
  Lakin çar hökuməti enerjili tədbirlərlə depressiyanın nəticələrini yüngülləşdirə bildi. 1931-ci ildə Yaponiya Çini işğal edərək Mançuriyada kukla hökumət qurmağa cəhd edəndə. Bu, əvvəlki razılaşmaları pozdu və Rusiyanın müharibəyə girməsinə səbəb oldu.
  Bu vaxta qədər çar ordusunda dünyanın ən qabaqcıl və güclü tankları, ən yaxşı təyyarələri, o cümlədən altı motorlu bombardmançı var idi. Beləliklə, Çar Rusiyasında dünyanın ilk kütləvi istehsalı olan helikopterlər, ən uğurluları isə geri çəkilməyən silahlar meydana çıxdı.
  Bundan əlavə, çar Rusiyasında generalların səviyyəsi yüksəldi. Donanmaya dahi admiral Kolçak komandirlik edirdi.
  Birinci Dünya Müharibəsi illərində çar ordusu hidroplanları çoxaldır və onları mükəmməlliyə çatdırırdı. Yaponları dənizdə fəal şəkildə məhv etdi.
  Müharibə əvvəldən yaponlar üçün əlverişsiz keçdi. Çar dövründə başqa bir Baykal-Amur magistral xətti tikildi və rus ordusunun təchizatı problemsiz həyata keçirildi.
  Yapon feldmarşallarını həm kəmiyyət, həm də keyfiyyət baxımından üstələyən Denikin və Kornilov uğurlu hücuma rəhbərlik etdilər. Gənc generallar arasında Birinci Dünya Müharibəsi illərində iyirmi üç yaşında polkovnik olan Vasilevski fərqlənirdi. Və iyirmi beş yaşında o, artıq general idi.
  Təbii ki, başqa komandirlər də var idi. Tuxaçevski də sürətli karyera yüksəlişi yaşadı. Budyonnıya qalxdı. Bir sıra qələbələr və lap əvvəldən çar ordusu təşəbbüsə sahib idi, qazanlar yaratdı və Port Arturu mühasirəyə aldı. Lakin mühasirə uzun sürmədi, hücum zamanı bu alınmaz qala iki həftəyə süqut etdi. Və cəmi dörd aylıq döyüşdə Çin və bütün Koreya azad edildi.
  Çar II Nikolay ABŞ-ın Böyük Depressiya nəticəsində zəifləməsindən, eləcə də İngiltərənin müharibəyə müdaxilə edə bilməməsindən istifadə edərək Yaponiyanı tamamilə ələ keçirib Rusiya imperiyasına birləşdirməyi əmr etdi.
  Kolçak, digər şeylər arasında, dünyanın ən yaxşı hidroplanlarından istifadə edərək, dənizdə samurayları tamamilə məğlub etdi. Bundan əlavə, Baltik və Aralıq dənizindən bir donanma gəldi.
  Və 1932-ci ilin martında çar ordusu Yaponiyaya endi. Üç ay davam edən inadkar döyüşlərdən sonra Günəş ölkəsi zəbt edildi və Rusiya vilayətinə çevrildi. Rusiyaya birləşmək üçün referendum keçirildi. Və II Nikolay Yapon mikado və imperatoru oldu. Rusiya Sakit okeandakı mülkləri də fəth etdi.
  Hitler 1933-cü ilin yanvarında Almaniyada hakimiyyətə gəldi. Və təbii ki, onun qoşulması kataklizmlərə səbəb ola bilər.
  Fürer dərhal II Nikolaya beyət etdi və Rusiya ilə ittifaq elan etdi.
  Hitler şəxsi görüşdə Fransa və Britaniya koloniyalarını bölməyi təklif etdi.
  II Nikolay razılaşdı. Və İtaliya, Almaniya və Rusiyanın birliyi bağlandı. Təbii ki, İngiltərə və Fransaya qarşı. 1937-ci ildə Almaniya Avstriyanı ilhaq etdi. Eyni zamanda, demək olar ki, qırx üç il hökmranlıq edən II Nikolay öldü. Taxtda onun gənc nəvəsi - dördüncü İskəndər var idi. Varis Aleksey evləndi, özünü oğul etdi və sağalmaz xəstəlikdən öldü. Nəvənin cəmi altı yaşı var idi və çarın qardaşı Mixail Romanov hökmdar və regent oldu. Gənc deyil, ümumiyyətlə təcrübəli kral. Yeri gəlmişkən, Yaponiyanın tutulması üçün ümumi rəhbərliyi həyata keçirən və generalissimus kimi böyük marşal titulu olan o idi.
  Regent Mixail Romanov Almaniya və İtaliya ilə müttəfiqlik kursunu davam etdirdi. Və 1940-cı il mayın 15-də Üçüncü Reyx Fransa, Belçika və Hollandiyaya, eləcə də İngiltərəyə hücum etdi. Rusiya da Britaniya koloniyalarına hücum etdi. Və İtaliya Afrikaya köçdü.
  Müharibə kifayət qədər uğurla inkişaf etdi. Ruslar üç ay ərzində İngiltərə və Fransanın Asiyadakı bütün mülklərini ələ keçirdilər. Sonra Avstraliyaya endi. Rusiya Afrikada da irəlilədi.
  Almanlar Fransanın sürətli məğlubiyyətindən, Belçika və Hollandiyanın işğalından sonra İngiltərəyə hava hücumu təşkil etdilər. Rusiya aviasiyası müharibəyə girənə qədər çox uğurlu alınmadı.
  Və İngiltərə çox pis oldu. Və əllərindən gələni bombaladılar. Avstraliya rus qoşunları tərəfindən tez bir zamanda fəth edildi. Afrika isə ingilis və fransız qoşunlarının müqavimətinə görə deyil, uzaq məsafələrə və yolların olmamasına görə daha yavaş ələ keçirildi.
  1940-cı ildə İngiltərəni tutmağa vaxtları olmadı, lakin qırx birinci ilin yayında bir desant oldu və ingilislərlə birlikdə nəhayət başa çatdı.
  Sonra ABŞ ilə müharibə başladı. Ruzvelt istəmədən döyüşə girdi və gec oldu. Çar Rusiyası isə Alyaskanı geri qaytarmaq istəyirdi.
  Amma təkcə bu deyil... Qırx bir - qırx iki ilin qışında çar qoşunları buzları keçərək ABŞ ərazisinə keçdi və orada döyüşlər başladı.
  Rus qoşunlarının tərəfində, qoşunların kəmiyyət və keyfiyyət baxımından üstünlüyü.
  Amerikalılar uduzurdular. Almanlar Kanadadan girdilər və böyük uğur qazandılar. 1942-ci il müstəqil Amerikanın son ili idi. Rusiya və Almaniyanın zərbələri altında ABŞ oktyabrın 8-nə qədər davam etdi, o zaman Nyu-York və Vaşinqtonun süqutundan sonra təslim oldular.
  Beləliklə, İkinci Dünya Müharibəsi başa çatdı. Real tarixdən daha qısa, Rusiya və Üçüncü Reyx üçün qalib gəldi. Müharibə zamanı almanlar İspaniya və Portuqaliyanı da işğal edərək müstəmləkələrini ilhaq etdilər.
  Dünyada bir dəyişiklik oldu. Çar Rusiyası İngiltərə və Fransanın Asiya və Sakit okean hövzəsindəki bütün müstəmləkələrini, eləcə də Avstraliyanı ilhaq etdi. Alyaska, Kanada və ABŞ-ın çox hissəsi ruslaşdı və Almaniya yalnız kiçik bir hissəsini aldı. Afrikanın çox hissəsi rus oldu. Lakin almanlar Fransa, Belçika, Portuqaliya, İspan koloniyalarının bir hissəsini ələ keçirdilər.
  Almanlar həm Danimarkanı, həm də Norveçi tutdular. İsveç isə Rusiya ilə bölündü. Fransa, Belçika, Hollandiya, İspaniya, Portuqaliya, damğa zonası əyalətlərinin xüsusi birliyinə girdi. Nasistlər rəsmi kukla hökumətləri saxlasalar da, onları qoşunlarla işğal etdilər. İsveçin bir hissəsi ilə Danimarka və Norveçdə eyni şey.
  Rusiya Britaniyaya nəzarəti ələ keçirdi. Çar Dördüncü İskəndər ingilis kralları ilə qohum olduğu üçün o, Britaniyanın monarxı kimi tanınırdı.
  İtaliya Afrikada bəzi mülklər əldə etdi və Efiopiyada möhkəmləndi.
  Çar Rusiyası, şübhəsiz ki, dünyanın ən güclü və nəhəng imperiyasıdır. Ancaq Üçüncü Reyx güclüdür. Və müvəqqəti fasilə yarandı. Yeni alışları həzm etmək lazımdır. Regent Mixail hətta görünməmiş bir addım ataraq bir rusiyalıya dörd arvadı olmağa icazə verdi.
  Kənarların assimilyasiyasını sürətləndirmək üçün hətta sinod da bunu etiraf etməyə məcbur oldu.
  Və nə yaxşı fikirdir! Dördüncü İsgəndər təbəələrinə nümunə olmaq üçün gəncliyində hətta iki dəfə evləndi. Beləliklə, vəziyyət sabitləşdi.
  Mixail 1947-ci ildə vəfat etdi və çar İskəndər həqiqətən də bu vəzifəyə keçdi. Və indiyə qədər o, uğur qazanıb. Lakin Hitlerə torpaq kifayət etmədi və sahiblənmiş Fürer dünya hökmranlığı arzusunda idi.
  Və 1955-ci il aprelin 20-də çar Rusiyasına qarşı böyük müharibə başladı. Kiçik Mussolininin oğlunun artıq hökm sürdüyü Üçüncü Reyx və İtaliya çar Dördüncü İskəndərin imperiyasına hücum etdi.
  Üçüncü Dünya Müharibəsi başladı. Argentina, Braziliya, Venesuela, Meksika və bir sıra Latın Amerikası ölkələri də Üçüncü Reyxin tərəfinə keçdilər. Və III Dünya Müharibəsi başladı...
  
  
  ROKOSOVSKİNİN SƏHVİ
  Paralel kainat, dünya dünyası. Böyük Vətən Müharibəsi illərində real tarixlə yalnız bir kiçik uyğunsuzluq var idi. Rokossovski Stalini 2-ci Mühafizə Ordusunu Paulusa qarşı və digər ehtiyatları Mainstein yaxınlaşmazdan əvvəl məhv etmək üçün gətirməyə inandıra bildi. Həlledici rol oynayan arqument: "Əgər biz Paulu məhv etsək və Yeni ilə qədər Stalinqradı azad etsək, bu, böyük siyasi effekt verəcək! Katoliklik Milad bayramı Stalinqradda qeyd olunacaq!".
  Stalin razılaşdı ki, siyasətçilər ilk növbədə Paulusa hücum əmrini verdilər, Mainstein isə hələlik təmkinli idi. Lakin bu kortəbii qərar nəticəsində aşağıdakılar baş verdi. Hələ dekabr ayında nisbətən döyüşə hazır olan və güclü müdafiə strukturlarına arxalanan Paulusun qoşunları inadkar müqavimət göstərərək öz mövqelərini qoruya bildilər. Dekabrın 25-də Mainstein bir az cənubda Stalinqrada gedən bir dəhlizdən keçdi.
  Və şiddətli döyüşlər başladı. Hitler nəyin bahasına olursa-olsun Volqada körpübaşı saxlamağı əmr etdi, Stalin nəyin bahasına olursa olsun Stalinqradın geri alınmasını əmr etdi. Döyüşlər almanlar tərəfindən Stalinqradın fırtınası zamanı olduğu kimi qaynamağa başladı, indi isə tam əksinədir.
  Sovet qoşunları irəli atıldı və almanlar ümidsizcəsinə geri çəkildi.
  Üç ay yarım ərzində ən inadkar döyüşlər davam etdi. Getdikcə daha çox ehtiyat döyüşə girdi. Nəhayət, martın sonunda almanlar Stalinqraddan çıxarılaraq Dona çəkilməyə məcbur oldular. Lakin Sovet qoşunlarının itkiləri çox yüksək oldu və hücumda uzun bir əməliyyat fasiləsi yarandı.
  Almanlar da tam səfərbərliklə öz ordusunu gücləndirdilər, ağır "Tiger" və "Pantera" tanklarını köçürdülər, yaralarını yaladılar. Ancaq döyüşlər zamanı itkilərin nisbəti Fritz üçün real tarixdən daha əlverişli oldu. Nasistlər qazanlara düşmədikləri üçün özləri üçün daha əlverişli müdafiə şəraitində vuruşdular. Bu isə onlara cəbhə xəttini özləri üçün daha əlverişli xətlərdə saxlamağa kömək etdi.
  Bəli, müttəfiqlər Afrikada o qədər də qətiyyətli davranmadılar. Şərqdə almanlar üçün fəlakətin olmaması onların sıralarında qeyri-müəyyənlik və parçalanmalar yaratdı. Böyük itkilərdən qorxan amerikalılar özlərini passiv apardılar, bəzi ingilislərin gücü çatmadı.
  Buna əsasən, nasistlər hələ də Tunisdə mövqe tutmuşdular və İtaliyadan narahat ola bilməzdilər.
  Və iyulun 6-da Stalinqrad yaxınlığında nasistlərin yeni hücumu başladı. Ancaq bu dəfə fritzlər daha hiyləgər çıxdılar və Sovet komandanlığının şəhərin özündə gözlədiyi kimi hücuma keçməyə cəsarət etmədilər, zirehli sancaqlarını cənuba doğru apardılar. Və müdafiə xəttini yarıb keçə bildi.
  İrəliləyərək, Mainstein Stalinqraddan yüz kilometr cənubda Volqaya çatdı, sonra cənuba döndü. Bu cəsarətli və gözlənilməz manevr idi. Bundan əlavə, hücum döyüşlərində "Pələng" tərəflərin və arxa tərəflərin güclü qorunması ilə sıçrayış tankı kimi nəhəng gücünü göstərdi.
  Sovet komandanlığı gecikmiş şəkildə güclü möhkəmləndirilmiş zonada əks-hücumla cavab verməyə çalışdı. Tank döyüşləri başladı, burada Panter ilk dəfə müdafiədə və pusquda gücünü göstərdi. Almanlar ən yeni tankları ilə sovet qoşunlarının əks-hücumlarını məharətlə dəf etdilər. Ferdinand da pis olmadığını sübut etdi.
  Amma say üstünlüyü hələ də SSRİ-nin tərəfindədir. Almanlar uzağa irəliləyə bilmədilər və dayanmağa məcbur oldular. Volqada vəziyyət sanki donmuşdu. Lakin Çeçenistanda antisovet üsyanı başladı. Qroznı şəhəri isə Qafqazın Terek Qapılarının yıxılması ilə ikiqat zərbə nəticəsində alındı. Vəziyyət son dərəcə gərginləşdi. Türkiyə qarışdırdı. Osmanlı generallarından birinin alman agenti olduğu ortaya çıxdı. O, sadəcə olaraq öz korpusuna Sovet qoşunlarına özbaşına hücum etməyi əmr etdi və bununla da rəhbərliyi müharibəyə cəlb olunmaq faktından üstün tutdu. Çörçill və Ruzvelt susdular və bir milyona yaxın əsgərdən ibarət otuz türk diviziyası hücuma keçdi.
  Arxaya vurulan bu xain zərbə və eyni zamanda Volqa boyu tədarük arteriyasını sıxaraq vəziyyəti xeyli gərginləşdirdi.
  Sovet qoşunlarının onu Volqadan uzaqlaşdırmaq cəhdlərini dəf edən Mainstein hücumu inkişaf etdirməyə çalışdı. Sonra Sovet komandanlığı Çöl Cəbhəsinin hissələrini döyüşə atdı. Almanlar dayandırıldı, səksən sovet diviziyasına qarşı əlli alman diviziyası. Lakin onlar yalnız irəliləyişlərini ləngidə bildilər, lakin düşməni məğlub edə bilmədilər. Qafqazda olarkən vəziyyət daha da pisləşdi. Türklər İrəvanı mühasirəyə aldılar və demək olar ki, Batumu tamamilə ələ keçirdilər. Zaqafqaziyada sovet ehtiyatları çox azdır, Qroznı alındıqdan sonra on beş alman diviziyası cənub istiqamətində hərəkətini davam etdirərək Tiflisə yaxınlaşıb onu əhatə edirdi.
  Birdən Stalin mərkəzə hücum əmri verdi, üçüncü Rjev-Sıçov əməliyyatı. Lakin almanlar buna hazır idilər və belə həlledici hücumu həyata keçirmək üçün kifayət qədər qüvvə ayrılmırdı. Vəziyyət Yaponiyanın müharibəyə girməsi ilə daha da ağırlaşdı. Düzdür, samuraylar SSRİ-nin özünə hücum etmədilər, Monqolustana qarşı hücuma keçdilər. Ancaq Sovet komandanlığı, cavab olaraq, əlbəttə ki, qoşunları köçürdü və yaponlar ilə döyüşə girdi. Yapon ordusunun altı yüz mininci yumruğu zərbəni hədəf aldı və daha iyirmi beş diviziya təcili olaraq Uzaq Şərqə köçürülməli, Fritsə qarşı olan qüvvələrini zəiflətməli oldu.
  Pisliyə gəlincə, müttəfiqlər gözləmə taktikasına sadiq qaldılar, hətta Avropa qitəsinin və Almaniya şəhərlərinin bombalanmasının intensivliyini azaltdılar. Tunisdəki körpübaşı hələ də hücuma məruz qalmayıb. Ümumiyyətlə, müttəfiqlər şabalıdı oddan çıxarmağa tələsmirdilər. Və praktiki olaraq müharibəni sabote etdi. Almanlar və onların peykləri Qafqazda tədricən qalib gəldilər.
  Sonra Stalin Solon kimi davranmağa qərar verdi və Hitlerə barışıq təklif etdi. Üstəlik, şərtlər almanlar üçün çox əlverişlidir. Bütün hərbi əsirlər onlara pulsuz verilir, ruslar isə böyük bir fidyə qarşılığında geri alınır. Bundan əlavə, SSRİ atəşkəs müddətində Üçüncü Reyxə neft və neft məhsulları, eləcə də bir sıra kateqoriyalar üzrə xammal verməyi öhdəsinə götürdü.
  Hitler poraskinuv beyinləri Stalinin təklifini qəbul etmək qərarına gəldi. Barışıq uzadılması ehtimalı ilə bir il idi. 1943-cü il sentyabrın 1-də şərqdə müharibə dayandırıldı. Və döyüş yenidən güclə başladı. Yalnız bu dəfə Qərbdə. Hər şeydən əvvəl dənizdə. Tunis nasistlərin işğalı üçün alov nöqtəsi və tramplin oldu.
  25 noyabr 1943-cü ildə Mainstein komandanlığı altında almanların üstün qüvvələri Cəbəllütariqə hücum etməyə başladılar. Franko nasistlərin keçməsinə icazə vermək üçün ultimatum aldı, əks halda onu devirməklə hədələdilər. Üç gün üç gecə şiddətli bir hücum oldu. Orada almanlar ilk olaraq bir yenilikdən istifadə etdilər: reaktiv bomba ilə silahlanmış Şturmtigr. Bu maşın sadəcə olaraq ingilis mövqelərini parçaladı və düşməni eksponent olaraq məhv etdi.
  Cəbəllütariq Aralıq dənizinə nəzarətin açarıdır və hər iki tərəf bunu başa düşdü. Təəssüf ki, almanların qüvvələrini cəmləşdirmək üçün daha çox imkanları var idi. Və qala yıxıldı.
  Dənizdə də döyüşlər şiddətlənib. Üçüncü Reyxdə sualtı qayıqların istehsalı ayda qırx ədədi keçdi və artmağa davam etdi. Dəniz böyümələrində müttəfiqlərin itirilməsi. Afrikada isə əsl müharibə baş verdi. Alman "Panteraları" və "Pələngləri" düşmən üzərində üstünlüklərini nümayiş etdirdilər. Alman hücumu, otuz diviziya qrupunun bir hissəsi olaraq, Mərakeşin işğalı və iyirmi beş bölmənin Əlcəzairə hücumu ilə başladı ...
  Yeni 1944-cü il hər kəsi döyüşlər tam şəkildə başlayanda tapdı ...
  1944-cü il yanvarın sonunda Əlcəzairdə Amerika və Britaniya qoşunlarından ibarət böyük bir cib yarandı. Və bu qüvvələr nisbətən az müqavimətdən sonra sadəcə təslim oldular. Sonra almanlar italyanlarla birlikdə Liviyanı işğal etdilər. Yeni Afrika yelləncəkləri yığıldı. Rommelin qrupu Misirə, Mainstein qrupu isə Niger döngəsinə doğru hərəkət etdi.
  Almanlar daha güclü zireh və silahla, həmçinin 900 at gücündə mühərriklə "Pantera" -2 ilə silahlanmışdılar. Amerikalılar isə Sherman M 4 tankını almağa başladılar.Stalin də öz növbəsində T-34-85 və İS-2 tank yumruqlarını yenidən silahlandırdı. Başqa bir Alman tankı "Tiger" - 2 seriya istehsalına başladığı andan mənəvi cəhətdən köhnəlmiş oldu. "Panther" -2 ilə bərabər silahlanmış və iyirmi bir ton daha ağır olan Alman mastodon "Tiger" -2, zirehdə gənc həmkarını yalnız bir qədər üstələdi, həm sürücülük qabiliyyəti, həm də texniki etibarlılıq baxımından əhəmiyyətli dərəcədə aşağı idi.
  Ancaq ən yeni reaktiv qırıcı ME-262-nin nə silahlanmasında, nə də sürətində tayı-bərabəri yox idi. Beləliklə, onun keyfiyyət üstünlüyü müttəfiqlərin kəmiyyət üstünlüyünü kompensasiya etməli idi. Ümumiyyətlə, Qərb koalisiyasının qoşunlarının çoxlu sayda təyyarəsi döyüş meydanında həlledici üstünlük verə bilmədi. Alman asları bacarıq baxımından Qərb həmkarlarından üstün idi və bu, hava döyüşlərinin statistikasına təsir etdi. Nasistlərin zenit artilleriyası isə zirvədədir. Bundan əlavə, müttəfiqlər komandanlıqlarının qətiyyətsizliyi ilə məyus oldular, bu da qüvvələri hissə-hissə döyüşə gətirdi, buna görə də çoxlu itkilər verdi. Və Afrikada yerləşdirmək əlverişsiz idi.
  Rommel martın ortalarında Liviyanı tutdu və El-Amana getdi. Burada ingilislərin güclü müdafiə qalası var idi. Və Montqomeri çox təsirli bir şəkildə əmr etdi, xüsusən də möhkəmləndirmə aldıqda. Amma almanlar o qədər də bağışlanmazlar. Aprelin sonunda əlavə döyüş sursatı və yanacaq toplayan almanlar səhradan keçərək dairəvi manevr etdilər və İngilis müdafiəsini keçərək Nil çayının baş sularına çatdılar. May ayında İsgəndəriyyə süqut etdi və almanlar Süveyş kanalına çatdılar. Türkiyə Suriya və Fələstini də işğal etdi.
  İyun Yaxın Şərq uğrunda döyüşdə dönüş nöqtəsi oldu. Bura yetmişdən çox alman diviziyası və iyirmi türk daxil idi. İngilislər və Amerikalılar məğlub oldular. Və iyul ayında Səudiyyə Ərəbistanı da Üçüncü Reyxin nəzarəti altına keçdi və faşist qoşunları İrana daxil oldular, burada hərəkət etdilər və yalnız İngilis qoşunlarının fokus müqaviməti ilə qarşılaşdılar. Avqust ayında almanlar, demək olar ki, min kilometrdən çox yürüş etdikdən sonra Hindistana daxil oldular. Sentyabrda Hindistanın demək olar ki, hamısı işğal edildi. Yerli əhali Wehrmacht-ı azad edənlər kimi qarşıladı. Və Yaponiya nəhayət çox güclü müttəfiqi ilə quru sərhədi əldə etdi.
  Oktyabrın 1-i gəldi. SSRİ ilə elan edilmiş barışıq ili. Almanlar yaponlarla birləşərək, Mərakeşdən Birmaya, o cümlədən Hindistana qədər olan torpaqları zəbt edərək, Afrikanın böyük hissəsini özləri üçün alaraq ekvatora çatdılar. Beləliklə, Üçüncü Reyx genişləndi, lakin digər tərəfdən qoşunlarını qitələrə səpələdi.
  Bu müddət ərzində Stalin üç yüzə yaxın diviziya, o cümlədən tank diviziyaları hazırlayıb formalaşdırdı. Sovet ordusunun ümumi sayı on bir milyona çatdırıldı, onlardan səkkizi Sovet Almaniyası cəbhəsində istifadə edilə bilər. Lakin Wehrmacht da gücləndi, baxmayaraq ki, tərkibində xarici bölmələri kəskin şəkildə axtardı. Bundan əlavə, reaktiv təyyarələrin gücü artdı. ME-262 artıq gündə minlərlə otuz-qırx təyyarədə istehsal olunurdu və şübhəsiz ki, İkinci Dünya Müharibəsinin ən yaxşı qırıcısı idi. Onun iki mühərriki saatda 900 kilometr sürətə çatdı və dörd 30 mm-lik top və üstəgəl raketlər avtomobili istənilən təyyarə üçün çox ciddi rəqib etdi.
  "Pantera"-2, tankın ümumi xüsusiyyətlərinə görə, silahlanma və zireh baxımından "Şermanlar" M 4 və T-34-85-dən əhəmiyyətli dərəcədə üstün olduğunu sübut etdi. Düzdür, çəkisi 47 tondur, lakin 900 at gücünə malik mühərrik bunu kompensasiya etdi. Üstəlik, Panther-2 zirehli deşici və ön zireh baxımından IS-2-dən üstün idi, sürücülük performansını xatırlatmaq olmaz.
  Bu, əlbəttə ki, Stalini narahat edirdi. Lakin Üçüncü Reyx hələ başlanğıc mərhələsindədir.
  Yeni xarici və müstəmləkə bölmələri yaradılır. Daha güclü mühərriklər, daha qalın zirehlər və daha güclü silahlarla E seriyalı tankların inkişafına yanaşma haqqında. Və yeni təyyarə modellərini yaradın. Nasistlər artıq seriyalı istehsalda Arado reaktiv bombardmançısına sahibdirlər və NE-162 meydana çıxdı. Və Wehrmacht-ın üstünlüyü artacaq.
  Ona görə də Stalinin düşünməli olduğu bir şey var idi: Hitlerin atəşkəsi daha bir il uzatmaq təklifini qəbul edib-etməmək. Bir tərəfdən xalqımı yenidən müharibə uçurumuna atmaq istəmirdim. Digər tərəfdən , aydındır ki, daha da pis olacaq - zaman SSRİ-nin əleyhinə işləyir.
  Stalin buna baxmayaraq, atəşkəsi uzadıb. Qərara gəldi ki, müdriklər döyüşmür.
  Lakin fürer gözlənilmədən 1944-cü ilin dekabrında Britaniyaya endi. Nasistlərin qışda gələcəklərini heç kim gözləmirdi. İngilisləri isə təəccübləndirə bildilər. Sürpriz, yaxşı təşkilat, çox təsirli kiçik özüyeriyən silahlar E-10, bütün bunlar Fritz-in əlində oynadı.
  Və sözün əsl mənasında bir həftə ərzində Britaniya tutuldu! Bu, ümumiyyətlə, Wehrmacht-ın böyük nailiyyətidir!
  London çökdü! Və Fuhrer özünü yenilməz təsəvvür etdi! Artıq mart ayında İslandiya ələ keçirildi.
  Bundan sonra nasistlər Amerikaya təklif etdilər - deyirlər, nə istəyirsiniz: daha da mübarizə aparmaq, yoxsa hələ də təsir dairələrini böləcəksiniz? Ruzveltin ölümündən sonra ABŞ-da praqmatik yanaşma üstünlük təşkil etdi - almanlara sülh təklif edildi. Bununla belə, fürer bir sıra qəddar şərtlər irəli sürdü - o cümlədən Alman şəhərlərinin bombalanmasına görə təzminat və kompensasiya ödənilməsi.
  Amerikalılar bir az tərəddüd etdilər, lakin dənizdə növbəti amansız məğlubiyyətdən sonra barışdılar. Və onlar Hitlerin şərtlərini qəbul etdilər.
  Fürer müharibədə qısa fasilə verdi... Fəth olunanları həzm edərək Avropa, Afrika və Asiyada mövqelərini möhkəmləndirdi.
  Lakin 1947-ci il mayın 1-də nasistlər güclərini toplayıb Wehrmacht-ın ən kütləvi tankı olan E-75 əsas tankına söykənərək SSRİ-ni işğal etdilər.
  Daha doğrusu, hücumu orada davam etdirdilər. Və çoxlu yeni tanklar yerləşdirdi.
  E-75 əsas oldu, çünki Hitler böyük avtomobilləri çox sevirdi. Mastodon tamamilə müvəffəq olmadığı ortaya çıxsa da: cəmi 900 at gücünə malik bir mühərriklə doxsan tondan çox - yəni tank çox sürətli deyildi və tez-tez sıradan çıxdı. Güclü 128 mm-lik top 88 mm-dən daha kiçik mərmi ehtiyatına və daha yavaş atəşə malik idi.
  Qüllənin yaxşı müdafiəsi var idi - 252 mm alın, 160 mm tərəflər bucaq altında, lakin gövdə daha pis idi - 160 mm alın, baxmayaraq ki, 45 dərəcə meyldə, yalnız 120 mm yan və olduqca yüksəkdir.
  Ümumiyyətlə, E-75 kifayət qədər yetkin bir "Kral Pələng" idi, buna görə müəyyən problemlər var idi. Ədalət naminə qeyd etmək lazımdır ki, mühərrik və transmissiya bir yerdə yerləşirdi ki, bu da tankın planını sıxlaşdırdı. Bundan əlavə, sahədə qalxanlarla gövdənin mühafizəsini gücləndirmək mümkün olub.
  Beləliklə, E-75 yaxşı qorunmuş, güclü silahlanmış, lakin çox ağır, çox mobil deyil və tez-tez xarab olurdu.
  E-50, əlbəttə ki, daha kiçik, daha yüngül, qəliblənmiş mühərrikə malik idi və saatda altmış kilometrdən çox sürətə malik idi. Və onun 88 mm və 100EL lülə uzunluğunda silahı var idi . Və dəqiqədə 12 atış etdi. E-50 gövdəsinin ön zirehləri E-75 ilə demək olar ki, eynidir, tərəflərin və qüllənin qorunması daha pisdir. Ancaq praktikada E-50, hər halda, hərəkətliliyi, daha az çəkisi və daha çox etibarlılığı ilə E-75-dən daha effektivdir.
  Lakin Hitler daha kütləvi maşını daha ağırlaşdırmağı əmr etdi. Ümumiyyətlə, Fuhrer əlli tondan yüngül tankların istehsalını qadağan etdi. Aryan qanını qorumaq üçün. Yalnız az sayda kəşfiyyat E-10 və E-5 istehsal edildi.
  E-100 tankı da belə idi. Və onun bir neçə modifikasiyası, o cümlədən bomba işə salan qurğular.
  Fürer ümumiyyətlə hər şeyi böyük sevirdi. TA-400 reaktiv modifikasiyası ən kütləvi bombardmançı oldu. Bəli, bu, dəhşətli bir gücdür.
  Yu-488 çətinliklə xidmətə girdi, köhnəlmiş hesab edildi və reaktiv həmkarı ilə əvəz edildi. Almanların B-2 və B-18 quyruqsuz bombardmançıları var idi. Həm də ABŞ-ı Avropadan bombalaya bilən çox təsirli maşınlar.
  Və nə sadəcə havada deyildi. Hətta axan laminar reaktiv sayəsində kiçik silahlara toxunulmaz olan diskotekalar da meydana çıxdı.
  Bir sözlə, qüvvələr qeyri-bərabərdir. Hitler isə SSRİ-ni asanlıqla bitirəcəyini gözləyir.
  Amma orada deyildi. Düzdür, Qafqazda türklərlə bərabər nasistlər də irəliləyirdilər. Bakını, İrəvanı, bütün neft quyularını ələ keçirdilər. Şərqdən isə Primoryanı tutaraq Vladivostoku mühasirəyə alaraq Yaponiya irəlilədi.
  Ancaq dörd qız: Nataşa, Zoya, Avqustina və Svetlana nasistlərə qarşı çıxdı və Moskvaya qarşı böyük hücum başlayanda döyüşə girdilər.
  Nataşka çılpaq ayağı ilə atəş açıb öldürücü qumbara atdı. O, faşistləri yerə yıxıb qışqırdı:
  - Sovet Rusiyasına şöhrət!
  Zoya da Fritsin xəttini götürüb biçdi. Və çılpaq barmaqları ilə ölüm hədiyyələrini atdı. Çoxlu faşistləri öldürdü.
  Və mahnı oxudu:
  - Yeni nailiyyətlər üçün!
  Növbəti Avqustin hərəkətdədir. Düşmənləri darmadağın etdi. Güclü yumruq zərbələri ilə onları müxtəlif istiqamətlərə səpələdi. Həm də çılpaq ayaqla məhvetmə hədiyyəsi başlayacaq.
  Və oxuyun:
  - Biz pis qoşunun hücumunu darmadağın edəcəyik!
  Və burada Svetlana hücum edir. O, nasistlərin çoxunu kəsdi. Və bundan sonra onun çılpaq ayaq barmaqları yenidən qatil hədiyyəsini işə saldı.
  Və döyüşçü hıçqırdı:
  - Mən super çempionam!
  Dörd qadın döyüşçü həqiqətən də bütün bölmə üçün çalışırdı. Ancaq bir diviziya, hətta dördü bütün Wehrmacht-a qarşı çox azdır. Xüsusilə daha güclü və inkişaf etmiş silahlarla.
  Beləliklə, avqustun sonunda nasistlər Moskvanı mühasirəyə aldılar. Və bu çox kədərlidir. 1947-ci il dekabrın sonunda isə SSRİ-nin paytaxtı süqut etdi. Və müharibənin növbəti mərhələsi başa çatdı.
  Ondan sonra əvvəlki kimi olmadı... 1948-ci ildə nasist qoşunları yaponlarla birlikdə SSRİ-nin bütün ərazisini tamamilə ələ keçirdilər. Və daha da pisləşdi...
  Bir müddət faşistlər partizanlarla müharibə etdi və inadla buna dözmək istəməyən Stalini tutdu. 1951-ci ilin aprelində SSRİ liderinin məhv edilməsindən sonra partizan müharibəsi azalmağa başladı.
  Almanlar öz marionet Rusiya hökumətini qurdular və yerli qüvvələrlə partizanlara qarşı vuruşdular. Və onlar uğur qazana bildilər... ABŞ indiyə qədər xaricdə qaldı və nüvə silahı əldə etdi.
  Hitler Amerikaya yürüşünü çox gecikdirdi. Və ABŞ atom, sonra isə hidrogen bombalarının kütləvi istehsalını qura bildi. Və sonra almanlardan gec də olsa, ballistik raketlər yaratdılar.
  Heç bir tərəf müharibəyə getməyə qərar vermədi. Təsir dairələrinin bölünməsi var idi. Həm ABŞ, həm Almaniya, həm də Yaponiya çox şey ələ keçirdilər və buna görə də bu vaxta qədər mülkləri həzm edirlər.
  Hitler 20 aprel 1957-ci ildə, düz altmış səkkizinci ad günündə qəzaya uğradı. Ondan sonra Regent Schellenberg, aradan götürülən Himmleri əvəz edərək hakimiyyətə gəldi. Və Goering narkomaniyadan öldü.
  Şellenberq işğal olunmuş ərazilərdə qismən liberallaşma həyata keçirdi. Və koloniyalarda daha çox özünüidarə tətbiq etdi. Senzura da yumşaldılıb. Nasist Partiyasından başqa başqaları da var idi.
  Şellenberq irqçi nəzəriyyəni yumşaltmağa başladı. Tədricən kapitalizm relsləri üzərində inkişaf edən və eyni zamanda plana uyğun olaraq Üçüncü Reyxin iqtisadiyyatı həyat səviyyəsini yüksəltdi.
  Partizan qoşunları dağılırdı. İnsanlar nizam-intizam və yeni nizama öyrəşdilər. 1961-ci ildə Aya ilk uçuş həyata keçirildi. Və 1976-cı ildə Marsa.
  Nə isə, aclıq problemləri həll olundu, doğum səviyyəsi tənzimləndi.
  Şellenberqdən sonra Kleiman idarə etdi. O, liberallaşmanı da davam etdirdi.
  Üçüncü Reyx çoxpartiyalı demokratik imperiyaya çevrildi. Amma ondan ayrılmaq mümkün deyildi.
  Yaponiya da demokratikləşməni yaşadı. Amerika isə çoxdan demokratiyadır.
  Burada, Üçüncü Reyxdə Kleimandan sonra yeni prezident seçildi. Və onlar oldular - Natasha Rostova. Hansı həqiqətən gözəldir!
  Və demokratikləşmə və bərabərlik dövrü gəldi.
  Döyüşçü hətta mahnı oxudu;
  Xalqımız əziyyətə dözməz,
  Qoy silahlar - müharibənin cəhənnəm səsi ucalsın!
  Dayanacağıq: bir nida ümidi ilə,
  Çiyin-çiyinə: toplandı, yaşlı və gənc!
  
  Kalluslarda süngü qaldırmaq,
  Döyüşçülərin sərt görünüşü - sadəcə uşaqlar!
  Kədərdən yer üzü ağardı,
  Qızlar hörükləri cəsarətlə çəkin!
  
  Biz şanlı sovet xalqının övladlarıyıq,
  Bizi sındırmaq olmaz, nə polad, nə od!
  Bütün gücümüzlə azadlıq uğrunda mübarizə aparaq!
  Faşizm sürüsü - inanıram ki, onu qıracağıq!
  
  Qoy onlar xidmətə götürülməsin - əsəbilikdən,
  Ancaq pioner özünü döyüşə topladı!
  Qalstuk yanır - bütün gözlər onda açılır,
  Şanlı bolşevik izi ilə!
  
  Əsgər izdihamı qəzəblə hücuma qaçdı,
  Faşistlər susur, topların gurultusu qopdu!
  Metalın əzilmiş qırmızı gücündən,
  Svastika ilə sınmış bayraq enib!
  
  Batareyalarımızın dəqiq bildiyi yer
  Bəs niyə? cəsarətli oğlan,
  Qar parça olsa da, ağrıdır, pisliyə əzab verirlər,
  Gecə ayaqyalın olanda çantada gəzirdi!
  
  Kiçik olanda kəşf etmək daha asandır, daha asan,
  Hər hansı bir çatlaqda, burnunuzu yapışdıra bilərsiniz!
  Soyuqda, bağda and içdin,
  Ancaq kimsə güldü: oğlan kifayət qədər yetkin deyil!
  
  Qızlar da qorxaqlığı bilmirdilər,
  Onlar bundan pis mübarizə aparmadılar, cəsur oğlanlar!
  Tətildə cüt-cüt rəqs etdik,
  Onlar az-az söhbət edirdilər - sözləri boş yerə sərf etmək heyf!
  
  Qəddar Hitler - Şeytanın xidmətçisi,
  Hesabı olmayan insanlar, əclaf xarab oldu!
  Ancaq azad edən qoşunu əzəcək,
  Axı qüvvələr şuralarının həddi-hüdudu yoxdur!
  
  Kommunist Partiyası sevdi və böyüdü,
  Bunun üçün cəsarətli pionerlər!
  Fritz centlmeninə dözməmək üçün,
  Yoxsa boyunduruğu taxmayasan!
  
  Bizə yuxuda müqəddəs inanmağı öyrətdilər,
  Və ölkə üçün səylərə görə peşman olmayın!
  Dözdüklərimiz sadəcə ölçülə bilməz,
  Hörmətli sovet ordusunun oğulları!
  
  Heç birimiz yaşa istinad etmədik,
  Özünüzə yazığım gəlsin - başqalarına hörmət etməyin!
  Ölmək qorxuludur, amma qorxmadım
  Rus yenilməzdir - şuralar ordusu!
  
  Və yer üzündə xoşbəxt bir dünya gələcək,
  Nə ağrı, nə göz yaşı, nə kədər, nə də ehtiyac!
  Kommunizmin bütün planeti üzərində bayraq,
  Düşənlər gözəllik aləmində diriləcəklər!
  
  
  Fuhrer-i parçalara ayırın
  Fürer əsl hekayədən bir qədər yayınaraq, Tolbuk qarnizonunun təslim olmasından sonra Rommelə ingilislərə fasilə vermədən irəliləməyi əmr etdi. Beləliklə, onların müdafiəyə yerləşməsinin qarşısını almaq və əvvəlcədən hazırlanmış xətləri zəbt etmək.
  Hücumu davam etdirən Rommel, daha az gücünə baxmayaraq, İngilisləri məğlub edə bildi və müstəmləkə qoşunları demək olar ki, döyüşmədən təslim oldular.
  Nəticədə ingilislər Misiri və Süveyş kanalına nəzarəti itirdilər. Ancaq bununla belə, anti-Hitler koalisiyasının çətinlikləri bitmədi.
  Fürer Dördüncü Panzer Ordusunu cənuba çevirmədi və bundan əlavə Stalinqrada hücumu Krımın qəhrəmanı Maynşteynə həvalə etdi. Nəticədə almanlar Volqa sahilindəki şəhəri demək olar ki, dərhal ələ keçirə bildilər və sovet qoşunlarının orada möhkəmlənməyə vaxtı olmadı.
  Mainstein qoşunlarının uğurlarına əsaslanaraq, onlar Volqa boyunca irəliləyərək Xəzər dənizinə çatdılar. Və sonra Türkiyə milyonluq ordu ilə güclü zərbə endirərək müharibəyə girdi. Bundan əvvəl Yaponiya da Midvey döyüşündə qalib gəldi və Havay arxipelaqını ələ keçirdi.
  Beləliklə, samuraylar Uzaq Şərqdə ikinci cəbhə açdılar. Böyük piyada dəstələri ilə irəlilədilər. Və onlar Vladivostoku kəsib Xabarovski ələ keçirə, həmçinin Monqolustanın böyük hissəsini tuta bildilər.
  Nəticədə SSRİ qış əks-hücumuna güc tapmadı. Almanlar, türklər və Üçüncü Reyxin digər peykləri qışda demək olar ki, bütün Qafqazı, Bakıda isə nefti ələ keçirdilər.
  Sovet Rusiyası strateji təzyiq vəziyyətində idi. Stalin hətta istənilən şərtlərlə Almaniya ilə ayrıca sülhə razılaşdı.
  Fürer kəşfiyyat məlumatı aldı ki, ABŞ-da atom bombası yaratmaq üçün iş gedir. Və bundan narahat olaraq SSRİ ilə ayrıca sülhə razılaşdı. Ancaq əlbəttə ki, artıq fəth edilmiş hər şeyi, eləcə də Leninqrad və bütün Kareliyanı, o cümlədən Arxangelskə qədər götürün. Sovet Rusiyasına böyük hörmət qoyuldu. Yaponiya dəniz kənarını və Uzaq Şərqdəki digər torpaqların bir hissəsini işğal etdi.
  İki cəbhədə müharibə aparmağın ümidsizliyini dərk edən, həmçinin yeni alman tanklarından - Pantera və Pələngdən qorxan Stalin son dərəcə çətin sülh şərtlərini qəbul etdi, lakin Moskvanı və şəxsi gücünü qorudu.
  Fritzlər Afrikadakı hücumlarını davam etdirdilər və Hindistana köçdülər. Əvvəlcə İngiltərədən bütün müstəmləkələri götürməyi, sonra isə ana ölkəni tutmağı planlaşdırırdılar.
  İngilislər Afrikada dayana bilmədilər. Nasistlər son dərəcə zəif müqavimət göstərərək yaponlarla birləşərək bütün qara qitəni, eləcə də Hindistanı işğal etdilər.
  Britaniyaya eniş 1944-cü ilin iyununda baş verdi, bu vaxta qədər almanlar reaktiv təyyarələr hazırladılar və keyfiyyət üstünlüyünə görə dənizdə və havada üstünlüyü tamamilə ələ keçirdilər.
  Amerika da bu günə qədər yaponlara uduzurdu, çünki onlar Yanki donanmasını hissə-hissə məğlub etdilər. Bu isə daha kiçik iqtisadi potensialı kompensasiya etməyə imkan verdi.
  İngiltərə ana ölkədə tez məğlub oldu. Və bundan sonra orada yeni almanpərəst kral və Moslinin başçılıq etdiyi hökumət quruldu. İngilis donanmasının gəmilərinin əksəriyyəti Üçüncü Reyxin altına keçdi. Avqustda almanlar İrlandiyanı ələ keçirdilər, sentyabrda isə İslandiyanın tutulması ilə "İkar" əməliyyatı baş tutdu.
  Beləliklə, Üçüncü Reyx ABŞ-ın bombalanmasından özünü qorudu.
  Lakin bu fürer üçün kifayət etmədi və Fritz Amerikaya hücum etməyə başladı.
  Qoşunların bir hissəsi Argentina və Braziliyaya köçürüldü. Və bir hissəsi Qrenlandiya və Kanadadan keçdi.
  Təbii ki, yaponlar ilə yanaşı almanlar da Avstraliyanı tutdular.
  1945-ci ildə nasistlər Qərb yarımkürəsində əhəmiyyətli əraziləri ələ keçirə bildilər. Amerika Shermans və hətta Pershings-dən xeyli üstün olan yeni Alman E seriyalı tankları ilə qarşılaşdı. Hitlerin E-75-i Amerika silahları tərəfindən istənilən bucaqdan praktiki olaraq keçilməz oldu və tez bir zamanda Almanların əsas tankına çevrildi. 1946-cı ilin martında ABŞ təslim oldu.
  Və müvəqqəti hərbi fasilə yarandı. Stalin sakitcə oturdu və qayığı silkələmədi.
  Hitler beş il dincəldi və mallarını həzm etdi. Və sonra, buna baxmayaraq, o, yalnız 20 aprel 1951-ci ildə Yaponiyaya hücum etdi. Onun çoxlu mülkü var idi.
  Müharibə səkkiz ay davam etdi və Yaponiyanın və onun bütün koloniyalarının tutulması ilə başa çatdı.
  Bundan sonra fürer Latın Amerikasında daha bir neçə əməliyyat keçirərək İspaniya və Portuqaliyanı və digər neytral ölkələri tutdu.
  Türkiyə də fəth edildi.
  Məlum oldu ki, Üçüncü Reyxin imperiyası demək olar ki, universal idi. Ancaq hələ də soyulmuş SSRİ var idi.
  Stalin 1953-cü ilin martında öldü, sonra Beriya da güllələndi. Nikita Xruşşov hakimiyyəti ələ keçirdi. Hansı ki, Stalinin şəxsiyyətə pərəstişkarlığının ifşası ilə 20-ci qurultayı təşkil etmiş, hətta müharibəni biabırçı şəkildə uduzmuşdu.
  Və Hitler qərar verdi:
  - Dünyanın son müstəqil gücünü ələ keçirin.
  Beləliklə, 1956-cı il mayın 1-də Üçüncü Reyxin nəhəng, ümumdünya ordusunun SSRİ-yə böyük hücumu başladı. Yenə müharibə və böyük qan.
  Hitlerin altmış yeddi yaşı bu yaxınlarda idi, amma adamyeyən sakitləşmək istəmirdi.
  Sərhəd Moskvanın çox yaxınlığından keçdi - ən qısa məsafədə cəmi iki yüz iyirmi kilometr. Artıq Rjev alman şəhəri idi. Beləliklə, Fritzlər hələ yaydan əvvəl SSRİ-nin paytaxtını ələ keçirəcəklərini və nəhayət, imperiyanın planetar miqyasda möhkəmlənməsini başa çatdıracaqlarını gözləyirdilər.
  Lakin Nataşanın başçılıq etdiyi dörd qız onların yolunu kəsdi.
  Bikinili gözəl, ayaqyalın qızlar Sovet şəhəri Kalinini müdafiə etdilər və 1956-cı il mayın 4-də alman qoşunları ora soxulub hücuma keçdilər.
  Qarşıda AG seriyasının alman, piramidal tankları var idi. Onlar güclü idilər və hər tərəfdən atəş açıldıqda sovet silahlarına tamamilə toxunulmazdılar.
  Ancaq nasistlərin bu işdə bəxti gətirmədi: onlara dörd qız - çox güclü cadugərlər qarşı çıxdı. Və bu döyüşçülər düşmənlə necə vuruşmağı bilirdilər.
  Nataşa yalın ayağı ilə qumbara atdı. Alman piramidalı tankının tırtılına dəydi. Nəticədə avtomobil sola çıxaraq qonşusuna çırpılıb.
  Və hər iki tank bir anda partladı.
  Və Nataşa qışqırdı:
  - Bu mənim strategiyamdır!
  Onun partnyoru Zoya da çılpaq ayaq barmaqları ilə qumbara atıb. Və o, piramidal nasist mastodonunun tırtıllarını vurdu. Bu məğlubiyyət ters çevrildi və qonşusunu döydü. Və yenə iki tank partladı.
  Zoya qışqırır:
  - SSRİ-yə şöhrət!
  Sonrakı yanğın Avqustini aparır. O da yalın ayaq atdı, çox ölümcül bir şey. Və tırtılda bir Alman avtomobilini vurdu. Və nəticədə nasist tankları yenidən toqquşdu.
  Qırmızı saçlı şeytan oxudu:
  Biz qul olmayacağıq
  Gəlin ayaqyalın ataq!
  Sonra Svetlana düşmənə hücum etdi. Bəli, çox dəqiq və dəqiq. Həm də çılpaq barmaqların köməyi ilə. Və faşist maşınları toqquşub. Və necə partlayırlar.
  Və Svetlana oxuyacaq:
  - Vətənimə şöhrət!
  Qızlar cəsarətlə döyüşürlər!
  Nataşa yenə yalın ayağı ilə qumbara atır və iki alman tankını itələyərək qışqırır:
  - Stalinə həmd olsun!
  Zoya da çılpaq ayaq barmaqları ilə ölümcül bir şey atır və ciyərlərinin üstündə qışqırır:
  - Müqəddəs Rus üçün!
  Avqustina çılpaq dabanı ilə qumbara verdi, nasist mastodonlarını itələdi və xırıltı ilə dedi:
  - Yeni sərhədlər üçün!
  Svetlana vəhşi bir qəzəb içində, zərif ayağının çılpaq barmaqları ilə ölüm hədiyyəsini atdı və fısıldadı:
  - Böyük qələbə üçün!
  Qızlar piramidal maşınlarla döyüşürdülər, çox sərin. Bəs belə böyük qüvvələrə qarşı nə etmək olar? İndi faşistlər Kalinini tamamilə mühasirəyə aldılar və döyüşçülər mühasirədən çıxmalı oldular.
  Almanlar may ayında Saratov, Kuybışevi, Tula, Penzanı tutdular və Moskvanı tamamilə mühasirəyə aldılar, şəhəri hər tərəfdən mühasirəyə aldılar.
  İyun ayında isə paytaxta hücum olub.
  Dörd igid yenə döyüşür və çarəsizcə vuruşur.
  Nataşa növbə verdi, yalın ayağı ilə qumbara atdı və oxudu:
  - Dünyamıza şöhrət!
  Zoya da bir atəş açdı və yenə yalın ayağı ilə qumbara atdı və ciyərlərinin zirvəsində cırıldadı:
  - Yeni Stalin mənim kumirimdir!
  Sonra Avqustin atəş açır, həm də aktiv şəkildə vurur. Çılpaq ayaq barmaqları ilə qumbara atır və uğuldayır:
  - Yeni qələbələr olacaq! Yeni döyüşçülər yüksələcək!
  Sonra Svetlana vurur, rəqibləri biçir. Və yalın ayağı ilə qatili rəqiblərinin üstünə atır, qışqırır:
  - Bu, müqəddəs müharibədə bizim qələbəmiz olacaq!
  Dördü Moskvada ümidsizcə döyüşdü. Amma qüvvələr bərabər deyil. Şəhər sanki top yemi kimi istifadə edilən hər cür qara, sarı, qəhvəyi döyüşçülərlə dolu qoşunlarla dolu idi.
  İyulun 3-də isə Moskva nəhayət ki, yıxıldı... Bu an almanlar Kazanı, Ulyanovski, Qorki şəhərini, Ryazanı və doğrudan da, Uralsk çayına qədər olan torpaqları aldılar və artıq Orenburqa hücum etdilər.
  Şərqdən də böyük qüvvələrin hücumu gedirdi. 4 iyul 1956-cı ildə Nikita Xruşşov özünün və Siyasi Büronun digər üzvlərinin təhlükəsizliyinə zəmanət müqabilində Üçüncü Reyxə təslim olmağı təklif etdi.
  Hitler bununla razılaşdı... Müharibə iki aydan bir az sonra başa çatırdı. Və lap əvvəldən qüvvələr nisbəti ümidsiz idi.
  Lakin dörd qız məğlubiyyəti qəbul etməyib. SSRİ artıq tam ələ keçirildiyi üçün Hitleri alıb öldürmək olarmı?
  Və 9 avqust 1956-cı ildə tanış dörd qız oğlan Oleq Rıbaçenko ilə birlikdə bütün zamanların və xalqların əsas cinayətkarını məhv edərək Hitlerin bunkerinə hücum etmək qərarına gəldilər.
  Beləliklə, dörd qız və təxminən on iki yaşında görünən, çox əzələli, sadəcə şort geyinmiş bir oğlan, Kiprdə onu seçmiş Hitlerin iqamətgahına köçdü.
  Qız ayaqyalın və bikinidə, oğlan şortikdə, həmçinin ayaqyalın idi. Beləliklə, beşinin hamısı sehrlə ittiham edildi.
  Hücumda bir uşaq və dörd qız var.
  Oleq Rıbaçenko ayaqyalın, uşaqca bir pulsar atdı, nasistləri səpələdi və cızıltı ilə dedi:
  - Rusiyanın böyüklüyü üçün!
  Nataşa göbəyindən şimşək çaxdı, Fritsi yandırdı və çılpaq ayaq barmaqları ilə nasistləri yandırıb oxuyaraq atəş topu buraxdı:
  - Yeni rus üçün!
  Zoya da hücumdadır. Çılpaq ayaq barmaqları ilə qatil hədiyyəsi atır. Və sinəni ifşa edir, ondan şimşək fırlatır!
  Sonra mahnı oxudu:
  - Bəli, Rusiya ilə məşhur ol!
  Avqustin də döşlərini açıb. O, qırmızı məmə ucundan pulsar düşürdü. Və çılpaq ayaq barmaqları ilə şimşək çaxdı.
  Və mahnı oxudu:
  - Birinci şahin Lenin, ikinci şahin Stalindir!
  İndi Svetlana hücumdadır. Çılpaq barmaqlı pulsarı necə atmaq olar... Faşistləri darmadağın edəcək. Və sonra qırmızı məmə fermuarı ilə. Və çoxlu nasistləri məhv edəcək.
  Və oxuyun:
  - Vətən və Stalin üçün!
  Oleq Rıbaçenko yenidən hücumdadır. Sehrli qılınclarla faşistləri kəsir, çılpaq barmaqları ilə şimşəklər buraxır.
  Və oğlan qışqırır:
  - Ölkənin əzəməti!
  Nasistləri qılıncla əzərək, yalın ayaqları ilə cəhənnəm pulsarları atan Nataşa qışqırır:
  Biz şeytanın övladlarıyıq!
  Və qızın çılpaq dabanından ölümcül qabarcıq uçdu. Və hamını əritdi.
  Zoya da hücumdadır. Hər kəsi qılıncla əzər. Və qırmızı məmələrdən odlu şimşəklə Fritz sular. Və çılpaq barmaqları ilə cəhənnəm pulsarları atır.
  Qışqırarkən:
  - Əsl Vətən üçün!
  Avqustin də hücumdadır. Və onun yaqut məmələri işləyir, şimşək çaxır. Əllər isə rəqibləri qılıncla kəsirdi. Və çılpaq ayaq barmaqları pulsarlar atır.
  Alovlu gözəllik qışqırır:
  - Qara Tanrı üçün!
  Və burada Svetlana hücumdadır. Həm də terminator qız. Çiyələk məmələrindən ildırım və pulsarlar uçdu. Qızın ətrafındakı hər şeyi yandırdılar. Nasistlər xüsusilə Üçüncü Reyxin cəngavərləri əziyyət çəkdilər.
  Və qız onu götürüb qışqıracaq:
  - Ən Böyük Rus üçün! döyüşürəm!
  Bir oğlan və dörd qız hücumda.
  Onlar bunkerin dəhlizləri ilə hərəkət edirlər. Onlar faşistləri məhv edirlər. Hitlerə gedirlər. Əslində bu dünyada bu morel altmış yeddi il yaşaya bildi. Beləliklə, beş terminator qərar verdi: Hitlerə bəsdir və onu öldürəcəklər! Beləliklə, qızlar və oğlanlar hərəkət edirlər.
  Oleq nasistləri qılıncla kəsir və yalın ayaqları ilə enerji laxtaları atır və oxuyur:
  - Böyük Rusa şöhrət!
  Nataşa sinəsinin qırmızı məmə uclarından istifadə etməklə, eləcə də nasistləri qılıncla doğrayıb, çılpaq ayaq barmaqları ilə pulsar ataraq qışqırır:
  - Ağ Rus üçün!
  Zoya hücumdadır. O da qılıncla kəsir, qırmızı məmələri ilə nasistlərə şimşəklər atır. Və öz-özünə qışqırır:
  - Ağ Tanrı qalib gəlsin!
  Və yalın ayaqları ilə, bir pulsar kimi başlayacaq.
  Budur, Avqustin hücumdadır. Belə şiddətli və sürətli. Həm də qırmızı məmələrdən şimşək çaxır, sanki bir kornukopiyadan. Və nasistləri qılıncla məhv edir. Və çılpaq barmaqlarla yanan bir şey, sanki çölə atılır.
  Sonra qırmızı saçlı oxuyacaq:
  - Qara Tanrı qələbə verəcək!
  Nasistlərə qarşı hücumda Svetlana. Onları da qılıncla kəsir. Yaqut məmələrindən şimşək çaxır və çılpaq ayaqları ilə parçalanan pulsarları işə salır.
  Və ciyərlərinin üstündə qışqırır:
  - Svaroqa həmd olsun!
  Beş qəzəblənir, tankları aşır, nasist bunkerlərini məhv edir və s. Rəqibləri çəyirtkə kimi məhv edir.
  Oleq hücumda. Oğlan qılınc kimi çırpılır. Və çılpaq barmaqları ilə uşaqların ayaqlarını atacaq. Nasistlər isə heç bir problem olmadan yerə yıxılacaqlar.
  Və sonra oxuyun:
  - Bəli, Böyük Rus! Mən səninləyəm!
  Nataşa da hücumdadır. Nasistlər özlərini əzirlər. Çılpaq ayaqları ilə pulsarlar atır. Qırmızı məmələr, ildırım şəlalələri püskürür.
  Və özünə mahnı oxuyur:
  - Rusiyanın böyüklüyü, Svaroq mənim məsihimdir!
  Zoya hücumdadır. Həm də ildırım atır. Və onun yaqut məmələri enerji axınlarından sörf şamandıraları kimi seğirir.
  Və çılpaq ayaq barmaqları, pulsarların odlu laxtaları özləri üçün klikləyirlər.
  Zoya qışqırır:
  - Rusiyaya kosmosa şöhrət!
  Və çılpaq bir daban böyük miqyasda məhv olacaq və yıxılacaq.
  Və burada döyüş və Augustine. Çılpaq ayaq barmaqları ilə düşmənə dağıdıcı və öldürücü silahlar da atır. Və onun al-qırmızı məmələri, sanki pulemyotdan, düşmənin üzərinə qəzəbli enerji və məhv axınları gətirir. Budur, qırmızı saçlı, nasistləri necə döyür. Sözün əsl mənasında aşiq olmaq.
  Və çılpaq dabanı ilə necə vurur!
  Və nərilti:
  - Qara Rus Tanrısının gücü və müdrikliyi üçün1
  Və sonra Svetlana hücuma keçir. Nasistləri də qılıncla məhv edir. Və qırmızı məmələr ölüm hədiyyələri püskürür. Və necə götürüb oxuyacaq:
  - Böyük Rusiyaya şöhrət.
  Və çılpaq dabanı ilə düşməni pulsarla vuracaq. Və qılıncları götürüb kəsəcək ...
  Bəli, Hitlerin beş mühafizəçisi çox məşhur şəkildə biçirlər. Bu, həqiqətən qızların ehtiyac duyduğu şeydir.
  Onunla olan oğlan Oleq Rıbaçenko çox gözəldir! Və nasistlər çox məşhur şəkildə məhv edirlər.
  Bu terminator oğlandır.
  Slash kimi qılınclar. Və o, fırlanacaq və nasistləri qılıncla kəsəcək. Və pulsar yalın ayaqları ilə atacaq.
  Və nərilti:
  - Avropanın böyüklüyü üçün!
  Və burada Nataşa hücumdadır. Çox qəzəbli. Həm də qırmızı məmələrdən pulsarlar çıxacaq. Və faşistləri darmadağın edir. Və belə ölümcül pulsarları ayaqyalın atır.
  Və ciyərlərinin üstündə uğuldayır:
  - Rus tanrılarına həmd olsun!
  Zoya özü hücumdadır. Və bütün nasistləri qılıncla öldürdü. Və dərilərini bir nağara kəsin. Daha doğrusu bir ələkdə. Və çılpaq dabanla, sanki nasistlərə təslim olacaq. Və qırmızı məmələrdən enerji axını ilə yükləyin. Yaxşı, nasistlər həqiqətən zərər verməlidirlər.
  Və Zoya öz-özünə qışqırır:
  - Müqəddəs Rus üçün!
  Və sonra Avqustin daha da fəallaşdı. O, çılpaq ayaq barmaqları ilə də pulsarlar atdı. Və şimşək çaxması kimi qırmızı məmələrdən. Və sanki çılpaq dabandan bir pulsarı buraxacaq, yanan ildırım.
  Və qışqır:
  - Qara Tanrının lütfü bizimlədir!
  Qırmızı saçlı şeytan isə düşməni götürüb şillə vuracaq.
  Və burada Svetlana hücumdadır. Yalnız parlaq rəngli bir çiçək olan bir qız.
  Nasistlər inamla yanır. Və yaqut məmələrindən belə pulemyot partlamaları göndərilir. Bütün kainatı yandıra biləcəyini. Və götürdülər, bütün nasistləri yandırdılar.
  Bəli, Hitler çətin anlar yaşayacaq, çünki belə bir güc onun əleyhinədir.
  Ancaq Svetlana qışqırdı:
  - Və Ağ Tanrının sevgisi bizimlədir!
  Özünə beş hərəkət. Nasistləri mərhəmət etmədən darmadağın edir. Və cəhənnəm məhvini göstərir. Odur ki, kim belə qızların yolunu kəsməyə cürət edir, öləcək.
  Oleq hücumda. Oğlan getdikcə Hitlerin ofisinə gəlir. Qılınclarını necə vəhşicəsinə əzdi. Və uşağın yalın ayaqları pulsarlar göndərir.
  Bəli, nasistlərin bəxti gətirmədi, belə cəsarətli qızlar və bir oğlanla əlaqə saxladılar.
  Burada Nataşa qırmızı məmələrindən belə bir alovlu dumanı buraxacaq. Və o qədər faşist yandırılır. Bu qızdır, əsl terminator var.
  Və burada düşmənə çılpaq barmaqları olan bir qatili necə atmaq olar. Və konkret olaraq sik.
  Bundan sonra Nataşa qışqıracaq:
  - SSRİ-yə şöhrət!
  Zoya da hücumdadır. Burada çiyələk məmələrindən odlu bir axın verəcəkdir. Və rəqiblərinə qalib gəlir. Və növbədən sonra növbə verir. Və qırmızı məmələri götürüb düşmənə atəş açacaq.
  Və çılpaq barmaqları ilə düşməni vuracaq.
  Sonra oxuyur:
  - Yer kürəmizə şöhrət!
  Avqustinin hücumunda daha sonra. Həm də vəhşi tərəfdə. Rəqiblərini vurur. Və qırmızı məmələri düşmənlərə atır, çox yanan disklər. Onlar nasistləri sözün əsl mənasında yandırıb külə çevirirlər.
  Və döyüşçü qışqırır:
  - Böyük qələbə üçün!
  Ancaq hücumda Svetlana. O qədər şiddətli və aqressiv. O, yalın ayaqları ilə Fritsi örtür. Və çiyələk nipples, o, azad edəcək kimi, olduqca ölümcül bir şey.
  Və nasistləri götürüb yandıracaq, sonra toz.
  Qız onu götürüb qışqırdı:
  - Güclü, rus tanrıları üçün!
  Beş nəfər götürüb Fürerin ofisinə keçdi. Hitler qocalıb. Boz saçlar göründü, alnında keçəl ləkələr göründü. Qısa boylu adam. Qızların və oğlanın qarşısında diz çökdü.
  Nataşa çılpaq, qanlı ayağını onun əllərinin arasına alıb qışqırdı:
  - iti öp!
  Hitler öpməkdən qorxdu...
  Zoya da füreri çılpaq dabanını öpməyə məcbur etdi. Hitler məğlub oldu.
  Sonra Avqustinin çılpaq, kobud dabanlarını da öpdü. O, kifayət qədər bişirdi.
  Svetlana da onun yalın ayaqlarını öpməli olub. Fürerin qızları daha sonra onu qollarından və ayaqlarından tutdular. Onlar dartdıqca dörd yerə parçalandılar.
  Və Hitler yalnız 9 avqust 1956-cı ildə ağrılı bir sarsıntı keçirdi və öldü.
  Bütün dünyanı ələ keçirmiş bütün zamanların və xalqların ən böyük cinayətkarının hakimiyyəti başa çatdı.
  Böyük və qanlı diktatorun yerinə Himmleri əvəz edən Şellenberq gəldi. Hitlerin süni mayalanma yolu ilə əldə etdiyi ən bacarıqlı oğulları isə rəsmi varis elan edildi.
  Amma... Hakimiyyət uğrunda mübarizə başladı, Şellenberq Mainstein tərəfindən devrildi və qanlı çəkişmələr başladı.
  
  CƏHƏNNƏM TERMINATOR KLİP
  1942-ci ilin yazında alman mütəxəssislərdən biri aşkar etdi ki, o, alman saxta sənədlərində paslanmayan polad klipdən, ruslar isə yalnız sadə dəmirdən istifadə edir. Sonra bu barədə ali komandanlığa bildirdi.
  Bundan sonra bu nüans nəzərə alındı və alman agentləri daha az uğursuzluğa düçar oldular.
  Və nəticədə Fritz Stalinqrad yaxınlığındakı cinahlarda hücum planlarını ortaya qoydu. Və qoşunlar yenidən qruplaşdırıldı. Noyabrın 19-da hücum başlayanda Qırmızı Ordu çox güclü müdafiə ilə üzləşdi. Üstəlik, hücum günü havanın qeyri-uçuş olduğu ortaya çıxdı və bu, aviasiyanı əlil etdi və artilleriya hazırlığının təsirini azaltdı.
  Almanlar daha sonra dözə bildilər və döyüş bir aydan çox davam etdi və Qırmızı Ordu üçün çox uğur qazanmadı.
  Afrika da bir az fərqlidir. Rommel Avropadan daha çox qüvvət aldı və Amerikaya qarşı möhtəşəm bir hücum təşkil edə bildi. Yüz əlli mindən çox təlimsiz və təcrübəsiz Amerika əsgəri əsir götürüldü. Və Rommelin qoşunları Əlcəzairi və Mərakeşi də ələ keçirdilər.
  Bundan sonra ABŞ Wehrmacht ilə barışıq tələb etdi. Amerikanın müharibədən çıxmasından istifadə edən almanlar Rommeli daha da gücləndirdi və Liviya və Misirdə İngiltərəni məğlub etdi. Eyni zamanda, qışda almanlar Qızıl Ordunun Leninqrad yaxınlığındakı hücumunu, Stalinqrad yaxınlığında və Rjev-Sıçov istiqamətində yeni hücum cəhdini dəf etdilər. Yaz nisbətən sakit keçdi. Qışda uğur qazana bilməyən SSRİ gücünə qənaət etdi. Almanlar isə Afrika və Yaxın Şərqdə irəliləyirdilər. Misir, İraq və Küveytin süqutundan sonra tutuldu. Suriyanın bir hissəsi Türkiyə tərəfindən işğal edilib. Hansı ki, İngiltərə ilə müharibəyə getdi.
  Yayda da şərq cəbhəsində sakitlik hökm sürürdü. Nasistlər Sudanda irəlilədilər, İran və Yaxın Şərqə doğru irəlilədilər. Yalnız avqust ayında Stalin qoşunları Stalinqrad yaxınlığında irəliləməyə cəhd etdilər. Ancaq yenə də sərt alman müdafiəsinə düşdülər.
  Zirehli deşici, sərrast və sürətli atıcı topuna malik olan "Panter" müdafiə döyüşlərində özünü xüsusilə yaxşı göstərdi.
  Almanlar bütün qırx üçüncü ili şərqdə müdafiədə keçirdilər. Bu arada onlar Afrikanı tutdular və İran Hindistana daxil olduqdan sonra yaponlar ilə birləşdilər.
  Qışda Qırmızı Ordu demək olar ki, irəli getmədi. Stalin sülhün imkanlarını araşdırdı. Almanlar isə ingilis koloniyalarını həzm etdilər. Çörçill xəstələndi və özünü etibarsız hiss edərək koloniyaları itirdikdən sonra almanlarla barışıq bağladı. Bu, şərqdə nasistlərin əl-qolunu açdı.
  1944-cü ilin mayında isə Wehrmacht-ın Xəzər dənizi istiqamətində hücumu başladı.
  Döyüşlərdə "Panteralar" -2 və "Pələnglər" -2 iştirak edib. Bu maşınlar öz güclərini göstərdilər, amma əsas odur ki, artıq bərabər olmayan reaktiv təyyarələrdir. Xüsusilə, ME-262 və XE-162.
  Bəli, çoxlu ərəblər, afrikalılar, hindlilər piyadalara cəlb edildi. Onlar top yemi kimi qabağa dırmaşdılar.
  Bəs döyüşdə, döyüşdə necə!
  Düşmən meyitlər ataraq Xəzər dənizinə soxuldu və quru yolu ilə Qafqazı inkar etdi. Və türklər cənubdan vurdular, Rommel qoşunları.
  Tam blokada...
  Wehrmacht, əsasən xaricilərdən olan üç yüzdən çox diviziyanı hücuma atdı. Və o, xeyli irəliləyiş əldə edib.
  Baxmayaraq ki, Qırmızı Ordu qəhrəmancasına vuruşdu.
  Xüsusilə dörd qız, Nataşa, Zoya, Avqustin və Svetlana.
  Onlar xüsusilə məşhur şəkildə düşmənə yalın ayaqları ilə ölüm hədiyyələri atırdılar.
  Ancaq hətta cəsur dörd və gözəl cadugərlər ümumiyyətlə gücsüz oldular.
  Yayda Qafqaz tamamilə ələ keçirildi. Payızda fritzlər cənubdan irəliləyərək Saratov və Kuybışevi də ələ keçirdilər. Həm də Uralsk, Quryev və Orenburqa yaxınlaşdı.
  Qışda dayandılar. Müvəqqəti sakitlik yarandı. Yalnız Orenburqun özündə döyüşlər gedirdi. Və bu şəhər yenidən əfsanəyə çevrildi. Onda Emelyan Puqaçovun dövrünü xatırladılar.
  Fürer bir müddət ABŞ və İngiltərə ilə yekun sülh danışıqları aparmağa çalışdı. Sonra Yaponiya ilə müharibəni davam etdirdilər. Uğursuz olsa da. Dənizdəki samuraylar bir neçə qələbə qazandılar.
  1945-ci ilin yazında, aprelin 20-də Moskvaya hücumla "Kreml" əməliyyatı başladı.
  Döyüş çox şiddətli oldu. Almanlar qanlı döyüşlərə cəlb edildi. Sovet qoşunları qəhrəmancasına döyüşürdülər. Buna baxmayaraq, üç aylıq inadkar döyüşlərdən sonra reaktiv təyyarələrdən, ən son E seriyalı tanklardan istifadə edərək, almanlar Moskvanı mühasirəyə aldılar. Digər istiqamətlərdə Tambov, Penza, Ulyanovski götürərək Ufaya doğru irəliləməyə nail oldular.
  Avqustda Ryazan düşdü və Moskva ilə fərq daha da genişləndi.
  Stalin istənilən şərtlə sülh təklif edirdi. Fürer buna məhəl qoymadı. Lakin Moskva dekabr ayına qədər dözdü, sonda alındı.
  Fritz ilin sonuna qədər həm Qorkini, həm də Kazanı tutdu.
  1946-cı ilin mayında qış tətilindən sonra Fritz Urala köçdü. Artıq döyüşlər o qədər də intensiv deyildi. Bir çox generallar döyüşmədən xəyanət edib təslim oldular. Bəli, Stalin özü də insult keçirdi və o qədər də döyüşə hazır deyildi.
  Sverdlovsk tutulduqdan sonra SSRİ hökuməti Novosibirskə köçdü.
  Lakin Wehrmacht ordusu onların arxasınca getdi.
  Şəhərlər il boyu tutuldu. Novosibirski fırtına ilə ələ keçirdikdən sonra Stalin şəxsi təhlükəsizliyi müqabilində təslim olmağa razı oldu.
  Və tezliklə Yaponiya ilə ABŞ arasında sülh müqaviləsi bağlandı. İngiltərə və Amerika, sonda, Wehrmacht-ın bütün uğurlarını tanıdılar.
  Hitler çoxlu əraziləri ələ keçirərək yaponlar ilə birlikdə öz müstəmləkə imperiyasını yaratdı.
  Lakin o, çox çəkmədi. 20 aprel 1957-ci ildə cadugər qızlar fürerə qarşı əməliyyat keçirməyə qərar verdilər. Artıq orta yaşlı bir diktatorun iqamətgahında dörd cadugər hücum etdi.
  Döyüşçülər, bikinidə, əllərində sehrli qılınc tutaraq, yalın ayaqları ilə ildırım və pulsar atır.
  Nataşka faşistləri yarıb külək dəyirmanı işlətdi və yalın ayağının barmaqları ilə bir enerji laxtası ataraq qışqırdı:
  -Vətənə şöhrət!
  Zoya sehrli qılınclarla qırıldı. O, faşistlərin qarnını yarıb cıvıldadı:
  - Yeni sərhədlər üçün!
  Çılpaq ayaq barmaqları ilə pulsarı necə buraxmaq olar.
  Sonra Avqustinin hücumunda. O, həmçinin sehrli qılınclarla dəyirman işlədir. Sonra yalın ayaqları ilə öldürücü bir şey atır.
  Sonra qırmızı harpi deyir:
  - Qara Tanrı üçün!
  Növbəti hücumda Svetlana gəlir. O, həm də qılıncla kəsir və yalın ayaq barmaqları ilə ildırım buraxır, nasistləri kəsir.
  Sonra Nataşa hücuma keçdi, Hitlerin mühafizəçilərini kəsdi və qışqırdı:
  - Və mən bir işarəyəm, bütün nasistləri doğrayacağam!
  Və pulsar qız kimi yalın ayaqları ilə və o atacaq.
  Və burada Zoya hücumdadır. Qılınclar əyirməyi sevir və əti kəsir. Və çılpaq barmaqları ilə ildırım buraxacaq.
  Sonra qışqıracaq:
  - Mənim super qızım var!
  Avqustinin hücumunda daha sonra. O da fırlanır... Və sinəsindən bir-iki ildırım düşürdü. Və yalın ayaqları ilə pulsar atacaq və qışqıracaq:
  - Mən super döyüşçüyəm!
  Qırmızı saçları isə proletar bayrağı kimi dalğalanır.
  Və burada Svetlana hücumdadır.
  Qılıncları fırlanır, yalın ayaqları enerji laxtalarını səpələyir və göbəyindən şimşək çaxacaq.
  Qız oxuyacaq:
  - Əjdahanı doğrayacağıq və Füreri öldürəcəyik!
  Nataşa da hücumda qılınclarını yelləyir və nasistləri darmadağın edir. Və onun yalın ayaqları ölümcül mərmilər atır.
  Və tabut nasist mühafizəçilərində sürür.
  Və qız öz-özünə oxuyur:
  - Mən məhvedici döyüşçüyəm,
  Və böyük terminator...
  Atomu bir anda parçaladı,
  Və başını divara söykə!
  Zoya hücuma keçdi, onu götürdü və çılpaq barmaqları ilə atdı, damı uçuran bir şey.
  Və necə oxumaq olar:
  - Kosmik məsafələrə şöhrət!
  Və yenə də onun qılıncları düşmənləri kiçik parçalara və cırıq ət parçalarına parçaladı.
  Və burada Avqustin hərəkatında. Nasistləri necə döyür. Və qanlı ət parçaları hər tərəfə uçur.
  Ayağı yalın qız da pulsara təslim olub hürəcək:
  - Mən çox gözələm! Hər kəsin sevdiyi!
  Və burada Svetlana hərəkətdədir. O, həmçinin göbəkdən ildırım buraxacaq. Və yalın ayaqla pulsar nasistlərin üzərinə düşəcək. Və onun qılıncları, yaxşı, sadəcə cəlladlar.
  Sonra qız qışqırır:
  -Vətənə şöhrət!
  Nataşa vəhşi qəzəbdədir. Fritz-ə hücum edir. Onları parçalayır və çılpaq dabanları ilə odlu baloncuklar atır.
  Və özünə mahnı oxuyur:
  - Evimizə şöhrət!
  Və o, göbəyindən bir laxta enerji atdı.
  Zoya qılıncla yel dəyirmanı işlədir. Bir dəstə faşisti məhv edir. Və sonra, çılpaq barmaqlarla olduğu kimi, düşmənə atılacaq. Və düşmənləri hər tərəfə səpələyin.
  Sonra oxuyur:
  - Rus çarlarına həmd olsun!
  Budur, Avqustin sərt bir hücumdadır. Rəqibləri kəsir. İndi onun yalın ayağı ildırım çaxacaq... Və çılpaq göbəyindən pulsar uçacaq. Və Hitlerin mühafizəçiləri istiqamətində səpələnir.
  Sonra qırmızı saçlı qız oxudu:
  - Məndən mərhəmət gözləmə!
  Svetlana da hücuma keçir... Rəqibləri doğramaq, əzmək. Göbəkdən şimşəklər atır. Və çılpaq ayaq barmaqları ilə, sanki parıldayan, bütün enerji şəlalələri axır.
  Və özünə mahnı oxu:
  - Mən çox minnətdaram
  Mən meymundan daha soyuqqanlıyam!
  Nataşa da hücumdadır... Qılıncla necə kəsir. Və yalın ayaqları ilə qatil başlayacaq. Və burada göbəkdən bir ildırım uçuşu var.
  Sonra qız hönkürür:
  - Vətənin şöhrəti naminə!
  Sonra Zoya gəlir. Düşmənləri də məhv edir. Ağzın arxasından ildırım fırlanır. Göbəyi ilə enerji laxtaları atır. Və öz-özünə qışqırır:
  - Mən atma çempionuyam!
  Və çılpaq ayaqlar fırlanma kimi.
  Daha Avqustin hücumda. Nasistləri qılıncla vurur və kiçik kahılara kəsir. Və yalın ayaqları ilə, pulsar kimi, atacaq. Və hətta göbəkdən iki ildırım ... Və bir çox faşist yerində qızardılır!
  Döyüşçü oxuyacaq:
  - Ana Ananın adı ilə!
  Və yenə pulsar çəkic kimi yalın ayaqları!
  Və sonra hücumda Svetlana. Bu, daha soyuqqanlı ola bilməyən qız növüdür. Bu döyüşçü onu götürüb yalın ayaqları ilə ildırım atacaq. Və göbəkdən məhv kabarcıkları uçacaq. Və döyüşçü belə qışqıracaq:
  - Ağacdələndə kəsik var ağlıma gəldi!
  Nataşa hərəkətdədir. Kaydırıldı və onlarla faşist kəsildi. Qız isə çılpaq barmaqları ilə məhvedici məhsulu buraxdı. Göbəkdən ildırım çaxdı və oxudu:
  - Əbədi mənim, dünyanın ən böyük padşahı!
  Və qızın çılpaq dabanından pulsar uçdu.
  Zoya hərəkətə davam etdi. O, qılıncları ilə götürüb kəsdi. Düşmənlər əzildi, yaqut gözləri qırpdı. Və göbəkdən bir enerji sütunu. Ayaqyalın məhv pulsarları.
  Və necə oxumaq olar:
  - Çempion olacağam!
  Sonra Avqustinin hərəkətində... Onun qılıncları dəyirmanların bıçaqları kimi. O, tərəddüd etmədən özünü kəsir. Və göbəkdən sehrli atəşdən iti oxlar uçur. Və qızın yalın ayaqları belə məhv hədiyyələri verir.
  Qırmızı saçlı özü də gurlayır:
  - Böyük çempionat!
  Svetlana da hədiyyə deyil. Onu götürdü və çılpaq ayaqları ilə şüşə qırıqlarını atdı. Və iki onlarla faşist ölüb yatdı. Və göbəkdən necə bütöv bir xətt verəcəkdir. Və bütün nasistləri problemsiz biçəcək.
  Və göz qırparaq qeyd edir:
  - Mən böyük xəyalam!
  Nataşa üçlü yel dəyirmanı sehrli qılınclarla fırladacaq. Çılpaq barmaqları ilə hədiyyələri götürüb atacaq. Çılpaq dabanı ilə alovlu bir neçə baloncuk verəcək ...
  Göbəkdən isə bütöv bir şimşək çaxır.
  Sonra oxuyur:
  - Lazer qılınc,
  Düşmənləri kəsmək istəyir!
  Zoya hücumdadır. Və onun qılıncları əsl brilyant matkaplardır. Və yüz kiloluq bir qabıq kimi Fritz-i əzin. Amma qızlar yalın ayaqları götürüb qanlı bir şey atanda.
  Və sonra götürdü və qırıldı.
  Zoya qışqırdı:
  Biz yeni çempionlarıq!
  Və burada Avqustin hərəkətdədir. Düşmənləri necə kəsir. Və onun qılınclarının yellənməsi hamını kəsir.
  Və yalın ayaqlarla hər cür ölüm hədiyyələri uçur.
  Və Avqustin oxudu:
  - Mənim müqəddəs ildırım!
  Və ağzından od çıxır!
  Və burada Svetlana hərəkətdədir. Göbəkdən olduğu kimi öldürücü bir güc hədiyyəsi buraxdı.
  Sonra qız oxudu:
  - Mən mütləq çempionam!
  Və yalın ayaqlarını götürdü və pulsar göndərdi. Və cəhənnəm atəşi onun boğazından uçdu. İndi çılpaq daban baloncuklara tab gətirdi.
  Göbəkdən isə ölümcül və öldürücü bir ildırım uçur.
  Nataşa da qılınclardan istifadə edirdi. Çoxlu faşistləri qırdı. Və necə ildırım ilə göbəkdən azad ediləcək. Və Fuhrerin cangüdənlərini kiçik parçalara ayırın.
  Bundan sonra o, oxuyacaq:
  - Sona qədər Vətən və Azadlıq uğrunda!
  Və çılpaq ayaq barmaqları ilə tamamilə ölümcül bir şey sərbəst buraxılacaq.
  Düşmənlərə hücum edən Zoya dişlərini açaraq qışqırdı:
  - Vəhşi ekipaj! Düşməni darmadağın et!
  Onu da yalın ayaqla çölə atacaq. Və göbəkdən belə ölümcül növbələr getdi.
  Qız qışqırdı:
  - Böyük ayıbdır!
  Sonra Avqustin köçdü. O, həmçinin zümrüd gözlərini parıldatdı. Və göbəyindən bir dəstə ildırım atdı. Və çılpaq barmaqları ilə düşmənin üzərinə atıldı.
  Və qılınclarla qamçıladı və qışqırdı:
  - Mən bütün dünya çempionlarından üstünəm!
  Və sonra hücumda Svetlana. Beləliklə, hamı xırmanlayır və kəsir. Və o, çox sərin və cəld qızdır. Həm də göbəkdən, sözün əsl mənasında, pulemyot partlayır. Və çoxlu faşistləri yıxır. Və çılpaq ayaqlar bu cür enerji paketlərini axınlara tökür.
  Döyüşçü oxudu:
  - Hədəf yaxındır!
  Və atmaq üçün güc toplamaq!
  Bəli, nəhayət, dördü Hitlerin ofisinə girdi. Bütün mühafizəçilərini öldürdü. Və bir nömrəli faşist çarpayının altından çıxarıldı.
  Hitler qışqırdı:
  - Polşanı verəcəm!
  Nataşa istehza ilə soruşdu:
  - Yoxsa Qafqaz?
  Fürer qışqırdı:
  - Hə, heç olmasa iki Qafqaz, sadəcə öldürmə!
  Qızlar bir ağızdan cavab verdilər:
  - Ayağımızı öp!
  Hitler inildəyir, altmış səkkiz yaşı təzəcə tamam olmuşdu, dizləri üstə sürünür, ayaqyalın, yumru dabanlı qızları öpürdü. Güldülər, güldülər.
  Fürer qızın hər bir tozlu və qanlı ayağını üç dəfə öpdü.
  Bundan sonra Nataşa Hitleri yalın ayaq barmaqları ilə sağ əlindən, Zoyanı solundan, həmçinin yalın ayaqla götürdü. Avqustina və Svetlana füreri çılpaq barmaqları ilə topuqlarından tutdular.
  Bundan sonra qızlar bütün zamanların və xalqların ən böyük cinayətkarını hər tərəfə çəkib aparacaqlar, parça-parça edəcəklər.
  Hitlerin həm qolları, həm də ayaqları qopmuş, ağrının şokundan əjdaha hökmdarı yerindəcə dünyasını dəyişmişdir.
  Həmin qisas dünya tarixində qatili və ən böyük cəlladı tapdı.
  Burada nağıl sona çatır, baxmayaraq ki, bu planetdə kabusa çevrildi və kim dinləsəydi!
  
  
  HITLERƏ QARŞI CADULAR
  Qırx birinci ildə Hitler Krit adasını ələ keçirdikdən sonra SSRİ-yə getmək fikrini dəyişdi. Stalinin Yuqoslaviyaya hücumu zamanı Almaniyaya hücum etməməsi füreri inandırdı ki, şərqdən onunla qarşılaşmaq planları yoxdur.
  Bundan əlavə, qabaqcadan xəbərlər şərqdə asan qələbənin olmayacağını və ora getməməyin daha yaxşı olduğunu söylədi.
  Fritz Rommelin qruplaşmasını gücləndirdi və Türkiyəni qoşunları Yaxın Şərqə buraxmağa razı sala bildi. İngilislər Misirdə tamamilə məğlub oldular, İraqdan və Yaxın Şərqdən qovuldular. Tezliklə Franko Cəbəllütariqin tutulmasına razı oldu.
  Bundan sonra almanlar artıq asanlıqla Afrikaya, daha da Yaxın Şərqə qoşun köçürə bildilər.
  Pal Hindistan. Və bundan sonra, lazımsız problemlər olmadan, cəmi altı ay ərzində Qara Qitə ələ keçirildi. Və kulminasiya nöqtəsi İngiltərəyə qarşı hücum və 1942-ci ilin noyabrında qoşunların ana ölkəyə enməsi oldu.
  İki həftə ərzində İngiltərə çökdü. Və Fritz nəhayət şərq yarımkürəsində möhkəmləndi.
  Lakin ABŞ-la müharibə hələ də davam edirdi. Və okeanın uzaqlığı və qoşunların köçürülməsindəki çətinliklər səbəbindən süründü.
  Asiya və Avstraliyanın əhəmiyyətli bir hissəsi olan Afrikanın resurslarına arxalanan almanlar böyük donanma qururlar. Yaponiya ilə birlikdə onlar da sualtı müharibə aparırlar.
  Qırx üçüncü və qırx dördüncü illər dənizdəki döyüşlərdə keçdi. İslandiya və Qrenlandiya tutuldu. Qırx beşinci ildə, artıq "E" seriyalı tanklara sahib olan almanlar Kanadaya endi və qüvvələrini Argentinada cəmləşdirdilər.
  Onların planları belə idi. Baxmayaraq ki, ünsiyyətin uzanması ABŞ-a hücumu çətinləşdirirdi.
  Lakin sentyabr ayına qədər Kanadanın çox hissəsi işğal olundu.
  Həm alman, həm də yapon qoşunları ABŞ-ın şimal bölgələrinə daxil oldular.
  Lakin sonra Fritz dörd qızla qarşılaşdı.
  Monika, Leia, Gertrude və Angelina.
  Dörd gözəl döyüşə girdi. Monika, Lea, Gertrude sarışın, Ancelina isə qırmızıdır.
  Qoy qızlar Üçüncü Reyxin nəhəng ordusunu məhv etsinlər.
  Onlar pulemyotlardan atəş açırlar.
  Burada Monika yalın ayağı ilə qumbara atır və oxuyur:
  - Gücümə şöhrət! Hamı biçildi!
  Leia növbəni verir. O, həm də düşmənləri bir zərbə ilə biçir və ciyərlərinin zirvəsində cırıldayır:
  - Ordum güclüdür!
  Və yalın ayağı ilə ölüm hədiyyəsi atır.
  Alovlu və ya qırmızı saçlı Ancelina çılpaq ayaq barmaqları və cırıltıları ilə ölüm hədiyyəsini təqdim edir:
  - Mənim qələbəm!
  Həm də növbə verir!
  Bundan əlavə, Gertrude artıq ölüm hədiyyəsini yalın ayağı ilə vurur və necə də qulaqbatırıcı şəkildə ulayır:
  - Mən çempionam!
  Və yenidən qatil xəttini işə salacaq.
  Monika yenidən faşist qoşununa atəş açır və oxuyur:
  - Dünyama şöhrət!
  Və çılpaq barmaqları ilə ölümcül bir hədiyyə atır, rəqiblərini darmadağın edir.
  Yanğına və Leyaya rəhbərlik edir. Çox ağıllı qızdır. Və qumbara atmaq kimi düşmənə yalın ayaq.
  Və qız qışqırır:
  - Mən ABŞ hiper döyüşçüsüyəm!
  Sonra Ancelina atəş açır. Bunu çox səliqəli edir. Və çılpaq ayaq barmaqlarından ölümcül bir hədiyyə uçur.
  Və gözəl qız qışqırır:
  - Dünyanın mütləq çempionu olacağam!
  Və döyüşçü uzun dilini necə göstərəcək!
  Sonra Gertrude cəhd etdi. Həm də növbə necə verəcək. Və sonra çılpaq ayaq barmaqları ilə ölüm hədiyyəsi atacaq.
  Və bütün rəqibləri ət parçalarına səpin.
  Beləliklə, dörd qız fəal işləyir. Təzyiq, düşmən ordusu açıq-aşkar tükənir.
  Baxmayaraq ki, yox, nəhəng tanklar görünür, E seriyası. Yaxşı, qızlar onları gözləyir.
  Monika yalın ayağı ilə qumbara atır və çığırır:
  - Biz kosmosda döyüşəcəyik!
  Və onun çılpaq dabanından ölüm hədiyyəsi E-50 tırtılından sıçradı. Bu avtomobil xarab olub və dayanıb.
  Döyüşçü qışqırır:
  - Super!
  Növbəti Leia döyüşdə. Həm də yalın ayaqla, ölüm hədiyyəsini atan kimi. Düşməni darmadağın edir. Və tank sıxıldı.
  Və döyüşçü qışqırır:
  - Mən bikinili qızam!
  Növbəti yerdə Angelina var. O, yalın ayağı ilə E-75-ə qumbara da atır və alman vampiri çətin anlar yaşayır.
  Və döyüşçü qışqırır:
  - Super sinif göstərəcək olan mənəm!
  Və Gertrude döyüşür. Həm də mərhəmət və şübhə bilməyən bir döyüşçü.
  Gözəl onu götürdü və cızıltı ilə dedi:
  - Böyük reqata!
  Və yalın ayaqdan ölümcül qumbara uçdu.
  Monika yenidən atəş açır və qışqırır:
  - Akrobatika və ekipaj!
  Onun çılpaq əzasını da alacaq və ölüm axını atacaq. Və bütün düşmənləri məhv edin.
  Bundan sonra döyüşçü vyaknet:
  - Mən super qızam!
  Və Leia döyüşdə əsl qəhrəmandır. Və düşmənləri vurmaq. Və çılpaq ayağı ilə qumbara atacaq və bir çox düşməni götürüb parçalayacaq. Və qışqırdıqdan sonra:
  - Mən Supermen o qızam!
  Döyüşdə Angelina da yalın ayağı ilə ölüm hədiyyəsi atır. Düşmən parçalanacaq və oxunacaq:
  - Cəhənnəm mən cinəm!
  Və bir partlayışla düşmənə hücum edin.
  Və burada Gertrude replika topundadır. Heç bir mərasim və qərəzsiz özünü güllələyir. Və onu götürəcək, çılpaq barmaqları ilə məhv hədiyyəsini işə salacaq və düşmənləri parçalayacaq. Bu çox döyüşkəndir?
  Dörd qız cəngavər və ya mələk kimi döyüşürdülər. Amma hər şeyin həddi var. Beləliklə, döyüşçülər geri çəkildilər ...
  Qırx beşinci ilin payızı və qışı inadkar döyüşlərdə keçdi. Qüvvələr qeyri-bərabər idi. Almanların E seriyalı tankları Şermanlardan və hətta kiçik Perşinqlərdən çox güclüdür. Və reaktiv aviasiya heç bir tayı-bərabəri yoxdur. Və hətta hər hansı kiçik silahlara tamamilə toxunulmayan disk təyyarələri görünməyə başladı.
  Beləliklə, ABŞ tədricən Üçüncü Reyxin hər cür xarici bölmələri tərəfindən ələ keçirilir.
  Amerikanın çox hissəsi payız və qış aylarında tutulur. Üstəlik, ABŞ-ın cənubundakı üsyanlar və alman köklü generalların xəyanəti. Həm də yeni pulemyotların, hətta Wehrmacht-ın yeraltı tanklarının şübhəsiz üstünlüyü.
  1946-cı ilin aprel ayının yazında, Üçüncü Reyxin qoşunu Vaşinqtonu və Nyu-Yorku mühasirəyə alıb ələ keçirdikdən sonra Birləşmiş Ştatlar təslim oldu.
  Beləliklə, müharibənin daha bir səhifəsi çevrildi.
  Lakin 1947-ci ildə may ayında başqa bir döyüş başladı, bu dəfə Yaponiya ilə.
  Və SSRİ-yə qarşı kampaniya yenidən təxirə salındı.
  İndi ABŞ-dan olan dörd qız təslim olmadı və yenidən düşmənlə vuruşur.
  Qırx yeddi yay və isti, bikinili döyüşçülər. Və özləri ilə mübarizə aparırlar.
  Monika yalın ayağı ilə qumbara atır və çığırır:
  - Mən terminatoram!
  Və növbə verir.
  Leia da vurur və çox yaxşı edir. Və yenə yalın ayaqları nəsə atır. Və məhv edirlər.
  Və qız qışqırır:
  - Döyüş akrobatikası!
  Bundan əlavə, Angelina atəş açır. Rəqibləri darmadağın edir. Onları dəstə-dəstə qovur. Və onun çılpaq ayaq barmaqları yenə vəhşicəsinə öldürücü bir şey atdı.
  Döyüşçü qışqırır:
  - Mən polad pəncəyəm!
  Gertrude isə özünü güllələyir və düşmənləri biçir. Bundan sonra yalın ayaqla ölüm hədiyyəsi atıb mızıldanacaq:
  - Hərbi mövzu və riyaziyyat!
  Və yenə də hamını necə götürüb dəliliyə düçar olacaq!
  Bəli, dörd döyüşür. Amma qüvvələr bərabər deyil. E-50 U seriyasının yeni tankları, daha sıx bir quruluşa, iki metrdən az hündürlüyə və 170 yan zirehə, 250 mm alına və 1800 at gücünə malik mühərriklə altmış beş ton çəkiyə malikdir.
  Belə bir yapona müqavimət göstərməyin. Eləcə də heç bir mərasim olmadan bütün düşmən təyyarələrini koloboklar kimi məhv edən ME-462-yə qarşı.
  Və qarşı, həmçinin uçan disklər. Və hər şeyi pozurlar.
  Bir sözlə, altı ay ərzində Yaponiya tamamilə məğlub oldu və onun bütün koloniyaları ələ keçirildi.
  Və nə oldu. Fürer tezliklə SSRİ-dən başqa bütün dünya ölkələrini fəth etdi.
  İndiyə qədər hər şey az-çox dinc olub. Lakin sonra Stalin öldü və Nikita Xruşşov hakimiyyəti ələ keçirdi. Və Üçüncü Reyxlə yenidən mürəkkəb münasibətlər.
  SSRİ-nin nüvə silahı hazırladığını demirəm. Eləcə də 20-ci qurultay keçirildi ki, bu da əvvəlki siyasəti pislədi.
  Və 22 iyun 1956-cı ildə artıq orta yaşlı, lakin çox aqressiv Hitlerin əmri ilə Üçüncü Reyx işğala başladı. Onun qoşunu sürətli qələbəyə ümid edirdi, lakin onu gözlənilməz bir sürpriz gözləyirdi!
  Təkcə dörd amerikalı qız deyil, dörd rus gözəli və cadugəri də Wehrmacht qoşunları ilə döyüşə çıxdı. Və ordunun müxtəlif qollarında bütün qızlar qrupu, həmçinin bütün cadugərlər!
  
  NAPOLEON I ALEKSƏNDRİN DƏYƏNİ
  Napoleon Rusiyaya getmədi və ümumiyyətlə Birinci İskəndərin kiçik bacısı ilə evləndi. Bu, tarixdə bəzi dəyişikliklərə səbəb oldu.
  Əvvəlcə çar Rusiyası Avstriyaya qarşı vuruşaraq Qalisiyanı ələ keçirdi. İkincisi, Fransa İtaliyanı təşkil etdi və oraya Napoleonun oğlunu və rus şahzadəsini qoydu.
  Sonra Rusiya və Fransa Türkiyəni fəth edib parçaladılar.
  Bundan əlavə, birgə səylərlə İngiltərə fəth edildi. İspan müstəmləkələri nəhayət, Afrikanın çox hissəsi kimi fransız oldu. Sonra Hindistan və İran işğal olundu!
  Birinci İskəndərin ölümündən və Konstantinin taxtdan əl çəkməsindən sonra çevriliş baş verdi və on dörd yaşlı Roma Sezarı II Napoleon Rusiya taxtına yüksəldi. Və 1836-cı ildə Napoleonun ölümündən sonra II Napoleon Fransanın, bütün Avropanın və bir çox koloniyaların hökmdarı oldu.
  Genişlənməyə davam edən tək bir super imperiya yarandı. II Napoleon daha sonra Çini və Hind-Çinini və bütün Afrikanı fəth etdi. Və Avstraliya və Kanada. Və 1879-cu ildə, demək olar ki, altmış səkkiz yaşında vəfat etdi.
  Sonra taxt taxtına III Napoleon keçdi. O da döyüşmək istəyirdi. Ancaq bütün dünyada Fransadan yalnız ABŞ ərazisi fəth edilməmiş qaldı!
  Üçüncü Napoleon isə 1890-cı ildə Amerika ilə müharibəyə başladı. Fransanın mülkü olmayan sonuncu ölkə.
  Və dünyanın hər yerindən beş milyon əsgərdən ibarət nəhəng bir ordu ABŞ ərazisinə daxil oldu.
  Qüvvələr qeyri-bərabər olacaqdı. Amma amerikalılar III Napoleona qarşı çox qəhrəmancasına vuruşdular.
  Xüsusilə dörd qız: Monika, Leia, Gertrude, Anna! Və onlar kobralar və qəhrəmanlar kimi döyüşürdülər.
  Monika qılınclarla və çılpaq metal ayaq barmaqları ilə iti disklərlə sındırıldı. Və rəqibləri yumruqladı.
  Və döyüşçü oxudu:
  - Amerikaya şöhrət!
  Leia da qılıncla yad bir ordu ilə özünü kəsdi və aqressiv şəkildə fısıldadı:
  - Dünyanın ən yaxşı ölkəsinə şöhrət!
  Həm də çılpaq ayaqları ilə öldürücü bir işə başladı.
  Gertrude böyük bir ordu ilə, həm də yalın ayaqları ilə vuruşdu, çox iti iynələr atdı və düşmənləri vurdu.
  Eyni zamanda qız cığıltı ilə dedi:
  - Mən elə sinfin döyüşçüsüyəm ki, bu da superdir!
  Anna da yalın ayaqları ilə öldürücü hədiyyələr ataraq döyüşürdü.
  Və qışqırdı:
  - Nailiyyətlər bizim üçün böyükdür!
  Ancaq necə vuruşduqlarından və hətta çox qəhrəmancasına, bu dördlük, lakin fransızların üstün qüvvələri yenə də onları məğlub etdi.
  Qızlar əsir götürüldü. Orada onları soyundurub vəhşicəsinə işgəncələrə məruz qoyublar. Qollarını rəfdə burudular, qamçı və qızarmış məftillə döydülər. Çılpaq dabanları odla yandırdılar, çılpaq dabanlara qızarmış dəmir sürtdülər. Lakin qızlar heç vaxt III Napoleonun yeni hökmranlığını tanımadılar.
  Bundan sonra onları karxanalarda demək olar ki, çılpaq halda işə göndərdilər. Və Amerika Fransanın yeni əyalətinə çevrildi.
  III Napoleon 1903-cü ildə altmış səkkiz yaşında vəfat etdikdə IV Napoleon imperator oldu. Onun gəlişi yeni bir padşahlığa işarə etdi. Parlamentin rolunun gücləndirilməsi, zadəganların təsirinin azaldılması. Tədricən dünya imperiyası daha demokratikləşdi.
  Və 1917-ci ildə ilk insan kosmosa uçdu. Beləliklə, astronavtika erası açıldı.
  1922-ci ildə insanlar Aya uçdular. Və 1933-cü ildən Marsa. Və 1950-ci ilə qədər onlar Günəş sisteminin bütün planetlərini ziyarət etdilər. Ancaq 2000-ci ildə ulduzlara ilk uçuş, bütöv bir kosmik ekspedisiya başladı. Napoleon Bonapartın rus şahzadəsi ilə bir evliliyinə görə belə bir AI var.
  Bütün bəşəriyyətin taleyi ən kiçik bir şansdan necə asılıdır.
  
  ÇİNƏ QARŞI DÜŞÜR
  ANNOTASİYA
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova XVII əsrdə Sibirə köçdülər və burada Mançu sülaləsinin nəzarəti altında olan Çin İmperiyası ilə müharibəyə getdilər. Ölümsüz qatillər təkcə Çində deyil, tarixin gedişatını dəyişir.
  Müharibə qasırğa kimi qızışır
  Bir oğlan böyük bir ordu ilə döyüşür ...
  Qəzəbli dumanı kəsdik
  Baxmayaraq ki, bəzən hətta çox çətindir!
  
  Düşmən çox güclüdür,
  Davamlı qar uçqunu gəlir...
  Parlaq al-qırmızı tələsik pankartların xışıltısı altında,
  Ancaq inanıram ki, may ayında bir döyüş alacağıq!
  
  Bizi fəth edə biləcəyimizi düşünməyin
  Biz Tanrıdan gələn böyük döyüşçülərik...
  Və kəsilməyəcək, mən həyatın ipini bilirəm,
  Baxmayaraq ki, bəzən çox sərt ola bilər!
  
  Bunda Rusiyanın böyüklüyünü bilin
  Vətən hər şeydən qiymətlidir...
  Və çox güclü bir rus evi olacaq,
  Və faşist əclafını üzünə köçürün!
  
  İnanma, Orda Rusunu qırma,
  Hansı ki, diz çökmür...
  Təmkinsiz vuruşun, qorxmayın,
  Yeni Cins nəsilləri adına!
  
  Rusiyanın evi üçün, ot tayaları üçün,
  Çox şiddətli mübarizə aparacağıq...
  Sonsuz bir xəyal gerçəkləşdi
  Sən cəngavər ruhlu döyüşçü deyilsən!
  
  Burada Vətənə and içirsən,
  Böyük Svaroqun döyüşçüsü ol...
  Xeyr, qan üzərində xoşbəxtlik qurma,
  İsanın qəlbində Allah olmayanda!
  
  Yeni yollara nail ola bilərik,
  Çiçəklənən ölkənin əzəməti...
  Və gözlük gözlü canavarı öldürün,
  Beləliklə, planet tezliklə cənnətə çevrilsin!
  . FƏSİL Љ1
  Bir oğlan və bir qız, eləcə də dörd cadugər qız Cənubi Sibirdə sona çatdı və çinlilərin hücumunu dəf etdi. Bu, Asiyanın müxtəlif bölgələrində fəal şəkildə genişlənən mançuların Çində hakimiyyətdə olduğu zaman az tanınan müharibə idi.
  Beləliklə, Tibet bölgəsində ruslara hücum etdilər. Və əsl hekayə, ərazinin bir hissəsini ələ keçirə bildilər. Üstəlik, Rusiya o anda kəndli qadın və Stenka Razinin kazak müharibəsi ilə zəiflədi. Bəli və qoşunlar çox uzun məsafələrə köçürülməli idi.
  Ancaq ölməz oğlan və qız, dörd terminator qız rus qalasının köməyinə gəldi.
  Böyük Çin ordusu yeni tikilmiş rus qalasına hücum etdi. Və qüvvələr açıq-aşkar qeyri-bərabər idi.
  Cəmi min rus, iki yüz min çinli var. Və deyəsən heç bir şans yox idi.
  Ancaq altı sinif döyüşçüləri döyüşməyə super hazırdırlar.
  Oleq Rıbaçenko divarda. Təxminən on iki yaşında görünən ölməz bir oğlan çılpaq ayaq barmaqları ilə iynələr atır. Və irəliləyən Çinliləri vurur. Birdən onlarla.
  Çılpaq barmaqları ilə iynələr və Marqarita atır. Qız opponentləri məhv edir və qışqırır:
  - Mənim böyük gücüm!
  Və cəsarətlə döyüşür.
  Nataşa da çılpaq barmaqları ilə güclü bumeranq atır. Rəqibləri necə əzmək və qışqırmaq olar:
  - Böyük şöhrət adına!
  Sonra Zoya çinliləri qılıncla kəsir, eyni zamanda yalın ayaqları ilə zəhərli iynələr atır. Və özünə mahnı oxuyur:
  - Rusiyanın genişliyində,
  Biz hamını xilas edə bilərik!
  Və yenə də qılınclar rəqiblərin üzərinə düşür. Əgər doğransalar, heç bir rəhm etmədən.
  Ancaq Aurora məhv etməyə və çılpaq barmaqları ilə bumeranqları atmağa başlayanda, bu, tamamilə məhv olur. Öldürülən çinlilər isə qırmızı şeytanın zərbələri altına düşürlər.
  Və qız qışqırır:
  - Mən hər şeyi əzib, cıracağam!
  Və necə də hər iki qılıncla götürüb kəsəcək!
  Və onun çılpaq dabanından kəskin və pirsinqli disk uçur. Bu, ümumiyyətlə, tamamilə ölümcül bir qızdır.
  Və burada həlledici döyüşdə Svetlana var. Çinlilərə necə əzab verək, onları qılıncla xırda-xırda doğrayaq.
  Qız kəpənəyi sürüşdürdü və Səma İmperiyasının yeddi döyüşçüsü öldürüldü.
  Və sonra çılpaq ayaq barmaqlarından iti, zəhərli iynələr uçur. Və çinliləri heyrətləndirin.
  Oleq Rıbaçenko sarı döyüşçülərlə döyüşür. Qılıncları pərvanə kimi titrəyir.
  Oğlan həvəslə oxuyur:
  - Ən güclü dünya çempionu olacağam,
  Amerikaya, Çinə qalib gələcəyik!
  Və yenə oğlan uşaq ayaqlarının çılpaq barmaqları ilə kəskin oyunlar atır. Və iki onlarla çinli bir anda yıxıldı.
  Budur belə bir döyüş. Real tarixdə Petrindən əvvəlki çar Rusiyası ərazisinin bir hissəsini itirdi. Ancaq burada rus cəngavərləri döyüşür və təslim olmaq fikrində deyillər.
  Oleq Rıbaçenko döyüşür və oxuyur:
  - Ancaq biz rus ruhu ilə dolu cəngavərlərik,
  Bizim boğulmuş iniltimizi cəlladlar heç vaxt eşitməyəcək!
  Və yenə oğlan çox kəskin və güclü zəhərlə, cadugərlər tərəfindən qaynadılmış, çox nazik iynələr atır!
  Qız Marqarita onun yanındadır. Həm də ayaqları belə ölümcül iynələr atır. Və əllər hücum edən çinliləri kəsdi. Döyüşçü düşmənləri məhv edir və oxuyur:
  - Mən çox sərinəm, bütün ölkələrin iblisi kimi ...
  Dima, Dima, Bilan! Dima, Dima Bilan!
  Bütün ölkələrin hökmdarı!
  Nataşa da çinliləri kəsib oxuyur:
  - Axşam şəfəqində Şeytanın qalib gəlməsinə imkan verməyəcəyik!
  Və ölümcül iynələr də onun çılpaq ayaqlarından uçur.
  Sonra Zoya düşmənləri məhv edir. Və bu qızdan nəhəng enerjinin titrəmələri görünür.
  Və gözəlin yalın ayaqlarından bumeranqlar və iti iynələr uçur.
  Döyüşçülər qışqırır:
  - Mən böyük bir ayaqyalın xəyal və gözələm!
  Və yenə də rəqiblərinə son dərəcə ölümcül bir şey atacaq.
  Ancaq Aurora bir dəyirman işlədir və çinliləri kəsəndə, bu, məhvin zirvəsidir.
  Və sonra qırmızı saçlı çılpaq barmaqları ilə pirsinq iynələri atacaq. Və ölü sarı döyüşçülər düşür.
  Ancaq Svetlana lupanet olanda. Və eyni zamanda, çılpaq ayaqlarından hər şeyi deşən və öldürən bir dəstə iynə uçur.
  Və döyüşçülər qışqırır:
  - Belə, belə, belə - bir qəpiyə faşist alın!
  Və onun yalın ayaqları yenə çinlilərə ölümcül atılacaq.
  Sarı döyüşçüləri qılıncla doğrayan Nataşa qeyd etdi:
  - Nasistlərlə daha asan və çətin idi!
  Svetlana dəyirmanın yanından keçəndən sonra dedi:
  - Və biz qızlarla həmişə asandır!
  Aurora, pərəstişkarının qəbulunu təkrarladı və hönkürdü:
  - Məndən heç darıxmayacaqsan!
  Və onun yalın ayaqlarından ölümcül bir sancma uçur.
  Və Zoya onu götürüb cırlayacaq:
  - Biz tarakan deyilik, biz qızlarıq - böyük şöhrət sahibiyik!
  Və yenə onun yalın ayaqlarından bir şey uçacaq və düşmənə dəyəcək.
  Qızlar işi ürəkdən qəbul etdilər.
  Bu qala demək olar ki, ərazidəki yeganə rus qalasıdır. Tikinti mərhələsində olan daha bir neçə şəhər var. Yaxşı ki, çinlilər başlarını Amur çayına soxmadılar. Lakin Rusiya real tarixdə öz ərazisinin bir hissəsini itirib. Çində hakimiyyətdə olan çox aqressiv bir sülalə. Bununla belə, qızlar Luciferin alaylarını uçuşa çıxarmağa qadirdirlər.
  Oleq Rıbaçenko çinliləri kəsir. Və oğlan mahnı oxuyarkən:
  - Ən yüksək sinif olacaq ...
  Sonra uşağın yalın ayağı ilə atılan bumeranq uçur və qışqırır:
  - Kirpi hamını kəsəcək!
  Marqarita da düşmənin üstünə atdı ki, qətl nədir. O, onu tikə-tikə əzdi və cırladı:
  - Mən ayaqyalın yuxu və böyük gözələm!
  Və onun ayağı vəhşi disklər atacaq.
  Döyüşdə növbəti Nataşadır. Həm də rəqibləri parçalayan düşmənə atır.
  Və bunu çox ağıllı edir.
  Və onun yalın ayaqları müntəzəm, ölümcül iynələr atır.
  Sonra Zoya döyüşdə. Həm də düşmənə hər cür svastika və bumeranq atır.
  Və düşməni məhv edir.
  Sonra keçərkən:
  - Yaxşı şaha həmd olsun!
  Ancaq döyüşdə və Aurorada. Çindən gələn düşmənləri də məhv edir. Əgər atırsa, öldürücü qüvvə ilə atacaq.
  Və mahnı oxuyarkən:
  - Bəli, rus torpağı adına!
  Həm də yalın ayaqlarından ölümcül ittihamlar uçur.
  Svetlana da düşməni ruhdan salmır. Və onun yalın ayaqlarından açıq-aşkar ölüm gətirən bir şey uçur.
  Və döyüşçü oxuyur:
  - Biz heç vaxt təslim olmayacağıq! Rusiyaya bəla gəlməyəcək!
  Və yenə çinlilər zərər görəcəklər. Və onu mərasimsiz götürüb doğrayacaq.
  Altı döyüşçü və döyüşçü ağır zərbələr endirdi. Və düşməni kəsir və yalın ayaqları atır.
  Oleq Rıbaçenko çinliləri kəsərək oxudu:
  - Ulduz döyüşçüsü, buynuzunuz boş yerə çalır -
  Şübhəli şöhrət içində torpağınız uzaqdadır...
  Döyüş alovu sətirlər arasında titrəyir -
  Qaydalar olmadan birtərəfli oyunda!
  Və başqa bir bumeranq oğlanın yalın ayaqları ilə uçur, bu da onlarla çinlinin boğazını kəsir.
  Oğlan, gördüyümüz kimi, döyüşçüdür.
  Marqarita da döyüşdədir. Və beləliklə onun yalın ayaqları işləyir. O, şübhəsiz ki, son dərəcə sərin düşmənləri məhv edir.
  Onun qılıncları isə cəlladlara bənzəyir.
  Döyüşçü qışqırır:
  - Şöhrət olsun!
  Nataşa da yalın ayaqları ilə atəş açır və ölümcül atır. Və eyni zamanda qılıncla fəal şəkildə kəsir.
  Eyni zamanda səs siqnalı verir:
  - Mənim ətrafım dövlətə məxsus ekipajdır!
  Döyüşdə növbəti Zoyadır. Həm də ən yüksək səviyyədə məhv olan şeytan. Kəpənəyi qılıncla necə tutmaq olar. Və sonra yalın ayaqları ilə təəccüblü elementləri götürüb atacaq.
  Bundan sonra keçir:
  - Ordu sevinir - irəliləyir!
  Və bütöv bir xətt əyilmiş Çin düşür.
  Qız öz-özünə oxuyur:
  - Zoya öldürməyi sevir! Ah, o Zoya!
  Və burada Aurora sürətli bir hücumdadır. Daha doğrusu aqressiv müdafiə. Və çılpaq ayaqların köməyi ilə düşmənləri döyür.
  Və eyni zamanda cığırdayır. Və onun qılıncları kultivatorun bıçaqları kimi keçəndə üç onlarla çinli parça-parça olacaq!
  Və Aurora qışqırır:
  - Harmonik akkordlar, Rusiyanın bayrağı çox qürurludur!
  İndi də onun çılpaq dabanı çinli generalın çənəsinə uyğun olacaq. O götürüb yıxılacaq.
  Zoya döyüşdə aqressivdir. Düşmənlərini kəsir və qışqırır:
  - Şübhə edib hamını öldürəcəyik!
  Və yalın ayaqdan belə xəncərlər uçur.
  Svetlana da heç kimi ruhdan salmır. Düşmənləri də məhv edir, elə bil ki, ot biçir. Çinlilər uğursuzluğa düçar olurlar.
  Qız qışqırır:
  - Crazy Needle! Həyətdən çıx!
  Oleq Rıbaçenko bir dəstə sarı döyüşçünü qılıncla kəsir. Sonra yalın ayaqları ilə ulduz atacaq və qışqıracaq:
  - Mənim ordum ən güclüdür!
  Terminator oğlan, gördüyünüz kimi, düşmənlərin məhv edilməsinin ən zirvəsindədir. Və bunu böyük həvəslə edir.
  Və çılpaq ayaq barmaqlarından başqa bir ölüm hədiyyəsi uçur. Və divara dırmaşan çinliləri necə doldurur.
  Sarı döyüşçülər fanatiklərdir. Onlar artıq bütöv cəsəd təpələri yığıblar. Və onlar dırmaşmağa, dırmaşmağa və dırmaşmağa davam edirlər!
  Ancaq oğlan və qız sadəcə ölümcül gücün təcəssümüdür. Və onlar kəsdikdə qan sıçramaları hər tərəfə və çox uzaqlara uçur.
  Oleq Rıbaçenko oxudu:
  - Qəhrəmanlıq vəsf edilən bir şücaətdir,
  Biz planetlərin qalibləriyik!
  Marqarita, bu narahat qız oxudu:
  Bir an belə dayanmayacağıq.
  Kiminsə boğuq qışqırtısı eşidilir!
  Həm də qızın yalın ayaqlarından dağıdıcı və öldürücü iynələr uçur. Çinliləri buğda dəmləri kimi vurur. Bəli, Marqarita qız əsl terminatordur.
  Çinliləri kəsən Nataşa oxudu:
  - Və qız düşündü ki, sarı əzilib,
  Həyat yaxşıdır, həyat da gözəldir!
  Sonra yenə iynələr onun çılpaq ayaqlarından uçur.
  Zoya qılıncları ilə külək dəyirmanının yanından keçdi və xırıltı ilə dedi:
  - Bütün düşmənləri öldürəcəyəm və inanın, zarafat etmirəm!
  Və döyüşçünün ayaqları bir neçə ulduzu işə saldı.
  Və gözəl oxudu:
  - Hərbi akt - nikel vurdum!
  Aurora, lazımsız emosiyalar olmadan kəsir, buraxıldı:
  - Bizi böyük uğur gözləyir! İnanın, bundan yaxşısı olmayacaq!
  Həm də çılpaq ayaqlar kimi, öldürənlər başlayacaq.
  Sonra cırıldayacaq:
  - Mən qanlı kobrayam!
  Svetlana çinlilərə mərhəmət etmir. Və qarışqalar kimi məhv edir. Və eyni zamanda oxuyur:
  - Zibilliyə yol qalmayacaq,
  Tezliklə ayağını çək!
  İndi isə onun çılpaq ayaq barmaqlarından yenə öldürücü hədiyyələr uçur. Bu ən gözəl xanımdır!
  Həm də qışqırır:
  - Qələbəmiz olacaq, müqəddəs müharibədə!
  Oleq Rıbaçenko getdikcə fəallaşır. Və iki əli ilə kəsir, hətta ağzına boru götürüb iynələrlə çinlilərə tüpürür. Rəqibləri məhv edir və özünə qışqırır:
  - Bu bizim qələbəmizdir -
  Tam dön və get!
  Və yenə də terminator oğlan dəli kimi sırğalayır. Və eyni zamanda acımadan öldürənləri atın.
  Marqarita da mübarizədədir. Çarəsiz qız. Əgər o, çılpaq ayağı ilə bir bumeranqı işə salırsa, bu, onlarla kəsilmiş Çindən az deyil.
  Sonra qız oxuyacaq:
  - Oh, mənim böyük vertolyotum var,
  ürəyim xoşbəxtliklə oxuyur!
  Və qızın çılpaq dabanından ölümcül bir ulduz uçur. Bəli, bu, ən yüksək akrobatikanın gözəlliyidir. Ölüm isə sağa və sola əkər.
  Nataşa da çinliləri hər cür məhv edir.
  Və mahnı oxuyarkən:
  - Cırıltı, cırıltı, cızıltı ...
  Oliver Twist tapdı!
  Və ölümcül bir hədiyyə onun yalın ayağından uçur.
  Beləliklə, Zoya özünü çəkdi ... O, götürdü və samandan düşmənə tüpürdü. Sonra dəyirmanı qılıncla doğradı. Sonra çılpaq ayaqları götürdü və cəhənnəm bir ölüm hədiyyəsi başlatdı.
  Və çinlilər düşdü. Sanki onları alov maşını yalamışdı.
  Və burada döyüşdə və Aurorada. Həm də sürətli qızdır. Və qırmızı ölüm və cəhənnəm yanan bir şüa. O da götürəcək, kəsəcək.
  Xeyr, heç nə onu dayandıra bilməz.
  Hətta Maus tankı.
  Budur Aurora və çinliləri mismarlayır. Bu son dərəcə sərin və çılğın simvollar və qılıncla.
  Qırmızı harpiyanın qılıncları isə bir an belə dayanmayacaq.
  Eyni zamanda, Aurora cığırdayır:
  - Mənim vətənim kommunizmin vətənidir!
  Həm də yalın ayaqlarından, son dərəcə ölümcül bir şeyin uçuşu kimi.
  Və yenə qız havadadır.
  Və sonra Aurora alternativ hekayələrdən birində Siçanla necə döyüşdüyünü xatırladı. Sonra Müttəfiqlər Üçüncü Reyx ilə barışıq bağladılar və bombardmanın olmamasından istifadə edən almanlar Siçanı istehsala başladılar.
  Bəli, bu tanklar həqiqətən heyvanlar kimi mirvari idi. Və onların tərəqqisi dəhşətli idi.
  Amma terminator qızlar üçün deyil. Onlar nasistlərə qarşı soyuqqanlılıqla və eyni zamanda sürətlə vuruşdular.
  Və Kuzmanın anasını göstərdilər! Və döyüşçülər cəsarətlə vuruşdular.
  İndi qırmızı saçlı Avrora qılıncla kəsilir. Və bir əkinçi kimi düşmənləri biçin.
  Sonra cırıldayacaq:
  - Öldürürəm!
  Svetlana da döyüşdə utancaq deyil. Çinlilər məhv edilir. Və eyni zamanda, yalın ayaqla, ölüm əkən, atır.
  Və eyni zamanda qışqırır:
  - Kosmos şövqü -
  Böyük bir serenada olacaq!
  Və düşmənlərə göz qırpın!
  Sonra borudan tüpürəcək!
  Sonra Oleq Rıbaçenko dağılacaq. Gəlin, çinlilərə təkcə iynələr atmırıq, həm də ayaqlarımızla bumeranqlar ataq.
  Yaxalanan sürətli terminator belədir.
  Və eyni zamanda oxuyur:
  - Düşmənlər bizə mane olmaz,
  Zəiflər kömək etsə!
  Və qaçma, qaçma...
  İrəli deyilsə!
  Və Oleq fit çalacaq.
  Marqarita onu götürdü və çılpaq barmaqları ilə dağıdıcı və ölümcül qatil atdı. Və eyni zamanda oxudu:
  - Bu kobranın mesajı olacaq!
  Və qız gözlərini qırpır və cığırdayır!
  Nataşa da döyüşdə qaçan deyil. O, götürdü və çılpaq barmaqları ilə kəskin svastika atdı. O, bir çox çinlinin arasından yumruq atdı və cızıltı ilə dedi:
  - Vətənim üçün!
  Və sonra döyüşdə Zoya var. Həm də yalın ayaqla düşmənlərə zərbələr atır.
  Və dişlərin gurultusu ilə cızırdadı:
  - Mən belə bir döyüşçüyəm, həqiqətən terminatoram!
  Bundan sonra qız qılıncla döyür. Və ciyərlərinin üstündə qışqır.
  - Banzai!
  Qız, gördüyünüz kimi, mübarizəni dayandırmayacaq. Və o, lazımsız sürmə olmadan kəsəcək.
  Aurora da məhv olacaq. Çinlilər heç bir sarkazm olmadan özlərini əzirlər. Sarı döyüşçülər isə yarıya parçalanmış kimi yıxılırlar.
  Qırmızı saçlı qız qışqırır:
  - Dünyada kommunizm alovu!
  Yenə də götürüb iki qılıncla kəsəcək. Və sonra borudan tüpürün. Və onu düşmənin üstünə ək.
  Bəli, Aurora gözəllik və mükəmməlliyin özüdür.
  Baxmayaraq ki, Svetlana daha pis deyil. O, həmçinin çinlilərin döyülməsini və öldürülməsini təşkil etdi.
  Və onun yalın ayaqları sarı döyüşçülərə məhv hədiyyələri atır. Bəli, hamısını yüksək dalğada edirlər.
  Svetlana qışqırır:
  - Mübarizə qanlı, müqəddəs və haqlı olacaq!
  Və onun yalın ayağından yenə ölümcül bir şey qırıldı. Həm də çinliləri necə götürüb vuracaq!
  Qızların həqiqətən dağıldığı yer budur. Və bir damla da vermirlər. Budur qadınlar - bütün qadınlar qadınlar!
  Oleq Rıbaçenko cəsarətli hücumda. Onlar artıq minlərlə çinlini öldürüblər. Bu sarı imperiyanın döyüşçülərinin hücumu zəifləyib.
  Oleq qışqırdı:
  - Qələbənin ən yüksək ölçüsü!
  Marqarita götürdü və çılpaq barmaqları ilə ölümcül və ülgücdən iti olanı atdı.
  Sonra qız oxudu:
  - Fırtınalara meydan oxuyuruq,
  Niyə və niyə?
  Dünyada sürprizlər olmadan yaşamaq -
  Hər kəs üçün mümkün deyil!
  Marqarita bütün boru xəttini çinlilərə tüpürdü və sözünə davam etdi:
  - Uğurlar - uğursuzluqlar,
  Və yuxarı və aşağı tullanmaq!
  Yalnız bu şəkildə, başqa cür deyil -
  Yalnız bu şəkildə, başqa cür deyil ...
  Yaşasın sürpriz!
  Sürpriz! Sürpriz!
  Yaşasın sürpriz!
  Sürpriz! Sürpriz!
  Yaşasın sürpriz!
  Və yalnız yuxarı - bir millimetr aşağı deyil!
  Qız kifayət qədər döyüşkən əhval-ruhiyyə nümayiş etdirdi.
  Nataşa da döyüşün ən episentrindədir. Vulkan püskürən kimi. Və çılpaq barmaqları ilə iynələr atır. Rəqibləri vurur. Və onlardan cəsədlər buraxır.
  Sonra qız dişlərini gurultu ilə oxudu:
  - Biz xəyal robotları kimi terminatorlarıq və böyük gözəlliyik!
  Budur, qız qılıncla arxadan vurur. Və bir çox insanı kəsin.
  Zoya da mübarizənin qızğın yerindədir. Özü üçün döyüşür, dişlərini açıb uğuldayır:
  - Heç kim bizə mane olmayacaq!
  Və onun çılpaq ayağından bir disk çinlilərin arasından keçdi. Hansı ki, çox boğaz kəsir. Və səmavi imperiyanın orduları boğuldu.
  Və qızlar getdikcə daha çox itələyirlər.
  Budur, Aurora metal kəsən bir şeyi necə işə salmaq olar. O, kurqanlara çevrilmiş baş kütləsini kəsəcək. Və atlayacaq, uçacaq və onu götürəcək, nərilti çəkəcək:
  - Mənim adım yumruqdur!
  Və yenə iki qılınc yellədi və çinlilər bağırsaqları buraxdılar. Ancaq eyni zamanda, bir az utanmayın.
  Və onun çılpaq ayaqları ölümcül bumeranqları işə salır. Hansı başlar sıra ilə biçilir.
  Sonra qırmızı saçlı döyüşçü qışqırır:
  - Biz kabeldə olmayacağıq!
  Yer üzündə xoşbəxtlik olsun!
  Və o, qırmızı ağzı ilə tütəkdən daha çox götürüb tüpürəcək. Və səmavi imperiyanın döyüşçüləri unlu şirniyyatlar kimi dağılacaq.
  Beləliklə, Svetlana döyüşdə göstərdi ..
  O, qaynar suyun rəqiblərini yıxdı. O bişmişlər isə onu götürüb çox vəhşicəsinə qışqıracaqlar.
  Svetlana qışqırır:
  - Öldürdüm!
  Və yalın ayağı ilə bir-iki bumeranq atacaq. Çinlilərin çoxunu kəsəcək.
  Və çoxlu cəsədləri sıxaraq çıxarır.
  Vuruşçular belə işləyir.
  Və daha çox uzatmadan Çin imperiyasını özləri üçün kəsdilər. Xeyr, onların hətta xüsusi incəlikləri var.
  Artıq öldürülən çinlilərin sayı on minlərlədir. Qızlar isə sadəcə əylənir və top kimi tullanırlar.
  Oleq Rıbaçenko da təsəvvür edə biləcəyiniz bütün akrobatikaların ən gözəlini göstərir.
  Və oğlan iki qılıncla kəsir ki, qollar, ayaqlar və başlar hər tərəfə uçsun.
  Oleq qışqırır:
  - Olacaq, inanıram ki, bizim qəti qələbəmiz var!
  Marqarita yalın ayağı ilə dağıdıcı ataraq təsdiqlədi:
  - Bəli, olacaq!
  Və bütün altı daha aktiv şəkildə doğramağa başladı.
  . FƏSİL #2
  İki yüz minlik Çin ordusunun demək olar ki, hamısı məhv edildikdən sonra altı döyüşçü Səma İmperiyasının dərinliklərinə doğru irəlilədilər. Çinlilərin yenidən Sibirdəki rus şəhərlərinə qayıtmasının qarşısını almaq üçün.
  Burada döyüşçülər ən yaxın böyük şəhərdə sarı döyüşçülərə hücum etdilər.
  Oleq Rıbaçenko sarı döyüşçüləri kəsərək hər iki qılıncını yelləyərək qışqırdı:
  - Rusiya çarlarında!
  Və yalın ayaqlarından iti iynələr uçurdu. Çin döyüşçülərini vurdular.
  Marqarita qılıncları ilə sarı döyüşçüləri doğrayaraq onu götürüb oxudu:
  - İndi biz tarix yazırıq!
  Və iynələr onun çılpaq ayaqlarından sarı döyüşçülərə uçdu.
  Növbəti döyüşdə Nataşa. O, həmçinin ölüm hədiyyələri atır və qışqırır:
  - Gələcək bizimdir! Böyük Rusiyaya şöhrət!
  Və onun çılpaq, kəsikli ayağı bunu dəhşətli güclə atacaq. Və çinliləri qanlı bir qarışıqlığa saldı.
  Zoya da çarəsizcə kəsir. Və bir Çin generalını yarıya endirdi. Və sümüklərini kəsdi.
  Bundan sonra o qışqırdı:
  - Böyük qələbəmə görə!
  Və çılpaq ayaqları ilə yenə öldürücü bir hədiyyə başlayacaq. Və bir çox çinli döyüşçünü nokaut etdi.
  Amma Aurora döyüşdə olanda, ümumiyyətlə, dəhşətli olur. O, Çin əsgərlərini yarıya bölür və yalın ayaqları ilə öldürücü hədiyyələr göndərir. Və beləcə sarı ordunu darmadağın edir.
  Xeyr, Aurora həqiqətən qırmızı cadugər adlanır. Və o, yenilməzdir.
  Və ölümcül iynələr onun çılpaq barmaqlarından uçur. Çinliləri vururlar və qum torbası kimi yıxılırlar.
  Aurora ciyərlərinin üstündə uğuldayır:
  Ruslar məni tanıyır
  Və bunu əla adlandırırlar!
  Və yenə gözəllik ölümcül iynə atmaq kimidir. Düşmən isə böcək kimi sancılır.
  Aurora qışqırdı:
  - Xəyal edə bilərsən, pis yuxular!
  Və yenə qız bumeranq kimi döyünür.
  Bəli, bu qızılbaş - hərbi işlərdə bir funt duz yemədi. Xırman vurursa, deməli, xırman edir.
  Yenə də cəld və alovlu qız hücumdadır.
  Və burada Svetlana döyüşməyə həvəslidir. Və beləliklə hamını kəsib məhv edir. Və onun qılıncları parıldayan şimşək kimidir.
  Və iynələr yalın ayaqlardan uçur.
  Qız qışqırdı:
  - Mənim böyük gücüm -
  Timsahla dost olmaq üçün mənimlə oyna!
  Oğlan Oleq Rıbaçenko həmişəki kimi hücumdadır. O, çevik manqustdur. Düşmənə ulduzları doğrayıb atır.
  Və gənc döyüşçü qışqırır:
  - Gəlin hücuma keçək
  Gəlin bütün çinliləri məğlub edək!
  Budur, hücum edən oğlan.
  Qız Marqarita isə böyük həyəcan içində sarı qoşunları əzdi. Və onun çılpaq barmaqları ölüm hədiyyələri atır.
  Və qız qışqırır:
  - Qazanacağam!
  Və yenə yalın ayağından bütöv bir iynə yağışı axır.
  Və iynələr öldürücü və zəhərlidir.
  Marqaret hücumda. Çinlilər ona qarşı çox sərtdirlər. Qız isə dəhşətin təcəssümüdür.
  Baxmayaraq ki, gözəl döyüşçü.
  İndi də onun yalın ayağından bir ölüm parçası uçur. Hansı ki, düşmənləri vurur.
  Nataşa vəhşi uçuşda. Çinliləri parçalara ayırır. Və onun qılıncları mərhəmət bilmir.
  Döyüşçü qışqırır:
  - Bu, bizim böyük qələbəmiz olacaq!
  Və gözəlin yalın ayaqlarından çox ölümcül və təhlükəli iynələr yenidən uçur.
  Çoxlu sayda çinliləri vurdular. Qızlar həqiqətən nə gözəldir.
  Hücumda isə heç kimə eniş vermirlər.
  Amma Zoya bilmir, heç vaxt söz yoxdur. O, rəqibləri sındırır. Onun qılıncları isə cəlladlara bənzəyir.
  Zoya ağciyərinin üstündə qışqırır:
  - Mən mərhəmət bilmirəm - yalnız ölüm!
  Onun yalın ayaqları elə atacaq ki, çinlilər müqavimət göstərə bilməyəcəklər!
  Əksinə, döyüşçü hər dəqiqə sürətlənir. Budur hücumda buz meydançası.
  Aurora da belə gözəl qızdır. Geri çəkilmir və təslim olmur. Və hər şeydə uğur qazanır.
  Burada o, çılpaq barmaqları ilə polad fanat atıb. O, Çin əsgərlərini kəsdi və fısıldadı:
  - Qırmızı imperiyada bütün planeti istiləşdirəcək bir yanğın olacaq!
  Və yenə, xüsusi olaraq öldürən bir şey onun yalın ayağından uçur.
  Və döyüşçü yenə yüksək mövqedədir.
  Və burada Svetlana döyüşdədir. Plandan kənara çıxmır. Və vəhşi təzyiqlə özünü kəsir. Və onun yalın ayaqlarından iti disk uçur. Hansı ki, məşhur şəkildə rəqibləri kəsir.
  Svetlana vəhşi qəzəblə qışqırır:
  - Hamınızı parçalayacağam!
  Və qız hücumdadır. Və onun yalın ayaqları çox çevikdir.
  Daha sonra döyüşdə Oleq Rıbaçenko parçalanır. Budur ümidsiz bir oğlan-terminator. Bu, böyük qüvvələr və vəhşi bir oğlanın təzyiqini əhatə edir.
  Budur, uşaq yalın ayağı ilə bumeranq atır. Bəli və rəqiblər bir anda iki onlarla başını itirdilər.
  Bu, həqiqətən, öldürücü qüvvədir.
  Oleq oxudu:
  - Mənim əl yazım sadədir -
  Pişiyin quyruğunu çəkməyi sevmirəm!
  Və oğlanın çılpaq dabanından bir bıçaq uçdu və çinlilərin necə döyüləcəyi. Onlar sözün əsl mənasında ruhlarını və cəsarətlərini itirdilər.
  Oleq vəhşi qəzəblə qeyd etdi:
  - Heç vaxt yox sözünü demə!
  Oğlan hücum edir... Sonra Vladimir Kliçkonu xatırladı. Bəli, bu boksçu rinqə qayıda bilərdi. Və niyə cəhd etmirsiniz? Sağlamlıq hələ də varsa, Allah özü sizə döyüşməyi əmr edib!
  Terminator oğlan hücumda. Çinliləri əzir və oxuyur:
  Gənc dost həmişə gənc olsun
  İstirahət etməyə tələsməyin...
  Şən, cəsarətli, səs-küylü olun -
  Mübarizə etməlisiniz - buna görə də vuruşun!
  Sərt bir adam -
  Hamınızı ardıcıl məğlub etmək üçün!
  Mən ruhlu əbədi oğlanam,
  Nəticəni doğuran nədir!
  Əbədi oğlan mən ruhum
  Və geri addım atma!
  Çinlilərə qəzəbli hücumda gənc döyüşçü və əbədi uşaq. O, özünü ən yaxşı tərəfdən göstərəcək.
  Marqarita da sarı döyüşçüləri əzib oxuyur:
  - Biz heç vaxt təslim olmayacağıq!
  Və bir çox çinlinin sözünü kəsdi, gülərək əlavə etdi:
  - Yox, heç vaxt inanma!
  Və qız yenə iti, zəhərli iynələr atdı.
  O, sürətli və unikal bir hərəkətdədir.
  Döyüşdə Nataşa Valkyrie kimi sürətli və nəhəngdir. Cəsarətlə döyüşür. Və çinliləri yıxmaq.
  O, tez-tez səmada döyüşürdü. O, əla pilot idi. O, piyadada döyüşməli idi.
  Ancaq indi Nataşa çinliləri qəbul etdi. Və gəlin bütün qəzəblə döyək.
  Və onun yalın ayaqlarından bumeranqlar və iynələr uçur. Düşməni darmadağın edir.
  Qız oxuyur:
  - Ancaq günəşin doğuşuna inanıram,
  Həbsxana zindanının qaranlığını dağıtacaq!
  Zoya çinlilərə hücum edir. Və sıx şəkildə qırılır. Və onun yalın ayaqları heç bir dayanmadan düşmənləri döyür.
  Hərəkətdə olan döyüşçü. O, tullanan və özünə tullanan kobra kimidir.
  Qızıl saçlı qız qışqırır:
  - Gələcək bizimdir
  Biz Jedi Cəngavərləri kimiyik!
  İndi o, onu növbədən götürüb sillə atacaq.
  Hücumun növbəti yeri Auroradır. Qırmızı rəngli əzilən və döyüşən qız. O, sürəti daha da artıraraq hücuma keçdi. Onun qılıncları yel dəyirmanının bıçaqlarına bənzəyir.
  Alovlu gözəllik buraxıldı:
  - Bütün dünyaya belə bir xoşbəxtlik gələcək!
  Və yenə qız vəhşi bir sürətə keçir. Bu əsl müharibə ilahəsidir.
  Svetlana da ayağa qalxaraq oxuyur:
  - Yüzdən yüz, alaydan sonra alay,
  Rus cəngavərləri qılıncla kəsdilər!
  İndi onun çılpaq ayaq barmaqları qalxanla dəf edilə bilməyənləri atacaq.
  Budur qız. Əsl birləşmə.
  Nataşa dişlərinin gurultusu ilə qışqırır:
  - Mənə öyrətmə!
  Və yalın ayağı ilə ölümü atır.
  Aurora razılaşır:
  - Bizə ümumiyyətlə öyrədəcək heç nə yoxdur!
  Döyüşçülər hərəkətlərini sürətləndirirlər. Hələlik demək olar ki, bütün şəhər meyitlərlə doludur. Bəli, çinlilər məhvə qaçdılar. Cəmi altı nəfər var, amma bütöv bir ordu üçün çalışırlar.
  Oleq Rıbaçenko elf cinsindən olan bir adamın hekayəsini xatırladı. O, Üçüncü Reyxdə sona çatdı və onu Luftwaffe'ye göndərilməyə inandıra bildi.
  Bəli, elf, boyu kiçik olsa da, çox sürətli, əla reaksiya ilə güclüdür. Ümumiyyətlə, elflər fiziki vəziyyətə və düşüncə sürətinə görə insanlardan üstündürlər. Təyyarədə bir elf və hətta kral qanı özünü qartal kimi hiss edir.
  Və bu döyüşçü 20 aprel 1944-cü ildə fürerin ad günündə düşmənin 538 təyyarəsini vura bildi və özü də heç vaxt vurulmadı.
  İlk iki yüz təyyarə üçün elf palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı aldı. Artıq üç yüzdən çox almazlı Alman Qartalı ordeni. Qızıl palıd yarpağı qılıncları və brilyantları ilə dörd yüzdən çox Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı. Və beş yüz xatirə təyyarəsi üçün - Dəmir Xaçın Böyük Xaçı. Beləliklə, elf rekord sayda mükafat topladı və bu baxımdan o, hətta Hermann Goeringi də məğlub edərək, polkovnik rütbəsi aldı.
  Baxmayaraq ki, o, təyyarədə sıravi kimi döyüşür.
  Beləliklə, Luftwaffe-də belə bir görkəmli ace meydana çıxsa da, müharibənin gedişatına çox təsir etmədi. Həqiqətən də, real tarixdə Luftwaffe-nin ilk altı asını götürsək, onlar cəmi bir yarım mindən çox təyyarəni vurdular. Yaxşı, Wehrmacht-a nə qədər kömək etdi?
  Baxmayaraq ki, Göbbelsin təbliğatı ilə vurulan təyyarələrin sayı şişirdilmiş ola bilər.
  Bu rəqəmlərin bir çoxu güclü şübhə doğururdu.
  Ancaq elf vicdanla bu qədər avtomobili vurdu, amma özü bir döyüşçünü itirmədi.
  Lakin sonra Oleq Rıbaçenko onunla görüşdü və soruşdu:
  - Niyə şər qüvvəsi sayılan Üçüncü Reyxdən yapışdınız?
  Elf məntiqlə qeyd etdi:
  - Çünki dünyada ümumiyyətlə yaxşılıq qüvvəsi yoxdur! Sizcə Stalin və müttəfiqləri müqəddəsdir?
  Oleq təbəssümlə qeyd etdi:
  - Amma SSRİ-də bu qədər təyyarə vurandan sonra böyük hərflə Tanrı sayılarsan! Və buna görə də tüpürüb lənətlənməlisən!
  Elf səmimi şəkildə qeyd etdi:
  - Qırx ikinci ilin oktyabrında Reyx uğrunda vuruşmağa başlayanda müharibənin nəticəsi hələ bəlli deyildi. Sizcə, mənim qaliblər sırasında olmaq şansım yoxdur?
  Oleq Rıbaçenko vicdanla cavab verdi:
  - Əgər SSRİ-yə keçsəniz, məncə, sizi bağışlayacaqlar və qəbul edəcəklər. Qəhrəmanlar və böyük döyüşçülər hər yerdə qiymətləndirilir!
  Elf parlaq şəkildə gülümsədi və cavab verdi:
  - Təklif üçün təşəkkür edirik! Amma ikinci dünya müharibəsi bitəndə mən öz planetimə mükafatlarla qayıdacağam... Və təbii ki, Almaniyanın uduzmasının mənim üçün heç bir əhəmiyyəti olmayacaq. Əsas odur ki, mən özümü qəhrəman kimi göstərdim və aviasiya tarixinə bütün zamanların ən yaxşı asu kimi daxil oldum!
  Oleq Rıbaçenko əsəbi halda dedi:
  Sənin üzündən nə qədər yaxşı oğlan öldü!
  Elf çığırdı, məntiqlə xatırladı:
  - Rudel də var... O, həm də supermendir!
  Oleq başını tərpətdi.
  - Rudel... Bəli, komiks qəhrəmanı kimidir!
  Elf mızıldandı:
  - Mən döyüşçü olmuşam, olmuşam və olacam! Buna görə hesabımı minə çatdırmağa çalışacağam!
  Oleq Rıbaçenko şübhələndi:
  - Sən bacarırsan? 9 may 1945-ci ildə Üçüncü Reyx təslim olur!
  Elf həvəslə soruşdu:
  - Qırmızıların və müttəfiqlərin nə vaxt və harada və nə vaxt, hansı qüvvələrlə hücuma keçəcəyini daha dəqiq deyə bilərsinizmi?
  Oleq təəccüblə soruşdu:
  - Niyə lazımdır?
  Elf səmimi cavab verdi:
  - Əyləncənin daha uzun sürməsi üçün müharibəni mənasız şəkildə çəkmək istəyirəm!
  Oleq daha sonra silahı çıxarıb cavab verdi:
  - Mən səni vura bilərdim, amma etmərəm!
  Elf təəccübləndi
  - Bəs niyə?
  Oleq Rıbaçenko qətiyyətlə dedi:
  - Qoy vicdanınız sizi cəzalandırsın!
  Və ayrıldılar...
  Oleq Rıbaçenko bu elfi boş yerə öldürmədiyini düşünürdü. Daha neçə təyyarə vuracaq. Sadəcə dəhşətli olacaq.
  Və oğlan yenə çılpaq barmaqları ilə ölüm bumeranqını işə saldı.
  Marqarita döyüşdə çinliləri fəal şəkildə məhv edir. Onun çılpaq ayaqları qatil hədiyyələrlə o qədər düzgün döyülür ki, sadəcə heyrətlənirsən.
  Supermen Qız.
  Və onun döyüşdəki fəaliyyəti, zəli heyvan kimi.
  Yox, iki milyard çinli olsa belə, heç kim belə qızı qorxutmayacaq.
  Bəs Marqaret nə etməlidir?
  O, ölkəsini müdafiə edir.
  Oleq Rıbaçenko çinliləri kəsərək oxudu:
  - Rusiyanın daha gözəl vətəni yoxdur,
  Onun üçün döyüş və qorxma...
  Kainatda daha gözəl ölkə yoxdur -
  Bütün kainat işıqlı Rus məşəlidir!
  Oğlan sıçrayıb sürətlənəcək, ayaqları ilə hamını kəsəcək.
  Nataşa da döyüşür və oxuyur:
  Ölümcül il, mənə inanmazsan
  Min doqquz yüz doxsan doqquz...
  Dairələrə girməyi dayandırın
  Şeytan qızıl buynuzlarla dönəcək!
  Və qız yenə yalın ayaqları ilə qatil hədiyyəsi atacaq.
  Zoya da döyüşür, yaralanıb döyüşür. Aktiv qız. Qılıncla kəsirsə, hər şey indiyə qədər uçur.
  Və onun yalın ayaqları belə aktiv şəkildə hədiyyələr atır. Və çoxları düşmənləri döyürlər.
  Bəli, çinlilər açıq-aydın qaranlıq günlər yaşayırlar.
  Aurora heç bir acımadan vurur. Və onun çılpaq ayaqları ölümcül deyil. Bu, ümumiyyətlə, məhv ilahəsidir.
  Və içində min şeytan var.
  Svetlana çinliləri böyük ehtirasla döyür və qışqırır:
  - Gələcək
  Beləliklə, biz pişik olmayaq!
  Və onun çılpaq ayaqları yenə bir şey atacaq və düşmənlər parçalanacaq.
  Döyüşçü qız - onun içindəki aerobatika!
  Şəhəri çinlilərdən təmizlədikdən sonra altı nəfər dincəldi. Dərhal qaban doldurdu və bütövlükdə qızardın.
  Onu tikə-tikə doğrayıb yeməyə başladılar.
  Nataşa qeyd etdi:
  - Burada Valter Skottun cəngavərləri bir anda çox yeyirdilər!
  Oleq Rıbaçenko güldü və xatırlatdı:
  - Dümanı da et! Porthos bütöv bir qoçu belə yedi!
  Nataşa güldü.
  - Qoyun? Niyə qaban olmasın?
  Oleq cavab olaraq mahnı oxudu:
  Bütün lənətə gəlmiş ailəniz
  Qabanı alan əmim ...
  O, sağ olanda - mənə xəbərdarlıq etdi -
  Adamyeyənlərdən arvad almaq mümkün deyil!
  Marqaret təsdiqlədi:
  - Bu vəhşi mahnıdır! Və mən daha ruhlandırıcı bir şey istəyirəm!
  Oleq qeyd etdi:
  - Ruhani? Bu yaxşıdır!
  Və oğlan bir şey oxudu ...
  Lakin Aurora onun sözünü kəsərək dedi:
  - Oxumaq yox, hərəkət etmək lazımdır.
  Qız isə kəmərindən iPhone çıxarıb. Oleq gülümsədi, Nataşa ona verdi və təklif etdi:
  - Qırmızı saçlı ilə tank oynayın!
  Aurora razılaşdı:
  - Bu oyunu sevirəm!
  Və qız-qəhrəman parametrlər qazanmağa başladı.
  Oleq Rıbaçenko tank donanmasını götürdü.
  Aurora xəbərdarlıq etdi:
  - Biri üçün bir tank! Duelə cəhd edin!
  Oğlan razılaşdı.
  - Bu düzdür!
  Oleq qırxıncı illərin ən yaxşı sovet tankını - İS-7-ni seçdi. Heç vaxt seriala çevrilməyən gözəl maşın. Onun hər şeyi və zirehləri, silahları və sürəti var. Əsl halo!
  Aurora E-75. Maşın daha pisdir. Və daha ağır və daha az sürət, güc ehtiyatı, bir az daha zəif və silah. IS-7, E-75 üçün 128-ə qarşı 130 millimetrə malikdir. Almanların zirehləri bəlkə də daha qalındır, lakin bu, IS-7-nin böyük yamacı ilə əvəzlənir. Fritsin tərəfləri daha yüksəkdir ... Hər şey belədir, amma ...
  Aurora E-75-i M səviyyəsinə çevirir... Və avtomobil təkmilləşir. Və mühərrik daha güclüdür və siluet daha aşağıdır və silah daha uzun lülə çevrilmişdir. İndi isə zireh qalınlaşıb. Sovet tankı üçün altmış səkkizlə müqayisədə Alman tankının çəkisi hələ də doxsan beş tondur. Təkmilləşdirmədən sonra o, oxşar tərtibata malikdir və indi daha güclü olacaq.
  Və IS-7 onsuz da inkişafsız qaldı. Beləliklə, real tarixdə heç kim bunu proqnozlaşdırmırdı.
  Yaxşı, Oleq, gəlin özünü işə götürək.
  Ancaq oğlan itmir. Düşmən modernləşdiyindən, uşaq bir şey edəcək və lələk qabıqlarından istifadə edəcək. Və sonra çox yaxşı mübarizə olacaq.
  IS-7 yaxınlaşır. Ancaq yenə də almanların sürücülük göstəriciləri daha yaxşıdır.
  Aurora daha uzun lüləli topundan atəş açır. Amma hələ də içəri girə bilmirəm.
  Və terminator oğlan yaxınlaşır və relsləri dolaşır. Görünür, balaca oğlan özünə arxayındır.
  Aurora, başqa bir atışdan sonra mənəviyyatını ortaya qoydu:
  - Siçan bir fili öldürə bilər!
  Və döyüş davam etdi, Oleq 130 mm-lik top mərmisini gövdənin birləşməsinə vurdu və qalib gəldi. Bütün üstünlüklərə baxmayaraq.
  Ancaq ümumiyyətlə, qırxıncı illərin tanklarında müxtəlif avtomobillər var. Çox nəhəng layihə - "Royal Lion". Çəkisi yüz ton, topun çapı 210 mm, ön zirehi 300 mm maili, yanları 200 mm, mühərriki 1800 at gücüdür.
  Bu avtomobildir - hətta İS-7 yalnız yandan keçib bağlana bilər. Və həqiqətən əladır!
  Aurora diş təbəssümü ilə oxudu:
  - Bu, günəşin üstündə uçan qartaldır!
  Və sus...
  Yeməkdən sonra altı nəfər Çin şəhərlərinə getdi. Hələlik sülhün yekunlaşmasına nail olmaq və mançuları hücumdan çəkindirmək lazımdır.
  Qızlar və oğlan çinlilərə hücum etdi və qılınc və çılpaq ayaq barmaqları ilə yenə çoxlarını öldürdü.
  Sonra döyüşçülər ələ keçirilən toplardan atəş açdılar. Və çoxlu çinli öldürüldü.
  Oleq Rıbaçenko qeyd etdi:
  - Bəlkə müdafiədə oynamaq daha yaxşıdır? Və sonra birtəhər çirkin çıxır?
  Aurora cavab verdi:
  - Önləyici müharibə anlayışı var!
  Oleq xatırladıb:
  - Viktor Suvorov da sübut etməyə çalışırdı ki, faşist Almaniyasının SSRİ-yə qarşı müharibəsi qabaqlayıcı xarakter daşıyır!
  Aurora gülümsədi və hönkürdü:
  - Belə deyilmi?
  Oleq başını tərpətdi.
  - Şübhəli!
  Marqaret xatırladı:
  - Bu kitabı oxudum. O, ilk baxışdan inandırıcı görünür. Amma daha dərinə qazarsan...
  Aurora razılaşaraq başını tərpətdi.
  - SSRİ hücum müharibəsi hazırlayırdı və bu, faktdır!
  Marqaret qeyd etdi:
  - SSRİ müharibədən sonra da hücum müharibəsi hazırlayırdı. Ancaq hücum heç başlamadı!
  Oleq məntiqlə qeyd etdi:
  - Əgər Stalin hücumu planlaşdırırdısa, daha sonrakı dövrdə əvvəlcə bölmələrini tanklar və digər texnika ilə təchiz etməyi başa çatdırdı. Ən son aviasiya bölmələrə yenicə gəlməyə başladı, hətta pilotlar da bunu mənimsəməyiblər!
  Aurora da məntiqlə etiraz etdi:
  - Sovet ordusu yenidən silahlanırdısa, deməli, alman ordusu da yerində dayanmırdı. SSRİ ən son təyyarələri istehsal edərkən, Fritz ən son texnologiyanın istehsalını artırırdı.
  Gecikmə Stalinin üstünlüyü artmayacaqdı. Əksinə, Avropanın potensialına malik olan nasistlər daha keyfiyyətli texnikanın miqdarına görə Rusiyaya çata bilərdilər!
  Oleq Rıbaçenko şübhələndi:
  - Onların keyfiyyətinin daha yaxşı olduğunu düşündürən nədir?
  Aurora səmimi cavab verdi:
  - Amma qırx birinci ildə qalib gəldilər! Əgər sayca az döyülüblərsə, deməli, keyfiyyətcə də üstün olublar!
  Dahi oğlan şübhələndi:
  - Mən belə düşünmürəm!
  Marqaret qeyd etdi:
  - Qırx birinci il sirrdir. Niyə formal olaraq daha güclü olan Qırmızı Ordu döyüşdən sonra döyüşü uduzurdu? Və sonra formal olaraq və əslində zəifləyərək qalib gəlməyə başladı?
  Oleq Rıbaçenko cavab verdi:
  - Bu, İkinci Dünya Müharibəsinin böyük bir sirridir!
  Nataşa təklif etdi:
  - Yuxarı güclərin müdaxiləsi oldu!
  Oleq başını tərpətdi.
  - Həqiqətən bir şey var idi!
  Avqustin hönkürdü:
  - Bütlərimiz qan içində, tanrılarımız döyüş tanrılarıdır!
  Zoya razılaşdı.
  - Qana və müharibə tanrılarına bürünmüşlər!
  Oleq və Avrora İkinci Dünya Müharibəsinin strategiyasını oynamağa başladıqdan sonra. Aurora Hitlerə, Oleq Stalin üçün.
  Artıq real zərbələr mübadiləsi olub. Aurora fırıldaq kodundan istifadə etdi və Moskvaya çatan "E" seriyalı tankların kütləsi. Toqo və Oleq almanları sikmək üçün fırıldaqçı kodunu və İS-7-dən istifadə etdilər. Və dərrak daşın üzərində birləşdi. Və çoxlu tabutlar. Qoy və virtual.
  Oleq Rıbaçenko həvəslə oynayır və onun qoşunları alman müdafiəsini yarıb keçir. Qazanlar tikmək. Aurora yenidən yaramaz kodu işlədir. Çox vəhşi hərəkət mübadiləsi var.
  Dahi oğlan oxudu:
  - Kamada bir yerdə - özümüzü tanımırıq,
  Kama çayında bir yerdə analar!
  Əllərinizlə uzanmayın, ayaqlarınızla uzanmayın,
  Yaxşı, lazım gələrsə, pokerləri köçürün!
  Sovet tankları isə nasistləri darmadağın edir. IS-7-dən yaxşı heç nə yoxdur. Və "Siçanlar" və "E" -100 ilə təhlükəsiz mübarizə apara bilərsiniz. Sovet tankı belə canavarlardan qorxmur.
  Onlar daha ağırdırlar, lakin bu, onların daha güclü olduqları demək deyil.
  Oleq isə maşınlarla sürətlə irəliləyir. Və min şeytan kimidir.
  Prodigy oğlan oxuyur:
  - Gəlin Fritz-i parçalayaq, chiki-chiki-chiki-ta!
  İndi sovet qoşunları başqa bir sədd çəkdilər. Onlar döyüş və döyüş dahiləri kimidirlər!
  Aurora da sadə deyil. Və aqressiv işləyir. Qırmızı Ordunun təkərləri altına yeni, yeni və yeni qüvvələr atır.
  Qırmızı saçlı döyüşçü oxuyur:
  - Düşmənlər mənə mane olmayacaq! Mən kainatın genişliyini fəth edəcəm!
  Və yeni və yeni alaylar döyüşə girir.
  Oleq Rıbaçenko sevinclə oxudu:
  Fritz qəzəbdən qəzəblənir,
  Alayın düşməni irəlilədi ...
  Ancaq dəli Aryanlar -
  Ruslar düşmənçiliklə qarşılaşacaq!
  Donuz dərisini qazacaqlar,
  Düşmən torpağa atılacaq -
  Ruslar şiddətlə döyüşürlər
  Güclü əsgərin yumruğu!
  Və oğlan daha bir dairəvi manevr edir və Avroranın qoşunlarını rinqə çıxarır.
  Bəli, uşaq ağıllıdır, söz yoxdur.
  Aurora qışqırdı:
  - Yox, təslim olmayacağam, amma həmişə döyüşməyi bilirdim!
  Oleq Rıbaçenko razılaşdı:
  - Gəl təslim olmayaq! Biz sizi sadəcə məhv edəcəyik!
  İndi sovet qoşunları yenidən hücuma keçir. Onsuz da fırıldaqçının kodu Fritzə kömək etmir.
  Sonra Aurora hiyləgərcəsinə seçimi dəyişir. Böyük Britaniya və ABŞ onun tərəfində müharibəyə girirlər. Bu armadanın döyüşçüləri döyüşə qaçdılar. Və düşməni sıxışdıraq.
  Lakin Sovet İS-7 tankları ABŞ-ın Şermanlarını və Perşinqlərini, eləcə də İngilis Çörçill tankını daha da asanlıqla məhv edir.
  Özləri heç bir zərər görmürlər.
  Aurora hönkürdü:
  - Yaxşı, sən və balaca imperator!
  . FƏSİL #3
  İyirmi birinci əsrin döyüşçüləri yenidən XVII əsrin çinliləri ilə toqquşdular.
  Səma İmperiyasında çoxlu əsgər var. Onlar sonsuz bir çay kimi axır.
  Oleq Rıbaçenko çinliləri qılıncla kəsərək qışqırdı:
  - Heç vaxt təslim olma!
  Və oğlanın yalın ayağından iti disk uçdu!
  Marqarita rəqiblərini əzərək hönkürdü:
  - Dünyada şücaət üçün yer var!
  Və qızın yalın ayağından səpilən zəhərli iynələr çinlilərə dəyib.
  Nataşa da çılpaq ayaq barmaqlarını ataraq öldürdü və qışqırdı:
  Biz heç vaxt unutmayacağıq və heç vaxt bağışlamayacağıq.
  Və onun qılıncları çinlilərin üzərində dəyirmandan keçdi.
  Zoya düşmənləri kəsərək qışqırdı:
  - Yeni sifariş üçün!
  Və çılpaq ayaqlarından yeni iynələr səpildi. Bir də Çin əsgərlərinin gözündə, boğazında nə var.
  Bəli, döyüşçülərin həyəcanlandığı və hiddətləndiyi aydın idi.
  Aurora sarı əsgərləri kəsdi, xırıltı ilə dedi:
  - Bizim dəmir iradəmiz!
  Və onun yalın ayağından yeni, ölümcül bir hədiyyə uçur. Və sarı döyüşçülər düşür.
  Svetlana dəyirmanı kəsir, qılıncları ildırım kimidir.
  Çinlilər dərə kimi yerə yıxılır.
  Qız çılpaq ayaqları ilə iynələr atır və xırıldayır:
  - Ana üçün Rusiya qalib gələcək!
  Oleq Rıbaçenko çinlilərə qarşı irəliləyir. Terminator oğlan sarı qoşunları kəsir.
  Və eyni zamanda, oğlanın çılpaq ayaqlarının barmaqları zəhərli iynələr atır.
  Oğlan qışqırır:
  - Gələcək Rusiyaya şöhrət!
  Və hərəkətdə hər kəsin başını və ağzını kəsir.
  Marqarita həm də rəqiblərini əzib.
  Onun yalın ayaqları titrəyir. Çinlilər çoxlu sayda ölür. Döyüşçü qışqırır:
  - Yeni sərhədlər üçün!
  Və sonra qız götürüb kəsəcək ...
  Çin əsgərlərinin cəsədlərinin kütləsi.
  Ancaq Nataşa hücumdadır. Öz çinlisini kəsib oxuyur:
  - Rus böyük və parlaqdır,
  Mən çox qəribə qızam!
  Onun yalın ayaqlarından disklər uçur. Çinlilərin boğazını kəsənlər. Bəli, bu qızdır.
  Zoya hücumdadır. Sarı əsgərləri iki əli ilə kəsir. Borudan tüpürmək. Və çılpaq ayaq barmaqları ilə ölümcül iynələr atır.
  Və eyni zamanda özünə mahnı oxuyur:
  - Oh, dovşan, gedək,
  Oh, mənim sevimli gedəcək!
  Çinliləri kəsib sarı əsgərləri məhv edən Aurora qışqırır:
  - Hamısı tüklü və heyvan dərisində,
  O, dəyənəklə çevik qüvvət polisinə qaçdı!
  Və çılpaq ayaq barmaqları ilə, düşmənə necə atılacaq, fili öldürəcək bir şey.
  Və sonra qışqır:
  - Canavarlar!
  Svetlana hücumda. Çinliləri doğramaq. Çılpaq ayaqları ilə onların üzərinə ölüm hədiyyələri atır.
  Qılınclarla dəyirman işlədir.
  O, bir çox döyüşçünü əzdi və qışqırdı:
  - Böyük qələbə gəlir!
  Və yenə qız vəhşi bir hərəkətdədir.
  Və onun çılpaq ayaqları ölümcül iynələr buraxır.
  Oleq Rıbaçenko ayağa qalxdı. Oğlan saltoda fırlandı. Atlamada bir çox çinli kəsdi.
  O, çılpaq barmaqları ilə iynələri atıb gurultu ilə dedi:
  - Mənim gözəl cəsarətimlə məşhur ol!
  Və oğlan yenə döyüşdədir.
  Marqarita hücuma keçir. Ardıcıl olaraq bütün düşmənləri parçalayır. Onun qılıncları yel dəyirmanının bıçaqlarından daha sərtdir. Çılpaq ayaq barmaqları isə ölüm hədiyyələri atır.
  Qız hücumdadır. Sarı döyüşçüləri mərasimsiz məhv edir.
  Və hərdən tullanır və bükülür!
  Və ondan məhv hədiyyələri uçur.
  Çinlilərin özləri də ölürlər. Və bütöv kurqanlar yığılır.
  Marqarita qışqırır:
  - Mən amerikalı kovboyam!
  Və yenə yalın ayaqları iynəni atdı.
  Və sonra daha bir çox iynə!
  Hücumdakı Nataşa da çox sərindir.
  Və yalın ayaqları ilə atır və samandan tüpürür.
  Və ciyərlərinin üstündə qışqırır:
  - Mən parıldayan bir ölüməm! Etməli olduğunuz tək şey ölməkdir!
  Və yenə gözəllik hərəkətdədir.
  Zoya çin cəsədlərinin tıxanmasına hücum edir. Onun yalın ayaqlarından məhv bumeranqları da uçur.
  Sarı döyüşçülər isə yıxılmağa davam edir.
  Zoya qışqırır:
  - Ayaqyalın qız, qalib gələcəksən!
  Və qızın çılpaq dabanından onlarla iynə uçur. Hansı ki, birbaşa çinlilərin boğazına qazırlar.
  Onlar ölür.
  Daha doğrusu, tamamilə ölü.
  Aurora hücumda. Sarı qoşunları darmadağın edir. Onun qılıncları iki əldə aparılır. Və o, belə böyük bir döyüşçüdür.
  Tornado Çin qoşunlarını süpürür.
  Qırmızı saçlı qız qışqırır:
  - Gələcək gizlidir! Ancaq qalib gələcək!
  Hücumda isə odlu saçlı bir gözəllik.
  Vəhşi ekstaz içində Aurora uğultu:
  - Müharibə tanrıları hər şeyi cıracaq!
  Və hücumda olan döyüşçü.
  Və onun çılpaq ayaqları çoxlu iti, zəhərli iynələr atır.
  Svetlana döyüşdə Və belə parlaq və döyüş. Onun çılpaq ayaqları çoxlu ölümcül şeylər atır. Kişi deyil, sarı saçlı ölüm.
  Ancaq qırılırsa, onu dayandıra bilməzsən.
  Svetlana oxuyur:
  - Həyat bal olmayacaq,
  Dəyirmi rəqsdə atlama!
  Xəyal gerçəkləşsin -
  Gözəllik insanı kölə çevirir!
  Və qızın hərəkətində getdikcə daha çox hiddətlənir.
  Hücumdakı Oleq hər şeyi sürətləndirir. Oğlan çinliləri döyür.
  Çılpaq ayaqları iti iynələr atır.
  Gənc döyüşçü qışqırır:
  - Qəzəbli imperiya - hamını parçalayacaq!
  Və yenə oğlan hərəkətdədir.
  Marqarita fəaliyyətində fırtınalı bir qızdır. Və düşmənləri döyür.
  Burada o, çılpaq ayağı ilə partlayıcı ilə bir noxud atdı. O, partlayacaq və dərhal yüz çinlini yerə atacaq.
  Qız qışqırır:
  - Onsuz da qələbə bizə gələcək!
  Və dəyirmanı qılınclarla idarə edin.
  Nataşa hərəkətlərini sürətləndirdi. Qız sarı döyüşçüləri kəsir. Və qışqırarkən:
  - Rusiya imperiyasını qələbə gözləyir.
  Gəlin, çinliləri sürətlə məhv edək.
  Nataşa terminator qızdır.
  Dayanmağı və yavaşlamağı düşünmür.
  Zoya hücumdadır. Onun qılıncları sanki ət salatını kəsir. Qız ağciyərinin üstündə qışqırır:
  - Bizim xilasımız qüvvədədir!
  Və çılpaq ayaq barmaqları da belə iynələri atır.
  Boğazları deşilmiş, meyitlər təpələrində uzanmış bir kütlə.
  Aurora dəli qızdır. Və o, hiperplazmadan robot kimi hamını əzir.
  Artıq yüz çinlini sındırmayıb. Ancaq hər şey sürətlənir. Və döyüşçü hələ də gurlayır.
  - Mən yenilməzəm! Dünyanın ən gözəli!
  Və yenə hücumdakı gözəllik.
  Və onun çılpaq barmaqlarından bir noxud uçur. Və üç yüz çinli güclü bir partlayışla parçalandı.
  Aurora oxudu:
  - Torpağımızı zəbt etməyə cəsarət etməyəcəksiniz!
  Svetlana da hücumdadır. Və bir qram da möhlət vermir. Vəhşi Terminator Qız.
  Və düşmənləri kəsir və çinliləri məhv edir. Və sarı döyüşçülərin kütləsi artıq xəndəyə və yolların kənarına düşüb.
  Altı hirsləndi. Vəhşi döyüş etdi.
  Oleq Rıbaçenko yenidən fəaliyyətə başlayıb. Və hər iki qılıncla irəliləyir. Və terminator oğlan dəyirmanı idarə edir. Ölən çinlilər yıxılır.
  Kütləvi meyitlər. Qanlı bədənlərin bütöv dağları.
  Oğlan vəhşi bir strategiyanı xatırlayır. Orada da atlar və insanlar bir-birinə qarışıb.
  Oleq Rıbaçenko qışqırır:
  - Vay ağıldan!
  Və çoxlu pul olacaq!
  Və yeni hərəkatdakı terminator oğlan. Və yalın ayaqları bir şey götürüb atacaq.
  Dahi oğlan qışqırdı:
  - Master-klass və Adidas!
  Həqiqətən sərin və sərin performans ortaya çıxdı. Və nə qədər çinli öldürdü. Və ən çoxu sarı döyüşçüləri öldürdü.
  Marqarita da mübarizədədir. Sarı orduları və uğultuları darmadağın edir:
  - Böyük şok alayı! Hamımız tabuta giririk!
  Və onun qılıncları çinlilərə hücum edir. Sarı döyüşçülərin kütləsi artıq dağılıb.
  Qız hönkürdü:
  - Mən panteralardan belə soyuqqanlıyam! Hər kəsin ən yaxşısı olduğunu sübut et!
  Və qızın çılpaq dabanından, güclü partlayıcıları olan noxud kimi uçacaq.
  Və düşmənə zərbə endir.
  Və o, bəzi rəqiblərini götürüb darmadağın edəcək.
  Və Nataşa hakimiyyətdədir. O, rəqiblərini döyür və özü də heç kimə eniş verməyəcək.
  Artıq nə qədər çinli sözünü kəsib.
  Və dişləri çox itidir. Gözlər isə sapfirdir. Bu qızdır - əsas cəllad. Baxmayaraq ki, onun bütün ortaqları cəlladdır!
  Nataşa qışqırır:
  - Mən dəliyəm! Sizə cəza olacaq!
  Və yenə qız çoxlu çinliləri qılıncla kəsəcək.
  Zoya hərəkətdədir və çoxlu sarı döyüşçüləri kəsdi.
  Və çılpaq ayaqları iynələr atır. Hər iynə bir neçə çinlini öldürür. Bu qızlar həqiqətən gözəldir.
  Aurora rəqibləri irəliləyir və məhv edir. Və eyni zamanda qışqırmağı da unutmur:
  - Tabutdan qaça bilməzsən!
  Və qız dişlərini götürəcək və dişlərini açacaq!
  Və belə bir qırmızı saç ... Onun saçları proletar bayrağı kimi küləkdə dalğalanır.
  Və hər şey sözün əsl mənasında qəzəbdən yaranır.
  Svetlana hərəkətdədir Burada o, çoxlu kəllə kəsdi. Dişlərini açan döyüşçü.
  Dil göstərir. Və sonra bir samandan tüpürür. Sonra qışqırır:
  - Uşaqlar, öləcəksiniz!
  Və yenə ölümcül iynələr onun çılpaq ayaqlarından uçur.
  Oleq Rıbaçenko tullanır və tullanır.
  Ayaqyalın oğlan bir dəstə iynə çıxarıb oxuyur:
  - Düşərgəyə gedək, böyük hesab aç!
  Gənc döyüşçü ən yaxşı vəziyyətdədir.
  O, kifayət qədər qocadır, amma uşaq kimi görünür. Yalnız çox güclü və əzələlidir.
  Oleq Rıbaçenko oxudu:
  - Qoy oyun qaydalara uyğun olmasın - biz fraeradan keçəcəyik!
  Yenə də çılpaq ayaqlarından ölümcül və parçalayıcı iynələr uçdu.
  Marqarita ləzzətlə oxudu:
  - Mümkün olmayan şey yoxdur! İnanıram ki, azadlıq doğacaq!
  Qız yenə çinlilərə ölümcül iynələr atdı və davam etdi:
  - Qaranlıq gedəcək! Qoy güllər çiçək açsın!
  Döyüşçü çılpaq barmaqları ilə noxud atan kimi, min çinli dərhal havaya uçdu. Bəli, Səma İmperiyasının ordusu gözümüzün qabağında əriyir.
  Nataşa döyüşdə. Kobra kimi tullanır. Düşmənləri partladır. Və o qədər çinli ölür.
  Onların qızı və qılıncları, kömür üzərində taxıllar və nizələr. Və iynələr.
  Eyni zamanda o da gurlayır:
  - Qələbənin gələcəyinə inanıram!
  Və rusların izzəti tapılacaq!
  Çılpaq ayaq barmaqları yeni iynələr atır, rəqibləri yumruqlayır.
  Zoya vəhşi hərəkətdə. Çinlilərə hücum edir. Onları kiçik parçalara ayırır.
  Döyüşçü qadın çılpaq barmaqları ilə iynələr atır. Rəqibləri qırır və necə guruldamaq olar:
  Tam qələbəmiz yaxındır!
  Və qılınclarla vəhşi dəyirman işlədir. Bu həqiqətən qız kimi qızdır!
  Lakin kobra Aurora hücuma keçdi. Bu qadındır - bütün kabuslar üçün kabusdur.
  Əgər kəsirsə, kəsəcək deməkdir.
  Bundan sonra qırmızı saçlı götürüb oxuyacaq:
  - Bütün kəllələri açacağam! Mən böyük bir xəyalam!
  İndi onun qılıncları hərəkətdə və əti kəsdi.
  Svetlana da hücuma keçir. Bu qızın əyləci yoxdur. Necə doğramaq olar, belə ki, cəsədlərin kütləsi zibillənir.
  Sarışın terminator qışqırır:
  - Nə yaxşı olacaq! Nə yaxşı olacaq - mən bunu bilirəm!
  İndi də ondan bir qatil noxud uçur.
  Oleq yenə meteor daşıyan yüz çinlinin yolunu kəsdi. Və o, bomba götürüb atacaq.
  Ölçüsü kiçik, lakin ölümcül...
  Kiçik parçalara necə parçalamaq olar.
  Terminator oğlan qışqırdı:
  - Dəhşətli maşınların fırtınalı gəncliyi!
  Marqarita döyüşdə bunu yenə edəcək.
  Və bir çox sarı döyüşçünü kəsdi. Və böyük boşluqları kəsir.
  Qız qışqırır:
  - Lambada bizim qumdakı rəqsimizdir!
  Və yenilənmiş güclə vurdu.
  Hücumda Nataşa daha da qəzəblidir. Beləliklə, çinliləri döyür. Belə qızlara müqavimət göstərmək onlar üçün çox yaxşı deyil.
  Nataşa onu götürdü və oxudu:
  - Yerində qaçmaq adi barışdırıcıdır!
  Və döyüşçü qız belə bir şəlalə zərbələri ilə rəqiblərin üstünə çıxdı.
  Və diskləri yalın ayaqları ilə atacaq.
  Burada dəyirmanı idarə edirdi. Sarı ordunun baş kütləsi geriyə yuvarlandı.
  O, döyüşən gözəldir. Özünüzü belə bir sarı armada döyün.
  Zoya istisnasız hamını əzərək hərəkətdədir. Onun qılıncları isə ölüm qayçısı kimidir.
  Qız sadəcə sevimlidir. Və onun yalın ayaqları çox zəhərli iynələr atır.
  Rəqibləri məğlub edin. Boğazlarını deşib tabut düzəldirlər.
  Zoya onu götürdü və cızıltı ilə dedi:
  - Kranda su yoxdursa...
  Nataşa sevinclə qışqırdı:
  Deməli, günah sənindir!
  Və çılpaq barmaqları ilə hərtərəfli öldürən bir şey atır. Bu, həqiqətən qızların qızıdır.
  Və onun çılpaq ayaqlarından, bıçağın necə uçacağı. Və bir çox döyüşçünü vurdu.
  Aurora hərəkətdədir. Sürətli və gözəlliyi ilə bənzərsiz.
  Nə parlaq saçları var. Dalğalanan proletar bayrağı kimi. Bu qız əsl cadugərdir.
  Və o, rəqiblərini kəsir - sanki əlində qılıncla doğulub.
  Qırmızı saçlı, lənətə gəlmiş piç!
  Aurora onu götürdü və fısıldadı:
  - Öküz başı olacaq - döyüşçülər dəli olmayacaq!
  Və burada yenə bir çox döyüşçünü əzdi.
  Oleq Rıbaçenko gileyləndi:
  - Nə lazımdır! Budur qız!
  Marqarita yalın ayağı ilə xəncər ataraq təsdiqlədi:
  - Böyük və sərin qız!
  Aurora bununla asanlıqla razılaşdı:
  - Mən hər kəsi dişləyəcək döyüşçüyəm!
  Və yenə də çılpaq ayaq barmaqları ilə qatilini işə salacaq.
  Döyüşdə Svetlana rəqiblərdən geri qalmır. Qız deyil, alov bitən.
  Və qışqırır:
  - Nə mavi səma!
  Aurora yalın ayağı ilə bıçağı buraxaraq təsdiqlədi:
  - Biz soyğunçuluğun tərəfdarı deyilik!
  Svetlana, düşmənləri məhv edərək, qışqırdı:
  - Axmağa bıçağa ehtiyac yoxdur...
  Zoya çılpaq, qaralmış ayaqları ilə iynələr ataraq sızladı:
  - Üç qutudan ona yalan danışacaqsan!
  Nataşa çinliləri kəsərək əlavə etdi:
  - Və bir qəpik üçün onunla məşğul ol!
  Və döyüşçülər götürüb tullanacaqlar. Çox qanlı və soyuqqanlıdırlar. Ümumiyyətlə, onlarda çox həyəcan var.
  Oleq Rıbaçenko döyüşdə çox qəşəng görünür.
  Marqarita oxudu:
  - Zərbə güclüdür və oğlanın marağı var ...
  Dahi oğlan ayağı ilə helikopter pərvanəsinə bənzəyən şeyi atdı. O, çinlilərdən bir-iki yüz baş kəsdi və cızıltı ilə dedi:
  - Olduqca idman!
  Və hər ikisi - tam açıq işdə bir oğlan və bir qız.
  Oleq, sarı əsgərləri doğrayaraq qışqırdı:
  - Və bizim üçün böyük bir qələbə olacaq!
  Marqarita cavab olaraq hıçqırdı:
  - Hamını öldürürük - ayaqyalın!
  Qız həqiqətən belə aktiv terminatordur.
  Nataşa hücumda oxudu:
  - Müqəddəs müharibə!
  Və döyüşçü kəskin disk-bumeranqı işə saldı. Bir qövsdə uçdu, bir çox Çini kəsdi.
  Zoya məhvi davam etdirərək əlavə etdi:
  - Bu, bizim qələbəmiz olacaq!
  Və onun yalın ayaqlarından yeni iynələr uçurdu. Və bir çox döyüşçünü vurdular.
  Sarışın qız dedi:
  - Rəqibi mat edin!
  Və dilini göstərdi.
  Ayaqlarını yelləyərək və iti uclu svastikalar atan Avrora gurultu ilə6
  - İmperator bayrağı irəli!
  Svetlana asanlıqla təsdiqlədi:
  - Ölən qəhrəmanlara həmd olsun!
  Qızlar çinliləri əzərək bir ağızdan qışqırdılar:
  - Heç kim bizə mane olmayacaq!
  İndi də döyüşçülərin yalın ayaqlarından disk uçur. Ət cırılır.
  Və yenə ulama:
  - Bizi heç kim məğlub edə bilməz!
  Nataşa havaya uçdu. O, rəqiblərini yırtdı və verdi:
  - Biz dişi canavarıq, düşməni qızardın!
  Və onun çılpaq barmaqlarından çox ölümcül bir disk uçacaq.
  Qız hətta vəcd içində bükülür.
  Və sonra mızıldanır:
  - Dabanlarımız atəşi sevir!
  Bəli, qızlar həqiqətən seksualdırlar.
  Oleq Rıbaçenko qışqırdı:
  - Oh, erkən, təhlükəsizlik verir!
  Və döyüşçülərə göz vurdu. Onlar gülür və cavab olaraq dişlərini açırlar.
  Nataşa çinliləri doğrayıb xırıltıyla dedi:
  - Bizim dünyamızda mübarizəsiz sevinc yoxdur!
  Oğlan cavab verdi:
  "Bəzən döyüşmək də əyləncəli deyil!"
  Nataşa razılaşdı:
  - Güc yoxdursa, bəli ...
  Ancaq biz döyüşçülər həmişə sağlamıq!
  Qız çılpaq ayaq barmaqlarını rəqibin iynələrinə atıb oxudu:
  - Əsgər həmişə sağlamdır,
  Və hərəkətə hazırdır!
  Bundan sonra Nataşa yenidən düşmənləri qırdı.
  Zoya çox sürətli körpədir. Budur, Çində bütöv bir barel atıldı. Və bir partlayışdan bir neçə min parça parçalandı.
  Sonra qışqırdı:
  - Dayanma, dabanlarımız parıldayır!
  Və döyüş krujevasında bir qız!
  Döyüşdə Aurora da zəif deyil. Beləliklə, çinliləri döyür. Sanki zəncir dəstəsindən sökülür.
  Və rəqibləri doğramaq - oxuyur:
  - Diqqət edin, faydalı olar,
  Payızda bir pasta olacaq!
  Qırmızı saçlı şeytan həqiqətən də döyüşdə iynə qutusunda şeytan kimi şumlayır.
  Və burada Svetlana necə döyüşür. Çinlilər bunu ondan alırlar.
  Və vurursa, vuracaq.
  Ondan qanlı sıçrayışlar çıxır.
  Svetlana çılpaq ayağından metal sıçramalarının uçduğunu, kəllələri əritdiyini sərt şəkildə hiss etdi:
  - Rusiyaya şöhrət, hətta şöhrət!
  Tanklar irəliləyir...
  Qırmızı köynəklərdə bölmə -
  Salam rus xalqı!
  Burada qızlar çinliləri qəbul etdilər. Beləliklə, onlar kəsilir və parçalanır. Döyüşçülər deyil, həqiqətən zənciri qırmış panterlər.
  Oleq döyüşdədir və çinlilərə hücum edir. Onları mərhəmətsiz döyür və qışqırır:
  Biz öküz kimiyik!
  Marqarita sarı ordunu darmadağın edərək götürdü:
  Biz öküz kimiyik!
  Nataşa onu götürdü və sarı döyüşçüləri kəsərək qışqırdı:
  - Yalan danışmağı bacarmır!
  Zoya çinliləri yırtdı, cırladı:
  - Yox, əlimdən düşmür!
  Həm də yalın ayağı ilə bir ulduz götürüb buraxacaq.
  Nataşa onu götürdü və cırladı:
  - Televizorumuz açıqdır!
  Və onun çılpaq ayağından öldürücü bir iynə dəstəsi uçur.
  Zoya da çinliləri əzərək qışqırdı:
  - Bizim dostluğumuz monolitdir!
  Və yenə elə bir atış ki, dairələr bütün istiqamətlərdə bulansın. Bu bir qızdır - rəqiblərin təmiz məhvi.
  Çılpaq ayaq barmaqları olan qız üç bumeranq götürüb işə salacaq. Və bundan meyitlər daha da artdı.
  Bundan sonra gözəllik verəcəkdir:
  - Düşmənə rəhm etməyəcəyik! Bir cəsəd olacaq!
  Və yenə ölümcül şey çılpaq dabandan uçur.
  Aurora da olduqca məntiqli şəkildə qeyd etdi:
  - Yalnız bir meyit yox, çoxlu!
  Bundan sonra qız onu götürdü və qanlı gölməçələrin arasından ayaqyalın gəzdi. Və çoxlu çinli öldürdü.
  Və necə qışqırır:
  - Kütləvi qətl!
  Sonra da başını çinli generala çırpır. Onun kəlləsini sındır və ver:
  - Banzai! Cənnətə gedəcəksən!
  Hücumdan çox qəzəblənən Svetlana qışqırır:
  - Sənə aman verilməyəcək!
  Və çılpaq barmaqlarından onlarla iynə uçur. Hamını necə döyür. Və hətta döyüşçü də parçalamağa və öldürməyə çalışır.
  Oleq Rıbaçenko qışqırır:
  - Şanlı çəkic!
  Və oğlan da yalın ayağı ilə svastika şəklində belə sərin ulduz atır. Mürəkkəb hibrid.
  Və çinlilərin kütləsi dağıldı.
  Oleq qışqırdı:
  - Banzai!
  Və oğlan yenə vəhşi hücuma məruz qalır. Xeyr, o, sadəcə güclə qaynayır və vulkanlar guruldayır!
  Marqaret hərəkətdədir. Hər kəsin qarnını parçalayacaq.
  Ayağı olan qız bir anda əlli iynə atacaq. Və kütlə hər cür düşmən tərəfindən öldürülür.
  Marqarita şənlik baxımından oxudu:
  - Bir iki! Kədər problem deyil!
  Heç vaxt ruhdan düşməməlisən!
  Burun və quyruğu bir boru ilə daha yüksək tutun.
  Bilin ki, əsl dost həmişə sizinlədir!
  Bu, çox aqressiv bir şirkətdir. Qız döyünür və qışqırır:
  "Əjdaha prezidenti cəsəd olacaq!"
  Döyüşdə Nataşa sadəcə bir növ terminatordur. Və uğultu uğuldadı:
  - Banzai! Tez alın!
  Və onun yalın ayağından qumbara uçdu. Çinlilər isə mismar kimidirlər. Və çırpın.
  Budur döyüşçü! Bütün döyüşçülərə - bir döyüşçü!
  Zoya da hücumdadır. Belə qəzəbli qancıq.
  Və onu götürüb gurultu ilə dedi:
  - Atamız Ağ Tanrının özüdür!
  Və çinlilər üçün üçlü dəyirman kəsir!
  Və Aurora cavab olaraq qışqırdı:
  - Və mənim Allahım qaradır!
  Həqiqətən, qırmızı saç hiylə və alçaqlığın təcəssümüdür. Təbii ki, düşmənlər üçün. Dostlar üçün isə o, sevgilidir.
  Və çılpaq ayaq barmaqları ilə necə götürüb atacaq. Və səmavi imperiyanın çoxlu döyüşçüləri.
  Qızılbaş qışqırdı:
  - Rusiya və qara Tanrı arxamızdadır!
  Çox yüksək döyüş potensialına malik döyüşçü. Xeyr, bunun altında qarışmamaq daha yaxşıdır.
  Aurora fısıldadı:
  - Bütün xainləri toz halına salacağıq!
  Və tərəfdaşlarına göz qırpın. Bəli, bu alovlu qız tam olaraq dinclik verə biləcək bir şey deyil. Sülh ölümcül olmasa!
  Svetlana, düşmənləri darmadağın edərək verdi:
  - Səni sıraya çəkəcəyik!
  Aurora təsdiqlədi:
  - Hamını öldürəcəyik!
  Və onun yalın ayaqlarından tamamilə məhv olmaq hədiyyəsi yenidən uçur!
  Oleq cavab olaraq mahnı oxudu:
  - Tam bir banzai olacaq!
  Çinliləri çılpaq əli ilə cırıb qılıncla vuran və çılpaq barmaqları ilə iynələr atan Aurora dedi:
  - Qısa! Qısa!
  Nataşa, sarı döyüşçüləri məhv edərək, qışqırdı:
  - Bir sözlə - banzai!
  Və vəhşi acı ilə rəqibləri kəsək.
  Oleq Rıbaçenko opponentləri kəsir, nəşr:
  - Bu gambit çinli deyil,
  Və debüt, inanın, Taylanddır!
  Və yenə də oğlanın yalın ayağından iti, metal kəsən disk uçdu.
  Marqarita Səma İmperiyasının döyüşçülərini qıraraq oxudu:
  - Döyüşdə kimi tapacağıq
  və döyüşdə kimi tapacağıq ...
  Bununla zarafat etməyək -
  Gəlin onu parçalayaq!
  Gəlin onu parçalayaq!
  . FƏSİL #3
  Çinliləri məğlub etdikdən sonra bir az dincələ bilərsiniz. Ancaq təəssüf ki, çox istirahət etməyə vaxtınız yoxdur.
  Yeni sarı ordular sürünür.
  Oleq Rıbaçenko onları yenidən kəsir və qışqırır:
  - Müqəddəs müharibədə - ruslar uduzmur!
  Marqarita çılpaq barmaqları ilə ölümcül hədiyyələr atır və təsdiqləyir:
  - Heç vaxt itirmə!
  Oleq başqa bir şey demək istədi...
  Ancaq indi onlar cadugərin sehri ilə müvəqqəti olaraq başqa bir maddəyə köçürüldülər.
  Oleq Rıbaçenko isə alman düşərgələrindən birində pioner oldu. Marqarita da onunla köçdü.
  Yaxşı, çinlilərlə kəsmək hər zaman deyil.
  -Vətənə şöhrət! - Pioner Oleq Rıbaçenko fəryadını təkrarladı və keçmiş şişmiş çapıqlardan birinə tam yıxılsa da, səssizcə çiyinlərinə bir zərbəyə dözdü. Və ikincidən və ümumiyyətlə bir parçalanmadan - qan axdı! Marqarita təəccüb və minnətdarlıqla Oleq Rıbaçenkoya baxdı və ondan ingiliscə nəsə soruşdu. Uşaq vunderkind Oleq Rıbaçenko düşündü - yəqin, yuxuda gördüklərimi yenidən soruşur - sinxronizm varmı? Oğlan qucağındakı bacısına gülümsədi və on yaşlı bir uşaq üçün kifayət qədər geniş çiyinlərini çəkdi. Görünür, Marqarita başa düşürdü ki, Oleq Rıbaçenko sadəcə təslim olmadığını göstərmək istəyir və onu proletar kinosu üslubunda qışqırmağa nəyin vadar etdiyini başa düşməmişdir.
  Təkcə o yox, həm də bu arıq, keçəl Marat Kazei. Ancaq ümidverici bir göz qırpımı ilə başını cəsarətli oğlana işarə etdi...
  Oleq Rıbaçenko birdən incidi və səsindəki ağrını boğaraq dedi:
  - Bravado hər şeydir!
  Marqarita pıçıltı ilə etiraz etdi:
  - Xeyr, cəsarətli deyil! Demək kimidir - sözdən süngü iyi gəlir!
  Oleq ciddi şəkildə qeyd etdi:
  - Yüz Kraut söyməkdənsə, bir faşist öldürmək yaxşıdır!
  Səs-küy, mühərriklərin gurultusu və gurultusu var idi, SS atlıları və cəllad həkimlər - heyvan atlarından daha çox mutantlara oxşayaraq yerə tullandılar. Əsirləri çəmənlikdə - zəncirlə oturmuşdular. Onlar qandalları yoxladılar: ona görə də möhkəm qandallandılar. Oleq Rıbaçenko isə kiçik SS həkimlərindən birinin ona necə yaxınlaşdığını görəndə çox təəccüblənmədi. Almanca kobudcasına dedi - qalx, primat bala, - pioner oğlanı yumşaq çəkmənin barmağı ilə buduna, hətta bir az yuxarıya, böyrəklərinə itələdi. Oleq Rıbaçenko gərginləşdi... və sonra sərin Avrora müdaxilə etdi. Alovlu şeytan (Beləliklə, o, qeyri-təbii və parlaq qırmızı saç rənginə və qeyri-qadın dözümlülüyünə və gücünə görə qoşunlarda ləqəbi aldı!) istehza ilə nəyisə izah etdi - və bu istehza Oleqin üzərində deyildi. Bunu faşist həkimin də hiss etdiyi görünür! Nasist ayağı ilə Avroranın əzələli çiyninə vurdu. O, sadəcə gülümsədi. Sonra faşist dairəvi yoldan vuraraq cəsarətli bir qızın çevik kürəyini kəskin şəkildə yıxdı. Oleq silkələnmədən yan tərəfə sürüşdü. Aurora dərhal yenidən oturdu və səssizcə qandallı əllərini göstərdi. Şişman professor qəfil aşağı baxan kiçik həmkarına səsləndi. Sonra o, qurumuş xezerin budağını sındırıb Oleq Rıbaçenkoya göstərdi. O, burnunun qabağında yelləndi - oğlan qeyri-ixtiyari geri çəkildi. Faşist həkim yenə bir qol götürmüş kimi davrandı, başını buladı, qəribə bir hərəkət etdi. Başa düşmürəm, sanki bir SS adamı qaşıqla yeyir ...
  Oleq Rıbaçenko qəzəblə almanca dedi:
  Özünüzü insan dili ilə ifadə edə bilməzsiniz.
  Fritz yumurtadan çıxdı: qeyri-insan, usta irqin dilini bilir?
  Gənc Rıbaçenko kiçik, boş yerə özünə xəyanət etdiyini başa düşdü, sirr saxlamağın daha yaxşı olduğunu açıqladı, amma ... Söz sərçə deyil - darıxacaqsan, tutmayacaqsan. Düzdür, kök, ucaboy həkim biganəlik havasına qoydu, bu söz oğlanın dediyi almanca ifadəni boğdu. Yenə əvvəlki jesti təkrarladı və qatlanmış qolunu göstərdi.
  Oleq Rıbaçenko başa düşdü - onu odun üçün qulluqçu kimi göndərdilər ...
  Qürurlu imtinadan sonra yenidən döyülmək istəmədim. Və bəli, fürsəti əldən verə bilməzsiniz.
  Yaxşı, yüzbaşının, daha doğrusu patrisinin qürurunu qırmaq nədir. Qaçmaq fikri, təbii ki, gəldi - ağır qandallar böyük açarın altından çıqqıldayan kimi gəldi. Baxmayaraq ki, onun heç getmədiyini söyləmək daha məntiqli ola bilər! Ancaq kiçik fikir, əslində, artıq tutulduğunu bilmədən faralarda qaçan qorxmuş bir dovşan kimi çıxdı. Və yenə də - Oleq Rıbaçenko dayanacaqdan uzaqlaşan kimi - oğlan bir canavarın onun arxasınca gəldiyini gördü. SS tərəfindən idarə olunan konvoyu qoruyan qəribə, təlim keçmiş mutantlardan biri. Eyni zamanda, karvandan heç biri tələsik dağa qalxan ayaqyalın oğlana itaətsizliklə baxmır. Oleq Rıbaçenko hiss etsə də, çox güman ki, onun hərəkətlərini gizli kamera lentə alır. Fritzlərin texniki cəhətdən nə qədər irəliləməsi hətta təəccüblüdür. Bizimkilər adekvat cavab verməsə, o zaman pis olar.
  Sıçrayış, müdafiəsiz uşaqların ayaqlarının artıq sağalmış dabanlarını ağrılı şəkildə vurdu. Güclü yıxılan ayaqlar artıq qabalaşmağa başlayıb, lakin iti daşlara basdığınız zaman bu proses olduqca ağrılıdır. Oleq sakitcə inlədi, ağrıdığını göstərməməyə və yenidən çıxan qana baxmamağa çalışdı. Ancaq sonra bu, izaholunmaz bir sunami kimi idi.
  Qorxu dərhal və anlaşılmaz şəkildə pioner oğlanı öz düşüncələrindən və istəklərindən məhrum etdi. Sadəcə canavar (?) istiqamətində dönmək istədi. Nasist heyvanının qeyri-insani gözlərinin baxışları altında Oleq Rıbaçenko qeyri-ixtiyari olaraq donub qaldı. Ancaq dərhal təzə bişmiş pioneri alovlu hərarət bürüdü və oğlan avtomat kimi zavoddan tərpəndi. Qışdan sonra hələ yaşıl olmayan, yarıqlarda bitən ağcaqayın və sərv ağaclarının quru gövdələrini qırdı - çox, çətinliklə sürüklədi. Mən onu böyük, şəffaf çantaya qatladım, dayanacağa gedən yolu ayırd etmədən sürüyərək uzaqlaşdırdım.
  Oleq Rıbaçenko yolda ümidsizcəsinə məyusedici dəhşətin öhdəsindən gəlməyə çalışırdı. Pioner-əla o, ya yox! Amma bu, suda qalmağa çalışan bacarıqsız bir üzgüçüyə bənzəyirdi. Açılır, sonra yenidən aşır ...
  Qurd onun arxasınca gedirdi: vaxtaşırı dayanıb oğlanın qoyduğu çılpaq ayaq izlərini iyləyirdi.
  Dahi pioner yalnız düşərgə yerinə qayıdanda dəhşət dalğasından azad olduğunu hiss etdi.
  İnsan olmayan rəzil faşistlər Oleq Rıbaçenkoya baxmırdılar. Baxmayaraq ki, əslində bir neçə SS adamı gözlərini çəkməmişdi. Yalnız gətirdiyini qatlayanda baş həkim-cəllad qısaca nəzər salaraq oğlana nəsə atdı... e! Oleq nəhayət özünə gəldi. Acgözlüklə onu tutdu və fikirləşdi ki, bəlkə iş üçün lehimləmədən başqa bir şokolad və ya başqa bir şey verdilər. Və hatched - lay, çaxmaq daşı və polad. Çaxmaq daşı çox güman ki, kvars idi. Və stul fayl parçası kimi görünür. Bütün bunlardan necə istifadə etmək olar - inkişaf etmiş pioner Oleq nəzəriyyədə və hətta maraqla bilirdi, o, Polesie Robinsonlarını da sınayardı ... qəribə hallar olmasaydı.
  Oleq ayağı ilə, sonra əli ilə nəm budaqlara toxundu və başını buladı.
  - Tinder ... - pioner rus dilində sakitcə dedi, birdən öskürdü və təkrarladı. - Tinder lazımdır. - Və çətinliklə alman nitqinə keçməkdən çəkindi. - Yanmayacaq.
  Oleq onlara baxdı... Yanında həm alışqanları, həm kibritləri, həm də yəqin ki, hətta alovuyanı olan Fritzlərə bu köhnə üsulla atəş açmağın nəyə lazım olduğu aydın deyil. Onlar qabaqcılların ixtirasını sınamaq istəyirlər. Sovet adamının psixi inkişafını ölçürlərmi? Yoxsa əsir oğlanı ələ salmaq? Onları başqa planetdən olan kimi kim başa düşəcək!
  Nasistlər bir-birlərinə baxdılar, dişlərini çıxardılar. Oleq Rıbaçenko üçün ən qəribəsi və... və ən dəhşətlisi odur ki, onların üzləri pis deyil, qəddar deyil, hətta istehzalı deyildi, yox! Çox maraqlı, sanki qəribə bir heyvanı nəzərə alsaq, baş professorda xüsusilə parlaq bir maraq qeydə alınır, sanki qəsdən eynəyini çıxardı. Bir damla biganəlik yoxdur, alimlərin təcrübəni necə izləməsi çox maraqlıdır.
  Oleq Rıbaçenko səsindəki həyəcanı cilovlamağa çalışaraq pıçıltı ilə təkrarladı:
  Qışda hər şey nəm oldu! getməyəcək!
  Gözlərdə, səmimi anlaşılmazlıqdan daha çox saxta, lakin yenə qəzəbsiz. Amma sonra gənclərdən biri - Oleqin zəncirini açan deyil - gileyləndi, ayağa qalxdı, uzandı, yəhərə döyülən götünü yəhərə sürtdü, qalan SS adamlarının gülüşünə Oleq o qədər də təəccüblənmədi. Almanlar hərəkət etmək üçün atlardan istifadə edirlər - yanacaq çatışmazlığı. Baxmayaraq ki, nədənsə, nəqliyyat vasitələri onların arxasınca sürünür? Faşist düşməni qatlanmış yəhərlərdən bir qutu gətirdi, oradan nəsə çıxardı... Pioner bunun pambıq olduğunu düşündü, amma yox. Uzaqdan nazik iplər yığınına bənzəyir. Oleq Rıbaçenko onu əlinə alaraq başa düşdü - quru mamır.
  Yenə də pioner uşaq vunderkindinin niyə Fritz olduğuna təəccübləndi, hətta şumda ot daşıyan həkim də... Bəlkə bu mamır o qədər də sadə deyil?
  Yaxşı, düşünmə, başım ağrıyır. Görünür - sizdən daha sadə və daha axmaq. Qəribədir, amma çınqıl dərhal qalxdı - Oleq çaxmaq daşına dəymədi, amma rəvan qaşıdı (haradasa oxuyun) - və qığılcımlar dolu kimi yağdı. Və o, ömrünün çox hissəsini bir neçə ildir (indi adi "daxma" tikib) od yandırmağı bacarıb. Tezliklə atəş güc və əsas ilə rəqs etdi - ağcaqayın yaxşı yanır və nəmdir. Burada SS-dən olan gənc mühafizəçilər ayağa qalxaraq, yanğının yan tərəflərində metal qaldırıcıları yerə vurmağa başladılar.
  Və Oleq Rıbaçenkonun başı yuvarlandı, burnuna həddindən artıq kostik bir şey girdi və dərhal şüurunu reallıqdan ayırdı. Ancaq bir anda realizmdə heyrətamiz bir mənzərə baş verdi.
  Uşağın xasiyyəti belə dəyişdi, özünü talehsiz bir yetim, yaşayan valideynləri ilə təsəvvür etdi. Üstəlik, ata və ana heç bir şey qoymadılar - əcdadlarını borclarına görə hüquqlarından məhrum etdilər və uşağı islah, həbsxana sığınacağına göndərdilər. Günahsız, amma valideynlərinizin borcu olduğuna görə, diktator, kosmik imperiyada məhkəmənin qərarı ilə siz yetkinlik yaşına çatmayan cinayətkarsınız.
  Uşaqlar üçün uşaq evi paytaxtın sənaye zonasında yerləşirdi və həqiqətən də həbsxanaya bənzəyirdi. Hər yerdə kazarma, kamera kazarma. Oleq Rıbaçenko real baxışda gecəni pis planlaşdırılmış taxta çarpayılarda keçirdi. Yaxınlıqda həm insan nəslindən, həm də yadplanetlilərdən olan digər oğlanlar yatırdı. Ədyal, döşək, yastıq yox idi, həddindən artıq işlənmiş və tez-tez döyülən bədən çılpaq bir ağacda yatır. Gecələr isə qaçmamaq üçün ayağını zəncirlə bağlayırlar. Kamerada yüzə yaxın uşaq var, çox havasızdır, bədənlər tərləyir, yaxınlıqda vedrənin küncündə döyülür, kanalizasiya belə yoxdur. Bu, ulduz gəmiləri qalaktikanın genişliklərini şumlayan və on minlərlə məskunlaşan dünyanı bayraqları ilə tac edən Dövlətdədir! Bununla belə, uşaqlar küçədə rahatlamağa çalışırlar, günün təxminən üçdə ikisi işlə məşğul olurlar. Mağazada ən çətin, tozlu və yorucu hesab olunur. Arxa və qollar bundan çox yorulur və gözlər qarşısında "uğursuzluğa" başlayır, əməliyyatlar sadədir, lakin zəhmətlidir, təkrar tələb olunur. Çöldə çöldə və ya tikinti sahəsində daha xoş iş. Daha az yorulmaq və istirahət etmək üçün müxtəlif əmək proseslərində alternativ olmağa çalışırlar. Ancaq yenə də bədən ağrıyır, bir çox oğlanlar, uşaq evində - insanların demək olar ki, yarısı yuxuda inləyir.
  Oleq Rıbaçenko əsəbi şəkildə atıldı və döndü, zəncir cingildədi, üzük ayağını qana sürtdü. Siren səslənir, qalxmaq, işləmək deməkdir. Uşağın bədəni hələ dincəlməyib, digər oğlanlar - çılpaq insan övladı və başqa dünyaların tüklü nəsli ayağa qalxmaq üçün mübarizə aparır. Köləlik ayları ərzində yığılan yorğunluq öz yerini əzələlərdə küt ağrıya verir. Daxili çip tərəfindən idarə olunan zəncirlər avtomatik olaraq ayaqlarından uçur, onlar çox güclü bir ərintidən hazırlanır və mişar edilə bilməz. Nəzarətçilər peyda olur, qorxulu qışqırıqlar eşidilir.
  Oğlanları çimməyə aparırlar, çox çəkməyəcək, çənlərin suyu paslıdır. Oleq Rıbaçenko ağzını yaxalayır, tərini yumaq üçün sıçrayır. Kamerada ventilyasiya yoxdur, tər qoxuyan otaq yuxunu təzələmək iqtidarında deyil. Bundan sonra səhər yeməyinə aparılır, ayaq üstə yemək yeməlidirlər, yetkinlik yaşına çatmayan məhkumlar üçün stula ehtiyac yoxdur. Çörək və silosla qidalanırlar, ət bahadır və uşaqlara lazım deyil, ona görə də onlar otlamağa üstünlük verirlər. Bununla belə, at vegetariandır və necə işləyir, yırtıcılar ət yeyərkən yatmağa gedirlər. Oleqin yanında dostu Timur var. Onların hər ikisi bu baxışda on iki yaşındadır, başqa bir reallıqdan daha dəqiq desək, güclü oğlanlar üçün yaş bir dönüş nöqtəsidir, bu zaman qul partiyası ilə barışmaq çox çətin olur.
  Zəif yuyulmuş stəkanda gicitkən suyu içən Teymur inilti ilə dedi:
  - Və yenə də bu mağazada işləmək! istəmirəm!
  - Durub eyni hərəkəti on min dəfə təkrarlamaq istəmirəm. - Oleq Rıbaçenko, xoşagəlməz xatirələrdən titrəyərək cavab verdi.
  - Bəlkə tarla işi üçün xahiş edək! - Teymur xəyalpərəstliklə bu planetdə üç ulduzun birdən parladığı səmaya baxdı. - Xüsusilə, sazan-şaftalıları təmizləyin. Çox dadlıdırlar, xüsusən qızılı üzgəclilər, amma nəzarətçi acgözlüklə baxmadığından, onsuz da ağzınıza nəsə götürə bilərsiniz.
  Oleq Rıbaçenko ağır ah çəkdi:
  - Mən də zərif təbiət qoynunda məhz belə bir işə üstünlük verərdim. - Və sonra mücəssəmə pioner daha şən oldu. - Robot-müşahidəçini aldatmaq olar, burada monitorinq avadanlıqlarının çoxu artıq oğurlanıb!
  Səhər yeməyi bitdi və onları naqillərə aparırlar ...
  Uşaqlar parad meydançasında düzülür, bəşər övladının oğlanları bir-birindən yapışmağa çalışır, yadplanetlilər öz boylarına uyğun formada saxlayırlar. Yaşlarına və ölçülərinə görə qruplara bölünürlər. Beş-on altı yaş arası oğlanlar, eləcə də başqa dünyaların nümayəndələrinin tüklü və pullu gəncləri var.
  Onları birləşdirən yeganə şey geyimdir, daha doğrusu, onun demək olar ki, tam olmaması, yalnız oğlanların üzərində eyniləşdirmə nömrəsi olan şortlar.
  İmperiya onlara vətəndaşlıqdan çıxmış şəxslərdən özlərinə daha çox fayda sıxmaq prinsipi ilə yanaşır! Hər şeydə, paltarda, ayaqqabıda qənaət olsa da, bəzi oğlanlar azad həyatlarında heç ayaqqabı bilmirdilər.
  Ancaq çubuqlar və çılpaq dabanlarda bir rezin yığını ilə tez-tez aldılar. Başlar qırxılır, hər iki həftədə bir vanna qəbul edilir, orada qaynar. Sonra onlar dərhal küt maşın ilə qırxmaq, sonra çox geri inkişaf edə bilmədi. Oğlanlar iti daşların üstündə ayaqyalın yürüş edirlər. Oleq buna öyrəşibsə və onun kobud ayağı ağrı hiss etmirsə, ən kiçik uşaqlar dabanlarını və çılpaq barmaqlarını qanaxana qədər yıxırlar.
  Bütün mühafizəçi kainatın ən qəddar irqlərini təmsil edən yadplanetlilərdən ibarətdir, yalnız sığınacaq rəhbəri, yaşlı Frau Pontuss sadistin qəddar baxışları ilə baxır.
  Nəzarətçi rolunu oynayan pələng-kərgədan bu gün kimin harada işləyəcəyi, daha doğrusu, huşunu itirənə qədər çox çalışacağına dair göstərişlər verir. Oleq sümüklü çiyinlərini aşağı salaraq həyətin ikinci yarısına baxır. Kiçikdən tutmuş böyüklərə qədər qızlar var. Onlar ən qaba kətandan cırıq cır-cındır geymiş dilənçilər kimi geyiniblər. Üzlər qurudur, gözlər iri və kədərlidir. Çul qısa, nazik, lakin onun altından sümüklü ayaqları görünür. Qızlar da ayaqyalındır və istisnasız olaraq hamısı qırxılmış keçəldir. Bu, görünür, onları aşağılamaq, bir daha heç bir şey olmadıqlarını göstərmək üçün edilir. Ancaq burada toplananlar heç bir halda cinayətkarlar - bədbəxt tərk edilmiş uşaqlar deyil.
  Burada bir qrup oğlanın ən yorucu və yorucu profildə işləmək üçün tikiş sexinə gedəcəyini elan edirlər. Burada Teymur dözə bilməyib iztirabla qışqırdı:
  - Mən belə işləmək istəmirəm! Məni plantasiyaya və ya bağçaya göndər.
  Oğlanlar dondu, qaraldı, arıq bədənləri gərginləşdi.
  Pontuss edam üçün yeni fürsətdən çox məmnun idi:
  - Dünən sakit idiniz, ailənizin əyani dərssiz qalacağından qorxdum. Oğlan cərgələrdən beş dəfə sürüləcək.
  Uşaqların sıralarından bir həyəcan keçdi.
  - Düzdür. - möcüzəli ton dedi matrona. - Hər kəsə çubuqlar paylayın.
  Zərbələr xüsusi tikanlı çubuqlarla vurulub. Onları adətən iş olmayan vaxtlarda oğlanlar özləri kolluqdan yığırdılar. Halbuki, doğrudan da, o zaman da uşaqlar imperiyaya fayda verməsə də, məsələn, yarım gün qazıb, yarım gün basdırmağa məcbur edilirdilər.
  Oleq Rıbaçenko uşaqlarının əllərinə baxdı, onlar döyülərək yıxıldılar.
  Uşaqlar barmaqlıqları avtomatik sökdülər, Oleqə elə gəldi ki, onlar, işgəncə alətləri, barmaqlarını yandırdılar və ayaqları ağırlaşdı. Dostunu vurmaq istəmirdi, amma etiraz etməyə cəsarəti çatmırdı. Demək olar ki, heç nə görmədi və ayağının baş barmağını ağrılı şəkildə yalançı daş daşına vurdu. Qəribədir, amma ağrı hissi yığılmağa kömək etdi və gözlərim önündə duman təmizləndi. Barmaq mavi rəngə çevrilsə də, addım daha möhkəm oldu.
  Onlar uzun bir cərgədə yarımdairə şəklində tikiliblər. Təhqir edən oğlanı döymək daha rahat olsun deyə Teymurun əllərindən dəyənəklə bağlanmış, çiyinlərini burumuşdu. Oğlanlar gözlərini qıyaraq, baxmağa çalışırlar. Frau Pontussun əmri ilə duzlu su səpdilər, onun arıq, lakin zərif kürəyinə mavi duz səpdilər. Oğlanın üzünü örtdüyünə görə, o, yanmağa başladı.
  Sahibə dodaqlarını ovladı.
  - İndi hamınız dərs alırsınız. Daha sərt vur, kim fırıldaq etsə, repressiyaya məhkum olacaq.
  Bu işdə köməkçi olan kərgədan siçovul dişlərini göstərdi:
  İndi onlarla məşğul olacağıq! Canavar mızıldandı.
  Oğlan cərgələrin arasında gəzdirildi. Oğlanlar çubuqları yavaş-yavaş qaldırdılar və ilk zərbələr Teymurun kürəyinə dəydi. Arxa və yanlardakı çapıqlara görə, oğlan bir dəfədən çox cəzalandırıldı, ona görə də qışqırıqları saxlamağa çalışan bütün oğlanlar kimi, sadəcə ah çəkdi və ağır nəfəs aldı.
  - Daha sərt vur! Pontus qışqırdı. - Qoy qışqırsın.
  İlk zərbələri ən kiçik oğlanlar vurdular, sadəcə olaraq ciddi ağrılar verməyə gücü çatmadı. Amma sonra böyüklər məni döyməyə başladılar. Uşağın kürəyi qırmızı zolaqlarla kəsilib, qan süzülüb. Göy duzla güclənən ağrı Teymuru qışqırmağa vadar etdi, hətta yıxıldı, taxtanın altından mismar vuruldu və sinəsinə sancıldı.
  - Ehtiyac yoxdur! - oğlan qışqırdı. - Harada desəniz işləyəcəm.
  - Əlbəttə edəcəksən! - Pontus cavab verdi. - Amma əvvəlcə şillə.
  Dünənki yoldaşlar həddən artıq həyəcanlanıb dünənki qardaşını döyüblər. Həm insanlar, həm də yadplanetlilər eyni vəhşiliklə döyülürdülər. Oğlan qışqırırdı, yalın ayaqları qanlı ayaq izlərini buraxırdı. Siçovul-kərgədan hırıldadı və uşağı çılpaq, aşılanmış ayaqlarına dəyənəklə vurdu. O, oğlana daha çox əziyyət vermək istəyirdi. Zərbə sinirli topuqlara, sonrakı isə dabanlara dəydi. Teymur hıçqıraraq sallandı. Sonra işgəncə verən adam qalın iynəni ombasına soxaraq maye tökdü.
  - Düzdür! Pontus dedi. - İndi huşunu itirməkdənsə ölməyi üstün tuturdu. Heç kim cəzadan qaçmır.
  Oleq Rıbaçenko, demək olar ki, xəttin ən sonunda dayanmışdı və ona elə gəldi ki, qamçı zərbələri onun üzərinə düşür. Teymur ruhdan düşmüşdü, oğlanın özü sadəcə seğirdi, qışqırdı və ağladı. Onun yuvarlaq üzü ağrıdan qıpqırmızı oldu, iztirabın buruşukluğu onu bükdü.
  Oleqi görən o, solğun dodaqları ilə pıçıldadı:
  - Rəhm et!
  Oğlan tərəddüd etdi: donub qaldı.
  Kərgədan siçovul qışqırdı:
  - Yaxşı, nəyi gözləyirsən! Bay!
  Oleq Rıbaçenko cavab verdi:
  - Yox, bacarmıram! O mənim dostumdur!
  Kərgədan siçovul gülümsədi:
  Sizin üçün də eynisini istəyirsiniz?
  Oleq hər tərəfdən titrədi, rəngi soldu:
  - Yox, amma!
  Pontus onun sözünü kəsdi:
  - Yetər! Oğlan öz hökmünü imzaladı. Mordovorot nə dəyər. Yaxşıca tökün və rəfdə asın ki, başqaları ona heyran olsun.
  Oleq hərəkətdən kənarlaşdırıldı, keçilərin yanına çəkildi. Oğlan müqavimət göstərməyə çalışdı, lakin kərgədan pələngləri onunla pişik balası kimi davrandılar. Əllər ağrılı şəkildə bükülür, sümüklər əzilir. Lövhələrə qoydular, oğlan yanağında və qarnında çıxan dırnaqların ucunun kobudluğunu hiss etdi. Əzələ, sinə, çənə, budların ön hissəsi, dizlərə deşdilər. Yanağını qana qədər cızmışdı.
  - Oh, etmə! - Oleq soruşdu.
  - Zəruri! - dedi siçovul-kərgədan ki, hamı nümunə olsun.
  Oğlan kürəyinə duzlu su töküldüyünü, sonra duzun töküldüyünü hiss etdi. Xardal plasterləri kimi sancır. Oleq üzünü qaşqabaq etdi, nazlı ayaqlarına bulaşdı (sonuncu dəfə bu görüntüdə üzə çıxan qəribə yaddaşda idi - təxminən altı il əvvəl sandalet geyinmişdi), demək olar ki, dərhal vəhşicəsinə qaşınmağa başladılar. Siçovul-kərgədan iynəni ombasına soxdu, kobud və ağrılı bir şəkildə vurdu, yanan maye içəri girdi.
  - İndi çox qorxacaqsan, huşunu itirməyəcəksən. - Canavar hıçqırdı, üzünü açıb, kəkələyəcəkdi və qorxu filminin prodüseri!
  - Nə üçün? - günahsız həbsdə olan uşaq inlədi. - Məsihin xatirinə, mərhəmət göstərin.
  Zəhərli tüpürcək səpən kərgədan siçovulu cavab verdi:
  - Mən yaxşı İsa haqqında olan bu nağıllara inanmıram! Ümumiyyətlə, əgər Allah varsa, o, şər və qəddardır. Qonşunun başına nə qədər çox pislik və əzab versən, axirətdə bir o qədər güc və səadət qazanacaqsan.
  - Absurd! - dedi və dəhşətdən rəngi soldu və birdən Allah həqiqətən belə oğlandır.
  - Görəcəksən! - Kosmik Tartarusun nəsli kıkırdadı. - Amma ümid etmə, bu gün ölməyəcəksən.
  Pontus hürən tonda əmr etdi:
  - Başlamaq! Qamçı öpüşlərini əbədi xatırlasın!
  Əsirlikdə olan pioner vunderkind pirsinq fiti eşidəndə titrədi, sonra isə kürəyinin dərisi qopan güclü sarsıntı zərbəsi. Kərgədan siçovulları güclü zərbələr endirdilər, lakin eyni zamanda öldürməmək üçün güclərini cilovladılar. Oğlanın boğazından qışqırıq qaçdı, titrədi, göz yaşı çıxdı. Dodağını qanana qədər dişləyən oğlan özünü saxladı. Bir az sonra daha bir zərbə bütün bədəni silkələdi. Oleq Rıbaçenko dərindən nəfəs aldı, duz və duzlu su ilə güclənən ağrı dözülməz idi.
  Pontuss qışqırdı:
  - Davam et!
  Yenə fit və zərbələr! Sümüyə qədər kəsilir. Oğlan lap içərisinə qədər yanıb. Deyəsən qarnını döydü. Bütün səylərinə baxmayaraq, qışqırıq səsinin bir hissəsi sıxılmış dodaqlarından sızdı.
  - Ana!
  Yenə zərbələr! Arxada, iti çiyin bıçaqları arasında və nəhayət, çılpaq dabanlarda. Oğlan qışqırır, daha özünü saxlamağa gücü çatmır. Qışqırıq vulkan kimi boğazdan və burun kimi görünəndən püskürür. Pontus razıdır:
  "İndi görürəm ki, sən onu ürəkdən döyürsən. Onu yaxşıca döyün, amma öldürməyin!
  Hər zərbə ilə ağrı daha da güclənir. Göz yaşları qana qarışıb çarpayıya düşür. Arxadakı qanlı zolaqlar birləşir, al-qırmızı bir qarışıqlığa qovuşur, oğlanın nazik ağ sümükləri üzə çıxmağa başlayır. Oleq Rıbaçenko boğulur, havası çatmır, məftil əyilmiş topuqlarını qazıb. Çılpaq dabanlar çılpaq, kobud, cızıqlı dəri ilə vızıldayır, dərhal hərəkət etmir, lakin qan damcıları hələ də çıxır. Zərbələr güclənir, görünür, ildırım sinir uclarından keçərək çox silsiləyə keçir. Digər oğlanlar susur, vicdanı təsdiq etməyə, repressiya qorxusu qınamağa imkan vermir. Oğlanların başlarının necə aşağı düşdüyünü görmək olar, lakin gözləri edamı izləyir. Maraqlı və əsəb pozucu, əksəriyyəti artıq oxşar və ya daha mürəkkəb bir şəkildə şallaqlanmışdır. Düşünürsən ki, bu, mənim üçün olmasaydı və bəzən fikirlərinizdə kin var: qışqırır, amma əlbəttə ki, Oleq kimi zəif deyil, buna dözə bilərdi.
  Döyülmə artıq çılpaq sümüklərdədir, arxa, yanlar, budlar möhkəm yaradır. Əgər stimullaşdırıcı iynə vurulmasaydı, uşaq lap amansızlıqla öləcəkdi - o, ağrılı şokdan öldü. Beləliklə, o, Dantenin Cəhənnəmindən daha pis bir şeyə qərq oldu. Bu, hər molekulun, hər hüceyrənin, hər damarın kabus ağrısı ilə doyduğu zamandır.
  Pioner Oleq Rıbaçenko özünü ağrıdan yayındırmağa çalışırdı. Valideynlərini, uzaq uşaqlığının xoşbəxt dövrünü xatırlayaraq, o, sanki ayaqları ilə əzabın qırmızı-isti qaynayan lavasından itələdi, amma o, yenidən onu əmdi, başını örtdü. Beləliklə, onlar işgəncə okeanında, əzabdan xilaskar kimi ölüm arzusunda üzdülər. Müqəddəs Yəhyanın Vəhyinin sözlərini xatırladım. - Və ölmək istəyəcəklər, amma bacara bilmirlər. Uşaqlara işgəncə verən günahkarları aqibət belə gözləyir. Rəbb onları yüz qat mükafatlandıracaq və İsanın Matta İncilində dediyi kimi, ən mühüm cəza əbədi olacaq. Bəziləri əbədi həyata, bəziləri isə əbədi əzaba gedəcəklər. Bu, bir növ təsəllivericidir, düşmənlərə nifrət hissini, sağ qalmaq və qalib gəlmək arzusunu oyadır. Oğlan qışqırmağı bacarır:
  - Bunun əvəzini ödəyəcəksən, bir uşağın hər axıdılan göz yaşının cavabını Allah qiyamət günü verəcəksən.
  - Sus qancıq! - Kərgədan siçovulu nərə çəkir.
  - Həqiqəti boğmaq olmaz. Pioner ah çəkdi.
  - Daha çox alın!
  Onu yenidən vurdular, bütün qəzəblərini qoyaraq, sümükləri sındırdılar, amma ağrı artıq elə bir həddə çatdı ki, daha da güclənə bilməz. Bu, müəyyən bir temperatura qədər qızdırıla bilən dəmirdir və sonra yayılır.
  Pontus bunu başa düşür, yaşlı qadının (daha doğrusu, qırx yaşından çox deyil, əslində bir neçə əsri keçib) cəlladlar kimi çoxlu təcrübəsi var:
  - Yaxşı, bəsdir! Və sonra öləcək! Gəlin bir balaca məhbusu sağaldaq, kompüterin köməyi ilə ona işgəncə verək. Sadəcə olaraq "Olimpiyaçıların işgəncəsi" proqramım var.
  Rhino Rat qəsdən əsnəyərək deyir:
  - İndi haradadır? Revirə?
  - Rafda yox! - Matron müraciət etmədən sözünü kəsdi. Qoy başqalarına xəbərdarlıq olsun. Ürəyi dəstəkləmək üçün yalnız enjeksiyonlar. Və yenə Teymuru sıradan qovsunlar, qalan zərbələri də səndən alsınlar. Bir dəfə yetişdirmək üçün bir tamaşa. İşləmək lazımdır!
  Qamçılı əcnəbi başını əyib tüklü qulaqlarını tərpətdi:
  - Sahibəni dinlə. Yaxşı, yenidən işə salın.
  Teymurun üzərinə yeni zərbələr endirildi. Bu dəfə heç kim etiraz etməyə cürət etmədi. Cəlladların əlinə keçmək zərrə qədər də həvəsi yox idi. Teymur arabir qışqırır, yıxılır. Onu qaldırıb yenidən döyürlər. İkinci tətillər seriyası artıq başa çatmaq üzrədir. Yalnız bir neçə oğlan qaldı. Onlardan biri ən böyüyüdür, on altı yaşındadır, artıq saqqalı yarılır, bığı görünür. O, açıq-aydın tərəddüd edir, zərbələr endirir, amma bunu asanlıqla edir, çətinliklə toxunur.
  Frau Pontuss qəzəblənir:
  - Bu tənbəl gənci rəfdən asın, ayağına daş bağlayın. Qoy əziyyət çəksin.
  Oğlan tutulur, zəhmətin bəhrəsi olan relyef əzələlərini gərginləşdirir və qışqırır:
  - Yaxşı, nə baxırsan, uşaqlar onları döydülər!
  Oğlanlar titrəyir, gurultu cərgələri süpürür, lakin əzab verənlərə tələsmək qətiyyəti yoxdur.
  Gənci sürükləyirlər, hər kərgədan siçovulu ondan ən azı yeddi dəfə ağırdır. Mübarizə aparmaq mənasızdır. Amma sonra imperiyanın taleyini dəyişənlər səviyyəsində hadisələr baş verir. İki atəş səsləndi və kərgədan siçovulları yıxıldı, canavarların arxaları kəsildi, dərin kraterlər açıldı. Gənc özünü azad etdi və yıxıldı, amma dərhal qışqıraraq ayağa qalxdı:
  - Bax, Allahın ədaləti var.
  Qaranlıqdan mələk kimi peyda olan qızılı saçlı qız bacısı Marqaritaya çox oxşayaraq belə cavab verdi:
  - Daha çox insan. Bilin ki, İblislə sövdələşmə yer üzündə cənnət və cəhənnəmdə isti bir yerə zəmanət vermir. Şeytana söykənmək elektrik stulda oturmaq kimidir!
  Bu alovlu Avroraya ikincisi yüksək səslə:
  - Burada baş verənlər qorxu filminin süjetidir. Bunu uşaqlarla edin. Oğlanı rəfdən çıxarın.
  Oleq Rıbaçenko başını buladı və... oyandı. Görünüş zamanı uzanmadı, sadəcə olaraq dayandı...
  Və xeyli vaxt keçdi. Nasistlər hələ də bunu edirdilər
  Qida hazırlıqları. Ancaq SS həkimləri tərəfindən qəribə bir mamırın tüstüsünün inhalyasiyası nəticəsində yaranan bu dəhşətli dərman heç də qısa görünmürdü.
  Oleq Rıbaçenko dərhal fikirləşdi ki, bu Krautların niyə heç bir təsiri yoxdur. Onların filtr maskaları yoxdur? Və niyə bu halüsinasyonda belə bir kabus. Bununla nə edirlər?
  Ancaq nasistlər özlərini olduqca təbii apardılar, hətta bir növ daha mehriban oldular, dedilər ki, bizimlə yemək yeyə bilərlər.
  Həqiqətən də yerli sakinlərdən oğurlanmış inəyin bir cüt iri budunu dartıblar. Sonra bir nasist böyük bir qazan sürüdü və ikinci faşist Oleqlə birlikdə su üçün getdi. Yenə də maraqlanan pionerə qəribə göründü, iki dəri vedrə və ən pis halda adi metal və ya taxta. Üstəlik, o qədər də tipik olmayan bir SS adamı özünü sürükləyirdi.
  Pioner ayağına tam arxayın deyildi, bu edamdakı zərbələr hiss baxımından çox real idi və Lomonosovun nəsli bunun arxasında sadə və ya sadə olmayan bir halüsinasiyadan daha çox şeyin olduğunu təxmin etdi.
  Düşərgədən yüz addım irəlidə su, eyvanın üstündən asılmış iki daşın altından gümüşü, parıldayan büllur jet axırdı. Oleq Rıbaçenko acgözlüklə ona tərəf əyildi. Oğlan indicə hiss etdi ki, içindəki hər şey daşa, daha doğrusu kömürə çevrilib. Acgözlüklə xoş sərinlikdən yapışdı və ... qulağına aldı.
  Qayalıq divarın arxasında gizlənən SS-çilərdən biri mürəkkəb cihazın panelinə nəyisə vurub siçovul kimi kıkırdadı.
  Zərbəni faşist qəzəbsiz vurdu, amma elə bir qüvvə ilə Oleq daşların üstünə atıldı, sol qulağı ilə eşitmədi və başın bu tərəfi həqiqətən uyuşdu.
  Halatlı və qızıl zəncirli quldur-həkim gülərək hönkürdü:
  - Boks! Boks!
  . FƏSİL #4
  Pioner oğlan yerindən sıçrayıb gənc SS-nin üstünə qaçdı. Sağ əllə aldadıcı şəkildə mədə altına nişan alır, sol əllə isə hiyləgərcəsinə arxada gizlənir. O, bir neçə boks dərsində iştirak edib, lakin yaddaşı mütləqdir. Məsələn, saxta yumruq və kəskin yarım yuxarı və yarım yan sol əl. Sonra bədən, bud, abs və hətta ayağın uzanması zərbəyə daxil edilir. Və - ən əsası - adətən sağ əllə döyüşən boksçular sol əldən bir sərmayə ilə vuruşmağı gözləmirlər. Sürpriz faktor işlədi, Oleq Rıbaçenko bunu etdi! Gənc və yaxşı təlim keçmiş SS adamı bilmirdi ki, heç olmasa Oleq solaxay deyil, amma sola "silah" ata bilər. Və çənədə bir qarmaq tutdu. Və sərin olanı - SS əsgəri yalnız şəffaf bir daş bloka çırpıldığı üçün ayağa qalxdı ... Və yarı ac bir oğlanın çəkisi seçilmiş bir əsgəri SS-yə atmağa kifayət etmədi, onlar bunu etmirlər. zəifləri götürün!
  Oleq Rıbaçenko bu hərəkatda daha təcrübəli döyüşçü olsaydı, yəqin ki, bir sıra son hərəkətlərə gedərdi. Ancaq bacarıq tərif deyil, fiziki xüsusiyyətlər də.
  Ancaq o, bunu kifayət qədər yaxşı etdi, xüsusən də məşqlərdə zərbənin tətbiq olunmadığını nəzərə alsaq və Oleq Rıbaçenkonun özü, böyük təbii qabiliyyətlərinə baxmayaraq, boksla məşğul idi.
  İndi o, hətta məşqçi Faranenkonun dediyi bölməyə yazılmadığına görə təəssüfləndi - sən böyük oğlan olacaqsan, amma tez və yüngül reaksiya ilə. Tezliklə SSRİ Olimpiya Oyunlarında iştirak edəcək - və siz medal üçün layiqincə mübarizə apara bilərsiniz!
  Sən nə deyirsən? Oleq Rıbaçenko buna belə cavab verdi:
  "Bir-birinin nikelini təmizləməkdənsə, başımı ölkə üçün daha faydalı işlərə ayırmağı üstün tuturam!" Məsələn, yonqar üzərində və ya hətta adi zibil üzərində işləyən bir traktor düzəltsəniz, daha çox
  Vətən faydalanacaq!
  Ancaq indi oğlan özü kapital aldı.
  Beləliklə, Oleq Rıbaçenko həyatında heç vaxt döyülməmişdi. Yetkin bir SS adamı, yaşına görə hündür olsa da, on yaşlı bir uşağın mütəşəkkil müqavimətini tez bir zamanda əzdi (bunu bir neçə dəfə göstərdi və uğurla vurdu) və məharətlə yumruqlarını döydü - yıxılanı qaldırdı və yenidən döydü. Oleq Rıbaçenko müqaviməti dayandıranda (Yəni az qala huşunu itirəcəkdi, yəni beynində hələ də fikirlər var, sən qaralıqda deyilsən, amma bədənin artıq tabe olmur. Rinqdə ciddi mübarizə aparanlar yəqin ki, bunun nə olduğunu bilirlər. grogda olmaq istəyirəm.). Faşist onun yıxılmasına icazə verdi və qəribə də olsa, yıxılanı heç vurmadı. Lakin həkim-cəllad ona anaqram dilində nəsə qışqırdı. O, vedrə götürüb göyərmiş üzünə su tökdü.
  Boğulan pişik balasının hissi və buzdan təzəcə ərimiş su çox soyuqdur - sadəcə qış üzgüçülük!
  Oleq özünü silkələdi, ayağa qalxdı və sol yanağından içəridən partlamış qanla çəkməsinə tüpürdü. SS adamı daha onu döymədi - birdən ah çəkdi ki, hansı qoşunlarda canavar təəccüblü, demək olar ki, rəğbətlə xidmət edir və timsahdan hazırlanmış vedrələrə su çəkməyə başladı (həmçinin belə bir israfçılıq deyil) dəri vedrələri ...
  Kiçik Rıbaçenko bu vəziyyəti eyni zamanda yaxşı və pis kimi qeyd etdi. Yaxşı xəbər odur ki, onlar ən azı təcrübə məntiqi sona çatana qədər öldürülməyəcəklər. Düzdür, finiş xətti çox dar düşüncəli ola bilər və bəlkə də əzabdan xilas ola bilər! Pis odur ki, onlar ciddi şəkildə qorunacaqlar və qaçmaq üçün əslində dahi ixtiraçılıqdan istifadə etmək lazımdır!
  Tezliklə Oleq Rıbaçenko əmin oldu ki, qvineya donuzları olmaq digər hərbi əsirlərlə müqayisədə müəyyən üstünlüklərə malik olmaq deməkdir.
  Məlum oldu ki, əsir və əsirlərə də isti yemək veriləcək. Hörmətli, bu o deməkdir ki, SS mühafizəçiləri çoxdan qutulardan bir şey yeyiblər və sadəcə bir növ çarpayıya uzanıb qışqırıblar və ya yatıblar. Yaxşı, canavarlar ətrafda dolaşırdılar - ya ovlayır, ya patrul aparır, ya da hər ikisi . Ancaq Oleq bundan məmnun deyildi. O, Avroranın və başqa bir gənc qızın yerindən tərpənmiş çılpaq ayaqları üzərində uzandı (rütubətli, hələ də soyuq yerə düşməmək üçün?) və fısıldadı - Marqarita Oleq Rıbaçenkodan götürülmüş ərimiş suda isladılmış dənizçi paltosunun kənarı ilə üzünü sildi. , razılıqla dedi:
  Sən indi əsl kişisən. Yumruqlarda uduzdu, axmaqlarda qazandı!
  Aurora təklif etdi:
  - Bəli, ona üz masajı edəcəm, kəsik daha tez sağalacaq.
  Oleq Rıbaçenko zorla gülümsədi. Çox qeyri-təbii. O, dırnaqlarında plazma konki ilə şeytanları rəqs etməyə qədər xəstələndi. Və eyni zamanda... indi özünü daha gümrah hiss edirdi? Davam etməkdən bir az qorxdum: indi onu daşların üstünə düzüb ürəkdən qamçı ilə döyəcəklər, ya da bəlkə bir qığılcımla sınayacaqlar. Ancaq nasistlər bura baxmadılar və növbə ilə qazanın dadına baxaraq öz quş ləhcəsində nə isə danışdılar.
  Marqarita onun qulağına pıçıldadı:
  - Əlbəttə, afərin... Amma daha ağıllı ol! Güclü olanda zəif görünür və əksinə!
  Oleq Rıbaçenko gileyləndi:
  - Təəssüf ki, özünü zəif göstərməyin mənası yoxdur, çünki belədir!
  Yaxşı, buynuzlara güclü zərbələr vurdular ... Yanaqları kəsilməklə yanaşı, yenə də çaşdırırdılar, çox olmasa da, onurğa möhkəmdir - iki diş. Qabırğalar ağrıyır, qulaq ağrıyırdı.
  Ancaq fantastik bir görüntü zamanı edam daha çox əziyyətə səbəb oldu.
  - Bəsdir, tamam, - Oleq Rıbaçenko yenicə qandallanmış əlləri ilə Avroranın uzun barmaqlarını itələdi, matros kostyumunun ətəyi ilə oturdu. titrədi. - Yox, soyuqdur. Və ov yeyin ...
  Axı şüur varlıqdan necə asılıdır - sən özün də istəmədən marksist olacaqsan. Kaş sağ qalasan!
  Həbsxana qrueli alüminium qablara töküldü - zirehli nəqliyyat vasitələrinin birində daşındılar. Ancaq qaşıqlar yox idi. Görünür, qulların onsuz da qalın sıyıq yeyəcəyinə inanılırdı. Və ya əylənmək qərarına gəldilər, çünki bu qaşıqlar o qədər də qıtlıq deyil. Yaxşı... bu daha yaxşıdır!
  Əsl vəhşiyə çevrilirsən - oğlan qəhqəhə çəkdi və onu almamaq üçün dərhal ağzını sıxdı.
  Sıyıq inci arpa ilə qarışdırılmış qarabaşaq yarması sıyığı oldu - qalın, demək olar ki, duzsuz və əlbəttə ki, ətsiz və ya buna bənzər bir şey olmadan, yaxşı, bəlkə də qoxu üçün bir az balıq əlavə etdilər. İki taxılın elementar, demək olar ki, boş qarışığı (və qoxuya görə özləri hisə verilmiş ətlə partladılar). Ancaq pioner oğlanın mədəsi çoxdan həddinə çatmışdı: aclıq bir az azaldı, yalnız sıyığı görəndə qayıtdı, amma üçqat güclə.
  Düzdür, yemək pis idi - bir neçə dəfə isti qarışıq içəridən yaralı yanağa düşdü və ağrıdan gözlərdən yaş axdı - amma bu nədir ?! Bəli, və "qolbaqlar" qarışdı, Oleq Rıbaçenko əllərini sıxdı, hirslə ətrafına gözlərindən qığılcımlar atdı... və nə vaxtsa sağ əli bu sarsıdıcıların birindən ortasına doğru rinqə süründüyünü anladı!
  İnanılmaz - SS həqiqətən belə primitiv şəkildə deşdi. Bu da cəzalandırıcıların öyrətdiyi canavarlardan xilas olardı!
  Oleq Rıbaçenko donub qaldı. Dərhal bir qabın arxasında gizlənərək özünü çeynəməyə məcbur etdi. Sağ əli ilə bərkimiş polad dərini dözülməz şəkildə kəsənə qədər bükdü.
  SS-də, deyəsən, hamı o qədər də sərin deyil!
  Və başa düşdü ki, bəlkə də əlini çəkə bilər. Daha böyük bir əl üçün nəzərdə tutulmuş üzük - bir kişi və ya yerli gənc, bəlkə də çox işləyən yaşlı bir oğlan. Ancaq yetkinlik yaşına çatmamış oğlan Oleq Rıbaçenkonun tərli əlləri üçün tələ geniş oldu.
  Oğlan pıçıldadı:
  - Qələbəni gözləyirik! Qələbə gözləyir! Buxovları qırmaq istəyənlər! Babalar Fritz qazandı! Biz də onları oyun kimi dolduracağıq!
  Aurora Oleq Rıbaçenkoya mehribanlıqla baxaraq, hamar bir hərəkətlə əlini geri itələdi (əlinin geniş kəsilməsindən və aşınmasından qan çıxdı). İkinci qonşu həmin an baş verənləri işıqlandıraraq yerindən tərpəndi. Oleq alovlu şeytanın gözlərinə baxdı, göz qırpdı. O, həm də zümrüd lazerləri ilə kobra kimi nöqtə-boş məsafədə qazmağa başladı - ayrılmaz şəkildə. Sonra başını tərpətdi, ehtiyatla canavarlara işarə etdi. Sonra, dayanmadan, yemək - qaldırılmış diz üzərində dayanan bir fincandan birbaşa qırmızı süngərlərlə tutmaq, əllərini aşağı salmaq və yaş yerdə dalğalara çevrilən dolama xətləri çəkməyə başladı.
  Oleq Rıbaçenko heç nə başa düşmürdü, ancaq beynində artıq qalib mahnısı səslənirdi;
  Gənc, şirin, saf;
  Qırmızı Sovet ölkəsi!
  Günəş parlaq şəkildə doğar
  Ürəyinizlə verilir!
  
  Göllərimiz təmizdir
  Çayın fırtınalı kristalı!
  Oğlanlar topla qaçırlar
  Birlikdə təpəyə qaçın!
  
  Sinə hava ilə partlayır,
  Hər çəməndə bahar!
  Rəbbə üz tuturam
  Bizi pislik sovursun, bəla!
  
  Zaman sərt gəldi
  Faşizm Rusiyanı işğal etdi!
  Döyüş üçün yenisini düzəldəcəyik,
  Qoy kommunizm hökm sürsün!
  
  Birlikdə işlər həmişə mübahisə edir,
  Biz sıxılmış yumruq kimiyik!
  Süvarilər minirdilər
  Yaxşı, indi bir polad tank!
  
  Leninin böyük əsəri
  Olduğumuz kimi davam edəcəyik!
  Stalin müdrik dahi
  Bizə qalib gəlməyi nə öyrətdi!
  
  Və nəhayət, sizə deyəcəyəm
  Kim xilas etdi - itirildi!
  Daha dəqiq düşündüm - ifadə edəcəyəm,
  Final tezliklə gəlir!
  Oleq Rıbaçenko, belə qumdan sonra artıq dənizin dizə qədər dərin olduğu görünürdü! Və dağlar, şübhəsiz ki, çiyinlərdə!
  Qızlar da ayağa qalxıb qulaqdan qulağa pıçıldadılar. Hamının ümidi vardı.
  Lomonosov və Stenka Razinin nəsli yanaqlarını şişirdi və sonra nəfəs aldı - lənətlənmiş kəsik ağrıyır.
  Əgər qaçmağı bacarsan? Oleq Rıbaçenko cəld yan tərəfə baxdı, sanki fikirləri (və kim bilir, ona göndərə bilsələr, nasazlıqlar var, onda onların hansı avadanlıqları olduğu bilinmir!) SS müşayiətçilərini eşitdi.
  Gözlərində cəhənnəm parıltısı olan odlu şeytan pioner oğlanın əllərindəki polad üzüklərə toxundu və razılıqla başını tərpətdi: deyirlər, hə, cəhd edə bilərsiniz! Bu, hətta müzakirəsiz və daha çox uzatmadan aydındır.
  Tülküsaçlı döyüşçü pıçıldadı:
  - Biri sağ qalsa da... İntiqam alacaq biri olacaq!
  Lakin sonra Oleq Rıbaçenko sanki donmaqdan daxilən daşa çevrildi. Və bir sadə fikir onu dondurdu: əllərini buracaqdı. Və sonra ... amma sonra qalan qızların özlərini azad etmələrinə kömək etmək lazım olacaq. Əks təqdirdə, o, qabaqcıl-əla tələbə deyil, amma kim ?!
  Sözləri xatırladım: lider özü irəli gedən deyil! Kim addımlayır və başqasına kömək edir!
  Bəs onlar sizin üçün kimlərdir - ayaqları qan içində sınmış belə gözəl qızlar. Gənc Leninistin içində bir şey qəzəbləndi - minlərlə tornado gurultusu ilə üsyan etdi! Belə çıxır - bacardığınız qədər tez qaçın və ...
  Əslində qaçsaq, o zaman başqa şans qalmayacaq. Əks halda bu xəyanətdir.
  O, yenidən gözlərini əvvəlcə Marqarita ilə, sonra da açıq-aydın şadlanaraq kasanı zövqlə yalayan Avrora ilə görüşdü. Və o, burnunu qabdan çıxararaq gözünü qırpdı.
  - Biz səni tutmuruq! - Od şeytanı əlavə etdi. - Getsən, mütləq köməyə gələcəksən!
  Oleq Rıbaçenko başını tərpətdi və cavab verdi:
  - And içirəm! Vicdanlı pioner partizanlarla əlaqə saxlayacaq və siz xilas olacaqsınız!
  Yaxşı, belə qərar verdik! Sonrakılar daha prozaik oldu. Onsuz da yaxşı idi ki, qabları yuyan Oleq deyildi - görünür, ya onu yenidən zəncirindən çıxarmaqdan qorxdular, ya da qızların çox işləməsinə icazə verdilər. Xırda, amma bu mövqedə xoşdur. Pis odur ki, yenə getməli oldum və bu faşistlər sakitləşəndə. Daha çox və ya daha az davamlı bir şey tapa bilməzsiniz.
  Bir az sərindir və külək səngisə də, buludlar atın belinə qalxdı və onlardan soyuq yağış yağmağa başladı. SS adamları, deyəsən, indi də razıdırlar, baxmayaraq ki, onlar və onların canavar canavarları yaş üfunət qoxusunu daşıyırdılar.
  Çox getməli oldum. Buradakı belə bir dünya Krımın xüsusi mikroiqlimidir. Adətən yağışlı deyil, lakin bu vəziyyətdə külək əsməsi ilə.
  Qızlar artıq yaxşı yatmışdılar və soyuq onlara güc verirdi.
  Ancaq nədənsə Oleq Rıbaçenko yatmaq istədi, gözləri xaincəsinə bir-birinə yapışdı.
  Bəli, elə bir ağırlıq ki, sanki yüz tonluq karkas üzərinizə sıxılır və dərindən nəfəs almır.
  Oh, xəstələnəcəyəm, - Oleq Rıbaçenko yenidən sərtləşməyə başlayan ayaqlarını yenidən düzəldərək düşündü. "İndi mütləq xəstələnəcəyəm, bəs onda necə?" Nasistlər qətiyyən aspirindən istifadə etməyəcəklər, penisilin vurmayacaqlar və yəqin ki, baldan da peşman olacaqlar. Yoxsa hələ də deyil? Təcrübə üçün yadda saxlanıldı? Biz yazıqlar indi hara gedirik?!
  Yenə yağışlı, əzablı reallıq yoxa çıxdı, yolda yuxuya getdi. Hansı ki, yəqin ki, yalnız bu mövqedə faydalıdır;
  Kosmos müəyyən mənada - döyüş;
  Pionerlər Dmitri və Oleq Rıbaçenko əla tələbələr və görkəmli idmançılar kimi SSRİ və Almaniyanın uşaq idman klubları arasında təşkil olunan boks üzrə yoldaşlıq yarışlarında öz ölkələrini SSRİ-də təmsil etmək hüququ qazandılar. Hər iki ölkə hələ də müttəfiq hesab olunur və yaxınlaşan müharibə ilə bağlı şayiələr səngiyib. Həqiqətən də, alman qoşunları sərhəddən geri çəkildi və Wehrmacht Afrikada qalibiyyətli bir hücum həyata keçirir və artıq Misiri fəth etdi və Cəbəllütariqin tutulması haqqında indicə xəbər verildi. Stalinin Füreri şəxsən təbrik etdiyi əlaqələr!
  Aldadıcı görmə üçün söz yoxdur, amma kainatda nə baş vermir. Oleq fikirləşir ki, yenə hansısa şüaların süni təsirindən və ya başqa bir şeydən ilhamlanıb. Amma hər şey o qədər realdır ki, bu aldanmaya qarşı durmağa güc yoxdur.
  Beləliklə, demək olar ki, dost ölkəyə təhlükəsiz uça bilərsiniz. Alman mətbuatında Sovet İttifaqı haqqında ancaq xoş sözlər danışılır, kommunizm hətta nasional-sosializmin qardaş ideologiyası sırasına salınır. Üstəlik, Staxanov kimi bir hərəkat meydana çıxdı ...
  Dmitri və Oleq Rıbaçenko ən gənc yaş qrupundan olan boksçulardır, onların cəmi on bir yaşı var, yarışlarda çıxışların aşağı həddi. Ancaq oğlanlar yaşlarına görə olduqca böyükdürlər və hətta dövr iyirmi birinci əsrin sonunda olduğu kimi sürətli sürətlənmə deyil.
  Oleq isə daha kiçik, arıq, daha yüngül çəki kateqoriyasından, lakin çox sürətlidir. Dmitri daha böyükdür, sümükləri daha genişdir, ona ən azı on dörd oğlan qəhrəmanının görünüşü verilə bilər.
  Oğlanlar saç rənginə görə fərqlənirlər. Olezhek yüngül, təbii sarışın, qartopu kimi. Dmitri qəhvəyi saçlı, qəhvəyi saçlı. Oleq bir neçə ay kiçikdir və yuvarlaq üzü ilə hələ də uşaq kimi görünür və Dmitri sadəcə yaraşıqlıdır, təbliğat afişasına layiqdir. Qızlar artıq ona baxırlar, bunun sadəcə belə böyük uşaq olduğuna inanmırlar.
  Bununla belə, Oleq Rıbaçenko Dmitridən qat-qat daha savadlıdır, baxmayaraq ki, hər iki oğlan çox ağıllıdır və eyni beşlik üçün oxuyur. Doğrudan da, sovet ölkəsində yaxşı idmançılar əlaçı tələbələr olmalıdır.
  Qalan uşaqlar daha yaşlıdır, lakin on səkkiz yaşına qədərdir, baxmayaraq ki, bir neçə qəhrəman iki metr yüksəklikdə və bir sentner ağırlığındadır ...
  Boksçular, ölkənin ən yaxşı gənc kadrları... Almaniya və ona tabe olan ölkələrin çempionları da onlarla mübarizə aparacaqlar... Uşaqlar arasında, təbii ki, yeniyetmələr arasında.
  Onlar Moskva-Berlin marşrutu üzrə Üçüncü Reyxin ən böyük sərnişin laynerində dayanmadan uçurlar.
  Boksçular ayrı oturur, amma güləşçilər, ağır atletlər, futbolçular, üzgüçülər də var. Bütün yeniyetmələr və əla performans. Stalin əmr etdi ki, sovet rejimi altında doğulan yeni nəslimiz hər şeyin yaxşısını göstərsin və simasını itirməsin. Və təbii ki, hamı döyüşməyə can atır...
  Dmitri Oleqdən soruşdu:
  - Döyüş üçün taktiki plan qurmusunuz?
  Pioner oğlan cavab verdi:
  - Mənim hər bir rəqiblə bağlı onlarla planım var... Amma gərək əvvəlcə ona baxmalısan, yalnız bundan sonra qərar verməlisən... Hər bir fərdi yanaşma üçün düşmənin fizioloji quruluşu da daxil olmaqla, ən kiçik hərəkət və spesifiklik sırf onu diktə edir. fərdi taktikalar.
  Dimitri nifrətlə xoruldadı:
  - Amma mən daha asan edirəm! Taktika olmadan düşmənə tələsir, daha güclü və tez-tez vururam və qırılıram.
  Oleq Rıbaçenko qeyd etdi:
  - Sizin yaşda sizin kimi iri və fiziki cəhətdən inkişaf etmiş oğlanlar azdır. Ona görə də təzyiq taktikası keçir. Siz sadəcə yuvarlana bilərsiniz. Amma burada demək olar ki, normal boydayam, bəlkə də ortadan bir az yuxarıyam və SSRİ-nin, belə nəhəng ölkənin çempionu olmaq üçün bir təzyiq azdır. Axı, düşməni kobud güclə götürə bilməzsən, çünki o, həm də məşq edir, sağlam həyat tərzi keçirir, düzgün qidalanır, taktika öyrənir. Sonra isə şahmat oyunundakı kimi təkrar oynamaq lazımdır. Bəzən hətta bir şey, döşək naminə qurban.
  Dmitri sərt şəkildə etiraz etdi:
  - Rəqiblərim isə məşq edir və finalda oğlan məndən də böyük və ağır idi. Necə məşq etdiyinizdən çox şey asılıdır. Bəziləri elə bilir ki, iki həftəyə tükənəcək qədər çalışaraq olimpiya çempionu olmaq olar... Bu, aldanmaqdır. Axı, idman məşqində ən vacib şey super yük vermək deyil, super bərpa etməkdir. Ancaq düzgün fərdi seçilmiş məşq dəstləri var və ən başlıcası, sonrakı bərpa və güc qazanmaqdır ... Bundan sonra bir nəfəsdə vuruşursan, üç raundda yüzlərlə zərbə atırsınız, daha doğrusu, əslində , daha az.
  Oleq Rıbaçenko qeyd etdi:
  Yaxşı, bu da doğrudur! Xüsusən də düzgün nəfəs almanın sirri və uşağın bədəninin böyümə nöqtələrinə vurulan iynələr... Burada bizim gurunun bəzi "Nou-Hauları" var. Amma başa düşmürəm ki, o, niyə bunları digər məşqçilərlə bölüşmür?
  Dmitri pıçıldadı:
  - Mənə əminliklə dedi ki, biz sizinləyik... Tək boksçular deyil, ilk növbədə əsgərlər. Hələ xüsusi bir şey etməliyik... Çox vacib, hətta Olimpiya qızılından da vacib!
  Oleq parlaq başını əyərək dedi:
  - Daha vacib bir şey .... Bəlkə də bunu mənə demişdi... Bəşəriyyətin taleyi iki sovet pioner oğlanının əməllərindən asılı ola bilər. Eynilə nağıl kimi.
  Dmitri fəlsəfi olaraq qeyd etdi:
  - Bəs nağıllar həyatdan deyilsə, haradan gəlir. Bəlkə də bu, həqiqətən belə olacaq! Baxmayaraq ki, biz çirkin ördək balası deyilik, amma ... Bizi Qartal adlandırmaq hələ tezdir.
  Oleq Rıbaçenko söhbətin mövzusunu rəvan dəyişdi:
  - Necə düşünürsünüz, almanların işğalı təhlükəsi nəhayət keçib?
  Dimitri çaşqın halda geniş çiyinlərini çəkdi.
  - Burada, məncə, siz daha çox mütəxəssissiniz. Öz üzərimdə düşünürəm ki, dərhal bütün qollarınız və ayaqlarınızla vura bilməzsiniz, sonra hər tərəfdən hücum etmək yenə mümkün deyil. Düzdür, bir atlamada hərəkət etsəniz ...
  Oleq Rıbaçenko güldü:
  - Bu olduqca məntiqli səslənir ... Ancaq Hitlerin konkret olaraq nəyi nəzərdə tutduğunu bilmirik, amma gərginlik həqiqətən azaldı və Alman təyyarələri hava məkanımızı pozmağı dayandırdı və tırtılların cingiltisi xaricdə eşidilmir, bu bir həqiqətdir. Bəli və Fürer, işçilərin bir hissəsi maşınlara qayıtdı. Yəni, Üçüncü Reyx dişlərini gizlədib... Amma biz rahatlamamalıyıq.
  Dmitri çantasından balıq və xüsusi yağsız pendir ilə bişmiş sendviç çıxarıb Oleqə uzatdı. Sonra özü üçün iki dəfə çox çıxardı. Təklif olunur:
  - Yeyin... Qida və protein qəbulunda uzun fasilələr verə bilməzsiniz. Bədəndə amin turşularının konsentrasiyası aşağı düşdükdə əzələlər güc itirir.
  Oleq Rıbaçenko qeyd etdi:
  - Çox işləyən bodibilderlər üçün bu tamamilə doğrudur, amma boksçular üçün ... Axı bizdə heç bir ət yoxdur, bədən rənglənir və daha çox döyüş effektivliyini artırır!
  Dmitri sendviç dişləyib üzərinə pomidor əlavə edərək razılaşdı:
  - Hər şey deyil, amma... Amin turşularının konsentrasiyası aşağı düşməməsi üçün hətta gecələr yumurta ağını yeyirəm və ya içirəm. Və ən yaxşısı, toyuq yumurtası deyil, bildirçin və ya dəvəquşu yumurtası, yaxşı, sonuncular həqiqətən nadirdir ... Baxmayaraq ki, Orta Asiyada dəvəquşu artıq çoxalmağa başlayıb ...
  Oleq olduqca ciddi (tonda) zarafat etdi:
  - Qurbağanın ön ayaqlarında olan çox qiymətli zülal. Mən cəhd etməyi tövsiyə edirəm!
  Dimitri oğlan kimi güldü:
  - Bəli, amma daha çox qırmızı hind bibəri ilə istiridyələrdə!
  Oleq isə ehtiyatla sendviçdən bir dişlədi və bir parçanı udmağa başladı. Balıq qırmızı, dadlı, əzilmiş sarımsaq ilə ketçupda isladılmışdı. Bir az güc əlavə etmək mümkün idi ... Məsələn, Winnie the Pooh kimi ...
  - Winnie the Pooh dünyada yaxşı yaşayır! Onun arvadı, uşaqları var, dulavratotu!
  Oleq birdən təklif etdi:
  - Oxuya bilərik?
  Dmitri çox həvəs göstərmədən qeyd etdi:
  - Oxumaq üçün hələ tez deyil?
  Oleq Rıbaçenko gülümsədi:
  - Düzdü, xüsusən də SSRİ sərhəddi üzərindən uçduğumuza görə!
  Dmitri yoldaşından soruşdu:
  - Qayçı yoxsa kağız?
  Oleq yellədi.
  "Bəlkə uşaq zarafatları olmadan etmək daha yaxşıdır. Biz dinc insanlarıq, amma zirehli qatarımız işıq sürətinə qədər sürətlənə bildi...
  Dimitri sözünü kəsdi:
  - Yox! Bizə belə uşaq bağçası mahnıları lazım deyil. Hadi, bir az daha... vətənpərvər!
  Oleq ciyərlərini şişirdi və getdikcə mahnı oxumağa başladı. Danka da öz növbəsində çox yaxşı oxuyurdu. Daha doğrusu, onun səsi marşal zurnasına bənzəyirdi, bəlkə də Yerixonun səsi;
  Pioner qürurlu sözdür
  Stalin Rodnoy bağladı.
  Evdə şənlikdən başqa heç nə yoxdur,
  Mənim üçün kommunist idealı!
  
  Mən Vətənə əbədi xidmət etməyə and içdim
  Vətən əzəmətlə çiçəklənsin,
  Həyatda hər kəs üçün daha yaxşı olmaq üçün,
  Beləliklə, uçuş qartaldan daha qəfil olur!
  
  Göy gurladı - müharibə gəldi,
  Beləliklə, cəsarətlə, oğlanlar düşərgəyə gedirlər!
  Wehrmacht üfunətli bir burun qoydu,
  Beləliklə, biz onu xərcə göndərəcəyik!
  
  Oğlanlara tüfəng vermədilər,
  Cavabınız var idi, illər - kiçiksiniz!
  Bununla belə, əsgərlərin yanına qaçdılar,
  Çünki süngülərə çox ehtiyac var!
  
  Moskva yaxınlığında qar yağışlarında döyüşdük,
  Şaxtadan ayaqyalın qaçdılar ...
  Gözəl pionerlər xalatlarda qaçırlar -
  Qumbara yoxdur, ona görə də yumruğunuzla vurun!
  
  Faşist kats nə qədər qəddardır -
  Onların qanını nə qədər içmək olar,
  Ancaq nasistlər qisas alacaqlar,
  Qarğıdalılar oyuna çevriləcək!
  
  Nahar üçün təvazökar bir rasion - aclıq,
  Əsgərlərin ayaqları donub...
  Mən əsasən uşaqam
  Ancaq atalar şücaətlə fəxr edirlər!
  
  Tank tələsir, "Pələng" ağzını itələdi,
  Ancaq gənc döyüşçü qumbaranı sıxdı!
  Və faşist əclaf minaya rast gəldi:
  Budur onun isti məşəli qucaqladı!
  
  Hətta kiçik olan da nəhəng olacaq
  Əgər cəsarət tərbiyə etsən!
  Bağlantılar birləşdiyi üçün qabaqcıllar,
  Ruh daha güclüdür: titan - metal!
  
  Wehrmacht keçmədi, alnına aldılar,
  Polad tabutlar boğuldu!
  Rusiyada belə oğlanlar var
  Nəsillərin nəsilləri fəxr edir!
  
  Yenə döyüş, bu dəfə Volqada,
  Pioner - terminator oldu!
  Faşistlərin tam meyitxanaları var
  Və ölüm qalası sahildə qırıldı!
  
  Nə qədərimiz öldü - sayı yoxdur,
  Yenidən nə qədər öləcək - göz yaşı yoxdur ...
  Amma belə döyüşçülər işə inanırlar;
  Məsihə layiq olanı dirilt!
  
  Berlində komsomol üzvü oldular,
  Orada o, beyət etdi!
  Avropanın yarısı İttifaqla ayaqyalın,
  Gənc komandamız yola düşdü!
  
  İndi biz yeni bir dünya quracağıq,
  Hər kəs yaradıcı-demiurq olacaq...
  Əzab uçurumuna batmaq - müharibə,
  Qorxunun nə demək olduğunu bilməyəcəyik!
  
  Kainatda xeyirxahlıq hökm sürməyə başlayır
  Və sonra ağrı yox olacaq, inanın ...
  Dahilərin ən yaxşısı bizimlədir, Stalin,
  Hitlerin cəhənnəm heyvanını məğlub etdi!
  
  Bunun üçün cəsarətlə mübarizə apardıq.
  Əbədi hörmətlə...
  Və partiyanın vacib olduğunu anlayın -
  Kainat yuxuya aparacaq!
  Mesaj təyyarəsi bu mahnını bir ağızdan oxudu. O qədər təntənəli səslənirdi ki, göz yaşlarına boğulmaq olardı...
  . FƏSİL #5
  Görünüş yox oldu və oğlan yazıçı və dahi yenidən özünü sərgərdan bir sütunun reallığında tapdı.
  Kimsə ilə xırda söhbətin mümkünsüzlüyündən (görmədən sonra dil tamamilə uyuşdu!) Oleq Rıbaçenko əlavə olaraq qəzəbləndi. Və nədənsə onların meşəyə yaxınlaşdıqlarını dərhal dərk etmədim. Bitdi - islandı və ayaqları altında yaxşı tapdalanan yol var idi, islanmış olsa da, amma aydın, ora-bura arabaların, maşınların, yüngül tankların tırtıllarının, motosikletlərin və hətta at dırnaqlarının izləri ilə kəsilmişdi.
  Pis sabuna bənzəyən soyuq palçıq da bir o qədər sürüşkən çıxdı, Oleq Rıbaçenko möcüzəvi şəkildə bir neçə dəfə müvazinətini saxladı və sütunda iki-üç qız yıxıldı və tez ayağa qalxdı.
  Marqarita özü də çox taqətdən düşərək, qardaşını silahlandırdı:
  - Hava qaraldı, tezliklə dincəlməyə icazə verəcəklər!
  Yağış başlayandan bir saat yarım sonra onlar uzaqdan bir sıra təpə kimi görünən yerdən keçdilər. Oleq Rıbaçenkonun yanında başa düşdü - bunlar təpələr deyil, pulemyot qüllələri olan bir mildir. Göz görə bildiyi qədər şərq və qərbə doğru uzanan qədim, Krım qalası. Mütəmadi olaraq "təpələrdə" yerlə demək olar ki, hamarlanmış boz daş halqalar - gözətçi qüllələrinin xarabalıqları görünürdü. Bunlardan ikisi arasında - bir vaxtlar, yəqin ki, darvazanın açılışı olan çuxura, əsir sütunu keçdi.
  Sonra onları yenidən yatmağa apardılar. Onlar qandalları belə çıxarmadılar və qidalanmağa başlamadılar. Yuxu qızları qarğa qanadı kimi bürüdü;
  Birdən qızların qarşısındakı mənzərə dəyişdi (və bu xəyallar çox vaxt iddialıdır!) Və onlar dənizə, daha doğrusu dəniz mənzərəli və sərin estakadaya çatdılar.
  Komsomol qızları limana getdilər, dağıdıcının silueti uzaqda deyildi, təxminən bir neçə kilometr idi, ancaq üfüq xətti ilə demək olar ki, birləşdi. Burada yenə bir neçə dəfə beş tarakan siçovulunun hücumuna məruz qaldılar. Bunlar altı ayaqlı elə iyrənc məxluqlardır ki, baxıb qusub çəkirsən. Bununla belə, iki saniyəlik məsələdir, xəncərlərlə bıçaqlanır və hər şey bitdi.
  Gözəl Marqarita hətta oxudu:
  - Və mənim üçün, qusduran kimi, sonra sevgi iksiri!
  Qırmızı Aurora burnundan fit çaldı:
  - Amma davranış yaxşıdır - mən isə ayağımla çənəmi sıxıram!
  Daha təhlükəli canlılar qağayı baltaları idi. Onların dimdiyi ilə atəş açmaq qabiliyyəti var idi. Nöqtə çölə atıldı və dəriyə deşildi, turşu vuruldu. Sonra balta quşu məğlub qurbanın üstünə oturdu - əti parçaladı. Düzdür, burada onlar əsasən vurulmuşdular. Ancaq başları bir-birinə itilənmiş dörd yırtıcı kəşfiyyatçılara hücum etməyə çalışdı.
  - Budur onlar təbiətin növbəti pozğunluğudur! - Alovlu şeytan Aurora fərq etdi ...
  - Onları yaradan heç bir şeyi təhrif etməz! - Marqaritanın yeni missiyasında atavistik dini hisslər yenidən ortaya çıxdı. Şüuraltında müəyyən qüvvələr oyandıqda şəxsiyyət dəyişir. - Uca Allahdan razıdır!
  Qısa ətəkli və saçları alovludan daha qızğın yanan qırmızı saçlı iblis yenə etiraz etdi:
  - Xeyr, bu, mutasiyaların qüdrətli gücünü bir daha nümayiş etdirir. Bir sıra oxşar təsirlər həyata səbəb ola bilər!
  İki çakra ataraq, qızlar yırtıcıları kəsdilər və sonra onlara qayıdan diskləri tutdular.
  - Bumeranq kimi, amma titan kəsir! Alovlu şeytan gülümsədi.
  - TAMAM! Ki, yalnız bu titan kəsmək deyil, bu metal bir blotter daha zəifdir.
  Qızlar qayığı çevirməyə başladılar. Alovlu şeytan, sonra gözlənilmədən yalvararaq soruşdu:
  - Nəhayət, Marqarita mahnısını bəstələyək!
  Günəşdən daha parlaq gülümsəyən qar kimi ağ sarışın soruşdu:
  - Bizə uğurlar gətirmək üçün!
  Sərin Aurora susdu:
  - Tam olaraq! Qoy uduzan ağlasın - əclaf paxıl!
  Komsomol qızı arxaya söykənib sakitcə oxudu, sözlər uçdu və parıldadı:
  Sehrli daşlar arasında Oracle,
  Fırtınadan doğulmuş - parlaq günəş!
  Biz kürü deyilik - qüsurlu qaranlıq,
  Şüalarda mahnı necə də rənglənir!
  
  Bəzən qaya zərərlidir -
  Dərddəyik, qəm, ölüm, peyğəmbərlik!
  Və solğun parlaqlıqda xəyallar,
  Gecədə bir işarə kimi parlayın!
  
  Amma biz mövhumatçı olmayacağıq
  Rus döyüşçüsü - əlində qılınc!
  İsaya sədaqətlə xidmət edin
  Qoy şeytan əbədi olaraq axmaq olsun!
  
  Bundan güclü vətən yoxdur,
  Axı bizim iradəmiz metal kimidir!
  Müdrik Stalin hücuma rəhbərlik edir,
  Köln metalında "Andryuşa" tornado!
  
  Rusiyaya müqəddəs şəkildə xidmət edəcəyik,
  Ürəyimi ona həsr etməyi xəyal etdim!
  Əsgərin ən iti süngüsü var,
  Və diktordakı alov - çıxışlar!
  
  Həmd olsun sənə Rusiya, himnlə,
  Ona ilahilər oxuyuruq,
  İntiqam düşmənlərə gələcək -
  Gəlin qarğa ilə məşğul olaq!
  
  Yeni bir müqəddəs dünya quracağıq,
  Allah bizi qorusun!
  Qızlar lüksü və yenilikləri,
  Bir saat belə xəlifə olmayacaqsan!
  
  Bizi gözəl bir görmə ilə mükafatlandırın -
  Rəbbin səsi qılınc çağırır!
  Həyat şəkərli mürəbbəyə çevriləcək
  "KAMAZ" kimi güclü olanda!
  
  Vətən yamyaşıl palıd meşələri,
  Ruhunla hardan bilirsən, dincələcəksən!
  Okeanlar alacaqsınız - şöhrət,
  Siz usta kimi Kremlə girəcəksiniz!
  
  Sən bir cəngavərsən - nəhənglər tayfası,
  Dənizlərin genişliyi və buz parçaları parlayır!
  Böyük qızıl səhranın qumu,
  Və zümrüd məxmər ilə - meşə!
  
  Cəsarətlə qanlı döyüşə giririk,
  Baxmayaraq ki, "Pələnglər" nəriltilidir!
  Nasistlərin pəncələrinin pəncələri,
  Görünüşdə Adolf, şübhəsiz ki, sərindir!
  
  Amma üzündə bığ var,
  Burnu bükülmüş, çənəni kəs!
  Xalqımız böyükdür, fəxr edir,
  Faşist məxluq üçün aşkar güc!
  
  İndi işıq vaxtıdır
  Cənnətin lütfü gəldi...
  Şeirlərdə şücaətlər oxunur -
  Ruhdakı müqəddəs Məsih dirildi!
  Aurora alqışladı, əllərini çırpdı ki, milçək buludu qalxdı:
  - Marqarita yaxşı oxuyurdu, amma kilsə xorunda məzmurlar oxumaq lazımdır. Bütün düşüncələr dini mövzuda cəmləşib!
  - Günahına kəffarə verməlisən. - Yenidən dini ekstaza düşən Korşunova püxtələşdi. - Canını satan həmişə ziyanda qalır - ölümsüzü faniyə verir!
  Alovlu şeytan güldü.
  - Görürəm, sən də gözəl danışmağı bacarırsan! Yaxşı, əzizim, indi əyləncəli gəzintiyə çıxırıq.
  Bir gecə kəpənəyi altında rəngləmə ilə radarlarla fərqlənməyən bir şişmə qayıqda oturan komsomol qızları ağır məhvediciyə üzdülər. İndi böyük bir iş görməli idilər. Təhlükə anında bütün reflekslər və reaksiyalar kəskinləşdi. Komsomol qızları kilometrlərlə səslər, sıçrayan dalğalar, qağayıların qışqırması və hətta əsnəyən balıqlar hiss edirdilər. Onlar kiminsə üzərək keçdiyini eşitdilər! Komsomolçular pulemyot ataraq pnevmatik döşəkdə bir oğlan gördülər. O, maskasını çıxardı və Denis Baranovun siması göründü. Zombi zabiti, əvvəllər məhkum olunmuş, bu görüntüdə nəzərəçarpacaq dərəcədə cavanlaşan və daha gözəl, onlara göz vurdu.
  Boğuq səslə havanı xırıltı ilə dedi:
  - Məni böyük qara Fürer göndərdi!
  - Amma biz heç nə yazmadıq! Qızlar bir ağızdan qışqırdılar.
  Mirabela onların batalyonundan qatı bir cinayətkarın burada görünməsindən heç də məmnun deyildi, lakin Aurora, əksinə, məmnun gülümsədi. Yeri gəlmişkən, təəccüblüdür ki, məhkum on il yarımı atıb çapıqdan qurtulan kimi olduqca yaraşıqlı bir oğlana çevrildi. Əgər əvvəlcədən bilməsəydilər, yəqin ki, Baranovu tanımazdılar.
  - Və bu lazım deyil! - qışqırdı, əsəbiləşən keçmiş məhkum. - Mənim yeganə məqsədim ölməkdir! Bundan sonrakı ömrümdə sultan olaram, hərəmimdə yüz min bakirə qız olar.
  - Ən azı biri ilə məşğul olun. Əks halda nishtyak olacaq, əksinə! - Marqaritadan daha hazırcavab görünməyə çalışaraq dedi.
  Denis susdu, adətən belə zombilər çox danışan deyillər. Baxmayaraq ki, bu dəfə döyüş maşını idi.
  - Layiqli hərbi təcrübəniz varmı? - Aurora soruşdu. Həqiqətən də, onlar artıq İkinci Dünya Müharibəsindən keçiblər və gələcəkdə özlərini tapıblar. Sovet elmi fantastika yazıçılarının təsvir etdiyi kimi futuristik cəhətdən gözəl deyil, həm də müharibələrlə və ən əsası müxtəlif mutasiyaya uğramış canlılarla doludur.
  Belə bir şey var - magoraradiasiya və qeyri-radiasiya.
  Maqoraradiasiya canlıları öldürməyən, lakin maddənin xassələrini, o cümlədən transformasiyaları, həyatın müxtəlif formalarını - canlı və cansızları birləşdirən radiasiyadır.
  Qeyri-radiasiya - adi radiasiyadan fərqli olaraq, atomların ionlaşmasına deyil, onların molekullarda və ən aktiv şəkildə DNT və genetik məlumat daşıyan hüceyrələrdə dəyişməsinə səbəb olur. Bəzi hallarda tibbi məqsədlər üçün, sürətli bərpa üçün istifadə edilə bilər.
  - Əlbəttə! Baranov əminliklə dedi. - Mən dəfələrlə döyüşmüşəm!
  Qırmızı Aurora şübhələndi:
  - Bəs kimi öldürdün?
  Keçmiş məhkum dilləndi:
  - Kafirlər!
  Alovlu şeytan onun burnunu qırışdırdı:
  - Rus zabiti necəsən?
  - Mən mücahidəm və vəzifəm kafirləri məhv etməkdir! - Baranov sızladı. - Deməli, mənim qismətim əbədidir.
  Aurora Marqaritin qulağına pıçıldadı:
  - Mübahisə etmə! İşlə daha yaxşı məşğul ol.
  Ərəb dilində nəfəsi altında mırıldanan zombi. Radio ən son xəbərləri verirdi.
  - Çeçenistanda yaraqlılar nəzərəçarpacaq dərəcədə fəallaşıb. Xüsusən də hökumət evini atəşə tutmağa cəhd edilib. Döyüş zamanı 5 polis ölüb, 11 nəfər yaralanıb, yaraqlıların itkiləri dəqiqləşdirilir. Bəzi məlumatlara görə, şəriət məhkəməsinin keçmiş sədri xarici sponsorlardan yüz milyon dollara yaxın pul alıb və onları işə salmaq üçün fəal şəkildə çalışır. Dağlarda xüsusi əməliyyat keçirildi: quldurlar dağıdıldı.
  Zombi canlandı:
  "Tezliklə vəfasızları vuracağıq ki, fitə və istehzaya qaçsınlar!" Onun sözlərini yuvarlanan dalğa kəsdi, qayığı yuxarı atdı və üzərinə çiləmə tökdü. - Düzdü, deyirəm!
  - Prinsipcə, düzdür! Aurora gözlərindən qığılcımlar buraxdı. - ABŞ İslamın böyük düşmənidir. Onu Hollivud, porno qəzetlər, mistik serialların köməyi ilə parçalayır. İndi biz bir neçə Yankini vurmalı olacağıq.
  Qızlar dağıdıcıya tərəf üzdülər. Birinci dərəcəli kapitan Rudolf Reyqan sevimli konyakından bir qurtum içdikdən sonra (yaxşı, bütün bu amerikalıları sərxoş edir, heç də ABŞ qeyri-sağlam həyat tərzinin və tənəzzülün simvoluna çevrilməyib!), dincələrək çarpayıya uzandı. başı fahişənin sinəsinə. Gəncliyində oğlanları sevəndə və Franklin Truman homoseksualların orduda xidmət etməsinə icazə verdikdən sonra hətta admirallarla da münasibət təcrübəsi var idi. Və nədənsə Hindistan müharibəsinin dörd ulduzlu qəhrəmanı ilə. Ancaq terminator prezidentin və hətta müsəlmanın dövründə əxlaq fərqli oldu və geylərə təzyiq edildi. Bundan sonra Rudolf Reyqan fahişələri dəvət edərək hərtərəfli olduğunu göstərmək qərarına gəldi. Buna baxmayaraq, zərif qadın bədənini oxşayaraq, o, əzələli, qara, ifadə olunmaz həzz verə bilən oğlanları təsəvvür etməkdən əl çəkmədi.
  Piç, əlbəttə ki, onlar pozğundurlar!
  Rudolf Reyqan fahişənin ona minməsinə icazə verdi, lakin o, özünü boşalda bilmədi və tükəndi. Xeyr, ona təcili oğlan lazımdır. Kişilər qadınlardan bir qədər pis olsalar da, pulları azdır - karyera yüksəlişi istəyirlər. Qalina bunu qeyd etdi - Sovet Rusiyasının düşmənlərini məhv etmək üçün lazımlı olacaq; Amerikalılar və onların müttəfiqləri.
  Mühafizəçilər özlərini ehtiyatsız aparırlar. Soyuqdur və seyreltilmemiş viski ilə isinməyə üstünlük verirlər. Marqarita qaşlarını çatdı (burda hazır sərxoşlar - axı, spirt molekulu bədənin, xüsusən də qadının məhvini simvollaşdırır), Yankilər axmaqdır!
  Monitorlarda dalğalar parıldayırdı, bəzən canlılar peyda olurdu. Bu təhlükəli heyvanlardan biri mişar xərçəngi və eyni zamanda gicitkən köpəkbalığı idi. Həm quruda, həm də dənizdə təhlükəli olan dəhşətli heyvan. İğnələri olan pəncəsi ilə bir insanı yarıya və ya daha pis bir zəhərə dişləyə bilər. Görünəcək qızlar yox idi, onlara bir reflektor sıçradı və zombilərin ətraf temperaturu bir neçə dərəcə daha soyuqdur.
  Fahişəni kənara ataraq Rudolf Reyqan boğuq səslə dedi:
  - Get get, yatmaq istəyirəm. Bəli və siz böyük çarpayıya gedirsiniz!
  - İstədiyiniz kimi, sadəcə ödəyin! - pərişan fahişələr qışqırdılar.
  - Sən yetərincə mahir deyilsən, sənə yarım otbiçən yetər! - Rudolf Reyqan cavab verdi və sonra çətinliklə özünü geğirməkdən saxladı. - İstədiyiniz kimi! Amma bu soyğunçuluqdur.
  - Hansı planla? - Əsgər fahişələri təəccübləndilər.
  - Yaxşı işiniz var. - Rudolf sızladı. - Zövq aldım və zənginləşdim və cəhənnəm kimi titrəyəcəyəm! General həqiqətən titrədi, qoşa çənəsi titrədi.
  - Çılpaq qalma! - Fahişələr ümidsiz halda qışqırdılar (əxlaq yeriyəndə nə ayıbdır!). - Mən gedib başqa müştəri axtaracağam!
  - Amma fikir verin, bizim dənizçilər xasiyyətlidirlər. - Rudolf Reyqan birmənalı təhdidlə qeyd etdi.
  Komsomol qızları artıq yaxın idilər. Zombi döyüşçü Qalinaya söykənərək başını onun çiyninə qoydu. Ölən zabit yanağını onun ipək kimi ətirli saçlarına basaraq başının üstündən öpdü. Soyuq dodaqlar saçlarını xoşagəlməz şəkildə yandırdı, məmurdan meyit iyi gəldi.
  - Geri çəkilin! - qəzəbli Marqarita hədə-qorxu ilə dilləndi.- Mən də sevgili tapdım.
  - Mən səni incitmək istəmirdim! Sən sadəcə quriya kimi görünürsən. - Rasional cəsədin görünüşü sızıldamağa başladı.
  Maskalarda döyüşəcəyik. Bizim qız olduğumuzu heç kim görməsin. - Onun dostu Aurora Firefire stimullaşdırıcı olan bir kolba çıxardı. Bir-iki qurtum içdi. Kolba o qədər də hiyləgər deyil, akkordeonla hazırlanmışdır ki, içində hava olmasın. Beləliklə, həyat verən maye öz-özünə bitir. Warrior özü bir qeyd - əlavə etdi. - Boşadıqca daralır: nəticədə su sıçramır, səssizcə hərəkət edə bilirsən.
  Başqa cəhətdən hətta səslər də fərqli, kar, sanki gücdən məhrumdur. Zəngli qız səsləri boğuq görünür. Dalğalar qaranlıqda bəzən işıqları sayrışan qara örtüyə bənzəyir, az qala dördbucaqlı balıqlar ağızlarından nəsə tüpürməyə çalışırlar. Burada parlaq bir siluet sudan çıxdı və Avroranın partlaması ilə demək olar ki, yarıya bölündü. Bu balığın iti üzgəcləri var və onlara zərər vermək istəmirdi.
  Komsomol qızları görünmür, qayıq avtomatik olaraq dəniz mənzərəsinə rəngini dəyişir, necə ki, geyimlər buqələmunların keyfiyyətlərini göstərir. Maska mükəmməldir. Xüsusilə dənizçilərin mutant balıqları necə tutduqlarını görmək olar. Bunu çox sadə edirlər: Birincisi, rezini batırırlar, mühərrik yağı və benzinlə qalınca yağlayırlar: qoxu uzaqlara yayılır. Siçovul tısbağası onu sevir, ümumiyyətlə tarakan kimi kimya yeyir. Yaxalayır, udur, qarmaqdan yapışır. Fakt budur ki, siz bu yeməyi yeyə bilməzsiniz. Ancaq canlı yem pis deyil. Böyük balıqlar, bəzən bir delfin ölçüsündə, onu öpürlər. Onların bəziləri yeməli və hətta delikates hesab olunur.
  Zəhərliləri də var, amma təcrübəli aşpazlar onları zərərsizləşdirə bilirlər və bu, onları daha da bahalaşdırır. Xüsusilə, zümrüd sazan balığına yalnız radioaktiv Radikal gölündə rast gəlinir, onu Baykalla uyğun adlandırırdılar, ancaq indi çirklənir. Uranla ləkələnmiş zümrüd sazan dərman intoksikasiyasına səbəb olur, mən düzgün qızardacağam, bir dəqiqədə belə bir səhv bir gurmenin ağrılı ölümünə səbəb olacaq. Və belə "qüsurlar" qeyri-adi, parlaq rəngdədir, hətta bunu blokbasterdə də görəcəksiniz. Çox qazanclı balıqçılıq, metakvazi-ölümcül mutantlar, zümrüd və radioaktiv, istehlak edildikdə təhlükəli və eyni zamanda, zolaqdan kənarda qara balıq kimi böyük sazan balığı yetişdirməyə çalışdılar, ancaq orada öldülər.
  Qızlar bunu görüb silahlarını qaldırdılar. Marqarita birdən geri çəkildi; qulağıma nazik bir sızıltı gəldi:
  - Gəmiyə dörd yüz metr.
  Sarışın terminator sevinərək cavab verdi:
  - Biz yaxınlaşmamızı davam etdiririk.
  Avrora və Marqaritanın gözləri qaranlıqda pişiyinki kimi, daha yaxşı olmasa da, görə bilirdi. Gəmidə bir az daha çox adam var idi, təxminən otuz beş nəfər, o cümlədən muzdlu balıqçılar, onların çoxu sərxoş idi. Zombi də rəqibini nişan aldı, keçmiş məhkum zabit səsboğuculu avtomat silaha sahib idi.
  Bir öpüş aldı, sakitcə təhlükəsizlik kilidini vurdu, gecə şüşəsini yandırdı. Xüsusilə yaşılımtıl parıltı ilə vəziyyətini görənlərə verməmək üçün rezin göz qapağını üzünə tutduqda, ona peşəkarlıq hissi bəxş edirdi.
  Qızlar kompüter optikası vasitəsilə rəqiblərinə baxırdılar. O, dərhal hədəfləri təyin etdi, onları maksimum atəş dərəcəsinə təyin etdi: mina başına min beş yüz dövrə. Eyni zamanda, qızlar qurbanları payladılar, bir anda otuz dörd nəfəri çıxarmaq lazım idi. Kompüter necə və kimə atəş açılacağına dair ipucu verdi.
  Əsgər müşahidəçi hasarın ventilyatorunun yanında dayandı, siqar çəkdi və vaxtaşırı kolbadan viski qurtumladı.
  - Amerikalılar etinasızcasına xidmət edir! - Aurora fərq etdi və səsinə zəhər əlavə etdi. - Bu, onların çürümüş liberal demokratiyasının nəticəsidir.
  - Biz daha yaxşı düşünürük! Marqaret buruşdu. - Xüsusən də slavyan mənşəli olmayan orduya qəbul olunanlar?
  - İçmək üçün də axmaq olmayın! - komsomol qızı burnunu ovuşdurdu. - Qaşınır, bəlkə də yağış yağsın. Və ya bəlkə böyük bir hit!
  - Çıxaracağam! Üçüncü Reyxin rəqibi... - Zombi məhkum pıçıldadı.
  - Ümumiyyətlə, siqaret reaksiyanı ləngidir və gözləri kor edir! Marqaret dedi. - Mən şəxsən siqareti qadağan edərdim.
  Möhtəşəm dağıdıcının arxa tərəfində barter görünür, bir neçə əkiz tez atan silah var, Lincoln sinfi - onların yanında oturacaqda bir neçə topçu var. Digər ikisi isə balıqçılıqla məşğuldur. Sancaq tərəfdə qoşalaşmış "grobodon". Sonra bir amerikalı, zənci kimi, "mobil telefonunda" nəyəsə baxaraq getdi. Görünür, "pornux", bir növ video. Ümumiyyətlə, silahlar atəşə tutulduqda təhlükəlidir, "zirehin" daşları xilas edib-etməyəcəyi bilinmir və şişmə qayıq mütləq krantdır.
  - Beləliklə, qollar bölüşdürüldü. Biz yaxınlaşırıq. - odlu şeytan dedi. - İbtidai mal-qaranı incitmək üçün görmək lazımdır.
  - İlan kimi qaçın! - Marqaritaya dəstək verdi, belini qıvırdı.
  Zombi bəlağətlə danışdı.
  Həmişə olduğu kimi müşahidəçi, qırmızı saçlı Aurora müşayiəti ilə yaylı silahları və indiyə qədər təhlükəsiz olduğunu qeyd etdi. Ağır, bəlkə də PKM-dən daha güclü olan bir neçə pulemyot. Və sonra ekipaj, bir oğlan görünür, çox güman ki, çinli, çox gərgin, hətta əsəbi bir gözətçi. Yəqin ki, burada yeni başlayan o, necə uzandı. Yaxınlıqda təsadüfən məhəccərə söykənən bir zabit var, antenalı bir radio operatoru onun yanından keçdi.
  Məqsədləri ayıraq! - Aurora saqqızları ilə oynayan lil təklif etdi.
  - Mən sağa irəliləyəcəm, siz sola doğru böyük bir ərazini tutacaqsınız! - Marqarita əlinin kənarını boğazında gəzdirdi.
  Şişmə qayıq iki yerə bölündü, qızlar çevrildi.
  - Pulemyotçuları süpürəcəyəm! Aurora dişlərini çırpdı.
  - Və mən topçuyam! Marqaret güldü.
  Dağıdıcı heç də kiçik deyil və qəflətən içəri girmək, müdaxilə etmək və kabinələrə düşmək çox vacibdir. Komsomol qızları əsəbi idilər, qətllərin təcrübəsi çox da az deyildi, amma yenə də ürəkləri sürətlə döyünməyə başladı, qan axmasından başları səs-küy saldı.
  Sakitləşmək və soyuqqanlı davranmaq üçün özlərinə zehni bir əmr verirlər. Hər təcrübəli döyüşçü və ya həkim bunu edə bilməz, lakin nəbz sakitləşir. Kəskin bir qulaq söhbətləri götürür, çünki bütün Yankees görünmür, ancaq bir anda çıxarılmalıdır.
  Xüsusilə üst üst quruluşda olanlar. Orada, görünür, kartları kəsiblər. Bəli, hətta ibtidai axmaqda belə. Sovet Rusiyasının əleyhdarları olan yankilər nə qədər degenerasiya olunublar. Belə ki, güclü Amerika sözləri artıq eşidilir. Beş əsgər var və onlar da çıxarılmalı olacaqlar.
  - Yalnız deyəsən bizdə sadə əməliyyat var! Marqaret diqqət çəkdi. - Və beləliklə, heç bir problem olmaması üçün lazımsız səs-küydən qaçın!
  - Biz təxribat kralı Thunder Wind rolundayıq! Yalnız burada biz Yankiləri məğlub etdik. Baxmayaraq ki, düzünü desəm, belə gözəl döyüş filmləri çəkən ölkə bizim müttəfiqimiz və yaxın dostumuz olmalıdır. - Komsomol üzvü Aurora qaşlarını xüsusi nəhəng əyilərək büzdü.
  - SSRİ-də anadan olmasaydım, ABŞ-da doğulmağa üstünlük verərdim. Amerika sivilizasiyası dünyanın hər yerindən yüzlərlə mədəniyyətdir! - Marqarita kiməsə sataşdı, uzun dil göstərdi.
  - Güclü rəqib üzərində qələbə adətən daha baha başa gəlir, amma siz onu boş yerə verməyəcəksiniz! Aurora hönkürdü.
  - Meyvələri itmiş ghouls və trollara qarşı Böyük Müharibədən başqa. Marqaret ağır ah çəkdi.
  - Müvəqqəti! - Alovlu şeytanı sərt şəkildə kəsin.
  Qızlar böyük riskə getdilər. Onlara fikir verin, ağır pulemyotlar dərhal işə düşəcəkdi. Onlar toplardan da təhlükəlidirlər, hədəf almaq üçün çox olmasa da vaxt lazımdır. Bundan əlavə, Yankilərin kompüterləri, eləcə də gecə görmə cihazları var. Onların cazibədar olanlarını yaymaq üçün neçə mərmi lazımdır? Sonra onları hətta kor atəşlə və ya ən güclü radarları işə salmaqla batırmaq olar. Bəli və diqqət mərkəzində, qeyri-müəyyən bir şey, xüsusən də zombilər görə bilərsiniz. Bu adam komsomol kəşfiyyatçılarının maskasını açır. Üstdə başqa bir növ göründü, ağız mavi kimi boyandı, balıqçılara getdi.
  Yenə dərdimiz var! - Marqaritanın səsində narahatlıq var idi.
  - Bir anda hər şeyin şəklini çəkəcəyik! Beş saniyə məsələsi var! Aurora stimullaşdırıcısından bir qurtum aldı. O, ortağını dirsəyi ilə dürtdü. - Bəli, sən də içirsən!
  Yan tərəfin özünə yaxın bir işıq zolağı var, lakin bu problem deyil.
  Marqarita deyir, daha doğrusu, zombilərə əmr edir:
  - Əmr olmadan atəş açmayın.
  - Qulaq asın, xanım! - "Məhkum kukla" cavabını verdi.
  İndi bütün hədəflər ələ keçirilib və bəxt budur. "Balıqçıların" göyərtəsində mən yaqutlarla parıldayan bir heyvan çıxarıram: möcüzə balıq pastası. Hətta dörd oğlan gizlənməkdən çıxdı, indi bütün hədəflər ələ keçirildi.
  - Vaxtdır! Hipervolley! - Aurora pıçıldayır. - O, fərqlənməyi sevir.
  Pulemyotlar səssizcə dalğaların sıçramasını döyür, onların atəşinə tamamilə mane olur. Bir saniyədə iyirmi beş, ikidə isə əlli güllə püskürür. Və bir anda qırx altı nəfəri çıxarmaq lazımdır. Hətta qaçırılanlar və qaçılmaz dublyajla belə, tam tarama üçün iki saniyə kifayətdir. Yalnız incə bir fit səsi güllələrin hərəkəti, hətta panjurlar da çırtıldamırdı. Əl çalmaqları çətinliklə hiss olunur, yalnız omba çiyninə bir az basılır.
  - Elektromaqnit və sürətlənmənin mənası budur! - odlu şeytan heyranlıqla dedi.
  - Həm də bizim qabiliyyətlərimiz! Marqaret hönkürdü. - Böyük yaradana həmd olsun!
  - Allah vermədi, elm! Aurora etiraz etdi.
  Fərqli nöqtələrdən vursalar da, mini tellərlə uzaq məsafədə belə danışa bildilər.
  - Heç kim həddi aşmasın, enməyə başlayaq! - komsomol döyüşçüsü əmr etdi.
  Gülməli odur ki, bütün paraşütçülər üç nəfər, iki komsomol qızı və bir canlı məhkum meyitidir. Qadın gözətçilər hədəf təyinediciləri atırlar. Burada daha üç qaranın çıxdığını görürsən.
  - Allah məni bağışla! - dindar Marqarita pıçıldadı və döyüşçüləri daha yaxşı bir dünyaya göndərdi.
  Zombi yan tərəfdə siqaret çəkən və məsafəyə baxan yalnız ikisini vurdu. Burada, ümumiyyətlə, heyran qalacaq bir şey var idi və mehriban bir limanda istirahət edən dənizçiləri qınayacaq.
  Marqarita gözünün ucu ilə boş başlardan qanlı buludların uçduğunu görməyə müvəffəq oldu.
  - Hesablama gəlir! - Sarışın terminator deyir. - Hesab açın!
  - Deyəsən, bir saniyə belə boşa getmirsən! Aurora əmr etdi.
  Dağıdıcı lövhə dərhal kəşfiyyatçıların önünə qalxdı. Göyərtədə yalnız cəsədlər var, adətən sakit deyil, yalnız quyruğunu yan tərəfə vuran qıvrılmış balıqlar var.
  Yenə ən maraqlı yerdə oyanmaq. Komsomol qızları tələsik ayağa qalxır və sıçrayaraq yenidən qaçırlar. Səhər yeməyinə belə icazə vermədilər, ona görə də onları isti qumda ayaqyalın ac buraxdılar. Beləliklə, yenidən qaçın və sürəti azaltmayın. Deyəsən, çox çalışmalılar...
  Aurora dostunu həvəsləndirdi:
  - Burnunu dik tut, ey sərin sovet qadını! Onda tankın altına girməyəcəyik!
  Marqarita hirsli bir şəkildə:
  - Bəli, sındırmağı düşünmədim! - Və belə bir ifadənin ikiqat mənasını anlayaraq izahatını əlavə etdi. - Və daha da əyilmək!
  Komsomol döyüşçüləri yan tərəfdə basdırıldı. Bir anlıq arxa tərəf onsuz da zəif olan işığın qarşısını kəsdi. Sovet kəşfiyyatçıları Velcro çəkmələrindən istifadə edərək Hörümçək adam kimi dırmaşırlar. Marqarita da "balast"a kömək edir: zombi az qala boynundan dartıb çəkir. Yaxşı ki, bu adam böyük nümunələrdən deyil. Budur, onlar göyərtədədirlər. Döyüşçülərdən biri başını qaldırır, komsomol qızı bumeranq diski ilə onun yolunu kəsir.
  - Sakit ol qancıq! - Ona deyir.
  Onlar cəld içəri girdilər, eyni zamanda qayıqları yapışdırdılar. İndi hər şey düzdür! Bütün göyərtə gözəllərin silahları altındadır. Burada iki dənizçi əyildi, yarım saniyə və başlarında deşiklər var idi, sadəcə bükülməyi bacardılar.
  - Düşməni silah üstündə saxlayıram! İndi səssizcə hamısını silin! Avqustin əmr etdi. - Ümumiyyətlə, o, çox "mehriban" və dindar Marqaritanın nəyisə sındıracağından qorxaraq baş komandir rolunu öz üzərinə götürdü. Korşunova bunu görməməyə çalışır. Üstəlik, sovet marşallarından birinin dediyi kimi - iki nəfər dəstə deyil, üç nəfər şirkət deyil!
  Marqarita çəkmələrini çıxarıb bel çantasına qoydu və yan tərəfdə ayaqyalın getdi. Sürətlə kamerada gizlənən pulemyotçunu götürdü, deyəsən o, hələ də nə baş verdiyini dərk etməyib. Komsomol qızları ecazkar pulemyotlarını arxalarından çəkdilər, gülümsədilər, onlardan biri bütün koridoru nişan aldı, bütün keçidi təmizləmək lazımdır.
  Aurora birdən Olimpiya sprintindən daha sürətli qaçdı. Bir-iki və o, kamanlı silahların yanındadır. Təxminən on iki döyüşçü var, onların yarısı "shrew" üzərində dayanır, digərləri kartlara kəsilir. Yanlarında iki fahişə var. Yazıq qızlara, amma fahişənin acı taleyi belədir. Ödəniş ayrı, sökülmə isə topdandır. Aurora səssiz silahdan qısa bir partlayışla hər kəsi kəsir. Onun burada kollimator mənzərəsinə ehtiyacı yoxdur və buna görə də arxa işıq var və dənizçilər arxadan hücum gözləmirlər. Bəli, ümumiyyətlə, böyük təkəbbür rol oynayır: əsgər və dənizçilərlə dolu bir esminesə hücum etməyə kim cəsarət edir.
  - Sağdakı koridorda tülkü kimi hərəkət et! Aurora sakitcə mırıldanır. - Qoy zombi dayansın, o, ancaq çin çəkmələri ilə çıxacaq.
  - Əlbəttə, özüm təmizləyəcəm. Marqarita cavab verir.
  Qızların hərəkətləri çoxsaylı virtual maşınlarda işlənmiş, onlara gəmiləri, tankları tutmaq, labirintlərdə döyüşmək, fırtına təyyarələri, partlayıcı maddələr quraşdırmaq öyrədilirdi.
  Bəli, bu möcüzəvi futuristik vizyonda başqa bir dünyadan belə bir saxta və ya həqiqi xatirə ortaya çıxır.
  Əgər istəsələr, kəşfiyyatçılar "G-2"-ni aldadaraq, Böyük Britaniyanın baş nazirinin kabinetinə partlayıcı maddə gətirə və bir çox başqa işlər görə bilərdilər. Beləliklə, indi Marqarita qoruyucu barmaqlıqdan keçdi, cəld keçidləri əlverişli bucaqdan atəşə tutdu. Bir neçə qara, bir də sarı gəldi. Marqarita daha da yaxınlaşdı. Daha beş nəfər izlədi. Sonra bir dəfə qısa bir növbə hamını yerə qoydu.
  - Hər şey asan olacaq! - o cavab verdi. Nədənsə vicdanı geri çəkildi, işini bacardıqca yaxşı yerinə yetirmək həvəsi var idi.
  . FƏSİL #6
  Komsomol qızı tanka qaçdı, ona görə də daha yeddi döyüşçü var idi. Burnuna qaçdıqdan sonra onları çıxardım, amma digər tərəfdən. Zombi, əmrə baxmayaraq, dayanmadı, arxa tərəfdə göyərtə boyunca getdi, amma xoşbəxtlikdən görünmədi.
  Marqaritanın burnuna gedərək, daha dördünü də qoydu, çünki qucaqlaşdılar, hətta öpüşürdülər.
  - Qapıya getdim! - Sarışın terminatoru atdı.
  Ondan geri qalmayan Avrora da təsdiqlədi:
  - Və mən silahları təmizlədim.
  - Yankiləri isladın! Marqarita dilini çıxartdı.
  - Və çox təsirli! - Avrora yerə atılmış siqaret kötüyünü yalın ayağının barmağı ilə götürüb elə atdı ki, birbaşa Amerika "qartalının" dimdiyinə düşdü.
  - Mən kənardan hərəkət edirəm! - O, lakonik şəkildə alovlu bir iblis atdı.
  Gözəllər irəli getdilər. Avrora qaradərili oğlanla az qala üz-üzə gəldi. Qışqırmaq istədi, amma qız onun ağzını öpərək bağladı:
  - Sakit ol pişik.
  - Sən mənim ilahisən! - Dedi.
  - Yaxşı dodaqların var, bala, amma vaxtım yoxdur. - Komsomol qızı barmaqları ilə burnunun yaxınlığındakı damarı sıxdı. - Bəzən tennis çempionu kimi karyeramı seçmədiyimə görə təəssüflənirəm. Pul, şöhrət, çoxlu yaraşıqlı oğlanlar olardı və qətllər olmazdı.
  Oğlan arxaya əyildi, dili ağzının arxasından çıxdı.
  Qırmızı saçlı Aurora cütlüyü dizi üstə diz çökdürdü, dərhal atəş açaraq növbəti oğlanları məhv etdi. Əmr edildi:
  - Qalina bir dairə düzəldin və arxa tərəfə yaxınlaşın.
  - Təbii ki, bizim üçün ən vacibi budur. - Mirabela tərəfindən verilmişdir
  Bir komsomol qızı sandalla mərkəzdən keçdi, yol boyu daha bir neçə silahlını öldürdü, xüsusən də yuxarı üst tikili boyunca qaçdı. Və sonra sürət onun tərəfindədir, bir neçə anlaşılmaz qışqırıq, hətta heç kimin çəkməyə vaxtı yox idi.
  - Nəsli isə deyir ki, kovboyları tez işdən çıxarırlar. Yalan, yəqin ki!
  Pulemyot (yuxuda danışan silah qeyri-adi deyil, onun nəyə qadir olduğunu heç vaxt bilmirsən, şüuraltı!) iradlara müqavimət göstərə bilmədi:
  Peşəkarlığınız tərifdən üstündür.
  - Bəlkə başqa bir şey deyə bilərsiniz! Mirabela çılpaq ayağı ilə düşmüş, yanan çakmağın üstünə basdı və ağrıdan buruşdu.
  - Sən kamilliyin özüsən, kamilliyin özüsən,
  bir təbəssümdən bir jestə qədər tərifdən kənardır!
  Düşmənlə bir vəhşilik, böyük bir fanatizm,
  Və yanan küllü qurğuşun leysan yağdırın - napalm!- Pulemyotun kibernetik cihazı qulaqcığa yumşaq bir şəkildə oxudu.
  - Ağılla zərbəni təhrif edirsən! Mirabela güldü (amma mahnını harada eşitdiyini xatırlamırdı!) və ağrıyan dabanını kobud metala sürtdü.
  Maşın cavab verdi:
  - Proqramda yumor hissi var. Mübarizlərin ruhunu yüksəltmək üçün!
  - Əvvəllər filmlər daha soyuq idi ki, ruh hər gün güclənsin,
  amma mənə deyin nə qaldıracaq, porno film "Emmanuel"! - Mirabela yumorla cavab verdi (Bəs Emmanuel kimdir, beynimdə belə bir görüntü haradan gəldi. Bəlkə Emmanuel sözündən?).
  Və zarafata güldü.
  Hasarın kənarında qaldırılan qız strategiyadakı prefiksdə özlərini kəsərək dörd kasıb yoldaşını tutdu.
  - Komanda tamamilə dağıldı! Nə yaxşı ki, son anınız xoşbəxt olacaq!
  Aurora səssizcə nərdivandan enir, qəbula gedən qapının qarşısında mövqe tutur. Kütləvi, yüz altmış kiloqram zənci sürünür. Bir komsomol qızı yuxarıdan onun üstündən asılır, ombasını dəhlizin yan divarlarına söykəyir. Quldur, mızıldanır.
  - Fakyu! Niyə belə sakit! - Aurora - onu məbəddə bir buts ilə döyür. Sonra cəsədi götürür, onu yumşaq bir şəkildə endirməyə imkan verir.
  Çünki sevgi sənə gəldi! - cavab verir.
  Komsomol qızı bizi bura da buraxmadı, külək kimi içəri girdi, növbə ilə, yarısı yatmış iki düym biçdi. Spirtin kəskin qoxusu Yankilərin nəyisə qeyd etməyə vaxt tapdığını deyirdi.
  Yuxu kəsilir, siren aşağı tembrdə səslənir. Qızları ayaqlarına rezin qamçı ilə oyadıb sıraya düzülməyə məcbur edirlər.
  Onları götürüb yenidən qandallayır, daha da irəliləyirlər.
  Bundan əvvəl isə yemək verdi. Yenə çox təzə olmayan balıqla qarışdırılmış sıyıq. Amma bu, normadan artıq duzludur. Kuboklar arasından yəqin köhnə, vaxtı keçmiş konservlər arpaya atılıb. Və dezinfeksiya üçün balıqlara duz əlavə etdilər. Əsir alınan kadrlar hələ də nasistlər üçün öz dəyərini itirməyib!
  Oleq Rıbaçenko da onlarla birlikdə yellənir. Baxmayaraq ki, yuxu üçün kifayət qədər vaxt var və hətta daha çox, amma şənlik yoxdur. Ağrılı şəkildə yuxu oğlanı yorurdu.
  Beləliklə, o, belə yeriyir və nasist eksperimentatorlarının ona ilham verdiyi qəribə hallüsinasiyaların bəhrələri haqqında xatirələri tıqqıltı ilə sanki başı üstə hiss edir;
  Burada yuxuda Dmitrini görür. O, onlarla birlikdə qandallanmış arıq və uzun boylu, lakin daha uzun və əzələli oğlana bənzəyir. Ancaq üz və ad oxşardır. Həm də qəribə bir təsadüf. Və bu oğlan Sloveniyadan, sonra Rumıniyadan olan oğlanlar komandasına qarşı bir neçə asan döyüş keçirdi. Hər iki döyüş sürətli nokautdur və ilk dəqiqədə! Üçüncü döyüş daha sərt oldu. Arıq italyan əla müdafiə və ayaq hərəkətliliyinə malik idi. O, özünü dərhal nokauta qoymadı və yaxşı getdi. Dmitrinin rəqibi ilk raundunu ayaq üstə başa vurub...
  Sonra ikinci raundda olan oğlan, qarşıdan gələn çətin birinə qaçmaq ehtimalına əhəmiyyət verməyərək, sadəcə olaraq hər iki əlindən zərbələr endirərək rəqibə qaçdı. Və o, düz çənə nöqtəsində ona doğru dəqiq və sürətli bir zərbə aldı.
  İlk dəfə gənc boksçu silkələdi, lakin bu, yalnız Dmitrini qəzəbləndirdi. O, pələng kimi hoppanıb, sağı ilə rəqibini qarmaqdan tutdu.
  Vis-a-vis səndələdi və dizi üstə yıxıldı... Hakim nokdaunu saydı və işarə verdi:
  - Boks!
  İtalyan, deyəsən, hərəkət qabiliyyətini itirdi və məbəd və yanaq sümüyünə sürətlə sürtüldükdən sonra yıxıldı və qollarını o qədər ümidsizcə yayındı ki, hakim saymağa belə başlamadı, ancaq dərhal mübarizəni dayandırdı. Əsasən məktəblilərlə dolu tribunalar fit və guruldayırdı. Bununla belə, ictimaiyyət arasında yüksək rütbəli SS zabitləri var idi. Məğlub olan oğlan pompalanmağa başladı, qız yanaqlarını masaj etdi və boynunu yoğurdu ...
  Dmitri hətta qorxdu:
  - Mən onu öldürdüm?
  Lakin bir dəqiqəlik güclü manipulyasiyadan sonra gənc boksçunun üzü çəhrayı oldu və o, gözlərini açdı. O, sakitcə nəsə mızıldandı. Dmitri ona ayağa qalxmağa kömək etdi və oğlan mehribanlıqla qucaqlaşdı.
  Oleq Rıbaçenko, öz növbəsində, səliqəli şəkildə boks etdi, döyüşlər həvəskar idi, hər biri dörd üç dəqiqəlik idi .... Uşaq ilk iki rəqibini üçüncü və dördüncü raundlarda göndərdi. Mən üçüncü ilə məşğul olmalı idim... Və gözəl müdafiə nümayiş etdirən Oleq Rıbaçenko inamla xallar qazansa da, beşinci raund təyin olundu.
  Belinə qədər çılpaq, qaralmış oğlanların bədənləri tərlə parıldayırdı, əzələləri titrəyir, damarlar və damarlar daha da kəskin şəkildə seçilirdi. Rəqib Oleq Rıbaçenko aktivlik halında ona bu raund veriləcəyini düşünərək irəli atıldı. Lakin cəsur pioner həmkarının artıq yorulduğunu görüb və reaksiyası səngiyib. Çənənin sol tərəfinə sürətli bir tərəf və qarşıdan gələn trafik izlədi. Gənc rəqib bükülüb qabağa yıxıldı... Görünür, nokaut idi, ona görə də onluq hesabda ayağa qalxmadı.
  Sonra fasilə oldu, kubok sistemində bir gündə üç döyüş çox!
  Dmitri müəyyən miqdarda sarkazmla qeyd etdi:
  - Burada peşəkarlar on beş raund döyüşür və Birinci Dünya Müharibəsindən əvvəl ümumiyyətlə vaxt məhdudiyyəti yox idi. Boksçular onlardan biri yorğunluqdan yıxılana qədər mübarizə aparıblar.
  Oleq Rıbaçenko burada yalnız qismən razılaşdı:
  - Bilirsiniz, bu, peşəkar boksdur, nədənsə xoşum gəlmir. Həvəskar boksda siz sadəcə şəbəkə ətrafında hərəkət edirsiniz, lakin peşəkar boksda çox şey promouterlərdən asılıdır. Məsələn, çox istedadlı boksçuya döyüş vermədən çürüdə bilərlər. Bəli və çempionların çox təhlükəli rəqibin döyüşməsinin qarşısını almaq imkanı var. Məsələn, sadəcə olaraq, müqavilə imzalamaqdan imtina edən müxtəlif gecikmələrin köməyi ilə.
  Dmitri yumruğunu silkələdi:
  - Sadəcə cəhd etsin!
  Nahar zamanı gənc idmançılar layiqincə qidalanırdılar ... Hətta portağal və desert üçün banan, kokos və manqo var idi ki, əvvəllər sovet yeniyetmə idmançıları tərəfindən sınaqdan keçirilməmişdir.
  Görünür, müsabiqənin nasist təşkilatçıları göstərməyə çalışıblar ki, Üçüncü Reyxdə hər şey qaydasındadır, çox razıdır və sən dəbdəbəni ödəyə bilərsən.
  Dmitri və Oleq Rıbaçenko ilk dəfə kokos və bananları yeni bədənlərdə, ananasları isə ikinci dəfə sınadılar (yaxşı, SSRİ-də portağal ilə Orta Asiyada özünü yemək daha asandır!). Burada uşaqlar kifayət qədər adi bir səhvə yol verdilər - həddindən artıq yeyirlər ... Komandada yetkin məşqçilər yox idi ... Əgər Hitler Gəncliyinin şüarı varsa - gəncləri gənclər idarə etməlidirlər, onda Sovet idman nümayəndə heyəti qərar verdi bu nümunəyə əməl edin.
  Bəlkə də izləmək ən yaxşı fikir deyildi!
  Hər halda, desert və tortlar ilə doyurucu bir şam yeməyindən sonra daha üç döyüş keçirilməli idi (əgər uduzmasanız!) ... Və güclü oğlanlarla!
  Yeməkdən sonra oğlanlar olduqca əsəbiləşdilər, Oleq Rıbaçenko hətta onların bir şeylə qarışdığından şübhələndi ...
  Hər halda, indi gənc sovet idmançılarının sinfi aşağı düşüb və onlar bir-birinin ardınca uduzmağa başlayıblar... Üstəlik, hakimlə yanaşı, hakimlər də tam vəhşiliyə məruz qalıblar.
  Bəli və Sovetlər artıq almanlara qarşı döyüşürdülər ...
  Əvvəlcə Dmitri özünü dözümlü hiss etdi və ilk raundda 1/4 finala çıxdı...
  Ancaq artıq yarımfinalda qollarında və ayaqlarında zəiflik hiss etdi ... Böyük zəiflik və hərəkətlərin ləngiməsi ... Lakin Dmitri qürurunu saxladı və çox qaçırmasına baxmayaraq irəli getdi .. .Amma oğlanın güclü başı var idi və iri, texniki və sürətli rəqibin dəqiq zərbələri onu ancaq qəzəbləndirdi... Və qəzəb və qürur da öz növbəsində ona mübarizəni inamla davam etdirməyə imkan verdi....
  Nəhayət, üçüncü raundda Dmitri burnunu sındıraraq rəqibini qarmaqladı...
  Alman bir az çaşıb qaldı və çənəsini qəbul etdi. Üçüncü Reyxdən olan oğlan geri qayıtdı, hörülmüşdü. Dmitri uğur qazandı, kifayət qədər sürətli deyil, eyni zamanda nəzərəçarpacaq bir üçlük ... Rəqib yıxıldı, hakim çox yavaş-yavaş nokdaunu saymağa başladı ... Alman oğlan ayağa qalxdı, amma ayaqları üzərində möhkəm dayanmadı. ... İlhamlanmış Dmitri onu bitirməyə tələsdi. Bir neçə dəqiq yelləncək... Uşaq düşür...
  Hakim ona yaxınlaşmağa tələsmir. Yan tərəfdə nə isə soruşur. Ona cavab verirlər...
  Yeni lal sayma başlayır... Doqquzu sayanda oğlan hələ də yalan danışır... Amma raundun bitməsi üçün siqnal səslənir. Onu götürüb aparırlar...
  Dmitri inamla deyir:
  - Dördüncü tur olmayacaq! Sadəcə çıxmayacaq!
  Belə olanda rus oğlanı düz çıxır, saniyələr yol verir...
  Oleq Rıbaçenko da öz növbəsində heç nə olmamış kimi döyüşür... O, soyuqqanlılıqla xal toplayır, sonra dördüncü raundda başa vurur... Hərəkətlər hələ də dəqiq və sürətlidir...
  Sovet idmançılarından - ən gənc yaş qrupunun nümayəndələrindən yalnız ikisi finala yüksəldi. Uşaqlar arasında ağır çəkidə və orta çəkidə ... Uçuş çempionu yola düşməzdən bir neçə saat əvvəl zədələndi və onun əvəzini tapmağa vaxtları olmadı ...
  Beləliklə, yalnız iki rus finala çıxdı və qalanları, əlbəttə ki, öz aralarında qızıl oynayacaq almanlardır ...
  Müsabiqə fəal şəkildə çəkilir... Dmitri nifrətlə buruşdu:
  - Bizi belə biabır etmək istəyirlər! Guya biz ruslar almanlardan pisik, heç ari yox!
  Oleq Rıbaçenko başını tərpətdi.
  - Həqiqətən yox! Millətlərin tamhüquqlu və tamhüquqlu olmayan hər hansı bölünməsi məsələnin özünün formalaşdırılması ilə artıq absurddur. Əgər bizim ideyalarımız ümumiyyətlə beynəlmiləldirsə, mən nə deyə bilərəm!
  Dimitri güldü və razılaşdı.
  - Və biz onları beynəlxalq səviyyədə məğlub edəcəyik ...
  Final döyüşünə qədər təbii ki, fasilə var idi... Sonra almanlar sovet oğlanları üçün daha bir çirkin hiylə qurdular... Guya idman ayaqqabılarını parıltı ilə cilalamağı təklif etdilər. Amma nəticədə oğlanların ayağındakı ayaqqabılar birdən yumşaldı və çökməyə başladı...
  Onu atıb lavabonun içində yumaq üçün qaçmalı oldum ... Dmitri ciddi qəzəbləndi:
  - Niyə etdilər? Bizi dava salmaq, sonra yarışdan kənarlaşdırmaq istəyirdilər?
  Oleq Rıbaçenko olduqca məntiqli şəkildə qeyd etdi:
  - Bəli, təkcə bu deyil! Onlar da göstərmək istəyəcəklər ki, SSRİ-də yoxsulluq var, hətta aparıcı idmançılar ayaqyalın yarışmağa məcburdurlar. Rusiyada nə kasıb uşaqlar var!
  Dmitri təklif etdi:
  - Bəlkə yaşlı yoldaşlarımızdan idman ayaqqabısı istəsək? Düzdür, onlar sizin üçün əla olacaq, amma mənim üçün olacaq!
  Oleq Rıbaçenko başını mənfi tərpətdi.
  - Dəyər yox! Onlara göstərəcəyik ki, ən çətin şəraitdə belə qalib gəlməyə qadirik. Üstəlik bizim yaşda oğlanların ayaqyalın gəzməsi ayıb deyil... Necə deyərlər, ayaqyalın uşaqlıq...
  Dmitri yumruqlarını elə bir güclə sıxdı ki, onun oynaqları xırıldayırdı. Gənc boksçu bunları deyib:
  - Yaxşı, məni əsəbləşdirdilər! Xeyr, onlar xüsusi olaraq əsəbiləşdilər!
  Oleq Rıbaçenko cavab verdi:
  - Elə isə qoy qəzəb sənə və mənə güc versin.
  Sonra yaddaş onun yanında zəncirlənmiş Dimanın toxunuşu ilə kəsildi, oğlan pıçıldadı:
  - Bunu da gördünüzmü?
  Oleq Rıbaçenko qısaca cavab verdi:
  -Bəli!
  Krım baharı üçün o qədər də xarakterik olmayan yağış yenidən yağmağa başladı. Bu həm iyrənc, həm də soyuqdur. O, hətta çirklidir və dabanlarda əmələ gələn kalluslar isladılmış soyuq sudan iyrənc şəkildə ağrıyır. Ayaqyalın əsirlərin olduğu bir sütun bir neçə saatdan sonra, artıq günortadan sonra meşəyə girdi. Görünür, SS adamları yağışdan qorunmağa tələsirdilər. Pioner oğlan az qala onun başına gələnləri unudub. Bəli, gənc leninçinin üzünə soyuqdan, içindən islanan paltarlardan, bərkidilmiş ayaqları və biləkləri qan içində silən davamlı paslanmayan poladdan hazırlanmış polad qandallar haqqında düşünmək.
  Dmitri sükutu pozaraq dedi:
  - Deyəsən, mən qışda Krımın ətrafında dırmaşmağı bacardım, amma ... Bu, bir növ yer üzündə deyil!
  Oleq Rıbaçenko başını bulayaraq razılaşdı:
  - Və bizdə, ümumiyyətlə, hər şey insanlardakı kimi deyil!
  Meşə böyük idi. Şam ağacları yolun kənarlarında düzülmüş şəkildə - üç-dörd dairəli, qırmızı-qəhvəyi çatlı və ya iri balıq pulcuqları kimi sarı-narıncı qabıqlı, yığcam həmişəyaşıl və ya mavi tacları vəhşi hündürlüyə qaldırırdı.
  Budaqlarda da petunya kimi görünən çiçəklər var. Meşə yox, nağıl, başqa dünyaya düşmə hissi. Ancaq bir mənfi cəhət də var - yoldakı kirdə tikiş maşınının polad iynələri kimi iti tikanlar çox idi.
  Qızlardan bəziləri artıq onların üstünə basanda inildəyirdi. Dima əlini sıxaraq Oleq Rıbaçenkoya dedi:
  - Bu kabusdur! Görünüşlərə inanmayın!
  Mirabela əlini Dimanın artıq böyüməyə başlamış sarışın kirpisinə qoyub pıçıldadı:
  - İnanın ya inanmayın! Və ayaqlarınızın altına baxın! Özünüzə bir infeksiya gətirmək kifayət deyildi!
  Ardıc kolluqda qalın böyüdü və ... çiyələklərlə artıq yetişmiş yabanı çiyələklər. Ruh dayandı - yaz şamı və bahar çiyələyi və ardıc aromasının qarışığı. Deyəsən, daha da istiləşdi. Və mən sadəcə olaraq inana bilmədim ki, buradan yüz addım - yaş, tundra deyilsə, Krımda hansı tundra ola bilər? Ancaq yenə də pis hava və faşist qoşunlarının getdiyi qara soyuq qayalar. Təəssüf ki, heyranlıq uzun sürmədi - əllərdə, ağızda və kürəkdə ağrılar, soyuqluq, rütubət qayıtdı və Oleq Rıbaçenko özünü çox bədbəxt hiss etdi. Sadəcə həddinə qədər.
  Lakin... əlaçı tələbə-pioner birdən güldü. Burada əsirlikdə keçirdiyi qısa müddət ərzində bir dəfədən çox düşündü: yaxşı, hər şey pisdir, daha da pisləşə bilməz! Və hər dəfə ortaya çıxdı - hətta çox şey var.
  Qəribə şəkildə bu fikir onu bir az da təsəlli verdi. Oleq hətta Atlasdan Krımın xəritəsini xatırlamağa başladı. Ancaq o, bunu xatırlaya bilmədi - və tamamilə qeyri-mümkün bir şeyin baş verdiyi barədə çaşqın düşüncələrdə yolunu itirdi. Siz fərqli bir zamana girə bilərsiniz - bu, Mark Tvenin aşiq olduğu zamandan bəri elmi fantastikadır. Daha müasir olan başqa bir məkana, başqa planetə - tutaq! Cəhənnəm olsun, ağıl - birdən-birə super sivilizasiyalar; inkişafda bəşəriyyətdən milyon il öndə olan insanlar əylənirlər! Mümkün olmayan hər şey mümkündür - mən dəqiq bilirəm !!!! Bəs eyni zamanda sənin mahiyyətin, yaddaşın, bütün ifadənin və təkcə sənin deyil ki, dəyişsin?! Bu, tamamilə - sərhədsiz və transsendentdir ...
  Oleq Rıbaçenko Dmitridən soruşdu:
  - Döyüşlə bağlı planınız varmı?
  Oğlan cavab verdi:
  - Plan sadədir - vurun! - Arxasını silkələyib, üzərində hər bir sümüyü kürəyi ilə görünən, əlavə etdi. - Ancaq sən sadəcə bir skelet deyilsən, həm də güclü əzələlərin sənin üzərində oynadığı zaman yaxşıdır. Yaxşı yuxu... Amma kiçildin!
  - Kiçik, lakin cəsarətli! - Trite, lakin Oleq cavab verdi.
  Və yol hamarlaşdı, bu arada sürətləndi. Və o qədər qəribədir ki, Krımda, amma hər şey ölüb deyəsən. Bir neçə dəfə nifrət etdiyi qara svastika olan motosikletçilər bizə tərəf hoppandılar. Və sonra təxminən beş dəqiqə onlara tərəf sürükləndi - qapalı çul baqajı olan fəlsəfi görünüşlü bityuqların taxdığı iri vaqonlar, onların üzərində kamuflyaj paltarları və xəyanət sarğıları geyinmiş polislər oturmuşdu. Həm də nəqliyyat vasitəsi ilə müşayiət olunur. Tanklardan fərqli olaraq, Hitlerdə onların sayı çoxdur. Sonra yük maşınlarında olan başqa bir dəstə, üstəlik yan arabası olan motosikletlər əsir götürülmüş qul qızları asanlıqla keçdi. Yüz maşın var, az deyil, demək olar ki, hamısı xaki rənginə boyanıb.
  Hərəkətdə faşistlər başlarına minən əsirlərin sütunları ilə bir-birlərini çağırdılar və əslində atlılar, qullar və Oleq Rıbaçenko səslərin istehzalı olduğuna and içə bildilər. SS mühafizəçiləri susdular. Həkimlər tısbağaya bənzəyən bir növ zirehli maşınlara və ağır, hələ də çəkən tırtıllara minirdilər. Onlar pulemyotlarla vuruşdular. Amma deyəsən, Oleq fikirləşdi ki, onların bu rolu - mühafizəçi-müşayiətçi rolunu çox bəyənmirlər... Onlar hətta vəhşi ağızlarını da gizlədirlər.
  Dima qeyd etdi:
  - Almaniyada da cəlladlara hörmət yoxdur!
  Mirabela rəzil SS əsgərlərinin ardınca başını yelləyərək yenə nəsə dedi. Oleq ah çəkdi.
  - Öldürün onları! Hamısı birə, Hitlerə!
  Dima ah çəkərək qeyd etdi:
  - Eh, mən onların dilini başa düşmürəm. Və sonra nəhayət tezliklə gələcəyikmi soruşardım ...
  Oleq Rıbaçenko təmkinlə dedi:
  - Alman dilini bilirəm, amma faydası azdır!
  Bu vaxt yağış dayandı və səma ağacların üzərində təmizləndi, günəş göründü. Oleq Rıbaçenkonun başqa bir problemi var idi - o, hər iki yolla getdikcə daha çox tualetə getmək istəyirdi. Və bir şey sövq etdi: çətin ki, buna görə dayanacaqlar. Nədənsə, belə elementar məsələnin mümkünsüzlüyü, burada da başqasının iradəsindən asılı olması pioner oğlanı tamam qəzəbləndirdi. Bundan əlavə, arzu olduqca ağrılı olur. Həm SS adamları, həm də onların əlaltıları bu problemi dayanmadan həll etdilər, lakin bu, onlardan nümunə götürmək istəyi deyil, yalnız ikrah doğurdu.
  Bəzən ehtiyaca səbəb olacaq qədər bəsləndiyiniz üçün peşman olursunuz. Faşistlər problem yaratmağı bilirlər - anadangəlmə sadistlər. Yoxsa partiya onları belə tərbiyə edirdi?
  Oleq Rıbaçenko artıq ciddi incidilməyə başlamışdı, birdən rütubətli, tüstü ilə havaya girəndə, it hürdü və insan səsləri eşidildi, sağda, kəskin şəkildə, dərhal əsgərlərin bir şey etdiyi təmizlənmə başladı - cəmi on-üç, onun arxasında isə daş və nəhəng binaların üstündən tüstü qalxırdı. Kamuflyaj geyinmiş uşaqlar yoldan tarlada olanlara tərəf qaçdılar. Ruslar deyil, qışqırıqlara və svastika ilə qollarına baxsaq, onların iyirmi nəfəri var idi - qaçıb qışqırdılar. Kolon kəndə yaxınlaşanda artıq ən azı onlarla əsgər onları qarşılamağa çıxmışdı - iri qumbaraatanlarla və geniş qumbaraatanlarla təchiz olunmuş portativ pulemyotlarla. Onlara SS generalı geyimində olan iri bir qoca rəhbərlik edirdi.
  Və ya bəlkə baba deyil, sadəcə ağ saçlı idi, çünki onda başqa qocalıq əlamətləri yox idi və qızıl bilərziklərlə bəzədilmiş uzun düyünlü əlin jesti kral və hökmdar görünürdü.
  Və onun mükafatları var ... Oleq Rıbaçenko istinad kitabında oxudu və heyrətləndi - kolleksiyada bu qədər çoxunu toplamaq olar. Ən hündür palıd yarpaqları və qılıncları olan Cəngavər Xaçıdır. Yuxarıda yalnız eyni, lakin brilyantlarla, eləcə də Dəmir Xaçın Böyük Xaçı ilə, lakin yalnız Goering belə bir mükafata sahibdir. Dəmir Xaçın Böyük Xaçı Ulduzu daha yüksəkdir və Almaniyanın bütün tarixi boyu bu, hər iki şəxsə - feldmarşal Blucher və Hindenburqa layiq görülüb. Yaxşı, almazlı qartalın sırası daha yüksək olacaq.
  Məhkumların sütunu dayandı. Oleq Rıbaçenko konvoyun rəhbəri adlandırdığı kimi, qarınlı "həkim-rəis" atdan düşüb ağ saçlı ilə danışdı. Qalanlar qaşqabaqlı və gərgin şəkildə konvoya baxdılar. Oleq Rıbaçenko tarlada hər kəsin öz işini atdığını, qaçan uşaqların isə az qala yaxınlaşdığını gördü. Birinci alman, bir sütunda yürüdülər. Onların arxasında isə yerlilər var - cılız: ayaqyalın və ya toxunmuş bast ayaqqabıda. Yerli dilənçi oğlanlar yalnız rəngli damalı-ağ köynəklərdə idilər - ağ-qara O qədər cırıq-cırıq idilər ki, oğlanların harada, qızların harada olduğu dərhal aydın deyil; hamısı tüklü, açıq saçlı, lakin tozlu boz və ya qəhvəyi-qırmızı, uzun saçlı, dəhşətli dərəcədə çirkli, lakin canlı, aydın gözləri ilə - maraqlı, bir az qorxmuş və açıq-aydın yazıq. Oleq Rıbaçenko SS konvoyunun mümkün qədər qullara yaxın və yerli əhalidən uzaq durmağa çalışdığını da qeyd edib. Nasistlər hay-küy salmadı, incitmədi və ümumiyyətlə, sakit davranırdılar.
  Marqarita buna baxaraq qeyd etdi:
  - SS cəsurları hara getdi?
  Oleq Rıbaçenko hazırcavab cavab verdi:
  - Qamçı və ilmələrə getdim!
  Bu arada boz saçlı general bir-iki dəfə degenerativ burnu olan SS-çilərə işarə etdi və sonra kök adam ağzı köpüklə nəyəsə etiraz etməyə başlayanda əlini kəskin şəkildə yellədi, sanki onu kəsdi. qılınc. Kök kişi də əlini yellədi, amma əsəbi şəkildə razılaşan baxışla, sonra qısa bir əmr verdi. Zirehli maşınlar guruldadı və Qurd Atlıları yolun aşağısına doğru irəlilədilər. Yarımdan çox yerli əsgər izlədi. Qalanlar əsir qulları mühasirəyə aldılar və sütun yenidən hərəkət etdi. Ağ saçlı həm uşaqlara, həm də tarladakı fəhlələrə qışqırdı, özü də atdan düşmüş insan müşayiətçilərinin yanında yeridi.
  Dima titrəyərək qeyd etdi:
  -Bölüşmədikləri bir şey!
  Mirabela təbəssümlə dedi:
  - Hə, dalaşsınlar, bir-birinin içalatını buraxsınlar!
  Oleq Rıbaçenkonun yanında yer alan yerli SS döyüşçülərindən olan köklü saqqallı gənc pioner oğlana qaşlarını çatdı, yüngül pulemyotunu silkələdi, sonra başında qışqırdı:
  - Heç olmasa düşünmək üçün bir şey rus donuzusan?
  Və gülümsəyərək əlavə etdi:
  - Biz Moskvada və Vaşinqtonda olacağıq, ya yox?
  Oleq Rıbaçenko ondan nə istədiklərini başa düşdü, tez başını çevirdi, Marqaretin baxışları ilə qarşılaşdı - ümidsiz və eyni zamanda deyirdi: "Bəxtəvər - bizi böyük işlər gözləyir!" - amma boz saçlı general onu yellədi və saqqallı adam başqa bir şey deyən kimi təəssüflə Oleqə baxdı və daha heç nə demədi. Oleq Rıbaçenko, demək olar ki, nə istədiyini başa düşdü... Qoy, hətta qeyri-müəyyən olsun.
  Ancaq nə qədər yaxşıdır, buna görə də təcrübələr hələ də məna kəsb edir? Doğrudanmı almanlar gələcəyi bu şəkildə bilmək istəyirlər? Ancaq bunun bir ziddiyyət olduğu ortaya çıxır. Belə bir müharibədən sonra boks üzrə yoldaşlıq yarışlarından söhbət gedə bilməz. Faşizm və kommunizm əbədi düşməndir. Yoxsa başqa bir şey var ... Məbədlər necə də ağrıyırdı.
  Hərbi qəsəbə alçaq, lakin möhkəm bir palisadın arxasında - dəhşətli SS təşkilatının əsgərləri üçün platforma ilə, güclü, lakin geniş açıq qapıları ilə çıxdı. Oleq Rıbaçenkoya yalnız bir şey qəribə göründü - sonsuz dolama çiçəklər və gövdələr şəklində oymalarla örtülmüş daş darvaza sütunları. Bu sütunlar kəndin çirkli olduğu (bəlkə qışdan sonra idi?) ümumi mənzərəsinə heç uyğun gəlmirdi və daş kirəmitdən tikilmiş, sarımtıl mamırla enli çatlara sızan evlər qəhvəyi rəngə boyanırdı. düz saman damları ilə.
  Ancaq ACS var idi. Özüyeriyən silah yoxdur və tırtıl yolunda, maraqlanan Oleq Rıbaçenkoya tanış olmayan bir modifikasiya. Burada, məsələn, silahlar - görünüşü 350 millimetrdən az olmayan bir minaatan. O, heç vaxt belə bir şey eşitmədiyini etiraf etdi.
  Üstəlik, maşının çəkisi səksən tondan azdır və Krım dağları boyunca necə sürükləndi? Hücum zamanı keçilməz Sevastopolu yaşamaq istəyirsiniz? Bu fərziyyədən boş mədədə bir az ağrı var. Rus əsgərləri belə zərbələr altında nə etməli olacaqlar? Burada hər şey müasirlik və texniki yeniliklərlə qarışan orta əsrlərlə nəfəs alırdı. Zəng və fit çalan deşiklər kimi. Burada televizor və hətta rəngli televizor olsa belə təəccüblənməyəcəksiniz. Qara və ağ deyil.
  Onların gətirdikləri, daha doğrusu, qulları qovduqları otaq eyni oldu. Bununla belə, yox - daha pisi, çünki burada heç kim çatları sement məhlulu ilə örtməkdən narahat deyildi və Oleq Rıbaçenkoya çox tanış olan donuz iyi gəlirdi. Anqarın altında qullar ya tərk edilmiş, ya da müvəqqəti boş bir anbarı uyğunlaşdırmaq qərarına gəldilər (belə yerlərdən gələn qoxu demək olar ki, heç vaxt yox olmur).
  Marqarita o qədər qaşlarını çatdı ki, dəhşətə gəldi və sızladı:
  - Budur, yenə aşağı düşdük! Yaxşı Hitler, yalnız məni başa düşürsən!
  Ancaq bu, başlarının üstündə bir dam idi. Üstəlik, qulların zəncirləri açılmışdı. Baxmayaraq ki, Oleqin qorxduğu kimi, burada tualet vermədilər. Həbsxananın daha müasir olduğu keçmiş binalarda daha rahatdır. Fritz, donuz çirki sevməsə də.
  Bununla belə, o, artıq öz işini uzaq divarda görərək, bu barədə düşündü. Və ah çəkdi. Nə deyim... Pioner deyil, heç də gözəl deyil. Hər şey şalvarda deyil, onsuz da kiçik bir qələbə. Qızlar da, görünür, burada olmalı idilər ... Baxmamaq daha yaxşıdır ...
  Aurora isə ürəyini itirmir:
  - Daha bir macəra... Biz bu xoşbəxtliyi yaşayır və nəfəs alırıq!
  Oleq Rıbaçenko sözünü kəsdi:
  - Və o biri dünyada daha yaxşı ola bilər!
  Alovlu şeytan oğlana göz vurdu:
  - Mübahisə etməyə hazıram, o biri dünyada onun bizdən necə uzaqlaşmayacağını yoxlamaq imkanı!
  Oleq Rıbaçenko isə cavab olaraq yumşaq mahnı oxuyub. Bu, alçaldılma və utancın öhdəsindən gəlməyə kömək etdi;
  Mən iz qoymadan vətənə həsr edəcəyəm -
  Qoy şücaət olsun, döyüşçü ucadır!
  Qılıncın və əlcəyin zərbəsi atılır,
  Yerin amansız kralı qanunu!
  
  Vulkan yanır - sular qaynadı,
  Mənim kəhrəba eşq dodaqlarım!
  Bir anlıq azad olmaq istəyirəm
  Nə qədər havadar və safsan!
  
  Qızıl qiymətli saçlar kimi yanır,
  Əllərini yellədi - qanad böyüdü!
  Rəbb mənə əvəzsiz bir hədiyyə verdi
  Və dərhal sevinc, işıq oldu!
  
  Tanrının keçdiyi yer: orada bir vadi böyüdü;
  Çiçəklənən, sulu ağ güllər!
  Şərəf olacaq - bütün dünyaların ortası -
  Mən təqdim etdiyim qurbangahda bir hədiyyə!
  
  Bəli, bilirəm, günahkar, cadu ilə əlaqəli,
  Cənnətə və kolluqlara layiq deyil!
  Ancaq Məsihlə birlikdə Calvary-də,
  İkonanı plaşa bükərək hönkürdüm!
  
  Mənim sən bütün gəlinlərin ən yaxşı obrazısan,
  İnanıram ki, Uca Tanrı, ruhu dəyişəcək!
  Mən ləyaqətsiz xaçımı daşıyacağam,
  Və əlimdən düşmüş qalxanı qaldıracağam!
  . FƏSİL 7
  Onlar tövlədə məskunlaşdılar, əgər nasistlər hətta mal-qara ilə sovet vətəndaşlarından daha yaxşı davranmağa öyrəşiblərsə, niyə dözmək lazımdır?
  SS-nin nəzarəti altında olan üç yerli oğlan samanın içinə sürükləndi. Onlar çılpaq, tozlu dabanlarını yelləyərək sürətlə qaçdılar, böyük qollarını geri gətirdilər. Keçən ilki, onu sürüklədilər, amma çox, demək olar ki, bir ot tayası. Bundan yeddi-səkkiz dəqiqə sonra, daha yox, bir qadın göründü, o, iki yerli qızla birlikdə nəhəng yastı tortlar və iki böyük dairə pendir gətirdi. Ukrayna dilində danışan o, yeməyi hamıya məharətlə böldü. Oleq Rıbaçenko maraqlandı: çoxları həm ondan, həm də oğlanlardan nəsə soruşdular və üçü də həvəslə cavab verdi.
  Çoxlu alman var və onlar burada nəsə quraşdırırlar. Ancaq yenə də heç kim bilmir! Nəhayət, həmin oğlanlar bir vedrə su dartıb qapıları bərk-bərk bağladılar. Yoldaşlarının davranışından Oleq Rıbaçenko başa düşdü: bu, qaçışdır, bu gün başqa yerə aparılmayacaqlar.
  Marqarita qardaşına silahla su verdi və dedi:
  - Təravətləndirmək zərər verməyəcək!
  Çörək təzə, lakin qeyri-adi, bir növ ağır çıxdı (səhər yeyilən o köhnə parça, Oleq Rıbaçenko müqayisə etmək üçün dadını xatırlaya bilmədi). Ya bişməmiş, ya da həmişə burada yeyirlər (daha doğrusu, ikincisi, qalanları yeyir və heç bir narazılıq göstərmir). Ancaq pendirin yerli istehsal olduğu ortaya çıxdı - çox yaxşıdır, Oleq Rıbaçenkonun pərəstiş etdiyi feta pendirinə bənzəyir. Təəssüf ki, parça xurmanın yalnız üçdə biri idi. Bəli, hətta yeniyetmə oğlan, kişi deyil.
  Marqarita yorğun qardaşı dəstəklədi. Samanın üstünə yıxıldı, elə bil kəsdi, aldığını çeynədi, uzandı, içməyə belə başlamadı. Oleq Rıbaçenko birdən titrədiyini anladı. Yalnız ümid etmək olardı ki, bu, soyuqdan sonra titrəyir, xüsusən də vəhşi görüntülər. Ki, yuxudan sonra bu titrəyiş keçəcək. Rıbaçenko Oleq özü üçün daha çox saman yığmağa və mümkünsə, onu qazmağa çalışdı. Heç yerdə iştahını itirmədi, özünü arxayın etdi, amma adamları eşitdikcə; bir temperaturda, arzusunu kəsən ilk şey yeməkdir. Oleq Rıbaçenkonun özü heç vaxt xəstələnməyib - genetik quruluş sayəsində. Düzdür, soyuqda çoxlu saatlarla gəzintilər də daxil olmaqla, onun üzərində oxşar təcrübələr qurmadım. Deməli... Amma bəlkə də olacaq. Yoxdursa, elm naminə onunla müalicə etmək şansı var ...
  Bəzi qızlar eyni dərəcədə titrəyir, amma heç kim öskürmür.
  Ah, necə də yorğunluq pioner oğlanın başına düşdü, başdan ayağa! Biləklər qana sürtülür, kürəyindəki şiş izlər, yaralanır, yıxılır və isinməyə başlayan ayaqlar - hər şey ağrıyırdı, lakin bu sızıltı yalnız yatmaq və yatmaq istəyini artırırdı.
  Yuxuya getmək qorxuncdur - oyanmaya bilərsiniz, ya da daha da pisi, yenidən görmə qabiliyyətinə sahib ola bilərsiniz. Bununla belə, olduqca maraqlıdır.
  Oleq Rıbaçenko gözlərini yumdu və dərhal Morfeyin qucağına üzdü - xəyallarla dolu, rəngarəng və qulaqbatırıcı səslə.
  Biri və sınaqlar bununla bitmədi ... Üzük qapağı oğlanların çılpaq dabanlarına amansızcasına qazılan sünbüllü dəmir təbəqələr quraşdıraraq dəyişdirildi ...
  Oleq Rıbaçenko hətta nəfəs aldı, amma dözə bilmədi, baxmayaraq ki, dayana bilmədi və Dmitri hətta rəqs etdi və hönkürməyə başladı ...
  Rəqibləri güclü idi və açıq-aydın rəsmi elan ediləndən daha yaşlı idi. Məsələn, Dmitrinin rəqibi ondan bir baş hündürdür və onun bığları artıq qırılır... Bəs, on bir yaşında bığ necə yarılır?
  Oleq Rıbaçenkonun rəqibi də xeyli iri və ağırdır və eyni zamanda, qanqsterin siması uşaq deyil.... Bununla belə, oğlan yad deyil, üzük üzükdür, orada hər cür insan görüşür!
  Hər iki döyüş eyni vaxtda baş verdi .... Biz tez bitirməliyik, çünki artıq gecə yarısı yaxınlaşır ...
  Dəyişmiş Dima demək olar ki, dərhal üzündəki ağır zərbələri qaçırmağa başladı. Rəqibi qollarının uzunluğunda, çəkisində üstünlüyə malik idi və həm fiziki, həm də texniki cəhətdən mükəmməl hazırlanmış görünürdü... Əzələlər, ümumiyyətlə, atletin meydançasına bənzəyir... Bununla belə , Dimka çox heykəllidir və sürətli ... O, sürətli idi, indi yavaş ...
  Zəhərlənmiş Dmitri ilk raundda çoxlu tək və qoşa zərbələr buraxdı. Hətta sağ gözün altında bir hematoma şişməyə başladı ...
  İkinci raund daha da pis oldu, rəqibi irəli getdi və döydü, döydü, döydü ... Və Dmitri demək olar ki, özünü müdafiə etmədi, yalnız başını geri ataraq zərbələri yumşaldır, nadir hallarda, lakin gözlənilmədən cavab olaraq itələdi və bəzən kənara çəkildi. rəqibi... Almanca hönkürdü:
  - Sən rus demək tam deyilsən!
  Dmitri almanca da sərt cavab verdi:
  - Və sən almansan, rusdan tamamilə alacaqsan!
  Qəzəbləndi və dirsəyini burnuna qoydu ...
  Adətən, bu kainatda Dmitrinin burnu çox möhkəmdir və heç vaxt vurulsa da, qırılmayıb, amma bu halda əlcəklə yumşaldılmış zərbə deyil, dirsəyin sərt sümüyünün ucu idi.
  Və qan oğlanın üzünə axdı, onu yalamağa məcbur etdi... Dimka cavab verdi... Düşmən bir az silkələdi və səndələndi, amma uğur qazanmağa gücü çatmadı - ayaqları deşilmiş ayaqları görünürdü. paçalı olmaq.
  Üçüncü raund daha az çətin olmadı, rəqib ümidsizcəsinə təzyiq etdi, lakin Dmitri zərbələri əks etdirərək daha tez-tez bloklamağa başladı ... Finalın qaydaları dəyişdirildi, çünki beynəlxalq qızıl medaldan danışırıq. raund on beş artırıldı ... bir pro kimi. Həmin gün artıq beş dəfə döyüşən yeniyetmələrə münasibətdə çox qəddar bir qərar deməliyəm... Düzdür, Dimka da tez başa vurdu və rəqibi çox mübarizə aparmadan açıq-aydın yerə yıxıldı...
  Amma çox aktiv keçən ilk dörd raunddan sonra Dmitrinin rəqibi bir qədər yavaşladı. Özünü də yorğun hiss etdi, nəfəsi daha da gərginləşdi və eyni zamanda ağırlaşdı ...
  Dimka, hematomalara və çılpaq ayaqlarında şiddətli yanma hissinə baxmayaraq, hətta əlavə güc artımı hiss etdi. Altıncı raundda o, hətta rəqibinin çənəsinə bir neçə dəfə zərbə endirdi... Amma o, həm də möhkəm, iri və bəlkə də dopinqli idi...
  Yeddinci raundda Dmitrinin əclaf rəqibi taktikanı bir az dəyişdi və qaydalara zidd olaraq mümkün qədər çox zərbə vurmağa, dirsəklə, hətta başı ilə vurmağa başladı... Dima daha tez-tez vurmağa başladı və səkkizinci raundda şəxsi uğur qazandı, nəhayət, rəqibin iri burnundan yuşka axdı... Və bir də dirsəyini tərpətəndə özü də qarşıdan gələn dirəyə çarpdı... İstehzalı Dmitri ona hönkürdü:
  - Nu, tutdu, dişləyən!
  Alman daha da səpələnmişdi, o, hələ də ayrı bir atış qarmağına ümid edirdi!
  Oleq Rıbaçenko daha bərabər, demək olar ki, itkisiz mübarizə apardı və rəqibinin çox geniş yellənməsindən istifadə edərək, çənəsini sol və ya sağ çarpazla qarşıladı... Amma iri alman uşağı bu zərbələrə reaksiya vermədi. hər hansı bir şəkildə. Sonra Oleq Rıbaçenko taktikasını dəyişərək rəqibinin yastı burnu üzərində işləməyə başladı... Alman iyləməsi uzun müddət davam etdi, lakin yeddinci raundda sızmağa başladı...
  Deməliyəm ki, Oleq Rıbaçenkonun rəqibi daha yüngül və yüngül olan başqa bir oğlanın yerinə çıxıb. Birincisi yaralanmış kimi görünürdü (Təbii ki, bu, nasist hiyləsidir!) ... Buna görə də, o, döyüşün əvvəlində təzə idi və çılğın bir tempi bitirə bilərdi.
  Lakin doqquzuncu raundda Oleq Rıbaçenko da bir az aralandı və zərbəni qaçırdı, ondan da yıxıldı... Oğlanların çılpaq, yıxılan ayaqları çarəsizcə fırlandı... Olejek isə tez ayağa qalxdı ki, nokaut sayılmayacaqdı. Düşmənə atmaq, asmaq ...
  Onu silkələdi, başa çatdırmağa tələsdi ... Doqquzuncu raundun sonunda buynuz səsləndi, lakin hakim eşitməmiş kimi davrandı ...
  Oleq Rıbaçenko bir neçə ağır zərbəni qaçırsa da, başını yelləməklə onları yumşaltdı. Düşmən qəzəbləndi, artıq döyülən heç nəyi görmədi. Burada sovet uşağı refleksli, lakin çox güclü şəkildə bədəni ona tərəf vurdu ... Zərbə düz ciyərinə dəydi ... Çox təhlükəli zərbə ...
  Rəqib daha bir neçə vuruş etdi və onun iri üzü bənövşəyi oldu. Konvulsiv şəkildə hava udaraq qabağa düşdü və qıvrılmağa başladı... Hakim dərhal döyüşü dayandırdı, həkimlər isə rinqə qaçdılar... damcı...
  Bu, Dmitrinin dostuna vəhşicəsinə təsir etdi və o, nəzərəçarpacaq dərəcədə yorğun rəqibə qarşı hücuma keçdi... Onuncu, on birinci, on ikinci raundlar... Sərt zərbələr mübadiləsi, lakin Dmitrinin aşkar üstünlüyü ilə... On üçüncü raund bir qədər bərabərləşdi. off, ümidsiz bir ahtapot alman səbəbiylə və sovet oğlanı qaşını kəsdi .... Ancaq on dördüncüdə şənlənən Dimka yenidən təşəbbüsü öz əlinə aldı. Bu uşaqlar hələ də, məsələn, Məhəmməd Əli haqqında heç nə bilmirdilər, lakin bir çox cəhətdən onun taktikasını kopyalayırdılar.
  On beşinci raundda alman əlləri yorğunluqdan düşdü və o, artıq zərbələrə reaksiya vermədi, sadəcə dayanaraq Aryan dözümlülüyünü nümayiş etdirdi .... Bundan əlavə, Dmitri, səpilən narkotikdən və dəhşətli yorğunluqdan, adətən, sarsıdıcı zərbələr daha zəiflədi. . Qoy olsun! Amma o biri tərəfdən çox idi, çox idi və düşmənin üstü açılmamış çənəsinə yağdırdılar. Nəhayət, baş, alman dözmədi, dözüm həddi tükəndi və son raundun bitməsinə təxminən on beş dəqiqə qalmış kir sürüşdüyü kimi "ari" millətinin nümayəndəsi idi...
  Hakim ədəbsizcəsinə yavaş-yavaş saymağa başladı, lakin beşi saydıqdan sonra Dmitri Lebedevin rəqibinin necə dəhşətli hərəkətsiz olduğunu görüb dayanıb qışqırdı:
  - Daha çox həkim kimi!
  Və daha bir yeniyetmə "supermen" xəstəxanaya aparıldı.... Bundan sonra qalib finalçılar sütuna düzülərək yürüş etməyə başladılar... Yuxarıdan qızılgül ləçəkləri yağırdı.
  Uzun boylu oğlan Dmitri geniş gülümsədi, şən idi. Lakin o, qəfildən fərqinə varıb ki, kamera onlara yaxınlaşıb və sovet oğlanlarının çılpaq, ağır tıxaclı və azca qanayan ayaqlarını yaxından kadra alıb... Onun əhvalı dərhal pisləşib, əzalarını kameranın arxasında gizlətməyə çalışıb. digər gənc alman idmançılarının dəbdəbəli zərli idman ayaqqabıları və ya onları ləçəklərə basdırın.
  Oleq Rıbaçenko onun əlindən çəkdi:
  - Etmə! Gülüşlər və şübhələr yaradacaq sizin utancınızdır... Bundan əlavə, Almaniyada total müharibə elan edildikdən sonra, demək olar ki, bütün uşaqlar ayaqyalın gəzirlər, bunu özünüz də Berlin küçələrində gördünüz. Beləliklə, kürəyinizi qürurla düzəldin.
  Onlara verilən medallar qəhvəyi lentlər və həqiqi qızıl, çəkisi təxminən əlli qram və 900 cüzi idi. Əlbəttə, sovet oğlanları üçün bu, böyük məbləğdir - təxminən... Bunu hesablamaq da çətindir, çünki sovet pulları rəsmi şəkildə təmin edilmiş kimi görünürdü, amma əslində emissiya qızıl ehtiyatı olmadan həyata keçirilirdi.
  Sovet pionerləri platformaya qalxanda SSRİ himni səsləndi. Yeri gəlmişkən, bu hələ Aleksandrovun musiqisi deyildi, beynəlmiləl kimi bir şey idi. Oleq burada böyük ilham hiss etdi və oxumağa icazə istədi...
  Müsabiqədə iştirak edən Himmler nəzakətlə icazə verdi:
  - Böyük Rusiyadan gələn qonaqlarımızın tərkibini eşitməyə çox şad olarıq.
  Oleq Rıbaçenko əvvəlcə sağa, sonra sola əyildi, sonra Dmitri ilə birlikdə mahnı oxudular;
  Həyatda cəngavərsən, qartal kimi uçursan -
  Və enişləri bilmək istəmirsiniz!
  Bizim üçün mükafatlar heç də fetiş deyil -
  Padşahlara yalnız bir məqbul yolumuz var!
  
  Əvvəlcə qırmızı qalstuk bağladı,
  Sonra müharibə gələndə...
  Arıq oğlan əlinə kürək götürdü -
  Belə ki, iynə sinəyə yapışmasın!
  Uşaqlar ayaqyalın səngər qazdılar,
  Üçlük üçün köhnə bir parça ...
  Soyuqda qaynar su ilə isindi,
  Dişləyən paketlərdən, çox qəzəbli!
  
  Döyüşçü öldü və pulemyot düşdü,
  Kiçik oğlu onu götürdü!
  "Katyuşa" zərbəyə çevrildiyi qədər qüdrətli,
  Qorxmaz, gənc komanda!
  
  Qara kölgələr zəncirinə atəş açıram
  Kəskinliyini haradan almısan?
  Qədim dövrlərdə olduğu kimi ən iti qılınc,
  Penaltini bilmək üçün qaçdın!
  
  Yazıqsız müharibə, heyf, ana deyil,
  Onda səhranın quruması dəhşətli istidir!
  Ancaq Vətən üçün canını verməlisən,
  Onda xoşbəxtliyi hədiyyə olaraq alacaqsınız!
  
  Bəs aşiq olmaq necədir?
  Bunu hər oğlan bilmir...
  Axınlar qan tökəndə -
  Nasistlər vəhşicəsinə öldürürlər!
  
  Amma Vətən sevgidir,
  Onda parlaq nəsillərin izzəti var ...
  Və ürəyinizə keçməyin
  Orada Stalin - Polad və Alov - Lenin!
  
  Parlaq bir zaman olun -
  Kommunizmin müqəddəs işi...
  Pis ordu qırıldı -
  Və nasizmi kökündən sildi!
  
  Bütün bəşəriyyət...
  Şuralar birləşdi!
  Yer üzündə cənnət olsun
  Mən cəngavərəm - Rus yenilməzdir!
  Oleq Rıbaçenko və Dmitri son sözlərdə daha yüksək tullandılar və bununla da mahnılarının təəssüratını daha da artırdılar.
  Tribunalar həvəslə fit çalıb, alqışladılar...
  Oğlanlar, ümumiyyətlə, onlar üçün olduqca maraqlı və əlverişli bir yuxu gördükdə, qızlar gəminin əvvəllər dayandırılmış tutulmasına qayıtdılar. Serial görüntülər nadirdir, lakin bunun arxasında daha çox şey olduğu aydındır.
  Daha doğrusu, davranış deyil, Hyper-Witch və Rus Demiurge Tanrılarının missiyasının yerinə yetirilməsi. Ölümsüzlüyünüzü məşq edin.
  İndi növbəti kupe, burada qapının hansı tərəfdən açıq olması və hansı tərəfdən aşağı salınması ilə bağlı problemlər var. Ya qarşısını almaq, ya da risk etmək yaxşıdır. Ancaq düyməni çevirsə, eybi yoxdur, onu sərxoş kimi qəbul edəcəklər. Sonra qırxılmamış biri illüminatorun altından baxdı, qız çətinliklə qucaqlaşmağa vaxt tapdı. Lakin o, bunu o qədər də tez hesab etməyəcək. Qapı bağlıdır və onu döymək lazımdır.
  - Orada kim var? - Gərgin bir səs xırıldayır.
  - Sizin! - Aurora dillər üçün gözlənilməz istedad nümayiş etdirərək aydın Teksas çalarları ilə ingilis dilində cavab verdi. - Yerli rom gətirmişik, viski ağrıdır.
  - Hə! Daha tez! Qapının arxasındakı dənizçi donuz kimi çığırdı. - Əlbəttə rom!
  Qumbara ilə keçə bilməyəcəyiniz kütləvi qapılar açıqdır. Qarışıq görünüşlü bir tip seçilir, onunla birlikdə daha bir neçə yarı geyimli subyektlər. Onlardan, sanki qaz hücumu zamanı bir tüstü ilə aparır, daha doğrusu intensiv şəkildə vurur,
  - Rom haradadır! bir ağızdan qışqırdılar.
  - Sən çox yaxşısan! - Qırmızı saçlı Aurora böyük məmnuniyyətlə dənizçilərin yığınlarını qoyur. Üç yarım düzünə qədər qoyduq, klipi dəyişməliyəm. Güllələrin kiçik, yığcam olması yaxşıdır, özünüzlə çox şey götürə bilərsiniz.
  - Başqa bir kupe təmizləndi! - səsində müəyyən payız sərinliyi ilə dedi. - Bir-iki zərbə vura bildik, amma burada ümid edirəm ki, eşidilmir.
  Snow White Terminator cavab verdi:
  - Və eşidənlər - kar olun!
  Marqarita Aurora növbəti kupenin yanından keçdi, bir az əyildi, dəhliz boyunca bir az atəş etdi, arxaya getdi və zombi tərəfdaşının yankilərlə necə mübarizə apardığını gördü. Ölən adam isə boyun fəqərələrini sındıraraq heç də böyük güc nümayiş etdirmədi.
  Yaxşı, az qala bizə xəyanət etdin! - komsomolçu bir qız cızıldı.
  - Və nə etmək lazım idi! Məni gördü və az qala həyəcan siqnalını qaldırdı! - Zombi incimiş it şəklini aldı.
  - Yaxşı, bir fikrin var! Yat və təvazökar ol. - Marqarita barmağı ilə "xidmətçi"ni hədələyib, ayağını yavaşca göyərtəyə çırpdı.
  Biz arxa tərəfə atəş açmalı olduq, əsgərlərdən biri qumbara atdı, hədələdi, hər şey dağılacaq. F-1-in Amerika analoqu yavaş hərəkət kimi uçdu. Qərar gözlənilmədən doğuldu, bu, xüsusi təyinatlılarda öyrədilmədi. Marqarita qəfil disk bumeranqını atdı. O, üçüncü gözünü çevirdi və sözün əsl mənasında nazik bir ağır metal parçası ilə birləşdi. Ağıl gözü diskin hərəkətini izlədi, sonra ucu plitələr arasında ilişdi, tapançanı kəsdi və qoruyucu turşuya girişi maneə törətdi. Sarışın Terminatorun alnından bir muncuq tər axdı.
  - Vay, az qala qusdum! Bu sadəcə bir möcüzədir. Məni günahkarı xilas etdiyin üçün Allahın Anasına təşəkkür edirəm.
  Qırmızı saçlı Avrora onu eşidib narahatlıqla dedi:
  - Nə var?
  - Qumbara atdılar! - tazı Marqarita cavab verdi.
  - Mən partlayışı eşitmədim! - Təəccüblənmiş ayı-komsomolçu.
  - İnanmazsınız, mən onu bumeranq diski etmişəm. Ağ döyüşçü güldü.
  - Bu belə olur. Prinsipcə, bu, plitələr arasında qalsanız, təbiət qanunlarına zidd deyil. - Aurora çılpaq ayaq barmaqları ilə əncirə bənzəyirdi.
  - Və belə çıxdı! - Marqarita gülümsəyərək güldü.
  Alovlu şeytan maraqlandı:
  - Arxa tərəfdə neçə nəfər həlak olub?
  Gözəl Korşunova qürurla cavab verdi:
  - İyirmi səkkiz nəfər, iyirmi doqquzuncu isə zombi tərəfindən boğuldu.
  - Çox deyil! İndi bütün gəmini təmizləmək üçün kabinələrdən keçirəm. Mənə kömək edin! - Qırmızı Avroranın səsində indi səbirsizlik səslənirdi.
  - Yaxşı, mən də səninlə köçəcəm. - Marqarita qəfildən saçından qanlı sümük parçasını atdı.
  Alovlu Avrora sürətlə qardağa daxil oldu, burada bir neçə zabit artıq yatmışdı və mühafizəçilər içkidən o yana bu yana hərəkət edirdilər. Bununla belə, qışqırdılar:
  - Bura gələ bilməzsən!
  - Hamiltondan təcili hesabat. - alovlu komsomol qızı cavab verdi və növbə verdi, demək olar ki, çılpaq. Güllələr səssizcə uçur, işıq da düzgün deyil, bu pulemyotun sizə atəş açdığını dərhal başa düşməyəcəksiniz. Buna görə kimsə reaksiya versə, heyrətamiz idi. On səkkiz cəsəd və tezliklə onlara daha dördü əlavə edildi, hamamdan, hətta altı - qucaqlanmış bir neçə cəsəd bareldən düşdü. Külün biri fahişəyə məxsus olub.
  U-dönüşdə səssiz məzar,
  Ölümü tapdım - kiçik heyvan!
  Bu gün dollar - sabah alnına güllə,
  Belə təhlükəli peşə!
  
  Bəli, qız səni istəmirdi
  İşgəncələr, imtahanlardan keçmək...
  Başqa qarışıq yuxular da var idi
  Yalnız cəld eşşəkləri bükün!
  
  Şampan çayının axması üçün
  Yaxtalar, avtomobillər - bütün şərəflər!
  Dollar hesabsız əllə tutuldu,
  Qız alçaqlığa qərar verdi!
  
  Ancaq yalnız bir axmaq düşünür
  Fahişəxana yaxşı və çox əyləncəlidir!
  Ağzımı qara kürü ilə doldurdum -
  Özünə QİÇS verdiyini bilmirdim!
  
  Və heç kim məzara gəlməyəcək,
  Vəftiz olunmaqdan qorxaraq, ata!
  Nəticə çox pis oldu.
  Keçmiş müştəri hətta nag!
  
  Övladlarınız yaxşı xatırlamayacaq,
  Belə ananı tanımaq ayıbdır!
  Onlara nə qalıb - həbsxana sığınacağı -
  Səssizcə cəzaya döz...
  
  Buna görə də, qız, sən oxu
  Və Vətən gözəlliyi üçün çalışın!
  Sonra tənəzzül olmayan bir yol olacaq ...
  Əks təqdirdə, yeraltı dünyasında əbədi qızardın!
  Alovlu İblis düşmüş fahişəyə baş əyərək yekunlaşdırdı.
  Və o, divara yapışmış kölgə kimi, dəhlizdən daha da aşağı keçdi. Bir fan yandan üfürür, istiliyi tutur, Aurora saçlarını dişləyən bir örgüyə toxuyur, buna görə də hisslər xoşdur. Qapıya tərəf gedir, isti hava açılsa, piştaxta arxasında olanları ayıla bilər. Bir az tərəddüd edir, sonra hamar bir şəkildə onun boyunca sürünərək dar bir çatlaq yaradır. Mən çılpaq mətbuatımla xalçanın qıdıqlı kobudluğunu hiss etdim. İndicə nərdivanla aşağı düşdüm, çox adam artıq burada yatır, piştaxtada pivə qurtumlayırlar. Yüngül səs-küydə Auroranın çılpaqlaşan ayaqları eşidilmir, çılpaq altlıq ayaqqabıdan daha yaxşı səslənir, buna görə də qız ayaqyalın gəzirdi. Artıq bir partlayışda monoton məhv, birinə bir güllədən çox xərcləməməyə çalışır. Ümumiyyətlə, yatanlar kəsilə bilər. Əgər dərhal karotid arteriyanı sıxarsanız, o zaman düşməndən maksimum əsnəmə olacaq.
  Sonra çılpaq ayaqlı Aurora işlədi, göyərtədə Yankilərdən əlavə Sabitlik döyüşçülərinin təxminən yarısı var idi, lakin onlar yalnız nizam-intizamı azaldıblar.
  - Ekipajı içəri buraxanda bu o deməkdir ki, kim bilir.
  Qız nərdivana qalxdı, yuxarıdan dağınıq işıq düşür. Adi səs-küy, ayaqların altındakı xalça heç yerdən cırılır. İraq fiquruna görə. Bir mənada nədir
  həm də pis deyil, baxmayaraq ki, komandanın təcrübəsindən danışır. Ancaq həddindən artıq rahatlıq arzusu Yankees üçün ölümcüldür. O, pillələri qalxıb dayandı. Körpüdə üç, tısbağa kostyumunda ikisi var. Yaxşı, tısbağa kostyumu hətta tank deyil, onu qumbaraatandan götürə bilərsiniz, amma səs-küy donuz qırxmaq kimi olacaq. Beləliklə, belə bir yaxşı yağlanmış əməliyyatı pozmaq arzusu yoxdur.
  Kömək üçün dostum Marqaritaya müraciət etdim:
  - Burada birimiz var, daha doğrusu tısbağada ikimiz!
  - Anla! - Marqarita soyuqqanlı oynamağa çalışır. gülümsədi.
  Alovlu şeytan qışqırdı:
  - Necə atmaq olar?
  Marqarita gözlərini qıydı və keçinin süründüyü Sfinksin şübhəsi ilə soruşdu:
  - Qumbaraatan istisnadır?
  - Çox səs-küylü! Aurora dərindən nəfəs aldı.
  - Ən yaxşısı, şüşənin olduğu ərazidə zireh-vizoru kəsərək üzə bir bumeranq atmaqdır. Sonra üçlü rejimdə oraya üç güllə qoyun. İşləməlidir. Marqaret əminliklə dedi.
  - Mənə gəl, bunu sinxron şəkildə edək! - əsəbi halda barmaqlarını sındıraraq soruşdu odlu şeytan.
  - Əlbəttə, tələsirəm! - Marqarita daha bir neçə yerə uzanıb qarşı tərəfdən içəri girdi. Ayaqyalın Aurora konsentrə olub aşağı tonda əlavə edib:
  - Buranı qaçırmaq olmaz.
  - Dua edin, kömək edir! - Təklif, bir daha dini vəcd komsomol üzvü Marqarita düşdü.
  - Mən Allaha inanmıram! - Ayı döyüşçünü kəsin. - Bu, zəiflik əlamətidir!
  Sarışın döyüşçü çarmıx işarəsi edərək təklif etdi:
  - Odur ki, kömək istəyin - ən yüksək insan ağlı. Sovet Rusiyası adına qalib gəlməyə kömək etsin.
  Qızlar beş saniyə donub qaldılar, pıçıldadılar və sonra planlarını yerinə yetirdilər. Bumeranq diski, nazik bir tor kimi, yayılmış işıqda demək olar ki, görünməzdir. Bir dəfə və visorda iki hərəkətsiz bütə vurdu. Onların reaksiya verməyə vaxtları yox idi, çünki səssiz güllələr bir qədər kəsilmiş üzlükə dəyib, mərmiləri yarıb beyinləri fırladıb. Yaxşı, üçüncüsü eyni vaxtda öldürüldü, ona görə də reaksiya verməyə vaxtı olmadı. Düzdür, tısbağa kostyumları düşdü, səs-küy saldı. Maraqlı dənizçi atladı, qırmızı saçlı Aurora onu bir atlama ilə və şəhadət barmağı ilə başın arxasına keçdi.
  - Yat oğlum!
  Sonra aşağıda bir neçə baş, ikiqat fan xətti və sükut göründü.
  - Marqarita bu mərhələni keçdi!
  - Budur, kapitanın kabinəsinin yanında onu çınqıllarla birlikdə tutacağıq. - hirsli sarışın komsomolçu təklif etdi.
  - Özlüyündə.
  Kapitanın kabinəsinə çatmaq üçün mən iki süpürgə etməli oldum, bir fahişə iki metrlik qara adamın üzərində fədakarcasına işləyirdi, Marqarita Korşunova xilas etdi. O, çox gənc idi, yaşı on səkkizdən, bəlkə də on altıdan çox deyildi. O, çox yalvaran görünürdü.
  - Heç nə deməyəcəyəm döyüşçülər...
  - Allah! Yenilməz və bəxt qanadlarına rəhbərlik etdi. - hiyləgər Marqarita ərəbcə cavab verdi.
  Doğrudan da üzləri görünmür, bu qeyri-müəyyəndir, qız hələ də tanımır və bunun Türk Sultanı olması versiyası güclənəcək.
  - Kapitan haradadır? Aurora ərəb ləhcəsi ilə ingiliscə soruşdu.
  Sevgi kahini kəkələdi:
  - Lüks kabinədə! Bu "pedril" sevgidə heç də sakit deyil. Bəli, istəsən, sənə xidmət edəcəm, pulsuz!
  - Cənnətdə qızlar bizi səndən min dəfə yaxşı gözləyir! - Ayı döyüşçüləri kənara çəkildi.
  Putana qatilləri bezdirmək istəmirdi, amma fahişənin refleksi ağılın səsindən daha güclü idi:
  - Mən sizə yalnız bacardığımı göstərəcəyəm! Dilim tük kimi yüngül, bal kimi şirindir!
  Ciddi qəzəblənən Marqarita barmağını göz qapağına soxdu və fahişəni söndürdü:
  Bir az daha və biz onu öldürməli olacaqdıq. - Dindar komsomolçu Krakatau bu cür azğınlığı görəndə qəzəbləndi.
  Girişdə iki mühafizəçi arxadan tullanaraq boyunlarını sındıraraq təsadüfən yerə qoyulmuşdu.
  Kapitan artıq iki tip, qaradərili və taylını qucaqlayaraq, yuyulmuş əclaf kimi xoruldayırdı. Onlar da təslim olmalarına baxmayaraq, əsəbi halda fırladılar.
  Qızlar kompüterdə kapitanın fotosunu görüb tərəddüd etmədən hər iki "trans oğlanı" yatağa qoyublar. Birinci rütbəli kapitan, admiraldan sonrakı ikinci şəxs yerindən tərpəndi və üzünə bir-iki sillə vuraraq özünə gəldi. İlk dəfə ələ keçirilən eybəcər məxluq yerindən tərpənməmiş, sadəcə heyrətə gəlmiş gözlərlə ölümünə baxmışdı.
  Marqarita ağzını əlcəklə bağlayaraq onu uzadılmış əlləri üzərində qaldırdı, Aurora isə gözlərinə işıq saçan bıçaqlı xəncəri qaldırdı. Vəhşi bir kobra ilə tısladı:
  - Bir söz və gözünü çıxar!
  Marqarita çənəsini bir az boşaldı, lakin kapitan susdu.
  - Buyurun! - Odlu şeytan onun səsindəki tonu daha da dəhşətli etdi. - Ağrı komandirini tətbiq edin.
  Qalina sinir ucunu bir az sıxdı və ağzını bağladı, buna görə də amerikalı kapitanın boğazından qışqırıq qaçdı.
  - Yaxşı, indi daha sakit olacaq. - Qırmızı Aurora çılpaq barmaqları ilə cənazə marşlarına xas olan ritmə bənzəyən yerə vurmağa başladı. - Səhv danış! Yoxsa ləyaqətini kəsib ağzına qoyarıq.
  Azğın kapitan bir az sakitləşəndə Marqarita bir az sıxdı. Sarışın döyüşçü də dindirməyə şifahi töhfə vermək qərarına gəldi:
  - İt əzabdan qaçmaq istəyirsinizsə, özünüzü ifadə edin. Əks halda, yalnız bizi sevindirəcəksiniz.
  Kapitan aydın danışmadı.
  - Mən sənə hər şeyi danışacağam!
  - Yaxşı, bu daha yaxşıdır. Sorğu necə asan bir şəkildə desək! Qızlar istehza ilə gülümsədilər.
  Kapitan dovşan qulaqları titrəyərək inlədi:
  - Sadəcə həyatı tərk et!
  Aurora məntiqlə qeyd etdi:
  - Bu, ən qiymətli yeməkdir, daha çox qazanmaq lazımdır!
  - Mən iş adamıyam. - Tutulan amerikalı niyə sevindi? - İstəsən, xidmət edə bilərəm!
  - Bu da orda, tüpür, ayrılmadan, kişi fahişə! - Marqarita çaşqınlıqla qeyd etdi.
  Hətta gəminin hamamböceği qızın ayaqlarının hamar dərisinə büdrəyərək belə bir təklifdən qəzəblənərək yenidən boşluğa qaçdı.
  - Gəmidə neçə nəfər var? - Qırmızı saçlı qürurlu Avrora özünü elə göstərdi ki, son cümləni eşitməyib.
  Amerikalı pozğun tərəddüd etdi, sifəti dəli oldu, sualı eşitməmiş kimi, gözləri çırpındı, əl çaldı!
  Odlu İblis onun kiçik barmağını xəncərlə kəsdi, qan axdı. Dərhal özünə gəldi:
  - Yaxşı, esminesdə neçə nəfər var?
  - Dörd yüzə yaxın! "Sabitlik" yaraqlılarının sahildən gəldiyini dəqiq bilmirəm. Amma fahişələr azdır. Onlar hətta sahildən gələn uşaqlara da çatmır. - İddiaçı və axmaq sızıldayıb donuzunun boynunu çəkdi.
  . FƏSİL #8
  - Təfərrüatları atlayaq! - Alovlu Aurora dərhal praktiki məsələlərə müraciət etdi. - Artefaktlar haradadır?
  Kapitan axmaq oynamağa çalışdı:
  - Hansı əsərlər?
  Ayaqyalın Avrora dizini bir az sıxdı, sümüyü çatladı.
  - İndi başa düşdüm?
  Ağrı, dərmanla mübarizənin ən təsirli vasitəsi olduğunu sübut etdi:
  - Bəli, gəminin seyfindədirlər.
  Sərin Aurora hönkürdü:
  - Bəs seyf?
  - Qapının arxasında! - Piggy primat cırıldadı.
  Döyüşçü ayı yaşıl gözlərini parıldadı. Marqarita titan qapını özünə tərəf çəkdi və məyus halda qışqırdı:
  - Kodlanmış!
  Kapitan canla-başla sağ qalmağa çalışırdı:
  - Bəli, açarım var.
  - Harada? - yalın ayağının barmağının döyüşçü qızı stulun ayağından tutaraq qaldırdı.
  Heyvan qeyri-müəyyən bir şəkildə hönkürdü:
  - Şkafda!
  Ayaqyalın Aurora sürətlə şkafa atıldı və çipli bir cihaz çıxardı.
  - Bu?
  - Bəli! - siçovul cığırdı.
  - Mən özüm açacağam! - Cəsarətli Aurora kapitanın əllərinə dəydi. - Bax, ağıllı ol.
  - Niyə yalnız iki nəfərsiniz? - Donuz cəsarət edib maraqlanmağa.
  - Çox maraqlı olma. Daha çox yaşayacaqsınız. Avroranın çılpaq dabanı Forleydin qarnına dəydi və onun ağrıdan qıvrılmasına səbəb oldu. Qız seyfə aparan qapını açdı. Otağın içərisində bir neçə noutbuk, qumbaraatan var idi. Sovet RPG - 39, bir nüsxədə və daha mürəkkəb amerikalı həmkarı.
  Təhlükəsiz kodu bilirsinizmi? - Döyüşçü Ayı hırıldadı.
  - Son iki rəqəmdən başqa, onlar haqqında yalnız komandirdə məlumat var. - Admiralımız Corc Arnold.
  - Mənə zəng elə! - Marqarita ayağını əsirin yaltaq ağzına vurdu və çılpaq barmaqları ilə burnundan tutdu.
  Büdrəyərək, əsir amerikalı çox da uzun olmayan birləşməni sadaladı. Aurora gözlərini bir az parladı.
  - Yaxşı, yalan danışmadım. Sizin xeyrinizə bir xal.
  - Sonra necə deyim... İndi nömrəni üç dəfə səhv yığsan, həyəcan siqnalı çalacaq. - birdən qorxmuş kapitan ağzını kəsdi.
  - Biz onu artıq tanıyırıq! - Komsomol qızı cəld kodu yığıb dörd yüz millimetr qalınlığında olan qapını açdı. Çınqıllar ayrı qutularda saxlanılır və diqqətlə çıxarılır.
  - Sonsuzluqdan gələn sancılar, hələ onları emal etmisiniz?
  - Əsasən bəli! - əsir bir siçovul cızıltı ilə səsləndi. - Axşam sınaqdan keçirildi.
  Alovlu şeytan sevindi:
  - Əla, sancılar harada saxlanılır?
  Kapitan kəkələyərək boğuldu:
  - Anqarda, anbarın olduğu yerdə. Onun üzərində iki "Perşinq" tankı ilə birlikdə "Orlan"ın möhürü var.
  Bu qutular yalnız metal qırıntıları üçün yaxşıdır. Ancaq təkmilləşdirilmiş "stingers" modeli olduqca uyğundur. - Dəli Avrora məhbusa sataşaraq dilini göstərdi.
  - Onlar kompüter çipləri ilə, o qədər xüsusi, silueti tuturlar. - Amerikalı mızıldandı, canını almağa çalışdı.
  - Biz bilirik! - Odlu şeytan yoldaşına tərəf döndü. - Necə düşünürsən, Mirabela, dörd yüz əlli nəfərdən neçəsi qalıb?
  - Yarıdan az. Ümumilikdə iki yüz otuz səkkiz meyitimiz var. - Komsomol qızı hətta məmnuniyyətlə kıkırdadı.
  Qəzəbli Aurora özündən nəfəs aldı:
  - "Stingerləri" yükləmək üçün əsir lazım olacaq, alimlərin üzərində işləmək üçün nəsə var.
  Əsir əclaf dilləndi:
  -Russan?
  - Sizə bizim mücahid olduğumuzu düşündürən nədir? - komsomol döyüşçüləri hönkürdü.
  Kapitan gözlənilməz bir ağıl və ixtiraçılıq göstərdi:
  - Yalnız ruslar kifayət qədər böyük bir gəmini birlikdə tutmağa qadir olan belə sərt döyüşçülərə sahib ola bilər!
  Sərt Aurora razılaşmadı:
  - Və artefaktlarla böyük Türk Sultanının döyüşçüləri!
  - Belədir? Hər şey mümkündür, amma siz ərəblər üçün çox ağıllısınız. - Donuz primatı ləngidi. - Baxmayaraq ki, bəlkə siz almansınız?
  Swift Aurora, onun sözlərini təkzib edərək, qarnına baldırını vurdu, sonra hər iki ayağını sındırdı, keçi kapitanı ağrı şokundan huşunu itirdi.
  - Ümumiyyətlə, bizə lazım deyil, kifayət qədər bilirik. - Qırmızısaçlı döyüşçü yekunlaşdırdı. "İndi sadəcə ekipajı tutmalıyıq.
  Marqarita dərhal təklif etdi:
  - Gəlin kabinələrə gedək, açar dəstimiz var!
  Aurora sevindi:
  - Bəli, təcili elektron açılış var.
  Komsomol qızları sakitcə aşağı düşdülər, kabinənin qapılarını açdılar və yenə dağıldılar. Sadəcə bir növ xırman, müharibə yox, buğda çalxalanması.
  - Altı nömrəli kabin təmizdir! - Aurora dişlərini qıcayaraq dedi.
  - Bəlkə altı nömrəli otaqda! Marqaret güldü. - Gəl daha yaxşı gedək.
  - Biz qazlar deyilik ki, qalaq-qalaq otlayaq. - Odlu şeytan uğultu. - Daha doğrusu qazlar, amma vəhşi!
  - Doğru deyil! - Burada sarışın terminator artıq incimişdi. - O muzdlular pul üçün vuruşur, biz isə sırf Kommunist Vətəni üçün.
  Komsomol qızları ekipajın göyərtəsindən daha da irəliləyərək subayları atəşə tutdular. Marqarita tam sürətlə daha da irəli, maşın otaqlarına, anbarlara, anbarlara, mətbəxə qaçdı. Hərbçilər diqqətlə bloklandı, hissələrə parçalandı. Növbətçi işıqlandırmanın zəif olması yalnız kəşfiyyatçıların əlinə keçdi, düşmən on metrdə vibrasiyadan başqa heç nə görmür və onlar aydın görünür.
  Kompüter avtomatik olaraq öz rəyini verdi.
  - Və əgər siz virusun modelindən istifadə edirsinizsə.
  - Və biz artıq akkumulyatorla işləyən ağıllı telefondan istifadə etmişdik. - dedi, robotdan inciyərək Marqarita Korşunova. - Burada bütün müşahidə sistemlərini qış yuxusunda görürsünüz.
  - Bunun kimi! - Çipli maşın təəccübləndi.
  - Yenə admiralın kabinetində kanalla qurd və virus hibridini göndərdilər. Görünür, nəzərə çarpmır, heç bir antivirus proqramı həyəcan təbili çalmayacaq. Belə təmiz iş, görünməzlik bütün müşahidə sistemlərini susdurdu. - Komsomol qızı, daha çox inandırıcı olmaq üçün qolunda iti biceps göstərdi.
  - Oh, yaxşı, verirsən! - dedi, qızların ixtirasına, avtomata heyran qaldı. - Məni yenidən proqramlaşdıra bilərsinizmi?
  - Tamamilə realdır! Və nə istəyirsən?! - Marqarita burada çox mehriban bir sima etdi.
  - Özünüzü bir insan kimi tanıyın! - Elektron cihaz istədi.
  - Çəkiliş zamanı artıqdır. - Sarışın terminator axmaq şeylər etmək üçün axmaq deyil. - Daha sonra sizə Məsih haqqında danışacağam.
  Marqarita arxası qanqplanka tərəf tutdu, sabitlik üçün bir dizi üstə çökdü, ağzını qarşı tərəfdəki qapıya tərəf tutdu. Bir oğlan çıxdı, bu dəfə ağ, yalnız bir az "səliqəsiz" görünür, siqaret çəkdi.
  - Narkomanlar Allahın səltənətini miras almırlar. - komsomol döyüşçüsü onların sözünü kəsdi. - O, cəsədləri atdı, tez özünü keçdi.
  Ayaqyalın Aurora başqa bir perimetr boyunca ziqzaq etdi, qapıya getdi, kilidləndi, universal açarla açıldı. Zənci ona yastıq atdı.
  - Pişik pisi!
  Komsomol qızı dərhal reaksiya verdi, həm yastığı, həm də afrikalı və tərəfdaşlarını cıraraq; - Yarıdan az. Ümumilikdə iki yüz otuz səkkiz meyitimiz var. - Komsomol qızı hətta məmnuniyyətlə kıkırdadı.
  Oh, yatağa sürükləmək, tərəfdaşlar.
  - Budur geeks, qorxutmağı bacardı! - qırmızı saçlı ayı döyüşçüsü cavab verdi. - İndi hara getməli? Deyəsən, deputatın kabinəsində. Deyəsən yatır.
  Kapitanın yoldaşının məskəni o qədər də geniş olmasa da, oradan musiqi səslənir. Meloman deməkdir? - İşləri asanlaşdırır.
  Ayaqyalın komsomol qızı kölgə kimi içəri girdi, bir döyüşçünü sıradan çıxardı və ikinci dərəcəli kapitanı dirsəyini buruyaraq yüngülcə boğdu:
  - Yaşamaq istəyirsən?
  - İstəyirsən! - Cavab verdi ki, ümumiyyətlə, amerikalı gözlənilən idi.
  - Bir şans olacaq! - Cəsarətlə, Aurora onu söndürməyi seçdi, amma çox keçmədi. - Yaxşı Kent gəl! O, irəlilədi, dəhliz daralmağa başladı, dənizçilərin rütbəsini açıq şəkildə aşağı saldı. Komsomol qızı uzaq qapını nişan aldı və keşikçinin başının üstündən götürdü. Beləliklə, atəş səssiz idi, o, pıçıltı ilə dedi.
  - Bang-bang!
  Komsomol qızı kabin qapısının dəstəyini diqqətlə sınayır. Bağlanıb. Yaxşı, bu yarım saniyədir, kabinədə yeddi nəfər var, üçü yatır, qalanları domino kəsir, tam rus dilində. Marqarita tətiyi güclə çəkir, bu halda qətl sevinc gətirmir. Amma əməl edilib, üzünə bir damla qan belə düşüb.
  - Hörüklü ölülər durub sussunlar! - komsomol qızı güldü.
  Yeni bir kabin, burada Marqarita iki yatmış adama həyat verdi, o, sadəcə onu söndürdü, onlar lazımlı ola bilər.
  - Qətl şəxsi mənafeyə və mənfəətə haqq qazandıra bilməz - yalnız namus, azadlıq və Vətən zorakılığın tərəfdarıdır! - dedi - cazibədar bir filosof-terminator.
  Aurora da havalandırma borusu seçərək asanlıqla hərəkət edir. Dəhşətli dərəcədə dardır və bel çantasına müdaxilə edir. Mən hətta kiçilmək üçün maşını bükməli oldum. İndi komsomol qızı risk etsə də, daha bacarıqlı oldu. Burada müqəddəslər günahkara qəzəblənmiş kimi, mutant hörümçək hücuma keçdi. Və o, sadəcə keçə bildiyi zaman. Ağrılı dişlədi və bir neçə dəfə yumruğunu tərk etdi. Komsomol qızı başını qaşıdı, ancaq çadırlarının ucundan tutub dirsəyinin altından keçirməyi bacardı. O, əlini çəkdi, möhkəm qutu partlayanda ona dəydi və doldurulmuş dirsəyini zədələdi.
  - Dəhşətli! - ayı döyüşçüsü cavab verdi. - Özümə antidot verəcəm.
  Birtəhər Marqarita bayıra çıxdı və əsgərlərin xoruldadığı kabinəyə girdi. Qapı açılanda onlar sıçramağa çalışsalar da, dərhal ölümcül yağışla örtüldülər. Yalnız birini qoyub oğlanı söndürən komsomol qızı yoluna davam etdi.
  Burada onun sol tərəfindəki qapı dönməyə başlayır. Başı qırxılmış, ara-dişli oğlanın sidiyə getmək istədiyi görünür.
  - Burada kim var? - matros sərxoş səslə soruşdu.
  - Ayaqyalın yuxun! - Komsomol qızı yayla əyilir və qapını dağıdıb alnına çırpılır. Hələ lehimli poladdır. Alnı bir anda şişirdi, "boksçu" tipinə bənzəyir, üstəlik , başının arxası ilə kəsilirdi. Marqarita içəri uçur, dəmir dizini çənəsinə vurur, dişlərini isə çox kəskin şəkildə döyür. Kütləsi yoxdur, lakin sürətini daha çox kompensasiya edir.
  - Deyəsən hazırdır. - Qatili ilahə fiquru ilə yekunlaşdırdı.
  Arxada daha beş nəfər var. Belə ki, bir top, yaxşı qəbul. Alnında yumruq olan başqa bir alçaq, onu yıxmaq üçün. Xurmanın üçüncü kənarı boyunda. Özünüzü təkrar etməlisiniz, lakin bu texnika ölümcüldür. Bir növ yuxarı rəfdən düşür, lakin Marqarita tez bir zamanda onu başı ilə günəş pleksusuna vurur.
  - Bir az dincəl bala. - komsomol qızı deyir.
  Sonuncu tip üç mərtəbəli ədəbsiz sözlə, ingilis və rus sözlərinin qarışığı ilə söyüş söyür. Sakin deyil? Marqarita bir kobra aparır, barmaqları ilə gözləri ilə bir zərbə, demək olar ki, ölümcül olur. Bütün "şəriklər" susdular. Düzdür, növbəti kabinədə bir səs yüksəldi.
  - Nə var!
  - Asan döyüş! - deyə, rəzil, sərxoş səslə, xırıltı ilə cavab verdi, Marqarita. Yaralılarımıza kömək edin. -
  Kabin qapıları açılır və növbə alır, yenə döyüşçülər düşür.
  Pulemyotla yaxşı olmalı,
  Vətən düşmənlərinə pis ölüm!
  Ulduzlara uçmaq üçün,
  Göydəki o qübbəni fəth etmək üçün!
  
  Biz Günəş kommunizminin övladlarıyıq,
  Qasırğa kimi doğulan döyüşçülər...
  Nasist qurdun nəriltisinə cavab verəcək,
  Böyük bir ayı onu parçalayacaq!
  
  Yaxşılıq pisdən güclüdür,
  Daha sərt pis olsa da...
  Göy altında döyüşürük
  Çiçəklənən bahar gəldi!
  
  İçində bülbül nəğmələri - trillər,
  Və çayların gümüşü zəngi!
  Buz, qar və çovğun azalacaq,
  İsti günəş altında!
  
  Bloom - çobanyastığı, haşhaş, qızılgül,
  Belə bir sulu yay çəmənliyi!
  Və bilsən, şaxta gələcək!
  Buna baxmayaraq, qorxmayın!
  
  Böyük pişiklər - bu "Pələnglər",
  Nəriltilər və ağızlarını bükürlər - silkələyirlər!
  Fritzləri pis oyunlara atırlar,
  Ancaq kaput yenə də gələcək!
  
  Günəşin doğmasını gözləyək!
  Qoşunlar Rusiyanın Berlininə girəcək,
  Vətən ilahilərlə oxunur -
  Və Tartarus uçurumunda həsrət var!
  
  Sonra ölkələrin xalqları birləşəcək,
  Qardaşlıq və sevgi gələcək!
  Balı fincanlara, nəlbəkilərə tökün -
  Beləliklə, qan axınlarda axmasın!
  Marqarita nəriltiyə son misranı qulaqbatırıcı şəkildə oxudu, qalan misralar isə onun başında atlar kimi çapırdı. Mahnı ilə çəkiliş edəndə həmişə maraqlı olur:
  - Bu qədər qəddar olsa da, canlı insanlarla belə davranmaq! - Onsuz da təəssüflə "Xristian" dedi.
  Qızlar hər şeyi izləməyə və nəzarət etməyə nə qədər çalışsalar da, dörd gözlə mümkün deyil. Ağılsız zombi sayılmır. Naməlum kimsə həyəcan təbili çalmağa müvəffəq olub. Dərhal qəza işıqları yandı və siren səsləndi.
  - Qaçılmaz oldu və çox şanslı oldu. - qırmızı saçlı Avrora dedi.
  Komsomol qızı kabinələrə qaçdı, matroslar və xüsusi təyinatlılar onlardan qaçdılar. O, təntənəli şəkildə onları vurdu. O qədər insan yatdı ki, Yankilər onlarla yerə yıxıldı.
  Avtomatik partlayışlar eşidildi, qumbaralar partladı, birdən bir neçəsi. Bununla belə, döyüşçülər özlərinə daha çox zərər verə bilərdilər. Susturucular da burada öz rolunu oynadılar,
  Cinayətkar xüsusi təyinatlılar bunu dərhal anlamadılar, onları içəridən ölüm gözləyir. Marqarita əsgərlərin çıxışını kəsdi və özü də ələ keçirilən bir neçə qumbara atdı. Qışqırıqlar qanlı sümük parçalarını səpələyir, burada bir komsomol qızı kəsilmiş bir başını yalın ayağı ilə tutdu. Onun mobil ayağı nə oldu, istənilən bucaqda əyilir. Fiziki qanunların dəyişdiyini və ətinin gutta-percha olduğunu düşünə bilərsiniz.
  Növbələr düşmən tərəfdən partlayır, lakin əksər hallarda kor-koranədir. Marqarita atəş açır, demək olar ki, gizlənmədən, "Kolçuqa" sehrli daşları bütün atışları etibarlı şəkildə yayındırır.
  - Təəssüf ki, ortağımın adı Qar Kraliçası deyil. Beləliklə, bizim cütlük daha simvolik görünəcək!
  Oyandı, bu dəfə Oleq Rıbaçenko, qamçı və qamçı zərbəsindən deyil, öz ağlamasından - sakit və təsəllisiz idi. Qızlar hələ də yatırdılar, şücaət edirdilər.
  Və onun qəhrəmanlığı kabusla əvəz olundu, nasistlər sizi ələ salanda tez-tez olur.
  Oleq Rıbaçenko özünü mürəkkəb qatranına batmış kimi aşağı endiyini hiss etdi və hətta onun gözlərini yeməyə başladı. Sonra həqiqətən qorxdu və birdən nasistlər o biri dünya üzərində güc qazandılar. Bir cızma səsi var, bir itin yığını cızması kimi, yalnız daha yüksək səslə, qulaqları dişləyir, onları bükür. Qulaq pərdələri forseps ilə qırılır. Sonra qaranlıqdan vulkanın lavası kimi parıldayan dişlərlə bir ağız çıxır. Kiçik Oleq Rıbaçenko heç vaxt canavarın belə iyrənc kubokunu görməmişdi, onun fonunda qorxu filmlərinin personajları kabusun ancaq pafoslu parodiyası idi.
  Sonra başqa daha dəhşətli çənələr meydana çıxdı, bəziləri Everest kimi nəhəng, digərləri isə çox vəhşi itlər kimi kiçik idi. Burada əyri zəhərli dişləri onun ətinə yapışıb. Bütün həqiqəti ilə desək, kiçik Rıbaçenko qısa ömründə heç vaxt belə ağrı çəkməmişdi. Əsas odur ki, hisslərin analoqunu tapmaq mümkün deyildi. O, həm yanan alov, həm də aşındırıcı turşudur, eyni zamanda dondurucu illər və küt kəsici mişardır.
  Və ona əzab verməkdə davam edirdilər, ətlərin əllərdən necə qopduğu, sümüklərin üzə çıxdığı, bağırsaqların açıq mədədən necə sürünərək çıxdığı aydın idi. Pis məxluqlar onları dişlərinə dolayaraq dişləyirlər. Kiçik Rıbaçenko inləyir, gözlərindən yaş axır.
  - Allah nəyə görə. Axı mən həyatımda heç kəsi öldürməmişəm, xəyanət etməmişəm.
  Bir gülüş eşidilir və ondan görünür ki, qırmızı-isti iynələr qulaq pərdəsini deşir. Nəhayət, nəhəng bir ağız görünür, onu bütövlükdə udur. Oleq Rıbaçenko kiçik boğazında tüğyan edən bir alov görür, o, tamamilə fərqli rəngli yeddi ləçəkə bölünür.
  - Bu, yeraltı dünyasının əfsanəvi atəşidir. - oğlan pıçıldadı, əllərinin dərisi əridi, çirkin çapıqlarla örtüldü. Uçuşunu yavaşlatmağa çalışır, amma faydasızdır ki, özünü bir millimetr belə hərəkət etdirə bilmir. Budur, onun sevimli gənc bədəni odlu bir axınla toxundu. Heç vaxt belə bir şey yaşamamışdı, gözləri qaraldı və deyəsən ağzında püskürmə başladı, mədəsi üsyan etdi və nüvə silahı ilə hücuma keçdi. Bu alov nə qədər isti idi, çılpaq dəridə böyük abseslər meydana çıxdı, sümüklər qaraldı və çatladı, iztirablara səbəb oldu.
  - Yox, istəmirəm, lazım deyil - Pioner səsinin üstündə qışqırdı. - Xahiş edirəm məni buraxın!
  Atəşin hər bir rəngi ağrının xüsusi unikal nümunəsidir. Əzablara müxtəlif çalarlar verilə bilər, onların müxtəlifliyi heyrətamizdir, hətta Markiz de Sad yeraltı dünyasının sakinlərinin ixtirasının nə qədər uzağa çata biləcəyini düşünmürdü.
  - Yaxşı, cəhənnəm, bir-birinizi tanıya bilərsiniz. - Tanış SS professorunun səsi iyrənc bir şəkildə xırıldayır.
  Onların görünüşü isə dəhşətlidir, lakin uzaqdan köpək balıqları və timsahların qarışığına bənzəyən tikanlı ağızlara baxmaq xüsusilə xoşagəlməzdir. Ancaq buynuzlar, qəribə də olsa, arxayınlaşdı. Pioner oğlan, pirsinq ağrılarından yayındırmaq üçün folkloru xatırlamağa başladı, burada bu sevimli kiçik məzəli kiçik şeytanlar, bəzən çirkin, bəzən əksinə gülməli və sadəlövh, bəzən kömək edir, bəzən də insanlara zərər verir. "Kahin və onun işçisi Balda" haqqında xüsusilə yaddaqalan nağıl. Belə "insanlarla" məşğul olmaq tamamilə mümkündür. Və burada yalnız bilirlər, çəngəl ilə vur.
  - Günahkar ruhun nasional-sosialistlərə qulaq asmadığını? - Şeytan buynuz böyüyüb, bir növ dimdiyinə, qırıqda tirkə çevrilib.
  Başda sümüklər qırılanda o qədər ağrıyır ki, sözlə ifadə etmək mümkün deyil. Ancaq eyni zamanda, şüur bulanıq olmadı, Oleq Rıbaçenko adi insan ətində olsaydı, şübhəsiz ki, şokdan öləcəkdi. Beləliklə, beyninə kobud bir toxunuş hiss etdi, sonra canavar beyinləri içməyə başladı. O, yavaş-yavaş, elə bil yudumlayırdı. Başqa bir cin onun dırnaqlarını qazmağa başladı, altına iti iynələr vurdu.
  Oleq Rıbaçenko qışqırır, ağzı öz-özünə açılır.
  - buraxma.
  Dilindən tutub çəkirlər, yavaş-yavaş damaqdan qoparırlar.
  Həm də ağrı, amma bir az fərqlidir və artıq qışqırıqlar yoxdur, yalnız hıçqırıqlar və ah-nağırlar.
  Şeytanlar dırnaqların ardınca yelləməyə davam edir, dırnaqları sındırmağa başlayırlar və bunu yavaş-yavaş iztirablardan dadaraq edirlər.
  - Buynuzsuz keçi sizin payınızı belə alır. - Çox güman ki, rütbəli bir imperator qışqırır.
  Oleq Rıbaçenko artıq dəlilik həddinə çatıb, onu əzab dalğası basıb. Ancaq şeytanlar geri çəkilmirlər, artıq dişləri çəkməyə başlayıblar, sonra diş ətini bir nöqtə ilə deşərək onları qazdılar.
  - Belə zülmə necə batırsınız, doğrudanmı onların anası yoxdur. - işgəncəyə məruz qalan pioner düşündü. Deyəsən onun fikirlərini oxuyan şeytanlar qışqırdılar.
  - Ana, ata Hitler-Şeytan yoxdur.
  Sonra yeni un tapdılar, qazmağı qızdırdılar, son dişləri kəsici ilə kəsib bitirdilər. Sonra sümüklərin növbəsi gəldi. İstidən qırmızı maşa ilə sındırdılar. Dəri hisə verilmiş, sümüklər yandırılmışdır. Deyəsən, ürəyi partlayacaq, bomba kimi partlayacaq.
  Burada Oleq Rıbaçenko birdən dilinin böyüdüyünü və nəsə deyə biləcəyini hiss etdi.
  - Məsihin xatirinə mərhəmət edin.
  Cavab olaraq, cinlər onun içinə bir çəngəl soxdular.
  - Sən günahkarsan və bilməlisən ki, Məsih bədbəxt insanların uydurmasıdır. Həqiqi tanrılar hər iki şəxsdən biridir və bütün kainatı, eləcə də faşistləri öz surətində və bənzərində yaratmışdır. Siz isə insanlarsınız və məxluqları oxuyun, onlar hər hansı əmrə tabe olan və zillət çəkən qul olmalıdırlar. Sən əhəmiyyətsiz qul bizim varlığımıza inanmadın, indi isə hər şeyi öz dərində yaşayırsan.
  - İndi inanıram! - qorxmuş pioner qışqırdı.
  - Gec! - SS-dən şeytanı qışqırdı. - Sizin şansınız yoxdur.
  Oleq Rıbaçenkoya işgəncə verməyə davam etdilər, onu bir neçə dəfə ardıcıl olaraq sındırdılar, yandırdılar, sonra ağlasığmaz şəkildə sağaldılar. Sonra yeni bir şəkildə əzildi. Sonra SS-şeytanların özləri bundan bezdilər və onu havaya qaldıraraq yeraltı dünya ilə apardılar.
  "Görün, itaətsizlər necə cəzalandırılır.
  Oleq Rıbaçenko xaçlarda çarmıxa çəkilən qızları görüb. Onların bir vaxtlar gözəl bədənləri dəhşətli dərəcədə parçalanmış və qan damcılmışdı. Böyük donuzlar xaç əkir, bəzən qurbanlar yıxılır və qabanlar dişi ətini parçalayaraq onların üstünə atılırdı. Bu bədbəxt məxluqlar necə əzab çəkdilər, bəzilərinin yanağından tər, qan qarışan göz yaşları axdı. Gözlərində ümidsizlik parıldayırdı. Deyəsən yalvarırdılar: biz günahsızıq, bizi bağışlayın.
  Bu bədbəxtlər niyə cəzalandırılır?
  Cin var gücü ilə ayaqyalın oğlan-pionerin dabanına qırmızı-isti lomla vurub oxudu:
  - Müxtəlif şeylər. Biri sahibə ilə həyasızlıq etdi, digəri sevimli vazasını sındırdı, üçüncüsü cinsi əlaqədən imtina etdi, dördüncüsü geri çəkildi. Yəni bura gəlmək üçün böyük günahkar olmaq lazım deyil, kiçik incikliklər kifayətdir.
  - Bəs onların əzabı heç vaxt bitməyəcək? - Oleq Rıbaçenko inlədi.
  - Bu, Uca Tanrının və mərhəmətsiz Fürerin qərarıdır. Əgər Əlahəzrət Adolf əfv fərmanı birinci çıxarsa, o zaman onları o qədər də ağrılı olmayan başqa yerə köçürmək olar.
  - Cənnətə!? - Oleq Rıbaçenko əminliklə dedi.
  Natəmiz SS adamı yuvarlandı:
  - Siz primatlar üçün cənnət yoxdur. Sadəcə olaraq elə yerlər var ki, orada hər saniyə döyülməyəcək və əzab çəkməyəcəksiniz və ölümdən sonra da ağalarınıza xidmət etməyə davam edə bilərsiniz.
  Oleq Rıbaçenko dəhşətdən titrəyərək soruşdu:
  - Bəs cinayəti daha ağır olan insanları nə gözləyir.
  Bunu da sizə göstərəcəyik.
  Şeytan çəngəllə onun gözünə sancdı, almalar partladı, maye töküldü, oğlan-yazıçı keyləşdi. Sonra bir neçə saniyədən sonra görmə qabiliyyətini bərpa etdi, lakin hər göz qırpması dözülməz qaşınma yaratdı. Yenə uçdular və daha da iyrənc canlılar onları qarşılamaq üçün uçdular.
  Oleq Rıbaçenko onları diqqətlə yoxladı. Görünüş həqiqətən heç bir şey deyil: çılpaq, tüksüz və qabıqlı kəllə; cəhənnəm işığı ilə yanan gözlər; qısa, ortasında qara çubuq olan kəsilmiş burun kimi. Və bəlkə də ən çirkin - alt çənənin olmaması, bunun əvəzinə beş qalın, ulduz formalı şeytan çadırı asılır və hərəkət edir. Beləliklə, Oleq Rıbaçenkodan yapışdı, dişlərini dodaqlarına batırdı, məşhur öpüşünü hikkə ilə verdi. Sonra caynaqlı əlləri sümükləri qırmağa başladı. Pioner yazıçı Oleq dirsəklərindəki kəskin ağrıdan nəfəs aldı, oynaqları əzildi.
  - Birincilik belə olar, tanışlığa içək.
  Yazıçı Rıbaçenkonu soyub, canavar əlini fincana uzatdı və dərhal şərabla doldu. O, onu pionerin üzünə vurdu.
  Qışqıra da bilmədim. Sanki burnunda vulkan püskürdü, onun ağlaması pioner oğlanı ayıldı.
  Oleq Rıbaçenkonun başı cızıqlanmış ayaqları üzərində uzanan Mirabela yalnız silkələnmədən yerindən tərpəndi və yuxuda gülümsəməyə davam etdi. Nasistlər tərəfindən cəhənnəmə atılana qədər xoşbəxt bir qız. Onların cəhənnəm texnologiyası budur - düşüncələriniz üzərində heç bir gücünüz yoxdur!
  Ancaq yenə də reallıq: havasız və eyni zamanda olduqca soyuq - şeytani bir yuxudan min dəfə yaxşı olduğu ortaya çıxdı. Oğlan-pioner-yazıçıda üşüyür, sanki küləklə uçurur. Ancaq bəzən xəstələnmək də istəyirdi ki, ona yazığı gəlsin, şokolad versinlər. Ancaq xəstə deyilsinizsə, bu, belə bir nemətdir! Oğlan nəfəs aldı və əlini göz yaşlarından islanmış arıq sifətinin üzərində gəzdirdi və yalnız Nasist Cəhənnəminin dəhşətini yuxuda gördüyü fikrinə alışdı. Köləlikdən daha pis bir şey yoxdur, Oleq düşündü və titrədi. Belə çıxır ki, elə şeylər var ki, onlarla müqayisədə köləlik ancaq sözdə daha pis ola bilər... Baxmayaraq ki, təbii ki, cəhənnəm yəqin ki, real deyil. Bəs faşistlər onu yenidən və daha da intensivliklə ora qaytarsalar?
  Onlar paslanmayacaq. Nəyin bahasına olursa olsun sağ qalmaq, bu krautları üstələmək lazımdır. O, hətta sınmış kimi davrana bilər və ya özündən onlara xidmət etməyi xahiş edə bilər. Əlbəttə müvəqqəti!
  Amma... bu heyrətamizdir. Demək olar ki, dərhal Oleq Rıbaçenkoda bir şey bu düşüncəyə üsyan etdi. Keçmiş günlərdəki kimi deyil, qorxu ilə qarışmış qıcolma titrəyişləri ilə deyil, barışmaz və hiddətlə üsyan etdi. Onu yaxalayan SS adamlarına və onların lənətlənmiş ağaları fürerə olan nifrətini nəinki sözdə, hətta fikrində də örtmədi . Mən izahat və bəhanə axtarmadım. Ancaq özüm üçün açıq şəkildə qərar verdim: ilk real fürsətdə qaçmaq. Yüksək olanlar isə verəcəklər və ən azı kiçik bir şans olacaq, qalanların qaçmasına kömək edəcək. Niyə?! Çünki o, qabaqcıldır! Pioner öz yoldaşlarına - komsomol üzvlərinə kömək etməlidir! Və sadəcə ona görə ki, o belə istəyir, amma faşist bunu heç istəmir! Eh!!! Heç kimlə danışmamaq və düşdüyü cəhənnəmdən xəbərsiz qaçmaq çətindir... Oleq Rıbaçenko samanı əzdi və yastığını yumruqla döydü. O, Hitlerə və onun sürüsünə qul olmayacaq! Sovetlər ölkəsinin pioneri: alçaldılma və ağrı istəmir - bu kifayətdir və finiş xəttinə qədər hər şey buradadır !!!
  Qızların bəziləri artıq oyanırdılar... Yazıqlar taqətdən düşmüşdü, xüsusən də şəhərin dabanları belə çatlayırdı.
  Amma təəssüf ki, sən iddialı olmalısan. Nə qədər ki, təvazökarlıq maskası taxır! Gestaponun zirzəmisinə getmək istəmirəm və üzünə yumruq atmaq böyük zövq deyil ...
  Beləliklə, o, hələ də şansını tapacaq.
  Ən iyrənc - bu canavar canavarlar. Gözləri xatırladım və indi, qüdrət çağından əvvəl, hisslər kəskinləşəndə, oğlan-pioner-yazıçı aydın başa düşdü: bunlar ümumiyyətlə canavar deyil, daha ağıllı məxluqlardır, istiqamətlənmiş mutasiyanın məhsuludur. Genlərin yerdəyişməsindən - onların degenerativ SS atlılarından daha ağıllı. Sual olunur ki, onlar sovet xalqından daha ağıllıdırlar?
  Artıq işıq düşməyə başlayıb və biz tələsməliyik.
  Oleq Rıbaçenko böyrü üstə yuvarlandı, dördayaq üzərinə qalxdı və yuxuda olanların arasından çatlamış divara doğru süründü. O, məharətlə qurulmuşdur, güclüdür, baxmayaraq ki, çuxurlu və sementsizdir - səs-küy olmadan silkələyə bilməzsiniz. Kənd hələ də yuxuda idi, amma darvazada od yanır və yanında kölgələr görünürdü. Motosikllər, zirehli maşınlar heç yerdə görünmür... Yerli mühafizəçilər, yoxsa nə?
  Qızlar çılpaq ayaq izlərini buraxdılar.
  Oleq Rıbaçenko titrədi - onun çiynindən tutdular və özünü müdafiə etməyə hazırlaşaraq geri çəkildilər. Ancaq boşluqdakı əkslərdə sərin Avroranın gözləri parıldadı.
  Od şeytan soruşdu:
  - Keçəl hara gedir?
  - Mən, həqiqətən, qaçmaq istəyirəm, - Oleq Rıbaçenko sakitcə, lakin əsəbiliklə pıçıldadı. Məni bura necə gətirdilər başa düşürsən!?
  Sərin Aurora təbəssümlə qeyd etdi:
  - Bu canavarlar bizi otararkən... Heç canavar olmasa da, nəsə... - Qız izahat axtarıb çaş-baş qaldı. Sonra qeyri-müəyyən bir şəkildə əlavə etdi. - Onlarda kosmik bir şey var. Özümü bilmirəm...
  Oleq Rıbaçenko özü belə yekunlaşdırıb:
  - Sizə ayrılmağa icazə verilməyəcək!
  Qırmızı saçlı qız çiyinlərini çəkdi.
  - Sadəcə verməyəcəklər, amma şans həmişə gələcək! O vaxta qədər gücünüzü toplayın. Çubuq Yaradan verəcək, bizimkilər Krıma gələcək və nasist pis ruhlarını süpürəcək.
  Krımda səhər günəşli və soyuq, lakin küləksiz oldu. Dünənki yağışın palçığı şaxta tutdu. Yaxşı, qış döyüşsüz getmək istəmədi. Şaxta, səpələnmiş və asılmış gümüş kimi zəngin bir şəkildə parıldadı, lakin bu gözəllik onu narahat etdi. Üstəlik, qəhvəyi çörək və iştahaaçan, açıq-aydın həbsxana güveçli böyük qazan gətirərək (arxasında çox iyrənc görünən SS müşayiətçilərindən biri, kasa ilə) on iki yaşlı üç oğlan qızlara aydın şəkildə izah etdi. anbar-casemate ki, xaricində Soyuq. Düzdür, onlar özləri də nasist işğalı altında olan uşaqlara yaraşır, ayaqyalındırlar. Hətta deyəsən, belə bir sifariş var ki, gənclər ayaqqabılarını daha az cırsınlar. Ancaq evdən heç bir yerə şılpaq vura bilməzlər.
  . FƏSİL #9
  Ancaq heç nə, bu əsl don deyil, şaxta şaxtasıdır. Artıq qış bitdi və Krımda yaz fırtınalıdır!
  Oleq Rıbaçenko birdən dişlərini fırçalamaq istədi. Ağızda dəhşətli acı. Bundan daha çox - əllər dişlərini cızmaq üçün uzandı.
  Pioner qapıya tərəf qaçdı, ayağa qalxdı, buzlaqdan qopdu. Öz cinsinə qoydu, çeynədi, tüpürdü. Sonra yenidən yaxalayın və yenidən fontan buraxın. Dərhal təravətləndirdi və mənim ruhumda, aprel ayında loach olsun.
  Qazanda maye-unlu və görünür, göbələkli bir şey var idi. Mən onu qabların kənarından qurtumlamalı oldum və yeri gəlmişkən, güveç dadlı çıxdı. Həqiqətən, aclıqla deyil, zövqlə. SS-nin degenerativ mühafizəçisinin dəyənəyi bütün boşluqlu, şişmiş ağzı ilə əsnədi və yuxulu halda ətrafa baxdı. Ancaq indi onu bükün və Oleq Rıbaçenko birdən Ukrayna çörəyini çeynəyərək fikirləşdi.
  Bəs o zaman hara gedir? Onlar bütöv bir şirkətlə, hətta yerli qarnizonla da əhatə edəcəklər. Və onlar üçün daha pis olacaq ... O görüntüdə - nasistlərin şlanq kimi atdığı yerə.
  Özünü belə ifşa etmək üçün axmaq olduğunu... Özünü yox, başqa qızları və üç oğlanı. Bəli, mən də - o, hələ də ölkəyə faydalıdır.
  Oleq Rıbaçenko fikirləşdi. Məsələn, təyyarəni götürək - onun dizaynında duralumin olması lazımdırmı? Onu bütövlükdə ağacdan düzəltmək olar, amma ona titan sərtliyini vermək olar! Nəzəri olaraq, formulu və molekullarındakı ağac elə bir valentliyə malikdir ki, o, daha az çəki ilə əslində titanı üstələyə bilər.
  Beləliklə, təyyarələr manevr və sağ qalma qabiliyyətini artıracaq.
  Bəli və güllə keçirməyən jiletlər super sinif döyüşçüləri tərəfindən hazırlana bilər və belə tanklar olacaq ...
  Onları qırmayacaqsan. Hətta görüntülərdə gördüyü "Kral pələngi" də uğursuzluğa düçar olur. Tanklarımız isə kirdən qorxmur. Və buna görə də qabıqlar onları götürməyəcək.
  Oleq Rıbaçenko qucağındakı bacısından eyhamlı səslə soruşdu:
  - Qulaq asın, mişar tozunu aqua regia üzərində reagentlərlə bağlasanız, hansı effekti əldə edəcəksiniz?
  Marqarita dərhal cavab verdi:
  - Siqaret... - Qız təəccübləndi. - Nə sınamısan?
  Oleq Rıbaçenko pıçıltı ilə dedi:
  - Ağacın gücünü artırmağın yolunu axtarırdım. İnanın, mənim təyyarəm metal hissələr olmadan işləməyin praktik imkanını göstərdi!
  - Siz əsl Lomonosov Oleqsiniz... - Qul bacı barmağını dodaqlarına aparıb oğlanın alnından öpdü.
  Onlar yemək yeyərkən digər iki SS müşayiətçisi yaxınlaşdı. Onların yanında dünənki alman generalı da var idi. Onun arxasında xoş görünüşlü iki döyüşçü, bir gənc və bir qız var. Həm də SS, lakin fərqli bir sektordan. Burada hər beşinin əlində siqaret çəkən bir şey olan kupalar var idi. Və başqa bir gənc faşist ortağını gətirdi. Darçın, bal, qovun və almanın ətri kasematın içindən keçdi. General sual tonu ilə dedi:
  - Gəlin qızları dərhal asaq və ya əvvəlcə əylənək!
  Ətrafdakı əsirlər güldülər, hətta SS-nin müşayiətçiləri də dəstək verdilər və ağ saçlı general o qədər sadə güldü ki, ağzını heyrətamiz dərəcədə güclü və uzun dişləri olan bulldoq kimi açdı, bütöv və iri, at çapan kimi.
  Qızların buna gülməsi bəlkə də çılğınlıqdır, amma... Faşistlərə qışqırıb göz yaşlarını göstərməkdən yaxşıdır.
  Oleq Rıbaçenko fikirləşdi: onları burada qoyacaqlar, yoxsa yenidən sürəcəklər? Yaxşı, əslində, əsas şey aydın məqsədi olmayan təcrübələrdirsə, onların keçidlərinin nə mənası var. Niyə almanlar texnika sürərkən yanacaq yandırırlar. Ən azı bir yerə çatdırılsalar, bəlkə daha sadə bir şey icad edilə bilər. Yük maşınlarına və ya qatarlara yükləyin. Bəli və nəqliyyat təyyarəsi, əgər təcrübələr bu qədər vacibdirsə, niyə peşman olursunuz?
  Qoyunları zəncirlə sürükləmələrinin nə mənası var. Yoxsa dözümlərini sınayırlar? Doğrudan da, qızların heç biri hələ yıxılmayıb. Bəli, ilk keçid zamanı yıxıldılar, amma heç nə olmadı. Bəs niyə indi yoxlayın?
  Və ya bəlkə dözümlülük görünməmiş cihazların təsirindən yaxşılaşır. Bu təsir ölçülürmü? Beləliklə, onlar müəyyən bir təyinat yerinə tez çatmağa çalışmırlarsa, dolama yolda ayaqyalın sürürlər?
  Və bu məntiqlidir - təcrübə etsəniz, sona qədər. Və ən kiçik nüansları yoxlamaq üçün. Qoy necə deyərlər - hər şey fayda verəcəkdir.
  Bəlkə onların əsgərlərini beləcə sovet əsirliyinə və Sibirə sürgünə hazırlayırlar!
  Bütün bu düşüncələrin arxasında Oleq Rıbaçenko onları zəncirləməyə və kobud şəkildə itələməyə başladıqları anı əldən verdi. Təkrar ağrının anasıdır! Çılpaq kəsilmiş buz parçaları ilə donmuş palçıq, uşaqların ayaqları şüşə qırıqları kimi.
  Marqarita döyüşkən qardaşını enerji ilə ruhlandırdı:
  - Yaxşı canlandırıcı masaj, qar kraliçasının bizə verdiyi iynələrlə belə bir aplikator!
  Oleq Rıbaçenko da istehza ilə dedi:
  - Dəhşətli olan ağrı deyil, hətta onu yaradan da deyil - cəsarətdən məhrum edən ən pis şey ağrı qorxusudur!
  Daha bir yeni, daha doğrusu köhnə işgəncə - yaxşı, təhqirlərin hesabı daha çox olacaq. Bəli, həm də qələbələr.
  Axı o, beləliklə, dözməyə öyrəşir və qisas almaq imkanı olsa daha da yaxşı olar!
  Və bəlkə şənlik üçün oxumağa çalışın. Bu, yalnız ilk motivdir.
  Kənd çoxdan oyaqdır. Karvanı ancaq hər yerdə olan uşaqlar yola salırdılar. Nəhayət: artıq meşədə, onlardan biri konvoyun yağlı başına təzə peyin atdı və bütün ayaqyalın uşaq dəstəsi gülərək qaçdı. Və artıq kənarın arxasında on dörd yaşında görünən uzun boylu bir oğlanla qarşılaşdım. Qara qıvrımlar və köhnəlmiş paltarlar, çirkli çəkmələr, əlində nizə və dərhal sahibinin yanlarında dayanan iki arıq ağ it, yorğun, lakin gözəl əsirlər güclə göründü. Qara gözlü oğlanın sağ əli qanlı cır-cındıra bükülmüşdü, ümumiyyətlə, səliqəsiz və diqqətsiz görünürdü. Aydındır ki, qaraçılar və ya hətta qaraçılar: boyun, bilək və qulaqlar bükülmüş qalın qrivna, kütləvi qollar və sırğa ilə bəzədilmişdir. Sonra dörd gənc qaraçı oğlan göründü - səylə, lakin şən bir şəkildə nəhəng bir qabanı sürükləyərək, yürüşü görəndə yerində donub qaldılar.
  Barmaqlarını göstərərək fit çaldılar. Yarı paltarlı əsirlərlə bağlı vulqar zarafatlar eşidilirdi. Üstəlik, açıq üç mərtəbəli mat.
  Cavab olaraq SS adamları mədəniyyətsiz olduqları üçün qışqırdılar və hətta atəş açmağa başladılar
  uşaqlar nalayiq jestlər göstərirlər. Göründüyü kimi, Almaniyada da buna bənzər.
  Böyük qaraçı oğlan punklara nəsə qışqırdı. Birdən sakitləşdilər
  Sakit olun və sakitcə ayağa qalxın.
  Mirabela pıçıltı ilə qeyd etdi:
  - Yəqin baronun oğludur! Baxmayaraq ki, bunun nə əhəmiyyəti var?
  Oleq Rıbaçenko məntiqlə qeyd etdi:
  - Hitler qaraçılara nifrət edir. Deməli, qaraçılar bizim müttəfiqlərimizdir. Lakin bu cür davranışları ilə onlar Romulus ailəsini şərəfsizləşdirirlər!
  Yanından keçən Oleq Rıbaçenko qaraçı liderinin mavi, qısılmış gözlərinin baxışları ilə qarşılaşdı. Onlarda qürur var idi - həyatda hələ məğlubiyyətini bilməyən gənc yırtıcının fitri və şüursuz qüruru. Dərin nifrət var idi, amma Oleqə yox, digər zəncirlənmiş əsirlərə yox.
  Pioner yazıçı azad liderdən soruşdu:
  - Gəlin Fritzə nəfəs verək! İtləri döyəcəyik?
  Qısaca cavab verdi:
  - Tabut artıq sifariş olunub!
  Onlar isə istər-istəməz soyuqda addım atdılar, pionerlər demişkən, biz qartalıq, kor dovşan deyilik.
  Oleq Rıbaçenko hətta səsli olsa belə, daha canlılıq üçün oxumağa qərar verdi. Siz özünüzü qələbəyə hazırlamalısınız;
  Tufanlar qopur, buynuzlar guruldayır
  Dünya yenidən müharibədədir!
  Oktyabrdan bizim dəstəmiz var idi,
  Ordu Vətəni işğal edəndə!
  
  Qalstuk bağlandı - Moskva yaxınlığında Fritz,
  Silah yaylımları atəşə səpilir ...
  Ayaqyalın qızla səngər qazıram,
  Rusiyanın ürəyinə yaxınlaşmağı qorumaq üçün!
  
  Biri öldürüldü, amma Lenin yaşayır,
  Hər təbəssümdə və hər təbəssümdə!
  Trubanın səsi güclüdür - tezliklə kampaniyada,
  Biz qızğın şücaətlə öncülərik!
  
  Tanklar yanır, Fritz kaput,
  Biz cəsarətlə döydük - xalqın uşaqları!
  Dəhşətli Katyuşa iyrəncliyi süpürəcək -
  Uca Rəbbə həmd edirik - Rodu!
  
  Biz doğulmuşuq - qazanmağı bilirik
  Qorxaqlıq bağışlanmazdır!
  İmtahanı keçdi - beşdə aydın,
  Yaxşı, Adolf dırmıq üzərində addımladı!
  
  Rus əsgəri əsl qəhrəmandır,
  Sözünü bilmir - VAHİL!
  Bil ki, qırmızı yuxu ilə doğulmusan,
  Biz bərkimiş canavardan istifadə edə bilərik!
  
  Stalinqradımız, Leninqradımız,
  Hər yer nəhənglərin müqəddəs torpağıdır!
  Mərmilər qəzəbli dolu kimi döyünür,
  Pionerlər isə Vətənlə birləşir!
  
  İnanıram ki, Marsa uça bilərik,
  Veneraya raketlər yarada bilərik!
  Yaxşı, bir faşist sənin gözündən bıçaqladı,
  İman baxımından bir rusdan güclü heç kim yoxdur!
  
  Sınıq, Fritsin onurğasına inan,
  Qazanacağıq, indi də acından ölürük!
  Quduz heyvan əziləcək,
  Yaxşı, qələbə isti may ayında gələcək!
  
  Ana üçün ağlama, göz yaşı tökmə,
  Ölsəm, məni kommunist hesab et!
  Özünə yazığı gəldi, korlanmış yapışqan kimi,
  Yalnız faşistlər faydalanır!
  Qar üzərində gəzmək çətindir, amma xoşbəxtlikdən palçıq kifayət qədər tez əridi.
  Və sonra, hər şey, əvvəlki kimi. Müntəzəm olaraq dağın arxa küçələri ilə, insan məskənlərindən qaçaraq, ayaq üstə, demək olar ki, bir dairədə.
  Xeyr, Günəşə bir növ spiral boyunca baxsanız, getdilər. Sevastopol istiqamətində və bu mütləqdir.
  Ancaq eyni zamanda, sütun hələ də tağ idi. Nəriltili daşıyıcılar, səs-küylü lokatorlar. Və yenidən testlər.
  Onları yenidən kasemata, yalnız bu dəfə keçmiş qan tökülməsinə apardılar. Peyin qoxusu belə getməyib.
  Ancaq çox ot var, yatmaq üçün yumşaq olacaq. Lazımsız mərasimlər olmadan zəncirdən çıxarıldı və şam yeməyi gözləməyi əmr etdi.
  Və həqiqətən hörmət etdilər: süd şorbası ilə dolu böyük bir qutu aparan beş yerli qadın peyda oldu.
  Marqarita təəccübləndi və kapitan Nataşadan soruşdu:
  - Ələkdə və ya ələksiz möcüzələr var. Amma həqiqətən, ya almanlar bizim təbliğatımız onları təsvir etdiyindən qat-qat mehribandır, ya da biz dəyərli quşlarıq!
  Qırmızı saçlı Avrora kifayət qədər kobud şəkildə dedi:
  - Özünüzü çox yaltaq etməyin! Qvineya donuzları həmişə balanslaşdırılmış qida ilə qidalanır.
  Oleq Rıbaçenko səhv yerə qoydu:
  Və daha çox donuz! Beləliklə, çəki daha sürətli qazandı!
  Qırmızı saçlı döyüşçü təsdiqlədi:
  - Həqiqət körpənin ağzından danışır! Səxavətli lehimləmə ilə sevinməyin! Xüsusən də həbsdə olduğu üçün!
  Oleq Rıbaçenko məntiqlə təklif etdi:
  - Yemək yeyək, sonra baxarıq!
  Vermişel şorbada qalınca üzürdü, hətta bal da əlavə olunurdu. Çörək isə olduqca təzə, ətirli gətirildi. Sanki kurortdadırlar. Anbarda istidir. Və hesab edin ki, bahar artıq ana qışı bir kənara itələyərək qayıtdı.
  Oleq Rıbaçenko qabı içdi, sonra böyük bankanın hələ boşalmadığını görüb, daha çox istədi.
  Bundan sonra həm ona, həm də qızlara meteorit düşməsindən gələn dalğa kimi bir yuxu gəldi - birdən-birə və istər-istəməz.
  Arxadan zombi terminatoru sıçradı. Hətta Dmitri Baranova yazığım gəlir. Güllə onun düz döş qəfəsinin ortasına dəyib. Amma əvvəllər məhkum olunmuş zombi fərqinə varmır və atəş açır.
  - Mənim bədən bütün erkən ölü və artıq qurğuşun heç bir şəkildə, yük etmir. - Dmitri gülümsədi, amma çox qorxulu, ölü adam kimi.
  - Fu və dəhşət! Mənə Hadesi xatırladır. - dedim, Marqarita qışqırdı.
  Qırmızı saçlı "Avrora" körpünün yuxarı pilləsində uzanaraq təkcə hərbi hissənin çıxışını deyil, həm də dəhlizin əhəmiyyətli hissəsini atəşə tutdu. Buradan odla kabinələrdən tullanan rəngli oğlanları süpürmək rahatdır. Eyni zamanda, zaman-zaman mövqeyini dəyişdirərək özünü hərəkət etdirməlidir:
  - Narahat olma, Marqarita bacı, onsuz da yüzdən az düşmən var. Birtəhər idarə edəcəyik!
  - Yetmişdən az olsa da, "yüksək süpürgə" başlayıram! - Ayı-komsomolçu burnunu çılpaq etdi.
  - Mühərrik otağına keçin, düşmən qazanları partlatmağa və gəmini su basmağa cəhd edə bilər! - İndi qırmızı saçlı Avrora açıq şəkildə narahatdır. Ancaq təbii ki, daha pis atmadı, əksinə, zımpara ilə pas kimi təmizləyir. Və onun məhv öpüşlərindən qan - çəlləklərlə çəlləklər!
  - Buyurun! Vintlərlə! Marqarita sevimli cizgi filmindən bir cümlə dedi. Daha doğrusu, bu vəhşicəsinə təhrif olunmuş nasist reallığında seçilən cizgi filmi. - Ölü cəsədlər!
  Komsomol qızı məhv qasırğası kimi dəhlizlə gedirdi. Budur kupelər, titan qapılar, polad arakəsmələr. Zombilər onun arxasındadır. O, gizlənmir və növbə də budur. Tüfəng M-18, kalibrli 7.45. Tam ürəyin qabağına vurur. Zombi cinayətkarı yıxılır, yıxılır, amma sonra ayağa qalxır. Qumbara atır.
  - Yaxşı, sən və amansız maço. Marqaret təəccüblənir.
  Budur, maşın otağının qapısını bir komsomol qızı döyüb. Bumeranq diskini buraxdı, bir neçə adamı kəsdi. Qalanını xəncəri yelləməklə bitirdi. Yapon xüsusiyyətləri olan qırıcının cəsədi qalın buxara düşdü. Ağzı bir anda yandı və şokdan huşunu itirdi, hətta bəlkə də atıldı.
  - Təmizlik yaxşı gedir! - Marqaritaya məruzə etdi.
  - Mən də səhv etmirəm! - Cavablar, sevindim Aurora. Yuxarıdan uzun pulemyot partlaması eşidilir, sonra daha iki. Komsomol qızı güllə atır, düşməni susmağa məcbur edir.
  - Hər tərəfdən keçin. Sanki Annihilation oyunundasınız. - odlu şeytan üfürdü.
  - Mən də köçürəm. Bir neçə cəsəd görünür. Bununla belə, əsas rəqiblər artıq sakitləşib. Marqaret məlumat verib.
  Qumbara parçası Dmitrini yaraladı. Deşildi, arxadan uçdu. Məhbus Baranov ancaq barmağını dodaqlarına basdı:
  - Qışqırma, mənə zərər vermir.
  - İstidə xaladan qabağa getmə!- Marqarita sağ gözünü qıyaraq dedi.
  - Dinləyirəm! - Amma zombi tam əksini etdi.
  Marqarita dəhlizdən keçdi, növbəti partlayış partlayışı, kiminsə qoparılmış qışqırtısı, sanki mismarlar çıxarılır, ağır qumbara partladı.
  Ayaqları çılpaq Avrora qaçanları öldürərək, birini, digərini, üçüncüsünü kabinəyə soxdu. Yalnız dördüncüdə onu odla qovurmaq istədilər, lakin komsomol qızı düşmənləri əbədi olaraq sakitləşdirməyə məcbur etdi.
  - Getdikcə azdır, amma bəziləri anbarın yaxınlığındakı kamerada gizlənib. Aurora qışqırır. - Qumbara atmaq təhlükəlidir, bitdi.
  - Bu iyli, nov kapitanının səsini təqlid edin. - Mirabela Korşunova məsləhət gördü. Sizin üçün açacaqlar, sonra ehtiyatla bir partlama ilə kəsəcəklər. Stingers batmamalıdır. Mən indi mühərrikin arxasındayam, bumeranqdan istifadə edirəm. Qumbara parçası sərt Dimanı yaraladı. Deşildi, arxadan uçdu. Məhbus Baranov ancaq barmağını dodaqlarına basdı:
  ng, mən daha üç çıxardım.
  Çılpaq Avrora əsl narahatlıqla qışqırdı:
  - Maşallah, tezliklə vertolyotlar peyda olacaq, bizim üçün daha pis olacaq.
  Cavab olaraq gurultu:
  - Sanki bilmirsən!
  & Flame Devil Terminator razılaşdı:
  - Bilirəm, ümid ruhu qızdırır!
  ME-198 yüngül və səs qumbaraları Avroraya doğru uçdu. Bir komsomol qızı bədəni ilə dəf edərək onları qarşılamağa tələsdi. Altı daşdan ibarət sahə rezin kimi işləyir, qumbaraları geri gətirirdi. Yenə meyitlər uçur, saymaqdan belə yoruldum.
  Bir komsomol qızı küncə qaçdı, uzandı, atəş açdı, arxadan içəri girmək istəyənləri biçdi. Heyvan kostyumunda bir tip peyda oldu, ancaq dəli Aurora onu gözləyirdi və bir dəfə Yanki əsgərindən düşən eyni qumbaraatanla havaya qalxdı. Atış kifayət qədər güclüdür və ən həssas hissədə - visor. Başın döşəməsi uçurdu və nəhəng bir metal kütləsi zirehdə cingilti ilə çökdü.
  - Yeməlisən! - tazı Aurora istehza ilə dedi.
  İndi komsomol qızı anbara yaxınlaşdı və komandirin səsini təqlid edərək dedi:
  - yaraladım! Mücahidlər mənim arxamdadırlar! Bu sifarişi daxil edin.
  Yaxşı, kim itaət etməməyə cəsarət edir. Komsomol qızı tavana tullandı, özünü qorudu və qapının üstündən atəş açaraq on doqquz qorxmuş döyüşçünü başlarına vuraraq məhv etdi.
  - Ən təhlükəli yerin təmizlənməsinin birinci mərhələsi başa çatıb. - komsomol qızı elan etdi.
  Marqaritanın yanında partlayış oldu və o, açılışa atıldı. Buradakı anbarda ümidsizcə yanan metal iyi gəlir və partlayıcıları pirsinqlə çəkir. Başqası "yırmağa" çalışır və deşilir. İki oğlan, açıq-aydın kor, əllərini qaldırıb ingiliscə qışqırır:
  - Atma! Gəlin imtina edək! Bizi Cenevrə Konvensiyası adına əsirgəməyin.
  Ən mehriban Marqarita Korşunova silahsızları öldürə bilmədi və buna görə də barmaqlarını adi basaraq onları söndürdü. Döyüşçü ayının səsi təəssüf hissi doğurdu:
  Biz hələ belə cavan oğlanlarıq. Yaxşı, bu NATO ordusu sizə niyə lazımdır? Allah eləməsin, təxribat təşkil etsən, səni pişik balası kimi əzəcəyik. Narıncı Aurora deyin, süpürgəni demək olar ki, bitirdik.
  - Düşmən gizlənə bilər. Dinləməyə və narahatedici nəfəsi tutmağa çalışın və bizim qoxumuz əladır! - Qırmızı saçlı qəzəb qəsdən yüksək səslə xoruldadı.
  - Bəli, üfunət iyini hiss etdim. Cəsədlər parçalanmağa başlayır, o zaman qabiliyyətlər bizə qarşı oynayacaq! - Mirabela özünü göstərdi, amma ucadan ağladı.
  Komsomol qızları sürüşərək kabinələrin yanından keçdilər. Aurora xüsusilə sürətlə qaçırdı. Budur adrenalin qoxusu, burada üç təzə döyüşçü var. Hazırlanmış, pusquda donmuş.
  - Bu, ciddi deyil.- Cavab olaraq RPG-dən atış səsi gəldi. Mərmi uçdu, ancaq zireh lövhəsinin bir hissəsini deşdi. Yenə də bu güc T-7-yə qarşı atəş üçün nəzərdə tutulub. Komsomol qızı az qala kor-koranə disk-bumeranq atdı, kiminsə sözünü kəsdi, qışqırıq eşidildi. O, bir-iki güllə ilə içəri girərək cəsurları öldürdü. Digərləri qışqırdı:
  - Biz də imtina edirik!
  Qəzəbindən Aurora yalın ayağı ilə elə vurdu ki, birdən üçə çırpıldı.
  - Xalqın yaxşılığını şikəst et! - komsomol-terminator hönkürdü.
  Yalnız bir gənc məhkum ayaq üstə qalıb.
  Margaret a da müqavimətlə qarşılaşdı. Yolda o, açıq-aydın yaşıl beret olan bir əsgəri vurdu. Onlar qışqırdılar: "Əl-ələ!"
  Marqarita gurultu ilə cavab verdi:
  - Uğurlar! - "Qoşa caynaq" texnikasını yerinə yetirdi. Nəticədə yaşıl beretin boynu qırılıb.
  Qumbaraları tutdum, burada bir az daha təhlükəsiz oldu, bir çox əsgər, yəqin ki, kəşfiyyatçıların qaydasını tətbiq etməyə çalışdı: nəyin bahasına olursa olsun sağ qalmaq. Marqarita, hətta bu oyunu özünəməxsus şəkildə bəyəndi:
  - Yaxşı, yaxşı, israr edirsənsə. Gəlin beysbola, sevimli amerikalıya, küp roluna gedək.
  - Əgər istəsən, mən onların oyununu görə bilərəm! Qırmızı saçlı Aurora güldü.
  - Fikir vermə! Sarışın qatil daha da bərkdən güldü.
  - Dəhlizlə getdim, hələ də təmizlənməmiş kabinələr var. - Komsomol qızı artıq tərpənirdi, qısa səslər eşidilirdi, sonuncu idi. Qorxmaz Avrora qürurla sinəsini şişirdib özünü gizlətmədi.
  - Mən terminator robot kimiyəm. - Yalnız məndə hətta çuxurlar belə qalmayacaq.
  Komsomol qızı səssizcə pilləkənlərlə aşağı düşdü. İnfraqırmızı reflektor işə salındı. Kabinləri yoxladım. Deyəsən hələ də hərəkət edirlər. Çevik Aurora cəsədlərin üstündən keçdi, cüyü və ya ninja kimi hoppandı. O, silah-sursat sərf etmək istəmədi və sadəcə kabinəyə uçdu. Xəncərlə getdi və düşmənlər susdu. Sonra növbəti, oxşar taktika.
  Marqarita da əyri qövsdə qumbara ataraq vaxt itirmir. Bir partlayış, sonra digəri. Qəlpələrlə döyülən əsgər dəhlizdən qaçaraq bumeranq diskinə rast gəldi.
  - Bu da orada! Marqaret təəccübləndi. - Hamınız ədviyyatlı yeməkləri necə sevirsiniz?
  Onun qarşısında hələ də ruhdan düşməyən zombilər parıldadı. O, "Armageddon" adlı nəhəng adı olan, kubokların arasından götürdüyü İsrail pulemyotundan atəş açdı. Və görünür, kimisə yerə qoydu, güllələr yanlardan söküldü, yeni qan ləkələrini çıxardı.
  Marqarita zombilərdən cəsədin iyini aldı, o, daha güclü ölürdü. Burada yenə güllə və sümük parçaları tökülür.
  Marqarita ələ keçirilən M-18-dən atəş açaraq dəhlizdə qaçdı. Çox təəssüf ki, yenidən yükləməlisiniz. Ancaq tutulan qumbaralardan istifadə edə bilərsiniz. Özünüzə yazığı gəlməyin. Qız onları özünəməxsus tərzdə atır, çılpaq, qız kimi ayaqlarını barmaqları ilə götürür.
  "Limonlar" uçur, bağırsaqları bükürlər. Cəsədlər görünür və hər şey sakitdir. Sağ qalan qalmamalıdır.
  Deyəsən sakitləşiblər. - komsomol qızı deyir.
  Agile Aurora təsdiqləyir:
  - Mən yoldayam. - Terminator skaut başqa bir dəstə ilə məşğul oldu. İndi detallar qalır. Dovşan ovlayan tülkü kimi sol tərəfdəki son qapıya qaçır. Hətta mahnı oxudu:
  - Şagirdlərimdə kabus hökm sürür, polad zərbə ilə əziləcəksən! Rembonun yumurtalarını vuracağam, sümüklərini əzəcəyəm! Hər kəsi heyran edəcəm!
  Oradan bir qumbara dəhlizə uçur. Vəhşi Aurora getdiyi zaman onu yıxır. Partlayış, fraqmentlər uçur. Digəri divara dəydi, sıçradı və əllə idarə olunaraq geri uçdu.
  Açılışda gurlandı. Qışqırıqlar eşidilir. Komsomol qızı kabinəyə baxdı. Zabit cəsarətini toplamağa çalışır. Dəhşətli şəkil.
  Bəli, özünüzü cəzalandırdınız. - Cəsarətli Aurora mərhəmət hissi ilə başa çatdı. - Ümumiyyətlə, məncə, qumbara estetik baxımdan xoş deyil. Bununla belə, sadə bir yumruqdan daha yaxşıdır. Son kabin təmizləndi! Necəsən, Marqarita?
  - Məhbusu sürükləmək! - komsomol qızı dedi. - Deyəsən hər şey bitdi.
  Aurora radio vasitəsilə ona zəng işarəsi göndərdi:
  - Dinlə məni Don Kixot. Biz əməliyyatı yenicə başa vurduq, hər şey təmizləndi, komandanın enişini həyata keçirə bilərik.
  - Miniatür sualtı qayıq yoldadır. Ancaq Blink helikopterləri ilə məşğul olmağı unutmayın. - Metal, küt-mişar kəsici səs kimi səslənir.
  - Təbii ki, biz artıq onları gözləyirik. - Qırmızı saçlı heyvanı bitirdi.
  Üç "Saçkov" həqiqətən gəldi, artıq yaxınlaşmaqda idi. Marqarita və Aurora bir RPG tutdular - iyirmi doqquz və altı RPG-nin analoqu olan "superkobra". Üç qumbaraatan hazırlanmışdı. Düşmənin məsafəni bağlaması və sürəti azaltması vacibdir. İlk növbədə, "Şəbəkə" dünyanın ən yaxşı ordusuna hücum etməyə cəsarət edən göyərtələri və quldurları yoxlamaq üçün aşağı enməyə çalışır. Netin təkmilləşdirilmiş versiyasında güclü silahlar var, pis zireh və üç pervane yoxdur. Hər zenit kompleksi onu qəbul etməyəcək, termal raketlərin necə cavab atəşinə tutulduğunu görə bilərsiniz. RPG dönər masasına qarşı nə pisdir? Özünü idarə etməyən şey. Ona görə də ondan çıxmaq daha çətindir. Buna baxmayaraq, qızlar nişan alır, liderliyi nəzərə alırlar.
  Marqarita yenidən dua edir. Axı vertolyotda yaxşılar var. Artıq dəri bıçaqların hərəkətini hiss edir. Küləyin toxunuşu xoş və narahat edicidir.
  - Ah, yenə sənət əsərini məhv edirəm! Bir hərbi təsəlli!
  Şən Aurora gülümsədi:
  - Bütün sənət əsərləri arasında insanların yaddaşında ən möhkəm şəkildə ilişib qalan və ən çox göz yaşı tökən hərbi şedevrlərdir!
  - Düzdür! Qanla yazılmış bir rəsm: yağdan daha parlaq və daha yavaş solur! - Məcburi qəddarlıqdan kədərlənən Marqarita razılaşdı. Beləliklə, hər şey nəzərə alınır, siz vura bilərsiniz!
  - Qoy Texasda ədalət bərqərar olsun! - Həmişə olduğu kimi, Avrora yumor hissini itirməyib.
  Mərmilər maşınların qarnını yarıb. Dönər masalar kiçik parçalara bölündü. Atəş şeytanı bir anda hər iki əlindən atəş açdı və buna görə də hər üç maşın örtüldü.
  Parçalar uçaraq ötüb keçən qızlara dəyməyib.
  Uzaqdan Kara-132 göründü. Argentinadan alınan təyyarə yüksək hündürlükdə uçurdu. Onlar çılğın uçuşlarında korlara atəş açdılar.
  - Bu, növbəti aşağılıqdır. Marqaret diqqət çəkdi. - Ağlın daralması.
  Qırmızı saçlı komsomolçu razılaşdı:
  - Deyəsən, bəli! Onları RPG-dən çıxarmaq çətin olacaq.
  - Hər halda cəhd edəcəm! - İndi xeyirxahlığı unudan Marqarita qəzəbləndi. - Ancaq daha qəzəbli və daha uzun mənzilli qumbaraatandan sürətli reaksiya tanklarına qarşı yaradılmışdır. - Sarışın sarışın komsomolçu təsirli silah nümayiş etdirdi.
  - Və ya bəlkə "stingers" təkmilləşdirilmiş xüsusiyyətləri cəhd edin? - Aurora mirvarilərindən dişlərini açaraq təklif etdi.
  - Belə zibillərə xərcləmək heyf! Marqaret çırtıldadı.
  - Yenə də təkmilləşdirilmiş nümayiş olacaq. Qoy bizim oğlanlar da eyni vaxtda baxsınlar. - Ayı-terminator ayağının kəsilmiş barmaqları olan xəncəri atdı, ucu borunun arxasından baxmağa çalışan qaradərili adamın düz gözünə deşildi.
  - Onda yalnız bir Stinger, mən də qumbaraatanla keçəcəyəm. - parlaq bir dost cavab verdi.
  -Yaxşı, gəl bunu edək. Aurora anbara qaçdı. Əzilmiş keçmiş penalist Dmitri Baranov və ya canlı cəsəd onların yanından keçdi, sanki qəsdən özünü güllələrə məruz qoymuşdu. Yəqin ki, ən son kompüter avadanlığının köməyi ilə zombilər məsafəyə baxmayaraq, görə bildilər. İri çaplı pulemyotlar vuruldu, güllələrin çoxu keçmişə yağdı. Ancaq səkkiz atıcı var və minlərlə güllə püskürür. Zombini yumruqladılar, o yıxıldı! Tamamilə məğlub olmuş əsgər pıçıldadı:
  Mən vəzifəmi yerinə yetirdim!
  - Deyəsən! Hardadır gurultulu Avrora, "zireh" olmasaydı, məni çoxdan vurardılar. Marqarita arxaya baxdı.
  - Mən burdayam! - Bir komsomol qızı Bumblebee və Stinger qumbaraatan apardı. - İndi nişan al.
  Marqarita yenidən silahı ilə birləşdi, düşmənin hər hərəkətini gördü, başlanğıcı yumşaq bir şəkildə basdı. Mərmi uçur! Ancaq "Stinger" işlədi və o, hədəfə çox tez qaçdı. Amerika silahı elə partladı ki, hətta yaxınlıqdakı helikopter də geri atıldı. Bu gözlənilməz vəziyyət nəticəsində Marqarita qaçırdı:
  - Dəhşətli! Bu mənim başıma ilk dəfədir!
  - Trayektoriyanı dəyişdi, üzülmə, komsomol qızı ! - ölməkdə olan Dmitri Baranov pıçıldadı.
  - Ola bilər! Ancaq intuisiyam məni uğursuz etdi. - Marqarita indi ağlamağa hazır idi.
  - Yenidən cəhd elə. Aurora həvəsləndirdi.
  Lakin Kara-132, görünür, düşmüş bir həmkarının parçalarından zərər gördü, yan tərəfə keçdi və azalmağa başladı. Marqarita iztirabdan çaşıb dedi:
  "Bəlkə indilik kifayətdir!"
  Qırmızı saçlı qancıq yaxşı əməlləri ilə hönkürdü:
  - Yaxşı, Stingerləri boşaltmağın vaxtı gəldi. Yol aydındır.
  Demək olar ki, onun sözləri ilə eyni vaxtda bir sualtı qayıq çıxdı. Kiçik, lakin kifayət qədər həcmli, elektron kostyumlu dörd döyüşçü katapult kimi atladı. Marqarita onlara baxdı: zirehli kostyum geyiniblər, amma əvvəlki modellər kimi yöndəmsiz görünmürlər.
  - "Stingers" yükləyək? - Lomonosov və Stenka Razinin nəvəsi soruşdu.
  - Anbar açıqdır! - qırmızı saçlı Avrora cavab verdi. - Gəl sənə verək!
  . FƏSİL #10
  Paraşütçülərin komandiri polkovnik soyuqqanlı şəkildə dedi:
  - Yaxşı, gəlin onu tez yükləyək və bu hiyləgər silahla məşğul olmağa çalışaq.
  Bir komsomol qızı göyərtə ilə gəzirdi, Alman G-5 tüfəngi ətrafında uzanırdı. Yaxınlıqda qumbaraatan olan başqa bir yer var. Almaniyaya xas olduğu kimi, o, kifayət qədər yüksək keyfiyyətə malikdir, bəlkə də M-18-dən daha yaxşıdır və ya hər halda, daha etibarlıdır. Ən son müasir model MG-8, həmçinin almandır, lakin tədqiqatçılar üçün xüsusi maraq kəsb etmir.
  Stingers uzunsov qablarda saxlanılır, diqqətlə yığılır, bərkidilir və hidrolizə edilmiş yastıqdan istifadə edərək amortizator şəbəkələri ilə doldurulur. Onları ayırıb bir yerə qoydular. Komsomol qızları zirehli oğlanlarına fəal kömək edirdilər. Tapıntılardan biri gözlənilməz RPG-49, son model idi.
  - Qəribədir ki, biz onları belə ixrac etməmişik. - Əməliyyata rəhbərlik edən polkovnik diqqət çəkdi. Sonra qızlara tərəf döndü, həvəslə cavab verdi:
  - Heç bir döyüş filmində sizin kimi qadınlara rast gəlməzsiniz. Yüzlərlə cəsəd və böyük bir gəminin tutulması. Düşünürəm ki, tezliklə mövzunuzla bağlı film çəkiləcək. - Və ildırım nidası. - Marqarita və Avrora zonanı gizlətməyə çağıracaqlar!
  Doğrudan da, burada nə yoxdur;
  Təkmilləşdirilmiş OG və PG modelləri, daha güclü partlayıcılara malik modellər də var idi. Xüsusilə, PG dörd növ turşu və elektrik induksiyasından istifadə etdi ki, bu da antikumulyativ ekranla birlikdə çox qatlı aktiv zirehləri daha dar istiqamətdə qıraraq partlayıcı dalğa yaratmağa imkan verdi (Və Marqarita belə bir fantastikanı harada oxudu? ). Bir az daha bahalı, lakin təsirli.
  - "Perşinq" artıq köhnəlib. - Yalan yaddaşı oyandıran Lomonosov və Korşunovun qızı diqqətimi çəkdi. - Daha təkmil Powell tankları xidmətə çıxdı, onların cəmi iki ekipaj üzvü var və onlar uzanmış vəziyyətdədirlər. Sovet İS-10-a çox bənzəyir, yalnız zireh bir qədər qalındır. Bunu tutmaq yaxşı şeydi.
  - Zonada hər şeyi tutmaq olmur. Antarktida üçün bir az tutacağıq. - zarafat etdi, Avroranın dişləri ilə günəş parıltısı göndərdi. Şaxtadan qorxmuruq.
  - Mən bunu bilirəm! Marqarita mirvari dişlərini daha da parlaq etdi.
  Söhbət zamanı "Stingers" boşaldı. Onların düz yüz beşi var idi. Beşinin Rusiyaya gəlməsi nəzərdə tutulurdu, qalanları isə emal olunduqdan sonra terrorçulara təhvil verilib.
  Komsomol qızları polkovnikdən soruşdular:
  - Daşlar haradadır?
  Xüsusi təyinatlıların təcrübəli döyüşçüsü gözəllərə əsaslı şəkildə izah etdi:
  - Məsələ burasındadır ki, Sovet Rusiyasına aparılsalar, mülklərini tez itirəcəklər və nə vaxt bərpa olunacağı da məlum deyil.
  - Əlbəttə! - Komsomol dişi ayıları tərəfindən təsdiq edilmişdir.
  Polkovnik Yuri (burada Marqarita onun məzəli Petuxov soyadının olduğunu xatırladı!), Solonovy variantını təklif etdi:
  "Ona görə də bir müddət səninlə qalsınlar. Yalnız Türk Sultanına yeddi yox, altı verin. Bununla belə, o, zireh gücləndiricilərindən və stingerlərdən istifadə edə bilməyəcək və terrorçulardan sizə olan inam səviyyəsi artacaq.
  Alovlu şeytan, təbii ki, bu təkliflə razılaşdı:
  - Şübhəsiz ki. Və hansı daşı tərk etmək lazımdır?
  Polkovnik hündür alnını qırışdırdı, qırışlar dəniz dalğaları kimi ay işığında süründü, sonra hamarlandı. Ancaq o, belə bir qərar verdi:
  - Radiasiyanı udan, sizə lazım ola bilər. Qalan altısı isə Türk Sultanı bitirdikdən sonra bizə qayıdacaq. Polkovnik əlinin kənarını boğazında gəzdirdi.
  İndi Marqarita maraq doğurdu:
  - Stingers-in yenidən qurulması nə qədər vaxt aparacaq?
  Polkovnik inamla çəkmələrinin sünbüllü səthini zonanın sarımtıl-narıncı otlarına sürtərək dedi.
  - Çox deyil, biz bunu xüsusi robot-dizaynerlərlə edəcəyik. Və yumruğunu yellədi. Bunu bir saat və ya bir saat yarımdan sonra edəcəyik! Biz sizə xəbər verəcəyik.
  Ayağa sıçrayan Aurora dişlərini göstərərək gülümsədi:
  - Yaxşı, bəs bizim vəzifəmiz necə?
  SWAT komandiri qışqırdı:
  - Yolunuzdakı hər kəsi öldürərək şəhərə gedin! Beləliklə, amerikapərəst "Constancy" qrupunu zəiflədəcək və daha çox səs-küy yaradacaqsınız. Bəli, Türk Sultanı sizə minnətdar olacaq.
  - Bu məntiqlidir? - Hər iki komsomolçu fikirlərə açıq şəkildə şübhə edirdi.
  Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin polkovniki bərk güldü.
  - Məntiqlə hesabladıq! Beləliklə, rus Rambo ovlamaq üçün ətəklərdə.
  - Yaxşı, hələlik, inşallah, düşmənləri sizdən yayındıracağıq. Avroranın gözləri qeyri-sağlam bir parıltı ilə parladı.
  - Sursat lazımdır? - döyüş polkovniki soruşdu.
  Hər iki fərziyyə razılaşaraq başını tərpətdi.
  - Zərər çəkməyəcək, baxmayaraq ki, ikiyə mindən artıq xərc çəkməmişik.
  Ruhani tipli polkovnik təmkinli tonda danışdı.
  - Verənin əli tükənməz! Narahat olmayın, URSH-nin büdcəsi xeyli artıb.
  - Amma bu o deməkdir ki, hərbçilər və ya pensiyaçılar, sosial sahədə çalışanlar əlavə pul almayacaqlar! Marqarita üzünü burudu.
  Polkovnik özü də narahat oldu və çaşqınlıqla elan etdi:
  - Neft qurtarana qədər bizi təhdid etmir. Amerikalılardan çınqıl daşını döyməyiniz çox yaxşıdır. Kim bilir, ucuz neft ala bildilər ki, bu da gəlirimizə mənfi təsir etdi. Burada biz elə nəhəng fəthlər və platformaları mənimsəmişik ki, onlar birbaşa yerdən yanacaq vururlar. - Polkovnik çiyin qayışlarında ulduzlar parıldadı.
  - Büdcə gəlirlərinin əksəriyyətini neft və qaz təşkil edən ölkəni inkişaf etmiş ölkə adlandırmaq mümkün deyil. - Marqarita Koruşnova sərt tonda fərq etdi. - Mülki sahədə elmi təbliğ etmək lazımdır, əks halda hər şey militarizmə gedir.
  Siz qızlar bunu edəcəksiniz. Biz artıq yeni supermenlər yetişdiririk. Hansı lif, hətta maye metallarla birləşdirilə bilər. Polkovnik sanki dişi ağrıyırmış kimi buruşdu. Saqqızı çıxarıb ağzına atdı. Görünüş heyran oldu.
  - Və sonra "Allahın vəsvəsəsi" və ya başqa bir ad "Uca Allahdan daha güclü" kimi! multi-teohiperplazma Yaradan kimi olur! Marqaret diqqət çəkdi.
  Komandir çaşqınlıq içində gözlərini yumdu.
  - Mən belə bir roman oxumamışam, bəs teohiperplazma nədir?
  Hər iki qız eyni anda ağzını kəsdi:
  - Gələcəyin enerjisi! Jül Vernin elektriki nə idisə, maddənin əsaslı şəkildə yeni növləri oldu.
  Bununla belə, danışmağa çox vaxtımız yoxdur. - komsomol qızı qayığa "stikerləri" boşaltdı.
  - "Allahın vəsvəsəsi"ni oxumaq lazımdır. - polkovnik qeyri-ixtiyari titrəyərək dedi.
  - Döyüş strategiyası üçün çox faydalıdır. Aurora fərq etdi. - Ümumiyyətlə, ABŞ və İngiltərəyə qarşı üçüncü dünya müharibəmiz o qədər bacarıqsız aparıldı ki, açıq-aşkar vətənə xəyanət iyi gəlir.
  - Etiraf et ki, belə idi! Bizim generallar o qədər də axmaq deyillər ki, strategiya və taktikanın elementar əsaslarını belə bilməsinlər. Polkovnik qeyd etdi.
  Niyə heç kim həbs olunmadı? Sərt Avrora yumruğunu şiddətlə silkələdi.
  Polkovnik çaşqınlıqla mızıldandı:
  - Siyasi sifariş yox idi, əlavə olaraq presedent yaratmaq istəmirdilər, çox nüfuzlu adamlar əziyyət çəkə bilərdi.
  - Layiqli insan ədaləti - ailə və dostluq münasibətlərindən üstün tutur! Düşmənlərin və dostların qanunu ər-arvad kimi olmalıdır! Fərqli qanunların olması ədaləti fahişəyə çevirir! - Marqarita qətiyyətli bir tonda bəyan etdi.
  Polkovnik həqiqətən təəccübləndi:
  - Vay, mən alman Yekaterinanı görürəm. Bir az ədalət istəyirsən!
  - Mən həqiqət, nizam və təbii ki, azadlıq istəyirəm! - dedi, Marqarita qışqırdı.
  - Hansı partiya? Polkovnik təəccübləndi.
  - İndikilərdən heç biri! - Mixail Lomonosovun və Stenka Razinin gənc nəvəsi işə düşdü. O, atını yəhərlədi. - Bu, intellektual gənclərin üstünlük təşkil etdiyi yeni hərəkata çevrilməlidir. Və ilk növbədə iqtisadiyyatın xammal yönümlü olmasına qarşı mübarizə aparmaq lazımdır. Hitlerə danlamaq adətdir, lakin onun altında sənaye, xüsusən də mühəndislik sıfırdan böyük bir sıçrayış etdi. O, heç bir neft dolları olmadan ölkəni modernləşdirməyə nail oldu. Təəssüf ki, Ştaxın dövründə xammal ixracına və istehlak mallarının, ərzaq idxalına mərc edilirdi. Və çox təəssüf ki, bu siyasət bu günə qədər davam edir. Mən alimləri ölkənin ən varlı insanları edərdim. Oliqarx professorlar istisna deyil, qayda olardı. Bundan əlavə, ali təhsil təkcə pulsuz deyil, həm də icbari olmalıdır, müəssisənin direktorunun dissertasiyası olmalıdır və o, rüşvətlə verilməyən kompüterə verilməlidir. Ümumiyyətlə, biz gənclərin intellektual səviyyəsini xeyli yüksəldəcəyik ki, prinsip hakim olmasın: al-sat!
  - Bəli, hətta ali təhsilli çoxları asan çörək axtarır, ticarət sektoru açıq-aşkar yüklənib. - polkovnik ah çəkərək razılaşdı və daha da kədərlə əlavə etdi. - Elmi sahəyə yüksək qiymət verilmir.
  Silahlar tez dolduruldu. Komsomol qızları eyni vaxtda işləyir və danışırdılar:
  - Məncə, bazar iqtisadiyyatları üçün daha sərt məhdudiyyətlər lazımdır və. - Söhbətə Ağıllı Avrora girdi. - Nə belə super zəngin olmazdı. Və sonra yəhudi kökləri olan bir rus oliqarxının sərvəti dərhal Çinin ən zəngin iki yüz nəfərini əhatə edir.
  Polkovnik artıq özünü itirirdi, amma eyni zamanda nadir təmkin nümayiş etdirirdi:
  - Düzdü, hətta milyarderlərin əksəriyyəti slavyan millətindən deyil. Biz bu haqda düşünürük və onları çimdikləməyə çalışırıq.
  - Zəif çimdik! Bəli, burada hərtərəfli alaq otları lazımdır. Marqaret etiraz etdi. - Yaxşı, bütün "Stingers-crackers" boşaldı, düşməni məğlub etməyin vaxtı gəldi.
  Sahildə onlar artıq hücumdan xəbərdar idilər və Yankilər güc toplayırdılar. Vertolyotların ölümü düşməni göstərdi, onlar çox güclüdürlər və amerikalılar elə millət deyillər ki, başını cəhənnəmə qoparsınlar. Onlar mütləq zərbə vurmağa hazır idilər. Bundan əlavə, "sabitlik" qrupu bölmələrini çəkirdi.
  Bu vəziyyətdə özünüzə hücum etməlisiniz. Onda bir üstünlük olacaq. Başlamaq və ya dönmə manevri etmək belədir. Marqarita Korşunova təklif etdi:
  - Gəlin düz limana gedək və hamısını orada öldürək!
  - Pis fikir deyil, amma dərhal xəncər atəşi altına düşə bilərsiniz. Daha yumşaq versiyanı təklif edirəm. Sürətli dolama yol, meşə tərəfdən giriş. - Aurora çılpaq barmaqları ilə bir dairə düzəltdi və sonra pentaqramı təkrarladı.
  - Vaxt itirməyə dəyərmi!? - Alimin səsində Marqarita skeptisizm səslənirdi.
  - Qış gecəsi kifayət qədər uzundur. Aurora etiraz etdi. "Bundan başqa, düşmən bilməməlidir ki, biz iki nəfərik. Elə illüziya yaratmaq lazımdır ki, hücum həm də quru tərəfdən gəlir, sanki onlara qarşı böyük qüvvələr var.
  - Bu dəfə səninlə razıyam, gedək! - Marqarita dərhal üzgüçülük obyektini döyüşə hazır vəziyyətə gətirdi.
  Komsomol qızları şişmə qayıqda yüksək sürətlə hərəkət edirdilər. Virtual müşahidə və radar üçün hələ də görünməz əsgərlər.
  Havadan keçərək bir neçə gəmini yan keçdilər və binaları keçərək daha sərbəst sularda tapdılar. Yolda onları mutant köpək balıqları qarşıladı, lakin Anakondadan fərqli olaraq komsomol qızları qan iyi verməyib. Ona görə də hücuma keçməyə cəhd etmədilər. Bundan əlavə, Aurora çılpaq barmaqları ilə disk bumeranqını işə saldı:
  - Qoy onlara yeni məqsəd qoysun.
  Köpək balığını yaralayaraq, onun bədənindən qan bulaqını söküb. Heyvan titrədi və onun yoldaşları dərhal geri çəkilə bilən çənələri və mamont dişləri ilə atladılar. Dəhşətli görünürdü, vəhşi heyvanlar dostunu dirəyinə vurdular, o, cavab olaraq bir dişlə vurdu. Səthə yaşılımtıl, yağlı qan yayılır. Yırtıcılar döyüşə girdilər və şikəstlərin sayı artdı, onlar da öz növbəsində başqaları tərəfindən məhv edildi.
  - Vay, Marqaret ! Ancaq onlarla mübarizə aparmaq asandır. Birini aldı, yaraladı, qalanları özlərini şikəst edəcəklər. - Avrora yüksək səslə sıçradı və yalın ayaqlarını tapdaladı.
  - Görürsən ki, şeytanın əxlaqı rol oynayır. Qonşunuza nifrət və zəifləri bitirmək istəyini təbliğ etməyə ehtiyac yoxdur. Qar Ağ Terminator gözünü qırpdı.
  Biz zəiflərlə vuruşmadıq. - zümrüd gözləri ilə parıldayan Avrora çox qürurla dedi. - İkimizə qarşı dörd yüz səksən nəfər var idi və qarşıda ən azı iki min nəfərlə döyüş var, onlardan üç yüz əllisi İraq, Əfqanıstan, Somalidən keçmiş xüsusi təyinatlılardır. Digər döyüşçülər isə təcrübəsiz deyillər.
  - Güclü rəqib, bədəni və iradəni səbirləndirir, sizi daha güclü edir - zəif olan ruhu korlayır və bədəni zəiflədir, sizi zəiflədir! Beləliklə, çətin yol daha asan qələbə qazandırır! - müdrik Marqarita dedi.
  Komsomol qızının limanından yan keçərək kanala getdik. Limandan çox da uzaqda deyildi, hətta gəmilərin uğultusunu da eşidirsən. Skaut döyüşçüləri kanalda idi. Olduqca uzun və qəribə bir şəkildə qıvrıldı. Yol boyu komsomol qızları az qala anomaliya ilə qarşılaşdılar. O, havanı şəffaf bulaq kimi əyirdi. Böcəklər onun yanına uçdu və parlaq kürü ilə alovlandı. Buna baxmayaraq, o, qanadlı canlıları cəlb etdi.
  - Bu milçək məhv edən kimi bir şeydir. - Aurora çılpaq dabanlarını örtərək diqqət çəkdi.
  - Bəlkə hansısa radiasiya həşəratları cəlb edir. Mən dərimlə havanın ultrasəs titrəyişlərini hiss edirəm. - Marqarita hətta qorxaqcasına ürkdü.
  - Bizim üçün yeni problem! Ümumiyyətlə, zonanın bu qəribə təbiəti infarkt keçirə bilər. - Alovlu Avroranın səsində ironiya səsləndi.
  - Sənin və mənim iki ürəyimiz var, ona görə də dərhal ölməyəcəyik! - Marqarita şən oldu.- İnsan olmayanda yaxşıdır.
  Alovlu şeytan buna qışqırdı:
  - Razılaşmaq! Və sonra o, sobada dayanacaq və hətta hamilə qalacaqdı!
  Buna baxmayaraq, qızlar dayanmalı, tıxaclardan itələməli, bir neçə dəfə kənara çəkilərək geriyə təpik atmalı idilər.
  Bir anomaliyanın arxasında dərhal digəri göründü, bu dəfə oval fasiləli. Bütün bunlar hərəkəti çətinləşdirirdi. Buna baxmayaraq, keçdilər, qabaqlarında bir axın görünürdü.
  Oraya qalxmaq çətindir, qarşıdan gələn nəqliyyat var, amma heç bir anomaliya yoxdur. Şaxta ilə örtülmüş otların üzərində çılpaq ayaq izləri qalır.
  Komsomol qızları ordan çıxmamış dayandılar. Bir neçə "kələm" başının necə qaçdığını görmək olar. Mutant bitkilər demək olar ki, fərqlənməyən qızları görmədilər, bir-ikisi çəkmələrə rast gəldilər (Ayı Döyüşçüləri qoxusunu gizlətmək üçün ayaqqabılarını təzəcə geyinmişdilər), lakin yəqin ki, onların yeyilməz olduğuna əmin oldular, arxada qaldılar .
  - Bir az irəli üzmək lazımdır! - Aurora vəhşi gülüşünü ataraq dedi. - Qayığı orada gizlədəcəyik.
  - Onu özünüzlə aparmaq əlverişsiz deyil! - Marqarita Korşunova razılaşdı.
  Reaktiv mühərriki səssiz etmək dizaynerlər üçün asan məsələ deyil, lakin mürekkepbalığı eyni prinsipdən istifadə edir və birinci dərəcəli ovçudur.
  Təsadüfi bir qardaşın onu tutmaması üçün gizlənmə yeri tapmaq o qədər də asan deyil. Təhlükəli bir heyvanın yuvası burada ən uyğundur. Məsələn, qunduz siçovulu. Heyvan təhlükəlidir, öldürmək çətindir və qaban ölçüsündədir. Yun tərəzi deyil, normal bir fraer yuvasına yapışmayacaq. Xüsusilə gecələr. Qızlar şişmə qayığı cib kimi gizlədərək fikirləşdilər. Kolların yuxarıdan suyun üstündən asıldığı yer. Orada qızlar kol budaqları ilə maskalanmış xəzinələrini tərk etdilər.
  - Yaxşı gizləndi? - Marqarita yolda məşq edərək soruşdu.
  - Səhərə qədər uzan, səhərə qədər yuyuruq! Qəzəbli Avrora dabanı ilə daşı düzəltdi.
  - Və əgər siçovul-yenot boksa! - Qırışlı döyüşçü-komsomolçu.
  - Gəlin vuraq! Onun dərisi timsah dərisindən daha güclüdür və yüksək qiymətləndirilir. Avrora uşaq kimi zümrüd gözlərini zillədi.
  - Gəlin sataq! Gəlin maskamızı dəyişək, bizi heç kim tanımayacaq! - Marqarita Koruşnova təxribatla dilini göstərdi.
  Aurora hönkürdü.
  - TAMAM!
  Qızlar bir az geri çəkildilər, çünki siçovulun özü peyda oldu. Onlar donub qaldılar, heyvanı hələlik yaşatmağa qərar verdilər. Onlar müəyyən mənada bir ailəni öldürən, lakin qəfəsdən quş buraxan quldura bənzəyirdilər. Siçovul yenot qızların demək olar ki, fərqlənməyən qoxusunu tuta bilmədi, üstəlik, o, tox idi, leşin dadına baxaraq yatmağa getdi.
  Onun qeyri-adi xorultu orta səviyyəli skripkaçının cik-cikliyinə bənzəyir.
  Komsomol qızları cəld hərəkət etməyə çalışırdılar, eyni zamanda onları heç kim görmürdü, hərəkət o qədər gizli idi. Onlar hətta çəkmələrini də çıxarıblar.
  Ayaqyalın Avrora rəfiqəsindən məlumat almaq məqsədi ilə deyil, sadəcə olaraq gərginliyi aradan qaldırmaq üçün soruşdu:
  - Yaxşı, dolama yol necə uğur qazanır?
  Marqarita təlaşsız cavab verdi:
  - Anomaliyalarla qarşılaşmasaq.
  Alovlu şeytan barmağını onun dodaqlarına apardı:
  - Və burada belə sürünənlərdən biri var.
  Yeraltından anomaliya mirvarisi. O, hətta torpağı boşaltdı. Nəhəng bir köstəbək, çırpılmış qum, gil, ot kimi. Yağ kimi selikli bir şey çıxardı. Çırpmağa başladıqdan sonra.
  - Bu iyrəncdir! - alovlu Aurora dedi. Bu, iki donuzun öpüşünə bənzəyir.
  Anomaliya onları eşitdi və narahat olaraq qızlara tərəf getdi.
  - Gəlin tərəflərə keçək! - Marqarita əmr etdi.
  Agile Aurora başa düşmədi:
  - Bəs niyə belədir?
  Snow White Terminator gülümsədi.
  - Gəl səni iki dovşan qovmağa vadar edək!
  Komsomol qızı dilini göstərdi, onunla bir eşşəkarısı tutub çeynədi, belə bir təklif onu əyləndirdi. Kəşfiyyatçılar dağıldılar və anomaliya donub qaldı. Bir az silkələdi və düşməyə başladı, kiçik bir alov neft gölməçəsindən keçdi. Ancaq yanan kimi o da tez söndü.
  - Bu Piromaniya deyil! - Diqqət etdim, ayaqyalın Aurora'nın gözlərini qıyaraq və dərhal geriyə dönərək atladı.
  - Bəli, Piromaniya anomaliyası fəlakətə səbəb ola bilər! Marqaret razılaşdı. - İndi daha sürətli irəliləyirik və buna görə də vaxt itiririk.
  Komsomol qızları tumurcuqlarda, ağaclarda, bir-birinə qarışmış mutant lianalarda qalın kolların içinə girən kimi, demək olar ki, keçilməz qaranlıqla əhatə olundu. Yalnız ağacların qabıqları parıldayırdı, mənzərəyə məşum, başqa dünya hissi bəxş edirdi. Bununla belə, qızlara gecə görmə monokulyarları lazım deyil, bu, zəiflər, müstəqil qərarlar qəbul edə bilməyən və qaranlıqda görən insanlar üçündür. Aurora demək olar ki, bir ağaca çırpıldı, radioaktiv işıqlandırma məsafəni illüziya etdi, tez-tez məsafəni aldatdı.
  - Lənət olsun! - Odlu şeytan natəmiz olanı çox yerində qeyd etdi. Deyəsən, anomaliya yoxdur, amma işıq əyilib.
  - Bu, fosgen və fosfordur! - Marqarita bəyan etdi və zərif boynunu bükdü. Axı onlar tez-tez havanın parametrlərini dəyişirlər.
  - Deməli, bunu nəzərə almaq lazımdır! - Qırmızı Aurora zəif gizlədilmiş istehza ilə razılaşdı.
  Döyüşçü əlini havada yellədi.
  - Əvvəlcə yavaş, sonra öyrəş.
  Komsomol qızları daban altındakı düyünlə belə çatlamamağa çalışarkən tədricən sürətlənirdilər. Səsə reaksiya verə bilən müxtəlif canlılar kimi təsadüfi müşahidəçilərdən çox qorxmaq.
  Əvvəlcə quru idi, amma sonra qızlar kolları köçürən kimi onlara əsl şəlalə töküldü!
  - Su, məncə, ağırdır! Aurora təklif etdi.
  - On faiz mütləq! Marqaret razılaşdı.
  Alovlu dişi şeytan hipertitan dabanı ilə böcəyi yerə yıxdı və fikrini bildirdi:
  - Buna görə də şeh o qədər böyükdür və buxarlanmır!
  Gil çəkmələrinin altını vurdu. Rəngi qəbir kimi qeyri-adi yaşılımtıl-bənövşəyidir. Bu, zonanın yerindən başqa, Yer kürəsinin heç bir yerində deyildi.
  Ayaqları onu tərəflərə ayırmağa çalışdı, lakin izlər dərhal böyüdü, bu da kəşfiyyatı asanlaşdırdı. Hərəkət etmək sadəcə çətindir, ayaqqabılara yapışır, sizi səy sərf etməyə məcbur edir. Aurora və Marqarita hətta qatılaşdırılmış şokolad çubuğunu uddular. Ot nadir idi və əsasən yırtıcı idi. O, gil üzərində süründü və həşəratları tutmağa çalışdı. Hündür lianaların, kolların, budaqların, yarpaqların incəlikləri, bəzən qoxusuz, bəzən də güclü ətirlidir.
  - Bəs sürünənlər haradandır? - Marqarita soruşdu. - Mülayim zonadır.
  - Mutasiyanın nəticəsi, kök sal. Bundan əlavə, zona içərisində olduğundan daha istidir! Təxminən on beş dərəcə. Burada yayda ekvatorial Afrikadan daha isti olur. Və ya təxminən eyni temperatur deyil. - Gözəl Avrora alnını qırışdırdı, görünür, bir dəfə oxuduqlarını xatırlamağa çalışırdı.
  Marqarita çox əminliklə dedi:
  - Bu heç nə! Ən azından bizim üçün.
  Ayaq çılpaq Avrora havada fırlandı, salto vurdu və sızladı:
  - Biz komsomol ayılarıyıq və bu, hər şeyi deyir!
  - Yadımdadır, bizi birtəhər Sahara aparmışdılar. Bir həftə yeməksiz və içmədən keçirdim, sobada olduğu kimi ayaqyalın tava yandıran və heç nə sağ qalmayan qumla yol aldım! - Gözlərimdən qığılcımları buraxaraq (və məcazi mənada deyil, sözün əsl mənasında!) Marqaritaya fikir verdim. - Yalnız təbii ki, xoş oldu, kifayət etmədi.
  - Əlbəttə! Mən də keçdim! Ayaqlar tez alışır, ancaq bundan sonra qaşınır. Və dəri günəşdə qaralır. - Viria Auroradan olan pişik kimi təsdiqlənmiş, şən və oynaq.
  - Bədən ağaranda xoşum gəlmir, çox ərköyün görünür. - Marqarita üzünü qaşqabaqlı kimi göstərmədi.
  - Şokolad qaralması hazırda dəbdədir. Odlu şeytan panteranın dişlərini hırladı. - Bu o deməkdir ki, Güneyə getməyə pulunuz var.
  Qızlar Çernobıl cəngəlliyinin incəliklərindən az qala qaçdılar. Keçmişdə geniş bir kanalın sahilində yerləşirdi. Kökləri çıxaran sıx bir kol, geniş yarpaqları ilə mutant bağayarpağı - rahat bir qapalı mövqe yaratdı.
  Marqaret qışqırdı:
  - Yaxşı, qarşımızda Vijnitsa var.
  - Bəli, keçmiş sovet şəhəri! Ukrayna niyə fəxr edir, Sovet İttifaqının tərkibində az qala ayrıca ölkəyə çevrilib. Axı biz əsrlər boyu onlarla müharibə aparmışıq ! Ona görə də SSRİ qalib gəldi, indi ukraynalılar bizim qardaşımızdır. Qırmızı Avrora qollarını geniş açıb havaya qalxmağa çalışdı.
  - Və əvvəllər rus qardaşları var idi. Hər bir uşaq bilir ki, Kiyev Rusiya şəhərlərinin anasıdır. - dedi, Marqarita daha geniş gülümsədi. - Onları müqəddəs pravoslav inancı və slavyan kökləri birləşdirdi. SSRİ-nin vahid dövlət olmasını Allah Özü əmr edib. Amma Bandera gəlib bedlam etdi - müharibə oldu. Bununla belə, biz qalib gəldik.
  - Sifariş sementin iman, qumun isə iradə olduğu təməl üzərində qurulur! Və bunun üçün çoxlu yaramazlar əkmək lazımdır! - cavab verdi, şiddətlə hırıldayan Aurora.
  Şəhəri görmək çətin deyil. Burada səngər zibillə doludur, qaladan keçmək problem deyil. Evlər əsasən köhnədir, beşmərtəbəli binalar görünür, Stalinizm dövrünün göydələnləri görünür. Qızlar artıq müasir tikililərə baş çəkiblər. Sonra Marqarita xatırladı:
  - On səkkiz uşağı çıxarmalıyıq, elə deyilmi?
  - Bizim uşaqlar kömək edəcəklər! Şəhərdə elə bir panika yaradaq ki, bizim hərəkətlərimizi izləyə bilməyəcəklər! Ayaqyalın Avrora silahını silkələdi.
  Qar kimi ağ döyüşçü ətrafa baxdı və gənə ağcaqanadını kəsərək səsini aşağı salıb soruşdu:
  - O, yuvarlansa?
  Alovlu şeytan məntiqlə dedi:
  - Mən onun elementar acgözlüyünə güvənirəm. Üstəlik, mən indi bu cırtdanı çağıracağam. Onun döyüş ruhunu dəstəkləyəcəm.
  Marqarita Korşunova olduqca ağılsızcasına hönkürdü:
  - Ən yaxşısı bunu üzünə yaxşı bir sillə ilə etməkdir.
  Aurora, çılpaq ayaqlarının barmaqlarını sürətlə qaçaraq, düymələri ilə bir nömrə yığdı və yüksək səslə dedi:
  - Siz hazırsınızmı!
  - Bəli, amma belə bir qarışıqlıq var idi! - Cavab olaraq nazik bir cığıltı eşitdim.
  - Çıxarmağın daha asan olduğu pərdə altında ümidsiz olmayın. Üstəlik, belə fırtınalı gecədən sonra uşaqların olmaması heç kəsi təəccübləndirməzdi. Hiyləgər, qırmızı saçlı dişi şeytan səsini aşağı saldı.
  - Razılaşmaq! Onlar artıq bizdən asılı olmayacaqlar! - Cırtdan mırıldandı - kidumping üzrə mütəxəssis.
  - Nə olursa olsun, bizi gözləyin! Ola bilər ki, daha beş faiz əlavə edin. Aurora sakitcə dedi.
  Son sözlər sehrli təsir bağışladı. Deli quldur mırıldandı:
  - Dünyanın sonu gəlsə də, gözləyəcəm!
  Sərin Avrora uzun kirpiklərini istehza ilə qaldırıb aşağı salaraq fikirləşdi: "Bu, mənə ağcaqovaq dirəyini gözləyən Yəhudanı xatırladır".
  - Yaxşı, indi amerikalıları və onların əlaltılarını məğlub edəcəyik.- Yaşıl gözlü Avrora qətiyyətlə dedi.
  - Bilirsinizmi, mən Amerikanı heç bir şəkildə bağışlaya bilmərəm? Qalina yumruqlarını sıxdı.
  - Nə? - Təəccüblənmiş qırmızı dişi ayı-komsomolçu.
  - Bizim və Yaponiya şəhərlərinin bombalanması! Bu barbarlıqdır! Mən hətta şeir də yazdım! - Marqarita qumbarasını silkələdi və hətta o qədər qəzəblə tüklü mutant böcəklərin bir dəstəsi yerə düşdü.
  Aurora sevinərək ayağa qalxdı:
  - Gəl oxuyaq! Bu maraqlıdır.
  Korşunova oxuyacaq, onun səsi həmişə olduğu kimi, həmd Himalaylarından yüksəkdir;
  Vətən Ulduzu Rəbb tərəfindən verilir,
  İnanın, o, Günəşdən daha parlaqdır!
  Sən mənim vətənimsən -
  Bil ki, sənin üçün, ürək kədərlə döyünür!
  
  Sizdə qartal kimi komsomolçuyuq,
  Nasistləri darmadağın edirik və qırıntıları süpürürük!
  Hətta Yupiterdə də bacardıq,
  Meyvə yetişdirin - həyata keçirilməyən cənnət!
  
  Venera sevginin yeridir
  Marsda döyüşçü hissi ən yüksəkdir!
  Sən pislik, şübhə zəncirlərini qırırsan,
  Axı Allah ən yaxşısını etmək istəyir!
  
  Kosmik təzyiqi məhv edin
  Çənəni güclü çəngəl ilə tutaq!
  Düşmən dünyanın gücü ilə əzilir,
  Və Junkers adi bir uşaq yayını ilə vuruldu!
  
  Düzəliş bir - götür və qazan,
  Başqa bir nəticə deyə bilmərik!
  Və Reyxin canavarını yırtmırsınız,
  Döyüşçüdən üzünə süngü alın!
  
  Və süngü gələcək üçün sizə yaraşmayacaq,
  Buldozerə dinamit əlavə edəcəyik!
  Belə sürətli uçuş
  Proletar çəkici vuranda!
  
  Növbəti gediş qasırğa kimi keçəcək
  Və son oyun qalib yoldaş olacaq!
  Axı qəzəbimiz dəli vulkandır,
  Pişik üzərində qırğın, dəhşətli pişik!
  
  Berlində gənələri sıxdıq,
  Paris Rusiya bayrağı altında azaddır!
  Biz Vətənin qızları və oğullarıyıq,
  Biz ziyafət edərkən balı ləzzətlə yeyirik!
  
  Dumanlı Albion indi qardaş kimidir,
  Nyu York nimçədəki tort kimi oldu!
  Qırmızı, qırmızı xaşxaş rəngli bayrağımız,
  Bunun altında azadlığı olan bütün insanlar xoşbəxtdir!
  . FƏSİL #12
  Oleq Rıbaçenkonun da hətta sadə olmayan, lakin gözəl bir arzusu var. Sanki o və Dima hərbi karyeralarını davam etdirirlər;
  Onlardan ikisi iblisə tutulmuş Fuhrer tərəfindən yaradılmış uşaq SS bölməsində könüllü kimi qeydiyyatdan keçdilər. Deyəsən, bu reallıqda Hitler nəhayət dəli olub. Düzdür, digər tərəfdən onun SSRİ ilə ümidsiz müharibəyə başlamamaq üçün ehtiyatlılığı var idi.
  Digər tərəfdən, oğlan niyə hərbi sərtləşməyə getməsin? Niyə tibb bacılarına icazə versinlər, barçuklar kimi isinsinlər?
  Oleq Rıbaçenko və Dmitri kiçik batalyonun digər oğlanları ilə birlikdə Afrikaya uçdu. Alman altı mühərrikli nəqliyyat vasitəsi iki yüzə qədər silahlı paraşütçü daşıya bilər. Ancaq Hitler Gəncliyinin gənc versiyasının üç yüz döyüşçüsündən ibarət bütöv bir batalyon var idi. Təxminən on iki yaşında olan üç yüz oğlan, hələ də burnu şişmiş kimi görünürdü, amma əslində onlar xüsusi seçilmiş oğlanlar idi və artıq zəif hərbi təlim keçmişdilər.
  Fürer müharibədə mümkün qədər çox yeniyetmənin iştirakını istəyirdi. Afrikada Britaniyanın əsas qüvvələri artıq məğlub olub, baxmayaraq ki, Sudanda hələ də güclü qarnizonlar var. Doğrudur, müstəmləkə qoşunları tamamilə etibarlı deyil və əslində, İngilis bölmələri. Onlar tam olaraq ingilis deyillər. Onlar o qədər də yaxşı silahlanmış deyillər, xüsusən də tanklarla, cəhd edin, buna görə də avadanlıqları metropolis boyunca köçürün. Buna görə də oğlanlarda böyük itki riski minimaldır. Bunun adi taktiki təlimlər səviyyəsində olması və gənc nəsil döyüş təcrübəsi qazanması nəzərdə tutulur.
  Oleq Rıbaçenko və Dmitri alman (iddia edilən düşmən), ingilis, ispan və fransız dillərini mükəmməl bilirlər. Onların məktəbi də elitdir və sovet uşaqları nəzəri cəhətdən ən ağıllı olmalıdır.
  Alman oğlan, görünür, liderlərdən biri, hündürboylu və əzələli Hans Feuer əl sıxaraq səmimi şəkildə dedi:
  - Rusların bu qədər güclü və ağıllı ola biləcəyini gözləmirdik. Məsələn, birinci dərəcəli almanlar kimi yolumuza tüpürün!
  Oleq Rıbaçenko təvazökarlıqla dedi:
  - Və nə təəccüblüdür. Bəlkə döyüşməli olacağıq, amma kəşfiyyata getsən və alman dilini bilmirsən, nə qədər məlumat toplayacaqsan?
  Hans razılaşdı:
  - Bu doğrudur! Amma ümumilikdə bizə öyrədiblər ki, siz rus subhumanlarısınız. Slavlar meymunlarla insanlar arasında keçid mərhələsidir. Yəni intellektin inkişafı baxımından rus dili ev heyvanından bir qədər yüksəkdir.
  Dimitri hirslə yumruqlarını sıxdı.
  - Bəli, belə sözlər üçün yerləşdirə bilərəm.
  Hans yumruqlarını sıxaraq cəsarətlə cavab verdi:
  - Yalnız silah seçimi məndən asılıdır. Əlcək geyinərək, siz Yarım Dünya çempionusunuz, bəs nunçuklar üzrə duelə necə baxırsınız?
  Dmitri təəccübləndi:
  - Bəs nədir?
  Alman elit uşağı öz erudisiyasını nümayiş etdirərək cavab vermək istədi, lakin Oleq Rıbaçenko onu qabaqladı:
  - Bu, Çində dəzləri sökən kənd təsərrüfatı alətidir. Monqol-tatarlar çinlilərə silah gəzdirməyi qadağan etdilər, buna görə də bu zahiri zərərsiz cihazı ölümcül bir kluba çevirdilər. Nunçuklar üzərində bütöv bir döyüş sistemi hazırlanmışdır. Sonra XIX əsrin sonunda yaponlar tərəfindən qəbul edildi. Yəqin ki, onlardan SS qoşunlarına keçdi.
  Hans cavab verdi:
  - Qətiyyən belə deyil. On il əvvəl Böyük Fürer Çindən bir neçə gurusu dəvət edərək, Üçüncü Reyxin əlbəyaxa döyüş məktəbinin dünyada ən qabaqcıl olmasını əmr etdi. Düşünmək lazım deyil ki, biz almanlar ali millət olduğumuz üçün başqa xalqlardan heç nə öyrənmək istəmirik. Bizim alman hərbi məktəbi insan amilinin mümkün qədər nəzərə alınmasını tələb edir.
  Dmitri bu fikri təsdiqləyərək şiddətlə başını tərpətdi:
  - Həm də sovet. Stalin dedi - yenidənqurma dövründə texnologiya hər şeyi həll edir! Və sonra, ikinci beşillikdə o, ideyanı inkişaf etdirdi - hər şeyi kadrlar həll edir!
  Oleq Rıbaçenko isə başqa cür dedi:
  - Onu deyim ki, insan amili ilə bağlı hər şey qaydasında deyil. Məsələn, SSRİ-də əsgərlərin texniki hazırlığının səviyyəsi geridə qalır. Amma ümumilikdə biz əlayıq!
  Hans təklif etdi:
  - Hitler-hash oynamaq istərdinizmi?
  Sovet oğlanları təəccübləndilər:
  - Bəs nədir?
  Hans göz kırpdı.
  - Böyük Fürerin son ixtirası. İki yox, dörd, iki iki oynayan şahmat kimi. Ancaq dörd yüz hüceyrədən ibarət bir lövhədə. Onun tankları, özüyeriyən silahları və döyüş gəmiləri var. Ümumilikdə hər rəqəmin qırxı, cəmi isə yüz altmışı var. Bəziləri şahmat kimi hərəkət edir, bəziləri isə yox. Üstəlik bəzi yeniliklər... Məsələn, tank və döyüş gəmisini ancaq tanklar, özüyeriyən silahlar və Linklər, piyadalar ya birlikdə vura bilər , ya da müəyyən bir xəttə çatdıqda silahlarını gücləndirirlər. Ümumiyyətlə, oyun çox çətindir, heç şahmat kimi deyil.
  - Ona göstər. - Oleq Rıbaçenkodan soruşdu.
  Hans bel çantasından qatlanan taxta çıxardı. Menteşeli və olduqca yığcam idi. Fiqurlar maqnitləşdirilmişdir. Hər biri qırx eynidir. Lövhənin özü olduqca mühafizəkardır, düzbucaqlıdır. Qaydalar maraqlıdır, xüsusən, tanklar istisna olmaqla, demək olar ki, bütün parçalar hərəkət etdiyi kimi vurmur. Tutmaqla həm döyə, həm də yeriyə bilərlər.
  Gözlənildiyi kimi, ən güclü parça döyüş gəmisi, ən zəifi isə yüngül piyadadır. Özüyeriyən silahların burada olduğu ortaya çıxdı və təyyarələrlə maraqlanan və bir-bir, lakin sonra bir hücum təyyarəsi, bir qırıcı, bir bombardmançı və bir hidroplan. Döyüş gəmiləri ilə yanaşı, esmineslər də var. Piyada da fərqli, mexanikləşdirilmiş, sadə və süvaridir. Yəni qaydaları anlamaq asan deyil. Oleq Rıbaçenko dərhal qeyd etdi:
  - Xeyr, bu şahmat oyunu populyarlıq baxımından məğlub edilə bilməz. Çətinlik səviyyəsi yalnız yuxarıdır!
  Hans razılaşdı:
  - Bəli, burada strategiya hazırlamaq asan olmayacaq. Və ağıllı kitablar yaza bilməzsən. Ancaq bu Aryanlar üçündür!
  Dmitri razılaşdı:
  - Bəli, Aryanlar üçün! Gəl oynayaq!
  Oleq Rıbaçenko xəbərdarlıq etdi:
  - Az zövq olacaq!
  Hans başqa bir oğlanı dəvət etdi və cütlük yaratdıqdan sonra oğlanlara qarşı oynamağa başladı. Bu vəziyyətdə qəhvəyi seçdim. Oleq və Danka təbii olaraq qırmızıdır!
  Oyun əvvəlcə çox maraqlı olmasa da, sonra oğlanlar işə qarışdılar. Oleq Rıbaçenko anadangəlmə strateq kimi təşəbbüsü ələ aldı və düşmənləri cinahlardan sıxışdırmağa başladı. Fuhrerin oyununda, ümumiyyətlə, padşah yox idi və qərargah bir hərəkəti itirmədən yerindən tərpənə bilərdi.
  Amma oğlanların oynamasına icazə verilmədi. Həyəcan siqnalı çaldı...
  - Hava hücumu!
  Oğlanlar dərhal illüminatorlara tərəf qaçdılar. Pəncərələr dar olsa da, içərini yaxşı görə bilmirdin, hətta əzilmək də var idi.
  Eniş təyyarələri bir sütunda və əlbəttə ki, yaxşı silahlanmış döyüşçülərin müşayiəti ilə uçdu.
  Ondan çox ingilis yox idi. Almanların daha çox pulemyot atəşi açdığını görən Spitfires, uzaq məsafədən vurmağa çalışdı. Ancaq cavabı özləri aldılar. Kral Hərbi Hava Qüvvələrinin üç təyyarəsi siqaret çəkməyə başladı, qalanları isə qaçdı.
  Oğlanlar yüksək səslə fit çaldılar, amma heç kim nalayiq sözlər - nizam-intizam haqqında and içmədi. Amma onlar çəkmələri ilə ayaqlar altına atıb bir sıra duzlu zarafatlar səsləndirdilər.
  Əlbəttə ki, nəqliyyat döyüşçüləri təqib edə bilməz, sürət fərqi böyük bir sifarişdir, buna görə də oğlanlar sakitləşib öz işlərinə qayıtmalı idilər. Bəziləri hətta yerdən təkan qaldırmağa, bəziləri isə press etməyə başladı.
  Lakin Oleq Rıbaçenko o qədər ilhamlanmışdı ki, nəinki kralı, yalançıların imperatorunu (Hitleri!) qovmağa qadir səslə oxuyurdu;
  Sərt, ölümcül bir döyüşə uçuruq,
  Pionerlər - kommunizmin uşaqları!
  Rəbbimiz Svarog həmişə mənimlədir,
  Gəlin revanşizmin əsaslarını qıraq!
  
  Bizdə cəsarət və əzm var
  Hər bir maşın necə yığılacağını bilir!
  Nasistləri qəzəbli bir məğlubiyyət gözləyir,
  Fritz cəfəngiyyatını daşımayın!
  
  Moskva yaxınlığında Wehrmacht möhkəm döyüldü,
  Cəsarətli şücaət göstərdik!
  Sürüşkən parazit əzildi
  Biz qalib gəldik, tam hesab edirik!
  
  Fritz bundan sonra nə edə bilər?
  Yalnız pəncələr yuxarıya doğru - tez imtina edin!
  Və boğazda Adolf - kəskin Spitz,
  Qoy rolu təlxək eşşək oynasın!
  
  Bizim rolumuz qalib buynuzunu çalmaqdır,
  Qırmızı legionları toplamaq!
  Və təcavüzkarın başlarını amansızcasına kəsdi,
  Heç olmasa məktəbdən düz cəbhəyə gəldilər!
  
  Sürünənləri döydük, sanki Marsdan doğulublar,
  Və hər yerdə Fritz mərhəmət diləyir!
  Biz böyüklərin övladlarıyıq, burada bütün bərabər ölkələr -
  Üz işarəsindən yürüşü təsdiq etsinlər!
  
  Hitler Yer kürəmizi tutmağı düşünürdü,
  İndi onun bangs altında bir qabar var!
  Axı almanlar hamını oyuna çevirmək istəyirdilər,
  Və onları sadə bir oğlan qoydu!
  
  "Pələng" nə oldu - metala girdi,
  Ondan şirin çayla samovar bişirəcəyik!
  Fritz bunu aldı - buynuzlarda kəskin bir məğlubiyyət,
  Parlaq, isti may ayında Berlindəyik!
  
  Və Adolf qalstuk əvəzinə bir döngəyə çevrildi,
  Düşmən cəlladın boynunu sıxdı!
  Günahlarına görə ağır cəza gəldi,
  İndi də Almaniyanı tanklarla tapdalayıram!
  
  Böyük Stalin özü komsomolçunu mükafatlandırdı,
  Əmri verdi - "Qələbə"nin böyük ulduzu!
  Nə qədər qoyduq - qüvvələrin müqəddəs Vətəninə,
  O ki, babalarımız o biri dünyada sevinsinlər!
  Qəribədir, amma belə iyrənc mahnıya görə onu şiddətlə alqışlayırdılar - burada hamı tamam şikəstdir, yoxsa nə?
  Oleq Rıbaçenko oxumağı bitirdikdən sonra yuxu yarımçıq qaldı və onlar yenidən oyandılar, bu dəfə ən adi şəkildə deyil, götürüb soyuq su ilə ıslatdılar. Bundan sonra yenə əllərində dəhşətli sıyrıqlarla dolu olan bu zəncirlər və sütun sürüldü ... Mənə səhər yeməyi belə vermədilər! Dəyirmi! Düzdü, almanlar yerində qaldılar və məhbuslar yavaş-yavaş dairəvi yol boyu irəlilədilər. Bunun nə mənası aydın deyil. Yol asfalt və çınqıllarla döşənib. Bir neçə saat sonra çılpaq dabanlar şiddətlə yanmağa və qaşınmağa başladı. Qızların çoxunda qan axırdı.
  Sonra axşama hələ xeyli vaxt qalmasına baxmayaraq, mərasimsiz onu geri qovdular və tələsik zəncirindən çıxarıb, uzanmağı əmr etdilər.
  Oleq Rıbaçenko və qalan qızlar tələsik itaət etdilər. Heç yatmaq istəməsəm də, yuxu tanrısının qolları və Hipnoz görüntüləri (Uca Zevsin özü gözlərini bağlamaq üçün düzəltdi!) birdən-birə və istər-istəməz büküldü.
  Və yenə də, xarici orduya mənsub olsalar belə, şərəfli hərbi işlərdə öncül oğlanlar;
  Jungvolkdan olan üç yüz on iki yaşlı oğlandan ibarət bir batalyon yerində yenidən quruldu və cənuba doğru hərəkət etdi. Əvvəlcə oğlanları maşınlarda bir neçə kilometr sürüblər, lakin sonra rəhbərlik yəqin ki, fikirlərini dəyişib və oğlanlar üçün sağ qaçış təşkil etmək qərarına gəlib.
  Oğlanlar soyunmağa məcbur oldular, bir neçə hərbi şortda qaldılar və demək olar ki, çılpaq və ayaqyalın çiyinlərində çanta ilə cənuba qaçdılar.
  Əlbətdə ki, onlara yeni, kifayət qədər təsirli günəş kremi ilə bulaşmalarına icazə verildi və marşrut səhradan deyil, Nil çayı boyunca keçdiyi üçün daha yumşaq və o qədər də yanan olmayan otların arasından keçdi. mənbə, otlar və ağaclar böyüdü, amma yenə də sınaq ən çətin idi. Çünki mən Afrikanın vəhşi iyul istisi şəraitində, hətta avtomatlarla, eləcə də ləvazimatları olan kürək çantalarımla qaçmalı oldum.
  Təbii ki, xüsusi batalyonda alman millətinin rəngini təmsil edən və layiqli fiziki hazırlığa malik oğlanlar var idi, amma yenə də.
  Gənc döyüşçülər quruldu və onların komandiri, eyni qaxac, olduqca hündür olsa da, Apollonun əzələləri ilə əmr etdi:
  - Yaxşı, qardaş! Bilirəm ki, sənin üçün çətin olacaq, amma borc borcdur! Əlli səkkiz kilometr axşama qədər qət edilməlidir! Bu bir sifarişdir.
  Oleq Rıbaçenko qeyd etdi:
  - Hmm hə! Bu əmrin sözü sehr kimi səslənir! Buna göz yummaq olmaz.
  Dima qeyd etdi:
  - Mən mərc etməyə hazıram ki, biz bunu etməyəcəyik!
  Hans Feuer etiraz etdi:
  - İcra etməyə borcluyuq, çünki biz arilərik! Jungfolk-un ən yaxşı batalyonunda yazsanız, siz də russunuz, arilər.
  Arxasında bir kürək çantası, sursat, su və lehimlə birlikdə on səkkiz kiloqram, üstəgəl üç kiloqramlıq avtomatdır. İyirmi bir kiloqram, uzun müddət gəzsəniz, sonra qaçsanız və hətta qızmar günəşin altında bir yetkin üçün çətindir.
  Oleq Rıbaçenko ayağını çəmənliyə sürtdü. Oğlanlar ayaqqabılardan qurtulmağa, dəri çəkmələr geyinməyə həvəsli idilər (dəri həqiqətən sünidir, amma hələ də bir növ kirzach deyil), burada qaçmaq çətindir. İdman zalı ayaqqabıları və ya tennis ayaqqabıları daha yaxşı olardı, amma Almaniyanın müharibə şəraitində bu bir lüksdür və onlar oğlanları korlamamağa qərar verdilər.
  Əmr səsləndi və Jungvolk döyüşçüləri formalaşma görünüşünü saxlamağa çalışarkən qaçmağa tələsdilər.
  Nildən təzə meh əsdi, oğlan döyüşçülərin çılpaq, əzələli gövdələri üzərində xoş bir şəkildə əsirdi. Onlar bir qədər səmaya hücum etməyə hazır olan yeniyetmə titanları xatırladırdı. Qaçdılar, ölçülü-biçili nəfəs aldılar, demək olar ki, dırnağa qədər. Qarşıda ən ucaboy və əlbəttə ki, hündür Dimka idi, baxmayaraq ki, altı oğlan, o cümlədən komandir, ondan hündür idi. Standartdan bir qədər yuxarı olan Oleq Rıbaçenko, onun on bir illik böyüməsi (qəhrəman əcdadlarında izlədiyi reallıqdan fərqli olaraq!) demək olar ki, ən sonunda tələsməli oldu. Düzdür, bu, üstünlük idi, dabanları əzmək, ya da oturduqları yerin altına ayaq salmaq şansı az idi. O, burada ən gəncdir, amma şübhəsiz ki, ən zəif və hətta daha axmaq deyil.
  Yük hiss olunur, lakin yenə də məqbuldur və hər kəsin yüklə qaçış təcrübəsi var. Çox çəki ilə belə, məsələn, çiyinlərində bir tərəfdaş daşıdıqda.
  Çılpaq ayaqların çılpaq ayaqları altında, vaxtaşırı xırtıldayan və ya çatlamış, qırıq xurma budaqlarına və ya konuslarına, bəzən oğlanların ətrafa getməyə çalışdıqları tikanlı bitkilər var. Ot qızdırılır, tez-tez quruyur, amma əlbəttə ki, səhra qumu kimi yanmır. Ümumiyyətlə, hələ də yaşaya bilərsiniz, yalnız Günəş çıxır və istiliyi gücləndirir.
  Hündür Hans, təxminən Dmitri ilə eyni boydadır və çiyin-çiyinə qaçırlar. Alman döyüşçüsü gənc sovet əsgərindən soruşur:
  - Yaxşı, indi müharibədəsən! Barıt, təbii ki, hələ burnunu çəkməyib, amma qarşıda hər şeyimiz var. Hər hansı bir həyəcan yaşayırsınız?
  Dmitri vicdanla cavab verdi:
  - Hələ yox! - Və yenə başını çevirərək əlavə etdi. - Düzünü desəm, yox!
  Hans nifrətlə xoruldadı.
  - Mən edirəm! Dürüst olacağam, bəli! Yaxşı, mənim yaşımda hansı oğlanlar qanuni olaraq döyüşə gedə bilər. Döyüş, vur, öldür, partlat, tut. Axı bu romantikadır. Axı siz və Olejka da özünüzü canlı döyüşçülər kimi hiss etmək, gündəlikdən uzaqlaşmaq istəyirdiniz!
  Dimka qətiyyətlə etiraz etdi:
  Həyatımız rutin deyil. Ümumiyyətlə, pioner, hətta lider və idmançı olmaq çox maraqlıdır.
  - Bəs nə, bizimlə yazılmısan? Ölməkdən və ya şikəst olmaqdan qorxursan? - Hans istehza ilə sataşdı.
  İlya Muromets ləqəbli Dimka istehza etdi:
  - Ona görə də rusların almanlardan pis döyüşə bilməyəcəyini göstərmək üçün imza atdım. Sonra bütün dünya sizin qələbələrinizdən yazır və danışır...
  Hans güldü.
  - Yaxşı, bəli! Qələbələrimiz haqqında, bütün kainatda şöhrət. - ucaboy döyüşçü oğlan qürurla enli sinəsini şişirdi. - Və siz ruslar kiçik Fin ordusunu çətinliklə itələyə bilərsiniz. Öyünməyə heç nəyin yoxdur!
  İncimiş Dmitri, yumruqlarını işə salmamaq üçün özünü saxlamaqda çətinlik çəkərək etiraz etdi:
  - Bizim də Xalxın Gölü var!
  Hans nifrətlə xoruldadı.
  - Kiçik atışma, Asiyanın bir yerində. Bizim uşaqlar isə artıq Avropanı, demək olar ki, bütün Afrika və Asiyanı ələ keçiriblər. Və Rusiyanı tutacağıq, tüpürmək vaxtıdır!
  Dmitrinin gözləri qəzəblə parladı:
  - Tutmayın, qollar qısadır!
  Hans güldü.
  - Bəs biz sizi Brest-Litovsk müqaviləsini imzalamağa necə məcbur etdik? Sən bizə torpaq verdin, Dneprə qədər say, üç dəfə çox süngü və qılınc var. Bu halda bir əsgər kimi rus haqqında nə demək olar?
  Dimka qruplaşdı, Hansın burnuna yumruq vurmaq niyyətində idi və "yarım dünya" çempionu kimi gücünü bilərək, şübhəsiz ki, həyasız alman oğlanını nokaut edərdi, amma ... qırmaq istəmədim. xətti və döyüş təşkil edir. Bəli və mübahisə zamanı yumruqlardan istifadə etmək yaxşı deyil. Bu hal istisna olmaqla, çox güman ki, o, həbs olunacaq və rusların almanlardan daha pis döyüşmədiyini göstərməyə vaxtı olmayacaq. Buna görə Dmitri sakitcə etiraz etdi:
  - Biz ruslar II Fridrixin dövründə sizi döydük, hətta Berlini də aldıq. Böyük Napoleon sizə əmr edəndə ordusunun yarısı almanlar idi və Birinci Dünya Müharibəsində Brusilovski sıçrayışı oldu. Bəli və siz Parisi almadınız, çünki qoşunlarımız az qala Köniqsberqi tutdular.
  Hans olduqca ciddi əks arqument tapdı:
  - Amma hər halda, bizimlə son döyüşlərdə məğlub oldunuz! Və bir insanı, bir milləti ilk növbədə, son əməllərinə görə mühakimə edirlər!
  Dmitri kifayət qədər əsaslı şəkildə etiraz etdi:
  - Çar dövründə bizdə geri qalmış sənaye vardı, xüsusən də hərbi-texniki sahədə. İndi isə biz ciddi sənaye inkişaf etdirmişik. Məsələn, siz KV-2 tankını gördünüz. O, 152 mm-lik haubitsa ilə təchiz olunub. Sizdə almanlarda belə bir şey varmı?
  Hans güldü.
  - S-2 tanklarında olan fransızların 155 millimetr kalibrindən daha böyük haubitsaları da var idi, lakin bu, indikindən daha zəif texnikaya sahib olan qurbağaları məğlub etməyimizə mane olmadı. Wehrmacht-ın əsas gücü insan amilinin üstünlüyüdür!
  Dmitri üzünü bərabər qaraldı:
  - Bəs niyə düşünürsən ki, "yarım dünya" çempionu olmusansa, insan amilində bizdən üstünlüyünüz var? Və oğlanlarınızın ən yaxşısını məğlub edirsiniz?
  Hans olduqca əsaslı şəkildə dedi:
  - İstisnalar bəzən yalnız qaydaları təsdiqləyir. Əslində demək olar ki, həmişə! İndi fərdi hadisələri deyil, bütövlükdə hərbi hazırlıq səviyyəsini götürsək, burada ...
  Dmitri qəzəbləndi:
  - Siz bilmirsiniz ki, bizdə döyüş hazırlığı hansı səviyyədədir və sovet ordusunda təlimlər necə keçirilir. Beləliklə, spekulyasiya etməyə ehtiyac yoxdur!
  Hans məntiqlə qeyd etdi:
  - İspaniyada sovet hərbi məktəbi, doktrina və alman dili arasında müsabiqə gedirdi. Avadanlıqlarımızı və silahlarımızı sınaqdan keçirdik. Nəticə hərbi məktəbimizin, strateji sənətimizin qələbəsi və Franko rejiminin möhkəmlənməsidir. Beləliklə, biz artıq sizin oğlanlarla vuruşduq və qalib gəldik!
  Dmitri Muromets təəssüflə qeyd etdi:
  - Bizdən qat-qat çox qoşununuz var idi! Siz sadəcə məbləği götürdünüz!
  - Bunu deməzdim. - Hans başını aşağı salıb susdu, yorğunluğun ilk əlamətləri görünməyə başladı və danışmaq çətinləşdi.
  Ən pis tərəfi, əlbəttə ki, istilikdir. Günəş qaçılmaz olaraq zenitə getdi. Oğlanların heç biri ona öyrəşməmişdi. Almaniya və Rusiya şimal ölkələridir və yayda nadir hallarda otuz dərəcədən yuxarı qalxırlar. Və bu, iyul ayında Afrikadır və meh Nildən çəkməyi dayandırdı.
  Oğlanların yalın ayaqları quru otla daha da tikanlı oldu, sonra birdən bitdi və bütöv bir kilometr yanan çınqıllarla örtüldü. Çox ağrılı idi, çox təmkinli olmayan oğlanların bəziləri qışqırdılar. Onlardan tər süzülür və xışıltı ilə qaynar çınqılın üstünə damlayırdı.
  Oleq Rıbaçenko və Dmitri və Spartalı ruhda tərbiyə olunan digər oğlanların əksəriyyəti gülümsəməyə və un verməməyə çalışdılar. Onlar başqa bir şey haqqında düşünürdülər. Beləliklə, Oleq Rıbaçenko onun çılpaq ayaqlarının rəfdə alovla yalandığını təsəvvür etdi və ondan mühüm dövlət sirrini qoparmaq istədilər. Və buna dözməli və incidiyini və ya qorxduğunu göstərməməlidir. Üstəlik, oğlanlar ağır şəraitdə böyüyüb, dabanları o qədər də ərköyün deyildi, şair və qara çınqıl yansa da, kobud dərisi soyulacaq qədər deyildi.
  Tezliklə isti zərbələri izlədi. Demək olar ki, eyni vaxtda həddindən artıq qızmış bir neçə oğlan huşunu itirdi və onları yüngül, qatlanan xərəyə götürməli oldular.
  Oleq Rıbaçenko öz-özünə qeyd etdi ki, almanların, ümumiyyətlə, yaxşı texnikası var. Ola bilərmi ki, Qırmızı Orduda yaralıları duralumindən daşımaq üçün bir cihaz tapa bilərsiniz, eyni zamanda sırt çantasında asanlıqla gizlənə bilərsiniz.
  Ancaq əllərinizdə əlavə yüklə qaçmaq daha çətindir və çılpaq dabanlarınız təzyiq artdıqca daha güclü yanır. Beləliklə, onlar bir növ könüllü məcburi cəhənnəmdədirlər. Oleq Rıbaçenko hətta fikirləşdi: yoldaşları belə bir sınağa necə reaksiya verərdilər, hamı sağ qalardı.
  Qırmızı-isti, qaralmış çınqılların geniş sahələri bıçaqlanan, qurudulmuş otlarla birləşdi. Bundan əlavə, komandir, görünür, Misirin yaşayış məntəqələrinə girməmək üçün oğlanları tədricən Nildən uzaqlaşdırdı.
  Yenə oğlanların bəziləri yıxılmağa başladılar və günəş dəyənəyindən taqətdən düşmüş və ya məəttəl qalmış oğlanlar başlarını suya batırılmış cır-cındırla örtüb xərəyə qoydular. Əvvəllər yüngül zərbə almış bəziləri ayağa qalxaraq qaçmağa davam etdilər.
  Ancaq gənclərin gücü getdikcə azalırdı və demək olar ki, yarısı sıradan çıxdı.
  Nəhayət, çox yorğun olan komandir dedi:
  - Hamıya dincəlməyi əmr edirəm! Həddinə çatdıq! Günəş kölgələri ilə örtün, sirkə və şokoladlı su için. Sonra nəfəs məşqləri etmək üçün uzanacaqsınız!
  Döyüşçü oğlanlar zəif xorla qışqırdılar:
  - Biz istənilən sifarişi yerinə yetirməyə hazırıq!
  Günəş kreminə baxmayaraq, körpənin dərisi qızarıb və göyərib. Tikanlı quru otların üstündə uzanmaq narahat idi, oğlanlar isə altına sellofan qoydular.
  Dmitri və Oleq Rıbaçenko eyni çadırda bir-birinin yanında yerləşdilər. Oğlanlar sanki bir az qurumuşdular, dəriləri qaralmışdı. Çılpaq ayaqlarım çox yanır və qaşınırdı, ayaqlarımı yuxarı qaldırmaq lazım idi ki, qan axsın və bir az da asanlaşdı.
  Dmitri qeyd etdi:
  - Müharibə bal deyil ki, biz bunu bilirdik, amma o dərəcədə yox!
  Oleq Rıbaçenko məyus halda söz verdi:
  - Hələ çiçəklərdir. Əgər qan görsən və ilk cəsədinə baxsan, anlayacaqsan ki, isti səthdə dolaşanların hamısı heç bir şey deyil!
  Dmitri qarnını içəri çəkib dedi:
  - Kitablarda təbii ki, insanı ilk dəfə öldürəndə necə hiss olunduğunu yazırlar. Hətta pis bir insan və düşməniniz, bağırsaqları azad etməyə hazırdır. Amma yenə də belədir..
  Oleq Rıbaçenko qeyd etdi:
  - Boussenardın "Kapitan Daredevil" kitabında ingilislərlə vuruşan bütöv bir batalyon da var idi. Bir şey bizə xatırladır. Amma orada psixologiya probleminə, deyirlər ki, insanı öldürməyin nə olduğu, güllə təsadüfən gənc nağaraçını biçdiyi zaman qısaca toxunulur. Beləliklə, ümumiyyətlə ölümə qarşı olduqca qeyri-ciddi münasibət var. Deyəsən müharibə yox, bayramdır!
  Dmitri məntiqlə etiraz etdi:
  - Bu uşaqlar və yeniyetmələr üçün kitabdır; psixoloji təcrübələr haqqında oxumaqdan bezənlər. Və sonu artıq pisdir, demək olar ki, bütün süd batalyonu öldü və davamı heç yazılmadı!
  Oleq Rıbaçenko dərin kədər hissi ilə qeyd etdi:
  - Amma bu elə bir kitabdır ki, tez bitdiyinə təəssüflənirsən. Ancaq daha tez-tez bu və ya digər işin öhdəsindən gəlməyə çalışaraq, sözün əsl mənasında əziyyət çəkirsiniz!
  - Əgər Lev Tolstoyun "Müharibə və Sülh" romanı varsa, Olejek, şübhəsiz ki, haqlıdır! Dmitri razılaşdı.
  Gənc tərəfdaş daha sonra etiraz etdi:
  - "Müharibə və Sülh" kitabında intriqa, bir neçə süjet xətti, təfərrüatı ilə açılmış personajlar var. Xeyr, o boş deyil. Heç də darıxdırıcı deyil! Baxmayaraq ki, əlbəttə ki, başlanğıcda ən maraqlısı uzaqdır.
  Dmitri razılaşdı:
  - Bəli, düzdür... Bir çox yazıçılar ən maraqlı aksiya başlamazdan əvvəl cansıxıcı görünən kitabı atmağı bacaranda ləng süjetlə günah işlədirlər.
  Oğlanlara günəşin lap zirvəsini gözləməyə icazə verən komandir, təqribən on dörd yaşında, çox əzələli, şıltaq bir Volf Ştiç idi. Üz gözəl, lakin sərt, uşaq və eyni zamanda yetkindir. Wolf özü hələ də Jungvolkdandır, lakin onun əmr prinsipi odur ki, gənclərə gənclər rəhbərlik etməlidir. Və Ştixin təcrübəsinin olmaması və uşağın heç kimi narahat etmədiyini nəzərə alın. Əsas odur ki, o, aridir və arilərə əmr edir, yəni o, qeyri-mümkün olanı adi insanlara etməyə qadirdir. Və nə? Onlar bunu edir!
  Yenidən qaçmaq, ağrıları, yorğunluğu, hətta utanan oğlanları unutmaq (tərbiyə belədir!), Ananı, atanı xatırlamaq və ya incə bir şey haqqında düşünmək. Bu zaman əziyyətə dözmək bacarığı və imtahanın özü böyük nemətdir.
  Gənc döyüşçülər itaətsizliyi düşünmədən qaçırlar və bir şey istəsələr, döyüşdür!
  İstilik hələ də çox güclüdür və oğlanlar yenidən tikanlı isti çınqılların üzərinə qaçırlar. Və sonunu belə görmür. Ağrı dözülməz olur və bir çox gənc döyüşçü artıq ağrının iniltisini saxlaya bilmir.
  Sonra Oleq Rıbaçenko yolda bəstələdiyi mahnını, əsl marş oxumağa başladı;
  Sovet Vətəninin şöhrəti böyükdür -
  İnanırıq ki, bu şöhrət biz olacağıq!
  Döyüşdə qəddar düşməni məğlub edəcəyik,
  Rus, ən parlaq Güc naminə!
  
  Oxuyan Vətəndə nə var,
  Vicdanlı, ayaqyalın bir pionerin qəlbində!
  Uçuşa quş kimi tələsirik,
  İmanımız necə də müqəddəsdir!
  
  Avtomatik inan mənə böyük qardaş
  Və qumbaralar heç də artıq deyil!
  Əgər cəsarətlisənsə, nəticə
  Oğlan olmağınıza baxmayaraq, olacaq!
  
  Pioner həyasız və sərtdir...
  Ancaq Allahın təbəssümü bizi işıqlandırır!
  Təəssüf ki, dünyada çoxlu pis aslar var,
  Cənnətdə bir yeri xarab etmək istəyirlər!
  
  Faşist çaqqalı pəncələrini bizə tərəf çəkir,
  Bir uşağın ürəyini qoparmaq istəyir!
  Və onun donuzları təbəssüm etdi,
  Qoy yüksək səslə üzünə bir sillə vursun!
  
  "Pələnglər" tankları "çəkmələr",
  Yönsüz - dəhşətli bucaqlı!
  Sən də onlardan qaçmırsan,
  Yaxşı, qumbara hazırlamaq daha yaxşıdır!
  
  Biz belə bir dünya yaradacağıq, inan mənə
  Milyonların xoşbəxt olacağı yer!
  Yırtıcı bir heyvan yuvaya qaçacaq,
  Biz əclaf legionları yerə qoyacağıq!
  
  Oxuyan Vətəndə nə var,
  Və bütün nasistləri çox məşhur şəkildə əzdi ...
  Daha güclü cəngavər şüa silahını sıxın ...
  Və planetdə dinc və sakit olmaq üçün!
  
  
  
  
  Qırmızı bayraq parlayacaq
  Orada İsanın müqəddəs adı var!
  Pioner imtahanını beşə verin -
  Məşhur olmaq - sənin Rusiyan!
  
  Ancaq bu imtahan lövhədə deyil -
  Səngərdən təhvil verilməli olacaq!
  Boz saçlar viski içində oğlana qaçır,
  Bir dost öldü - indi məzarda yas tut!
  
  Lənətlənmiş müharibənin pisliyi nədir,
  Heyvan adlandırılmağa belə layiq deyil!
  Orda isə necə tutacağını bilmir
  Baxmayaraq ki, Adolf bəzən camışdan daha gülməli olur!
  
  Geri çəkilməməli olduğumuzu bilirik,
  Pionerlər başqasından həmişəlik qorxurlar!
  Biz, uşaqlar, sədaqətlə mehribanıq,
  Və mənəvi cəhətdən mən şikəstlərə inanmıram!
  
  Berlində şanlı yürüşü tamamlayacağıq,
  Biz həmişə inanırıq, necə mübarizə aparmağı bilirdik!
  Və bir anda cəsarət tapdı,
  Sırt çantasında PKK-nı daşıyan qaçış!
  Oleq Rıbaçenko oynaq və cəsur mahnını bitirdi və alman oğlanları onu fit və gülüşlə bəyəndilər. Sanki onlar öz tərifli führerlərinin başdan ayağa yamacla örtüldüyünü görmədilər!
  Qaçmaq daha əyləncəli oldu, daha çox güc əlavə edildi ... Və tezliklə çınqıl bitdi və yumşaq ot getdi, bu da yanmış ayaqların, cəsur oğlanların ləzzətinə çevrildi.
  Dimitri təbəssümlə qeyd etdi:
  - Deyirlər ki, mahnı yaşamağa kömək edir, amma onun da arxamızdakı ağır yükü yüngülləşdirməsi haqda heç nə deyilməyib!
  Oleq Rıbaçenko etiraz etdi:
  - Hələ Qədim Misir sivilizasiyası dövründə musiqinin insan orqanizminə həyatverici təsiri məlum idi, mahnılar da. Məsələn, tarlalarda və karxanalarda hələ səmərəli işləyə bilməyən kiçik qullar və qadın qullar yetkin qulları sevindirmək üçün mahnı oxumağa məcbur edilirdilər. Axı belə bir Valliologiya elmi Misirdən gəlib.
  Komandir Volf qışqırdı:
  - İnkişaf üçün yenidən qurun! Və danışma!
  Döyüşçü oğlanlar bir anda yenidən təşkilatlandılar, sonra səssizcə qaçdılar.
  Günəş artıq qürub edib (Şimali Afrikada iyul ayında orta zolaqdan daha tez qaralır.). Dayanacaq artıq yaxın idi, birdən siqnal gəldi.
  - Hamı uzanıb maskalansın!
  Bir səbəbə görə ortaya çıxdı. Qarşıda uzaqdan bir səs-küy var idi. Oğlanlar isə özlərinin üstünə ot ataraq kürəklərlə fəal işləyirdilər. Artıq kifayət qədər qaranlıq idi...
  Hans qeyd etdi:
  - Yəqin ki, bizimdir! Hələ cəbhə xəttinə çox uzaqdır, çünki Wehrmacht layiqincə irəliləyib.
  Dimitri təbəssümlə qeyd etdi:
  "Ancaq maskalanma sənətini öyrənmək heç vaxt zərər vermir!" Əsl müharibədə bu faydalı olacaq!
  Hans razılaşdı:
  - Hə, heç vaxt, amma əminəm ki, bizimdir!
  Qurd fısıldadı:
  - Bir söz daha, səni yerindəcə güllələyəcəm! Hamı pusqudadır! Və nar düzəldin.
  Tezliklə məlum oldu ki, Hans və əslində səhv etdi. İngilis tankları meydana çıxdı. Bununla belə, oğlanlar sakitcə pusquda oturmuşdular: ələ keçirilən maşınlarda özlərinin olsaydılar nə olardı.
  Baxmayaraq ki, tanklar şimala doğru gedir. Onlardan yalnız dördü var, üçü yüngül və biri çətin keçilən "Matilda". Sonuncu tank böyük problemdir, çünki qumbara yalnız onun izlərinə zərər verə bilər. Digər tərəfdən ağciyərlər, damın içərisinə və ya arxa tərəfə dəqiq atışlarla vurula bilər. Əgər "Matilda" izi qırarsa, o, iki pulemyot və bir topla uşaqlara itki verə bilər.
  Wolf dostlarının Afrikaya gəldikdən sonra ikinci, daha doğrusu üçüncü gündə ölməsini istəmirdi. Düzdür, pulemyotlar dəqiq zərbələri söndürə bilərdi. Ancaq sual budur ki, bunlar kimin tanklarıdır? Birdən almanlar tərəfindən ələ keçirilən kuboklar?
  Canavar əmr etdi:
  - Sıravi Yunqfolkovets Oleq. Silahsız və çantasız tanklara çıxın və onların kim olduğunu öyrənin!
  Oleq pıçıldadı:
  - Komandirə qulaq asın!
  Qara şortda yarıçılpaq olan oğlan qoruyucu kremdən qara idi və sarı saçlarını qəzetlərdən gizlətmək üçün bir növ çamaşığı taxdı. İndi o, adi, kasıb ərəb uşağı kimi görünürdü. Onun düşmən kimi götürülməsi ehtimalı azdır.
  Tanklar yavaş sürətlə hərəkət edərək, mühərriklərin ən az səs-küy saldığı bir sürət qutusuna keçirdilər ki, bu da şübhə doğururdu. Onlara tərəf sıçrayan Oleq əllərini şiddətlə yelləyib qırıq-qırıq ingiliscə qışqırdı.
  - Minalar var! Minalar var!
  Tanklar dayandı, dəbilqəli baş Matildadan çıxdı və ingiliscə qəzəbli bir səs cavab verdi:
  - Niyə arapçonok, istəyirsən?
  Döyüşçü oğlan qışqırdı:
  - Almanlar mina qoydular! Ehtiyatlı olun kral qoşunları!
  Çiyin qayışından ikinci bir baş çıxdı, eşitdim, cavab verəcək:
  Qoy o pis almanlar ölsün! Padşahım bizimlədir! İndi onları yeyəcəyik!
  - Gəl burada otur! - Kral Britaniya Tank Ordusunun polkovniki, epauletlərə görə əmr edildi!
  Oğlan çılpaq, xırda qabarcıqlı ayaqlarında zirehin xoş sərinliyini hiss edərək qülləyə qalxdı. Sonra arxaya əyilib ingilislərə yol göstərməyə başladı.
  Onlardan beşi var idi və Matilda orta tankının çox geniş olmayan qülləsində bir az dar idi. Burada Oleq Rıbaçenko qəhrəman olmağa qərar verdi. Onun çevik, öyrədilmiş əlləri, peşəkar cibgirlərin əlləri kimi əllərini kəmərlərinə bağlayaraq revolverləri çıxarırdı. Baş barmaqlar qoruyucuları bir anda çıxardı.
  Əlbətdə ki, bu, alçaq idi, amma "hücuma" nail olmaq istəyi o qədər güclü idi ki, Olezhek sol çiyin bıçağının altına nişan alarkən hər revolverdən bir neçə dəfə atəş açdı.
  Belə bir məsafədən darıxmaq çətindir və yalnız bir dəli və ya sonuncu qorxaq tankda oturarkən güllə keçirməz jilet geyinə bilər. Polkovnik heyrətə gəldi və boğazının arxasında tapançanın ağzını hiss etdi. Oğlan ən təmiz London ləhcəsi ilə pıçıldadı:
  - Yaşamaq istəyirsənsə, o biri üç tanka təslim olmağı əmr et! Əks halda, bizim batalyon ekipajlarla birlikdə onları da məhv edəcək!
  Polkovnik təəccübləndi:
  - Sən kimsən?
  Oleq Rıbaçenko səmimi cavab verdi:
  - Yaşamaq üçün son şansınız! Üç yüngül tank qumbaraatanlarla bombalanacaq və odla işgəncələrə məruz qalacaqsınız. İnsanlar öləcək! Üçə qədər sayacam, ya sən onların təslim olub maşından düşmələri üçün əmr verərsən, ya da sənin ayağının ətindən güllələyib xahişi əvvəldən təkrarlayacağam! Bir iki...
  Polkovnik qışqırdı.
  - Razılaşmaq! Sadəcə bizi öldürmə!
  Oleq Rıbaçenko qürurla bəyan etdi:
  - Biz almanlar məhbusları öldürmürük! Və sonra Britaniyanın təslim olmasından sonra, yenilənmiş Britaniyada yeni Kral Qüvvələrində yenidən xidmət edə bilərsiniz.
  Polkovnik titrək səslə əmr verdi. Tankçılar silahlarını yerə qoyaraq itaətkarlıqla tanklardan çıxdılar. Ən böyük alman oğlanlarından bir neçəsi, kamuflyaj otlarını ataraq həyatlarında ilk məhbus dəstəsini qəbul etməyə hazırlaşaraq onlara tərəf qaçdılar.
  . FƏSİL #13
  Altılıq yenidən çinlilərlə döyüşür. Yenə də onların hiper ifritəsi onları XVII əsrə atdı. Düşmən artıq böyük bir ordu toplamağa nail olub. Səma İmperiyasının qoşunları Rusiya şəhərini mühasirəyə aldılar.
  İndi də bir oğlan, bir qız və dörd qız sarı ordunu qılıncla əzirlər.
  Oleq Rıbaçenko yel dəyirmanı idarə etdi, bir neçə çinlini kəsdi və oxudu:
  - Qanlı döyüşə ...
  Və oğlan yalın ayağı ilə bir neçə zəhərli iynə atdı.
  Qılıncla cəld hücum edən və əlində dəyirman tutan Marqarita təsdiqlədi:
  - Müqəddəs və doğru!
  Həm də çılpaq ayaq barmaqları ilə iynələr atırdı. Bir neçə çinlini vurur.
  Nataşa, düşmənləri qılıncla əzərək əlavə etdi:
  - Mart, mart, irəli ...
  Həm də iynənin çılpaq ayaqlarını işə salın.
  Həm əlləri, həm də ayaqları ilə işləyən qızlar çinliləri çox məşhur şəkildə əzdilər.
  Zoya da çılpaq ayaq barmaqları ilə iynələr atdı və cik-cik dedi:
  - İşləyən insanlar!
  Aurora, yalın ayağı ilə bumeranq ataraq sarı döyüşçüləri kəsərək asanlıqla təsdiqlədi:
  - Mart, mart, irəli ...
  Svetlana, çinliləri əzərək və çılpaq barmaqları ilə polad ulduzları sərbəst buraxaraq, düşməni vuraraq çığırdı:
  - İşləyən insanlar!
  Qızlar əsl döyüşən qartallar kimi davranırdılar. Düşmənlər qılınc zərbələrindən və zərbə vuran elementlərin atışlarından yıxılıb yıxıldılar.
  Oleq "Kəpənək" texnikasını qılınclarla tutdu və oxudu:
  - Ölüm üzləri!
  Və yalın ayağı ilə oğlan yenə qatili atdı.
  Marqarita dəyirmanda qəbul təşkil etdi. O, rəqiblərini əzdi və aqressiv şəkildə cırladı:
  - Bu, bizim yolumuz və mübarizəmizdir!
  Və onun çılpaq barmaqlarından bir neçə ölümcül disk düşdü.
  Oleq Rıbaçenko terminator oğlandır, yenə öldürənləri atır və oxuyur:
  - 1 May əmək bayramıdır!
  Və gənc qatilin çılpaq ayaqlarından disklər yenidən uçur, Səma İmperiyasının döyüşçülərini kəsir.
  Nataşa yenə ölümcül atır və qışqırır:
  - Bu mənim yaxşılığımdır!
  Və onun çılpaq dabanı çinli generalın çənəsinə dəyib, çənəsini sındırıb.
  Zoya qılınclarla kəpənək qəbulu keçirir və qışqırır:
  - Mən dəli panteram!
  Və onun çılpaq barmaqlarından illərlə iti kiçik disk qatili. Və beləcə hamını götürüb kəsdilər.
  Sonra yenə qılınclar işə düşür və hamı kəsilir. Bu terminator qızdır.
  Aurora çinliləri kəsdi, bədənlərini əzdi və gurultu ilə dedi:
  Biz seçilmişik...
  Və ölüm hədiyyəsi onun çılpaq dabanından uçur.
  Sarı imperiyanın döyüşçülərini qıran Svetlana mirvari dişlərini göstərərək təsdiqləyir:
  - Biz seçirik!
  Və onun yalın ayaqlarından yenidən məhv uçuşu.
  Rəqibləri darmadağın edən Oleq Rıbaçenko əlavə edir:
  Nə qədər tez-tez...
  Uşağın çılpaq ayaq barmaqları ölüm xəbərini verdi.
  Rəqibləri məhv edən və məhvedici təqdimatlara başlayan Marqarita əlavə etdi:
  - Uyğun gəlmir!
  Çevik ayaqları olan bir qız kimi.
  Düşmənə atəş açan və ölüm hədiyyələri verən Nataşa dedi:
  - arxandayam...
  Həmişə işdə olduğu kimi ayaqyalın.
  Zoya, düşmənləri açdıqdan sonra onu götürdü və kobra ilə aqressiv şəkildə hıçqırdı:
  - Kölgəni izlə...
  Və onun çılpaq ayaqları yenidən işə başladı...
  Aurora, silahını çılpaq alt ətrafı ilə düşmənlərə atdı və onu hərtərəfli parçalayaraq, aqressiv bir şəkildə cırladı:
  - Mən öyrəşirəm...
  Svetlana çılpaq ayağı ilə onlarla iynə götürdü və atdı, bir dəstə çinlini yerə vurdu və cırladı:
  - Uyğunsuzluq üçün!
  Oleq Rıbaçenko yenidən hücumdadır. Düşmənləri kəsir, vaxtaşırı oxuyur:
  - Xeyirxahlıq mələkləri, iki ağ qanad, iki ağ qanad!
  Və onun çılpaq ayağından yenidən məhvetmə hədiyyəsi uçur.
  Gördüyümüz kimi oğlan çox tazıdır. Həmişə ayaqyalın və çətin. Əsl maço. Baxmayaraq ki, on iki yaşında görünür. Ancaq bu, məhvin təcəssümüdür.
  Marqarita da yalın ayaqları ilə iynələr atır və xırıltı ilə səslənir:
  - Dəli yuxu! Tam gözəllik!
  Və yenə çılpaq dabandan tamamilə ölümcül bir şey sıçrayır.
  Bu qız ölümün və məhvin təcəssümüdür.
  Və bu Çinlilər, bəli, başa düşür.
  Nataşa gözəl terminatorun sürətli hərəkətində. Rəqibləri kəsir, qılıncla kəsir və oxuyur:
  - Çar Alekseyi tərifləyin!
  Və çılpaq ayaqlarından iynələr uçur.
  Çinliləri qırıb düşməni məhv edən Zoya təsdiqləyir:
  - Cani məğlub olacaq!
  Və onun yalın ayaqlarından vəhşi ölüm hədiyyəsi uçur.
  Aurora, düşmənləri əzərək, aqressiv şəkildə təsdiqləyir:
  - Və düşməndən mərhəmət diləməyin!
  Və onun yalın ayağı, tamamilə ölümcül bir şey yenidən atır. Və rəqibləri cırıq ət parçalarına çırpır.
  Svetlana, rəqiblərini yıxaraq və düşmənə yeni iynələr atır, kobra tıslayır:
  - Aya qışqırma!
  Və onun çılpaq barmaqlarından təhlükəli ölüm hədiyyələri uçur. Hər kəsi incidən və öldürən.
  Oleq Rıbaçenko hərəkətdədir... oğlan həmişəki kimi yorulmur...
  Çinlilər çətin anlar yaşayırlar. Onları elə əzib, mişar.
  Dahi oğlan qışqırır:
  - Bu mənim döyüşümdür!
  Və yenə də yalın ayaqlarından məhv hədiyyələri uçur.
  Gənc döyüşçü isə tam və aqressiv bir qəhrəman kimi döyüşür. Və onun qılıncları Qara Tanrının dəyənəkləri kimidir.
  Marqarita götürdü, sıçradı, bir dəstə çinli kəsdi. Qəbul etdi, sanki ölümcül güc.
  Sonra o, qanlı cin kimi davranaraq çılpaq barmaqlarını yenidən yellədi.
  Çinlilərin cəsədləri artıq bütöv kurqanlar əmələ gətirib. Gənc döyüşçü fısıldadı:
  - Düşmənlər üzərində qələbə həyatım!
  Və qız yenə yalın ayaqdan bir iynə buludunu buraxacaq. Və sarı döyüşçülər ölür.
  Nataşa sarı döyüşçülərin cəsədlərindən qarşısındakı dəhlizi kəsdi. O, iti, honlanmış diskləri atdı və cırladı:
  - Marsa atın və bir sinif olacaq!
  Və onun çılpaq ayağından yenə çox xoşagəlməz bir ölümün qatil hədiyyəsi uçur.
  Və nə qədər çinli ölür. Yüzlərlə, minlərcə altının zərbələri altında.
  Zoya da hərəkətdədir. Kobra kimi sürür, düşmənə zərrə qədər şans vermir. Və Çin yıxıldı.
  Ayağı yalın qız zəhərli iti iynələr atıb oxudu:
  - Qılıncla kəsilən rus qəhrəmanları!
  Və döyüşçü, sanki dalğa qalxacaq, sonra yıxılacaq.
  Və Aurora düşmənə doğru bir addım atır və daha çox uzatmadan onu kəsir.
  Çinliləri öldürür və fısıldayır:
  - Mənim böyük qəhrəmanlığım!
  Və onun çılpaq ayağından parçaları karandaşlara vuran şeyləri yenidən uçur.
  Qırmızı saçlı qız çinlilərə aman vermir. Burada bir anda yeddi nəfər kəsildi.
  Və onun çılpaq dabanı, Səma İmperiyasının generalı alnını sındırdı. O, təbii ki, öldü.
  Svetlana da hərəkət edir və düşmənləri kəsir. Onun iki qılıncı, qatlanan qayçı kimi, çinlilərin bədənlərini kəsdi.
  Hərəkətdə qız onlarla rəqibini əzdi. Və diskləri yalın ayaqları ilə götürüb işə saldı. Və bir çox çinlini kəsdi.
  O, hamısı vəhşi qəzəbdədir.
  Svetlana deyir:
  - Düşmənlər keçməyəcək!
  Aurora razılaşdı:
  - Əlbəttə, keçməyəcəklər - şanssız!
  Qırmızı saçlı qancıq yenə vəhşicəsinə ulayır və çinliləri qılıncla döyür. Və sonra farenin çılpaq barmaqları bir neçə iynə buraxacaq. Bir neçə onlarla çinli o biri dünyaya göndəriləcək.
  Oleq Rıbaçenko sarı döyüşçüləri kəsərək onu götürdü və xırıltı ilə dedi:
  - Ağılın məhvi!
  Və yenə də oğlan çılpaq barmaqları ilə dəhşətli dərəcədə öldürücü və ölümcül iynələri çölə atdı.
  Və sonra qışqırdı:
  - Xəyalımda - həmişə qələbə!
  Düşmənlə vuruşan və rəqiblərini qıran Marqarita razılaşdı:
  - Hətta çox böyük qələbə!
  Qız isə yenə çılpaq ayaq barmaqları ilə onu götürüb düşmənin üzərinə ölüm gətirən barmaqlarını atır.
  Bu qədər çinli artıq cütlükləri tərəfindən öldürülüb. Bəli, dörd qız da az deyil.
  Nataşa kömür tozundan hazırlanmış əl qumbarasını yalın ayağı ilə atıb. Biri partlayacaq, Çin əsgərlərini parça-parça edəcək.
  Və qız qışqırır:
  - Mən dünyanın qüdrət qartalıyam!
  Zoya Çin ordusunu darmadağın etməkdə də çox çevikdir. Qılınclarını yelləyib oxuyur:
  - Biz qürurlu qartallarıq!
  Yenə də onun yalın ayağından çox ölümcül bir şey uçur. Çinlilər isə çox spesifik öldürürlər.
  Bir iynənin belə düşməsinə imkan verməyən, zərbə almadan çevik və aqressiv hərəkətin vəhşi vəcdində olan qız.
  Aurora da hərəkət edir. Onun yalın ayaqları iti iynələr atır. Qırmızı saçlı qız çaqqalları qovan pantera kimi davranır. Çinliləri şəkər qamışı kimi kəsir.
  Və ciyərlərinin üstündə qışqırır:
  - Gələcək mənimdir!
  Və dilini çıxarır.
  Svetlana çinliləri də məhv edir. Və onun yalın ayaqları onların sürətli hərəkətini sürətləndirir.
  Sarışın qız, kobra kimi. Və heç bir rəhm etmədən rəqibləri kəsir.
  Onun qılıncları yel dəyirmanı kimi fırlanır. Və düşmənin sülh içində donmasına imkan verməyin. Sülh tam və əbədi olmadıqda.
  Çinliləri kəsən Svetlana xəbər verir:
  - Bizim formamız ən yüksəkdir!
  Və onun yalın ayağından ölümcül və anlaşılmaz uçur. Rəqibləri necə vurmaq olar ki, birbaşa ölümə qədər.
  Aurora təsdiqləyir:
  - Təmiz məğlubiyyət!
  Və qızın yalın ayağından onlarla iynə uçur. Bəli, o qədər uyğun idi ki, əlli çinli bir anda düşdü.
  Bunu görən Nataşa Səma İmperiyasının döyüşçülərini qırır:
  - Qəzəbiniz böyükdür!
  Və çılpaq ayaq barmaqları diskləri işə salacaq.
  Zoya, rəqiblərini kəsərək qışqırır:
  - Qoy arzu gerçəkləşsin!
  Həm də yalın ayaq, ölümcül bir məhv kimi göndərəcək.
  Çinlilərin kütləsi isə cəsədlərə çevrilir.
  Sarı döyüşçüləri kəsən Aurora oxuyur:
  - Düşmənə mərhəmət olmasın!
  Və onun çılpaq ayağından sarı döyüşçüləri öldürən bir şey uçur.
  Və vəhşi bir hərəkətdə qırmızı saçlı bir döyüşçü.
  Svetlana, bir dəstə düşməni kəsərək, onu götürdü və mirvari, parıldayan dişlərini göstərərək çığırdı:
  - Biz heç vaxt dayanmayacağıq! Beləliklə, rus ordusu qalib gəlmək üçün doğuldu!
  Və sonra qız yalın ayağı ilə kömür qumbarası atır və rəqiblərini qanlı ət parçalarına parçalayır.
  Çinliləri məğlub edən Oleq Rıbaçenko çevik hərəkət etdi.
  Və terminator oğlan oxudu:
  - Rus ordusu qalib gəlmək üçün doğulub!
  Və oğlanın sıçrayışda çılpaq dabanı mandarin çənəsinə dəyib, sözün əsl mənasında onu əzdi.
  Gənc döyüşçü yüksək səslə dedi:
  - Qələbə bizim üçün gələcək!
  Marqarita çinliləri doğrayıb başlarını kəsərək qeyd etdi:
  - Əgər varsa...
  Və yalın ayağı olan qız bir dəstə iynə atdı ...
  Oleq Rıbaçenko cavab olaraq qışqırdı:
  - Sənə kim gəlir!
  Və sonra oğlanın yalın ayağı iynə buludunu buraxdı. Dərhal yüz çinli döyüldü.
  Marqarita ağlının başında sızladı:
  - Bunlar olacaq...
  Və onun çılpaq barmaqları ölümcül bumeranqı işə saldı.
  Oleq, Səma İmperiyasının döyüşçülərini kəsərək təsdiqlədi:
  - Sənin üçün kim gələcək!
  Və oğlanın çılpaq ayaqları qatil və unikal olacaq. Çinlilərin sümüklərini əzən bir şey.
  Və onları zəhərləyin.
  Bəli, oğlan utancaq onlarla deyil ...
  Nataşa ikiqat barel qəbulu keçirdi - çinliləri kəsdi və qışqırdı:
  - Bunlar bizim qızlarımızdır!
  Və onun çılpaq ayaqlarından uçuş tam məhvin hədiyyəsidir.
  Və qız fısıldayacaq:
  - Kəs səsini!
  Və onun qılıncları hamının başını kəsdi.
  Zoya hərəkətdə olan rəqiblərini kəsir və oxuyur:
  - Sevgilim beşinci mərtəbədədir!
  Və yenə qızın yalın ayağı bumeranqı işə salacaq. Və qarnı açıq olan sarı döyüşçü kütləsi yıxıldı.
  Nataşa, sarıları doğrayaraq danışdı:
  - Sevgi? Bəs Faberge yumurtaları?
  Və yenə çılpaq dabandan ölüm azad edildi.
  Zoya çinliləri doğrayaraq qeyd etdi:
  - Və sən konkret olaraq artıq uyuşmusan!
  Və dostuna göz vurdu!
  Qızlar, görünür, sadə deyillər. Və əlbəttə ki, qurbağalar deyil.
  Zoyanın yalın ayağı zərərli elementi buraxır. Və bir çox çinli təhsili tərk edir.
  Aurora hücumda. Unikal və dağıdıcı. Düşmənləri qırır, qılıncları yel dəyirmanının qanadları kimidir.
  Qırmızı saçlı şeytan, sürətli hücumun klassik hərəkətində. Əgər həqiqətən kəsirsə, deməli, xüsusi olaraq kəsir.
  Və qışqır:
  - Risk nəcib səbəbdir!
  Və onun çılpaq ayaqlarından yenə Çin milçəklərinə hədiyyə. Hər kəs kəsiləcək və əziləcək.
  Svetlana hərəkətdədir Səmavi imperiyanın əsgərlərini əzib. Sizə zərrə qədər şans vermir.
  İndi onun çılpaq ayaqları o qədər virtuozdur və qatil atılacaq. Çinliləri isə o qədər biçəcəklər ki, sadəcə heyran qalırsan.
  Və qız Svetlana qışqırır:
  - Qürurla planetin üzərində uçur...
  O, çılpaq dabanı ilə çinli komandirin boynunu sındırıb.
  Oleq Rıbaçenko düşmənləri darmadağın edərək oxudu:
  - Rus ikibaşlı qartalı ...
  Və oğlanın yalın ayağından Çin ordusu üçün başqa bir ölüm hədiyyəsi uçur.
  Marqarita düşmənləri yarıb dişlərini açaraq əlavə etdi:
  - Xalqın oxuduğu mahnılarda ....
  Döyüşçünün çılpaq dabanından kömür limonu uçdu, rəqibləri qırdı ..
  Nataşa havada fırlandı, onlarla yarım çinli kəsdi. O, çoxlu düşməni kəsdi və qışqırdı:
  O, böyüklüyünü bərpa etdi!
  Və qız yenidən hərəkətə gəlir və ölüm rəqsi edir.
  Və onun çılpaq ayaqları bir şey atır və düşmənlər xüsusi olaraq öldürülür.
  Bəli, çinlilər üçün qara gündür.
  Zoya da onları əzib, tikə-tikə doğrayıb xırıldayır:
  - Rusiya İmperiyasının böyüklüyü!
  Və onun çılpaq ayaq barmaqları başqa bir ölümcül bumeranqı işə salır. Hansı ki, rəqibləri başlarından məhrum edir.
  Qızın özü də onu götürüb arxadan vuracaq.
  Ancaq döyüşdə Aurora utancaq deyil. Dolbanet məhv varsa, heç bir mərhəmət olmadan. Və onun qılınclarını kəsin - cəlladlar kimi.
  Qırmızı saçlı şeytan ciyərlərinin üstündə nərə çəkdi:
  - Mən həqiqətən sadəcə Şeytanam!
  Və yenə qılıncları qalxıb Çin döyüşçülərinin üzərinə düşür.
  Odlu vəhşi az qala fəryad edəcək və onun çılpaq ayağından yonqar qumbarası uçacaq.
  Partlayış olacaq. Və bir çox çinli artıq tabutdadır.
  Daha doğrusu, onların meyitləri hər yerə səpələnib.
  Aurora qışqıracaq:
  - Mənim inancım məhv olmaqdır!
  Və onun yalın ayaqlarından ölümcül ölüm hədiyyəsi kimi uçacaq.
  Qırmızı qancıq isə sadəcə dinamit öldürür!
  Svetlana, bir şey də var ki, səni darıxmağa qoymur, amma öldürə bilər.
  O, götürəcək, ayaqyalın bir bumeranq atacaq. Və bir çox Çinliləri kəsdi. Bu qız sadəcə temperamentli sarışındır.
  Və bu döyüşçü meylində iti dişli və yanan mişarın köməyi ilə başını kəsməkdir.
  Və döyüşçü oxuyacaq:
  - Sənə aman verilməyəcək! Çox xoşbəxt olacağıq!
  Və yenə qız çox cəsarətli və müdrik hərəkətlər edir. Və rəqibləri qırır, ətrafa baxmağa imkan vermir.
  Çin ordusuna hücum edən qızlar. Rəqibləri qılıncla kəsir, yalın ayaqları ilə məhv hədiyyələri göndərirlər.
  Oleq Rıbaçenko pantera kimi hərəkət edir. Və düşmənləri kəsir, dalğadan sonra dalğa yaradır. Bir saniyədə ölməz bir oğlan on beş və ya iyirmi dəfə yelləyə bilər.
  Və kəllələri açıq kəsilmiş bir çox döyüşçünü buraxın.
  Əbədi oğlan ucadan deyir:
  - Xəyal qəzası!
  Yenə də qılıncı hərəkətdədir və rəqibləri məhv etmək meylini göstərir.
  Marqarita da özünü kəsdi və hıçqırır:
  - Mən ölüm vulkanıyam, sənə xanımlar kimi buynuzlar verəcəm!
  Və onun çılpaq ayaqları düşmənləri öldürən iti disklər atır.
  Və qız qışqırır:
  - Yeni qələbələr olacaq - yeni döyüşçülər olacaq!
  Döyüşçü isə qəzəbli bir hücumla hamını məhv edir.
  Və onun çılpaq, kəsikli ayaqları sanki tabuta mismar vurur.
  Nataşa bir dəstə çinli kəsdi və cızıltı ilə dedi:
  - Qələbəmiz üçün!
  Və onun yalın ayaqlarından başqa bir ölüm hədiyyəsi uçdu.
  Zoya həm də rəqibləri kəsir. Bütün mümkün və qeyri-mümkün aqressivliklə hərəkət edir.
  İşdə onun çılpaq ayağıyla limonu kömürün üzərinə atdı. Və dərhal yüz sarı əsgər atıldı.
  Qız təbəssümlə oxudu:
  - Atı girov götürəcəm, bəxt məni gözləyir!
  Və yenə qız düşməni vuracaq. Və o, düşmənləri kəsərək, onlara ən kiçik bir şans buraxmadan gedəcək.
  Aurora döyüşdə təmiz bir heyvandır. Bu qadın terminator sadəcə şeytan ağlın təcəssümüdür.
  Əgər kəsirsə, kəsir.
  Çinlilərdən isə yalnız cırılmış ət parçaları tökülür.
  Rəqibləri məhv edən Aurora qışqırdı:
  - Kobranın xasiyyəti!
  Və sonra yalın ayağı əsl bomba atdı. Və çoxlu sarı əsgər yırtdı.
  Svetlana çinliləri darmadağın edir. Onları qılıncla kəsib oxuyur:
  - Gələcək keçmişdir, yalnız yaxşı olanda!
  İndi qatil hədiyyəsi yenə onun yalın ayağından uçur. Rəqibləri dağıtır. Və əllər, ayaqlar və digər qanlı köpük parçaları var.
  Döyüşdə olan qızlar o qədər vəhşidirlər ki, daim hücumda olurlar.
  Ancaq çoxlu çinlilər var və buna görə də məhv etmək asılılıq yaradır. Qılınc və iş olsa da.
  Xüsusilə Oleq samandan tüpürməyə başladı. Bu da məhvi əlavə edir.
  Gəlin etiraf edək ki, oğlan çox tazıdır. Onun hərəkətləri sarkaç yelləmək kimidir.
  Və bu, saatlardan daha sürətlidir. Və çox tez və sürətlə qılınc kəsirdilər.
  Oğlan hıçqırdı:
  - Bu, bizim arzumuzdur, qalib gəlmək və məhv etmək!
  Və yenə də yalın ayaqları ölümcül bir hədiyyəni döyəcək.
  Marqarita vəhşi hərəkətdə. Düşmənləri kəsir və qışqırır:
  - Qələbə olacaq, mən dəqiq bilirəm!
  Və qız ölümcül qumbara atacaq.
  Və sarı döyüşçülərin hissələrini parçalayın.
  Nataşa da hərəkətdədir. Maneələr və qorxaqlıq bilmir. Onun qılıncları rəqibləri kəsirdi. Və üçlü dəyirman aparın.
  Sonra qız deyir:
  - Böyük kaskad!
  Və yalın ayaq bumeranq atır. Onlarla çinli qolsuz qalıb. Budur, döyüşçü onlarla məşğul olur.
  Zoya da hərəkətdədir. Rəqibləri əzir və cığırdayır:
  - Qanlı və doğru vuruşun!
  Çılpaq ayağı hərəkətdədir, nəsə atacaq. Və səmavi imperiyanın döyüşçülərinin kütləsini parçalayın.
  Aurora da hərəkət edir. Həm də çinlilərin məhvini aparır. Və o, sanki fırça ilə dırmıqlayır.
  Və qışqırır:
  - Banzai trendi!
  Və onun yalın ayağından yenidən qumbara uçur. Və bir çox sınıq düşməni məhv edəcək.
  Svetlana da döyüşdədir. Və çox mərasim olmadan təslim olmur. Və qılınclar bir kəsik kimi. Və yalın ayaqla onu götürüb buraxacaq. Və ondan belə enerji ildırımları çıxır.
  Aurora dostunu həvəsləndirir:
  - Əlaqə var!
  Çin komandirini yarıya endirən Svetlana təsdiqlədi:
  - Əlaqə var!
  Və hər iki qız çılpaq dabanlarını bir-birinə vurdu.
  Aurora yenidən hərəkətdədir. Sürətli və məğlubedilməz. Heç bir zəiflik və şübhə tanımır.
  Onun qılıncları insan ətini kəsdi.
  Qırmızı saçlı şeytan başqa bir çinlini əzərək soruşur:
  - Doğrudanmı, nə düşünürsən?
  Svetlana cavab verdi:
  - Düzdür, anlayış nisbidir!
  Aurora güldü və dedi:
  - Bəli bu doğrudur!
  Və başqa bir qumbara onun yalın ayağından uçdu. Və düşmənləri necə vurdu. Çinlilərdən yalnız cırılmış ət parçaları müxtəlif istiqamətlərə uçurdu.
  Svetlana təbəssümlə qeyd etdi:
  - Öldürməyimiz, yaratmağımız belədir!
  Qız da yalın ayağı ilə ölümcül və amansız ölüm hədiyyəsini işə saldı.
  Çinliləri qılıncla darmadağın edən Nataşa məntiqlə qeyd etdi:
  Onların öz həqiqəti var, bizim öz həqiqətimiz var!
  Və qızın yalın ayağından başqa bir qumbara uçdu.
  Zoya düşməni kiçik parçalara ayıraraq bununla razılaşdı:
  - Hər kəsin öz var. Və çox böyük bir həqiqət!
  Və onun yalın ayağından yenə son dərəcə ölümcül bir uçur. Və ətini kiçik nar parçalarına parçalamaq.
  Nataşa məntiqlə qeyd etdi:
  - Elmin və tanrıların bizə verdiyi budur!
  Rəqibləri məhv edən Zoya razılaşdı:
  - Çox verdi!
  Və onun yalın ayağı yenə bir neçə disk atdı. Və bir dəstə rəqibi vurdu.
  Nataşa dişlərini göstərərək qeyd etdi:
  - Ancaq tendensiya!
  Və onun çılpaq barmaqları daha bir çox iynə atdı. Onlar öldürücü və vəhşi siyasət nümayiş etdirdilər.
  On minlərlə çinli artıq öldürülüb. Altılıq alternativ bir tarix yaratmaqda əla iş gördü.
  Və əlbəttə ki, qızlar və oğlanlar çox böyük və nəhəng qüvvədir!
  . FƏSİL #14
  Çinlilər hücum edənə qədər qəddar dərs aldılar, oğlan dahi Oleq Rıbaçenko daha bir şah əsəri cızdı;
  HƏDİYYƏ VAXTI!
  PROLOQ
  Yeni il ərəfəsində paytaxt Moskva səxavətlə işıqlarla rənglənmiş nəhəng arı pətəyinə bənzəyir. Hər kəs bayram əyləncəsinin şirin burulğanlarına qərq olmaq üçün il ərzində toplanmış çoxsaylı şeyi başa vurmağa tələsir .
  Gənc Aleks sevgilisi Angelina ilə birlikdə çoxsaylı hədiyyələr təqdim edərək fırlanmalı oldu. Keçe çəkmələrinin altından yapışqan, çirkli qar cırıldayırdı, Şaxta babanın pambıq qoyun dərisində isti idi, lifli saqqalının altında isə gəncin qırmızı, ülgücsüz yanaqları duzlu tərdən sancırdı. Angelina, bir qar qızının kostyumunda, bir az daha asandır, baxmayaraq ki, iyirminci evdən sonra məcazi mənada ayağınızdan düşməyə başlamırsınız.
  Bəs yeni il cütlüyü kimi əlavə pul qazanmaq fürsətindən necə imtina etmək olar?
  Yeni yeniləmələr üçün kifayət qədər pul yoxdur və təqaüd olduqca kiçikdir, dəli qiymətlərlə...
  - Çapaet harda kudlatysan? - yöndəmsiz bir səs eşitdim.
  Fənər qəfil söndü və qaranlıqda məşum kölgələr söndü. Saqqallı, qısıq gözlü quldur uzun xəncəri silkələdi, onun ardınca daha bir neçəsi yeraltı dünyadan qaçan şeytanlara bənzədi.
  - Kafirləri kəsin! - Qulaq pərdələrini əzablandıran, iyrənc səslənir, beton səsə paslı mişarın qıcırtısı kimi.
  Baxmayaraq ki, əlbəttə ki, Hollivud ssenarisinə görə, cütlük ayağa qalxıb quduz quldurları bir anda döyməli idi, amma həyat daha prozaikdir. Alex və Angelina bir qaz verdi. Təbii ki, onlar gəncdirlər, atletikdirlər, amma arxalarında hədiyyələr olan ağır çantalar və böyük xalatlar qaçmağı çox çətinləşdirir...
  Arxasında ağır tüstü, çirkli döşəklər eşidilir, burada bir gənci kürəyindən xəncərlə kəsdilər, paltosunu kəsdilər ...
  Qaçan tələbələrin ayağının altından boz əşya uçur, deyəsən bu, quyruğu parıldayan (qoruyucu yanır!) siçovuldur. Angelina qışqırdı: siçovulları sevmirdi, amma əslində daha dəhşətli olanı ...
  Rumbled! Kəskin şəkildə böyüyən asfalt səki üzünə dəydi və bədən dərhal kəskin, yırtıcı bir ağrı ilə deşildi ...
  İNSANLIQIN SON ŞANS
  Bu cür saysız-hesabsız armada yaxınlaşanda dəhşət doğurur, uzaqdan çox rəngli, parıldayan dumanlığın süründüyü görünürdü. Üstəlik, hər bir qığılcım vəhşi bir iblis və ya bir necromancer sehrbazın sehrinin yaratdığı titrəyən bir ruhdur. Cəbhə bir neçə parsek uzanırdı, belə bir miqyasda, hətta flaqman ultra-döyüş gəmiləri də Saharada qum dənəciyinə bənzəyir.
  İnsan konfederasiyası metaqalaktikada yaşayan digər irqlərlə birlikdə həlledici döyüşə girdi.
  Burada çoxlu gəmilər var, heyrətamizdir, baxmayaraq ki, əksər hallarda yalnız effektiv döyüş müxtəlifliyinə mane olur. Məsələn, arfa simləri yerinə ramroda yuvarlanan klavesin şəklində və ya uzun ağızları olan bir ulduz gəmisi və ya hətta düzbucaqlı tank qülləsi olan kontrabas . Bu, ürəkaçan insanları heyran edə bilər və edir, lakin qorxudan daha çox gülüşə səbəb olur, xüsusən də təcrübəli döyüşçülər arasında.
  Onların rəqibi həyasızcasına universal bir güc olduğunu iddia edən bir imperiyadır. Hər şeyin müharibənin xidmətinə qoyulduğu Böyük Tabutda əsas şüar səmərəlilik və məqsədəuyğunluqdur. Koalisiyadan fərqli olaraq, tabutdaşıyan ulduz gəmiləri yalnız ölçülərinə görə fərqlənir. Və forma demək olar ki, eynidir - görünüşü çox yırtıcı, dərin dəniz balığı. Bəlkə bir istisna ilə: qalın, polad tökmə xəncərlərə bənzəyir - annigelans.
  Kosmosun bu hissəsindəki ulduzlar səmada çox da sıx səpələnməyiblər, lakin onlar rəngarəngdir, işıq diapazonunda özünəməxsusdur. Nədənsə bu nurçulara baxanda mələklərin gözlərinin içinə baxan kimi kədərli bir hiss yaranır ki, onlar kainatın canlılarını öz rəzil, doğrudan da vəhşi davranışlarına görə qınayırlar.
  Qrobzaqonat ordusu görüşməyə tələsmirdi, yalnız ayrı-ayrı mobil bölmələr yüksək sürətlərindən istifadə edərək cəld şəkildə düşmənə hücum edib, ziyan vurub geri çəkilirdilər. Cavab olaraq, onları baraj atəşi ilə qarşılamağa çalışdılar, lakin daha çevik və texnoloji cəhətdən inkişaf etmiş tabut bunkerləri daha səmərəli hərəkət etdi. Minalar sanki partlamış kimi partladı, kreyser və esmineslərin parçalarından ibarət geyzerdə püskürdü. Amma burada zibil və böyük oyun mümkün idi. İnsan konfederasiyasının nəhəng döyüş gəmilərindən biri vuruldu, gəmi sıx tüstülənir və nəhəng "Stalinqrad" ulduz gəmisinin göyərtəsində qarışıqlıq hökm sürür.
  Onu bütün gücləri ilə xilas etməyə çalışırlar, qızların və oğlanların dərisi dəhşətli istidən sözün əsl mənasında soyulur. Və havada, bir modaçı kimi, gül suyu püskürtüldü, bir azot və oksigen molekulu reaksiya verdi, insan üçün onsuz da qadağan olan temperatur yüksəldi. Burada qız diz çökdü və Perun amuletini öpdü, göz yaşlarının damcıları ağır metal örtüyə çatmağa vaxt tapmadan buxarlanır. Budur ölümdür, yarım saat əvvəl onu götürməyə çalışan gənc yerə yıxılır və alovlanır, qırmızı ət sümüklərini soyur...
  Döyüş robotu, geniş ağızdan sürtkü damcıları atır, görünür, bu maşın nərilti çəkir, əzab çəkir, ikili kod əsasında elektron tanrılara dua göndərir. Havalandırma sistemi pozulur, bir növ kiçik, lakin çoxsaylı qara dəliklərə çevrilir, hər şeyi və hər şeyi udmaq riski daşıyır.
  Budur, iki cazibədar qadın döyüşçü, uğursuz şəkildə əlləri ilə minaatandan yapışaraq ölümü gecikdirməyə çalışırlar. Onların zərif, çəhrayı üzləri, gözəl cizgiləri isə dözülməz ağrıdan pozulur. Lakin emiş tornadonun təzyiqi artır. O, barmaqlarını qoparır, cırılmış əzələlərdən və vətərlərdən qırmızı qan sıçrayır və qızlar ətçəkən maşına qaçırlar. Tez bir zamanda qırmızı saçlı bir qız tülkü kimi başını qarnına vuraraq bir gənclə toqquşur.
  Geri dönüşü olmayan yerə getməzdən əvvəl bir-birlərinə gülümsəməyi bacarırlar. Artıq yarısından çoxu yanmış başqa bir qadın yanan əli ilə divara belə çəkdi: "İgid bir dəfə ölür, amma əbədi yaşayır, qorxaq bir dəfə yaşayır, amma həmişəlik ölür". Mavi-yaşıl alov bir neçə dəqiqə əvvəl ən prestijli podiumlara layiq ləzzətli bədəni qucaqlayaraq istilik əlavə edir. Burada qız sümükləri üzə çıxır və körpəlikdən bərkimiş güclü əzələlər ağ külə çevrilir.
  Döyüş gəmisi güclü şəkildə alovlandı, iridescent hava qabarcıqlarını vakuuma qovdu və sonra partladı və bir çox hissələrə parçalandı.
  Hipermarşal Grobzagonath Prince "Nəhəng Mace" əmr etdi:
  - Beş milyon səkkiz yüz əlli min super freqat, eləcə də sərt annigen daşıyıcıları irəliləyin. Qoy kainat qoşunu düşmən arxasına keçsin!
  Friqatlar ayrı-ayrı cərgələrə düzülərək formasiyanı saxlamağa çalışdılar. Raket kreyserləri və qrapslar qırıcılarla birlikdə bir növ incə mesh şəbəkəsi meydana gətirdi. Əvvəlcə onlar kainat üçün yeni olmayan, lakin son dərəcə dağıdıcı silahdan: termokvark raketlərindən istifadə edərək düşməni çox uzaq məsafədən bombalamağa çalışdılar. Böyük bir puncherin boks taktikası kimi: Uzun bir sola zərbə atın və tərəfdaşınızı uzaq tutun. Koalisiya gəmiləri geri çəkildi, ulduz gəmilərinin arxa mühafizə hissəsi vaxtında döyüş meydanına keçməyə çalışaraq irəli atıldı. Təşkilatçılıq və manevr imkanlarından istifadə edən tabutlar, baltalı cəllad kimi, onlara qarşı çıxan qüvvələrin daha sərbəst formalaşmasını kəsdi. Yadplanetlilərə hücum etməyə cəhd edənlər arasında itkilər artıb.
  Şeytani gözəllik generalı hersoginya de Furia yüksək sürətli annigen daşıyıcısına qaçır. Bu elə bir döyüş ulduz gəmisidir ki, adi kreyserlərdən fərqli olaraq, silah əvəzinə antena emitentləri var ki, onlar döyüşdə istifadə olunduqda öz təsiri ilə düşmən gəmilərinin zirehini korlayır. Burada vakuumu sürətlə süpürən qravioplazmatik dalğalar gəlir. Onların kosmos-daşqın hərəkətlərindən qara boşluq tökülən benzindən su kimi rənglənir. Aksiya çox dağıdıcıdır. Onlar uğursuz şəkildə onlara qarşı durmağa çalışan yadplanetlilərin silahlarını əyir, kompüter rəhbərliyinə müdaxiləyə səbəb olur və ya hətta yüksək intensivlikdə termokvark raketlərinin məhvedici qoruyucularında partlamağa səbəb olur. Düşmən ulduz gəmiləri, bəziləri metal və ya keramikadan deyil, bioloji mənşəli və olduqca real şəkildə ən dəhşətli qıcolmalarda qıvrılan maşın yağı filmi altındakı balıqlara bənzəyir.
  Burada başqa bir döyüş gəmisi yanmağa başlayır, sanki Kanalın eni boyunca diametri olan nəhəng bir gəmi benzinlə hopdurulmuş dominolardan hazırlanmışdır. Kiçik ulduz gəmiləri arasında itkilər haqqında heç nə demək olmaz. Yadplanetlilərin və yer üzündəkilərin koalisiyası açıq şəkildə təslim olur, yəqin ki, stalzanların ən yeni silahı - yayılan qravioplazma, bir neçə yüz imperiyanın kosmik qüvvələrini sanki şoka saldı.
  Kont de Barsov barmaqlarını skanerin qarşısında müəyyən ardıcıllıqla hərəkət etdirərək yanğına nəzarət edir. Zahirən, Altı Ulduzun Generalı tabut qutusu zolaqlı pələng üzlü bir insanın qüdrətli, qəhrəman quruluşuna bənzəyir. Aqressiv yaraşıqlı bir heyvan, lakin bu pis bir gözəllikdir - Lucifer. Qrobzaqon qəzəblə gülümsəyir, amansız zərbələr endirir. O, bir neçə qalaktikadan toplanmış quldurların qarışıqlığını hiss edir. Yaxşı, qoy daha da yığışsınlar, çaxnaşmanı artırsınlar. Acımasız, qəbir imperiyasının əsas qüvvələri döyüşə girəndə kimisi üçün qalib, sevincli, kimisi üçün kədərli sonluq olacaq.
  Koalisiya bir qədər xaotik hərəkət edir, mütəşəkkil bir cavab, qaranlıq manevrlər yerinə, hətta iki böyük döyüş gəmisi, kosmik məsafələrə baxmayaraq, kor olub, bir-birinə tərəf üzdü, sonra gurultu ilə, qravitasiya dalğaları vasitəsilə qulaqlarda ağrılı şəkildə yayıldı. bir-birinə yaxın olan döyüşçülər toqquşdu.
  Onların içərisində arakəsmələr sınmış, döyüş kupeləri, kazarma kabinələri, təlim və əyləncə zalları dağıdılmışdır. Hər şey axının sürətində baş verdi, hər hansı bir xilas şansını öldürəcək qədər sürətli, lakin yenə də əzabverici dərəcədə yavaş idi və milyonlarla tələyə düşmüş canlılara dözülməz ölüm qorxusunu hiss etmək şansı verdi.
  Budur, qızıl qıvrımlarda çəhrayı qurbağa ayaqları olan bənövşə buketinə çox bənzəyən çip yarışının qrafinyası, döyüş emitentinə etiraf edərək, ağrılı bir ölümü qəbul edir. Kompüter holoqramı duaları oxuyur və günahları bağışlayır. Bu qlamur xalqın dini belədir, sizin yüksək texnologiyalı silahınız keşiş rolunu oynayır, ancaq kibernetik zəka belə hesab olunur, canlı orqanizmlə Uca Tanrı arasında vasitəçi olmaq üçün kifayət qədər müqəddəsliyə və saflığa malikdir. Rahib emitentin son sözləri belə oldu:
  - Dünya cazibədən məhrum deyil, amma iyrənclik Allaha qurban deyil!
  Düşes de Furie, xüsusi rejimdə, ikili rol oynayan sıxılmış nitq kodunda komandanın qamətli və atletik köməkçisidir. Komandanın mümkün telefon dinləmələrindən şifrənin ilk qalxanı. İkinci magotelepatik impuls.
  Kreyserlər, esmineslər, briqantinlər və hətta bir kosmik gəmi - bunlar onun ulduz gəmisi tərəfindən zədələnmiş və ya tamamilə məhv edilmiş gəmilərdir. De Furia məntiqlə qeyd edir:
  - Cəsarət qeyri-kafi hazırlığı kompensasiya edə bilər, amma məşq heç vaxt cəsarəti kompensasiya etmir!
  Onların mübarizəsi artıq reaktorun termokvark enerjisini (hələ mükəmməl deyil) son həddə çatdırıb və həyəcanla əmr gözləyir. Əsas siniflərin yüz minlərlə düşmən gəmisi artıq məhv edilib, döyüş ən geniş cəbhədə gedir.
  Əmr verildi, onlar tələsdilər, yük stansiyalarında - xüsusi starship konteynerlərində doldurulmaq üçün geri çəkilməyi təşkil etdilər.
  Şahzadə "Nəhəng Mace" döyüşə yeni qüvvələr atdı:
  Xüsusilə, onun şəxsi flaqmanı ultra döyüş gəmisi "Beast".
  Sonra digər iki nəhəng "Şok və Qorxu" və "Qırmızı Kəmər" irəlilədi. Onlar on minlərlə irili-xırdalı silahlar və emitentlər yerləşdirdilər. Onların üstündə bir neçə qoruyucu təbəqə titrəyirdi: qraviomatrix, magospatial sahələr (yalnız bir istiqamətdə keçirici maddə), güc reflektoru. Bütün kibernetik qurğular müdaxiləyə müqavimət göstərən alt səviyyəli teoplazma üzərində işləyirdi. Eyni zamanda, düşmən elektronikası üçün Cizvit tıxacları yaradan nəhəng radarlar istifadə edildi.
  Sanki əkinlərə ölümcül dolu yağdı, ölüm daşıyan "hədiyyələr" düşdü... Üç nəhəng düşməni mümkün qədər səmərəli şəkildə məhv etmək üçün daha geniş yayılmağa çalışırdı. Onlar praktiki olaraq toxunulmazdırlar, məsələn, top ildırımı, uçmaq, kosmosda çırpınan qovaq tüklərini yandırmaq, yadplanetlilərin kosmik gəmilərinə ölümcül təsiridir. Onları çaxnaşma içində geri çəkilməyə məcbur etmək. Saysız-hesabsız həb formalı xilasetmə modulları vakuumda səpələnir, onların daha çoxu kobud dənizlərdə şamandıralar kimi raket partlayışlarından titrəyir. İndiyə qədər tabutlar onlara əhəmiyyət vermir, ilk növbədə təhlükəli və güclü qırılır, sonra ağlının qalıqlarını itirmiş yadplanetliləri dəhşətdən qurtarmaq mümkün olacaq. Döyüş hələ qalib gəlməyib, amansız imperiyanın qoşunları da düşmənlə müqayisədə cüzi itkilər verir.
  Ancaq eyni zamanda, alovlu kosmik gəmilərdə təlaş və çaxnaşma yoxdur. Evakuasiya çox rəvan gedir, sanki bunlar canlı orqanizmlər deyil, biorobotlardır. Üstəlik, geri çəkilmə, sanki ölümü ələ salır, cəsur nəğmələrlə müşayiət olunur.
  Budur, de Furiyanın annigen daşıyıcısı: dağıdıcı güc baxımından gözlənilməz olduğu ortaya çıxan qravitasiya plazmasının belə bir xüsusi daşıyıcısı. Məhv enerjisinin doldurulması demək olar ki, dərhal və təkrar döyüşdə baş verdi.
  Kosmik gəmi maksimum sürətlənmə əldə edir, hersoginya hətta stabilizatordan da yapışır, döyüş kostyumunun şəffaf parça vasitəsilə onun böyük bisepslərinin qadına xas şəkildə deyil, necə dartıldığını görə bilərsiniz. O və digər ekipaj üzvləri arxa üstə düşməmək üçün səy göstərməlidirlər. Pələng başı olan hersoginya komikslərdən bir döyüşçü kimi təkrarolunmazdır, gözləri pirsinqlidir, çox parlaq, uzun və qalın saçlar qarşıdan gələn havadan dalğalanır.
  Bu qəhrəman qızın artıq iki yüz dövrə vurduğuna inanmaq çətindir. Üzü nə qədər təzə və təmizdir, çox hərəkətlidir, bəzən qəzəbli bir ifadə ilə, bəzən əksinə mələk və ya oynaqdır. Onun arxasında çoxlu döyüşlər var, amma o, heç vaxt onlardan yorulmurdu. Hər bir yeni döyüş təsvirolunmaz gözəlliyi və təsvirin zənginliyi, həyəcanlı ritmi ilə xüsusi bir şeydir.
  İndi onlar əməliyyat prinsipi baxımından ən son silahlara sahibdirlər, düşmənin ən azı Grobzagonatın son qələbəsinə qədər effektiv müdafiə tapa bilməyəcəyi ehtimalı var.
  Phizt irqinin qorxusu necə də acizdir. Korluq, istiqaməti itirmək. Bir idmançının işə saldığı disklə fırlanaraq, bir neçə dəqiqədən sonra onun tərkib hissələri qalaktikanın genişliklərinə səpildi. Yaxud başqa bir bədbəxt qurban, qravioplazmanın qucağında bir anda ölən üç esmines, gəmilər sörfün qızmar qumun üstünə atdığı yavrular kimi titrəyərək yastılaşır.
  Baron de Alligator, emitentlərin hədəfini düzəldərək (və müvəffəqiyyətsiz deyil, yeni yandırılmış kreyserdən yalnız monoblok çubuqlar qaldı) təəssüflə qeyd etdi:
  - Öldürmək asandır, diriltmək çətindir və zorakılıqsız yaşamaq ümumiyyətlə mümkün deyil!
  Ulduz gəmiləri qrupunu idarə edən, başqa bir məhv axını buraxan və yük nəqliyyatından çevrilmiş gəmiyə bənzəyən Defuria da plazma şəbəkəsinə qarışıb:
  - Ölüm sadiq dost kimi mütləq gələcək, amma şıltaq bir həyatla daha uzun gəzmək istəyirsənsə, ağlına, cəsarətinə bağlılığını sübut et!
  Kont de Barsov öz hazırcavab şifahi xəttini davam etdirərək boğuq səslə hürdü:
  - Qanunlar axmaqlar üçün yazılmır, həm də bu qanunları yazan o ağıllı adamlara görə onları pozduqlarına görə sanksiya alırlar!
  Müxtəlif armadaların mütəşəkkil müqaviməti qırıldı. Kosmosda qaçmaq hətta dağın çökməsinə bənzəyir, o, dərhal midges məktəbini örtən, hamını bir anda yıxıb götürən bir tornadodur ... Təqib başladı. Qoyun sürüsü sürən canavar sürüsü kimi. Yalnız tabutlar canavardan daha rəzil, daha amansızdır. Onlar üçün bu, hətta sağ qalmaq məsələsi deyil, əyilməz iradə və amansız qəzəb nümayiş etdirmək məsələsidir. Qovmaq, əzab vermək, buraxma. Baxmayaraq ki, bir çox uşaq valideynlərini gözləməyəcək (və burada eyni cinsdən onlarla cinsdən olan canlılar toplanıb), ancaq analar, atalar, bitərəflər, onların oğulları, qızları və kim bilir daha kimlər ... qətl, hətta kəkliklərə atəş açmaq daha çox bacarıq və səy tələb edərkən. Dağıntılar kosmosu doldurdu və işıqlandırıcıların üzərinə düşür, səthdə koronal pozğunluqlara, çıxıntılara və plazma burulğanlarına səbəb olur. Ayrı-ayrı ulduzlar hətta səthinə düşən çoxlu yad cisimlərdən rənglərini dəyişirlər. Hamı başa düşməyəcək, amma ürəyi olanlar: şəxsiyyəti olan məxluq diri-diri yansa, şəxsiyyət isə bütöv bir ağılsız və gözlənilməz dünya olsa, xüsusilə dəhşətlidir.
  Bir boşluq belə ağlaya bilər, belə bir azğınlıqdan...
  Birinci kurs tələbələri Aleks və Ancelina bütün bunları, hətta filmdəki kimi deyil, bir anda, bir çox məqamlarda və təfərrüatlarda, hər şey daxil olduqda, zehni qavrayış kaleydoskopu ilə doldurdular.
  Sonra onlar gördülər ki, insan ulduz gəmilərindən biri - delfinin balası konturlarına malik briqantin... Göy qurşağının bütün rəngləri ilə parıldayan yatmış kvazara doğru irəliləyir. Bütün canlıları yandıran belə şüalarla olmasa belə, bir şey tələbələrə onun kvazar olduğunu söylədi. Lakin hətta kiçildilmiş formada o, hər şey üçün ölümcül təhlükəni gizlətdi. Və bu briqantin cəsarətli bir intihara bənzəyirdi.
  Düşes de Furiyanın komandanlığı altında Annigenos əmr aldı: "Keçmə, yerüstü ulduz gəmisi!". Təyyarədə üç nəhəng minlərlə əsgər və on minlərlə döyüş robotu, demək olar ki, zədələnməmiş briqantin arxasına qaçdı.
  Sanki yırtıcı köpəkbalıqları coşmuş okeanın fırtınalı sularında boğularaq bir balaca ördək balasını təqib edirlər.
  Aleks birdən hiss etdi ki, nəinki uçmağa, həm də hərəkət etməyə qadirdir, dostuna qışqırdı: "Gəlin mələk onları izləyək". Qız cavab verdi: "Bəli, bacardığımı hiss edirəm".
  Mixail Boyarski oxusun: "Ruhsuz bədən bədən deyilsə də, bədənsiz ruh nə qədər zəifdir!" Bəlkə də bu doğrudur, amma... Ruh başqasının ətinə girərək, onu idarə edərək, inanılmaz gücdə özünü göstərə bilər...
  Üç xəncərdən məhvedici radiasiyanın yanan axınları atıldı və görünürdü ki, cəsur kapitan Alena Sneqovanın başçılıq etdiyi insan briqantininin zərrə qədər şansı yox idi. Artıq magoplazmatik dalğalar gövdəyə deşərək, gümüşü zirehləri deformasiya edərək, yüngül topların lülələrini çox bişmiş makaron kimi düşməyə məcbur edirdi. Ekipaj üzvləri dəhşətli ağrılar yaşayır, döyüş geyimləri parçalanır, dərisi soyulur, gözlər kor olur.... Deyəsən, heç bir şans yoxdur... Briqantin tüstüsünü buraxaraq parıldamağa başlayır, antimateriya kürü ilə.
  Ancaq bu son anda, yoxluq cəhənnəminin ümidsiz uçurumuna düşəndə, cinahlarda yerləşən iki annigen daşıyıcısı dönmədən ortasına radiasiya qoyur.
  Və başladı, iridescent dalğalar mərkəzi xəncərdən keçdi, avtomatlar mühafizəyə keçdi. Və nəhənglərin fonunda kiçik görünən insan gəmisi , strukturunun hissələrini itirərək, iridescent magoplazmatik şəbəkədən xilas oldu.
  Aleks Baron de Alligatorun bədənində oturdu və Angelina qraf de Barsovun şüurunu yəhərlədi. Adi tabutçular da zabitlər kimi komandirlərin əmrlərini müzakirə etməyə yox, yerinə yetirməyə adət ediblər. Bədənlərdəki vuruşanlar, öz "atlarının" yaddaşından istifadə edərək, atəş obyektini dəyişdirməyi əmr etdilərsə, onda ... Deməli, lazımdır. Qrobozaqonatın əsas qaydasında deyildiyi kimi: "Hiper-İmperatora, şəxsən ona, eləcə də onun təyin etdiyi hər hansı bir patrona şübhəsiz tabe olacağıma and içirəm!".
  Əmr verilib və icra olunur... Amma tabutdaşıyanların şəxsiyyətləri gənc dustaqların cismani ruhlarının onların bədənlərinə sahib çıxması ilə barışmaq istəmirlər. Şiddətli döyüş başlayır, Alligator və Barsov donur, pələngin gözləri parıldayır. Sifariş artıq verilib və ləğv olunana qədər icra olunacaq...
  Ancaq brigantin artıq ölümcül yaralar aldı, bir az daha çox ... Alena Morozova, son gücü ilə şüurun nazik ipindən yapışır. Onun kostyumu, forması ilə birlikdə yanıb və alov onun artıq tamamilə çılpaq bədənini amansızcasına sığallayır. Dəri böyük blisterlərlə örtülür, sonra soyulur. Qapağın parçaları düşür... Bir az daha...
  Budur, onun briqantininin əldə etməli olduğu, daha doğrusu, ondan nə qalan bir kvazarın nazik quyruğu ... Alligator və Barsovun şəxsiyyətləri artıq qayıtdı, magoplazma yenidən kəsildi .... Alena'nın yanmış sümükləri parçalanır və onun şüuru qara bir huniyə çevrilir ... Və bir nanosaniyənin əhəmiyyətsiz bir hissəsi üçün, son məhv, komandirin briqantin parçası kvazarın Probomeranına uçur ...
  Hər şey birdən-birə dayandı, sanki heç başlamamışdı. Bənövşəyi Bürc Donanmasının armadası dondu və onun rəqibləri bir anda yox oldu. Bu, qanad kimi görünürdü və kosmos quşlarının pəncələri kosmosa yapışdırılıb və hərəkət edə bilmirdi. Və eyni zamanda, heç kim ən kiçik bir titrəmə və ya sarsıntı hiss etmədi. Baş verən hər şey adi fizikanın hüdudlarından kənarda idi.
  Düşes de Furi şiddətlə hönkürdü:
  - Bu kimdir, sərin, bizi dayandıra bildi?
  Genhir Wolf açıq-aşkar nifrətlə baxdı:
  - Heç bir fikrim yoxdur... Prinsipcə mümkün deyil, amma...- General-tabut kəsən səsini aşağı saldı, açıqca pıçıltıya qədər qorxdu, ətrafda buz kimi gözləri ilə əsəbi qaçaraq xəyanət etdi, - əlavə etdi. . - Agentimiz yerin zamanla zarafat edə biləcəyini bildirdi.
  Düşes təmkinlə, hətta laqeydliklə belə cavab verdi:
  - Bu, əlbəttə ki, bezdiricidir, amma heç kim canlı fərdlərin döyüşməsini, bizə isə tabut meydançalarını qazanmağı qadağan edə bilməz!
  Timsah məyus bir şəkildə əsnədi və ağır ədviyyatlı sendviçə oxşayan şeyi ağzına atdı. Pələng-adyutantın itaətsiz saçlarını sığallayaraq , kulinariya məhsulunu yüksək bir xırıltı ilə enerjili bir şəkildə çeynəyərək, eyni zamanda tamamilə başa düşülən və güclü bir səslə yekunlaşdırdı:
  - Yarımçıq düşmən müalicə olunmamış xəstəlik kimidir - fəsadlar gözləyin!
  Ancelina və Aleksin döyülmüş ruhlarının yanında, sanki buz dəliyindən Alenanın ruhunun parlaq maddəsi ortaya çıxdı. Azad olmuş ruhun üzü günəş kimi parladı. Tələbə yoldaşlarının anlaşılmaz baxışlarına tuş gələn kapitan qız sevincli şövqlə izah etdi:
  -Qazandıq! Bəşəriyyət üçün təhlükə aradan qaldırıldı, həm bu, həm də inşallah gələcək çağırışlar.
  Ancelina çaşqınlıqla mızıldandı:
  - Və necə?
  Alenka izah etməyə başladı:
  - Böyük alim Pavel Karpov kəşf etdi ki, zaman çox milyonlarla müstəqil axarları olan tam axar, hüdudsuz çaya bənzər bir quruluşa malikdir. Və bir növ dalğaqıran yerləşdirməklə müəyyən bir axının gedişinə təsir etmək mümkündür. Təəssüf ki, o öldü, bununla da təsir mexanizmlərini sona qədər ortaya qoydu və başqa belə dahi yox idi. Ancaq belə bir dalğaqıran yaratmağın bir yolu budur və onun tərəfindən aşkar edilmişdir. Əgər siz yuxuda olan kvazarın enerjisini müəyyən diapazonda və yalnız Yer kürəsində Yeni İlin tam olaraq gecə yarısı qeyd etmələri zamanı xaric etsəniz, o zaman ayrılan enerji planetin keçmişində bir növ artıma və ikiqat artmasına səbəb olacaqdır. Günəş sistemində zaman axını baş verəcək ...
  Aleks çaşqın idi və efir göz qapaqlarını qırparaq pıçıldadı:
  - Bəs bunun nə əhəmiyyəti olacaq?
  Döyüşçü Alena izah etdi:
  - Günəş sistemindəki bütün insanlar əlavə bir ömür ili alacaqlar, bu isə o deməkdir ki, Pavel Karpovun özünəməxsus kəşflərini tamamlamaq üçün vaxtı olacaq... Daha doğrusu, onun artıq var, qarşımızda düşmən armadası yoxdur!
  Angelina titrəyərək qışqırdı:
  - Hamısını məhv etdin!
  Brigantinin kapitanı mehribanlıqla gülümsədi və cavab olaraq gözünü qırpdı:
  - Məncə yox! Sadəcə zaman çayına qoyulmuş dalğaqıran onlar üçün xronoloji axını dairəvi şəkildə büküb. Bu o deməkdir ki, tabut qutuları əbədi olaraq, bir zaman döngəsində, eyni ili sonsuz sayda yaşayacaq!
  - Və biz? Aleks soruşdu.
  - Zamanınıza qayıdacaqsınız və ümid edirəm ki, növbəti dəfə quldurlarla küçəyə getməyəcəksiniz ...
  Gənc oğlanla qız Qırmızı Meydanda, Kreml Zəngləri qarşısında dayanıb ayıldılar. Nəhəng saat gecə yarısını ölçülü və əzəmətlə vurmağa başladı.
  Yeni il gəldi.
  . FƏSİL #15
  Bir az fasilədən sonra döyüşlər yenidən başladı. Çinlilər Rusiyanın uzaq mülklərinə hücum etmək üçün qüvvələr toplayaraq yenidən cəhd etdilər.
  Bu dəfə altılıq daha müasir silahlar götürdü.
  Bu vəziyyətdə, onların altısı sehrli dəyişdirilə bilməyən mərmi və patronlarla IS-7-yə qalxdı.
  Və lazımsız mərasimlər olmadan Çin ordusunu vurmağa və tırtıllarla əzməyə başladılar.
  Oleq Rıbaçenko da topdan atəş açıb qışqırdı:
  - Qələbəmiz qaçılmazdır, indi əvvəlki kimi olmayacaq!
  Bununla belə, çəkiliş zamanı və hətta növbə ilə çəkdiyiniz zaman başqa bir şey haqqında düşünmək olar.
  Doğrudan da, Vladimir Vladimiroviç Putin niyə belə şanslı siyasətçi və prezidentdir? Xüsusilə, Yeltsinin rəsmi varisi təyin olunduğu ilk vaxtdan hər şey yolunda getdi.
  Belə görünürdü ki, kommunistlər və "Yabloko" vahid formasiya kimi çıxış etməli idilər - Yeltsinin varisi bir nömrəli düşməndir.
  Lakin çıxış baş tutmadı. Oğurluq edən Sobçak isə yada düşməyib. Təsdiqləmə müntəzəm olaraq gedirdi. Baxmayaraq ki, kommunistlər başa düşməli idilər: bu onların gələcək qəbirqazanıdır!
  Bəli və Yavlinski - özünü heç vaxt büdcəyə səs verməyən ən müxalif siyasətçi kimi göstərməyə çalışan, niyə etiraz etmədi.
  Sadəcə çox qəribə oldu.
  Və sonra birtəhər bəxti gətirdi. Şiddətli və ac Dağıstan vəhhabilərin çıxışını dəstəkləmədi, baxmayaraq ki, Basayev və Xəttab buna ümid edirdilər. Dumadakı müxalifət hakimiyyətlə toqquşmadı. Ya da çeçen faktorundan istifadə edin.
  Bir sözlə, hər şey əvvəldən Putinin xeyrinə idi. Dumadakı müxalifət isə Moskva və Volqodonskda baş verən partlayışlardan hakimiyyətə qarşı istifadə etməyə çalışmadı.
  Kommunistlər başa düşməli olsalar da, arxa plana keçirlər.
  Yavlinski bunu çox gec başa düşdü.
  Oleq çinlilərə atəş açdı, sarı döyüşçüləri mərmilərlə parçaladı.
  Və nəfəs aldı...
  TAMAM. Siyasət haqqında düşünmək bir az bezdiricidir. Məsələn, Gerdanı götürək. O, şəkillərin birində əlləri ayaqyalın arxasına bağlı quldurların əsiri kimi təsvir olunub. Ayaqları isə hətta qırmızıdır, onu qızdırılmayan zooparkda maralla görmək olar, quldur soyuqdur, Gerdanın ayaqları isə çox soyuqdur.
  Yazıq qız, kraliçadan yalvardığı ayaqqabısı ondan alınıb. İndi də əsirlikdə əziyyət çəkir.
  Oğlan çılpaq ayaq barmaqlarını joystik düyməsinə basaraq yenidən səmavi imperiyanın ordusuna atəş açıb.
  Sonra başqa istiqamətə getdilər.
  Jirinovski birbaşa Yeltsini dəstəkləməyib, onun belə bəyanatlar verəcəyi bir video çəkiliş də yoxdur! Digər tərəfdən, yeni seçkilər, hətta partiya siyahıları da onun üçün çox faydalı oldu. Faktiki olaraq hərbi çevriliş həyata keçirən Yeltsin hakimiyyəti qəsb etdi, formal olaraq heç bir şeylə məhdud olmayan tam hüquqlu bir diktator oldu! Hətta konstitusiya məhkəməsinin fəaliyyəti dayandırıldı və prezident formal olaraq qeyri-məhdud səlahiyyətlər əldə etdi! Bu şəraitdə tezliklə yeni konstitusiyanın qəbulu diktatorun hakimiyyətini məhdudlaşdırdı, onu düzəldib! Onu da bildirək ki, rəy sorğularına görə, Rusiya əhalisinin 80 faizə qədəri prezident konstitusiya layihəsinə səs verməyə hazır idi. Ona görə də Jirinovskini konstitusiyanı dəstəklədiyinə görə ciddi şəkildə mühakimə etmək olmaz. Birincisi, əks halda onu sadəcə olaraq seçkilərdə iştiraka buraxmaq olmazdı, ikincisi, Vladimir Yeltsinin çoxsaylı tərəfdarlarından bəzilərinin dəstəyini alacağına ümid edirdi. Partiyanın adına gəlincə, o zaman xalq arasında bir illüziya yarandı - kommunist-faşist (media termini) parlamenti dağıdıblar, islahatlara heç kim mane olmur, tezliklə Amerikadakı kimi yaşayacağıq! Bu şərtlər altında Liberal Demokrat adı seçki baxımından olduqca sərfəli idi! Seçki bloku hakim partiya oldu: Qaydarın başçılıq etdiyi Rusiyanın seçimi! Liberal Demokrat Partiyasının şansına heç kim inanmırdı, çoxları Jirinovskinin beş faizlik baryeri belə götürməyəcəyini düşünürdü!
  Bəli, görünürdü ki, Jirinovskinin şansları çox zəifdi. Və Rusiyanın Seçimi əlində bütün kozırları var. Bundan başqa, bəlkə də ən əsası, iqtisadiyyatda real nailiyyətlər yox idi. Amma sonra nəhəng təbliğat aparatının və inzibati resursların əlində. Qazaxıstan və digər ölkələrin təcrübəsi göstərir ki, çox vaxt bu, seçkilərdə qalib gəlmək, hətta sensasion nəticələr əldə etmək üçün kifayətdir!
  Lakin Vladimir Volfoviç özünün görkəmli siyasi qabiliyyətlərini göstərdi: xüsusən, o, Yeltsinin ətrafını sədaqətinə inandıra bildi və məsələn, Baburin bloku və digərləri ilə olduğu kimi, qeydiyyatdan keçməsinə mane olmadı! Sponsorları pullu efir vaxtı üçün perspektivlərinə inandırmaqla pul qazanmağı bacardı (və o, bizneslə məşğul olaraq nəsə qazandı!). Ən əsası isə o, seçkilər zamanı füsunkar seçki kampaniyası apararaq, möhtəşəm söz hədiyyəsi nümayiş etdirdi! LDPR saytında 1993-cü il seçki kampaniyasının köhnə qeydlərini tapa bilərsiniz: bunlar həqiqətən güclü çıxışlardır, onlarla müqayisədə Hitler yalnız natiqin acınacaqlı kölgəsidir. Demokratlar bir-biri ilə mübahisə etdilər və Liberal Demokrat Partiyasının populyarlığının uzun müddət gecikmə ilə artdığını gördülər! Deməliyəm ki, sosioloqlar real mənzərəni yox, hakimiyyətin görmək istədiyi mənzərəni göstəriblər! Qaydar Jirinovskini Hitler adlandırdı və Yeltsindən Liberal Demokrat Partiyasının qeydiyyatını ləğv etməyi tələb etdi. Lakin prezidentə yaxın analitiklər Yeltsinin reytinqinin aşağı düşdüyünü və konstitusiyaya dəstəyin azaldığını bildirdilər. Bu şəraitdə diskvalifikasiya hakimiyyət orqanlarına problemlər yarada bilər. Bundan əlavə, 1993-cü ildə bülletenlərin seçki qutularına primitiv atılması istisna olmaqla, kütləvi seçki saxtakarlığı texnologiyaları hələ işlənməyib, ona görə də xalqın iradəsi nisbətən dürüst idi! Jirinovski də öz növbəsində Rutskoy və digər müxalifətçiləri azad edəcəyinə söz verdi!
  Oleq Rıbaçenko burada fikrini yayındırıb və əvəzedilməz mərmidən yenidən atəş açıb.
  Qız Marqarita yalın ayaqları ilə silahı doğrultarkən oğlan fikirləşdi və başa düşdü.
  Seçkilərin nəticəsi sensasiyalı oldu və Liberal Demokrat Partiyasının lideri həm rejimin düşmənləri, həm də Yeltsinin bir çox tərəfdarları tərəfindən səsləndi! Partiya 13 üzvünün təxminən 24 faizini toplayıb və birinci yerdə qərarlaşıb. Lakin qarışıq seçki sisteminə görə Jirinovski cəmi 60 mandat və ya parlamentin aşağı palatası olan Dövlət Dumasının 15 faizini qazandı! Bundan əlavə, Dövlət Dumasının səlahiyyətləri yeni konstitusiya ilə ciddi şəkildə məhdudlaşdırıldı, belə ki, reallıqda Jirinovski əhəmiyyətli səlahiyyət əldə etmədi. Çox güman ki, onun Dövlət Dumasındakı fraksiyasını yalnız hakimiyyətə növbəti hücum üçün tramplin kimi qəbul etmək olardı! Bax, Jirinovskinin özünü getdikcə daha çox Hitlerlə müqayisə edirdilər! Yeri gəlmişkən, 1930-cu ildə Hitler 18 faiz səs qazanaraq seçkilərdə ikinci yeri tutsa da, eyni zamanda hakimiyyətdə daha real təsir rıçaqları əldə etdi. Birincisi, Reyxstaqda cəmi bir palata var idi, ikincisi, seçkilər yalnız proporsional sistemlə keçirilirdi, üçüncüsü, parlamentin gücü Rusiya ilə müqayisə olunmayacaq dərəcədə güclü idi! Jirinovski isə daha pis vəziyyətdə olduğu ortaya çıxdı: qələbənin görünüşü seçicilərin həddən artıq yüksək gözləntilərinə səbəb oldu, amma real güc və ququlkin burnundan nəyisə dəyişmək imkanı!
  Burada təbii ki, möcüzələr başlayır: əvvəllər ehtiyatlı siyasətçi kimi çıxış edən Jirinovski birdən-birə impulsivləşdi və son dərəcə məntiqsiz oldu. Xüsusən də onu hitlerizmdə ittiham edirdilər, ona görə də o, anti-Qərb ritorikasını gücləndirərək hakimiyyətə gəlsə, üçüncü dünya müharibəsinə başlayacağı ilə bağlı qorxular yaratdı! Bəzi bəyanatlar isə tamamilə çılğın idi, o cümlədən Qazaxıstan və digər ölkələrə qarşı atom bombasının istifadəsi. O cümlədən, Jirinovski hətta Tiflisə atom bombası atacağını bəyan etdi! Eyni zamanda, bəzi nailiyyətlər də var idi: seçki vədlərini yerinə yetirərək amnistiya keçirmək mümkün oldu.... Ancaq ümumiyyətlə, Vladimir Volfoviç daim qalmaqallara girərək xal qazanmadı ... Bəli! Təbii ki, o, təxribata çəkildi, bir çox qalmaqallı situasiyalar Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsi və Liberal Demokrat Partiyasının əleyhdarları, ilk növbədə Rusiya daxilindəki Qərb demokratları tərəfindən yaradıldı, amma yenə də tədbirli və praqmatik siyasətçi buna boyun əyməməli idi, heç olmasa. təxribat ehtimalını minimuma endirin! Məsələn , Zyuqanov, on yeddi ildir ki, Kremlin əsas siyasi rəqibinin ləyaqətini geyinməsinə baxmayaraq, birtəhər qalmaqallardan qaçmağı bacarıb, heç vaxt özünü böyük bir iş üçün qurmayıb və korrupsioner reputasiyasına malik deyil. siyasətçi! Düzdür, Rusiya Federasiyası Kommunist Partiyasının əsas maliyyəçisi olduğu iddia edilən Xodorkovskinin qurulması ilə kommunistlərin də bir anları var idi, lakin bu halda Züqanov heç bir nüfuzdan salan bəyanatlar buraxmadı. Çox ehtiyatlı siyasətçi Gennadi Andreeviç, bəzən hətta çox ehtiyatlı! Xüsusilə, 1999-cu ilin mayında Yeltsin Stepaşinin namizədliyini irəli sürəndə kommunistlər onun qarşısını kəsməli və ya güzəştə getməli, ya da Dövlət Dumasının buraxılmasına və növbədənkənar parlament seçkilərinə təhrik etməli idilər. Lakin Zyuqanov risk etməməyi seçdi, baxmayaraq ki, o zaman Dövlət Duması buraxılsaydı, kommunistlər onun üzərində nəzarəti saxlayacaq və hətta genişləndirəcəkdilər. Bəli, 1999-cu ilin avqustunda kommunistlər Putini mübarizə aparmadan təsdiqlədilər, baxmayaraq ki, Yeltsinin onu öz varisi elan etməsi sadəcə olaraq müxalifətin bu namizədə qarşı vahid cəbhə kimi çıxış etməsini tələb edirdi. Amma Zyuqanov deputat statusunun verdiyi imtiyazlardan istifadə edərək, daha yaxşı qərara gəldi ki, Putinin cəmi üç ay ərzində milli qəhrəmana çevrilə bilməsi ən cəsarətli Kremlin başına belə girə bilmədi. analitiklər.
  Oleq Rıbaçenko oğlanın yalın ayağının köməyi ilə yenidən çinlilərə atəş açıb və fikrinə davam edib.
  Dahi oğlan səmimi qəlbdən inanırdı ki, Jirinovski heç də bu səviyyədə deyil;
  Bir sözlə, 1993-cü ilin dekabrı Liberal Demokrat Partiyasının liderinin siyasi karyerasının zirvəsi idi, sonradan tənəzzül başladı, baxmayaraq ki, əvvəlcə müxtəlif dalğalanmalarla sürüşmədi. Yeltsin də sürətlə populyarlığını itirirdi: iqtisadiyyatda böhrandan çıxmaq mümkün deyildi, əksinə, getdikcə pisləşirdi. Burada Jirinovski daha bir yanlış hesablama etdi, sülh və harmoniya haqqında müqavilə imzaladı. Axı o, artıq nəhəng prezident səlahiyyətlərini leqallaşdıran konstitusiyanı dəstəkləməkdə günahlandırılırdı (digər tərəfdən, konstitusiya qəbul olunmasaydı, nə baş verərdi? Çox güman ki, vətəndaş müharibəsi gedirdi!), Və sonra imzalanacaq sülh müqaviləsi var idi. Düzdür, Jirinovski onu payızda tərk etdi. Amma ümumilikdə LDPR liderinin hansı səhvlərə yol verdiyini və niyə prezident olmamasını konkret təsvir etmək çox uzun vaxt aparacaq. Onun əsas səhvi strateji cəhətdən yanlış piardır! 1993-cü il seçkilərindən sonra indiki hakimiyyətin və şəxsən Yeltsinin əsas düşməni obrazını formalaşdırmaq lazım idi! Yəni, ən populist ritorika ilə, ilk növbədə daxili düşmənləri, korrupsiyanı, oğurluğu və s. tənqidlərlə Antiyeltsin olmaq! Və əsas şüar - Qanta Yeltsin məhkəmədədir! Və eyni zamanda, solçu şüarları, sosial demaqogiyanı, ədalət vədini aşağılamamaq! Xüsusilə, Belarusda prezident seçkilərinin ikinci turunda Lukashenka 80 faizdən çox səs topladı, bu, müxalifətçi siyasətçi üçün sadəcə əladır ! Ancaq Lukaşenkonun natiqlikdə Jirinovskidən güclü olduğunu deyə bilməzsiniz, əksinə, Vladimir Volfoviç daha savadlı və intellektual cəhətdən inkişaf etmişdir! Lakin Jirinovskini həddən artıq aqressiv və tez əsəbiləşən xasiyyəti, digər tərəfdən isə Yeltsinin ətrafının və Yeltsinin özünün onun varis seçəcəyinə inamı ruhdan salmışdı. Hekayəni kim bilir: yəqin ki, Hitler və Gindebruner arasındakı münasibəti xatırlayacaqlar, əvvəlcə ehtiyatlı, sonra isə ortaq! Amma məsələ burasındadır ki, Gindebrug Birinci Dünya Müharibəsi qəhrəmanı, öz ölkəsinin vətənpərvər və artıq köhnəlmiş qoca idi. SSRİ-ni dağıdan, imperiya ideologiyasının qatı düşməni olan Yeltsin isə Jirinovski üçün strateji rəqib idi. Bəli və Yeltsinin ətrafı qorxurdu ki, o vaxtkı gənc və aqressiv Jirinovski asayişi bərpa etməyə başlayacaq və sonra başlar fırlanacaq! Deməli, Yeltsinin ətrafının Volfoviçi nə prezidentliyə, nə də baş nazirliyə sövq etmək arzusu yox idi və onun real hakimiyyət şansı yalnız Yeltsinin meyiti ilə idi. Yəni Jirinovski ən azı zahiri olaraq rejimə qarşı mümkün olan ən yüksək səviyyəni təqlid etməli idi! Xalq elə bilsin ki, hakimiyyətin Jirinovskidən böyük düşməni yoxdur və bir assosiasiya yaransın: Jirinovski və ya Yeltsin, Jirinovski Yeltsinə qarşı! Halbuki, Vladimir Volfoviç ya mühitində güclü analitik və piar adamı yox idi, ya da heç kimi dinləmək istəmirdi. Və ya bəlkə o, hətta Yeltsindən qorxurdu, baxmayaraq ki, Yeltsin amnistiyaya və düşmənlərinin: Rutskoy və Makaşovun azadlığa buraxılması ilə istefa verərsə, hələ də tam tiran olmadığını söyləmək lazımdır. Bəli, Yeltsin parlamentin buraxılmasına getdi, çünki xalq, sanki, 1993-cü il aprelin 25-də referendumda buna icazə vermişdi. Bundan əlavə, parlamentin və Yeltsinin özünün edamı onu o qədər qorxutdu ki, qətiyyətini itirdi. Deməli, Jirinovski çox yaxşı onun əsas rəqibinə çevrilə bilərdi, xüsusən də Züqanov Yeltsini nə qədər sancsa da, cəzasını aldı!
  Oğlan yenə yalın ayağının köməyi ilə qızların ardınca ağır mərmi atıb fikrinə davam etdi.
  Jirinovskinin digər səhvi Çeçenistan müharibəsində tutduğu mövqe idi. Millətçi kimi görünür, konstitusiya quruluşunun qurulmasına dəstək verməli idi, amma hansı formada! Müharibə əvvəldən pis keçdi, rus qoşunları, ilk növbədə, Yeltsin komandanlığının cinayətkar vasatlığı ucbatından böyük itkilər verdi. Üstəlik, Əfqanıstan müharibəsində təcrübəsi olan generallar, məsələn, Müdafiə Naziri Qraçov birinci sinif şagirdlərindən daha pis əmr verdi. Hətta jurnalistlər generallara necə döyüşməyi öyrədirdilər! Paradoks bu idi!
  Bu şəraitdə bir mövqe tutmaq lazım idi: Rusiya ordusunun böyük itkilərinə görə Yeltsin və onun dəstəsi günahkardır! Hakim rejimin tənqidi güclənməli idi, eyni zamanda, orduya toxunmadan. Baxmayaraq ki, Qraçov da müdafiə olunmamalı idi! Zyuqanov optimal qalibiyyət mövqeyini tutdu! Yeltsini tənqid etmək, ordu ilə çəkişməmək, separatçılara dəstək verməmək. Ümumiyyətlə, Züqanov düzgün fəaliyyət istiqaməti seçdi: Yeltsinin siyasətindən maksimum uzaqlaşma, qarşıdurma. Bununla belə, birinci çağırış Dumadakı kommunistlər müxalifətdə həmişə ardıcıl deyildilər. Xüsusən də Jirinovskinin Çernomırdin hökumətinə etimadsızlıq səsverməsi təklifi dəstəklənməyib. Ümumiyyətlə, kommunistlər ilk dəfə etimadsızlıq səsverməsinə yalnız 1994-cü ilin oktyabrında, Çernomırdinin iqtisadi siyasətinin passiv şəkildə təsdiqlənməsinin onlara baha başa gələ biləcəyi Qara çərşənbədən sonra səs verdilər. Züqanovun başçılıq etdiyi kommunistlərin artıq çoxluq təşkil etdiyi ikinci çağırış Dövlət Dumasında heç vaxt (!) etimadsızlıq səsverməsinə çıxarılmadı! Parlament isə baş nazir postuna beş namizədin hamısını təsdiqlədi, amma bu, başqa söhbətdir! Zyuqanovun şəxsiyyəti, eləcə də 1996-cı ildə Yeltsinə nə üçün hələ də uduzması ayrı bir məqaləyə layiqdir.
  Jirinovskinin özü, görünür, Yeltsinin ətrafı ilə kompromis istəyirdi, ümid edirdi ki, oliqarxları onun sədaqətinə inandırsınlar, beləliklə, onlar onu kommunistlərin taxt-taca oturmasına mane ola biləcək yeganə şəxs kimi yerləşdirsinlər. Amma problem ondadır ki, Yeltsinin ətrafı o vaxt dəyişiklik istəmir, yeri gəlmişkən, Qərbdə münasibətini pisləşdirməyə nail olan Volfoviçə etibar etmirdi. Prezidentə yaxın bir çox oliqarxların Qərbdə biznesi olub və orada böyük borclar toplamağa nail olub. Bəli, neftin qiyməti bir barel üçün təxminən 10 dollar idi, ona görə də ucuz qaz var idi və elita NATO ölkələrinin kreditlərinə kifayət qədər bağlı idi. Qərbdə isə Jirinovskinin onlar üçün qəbuledilməz olduğunu açıq şəkildə bildirdilər.
  Bu şəraitdə Yeltsin elitası ilə müttəfiqliyə arxalanmaq yalnız Liberal Demokrat Partiyasının liderinin imicini korlayır, bloka kommunistlər və millətçilərlə müdaxilə edirdi. Onu da qeyd etmək lazımdır ki, rus ordusunun ağır itkiləri, ümumiyyətlə, azsaylı və o qədər də yaxşı silahlanmamış düşməni məğlub etmək istəməməsi döyüşçü şüarlarının populyarlığını və müharibə yolu ilə xoşbəxtliyə nail olmaq istəyini azaldıb. Xalq gördü ki, rus ordusu Hind okeanında ayaq yumağa, neft ehtiyatları ilə Yaxın Şərqi fəth etməyə hazır deyil. Bəli, nəzəri olaraq, Yaxın Şərqin tutulması neft dollarları və enerji qiymətlərində qaçılmaz sıçrayış sayəsində çoxlu pul verə bilərdi, amma Çeçenistanı məğlub etmək mümkün olmasa belə... Pasifist əhval-ruhiyyə artmağa başladı və Jirik ciddi seçki itkilərinə məruz qaldı!
  Uşaq möcüzəsi yenə düz vurur. 130 millimetrlik topdan atılan mərmi çinliləri səpələdi.
  Marqarita razılıqla dedi:
  - Sən ağıllısan!
  Və o, özünü atəşə tutmaq üçün çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə etməyə başladı.
  Oleq Rıbaçenko isə fikrinə davam etdi.
  Bununla belə, Züqanov son dərəcə ehtiyatlı davrandığını söyləmək lazımdır. Məsələn, Boris Fedorov hökumətə etimadsızlıq reytinqinə səs verməyi təklif edəndə, Rusiya Federasiyası Kommunist Partiyası bunu dəstəkləmədi. Ümumiyyətlə, Züqanov və onun ətrafı Çernomırdinə çox diqqətlə yanaşırdılar, baxmayaraq ki, sonuncu oliqarxların maraqları naminə siyasətini davam etdirir və Yeltsinə sədaqət nümayiş etdirirdi. Amma maraqlısı odur ki, Züqanov bir nömrəli müxalifətçi və Yeltsin əleyhdarı olmağı bacarıb. Üstəlik, prezidentyönlü təbliğat da bu işdə ona kömək etdi, yəqin ki, bilərəkdən, çünki ikinci turda kommunist Zyuqanov qeyri-kommunist namizəddən daha yaxşıdır.
  1995-ci ilin qış və yazında LDPR partiyası ciddi böhran yaşadı, bir neçə deputat onu tərk etdi, o cümlədən parlaq, xarizmatik Marychev.
  Amma Çeçenistanda müharibə get-gedə uddu, yaraqlılar da böyük itkilər verdilər, qanlar töküldü, ruhdan düşdü, rus ordusu irəliləyirdi. İyun ayında Şamil Basayev Budenovskda doğum evini ələ keçirib. Prinsipcə, yaraqlıların belə bir addımı hərbi cəhətdən heç nə vermədi və təbliğat baxımından hətta müharibə tərəfinin xeyrinə idi... Amma Yeltsin sındırdı, görünür, 3-4 oktyabr hadisələri və milyonların lənəti. Ruslar onu yıxdılar və Çernomırdinə müharibəni dayandırmağı və danışıqlara başlamağı əmr etdi ...
  Rusiya ordusu birtərəfli qaydada hərbi əməliyyatları dayandırdı. Və nəhayət, Dövlət Duması bir sıra təhlükəsizlik məmurlarının istefasını tələb edərək hökumətə etimadsızlıq səsverməsi keçirmək üçün kifayət qədər səs topladı. Yeltsin təslim oldu, yalnız Qraçovu saxladı, lakin Yeqorov, Yerin, Stepaşini təslim etdi. Burada Jirinovski əvvəlcə düzgün mövqe tutdu: o, barışığı pislədi və etimadsızlıq səsverməsinə səs verdi. Və Çernomırdin blef edərək, kabinetə etimad məsələsini Dövlət Dumasının səsverməsinə çıxarmaqla hədələyərkən (bir xəbərdarlıq var, əgər hökumətə etimad üçün 450 səsdən 226-dan az səs olarsa, o zaman prezident öz səlahiyyətləri daxilində borcludur. ya hökuməti dağıtmaq, ya da Dövlət Dumasını buraxmaq üçün həftə), Jirinovski qətiyyət və növbədənkənar parlament seçkilərinə getməyə hazır olduğunu göstərdi. Növbədənkənar seçkilərin üstünlükləri şəhid obrazı, uğurun olmamasıdır - Yeltsini və hökuməti günahlandırın, Rusiya İcmaları Konqresinin Kreml layihəsinin təbliğinə vaxt ayırmayın və hakimiyyətdə olan partiya: Evimiz Rusiyadır . Və əlbəttə ki, digər təşkilatlar - daha kiçik!
  Çernomırdin blefin nəticə verməyəcəyini və yeni parlamentin daha da müxalifətçi olacağını anlayaraq səsi geri götürdü. Dövlət Duması növbəti dəfə etimadsızlıq səsi verdi, Jirinovski çox aqressiv hərəkət etdi, lakin səslər kifayət qədər olmadı. Burada demək lazımdır ki, Yabloko qorxdu, Yavlinski deputat mandatlarının üstünlüklərini itirmək istəmədi. Bundan əlavə, onun real reytinqi yüksək deyildi, sadəcə uçmaq təhlükəsi var idi.
  Jirinovskinin populyarlığı dərhal artdı, lakin Volfoviç impiçment proseduru altında öz partiyasının imzalarını geri götürərək yenidən yanlış hesablama etdi. Fərqi yoxdu, müxalifətin ittiham irəli sürmək üçün komissiya yaratmaq üçün 300 səsi var idi, amma bu, reytinqi korladı! Jirinovski artan etiraz elektoratının bir hissəsini özündən uzaqlaşdıraraq, özünü barışdırıcı siyasətdə ittiham etmək üçün yenidən özünə əsas verdi.
  Buna baxmayaraq, Çeçenistanda yaraqlıların həyasızcasına pozduğu atəşkəs, müxtəlif terror aktları, xüsusilə Romanova qarşı törədilən mərmilərin qurbanları cəmiyyətdə silahlı əhval-ruhiyyənin artmasına səbəb oldu və Jirinovski xal qazanmağa başladı. Bundan əlavə, 1995-ci ilin sentyabrında NATO Bosniya serblərini bombalamağa başladı, anti-Qərb əhval-ruhiyyəsini gücləndirdi və bu da Liberal Demokrat Partiyasının reytinqini yüksəltdi.
  Düzdür, Jirinovski təxribata tab gətirdi, parlamentdə bir qadını döydü, onu bir neçə dəfə yüngülcə ümumi zibilliyə apardı. Sonra Yeltsin mətbuatı Jirinovskini quldur kimi göstərərək hər şeyi qızışdırdı! Bununla belə, belə bir keçid bəzilərinin xoşuna gələ bilər: xüsusən də qadınlardan əziyyət çəkən kişilər və ya bütün namizədlər arasında ən vəhşi diktatoru axtaran, onun hər şeyi yoluna qoyacağına ümid edənlər! Hər halda, "stalinçilər" Jirik üçün idi.
  Oleq Rıbaçenko atəş açmağa davam edib. Oğlan Mancuriya sülaləsi altında Çin ordusunu məğlub edərək bunu etdi və düşünməyə davam etdi.
  1995-ci ilin oktyabrında Liberal Demokrat Partiyası Dövlət Dumasında hökumətə etimadsızlıq səsverməsi vermək üçün 100 imza topladı, lakin Jirinovski sonuncu dəfə bu niyyətindən imtina etdi.
  Deməliyəm ki, bu, onun səhvi idi və heç nəyə haqq qazandırmaq olmaz. Birincisi, Jirinovski seçkilər ərəfəsində etimadsızlıq səsi verərək, o zaman çoxluq təşkil edən etiraz elektoratının rəğbətini qazanıb. İkincisi, səsvermə Jirinovskinin əsas rəqibi Çernomırdinə qarşı yönəldilib və Yeltsini və onun ətrafını Jiriki öz varisi etmək üçün inandırmaq üçün pərdəarxası cəhdlərə mane olmayıb.
  Bundan əlavə, Jirinovski başa düşməli idi; ki, o, Dumaya seçkilərdə nə qədər yüksək nəticə göstərsə, "ailə"nin ona mərc etmə ehtimalı bir o qədər yüksəkdir!
  Həmin an üçün ən yaxşı kampaniya taktikası kommunistlərin qarşıdurma səviyyəsini üstələyən bir nömrəli müxalifət rolunu oynamaq idi.
  Jirinovski, ümumiyyətlə, bunu başa düşdü, amma o, iki stulda oturmağa çalışdı və uyğunsuzluq etdi. Yeni seçkilər köhnə seçkilərdən qat-qat çətin oldu! Birincisi, 1993-cü ildən fərqli olaraq onların natiqlik istedadını tam nümayiş etdirmək imkanı olmadı, partiyalara çox az efir vaxtı verdilər, onların sayı 13-dən 44-ə (!) çatdı. İkincisi , Jirinovskiyə qarşı gerçəkləşməmiş ümidlər və gözləntilər amili oynadı. Axı o, birinci kimi görünürdü, amma insanların həyatını yaxşılaşdırmadı... Baxmayaraq ki, ziyalı adama aydın idi ki, Jirikin heç bir real gücü yoxdur və eyni kommunistlər Liberal Demokrat Partiyasından qat-qat çox səsə nəzarət edirlər. : 60-a qarşı 102, amma ... O zamanlar, xüsusən də doxsanlarda nə qədər ağıllı insanlar var idi.
  Üçüncü səbəb, LDPR liderinin üzərinə kir tökdülər, canavar və zorakı obrazı idi, üçüncü dünya müharibəsinə başlayacağından qorxurdu.
  Dördüncü səbəb həm də çoxlu sayda rəqibin meydana çıxmasının əsas səbəblərindən biridir. Ən məşhurları bunlardır: Skokovun rəhbərlik etdiyi Rus İcmaları Konqresi (Yeltsinin rəhbərliyi altında təhlükəsizlik şurasının keçmiş katibi) və Dnestryanıdakı rolu media tərəfindən çox şişirdilmiş Yeltsinin adamı Aleksandr Lebed. Bu, aktiv PR blokudur, lakin görünür, onlar kifayət qədər, kənarda idi. Axı insanlar hakimiyyətin düşündüyü qədər pis deyillər və onların əksəriyyəti başa düşdü ki, KRO ümumiyyətlə müxalifət deyil, ilk növbədə Liberal Demokrat Partiyasına və Rusiya Federasiyası Kommunist Partiyasına qarşı yönəlmiş Kreml layihəsidir. Ancaq yenə də bu təşkilat yüzdə dörddən çoxunu çıxardı!
  Damın üstündə, Marychevin qaçdığı Derzhava-Rutskoi, SSRİ üçün blok - Tyulkin-Ampilov, Lysenkonun Milli Respublika Partiyası və bir çox digər rəqiblər var idi. Demək lazımdır ki, kommunistlər də öz elektoratını pərən-pərən salmışdılar: SSRİ Bloku dörd yarım faizdən çox səs toplasa da, parlamentə düşə bilmədi və aqrar partiya olan Rusiya Federasiyası Kommunist Partiyasına səslər itirildi. də digər solçu təşkilatlar kimi beş faiz baryeri də götürmədi. Xüsusən də, keçmiş baş nazir Rıjkovun blokla seçkilər üçün nəyə ümid etdiyi bəlli deyil: Əmək İttifaqı, yoxsa Qovoruxin bloku! Bununla belə, 1995-ci il seçkiləri Rusiyanın bütün tarixində hakimiyyətdə olan partiyanın ən zəif nəticəsini və ən böyük etiraz səsvermə faizini göstərdi.
  Oğlan çılpaq ayaq barmaqları ilə joystik düyməsini basaraq yenidən atəş açdı və fikrinə davam etdi;
  Jirinovski seçki kampaniyası zamanı ümumiyyətlə hakimiyyəti danladı, lakin bunu kifayət qədər aqressiv etmədi. Bundan əlavə, onun fraksiyası Kreml yönümlülükdə ittihamlara başqa səbəb göstərərək gələn ilin büdcəsini dəstəkləyib. Bu seçkilərdə az qala bütün elektoratın etiraz əhval-ruhiyyəsini nəzərə alsaq, bu hakimiyyətlə güzəştə getmək lazım deyildi! Bundan əlavə, Dövlət Duması gözlənilmədən Dubinini Mərkəzi Bankın rəhbəri vəzifəsinə asanlıqla təsdiq etdi, baxmayaraq ki, sonuncu Yeltsinin çevrəsindən olan, radikal Qaydar versiyasında bazar islahatlarının tərəfdarı idi. Yeri gəlmişkən, Züqanov da bu namizədliyi dəstəklədi, baxmayaraq ki, Dubinin "Qara çərşənbə"də iştirak etsə də, özünün də prinsipial müxalifətçi olmadığını göstərdi!
  Seçki zamanı Jirinovski heç bir seçki bloku yaratmaq istəmədi, baxmayaraq ki, bir neçə kiçik millətçi partiya bunu etmək arzusunu ifadə etdi. Bundan əlavə, Vengerovski partiyanın adını daha siyasi baxımdan daha uyğun və eyfonik bir adla dəyişdirməyi məsləhət gördü - məsələn, Böyük Rusiya! Jirinovski bu məsələdə inadkarlıq göstərdi, baxmayaraq ki, bu vaxta qədər liberal demokrat sözü artıq təhqiramiz sözlərə çevrilmişdi!
  Bundan başqa, LDPR partiyasının siyahısına daxil olmaq istəyənlər kifayət qədər olsa da, tanınmış müğənnilər və ya sənətçilər də yer almayıb. Xüsusilə, mətbuatın diqqətini cəlb etməyi çox sevən Alla Puqaçova LDPR partiyasının siyahısında ikinci yerə razılaşa bilərdi. Bu, onu heç bir şəkildə narahat etmirdi, lakin özünü qeyd etmək üçün əlavə məlumat səbəbi yarada bilər. Üstəlik, Dövlət Dumasının müzakirəsi üçün müəyyən layihələr və qanunlar təklif etmək imkanı. Hətta bəstəkar Antonov da yalnız regional siyahıya salındı və sonra onlar tamamilə mübahisə etdilər. Ümumiyyətlə, Jirinovski: xarakterdə çox pis bir xüsusiyyət var: öz mühitində güclü şəxsiyyətlərə, öz nöqteyi-nəzərini müdafiə edənlərə dözmək istəməmək. Məsələn, məşhur hipnozçu Anatoli Kaşpirovski məclisi məhz bu səbəbdən tərk etdi; o, Vladimir Volfoviçi avtoritar idarəetmə üsullarında və özünü sikofanlarla əhatə etmək istəyində günahlandırdı. Yeri gəlmişkən, onu deyim ki, hətta Hitler də ona lazım olan insanlarla güzəştə getdi və öz mühitində onlara yararsız və ya onun üçün təhlükəli olana qədər dözdü. Rem, Ştrasser, Goebbelsi yada salaq ki, onlar solçuluğu və hakimiyyətə müxalifliyi ilə seçilirdilər. Lakin məhz belə şəxsiyyətlərin sayəsində Hitler kommunistlərdən və sosial-demokratlardan maksimum səs yığa bildi. Onu da deyim ki, Jirinovski tez-tez deyirdi: heç düşünmədən Stalini ya tərifləyir, ya da danlayırdı. Ümumiyyətlə, Liberal Demokrat Partiyasının lideri özü müəyyən dərəcədə Stalini təqlid etdi, öz kultunu yaratdı, avtoritar idarəetmə üsullarına sadiqliyini nümayiş etdirdi, lakin eyni zamanda kommunistləri zorakılıqda ittiham etdi, baxmayaraq ki, özü sadəcə zorakılığı, zorakılığı müdafiə etdi. və daha çox zorakılıq!
  Solçu ideyaların artan populyarlığı kontekstində Jirinovski kommunist ideyalarına daha balanslı münasibət bəsləməli və yadda saxlamalıdır ki, elektoratın əhəmiyyətli hissəsi sovet dövrünə həsrət qalır. Bundan əlavə, solçuluğun xarici atributları müdaxilə etməyəcək: məsələn, LDPR bayrağı üçün mavi rəng son dərəcə təəssüf doğurur! Birincisi, o, həm də "mavi" olan geylərlə assosiasiya yaradır, ikincisi, mavi rəng sakitləşir ki, bu da Jirinovskinin qızışdırıcı nitqləri ilə heç də uyğun gəlmir! Onun partiyası üçün ən yaxşı seçim bənövşəyi-qırmızı olardı. Canlandırıcı, istismara çağırış, amma yenə də kommunistlərlə eyni deyil! Bundan əlavə, bənövşəyi krallığın simvoludur və suverenlik, monarxist və qeyri-kommunist inancının tərəfdarlarının səslərini cəlb edə bilər!
  Dahi oğlan yenidən joystik düymələrini basdı və cızıltı ilə dedi:
  - Mənim qələbəm şanlı olacaq!
  Və ağıllı düşünməyə davam etdi.
  Ən yaxşı fikir Jirinovskinin zarafatcıl oynadığı, xüsusən də çox yaxşı oxumadığı videolar idi! Belə olan halda bu, ən yaxşı addım deyildi, çünki 1995-ci ildə xalq o zaman ac idi və ciddi dəyişikliklər və ciddi rəhbər istəyirdi və o, zarafat əhval-ruhiyyəsində deyildi! Demək lazımdır ki, Kremlyönlü media artıq Jirinovskidən zarafatcıl, təlxək düzəltməyə çalışırdı və düşmənlərinə yeni kozırlar verərək bu təəssüratı gücləndirməyə dəyməzdi!
  1995-ci il seçkilərində MSK əvvəlcə "Derjava"nı - Rutskoyu, sonra isə "Yabloko"nu qeydə almaqdan imtina etdi. Bundan sonra hər iki partiya Ali Məhkəmə vasitəsilə bərpa olundu. Bu epizodla bağlı bir neçə versiya var: xüsusən də Kreml və onun PR adamları demokrat və qərbli kimi Dumaya seçkilərdə Yavlinskiyə kömək etmək istəyiblər, Rutskoy isə, deyəsən, deputatların səsini toplamalı idi. kommunistlər özlərinə....
  İlk baxışdan versiya məntiqlidir, əgər onlar həqiqətən də Yabloko və Derjavanın çıxarılmasını istəsəydilər, o zaman Yeltsin ailəsinin sifarişi ilə yaradılmış Ali Məhkəmə onları bərpa etməzdi! Axı "Yabloko", "Başqa Rusiya" və "Vətən"in heç bir hüquqi əsas olmadan seçkilərdə iştirakına icazə verilmədiyi son nümunələri xatırlaya bilərik. Məsələn, 2006-cı ildə Moskvada keçirilən seçkilərdən "Vətən" blokunun çıxarılması hüquqi baxımdan tamamilə qanunsuz idi! Belə ki, diskvalifikasiyaya səbəb olan həmin videoda: zorakılığa, qırğına, irqi təmizləməyə və hətta "qafqazlıların" deportasiyasına birbaşa çağırışlar olmayıb. Sadəcə olaraq, Moskvanın zibildən təmizlənməsindən danışırdı... Bəli, asayişi və mühacirləri bərpa etmək zərurəti barədə ipucu var idi. Amma... Əvvəla, bu, qanuna zidd deyil, ikincisi, istənilən ən zərərsiz videoda hər şeyə işarə tapa bilərsiniz. Siz, məsələn, hətta cizgi filmi "Yalnız gözləyin!" qadağası pedofiliyanın təbliğatı kimi. Və dovşan uşaq kimidir, uşaq bileti ilə səyahət edir və canavar onunla flört edir, sığallayır ... Bu vəziyyətdə hakimin Rodina blokunu qeydiyyatdan çıxarmağa qanuni haqqı yox idi! Xodorkovskinin məhkəməsi ayrı mövzudur, bu yazıda bu haqda danışmayacağıq. Amma deyəsən, hamı başa düşür ki, Kremlin sanksiyası olmasaydı, bu baş verməzdi...
  Bəli, bəli, amma əslində yox! Xüsusilə, Rutskoy o zaman Yeltsinin qatı düşməni hesab olunurdu - o, yenə də birbaşa silahlı qarşıdurmaya gələcəkdi! Güc reytinqi olduqca yüksək idi və onun beş faizlik maneəni keçmək şansı yüksəkdir! Yaxşı, Kreml niyə düşməninin şansını aldatsın? Bəli, "Yabloko" demokratik partiya olsa da, kifayət qədər müxalifdir: bir dəfə də olsun büdcələri dəstəkləməyib, həm bu Dumada, həm də ondan sonrakı Dumada Yavlinski Rusiya prezidentliyi uğrunda mübarizə aparacağını bəyan edib. Beləliklə, Yabloko-nu gücləndirmək üçün xüsusi səbəb nədir: xüsusilə gələcək prezident seçkiləri kontekstində bu, son dərəcə zərərlidir! Yavlinski ilk turda Yeltsindən səs aldı və Yabloko-nun gənc və atletik lideri nüfuzdan düşmüş, bərbad Yeltsindən daha cəlbedici görünürdü.
  Deməli, birinci versiya tam inandırıcı deyil və Rusiya məhkəmələri hələ Rusiya prezidentindən o qədər də güclü asılı deyildilər. Xüsusilə, GKChP üzvü olan ordu generalı Varenikov bəraət aldı, məhkəmənin həmişə hakimiyyətin tərəfini tutmadığına başqa misallar gətirmək olar.
  Çox güman ki, Yavlinskinin diskvalifikasiyasına Qərbin mənfi reaksiyası öz rolunu oynadı və Yeltsin rejimi ölkədə firavanlıq görüntüsü yaratmaq üçün seçkilər ərəfəsində kreditlərə ehtiyac duydu. Yaxşı, Rutskoy eyni münasibətlə çıxarıldı, ona görə də şirkət üçün bərpa edildi. Lakin bu, Derjavanın 5%-lik baryeri keçməsinə kömək etmədi. Rutskoyun 2,7 faizlik nəticəsini universal hesab etmək olar, xüsusən də onun nə qədər məşhur olduğunu nəzərə alsaq. Lakin Kremlin KRO layihəsi də uduzdu. Jirinovski Dumanın tribunasından yetərincə səmərəli istifadə etməyib, amma demək lazımdır ki, bütün Kreml yönümlü təbliğatların onun əleyhinə işləməsi ona sərf edib. Belə bir görüntü yaratmışdı ki, Jirinovski hakimiyyətin bir nömrəli düşmənidir və Vladimir Volfoviç müxalifətdə daha ardıcıl olsaydı, nəticəsi xeyli yüksək olardı.
  Oleq Rıbaçenko yenidən çox ağıllı şəkildə Çin alayını yüksək partlayıcı parçalanma mərmisi ilə örtdü. Bundan sonra onun fikirləri daha da ahəngdar oldu.
  Lakin Liberal Demokrat Partiyasının liderinin televiziyada hakimiyyətə qarşı hədə-qorxu ilə qısa çıxışları, kifayət qədər döyüşkən çağırışları ümumiyyətlə düzgün idi, sadəcə, bəlkə də Yeltsini və şəxsən Yeltsini daha fəal şəkildə danlamaq lazım idi.
  Bir sözlə, 1995-ci ilin dekabrında keçirilən seçkilərdə Rusiya Federasiyası Kommunist Partiyası demək olar ki, 23 faiz, ikinci LDPR 11,5 faiz, üçüncü NDR 10,3 faiz və dördüncü Yabloko 6,7 faiz səslə birinci yeri tutmuşdu.
  Qalan qırx partiya 5%-lik baryeri keçə bilmədi!
  Jirinovskinin oxşar nəticəsini necə qiymətləndirmək olar? Faiz ifadəsində ilk seçkilərlə müqayisədə iki dəfə azalma. Amma seçicilərin təxminən 12 faiz artımını nəzərə alsaq, Jirinovski 1993-cü ilin nəticəsinin təxminən 62 faizini aldı. Çoxdur yoxsa az?
  Bütün əlverişsiz halları nəzərə alsaq, bu nəticə qənaətbəxş və sadəcə yaxşı arasındadır. Mənfi amillər:
  1. Dövlət Dumasında Liberal Demokrat Partiyasının fəaliyyətindən seçicilərin narazılığı. Xalq birinci yeri tutan namizəddən daha çox şey gözləyirdi, amma həyat heç də yaxşılaşmayıb. Düzdür, insanların çoxu başa düşürdü ki, Jirinovskinin real gücü yoxdur, amma məyusluq hələ də hökm sürürdü.
  2. Liberal Demokrat Partiyasının mübariz liderinin fəlakətli nəticələrlə üçüncü dünya müharibəsinə başlayacağı qorxusu. Üstəlik, çoxları Jirinovskinin təmkinindən qorxmurdu və onun totalitar diktatura quracağından, ölkəni qana bulayacağından qorxurdu. Onun isteriyası çoxlarını qorxudurdu.
  3. Liberal Demokrat Partiyasının liderinin müxalifəti kifayət deyil. Xüsusilə ilk dəfə Çeçenistandakı müharibə ayları və Kreml yönümlü təbliğat özü Jirinovskini buna görə ittiham edərək, onun hakimiyyətə sədaqətini xeyli şişirdirdi. Lakin Vladimir Volfoviç özü indiki hakimiyyətin əsas düşməni imicini itirərək, Kremllə dostluq istəyirdi.
  4. Populist, maliyyə siyasətinin həyata keçirilməsi üçün Dumanın rıçaqlarından istifadənin kifayət qədər səmərəli olmaması. Xüsusən də xalq üçün işləyən bir-birinin ardınca populist qanunu səsə qoymaq mümkün idi. Yeltsin Konqresdə yerinə yetirilməsi real olmayan bir şeyi təklif edərək özünə xal qazandıraraq, xüsusən də bunu etdi. Bəli, Yeltsin də seçkilər zamanı hamının maaşını, pensiyasını qaldırdı, sonra da ya vermədi, ya da inflyasiya onları yeyib. Lukashenka və başqaları da belə etdilər, lakin Yuliya Timoşenko sərt pul siyasətindən əl çəkmədi və seçkiləri uduzdu, eyni zamanda azadlığını da itirdi!
  5. Jirinovski zahiri görkəmi ilə bağlı daha bir yanlış hesablama edib. O, lazımsız yerə kökəldi və nəticədə daha pis görünməyə başladı. Bundan əlavə, ac insanlar qazan göbəklərini və kök insanları sevmirlər. Burada, yeri gəlmişkən, Jirinovski özünün digər qüsurunu, siyasətdə fanatizmin olmadığını, bədənini formada saxlamağa, həddindən artıq yeməməyə iradə gücünün çatmadığını göstərdi. Yeri gəlmişkən, 1991-ci il seçkiləri zamanı da Jirinovski qırx beş yaşında arıq, hətta normadan da arıq idi. Bu, təbiətcə "Jirik"in artıq çəkiyə meylli olmadığını göstərir, yəni, məsələn, Qaydardan fərqli olaraq, özünü formada saxlamaq onun üçün o qədər də çətin deyildi.
  Bu da əhəmiyyətli bir dezavantajdır!
  7. İlk seçki ilə müqayisədə Jirinovskinin istifadə edə biləcəyi efir vaxtının həcmi kəskin şəkildə azalıb. Pulsuz efir vaxtı 44 partiya arasında bölünürdü və ödənişli efir vaxtı pulsuz efir vaxtından artıq ola bilməzdi və onu ancaq gecə almaq olar. Beləliklə, Jirinovski 1993-cü ildə olduğu kimi görkəmli natiqlik istedadından tam istifadə edə bilmədi. Baxmayaraq ki, məsələn, o vaxtdan daha çox pulu var idi!
  6. Bəlkə də ən əhəmiyyətlisi: siyasi rəqabət kəskin şəkildə artıb və Liberal Demokrat Partiyasının seçki meydanında bütöv bir dəstə partiya və təqlidçi bloklar peyda olub. Bunlardan ilk növbədə KRO, İqtidar, CHP və bir dəstə başqa partiyalar. Hökumət isə hakim "Bizim ev Rusiya" partiyasından başqa hamı tərəfindən tənqid edilib. Tezlikdə Boris Fedorov və onun İrəli Rusiya bloku, Çernomırdin və hökuməti tənqid edərək televiziyada fəal şəkildə təbliğ etdi və çox şey göstərdilər. Düzdür, Boris Fedorov özü də etiraz elektoratı üzərində qələbə qazanmaq ümidi ilə ancaq müxalifət rolunu oynayırdı. Lakin insanların çoxu ona inanmadı! Sonra Boris Fedorov hətta NDR-ə qoşuldu. Lısenkonun Milli Respublika Partiyası da çox fəal idi və onun lideri Jirinovskinin emosional çılğınlığını köçürdü və heç bir halda medianın diqqətindən incimədi. Bundan əlavə, Liberal Demokrat Partiyası liderinin keçmiş köməkçisi və ifrat millətçi olan Vedenkin bloku, eləcə də Baburin bloku fəal idi. Baburin də çox fəal insandır, bir vaxtlar az qala Xasbulatovun yerinə natiq olub. Bir sözlə, Jirinovskinin elektoratını oxşar dublyorlar və imitasiyaçılar az qala dağıdırdılar. Bundan əlavə, solun da yeni cərəyanları var idi, o cümlədən Stalinist təlqinlər.
  Belə şəraitdə 44 nəfərdən 11,5 faizi həqiqətən layiqli nəticədir, baxmayaraq ki, daha ağlabatan seçki siyasəti ilə mümkün olandan aşağıdır. Məsələn, Zyuqanov rəqiblərinin sayı artsa da, xalını 13,5 faizdən 22,9-a yüksəldə bilib. Bir blok "SSRİ üçün!" Seçicilərin yüzdə 4,5-dən çoxunu əlindən aldı! "Yabloko" itki verdi, lakin bir faizdən az oldu və səddin arxasında itən partiyaları nəzərə alaraq, öz fraksiyasını artırdı. Onların birlikdə 46 deputatı var idi. Amma "Rusiyanın seçimi" də, Şəxrayın PRESS-i kimi, parçalanmalardan sonra yoxa çıxdı.
  . FƏSİL #16
  Çin ordusu İS-7 tankında tamamilə məhv edilib. Və yenə Səma İmperiyası ilə döyüşdə fasilə yarandı. Oleq Rıbaçenko isə iki dəfə düşünmədən gözəl və maraqlı bir hekayəni cızdı;
  Gec payızın ağır günləri vardı. Göylər hönkür-hönkür ağladı, yeri qurğuşun damcıları ilə bolca suladı. Dünya boz idi, qızılı yarpaqlar qopardı, ağacların budaqları çılpaq çərçivə kimi küləkdə yellənirdi. Gümüş qartopu öz mürəkkəb naxışlarını pəncərələrə çəkməyə, qəhvəyi-boz yer üzünü gözqamaşdırıcı xalça ilə örtməyə vaxt tapmadan əridi.
  Doqquz yaşlı uşaq Slava İvanov kədərləndi, deyəsən bütün kainat tikanlı məftillərlə örtülmüşdü. Başı aşağı əyilib, sevilməyən məktəbdən qayıdıb, burada da sinif yoldaşları tərəfindən döyülüb. Üzdə qançırlar zəif görünür, portfel cırılır, evə getmək istəyi yoxdur, burada valideynlərin müdaxiləsi sizi gözləyir. Və daha da pisi odur ki, sabah yenidən məktəbə getməli olacaqsan, gənclər üçün Dantenin cəhənnəminə qərq olacaqsan. Bu zaman kəsimə sürülən qoyun görünüşlü bir oğlan girişdən içəri girəndə balaca bir kişi enfiye qutusundan çıxan şeytan kimi onun qarşısına atıldı. O, bir oğlana bənzəyirdi, amma eyni zamanda Pinokkionun iti burnu deyildi, üç səliqəli göz - qırmızı, sarı, yaşıl daim göz qırpırdı.
  -Salam! Svetoforun gözləri ilə balaca adam dedi. O, taxta əllərinə toxunduqca əllərini uzatdı.
  Slava onları inamla silkələmirdi, o, artıq uşaqların möcüzələrin baş vermədiyini başa düşdüyü yaşda idi və o, belə maskaraddan olduqca şoka düşdü.
  "Onun kibernetik gözləri olmalıdır" və o, xüsusi karton kostyuma büründü.
  -Yaxşı, niyə belə tutqun! Özümü təqdim edim, mən Chrome planetindən olan Kroreyəm. Siz konkret olaraq görürsünüz ki, planetin boğucu atmosferi tərəfindən boğulub. Sənin adın nədir.
  -Slava və ya Vyaçeslav. Oğlan qeyri-müəyyən bir şəkildə mızıldandı.
  -Deməli, bu Şöhrətdir. Biz - mən və Vint - planetinizin yanından uçduq, yerlilər onu Yer adlandırır, biz isə Erbana deyirik. Hipertelepatik sürücümüz demək olar ki, bütün gücünü itirərək dayandı. Bu, planetinizdə əbədi olaraq ilişib qala biləcəyimizlə doludur. Bizə kömər edin. - Amma mən uşaqam və kosmik mühərrikləri başa düşmürəm.
  Oğlan incə çiyinlərini qeyri-müəyyən bir şəkildə çəkdi.
  - Bunu başa düşmək lazım deyil. Budur Vint gəlir, o sizə hər şeyi izah edəcək.
  Onların qarşısında "Merry Pictures" jurnalından Samodelkinə çox bənzəyən mövzu çıxdı. Burun üçün eyni bolt, xaç formalı ağız və uçan boşqab şəklində yalnız üç işıqfor gözü ona qeyri-adi kosmik görünüş verirdi. Əllərdəki barmaqlar çoxlu oynaqlarla əyilmiş açarlar şəklində idi. Onlar toxunanda polad kimi hiss etsələr də, Vint çox yumşaq bir şəkildə əl sıxdı.
  -İnsan dostumuz, kövrək bədənimiz.
  Vintin səsində təəssüf hissi var idi.
  -Və mən ondan çox xoşum gəlir və bu kədərlə nəfəs alır, o qədər xasiyyətlidir.
  Crore dostcasına çiyninə vurdu. Vint bir qədər dəyişilmiş tonda davam etdi.
  -Bala, sən bizimlə bir yerdə uçmaq, başqa dünyaları görmək istəyirsən.
  Şöhrət titrədi. Ona elə gəldi ki, yatıb yuxu görür. Gerçəkliyi görmək, özünüzü sıxmağın ən yaxşı yoludur. Hansı ki, o etdi. Çox ağrıtmadı, amma Vint və Krore hələ də yan-yana dayanmışdılar, boyu onun boyu kiçik idi, geniş, bir qədər arsız gülümsəmələrlə.
  -Yox, biz mumdan deyilik və günəşdə əriyəcəyik.
  Vint güldü.
  -İndi parçalayaq.
  Üçlük girişdən çıxdı, həyətdə çamur var idi, çəkmələr gölməçələrin arasından keçdi.
  - Sizin primitiv daşıma tərzinizdən bezmişəm. Krohr dedi və cibindən Rubik kubuna oxşayan bir cihaz çıxartdı.
  Kəskin fit səssizliyi pozdu. Slavanın beş sinif yoldaşı onları görüşdə yerə qoydular. Onu döyən eyni cəsur Losers idi. İndi ağızlarında sadist gülüşlər göründü.
  - O Snow White (Slavanın sarı saçları var idi) və siz iki geyinmiş cahilsiniz. Ən uyğun şirkət
  Yaxınlaşdılar, onların ən böyüyü, "Baran" adlı kök kişi Krorun yarığını sillələməyə çalışdı. O, qəfildən barmaqlarını sıxaraq tutdu.
  - Salam, "Pinocchio". Qoç sözün əsl mənasında qəzəbdən boğuldu. - Yaxşı, burax, yoxsa alarsan.
  Qoçun dostu onun üzünə təpik vurmağa çalışsa da, Krohr yerindən tərpənərək qarnına kəskin təpiklə vurdu. Xuliqan oğlan ağzını geniş açıb nəfəsini tutaraq yıxıldı.
  - Hesab açıqdır. Pinocchio gülümsədi.
  Sonra barmaqları ilə bir hərəkət etdi: Baran qıvrıldı və ağrıdan huşunu itirdi.
  - Özünü ağlamaqdan sağ olsun ki, biz onu qalaktikada fotonlara səpməmişik.
  Qalan üç oğlan donub qaldı, sabit bir nöqtəyə baxdılar və sonra müxtəlif istiqamətlərə qaçdılar.
  -Beləcə küp kimi yıxıldılar. Sənə demədimmi, Slava, insan uşaqları qorxaqdır.
  Oğlan tərəddüd etdi.
  -Bilmirəm.
  - Elə bil. Bu arada bir az gəzirik.
  Vida qolu çevirdi və onlar sanki yerə düşdülər. Ətrafda demək olar ki, kosmik qaranlıq vardı.
  Slava titrədi və qalxana girdi, sanki şoka düşdü, zərbə elə güclü idi. Bütün otaq titrədi və qırmızıya büründü, yeni açılan dostların komik üzləri qırmızı tonlarda rəqs etdi.
  -Baxdın. Crore həvəslə dedi. Ancaq bunu etmək lazım deyil, sadəcə donmaq lazım idi. İndi nə edəcəyik?
  -Heç nə. Vint hönkürdü. Gəlin şarj edək, sonra baxarıq.
  Vint Slavanın başına dəbilqə taxdı.
  -Gəlin bizim kvazar batareyamızı düşünək.
  - Nə düşünməli.
  - Pis və təhqiredici hər şey haqqında. Sizi ən çox nəyin əsəbləşdirdiyini xatırlayın.
  Və sizə nə kömək edəcək? Glory'nin gözləri təəccüblə böyüdü.
  Krohr ayağını geri qoydu, onun "svetoforu" həyəcanla yanıb.
  -Təbii ki, hipertelepatik generatorumuz mənfi emosiyalarla qidalanır. O, onları ulduzları öz orbitlərindən dəyişdirməyə qadir olan qüvvəyə çevirir. Axı, cazibədar olduğunuz məhz budur - çoxlu mənfi duyğularınız var.
  Bütün bunlardan Slava başa düşdü ki, onun içində misli görünməmiş bir enerji gizlənir və nədənsə içindəki ən pis şeylər, kiçik oğlan döyüşlərinin günəşdə bir şam kimi sönməsinə qadirdir.
  - Və mən güclüyəm.
  Oğlan yumruqlarını sıxdı.
  -Güclü bioloji sahəniz var - cavab verdi Vida. Kiçik ulduz gəmimiz superkosmik sürətlərə çatacaq.
  Ulduz gəmisinin kokpitində dərhal işıqlandı. Slava cihazları oyun avtomatı zalında olduğu kimi səliqəli gördü. Gözünü tutan Kror holoqrafik cihazı işə saldı. Ulduzlu səma işıqfor kimi işıqlandı.
  -Bu, sənin qalaktikanındır, görürsən, bala, spiral şəklində burulub.
  Oğlan heyrətlə insanların heç birinin bilmədiyi indiyə qədər naməlum kosmosa baxdı. O, yadplanetli texnologiyanın bu möcüzəsinə nəzər salmaqdan xoşbəxt idi və bir az da qorxurdu.
  -Bu qırmızı nöqtə hal-hazırda qayığın yerləşdiyi yerdir.
  -Başa düşürəm və hazırda Yer üzündə.
  Şöhrət soruşdu.
  - Yox, biz aydayıq. İstəsəniz, Ay mənzərəsinə heyran ola bilərsiniz.
  Vida kiberskaneri işə saldı, gəminin divarları şəffaf oldu və qəribə Ay mənzərəsi kabinənin bütün səthini işıqlandırdı.
  - Kosmos kraterlərindən keçmək istədiyiniz o balaca adam.
  Vint qızğın tonda təklif etdi.
  Şöhrət tərəddüd etdi.
  Amma orada hava yoxdur.
  - Amma qum var. Vakuum sizi qorxutmasa da, tükənməkdən qorxmayın.
  Oğlan dərhal qəribə dostuna inandı. Ayın səthinə tullanan kimi bədəni anlaşılmaz bir yüngüllük tutdu. Deyəsən, o, havasız boşluqda tullanmır, suyun üzərində üzür. Bir kəskin atlama və rəvan yerə enirsən. Slava hiss etdi ki, haradasa belə bir hiss keçirib. Bu, yalnız haradadır - karuseldə, yelləncəklərdə? Xeyr, bu, daha çox yuxuda tullanmaq kimidir. Eyni yavaş-yavaş düşmə hissi, havada üzən yarpaq kimisən. Nə qədər hündürlüyə tullana bilər. Sadəcə ağıl üçün anlaşılmazdır.
  -Supermen! Oğlan var gücü ilə qışqırır və təpikləyir.
  -Asteroidə çarpdığınız zaman diqqətli olun və uça bilərsiniz.
  - Onda gəlin tutuş oynayaq. Glory təklif etdi.
  - Nə fikirdir. Vint svetofordakı gözlərini qırpdı.
  -Onda gəl, kim kimə toxunsa, tutacaq.
  Oyun başladı və Vint və Krore oğlandan qat-qat sürətli olsalar da, o, çox məharətlə təslim oldu, nəticədə oyun əyləncəli oldu. Və Krohr Slavaya dəbilqədə nəyisə dəyişdirməyi təklif edəndə o, bədənin belinə güclü bir qüvvənin axdığını hiss etdi.
  -Heyrət! Vay! İlk dəfə özümdə tam transformasiya hiss edirəm.
  Uşaq dərhal otuz metr havaya tullandı, sonra dərin izlər buraxaraq kifayət qədər kəskin şəkildə səthə çıxdı.
  - Hey, mənə çatmağa çalış.
  Bununla belə, Vida bir az, kəskin sıçrayışdan xəcalət çəkməyərək, oğlanı tutdu, barmaqları ilə sinəsinə yüngülcə vurdu.
  -Uşaq, səni hələ də bizimlə müqayisə edirlər. Nə qədər çalışsan da, sənə yetişəcəyik.
  Bundan sonra Slava oynamaqdan bezdi, əllərini birləşdirdi, başını əydi.
  - Belə çıxır ki, siz mənə təslim olmusunuz - ikiürəkli yalançı oğlanlar.
  - Niyə yalan danışırıq, çünki bu, oyundur, oyunda da döyüşürlər, hər kəsin öz taktikasına haqqı var. Bizim strategiyamız isə kainatda yaşayan bütün zəif varlıqlara kömək etməkdir.
  Düşünürəm ki, biz aydan kifayət qədər yaşadıq. Davam etdi Vint. Biz hər şey edə bilərik, oğlanın başqa dünyaları, kainatları görməsini istəyirsən?
  -Əlbəttə istəyirəm! Slavikin üzü sevincdən yenidən işıqlandı. Hətta qançırlar da qızarmış sifətin bəzəyi kimi görünürdü.
  -Onda gəmiyə min və get.
  Slavik baş pilot kreslosunda əyləşdi - səma mənzərəsinin möhtəşəm mənzərəsinə heyran qaldı. Yer üzündə bir anda bu qədər parlaq ulduz görmək mümkün deyil, qalın yer atmosferi ulduzlu səmanın nəhəng əzəmətini müşahidə etməyi çətinləşdirir.
  Və burada vakuumda ən kiçik ulduz çınqıllarına qədər hər şeyi görə bilərsiniz. Slava səmaya heyran qaldı, özünü yaxşı və məmnun hiss etdi, çünki o, yalnız bir neçə onlarla, maksimum yüzlərlə insanın görə biləcəyini müşahidə etdi.
  -İndi uzay gəmisi hiperdriftə düşəcək və siz heç kimin görmədiyi bir şeyi müşahidə edə biləcəksiniz.
  Slava barmaqlarını panelə uzatdı.
  Vint gözlərini yumdu. Sonra yumşaq, lakin möhkəm bir şəkildə əllərinə çırpdı.
  - Avadanlıqlara toxunmayın. Yanlış çəngəl çevirib kainatın yarısını qara dəliyə çevirə bilərsiniz.
  Slavik gözlərini geniş açdı.
  - Fit.
  -Yox, biz bu kainatla müqayisə olunmayacaq dərəcədə inkişaf etmiş başqa bir kainatdan gəlmişik. Bizdə isə milyardlarla ulduzun toz olduğu çox böyük enerji ehtiyatı var. Görün necə sürət yığırıq.
  Əvvəlcə səma cisimləri qatılaşdı, görünürdü ki, qarşıda daha çox var və spektr mavi tərəfə keçdi. Arxada, əksinə, ulduzlar qırmızı rəng əldə edərək daha nadir və solğunlaşdı.
  - Sürəti artırmağa davam edin. Krohr hıçqırdı.
  Ulduzlar sürətlə dalğalandı, onların spektri dəyişdi və bərk bənövşəyi parıltıya çevrildi. Şöhrət arxaya baxdı. Mütləq boşluq var idi. Yan tərəflərdəki ulduzlar nadir və sönük idi. Təəccüblə ağzını açan oğlana baxan Vint heç bir izahat belə vermədi.
  - Bunlar superluminal sürətlərdir. Arxamızda dayanan ulduzların fotonları gəmidən geri qalır, yəni biz onları sadəcə görmürük. Təkcə bu deyil, biz irəli uçan fotonlara yetişirik, bu o deməkdir ki, siz həm arxada, həm də öndə eyni anda bütün ulduzları görürsünüz və qismən yandan uçursunuz. Burada onlar sizin qarşınızda monitorda yığılıblar. Bir az daha sürət əlavə etsək, onlar spektrin ultrabənövşəyi hissəsinə keçərək sizin üçün görünməz olacaqlar. Bax.
  Vida sükan çarxını çevirdi və bənövşəyi parıltı bir anda söndü, sonra tamamilə yox oldu.
  - Yaxşı, vidadan. İndi heç nə görə bilməzsən.
  Qara məkan bir anda tutqun və tutqun oldu. Crore hiyləgərcəsinə göz qırpdı.
  -İndi sürəti əlavə edəcəyik. Kosmik gəmi qığılcımlardan keçdi və ekran yenidən parladı.
  - Məhz biz qamma radiasiyasının adi işığa çeviricisini işə saldıq. İndi yenə ulduzlu səmanı görürsən.
  Ulduzlar həqiqətən də çılğın rejimdə dənizə uçurdular. Onlar artıq qalaktikanın yerə bitişik hissəsini keçərək onun mərkəzinə keçiblər. Burada bir az yavaşladılar. Qəribə çiçəklənməyə heyran olmaq. Çox qalın, saysız-hesabsız ulduz dəstələrinin parıldaması gözlərimi ağrıdırdı. Yer üzündə birdən çox insan belə heyrətamiz çiçəklənmə görməmişdir. Yaqutlar, almazlar, sapfirlər, topazlar, zümrüdlər, əqiqlər və digər daşlar kosmosda toz halında parıldayırdı. Onların göz qamaşdıran işığı yol verdi, bütün içəriləri işıqlandırdı. Şöhrət gözlərini qırpdı. Vida güldü, gərginlikdən bükülmüşdü
  - O adam heç belə şey görməmişdi. Bu qalaktikanın mərkəzidir. Bax, kor olma.
  "Şən balaca kişilər" səssiz gülüşlə güldülər.
  - Nə qədər sürətlə uçurduq?
  Ən kiçiki saniyədə min parsekdir. Bir parsek demək olar ki, üç işıq ilinə bərabərdir. Yəni, işığın təxminən üç min Yer ilini keçdiyi yolu bir saniyədə qət edirik.
  Şöhrət heç vaxt təəccüblənməyi dayandırmadı - Vay, yaxşı, sürət.
  Vint hiyləgərcəsinə göz qırpdı.
  -Sürət hələ də kainatdan kainata uçmaq üçün kifayət qədər böyük deyil, lakin biz sürəti dəfələrlə artıra bilərik. Dünyalar ətrafında yarışmaq istəyirsiniz?
  - Artıq dedim ki, istəyirəm!
  -Onda möhkəm tutun, yeni sürət əvvəlkindən daha dik olacaq.
  Ulduzlar bir anlıq söndü, sonra qəzəbli bir süvari ilə qaçdılar. Mini-ulduz gəmisinin hərəkəti sürətlənir və sürətlənirdi. Bütün qalaktikalar dənizə atıldı. İşıq bulanıqlaşdı və parıldadı və ulduz gəmisinin çılğın qaçışı böyüdü və böyüdü.
  Biz artıq saniyədə bir milyon parsek sürətlə hərəkət edirik. Bu, hələ də böyük bir overclock deyil. Kiçik kainatınızın kənarına uçmaq üçün bir gün lazım olacaq. Amma biz Vint barmağını dodaqlarına sıxdıq - hiperultraplazmik sürətləndiriciləri işə salsaq, daha da sürətləndirə bilərik.
  Slava kresloya bir az sıxıldı və o, ulduz şüalarının bolluğundan kor qalmamaq üçün əlləri ilə üzünü örtməyə məcbur oldu. Hətta barmaqları da parıldayırdı.
  -Bizim sürətimiz saniyədə on milyon parsekdir. Biz sürətləndirməyə davam edirik.
  Alovlu parıltı istiləşdi, işıq içəridən yandı. Bunu görən Kror işıq filtrini yandırdı.
  - Mən sizə dedim ki, yerlilər zəifdir. Daha da sürətləndirmək və güc sahəsini gücləndirmək, onu şüalar üçün keçilməz etmək lazımdır.
  -Bizim sürətimiz yüz milyon parsekdir. Vida cırladı.- Tezliklə subtelepatik sürətə yaxınlaşacağıq.
  - Amma bu mümkün deyil, düşüncə sürəti sonsuzdur və hipertelepatik motor sonsuzluğa qədər sürətlənə bilər. Üstəlik, mənfi emosiyaların nə qədər qidalandırıcı olduğunu bilmirsiniz. Biz artıq kainatın yarısını qaçmışıq və hələ yüzdə yüzdə birini istifadə etməmişik.
  Crore cavab verdi.
  - Bəli, bu oğlan əsl xəzinədir. Yeri gəlmişkən, Slavka, sürətimiz saniyədə milyard parsekə çatıb.
  Birdən gəminin üstündəki işığın oyunu kəsildi, hava qaraldı və yalnız miniatür ulduz gəmisinin içindəki işıq qara vakuumu işıqlandırdı.
  -Biz haradayıq? Slava sadəlövh səslə soruşdu.
  - Həm də interuniversal məkanda heç bir yerdə. Kiberskanerlər hələ ölməyib, amma ətrafda demək olar ki, heç bir maddə yoxdur, yalnız vakuum, hiperkosmos və bir çox sahələr var.
  - Biz boşluqdayıq. Oğlan qorxu hiss etdi.
  - Deyə bilərsiniz. Ancaq qorxma, tezliklə özümüzü başqa, sizin dünyanızdan daha böyük bir kainatda tapacağıq. Orada yaradıcı fəaliyyət üçün yerimiz olacaq.
  -Bir çox kainatlar var və onlar təkcə üçölçülü deyil, həm də çoxölçülü məkanda yerləşirlər. Milyonlarla ölçü var, onlar daim dəyişir, çevrilir. Sizi müxtəlif formalarla şoka salmamaq üçün adi üçölçülü kainata gedəcəyik. Əsas odur ki, onun sizin sferanızdan fərqi ondadır ki, orada cadu və sehr yüksək səviyyədə inkişaf edib. Bütün bunlar telepatiya intriqalarıdır, şifahi təsir vasitəsilə maddi mühitə təsir etmək imkanıdır. Özünüzü fantastik super krallıqda, fantaziya və xəyallar dünyasında tapacaqsınız.
  Mən orda nə edəcəyəm! Axı mənim üçün sehrbazlıq yeddi möhür arxasında bir sirrdir.
  -Bu hələ də sirrdir və başqa bir dünyada sehri tez öyrənəcəksən. Harri Potterin özü sizə uyğun gəlməyəcək. Ancaq bu kainat sizə uyğun gəlmirsə, o zaman sizin üçün başqa bir kainat tapacağıq. Ola bilsin ki, hiperplazmatik texnologiyanı bəyənirsiniz - biz sizə bunu necə edəcəyinizi öyrədəcəyik, amma hələlik üçümüzün yerinə yetirməli olduğu xüsusi tapşırıq var və bunun üçün bizə sizin kimi oğlan lazımdır.
  -Nə üçün?
  -Çünki sən insansan.
  -Sürətimiz saniyədə on milyard parsekə çatıb. Və bu o deməkdir ki, tezliklə ulduzlar üstümüzdə fırlanacaq. Vint ağzından bir parça tüstü buraxdı.
  Və doğrudan da, sanki nağıldakı kimi, onların qarşısında ecazkar işıq şkalası yandı. Ulduz gəmisinin sürəti aşağı düşdü və onlar nağıl dünyasına düşdülər. Bu kainatın ulduzları dəyirmi deyil, kvadrat, üçbucaqlı, konus və prizma şəklində xüsusi idi. Hər bir ulduz xüsusi və bənzərsiz idi, ya formada, ya da əlçatmaz bir işıq kölgəsində fərqlənirdi.
  Şöhrət ağzı açıq vəziyyətdə dondu, gördükləri ən cəsarətli fərziyyələri aşdı.
  Ulduzlar yavaş-yavaş dənizin üstündən üzürdülər, qara məxmər dənizdə od adaları kimi görünürdülər.
  Nəhayət, onların gözləri önündə diametri təxminən on günəş olan silindr şəklində böyük bir planet peyda oldu. Bu silindrin düz mərkəzində Gothic üslubunda nəhəng bir qala var idi. Onun min kilometrlik divarları orbitdən asanlıqla görünürdü.
  -Bu qəsrdə həqiqətən də taxt varislərinin olmasını istəyən kral və kraliça yaşayır. Ancaq dəhşətli bir tilsim onların üzərinə ağır gəlir. Bu sehri ancaq başqa bir kainatdan olan məsum bir uşaq qıra bilər. Crore bildirib.
  İndi isə insanların dediyi kimi, planetin səthinə enməliyik.
  Eniş uğurlu oldu, dönüş edərək, qüdrətli qartalların nəhəng heykəllərinin yanından uçdular.
  - Bütün Glory çıxsın. Vida əlini verdi və kiçik bir gəmidən atlamağa kömək etdi.
  - Planetə baş əyin.
  Slava yüngülcə təzim etdi. Nəhəng saray şok edici olsa da, güc yer üzündəki kimi idi. Sonra onların qarşısında bir kilometr uzunluğunda büllur qapı açıldı. Üç dost qızıl və qiymətli heykəllərlə zəngin bir dəhlizə girdilər. Dörd quyruqlu delfinlər, meqaplazma silahları olan yadplanetli əsgərlər də var idi. Yaqutdan oyulmuş gözəl təbii çiçək buketləri, yellənməyə və başlarını çəkməyə davam etdilər. Qeyri-adi balıqlar parıldayan tərəzi ilə parıldayan salonun ətrafında üzürdü.
  -Qəribədir, necə havada üzə bilirlər? Oğlan soruşdu.
  - Antiqravitasiya! Crore cavab verdi. - Hələ görməyəcəksiniz.
  Doqquz yaşlı bir uşağın gözünü ovsunlayan və təxəyyülünü heyrətləndirən başqa hər şey, hər cür müxtəlif şeylər var idi, lakin belə bir əzəmətin təsviri çox uzun çəkərdi.
  Yüz kilometrlik dəhlizdə gəzmək çox uzun idi, ona görə də Vint düyməni basdı və onlar birbaşa taxt otağına teleportasiya etdilər. Ulduz padşahların əsas yeri heyrətamiz idi. Zalın ortasında kiçik, lakin parlaq şəkildə bəzədilmiş qayıqların əridildiyi spiral su kəməri şəklində, dağ kimi əzəmətli bir taxt var idi. Onlar zaman-zaman atəşfəşanlıqda püskürürdülər, ən parlaq qığılcımlar şəlaləsi ətrafında hökmranlıq edən toranlığın ətraf məkanını su basdı. Sonra möhtəşəm musiqi çalmağa başladı və vulkanın parıltısı alovlandı. Alovlu qırmızı lava atmosferi kəsdi və gözqamaşdırıcı buluddan kral cütlüyü çıxdı. Onlar gənc və zəngin, eyni zamanda zövqlə geyinmiş görünürdülər. Padşahın sinəsində mavi kaniş təsviri ilə birlikdə zümrüdlərlə zəncir vardı. Kraliçanın boynunu bəzəyən zəncir isə əksinə, sapfirdən idi. Üzünü oğlana tərəf əydi, it astaca qışqırıb quyruğunu silkələdi. Kral gülümsədi, dişləri lampa kimi parıldayırdı.
  - Slava adlı qonağımı salamlayıram. Sən mənim talismanımın dediyi kimi, çox yaxşı oğlansan və öz taleyini yerinə yetirməyə qadirsən.
  Kral adamı ifadələri bir qədər qeyri-insani şəkildə tərtib etdi, lakin tərcümə olmadan da məna aydın idi. Başqa bir kainatın sakininin rus dilini necə bilməsi qəribə olsa da.
  - Bu telepatiyadır. Crore pıçıldadı.
  - Çox kədərli körpəmiz var. Yeganə qızı qalaktikalararası tiran Eletromendos tərəfindən əsir götürülür. Bizə onu azad etməyə qadir bir cəngavər lazımdır. Böyük peyğəmbərlik onun dairəvi ulduzları olan kiçik bir kainatdan gələcəyini söyləyir. Köhnə dostlarımdan ikisi Vint və Krohr sizi saraya gətirdilər, indi siz ciddi sınaqdan keçməli və hiper tiranı məğlub etməlisiniz.
  Slava gülümsədi, ona elə gəldi ki, onun arxasında qanadlar böyüyür və o, bütün sonsuz kainatı qorxudan bir canavarın öhdəsindən gəlməyə kifayət qədər qadirdir.
  -Düşmənlərlə vuruşmağa, qızınızı azad etməyə hazıram.
  -Onda Vint və Kron yoldadır və sizə yol göstərəcək, amma əvvəlcə kiçik bir sınaqdan keçməlisiniz. Peşəkar uyğunluq haqqında bir növ mətn.
  - Sevinclə.
  Vint və Krore oğlanın qollarından tutdular və onlar mini ulduz gəmisinə qayıtdılar.
  -Tex-in mətni var və indi biz böyük bir ulduzun demək olar ki, yanında yerləşən planetə uçacağıq.
  Miniatür gəmi geri döndü və onlar buludları köpüklənən mavi planetin qarşısında idilər.
  Vint cihazı çıxardı.
  - Əlvida Snow White.
  Barmaqların çırpılması və Şöhrət, düşündüyünüz yerdə idi. Qarşısında kənara çəkilmiş boz məktəb binası dayanmışdı. Arxasında ağır bir portfeli var, bu o deməkdir ki, darıxdırıcı və qəzəbli bir dərsə getməlidir. Və bu olduqca arzuolunmazdır. Ayaqları kövrək oldu və titrədi. Həqiqətən bu, sadəcə bir yuxu idi, yoxsa halüsinasiya? Oğlan gözlərini ovuşdurdu və yöndəmsizcə özünü çimdikləməyə çalışdı. Zərər. Deməli, bu bir reallıqdır, o, həqiqətən məktəbə getməlidir. Göy ağlayır, rütubətli və soyuq idi, sərin külək əsirdi. Uzaqdan zəng səsi gəldi. Ayaqlar qeyri-ixtiyari olaraq qaçmağa keçdi. Dərsin başlaması üçün vaxtında olmalısınız.
  Bir az nəfəsi kəsilən oğlan qaçaraq sinfə girdi. Tutqun müəllim Rudolf Frankenstein onu heyvan nəriltisi ilə qarşıladı.
  Yenə gec axmaqsan. Təəssüf ki, indi köhnə vaxtlar getdi və səni şallaqlamaq olmur. Dərsdən sonra qalırsan, sinfi yuyarsan.
  Arxadan zəhərli bir gülüş. Qoç pıçıldayır, yumruğunu və orta barmağını göstərir.
  - Fasilədə sizi məğlub edəcəyik. Gəlin onu Snow White pirzola çevirək.
  Və sərt gülüş. Müəllim eşitməmiş kimi davranır.
  Dərs uzun və darıxdırıcı görünür "Baran" və onun şirkəti samandan çeynənmiş kağız tüpürməyə başlayır.
  Qorxu istər-istəməz ruha sürünür, mədə ağrıyır, bədəni üşüdür. Əclaf beşlik sənə yapışanda titrəyərək dəyişiklik gözləyirsən. Nəhayət, zəng çalır və ayaqları qeyri-ixtiyari qaçmağa başlayır - oğlan pis həmyaşıdlarından yorulmağa tələsir. Bu vampirlərin onu tapa bilmədiyi məktəbin ən qaranlıq küncündə gizlənməyə çalışaraq qaçır. Slava talvarın altına dırmaşaraq özünü küçədə görüb. Tərcümə etdi, nəfəs var idi, müxtəlif tərəfdən canavar uşaqlarının kölgələri peyda oldu, elə oradaydılar.
  - Yaxşı, axmaq qaçdı. Sən "Snow White" idin və bu çay "yaş" olacaq.
  Qoç sadist şəkildə gülümsədi.
  -Mamırın üstündə dur, səni vurarıq, yoxsa meyit kimi uzanacaqsan.
  - Yox, oğlanlar yox. Slava ləng mızıldandı.
  - Bizə keçi lazımdır. Və nə yavaşlayırsansa, davam et.
  O, Slavadan demək olar ki, bir baş hündür qoç idi və sifətinə bir yarım dəfə güclü zərbə vurdu. Uşaq seğirdi, gözü demək olar ki, dərhal şişdi. Sonra burnunu soxdu, Yushka axdı. "Baran"ın ortağı qabırğalarına vuraraq döyüşə qaçdı, lakin iribaş lider onu bir az geri saxladı.
  - Dayan, qoy diz çöksün. Yaxşı, "Snow White" mamırlı olacaq.
  Slavanın burnundan qan süzüldü, gözləri yaşlandı, amma qorxudan əlavə, ruhunda başqa bir qürur və ləyaqət hissi oyanmağa başladı.
  Xeyr, diz çökməyəcəyəm.
  "Baran" özünü təəccübləndirib.
  - Bu əclaf mənə belə etiraz edir. Sonra qəlyanaltı yeyin.
  Və qulağında var gücü ilə hərəkət etdi. Slavanın başı titrədi, qulağı bənövşəyi oldu.
  - Yox, hələ etməyəcəyəm. Onun səsində qorxunu üstələyən mətanət var idi.
  - Onda öldün. səni öldürəcəyik.
  Rəhbər yenidən yelləndi və bütün gücü ilə yanaq sümüyünün içinə girdi. Slava bir az kənara çəkildi və zərbə bulanıq çıxdı.
  - Snow White-dan tutun. "Baran" hədələyici jest edib.
  Xuliqan Slavaya hücum edib, onların qollarını açıb divara sancıb. Sonra gənc rəis kibrit çıxarıb siqaret yandırdı.
  -İndi sizə cauterizasiya edəcəm. Diz çök və ya çılğın səs-küy yaşa.
  Slava dözülməz dərəcədə qorxdu, Kroranın şən simasını və Vintin istehzalı baxışını xatırladıqca artıq təslim olub diz çökmək istəyirdi. Başqa bir böyük kainatdan olan padşahın bənzərsiz sərt və mehriban simasının xatirəsi xüsusilə dözülməz idi. Diz çökmək onlara xəyanət etmək deməkdir. Ən adi xuliqanlar onu ölümcül bir titrəməyə sürükləsələr, o, tiran Eletromendosa meydan oxumağa hazırdır.
  Siqaret onun alnına dəyəndə Slava qışqıraraq sağ qolunu kəskin şəkildə çıxartdı.
  Çarəsiz qəzəblə bərk-bərk sıxılmış yumruq "Baran"ın çənəsinə düşdü.
  O, heyrətdən gözlərini qabartdı, mat qaldı və səs-küydən arxası üstə yıxıldı. Burada Slava özündə qeyri-adi qəzəb və güc hiss etdi. O, peşəkar kikboksçu kimi yumruq və təpiklə döyürdü. Yarım dəqiqə keçdi və beşi də huşsuz vəziyyətdə yatdı. Slava başını qürurla yuxarı qaldırmış, əllərini havaya qaldıraraq dayanmışdı.
  -Qələbə! Mən bunu necə edə bilərdim!
  Dərs üçün zəng çaldı, yalnız bu dəfə adi titrəməyə səbəb olmadı, əksinə bülbül tril kimi görünürdü. Oğlan sinif otağına qanadlanmış kimi uçdu. Bu, heç bir yerdən uğursuz olduğu yerdir. Slava kosmosa çıxanda bir söz deməyə belə oturmadı. Qorxmadı - indi şeytan özü də ondan qorxmur və gözlərini geniş açıb. Ulduzlar şirin və əziz görünürdü, heç də qorxulu deyildi, əksinə, çəkisizlikdə qəribə bir yüngüllük hiss olunur. Uşaq bir az başını çevirdi. Screw və Krore onun yanında əyləşdilər.
  - O "Qar Ağası" qorxdu. Bağışlayın, amma başqa cür edə bilməzdik: ruhunuzdakı qorxuya qalib gəlməliydiniz.
  Yəni bu, əsl sınaq deyildi.
  -Və yox! Hər şey real idi, biz sizi Yerə aparmaq və hətta qrafiki bir qədər dəyişmək gücümüz var. Necə? Bu, milyon ölçüyə sahib olan varlıqların sirridir. İndi siz sınaqdan keçdiniz və biz başqa daha ciddi məsələlərə keçəcəyik.
  -Nə?
  Vint metal səslə cırıldadı.
  -Məsələn, Kral Ezaramın yeganə varisini azad edin. Eletromendosu məğlub etmək asan olmayacaq, kvintilyonlarla dünya onun dabanı altında inləyir. Amma sən öz qorxun üzərində ilk qələbəni qazandın.
  - Kiçik bir ölüm qorxusu - onu məğlub edərək, ölümsüzlüyə yaxınlaşırıq.
  - Kroor fikrini tamamladı. Qarşıda silindrli planetin tanış forması peyda oldu.
  . EPİLOQ
  Bir sıra heyrətləndirici zərbələr və məğlubiyyətlərdən sonra Səmavi İmperiya sülhə razı oldu və çar Rusiyasının mülklərinə bir daha hücum etməyəcəyinə söz verdi.
  Böyük Altılıq Çini fəth etmək üçün hələ tez olduğunu və əlverişli şərtlərlə razılaşa biləcəklərini əsaslandırdı. Əslində, Monqolustanın bir hissəsi, cənub Usuri bölgəsi, Primorye və hətta Koreya Rusiyadan ayrıldı. Bunlar sərfəli müqavilələr idi - Aleksey Mixayloviçin çar Rusiyasına Sibirdə və Sakit okean sahillərində möhkəmlənməyə imkan verən müqavilələr. Və nisbətən təhlükəsiz hiss edin.
  Və bununla da şanlı praktiki müharibə başa çatdı və altı qəhrəmanı başqa şeylər gözləyirdi!
  
  
  ÖLMSÜZ Kosmos Kraliçası
  Kraliça daha gənc görünmək istəyirdi. Beləliklə, o, ölümsüzlük güzgüsünü axtarmaq üçün bütöv bir ekspedisiya göndərdi. Buna baxanda gənc bir qıza çevrilə bilərsiniz.
  Sonda axtarış uğurlu alındı, amma... Güzgüdəki cin yaşlı kraliçaya dedi:
  - Mən sənin gəncliyini qaytaracağam, amma qul olacaqsan!
  Kraliça boş dişli bir təbəssümlə cavab verdi:
  - Gənclik əbədidirsə, mən köləliyə razıyam!
  Cin sehr etdi. Kraliça, demək olar ki, çılpaq bir paltarda çöl qazan bir qıza çevrildi. Və özü işləyirdi və çox çalışırdı.
  Yalnız gənc bədən demək olar ki, zərər vermədi və çox yorulmadı. Amma çox alçaldıcı və darıxdırıcı idi. O, iki günəşli bir planetdə idi. Quruluş isə son orta əsrlərə bənzəyir.
  Üstəlik, birləşmələrdə donmuş. Kraliça günlərlə işlədi və küt oldu. O, demək olar ki, bir heyvan kimi oldu, yalnız yuxuda ona azadlıq gəldi. Və o, həmişə buxovlarda çox çalışır. Keçmiş kraliça üçün çox çətindir. Və nəzarətçi qamçısının çılpaq bədənə toxunması, qızdırılan dəmir kimi.
  Nəhayət, onun həyatında dəyişiklik oldu. Yalnız daha pis üçün. Sahibi öldü, varisi isə tamamilə məhv oldu. Qız isə karxanaya satılıb.
  İndi ağır zənbillər daşımalı, zəncirlərdə çılpaq işləməli, qamçı almalı və daşların üstündə yatmalı idim.
  Kraliça indi daha çox əzab çəkirdi. Cin, əlbəttə ki, onun üçün tələ qurmuşdu. Bəli, o, ölməzdir və qocalmayıb, əzab içində, sanki cəhənnəmdədir.
  Güclü bir bədən stresə alışsa da. Və kraliça qaçmaq qərarına gəldi.
  Uzun saçların köməyi ilə gecə üçün çılpaq ayaqlarını və güclü boynunu zəncirlədikləri zənciri bükməyə başladı. Sərtləşdirilmiş dəmiri yavaş-yavaş saçlarınızla qovuşdurursunuz, ancaq kraliçanın kifayət qədər vaxtı var - ölməz. Başqa bir şey odur ki, karxanalarda ağır işdən sonra yatmalısan və hər gün bir az görürsən.
  Amma yenə də içirsən.
  Kraliça özünü gördü və sonra yuxuya getdi. Sonra növbəti mişar yenidən.
  Nəhayət, o, əlaqələri pozana qədər .... Lakin o, qaça bilməyib. Mühafizəçilər həyəcan təbili çaldılar.
  Kraliça tutuldu və rəhm etmədən qamçı ilə döyüldü. Sonra dabanlarını qızarmış dəmirlə yandırdılar. Sonra qaçan qulun markasını yandırdılar. Və yenidən mədənlərə göndərildi.
  Qullar tez-tez ölür və o, illərdir çox çalışır. Ona görə də qoy buxovlarda işləsinlər.
  Və hər gecə onun zəncirini yoxlayırdılar.
  Kraliça qandallarda yatırdı və onu daim qamçılayırdılar.
  Üzərinə ağır zəncirlər vurulub, bir az yavaş işləyən kimi qamçı ilə döyürdülər.
  Kraliça artıq üfunət iyini çəkmişdi və xəstə deyildi. İnfeksiya onu qəbul etmədi, cüzi və monoton bir pəhrizdə mədədə ağrı yaratmadı. Əbədi qız əziyyət çəkdi, amma ölmədi. Və illər davam edirdi. Mədənlər tədricən inkişaf etdirildi və tükəndi.
  Burada yenidən başqa işə keçirilir. Kirdən yuyulub, satışa qoyulub.
  Burada nəhayət kraliçanın bəxti gətirdi. Alıcının arenaya qladiator tədarükçülərindən biri olduğu ortaya çıxdı.
  Kraliça çox quru və zərif idi, yüz ildən çox mədənlərdə ağır işlə məşğul idi. O, çox güclü və dözümlüdür, başının üstündə ağır bir daş tutur.
  Əlbəttə ki, onun gücü təchizatçını cəlb etdi. Dişlərinə baxdı: bir dənə də olsun, o qədər də böyük və güclü. Mən polad, tökmə əzələləri hiss etdim - daş kimi!
  Və əlbəttə ki, belə bacarıqlı bir nüsxə aldım!
  Bundan sonra kraliça üçün başqa bir həyat başladı. Təlim, döyüşlər, zorakılıq, şillə ilə də sərt, lakin daha çox əyləncəlidir.
  Kraliça iki yüz ildən çox idi ki, bədəncə gənc idi və daimi ağır işdə məcburi məşq sayəsində böyük güc və dözümlülüyü ilə seçilirdi.
  Bu, ona digər qızlar üçün müəyyən bir başlanğıc verdi. Üstəlik, onun əzələli bədənindəki bütün çapıqlar və kəsiklər çox tez və iz qoymadan sağalırdı.
  Kraliça da sürətli idi, yaxşı ölümsüz reaksiya verdi və çox səylə oxudu. Hər şey onun üçün dərhal alınmadı, amma çox möhkəm bir bədənə sahibdir.
  Beləliklə, əvvəlcə güc, dözümlülük və canlılıq hesabına qalib gəldi. Və sonra onun bacarığı artmağa başladı.
  Əvvəlcə onların ən güclü rəqibləri yox idi, amma tədricən təcrübə ilə onun səviyyəsi yüksəldi.
  Beləliklə, kraliça və görkəmli qadınlar qazanmağa başladı. Və hətta kişilərlə və heyvanlarla vuruşun!
  İmperiyanın adətinə görə, qladiator döyüşlərində yüzlərlə qələbə qazandıqdan sonra azadlıq əldə etmək olar.
  Cəsarətli padşah, dişlərdən yaralar və cızıqlar alsa da, nəticədə yüzüncü döyüşdə qalib gələ bildi.
  Sonra Sezarın əlindən azadlıq aldı. Və o, artıq döyüşlərdə özü pul qazana bilər və ya qızlara qılıncoynatmağı öyrədə bilərdi.
  Və tezliklə gözəl və onsuz da zəngin və bədəni hələ gənc olan kraliça nəcib bir patrisi ilə evləndi.
  Və köhnə və çirkin. Lakin o, ölməz deyil və tezliklə öldü.
  İndi həmişə gənc dul olan kraliçanın sevgilisi kimi onlarla yaraşıqlı gənc var idi.
  Və böyük sərvət.
  Deyəsən, o, xoşbəxtliyini tapdı... Tərəqqinin bəhrələri yetərincə olmasaydı - yaxşı, bu imperiyada elm birtəhər inkişaf etmir. Və ümumiyyətlə planetdə. Silahlar və tüfənglər isə ən primitivdir. Hər şey sözün əsl mənasında dondu.
  Beləliklə, imperiya tənəzzülə uğradı, barbarların yeni basqını... Kraliça yenə əsirlikdə və köləlikdədir. Ancaq gənc gözəllikdən yerli xanın cariyəsi oldu.
  Və o, ölənə və onu varisə xəyanət edənə qədər. Və o da bir müddət sonra öldü.
  Və kraliça hərraca çıxarıldı. Soyundurub zadəgan şeyxə satdılar. Və şeyx ölənə qədər onun yanında idi. Və yenə qız auksiona çıxarıldı. Və bu dəfə o, Sultanın sarayına çatdı. Ölməz olduğu üçün o, monarxı sarmağa və birinci həyat yoldaşı ola bildi.
  Amma bədbəxtlikdən ölməz qız uşaq dünyaya gətirə bilmədi. Və sultan öləndə onun varisi kraliçanın yenidən zəncirlənməsini və mədənlərə göndərilməsini əmr etdi.
  Və yenə cəhənnəmdəki kraliça. Buxovlarda, ağır iş zamanı o, səbətdə daşları sürüklədi, bir qaya ilə bir daş doğradı. Həm də cüzi, yeknəsək yemək, qamçı, üfunətli, zəncirlənmiş. Və hər gecə mühafizəçilər tərəfindən zorlanır. Kraliçanın hətta xoşuna gəlsə də, onun gənc bədəni asanlıqla orqazma çatırdı.
  Beləliklə, əbədi qız ildən-ilə, on ildən onillik keçirdi.
  Ta ki, nəhayət, bu mədən tükənmədi, iki yüz il keçdi. Bu kraliçanın kim olduğunu heç kim xatırlamırdı. Və yenidən hərraca çıxarılıb. Həmişəki kimi çılpaq və əzələli. Təbii ki, bundan əvvəl yuyun.
  Və onu yenidən ordu üçün aldılar, ona görə də fiziki cəhətdən çox güclü idi. Bəli və çevik, qılıncla döyüşməyi bilirdi.
  Və kraliça hərbi karyeraya başladı. Çox döyüşlərdə iştirak etdi, mətanətli, güclü, dözümlü idi, həmişə ayaqyalın qaçdı. Və tədricən onun karyerası yüksəldi.
  Burada o, artıq qadın alayının komandiridir və kifayət qədər sərvətə malikdir. Və yenə də özünə gəlirli bir partiya tapır və sahib olduğu böyük bir mülk alır.
  Ölməz həyatın ziqzaqı belədir: indi yuxarı, indi aşağı!
  Kraliça, əlbəttə ki, dul qaldı və sonra gənc şahzadə ilə evləndi. Oğlan təcrübəli, lakin zahiri gənc qadından başını itirdi. Və beləcə evləndilər. Və sonra gənc padşah oldu. Və həyat yoldaşı böyük bir təsirə çevrildi.
  Krallıq müharibələr aparır və genişlənirdi. Daha da gücləndi. Və dünənki gənclik əvvəl püxtələşdi, sonra qocaldı. Zahirən, gənc kraliça ölməkdə olan padşahın imperatriça olacağına dair vəsiyyətinə görə döyüldü. Və imzaladı.
  Onun ölümündən sonra keçmiş kraliça imperator oldu. Və müharibə etdi. Sonda əbədi gənc olmaq bütün dünyanı fəth etdi!
  Və o, mütləq xoşbəxtlik tapdığı görünürdü ... Amma sonra üç yüz il keçdi və yadplanetlilər yerə endi. Və onlar planeti ələ keçirdilər.
  İmperator yenidən karxanalarda idi. Və artıq yaxası ilə, çılpaq, ayaqyalın, lakin zəncirsiz. Müəyyən müddət işlədim, sonra yatmazdan əvvəl televizora baxdım.
  Bu da belə bir həyatdır ... O, yüz ildən çox həbsxanada yatdı, sonra şərti olaraq azad edildi və kosmik imperiyada işğal olunmuş bir planetdə yaşadı.
  O, yüksək inkişaf etmiş sivilizasiyanın bütün üstünlüklərindən həzz alırdı və ... Bu dəfə o, kosmos ordusuna girdi.
  O, Ulduz Döyüşlərində karyera qurmağa başladı. O, ölməzdir! Heç bir şey qorxmur!
  Beləliklə, o, marşal olana qədər xidmətində irəlilədi. Sonra sahib olmaq üçün bütöv bir planet aldı.
  Bəziləri qubernator idi. Sonra orduya qayıtdı. Döyüşdü və əmr verdi. Hyper-Supermarşal oldu.
  Və sonra hərbi çevriliş etdilər və bir kosmik imperiyanın imperatorunun taxtını ələ keçirdilər - qalaktikaya rəhbərlik etdilər.
  Sonra başqa dünyaları fəth etməyə başladı. Əmr etdi, hücum etdi, qazandı, bəzən uduzdu, amma qisas aldı ...
  Hibrid ağcaqanad və pəncələr imperiyasına qaçana qədər hər şey yaxşı idi.
  Onlar çox tez çoxaldılar və insanabənzər sivilizasiyanı saylarla alt-üst etdilər.
  Beləliklə, döyüşlər davam etdi, döyüşdən sonra döyüş... Nəhayət, insanlar uduzdular. Və keçmiş kraliça yenə mədənlərdə qul olmadı.
  Yenə zəncirlərdə zəhmət çəkirsən, qayalarda zəncirlənib yatırsan. Və robotların tam nəzarəti altında.
  Yalnız yuxuda əbədi qız özünü azad və böyük gördü. Qalan vaxtlarda isə çılpaq bərkimiş ayaqları ilə özü üçün çox çalışdı, işlədi və iti daşlar etdi.
  Lakin kraliça ümidini itirmədi. O, ölməzdir və əbədi olaraq dəyişəcəyinə əmindir! Köləlik əbədi olmayacaq!
  Keçmiş kraliça çılpaq, əzələli kürəyinə bir bəla düşməsinə baxmayaraq belə oxudu:
  Yerin qızı cavabında deyəcək, yox,
  Mən heç vaxt qul olmayacağam...
  İnanıram ki, azadlıq doğacaq -
  Külək təzə yara təzələyəcək,
  Vətən uğrunda müqəddəs döyüş,
  Çünki Böyük Rəbb çağırır...
  Erkən saatlarda cəsarətli cəngavər qalx,
  Qaranlıq gedəcək, Mayın gülləri açacaq!
  
  
  
  
  ADAM YİYƏNLƏRƏ SAXLAMA
  1941-ci ilin noyabrında Hitler gözlənilmədən Stalinə sülh təklif etdi. Real vəziyyətlə tanış olan hər kəs üçün çətin görünən bir qərar.
  Deyəsən, almanlar Moskvanı tutmaq üzrədir. Və bu vəziyyətdə niyə sülh təklif edirsiniz?
  Ancaq Hitler, bildiyiniz kimi, çox inkişaf etmiş bir intuisiyaya sahib idi. Və hiss etdi ki, Moskva alındı, alınmayacaq. Əgər belədirsə, Stalini qorxutduğu zaman sülh təklif etmək. Təbii ki, hərbçilərin hamısı bununla razılaşmırdı, lakin Hitlerin gücü və səlahiyyəti var idi.
  Üstəlik, sülh şərtləri almanlar üçün faydalı olacağını vəd etdi. Əslində, Ukrayna Almaniyaya və onunla birlikdə qara torpaq və kənd təsərrüfatını, o cümlədən Belarusiya, Baltikyanı ölkələr və Smolensk vilayətinə keçir.
  Stalin, ümumiyyətlə, almanların artıq ələ keçirə bildikləri hər şeyi verməyə razılaşdı.
  Sevastopol almanlara çəkildi. Buna cavab olaraq Fritz Moskva bölgəsini tərk etdi. Leninqrad SSRİ-nin arxasında qaldı və ona dəhliz gedirdi. Almanlar hələ tam işğal etmədiyi Voroşilovoqrad və Donetsk rayonlarının müqabilində Leninqrad vilayətini tərk etməyə razılaşdılar.
  Ümumiyyətlə, faşistlər Donbası kömür, metal və fabrikləri, boksit yataqları və kənd təsərrüfatı torpaqları ilə, bütün Krımı və hətta Donun cənubunun bir hissəsini aldılar. Almanlar Leninqrad vilayətini, Moskvanı, Tulanı, Rjevin bir hissəsini, Kalinin vilayətini tərk etdilər. Donbasın bir hissəsinin müqabilində zəngin qara torpağı olan Donun bir hissəsi və Sevastopol. Finlər özlərinə Petrozavodski aldılar və ələ keçirə bildiklərini. Onlar mehribanlıqla ayrıldılar.
  Bundan əlavə, SSRİ bazar qiymətlərindən aşağı neft tədarük etməyi və hərbi əsirlərə böyük fidyə ödəməyi öhdəsinə götürdü.
  Müharibədə uduzmaqdan və Moskvanı itirməkdən qorxan Stalin belə şərtlərlə razılaşdı. Wehrmacht-ın uğurunun ən zirvəsində.
  Yaxşı və fövqəltəbii instinkti olan Hitler bunun ən yaxşı variant olduğunu başa düşdü.
  SSRİ ilə müharibə başa çatdı. Nasistlər ilk növbədə Afrikaya qoşun yeritməyə başladılar. Üstəlik, ingilislər Rommelə qarşı hücuma keçdilər. Yaxşı, nə? Və Fritz Maltaya qoşun götürdü və endirdi. Təbii ki, əvvəlcə orada ingilisləri bombalamaqla.
  Bundan əlavə, əlbəttə ki, Cəbəllütariqə hücum. Hitler Franko ilə şəxsən görüşüb.
  Almaniyanın nə qədər güclü olduğunu gördün. SSRİ-ni dağıdıb. Dörd milyon rus əsirini və minlərlə tankı götürdü. Bizim üçün İspaniya xəritədəki ləkə kimidir. Qoşunları buraxmasanız, işğal edəcəyik. Əgər darıxırsınızsa, Afrikada bir şey əldə edə bilərsiniz. Üstəlik, Britaniya məhvə məhkumdur və heç yerə getməyəcək!
  İspaniyanın işğal oluna biləcəyini və heç bir şansın olmadığını anlayan Franko razılaşdı.
  Cəbəllütariqə hücum uğurlu və kifayət qədər tez oldu. Qala yıxıldı. Və sonra almanlar Ekvator Afrikasına daxil oldular.
  İngilislər böyük itki verdilər. Onlar əmicilər kimi tutuldular.
  Rommel Liviyada İngiltərəni məğlub etdi və Misirdə hücuma keçdi. İsgəndəriyyəni tutdu.
  Sonra çıxıb Süveyş kanalını keçdi. Uğur qazanan almanlar İraqı, Küveyti və bütün Yaxın Şərqi ələ keçirdilər.
  Wehrmacht şərqdə o qədər də çox əsgər və zabit itirmədi. Və onun qoşunları ingilislərdən və xüsusən də müstəmləkə qüvvələrindən daha çox, daha təcrübəli və daha yaxşı təlim keçmiş idi.
  İngilislər belə bir şeyi ehtiva edə bilərdilər və şübhəsiz ki, itirirdilər. SSRİ olmadan Fritz Britaniya ilə uğurla mübarizə aparmağı bacardı.
  Ümumiyyətlə, İngiltərə müstəmləkələrini itirməyə məhkum idi. Onun quru ordusu koloniyaları Wehrmacht-ın daha çoxsaylı və nizam-intizamlı qoşunlarına qarşı saxlamaq üçün çox zəif və zəif idi.
  Və donanma üzrə tarif işləmədi. Cəbəllütariq və Maltanın süqutundan sonra Afrikanı saxlamaq mümkünsüz oldu. Burada Rommel Süveyş kanalını bağladı. Və hətta quruda da almanlar ingilisləri bir qolla məğlub etdilər. SSRİ ilə müharibədən sonra Wehrmacht daha da gücləndi və özünə inamı artdı, çoxlu döyüş təcrübəsi qazandı.
  Afrika tədricən beləcə fəth edildi. Və İran vasitəsilə almanlar Hindistana daxil oldular. Orada da yerli sepoylar Britaniya üçün ölmək istəmirdilər. Ümumiyyətlə, almanlara ingilis qoşunlarından daha çox məsafələr, yolların olmaması, uzun kommunikasiyalar, təchizat problemləri mane olurdu.
  ABŞ müharibədən qaçmaq üçün toz yığır. Hətta Yaponiyaya qarşı bütün sanksiyaları ləğv etdilər.
  Ancaq yenə də samuraylar Peru limanına hücum etdilər. Biz özümüzü təmin etməli və Asiyadakı İngilis mülklərini ələ keçirməli olduq. Və yaponlar bunu etdilər.
  Bir sözlə, qırx ikinci il və qırx üçüncü ilin birinci yarısında almanlar və yaponlar Afrikanı, Avstraliyanı, bütün Asiyanı tutdular. Və 1943-cü ilin sentyabrında İngiltərəyə eniş gəldi. Təbii ki, kütləvi bombardmanlardan sonra. Almanlar Yu-288, Yu-188 və digər maşınlardan istifadə etdilər.
  Müstəmləkələrini itirən və sualtı müharibədən yorulan İngiltərə müqavimət göstərə bilmədi.
  Almanların həddən artıq çoxlu resursu, xüsusən də işçi qüvvəsi var idi. İngiltərədəki bütün şəhərləri və fabrikləri sözün əsl mənasında bombaladılar. Və sonra, əlbəttə ki, "Panthers", "Pələnglər", "Lions" və hətta "Siçanlar" enişi və istifadəsi. Əlbəttə ki, üzən tanklar və sualtı nəqliyyat vasitələri.
  "Siçan" əməliyyatın başlanğıcını etməyə vaxt tapdı və hətta döyüşdü. Lakin siçanlar çox ağırdır.
  Panteradakı Gerdanın ekipajı döyüşlərdə fərqlənirdi. Almanlar İngiltərəni ələ keçirdikdən sonra bir müddət ABŞ ilə döyüşdülər. Amerikalıları İslandiyadan qovdu. Ancaq kommunikasiyaların uzunluğuna görə Amerikanı tutmaq çətin bir iş oldu. Ancaq Atlantik Okeanı zarafat deyil. Bir dostunu bombalayıb dənizdə özlərini kəsməyincə.
  Alman sualtı qayıqları, o cümlədən hidrogen peroksid üzərində inkişaf etdi və demək olar ki, bütün Amerika donanmasını batırdı.
  Bununla belə, ABŞ-ı tutmaq hələ də son dərəcə çətindir. Müharibə uzandı və almanlar sonda götürüb sülh bağladılar.
  Almanlar SSRİ-yə üz tutandan sonra.
  1945-ci ildə E-50 və E-75 istehsala buraxıldı. Hitler kiçik bir sıra kəşfiyyat maşınlarından başqa, əlli tondan yüngül tankların istehsalını qadağan etdi.
  Panteranın çəkisi qırx dörd ton yarım idi. "Panther" -2 artıq əlli iki tondur. E-50 artıq demək olar ki, altmış beş ton çəkdi. Son tank 45 dərəcə bir yamacda gövdənin 150 mm və qüllənin alnının 185 mm, həmçinin bucaq altında çox layiqli ön zirehinə sahib idi. 88 mm lülə uzunluğu 100 EL olan silah. Yanlarda 82 mm zireh, həmçinin yamaclar altında. Gücləndirildikdə 1200 at gücünə qədər sürətlənən mühərriklə birlikdə çox güclü orta tank.
  Üstəlik dəqiqədə on iki atış.
  Doxsan tondan artıq çəkisi olan daha ağır E-75. Bu tank kifayət qədər uğurlu olmadı. 128 mm-lik silah daha yavaş atəş sürətinə, daha az ağız sürətinə malik idi və 88 mm E-50 ilə müqayisədə yaxın məsafədən heç bir üstünlüyü yox idi.
  Korpusun ön zirehləri 45 dərəcə bucaq altında 160 mm-dən bir qədər yaxşıdır. Bununla belə, daha çox ehtiyac yoxdur. O, bütün Amerika silahlarını, hətta Sovet silahlarını da saxlayır. Müdafiə qülləsi möhtəşəmdir: 252 mm alın, 160 mm yan və arxa. Görünür ki, ən azı qüllənin, xüsusən də yan tərəfin az-çox etibarlı mühafizəsi var.
  Korpusun tərəfi 120 mm-dir, bu məqbuldur, üstəlik ekranları asmaq olar. Bununla belə, mühərrik 900 at gücündə olduqca zəifdir. Ümumiyyətlə, əlbəttə ki, tank yarımçıqdır, kifayət qədər hündürdür. Bənzər problemləri olan kifayət qədər böyümüş "Tiger" -2-ni xatırladır.
  Hər iki Alman avtomobili qüsursuzdur, lakin E-50, əlbəttə ki, daha praktikdir.
  Yaxşı və E-100. Lakin bu avtomobil E-75-dən daha ağır və sürücülük performansında daha pisdir.
  E-100, böyük kütləsi sayəsində az miqdarda istehsal edildi.
  Və hərbçilər özləri ümumiyyətlə E-50-ni bəyəndilər.
  1946-cı ilin yazında, elə aprelin 20-də, Fürerin ad günündə almanlar SSRİ-yə köçdülər.
  Onların çoxlu sayda maşınları və avadanlıqları var idi. Müxtəlif versiyalarda on minlərlə tank. SSRİ-də T-34-85 və IS-2 və IS-3 seriyalı təyyarələri də var idi. T-44 tamamilə uğurlu deyildi. Və T-54 hələ hazır deyildi.
  Almanlar E-50 və E-75-i çox sayda istehsal etdilər.
  Stalin, ölkənin əhəmiyyətli bir hissəsini itirdikdən sonra, qırx yeddi tondan daha ağır maşınlar hazırlamağı qadağan etdi.
  Çox sayda T-34-85 və bir qədər kiçik olan IS-2 və IS-3-ə əlavə olaraq, SU-100 nisbətən sadə və effektiv özüyeriyən silah olan kütləvi istehsal edildi.
  Qeyd etmək lazımdır ki, ən böyük tank T-34-85 Alman E-50 seriyasını yalnız yan tərəfə nüfuz edə bilərdi və E-75, hətta yan tərəfdən də çox sərt idi və yalnız SU-100 edə bilərdi. sonra bağlayın.
  Beləliklə, qüvvələr açıq şəkildə qeyri-bərabərdir. Alman tankları özləri sovet tanklarını uzaq məsafədən deşdilər. Və yalnız IS-3-də alnın, sonra isə yuxarı hissəsi az və ya çox qənaətbəxş idi.
  Budur, SSRİ ərazisində almanlar.
  E-50-də Gerda, Charlotte, Christina və Magda. Mahnıları fit çalıb gurlayırlar.
  Qoç buynuzuna hamımız şübhə edirik,
  Allah bizim üçün olacaq!
  Və düşməni necə götürüb atəş açacaqlar.
  Otuz dörd qüllədən uçdu. Bəli, döyüş heyəti, heç nə deməyəcəksiniz.
  Şarlotta narazılıqla qeyd etdi:
  Hələ çox zirehimiz yoxdur. Düşmən bilər, və board və qarmaq!
  Kristina qeyd etdi:
  - Amma silah dəqiqdir və öldürücüdür! Beləliklə, biri digərini kompensasiya edir!
  Gerda fısıldadı:
  - Hamısını qıracağıq!
  Bu vaxt Nataşa öz heyəti ilə SU-100-də Fritzlərə qarşı döyüşür.
  Oleq Rıbaçenko Nataşa, Zoya, Avqustina və Svetlana ilə birlikdə SU-100 ekipajının beşinci üzvü idi.
  Qızlar razılıqla başlarını tərpətdilər.
  - Sən döyüşçüsən, bu əladır!
  Nataşa düşmənə atəş açdı. Mərmi alman maşınının alnına dəyib, sökülüb. Qız hirslə yalın ayağını möhürlədi. Və yoxladı:
  - İndi də oğlansan! Sən ağıllı görünürsən, elə deyilmi?
  Oleq başını tərpətdi. O, ölməz oğlandır, ona görə də çox şey edə bilər. Budur Alman E-75 qabaqdadır. Onu necə sındırmaq olar?
  Dahi oğlan bunu başa düşdü və mərmiyə pıçıldadı:
  - Biz metalik, eyni qandan - sən və mən!
  Və çılpaq, uşaq ayağının köməyi ilə mənzərəni açıb atəş açdı.
  Alman tankının ön zirehlə nə qədər güclü olmasından asılı olmayaraq, ancaq tam olaraq uçdan-uca və ya güc xətlərinin birləşməsini vursanız, tank özünü verir. Və sonra metal partladı və döyüş dəsti partlamağa başladı.
  Oleq Rıbaçenko qışqırdı:
  - Bu, ən yüksək sinifdir!
  Nataşka oğlanın çılpaq dabanını qıdıqlayıb başını tərpətdi:
  - Vur!
  Oleq Rıbaçenko yenidən SU-100-dən atəş açıb. Uzun məsafədən vurdular və sonra 100 mm-lik sovet silahı ən son Alman tanklarını götürmədi: E-50 və E-75. Amma oğlan fenomenaldır. Və düşməni vurmağı bacarır.
  Terminator oğlan yenidən atəş açır. Və E-50-dən keçir. Bu tank sürətlidir və onu vurmaq lazımdır. Almanların hamısı çubuq və çubuqdur.
  Zoya zərbə endirir. Və çox münasib.
  Qüllədə düşməni vurur. Sonra Oleq Rıbaçenko yenidən atəş açır. Yüz millimetrlik top möcüzələr yaradır.
  Dahi oğlan qışqırır:
  - Səni qoparacağam! səni cıracağam! Yaxşı olmayacaq!
  Və yenə uşaq kimi, onu götürəcək və çox uyğun bir şəkildə çəkiclə vuracaq. Və həqiqətən düşməni parçalayın.
  Bundan sonra veriləcək:
  - Mən səsdən sürətli döyüşçüyəm!
  Və yenə yalın ayağın köməyi ilə vuracaq.
  Uşaq cəmi on iki yaşında görünür, amma çox sürətli və fenomenaldır.
  Burada o, çılpaq barmaqların və Avqustinin köməyi ilə vurdu.
  Və qız E-50-ni qəzaya uğratdı.
  Almanlar ciddi ziyan vurur. Lakin onların tankların uçqunu getdikcə yaxınlaşır. Budur E-100 hərəkətdədir. Həm də güclü zirehlər, silahlar və qalxanlar.
  Amma onun qızları və oğlanı da keçib gedir.
  Alman maşını yanır və parça-parça olur.
  Oleq Rıbaçenko oxudu:
  - Müqəddəs Vətənə izzət,
  Qeyri-adi qəzəblə!
  Oğlan yenə atəş açıb faşisti darmadağın etdi və qızlara göz vurdu. Və yenə uşaq düşməni güllələyib əzib.
  Döyüş, deyək ki, oğlan. Və mərmi atır. Köhnəlmiş, lakin güclü Tiger-2 tankı artıq qurbana çevrildi. Alman "Pantera" -2 də məğlubiyyətin acısını yaşayır. Ancaq o, demək olar ki, Amerikanı özü fəth etdi.
  İndi isə SSRİ təzyiq edir.
  Oleq Rıbaçenko isə mütləq zərbə endirir və vurur.
  Beləliklə, növbə ilə vurmağa və oxumağa başladılar ...
  Nataşa onun yalın ayağını təpiklədi və qışqırdı:
  - Bu tayqadandır ...
  Zoya da çılpaq ayaq barmağını yumruqladı və cızıltı ilə dedi:
  - Britaniya dənizlərinə ....
  Avqustina da mərmi atdı və dedi:
  - Qırmızı Ordu!
  Svetlana çılpaq ayaq barmaqları ilə mərmi atdı və dedi:
  - Hamıdan güclü!
  Oleq Rıbaçenko əsəbiləşdi və dedi:
  Qoy Qırmızı...
  Nataşa atəş açıb cızıltı ilə dedi:
  - Güclü sıxışdırır!
  Zoya da sillə vurub hürdü:
  - Nasırlı əli ilə süngü!
  Avqustin qışqırdı və qışqırdı:
  - Və məcburuq...
  Svetlana ölümcül ittihamla qışqırdı:
  - Dayanılmaz!
  Oleq Rıbaçenko gülərək yenidən atəş açdı:
  - Sonuna gedin...
  Nataşa bir mərmi göndərdi və qışqırdı:
  - Ölümcül döyüş!
  Qızlar dağıldı, mərmilər bitənə qədər silah döyüldü.
  Bəli, Oleq Rıbaçenko yenidən müharibədədir.
  Lakin Qırmızı Ordu çətin anlar yaşayır. Almanlar irəliləyir. Onların daha çox texnikası, daha çox piyadası var. Yaponlar isə şərqdən gəlirlər.
  Belə gücə qarşı müqavimət göstərməyin.
  Gerda və ekipajı E-50-də döyüşür. Almanlar artıq Voronejə hücum edirlər. Döyüş şiddətlidir.
  Bir tərəfdən, bir Alman tankı, öz növünün bir döyüşçüsü kimi, çox yaxşıdır. Lakin lövhə kifayət qədər zəif qorunur. Və bu onun mənfi cəhətidir, ona görə də qızlar sayıq olmalıdırlar.
  Hələ çox sayda T-34-85 istehsal olunur. Bu maşın hələ də kütləvi istehsaldadır və 100EL-də 88 mm-lik Alman silahı uzaq məsafədən bol məhsul yığır.
  SU-100 də getdikcə daha çox istehsal olunur, özüyeriyən silah olduğu üçün istehsal etmək tankdan daha asandır, lakin silah daha güclüdür.
  Gerda çılpaq ayaq barmaqları ilə joystik düyməsini basaraq sovet quruducusunu sındırdı. Yaxın məsafədə belə bir maşın çox təhlükəli ola bilər.
  Sarışın terminator onu götürüb oxudu:
  - Əsəblərim poladdan deyil,
  Sən məni tamamilə aldın!
  Sonra Şarlottanın topu atəşə tutuldu və otuz dörd nəfəri darmadağın etdi.
  Və dəqiqədə on iki atəş açan silah böyük məsafəyə çatır.
  Bundan əlavə, Christina vurur. Həm də bunu çox düzgün və dəqiq edəcək. O, Qırmızı Ordunun tankını darmadağın etdi və qışqırdı:
  - Quduz yanğın! Yaşasın Stalin!
  Sonra lupanula və Magda. O, çılpaq barmaqlarının köməyi ilə bunu çox dəqiq etdi.
  Və mahnı oxudu:
  - Əbədi Vətənin şöhrəti naminə!
  Sonra qız gülür...
  Alman maşını qəzasız işləyir.
  Burada IS-2 onun qurbanı oldu, kifayət qədər güclü və təhlükəli bir tank oldu, lakin qüllənin alnı ilə zəif qorundu.
  Yalnız alındakı IS-3 nisbətən yaxşı qorunma qabiliyyətinə malikdir, lakin bu tank hələ də kiçik partiyalarda istehsal olunur. Həddindən artıq mürəkkəb qüllə formasına malikdir. Baxmayaraq ki, IS-3, döyüş təcrübəsinin göstərdiyi kimi, ən azı yaxın məsafədən E seriyalı maşınlara yerləşmə şansına malikdir.
  Daha ağır tanklar hələ SSRİ-də istehsal olunmur və hətta onların inkişafı dayandırılıb. Bu da təbii ki, problem yaradır. Almanların yüngül seriyasında yalnız E-25 özüyeriyən silahları var, lakin onun istehsalı demək olar ki, dondurulub. Maşın pis olmasa da.
  Yalnız iki ekipaj üzvü və bir yarım metr hündürlük. Panther-dən 75 mm-lik silahla kiçik. Sovet avtomobilləri üçün ovçu.
  Lakin fürer gücə üstünlük verir. Hətta E-50, yan tərəfdən qapaqlarla bağlanan E-75-dən tədricən daha aşağıdır.
  E-75 hətta yan tərəfə də nüfuz etmək çətindir. Almanlar bundan irəliləyişlərdə istifadə edirlər ...
  İki alman pilotu Alvina və Albina artıq vurulan təyyarələrin sayını üç yüzdən çox keçə bildilər və aldılar: gümüş palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçı.
  Qızlar belə sərin döyüşçülər və dünyanın ən havalılarıdır. Bəli, Huffmanın indiyə qədər vurulmuş daha çox təyyarəsi olsa belə, amma onlar daha gözəldir.
  Və onlar, bir qayda olaraq, yalnız bir bikinidə və ayaqyalın döyüşürlər.
  Alvina ME-262 X-dən 30 mm-lik təyyarə silahları ilə üç sovet təyyarəsini vurdu və tweet etdi:
  - Mən məhvin məşəliyəm!
  Bənzər atəşi aparan Albina təsdiqlədi:
  Biz tamamilə məhv olmuşuq.
  Və daha dörd sovet təyyarəsini kəsdi ...
  Döyüşçülər əhval-ruhiyyələrində çox döyüşürlər, lakin daim gülümsəyirlər.
  Kişiləri çox sevirlər, dilləri ilə işləyirlər. Və onlar bunu sevirlər. Belə döyüş gözəllikləri.
  Burada Sovet TU-3-ü vurdular və onu parçaladılar ... Bu, onların alovlu salamıdır.
  Qızlar, bir sözlə, təslim olmayın. Qırmızı Ordu onlardan alır.
  Ancaq digər tərəfdən, Anastasiya və Mirabela da eyni bikinidə və ayaqyalın döyüşürlər - hesablarını qazanırlar! Qızlar çox aqressivdirlər.
  Və Anastasiya bir Alman təyyarəsini vurdu və verdi:
  - Mən əla pilotam!
  Mirabela 37 mm-lik bir alman maşınına top atdı və xırıltı ilə dedi:
  - Mən super döyüşçüyəm!
  Qızlar və əslində nəyə ehtiyacınız var ....
  Ancaq köhnəlmiş Yak-9 T-də döyüşürlər, bu, əlbəttə ki, reaktiv Alman maşınlarına qarşı çəkmir. Amma gözəllər mübarizə aparmağı bacarır. Və vuruşmaqdan çəkinin.
  Bəs niyə? Çünki onlar ayaqyalın və bikinidədirlər. Buna görə də onları kəsməyin.
  Döyüşçülər, gördüyümüz kimi, çılpaq dərinin nə olduğunu başa düşürlər.
  Anastasiya başqa bir alman qırıcısını vurdu və qışqırdı:
  - Vətən üçün!
  Mirabela HE-162-ni kəsdi və qışqırdı:
  - Stalin üçün!
  Ən təhlükəli Alman qırıcısı ME-262 X, beş pnevmatik silahı və böyük sürəti, süpürülən qanadları, güclü zirehləri var.
  Yüngül, ucuz, lakin çox manevr edə bilən HE-162 avtomobilini vurmaq daha asandır.
  ME-1010 almanlar üçün tamamilə uğurlu olmadı, bu, şübhəsiz ki, uçuş xüsusiyyətlərinə görə əla təyyarədir, lakin qanadları süpürgələrini dəyişir və yüksək ixtisaslı pilotlar tələb edir. TA-183 daha praktik olduğu ortaya çıxdı və cəbhəyə də gedir.
  Lakin Hitler güclü silahlara malik ağır zirehli ME-262 X-ə üstünlük verir.
  İndiyə qədər Luftwaffe vint maşınları hələ istehsaldan çıxarılmayıb. TA-152 ən uğurlu çoxməqsədli maşındır və ME-309 hələ də döyüşdədir. Onlar sürət və silahlanma baxımından sovet döyüşçülərindən üstündürlər. Yu-488 vintli maşın olsa da, Sovet Yaksları ona çata bilmirlər. Bəli, hətta daha inkişaf etmiş LA-7 sürət baxımından bu avtomobildən daha aşağıdır.
  Və reaktiv bombardmançı təyyarələrə qarşı nə etmək lazımdır: "Arado", Yu-287 və s.
  Sovet aviasiyası reaktiv təyyarəsiz zəifdir.
  Bununla belə, Anastasiya və Mirabela belə şəraitdə belə yaxşı xallar qazanmağı bacarırlar.
  Onlar geri qayıtdılar, yanacaq doldurdular və yenidən döyüşə girdilər. Yenə alman maşınlarını yıxın. Və bunu böyük effektlə edirlər.
  Sovet aviasiyasında heç kim onların cütlüyü ilə müqayisə edilə bilməz. Bundan əlavə, qızlar daha güclü olmaq üçün cinsi əlaqəyə girirlər. Və adətən onların həmişə fərqli kişiləri olur. Və bu, qızlara belə bir güc verir!
  Bu, onların fenomenal uğurlarının sirlərindən biridir.
  Qızlar artıq SSRİ qəhrəmanının qızıl ulduzunu alıblar və bir-birlərinə göz vururlar.
  Yenə uçdular, kimisə vurdular.
  Anastasiya 37 mm-lik təyyarə silahı ilə kifayət qədər güclü bombardmançı Yu-288-i kəsdi.
  Və Mirabela eyni 37 millimetrlik silahdan istifadə edərək Yu-287 təyyarəsini vurdu. Bu cür silahlar qızların fenomenal dəqiqliyi ilə düşmən maşınlarını uzaqdan vurmağa imkan verdi. Baxmayaraq ki, sursat məhdud idi və ölmək riskiniz var.
  Qızlar yalın ayaqları ilə şillələyir və oxuyurlar:
  - Şahinləri qartal kimi uçur,
  Biz irəli Stalinin tərəfdarıyıq!
  Uğurlarımız uzaqda deyil
  Uduş hesabı açın!
  Beləliklə, döyüşçülər, əlbəttə ki, faşistləri ruhdan salmayacaqlar. Və o qədər vuracaqlar ki, fürerə zərər verəcək.
  Anastasiya Vedmakova, əlbəttə ki, manevrlər. Yak-9 altı yüz kilometrdən çoxdur, ağır silahla da sıxılmayacaq, amma az-çox fırlanacaq və fırlanacaq.
  Yak-3-dən bir qədər yaxşıdır, lakin daha bahalıdır və yüksək keyfiyyətli duralumin tələb edir. SSRİ isə çoxlu ərazi itirdi. Yak-9 isə böyük miqdarda istehsal oluna bilər.
  Ancaq Yaponiya ilə birlikdə Üçüncü Reyx də davam edə bilməz.
  Mirabela ME-262-ni vurdu və oxudu:
  - Rusiya Vətəninin şöhrəti üçün,
  Biz bütün dünyanı daha xoşbəxt edəcəyik!
  Anastasiya başqa bir almanın sözünü kəsdi və xırıltı ilə dedi:
  - Bu, ən parlaq sevginin adıdır!
  Həm də necə guruldamaq. Və Fritz üzərində döyün.
  Qızlar əlbəttə ki, çox, çox sərindirlər.
  Almanlar isə SSRİ ərazisinə getdikcə daha da dərinləşirlər.
  Yaponlar da aksiyaya qoşulurlar. Onların çoxu var və çinliləri qabaqlayırlar.
  Sarı əsgərlər sıçrayışa can atırlar. Və bütün yanaşmalara sözün əsl mənasında cəsədlər atırlar.
  Ancaq o qədər çox var ki, onlar sonda sınırlar.
  Yaponlar və onların sarı ordusu Xabarovska hücum edir. Zərərlər tamamilə nəzərə alınmır.
  Amma onları orada sovet qızları qarşılayır.
  Alenka və onun komandası.
  Qızlar Xabarovski müdafiə edirlər. Onlar yalın ayaqları ilə düşmənə qumbara atırlar.
  Və gülərək oxuyurlar:
  Biz yaxşı qızlarıq
  Və bütün döyüşçülərin məğlubiyyəti ...
  Səsi çox yüksəkdir
  Dəli ataların şöhrətində!
  Və yenə gözəllərin yalın ayaqlarının atdığı qumbaralar uçur.
  Alenka növbə verən kimi çinliləri biçir və cığırdayır:
  - Torpağımıza şöhrət!
  Anyuta çılpaq barmaqları ilə qumbara atacaq və qışqıracaq:
  - Daha yüksək güclər adına!
  Həm də ölümcül bir partlayışa çırpın.
  Anjelika növbəti çəkilişləri edir. Həm də yalın ayağı ilə qumbara atır.
  Və qışqırır:
  - Yeni sərhədlər üçün!
  Və sonra Maria vuracaq. O, həmçinin oxuyaraq sarı döyüşçülərin sırasını kəsdi:
  - Quyruq quyruq! Gözə göz!
  Və dostlarınıza göz qırpın.
  Və sonra Olimpiada samuraylara və çinlilərə bütöv bir qutu partlayıcı atacaq.
  Və nərilti:
  - Vətənin şöhrəti naminə!
  Yenə də beşlik xarici ordunu məhv edir.
  Amma yaponlar artıq xeyli çinli toplayıblar. Onlar dırmaşırlar və dırmaşırlar. Və bütöv kurqanlar böyüyür.
  Alyonka atəş açır, çılpaq dabanını atır və qışqırır:
  - Stalin üçün!
  Anyut da yalın ayağı ilə qumbara atacaq və hönkürəcək:
  - Müəllimlər!
  Angelica növbəni atacaq. O, yalın ayağı ilə bir hədiyyə atır və cığırdayır:
  - Lenin üçün!
  Və sonra Maria, düşmənə qarşı qırıcı kimi. Çılpaq ayaqların barmaqları isə məhv olmağa başlayacaq.
  Bundan sonra çinlilər hər tərəfə səpələnirlər...
  Və sonra, Olimpiada kimi, bir barel nitrogliserin götürüb söndürəcək. Və hamını isladın.
  Və militaristlər özlərinə düşürlər ...
  Oleq Rıbaçenko və komandası hələ də Tula uğrunda mübarizə aparır. Almanlar Moskvanı mühasirəyə almağa çalışırlar. Tula şəhəri artıq qırx birində Fritsin hücumunu dəf etdi.
  Amma indi düşmən daha güclüdür. Və aqressiv atəşlər aparır. Qırmızı Orduya və digər öldürücü qüvvələrə bombalar yağır.
  Çox güclü rəqib. Və çoxlu qara döyüşçüləri, ərəbləri, hinduları döyüşə atırlar. Və deyəsən dayanmır.
  Oleq Rıbaçenko E-75-ə atəş açıb oxudu:
  Əsgər həmişə sağlamdır
  Əsgər hər şeyə hazırdır...
  Və xalçalar kimi toz,
  Biz yoldan çıxırıq
  Və dayanmayacaq!
  Və ayaqları dəyişdirməyin
  Üzümüz parlayır
  Parlaq çəkmələr!
  Və yenə oğlan nasisti uzaqdan yumruqlayır. Amma qüvvələr həqiqətən qeyri-bərabərdir.
  Tula qəhrəmancasına dayansa da. Cənubda isə faşistlər Stalinqrada yaxınlaşırlar.
  Bəs orada nə qazanacaqlarını düşünürlər?
  Oleq Rıbaçenko yenə nasistlərə atəş açıb oxuyur:
  Və belə bir xaos
  kainatı doldurdu...
  Bəşəriyyətin kədərli taleyi -
  Ağrıya, əziyyətə döz!
  Və yenə oğlan yıxıldı və çox nəhəng maşın olan faşist "Maus" -2 yanır.
  Nataşa məntiqlə qeyd etdi:
  Heç bir qüvvə bizə qarşı dura bilməz!
  Və oğlana göz vurdu.
  Daha sonra lupanula və Zoya. Həm də uğultu:
  - Qələbəyə çatmağıma görə!
  SU-100 özü üçün işləyir və atəşi dayandırmağı düşünmür.
  Almanlar tədricən Tuladan yan keçirlər. Onların çoxlu qüvvələri, çoxlu piyadaları var. Və müxtəlif markaların hərəkət edən tankları.
  Burada, məsələn, eyni "Lev" -2, çox güclü bir maşındır: yüz ton ağırlığında və ön zireh 300 millimetr əyilmişdir. Heç nə pozulmur.
  Amma Oleq Rıbaçenko yenə də yumruqlayır. Snayper - ən yüksək sinifini göstərir.
  Və özünü döyür və döyür ...
  Nasistlərdən yalnız fraqmentlər uçur. Amma yenə də sürəti azaltmaq istəmirlər.
  Oleq Rıbaçenko qışqırır:
  - Gələcək bizimdir
  Biz Qartallarıq, Jedi!
  Və oğlan yenə atlara qalxır. Və yenə bir qəpiklə nasistlər.
  Gerdanın tank heyəti artıq Stalinqraddadır. Burada belə aqressiv döyüşlər gedir.
  Gerda atəş açaraq qışqırır:
  - Bədənim dəmirdir!
  Şarlotta çılpaq ayaq barmaqları ilə joystikin düymələrini basdı və cıvıldadı:
  - Döyüş üçün çox faydalıdır!
  Və partnyoruna göz vurdu.
  Sonra yenidən lupanula və otuz dörd qırdı.
  Sonra bir vuruş və Christina verdi. Qırmızı Ordunun qurumasını pozdu və gurultu ilə dedi:
  - Mən dəli qızam! Hamını cıracağam!
  Və sonra Magda yalın ayağı ilə atəş açdı.
  Almaniyadan olan qızlar, ümumiyyətlə, yaxşı gedirlər. Və düşməni ləkələyin.
  . FƏSİL #2
  Lakin sonra onların maşını yandan vurulub. Dayanıb təmir etməli oldum.
  Gerda şıltaqlıqla dedi:
  Yenə vaxt itiririk!
  Şarlotta yalın ayağı ilə zirehin səthini ovuşdurdu və hönkürdü:
  Biz qisas alacağıq və qalib gələcəyik!
  Sonra onu götürdü və dişlərini göstərdi. Və mirvari dişlərdən günəş şüaları saçırdı.
  Kristina onu götürdü və cırladı:
  - Məsləhətsiz Vətən üçün!
  Həm də çılpaq dabanı ilə zirehlərə çırpın!
  Magda razılaşdı.
  - Və cəfəngiyat yoxdur!
  Qızlar hələlik şahmat oynamaq qərarına gəliblər. Cütlük üçün cütlük. Və orada strategiya qurmağa başladılar.
  Oyun maraqlıdır. Amma qızlar hər bir hərəkətə görə mübahisə edib başlarını aşağı saldılar.
  Gerda dişlərini qıcayaraq qeyd etdi:
  - Mən ən yüksək aksioma olacağam!
  Və necə gülmək..
  Andersenin nağılındakı adaşığı təsəvvür etdim. Burada o, meşədə quldurlar tərəfindən tutuldu. Vaqonu sökdülər, demək olar ki, bütün paltarlar və bahalı çəkmələr Gerdanın özündən götürülüb. Beləliklə, Gerda yenə ayaqyalın və çul geyindi. Əlləri arxada bağlanmış vəziyyətdə belə görünürdü.
  Payızın soyuq meşəsində gəzir. Çılpaq daban hər qabarı, hər qabarı, hər budağı hiss edir. Gerda qorxur və yemək istəyir.
  Hətta sarayda sağalmağı bacardı. Payız çəmənində isə bu yaxınlarda yaşadığı soyuqluğu xatırladan şaxta var.
  Gerda güldü... O, Andersenin nağılında qızardılmış dabanların az olduğunu düşündü. Və bu əla olardı!
  Tank tez bir zamanda təmir edildi. Zərər azdır. Baxmayaraq ki, yüz millimetrlik topun mərmisi yan tərəfə dəydi. Hansı ki, təhlükəli ola bilər.
  Şarlotta çılpaq barmaqlarını joystik düymələrinə basıb oxudu:
  - Mən tank məhv edənəm,
  Ürək yanır...
  Silah mənim evimdir!
  Və mərmi daha otuz dördü qırdı. İndiyə qədər döyüş meydanında üstünlük təşkil edən T-34-85-dir. Qırmızı Orduda ağır maşınlar nisbətən nadirdir.
  Lakin sonra İS-3 peyda oldu. Onun zəif nöqtəsi var: bədənin aşağı hissəsi. Alnın böyük bir meyl bucağı var. Onun bir forması var: pike burnu. Amma alnın aşağı hissəsinə vursan, onda mərhəmət olmayacaq.
  Maqda yalın ayaqlarının köməyi ilə düşmənə top tuşladı. Və necə şillə vurdu və mərmi uçdu.
  Və sovet maşını bağırsaqlara düşdü. Qüllə qopdu və mərmilər partlamağa başladı.
  Gerda qışqırdı:
  - Və sən gözəl bir gözəlsən!
  Magda möhtəşəm döşlərini silkələyib qışqırdı:
  - Heç kim mənə mane olmayacaq!
  Charlotte əminliklə təsdiqlədi:
  - Və heç kim qalib gəlmir!
  Kristina cavab olaraq qışqırdı:
  - Pis canavarlar düşmənləri əzirlər!
  Gerda hönkürdü:
  - Pis canavarlar - qəhrəmanlara salam!
  Nasistlər Tulanı və uşaqları mühasirəyə aldılar, dörd qızla birlikdə rinqdən çıxmalı oldular.
  Oğlan, qız və qızlar özlərinə tərəf qaçaraq çılpaq barmaqları ilə qumbara atırlar.
  Nasistlər isə zərər görür və onları vura bilmirlər.
  Oleq atəş açaraq oxudu:
  -Müqəddəs Vətən adına,
  Bizi diz çökdürmə!
  Marqarita ölüm hədiyyəsini yalın ayağı ilə atıb çığırdı:
  - Yox! Heç vaxt qoyma!
  Nataşa, atəş və sıçrayaraq əlavə etdi:
  - Evimizə bəla gəlməsin!
  Həm də çılpaq ayaqla, ölümcül qumbara atmaq necə.
  Bundan əlavə, Zoya fraqmentdən yayınacaq, həmçinin çılpaq barmaqları ilə sarsıdıcı şeylərin qırılmasına icazə verəcəkdir ...
  Və nərilti:
  - Əla olacaq!
  Və sonra Anjelika düşmənə atəş açacaq. Onu vəhşi bir qəzəblə biçin. Və yenə qışqırdı:
  - Mən dəli içki aludəsiyəm!
  Bir qumbara çılpaq dabandan uçacaq.
  Və sonra Svetlana, onu götürüb ağrılı şəkildə vurdu.
  Bunlar, əlbəttə ki, qızlardır - ölüm düşmənlərə nə gətirir.
  Düşmənə atəş açan Nataşa qışqırır:
  - Bizə heç kim mane olmayacaq, hətta şeytan da bizi məğlub etməyəcək!
  Və onun çılpaq ayaqlarından uçur, bir qövsdə bir qumbara. Və lupanet, bəli, hər şeyi səpələyəcək və üstəlik, uzaqlara.
  Qızlar əlbəttə ki, təsirlənmiş ərazini aşa bilərlər. Cənubda Qırmızı Ordunun əlində olan Stalinqradda döyüşlər qızışır. Yaponların böyük itkisi Xabarovski aldı və Vladivostoka doğru irəlilədi.
  Yaxşı, orada ehtiyacı olanlar tərəfindən qarşılanacaqlar.
  Anna Vedmakova sadiq uçan atı ilə çox da xoş olmayan vida mərasimi keçirdi. Çox sayda Alman təyyarəsinin vurulduğu doğma MiG-4-ə çevrilən qırıcı, Yapon armadasının hava zərbələri zamanı, eləcə də kifayət qədər miqdarda digər nəqliyyat vasitələri və gəmiləri yandırdı. Çıxan Günəş ölkəsindən gələn qarğalar şəhəri dimdiklədikdən sonra Vladivostok kədərli mənzərə ilə üzləşdi. Bununla belə, ölənlərin dəfni hərbi qaydada təvazökar və kifayət qədər tez keçirildi. Pilot Vedmakova ayaqlarını yandırdı, qızın ayaqları qabarcıqlarla örtülmüşdü və buna görə də o, ayaqyalın, diqqətlə ayaq barmaqlarına basaraq getdi. Yaponlar hələ basqınları təkrar etməyiblər, səylərini irəliləyən cəbhələri dəstəkləməyə cəmləyiblər. Vedmakova tıxanmadan yan keçdi, güclü şəkildə təmizləndi, işçilər arasında çox sayda uşaq var idi. Arıq, ayaqyalın, üzləri təzə yaz günəşində qızarmış, sınmış kafelləri dırmıqlayır, yıxılmış teleqraf dirəklərini qaldırır, sadəcə olaraq küçələri süpürürdülər.
  Pioner qalstuklu, lakin köynəksiz (ayrıca asılırdı, görünür, oğlanlar paltarlarına qulluq edirdilər) oğlanların üstündən pilotun yanına qaçdı.
  - Biz sürətləndirilmiş templə işləyirik, yoldaş mayor, tezliklə hər şey hazır olacaq! Küçəni təmizləyəcəyik, müharibədən əvvəlki kimi hamar olacaq!
  Vedmakova gülümsədi və ona bir parça konfet atdı:
  - Budur, götürün! Bu bizim sovet təbii şokoladıdır, Amerika zəhəri deyil.
  Oğlan qızğın şəkildə göz qırpdı.
  - Və biz amerikalılar üçün yeni bir ləqəb tapdıq! İndi Hitler və Hirohito ilə birlikdə olduqları üçün onlar Yanki deyil, Pindolardır!
  Qız-mayor oğlanın qarşısında baş əydi:
  - Onların kim olduğunu necə dedin?
  Gənc pioner təkrarladı:
  - Pindos! Beləliklə, indi bizə xəyanət edən Yankiləri məhv edəcəyik!
  Vedmakova oğlanın başını sığalladı, sonra onun iri, güclü əli oğlanın nazik, damarlı çiyinlərinə keçdi. Oğlan cavab olaraq gülümsədi: dişləri ağarmışdı və ovucunu uzatdı. Mayor oğlanın əlini sıxıb cavab verdi:
  - Adını xatırlamalıyıq! Amma axı biz hələ Amerika ilə müharibə aparmırıq, ona görə də ləqəblərlə çıxış etmək tezdir!
  Oğlan cavab verdi:
  - Amerikalılar yaponlar və almanlardan daha pisdirlər, çünki onlar etibarnamə ilə döyüşməyə üstünlük verirlər. Doğan Günəş İmperiyasının döyüşçüləri nə qədər qəddar olsalar da, onların şücaəti hamıya məlumdur!
  Witcher sözünü kəsdi:
  - Mən bu igidləri öldürəcəyəm! Və mümkün qədər tez!
  Yeni fəaliyyət göstərən qarnizon Krotov gözlənilmədən tamamilə məntiqli olmayan bir əmr imzaladı və bir döyüşçü pilotu bir qrup dənizçi ilə Xabarovska göndərdi. Sifariş dərhal yerinə yetirildi, Yapon bölmələrinin hücumunu əks etdirmək lazım idi. Vedmakova, əlbəttə ki, ona bir qırıcı verəcəklərini gözləyirdi, amma ... Cəbhənin ixtiyarında pulsuz təyyarələr yox idi və onların mərkəzinin möhkəmləndirilməsi hələ gəlməmişdi. Vladivostokdan Xabarovska səfər bir az vaxt apardı və mayor sözün əsl mənasında relslərdən qaynar döyüşə atıldı.
  Yaponlar yaxşı möhkəmləndirilmiş şəhərdən yan keçib onu mühasirəyə almağa çalışdılar. Döyüşçü hücum başlamazdan əvvəl pulemyotla səngərə tullanmağa çətinliklə vaxt tapmışdı.
  Cadugər yanında uzanmış kapitan Sinitsindən soruşdu:
  - Deməli, düşmən Fridrixin, daha doğrusu, general Noqinin istehkamlardan yan keçib bizi arxa plana keçirmək üçün taktikasını planlaşdırır.
  Kapitan hönkürdü.
  - Qoy rus atının quyruğunu yandırmağa çalışsın! Beləliklə, o, kifayət qədər görünməyəcək dırnaqlarla vurulacaq!
  Pilot zarafatla dedi:
  - At dırnaqları, yəqin ki, Krupp poladdan deyil, bizim sovetlərdəndir!
  Onun sözləri mərmi uğultusu ilə kəsildi. Budur, uzun müddət qazılmış xəndəkdə yerləşir, Xabarovsk ətrafında ümumiyyətlə nəcib istehkam xətti var, Yapon işğalı təhlükəsi bir ildən çoxdur ki, mövcuddur. Xəndəklərin qarşısında və arxasında mərmilər partlayır, onlardan çoxlu uğultu gəlir. Ümumiyyətlə, məşhur Yapon shimosa çoxlu gurultu və tüstü yaradır. Döyüşçü qorxmadan, hətta bir az biganəliklə baxır. Mərmilərin partlaması çirkli fəvvarələrə səbəb olur, bunlardan biri də yerin titrəməsinə səbəb olur. Bu, yaxşı üç yüz millimetrlik bir top çaplı bir silahın vurulduğunu göstərir. Yaralıların ah-naləsini eşidirsən... Topun vasitəsilə onlar yüngül buxar kimi görünür ki, hər qulağın tuta bilmədiyi. Burada pilot-döyüşçü torpaqla səpildi. Ancaq asqıran qız qırmızı hörüklərinin tozunu silkələdi:
  - Həmişə belədir, uzansan çirklənirsən! Ayağa qalxsan, bir və ya ikisi qaldı!
  Artilleriya hazırlığı qısa oldu, bəlkə də yaponlar bu qədər mərmiyə sahib deyildilər. Hücum başlayıb. Bir neçə Yapon takosu qabaqda getdi. Kiçik, bir az yuvarlaqlaşdırılmış maşın gövdəsi ilə. Çıxan Günəş imperiyasının ən böyük tankı: Chichiha. Vedmakova onun xüsusiyyətlərini xatırladı. Ön zireh 30 mm, silah 47 mm, dizel mühərriki 320 at gücü. Bu maşının T-34-dən geri qalmadığı sürücülük performansı istisna olmaqla , 1943-cü il modelinin Alman T-3-dən daha pisdir. Onu hətta Uzaq Şərqdə də çağırırlar, asqır! Amma yeri gəlmişkən, tarlalar kraliçası tank deyil, piyadadır. Budur, cəhd edin, mina sahələrinə yaxınlaşın. Necə deyərlər: zirehli qatar keçməyən yerdə tüfəngli əsgər sürünər.
  Yaponların tüfəngləri Alman Mauzerindən kopyalanır. Birinci Dünya Müharibəsindən bəri məşhur "Schmeister" dən qoparılan avtomatlar. Ümumiyyətlə, dar gözlülərin qarşı tərəfdən ən yaxşısını köçürmək həvəsi var. Şübhəsiz ki, Yapon dizaynerləri artıq "Pantera" və T-34 hibridinin yaradılması üzərində işləyirlər!
  Ondan çox yapon tankı yoxdur və sovet artilleriyası heç bir halda onları qarşılamağa tələsmir. Piyadalar ənənəvi qalın cərgədə onların arxasınca qaçırlar. Çıxan Günəş ölkəsinin əsgərləri özləri xaki çölünün rəngini bir az sarılıq yayan forma geyinirlər. Vedmakova hücum edənlərin sayını tez təxmin edərək onlara baxır. Gözlə baxsaq, beş-altı min nəfərdir, cəbhənin bu sektorunu əhatə edən səngərlərdə oturan ən çox min nəfər rusdur. Və silahlar... Uzaq Şərq ordusu qalıq prinsipinə uyğun təchiz olunub və yalnız zabitlərin avtomatları var. O nədir, axı o, mayordur, amma vəzifəsi olmayan, adi səviyyəyə endirilib.
  Kapitan Titmouse (hələ çox gəncdir) Witcherdən soruşdu.
  - Almanlarla vuruşmusunuz?
  Qız cavab verdi:
  - Yox! Mən onları öpdüm!
  Birdən solğunlaşan kapitan dedi:
  - İlk cəsədini xatırlayırsan!
  Vedmakova gülümsədi və başını buladı.
  - Mən pilotam, vurduğum, birlikdə döydüyüm, meyit anlayışım yoxdur! Yeri gəlmişkən, bütün Böyük Vətən Müharibəsi dövründə mənim təyyarəm heç vaxt vurulmayıb!
  Kapitan bir qədər yöndəmsiz fit çaldı.
  - Sən sadəcə bir assan! Və nə qədər ləkələnmiş almanlarınız var!
  Witcher daha da geniş gülümsədi.
  - İyirmi beşinci verdikdən sonra qəhrəmanın ulduzu! Cəmi iyirmi səkkiz.
  Sinitsin qışqırdı:
  - Ooh! Siz sadəcə olaraq öz işinizin ustasısınız!
  Qız təvazökarlıqla cavab verdi:
  - Qəhrəman etmək lazım deyil, sadəcə olaraq öz borcunu vicdanla yerinə yetirən birini. İndi piyadalar yaxınlaşacaq və biz onları qarşılayacağıq.
  Kapitan on kiloqram ağırlığında ağır avtomatın boltasını sıxdı. Mən itə toxundum, işə salınma çox sıxdır, geri çəkilmə ilə butt. Kifayət qədər rahat bir kolossus deyil, amma vurur ... Düzdür, şayiələrə görə, almanların artıq daha güclü pulemyotu var, amma sovet dizaynerlərinin daha yaxşı bir şey tapıb-çıxmayacağını kim bilir. Sinits suala müqavimət göstərə bilmədi:
  - Bəs niyə belə sərin pilotu piyadalara köçürdünüz?
  Vedmakova avtomatın tıxacını da vuraraq yarızarafatcasına cavab verdi:
  - Və mən sadəcə atəş altında oturmağın nə olduğunu bilmək istədim! Bu gözəl olardı!
  - Və görünür, çəkmələrini itirmisən, əgər cəbhə xəttinə getməyə belə tələsirdinsə!
  Vedmakova, əslində, qabarcıqları daha sürətli endirməyə çalışaraq, ayaqyalın getdi. Müharibə zamanı qadınların və uşaqların əksəriyyəti yayda çılpaq daban ayaqqabılarını nümayiş etdirsələr də, bu, zabitlər arasında, xüsusən də ictimai yerlərdə qəbul edilmirdi. Lakin Witcher hətta bunu belə vurğulamağı xoşlayırdı. O, Sinitsinə sadə cavab verdi:
  - Qənaət etmək üçün əslində bütün kapitalist dünyası bizə qarşıdır. Axı çəkmələr köhnəlir və bu, çoxlarının işidir!
  Kapitan qızğın şəkildə gözlərini zilləyərək razılaşdı.
  - Çox gözəl ayaqların var! Onları sığallaya bilərəm!
  Vedmakova barmağını silkələdi:
  - İndi yox! O zaman sağ qalsan, səni gecəyə isitdəcəm.
  Sinicin gözlərini yumdu.
  - Vay, sürətlisən! Adətən qadınlar uzun müddət qırılır!
  Vedmakova cavab vermək istədi, ancaq partlayış səsi eşidildi, irəlidə gedən bir Yapon tankı minaya çırpıldı. Qız oxudu:
  - Hitler maşınla gedirdi, piç mina partladıb! Parçalara bölündü - amma bunun çox az faydası var!
  Başqa bir yapon tankı partladı, dayandı, ağzını çevirdi və sovet səngərlərinə atəş açdı. Üçüncüsü onun ardınca getdi. Yaponlar isə dayanmaq fikrində deyildilər. Dargözlülər hönkürdü: onların pulemyotları işə başladı, yarımdairəvi, səyyar qüllələrə yerləşdirildi.
  Kapitan mızıldandı:
  - Bu əladır! Parad necə keçir! Budur ordu!
  Vedmakova piyadaya olan məsafə imkan verdiyi üçün tüfəngi götürdü və yapon zabitinə atəş açıb. Kəsik gözlü tüfəngi elə güclə atıb yıxıldı ki, yaz otunda süngü ilə oynaşırdı. Digər yaponlar qaçmağa davam etdilər, bədənlərini bir az əydilər, görünür, məğlubiyyətdən qaçmaq, daha doğrusu, ehtimalını azaltmaq üçün ümid edirdilər. Vedmakova xatırladıb ki, Quantude ordusunda əsgərlər belə hazırlanır, kimin vaxtında əyilməyə vaxtı yoxdursa, onun başına bambuk çubuqla döyülür. Padşah-ataya elə gəlir ki, Hirod yaxşı təsirləndi! Bununla belə, o, II Nikolay haqqındadır. İndi onlar Yaponiya ilə yenidən döyüşürlər və bir deyil, bir neçə cəbhədə. Bununla belə, bunun da öz üstünlükləri var. Qız oxudu:
  Gəlir - Wehrmacht küldə məğlub olur,
  Napoleon yenilməz məğlub etdi!
  Düşmən sovet bayrağını tapdalaya bilməyəcək,
  Xalq və partiya bir olanda!
  Bir-birinin ardınca dağılmış yapon tankları dayandı, lakin süngü ilə tüğyan edən piyadalar daha da sürətlə qaçmağa başladılar. Sovet qoşunlarının mövqeləri çaxnaşmalarla dolu idi, tüfənglər əl çalırdı, arabir avtomatik partlamalarla kəsilirdi. O, Vedmakovaya atəş açıb. Hərəkətdə yenidən yüklənən yaponlar tüfənglərdən atəş açdılar. Ağciyərlərinin üstündə qışqırdılar:
  - Banzai! Rus imtina!
  Güllələr onların cəsədlərini çubuq kimi deşdi. Qana qarışmış sümük tozu aşağı düşdü. Bununla belə, güllələrin çoxu, döyüşdə olduğu kimi, keçdi. Yaponlar mina sahəsini keçdilər, kiçik əsgərlər tanklar üçün hazırlanmış hədiyyələri partlatmaq üçün qaça bilməyəcək qədər yüngül idilər.
  Vedmakova çiynində pulemyotun vəhşicəsinə geri çəkildiyini hiss etdi, Çıxan Günəş ölkəsinin döyüşçüləri isə əsl canavar kimi görünürdülər. Onların isterik qışqırıqları gücləndi və yaxınlaşdı, sarı, murdar üzləri tərlə parıldayırdı. Vedmakova bir anda mümkün qədər çox düşmən əsgərini yerə salmağa çalışır. Qız həmişəki kimi qızışıb, iç-içə vurur. Bir klip bitdi, digəri daxil edildi. Jurnal çox böyük, yuvarlaqdır, onu kameraya taxmaq asan deyil. Və yenə yanğın, yaponlar tərs uçurlar.
  Vedmakova ikinci sursat yükünü vurdu, sursatsız qaldı. Və qumbara artıq dar gözlü ilə irəliləyir. Atışlarla cavab verirlər, indi daha çox iniltilər var və sovet əsgərləri yıxılır. Kılıç Cadugərin başındakı kiçik bir saç telini kəsdi. Qızın əsəbləri pozulur və o, yerindən sıçrayıb qışqırır:
  - Stalin üçün vətən üçün!
  Onun ardınca qalan döyüşçülər qışqırır, sıçrayaraq süngülərini silkələyirlər. Sovet əsgərləri süngü döyüşü apararaq yaponları qarşılamaq üçün qaçırlar.
  Vedmakova cəld zərbə ilə ən yaxın "samuray"ın qarnını kəsir. O, qışqırıb cavab verməyə çalışır və kəsilmiş donuz kimi yıxılır. Qız sevinclə deyir:
  - Rusiya futbolu: Rusiya - Yaponiya, iki-sıfır!
  Və doğrudan da, başqa bir yapon süngü bıçaqla boğazını kəsərək yıxıldı. Yaxşı, üçüncü döyüşçü pilot onun qasıq nahiyəsinə təpik vurdu. Dar gözlü uzandı və qız ətalətlə hərəkət edərək nöqtəni düşmənin gözünə yapışdırdı!
  - Yaponları götürün! Niyə qapıçıların yanında dayanın!
  Süngünün cavab zərbəsi mayorun tunikasını yarıb qan çıxdı, ancaq bu, qızı nəinki utandırmadı, həm də əlavə hiddətləndirdi.
  - Hirohitonun ölümü! - qız hürdü, baldırı dar gözlü məbədə çırpıldı və qız elə cəld hərəkət etdi, elə bil pərvanələri, sonuncu döyüşçü idi.
  Yaponlar geri çəkildi, hətta geri çəkildi və ilhamlanmış qız hücuma keçdi, avtomatı nəhəngin əlində gürz kimi fırlanırdı. Burada çox qeyrətli zabit başının arxasında bir butt ilə sərt bir zərbə izlədi. Anna nəfəs aldı.
  - Budur bir şahen-hash!
  Amma ümumilikdə ruslar çətin anlar yaşadılar. Dar gözlülərin tərəfində, beş qat üstünlük və yaponların fiziki hazırlıq səviyyəsi pis deyil, üstəlik, SSRİ-nin ən yaxşı əsgərlərindən uzaqda onlara qarşı vuruşurlar. Təbii ki, belə ağır müharibə zamanı üçüncü kateqoriyadan olan çağırışçılar, ən pis məlumatlarla, ya da faşistlərlə döyüşdə ağır yaralanan döyüşçülər ilə Uzaq Şərqə göndərilirdi. Əsgərlər yıxıldı, bəzən bir rusa onlarla süngü vuruldu, onlar sözün əsl mənasında kollektiv şəkildə qan tökdülər, amma qəhrəmanlar kimi vuruşdular və heç kim mərhəmət istəmədi.
  Sinitsin bir yapon zabitini süngü ilə deşdi, amma özü də yandan bir xal aldı. Gənc oğlan hücum edən yaponları sinəsinə bir zərbə ilə yıxdı, lakin qan yandan çox axdı. Və dörd samuray dərhal oğlanın üstünə qaçdı.
  Cəsur Vedmakova köməyə qaçdı, zabiti çiyin bıçağına süngü ilə vurdu və başqa bir Yapi dizinin altından bir təpiklə yerə yıxdı.
  - Dayan Petruha! dedi.
  Dərhal sinəsinə tuşlanmış iki süngü əks etdirdi və cavab verdi:
  - Mən Peter yox, Arkadiyəm!
  Başqa bir yaponu yıxan qız hönkürdü:
  - Müharibədə hər ad əyilmiş çəkicin tıqqıltısı kimidir, gülləsiz xoruz etməməlisən!
  Arkadi bir az geri çəkildi və amansız bir süngü onun yanağını yarıb. Gənc dözülməz ağrıdan sızladı:
  - Allahın anası!
  Vedmakova etiraz etdi:
  - Bəlkə mən anayam, amma Allahın yox! Ümumiyyətlə, Allah yoxdur və heç vaxt da olmayıb!
  Arkadi Annaya tərəf geri çəkildi və qeyri-müəyyən bir şəkildə mızıldadı:
  - Bəs ölüm yoxluqdan sonra bizi nə gözləyir?
  Qız mənfi şəkildə başını tərpətdi.
  - Yox! Kommunist elmi ölüləri dirildəcək! Vətən uğrunda döyüşlərdə həlak olanlara isə yeni həyata ilk qaytarılacaq.
  Sinicin başını tərpətdi.
  - Allah qorusun!
  Vedmakova başqa bir yaponu yerə qoyub qışqırdı:
  - Tanrı yoxdur! Əgər belədirsə, o zaman etiraf etməliyik ki, kainatın yaradıcısı sadistdir! Və o, yaradılışa işgəncə verməyi sevir!
  Bu zaman Arkadinin budunu süngü ilə yarıb, yıxılmamaq üçün qırmızısaçlı döyüşçüyə söykəndi:
  - Və mən ağrıyıram! Sadəcə ağlasığmaz!
  Doğan günəşin əsgərlərinin beş-altı qat üstünlüyü təsir etdi. Əlli samuray kirpi ordusu kimi süngülərini yelləyərək onların üzərinə qaçdı. Arkadinin qarnına süngü ilə bir neçə zərbə endirildi, sonra gözü çıxarıldı. Gənc yıxılanda ona iyirmi dəfə iynə vurdular və onu əbədi olaraq sakitləşməyə məcbur etdilər. Maraqlıdır ki, onun ruhu uçarkən nə hiss edirdi: sürpriz və ya qorxu, ya da bədənin zindanından çıxandan sonra bəlkə də inanılmaz rahatlıq.
  Witcher sanki sehrlənmişdi. Təbii ki, onun tunikası süngülərlə parça-parça oldu. Döyüşçü tamamilə çılpaq oldu, çoxlu cızıqlarla örtüldü, lakin samuray ona bircə ciddi xəsarət yetirə bilmədi! Döyüşdü və qırmızı məmələri olan çılpaq döşləri dənizdəki şamandıralar kimi titrədi. Və çılpaq ayaq biləkləri parıldadı. Qız həqiqətən vəhşi və erotik gücün təcəssümü idi. Onun çılpaq ayaqları qanla qırmızıya çevrildi, bunun da böyük məhv və şər ilahəsi ilə əlaqəsi var idi: Kali! Demək olar ki, bütün sovet əsgərləri artıq bıçaqlanıb, döyüş bitdi, ancaq Afrodita onun parlaq gözəlliyində, zaman-zaman həyasız dar gözləri vurur.
  Yapon generalı Nuqi bu möcüzəyə təəccüblə baxdı. Sonra beynindən bir fikir keçdi. Zəif səslə, az qidalanan ağcaqanadın əmri gəldi:
  Onun üstünə tor at, diri-diri apar!
  Qənaətkar yaponların da torları var idi. Birdən ruslardan birini diri aparmalısan. Veb bunun üçün mükəmməldir. Dərhal onlarla tutucu qızın üstünə qandal atdı
  Vedmakova bacardığı qədər vuruşdu, özünü azad etmək üçün var gücü ilə çalışdı. Ancaq əbəs yerə vicdanlı yaponlar toru filə tab gətirə biləcəyini əsas götürərək düzəltdilər. Qızı yaxşıca qucağına alıb sürüklədilər. Hər şeyə görə, taktiki uğur əldə edildi, xüsusən də bu istiqamət nə artilleriya, nə də pulemyotlarla əhatə olunmadığı üçün.
  Qız ona aşiq olan Arkadinin hamar qırxılmış sifətini və məftunedici sözünü xatırladı:
  - Müharibədə hər ad əyilmiş çəkicin tıqqıltısı kimidir, gülləsiz xoruz etməməlisən!
  Narahat və iyrənc bir fikir ortaya çıxdı, o bunu hamarlamadı! Axı, bu tez-tez olur, sadəcə bir insana aşiq oldu və öldü!
  Yaponlar, görünür, Xabarovsk ətrafındakı sovet qoşunlarının mövqelərindən yan keçməyə davam edərək, bu yerdə zəif örtülmüş xəndəkləri tutdular. Və onun Vedmakovası əsir götürülür və onsuz da götürülməsələr də, sizi arxaya aparmaq üçün ləkələnmiş zirehli maşına yükləniblər. Maşın, ehtimal ki, Birinci Dünya Müharibəsindən bəri antidilüviyalıdır, buna görə də görünməz şəkildə piyadaların arxasına keçdi. Sürət saatda təxminən 12 kilometrdir. Brr! Dünyada ilk tank olan Proxorovun bütün ərazi vasitəsi daha az ağırlığa malik deyildi, lakin magistral yolda saatda 40 kilometr, yolda isə 25 kilometr sürətə sahib idi. Bir tərəfdən SSRİ bütün Avropaya, digər tərəfdən Asiyanın əhəmiyyətli hissəsinə hücum edir. Qız böyrü üstə çevrildi, görünür, onu arxaya qoymaq təhlükəsi var idi. Zirehli maşının bu hissəsində nə qədər qaranlıqdır, görünür, paraşütçülər bölməsi və ya əsgərlərin daşınması yerləşir. Əvvəlcə çubuqlardan və möhkəm iplərdən qurtulmaq, əlbəttə ki, qaçmaq yaxşı olardı. Və bunu necə etmək olar? Qızın, əlbəttə ki, bacarıqları var, baxmayaraq ki, o, əl-qolunu çəkməli, eyni zamanda ayağından bağladığı zənciri mişarlamalıdır. Ancaq burada iplər də olduqca yaxşı uyğunlaşa bilər. İş yorucudur, amma onu Mançuriya ərazisinə aparsalar, vaxtı olacaq. Qız yaş dərisindən kəndirləri çıxarıb, zənciri mişarlayıb eyni zamanda fikirləşdi. Hmm, Sovet Rusiyasına qarşı ciddi bir koalisiya var idi: Ən ciddi canavar isə Almaniyadır. Qabaqcıl texnologiyaya və güclü qoşunlara malik ölkə. Məsələn, o, yeni ME-309 qırıcısı haqqında eşitdi. Deyəsən, onlar artıq uçurlar. Onun silahlar haqqında dəqiq məlumatı yoxdur, lakin şayiələrə görə, bu təyyarədə yeddi nəfər var! Yanğın nöqtələri. Yak=9-da onlardan cəmi ikisi olduğunu və sovet döyüşçülərində üçdən çox xal olan maşın olmadığını nəzərə alsaq, bu çox ciddi silahdır. Bu canavarları məğlub etməyə çalışın! Yaxşı, Fokken-Wulf çox ciddi bir maşındır, silahlanmasında sovet təyyarələrindən üstündür və hətta demək olar ki, iki ton bomba daşımağa qadirdir. Artıq 1942-ci ilin sonunda o, iki 20 mm-lik top və 4 13 mm-lik pulemyotla silahlanmışdı. Ancaq görünür, yeni tipli qırıcı-hücum təyyarəsi və bombardmançı iki 30 mm və dörd 20 mm silahla artıq peyda olub. O, artıq canavar idi, bütün canavarların canavarı! Şayiələrə görə, səkkiz 30 mm-lik silahı olan döyüş təyyarəsi artıq istehsala buraxılıb! Belə bir ghoulun öhdəsindən gəlməyə çalışın! Sovet dizaynerləri buna necə cavab vermək istəyirlər? Vedmakova Yak-3-də işlərin getdiyini eşitdi. Bu kurator haqqında ona Beriya şöbəsindən məlumat verildi. Görünür, təyyarənin əsas məqamı əlavə mühərriklər və silahlar olmadan strukturun daha az çəkisi olacaq. Manevr qabiliyyəti əlbəttə yaxşıdır, amma silahlanmanın artırılmasını istərdim! Axı, boksda, əlbəttə ki, lələk çəkisində yüngül idmançı ağır çəkidən daha manevr edə bilir, amma demək olar ki, hər halda ona uduzacaq. Təsadüfi deyil ki, çəki dərəcələri var və peşəkar boksçular arasında zərbə gücü ən çox qiymətləndirilir. Sovet təyyarələrinin silahlandırılmasını gücləndirmək lazımdır və yalnız bundan sonra Wehrmacht ... bərabər səviyyədə döyüləcəkmi? 1942-ci ilin ikinci yarısından etibarən Luftwaffe-nin havadakı üstünlüyü buxarlanmağa başladı, hətta 1943-cü ilin martına qədər SSRİ-nin üstünlüyü var idi, lakin ... Müttəfiqlərin xəyanəti güc balansını dəyişdi. Vay, Hitler martın 13-də öldürüldü və indi yalnız aprelin sonu, amma qüvvələr nisbəti nə qədər ciddi şəkildə dəyişdi. Strateji qazanan mövqedən strateji baxımdan itirməyə yaxın mövqeyə qədər tez. Demək olar ki, ona görə ki, Almaniya SSRİ üzərində strateji və texnoloji üstünlük əldə etməmişdən əvvəl onu məğlub edə biləcəyinə ümid var. Xüsusilə, müttəfiqlər nasistlərə böyük miqdarda təyyarələr verə bilər, lakin alman pilotlarına onları necə idarə etməyi öyrənmək üçün vaxt lazımdır. Yenə də texnologiyada, alət panellərində fərq var. Tanklar həmçinin təlim keçmiş ekipajlar tələb edir, əlavə olaraq, Chevronun Rusiya qışında sürmə performansı xüsusilə yaxşı deyil. M-18 avtomat tüfəngi ... Pis bir şey deyil, lakin atəş sürəti baxımından ən yaxşı sovet modellərindən daha aşağıdır, lakin dəqiqliyi ilə üstündür! Bir sözlə, problem üzərində problem! Güclü zirehlərə və yaxşı sürücülük qabiliyyətinə malik həqiqətən məşhur "Çerçilllər" də var... Təbii ki, onlar da döyüşməli olacaqlar. Müharibə nə qədər uzun sürərsə, nasistlər bir o qədər çox texnika alacaqlar. Deməli, nəticə sadədir, yayda Almaniyaya sarsıdıcı məğlubiyyət vermək lazımdır. Yaponiyaya gəldikdə, özünüzü aktiv müdafiə ilə məhdudlaşdırmaq və tanklarda keyfiyyət üstünlüyündən istifadə edərək əks hücumlara başlamaq yaxşıdır. Ancaq yenə də gücə maksimum qənaət. Uzun sürən döyüşlərdə iştirak etməmək və əvvəlcədən hazırlanmış xətlərdə müdafiə qurmaq. Çinin Qırmızı Ordusundan istifadə etmək şansı hələ də var, lakin Çan Kaşi rejimi bütün gücü ilə onun üstünə düşdü. Deməli, hələlik öz gücünə arxalana bilərsən. Nə vaxt gəlməli? Ən yaxşısı, mayın sonunda, yollar nəhayət quruyanda və qoşunlara doldurma gələndə. Vedmakova özü ilk zərbəsini Oryol istiqamətində, sonra isə Xarkov vilayətində, almanları sənaye Donbassından sıxışdırıb çıxarmaq üçün, sonra isə məcburi yürüşlə Ukraynadan keçərək, hərəkətdə Dneprdən keçərək və daha sonra vuracaqdı. Rumıniyaya. Lakin Belarusu azad etmək üçün şimala üz tutmaq, mərkəzi qrupun arxasına keçmək olar. Bütövlükdə fikir yaxşıdır, çatışmazlıqlar olsa da, Oryol istiqamətində hücum ən barizdir və nasistlər bunu orada gözləyəcəklər. İstehkamları sındırmaq lazım gələcək.
  . FƏSİL #3
  Burada, əlbəttə ki, silahlar və Katyuşalar lazımlı olacaq. Sonuncu sistem güclü, xüsusilə də mənəvi təsir yaradır. Hər halda, düşmən müdafiəsinə mərmi atmaq üçün çoxlu silah və "Katyuşa" lazımdır. Ümumiyyətlə, Birinci Dünya Müharibəsi təcrübəsi göstərdi ki, müdafiə olunmaq hücumdan daha asandır və Kayzer Almaniyası 1918-ci ilin yaz hücumu ilə öz qüvvələrini tükəndirməsəydi, müharibə daha bir neçə il davam edə bilərdi. Lakin İkinci Dünya Müharibəsi hücum taktikasının müdafiədən üstün olduğunu sübut etdi. Məsələn, Polşanın sürətli məğlubiyyəti və xüsusilə müttəfiqlərin təəccüblü güclü Qərb koalisiyası. Nasistlər sadəcə alınmaz Maginot xəttini keçərək, bir ay yarım ərzində üstün qüvvələri məğlub etdilər. Əvvəlcə İtaliyanın üstün qüvvələrinin İngilislərin həlledici zərbəsi ilə məğlub edildiyi Afrikada döyüş. Və sonra Rommel sürətli hücumda daha güclü İngilis qoşunlarını məğlub etdi. Amma təbii ki, SSRİ-nin ən parlaq nümunəsi 1941-ci ildə qüdrətli ordunun böyük fəlakəti oldu. Alman bölmələrini sıradan çıxaran cavab hücum əməliyyatları. Beləliklə, əsas odur ki, yeni alman tanklarının təzyiqini gözləmədən özümüzü vuraq. Təbii ki, sovet alimləri möcüzə silahı yaratmasalar, uzun sürən köhnəlmə müharibəsi demək olar ki, nəticəsiz olur! Sonuncu prinsipcə mümkündür, məsələn, o eşitdi ki, nəzəri cəhətdən bir şəhəri məhv edə biləcək bir bomba yaratmaq mümkündür. Üstəlik, belə bir bombanın çəkisi üç-dörd ton olacaq. Nağıl kimi görünür, amma ... Biz nağılı gerçəkləşdirmək üçün doğulmuşuq.
  Daha cəlbedici bir yol Mühəndis Qarinin Hiperboloidində təsvir olunan lazer silahıdır. Belə bir şey bütün tanklar, təyyarələr, gəmilər ordusunu məhv etməyə qadirdir. Təbii ki, belə bir silah yaratsanız və təkcə Üçüncü Reyx deyil, Pindolara xainlər də yaratsanız, bütün kapitalist dünyasının sonu gələcək. Və kommunizmin parlaq bayrağı planetin üzərində parlayacaq. Amma nədənsə belə bir silah yaradılmayıb. Güzgülər yanma enerjisini bir axına toplamaq üçün ən yaxşı yol deyil. Bəli və enerji, gəmiləri kəsmək üçün daha çox şey lazımdır. Baxmayaraq ki, ... bir mikron incəliyinə qədər cəmləşərsə, həm təyyarələri, həm də döyüş gəmilərini kəsmək olduqca mümkündür. SSRİ-ni xilas etməyə kömək edəcək möcüzə silahı. Və burada lazer effekti fərqli formadadır. Nəhayət, zəncir yol verdi və demək olar ki, sərbəstdir və kəndir parçaları ətrafda uzanır.
  Vedmakova dedi:
  - Səbir və iş, səninlə olsan, meyit deyilsən!
  Qız ayağa qalxıb yalın ayağını yerə vurdu. Reaksiya yoxdur. O, daha bərk döydü. Cavab olaraq yapon dilində söyüşlər oldu və heç bir reaksiya verilmədi. Sonra Vedmakova qıcıqla mahnı oxudu. Və o, yubiley gecəsində primadonna kimi yüksək səslə oxudu:
  Wehrmacht qoşunları vəhşicəsinə qəzəblənir,
  Topların gurultusu və qılınc səsi!
  Duman bir aya qədər yüksəlir
  Göydən təhrif şüaları!
  
  Əbədilikdə vətən şöhrət qazanacaq,
  Ətimi Rusiya üçün verəcəm!
  Mən səni sevirəm rus - gözəllik,
  Bütün padşahların Rəbbi bizimlədir!
  
  Ey ölkənin qıvrım bağları,
  Qızıl aspenlərin cingiltisi xışıltı ilə səslənir!
  pravoslav şahin qardaşları,
  Allah ordunu şücaətlərə ilhamlandırdı!
  
  Soyuq və ya isti günlərdə
  Bəlkə buludla duman gətirəcək!
  Biz süpürgə kimi faşist donuzlarıq,
  Üzünüzdəki çirkləri silkələmək üçün!
  
  Partiyamız haqlıdır
  Sovet xalqı üçün vuruşun!
  Cəsarətli mahnı oxuyuruq
  Qartal kimi düşündüm!
  
  Stalin müdrikdir - hökmdarın idealı,
  Bizi nəhəng ölümcül döyüşə aparırlar!
  Vətən bayrağı qalibin pəncəsidir,
  Pallas-taleyi ilə mübahisə etməyə hazırsınız!
  
  Leninin əməlləri əbədi olacaq,
  Biz müqəddəs kommunizm quracağıq!
  İnsanın təliminə inan,
  Faşizm zülmət uçuruma yuvarlanacaq!
  
  Bütün planet azad quş kimidir,
  Uçaq uzaq ulduzlara, aləmlərə!
  Parlaq və nəcib bir şey
  Biz heykəltəraşlar kimi yaradacağıq!
  
  Və Rusiya qırmızı bayraq altında,
  Səmavi Eden çiçək açacaq kimi!
  Leninin işi, Stalinin vəsiyyəti,
  Bizi mükəmməlliyə doğru aparın!
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova, həmçinin dörd əfsanəvi qız Tuladan çıxıb Moskvaya çatdılar.
  İndi paytaxtın vəziyyəti ən ağır idi. Almanlar artıq onun mühasirəsini bitirmişdilər və hər gün daha da daralan otuz-qırx kilometr uzunluğunda bir dəhliz var idi.
  Altı döyüşçü Moskvanın kənarında müdafiə mövqelərini tutdu. Şiddətli hücum oldu.
  Oleq Rıbaçenko atəş açıb öz-özünə zümzümə etdi:
  - Gələcək bizimdir!
  Oğlan isə yalın ayağı ilə qumbara atır və davam edir:
  - Və biz əla olacağıq!
  Marqarita Korşunova vurur və qışqırır:
  - Və mən hamının ən yaxşısı olacağam!
  Və yalın ayağı ilə öldürücü qumbara atacaq.
  Və rəqibləri müxtəlif istiqamətlərə atır.
  Və sonra, artıq döyüşdə, almanları pulemyotla biçəcək və yalın ayağı ilə ölüm hədiyyəsi atan Nataşa.
  Bu elə qadındır ki...
  Qırx birinci ildə Nataşa Brest qalasından qaçdı. Şərqə getdi. Təzə ayaqqabılar tez ayaqlarını ovuşdurdu və qız onları çıxarıb ayaqyalın gəzdi.
  Bir neçə saat heç bir şey olmadı, sonra çılpaq altlıqlar qaşınmağa başladı. Bir-iki saatdan sonra onlar yanırdılar və artıq ağrıdan partlayırdılar.
  Nataşa moskvalı olduğu üçün ayaqyalın gəzməyə öyrəşməmişdi. Və əlbəttə ki, hərdən və sonra dərəyə batırılır.
  Bəli, onun ayaqları üçün işgəncə olduğu ortaya çıxdı. Amma gənc qız buna tez öyrəşdi.
  Sonra o, daim qarda belə ayaqyalın gəzir və ayaqqabılarını yalnız şiddətli şaxtada geyinirdi.
  İndi Nataşa əfsanəvi ilahə kimi döyüşür.
  Və burada Zoya yalın ayağı ilə qumbara atır və qışqırır:
  - Bu, ümumiyyətlə, super bir tarixdir!
  Və yaxşı məqsədyönlü dönüş verəcəkdir.
  Və almanlar və onların muzdluları dağılır.
  Və sonra Anjelika atəşə rəhbərlik edir ... Və o, eyni zamanda vəhşicəsinə vurur.
  Bir qumbara da onun çılpaq ayağından qaçır.
  Və muzdluları səpələyir.
  Bundan əlavə, Svetlana atəş açır. Və onun yalın ayağı elə atır ki, heç kim müqavimət göstərə bilmir.
  Və rəqibləri çox uzaqlara səpələyir.
  Və özünü vurur və partlayıcı dalğa ilə düşmənləri əzir.
  Bunlar SSRİ-də doğulmuş qızlardır!
  Oleq Rıbaçenko düşmən piyadalarına nişanlı atəşlər aparır, uşaq ayaqları ilə avtomatik qumbara atır. Və eyni zamanda oğlan özü üçün yazır.
  Ukraynanın yeni prezidenti Zelenski ilə münaqişə ilə üzləşən Vitali Kliçko Kiyev meri vəzifəsini tərk etmək qərarına gəlib. Əslində inadkar olub mövqedən yapışmaq nəyə lazımdır. Problemi özünüz həll etmək daha yaxşıdır.
  Və mer vəzifəsini tərk etdikdən sonra Vitali Kliçko karyerasını bərpa etdi. Və dərhal bir sensasiya Weideri çağırır. Heç bir ara döyüş olmadan! Və bu, səkkiz ildən çox fasilədən sonra.
  Weider, əlbəttə ki, razılaşır. Çağırış qəbul edildi!
  Və həqiqət anı gəlir. Bir tərəfdən, dəfələrlə dünya çempionu on iki ildən artıqdır ki, heç vaxt məğlub olmayıb. Digər tərəfdən, Kiyevin qırx doqquz yaşlı keçmiş meri. Hopinsin rekordunu qıra bilən, lakin fitnəsi çox şübhəli olan adam.
  Əslində çoxları belə uzun fasilədən sonra birbaşa Veyderə getməyin intihar olduğunu düşünürdü.
  Amma Vitali Kliçko Rokki Balboaya bənzəyir. Ən güclü ağır çəkili yumruqçuya qarşı çıxmaq qərarına gəldi. Denotay Vider bütün rəqiblərini itirmiş boksçudur. Tamamilə hər kəs, o cümlədən Tyson Fury!
  Bəs Vitali Kliçkonun şansı olarsa necə?
  Ancaq Vitali Kliçko daim məşq etdi, formada qaldı, işə velosipedlə getdi. Və təbii ki, fiziki cəhətdən o qədər də pis deyildi. Üstəlik, onun polad çənəsi var idi.
  Yaxşı, Vitali Kliçko favorit olmasa belə, döyüşü nə qəbul edəcək?
  Oleq Rıbaçenko pulemyotun klipini dəyişdirdi. Boksçularla iddia edilən döyüşlər həyəcanlıdır.
  Doğrudan da, niyə Vitali Kliçko rinqə qayıdıb Hopinsin rekordunu qırmağa çalışmır?
  Bu, çox güclü bir fikir olardı.
  Terminator oğlan növbə verdi və daha bir neçə onlarla faşisti məhv etdi.
  Sonra oğlan güldü və dilini göstərərək dedi:
  - Mənim super adamım var!
  Marqarita çılpaq ayağı ilə bir-birinə bağlanmış iki limon atdı və çığırdı:
  - Siz hər kəsdən daha soyuqqanlısınız!
  Oleq, çəkməyə davam edərək əsaslandırdı ...
  Qırx doqquz yaşında Vitali Klitschko həqiqətən Hopinsin rekordunu qırmaq niyyətində idi. Hətta mətbuat konfransında belə xatırladı: "Mən Formanın rekordunu qırmayacağımı dedim, amma Hopins haqqında heç nə demədim! Buna görə də onu götürüb onun rekordunu qıracağam!"
  Bununla birlikdə, ictimaiyyətin əhəmiyyətli bir hissəsi qırx səkkiz yaşında Hopinsin dünya çempionu titulunu qazana biləcəyinə az və ya çox inanırdısa, ancaq qırx doqquz yaşında Vitali Kliçkoya inam daha az idi. O cümlədən ona görə ki, rəqibi artıq çox güclüdür.
  Ağır çəki tarixində belə bir yumruqçu olmamışdı. Düzdür, Uayder artıq gənc deyil, lakin bütün otuz beş yaş qırx doqquz deyil.
  Bununla belə, Vitali Kliçko nikbinliyini itirmir. Çox məşq edin, forma alın. Və mən çox şadam ki, Kiyev merinin kreslosunu tərk etmişəm.
  Əslində bu qədər problemin olduğu Ukraynada mer olmaq böyük xoşbəxtlik deyil.
  Amma Uyaderlə döyüşə görə Vitali Kliçkoya çox yaxşı pul təklif olunub. Beləliklə, hər halda, pul kisəsi ilə uduzmadım. Vitali Kliçko adı məşhurdur.
  Pis dillər hətta Uayderin bir dəfə vuracağını və Vitali Kliçkonun özünün uzanacağını söylədi. Sonra pul alacaq, xatirələr, ya da elmi fantastika yazacaq.
  Və ya bəlkə bir filmdə.
  Yeri gəlmişkən, Vladimir Kliçko da boksla məşğul olmaq istəyirdi. Yalnız hiyləgər Vladimir müntəzəm dünya çempionu arasından daha zəif rəqib seçdi. Amma hər halda, kim nə deyə bilər, o, çempiondur və əladır!
  Ancaq Denotay Wyder, nə desə də, yenə də ən yaxşıların ən yaxşısıdır!
  Amma Vitali çılğınlıqla məşq edir. O, özünə maksimum yük verən bir gənc kimidir. Və o, əla forma və yaxşı dözüm nümayiş etdirərək bir neçə sparrinq seansı keçirdi. Xeyr, Vitali hazırdır. Və təkcə belə deyil, o, rinqə girir.
  Həqiqətən də, qiyamət günü gələndə və ən böyük yumruqçu Wyder, bu baxımdan ən yaxşı ağır çəkili Vitali bir araya gəldi. Kiyevin keçmiş meri, artıq hamı boks karyerasından imtina edib. Amma indi iki əfsanəvi şəxsiyyət bir araya gəldi.
  1999-cu ildə ilk dəfə dünya çempionu olan Vitali. Düşünün, bu hadisədən nə qədər vaxt keçib və iyirmi ildən çox vaxt keçib.
  Və Wyder artıq çox uzun müddət titulunu qoruyub saxlayır. Həm də Holmsun ayrıldıqdan sonra titulun ən uzun müddət saxlanılması rekordunu qırmağa yaxındır.
  Və təbii ki, Weider kimdənsə qorxursa, bu, Vitalinin babası deyil. Əslində hər kəs Hawkins ola bilməz. Hawkinsin rəqibləri isə Weider qədər güclü deyil!
  Lakin Vitali rəqib kimi rinqə çıxır. Saçları artıq boz rəngdə olsa da, bədəni hələ də möhtəşəm və əzələlidir. Vitali baba, onu hörmətlə və ya istehza ilə çağırırlar. Amma əzələlərin relyefi gəncinki kimidir.
  Vitali hazır olduğunu bildirdi. Özü də yox, dərəcələri bir az qalxıb.
  Weider də arıq, kəsikli və sümükləri daha incədir, daha az çəkiyə malikdir.
  Nəhəng yumruqçu olmasına baxmayaraq, bəzi müdafiə problemləri var və həmişə ayaq üstə deyil. Amma artıq çoxlu döyüş təcrübəsi var. Döyüşlərin sayına görə, o, artıq Vitaliyə çatdı. Və indiyə qədər o, məğlub olmayıb.
  Lakin Vitali Kliçko keçirdiyi iki döyüşdə yalnız zədə və kəsiklər səbəbindən məğlub olub. Siz də deyə bilərsiniz ki, döyülməyib.
  Ancaq səkkiz ildən çox fasilə və əlli ilə yaxın. Vitali gənc olsaydı, təbii ki, şansı olardı. Amma o, Hopinsin rekordunu qıra bilərmi? Artıq otuz beş yaşında olan David Hay sıfır boksçu oldu.
  Amma çox söz-söhbət var və yalnız üzük göstərəcək. Vitali Kliçko Hopinsin rekordunu qıracaqmı, yoxsa Vayderin söz verdiyi kimi onu xərəkdə aparacaqlar.
  Burada qarğa maskasında çıxır. Hündür, çox quru, hətta Koschey kimi arıq.
  Bir cüt boksçu rinqdə ona ciddi problemlər yaradıb. Bu, xallarla liderlik edən və nokautu məğlub edən Kubalı Ostrix və xallarda da liderlik edən və mübarizəni heç-heçəyə çatdırmağı bacaran Tayson Fyuridir. Beləliklə, dünyanın ən böyük yumruqçusu iflasa uğraya bilər.
  Amma ehtimallar, demək olar ki, onda birdir, Wyder-in xeyrinədir. Buna baxmayaraq, Vitalinin yaşı və karyerasında böyük fasilə çox böyükdür. Hətta qardaşı Vladimir bir neçə güclü orta kəndli ilə istiləşməyi məsləhət gördü. Həqiqətən də, Almaniyada Vitali Kliçko sırf böyük adına görə babat boksçu ilə dueldə daha çox pul qazana bilərdi.
  Axı Vitali bütün dünyada təkcə boksçu kimi deyil, həm də siyasətçi və paytaxtın meri, Maydan qəhrəmanı kimi tanınır.
  Yox, hər halda, Vitali Kliçko tələsməyə və belə bir dağa itələməyə dəyərmi deyə düşünməli idi.
  Ancaq seçim edildi: Vitali Kliçko asan yollar axtarmır!
  Mübarizə Amerikadadır. ABŞ və Ukraynanın himnləri səslənir. Xidmət siyahıları elan edilir. Və nəhayət, döyüş üçün siqnal səslənir.
  Çoxları tamaşa və qan görmək istəyir.
  Weider ehtiyatla başladı, baxmayaraq ki, o, haqlı olmaya bilər. Və birdən Vitali paslanır. Kliçko kiçik də tələsmir. Ancaq onun ayaqlarının yüngül, arıq, əzələli və balanslı olduğunu dərhal görə bilərsiniz. Hər halda, çoxlarının gözlədiyi: deyirlər ki, dərhal üzəcək, olmadı.
  İnamla, Kliçko jab ilə işlədi, adi haldan bir az yuxarıda saxladı, bloklar qoydu.
  İlk iki raund problemsiz keçdi. Və sonra Wyder, gözlənildiyi kimi, sürəti çox artırdı. Hücum və hücumda daha fəallaşdı. Ancaq Vitali başını itirmədi. Zərbəni blokladı, sol kürəklə qarşılaşdı. Və birdən, kəskin ahtapot zamanı sağ əlini bədənə çırpdı. Weider ağrıdan ikiqat oldu.
  Vitaly bir ikilik keçirdi və karyerasında ikinci dəfə dünya çempionu və bütün zamanların ən yaxşı yumruqçusu yerdə idi.
  Vitali gülümsədi... Və tamaşaçılar ləzzətlə gurladılar. Bu qoca Vitalidən gözlənilən deyildi. Heyrət! Vay! Və sonra əlli il tezliklə görünür! Və yenə də hərəkət edin və döyün! Bilinməlidir!
  Veyder ayağa qalxdı, lakin geri çəkilməyə başladı. Vitali yavaş-yavaş onu iynəsi ilə sancmağa başladı. Və yenə iki. Və yenidən vur. Zərbəçi geri çəkilir.
  Çətinliklə, lakin Wyder raundun sonuna çatdı. Sonra növbəti nömrədə Vitali birinci nömrə kimi çalışdı. Amma heç nə, hər şey plan üzrə getdi. Bir neçə raund ərzində Uayder geri çəkildi və çarəsiz göründü. Lakin doqquzuncu raundda yenidən partladı. Və yumruq atmağa başladı irəli getdi. Və yenə ikiliyi əldən verdi və düşdü. İkinci nokdaun.
  Vitali gülümsəyir. İrəli gedir. Weider ayaq üstə dayanmır. O, antidot tapmayaraq, yenidən ikilini atlayır. Və növbəti zərbədən düşür.
  O, çətinliklə ayağa qalxır, hakim isə mübarizəni dayandırır!
  Qələbə! Vitali Kliçko, indi dünya çempionu! Və yenə onun kəməri! Düzdür, hələ mütləq deyil, artıq at belindədir!
  Hopinsin rekordunu qırdı və əlbəttə ki, Foremanın ağır çəkisi üçün Holifildi bərabərləşdirərək dördüncü dəfə dünya çempionu oldu.
  Wyder, əlbəttə ki, döyüşün çox tez dayandırıldığını qışqırır və revanş tələb edir.
  Vitali deyir ki, karyerasını davam etdirmək və ya daha bir neçə döyüş keçirmək qərarını sonra verəcək. Amma hamı ona çox yaxşı olduğunu, hətta gəncliyindən də yaxşı olduğunu və davam etməli olduğunu deyir.
  Xüsusilə heç bir şey olmadığı üçün. Kiyevdə başqa mer var, Rada və prezident seçkiləri hələ çox uzaqdadır, niyə orda döyüşməyək?
  Növbəti üç döyüş üçün Vitaliyə yüz milyon dollara qədər pul, üstəlik verilişlərin başqa bir faizi təklif olunur.
  Təbii ki, cekpot böyükdür və Kiyevin keçmiş meri öz fikrini deyir.
  Əslində o, hələ çox şeyə qadir olduğunu göstərdi. Bəs istedadı torpağa basdırmaq nəyə lazımdır? Və ən əsası, onsuz da ediləcək bir şey yoxdur!
  Bəlkə bütün kəmərləri birləşdirməyə çalışaq? Çox gözəl olardı!
  Vitali təklifi qəbul edir və daha üç döyüş üçün müqavilə imzalayır.
  Və onun növbəti rəqibi... Yaxşı, əlbəttə ki, Tayson Fyuri! Hələ döyülməmiş, böyük ağır çəkili. Düzdür, onu Uydar və ondan kiçik biri yıxıb. Ən əsası isə kiçik qardaşının cinayətkarı. Yaxşı, bununla necə mübarizə aparmayasan?
  Təbii ki, yeni döyüş, inanılmaz qonorar və möhtəşəm tamaşa.
  Oleq Rıbaçenko yenə almanlara və əcnəbi döyüşçülərə atəş açır. Ümumiyyətlə, piyadaların tərkibində almanlar demək olar ki, yoxdur. Onlar E-50 və E-75 tanklarının arxasında hərəkət edirlər. Və risk etməməyə çalışırlar.
  Burada, daha uzaqda, Panther-2 görünür. Bu tank, real hekayədən fərqli olaraq, qırx üçüncü ildə ortaya çıxdı. Panteranın özü də çox kütləvi deyildi. Bəli və "Panther" -2, çox istehsal olunsa da, 1945-ci ildə SSRİ ilə müharibəyə hazırlaşan almanlar zavodları E-50 və E-75 tankları ilə doldurdular.
  Yüngül özüyeriyən silahların bütün praktikliyinə baxmayaraq: E-10 və E-25, Fuhrer daha ağır tanklara üstünlük verdi. Quderian çətinliklə ən kütləvi yüksək sürətli E-50-ni yaratmağa inandırdı. Fürer, əksinə, çox uğurlu olmadığı və doxsan ton ağırlığında olan E-75-i daha çox sevirdi.
  Amma indi E-75 M modifikasiyası daha aşağı siluet, daha yüngül və güclü mühərriklə peyda oldu. Bəlkə də gələcəkdə ən populyar olacaq.
  Məsələn, Oleq Rıbaçenko hiyləgər taktikalardan istifadə edir. Beret və yalın ayağı ilə E-50 tırtılına qumbara atır. Bu səbəbdən çən dönüb həmkarı ilə toqquşur.
  Və nəticə - iki mastodon yanır.
  Oleq, gördüyümüz kimi, çox hiyləgərdir.
  İndi o, belə davranır və almanlar böyük itki verirlər. Uşağın ayaqları çevikdir. Onun kimi ayaqyalın və yaraşıqlı olmaq yaxşıdır.
  Amma ümumilikdə ağlıma boksçularla bağlı fikirlər gəlir. Məsələn, Denis Lebedev niyə karyerasını bərpa etməsin? Qırx il o qədər də uzun müddət deyil. Üstəlik, ağır çəkidən əsas rəqiblər ayrıldı və siz kəmərləri birləşdirməyə cəhd edə bilərsiniz.
  Bu, həqiqətən etməməli olduğunuz şeydir, buna görə də səlahiyyətlilərlə altı olmaq lazımdır. Özünüz nəcib boksla məşğul olmaq və ya müxalifətə getmək daha yaxşıdır.
  Bu, Sergey Kovalevin Moskva meri oldu. Baxmayaraq ki, bu sadəcə bir fantaziyadır.
  Denis Lebedev isə daha konstruktiv bir şey edə bilərdi. Üstəlik, boksu hələ də məğlubiyyətsiz tərk etmək nədənsə tezdir. Əsl idmançı bütün yolu keçməlidir.
  Vladimir Kliçko da qayıda bilər. Ancaq bəziləri, Aleksandr Ustinov kimi, artıq üç dəfə ardıcıl döyülüblər, təqaüdə çıxmırlar!
  Həqiqətən, qəhrəmanlar insanlar deyil, birbaşa poladdandırlar!
  Amma gəlin belə bir variantı təsəvvür edək, Putin təyyarədə qəzaya uğrayıb və Rusiyada yeni prezident seçkiləri var.
  Və bu gün nə görürük? Kommunistlərin güclü namizədləri yoxdur. Qrudini rüsvay etdi və ona inamı sarsıtdı. Zyuqanov çox qocalıb və hamıdan yorulub, xarizması azdır. Suraykin əvvəlki seçkilərdə uğursuz çıxış edib. Digər az tanınan şəxsiyyətlər. Jirinovski də çox qocalıb və hamıdan bezib. Liberal Demokrat Partiyasının digər üzvləri az tanınır. Müxalifətdən başqa kimləri tövsiyə etmək olar? Andrey Navalnı güclüdür, lakin onun seçkilərdə iştirakına icazə verilməyəcək. Kseniya Sobçak ciddi namizəd deyil. Demuşkin həbsdə idi və o qədər də məşhur deyildi. O, həbsdə idi və Udaltsov, bəlkə də bacarsa da, kommunistlər tərəfindən dəstəklənir və öz sözünü deyirdi.
  Bir sözlə, müxalifətdə ciddi rəqiblər yoxdur. Beləliklə, prezident səlahiyyətlərini icra edən Medvedev hələ də əsas favoritdir. Və əgər bir intriqa olacaqsa: ikinci turda və ya dərhal birincidə.
  Medvedevin aşağı reytinqini və çox güman ki, prezidentliyə namizədlərin çoxluğunu nəzərə alsaq, ikinci turun keçirilməsi tamamilə mümkündür.
  Bununla belə, Medvedev birinci raundda çox böyük üstünlüyə malik olacaq, ikincidə çox yaraşıqlı rəqib yox.
  Baxmayaraq ki, onun Zelenski son anda peyda olub bütün kartları qarışdıra bilər!
  Oleq Rıbaçenko yenidən qumbara ataraq nasistlərin tanklarını itələdi. Çoxlu gurultu və atəş.
  Yer isə hərdən havaya qalxır və birbaşa havada yanır. Və aşmaq, ərimək, fraqmentlər.
  Oleq deyir:
  - İmperiyamıza şöhrət!
  Marqarita çılpaq ayağı ilə qatil hədiyyəsi atır, çığırdı:
  - Qəhrəmanlara böyük şöhrət!
  Və yenə çılpaq dabanlı qız limon atacaq.
  Faşistlər axır, ey, tökülür.
  Heç bir yol yoxdur, hətta vakuum bombası ilə də dayanıb qalib gələ bilməyəcəksiniz! Burada belə sərin döyüşçülər, sadəcə dəhşət!
  Oleq qışqırır:
  - Müqəddəs müharibədə qələbəmiz!
  Marqaret təsdiqlədi:
  - Yüz faiz zəmanətlə!
  Və yenə qız yalın ayağı ilə qumbara atdı.
  Xeyr, bu uşaqlar açıq şəkildə belə təslim olmayacaqlar.
  Oleq Rıbaçenko qışqırdı:
  - Yeni sovet nizamı üçün!
  Marqarita aktiv şəkildə partladı və təsdiqlədi:
  - Banzai!
  Oleq isə daha da bəstələməyə çalışıb. Bax, burada Vitali Tyson Fury-yə qarşı könüllü müdafiə edir. Bu arada, Vladimir Ruizlə eyni dərəcədə maraqlı mübarizə aparır.
  Əslində Ruiz üç versiyada dünya çempionu olub. Orada Vladimir niyə çox pul üçün onunla döyüşə bilmir? Daha rahat rəqib - daha qısa və yağlıdır. Vladimir onu uzun zərbələrlə vura bilir.
  Təəssüf ki, kiçik Kliçko dünya çempionu olarkən onunla döyüşü buraxdı. Və sən köçməli idin.
  Bəs bunu necə düşünmədin, Vladimir?
  Və üç versiyada dünya çempionu indi Usykdir. Ancaq tez bir zamanda taxta çıxdı.
  Və Vitali ilə birləşmə mübarizəsi mümkündür. Amma bunlar hələlik fərziyyələrdir.
  Vitalinin Tayson Fyurini məğlub etməsi lazımdır və Veyderlə revanş oyunu maraq doğurur. Və bir çox başqa maraqlı döyüşçülər var. Eyni Entoni Coşua. Onunla döyüşmək də son dərəcə maraqlı olardı. Qardaşımın da qisasını al.
  Vitali Veyderi məğlub edərək sensasiya yaradıb. Və eyni inkişaf uğuru ola bilər.
  Niyə dünyada əlli ildən sonra çempionluq döyüşündə qalib gələn ilk boksçu olmayaq? Bu əvvəllər heç edilməyib!
  Salam Vitali! Kiyevin necə meri olduğunuzun fərqi yoxdur, amma indi siz artıq heç bir şübhəsiz böyük dünya çempionu kimi tanınmısınız!
  Ancaq burada başlığın ilk, könüllü müdafiəsi var. Daha böyük və daha uzun silahlı rəqib olan Vitaliyə qarşı. Wyder kimi nəhəng yumruqçu deyil, texniki və çevik, uzun qolları ilə. Həm də yıxılsa da, hələ qırılmayıb.
  Ən əsası, o, hələ çox gənc Vladimir Kliçkonu məğlub etdi və bu, şübhəsiz ki, Tayson Fyurini nəhəng rəqib edir.
  Ehtimallar təxminən əlli əlliyə çatdı. Əlbəttə ki, Wyder üzərində nokautlu qələbə təsir edici idi. Ancaq indi bu, ona qarşı xordamaq deyil, hələ heç kimin çıxa bilmədiyi mahir döyüşçü olacaq. Və ən əsası, gücünün şəfəqində Vladimirin özünün qalibi.
  Vitali əlli yaşında belə bir texnikanın öhdəsindən gələ biləcəkmi? Bu, intellektlərin duelidir. Həmin Uayder açıq-aydın Vitalini aşağı saldı və onu qeyri-adi şəkildə qəbul etməyə çalışdı. Və burada artıq belə işləmir.
  Burada hər iki boksçu hazırlaşır. Vitali, həmişə olduğu kimi, ciddi və diqqətlidir. Özünə arxayın və sakitdir.
  Tayson Fyuri də hazırlaşır. O, Vitalidən hündürdür, qolları daha uzundur və ondan istifadə etməyə çalışacaq.
  Amma indi döyüş Britaniyada keçiriləcək və ödənişli yayımlanacaq.
  Tayson Fyuri indi birincidir. O, zahiri inam nümayiş etdirir. Keçəl, yöndəmsiz və çox da atletik deyil. Əgər Vitali Kliçkonun saçları rənglənibsə, onda siz onların hansının daha yaşlı olduğunu başa düşməyəcəksiniz, baxmayaraq ki, yaş fərqi on yeddi ildir. Bu, hələ çempionluq döyüşləri üçün rekord deyil, amma artıq rekorda yaxınlaşır.
  Yaxşı, bəlkə Vitali də Tayson Fyuridən kiçik biri ilə döyüşəcək.
  Burada Vitali nəhəng musiqiyə çıxır. Bir-birlərinə baxırlar.
  Tayson əyilir və hündür görünmür. Vitalinin çiyinlərində, bəlkə də, daha genişdir. Ən əsası isə onun fiquru çox gözəldir, əzələləri isə qabarıqdır.
  Yaxşı, ilahilər necə səslənir? Əvvəlcə ingilis, sonra isə ukraynalı.
  Sonra baxış mübadiləsi.
  İndi buynuz səslənir, birinci raund.
  Vitali yüngül zərbə atır, yaxşı hərəkət edir. Tayson getməyə çalışır. Amma Vitali çox çevikdir və yumruqları yöndəmsiz trayektoriya ilə hərəkət edərək Tayson Fyurinin başına çatır.
  Hər şey ekspertlərin proqnozlaşdırdığı kimi gedir. Vitalinin əla sürəti var.
  Və hər şey uğur qazanır.
  Birinci raundda qalib gəlir... Sonra bir dəqiqəlik istirahət və ikinci raund. Yenə də Fyuri taktikanı dəyişmir. Görünür, Vitalinin yorulacağına ümid edir.
  . FƏSİL #4
  Və yenə də Klitschko Sr.-nin cüzi üstünlüyü var. Qardaşlar rinqdə üstünlük təşkil edirlər.
  Vladimir bir həftə əvvəl Ruizi texniki nokautla qazanıb.
  Yaxşı, mübarizə davam edir.
  Üçüncü tur yenə də Vitalinin diktəsi ilə keçir. Lakin dördüncü raundda Tayson Fyuri qəfildən partlayır. İrəli tələsmək ... Və bir ikili vurur. Və yıxılır.
  O nə istəyirdi? Vitali ehtiyatdadır.
  Nə isə, Tayson bu raundda sona qədər müdafiə etdi. Sonra yenidən Vitalinin üstünlüyü ilə birtərəfli mübarizə başladı. Üstəlik, dünya çempionu Kliçko Sr açıq-aşkar tələsmirdi.
  İndi isə səkkiz raunddan sonra Tayson Fyuri qəfildən geri çəkilir. Mübarizəni davam etdirməkdən imtina etdiyinə görə, qələbə texniki nokautla elan edilir.
  Beləliklə, Vitali Kliçko yeni rekorda imza atdı: boks tarixində əlli yaşında dünya titulunu qoruyan ilk döyüşçü. Və Hopinsin daha bir nailiyyətini geridə qoyur.
  İndi o, həqiqətən, Vitali supermen oldu. Və qardaşının qisasını aldı.
  Ancaq növbəti döyüş Wyder ilə revanşdır. Çox yüksək ödənişlər vəd edirlər. Onunla duel edə bilərsən və sonra Joshuanın yanına gedə bilərsən.
  Və sonra artıq Usyk ilə birləşmə mübarizəsi haqqında düşünə bilərsiniz. Ümumiyyətlə, Vitali Kliçko, prinsipcə, mütləq dünya çempionu olmaq istərdi. Və bu arzu çox güclüdür.
  Oleq Rıbaçenko onun fikirlərinə gülümsəyir. Bəli, bu mümkündür. Oğlan bütün faşistlər cərgəsini biçib deyir:
  - Xalq səni xatırlayır Kliçko! Xalq səni qiymətləndirir Kliçko! Xalq səni istəyir Kliçko! Tezliklə qayıt Kliçko!
  Dahi oğlan onun şıltaq mahnısına güldü və yenə də bütün qumbaraların ən ölümcülünü necə işə salacağına güldü. Və faşistlərin üç tankı toqquşur.
  Sovet qoşunlarının qəhrəmancasına müqavimətinə baxmayaraq, faşistlər hələ də Moskvanı SSRİ-nin digər əraziləri ilə birləşdirən dəhlizi ələ keçirə və kəsə bildilər.
  Beləliklə, Rusiyanın paytaxtı tam blokadadadır. Necə ki, Leninqrad bloklanır.
  Stalinqrad hələ də müqavimət göstərir. Almanlar Qafqazın Qroznı və Orconikidze şəhərlərinə də basqın edirlər. Vəziyyət kritikdir. Xüsusilə Moskva tamamilə mühasirəyə alındıqda.
  Onun çoxlu qoşunu, milislərdə yüz minlərlə əsgəri var. Ancaq döyüşlərdə mərmi və patron çox tez tükənir. Sursat qurtara bilər. Və sonra paytaxt yıxılacaq. Və ərzaq ehtiyatları o qədər də çox deyil. Bu da tezliklə bitəcək.
  Və Moskva olmadan bu, növbəti müharibə olacaq. Stalin də bunu başa düşür.
  İndi o, Kuybışevdədir. Lakin nasistlər Volqaya çatdıqdan sonra o, cəbhə xəttindən çox da uzaqda deyildi.
  Üstəlik samuraylar da sıxılır. Onlar bombalayır və saysız-hesabsız piyadalarla dırmaşırlar. Bəlkə güc çatmır.
  Stalin bunu başa düşür və pərdə arxasında Yaponiya ilə ayrıca sülh danışıqları aparmağa çalışır. Necə ki, onlar hətta Uzaq Şərqdən imtina etməyə və qızılla təzminat ödəməyə hazırdırlar.
  Lakin Hirohito dedi: bizə bütün Sibir lazımdır, Urala qədər. Təəssüf ki, bu qədər məhsul vermək mümkün deyil.
  Vladivostok artıq demək olar ki, mühasirəyə alınıb. Və ümumiyyətlə, hər şey çox axmaqdır ...
  Ancaq bəzi qəhrəman qızlar döyüşür və faşistlərə və yapon militaristlərinə təslim olmurlar.
  Müğənni Vedmakovanın getdiyi zirehli həbsxana maşını dayandı, açılan qapının cırıltısı eşidildi. Biri iri və kök, digəri kiçik və arıq iki yapon Anastasiyanın gözünü bir anlıq kor edən işıqdan kənara əyildi. Sonra qız tərəddüd etmədən birini baldırının yelləncəyi ilə məbədə, digərini isə çənəsinə zəncirlə bükülmüş yumruğa vurdu. Doğan Günəş Ölkəsinin təriflənmiş döyüşçüləri gülünc şəkildə nokauta düşdülər.
  Vedmakova hətta oxudu:
  - Adama on ikinci tur deyirəm! Axı mən super qadınam və Atassla doluyam və döyüşdə maneəsiz sinif nümayiş etdirərək düşməni dərin nokauta göndərirəm!
  Qız Schmeister-dən kopyalanan Yapon pulemyotunu götürdü və deklanşörə basaraq kabinəyə qaçdı. Daha üç yapon oraya tullandı, Vedmakova başlarını nişan alaraq vəhşicəsinə gülümsədi.
  - Klub başçıları nə aldılar!
  Zirehli transportyor çılpaq döyüşçü xanım tərəfindən ələ keçirilib. Witcher hürürdü:
  Bədbəxt Rusiya üzərində uçdu,
  Qaranlığı qaynayan cəhənnəm canavarlar!
  İşğalçının baltası yağışlıdır,
  Başınızı itiləyin və kəsin!
  Cəhənnəmdəki döyüşdə kommunist piyada deyil,
  Biz həmişə boyunduruqda gəzmirik!
  Üçüncü Reyxi odlu silahlara çevirin,
  Yaxşı, dürüstlük yaxşılığa işarə edəcək!
  Vedmakova iyrənməsinə baxmayaraq, ölülərdən götürülmüş yapon hərbi formasını geyindi. Necə də xoşagəlməz idi, bu əsgərlər çoxdan yuyunmamışdılar və dəhşətli iy verirdilər. Pilot qız qışqırdı:
  - Bu qədər oskotinitsya lazımdır! Asiya olsa da!
  Lakin zirehli transportyor asanlıqla yaralanıb şimal istiqamətində yola düşdü. Avtomobildə iki 12 millimetrlik pulemyot var idi ki, bəzən piyadaların hücumunu dəf etmək mümkün idi. Başqa bir şey odur ki, 20 millimetrlik zireh 37 millimetrlik yapon "silahlarının" kalibrinə tab gətirə bilmirdi. Vedmakova düşündü: kommunistlərin hakimiyyətə gəlməsi Rusiyanı necə dəyişdi. Əgər çar dövründə Yaponiya ordusu texniki baxımdan rus ordusundan xeyli üstün idisə, indi əksinə, geri qalır. Doğan günəş ölkəsində elmin təşviq edilmədiyini söyləmək mümkün olmasa da. İcbari orta təhsil XIX əsrin sonlarında tətbiq edilmişdir. Düzdür, Yaponiyada təhsilin keyfiyyəti yüksək deyildi. Onu ifrat dərəcədə pedantik olan Prussiya məktəbindən köçürdülər və onu bir qədər sadələşdirdilər ki, kifayət qədər savadlı insanlar olmadığı üçün bir müəllim mümkün qədər çox şagird buraxsın. Ümumiyyətlə, yaponlar avropalıları, məsələn, xaki formasının görünüşünə görə ingilisləri, formalaşma və hərbi nizamnaməyə görə almanları, hərbi donanmanın forması və tipinə görə amerikalıları, maliyyə qurumları sistemini təqlid edirdilər. Düzdür, onların da özlərinə məxsus, məsələn, Bushido kodu, məşhur Şimosa partlayıcıları var idi (baxmayaraq ki, bu, Avropadakından çətin idi). On doqquzuncu əsrin ortalarına qədər Yaponiya geridə qalmış, hətta dəmiryolları olmayan, lakin top güllələri olan toplarla silahlanmış bir orta əsr ölkəsi idi. Türkiyə və İrandan, hətta Çar Rusiyasından da arxaik idi. Qəribədir, amma Doğan Günəş ölkəsinin insanlara çatmasına kömək edən və sözün əsl mənasında onları sivil dünyaya qoşulmağa məcbur edən Amerika idi. Partlayıcı mərmiləri olan müasir buxar kreyseri geridə qalmış Yaponiyada güclü təəssürat yaratdı. Xüsusilə bir neçə yelkənli qayığı batırdıqda, top güllələri ilə topların tam acizliyini göstərdi.
  Bəlkə də amerikalılar Yaponiyanı dünyaya açılmağa məcbur etdiklərinə görə dəfələrlə peşman olacaqlar. Asiyada bir rəqib yetişdirdiklərini, lakin sonra bir neçə onillikdən sonra Doğan Günəş Ölkəsinin Qərbin əsrlər boyu getdiyi yolla gedəcəyinə inanmaq çətin idi.
  Vedmakova magistral yol boyu sürdü, yük maşınlarını, eləcə də nəqliyyat vasitələrini gücləndirdi və əsaslandırdı. Hətta II Aleksandrın, daha doğrusu, I Nikolayın dövründə çar hökuməti Çinin Rusiyaya birləşmək planlarını həyata keçirmişdi. Lakin Nikolay genişlənmə obyekti kimi türk istiqamətini seçdi. Prinsipcə, daha rahat idi. Lakin Rusiyaya nifrət edən İngiltərə və onun təsiri altında olan Fransa Osmanlının müdafiəsinə qalxdı. Rusiya minilliyin dörddə birində (1612-ci ilin məqsədindən sonra) ilk dəfə olaraq genişmiqyaslı müharibəni uduzdu (fərdi döyüşlər, əlbəttə ki, sayılmır, demək istəyirsən ki, Rusiya minilliyin təxminən dörddə biri müharibələri uduzmadı. ümumiyyətlə, yeri gəlmişkən, ilk olaraq Nikolayın altında ölçü baxımından maksimuma çatdı). Bir neçə səbəb var idi, ən əsası qoşunların texnoloji təchizatında Qərb dövlətlərinin üstünlüyü. İlk intihar edən Nikolaydan sonra taxt II Aleksandr tərəfindən keçdi: bəlkə də bütün Rusiya tarixində ən savadlı və bilikli çar. Geniş miqyaslı islahatlara başladı, təhkimçiliyi qeyd etdi, onun dövründə sənayenin sürətli böyüməsinə, dəmir yollarının və elektrik stansiyalarının tikintisinə başladı! Ancaq eyni zamanda, təhkimçiliyin ləğvi kəndlilərin hesabına baş verdi, çoxlu xarabalıqlar oldu, iğtişaşlar, xüsusən də Polşada kütləvi iğtişaşlar başladı. İskəndər Rusiyanı irəli apara bildi, amma fundamental problemləri həll etmədi, hətta Alyaskanı bir qəpiyə Amerikaya satdı, Havay adalarını pulsuz verdi. Düzdür, o, Türkiyəni məğlub edə bildi, lakin Osmanlı İmperiyası bu vaxta qədər çox zəif idi və üsyanlarla sarsıldı. Bəli, Rusiyanın bu müharibədə itkiləri qeyri-mütənasib dərəcədə böyük idi və islahat aparılmasına baxmayaraq, rus ordusunun hələ də mükəmməllikdən uzaq olduğunu sübut etdi. Ancaq Suvorovun dövründə də hər şey kitablarda yazıldığı qədər aydın deyildi. Qələbələr kifayət qədər baha başa gəldi və İkinci Ketrin, məsələn, ikinci Rusiya-Türkiyə müharibəsi zamanı özünü nisbətən təvazökar ərazi əldə etmələri ilə məhdudlaşdırdı, hətta Moldovaya iddialardan imtina etdi. Baxmayaraq ki, bu torpaqlarda pravoslav slavyanlar yaşayırdı və bir vaxtlar Kiyev Rusunun tərkibində idi. Ümumiyyətlə, Rusiya monqol-tatar boyunduruğundan azad edildikdən sonra bütün ilkin slavyan torpaqlarının geri qaytarılması kursu götürüldü. Bir neçə əsr çəkdi, məsələn, Qalisiya yalnız 1939-cu ildə Polşa boyunduruğundan azad edildikdən sonra geri qaytarıldı. Przemysl şəhəri isə qonşu torpaqlarla birlikdə macarların və slovakların ixtiyarında qaldı.
  Vedmakova magistral yola baxdı: o qədər də müxtəlif maşınlar yox idi, burada yapon piyadaları gedirdi. Yaponiyanın əhalisi yüz milyona yaxındır, hətta Almaniyadan da artıqdır, hərbi çağırışa qədərki hazırlıq məktəbdəki dərslərin yarısını təşkil edir. SSRİ ilə müharibə ABŞ-la mübarizədən fərqli olaraq onlar üçün bir lütfdür. Siz möhür vura bilərsiniz, getdikcə daha çox yeni bölmələr.
  Sürətli atəş açan pulemyotlarınızdan ikisini partlatmaq üçün böyük bir cazibə var, çünki bu, onları kabinədən hidravlik sürücü ilə idarə etməklə edilə bilər. Ancaq həqiqət budur ki, o zaman onun özünün buradan çıxmaq şansı az olacaq. Xeyr, hələ də bunu cəbhə xəttinə yaxın və ya gecə etmək daha yaxşıdır. Hə, deyəsən, artıq axşamdır... Onda canavarlar doyacaq, qoyunlar da salamat olacaq. Amma yox, o qoyun deyil.
  Bəs Yaponiya haqqında nə demək olar? 1904-1905-ci illərin birinci müharibəsi məğlub oldu və Rusiya təkcə əsir kimi iki yüz əlli mindən çox əsgər və zabitini itirdi. Baxmayaraq ki, çar ordusu say baxımından üstünlüyə malik idi. Yaponiya isə iki mindən az məhbusunu itirdi, hətta əsir düşən hər sarı üzlü əsgər və min zabit üçün yüz qızıl rubl mükafat təyin edildi. Tarixin bu səhifəsi Rusiya üçün çox xoşagəlməzdir. Ölkə daxilində ən bezdirici olanı çoxları yaponlara qələbə arzulayırdı. Məsələn, Moskva Universitetinin tələbələri Port Arturun süqutu münasibətilə mikadoya təbriklər göndərdilər. Və nə qədər talan edildi: sadalaya bilməzsiniz!
  Vedmakova başqa yürüş kolonnasına düşməmək üçün qazın sürətini azaldıb. Qız söydü:
  - Yaxşı, çəyirtkə kimidirlər! Gizli məxluqlar!
  Qulaq artıq topların gurultusunu ayırd edirdi, cəbhə xətti yaxınlaşırdı. Pilot hönkürdü və sonra oxudu:
  Rus döyüşçüsü ağrıdan inilmir,
  Rus döyüşçüsü Yaponları məhv edir!
  Və böyük bir kədərimiz var,
  Bütün əyilmiş qalxan titrədi!
  Qız yenə susdu. Həmin müharibədə ABŞ və İngiltərə Yaponiyaya pul və silahla kömək etdi, lakin qərbdə cəbhə yox idi. Doğrudan da, Doğan Günəş ölkəsi Almaniyanın fürsətdən istifadə edib Rusiyaya hücum edəcəyini gözləyirdi. Prinsipcə, bu, real idi və Almaniya üçün faydalı idi. Balkanlarda maraqları ilə toqquşan müttəfiq Avstriya-Macarıstan da Rusiyaya qarşı çıxa bilərdi. Tarixən Rusiyadan incimiş, hətta Almaniyanın maliyyə nəzarəti altında olan Türkiyə də müharibəyə girə bilərdi. Üçlü Alyansın tərkibində olan və zəngin Ukrayna torpaqlarına iddialı ola bilən İtaliyanın müharibəyə girməsi istisna edilmir. Hər halda çar Rusiyası pis olardı. Antanta ilə ittifaqda uduzsa belə, iki cəbhədə müharibə fəlakətlə başa çatacaqdı. Fransanın döyüşə qoşulma şansı azdır, çünki o vaxt İngiltərə Rusiyaya qarşı idi. Ümumiyyətlə, təbii ki, bu, belə bir şansı əldən verən Kayzerin böyük səhvidir. Mümkündür ki, Birinci Dünya Müharibəsinin başlamasından sonra da əsas strateji səhv hesablama Fritsin Belçika və Fransaya qarşı hücumu olub. Bəlkə də bütün gücləri ilə Rusiyaya hücuma başlasaydılar, 1939-cu ildə Polşa ilə bağlı vəziyyət təkrarlanardı. Xoşbəxtlikdən, almanlar iki cəbhədə müharibə seçərək həddən artıq arxayın oldular.
  Witcher, bir çox həmvətənlərindən fərqli olaraq, şanslı idi: o, Mine Kaif-i və hətta orijinalda oxumağı bacardı. Təbii ki, Hitler haqlı olaraq deyirdi ki, ya Rusiyaya qarşı İngiltərə ilə bir yerdə olmaq lazımdır, ya da İngiltərəyə qarşı Rusiya ilə birlikdə olmaq lazımdır. Və tamamilə məntiqlə gələcək Fuhrer Bismarkın cəsədini işığa çıxarmağa çalışanları tənqid etdi.
  Hitler həqiqətən Rusiya ilə hər hansı bir ittifaqın mümkünlüyünü rədd etdi, xüsusən də bolşeviklər orada hakimiyyətə gələndə və Rusiya torpaqlarının Alman koloniyalarına çevrilməli olduğuna inanırdılar.
  Bu o deməkdir ki, o, birmənalı olaraq Rusiyanın düşməni idi və fürer üçün istənilən müqavilə sadəcə kağız parçası idi. Üstəlik, Stalin axmaqdır ki, açıq çənəsinə belə güclü zərbə vura bilməyib, baxmayaraq ki, zərbəni dəf etmək və qoşunları döyüş hazırlığı vəziyyətinə salmaq lazım idi. Və ya daha yaxşısı, onu özünüzə qoyun! Alman ordusu da Sovet ordusunun hücum impulsuna hazır deyildi. Onlar üçün çox çətin olardı, biz sadəcə olaraq alman qoşunlarını qazanlarda mühasirəyə alıb məhv edə bilərdik. Və bu nə müharibədir! Beləliklə, təşəbbüs Wehrmacht-a keçdi. Və cəbhə qərbdən şərqə axırdı. Stalinin nəyə ümid etdiyi bəlli deyil? Beriya isə orospu çocuğudur. Onun keçəl adamını yaxşı tanıyır. Yaxşı, niyə Stalinə xəbərdarlıq etmədi. Niyə hərəkətə keçməyə razı salmadılar? Necə oldu? Axı xalq komissarı hiyləgər adamdır və heç kimə etibar etməyib! Axı, həqiqətən də ciddi kəşfiyyat məlumatları var idi, Üçüncü Reyxin qoşunları sərhədə çəkilirdi və hər ikinci nənə müharibəni peyğəmbərlik edirdi. Ümumiyyətlə, barışmaz, dəhşətli bir şeyin gəldiyi hissi var idi!
  Və yalnız Stalin və onun ətrafı vədrələri döyürdülər, sanki məqsədli şəkildə milyonlarla insanı itirmək və öldürmək istəyirdilər. Və ümumiyyətlə, bığlı gürcü elə dahi deyil... O, seminariyanı bitirə bilmədi və Beriyanın ona etiraf etdiyi kimi, tez-tez içir. Müharibə başlayan kimi, ümumiyyətlə, vızıldadı ... İndi bütün dünya Rusiyaya qarşı silahlanıb! Və burada, əlbəttə ki, Stalinin çevik siyasəti günahkardır. Xüsusilə, cəbhənin təchizat çatışmazlığından boğulmasına baxmayaraq, çeçenləri Qazaxıstana deportasiya etmək üçün minlərlə qatar geri çağırıldı. Və bu, müharibə zamanı, hər vaqon sayıldıqda edildi! Buna görə, yeri gəlmişkən, Mainstein, Sovet ordusunun əhəmiyyətli say üstünlüyünə baxmayaraq, Qırmızı Qoşunları məğlub etmək üçün əks-hücum keçirə bildi. Eşelonların olmaması səbəbindən əlavə qüvvələr vaxtında yerləşdirilmədi, sovet qoşunlarının təchizatı pozuldu və nəticədə hücum dayandırıldı. Qoşunlarımız indi Kiyevdə, bəlkə də Rumıniyada olsaydı, İngiltərə və ABŞ SSRİ-yə xəyanət etməyə cəsarət edə bilməzdilər!
  Bundan başqa, az qala Hitleri kim öldürəcəkdi? Beləliklə, Üçüncü Reyxi yeni təcavüzə itələmək?! Çox güman ki, bu, Beriyanın rəhbərlik etdiyi əməliyyat idi... Axı o, bir vaxtlar Trotskini necə bitirəcəyini anladı. Lakin sonra bu, Beynəlxalqda parçalanmanın qarşısını almaq zərurətindən irəli gəlirdi. İndi bu, əks nəticəyə gətirib çıxardı, Rusiyanın düşmənləri birləşdi. Və tarixi düşmənlər! Onun Vedmakov, deməliyəm ki, Çörçillin iyunun 24-də SSRİ-yə dəstək elan edən sensasion çıxışı çox təəccübləndi. Qəribədir ki, bir qoyun canavarla ittifaq üçün gəldi, əgər təbii ki, ingilis aslanını qoyunla müqayisə etmək olarsa. Stalin isə tipik bir canavardır! İndi hər şey normala döndü, kapitalist-demokrat və kapitalist-faşist birlikdə! Amma kommunistlər vicdanla güzəştə getmədən yekdil və vicdanlıdırlar! Bəlkə Stalinin istədiyi budur? Hər halda, düşmənlərin qüvvələri çoxaldı və şərqdə Yaponiya ağzını göstərdi. Lakin, ümumiyyətlə, Doğan Günəş ölkələrinin rəhbərliyinin kursu məntiqlidir: narazı böyük ərazi güzəştləri və faktiki təslim olmaqla hərbçilərin boğazını bağlamaq lazımdır, onlar yeni döyüşlər və torpaqlar vəd etdilər. Əgər ABŞ iyulun 24-də sanksiyalar, daha doğrusu, Yaponiyaya qarşı blokada olmasaydı, bəlkə də samuraylar qışı gözləmədən hətta avqustda da SSRİ-ni vuracaqdılar! Yaponlar cəsur xalqdır və yeri gəlmişkən, ikinci dərəcəli qoşunların, o cümlədən Mançuriya imperiya hökumətinin marionetlərinin döyüşdüyü Xalxın Gölün xatirəsi onları çətin ki dayandırsın!
  Və bu, Moskvanın süqutunu təhlükə altına qoya bilərdi... Baxmayaraq ki, Stalin, yəqin ki, bütün Sibiri Moskvanın təslim olmasına üstünlük verərdi. Sərt tayqa qışının yaponlara çox da irəli getməyə və Urals və ya Volqaboyu almanlarla əlaqə saxlamağa imkan verməyəcəyinə ümid edərək, sadəcə olaraq orada gizlənərdim.
  Sonra da təbii ki, problemlər olacaqdı... Hitler Moskva yaxınlığında uğursuzluğa düçar oldu və Yaponiyanı SSRİ-yə qarşılıq verməyə məcbur etmədən ABŞ-a müharibə elan etməklə səhv hesablama apardı. Hitler heç də məntiqlə, vəhşi antisemitizmi ilə seçilmirdi, əsas maliyyə elitasını və hətta Vatikanı özünə qarşı qoyur. Düzdür, bu, onun ərəblər arasında populyarlığını artırdı, lakin onlar Rommel korpusuna ciddi köməklik göstərmədilər.
  Zirehli maşın keçmiş Sovet sərhədinə qədər gedib. Artıq müəyyən dağıntılar olub. Budur, sərhəd postu hələ də kənarda qalır.
  Yapon piyadaları, həmçinin 20 mm-lik avtomatik toplar və hər biri iki pulemyot olan bir neçə yüngül tanket. Çin piyadalarına qarşı bu yaxşı silah ola bilər, amma T-34-ə qarşı... Düzdür, Uzaq Şərqdə belə tanklar azdır, əsas qüvvələr qərbdə sıxışdırılıb. Bundan əlavə, üstü açıq maşınlarda daşınan daha bir neçə zirehli texnika və minaatan görünür. Deməliyəm ki, yaxşı havanlar, kiçik kalibrli olmasına baxmayaraq ...
  Vedmakova tərəddüd etdi: nə etməli? Yaponlar çoxdur və görünür, ölkə yoluna çıxmaq lazımdır. Və ya bəlkə hələ də dar gözlülər üçün növbə verəsiniz?
  Artıq qaralmağa başlayır, səmanı buludlar bürüdü, yağış yağır. Əlbətdə ki, bir şans əldə edə bilərsiniz, xüsusən də yaponlar sıx cərgələrdə toplaşan piyadaların dayandığı kimi. Bəli, onların bütöv bir alayı var, sarı üzlü əsgərlər, olduqca iyrəncdir və onları öldürmək heyf deyil.
  Vedmakova mırıldanaraq özünü aşdı:
  - Allah daha çox samuray qoymasın!
  İki iri çaplı - 12 millimetrlik pulemyot dar gözlü məxluqların üstünə atıldı. Qırğın başladı. Qız hətta mahnı oxudu:
  Düşmənlə sona qədər mübarizə aparacağıq
  Əsgərlərin şücaətləri - sayı sayma!
  Ruslar həmişə döyüşməyi bacarıblar,
  Bəla gələndə təslim olmayın!
  12 - millimetr böyük və kəskin bir patrondur, bədəni deşir, bəzən bir anda bir neçə yapon. Vedmakova silahı yaponların aviasiyadan götürdüyü hidravlik aktuatorların köməyi ilə idarə edirdi. İlk saniyələrdə Doğan Günəş İmperiyasının döyüşçüləri nə baş verdiyini və hücumun haradan gəldiyini belə anlamırdılar. Onlar sadəcə yıxıldılar, mədələrindən və sinələrindən qan ləpələrini buraxdılar. Bu sakit görünən dünyada ölümün gəlməsi gözlənilməz oldu. Xeyr olsa da, sonuncu ifadə daha çox istehzaya bənzəyir.
  Vedmakova düşmən reaksiya vermədən və dağılmağa başlamazdan əvvəl bir neçə cərgə biçməyi bacardı. Pilot zirehli maşını tanketlərin atəşi altına düşməyəcək şəkildə hərəkət etdirərkən atəşi davam etdirib. Buna baxmayaraq, bir təyyarə topu belə zirehləri də deşə bilər. Bununla belə, bu, hələ də mərminin ilkin sürətindən asılıdır, tanketlərdə hələ də qırıcı silahlardan daha böyükdür.
  Pilotun bəxti gətirsə də, yaponlar onlara kimin ölüm göndərdiyini dərhal başa düşə bilmədilər, xüsusən də yaz yağışı damladığından, parıltıları ayırd etmək çətinləşdi. Yəqin ki, samuraylar arxadan keçən bir rus dəstəsinin onlara hücum etdiyini düşünüblər, buna görə də tanketlər kollara atəş açıb. Vedmakova, yaponları əzdi və oxudu:
  Okeanın uzaq nöqtələrindən
  Tağ cənnəti titrədiyi yerdə!
  Sultanın qoşunları süpürür,
  Sanki Dəccal dirildi!
  
  Müharibə amansızdır, pisdir,
  Rusiyaya enmiş uçurtma kimi!
  Torpağım yaralarda boz,
  Anamı xilas et, Allaha dua edirəm!
  
  Dünya necə qəddardır, nə dəhşətdir
  Uşaq yıxıldı və parçalandı!
  Doğurdular, ağrı ilə itələdilər,
  Beləliklə, pis Thunderer qərar verdi!
  
  Burada Allah qəzəbin ölçüsünü bilmir,
  Bəşər övladına bədbəxtlik gətirdi!
  Və hər bir canlı əziyyət çəkir
  Qələbəni yalnız kədər sayar!
  
  Rusiya qan içində,
  Sən necə qəddarsan, Allah!
  Missiyanız hara getdi?
  Şübhəsiz ki, Məsih üçüncüdür, artıqdır!
  
  Niyə cəhənnəm və Həvva
  Cənnətlərinin günahı üçün sürgün edildi!
  Cannibalın vaxtı gəldi,
  Mamai daha kəskin basqınla!
  
  Qızlar göz yaşı tökdü,
  Almanlar valideynləri öldürdü!
  Ayaqyalındır və şaxtalar,
  Sərt, bütün çaylar donub!
  
  Heç kim bizə yazığı gəlmir
  İndi midges, sonra ilanlar bizi sancır!
  Bəzən fikir ağlına gəlir
  Ağzına qədər nə qədər əzab-əziyyət!
  
  Allaha ümid boş yerə
  O, şübhəsiz ki, zərər vermir!
  Və pis və pis yaşamaq daha yaxşıdır,
  Ancaq dedik - bu kifayətdir!
  
  Bizdə kommunizm bayraqları var,
  Və bu, əmiyə istinad etmədən deməkdir!
  Faşizmin sidiyinə dözmə,
  Bizim etikamız sadədir: cəhənnəmə!
  
  Qarğıdalıda əllərə ümid,
  Başda olan ağılda!
  İradə bizi nailiyyətlərə aparır,
  Bacarıq, yumruqda həvəs!
  
  Beləliklə, addımları ölçmək,
  Azadlıq və xoşbəxtlik yolunuz üçün!
  Biz qırmızı tanrılara çevriləcəyik
  Bizi heç kim əyə bilməz!
  Vedmakova pulemyotlardan mahnı oxudu və cızdı, artıq səpələməyi bacaranları güllələdi və dar gözlərlə uzandı. Lakin sonra onun bəxti dəyişdi və görünür, bir neçə yapon zabiti məsələnin nə olduğunu anladı və zirehli maşına bir neçə qumbara atdı. Vedmakova gövdəsində titrəmə hiss etdi. Bununla birlikdə, Yapon qumbaraatası parçalanmış qumbaralar idi və zirehlərə nüfuz etmədi, yəqin ki, 14 millimetrə qədər çaplı pulemyot partlayışlarını saxlamaq üçün nəzərdə tutulmuşdu.
  Witcher güldü.
  - Və burada bir inadkar döyüş azan axmaq güllə! Korroziyaya uğradı, birdən daha müdrik və daha tez-tez hədəfi vur!
  Zirehli personal daşıyıcısında pulemyotlar kəmərlə qidalanır. Bu, böyük bir güllə tədarükü verir, əlavə olaraq, çəkiliş müddətini artırmağa imkan verən suyun soyudulması təmin edilir. Buna görə də, mərasimsiz döyüşçü ona qumbara atan yaponların qarşısını kəsdi. Amma deyəsən, qalan döyüşçülər bunu hiss ediblər. Qumbaralar yenidən uçdu. Bir gurultu eşidildi. Belə görünür ki, qumbaraatanlardan biri ağır, çəkisi bir kiloqrama yaxın və tank əleyhinədir. Yaponlar artıq oxşar blanklarla təchiz edilmişdi. Chevron və T-34-lərə qarşı zəif, ancaq zirehli avtomobili sındıra bilərsiniz! Deşilmiş tərəfdən Vedmakovaya toz səpildi. Qız söydü:
  - Bəli, Yaponiya kiçikdir, amma böyük bəlalara səbəb olur!
  Zirehli maşın hərəkət etməyi dayandırdı və bir cüt parçalanmış qumbara içəri doğru uçdu və orada partladı.
  Parçalar Vedmakovu tutdu, formasını cıraraq. Üstəlik, xarab qaz çəni yanıb. Qız yenə söydü.
  - Maşın deyil - General! Mən sənə bok verərdim!
  Kabindən tullanmaq üçün daha bir neçə onlarla biçməli oldum. Qız bunu yapon əsgərlərinin fərqində olmadan edib və sürünüb. Özü üçün o, Çıxan Günəş ölkəsinin ordusunun formasından narahat deyildi. Qaranlıqda və yağışda üz çox da fərqlənmir. İndi magistraldan çıxmaq və kolun içində həll etmək lazımdır.
  Qız kifayət qədər sürətlə süründü və eyni zamanda bir neçə dəfə cəsədlərlə qarşılaşdı. Olduqca mızıldandı:
  - Pis deyil, samuraylara işıq verdim! İndi etməli olduğunuz tək şey özünüzü xilas etməkdir!
  Döyüşçü kollara daldı və ayağa qalxaraq getməyə başladı. Onlarla zarafat et, bəlkə də ala bilməyəcəklər. Əslində, o, layiqli döyüşdü və onun şücaətini düşündü: çox güman ki, buna inanmayacaqlar, əks halda, kim bilir, qəhrəmanın başqa bir ulduzunu verəcəkdilər!
  Ümumiyyətlə, qəribə bir şey müharibədir, burada insanları öldürürsən və bu, normal deyil, cəsarətdir. Müqəddəs Kitabda deyildiyi kimi, öldürmə! Buna baxmayaraq, Allah ancaq öldürməyi deyil, ümumiyyətlə Amaleqliləri və onların arvadlarını, uşaqlarını və hətta mal-qaranı məhv etməyi əmr etdi! Baxmayaraq ki, hətta müharibə dövründə də mülki əhalinin məhv edilməsi əxlaqsızlıq və yaramazlıq sayılır.
  Lakin Qərb müttəfiqləri nəinki hərbi obyektləri, nəinki mülki əhalini bombaladılar. Bu, qismən yüksək hündürlükdə bombardmançıların aşağı dəqiqliyi ilə əlaqədar idi, bu, sırf hərbi hədəfləri məğlub etməyi çətinləşdirdi, lakin əsas şey qisas idi. Yaponiya da ABŞ-dan işıq aldı. Və cavab verəcək heç bir şeyləri yox idi! Yankiləri çıxarmaq üçün kifayət qədər uzun təyyarələri yox idi!
  Göründüyü kimi, amerikalılar Peru Limanı üçün qisas almağı yetərli hesab edirdilər, daha doğrusu, ən yüksək maliyyə elitası eyni zamanda praqmatik davranaraq Maonun Qırmızı Ordusuna son qoymağa qərar verdilər. Yaponiya Mançuriyanı SSRİ-yə qarşı müharibə üçün tramplin kimi tərk etdi və Monqolustana qarşı sərbəst buraxıldı, qalanı isə Çan Kay-şeyin işi idi! O zaman bütün Çini öz altına almaq mümkün olacaq. Qoy Çıxan günəş ölkəsi SSRİ ilə müharibədə qan axsın. Burada ən maraqlısı, yəqin ki, odur ki, yaponlar Rusiyanı məğlub edərək, Almaniya və ABŞ-ın köməyindən istifadə edərək yenidən Amerikaya tab gətirməyi hesablayırlar, Sibir və digər torpaqları taqətdən düşmüş Yaponiyadan qoparmağı düşünürlər.
  Hər bir tərəf bunun çox ağıllı şəkildə edildiyini düşünür, xüsusən də Amerika və İngiltərə bir atəş açmadan geniş ərazilərə nəzarəti ələ keçirdikdən sonra. Əks təqdirdə, onları uzun və yorucu bir müddətə geri almaq məcburiyyətində qalacaqdılar, bu da ən azı bir neçə il çəkəcək, çünki bunlar hələ də adalardır!
  Vedmakova cəbhə xəttini keçmək ümidi ilə getdi. Boşluğa sürüşmək və özünüzdən yapışmaq olduqca mümkündür. Və bəlkə hətta samuray məhbuslarından birini götürün. Bu, Sovet ordusunun ən qabaqcıl mövqelərinin yaxınlığındadır. Əks halda daşımaq çətin olacaq.
  . FƏSİL #5
  Beləliklə, Dünya Oliqarxiyası üçün: SSRİ dövründə Almaniya və Avropa, bu, itirilmiş təsir zonası və hətta güclənmiş kommunist imperiyası və bolşevizmin daha da genişlənməsi üçün təhlükə hesab olunur. Almaniyanın tabeliyində olan Rusiya isə öz təsir dairələrinin genişlənməsi və zəngin torpaqlardan bütün şirələri sormaq imkanıdır. Amma Fransa oliqarxlarının Almaniyaya uduzduqları zaman itirdikləri həqiqətən də budur: Hitlerlə bir az bölüşməli oldular, amma sərvətin böyük hissəsini özlərində saxladılar, hətta işçiləri istismar etmək asanlaşdı - almanlar həmkarlar ittifaqlarını əzdilər. Baltikyanı oliqarxlar nə itirdi? Bütün kapitalı sayın və qaçmağa vaxtı olmayan, sonra azadlıq və ya həyat! İnanılmaz bir nümunə! Beləliklə, bunda təəccüblü bir şey yoxdur! Və Hitler bu qədər qızğın antisemit olmasaydı, heç kim SSRİ-yə kömək etməzdi!
  Demək lazımdır ki, Fransanın nisbətən asanlıqla dağılmasının səbəblərindən biri həm ümumi əhali, həm də maliyyə elitasında yəhudilərin nisbətinin əhəmiyyətli dərəcədə aşağı olması idi. Polşada, İngiltərədə, ABŞ-da: tam əksi idi. Xüsusilə ABŞ-da, yeri gəlmişkən, Yankilərin Amerikaya bir bomba belə düşməməsinə baxmayaraq, Almaniya əhalisinə İngilislərdən daha qəddar olduqlarını izah edən ABŞ-da!
  Vişu, Wehrmacht altında bir kukla oldu və almanlar harmonika çalaraq Parisi gəzdilər. Hitler iqtisadiyyatı hərbi müstəviyə keçirməyə və fəth edilmiş Avropanın resurslarından istifadə etməyə can atmadan İngiltərəyə hücum hazırlamağa başladı. Bu ona baha başa gəldi, həm də antisemitizmin rədd edilməsi ilə Angles ilə danışıqlar aparmaq istəyinin olmaması . Sonuncu, bəlkə də, Fuhrerə bütün qüvvələrini SSRİ-yə qarşı müharibəyə buraxmağa və may ayında geri hücuma keçməyə imkan verəcəkdi. Düzdür, İngiltərə ilə sülh Stalini səfərbərlik elanına sövq edə bilərdi. Bu, bir siqnal olardı ki, deyirlər, düşmən artıq astanadadır.
  Ya da olmamaq, sonra bəlkə də bu, ABŞ-ın Yaponiya ilə bağlı mövqeyinə təsir edə bilər. Onlar Doğan Günəş Ölkəsini təhrik etməyəcəkdilər və qüdrətli imperiya ikinci cəbhə aça bilərdi! İndi nə oldu. Yalnız bundan da pis vəziyyətdə, SSRİ ordusu demək olar ki, məğlub olanda, silah istehsalı hələ qurulmayıb və onlar hələ döyüşməyi öyrənməyiblər!
  İndi qırx birinci il deyil - sovet qoşunları döyüş təcrübəsi qazandılar, döyüşməyi və qalib gəlməyi öyrəndilər! Beləliklə, indi bir maşında yeddi atəş nöqtəsi olan ağır tanklardan və təyyarələrdən qorxmurlar!
  Ağacın yanında tək bir yapon dayanır. Beləliklə, adi bir sarı dummy.
  Vedmakova onun arxasınca atıldı. O, başını yuxarı qaldırdı, sonra bükdü ... Düşmənin "mexaniki" kəskin şəkildə yuxarı çəkəndə, boyun əzələləri artıq effektiv müqavimət göstərə bilmir və "baş" asanlıqla bükülür!
  Yaxşı, bir az samuray nədir! Vedmakova şən və məmnun görünür, hətta dişlərini də açır:
  Yaponiya bizi heç vaxt fəth etməyəcək! Çünki mənim kimi döyüşçü var!
  Həqiqətən, Rusiyanın bütün tarixində yalnız monqol-tatarlar fəth edə bildi! Niyə bu baş verdi və nə üçün böyük slavyan xalqı aciz qaldı, bu, əlbəttə ki, bir nəsil üçün deyil!
  Əsas səbəb feodal parçalanmasıdır, hər kəs özünə bir parça torpaq alırdı: o, toyuq-cücə başladı və orada oturdu, mirasını qorudu: işdən çıxdı!
  Vedmakova hiss etdi ki, sıx və narahat yapon çəkmələri onun ayaqlarını ovuşdurur. Pilot qərara gəldi ki, bu halda işgəncəyə dözməyin mənası yoxdur. O, barmaqlarını sıxaraq və "yastıqları" basaraq, küt olanı atdı. Doğma torpağın gecə sərinliyini yalın ayaqlarımla hiss etdim və daha şən hiss etdim! O, bir addım əlavə etdi və hətta bir az sıçramağa başladı!
  Rusların parçalanması slavyanların ən böyük faciəsi idi. Qərbdə Litva və Polşa, şərqdə isə qəddar tatarlar tərəfindən tabe edildilər. Lakin boyunduruq əbədi davam etmədi: Moskva, bundan əvvəl kiçik bir şəhər böyüməyə başladı və hətta bir növ kiçik imperiyaya çevrildi. İvan Kalita rus torpaqlarının kolleksiyaçısı oldu. O, birinci və ən uğurlu deyil, ən əsası birinci idi! Bolşevik mahnısında necə səslənir: ölmək daha yaxşıdır - ikincidən!
  Stalin rus deyil, bu onun əsas çatışmazlığıdır! Titullu millətə inamsızlıq, əsassız kütləvi repressiyalar belədir! Budur, buynuzları donuza, səltənəti isə taxaya verin!
  Çuçmek taxtda, Rus padokda!
  Məsələn, həm Tuxaçevski, həm də Yeqorov kifayət qədər bacarıqlı marşallar idi, yeri gəlmişkən, repressiyaya məruz qalan komandirlərin qalanları haqqında demək olar! Bığlı meymunla müqayisə etmək olmaz! Buna görə ilişib qaldıq!
  Ancaq Stalin necə oldu ki, suveren hökmdar ola bildi? Savadsız gürcü Allah etdi!
  Rus xalqını rus çarı idarə etməlidir! Yeri gəlmişkən, Romanovların demək olar ki, rus qanı yox idi və bəlkə də buna görə tənəzzülə uğradılar!
  Yaponiyanın da özünəməxsus idarəetmə forması var idi, burada şoqun mahiyyətcə imperatordan yüksək idi və buna görə də bəzi üstünlüklər var idi, çünki axmaq varisi üzündən imperiyanı məhv etmək ehtimalı azdır. Əsrlər boyu yaponlar işğalçılıq müharibəsi aparmadılar, bir-biri ilə fəal mübarizə apardılar. Bu, bu xalqın mentalitetinə müəyyən qədər təsir etdi. Lakin iyirminci əsrdə Doğan Günəş ölkəsi Makedoniyalı İskəndərdən daha çox ərazini fəth etdi! İndi növbə Rusiyadadır. Yalnız indi çar dövrü deyil, böyük kommunist partiyası hökm sürür, dünyanın ən qabaqcıl və mükəmməl iqtisadi və siyasi sistemidir!
  Vedmakova isə birdən başını tərpətdi. Siyasi sistemdə də, hakimiyyət yolunda da hər şey düz deyil! Məsələn, xalq dövlət başçısını alternativ iradə ifadəsi nəticəsində seçmir, amma belə olur... Deməliyəm ki, nə qanunda, nə də konstitusiyada qərargahın yaradılması və fövqəladə hallarla səlahiyyətlərinin verilməsi nəzərdə tutulmayıb. səlahiyyətlər. Yarım təhsilli seminaristin qabiliyyətləri barədə şəxsən böyük şübhələri var idi! Beriya kimi: son dərəcə dar dünyagörüşü və erudisiyaya malik hiyləgər, lakin zəif təhsilli bir insan!
  Amma indi cəbhə xətti daha da irəlidədir, şimşəklər görünür, uğultu daha da güclənib. Dil tapmaq vaxtıdır və .... Vedmakova sürünən yapon dəstəsini gördü. İndi diqqətlə, quyruğunda oturmaq lazımdır. Çox sürətli bombardmançı Yu-188-ə hücum etdiyi ilə təxminən eyni üslubda, sürətli MiG-ni tutmaq belə asan deyil. Yeri gəlmişkən, loglar, ümumiyyətlə, xüsusilə manevrli deyil və bu baxımdan Focken-Wulfs-dən yaxşı deyil! Budur, samuraylar səngərə yaxınlaşır, onlar neft gölməçəsinə qədər sürünən qoçlara oxşayırlar. Yaponlar çoxdur, burada diqqətli davranmaq lazımdır... Budur, Çıxan Günəş ölkəsinin ordusunun kapitanı, ağzı marmotunkinə bənzəyir. Bir şey qışqırır, yumruqlarını və xəncərini şiddətlə çırpır.
  Samurayların hücumunu səbirlə gözləyən Vedmakova tüfəngin qundağı ilə onun başının arxasına zərbələr endirib. Lakin o, zərbəni elə hesablamışdı ki, "yap" dərhal atılmadı. Və sonra o, hücuma qaçan yaponlara avtomat silahdan atəş açdı! qışqırdı:
  - Müharibədə hiyləgərlik gəmidəki yelkən kimidir, ancaq o, şişirir, onu yox!
  Stalinqradda oğlan Oleq və qız Marqarita döyüşür. Onlar bu şəhərdə titanlar kimi dayanacaqlar.
  Oleq Rıbaçenko on iki yaşında görünür. Oğlan isə yalın ayağı ilə qumbara atır.
  Faşistləri atıb deyir:
  - Böyük Vətənə şöhrət!
  Marqarita da yaxşı məqsədli dönüş verir. Nasistləri biçir və oxuyur:
  - Stalinə və kommunizm günəşinə həmd olsun!
  Oleq Rıbaçenko atəş açır və əlavə edir:
  - Qəhrəmanlara həmd olsun!
  Qız güllə atır, nasistləri biçir. O, yalın ayağı ilə qumbara atır və çığırır:
  - Vətənə isə əsrlər boyu şöhrət!
  Beləliklə, oğlanla qız həqiqətən də ciddi şəkildə ayrıldılar. Faşistlərə atəş açır, qumbara atırlar.
  Oğlanın yalın ayağı qatil hədiyyəsini atır. Oğlan vəhşi qəzəblə deyir:
  - Hamıya əzab veririk!
  Marqarita, atəş açıb düşməni biçərək qışqırır:
  - Və şeytanın samanı olacaq!
  Qız isə yalın ayağı ilə ölüm hədiyyəsini atır. Bu, bütün qoşunları məhv etməyə qadir olan döyüşçüdür.
  Stalinqradda oğlan və qız döyüşür. Onlar əsl qəhrəmanlardır. Və cəsarətli ruhla dolu cəngavərlər.
  Hitler nə düşünürdü ki, 1941-ci il fəlakətindən sonra ruslar heç nə öyrənməyiblər?
  Və səni siksin! Qırmızı Ordu "E" seriyasından olan canavarlarla qarşılaşmağa hazırdır, davam etsinlər: doxsan üçün E-75 ton, yüz qırx üçün E-100 ton. Taigadan Britaniya dənizlərinə qədər Qırmızı Ordu hamıdan güclüdür.
  Oğlanla qız vuruşurlar ki, faşistlər onlardan balyozdan şüşə kimi alsınlar.
  Uşaqlar ölməzdirlər və heç nədən qorxmurlar. Bu faşistlər onlar üçün nədir? Toxumda növbəti dovşanlar!
  Oleq Rıbaçenko gurultu ilə oxudu:
  - Eh, Hitler, ey Hitler, sən keçi Hitler,
  Rusiyaya niyə dırmaşmısan...
  Bizdən xüsusi olaraq bir qəpik alacaqsınız -
  Güclü bir oğlanın yumruğu ilə qarşılaşacaqsınız!
  Sonra əzələli uşaq yalın ayağı ilə qumbara atır. Və iki alman tankı E-50 və E-75 baş-başa toqquşub partlayır.
  Oleq Rıbaçenko məmnuniyyətlə deyir:
  - Mən gənc super sinif döyüşçüsüyəm!
  Və yenə oğlan növbəni verir.
  Və sonra qız atəş açır. O, dəqiq vurur və sərt vurur. Və mahnı oxuyarkən:
  - Bütün faşistləri əzəcəyəm, Adolfa da yağ itirəcəyəm!
  Və yenə qız tam məhv həyəcanı içərisindədir. Hamı vurur, vurur.
  Və yenə yalın ayaqdan qumbara uçur. O, faşistləri məğlub edir. Topa dəyən skittle kimi atır.
  Marqaret oxuyur:
  - Güclü zərbə son dərəcə yaxşı məqsədlidir,
  Ən yaxşı Povetkin rinqə uçur!
  Oleq Rıbaçenko, atəş açaraq asanlıqla təsdiqlədi:
  - Layiqli Povetkin nüsxəsi və güclü rəqiblərdən qaçmır!
  Bundan sonra oğlan yenə yalın ayağı ilə qumbara atır və daş butulkalar kimi nasistləri darmadağın edir.
  Nasistlər necə də ağıllı şəkildə toqquşurlar. Nə istəyirdilər? SSRİ-yə dırmaşmaq lazım deyildi.
  Yalnız Oleq Rıbaçenko əsəbiləşir. Birləşmiş Ştatlar artıq almanları sərbəst buraxıb və Rusiya onlar üçün rep almalıdır.
  Oğlan yenə yalın ayağı ilə qumbara ataraq oxudu:
  - Axmaq Amerika oynama,
  İndi bizə Alyaskanı verin...
  Bu, iki sahildəki torpağımızdır -
  Ayı vəhşi heyvan olması əbəs yerə deyil!
  Və Oleq Rıbaçenko yenidən növbə verdi... O, nasistləri biçdi. Və yenə də oğlanın yalın ayaq barmaqları qumbaranı sıxıb düşmənin üstünə atır. Onu müxtəlif istiqamətlərə səpələyirlər.
  Oğlan qışqırır:
  - Rusiyaya şöhrət!
  Marqarita yenə yalın ayağı ilə qumbara atdı və xırıltı ilə dedi:
  - Çar II Nikolay üçün!
  Oğlan qıza düzəliş etdi:
  - Burada II Nikolay yox, Stalin hökm sürür!
  Marqarita asanlıqla razılaşdı:
  Bəli, Stalin! Adamyeyənlə kim barışdı!
  Və qız yenə yalın ayağı ilə qatil hədiyyə atdı.
  Oleq Rıbaçenko məntiqlə qeyd etdi:
  - SSRİ-yə nəfəs lazımdır! Baxmayaraq ki, Üçüncü Reyx bundan daha yaxşı istifadə etdi!
  Və uşaqlar yenidən atəş açmağa başladılar ...
  Stalinqrad yaxınlığında və Stalinqradın özündə almanlar dəhşətli cəhənnəmə düçar oldular.
  Amma əslində, nə ilə gəlirsən, onunla tərk etdiyin şeydir.
  Daha doğrusu, ölürlər. Mübarizə çox qanlı və müqəddəsdir.
  Oleq Rıbaçenko döyüş zamanı həqiqətən insanların bəzən çox sadəlövh olduğunu düşünür. Ya Stalindən dahi çıxarırlar, ya da ümumiyyətlə Lukaşenkonu. Lakin 21-ci əsrin Belarusu üçün kolxozçudan şəxsiyyətə pərəstiş etmək olduqca axmaqlıqdır. Ağıllı olmaq vaxtıdır.
  Və yeni, gənc, mütərəqqi lider seçin. Və bir sandboxda bir körpənin zəka səviyyəsini nümayiş etdirməmək.
  Aşağıdakı lətifə Lukaşenkonu ən yaxşı xarakterizə edir:
  Belarusda hər şey bahalaşanda ən ucuzu hansıdır?
  Prezident Lukaşenkoya söz verir!
  Bəs niyə?
  Çünki onların heç bir xərci yoxdur!
  Hələ də belə bir diktatora səs verən belaruslar üçün utancvericidir. Ancaq daha müdrik olmaq və Avropa xalqı olduqlarını göstərmək vaxtıdır. Məsələn, Rusiyada Putin heç olmasa Krımı gülləsiz ilhaq etməklə özünə hörmət qazana bildi.
  Ancaq bu, onun fövqəladə şansına görədir. Putinə uğurlar. Məsələn, bəxti gətirdi ki, İsrailin baş nazirinin səfəri zamanı Kiyevdə həyat yoldaşı ilə xoşagəlməz epizod yaşandı. Bəli, yenə fenomenal şansın təzahürü. Ancaq çox az real gəlir! Bəs çar Nikolayın belə fenomenal bəxti olsaydı nə olardı? Daha doğrusu, anladı, 1935-ci ilə qədər Rusiya dünyanın yarısını mənimsəmişdi.
  Və bundan sonra nə var... Çar Nikolay 28 may 1935-ci ildə kosmosa uçmağı məhz ad gününə planlaşdırmışdı. Rus qadın kosmonavtının bəşəriyyət tarixində ilk uçuşu.
  Bu dünyada isə SSRİ sağ qalmaqla məşğuldur.
  Stalinqrad döyüşləri 1942-ci ilin real tarixində olduğu kimidir. Yalnız bu dəfə düşmən daha güclüdür. Və müstəmləkə qoşunlarına görə miqdar və texnoloji.
  Sovet Rusiyasının səmasında xüsusilə çətindir. Nasistlərin çoxlu güclü, reaktiv təyyarələri var. Və nədənsə buna müqavimət göstərmək o qədər də asan deyil.
  Budur alman pilotlar Albina və Alvina özləri üçün hesab yığırlar. Onlar bu sahədə böyük mütəxəssislərdir.
  Məsələn, çılpaq ayaqları olan bikinili belə alman qızlarını necə dayandırmaq olar?
  Oleq Rıbaçenko bu qızları hiss edir.
  Ayaq barmaqları ilə başqa bir qumbara atır. Nasistləri hər tərəfə səpələyib deyir:
  - Rusiyanın böyük ürəyi!
  Və terminator oğlan çox aqressiv atəşdir. Hər güllə hədəfə dəyir. Ərəblər, qaralar və hindlilər hücuma keçirlər. Böyük bir izdiham gəlir.
  Dahi oğlan yenə yalın ayağı ilə qumbara atır, iki böyük alman tankını itələyir və uçur:
  Samuray qılıncı səninlə
  Qəlb və ruh təmizdir...
  Cəsarətlə hücuma rəhbərlik edir -
  Gözəllik Yolu!
  Düşmənə atəş açan Marqarita bazukadan faşistləri götürüb atəşə tutdu və xırıltı ilə dedi:
  - Qeyri-adi gözəllik!
  Və döyüşçü çılpaq barmaqları ilə çox dağıdıcı bir ölüm hədiyyəsi atdı. Rəqibləri darmadağın etdi. Sonra yenə çılpaq ayağının barmaqları ilə yenidən vəhşi dağıntılar atdı. Və iki faşist tankı götürüb toqquşdu. Hətta qığılcımlar və tüstü düşdü və töküldü!
  Oleq qışqırdı:
  - Bu əbədi qızdır, yaxşı!
  Marqarita çılpaq ayağı ilə yeni qatil limon atdı və xırıltıyla dedi:
  - Biz süd yolunda əbədi övladlarıq!
  Terminator oğlan başını tərpətdi və özü mübarizəni davam etdirdi. Hər şey plan üzrə gedir. Daha doğrusu, normal olduğu halda. Və onların ərazisində nasistlər keçməyəcək.
  Beləliklə, nasistlər nə qədər çalışsalar da, əslində yalnız öz qanlarında boğulacaqlar.
  Və onların tankları metal qırıntılarına çevriləcək! Və Rusiyanın bayrağı planetin üzərində parlayacaq!
  Oleq Rıbaçenko böyük enerji ilə hərəkət edir. Ayaqyalın qumbara atır və oxuyur:
  - Biz həmişə xoşbəxt olacağıq
  Parlaq bir yuxu olacaq ...
  Və gözəllik gələcək
  Təlaş yox olacaq!
  Dahi oğlan aktivliklə hərəkət edir, bu da almanların axını ilə mütənasib qəzəblə artır.
  Marqarita ikinci nömrə kimi çıxış edir. Amma qızın yalın ayaqları getdikcə daha aktiv şəkildə qumbara atır.
  Və nasistlər onun zərbələri altına düşürlər.
  Oleq Rıbaçenko da vurur... Amma fikirlər tullanır, indiki vəziyyətə qayıdır. Reallıqda olana.
  Əslində, belaruslar Avropada ən böyük beyin kütləsinə sahib görünürlər, lakin özlərini yaxalamağa icazə verirlər, fərdin diktaturasına dözürlər.
  Və əgər prezident bir növ supermen olsaydı! Beləliklə, kolxozçu, hətta qanuni atasız. Qoy bu qədər illərlə onları dolandırsınlar.
  Üstəlik, hələ də ona səs verən dar düşüncəli insanlar var.
  Bəli, Oleq Rıbaçenkonun hətta şirniyyatları da var idi.
  Dostlar mənə deyin nə qədər
  Ata Kolyaya səs verir...
  Oleqi seçməyin vaxtı gəldi -
  Daha çox pul qazanmaq üçün!
  Bəli, əlbəttə ki, dəyişikliklərə ehtiyac var və mümkün qədər tez. Əslində, durğunluq pis nəticələrlə doludur.
  Üstəlik, Lukaşenkonun özü də nə istədiyini bilmir. O, sağdır, o, soldur. Bu, kapitalizmə, sonra sosializmə gedir. Və onun yaxşı komandası yoxdur. Həm də öz partiyası və ideologiyası yoxdur. Çox babat və danışan şəxsiyyətin kultu belədir. Stalin və Lenin heç olmasa nə istədiklərini bilirdilər! Bəs bu diktator? Heç özü də bilmir sağda, yoxsa solda!
  Yox, ideologiya və sabit partiya olmadan cəmiyyətdə sabitlik də olmaz.
  Həm də irəlilə!
  Stalin, təəssüf ki, kommunizmi müqəvvaya çevirərək, terror və dağıntı simvoluna çevrildi.
  Optimal idarəetmə nəticə vermədi. Brejnevin dövründə isə dəlilik var idi - SSRİ-nin belə rəhbərini necə qoymaq olar. Və gəncliyində Brejnev bir ziyalı çəkmədi, amma qocalığında dəli oldu. Və ümumiyyətlə, dövlət başçısının bir kağız parçası olmadan iki kəlməni bağlaya bilməməsi ayıbdır. Və bunu necə edəcəyinizi bilməlisiniz!
  Oleq Rıbaçenko yalın ayağı ilə öldürücü qoşa qumbara atıb oxudu:
  Amma yenə də yaşa
  Ancaq Brejnevə görə yaşa!
  Mən axmaqam, axmaqam, bacarmıram!
  Və çovğun sürməyin!
  Marqarita çılpaq ayaq barmaqları ilə partlayıcı paket atdı. Nasistləri budaqdan silkələnmiş almalar kimi səpələdi.
  Qız oxudu:
  - Çiçəklənən alma ağacları
  Solovyov melodiyalar. .
  Mən sənə gələcəm -
  Məşqlər olacaq!
  Qız geniş və göz qamaşdırıcı şəkildə gülümsədi. Dişləri mirvari kimi parıldayır.
  Bəli, bu cütlük əladır.
  Oleq Rıbaçenko onu götürüb oxudu:
  Claws, dişlər və dişlərlə yumruqlarımız ...
  
  Onlar əsl döyüş istəyirlər!
  Və yenə terminator oğlan çox dəqiq atəş açır. Və nasistlərdən qanlı damcılar yağır.
  Xeyr, mərhəmət olmayacaq. Düşmənlər boğulur.
  Bu arada Nataşka və komandası Suxumidə döyüşür.
  Nasistlər sahilə hücum edirlər. Mübarizə, əlbəttə ki, çox qeyri-bərabərdir
  Amma qızlar. Onlar demək olar ki, çılpaq olduqda, bu, əladır!
  Nataşa yalın ayağı ilə qumbara atdı, onlarla faşisti biçdi və oxudu:
  - Dünyanın gələcəyi bizimdir,
  Biz Jedi kimi qızlarıq!
  Zoya da yalın ayağı ilə qumbara atdı. Nasistləri səpələdi və inamla qışqırdı:
  - Hamını qəbrə basdıra bilən mənəm!
  Aurora daha da atəş açır. Elə bir qız ki, vuranda artıq milçək zərbəsi deyil.
  Qırmızı saçlı şeytan onu götürdü və vızıldadı:
  - Mən tülkü rəngiyəm və ən böyük gözəlliyəm!
  Və yenə yalın ayağı ilə götürüb ölüm hədiyyəsini atacaq! Bu, həqiqətən bir qızdır, nə lazımdır.
  Və sonra bir partlayış kimi Svetlana var! O, hər kəsi səpələyəcək və parçalayacaq, sanki cəhənnəmin hər yerindən şeytanlar onun içinə girmiş kimi.
  Bəli, buradakı qızlar, əlbəttə ki, belə bir diş təbəssümündən hər hansı bir çənəni problemsiz yıxacaqlar.
  Lazım gələrsə, başın yarısı!
  Nataşa düşmənə atəş açır və qışqırır:
  - Mən o qədər sərt döyüşçüyəm ki, öküz belə məni tapdalamaz! Başını sındıracağam!
  Zoya əminliklə təsdiqlədi:
  - Mən buynuzları sındıracağam!
  Və qızın yalın ayağı qumbara atır. Və iki nasist tankı həm tutacaq, həm də toqquşacaq.
  Və sonra Aurora necə vuracaq. Həm də yalın ayaqla öldürücü bir işə başlayacaq.
  Və nərilti:
  - Stalinə həmd olsun, müdrikləşsin!
  Aurora həqiqətən pisdir. İki cəbhədə döyüşmək necədir? Əslində bu intihar deməkdir.
  Bəs Stalin Rusiyanı niyə bu vəziyyətə gətirdi?
  Qız yenə çılpaq ayaq barmaqları ilə ölümcül bir ölüm hədiyyəsi və cığırtı atacaq:
  - Yeni liderə həmd olsun!
  Yaxşı, düz! Stalinin hətta alnı da aşağıdır. Bu isə aşağı intellektin əlamətidir.
  Svetlana özünü güllələyir. Və yalın ayaqları ilə qumbara atır. Rəqibləri dağıtır. Onları məhv edir və qışqırır:
  - Rus tanrılarına həmd olsun!
  Və yenə də çılpaq dabanı ilə çox dağıdıcı bir şey atacaq.
  Buradakı qızlar o qədər güclüdürlər ki, Fritz onları qəbul etməyəcək.
  Dörd qız böyük qüvvədir. Və ən əsası, onlar eyni qısa tumandadırlar.
  Və bu, onlara döyüşmək üçün böyük bir qabiliyyət verir.
  Nataşa yanır. Afrika döyüşçüləri, hətta hindular və ərəblər də uçqun altında hərəkət edirlər.
  Almanlar onlardan top yemi kimi istifadə edirlər. Döyüşlərdə istifadə edərək heç bir təəssüf və təəssüf hissi olmadan. Və təbii ki, nömrəni götürürlər.
  Suxumi ilə artıq quru əlaqəsi kəsilib. Və çox pisdir. Tezliklə silah-sursatımız tükənəcək və geri çəkilməli olacağıq.
  Ancaq qızlar hələ də təslim olmaq istəmirlər. Onlar qələbə arzusundadırlar. Qüvvələr bərabər olmasa belə. Və Moskva mühasirəyə alınıb.
  Nataşa bundan narahatdır. O, yalın ayağı ilə qumbara atır. Düşmənləri qırır və oxuyur:
  - Paytaxt ayağa qalxsa!
  Zoya da partlayıcı paketi yalın ayağı ilə atıb xırıltı ilə dedi:
  - Rusiyanın çayı qurumayacaq!
  Və o, bütün gövdələrdən, evdə hazırlanmış geri çəkilməyən acıdan düşmənə atəş etdi.
  Və bir neçə tankı sındırdı ...
  Ancaq yuxarıdan hücum təyyarələri basmağa başlayır.
  Bəs onlar reaktiv olsalar necə?
  Aurora raketatan qurğusunu işə saldı. Alman maşınını vurdu. Onu yıxıldı.
  Sonra qırmızı saçlı heyvan qışqırdı:
  - Sərhədsiz kommunizm!
  Sonra Svetlana atəş açmağa başladı. Və qara döyüşçüləri biçdi. Sonra da yalın ayaq kimi limon atacaq.
  Və nərilti:
  - Yeni tanrılara həmd olsun!
  Nataşa düşmənə atəş açıb çığırdı:
  - Rus tanrıları!
  Və onun yalın ayağının atılmasından təyyarə partlayır.
  Bunlar terminator qızlardır. Əgər onlar artıq döyüşürlərsə, deməli, heç kim onların öhdəsindən gələ bilməz.
  Zoya da düşmənə hər hansı bir gücü öldürən bir şey atır. Və düşməni məhv edən bir şey. Döyüşçü dişlərini açıb qışqırır:
  - Tabutda təyyarələr!
  Və çılpaq barmaqlar yenidən ölüm hədiyyəsini atır.
  Və sonra Aurora düşmənə bir limon atacaq. Alın və qışqırın:
  - Gələcək bizimdir!
  Svetlana dişlərini açıb dedi:
  - Kommunizm və yeni nailiyyətlər üçün!
  Və yenə yalın ayağı ilə qumbara atdı. Və hamını öldürəcək. Yaxşı, hamısı deyilsə, bəziləri mütləqdir.
  Nasistlər küpəyə dırmaşdılar. Və bu onların problemidir. Burada Jagdtigr özüyeriyən silahını görə bilərsiniz. Köhnəlmiş avtomobil, lakin çox öldürücü maşındır. Bir pioner oğlan sürünərək ona yaxınlaşır. Və mina sürüşür.
  Və özüyeriyən silah əhəmiyyətsiz şəkildə partlayır.
  Oğlan dilini çıxarıb oxuyur:
  - Vətən üçün içək, Stalin üçün içək!
  Gəlin içək və yenə içək!
  Biz pionerlər Hitleri öldürəcəyik!
  Faşistlər başa düşürlər. Qırmızı Ordu üçün çətin olsa da. Qroznı şəhəri nasistlərin əhatəsindədir, lakin onlar hələ də orada döyüşürlər. Qızlar burada ən yüksək səviyyədədir.
  Tamara döyüşür. O, çimərlik geyimində və ayaqyalındır. Hava istidir və qız çox çevikdir. Gözəllik yanır. Nasistlərin üzərinə yalın ayaqla partlayıcı paketlər açır və oxuyur:
  - Hitler tezliklə tabutuna mismar vuracaq,
  Yanan hörümçək kimi olacaq...
  Cinlər yeraltı dünyasında əzab çəkəcəklər -
  Şeytana ibadət edənlər!
  Və yenə çox ölümcül limon gözəlin çılpaq dabanından uçub nasistləri darmadağın edir.
  Məryəm gülərək deyir:
  - Qumbaralar öldürəcək!
  Və Tamaranın çiyninə vurur. İki qız döyüşür, yuxarıda isə güllələrlə deşilmiş Qırmızı Bayraq var.
  Qızlar ayaqyalın və demək olar ki, paltarsızdırlar, lakin sovet şəhərlərini təslim etmək fikrində deyillər.
  Mariya şən mahnı oxudu. Və eyni zamanda amansız və öldürücü bir atəşə rəhbərlik etdi;
   Çox böyük insanlar var,
  Əməlləri əsrlərlə yaşayır, Çox böyük adlar var, Ölməz deyənlər.
  
  Bir çox nağıl qəhrəmanları Dastanların melodiyasını qoruyub saxladı, Amma bütün qəhrəmanların ən sadəsi Və hamımız üçün əziz - bir.
  
  Uşaqlığı dağlar arasında keçdi, Quşların uçuşunu izlədi, Dağlardan miras qaldı Qartal qanadlarının gözəlliyini.
  
  Onun adı ildırım gurultusu ilə, Okeanın o tayına süpürüldü, Bütün ölkələrin proletarlarına yaxın, tanış oldu.
  
  Çinin materikində, Bütün qəlblərə əziz, Bu ad Fanzam - sülh, son - saraylara müjdələyir.
  
  Stalin xoşbəxtlik bayrağıdır, bəşəriyyətin şəfəqidir! Qoy sevimli Stalin çox, uzun illər yaşasın!
  Qızlar yaxşı oxudular. Mariya, Tamaraya həm Veronika, həm də Viktoriya qoşuldu.
  Dörd gözəlin hamısı əhatə olunub, amma necə döyüşürlər.
  Burada Mariya yalın ayağı ilə qumbara atır və alman hücum təyyarəsini vurur. Və gözəllik qışqırır:
  - Partiyamıza şöhrət!
  Veronika da yalın ayağı ilə ölüm hədiyyəsi göndərir və HE-162 vurulur. Və döyüşçü qışqırır:
  - Şöhrətdən yüksək olan izzət!
  . FƏSİL #6
  Rəqiblərə atəş açıb atəş açan Viktoriya gülümsəyir:
  - Kommunizmin gələcək genişlikləri üçün!
  Və dörd gözəl, az qala çılpaq və ayaqyalın gülür.
  Onlar ən yüksək dərəcəli qartal qızlardır.
  Mirabela və Anastasiya səmada döyüşürlər. Həm də nasistlərin beynini yuyurlar.
  Mirabela təbəssümlə, tweets:
  Dünyada hər şey yaxşı olacaq
  Vətəninizi ehtirasla sevin!
  Və yenə çılpaq ayaq barmaqları ilə, açıq pəncərədən, sanki limon atmaq. Və faşistlərə şillə vurun. Daha bir avtomobil yıxıldı.
  Bu hiylədir - ora çatmalısan.
  Anastasiya gülərək deyir:
  - Lenin səni tərifləyərdi!
  Mirabela bir partlayışla bir neçə alman avtomobilini vurdu və gördü:
  - Stalin də, şübhəsiz ki!
  Anastasiya üç nasist təyyarəsini kəsdi və təsdiqlədi:
  - Şübhəsiz!
  Qızlar cox gozeldir. Və ən əsası gözəldir. Onlar isti və eyni zamanda soyuq hesablama.
  Başqa bir təyyarəni vuran Mirabela fərq etdi:
  Dünyada hər şey nisbidir...
  Anastasiya qəhqəhə çəkdi və hirslə mızıldadı:
  - Əlavə fəlsəfə yoxdur!
  O da pəncərəni açıb yalın ayağı ilə qumbara atdı. Bu dəfə ME-262 partladı.
  Mirabella razılaşaraq başını tərpətdi.
  - Əla etdin!
  Anastasiya dişlərini açaraq əlavə etdi:
  - Etdiyini etdi!
  Və hər iki döyüşçü güləcək. Və bir-birinizə göz qırpın.
  Bəli, qəhrəmanlıq heyranedicidir.
  1946-cı ilin yayında Volqa sahilində şəhərdən kənarda şiddətli döyüşlər getdi. Kapitan Alena Oqurtsovanın komandanlığı altında qadın snayper batalyonu Volodarski küçəsindəki xarabalıqlarda müdafiə mövqeyi tutdu. Əllərində pulemyot və tüfəng olan, qumbara dəstələri ilə bağlanmış qızlar xarabalıqların arxasında gizləndilər.
  Alena özü də çılpaq bədəninin üstündə xallı tunikada, qısa şalvarda və ayaqyalındır. Gözəl və əyri bir qız, güclü itburnu, nazik bel, yarım qutunun altında qısa saç kəsimi. Üz çox ifadəlidir, kişi çənəsi, mavi gözləri genişdir. Açıq qəhvəyi saçlar toz, yüksək sinə, sərt görünüş ilə boz oldu. Kapitan Alena iki ildən çoxdur döyüşür və gənc olmasına baxmayaraq çox şey görmüşdür. Qızın ayaqları kəsiklər və göyərmələrlə örtülmüşdür. Qız ayaqyalın hərəkət etmək üçün kobud və yöndəmsiz çəkmələrdən daha çevikdir.
  Çılpaq daban torpağın ən kiçik titrəyişini hiss edir, minanın yaxınlığından xəbərdar edir və ana torpaq özü dözüm əlavə edir. Bir tərəfdən qızın ayaqları bərkidi, nə qızmar metaldan, nə də xarabalıqların iti dağıntılarından qorxmasalar da, digər tərəfdən də qızın hərəkətinin gurultusu ilə xəbərdarlıq edərək həssaslıq və elastikliyini itirmədilər. tanklar.
  Hörmətli Alenka əlində partlayış paketi olan qumbara tutur. Küçələri pulemyotlarla sulayan nəhəng Alman tankı "Lion"a sürünmək lazımdır.
  Məryəm onun yanında sürünür. Həm də ayaqyalın, buna görə batalyondakı bütün qızlar komandirlərini təqlid edərək çəkmələrdən çıxdılar. Qız dörd ayaq üstə sürünəndə onun tozlu altlığı itilənir. Mariyanın sarı saçları dağınıq və uzundur... Bir az da buruqdur. Qızın özü arıq, arıq, balacaboydur. Onu hətta dar çiyinləri və böyük görünən başı olan bir qızla səhv salmaq olar.
  Ancaq Məryəm artıq çox şey yaşadı. Qəddar işgəncələrdən və minalardan xilas olaraq həm faşist əsirliyinə baş çəkməyi bacardı, həm də anlaşılmaz bir möcüzə ilə qaçmağı bacardı. Amma onun uşaq, mehriban sifətinə baxanda heç vaxt deyə bilməzsən ki, onun dabanına rezin çubuqlar vurulub, bədənindən cərəyan keçib.
  Mariya güllə atır... Üçüncü Reyxin əsgəri, bu halda ərəb, ağzı qum və dağıntıları qaldıraraq ölür.
  Alenka bir dəstə qumbaranı zibil yığınının altına sürüşdürür. İndi burada doxsan tonluq "Şir" sürünüb partladacaq. Qızın günəş yanığından və tozdan qaralmış mavi gözləri üzündə sapfir kimi parıldayır.
  Təcrübə göstərir ki, yaxşı qorunan tank indi mövqeyini dəyişəcək. "Lion" 100 mm yan zirehlərə malikdir və hətta bucaq altındadır. Otuz dördlər onu keçə bilməz, yalnız ağır Keveşelərin şansı var. Ancaq tırtıllar məqsəddir. Əsas odur ki, avtomobili hərəkətlilikdən məhrum etmək ...
  Anyuta pulemyotdan atəş açır... Əsgər, hansı millətin olduğunu heç kim bilmir. Şərq yarımkürəsinin böyük hissəsini fəth edən almanlar ari qanını əziz tutur və müstəmləkə qoşunlarını döyüşə atırlar: ərəblər, afrikalılar, hindlilər, müxtəlif asiyalılar və avropalılar. Polyakların da sayı artıb - onlar beşikdən bolşevik Rusiyasına nifrət etməyə öyrəşiblər. Burada Ukrayna millətçiləri, Don kazakları, çeçenlər və bütün Qafqaz xaqanlığı döyüşür. Hitler bütöv bir beynəlmiləl yetişdirdi.
  Çoxlu düşmənlər...
  Anyuta pulemyot atəşindən məharətlə yayınır. Güllə az qala yarılacaqdı, tozdan qaraldı, yuvarlaq, qız kimi daban. Gözəl kapitan hətta iri çaplı hədiyyənin nə qədər yaxından uçduğunu görüb qıdıq hiss etdi. Qız özünü aşdı və pıçıldadı:
  Bir güllə belə bizi dayandıra bilməz!
  Mariya geri çəkilir... Başqa bir qız, Alla, cüzi qidalanmalarına baxmayaraq, çox qırmızı saçlı, orta boydan yuxarı və əzələlidir. Həm də dəbdəbəli ombası, bükülmüş beli, qadına xas olmayan geniş çiyinləri və hündür döşləri olan çox yaraşıqlı bir qızdır.
  Alla sadəcə şortunda döyüşür, tunika cırıq-cırıq, toz-toz olub dağılır və Volqa boyu yeni formalar gətirilmir. Allah taqətdən düşmüş sovet qoşunlarına daha çox sursat və bir damcı yemək köçürməsin.
  Beləliklə, Alla demək olar ki, çılpaqdır, ayaqları, xüsusən də dizləri cızılıb. Sağ ayağın dabanına qəlpə parçası dəyib, ağrıyır, yerimək çətindir.
  Qırmızı saçlı, tozlu, demək olar ki, çılpaq Alla onun yaraşıqlı, lakin eyni zamanda sərt üzünü bükür. Qız atəş açaraq deyir:
  - Rəbb, Moskva və Stalin üstümüzdədir!
  Və o, hücum edən nasistləri kəsir, özü də geri çəkilməyə çətinliklə vaxt tapır.
  Dağıntılar və dar küçələr nəhəng alman tanklarının dönməsini çətinləşdirir. Budur, demək olar ki, iki yüz ton "Siçanlar" və onlar heç keçə bilmirlər ...
  Anyutanın gözlədiyi kimi, "Lev" bir az sürdü və özünü zibil yığınına basdırdı. Partlayış olub. Tırtıl partladı, bir neçə zədələnmiş rulon uçdu.
  Yaralı tank dayandı və lüləsindən mərmi uçdu...
  Uzaqda hardasa xarabalıqları qoyub guruldadı. Anyuta ilan kimi fısıldadı:
  - Bu mənim hesablamamdır! Hesab açdı...
  Kapitan qız yenə sürünərək uzaqlaşmağa məcbur olur. Almanlar və onların peykləri dağıntılardakı texniki üstünlüklərindən istifadə edə bilmirlər. İnadkar Hitlerin günahı ilə Üçüncü Reyxin qoşunları kifayət qədər böyük və möhkəm möhkəmləndirilmiş bir şəhərdə mövqe döyüşlərində batmışdı.
  Mariya qumbara atır. Onları yıxılan almanlara və ya ərəblərə salto vurmağa məcbur edir, çevrilir. Nasist yaraqlılarından biri əlini qoparır və üzərinə kompaslı ingilis saatı asır.
  Məryəm gülümsəyərək deyir:
  - Kompas sizə nə göstərir - cəhənnəmə gedən yol!
  Gözəl bir qız isə tozlu dabanından yapışan keramika parçasını silkələyir.
  Alla da möhkəm, dolu döşləri ilə tozu silkələyir. Məmələr kirdən və qaşıntıdan demək olar ki, qara rəngdədir. Və yuyulmağa çalışın. Yenə alman pulemyotları cızma-qara yazanda siz qazmaq lazımdır. Və plastunski şəkildə sürün.
  Qızlardan ibarət batalyon atəşə tutulsa da, öz mövqelərini saxlayır. Və ağır mərmilər qoparırlar, göydən bombalar yağır... Amma heç nə sovet qəhrəmanlarının cəsarətini qıra bilməz.
  Burada Anyuta Panterin süründüyünü görür. Yaxşı, bu tank artıq o qədər də qorxulu deyil.
  Yan tərəfə vura bilərsiniz. Qız asqırdı, zərif ağzına dırmaşan tozu tüpürdü. O, əlində partlayış paketi olan qumbara götürdü. Gözə dəymədən gizlicə qaçmalısan. Amma ətrafda çox tüstü var.
  Anyuta çılpaq ayaq barmaqları və dirsəkləri ilə kanalizasiyaya söykənərək sürünməyə başladı. O, siçanı izləyən pişik kimi idi. Qız qırx birinci ilin o dəhşətli yayından müharibəni xatırladı, Wehrmacht xaincəsinə SSRİ-nin genişliklərini işğal etdi. Qız da, az qala qız da qorxmadı? Əvvəlcə bəli, amma sonra öyrəşirsən. Və siz artıq mərmilərin daimi partlayışlarını adi bir səs-küy kimi qəbul edirsiniz.
  İndi isə çox yaxında partladı. Qız qarnına sillə vurdu. Parçalar vəhşi arı sürüsü kimi yuxarıdan tələsir. Anyuta dodaqları çatlamış halda pıçıldayır:
  - Ədalət adına, ya Rəbb!
  Qız sürünməsini sürətləndirir və üzərində partlayıcı bağlama ilə qumbara atır. İndiki bir qövsdə uçur. Partlayış eşidilir, Panterin daha nazik yan zirehləri özünü verir. Alman tankı yanmağa başlayır, döyüş dəsti partlayır.
  Anyuta təbəssümlə pıçıldayır:
  Təşəkkürlər Rəbb İsa! Mən yalnız sənə inanıram! Mən tək sənə dua edirəm!
  Panteranı qırır. Cırılmış, uzun bir gövdə xarabalığa basdırılmışdır. Yan zirehdən ayrılmış ön zireh çömçəyə bənzəyir.
  Gözləri tozdan və günəş yanığından qəhvəyi, qarğıdalı çiçəkləri ilə parıldayan Anyuta deyir:
  - Düşmənin palıd ağacları nə qədər çox olsa, müdafiəmiz bir o qədər güclüdür!
  Alla qara qısa tumanında və çılpaq, tozlu, güclü bədəni ilə çox seksualdır. Qız çox ağıllıdır. O, çılpaq barmaqları ilə şüşə qırıqlarını ata bilir.
  İndi o, zərif, toz basmış ayağı ilə iti bir əşya atdı. Və bir faşistin boğazına yapışdı. Gözəl Alla dedi:
  - Və mən seks simvoluyam, həm də ölümün simvolu!
  Qız, bundan sonra yenidən sürünərək atəş etdi. Anyuta da yanğına rəhbərlik edirdi.
  Gözəl kapitan, faşisti yerə yıxaraq qışqırdı:
  - Həyat bir zəncirdir və içindəki kiçik şeylər halqalardır ...
  Maria atəş etdi, Fritsin başını kəsdi və əlavə etdi:
  - Linkə önəm verməmək mümkün deyil!
  Anyuta, yenidən dəqiq atəş edərək, hıçqırdı:
  - Ancaq xırda şeylərlə dövrəyə girə bilməzsən ...
  Mariya sanki atəş açaraq əlavə etdi:
  Əks halda, zəncir sizi əhatə edəcək!
  Başqa bir qız Matrena, həm də çox gözəl, pioner Seryozhka ilə birlikdə tel üzərində mina hazırladı. İkisi onu itələdi... Məkrli buğer "Pələng"-2-nin tırtılına süründü. Və bu uzun lüləli alman maşını necə partlayacaq.
  Sarışın oğlan Sergey qışqırdı:
  - Bizim Rusiya, sənin vedrənin var!
  Və o, yıxılan damdan qara, aşağı dabanla sıçramağa çətinliklə vaxt tapdı.
  Matryona oğlanın boynunu sığallayıb dedi:
  - Sən çox ağıllısan!
  Pioner cəbhəyə yollandı və qadınlar batalyonuna qoşuldu. Oğlan da çox yaradıcıdır. Məsələn, faşist hücum təyyarələrini vurmaq üçün təyyarələr düzəltdi. Focke-Wulfs və ya TA-152-lər qalxanda inanılmaz dərəcədə qulaqbatırıcı uğultu eşidilir.
  Almanlar Vaqner simfoniyasının müşayiəti ilə vuruşurlar. Belə bir əzəmətli melodiya.
  Matryona hirslə deyir:
  - Hələ də bizi qorxutmağa çalışırlar!
  Pioner oğlan pafosla oxudu:
  - Rus döyüşçüsü ölümdən qorxmur,
  Ölüm bizi ulduzlu səmanın altına aparmayacaq!
  Müqəddəs Rus üçün ağır döyüşəcək,
  Güclü pulemyotu doldurdum!
  Geniş omba və çiyinləri olan hündürboy, əzələli qız Matryona tipik kəndli qadınıdır. Döyüş zamanı paltarlar cır-cındır, möhkəm ayaqları çılpaq, saçlar iki hörük hörülüb və bərk tozlanıb.
  Seryozhka cəmi on bir yaşındadır, qidalanmadan arıqdır, cızıqlanmış və çirkli oğlandır, şortdan başqa heç nə geyinmir. Oğlanın təbii olaraq ağ saçları ağarıb, qabırğaları nazik, aşılanmış və çirkli dəridən görünür. Ayaqları dəhşətli dərəcədə yıxıldı və yanıqlarda, çürüklərdə, blisterlərlə. Düzdür, tale uşağı ağır xəsarətlərdən saxladı.
  Matryona onun fonunda böyük və kök görünür, baxmayaraq ki, qız heç də kök deyil, sümüklərində güclü, öyrədilmiş ətlidir. Üstəlik, aclıq onun iri və iri bədən quruluşuna heç təsir göstərmirdi.
  Qız ağır tank əleyhinə tüfəngdən atəş açır. Alman maşınlarını alnından deşmək olmaz, amma relslərdə şans var.
  Və ağır "Aslan", alt arabada ağır bir partlayıcı alaraq, ağır siqaret çəkən kimi tüstü üfürməyə başladı.
  Seryozhka kinlə oxudu:
  - Qoxulu Fritz düşünmədən, girişdə siqaret yandırdı! Təbii ki, o, böyük bəlaya düşdü!
  Əzələli, qaralmış baldırları ilə titrəyən Matryona çılpaq, gözəl ayaqları ilə tap rəqsini dəf etdi. Qız oxudu:
  - Müqəddəs Rus üzləri ikonadan titrəyir ... Allah heç olmasa min Fritz islatmasın! Kimsə faşistlərdən daha çox səslənirsə, heç kim, inan mənə, buna görə səni qınamaz!
  Sonra o, tank əleyhinə tüfəngi yenidən doldurdu və yenidən atəş açdı. Alman daşıyıcısı yenidən tüstü çıxardı.
  Qız batalyonu Fritz-ə xeyli ziyan vurdu. Amma o da itkilər verdi. Burada bir qız yarıya bölündü və üzü toz-toz olmasına baxmayaraq solğun oldu.
  Stalinqradın çox hissəsi artıq nasistlər tərəfindən ələ keçirilib, lakin şəhərdən qalanlar təslim olmaq və təslim olmaq istəmir.
  Anyuta isə "Pələng"i yarmağa çalışır. Güclü bir Alman maşını yan tərəfdən qumbara aldı, amma yıxılmadı. Topu atəşə tutmaq üçün dönür. Qız indiki zamanın buraxdığı partlayış dalğası ilə əzilməmək üçün torpağa və dağıntılara qərq olmalıdır.
  Anyuta sakitcə pıçıldayır:
  - Ana, ata, üzr istəyirəm!
  Mariya Pələngə qumbara atıb və o, alnında partlayıb. Qız hıçqırdı:
  - İşığın qışda yazda öyrətməsi haqqında... İstisnasız təkrar edirəm ki, Hitler vəba piçidir!
  Alla, nasistlərin gözünü qıraraq, onlara su tökərək, gərginləşdi:
  - Tabutda mən indi füreri gördüm! Və o, kasıbın gözünə bir təpik vurdu!
  Qırmızı saçlı qız əslində çılpaq barmaqları ilə tanka qumbara atıb. O, lüləyə dəydi... Ardınca partlayış baş verdi və "Pələng"in ağzı parçalandı.
  Qorxaq alman onu götürüb geri çəkildi.
  Anyuta burnunun içindən xoruldadı:
  - Bizimkilər, sizinkilər boyun əyməz!
  Mariya hitlerçi muzdlu əsgəri güllə ilə kəsib oxudu:
  - Və yaramaz zarafat etmir! Əlləri və ayaqları, o, rus iplərini bükür! Dişini lap ürəyinə batır... Vətəni dibinə içir!
  Anyuta kıkırdadı, hürdü:
  - Fuhrer vəhşicəsinə qışqırır, göz yaşlarını çəkir!
  Maria atəş açaraq əlavə etdi:
  - Yaxşı, ölüm pufları, gülümsəyir!
  Daha təhlükəli "Ştumrtiger" meydana çıxıb. Bütün binaları və bunkerləri məhv edir. Üstəlik, sovet qoşunlarının mövqelərinə də yaxınlaşmır. Maşın alman pulemyotçuları tərəfindən qorunur.
  Anyuta görür ki, Fritsin mövqelərinə yaxınlaşmaq qeyri-realdır. Ancaq səmada Focke-Wulfs. Bu maşınlardan biri Sovet mövqelərinə daha yaxın uçur. Qızlar ona atəş açır.
  Alla qumbara atır və qəzəblə deyir:
  - Dərin ölümdə - bağışlanma yoxdur!
  Bundan sonra qız pulemyotdan növbə verir. Tez geri dönür. Kiçik bir qülləsi və daha aşağı silueti olan nisbətən yeni Alman tankı "Panther" -2 sürətlə yuxarı qalxır.
  Bir neçə qız alman maşınına qumbara atır. O, hədiyyələri aldıqdan sonra donur və arxasını çevirə bilmir.
  Alla fit çalaraq fısıldadı:
  - Bu yeni hücumdur! Onun ağzını cıracağıq!
  Panther-2 hırıldadı və daha güclü silahını atəşə tutdu.
  Yanğın sütunu havanı parçaladı və atmosferi dərhal qızdırdı və elektroliz etdi.
  Alla güldü, mərmilər yarıçılpaq qızın yanından uçdu. Həyasız qızılbaş ombasını silkələyib dedi:
  - Və Nyuton düşmənləri məğlub etdi, taxtdan boyunduruğu atdı! Fritz, Nyuton qanununu fərman etdi!
  Od dilləri sanki göyü yalayanda, bənövşəyi, narıncı və qırmızı qığılcımları cırıldayanda Stalinqrad hər şeyi alovlar içində bürümüşdü! Və hər qığılcım cəhənnəm qalasından qaçan bir kabus kimidir.
  Anyuta, bir Alman döyüşçünü yerə yıxaraq, mavi gözlərini parıldadıb oxudu:
  - Pis qarı nə deyirsən? İnanın, sadəcə bir psixiatriya xəstəxanası sizin üçün ağlayır!
  Mariya faşistlərə atəş açaraq mahnı oxudu:
  - Otun üstündə uzanıb Fritsin başına vurmaq necə yaxşıdır! Führer üçün bir qab hazırlayın və pulemyotdan güllələr göndərin!
  Qız vəhşicəsinə güldü və qarnından kürəyinə yuvarlandı. Ayaqları olan velosiped düzəltdim. Qumbara uçdu. Uçan Focke-Wulf, qarın altından qəlpə alaraq, sürətlə yüksəklərə qalxdı. İt parçalarının onu yaraladığı görünür. Faşist məxluq alov aldı və qırıq qanad parçalarını itirməyə başladı.
  Fokkenin hündürlüyünü necə itirdiyini görən Anyuta hıçqırdı:
  - Bu semafordur! Gəmidə balta asılıb!
  Alman təyyarəsi partladı və dağıntılar səmanın bütün uzaq künclərinə səpildi. Və faşist ace hara getdi. Son dönüşümü etdim. Pilot yox, cəllad kül oldu!
  Mariya asqıraraq toz səpdi və dedi:
  - Olmaq və ya olmamaq? Bu sual deyil!
  Alla yenidən ayağı ilə bir şüşə parçası atdı, o qədər ki, gözə dəyən Fritz başının arxasından çıxdı:
  - Mən tank armadasıyam! Və müalicə olunmalısan!
  Almanlar və onların peykləri qabağına qumbaraatan ataraq irəliləməyə çalışırdılar. Qızlara qarşı bu cür taktikalar nəticə vermədi. Burada Seryozhka bir katapult yerləşdirdi və cavab olaraq düşməni necə vurdu.
  Pioner oğlan qışqırdı:
  - Santa Klaus Hitlerin ağzını cırır!
  Nasistlərin izdihamını deşən katapultun zərbəsi onları səpələməyə və eyni zamanda havada yuvarlanmağa məcbur etdi. Fritz yıxıldı və divarların dağıntıları üzərində qırıldı.
  "Tiger" -2 tankı müvazinətini itirərək "Lion"la toqquşub. Oh, Leva, sənin nəhəng adın haradadır?
  Anyuta gülümsədi və cavab verdi:
  - Yaxşı, Seryozhka!
  Oğlan aqressiv şəkildə hönkürdü.
  - Pioner həmişə hazırdır!
  Kapitan qız yenə mismar vurmağa başladı. Matryona isə Seryojkanın ensiz ayağını qıdıqladı, o, nə qədər çətindir! Təəccüblü deyil ki, oğlan odların arasından qaçmaqdan qorxmur.
  Məryəm bir mahnıda dedi:
  - Gənclik yaxşıdır - qocalıq pisdir!
  Alla, bu şən qırmızı saçlı, razılaşdı:
  Qocalıqdan daha pis bir şey yoxdur! Bu, həqiqətən də, mümkün olan ən iyrənc vəziyyətdir!
  Və qız çevrilişlə sıçrayış etdi. O, bir anlıq iyrənc nənələri təsəvvür etdi. Yox, müqayisə etməyin, yaşlı qadını qızla. Və nə gözəllik, incə bədənlərdə.
  Allah onu götürüb oxudu:
  - İldən-ilə axar, karvanda illər,
  Yaşlı qadın məhlulda xına sürtür...
  Bəs mənim qamətli fiqurum?
  Gəncliyin necə getdiyini anlamıram!
  Anyuta gözlərini qırpdı, almanı qasıq nahiyəsinə vuraraq yerə yıxdı və dedi:
  - Yox! Yenə də müharibədə belə bir cazibə var - əbədi gənc qalmaq! Həmişə sərxoş!
  Matryona katapulta yeni bir yük qoydu. Bu yaxşı havan kimi bir şeydir. Qız hıçqırdı:
  - Keçməyin, amma keçin!
  Seryojka arıq, lakin çevik ayağını tərpətdi və hürdü:
  - Fritz üz!
  Bir qumbara partlayış paketi ilə birlikdə nasistlərin mövqelərinə tam sürətlə uçdu.
  Bəli, Stalinqrad onlara verilməyib. İyunun sonundan üçüncü aydır ki, hücum davam edir, lakin şəhər hər şeyi ala bilmir. Cəbhənin digər sahələrində nasistlər uğur qazandılar, amma bunda yox.
  Anyuta tapançasını atəşə tutdu və hönkürdü:
  - Hər şey mümkün deyil, ola bilər... Kainatı çox mürəkkəbləşdirməyə ehtiyac yoxdur!
  Və motosikletin benzin çəninə dəydi. Maşın partladı, odlu burulğanlar dumanlı mənzərəni işıqlandırdı. Və alman alovlu bir pəncə ilə parçalandı.
  Qız kapitan qışqırdı:
  - Mən pisliyi öldürməyi sevirəm! Və bu ən yüksək yaxşılıqdır!
  Mariya almanları bir partlayışla döydü və fısıldadı:
  - Gəl kirpi oynayaq!
  Alla atəş açdı, daha doğrusu. Bir neçə qaradərili nizə ilə örtülmüş dağıntılar üzərində uzanmışdı:
  - Düşməni öldürün! - qız pıçıldadı.
  Mariya oynaq oxudu:
  - Hitleri dodaq boyası ilə, Mainsteini saç lakı ilə boyadıqdan sonra səni şahzadənin əsirliyinə sürükləyəcəm, sadiq it səni dişləyəcək!
  Anyuta atəş edərək fısıldadı:
  - Axşam gəl, Adolf, özünü as... Başını aldatmağı dayandır! Axşam gəl, gyrfalcon kimi uç - faşistləri möhkəm döymək üçün!
  Mariya qəzəblə fırtınalının başından dəbilqəni yıxaraq dedi:
  - Biz bacarırıq! Və edəcəyik!
  "Lenin" batalyonunun qızları xarici qoşunların irəliləməsini dayandırdılar. Fritz irəli getdi, sözün əsl mənasında cəsədləri kosmosa atdı. Ümidlərin bağlandığı "Lev" tankı da kömək etmədi. Budur 150 mm-lik silahla maşının modifikasiyası.
  Alla çılpaq məmə ucuna ilişmiş daşı yıxır. Qızın belə gözəl və dolğun döşləri var. Qız ayağı ilə qumbara atır. Ayaq qoldan daha güclüdür və atma daha da irəli gedir.
  "Aslan" tırtılda bir boşluq aldı və dayandı. Güclü ağzından vuruldu. Gürültü və çökmə.
  Allah tüpürərək buyurur:
  - Rus döyüşçüsü ağrıdan inilmir!
  Və qız yenidən atəş açır. Və bunu çox yaxşı edir. Qüllədən çölə çıxan faşist geri yıxılır.
  Qırmızı saçlı, demək olar ki, çılpaq bir qız deyir:
  - Boş yerə düşmən inanır ki, o, rusları sındırmağı bacarıb! Kim cəsarət edər, döyüşdə hücum edər, düşmənləri şiddətlə məğlub edəcəyik!
  Və Alla çox qabartdığı mətbuatın əzələlərini yuvarlayır.
  Oh, qızlar necə də gözəldir! Onların heç birinin ölməsini istəmirəm.
  Yekaterina qaçdı... Çox gözəl qız, tüklü, ağ saçlı. O, birtəhər onları bir növ iksirlə ləkələməyi bacarır ki, çirklənməsin.
  Qız çox gözəldir, Venera fiquru ilə, yalnız daha tonlanmış və kabartmalı. Üstündə paltar, yalnız büstqalter və qısa tuman. Qalan hər şey artıq parçalanıb. Ancaq ayaqlar necə də zərifdir! Bu qız deyil, kamillik möhürü, gözəllik tacıdır.
  O, dələ kimi xüsusi bir şəkildə hərəkət edir. Çılpaq ayaqlar və titrəmə və dabanlar təəccüblü şəkildə təmiz qalır. Yekaterina güllə atır, faşist isə sinəsində yara olur.
  Qız deyir:
  - Vətənə sədaqət ən ali sözdür!
  Allah gülərək dedi:
  - Büstqalterini çıxar və mənim kimi şortda qal!
  Ketrin başını mənfi tərzdə tərpətdi.
  - Bu uyğun deyil!
  Alla ombasını silkələdi, düzgün atəş etdi və oxudu:
  - Komsomolçu nəsə qeyri-adi oldu! Belə sinə çılpaq gəzmək çox nalayiqdir!
  Ketrin gülümsədi və dedi:
  - Niyə Fritzə sevinc gətirmək lazımdır, gözəlliyimizə baxın!
  Allah qətiyyətlə cavab verdi:
  - Gözəlliyimiz ölümcüldür!
  Katya güldü və TA-200-ə atəş etdi. Nasist avtomobili alovlandı. Və gözəl sarışın qışqırdı:
  - Pisliyə ölüm!
  Allah güldü.
  - Və həyat yaxşıdır!
  Almanın yıxıldığını görən Yekaterina hönkürdü:
  - Bu, ən yüksək dəyərdir! Nasistlərin qalib gəldiyini düşünmə!
  Allah oxuyacaq:
  - Qələbəni gözləyirik! Qələbə gözləyir... Buxovları qırmağa can atanlar! Qələbə gözləyir! Qələbə gözləyir! Biz nasistləri məğlub edə biləcəyik!
  Gözəl qız, çılpaq döşləri titrəyir. Yanğınla güclənən istilikdə çılpaq gövdə ilə yaxşıdır.
  Anyuta indi daha qətiyyətli görünürdü. O, avtomatla Fritzə atəş açıb hürdü:
  - Səni axtalayacağam!
  Və həqiqətən də nasistlər ölümcül hədiyyələr və tabutlar aldılar! Qız isə onlara bir fiqur göstərdi, gəlin çılpaq ayaq barmaqlarını tikək. Və bülbül-quldur kimi fit çaldı. Və alt ekstremitələrin barmaqları vasitəsilə.
  Qız kapitan çox ağıllıdır. Və parıldayan. Və heç də qəddar deyil. O da bəzən ölmüş ataları üçün ağlayacaq övladları olan düşmən əsgərlərinə yazığı gəlir.
  Anyuta isə belə fikirləri özündən uzaqlaşdırır, adam onlardan göz yaşlarına boğulmaq istəyir. Amma almanlara qarət edib öldürmək üçün gələn ruslar deyildi. Xeyr, bunlar almanlardır və dünyanın hər yerindən gələn bütün aqressiv əcnəbilər Rusiya ərazilərinə girdilər.
  Anyuta özünü keçərək rus Fritsinin mövqelərinə sakitcə yaxınlaşmağa çalışan Fritsə atəş açıb... Onun güllə ilə yerə yıxılan gözü və beyni sızdı.
  Kapitan qız gülümsədi və hazırcavabcasına dedi:
  - Düz göz-göz, baş-baş!
  Anyuta dəqiq atəş etdi və motosikleti yan araba ilə vurdu. Maşın cırılmağa başladı və pulemyot uçdu, bir neçə dəfə yuvarlandı. Sonra onun ağzı dağıntılar arasında batdı.
  Qız çılpaq, tozlu ayağını dağıntılara sürtdü. Və yenidən nişan aldı. Onun şən, gənc üzü daha çox gülümsədi. Qız oxudu:
  - Yox, faşistlərə dedik, xalqımız dözməz ki, rus ətirli çörəyinə ford desinlər!
  Mariya çox dəqiq bir vuruş etdi, Focke-Wulf yandı və cıvıldadı:
  Bir alçaq üçün, əlbəttə ki, seçim aydındır,
  Dollar müqabilində o, Rusiyaya xəyanət etməyə hazırdır...
  Amma rus adamı çox gözəldir
  Ki, o, Vətən uğrunda canını verməyə hazırdır!
  Qız salto etdi və nasistlərə ənciri göstərdi və sürüşdü və güllələr gözəlliyə toxunmadı.
  Alla peyda oldu, demək olar ki, çılpaq və şeytan kimi murdar olan bu gözəllik bir anda iki ayağı ilə qumbara atdı. Və yoxladı:
  - Məndə olan ... Fritz kəskin tərəfdə!
  Matrena Allaya düzəliş etdi:
  - Kəskin, yanda, iti tərəfdə deyil!
  Qız kıkırdadı və qarpız sinəsini silkələdi və partlayış paketi olan qumbaradan istifadə edərək qumbara atdı. "Pələng"in ağzından vuruldu və bu əyri sənət əsəri qaçdı.
  Bundan sonra nasist məxluq geri çəkildi. O, atəşə tutulmuş tısbağa kimi sürünməyə başladı.
  Anyuta şən gözlərini qırparaq oxudu:
  - Və "Pələng" geri çəkilir və almanlar gizlənir!
  Qız batalyonu hücum, hava zərbələri və ağır silahlar altında manevr etdi. Burada reaktiv bombardmançı təyyarələr vurdu, qırıldı, qırmızı-isti sıldırımlar səmaya qalxdı. Və daşlar yanırdı. Xoşbəxtlikdən, qızların heç biri ölmədi, amma kişilər o biri dünyaya getdilər - o qədər də peşman deyillər! Və ruhlar uçur - bəziləri cənnətə, digərləri isə cəhənnəmə! Artıq İsaya inanmayanları çəngəlli şeytanlar gözləyir.
  Alla qəzəbli döyüşçülərin ən seksualıdır: yaxşı, nasistlər "Şturmtiqr"dən sovet qoşunlarının mövqelərini atəşə tutub qırmızı döyüşçüləri öldürə bilərlərmi?
  . FƏSİL #7
  Qız çılpaq ayaqları ilə qumbaranı tutdu və şəlalələrlə fırlandı. Və daha sürətli və daha sürətli fırlanır. Və sonra bütün gücü ilə ölüm hədiyyəsini Fırtına pələnginin geniş ağzına atdı. Gözəlin çılpaq, qaralmış ayaqları parıldadı və qumbara geniş ağıza uçdu. Və güclü maşın əvvəlcə boğuldu, sonra qaçdı. "Sturmpələng"in yan tərəflərində dayanan iki "Kral pələngi" atılaraq müxtəlif istiqamətlərə səpələnib. Roliklər onlardan qoparıldı və kraliçanın qırıq boyunbağı kimi uçaraq yıxıldılar.
  Partlayış dalğası Allanı yerə atdı və qız başıaşağı uçdu. Və o, çevrildi, yelləndi və atıldı. Ancaq gözəllik buna baxmayaraq yerə düşdü, iti dağıntılar və çılpaq ayaqlarına qazılmış çınqıllar. Qızın ağrıları var idi və hətta ayaqlarının ucu deşildi.
  Ancaq Alla ayağa qalxıb qışqırmağa güc tapdı:
  - Siz faşistlər kül olacaqsınız!
  Anyuta və digər qızlar partlayıcı dalğa ilə yerə atıldı və hətta bir az əzildi. Amma gözəl döyüşçülərdən heç biri ölmədi. Qızlar qasırğa və məqsədyönlü atəşlə qarşılaşdılar. Atılan nasistlərin və SSRİ-ni mühasirəyə alan digər aqressiv həşəratların yatırılması.
  Mariya böyük həvəslə oxudu:
  - Rəbbin şeypuru bizi döyüşə aparanda biz komsomolla dost olacağıq! Və Yehovanın iradəsi ilə mən səmavi çağırışda olacağam!
  Alla qana batmış ayaqların tozunu silkələyərək oxudu:
  - Lenin, partiya, komsomol! Füreri dəlixanaya göndəririk!
  Qızlar qulaqbatırıcı şəkildə gülməyə başladılar və Seryozhka həyəcan və qıcıqla dedi:
  - Və mənim katapultım Allanın çılpaq və güclü ayaqları qədər dəqiq deyil!
  Matryona qol əzələlərini əyərək dedi:
  - Yaxşıdır! Hələ düşünürsən. Daha sərin bir şey!
  Cəbhə xəttindən qayıdan Vedmakova Vladivostoka təcili zəng gəldi. Böyük itkilərə məruz qalan və demək olar ki, Xabarovski mühasirəyə alan yaponlar (bu şəhərlə əlaqə Amur vasitəsilə təmin edilirdi) yenidən birləşmək və doldurmaq üçün qoşunlarını dayandırdılar. Ən azı yüz milyon Yaponiya, başqa yetmiş milyon Mançuriya və Tayland ilə birlikdə piyada qoşunlarını bolca köçürə bilərdi. Müəyyən mənada SSRİ ilə döyüşmək ABŞ-dan daha asandır, çünki sonuncu ilə mübarizə aparmaq üçün çoxlu bahalı gəmilər lazımdır və heç də ucuz təyyarələr yoxdur. Lakin Schmeisters-dən kopyalanan yüngül və ucuz tüfənglər və pulemyotlar olan piyadalar böyük miqdarda təmin edilə bilər! Yeddi yaşından etibarən hər bir yapon uşaq pulemyotu necə yığıb sökməyi bilir! Yalnız, təbii ki, qoşunların adadan qitəyə köçürülməsi üçün vaxt lazımdır. Və doldurma aldıqdan sonra yenidən Sovet ərazisinə keçin!
  Zəng aldıqdan sonra Vedmakova nəhayət yeni bir döyüşçü alacağına və səmada döyüşəcəyinə ümid etdi. Qız emka ilə Vladivostoka aparılıb. Pilot özünü terminator kimi hiss etdi. Səyahət yoldaşı xeyli yaşına baxmayaraq, yalnız çavuş zolaqları taxan ağ saçlı bir baba olduğu ortaya çıxdı.
  O, lovğalıqla bəyan etdi:
  - Ey gənclik! Bilirsiniz ki, mən hələ çar dövründə yaponlarla vuruşmuşam!
  Vedmakova şübhə ilə soruşdu:
  - Doğrudanmı? Və ya bəlkə siz də xaç aldınız?
  Boz saqqalını silkələyən baba qarğış etdi:
  - Xaç yox, medal yoxdur! Beləliklə, bir il üç ay sıravi döyüşdü! Necə düşünürsən, hamı titul və medal ala bilər? Xüsusən də çar dövründə, rütbəlilərə o qədər də üstünlük verilməyəndə!
  Vedmakova razılaşdı:
  - Bəli, padşahın dövründə sinfi bərabərsizlik var idi! Amma indi zaman başqadır. Yeri gəlmişkən, necəsən yaponlar! Demək istəyirəm ki, düşmən güclü idi?
  Qoca dəmir dişlərini çırparaq cavab verdi:
  - Zəif deyil, baxmayaraq ki, komandamız daha ağıllı olsaydı, Port Arturdan, Mançuriyadan əl çəkməzdilər! Onlar elə də güclü düşmən deyillər.
  Emka yavaş-yavaş sürürdü, yol bombalar və toplarla yarılmışdı. Danışmaq mümkündü.
  Vedmakova bir az sakitcə soruşdu:
  - Bəs bizimkilər nədən güclü idilər?
  Qoca cəld, sanki bir saat oyuncağı idi, bir-iki dəfə başını tərpətdi:
  - Bir qədər bəli! Məsələn, yaponlar bizimkindən iyirmi dəfə çox atış məsafəsinə malikdirlər. Cəbhəyə göndərilənə qədər cəmi üç atıcılıq tirində iştirak etmişəm. Və sonra hər biri beş atış. Ancaq atışmada yaponlardan daha pis olduğumuzu deyə bilmərik. Baxmayaraq ki, onlar xaki formasında, biz isə ağ palto geyinmişik. Təbii ki, biz müəyyən hərbi təcrübə əldə etdikdən sonra. Yaponların uzun təlim keçməsinə baxmayaraq, hərbi işlərdə bizimkindən daha az bacarıqları var. Amma onların tüfəngləri bizim Mostina klubumuzdan qat-qat dəqiq vururdu.
  Vedmakova qeyd-şərtsiz razılaşdı:
  - Bəli əminəm! Bunda haqlısan! Yaponlar, almanlar kimi, qazmağa çox diqqət yetirirlər.
  Qoca başını tərpətdi.
  - Əksinə! Çar ordusunda bizdə olduğundan az ehtimal! Yaxşı, əgər Birinci Dünya Müharibəsindən əvvəl də əsgərləri daha yaxşı yetişdirməyə başladılarsa və heç olmasa formalarını dəyişdilərsə, onda ... Ordu deyil, möhkəm addımlar!
  Vedmakova qəzəbsiz olaraq qeyd etdi:
  - Müharibədən əvvəl biz də paradlarda gəzməyə çox fikir verirdik! Görünür, ağıllı başqalarının səhvindən, axmaq öz səhvindən öyrənir, kim heç öyrənmir, kim?
  Baba qeyd etdi:
  - Öyrənmək zamanla gəlir! Ancaq tədarüklə, ümumiyyətlə, tam bir tıxanma yaşadıq. Silah yox, güllə yoxdur! Tez-tez ac qalırdılar, əsgərlər xəstələnirdilər - dərman yox idi! Yapon güllələrindən daha çox insan tif və digər iyrənc şeylərdən öldü. Çox pis müharibə idi. Kuropatkin axmaqdır! Dolama yollar, kamuflyaj yox, insanları birbaşa pulemyotların altında səngərlərə atırdı. Bizdən top yemi kimi istifadə olunurdu. Hər şey çox pis, uğursuzluqla bitdi. Necə deyərlər, ayaqlarımı güclə dartdım. Düzdür, mən əsirlikdən xilas olmağımla fəxr edə bilərəm! Yaralı kimi!
  Qız maraqla soruşdu:
  - Və yaponların özləri yaxşı və ya pis oldular! Döyüş keyfiyyətləri baxımından.
  Qoca əvvəlcə siqaret yandırdı, sonra cavab verdi:
  - Bunu obyektiv mühakimə etmək çətindir. Ordular dəyişdi, tanklar, təyyarələr, avtomatlar peyda oldu. Tərəqqi baxımından gəmilər o qədər də dəyişməyib, eləcə də silahlar. Ancaq komandanın axmaqlığı eyni qaldı, buna görə də Vladivostoka hücum!
  Witcher-in yaşıl gözləri parıldadı.
  - Bunun heç bir bəhanəsi yoxdur!
  Qoca razılaşdı.
  - Və ola bilməz! Axı onlar bilirdilər ki, düşmən hiylə hazırlayır və buna reaksiya vermək imkanı yox idi! Sanki qurulub. Ancaq Pindos ilə atəşkəs güclü bir zərbənin gələcəyinə aydın işarədir.
  Witcher güldü.
  - Pindosla?
  Baba təsdiqlədi:
  - Bəli, indi Amerika və Britaniya belə deyirlər! Adı "oğurlamaq", yəni oğurlamaq sözündən gəlir. Bunlar isə parazit ölkələrdir, axmaq və zəiflərdən qan udduran oğrulardır!
  Pilot qırmızı başını tərpətdi:
  - Budur, mən razıyam!
  Qoca təkidlə dedi:
  - Razılaşın ki, bizim komandamız axmaqdır, hətta satqındır! Odur ki, donanmamızı Pindolardan da pis əvəz edin!
  Vedmakova etiraz etdi:
  "Bəlkə də yaponların bu qədər tez zərbə endirəcəyini düşünmürdülər. Ümumiyyətlə, Uzaq Şərq istirahət yeri olub, burada qorxaqlar, tənbəllər məskunlaşıb. Axı orduda arxa cəbhədə fəhlə və ya kolxozçu kimi çox çalışmaq lazım deyil, ancaq yaxşı pay və maaş alırsınız. Digər tərəfdən, Uzaq Şərqdə xidmət etməklə həyatını riskə atmırsan. Bəli, loafers və qorxaqlar üçün cənnət.
  Qoca cavab verdi:
  - Əsgər və zabitlər o qədər də pis döyüşmürlər. Budur Xabarovsk, hələ də keçməyib.
  Vedmakova razılaşdı:
  - Rus döyüşçüsü, xüsusi döyüşçü! Amma Brusilovun dediyi kimi: bizim əsgərlərimiz əla, zabitlərimiz yaxşıdır, generallar babatdır, çar tamamilə pisdir!
  Baba narazı halda hönkürdü:
  - Komandirimiz Kuropatkin yox, Brusilov olsaydı: biz qalib gələrdik! Təəssüf ki, onun üzərinə yazılmışdı! Deməliyəm ki, çarın dövründə rus generalları kiçildi: Suvorovun dövründə görkəmli komandirlərin bütöv qalaktikası var idi! Halbuki Stalin gürcüdür, amma necə deyərlər, gürcülər...
  Baba Witcherin sözünü kəsdi:
  - Belə bəyanatlarla diqqətli olun! Beləliklə, xüsusi şöbəyə daxil ola bilərsiniz! Ancaq mənim üçün Stalin heç də dahi deyil! Məsələn, fevral ayında buraxılmış xətt zərbəsi bunu təsdiqləyir! Yeri gəlmişkən, eşitdim ki, mayın 1-də Moskvada sovet hava hücumundan müdafiə sistemi aciz qalıb və minlərlə sovet vətəndaşı həlak olub!
  Qoca qeyd etdi:
  - ABŞ və Britaniyaya təşəkkürlər! Wehrmacht-a yeni təyyarələr verdilər! Üstəlik, kütləvi təxribat olduğunu eşitdim, buna görə Yaks havada parçalandı! Və tamamilə yeni Yaks!
  Cadu başını tərpətdi.
  - Bu barədə eşitmişəm! Həqiqətən biabırçılıq! Amma ümid edirəm ki, günahkarlar cəzalarını alacaqlar, problem aradan qaldırılacaq!
  Baba başını tərpətdi, sonra birdən dedi:
  - Əsas problem bizim başımızdadır! Bir növ sovet mentaliteti! İnsanı dişliyə, adi bir köləyə çevirmək cəhdi!
  Vedmakova mübahisə etmədi. O, dayandı, boş-boş pəncərədən bayıra baxdı. İndi SSRİ-nin məğlubiyyət təhlükəsi daha çox hiss olunur. Məlum olub ki, hətta Moskva hava hücumlarından qorunmur. Ən azı, kütləvi hava hücumuna tab gətirmək üçün kifayət qədər etibarlı müdafiəyə malik deyil!
  Yaxşı, müharibə bir az fərqli mərhələyə keçir... Düzdür, Stalinqrad yaxınlığındakı döyüşlərdə almanların da hava üstünlüyü var idi, lakin bu, arzulanan qələbəni gətirmədi! Bununla belə, o qədər də böyük deyil, Fritsin üstünlüyü var idi! Axı mütəmadi olaraq cəbhəyə yeni sovet təyyarələri gəlirdi! Amma deməliyəm ki, pilotlar arasında döyüş hazırlığının səviyyəsi çox aşağı idi. Yeni başlayanların əksəriyyətinin uçuş müddəti 8 saatdan çox deyildi. Bu, böyük bir mənfi cəhətdir, xüsusən almanların adətən 250 saata qədər vaxtı var! Halbuki, Stalinqraddan sonra almanlar proqramı 150-yə endirsələr də, indi yanacaqla çox asanlaşıb. Lakin çoxlu sayda yeni təyyarənin meydana çıxması Fritz üçün problem yaradacaq.
  Yeri gəlmişkən, vurulan bombardmançıların pilotları arasında bir neçə ABŞ vətəndaşının da əsir götürüldüyü bildirilib. Sonuncu nə oldu, sürpriz olmadı! Luftwaffe-də yeni bombardmançılar üçün kifayət qədər pilot yoxdur, buna görə də könüllülər var idi!
  Maraqlıdır, Sovet komandanlığı buna necə cavab verəcək? Axı Berlini almaq üçün heç nə yoxdur? P-8 istisna olmaqla, SSRİ-də uzun mənzilli strateji bombardmançı təyyarələr hazırlanmamışdı. Sürəti saatda 400 kilometrdən bir qədər çox olan və 1936-cı ildə yaradılmış sonuncu təyyarə açıq-aşkar köhnəlib. Bundan əlavə, Berlini vurarkən hava müşayiəti olmadan hərəkət edəcək və almanlar öz təyyarələri ilə onu kəsə bilərlər. Axı onlarda Berlinə doğru uçan kütlənin hərəkətini qeyd edəcək çox yaxşı radarları var. Bəli və Almaniyaya qarşı zərbələr üçün bu maşınların kifayət qədər buraxılması üçün vaxt lazımdır. Almanlar zəif millət deyillər və texnologiyanı sevirlər! Onların özləri yəqin ki, Avropanın, hətta dünyanın ən nizam-intizamlı və yüksək mütəşəkkil xalqıdırlar! Təkcə qalib gəlmək çox çətindir , hətta ikinci cəbhədə zəif Yaponiya olmasa belə.
  Bu vəziyyətdə ediləcək ən yaxşı şey, müttəfiqlərlə Almaniya arasında bir təpə yaratmağa çalışmaqdır. Amma bunu necə etmək olar? Beriya artıq ona amerikalılardan alınan esminesdən istifadə edərək bunu yerinə yetirməyi tapşırmışdı. Yaxşı bir təxribat baş verə bilərdi, amma Annanın vaxtı yox idi.
  Deyəsən, o, günahkar deyil - taleyi nə deyil, amma yenə də xoşagəlməz bir dadı yeyir. Sanki bəlkə də bir gün əvvəl gəlsəydi, hər şey başqa cür olardı!
  Bununla belə, istisna edilmir! Ancaq Beriyadan sifariş alan kimi gəldi!
  Ümumiyyətlə, Lavrenti Palıç təxribat ustasıdır. Yaponiya Peru Limanına hücum etdi, onun iştirakı olmadan!
  Məsələ burasındadır ki, ABŞ-ın təyyarədaşıyıcılarından, o cümlədən Peru Limanında yerləşən gəmilərdən istifadə edərək bir sıra qabaqlayıcı zərbələr endirməyi planlaşdırdığına dair sənədlər, sanki təsadüfən Doğan Günəş ölkəsinin kəşfiyyatının əlinə keçib!
  Bundan əlavə, amerikalılar axmaqdır: onlar İngiltərə ilə birlikdə neft və digər xammalların tədarükünə embarqo qoyaraq Yaponiyanı müharibəyə təhrik etdilər, lakin özləri müharibəyə hazır deyildilər!
  Həqiqətən də, 1941-ci ildə ABŞ-ın Yaponiya ilə müharibə üçün kifayət qədər qüvvəsi, xüsusən də tanklar yox idi. 1940-cı ildə onların cəmi 400 tankı var idi və 1941-ci il haqqında məlumat məxfidir, lakin o zaman da mindən çox olması çətin ki! Beləliklə, Amerika tamamilə hazırlıqsız olaraq müharibəyə girdi! Yaxşı, Yaponiya da çox silahlı deyil. Onun təxminən iki min yarım tankı və yüngül olanları varsa, məsələn, uzun mənzilli aviasiya ümumiyyətlə yox idi!
  Beləliklə, Doğan Günəş ölkəsinin ABŞ cəsur pilotları bombalamadılar! Və sadəcə özlərini bir lychdə aldılar! İndi də onlar çar II Nikolayın dövrünün uğurlarını təkrarlamaq arzusunda olan ilk növbədə öz piyadalarına arxalanaraq SSRİ-ni geri qaytarmaq qərarına gəliblər!
  Witcher darıxdı və oxudu:
  Həyat necə də mürəkkəbdir, ya Rəbb, heyf,
  Sən özün tikanlardan çələng qoyursan!
  Xeyr, başımı vurma
  Yeni gün bizə problemlər vəd edir!
  
  Xəyallar toz oldu
  Zalım qurd ehtirasla dişləyir!
  Və gözlərində ağrı və kədər
  Nə cilovlamaq, heç kim hakimiyyətdə deyil!
  
  Amma sən nə edə bilərsən, Allahım
  Kohl özü Qolqotanın çarmıxına qalxdı!
  Xoşbəxtlik haqqında xəyalpərəst xəyallar
  Dul qadının ağlamasında nərə çəkirlər, inildəyirlər!
  
  Dünyadan daha pis bir şey yoxdur,
  Müharibənin eskizi qan içində bütün fırça!
  Efirin anker köpüyü,
  Bir anda interneti qırırsınız!
  
  Və mənim həyatımı istəyirsənsə
  O zaman məni cəhənnəmə at Rəbbim!
  Hər halda səni sevirəm
  Davam edir, dəyişikliyə inanıram!
  
  bir insan olduğuna inanıram
  Daha təmiz, daha yüksək olmağı bacarın!
  Yaşın əzabları bitəcək,
  Biz Haqq-Taalanın qardaşı kimi olacağıq!
  
  Nə əmr edəcəyik
  Ulduz gəmilərinin genişliyində!
  Bizim igid ordumuz
  Kvazardan daha güclü parlayacaq!
  
  Həyat heç vaxt sönməyəcək
  Və hər kəs insan olacaq!
  İlin sonsuz şüası kimi
  Sərhədsiz və xoşbəxt bir yaşla!
  
  Kommunizm gerçəkləşir
  Xəyal etdiyinizdən daha yaxşı olacağına inanın!
  İrəli, yuxarı, aşağı deyil,
  Qoy sevinc olsun - kədər yoxdur!
  Vedmakova mahnını bitirdi və "Emka" nəhayət Vladivostoka sürdü. Pilot maraqla şəhərə baxdı. Vladivostokda dağıntılar nəzərəçarpacaq dərəcədə artdı, bəzi binalar siqaret çəkirdi, küçələrdə yanğınsöndürmə qrupları işləyirdi, kürək, çubuq və digər yanğınsöndürmə dəstləri olan çoxlu yeniyetmələr var idi.
  Baba qeyd etdi:
  - Çar dövründə gənclər də çox işləyirdilər, amma təbəssümsüz və həvəssiz! Baxmayaraq ki, çılpaq həvəslə çox uzağa getməyəcəksiniz!
  Vedmakova etiraz etdi:
  - Əgər sənaye iqtisadiyyatın mühərrikidirsə, deməli həvəs yüksək oktanlı yanacaqdır!
  Qoca sevinclə başını tərpətdi.
  - Yaxşı deyirsən qız!
  "Emka" komendaturanın binasının yanında dayandı və Vedmakova az qala oradan qaçdı. O, çox istəyirdi ki, yenidən qanadlı atına minsin.
  Qız gündəmə göndərildiyi ofisin qapısını döyüb. Ardınca yuxulu bir səs gəldi.
  - Daxil ol!
  Witcher qürurla çiyinlərini düzəldərək içəri girdi. Kresloda NKVD polkovniki geyimində bir kişi oturmuşdu. Belə keçəl və xoşagəlməz bir növ. O, kədərlə pilotdan soruşdu:
  - Tam adı!
  Qız tez cavab verdi:
  -Anna Petrova Vedmakova!
  Polkovnik əlavə etdi:
  - Hərbi rütbə?
  - Hərbi Hava Qüvvələrinin mayoru və Sovet İttifaqı Qəhrəmanı! - pilot fəxrlə dedi.
  Polkovnik telefonu götürdü və qısaca dedi:
  - Hərbi Hava Qüvvələrinin mayoru Vedmakova artıq gəldi!
  Sonra qıza tərəf döndü.
  - Necə hiss edirsən? Ümid edirəm sağlıq?
  Pilot dişlərini göstərdi.
  - Özümü yaxşı hiss edirəm! Aslan kimi döyüşməyə hazırsınız!
  Polkovnik başını tərpətdi.
  - Əla! Düşünürəm ki, yaponlar bunu qiymətləndirəcəklər!
  Səs-küy, çəkmələrin tıqqıltısı eşidildi və xüsusi bölmənin altı sıravi əməkdaşı xüsusi geyimli bir şəxsin müşayiəti ilə kabinetə soxulub. O, buyurdu:
  - qandallayın bu qancığın!
  Witcher çaşqın oldu:
  - Bu başqa nədir?
  Polkovnik qışqırdı:
  - Və bu! Siz həbsdəsiniz, vətəndaş Vedmakova! Və həbsxanaya göndəriləcəksən!
  Xüsusi geyimli bir adam xəbərdarlıq etdi:
  - Bu qadın döyüşməyi çox yaxşı bacarır! Odur ki, sayıq olun!
  Witcher gülümsədi.
  - Mən bizim igid hüquq-mühafizə orqanlarının nümayəndəsi olmayacağam! Dərhal Beriyaya və bu anlaşılmazlığa zəng edin, aydınlaşdırın!
  Polkovnik nifrətlə xoruldadı.
  - Budur Beriyanın fikrini yayındırmaq üçün! Onu həbsxanaya göndərin, istintaq bunu anlayacaq!
  Cadu başını tərpətdi.
  - Mən Sovet İttifaqı qəhrəmanıyam və istintaq, əlbəttə ki, bunu anlayacaq, amma Beriya ilə daha sürətli olacaq! Mən mümkün qədər tez təyyarənin idarəetməsində olmaq istəyirəm!
  Polkovnik təsəlli verdi:
  - Müharibə zamanı heç kim uzun müddət çəkməyəcək! Onu aparın!
  Vedmakova müqavimət göstərmədən getdi və o, kəşfiyyatçıları təchiz etməyə başlayan qısaldılmış bir modelin pulemyotlarının lülələri ilə bir az itələdi. Sonra məni qara qıfın içinə doldurub apardılar. Anna Petrovna sakit idi, özünü günahkar hiss etmirdi və yəqin ki, NKVD onun Beriya ilə xüsusi münasibətini bilir, ona görə də başa düşəcəklər. Həbsxanaya baş çəkmək hətta maraqlıdır. Əsl kişi oğlunu böyütməli, orduda xidmət etməli, həbsdə yatmalıdır! Deməli, yəqin ki, bir döyüşçü! Bir çox məşhur insanlar həbsxanalarda idi: Stalin, Lenin və Hitler!
  Həbsxana komendantlıqdan çox da uzaqda olmadığı üçün Vedmakova çıxarılaraq həyətə aparılıb. Orada itlər vəhşicəsinə hönkürürdülər, XVIII əsrdə tikilmiş zindanın daş divarları mat və boz idi. Qızı içəri gətirəndə qeyri-ixtiyari bir həyəcan hiss etdi və dəhlizlərdən keçirdi. Budur qeydiyyat pəncərəsi: vəzifə sualları:
  - Ad, soyad, ata adı, cinsi!
  Sonra sağa kirəmitli otağa dönün. Orada stolun arxasında NKVD geyimində və dəri önlükdə bir zabit oturmuşdu və onunla birlikdə ağ xalatlı bir həkim və əllərinə nazik rezin əlcəklər çəkən iki orta yaşlı qadın oturmuşdu.
  Vedmakovanı müşayiət edən gözətçi cəld, məşq bir hərəkətlə onun qandallarını çıxardı. Məmur əmr etdi:
  - Soyun!
  Vedmakova təəccübləndi:
  - Nə?
  Zabit sakitcə təkrar etdi:
  - Dedim soyun! Axtarış və şəxsi yoxlama tələb olunur!
  Qız qızardı.
  Ancaq burada kişilər var!
  Önlüklü zabit hürdü:
  - Mən sizə kömək edə bilərəm! Yaxşı, cır-cındır fahişələrinizi atın!
  Vedmakova titrədi, yadına düşdü ki, bəli, həbsxanaya yerləşdiriləndə şəxsi axtarış mütləqdir və paltarını çıxarmağa başladı. Qadınlar onu götürdülər və hər tikişi diqqətlə yoxladılar. Pantolonunda qalan Vedmakova xəcalət çəkdi, amma məmur hürüdü:
  - Və qısa tumanını çıxart qancıq! Axtarış tamamlanacaq!
  Bir neçə kişinin qarşısında tamamilə çılpaq qalmış (onu gətirən konvoy yerində dayanmışdı, hər an döyüşməyə hazır idi) qız utanaraq onu əlləri ilə örtməyə çalışıb.
  Onu ombasına dəyənəklə bərk vurdular:
  - Əllər tikişdə qancıq!
  Vedmakova qışqırdı, amma dözdü. Onun paltarını yoxlayıb, çəkmələrini cırıb qurtaranda zabit əmr etdi:
  İndi özünüz yoxlayın!
  Qadın məhbuslar başdan başladılar. Onlar əlcəkli barmaqları ilə saçlarını daradılar, sonra qulaqlarına baxdılar, hətta fənəri olan borudan istifadə etdilər. Qulaqlar bir neçə dəfə geri çəkildi, əyilmə və bükülmə. Sonra burun dəliklərinə baxdı:
  - Öskürək, xahiş edirəm! Budur, daha güclü!
  Qızın burnu əzilib. Bundan sonra ağız boşluğunun müayinəsi aparıldı. Olduqca xoşagəlməz idi, kobud əllər dilini sıxırdı, arabir çəkdi, sonra daha da çəkdi, hətta az qala qopardı.
  Məmur danışdı:
  - Daha diqqətli olmaq lazımdır! O, casus ola bilər!
  Həbsxana işçiləri barmaqlarını dişlərinə basmağa, vacib məlumatları ehtiva edə biləcək plombların olub olmadığını yoxlamağa başladılar. Vedmakova alçaldılmış hiss etdi və ona tüpürdü, SSRİ qəhrəmanını fahişə kimi axtardılar, heç nəyi əskik etmədilər. Sonra qadın əlcəkli əlləri qızın çılpaq sinəsini hiss etməyə başladı. Onu əzdilər, sanki hər millimetrdə hiss etdilər, fənərlə parladılar. Qızın döşləri xəyanətkarcasına şişirdi və həbsxana işçiləri getdikcə daha çox sıxır, sonra hıçqırırdılar:
  - Yox! O, burada təmizdir!
  Sonra göbək və barmaqlar müayinə edildi. Göbək geri çəkildi, həmçinin büküldü, sonra iynə ilə deşildi. Barmaqları daha az diqqətlə yoxladı.
  - İndi ginekoloji axtarış! - zabit əmr etdi.
  Həbsxanaçılar buyurdular:
  - Əyilib ayaqlarınızı yayın, xahiş edirəm!
  Bunun ardınca ən alçaldıcısı, əlcəkdə olan həbsxananın əli qızın sinəsinə kobud şəkildə girəndə oldu. Vedmakova ağrıdan və rüsvayçılıqdan inlədi. Əl isə qadının ən qiymətli xəzinəsini saxladığı mağaraya bərk-bərk çökürdü, buradan həm ağrılı, həm də qıdıq idi. Qız bir az qıvrıldı və məmur pis niyyətlə mızıldandı:
  - Mümkün qədər diqqətlə yoxlayın! Axı casuslar adətən sənədləri intim yerlərdə gizlədirlər və bəzən vacib məlumatları tapmaq üçün kiçik bir qeyd kifayət edir.
  Bir həbsxana işçisi digəri ilə əvəz olundu, bundan sonra axtarış daha ağrılı və kobud oldu. Vedmakova başa düşdü ki, axtarışı işgəncəyə çevirərək onu sadəcə alçaltmaq istəyirlər.
  Anusun müayinəsi daha az kobud deyildi, üstəlik, bağırsaqdan istifadə edildi və böyük bir lavman. Görünür, pilotdan həqiqətən də ciddi şübhələr var idi. Bundan sonra barmaqları, ayaqları və ayaqları yoxlamaq kiçik bir şey kimi görünürdü.
  Ancaq bununla da bitmədi, zabit əmr etdi:
  - İndi mədə rentgenində! Yuta biləcəyi çox şey yox idi!
  Yaxşı, o qədər də ağrıtmır. Burada bir həkim var idi, hər şeyi, hətta ürəyini və ağciyərlərini diqqətlə yoxladı. Nəhayət, icazə verdi:
  O, təmiz və tamamilə sağlamdır!
  Zabit qəzəblə hönkürdü:
  - Heyf ki, onsuz da onu vuracağıq! Ancaq hələlik pianoda ifa etsin!
  Təcavüzdən məəttəl qalmış pilot avtomat kimi itaətkarcasına yeriyirdi. Witcherin əlləri boya ilə bulaşmış və diqqətlə kağıza sıxılmışdır. Sonra hər cür ölçüləri izlədi, profildə, tam üzdə fotoşəkil çəkdi. Kifayət qədər uzun müddət bədəndəki bütün əlamətləri, yaraları və molları yenidən yazaraq çılpaq dayanmağa məcbur oldular. Bundan sonra o, soyuq duşda yuyuldu, yeri gəlmişkən, SSRİ-də adətdir, təkcə məhbuslar üçün deyil, onlara həbsxana geyimləri verilirdi.
  - Geyin, qancıq!
  Xələt əslində çul idi, çuvaldan tikilmiş və həbsxana nömrəsi ilə işlənmişdi. Qıza ayaqqabı vermədilər, görünür, onları xalq düşmənləri üçün lazımsız dəbdəbə hesab etdilər və beləliklə, çətinliklə örtünərək kameraya apardılar.
  Yenicə kütləvi həbslər olmuşdu, həbsxana izdihamla dolu idi, uğuldayırdı. Vedmakova dar qəfəsə atıldı, burada artıq yüzdən çox qadın, əsasən də hərbçilərdən və qulluqçulardan olan gənc qızlar var idi. Pilot kameraya gətiriləndə o, bir addım ata bilmədi, məhbus bütün mərtəbəni yığışdırdı. Hücrə çox qaranlıq idi, pəncərə taxtalarla örtülmüşdü, havasız idi və kəskin iyi gəlirdi, görünür, çoxdan vedrəni çıxarmırdılar.
  Qızlar yarıçılpaq, bəziləri isə tamamilə çılpaq idi, paltarlarını götürdülər. Onlardan bir neçəsi dəli olub içki istədilər. Cadu dayanıb soruşdu:
  - Mən bir addım ata bilmirəm! Hara getməliyəm!
  - Hara gətirildi və dayan! - Qaranlıqdan sifariş verib, yəqin kameranın böyüyü. - Bizə yer yoxdur.
  Bunun axmaqlıq olduğunu başa düşən Vedmakova yenə də soruşdu:
  - Qızlar siz nəyə görəsiz?
  Səslər izlədi:
  - Bəli, burada 58-ci maddə var, hətta heç bir ittiham olmadan! sən nəyə görəsən?
  Witcher istehza ilə dedi:
  - Bəli, Beriya zorlandı!
  Qızların mehriban gülüşü və nidaları var idi:
  - Bəli, o bizimdir!
  Qaranlıqdan sızlayan kim:
  - Bu Beriyadan bir az asın!
  Məşum bir səs kəsildi:
  -Yetər! Beləliklə, artıq yarım mindən çox kişi həyətdə güllələndi! Bizi də bütün kamera ilə gəzintiyə çıxara bilərik!
  Witcher hürürdü:
  - Yaxşı, yox, məni güllələməyə aparsalar, belə təslim olmaram!
  . FƏSİL #8
  Oleq Rıbaçenko qız Marqarita Korşunova ilə birlikdə parlaq sabah üçün mübarizəni davam etdirdi.
  Stalinqradda döyüşdülər. Onlar bütün böyük cəsarətlə vuruşdular. Əbədi övladlar isə geri çəkilib düşmənə təslim olmağı düşünmürdülər.
  Lakin qüvvələr qeyri-bərabər idi və nasistlər tədricən irəliləyirdilər. Ancaq çox yavaş və evlərə və küçələrə muzdluların cəsədləri ilə yaxınlaşır.
  Moskva mühasirəyə alınsa da, hələ də döyüşür. Həm də onun gözəl qızları var idi. həqiqətən zəngin olanlar.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Stalinqradda geri çəkilirdilər. Eyni zamanda, oğlan AI-yə görə nəsə bəstələməyə çalışdı.
  Belarus prezidentliyinə namizəd Aleksandr Lukaşenkonun seçkilərdə iştirakına icazə verilməyib. Onlar günahı Slavyan Katedralinin imzaları geri götürməsində tapdılar. Nəticədə altı yox, beş namizəd oldu. Və əsas mübarizə Zenon Pozdnyak və Kebiç arasında getdi. Rusiyapərəst və daha mötədil Kebiç cüzi fərqlə ikinci tura yüksəldi. Və sonra o, böyük fərqlə anti-Rusiya Poznyakı qazandı.
  Lukaşenka qanunsuz olaraq vəzifəsindən uzaqlaşdırıldığına etiraz edib. Amma ümumilikdə səs-küydən başqa heç nə yox idi.
  Kebiç çox inamlı qələbə qazandı. Və o, Belarusun ilk prezidenti oldu.
  Tezliklə Belarus rubl zonasına daxil oldu. İqtisadiyyatda vəziyyət böhran vəziyyətində qaldı. Kifayət qədər pul yox idi. Amma ölkə rubl zonasında idi.
  Kebiç Rusiya ilə inteqrasiya prosesini təklif etdi. Qanunların yaxınlaşması başladı, sərhədlər açıldı, iqtisadiyyat birləşdi. Millətlərüstü qurumlar yaradıldı.
  1999-cu ildə Belarusda yeni prezident seçkiləri keçirildi. Rusiya defoltundan sonra iqtisadiyyat dərin böhran içində idi. Lakin kommunistlərin təsiri xeyli artdı. Lukaşenka isə hamı ilə dava edib öz partiyasını yaratmayıb, başqa qüvvələr tərəfindən kənara çəkilib. Əsas mübarizə Kalyakin və Kebiç arasında getdi. Zenon Poznyak bu vaxta qədər populyarlığını itirmişdi. Eləcə də bütövlükdə Belarus Xalq Cəbhəsi.
  Kommunistlər gücləndi.
  Rusiyada da tarix bir qədər dəyişib. Zyuqanov qalib gələ bilməsə də, prezidentə bir az daha çox səs toplayıb. Lebed daha bir neçə ay Təhlükəsizlik Şurasının katibi olub. Amma ümumilikdə bu o qədər də əhəmiyyətli deyil. Ən mühüm fərq ondan ibarətdir ki, Çernomırdin vəzifədən uzaqlaşdırılmayıb. Və nəticədə defoltdan sonra da baş nazir olaraq qaldı. Kebiç, Çernomırdinin köməyinə baxmayaraq, yenə də ikinci raundda məğlub oldu və Kalyakin Belarus prezidenti oldu.
  Rusiyada isə Yeltsin gedəndən sonra Çernomırdin prezidentliyə getdi. Rusiya iqtisadiyyatı artıq artıma keçdi və Viktor Stepanoviç böyük çətinliklə də olsa, üçüncü yeri tutan Jirinovskinin köməyi ilə Züqanovu məğlub etdi.
  Beləliklə, Rusiyada Çernomırdin prezident, Jirinovski təhlükəsizlik şurasının katibi və prezidentin birinci köməkçisi oldu. Putin indiyədək kənarda qalıb. Zyuqanov müxalifətin lideridir. Primakov hələ də xarici işlər naziridir.
  Beləliklə, hər şey plan üzrə getdi. Kalyakin inteqrasiya prosesini davam etdirdi, lakin hələ birləşmədi. İqtisadiyyatlar yüksəldi. Çernomırdin Çeçenistanda müharibə aparırdı. Masxadovla danışıq aparılıb. Və nəhayət orada sabitliyə nail olundu.
  Çernomırdin növbəti seçkilərdə Züqanov üzərində asanlıqla qalib gəldi. Kalyakin də asanlıqla ikinci müddətə seçildi. Hər şey az-çox rəvan gedirdi. Belarus iqtisadiyyatı yüksəlişdə idi.
  Lakin Kalyakin üçüncü müddətə getmədi. Onun varisi həmkarı Novikov idi.
  Çernomırdin də üçüncü müddətə namizədliyini irəli sürmədi. Çernomırdinin yerinə Jirinovski keçdi. Sonuncu, əlbəttə ki, daha mülayim oldu, lakin Belarusa təzyiqi artırdı - Rusiyaya qoşulmağı tələb etdi.
  Yeni gələn susdu. Ona görə ki, o, sanksiyalara məruz qalıb.
  Jirinovski daha sərt idi və daha çox təzyiq edirdi... Nəticədə Rusiyayönlü qüvvələr Belarusda ciddi iqtisadi böhranla üst-üstə düşən referendum keçirdi. Və Belarus Rusiyanın bir hissəsi oldu. Bu, anti-Qərb əhval-ruhiyyəsini gücləndirdi.
  2014-cü ildə Jirinovski Ukraynada Maydan və Yanukoviçin devrilməsindən istifadə edərək qoşun yeridib. Ukrayna ordusu döyüşə hazır deyildi və ruslar onu tərksilah etdi. Yanukoviç və Rada silah gücü ilə referendum elan etdilər. Rusiya bu respublikanı özünə birləşdirdi.
  Ukraynalıların daha az üsyan etməsi üçün Jirinovski Rusiyanın paytaxtını Kiyevə köçürdü. Bu da referendumun nəticələrinə təsir etdi. Vladimir Volfoviç özü də növbəti prezident seçkilərində zəfərlə üçüncü müddətə seçildi və referendumda bütün məhdudiyyətləri ləğv etdi.
  Aleksandr Lukaşenko təqaüdə çıxdı və unudulub. Putin 2012-ci ilə, altmış yaşı olana qədər FSB-nin sədri vəzifəsində çalışıb. Komandanı gəncləşdirməyi xoşlayan Jirinovski isə onu qırx yaşlı bacarıqlı zabitlə əvəzləmədi. Novikin yerinə gələn Belarus qubernatoru da cavanlaşıb.
  Rusiya isə Qərbin sanksiyaları altına düşdü, lakin onlar o qədər də əhəmiyyətli deyildi. Jirinovski Suriya və İraqda döyüşüb. O, kürdlər üçün öz dövlətini yaradıb və ümumilikdə Vladimir Putindən daha qətiyyətli hərəkət edib. Üstəlik, Rusiya Səudiyyə Ərəbistanına raket zərbəsi endirib və neftin qiymətini kəskin bahalaşdırıb.
  Sonra İranla ABŞ arasında böyük müharibə başladı. Neftin qiymətini daha da artıran şey. Bu arada Rusiya Baltikyanı ölkələri və Moldovanı ələ keçirdi və ilhaq etdi. Sonra da Nazarbayevin gedişindən sonra Qazaxıstanda yaranmış qarışıqlıqdan istifadə edərək, bu respublikanı dövriyyəsinə daxil etdi.
  Referendum da keçirildi və Rusiya daha bir vilayəti aldı.
  Tədricən SSRİ-nin bərpası davam etdi.
  2020-ci ildə Jirinovski Rusiya prezidentinin dördüncü müddətinə seçkilərdə rekordu yeniləyib. O gedənə qədər.
  Və Rusiya Mərkəzi Asiyadan keçdi. Özbəkistanda, Tacikistanda, Qırğızıstanda, Türkmənistanda rus qoşunları meydana çıxdı və Rusiyaya birləşmək üçün referendumlar keçirildi.
  Beləliklə, ölkə SSRİ-nin keçmiş sərhədlərinə qaytarıldı.
  Lakin bu Jirinovski üçün kifayət etmədi. Və o, lazımsız qərəzlər olmadan Finlandiyanı qoşunlarla işğal etdi. Və orada, təbii ki, demək olar ki, 100% nəticə ilə, referendum keçirməklə. Və ona qoşulmaq.
  Beləliklə, Rusiya özünə qayıtdı. Port Artura iddialar və sarıların Sibirdən çıxarılması səbəbindən Çinlə münasibətlər bir qədər pisləşdi.
  Ancaq Çin Rusiyadan qorxdu və küfr etdi.
  Amma Alyaskada hərbi çevriliş oldu və rus qoşunları oranı işğal etdi. Və Rusiyaya qayıtmaq üçün referendum keçirdilər. Eyni zamanda Amerika Alyaskanın Rusiyaya satılması ilə bağlı sövdələşmənin etibarsızlığını tanımağa məcbur oldu.
  Beləliklə...
  Oleq Rıbaçenko dayandı və yenidən atəş açmağa başladı.
  Oğlan çılpaq atəş açıb, sonra yalın ayağı ilə qumbara atıb. Nasistləri səpələdi və tvit yazdı:
  - Biz yenilməzik!
  Marqarita da bir atəş açdı, çılpaq barmaqları ilə qumbara atdı, Fritsi əzdi və qışqırdı:
  - Və həmişə birləşin!
  Uşaqlar çox cəsarətlə döyüşürdülər.
  Oğlan yenə də düşmənlərin üstünə tüğyan etdi. O, çılpaq ayaq barmaqları ilə tırtılın üstünə qumbara atıb. Nəticədə iki tank toqquşub. Oleq Rıbaçenko oxudu:
  - Sənə şöhrət, rus torpağımız,
  Müqəddəs Rusiya adına,
  Doğma məclis ailəsi!
  Qız yenə qumbaranı yalın ayağı ilə atıb. Onlarla faşisti güllələyib oxudu:
  - Dağda bir inək var,
  Sağlam uşaqlar olun!
  Oğlan növbə verdi, Fritsi biçdi və qışqırdı:
  - Ürəyimdə Vətən,
  Xoşbəxtlikdən, qapını açacağıq!
  Və bundan sonra onun uşaq ayağı, qumbara atdı. O, həqiqətən də ölümcül məhvetmə daşıyıcısı olan uşaqdır.
  Marqarita həm də böyük dəqiqliyə malik oxdur.
  Qız onu götürüb oxudu:
  - Xeyr, sayıq sönməz,
  Şahin, qartalın baxışı-
  Xalqın səsi ucadandır -
  Pıçıltı ilanı əzəcək!
  Çılpaq ayağı ilə qumbara atan qız onu götürüb daha da cıvıldadı;
  Stalin ürəyimdə yaşayır
  Kədəri bilməməyimiz üçün -
  Kosmosa qapını açdı
  Ulduzlar üstümüzdə parlayırdı!
  Və qız güldü. O, faşistlərə zərbə endirdi. O, onların sıralarını yıxdı və qışqırdı:
  İnanıram ki, bütün dünya oyanacaq -
  Faşizmin sonu olacaq...
  Günəş parlaq şəkildə parlayacaq
  Kommunizmi işıqlandıran yol!
  Və yenə qız məharətlə yalın ayağı ilə qumbara atır. Nasist tankları bir-birini itələyir.
  Nataşa da döyüşür. Stalinqradda qızlar sadəcə qəhrəmandırlar.
  Və cəsarətlə özlərinə mahnı oxuyun:
  - Vətənim kainatın qaranlığıdır,
  Mən pis düşmənlərin hücumunu darmadağın edə bilərəm ...
  Sənsiz bir gün də sevə bilmərəm
  Sənin üçün canımı verməyə hazıram!
  Nataşa isə yalın ayağı ilə qumbara atır.
  Sonra Zoya atəş açır. Bikinili gözəl qız. Bir növbə verəcək, nasistləri biçəcək.
  Və sonra onun yalın ayağından qatil hədiyyə uçacaq.
  Zoya dişlərini açaraq oxudu:
  - Mən düşmənləri məhv etməyi sevirəm! Belə bir qız!
  Və yenə də çılpaq barmaqları olan gözəllik məhvə başlayacaq.
  Və sonra Aurora atəş açır. Həm də qırmızı saçlı bir şeytan nasistlərə necə sürmək olar.
  Və çılpaq ayağı ilə atılan qumbara Wehrmacht döyüşçülərini çınqıllara sürtəcək.
  Qız qışqırır:
  - Tili, dili, trol, vali ...
  Nasistləri mənim gücümlə məğlub etdim,
  İndi imtina edə bilmərəm!
  Və yenə döyüşçü dəqiq atəş açır.
  Növbəti atəşə Svetlana rəhbərlik edir. Həm də çılpaq ayaq barmaqları ilə bir partlayış paketi atdı.
  Yaxşı, Fritz başa düşdü.
  Qız, açığı, qaya döyüşçüsüdür.
  Və necə oxumaq olar:
  - Yer üzündə Rusiyaya şöhrət,
  Biz həmişə bir arzu ilə olacağıq!
  Və nasistlərdə dörd qız və necə vuracaqlar. Ümumiyyətlə, onlar ölüm mələkləri batalyonundan olan müqəddəslər kimidirlər. Stalinqraddakı nasistlər isə bunu başa düşürlər.
  Amma getdikcə çətinləşir və çətinləşir.
  Stalinqrad hələ də dayanır, lakin nasistlər artıq Dry-ni ala biliblər. Nasistlər arasında dənizdən gələn güclü donanma da var. O cümlədən ələ keçirilən Britaniya gəmiləri.
  Onlar sözün əsl mənasında bütün sahili yaraladılar. Türklər isə cənubdan irəliləyirlər. Həqiqətən ürpertici olur.
  Nataşa və Suximidən olan qızları Alman faner təyyarəsini ələ keçirərək Stalinqrada uça bildilər.
  İndi də Stalinqradda. Necə ki, bu şəhəri almamağa nə qədər çalışsan da, faşistdir.
  Nataşa qatil hədiyyəni yalın ayağı ilə atır, nasistləri cırıq ətə çevirir və oxuyur:
  - Həyatımız gözəl olacaq!
  Zoya yalın ayağı ilə qumbara ataraq dişlərini göstərərək əlavə etdi:
  - Əgər, əlbəttə ki, qalib gəlsək!
  Qız isə qırmızı məmələrini silkələdi.
  Aurora, atəş etdi, gurladı:
  - Və Vətənimiz məşhur olsun!
  Və çılpaq barmaqları ilə o, öldürücü bir hədiyyə atacaq. Rəqibləri əzmək və qışqırmaq:
  - Böyük Rusiyaya şöhrət!
  Sonra Svetlana xətti götürdü və onu partladıb. Mən yüz faşist oyaraq çıxardım. Sonra yalın ayağı ilə qumbara atdı və çığırdı:
  - Elm və firavanlığın yeni işığına!
  Dörd qız isə yenə döyüşür və burunlarını aşağı salmaq fikrində deyillər.
  Nataşka partlayıcı paketi iki ayaqyalın qaldırıb. Və bütün gücünə görə onu nasist tankına atdı.
  Zərər alan E-75 dayanaraq siqaret çəkməyə başlayıb.
  Nataşa oxudu:
  - Rus güldü, ağladı və oxudu,
  Bütün yaşlarda, ona görə də o və Rus'!
  Sonra Zoya onu götürdü və çılpaq barmaqları ilə bir qatil hədiyyə etdi. Və nasistlərin başqa bir tankı dayandı, sıralandı.
  Zoya tweet etdi:
  - Bəli, gələcək bizimdir!
  Böyük Rusiyaya həmd olsun!
  Aurora pulemyotdan atəş açdı. Bir çox faşisti məhv etdi. Sonra aqressiv şəkildə dedi:
  - SSRİ qəhrəmanlarına həmd olsun!
  Və çılpaq ayağının atılmasından yenidən qumbara uçur. Budur qırmızı saçlı qız. Sadəcə yenilməz bir terminator.
  Svetlana onu necə götürdü və nasistləri əzdi. Və onları iti biçənək kimi yıxdı.
  Sonra qışqırdı:
  - Rusiya torpağına şöhrət!
  Və çılpaq ayağının atılmasından belə bir ölümcül parçalanma qumbarası uçur.
  Döyüşçü qışqırdı:
  - Sovet imperiyası üçün!
  Nataşa atəş edərək deyir:
  - Ən böyük imperiyalar üçün!
  Yenə də nasistləri böyük bir zəmanətlə öldürən bir şey onun yalın ayağından uçur.
  Və qız oxuyur:
  - Vətənimə şöhrət -
  Rusiyaya şöhrət!
  Zoya da yalın ayağı ilə qumbara atdı. O, bir çox nasistin yolunu kəsdi və cığal çəkdi:
  - Böyük Rusiya - böyük şöhrət!
  Və yoldaşlarına göz vurdu.
  Qızlar təbii ki, demək olar ki, çılpaqdırlar. Bikinidə, qaralmış, əzələli, gözəl və əyri.
  Qızlar demək olar ki, çılpaq olduqda necə də cazibədar görünürlər! Və niyə hətta paltar!
  Sonra, Aurora aktiv şəkildə vurur. Və yalın ayağı ilə faşistləri öldürən bir şey atacaq.
  Sonra oxuyur:
  - Böyük Vətən üçün!
  Svetlana atəş açmağa davam etdi. O, nasistləri yerə yıxıb qışqırdı:
  - Böyük nailiyyətlərə görə!
  Və çılpaq ayaqla, necə qumbara atmaq olar. Və yenə nasistlər laldırlar.
  Yaxşı rus qızları. Onlar akrobatika adamlarıdır.
  Və sonra pilotlar var: Mirabela və Anastasiya. Fritz-ə şillə vurulmaqla eynidir.
  Bəli, belə qızlardan Hitlerin qoşunları dağılır.
  Döyüşçülər Yak-9-da döyüşürlər. Maşın deyəsən köhnəlib. Amma kifayət qədər təsirli. Sürət və silahlanma baxımından Luftwaffe-dən daha aşağı olmasına baxmayaraq.
  Qızlar üçün yalnız bir 20 mm-lik top və pulemyot, beş 30 mm-lik topla ME-262-yə qarşı.
  Ancaq burada Mirabela məharətlə manevrlər edir, qanadlı faşist yırtıcısının quyruğuna girir. Və onu vurur. Metalı döyür, düşməni təmiz yandırır.
  Sonra Mirabela oxudu:
  - Daha yüksək və daha yüksək və daha yüksək
  Təyyarələr quşlar kimi uçur...
  Faşist damlarını yıxırıq
  Əsgərlərin şücaəti isə sərhədləri aşır!
  Budur, Anastasiya, onu necə qəbul edib nasistləri ovlayacaq. O, terminator qızdır.
  Nasist quldurlarının üzünü əzəcək, cığal çəkəcək:
  - Rusiyaya böyük şöhrət gələcək!
  Həm də çılpaq ayaqları ilə pedallara basacaq. Və başqa bir Messerschmitt düşür.
  Qızlar tək başına qısa tumanda döyüşürlər. Və çox yaxşıdırlar. Daha zəif mühərriklərdə sürətlə çırpınırlar. Və düşmənin gülləsindən ayrılırlar.
  Mirabela Fritz'i kəsərək cığırdayır:
  - Qarğalar yox, sən bizi döyə bilməzsən!
  Və yenə döyüşçü ölümcül məsafəyə sürünür.
  Və yeni nasist maşını düşür.
  Sandal qız nə etdiyini bilir. Və o, əla işləyir.
  Burada bir faşist döyüşçünü uzaqdan örtməyə çalışır. Və o gedir. Və bir möcüzə ilə yenə düşmənin quyruğunda.
  Və Fritz-i yıxır, cırıldayır:
  - Ruslar üçün mümkünsüz heç nə yoxdur!
  Və yenə döyüşçü ümidsiz bir dönüş edir. Və başqa bir avtomobil deşildi.
  Mirabella tweet etdi:
  - Həqiqətən də dünya Rusiya üçün yaradılıb!
  Və yenə necə çıxmaq olar. Və düşmənə necə təslim olmaq olar!
  Anastasiya da alman maşınını yıxıb qışqırır:
  - Bütün torpaqlarımız məşhur olacaq, amma bizə heç bir ov olmayacaq!
  Qızlar isə getdikcə fərqlidirlər!
  Onlarla nə məşğul ola bilər? Bu aqressiv qasırğadır!
  Daha doğrusu, qasırğa onlara qalib gələ bilməz!
  Nataşa bu vaxt döyüşür və oxuyur:
  Rusiya üçün döyüşəcəyik!
  Həm də çılpaq ayaqla, öldürücü çaplı qumbaraatanı necə atmaq olar.
  Nasistləri metal çiplərinə və qanlı ətlərə doğrayın.
  Zoya da yalın ayağı ilə ölümcül və qızartı atacaq və yerindən sıçrayaraq təslim olacaq:
  - Və bütün dünyada kommunizmin yeni nizamı üçün!
  Və dişlərini açdı.
  Sonra Aurora güclü atəş açır. Özünü güllələyir, faşistləri biçir və dişlərini çınqıldadır:
  - Tərəqqi üçün!
  Və onun yalın ayağından hər hansı bir maneəni sındıra bilən bir şey qaçır.
  Və sonra döyüşdə Svetlana. Belə qatil qız.
  Və o da sarışındır. O, nasistlərə necə zərbə vurur... Və sonra onun yalın ayağından qatil hədiyyə uçur. O, nasistləri əzəcək və onları şeytan alovuna çevirəcək.
  Terminator qızlar necə səslənirlər:
  - Mənim şərəf sözümü tərifləyin!
  Komsomol sözü!
  Döyüşçülər nasistlərə necə atəş açırlar. Gəlin onları quduz itlər kimi güllələyək.
  Budur Terminatorlar! Və nasistləri əzirlər - yaxşı, şeytanlar!
  Nataşa pafosla dedi:
  - Sosializm uğrunda mübarizə aparacağıq,
  Sovet Rusiyamız üçün
  Yeni möhtəşəm sifariş üçün!
  Və yenə ölümcül bir hədiyyə onun yalın ayağından uçur.
  Zoya da kifayət qədər enerjili davranır. Faşistləri darmadağın edir. Və onları ruhdan salmır. Və onun yalın ayaqları pərvanə kimi titrəyir.
  Döyüşçü şövqlə deyir:
  - Müqəddəs Rus adı ilə,
  Rusiya şöhrətlənəcək!
  Və yenə döyüşçü tam həyəcanla döyüşür.
  Sonra Aurora yalın ayaqla ölüm hədiyyəsi atır. Bütün istiqamətlərdə nasistləri necə süpürür. Və qəzəblə deyir:
  - Mən boks üzrə dünya çempionuyam!
  Və sonra Svetlana qatil və dağıdıcı işə başlayacaq. Və onun yalın ayağı çox çevikdir.
  Və döyüşçü qışqırdı:
  - Mən dünyanın ən güclüsüyəm,
  Nasistləri tualetdə islatacağıq -
  Vətənin gözyaşına inanmaz,
  Biz isə beynində pis oliqarxları verəcəyik!
  . FƏSİL #9
  Ağır döyüşlərdə iştirak edən Vedmakova bir neçə gün çətinliklə yatdı və buna görə də həbsxana kamerasındakı həddindən artıq sıxlığa, havasızlığa və üfunət qoxusuna baxmayaraq, demək olar ki, dərhal yuxuya getdi.
  O, orta əsrlərdə olduğunu və ətəkdə bir növ Spartak halına gələrək qul üsyanına rəhbərlik etdiyini xəyal etdi! İlk uğurdan sonra cəsur döyüşçü qız, əzələli qız üsyançıları topladı və öz liderlərini seçməyi təklif etdi.
  Vedmakova, gözlənildiyi kimi, onsuz da kifayət qədər böyük bir dəstənin başçısı oldu və qüdrətli qəhrəman Turanı birinci müavini olaraq təklif etdi.
  Və burada qullar yekdil idi. Sonra on adam seçdilər. Onluq sistem ən sadədir və Vedmakova heç bir şeyin mürəkkəb olmamasına qərar verdi.
  Kuboklarla silahlanmış və hamamböceği ilbizləri götürərək (ağır bir yuxuda, Caduların şüuraltı pozuldu) irəlilədilər.
  Hakimiyyətini gücləndirmək və ayaqlarını uzatmaq üçün Vedmakova pişik kimi hərəkət edərək yeridi. Sonra qız yalın ayaqlarının altı ilə qayalı yolun kiçik, iti çınqıllarını hiss edərək qaçmağa başladı. Ancaq döyüşçü ağrıya fikir vermədi, üstəlik, hamıdan öndə idi. Göründüyü kimi, boş yerə deyil. Üç düşmən döyüşçüsü pusquda oturdu və onlar vaxtından əvvəl həyəcan təbili çala bildilər. Üsyan rəhbəri ağaca çıxıb yuxarıdan düşmənlərin üstünə cumdu. Onun hərəkətləri pələng və kobra hibridinin rəqsinə bənzəyir, kiçik bir fəryad və kəsilmiş başlarla sakitləşdi.
  - Mən müqaviməti belə qırıram!
  Vedmakova xalq üçün oynamağa, kəsilmiş başları qullara göstərməyə dözə bilmədi. Cavabda təsdiq gurultusu eşidildi.
  Tezliklə plantasiyaları olan mülklər meydana çıxdı. Oyma evlər bəzəkləri və heykəlləri olan əsl saraylardır. Burda-burda fəvvarələr görünürdü. Mədədə, ayaqlarda və sinədə kəpənək qanadları və ağızları olan Zevs şəklində bir heykəldən: yeddi jet döyüldü. Tarlalar zəngin, yağlı, qızılı pambığa bənzəyən, iri sünbüllü taxıl, noxud və başqa şeylərdir. Çoxlu qul işlədirdilər. Həm kişilər, həm qadınlar, həm də çoxlu uşaqlar var idi. Təbii ki, nəzarətçilər, mühafizəçilər. Ancaq ümumiyyətlə, əlbəttə ki, daha çox qul var və kürək və çapa ilə.
  Vedmakova qul qızların tələsik tikdiyi evdə hazırlanmış pankartı qaldırdı: Qılınc və çapaq təsviri ilə! Digər qullar da hücuma keçdilər.
  Bu vaxt dirəklərdən bir neçə kişi və qadın asılmış, əlləri və ayaqları mismarla deşilmişdi. Deyəsən, bu haqsızlıq övladları əzab çəkməyə məhkum idilər. Yaxınlaşan xilaskarları görən çarmıxa çəkilmiş qız gözlənilmədən güclü səslə qışqırdı:
  - Qisas gəldi, sahibləri döyün!
  Witcher lideri həmişə olduğu kimi qabaqdadır. Onun tarakan ilbizi ayağa qalxdı və iki mühafizəçini bir anda yıxdı. Qalanları arxaya söykəndi, biri qorxdu, hətta öz nizəsinə də dəydi. Deşilmiş qarından bağırsaqlar çıxmışdı. Qız güldü.
  - Atdan qorxsanız, zəif döyüşçülərsiniz!
  Onun dələduzluğuna çevrilən Miloslava qızın əlindəki baltalar, ağıllı bərbərin ülgücü kimi sağ əlində vuruşurdu. Belə ki, məşhur döyüşçüləri kəsir.
  Turan da təslim olmadı. O, mühafizəçinin sinəsini sındıran daşı atıb davaya qoşuldu. Görünürdü ki, zəhmət ona dəyirman daşının əzələlərinə deyil, xeyir verdi. Düzdür, Vedmakova daha sürətli hərəkət etdi.
  Qullar işdən çıxdılar, lakin hələ də davaya qoşulmayıblar. Görünür, çaşıblar. Düzdür, eyni narahat oğlan işçi oğlanların yanına sıçrayaraq qışqırdı:
  - Siz qorxaqlar! Arxamda duran qəhrəman, mənsiz murdar donuz!
  İlk cavab verən oğlanlar oldu. Nəzarətçilərin üstünə qaçdılar. Budur, on dörd yaşında bir oğlan "qəyyumunu" çapa ilə vurdu ki, başı balqabaq kimi parçalandı. Bu işə yaradı və digər nökərlər, hətta adətən təvazökar və səbirli qızlar da döyüşə qaçdılar.
  İndi döyüş xaotik idi, lakin say üstünlüyü, eləcə də çarəsizlik qulların tərəfində idi. Və təbii ki, ələ keçirdilər.
  Gözünün önündə oxuyan qızdan gözləmək çətin olan passadır. O, mühafizəçi ilə boğuşdu, o, onu itələməyə başladı. O, onu aldatdı, qılıncını götürdü və düz boynuna vurdu.
  - Mən qəlyanaltı deyirəm! - qız çırtıldadı. - Bax, sərxoş olma!
  Birinci mülk tez bir zamanda azad edildi, dəstə gözümüzün qabağında böyüdü. Üsyan tarlaları bürüyən yanğın kimi yayıldı. Vedmakova irəli atıldı. Atlılar ona tərəf qaçdılar, bir qayda olaraq, başın ən üstünə çatdılar. Lakin mühafizəçi təslim olmadı. Yeddi simli fəvvarənin yanında xüsusilə inadkar döyüş gedirdi . Burada əkinçilər at ehtiyatını döyüşə köçürdülər.
  Cəsur Vedmakova hər tərəfdən mühasirəyə alınıb. Onu yalnız xüsusi köklənmiş tarakan ilbizinin qeyri-adi cəldliyi xilas etdi. Budur, dəqiq bir zərbə və doğranmış rəqib düşür. Lakin qız əvvəlcə çiynindən, sonra mədəsindən yaralanıb, sonra isə az qala ayağı kəsilib. Sonra Vedmakova kiçik xəncərlər atmağa başladı. Ülgüc kimi iti, gözə, bəzən ağıza düşdülər. Ancaq döyüşçülərin çoxu istidən yarıçılpaq olublar və belə əsgərlər üçün sinə deşmək kifayətdir. Bir neçə atlı yıxıldı, qalanları isə irəli getdilər. O qədər qılınc var idi ki, hərəkətdə olan daraq kimi görünürdü. Beləliklə, hər tərəfdən tökülürlər.
  Lakin Miloslava, Passa, Turan və başqa qullar vaxtında gəldilər. Sıraya girərək, konkisürmə meydançası kimi getdilər, cəsədlərin necə uçduğunu və birtəhər silahlı qulların bütün güclərinə görə köməyə tələsdiyini görə bilərsiniz.
  Piyada atlılara hücum etdi, yorğun qullar ağrı və zillətdən qisas aldı.
  - Düşmən halqasını tutun və buraxmayın! - Vedmakova əmr etdi.
  Gözünün qabağında başı kəsilmiş bir qul yıxıldı, amma onun arxasınca onlarla mühafizəçi düşdü.
  - Nömrəni götür! - üsyanın gənc lideri əmr etdi.
  Getdikcə daha çox qul döyüşə girdi. Oğlanların qaçaraq atlara necə dırmaşması, atlıların üstünə qaçması, dişlərini, uclu daşlardan necə istifadə etməsi görünürdü.
  Qullar sanki qorxudan xəbərsiz idilər, uzun illərin zillətinin qisasını aldılar, heç kəs onları adam saymazdı. Bundan əlavə, onların çoxu azad doğulub və iradənin məstedici ətrini hələ də unutmayıb.
  Vedmakova "atçılıq" dəstəsini bitirdikdən sonra yoluna davam etdi. Onun yolunda son ciddi maneə iri ağaclardan kəsilmiş qala idi. Orada kifayət qədər böyük təhlükəsizlik var idi.
  - Əmlakları axtarın və nərdivanları tutun. o qışqırdı. - Əgər bu kifayət deyilsə, onları özünüz düzəldin.
  Qullar tələsik hücum qurğuları qurdular.
  - Pilləkənlər geniş olmalıdır ki, birdən çox döyüşçü oradan keçə bilsin. - Vedmakova qeyd etdi.
  Digər mülklərdə qırğın hələ də davam edirdi. Bəzi yerlərdə qulluqçular üsyançıların tərəfinə keçdilər, lakin bir sıra hallarda vərdişlərinə görə müqavimət göstərdilər. Nəzarətçilər tez öldürüldü - bunlar ən sərt döyüşçülərdən uzaqdır. Düşmən müqavimətinin son qalası detinets idi. Vedmakova həmişə olduğu kimi divara birinci çıxıb. Bir neçə dəfə oxla vuruldu, lakin ölümcül hədiyyələri qalxanla dəf etdi. Ən yaxın döyüşçü o qədər güclü zərbə aldı ki, o, dəf etməyi bacarsa da, divardan yıxıldı.
  Miloslava çəngəl ilə mühafizəçini qoparıb düşməni də atmağı bacardı. Qar kimi ağ Passa öz görünüşü ilə artıq düşmən əsgərlərini ovsunlayıb. Onlar onun cəzbedici döşləri ilə şiddətlə qalxan döşlərinə baxarkən, qız ayaqları ilə qasıq nahiyəsinə təpik vurdu, sonra isə onu kəsdi. Vedmakova, divarlara dırmaşaraq, acımadan kəsdi. Düşmən artıq mənəviyyatını itirmişdi, daha çox qul divara dırmaşırdı. Onlar içəri keçdilər, çoxlu pilləkənlər var idi və mühafizəçilərin hamısını döyməyə vaxtı yox idi. Dibində həqiqət ölü və yaralı qullar yatırdı, hücum itkisiz keçə bilməzdi. Burada qul və gözətçi əl-ələ verib, layiqli hündürlükdən yıxıldılar. Onlar yaralandılar, amma sağ qaldılar, bir-birlərini boğmağa davam etdilər.
  Narahat oğlan, Vedmakova soyadını soruşmağı unudub, divarda da var idi. O, boyunun balaca olmasından istifadə edərək zabitin ayaqları arasında sürüşüb, sonra hər iki ayağı ilə onun kürəyinə təpiklə vurub, eyni zamanda dizlərinin altına çırpılıb. Yetkin bir qulun tutduğu çəngəllə toqquşaraq irəli uçdu ..
  - O qədər tutuldu ki, ağrılı dişləmə! - Oğlan mühafizəçilərə sataşaraq arıq dilini çıxardı.
  - Ey, sən ayaqyalın ilan! - Sağ tərəfdə dayanan döyüşçü oğlanı söyüb qılıncla vurdu.
  Oğlan arxaya əyilib tütəkdən onun gözünə tüpürdü. Düşmən necə də çarəsiz qışqırdı, parçalandı. Uşaq mərasimdə dayanmadı və onu qılıncla bitirdi. Uşağın əlləri nazik olsa da, damarlı və möhkəm idi - zəhmətlə bərkimişdi.
  Digər oğlanlar da təzyiq göstərdilər, cəhənnəm kimi döyüşdülər, cığırtılar və söyüşlər etdilər, sərin ifadələr seçdilər!
  Divar tez bir zamanda təmizləndi, döyüşün içərisində bir az süründü, qulların qisasından qorxaraq sahiblər çarəsizcə vuruşdular. Düzdür, yenidən böyümüş qarınlar quduz qullarla mübarizədə pis köməkçidir.
  Əsas sahibi Şeyx Samuma yeraltı keçiddən çıxmağa çalışıb. Özü ilə bir çanta daş və qızıl götürdü. Ola bilsin ki, şansı var idi, amma xəsislik onu ruhdan salıb. Gözəl qız Raxita, hətta dərisinin mis rəngi ilə belə, həddən artıq cazibədardır.
  - Və məni izlə qancıq! - Şeyx onun gur saçlarından tutdu.
  - Lazım deyil, özüm gedəcəm, əfəndim! o yalvardı.
  - Fahişə deyil! Mən səni daşımağı xoşlayıram! Sadist mötəbər güldü.
  - Amma acıyor! - Qul onun çılpaq ayaqlarını tərpətdi.
  - Biz gedəndə səni saçından asıb yandıracağam. Şeyx dodaqlarını ətyeyən şəkildə yaladı.
  - Sən heyvansan! Amma mən səni sevirəm, inan mənə!
  Qız çirkli burnunu təmiz üzünə qoyub yalamağa başlayan sahibinə yaxınlaşdı. Burada Raxitanın əli şeyxin kəmərində xəncər tapıb var gücü ilə onu şişmiş qarnına soxdu.
  Budur qaranlıq məxluq.
  Şeyx çantanı yerə atıb saçını buraxdı. Əlləri dərin dəliyi bağlamağa çalışdı, bağırsaqları düşdü.
  - Məxluq! Echidna! deyə hönkürdü.
  - Yox! Mən doğru şeyi etdim! Neçə qıza, kişiyə işgəncə vermisən. O, hətta uşaqları dirəyərək dirəyə mıxlayıb. Bu sadəcə qisasdır! - qız qışqırdı.
  - Lənət olsun!
  - ilahə! Məni döydün! - kəniz şeyxin dolğun, qanayan qarnına təpik vurdu.
  - Az vurdu! - deyə hırıldadı.
  - Amma içimdə nəcib qan axır! - Ayaqyalın qul dişlərini çırpdı.
  - Heç nə fahişə! Qoşunlar üsyanı darmadağın edəcək, sənə elə işgəncə veriləcək ki, mən sənə mələk kimi görünəcəyəm! - Şeyxi hönkürməyə güc tapdım.
  - Onların səndən zəngin fantaziyası varmı? Qız dilini çıxartdı.
  - Sənə bəsdir! Zəngin adam yerindən tərpəndi və inlədi. - Acı! Mənə facifi məlhəmləri gətirin.
  - Niyə? - hiyləgərcəsinə qızdan soruşdu.
  - Bu kisə qızılı sənə verəcəm. Şeyx yalvardı.
  - O mənimdir! Yaxşı, sadəcə mərhəmətdən, fatsifi məlhəmi haradadır? Qız hiyləgərcəsinə gülümsədi.
  Uçan inək şəklində olan şkafı bilirsinizmi? - varlı kəkələyərək xırıldadı.
  - Bəli! Mən çınqıllarla belə gözəl gördüm.
  - Deməli, gərək əlini başının içinə soxsan, həm də rahatlıqla bir qutu məlhəm ala bilərsən. Mənim yanıma gəlib qarayaxacaqsan. - Şeyx az qala huşunu itirəcək qədər mızıldandı.
  "Hətta yaramaz da tibbi yardıma layiqdir. Məni gözlə!
  Qız otağa qaçdı. O, varlı kişiyə əhəmiyyət vermədi, amma belə qiymətli məlhəm çox nadir və üsyançılar üçün faydalıdır. Və sonra o, nifrət etdiyi qəribəni üsyançılara satacaq.
  Qullar artıq otaqlara qaçıblar. Onlardan ikisi yarıçılpaq gözəl bir qız gördü. Qadın sevgisinə ac olan sağlam oğlanlar onun yanına qaçdılar. Qız çox çalışdı, əzələli idi və buna görə də güclü ayaqları ilə hücumçunu asanlıqla itələdi və qışqırdı:
  - Əgər pul almaq istəyirsənsə. Bilin ki, orada, zirzəmidə bir aqressiv tip, bir çanta qızılla ağlayır.
  - Biz aqressiyanı sevmirik! - oğlanlar istehza ilə etiraz etdilər.
  Amma o da zəngindir! - qız çırtıldadı.
  - Onda yaxşıdır, gəl döyüşək! Zirzəmi haradadır? - Üsyankar qullar laqqırtı etdilər.
  - Orada mənim əlimi izləyin! Qul onun sağ əlini yellədi.
  Gənc, qara qullar onun havanı göstərdiyi yerə qaçdılar. Qız gülümsədi və otağa qaçdı. Mebellər olduqca zəngin, lakin nizamsız idi. Budur qızıldan tökmə şkaf. Raxita iki dəfə düşünmədən əlini sıxdı. O, içəri doğru sürüşdü və bu anda çənəsi bağlandı.
  Gözəllik qışqırdı, ülgüc kimi iti dişləri biləyini kəsdi.
  - Oh, necə də ağrılı! qışqırdı, sonra sıxıldı. - Çox alçaqdır!
  Vəhşi ağrıya baxmayaraq, qız çılğın şəkildə əlini sarmağa çalışdı. Qadın qışqırıqlarını eşidən Vedmakova kiminsə zorlandığını qərara alıb və tez otağa girib. Gözəlliyi qan içində görüb qışqırdı:
  - Bunu etməyə kim cəsarət edib?! Mən onun ləyaqətini götünün üstünə qoyacağam! - Qəzəb içində döyüşçü kobud ola bilər.
  Rakhitanın gözlərindən yaş axdı, hətta onun üçün ağrıdan deyil, dəfələrlə qamçılanmış qul ona yad deyil, çünki onun indi şikəst olduğunu dərk etməkdən.
  - Odur! Qız şkafı göstərdi.
  Əgər belədirsə, deməli, dəhşətdir! - Vedmakova gurlayan böcəyi güclə başına kəsdi. Zərbədən bükülən struktur, daha yumşaq qızıl kəsildi. Döyüşçü şkafı parçalayana qədər döyməyə davam etdi.
  Qız nəzərəçarpacaq dərəcədə solğunlaşdı və qar kimi ağ Passa ona tərəf atıldı. O, məharətlə qanaxmanı dayandıraraq turniket tətbiq etdi. Vedmakova kəsilmiş əlini çıxardı, əza solğun oldu, amma hələ də isti idi.
  - Əla! - Xirovu çağırmalıyıq. Bəlkə böyüdəcək. Döyüşçü bərkdən fit çaldı.
  Passa soruşdu:
  - Sənə kim məsləhət gördü ki, əlini bura çəkəsən?
  - Samma!
  - Özünüzə nə qoymusunuz? - Vedmakova təəccübləndi.
  - Yox, bu qəribənin adı Samumadır. - Qızı düzəltdi.
  - Əgər belədirsə, onda dörddəbirə bölünməlidir. Döyüşçü gözlərini yumdu.
  - O, zirzəmidədir və ağır yaralanıb. Siz onu tuta biləcəksiniz. Nəfəs almasan.
  Vedmakova fırçanı tutmağa çalışdı, birdən sürüşkən kərtənkələ çevrildi və o, qaçmağa çalışdı. Döyüşçü doğuşdan bu qədər çevik olmasaydı, bəlkə də bacardı. Xüsusən də kim onu quyruğundan yox, boynundan tutub.
  - Vay, qəribə sehr. Biz Xirovu göstərməliyik.
  Yaralı qızın üzü tutqunlaşıb, huşunu itirib.
  Passa onu vaxtında götürdü:
  - Əsəbi qız, amma gözəl! O, şikəst qalsa, heyf olacaq.
  Yaxşı, ümid edirəm ki, bu düzələcək. Yalnız indi Xirov hardasa darıxdı, yanımda olacağına söz verdi. - Vedmakova narazılıqla çiynini çəkdi.
  - Mən burdayam! Sehrbaz qapının arxasından atıldı. - Mən sehr hiss edirəm.
  - Və mən onu əllərimdə tuturam! - cadugər hırıldadı.
  - Yaxşı, pis deyil! Bu meduza və kərtənkələ qarışığıdır, görürsən şəffafdır, üç ürəyin necə döyündüyünü görərsən. Cadugər güldü.
  - Nə təsirli. Qız qolunu və yerinə kərtənkələ meduzasını itirib. Düşünürəm ki, belə bir məxluqun bütün çevikliyinə baxmayaraq, bu tamamilə ekvivalent bir əvəz deyil! - Döyüşçü heç bir halda zarafat etməyə meylli deyildi.
  - Amma bədən üzvlərindən biri üzə bilir və bu heç də pis deyil. Bir növ super güc! Sehrbaz hiyləgərcəsinə göz qırpdı.
  - Bu nə deməkdir, əlillikdir? - Cadugəri başa düşmədim.
  - Necə deyim! Axı o, artıq sadəcə bir heyvan deyil, qadın bədəninin bir hissəsidir. Və heyvanları idarə etmək çətindir. İndi bu kiçik kərtənkələ kiçilir və istənilən boşluğa sürüşür və ya divardan keçə bilir. Bundan əlavə, demək olar ki, görünməzdir, bu növ buqələmun kimidir. - Sehrbazı izah etməyə başladı.
  - Pulsarno! - Passın həvəsini nümayiş etdirərək dedi. - Bunun mümkün olduğunu düşünmürdüm. Fırçanı kəsin və onu casus edin.
  - Elə olur ki, məğlubiyyət böyük bəlalar vəd edir, amma bu, yalnız gələcək qələbənin əksidir. Sehrbaz fərq etdi.
  - Deməli, siz onu ruhdan salmaq fikrində deyilsiniz? - Vedmakova aydınlıq gətirdi.
  - Yox! Müharibədə şücaət və yaxşı zəka qələbə gətirir. Vurmaq üçün əvvəlcə hədəfi görməlisiniz, əks halda yumruğunuzu yerindən çıxaracaqsınız. Ancaq bəladan qaçmaq üçün yara sağalmalıdır. - Hirovo yumşaq cavab verdi.
  - Qızın şikəst olması yaxşı deyil. Axı bu onu korlayacaq! Onu əsl əzaya, insan əlinə oxşaya bilərsənmi? - Vedmakova soruşdu.
  - Düşünəcəm! Bəlkə düzəldə bilərəm. Ümumiyyətlə, sehrbazların əksəriyyəti öldürməkdə şəfa verməkdən daha yaxşıdır. - Hirovo təzyiqlə vurğuladı.
  - Mən bununla razıyam! Hər bir axmaq şikəst edə bilər, hər ağıllı müalicə edə bilməz. - Vedmakova, inandırmaq üçün hətta barmağını viskiyə bükdü.
  - Çox kobud cəlladlar - az həkim!
  Qullar Samumun sahibini sürüyüb, deyəsən ölüb. Raxita özünə gəldi, üzü əsəbiləşdi.
  - Yenə hamını aldatdı! Hesabını ödəmədən getdi.
  - Onu asacağam! - Vedmakova dedi. - Onun cənazəsi bütün əclaf və hərislərə xəbərdarlıq olsun. Acgöz insan həmişə məyusluq göz yaşları ilə səxavətli olur!
  - Ağlabatandır! Amma kim mənə əlimi qaytaracaq? Qız ağlamağa hazır idi.
  - Budur! - üsyanın liderini göstərdi.
  Xirov baş əydi, əlində tel alovlandı.
  - Narahat olma! Siz şikəst olmaq lazım deyil. Beləliklə, Raxita sizin üçün böyük bir casus olmalı olacaq. Axı siz bu imperiyanın bütün zəngin və güclülərindən qisas almaq istəyirsiniz.
  - Əlbəttə. Torpağın içində zəlil, qul olma! - qız qışqırdı.
  - Beləliklə, bizə kömək edə bilərsiniz! Bu imperiya pis idarə olunur, buna görə də məzar donqar sistemini düzəldəcək! - Sehrbaz şəhadət barmağından enerji şüası buraxdı.
  - Qəribə! Mən səndə çoxlu enerji görürəm. Və hikmət! Mən sizə qoşulmağa hazıram! - qul qışqırdı.
  - Zərər çəkəcəksən, amma qalib gələ biləcəksən! Ağrısız şücaət yoxdur, şücaətsiz qələbə yoxdur! - O, sehrbazın fəlsəfi təfəkkürünü nümayiş etdirərək bəyan etdi.
  - Mən qadınam - ona görə dözməyə öyrəşmişəm. Raxita başını tərpətdi.
  - Səbr çatmayanda oxumaq kömək edəcək! - Xirov zarafat etdi.
  Hamı güldü. Vedmakova yaxşı əhval-ruhiyyədə idi. Başlanğıc qalib gəldi, yəni boş yerə vaxt itirməyə vaxt yoxdur. Əvvəla, qullar dağılmamışdan əvvəl ordu yaratmaq lazımdır. Deməli, xalq dəmir kimidir, soyuyana qədər ona istədiyiniz formanı verin. Döyüşçü qız divara çıxdı, kürsüyə çıxdı və gurultulu səslə əmr etdi:
  - Trompet kolleksiyası hamını topla!
  Passa soruşdu:
  - Qadınlar da?!
  - Bəli! Bizə hər qılınc lazımdır. Tələsin, amma bilin ki, quldurluq olmayacaq, hər şeyi bərabər böləcəyik.
  Qulların toplanması bir qədər vaxt apardı, hətta qamçı istifadə etməli oldum. Vedmakova özü də başını itirməyənlərin bir neçəsinə kömək etməyə, soyğunçuluğun qarşısını almağa məcbur olub. Qız beş ən qeyrətli quldurun qulağına yaxşı zərbə vurdu, biri hətta başını kəsdi. Üzünə qan damcıları düşdü, Vedmakova onları acgözlüklə yaladı. Bu işlədi. Ümumi yığıncaq məşəllərin işığı altında qaranlıqda keçirilirdi. Minlərlə azad edilmiş qul var idi, Vedmakova hətta gözləri ilə ən azı on iki min olduğunu təxmin etdi, baxmayaraq ki, onların arasında çoxlu uşaq və qadın var.
  Qalanın ən hündür qülləsindən çıxış etdi. Sehrbaz qarşı tərəfdə dayandı, bütün yığıncağa nəzarət etdi. Qullar vəhşicəsinə istismar edilir, zəiflər isə edam edilir və ya öldürülürdü. Yəni, ümumiyyətlə, fiziki parametrləri götürsək, yaxşı döyüşçülərə oxşayırdılar. Sadəcə olaraq, onların təlimə ehtiyacı var. Vedmakova hərarətli nitq söylədi. O, böyük bir azadlıq ordusunun yaradılmasının zəruriliyini izah etməkdə xüsusilə israrlı idi.
  - Birlik, cəsarət, fədakarlıq - qələbənin, azadlığın, xoşbəxtliyin açarları! Nizam-intizam olmadan ordu olmaz, ordusuz isə azadlıq tapa bilməz! Əmək bizi daha güclü etdi, ağılla çoxaltmaq azadlıq verəcək və uğurlarla birlikdə xoşbəxtlik gətirəcək!
  Beləliklə, gəlin bir olaq və zəncirləri qıraq! - döyüşçü danışdı.
  Qullar onların razılığını alqışladılar! Yalnız bir qul, çoxlu çapıqlar və qürurlu baxışlarla susdu. Onun baxışları ən ifrat dərəcədə nifrət ifadə edirdi.
  Vedmakova yenidən üsyanın vahid liderini seçməyi təklif etdi!
  - Komandir piramidanın zirvəsi kimidir - yalnız bir olmalıdır, əks halda belə möhkəm bir quruluş belə dağılacaq!
  Qullar qışqırdı:
  -Doğru! Bizə rəhbərlik et.
  Sən böyük döyüşçü bizim liderimiz olacaqsan! - Gözlənilmədən bütün oğlanı qışqıra bildi.
  Bu Vedmakovanı təəccübləndirdi: bu necə mümkündür. O, daha diqqətlə baxdı, uşağın əlində külək borusuna bənzər bir şey yalnız daha qalın idi. Və bu cihazın köməyi ilə o, gurultu etdi.
  - Oğlan uzağa gedəcək! Onun adı nədir? - döyüşçü soruşdu.
  - Dik! xüsusi olaraq tanıdım. Pass dedi.
  - Sadə ad! - Vedmakova açıq-aydın daha ekzotik bir şey gözləyirdi.
  - Niyə mürəkkəblik!
  - Gəlin səs verək! - sehrbaz elan etdi. Onun elə gurultulu səsi var idi ki, xurma ağacları titrəyirdi. - Kim Witcher döyüşçüsü lider olmasının tərəfdarıdırsa, sağ əlini qaldır! Həqiqətə, azadlığa və şərəfə səs verin! Və həyatınız elə olacaq ki, tanrılar həsəd aparsın! -
  Həvəsdən boğulan qullar az qala yekdilliklə sağ əllərini yuxarı qaldırdılar. Onlar döyüşçü kimi görünürdülər və onların yekdilliyi belə bir fikrə gətirib çıxardı ki, əgər Xirov burada öz cazibəsindən istifadə etsəydi.
  Doğrudanmı, onun gəlişi onlara azadlıq və özlərini əsl insan kimi hiss etmək imkanı verdi. Deməli, Vedmakova ilə quraqlıqda yağış kimi rastlaşmaq təbiidir. Keçmiş qulların üzündə sevinc oxunurdu. Oyanmaq kimi idi.
  Burada, ümumi sevinclə, yara izləri ilə zəngin bir şəkildə bəzədilmiş qüdrətli bir qul irəli getdi. O, dərin səsi ilə danışdı.
  - Xoşbəxtliyə aparmağı arzulayanlar çox olub və olacaq. Amma buna mənəvi haqqın varmı!
  - Hansı!? - Witcher dişlərlə dolu ağzını gülümsədi. Çılpaq qollarının bisepsləri qabarıq idi.
  - Sən kimsən?! Əsilzadə nəslindən olan və ya adi bir insan. Yaxud hətta Hisor kimi qaçaq qul da ola bilər. O da çox söz verdi, amma ömrünü dirəkdə bitirdi. Onunla birlikdə iyirmi min qul. - Qüdrətli bir qul tərəfindən kəsildi.
  - Bizdən çox şey asılı olacaq. Üzərində çapıqlar görürəm, çox güman ki, qul doğulmamısan, qamçı və ya qılıncın vurduğu yaraları nizə ilə ayırd edə bilirəm! - Vedmakova dedi.
  - Mənə məlum olmayan döyüşçünü təxmin etdin! Mən Kont de Forsayam, qorxunc padşahların nəslindənəm. Bəs atanızın adını bilirsinizmi? - deyə bir zadəgan qul soruşdu.
  - Ailənin nəcibliyi cəsarətlə eynidir, saçın uzunluğu ağılla eynidir! - Vedmakovanı ötürdü və dərhal əlavə etdi. -Ataların heç bir şücaəti qorxağa kömək etməz!
  - Gözəl danışırsınız. Yarmarka zarafatı kimi, ürəyin nə qədər cəsarətlidir? Qul hədə-qorxu ilə qaşlarını qaldırdı.
  - Yaxşı, sən qəhrəmansan! Say, amma qul taleyi ilə ölçülür, qürurun, cəsarətin harada idi! - Vedmakova artıq küsməyə başlayıb.
  Bunun üçün öz səbəblərim var idi. Və nə, bilmək lazım deyil, daha az bilik - ölmək daha asandır! Mən sizi ölümə qədər döyüşə çağırıram və yalnız sözdə cəsarət etsəniz, çağırışı qəbul edəcəksiniz! - deyə kont de Force qışqırdı.
  - Buna əmin ola bilərsiniz! Döyüşçü qışqırdı.
  Qullar arenanı təmizlədilər. Witcher enib qılıncı yoxladı. Rəqibi onun qarşısında dayanmışdı. Onun bir anda öz silahı, iki iti iti qılıncı var idi. Hər ehtimala qarşı döyüşçü qoynundan başqa bir qılınc çıxartdı.
  Qraf de Fors Witchers-dən daha uzun idi, çiyinləri daha geniş idi, baxmayaraq ki, o qədər əzələli və qabarıq görünməsə də, fitness üzrə dünya çempionu olmağa layiq bir qız idi. Ancaq yağ yox idi, vətər bağları sıxılmış və şişmişdi. Bundan əlavə, hər bir hərəkətdə böyük bir təcrübə var idi və atlama yerişi çox şey söylədi. Üzlərində bir təbəssüm oynadı, bu, artıq nifrət deyil, daha çox rəğbət hissi idi.
  - Yaxşı, ilişibsən, qız! Paxıllıq etməyəcəksiniz. Qraf ona yumruğunu göstərdi.
  - Niyə özünüzə bu qədər güvənirsiniz? Witcher-in qəzəbi daha da gücləndi.
  - Çox döyüşlərdə, turnirlərdə qalib gəlmişəm. Krallığımda ən yaxşı döyüşçülərdən biri hesab olunurdum, çoxları məni hətta ən yaxşı hesab edirdi. - Forsa, bir-birinin yanında duran iki qalxana bənzəyən sinə əzələlərini silkələdi.
  - Ona görədir ki, siz ancaq zadəganlarla vuruşmusunuz, onlar isə tənəzzül edib, kökəliblər. İndi, əgər istedadlı bir adi adamla anlaşsanız, izzətinizdən çox az qaldı! - Vedmakova inamla cavab verdi.
  - Arxadan bir çubuq, daha doğrusu qılıncım gedənə qədər iti qoyun! - Təkəbbürün bütün dolğunluğu qrafa qayıtdı.
  - Bu çox maraqlıdır! Ən möhkəm poladdan hazırlanmış bıçaq danışanın və qorxağın əlində paslanır! - Vedmakova natiqliyi ilə parlamağı dayandırmadı.
  - Yaxşı, bu, çox güman ki, sənə aiddir, qadın alçaq! Forsa hönkürdü.
  - Bəlkə dillərdə qılıncoynatmağı dayandırın və daha sərt bir şey istifadə edin! - Vedmakova zərif səkkiz rəqəmini təkrarladı.
  - Qarşılıqlı olaraq!
  Qraf və üsyançıların lideri üz-üzə görüşdülər. Qılınclar sürətlə irəliləyir, bütün gücü ilə vururdular. Zərbələrdən qığılcımlar uçdu, zəng səsi eşidildi.
  Qraf bir neçə dəfə hücuma keçdi. O, qoşa lülə texnikasını sınadı, lakin Vedmakova nəcib rəqibinin layiqli sürətə malik olduğunu qeyd edərək hücumları dəf etdi.
  - Nə oynayırsan!
  - Ölümün iplərində!
  Qraf yenidən bir sıra zərbələr endirdi, mürəkkəb birləşmələri sınadı. Vedmakova bir qədər geri çəkildi, əks hücuma keçdi, düşməni bir az sinəsindən tutdu.
  Yatağa tələsmədən təcrübəli döyüşçünün hərəkətlərini öyrəndi. Qraf gülümsədi, gözləri parıldadı:
  - Siz heç o qədər də sadə deyilsiniz! Ayaqyalın gəzsəniz də, bəlkə də tam bir qul deyil.
  - Mən azad doğulmuşam və meşədə yaşamışam! Mənim boynum heç vaxt boyunduruq tanımırdı. Zorla boyun əymək ağlasığmazdır. Həqiqətən azad insan üç şeyə tabe olur - ağıl, sevgi, Allah. Bəndə ruhunda mütidir - ehtiraslara, şəhvətə, Allah bəndələrinə! - Vedmakova gözəl cavab verdi.
  Sonuncu haqqında haqlısan! Doğrudan da siz haqlısınız, məni bu keşişlər və keşişlər qoyurlar! - Qraf ikiqat ventilyator etdi, sonra "qabıq" texnikası, amma bacarmadı. -Əlbəttə səni öldürməsəm, səninlə bir stəkan şərab üstündə söhbət etməkdən məmnun olaram.
  - Bir stəkan şərab okeana bənzəyir - daşınsan, ayağın altında torpaq itirsən! - döyüşçü dedi.
  - Amma özünü daha azad hiss edirsən. Bəs bu yanaşma haqqında.
  Əlində trident, sonra kəpənək tutdu. Buna cavab olaraq Vedmakova görüşü daha sərt vurdu. Qraf səndələyərək geri çəkildi. Sonra müsabiqə yenidən başladı, Forsa külək kimi hərəkət etdi, rəqibinin onu göydən çıxarmaq üçün çox güclü olduğunu başa düşdü. Sonra Vedmakovanı müəyyən bir hərəkət ardıcıllığına öyrəşdirən sayma birdən qılıncın trayektoriyasını dəyişdi və qızın əzələsinə, lakin qadın sinəsinə vurdu. Qan axdı, cızıq dərin idi. Yara Vedmakovanı sındırmadı , əksinə, güc verdi. Qız hücuma keçdi, qılıncları qəribə bir rəqslə parıldadı. Kənardan göründüyü kimi, döyüşçü tamamilə başını itirib və qəzəblənib, amma meşədəki həyat və körpəlikdən ovçuluq ona ən şiddətli döyüşdə fikrini saxlamağı öyrətdi. Qrafın belə təzyiqi saxlamaq çətin idi, o, çətinliklə dəf edərək geri çəkildi. Vedmakova qul möhtərəmin dizinin altına yumruq atmış kimi geri çəkildiyi anı tutdu. Zərbə vətərə dəydi və sayı büküldü, sürəti aşağı düşdü. Sonra qız öz qəbulunu keçirdi, özü bunu doqquz başlı əjdaha adlandıraraq icad etdi. Yalnız yaxşı təlim keçmiş döyüşçü belə bir şey edə bilərdi. Üstəlik, son doqquzuncu hücum demək olar ki, qarşısıalınmaz idi. Burada hücumu əks etdirən mexanika məsələsi idi, fırça çox zəiflədi, hücumları dəf etdi və buna görə də son hücum başa çatdı. İlk dəfə döyüşçü kifayət qədər bacarıqlı və sürətli tərəfdaşı qəbul etdi və o, qılıncını yerə qoyanda yeniliyin uğurlu olduğu aydın oldu.
  Qraf solğunlaşdı, gücünü itirdi.
  - Sən şanslı fahişəsən!
  - Həqiqətən yox! Şans qum kimi qeyri-sabitdir - yalnız çalışqanlıq onu sementlə bağlayacaqdır.
  Vedmakova düşməni yenidən yaraladı, amma dərin deyil - öldürmək və ya şikəst etmək istəmədi. Yenidən zərbə endirib, qrafı mexaniki olaraq dəf etdi və döyüşçü dəyənək ayaqlı qılıncını döydü. Qul mötəbərinin tamamilə silahsız olduğu ortaya çıxdı. Vedmakova qılınclarını atdı, düşmənin üstünə qaçdı və geri sayımı yıxdı. Əlləri onun əzasını qıfılla bağladı.
  - Təslim olmaq? Panteranın gözləri parıldadı.
  - Mən qrafam, ayaqyalın quluna təslim olacam!
  Vedmakova həvəslə etiraz etdi:
  - Qul deyil, haqlı iş uğrunda mübariz! Sən özün qul idin və zillətin nə olduğunu başa düşdün, amma onlar başqa insanlardır, bizdən pis deyil. Odur ki, vicdanınızdan soruşun!
  . FƏSİL #10
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova cəbhə xəttində döyüşürdülər. Oğlan və qız uzun sürən müharibədən artıq çox darıxıblar. Davamlı öldürmək və güllələmək də bezdiricidir.
  Sanki oyundadır. Eyni atıcı gec-tez darıxacaq.
  Uşaqlar yalın ayaqları ilə atəş açmaqdan, davamlı qumbara atmaqdan yorulublar.
  Oğlan öz növbəsini verdi. Faşistləri öldürdü.
  Və dedi:
  - Maeta!
  Qız yalın ayaqları ilə qumbara atıb. Fritsi səpələdi və məmnuniyyətlə dedi:
  - Yeni, çox böyük qələbələrimiz olacaq!
  Amma artıq darıxdırıcıdır. Hətta oğlanın yalın ayaqlarının atılmasından faşist tanklarının yan tərəfə itələnməsi.
  Oleq daha sonra bəstələməyə başladı.
  Başqa bir alternativ tarix. Zyuqanov Stepaşinin namizədliyinə səs vermədi və üç kommunist fraksiya da səs vermədi.
  Bu, Dövlət Dumasının buraxılması və 1999-cu ilin sentyabrında keçirilən növbədənkənar seçkilərlə başa çatdı.
  Əlbəttə, kommunistlər həmişəkindən daha güclü idilər. Və onlar Primakov hökumətinin nailiyyətlərinə arxalanaraq seçkilərə getdilər, burada görkəmli rol oynadılar. Birlik bloku hələ yaradılmayıb. Putin baş nazir kimi görünmədi. Yaraqlıların Dağıstana girməsi yalnız sola səslər əlavə etdi və hakimiyyətin gücünü öldürdü.
  Ümumiyyətlə, hakimiyyət qeyri-mütəşəkkil olduğu ortaya çıxdı. NDR zəiflədi və dağıldı və yeni hazır partiya yox idi. Bəli və Stepaşin baş nazir təyin edilərək hakim partiyaya rəhbərlik etməyib. Və sonra Yeltsin onu tamamilə işdən çıxardı.
  Bir sözlə, parlament seçkiləri solçuların böyük qələbəsi ilə nəticələndi.
  Kommunistlərin qələbəsi heyranedici idi. Bundan əlavə, Primakov-Lujkov blokunun boşalmağa vaxtı yox idi. Amma yenə də fermerlərlə birgə qeydiyyata düşə bilib. Və ikinci yeri tutdu. Üçüncüsü isə yaxşı təbliğ olunan "Yabloko" olub. Dördüncü yeri Liberal Demokrat Partiyası tutub. Amma daha çox ona görə idi ki, prezidentyönlü kanallar bu partiyanı fəal şəkildə təbliğ edirdilər.
  Yeltsin hətta Jirinovskiyə general rütbəsi də verdi, daha doğrusu.
  Beləliklə, hər şey xüsusi bir ssenari üzrə baş verdi.
  Müxalifət Dövlət Dumasında hakimiyyəti ələ keçirdi. Və Yeltsin Primakovu rəsmi olaraq onun varisi təyin edərək könüllü olaraq getməyə razı oldu. Zyuqanov da baş nazir və sağ əli oldu.
  Bu, ümumiyyətlə, kommunistlərə uyğun gəlirdi. Və kompromis əldə olundu. Basayevlə Xəttabı Dağıstandan sıxışdırıb çıxardılar. Ancaq Çeçenistanın özünə qoşun yeritmədilər.
  Tezliklə orada vətəndaş müharibəsi başladı və bir neçə fraksiyaya bölündü.
  Rusiya Masxadov və Kadırova kömək etdi. Primakov Rusiyada keçirilən prezident seçkilərində asanlıqla qalib gəlib. İkinci gözlənilmədən Jirinovski oldu - onun elektoratında başqa rəqibi yox idi, liberal Yavlinski isə onun rəqibi deyildi.
  Oleq Rıbaçenko kompozisiyaya ara verdi. Xeyr, maraqlı deyil. Yenə Primakov, Zyuqanov və SSRİ-nin bərpasından sonra artıq əhatə olunmuş bir mövzu. Yorğun!
  Nəsə bəstələmək daha maraqlı ola bilər. Məsələn, kosmos haqqında.
  Oğlan düşünməyə başladı.
  Böyük Rusiya İmperiyasının yeni paytaxtı Petroqrad-Qalaktik adlanırdı. O, Oxatan bürcündə, demək olar ki, qalaktikanın tam mərkəzində qurulmuşdur. Burada həm ulduzlar, həm də planetlər köhnə Yerin sığındığı Süd Yolunun kənarındakından qat-qat sıx idi. Qərb Konfederasiyasının qoşunları tamamilə əsasdan çıxarıldı. Bununla belə, müharibə izsiz ötüşmədi: minlərlə planet məhv edildi, Yerlə bağlı yalnız xatirələr qaldı. Paytaxtın qalaktikanın ən zəngin və ən dinc yerinə köçürülməsinin əsas səbəbi də bu idi. Buradan keçmək çox çətindir, buna görə də cəbhə xəttinin mücərrəd bir anlayış, arxa cəbhənin isə konvensiya olduğu total kosmik müharibə şəraitində belə, nüvə Rusiyanın əsas bazasına və sənaye qalasına çevrildi. Paytaxt böyüdü və Kişiş planetini tamamilə uddu, nəhəng bir meqapolisə çevrildi. İstənilən ağlabatan insanı heyran edə bilən nəhəng şəhər. Çoxlu uçan maşınlar bənövşəyi səmanı kəsdi.
  Marşal Maksim Troşev müdafiə naziri, supermarşal İqor Roerixin yanına çağırılıb. Qarşıdan gələn görüş düşmənin fəallığının kəskin artmasına işarə idi. Hamını narahat edən müharibə sərvətləri yırtıcı bir qıf kimi uddu, bunun üstündə trilyonlarla insan öldü və heç kim istədiyi uğuru əldə edə bilmədi. Militarizasiya Petroqrad-Qalaktik memarlığında öz izini buraxdı. Nəhəng göydələnlər düz cərgələrdə dayanır, onlar şəhərin şahmat taxtasının hücrələridir. Bu, istər-istəməz marşala kosmik armadalar qurmağı xatırlatdı. Son döyüş zamanı böyük rus ulduz gəmiləri də öz mövqelərini tutdular, sonra qəfildən birləşməni pozaraq düşmən flaqmanını vurdular. Yaxşı planlaşdırılan döyüş bir neçə gəminin toqquşması və dəhşətli dərəcədə parlaq parıltılarda partlaması nəticəsində döyüşə çevrildi. Vakuum sanki bir anda nəhəng vulkanlar püskürdü və odlu çaylar axdı, cəhənnəm alovlarının axınları sahillərini aşıb, dağıdıcı dalğa ilə örtüldü. Xaotik döyüşdə Böyük Rusiyanın ordusu uğur qazandı, lakin qələbə son dərəcə baha başa gəldi. Bir neçə min kosmik gəmi elementar hissəciklər axınına çevrildi. Düzdür, düşmən daha böyük itki verdi. Ruslar necə döyüşəcəyini bilirdilər, lakin bir çox irqləri özündə birləşdirən konfederasiya inadkar müqavimət göstərərək qəzəblə sındırıldı.
  Əsas problem o idi ki, konfederasiyanın Tom qalaktikasında yerləşən mərkəzini məhv etmək çox çətin idi. Milyonlarla illərlə bu ulduzlar dəstəsində yaşamış ağcaqayın formalı dağların qədim sivilizasiyası alınmaz qala tikmiş, özünü tələlərlə dolu güclü müdafiə xətti ilə əhatə etmişdir.
  Bu "Mannerheim" məkanına girmək üçün bütün Rusiya ordusu kifayət deyil. Müharibəyə son qoymaq mümkün deyildi. Planetlər və sistemlər dəfələrlə əl dəyişdirdi. Marşal nostalji hissi ilə paytaxta göz gəzdirdi. Sürünən qrav-təyyarələr və flanerlər kamuflyaj rənglərinə boyandı, təyyarələrin ikili təyinatı hər yerdə hiss olunurdu. Bəzi binalar nəhəng tanklara və ya giriş əvəzinə tırtıllı piyada döyüş maşınlarına bənzəyirdi. Belə qanadlı çənin ağzından şəlalənin necə püskürdüyünü, mavi və zümrüd suyun dörd "günəşi" əks etdirməsini, onlarla kölgədə oynamasını, gövdə və qanadlarda ekzotik ağacların və nəhəng çiçəklərin böyüyərək qəribə asma əmələ gəlməsini izləmək əyləncəli idi. bağlar. Müasir, yalnız nəhəng ölçülü göydələn tankları, bir qayda olaraq, çoxlu silahlarla silahlanmışdır. Belə evlərdə yaşamaq rahat və rahatdır, baxmayaraq ki, paytaxta hücum zamanı oxşar bina beş dəqiqə ərzində güclü döyüş bölməsinə çevrildi. Bütün siniflərdən keçənlər, hətta kiçik uşaqlar da ordu geyimində və ya müxtəlif hərbiləşdirilmiş təşkilatların paltarında idilər. Məqsədli kiberminalar stratosferin hündürlüyündə rəngarəng toplara bənzəyirdi. Nurçular cənnət qülləsini işıqlandırdı, hamar aynalı bulvarları gözqamaşdırıcı şüalarla doldurdu. Maksim Troşev belə həddi aşmağa öyrəşməmişdi.
  "Ulduzlar burada çox sıxdır. Və mənim üçün çox istidir."
  Marşal alnının tərini silib ventilyasiyanı işə saldı. Sonrakı uçuş problemsiz keçdi, tezliklə Müdafiə Nazirliyinin binası göründü. Girişdə dörd döyüş maşını dayanmışdı. İtdən on beş dəfə güclü iybilən heyvanlar, əmziklərində tikanlı luchiars Troşevi əhatə edirdi. Supermarşalın siklop sarayı yerin dərinliklərində uzanırdı, onun qalın divarlarında plazma topları və şəlaləli lazerlər yerləşirdi. Dərin bunkerin içi sadə idi - dəbdəbə təşviq edilmirdi. Bundan əvvəl Troşev öz müdirini yalnız üçölçülü proyeksiyada görürdü. Supermarşal yüz iyirmi yaşlı yaşlı, təcrübəli döyüşçü idi. Mən on kilometrlərlə yerin altına girərək yüksək sürətli liftlə enməli oldum.
  Elit mühafizəçilərin və döyüş robotlarının kordonunu keçərək, marşal ofisə girdi, burada plazma kompüter Rusiya qoşunlarının cəmləşməsi və düşmənin iddia edilən zərbələri yerləri ilə qalaktikanın yerləşdirilən holoqramını simulyasiya etdi. Yaxınlıqda daha kiçik holoqramlar asılmışdı, digər qalaktikaların təsvirləri görünürdü. Onların üzərində nəzarət davamlı deyildi, ulduzlar arasında ağıllı, bəzən çox qəribə irqlərin yaşadığı müstəqil dövlətlər səpələnmişdi. Troşev bu əzəmətə uzun müddət baxmadı, o, növbəti məruzə ilə çıxış etməli oldu. İqor Roerich gənc görünürdü, üzü demək olar ki, qırışsız, qalın sarı saçlı idi. Görünürdü ki, o, yaşaya və yaşaya bilər, amma müharibə şəraitində olan rus təbabəti insan ömrünü uzatmaqda o qədər də maraqlı deyildi . Əksinə, nəsillərin sürətlə dəyişməsi təkamülə təkan verdi, amansız müharibə seçicisinin xeyrinə oldu. Ömr müddəti yüz əlli ilə məhdud idi. Hətta elita üçün. Yaxşı, doğum səviyyəsi çox yüksək olaraq qaldı, abortlar yalnız əlil uşaqlar üçün idi və kontraseptivlər qadağan edildi. Supermarşal baxışlarını içəri girmiş Troşevə çevirdi.
  - Və buradasan, Maksim. Bütün məlumatları kompüterə sıfırlayın, o, emal edəcək və həllini verəcəkdir. Son hadisələrlə bağlı nə deyə bilərsiniz?
  - Konfederasiyalar və onların müttəfiqləri yaxşı dərs aldılar. Tərəzi bizim xeyrimizə əyilir.Son on döyüşdə döyüşlərin böyük əksəriyyəti qalib gəlib.
  Roerich başını tərpətdi.
  - Mən bunu bilirəm. Lakin Konfederasiyaların müttəfiqləri Dagi nəzərəçarpacaq dərəcədə fəallaşdı. Onlar ciddi təhlükə yaratmağa başlayırlar.
  - Razılaşmaq.
  Roerich holoqramdakı şəkli çevirdi və bir qədər böyüdü.
  - Sizdən əvvəl Galaxy Smoor. Budur Dağların ikinci ən böyük qalası. Əsas zərbəni məhz burada vuracağıq. Müvəffəqiyyət qazansaq, yetmiş, maksimum yüz il ərzində müharibədə qalib gələ biləcəyik. Əgər uğursuzluğa düçar olsaq, müharibə əsrlər boyu davam edəcək. Siz özünüzü bacarıqlı bir komandir olduğunuzu sübut etdiniz və buna görə də sizə Polad Çəkic Əməliyyatına rəhbərlik etməyi təklif edirəm. Aydındır?
  "Bəli, tam olaraq, Zati-aliləri.
  İqor qaşlarını çatdı.
  Niyə belə başlıqlar? Sadəcə müraciət edin: Yoldaş Supermarşal. Bunu hardan almisan?
  Maksim utandı.
  - Mən, yoldaş supermarşal, Binqlərlə birlikdə oxuyurdum. Onlar köhnə imperiya üslubunu təbliğ edirdilər.
  - Aydındır. Amma indi imperiya başqadır, sədr köhnə adət və prosedurları sadələşdirib. Üstəlik, tezliklə hakimiyyət dəyişikliyi gəlir və bizim yeni böyük qardaşımız, ali komandanımız olacaq. Ola bilsin ki, məni işdən çıxarsınlar və əgər "Polad çəkic" əməliyyatı uğurla nəticələnsə, səni mənim yerimə qoyarlar. Əvvəlcədən öyrənmək lazımdır, bu, böyük məsuliyyətdir.
  Marşal Roerichdən üç dəfədən çox gənc idi və buna görə də himayədarlıq tonu çox uyğun idi və təhqirə səbəb olmadı. Baxmayaraq ki, lider dəyişikliyi olacaq və onların yeni lideri hər ikisindən gənc olacaq. Təbii ki, ən yaxşısı olacaq.
  - Mən hazıram. Mən böyük Rusiyaya xidmət edirəm!
  - Elə isə get. Generallarım sizə ətraflı məlumat verəcəklər.
  Marşal salam verərək təqaüdə çıxdı.
  Bunkerin dəhlizləri xaki rənginə boyanmışdı. Əməliyyat qərargahı aşağıda yerləşirdi. Çoxsaylı fotonik və plazma kompüterləri metaqalaktikanın müxtəlif nöqtələrindən daxil olan məlumatları yüksək sürətlə emal edirdi. Qarşıda uzun bir rutin iş var idi və marşal yalnız bir saat yarımdan sonra buraxıldı. İndi o, qonşu qalaktikaya uzun sürən hiperatlamanı gözləyirdi. Oraya böyük qüvvələr, demək olar ki, bütün Rusiya kosmik donanmasının altıda biri toplanmalıdır. Bir neçə milyon ulduz gəmisi. Xırda detallar həll edildikdən sonra marşal səthə qalxdı. Dərin üşütmə şiddətli isti ilə əvəz olundu. Dörd korifey zenitdə toplandı və amansızcasına səmanı yalayan taclarla bürünərək planetə hissəcik axınları tökdü. Güzgülü küçələrdən işıq şəlalələri axırdı. Maksim qravitasiya təyyarəsinə tullandı, içəridə rahat və sərin idi və kənara qaçdı. O, heç vaxt Petroqrad-Qalaktikada olmamışdı və üç yüz milyard əhalisi olan paytaxtı öz gözləri ilə görmək istəyirdi. Hərbi sektoru tərk etdi və hər şey dəyişdi, şənləndi. Orijinal kompozisiyaya malik binalar meydana çıxdı, onları, bəlkə də dəbdəbəli adlandırardı - imtiyazlı təbəqənin nümayəndələri onlarda məskunlaşdılar. Ümumi müharibə zamanı oliqarx təbəqəsi azaldı, amma tam məhv olmadı. Saraylar əsl sənət əsərləri idi. Onlardan biri orta əsr qalasına bənzəyirdi, burada parapet dişləri yerinə xurma ağacları ucalırdı. Digəri nazik ayaqları üzərində dayandı və onun altında magistral yolu uzanırdı, o, parlaq rəngli, ulduz formalı hörümçək kimi görünürdü. Kasıb insanların yaşadığı bir çox binalar kazarmalarla əlaqə yaratmadı, əksinə, keçmiş əsrlərin liderlərinin və generallarının heykəlləri ilə bəzədilmiş möhtəşəm fasadlar parıldadı. Troşev düşündü ki, hər şeyi xaki ilə boyamaq olmaz. Bundan əlavə, bəlkə də kainatın ən sıx məskunlaşdığı şəhərin gözəl memarlığı olmalıdır. Hərəkətli gəzinti yolları, nəhəng qızılgüllərə bənzər binalar, tam çiçək açan və bir-birinə qarışan lalələr, bir-birinə bağlanmış papatyalar və qəribə şəkildə bir-birinə qarışan ekzotik heyvanlarla turizm sektoru xüsusilə rəngarəng idi. Görünür, ayı və ya qılınc dişli pələngdə yaşamaq maraqlıdır, uşaqları sevindirir. Bununla belə, belə bir quruluşun hərəkəti və ya oynaması böyüklər də heyrətlənir. On iki başlı fırlanan əjdaha marşalda silinməz təəssürat yaratdı, hər ağızdan neonla işıqlandırılan rəngarəng fəvvarələr döyünürdü. Ümumiyyətlə, səmaya yüzlərlə metr hündürlükdə rəngarəng təyyarələr atan ən qəribə formalarda çoxlu fəvvarələr var idi. Onlar necə də gözəldirlər, dörd günəşin işığında su ornamentinə, inanılmaz, bənzərsiz bir rəng oyunu. Buradakı uşaqlar şən və gözəl idilər: rəngli paltarlar onlara nağıl elflərinə bənzəyirdi. Burada təkcə insanlar yox idi, tamaşaçıların yarısı əcnəbilər idi. Ancaq yadplanetli uşaqlar insan uşaqları ilə oynamaqdan həzz alırdılar. Troshev ağıllı bitkilərlə də tanış oldu. Dörd ayaqlı və iki nazik tutacaqlı sulu qızıl başlı dandelionlar. Onların balacalarının cəmi iki ayağı var idi və qızıl başları zümrüd ləkələri ilə qalın çivili idi. Maksim bu yarışı yaxşı bilirdi - Gapi, üç cinsli bitki canlıları, dinc, lakin taleyin iradəsi ilə hərtərəfli ulduzlararası müharibəyə cəlb edildi və Böyük Rusiyanın təbii müttəfiqləri oldu.
  Digər irqlərin kifayət qədər nümayəndələri - əsasən neytral dövlətlər və planetlər. Onlar imperiyanın inanılmaz paytaxtını görmək istəyirdilər. Burada müharibə uzaq və qeyri-real görünür, onu minlərlə parsek aradan qaldırır və buna baxmayaraq, narahatlıq hissi marşaldan ayrılmadı. Beynimdə belə bir fikir yarandı ki, ağıllı varlıqlar da hücum etməli olduqları planetlərdə yaşayır və bütöv milyardlarla düşünən varlıq öləcək. Qan axınları töküləcək, minlərlə şəhər, kənd yerlə-yeksan ediləcək. Amma o, imperiyanın marşalıdır və üzərinə düşən vəzifəni yerinə yetirməlidir.
  Marşal turizm mərkəzinə heyran olduqdan sonra qravitasiya təyyarəsinin yerləşdirilməsini əmr etdi və sənaye məhəllələrinə doğru yola düşdü. Buradakı evlər bir az alçaq, sadə planlı idi. Zavodlar yerin dərinliklərində yerləşirdi.
  Qraviplan yerə enən kimi ayaqyalın uşaqlar sürüsü cır-cındır və təmizləyici vasitələrlə dərhal ona tərəf qaçdılar. Cırıq, solğun xakidə, iri cırıq deşikləri olan cılız raqamuffinlər. Dərin aşılanmış, demək olar ki, qara. Görünür, uzun sürən müharibə onların kəmərlərini sıxmağa məcbur edib. Troşev rəğbət bəsləyirdi. Sürücü, kapitan Foks, belə hissləri paylaşmadı.
  - Yaxşı, siçovullar, gedin buradan! Marshall gəlir! -deyə qışqırdı.
  Evsiz uşaqlar hər tərəfə qaçırdılar, yalnız çirkli dabanların necə çırpındığı görünürdü. Dörd "günəş"ə birdən qızan səthdə ayaqyalın gəzmək çətindir, yazıq uşaqlar ayaqqabının nə olduğunu bilmirdilər. Oğlanlardan biri isə digərlərindən daha cəsarətli çıxdı və arxaya dönüb orta barmağını göstərdi. Kapitan partlayıcısını çıxarıb həyasız oğlana atəş açıb, onu öldürəcəkdi, lakin marşal son anda kapitanın qolunu itələməyi bacardı. Yük səkidə huni yaradaraq uçub keçdi, ərimiş daş parçaları uşağın çılpaq ayaqlarına düşdü və o, asfalta yıxıldı. İradə səyi ilə gələcək döyüşçü fəryadını saxlaya bildi və ağrıya dözərək ayağa qalxdı. Maksim kapitanın üzünə sərt bir sillə vurdu.
  - Üç gün qarovulda. Sakitcə, əllər tikişlərdə! - Marşal hədə-qorxu ilə əmr etdi - Uşaqlar bizim mülkümüzdür və biz onları qorumalıyıq, öldürməməliyik. Anladım, qərib?
  Lisa qollarını yanlarına uzatdı. Qısaca başını tərpətdi.
  - Nizamnaməyə uyğun olaraq cavab verin.
  - Bəli ser.
  Maksim oğlana baxdı. O, ağ saçlı, yaraşıqlı, hiyləgər sifətli, əzələli idi. Cırıq köynəyin altında şokolad çubuqları ilə örtülmüş güclü pres görünür.
  -Adın nədir?
  - Janesh Kowalski! - Ağciyərinin başında ragamuffin hürürdü.
  - Mən sizdə güclü bir döyüşçünün quruluşunu görürəm. Jukov məktəbinə daxil olmaq istəyirsən?
  Oğlan ümidsiz idi.
  - Sevinərdim, amma valideynlərim sadə işçilərdir və mənim təhsilimi ödəyə bilməyəcəklər.
  Marşal gülümsədi.
  - Siz pulsuz qeydiyyatdan keçəcəksiniz. Siz, mənim gördüyüm kimi, fiziki cəhətdən güclüsən və gözlərin zehni qabiliyyətlərdən danışır. Əsas odur ki, yaxşı oxuyaq. Çətin dövrlərdir, amma müharibə bitəndə hətta işçilər də yaxşı şəraitdə yaşayacaqlar.
  - Düşmən məğlub olacaq! Biz qalib gələcəyik! - Yaneş yenidən səsinin zirvəsində qışqırdı.
  - Onda sıralarda yer tut, əsgər. Və başlanğıc üçün - mənim avtomobilimdə.
  Lisa qaşqabaqlandı. Oğlan çirkli idi, ondan sonra içəri yumaq lazımdır.
  Qravitasiya təyyarəsi qalxdıqdan sonra hökumətin mənzilinə qaçdı.
  Yaneş nəfəsini tutaraq nəhəng, dəbdəbəli bəzədilmiş evlərə baxdı.
  - Bizi mərkəzi sektora buraxmırlar və bu çox maraqlıdır.
  - Daha çoxunu görəcəksiniz.
  Buna baxmayaraq, mərhəmət hissi ilə idarə olunan marşal turizm mərkəzinə uçmağı əmr etdi. Oğlan onun gözlərinin içinə baxdı, gördüklərini sözün əsl mənasında uddu. Onun maşından tullanmaq, hərəkətdə olan səki ilə qaçmaq, ağılları kəsən attraksionlardan birinə qalxmaq istəməsi nəzərə çarpırdı.
  Adətən sərt Maksim o gün heç vaxt olmadığı kimi mehriban və mülayim idi.
  - İstəyirsən, "sevinc dağı"na min, ondan sonra dərhal mənə. Pulu götür, yoxsa səni içəri buraxmazlar.
  Marşal bir kağız parçası uzatdı.
  Yanesh attraksionlara qaçdı, lakin onun görünüşü çox gözə çarpırdı.
  Kosmos-ninja-zalın girişində onu nəhəng robotlar dayandırdı.
  -A bala, sən pis geyinmisən, yoxsul məhəllədən görünürsən. Sizi tutub stansiyaya gətirmək lazımdır.
  Oğlan qaçmağa çalışsa da, onlar onu heyrətləndirici alətlə vuraraq asfalta yıxıblar. Troşev maşından tullanıb araşdırmaya getməli olub.
  - Dayan, bu kursant mənimlədir.
  Ayağa qalxan milislər marşala baxaraq dayandılar. Maksim səhra geyimində idi, lakin komandirin epauletləri dörd günəşdə parıldayırdı.
  Patrulçuların ən böyüyü, polis leytenantı salam verdi.
  "Bağışlayın, marşal, amma təlimatlar dilənçilərin qalaktikanın hər yerindən qonaqları qəbul etdiyimiz mərkəzə girməsini qadağan edir.
  Maksim özü başa düşdü ki, belə bir hörmətli ərazidə ragamuffin buraxmaqla səhv etdi. Amma cahilliyini göstərmək istəmirdi.
  Bu oğlan casusdur. Ali komandanlığın tapşırığını yerinə yetirdi.
  Leytenant başını tərpətdi və tapançasının düyməsini basdı. Janesh Kowalski yerindən tərpəndi və özünə gəldi. Marşal gülümsədi və əlini uzatdı. Bu zaman dörd İnoqalakt qəflətən şüalarla doldu. Xarici olaraq, yadplanetlilər mavi-qəhvəyi qabıqlı, təxminən yonulmuş kötüklərə bənzəyirdi, ayaqları düyünlü və əyri idi. Canavarlar atəş açmağa vaxt tapmamış Maksim yerə yıxılaraq partlayıcısını çıxarıb. Alovlu cığırlar yuxarıdan keçdi, rəngli bir heykələ çırpıldı, mənzərəli bir postamenti fotonlara səpdi. Troşev iki hücumçunu lazer şüası ilə kəsdi, sağ qalan iki inoqalakt yan tərəfə əyildi. Onlardan birini də dözülməz tir aşdı, lakin ikincisi fasadın kənarının arxasına keçə bildi. Canavar bir anda üç əlindən atəş açıb və Maksim sürətlə hərəkət etsə də, yüngülcə yaralanıb - böyrü yanıb, sağ əlini yaralayıb. Tangensdə düşmənin şüaları "dəli su zanbağı" attraksionuna dəydi. Bunun ardınca partlayış baş verib.
  Marşalın gözləri süzülməmişdən əvvəl, ancaq Yaneşin plitədən bir parça çıxarıb düşmənə necə atdığını görüb təəccübləndi. Maksim bu cılız görünən yeniyetmədə gizlənən qeyri-insani gücə heyran qaldı ... Atış düz beş göz cərgəsində dəqiq oldu. Məxluq yerindən tərpəndi və irəli getdi. Bu, Maksimin məqsədyönlü vuruşu üçün bəs etdi ki, canavarın həyatına son qoyulsun.
  Mübarizə tez bitdi. Bu zaman polis atəş açmağa belə cəhd etməyib. Marşal bunu dərhal hiss etdi.
  - Cəbhələrdə, arxa cəbhədə isə şəhərlərin küçələrində ən yaxşı döyüşlərdə qorxaqlar oturur.
  Dolğun leytenantın rəngi soldu. Maksimə getdi.
  - Yoldaş marşal, üzr istəyirəm, amma onların ağır şüa atanları var idi, biz də...
  - Bəs bu nədir! Maksim patrulçunun kəmərindəki partlayıcıya işarə etdi. - Milçək süpürgəçi? Heyif, görünür, paytaxtda sizə iş olmayacaq. Sən boş oturmayacaqsan, səni cəbhəyə göndərməyə çalışacağam.
  Uşağı jestlə işarələyən Maksim ona cazibə təyyarəsinin göyərtəsində tullanmağa kömək etdi və sonra əlini möhkəm sıxdı.
  - Yaxşı, sən qartalsan. Sənin haqqında səhv etmədiyim üçün şadam.
  Kovalski mehribancasına göz qırpdı, səsi kifayət qədər yüksək və şən səsləndi.
  - Cəmi bir uğurlu atış etdim. Mən bacarardım...
  - Fürsətiniz olacaq. Kolleci bitir - və dərhal döyüşə. Qarşıda bütün həyatınız var, hələ də göz bəbəyinə qədər mübarizə aparacaqsınız.
  - Müharibə əladır! Oğlan həvəslə qışqırdı. - Dərhal cəbhəyə getmək, bir şüa silahı götürmək istəyirəm ...
  - Bunu dərhal edə bilməzsən, ilk döyüşdə öldürüləcəksən. Əvvəlcə diplom alın.
  Yanesh inciyərək burnunu çəkdi. O, öz qabiliyyətlərinə arxayın idi, elə bilirdi ki, artıq bu qədər işi, o cümlədən atıcılığı da bilir. Bu vaxt qravitasiya planeri nəhəng Miçurinski parkının üzərindən uçurdu. Orada nəhəng ağaclar böyüdü, bəziləri bir neçə yüz metr hündürlüyə çatırdı. Meyvələr o qədər böyük idi ki, ortasını yeyib içəriyə yerləşə bilərsiniz. Qızıl qabığı olan geni dəyişdirilmiş ananaslar iştahaaçan görünürdü. Düzdür, gözlənilənlərin əksinə, oğlana o qədər də heyranlıq oyatmadılar.
  - Mən əvvəllər belə meşələrdə olmuşam. - Janesh izah etdi. - Mərkəzi kvartallardan fərqli olaraq ora hamı buraxılır. Baxmayaraq ki, ora çatmaq üçün piyada uzun yoldur.
  - Ola bilər! - Maksim dedi. - Və yenə də burada hansı bitkilərə heyran ... Bir göbələk var, onun altına bütöv bir taqım sığa bilər.
  - Sadəcə böyük milçək ağarının görünüşü. O, yenilməzdir. Yadımdadır, bütöv bir çanta kəsilmiş meyvə yığmışdım. Mən pavarara xoşlayıram - nazik dəri və dadı sadəcə heyrətamizdir. Əncir onun yanında heç nə deyil. Kəsərkən diqqətli olmaq lazımdır. Partlaya bilər və orada axın şəlalə kimidir - səni uçuracaq, bir söz söyləməyə belə vaxtınız olmayacaq. Burada meyvə çox böyükdür. Onları parça-parça plastik torbada daşımalısan, bu çox əlverişsizdir.
  Maksim Janeşin çiyninə sillə vurdu.
  - Hər şey yeməklə ölçülmür. Gəl aşağı düşək və bir neçə çiçək yığaq.
  - Hədiyyə olaraq qız! Niyə də yox!
  Oğlanın əlləri sükana çatdı. Kapitan Foks barmaqlarını şiddətlə vurdu.
  - Təkərə toxunma, bala.
  Və sonra cavab olaraq marşaldan növbəti töhmət aldı.
  "Sizin ancaq bir uşaqla döyüşməyə cəsarətiniz var.
  - Üzr istəyirəm, Zati-aliləri!
  Janesh özünü saxlaya bilməyib güldü.
  - İstəyirsinizsə, cəhd edin. - Maksimə icazə verildi.
  - Mənim simulyatorlarda təcrübəm var, - Yaneş bildirib.
  Kovalski heç bir şübhə və ya qorxu kölgəsi olmadan əllərini sükanın üstünə qoydu və maşını aşağı idarə etdi. Görünür, o, həqiqətən də diqqətəlayiq qabiliyyətlərə malik idi. Qraviplan nəhəng ağacların zirvələrindən keçib keçdi.
  Maksim qarışmadı, oğlana təyyarəni idarə etməyə icazə verdi. Deməliyəm ki, o, nəhəng gövdələr arasında manevrlər edərək, vəzifəsinin öhdəsindən çox uğurla gəlir, illərindən sonra virtuoz texnika nümayiş etdirərək heç vaxt qəzaya uğramazdı. Bununla belə, qəzaya uğrasa belə, böyük problem deyil, qravioplanda mükəmməl təhlükəsizlik sistemi var. Nəhayət, onlar kiçik, lakin inanılmaz dərəcədə gözəl çiçəklərlə səpələnmiş təmizlikdə oturdular. Deyəsən, yaxşı sehrbaz cəvahiratları səxavətlə səpələyib. Gözləri mürəkkəb rənglərdən dalğalanırdı və məstedici qoxu sözlə ifadə olunmaz həzz verirdi.
  Yaneş hətta heyranlıqla fit çaldı. Onlar yerə enəndə oğlan çölə atıldı və bütöv bir qol yığaraq çiçəkləri qoparmağa başladı. Maksim soyuqqanlı idi, mənzərəni bəyənirdi və buna baxmayaraq, bir şey həyəcana səbəb oldu. Təhdid hissi. Od və sudan keçən marşal öz intuisiyasına güvənir, nadir hallarda onu ruhdan salırdı. Prinsipcə, böyük imperiyanın paytaxtında insanlar üçün təhlükəli olan həyat formalarına rast gəlmək olmaz. Burada fərqli bir şey var. Maksim oğlanı işarətlə onun qulağına yumşaq bir şəkildə pıçıldadı:
  - Düşmənlər bizimlədir. Gülləri gizlət və mənimlə gəl.
  Janezin gözləri parıldadı.
  - Mən hazıram.
  Kapitan Foksun nəzarəti altında buketi maşında qoyan Maksim və Yaneş meşənin dərinliklərinə doğru irəlilədilər. Təbii ki, qoşun çağırılıb ərazini daramalı idi. Lakin Maksim həyəcanla ovsunlandı. Canesh, əlbəttə ki, romantik istəklərə sahib idi, özünü hərbi kəşfiyyatçı kimi təsəvvür etdi və buna sevindi. Səs-küy salmamağa çalışaraq cəngəllikdən keçdilər. Yaneş çılpaq ayaqlarını bənövşəyi gicitkən üzərində yandırmağa müvəffəq oldu, lakin dizlərə qədər dəri böyük qabarcıqlarla örtülsə də, özünü saxladı.
  "Ehtiyatlı olun" deyə Maksim pıçıldadı. - Meşədə, hər otun içində təhlükə gizlənir.
  "Burada qoruyucu kamuflyaj lazımdır" Janesh pıçıldadı. Cır-cındır cəsədi çətinliklə gizlətdi, ayaqlarından nəsə sürünürdü. Böyük böcəklər və Janesh bunu məktəbdə öyrəndi, bu planetdə insanlar yeyilmir. Ən təhlükəli artropod növləri genetik səviyyədə məhv edildi, paytaxtın mərkəzinin infeksiya və ya epidemiya mənbəyinə çevrilməsi kifayət etmədi. Onlar səssizcə yoluna davam etdilər. Birdən Maksim donub qaldı. Kiçik canlılar özlərini narahat edir, sanki kimsə onu qorxutmuşdur. Marşal oğlanın əlindən tutub qulağına pıçıldadı:
  - Qarşıda pusqu var!
  Maksim cibindən səs pikapını çıxarıb diqqətlə ətrafa qulaq asdı. Həqiqətən də yaxınlıqda beş insan döyüşçü və təxminən eyni sayda inoqalakt yatıb. Yaxşı, belə bir qüvvə balansı ilə döyüşə girməmək, düşməndən yan keçmək daha yaxşıdır.
  Və belə etdilər.
  Təcrübəli əsgərlə yaşıl oğlan sinxron hərəkət etdilər. Sıx kolluqların arasından keçib, mamırlarda ayaq biləyi qədər boğulmalı oldum. Marşal böyük çətinliklə canlı zəncirdəki boşluğu hesabladı və bu yerdə sürüşməyi bacardı. Onların bəxti gətirdi, yadplanetlilərin heç birinin heyvani instinktləri və ya fenomenal eşitmə qabiliyyəti yox idi. Səs pikapı artıq yumşaq danışan sözləri ayırd edə bilirdi.
  - Cənab sakin, siz məndən mümkün olmayanı tələb edirsiniz.
  Cavabında cığal kimi bir səs.
  - Və siz, general, pulu tam işlətmədən yalnız almağa öyrəşmisiniz.
  Tembrə görə o, qeyri-humanoid irqə mənsub idi.
  - Sizə yarım milyon maaş verildi, bəs necə? Casus peyklər haqqında köhnəlmiş məlumatlar.
  "Bu mənim günahım deyil" deyən insan səsi tənbəlliklə özünü doğrultmağa davam etdi. - Bu cür məlumatlar, prinsipcə, çox tez köhnəlir. Mən hər şeyə qadir deyiləm.
  - Bunu dərhal başa düşdük, zəif olduğunuzu demək daha asandır. Kreml sisteminə hücuma gəlincə, sizin və silahdaşlarınızın heç bir faydası olmayacaq.
  Maksim titrədi. O, həqiqətən, paytaxtı və qalaktikanın bütün mərkəzini əhatə edən ən güclü müdafiə xəttinə hücum edəcəkmi? "Kreml" sistemi, yaradıcılarının fikrincə, keçilməzdir və buna baxmayaraq, düşmənlər imperiyanın tam ürəyində hərəkətə keçərsə, bu, kədərli düşüncələrə səbəb olur.
  - Bil ki, a kişi, tezliklə biz prinsipial olaraq yeni silahdan istifadə edəcəyik və onun köməyi ilə rus ulduz gəmiləri təsirli məsafəyə çatmamış toza çevriləcək. O zaman ordumuz hərtərəfli nüfuz edən cazibə dalğası kimi rus məkanlarını su basacaq, imperiya dünyalarını ram edəcək.
  Maksim sıxılmış bir nəfəs aldı, görünür, belə bir perspektiv xainin xoşuna gəlmirdi. Lakin o, cavab verdi:
  - Beşinci Kolon həmişəki kimi aktivdir və işğalınız plana uyğun gedəcək.
  - Yaxın gələcək üçün vəzifəniz tətil qruplarımız üçün paytaxtda onlarla dayaq yaratmaqdır. Muzdlular turist adı altında buraya sızacaq, meşələrdə gizlənəcək, sonra isə ümumi tətildə öz rolunu oynayacaqlar.
  - Belə də olacaq.
  - Bir də bax, a kişi, əgər bizim ulduz gəmilərimizin hücumu uğursuz olarsa, sənin üçün daha pis olacaq. Öz əks-kəşfiyyatı parçalanacaq və icra yavaş və ağrılı olacaq.
  Maksim kimin danışdığını görməsə də, SMERSH-in səsindən satqını anlaya biləcəyinə əmin idi.
  - Düşmən rəhbərliyində bütün son təyinatlar barədə məlumat lazımdır. Bildiyiniz hər şey.
  - Məndə olan məlumata görə, gənc marşal Maksim Troşev Smur qalaktikasında ulduz donanmasına komandanlıq etmək vəzifəsinə təyin edilib. Onun haqqında dəqiq məlumat yoxdur, amma...
  - Hər şey aydındır, ruslar orada böyük hücuma hazırlaşır. Həmişəki kimi. Yeni komandir böyük qüvvələr tərəfindən qəfil zərbədir.
  Maksim titrədi, qabağa qaçıb degenerasiyanı boğmaq istədi. Əməliyyat təhlükə altındadır.
  - Məncə, belədir. Digər tapşırıqlara gəlincə...
  Xain uzun və yorucu bir şəkildə sadaladı, amma Maksim artıq beynində bir plan qurmuşdu. Birincisi, bu yeri sakitcə tərk etməlisiniz, ikincisi, təcili olaraq SMERSH ilə əlaqə saxlayın. Orada onlar casus şəbəkəsini dərhal zərərsizləşdirmək və ya gözləmək barədə qərar verəcəklər. Axı müəyyən edilmiş satqınlar təhlükəli deyil və onların vasitəsilə dezinformasiya sızdırıla bilər. Əsas odur ki, təşəbbüs yoxdur. Ancaq indiyə qədər sakit oturan oğlan tərpəndi, gənclik enerjisinin qızışdığı hiss olunurdu.
  "Bəlkə biz onları lazerlə vura bilərik, cənab marşal?"
  "Xeyr, heç də yox" deyə Maksim pıçıldadı. - Bunun üçün kəşfiyyat və məlumat toplamaq və lazımi şəxsə bildirmək üçün kəşfiyyat. Əgər əmri pozsan, şəxsən səni güllələyəcəm.
  Marşal qorxulu şəkildə şüa silahını qaldırdı.
  Yanesh başını tərpətdi.
  - Sifarişlər müzakirə olunmur.
  Maksim uşağı özü ilə apardığına görə peşman oldu. Və onların pıçıltısını eşitsələr nə olacaq ... Bu vaxt səs pikapında bir cızıltı eşidildi, yadplanetli yenidən danışdı.
  - "Yupiter"ə de ki, bizə kömək etməsə, bu piyadanı qurban verməklə ona xəyanət edə bilərik. Onda Fövqəludun qəzəblənəcək və mərhəmət onun çatışmazlıqları arasında deyil.
  "Bəli," Maksim düşündü, "lider sərt olmalıdır". Bir dəfə seçilmiş min nəfərdən biri idi, lakin o, yalnız hakim diktatorun qəfil ölümü halında lider olmaq şansına sahib idi. Hər il min seçilir və ali hakimiyyətin fırlanması hər otuz ildə bir dəfə baş verir. Amma bu şans da əldən verildi. Birincisi, Maksimin xarakteri çox yumşaq idi, ikincisi, uşaqlıqda bu qədər şiddətli olan paranormal qabiliyyətlər yaşla zəifləməyə başladı. Halbuki, olmayanda marşal olmaq və qırx... bir şey deyir.
  - Yupiterə toxunma. O, sənin əsas ümidindir. Bunsuz, müharibədə qalib gəlmək şansları cüzidir.
  Inoqalact cavab olaraq anlaşılmaz bir şey vurdu. Sonra dilləndi:
  - "Yupiter" aktiv olduqda dəyərlidir. Onun hərəkətsizliyi ucbatından qoşunlarımız həddən artıq itki verir. Nə olursa olsun, ona göstərişlərimizi verəcəksən. O vaxta qədər gedə bilərsiniz.
  - Budur, gedə bilərsiniz, - Maksim rahatlıqla nəfəs aldı. Bu zaman onun sözlərini təkzib edərək, gurultulu partlayış baş verdi. Atışma baş verdi.
  - Lənət olsun! Yenidən dəyişin...
  Marşal əyildi və Yaneşin gözlərində yalnız sevinc qığılcımları parıldadı.
  . FƏSİL #11
  - Vicdan danışırsan! - təkəbbürlü qul hönkürdü.
  - Deməli, xoşbəxtlik bir ovuc seçilmişlərə deyil, hamıya məxsusdur. Bu müqəddəs iş üçün qılıncımı qaldırdım! - Cadugər qışqırdı.
  Qraf şübhə ilə dedi:
  - Yox! İnanıram ki, sizi ya inciklik, ya da hakimiyyət ehtirası idarə edir! Qulların üsyanları var idi və bu, yalnız qırğınla başa çatırdı. Bunlar istənilən üsyanın nəticələridir.
  - Bu, iğtişaş yox, inqilab olacaq. Ən əsası daha sonra, qələbədən sonra olacaq! - döyüşçü güclü həvəslə dedi.
  - İnqilab? Qəribə söz, özün fikirləşmisən? Forsa təəccübləndi.
  - Həqiqətən yox! Bu termini mənə yuxuda bir mələk çağırdı. - İlhamla Vedmakova tərəf döndüm.
  - Mələk və ya qara tanrılardan biri! Peyğəmbər yuxuları hiyləgərdir. Qraf tərəddüd etdi.
  - İstənilən halda, insanların həyatını yaxşılığa doğru dəyişmək, özünüz də yaxşı olmaq şansınız olacaq! Bütün bəlalar eqoizmdən qaynaqlanır, rifah yalnız ümumi səylə mümkündür. Komandasız adam köz kimidir, odsuz, az işıq verir, tez sönər! - Vedmakovun natiqlik axınını səsləndirdi.
  - Haqqında danışdığınız şəxs komandada olmalıdır. Bəs heyvan təbiətinin nə olduğunu bilirsinizmi? Forsa qəzəbli şəkildə soruşdu.
  - Və heyvan sürüdə daha yaxşıdır! Və ümumiyyətlə, qul olduğunuza və satın alınmadığınıza görə, o zaman zadəganlar səndən üz çevirdilər, sözlə, həqiqi dostlar əsl simasını göstərdilər. Deməli, başqa mühitdə yoldaşlar axtarmağın vaxtıdır. - Artıq daha sakit şəkildə Vedmakova təklif etdi.
  Kont de Bora bir neçə saniyə susdu, sonra əlini uzatdı:
  "Mən son uğura inanmasam da, heç olmasa bıçağım qan içəcək.
  - Məntiq instinktlərə - şəhvət ağlına xidmət etməməlidir! - Cadugər dedi.
  - Yaxşı, mənə öyrətməyi dayandır! Müharibə olacaq - bir şücaət olacaq! Qraf qanı özündən silməyə başladı.
  - Təcrübəli və cəsur döyüşçüsən, taqım rəisi seçilməlisən! - döyüşçü təklif etdi.
  - Pis deyil, amma hər komandir seçmək lazım deyil. Daha sərt komandanlıq birliyi prinsipi olmalıdır. Siz seçildiniz, ona görə də təyin edin! -Qraf zəncirvari paltar geyinməyə başladı. Bir neçə oğlan onun köməyinə qaçdı.
  Bəs azad rəqabət? - Vedmakova şübhələndi.
  - Ordu üçün bu, fəlakətlidir! - Gücü kəsin. - İqtisadiyyat çoxlu qolların köküdür, ordu bir gövdədir!
  Witcher lağ etdi:
  - Ancaq daha tez-tez palıd və güc və mövqedə deyil, nəzarət səviyyəsində!
  Yarıçılpaq oğlan qrafa qılınc verdi. O, sümüyünün üstünə şillə vuraraq cavab verdi, dəfələrlə geri döyüldü. Uşaq qışqırdı və qəhvəyi ayaqlarını tərpətərək geri atıldı.
  Witcher qətiyyətlə dedi:
  "Mən hər biri iki yarım əsgərdən ibarət beş kəsilmiş legion təşkil edirəm. Siz üçüncüyə əmr verdiniz! Qalanını qullar seçsin!
  Son təklif mübahisələrə səbəb oldu, az qala davaya çevrildi. Sonra, əslində, döyüş başladı, bir neçə qul yaralandı və Witcher müdaxilə etməli oldu. Ən çılğınlığı yıxaraq qışqırdı:
  - Bəsdir dəyənəyi yuvarlamağa! Keçək komandirlərin birbaşa təyinatına.
  Qullar çox gileylənmədi, amma döyüşçü belə bir təklifi səsə qoyanda onlar bir ağızdan əllərini qaldırdılar.
  Burada üsyana rəhbərlik edən Witcher çox çalışmalı oldu. Əslində ləyaqətli insanı gözlə müəyyən etmək çətindir və o, namizədlərə sual verməkdə davam edirdi. Nəhayət, legionlara tapşırıqlar verildi, kiçik şöbələrə isə müvəqqəti komandirlər təyin edildi.
  - Döyüşlər bitəndə əsgərlərin göstərdiyi şücaət və ixtiraçılığa baxacağıq! - qız izah etdi.
  Legionlardan biri tamamilə uşaq və yeniyetmələrdən ibarət idi. Vedmakova oğlan Bikini onlara əmr etdi. Oğlanlar qəzəbləndilər:
  - O, hələ çox balacadır! Bizə bir balaca ehtiyac yoxdur. Ən böyük və güclü olanı üstümüzə qoyun.
  - Bəs kimi istəyirsən?
  - Sənin üçün darıxıram! O, ən layiqli!
  Atletik bədən quruluşlu bir gənc irəli çıxdı, o, hələ oğlan idi, amma artıq palıd kimi uzun idi. Düzdür, onun sifəti mat görünürdü. Komandir üçün ağılın nə qədər vacib olduğunu yaxşı bilən Vedmakova soruşdu:
  - Səkkiz nəfərlik ailə nə olacaq!
  Gənc oğlan ona baxıb mızıldandı:
  - Bilmirəm! Əsas əzələlər və güc.
  Bik səsgücləndiriciyə səsləndi:
  - Beyinsiz əzələlər, bu bir ovuc ətdir - üzərində tava ağlayır!
  - Sus, sən böcək! Mən sənin çənəni vuracağam! - deyə gənc qəhrəman qışqırdı.
  - Kim bilmir ki, yeddi - əlli altı, yumruğunu burnundan çox çətinliklə vura bilir! Oğlan ona dilini göstərdi.
  Gənc quldur ağciyərinin üstündə hürdü:
  Sizi ölümə qədər döyüşməyə çağırıram!
  -Sən məni siçovul-meymun kimi təqlid edirsən! - Kont de Forsa dedi. - Bununla belə, yeganə layiqli çıxış yolu budur.
  - İki duelistdən biri axmaq, o biri əclaf! - Vedmakova fikir verdi. "Baxmayaraq ki, oğlanlar isinmə hərəkətindən faydalanırlar.
  Bik düşməninin qabağında dayanmışdı, boy fərqi böyük idi, rəqibi beş qat ağır idi. Uşaq, lakin nifrətlə onun relyef əzələlərinə baxdı, oğlan arıq, lakin zərif idi. Yuvarlaq üzü qaşqabaqlı, əlində qılınc fırlanırdı.
  - Yaxşı, necə döyüşəcəyik və ya dözəcəyik! - istehza ilə soruşdu.
  - Bəli səni sevirəm! - İdmançı oğlana hücum etdi. O, arxadan vurdu, qılıncı uzun və ağır idi, görünür, iki əllilərdən biri idi. Bik zərbəni dəf etdi, hətta dəf etməyə çalışmadı, sadəcə olaraq trayektoriyadan yuxarı tullandı və qılıncını burnunun körpüsünə sürtdü. Oğlan yalnız hesablama əsasında döydü - cızmaq üçün, amma öldürmək üçün deyil.
  Başkəsən daha da qəzəbləndi, ikinci qılıncını yelləməyə başladı. Burada hətta Buku da qaçmağa təzyiq etməli oldu. Oğlanın çılpaq dabanları getdikcə kiçilir, bıçaqlar onların arxasınca qaçırdı. Birdən Bik dayandı, dişlərində boru göründü. Düşmən daha da güclə yelləndi və qalın qollarını bir-birindən aralı halda çapa atdı. Oğlan istehza ilə gülümsəyərək tüpürdü və idmançının üzünə kiçik bir şey dəydi. Bik bıçaqların yanından yan keçdi və hətta çılpaq dabanı ilə rəqibinin sinəsinə də vurdu.
  Dəhşətli, qüdrətli oğlan vəhşicəsinə qışqırdı, sonra ayaqları zəiflədi və çökməyə başladı.
  Ordunu mehriban bir nəfəs aldı, az adam kiçik oğlanın nəhəngi məğlub edəcəyini gözləyirdi. Sonra uşaqlar sevinclə qışqırdılar, ilk növbədə, təbii ki, qulların ən kiçiyi. Kiçik və zəif olanlar, əsas müdirinizin də böyük olmadığını görməkdən məmnundurlar. Deməli, hətta uşaq da qiyam üçün nəsə edə bilər.
  Qullar, bir neçə yerli həkim də daxil olmaqla, məğlub olan idmançının yanına qaçdılar. Seyrək tüklü gənc qəhrəmanın kobud sifətində bənövşəyi bir ləkə bulanıq oldu. Həkim təəccüblə dedi:
  - Bazilika! İçinə zəhərli iynə vurulub, bu da ətrafları iflic edir.
  - Müvəqqəti! Bik dedi. - Sonra oyanır. Heç nə xatırlamayacaq, sadəcə olaraq utancını hiss etməyəcək.
  Witcher oğlanın yanına getdi:
  - Zəhər hazırlamağı haradan öyrənmisiniz?
  - Heç yerdə! Mülklərdən birində tapıldı. Zənginləri də cəmiyyətdəki mövqeləri qane etmir. Burada hər cür zəhər hazırlayırlar. İksir möhürlənibsə, problem yoxdur, kilidləri necə açmağı bilirəm! - Bik hiyləgərcəsinə Witcher-ə göz vurdu.
  - Harada? - döyüşçü soruşdu.
  - Bir oğru öyrətdi! Müvəqqəti olaraq qul oldu, mən də onunla eyni qoşa idim, çox işləyirdik, meşəni kəsdik. Mənə qıfılların necə açılacağını söylədi, hətta bir şey göstərdi. Yaddaşıma heyran oldum və sonra qaçdım. Balaca oğlan hiyləgərcəsinə göz qırpdı.
  - Onun arxasınca getmədin? - Vedmakova təəccübləndi.
  - Yox! Bu qaçış üçün hamımız qamçılandıq və mən də sızdırsaydım, onda hər beşdə biri dirəklərdə çarmıxa çəkiləcəkdi. İkisi artıq bir sui-qəsddir. - cəld oğlan izah etdi.
  - Barbarlar! Yaxşı, belə bir yaddaş adamısınızsa, bəlkə Xirovla tanış olmaq sizin üçün faydalı olar. - Vedmakova təklif etdi.
  - İstisna deyil! Mən çoxdan ən güclü və ən ağıllı olmaq istəyirdim! - Oğlan biseps topunu göstərdi.
  - Məndən güclü və ağıllı? - Döyüşçünü oynaq şəkildə atdı.
  - Yox! Axı siz lidersiniz! Ancaq sağ əlinizlə, niyə də olmasın! - Bik daha inandırıcı olmaq üçün əllərinin üstündə ayağa qalxdı.
  - İnsan nə qədər yüksək uçursa, bir o qədər vəzifəsindən narazıdır! - Vedmakova fikir verdi.
  - İnsanlar uçmur! Yalnız onun qanadları var - ağlı sürünməyə öyrəşməmiş! - Oğlan yaşından sonra inkişaf etmiş bir düşüncə nümayiş etdirdi.
  - Ordumuzda qanadlar olacaq! Söz verirəm ki, bir şey tapacağam. - Vedmakova söz verdi.
  - Və mən sənə inanıram böyük bacı! Axı siz bizim üçün təkcə lider deyil, həm də bacı, hətta anasınız. Biz bir ailə kimi yaşayacağıq! Bik dedi.
  - Ölkə rəhbəri xalqa qardaş yox, qardaş olmalıdır! - Millətin lideri ilk növbədə xalqın xidmətçisidir. Bununla belə, iltifat mübadiləsini buraxaq, sizin qəbul etdiyiniz silahları başqaları istifadə etməlidir. Gəlin borular düzəldək! - Vedmakova əmr etdi.
  "Onlar kifayət qədər uzun deyil!" Keçid diqqət çəkdi. - Təkmilləşdirmək lazımdır.
  - Mən artıq bu haqda düşünürəm, axı dodaqlar və yanaqlar qısa məsafəyə zərbə endirməyə imkan verir. Ancaq bir şey varsa, o, genişlənir və güclə vurur. Bəzi mineral və otlar. - Vedmakova güclü ruhi gərginlik hiss etdi.
  Deyəsən oğlan onun sözlərini eşitdi:
  Gəlin bunu edək, elementləri seçin! Hələ vaxtımız var, bir çox qullara döyüşün əsas üsullarını göstərmək lazımdır.
  - Düz deyirsən, kiçik qardaşım, sehrbaz bizə hansısa mənada kömək edəcək. Bununla belə, böyük qüvvələr üzərimizə atılana qədər biz hücuma keçməliyik. Bununla belə, diqqətlə hazırlamalıyıq. Okeanda quru qaya tapmaq hərbi məqsədlər üçün istifadə olunmamış ixtiradan daha asandır! - Vedmakov yekunlaşdırdı.
  Axı, üsyançılar günü təlimlərdə keçirdi, eyni zamanda, Bik kəşfiyyat göndərdi.
  Bir ordu şəhərdən çıxdı. Çox böyük deyil, lakin yaxşı silahlanmışdır. Daha kiçik xərçəngkimi tarakanına minən kəşfiyyatçı oğlan hətta bir absurda diqqət çəkdi:
  - Döyüşçülərin beş qılıncları var və onlar çətinliklə hərəkət edirlər!
  - Deməli, yaxşıdır! Bik dedi. - Daha doğrusu, hətta gözəldir, bizə gəlməmişdən əvvəl artıq çəkidən yorulublar.
  Vedmakova hiyləgərcəsinə qeyd etdi:
  - Təcrübəli döyüşçülər dedi ki, sağ əlinizə beş barmaqdan artıq silah götürməyin. Yaxşı, əlbəttə ki, pis deyil, onların axmaqlığı daha sürətli qalib gəlməyə kömək edəcəkdir. Bu arada qullar bir-iki saat yatsınlar. Onlar çətin gün keçirdilər və mübarizə asan olmayacaq. Düşmənlərin tam olaraq neçə əsgəri var?
  - Beş min yarım. Bik əminliklə dedi. "Bu o deməkdir ki, onların hamısını çimdikləsək, şəhərdə beş yüz nəfərdən çox insan qalmayacaq.
  - Kifayət qədər ağlabatandır, hər tərəfdən getmək lazım gələcək. Gecələr bizə hücum etməyə cəsarət etməyəcəklər, özlərininkini kəsəcəklər. Bu o deməkdir ki, onlar bir düşərgəyə çevriləcəklər ki, səhər tezdən bütün gücləri ilə doğrayacaqlar. Hətta ola bilsin ki, mühasirəyə almaq üçün qoşunları ayırsınlar. - Vedmakova təklif etdi.
  Kont de Forsa etiraz etdi:
  - Mən Sultanlıqda hökm sürən vərdişləri yaxşı bilirəm, onlarla dəfələrlə vuruşmuşuq. Gecələr bizim düşərgəmizə qızıl çantalı bir neçə casus göndərəcəklər. Onlar qullara rüşvət verməyə və sonra onları dirəyə sancmağa və ya ən yaxşı halda burun dəliklərini qoparmağa çalışacaqlar.
  - Casus göndərmək qədim taktikadır. - Vedmakovun ayaq barmaqlarını yoğuraraq fikir verdim. - Amma gözəgörünməz papaqları yoxdur, gözətçi oğlanlar o qədər müşahidəçi və hiyləgərdirlər, hamısını tutacaqlar. Üstəlik, biz onları səhərə bir az daha yaxın vuracağıq. Və qullar daha yaxşı yatacaq və düşmən daha dərin yuxuya gedəcək.
  - Məntiqlə! İlk hücum edən mən olacağam! Bik dedi.
  - Qoruyucuları çıxarmaq lazım olacaq və bu, atəş borularının köməyi ilə edilə bilər. - Vedmakova cihazı göstərdi. - Buraya bir növ porşen, üç növ ot, karbidli yağ bərkidilir. Sadəcə diqqətli olmaq lazımdır, əks halda geri çəkilmə oğlanların dişlərini yıxacaq. Ən ağıllı uşaqları özünüzlə aparın.
  - Çoxlarının bağlara basqın etmək və oğurluq etmək təcrübəsi var. Kim azad doğulub, kimlər, xüsusən də ev qulları öz ağalarından oğurlayıblar. - Bik hamını arxayın etdi. - Deməli, onlar sağ qalma məktəbindən keçiblər.
  - Hər şey yaxşıdır! Ümumiyyətlə, mühafizəçilərin çox olmayacağını düşünürəm. Axı biz onlar üçün kimik? Qullar axmaqdır! Axmaqlıq təvazökarlığa daha yaxındır - ağlın cəldliyi əclaflığa.
  Sehrbaz Xirov söhbətə girdi:
  - Təxminən ikiqat və ya bir qədər çox üstünlüyümüz var, amma düşmən daha yaxşı təlim keçmiş və silahlanmışdır. Sultanlığın ordusunda isə qadınlar yalnız ölməzlərin şəxsi legionunda xidmət edirlər. Müxtəlif ölkələrdən altı min muzdlu var. Orduda çoxlu qadınlarımız olacaq və nadir istisnalarla onlar kişilərdən zəifdirlər.
  Beləliklə, hər bir döyüş diqqətlə planlaşdırılmalıdır. Xüsusilə ilk məğlubiyyətdə qullar bizdən dağılmağa başlayacaqlar.
  - Bir qadın kimi qələbə - parlaqlıqla cəlb edir, lakin qiymətdən qorxur! - Yenə Vedmakov təmtəraqla parladı.
  - Əla! İndi görürəm ki, əməliyyat planı kifayət qədər razılaşdırılıb. Yalnız detalları aydınlaşdırmaq qalır. Döyüş zamanı düşmən sıralarında çaxnaşma başlayacaq və əsgərlərin çoxu Jit şəhərinə doğru qaçacaq. - Xirov təklif etdi
  - Aydındır! Qulların ən güclü dəstəsi arxadan, şəhərin kənarından vuracaq. Bəlkə ona rəhbərlik edəcəm. - Qraf Forsa təklif etdi.
  - Mümkün deyil, amma sən! - Sehrbazı göstərdi.
  - Bundan əlavə, yağ qablarımız var və onlara fitil yapışdırmağı əmr etdik. Düşərgəyə atın, çaxnaşmanı gücləndirin. - Vedmakova təklif etdi.
  Və bu da ağlabatandır. Sehrbaz razılaşdı. - İndiyə qədər bir neçə belə ittiham hazırlamısınız.
  - Düzdür! Müharibə allahı və digər tanrılar kimi diqqət və qurban tələb edir! Amma hər şeyi hazırlamağa vaxtımız yox idi. - Witcher özü ağzını açdığına görə utandı.
  - Gələn dəfə daha mükəmməl olun. İndiyə qədər yata bilməmişik. - Xirov heç bir bəhanə etmədən əsnədi.
  Witcher başını tərpətdi.
  - Mənim heyvani vərdişim var, az və həssas yatıram, amma bizim qardaşlarımız istirahətə layiqdirlər.
  - Yuxu strateji silahdır, onun olmaması yorğunluğun səbəbidir, bu da öz növbəsində məğlubiyyət mikrobudur. Keçid diqqət çəkdi.
  Qullar açıq hava fəaliyyətlərindən sonra ölülər kimi yatırdılar. Yalnız mühafizəçilər pusquda oturub həyəcan təbili çalmağa hazırdılar. Heç vaxt bilmirsən ki, birdən düşmənin komandiri daha uzaqgörən olacaq. Ancaq məlum oldu ki, hökumət legionunun başçısı temnik Etirimonun komandiri gözlənilməz gecə döyüşünü istəməyib. Bundan əlavə, qaranlıqda bir qulun gizlənməsi və sonra onları tutması daha asandır. Və buna görə də bəlkə onlar sadəcə təslim olurlar, bundan sonra işgəncə və edam olacaq. Temnik Etirimon dodaqlarını yaladı, gənc qadınları ələ salmaq, ayaq barmaqlarını sındırmaq, saça od vurmaq xüsusilə xoşdur - çox cazibədar.
  Tələsik çadırlarını quran əsgərlər yuxuya getdilər. İyirmidən çox keşikçi qalmamışdı. Yatmazdan əvvəl Etirimon minlərlə adamla birlikdə ziyafət təşkil etdi, çılpaq rəqqaslar, onların qarşısında cazibələrini silkələdilər. Gözəl və əyləncəli idi. Minlərlə insan onlara sümüklər ataraq onları cazibədar pozalar almağa məcbur edirdi. Sonra heç bir tərəddüd etmədən onlara sahib çıxdılar və heyvani şəhvətlərini doyduraraq sərxoş yuxuya getdilər.
  Onların ölümü diqqətdən kənarda qaldı. Üsyançılar meşədən keçdilər, bir oğlan sürüsü irəlilədi. Bir ağacdan yapışan, yarpaqlarda gizlənən Bik ilk gözətçini gördü.
  - Burada dadlı cansıxıcıdır.
  Zəhər bir qədər yaxşılaşdı və ani iflicə səbəb oldu. Üzə vurmaq lazım deyil, çünki Sultanlığın əsgərləri, bir qayda olaraq, yüngül yeriyir və yalnız sinəsi mərmi ilə örtülür və gözətçi uzanır.
  - Biri var!
  Vedmakova özü arxadan hərəkət edir. O, heç bir atəş borusu olmadan gözətçini çıxarır. Sadəcə arxadan daxil olur və boynunu bükür.
  - Hərəkət həyatdır! Sadəcə oxumayın - sülh üçün! Və çox kədərli - mədə boşdur!
  Döyüşçü bir az da gülməli oldu. Ətrafdakı ağaclar hündür, lianalar görünür. Yaxınlıqda sevimli sürünür və ən ağıllı qul oğlanları. Yetkin döyüşçülər daha ağırdırlar və buna görə də geri qalırlar. Ağır heyvan həmişə daha çox səs-küy salır.
  Vedmakova yol boyu kolbadan kokos pivəsi çəkən başqa bir gözətçini öldürdü. Düşərgə onların qarşısında açıldı.
  Xüsusilə böyük bir düşərgə deyil, əsgərlər bəzən çadırlarda, bəzən də yalnız qalın otların üstündə yatırdılar. Gecə istidir, gözətçilər çox deyil, əsnəyir, diqqətsiz baxın.
  Burada əsas şey onları bir anda çıxarmaqdır ki, həyəcan təbili çalmağa vaxt tapmasınlar. Ququ quşu xoş səsi ilə bunun üçün daha uyğundur. O, heç bir şübhə doğurmur, əksinə, onun qışqırıqları demək olar ki, davamlı olaraq eşidilir, ancaq tonu dəyişdirsəniz, məlumatı tuta bilərsiniz.
  Cadu elə bunu edir. Ona cavab verirlər. Keşikçilər reaksiya vermirlər, nə "bəxtəvər", ölüm asan çıxdı.
  - Yağış damcısı kimi bir qılınc düşüb dağılacaq, çox olanda zəfər doğulacaq!
  Vedmakova yatanları kəsməyə başladı. Bir tərəfdən bu, cəngavərlik deyildi, amma digər tərəfdən, qələbəni şərəfləndirməyə dəyər! Şərəf nisbi anlayışdır və ilk növbədə əsgərlərinizə aid edilməlidir!
  Əvvəla, kim daha zəngin geyinirsə, onu bitirin, komandirlər. Qılınclar, bir qayda olaraq, ayrı bir yığına yığılırdı.
  Lakin vicdan əzabı çox keçmədi, qullar da qırğına başladılar və nəticədə həyəcan təbili çalıldı. Gecə hücumuna məruz qaldığınız zaman çaxnaşma qaçınılmazdır, xüsusən də hava buludlu olarsa, buludlu olur . Qulların hamısı yarıçılpaqdır və bir-birini asanlıqla fərqləndirir və döyüşçülər bir-birləri ilə üz-üzə dayanır, tez-tez bir-birlərini sındırırlar. Və kimsə qışqırır:
  - Özünü qoru!
  - Mühafizəçi! Cinlər hücum edir!
  Çaxnaşma anlarında komandirin rolu həmişəkindən daha vacibdir. Vedmakova bunu bildi və baş çadıra tərəf qaçdı.
  Hələ yarı sərxoş olan Etirimon gözlərini güclə açıb. Ümumiyyətlə, döyüşdən əvvəl kim içir - yeraltı dünyasında asma.
  - Nə baş verdi! Borular niyə susur! - qışqırdı.
  - Borular səssizdir, çünki bıçaqlar oxuyur - polad misdən daha möhkəmdir! - Cadugər qışqırdı. O, Echirimonun üstünə atladı. Temnik, əlbəttə ki, bıçağı məharətlə idarə etdi, lakin o, hələ özünü tam toplamamışdı və Witcher-in əzələləri mükəmməl şəkildə qızdırıldı. O, xına ilə ləkələnmiş bıçağı qaranlıqda çətinliklə görünən qəzəbli üçlüyü çəkdi. Bəxtsiz əsilzadənin başı uçdu.
  Vedmakova ayağının zərbəsi ilə ona tərəf qaçan minincini yıxdı. O, tüpündən tüpürcəklə başqa bir komandiri çıxartdı.
  - Nə kabuslar, oyanmayın!
  Yenə qılıncın açıq zərbəsi, deşilmiş düşmən yıxılır! Arxadan ona iki miner girməyə çalışır, lakin rəqqasə rastlaşırlar. Qışqırır, geri təpikləyir. Vedmakova anı əldən vermir, birini kəsir, birini bitirir. Yaxşı, komandirsiz ordu çobansız qoyun sürüsü kimidir, onu bir canavar yeməsə, səni qorxudar!
  İndi bir çoxları dəyənək, ən yaxşı halda buynuzla silahlanmış üsyankar qullar qanad aldılar. Çox təsirli bir taktika beşimizin özümüzü bir yerə atması idi. Beləliklə, tullamaq və tapdalamaq daha asan idi.
  - Onların qaçmasına imkan verməyin! Ayaqlarınızı kəsin! - Vedmakovun səs gücləndiricisi ilə qışqırdı.
  Solntslavı hamı ilə birlikdə doğradılar. Bu divanın əzələləri necə oynayırdı. Səbəbsiz deyil, çoxları qəzəbli qadını cindən daha dəhşətli hesab edirlər. Beləliklə, o, döyüşçülərdən birini yarıya qədər kəsdi və onun bıçağı ətalətlə onun arxasında dayanan zabitin boğazını kəsdi. Yüzbaşılar nizam-intizamı bərpa etməyə çalışdılar, lakin tez həlak oldular. Bundan əlavə, Sultanlıq əsgərin təşəbbüsün nə olduğunu unutması üçün hər şeyi etdi. Üsyançılar, öz növbəsində, kifayət qədər məharətlə Sultanlığın qoşunlarını tarakan ilbizlərindən uzaqlaşdırdılar.
  - Onları yəhərdə oturmağa qoyma! - Solntslav qışqırdı.
  Pass əlavə edildi:
  - Yanğın, atları cilovla.
  Bu kömək etdi, hamamböceği ilbizləri sıraya girdi və əlavə çaxnaşma yaratdı. Nəticədə, nə edəcəyini bilməyən bir çox döyüşçü qaçmağa tələsdi. Ancaq Witcher və qulların gözlədikləri məhz bu idi. Mübarizə qırğın və təqiblərə çevrildi.
  Döyüşçü sağ gözünü sındırdı, üç xəncər atdı:
  Onların qaçmasına imkan verməyəcəyik!
  Uçuş qorxaqlıqdan daha axmaqlıqdır! Axı əsgərlərin çoxu döyüşdə yox, təqib zamanı ölür!
  Bik çox sürətli oğlan kimi zabitlərdən birinin boynuna hoppanıb onun üstünə minib:
  - Daha sürətli tarakan!
  Xəncər ştanq yerinə xidmət edirdi və yazıq onu atmağa belə cəhd etmədi.
  Bunu görən Vedmakova qışqırdı:
  - Müharibə domino oyununa bənzəyir, artıq yalnız sınıq sümükləri toplamaq mümkün deyil - yer tutur!
  - Heç nə, sümüklərim cavandır, möhkəmdir! - Oğlan sıçradı, boynunu kəsdi. Bundan sonra hətta sürəti də artırdı.
  Vedmakova bir cəsədin üstünə büdrədi, bir neçə cəsəd ətrafda uzanırdı, lakin diva yıxılmadı, əksinə onların üstündən tullandı. Sonra o, qılınclarını vurdu. Onlara qarşı döyüşən qoşunların döyüş ruhu buxarlandı və indi döyüşçü cəllada çevrildi. Hətta qana qarşı nifrət var idi. Witcher qışqırdı:
  - Şərəf adına! Silahı kim atacaq - yaşayacaq! Sultanlığın əsgərlərini təslim edin.
  Əmrə tabe olanlar oldu, amma çoxları çarəsizlikdən qaçmağa davam etdi, bəziləri diz çökdü.
  Məsələn, on güclü döyüşçü bir anda Bikə təslim oldu. Bəlkə də taleyini uşağa təhvil verməyi daha təhlükəsiz hesab edirdilər. Oğlan qışqırdı:
  - Yıxılmaq!
  Döyüşçülər düşdü. Bik kürəyində ayaqyalın gəzir, uşağın kiçik çəkisinə baxmayaraq, əsgərlər qorxudan inləyirdilər. Sonra oğlan məğlub olan düşmənləri kiçik bir ehtiyacdan azad edib-etməmək fikri ilə gəldi. Lakin sonra o, çirkin vəsvəsəni uzaqlaşdırdı, çünki qullar daha yaxşı bir cəmiyyət qurmaq istəyirlər və öz ağalarının yolunu təkrarlamırlar.
  - Yaxşı, yaşa - səmanı tüstülə!
  Tədricən, döyüş boşa çıxdı! Baxmayaraq ki, qırğın uzun sürmüş kimi görünür. Witcher olduqca bacarıqlı bir döyüşçü ilə qarşılaşdı. Şiddətli hücumlardan sonra o, yenə də onu tərksilah etdi, sonra onu heyrətə gətirdi.
  - Onlara ehtiyacımız var!
  Bəzilərinin üzərinə tor atıldı, belələri müqavimət göstərmədi. Döyüş demək olar ki, başa çatdı, yalnız uçuş və təqib davam etdi. Vedmakova şəxsən təqibə rəhbərlik etdi, çoxlarını öldürdü, lakin bütün ordunu son əsgərə qədər məhv edə bilmədi.
  Buna baxmayaraq, atlı bir neçə yüz qul olan gənc döyüşçü cəsarətli bir macəraya, yəni hərəkətdə müdafiəyə hazır olmayan şəhəri tutmağa qərar verdi.
  - Güclü addım olacaq. Sərvətin əlimizdən alınmasına imkan verməyəcəyik və ən əsası çiynimizdə partlayacağıq.
  Məğlub olan ordunun bir neçə onlarla döyüşçüsü, buna baxmayaraq, tarakan ilbizlərinin üzərinə tullanmağı bacardı və darvazaya doğru qaçdı.
  Dərhal açmadılar, dava düşdü. Darvazalar endiriləndə Vedmakova atlılarla birlikdə meşənin arxasından atladı. O, oğlanın cihazından istifadə edərək qışqırdı:
  - Böyük Sultan Erifef adına! Güclü armaturlar sizə doğru tələsir! Əgər şəhəri müdafiə etmək istəyirsənsə, qoy döyüşçülər divarlardakı yerlərini tutsunlar.
  Oyanan mühafizəçilər, xüsusən Vedmakova cəsədlərdən çıxardığı zəngin bir paltar geyindiyindən dərhal fərqinə varmadı. Bir dəbilqə nəyəsə dəyər, günəşdə buzlaq kimi parıldayır, bəli, belə nəcib qubernatordan kim imtina edər.
  Cənablar, burqomastr və başqa zadəganlar isə təbii ki, yatmayıblar, öz xalqının "qayğısına düşüblər"!
  Kiçik bir təpədə qədim Roma və qədim Şərq üslublarının qarışığında tikilmiş sütunları və heykəlləri olan gözəl bir saray var idi. Qarşısında, bu ölkədə adət-ənənəyə uyğun olaraq, Sultan Erifefin ağzından bulaq püskürən nəhəng heykəli var. Ən böyük salonda səs-küylü və şən idi, musiqi səslənirdi - bir dağ ziyafəti. Sultanlığın zadəganları Sabantuy təşkil etdilər. Bahalı qızıl naxışlı toqalarda sulu yastıqlara uzanırdılar, alçaq masalarda qab-qacaq, şərab və tinctures yığınları var idi. Stollarda və divarlarda yüzlərlə lampa parıldayırdı. Əmlak boyu və kolonnalarda saysız-hesabsız qullar, qullar, qul oğlanlar və sarayı qoruyan cangüdənlər parıldadı. Hörmətli şəxslər tost etdilər. Baş böyük Şeyx du Pustemorov iki çılpaq hetairanın qucağında donub qaldı. O, əsəbləşmiş adam kimi qıvrıldı və qışqırdı, nəhayət, özünü azad etdi və qışqırdı.
  - İndi qladiator döyüşlərini təşkil etməyin vaxtı gəldi. Və belə cansıxıcı, qan yoxdur və şərab ruhda deyil.
  Korna çalındı, döyüşçülər arenaya çağırıldı. Adətlərə görə, ilk növbədə ən yüngül və gənc döyüşçülər döyüşməlidir. Amma şeyx yenicə öyrədilmiş bir dəstə qul almışdı və o, erotik və qanlı iki əyləncə növünü birləşdirmək istəyirdi.
  Miniatür Kolizeyin mərkəzində tonqal alovlanır, şüşə ilə gücləndirilmiş məşəllər bənövşəyi çalarlarla kifayət qədər parlaq işıq saçır, ağ çınqıl parıldamaqla podiuma şən görünüş verirdi. Səhnəyə ilk olaraq dəri kəmərli əzələli və qamətli bir qız çıxdı. O, birinci dərəcəli gimnast kimi iki salto etdi və əlləri üzərində yeridi. Sonra şahzadənin qarşısında dayandı, donub qaldı, qılıncını və xəncərini belə silahlarda keçirdi, ona mirmillon dedilər. Qızın gözəllik yarışmasında çıxış edə bilməsinə baxmayaraq, nə qədər yumşaq, məxmər dərisi, sarı saçları var idi, artıq üzündə geniş çapıq var idi. Növbəti tullanan da əlləri üzərində yeridi. Onun silahları trident və qısa tor idi - retiarius. Uzandıqdan sonra düşmənin qabağında dayandı. Demək olar ki, oğlan idi, hələ də saqqalsız, incə qız siması, qarışıq cütlüklərin olması hərəkətə xüsusi erotizm verirdi. Görünən odur ki, şəriklər bir-birini çoxdan tanıyırlar və göz qırpırlar.
  - Nə Kaiska! Belə görüşəcəyimizi düşünməzdim! Oğlan kədərlə dedi.
  - Sən gözəl oğlan idin, amma indi ruhun ilkin alova çəkiləcək! - qız kobud şəkildə cavab verdi.
  - Yaxşı, niyə belə qəddarsan! Biz hələ bakirəyik, yaşamalıyıq! - cavan oğlan utancaq ümidlə dedi.
  - Bizə kömək etməyəcək! Qullar hətta tanrılara da xor baxırlar!
  Qladiator məktəbində məşq çətin keçdi və gənc döyüşçülərin çılpaq parlaq bədənlərində çapıqlar görünür.
  Camaat ayağa qalxdı, mərc etdi, vəhşi qışqırıqlar açıq şəkildə döyüşmək istəməyən gənc qladiatorları alqışladı.
  Şeyxin arvadı dəri çanta çıxardı.
  - Kaiska üçün əlli qızıl! O, böyük dişlərini çırpdı.
  -Başla! Şeyx işarə verdi.
  O qədər fərqli və eyni zamanda çoxlu ümumi cəhətlərə malik olan döyüşçülər birləşdi, hərəkətləri sürətli və xaotik idi. Əvvəlcə tridentli döyüşçü tor atmağa çalışdı, lakin rəqibi qaçırdı və vəhşicəsinə ona atılaraq xəncərlə qarnını kəsməyi bacardı. Gənc geri sıçradı və tridenti sinəsinə vurdu, ancaq dərini bir az qaşıdı. Lakin onun manevri düşməni geri çəkilməyə məcbur etdi. O, uzaqlaşdı və tora söykəndi və bir vaxtlar sevimli qladiatorun yaxınlaşmasına mane oldu.
  - Siz kişilər axmaqsınız! Beləliklə, uğursuzluğa məhkumdur! - qız təkəbbürlə dedi.
  - Nə doğuldu! Gənc adam çaşqın görünürdü.
  Qəflətən tridentli retiarius əlində çınqıl götürüb üzünə atdı. Manevr təsir etdi, qız gözlərini yumdu, eyni saniyədə trident qarın nahiyəsini deşdi.
  Ağrıdan qışqıran gənc qladiator qıvrıldı, amma buna baxmayaraq bıçağı çiyninə vura bildi. Retiarius qışqırdı və silahını çəkdi. Qılınc ildırım kimi çaxdı, az qala boynunu deşəcəkdi. Qladiator geri çəkildi, sinəsi kəsildi. Gənc ağrıdan inlədi və tridentini yerə atdı. Sonra rəqib onun üstünə cumdu və xəncər atdı. Yelləncək kifayət qədər zəif idi və nöqtə ayağın ətini deşdi. Retiarius qışqırıb yıxıldı, sonra xəncəri götürdü, ayağa qalxmağa çalışdı, bu zaman qılınc onun boynuna dəydi. Artıq huşunu itirən o, günəş pleksusunda mirmillonun bıçağına dəydi. Bir vaxtlar sevən cütlük (Romeo və Cülyetta kimi) çınqılın üstünə yıxıldılar. Sərxoş tamaşaçılar gülüb, qışqırdılar. Alınları aşağı, çənələri çıxan üç tutqun qul arenaya qaçdı, məğlub olan, lakin mənəvi azadlıq əldə edənlərin cəsədlərini qızarmış dəmirlə yandırdılar. Öldüklərinə əmin olduqdan sonra qabırğaları ilə qarmaqlar bağlayıb səhnədən dartıblar. Qan olan yer kömürlə dolu idi.
  -Böcəklərlə qidalanmağa gedirlər. - Şeyx Demeterin arvadı dişlərini çıxardı. - Heyif ki, sümükləri çox kiçik heyvanlar ac qalacaq.
  -Heç bir şey ət və ponavaristey olmayacaq. Təəssüf ki, onlardan bir neçəsi olduqca perspektivli idmançı ola bilər! Şeyx hönkürdü.
  - Yatağınızda? - Diva qəzəblə soruşdu.
  - Niyə də yox! Qız gözəldir, amma oğlan sənin ola bilər. - Şeyx öz fikirlərində kifayət qədər mütərəqqi idi, arvadın gənc bir qulda yaxşı qidalanmış bədənini əyləndirə biləcəyinə inanırdı.
  - Kiçik və kövrək! Bizdə hələ də eyni cüt yoxdur? Demeter soruşdu.
  - Təəssüf ki, yoxdur! Gəlin yaxınlıqdakı məktəbdən bizə göndərilən gənc növbəyə baxaq. Şeyx gülümsədi.
  -Bəlkə onların böyüməsinə icazə vermək daha yaxşıdır! Sonra bütün məhbuslarımızı belə öldürəcəyik. - Əsilzadənin arvadı gözlənilmədən mərhəmət göstərdi.
  - Qulların üsyanı xəbəri çox sevindiricidir və mən bunu tam şəkildə qeyd etmək istəyirəm. Böyük qarnını silkələdi.
  -Əlbəttə, Etimon sizdən qabağa getməsə! - Kök xanım çırtıldadı.
  - Bu cür cəfəngiyatdır! Nə qədər yaxşıdır, gəlin bütün qladiatorları indi bitirək və axmaqları tamaşadan məhrum edək. Buyurun yeni başlayanlar! Şeyx hönkürdü.
  - Yeni gələnlər deyil. - Demeter onun dodaqlarını yaladı
  Yenidən qonq səslənir və döyüşçü oğlanlar arenaya qaçırlar. Təxminən on dörd və ya on beş yaşında görünürlər, kifayət qədər geniş çiyinləri və sinələri var. Əvvəlki döyüşçülər kimi o da salto edir və əlləri üstə qaçır. Artıq kürsüyə qaçaraq silah, dəbilqə, sinə zirehi, qalxan və qılınc taxdılar. Birinin düz bıçağı var, digəri isə qılınc kimi əyridir. Relyef presi açılır və üzərində çapıqlar görünür. Sağ tərəfdə dayanan oğlanın döş qəfəsini üç xətlə keçən kəsikləri sağaltdı.
  Dəri zəngin yağlı və parlaqdır.
  Menecer elan edir.
  - Əyri qılınclı məşhur döyüşçülər Fudoros və düz qılınclı Saflorov rinqdə çıxış edirlər. Fudorosun altı, Saflorovun yeddi döyüşü var. Bütün rəqibləri xalqın qərarı ilə ya yerindəcə öldürüldü, ya da bıçaqlanaraq öldürüldü. Stüard barmağı ilə tamaşaçılara işarə etdi. Yenə mərcdə mərc etmək istəyənlər var idi. Şeyx hönkürdü.
  - Saflorov üçün yüz qızıl sikkə.
  Mərclər tez bağlandı, zadəganlar and içdilər. İkisi hətta döyüşdü. Biri bir qədəh şərab sıçradı, biri yağlı ayağını üzünə vurdu. Alıcılar və mühafizəçilər qəzəblənən ictimaiyyəti sakitləşdirməyə tələsdilər. Şeyxin hökmdar, həyasız, kök arvadı hürüdü:
  -İrəli! Öldürmək!
  Qladiatorlar birləşdi. Bu dəfə ehtiyatlı zərbələrlə bir-birlərini sınayaraq vaxtlarını aldılar. Qılınclar toqquşduqca azca qığılcım yarandı, qalxanlar titrədi. Camaat bu ehtiyatlılığı çox bəyənmədi, o, narazılıqla qışqırdı, sümüklər döyüşçülərə tərəf uçdu. Şeyx nimçəni aşdı, hamısı şərab və mürəbbə ilə örtülmüşdü. Sonra tüpürüb hirslə qışqırdı.
  Döyüşməsən, səni başıaşağı asaram. Bir neçə itələyən vəhşi "Yeniçərilər" kürsüyə qaçdılar, nizələri yelləyərək, açıq kürəklərində zərbələr nümayiş etdirdilər. Saflorov hücuma keçdi, qəzəbli hücuma keçdi, həmkarının dizinə təpik vurdu. Yeniyetmə qılıncını bir az yan tərəfə çəkərək geri çəkildi, rəqibi sinəsindən zərbə endirdi. Zəif vidalanmış boşqab dibinə düşdü. Növbəti zərbə dəridə dərin iz buraxdı, qalın qan töküldü. Fudoros geri çəkildi, tüklü döyüşçülərdən biri onun ayaqlarına təpik vurdu. Oğlan tərəddüd edəndə Saflorov dəbilqəni elə qəzəblə vurdu ki, səndələdi və yıxıldı. Sarsıntıdan "dəbilqə" uçdu və alnında şişkin bir qabar olan ağ bir baş ortaya çıxdı. Saflorov bıçağını əsəbi halda qalxan sinəsinə dayadı. O, gözlərini "ictimaiyyət"ə zillədi.
  Bir işarə gözləyir. Əksəriyyət saçlarının arasından keçirsə öldürmək, ovuclarını bir qalaya yığanda isə mərhəmət deməkdir.
  Ancaq vəhşi simalarda mərhəmət oxunmadı. Demək olar ki, hamı, hətta qadınlar və yeniyetmələr belə, əllərini boğazlarında gəzdirdilər.
  -Ölüm! Onu döyün!
  Şeyxin arvadı istehza ilə hürdü.
  - Çox ucuz düşdü. Onu bir gecəlik mənə ver.
  Saflorov tərəddüd etdi, məğlub olan yeniyetmənin çılpaq sinəsinə yüngülcə basdı, bir damla qan çıxdı. Sonra ümidsiz halda qılıncını atdı:
  -Bacarmıram! O mənim dostumdur.
  Səs-küy bir anda kəsildi, ölüm sükutu çökdü.
  -Nə! - Şeyx əsəbiləşdi. "Siz məğlub olanı öldürməkdən imtina edirsiniz. Onların hər ikisi qəfəsdədir, bundan sonra bütün qladiator məktəbinin qarşısında dəhşətli işgəncələr olacaq.
  Döyüşçülər Fudorosun yanına sıçradılar, üzünə su sıçradılar, sonra daha tez özünə gəlmək üçün çılpaq dabanını qızarmış dəmirlə yandırdılar. Oğlan qışqırdı, yerindən sıçradı və dərhal iki kəməndi boynuna atdı. Saflorov müqavimət göstərməyə çalışdı, birdən onlarla qılınc vurdu, qorxu ona güc verdi. Amma atıcılardan biri oxla ayağına dəydi. Zəhərdən gənc iflic oldu, amma öldürülmədi. İkisini də bağlayıb qəfəsə saldılar. Səflorovun qabırğalarından qızarmış çubuqla bıçaqlandı, dərisi tüstülənməyə başladı, döyülən oğlan iynələrə dözdü. Ancaq görünür, iki itaətsiz oğlanın işgəncəsi desert üçün təxirə salındı.
  Şeyxin arvadı gözləri ilə parıldadı:
  - Onlar mənim ərim olmalıdır. Sən bilirsən ki, mən yaradıcıyam.
  - Bilirəm, amma bir bax, paxıllıq edə bilərəm. Oğlanlar yaraşıqlıdırlar və artıq evlənə bilərlər. Şeyx gülümsədi.
  - Çox güman ki, hətta evli! Axı bunlar məhsuldar olmalı olan ən güclü və sağlam qullardır! Kök qadın göz qırpdı.
  - Qladiatorlar əsirlik rəngidir! Bu, arvadlarına əzab vermək olardı. Şeyx gülümsədi.
  - Biz bacaracağıq! Yeri gəlmişkən, yenə qızlar.
  İndi qadınlar döyüşməli idi. Eyni bel paltarında olan iki yarıçılpaq diva arenaya daxil olub. Onları zəncirlə boyunlarına bağladılar - parçalanmamaq üçün. Silahlar Hər əlində iki xəncər. Aydındır ki, mübarizə şiddətli olacaq və çox da uzun olmayacaq. Bir qız zərif, digəri qara saçlı, hər ikisi kifayət qədər uzun yallı idi.
  - Döyüş üçün! quldur gurladı.
  - Mən mərc etmərəm! - şeyxin arvadı hürdü. "Bu, pis əlamətə çevrildi.
  Yazıq qadınlar bir araya gəldilər. Dəhşətli idi, birinin demək olar ki, dərhal mədəsi açıldı, digəri sinəsindən yaralandı. Kəsməyə davam edən qızlar ayaqları ilə təpikləyir, ətlərinə əzab verirdilər. Çox qan axdı, çıxıb gedə bilmədilər. Nəhayət, onlardan biri tamamilə kəsilib dizlərinə çökdü. Qara saçlı güldü, sözünü bitirməyə çalışdı, sonra qabırğaların altından aşağıdan məkrli bir zərbə ilə qarşılaşdı. İnildən o, yenə də cinayətkarın başının arxasına vurmağı bacardı. Hər iki gözəl şikəst qadın çınqılın üstünə yıxıldı, bir neçə dəfə titrədi, donub qaldı. Şaggy "Yeniçərilər" onlara tərəf qaçdı və onları qızdırmış dəmirlə dürtdü. Döyüşçü qızlar yerindən tərpənmədilər.
  - Yenə deyirəm, heç bir mərc nəticə vermədi. Hər ikisi ölüdür.
  Tamaşaçılar məyus oldular, baxmayaraq ki, qətlin özünü görmək çox xoşdur. Amma indiyə qədər heç kim qalib gəlməyib.
  Bu vəziyyətdə, yalnız yeni bir mübarizə işi xilas edə bilər. Asan istiləşmə başa çatdı və ciddi iş vaxtıdır.
  Narıncı tunika geyinmiş, içərisində deşiklər olan, lillərində üç qara lələk olan on beş qladiator arenaya yellədilər. Onlar qısa, əyri qılınclarla silahlanmışdılar; əllərində qabarıq səthə malik kiçik kvadrat qalxanlar, başları üzlüksüz dəbilqələrlə qorunurdu. Bu dəstənin ardınca parlaq qırmızı tuniklərdə, eyni cür qısa, lakin düz qılınclı, kiçik yuvarlaq qalxan və qalxanla qorunmayan sağ əlini örtən dəmir qandal və sol ayağı qoruyan diz qapağı olan döyüşçülər gedirdi. Sürüşkən dəbilqələrdəki yaşıl lələklər şəkli tamamladı.
  Qarşı-qarşıya dayanaraq baş əydilər. Bu dəfə mərclər daha böyük məbləğlər üçün edildi, qızıl əldən-ələ axdı.
  -Ola bilməz ki, onların hamısı öldürülüb! Şeyxin həyat yoldaşı bildirib. Kimsə mütləq qalib gələcək!
  - Deməli, bu son döyüşdür. Bax, artıq işıq oldu! - yorğun şeyx qıcıqla dedi.
  - Onda ciddi olacaq! Qırmızı üzərində min qızıl draxma. - kök qadın hırıldadı.
  - Bəs niyə onlarda? - Niyə onlar? - İki dəfə təkrarladı, təəccübləndi, zadəgan.
  - Çünki gözlər daha alçaqdır!
  Müdir nəsə qışqırdı. trubanın xırıltılı səsi eşidildi. Hətta məşəllər də sanki canavarların gözlərində nəsə varmış kimi yanıb-sönürdü.
  Söhbətlər, səs-küy, gülüş, çempionluq dayandı: bütün gözlər döyüşçülərə dikildi. İlk toqquşma dəhşətli idi: hökm sürən sükutun ortasında qılıncların qalxanlara zərbələri kəskin səslənirdi. Lələklər, dəbilqə qəlpələri, parçalanmış qalxan parçaları həyəcanlı şəkildə arenada uçurdu, nəfəs alan qladiatorlar bir-birinə zərbələr endirirdilər. Döyüşün başlanmasından heç üç dəqiqə keçməmişdi və artıq qan tökülmüşdü: dörd qladiator əzab içində qıvrıldı və döyüşçülər onları ayaqları altında tapdaladılar. Ətrafda yatanlardan biri partnyorunun ayağından tutub ayağını çevirib. O, qolunu cıraraq aşağı uçdu.
  Şahzadənin arvadı, doyumsuz Demeter ringə dişlənmiş bir sümük atdı.
  - Qırmızılar qalib gəlsəniz, sizə bir qədəh şərab verəcəm!
  Tez-tez olduğu kimi, əksinə oldu, Demeterin kökləndiyi komandanın ən böyük döyüşçüsü dolduruldu. Üç qılınc dərhal geniş sinəni deşdi və uğursuz liderin əlində vaxtından əvvəl götürülmüş bir sümük qaldı.
  Tamaşaçılar sevinc və gərginliklə döyüşün qanlı təlatümlərini izləyirdilər. Onlar yaralı öküz sürüsü kimi qışqırdılar. Yerli elita qəzəblə, qəzəbləndi, döyüşçüləri sevindirdi. Qladiatorların sıraları azaldı, döyüş ayrı-ayrı atışmalara ayrıldı.
  Hörmətli camaatın kef çəkdiyi və açıq desək, qan tökərək "dəli olduğu" bu məqamda cəsur üsyançılar yuxulu mühafizəçiləri öldürdülər. Pobedonostsev bir ovuc cəsur kişi ilə birlikdə cangüdənləri əzərək saraya ilk daxil oldu.
  Üsyançıların yaxınlaşmasından gələn səs-küy döyüşü yarımçıq qoymağa məcbur edib. Əyanlar səndələyərək qılınclarını götürməyə çalışdılar. Gənc üsyançı lider yüksək səslə qışqırdı:
  - Nə görürəm! Siz əclafların əylənməsi üçün bir-birinizi öldürürsünüz! Qılıncını belə qaldıra bilməyən dirilən alçaqların qarınları çox qarışır. Əgər sizdə heç olmasa bir qürur zərrəsi qorunubsa, bu iyrəncliyi kəsin.
  Qladiatorlar elə bil bunu gözləyirdilər: onlar kök sürünün yanına qaçdılar.
  Nökər qullar mənfur ağaları üçün ölmək istəməyərək kənara tullandılar, oğlanlar isə hətta hörmətli qonaqlara nimçə və yemək atmağa başladılar.
  Demeter qışqırdı:
  - Hamısını öldürün!
  Sonra büllur şərab stəkanı onun başına düşdü və qadını döydü.
  Witcher qəzəbləndi. O, şəhərin varlı vətəndaşlarını kəsir, ətlərini doğrayırdı.
  Çətin deyildi, amma iyrənc idi. Onun yanında Passın daimi yoldaşı döyüşürdü. Gaga da geri qalmırdı və qladiatorlar öz məhbuslarından qisas aldılar.
  Tutqun qullar stüardanı qarmaqda qaldırıb qışqırdılar:
  - Biz özümüzük! Sizin kimi qullar!
  - Elə isə qılıncla sübut et! - deyə qışqırdı, ona görə də Witcher-in çilçıraqlarındakı şamlar titrədi.
  Şeyx qaçmağa çalışdı, lakin Bik onu büdrədi və yaxasından aşağı bal tökdü:
  - Yaxşı, hara lazımdır. Ədviyyat yoxdur.
  Solntslav iki zadəganın başını bir anda kəsdi və üçüncünün çənəsini dizi ilə əzdi. Bununla belə, artıq heç bir döyüş görüntüsü belə yox idi, sadəcə olaraq qullar qisas aldılar. Mühafizəçinin qalıqları qaçdı və bayramlar, hətta ən yaxşı formada belə, ciddi bir hərbi qüvvəni təmsil etmirdi. Vedmakova soyumamış onların hamısı öldürüldü. Yalnız baş şeyx sağ idi, Bik saçını çəkdi. Vedmakova həyasız uşağı qovdu:
  - Bu nəcib insandır. Faydalı ola bilərik!
  . FƏSİL #12
  Almanlar Stalinqrad üzərinə hücumlarını davam etdirdilər. Deyəsən, bir az qalıb, amma sonuncunu keçmək inanılmaz dərəcədə çətin idi. Hətta "Sturmtigers"in kütləvi istifadəsi də kömək etmədi. Baxmayaraq ki, reaktiv bombardmançıların məhv edilməsi çox böyük səbəb oldu. Digər vasitə isə napalm bombaları idi.
  Qız batalyonu incəlmişdi, amma gözəllər yenə də döyüşürdülər. Oktyabrın 20-də qar yağdı, gözəllər hamısı ayaqyalın idi. Ağ çarpayıda zərif izlər buraxırlar.
  Gözəl qızlar, qarda bir az yuvarlandı və daha təmiz oldu. Matryona, Seryozhkanı ələ keçirdikdən sonra özünə yer tapa bilmədi. Hələ belə ağıllı və gözəl oğlanı itirmək. Bəs onu faşist əsirliyində nə gözləyirdi? Əvvəlcə işgəncə, sonra ölüm hökmü!
  Oğlan həqiqətən də vurulmağa yaxın idi, amma sonunda mədənlərdə qaldı. Gündə on altı saat işləmək və cüzi yeməklər, nəzarətçinin qamçı Seryozhkanı gözləyirdi.
  Daha doğrusu, oğlan artıq karxanadır, orada eşşək kimi zəhmət çəkir. Ancaq yeraltı yer səthindən qat-qat istidir. Döyüşçülər isə donmamaq üçün atılıb qaçmağa məcbur olurlar. Və qızlar döyüşür. Budur qüdrətli tank "Lion". Onun 150 mm-lik silahı var, şəhərdəki döyüşlər üçün daha effektiv və praktikdir. Fritz bu tankı sevir, çünki o, hər tərəfdən yaxşı qorunur.
  "Siçan" bir az arxada sürünür. İki yüz tonun altında olan Alman maşını da 150 millimetrlik bir top və yetmiş beş ilə silahlanmışdı. Bu qədər daha praktik. Pulemyotların sayı dördə çatdı və tanka yaxınlaşmaq asan deyildi.
  Anyuta, Maria və Alla birlikdə mastodonu oymağa çalışırlar. Ona diqqətlə seçildi.
  Anyuta həvəslə oxudu:
  - Necə mübarizə apardıq, ölümdən qorxmadıq... Deməli, bundan sonra sən də, mən də yaşayacağıq! Ulduzlu yüksəkliklərdə və dağ sükutunda, dəniz döyüşlərində və qəzəbli atəşdə! Və qəzəbli və qəzəbli atəş içində!
  "Maus" ən son modifikasiya idi, altı pulemyot, iki koaksial lüləli və dörd fırlanan menteşələr.
  Qarda sürünən Mariya fısıldadı:
  - Biz heç vaxt təslim olmayacağıq! Axı, Uca Allah İsa bizimlədir!
  Yaxınlaşan qız partlayıcı paketi Siçan tırtılına atıb. Qalxırdı, qalxanın altında və meydança partladı.
  Qızlar alqışladılar:
  - Bir faşist alın!
  Alla yelləndi və Fritz-ə parçalanmış qumbara atdı. Faşist partlayıcı dalğa ilə yerə atıldı, onunla birlikdə müstəmləkə qoşunlarından iki qara döyüşçünün başları qoparıldı.
  Qırmızı saçlı gözəl fit çaldı:
  - Vətən və Stalin üçün!
  Anyuta partlayıcı bağlamanı yenidən atdı... Bu dəfə o qədər də uğurlu alınmadı, zirehə dəydi və polad mərmi səthində partladı.
  Qız əsəbi halda dedi:
  - Oh, ləkələdim!
  Və evdə hazırlanan partlayıcı maddələrin yeni bir hissəsi üçün süründü. Soyuqdan qızarmış yuvarlaq dabanları titrəyirdi. Demək olar ki, çılpaq qız, qarda sürünür, bir az narahatdır. Ancaq səbirli olun. Xüsusilə mərmi atılan zaman qar əriyir.
  Anyuta hətta oxudu:
  - Bilirəm, soyuq tezliklə yox olacaq,
  Çay yüksək səslə axır ...
  Və onlar artıq gölməçələrdən qaçırlar -
  Ayaqyalın qızlar!
  Qız güllə atır və müstəmləkə qoşunlarından olan ərəb yıxılır. Düşmənin kiçik qruplarla hərəkət etmək cəhdləri ciddi itkilərə səbəb olur.
  Siçanın qısa topu yenidən parçalanır. Mərmilər tüstünün içində bir yerdə partladı. Və çoxlu fasilələr...
  Almanlar Stalinqradı az qala tutdular... Çox az qalıb. Lakin bu, Wehrmacht-a böyük bomba və ağır artilleriyadan istifadə etməyə mane olan şeydir. Fritz, üzr istəməyən əcnəbilərin irəli getməsinə icazə verdi.
  Mariya tüfəngindən atəş açdı. Faşist muzdlusu yıxılıb dağıntıların daşlarının üstündən yuvarlandı.
  Qız çılpaq döşlərini qırmızı məmələri ilə ovuşdurdu. Döyüşçüləri tamamilə geyindirdilər - şortlarında tullanırlar. Amma digər tərəfdən, onlar haqqında demək olar ki, heç bir hit yoxdur. Görünür, çılpaqlıq, bir növ, xüsusilə gözəlləri qoruyur. Çünki onlar belə cəhənnəmdə sağ qala bilirlər!
  Alla qar və palçıq qarışığını silkələyir və yenidən tumurcuqlayır. Qara əsgərin düz gözünə dəydi. Pis qancıq, heç nə demə.
  Üç qız yenidən Siçana yaxınlaşır. Belə qalın zirehli maşına hər tərəfdən nüfuz etmək çətindir. Ancaq döyüşçülər nikbinliklə doludur. Əgər qabığın özündən keçə bilmirsinizsə, onda niyə bareli qoparmayasınız.
  Çılpaq ayaqları ilə çirkli parçaları təpikləyən Alla oxudu:
  - Bizim həqiqətimiz, bizim həqiqətimiz... Günəş şüaları kimi! Sabahımız işıqlı olacaq, dağlardan çaylar axacaq!
  Döyüşçülər çoxdan əsir götürülmüş MP-44-lərlə silahlanıblar. Bu hücum tüfəngləri uzun məsafəyə malikdir. Gözəllik inamla yanır. Qaralar yenidən düşür. Qırmızı qan bulaqlarını vururlar.
  Çiyinlərində tüfəng və tutulan pulemyotla atəş açan Maria oxudu:
  - Məkrli hörümçək sancını itiləyib,
  O isə Rusiyadan müqəddəs, rus qanı içir!
  Rəqibi üçün hər şey kiçik və kiçikdir, öldürəcək,
  Kimin Rusiyaya sevgisi var!
  Rusiyaya sevgi!
  Qız çatlardan çıxan müxtəlif "qvardiya"ya bir güllə göndərdi. Gözəl gülümsədi, üzü arıq olsa da, cazibəsini, cazibəsini saxladı.
  Ümumiyyətlə, onların batalyonunda olan qızların hamısı gözəldir. Burada, məsələn, Tatar Serafimi. Atası tatardır, anası isə belarusludur və Serafima saçından yetişmiş buğda rəngini miras qoyub. Həm də gözəl qız, ayaqyalın və demək olar ki, çılpaq. Və ələ keçirilən pulemyotdan qısa müddətli atəş açır. Digər qoşunlardan olan faşistlər onun üzərində sürünür.
  Serafima olduqca dəqiq vurur. Yanında qızılı saçlı Mariya uzanmışdı. Qızların hər ikisi atəş açıb oxuyur.
  - Vətən! Mariya başladı...
  - Və ordu! - Seraphimi vurmağa davam etdi.
  Maria tweet etdi:
  - Bu...
  Yanğına rəhbərlik edən və rəngliləri vuran Seraphim bildirdi:
  - İki dirək!
  Mariya gülümsədi və qışqırdı:
  - Üstündə...
  Seraphim atəş açıb əlavə etdi:
  - Hansı...
  Maria beşini kəsdi, davam etdi:
  - Gözlə!
  Serafim, atəş açaraq salamladı:
  - Planet!
  Maria, atəş edərək, cik-cik:
  - Döş...
  Serafim, atıcı, mırıldandı:
  - Qoruyun...
  Mariya faşistin başını əzdi və dedi:
  - Biz siz ....
  Serafim nasistləri güllə ilə kəsərək fısıldadı:
  - Bir ölkə!
  Məqsədli güllələr göndərən Mariya cıvıldadı:
  - Hər kəs....
  Getdikcə daha dəqiq atəş açan Seraphim əlavə etdi:
  - Xalq!
  Mariya qızılı, kirli saçlarını alnından ataraq oxudu:
  - Siçovul...
  Serafim gülləsi və atışlar göndərərək çıxdı:
  - Sənin...
  Faşistin boğazına vuran Mariya sözünə davam etdi:
  - İsti!
  Sarışın tatar güllə ataraq davam etdi:
  - Buludlar...
  Maria dəqiq vurdu, əlavə etdi:
  - Əla!
  Serafim gülümsəyərək cıvıldadı:
  - Yaxşı və...
  Maria dəqiq atəş açıb hönkürdü:
  - Günəş!
  Serafim gurultu ilə pıçıldadı:
  - Zoy!
  Məryəm gülərək davam etdi.
  - Avtomatik...
  Seraphim sanki atəş açaraq hürürdü:
  - Nather...
  Mariya yaxşı nişanlı zərbələr əlavə etdi:
  - Çiyin...
  Seraphim gülərək əlavə etdi:
  - Əsgər!
  Maria həvəslə oxuyaraq atəş açdı:
  - Qazacağam...
  Qırıcı atəşə rəhbərlik edən Serafima əlavə etdi:
  - Qəbir...
  Mariya afrikalı yerə yıxdı və sözünə davam etdi:
  - Düşmən!
  Qızların sursatları bitib. Və gizlənmək üçün tez qaçmağa məcbur oldu. Volqa boyunca təchizat çox çətindir. Davamlı bombardmanlar və atəşlər. Budur, qarşı tərəfdən bir möhkəmlətmə şirkəti gəlir.
  Qayıqların ətrafında sprey fəvvarələr və fraqmentlər qaynayır. Fırtınalılar səmada uğuldayır. Burada Focke-Wulfs uçur. Və bomba atırlar.
  Bir neçə qayıq dağıldı. Sovet əsgərləri boğulur və ölür.
  Düşmənin artilleriya atəşi çox sıxdır.
  Gecələr belə, Fritz hər şeyi atəş altında saxlayır. Və onların dalğıc bombardmançıları köhnəlir. Yu-87-nin babası da daxil olmaqla. Baxmayaraq ki, reaktiv təyyarələr artıq seriyaya girmişlər.
  Budur əfsanəvi sovet Yak-9. O, alman ME-309 ilə döyüşür. Sürət və silahlara qarşı razılaşdırılmış manevr qabiliyyəti. Alman ilk zəngdən sovet avtomobilini məğlub etməyə çalışır. Amma o, bacarmır. Yak da öz növbəsində quyruğa girməyə çalışır, lakin nasist yüksək sürətə görə ayrılır.
  Daha sürətli alman, daha güclü silahlarla, daha manevr edə bilən ruslara qarşı. Lakin sürətli uçuş davam edir. Faşist yeddiyə qarşı yeddi atəş nöqtəsindən istifadə edir və sovet maşınına toxunur. Sürətini itirir və yıxılmağa başlayır.
  O, tüstü parçalarını yayır. Və mühərrik işləyir...
  Bu nə müharibədir! Yeddi atəş nöqtəsinin artıq çəki və zəif manevr qabiliyyətini kompensasiya etdiyi ME-309 kimi silahlanmada güclü bir maşına qarşı çıxmaq çətindir.
  Yüksək sürət faşistin suya dalışa getməsinə imkan verir və alman qırıcısının alnı yaxşı zirehlidir.
  Anyuta yenidən Siçanı pozmağa çalışır. Qız həyatını riskə atır. O, artıq çılpaq şəkildə istehkamların arasından sürünərək cızılıb. Bütün gözəllik cızıqlarda və pisugada. Lakin sonra o, partlayışa bağlı paketi olan qumbara atır. O, hətta avtomatın partlaması ilə vurulur. Gözəlin çiynini cızır.
  Lakin digər tərəfdən partlayıcı paket 150 mm-lik topun ağzına dəydi. Və alman artıq xeyli ziyan görüb. Maşın böyük çətinliklə yerindən tərpənir və yaralarını yalamaq üçün geriyə sürünərək qoşunlarının olduğu yerə qayıdır.
  Səmada Focke-Wulfs və bir neçə TA-152 görünür. Onlar sovet mövqelərini atəşə tutmağa başlayırlar. Ən son bir neçə HE-183 hücum reaktivi də ortaya çıxdı. Bu qarğalar saatda səkkiz yüz kilometrə qədər sürətə çatırdılar və onları vurmaq demək olar ki, mümkün deyildi.
  Qızlar almanlara atəş açır. Hücum təyyarələrinin yerdən atəşdən güclü qorunmasına baxmayaraq, düşməni tutmaq şansı həmişə var.
  Anyuta və Alla ələ keçirilən Luftfaust-u götürdülər. Doqquz bir-birinə bağlı iyirmi millimetr geri çəkilmədən ibarət olan bu silah.
  Kiçik bir zenit silahı kimi atəş edə bilərsiniz.
  Döyüşçülər isə düşməni göstərirlər. Başlanğıcda rəvan sıxırlar... Hər iki gözəl yalın ayaqlarını dağıntıların üzərinə qoyub, hamar bir qayıdış hiss etdi.
  Altı pnevmatik tapança ilə Focke-Wulf siqaret çəkməyə başlayır - qarnı yırtılır.
  Qızlar sevinclə qışqırır:
  - Şayba! Paltaryuyan! Məqsəd!
  Digər alman təyyarələri qızların başları üzərində dövrə vurmağa başlayır. Gözəllər Focke-Wulf raketlərindən yayınaraq yeraltı keçidlərə girirlər.
  Anyuta parıltı ilə kobud daban aldı. Qız mızıldandı:
  - Ey cəhənnəm alovları!
  Qızın dabanı qabarcıqlarla örtülmüş və ağrılı şəkildə ağrıyırdı. Soyuq bir şey vurmaq istədim.
  Və səthdə boşluqlar davam edir. Alovdan qar fışqırır, xarabalıqlar parçalanır. Almanlar mövqeləri atəşlə doldurdular, lakin bundan çox az məna var. Döyüşçülər minklərdə siçan kimi gizləndilər. Qoy özləri ütüləsinlər.
  Alla Anyutanın qulağına pıçıldadı:
  - Düşünürəm ki, tezliklə nasistlərin gücü tükənəcək. Onların çox gücü var, amma Stalinqradda dönməyə imkanları yoxdur!
  Sarışın qız qürurla cavab verdi:
  Biz burada üç yüz spartalı kimiyik! Biz düşmənin üstün qüvvələrini əks etdiririk!
  Qırmızı saçlı Alla partnyor qızına gülümsədi və gözlərini qırpdı:
  - Və sən bizim ətrafımıza girməyəcəksən!
  Qızlar səthə çıxanda basqın başa çatdı. Yeni qara piyadalar meydana çıxdı. Onlar irəli dırmaşdılar və qızlar atəş açaraq düşməni burunları ilə yer qazmağa məcbur etdilər.
  Yenə "Şirlər" və "Pələnglər" döyüşə çıxdılar. Almanlar ağır tanklarla sovet ordusunu sıxışdırmağa çalışırdılar. Hərdən mərmi yağırdı. Daha həssas "Pələng" birləşmələrindən ayrılmamağa çalışdı. Minomyotlar da guruldadı.
  Qızlar almanlara və onların muzdlularına atəş açıblar. Rəqibləri nokaut etdi. Alla və Anyuta cüt-cüt atəş açdılar. Düşmən ağızları göründü və yerləşdi. Sonra irəliləyən düşmənlərin yeni təbəqəsi.
  Döyüş zamanı qızlar mahnı oxudular.
  Alla atəş açmağa başladı:
  - Əvvəl...
  Anyuta atəş edərək davam etdi:
  - Sənin tərəfindən...
  Alla Lupanuv əlavə etdi:
  - Legion...
  Anyuta üçü kəsərək susdu:
  - Düşmənlər...
  Rəqiblərini dırnaq vuran Alla dedi:
  - Onlar....
  Ərəbin kəlləsinin yarısını sökən Anyuta sözünə davam etdi:
  - İstəyirlər...
  Allah düşməni darmadağın edərək belə davam etdi:
  - Sən...
  Anyuta atəş edərək qəzəblə fısıldadı:
  - Parçalayın...
  Allah ərəbin kəlləsini yarıb hönkürdü:
  - Məhv et...
  Anyuta mismar vurmağa davam edərək fısıldadı:
  - Qeydlər...
  Alla sanki atəş açıb fit çaldı:
  - Qorxma...
  Anyuta dəqiq atəş açaraq hönkürdü:
  - Düşmən...
  Snayper kimi atəş açan Alla sözünə davam etdi:
  - Ştıkov...
  Anyuta daha da atəş açaraq hürdü:
  - Bacar...
  Alla atəşi dayandırmadan fısıldadı:
  - Zorla...
  Qəzəblə atəş açan Anyuta rəfiqəsinə düzəliş edərək hönkürdü:
  - Cəsarət...
  Alla, afrikalıların başlarından atəş açaraq, bərk vəcd içində hürdü:
  - Güc...
  Anyuta odla qaçaraq fısıldadı:
  - Artırmaq...
  Alla qırmızı qıvrımlarını silkələyərək davam etdi:
  - Və düşmənlər ...
  Anyuta ərəbin qarnını vuraraq dedi:
  - Dərhal...
  Bütün kalibrləri ilə atəş açan Alla hürdü:
  - Məhv et...
  Qızlar nəfəs aldılar. Bir az da atəş açandan sonra qışqırdılar:
  - Biz snayper tüfənginin cəngavərləriyik, qətlin səsi cingildəyir!
  Müstəmləkə qoşunlarının itələmə dalğası bir qədər səngidi. Nasistlər yenidən tankları irəli apardılar. "Pələnglər" -2 uzun ağızları ilə peyda oldular və gördükləri hər şeyə mərmi atdılar.
  "Tiger" -2 qüllənin orijinal formasına və yanlardan zirehli lövhələrin yamaclarına sahib idi. Bu onu bir az da inadkar etdi. Qadın döyüşçülər yenidən tankın izlərini hədəf seçdilər. Faşist tavada ilan kimi olmalı idi.
  Anyuta partlayıcı paket atdı, "Pələng" -2-nin ön çarxını əzdi və oxudu:
  - Sizi hədiyyə ilə qarşıladım... Təbii ki, tabutda bir yeri qeyd etdim!
  Alla fərəhlə böyük, partlayıcı paketi faşistə ataraq fısıldadı:
  - Amma Pasaran!
  Və partlayışdan Alman tankının uzun ağzı büküldü. Və Kral Pələng geri dönməyə başladı. Yenə də faşist ağır yaralandı. Alla onu götürdü və çılpaq barmaqları ilə bir şüşə parçası ataraq hürdü:
  - Palıd tabutunda sən olmaq!
  Şüşə, uçaraq, müstəmləkəçi alman qoşunları arasından bir hindlinin boğazına düşdü.
  Anyuta partnyoruna göz vurub oxudu:
  - Başımı bu çəlləyə batıracağam! Hamını batıracağam!
  Alla pulemyotdan atəş açdı. Almanlar yenidən hücuma məruz qaldılar. Qız hıçqırdı:
  - Biz hər şeyi edə bilərik! Və biz qalib gələcəyik!
  Anyuta tüfəngindən atəş açıb dedi:
  - Böyük qələbə gözləyir! Babalarımız şanlı olsun!
  Alla salto vurdu və Milad ağacı kimi fırlandı. Qız göz qırparaq oxudu:
  - Cənab uğur, hara gedirsən... Cənab uğur - faşistlər gülür...
  Alman tankları mərmilərə qənaət etməyərək atəşlərini artırdılar. Onlar partlayan hədiyyələrini tökdülər. Və boşluqların qarşısını almağa çalışaraq sovet mövqelərinə yaxınlaşdılar.
  Anyuta, məftildən istifadə edərək, əsir Seryozhka onlara öyrətdiyi kimi, ağır bir mina çıxardı. "Şir" yavaş-yavaş sovet mövqelərinə qədər süründü. Onun 150 mm-lik silahı mərmiləri tükürdü. Qızlar hıçqıra-qışqıra göz vurdular.
  Anyuta oxudu:
  - Almanlar-bibərlər, faşistlər-nasistlər... Sizi pasifistin sonu gözləyir!
  Allah təbəssümlə dedi:
  - Pasifizm... Nasistlərdən söhbət düşəndə pasifizmdən danışmaq belə axmaqlıqdır!
  Anyuta müstəmləkəçi mühafizəçidən bir ərəbin burnunun körpüsünə sərrast atəşlə dəydi və cik-ciklə dedi:
  - Və düşüncədə şikəstdirlər... Hərbi işlərdə isə o qədər də güclü deyillər! Tezliklə biz onları Yer planetinin üzündən siləcəyik!
  Alla daha bir səs-küy saldı, çılpaq döşlərini çınqıllara sürtdü və oxudu:
  - Mən vəhşilərin dizi üstə rus cəngavəriyəm... Vətən düşmənlərini yer üzündən süpürüb gedəcəyəm!
  Qırmızı saçlı gözəl gözlərini zilləyib göyə baxdı. Alman topçuları olan "Çərçivələr" orada fırlanırdı.
  Süründü, indi və sonra, küləkdən qoruyan Alman "Lion"unda ilişib qaldı. Və silahı tükürdü.
  Alman tankının izləri altında minanı hərəkət etdirən Anyuta fısıldadı:
  - Seryoja üçün ....
  Alman dayanıb yenidən atəş açdı. Mərmi qızların arxasında partladı.
  Anyuta dedi:
  - Körpənin beyni olan süd qabıqları!
  "Aslan" bir müddət dayandı. Alman təcrübəli ekipajı qarşıda təhlükə hiss edib, yoxsa döyüş dəstindən istifadə etmək istəyib. Lakin "Şir" bir müddət hərəkətsiz qaldı və öldürücü mərmiləri tüpürdü.
  Anyuta qeyd edib ki, alman tankı daha təkmil silaha malik olub və KV-2-dən daha tez-tez atəş açıb. Və bu, əlbəttə ki, bu avtomobili daha təhlükəli edir. Anyuta özünü keçdi və fısıldadı:
  Pislər cəhənnəmə getsin!
  Alla günəş pleksusunda faşistə atəş açıb hürdü:
  - Qələbəmiz qaçılmazdır! Və hər şey yaxşı bitəcək!
  Anyuta da türkün sözünü kəsib oxudu:
  - Baxmayaraq ki, bəla onun qara buynuzunu döyəndə, deyəsən, tezliklə həyat kəsiləcək... Atlar kişnəyir, qan çay kimi axır, yenə də ayağınızın altından torpaq gedir!
  Alla iranlını isladıb əlavə etdi:
  - Amma yerin də öz himayəçisi var ... Və ulduzlar arasında ona uzanırdı ... Hitleri Kolymaya sürgün etmək üçün görünməz qənaət ipləri!
  Qızlar atəş açaraq bir ağızdan oxudular:
  - Gəlin, Adolfu sındıraq, ona zərər verəcək! Faşizmin məğlub olacağına inanıram! Və bizim Rusiyada Məsih görünəcək, bütün ölkələrin xalqlarının Rəbbi!
  Və döyüşçülər atəşə davam etdilər. Ancaq düşmən piyadası yerə uzandı və atəşə və qumbara atmağa başladı. Faşist qoşunları minaatan atəşi ilə qızları tüstülətməyə çalışırdılar. Və çoxlu qumbara atmaq.
  Allah fəlsəfi olaraq belə buyurmuşdur:
  - Seçkilərdə sayı, döyüşsüz seçkilərdə ustalıq götürə bilərsiniz!
  Anyuta güldü və dedi:
  - Müharibə elə bir sahədir ki, keyfiyyət kəmiyyətdən üstündür, seçkilər, bir qayda olaraq, əksinədir və bu, zarafatdır!
  Döyüşçülər bir qədər geri çəkildilər, qumbaralar və onların parçaları çox qalınca töküldü. Alla hətta atılan hədiyyəni ayağı ilə tutub geri atdı. Qumbara uçdu və faşistlərin dəbilqələrinə dəydi. Və necə partlayır...
  Sanki başqa bir halqa hardasa partladı.
  Allah fəlsəfi olaraq qeyd etmişdir:
  - Şans ikinci xoşbəxtlikdir, uğur üçüncüdür, amma birinci bacarıq!
  Anyuta kıkırdadı və müdaxilə etdi:
  - Şans cəsarətin mükafatıdır, amma ehtiyatsızlığın deyil!
  Alla müstəmləkə ordusundan bir hindunun gözünü çıxarıb fısıldadı:
  - Kimin şansı var, onun ruhu oxuyur!
  Anyuta gülümsədi və qışqırdı:
  - Bəxtin gətirəndə yaxşıdır, Allah səni xilas edəcək deməkdir!
  Qızlar bir az daha hazırcavabdırlar. Sonra alman "Aslan" buna baxmayaraq irəli getdi və minaya düşdü. Tırtıl partlayıcı qurğuya çırpılıb və parçalanıb.
  Yaralı "Aslan" fırlanıb ayağa qalxdı... Döyüşçülər sevinib ciyərlərinin üstündə oxudular:
  - Şir düşüncədə şikəstdir, pələng hər cür bəlaların mənbəyidir... Dünyada insandan maraqlı heç nə yoxdur!
  Anyuta uzun bir sıra verdi, sadəcə bir xarici ordu fırtınaya qalxdı və oxudu:
  Bizim raketlərimiz, təyyarələrimiz,
  Dünyanın ən güclü rus ruhu...
  Ən yaxşı pilotların başında -
  Düşmən toz-torpaq və yerə yıxılacaq!
  "Aslan"ın çox zədələnmiş olduğu görünür. O, donub qaldı, daha bir neçə mərmi tüpürdü.
  Çevik Pantera peyda oldu. Ancaq o, sovet qoşunlarının mövqelərinə dərindən girməkdən qorxdu, ancaq atəş açmağa başladı. Mərmilər qızların başları üzərində fit çalırdı. Və dağıntıları və yanğınları sındırdılar.
  Anyuta atmaq üçün qumbara hazırladı, faşist tankının əlçatan məsafədə yaxınlaşdığı anı tutmağa hazır oldu. Ancaq Panterada da axmaqlar yoxdur. Almanlar dama taxtası formasında mərmi düzərək atəş açdılar, bir dənə də olsun torpağı əldən verməməyə çalışdılar. Və sözün əsl mənasında hər daşı çıxartdı.
  Alla onun çılpaq sinəsini sığallayaraq dedi:
  - Fritzlərin taktikası qüsurludur... Beləcə nə qədər nail olacaqlar?
  Anyuta hazırcavab dedi:
  - Toyuq taxılı dənlə yıxır və böyük tikələri udan donuzdan qat-qat tez çəki alır!
  Pantera səksəndən çox atəş açdı və döyüş sursatı bitdikdən sonra geri dönüb öz yuvasına qayıtdı. Onun yerində yeni mastodon "Sturmtiger" meydana çıxdı. Maşın geniş gövdəsini qapaq ilə örtdü. Beləcə özünü xilas etmək ümidi ilə görünə bilər.
  "Şturmtiqr" uzaqdan sovet qoşunlarının mövqelərini atəşə tutub. Raket atıldı. Yer yüksəldi və alovlu bir çeşmə alov püskürdü.
  Qızlar çətinliklə sağ qaldılar, kifayət qədər örtüldülər. Anyuta hətta bir az da kar idi. Qız birdən özünü atın üstündə çapalan görüb. Və o, tatar ordusuna hücum edən bir dəstəyə rəhbərlik edir. Döyüşçülər də onunla birlikdə atlara minirlər. Zərbəyə tab gətirməyən monqol-tatarlar geri çəkilir və minlərlə dırnaq altında ölürlər.
  Anyuta isə iki qılınc yelləyir və düşmənləri məhv edir. Ancaq görmə birdən kəsildi.
  Alla partnyorunun yanaqlarına vurur, silkələyir və deyir:
  - Yaxşı, hər şey! İndi yalan danışmağı dayandır!
  Anyuta qəzəblə cavab verdi:
  - Mən uzanmadım, döyüşdüm!
  Qız qəzəbindən yerindən sıçrayıb qumbara atıb. Hədiyyə, uçaraq "Lev" tankının ağzına endi. Zərər alan avtomobil ağır baqajını qırışdırıb.
  Anyuta ağlının başında qışqırdı:
  - Mən Rusiyanın cəngavəriyəm!
  Alla pulemyotdan partladı və hönkürdü:
  - Oğlan qaşlarını çataraq cavab verdi,
  Mən Müqəddəs Rusa xidmət etmək istəyirəm...
  Qoy bir qan dənizi tökülsün
  Amma Allah bizi xilas edə bilər!
  Anyuta çılpaq mədəsi və sinəsi ilə dağıntıların üzərinə düşdü. Məhz vaxtında, yüzlərlə pulemyot partlaması onun başını süpürdü. Qız dilini çıxarıb dedi:
  - İgid əsgərlərin çılğınlığı cəsur generalların xilaskarıdır!
  Allah razılaşdı:
  - Əsgər cəsur, general tədbirli, düşmən hiyləgər, uğur ancaq müdrik cəsarətlə həmrəylikdir!
  Qızlar yenidən atəş açıb həmrəylik ifadəsi ilə qışqırdılar:
  Onun üstündə eskadronlar
  Birlikdə uğultu
  Adolf güclü axmaqdır -
  Sodom əkmək!
  Daha bir zirehli "Aslan" peyda oldu. Qara üzlərinə görə iki əsgər ondan qaçdı - ərəblər. İşlənmiş tankı döyüş meydanından çıxarmaq üçün qarmağa zəncir atmağa çalışdılar.
  Alla və Anyuta atəş açaraq texnikanı eyni anda öldürdülər. Döyüşçülər mahnı oxudular:
  - Özünüzü məhv etməyin və bir yoldaşınıza kömək etməyin, başqalarına alovdan kömək edin!
  Üç qaradərili göründü. Onlar zəncirlə bacardıqları qədər sürətlə yarışdılar, lakin qızlar tərəfindən vuruldu. Üstəlik, Anyuta çılpaq barmaqları ilə itə basaraq tapançadan atəş açıb.
  Və o, Robin Hud kimi rəqiblərini son dərəcə dəqiq vurmağı bacardı.
  Allah buyurdu:
  - Nişan uğurlu vuran deyil, uğursuzluqla qaçandır!
  Anyuta yalın ayağı ilə qumbara atıb fısıldadı:
  - Xəncər görmə qabiliyyəti ilə ən dəqiq olanı qaçıra bilər, amma bağışlanmaz dərəcədə kəskin ağıl hədəfi keçə bilər!
  Qumbara minaatana dəyib və minaları partlamağa başlayıb.
  Bəli, Stalinqrad almanlar üçün asan olmadı. Onları orada ölümcül bir qala qurdular!
  . FƏSİL #13
  Noyabrın 3-də almanlar Tixvini mühasirəyə aldılar və şəhərin özündə döyüşlər getdi. Qırmızı Ordu yavaş-yavaş geri çəkildi. Bakı şəhərinin böyük hissəsi artıq ələ keçirilib, sovet qoşunları yarımadaya çəkilir. İrəvan hələ də güclə saxlayır. Stalinqrad məhv olmaq ərəfəsindədir.
  Ancaq yenə də Stalin bu şəhərə təslim olmamağı əmr etdi. Həştərxan uğrunda döyüşlər getdi. Bu şəhərdə Fritzlər də irəliləməyə çalışırlar. Onlar bütün yanaşmaları güclü şəkildə bombalayır və infrastrukturu məhv edirlər.
  Qarşıdan qış gəlir... Müharibənin gedişi isə getdikcə daha az proqnozlaşdırılan xarakter alır. Ancaq Stalinqrad tutmur. Volqa vasitəsilə təchizat dondurulmağı və kütləvi bombardmanları çətinləşdirir.
  Noyabrın 4-də Tixvinin doxsan faizi artıq alınıb. Və almanlar Finlandiya ərazisinə yaxınlaşdılar. Əhəmiyyətli ziyan görən sovet qoşunları düşmənin qarşısını almaq üçün kifayət qədər güc toplaya bilmədi.
  Finlər və kukla İsveç qoşunları da görüşə hücum etdilər. Əhəmiyyətli qüvvələrdən istifadə edildi.
  Noyabrın 5-də Alman koalisiyası və Fin-Skandinaviya qoşunları birləşdi. Beləliklə, Leninqrad ətrafında qoşa halqa bağlandı. Üçüncü Reyx üçün yeni, böyük qələbə.
  Noyabrın 6-da şimal sektorunda döyüşlər hələ də davam edirdi. Nasistlər dəhlizi genişləndirdilər. Vəziyyət son dərəcə çətin idi. Tixvində müqavimətin son qalıqları yanırdı. Almanlar İrəvana ballistik raketlər atdılar. Üç təqdimat yayımladı. Zərərçəkənlərlə əhəmiyyətli ziyana səbəb olub. Amma sonda heç nəyi sındırmadılar.
  Həştərxan şəhəri sovet ərazisinin qalan hissəsi ilə quru yolu ilə kəsildi. Vəziyyət gərginləşdi. Yeni Alman və İngilis döyüş gəmiləri Murmanski bombaladı. Atışma zamanı qarnizonun komendantı və bir çox zabit həlak olub.
  Daha da pisləşdi.
  Və noyabrın 7-də faşistlər Volxova soxulub, nəhayət, Sovet qoşunlarının müqaviməti ilə Tixvini darmadağın etdilər. Beləliklə, Leninqradla fərq kəskin şəkildə böyüdü. Bəlli oldu ki, blokadada olan şəhərin sağ qalma ehtimalı azdır.
  Noyabrın 8-də nəhayət Lev-2 tankının çoxdan gözlənilən sınaqları baş tutdu. Maşının dəyişdirilmiş quruluşu var idi. Mühərrik, transmissiya və sürət qutusu bir yerdə və qabaqda, döyüş bölməsi isə arxada yerləşirdi.
  Almanlar Porsche-nin rəhbərliyi altında avtomobili zərbənin ildönümündə enerjili səylərlə hazırlayıblar.
  Həqiqətən də, daha aşağı siluet sayəsində, "Lion"un silahlanması və zirehini qoruyarkən, avtomobilin çəkisi 1200 at gücünə malik mühərriklə altmış tona endirildi. Döyüş sınaqları onun tamamilə məqbul bir tank olduğunu göstərdi. Məhz sizə lazım olan şey!
  Yaxşı qaçış və zireh keyfiyyətlərinin birləşməsi.
  Fürer isə bununla kifayətlənmədi. O, tərəflərin və arxa tərəflərin zirehlərini gücləndirməyi, həmçinin lülə uzunluğu 100 EL olan 88 mm-lik top qoymağı tələb etdi.
  Digər sınaq vasitəsi E-100 idi. Ancaq bu tank çox ağır oldu: 140 ton, lakin hər tərəfdən əla qorunma və Siçanın silahlanması var. Ümumiyyətlə, "E" seriyası son dərəcə perspektivli olacağını vəd etdi. Almanlar, görünür, vaxt itirmədilər.
  1000 at gücünə malik mühərriki olan "Bars" tankı da nümayiş etdirildi, lakin Hitlerə avtomobil kifayət qədər qorunmadığı görünürdü.
  Yubileydə və müxtəlif növ təyyarələrdə göstərilir. Xüsusilə, hücum təyyarələri və ME-262-nin modifikasiyası. Həm də TA-183. Bütün texnologiya paradı.
  Güclü qaz qurğuları da daxil olmaqla, onlar bütün şəhərləri və kəndləri dağıtmağa qadirdir.
  Burada əslində çox güclü məhvetmə sistemlərini nümayiş etdirdilər.
  Panther-2 də sınaqlardan keçdi, əlli ton ağırlığında, 150 millimetrlik maili ön zirehinə və King Tiger silahına sahib idi. Yan zireh bucaq altında 82 mm idi. Belə bir tank Hitlerə az-çox uyğun gəlirdi, buna görə də yaxın döyüşdə otuz dördə tab gətirə bildi.
  Ümumiyyətlə, nasistlər heyvandarlığı daradılar.
  Saatda min yüz kilometr sürətə çata bilən Gotha döyüşçüləri keçdi və sınaqdan keçirildi.
  Bir sözlə, imtina etdilər.
  Volxov noyabrın 9-da yıxıldı. Vəziyyət kulminasiya nöqtəsinə çatıb. Və yenə də sovet tankları əks-hücuma keçməyə çalışdılar.
  Qrinqeta silahın yanında donub qaldı. "Churchill" -2 sovet maşınlarının qarşısında dayanıb döyüş sursatı tüpürdü.
  Lordun qızı Jane hitləri saydı. Sovet tankları xəndəyə girərkən sürəti azaldıblar. Və bu, Alman heyvandarlığı tərəfindən istifadə edilmişdir.
  Nikoletta onu götürüb oxudu:
  - İngilis döyüşçüsü ölümdən qorxmur,
  Ulduzlu səma altında ölüm bizi aparmayacaq!
  Çünki tacı olan şir cəsarətlə döyüşəcək,
  Mən güclü pulemyotu dolduracağam!
  Malania başını tərpətdi.
  - Qəşəngdir! Və biz də ödəniş edəcəyik!
  Silah çox fəal işləyirdi. Mərmilər havada konturlar buraxan kibrit kimi titrəyirdi. Bəli, enerjili qızlar tutuldu. Və ən əsası, dəqiq.
  Qrinqeta başını tərpətərək otuz dördün qülləsinin altına bir mərmi göndərdi. mızıldandı:
  - Bu ölümdür! Düşmənlərimin yanına gələcək! Və bilirəm ki, bundan sonra o, bığlı düşmənləri gözləyir!
  Nikoletta təbəssümlə dedi:
  - Bütün heyvanlar bığlıya baş əydi... Belə ki, o, lənətə gəlmişdi!
  Qrinqeta yenidən güldü və fısıltı ilə atəş etdi:
  - Mənim mərmim ən dəqiqdir. Biz mütləq ora çatacağıq!
  Nikoletta şəhadət barmağını qaldırıb dedi:
  - Pif, Paf - buraxılmış! Boz dovşan atladı!
  Gringeta, atəş edərək oxudu:
  Hər kəs özü üçün seçir
  Qadın, din, yol...
  Şeytana və ya peyğəmbərə qulluq edin
  Hər kəs özü üçün seçir!
  Jane başını tərpətdi və etiraz etdi:
  - Qətiyyən belə deyil! İnsanın imanının doxsan doqquz faizi elmlə deyil, doğuşla müəyyən edilir. Burada biz Anqlikan kilsəsinə aidik... Bəs baxsanız, nəyə əsaslanaraq? Bu bizim seçimimizdir?
  Qrinqeta güldü və dedi:
  - Mən şəxsən mömin ailədə olmuşam, amma indi getdikcə ateizmə meyllənirəm!
  Nicoletta kıkırdadı və dilini çıxardı.
  - Ateizm... Maraqlıdır!
  Malaniya fəlsəfi olaraq qeyd etdi:
  Və hər şeydən uzaq! Allah olmayanda və fövqəltəbii qüvvələr olmayanda istənilən din batildir!
  Qrinqeta başını tərpətdi və həvəslə təsdiq etdi:
  - Kommunistlər kimidir! Onlar belə bir fikrə gəldilər ki, bütün dinlər sadəcə insanların fantaziyalarıdır. Və bunun üzərində bir doktrina qurdular!
  Malanya şübhə ilə dodaqlarını büzdü.
  - Bəs ölümdən sonra onları nə gözləyir?
  Qrinqeta ətyeyən şəkildə güldü. O, başqa bir sovet tankının gövdəsini kəsərək mərmi atdı və cavab verdi:
  - Burada çox şey düşünmək olar... Hətta ölülərin elm qüvvələri tərəfindən dirilməsi!
  Malania gülümsəyərək xatırladı:
  - Gələcəyin dünyası haqqında bir kitab oxumuşam. Artıq bir kosmik imperiya var. Ölüm, qocalıq, xəstəlik yoxdur. Və təbii ki, aclıq... Düzdür, əhalinin əksəriyyətinin işi yoxdur, amma hamı üçün kifayət qədər iş var.
  Məsələn, avtomobillər pulsuz verilir. Bütün dünya ilə əlaqə saxladıqları elektron maşınlar da var.
  Nikoletta olduqca ciddi qeyd etdi:
  - Tərəqqi sürətlidir. Bu tanklara baxın... Necə irəliləyiblər, daha mükəmməl olublar. Yenə də "Çörçill" -2 "Matilda" ilə müqayisə oluna bilməz.
  Malaniya bununla razılaşdı:
  - Bəli, tanklar irəlilədi ... Bu qəşəngdir!
  Sovet tanklarının növbəti hücumu batdı və fasilə yarandı.
  Noyabrın 10 və 11-də almanlar şimalda küncləri kəsərək kiçik hücum əməliyyatları keçirdilər.
  Sovet qoşunları Stalinqradın şimalında əks-hücuma keçməyə çalışdılar, lakin çox uğur qazana bilmədilər. Artıq şəhərdə sonuncu evlər var idi. Eyni zamanda, yerə yıxıldı. Ancaq hələlik Stalin bunu sona qədər saxlamağı əmr etdi.
  Bakı şəhəri demək olar ki, zəbt olunub. Amma neft quyuları yanır və onların arasında döyüşlər gedir. Almanlar daim bombalayırlar.
  Həştərxanda döyüşlər pik həddə çatıb...
  Noyabrın 12-də türklər İrəvana hücuma keçdilər. Təzyiq dəf edildi. Osmanlı əziyyət çəkdi. Lakin fau yenidən işdən çıxarıldı. Noyabrın 13-də almanlar Bakının son məhəllələrini işğal etdilər - şəhərin tutulduğunu elan etdilər. Yalnız yarımadada döyüşlər hələ də davam edirdi və alovlu quyulardan göy qara idi.
  Noyabrın 14-də nasistlər Murmanska hücuma başladılar. Onlar artilleriyadan, təyyarələrdən istifadə ediblər...
  Stalinqrad alovlanırdı, lakin yenidən yerləşdirilən sovet armaturları dayanmağa imkan verdi. Yalnız şəhərin kənarı üçün və böyük itkilər bahasına olsa da.
  Murmanska hücum zamanı böyük bir döyüş gəmisi armadası toplandı və təyyarə gəmiləri də yaxınlaşdı. Şəhər plazma rulonu kimi sıxılmışdı. Və bombalayıb atəşə tutdular.
  Noyabrın 15-də faşist qoşunları Şimal Buzlu Okeanında donmayan yeganə liman olan şəhərə hücum edərək hərəkətə başladı. Döyüşlərdə "siçanlar", hətta nasistlərin təcrübədə sınaqdan keçirmək istədikləri "Rat" tankı da iştirak edirdi.
  Bununla belə, "Sıçan" bir qədər məyus oldu. O, əvvəlcə irəlilədi, sonra isə qar yığınlarına ilişdi. Və şəhərin kənarında dayandı. Almanlar hücuma tam hazır deyildilər. Lakin atəşlər dayanmadı. Noyabrın 16-da nasistlər neft, alov quyularının təmizlənməsini praktiki olaraq başa çatdırdılar. Ancaq yeddinci göyə qədər böyüyən yanğınlar səbəbindən yarımadanın bir hissəsi onlar üçün əlçatmaz idi.
  Noyabrın 17-də nasistlər Volqa deltasının son qolunu ələ keçirdilər və bununla da Həştərxanı daha yaxşı blokladılar. Bakı çoxdan kəsilib.
  İrəvana da basqın edilib. Şəhər bir təpədə yerləşir, müdafiə üçün çox əlverişlidir, lakin onu xüsusilə tanklarla basqın etmək çətindir.
  Noyabrın 18-də Sovet qoşunları Stalinqradın şimalında faşist müdafiəsinin gücünü yenidən sınaqdan keçirdilər. Bu, Volqada ilin qalan hissəsinə hücumu zəiflətdi, lakin maddi itkilərə dəyərdi.
  Noyabrın 19-da almanlar ağır itkilərə görə Murmanska hücumu dayandırdılar.
  Beləliklə, sahib Führer heç bir şəkildə öz mövqeyindən çoxlu qırıqları çıxara bilmədi. Nasistlərin SSRİ-ni qışdan əvvəl bitirmək planları iflasa uğradı.
  Ən pisi, Yaponiya kimi, soyuq hava və böyük canlı qüvvə itkisi səbəbindən hücumu dayandırdı. Yeganə odur ki, samuraylar öz otuz dörd və lisenziyalı Panthers istehsalını artırdılar. Və gələn yay problem yarada bilərlər.
  Noyabrın 20-də almanlar yanğınları qismən söndürərək yarımadanın böyük hissəsini təmizlədilər.
  Noyabrın 21-də sovet qoşunları yenidən almanlara hücum etdi və hətta Stalinqraddan bir neçə kilometr şimalda sıxışdılar. Nasistlər hücumlarını zəiflətməli və öz mövqelərini bərpa etməyə çalışmalı idilər.
  Döyüşlər, necə deyərlər, belə hallarda, sadəcə bir qəribəlik səviyyəsindədir!
  Noyabrın 22-də nasistlər Türkmənistan bölgəsində irəliləməyə cəhd etdilər. Və on kilometr getdikdən sonra onları saxladılar. Lakin noyabrın 23-də şah briqadalarını döyüşə çıxararaq yenidən irəlilədilər. Orta Asiya regionunda vəziyyət son dərəcə gərginləşib.
  Noyabrın 24-də cəbhələrdə heç bir ciddi dəyişiklik olmadı ...
  Noyabrın 25-də nasistlər Murmanska hücumu bərpa etdilər. Yeni hissələri döyüşə atdı. Amma hələlik heç bir əhəmiyyəti yoxdur.
  Noyabrın 26-sı gəldi - Reyxstaq seçkilərindən on bir il keçdi, bundan sonra Hitler Reyx kansleri təyin edildi.
  İlk dəfə olaraq ən yeni E-100 tankı cəbhəyə yerləşdirildi.
  Bu, belə bir maşının döyüş təcrübəsi idi.
  Tank olduqca uzun görünürdü, demək olar ki, yastı. 128 mm-lik topun uzun ağzı ondan çıxdı. Və qırx beş dərəcə bir açı ilə frontal zireh. Və o, yanlardan əyilmişdir.
  E-100 tankı ən son 1500 at gücünə malik mühərrik sayəsində Mausdan daha sürətli hərəkət etdi. Və mərmilər onun üzərinə düşdü.
  Və avtomobilin içərisində şən dörd Magda, Christina, Gerda və Charlotte göründü.
  Qızlar Fuhrer üçün uşaq dünyaya gətirdilər və onları xüsusi SS dayələrinin himayəsində buraxdılar.
  Və yenicə cəbhəyə gəldi. Qızlar çox gülməli. Döyüşləri qaçırdılar. Və burada yalnız özünü ifadə etmək imkanı var. Nəhayət, bu şimal Sevastopolu götürək.
  Və Şimal Buzlu Okeanında Üçüncü Reyxin hökmranlığını qurmaq. Müharibə həqiqətən nə qədər davam edə bilər? Və dördü düşünür: onlarla birlikdə heç olmasa bir şey dəyişə bilərmi?
  Murmansk yaxınlığında çox şaxtalı deyil - Gulf Stream izolyasiya edir. Qızlar döyüşkən əhval-ruhiyyədədirlər. Hər birinin bir cütü var idi - bir oğlan və bir qız! Beləliklə, sevinə bilərsiniz.
  Maqda və Kristina silahların ətrafında dolanırdılar. Tank yenidir və idarə etmək asandır. Yan tərəfdən 120 mm maili zireh, üstəlik başqa 50 mm qalxanla qorunur. Beləliklə, avtomobili hər tərəfdən deşmək olmaz.
  Qızlar mahnı fit çalırdılar. Onlar ürəkləri böyükdür.
  Gerda kəhrəba dodaqlarında təbəssümlə qeyd etdi:
  - İndi bizim Hitlerlə ortaq nəslimiz var. Biz kral ailəsinin üzvləriyik!
  Şarlotta gülərək dedi:
  - Və irəlidə - yalnız sıfırlar!
  "E" -100 tankı sovet mövqelərinə yaxınlaşdı. Ətrafdakı hər şey o qədər dağıdılmışdı ki, sovetlərdən atışlar nadir hallarda olurdu və adətən yüngül silahlardan.
  Maqda 128 mm-lik topunu nişan aldı və sovet sasasağanına atəş etdi. Bal sarışın qız oxudu:
  - Mən pələngəm, bir də təbəssüm var... Və vəhşi pələng hamını parçaladı!
  Sovet qırx beşi geri çəkildi, bir neçə rus əsgəri öldürüldü.
  Maqda pişik kimi mırıldandı:
  - Mən supermenəm, üsulum sadədir... Quyruğu yundan olanları dişləyəcəm! Və sonra qız gülməyə başladı. Yaxşı, vəhşi ilahə kimi.
  Hitlerin fahişələri tankı silkələdilər. Və özləri də meyilli zirehli bir avtomobilə atladılar.
  Lakin sonra döyüşçülər maşınlarını çevirdilər. Şarlotta, mis rəngli saçlı bu gözəllik, necə oxumaq olar:
  - Tsok, tsok, tsok ... Axını yuvarlayın! Nasist süvariləri bütün qumu yedi!
  Və bundan sonra, Şarlotta, necə gülmək istəyir... Hətta dişlərini cingildədi. Və tank yenidən fırlandı. Almanlar tikanlı məftilli hasarları sökdülər. Tyrannosaurus rex ölçüsündə olan maşın ədəbsizcə hönkürdü. Və döyüşçülər sevimli və ətyeyən üzlərini göstərdilər.
  Qızlar özlərinə dözdülər və Adolf Hitlerdən uşaq dünyaya gətirdilər. Və bu artıq bir şey deyir. Gözəl fırıldaqçılar, eyni zamanda əxlaqi qəribələr. Burada təkərlərin altına düşən sovet əsgərini əzdilər. Və yerə 76 mm-lik bir top basdılar. Biz onun üstündən keçdik. Düzlənmiş polad. Döyüşçülər fiqurlu akrobatika nümayiş etdirdilər. Qabıqlar noxuddan daha zərərsiz görünürdü, bir uşağın titrədiyi cingiltidə. E-100-ün yastılaşdırdığı növbəti top 85 mm idi.
  Magda güldü.
  - Biz isə rusları bedbug kimi əzdik!
  Kristina dostuna düzəliş etdi:
  - Daha çox ayı kimi! Ayı böyük heyvandır!
  Qırmızı saçlı Şarlotta dişlərini açaraq əlavə etdi:
  - Və dişli!
  Alman tankları şəhərin müdafiə xəttindən keçirdilər. Sovet qoşunları çox şiddətli döyüşdü. Hamı silaha sarıldı. Hətta on yaşlı oğlanlar da milisdə döyüşürdülər. Qızlar da çox idi. Bütün sakinlər toplandı, lakin kifayət qədər silah yox idi. Kütləvi qəhrəmanlıq hər şeydə özünü göstərirdi. Pionerlər əldəqayırma partlayıcılardan və ya qumbara dəstələrindən istifadə edərək, faşist tanklarına yaxınlaşaraq özlərini relslərin altına atdılar - vətənləri üçün canlarını verdilər.
  E-100 tankı bir qədər zədələndi. Oğlanlardan biri ağır minadan keçə bilib. O, özü öldü, lakin bir alman maşınına ziyan vurdu. Rolik partladı və tırtılın bir hissəsi uçdu. Böyük maşın yavaşladı. Sonra bir neçə döyüşçü qumbara dəstələri ataraq qalın izləri qırdılar.
  E-100 cəbhə xəttini keçərək hərəkət qabiliyyətini itirdi.
  Gerda altı pulemyotu nişan aldı və sovet əsgərləri əks hücuma keçmək istəyəndə onları işə saldı. Onlarla rus və Rusiyanın digər xalqlarının nümayəndələri pulemyot güllələri ilə deşilərək yerə yıxıldılar. Sovet əsgərləri isə irəli qaçdılar. Qumbara atdılar və öldülər. Parçaların bir hissəsi E-100-ə çatdı, lakin pulemyotlar düzgün işləyirdi. Və şeytan Gerda çox dəqiqdir. Və onun güllələri demək olar ki, heç vaxt boş yerə uçmur.
  Rus əsgərləri isə ölür...
  Kristina 75 mm-lik sürətli atəşli topdan, parçalanma mərmilərindən və koaksial pulemyotdan atəşə tutulub. Sovet əsgərlərini güllə ilə parçalayan qırmızı saçlı heyvan fısıldadı:
  - Mən ölümün daşıyıcısıyam... Şeytan özü mənə qırmızı saçlıdır!
  Magda qorxa-qorxa dedi:
  - Yaxşı, lazım deyil. Şeytan Allahın düşmənidir və od gölünə məhkumdur!
  Kristina çılpaq ayağı ilə metala vurdu və qışqırdı:
  Bəs od gölü? Saçlarım alov kimidir!
  Gerda təbəssümlə dedi:
  - Fürer özü bizə hər hansı bir günahı bağışlayacaq... Daha doğrusu, günah anlayışının özü, mahiyyətcə köhnəlib?
  Magda çiyinlərini çəkdi.
  - Günah anlayışının köhnəldiyini demək istəyirsiniz...
  Gerda rus əsgərlərinin ümidsiz əks-hücumunu dəf edərək yenidən pulemyotlarını işə saldı. Güllələr onları cəhənnəm hədiyyəsi kimi öldürdü. E-100 bu modifikasiyada çox ciddi şəkildə qorunur. Səkkiz pulemyot, ikisi toplarla koaksial, qalanları isə menteşələrdən idarə olunurdu. Və çox sərt vurdular.
  Gerda təbəssümlə qışqırdı:
  - Günah, Üçüncü Reyxin varlığının əsası budur! Bizim dinimiz həqiqətən heyvanların imanıdır!
  Topdan atəş açan və rus əsgərlərini öldürən qırmızı saçlı Kristina oxudu:
  - Mənim mehriban və zərif heyvanım... Mən sənin dişlərini sevirəm, inanın! Mənim cəhənnəm və dişli heyvanım!
  Sovet zenit silahlarından biri yenidən meydançalara dəyib onları sındıra bildi. E-100 nəhayət dayandı. Bununla belə, Magda zəhlətökən zenit silahını ağır yüklə örtərək cəzalandırdı. Yaxşı, izlər qırıldı.
  Gerda qaşqabağını tutaraq yedək gəmisini çağırıb soruşdu:
  - Zəhmət olmasa, bizi çıxarın! Biz ölürük! İzlər qırıldı!
  Cavab dərhal gəldi:
  - Yedəkləmə olacaq!
  Kristina təbəssümlə oxudu:
  - Bu hərəkətdir! Boşa çıxacaq düşmənlər!
  Maqda rus əsgərlərinin birbaşa atəş açmaq üçün çıxarmağa çalışdıqları silaha atəş açıb. O, lüləni parçaladı və sovet əsgərlərini müxtəlif istiqamətlərə səpələdi. Əsgərlərdən biri yarıya bölündü və əzab içində döyüşdü.
  Sarışın xristian özünü çarpazlayıb gözlərini göyə qaldıraraq dua etdi:
  - Məni bağışla Ya Rəbb! Məcburi günaha və qətlə görə!
  Kristina gülümsədi və dedi:
  - Yox, bu mümkün deyil! Sən qaya kimi sərt olmalısan! Bizim üçün qaya ol!
  Magda əminliklə cavab verdi:
  - Yalnız bir qaya var - İsa Məsih!
  Qırmızı saçlı dişi şeytan hürdü:
  - İsa pasifist idi! Bizim inancımız və peşəmiz müharibədir!
  E-100 tankı yedəyə alınaraq alman mövqelərinə doğru sürükləndi. Gerda, qar kraliçasının təbəssümü ilə dedi:
  - Silindrlər tankın ən həssas hissəsidir. Və bununla mübarizə aparılmalıdır!
  Şarlotta başını tərpətdi.
  - Bütün rulonları qalxanla örtməyin. Bu mümkün deyil, çünki tırtılların bir hissəsi hələ də açıq olacaq!
  Magda təklif etdi:
  - Və rulonları kiçik və paletsiz etsəniz?
  Qırmızı saçlı dişi şeytan kıkırdadı və mirvari dişlərini göstərdi:
  - Bəs onlara daha çox sürəti necə vermək olar?
  Maqda çılpaq altlığı ilə metalı ovuşdurdu və təklif etdi:
  - Bəs elektrik mühərriklərindən istifadə edirsinizsə?
  Şarlotta qarnını qaldırıb boynunu bükdü.
  - Mümkün variant... Və tanklar daha az yanacaq!
  Magda ağlaya-ağlaya dedi:
  - O zaman cəhənnəmə girəcəyik, məşəl kimi yanıb-sönəcək!
  Qızılbaş hönkürdü:
  - Yaxşı, bəs nə... Mələklər isə parlaq alovdan yaradılmışdır! Gəlin mələk olaq!
  Kristina onu götürdü və qulaq asaraq oxudu:
  - Mən mələk deyiləm, sadəcə bir şeytanam, amma insanlar üçün müqəddəs oldum .... Hesab düşmənləri alın, belə yersiz ağrıların işgəncəsi altında!
  Qızlar susurdular... Fırtınalılar səmada fırlanır, top gurultusu gəlirdi. Və bombalar yağmağa davam edirdi... Əsl dağıntı və viran dolu dolu kimi.
  Murmansk yanırdı, insanlar ölürdü. Almanlar hətta ballistik raket buraxdılar. Çox təsirli silah deyil. Yu-488-dən beş tonluq bomba atmaq daha asandır, həm daha dəqiq, həm də daha ucuz olacaq.
  Tank təcili dayanacaqa aparılarkən ilk olaraq Kristina ayaqyalın qarın üstünə tullanıb. Təmirçilər orada idi. Qızlar isti bir daxmaya köçdülər. Döşəklərə uzanın. Gerda və Şarlotta cib şahmatını oynamağa başladılar.
  Magda və Kristina, hamiləlik zamanı qarınlarının qabarması və sallanmaması üçün press etməyə başladılar. Bir döyüşçünün belində titrəmək gözəldir. Hələ təzədir, amma bunlar artıq uşaq dünyaya gətirən qadınlardır. İndi ölmək o qədər də qorxulu deyil - yarışı davam etdirəcək biri var! Hətta Hitler kimi əclafın toxumu ilə.
  Ancaq "Pələnglər" SS batalyonunun qızları, Fuhrer həqiqətən Tanrı kimi bir şeydir. Və artıq bütpərəst bir tanrı deyil, Uca və dahiliyi ilə anlaşılmaz bir şey.
  Gerda padşahın qambiti oynadı və güclü hücuma keçdi. Şarlotta inadla özünü müdafiə etdi. Zərbə mübadiləsi oldu. Ancaq hamısı qarşılıqlı məhv və heç-heçə ilə bitdi. Sonra Maqda və Kristina şahmat oynamağa başladılar. Şarlotta və Gerda press və təkan qaldırmağa başladılar. Qız aktiv şəkildə formada saxladı.
  Rəqibi oynayıb itələyən Maqda fəlsəfi olaraq qeyd etdi:
  - Hələ də qəribədir...
  Kristina dodaqlarında məsum təbəssümlə soruşdu:
  - Nə qəribədir?
  Sarışın supermen cavab verdi:
  - Ağların yaxşılığın rəngi olmasına baxmayaraq, müharibəni ilk onların başlatması faktı!
  Qırmızı şeytan rasional olaraq qeyd etdi:
  - Amma biz də yaxşıyıq... Amma bolşeviklər əvvəlcə Rusiyaya hücum etdilər!
  Magda cavab olaraq kədərli bir tonda oxudu:
  - Amma hər şey önümüzdə çiçək açır, arxamızda hər şey yanır...
  Kristina aydın səslə cavab verdi:
  - Ağlamağa ehtiyac yoxdur! Bizimlə hər şeyə qərar verəcək olan bizimlədir!
  Gerda oxumağa davam etdi:
  - Şən, tutqun deyil, gedək evə - sarışın idmançılar bizim mükafatımız olacaq!
  Bundan sonra dördü də gülməyə başladı... Xidmətçi bir yeniyetmə peyda oldu və qızlara yağ, pendir, kolbasa və quru meyvələrlə sendviçlər verdi. Qızlar yemək yedilər, istidən taqətdən düşdülər. Gözəllər yuxuya getdilər. Gənc və sağlam olanda yaxşıdır - asanlıqla yuxuya gedə bilərsiniz.
  Növbəti gün, noyabrın 27-də E-100 yalnız qismən bərpa edildi. Qızlar hücumda iştirak etməyiblər. Ancaq digər tərəfdən, bir bikinidə və ayaqyalın qar yağışlarının arasından qaçdılar. Onlara sanki dəli kimi baxırdılar, soyuqda az qala çılpaq qaçırlar. Ancaq qızlar ümumiyyətlə akrobatika ilə məşğul olurlar. Onlar gələcəyin xüsusi insanlarıdır!
  Gerda irəli addımladı. Andersenin nağılındakı o qədər də ayaqyalın qız Gerda deyildi. Həm də cəsarətli və sərt. Və eyni zamanda, o, anadangəlmə qatil oldu. Güclü əzələləri olan çevik qız.
  Bununla belə, dörd qızın hamısı yaxşıdır. Onlar əlli kilometr sürətlə qaçdılar və geri qayıtdılar. Sonra bir sıra məşqlər etdilər, mahnı oxudular və yelləndilər. Atıcılıqda bir az məşq.
  Yalnız ertəsi gün E-100 tankı təmir edildi. Yaxşı və o qədər də pis deyil. Üstəlik, bu super ağır maşında qarda sürmə qabiliyyətini artıran, lakin vərdişdən kənarda təmirçilər üçün müəyyən problemlər yaradan, pilləli qaydadan fərqli olaraq, rulonların orijinal quruluşu var idi. Baxmayaraq ki, E-100-ü quraşdırmaq "Tiger" və ya "Panther"-dən daha asandır.
  Noyabrın 28-də nasistlər Murmanskda bir az daha dərindən keçə bildilər. Lakin sovet qoşunlarının müqaviməti sadəcə olaraq anlaşılmazdır. Hətta İngiltərə və Almaniyanın döyüş gəmilərinin on altı düymlük mərmiləri də müdafiə iradəsini qıra bilmədi.
  Ancaq nasistlər yenə də irəlilədilər. E-100 tankı bir gündə bir neçə blok keçdi, lakin yenidən relsləri zədələdi. Amma bu dəfə təmir cəmi bir neçə saat çəkdi. Noyabrın 29-da terminator qızlar KV-3 tankı ilə toqquşub. Sovet maşını bir neçə dəfə ön zirehə dəydi, lakin mərmilər yamacdan uçdu. Maqda rus tankına cavab atəşi açaraq onu üst-üstə yığılmış məşəl yığını kimi alovlandırdı.
  Kristina partnyorundan istehzalı təbəssümlə soruşdu:
  - O ruslara heç yazığı gəlmir?
  Magda səmimi cavab verdi:
  - Hamıya yazığım gəlir, hətta rəhm etməyə layiq olmayanlara da!
  Qız isə gözlərini göyə çevirərək ağır-ağır ah çəkdi. Döyüşçülər getdikcə daha diqqətli davranmağa çalışırdılar. Təmirdən yayınmamaq üçün. 128 mm və 75 mm silahlar eşşək kimi işləyirdi. Ancaq yenə də tank zədələnmişdi.
  Divarlardan biri partlayaraq maşının üzərinə uçub. Zirehi cızdı və bir az əyildi.
  Noyabrın 30-da nasistlər daha da irəlilədilər. Bəzi yerlərdə şəhər mərkəzinə belə getdi. Lakin elə həmin gün qırx beşdən sərrast atış 128 mm-lik topun ağzını zədələdi və qızlar təmir üçün yenidən ayağa qalxmağa məcbur oldular. Və görünür, daha uzun.
  Sonra dörd nəfər sadə piyadalar kimi tank əvəzinə döyüşmək qərarına gəldi. Gözəllər bir bikinidə döyüşərək döyüşməyə çalışıblar. Ancaq soyuqda qızlar belə yarıçılpaq formada cəmi bir neçə saat dözə bildilər və sonra isinmək üçün qaçdılar.
  Gerda qarın içinə girdi, ən son MP-44 pulemyotundan atəş açdı və rus əsgərlərini olduqca fəal şəkildə öldürdü. Budur, saçları ağarmış, ayaqyalın qız Qırmızı Ordunun polkovnikinin başına vurub. Və o dedi:
  - Yox, mən hələ də Aryanam!
  Qarşı tərəfdən irəliləyən Şarlotta güldü:
  - Düşmənlərə ölüm gətirən döyüşçüsən. - Sonra qırmızısaçlı, ayaqyalın bir qız mayora atəş açıb, düz gözünün altından vurub. Gözəl gülümsədi. - Görürsən, mən də elə çəkirəm!
  Gerda növbə verdi, komsomolçu və rus qoşunlarının kapitanını bitirərək dişlərini göstərdi:
  - Bəli, sən vur, mən də gördüm! Zəncirli mişar kimi!
  Şarlotta çılpaq ayaq barmaqları ilə şüşə parçası atdı. O, rus ordusunun leytenantının boynuna vurdu və cik-ciklə dedi:
  - Mən də burdayam, şüşəyə dalıram!
  Gerda çılpaq, zərif ayaq izlərini buraxaraq qarın arasından qaçdı. O, əyilib qaçdı. Sonra pələng qız çevrildi və salto etdi. O, burulub başını sovet əsgərinin çənəsinə apardı. O, qan tökdü. Gerda yalın ayaqları ilə onun boğazını sıxıb rusu boğdu.
  Qırmızı saçlı dişi şeytan Charlotte pioneri boğdu. Qızların belə murdar və pis olduğu ortaya çıxdı.
  Maqda rus əsgərlərini də öldürdü, amma uşaqlara toxunmadı. Yox, heç vaxt uşağa əl qaldırmaz. Və ümumiyyətlə, qan tökmək ona zövq vermirdi. Ancaq yenə də o, SS batalyonunun pələngidir və əmrə tabe olmalıdır.
  Burada Kristina təxminən on iki yaşında görünən bir oğlana xəncər atdı. Onsuz da qəddar. Xeyr, böyüklər uşaqları öldürməməlidir!
  Maqda özünü keçib pıçıldadı:
  - Rəbbi bağışla! Sən mənim üçün iyrəncsən, amma müharibə müharibədir!
  Sarışın rus snayperinə atəş etdi, o, burun körpüsünə dəqiq bir vuruşla yıxıldı. Təəssüf ki, məşhur dördlük meydana çıxdı. Qızlar əvvəlcə ingilisləri, qismən də amerikalıları öldürdülər, indi isə buna əl atdılar
  ruslar. İkinci Dünya Müharibəsinin gurultulu gülüşləri belədir. Ən real və kəskin dişləri göstərən gülüşlər!
  Kristina yalın ayağını ağaca sürtdü, hələ də soyuq hiss etdi və dedi:
  - Çirkin? Qırmızı saçlı cadugərlərdən nə istəyirsən!
  . FƏSİL #14
  Almanlar tədricən fəaliyyəti dondurdular. O cümlədən aviasiya - və hava şəraitinin pisləşməsi səbəbindən məcburi. Hücum ərəfəsində qarşıya qoyulan vəzifələri yerinə yetirmək tamamilə mümkün deyildi. Düzdür, Qafqaz praktiki olaraq tutulur. Bakı neft hasilatı nəzarət altındadır. SSRİ ən böyük neft mənbəyini itirdi. Düzdür, almanların özləri hələ də quyuları bərpa etmək üçün vaxt sərf etməlidirlər. Tutulan və Kareliya, Arxangelsk, şimal sahillərinin bir hissəsi. Rusiya Leninqradın qalan hissəsi ilə əlaqəni tamamilə kəsdi. Mərkəzdə bəzi digər ərazilər ələ keçirilir. Türkmənistanın da yarısı işğal olunub. Yaponiya bütün Monqolustanı ələ keçirdi, həmçinin Orta Asiyaya sıxışdı və qismən Amur çayının kənarında, Usuri bölgəsində körpü başlıqları yaratdı. Düzdür, samuraylar bir qədər az uğur qazandılar. Vladivostok tamamilə mühasirəyə alınıb və o, atəşə tutulub.
  Moskva təxminən 200 kilometr məsafədədir. Onsuz da almanlar paytaxtı ballistik raketlərlə bombalaya, reaktiv təyyarələrlə bombalaya bilər. Lakin qışda və şaxtada Wehrmacht daha bir hücum etmək imkanını itirdi. Xüsusilə müstəmləkə qoşunları: hindlilər, afrikalılar, ərəblər çox soyuqdur. Və döyüş qabiliyyətinin çoxunu itirdilər. Belə bir vəziyyətdən istifadə etməmək günahdır. Qırmızı Ordu böyük itki versə də, həm də ciddi şəkildə tükənmişdi.
  Həqiqətən də, Baş Qərargah Qafqazın tədarükü ilə bağlı bütün çətinliklərə və itkilərə baxmayaraq, qışda bir neçə iri hücum əməliyyatı keçirməyi qərara aldı. Faşistlər qışda burnunu çəkməyə cəsarət etməsələr də, biz onları çimdikləyib əzəcəyik.
  Yaxud istənilən halda onları ən pis hava şəraitində mübarizəyə məcbur edəcəyik.
  Baş qərargah rəisi və müdafiə nazirinin müavini Vasilevski tamamilə məntiqlə belə bir fikir irəli sürdü ki, SSRİ bütün Avropa və Afrikaya qarşı texnoloji yarışda qalib gələ bilməyəcək, Asiya isə önə çıxacaq.
  Bu baxımdan, qışda düşmənin üstünlüyü, xüsusən də aviasiyada yalnız artacaq. Bəli, əlbəttə ki, sovet dizaynerləri artıq yeni, daha təkmil tanklar hazırlayıblar və inkişaf etdirməyə davam edirlər. Xüsusilə, daha böyük bir qüllə və güclü bir silah olan T-34-85. Yaxşı, 122 millimetrlik silahı olan İS-2 yoldadır. Amma almanlar da yerində durmayacaqlar. Bundan əlavə, hətta yeni avtomobillər Lion və ya hər hansı bir ağır avtomobili məğlub etmək üçün kifayət qədər yaxşı deyil.
  Və çətin ki, indi say üstünlüyünə nail olmaq mümkün olsun.
  Voznesenski də çıxış edib. O, həmçinin erkən hücumun lehinə danışdı:
  - Qafqazın itirilməsindən sonra ordumuz ciddi yanacaq qıtlığı yaşayacaq. Daha doğrusu, biz bunu artıq tam şəkildə yaşayırıq. Bununla belə, qışda gündüz vaxtı xeyli qısalır, qeyri-uçuş havası adi haldır və yanacaq sərfiyyatı da azalacaq.
  Xalq komissarı Jdanov da əlavə etməyə tələsdi:
  - Bundan başqa, bizim qırıcı və istehkamçılar Qafqazdakı bütün neft quyularını partladıblar. Bu isə o deməkdir ki, Fritz hələ bizim neftimizdən istifadə edə bilməz. Amma qəddar faşistlərin nə qədər tez hər şeyi tikib bərpa edə bildiyini nəzərə alsaq, o zaman yazda Bakı nefti də Üçüncü Reyxin iqtisadiyyatının arteriyasına axacaq.
  Stalin müzakirəni yekunlaşdırdı:
  - Dekabrın sonunda ilk qış zərbəsini vuracağıq. Yeganə sual haradadır?
  Hərbçilər arasında birlik yox idi. Jukov mərkəzə zərbə endirməyi və düşməni Moskvadan uzaqlaşdırmağı təklif etdi. Vasilevski təklif etdi ki, Tixvində zəif nöqtə tapmaq daha yaxşıdır. Eyni zamanda, blokadanın qoşa halqasının sağ qala bilməyəcəyi Leninqrada kömək edin.
  Rokossovski Voronej istiqamətində hücuma çağırdı. Həştərxanda, hətta Arxangelsk yaxınlığında nasistlərə hücum etmək ideyaları var idi. Stalin bütün şərhləri dinlədi, nəyisə qaşıdı və düşündü.
  Düşməni Moskvadan uzaqlaşdırmaq fikri cazibədar və yalvarıcı görünürdü. Bununla belə, nasistlərin indi ən güclü və möhkəm kök saldıqları mərkəzdədir.
  Volqanı məcbur edərək hücum etmək məntiqsiz görünürdü, çay böyük və dolu idi və əməliyyatın ilk mərhələsi uzanacaqdı.
  Don və Volqa arasında hücum variantı mümkündür, amma bizimkilər orada artıq döyülüblər və almanlar da yaxşı möhkəmləndirilib.
  Vasilevskinin fikri ən məntiqli görünür. Şimalda almanlar daha zəifdir və onların qoşunlarının birtəhər döyüş təcrübəsi azdır. Üstəlik, Tixvin bu yaxınlarda işğal edildi, alman qoşunları çıxıntıda yerləşirdi. Ancaq Fritzlərin belə düşünməsi tamamilə mümkündür.
  Voronej istiqamətində bütün qüvvələri verin? Cəbhənin konfiqurasiyasında bir eyvan meydana gəldi ki, onu əyilmiş tikan kimi kəsməyə çalışmaq çox rasional olardı.
  Arxangelsk yaxınlığında sikişmək daha maraqlı fikirlərdir. Nəzərə alsaq ki, Fritz armaturları dəniz yolu ilə ötürməli olacaq, bu istiqamətdə rasional taxıl var.
  Baxmayaraq ki, öz qoşunlarımızı təmin etmək çətindir, xüsusən də dənizdə faşistlərin sualtı donanması tamamilə üstünlük təşkil etdiyi üçün. Bəli və nasistlərin yeni kreyserləri işə düşür. Deyəsən, onlar hətta əvvəllər su basmış Bismark döyüş gəmisini də az qala inşa ediblər. Üstəlik, yeni gəmi Yamato-nun rekord ölçüsü və silahlanmasından üstün olmalıdır.
  Digər tərəfdən, Fritz nə üçün döyüş gəmilərinə ehtiyac duyur? Bütün dünyanın gözünə toz atmaq? Üçüncü Reyxdə inkişaf etdirilən yeni silah növləri haqqında məlumatlar daha çox narahatdır. Xüsusilə raketlər və reaktiv təyyarələr haqqında və bu ciddidir.
  Bir az tərəddüddən sonra Stalin planı təsdiqlədi: dekabrın sonunda Tixvin bölgəsinə hücuma keçmək, yanvarın əvvəllərində isə Voronej yaxınlığında düşməni hiss etmək.
  Ümumiyyətlə, bu, məntiqli görünürdü... Bu arada, demək olar ki, unudulmuş dörd qız Şərq cəbhəsində qəhrəmanlıqlarını davam etdirirdilər. Gerda və Şarlotta və Kristina və Maqda fon Sinqer - onların hamısının demək olar ki, eyni vaxtda hamilə qalması səbəbindən yaranan fasilədən sonra; sonra sağlam övladlar dünyaya gətirdi, cəbhəyə qayıtdı.
  Hava soyuq idi, gözəllər dekabrın iyirmi beşində gəldilər. Qar yağır və külək buruqları əsir. Onlar özləri üçün ən isti yer seçmədilər - Leninqrad yaxınlığında.
  Gələndən sonra bikinili qızlar qar uçqunu ilə qaçırdılar. Əslində, əsl arilər heç bir, hətta ən şiddətli soyuqdan qorxmadıqlarını göstərməlidirlər. Onlarla birlikdə Yaponiyadan gələn və hamının Karas adlandırdığı bir ninja oğlan qaçdı.
  Bu uşaq xüsusi əməliyyatlarda iştirak etməklə məşhurlaşıb. Xoş şərq xüsusiyyətləri, naməlum atadan miras qalan sarı saçlarla birlikdə oğlanı çox yaraşıqlı edirdi.
  Qızlar hətta cavab olaraq ona baxdılar, baxmayaraq ki, Karas, bəlkə də, onlar üçün hələ cüt deyil. Amma əzələlərin relyefi məftil kimi qaçır ki, hətta bu bərkimiş və təcrübəli pələnglər də buna tab gətirə bilmirlər.
  Təlim bazasında doğuşdan sonra qızlar öz formalarını tamamilə bərpa etdilər, lakin hər supermenə belə buzlu tempə tab gətirmək nəsib olmur.
  Maqda fon Sinqer kimi ruslarla döyüşməyi bacaran Kristina belə qeyd etdi:
  - Şaxta və qar onların əsas müttəfiqidir. Beləliklə, heç bir şey İngilislərdən daha soyuq deyil!
  Magda haqlı olaraq qeyd etdi:
  - Bunu deməzdim. Ruslar daha güclüdür və bölmələr demək olar ki, heç vaxt geri çəkilmir!
  Şarlotta qaçarkən salto etdi, gülərək dedi:
  - Ancaq bu, üstünlükdən daha çox onların zəifliyidir .... Qoşunlara komandanlıq və nəzarət üsullarını baraj dəstələrinin yaradılması və geri çəkilən bölmələrin komandirlərinin edam edilməsi kimi başa düşmürəm.
  Ayaqyalın Gerdanın özü qaçarkən və uzanarkən çevrilərək razılaşdı:
  - Təbii ki, çubuq altından yaxşı döyüşçülər çıxmayacaq. - Burada isə sarışın qız ürəyini sıxaraq etiraf etmək məcburiyyətində qaldı. - Amma ruslar yaxşı mübarizə aparırlarsa, artıq iki il yarım dözüblər. Biz onların canlılığını istərdik!
  Kristina nifrətlə xoruldadı.
  - Bizimlə danışırsan?
  Gerda gülümsəyərək qeyd etdi:
  Biz elitiyik! Xüsusilə Marsel!
  Bütün dövrlərin və xalqların ən yaxşı acesi, bu yenilməzlik simvolunun yalnız müəllimlik işinə diqqət yetirməsini istəyən Hitlerin qəti qadağanına baxmayaraq - axırda o, hələ də general-leytenant idi, buna baxmayaraq cəbhəyə keçdi.
  Daha doğrusu, Almanlar haradasa pis hiss edərlərsə, fürer lütfkarlıqla ona qayıtmağa icazə verdi.
  Nasistlər, təbii ki, hər ehtimala qarşı müdafiəni gücləndirib qışa hazırlaşdılar, lakin rusların genişmiqyaslı hücum hərəkətləri üçün resurslara sahib olacağına qəti şəkildə şübhə edirdilər.
  Bununla belə, kəşfiyyat işləyirdi. Yəni Tixvinin azad edilməsi üçün gözlənilən hücumla bağlı məlumatlar sızdı. Üstəlik, Sovet qoşunları Milad bayramında güclü artilleriya hazırlığına başladılar.
  Katyuşalar və hətta bir neçə ilk Andryusha yüksək güclü reaktiv buraxılış qurğusu məhv edildi. Və gurultu elə idi ki, ayaqyalın, yarı donmuş qızlar onu tutdular.
  Xoşbəxtlikdən, onların eşitmə qabiliyyəti əladır və gözləri qığılcımlarla parıldayır.
  Qızlar bir-birinə baxaraq belə nəticəyə gəldilər:
  - İndi nə lazımdırsa, döyüşəcəyik!
  Və ninja oğlan Karas dedi:
  - Mənim vəzifəm Leninqrada girmək və orada kəşfiyyat aparmaq olacaq. Sən kəşfiyyatçılar üçün çox gözəlsən!
  Maqda lənətlə kirpiklərini tərpətdi və cavab verdi:
  - Siz də... Bəs ruslar qəribə görünürsə, ləhcəniz?
  Karas məntiqlə qeyd etdi:
  - Rus dilində çox düzgün danışanda içindəki əcnəbiyə daha çox xəyanət edir. Hər halda mən qaçdım, amma düşməni cinahda diqqətlə əzdim ...
  Qızlar öz tanklarına tərəf qaçdılar. Axı onlar sınaq tankerləridir. Və özləri üçün yeni bir şey seçdilər. Daha doğrusu, cəbhədə sınaqdan keçirilməli olan bir anda iki təcrübəsiz tank.
  Məhz, "Weasels", çox aşağı silueti olan iki ekipaj üzvü olan avtomobillər. Almanların layoutun sıxlaşdırılması ilə həqiqətən ciddi məşğul olduqları yeni nəsil tankların ilk modelləri. Və idarəetmədə bəzi maraqlı nou-hau. Xüsusilə, elektrik ötürülməsi və mühərrikə quraşdırılmış sürət qutusunun yeri. Tankerlərin özləri, bir cüt, əslində uzanmışdı. Eyni zamanda, transmissiya və mühərrik arxaya yerləşdirildi və qızlar mədələrində rahat şəkildə yerləşdirildi. Və onların ayaqları arxadakı dişliləri və düymələri əzdi, əlləri isə əksinə, yerdəyişmə zamanı rahat hərəkət edirdi. Ən çox uzanan oturacaq sifarişlə hazırlanır və bədənlərinin formasını kopyalayır. Həqiqətən heç bir qüllə yoxdur - özüyeriyən silahlar olduğu ortaya çıxdı və o qədər aşağıdır ki, rulonlar kənarda yerləşir.
  Təbii ki, top dönə bilməz, amma bir az fırlana bilir. Yaxşı, qırıcının özü məşhur olaraq öz oxu ətrafında fırlanır və bununla da qüllənin olmamasını kompensasiya edir.
  Magda yoldaş qızlara izah etdi:
  - Orada qülləsiz tanklar ucuzlaşır və aşağı düşür. Burada hündürlüyü tənzimləyə bilərik, onu 1,2 metrə endirib, 1,5-ə qaldıra bilərik ... Demək olar ki, partizanlar kimi, plastuna üzərində sürünürük.
  Çəkisi 12 ton olan avtomobil, yuxarıdakı üfüqidən 40 dərəcə meyl bucağında 82 millimetrlik əla ön zirehlərə sahib idi. Altı çox kiçikdir. Tərəflər 60 millimetrdə daha pis qorunur, lakin rulonların özləri hələ də əhatə edir. 400 at gücünə malik mühərrik əla sürüş performansını təmin edir. Üstəlik, rulonların yeri və asma yalnız silueti azaltmağa deyil, həm də əla çarpaz sürüşmələri təmin etməyə imkan verir.
  İstər-istəməz, amma Pantera ilə başlayan daha ağır bir heyvandarlıq, daha həcmli və yöndəmsizdir. Və qar yağışlarında və tamamilə tabutda.
  Çoxdankı partnyoru Şarlotta ilə məskunlaşan Gerda istər-istəməz çənin dar, yığcam və uzunsov qutusunda diskomfort hiss etdi. Baxmayaraq ki, əlbəttə ki, T-4 silahı və ən yaxşı zirehli avtomobilin 12 ton çəkiyə uyğun olmasına hörmətlə yanaşmalıyıq. Sarışın terminator qeyd etdi:
  - Ən rahat tanklar "Tiger" və "Lion" idi. Bu maşında hətta biz qızlar da çətinliklə dönürlər.
  Charlotte cavab verdi:
  - Ancaq qorunma ... Yalnız noyabr ayından etibarən qoşunlara 60 millimetrlik korpusla girməyə başlayan ən yeni "Pantera" kimi .... Düzdür, alın 120 millimetrlik bizimkindən daha yaxşı bağlanır, amma yenə də lazımdır. vurmaq. Bizimki kimi bir bucaqda 85 millimetrlik top hətta nöqtədən atəş açanda da səkilir.
  Gerda ayağını qulağının arxasına qaşıdı, lakin bu hərəkətdən barmağı maili damda dayandı və dedi:
  - Ruslar bizə xəbərdarlıq etdilər ki, 122 millimetr kalibrli tanklar peyda ola bilər. Kəşfiyyat yatmaz!
  Şarlotta inamla yanaqlarını şişirdib və hirslə ağzını bükərək dedi:
  - İntellektimiz həmişə olduğu kimi zirvədədir. Yalnız biz darısqal qutuya bağlandıq.
  400 at gücünə malik yeni mühərrik, təlimatda deyildiyi kimi, su-metal və ya azot qarışığı ilə qısa müddətə gücləndirilə bilər. Bu vəziyyətdə tank bir neçə dəqiqə 100 kilometrdən çox sürətlə qaça bilər.
  Sovet qoşunları bir irəliləyiş əldə etdilər, bundan əvvəl faşistlərin bütün səngərlərini və bunkerlərini deşdilər. Lakin nasistlər qoşunların çoxunu ikinci və üçüncü sıraya çəkdilər. Bundan sonra onlar artilleriya atəşi və pulemyot sıraları ilə piyadaları qarşılamağa çalışıblar.
  İrəlidə, əlbəttə ki, tanklar hərəkət edirdi. Daha güclü T-34-85 hələ kütləvi istehsala daxil olmadığı üçün daha kiçik və daha mobil T-34-76 hücuma keçdi. Onlar itkilərindən asılı olmayaraq xəndək xəttinə qalxaraq qarda əla sürmə qabiliyyətindən istifadə ediblər.
  Budur alman maşınları cavab verməyə çalışır. T-4 artıq istehsaldan çıxarılıb, lakin onlardan bir neçəsi hələ də xidmətdədir. Qəribədir ki, onlar yeni canavarlardan daha yaxşı qar yağışlarında hərəkət edirlər. Konkisürmə meydançaları arasında tıxanmış qarı təmizləmək üçün hələ də bunlara başlamaq lazımdır. Fritsin qazanlarda suyu necə qaynatması və sonra bu iyrənc qabığın çıxması üçün relslərə tökməsi hətta gülməlidir.
  Hətta ən yaxşı Alman tankı "Lion" belə rulonlardan əziyyət çəkir. Düzdür, əksər modifikasiyalarda fransızlar bunu artıq nəzərə alıblar və maşının özü otuz dördü döyməyə qadirdir... Ancaq bu, yalnız şərti olaraq belə sadədir.
  Amma burada bir-iki alman tankı hələ də yerindən tərpənib... Amma qalanı, necə deyim... Başda! Düzdür, "Lion" dan sərin tankerlər T-34-76-nı uzaq məsafədən vurmağa çalışırlar. Qeyd etmək lazımdır ki, sovet istehsalı olan tökmə qüllənin zirehinin kövrəkliyini nəzərə alsaq, təəssüf ki, vurmaq şansı var.
  Alaşımlı elementlərin olmaması o qədər kəskindir ki, hətta Fritz-in 50 mm-lik silahları da təhlükəlidir. Bununla belə, 37 mm-lik kiçik bir topun zərbələri də zirehlərin və ya qüllə ilə korpusun dağılmasına və tökülməsinə səbəb olur.
  "Otuz dörd"ün nisbi zəifliyi "Panterləri" daha güclü silahla yenidən təchiz etmək ideyasının daha yaxşı vaxtlara qədər təxirə salınmasına səbəb oldu. Daha doğrusu, ən pisləri - IP-lər seriyaya girərsə. Amma indiyədək İS-1 kütləvi seriyaya çevrilməyib. Amma artıq IS-2 hesabına məlumat sızıb. Çünki bir çox generallar SSRİ-nin demək olar ki, məhv olduğunu artıq başa düşdülər və pul üçün vətənlərinə xəyanət etməyi utancverici saymadılar. Beləliklə, Baş Qərargah da daxil olmaqla casusların sayı xeyli artıb.
  Budur, 128 mm-lik topla "Lion"un ağır modifikasiyası. Uzun pəncəsi ilə otuz dördə çatmağa çalışır... Amma vurmağa çalış.
  Ancaq sovet tankerləri Fritz-ə özləri hücum etmək qərarına gəlirlər. Wehrmacht silahlarının atəş sürəti nəzərə alınsa belə, bu intihardır.
  Burada "Aslan" qülləni qoparmağa müvəffəq oldu və dörd dost göyərçin kimi o biri dünyaya uçdular... Amma digər tanklar daha da aktiv şəkildə tükənir... Burada ustalar dizel mühərriklərini birtəhər gücləndirməyə çalışırlar. qısa müddətə olsa da, heç bir qarışıq olmadan tankı 70 kilometrə qədər sürətləndirirlər. Bundan sonra motorun qırılmasına icazə verin. Ancaq burada ümidsiz uşaqlar hücuma gəlirlər, onların geri dönüşü yoxdur. Yaxşı, nə? Başqa cür yaşamaq mümkün deyilsə, sağ qalmağı unut.
  İndi qar dünyasından bir iblis kimi, sovet tankı özü üçün ən bahalı qurbanı seçərək ağır və ölümcül "Aslan" qoçlayır. Alman maşını anqardan təzəcə çıxmağa başlamışdı.
  Zərbə güclüdür, sovet maşınının ağzı əyilmişdir. "Lion" kifayət qədər alçaqdır və hər iki maşının gövdələri yastılaşdırılmışdır. Sonra öndəki alman mühərriki partlayır. Və yanğın başlayır və nasistlərin aşağı lyukdan uçuşu.
  Əlbəttə ki, sovet tanklarının hamısı darmadağın məsafəsini keçə bilmədi. Fritz alətləri işləyir və üyüdülür. Amma kim bacarırsa, necə vuracaq!
  Gerda və Şarlotta dostlarından bir az öndə idilər və sovet avtomobilləri artıq görünəndə sərhədlər daxilində idilər. Yaxşı, vura bilərsən, amma yaxınlaşmaq daha yaxşıdır. Beş kilometrdən hətta otuz dördün kövrək zirehini də götürmək problemlidir.
  Fiery Charlotte fəlsəfi olaraq qeyd etdi:
  - Həmişə belə olur. Uzaqdan vurmaq olmaz!
  Gerda cavab verdi:
  - Kifayət qədər diqqətli olsanız edə bilərsiniz!
  Amma hələlik vəziyyət onları uzaq məsafədən atəş açmağa məcbur etməyib. Və çətin ki, heç kim onların ağ rəngə boyanmış tankını görməyəcək. Və maşın çox yaxşı işləyir. Heç kim şassisi günahlandırmayacaq.
  Və bəli, gəzinti hamardır. Sovet maşınları da pis deyil və burada onlar artıq Alman müdafiəsinin birinci xəttini sındırıblar və ikincini də keçiblər. Və hava uçmur, qar fırtınası qalxdı və çoxsaylı Wehrmacht təyyarələri yola salındı.
  Qırmızı aviasiyanın say zəifliyini və kəskin yanacaq çatışmazlığını nəzərə alsaq, bundan yaxşı hava ola bilməz.
  Fritz gizlənsin. Artıq bəziləri hətta ağ cır-cındır yelləməyə başladılar. Hitler kaput olacaq...
  Gerda iki kilometr məsafədən atəş açıb. Prinsipcə, bu, hələ dəqiq bir məğlubiyyət deyil, amma rusların nə qədər almanları şikəst edə bildiyini görsəniz, nə gözləmək olar. Üstəlik, otuz dörd nəfər müharibənin əvvəlindən daha az mətanətlidir və onlar hələ də yeni yataqların işlənməsinə nail ola bilməyiblər. Belə ki...
  Silahın tətiyini çəkəndə sarışın terminator çox narahat idi. O, artıq canlı atışma vərdişini itirmişdi - Murmansk hücumu istisna olmaqla, hamiləliyi dövründə, eləcə də hakimiyyətinin ilk aylarında atıcılıq poliqonlarında və poliqonlarda məşq etməyə davam etsə də. Ancaq görünür, bikinidə və ayaqyalın döyüşmək daha asandır, siz maşınla birləşirsiniz ... Mərmi qülləni vurdu və qülləni əydi ... Xeyr, alov almadı, amma dost hər halda dayanmalı oldu. İndi daha bir qurban...
  Şarlotta pıçıldayır:
  - Qələbə uğrunda döyüşməyə öyrəşmiş kim. O, bizimlə məzara gedəcək... - Gerda atəş açdı və qırmızısaçlı döyüşçü düzəliş etdi. - Daha doğrusu, hamımız birlikdə düşmənləri məzara gətirəcəyik.
  Snow White Terminator hirslə sözünü kəsdi:
  - Bəli, ilham yoxdur, mahnını yayındırmayın!
  Charlotte yalvardı:
  - Özünüz oxuyun! Sən çox bacarıqlısan!
  Yanğına rəhbərlik edən Gerda mahnı oxudu;
  Vətən və ordu iki sütundur,
  Planetin dayandığı!
  Biz səni sinəmizlə qoruyacağıq,
  Ordunuz bütün insanlar tərəfindən istilənir!
  
  Buludlar sərin, istilik parladı,
  Pulemyot əsgərin çiyninə sürtdü!
  Əbədi vətən biz səninləyək,
  Gəlin yaramaz üçün qəbir qazaq!
  
  Bəli, bəxt üzü zalım olur bəzən,
  Güllə ürəyimizi deşməyə çalışır!
  Kiçiklik geri çəkildi və döyüşçü öldü,
  Qəhrəmanın üzünə Rəbbin qapısını aç!
  
  Dipsiz səmalarda sülhümüz var,
  Cənnət, mübarək döyüşçü parlamaz!
  Özümlə apardığım vətəndə sülh,
  Uşaqlarımız qələbənin bəhrəsini dadacaqlar!
  Oxuyarkən Gerda daha doqquz tankı məğlub edərək xalını xeyli yaxşılaşdırdı.
  Sonra Charlotte oxudu:
  Ulduzlu yüksəklikləri çağıran,
  Sonsuz məsafələrə cəlb olun!
  Və düşüncə dünyası xalqımız,
  Uçan İkar xəyalı!
  
  Gözlərim göyə dikilib
  Kürə toxunmaq çətindir.
  Arximedin ilk vintlərindən -
  Onları uzun və yorucu planlaşdırdılar!
  Sonra qız müqavimət göstərə bilməyib nişan alıb özünü atəşə tutmağa başladı... Maqdanın özüyeriyən silahı da qoşulsa da, sovet tankçıları atışlara fikir vermədilər. Yenə də çovğunda onun harada, nəyi və necə vurduğunu həqiqətən görə bilməzsən. Üstəlik, hər iki tank oturdu və qar yağışından demək olar ki, fərqlənmirdi. Bəli və yeni silah daha gözə çarpan deyildi və sonunda işıq çıxışı olan səsboğucu var idi. Bu, Fritz tərəfindən çıxarılan ən məkrli avtomobildir.
  Bu an böyründən uçan sazan balığı həyəcanla oxudu:
  - Qadınlar döyüşürsə, döyüşməmək daha yaxşıdır!
  Belə görünürdü ki, hər biri cəmi on iki ton olan iki avtomobil nə zərər verə bilər? Ancaq bu vəziyyətdə çərçivələr hər şeydir. Qızlar praktiki olaraq qaçırmadılar, baxmayaraq ki, bütün hitlər ölümcül olmadı. Otuz dördlük üç-dörd maili zireh səkilmiş, təxminən onlarla eniş müxtəlif dərəcəli nəqliyyat vasitələrinin zədələnməsinə səbəb oldu, lakin sahədə düzəltmək asan olanlar kateqoriyasından. Lakin sovet maşınlarının əlliyə yaxın keyfiyyətsiz zirehinə ciddi ziyan dəydi.
  Burada, məsələn, sursat partlayanda komandirin otuz dördü yırtılmağa başladı. Qüllə uzaqlara atıldı və ağız sükan çarxına çevrildi. İnsanlar da öldü.
  Sovet tankerləri onları sancdıqlarını gec anladılar və hücuma qarşı durmağa çalışdılar.
  Pələng qızları çox izdihamlıdır, lakin 82 mərmidən ibarət sursat yükü Panther ilə olduqca müqayisə olunur. Baxmayaraq ki, döyüş sursatı burnuna söykənir və qızlar onların ətrafında dirsəklərini soyarlar. Amma hələ də atılası bir şey var və yaxınlaşanda rusları vurmaq daha asandır.
  Gerda özünü çox tez keçir və başqa bir tankı hurdaya göndərərək pıçıldayır:
  - Allah məni bağışla! Bunlar cəsur uşaqlardır, lakin onların komandirlərindən biri tamamilə dəlidir!
  Şarlotta isterik bir şəkildə pıçıldadı:
  - Bizə minsələr, son!
  Doğrudan da, otuz dördlər hərəkətdə atəş açdılar, tüstüyə büründülər, silkələnmədən titrədilər. Təbii ki, onların vurduğu zərbələr nadirdir, atışlar qeyri-dəqiqdir, amma tank vızıldayır.
  Alın hələ də mükəmməl qorunur və zireh, nə deyərlərsə, yüksək keyfiyyətli, sementlənmişdir. Və bu o deməkdir ki, artan sərtlik səthi atlayan bir dovşan kimi əla rebound verir.
  Ancaq yenə də içəridə axmaqdır, nağara dırmaşmaq kimidir və onu ağır dəyənəklərlə döyəcəklər.
  Düzdür, kabin hitlərdən çox isti oldu, amma bikinidə olanda, qar yağışlarına daldıqdan sonra belə gözəldir. Ancaq sovet mərmisinin meydançanın sağ perronuna düşməsi daha xoşagəlməz haldır. Bu, gözün altındakı ləng kimi avtomobilin idarəetmə performansı üçündür. Baxmayaraq ki, rulonların şahmat deyil, ayrıca araba olduğunu nəzərə alsaq, tank hələ də hərəkət edə bilər. Dön və ayrıl. Bu daha əvvəl edilməli idi. Və beləliklə, arxa tərəfin qorunması daha zəifdir. Və meyl açısı daha kiçikdir. Vursa, keçə bilər. Rus silahları o qədər də zəif deyil.
  Gerda yarı avtomatik toplarından cəhənnəm hədiyyəsini bir daha buraxaraq pıçıldadı:
  - Amma Pasaran!
  Baxmayaraq ki, bu söz, daha doğrusu ispan kommunistlərinin alman pələng döyüşçüləri üçün devizi heç də uyğun görünmür. Axı nasistlər Frankonun tərəfində vuruşurdular. Baxmayaraq ki, bəzən əsgərlər başqalarının hiylələrini həvəslə qəbul edirlər.
  Atəş zamanı Şarlotta "Laska" özüyeriyən tapançasını bir az fırladıb, sağ çarxı mərmi ilə sındırması onlara bu baxımdan problem yaradıb.
  Sovet tankları magistral yoldakı kimi sürətlə qar yağışı ilə yarışmadılar, lakin yenə də onların sürətli tullanışları görmə qabiliyyətinə mane olurdu və sürətli idi.
  Burada mərmilər əslində nöqtə-boş məsafədə tökülür.
  Gerda isə tər içində ən yüksək sürətlə atəş açır. yamaclı zireh
  alnında ribaundlar var, amma yanlara vursalar ...
  Charlotte qışqırdı:
  - Və cəhənnəmin dərinliyinə düşsəm də - beşiyə qayıtmayacağam!
  Qızlar sona qədər vururlar, lakin mərmilər yanlardan qaçır və rulonları qırır. Zireh çatlayır və maşın alovlanır.
  Gerda qərar verir:
  - Maşınları zədələyirik və gedirik!
  Şarlotta kədərlə deyir:
  - Dəmirdən çıxmaq istəyirsən?
  Gerda qətiyyətlə deyir:
  - Metaldan daha vacib şeylər var, məsələn çərçivələr!
  Şarlotta kiçik bir kameranı qoparıb qışqırır:
  - Amma bizim istismarlarımız əbədi yazılacaq!
  Gerda çılpaq barmaqları ilə eksperimental tankı dağıda bilən partlayıcını işə salan qolu çevirdi. Pələng qızı belə bir sənət əsərini məhv etdiyinə görə çox təəssüfləndi, amma cəsarətini inkar etmək mümkün olmayan sovet döyüşçüləri unikal texnologiyaları ələ keçirsələr, hara getmək olar.
  Beləliklə, onlar "Laska"nı partladıb, bənzərsiz həyatlarını xilas etmək üçün qar yığınına daldılar.
  Magda von Singer və Christina da geri çəkilmək istəmədilər və onların avtomobili dəqiq mərmilərlə parçalandı. Tale belədir - istənilən müharibənin amansız Pallası. Geri çəkilmək məcburiyyətində qalanda, ürəyini tərk edərək. Ancaq qızlar məharətlə vuruşdular və demək olar ki, bütün sursat yükünü istifadə edə bildilər. Amma indi onlar ilan kimi qar uçqunu altına girməli və orada amansız sovet silahlarından kənarda oturmağa çalışdılar.
  Tərli və bikinidə olanda qarın dərinliyinə dırmaşmaq ən xoş fikir deyil. Ancaq dünyamızda nə qədər tez-tez xoşunuza gələni edirsiniz. Hər halda, məsələn, işıq Kristinanın altını, ilahi ayaqlarını sona qədər atəşə tutmağı ciddi şəkildə bacardı. Amma bundan qız daha da qəzəbləndi və qışqırdı:
  - Şərəf və cəsarət çəki ilə satılmır!
  Özü də yandırılan, hətta qaralmış dərisi də qabarcıqlarla örtülmüş Maqda qışqırdı:
  - Od istilikdir, od deyil!
  Sovet tanklarının özləri isə bu işi asanlaşdırdılar. Onlar qəzəblə tərk edilmiş "Weasels"i rəhm etmədən vurdular, qırılan metalın içinə onlarla mərmi qoydular. Eyni zamanda, tankerlərin bir hissəsi lyuklardan və şəlalənin şəlaləsi kimi, alman maşınlarının qanadlarını və ədəbsiz sözləri idarə edənlərin arasından əyildi.
  Magda dedi:
  - Onlar, bolşeviklər, təbii ki, cəsur, lakin son dərəcə mədəniyyətsizdirlər!
  Ağzına qar tüpürən Kristina gözlənilmədən sərt ədalət göstərdi:
  - Sizcə, bizim döyüşçülər daha yaxşıdır?
  Maqda zarafatla dedi:
  - Təbii ki, qalib gəlsək, daha yaxşı olar. Qafqaz artıq bizimdir, Moskvaya cəmi bir neçə yüz kilometr... - Bal sarışın isə uzun dişlərini sərt şəkildə göstərdi. - Yoxsa xəyanət nitqlərini aparmaq istəyirsiniz?
  Artıq hər şeyi və hər kəsi kifayət qədər görmüş Kristina ayağı ilə yalnız qar tozu bulağı qaldırıb gülərək qeyd etdi:
  - Bəzən susmaq xəyanətin ən dəhşətli növüdür.
  Gecə, çovğun və qar yağışı dörd qıza sağ qalmaq üçün yaxşı şans verdi.
  . FƏSİL #15
  Üstəlik, əleyhdarların ağlına da gəlmirdi ki, qarı daraysınlar, qar uçqunlarında ayaqyalın şeytanlar axtarsınlar. Beləliklə, qarda basdırılmış döyüşçülər oturdular və sovet tankları irəliləyiş inkişaf etdirərək irəlilədilər. Baxmayaraq ki, yüzdən çox avtomobil sınıq, əyilmiş vəziyyətdə qalmışdı.
  pələng qızlarının hərəkəti nəticəsində.
  Ümumiyyətlə, sovet qoşunları ilk bir neçə gündə müəyyən uğurlar əldə etdilər və düşmən birləşmələrinə nəzərəçarpacaq dərəcədə nüfuz edə bildilər.
  Fritz Tixvinin özünə tərəf çəkildi və şəhərdə möhkəmlənməyə çalışdı. Təbii ki, evlər və yaşayış massivləri özlüyündə artıq irəliləyən sovet qoşunlarına qarşı kifayət qədər ciddi müdafiədir.
  Pələng qızlarından dörd cəsur Tixvinə çəkilməyi bacardı. Lakin şəhəri müdafiə etmək üçün əllərinə avtomatlar götürməli oldular. Tankerlər üçün isə bu, ən xoş əyləncə deyil.
  İrəliləyən piyadalardan atəş açaraq başqa bir qırmızı əsgəri o biri dünyaya göndərən Şarlotta özünü belə ifadə etdi:
  - Yaxşı, biz canavar deyilik... Həm də bir xəzinə almaq istəyirik!
  Şəhərin almanlar tərəfindən tutulması zamanı Tixvin ciddi ziyan gördü.
  İndi Fritz barrikadalara yəhərləndi və keçilməz bir müdafiə xətti quracağını gözləyirdi.
  Gerda tək atəşlə atəş açdı - patronları xilas etmək lazım idi. Sovet qoşunları çoxlu tank itirdi və buna görə də piyadalar hücuma keçdi.
  Əlbəttə ki, sovet modellərinin zirehli transportyorları kifayət qədər deyildi. Buna görə də əsgərləri qırmaq üçün mirvari etdilər. Və onları pulemyotlar və pulemyotlar qarşıladı. Dördü yaxşı vurdu və barrikadalarda məharətlə gizləndi.
  Gerda başqa bir sovet əsgərini yerə qoydu və oxudu:
  - Bizə silah gücü çatmalıdır - əks halda yaşamaq üçün heç bir məna kəsb etməyəcəyik!
  Döyüş bütün şəhərdə qızışdı. Və bombalar artıq yuxarıdan yağırdı, xüsusən hava nəzərəçarpacaq dərəcədə yaxşılaşdığından və Fritz işə başladı.
  Qəzəblənən Gerda zərif çılpaq barmaqları ilə xəncəri atıb qışqırdı:
  - Döyüşümüz qalib gələcək, əks halda mümkün deyil!
  Şarlotta da eynilə geri çəkilərək əlavə etdi:
  - Bir qələbə, amma böyük!
  Qısa müddətdə bir neçə döyüşçünü kəsən Gerda əlavə etdi:
  Ancaq məğlubiyyət heç vaxt kiçik deyil!
  Sovet özüyeriyən silahları Tixvinə atəş açdı, tarla və mühasirə artilleriyası bir az sonra qalxdı. Fritz müdafiəni və hava təzyiqini gücləndirdi. Sovet qoşunları yeni təyyarələr çıxardı.
  Əfsanəvi Marselin meydana çıxması qüvvələr balansını kəskin şəkildə dəyişdi.
  Böyük ace silahlanma baxımından çox güclü silah olan ME-309-u uçurdu. Və sözün əsl mənasında yolunda olan hər kəsi süpürüb. Hətta sovet ordusunda belə bir canavarın havada peyda olması barədə xüsusi xəbərdarlıq etdilər.
  Marsel özü heç bir halda özünü pis, hətta qəddar adam hesab etmirdi. O hesab edirdi ki, Qızıl Orduya qarşı döyüşməklə o, ancaq Vətən qarşısında müqəddəs borcunu yerinə yetirir. Üstəlik, nasistlərin vəhşilikləri ilə bağlı bir çox faktlar ona məlum deyildi. Bəli və çox şey müharibəyə aid edildi.
  Ancaq qayıdışdan sonra ilk super döyüş budur. Uçan sovet bombardmançıları, hücum təyyarələri və qırıcıları. Onlar açıq şəkildə Wehrmacht-ın quru bölmələrinə şiddətli döyüş vermək istəyirlər . Amma Marsel bütün bunları görür və beş-altı kilometr məsafədən atəş açır, hətta burnunun içindən fit çalır.
  Sovet avtomobilləri və cəsur eyslər hələ də düşməni həqiqətən görmürdülər, çünki onların təyyarələri partlamağa başladı və qanadları qırıldı. Marsel nişan almadan, lakin intuitiv şəkildə atəş açdı. O, deyəsən, hər bir pilotun hara uçacağını və qanadlı canavarını istiqamətləndirəcəyini əvvəlcədən bilirdi. Belə çıxdı ki, uşaq siması olan bir gənc qanadlı armadanı süpürür.
  Yeni il şaxtalı olsa da, isti keçdi. Sovet qoşunları ümidsiz və inadla hücuma keçdilər, Tixvini tutmağa çalışdılar. Fritz inadla özlərini müdafiə etdi, alınmaz Leninqradı qidalandıran arteriyanın yatdığı şəhərdə qalmağa çalışdı. Bundan əlavə, böyük şəhərlərdən imtina etməkdə çətinlik çəkən və utanan alman qoşunlarının nüfuzundan gedirdi.
  Xoşbəxtlikdən hava şəraiti yaxşılaşdı və düşmənin çoxsaylı bombardmançıları, xüsusən də nəhəng Yu-288 sovet qoşunlarının mövqelərini sancdı və rabitə vasitələrini bombaladı.
  Sovet təyyarələri Yak-9 və Lagg-5 silahlanma və sürət baxımından düşməndən xeyli geri idi. Xüsusilə, ME-309, bir əjdaha kimi, daha zəif sovet maşınlarını sıradan çıxardı. Bundan əlavə, almanlar ikiqat qanadlı taktika inkişaf etdirdilər ki, bu da onların say üstünlüyündən səmərəli istifadə etməyə imkan verdi və ən son Focke və ME-nin möhkəm, ağır silahlı, lakin ağır Alman maşınlarının bəzi manevr problemlərini azaltdı. Bundan əlavə, ME-262 reaktiv təyyarələri cəbhələrdə görünməyə başladı, baxmayaraq ki, bu maşın hələ texniki cəhətdən tam etibarlı deyil, həm də HE-162-nin daha yüngül, daha manevrli və daha ucuz modifikasiyası. Sonuncu maşınların istehsalı daha asan və texniki cəhətdən reaktiv Messerschmites-dən daha etibarlı idi. Lakin onun idarə olunması üçün kifayət qədər yüksək ixtisaslı pilotlar tələb olunurdu. Təyyarənin aşağı çəkisi - boş formada cəmi 1,6 ton, istehsalın aşağı qiyməti və istehsal qabiliyyəti və dünyada ən yaxşı manevr qabiliyyəti kimi bu inkişafın müsbət keyfiyyətləri bir qədər köhnəldi.
  Ancaq bu avtomobili mənimsəyən alman eysləri onun təriflərini çoxlu şəkildə səsləndirdilər. Xüsusilə uğur əldə edə bilməyən Marseldən sonra ikinci pilot olan Huffman idi. 300 vurulmuş maşının nəticəsini üstələyən Huffman, palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla Dəmir Xaç Cəngavər Xaçının yüksək mükafatını aldı. Onun minimuma yaxınlaşmaq, sonra vurub geri uçmaq taktikası HE-162-də ən əlverişlidir. Beləliklə, Huffman yaxın döyüşün görkəmli ustası olduğunu sübut etdi. 3117-ci ildə Marselin nəticəsi - vurulan təyyarə hələ də əlçatmaz olsa da.
  Üstəlik, 2 yanvar 1944-cü ildə bu əfsanəvi pilot səmada peyda oldu, buna baxmayaraq, Hitleri inandırdı, Alman qoşunlarının özlərini pis hiss etdiyini və daha güclü Alman texnikasının qarda açıq şəkildə keçdiyini xatırlatdı. Beləliklə, Alman qoşunlarının məskunlaşdığı və şəhərə bütün yanaşmaları bombaladığı mühasirəyə alınmış Tixvinə hava təchizatı təmin etmək lazımdır.
  Pələng qızları yerdə atəş açırdı, supereys isə göydə qol vururdu.
  İlk gündə Marsel altı uçuş etdi və yüzdən çox sovet təyyarəsini vurdu. Düzdür, yanvarın 4-də hava kəskin şəkildə pisləşdi... Qar fırtınası qalxdı, sovet qoşunları şəhərə soxulmuşdu.
  Terminator qızların möhtəşəm dördü birlikdə vuruşmağa üstünlük verdilər - çiyin-çiyinə. Belə unikal gözəl və ölümcül. Soyuq olduğu üçün onlar kamuflyaj geyinib ağ paltarda döyüşmək məcburiyyətində qalıblar.
  Ninja oğlanı Karas da köməyə gəlib. Qorxmaz terminator uşaq, soyuqdan qorxmur və tək şortda döyüşürdü. Onun yeganə istilik mənbəyi , bütün küçələri bürüyən, yağmağa davam edən qarın altında şokoladla günəş yanığı olan dərisini ağartan kamuflyaj kremi idi . Üstəlik, döyüşdə çox nazik metal disklər və katana qılınc atırdı. Ancaq, əlbəttə ki, mükəmməl və ələ keçirilən silahlardan vurdu. Bununla belə, qızlar avtomatik tüfənglərdən istifadə etməyi də əldən verməyiblər.
  Belə silahlar avtomatlardan daha dəqiqdir və ən əsası daha etibarlıdır. Ancaq MN-44 hücum tüfəngləri, bir qayda olaraq, almanları ruhdan salmadı. Üçüncü qışda yaxşı yağlanmış alman döyüş maşını hazır idi. Xüsusilə, qar fırtınasında belə, Focke-Wulf və ME, istilikdən istifadə edərək, Sovet qoşunlarına məhdud olsa da, ağrılı iynələr vurmağı bacardılar.
  Gerda sovet əsgərlərinin yıxıldığı tərəfə baxmamağa çalışırdı. Döyüşçülərin çoxu çox gənc, on yeddi-on altı yaşında idi. Piyadalar bütün resursları toplayaraq torpaq sürüşmələri ilə cəlb edildi. Doğrudan da, çox şey itirilib.
  Ancaq Fritzlər arasında əcnəbilər var. Xüsusilə, nasistlərin son seçkilərdə qalib gəldiyi İsveç və bu marionet ərazi Üçüncü Reyxin nəzarəti altındadır. Artıq İsveçdən iki diviziya və dörd briqada könüllü kimi gəlmişdi. Ölkənin özündə də müharibə tələbi ilə mitinqlər, kütləvi yürüşlər keçirilir. Onlar Hitler və on ikinci Karlın portretlərini taxırlar.
  Beləliklə, İsveçin birbaşa müharibəyə girməsi zaman məsələsidir. İspaniya və Portuqaliya artıq müharibədədir, lakin onlar daha cənuba qoşun göndərirlər. İndi isə qışda ümumiyyətlə Qafqaz silsiləsindən kənara dırmaşmağa çalışırlar. Braziliya korpusu, görünür, Basmaçı hərəkatının yeni güclə alovlandığı Orta Asiyaya sıçrayış etməyə hazırdır.
  Amma bütün bunlar təfərrüatdır, Vlasov diviziyaları da Tixvində döyüşür. Bu uşaqlar əsirlikdə onları dəhşətli işgəncələrin və qaçılmaz bir döngənin gözlədiyini anlayaraq şərlə mübarizə aparırlar. Bəs almanlar necə? Ancaq şəkər yoxdur! Onlar da çətin anlar yaşayacaqlar, çoxları Sibirdə öləcək, amma yenə də ayrı-seçkilik etmədən asılmayacaqlar.
  Gerda, klipi dəyişdirərək və boz palto geyinmiş əsgərləri biçərək - rusların hər kəs üçün kifayət qədər kamuflyaj paltarları yoxdur, ələ keçirildiyi təqdirdə onları nə gözləyəcəyini təsəvvür etdi ... Və mümkün seksual, sərin macəraya gülümsədi. . Düzdür, onda Sibirdə daha da pis olacaq. Bu şaxta necə əldə edilir - alovlu istilik daha yaxşıdır. Burada səhrada onlar isti quma tez öyrəşdilər və ayaqyalın qaçdılar, lakin bu, belə alınmadı. Soyuqda bikinidə bir neçə saat qaldıqdan sonra titrəməyə başladı və hamamda isinmək lazım idi. Orada onların elit SS batalyonundan olan gəncləri ladin süpürgəsinin zərbələri ilə bədənləri qızdırdılar. Yaxşı, və təkcə, əlbəttə ki, süpürgə ilə - seçilmiş yaraşıqlı Aryan uşaqlar var, sizə lazım olan şey!
  Əvvəlki utancaqlıqlarını tamamilə itirdilər və ya bəlkə də əksinə, qadın maçonun boşluğunu qazandılar. Ancaq indi bir az geri çəkilməlidirlər - sovet piyadaları yaxınlaşmaları cəsədlərlə dolduraraq çox təhlükəli şəkildə yaxınlaşdılar və qumbara atmağa başladılar.
  Parçalanmış dolunun altına düşməmək üçün məsafəni qırmaq lazım idi.
  Magda qəlpə ilə kiçik bir kəsik aldı və cavab olaraq üç saniyə ərzində səkkiz güllə atdı. Sovet əsgərləri demək olar ki, qırılmadan qaçdılar, yalnız bir az əyildilər və klip öz qurbanlarını tapdı. Səkkiz patron və Kristina boşaldıldı. Təcavüzkar qırmızı saçlı dişi şeytan ifadə etdi:
  - İgidin dəliliyinə, mahnı oxuyuruq!
  Ancaq sovet əsgərləri, görünür, bunun həyatın hikməti olduğunu sübut etmək qərarına gəldilər. Alman hücum pulemyotu bütün gücü ilə döyünür və onun atışlarına məhəl qoyulmur. Əsgərlər yıxılsa da, sağ qalanlar qaçmağa və hətta qumbara atmağa davam edir, baxmayaraq ki, bunu daha əvvəl etmək olar.
  Crucian çox məharətlə diskləri atır, iki və ya üç əsgəri biri ilə kəsir. Sonra o, pulemyotları və tüfəngləri kəsən qılıncı ilə hücum edir - kibrit kimi asanlıqla!
  Ninja oğlan hələ kifayət qədər balacadır, on bir-on iki yaşında görünür, amma o qədər sürətlidir ki... Nə vurmağa, nə də özünü müdafiə etməyə vaxtları yoxdur. Uşaq doğuşdan böyüdü və öyrədildi, körpəyə qılınc atır, lentləri açmağa və kəsməyə məcbur edilir, bir buz çuxuruna batırılır, xüsusi təlim keçmiş pişiklər qoyulur. Yaxşı, və daha çox, genetik cəhətdən istedadlı bir oğlanı əsl ölüm maşınına çevirmək. Anası iyirmi beşinci nəsil ninja, atası qüdrətli Sibir sehrbazıdır və sovet, "sovet" hakimiyyətinin ideoloji düşmənidir. Əla genetika və sehrli məşq - uşağı ninjalar arasında ən yaxşısı etdi. Və təbii ki, İmperator Hirohito almanlara onların ən yaxşı supermen olmadıqlarını, lakin Yaponiyada sərt oğlanların olduğunu göstərmək üçün uşağı Alman-Sovet cəbhəsinə göndərdi.
  Və Karas (sazan balığı samurayların qürurunu və canlılığını simvollaşdırır!) layiqli döyüşçü olduğu ortaya çıxdı.
  Məsələn, çılpaq barmaqları ilə bir neçə saatlıq soyuqda qaldığı üçün bir az qızarmış, tükdən də nazik polad diski atır. Və eyni anda iki qılıncın əlində ki, düşmənlərin qalın xətlərini kəsmək daha asan olsun. Bu terminator uşaq necə də dəhşətlidir ki, sovet əsgərləri ilk dəfə qılınc və disk atışlarının zərbələri altında müdafiəsiz qalaraq arxaya söykənərək əsl qorxunu yaşayırdılar.
  Klipləri dəyişdirən qızlar daha sürətli, daha doğrusu, heç yerdə işıq saçmağa başladılar.
  Piyadaların cəsədləri kurqanlara yığılmışdı. Demək olar ki, dərhal soyuqda dondular və daha çox əsgər onlara dırmaşdı. Beləcə dırmaşdılar və itkilərlə hesablaşdılar. Ancaq ninja döyüşə girdi və sanki qorxu dalğaları yayıldı.
  Ümidsiz bir hücum demək olar ki, bütün gün davam etdi. Ən böyük itkilər bahasına sovet qoşunları almanları bir sıra cərgələrə sıxışdıraraq bir neçə dörddə birini tutdular. Lakin artilleriyanın zəif dəstəyi - Alman aviasiyası keçmişdə dəmiryol relslərini bombaladı, irəliləyən bölmələr arasında təchizatı və çoxlu itkilərdən məhrum oldu, piyadaların hərəkətini müvəqqəti dayandırmağa məcbur oldu.
  Bu cür taktika riskinə baxmayaraq, tanklar döyüşə atıldı. Fritz texnologiyadakı üstünlüyündən istifadə edərək şəhərin blokunu açana qədər Tixvin yaxınlığında düşməni qırmaq lazım idi.
  Və bu hücumda olduqca riskli bir qərar verildi - IS-2 tankından istifadə etmək. Xüsusi olaraq sıçrayış tankı kimi hazırlanmış avtomobil. Güclü silah, aşağı atəş sürətinə və nisbətən zəif atəş dəqiqliyinə görə digər insanların tankları ilə döyüşmək üçün zəif uyğun olduğundan, zirehsiz hədəfləri uğurla məhv edə bilər.
  Beləliklə, şəhər şəraitində tanklar kamikadze olsa da, hətta alnınızla da mövqeləri yarmaq lazımdır.
  Otuz dörd ilk hərəkət edəcək. Nisbətən yüngül və böyük olmayan avtomobillər dar yolda yarışırdı... Damlardan onların üzərinə qumbaraatan və molotof kokteyli yağırdı. Sonra maskalanmış benzin və napalm çənləri partladı. Lakin ağır itkilər SSRİ tankerlərini dayandıra bilmədi. Onlar yüzlərlə avtomobili itirərək şəhərin mərkəzinə girdilər və orada inadkar zərbələr mübadiləsinə girdilər. Otuz dördlərin zəif yan zirehlərini darmadağın edən təsirli faustpatronlar belə sovet əsgərini qorxutmadı.
  Üç tank ordusu bir anda döyüşə atıldı. Stalin hətta Tixvin üzərində qəti qələbə qazanmaq və "İnqilabın beşiyi"ni xilas etmək üçün Voronej istiqamətində ikinci zərbədən imtina etmək qərarına gəldi. Yanacaq ciddi limitlə verilsə belə, gündə bir-iki saat maşın sürmək Qafqaz neftini itirir, yeni yataqların işlənilməsi isə vaxt və pul tələb edir, Sovet imperiyasının insan resursları müharibə səbəbindən çox çatışmır. iki cəbhədə.
  Amma Tixvin Leninqradın arteriyası və həyat yoludur, ən əsası isə sovet qoşunlarının çoxsaylı və yaxşı silahlanmış faşistləri məğlub edə bildiyini və bacardığının simvoludur. Ona görə də qiymətə dözməyəcəyik...
  IS-2 tankı təsirli görünür - bu da otuz dördə bənzəyir, yalnız qüllə daha da irəli çəkilir. Əlbəttə ki, lülənin özü qalın və uzundur, hələ də döyüş meydanında üstünlük təşkil edən T-34-76 ilə müqayisə edilə bilməz. Bütün yanvar ayı üçün T-34-85-in titanik səyləri yüzdən çox olmayacaq.
  Həqiqət təəccüblüdür ki, qüllənin alnının zəifliyi - düz və çox qalın zirehli deyil.
  Tanklara kiçik, lakin çox güclü partlayıcı qumbaralar atan xaçlı qızların yanına qaçaraq təklif etdi:
  - Gəl İS-2-ni tutub minək?
  Magda bu fikri dəstəklədi:
  - Əlbəttə, minək! Kabin üçün darıxdıq.
  Gerda oğlana xəbərdarlıq etdi:
  - Bu tankın dörd pulemyotu var!
  Karas qızlara gözünü zilləyib:
  - Deməli, yaxşıdır. Tezliklə piyada yenidən hücuma keçəcək və siz onu biçəcəksiniz!
  Maqda ninja oğlanı dürtdü.
  - Tələsin terminator!
  Çəhrayı dabanlar ağcaqanad qanadları kimi parıldayırdı, karateçi uşaq Olimpiya sprint çempionundan daha sürətli qaçırdı. Başlamaq üçün o, nəhəng İD-in içərisinə tüstü ilə kiçik bir parça atdı. Reaksiya yarandı, qalın tüstü töküldü. Eyni zamanda müxtəlif istiqamətlərə səpələnmiş qara reaktivlər pulemyotçuların gözlərini kor edirdi.
  Bir neçə piyada əsgəri kəsən Karas, ballistanın içindən çıxan daş kimi uçdu və qülləyə qalxdı. Xüsusi qarmaq ilə lyuku çıxarıb ağır örtüyü geri atdı. Bundan əlavə, hər şey sadədir - iki qılınc və ağır tankın beş ekipaj üzvü olan bir neçə yelləncək başlarında ayrıldı. Onun ardınca qızlar da içəri atıldı, onlar xəz kamuflyajlarını ataraq yenidən bikinidə sona çatdılar. Avtomobil sürərkən tankda nə isti olur. 520 at gücünə malik dizel mühərriki metalı yaxşı qızdırır. Bəli, çılpaq qıza bənzər altlıqlar avtomobilin özünü yivli sintetik kauçuk altlığı olan xüsusi qış çəkmələrindən daha yaxşı hiss edir. Alman quartermaster xidməti sərt qış təcrübəsini nəzərə aldı və soyuqda ayaqların o qədər də soyuq olmadığı yeni bir sursat yaratdı. Həqiqətən də ayıbdır, Fritz yerli əhalidən keçə çəkmələri götürüb özlərinə çəkdi. Və ya xəz eşarplara bükülmüşdür.
  Karas Maqdanın dodaqlarından öpüb sağollaşdı və dedi:
  - Yaxşı, tank sizin üçündür! Öldürməyi daha yaxşı bildiyim yerdə döyüşəcəm.
  Gerda oğlanın sürüşkən, elastik dabanından heyranlıqla öpdü və dedi:
  - Sən möcüzəsən!
  Kristina əlavə etdi:
  - Aryanların standartı!
  - Bilirəm! - dedi və yarıaçıq lyukdan bir sıçrayışla soyuğa sıçradı... Sonra qapaq gurultu ilə düşdü... Qızlar isə düşmənin silahları üzərində vuruşmaq imkanı əldə etdilər. Və silah həqiqətən güclüdür. Yalnız bu yaxınlarda ortaya çıxan Lev-3 və ya 128 mm-lik topla "Kral Aslanı" adlanan daha güclüdür. Ancaq bu tank hələ də tək nüsxələrdə cəbhələrdədir. O, 8 Noyabr bayramı zamanı cinə tutulmuş Fuhrerə göstərilib. Təbii ki, o hələ serialda deyil. Yeri gəlmişkən, IS-2 ilk dəfə işə düşür.
  İndiyə qədər hətta sovet tankerləri belə bir güllə belə atmayıblar, görünür, hədəflərini silahdan seçiblər.
  Kristina mexanizmi çevirərək istehza ilə dedi:
  - Oh, zibil ... Burada avtomatlaşdırma yoxdur və hər şeyi əl ilə etmək lazımdır ...
  İşarə edərək iti yeyən Gerda diqqət çəkdi:
  - Və görmə gallim və görünürlük əhəmiyyətsizdir. Hədəf almaqda çox yaxşı deyillər.
  Magda, yalın ayağı ilə transmissiyaya toxunaraq qutunu çevirərək gördü:
  - Yenə də otuz dördlüklə müqayisədə müəyyən irəliləyiş var. Xüsusilə, dişlilərin dəyişdirilməsi daha asandır. Kabin dardır, amma az-çox hərəkət edə bilərsiniz. Sursat həqiqətən kiçikdir. İyirmi səkkiz raund...
  Gerda məntiqlə qeyd etdi:
  - Məhdud sayda bunkerlərdə atəş açmaq üçün kifayət ola bilər, lakin tam hüquqlu bir tank döyüşü üçün kifayət deyil.
  Charlotte tankda yaxşı bir şey tapdı:
  - Ancaq pulemyot silahı üstdədir! Dörd pulemyot yaxşı qorunma təmin edə bilər. Sonra bu "Siçan"a baxdım - belə bir avtomobil üçün içərisində cəmi iki "tüpürmə" var ...
  Mühərriki sürətləndirən Kristina təsdiqlədi:
  - Bu belədir! Bu silah yüz səksən tonluq belə ağır bir tank üçünmü?
  Maqda, camış öldürən pantera kimi hırıldadı:
  - Toyuqlar gülür!
  Dizel mühərriki tankı sərt şəkildə sürətləndirir. Görünür ki, IS-2 hələ də magistral yolda hərəkət edir, lakin yoldan kənarda olanda onun ağırlıq mərkəzinin irəliyə doğru sürüşməsi təsir göstərəcək. Amma heç nə, nə qədər ki, istirahət edib özünüz üçün layiqli bir hədəf seçə biləsiniz...
  Maqda daha yaxşı görə bilsin deyə tankın qülləsini açdı.
  Budur, başqa bir IS-2, belə tanklardan daha kütləvi istifadə etmək yaxşı bir fikirdir. Onun arxasında daha üç İS var, lakin biri daha yüngül 85 mm-lik topla. Yeri gəlmişkən, ən təhlükəlisi, maşını baş-başa götürüb daha sürətli vurmağı bacaran...
  Maqda iki kilometr məsafədən atəş açmağa qərar verdi. O, kiçik bir tonda əmr etdi:
  - Tam olaraq qüllənin alnından vur... Və... Başa düşürsən!
  Maşın dayandı, ona görə də hamarlıq yox idi və Gerda, ehtimal ki, təlim keçməmiş yeniyetmələr tərəfindən cilalanmış optikanın keyfiyyətsizliyindən şikayət edərək lüləni göstərdi. Qızlar bir yarım kilo ağırlığında bir mərmi yükləməyə kömək etdilər. Sarışın döyüşçü yanağını arxaya qoyub başqasının avtomobilini hiss etməyə çalışdı. Axı o, əvvəllər 1931-ci il modeli olan bu topdan heç vaxt atəş açmamışdı. Güclü, lakin köhnəlmiş, uclu, səkdirməyə həssas mərmi ilə. Ümumiyyətlə, silah, əlbəttə ki, tanklar üçün nəzərdə tutulmamışdı. Ancaq görünür, 1940-cı ildə hazırlanmış 107 mm-lik silahın tank əleyhinə modifikasiyası çox etibarsız oldu və tərk edilməli oldu. Və burada 2000 metr məsafədən zəif görünmə şəraitində hədəfi vurmaq lazımdır. Bəli, düşmənə cavab vermək və vurmaq çətin olacaq, amma ...
  Gerda tüfəngin arxasını öpdü, cəld lyukdan baxdı, dili ilə bir ovuc qar götürdü, uddu, çılpaq dabanlarını rıçaqlara dayadı və ... atəşə tutdu!
  Elə verdi ki, biləklərini və baldırlarını sancdı və tüstü iyi gəldi.
  Hədiyyə uzun bir qövslə uçdu və ... Qabaqda gedən İS-2 dayandı, tüstülənməyə başladı və sonra sursat yükü partlamağa başladı ...
  Magda sevinclə cavab verdi:
  - Biz onlara verdik! - Və məntiqi olaraq, olduqca məntiqsiz çaşqın anlayışlar, o əlavə etdi. - Silah çəkən kişi deyil, kişi silahıdır!
  Gerda hönkürdü:
  - Yenidən yükləyin!
  Qızlar isə gərginləşdilər... Təbii ki, burada "Pələng" deyil, onlar tərləməlidirlər, amma bu şəkildə daha əyləncəlidir, xüsusən də dayanan tank tez soyuduğu üçün. Dəmir yaxşı dirijordur.
  İkinci dəfə Gerda daha sürətli və daha inamlı atəş etdi. İD hərəkətə davam edirdi və görünür, onlar silahların haradan atıldığını hələ başa düşməyiblər. Bəli və dayanmaq rus adətində deyil. Sifariş olduğu üçün ... Və ikinci mərmi artıq hədəfi inamla vurur ...
  Gerda dodaqlarını yalayır və əmr edir:
  Üçüncüsü isə burada...
  Böyük bir gecikmə ilə dördüncü IS-1 hərəkətdə atəş açdı ... Və qəribə də olsa, vurdu, baxmayaraq ki, hərəkət edən avtomobildən belə bir məsafədən demək olar ki, mümkün deyil, amma atışlar hər şeyi həll edir! Bununla belə, 85 mm-lik silah üçün məsafə çox böyükdür, nüfuz həddini aşır. Ancaq qüllədə böyük bir gurultu var idi və ön zireh içəri girmişdi. Gerda cavab olaraq çəkisi bir yarım kilo olan dördüncü "məktub paketini" göndərdi... İS-1 tankının alnı yarıldı və narıncı dillər göyə qalxdı.
  Qızlar gözəl döyüşürlər... O gün onların bəxti gətirdi. Lakin sovet ordusunun imkanları buna uyğun deyil.
  Fritsin bütün səylərinə baxmayaraq, yanvarın 13-də böyük itkilərin ən böyük səyləri bahasına Tixvin alındı ... Ayrı-ayrı alman bölmələri mühasirədən çıxmağa çalışdı, onlara doğru bir dəhliz vuruldu - altı Alman bölməsi seçilmiş Lev tankları ilə qəhrəmancasına müdafiəni xilas etməyə çalışır.
  Oğlan ninja və dörd qız üç muşketyorun üslubunda ayrı bir dəstədə yol aldılar. Məhz, döyüşlə və cəsədlərin üstündən sakitcə dolaşmaq mümkün olmayan yerdə. Təbii ki, IS-2 tərk edilməli idi, lakin bu yolda onlar da gözlənilmədən nadir T-34-85 tankına, nüfuz baxımından köhnəlmiş və kifayət qədər güclü olmayan T-34-76 silahlarını əvəz etməli olan bir vasitəyə rast gəldilər. .
  Maşının oxşar gövdəsi və alt hissəsi var idi, lakin uzun lüləli və qalın silahı olan daha böyük bir qüllə var idi. Silah həm ağız sürətinin aşağı olması, həm də döyüş sursatının keyfiyyətinə görə Panteranın nüfuz etmə gücündən bir qədər aşağı idi. Ancaq yenə də fərq 76 - qrafik kağızı kimi böyük görünmədi.
  Adi bir "Pələng" üçün bu, artıq təhlükəlidir, "Aslan" üçün hələ deyil - 100 - millimetr əyilmişdir. Baxmayaraq ki, müəyyən bucaq altında şans var idi. Və ya gövdənin aşağı hissəsində, həm də tırtıl qoruyucuları.
  Tanka mindirildi və ekipajdan təmizləndi. Təbii ki, içəridə qan sıçramışdı. Maşın özü tamamilə yenidir, lakin sursat yükü olduqca təvazökardır - cəmi 35 mərmi. Kabin çox geniş deyil, amma köhnə otuz dörddən daha yaxşıdır.
  Gerda qeyd etdi:
  - Budur komandir qülləsi. Bu o deməkdir ki, bizim güclü rəqibimiz var. İndi ruslar o qədər də kor olmayacaqlar.
  Magda pis gülümsədi və dedi:
  - Və ruslar daha pis görünmə ilə də olsa, artıq yaxşı atəş açırdılar. Bundan əlavə, qüllə daha böyük oldu və onu vurmaq daha asan oldu!
  Gerda buna bərkdən güldü.
  - Yaxşı, bəli! Bu, tankerlərimiz üçün ən böyük problemdir və yəqin ki, bu tankın tac ləyaqətidir! Sınayın, vurun!
  Charlotte oxudu:
  - Bir, iki, beş! "Pələng" vurmağa çıxdı!
  Kristina qaldırdı:
  - T-4-ü qarşılamaq üçün ayaqlar qollardan daha genişdir!
  Beləliklə, onlar İD-dən daha asan hərəkət edən tanka tərəf qaçdılar... Gerda dörd pulemyotla sovet piyadalarını necə vurduqlarını xatırladı. Onlar layiqincə biçdilər və ruslar belə bir hücumun onlara haradan gəldiyini belə anlamadılar. Ancaq digər tərəfdən, yola düşdülər, qumbara ataraq hücuma keçdilər ... Bir neçə parça, layiqli məsafəyə baxmayaraq, qüllədə partlayaraq uçdu. Əlbəttə ki, İD-nin 100 və 90 millimetrlik zirehləri üçün bu, fil üçün qranul kimidir, lakin o, xoşagəlməz səslənir. Bəli və tırtıllar kəsilə bilər.
  Ona görə də mühərriki işə salıb geri çəkilməli oldum. Və sonra döyüş sursatı tükəndi. Onlar yüzdən çox qırmızı əsgəri biçdilər.
  Gerda sovet xalqı arasında ölümə qarşı belə bir nifrət hissi keçirdi. Hərəmlər və mirvari saraylar vədləri ilə ərəblərin belə bir fədakarlığı yox idi. Ancaq bunlar ateistlərdir - axirətə və Cənnət bağları haqqında nağıllara inanmayan insanlardır. Müharibənin nəticəsi artıq qabaqcadan göründüyü halda və bu, məhbusların qəzəbindən başqa bir şey olmadığı halda onları bu qədər inadla vuruşmağa nə vadar edir?
  Bunu başa düşmək və dərk etmək inanılmaz dərəcədə çətindir.
  Baxmayaraq ki, rus satqınları arasında təbii ki, çoxdur. "Azadlıq Ordusu" Vlasov altı ay mövcud olduğu müddətdə altı diviziya və doqquz ayrı briqada yaratdı. Baxmayaraq ki, əlbəttə ki, Wehrmacht əsgəri olmaq daha pis lehimləmə üçün maşında on beş və ya on altı saat işləməkdən daha asandır, amma yenə də ... Nədənsə, keçmiş hərbi əsirlərdən olan alman diviziyaları gəmidə görünmür. cəbhələr...
  Yeri gəlmişkən, əsirlikdə olan almanlar az olsa da, sovetlər ... Artıq altı milyon yarımdan çox görünür. Çoxlu məhbuslar SS-in nəzarətində olan milli diviziyalara və legionlara səpələnsələr də, bəlkə də o qədər də çox Vlasovit yox idi. Bundan əlavə, rusların bir hissəsi zadəganların və monarxistlərin formalaşmasına göndərildi.
  Ancaq hər halda, havanın yaxşılaşmasına və kütləvi bombardmanlara baxmayaraq, Tixvini bu yolla ala bildilər. Baxmayaraq ki, onlar yüksək qiymət ödəyiblər.
  Gerda əmri aldı və alışqan otuz dördə atəş etdi. Silahın atəş sürəti daha yüksəkdir, buna görə özünüzü daha inamlı hiss edə bilərsiniz. Bir dəfə, sonra ikinci və nəhayət üçüncü tank zibilliyə ...
  Buna görə daha diqqətli olmalısınız. Əks halda, onlar burada maşına çırpılacaqlar, yalnız qüllənin ön zirehləri daha güclü və qalınlaşdı və demək olar ki, eyni formatda oldu. Bədən xüsusilə həssasdır. Rus tankerləri arasında isə ustalar var. Ancaq IS-2 və ya IS-1 kimi nadir bir tank üçün zəif bir insan həbs olunmayacaq. Və adi formatın otuz dördü sadə döyüşçülərlə ola bilər. Komandir qülləsinin yarığından onlar atların ağızlarına bənzəyirlər, ağız ağızları ilə. Hətta bu cür gözəlliklərə məqsədyönlü zərbə vurmaq nədənsə əlverişsizdir.
  Crucian bu dəfə qızlarla birlikdə qüllədə onlara bələdçilik etmək üçün çıxdı və qızları qazanda buraxa bilməz. Düzdür, Maqda məntiqlə qeyd etdi:
  - Hər halda, atışmadan və təxribat etmədən gedə bilərik...
  Crucian, uşaqcasına ağzını bükərək, sızıltı ilə dedi:
  - Yox - çəkmirəm, maraqlı olmayacaq!
  Magda yenə də qızlara xəbərdarlıq etdi:
  - Yalnız üç və ya dörd maşından çox olmadıqda öldürmək üçün atəş açın. Biz bu yeni tankı bütöv şəkildə bölmələrimizə qaytarmalıyıq.
  Gerda razılaşdı.
  - Hələlik bu yenilik kuboklar arasında deyil, bu o deməkdir ki, yenə də bizim üçün faydalı olacaq.
  Pələng qızları orta həvəslə ovlarına davam etdilər. Çox yaxşı iş görmədilər, lakin aktivlərinə daha yeddi tank və beş yük maşını əlavə etdilər. Bir dəfə yanacaq doldurmaq üçün yanacaq almaq üçün maşının kənarında döyüşməli oldum.
  Bir sözlə, dörd nadinc zarafatcıl qazandan çıxıb, az qala top atəşindən öləcəkdilər. Svastika-hörümçək ilə bayrağı qaldırmaq üçün yalnız vaxtında xilas oldu.
  İndi onlar səngərdən keçirlər və hətta orada qəhrəman döyüşçülərə təqdim olunan kağız çiçəklərlə bir neçə buket var.
  Bu istehzalı filmə baxmaqdan yorulan Oleq Rıbaçenko qışqırdı:
  Niyə mənə bütün lənətə gəlmiş qancıqları göstərirsən! Rus xalqının öldürülməsinə nə qədər baxmaq olar!
  . FƏSİL #16
  Müharibə Jane və onun komandasına həyatda özlərini tapmaq şansı verən şeydir. Buna görə qızlar şərqə doğru kampaniyada həvəslə iştirak etdilər. Bəs niyə olmasın? Bu pul və şöhrətdir.
  Sovet tank arsenalı çox dəyişmədi. Əsas tank hələ də T-34-85-dir. Şassi və gövdə zirehləri qırxıncı ildən qaldı. Eyni beş yüz at gücünə malik dizel mühərriki, eyni 45 millimetrlik maili ön zireh. Alman faustpatronlarına qarşı həssas olan gövdənin tərəflərinin zəif qorunması.
  Yalnız 90 mm ön zireh və 85 mm top olan daha böyük bir qüllə quraşdırıldı. Tank, əlbəttə ki, köhnəlmişdir və almanlar üçün heç də təhlükəli deyil!
  Qızlar daha sonra modifikasiya edilmiş Goering-5 avtomobilini idarə edirlər. Yan zireh 178 millimetrə qədər artırılıb, ön zireh isə 250-ə əyilib. Tankın özü qaz turbinli mühərriklə təchiz olunub və ingilisləri saatda 60 kilometr sürətləndirir.
  Jane topçu Qrinqetaya soruşdu:
  - Yaxşı görə bilirsən?
  Kəndli döyüşçü əminliklə cavab verdi:
  - Burada görmə qabiliyyəti əladır! Mən hər şeyi görürəm!
  Malanya gülümsədi və hürdü:
  - Rusları əzəcəyik!
  Matilda əminliklə təsdiqlədi:
  - Bəli biz edəcəyik!
  "Goering" -5 növbə, silah bir mərmi tökür. Sovetdən otuz dörd qülləni qırır. Qızlar sevinclə qışqırırlar. Onlar həqiqətən hər şeyin əla olduğunu düşünürlər. Sovet tankerlərinin ölməsi hətta sevindirir.
  Jane şirin səslə cıxdı:
  - Hamını külə çevirəcəyik... Moskva isə altımızda olacaq!
  Ancaq mina sahələrinə rast gələn Alman tankı dayanmalı oldu. Ruslar çox möhkəm oturmuşdular. Və bir çox tank əleyhinə kirpi. Artilleriya aktiv atışma aparır.
  Qrinqeta əsəbiləşərək deyir:
  - Belə çıxır... Sərt bloka rast gəldik!
  Jane iddialı bir əminliklə cavab verir:
  - Yox, səhərə kimi olmur... Gəlin operanı sındıraq!
  Alman döyüş maşını bir qədər dayandı. Səmada reaktiv hücum təyyarələri peyda oldu və teletanklardan istifadə edildi. Görünür, onlar minalanmış sahələri məhv etməyə çalışırdılar.
  Radio ilə partlayıcılarla idarə olunan avtomobillər. Səyyar qaz qurğularından da istifadə olunub. Onlar sözün əsl mənasında Qırmızı Ordunun mövqelərini atəş və alovla bombaladılar.
  Qrinqeta narazılıqla qeyd etdi:
  - Müharibədə daha çox çirk var və daha az şücaət var!
  Jane bununla razılaşmaq məcburiyyətində qaldı:
  - Selyavi! Təəssüf ki, biz birtəhər itirdik!
  Qrinqeta komandirə düzəliş etdi:
  - Daha doğrusu, biz yox, rəqiblərimiz! İndi heç nə, çıxılmaz vəziyyətdən çıxaq və döyüş olacaq ...
  Alman tankı həqiqətən heç nə görünməsə də atəş açdı. Ceyn yalın ayaqlarını bir-birinə sürtdü və oxudu:
  - Pis düşünmürük - mütləq itirəcəyik! Labirintdən, istənilən çıxılmaz vəziyyətdən çıxış yolu var!
  Qrinqeta təbəssümlə qışqırdı:
  - Kim şəndir, gülür ...
  Kim istəyir - o nail olacaq ...
  Axtaran həmişə tapacaq!
  Melodik və dişləri ilə parıldayan Malanya əlavə etdi:
  - Kim qələbə üçün döyüşməyə öyrəşib, qoy bizimlə birlikdə oxusun!
  Top bir neçə saat davam etdi və sonra Alman tankları buna baxmayaraq irəlilədilər. Onları sovet artilleriyası və müxtəlif çaplı tank əleyhinə silahlar qarşıladı. Ancaq hiss olunurdu ki, nüfuzetmə gücü kifayət deyil. Almanlar irəliləyirdi... Yalnız 203 millimetrlik toplar atmağa başlayanda nasistlərdən ilk qəzalı maşınlar peyda oldu.
  Jane qeyri-müəyyən şəkildə pıçıldadı:
  - Ya Rəbb... Bu kasa məndən keçsin!
  Qrinqeta əminliklə dedi:
  - İki ölüm baş verə bilməz, birinin qarşısını almaq olmaz! Beləliklə, biz, əgər bir şey olsa, o biri dünyada yaşayacağıq!
  Malaniya pıçıltı ilə soruşdu:
  O işıq necədir?
  Qrinqeta çox da əminliklə danışmadı:
  - Məncə, bizimkindən yaxşıdır!
  Malanya cavab olaraq pıçıldadı:
  - Allah korlara gözünü açıb, kürəyini donqarlara dikməsin!
  Həqiqətən də, Ceyn bu işığın nə ola biləcəyi ilə maraqlanırdı. Bəlkə də bu dünya daha ağılsız və daha az təhlükəsizdir. Jane belini bükdü və ombasını tərpətdi və cik-cik dedi:
  - Bu, çox maraqlı variantdır - ölmək və o biri dünyada son qoymaq! Orada bizi nə gözləyir? Yer üzündə bizim üçün əziz olanlarla orada görüşəcəyik, yoxsa yeni dostlar tapmalı olacağıq?
  Qrinqeta yalın ayağı ilə iti tərpətdi və fısıldadı:
  - Yeni əsrlər olacaq, nəsillər dəyişəcək... Amma heç kim Lenin adını unutmayacaq!
  Və qəhqəhə çəkdi, onun bir az dəli gülüşü. O, çılpaq, zərif ayaqlarını aktiv şəkildə barmaqlayan, barmaqları oynayan döyüşçü-kəndli idi.
  Burada IS-3-ü əhatəsində tutdum ... Həqiqətdən uzaq. Hər kəs vurmayacaq və əgər vurarsa, o zaman pike burnuna çırpılan mərmi səkinə bilər. Amma qız nə etdiyini bilirdi. O, atəş açıb mızıldandı:
  - Duman sahili, biz yemlə əzdik!
  Matilda əlavə olaraq oxudu:
  - Bəs bu "Ağdam", gəlin xanımlara içək! Super xanım!
  Qrinqetanın zərbəsi dəqiq oldu. Mərmi qüllənin ön zirehinin aşağı hissəsinə, düz boşluğa dəydi. Və səkdirməyə getmədən dağıdıcı təsir göstərdi. Bu, yaranmış vəziyyətdir. Daha doğrusu, beş sovet tankeri demək olar ki, dərhal öldü. İngilis qadınları isə cinayət siyahısına əlavə etdilər.
  Pulemyotları işə düşən kimi Malanya gurladı. Bir neçə oğlan əsgər Hitlerin təknusuna qədər sürünmək istəyirdi.
  - Amma pasaran, yaxınlaşma oğlan! - yaraşıqlı bir qız qışqırdı və pulemyot partlayışları tökdü, cəsur pionerlər.
  Ceyn çılpaq dabanını zirehinə vuraraq cıvıldadı.
  - Oh, oğlanlar, oğlanlar, oğlanlar ... Birdən etiraz etdiniz! Bu lənətlənmiş torpaq üçün görünür, sən çox nəcibsən!
  Ağanın qızı olan qızın isə amansız güllələrin deşdiyi bu ayaqyalın, cızıqlanmış, murdar oğlanlara yazığı gəlirdi. Bütün bunlar necə kədərli və çətindir.
  Qrinqeta yenidən atəş açdı, SU-100 özüyeriyən silahını deşdi və cik-cik dedi:
  - Və çəyirtkə şüşələri təhvil verməyə qaçacaq!
  Malanya qırmızı dili ilə dodaqlarını yaladı və plastik şüşə Coca-Coladan qurtum çəkərək dedi:
  - Əlbəttə yox! Mənə şərab və bir qutu siqaret ver!
  Matilda ehtiyatla tankı irəli apararaq fısıldadı:
  - Siqaret zəhərdir...
  Jane ritmi götürdü və davam etdi:
  - Düzdü, camaat deyir!
  Qrinqeta cavab olaraq, vur və fısıldadı:
  Nikotindən daha pis yoxdur!
  Malanya güldü və hönkürdü:
  - Ocaqda bir qutu siqaret!
  Matilda sinəsinin qırmızı məmə ucunu qaşıyaraq cavab olaraq əlavə etdi:
  Bəli, insanlar deyirlər ...
  Jane dilini çıxararaq gülümsəyərək bitirdi.
  - Amma siqaret çəkirəm...
  Malanya təmkinlə başa vurdu.
  - Və çox şadam!
  Qızlar uzun, albalı dillərini göstərərək güldülər. Jane gülümsəyərək qeyd etdi:
  - Siqaret xüsusilə müştəriyə qarşı ən məhsuldar qatildir!
  Malaniya əlavə etdi:
  - Siqaret səssiz tüfəng kimidir, amma həvəskarın əlində ölümcüldür!
  Qrinqeta topunu atəşə tutub gülümsəyərək dedi:
  - Siqaret ən etibarlı snayperdir, həmişə öldürür!
  Matilda təpədə tankı bir az yavaşlatdı, susdu:
  - Siqaretin dadı acıdır, amma şirniyyatdan daha çox cəlb edir!
  Ceyn dərindən nəfəs aldı və mızıldandı:
  - Siqaret pis qıza bənzəyir, yalnız onunla ayrılmaq daha ağrılıdır!
  Qrinqeta güldü, atəş etdi və gurladı:
  - Siqaret qumbaradan fərqli olaraq atılanda ömrü uzadır!
  Qızlar susdular. Onların tankı yenidən dayandı və xəndəyə düşdü. çıxmalı idim. Döyüşçülər bir az əsəbi idilər. Sovet müdafiəsi çox güclüdür.
  Jane fəlsəfi olaraq qeyd etdi:
  - Müharibədə məqsədə aparan ən qısa yol dolama yol, saf həqiqət isə iyrənc hiylədir!
  Qrinqeta, sovet topunu dəqiq bir atəşlə darmadağın edərək dedi:
  - Dairəvi manevrlə çox güman ki, hədəfə gedən yolu kəsdin!
  Malanya pulemyotunu atəşə tutdu və cik-cik dedi:
  - Həyat qırmızıdır, amma qırmızı qanla yarpaqlar!
  Matilda özünəməxsus bir nəticə çıxardı:
  - Müharibədə həyat dəyərini itirir, amma məna qazanır!
  Qızlar müharibəni davam etdirdilər. Atəş açdılar, eyni zamanda yolda aforizmlər bəstələyirdilər.
  Ceyn yalın ayağı ilə atəş açıb yerə yıxıldı:
  - Müharibə bəy kimidir, xəyanətə hərisdir, amma bayatlamağa imkan vermir!
  Qrinqeta atəş açdı və hazırcavabcasına dedi:
  - Müharibə kişi bədənlərini yeyən şəhvətli qadındır!
  Malanya cavab olaraq fısıldadı:
  - Müharibə də sevgi kimi bütün yaşlara tabedir, amma əylənmək xoş deyil!
  Matilda əlavə etməyi uyğun gördü:
  - Müharibə nəzakətli kimi bahalıdır, dəyişkəndir, amma həmişə özündən qəhrəmanlıq xatirəsi qoyur!
  Ceyn zərif, çılpaq barmaqları ilə iti çevirdi və ucadan dedi:
  - Müharibə yuxu kimi deyil, güclü duyğular vazkeçilməzdir!
  Qrinqeta təbəssümlə atəş açdı və cavab verdi:
  - Dünya darıxdırıcı və rahatdır, müharibə maraqlı və həyəcanlıdır!
  Koladan zövqlə qurtumlayan Matilda sözünə davam etdi:
  - Müharibə qan və tərdir, mərdlik doğuran tumurcuqları mayalandırır!
  Malanya gülümsədi və dedi:
  - Müharibə prosesi nə qədər maraqlı olsa da, hamı son istəyir!
  Ceyn çılpaq barmaqlarını yenidən silahın arxasına keçirdi və oxudu:
  - Müharibə kitab deyil, onu çırpıb bağlaya bilməzsən, yastığın altında gizlədə bilməzsən, ancaq onu qarışdıra bilərsən!
  Qrinqeta təvazökarlıqla cıxdı:
  - Müharibə bir dindir: fanatizm, nizam-intizam, şübhəsiz itaət tələb edir, lakin onun tanrıları həmişə fanidir!
  Malanya sakitcə gülümsədi və dedi:
  - Müharibədə, kazinoda olduğu kimi, risk böyükdür, qazanc isə qısadır!
  Matilda gülümsəyərək hürdü:
  - Əsgər ölümlüdür, şöhrət unudulur, kuboklar köhnəlir və yalnız yeni qırğına başlamaq üçün səbəblər aradan qaldırılmazdır!
  Jane incə danışdı:
  - Qatilə xor baxırıq, cəbhədə əsgər olmasa, oğrunu, döyüş meydanında qarətçi olsa, ikiqat xor edirik!
  Qrinqeta yenidən mıxlandı və fısıldadı:
  - Əsgər zirehində cəsarət və şərəf olan cəngavərdir! Tacı olan general baron: ehtiyatlılıq və zəka!
  Malanya gülümsəyərək dedi:
  - Əsgər qürurla, sıravi alçaldıcı səslənir!
  Matilda müdrikcəsinə cavab verdi:
  - Hücumda birinci ölə bilər, amma sonuncu yaddaşda qalmayacaq!
  Jane nəfəs almadan qışqırdı:
  - Hücumdansa, kuboklar bölgüsündə birinci olmaq daha yaxşıdır!
  Qrinqeta təbəssümlə əlavə etdi:
  - Müharibə qadın kimidir, yalnız kişiləri sındırmadan yerə qoyur!
  Malanya ləyaqətlə cavab verdi:
  - Qadın, müharibədən fərqli olaraq, kişini yatağa qoymağa tələsmir!
  Matilda gülərək dedi:
  - Müharibə, qadından fərqli olaraq, təyin olunan kişilərin sayı ilə heç vaxt kifayətlənmir!
  Ceyn çılpaq barmaqları ilə qolu yenidən çevirib dedi:
  -Müharibə ən doyumsuz qadındır, onun həmişə kişiləri azdır və qadından imtina etməz!
  Qrinqeta bu hazırcavab aforizmi təkrarlamağı uyğun gördü:
  - Qadınlar döyüşməyi sevmirlər, amma kişini yerə qoymaq həvəsi güllədən çox da aşağı deyil!
  Malanya kobra kimi fısıldadı və çəhrayı dilini çölə çıxardı:
  - Yat kişi, bəlkə kiçik güllə, xoşbəxt et, böyük ürəkli qadın!
  Matilda istehzalı təbəssümlə əlavə etdi:
  - Böyük ürək, çox vaxt kiçik şəxsi maraqlara səbəb olur!
  Qızlar hazırcavab sözlər mübadiləsini bitirdilər və diqqətlərini döyüş meydanına cəmləməyə başladılar. Sovet qoşunlarının mövqelərini atəşə tutan TA-311 hücum təyyarələri səmada uçurdu. Yavaş da olsa, Üçüncü Reyxin koalisiyası irəliləyirdi. Və cəsədləri udaraq bir az yeməyə vaxtı var idi.
  Darıxan qızlar yenə aforizmlərlə zarafat etməyə başladılar:
  Jane dedi:
  - Müharibənin qadın üzü yoxdur, amma kişiləri arvaddan daha kəskin qanatır!
  Qrinqeta atəş etdi və fısıldadı:
  - Müharibə sevinc gətirmir, amma aqressiv instinktləri qane edir!
  Malanya cavab olaraq fit çaldı:
  - Müharibədə sevinc, düşmən cəsədləri yalnız qiymətdə!
  Matilda trekləri sürüşdürərək əlavə etdi:
  - Müharibə tarlanın şumlanmasıdır: meyitlərlə mayalanır, qanı suvarılır, amma qələbə ilə yüksəlir!
  Ceyn atəş açıb geri çəkildi.
  - Qələbə meyit və qan üzərində yetişir, amma zəiflə bəhrəsini verir!
  Qrinqeta od vuraraq otuz dördü şüşə daş kimi sındırdı və fısıldadı:
  - Müharibə adamyeyən çiçək kimidir, parlaq, ətyeyən və pis qoxulu!
  Malanya yalın ayağı ilə pedalı sildi və qışqırdı:
  - Müharibə tərəqqinin anası, tənbəlliyin ögey anasıdır!
  Matilda onu alacaq və necə gurlayacaq:
  - Müharibədə isə əsgərin həyatı qiymətdə deyil, generallardan və ümumiyyətlə itkidəndir!
  Ceyn əlinin kənarını sinəsinin üstündə gəzdirdi və cik-cik dedi:
  - Sülh istəyirsənsə - qorxu yarat, müharibə istəyirsənsə - gülüş yarat!
  Qrinqeta onu götürdü və yalın ayağı ilə silahı göstərərək atəş etdi:
  - Hərbi işlərdə gülüş deyilsənsə, gülmək günah deyil!
  Malanya güldü və müvəffəqiyyətlə hönkürdü:
  - Müharibə sirk kimidir, son gülüş yalnız qalibin olur!
  Matilda bir neçə qabaqcılları əzərək tanka rəhbərlik etdi və hıçqırdı:
  - Müharibədə, sirkdəki kimi, ancaq xalçalı, ciddi qatil!
  Qızlar yenə susdular. Kəskin olmaqdan yorulublar. Ümumiyyətlə, müharibə çox da gözəl deyil.
  Ceyn əsəbi halda fikirləşdi: Britaniya almanlara təslim olmuşdu. Baxmayaraq ki, ingilislər nə qədər torpaqları fəth etdilər. Və nə qədər Almaniya! İngiltərə nəhəng bir imperiyaya çevrildi. Lakin o, koloniyalarını həzm edə bilmirdi. Üçüncü Reyx Bucaqların gücünü üstələdi və hətta komandirlər daha güclü və bacarıqlı oldular.
  Nasistlər Londona gələndə İngiltərə üçün tarix bitdi. Görünməmiş gücə malik yeni bir imperiya yarandı. Onun qoşunları bir çox xalqlara və ölkələrə xidmət edir. Və nə deyə bilərik: Üçüncü Reyx qanadlarını açaraq Britaniyanı boğdu.
  Lakin qırxıncı ildə Fransanı fəth edən Hitler Çörçilə səxavətlə sülh təklif etdi. Və bunu qəbul etmək lazım idi: sağlam düşüncə belə bir fikir irəli sürdü ki, İngiltərə müharibədən hətta nəzəri cəhətdən heç nə qazana bilməz, amma itirə bilər. Hitler İngiltərə ilə hava döyüşündə yarı güclə vuruşdu. Böyük bir gecikmə ilə qoşunları Afrikaya köçürdü. Sovet İttifaqına getdi. Lakin bütün bunlar yalnız fəlakəti gecikdirdi.
  İşğal olunmuş ərazilərdən istifadə edən almanlar iki cəbhədə döyüşmək üçün güc tapdı, Yaponiya amerikalıları inamla məğlub etdi. Və sonra Stalin atəşkəs bağlayaraq xəyanət etdi. İngiltərə diz çökdü və Üçüncü Reyxin bir hissəsi oldu.
  Bir çox qələbələr Wehrmacht-a yenilməzlik şöhrəti qazandırdı. Jane və dostları həvəslə nasist ordusuna getdilər - xoşbəxtlik və rütbələr tutmaq üçün. Və müəyyən qədər uğur qazandılar.
  Nə olsun? İndi onların iki Vətəni var: Böyük Almaniya, Kiçik Britaniya.
  Ceyn boğazından "Coca-Cola" qurtumladı və cik-cik dedi:
  - Sevgi və ölüm, xeyir və şər... Nə müqəddəsdir, nə günahdır, qatillərin vecinə deyil!
  Qrinqeta cavab olaraq başqa bir mərmi göndərdi:
  - Sev və cəsarət et, qoy şər hakim olsun və seç, bizə yalnız bir verilir!
  Qızlar bir az şənləndilər. Yaxşı, əslində, mümkün qədər özünüzü kiçik bir şəkildə kökləyin. Onlar gənc, şən, enerjili və olduqca şanslıdırlar. Bu qədər döyüşlər və bir cızıq yoxdur. Bundan başqa, onlar özlərini tanka cızacaqlar.
  Malanya kəskin şəkildə qeyd etdi:
  - Eh, Çörçil Hessin təklifini qəbul edib SSRİ ilə müharibəyə girməli idi. Onda biz bütün planeti idarə edərdik və sonda Almaniya əzilmiş olardı!
  Matilda ləzzətlə oxudu:
  - Almaniya döyüşdə yaxşıdır, İngilis aslanı ən yaxşısıdır!
  Malaniya təsdiqlədi:
  - Bəli, Britaniyadan olan aslanımız ən yaxşısıdır!
  Jane gülümsəyərək dedi:
  - Hələ şansımız var! Burada Hitler öləcək və Almaniya İmperiyası dağılacaq!
  Qrinqeta mərmi atdı və qismən razılaşdı:
  - Qoy dağılsın! Axı onlar ətyeyən yırtıcılardır, bəs bizim üçün daha yaxşı olarmı?
  Malanya fəlsəfi olaraq qeyd etdi:
  - Sərt rejimdə birlik, yumşaq rejimdə qarışıqlıq və səliqəsizlikdən daha yaxşıdır!
  Matilda çılpaq ayaqlarını pedallara basdı və hürdü:
  Biz də Marsda olacağıq! Və günəş sistemindən kənarda!
  Jane Mona Lizanın təbəssümü ilə cavab verdi:
  - Əvvəlcə Yer planetində vahid rejim qurmaq lazımdır!
  Qrinqeta götürdü və həvəslə oxudu:
  - Biz isə elə bir rejimik, onun dəyişməsinə imkan verməyəcəyik!
  Malanya ağılla qeyd etdi:
  - Amma səni burunlu qoyub getmək üçün burnumu dəyişməliyəm!
  Qızlar həmişəki kimi şanslıdırlar. Burada onların tankı xəndəklərin birinci xəttinə çatır. Və tırtıllarla torpağı qırır. Döyüşçülər gülürlər.
  - Hamısını alacağıq!
  Silahlardan biri rulonların arasına ilişdi və tank dayandı. Qızlar maşından düşdülər, amma çən çox sıx və çox isti idi. Çöldə isə risklidir, yanmaq olar.
  Döyüşçülər çılpaq dabanlarını yelləyərək qaçdılar və mahnı oxudular:
  - Biz çılğın qızlarıq, yaxşı dostuq, amma yalın ayaqda, qamçılasınlar, cəld qorxurlar!
  Jane qaçaraq qeyd etdi:
  - Budur, biz kosmik dəniz piyadalarıyıq!
  Malanya gülümsəyərək təsdiqlədi:
  - Və kosmosda və enişdə!
  Qrinqeta onu götürdü və əllərinin üstündə gəzdi, ulama:
  - Mən super döyüşçüyəm! Hər kəsdən şübhələnirəm!
  Matilda cavab verdi və fısıldadı:
  - Fürerə damla damla zəhər!
  Jane güldü və oxudu:
  - Zərbə güclüdür, Fuhrer isə hər şeyə qadirdir!
  Döyüşçülər ayaqyalın, dağıntıların, əzilmiş, güclü qızdırılan dəmirin, hər cür şüaların, qırıq kəllələrin üstündən qaçaraq qaçdılar.
  Jane oxudu:
  - Məni başa düşəcəksən ... Məni başa düşəcəksən ... Məni başa düşəcəksən və bundan yaxşı ölkə tapmayacaqsan!
  Qız çox bərkiməmiş ayaqları ilə, iti bir yol və zibil ilə qaçmaqdan məmnundur. Həqiqətən də bu, böyük zövqdür.
  Gringeta oxudu:
  - Yay, günəş yüksək parlayır ...
  Malanya mahnını dəstəklədi:
  - Yüksək... Yüksək!
  Matilda əlavə etdi:
  - Yay, biz ölümdən uzağıq! Uzaq!
  Döyüşçülər açıq şəkildə şənləndilər. Doğrudan da, belə enerjili hərəkət etmək və tullanmaq necə də xoşdur.
  Jane gülümsədi və qeyd etdi:
  - Ölüm konvensiyadır, alçaqlıq mütləqdir!
  Qrinqeta yalın ayağını digərinə sürtdü və fısıldadı:
  - Tətilimiz olacaq! Və bununla da qələbə!
  Malaniya şübhə ilə dedi:
  - Bizim yoxsa alman?
  Matilda gülümsədi və oxudu:
  - Bizi ölümcül bir yanğın gözləyir ...
  Jane cavab verdi:
  Amma gücsüzdür...
  Qrinqeta panter kimi ulayırdı:
  - Hər kəsin ayrı bir tabutu var ...
  Malanya onu götürdü və atəş edərək fısıldadı:
  - Boşey batalyonu qəbrə batdı!
  Matilda geri qışqırdı:
  "Bütün bir legion məzara düşdü!"
  Qızlar isə onu götürüb miyavladılar... Onlar incə atlara bənzəyirlər. Və çox yaraşıqlı, ayaqları çılpaq, aşılanmışdır.
  Jane onu götürdü və məmnuniyyətlə fısıldadı:
  - Və mən kobrayam! Mən isə kobrayam! Heç ayı deyil!
  Qrinqeta qışqırdı:
  - Və kobranın buludlara uçması xoşdur!
  Qızlar isə həm alınacaq, həm də toqquşacaqlar. Gözlərdən qığılcımlar tökülür, sanki saat gəlib!
  Malanya onu götürdü və fısıldadı:
  - Hitler kaput!
  Matilda onu dəstəklədi:
  - Və Stalin kaput!
  Jane ombasını silkələdi və cik-cik dedi:
  - Mən nur döyüşçüsüyəm, diz üstə vəhşilər... Hamı böhtan atan, Yer üzündən süpürüb gedəcəyəm!
  Malanya onu götürüb qışqırdı:
  - Hitler isə axmaqdır, tütün çəkir! Kibrit oğurlayır, evdə yatmır!
  Matilda pis gülümsədi və soruşdu:
  - Sizcə, fürerdə varmı?
  Qrinqeta yalın ayağı ilə külün üstünə basdı və hönkürdü:
  - Əlbəttə yox! Biz ona dördlük verəcəyik, oral seks!
  Malanya gözlərini yumaraq pıçıldadı:
  - Oh, ağzında pulsasiya edən bir jade çubuğu saxlamaq və dilinlə hiss etmək çox gözəldir!
  Matilda nəfəs almadan pıçıldadı:
  - Və necə də gözəldir! Və hər şey sadəcə əla olacaq!
  Qızlar daha hündür tullandılar. Lakin onların tankı təmir olunub və geri qayıtmalı olub. Döyüşçülər yenidən içəri girdilər və fısıldadılar:
  - Bu bizim tankımızdır! O, sadəcə əla olacaq!
  Ceyn birdən Robin Qudun nağılını xatırladı. Balaca Co ordadır, oğlan şerif tərəfindən əsir götürülüb. Oğlana işgəncə verdilər: onu rəfin üstünə çəkdilər, dabanlarını qızarddılar.
  Alov oğlanın çılpaq, bərkimiş ayaqlarını yalayanda... Ceyn burada oyanış hiss etdi və o, həqiqətən də sekslə məşğul olmaq istəyirdi. Budur içəri girdilər. Xüsusilə yapon ninja Karas. Bu sarışın oğlan, çox yaraşıqlıdır və çox böyük bir kişi mükəmməlliyinə malikdir. Və belə təmiz və hamar dəriyə döşlərinizlə toxunmaq çox xoşdur.
  Ceyn barmağını ayaqlarının arasına salmaq istədi, lakin utandı və fikrini dəyişdi. Həqiqətən də, belə bir hərəkət son dərəcə xoşdur!
  Ağanın qızı dedi:
  - Dəniz dalğasında və qəzəbli atəşdə! Və qəzəbli və qəzəbli atəş!
  Qızlar yenidən "Goering" -5-ni Sovet qoşunlarının mövqelərinə köçürdülər. Yəqin ki, Stalinin özü nasistlərin irəliləyişindən xəbər tutanda çox çaşıb qalmışdı. Doğrudan da, burada necə itməmək olar. Bir kolossus sizə tələsir, amma cavab verəcək bir şey yoxdur. Otuz dörd, siz E seriyasını məğlub edə bilməzsiniz. Və daha çox piramidal AG-lərdən.
  Və Stalin, görünür, şokdadır. Heç olmasa məsləhətçilərinizə bir tarakan çağırın. Nə səs, nə məna, nə də su sıçraması! Deyəsən, kranlar alacaqsınız!
  Jane gülümsəyərək qeyd etdi:
  - Və Stalin, Çörçilldən fərqli olaraq, həmişə Hitlerin paylamalarını həvəslə qəbul etdi və sülhə getdi!
  Qrinqeta həvəslə oxudu:
  - Mənə de ki, dünya nədir! Onlar sizə cavab verəcəklər - günəş və külək!
  Malanya həvəslə qeyd etdi:
  - Və bizim güclü, sağlam uşaqlarımız olacaq!
  Matilda güldü və pıçıldadı:
  - Dünya şahmat taxtası deyil, Hitler də kral deyil!
  Jane dostuna düzəliş etdi:
  O, padşahdan hündürdür! Və biz onu planetin üzündən süpürəcəyik!
  Qrinqeta onu götürüb qışqırdı:
  - İngilislərin böyüklüyü, planeti tanıdı! Faşizm qılınc zərbəsi ilə darmadağın edildi!
  Malanya həvəslə əlavə etdi:
  - Bizi dünyanın bütün xalqları sevir və qiymətləndirirlər!
  Matilda ilk məhəbbətini tapan qızın şövqü ilə əlavə etdi:
  - İnanıram, biz müqəddəs kommunizm quracağıq!
  Jane güldü və dedi:
  - Və almanların rəhbərliyi ilə əslində kommunizm qurmaq olar!
  Qrinqeta alnını silahın arxasına vurdu və oxudu:
  - Kommunizmlə zarafat edirik, indi onu quracağıq! Və Stalin bizim super qəhrəmanımız olacaq!
  Malanya əlavə edərək, aydınlaşdırdı:
  - Təbii ki, tabutda!
  Qrinqeta asanlıqla təsdiqlədi:
  - Əlbəttə, tabutda!
  Jane fəlsəfi olaraq qeyd etdi:
  - Padşah nə qədər böyük olsa da, itxana kimi tabuta girəcək!
  Qrinqeta hiyləgər təbəssümlə əlavə etdi:
  - Siyasətçi həmişə yalan danışır, o, ancaq gerçək üçün ölür!
  Malanya çılpaq ayaq barmaqlarını sıxaraq dedi:
  - Ölümsüzlük gerçəkdir, amma ölüm illüziyadır!
  Matilda da bir aforizm verdi:
  - Padşahlar hər şey edə bilər, amma bir deyil, bir kral tabutu torpaqda qoya bilməz!
  Jane tweet etdi:
  - Tezliklə həyat sona çatacaq ....
  Gringeta təvazökarlıqla dəstəklənir:
  - Tezliklə!
  Malanya sovet piyadalarına pulemyotlardan atəş açıb fısıldadı:
  - Ay ana, ana, oğluna yazığı gəl!
  Matilda gülüşünü cilovlamaqda çətinlik çəkərək əlavə etdi:
  - Axı o, yaşamalı idi, heç bir gün də yox!
  Jane fəlsəfi düşündü:
  - Hər kəs gözəl yaşamaq istəyir, ancaq bir neçəsi ləyaqətlə ölür!
  Qrinqeta təbəssümlə cavab verdi:
  - Nailiyyət şüaları ilə parıldamasa, ölüm bəla vəd edir!
  Malanya qəzəbli diş təbəssümü ilə hıçqırdı:
  "Yaxşı ölüm pis həyatdan yaxşıdır!"
  Matilda etiraz etdi:
  - Allah olmaq yaxşıdır, çöldə, zonada şeytana pis!
  Qrinqeta zəhərli bir təbəssümlə qeyd etdi:
  - Və mərmilərimiz bitdi ... Razılaşın, bu, böyük bir faciədir! Məhv hədiyyəsi yoxdur!
  Ceyn nifrətlə xoruldadı.
  - Yeni təqdimatlar və başqa prezidentlər olacaq!
  . FƏSİL 17
  Fridrix bu gün, 10 oktyabr 1947-ci ildə, həmişə olduğu kimi, tazı və yorulmaz, Me-362 hava atı ilə sürətlə yarışdı. Oğlan bir yorğunluq kölgəsi belə hiss etmədi, həddən artıq həyəcanlı idi və yenə də darıxmadan vuruldu. Gecə təmir qrupları, ilk növbədə amerikalılar zədələnmiş avadanlıqların bir hissəsini işə saldılar. Xüsusilə, "Pattons" yenidən tırtıllarla büküldü, əlavə olaraq, bu maşınlardan bir neçə yüz okeanın o tayından, artıq düzəldilmiş dəmir yolları boyunca köçürülərək işə salındı. Partizanlar, əlbəttə ki, cəhd etdilər, amma həmişəkindən daha pis oldular. Bandera Ukrayna Batkasını seçkilərdə məğlub etdi, partizan sıralarında xəyanət və fərarilik artdı. Üstəlik, partizan hərəkatının komandiri Voroşilov xəstələndi ... Və onun yerinə vaxtında bir adam seçmədilər ... Beləliklə, şok beynəlxalq faşist qrupunun təchizatı olduqca qənaətbəxş idi. Bəli, cəsur yeraltı işçilər və qəhrəman təxribatçılar bəzən uğur qazanırdılar, amma taktiki səviyyədən yuxarı deyildilər. Bundan əlavə, təslim olan yeni müttəfiqlərin meydana çıxması SSRİ-nin qələbəsinə inamın kəskin azalmasına səbəb oldu və bu, tərəddüd edən ünsürlərin açıq və ya gizli şəkildə nasistlərin tərəfinə keçməsinə səbəb oldu.
  Fərarilərin sayı xüsusilə Kraikov Qırmızı Ordusu və Polşa Ordusu arasında artdı. Nasistlərin və xüsusən də Qərb kapitalistlərinin vədlərinə inanan polyaklar şərqdə Rusiyanın hesabına böyük bir imperiya yaratmağı ciddi hesab edirdilər! Əlbəttə ki, Polşa kommunistlərinin hamısı Sovetlərə sadiq qaldılar, amma qalan siyasi çalarlar... Liberallar xüsusilə etibarsızdırlar... Beləliklə, Polşa birlikləri Moskva qabarcığına təslim olmağa başladılar. hücum ... Xoşbəxtlikdən, onların sayı az idi və bu hələ müharibənin gedişatına həlledici təsir göstərmədi.
  Fridrix pilotların qalan hissəsindən ayrılaraq ilk bir neçə uçuşu özü etdi. Gördü ki, düşmən artıq faşist qoşunlarını belə sıx atəşlə qarşılamır və tank pazlarının yolunda demək olar ki, minalanmış sahə qalmayıb. Lakin sovet əsgərləri cəsarətlə vuruşdular. Piyadalar atəş açmadılar və tankları bağlamağa, izlərini və ya bir dəstə qumbaraatanları pozmağa və ya yanan qarışıq şüşələri ilə yandırmağa çalışdılar.
  Terminator oğlan əsasən sovet silahları sayəsində hesabı artırdı. Üstəlik, üfüqi bir müstəvidən atış, dalış üçün vaxt itkisinin qarşısını almaq. Düzdür, pusquda olan bir neçə tank da məhv edilib. SSRİ aviasiyası qeyri-aktiv hərəkət etdi. Səhər saatlarında yalnız yeddi U-2 təyyarəsi, sonra dörd Laggas göründü. Ümumiyyətlə, Fridrix tətiyi yüngülcə basaraq onlarla qısa söhbət etdi... Sonra həmişəki kimi!
  Artıq zəifləmiş döyüş nöqtələrini sıxışdıraraq, faşist tankları daha da sahəyə və səngərlərə doğru irəlilədilər ... Bununla belə, bu artıq altıncı və qismən beşinci müdafiə xəttində tank əleyhinə xəndəklərə və kirpilərə də rast gəlindi (cəmi səkkiz idi). ). Sovet topçuları əsəbiləşdilər və uzaqdan atəş açmağa başladılar. Nasistlərin artilleriyası amansız idi və aviasiya .... İndiyə qədər konkisürmə meydançası kimi hər şey parçalanmışdı. Yaxşı, Fridrix, həmişə olduğu kimi, hamını qabaqlayır, daha sürətli və daha soyuqdur. Qoşunların formalaşmasında dəyişikliklər baş verdi, güclü pulemyot silahı olan Pattonlar irəli çıxdı. Özlərini fəda edən, lakin təslim olmaq istəməyən kamikadze piyadaların itkilərini azaltmaq üçün məcburi qərar...
  Fridrix sevgilisi Helqa ilə üçüncü turu etdi. Burada ilk dəfə Sovet təyyarələrinin az-çox böyük partiyası ilə qarşılaşdılar. Onların arasında hətta beş Br-3 (qazıldığı yerdən) var idi. Qəribədir, amma SSRİ-nin bombardmançıları alman aceslərini görəndə dərhal geri döndülər və döyüşçülər onları qarşılamağa tələsdilər.
  Fridrix soyuqqanlılıqla yaxınlaşmağa çalışan maşınları atəşə tutub. O cümlədən, gövdədə SSRİ qəhrəmanının ulduzu olan ace. Təcrübəli döyüşçü isə buludların içinə girməyə çalışdı, lakin Fridrix Bismark kimi bir canavarla bu, daha da pis oldu. Terminator oğlan itkin düşməyib, eyni anda otuz altı döyüşçünü və dörd hücum təyyarəsini vurdu, işə düşdü, bombardmançıların ardınca qaçdı.
  Ancaq burada Fridrix maşınının o qədər də tələsmədiyini və hətta məcburi mühərrikdə belə təxmin edilən 740 kilometri vurmadığını kəşf etdi. Səbəb aydındır ki, Fridrixin 30 millimetrlik Mr-108 topları saniyədə 960 metr ilkin mərmi sürəti ilə tankların damından daha səmərəli və düşmən qırıcılarını çox uzaq məsafədən nüfuz edən Mr-103 ilə əvəz olundu. lakin dəqiqədə 420 mərmi atəş sürəti ilə demək olar ki, bir yarım dəfə ağır və daha az (lakin Fridrix ümumiyyətlə transa düşərək tək mərmilərlə vurmağa üstünlük verirdi!). Bəli və silahlar üçün sursat yükü xüsusilə Fridrix üçün artırıldı. Deməli, bombardmançılara yetişmək asan olmayıb. Bir neçə çevik He-362 cəsur, gənc aceni qabaqladı. Onlar əkinlərə dolu kimi yağır, sovet maşınlarını əzib əzab verirdilər. Üstəlik, daha yavaş və zəif silahlanmış Br-3 terrorçu pilotlar üçün asan ov oldu. Frederik ziyafətin sonuna qədər artıq yetişmişdi, lakin o, əllini nokaut edərək onlarla daha çox məsafəni qət etdi. Ancaq oğlan iki yüz əlli üç avtomobildən ibarət əvvəlki rekordunu qıra bilmədi.
  Fridrix ruhunda böyük həvəslə qayıtdı. O, qazandı və qazanır! Və onun xəyanət düşüncələri tamamilə yox oldu. Gənc hətta öz-özünə dedi:
  - Bəs niyə bu qərəzlər! Ev dostlarınızın və uşaqlarınızın böyüdüyü yerdir! SSRİ isə Vətən deyil, xalqların həbsxanasıdır!
  Helqa bu sözləri eşitdi, lakin əsl mənasını başa düşməyərək təsdiqlədi:
  - Sən haqlısan! Və tezliklə uşaqlarımız olacaq! Baxmayaraq ki, mən qarın almaq istəmirəm, hələ də belə bir müharibə var!
  Fridrix güldü.
  - Bu, Uca Allahın iradəsindən asılıdır. Bununla belə, Papa və bir sıra metropolitenlər bizim tərəfimizdədir!
  Hücumda dördüncü növ, reaktiv mühərrikli Fokken-Wulf-5 silah ovuna çevrildi, çünki yalnız bir neçə tank tutuldu. Amma əsl sınaq hələ qarşıda idi.
  Rotmistrovun Beşinci Mühafizə Tank Ordusu Krasnoqvardeyski bölgəsinə keçidi başa çatdırdı. Ancaq tam sürprizə nail olmaq mümkün olmadı. Nasist kəşfiyyat təyyarələri böyük bir tank kütləsinin hərəkətini qeydə aldı və nasistlər əks tədbirlər görməyə tələsdilər. 2-ci SS Panzer Ordusunun beş yüzə yaxın SS bölməsi, həmçinin strateji ehtiyatdan olan iki yüz texnika, Rotmistrov zirehli yumruğunun ehtiyatları ilə gücləndirilmiş doqquz yüz əlli tank və özüyeriyən silahları qarşılamaq üçün çıxdı. Xüsusilə, döyüş ələ keçirilən xəttdə alman qumbaraatanlarının və silahlarının yerləşdiyi Pervomayski kolxozunun yaxınlığındakı sahədə getdi.
  Fridrix və ən yaxşı alman eysləri qurudan və havadan gələn böyük zərbəni dəf etmək üçün çağırıldı.
  Stalinqrad döyüşünün qəhrəmanı general-leytenant Rotmistrov Ali Baş Komandanın özündən gələn əmri yerinə yetirir, Moskva yaxınlığındakı döyüşün hələ uduzmadığına səmimiyyətlə inanırdı. Onun əlində hakimiyyət var idi, SSRİ-nin əvvəllər itirdiklərini geri qaytaracağına ümid parıldayırdı. Ancaq öz gücü ilə hərəkət edən sütun olduqca uzandı. Bu, qismən Üçüncü Reyxin kəşfiyyat təyyarələrindən qaçmaq istəyi ilə, digər bir gediş müddəti ilə düşmən təyyarələrinin zərbəsi nəticəsində dəmir yolu xətlərinin zədələnməsi ilə bağlı idi.
  Ağır bombardmançıların zərbələri böyük tank qüvvələrini öz gücləri ilə yüzlərlə kilometr yürüş etməyə məcbur etdi. Üstəlik, yürüş sürət baxımından maksimum idi ... Tank donanmasının müəyyən heterojenliyini nəzərə alaraq, bəzi avtomobillər filtrləri dəyişdirməyə müvəffəq oldu, digərləri isə əksinə, köhnə tiplər, o cümlədən qeyri-kamil transmissiyalar dizel mühərriklərini yavaşlatdı.
  Düşmən təyyarələrinin amansız və kütləvi zərbəsi nəticəsində beşinci zərbə ordusu cəbhə xəttindən kifayət qədər uzaqda yerləşdi və bu, bu polad meydançanı axşamdan səhərə kimi getməyə məcbur etdi.
  Nasistlərin daha yığcam bir qrupu artıq Rotmistrovu gözləyirdi. Tankların ümumi sayına görə nasistlər keyfiyyət baxımından daha üstün idilər: təxminən yüz yarım "Panter" -5 və "Pələng" -5, həmçinin onlarla "Goerings" L (17 futluq İngilis maşınları) Silahlar, nüfuz gücünə görə təxminən "Panthers" silahına bərabərdir), E-50, AG-50 və "Patton". Superferdinanda tank məhv edənlər hələ də yolda idi.
  Əlbəttə ki, nasistlərə kütləvi hücum etmək daha yaxşı olardı, lakin nəhəng Jukov nasistlərin enerjili əks tədbirlər görəcəyindən haqlı olaraq Rotmistrovu çox tələsdirdi. Halbuki bu, artıq həyata keçirilib...
  Ancaq burada Sovet ordusunun bir kozır kartı var idi - bu, ciddi bir aviasiya örtüyü idi ... Təyyarələr həm Ural istiqamətini, həm də sürət ehtiyatını çıxardı, hətta təlim maşınları, eləcə də avadanlıqlar birbaşa montaj xəttindən döyüşə atıldı. . Bu, sağ cinahdan və arxadan, çox irəli qaçan faşist pazından keçmək şansı idi.
  General Gota və digər komandirlər, artıq Moskva əməliyyatı planının ilkin müzakirələri zamanı, Krasnoqvardeysk'in, şübhəsiz ki, sovet ordularının döyüş ehtiyatı ilə tank döyüşünün yerinə çevriləcəyini güman edirdilər, bu da bir örtüyə sahib olmağınız deməkdir. plan.
  Xüsusi Alman təyyarələri, xüsusən Xe-362, hava məkanını izlədi ki, Krasnogvardeisky üzərindəki döyüş təkcə tank deyil, həm də İkinci Dünya Müharibəsinin ən böyük hava döyüşü olsun!
  Fridrix düşmənlə döyüşməyə çağırılmışdı, o, Luftwaffe'nin ən yaxşı acesidir, hava döyüşlərinin kralı Üçüncü Reyxin qələbəsinin simvolu idi. Və onun yanında və ya demək olar ki, sağ tərəfdən, hücumda və buna görə də Fokken-Wulf-5-in xüsusilə güclü modifikasiyası ilə Helga qaçdı.
  Oğlan hətta mahnı oxudu:
  - Ulduz gəmilərində dalğaların arasından qaçırıq! Kvarklar efir burulğanlarında köpüklənir!
  Helga təsdiqlədi:
  - Qırmızı canlılar, sizə Hook olacaq! Yeraltı dünyasının cəhənnəm dünyasının uşaqlarına!
  Fridrix güldü və sevimlisini verdi:
  - Yaxşı, vidadan! Ölüm mələyi, görünməsi üçün fit çalın! Bütün köpüyü parçalara ayıracaq!
  Helga cavab olaraq güldü.
  - Yaxşı, sən hazırcavabsan!
  Fridrix öz təyyarəsinin çəkisinin artması, uzaqmənzilli silahların quraşdırılması ilə əlaqəsi və döyüş sursatlarının artması bir qədər narahat idi. Axı 30 millimetrlik topun mərmisi, 20 millimetrlik topdan üç dəfə ağır və bəlkə də dağıdıcı gücünə görə dörd dəfə güclüdür, həm zirehin səthində daşımaq üçün uyğunlaşdırılmış universal silahdır. planet və havada! Gənc ace hətta pulemyotlardan imtina etmək, dörd iri çaplı silahı çıxarmaq istədi, amma ... Helga uçuşdan əvvəl etiraz etdi:
  - Axı bu, yaxın döyüşə də gələ bilər. Bu kozu saxlamaq daha yaxşıdır ...
  - Fors-major və iki "atıcı" üçün kifayətdir! Fridrix sözünü kəsdi. Mənim üçün yaxından nə vurmalıyam - bu kifayətdir. Ümumiyyətlə, mən hesab edirəm ki, burada pulemyot silahlanması lazımsızdır.
  Helqa şən gülümsədi və oğlanın kürəyinə vurdu.
  - Təəssüf ki, hamı sizin kimi yenilməz cəngavər deyil! Bir çox aslar hələ də yeni başlayanlardır, mütləq vurmaq üçün daha sıx atəşə ehtiyac duyurlar ...
  Fridrix kifayət qədər əsaslı şəkildə etiraz etdi:
  - ME-362 U kimi bahalı avtomobil təcrübəsiz pilota verilməyəcək. Bu döyüşçü aslar üçündür.
  Helqa cavab vermək əvəzinə qırıcı-hücum təyyarəsinə çırpıldı, titrəyən, çılpaq, çəhrayı daban ayaqqabıları. Və daha nə etməli, təcili zəng səsləndi.
  Fridrix ümumiyyətlə iki həddindən artıq pulemyotu çıxartdığından məmnun idi, kütləvi maşın daha asan işə düşdü və sürət artdı və qanadların işıqlandırılması manevr qabiliyyətini yaxşılaşdırdı. Atəş nöqtələrinin özləri yarmarkalarla örtülməsinə baxmayaraq, onların azalması avtomobilin aerodinamikasına əhəmiyyətli dərəcədə əlavə etdi. Me-362 aerodinamik keyfiyyətlərinə görə hələ də pistonlu mühərriklər arasında tayı-bərabəri olmasa da, universal döyüş atıdır.
  Aşağıda nadir ağaclar, tarlalar yanıb-sönür... Gün istidir və deyəsən, döyüşmək asan olmayacaq. Xüsusilə də bu böyük döyüşdə məğlub olan ruslar. Budur, solda və bir az aşağıda bir qarğa sürüsü uçur... Böyük bir sürü, və bəzi qarğalar çox böyükdür... Məşum əlamət, qarğalar bütün müharibələri müşayiət edir, sentimentallıqdan məhrum olan bu qəddar dünya. Boyarskinin məşhur musiqidə oxuduğu kimi:
  - Bəs niyə! Ağılda yaşamaq mümkün deyil! Bəs niyə - həyat bizə heç nə öyrətmir!
  Bu zorakılıq, zorakılıq və daha çox zorakılıqdır! Qəddarlıq, qəddarlıq və bir daha zalımlıq milləti bərkidir!
  Qarğa sürüsü sonsuz görünür, onlarca, yüz minlərlədir və onlar qışqırırlar ki, hətta hermetik möhürlənmiş kabinədə də eşidə biləsiniz. Fridrix radio vasitəsilə Helgadan soruşdu:
  - Onları pulemyotla vura bilərikmi?
  Əs qız etiraz etdi:
  - Etmə! Burada hər bir güllə sayılır!
  Fridrix güldü.
  - Nə tamamilə mümkündür! Taxtın altında padşah, patron torbasında yat.
  Qəfil sürüsünün arxasından sovet təyyarələrinin ilk partiyası qəfil yerə sıçradı. Onları ilk olaraq salamandrlar qarşıladılar. Hər iki tərəfdən itkilər oldu, daha çox rus öldürüldü. Fridrix gec atəş açdı və cəmi səkkiz avtomobili vurdu. Amma hələ də pis başlanğıcdır. Ancaq bir cüt Alman "Salamanders" -3 vuruldu, eləcə də Me-262, hamını necə qabaqlaya bildiyi aydın deyil.
  Ancaq əsas şey hələ qarşıda idi. Qarğa sürüsü sona çatdı, alman pilotları Krasnogvardeisky sahəsinin üstündəki kosmosa atladılar və başladılar.
  Bütöv bir ordu Alman eskadronuna tərəf qaçdı və burada, əslində, SSRİ-nin bir neçə hava ordusunun aviasiyası var idi. Hər növ təyyarələrin böyük armadası, lakin ən çox Yakov və bir qədər az Laggs idi.
  Fridrix altı kilometrdən çox məsafədən atəş açıb. O, yenidən vəhşi trans axınlarına qərq oldu, siz məqsəd qoymadığınız zaman və barmaqlarınız avtomatik olaraq basın. Artıq heç bir fikir, düşüncə olmayanda bədən sənin kimi görünür, amma sən artıq naməlum qüvvələrin kuklası kimisən... Bu o deməkdir ki, ət sənin deyil, yeraltı dünyanın ruhu - natəmiz, şər qüvvələrdir. ...
  Yaxşı və terminator oğlanın başında mahnı neçə dəfə səsləndi:
  Dostlar dairəsində, eyni zamanda tək,
  Əzab əsarətində, kədərli qayğılar!
  Dünyamız danlamaqdan çox yorulub,
  Nə genişlik, nə də gözəllik görünmür!
  Bizi hara apardın - pis pis şeytan?
  Pis iblis ordunu çevirəndə!
  Bizi ovlamaq, əlbəttə ki, hərbi şöhrət,
  Baxmayaraq ki, ruhum əclaf parazitdir!
  
  Ölən bir ruhda belə bir boşluq
  Bataqlığın ətrafında yolu görə bilməzsən!
  Və ölüm, amansız yaşlı qadına bu pay,
  Müqəddəs Rusda xərac toplayan nədir!
  
  Sadə anlayış parıldamaz,
  Hamısı internetdə, sonsuz güc!
  Yer üzündə yaşamaq arzusu,
  Şirin şirinlik, sevinc, xoşbəxtliklə dadmaq!
  
  Ancaq tale oğlunu döyüşə göndərdi,
  Sülh haqqında unutmalı olduğumuz yer!
  Bunun üçün şeytanı lənətləmək lazım deyil,
  Başqa heç nə istəmirdik!
  
  Təyyarədə qasırğadan keçdim,
  Bir hiylə yerinə yetirdikdən sonra qəbul tacdır!
  İnanın, Vətən döyüşçüsü ölmədi,
  Gəlin pislik üçün cənazə marşı oynayaq!
  
  Düşmən çox, güclü,
  Avtomobillər, qırıcılar, raketlər!
  Cəhənnəm Wehrmacht-ı parçalayacağıq,
  Rusiyanın şücaətləri oxunacaq!
  Yer üzünə gələcək, kommunizmə inanıram,
  Biz xoşbəxt yaşayacağıq - dəqiq bilirəm!
  Xalqın cəlladı dağılacaq - faşizm,
  Qələbə xeyirxahlıqda olacaq, may işığı!
  
  Vətən, sürətli uçuş,
  Bizə müqəddəs həyat verdi!
  Ürəyimizdə Vətən himni səslənir,
  Axı mən onun üçün şiddətlə döyüşürəm!
  
  Və vaxt, inanıram ki, parlaq olacaq,
  Qətllər olmayacaq, qocalıq uçuruma yuvarlanacaq!
  Cins kənar olmadan inkişaf edəcək,
  Üst xətlərin nailiyyətlərini tələsdirəcək!
  
  Və o vaxtı yaxınlaşdırmaq üçün;
  Rus əsgəri kimi döyüşmək lazımdır!
  Deli olmayan hər kəsə çatması üçün,
  Ruslar həmişə döyüşməyi bilirlər!
  Fridrixin başında yaxşı vətənpərvərlik mahnısı səsləndi, amma satqın əllər və ayaqlar bunun əksini etdi. Məhz, bütün növ və markalı sovet təyyarələrinə mərmi göndərdilər. Sovet pilotları yaxınlaşmağa və zibilliyə başlamağa çalışdılar ... Hərəkətdə əllidən çox avtomobili vuran Volka dönüş etdi və atışlardan və zərbə cəhdindən qaçdı (o, pulemyotun qısa zərbələri ilə bu kamikadzeni kəsdi) . Sonra gənc acenin təyyarəsi dəyişdi və döyüş trans vəziyyətində olan oğlan çoxlu pnevmatik silah verdi. Arxadan çıxan bir sıra sovet döyüşçülərini çox biçdilər.
  Burada Fridrix az qala özünü toqquşdurdu, lakin atəş xəttinə sıçramağı və rəqiblərin məhvini davam etdirməyi bacardı. Bu dəfə onun qurbanı iki mühərrikli "Piyadalar" oldu. Oğlanların başından bir aforizm keçdi (piyadalar da qoz deyil, gələcək kraliçalar!). Helqa öz radiosunu cırladı.
  - Oh, əziz anam! Necə sıxırlar!
  Fridrix bitməmiş ölü döngəni yerinə yetirərək Helganın arxasına keçməyə çalışaraq sovet döyüşçülərini uzaq məsafədən kəsdi. Onlardan biri "Dükandar" (Lagg-5), gövdəsində böyük qırmızı ulduzla idi ... Beləliklə, SSRİ qəhrəmanı. Qızın özü, Fokken-Vulfun hücum modifikasiyasında, almanların mövqelərinə doğru irəliləyən Rotmistrov ordusunun tanklarına atəş açdı. Və eyni zamanda o, olduqca dəqiq vurdu, uğurla suya atladı.
  Fridrix isə düşmən təyyarələri ilə döyüşərək, sursatların artmasına görə tədarüklərə zehni olaraq təşəkkür etdi. O, hətta T-34-85 tankına xain terminator qoymağı bacardı və komandirin birini seçdi (bu, toz və məsafəyə baxmayaraq, Fridrixin iti gözləri asanlıqla görünən antenalardan görünə bilər!).
  Lyuk qapağı bir anda üç mərmi ilə deşildi və tank dayandı...
  Aşağı mərtəbədə də isti idi, Beşinci Mühafizə Tank Ordusunun avanqardı artıq SS qumbaraatanlarına və ikinci korpusun hissələrinə yuvarlanmışdı.
  İlk sovet maşınları tank əleyhinə xəndəyə yuvarlandı və sürətini azaltdı. Onların üstünə "Pələnglər" -5 və "Panterlər" -5 sürətli atıcı silahlar düşdü. Yeni almanların güclü olduğu şey məsafədə döyüşməkdir, onlardan üstün olmaq üçün sovet tankları yaxın döyüşə girməli idi. Zibillik təşkil edin... Amma taktiki qərar qeyri-dəqiq idi, arxların qazıldığı açıq sahəni yarmaq, "ov" gözləyən maşınları qarşılamaq. Bəli, eyni zamanda kütləvi şəkildə yığılmır?
  Düzdür, Sovet İlləri, maddi itkilərə baxmayaraq, nəhəngin tıxacının altında dalış edən kiçik bir boksçu kimi düşmən tanklarına, o cümlədən kiçik bombalara ziyan vurdu. Düzdür, bəzi "Pələnglər" -5-də onlar şəbəkənin üstündə dayandılar, lakin bir çox nəqliyyat vasitələri, Alman piyadaları yolda sözün əsl mənasında mühafizə qurmağa məcbur oldular.
  Fridrix düşünürdü ki, ruslar daha konsentrasiyalı zərbə endirsəydilər, onların "bir dəstə kiçik" və sərfəli yaxın döyüş şansı daha çox olardı.
  Qırmızı pilotlar tərəfindən döyülmə davam etdi, lakin məsələn, çox çevik "Salamander" -3-ə qarşı bu taktika gözlənilən nəticəni vermədi. Alman aviasiyasının itkiləri, Sovet İttifaqının itkiləri də artırdı. Amma bu artıq cavabsız mübarizə deyildi. Bir çox sovet pilotlarının layiqli təcrübəsi var idi, Moskvanı əhatə etmələri boş yerə deyildi, buna görə nasistlər olduqca pis oldular.
  Qeyri-adi dərəcədə kəskinləşmiş Fridrix həmişə vuruşlardan qaçırdı və intuitiv olaraq ən təhlükəli sovet döyüşçülərini vururdu. Liderləri sıradan çıxarmağa çalışır. O, bunu etdi və səhvsiz işlədi. Başımda, yeri gəlmişkən, bir boşluq və döyüşü belə dərk etməmək var idi. Bədən reaksiya verdi, hədəflər tutuldu, heç bir itki yox idi. Hətta bir neçə dəfə tanklar da var idi.
  Gözlərimin önündə yüzlərlə, hətta minlərlə müxtəlif növ təyyarələr titrəyirdi. Burada, məsələn, Huffman özünün Non-362-də ... Xüsusi bir şəkildə döyüşür, sürət, reaktiv maşının qasması və zibil hər tərəfə uçur ... Ruslar da pis deyil .... Məhz Kozhedub olduğu yerdir, onu enerjisizləşdirməyin vaxtı olardı ... Fridrix minimumda hərəkət edir, indi dönməyə, iqtisadi cəhətdən döyməyə ehtiyac yoxdur, ancaq məğlubiyyətdən bir qədər dəyişir ..
  Sursatlar, çənlərdəki yanacaq tükənir və alman mövqelərindən təsir edici gücləndiricilər gəlir. Salamanderlər və hətta bir neçə nəhəng Me-362, döyüşə ilk girənlər və onların arxasında nasist ağcaqanad düşərgəsinin qalan hissəsidir. Yenə sahildən sahilə... Sovet təyyarələri də geri çəkilməyə başlayır. Onların yanacağı tükənmək üzrədir, itkilər də keçib: bütün ağlasığmaz və ağlasığmaz həddi. Fridrix qayıdır və Helgadan soruşur:
  - Hər şey yaxşıdır?
  Qız cavab verir:
  - Təyyarə hərəkətdədir! Altı tankı və bir döyüşçünü nokaut etdim...
  Fridrix fit çaldı:
  - Bəli, məhv edilən tankların sayına görə hətta məni də üstələdiniz. Şəxsən mən ağızları olan cəmi beş maşını məhv etdim!
  Helga güldü.
  - Bəs neçə təyyarə?
  - Təyyarələr? - Fridrixin başı rəqəmlərlə parladı... - Düz üç yüz bir! Yeni dünya rekordu. Budur nailiyyət...
  Helga qışqırdı:
  - Bəli, siz sadəcə bir cəngavərsiniz! Xeyr, tezliklə məhv tanrısı. Böyük Kalinin özü ... universal döyüşçü!
  Fridrix nəzakətlə düzəliş etdi:
  - Əslində, Kali tanrı deyil, şər ilahəsidir. Yəni Hinduizmdə çox hörmətli və populyar bir tanrı olsa da, qadın. Onun üçün çoxlu məbədlər tikilir və dualar edilir.
  Oğlan birdən rıçaqda dizini şiddətlə qaşıdığını fərq etdi. Və lənətləndi:
  - Lənət olsun! Belə ağır silahlı maşında dönməyə dəyməzdi.
  Helga narahatlıqla dedi:
  - Bəs mənsiz növbəti uçuşunuz varmı?
  Fridrix asanlıqla təsdiqlədi:
  - Bəli, sizin Fokken hələ də yanacaqla doldurulacaq və yüklənəcək, mənimki isə artıq hazırdır. Sadəcə danışma, sadəcə özünə diqqət et!
  Helga qətiyyətlə dedi:
  - Yox! Sizə məsləhətim odur ki, bacardığınız qədər vuruşun və mübarizə aparın... Mümkünsə.
  Təyyarələr yerə endi və Fridrix növbəti maşına qaçdı. Me-362 və hücum F -490-ın seçilmiş kombinasiyası bütün dövrlərin və xalqların üstün döyüşü üçün optimal idi.
  Fridrix yalın ayaqları ilə Fokken-Vulf-4-ün iti, kobud pedallarını hiss edərək, sürəti sıxıb oxumağa başladı:
  - Mən döyüşə gedirəm! Mən məxluqu toz halına salacağam!
  Krasnoqvardeyskdə döyüş davam etdi. Rotmistrov ordusunun özünün tanklarına əlavə olaraq, cənub cinahından və Kaşirna Sovet Cəbhəsinin ərazisindən götürülmüş yüz yarım sovet maşını döyüş meydanına vaxtında gəldi. Düzdür, indiyədək avtomobillərin yalnız ilk partiyası gəlib. Sovet aviasiyası da təslim olmağı düşünmürdü, lakin indiyə qədər o, xüsusilə aktiv deyildi.
  Fridrix bu məqsəd üçün xüsusi olaraq hazırlanmış toplarından istifadə edərək tanklar üzərində işləməyə başladı. Onun fikrincə, 37 millimetrlik kalibr hələ də bu məqsəd üçün optimaldır. Burada, məsələn, Rudel belə silahlarla, heç bir döyüş transı olmadan məhv edildi, daha doğrusu, daha ədalətli olsa da, bütün müharibə ərzində 534 tankı sıradan çıxardı. Lakin o, Fridrix deyil, adi bir insan idi. Oğlan atasının anasına uşağın bətnində daşıdığı dölə birləşmiş təsirin, yetkinlik kimi fenomenal qabiliyyətlərin təzahürü ilə yanaşı, nəslini psixopata çevirə biləcəyini necə dediyini xatırladı ...
  Bəlkə də onun döyüş transı və döyüşçünün bu fövqəl gücü də təbiəti ona məlum olmayan təsirin nəticəsidir.
  Ancaq indi tanklar gəlir, pilot üçün onların hərəkətləri yavaş görünür, Fridrix üçün isə daha çox. Gənc ace üfüqi bir müstəvidən özbaşına soyulmağa başladı. Sadəcə atəş açır və çırpınır. Kiçik partlayışlardan işıq yanıb-sönən lyuklar deşildi. Eyni zamanda, bir çox avtomobil yanır, çünki qaz çənləri döyüş bölməsində yerləşir. Və məhv oldu, T-34 azmış barel kimi uçdu.
  Tez-tez mərmilərin vurulması sursatların partlamasına səbəb olurdu. Və bu da öz növbəsində...
  Fridrix belə xırdalıqlar haqqında düşünmürdü, o, ağır itkilərə məruz qalaraq və sovet xalqının qazdığı xəndəklərdən daha çox keçmək cəhdlərinin mənasızlığını başa düşərək, mühafizə tanklarının ətrafda hərəkət etdiyi mənzərəni seyr etdi.
  Amma burada da onları xoşagəlməz sürpriz gözləyirdi. İki onlarla "Superferdinand" yaxınlaşmağı bacardı. Təəssüf ki, Amerika mühərriklərinin istifadəsi sayəsində daha güclü sürücülük xüsusiyyətlərinə sahib idilər.
  Sovet maşınları açıq sahədə hərəkət edirdi, bu o deməkdir ki, əfsanəvi döyüşçülər artıq üç kilometr məsafədən vura bilirdilər. Əlbəttə ki, "Superferdinandlar" qaçırdılar, lakin zenit silahlarının yüksək atəş sürəti onlara tez-tez vurmağa imkan verdi. Bundan əlavə, tarla güclü qazılmış və mərmilərlə şumlanmış və T-34-85 sürət yığa bilmirdi. Lakin onlar yenə də püskürmə zamanı dalğalar kimi hərəkət edirdilər. Panthers -5 və çevik Amerika cadugərləri -5, yüksək sürətli tank məhv edənlər, Ferdinandların köməyinə tələsdilər -4.
  Fridrix (sırf şüuraltı olaraq) komandirləri döyməyə çalışdı. Gərginlikdən hətta barmaqlarım da sıxıldı. Və meyvələr var idi! Gənc terminator, üfüqi proyeksiyadan qırx iki T-34 tankını, üç KV-ni və iki Su-122-ni sıradan çıxardı. Daha üç maşın ola bilərdi, lakin onlar sovet qırıcılarının, ən əsası isə hücum təyyarələrinin basqını ilə diqqətlərini yayındırdılar. Onların sözlərinə görə, Fridrix həm 37 millimetrlik pnevmatik silahı, həm də iki 20 millimetrlik pnevmatik silahı (bir fənərə və ya qaz çəninə və ya mühərrikə dəysəniz, olduqca təəccüblüdür) əkməyə başladı.
  Yalnız iyirmi yeddi təyyarə və onlardan on səkkizi Ils ... Pis deyil, hər bir tankın əhəmiyyətini nəzərə alsaq, hətta bu inadkar döyüşdə zədələnmişdir ... İşdə bir neçə T-34-85 sürətlənmiş və hələ də bağlamaq üçün qırdı. diapazon. Burada zəif zirehli Amerika "Cadılar" -5 alovlandı.
  Fridrix Hans-Ulrix Rudelin hücum təyyarəsini gördü. Artıq çoxdan məşhur olan bu ace, görünür, "Ştuka" nı daha güclü və daha sürətli Focken-Wulf-5 ilə əvəz etmək qərarına gəldi. Onun məşəl emblemi hamıya məlumdur. Fridrixdən soruşdu:
  - Necəsən, ölüm mələyi!
  Terminator Oğlan cavab verdi:
  - Gestapodakı işlər və mənim nailiyyətlərim var!
  Rudel əmin etdi:
  - Və mən yaxşıyam! Bəs sən bu qədər dəqiq və tez, hətta üfüqi müstəvidən də çəkməyi necə bacarırsan?
  Oğlan gülərək, cavab verdi və ya hətta oxudu:
  - Bütün qeyri-mümkünlər mümkündür, mən dəqiq bilirəm! Axar suda Yer padşahlarının almazını tapın!
  - Heç nə, günün sonuna qədər otuzu tutacam! Rudel söz verdi.
  Qayıdış, təyyarənin dəyişdirilməsi və yenə də doğma Me-362, Volkanın rəhbərliyi altında qanadlarındakı güllə dəlikləri istisna olmaqla, heç bir zədə almayan təyyarə. Və təbii ki, tank döyüşü...
  Krasqvardeyskidə hava isti idi. Beşinci Mühafizə Ordusunun kolonları və digər cəbhələrdən çıxarılan briqadalar yuxarı çəkildi. Gücləndirici qüvvələr, 110 millimetrlik silahları olan ən yeni M-18-lər olan onlarla Amerika tank məhv edən də daxil olmaqla, almanlara qədər süründü. Bu maşınlar ölümcül gücünə görə Tiger-5, çaplı 105 silahlarından heç də aşağı deyildi və hətta səkdirməyə daha az meylli olduqları üçün T-34-ü daha yaxşı döydü. Silahın özü, eyni zamanda, eyni zamanda çevrilmiş Amerika zenit silahındandır, yəni tez atəş edir. Yalnız burada zireh almanlardan daha zəifdir, lakin hələ də mərmi alında tutmaq üçün 186 millimetr kifayətdir. Xüsusilə yolda, T-34-85 çox tez-tez ləkələnir.
  Fridrix uzaqda olsa belə, sunaminin yaxınlaşdığını hiss etdi, Qırmızı Ordu təyyarələrinin yeni dalğası. Bu o deməkdir ki, bu, demək olar ki, sıx bir şəkildə sıxışan tanklardan asılı deyil, buna görə də hücum təyyarəsinin onlara qayğı göstərməsinə icazə verin. Onların arasında, yeri gəlmişkən, çox ağır silahlı və zirehli He-329-lar görünür. Hücum təyyarələri və tank məhv edənlər güclü olduğundan. Xüsusilə tankın damını deyil, həm də alnını deşən 88 mm-lik Ra-44 silahları ilə. Yalnız burada hava döyüşlərində, bu maşın, yumşaq desək, "işləyən madyan" Fokken-Vulf qədər çox yönlü deyil.
  Hücum təyyarələri arasında Fridrix Helganın təyyarəsini görüb. Yaxşı, əlbəttə ki, sıralara qayıt.
  Yol boyu bir az aşağı enən terminator oğlan üç tankı və özüyeriyən silah-76-nı kəsəcəyik, oxudu:
  - Şou verəcəyik! Sadəcə ən yüksək super sinif!
  . FƏSİL 18
  Helga asanlıqla cavab verdi:
  -Əlbəttə mən sənə inanıram! Mən ürəyimi heyvana vermədim! Cavab sizə veriləcək - inanırsınız, ya yox?
  Fridrix cavab vermək əvəzinə dibdən uzun məsafədən atəş açmağa başladı... Və sonra hündürlük qazandı.
  Sovet təyyarələri kifayət qədər çox idi, lakin hələ də ilk dəfə olduğundan azdır. Luftwaffe pilotları, tanımadığı bir məktəbdə əsəbi həmyaşıdını döyən birinci sinif şagirdi kimi olduqca inamlı hiss etdilər, bundan sonra o, sözün həqiqi mənasında gücləndi.
  Sovet pilotları daha hiyləgər oldular və zərbələr altına düşdükdən sonra almanları özlərinə tərəf çəkməyə çalışaraq dərhal qruplara ayrıldılar. Fridrix təpəyə qalxaraq onlara hücum etdi. Onun üçün isə düşmənin düz hücumdan imtina etməsi yalnız taktikanı asanlaşdırdı. Lakin digər alman döyüşçüləri döyüşə qalxdılar.
  Fridrix hirslə qeyd etdi ki, He-362 adətən ondan irəli gəlirdi. Amma eybi yoxdur, bir neçə kilometrlik uzaq məsafədən, onsuz da heç kəs kəsməyi bilmir.
  Və "Salamanders" -3, uşaq kağız təyyarələri kimi, tullanır, dalğalarda köpəkbalığı kimi tullanır və özləri də alırlar ...
  Fridrix bu maşının necə vurulduğunu düşünməyə vaxt tapmadan öz qurbanı olan komanda təyyarəsini seçdi. Oğlan əxlaqı çıxardı:
  - Müharibədə uduzmaq olar, idmandan fərqli olaraq, bir dəfə, döyüşdə, oyundan fərqli olaraq, sonsuzca qalib gəlirsən! Bununla belə, lövhədəki parçalar yalnız uduzandan uçur, qalib lövhəyə qoyur, hətta əvvəllər vurulmuş döyüş hissələri də!
  Bununla belə, döyüş meydanda hiss olunub. Məsələn, Wittmann artıq kifayət qədər sərtləşmiş tank acesidir, o, "Tiger" üzərində döyüşdü. O, topçu ilə birlikdə tez-tez qaçırdı, baxmayaraq ki, tank asanlıqla çevrildi. Topçu Şleyx, üzünün tərini silməyə çətinliklə vaxt tapdı. Bu polad canavarın alnına artıq bir neçə dəfə zərbə vurulsa da, indiyədək səkdirməyi bacarıb. Wittmann ağciyərinin üstündə qışqırdı:
  - Yaxınlaşsınlar, əsəbi olmayın, xahiş edirəm...
  Döyüş iştirakçısı, bu yaxınlarda Sovet İttifaqı Qəhrəmanı adı almış 31-ci briqadanın qərargah rəisinin müavini Qriqori Penejkonun təəssüratları da həmin dəhşətli şəraitdə bir insanın durumundan danışırdı. ... Zehni obrazlardan əvvəl ağır şəkillər var idi... Elə bir gurultu vardı ki, pərdələr sıxılır, qulaqlardan qan axırdı. Mühərriklərin davamlı gurultusu, metalın cingiltisi, gurultu, mərmilərin partlaması, cırılmış dəmirin vəhşi cingiltisi... Nöqtəsiz atışlardan qüllələr çevrildi, bükülmüş silahlar, zirehlər partladı, tanklar partladı.
  Keçilməz ağır "Patton" -3, demək olar ki, boş bir Sovet T-34-85-i götürməyə çalışdı. O, hıçqırdı, qalxanlı zireh qabarıq. "Cadılar" -4 sürüşərək manevri özləri tətbiq etməyə çalışdılar. Sanki bir-birini öldürmək üzrə olan qədim cəngavərlərdən ibarət süvari ordusu idi. Tez-tez hər iki tank açıq-aşkar atəş açır və bir-birini partladırdı.
  Atışlardan qaz çənlərinə çevrilən çənlər dərhal alovlandı. Lyuklar açıldı və tank ekipajları oradan çıxmağa çalışdılar. Qriqori yarı yanmış, zirehindən asılmış gənc leytenantı gördü. Yaralı halda lyukdan çıxa bilməyib. Və beləcə öldü. Ətrafda ona kömək edəcək heç kim yox idi. Əsgərlər zaman hissini itirdilər, tankın dar kabinəsində nə susuzluq, nə hərarət, nə də zərbələr hiss etdilər. Bir fikir, bir arzu - sağ ikən düşməni döyün. Qəzaya uğramış maşınlarından düşərək meydanda düşmən ekipajlarını axtaran, həm də texnikasız qalan sovet tankçıları onları tapança ilə döyür, əl-ələ tuturlar.
  Bir növ çılğınlıqla dağılmış Alman "Tiger" -5 zirehinə qalxan və nasistləri oradan "tüstüləmək" üçün pulemyotla lyuku vuran kapitanın sürrealizm üslubunda təsviri. Tank şirkətinin komandiri Çertorijski nə qədər cəsarətlə hərəkət etdi. O, mərmilərin qasırğası ilə düşmənin "Tiger" -5 tərəfinə keçərək döydü, ancaq özü vuruldu. Maşından düşən tankerlər yanğını söndürüblər. Və yenə döyüşə girdilər.
  Helqa artıq sonuncu mərmi ilə Qriqori Penejkonun tankının damını deşmişdi. Mərmi qaz çəninə dəydi və hər şey alovlandı. Alov sovet tankerlərini yandırıb, onları lyuklarından tullanmağa məcbur edib. Ancaq yaralı olan Qriqorinin özünün atlamağa vaxtı yox idi ... O, yeraltı dünyasının nə olduğunu anlayaraq diri-diri yandı ...
  Düşmən aviasiyasının artıq müdrikləşdiyini və birləşmiş şəkildə uçmağa çalışdığını görən Fridrix, tanklara özü hücum etdi ... Almanlar həqiqətən çətin anlar yaşadılar, baxmayaraq ki, ən ağır silahlanmış İngilis Challenger tankları döyüşə girdi (The ekipajlar da Britaniyanın oğullarındandır və son dərəcə dəqiq vururlar!) .
  Fridrix şeytani enerji və həyəcanla doludur, bütöv bir tank ordusu ilə, hətta daha çox hava ilə döyüşməli olsanız belə, hər şeyi və hər kəsi təkbaşına süpürməyə hazırdır. Ancaq geri qayıtmalısan, yanacaq və sursat tükənir, bunun üçün bir uçuş, əlli yeddi təyyarəni vurmaq və otuz bir tankı və altı özüyeriyən silahı, üstəlik daha iki zirehli personal daşıyıcısını, üç Katyuşanı, dörd Andryusha, arxaya keçməyə çalışan avtomobillər.
  Helga qeyd etdi:
  - Bizim kəndlərdə rusların qadın mahnısı var! Bizdə təkcə döyüşən qadınlar yox, kişilər də var, sizə nə lazımdır!
  Fridrix razılaşdı:
  - Kişilərimiz, sizə nə lazımdır, amma qadınlar daha yaxşıdır!
  Helqa hiyləgərcəsinə dedi:
  - Qadın göz yaşı tökməklə qalib gəlir, kişi göz yaşı tökməklə!
  Fridrix dişlərini açaraq dedi:
  - Kəskin olduğumuz üçün bu gün hər şey o qədər də pis deyil!
  Növbəti uçuş üçün tək uçmalısınız ... Yaxşı, əgər belədirsə, deməli, ürəyi itirməyin mənası yoxdur ... Hava ilə soyudulmuş mühərriki olan Foken-Vulfda artıq istidir. Çox isti, motor, üstəgəl günəş, üstəlik sərinləmək üçün az vaxt. Fridrixin özü belə vəhşi yüklə hələ necə yıxılmadığına təəccübləndi. Axı, bu elementardır ... bütün içini yeyir ...
  Sovet tankları tamamilə incəlmişdi... Buna baxmayaraq, almanlara yenidən möhkəmlətmələr gəldi və demək olar ki, bütün hücum təyyarələri döyüşə atıldı... Amma armaturlar Rotmistrov üçün də uyğundur... Eyni tanklar başqa cəbhədən.
  Ancaq hava daha sakitdir, baxmayaraq ki, ayrı-ayrı döyüşçülər və ya hücum təyyarələri var.
  Fridrix köhnə sübut edilmiş taktikanı təkrarlayır, o, artıq bilir ki, onu ruhdan salmayacaq. Və almanlar...
  Yenidən qruplaşma da baş verir, çünki sovet tanklarının çoxu artıq məhv edilib, o zaman özünüzə hücum etməyə cəhd edə bilərsiniz... Wittmann kədərlə qeyd etdi:
  - Səkkiz tank sıradan çıxdı ... Bir gün yaxşıdır, amma belə bir gün üçün pisdir ...
  Bələdçi düzəliş etdi:
  - Əslində, on iki ....
  Wittmann sözünü kəsdi:
  - Ruslar dərin bir tank əleyhinə xəndəkdən keçəndə dörd məhv edilmiş maşın - saymayın! Elementar idi. Bəli və sursat doldurulmalıdır ...
  Hücum təyyarələri xüsusilə onları almağa başlayanda sovet tankları yenidən irəli atıldı. Xüsusilə, qırx doqquzu T-34 tankı və altı özüyeriyən silah olan əlli beş mərmi vuran Fridrix. Və ona beş dəqiqə yarım çəkdi ... Bu, döyüşdür... Əlbəttə, daha çox ola bilərdi... Fridrix düşündü ki, niyə eyni anda iki topdan atəş açmalıdır? Bir də kifayətdir... Bu arada...
  Helqa onu hava limanında qarşıladı, elə ehtirasla öpdü, pıçıldadı:
  - Budur cəngavərliyin təcəssümü - Don Kixot!
  - Nə dedin? Fridrix cızıldı.
  Qız dərhal sağaldı:
  - Bağışlayın canavar balası... Lancelot demək istədim!
  Oğlan çırtıldadı:
  - Onda başqa məsələ! Axı Don Kixot cəngavər parodiyasıdır. Ağılsız cəngavərlik və maraqsız zadəganlıq bir şəkildə ələ salınır!
  Helga razılaşdı.
  - Mən, ümumiyyətlə, başa düşürəm! Amma...
  Fridrix qızın sözünü kəsdi:
  - Canlı təyyarələrdə!
  Sovet tank ekipajları və pilotları, görünür, son dərəcə uğursuz döyüşün gedişatını dəyişdirmək üçün son cəhd etdilər. General Qota artıq rusların taktikasını hərtərəfli öyrənmiş təcrübəli komandir kimi hücuma tələsmir, hətta atəş gücündə üstünlükdən yüz faiz istifadə etmək üçün bir az da arxaya əyilirdi. Və əlbəttə ki, rezervasiya. Bu, qısaboylu kişinin qarşısında geri çəkilən, iki nömrə kimi işləyən, lakin kiçik ölçülü pinşerə məsafəni bağlamağa və üstünlük qazanmağa imkan verməyən uzunboylu boksçunun taktikasıdır. Yaxşı, Rotmistrovun başqa yolu yoxdur! Ya hücum et, ya da öl! Sonuncu daha yaxşıdır, baxmayaraq ki, hər ikisi birlikdə ola bilər!
  Yaxşı, Fridrix də təyyarə ilə vuruşmalıdır ... Bu da döyüşdür və düşmən cəsurdur ...
  Ancaq əvvəlcə terminator oğlan on beş hücum edən T-34-85 tankını vurdu. Bir partlayışda o qədər efirli ...
  Helga qışqırdı:
  Sən havanın imperatorusan! Üçüncü Reyx belə məşhur olacaq!
  Fridrix ona cavab verdi:
  - Və o, artıq məşhurdur! Və tərifləmək lazım deyil!
  Helga qışqırdı:
  - Və siz onu daha da izzətləndirirsiniz!
  - Çalışacağıq! Fridrix hönkürdü.
  O, yenidən ultra-döyüş transına düşdü. Oğlanın beynində qəribə fikirlər dolanırdı. Məsələn, Üçüncü Reyxin qələbəsindən sonra onun taleyi necə olacaq? Təbii ki, imperatorun arvadının himayəsi onu ən yüksək vəzifə ilə təmin edəcək, oğlu isə Böyük İmperatorluğun varisi olacaq. Maraqlı mənzərələr! Ruslar isə nəhayət, qanlı gürcü Stalinin belə öyrədə bilmədiyi nizam və intizamı öyrənirlər.
  Baxmayaraq ki, əlbəttə ki, qələbə hələ də uzaqdadır... Və ya bu, Fritz-ə çırpılan qırıcını götürüb çevirə bilər. Beləcə bir neçə onlarla faşist maşınını öldürüb SSRİ-yə qəhrəman kimi qayıtmaq?
  Amma əsirlikdən qaçan müharibə qəhrəmanları güllələnsə, ona kömək edəcəkmi, amma .... Stalin heç kimə inanmır, dedi ki, oğlu yoxdur, Yakovlev! Deməli, o, artıq Fridrixin yanına qayıda bilmir... Xüsusən də etdiyi əməllərdən sonra... Sadəcə olaraq, ona "Stuka" verəndə dərhal SSRİ-yə qaçmaq mümkün idi. Oğlan bağışlanacaqdı... Yaxşı, bəlkə cəza batalyonlarına göndərdilər, o da faşistlərin bir neçəsini vursa... Hə, qayıtmaq şansı vardı... Amma indi SSRİ-də onlar onu əsirgəməyəcək, çox qanlı olub....
  Fridrix düşündü ki, bəs niyə sovetlərin tərəfinə keçmədi? Yaxşı, o, Berlinin mərkəzində olan Hitler Gəncliyinə qoşuldu, sonra sağ qalmaq üçün başqa yolu yox idi. Bəs o, komissarları niyə öldürdü? Sadəcə onu söndürə bilərdin ... Niyə birdən vəhşi heyvan oyandı ... Heç bir heyvan belə deyil, çünki heyvanlar adətən yemək üçün və ya aclıq hissi səbəbindən öldürürlər. İnsan isə öldürməyi əyləncəyə çevirdi, pələngdən də betər oldu...
  Ona nə oldu ki, qətl sevinc gətirməyə başladı və Üçüncü Reyxdə yüksəlmək, karyera qurmaq istəyi bütün mahiyyəti ələ keçirdi? Kim oldu, .. Niyə vətənpərvərlik, xalqına bağlılıq hissini itirdi?
  Bununla belə, onun biri varmı? Budur, eyni general Vlasov və ya Boris Alekseeviç Smıslovski. Burada da qəribə adam, çar Rusiyasının zadəgan korpusunun nümunəvi nümayəndəsi görünürdü. Və o, Hitlerin və digər faşistlərin tərəfinə keçməli oldu. Rusiya İmperator Ordusunun zabiti, kapitan. Vətəndaş müharibəsindən sonra o, Polşada internasiya olunub, sonra Almaniyaya mühacirət edib. Alman ordusunda xidmətə girdi. 1928-1932-ci illərdə Reyxsverin Hərbi Şöbəsinin (Baş Qərargah Akademiyası) Ali Kurslarında təhsil almışdır. İkinci Dünya Müharibəsi illərində rus könüllü birləşmələrinin formalaşmasında fəal iştirak etmişdir. O, almanların Rusiyanın bərpasına öz töhfəsini verə biləcəyinə inanırdı: "Alman ordularının qələbəsi bizi Moskvaya aparmalı və hakimiyyəti tədricən bizim əlimizə verməlidir. Almanlar Sovet Rusiyasının qismən məğlubiyyətindən sonra da uzun müddət anqlo-sakson dünyasına qarşı mübarizə aparmalı olacaqlar. Zaman bizim xeyrimizə işləyəcək və onlar bizdən asılı olmayacaq. Müttəfiq kimi əhəmiyyətimiz artacaq və biz tam siyasi fəaliyyət azadlığına malik olacağıq".
  Oğlanın başı internetdə əvvəllər oxuduqlarının üstündə süzüldü... Təsadüfən onun gözləri arayış kitabının səhifəsində gəzdi - "nasizmin əlaltıları - millətin ayıbı!"
  Düzdür, eyni zamanda o, general A. A. Vlasovla heç vaxt əməkdaşlıq etməmişdir, çünki nə fikirlərini, nə də fəaliyyət planını bölüşmürdü, lakin şəxsən onunla üç dəfə, əsasən Almaniya Baş Qərargahının göstərişi ilə görüşdü.
  Fridrix onun fikirlərini yarımçıq kəsdi... Səksən üç sovet təyyarəsi vuruldu, son mərmilər isə artıq tanklara atılır, artıq qayıtmaq da olar... Yaxşı, o, nə alçaqdır... Necə də var. yıxıldı... Qanlı fahişə! Gözlər dərhal islandı... Duzlu yaş damcıları hamar oğlan yanaqlarından aşağı axdı... Necə də acı, hətta özünü vur!
  Qayıdan kimi yorğun, lakin şən Helqanın görüntüsü dərhal onun ruhunu qaldırdı və o, yenidən döyüşə atıldı... O, döyüşçüdür! Deməli, o, qalib gəlmək üçün doğulub və kimin milləti zəifdirsə, onunla dost deyil!
  Helga birdən fərq etdi:
  -Ağlayırsan?
  Fridrix başını tərpətdi.
  - Yorğunluqdan gözüm sulanır artıq! Nə döyüş! Artıq altı gündür ki, gözlərimi yummuram! Və bundan əvvəl, demək olar ki, yatmadı!
  Helga təsəlli verdi:
  - Budur, qazan bağlanacaq, bir az yatacağıq... Bir az qalır. Qazanmaq üçün bir az!
  Focken-Wulfach-4-də uçuş, düşmən təyyarələri görünmür və tanklardan çox az qalıb. Amma hətta orada olanları da bitirmək lazımdır.
  Helga radioya pıçıldayır:
  - Yaxşı, gəlin onları alaq! Beləliklə, səkkizi bükün!
  Fridrix gülür.
  - Səkkiz bükmək altı çiyin qayışını almaqdan yaxşıdır!
  Maşını dalışdan vuran qız hürdü:
  - Xeyr, sizi altılıq kimi təsəvvür etmək olmaz. Kral cinsinə sahibsiniz.
  Beşinci Mühafizə Ordusundan buynuzlar və ayaqlar var idi. İndi Qota irəliləməyi əmr etdi, xüsusən də artıq axşam olduğundan, vaxt nahardan xeyli keçmişdi və qaranlıq yaxınlaşmağa başladı.
  Döyüş meydanında min yüzdən çox dağılmış və məhv edilmiş sovet tankı və bir növ zərər görən üç yüzə yaxın Alman tankı var idi. Bunlardan altmış beşə yaxın avtomobil heç bir halda bərpa olunmamışdır.
  Və Fridrix sevgilisini çarpayıda yatmağa qoyaraq hələ də uçurdu. Bu dəfə o, artilleriyanın qarşısını almaq üçün yönləndirilib. Rotmistovun ümidsiz yürüşü qüvvələrin bir hissəsini, Meinshein ordularını yayındırdı və onlar bir gün və axşam on iki kilometrdən çox irəlilədilər. Gecə düşdü, lakin fırtınalılar hələ də işləyirdi. Sadəcə olaraq pilotları dəyişdilər.
  Fridrix bir daha U-2 gecə bombardmançıları ilə qarşılaşdı. Avtomobillər, demək olar ki, yerə yaxın uçdu - aşağı səviyyəli uçuş. Onların belə bir maskalanma ilə keçmək şansı olardı, lakin bu vəziyyətdə gənc terminatorun şeytani instinkti işə yaradı.
  Üstəlik, Fridrix qəfildən göz yaşlarından çox utandı və o, qəzəbləndi... Hətta oğlanın görünüşü də dəyişdi. Və tamam başqa, başqa mahnının sözləri başımdan keçdi;
  Qəzəb alovlu bir dalğa ilə bədənə yayılır,
  Belə bir şeyi və indi başıma gələnləri anlamaq mümkün deyil!
  Burada yeraltı dünya ruhdakı bütün qaralığı açdı,
  Mən saraylar istəyirəm - sevgilim və daxmada cənnət mənim üçün kifayət deyil!
  
  Bütün bunların necə baş verdiyini, hətta Allah bilmir,
  Mən satqın piç oldum, amma indiyə qədər mən öldüm!
  Bu vəhy haradandır, kim doğurdu?
  Mən bir qabda ilham çəkirəm - qüdrətli qüvvələr!
  
  İblis bizi torda sürüklədi, amansız bir dairəyə atdı,
  Elə oldu ki, tora düşdüm!
  Amma torunu qıracağam və Allahı ürəyimlə qəbul edəcəm,
  Yalnız səmavi ayı lənətləməyin!
  Və bunlar əmin olduğum silah qardaşlarıdır!
  
  Oh, mənə bir şans ver müqəddəs Rəbb
  Təbiətim, sən xəyanət və alçaqsan!
  Mən ət istədim, yalnız ətdən başqa,
  Və müdrikliyin yuxuya getdiyi uçuruma düşdü!
  
  Faşist dedi: Sən bizə xidmət edirsən...
  Siz torpaq, pul, titulların tanınması alacaqsınız!
  Amma canını ver
  Bu isə dünyanın ən ağır cəzasıdır!
  
  Amma mən zəifəm, qarışıqlığa düşmüşəm,
  Və özündə olan diri, namus və vicdanı məhv etdi!
  Belə olsun, ağır fakt
  Axı bu, roman deyil, sadəcə hekayədir!
  
  Mən nə etməliyəm, geriyə;
  Artıq qalmayıb, indi heç olmasa boyun ilgədədir!
  Amma iblis dedi ki, qarışıqlığa son qoy,
  Belə qorxaqlıq, inan bizə, qəbul etmirəm!
  Fridrix bu "vokalı" bitirdi, "qulaqlarını" yıxdı və sonra özünü çox yorğun hiss etdi ... Və artıq çiçəkləndi, bu o deməkdir ki, iyulun 11-də yeni bir gün gəldi. Və yeddi gündür ki, ayağa qalxır...
  Enişdən sonra oğlan çətinliklə çarpayıya qaça bildi və dərhal yıxıldı;
  Yuxu çox gərgin oldu... Fridrix yuxuda tələbə olduğunu və mühazirə dinlədiyini gördü. Üstəlik, nəhəng böyümə müəllimi bunu elə həvəs və şövqlə deyir ki, istər-istəməz qulaq asırsan. Orada Rusiyanın çoxdankı tarixi düşməni ABŞ-dan söhbət gedir. Deyəsən, onun vətənində nəhayət, layiqli cavab silahı tapıblar;
  - Bilməlisiniz ki, Pentaqon Ordusu başqa dünyalara gedən yolu qırmaq istəyimizə qarşı mübarizədə ən yaxşı zərbə qüvvəsini yerləşdirib. Mən NATO hərbçilərinə teleqram göndərdim, orada bildirdim ki, mən yer üzünü tutmaq fikrində deyiləm, bütün bəşəriyyətin xeyrinə dinc tədqiqatlar aparıram. Mesajımı almadılar, hər kəsi öz şübhəli və eqoist dəyərlər miqyasında ölçürlər. Bu meqaloman piçlər bütün bəşəriyyəti idarə edə biləcəklərini düşünürlər. Düşünürlər ki, əgər onların tutmaq və məhv etmək üçün manik ehtirası varsa, o zaman başqa dünyaların digər nümayəndələri də eyni heyvani ehtirasa sahib olmalıdırlar.
  Natiq fasilə verdi və səxavətli alqış dalğasına qulaq asdı. Volka da arxasındakı hakimiyyəti tanımağı sevməsə də, onu şiddətlə alqışladı. Yaxşı, qüdrətli nəhəng davam etdi:
  - Mən heyvan və ya yırtıcı deyiləm, amma özümü müdafiə etməyi bacarıram və niyyətindəyəm, sivilizasiyamın xeyir-duası mənim mübarizəmdən asılıdır və əgər mənim düşmənlərim və sivilizasiyamın düşmənləri hücum etmək niyyətindədirlərsə, müdafiə etmək niyyətindəyəm. özüm. Mənimlə azadlıq arasında duranları məhv edəcəm. İnsanların yurisdiksiyasından kənarda özünü ali millət hesab edərək, az qala bəşəriyyəti əsarət altına alanlar qisas alacaqlar. Mən artıq bir qrup oliqarxın hər birinə qəpik-quruş vermişəm, onlara mübariz qoyun kimi balta altına girməyən, döyüşməyi bacaran insan nümunəsi göstərəcəyəm. Hamımız birləşməliyik, çünki bu, bizim ümumi işimizdir, çünki Yer kürəsində tezliklə nəfəs almağa heç nə qalmayacaq. İndi biznesə. Amerika və NATO donanmalarını məğlub etmək üçün bizə böyük, qeyri-məhdud enerji ehtiyatları, prinsipcə yeni silah lazımdır və bizdə bu var. Bir çoxlarınıza, hətta ən yaxşılarınıza belə, H-bombası son nöqtə kimi görünür. Bir çoxlarınız, hətta ən yaxşılarınız belə güman edirlər ki, praktikada həyata keçirmək çətin ola biləcək məhvdən başqa, enerji əldə etmək üçün daha güclü bir yol yoxdur. Hamınız termonüvə reaksiyaları, hidrogen atomlarının birləşməsi və heliumun əmələ gəlməsi ilə tanışsınız. Yaxşı, dəmirə qədər digər elementlər. Nüvə birləşmələri milyardlarla ildir ulduzlara işıq verir. Və bir çoxlarınız üçün əsaslı şəkildə yeni sintez reaksiyalarının həyata keçirilə biləcəyi inanılmaz görünür: onlar təbiətdə praktiki olaraq yoxdur. Bir çoxunuz stereotipik düşüncələrlə doludur ki, reaksiya təbiətdə yoxdursa, deməli, prinsipcə mövcud ola bilməz. Nə qədər absurd bir aldatma, super-sivilizasiyalar elmi miqyasda nəhəng enerji kütlələrini və təbiətdə olmayan reaksiyaları əldə etmək üçün bir yol təqdim edir. Siz artıq kvarkların varlığını bilirsiniz: elementar hissəcikləri təşkil edən mini hissəciklər. Hətta sizin elminiz yüzlərlə elementar zərrəcik kəşf edib. Elminizin də qeyd etdiyi bunlardan əlavə, müxtəlif növ zərrəciklər var ki, onların çoxu sizə qəribə, hətta hədsiz görünür. Sizi adi məntiqi şəkildə izah etmək çətin olan kvarkların müxtəlifliyi heyran edir. Bu yaxınlarda sizin alimləriniz preon adlı hissəcikləri, kvarkları təşkil edən hissəcikləri kəşf etdilər və siz onlara lazımi şəkildə çata və öyrənə bilmədiniz. Yaxşı, siz hələ nüvədən nəinki preonları, hətta kvarkları da çıxara bilməmisiniz. Yaxşı, onların birləşməsi və ya parçalanması səbəbindən hansı enerji əldə edilə bilər: hətta termonüvə reaksiyası ilə müqayisədə ölçülməzdir. Yer elminin müasir, kifayət qədər aşağı səviyyədə olmasına baxmayaraq, hissəcik nə qədər kiçik olsa, bir o qədər çox enerji çıxardığını göstərən nəzəri hesablamalar var. Bu onu deməyə əsas verir ki, əgər belə enerjini mənimsəmək mümkün olsaydı, demək olar ki, qeyri-məhdud enerji mənbəyi əldə etmək olardı. Bununla belə, heç bir yer alimi nəinki mikrohissəciklərin birləşmə reaksiyasını yenidən yaratmaqda, hətta nüvədən sərbəst kvark çıxarmaqda da müvəffəq olmayıb.
  Pulsuz, bağlanmamış kvark əldə etmək belə hələ uğur deyil. Səbəb nədir ki, ultrayüngül hissəcikləri parçalamaq və ya birləşdirməklə reaksiya hələ də nəinki təkrarlanmaq, hətta təbiətdə düzəltmək mümkün deyil. Səbəb bundadır: buna görə termonüvə reaksiyası o qədər çətindir ki, onu obrazlı şəkildə hətta çox qısa qollu qəhrəman adlandırırlar. Termonüvə reaksiyasına səbəb olmaq üçün atom bombasının enerjisi, atom bombasının partlaması üçün isə adi partlayıcılar lazımdır. Kvark birləşmə reaksiyasına səbəb olmaq üçün termonüvə yükünün partlamasının kifayət qədər reaksiyası yoxdur, onun gücü reaksiya üçün kifayət deyil, buna görə də təbiətdə fövqəlağır kvarklara rast gəlinmir. Aralıq addım yoxdur, atom birləşməsində reaksiyaları ayıran və təsnif edən bir addım. Termonüvə birləşməsində bir-birinin ardınca ayrılan enerji baxımından artan mərhələlər var. Termonüvə partlayışından daha çox enerji buraxan və olduqca nadir rast gəlinən reaksiya: məhvetmə reaksiyası. Materiya ilə antimaddənin təmasdan gəlir. Təbiətdə nadir, son dərəcə nadirdir, çünki real aləmdə antimaddə demək olar ki, yoxdur. Annihilasiya reaksiyası təbiətdə nadirdir, elementlərin birləşmə reaksiyası ilə termonüvə reaksiyası arasında aralıq mərhələ yoxdur . Problemin mahiyyəti ondan ibarətdir ki, antimaddənin özü sadə maddədən yaranmayıb. Görünən sistemimiz daxilində biz bunu müşahidə edə bilmirik. Amma əgər siz kosmosda hərəkət etsəniz və özünüzü kainatların qovşağında, dünya ilə anti-dünyanın sərhəddində görsəniz, onda məhv prosesinin necə geniş miqyasda getdiyini görərdiniz. Problemin mahiyyəti kifayət qədər miqdarda antimateriyanın, yəni real dünyada mövcud ola bilməyən maddənin əldə edilməsində olduğu ortaya çıxdı. O, davamlı olaraq əsl adi maddə ilə təmasda olacaq, ayrı-ayrılıqda zərərsiz olan iki kimyəvi elementin təmasda olduqda partladığı kimi, məhv olmalı və ya partlamalı olacaqdı. Protonlar, neytronlar, elektronlar, pozitronlar, antineytronlar, antielektronlarla təmasda olan fotonlara və müxtəlif istiqamətlərdə tələsik digər hissəciklərə çevrilərdi. Onların genişlənmə sürəti nəhəngdir və işıq sürətini üstələyir. Bəli, geniş miqyaslı məhvetmə zamanı hissəciklər bir-birindən uzaqlaşaraq super işıq sürətinə keçir. Sürətləndiricilərdə zərrəcikləri sürətləndirməklə, sadə üsulla anti maddə əldə etmək çətindir. Bu yolla əldə edilən nəticə heç vaxt xərcləri doğrultmayacaq. Buna baxmayaraq, eksperimental olaraq bərk miqyasda antimaddə əldə etməyin effektiv yolu tapıldı. Onun mahiyyəti ondan ibarətdir ki, antimateriyanın, eləcə də maddənin alınma ehtimalı təxminən eynidir, yəni antimaddə ilə adi maddə arasında fərq böyük deyil və maddənin qütblüyünü dəyişmək üçün çox enerji tələb olunmur. Bu, xüsusi bir sahənin o qədər də güclü olmayan radiasiyasından və xüsusi təbiət dalğasından istifadə etməklə edilə bilər. Kvarklardan, preonlardan əlavə, kreonlar, rezonlar, forkonlar, ryumonlar, horodonlar, romonlar və s. var. Xüsusi telepatik səviyyədə radiasiya kreon-rezonans səviyyəsində maddənin strukturunu dəyişir, yalnız bir qədər dəyişir, quruluşunu dəyişir. mikrohissəciklərin düzülüşü. Xüsusi dalğaların kəşfi elmdə və cəmiyyətdə inqilab etdi. Bəs kimin şüalanması, hansı səviyyə maddənin növünü dəyişdirə, onu keyfiyyətcə yeni səviyyəyə keçirə, maddənin xüsusiyyətlərini dəyişə bilərdi. İnsan qabiliyyətlərinin, onun qeyri-adi qabiliyyətlərinin öyrənilməsində yeni növ radiasiya kəşf edildi. Biz hitleratorlar başqa millətlərdən və xalqlardan əvvəl əlavə qabiliyyətlərə yiyələnmişik. Yeni telepatik şüalanma qurğuşun və hətta daha sıx bərk supermateriallara nüfuz etdi ki, bu da özlüyündə fərqli bir sistem və fərqli radiasiya diapazonunu göstərirdi. Hətta sizin elm və sivilizasiya səviyyənizdə də işıq sürətini aşan radiasiya mövcuddur və yaradılmışdır. Radioaktiv şüalanmalardan Alpha, Beta, Gamma, artıq Beta şüaları işıq sürətindən bir az daha çox hərəkət edir və Gamma-AS şüalanması ilə işıq sürətinin artıqlığı demək olar ki, bir yarım dəfədir. Yer planetində onlar artıq eksperimental olaraq işığın sürətini iki dəfə aşan Klekon və Der dalğalarının radiasiyasını kəşf ediblər. Düzdür, onlar mikrodozlarda yaradılarkən, perspektivlərdən belə xəbərsizdirlər. Radiasiya sürəti ilə onun maddəyə nüfuz etmə qabiliyyəti arasında daha çox deyəcəyəm, birbaşa əlaqə var. Dalğa diapazonu nə qədər qısa olarsa, nüfuzetmə gücü nə qədər yüksək olarsa, radiasiya sürəti bir o qədər yüksək olar. Qamma şüaları yalnız bir santimetr qurğuşun keçdikdən sonra yarıya qədər zəifləyir. Klecon və Der radiasiyaları üçün nüfuzetmə gücü daha yüksəkdir. Aura, teleportasiya, telekinez, telepatiya, kiberkinez, tormokinez, plazmokinez olsun, əlavə diapazonlu radiasiya ən yüksək sürətə və bütün nüfuz diapazonuna malikdir. Yəni dünyaları idarə etmək, enerjinin görünməmiş formalarını mənimsəmək üçün açar sözdə mənəvi üst quruluşdadır. Enerjinin ən yeni formaları mikrodünyanın makrokosmosda kök sala bilən və həyata keçirilə bilən ən yeni ölçmə formalarına, ölçülərinə yol açır, mikro fundamental hissəciklər arasındakı ölçmələri real dünyaya köçürür. məkanın. Yeni enerji növü yeni silah verəcək, Z-56 şüaları yayacaq və təcavüzkarın armadasını toz halına gətirəcək. Mən indi yeni enerjinin mahiyyətini daha ətraflı izah edə və onun necə yarandığını, eləcə də birləşmənin təsirini ətraflı təsvir edə bilərdim, lakin bizə artıq ultimatum verilib. Bu qorillalar bizi qorxutmaq fikrindədirlər, lakin təslim olsaq belə, onlar adanı şumlamaq və onu bombalar və ağır silahların yaylım atəşi ilə ütüləmək istəyinə qarşı dura bilmirlər. Əgər hərbi əməliyyat yoxdursa, o zaman yankilər niyə belə armada toplayıblar, onlara hədə-qorxu aktı, bütün dünya üçün nümunə lazımdır. Həyatınız məndən asılıdır. Təcavüzkara bir ömür ötürəcəm, ömür boyu xatırlayacaq, kim sağ qalsa, ölülərə həsəd aparar!
  Bu ifadə ilə Fridrixin yuxusu yarımçıq qaldı. O, təlaşla gözlərini açdı. Helqa onun qabağında dayanıb əllərində gül dəstələri tutdu, çılpaq, qızcığaz ayağının barmaqlarında isə oğlanın çılpaq, çəhrayı dabanını mehribanlıqla qıdıqlayan qızılgül vardı.
  - Yaxşı, bir az yat. Nahar vaxtıdır!
  Fridrix yerindən sıçradı və dərhal mədəsini uddu ... Amma bəli, bir həftədir demək olar ki, heç nə yemmişdi. O, yalnız su ilə seyreltilmiş gücləndirilmiş şokolad içdi. Oğlan günəşə baxdı və təəccübləndi:
  - Qəribədir, beş saata yaxın vaxt sərf etdim, amma çox az görünür. Yeni silahlar haqqında ən maraqlı mühazirəyə qulaq asmağa belə vaxtım yox idi!
  Helga güldü.
  - Yeni silah haqqında? Bəli, böyük döyüşçülər döyüşəndə ən qədim texnika hər kəsə qalib gəlməyə imkan verir. Ancaq əvvəlcə bir az balıq şorbası yeyin. Bir neçə qız, pərəstişkarlarınız sizin üçün xüsusi olaraq qaynaq edildi. Yeyin və yeni qüvvələr gələcək.
  Fridrix zövqlə balıq şorbasına getdi, bu ona Yer planetinin ən dadlı yeməyi kimi görünürdü. Oğlan papağı boşaltdı və qarnında ağırlıq hiss etdi. Amma buna baxmayaraq şən bir şəkildə ayağa qalxdı və maşına qaçdı.
  - Yaxşı, Helga, yenə döyüşəcəyik!
  Qız oynaqcasına cavab verdi:
  - Və necə!
  İndi etibarlı at Me-362, ayrılmaz peyki Fokken-Wulf-4 ilə birlikdə yenidən atmosferi pervanelərlə əzablandırır. Və bu, müharibədə olduğu kimi. Fridrix Helga soruşdu:
  Döyüşdən başqa ən sevimli məşğuliyyətiniz nədir?
  Qız sakitcə gülümsədi və cavab verdi:
  - Bunu demək belə çətindir! Baxmayaraq ki, siz bilirsiniz. Ağac üzərində oyma ilə məşğul idim. Belə gözəl naxışlar çıxdı... Mən də fantastik hekayələr yazmağa çalışdım. Yalnız mən bir cüt yazanda hamı mənə gülməyə başladı. Və o qədər utandım ki, onları bəstələməkdən əl çəkdim. Sənə güləndə bilirsən nə qədər xoşagəlməz olur!
  Fridrix razılaşdı:
  - Bəli, başa düşürəm! Baxmayaraq ki, indi şöhrətin zirvəsindəyəm! Amma ölən kimi az qala...
  Helga sözünü kəsdi:
  - Yox! İnanın, onlar unutmayacaqlar! Düşünürəm ki, sizin adınız hava ordusu və ya bəzi fəth edilmiş şərq şəhərləri adlandırılacaq. Və ya bəlkə Berlində bir küçə!
  Fridrix güldü.
  - Bəli, mənə təsəlli verdin!
  Helga olduqca ciddi şəkildə əlavə etdi:
  - Ola bilsin ki, aviasiyada sifariş belə sizin portretinizlə təsdiqlənsin. Birincisi, belə şirin bir üzünüz var, ikincisi, nəticəniz, onsuz da iyirmi min beş yüzdən çox düşmən təyyarəsi, çətin ki, heç kimdən üstün olsun!
  Fridrix də olduqca ciddi şəkildə etiraz etdi:
  - Xeyr, SSRİ ilə müharibə çox uzun müddət davam etsə və ya dünənki müttəfiqlərlə hələ də məşğul olsalar, onlar ötüb keçə bilərlər. Deməli, hər şey mümkündür... Amma prinsipcə, min təyyarəyə çatmaq olar! Mən nə edə bilərəm və bu!
  Söhbət kəsildi, düşmən döyüşçülərinin kiçik bir eskadronu qabağa keçdi və sonra ciddi şəkildə silahları götürməli oldular.
  hədsiz yorğunluğuna və tükənməsinə baxmayaraq , Krasnoqvardeyskidəki qələbə Fritz və çox qəbilə dəstəsini yeni şücaətlərə ruhlandırdı.
  Nasistlər Moskvaya hücum etməyə cəsarət etmədilər və şərqdə yerləşən Pavlovski Posad şəhərinə hücum etdilər və ona bitişik əraziləri möhkəmləndirdilər.
  Sovet əsgərləri, əks halda cəsarətlə vuruşa bilməzdilər, amma alman pazları arasındakı dəhliz axşama qədər o qədər daralmışdı ki, artıq atəşə tutulurdu.
  Fridrix və Helqa yenidən əks-hücum keçirməyə və boşluğu doldurmağa çalışan tankları götürməli oldular. Və sonra özlərini və mükəmməl şəkildə göstərdilər. Gənc tanklarda beş yüzü keçə bildi! Və bu, ümumiyyətlə, ultra-sinif nailiyyətidir!
  Fridrix həqiqətən də belə gözəl olduğuna görə sevinc hiss edirdi! Onun bütün dövrlərin və xalqların ən yaxşı döyüşçüsü olması siniflər sinfi deməkdir! Və hamıdan hündür və sərin olmaq necə hissdir! Fridrix Qurddur, yəni canavar deməkdir!
  Artıq qaranlıq idi və döyüş hələ də sönməmişdi. Məşhur Rommel qoşunlarının parçalandığı şimaldan və Mainstein keçidinin olduğu cənubdan Pavlovski Posad şəhərini əhatə edən alman sütunları. Artıq gecə yarısı Qothanın tankları və ilk növbədə, bir neçə Ferdinand-4 bu kəndin kənarına soxulmuşdu... Lakin onlar dayanmağa məcbur oldular. Sonra Qota ən inadkar müdafiələrdən yan keçməyi əmr etdi. Pavlovski Posadın şərqində səhər saat ikidə ikinci SS korpusunun hissələri və SSRİ-dən olan birinci tank korpusu bir-birini qarşılamağa çıxdı. Beləliklə, 1947-ci il oktyabrın 12-nə keçən gecə Moskva hərbi qrupunun ətrafında blokada halqası bağlandı!
  . FƏSİL #19
  1947-ci il oktyabrın 13-də səhər Fridrix həmişə olduğu kimi fədakarcasına və məharətlə döyüşdü. Onun sadiq uçan atı hündürlüyündə cırıldı və mühərrik, oğlanın onu bir dəfədən çox məcbur etməsinə baxmayaraq, uğursuz işləyirdi ...
  Sovet qoşunlarının müqaviməti nəzərəçarpacaq dərəcədə zəiflədi... Nasistlər alınmaz qalaya çevrilmiş Moskvaya hücum etməyə hələ cəsarət etmədilər, lakin şərqə doğru irəlilədilər. Pavlovski Posadda döyüşlər hələ də qızğın gedirdi, faşist komandirləri rumınları, italyanları, ərəbləri, hindiləri və digər xarici birləşmələri fırtına qoyaraq şəhərdə tanklardan istifadə etməkdən tamamilə imtina etdilər.
  Fridrix iki-üç kiçik hava atışmasında iştirak etdi və çətinlik çəkmədən onlarla təyyarəni kəsdi. Digər hədəflər yer idi: toplar, haubitsalar, minaatanlar, Katyuşalar və şanslısınızsa, tanklar.
  İkincisi isə tez-tez baş vermirdi. Görünür, məsləhət boşa çıxıb. Günortaya yaxın, oktyabrın cütləşməsi dözülməz hala gələndə, qısa bir sakitlik oldu və Frederik və ya rəsmi olaraq Fridrix Böyük Bismark Smolenskə çağırıldı.
  Gənc ace-terminator çox məmnun və şən görünürdü. Fridrix xəyanətindən çox acı və utansa da, faşist mükafatları almaq ümidi oğlanı sevindirdi.
  Helga onunla birlikdə çağırıldı. Qız da həyəcanlandı və mirvari dişləri cazibədar panter təbəssümü ilə parıldadı. Dedi:
  - Görürsən, canavar oğlan, rusları məğlub etdik!
  Fridrix bu işdə optimizmi bölüşmür:
  - Hələlik bu, yalnız aralıq uğur və mübarizədir... Döyüşlər və döyüşlər yalnız sürət qazanır. Ancaq başlanğıc və əslində uğurla ...
  Mükafat üçün Sov.İKP vilayət komitəsinin binası seçildi. Nəhəng dayanacaqda əsasən Amerika istehsalı olan çoxlu lüks avtomobillər var idi.
  Həqiqətən də akt zalında ABŞ ordusunun, Britaniya İmperiyasının, Kanada Dominionunun marionet generalları iştirak edirdi. Hətta ingilis şahzadələrindən biri də var idi... Və təbii ki, Hermann Goering özü və Adolf Hitleri... Yalnız bu təəccübləndirdi Fridrix, Marqaret onun yanında deyildi. Qəribədir, bəlkə də sadəcə hamilədir, bu görkəmli, bənzərsiz qadın özünün və acedən aldığı uşağı təhlükəyə atmaq istəmir... Axı, müharibə heç də zarafat deyil!
  Və ya bəlkə o, Hitlerin yeni sevimlisi ilə əri ilə ünsiyyət qurmaq istəmir? Burada, ümumiyyətlə, hər şey mümkündür və Afrodita kimi gözəl və Hera kimi məkrli bir qadının ağlında olanı oxumaq demək olar ki, mümkün deyil ...
  Bununla belə, Fridrix buna sevinir. Fürerin hüzurunda qeyri-ixtiyari bir jestlə və ya düşünülməmiş bir sözlə özünü və onu emosiyalarına xəyanət etmək riskinə məruz qoymaq kifayət deyildi. Axı buynuzlu ərlər, xüsusən də yarım dünyanın hökmdarının simasında çox təhlükəlidirlər. Hətta O kimi sərt oğlan üçün Üçüncü Reyxin bir nömrəli əsgəridir!
  Mükafat üçün gələnlərin əksəriyyəti pilotlar idi - Goering özü bir ace, General Dua nəzəriyyəsinin qızğın pərəstişkarı idi - aviasiya, müharibələr tanrısı, əlbəttə ki, ilk növbədə hava qüvvələrini ayırdı. Ancaq tankçılar da var idi, onların arasında məşhur Wittmann da var. Və mükafatlandırma mərasimi cəngavər xaçları ilə başladı.
  Helga çağırılanda qız sözün əsl mənasında at kimi hoppanaraq dabanlarını döydü. O, cəngavər xaçı və xüsusi döyüşçü nişanı ilə təltif edildi, tanklar ... Bunun üzərinə, fürer Adolf özü qıza brilyantlarla nominal qılınc verdi, döyüşlərdə döyüşlər nəticəsində özünü fərqləndirən ən yaxşı qadın kimi. Moskva döyüşü.
  Wittmann palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlarla xaç aldı, qızıl palıd yarpaqları, qılıncları və brilyantları olan Cəngavər Xaç Ulduzu da "körpə" Huffmana verildi. Dəyişməz kovboy köynəyindəki amerikalı eys də mükafat aldı.
  Fridrix sonuncu mükafata layiq görüldü... Bu, olduqca məntiqli idi, çünki o, ən yaxşıların ən yaxşısı idi. Yüksək mükafat, Dəmir Xaç Cəngavər Xaçının Böyük Ulduzu, palıd yarpaqları, qılınclar və brilyantlar nasist himninin qorxulu sədaları altında təqdim edildi. Bundan əlavə, dörd yüz, beş yüz təyyarə və dörd yüz beş yüz tank üçün dörd döş nişanı verildi. Bu nişanlar da qızıl idi və hətta kiçik brilyantlarla birlikdə beş yüz ədəd idi.
  Hitler uzun müddət Fridrixin əlini sıxdı və həvəslə nəsə dedi... Oğlan məşhur xaçı gözləri ilə uddu. Almazlar platin palıd yarpaqlarını və qılınc saplarını bəzəyirdi. Yaddaşımda belə bir rəqəm parladı ki, hətta adi cəngavərlər də brilyantlarla xaç keçir, bütün müharibə boyu cəmi iyirmi yeddi belə orden verildi. Yaxşı, bu anda daha da azdır ... Gümüş yarpaqların qızıl yarpaqlarla əvəz olunduğu daha yüksək bir mükafat, Cəngavər Xaçı hələ qurulmamışdır.
  Bununla belə, mükafatlar bununla da bitməyib. Hitler elan etdi ki, Fridrix Hərbi Hava Qüvvələrinin və SS Mühafizəçilərinin Mayor Feldmarşalı rütbəsinə layiq görülüb, fərdiləşdirilmiş silahlar və bir milyon beş yüz min marka mükafat (ən yeni on beş Panteranın dəyəri) ilə mükafatlandırılıb.
  Nominal silah Helqaya bağışlanan, Dəməşq poladdan hazırlanmış, almaz və zümrüdlərlə gözəl bəzədilmiş qolu olan qılıncla eyni idi.
  Fridrix vəsvəsə qarşı dura bilmədi və bir neçə dəfə Sultana layiq silahı yellədi. Sapı rahat idi və qılınc mükəmməl balanslaşdırılmışdı və güclü oğlan əlləri üçün yüngül görünürdü.
  Sonra məşhur ifadənin müəllifi kimi tarixə düşən amerikalı general Mankurt çıxış etdi: Qoy mənim ölkəm yanılsın, amma bu mənim ölkəmdir!
  Bundan əlavə, bu komandir dəhşətli qəddarlığı ilə, o cümlədən hərbi əsirlərə qarşı məşhurlaşdı.
  Manqurt sərt şəkildə dedi:
  - Rus barbarları çoxlu torpaqları ələ keçirərək, əbədi bir qarışıqlığın hökm sürdüyü böyük bir kazarma yaratdılar. Nə vaxta qədər onların terrorçu rejimi bəşəriyyətin altıda bir hissəsinə əzab verəcək? Rusiya xalqları azadlığı və azad Avropa və ABŞ ordusunun öz torpaqlarına gəlməsini gözləyir. Və buna görə də Amerika SSRİ-ni məğlub etmək üçün hər cür səy göstərəcək. Dünyanın hər yerindən avadanlıqlarımızın və könüllülərimizin axını güclənəcək və artacaq! (gurultulu alqışlar). Bolşevik yoluxuculuğuna qarşı dünyanın bütün ölkələri birləşdi. Rəbb Allah və səma ordusu bizimlədir. Qələbə üçün irəli!
  Bir ingilis onun ardınca getdi və bundan sonra fürer topun başlandığını elan edərək mərasimin rəsmi hissəsini kəsdi. Dərhal bir çox qız və qadın bir neçə məşhur qəhrəman yaratmağa hazır göründü.
  Fridrix Helqanı tərəfdaş kimi seçmək istədi, lakin o, gözlənilmədən imtina etdi - dedi ki, adət partnyorlarla və ya hərbi silahdakı tərəfdaşlarla rəqs etməyi əmr etmir. Yaxşı, niyə oğlan başqa xanım seçdi, xüsusən də buradakı bütün qadınlar gözəl olduğundan - görünür, onlar xüsusi seçiliblər. Fridrix gülümsədi və yüngülcə rəqs etdi, amma oğlanın düşüncələri başqa şeylə bağlı idi.
  Beləliklə, o, yüksək orden aldı və indi əsas feldmarşaldır... Onun karyerası yüksəlir və vurulan təyyarələrin və qəzaya uğrayan tankların sayına görə onun dünyada tayı-bərabəri yoxdur! Deyəsən hər şey qaydasındadır, amma nədənsə pişiklər ürəklərini qaşıyır... Amma tanınmış fiqurları götürsək, məsələn, Kapetiyalıların kral qolundan olan qan şahzadəsi Robert Artrois. Axı o, vətəni Fransaya qarşı vuruşub, əllərində soydaşlarının qanı olsa da, azacıq əziyyət çəkməyib.
  Yüz minlərlə rus isə nasistlərin tərəfində vuruşur. Hətta Böyük Hersoq Kirill Romanov şərq kampaniyasına və vətənin bolşeviklərdən azad edilməsinə dəstək verdiyini rəsmən elan etdi. Romanovlar nasistlər və onların arxasında duran Qərb ölkələri üçündür.
  Yaxşı, əgər məşhur şahzadələr və Üçüncü Reyx Stalinə qarşıdırsa, onda Frederik niyə əziyyət çəksin? Üstəlik, ola bilsin ki, onun əcdadları ümumiyyətlə SSRİ-də yaşamırlar. Yaxşı, məntiqli düşünək... Axı tarixin gedişatı artıq ən ciddi şəkildə dəyişib. İndi dünya heç vaxt fərqli olmayacaq, ona görə də Moskva döyüşü sovetlər tərəfindən uduzdu... Və bu nə deməkdir? Və ilk növbədə, əhəmiyyətli dərəcədə dəyişmiş bir dünyada, valideynlərinin (yeri gəlmişkən, müxtəlif şəhərlərdə doğulmuş) görüşüb ailə qurması ehtimalı kəskin şəkildə azalır. Həm də ata və ana 1947-ci ildə doğulmayıblar ... Bu o deməkdir ki, iki baba və iki nənə ilə görüşmək ehtimalı daha da az olacaq!
  Üstəlik, hər bir uşaq bir sıra genlər baxımından unikal və sırf fərdidir. Və bu o deməkdir ki, konsepsiya anı hətta bir saat, hətta on dəqiqə dəyişirsə, o, artıq o olmayacaq ... Unikal şəxsiyyət və gen dəsti ilə Fridrix deyil, tamamilə fərqli, bəlkə də zahirən deyil. oxşar oğlan.
  Yəni keçmişdə bir qatilin müdaxiləsi, şeylərin məntiqinə görə, zamanın pozulmaz qanunlarını pozanın yoxa çıxmasına səbəb olmalıdır... Yəni, Fridrix Hitlerin sevimlisinə çevrilərək, sadəcə olaraq yoxa çıxmalıdır! Və o, qardaşı, bəlkə də valideynləri və başqaları.
  Ancaq gənc ace canlı və güclü, sağlam olduğu üçün bu bədbəxt planetdə heç kim kimi olmadığına görə, bəlkə də bu keçmiş onun dünyası deyil! Bəlkə bu, hətta onun kainatı deyil, bir növ paralel kainat və hətta bir zaman gecikməsi ilə. Yəni o, Fridrixi öz əcdadlarını, doğma həmvətənlərini deyil, terminator oğlanın mücərrəd keçmişinə yalnız ümumi oxşarlığı olan yad fərdləri öldürür.
  Bu o deməkdir ki, o, əslində, xain deyil - sadəcə keçmişdə indiki biliklərdən istifadə edən və hətta inanılmaz gücə sahib olan müxtəlif elmi fantastika seriyalarından olan hitmenlər kimi bir insandır. Yaxşı, əgər onun fövqəl gücləri varsa, onlardan istifadə etməmək sadəcə günahdır! Bəli, taleyin, göyün sağ əli, onu əvvəlcə Hitler Gəncliyinə, sonra Üçüncü Reyxə göndərdiyi üçün karyera qurmaq üçün hər cür səy göstərmək lazımdır. On dörd yaşında, oğlan yaşında mayor feldmarşal olmaq yaxşıdır , amma iyirmi yaşında tam hüquqlu general, hətta feldmarşal daha yaxşıdır. Və kim bilir, bəlkə Üçüncü Reyx və Amerika nəhayət həzm edəcək və sonra onun oğlu ilk Dünya diktatoru olacaq!
  Sonra birdən gəncin ən az görəcəyini gözlədiyi adam peyda oldu: Eugene Porsche... Uzun boylu, gözəl, güclü, hətta bir az rustik və Üçüncü Reyxin ən böyük maqnatlarından birinin qızı üçün təəccüblü dərəcədə aristokratik deyil.
  Düzdür, əvvəlki görüşdən fərqli olaraq, qız brilyantlarla çox bahalı olanları geyindi, lakin eyni zamanda şəffaf idi və kiçik ayaqları olmasa da, zərifliyin cazibəsini gizlətmirdi.
  Hündürdaban ayaqqabılara görə onsuz da uzun boylu qız demək olar ki, nəhəng görünürdü. Fridrixin özü yaşına görə adi və hətta kiçik bir yeniyetmə idi, ondan daha qısa idi, təxminən iyirmi üç, iyirmi beş santimetr, dabanları və daha çoxunu nəzərə alaraq ...
  Fridrix hətta xəcalət çəkdi, əgər heç vaxt bu altı kiloluq qızdan (atası Porsche-də uğur qazanmış, nəhəng deyil, necə ana olduğu və ətəyinin altına dırmaşdığı bilinməsə də) daha çox böyüməsə nə olacaq? !), Onun üzərində həmişə yüksələcək. Bəli, sonuncu dəfə olduğu kimi, ayaqyalın getməsi daha yaxşıdır ...
  Yevgeniya isə heyranlıqla gənc aceyə baxdı və əllərini uzadaraq onun dodaqlarından öpdü:
  - Sən mənim cəngavərimsən! İşıq yer üzündə deyil!
  Fridrix çaş-baş qaldı:
  - Bəli mən....
  Eugene sözünü kəsdi:
  - Sözə ehtiyac yoxdur! Sən tərifə layiqsən. Həm də təkcə pilot kimi deyil .... - Maqnat qızı saçlarını tərpətdi. - Fikirləşin, sizin fantastik bir mühəndis və dizayner hədiyyəniz var. Bu kimi fikirlər təklif edin... Dahi! Leonardo Davincinin üstündə.
  Fridrix səsləndi:
  - Yaxşı, bəli! Razıyam, bu sənətkar bir dəfə də olsun müharibə qazanmayıb. Onun şah əsərləri bütün dünyanı fəth etsə də!
  Onlar rəqs etməyə başladılar. Evgeniya da bir o qədər gözəl idi, fiqurlu konkisürən idi, amma Volka üçün çox böyük görünürdü... Və ətirdən məstedici iyi gəlirdi... Oğlan onun dəbdəbəli sinəsinin boyun xəttinə baxaraq, fiziki cəhətdən güclü və inkişaf etmiş bir qadın üçün olduqca təbii bir istək hiss etdi. yeniyetmə. Üstəlik, Helga heç nə görməmiş kimi davrandı. Ancaq almanların gənc nəslinə öyrədildi ki, qadının hiss etməsi və daha da çox qısqanclıq nümayiş etdirməsi nalayiqdir və kişi müharibə qəhrəmanıdırsa, hətta aldatmağa məcburdur . Cinsi yaxşılaşdırmaq üçün nə lazımdır! Hitlerin dediyi kimi: evli qadının başqa kişidən uşaq dünyaya gətirməsi günah deyil, ərindən daha yaxşı fiziki məlumat sahibi olan biri var. Yevgeniya isə oğlandan ciddi şəkildə soruşdu:
  - Bəs siz harada öyrənmisiniz ki, tankların və özüyeriyən silahların idarə edilməsi prinsiplərini bu qədər yaxşı bilirsiniz, belə nou-haular icad edirsiniz?
  Fridrix həqiqəti və tanımadığı bir qıza, hətta atası bir maqnat, Üçüncü Reyxin ən zəngin insanlarının onluğundan biri və Hitlerin və Goeringin sevimlisi olsa belə, deyə bilməzdi və demək istəmirdi. O, qaçaraq cavab verdi:
  - Uşaqlıqdan gələn hobbilər burada rol oynayır ... Müxtəlif elmi ədəbiyyat, ixtira etmək istəyi! Ağıllı bir şey yaratmaq üçün masa arxasında oturmaq lazım deyil ...
  Evgeniya başını tərpətdi.
  - Bəli, mən də idmanı sevirəm və eyni zamanda, elmin qranitini dişləyirəm, hətta çeynəyirəm... Buna baxmayaraq, Piston xanım ofis siçovuluna oxşayırmı?
  Fridrix canavar dişlərini açaraq təsdiqlədi:
  - Bəli, siçovulda və təkcə kabinetdə deyil, heç oxşamırsınız! Çox güman ki, hətta sizi müqayisə etmək olar ...
  Evgeniya xəbərdarlıq etdi:
  - Sadəcə inəklə müqayisə etmə! Bu olduqca pis bir işarədir!
  Fridrix fəlsəfi olaraq qeyd etdi:
  - Kim işdə satmazsa, keçi rütbəsi alır! Deməli... Bizim axmaq bazarımız var.
  - Bazar jarqondur? Yevgeniya təxmin etdi. - Ümumiyyətlə, alman nitqi düzgün görünür, amma nədənsə... Çox düzgün, dəqiq yerləşdirilmiş vurğular, aydın sözlər, nitqin gərginliyi... Və vurğu yoxdur, amma bu düzgünlükdə siz nəsə doğma olmayan bir şey hiss edirsiniz.. .
  Fridrix heç bir narahatçılıq əlaməti göstərmədi:
  - Nu və bununla? Bəlkə siz şübhələnirsiniz ki, bu, sovet casusudur və ruslar Üçüncü Reyxin zirvəsində mənə sızmaq üçün amerikalılarla birlikdə iyirmi mini və saysız-hesabsız yarım min təyyarəsini bağışlayıblar?
  Evgeniya başını tərpətdi.
  - Yox, mən belə düşünmürəm! Bu, hətta ruslar üçün də çox idi. Baxmayaraq ki, məşhur bir deyim var: Rusiyanı ağılla başa düşmək olmaz. Amma burada mənə başqa bir şey kimi görünür, bəlkə siz, necə deyəcəksiniz... SS-nin gen mühəndisliyinin məhsulu. Bir növ gələcək insan? Mən genetika ilə bağlı elmi əsərləri oxumuşam və bilirəm ki, insan təbiəti süni müdaxilə ilə dəyişdirilə, yaxşılaşdırıla və ya pisləşdirilə bilər. Və sizin döyüşçü kimi fövqəlbəşəri keyfiyyətləriniz... Doğrudur...
  Fridrix cavab vermək əvəzinə hündürboylu sevgilisinə başını əydi və onun dolğun dodaqlarından ehtirasla öpdü. Sonra dedi:
  - Özünə gözəl baş vermə. Məndən qüsurlu övladlar alacağından qorxursansa, inan ki, belə deyil! Ümumiyyətlə, söhbətin mövzusunu dəyişə bilərik.
  Evgeniya razılaşdı:
  - Dəyişmək daha yaxşıdır! Tanklardan danışın... Xüsusilə, Quderyanın rəhbərlik etdiyi əsas əməliyyat qərargahı müsabiqə tapşırığı verdi: iki növ tank... 88 millimetrlik El 100 və ya daha qısa, lakin zirehli deşici topu olan orta "İmperator Panterası" kimi. və ən azı 250 millimetrlik ön meylli zireh və 105 mm El100 çaplı silahı olan ağır "Kral Pələngi", ən azı 300 ön zireh ilə ... Üstəlik, birinci tankın çəkisi əlli tondan çox deyil və ikincisi 65-dir.
  Fridrix qoferin qarşısında aslan kimi nifrətlə xoruldadı:
  - Belə bir şey real deyilmi? Xüsusilə nəzərə alsaq ki, qıt materiallarla daha asanlaşdınız və Müttəfiq bombardmançıları Üçüncü Reyxin torpaqlarını viran qoymur!
  Eugenia ah çəkərək cavab verdi:
  - Prinsipcə, mümkündür, amma vaxtımız yox idi, daha doğrusu, lazımi vaxtda metalda prototip hazırlamağa vaxtımız yoxdur. Siz nədənsə bizə öz parlaq nou-haunuzu çox gec verdiniz. Və Hitler istəyir ki, ən son tanklar bu il Üçüncü Reyxin orduları ilə xidmətə başlasın.
  Gənc eys təəccübləndi:
  - Prototip hazırlamaq niyə bu qədər vaxt aparır?
  Qız başını tərpətdi.
  - Bir az deyil, xüsusən də model əsaslı şəkildə yenidirsə... Bu, xalqa bənzəyir: maşın sürsən, dərəyə düşəcəksən!
  Fridrix düşündü: burada təbii ki, problemlər var... Məsələn, sovet konstruktorları İS-10 tankının yaradılması ilə uzun illər əziyyət çəkdilər və ya T-54 ilə tam iki il məşğul oldular. Üstəlik, bu tank müharibədən sonra dizayn edilmiş və İkinci Dünya Müharibəsi döyüşlərində təcrübə keçmişdir. Bundan əlavə, bu, tamamilə yeni bir model deyil, yalnız T-34-ün sonrakı təkamülü idi. Burada, məsələn, T-44 tamamilə müvəffəq olmadı və praktiki olaraq hərbi əməliyyatlarda istifadə olunmadı ... Beləliklə, heç bir xüsusi möcüzə gözləməməlisiniz.
  Tiger tankı, almanların bu tip maşınlar yaratmaqda təcrübəsinin olmaması nəzərə alınmaqla (əlbəttə ki, şassiləri saymasanız, məsələn, Birinci Dünya Müharibəsi zamanı yaradılmış 150 tonluq Kolossal var idi).
  Fridrix qeyd etdi:
  - Artıq yaradılmış "Panther" -5 və ya AG əsasında dizayn etmək lazımdır. Onun alt hissəsi təkcə 88 mm çaplı silahı deyil, hətta 128 və ya 150 haubitsa daşımağa imkan verir ...
  Evgeniya güldü.
  Amma biz məhz belə edirik! Bununla belə, Porsche-nin 88 millimetr çaplı silahlarla olsa da, artıq öz "Royal Tiger"i var. Amma ola bilsin ki, ara model kimi bu iş görəcək. Çəkisi kifayət qədər böyük olsa da - 63 ton olsa da, 250 millimetr sifariş etmək ilkin tapşırığı yerinə yetirildi. Digər tərəfdən, zirehlərin çox böyük rasional meyl bucağı olan qüllə, zərif və rasional... Aralıq rəqabətdə qalib gəlmək mümkün ola bilər, lakin gələcəkdə problemlər yaranacaq. Ancaq nou-hauunuza görə, hər tərəfdən keçilməz, istənilən müdafiəni məhv edən tank yaratmaq olar. Həqiqətən, bir sıçrayış maşını üçün, təəssüf ki, Panther çox uzun müddət öyünə bilmədiyi yaxşı yan qorunmaya sahib olmaq çox vacibdir.
  Fridrix qeyd etdi:
  - Ola bilər, hələlik tanklar mövzusuna toxunmayaq... Daha doğrusu, müzakirəni yekunlaşdıracağıq. Biz yaşlı professorlarıq və ya gənc oğlan və qızlarıq.
  Evgeniya razılaşdı:
  - Haqlısınız, həmişə olduğu kimi, daha dünyəvi bir şeydən danışaq. Məsələn, Britaniya kral evi haqqında.
  Fridrix buruşdu.
  - Yaxşı, mövzu! Bəli, Winsorsdan vaxt gələcək, heç nə qalmayacaq. Yoxsa sizcə, Moskvanı ələ keçirən tanklarımız artıq ələ keçirilən Londonu tozlaya bilməyəcək?
  Evgeniya dişlərini çırpdı:
  - Yaxşı, əlbəttə ki, edə bilərlər!
  Topdan sonra dəbdəbəli yeməklərlə, lakin güclü spirtli içkilər olmadan nəcib bir şam yeməyi davam etdi. Altı dərəcədən güclü bir şey yoxdur. Yaxşı, sonra Fridrix və Evgeniya, bir oğlan və bir qıza uyğun olaraq, ayrı bir otağa təqaüdə çıxdılar.
  Uzun boylu sarışınların xasiyyət baxımından fərqlənmədiyi ümumi qəbul edilsə də, Yevgeniya bir neçə saat ərzində bunun əksini son dərəcə inandırıcı şəkildə sübut etdi. Yaxşı, Frederik, əlbəttə ki, üzünü itirmədi. Beləliklə, möhkəm qucaqlaşaraq yuxuya getdilər.
  Oğlan yuxuda görüb ki, o, rus çarı II Nikolaydan mikadonu, yəni imperatoru öldürmək əmri alan yapon ninjasıdır.
  Fridrix kobud divarlara dırmaşmağı, barmaqları və ayaq barmaqları ilə ən kiçik çatdan və ya çatdan yapışmağı xəyal edirdi. Oğlan saraya girdi, şiddətli döyüş başladı ...
  Gənc ninja, həmişəki kimi, doğradı, bıçaqladı, düşmənlərin başını uçurdu ... Yuxu çox xaotik, çox qan, kəsici və az mənalı idi. Üstəlik, ayaqyalın qılınclı qızlar hər yerə tullanır... Bir sözlə...
  Biz daha üç-dörd saat yata bilmədik... Fridrixi bir elçi qız oyatdı:
  - Döyüş tam sürətlə gedir! Sizin kimi insanlardan başqa əvəzolunmaz insanlar yoxdur , Fridrix Bismark.
  Oğlan ayağa qalxdı və heç vidalaşmadan ən yaxın uçuş-enmə zolağına tələsdi.
  Və məlum oldu ki, onu əbəs yerə çağırmayıblar... Ordu generalı Rokossovski Stalindən qüvvələrin tam cəmləşməsini gözləmədən Rommelin ordu qrupuna zərbə endirmək əmri aldı. Bu halda hesablama ona əsaslanırdı ki, almanlar hələ Voronejə hücum üçün öz qoşunlarını yerləşdirməyə vaxt tapmayıblar. Beləliklə, Alman qoşunlarının əvvəlki döyüşlərindən yorulmuş uzanan cinah boyunca aşağı zərbə vurmaq şansı var idi.
  Fridrix hücum modifikasiyası deyil, dörd iyirmi millimetrlik top və iki pulemyotu olan adi bir model olan Focken-Wulf-da oturmağa məcbur oldu. Beləliklə, həddindən artıq tələskənlik səbəbindən oğlan tanklarla döyüşmək üçün özünü sübut edən silahsız qaldı. Düzdür, onun gövdəsində hələ də on bomba var idi ...
  Səma da isti idi, sovet hücum təyyarələri, Yaki-9 qırıcıları var idi. Bununla belə, ən son avtomobillər zəif qorunma və sağ qalma qabiliyyətinə görə, 20 mm çaplı silahlar üçün də uzaq məsafədə həssas idi. Fridrix əvvəlcə döyüşçülərə buynuzları verdi, bu, əlbəttə ki, daha yavaş olan İlyanı qabaqlayırdı. Dörd təyyarə silahı, bu, gücdür... İlk iki onlarla yax, quyruğa hiyləgər yanaşmadan belə, dağıldı.
  Fridrix fırlanmadı, manevr etmədi, o, sadəcə pnevmatik silahları bir az dəyişdirdi və kütləvi maşınının gövdəsini vibrasiya etdi.
  İyirmi beş, iyirmi altı, iyirmi yeddi... Tələsmədən, itki versə də, sönməyən, hətta sürətini artırmağa çalışan həyasız Yakslar üçün... Fridrix hətta bir qədər təəccübləndi. sovet hərbi ədəbiyyatında nə üçün bu şanlı Foken maşını belə alçaldılmışdı -Vulf? Bəli, o, Yaks üçün 19 saniyəyə qarşı 22 saniyədə tam dönüş edir (və yüngül modifikasiyada Yak bunu hətta 17 saniyəyə də edə bilir!). Lakin Fridrix manevr etməyə ehtiyac duymur, sadəcə olaraq sürəti azaldır və onlara tərəf uçur. Bir saniyədə, həqiqətən, yeddi-səkkiz avtomobili aşağı sala bilərsiniz.
  Döyüş trans vəziyyətində olan Fridrix üçün vaxt olduqca yavaş keçdi və onun düşünmək və silah-sursatını zərərsizləşdirmək üçün vaxtı var. Prinsipcə, ümumiyyətlə qəbul edilir ki, hətta ən bacarıqlı ace belə Rudel kimi hadisələr də daxil olmaqla, müharibənin gedişatına ciddi təsir göstərə bilməz. Burada real tarixdə altı ən yaxşı alman ace bütöv bir hava ordusunu məhv etdi, lakin nasistlər atmosferdə hökmranlıq uğrunda döyüşü ümidsizcə itirdilər.
  Amma bu halda adama qarşı bir yerə bu qədər yaxı atmaq çox şeylə doludur... Bir dəqiqədən az vaxt ərzində altmış bir döyüşçü vurulub . Necə ki, qanadları yıxılır, ya da kabinələrin zirehli şüşələri qırılır. Sonuncu daha da pisdir, çünki bu halda pilotu xilas etmək mümkün deyil. Qırmızı Orduda artıq bir neçə təcrübəli aces qalıb.
  Düşən maşınlar arasında dördü beşdən çox təyyarəni vuran mühafizəçilərə məxsus idi... Yalnız bu yenə də kömək etmədi, çünki Volka hara və necə vuracağını bilirdi... Bir ovçunun qaz sürünü bir qazdan yıxması kimi. pulemyot. Budur, bir sürü, bir partlamada, intuitiv olaraq, instinktiv olaraq lülənin hərəkətlərini təyin edir və istədiyiniz hədəfə yönəldir, bir güllə də yan keçmədikdə. Qazlar və bu halda sovet təyyarələri vurulur və kokpitlərin sındığı yerdə və tikişli pilotlar tərəfindən daha bir müddət düz uçurlar. Ancaq bəzi qanadlar itirir ...
  Fridrix burada məqsədyönlü amerikalı kovboylar haqqında filmləri və Di Kaprionun baş rolda çəkildiyi məşhur filmi - "Tez amma ölü!" Amma o günlərdə ABŞ kovboyları avtomatik pulemyotları və tez atəş açan pnevmatik silahları bilmirdilər. Yoxsa məhvetmə gücü baxımından nə qədər dəhşətli silah olduğunu anlayacaqdılar.
  Yaxından görünən yaklar sona çatdı və Fridrix İlaya keçdi. Burada onlara yuxarıdan və ya arxa yarımkürədən hücum etmək yaxşıdır. Məsafəni azaltmadan da optimal olardı.
  Başqa bir yol daha kövrək qanadları vurmaqdır, onlara zireh asmaq olmaz.
  IL-2 donqar ləqəblidir. Orada ikinci yer quraşdırıldıqdan sonra yeni başlayanlar üçün oxşar avtomobili vurmaq daha çətin oldu, ancaq arxa yarımkürəni qoruyan atıcı üçün, lakin ... Əlbəttə ki, bu təyyarənin aerodinamiği pisləşdi. . Beləliklə, onlarla daha asan olacaq ...
  İlamın müxtəlif istiqamətlərə səpələnməsi daha məntiqli olardı, amma sistem budur... Bir sözlə, əfsanəvi hücum təyyarəsini vurmaqla başladı. Ancaq çevik "Salamanders" -3 artıq vaxtında gəlib. Onlar da lilləri götürdülər ...
  Fridrix hətta zənn edirdi ki, onlar hələ də yaxınlaşarkən yakslarla qarşılaşıb, ondan qabağa keçə bilərlər... Baxmayaraq ki, kim bilir... Luftwaffe pilotları cəsur rus əsgərləri deyillər və adətən döyüşə sayca çox gəlmirlər, amma ola bilsin ki, bundan başqa. quru qoşunları üçün çox ciddi təhlükə olduqda.
  Friedrich, lakin, həmçinin problem yaşamaq deyil ... arxa zirehli yarımkürəsinə toplardan Bay, və ya qanadları döşəmə - nəticə eynidir. Və bu maşınlar sonra necə yuvarlanır, hətta havada iz qoyurlar... Döyülmüş qulun belindəki zolaqlar kimi.
  Fridrix otuz yeddi lil vurdu və daha iki Piyonu tutdu. Əvvəlki yüz birlik rekordu qırılmamış olsa da, yenə toxuculuq. Sadəcə, düşmənin təyyarələri qalıb. İndi sadəcə bombaları yerə atın və geri qayıdın.
  Sovet tankları indi aviasiyanın dəstəyi olmadan və daha çox artilleriya olmadan hücuma keçdi. Hücum təyyarələri və bombardmançılar onların üzərinə düşdü. Xoşbəxtlikdən sovet tankerləri nəqliyyat vasitələrinin idarəetmə xüsusiyyətlərindən istifadə edə bildilər. Lakin bütün növ təyyarələrin sayı artmağa davam edirdi.
  Fridrix bütün bombalarını yerə atıb aerodrom tərəfə döndü. Lakin o, məşhur tank məhv edən Focken-Wulf-4 Rudel-i görməyə müvəffəq olub.
  Gənc ace, Pegasus-terminator Me-362-nin onu gözlədiyi "doğma" aerodromuna qayıtdı.
  Fridrix, Focken-Wulf-u endirib, qonşu pilota qışqırdı:
  F -490-ın pis döyüşçü olduğunu iddia etmək cəsarəti olan yalandır. Pis təyyarə yoxdur, yalnız pis pilotlar var.
  Növbəti sıralama yalnız tanklara qarşı mübarizəyə endirildi. Hələlik almanların zirehləri qarşılamaq üçün güclü bir yumruq gətirməyə vaxtı olmadı və onlar təyyarələrə qalaqlandılar.
  Cəsarətli sovet tankçıları artıq cır-cırıq cəbhə xəttini keçərək ərəb könüllülərindən ibarət piyada bölməsinə hücum etdilər.
  Müsəlmanlar gözlənilənlərin əksinə cəsarətlə vuruşdular və qaçmağı düşünmədilər, eyni zamanda son dərəcə bacarıqsız hərəkət etdilər. Xüsusilə, Amerika bazuka birtəhər insan üsulu ilə deyil, daha çox qumbaraatan istifadə edildi.
  Lakin sovet birləşmələrinin hücumu boşa çıxdı. Xüsusilə faşist fırtınalı döyüşçüləri sovet dizaynerlərindən köçürülmüş, lakin daha bacarıqlı şəkildə həyata keçirilən bir fikir formalı yüklü çoxsaylı kiçik bombalardan istifadə etdilər. Lakin sovet tankçıları yuxarıdan tor asmaq əmri almadılar.
  Və Fridrix sadəcə damlara hava topları əkdi. Bu, ən sadə taktikadır. Qüllənin lyukundan və qələbənizdən keçin. Və üfüqi bir təyyarədən vursanız, bu cür nə qədər avtomobil atmaq olar ...
  Döyüşçü intuitiv, məqsəd qoymadan, şıltaqlıqla vurarsa, tankın sürəti qənaət etmir ...
  Bu, tanklarla simulyatora bənzəyir, yalnız sizdə tanrı rejimi var və hər atış dəqiqdir və siz tez-tez, tez-tez vurursunuz ...
  Burada qəzaya uğramış tankların sayı əllini ötdü ki, Rudel dincəlir... Amma indi mən kənara çəkilməli oldum. "Qulaqlar" tərəfdən göründü. Altı parça vuruldu, qalanları isə Salamandrı məhv etsin. Ümumiyyətlə, bu qarğıdalı işçiləri gün ərzində döyüşə icazə verilir, saf intihar.
  Tanklar daha vacibdir...
  Qayıdın ... Focken-Wulf-4-də uçuş və onun yanında Helga.
  Qız ondan soruşdu:
  - Yaxşı, Evgeniya nə xoşunuza gəldi?
  Fridrix radioya nifrətlə xoruldadı:
  - Nəyə qısqanırsan?
  Qız güldü.
  - Əlbəttə yox! Biz azadıq, evli deyilik. Yataqda kimin daha yaxşı olduğunu görəsən, mən və ya onun!
  Frederik şiddətlə cavab verdi:
  - Əlbəttə ki, sən! Sən o qədər də böyük deyilsən və daha çeviksən!
  Helqa şən güldü.
  - Səndən başqa heç nə gözləmirdim! Ancaq əlbəttə ki, ən yaxşısı ... Fu o dizayn siçovuludur və Dəmir Xaç Cəngavər Xaçına layiq görülən çox az qadınlardan biridir!
  Fridrix qeyd etdi:
  - Məncə, palıd yarpaqları, sən az qalırsan!
  Döyüş oğlanın bəlkə də haqlı olduğunu göstərdi. Helqa inamla tankları darmadağın etdi. Görünür, o, döyüşçünün döyüşçüdən daha kəskin ola biləcəyini sübut etmək istəyirdi. Baxmayaraq ki, onu Fridrixlə müqayisə etmək olmaz.
  Tezliklə alman və amerikan maşınlarının böyük tank sütunları peyda oldu. Xüsusilə çevik və oynaq Amerika tank məhv edənlər "Witches" -3. Bu ciddi idi, xüsusən ona görə ki, sovet maşınları artıq hava zərbələri nəticəsində xeyli dərəcədə məhv edilib. Panther-5 də problemli oldu ... Onun uzun lüləli sürətli atəş topu və keçilməz cəbhə zirehləri ... Deyəsən, sovet tanklarının ekipajlarının çekim sürəti uğursuz olmağa başladı. Bəziləri komandirlərin sözünə qulaq asmadan bu texnotronik cəhənnəmdən qaçmağa çalışaraq geri döndülər.
  Yenə qayıdıb getmə, tanklara hücum...
  Artıq günorta idi, hava qaralırdı... Qırmızı Ordunun əks-hücumunun gücü tükənmişdi. O və Helga dəstək istiqamətinə, bir qrup Alman ordusu Ryazana doğru hərəkətə keçdi. Eyni zamanda, qazandakı Vatutinin əsgərləri də bərkitməyə çalışıldı ...
  Şərqdə almanlar hələ də yavaş-yavaş irəliləyirlər. Burada onlara Sovet qoşunlarının dözümlülüyü və Moskvanın kənarındakı qədər sıx olmasa da, Çöl Cəbhəsinin müdafiə xətləri mane olur.
  Bununla belə, nasist qoşunları manevr üçün daha çox yer əldə etdilər və Goth bu cür sütunlarla əsas müdafiə qovşaqlarını yan keçməyə çalışdı. Bəzi yerlərdə Alman bölmələrinin irəliləməsi sürətləndi ...
  Fridrix Helga soruşdu:
  Xəyallarımın qızından bezmisən?
  Sarışın döyüşçü cavab verdi:
  - Şən əhval-ruhiyyə yorğunluğu aradan qaldırır, inəkləri qamçılamaqdan yaxşıdır! Süd yerinə yorğunluq qanlı irinlə gəlsə də!
  Fridrix razılaşdı:
  - Artıq həqiqəti tapdalamaq yoxdur!
  Gecələr göyə buludların gəlməsinə, yağışın yağmasına baxmayaraq, gənc uçmağa davam etdi. Alman hərbi doktrinasına görə, aviasiya müdafiəni yatırmaq üçün də istifadə olunurdu... Və qırx birinci ildən fərqli olaraq, Luftwaffe Pindostanın köməyi sayəsində çoxlu təyyarələrə sahib idi.
  Fridrix indi bunkerlərə, hətta kiçik hədəflərə də hücum edirdi... Gecə də döyüş səngimədi və sovet qoşunları əks-hücumlara başladı. Qoy onlar kiçik və olduqca xaotik olsunlar, amma bunun üçün daha az cəsarətli olmasınlar ...
  Gecə U-2 eskadronundan başqa heç bir hava hədəfinə rast gəlinməyib. Və bunkerləri bombaladılar ... Bir az.
  1947-ci il oktyabrın 15-də səhər saatlarında şəhər və eyni zamanda dəmir yolu qovşağı: Elektrostal uğrunda döyüş başladı. Orada çox isti idi və ən əsası, Fridrix ayrılmaz dostu Helqa ilə birlikdə idi.
  - Yaxşı, nə böyük cəngavər, düşmənləri sıxırıq?
  Fridrix sevinclə cavab verdi:
  - Bumlar pivə dükanında itələyirlər, biz isə qalib gəlirik. Bəs biz necə qalib gələk...
  Elektrostal şəhərinin özü layiqincə möhkəmləndirilmişdi. Onun müdafiəsində ordu hissələri ilə yanaşı, NKVD-nin iki yeni diviziyası da iştirak edirdi. Onlar, ümumiyyətlə, SS kimi elit hərbi mühafizəçi olmasalar da, həm artilleriya, həm də yüngül tanklarla silahlanmışdılar.
  Nasistlər, öz növbəsində, öz qazanlarını yaratmağa çalışdılar ... Qaladan yan keçin, gənə ilə örtün ...
  Burada, əlbəttə ki, hava dəstəyi əhəmiyyətli bir rol oynayır, xüsusən də boyun uzanır.
  Helga, bir qıza xas olduğu kimi, əmin etdi:
  - Qələbə bizim olacaq! Kirşənizi yay üçün hazırlayın!
  Fridrix razılaşdı:
  - Həm də təkcə yayda deyil! Ağır tanklardan və hava mərmilərindən istifadə edəcəyik.
  Oğlan düşünürdü ki, onlar yenidən Mainstein ordusundadırlar, lakin ən məşhur Rommel Qərbdə daha məşhurdur. Madam ki, döyüş zamanı gənc daha çox cəhənnəm ruhunun başçılıq etdiyi transda hərəkət edirdi, bəs niyə bu komandirin şərəfli əməllərini xatırlamasın? Döyülmüş ingilisləri xatırlamaq məğlub olan rusları xatırlamaqdan daha xoşdur!
  Marret xəttinə çatan Rommel başa düşdü ki, o, iki düşmən ordusu arasında Napoleon "mərkəzi mövqeyində"dir və indi həlledici zərbə vuraraq onlardan birini məğlub edə bilər və yalnız bundan sonra dönüb ikincisi ilə qarşılaşa bilər.
  Fridrix öz-özünə güldü: Napoleon, Lev Tolstoy buna şübhə etsə də, şübhəsiz ki, böyük sərkərdə və hökmdar idi. Xüsusilə nailiyyətlərə baxsanız. Yalnız onları saxlamadı. Bu məsələdə Hitler, daha da pisi... Ancaq prinsipcə, Füreri Napoleonla müqayisə edə bilərsiniz!
  İstedadlı komandir Rommel başqa bir şeyi də başa düşdü: amerikalılar və fransızlar uzaq şərqdən Tunisin mərkəzinə doğru hərəkət etdilər və Qərbi Dorsal dərələrini 60-70 mil qərbdə əhatə edən Fonduk, Faid və Qafsda Şərq Dorsal dərələrini tutdular.
  Belə görünürdü ki, İtaliya-Alman qoşunları Faid və Qafsanı tutsalar və sonra Feriana və Kasserini keçərək qərbə doğru hərəkət etsəydilər, onlar birbaşa Amerikanın nəhəng təchizat bazasına və Tebessedəki qərargahlarına gedə bilərdilər. Tebessedə italyan-alman qoşunları Tunisdəki müttəfiq xəttin qərbində və praktiki olaraq öz kommunikasiyalarında tapıldı. Əgər Rommel o zaman tanklarını çevirib şimala, bu yerdən yüz mil aralıda dənizə göndərsəydi, almanlar Tunisdəki bütün müttəfiq ordusunu kəsə və ya onları Əlcəzairə çəkilməyə məcbur edə bilərdilər.
  Fridrixin fikirlərini buludların arxasından qaçan iki Laqqın görünməsi yarımçıq qoymuşdu... Bunlar istehlakdadır... Və sonra tüfənglərə sərrast atışlar... Yalnız o belə vura bilər... Daha dörd Yaks... və onlar da, bəli.... İndi, Katyuşada, atəş ... Belə ki, fraqmentlər hər tərəfə uçsun ... Başqa bir reaktiv buraxıcı ... Beləliklə, Helga yandan çalışır. Ona qışqırır:
  - Qəhrəman, daha çox itələk!
  . FƏSİL 20
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunovanın paralel dünyada missiyası hələ başa çatmayıb.
  Almanlar Qorki şəhəri istiqamətində irəliləyirdilər. Onu tam mühasirəyə aldılar. Bu böyük şəhəri bir oğlan və bir qız müdafiə edirdi.
  Tamamilə mühasirəyə alınmış və boğulmuş Moskva. Nasistlər artıq bəzi yerlərdə Kremlə keçiblər. SSRİ paytaxtının vəziyyəti praktiki olaraq ümidsiz idi. Moskva qarnizonunun mərmiləri sona çatırdı. Paytaxtın süqutu ilə isə başqa bir müharibə olacaqdı.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova Volqa sahilində şəhər uğrunda döyüşdülər.
  Oğlanla qız həmişəki kimi döyüş əhval-ruhiyyəsindədirlər.
  Onlar atəş açıb oxuyurlar:
  Pionerlər təslim olmurlar
  İşgəncədən qorxmurlar...
  Qartallar kimi döyüşürlər
  Fritzləri Cəhənnəmə göndərmək!
  
  Onların çoxu qəhrəmandır
  Çoxlu dəli uşaq...
  Formaya girmək lazımdırsa -
  Maşın yüklənir!
  İndi təqribən on iki yaşında görünən, amma əslində çox yaşlı bir veteran olan Oleq Rıbaçenko nasistləri biçərək növbə verdi.
  Sonra da yalın ayaqla düşmənə necə qumbara atır.
  Və Fritzləri hər tərəfə səpin.
  Sonra oğlan oxuyacaq:
  - Mən vəhşilərin dizi üstə rus döyüşçüsüyəm,
  Rusiyanın düşmənləri, yer üzünü süpürəcəyəm!
  Bu qəhrəman qız Marqarita da yalın ayağı ilə ölümcül bir ölüm hədiyyəsi atır. O, bir çox nasisti məhv edəcək və cik-cik edəcək:
  - Böyük Rusiya üçün!
  Və yenə necə gülmək.
  Oğlan və qız qəhrəmancasına döyüşür. Baxmayaraq ki, müharibə demək olar ki, uduzub. Almanlar artıq Orenburqun üstünü örtdülər və Qırmızı Ordunu hər yerdə sıxışdırdılar.
  Daha doğrusu, Orenburq çoxdan alınıb. Orada hələ də yalnız bir qala dayanır. Faşistlər artıq Ufanı mühasirəyə alıblar.
  Üstəlik, onların cənubdan olan qoşunları artıq Kazana yaxınlaşır. Vəziyyət kritikdən də artıqdır.
  Və vəziyyəti daha da ağırlaşdırır ki, samuraylar şərqdən gəlirlər və Orta Asiyada onlar artıq almanlara qoşulublar.
  Amma həlak olanların igid övladları döyüşür. Onlar öz qələbələrinə inanırlar. Yaxud heç olmasa başlarını dik tutaraq ölməyə hazırdırlar. Ancaq ölüm necədir? Onlar ölməzdir!
  Və illərdir uşaqdırlar. Və haradasa başqa dünyalar və missiyalar var.
  Oleq daha bir zərbə vurur. Sonra çılpaq barmaqları ilə qumbara atır və oxuyur:
  - Stalin əbədi olaraq bizimlə olacaq!
  Marqarita Fritsi süzdü və cızıltı ilə dedi:
  - Üzdən iraq! Bu adamyeyən bizə!
  Və hirslənən qız yalın ayağı ilə qumbara atdı.
  Oleq Rıbaçenko olduqca məntiqli şəkildə qeyd etdi:
  - Biz hamımız müəyyən qədər adamyeyək!
  Oğlan isə çılpaq barmaqları ilə ölüm hədiyyəsini atdı.
  Marqarita bununla razılaşdı:
  - Müəyyən dərəcədə, bəli!
  Və o, iki alman maşınının toqquşduğu yalın ayağı ilə bir qatil işə saldı.
  Oleq Rıbaçenko atəşə tutdu və fikirləşdi ki, SSRİ-də vəziyyət, bəlkə də, artıq ümidsizdir və müharibə aparmağın o qədər də mənası yoxdur. Ona görə də boş yerə insanları öldürürlər.
  Oğlan yalın ayağı ilə iki qumbara atıb. Tırtıl vurdu, "E" seriyalı Alman tankları bir-birinə toqquşdu.
  Terminator Uşaq oxudu:
  - Vaxtı gələndə
  Biz cəsarətlə mübarizə aparacağıq!
  Səhər döyüşçülərin yüksəlişi -
  Və yaxşı mübarizə aparın!
  Oğlan əslində bir neçə dəqiqəyə istənilən ordunu darmadağın etməyə hazır idi.
  Marqarita da ölüm hədiyyəsini çılpaq ayağını yerə atdı və çığırdı:
  - Böyük Rusiya üçün!
  Uşaqlar elə cəsur döyüşçülərdir ki, onları heç kim tapdalamaz. Onlar belə böyük döyüşçülərdir.
  Oğlan və qız həmişə olduğu kimi vəhşicəsinə həyəcanlanırlar. Və onlarla cəsarət, şərəf və cəsarət. Onlar nasistlərə qarşı titanlar kimi döyüşürlər. Və düşmənin qaya kimi durduğu yerdən keçməyəcəyi aydındır. Bəlkə də qayadan və monolitdən daha güclü bir şey.
  Marqarita atəş açaraq dedi:
  -Gəlin dünya çempionu olaq
  Biz orta məktəbin nəhəngləriyik!
  Və qız yenə çılpaq, kəsilmiş ayağı ilə ölüm hədiyyəsini işə salır. Və düşməni darmadağın etdi.
  Bu qız o qədər gözəldir ki, ona qarşı heç nə istifadə edə bilməzsən.
  Çünki hurdaya qarşı qəbul yoxdur. Baxmayaraq ki, bu qırıntı deyil, daha ölümcül və sərin bir şeydir.
  Oleq Rıbaçenko atəş açaraq hıçqırdı:
  - Mən oğlan deyiləm, super oğlanam və dünyada hamıdan üstün olacağam!
  Və yenə də yalın ayağı ilə dağıdıcı partlayıcı laxtanı necə atır. Və yenə iki alman tankı toqquşur.
  Gənc döyüşçü çox döyüşkən bir şəkildə qurulmuşdur. Ancaq o, hiss edir ki, burada qamçı ilə ayağı sındırmaq olmaz. Baxmayaraq ki, ümidsiz vəziyyətlər, eləcə də məğlubedilməz rəqiblər yoxdur.
  Oğlan Belarusdakı prezident seçkiləri üçün necə hiylə işlətdiyini xatırladı:
  Altıncı dəfə cəfəngiyat dinləmək maraqlı deyil,
  Mən nə qədər "ata"ya inandığımı anlamıram!
  Cənnət Lukaşenkonu qurmağa söz verdi -
  Ancaq işıqla birlikdə qaranlığa gedirik!
  Bəli, bu, sistemə və şəxsiyyətə pərəstişə meydan oxumaq idi. Doğrudan da, bir Avropa ölkəsi niyə orta əsrlərdəki kimi diktatora dözməlidir?
  Bəli, Stalin də bir diktatordur və bu kainatda o, məğlub olmaq üçün müharibəni tədricən azaldır ...
  Uşaqlar-qəhrəmanlar daha üç gün döyüşdülər. Bu vaxt nasistlər Kazanı mühasirəyə alaraq Ufanı ələ keçirdilər.
  Döyüşlər artıq Kremlin özündə gedirdi. Dörd cadugər qız qılınclardan və atmaq üçün nazik disklərdən istifadə edərək, ayaqyalın şəkildə nasistlərlə vuruşurdu.
  Kremlə "Sturmlions", "Sturmpələnglər"in atəşə tutulması, bombardmanlar və nəhəng topların zərbələri nəticəsində ciddi ziyan dəyib.
  Stalinin özü, əlbəttə ki, hələ də Sverdlovskdadır. SSRİ-nin mövqeyi isə demək olar ki, ümidsiz görünür. Ancaq hələlik Rusiyanın paytaxtı üzərində Qırmızı Bayraq dalğalanır, bu o deməkdir ki, hər şey itirilməyib!
  İnsanlar dönüş nöqtəsinin yaxınlaşdığına inanırlar!
  Nataşa ərəbi yarıya bölür. O, yalın ayağı ilə disk atır və xırıltı ilə səslənir:
  - Ölməz Vətənə izzət! Hitler bizi qıra bilməz!
  Zoya da faşisti iki qılıncla kəsdi və cıvıldadı:
  - Yox, bizi sındırma!
  Bundan sonra onun yalın ayağı nasistlərə ölümcül disk atdı.
  Və bir neçə qaradərili döyüşçü Kremlin dağılmış divarından yıxıldı.
  Aurora daha da atəş açdı. O, nadir hallarda, lakin dəqiq vurdu. Və sonra qılınclarını işə saldı. Onun çılpaq barmaqlarından ulduzlar və iti nazik svastikalar uçurdu.
  Və burada Svetlana yalın ayağı ilə iti bir disk atacaq və Fritz-i kəsəcək. Sonra oxuyur:
  - Kolovrat, Evpatiy Kolovrat Vətənin müdafiəçisidir, Perun əsgərdir!
  Kolovrat! Evpatiy Kolovrat! Rus Qəhrəmanları həyəcan yığır!
  Burada dördü də döyüşür. Artıq Moskvanın demək olar ki, hamısı alındı, sursat tədarükü başa çatdı. Rus oğlan və qızları isə ölür. Amma təslim olmurlar. Baxmayaraq ki, mühasirə nə qədər davam edib.
  Kreml divarında qızlar döyüşür. Zəngin insanlar kimi. Və dekabr ayına baxmayaraq, onlar ayaqyalın və bir bikinidədirlər. Ancaq soyuqluğu hiss etmirlər. Əksinə, onların enerjisi yalnız artır.
  Və çılpaq ayaq barmaqlarından iti, çox düz disklər uçur. Vermaxtın xarici qoşunları tərəfindən parçalananlar.
  Döyüşçülər müharibə qəhrəmanları kimi döyüşürlər. Həm də minimal geyimlə. Bu cür gözəllikləri nə E və AG seriyasının nəhəng tankları, nə də nasistlərin digər dəhşətli ixtiraları utandırmır.
  Heç bir qız faşizmin istənilən formasını məğlub edə biləcək bir şey deyil. Bu dünyadakı kimi mükəmməl olsa belə.
  Nataşa qılıncla vurdu, yalın ayağı ilə disk atdı, nasistləri kəsdi və oxudu:
  - Sovet ölkəsində yaşamaq necə də gözəldir,
  Wehrmacht'ı əzmək necə də gözəldir!
  Zoya qılıncları ilə dəyirmanın yanından keçərək dedi:
  - Wehrmacht ağrılı şəkildə gücləndi! Biz burada Kremli müdafiə edirik!
  Qız isə çılpaq ayaq barmaqları ilə Fritsi vuran bir ulduz atdı.
  Sonra mahnı oxudu:
  - Bu düşmənlər üçün vəhşi ovdur!
  Və sonra döyüşdə Aurora var. Yaxşı, qız qırmızı və soyuqdur. Qış küləyində onun mis-qırmızı saçları döyüş bayrağı kimi dalğalanır. Yox, belə qız heç kimin qarşısında əyilməz.
  Və çılpaq ayağının atılmasından, əti və qanını kəsərək, ən iti disk uçur.
  Rəqiblərin cəsədlərini kəsir. Və Aurora qışqırır:
  - Mən super qızam!
  Bəs Svetlana döyüşdə necə görünür?
  Bu sarışın terminator sadəcə olaraq qəddar bir atəş və məhvetmə tornadosudur.
  Onun yalın ayağından da ölümcül bir sürpriz uçur. Və döyüşdə tam sürətlə bir qız.
  Dördü də döyüşdə. Və o, nə geri çəkilməli, nə də təslim olmamalıdır.
  Onlar dörd cadugərdir - sadəcə super! Hər şeyin və hər kəsin məhv edilməsinin əsl kvarteti!
  Döyüşçülər müdafiə sektorunu tuturlar. Amma Kreml böyükdür və hər yerdə müqavimət göstərə bilməz. Qüvvələr çox qeyri-bərabərdir.
  Nataşa hirslə dedi:
  Öldürürük, qalib gəlmirik!
  Və qız yenə yalın ayağı ilə ölümcül bir ittiham atdı.
  Zoya düşməni kəsərək məntiqlə qeyd etdi:
  - Hər şeyi qazana bilməzsən... Kompüter oyununda olmasa!
  Və qızıl saçlı qız ölüm diskini yenidən atdı.
  Qılıncları ilə rəqiblərini kəsən Aurora cik-ciklə dedi:
  - Qələbə, inanıram, bizim olacaq! Müqəddəs Rusiya adı ilə!
  Və onun çılpaq ayaqlarının atılmasından məhv hədiyyəsi uçur.
  Və kəsilmiş nasistlər düşür.
  Və sonra döyüşdə Svetlana. Atışları ilə faşistləri kəsir. Və son dərəcə, hətta sonsuz dərəcədə çevik hərəkət edir. Onun yalın ayaqları çox çevikdir. Və dəhşətli bir dağıntı göstərin.
  Və sonra qız oxuyur:
  - Vətənə və yeni dünyalara şöhrət!
  Və yenə onun yalın ayaqlarından ölüm sürprizi uçur.
  Və burada Nataşa yenidən döyüşdədir. Və Fritz'i kəsir, kometa kimi qaçır. Və ciyərlərinin üstündə qışqırır:
  - Ən böyük Vətənə şöhrət!
  Və onun qılıncları otbiçən kimi havaya qalxır.
  Və qız hətta oxuyur:
  - Rusiyanı əsrlər boyu şöhrətləndirin,
  Xəyalımız gerçəkləşəcək!
  Qız isə çılpaq dabanı ilə iti bumeranq verdi. Və o, bükdü və onlarla qara və qara baş kəsdi.
  Təbii ki, qızlar almanları yox, onlara qarşı istifadə edilən müstəmləkə birləşmələrini öldürdülər. Lakin döyüşçülər hətta bu yalnız soyuducu.
  Onlar parlaq və şirəli olurlar.
  Nataşa yenidən düşmənləri kəsir. O, ayaqyalındır, belə şeyləri atır.
  Və nərilti:
  - Stalin və şöhrət!
  Və sonra Zoya. Həm də qatilin necə azad edilməsi. Və onun çılpaq ayaq barmaqları ölüm xəbərini tüpürür.
  Və döyüşçü necə qışqırır:
  - Bizim kimi Vətən üçün ölmək qorxulu deyil!
  Sonra Aurora da onu götürüb döyüşə girəcək. Həm də yalın ayaqları ilə bumeranq atacaq. Və düşmənləri yenidən formalaşdırın.
  Sonra mahnı oxuyarkən:
  - Sovet Rusiyası üçün! Kainata nə hakim olacaq!
  Və sonra döyüşdə Svetlana. Həm də dayandırıla bilməyən və yavaşlamayan bir qız. Budur o, necə döyür. Sadəcə, mən belə döyüşçüdən xilas ola bilmərəm!
  Və yalın ayaqları ilə ölümcül bağlamalar atır. Və düşmənlərini amansızlıqla öldürür.
  Baxmayaraq ki, Yarile onlar üçün dua edə bilər. Və ya bəlkə Perun. Ölümdən sonra günahkarlar üçün çətindir, onları Çernoboq krallığı gözləyir! Ancaq bu, özünəməxsus şəkildə maraqlıdır - müharibələr hər zaman davam edir! Və çoxlu döyüşlər! Yəni, bəlkə günahkarların taleyinə çox acı-acı ağlamağa dəyməz?
  Svetlana hətta bir az gülməli hiss etdi: siz xristianlara həsəd aparmayacaqsınız - onlar əbədiyyətdə bir çox sevinclərdən məhrum olacaqlar. Hətta onların Yer planetində nə vardı.
  Ah, zavallı günahkarlar! Və daha bədbəxt saleh!
  Və qız yenə ölüm hədiyyəsini kəsilmiş, yalın ayağı ilə atır. Sonra deyir:
  - Dünya bizim olacaq! Rusiyaya şöhrət!
  Nataşa qılıncları ilə üçlü kəpənək çəkdi və cıvıldadı:
  - Böyük Rusiyanın əbədi şöhrəti var olsun!
  Və onun çılpaq ayaqları, deyəsən, qatil və bənzərsizləri atıb çıxarır. Bundan sonra qızın çılpaq dabanı qaradərili kişinin alnına dəyib, onu və daha beş ərəbi divardan yıxıb.
  Döyüşdə növbəti Zoyadır. Onu dayandıracaq heç nə yoxdur. Nasist qoşunları ilə döyüşür. Və üçqat dəyirman xərcləyir. Döyüşçülər onun yıxılması ilə kəsildi.
  Sonra qız deyir:
  - Əbədi Rus, Svaroqla olacaq!
  Və partnyorlarına göz vurur.
  Döyüşdə növbəti yer Auroradır. O, pantera kimi süpürüldü. Hamını kəsdi. Və yalın ayaqları ilə ölüm hədiyyəsini işə saldı. Bir çox faşistləri kəsdi və oxudu:
  - Vətənin ən yüksək forması üçün!
  Və sonra döyüşdə və Svetlana. Düşmənləri necə kəsir. Və çox yaxşı işləyir.
  Bundan sonra onun yalın ayağından ölüm hədiyyəsi uçur. Və o, faşistləri bərbərin ülgüc saçı kimi hərtərəfli qırxır.
  Və qız qışqırır:
  - Mənim yaşım və mənim həqiqətim! Böyük Rusiyaya şöhrət!
  Bəli, bu dörd nəfər həqiqətən qəhrəmancasına döyüşür. Ancaq dörd ayaqyalın və demək olar ki, çılpaq gözəllər İkinci Dünya Müharibəsində qalib gələ bilməzlər. Beləliklə, Moskva çökdü.
  Qızlar həm qılınclarından, həm də görünməzlik donundan istifadə edərək ələ keçirilən paytaxtdan çıxdılar.
  Ümumiyyətlə, onlar çox şeyə qadirdirlər. Ən yüksək təşəbbüslü qızlar ki, onları daha uzun və daha gözəl tapmaq mümkün deyil.
  Və Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova ələ keçirilən Qorki şəhərini tərk etdilər.
  Nasistlər, təəssüf ki, demək olar ki, hər yerdə uğur qazandılar.
  Oğlan və qız getdilər və çılpaq ayaqları ilə yolda iynələr ataraq Fritzləri məhv etdilər.
  Oleq Rıbaçenko oxudu:
  - Xeyr, sayıq sönməz,
  Şahin, qartalın baxışı...
  Xalqın səsi ucadandır -
  Pıçıltı ilanı əzəcək!
  
  İnanıram ki, bütün dünya oyanacaq -
  Faşizmin sonu olacaq...
  Və günəş parlayacaq
  Kommunizmi işıqlandıran yol!
  Marqarita yalın ayaqlarının barmaqları ilə bir neçə iynə atıb təsdiqlədi:
  - Yox, sönməyəcək!
  Və o, pulemyotdan atəş açaraq iki onlarla faşisti məhv etdi.
  Uşaqlar belədir. Sərt, sarsılmaz. Baxmayaraq ki, əslində bu, o cür müharibə deyil. Və onlar qaçmalıdırlar.
  Moskva düşdü, Qorki şəhəri düşdü. Nasistlər Kazana hücum edirlər. Bu, Volqa sahilindəki sonuncu sovet şəhəridir. Müqavimət qəhrəmancasınadır, lakin getdikcə daha çox və daha çox ümidsizlik hissidir.
  Nasistlər AG seriyasından daha təkmil piramidal tanklar aldılar, heç bir sovet silahı içəri keçə bilməz. Və bu, deməliyəm ki, çox pisdir.
  Yalnız oğlan və qızların yalın ayaqları tırtıllara qumbara atdıqda alman canavarları toqquşur. Demək olar ki, bütün dünya SSRİ-yə qarşı çıxdığı halda, yalnız bir cüt nə edə bilər!
  Oleq Rıbaçenko yalın ayağı ilə qumbara atdı, AG-50 və AG-75-i alınları ilə itələdi və sonra dedi:
  - Qala yoldadırsa,
  Düşmən qurdu...
  Arxadan yan keçmək lazımdır -
  Onu vurmadan götürün!
  Marqarita bununla razılaşdı:
  - Döyüşü aldatmaq böyük bir işdir! Xüsusilə də qüvvələr qeyri-bərabərdirsə!
  Oleq Rıbaçenko qeyd etdi:
  - Mən Antanta strategiyasını oynadım. Bərabər silahlarla o, yüz on dörd milyon düşmən əsgərini məhv etdi və özü də yalnız sıfır itki verdi. Beləliklə, taktika sayəsində bütün dünyaya qarşı həqiqətən mübarizə apara bilərsiniz!
  Marqarita bununla razılaşdı:
  - Tamamilə mümkündür! Və mübarizə aparın və qalib gəlin!
  Oleq Rıbaçenko çılpaq barmaqları ilə iynələri atıb. O, üç onlarla faşisti öldürdü və dedi:
  - Müqəddəs Rusiya adına qalib gələcəyik!
  Oğlanla qız qaçışlarına davam etdilər... Təəssüf ki, qüvvələr həqiqətən çox qeyri-bərabərdir.
  Kazan hər cür silahla dağıdıldı. Stalin onu son damla qanına qədər saxlamağı əmr etdi. Ancaq əslində Moskvanın süqutundan sonra Qırmızı Ordunun döyüş ruhu çox qırıldı. Hamı getdikcə daha az ölmək istəyirdi. Bəli və nasistlər say və silah baxımından çox üstündürlər.
  Onların reaktiv təyyarələri isə nasistlərin hələ tuta bilmədiyi bütün şəhər və kəndləri bombalayır.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova Kazana çatmamış bu şəhər yıxıldı.
  Ufa da alındı. Belə ki, sərt qışa baxmayaraq, nasistlər Sverdlovska doğru irəliləyirdilər.
  Stalinin qərargahı orada yerləşirdi. Və şərqdən samuraylar dırmaşdılar. Yaponlar da güclüdür.
  Onların döyüşçüləri xüsusilə təhlükəlidir - ninja qızları. Sibir qışına baxmayaraq, ayaqyalın qarda qaçırlar və özləri də eyni mayo paltarındadırlar. Belə döyüşçüləri təsəvvür etmək belə qorxuncdur. Baxmayaraq ki, onlar çox gözəldirlər.
  Budur, onlardan biri mavi saçlı, digəri sarı, üçüncüsü qırmızı, dördüncüsü ağ.
  Ən gözəl qatillər belədir. Onlar bir qılıncla işləyirlər və piyadalara nazik disklər və ya çakralar atırlar. Və ninja partlayıcıları tankların üstünə atılır - onlar yalnız noxud ölçüsündədirlər, lakin ən ağır sovet tankları yüksəklərə uçur və onları parçalayır.
  Hətta nəhəng IS-7, ninja qızları da maneə deyil. Onlar o qədər yüksək səviyyəli döyüşçülərdir ki, hətta mühafizəçilər belə onlara qarşı acizdirlər.
  Budur, mavi saçlı bir ninja qızı, çılpaq barmaqları ilə bir anda bir noxud və üç sovet tankı atdı, yüksəklərə uçdu və hissələrə bölündü.
  Və sonra sarı saçlı və noxud atan yalın bir qız var. Yenə də sovet maşınları müxtəlif istiqamətlərə uçur və şirniyyatlara çevrilir. Deyək ki, burada döyüşçülər belədir - hətta ən cəsur cəngavər belə onların qarşısında utancaq olacaq.
  Amma döyüşdə və qırmızı saçlı bir ninja qız. Qatil noxudu yalın ayaqla atmaq kimi. Və onun zərbəsindən nəhəng IS-12-nin zirehləri partladı.
  Bu terminator qızdır.
  Və sonra ağ saçlı bir ninja qızı. O, eyni şəkildə götürəcək və var gücü ilə qılınclarını Qızıl Ordunun döyüşçülərinə soxacaq. Onları doğrayın və oxuyun:
  - Mən pafoslu böcək deyiləm, ninja, amma tısbağa da deyiləm!
  Və yenə döyüşdə, dörd qatil qızın hamısı.
  Qırmızı Ordu bütün cəbhələrdə müharibəni uduzur. Amma yenə də mübarizə aparmağa çalışır.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova qış qarında gəzirlər. Onlar kasıb ayaqyalın uşaqlardır. Ölümsüz bədənlər üçün şaxta o qədər də qorxulu deyil. Xəstələnmək və ya soyuqdəymə üçün bu supermenlər dona bilməzlər. Ancaq yenə də Urala yaxınlaşanda şaxta xoşagəlməz olur və uşaqların çılpaq dabanlarını dişləyir.
  Oleq təəssüflə qeyd etdi:
  - Bilmirsən nə pisdir - soyuq və aclıq, yoxsa müqəddəs vətəninin itirdiyini dərk etmək!
  Marqarita olduqca məntiqli şəkildə qeyd etdi:
  - Bizim üçün soyuq və aclıq heç nə deyil... Amma nasistlərə uduzmağımız əslində pisdir!
  Oleq bununla razılaşdı:
  - Daha pis olmaz! Ümumiyyətlə, niyə Üçüncü Reyx ümumiyyətlə paralel kainatlarda bizimkindən daha çox uğur qazanır?
  Marqarita məntiqli bir fərziyyə irəli sürdü:
  - Çünki nasistlər çox güclü və mütəşəkkildirlər. Və dəfələrlə bəxtimiz gətirdi. Xüsusilə Stalinqradla!
  Oleq Rıbaçenko yalın ayağı ilə qartopu təpiklədi və dedi:
  - Bəli, Stalinqradla çox şanslı idik! Fritzlərin özləri axmaqcasına tələyə düşdülər!
  Marguerite qışqırdı:
  - Problemə düşməməyə çalışaraq,
  Çaşmamaq və itməmək üçün ...
  Bir qəpiyə bir qəpik yığmaq lazımdı,
  Daha doğrusu yenidən doğul!
  Uşaqlar yol boyu nasistlərin bir dəstəsinə hücum etdilər. Yüzdən çox əsgəri öldürdü. Biri əsirlikdə qaldı. Marqarita gənci məcbur etdi ki, onların çox elastik, soyuqdan qızarmış dabanlarını öpdü. Bunu təvazökarlıqla etdi. Və dedi ki, almanlar artıq Sverdlovska yaxınlaşıb onu mühasirəyə alırlar.
  Oleq qeyd etdi:
  - Qəribədir ki, siz və mən Marqot daha sürətliyik, amma nəsə adi insanlar kimi və ya daha yavaş hərəkət edir!
  Marqaret razılaşdı:
  - Məğlubiyyət dalğasına tutuldu! Görünür, bu kainatda hər şey SSRİ-nin əleyhinədir. Hətta təbiət və məkan!
  Sonra Oleq təklif etdi:
  - Bəs Hitleri öldürmək bizim üçün əhəmiyyətsizdirsə?
  Marqarita mənfi şəkildə başını tərpətdi.
  - Hiper ifritə bizə belə bir əmr verməyib! Beləliklə, öz-özünə fəaliyyət göstərmədən edək. Bundan başqa, nə verir?
  Oleq Rıbaçenko əminliklə cavab verdi:
  - Çox! Üstəlik, fürer, bu Afrikadakı fürerdir!
  Marqaret təklif etdi:
  - Hələlik cəbhədə vuruşaq, sonra Hitlerin hesabına, görək! Necə deyərlər - yavaş-yavaş tələsin!
  Oleq oxudu:
  - Sürət yaxşıdır, çiseli sındırmayın ... Adam ağacdələn deyil və tələsik dəli oldu!
  Oğlan və qız bütün sidiyi ilə qaçdılar. Və Sverdlovska tələsməyi bacardı. Və faşistlərin basqın etdiyi şəhəri müdafiə etməyə başladılar.
  Hücum bir-birinin ardınca getdi.
  Uşaqlar ayaqyalın idi. Marqarita tunikada, Oleq Rıbaçenko isə şortikli oğlandır. Amma onlar ən həqiqi və əyilməz qəhrəmanlar kimi döyüşürdülər.
  Oleq çılpaq barmaqları ilə iynə atdı, Fritsin boğazını deşdi və cik-ciklə dedi:
  Bir qarış da torpaqdan əl çəkməyəcəyik!
  Marqarita yalın ayağı ilə qumbara atdı və xırıltı ilə dedi:
  - Nə damcı, nə bir aralıq, nə də santimetr!
  Oğlan və qız soyuqda döyüşürdülər. Onlarla birlikdə başqa pionerlər də var idi. Həm də çoxları vəhşi soyuqlara baxmayaraq ayaqyalındır. Əgər ölməz uşaqlar vəhşi şaxtadan qorxmurlarsa, heç bir halda zərər verə bilmirlərsə, bu, adi uşaqlar üçün olduqca təhlükəlidir.
  Budur, barmaqları soyuqdan göyərmiş, dişləri soyuqlamış, çənəsi şişmiş ayaqyalın pionerdir. Oğlan çox ağrıyır. Lakin buna baxmayaraq, o, qəzəblə bir dəstə qumbara götürür və onu nasist tankının altına atır və özü də pulemyotun partlaması nəticəsində yıxılır.
  Bu cəsur oğlandır...
  Yaxud yalın ayaqları qırmızı xaşxaş kimi alovlanan qız alman mastodonlarının tırtıllarının altına minanı itələyir. Özü də ağlayaraq ölür:
  - Vətən və Stalin üçün!
  Qışda, Sibirdə ölməz ətlə qorunmayanda ayaqyalın olmaq çox ağrılıdır.
  Hətta şiddətli şaxtalarda olan Oleq və Marqarita da yarıçılpaq olmaqdan o qədər də məmnun deyillər. Ancaq gülümsəyib oxuyurlar, oğlanları şadlamaq istəyirlər:
  - Eh, şaxta, şaxta, məni dondurma,
  dondurma! Mənim atım! Mənim atım!
  Ağ yeleli!
  Qırmızı-göy ayaqlarını soyuqdan silkələyən oğlanlar və qızlar oxuyurdular:
  Qar bizə mane olmayacaq! Şaxta bizi məğlub etməyəcək! Biz Fritz-in qabaqcılarıyıq! Faşist ağır döyüləcək!
  Uşaqlar yaxşı döyüşürlər! Ancaq ağrılı qeyri-bərabər qüvvələr. Stalin mühasirəyə alınmış Sverdlovskdan Novosibirskə qaçdı. Lakin yaponlar artıq bu şəhərə şərqdən yaxınlaşırlar. Sibirin şaxtasından belə qorxmurlar.
  Bəli, müharibə başa çatmaq üzrədir.
  Amma pionerlər təslim olmurlar. Və hətta çətin anlarda uşaqlar cəsarətlə oxuyurlar;
  Biz kommunizm övladlarının öncüləriyik -
  Yanğın, çadır və səs-küy!
  Lənətə gəlmiş faşizmin işğalı -
  Kim qəzəbli bir məğlubiyyət gözləyir!
  
  Bu döyüşlərdə nə itirdik?
  Və sonra düşmənlə döyüşlərdə əldə edildi?
  Biz sadəcə dünyanın uşaqları idik -
  İndi də doğma torpağın döyüşçüləri!
  
  Lakin Hitler paytaxtımıza doğru bir addım atdı,
  Şəlaləni saymadan bomba atdı!
  Biz göydən də gözəl Vətənik -
  İndi qanlı gün batımı gəldi!
  
  Biz təcavüzə sərt cavab verəcəyik -
  Baxmayaraq ki, özləri kiçikdirlər!
  Ancaq kövrək bir yeniyetmənin əlində qılınc -
  Şeytanın legionlarından daha güclü!
  
  Qoy tanklar uçqundan sonra uçqunu vursun,
  Və tüfəngi üçə bölürük!
  Qoy polis arxadan nişan alsın,
  Ancaq Müqəddəs Allah onları şiddətlə cəzalandıracaq!
  
  Nə qərar verdik? dünyanın işini gör
  Və bunun üçün, təəssüf ki, vurmalı oldum!
  Sakitlik artıq iyrəncdir.
  Zorakılıq da var!
  
  Qızla birlikdə ayaqyalın qaçırıq -
  Qar yağsa da, qar uçqunu kömür kimi yanır!
  Ancaq qorxma, uşaqları tanı -
  Faşist güllə ilə cəsarətlə tabuta sürüləcək!
  
  Bura rəzil Fritz şirkətini qoydular,
  Qalan qorxaqlar isə qaçır!
  Döyüşdə piyadaları oraq kimi əzrik -
  Biz gənc yaylara mane deyilik!
  
  Qələbə nailiyyəti, may ayında olacaq,
  İndi çovğun, sərt qardır!
  Oğlan ayaqyalın, bacısı ayaqyalın,
  Cır-cındırda uşaqlar çiçəklənmə ilə qarşılaşdılar!
  
  Bu güclər haradan gəlir?
  Ağrıya və soyuğa döz, bu lazımdır!
  Bir dost qəbrin dibini ölçəndə,
  Bir dost inləyəndə - mən öləcəyəm!
  
  Məsih biz pionerlərə xeyir-dua verdi,
  Dedi, Vətəni sənə Allah verib!
  Bu, hamının ilk imanıdır,
  Sovet, müqəddəs ölkə!
  Və dodaqlarında təbəssümlə ölürlər. Uşaqlar zəifliyi bilmirlər... Oleq Rıbaçenko ilə Marqarita Korşunova bir həftə mübarizə apardılar. Ancaq Sverdlovsk düşdü. Qarnizonun bir hissəsi təslim oldu - ümidsiz bir vəziyyət hiss etdi. Yalnız pionerlər təslim olmaqdan imtina etdilər.
  Və bir ovuc cəsur, ayaqyalın oğlan ümidsiz bir irəliləyiş əldə etdi. Dəhşətli soyuqdan sözün əsl mənasında mavi rəngə bürünmüş qar yığınlarının arasından qaçdılar. Və onlar pulemyot və topların altında həlak oldular.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita da kifayət qədər cızıldılar, lakin yenə də Sverdlovskdan qaçdılar. Sonra Novosibirskə köçdük. Şaxta, qış, uzun gecələr.
  Oğlanla qız özlərinə qaçırlar, kədərlənirlər və çox hirslənirlər.
  Marqaret qeyd etdi:
  - Hipercadugər bu dünyaya kömək edə bilər! Və sonra nasistlər qalib gəlir! Bu, həqiqətən də universal ədalətsizlikdir!
  Oleq Rıbaçenko daha hündür tullandı, yeddiqat salto ilə fırlandı və olduqca məntiqli dedi:
  - Ümumiyyətlə, dünyada ədalət azdır! Məsələn, qocalar niyə əziyyət çəkirlər? Və demək olar ki, istisnasız! İnsan isə cavan olanda siqaret çəkir, içki içir, hətta vəziyyəti daha da pisləşdirir, sağlamdır! Qocaların əziyyət çəkdiyi ədalət haradadır?
  Marqarita bununla asanlıqla razılaşdı:
  - Kainatda ədalət yoxdur!
  Oleq Rıbaçenko bir qədər sadəlövhcəsinə soruşdu:
  - Bəs Allah hara baxır?
  Delikli tunikli bu ayaqyalın qız Marqarita təklif etdi:
  -Yəqin ki, biz özümüz tanrı kimi olmalıyıq ki, dünyada ədalət hökm sürsün! Yaradanın hikməti budur!
  Oleq Rıbaçenko əminliklə təsdiqlədi:
  - Ölüləri dirildəcəyimizə inanıram!
  Terminator Qız təsdiqlədi:
  - Bəli, mən buna inanıram, əlbəttə!
  Uşaqlar Novosibirskə qaçdılar və bu şəhərin müdafiəsində iştirak etdilər.
  Qırmızı Ordunun nəzarəti altında olan demək olar ki, sonuncu böyük şəhərdə döyüşdülər.
  Stalin artıq Hitlerlə danışıqlar aparmış, şəxsi təhlükəsizliyi təmin olunarsa, təslim olmağa razılaşmışdı. Fürer buna hazır idi, xüsusən partizanlar sakitləşsəydi.
  Yaponlar artıq Novosibirskə şərqdən hücum etmişdilər. Beləliklə, qaçmaq şansı praktiki olaraq yox idi. SSRİ ölürdü.
  Oleq Rıbaçenko və Marqarita Korşunova nasistlərə atəş açıb, yalın ayaqları ilə qumbara atıblar. Və yenə də nəyəsə ümid edirdilər.
  Onların yanında pionerlər var idi. Sibirdə şiddətli şaxtada bütün uşaqlar ayaqyalın, yayda qalstuklu pioner formasında idilər. Onlar qəhrəman kimi həlak oldular.
  Ayaqları qazların ayaqları kimi qızarmışdı, barmaqları isə göyərmişdi.
  Lakin pionerlər təslim olmadılar.
  Onlar faşizmə boyun əyəcəklər!
  Oleq Rıbaçenko çılpaq oğlan ayağı ilə qumbara atdı. Alnı ilə birdən üç alman tankını itələdi və pıçıldadı:
  - Qələbəyə inanıram!
  Marqarita da çılpaq barmaqları ilə qatil hədiyyəsi atıb cik-cik dedi:
  - Mən də inandım, sona qədər də inanacağam!
  Və onlar ümidsizliyin qəzəbi ilə sonuncu, sovet şəhəri uğrunda vuruşdular. Və yenə də əyilmək fikrində deyildilər.
  Oleq Rıbaçenko, demək olar ki, ölümcül donmuş pioner uşaqları sevindirmək üçün böyük həvəslə oxudu;
  Mən Ana Rusiyanın gənc döyüşçüsüyəm,
  Güclü ölkələr, bütün ölkələrin Vətənləri...
  Kainatda vətən yoxdur, bil daha gözəldir,
  Dağın altında Stalin qalstuk bağladı!
  Pioner olmaq sevinc və çağırışdır,
  Axı bu o deməkdir ki, sən vətənin xidmətçisisən.
  Və kainatı çoxalda bilərsiniz -
  Cəhənnəmin hiylələrini məhv etmək-Şeytanın.
  Qırx birdə yay gələndə
  İyun gurultusu bizim üçün guruldayır...
  Biz bölgənin kasıb olmasını istəmirik,
  Xoşbəxtlik üçün inanın - Vətən yaradıldı!
  Bir qızla nasistləri pusquda gözləyirik,
  Ondan əvvəl pulemyotumuz var idi.
  Və Hitlerin çılğın qıcıqlanmasına,
  Dəstəmiz nasistləri uğurla məğlub etdi!
  Qız yoldaşları yalın ayaqları qabalaşmış,
  Artıq qar çılpaq dibinin altında sızlayır.
  Soyuqdan və xarabalıqdan mavi oldu,
  Ancaq müqəddəs atəş ruhumuzu isidir!
  Rəqiblərin ölçülərini bilmədən döydük,
  Gecə-gündüz istirahət vermirik!
  Qumbara dəstəsində eşelonlara uçurlar,
  Və snayper tüfəngi olan zabitlər.
  Faşistlər heç bir yerdə dəstək tapa bilməz,
  Pioner, igid dəstəmiz...
  Qabil, dağları kəsmək lazımdırsa,
  Budur Hitlerin tankları şam kimi yanar.
  Qəzəb içində olan insanlar toplaşdılar -
  Ədalət, cəsarət və şərəf üçün.
  Fırtına dənizində heç bir rif yoxdur -
  Hansı bizi oturmağa məcbur edərdi!
  Berlinə girdik, komsomola giririk,
  Bütün dünyada qızlarla ayaqyalın ayaq basmaqdan!
  Cənnət mayında zəfər balı ilə nəfəs alırıq,
  İndi o, əbədi oldu, bizim parlaq uğurumuz!
  
  
  
  
  . III Aleksandr altmış səkkiz il yaşadı
  Kral imperiyanı iqtisadi cəhətdən də gücləndirdi. Heç bir iğtişaşlar və inqilablar olmadı, buna görə də iqtisadiyyat davamlı inkişafda idi. Birinci Dünya Müharibəsi zamanı Rusiya və əhalisi daha çox ölüm hallarına və Çin və Koreyanın şimal bölgələrinin ilhaqına görə idi. Və ordu daha böyük idi. Və seriyadakı ilk yüngül tanklar və müxtəlif markaların bir çox təyyarəsi ortaya çıxdı.
  Təəssüf ki, III Aleksandr Birinci Dünya Müharibəsində qalib gəlmək üçün yaşamadı, lakin II Nikolay artıq buna nail oldu.
  Yeni padşahın möhkəm taxt-tacı, başqa arvadı, böyük varisi, iki yüz səksən milyon insanı və dinc dövlətlərdə iki milyon yarım əsgəri var idi.
  Beləliklə, cəsarətlə və bacarıqla mübarizə apara bilərsiniz! Bundan əlavə, rusların da yüngül pulemyotlu tankları var, lakin onlar yenicə ortaya çıxdı və ağırdır. Mendeleyevin oğlu tərəfindən hazırlanmışdır.
  Beləliklə, kral ordusunu dayandırmayın!
  II Nikolay almanlarla və avstriyalılarla müharibəyə girdi... Rus qoşunları Qalisiyanı, Bukovinanı tutdu və avstriyalıları silsilə məğlubiyyətə uğratdılar. Əvvəlcə Şərqi Prussiyada döyüldülər, lakin sonra qisas alaraq Köniqsberqin qarşısını kəsdilər. Müttəfiqlər almanları Parisdən uzaqlaşdırdılar... Rus qoşunları Krakovu aldı və say üstünlüyünə sahib olan qışa baxmayaraq, hücumu davam etdirərək Budapeştə yaxınlaşdılar. Mülayim şərtlərlə sülhün məğlubiyyətinin iyi gəldiyini görən Almaniya təklif etdi.
  Almanlar Rusiyaya Klaypedanı və Polşadakı torpaqların bir hissəsini verməyə, həmçinin təzminat ödəməyə razı oldular. Fransaya əvvəllər Bismark tərəfindən ələ keçirilən ərazinin bir hissəsi və bir az da Danimarka geri verildi.
  Avstriya-Macarıstan Bukovina və Krakovun bir hissəsi olan Qalisiyanı verdi. Lakin imperiya dağılmadı. Rusiya slavyanların torpaqlarını, vaxtilə Kiyev Rusunun tərkibində olan hər şeyi geri aldı və Polşa krallığını genişləndirdi.
  Türkiyə və Yaponiyanın İtaliya kimi müharibəyə girməyə vaxtı yox idi. Yəni Birinci Dünya Müharibəsi, əslində, yox idi. Belə ki, az əngəl. II Nikolay öz hakimiyyətini gücləndirdi və sonra uzun müddət sülh yolu ilə hökmranlıq etdi.
  Rusiya isə Əfqanıstanda müharibə apardı - nəhayət, onu ingilislərlə bölüşdürdü. Sonra İran İngiltərə ilə parçalandı.
  Beləliklə, Rusiya öz mülklərini genişləndirdi. Amma 1929-cu ilin iqtisadi böhranı və Böyük Depressiya gəldi... 1931-ci ildə Yaponiya Türkiyə ilə müttəfiq olaraq çar Rusiyasına qarşı müharibəyə başladı. Amma əslində bu intihar idi. Kolçakın komandanlığı altında Sakit okeanda çar donanması yaponları məğlub etdi. Quru ordusu isə ümumiyyətlə dəfələrlə güclü idi.
  Eyni sözləri türklər haqqında da demək olar. Onlar o düşmənə qarşı yox, açıq-aydın dırmaşdılar.
  Çar Rusiyası qoşun yeridib Yaponiyanı tuta bildi. Və sonra rus qoşunları nəhayət Türkiyəni işğal etdilər. Beləliklə, Osmanlı İmperatorluğu dövrü başa çatdı.
  Çar II Nikolay isə öz şöhrətini və Rusiyanın gücünü artırdı. Bu şanlı imperator 1936-cı ilə qədər hökmranlıq etdi və altmış səkkiz yaşında vəfat etdi.
  Onun yerinə II Aleksey gəldi. Ümumiyyətlə, otuz iki yaşında tamamilə sağlam bir adam. Anası fərqli idi, ona görə də Üçüncü İskəndər ölümcül evliliyə icazə vermədi.
  II Aleksey Səudiyyə Ərəbistanının fəthini İngiltərə ilə bölüşdürərək tamamladı.
  II Vilhelm 1941-ci ilə qədər Almaniyada taxtda hökmranlıq etdi. Bu monarx əlli bir ildir hakimiyyətdədir! Olduqca uzun!
  Ancaq burada taxtda oğlu Ferdinanddır. Hitler kimi iyi deyil. Başqa hekayə.
  Nə qədər ki, sülh var. Bütün koloniyalar bölündü. Mussolini Efiopiyanı fəth etdi.
  Paylaşacaq başqa bir şey yoxdur... Ancaq İngiltərə çətin günlərdən keçir. Və iqtisadi böhran içindədir.
  Beləliklə, Ferdinand II Alekseyə Fransa və İngiltərənin müstəmləkə mülklərini bölməyi təklif etdi. Necə ki, əslində bu torpaqlara nə qədər baxmaq olar.
  Beləliklə, Mussolini, Ferdinand və II Aleksey müqavilə bağladılar.
  Amma təbii ki, hətta bu vaxta qədər Rusiya artıq demək olar ki, bütün Çini fəth etməyi bacarıb və iqtisadiyyatda, hərbi sahədə və əhali baxımından hamıdan dəfələrlə güclü olub.
  Çar Aleksey, ümumiyyətlə, belə bir təklifi bəyəndi və birlikdə başlamağa qərar verdi.
  Ferdinand artıq gənc deyildi. Və ehtiyatlı idi.
  Lakin 1945-ci il mayın 15-də müharibə başladı. Almanlar yenidən hərəkətə keçdilər
  Belçikaya qarşı...
  Çar ordusu isə ingilis müstəmləkələrindən keçərək Misirə axışdı.
  Rusiyanın on milyon əsgəri və beş yüz diviziyası var idi və inamla
  Qazandı. Ona elə gəlirdi ki, heç kim onu dayandıra bilməz.
  İki ay ərzində çar ordusu Hindistanı, İranın cənubunu, ingilislərin Səudiyyə Ərəbistanındakı mülklərini, Misiri, Sudanı, Hind-Çininin böyük hissəsini ələ keçirdi.
  Ancaq almanlar yalnız Belçikanı işğal edə bildilər və Parisin kənarında dayandırıldı. Hollandiya da müharibəyə girdi.
  Çar Rusiyası daha iki ay İngiltərənin Asiyadakı mülklərini ələ keçirdi və İndoneziyanı bitirdi. Sonra Avstraliyaya endi, Afrikadan keçdi.
  Almanlar Parisi tutmağa çalışdılar, lakin onların hücumu dəf edildi. Bununla belə, müharibə məğlub oldu. İtaliya İngiltərə və Fransanın Afrika mülklərini də ələ keçirdi.
  Yalnız beşinci ayda çar qoşunları Avropaya gəlməyə başladı. İndiyə qədər Afrika və Avstraliyada döyüşlər tam sürətlə gedirdi, lakin artıq başa çatmaq üzrə idi. Torpaq itkisindən xeyli zəifləmiş Avstriya-Macarıstan da koalisiya tərəfində müharibəyə girdi.
  Almanlar Hollandiyanı tuta bildilər. Və mövqelərini yaxşılaşdırdılar.
  Daha iki ay çar Rusiyası Avstraliya və Afrikanı tutmağı başa çatdırdı. Və yalnız noyabrın sonunda, yalnız soyuqda, Parisdən yan keçərək Alman-Rusiya qoşunlarının yeni bir hücumu başladı.
  Bu vəziyyətdə qüvvələr onsuz da çox qeyri-bərabər idi. Fransız-İngilis qoşunları məğlub oldular. Və Paris mühasirəyə alınıb.
  Və yeni ildə qarnizon təslim oldu... Sonra çar və alman qoşunları üç həftə ərzində bütün Fransanı ələ keçirdilər. Sonra İngiltərənin bombalanması başladı... Və bütün koloniyalar koalisiya tərəfindən tutuldu.
  Böyük Britaniya 1946-cı ilin mayında artıq bombalarla qana bulanmış və yıxılmışdı
  Təslim oldu.
  Beləliklə, daha bir böyük müharibə başa çatdı. Rusiya demək olar ki, bütün müstəmləkələri ələ keçirdi. Almaniya nisbətən az, İtaliya bir şey tutdu, Avstriya-Macarıstan simvolik bir parça aldı.
  Almanların böyük müstəmləkələr gözləməsinə və yalnız Mərakeşin bütövlükdə daha az almasına baxmayaraq, Almaniya onun tərkibinə daxildir: Belçika, Hollandiya və Fransa Port de Kaleyə.
  Bundan əlavə, çar Rusiyası almanları Namibiyaya və əvvəllər sahib olduqlarını qaytardı.
  Bir sözlə, birtəhər başa düşdük və barışdıq ...
  Sülh gəldi... 1953-cü ildə Rusiyada, bir ildən sonra isə Almaniyada atom bombası var idi. ABŞ 1960-cı ildə nüvə silahı alıb.
  Beləliklə, qorxu tarazlığı yarandı.
  Və 1955-ci ildə ilk rus kosmonavtı topun ətrafında uçaraq kosmosa uçdu. Və 1961-ci ildə ruslar Aya ayaq basdılar.
  Və 1983-cü ildə Marsa! Amerikalılar 1971-ci ildə, almanlar isə 1984-cü ildə Aya uçdu.Avstriya-Macarıstan və Almaniya bir dövlətdə birləşdilər. İsveç və Norveç muxtariyyət və özünüidarə ilə Rusiyanın bir hissəsi oldular.
  Digər ölkələr tədricən müstəqilliklərini itirdilər.
  1987-ci ildə rus kosmonavtları dağdan yuxarı Veneraya uçdular. 1992-ci ildə Merkuridə. Və 1999-cu ildə Pluton.
  Günəş sistemi mənimsənilib.
  Üç nüvə imperiyası var idi: Böyük Almaniya, ABŞ və Böyük Rusiya.
  II Aleksey də 1972-ci ildə altmış səkkiz yaşında vəfat etdi. Onun yerinə oğlu dördüncü İskəndər keçdi. Bu padşah taxta çıxanda qırx bir yaşında idi. Qəribədir, amma dördüncü İskəndər də altmış səkkiz il keçdi və 1999-cu ildə öldü. Və oğlu Vladimir III taxta çıxdı. 2013-cü ildə Romanovlar sülaləsinin dörd yüz illiyi qeyd olundu.
  Hələlik Rusiya ayaq üstə möhkəm dayanıb. Amma dünyada hələ də Almaniya və ABŞ onun rəqibləridir. Çar imperiyası müstəmləkələrlə birlikdə dünya ərazisinin yarıdan bir qədər çoxunu və dünya əhalisinin üçdə ikisindən çoxunu əhatə edir. Rusiya güclüdür, amma hələ ki, yeganə deyil.
  Rusiyanı idarə edir, Vladimir üçüncü 2019-cu ildə altmış yeddi yaşına çatdı. Çoxları onun əvvəlki padşahlar kimi altmış səkkiz il yaşayacağını, yoxsa bu qəribə təsadüfləri kəsəcəklərini maraqlandırır?!
  Bu arada Rusiya nüvə əleyhinə silahlar hazırlayır. Aydındır ki, nüvə silahı olmayacaq və Rusiya Almaniya və ABŞ-ın öhdəsindən tamamilə gələcək. Daha çox əhalisi və daha çox əsgəri var. Və silahların keyfiyyəti daha yaxşıdır!
  Ancaq nüvə silahları var və onların hamısı hələ fəth edilməyib. Amma onlar çox aktiv şəkildə anti-nüvə silahları hazırlayırlar, ona görə də qalib gəlmək üçün müəyyən şanslar var.
  
  GİBRALTARIN DÜŞÜŞÜ
  İspan diktatoru Franko, real hekayədən fərqli olaraq, alman qoşunlarına ingilis qalası Cəbəllütariqə hücum etməyə razılıq verdi. Bunun müqabilində İspaniya Afrikadakı bəzi Britaniya və Fransa torpaqlarını aldı.
  Mainstein komandanlığı altında hücum 1940-cı il noyabrın 25-dən 26-na keçən gecə baş verdi. Məlum olduğu kimi, ingilislər belə bir hərbi gedişə o qədər də hazır deyildilər və nasistlər belə bir güclü qalanı bir zərbə ilə ələ keçirə bildilər.
  Onun süqutu müharibənin gedişinə əhəmiyyətli təsir göstərdi. Wehrmacht qüvvələrini Afrikaya ən qısa məsafəyə köçürə bildi və İngilislərin Aralıq dənizinə Şərqdən girməsi əngəlləndi.
  Alman komandanlığı ekvatorial Afrikaya bir neçə diviziya göndərdi. Bundan əlavə, Rommel korpusu reallıqdan bir neçə ay əvvəl Liviyaya köçürülüb.
  İngilislər də öz növbəsində Efiopiyada italyanlara qarşı hücumu dayandırdılar və Misirdə mövqelərini möhkəmləndirməyə başladılar. Lakin Rommel onlardan qabağa keçə bildi və qabaqlayıcı zərbə nəticəsində müstəmləkə qoşunlarını məğlub edərək İsgəndəriyyə və Qahirəni ələ keçirdi. İngiltərənin Afrikadakı mövqeyi daha da mürəkkəbləşdi. Almanlar artıq Süveyş kanalına çatmışdılar və Yaxın Şərqə daha da irəliləməklə hədələyirdilər. Bundan əlavə, Sudana doğru hərəkət etmək mümkün oldu.
  Düzdür, italyanların Yunanıstandakı işləri o qədər də uğurlu alınmadı, lakin Almaniyadan əlavə qüvvələrin yaxınlaşması vəziyyəti xilas etdi.
  Hitlerin qarşısında dilemma var idi: SSRİ-yə hücum etmək, yoxsa Britaniyanı bitirmək? Wehrmacht-ın Afrikadakı uğurları ikinci qərarı verdi - Qərbdə əllərini açmaq. SSRİ-nin hərbi hazırlıqları Fuhrerdə qorxu yaratsa da.
  Qırmızı Ordu getdikcə güclənirdi, lakin almanlar da boş oturmurlar. 1941-ci ildə tankların istehsalı 1940-cı ilə nisbətən iki dəfə, aviasiya isə təxminən iki yarım dəfə artdı.
  Nasistlər Maltanı bombalayıb desant etdilər. Sonra Rommel Süveyş kanalında müdafiəni yardı və Britaniya hakimiyyətinə qarşı üsyan edən İraqa girdi. Almanlar həm Küveyti, həm də bütün Yaxın Şərqi nisbətən asanlıqla fəth etdilər. Stalin isə gözləmə taktikasına sadiq qaldı. Lakin Çörçill inadla müharibəni davam etdirdi. İrana çatan Wehrmacht Cənubi Afrikaya üz tutdu.
  1941-ci il sona yaxınlaşırdı. Sualtı qayıqların buraxılması artdı və İngiltərə müstəmləkələrini itirməkdə idi. ABŞ passivdir. Lakin Yaponiya boş otura bilməyib və dekabrın 7-də Peru limanına hücum etdi. Sakit okeanda yeni müharibə başlayıb. Və Hitler yenidən SSRİ-yə hücum planlarından imtina etməli oldu.
  Yaponlara kömək etmək, İran və Hindistanı, eləcə də Cənubi Afrikanı ələ keçirmək lazımdır. Və ən əsası Britaniyanın özü. Üstəlik, Amerika bombardmançıları oyuncaq deyil. Onlar Üçüncü Reyxə çoxlu problem yarada bilərlər. Böyük Britaniya ərazisindən bomba zərbələri endirmək ən əlverişlidir.
  Beləliklə, Fuhrer 1942-ci ildə şərqə hücum etmək fikrindən əl çəkməyə məcbur oldu.
  Stalinin özünün cəbhə açacağı riski var idi, amma... Stalinin xarakterini bilmək lazımdır. Xarici siyasətdə çox təmkinlidir. Finlandiya ilə müharibə Qırmızı Diktatoru daha da ehtiyatlı etdi.
  SSRİ güclənərkən. 1942-ci il yanvarın 1-də aviasiyanın sayı otuz iki min nəqliyyat vasitəsinə, iyirmi beş mindən çox tanka və daha üç min tanketə çatdı. Ümumilikdə Stalin, ümumi sayı 32 min avtomobil olan 20 mexanikləşdirilmiş korpusun işə götürülməsini başa çatdırmağı planlaşdırdı, bunlardan ən son KV müxtəlif markalı və T-34, 16,5 mini. Üstəlik, avtomobilin yüngül olduğu ortaya çıxsa da, T-50 tanklarının inkişafı hələ də davam edirdi.
  Matilda və bəzi kreyser tankları ilə qarşılaşan almanlar ingilislərin ağır tanklar hazırladıqları barədə məlumat əldə edərək öz mastodonlarını da hazırlamağa başladılar. İlk növbədə, 88 millimetrlik bir topla "Pələng" və uzun lüləli 75 millimetrlik keçilməz silahla zireh.
  Sovet tanklarının tikintisi ilə bağlı məlumatlar da var idi. KV-2 tankı Qızıl Meydandakı 1 May paradında getdi və otuz dördündə bəzi məlumatlar var idi.
  Hər halda, Speer imperiya silah və sursat nazirliyinə rəhbərlik edərkən texnologiyanın inkişafı daha sürətli getdi. Hitler dünyanın ən yaxşı və daha ağır tanklarına sahib olmaq istəyirdi. Lakin Almaniya açıq-aşkar SSRİ-dən aşağı idi. Və avtomobillərin sayı və keyfiyyəti. 1941-ci ilin avqustunda KV-3 tankının istehsalına başlandı. Avtomobil 68 ton ağırlığında olduqca ağır idi, lakin ilkin mərmi sürəti saniyədə 800 metr olan 107 mm-lik topla silahlanmışdı. Bu, ona, yeri gəlmişkən, hələ seriyaya daxil edilməmiş "Pələng" üzərində üstünlük təmin etdi.
  Daha güclüsü 125 ton çəkisi və iki silahı olan KV-5 idi. Düzdür, belə ağır maşın sovet ordusu üçün xeyirdən çox problem yaradırdı. Və 1942-ci ildə 107 ton ağırlığında KV-4 versiyası qəbul edildi. SSRİ haqlı olaraq dünyanın ən ağır, hətta ən güclü tankları ilə fəxr edə bilərdi.
  Amma digər tərəfdən, Almaniya aviasiya sahəsində kifayət qədər yaxşı inkişaf edib. Yu-188 seriyaya girərək qırıcılarla müqayisə edilə bilən bir sürət inkişaf etdirdi. DO-217 də layiqli görünürdü. Reaktiv təyyarələr də fəal şəkildə inkişaf etdirildi. Əsas hədəf Britaniya olduğu üçün reaktiv bombardmançı təyyarələrə real tarixdə olduğundan daha çox diqqət yetirilirdi.
  Almanlar qul əməyindən fəal istifadə edirdilər. Afrikadan çoxlu qaradərililər gətirildi. Qara işçilər itaətkar, dözümlü, lakin bacarıqsız idilər. Onlar köməkçi iş üçün istifadə olunurdu.
  Lakin Avropaya nəzarət etməklə, almanlar kifayət qədər sayda və ixtisaslı işçi qüvvəsini cəlb edə bildilər.
  Speer hətta yəhudiləri məhv etmək üçün bir proqram həyata keçirmədən, təyyarə və avadanlıq istehsalında istifadə edərək Hitleri inandıra bildi.
  Mərc Britaniyaya qarşı hava hücumuna və böyük sualtı müharibəyə qoyulmuşdu.
  Bununla belə, Amerikanın münaqişəyə girməsi Fritzlərə başağrısı əlavə etdi və canavar sürülərinin sayını kəskin şəkildə artırmağa məcbur etdi.
  Almaniya gec-tez bombardmançı və strateji təyyarələrin istehsalını artırmağa məcbur oldu. İlk növbədə Yu-288 və Yu-488 - dörd mühərriklə. Lakin onların inkişafı və ağıllara gətirilməsi vaxt tələb edirdi. ME-109 modifikasiyası "F" bütövlükdə Britaniya avtomobilləri üçün layiqli rəqib idi. Lakin ME-209-un inkişafı ME-210 kimi uğursuz oldu.
  XE-177 dalğıc bombardmançı təyyarəsi də uğursuz oldu. Lakin Speer kəmiyyətlə oynadı. Bundan əlavə, Focke-Wulf ME-109-un bəzi zəif cəhətlərini kompensasiya edərək silahlanma baxımından ən güclü döyüşçü oldu. Bəli və almanların uçuş məktəbi ingilis dilindən, hətta Amerikadan daha yaxşı olduğu ortaya çıxdı . 1942-ci ilin mayında nasistlər Cənubi Afrikanı ələ keçirdilər. Və Amerika eskadronu Madaqaskara gəldi. Miduey döyüşü amerikalılar tərəfindən uduzdu: beləliklə, bu döyüşdə həlledici rol oynayan üçüncü dərəcəli kapitan istehza ilə Madaqaskarda başa çatdı. Birləşmiş Ştatlar Afrikada baza saxlamaq və nasistləri rahat buraxmamaq istəyirdi. Lakin bu, onların Sakit okeandakı mövqelərini xeyli pisləşdirdi.
  Düzdür, yaponlar kifayət qədər hərəkət etmədilər. Havay arxipelaqı uğrunda döyüş uzandı.
  Nasistlər Afrikaya və böyük strateji xammal ehtiyatlarına nəzarəti ələ keçirdilər, Hindistan və İranı da ələ keçirdilər. Üçüncü Reyxin nəzarəti altında olan resurslar çox böyükdür, lakin onları hələ də həzm etmək lazımdır.
  Britaniya üçün hava döyüşü o qədər də sadə deyil. Daim təyyarə istehsalını artıran almanlar təzyiq göstərdilər, lakin ümumi üstünlük yox idi. Strateji aviasiyanın gücünün olmaması və ABŞ-ın köməyi və hətta o zaman da kifayət qədər sualtı qayıqların olmaması təsir etdi. Və bu qədər ümidlərin bağlandığı möcüzə torpedo bizi ruhdan saldı.
  Fürer 1942-ci ildə Britaniyaya enməyə cəsarət etmədi. Dəniz gücünün və sualtı donanmanın gücləndirilməsinə mərc edildi. Eyni zamanda təyyarədaşıyan gəmilər və döyüş gəmiləri tikildi. Kifayət qədər istehsal gücü var idi, amma hər şey vaxt apardı.
  A sinifli ballistik raketlər də incə tənzimləmə tələb edirdi. Lakin FAU-1 robot mərmiləri kütləvi şəkildə istehsal olunmağa başladı. Sadə yanacaqdan istifadə edən nisbətən ucuz avtomobillərin şübhəsiz üstünlüyü var idi ki, onların pilotlara ehtiyacı yox idi.
  Qeyri-məhdud təbii ehtiyatlara və əmək ehtiyatlarına çıxış əldə edən Hitler alman pilotlarının həyatını xilas etmək istəyirdi. V-1 istehsalı asan və insansız ən yaxşı həll kimi görünürdü. Və minlərlə belə robot mərmi 1942-ci ilin payızından Londona düşüb.
  Eyni zamanda, almanlar Arado reaktiv bombardmançı və ballistik raketlərin inkişafını sürətləndirdi.
  Stalin gözləməyə və güc toplamağa davam etdi. 1942-ci ildə SSRİ beş min yarım yeni KV və T-34 tankı və minə yaxın köhnə marka, beş yüzə yaxın yeni yüngül T-50 və T-60 və iki yüz amfibiya istehsal etdi. Təyyarə parkı da artdı - on beş minə yaxın yeni və köhnə təyyarə xidmətə girdi. Hətta pilot çatışmazlığı da var idi. Katyuşaların istehsalı yavaş-yavaş artdı.
  Nasist Almaniyası otuz mindən çox təyyarə istehsal etdi, lakin döyüşlərdə əhəmiyyətli itki verdi. Almanlar təxminən altı min yarım tank istehsal etdilər. Ən əsası, T-3 və uzun lüləli 75 mm-lik silahla T-4-ün yeni modifikasiyası. Ən yeni "Pələnglər" yüzdən bir qədər çox istehsal etdi və "Panthers" hələ də yalnız prototiplərdədir.
  Lakin Schmeister tərəfindən hazırlanmış MP-44 hücum tüfəngi seriyaya girməyə başladı. Əsl hekayədən fərqli olaraq, maşın əlvan metalların çatışmazlığı nəzərə alınmaqla hazırlanmalı deyildi. Və bu, yüngül lehimli poladdan daha sadə bir hücum tüfənginin inkişafını sürətləndirdi.
  Beləliklə, kiçik silahlarda almanlar üstünlük qazanmağa başladılar. Lakin onlara həm də maşının bütün qoşunları yenidən silahlandırması üçün vaxt lazım idi.
  Ancaq buraxılışın ayda qırx və ya əlli sualtı qayığa çatdığı sualtı donanmada almanların həqiqətən tayı-bərabəri yoxdur.
  Hətta hidrogen peroksid üzərində çox yüksək sürətli sualtı qayıqlar var idi. Nüvə proqramında işlərin sürətləndirilməsi. Xoşbəxtlikdən, çoxlu resurs var. Hətta alman fiziklərinin qrafitin moderator kimi uyğun olmadığı səhvi də fəlakətli olmadı. Ağır su istehsalı üçün bir neçə zavod, o cümlədən Afrikada tikilmişdir.
  Deməli, yuma ilə deyil, yuvarlanmaqla deyil, nasistlərin nüvə reaktoru 1942-ci ilin dekabrında işə başlayıb. Hətta amerikalılardan bir az əvvəl. Sakit okeandakı məğlubiyyətlərdən sonra ciddi sökülməyə başladılar. Və nüvə proqramına ayrılan maliyyə kəskin şəkildə kəsildi.
  1943-cü ilin əvvəli Hitlerin Ümumi Müharibə elan etməsi və işğal olunmuş ərazilərdə universal əmək xidmətinin tətbiqi ilə əlamətdar oldu. Londona edilən kütləvi V-1 zərbələri özünü doğrultmadı. İngilislər bu cür zərbələri qismən dəf etməyi öyrəndilər, lakin almanlar nömrəni aldılar.
  Lakin sualtı müharibə Britaniya üçün həqiqətən fəlakətli oldu. Xammal çatışmazlığı səbəbindən adada silah istehsalı kəskin şəkildə azaldı. Metropolis dağılmaq ərəfəsində idi. Bundan əlavə, nasistlər Madaqaskarı ələ keçirdilər və yaponlar nasistlərlə birlikdə Avstraliyanı işğal etdilər və nisbətən tez təslim oldular.
  Stalin gözləmə taktikasının təhlükəsini başa düşsə də, döyüşə girmədən özünə sadiq qaldı. Yaxşı olar ki, kapitalistlər özlərini sona qədər məhv etsinlər. Və baxacağıq...
  Amma bu taktikanın çatışmazlıqları da var idi. Böyük resurslardan istifadə edən Üçüncü Reyx artıq SSRİ-yə qarşı müharibəyə hazırlaşırdı. 1943-cü ildə Üçüncü Reyxdə tankların istehsalı gündə orta hesabla 1200 avtomobilə, üstəgəl üç yüz əlli özüyeriyən silaha çatdı. Üstəlik, özüyeriyən silahlar heç də zəif deyil. "Ferdinandlar", "Bamblebees", "Jagdpanther". Almanların demək olar ki, tanklarda itki vermədiyini nəzərə alsaq, onların panzvale doldurması Qırmızı Ordudan iki dəfə sürətli idi. Texnikadakı kəmiyyət fərqi SSRİ-nin xeyrinə azalmağa başladı.
  Keyfiyyət baxımından Fritz, çəkisi KV-3-ə bənzəyən "Kral Pələngi" aldı, nüfuz gücü baxımından silah mərmi keyfiyyətinə və daha güclü ön zirehlərə görə bir qədər üstün idi. Yaxşı, super ağır sovet KV-5 və KV-4 texniki cəhətdən çox etibarsız oldu , xüsusən də onların alt hissəsi. Beləliklə, bu cür canavarların döyüş istifadəsi şübhə altında idi.
  Stalin həmçinin yeddi silah və iki reaktiv yaylım atəşi ilə KV-6 yaratmağı əmr etdi. Maşını düzəltdilər. Ancaq o qədər ağır və uzun olduğu ortaya çıxdı ki, onu qatarda daşıya və ya döyüşdə yerləşdirə bilmədin. T-34-76 kifayət qədər uğurlu maşındır, lakin Panther və ya Pələnglə müqayisədə döyüşlərdə daha zəifdir. KV-1 və KV-2 çəkisinə görə almanlarla müqayisə oluna bilər, lakin zərbəyə görə Panthers və Pələnglərdən daha aşağıdırlar. Alman T-4 zirehdə otuz dördü tutdu və silahlanma, görmə qabiliyyəti və optika baxımından üstün oldu və bu, daha ağır dəyişiklikləri müqayisə etsək, bərabər çəkidə və ya daha azdır.
  Bir sözlə, Fritz yuxarı çəkildi və keyfiyyət eyni səviyyədə idi. Və ME-309 və ME-262-nin görünüşü aviasiya keyfiyyətində üstünlük verdi. Ən yaxşı dörd mühərrikli bombardmançı Yu-488 kimi. Onların arxasında isə reaktiv modellər dayanır. Məsələn, Yu-287 və Arado.
  1943-cü ilin sentyabrında nasistlər nəhayət Britaniyaya uğurlu eniş həyata keçirdilər. İki həftəlik döyüşdən sonra - İngiltərə təslim oldu. Çörçill Kanadaya qaçsa da, Qərbdəki müharibənin nəticəsi əvvəlcədən gözlənilən nəticə kimi görünürdü.
  Əsas müttəfiqini itirən və Üçüncü Reyxin artan gücündən qorxan Ruzvelt sülh istədi.
  Hitler ətrafı ilə müzakirələrdən sonra ABŞ qarşısında şərt qoydu: nüvə proqramından imtina və Yaponiya və Üçüncü Reyxin bütün fəthlərinin tanınması. Fritsin artıq sualtı donanması ilə üst-üstə düşdüyü İslandiyadan qoşunların çıxarılması kimi. Döyüşlərin hələ də dayanmadığı Qaya üzərində Çıxan Günəş Ölkəsinin nəzarəti. Bundan əlavə, Hitler Üçüncü Reyx və Yaponiyaya ABŞ və İngiltərənin vurduğu bütün dağıntılar və hərbi xərclərə görə maddi təzminat tələb etdi.
  Sülhün şərtləri olduqca çətin olsa da, Ruzvelt böyük çətinliklə onların Konqresdə və Senatda qəbul edilməsinə nail oldu.
  ABŞ-ın tabeliyində böyük rol Stalinin Axis güclərinin koalisiyasına qoşulmağa qarşı olmadığı və ən azı Alyaskanı geri almağa hazır olduğuna dair eyhamları oynadı.
  Həvəs və duyğulardan daha yüksək olduğu ortaya çıxan Amerika praqmatizmi qalib gəldi. Bundan əlavə, almanların nüvə proqramı Amerikadan daha sürətli inkişaf etdi və bu, gələcəkdə fəlakətlə dolu idi.
  İkinci Dünya Müharibəsinin birinci mərhələsi başa çatıb. Lakin fürer indi SSRİ-ni bitirmək istəyirdi.
  Stalinin gözlənilməz gözləmə taktikası və dünya sülhü işinə sədaqəti pis bir zarafat oynadı. Cozef Avstraliya da daxil olmaqla Şərq yarımkürəsinin bütün resursları və Qərb dünyasındakı bəzi körpü başlıqları ilə Üçüncü Reyx və Yaponiya tərəfindən qarşı çıxdı.
  Doğan Günəş ölkəsi hələ Çini bitirməmişdir, lakin o, ikinci bir cəbhə aça bilərdi. Hitler isə fəal şəkildə müstəmləkə qoşunlarını və xarici legionları formalaşdırırdı. Eyni zamanda, silah istehsalı da artdı.
  1944-cü ilin birinci yarısında Üçüncü Reyxdə tankların və özüyeriyən silahların istehsalı gündə yüz maşına çatdı və keçdi. Panter-2 öz səviyyəsində bütün sovet avtomobillərini yan keçdi. Daha təkmil Alman tankı "Lion" və tezliklə "Kral Aslanı" meydana çıxdı.
  Ən əsası isə reaktiv aviasiya seriyalı şəkildə inkişaf etdirilib. Buna cavab olaraq, T-34-85 və IS-1 və IS-2 tankları SSRİ-də istehsala keçdi və heç kim KV seriyasını istehsaldan çıxarmadı. 1944-cü il üçün Üçüncü Reyxin ən kütləvi seriyalı tankı Panther-2 və SSRİ T-34-85 idi. Daha ağır modellər əhəmiyyətli dərəcədə - təxminən dəfə, on kiçik miqdarda istehsal edildi. Almanlar sovet yollarında çox ağırlıq sürmək istəmirdilər və Stalin KV seriyasına inanmağa başladı və İS-lər çox xam olduğu ortaya çıxdı.
  Bununla birlikdə, 71 L kalibrli 88 mm-lik bir topla Alman "Panther" -2, silahın zirehli deşmə gücündə, ön zirehdə və bir az yan tərəfdə T-34-85-i üstələdi və eyni zamanda etmədi. 900 at gücünə və 47 ton çəkiyə malik mühərriki ilə sürücülük performansını qəbul edir. Alman tankının çəkisi 50,2 tona çatdıqda belə, ölümcül olmadığı ortaya çıxdı.
  Alman reaktiv təyyarəsinin ümumiyyətlə layiqli rəqibi yox idi.
  Hitler rezin çəkməməyin daha yaxşı olduğuna qərar verdi və 1944-cü il iyunun 22-də müharibəyə başladı. SSRİ-yə öz və xarici bölmələrindən üç yüz əlli, yüz iyirmi divizion peyk atdılar. Üçüncü Reyxin tərəfində: Rumıniya, Macarıstan, Slovakiya, Xorvatiya, Finlandiya, İsveç, İtaliya, Portuqaliya, İspaniya, Bolqarıstan, Argentina, Türkiyə.
  Almanlar Wehrmacht-da çoxlu sayda əcnəbilərdən və hiwilərdən istifadə etdilər. Ümumilikdə, Üçüncü Reyx, təkcə birinci eşelonda on iki milyon yarım əsgəri döyüşə atdı, onların qırx faizindən çoxunu milliyyətcə almanlar təşkil edirdi. Peyklər daha üç milyon əlavə etdi. Ümumilikdə birinci eşelonda təxminən on altı milyon piyada, otuz üç minə yaxın tank, əlli beş mindən çox təyyarə, iki yüz əlliə yaxın top və minaatan var.
  SSRİ səfərbərlikdən sonra on üç milyon yarım əsgər yerləşdirdi, lakin qüvvələrin bir hissəsi Uzaq Şərqdə və daxili rayonlarda saxlanılmalı oldu. Birinci eşelonda səkkiz milyon əsgər, otuz minə yaxın tank, qırx minə yaxın təyyarə, iki yüz minə yaxın silah və minaatan var idi.
  Beləliklə, Üçüncü Reyxin tərəfində, daha yaxşı pulemyotla piyadada ikiqat, güc hərəkətliliyində isə beş qat üstünlük var. Düzdür, SSRİ-nin çoxlu pulemyotları var, demək olar ki, paritetdir.
  Tanklarda fərq böyük deyil, lakin SSRİ-də köhnəlmiş avtomobillərin faizi, eləcə də əvvəlki buraxılışların tankları daha yüksəkdir.
  Alman reaktiv aviasiyasının rəqibi yoxdur və Üçüncü Reyxin pervaneli təyyarələri daha sürətli və daha yaxşı silahlanmışdır. Düzdür, sovet avtomobilləri üfüqi manevr qabiliyyətinə görə üstündür.
  Artilleriya və minaatanlarda qüvvələr nisbəti bərabərliyə ən yaxındır. Həm kəmiyyət, həm də keyfiyyət.
  Düzdür, Üçüncü Reyxin donanması xüsusilə su altındadır, Sovet donanmasından qat-qat güclüdür. Yaponiyada olduğu kimi.
  Bundan əlavə, nasistlərdə artıq kütləvi istehsalda A sinifli ballistik raketlər var və ilk disketlər havaya qalxıb.
  Ümumiyyətlə, nasistlər daha güclü olacaq və Stalin müdafiəyə gec də olsa, kifayət qədər əsaslı şəkildə hazırlaşacaq. Amma çox iş görülməyib. Stalin xətti tam bərpa olunmamışdı, ən əsası isə qoşunlar xətti tutmaq üçün kifayət qədər hazırlıqlı deyildi. Baxmayaraq ki, onlar ümidsiz şəkildə yenidən təlim keçmişdilər.
  Molotovun sərhəd xətti, üç il müddətində, ümumiyyətlə tamamlandı, lakin sərhədə çox yaxın idi və kifayət qədər dərinliyə sahib deyildi. Bundan əlavə, Stalin Dneprdən sonra üçüncü eşelonun tikintisini əmr etdi, lakin bu, yalnız ABŞ-ın təslim olmasından sonra başladı.
  Düzdür, sovet qoşunları ilə yanaşı, sayı bir milyona çatan əsgər və milis olan NKVD-nin hissələrinə də ümid etmək olar. Bu, yalnız qərb şəhərlərində təxminən dörd milyon insan deməkdir. Əlbəttə ki, onların döyüş effektivliyi adi bölmələrdən daha pisdir.
  Almanlar, eləcə də real tarix, mərkəzdə əsas zərbəni vuraraq, Bialystok kənarını və Lvov yumruğunu kəsdilər. Döyüşlərin elə ilk günləri göstərdi ki, almanlar çoxlu sayda xarici birləşmələrə baxmayaraq, hücumu az-çox rəvan aparırlar. Ancaq sovet qoşunları tez-tez itirilir.
  Bundan əlavə, Ukrayna bölmələrinin döyüş qabiliyyəti şübhəli olub. Müharibənin ilk günlərində bir çox fərarilər və təslim oldular.
  Sərhəd döyüşlərində düşməni cilovlamaq mümkün deyildi. Və sonra Stalin səhv etdi, bölmələrin əsas xəttə çıxarılmasını qadağan etdi və cəbhəni düzəltməyi tələb etdi. Səhv, lakin gecikmiş şəkildə düzəldildi. Almanlar mərkəzdə Stalin xəttini qıraraq, artıq iyunun 28-də Minski tuta bildilər.
  Qarışıqlıq daha da gücləndi. İyunun 30-da Yaponiya və onun peyklərinin müharibəyə gözlənilən girişi baş verdi. Beləliklə, hələlik biz Uzaq Şərqdən qoşunların köçürülməsini unutmalı olduq.
  Mərkəzdə Alman sıçrayışı genişlənirdi. Naəlaclıqla bağlamağa çalışdıqları böyük bir boşluq var idi. Lakin nasistlər irəlilədilər və iyulun 16-da Smolenskə girdilər.
  Bütün mövcud ehtiyatları döyüşə ataraq, milisləri silah altına alan Stalin və Jukov Fritzlərin mərkəzdə irəliləməsini dayandıra bildilər. Lakin Hitler qoşunlarını cənuba çevirdi. Nasistlər Kiyevdə nəhəng bir qazan yaratdılar və demək olar ki, bütün Ukraynanı ələ keçirdilər.
  Leninqradın qarşısını kəsdi, Krımı işğal etdi. Döyüş hərəkətlərinin gedişi 1941-ci ilə, amansız karma kimi görünürdü. Ancaq fərqlər də olduqca əhəmiyyətli idi. 1941-ci ildə SSRİ-nin bir qədər sərbəst ehtiyatları var idi və indi hər şey artıq səfərbər edilmişdi. Hücum oktyabr ayında baş verəndə, müdafiəni saxlamaq üçün demək olar ki, heç bir şey olmadığı ortaya çıxdı.
  1944-cü il noyabrın əvvəlində faşistlər Moskvanı mühasirəyə alaraq Stalini Kuybışevə qaçmağa məcbur etdilər.
  Nasistlər real tarixdən fərqli olaraq əhəmiyyətli say üstünlüyünə malik idilər. Şimaldan və Cənubdan Moskvadan yan keçmək üçün kifayət qədər diviziyaları var idi. Lakin sovet bölmələri müxtəlif cəbhələrdə həddən artıq yayılıblar.
  Əslində, 1941-ci ildə səfərbərliklərdən sonra Stalin şəxsi heyətin sayında Wehrmacht üzərində üstünlük əldə etdi və müharibənin əvvəlindən Üçüncü Reyxdə olduğundan dörd dəfə çox təyyarə və tanka sahib idi. Və müharibənin ilk beş ayında real tarixdə daha çox sovet texnikası istehsal edildi.
  Ancaq indi nasistlər həm silahların, həm də şəxsi heyətin kəmiyyəti və keyfiyyəti baxımından kozırdırlar. Qırmızı Orduda isə 1941-ci ildəki yaralar var. O cümlədən ukraynalıların, baltların və bir çox kiçik xalqların sovet sistemi uğrunda ölmək istəməməsi. Kütləvi vətənə xəyanət və repressiya qurbanlarının arasından qaçmaq, mülklərindən məhrum edilmiş və hər cür incimiş digər insanlar. O cümlədən sovet rejiminin ideoloji düşmənləri.
  Almanların da Qərbi məğlub etməsi satqınların sayını artırır.
  Ona görə də təəccüblü deyil ki, Moskva mühasirəyə alınıb, almanlar isə Donbası, Voroneji tutub Stalinqrada doğru irəliləyirlər.
  1944-cü ilin qışı, təəssüf ki, 1941-ci ildəki kimi şaxtalı və qarlı olmadı. Lakin Moskva 1944-cü ilin dekabr ayının sonuna kimi qəhrəmancasına müqavimət göstərdi. 1945-ci ilin yanvarında Stalinqrad süqut etdi və onun uğrunda döyüşlər çox da uzun olmadı. Fevral və martın əvvəllərində almanlar və onların peykləri Qafqazı və Bakı neft quyularını tamamilə ələ keçirdilər.
  Sonra hücum Volqa boyunca getdi. Saratova, Kuybışevə, daha sonra Orenburqa və Kazana.
  Stalin Sverdlovska qaçdı. May ayında Kazan düşdü. Yayda almanlar və yaponlar Rusiyanın dərinliklərinə doğru irəliləməyə davam etdilər. Sovet qoşunlarının müqaviməti azaldı. 5 avqust 1945-ci ildə Sverdlovsk alındı. Və 3 sentyabr 1945-ci ildə Stalin nəhayət təslim olmağa razı oldu. Öz həyatları və azadlıqları müqabilində.
  İkinci Dünya Müharibəsi bitdi. Lakin sülh uzun sürmədi. Nüvə silahlarını sınaqdan keçirən Hitler onların fenomenal dağıdıcı gücünə əmin oldu.
  İndi belə görünürdü ki, Yaponiya və ABŞ hələ də Üçüncü Reyxin dünya hökmranlığı yolundadır. Və fürer Çingiz xan, Makedoniyalı İsgəndər, Napoleon, İmperator Troya və Qanuni Süleymanın cəmindən daha çox ərazini fəth etsə də, Yaponiyanı da məğlub etmək qərarına gəldi.
  İkinci Dünya Müharibəsinin başa çatmasından düz üç il sonra, güclü nüvə yüklü yüz ballistik, qitələrarası raketlər Doğan Günəş ölkəsini bir anda əhatə etdi.
  Və sonra Wehrmacht və donanmanın quru bölmələrinin hücumu başladı. Almanlar Yaponiyanın Asiyadakı mülklərini nisbətən tez ələ keçirdilər və metropolun özü atom bombaları ilə yerlə yeksan edildi.
  Çıxan Günəş ölkəsinin Sakit okean mülkləri tərəfindən az və ya çox uzunmüddətli müqavimət təmin edildi. Lakin 1949-cu ilin iyununda hər şey bitdi. İndi yalnız ABŞ-ı məğlub etmək qaldı. Üstəlik, bir səbəb var idi. Amerikalılar, razılaşmaya zidd olaraq, nüvə silahı hazırladılar və gizli sınaqlarını keçirdilər.
  Hitler 1950-ci il yanvarın 1-də müharibəyə başladı, yeni ildə birdən üç yüz nüvə raketi atdı.
  Dağıdıcı nüvə zərbəsi Amerikanın yüz böyük şəhərini məhv etdi və bir neçə on milyonlarla insanın ölümünə səbəb oldu. Ən iyrənc vəhşiliklərin ən uzun siyahısına Adolf Hitlerin ən böyük cinayətlərindən daha birini əlavə etdi.
  Sonra Kanadanın işğalı və cənubdan Latın Amerikası diktaturaları ilə birlikdə gəldi. Amerikalılar zəiflədilər və şoka düşdülər, lakin ümidsizcəsinə döyüşdülər. Onlar başa düşdülər ki, məğlubiyyət onlar üçün yalnız köləlik və yavaş, ağrılı ölüm deməkdir.
  Ona görə də bu, bütün müharibələrin ən çıxılmazı idi. Və bu, bir ildən çox davam etdi və Üçüncü Reyxi daha iki yüzə yaxın nüvə yükünü atmağa və bir çox münbit torpaqları radioaktiv səhraya çevirməyə məcbur etdi.
  Ancaq buna baxmayaraq, məqsədə çatıldı və Üçüncü Reyxin son düşməni məğlub oldu. Və bundan sonra dünya qloballaşması deyilən proses başladı. Alman markası yeganə dünya pul vahidi oldu. Hətta formal olaraq müstəqil olan ölkələr də yalnız məhdud yerli özünüidarəni saxlamaqla, Üçüncü Reyxin koloniyaları səviyyəsinə endirildi.
  Yəhudilər və qaraçılar qanundan kənar elan edildi: onlar axtarıldı və məhv edildi. SS kütləvi təmizləmələr həyata keçirdi və qəzəbləndi. Əsl kabus gəldi - əjdaha saatı. Və ya daha doğrusu, bir dövr. Fürer kosmik genişlənmə iddiası ilə real dünyada totalitar imperiya qururdu.
  1959-cu ildə Fürerin yetmiş illik yubileyinin qeyd edilməsi zamanı rəsmi tacqoyma mərasimi, dünya miqyasında plebisit keçirildi - bu, super-imperator titulunu qanuniləşdirdi. Və 1967-ci ildə Adolf Hitler öləndə onun titulunu və hakimiyyəti oğluna miras qaldı.
  O vaxta qədər Yer planeti artıq Ayda və Venera ilə Marsda yaşayış məntəqələri qurmuşdu və xarici ulduzlu aləmlərə genişlənməyə fəal şəkildə hazırlaşırdı... Nasistlər ümumbəşəri imperiya - Ulduz Reyxinin qurulmasını istəyirdilər. bütün kainatı kabusa qərq et.
  
  QIRX ADANIN CANVARLARININ YENI MACERASI
  Dimka qılıncını parçaladı və çaşqın halda gözlərini qırparaq küçədə dayandı. Əlləri qan içində idi, qılıncdan qalanlar qanlı idi. Sirenlər səsləndi. Yay şəhər küçəsi. Və çalışan polislər. Arxasında dəyənəklə zərbə endirildi. Dimka çətinliklə eşidilir:
  - imtina edirəm!
  Əllərini geri gətirirlər və qandalları qoparırlar. Oğlan biləklərinə vurulan metaldan ağrı hiss edir. Onu furqona - qara qarğaya aparırlar.
  Dimka qəzəb və qorxu qarışığını hiss edir. Keçmişi xatırladır. Uşaqların qılıncla varlıqları üçün mübarizə apardıqları bir ada. Taxta, lakin oğlan qəzəbdən tutulduqda, onlar kəskin honlanmış polad çevrilirlər. Dimka bir neçə aydan çox orada qaldı. Döyüşdü, vuruşdu, yaralandı, özünü yaraladı. Hətta satqını şəxsən öldürdü. Hər şey idi. Və sonda qalib gəldilər.
  Təəssüf ki, məhv edilmiş gəmidə yalnız uşaqlar qalıb. Və yalnız qızı ilə qaça bildi. Belə macəralardan sonra həbsxana artıq ölkə kimi görünmürdü.
  O, qılıncla zorakı oğlanı vurdu, gördü ki, uzanır, qan gölməçəsi axdı.
  Zərbə ölümcül oldu? O qədər bəxtsiz ki, Dimka, sanki bundan əvvəl başında kifayət qədər macəra yox idi. Və əgər o, nə öldürdü? Həbsxana? Onu cinayətkarların olduğu çirkli, iyi gələn kameraya aparacaqlarmı?
  Və nə qədər oturacaq? Onun cəmi on dörd yaşı var. Ondan çox, qanuna görə, vermək hüququ yoxdur. Bəlkə hər şey düzələcək!?
  Doxsan ikinci ilin həyətində. Demokratiyadan, azadlıqdan bu qədər danışıldığı, amma banditizmin gücləndiyi bir vaxt.
  Huni dayandı və Dimka çıxarıldı. Qara saçlı yaraşıqlı, qaralı oğlan quldura oxşamır, əksinə, zəncirli qandallı qurbana bənzəyir.
  Dimkanı demək olar ki, dərhal müstəntiq və prokurorun yanına apardılar.
  Məni kresloya oturtdular.
  Müstəntiq bir neçə adi sual verdi və təbəssümlə dedi:
  - Sənin yaraladığın uşaq ölür! Ona görə də Allaha dua et ki, ölməsin!
  Dimka ah çəkərək cavab verdi:
  - istəməzdim...
  Prokuror bir kağız uzatdı:
  - Bu bir etirafdır. İmza versəniz, məhkəməyə qədər zaminə buraxılacaqsınız. Və orada, gənc yaş və polisə sürücülərin olmaması nəzərə alınmaqla, onu şərti olaraq alacaqsınız!
  Dimka kağıza baxdı və cəld oxudu və başını mənfi şəkildə buladı:
  - Burada deyilir ki, yeniyetmə özü şirkətə hücum edib. Və sadəcə mənə hücum etdilər!
  Müstəntiqin siçan fizioqnomiyası və qalın qaşları var idi, o, qışqırdı:
  - Sizə tövsiyə etdiyimiz kimi imzalayın! Əks halda, həbsxanaya düşəcəksiniz. İndi biz sözün həqiqi mənasında işlərlə doluyuz və siz çox uzun müddət məhkəmə qarşısında oturmalı olacaqsınız. Hücrədə isə taxtalarda üç cərgə çarpayı, küncdə bir çömçə və sənin kimi əlli əsəbi, ac oğlan var. Müxtəlif növ cinayətkarlar. Və yaraladığın oğlan sağ qalsa belə, istintaq üç il, sonra bir il və məhkəmə davam edəcək! Ömrünün ən gözəl illərini cəhənnəmdə keçirəcəksən!
  Prokuror razılaşaraq başını tərpətdi və təsdiq etdi:
  - Sənin barəsində həbs-qətimkan tədbiri və ya həbs qətimkan tədbiri və ya getməmək barədə yazılı vəd və ya anan və ata səni aparacaqlar. Seçim sənindir! İnanın mənə, yetkinlik yaşına çatmayanlar üçün koloniyalar artıq sıxdır və onlar sizə sınaq müddəti verməkdən məmnun olacaqlar. Ancaq bizimlə mübahisə etsəniz, mütləq bir yer olacaq!
  Dimka hiss etdi ki, müstəntiqlə prokuror zarafat etmirlər. Və əslində həbsxanada çürüyə bilərlər. Baxmayaraq ki, əksinə, imza atacağı halda onların azadlığa çıxacağı fakt deyil. Polislərin aldatdığına dair bir çox nümunə varmı? Ancaq Dimkada əsas şey inadkarlıq və ölüm adalarında qaldıqdan sonra özünü açıq şəkildə göstərən inadkarlıq idi. Və oğlan qətiyyətlə dedi:
  - Yox!
  Müstəntiq sərt şəkildə hönkürdü:
  - Nə deyil?
  Dimka sərt şəkildə dedi:
  - İmzalamayacam! Mənə hücum etdilər, məni zəncirlə yaralamaq istədilər və bu, özünümüdafiə idi!
  Müstəntiq hönkürdü:
  - Oldu! Həbsxanada, bir həftə daha ağıllı otur!
  Prokuror başını tərpətdi və imzaladı:
  - İki aylıq həbsdə olarkən. Ancaq əlbəttə ki, daha əvvəl buraxa bilərsiniz!
  Müstəntiq hönkürdü:
  - Məncə, həbs oğlana xeyir verəcək!
  Dimka ofisdən çıxarılaraq həbsxanaya aparılıb. Qandallar cingildəyirdi və Oğlanın etməli olduğu yeganə şey yolun o tayındakı zənciri keçmək idi. Orada onu qəbul etməli idi.
  Dimka iki polisə zəncirlənmiş zəncirlə getdi. Olduqca pis hiss etdim. Həbsxana, kamera, pis məhkumlar. Bəli və etirafa imza atmaqdan imtina edərək problemə düşdü. Baxmayaraq ki, digər tərəfdən, bundan sonra qarmaqdan çıxmayacaqsınız.
  Dima növbətçi otağına aparıldı. Ad, soyad, ata adı, qiymətli əşyalar sizinlə.
  Sonra şmon. Polis əməkdaşı və iki ağ xalatlı qadın uşağı güzgü olan otağa apararaq əlavə lampaları yandırıblar. Əmr belə oldu:
  - Soyun!
  Dimka ah çəkdi - şmon! Maraqlıdır, niyə qadınlar? Oğlan cins şalvarını, köynəyini, idman ayaqqabısını, pencəyini çıxarıb. O, yalnız şortu ilə qalmışdı.
  Ağ xalatlı gənc qadın dedi:
  - O, yaxşı qurulub!
  Məmur səsləndi:
  - Və qısa tumanlarınızı çıxarın! Canlı!
  Xəcalətdən yanan Dimka onları da götürdü. İstər-istəməz qızardı və üzünü örtdü. Polis məmuru səsləndi:
  - Sakitcə! Əllər tikişlərdə! Daha yaxından baxın - bu bir qatildir!
  Tibb bacısına oxşayan ağ xalatlı qadın gülümsədi və nazik, tibbi əlcəklər taxdı:
  - Biz belə görməmişik! Rahat ol bala, bibin səni hiss edəcək!
  O, Dimanın cəsədini müayinə etməyə başladı. Mən oğlanın adalarda qaldığı müddətdə uzanan saçlarını gəzdim. Hər bir ipi diqqətlə tarayın, gizli bir şey axtarın. Bəlkə də pul. Sonra oğlanın qulaqlarına və burun dəliklərinə parıldadı. O, nəsə tapmaq ümidi ilə bunu diqqətlə etdi.
  Sonra başını açılışa qoymağı əmr etdi və əllərini çənəsinə qazdı. Əlini ağzına saldı. Dimka dili ilə rezin iyini və dadını hiss etdi. Qadın diş ətlərinin, dişlərin, yanaqların arxasında hiss etdi. Dilin kökünə basdıqda, uşaq qusma hücumu hiss etdi. Bəli, necə utancvericidir. Əli badamcıqlara qədər getdi və nəfəs almaq çətinləşdi.
  Sonra, nəhayət, qadın onu göndərdi və gülümsədi:
  - Heç nə yoxdur!
  Məmur əmr etdi:
  - Davam et Olqa! Mövzunun xüsusi təhlükəsini nəzərə alaraq şəxsi axtarış ən hərtərəfli olmalıdır!
  Ağ paltarlı qadın Dimkanın sinəsini hiss etməyə başladı. Qollarını qaldırıb qoltuqlarının altına baxdı. Və gözlənilməz qüvvə ilə göbəkə basdı. Dimka nəfəs aldı...
  Sonra qadın dayanıb soruşdu:
  - Yaxşı, indi qoy çömbəlsin!
  Polis məmuru hönkürdü:
  - Çox etibarlı deyil! Onun da anusuna baxın!
  Ağ xalatlı qadın başını tərpətdi.
  - Bunun üçün xüsusi icazə lazımdır! Eynilə, oğlanın intim yerlərini yoxlamaq üçün!
  Zabit tənbəlliklə əmr etdi:
  - Otur, balaca şeytan...
  Dimka ləyaqətlə cavab verdi:
  - Mən oğlanam!
  Və çömbəlmək asan oldu. On dəfə oturdu. Bundan sonra qadınlar onun dabanlarını yoxlayıb, barmaqlarının arasından keçiblər.
  Bundan sonra Dimka qonşu otaqda idi. Orada həbsxana geyimində, əlində yazı makinası ilə sıfıra kəsilmiş başqa bir uşaq dedi:
  - Nə yenilik var?
  Polis məmuru belə cavab verdi:
  - Bəli və çox tazı!
  Oğlan güldü və dedi:
  - O, o qədər də qorxulu deyil! Yaxşı, stulda otur və saçını kəs!
  Dimka oturdu. Çılpaq olmaq xoş deyil. Sonra da səni cinayətkar kimi keçəl kəsdilər. Üstəlik, maşın küt idi və saç kəsdirmək ağrılı idi. Qalın, qara saçlar yerə töküldü. Gənc məhkumun yıxılmış çəkmələri onların üstünə ayaq basdı. Deyəsən, hər saç telində ölməz ruhun bir zərrəsi ayrılır və sən getdikcə daha az azad olursan. Dimanın əhvalı pis idi. Qarşısında həbsxana kamerası və yetkinlik yaşına çatmayan cinayətkarlarla görüş var idi.
  Bununla belə, Dimka heç vaxt yaşıdlarından qorxmurdu. Qırx adaları sərtləşdirdikdən sonra artıq qorxulu deyil. Əgər belədirsə, döyüşəcək. Bəs həbsxana?
  Başqa imtahan nədir. Onun cəmi on dörd yaşı var və qarşıda bütün həyatı var.
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"