Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Uka Suma Hiper Virtual Realidad Anat"awinaka

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Mä suma nuwasir tawaqux machaq ciborg amigopampiw Pinocho realidad virtual ukan ch"axwapxi. Chiqansa, jupanakax wali thaya ch"axwirinakanïpxiwa, jupanakax chiqpachanx jan tukuskirkamaw irpapxaspa ukat leonanakjamaw nuwasipxaspa, ukat taqi kasta cósmicos ukat mágicos ukanakamp nuwasipxarakispa.

  UKA SUMA HIPER VIRTUAL REALIDAD ANAT"AWINAKA
  ANOTACIÓN ukax mä juk"a pachanakanwa
  Mä suma nuwasir tawaqux machaq ciborg amigopampiw Pinocho realidad virtual ukan ch"axwapxi. Chiqansa, jupanakax wali thaya ch"axwirinakanïpxiwa, jupanakax chiqpachanx jan tukuskirkamaw irpapxaspa ukat leonanakjamaw nuwasipxaspa, ukat taqi kasta cósmicos ukat mágicos ukanakamp nuwasipxarakispa.
  . JANK"A #1
  Verónicax mä bikini isimp isthapt"ataw mä transparente autonkäna, ukax mä stingray aplanado ukar amtayi. Ukat ukhamarakiw paneles ukan hologramapax qhant"äna, ukax nuwasiñ controlatayna ukat amuyataxa, mä wali axsarkañ maquina.
  Jupan jakʼapanjja, Pinocho sat ciborg satänwa. Jichhax anqäxatx tunka pusini jan ukax tunka phisqhan marani wayn tawaqur uñtataw troncos de natación ukanx uñtasïna, wali musculoso, suma, wayna fisiognomía ukanïnwa, uka fisiognomía ukanx janiw mä ñik"utas ukat rosas ajanunakapas utjkänti.
  Wali suma wayna, q"illu ñik"utani ukat chika caja manqhan suma ñik"uta khuchhurata. Ukat ñik"utax suma, ch"uxña, ch"akhanakax ch"uqt"atawa. Ukax publicidad ukanw uñt"ayasispa, juk"ampis jilïr warminakataki. Ukhama, jïsa, uka wakichäwix kunayman tuqitwa uñacht"ayasispa. Ukhamarus, ukat Verónica, ukax parámetros ukanakax bombeados ukhamawa.
  Ukat jichhax ukham luraski. Jiwasax ch"axwirin parámetros ukanakap bombeañäni. Jisk"atpachax nayraqatax láser armas ukanakax uñakipataw ukatx pä kutiw jilxattawayi. Ukatxa yapxatañaniwa disparo, ukhamaraki mä t"ijtawi. Uka caudal ukaxa jilxatayañawa. Suma, nivel de protección de campo de fuerza, ukhamat uñisirinakax jan jank"ak phichhantapxañapataki.
  Ukhamaw uka tawaqux ch"amampi uka tuqitx askichäna.
  Suma, Pinocho ciborg ukax mä ch"amanchawiw luraraki. Ukat chiqans, maquinan parámetros ukanakap jiltayaraki. Ukampis janiw ukhamakiti, atipjäwinakax jasakiw churasïna.
  Chiqansa, ¡computadora anattʼañan sinti facil atipjañax janiw askïkiti!
  Ukhampachas akanx waljax ch"axwirinakan kunjamäkitix ukarjamaw lurasi. Ukampis aka tuqinxa, taqi kunas uka chacha warmin sarnaqäwiparjamaw sum wakichtʼasi.
  Verónicax mä jamp"att"asiw masiparux phust"awayi ukatx tuiteó:
  - Mä jach"a atipt"awiw suyt"askistu,
  ¡Fuk, jank"akiw vecino!
  Uka qhepatjja, qʼala, muyu, rosa talonap joystick sat boton chʼalljjtayäna, ukat nuwasiripajj wali chʼamampiw jalnaqäna.
  Canonadas de estrellas ukanakax jilxattaskäna. Jilpachax t"unjatawa, renacuajos transparentes, módulos de rescate ukat cápsulas de metal líquidos ukanakar uñtasita, mä jisk"a volúmenes ukar apsuñ yant"asa. Jan qillqat kamachinakarjamaxa, janiw amuyuparjam tʼunjatäkaspati, ukampis katjatäspa ukhaxa, uka computadora mágica ukan utjki uka computadorax jupanakpacha tʼunjañatakiw mä orden churaspa. Ukhamarus walja módulos ukanakax jan amuyt"asisaw jiwapxatayna. Crossoyders , mä jach"a velocidad uñstayasa, uñisirinakan flotaparux ch"allxtasipkakïnwa, ukampirus ladonakaruw ch"allxtasipxäna, bombas termoquark ukanakax jupanak taypinw phallapxäna, sapa mayniw walja waranqa waranqa cargas ukanakamp apt"ata, ukax mä jach"a markar t"unjañjamawa. Natural ukhamawa, mä directo golpe ukampixa, janiwa mä campo de fuerza ukampixa, janiwa mä metal más pesado ukampixa aguantakaspati.
  Verónicax nayrïr uñisiripampiw uñkatasïna. Ukhamächi ukhajja, mä asienton nuwasir avionatänwa, uka barcon controlanakapanjja, kayunakampi mä qhana envolturaruw mä miskʼi qontʼatäskäna. Ukat wali chʼamäki uka maniobranak lurarakïna.
  Programador imillax akham q"ucht"awayi:
  -Ah, dieta, janiwa aka ukata manq"añati, .
  Ukat imill wawax kayunakapax janiw sarnaqañat qarjatäkiti ...
  Ah, dieta, kunjams usuta , .
  ¡Manq"at awtjatax imill wawanakax q"illu ch"uxñaruw tukupxi ukat q"uchupxi!
  Uka qhipatxa, Verónicax uka apt"asiwayi ukat, kunjamtix jupax laser armanakapat uñisirinakarux yapuchañ munkän ukhama. Ukat ch"axwirix cigarro pitatayna, qhanaw uka manq"a phayt"ata, kayunakan misk"i, q"al jan walt"ayata.
  aniquilación ukanakax janïr pachaparuw phallawayi ukat radiación gamma ukan efectop jan ch"amanchawayi. Trolls ukan barconakapas janiw bostezapkänti, juk"amp trampas térmicas, electrónicos ukat gravedad ukanakas espacio ukanx uchatäpxänwa . Chiqansa, gravedad armanaka, metal chʼiyjaña, estructuranak tʼijtʼayaña ukat phallaña ukanakaw jukʼamp jan waltʼayirïna. Trampa de gravedad ukax acción ukarux jan ch"amanchaspawa, jan ukax misiles, torpedos, minas ukanakar irpañatakix radar ukarux aynacht"ayaspawa. Walja warawaran barconakapax gravitacional jan walt"ayat uñjasisaw janq"u enano ukar sarapxäna, ukat aka chhaqhat intiruw jach"a densidad ukat gravedad ukamp jaquntañ qalltapxäna.
   Crossoyders , wasitat sayt"ayasax, uñisirinakan jach"a barconakaparuw ninap jaquntapxäna - ultra-battleships. Uka mastodones ukanakax mä markar taqpach uñt"ayañatakïnwa, mä ch"aman sistema de armas ukanïnwa, chiqans mä ch"aman campo de fuerza ukanïnwa. The tactic of concentrated shelling from gravity guns was used against them , jupanakan radiación ukax juk"amp ch"amaw mä campo de fuerza ukamp reflejar, ukatsti, maynix yant"aspawa mä juk"a generadores ukanakar jan walt"ayañataki. Ukhamächi ukhaxa, suertempixa, mä axsarkañ bomba termoquark ukaw irnaqaspa. Cruzadonakax wali ch"amanïpxänwa, jan axsart"as uñacht"ayapxäna. Vacío ukax energía sobrecarga ukamp thuqt"askaspas ukhamaw amuyasïna, ukhamat arma gravedad ukax juk"amp askinjam irnaqañapatakix jayaruw jist"antapxañapäna, ukax jach"a jan walt"awinakamp phuqhantatänwa. Aka chiqanx maynix chhuxriñchjasïna, t"unjañ antorchampiw qhant"äna, ukatx payïrix.
  Inas jan walinak lurañax wakiskchiti? - sasaw generalax säna.
  Imill wawax wali suma ñik"utan diamante brochempiw lliphipis jaysäna:
  - Janiwa, masija, mä chacha warmiru t"unjañawa wakisi. Aka maquinas bárbaras ukanakax wali jaya chiqat planetanakar bombardeañ yatipxi, ukax sañ muniw kunapachatix densamente poblado mundos ukar jak"achasipki ukhaxa, juk"ampis jiwasan esfera capital ukar...
  Uka tuqitxa, gurgling:
  "Jupanakarux t"unjañax juk"amp ch"amaw sasaw amuyta, jan ukax jach"a ch"amanchirinakax tantachasipxani ukhax jan kuna jan walt"äwin jayarst"atäpxani.
  Uka tawaqux jan axsarasaw kayump takxatäna, colerasisaw akham säna:
  - Ukhamasti, ukatakixa sarapxam! Ukat juk"amp jak"achasipxpan, ultra-battleship ukax especialmente luratawa uñisirinakar jan kuna jan walt"awimp q"añuchañataki.
  Ukat q"ala kayuni ukat kurva suma uñnaqt"an Verónica pachpax wali risqiw jikxatasïna. Ch"axwirixa, kawkhantixa misk"ixa ch"axwatayna, apthapitayna ukatxa t"unjatayna. Ukat chocolate ukan carbonizado parrillax jaquqanïxänwa.
  Ukampis Verónica kullakarojj kimsa autonakaw mä kutikiw nuwantäna. Ukat jupanakanx muxsa achunakax janiw sapürukiti, jan ukasti ass con licor. Aka chiqanx q"ala amparampix ukham apsuñ yant"am, ukat juk"ampirus q"ala imill kayumpiw ukham apsuñama.
  Verónica kullakajj maniobra lurañatak obligatänwa.
  Ukat ciborg masipax Pinocchio jupax wali ch"amampiw ch"axwawayaraki. Ukat ukax wali muspharkañ uñjäwipunïnwa, nayax sañ muntwa. Uka munat waynax jan iyawsañjam yatiñanïtap uñacht"ayäna. Kunawsatix mä paquete de cigarrillos Camel ukham sazonado as ukax jupamp nuwasiñar mantkän ukhas.
  Ukhama, yaqha nuwasirinakaxa wali suma nuwasipxäna.
  Plataformas de ataque, jan ukasti, uñisirit juk"amp jayaruw sarapxäna, específicos de sus armas ukanakax ukham tácticas ukanakarux óptimas ukham tukuyapxäna, cruceros ukat transportes ukanakaruw fuerzas de aterrizaje ukanakamp ch"axwapxäna. Mä jan amuyasitapatxa, maynix nuwasiñ robots, trolls ukat apnaqat raza aliados ukanakamp phuqhantat barconak ch"axwañ línea ukar apayatayna. Maniobrabilidad ukat armamento ukanakax convencionales estrellas barcos ukanakat sipanx juk"amp jisk"akiwa, transportes ukanakax suma jark"aqasiñanakanïnwa, ukampis suxta tunk phisqhanix phallawayapxarakïnwa, ukatx yaqha pä tunk kimsanix wali jan walt"ayatarakïnwa. Sapa mayniw mä millón chikatat jila unidades de combate ukanipxatap amuytʼasaxa, ukax mä jachʼa chhaqtäwiwa.
  Ch"axwäwinx Verónicax parámetros ukanakap t"ijt"aspawa sasaw amuyasïna. Jisk"atpachax, láser armas ukan penetrante ch"amapa. Ukhamat mä minuton chʼamap jaqontapjjañapataki, kunjamtï walja bomba atómicanakajj Hiroshima markar jaqontatäki ukhama.
  Ukat akax utjiwa, ukat irnaqawayiwa. Violeta vigas de láseres ukanakax jak"ankir ch"axwiriruw phallayäna ukat jiwayir jark"aqasiñanakaparux ch"allt"äna. Ukat licor misk"ix ch"allt"asïna. Mayni paninixa imilla nuwasiri lakapata mantañ yant"apxäna. Ukampis uka suma uñnaqt"an warmix mä ch"iyjat barril ukamp mä katuqt"äwi luratayna. Ukat kunjams mä mini-cohete ukampix oblicuo ukham ch"allt"asi.
  Ukat jichhax payïr nuwasirix ch"iyjataw uñjasi.
  Uka tawaquxa akham sänwa:
  - Janiwa yawxatkiti, ukaxa banzai !
  Uka nuwasir waynax kisunakap q"ala ch"uqt"asisaw maynir jaquqanïna, aka kutix pä asienton nuwasir jaqiruw jaquqanïna:
  - ¡Ataúd ukanxa mä ejército de orcos ukanakaw utjani ukat khitinakatix cigarro, muxsa achunaka ukat taqi kasta alcohol ukanakat contratapkistu ukanakaw utjani!
  Verónicax yaqha nuwasiriruw jaquqanisin larusitayna ukat jach"at arsüna:
  Oz reino ukar jach'añchaña !
  Ukampis Rofoshki chachajj jankʼakiw pantjasitanakap amuyäna, voleibol ukanakapajj jukʼampiw plataformanakar purirïna, ukat zherriks sat animalanakajj pʼakjapjjänwa, chʼusawjanakan tamiz taypit liwjjatasaw wali tʼaqhesiñanak jawqʼjapjjäna, ukat mä carnero thaqhañatakiw sarapjjäna. Ukampisa, kunapachatï jakäwim jan aptʼaskta ukhaxa, jan axsartʼirïñax janiw chʼamäkiti. Yaqhip ajayunakax jan amtat jiwatanakanïnwa, akapachanak taypin t"ijt"apxäna, uka pachparakiw, janiw jupanakan jakhüwip jilxatayañ munapkänti.
  "Uñjapxam, ultra-battleship ukax t"unjatäkaspas ukhamawa. -sasawa generalax jach"at arsüna
  Chiqans crossoiders , wali jak"achasisinx generadores ukanakaruw jan walt"ayañ atipxatayna, ukatx mä bomba termoquark ukaw uka ch"usawjarux ayruntapxatayna. Jichhax uka jach"a warawaranakat maynïrix janiw utjxiti.
  - Taqini en masa ukaxa payïri, ch"allt"aña concentrado, janiwa ch"allt"añakiti. - Jach"a arnaqata canal codificado Kent ukaru.
  cruceros ukanakax ist"apxäna , juk"amp jak"achasisinx niyaw campo de fuerza ukar llamkt"äna, ukatx janiw armaskänti maniobrar ukat trampas ukanakax pachpa pachan jaquntañataki. Jupanakat maynïrejj jankʼakiw phallawayjjäna, ukampis yaqha ultra-guerra barcojj millón millón tripulacionampiw tʼunjañ qalltäna.
  - ¡Sumakiwa saraski! - sasaw uka duende generalax säna. - Jumaxa ukatxa kimsïri nasandalit.
  Mariscal espacial, mä jan wali pusi tronconi, jupa pachpaw mä ultra-guerra barconkäna. Munat uywanakapan jan chʼamanïtap uñjasajja, akham sasaw jachäna:
  - Jank"aki taqi ch"ama ch"amampi ch"axwaña puñturu jaquntaña, taqi cruceros ukanaka t"unjaña! ¡Ukat jankʼakiw paralelo manqha pachankir ajayunakampi chiktʼatäñama!
  Jupax arnaqaskäna ukhax suxta ultra-crucero ukax wali jan walt"ayataw uñjasiwayi. Chiqansa, kimsa jucha luririnakaparux aptʼasisaw atipjäna, ukatsti chʼallxtasïna, ukhamat cruzadonakax qhipäxar jaltañatakix jukʼakiw tiemponïpxäna.
  Verónicax diamantenakjam lliphipir kisunakap q"al uñacht"ayäna, ukat akham q"ucht"äna:
  Alaxpachan eclipse uñt"añamawa
  Wali axsarkañ chivo surf ...
  Akax mä infierno chimpuniwa
  ¡Rebaños de cósmicos ukanakax arnaqasipxiwa!
  Ukat jupax jan kuna phinq"asisaw mä paquete de Belomor ukamp mä juk"a ch"aman espacial ch"axwirimp nuwasiñar mantawayi.
  Ultra-cruceros ukanakax qhipäxar kutt"añ qalltapxäna ukat qutucht"asiñ qalltapxäna. Ukat ukhampachasa, fauns ukat elfos ukanakax janiw jaytañ amtapkänti, jupanakax wali coleratw ch"amanchasipxäna, uñisirinakaruw jank"ak arknaqapxäna, ukat warawaran barconakapax pä puntani hachampiw filaruw sayt"asipxäna. Ukampis ukham chʼamani warawaran barconakapan suma mayachtʼat uñstatapat atipjañajj janiw faciläkiti, chhaqtäwinakajj wal jiljjattäna, ukat cruceronakajj uka nuwasïwiruw mantapjjarakïna. Mayat mayatx tunka paqallqun cruceros ukanakaw jaquqanipxäna, pusix juk"ampiw mä trampa de gravedad ukar ch"allt"ata , ukax mä hechizo de olas ukamp modelo ukham uñt"ayatawa. Chiqansa, jukʼamp pusi ultracruceros ukanakax wali jan waltʼayataw uñjasipxäna ukat ninamp nakhantatäpxarakïnwa. Jichhax fauns ukanakax qhipäxar kutt"añapatakiw wayt"atapxäna, ukatx rofoshki ukanakax qhipharux chiqap tácticas ukanakaw jikxatasïna, ventaja numérica ukar sum apnaqañ yant"apxäna.
  Veronikax mä maniobra wali suma luratayna, ukatx mä ch"axwiriruw enganchañ atipxatayna, uka avión ukanx mä paquete de Belomor ukaw utjäna, ukax wali yatiñampiw luratayna. Ukat mä jiskʼa qʼañuchañaw utjäna. Ukat ukat mä paquete veneno, ninamp chʼamaktʼata, uka tʼunjatäki uka autot mistunïna.
  Verónicax akham sasaw tuiteó:
  - Ch"axwaña utjpan, .
  Elfie jïsa nayamp chika!
  Pinocho sat ciborg sat chachajj akham sänwa:
  - Juma, imillaxa jisk"akiwa! Saranti!
  Ukat jupax yaqha transparente maquinaruw producción espacial ukanx jaqunuqawayi, ukat ukax, kunjamtix nina nakhantki ukhamarjamaw mä barril de pólvora ukar uñtasita.
  Ukat uka chacha warmix mä arukiw arnaqapxäna:
  - Maya pä Kimsa - .
  ¡Jumax cigarronak chʼiyjtawa!
  zherriks ukan jawq"jatapat plataformanak ch"uqt"añ qalltapxäna .
  - Jiwasana pallapallanakaxa ch"amanchawi chhaqhayasipxi. Kent jilatajj akham sänwa.
  - Ukatxa ¡retiro phust"añasawa! Hett jilatajj akham sasaw amuytʼayäna. -Nayaw Star Marshal ukamp chiqak parlt"ä -sasa.
  - ¡Nayaw redespliegue uñt"ayawayta! Mariscalax arsüna. Wajjranakan ajanupajj kusisiñampi arrepentisiñampiw mistu. Uka nuwasïwix kunjamsa tukuyani ukax kunayman tuqitwa qhanañchasispa.
  Uka maniobra, delicadamente redespliegue satawa, nayratpachaw ensayatäna, walja kutiw ch"axwawinakan ukhamarak ejercicios virtuales ukanakan apnaqatäna. Natural ukhamawa, wakicht"ata ukat jank"akiw lurasïna. Mä dimensional espacio ukar mistuñax mä aceleración preliminar ukampiw lurasïna, nayraqatax jach"a barconakampi, ukatx jisk"a barconakampi. Khitinakatix retiro ukar ch"amanchapkän ukanakax mä jach"a jan walt"äwiruw puripxäna, ukampis rofoshki ukanakax mä k"ari trampa ukham suyt"apxatapat amuyataxa, janiw ch"amampiw ch"amanchapkänti, jaya chiqat bombardeo ukar jaquntañakiw utjäna. Qhiparusti, faunanakax walja chiqanakaruw mantapxäna, jan jak"achasiñapataki.
  Ukat Verónicax wali chʼamampiw nuwasiskakïna. Jupajj kʼari chuymampiw maniobranak luräna. Uka tuqinx jupax coñac "Napoleón" ukamp uñisitaynawa, ukat akax mä as wali jach'awa. Ukat jupa contra maniobra lurañajj janiw ukhamakïkiti.
  Mä wali axsarkañ uñisiri.
  Pinoquio-ciborg jupax kisunakap uñacht"ayäna, yuqall wawar uñtasit fisiognomía ukat q"ucht"äna:
  -Jiwasaxa, yatiñasawa, mä imillaru axsarañasa, .
  Suma uñnaqt"aninakan exploits ukanakax jan jakt"kayawa ...
  Kunatix imill wawanakax nuwasipxaspawa
  ¡Vorantejj chʼamaniwa, ukat wali chʼamani remo!
  Verónicax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna, mä maniobra de corte lurasax:
  - Jïsa! ¡Nayajj uk lurasmati! Ukat nayax coñac "Napoleón" uksa apnaqaraktwa.
  Ukat imill wawax wasitat jiskt"äw chimpunak maniobra luräna, ukat wali sum lurarakïna.
  Ukat jichhak nina nakhantat ch"axwirix mä akatjamat pä chiqar jaljtawayi, jichhax mä botella Napoleón coñac ukax yaqha maquinan nuwaskäna.
  - ¿Qhawqha qullqisa jiwasatakixa? General Kent jupax Hett masiparuw chhuxriñchjasïna, kunawsatix flotax ch"iyar ch"uqi ch"uqimp sum pasawaykän ukhaxa, mä jach"a gas ukan órbitaparuw liwxatäna, ukax wali denso ukhamawa, ukat mä campo gravitacional jupatakikiw uñstayäna.
  Uka suma tawaqux cincelat tonadampiw jaysäna:
  - ¡Wali sumawa! Tunka phisqhan waranqa jila jisk"a barconakaw chhaqhata, ukatx patak waranqa jila ch"axwirinakaw chhaqhata. Phisqa patak plataformas de huelga ukanakax ch"axwatawa, ukatx yaqha llätunk tunk kimsanix jach"a askichawinakaw wakisi. Pä patak llätunk tunk suxtan grapples ukanakaw chhaqhata, ukatx tunka llatunkan juk"ampinakaw askichañax wakisi. Kimsa patak paqallq tunk payan cruceros, llätunk patak kimsa tunk mayan misil apthapirinaka, suxta tunk jach"a jan walt"ayata, ukax janiw jakthapiskiti estaciones de seguimiento ukat robots de reconocimiento ukat jisk"a t"unjawinaka.
  - Ukatxa, ¿rofoshkas wila ch"akhanakaru jaytawayapxiti?
  Imill wawaxa larusitaynawa, perla kisunakapa uñacht"ayasa.
  - Chiqpachan jakthapiñax ch"amawa, ukampis jiwasanakat sipanx niya kimsa kutiw juk"ampi, jach"a warawara barconak apsta ukhax niya llätunk tunk transportes ukat llätunk superbuques ultra-battleships ukanakaw jaquqaniwayi, ukatx phisqax wali jan walt"ayataw uñjasi, jupanakax, wali sumax, , ukax qhipäx tuqir khitatäñapawa.
  - Walikiwa, ukatakixa chiqpachansa janiwa jisk"achatäkañäniti, ukampisa janiwa premio tuqita yatiskti. Principio tuqitxa, suertenipxtwa, uñisirinakax janiw wakicht"atäpkänti. Jutïr nuwasïwinjja, jukʼamp amuytʼasiñapawa.
  Uka tawaquxa akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Tukuyawi?
  - Chances ukaxa niya kipkakïskiwa, ukatxa computadora ukaxa juk"ampi suma alineación uñacht"ayistu.
  Jupanakax q"ala q"ala, bronceado, wali suma líneas ukanakampiw qhant"apxäna, mä seductora doblada de la talón de los pies de un elfo guerrero.
  Ch"axwirix thayampiw säna:
  - Ukhamatwa suma qhananchawi yatiyawi apsuña.
  Mä minuto qhepatjja, computadorajj akham sasaw yatiyäna:
  - Pä tuqina suma sarnaqawimpi partidos ukanakana ch"amapaxa akhamawa: rofos ukanakana atipt"awipaxa sapa patakata llätunka tunka pusini, elfo ukanakana atipt"awipaxa sapa patakata tunka mayani, empate ukaxa sapa patakata phisqa.
  - ¡Janiwa wakiskiti! Generalan ajanupax liwxatäna.
  - Suma sarnaqawixa janiwa ukhamakiti, mä pronóstico churañawa kunjamasa uñisirixa uñacht"ayi apnaqañapataki ukhamaraki kunjamasa jiwasaxa.
  Computadorax chika minuto juk"amp jakthapisinx akham sasaw apsuwayxi:
  Rofos ukanakan atipt"añapatakix sapa patakatx suxta tunk pusini, elfonakax sapa patakatx pä tunk phisqhani, ukat empate ukax sapa patakat tunka mayan ukhawa.
  - Ukhama, ukhamaxa chhaqtxaraktanwa, janis ukhamakipansa. Pusi jaqit mä ch"ama. Ukax juk"amp askiwa. - sasaw Mariscal Goognish jupax saraki.
  Verónicax coñac "Napoleón" ukampiw ch'axwawayaraki. Ukat janiw inamayakiti, tentáculos ukan botellax ukham axsarkañ sutinïtapa ukat mä qhana etiqueta ukanïnwa. Chiqansa, jupax wali jachʼa tiemponwa nuwasïna.
  Ukat programadora imillax janiw kuna tuqitsa sipitar katjañ puedkänti, janirakiw wasitat aynachtʼayañ puedkänti.
  Janiw ukakïkänti, ukat uka rayunakampiw enganjatäjjäna.
  Verónicax musculoso cuerpopax ch"uñump ch"uñuntataw jikxatasïna. Ukat imill-programadorax qʼala, cincelat kayunakap phichhantaraki. Ukampis nuwasirix jan axsarasaw q"ucht"äna:
  Uñisirinakaruw atipjañäni, iyawsapxita
  Vicioso botellanaka, nayax iyawstwa, jiwasax ch"iyjañäniwa ...
  Calvo Fuhrer, aycha manq"ir uywa, .
  Ukampis columna vertebral pʼakjañäni, ¡iyawsapjjam!
  Uka qhepatjja, uka tawaqojj qʼala kayunakapampiw joystick sat barcon botonanakap wali chʼamampi chʼalljjtayäna. Ukat nuwasir avionajj wali chʼamampiw tʼijtäna, jichhajj taqe pistolanakaw nuwasiñatak descarganak apsupjjäna.
  Ukat autoruw mantapxäna, kawkhantix mä jan ch"axwañ botellax utjkaspas ukhamaw amuyasïna. Ukat khathattʼasisaw chʼamaktʼäna.
  Ukat ukatsti coñac ukax phallawayxäna, ukat chocolates ukat muxsa manq"anakax taqi chiqaruw ch"iqintasïna. Ukat vainilla, pasas ukat walja suma manq"anaka jupanakat jaquqanïna.
  Verónicax akham sasaw tuiteó:
  Oh kuna bendicionas utji
  Taqi uka misk"i manq"aña...
  Chocolate, sawkasiñampi masticaña, .
  ¡Kusisiñampiw masticañama!
  Uka qhipatxa Verónicax uka apt"asisaw esmeralda ukat uka pachparakiw zafiro nayranakapamp wasitat ch"ipxtayäna, ukax warawaranakjamaw ch"allxtasïna.
  Programan wayn tawaqunakax akham sasaw jach"at arsupxäna:
  - Hiperquasar ukaxa ! ¡ Jumax ultrapulsar ukhamätawa !
  Verónica kullakajj akham siwa:
  - Wali askiwa saña: ultrapulsar , jumaxa Hiperquasar !
  Cyborg Pinocchio jupax akham sänwa:
  - Nayan amuyt"awijaxa wali ch"amawa, .
  Uka uñacht"äwimax mä cometa ukan chuymapampiw qhant"äna ...
  Jumax llijullijunakjamaw ch'allt'ista - .
  ¡Warawar uñtat alaxpachan suma uñnaqt"apampiw!
  Programador imill wawax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - ¡Jumaxa Pushkinjamawa! Kusapuni!
  Pinocho uka ciborg jupax akham sasaw jaysatayna:
  - Janiwa! ¡Janiw Pushkin ukhamäkti, jan ukasti waranq kutiw juk"amp thaya!
  Verónica kullakajj kisunakap qhantʼayasaw chillqtʼasïna:
  - Jïsa, ¡kawkhantix Alexander Sergeevich jupax nayrankxi! ¡Jumax ch"aman electrónica ukan yuqapawa, hiperplasma ukan procesores ukan!
  Ukat nuwasir chacha warmix wasitatwa wali colerat nuwasiñar tʼijtxapxäna. Wakicht"atawa jach"a nivel de fuerza letal ukat heroísmo uñacht"ayañataki.
  Uka uñacht"awix chhaqtañ qalltäna, ukatx q"al chhaqtawayxäna. Imill wawa comandantex jach"a platillot jithiqtawayi, juk"amp chiqaparux, holograma de gravivisor ukax mä jan amuyt"kay milagro lurawayi. Uka duende khititix sayt"askäna
  jaya chiqanxa, ukhamarakiw qhipäxar kutt"awayxäna, ajanupax llakitaw uñjasïna, jachaqt"asisaw nayranakapatxa.
  - Phiru! - Sataynawa imilla-commandantexa.
  Duendex akham sänwa:
  - Janiwa kunasa amuyañjamäkiti. Ukat mä akatjamat ukanx, elfonak taypinx tatajax ch"axwaski, ukat inas usuchjatächispa, jan ukax jiwayatächispa.
  - ¡Akax janiw jaqunukutakaspati! Yaqha duendex wali jach"at arsüna. - Markajaxa atipjaña jak"ankiwa. Hacha hiperplasmática ukax civilización ukanx liwxatasïna.
  Programa waynax akham sasaw perked up:
  - Hiperplasmático, sasma, ukampisa kunasa hiperplasma ukaxa ? Walja kutiw uk istʼawayta, ukampis janiw amuykti.
  Mä nayra ukat juk"amp yatxatat robot, jupax paciencianïñ amtäna, Jupa pachpaw yatiqañ tuqitx janiw físico ukhamäkiti, jan ukasti uk qhanañchañatakiw ch"amachasi, kunjamtix jupax mä sallqa jaqir amuyki ukhama, taqi ch"aman jaqir uñtasita.
  Ukatwa, mä juk"a ladopar jaltxañ amtäna, qalltañataki, jaya chiqatpachas ukhama:
  reyew uñstäna , jan ukax, aka uraqin reyiparjamaxa, Trikhkh . Jupax amtawayiw jan walt"awinak ukhamarak ch"amakt"awinak tukjañ pachaw purini. Uka pachakamaxa, jach"a fabricanakaxa jiwasana markasana lurasxataynawa, pistola, cañonanakawa uñstawayxatayna. Chʼaxwäwinakax jukʼamp chʼaxwañanaka ukat tʼunjäwinakaruw tukuwayxäna, ukat layqasiñanakax tukusxarakïnwa. Ukatjja, walja religionanakanjja, layqasiñajj jiwayir juchawa sasaw sapjje. Khitinakatix layqasiñ tuqit suyt"atäpkäna ukanakarux qawqha juchañchäwinakas pasawayki ukax janiw jakt"añjamäkiti. Caballero , aka pachanx qalltanx pachpakiw utt"ayatäna: layqanakax nina patxaruw mä chiqawj utji, jan ukax mä lawaruw mä chiqawj utji. Ukampis ukhamaw pasäna, kunapachatix jupax mä atipt"äwiw wakicht"äna, jupax kasta suma ch"axwirinakan atipt"asiwip wakicht"äna - mä mascarat marcial uñacht"äwi, atipirix mä frágil uñnaqt"an nuwasiriw jikxatasïna. Kunapachatï corona pʼeqepar uchatäjjäna ukhajja, visittʼir Palladin chachajj mascarap apsuwayjjänwa, ukat mä imill wawajj janiw yaqha sacerdotenakan ajanupar uñtaskänti, ukatwa jaqenakar uñachtʼayasïna.
  Taqinipuniw muspharapxäna, mä warmi duende ukhamänwa, mä legendaria raza baladas ukat leyendas ukanakamp jach"añchata. Jupax Trichkh -ruw amparap luqtäna , ukat wali suma jachaqt"asitapax wali suma artistanakan katjatawa.
   Reyejj juparuw munasïna, jupajj yaqha markankir warmiwa, Rerra sutimp uñtʼatawa . Jupan pasión ukax wali ch"amapunïnwa, janis taqinitak qhanäkchixa, jiwasax fauns ukat elfos ukanakax sinti mayj mayjawa. Kunaymana kasta, kunaymana kasta. Walikiwa, kunjamsa mä lobox wakarux munasi sasin qhanañcht"asma. Ukampis imill wawax, muspharkañawa, kutt"ayäna, ukat mä juk"a pachatxa jaqichasipxänwa, vecino caballeronakax uka contra sayt"asipkchïnsa. Ch"axwäwix qalltawayiwa, ukampis ukatx duende tawaqux mä sutil diplomático ukhamaw uñacht"ayasïna. Jupax k'arimp k'arimp Trichkh ukan uñisirinakaparux maynit maynikam ch'axwañ atipxatayna . Khitinakatix jank"akiw jisk"a llakinak amtasisax jupanakkamax mä jach"a ch"axwäwir mantapxäna. Ukhama, uka taypinxa, Trihha ejercitopax maynit maynikamaw jupanakar jawq"japxäna. Rerrax mä layqa ukhamaw tukuwayi, kunatix, chiqpachansa, walja elfonakax magia ukamp churatawa, juk"ampirus mä práctico ukamp. Kunjamtï qhipat yatxatawayktanxa, aka tawaqux jan iyawsañjam amuyunïtapatxa, janiw masinakapax amuyapkänti, ukat jaqunukut jaqiruw tukuwayi. Ukampis akax jupanak taypin jaqunukut jaqiwa, ukampis jiwasampix chiqpach apnaqiriruw tukuwayi. Yaqhachasiñanak jan yäqasa, Rerrax mä machaq religionaruw uñstayäna, uka religionax magia lurañax walikïskiwa. Jichhajj cunatpachwa magia lurañ yatipki uka wawanakar thaqhapjjäna, ukatsti escuelas especiales ukanwa yatichapjjerïna. Ukapachaw academias científicas ukanakax uñstawayi. Rerra jach"a layqax magia ukat científica ukanakamp mayachthapiñ yant"äna. Mä qhawqha tiempotjja, uka imperiojj mä machaq armanïjjänwa, jichhakamajj janiw uñjatäkänti, ukat uka planetaruw katuntäna. Trixh jupax chuymanïxänwa ukat jiwxänwa: ukatx elfonakax fauns ukanakat sipanx juk"amp pachaw jakapxäna. Ukat elfonakat sipansa paqallq kutiw jukʼamp alfonakajj utjäna. Rerra kullakajj emperatriz soberanaruw tuküna. Jupajj espacioruw sarañ munäna. Nayrïr etapajj esfera ukar tʼijtʼañaw utjäna. Uka pachpatakiw jichhax ch"axwäwix sarantaski. Ukatxa, kunjamsa mä atómico phallatax utjäna ukxa yatxatapxarakïnwa. Elementos superpesados ukanakax kunapachatix mä masa crítica ukan tantachasipxäna ukhax ch"iyjataw uñjasipxäna. Magia tuqit yanapt"asaw uka lurawix ch"amanchasispa. Ukat Rerra , cientificonakan yanaptʼapajja, núcleos de hidrógeno ukanakan fusión lurasaw chʼama apsuñajj wakisispa sasaw amuyäna, ukham lurañanakajj warawaranakanwa utji. Ukampis cheqapuniw hechizonakamp yanaptʼayasisajj mä bomba de hidrógeno lurañajj wakisïna. Uka pachatpachaw esfera ukar katuntañax qalltawayi.
  Verónicax uk uñjarakitaynawa, ukat jupax wali thaya ch"axwiriwa, jupax taqi ch"aman Warmi Diosan lurawipat utjatapat amtasirakitaynawa, jan jiwir alman nayra jakäwinakapat maynïrinxa, akham sänwa:
  - Kunjamasa bomba de hidrógeno apsuñaxa ukxa juk"ampi yatiyapxitasmati, kunatixa inasa juk"ampi ch"amanïchi mä pólvora phallatata sipansa.
  Robot waynax larusitaynawa, ukat mayni programa wawanakax p"iqip ch"allxtayapxäna iyaw sañataki.
  - Chiqpachansa juk"ampi ch"amani! Mä jiskʼa bombajja, jiwasan torresar uñtasita, mä kilómetro diámetro ukan mä barril de pólvora ukham phallaspa.
  - Wauu! - suma tawaquxa Verónicaxa ch"allt"asïna. - Jach"a jach"a.
  Uka juk"amp yatxatat robotax rapturampiw yatiyaskakïna:
  - Ukampis qhanat sipan juk"amp jach"a ch"amampiw espacio ukan sarnaqañatakix uka ch"amas janiw wakiskiti. Rerrax anqanx waynäkaspas ukhamaw qhiparäna, ukampis jiwañax jupar jak"achasirakïnwa. Ukhamäkchïnsa, jakäwip tukuyarojja, yatiqirinakapamp chikaw uka chhaqtayañ chʼamajj amuyasïna. Ukax kunapachatix materiax cargo ukan mayjt"ki ukhawa, plus jan ukax minus, minus jan ukax plus. Natural ukhamawa, electron qinayanakas kunayman tuqinakaruw muyuntapxi, ukat kunapachatï chʼaxwapxi ukhaxa, jan uñtʼat chʼamanakaw mistu.
  Verónicax aka tuqit yatxatañ munäna:
  - Electrón qinayanakata juk"ampi yatiyapxita.
  Ciborg waynax, jupax pachpaw era espacial ukan jikxatasi, jupax sarantaskakiwa:
  - Taqi átomos ukanakaxa mä núcleo ukatxa electron qinayanakampi luratawa, ukaxa electrones ukatxa positrones ukanakana muytatapata uñstayatawa. Mä juk"a intix muyuntki uka planetanakar uñtasitawa, ukakipkarakiw jank"ak muytatapax janiw juk"amp jach"äkiti. Mä segundonjja, billones millón revolucionanakaw núcleo muytapjje.
  Ukat chhaqtayañ pachanxa, electrones ukanakax ch"axwapxi, pachpa núcleos ukanakax protones ukat neutrones ukanakat luratawa, ukax wali ch"amampiw jikisipxi. Ukat mä jachʼa phallawiw utjaraki, ukat mä bomba de hidrógeno phallatapat sipansa, waranqa kuti jilaw chʼama chʼamajj mistu.
  Verónica kullakajj sillpʼiw säna.
  - ¡Absoluta loco ukhamawa!
  Cyborg Pinocchio jupax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - Supayax thayakiwa - saxranakaw ch"amanchapxani!
  Programa comandantex jupatakix sarantaskakiwa:
  - Ukatxa polaridad de cargas ukanaka mayjt"ayañatakixa, magia ukawa wakisi. Rerra ukan lurat hechizo de olas satäkis ukax . Kunawsatix jan mä ordenan thaya ch"allxtañaki, jan ukasti mä secuencia olas ukan sarnaqatapan. Ukax mä conjunto de campos ukanakaruw espacio ukan jan walt"ayi, ukat ukanakx, material mundo ukarux jan walt"ayiwa. Mä kasta efecto resonancia. Uka olax jisk"a cuerdas ukanakaruw kusisiyi, jupanakatx jach"a cuerdas ukanakaruw aljantasi, ukatw musicax wali jach"apuniwa, ukat qalanakax khathati.
  - Ukatxa oladanakaxa ondulanakjamawa, ukampisa janiwa thaya taypinakiti, jan ukasti yapu espacial ukanakanwa! Verónica kullakax qhanancht"iwa.
  Programa comandantejj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  Jïsa, ¡jumajj sum amuyapjjtajja!
  Ciborg waynax chiqanchawayiwa, nayranakapax qhant"ataw kuna yatiñanaktix jan nayrax uñjkatayna ukanak katuqasa:
  "Akax juk"amp jach"a nivel magia ukawa. Jichhax hiperplasma tuqit juk"amp yatiyapxita.
  Programa p"iqinchirix akham saskakiwa:
  - Ukhamaraki magia - hiperplasma satarakiwa. Natural ukhamawa, aniquilación energía ukax prologo ukhamaw tukuwayi, termoquark uka energía jikxatañataki. Ukat akanxa jukʼamp chʼamani magia lurañaw wakisïna. Elfonakax janiw chuymankipstasin usuntapkiti, k"umara ukat ch"amanïpxiwa, uka pachparakiw jiwañan jak"achasiñap amuyasipxi. Ukhama, Rerra , jan sinti jaya pachanak qhiparatap uñjasax, Zenna jupar jawillt"äna , jupax duende jaqinakan juk"amp ch"aman magopawa. Aka pachanx fauns ukax nayratpach esfera ukan qamasipxäna ukat yaqha pachanakaruw mantapxäna, mä qamir imperio ukar tukupxäna. Ukhamajj jupanakan apnaqeripajj jachʼa jachʼa tukur elfonakatakis mä jachʼañchäwiwa. Ukat jupamp chikaw jutïr pachan alajjpachar atipjañatakejj kuna lurañas wakisispa uk amuytʼapjjäna.
  Aka pachanxa, gravivisor ukan platillopax sala thiyan sayt"atäskiwa
  wasitat qhant"ata, característica sonidonaka ist"asïna.
  - Mayampi jawsaña. ¡Qhipürux aka sarnaqäw yatiyapxäma! - Sataynawa programa p"iqinchirixa.
  Verónica kullakajj filosofía toqet akham sänwa:
  "Ukhamarus, janiw machaq yatiñanakam yaqha jaqinakar jan waltʼayañataki apnaqañ munkti.
  Programan wawanakax ukat ciborg ukanakax larusipxäna.
  Cyborg Pinocchio jupax wali jach"at arsüna.
  - Ukat kunjamas, jumanakax jaqinakax, chiqpach nayra pachanx nayrar sartañ tuqitx jiwasan qhipäxanx, ukat askinak apsusipxta. Jumax janiw chiqap yatiyäwinak jikxatktati. Ukat comandante programajj janiw sum qhanañchkiti, mä bomba de hidrógeno lurañajj wakisispawa, jukʼampejj mä bomba de aniquilación lurañaw wakisispa .
  Mä conocedor ukan uñnaqapampi imill-programa ukax akham sänwa:
  - Aniquilación ukaxa juk"ampi jasakiwa, jach"a ch"amanïkchisa. Ukhamaraki, reacción ukaxa ch"amapaxa mayja mayjawa, ukaxa kawkiri sustancia ukaxa aniquilación ukanxa apnaqatarakiwa. Jach"a efectox hierro ukat uka jak"ankir elementonakaw churaraki.
  Verónica kullakajj musphataw uñnaqäna.
  - Ukat kunatsa!?
  Programa pʼeqtʼirejj pacienciampiw akham qhanañchäna:
  - Valencia, equilibrio ukanakaxa núcleos de protones ukatxa neutrones ukanakana suma mayachatapa. Ukhama lurañataki ukhamaraki apnaqañataki jilpacha partículas ukanaka. Chiqansa, pólvora ukan chʼamapax elementonakan equilibriopat dependeriwa.
  Pinocchio ciborg sat chachajj jaltasaw akham säna:
  - Ukat kunjamatsa! Ukampis kunas jutïrin pasani aka suma epopeya ukan uñjañäni.
  Boltología ukax tukusxiwa. Ukat apsuñamawa ukat jan pä kuti lupʼisaxa, nuwasiñaruw kuttʼañama.
  Verónica kullakajj jankʼakiw iyaw säna:
  - ¡Anatañ tuqin nuwasiñax hiperplasma ukat termoquark ukanakat cuasi científica yatichäwinak ist"añat sipanx juk"amp askiwa !
  Ukat jichhax ch"axwañ chacha warmix anatañanx kutt"anxapxi, ukax chiqpach espacio ch"axwäwit amtayistu, ukat wali sumawa.
  Verónicax mä maniobra de desvío luratayna, mä piton chhullunkhayata ukat pä asienton autoruw ch"allt"asitayna, ukanx pä chocolate jengibre jaqinakaw qunt"atäsipkäna. Ukat aka juk"amp ch"aman nuwasirix apt"asiwayi ukat nina nakhantawayi.
  Ukat jengibre galletanakax qhatiyatarakïnwa, uka galletanakax wali suma qʼal apsutänwa.
  Verónicax uka apt"asisaw q"ucht"äna:
  - Akax mä qawqha suma manq'anaka akankiwa .
  ¡Jiwasax nuwasirinakakïtanwa janiw tortuganakäktanti!
  Cyborg Pinocchio jupax yaqha autoruw magoplasma virtual ukan ninamp ninamp phichhantarakïna ukat sist"asirakïnwa:
  Ukanx jakhunakanx ordenaw utjani,
  Nayax jach"añchatätwa...
  Cyborg ukax walja rimanakaniwa
  Cyborg ukax walja rimanakaniwa
  ¡Robotos ukanakax mä cuenta munapxi!
  Ukañkamasti, platillo de gravivisor ukax hologramas colosal ukanakanwa
  jach"aptayata. Warawaranakan lliphipikir guirnaldanakapasa ukat warawaran barconakan wali chʼikhi, suma wakichtʼat contornonakapas uñstañ qalltäna. Yaqhepajj chawllar uñtasitäpjjänwa, yaqhepasti qhoru qʼañu qalanakar uñtasitäpjjänwa, yaqhepasti chʼakhanakar uñtasitäpjjänwa.
  Flota de rofos predadores ukax sarkasax wasitat phuqhantatäkaspas ukhamawa. Jupax k"achat k"achat mistuwayxi, pulsar frenético cinturón ukar mistu, kunawsatix jach"a, awisax mä planetar jach"ar puri, plasma coágulos ukanakax jank"akiw k"añask trayectorias ukan sarnaqapxi, ukat materia ukan partículas ukanakax jank"akiw jupanak taypin t"ijtapxi. Uka chiqax infierno cósmico ukan pecho satawa. Ch"amakan wawanakan barconakapan armadapax wasitat wakicht"asiñ qalltäna, ch"amamp maniobras lurasa. Uka kʼarinak lurañ amtajj uñisirinakan warawaranakapan barconakapamp chʼajjwapjjañapatak wakichtʼasiñatakïnwa.
  Victoria kullakajj wali chʼamampiw nuwasïna ukat tabla de béisbol ukar uñtasit maniobranak lurarakïna. Ukat ukhamatw jaltawayxäna ukat t"ijtäna, axsarañakiw utjäna. Ukhama, warmixa agresor satawa. Ukhama, tricks. Ukat jupa contrax mä paquete de Marlboro ukaw mä nuwasirir jaltawayxi, computadora ukan anatt"añanakan ukham sallqa fantasía ukaw utji.
  Akax mä muspharkañ composición ukhamawa. Ukat imill wawax, kunjamtï apsuskixa, ombligopampiw uka boton chʼalltʼi.
  Ukat chʼama mistutapatxa, cigarro uchañ maquinax mä nina lawrampiw nakhanti. Ukat venenoni chhullunkhanak mistu.
  Pinocho ciborg ukax apsuwayiwa ukat meridiano ukan postepat jaltawayxi. Kunjamas saltañatakix mistuña, somersaults luraña. Ukat pä asienton mä nuwasirix jawq"jataw jaquqanïna, buceo ukanx pä botella cerveza bávara ukamp chiqak ch"uqt"ata. Ukajj wali sumapunïnwa.
  Kunapachatï phallapkäna ukhajja, rosa espumajj nina naktayañ aparator uñtataw warjjatäna.
  Trolls ukanakax juk"amp yatiñanipxänwa, computadoras de plasma ukanakax qhan jakthapipxäna, aka chiqax mä uñisirin embuscada ukar tukuspa, nayrax amuyapkän ukat sipans juk"amp k"ari ukat sofisticado ukhamawa. Jichhax ejercitox kuna muspharkañas wakicht"asiskäna. Mariscal espacial ukax mä chhuxriñchjat arumpiw wakiskir kamachinak churäna. Rofoshki jupanakax nayrax ejercicios ukanx ukham maniobras ukanakaw lurapxi, jupanakan personal ukanakax wali yatichatawa, yatiñanak jikxatañataki ukhamarak ch"amanchañataki.
  Uka chhaqtäwinak phuqhañatakix equipos de almacenamientos, aleaciones especiales de metales ukat reservas energéticas ukanakaw wasitat jist"aratäna. Bases de reparación ukanakax fabricanakaruw mayacht"atäna, ukanakax naves espaciales ukanakarux chiqaw jaltxapxirïna, ukat machaq fabricanakas lurapxarakïnwa. Jupanakax jan walt"ayat, jach"a uñacht"awinak portaaviones ukat ultra-battleships ukanakan muyuntapxirïna. Soldadurax qhant"äna, vigas de plasma ukanakax warantasïna, flujos gravitacionales ukanakax phallawayxänwa , ukat iones ukar ch"allt"at metal ukarux kunayman uñtasitaw uñacht"ayäna. Uka conglomerados ukanakat yaqhipax faunas ukanakan ataque ukanx t"unjatäpxänwa, ukampis janiw mä qawqhanikïkänti. Ukanx patak amparani calamar ukar uñtasit robots ukanakaw utjäna, ukhamarak magos especiales ukanakax hechizos de restauración estructural ukanakaw lurapxäna. Yamas jachʼa tamanakaw irnaqapjjäna, warawaranakan barcop muytasajj bocinar uñtat amplificador mágiconak taypinwa arnaqasipjjäna.
  Verónica, mä cascada shifter lurasa, ukat yaqha uñisiri ch"axwiriruw mä confianza buceo ukan jaquqaniwayi, ukax akham sasaw apsu:
  - ¡Janiw reyirux mä estancamiento ukar uchañäniti! ¡Ukanjja mä colerat alineación ukaw utjani!
  Cyborg Pinocchio jupax yaqha avión espacial ukarux gancho ukamp chint"asisaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Chiqaparu ukhamaraki chiqapaxa jiwasana laykukiwa!
  Verónicax q"ala, bronceado, seductora, musculoso kayunakap ch"allxtasaw akham säna:
  -Exactitud - reyinakan suma chuymanïtapa!
  Ukat prensa ukan alivio musculonakapamp mä jukʼa anattʼäna.
  Ukatjja, uka markankir layqanakajj kunatï jukʼamp jachʼäki uk amuytʼayañwa yantʼapjjäna, ukajj magia nuwasirinakan arsenalpanwa utjäna.
  Aka chiqanx layqanakax mä qawqha granonak jaquntañ qalltapxäna. Mä jisk"a chiqaw utjäna, juk"at juk"at jilxattawayxäna. Layqanakax mä paqumpiw muyuntapxäna. Kunas wajjranakar arnaqasïna.
  - K'uchirasiña! - sasaw Verónicax säna. - Mä ritual caníbal ukata amtayitu.
  Akax mä brote ukaw utjäna, nayraqatax cerveza barril ukham jach"a, ukatx juk"amp jach"a jach"a tukuwayxi, nayraqatax granero ukham jach"a, ukatx medieval castillo, ukatx ultra-battleship. Uka ch"uqixa panqarañ qalltäna, mä clavel ukat tulipán ukanaka taypinxa kunaymanaruw tukuwayxäna. Pétalos ukanakax ch"allxtapxäna, kunayman tuqinakaruw t"ijtapxäna, plasma ukar ch"allt"ir ch"iyar anunakar tukupxäna. Jupanakax olas graviónicas , rofoshka warawaran barconakap kunayman tuqinakaruw jaquntapxäna.
  Ukampis uka chʼaxwäwix janiw sinti chʼamanïkänti. Veronika, muspharkañ suma uñnaqt"an kayunakap ch"allxtasa ukat puraka musculonakapamp anatt"asa, yaqha nuwasirir t"unjasa, muspharäna:
  ¿Kunanakas uka jachʼa fantasmanakajja?
  - Ukhama, nayrïri uñtawitxa juk"ampi material ukhama. - Cyborg Pinocchio sataynawa, uñisiriru irpxarusa, aka tuqinxa, mä botella Agdam vino mä ch"axwiri, nina ukata, pachpa pachana, mä chocolate dulce ch"akhuña - Akaxa mä kasta hiperplasma mágica, juk"ampi jach"a componente de magia ukat sipansa pura hipenergía ukat sipansa . Mä arunxa, magia ukax akanx jañchin uñacht"awinakampiw mistu, ukampis qhipa uñacht"awinakax mä juk"a uñacht"ayatawa.
  Verónicax qhuru arumpiw arsüna, teclado quri tenedor ukamp qalat lurat ch"akhanakampi ch"allt"asa, ukat uka pachparakiw joystick ukan botonanakap q"ala kayunakapamp ch"allt"asa akham säna:
  - Qhana arunxa, juk"ampi layqasiña - juk"ampi ciencia!
  Uka qhipatxa, imill wawax técnica - mä sabre-dented python, ukat saxrarux snuffbox ukanx t"ijt"ayañapawa.
  Ukat pulmonanakapan patapanwa arnaqasi:
  - Jiwayaña, jiwayaña, orc de mal - mä degenerado, .
  Jiwayaña, jiwayaña, jumax troll aristócrata!
  Nugget ukax nayan idolojawa, ¡nayax jumarux munassmawa vampiro!
  ¡Walikiwa, infiernon goblins, lik"inak mä perra ukar freír!
  Ukat aka kutix ch"axwirix kimsa pilotonakaruw t"ijtäna, aka tuqinx mä donut ukat pä torta de queso kayunakampiw t"ijtäna.
  Tʼijtir layqanakan kamachiparjamajja, uka anunakajj policianakat jutirinakäpjjänwa, jupanakajj istʼasir animalanakäpjjänwa.
  Hipermariscal troll ukax akham sasaw arnaqasïna:
  - Rofoshkax anunakat sipan juk"amp yatiñaniwa ukat ist"apxañapatakiw wayt"ani. Janiw taqpach inamayakiti, faunanakax mä naturaleza canina ukanipxi.
  Mä suma warmi generalax probóscis ukampiw holograma ukar muyuntäna ukat samaqxäna:
  - Ukatxa kunjamasa mä campaña ukaru sarañaxa jan dragón ukampi? Ukhamajj mä jachʼa tigrer uñtataw jan ñikʼutanïñäni.
  - ¡Juk"ampi conjuraña! ¡Nayaw nayratpach mayiwayta! Hipermariscal espacial ukax amparap luqxatäna. Emisor ukax thayaruw t"ijtäna ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¿Kunsa munta, tata?
  - ¡Nayaxa hipermariscal ukhamawa! ¡ Grub phuqhat caja!
  Mä pila manq"añanakaw dignatario ukan rofoshka jak"an uñstäna. Jupanak taypinjja, mä tortajj faun nuwasiñ barcor uñtat moldeat uñstäna. Ukampis janiw kunäkisa, wajjranakan astronautanakajj uka thuqtʼasaw thuqtʼapjjäna.
  - ¡Akax nayan munatajawa! - Hipermariscal ukaxa crema ukatxa incienso ukanakampi lurata figurinanaka manq"añ qalltawayi.
  Warmi generalax akham sänwa:
  - Turbulento wayn tawaqunakajanxa, mä prostíbulo ukanwa imill wawanakax facil virtud ukankayäta. Jupanakax uka chiqankir mafia ukar yanapt"apxäna. Ukhamaw mä perrax utjäna, jupax sapa kutiw aljirinakaruw lunthatasirïna. Tukuyañatakix sinti estrellaruw tinkutäna, ukat manq"antatäxänwa.
  Hipermariscal ukax akham sasaw arsuwayi:
  - Yaqhipa utt"ayatanakanxa, qullqimpixa, manq"a phayt"añanxa chikañchasipxarakispawa, jani ukaxa marka masinakama, ukaxa juk"ampi qullqiwa, jani ukaxa yaqha kasta, ukaxa juk"ampi jila qullqiwa.
  Ukat imill-dignatariox akham jaysäwiruw chirpäna:
  - Jichhaxa yaqha t"aqhisiñanakaxa moda ukankiwa, juk"ampirusa, microcomputadoras ukanakampi.
  Ukat mä jachʼa uniformeni animalan arnaqasitapajj akham sasaw jaysäna:
  - Akaxa chiqapawa apnaqañasaxa. Espacio ukan ch"axwawinakanx mä katuntat jaqir katuntañax juk"amp ch"amawa, ukampis walja khitinakatix módulos ukat cápsulas ukanakamp qhispipkän ukanakax autodestrucción uka programa ukarux jist"antapxäna. Ukatwa jupanakar katjañ puedipjjayäta.
  Mä fuerza campo ukaw oficinapar t"ijtäna. Ukajj mä munat duenderuw katjäna. Uka animalanakajj jukʼamp tiempow jakasipjjäna ukat jukʼamp chʼamampiw jakañarus katjjasipjjäna.
  Hipermariscal ukax grasa amparanakap ch"allxtayäna, emisor ukax mä ola ukaw partícula ukar ch"amthapisin mistu.
  - Walikiwa, jichhaxa mä duende utjistu. Jiwasax jach"a jaljañasawa.
  Qʼala jan isin coronel chachajj atlético jaqer uñtasitänwa, cinturapajj wali jiskʼa ukat caderanakapajj jiskʼakïnwa. Mä jan pächasis caballero, suma uñnaqt"ani, ukampis sinti ch"uxña peinadopanx kunas mä warminïnwa, quri ñik"uta ukat mä imill ajanupax jan mä ñik"utan suma llamp"u. Ukhamajj jaqen uñjataparjamajja, uka duendejj chʼajjwañjamänwa. Ukampis programadora Verónica sat tawaqux juparux gustänwa. Ch"axwiri imillax, mä ch"axwirit mä albóndiga ukamp chhullunkhayat chuymap liwxatasin jaytawayi, jan samañampiw jiskt"äna, q"ala kayunakap teclado ukar tambor ukamp thuqt"asa:
  - ¿Aka munat waynaxa phichhantatäniti?
  Uka comando imillaxa larusitaynawa.
  - Jupax janiw maranak waynäkiti (elfonakakiw taqiniw wayn tawaqunakar uñtasita), ukat ninax sinti primitivo ukhamawa. Jupanakax juk"amp suma ukat juk"amp aski t"aqhisiyañ jikxatapxani.
  - ¡Aka experienciax jiwasatakix wali askïspawa! - Cyborg Pinocho jupax siwa. - Arte ukaxa jiskt"awi luraña yatiñataki, mä tirano jaqitakixa juk"ampi wakiskiri.
  Uk jaysañatakix Verónicax jachaqt"asisaw mistuwayxi, janïr ukax utjkipanx yaqha ch"axwiriruw mä chocolate barra ukamp chhaqtayañ qinayaruw khitäna:
  - ¡T"aqhisiyañax wali ajjsarkañawa, jiskt"añax wakisiwa!
  Coronel chachajj jan sinti llakisiñatakiw chʼamachasïna, ukampis uka pachparakiw mä jukʼa khathattʼasïna. Inas amuyunakax p"iqijan ch"allxtatächïna, kunjamas jan kuns churañax wakisispa, ukampirus uka pachparakiw mä wali aski jakäw qhispiyañasa.
  Hipermariscal jupax mä jiskt"äwiw juparux jiskt"äna:
  - ¿Kuna amtanakas jumanakan kamachiman utji?
  Duende katuntat jaqix akham sasaw jaysatayna:
  "Nayax mä sanu coronelätwa ukat janiw jukʼamp yatkti, kunjamtï yatiñ munkta ukhama. Qhipa pachanx kamachinakax churatawa, ukatx warawaran barcojax kawkir ordenantix katuqkta ukarjamaw sarnaqäna.
  Hipermariscal jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jisa, jumanakaxa, uñstawayiwa, yatiñanirakïtawa. Jumax kunjams mistuñ yatta. Ukampis janiw yanaptʼkätamti. Kunjamsa warawara barconakamax uñstapxi ukat mä ratuk chhaqtapxi uk yatiyapxita.
  Uka duendejj tensatäjjänwa ukat jan chʼamani arumpiw arsüna:
  - Janiwa técnicos ukanaka yatiskti, kunatixa nayaxa janiwa físico ukhamäkti yatichawi tuqita. Chiqansa, janiw ukax wakiskiti. Nayax ch"axwañ maquinan mä diente ukhamätwa, mä kamachik churta ukat mä orden katuqta, ukat warawaran barcopax mäkiw yaqha chiqar espacio ukar jaltawayxi.
  Akax mä imill wawax p"iqipanx mä plumampiw niyaw chhuxriñchjasïna:
  - ¿Kunas inercia tuqitxa?
  Coronelajj khathattʼasisaw akham säna:
  - Barconakamanxa antigravedad ukampiwa jist"antata .
  Tawaqux larusisaw qhan kusisitax akham säna:
  - Taqi kunasa qhanawa, ukhamaxa juk"ampi sumawa, t"aqhisiyañaru sarañäni. Ultra- verdugo ukar jawst"aña .
  Mä jach"a robot walja tentáculos ukanw pasillo ukar t"ijtäna, ukatx mä jik"akïr ukat wali lik"i nayra troll ukaw arktäna. Juparux jiskʼa kayunakapamp qʼañu chuymampiw jakʼachasir uñjasma.
  - ¡Nayax jumanakan serviciomanktwa, gigante espacial !
  - Jumax aka " duende " uñjtaxa, nanotecnología uka yant'am.
  Mä uywa manq"añat sipans mä jabalí ukar uñtasita, jach"a nayrani freak ukax ch"uxña lakap thithita liq"i ukat chhuxriñchjasïna:
  - Kusisiñampi.
  Troll ukax mando a distancia apsusaw robot ukar señalanak lurañ qalltäna. Jupax sarnaqäna, tentáculos ukanakax duende ukan nayraqatapar, kunkapar, tobillonakapar ukat muñecanakapar sayt"asipxäna.
  ¡Jan ñikʼutapsa armasimti! Jupanakax wali ch"uxña quqanakawa, ukat mä jan amuyt"kay señal de dolor apayanipxani.
  - ¡Ukat ukhamaraki! Troll ukax wali llakitaw jachaqt"asïna.
  Robot ukan tentáculos ukanakat rosa rayunakax t"ijtäna, ukax duende janchipan kunayman chiqanakaruw mantawayi. Ukanwa warktʼasïna, wali mulljataw jikxatasïna, chʼamapax janiw sarnaqkänti, janiw mä pulgadas sarnaqkänti. Ukhamäkchïnsa, uka rayonakajj jupar mantaskchïnjja, uka suma uñnaqtʼan jaqejj janiw llakiskänti.
  Victoria kullakajj nuwaskakïnwa. Akax yaqha uñisiriw utji. Ukhamächi ukhajja, pä asienton nuwasïwiw utjäna, ukajj piruletanakampi ukat piruletanakampiw utjäna. Ukat uka muxsa achunakax jisk"a t"ant"aruw t"unjataraki.
  Ukampis pʼiqipan mayni chiqapax electrónica ukamp bombeata, ukat programadora imillax yaqha chiqanakan anattʼañ uñchʼukiskäna.
  - Ukat ¿kunas t"aqhisiyañaxa? - Jiskt"ata, yaqha maniobra lurasa, Verónica. - Juparux láser ukham phichhanti.
  Programa comandantejj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Janiwa! Micro-robotes ukanakax cuerporuw mantapxäna. Jichhax cuerpon kunayman órganonakaruw mayachasipxani, nayraqatax walja nervionakan tukusiñanakaparuw mayachasipxani, ukat usuchjasiñ impulsonak apayañ qalltapxani. Ukat yaqhip jiskʼa chipsanakax pʼiqiruw chiqak lurapxani, ukhamatwa jan wali samkanakax jukʼamp chʼamañchtʼani. Mä arunxa, mä jan wali samkan quintessenciapäniwa.
  Diosan jaya phuchapaxa, wali ch"amäki uka maniobras lurasa, yaqha auto t"unjasa, ukat aka kutix mä par orcos ukamp chika, mä juk"a kuns amtasïna. Yatiñanakapax niyas jan tukuskiriwa, ukampis mä juk"akiwa, nanotecnología ukamp bombeatas ukhamäkchisa , ukampis jaqin janchipawa. Ukat uka nuwasir programadorax akham sasaw arsüna:
  - Jisk"a computadoranaka!
  Imill wawa comandantex akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Amuyt"añäni, ch"uqixa janchi manqhana jalnaqt"aski, wali usuchjata ácido apsuñataki. Ukhamäki ukhakiw jukʼamp jan walipunïni.
  Troll ukax holograma ukar jist"arawayi, mä proyección tridimensional de cuerpo de un muscular, ukax mä duende ukan suma, jan ñik"utan, bronceado, wayna ñik"utampiw nayraqatapan uñstawayi.
  - ¡Ukhamawa, jisk"a wawaja! - exagerado azucarado sasaw troll ukax säna. Llakinakam apnaqapxañäni. Sapa patakatxa waranqa tunka mayanimpi qalltañäni. - Mä gancho ñik"utaxa escáner patxaru saratayna.
  Sultanampi chikt"ata imillaxa akhamawa chhuxriñchjasïna:
  - ¡Ukham munat jisk"a wawar t"aqhisiyañax wali askiwa!
  Duendex ñik"utap ch"allxtayäna, jupax chhuxriñchjasiñ qalltäna. Ukat mä jukʼa liwxatañwa qalltäna.
  - Janiw jichhakamax usuchjaskiti, ukampis jichhax usuchjasiniwa, riñonanakxarux juk"ampiw q"ipinak jilxatayañäni, jumax kimsanïtawa. - jisk"achasaw troll-ax säna.
  Uka qhipatxa, duende coronel ukan ajanupax t"ijtäna, jach"atwa jachäna.
  - Saram! Ukampis jichhakiw qalltawayta. Kunjamas palpat ukax jiphilla.
  Holograma ukan colorapax ch"amakt"awayxänwa, duendex ch"allxtasïna, amparanakapamp purakapat katjañ yant"äna. Jan uñjkañ cadenanakaw juparux wali chʼamampi katxaruyäna.
  Troll ukax satisfacción ukan chuckled.
  - Ukat jichhaxa purakaxa, paninixa utjarakiwa, ukhama usuxa pä kutiwa utjani.
  Uka duende uñkatañax wali llakiskañawa, jupax juk"amp jach"atwa jachäna.
  - Ukat jichhaxa chuymaxa, utjarakiwa pä jaqi, aka elfonakaxa qullqi imaña jaqinakawa.
  Verónicax nuwasiñ pachanx uñjarakïnwa. Jupax mä ch"axwiriruw yaqha chiqa veneno Java cigarro ukham jaquqaniwayi, ukat mä antorcha ukham phichhantayawayi. Ukampis mä suma uñnaqtʼan waynar tʼaqhisiyat uñjasajj janiw jupatakejj walïkänti.
  Verónica kullakajj maysaruw kuttʼäna.
  - Janiwa uñjañ munkti.
  - Nayaxa amuyaraktwa, t"aqhisiñanxa janiwa kunasa wakiskiti. - Iyaw satawa Pinocchio-cyborg.
  "Jichhax p"iqi ch"allt"añäni..." Troll ukax qalltawayi, ukat uñacht"äwipax jark"ata, niya jank"akiw cosmos uñstawayi. Ukanjja, kunjamsa traje espacial isimpi tʼijtʼir layqanakajj mä laqʼo patjjar mä ritual lurapjjäna uk uñachtʼayäna.
  Ukat jichhax uka reptil ukax jank"akiw jilxattaski ukat ch"iwipax utjarakiwa. Ukat p"iqix, qalltanx päruw jaljtañ qallti. Nayraqatax pä p"iqiw utji, ukxarusti kimsïr p"iqiw jilsu. Akax mä inflable anatt"añjamawa, jank"akiw jach"aptaski. Uka pachparakiw taqinirus axsarayi.
  - ¡Ukaxa mä dragón satawa! - Sasaw, phichhantaskakiwa, aka kutix mä autox mä botella de licor ukampiwa, admiración ukan q"ala kayuni suma uñnaqt"ani Veronika - Ukat mä ultra-battleship ukham jach"a. Ukat ¿kawkhansa uk uñjasma?
  Pinocchio-cyborg, uñisirinakaruw ch"allt"asiskaki, juk"ampis, mä equipo de chocolates pasas ukamp mä taqpach bote t"unjasa, qhuruchasïna ukat jaysäna:
  - Hechizos de olas, hiperplasma ukat magia ukanakan ch"amapax ukham monstruonakaruw uñstayi. ¡Jumajj uk amuyasmawa! ¡Janiw puriñjamäkiti!
  Verónica programadora imillax templonakap ch"allxtayäna ukat jach"añchasisa, ukat jan k"arisisa, akham sänwa:
  - Aka qhipa pachanakanxa walja muspharkañanak uñjta, p"iqijaxa muyunti.
  Kunjamatix muyuntki uka patax muyunti, ukhamarakiw " drakosha " ukax ist'asi.
  Chiqansa, mä nina iridiscente burbujaw dragón lakapat tʼijtäna. Jupax kutt"awayxänwa. Uka jach"a monstruox lakap jist"antasïna, pelotax qhipäxar t"ijtäna.
  Verónicax pä botella Cola ukamp mä autoruw ch"allt"äna, ukax jank"akiw ch"allt"asïna, esmeralda chispanak ch"allt"asa, ukat sillp"i. Layqanakaxa jiskht"asipxäna. Uka dragonajj kayunakap kuyntʼaskakïnwa.
  Jupar arktasajj mä ñikʼutan layqaw uñstäna, qhanaw janiw rofoshek sat animalat jutirïkänti. Jupajj mä jachʼa cubo aptʼataw saräna. Pusi amparanakapwa jaquqanïna, ukat jan ceremoniampiw cincelat figuranak vacío ukar jaquntäna. Jupanakax yaqha chiqar sarxapxäna ukat mä juk"a pachatxa, soldadonakax jilxattañ qalltapxäna.
  Jupanakax wali jan uñt"at uñnaqanïpxänwa, ultra-moderno warawaran barconakan telón de fondo ukanxa. Mä típico Edad Media ukham amuyt"añäni, wajjranakampi yatiyirinaka, jupanakax phust"apxirïna. Uka acero lineanakajj cheqapäjjänwa. Dinosaurios ukanakax uñstañ qalltapxäna. Janiw aka Uraqinx pachpäkiti, ukampis kunayman planetanakan animalanakan mayj mayjätapax wali jachʼawa, ukampis janiw jukʼamp axsarañjamäkiti. Ukat muyuntañatak torrenaka, jachʼa balistanaka, kʼachachtʼat catapultanakaw utjarakïna.
  Verónicax aka muspharkañ uñjañ uñkatasax akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡ Waw , kunjamarak ukhamäspasti!
  Cyborg Pinocchio jupax akham sasaw jaysatayna:
  - ¡Ukaxa wali jaya pachawa! Juk"amp chiqaparux, chiqpachanx taqi kunas Hipernet ukanx lurasispawa . ¡Kunjamtï computadorat anattʼañjamäki ukhama!
  Programadora imillax p"iqip ch"allxtayäna, yaqha auto t"unjasa, ukat akham sasaw apsutayna:
  - Anatañaxa jani kamachinakarjama, .
  Janiw pelusa ni plumas munapkti,
  Ukat alwakamaw kusist'añanakax utjani -
  ¡Fraera ukar p"akintañäni!
  Uka ejercitojj mä vacío ukan sarnaqkchïnjja, nuwasirinakajj caballonakapampi ukat unicornionakapampix suma oraqen sarnaqapkaspa ukhamänwa. Uka vacío ukan khathatiñas ist"asïna, ukat campos gravitacionales ukanakan chhuxriñchjasiñapas ist"asïna.
  
  GULLIVER UKAT IMILLQANAKAN EJERÍTOPA
  ANOTACIÓN ukax mä juk"a pachanakanwa
  Ukat jichhax jan axsart"ir ukat jan uñt"at Gulliver, viscondesa ukamp chikt"ata, mä taqpach ejercito q"ala kayuni ukat glamorosa imillanakaruw p"iqinchapxi. Ukat chiqpach ukat jan uñtʼat milagronak lurapxi. Orcos peludos ukanakax atipt"atat qhipat atipt"ataw t"aqhisiwayapxi.
  . JANK"A #1
  Gulliver, aka wiñay waynampi ukat yuqall wawanakapampix mayamp, kunapachatix intix horizonte qhipäxan imantkän ukhax samart"añatakiw sayt"ayatäpxäna. Qalltanjja, taqe chuymaw manqʼapjjäna. Manqʼajj jan chʼamäkchïnsa. Ukat ikiñar sarxapxäna.
  Wayn tawaqunakax qarjataw cuerponakax wali jankʼak ikiñar puripxäna.
  Ukat Gulliver jupax machaq suma uñjäna;
  Wali suma imillanakawa pampa taypina sarnaqapxiritayna. Jupanakax wayn tawaqunaka, jisk"a, jach"a jach"a ukat musculoso ukhamäpxänwa. Mä taqpach ejercito imillanakax q"ala, rosa, mä gracioso doblado de talones ukanakampiw lliphipipxi.
  Imill wawanakan chuchupakiw jisk"a armadura azulejonakampi ch"uqt"ata, caderas ukanx juk"akiw bragas ukanakax uñjasi, higo laphinakar uñtasita.
  Ukat uka pachparakiw jachʼa chuchuni, luxus caderas ukat jiskʼa cinturani. Ukat suma uñnaqt"an abs ukanakax chocolate azulejos ukanakamp llawuntatjamawa.
  Wali suma imillanakax muskulunakani ukat gracia ukanipxi. Ukat chukinakax thaya taypinx kunayman saminakan pancartanakar uñtataw liwxatasi.
  Jupanakax armatäpxiwa - yaqhipanakax espadanakampi, yaqhipanakax arconakampi, ukat walja imill wawanakax dardonakampi. Niya q"ala jan isinïpxiwa, ukat pachpa pachanx ukhamarakiw warmi, kurva, ukat ch"amani ukat jisk"a pachpa pachan.
  Ukat imill wawanakan chinunakapajj jan ajjsarirïpjjewa, ukat qʼala kayunakampi mä jankʼak paso lurapki ukhajja, khuyapayasiñapajj janiw mayjäkiti.
  Gulliver jilatajj akham sasaw sillpʼitäna:
  - ¡Ukaxa wali sumawa! ¡Walikiwa, warminaka!
  Jupa pachpaw niya tunka payan marani waynax qhiparaski, janiw kunas utjkiti, jan ukasti mä jisk"a isimp isthapt"atawa, jan ukasti ch"amani ukat wali uñt"at ch"akhanakaniwa. Ukat wali suma q"ala torsopampi - wawa-Hércules.
  Ukat muyuntat imillanakax suma uñnaqt"anipxaraki, ukat musculoso ukhamaraki, wali sexy ukhamarak expresiva figuranakani.
  Pintat suma uñnaqt"aninakampi infantería ukax nayrar sartaski.
  Ukat caballeros ukanakax qhipäxat t"ijt"apxi: ukhamarakiw niya q"ala q"ala jan isin imillanakax, caballot sarapxi, ukat juk"amp jach"a jaqinakax unicornionak apnaqapxi. Jïsa, suma uñnaqtʼanak taypinjja, comandantenakaw utji. Ukat jupanakax uka imill wawanakax platino, qullqi, quri ukanakat lurat pulseras ukanipxi ukat amparanakapansa kayunakaparus wali suma qalanakampi ch"uqt"ata.
  Ukhamarus muñecas ukat tobillos ukanakanwa. Ukat ñikʼutanakapansa wali valorani brochenakaw utjaraki, jinchunakapansa diamante pendientenakaw utjaraki. Kunjamsa taqi kunas wali jach"a uñtasi.
  Taqi imill wawanakax jilïr jaqinakäpxiwa. Nayratpach uñt"at viscondesa ukakiw Gulliver jupamp chikt"ata mä wawar uñtasita.
  Ukampis pʼeqepanjja mä coronaw utji, uka coronajj warawaranakar uñtat qalanakamp kʼajkirïnwa. Ukat q"ala kayuni Gulliver waynax p"iqiparuw reyin coronap jikxatäna. Jupax shorts ukaki ukat mä sabre ladopat mä sling ukan warkt"atäkchisa.
  Ukampis ukapachax, kuna sable - taqpachaw ukham k"ajkir joyanakampi ch"allt"ata, diamantenakas ukaruw katuyasipxi.
  Ukhama, chiqpachansa, Gulliver sapakiw aka taqpach ejercito taypinxa. Ukhamaraki, jupax mä wawakïchi ukhaxa, wali ch"amanikiw wali uñt"at musculonakani.
  Ukat nuwasirinakax ukham sarnaqapxi, ukat q"ala jan isin wakanakapax quri olivo ñik"ut manqhan venanakaniwa.
  Suma, chiqpachansa, kunjamas jan q"ucht"añaxa, suma uñnaqt"ani;
  Dashing imillanakax Elfiatakiw ch"axwapxi,
  Jupanakax wali jach"a jach"a tukupxi ukat Svarog yuqanakapax ....
  Jiwasan suma uñnaqt"anïñax ametralladorampiw wali sum ch"allt"asi,
  ¡Supayan servirinakapajj janiw pʼakjañ puedistaniti!
  
  Jan axsarasaw chʼaxwapxta, orkshismo sat yupaychäwimpiw chʼaxwapxta,
  Jan wali Orkmacht ukar atipt"añäni, uñisirinakax ch"amanïkchisa...
  Nayax amuyta comunismo ukx niyaw uñjañäni,
  ¡Quri laphinaka, arce quqat qhant"ata!
  
  Janiw jiwasan markasax juk'amp suma, comunismo ukax juk'amp suma,
  Ukhamat jiwasan Awki Markasan qhant'at panqarañapataki ...
  K"acha ch"iyar kusisiñax planetan jutani,
  ¡Ukat mä suma jakañ amtax niyaw phuqasini!
  
  Jiwasan Elfiax mä jach"a kusisiñaruw tukuni,
  Mariax apnaqani, Lada tayka Diosanakan...
  Jiwasax infernal orkmaht sallqa jaqinakan ataquep sayt'ayañäni,
  ¡Ukat janiw jukʼampi ukat pʼiqir apsut arunak munañamäkiti!
  
  Uñisirinakax janiw imill wawanakan chuymap ch'iyjañjamäkaniti,
  Jiwasax ch"axwirinakax mä ch"ullqi, colerat espada ch"uqt"apxta...
  Suma uñnaqt"aninakan arupax wali sum uñt"atawa jawsata,
  Ukat ¡orkshista tamanakarux khuchhuqañ yatiñäniwa!
  
  Jiwasax yatipxam, jiwasax duendenakax janipuniw jaytanukuñäniti,
  Taqi orksistas ukanakarux juk"amp ch"ullqhi cuchillampiw ikipxañäni...
  Imill wawanakasan ajanunakapax qurimpi qhant'pan,
  Ukat ¡ orkshista jaqirux ajanuparux mä puñchumpiw jawq"jañäni !
  
  Mä qʼala kayuni imill wawaw uka qhoru qʼañunak taypin tʼijtʼi,
  Ametralladoratxa, jupax activamente llijulliju q"ixu q"ixunak qillqt"i ...
  Taqi kunatix jumanakax orcos ukanakax lurañamäki ukax umamp chhaqhayasiñawa,
  Kunatix Pacha País ukax mä fortaleza monolito ukhamawa!
  
  Orcos ukanakarux t"unjañäniwa, jupanakax akapachan ch"amanïpkchisa,
  Pham tiyux Fritz jupamp chikaw aka ch'axwäwin anatt'añ amtäna .. .
  Jupanakax Adolf-at mä idolo lurapxäna,
  ¡Ukat jichhax mä jach"a ejercito imill wawanakaw jupanak contrax utji!
  
  duende-leche ch"axwawinxa , .
  orcistas ukanakarux mä jan igual ch"axwäwins t"unjapxi ...
  Qullqit jutir mä tawaqun arupax wali sonoro ukhamawa,
  Suma uñnaqt"anïñax janiw Orcleru -Satanarux katuykaniti!
  
  Jiwasan parte de elfos-luz ukax jan jaytjasis atipt"añawa,
  Orkshist armada ukax janiw kuna jakhüwis yatiskiti...
  Ukat Orkdolph- arux wali ch"amampiw jawq"japxta , .
  Elfsqua de trabajo ukax uka ch'axwawiruw atipt'awayi !
  
  Niyaw chhijchhinakax utjxi, imill wawanakax q"ala kayukiw sarnaqapxi,
  Qʼala talonapampiw lliphipipxi, mä liebre sat animalan chʼaphipjama ...
   Elfsommolki sat jaqinakax nuwasïwinx wali chʼamanïpxiwa,
  ¡Uñisirinakajj janiw alwajj uñjapkaniti sasaw creyipjjam!
  
  Janiw orcistanakarux khuyapt"ayasiñamäkiti nuwasïwinxa,
  Jupanakan ejercitopajj infiernonkaniwa, nina nakhantat saxranakjama ...
  Elfiso sat chachan amparapatwa premionak katoqañäni , .
  ¡Wali qhuru, duende wench oso!
  
  Wakisispa ukhaxa, turkañäniwa, taqi qullunakaxa ch"uqi ch"uqi, .
  Ukatx universo de luz paraíso elfinismo ukan sayt"asiñäni...
  Mä disparo jist"araña jiwasatakix wali askiwa Aurora ukan pistolanakapatxa,
  ¡Ukat jan sinttʼasir orksismo sat religionajj infiernor jaqontatäjjänwa!
  
  Elfingrad markax janiw atipt"känti, uka taypinx sayt"asipxayätwa,
  Mä horda ukax acero ukat infierno ukanakat p"akjaskchïnsa...
  Imill wawanaka, q"ala kayumpi granada jaquntaña,
  Kunatix mä markakiw duendenakan utji !
  
  Nayax Orklin markankapxañäniw sasaw amuyta, ch"amakïkchisa,
  Orkshistas ukanakax "Panteras", "Tigres", "Leones", " Orkdinand " ukanipxi!
  Imill wawaxa cadena correo amparaparu jaquntäna,
  Kunatix elfonakax nuwasiñanx wali qhuru talento ukhamawa!
  
  Uka tawaqun chuymapax Elfiso , .
  Elfnin ukat Fthalin jupanakax wali munat iyawsäwimpiw jakasipxaraki...
  Ukhamat jan jukʼamp yatiñan pächasiñanakajj utjañapataki,
  Orkdolf ukax kaput sasaw ch"amampi ukat ch"amampiw sañäni !
  
  Jiwasax dragón p"iqinchirirux espadanakampiw t"unjañäni,
  Ukat pandillaparux patak patak maranakaw t"unjañäni ...
  Jiwasax kayunakasampix imill wawanakan orcisismo ukarux takxatañäniwa ,
  ¡Qhanax phuqhasipan, qullan samka!
  
  Jaqinakaru qhispiyasiña churañani, amuyunakapa ukhamaraki chuymanakapa, .
  Ukhamat warawarax elfinismo Inti ukham qhant'añapataki ...
  Kunattix mantequillampiw gaseosax wali thithita,
  ¡Kullakasan wiñay wayn tawaqupax wiñayatakiw jiwasar tukuni!
  
  Aka chiqanx qhanaw purini, Pachamamax qhant'aniwa ...
  Pacha Pachax patak patak maranakaw jiwasatakix jach'añchatäni ...
  Jiwasax patat sayt"asiñäni, jumanakax elfinismo ukar iyawsapxtaxa,
  Elfo ajayun ch"amapaxa, ch"axwiri uñt"añamawa, wali jach"awa!
  
  Aka Elfiyax juk"amp suma chuymanïñataki ukat juk"amp suma uñnaqt"anïñatakiw wakicht"ata,
  Ukat uraqpachar yanaptʼañamawa paraiso kusisiñar sarañataki...
  Jiwasax universo ukarux juk"ampiruw atipt"añ yattanxa, .
  ¡Universo jan bordado ukax kusisiña ch"amanakan apaniñataki!
  
  Ukampis janiw mä Duendex jan wali orco talon manqhan utjkaniti,
  Kunatix jupax chiqpach talento ukaniwa nuwasiñataki ...
  Jiwasan imill wawanakasan thuqt"awipanxa, uka relojarux,
  ¡Kuns suma uñnaqt"anïñax jikxatani, kuna resultados ukar iyawsam!
  
  Mä jukʼa tiempotjja, kʼajkir Intin tiempopajj puriniwa,
  Kunapachatix Awki Markan jach"a kankañapax ch"amanchatäni ukhaxa...
  Jiwasan ejercitosax infierno orkmaht ukamp nuwasiñ uñt'atawa , .
  ¡Ukat jupax jan wali orconakan tamaparuw q"umachañapa!
  
  Qullan Lada, Diosan Taykasan jach'añchapxañäni,
  Jumax Perú markaruw yuriwaytaxa, ukat Yaril patak patak maranakan ...
  Jan suyt'añ gaseosax janiw iyawsäwi katuqkaniti,
  ¡Walja gastasma ukhajja, janiw arunak jarkʼkätati!
  
  Wali wakiskir apnaqirix Elfin jach"a jaqiwa,
  Juparuw Elnin chachajj Edén markar sarañatak wali yatiñan thak jaytawayi...
  Kunatix Elfisif ukax qhanan tatapawa,
  Ukat mä juk"a pachax, ¡ch"axwirinakatakix wali askiwa!
  
  Orkshistanakax janiw Pachamamar sallqjañjamäkaniti,
  Elfgi markat khuchhurata , Elfbeery Elfsqua...
  Nayax iyawstwa ukax jakañapawa - elfos-luz bajo elfinismo,
  Ukat Orkdolph ch'amapax - ¡nayax imill wawaruw chhaqtayä!
  
  Niyaw atipjañax utjani, chiqpachapuniw intix,
  Mä jukʼa tiempotjja, mä qhanaw utjani, mä cuasar sat animalan rayunakapjama ...
  Ukat Elfos ukar iyawsapxam, elfinismo ukax jilxattaspawa,
  ¡Walikiwa, jumatï jan creyipksta ukhajja, amuktʼañaw jukʼamp askejja!
  
  Jiwatanakax niyaw ciencia elfinismo ukamp jaktayapxani,
  Yatiñapax janiw tukuskiti, mä quasar ukham jach"awa...
  Jiwasax suma ajayunakasampix orkshistanakaruw atipt"añäni,
  ¡Janiw quri bolsan yantʼapar aynachtʼañäniti!
  
  Suma, mä juk"a arumpixa pasaniwa, mä infierno pachawa
  Jiwasax Okrlin wila isimp isthapt'at imillanakax ...
  Ukat jan tukuskir qʼepisajj tukusjjaniwa,
  ¡Kunattejj kusisiñas mä nuwasïwimpiw aptʼasiñäni!
  Imill wawanaka, q"uchupxchi ukhaxa, taqi chuymampi. Gulliver chachajj janchipan waynäkchisa, wali chachäskakiwa, jupanakaruw wal jachʼañcharaki.
  Akax chiqpachansa wali suma imillanakawa.
  Uka wayna capitanajj akham sasaw qʼochüna:
  Jiwasan Elfiasanx warminakaw utji,
  Kuntix jupanakax apnaqapki, chist"ir avión ...
  Uka alajjpachankir jaqenakajj jukʼamp suma uñnaqtʼanïpjjewa, .
  ¡Chiqañchasinxa, uñisirix jawq"jataw uñjasini!
  
  Jupanakax atipt"añatakiw yuripxi
  Patak patak maranakaw Duende ukar jach"añchañatakix ...
  Taqi kunat sipansa, jiwasan jach"a achachilanakajaxa,
  ¡Jupanakatakix mäkiw mä ejercito tantachthapipxäna!
  Ukat waynax, kayump takt"asis, q"ala kayuni, wawar uñtat, bronceado, ch"aman kayunakapa, kunjams sillp"i.
  Ukat jupan ist"asitapatxa mä t"ijtaw jaquqanïna, ukat imill wawarux q"ala, rosa suelaparuw chiqak ch"allt"äna.
  Jupax larusisaw akham sasaw jaysäna:
  Mä suma ñik"uta ch"allt"asta, .
  Kunjamtï ninampi phichhantatäki ukhama
  Mä ch'aman waynaw suyt'askitu,
  ¡Quri caballoruw sarapxta!
  Gulliver jilatajj uka tawaqoruw nayranakap chʼoqtʼäna ukat akham sänwa:
  - Walikiwa, chiqaparu sañatakixa, .
  ¡Wawäkayäta ukhatpach wali jan wali jaqëtwa!
  Jupax imill wawanakarux mä thujrumpiw jawq"jañ munäna, .
  ¡Awk taykaman nervionakapar chʼamañchtʼasim!
  Ukat wayna-capitanax apthapisinx jach"a lakap uñacht"ayäna.
  Vizcondesa imillaxa akham sänwa:
  - ¡Walikiwa, jumaxa churtawa! ¡Jumax wali suma qillqt"asta!
  Gulliver chachajj akham sänwa:
  - Nayax awisax sum qillqt"ta - ¡jïsa!
  Ukat masiparux nayranakap ch"allxtayäna. Kunjamakitix jupax mä waynaw wali t"unjir punchumpi.
  Ukat imill wawanakax nuwasiñ amtampiw sarnaqapxi, ukat jupanakan chuymapax wali chʼaxwañjama ukat nuwasirïñjamaw tukuwayi.
  Ch"axwiri waynaxa akham sasaw q"ucht"äna:
  Diosajj duelonak lurañ jarkʼkchïnjja,
  Ukampis espadatakix mä talento ukhamaw jikxatasi...
  Semanan paqallq kutiw nuwasta,
  ¡Al menos nayax janiw duelista ukhamäkti!
  ¡Al menos nayax janiw duelista ukhamäkti!
  Vizcondesa kullakajj akham sasaw qʼochüna:
  Nayax imill wawatwa, qhanaw uñjawinakanïtxa,
  Ukat mä nuwasïwinxa, ¡mä jachʼa clase uñachtʼayäna!
  Ukampis jupax colerasiñat jachaskakïnwa - .
  ¿Kunatsa imill wawat nasiyäta?
  Warmi nuwasirinakax sartasipkakïnwa, jisk"a musculoso cuerponakapax musculonakap flexionaskäna. Ukanakax chiqpachansa warmi imillanakawa.
  Gulliver jupax Vizcondesa masiparuw akham jiskt"äna:
  -Kawkirus jiwasan ejercitosarux irpsktanxa?
  Imill wawax jacht"asisaw akham säna:
  - ¡Kawkirus sarañäni! ¡Ukat aka nuwasïwix jiwasatakix wali amtañäniwa!
  Uka wayna capitanajj akham sänwa:
  - Kunapachatixa mä pacharu mantawaykta kawkhantixa jaqi lantixa juk"ampi yatiñani uywanaka, kawallunaka, ukhama ... amuyta, janiwa kunasa juk"ampi muspharkañaxa utjkaspati. Ukampis uka qhepatjja, wiñay wawanakas utjarakiwa sasaw amuyasïna. ¡Ukat janiw ukhamakiti!
  Uka tawaqux janiw sasaw säna
  - Jiwasax tecnología tuqitx juk"amp sumaw nayrar sartaraksna. Ukampis uñjtawa, janiw kuna chʼamañchtʼäwis utjkiti. Ukhamarus, jiwasan suma, mayacht"at pachasar apaniñataki, ukhamaraki pólvora ukat pistola, ukat cañones, ukat inas juk"amp jan wali!
  Gulliver ukax akham sañ muni:
  - Jïsa, ¡juk"amp jan waliw utjaspa! Ukat ukhamat jumax mä idilio ukan jikxatasma. Ukat mä kisu chʼiyjatäkchisa, mä qhawqha horanakatjja machaq kisuw akan jiltani.
  Vizcondesa kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna:
  Wawäkasajj janipuniw tukusiñap munta
  Ukhamat nayar arknaqañapataki ...
  ¡Janiw maranakax yatiskiti!
  ¡Janiw kuna jan waltʼäwis utjkaniti uk yatisa!
  Uka waynax capitanax jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna.
  Jisa, ukax wali jach"äspawa...
  Uka imill wawanakax marchasipkäna, ukat walja waranq waranq jaqinakaw apthapipxäna ukat mä arukiw q"uchupxäna:
  Alaxpachankir jallux warawaranakan tʼaqanakapwa chʼiqiyäna,
  Orcismo ukatakix mä afilado estaca wakicht'apxta !
  Tanques "Tigres" ukax q'añunakakiwa - mä q'añuskir pulgas qhathu,
  ¡Wehrmacht ukax mäkiw mä colerat atipt"asiñ suyt"i!
  ¡Wehrmacht ukax mäkiw mä colerat atipt"asiñ suyt"i!
  
  Jiwasan compañero Elfin irpirix millones jaqinakan ch"amapawa,
  ¡Jupax mä puñchu, granito ametralladora amparapankiwa!
  Jiwasax atipjañäniwa - rati Sodoma markata,
  Jiwasan ch"amasax mä monolito ukhamawa - ¡wali askiwa aka Uraqinxa!
  Jiwasan ch"amasax mä monolito ukhamawa - ¡wali askiwa aka Uraqinxa!
  
  Jiwasan partidosax janiw juk"amp wakiskir lurañanakanïkiti,
  Kunjamasa jaqinakar qhispiyaña, Pachamama suma!
  Febbels saxranakax infiernoruw jan wali arunakampi, .
  ¡Ukat atipjäwix, iyawsapxita, taqi saxranakar jisk"achañataki!
  ¡Ukat atipjäwix, iyawsapxita, taqi saxranakar jisk"achañataki!
  
  Yatiñani suma uñnaqt"ani elfos-qhanaxa wali uñt"atawa ch"amapampi,
  ¡Jupax mä jach"a trenza rubio ukaniwa!
  Ukat orkshistanakamp nuwasiñanakanx wayn tawaqunakax wali uñt"atäpxani,
  ¡Jakañar puriniwa, sartasisa, Qhana marka!
  ¡Jakañar puriniwa, sartasisa, Qhana marka!
  
  Janiw Orkler - hocico ukax elfos ukanakarux nayranakap ch"allt"añapakiti, .
  ¡Brigoteni jaqix wali thaya Diosäkaspas ukhamaw amuyasi!
  Orklinskaya calle tuqiw sartañäni ,
  ¡Janiwa, qʼoma almanïki ukajja, janiw esclavor tukkaniti!
  ¡Janiwa, qʼoma almanïki ukajja, janiw esclavor tukkaniti!
  
  Jiwasan banderasax wilawa, colerat wila coloraniwa,
  ¡Niyaw intix Orkstag ukar qhant'ayaspa ukhama !
  Munat wawanakasatakejj janiw jukʼamp khuyaptʼayasir regalojj utjkaspati,
  ¡Chuymax jan axsart"irïchi ukat axsarañamp t"unjatächi ukhaxa!
  ¡Chuymax jan axsart"irïchi ukat axsarañamp t"unjatächi ukhaxa!
  Akax wali ch"amañcht"kir q"uchuwa. Ukat imill wawanakan qhipäxapanx catapultas ukat balistas ukanakax wali ch"aman, proyectil carganakampiw utjäna. Ukat wali jiwayir chʼamarakïnwa. Ukat imill wawanakax wali sallqjañjam ukat ch"aman kayunakap ch"allt"apxarakïna.
  Gulliver jupax mä jiskt"äwiw taqpach naturaljam masiparux jiskt"äna:
  - ¿Kunatsa ch"axwirinaka taypinxa jani chachanakaxa utji?
  Vizcondesax uka tuqitx larusisaw akham säna:
  - Ukatxa chachanakaxa ejercito taypinxa munapxiti? Ukanakax wali q"aphiniwa, uñch"ukiñatakis janiw sumakiti. ¡Jichhax yuqall wawanakax janiw kunas utjkiti, ukampis jilïr chachanaka ukat jukʼamp jilïr chachanakax ¡jikʼakïpxiwa!
  Gulliver chachajj akham sänwa:
  - ¡Ukampis maranïñax janiw chachanakaruk jan walt"aykiti, jan ukasti warminakarus jan walt"ayaraki!
  Vizcondesa kullakajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - ¡Ukhamawa! Ukampis ukhamakipans, warminakax kimsa tunk phisqhan marat jilïr uñnaqt"anïsax janiw suma uñnaqt"anïpkiti, ukat chachanakax tunka phisqhan marat jilïr uñnaqt"anïpxi ukhax janiw suma uñnaqt"anïpkiti! ¡Akanx mä jach"a mayjt"äwiw utji!
  Capitanajj akham sänwa:
  - ¡Q"axu wayn tawaqunakan suma uñnaqt"anïtapax linternaruw gustitu! ¡Jach"a amtäwix warminakax suma uñnaqt"anipxiwa, ukat juk"amp askixa, munasiri ukat yatiñanipxiwa!
  Imill wawaxa larusisaw akham säna:
  - ¡Ukhamawa! Chiqansa, suma uñnaqtʼanïñax wali askiwa, ukat suma uñnaqtʼanïñas utjarakiwa, ukampis ¡amuyunakax wali wakiskirirakiwa!
  Gulliver jilatajj akham sasaw qʼochüna:
  Ukampis kunatsa,
  ¡Janiw amuyun jakañax utjkaspati!
  Ukampis kunatsa,
  ¡Janiw khitirus atiniskasmati!
  Ukampis kunatsa,
  ¡Nayax nayrïr grado ukan yatiqirïtwa!
  Ukampis kunatsa,
  ¡Sapa kutiw jan walinak parlaskta!
  Ukampis kunatsa,
  ¡Jakañax janiw kuns yatichistuti!
  Ukampis kunatsa,
  Jaqinakax amukiw, janiw amuykti!
  Ukampis ¡kunatsa!
  Ukampis ¡kunatsa!
  Vizcondesa tawaqux jan axsarasaw akham säna:
  - ¡Mä p"iqi ch"uqi!
  Suma nuwasir imillanakax nayrïr imill wawaruw tinkupxäna, mä jisk"a destacamento de orcos ukanakas ukhamaraki. Uka suma uñnaqt"aninakax jank"akiw sayt"apxäna. Qʼala, cincelat kayunakapajj arconakan cuerdanakap jaqontañwa qalltäna ukat ballestanakan tambornakapsa muytayañwa qalltäna.
  Aka chiqanx bikini ukanx wali munat ukat sexy imillanakax utjiwa jupanakax niyas jan isimp nuwasipxi ukat nayax munasiñakiw sañaja. Ukat chachanakax, jupanakar uñjapxani ukhax chiqpachans qunqurt"asisaw q"ala, rosa, mä juk"a q"añut jamp"att"asipxani, ukampis ukax juk"amp suma uñnaqt"aniruw tukuyi ukat seductora ukhamaw imill wawanakan k"umara ukat ch"aman janchipan q"aphip wali ch"amampi ukat kusisiñampi thujsa.
  Aka chiqanx flechas ukat ballesta pernos ukanakax mä jach"a arco ukanw t"ijtapxäna ukat orcos ukanakarux adivinanzampiw ch"allt"apxäna, flechanakampiw ch"allt"apxäna, kunjamatix erizox agujanakampi. Ukat wali muspharkañ uñnaqäna.
  Ukat ukham imillanakax akanx mä jach"a ukat jan uñt"at encanto ukhamakiwa, ukat musculonakapax wali ch"amaniwa, ukat pachparakiw suma uñnaqt"anïpxi.
  Ukat ukhamatwa nayrïr destacamento de orcos ukax chhaqtayatäna, ukat jach"a imillanakax janiw mä rasguños katuqapkänti.
  Gulliver - aka wiñay waynax q"ala kayuparuw ch"allt"asi ukat q"ucht"awayi:
  - Jumanakax imill wawanakax wali jach"apuniwa, .
  Ukhama supermen...
  Jiwasax pepinonak yapuchañäni
  ¡Ukat jan medida uñtʼasa!
  Vizcondesax masiparuw nayranakap ch"irmthapïna ukat akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Juman arust"äwimax, capitan, .
  Uñjapxtawa ukax p"akjata...
  Sarxam wayna, jumax wali machatätawa
  Ukat ukatsti t"ijt"añamawa, uñkatañamawa t"ijt"añamawa!
  Imill wawanakax wali suma, intit broncet lurat ukat jan uñt"at sallqjañ kayunakap ch"allt"asaw sartasipxäna.
  Ukat sapa suma uñnaqt"an chuchupax wali munasiñakiw. Suma, kunjamtï ukham imill wawanakax lurapki ukhama, ukampis janiw coqueteañatakikiti.
  Gulliver jupax jupan jak"apan sarnaqir viscondesa tawaquruw uñtäna ukat amuyasïna:
  ¡Jichhax jilïr jaqïxasax jukʼamp sumäsmawa!
  Imill wawaxa larusisaw akham säna:
  - Kunas qhipäxankatayna, uñch"ukipxam, .
  Wawäkaspas ukham uñt"asim, jan phinq"asimti
  Nayax uka walja maranakaw yanapt"ä, t"ijt"awaytwa, t"ijtxa, .
  ¡Jachaqt"asiñamawa Gulliver, jachaqt"asiñamawa!
  Uka wayna capitanajj uka imill wawaruw nayranakap chʼoqtʼäna, jupajj wali suma jaqëkchïnsa, qʼala suma kayunakap thakin wali chʼollqhe qalanakaruw chʼalltʼaskäna.
  Ukat, chiqans, jupax uñch"ukisïnwa - mä juk"a thaya. Jupax wali qamir ukhamarak suma isthapt"atawa, ukat imill wawan kayunakapax q"ala ch"amakt"atawa, mayt"asirïkaspas ukhama.
  Ukampis Gulliver chachajj akham sänwa:
  - Mä wawatakixa, ¡jumax muspharkañawa!
  Vizcondesax q"ala kayup tunka kutiw ch"allt"äna ukat qhuruchasïna:
  - ¡Juman complimentos waynax shorts ukanx janiw kuna askïkisa! Ukhamajj ¡akatjja janiw mä qhawqha qollqe jikjjatkti!
  Jisk"a yuqallaxa p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Ay! ¡Taqinipuniw qullqi tuqit jan waltʼäwinakax utji!
  Imill wawax chuym ch"allxtataw chhuxriñchjasïna, ukat q"ala muruq"u talonipax uka qalat apsusaw t"unjäna, ukham ch"amampiw ch"allt"äna. Ukatxa, mä wawax walja chʼamanïspawa, ukat chacha warmi sarnaqañas utjaspa ukax muspharkañawa. Akax mä suma uñnaqt"aniwa - jach"a!
  Ukat viscondesax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Mä panqar q"ucht"am, jan phinq"asimti!
  Gulliver jilatajj wali muspharkañjamaw akham jisktʼäna:
  - ¿Kunatsa q"ucht"añasa?
  Imill wawax jan pächasisaw akham säna, qʼala kayukiw jaya tiempo sarnaqatapat mä jukʼa chʼamañchtʼat kayuparux wasitat chʼallxtayäna:
  - Munasiña tuqita, chiqpachansa! ¡Kuna yaqha tuqitsa qʼuchtʼañasa!
  Uka wayna-capitanajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw qhan kusisita qʼochüna, wali llaktʼat waynar uñtat arupampiw qʼochtʼäna:
  Amuyunakajajj walpun muspharayitäna
  ¡Taqi kunas qhanaruw tukuwayxäna, octubre phaxsinakjamas!
  Ukatsti ñanqha saxran lakanakaparuw ch'uqi uchapxta,
  ¡Ukat aka Uraqin wali sumaw uñjasini!
  
  Ukham warawaranakax jiwasan alaxpachansa - .
  ¡Yaqhipajj rubí ukat yaqhepajj diamantenakawa!
  Jan wali jaqinakat impuesto apthapipxta - .
  ¡Martillor uñtat jawq"jawi ukat janiw cejaru, jan ukasti nayraruw ch"allt"ata!
  
  Tienda ventanas ukanx quasars ukanakaw utji
  ¡Uka hipódromo kʼajkirïki ukajj lliphipi!
  Nayan almajanx gaping usuchjatanakaw utji - .
  ¡Ukan mä jachʼa pogrom utjkaspa ukhama!
  
  Mä cometa ukan rizonakapar uñtataw curl, .
  Uwijanakax qhant'apxi - leche thakhix qhant'iwa!
  Jan jiwir luratanakat qʼochuta, .
  ¡Frus ukax wiñayatak jach"añchatäpan!
  
  ¿Kunsa mä llakit jaqejj luraspa?
  Mä jachaqt'asiñakiw ch'uxña nayranakat mistuñapa ...
  Kunapachatï taqi kunas grisäki ukhaxa, wali llakkañawa,
  Kunawsatix junio phaxsin mä qhixu qhixu suyt"añampi suyt"apkta ukhaxa.
  
  Mä jachaqt'asis jan wali laka ch'ukuña - .
  Akapachaxa janiwa quqa taypina mä baya satäkiti, ukxa amuyapxañani.
  Imill wawax mäkiw, kisunakap q"al ch"uqt"asisma, .
  ¡Ukajj samkamar phoqañapatakiw yanaptʼani!
  Ukatwa nuwasir waynax aptasin qʼuchtʼäna. Ukat wali suma uñnaqt"anïnwa ukat jach"a uñtasitarakïnwa.
  Vizcondesa kullakajj akham sänwa:
  - ¡Suma q"ucht"apxasmawa! Ukampis ¿jukʼamp jachʼa kunsa lurañ yattati?
  Gulliver jilatajj altʼat chuymampiw akham säna:
  - Ukat ¿kunas q"uchunakat sipan juk"amp jach"äspa?
  Imill wawax lakap apsusaw akham säna:
  - ¡Kunas kusisiña ukat plus ukhamarak k"umaräñ apaniwayi!
  Uka wayna-capitanax liebre ukham patat aynacharu jaltasaw q"ucht"äna:
  Jumaw jach'a markajaxa,
  Tsunami ch"axwawinakax wali ch"amampiw jaquntawayi - .
  Chiqansa, ejercitox wali chʼamani familiawa,
  ¡Jan walinak pedestalat Gehena markar jaqontañäni!
  
  Kunas alaxpachan qhant"ir qhana, .
  Pacha Pacha pallapallanakan chuymapat juti.
  Caballeronakan jach"añchäwipax jach"añchatäpan,
  ¡Janiw arrepentisipkañäniti, ¡jakañar iyawstanwa!
  
  Uñisirinakax mä jach"a regalo katuqapxäna,
  Ukat jupax walja kunayman armanakaniwa ...
  Akax juti, ukham pacha amuyt"añäni
  Chernbog markan colerasiñapax wali ch"amampiw warxatäna !
  
  Ukhamaw caballeronakajax jikxatasïna,
  ¡Uka kʼajkir markajj tʼaqhesitawa!
  Yatiyäwinx maynikiw cero ukar sarawayxi,
  ¡Ukat infiernonkir Cainajj wasitatwa atipjäna!
  
  Orquismo ukax ch"amaniwa, uka horda ukax thuqt"atawa, .
  Ukampis ¡janiw sajón jaqinakarux qunqurt"ayapxañamäkiti!
  Taqi kunat sipansa, jiwasampi Elfin wise wiñayataki -
  Ukat ¡Fenin chiqapar uñjir teórico!
  
  Jiwasax Wehrmacht ukar apnaqapxta - Nayax ch"allt"añ yatta, .
  Ukat kunjamsa aka dragonax jan kʼari chuymanïkchïnxa ...
  Jiwasax espadanakapampiw khuchhurañäni,
  ¡Nayax País ukat señora ukar katuyat caballero ukhamätwa!
  
  Ch"aman jach"añchäwix utjpan
  ¡Orklin markan fronteranakapar puriñatakiki!
  Jiwasax awkinakan jach'a lurawinakaparuw askïñäni,
  ¡Chiqpachansa, ¡ejercitosax nuwasïwinakanx janiw atipjañjamäkiti!
  
  Kunapachatï jutktan ukat samka phoqañäni ukhajja
  Qullan causa - comunismo ukan lurawipa!
  Nayax imill wawarux pasillot mistuyä, .
  Pancarta posteridad: ¡honrado, altruismo!
  Ukhamaw jan axsaras ukat jikxatasiñamp Gulliver nuwasir waynax q"ucht"äna. Ukat jupanakamp chika sarnaqir imillanakax amparanakap t"axllirt"asipxäna. Ukat yaqhipanakax qʼala kayump jawqʼjatax saltʼasisaw jawqʼjapxirïna. Ukax wali thaya ukat jach"a escalaruw puri.
  Gulliver jupax masiparuw akham jiskt"äna:
  - ¿Suma q"ucht"tati?
  Jupajj kusisitaw akham säna:
  - ¡Ruiseñox ukax qhipäxan pasañapawa! Ukampisa, sañäni, mä torox arnaqaspa, jukʼampisa jakkir asxatatäki ukhaxa, ¡jukʼamp thaya ukat jachʼa jachʼa tukuñapawa!
  Gulliver jilatajj akham sasaw qʼochüna:
  Jiwasax janiw hámster ukhamakïktanti
  ¡Ukat wajjrani toronakas utjarakiwa!
  Taqi wakaruw ch"allt"asipxta
  ¡Ukat mäkiw lobonakar tʼunjañäni!
  . JANK"A #2
  Ukhamaw ejercitox nayrar sartawayi. Mä jach"a mariposa ukaw alaxpachan t"ijtäna, ukax kimsa p"iqin utjatapatx dragón sasaw pantjasispa.
  Ukat ch"iwinakapax primavera arco iris taqi coloranakampiw qhant"äna. Jïsa, wali suma uñnaqtʼan wawapunïnwa.
  Gulliver jupax wali kusisitaw q"ucht"äna:
  Mä ch"uqi ch"iwi
  Ukhama suma...
  Nayajj sumankañ aptʼasiwaytwa
  ¡Ukat chuymatpach akham sänwa!
  Vizcondesax jachaqt"asisaw chillqt"äna:
  - Janiwa ch"axwañasa ch"axwañasa, .
  Mä utax akham jan ukax jan ukhama...
  Mä granero lurañasawa, .
  ¡Kunatix jak"ankxi ukat!
  Ukat wiñay wawanakax aptʼasipxani ukat larusipxaniwa, wali suma ukat jachʼa kisunakapxa, jilïripat sipansa jukʼampiruw uñachtʼayapxani.
  Gulliver jupax Vizcondesaruw akham jiskt"äna:
  "¿Kunatsa campamentorus sarapxta?" ¡Taqi kasta jan wali arunak muyuña ukat q"ucht"añakiw!
  Aka chiqanx imill wawanakax utjxiwa, ukat waranq waranq q"ala kayuni ukat bronceado ukhamaw utjäna, ukat taqiniw wali suma, seductora ukat musculoso. Ukat aptasin qʼuchtʼañ qalltä ukhajja, wali kusiskañawa;
  Reyejj taqe chuymaw apnaqistu,
  Decretonak apsu, taripirinakax sirvirinaka...
  Tronojj janiw chʼajjwañanakasa, larusiñanaksa aguantkiti,
  ¡Ukat janiw axsarañ atipjañatakix mä método ukhamäkiti!
  Ukampis uka qhepatjja, qʼala kayuni suma uñnaqtʼan warminakan qʼochupajj mä akatjamat jarkʼatäjjäna. Mä tama walja, q"aphini ukat ñik"utani orcos ukanakaw nayraqatapan uñstapxäna. Ukat jupanakax arnaqasipxäna ukat thujrunakap ch"allxtayapxäna.
  Ukampis imill wawanakax janiw phinqʼasipkänti ukat jankʼakiw nuwasiñatak wasitat wakichtʼasiñ qalltapxäna.
  Ukat Gulliver jupax uka apthapisin q"ucht"äna, q"ala, wawar uñtat kayunakap ch"allt"asa;
  Nayajj sumankañamp nuwasiñan falconätwa
  Juk"amp qhana warawara manqhan yuritayna...
  Pachamaman chiqa chuymani yuqanaka - .
  Munasiña - jach"a, chiqpacha!
  
  Mä suma uraq lurañäni
  Ukanxa kusisiñaw jichhax utjani ...
  Querubín Intix qhant'pan
  ¡Qullan, jach"añchat Duende!
  
  Jiwasax amtanakasaruw phuqhañäni
  ¡Janiw alajjpachan jukʼamp sumakïkaniti!
  Uka espada waynampi jumampi jiltayapxam
  ¡Kusisiñajj jumatak utjpan!
  
  Ukat alaxpachan suma uñnaqt"anïña
  ¡Jach"a Awkix qhant"añapatakix pachaw purini!
  Imill wawax q"ala kayuni t"ijtkchisa
  ¡Iyawsapxita, niyaw comunismo taypin jakañäni!
  
  Jach'a qullunakan suma uñnaqt'apa,
  ¡Ukat quri estepanakax mä suma qʼapkir alfombrampi!
  Uka qʼañunak alajjpachat qʼomachañäni
  ¡Iyawsañamawa munañamaxa janiwa arrepentisiñakiti jakäwi!
  
  Ukat akapachanxa taqi kunas walikïskaniwa,
  Chiqansa, ¡elfinismo ukax taqi chiqanw atipt"ani!
  Khitis chuymapan mä cincela amparapankjje,
  ¡Khitis ametralladora ukat balas ukanakar munasi!
  
  Kuntï lurañäni ukajj wiñayatakiw utjani
  ¡Markanak lurañäni, Marte ukan sawkasis!
  Gran Bretaña markan ch'amapax wali jach'awa -
  Akapachankir jaqinakarux aruntt'apxañäni !
  
  Uka wila wartaski ukax yapuchañatakiwa,
  ¡Ukaruw munasiñ jathanakax jilxattaski!
  Taqiniruw sublunar ukan askipa,
  ¡Janiw mä loro caballero ukhamakïkasmati!
  Ukat imillanakax wali suma q"uchunak ist"asax orcos ukanakarux arcos ukat ballesta ukanakamp pallapallanakamp jiwayapxäna. Ukat nayrïr flechanakajj orconakan jaya cheqat jawqʼjapjjäna. Ukat ballesta pernonakax jiwayañjamaw tukuwayxäna.
  Imill wawanakax kunjams chhuxriñchjasipxi:
  - Taqini suma uñnaqt"anipxtanwa mä familia,
  ¡Aka alaxpachar ismuñat qʼumachañäni!
  Wakisispa ukhaxa, jank"akiw orcos ukanakarux pacificañäni,
  ¡Ukat mä colerat querubón ukaw jiwasanakxarux liwxataski!
  Vizcondesa kullakajj akham sasaw arsüna:
  - ¡Banzai!
  Jayankir nuwasirinakajj orconakaruw chʼalltʼapjjäna, ballesta sat aparatonakan tambornakap qʼala kayunakapamp muyuntapjjarakïna. Ukat uka pachparakiw jan armasipkänti, kunapachatï qʼañut lurat, canela ukat ñikʼutan osonakar chʼaxwapkäna ukhaxa, qʼuchtʼañsa;
  Akapachajax ch"amakaruw ch"amakt"ayata
  Jiwat paisaje ukat thaya ch"amaka.
  Ukat nayax munasiñampiw uñisirimarux
  Ukat aka lurawix, iyawsapxita, janiw muxsakiti!
  
  Nayan ofrecimientojajj iyaw sañamawa
  Jumatak pasión ukax nayanx jach"atwa parli.
  Juman jaysäwimax janiw jiwaykitaniti
  ¡Ukat jiwayañatakiw juchañchatäpxäta!
  
  Akapachajj mayjtʼaskiwa, .
  Jakañax tukusxiwa
  Jumanakajj tʼunjatäpjjtawa
  ¡Ukat markamasti!
  Janiw kuna amtanakas utjkiti
  Esfera El Gilet sat cheqanwa jikjjatasi
  Mä pachanx ch"amaka ukat hielo ukaw utji
  ¡Uka mantañaw jist"arasini!
  
  Wila Elfos ukax talisman ukankiwa
  Conjunción Arumax Deimos ukax wartañapawa.
  Jan wali, envidiasiña, axsaraña ukat sallqjaña
  Jupamp chikaw aka pachar apanini.
  
  Juman akapachamax nayankiwa
  ¡Nayajj uka llavenïtwa!
  ¡Nayaw wiñay samarañ churapxäma!
  
  ¿Kunsa ajayumajj suytʼi?
  Desmond jupax janiw qhispiyañjamäkaniti.
  Kawkhantix utajax utjki - qhanax jist"antatänwa
  Juman junt'u uraqimax markajaruw imantatäni.
  
  Mä jamasat yatiyapxäma:
  Combinación ukan arumax, elfo wila
  Ukax amuleto ukarux manchañapawa
  Ukat akapachan punkunakapas jistʼaratäniwa.
  
  Akapachajj mayjtʼaskiwa, .
  jakäwix tukusxiwa
  Jumanakajj tʼunjatäpjjtawa
  ¡Ukat markamasti!
  Janiw kuna amtanakas utjkiti
  Esfera El Gilet sat cheqanwa jikjjatasi
  Mä pacharu kawkhantix ch"amaka ukat hielo
  ¡Uka mantañaw jist"arasini!
  
  Wila Elfos ukax talisman ukankiwa
  Conjunción Arumax Deimos ukax wartañapawa.
  Jan wali, envidiasiña, axsaraña ukat sallqjaña
  Jupamp chikaw aka pachar apanini.
  
  Juman akapachamax nayankiwa
  ¡Nayajj uka llavenïtwa!
  ¡Nayaw wiñay samarañ churapxäma!
  
  Jumax loco ukat qhuru jaqïtawa
  Ukampis tiempomax tukusxiwa
  Janiw akapachar apnaqkätati
  Maldición jumax, Ch"amaka profeta.
  Juk"amp suma jiwañax qhispiyasiñjamawa
  Esclavonak taypin nayrïr jaqïñat sipansa.
  Jumax yatisktawa nayan amtäwijaxa
  Nayan jaysäwijax: "¡Wiñayatakiw chhaqtxañama!"
  
  Akapachajj mayjtʼaskiwa, .
  jakäwix tukusxiwa
  Jumanakajj tʼunjatäpjjtawa
  ¡Ukat markamasti!
  Janiw kuna amtanakas utjkiti
  Esfera El Gilet sat cheqanwa jikjjatasi
  Mä pacharu kawkhantix ch"amaka ukat hielo
  ¡Uka mantañaw jist"arasini!
  
  Duende wilax talisman ukankiwa
  Conjunción Arumax Deimos ukax wartañapawa.
  Jan wali, envidiasiña, axsaraña ukat sallqjaña
  Jupamp chikaw aka pachar apanini.
  
  Duende wilax talisman ukankiwa
  Conjunción Arumax Deimos ukax wartañapawa.
  Jan wali, envidiasiña, axsaraña ukat sallqjaña
  Jupamp chikaw aka pachar apanini.
  
  Juman akapachamax nayankiwa
  ¡Nayajj uka llavenïtwa!
  ¡Nayaw wiñay samarañ churapxäma!
  Ukhamaw imill wawanakax q"uchupxäna, jupanakax elfos ukham uñt"atawa, ukampis kunjamakitix juk"amp jaqinakar uñtasita. ¿Ukajj wali sumati. Ukat wali musculoso cuerponakapampi ukat figuranakapampi.
  Orcos ukanakax janiw imill wawanakarux ukham jark"apkaspati. Ukat espadanakampi, thujrunakampi ukat hachanakampi jawqʼjasaw lipʼichit lurat ukat qʼapkir osonakampi jikisipjjäna.
  Ukat imillanakax q"ala, rosa talonanakamp yanapt"asisaw orconakarux chinunakapan jawq"japxaraki.
  Ukat qʼala kayunakapampix veneno, jiwayir agujanak jaquntapxarakïna.
  Ukat orcos ukanakax liwxatasin jiwapxäna.
  Viscondesax Gulliver jilataruw akham jiskt"äna:
  ¿Suma uñnaqtʼanïñampi jan walinakamp ukham qhan uñchʼukiñ uñjirïtati?
  Uka wayna capitanajj larusisaw akham säna:
  - Chiqpachansa janiwa! ¡Ukajj wali muspharkañawa!
  Imill wawax p"iqip ch"allxtayäna ukat jupa pachpaw q"ala, cincelat kayupampix mä jiwayir ch"amampi, ukat mä granada wali t"unjir jaquntäna. Jupax mä arco ukham t"ijtäna, ukat orcos ukanakan thiyaparuw ch"allt"asïna, kunayman tuqinakaruw ch"iqiyäna.
  Gulliver jupax akham sänwa:
  - ¡Jumax perfecto ukhamätawa, jachaqt"asiñat mä gesto ukar puriñkama! Ukampis yatisktawa, ¡kayunakampi granadanak jaquntañax wali thayawa ukat janiw uñtʼatäkiti!
  Vizcondesa kullakajj jachtʼasisaw akham säna:
  Jïsa, ¡kayunakajajj wali munasiñawa! Ukat noble caballeronakax qʼala, rosa suelanakajaruw jampʼattʼapxitäna. Ukax juk"amp sumawa kunapachatix elfonakax lurapki ukhaxa. Ukampis orconakajj talonanakamat liqʼipjjaspa ukhajja, ¡wali ajjtaskañawa!
  Aka chiqankir imillanakax pecho ukan escarlata chuchunakap apsusaw uñacht"ayapxäna, sujetadoranakap apsusaw uñacht"ayapxäna. Ukat kunjamsa katuntapxani, ukat jiwayir llijullijunakamp martillomp jawq'jatäpxani. Ukat orcos ukanakax phichhantapxani, ukat ñik"utanakapax chhullunkhayasini ukat char. Ukat uka uywanakax wali axsarañjamaw wararipxi.
  Ukat imill wawanakax uka aptʼasisaw qʼala kayunakap lakapar uchapxani. Ukat kunjamsa puffapxi. Mä istʼasir silbato istʼasi, walja cuervonakaw pʼeqepar mä thujru katoqapkaspa ukham liwxatapxi. Ukat uka pachparakiw chuyma usumpi ukat indigestión ukamp usuntapxaraki. Ukat jupanakax amukiw ukat muspharataw jaquntasipxi, p"iqinakap chupampiw orco osonakar ch"allt"asipxi.
  Uka monstruonakan p"iqi ch"akhanakapax t"unjasi ukat veneno color wila ch"allt"asi.
  Gulliver chachajj akham sänwa:
  - ¡Akax wali thaya ukat muspharkañawa! Maynix akham saspawa - ultra-estelar !
  Noble tawaqux p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Jïsa, wayna! ¡Akax wali munasiñawa! Ukampis janiw ina ch"usat sarnaqañamäkiti. Ukat ¡orconakarux mä jiwayir olampiw ch"allt"añama!
  Gulliver jupax mä jach"a jach"a tukusaw jaysäna, wawar uñtat, musculoso ukhamäkchisa, amparanakap t"axllirt"asa:
  - ¡Chiqpachansa akax janiw jasakïkiti!
  Ukat uka waynax mä guisante thayaruw jaquntäna ukat t"unjäna. Ukat jupax t"ijtäna, ukat kunjams orcos ukanakarux thuqt"äna, ukat phichhantapxäna ukat juk"amp altu thayaruw t"ijtapxäna. Ukat uka chiqar kutt"añamawa.
  Vizcondesa kullakajj akham sänwa:
  - ¡Aka kutix wali sum jaquntawaytaxa! ¡Walikiwa, inas yaqha uñacht"ayarakchisma!
  Ukat suma imillanakax wasitat, kunjamatix sincronizado ukhama, rubí chuchupat apsusipxani ukat llijullijumpiw jawq"japxani. Ukat ombligonakat pulsar. Ukat ukax wali t"unjiriwa, orcos ukanakax jakkir phichhantatawa ukat waranq waranq jaqinakaw t"unjapxi.
  Gulliver chachajja, qʼala, wawar uñtat kayupampiw wasitat mä phallañ paquete jiwatat jaqontäna sasaw säna:
  - ¡Jach"apuniwa sañani!
  Vizcondesa kullakajj akham sänwa:
  - ¡Jichhaxa q"ucht"aña pachawa purini! Walikiwa, jan phinqʼasiñäniti, wal yanaptʼistani.
  Gulliver jupax p"iqip ch"allxtayäna ukat wali kusisitaw q"ucht"äna;
  Jiwasax pioneros - heroes de la País, .
  Khitinakatix noviembre phaxsin chimpuparjam yuripxi...
  Jiwasax janiw Duendetakix jakäwix arrepentiskañäniti,
  ¡Reyin wila banderapampi jachʼañchasiñataki!
  
  Jiwasax wali munasiñampiw ch"axwañ yattanxa,
  Orksistas ukanakax taqi chuymaw wajjranakap p"akjapxi ...
  Mä jach"a satchel ukan granadas ukanakaw utjistu,
  !
  
  Qullan Mama Markasar munastanwa,
  Kuns uka axsarkañ elfinismo ukax lurawayi ...
  Aka chiqanx Elsomolkax q"ala kayukiw ch"uqi taypin irpata,
  Ukat orkshistax aynacht"ayañ munistu!
  
  Elfskva markanx Orxismo ukampix taqi chuymaw ch"axwawaytxa , .
  Ukat taqi uñisirinakaruw mä hoz ukamp khuchhuqapxta...
  ¿Kunatsa aka Orkmacht ukax elfonakar churasïna?
  ¡Nayaw juparux puñchujampiw jawq"jä!
  
  Nayax precursorätwa ukat jach"a Elfskva ukan p"iqinchatawa,
  Jupax mä jach"a nuwasir jaqir uñtataw nuwasïna...
  Orksismo ukan sallqa ch'axwawip sayt'ayawayi , .
  ¡Taqi ch"aman Tatitusan Familiapax mayakiwa!
  
  Elfia markan jaktäwipanx janiw kuna bordes ukanakas utjkiti,
  Jach"a Elfin , qunqurinakasat jilsuwayitu...
   Svarog jach'a, jach'a mesiasa,
  Ukat Ladax ideal radiante ukhamawa!
  
  Jiwasax precursoranaka, yuqall wawanaka, imill wawanaka,
  Jiwasax nuwasiñx walpun munastanxa - akax jiwasan destinosawa ...
  duende molino ukan arupajj akham sänwa:
  ¡Wila wartäwinakax apnaqkchisa!
  
  Elfiya markax Svarog markan yurïwipawa,
  Ukat jupax elfinismo ukatak thakhi qhant"ayäna ...
  Precursoranakax janiw mä jan wali Diosax munaskiti,
  ¡Uñisirinakax janiw mä puñchur kʼuchuñ puedistani!
  
  Jiwasax mä thaya tank armadura inclinada ukaniwa,
  Orcos ukanakatakix wali jasakiwa jan p"akjañataki,
  Lada, noble doncellaru munasiñampi, .
  ¡Mä manq"añ animalar mä anatt"äwir tukuyañataki!
  
  Elfskva nuwasir jaqinakax arxatapxi,
  Ukat ukatsti jach"a Elfingrad ....
  Jiwasax elfinismo ukax niyaw churat uñjañäni,
  Orklin markan pasañax desfile uñt"atawa!
  
  Jisa, Elfingrad markax aka arumpiw jach"añchasi,
  Jiwasax q"ala kayukiw mä ch"uqi ch"uqi ch"uqi taypin precursor ukhamätanxa...
  Mä llamp"u chuyman waka wajjrap p"akjañäni
  Ukat ¡ Orctler ukarux ataúd ukar chiqak irpapxañäni!
  
  Yatipxam, Awkix janipuniw qunqurt"asiniti, .
  Jupan impulsopax janiw jark"atäkaspati...
  Intix wiñayatakiw Elfia markar qhant"pan,
  ¡Ukat jan axsartʼir lunthatax tʼunjatäniwa!
  
  Elfingrad jak"anx jan axsart"irïñ uñacht"ayapxäna , .
  Jiwasax orkshistas ukanakar jark"aqañ atipxta...
  Elfonakax ukham impudencia ukanipxi, jumax yatisktawa, .
  ¡Ukat uñisirinakax ceronakarukiw sarapxani!
  
  Elfiax Marte sat planetaruw avionat saraspa
  Ukat kunayman jach"a kankañanak luraña ...
  Ukat chiqans taqi kunas wali thayakïniwa,
  ¡Jakäwix mä seda hilo ukham jan chʼamanïkchisa!
  
  Elfonakan ajayupax janiw barrera ukan ch"axwawinakanx yatkiti,
  Jupax Perú markan ch'amapampiw ...
  Jiwasax diosanakat premio katuqañ suyasktanwa,
  Ukat elementox qhant"iwa, ¡runa ukar iyawsam!
  
  ¿Kunjamatsa elfonakan ajayupax jan atipt"asiñ yati?
  Iyawsapxita, jupax taqi kuns t"unjaspawa ...
  Jiwasax precursoranakax walpun venganza munapxta...
  ¡Jan atipt"kay, Pachamaman ejercitopar uñtasita!
  
  Niya atipjawaytanwa
  Elfinismo ukan jach'añchäwipanx qhanax utjpan...
  Jach"a achachilanakajaxa Pachamamataki ch"axwapxiritayna,
  ¡Niyaw kusisiñampi alwampi jikisiñäni!
  
  Jani tayka marka utjkipanxa, janiwa precursoranakatakixa jakaña utjkaspati,
  Jupanakax jupatakiw ch"axwañ munapxi...
  Ukat ¿kunsa jumanakax munapxta jan wali tatanaka?
  ¿Esclavot jakañ churañasati?
  
  Janiwa, Fuhrer ukax elfonakaruw esclavitud ukar puriyani,
  Mä muñeca ukham tʼunjañäni ...
  Taqi kunat sipansa, Elfo caballeronakax nuwasipxaspawa,
  ¡Ukat quri ch"iyar querubón ukax jiwasamp chikaw utji!
  
  Akapach taypinx janiw Tayka Markasan ajanunakapax utjkiti, .
  Qhana warawarar uñtat nina nakhantayaña...
  Nayatakix mä idoloruw tukuwaytaxa,
  ¡Janipuniw jumat jaljtkäti!
  
  Nayajj precursorätwa ukat qʼala kayuni waynätwa
  Ukax mä q"ala talonampix ch"uqi taypin t"ijt"i ...
  Ukat kawkhantï mä janqʼo, munat conejitojj saltʼaski,
  ¡Khitis uñisirin wajjrap pʼakjani!
  
  Pächasiñ chʼaxwäwin precursorax janiw yatkiti,
  Jupax janiw payaso ukhamäkiti, ukampis jumax terminador ukar uñt"tawa ...
  Qhuru orcos jutapxani, venganza iyawsapxam, .
  ¡Ukat mä elfinismo qhana paraíso ukaw utjani!
  
  Kunjamas jutani, pacha yatiña, .
  Ukanx sapa nuwasirix uywa manq"añ utat...
  Qhipa samañakama ch"axwapxam, .
  ¡T"unjatäpan, jumax wali qhuru jan wali jaqirux uñt"tawa!
  
  Elfinismo ukan warawaranakapax wali qhant"atawa, .
  Akapachanx janiw juk"amp qhana, suma pachax utjkiti....
  Orkshismo ukan yugop p'akjañäni , iyawsapxita , .
  Ukat Orktler jupax elfonakan chika uru manq"añatakis utjani!
  
  Iyawsapxita, jiwasax ukham acero tankinakanïtanwa,
  Uka pantera conchapax janiw mantkaniti...
  Jiwasan usuchjatanakasarux yodo ukamp ch"allt"asipxañäni, wayna,
  ¡Ukat mayampiw uka precursorax jan axsaras nuwasiñar tʼijtʼi!
  
  Ukhama, orkistanakax wali sum katuqapxäna, .
  Jupanakax janiw amuyapkänti, ukhamakiw atipt"apxistaspa...
  Jiwasax uñjtanwa elfinismo yatiñ millas, .
  Ukat ¡Orkmacht ukarux sawkasisaw p"akintaraksna!
  
  Jiwasan ch"aman Mama Markan sutiparu,
  Mä jach"a jach"a tukur precursorax ataque ukaruw saraski...
  Qhixu qhixunakax Pacha Pacha patxan warkt"atäkchisa,
  ¡Taqinitak mä atipjir uñachtʼäwi churañäni!
  
  Iyawsapxita, uñisirix janiw samka jark'kaniti,
  Taqi orks ukanakaruw wasitat atipt"añäni...
  Janiw kuna jan walis utjkaniti, tronon apnaqañ iyawsapxam,
  ¡Mä machaq orden mundial uñstayañäni!
  
  Taqi kunas walikïskaniwa, Pacha markan yatipxañani
  Nayax yuqall wawakïtwa, ukampis Robin Hood ukham nuwasïwinxa,
  Qalltanjja, escritoriorukiw chʼiyjasirïta,
  Ukat jichhax wali ch"amampiw iyawsapxi cool!
  
  Elfiax Orkshistas ukanakarux bayonetaruw puriyaspa, .
  Jupax kuna ejercitorus atipt'ani ...
  Ukat precursoranakax elfinismo ukan jakasipxi ...
  Chiqansa, ¡jiwasan amigonakajax wali chʼaman monolito ukhamawa!
  
  Janiw kunas nuwasïwin orconakarux katuykañäniti,
  Uñisirinakaruw sawkasis atipjsna...
  Ukat ukhamatw orksists ukanakarux mä club ukamp atipt"apxta,
  !
  
  Duendex janiw orksists uñt"kiti, khuyapayasiñ yati, .
  Jupax jan atipt'kay ch'amaniwa ...
  Reptilanakax kunkaparux mä sabre ch"amampiw katuqapxani,
  ¡Ukat Supayajj tʼunjatäniwa!
  
  Orkler chachajj jan atipjatäkaspas ukham janiw creyiñamäkiti,
  Infiernon chʼamap apthapisksta ukhasa, taqe kunwa amuytʼañama...
  Kunapachatixa jaqinakasa, partidosa mayachasipxi ukhaxa, .
  ¡Jaqinakax Orkmacht jiwasanak ch"iyjapxäna!
  
  Elfiax patak patak maranakaw santu ukham uñt"ata,
  Jupax Tigres ukarux metal ukham p"akintawayi...
  Mä juk"a juk"a ch"allt"ata, .
  ¡Aka markakiw uka waynax samkasïna!
  
  Jach"a jaqinakjamaw atipt"apxta
  Uñisirinakaparux mä espadampiw jiwayapxäna...
  Jiwasax k"acha elfonakätanwa, ch"axwäwinakanx jan atipt"kayätwa,
  ¡Tata Pacha uñisirinakaruw atipt"añäni!
  
  Jiwasaru confiyapjjeta, janiw kunas jarkʼkistaniti
  Ukat jumanakax uñt'apxituwa, janiw kunas atipt'kaniti ...
  Jiwasax Fuhrer calvo ukarux imt"añäni,
  ¡Mä filo espadampi ukat acerot lurat escudompiw utjistu!
  
  Taqi universo ukanx janiw Elfi ukax juk"amp suma uñnaqt"an utjkiti,
  Ukax mä qhana pachan walja maranakaw utjani...
  Taqi generacionanakax sumankañampi kusisiñampiw utjani,
  ¡Patjax mä ch"aman amparaw munasispa!
  
  Ukhamajj Orklin sat cheqan anattʼasajj .
  Orkmacht ukax laq'ar uñtat wilaruw ch'allt'añäni...
  Uka tiemponjja paraison fronterajj utjani,
  Ukat Lada ukamp chikt"ata munasiñax apnaqi!
  Capitán waynax wali thayawa, muxsa jisk"a arupampiw q"ucht"i. Ukat chiqpachansa wali sumawa ukat mä jawiraw alma taypin jallu.
  Vizcondesa kullakaxa jachaqt"asisaw säna:
  - Jisa, aka q"uchuxa wal yanapt"apxitu!
  Chiqansa, cuervonakax mä stupor ukar jaquntapxäna ukat p"iqin thujrunakampis sarnaqapkaspas ukhamaw musphart"asipxäna, ukat inas kunas juk"amp llakt"atarakchispa.
  Chiqansa, imill wawanakax espadanakampi, hachanakampi armtʼasisaw orconakarux wali uñtʼatäpxäna. Ukat jupanakan qʼomachatapajj wali jachʼänwa, flechanakajj wali chʼamampiw osonakar jaqontäna. Janirakiw cheqansa, nuwasirinakajj catapultanaka ukat balistanak apnaqañ jan yanaptʼapkaspänti. Ukat jach"a manq"añanaka, q"añut mistu, aceite ukat alcohol ukanakamp jaquntapxäna. Ukat phichhantat orcos ukanakax salchichanakjama.
  Gulliver jupax lakap ch"allxtasaw akham säna:
  - ¡Wali manq"aña! ¡Ukat phichhantat aycha thujsapax taqpach wali sumawa!
  Vizcondesax masiparuw nayranakap ch"irmthapïna ukat chillqt"asïna:
  Uwija aychaxa wali ch"uñuwa
  ¡Imill wawanakan club ukax wali ch"amaniwa!
  Ch"axwirinakax apsupxäna ukat wasitat pechon escarlata chuchunakapat jiwayir llijullijunakampi ch"allt"apxäna.
  Ukat walja jan wali orconakaw phichhantapxäna ukat phichhantapxäna. Ukanakax qhanan ejercitopan chiqpach lurawinakapawa.
  Ukat q"ala kayuni, suma imillanaka.
  Gulliver jilatajj akham sänwa:
  - ¡Akax nayan muxsajawa! ¡Mä penalty utjani, mä penalty utjani!
  Aka chiqanx ukham agresivu quirk ukaw uñstawayi.
  Ukhamajj kunatsa jan imill wawanakar irpkasajj akham sasin arnaqasiñajj wakisispa:
  Mä jan wali orco qalanak patxaruw jalnaqäna,
  ¡Juparux napalm ukamp jawq"japxam!
  Janiw orcos ukanakat khuyapt"ayasiñamäkiti
  ¡Taqi jan wali jaqinakar jiwayapxam!
  Kunjamasa ch"uqi ch"uqi ch"uñuyaña - .
  ¡Q"añunakar uñtat phichhantapxam!
  Vizcondesax chhuxriñchjasïna, zafiro nayranakap ch"irmthapisa.
  - ¡Akax mä extraordinario encanto ukhamawa!
  Gulliver jilatajj nayranakap chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Qhana utjpan
  Nayax janiw alaxpachar sarkti...
  Alwax puriniwa - .
  ¡Ukat chiqpachansa alaxpacharuw sarañäni!
  Vizcondesax larusisaw akham säna:
  - Jisa, chiqpachansa, sarañäni. ¡Ukat wasitat jutañäni!
  Uka wayna capitanajj masiparuw nayranakap chʼoqtʼäna ukat akham sasaw qʼochüna:
  Nayax alaxpachar sarañ munta, alaxpachar sarañ munta
  ¡Akankäyätwa, ukampis janiw ukankäyätti!
  Ukat terminador wawax jiwayir ch"amampi ukat mä wali compacto guisante de muerte ukamp enemigo-orcos ukar jaquntäna.
  Jupax t"ijtäna ukat t"ijtäna, uñisirinakaruw taqi chiqar ch"iqiyäna. Ukat orcos ukanakax p"iqinakap liwxatapxäna.
  Vizcondesa kullakajj akham sänwa:
  - Phasmagoria - ukaxa wali jach"a uñt"atawa!
  Gulliver jupax akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Ukhamawa! ¡Democraciax infiernoruw zarismo ukamp churañama!
  Uka tawaqux jachtʼasisaw akham säna:
  - ¡Reyejj pʼeqepankañapawa, janiw tronopankañapakiti!
  Ukat zafiro nayranakapajj warawarar uñtataw qhantʼäna. Ukat wali munasiñaruw tukuwayi.
  Uka waynax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Machaq, chiqapa pachataki!
  Vizcondesa kullakajj akham sänwa:
  Uraqpachan chʼaxwäwinakaw utji
  Ukat qhawqha tʼaqhisiñas utjaspa ...
  Supayajj antutjjänwa
  ¡Ukat wali colerat jiwayañ qalltäna!
  Gulliver jupax akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Jïsa, ukhamapuniwa! Jiskt"awix kunapachas? ¡Nayratpachaw jiwayañanakax utjawayi!
  Uka tawaquxa p"iqip ch"allxtayäna.
  "Caín chachan tiempopatpacha, ¿janich ukhamäki?
  Uka waynax akham sasaw jaysäna:
  - ¡Nayrïr jiwayawix jaqinakan amuyunakapankänwa! ¡Adanax janiw luratäkänti, jan ukasti ajayupakiw utjäna!
  Vizcondesa kullakaxa jachaqt"asisaw jiskt"äna:
  - ¿Jumaxa amuyatati almaxa wiñayatakiwa?
  Gulliver chachajj wali chʼamampiw pʼeqep chʼoqtʼasïna ukat wawar uñtat qʼala kayuparuw chʼalljjtayäna:
  - Jilapachaxa, ¡ukaxa chiqawa! ¡Kunjamäskpasa, ¡Tatitu Diosax samañapampiw jaqirux phust"äna, ukat wiñay, jan jiwir, sapa kuti utjki uka partículapampiw phuqt"ayäna!
  Imill wawaxa wali jachaqt"asisaw q"ucht"äna:
  Tatitur almamampi munasiña
  Jesusax jumampïpan...
  Ukat jumatix mä wayna alaxpachar sarañ munsta ukhaxa,
  ¡Cristo sapakiw samkañapa!
  
  TROLL UKAT ELFI VS ORC
  ANOTACIÓN ukax mä juk"a pachanakanwa
  Troll ukat duende, mä jach"a ejercito p"iqinchiri, ukax exclusivamente wali suma, curva ukat musculoso imillanakampiw ch"axwañarux mantapxi, mä horda de orcos ukanakampi. ¡Ukat nuwasirinakax wali jach"a clase uñacht"ayapxi!
  . JANK"A #1
  Troll waynampi duende tawaqumpix jichhax mä jach"a ejercito p"iqinchapxäna.
  Jupanak nayraqatanjja, imill wawanakaw kayunak sarapjjäna. Jupanakax janiw kunas uchatäpkänti, jan ukasti translúcido túnicas ukanakaw uchasipxäna, ukax suma, bronceado, musculoso cuerponakap uñacht"ayäna. Ukat imill wawanakan qʼala chʼamani kayunakapax mä paso mintʼapxäna.
  Suma uñnaqt"aninakax kayunakap qhipäxar jaquntapxäna, ukat ch"aman, ukat pachpa pachan suma, jisk"a cinturani janchiparux chiqaparuw chiqañchapxäna.
  Ukat kuna ch"amani ukat luxus caderas imillanakax utji, jupanakan contornonakapax janiw jisk"a túnicas imantapkiti.
  Pusi k"ajkir warawaranakax alaxpachat qhant"äna, ukax wali ch"amampiw qhant"äna.
  Infantería ukankir imill wawanakax mayj mayj armatäpxiwa. Khitis arconakani, khitis juk"amp ch"aman ballestas pernos ukanakampi. Ukanjja, espada aptʼat nuwasirinakasa, dardonak jaqontirinakas utjarakiwa. Yaqhip suma uñnaqtʼani ukat musculoso imillanakax qhipäxapanx chʼamani hachanakanïpxarakiwa, kawkïr, jachʼa nuwasirirus chikat khuchhuqañ yatipxi.
  Ukhamarus, kunapachatix troll ukat duende ukanakax uñch"ukipxäna ukhax imill wawanakaruw caballonakan uñjapxäna, ukat camellonakan, ukat elefantenakansa! Imill wawanakax jan yaqhachasiñampiw wali ch"amanïpxäna, jach"a, jach"a chuchuni, ch"uxña, q"ala kayuni, ukat juk"akiw isimp ch"uqt"ata.
  Ukat ñik"utanakapax kunayman saminakaniwa - ch"uxña ukat ch"uxña, ukat naranja, q"illu, wila, janq"u, ukat juk"ampirus ch"iyar ch"uxñanaka. Ukampis en general, imillanakax wali chic ukhamawa. Ukat kayunakapax q"ala, bolas de musculares ukanakax chocolate ñik"uta manqhanx rollo ukhamawa.
  Khitinakatix sapürunjam nuwasirinakax janiw k"achacht"äwinakanïpkiti, ukat jupanakpachaw k"achacht"äwinakanïpxi. Ukampis nuwasir comandantenakajj amparanakaparu ukat kayunakapan qorit lurat pulseranakampi kʼachachtʼatawa, ukajj qorit luratänwa, qollqempi, platinompiw kʼachachtʼatäpjje, uka pulseranakajj gemanakampi chʼoqantatawa. Yaqhip imill wawanakax ñik"utapanx wali aski qalanakat lurat pendientes ukat broches ukanakaw utjaraki. Taqi kunas wali suma uñtatawa. Imill wawanakan ajanunakapax wayn tawaqunakawa, suma uñnaqt"aniwa, janiw kuna jan walinakas utjkiti, chinunakapas jan axsart"irïkchisa. Ukat ukhampachasa, walja imill wawanakax wali suma ukat erotico ukham thujsapxi. Ukaxa mä aroma de ambos preciosos perfumes y naturales de muy ch"amani, musculoso ukatsti, pachpa pachana, seductora cuerpos.
  Troll waynax jupanakar uñkatasax wali ch"aman kusisiñaw jikxatasïna, niyaw phallawayxäna.
  Uka jakʼanjja imill wawanakakiw utjäna. Ukat waranq waranqanakaw utjaraki. ¡Taqi kunas juk"akiw ch"uqt"ata, wali sallqjañjama ukat chacha munañap sartayaña!
  Raptor jak"anxa, kunjamtix troll waynax sapki ukhama, duende amigopax, mä noble vizcondesa, mä unicornio ukar kayuk saraski. Erimiadax sapakiw chiqap chacha warmin representantepaxa, jupax zapatos ukaniwa - sandalias, diamantes ukat topacios ukanakamp k"achacht"ata. Jupa pachpaw mä suma isimp isthaptʼata, ukat pʼeqepanjja, aka oraqen jan uñtʼat wali suma qalanakat kʼajkir kʼajkir qalanakaw qhantʼi, mä corona. Ukat ordenan jachʼa pechopanwa.
  Kunjamatix Raptor ukax ukhama. Jupanakax walja waranq waranq suma, q"ala kayuni, chika q"ala jan isin imill wawanakan ejercitopar p"iqinchapkaspa ukhamawa.
  Erimiada, ukham suma imill wawanakan aka k"ajkir uñnaqap uñkatasax, q"ala kayunakap ch"allt"asis, thakhin qala qalanakaparux wali suma k"uchi k"uchumpi, apthapisin q"ucht"äna;
  Warawaranakat sipansa planeta patjjaruw tʼijtjjañäni,
  Intix qhant"aniw qhant"ani...
  Heroísmo de los elfos de luz ukax q"ucht"atawa, .
  ¡Mä chacha warmirux mä anatt"awiruw tukuyi!
  
  Tiempojj cheqapuniw chʼamaktʼani,
  Kawkhantix mä qhixu qhixux uraqpachan qhant'ki ...
  Manzanax walja panqarawa, .
  Chiqansa, ¡primaverajj puriniwa!
  
  Mä eraw utjani, elfinismo ukar iyawsapxam,
  Kawkhantix khiti jaqis demiurge ukhamäki.
  Jiwasax ajanupat q"añut jariqañäni, orcisismo , .
  ¡Wakisispa ukhaxa, ¡yarado ukat arado!
  
  Chiqapar sarnaqir diosanakaw akapachan tukupxani,
  Jupanakax kusisiñamp larusiñampiw duenderux apanipxani ...
  mirrampiw jawq'jañäni , .
  ¡Mä jachʼa negocion sum sarnaqañataki!
  
  Jisa, Elfiax uraqpachankir markawa,
  Elfinismo qullan uraqi...
  Q"ala kayuni tawaqux t"ijtäna
  ¡Jupax mä novia churat juti!
  
  Jisa, Elfia sat warmin suma uñnaqtʼanakapar munasiña,
  Kunas qalat metal uñstayäna ...
  Jaqinakaxa, iyawsapxita, juk"ampi kusisita tukupxani
  ¡Napalm ukax alaxpachat warantañapawa!
  
  Janiw Rod jan utjkipanx kusisiñ thaqhañamäkiti,
  Jupax wiñayatakiw munasiñ churi ...
  Svarog sat chʼaxwäwinxa talon manqhanxa,
  ¡Uka monstruonakan wilapampiw wartata!
  
  Jach'a jaqinakan juk'amp suma markapax janiw utjkaspati,
  Ukax trolls ukat gnomes ukanakaw filanakanx utji...
  Wiñayatakiw Awki Markampi mayachatätanjja,
  ¡Kunapachas atipt"añäni, ch"axwañ yatipxam!
  
  Ukhamajj kunatsa uka jaqejj wali llakitäpacha
  Taqi kunat sipansa, jumax Svarog ukan ch"amap yatisktawa ...
  suma amuyunaka uñstayaña, .
  ¡Jiwasan Lada munasiñ ideal!
  
  Ukax alaxpachat sipan juk"amp sumaruw tukuni, iyawsapxita
  Uka elfinismo ukax apnaqañ qalltawayi...
  Jiwasax Svarog kusisit wawanaka - .
  ¡Orkshismo ukar quarks ukar t"unjañäni!
  
  Niyaw aka oraqejj qhantʼani,
  Jach"a aski lurawix niyaw purini...
  Ukat Yarilox mä jach'a intix jalsuniwa,
  ¡Ukat taqiniruw qhantʼayani!
  
  Awki markataki umapxañäni, imillanaka, .
  Elfie kullakax wiñayatak ch"amanchañapataki...
  Jan tukuskir sueldo katuqañatakix - .
  ¡Uka toqet samkasiñajj janiw phenqʼañjamäkiti!
  
  Duendex universo patat jilxattañapawa, .
  Ukat taqiniruw Diosan sonrisap uñachtʼayapxäta...
  Jan tukuskir nuwasïwinakan chʼamapampi,
  ¡Jukʼamp kʼari sallqjañwa uñachtʼayañäni!
  
  Mä jukʼa tiempotjja, intejj jukʼampiw qhantʼani
  Espaciox mä patio ukar uñtasitaw tukuni...
  Ukhamajj nina phichhantapjjam jumajj jukʼamp juntʼütawa,
  ¡Acerot mä hacha afilar!
  
  Ukat ukatsti Jach"a Lada q"uchumpi,
  Ukaw chʼamani diosanakar yuritayna...
  Jiwasax sallqa triburuw t'unjañäni,
   ¡ Elf-gloriosa espada apt"at wawanaka!
  Uka raptorax jacht"asisaw akham säna:
  - Qhipa t"aqaxa mä kasta jani amuyunikiwa. ¿Jumanakax elfo yuqall wawanakar khuchhuqañ munapxtati , mä arunxa, juma pachpa?!
  Erimiadax mä muxsa jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Janiwa, nayaxa mä juk"a pantjawaytwa. Chiqans nayax sañ muntwa, elfo yuqall wawanakax mä tribu de hordas salvajes ukanakaruw khuchhuqapxani. Taqi kunat sipansa, ¡mä romantico qʼuchukïskiwa!
  Raptor ukax niyaw kuns sañ munäna, ukat mä akatjamat mä suma tawaqux q"ala, ch"uxña kayunakan mä corneta phust"äna. Uka pachparakiw cobre wila ñik"utapax thaya taypin liwxatasïna, mä nuwasiñ, proletario bandera ukham liwxatasïna. Ukat nuwasir jaqix trompetampiw phustʼäna.
  Yaqha imill wawanakax waranq waranq maranipxiwa, jank"akiw marchañat ch"axwañ formación ukar wasitat wakicht"asiñ qalltapxäna. Mä jach"a ejercito qillqatanakan qhipäxapanxa, musculoso ukhamäkchisa, ch"uñumpi lliphipi ukat perfume thujsa ukat warmin ch"amapan q"aphipampi, ch"axwañ mamutanakax catapultas ukat balistas ukanakaw jaquntapxäna.
  Erimiadax perla kisunakap ch"allxtasaw jach"at arsüna:
  - ¡Uñjataxa wali kusiskañawa!
  Raptor sat animalajj wali samsusaw akham säna:
  - Mä kunaw nayatakix jik"achasi - ¡qhawqha ukham kusiskañ ukat jan uñt"at suma uñnaqt"aninakax jiwapxani!
  Uka duendejj aplomompiw arsüna:
  - ¡Ch"axwawix janiw jan walt"ayat jaqinakamp phuqhaskiti, ¡jan orgasmo ukampix sexo ukampiw lurasispa!
  Ukat panpachaniw, duende ukat troll coronanakani, kisunakap kusisita uñacht"ayasa, larusipxäna.
  Uka qhepatjja, wali kʼuchiki ukat wali kusisita ukat taqe chuyma arunakampiw kamachinak churañ qalltapjjäna.
  Erimiadax apt"asiwayi ukat wasitat wali jach"a chuymampi ukat uñacht"ayasa, ch"iyar janq"u unicorniopan thuqt"asa, q"ucht"awayi;
  Alaxpachan panqarir markarux jach'añchapxam,
  Jach"a, qullan Duende ukar jach"añchaña...
  Janiwa, janiwa wiñayataki amukt'añati - .
  ¡Perlanakan yapupan warawaranakapax umamp warantatawa!
  
  Jach'a Taqi ch'aman Svarog ukax jiwasamp chikäskiwa , .
  Taqi Ch"aman Yuqapax axsarkañ Familia...
  Ukhamat aka Ch"axwirix ch"axwañan yanapt"añapataki,
  ¡Elfo Diosar jach"añchapxam!
  
  Imill wawanakax janiw pächasipkiti, iyawsapxita
  Wali colerata imillanakax uka horda ukarux atacapxi...
  Mä loco animalajj chʼiyjataw uñjasini,
  ¡Ukat uñisirix nayraparuw mä chʼaxwäwi katuqani!
  
  Janiwa, janiw elfonak p"akjañ yant"apxañamäkiti, .
  Uñisirinakax janiw qunqurt'ayapkistaniti...
  Nanakax atipjapxäma ñanqha wawa,
  Elfin jach'a achachilax jiwasanakamp chikaw jikxatasi !
  
  Janiwa, janipuniw uñisirinakaparux aynachtʼayañamäkiti
  Elfskvoy jupan apnaqataw ch'axwapxäna ...
  Janiw jan ch'amanïñsa, p'inqachasiñsa uñacht'aykañäniti,
  ¡Jachʼa Supayampi atipjayasipxañäni!
  
  Diosax nuwasiñanakam tukuypan
  Ukat Wehrmacht ukan hordas ukanakar t"unjañax wali uñt"atawa ...
  Ukhamat ceronakampi tukuyapxañapataki, .
  ¡Ukhamajj cementerion jan amuktʼañapataki!
  
  Imill wawanakaru churapxam jumanakaxa, nuwasirinaka, .
  Ukhamat akax orkshistanakatakix wakicht"atäni...
  Awkinakax jiwasat jachʼañchasipxani
  ¡Jiwasa, wakanakjama, uñisirix janiw leche churkañäniti!
  
  Chiqansa, primavera ukax niyaw purini
  Yapunakanx siwara ch"uqiw utjani...
  Nayax iyawstwa samkasax phuqhasiniwa
  ¡Chiqa yatichäwinak layku chʼaxwañamawa!
  
  Dios, ukax taqi jaqinakan munasiña sañ muni,
  Chiqa chuymani, ch"amani, wiñay kusisiña ...
  Wali nuwasir wila wartatäkchisa,
  ¡Jichhax imill wawax jan amuytʼasisaw sarnaqxi!
  
  Jiwasax nuwasiñanx uñisirinakaruw t'unjapxtanxa,
  Kuns ukham aireado luraña...
  Mä qʼejjo qʼejjojj akapachankir jaqenakar wal utjkchejja,
  ¡Ukat chʼamaka eclipsejj jutaski!
  
  Janiwa, elfonakax sepulturakamaw sayt"asipxani,
  Ukat jupanakax janiw orcos ukanakarux mä juk"s katuyapkaniti...
  Jumax yuqall wawanakarux mä cuadernoruw qillqt'asma,
  ¡Ukat taqi sablenakam ch"uqt"añamawa tuqinuqañataki!
  
  Jisa, chiqäskapuniwa, alwax jan chʼiwinakanïniwa,
  Iyawsapxita, taqiniw kusisiñ jikxatapxani ...
  Mayni jist"arañani, qhanaru iyawsañani
  ¡Uka imill wawan amparapajj wali jachʼaruw chʼoqtʼasi!
  
  Jiwasax elfonakax uk lurasmati, iyawsapxita
  Ukax janiw samkañs atinaktanti ...
  Jiwasax qhan uñjtanwa juk"amp qhana amtäwi, .
  ¡Janiwa, ¡janiw jan amuytʼasir nuwasirinak aptʼasimti!
  
  Jiwasax Marte sat planetaruw kusistʼañatakis avionat sarañäni
  Ukan yapunak jist"arañäni, rubí jakthapiñäni...
  Ukat orcos ukanakarux nayraruw chiqak cargañäni,
  ¡Walja querubines ukanakaw jiwasanak patat jaltxapxi!
  
  Elfo markax wali uñt"atäpan,
  Kunas elfinismo ukax jaqinakar churäna ...
  Jupax wiñayatakiw yurïwipat jiwasanakar churasi - .
  ¡Tayma markataki, kusisiñataki, qhispiyasiñataki!
  
  Elfia markanxa, sapa ch"axwiriw uywa manq"añ utatxa,
  Wawax pistolaruw amparap jaquntäna...
  Ukatwa, jumax khathatita villano, .
  ¡Uka monstruoruw cuenta churañatak jawstʼtanxa!
  
  Jïsa, jiwasan familiasajj suma familianïniwa,
  Kuns elfinismo ukax universo ukan lurani...
  Jiwasax chiqpach amigonakaruw tukuñäni, yatipxtawa,
  Ukat jiwasan negociosax lurañawa!
  
  Taqi kunat sipansa, elfinismo ukax wiñayatakiw yurïwipat churasi,
  Ukhamat jilïr jaqinakas wawanakas kusisit jakasipxañapataki...
  Uka waynax sílabas ullart"araki, .
  Ukampis ¡demiurge sat nina lawrajj nayranakanwa qhantʼi!
  
  Jaqinakatakix wiñayataki kusisiñax utjpan,
  Ukax jupanakax Svarog markan asuntos ukanakatakix mayacht"asisaw ch"axwapxi...
  Niyaw Folgi quta thiya uñjañäni,
  ¡Ukat Diosan jachʼañchatäñ lantiw jakasiñäni!
  
  Jisa, Duendex janiw Patan uñisirinakapamp p"akjatäkaspati,
  Ukax acerot sipans juk"amp ch"amaniwa...
  Elfiya, jumax wawanakan munat taykätawa,
  Ukat tatajasti, iyawsapxita, wali yatiñan jaya chiqatpacha!
  
  Awki markatakix janiw kuna jark"awinakas utjkiti, iyawsapxita,
  Jan jaytjasaw nayrar sartaski...
  Infiernon reyipajj niyaw chequeo katoqani,
  ¡Jan ukax amparanakapan tatuajes ukaniwa!
  
  Jiwasax Tayka Markatakiw chuymas churañäni,
  Taqi qullunakar makhatañäni, juk'amp altu iyawsapxita...
  Jiwasax imill wawanakax wali ch"amanïtanwa,
  ¡Awisax uta pataruw phustʼaraki!
  
  Elf-atakix uka waynax mä suscripción churarakitaynawa,
  Jupax wali ch"amampiw nuwasini sasaw säna...
  Nayranakapanxa, chispi metal, .
  Ukat RPG ukax mochila ukan wali imantatawa!
  
  Ukhamajj jan loqhe jaqemp anattʼañäniti
  Ukat taqiniw mä pirqar uñtat sayt"asiñasax juk"amp askiwa ...
  Exámenes, phisqa, .
  Ukhamat Abelax apnaqani, jan ñanqha Caín!
  
  Mä jukʼa arumpixa, jaqinakatakix kusisiñaw utjani
  Ukat Svarog ukan ch"amapax qullan pacharuw...
  Orksistas ukanakax anatt"asisaw t"unjapxi, .
  ¡Lada kullakax kusisiña ukat mä idolo ukhamäpan!
  Chiqpachansa akax q"uchupunïnwa. Ukat nayraqatax niyaw suma, q"ala kayuni, bronceado ukat wali seductora ukat apetitoso uñnaqt"an imill wawanakar atacaski, mä jach"a horda de orcos.
  Ukat uka luratanakax elfos ukat trolls ukanakat sipanx wali q"añuw jan wali ajanunakani. Orcos ukanakax osos ukar uñtasitawa, jan uñtasit juk"amp jan walikiw, ukat bozal ukanakax wali axsarkañawa, uñisiñawa.
  Ballestanakampi imill wawanakax nayraqatw pallapallanak jiwayapxäna. Chiqansa, ballestanakax mä mecanismo especialawa, jachʼa pernonakax venenompi chʼalltʼatawa, ukat flechanakat sipansa jukʼamp jayaruw chʼalltʼasi.
  Warmi nuwasirinakax q"ala, ch"uxña, ch"aman kayunakap ch"amampiw samart"ayapxäna, jank"akiw tambornak muyuntapxäna.
  Ukat jichhax ballesta pernos ukanakax mä jach"a silbatompiw t"ijtapxi. Ukat chiqpachapuniw ch"uqt"asipxi, orco osonakaruw ch"allt"asipxi. Ukat suma uñnaqt"aninakax wali jachaqt"asipxiwa, lliphipikir kisunakapampix, kunjamatix Sultan tesoro ukan juk"amp ajllit perlas ukanaka.
  Ukat ukatsti arconakani suma uñnaqt"aninakax qunqurt"asipxarakïnwa. Mä arcojj ballestat sipansa jukʼamp kutiw jaqontatäspa. Ukat uka pachparakiw imill wawanakax qʼala, chʼamani, suma kayunakapampix uka qʼipi jaquntapxi. Ukat wali yatiñampiw ukat thayampiw uk lurapxi.
  Ukat flechanakax t"ijtapxi, mä arco inclinado ukar liwxatapxi ukat muspharapxi jan iyawsañjam, t"unjir ch"amapampi, q"aphini ukat ñik"utan osonakan. Ukat wali muspharkañ uñtatawa. Ukat jiwat animalanakan qʼañut lurat marrón wilamp chʼalltʼasir phuchʼunakaw chʼalljjtayasi.
  Ukat imillanakax, walikiwa, wali suma uñnaqt"anipxiwa, ukat wali sumaw wali suma uñnaqt"an musculonakapan sarnaqawip uñakipaña.
  Ukampis yaqha nuwasirinakax ballistas ukat catapultas ukanakaw uñstayapxi. Ukat akax wali ch"aman armarakiwa. Akax taqpach barriles de mezcla incendiaria ukanakaw mä jach"a arco ukan jalnaqapxi. Ukat akax ukham mä regalo de aniquilación, kunjams apasiña ukat gouge ukar wali thithita horda de orcos ukar. Ukat chiqpachansa taqiniw jachaqtʼasipxi ukat phichhantapxi. Ukat jan taqini ukhamäkchixa, ukhamax mä suma patak chiqawa. Ukat akax mä epico ch"axwäwiwa.
  Orcos ukanakax jakkirpachaw phichhantapxi, mä qamir utan quqar velas ukham phichhantapxi, Navidad uru amtañataki.
  Ukat phichhantat aycha thujsapax jayaruw puri.
  Ukat imill wawanakax nayrar sartasir orconakarux chhuxriñchjañ qalltapxäna. Ukat walja qʼañu ukat ñikʼutan osonak taypinwa chʼankhampiw chʼankhachapjjarakïna. Ukat jupanakax, uka uywanakax jaquqasipxäna, ukat jan wali uma phuch'unak antutapxäna.
  Imill wawanakax jichhakamax jaya chiqanw uka atacador horda ukar t"unjapxi ukatx niyas janiw chhaqtäwinak jikxatapkiti.
  Chiqansa, yaqhip orconakax dardonak jaquntañsa ukat qalanak jaquntañsa yantʼapxarakïnwa.
  Aka chiqanx suma uñnaqt"an q"ala suelapax mä puntompiw ch"allt"ata. Ukat imill wawax akham sasaw jachäna:
  - ¡Maldita, ¡wali usutawa!
  Erimiadax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  Jïsa, ¡akapachanxa llakinakampi phuqantatawa! Ukampis imill wawanakan kayunakapax wali sum qullasipxi.
  Raptor sat animalax jachʼa kisunakap mä caballot uñtataw qʼuchtʼäna:
  - Ay, kuna kayunaka, .
  Ukhamaw jupanakax waynanakarux lurapxi...
  Janiw axsarañamäkiti wawa
  ¡Orco jiwayañax juk"amp askiwa!
  Imill wawanakax ch"axwapxäna, taqpachanx wali sumawa. Ukat jichhax barrilanakax mä combustible mixturampiw wasitat orcos ukar jaquntatäxi. Ukat flechanakampi, ballestanakampi, mä hondat chʼalltʼir elementonakampi, dardonakampi.
  Kunatix chhaqki ukax mä suma ametralladora ukawa, ukax nayrar sartaskir ukarux sawuspawa, mä ola de tsunami ukar uñtasita, orcos. Ukat chiqpachansa akax mä jachʼa jan waltʼäwiwa. Ukampis aka pachanx janiw, ay, armas de fuego ukanakax utjkiti. Ukat inas uka qʼañunakajj janïr uñstayatäkchi ukajj wali kusiskañächispa.
  Ukampis ballistas ukat catapultas ukanakax ukhamarakiw irnaqapxi. Ukhamaraki, imillanakaxa, napalm ukham yänakampi t"unjañ barrilanak jaquntasaw vapor ukan ch"amap apnaqapxaraki. Ukatakejj qʼañunak qhespiyapjjerïna. Ukat ukatsti catapultanakan disparopa ukat tasa de fuego ukax mä pä órdenes de magnitud ukharuw jilxati. Ukat nuwasirinakax wali jank"akiw akan irnaqapxi. Ukat qʼala, rosa, muruqʼu talonanakapajj mäkiw qhantʼi. Ukat kunjamsa jankʼak sarnaqäna ukajj muspharkañawa.
  Aka chiqanx wasitat machaq t"unjañ churäwinakaw arco uksanx t"ijt"aski. Ukat ukham jan waltʼäwinakax jiskʼa bomba nuclear ukanakan phallatapjamawa.
  Ukhamaw walja orcos ukanakax mä kutikiw manqha pachar khithatäpxi. Ukat jukʼamp jiwayir armanak apnaqaraksnawa.
  Aka chiqanx juk"ampirus barril ukax orcos ukanakan patapan thayaruw phallawayi, ukatx venenoso agujas ukat explosiva bolas ukanakax ladonakaruw ch"iqiyapxi.
  Ukat walja orcos ukanakax mutilatäpxiwa ukat jiwayatäpxiwa. Ukat imill wawanakax pachpa ch"akhanaka ukat ch"uxñanakas uka ñik"utan uywanakat katuqapxaraki. Ukampis jichhakamax janiw khitis jiwayatäkiti. Mä imill wawax wali usuchjatäkchïnsa, ukat apxarusaw camillat apapxatayna.
  Jïsa, chiqpachansa akax wali jachʼa ukat wila wartäwinakawa. Ukat ukat jan wali ukat glamoroso ukanakax maynit maynikam ch"axwapkaspa ukhamawa. Ukat taqi kunas wali suma ukat groovy ukham uñtatawa.
  Erimiadax wasitatw jach"a chuymamp ch"amampiw sartawayi ukat q"ucht"awayi, jach"a ukat jan uñt"at arupampi;
  Nayax elfo cabra imill wawatwa, .
  Ukat yapunakansa irnaqtʼarakïnwa, munasiñampiw yapucharakïna ...
  Ukampis mä axsarkañ thayaw thuqtʼäna...
   Orkshist jupax atacataynawa, kunatix janiw jupatakix mä chiqax utjkiti!
  
  Wila pä tunk mayan axsarkañ mara.
  Mä jach"a masimpiw Orcler ataques ...
  Elfonakax packs ukan sarapxañapatakiw jaytawayi, .
  Conchas ukanakax phallawayi - balas ukanakax sillp"i!
  
  Janiwa, uka chiqax juk"amp axsarañawa, janiw jikxataskiti, .
  Kunapachatï llakinakas tʼunjäwinakas taqi chiqan utjki ukhaxa...
  Tawaqux janiw pä tunka maranïkiti,
  Ukampis ¡wali llakitäñasa ukat jan kunani uñjasiñasa taqe cheqanwa utji!
  
  Jan walix Pachamama orcismo ukarux atacataynawa, .
  Ukham ch"amani, wali qhuru...
  Ukampis nayax iyawstwa, atipirix elfinismo ukawa,
  Khitis Orkwolf qhipäxankpacha , aka orcos ukanakax juykhunakawa!
  
  Uñisirix wali ch'amaniwa, jumax ukaruw iyawstaxa,
  Jupan presión ukax activa ukat cruel...
  Orquismo ukax mä sallqa uywakiwa
  Ukat imill wawarux, ¡uka uñacht"äwix ch"uxña nayraniwa!
  
  Janiwa imillanakaxa janiwa qhipäxaru kutt"apkaniti
  Jupanakax q'ala kayukiw ch'uqi taypin t'ijtapxi ...
  Exámenes, phisqa, .
  ¡Ukat imill wawanakajax wali ch"amampiw ch"axwapxi!
  
  Inamayakiw Orcismo ukax Elfo ukarux atacatayna,
  Mä aliado ukax orcos ukanakar yanapt"kchisa...
  Ukat uka lipʼichit lurat monstruojj alayaruw tʼijtjjani,
  ¡Aycha manq"irinakax elfonak jiwayapkchisa!
  
  Imill wawanakax janiw aru yatipkiti - sumankañaw utji, .
  Jupanakax atipt'añatakix walpun ch'amachasipxi...
  Orcler jupax arunakapanx wali thayakïkchisa,
  ¡Kunas mä payaso ukhamar tukuwayxi!
  
  Orcos ukanakar jank"ak puriyañäni, imillanakax checkmate,
  Uñisirinakax wali trepanned ukhamaw Elfskvoy ...
  Ukatxa, legendario Elfagrad,
  uñachtʼäwimpiw jikisïna !
  
  Ukhama, ¿kunas "Tigre" imillanakatakixa?
  Chiqpachansa mä ch"aman maquina...
  Janiw qhuru anatt"añanaka, suma uñnaqt"ani, .
  ¡Khitin ejercito orquistas ukanakas t"unjapxäna!
  
  Akax FSA ukax orcos ukanakarux walpun yanapt"i,
  Jupanakax avionetas, tanques...
  Jupanakajj loqtatäpjjpachänwa
  Amuyataxa, finlandeses jaqinakax sinti henbane manq"apxi!
  
  Jïsa, Orkler jilatarojj mä anunakjamaw balamp jiwayatäna,
  Ukat Okring jupax trono ukankir chiqawj katuntawayi...
  Inas jupax jan jilïr jaqïchi, .
  ¡Uka lik"i khuchhix reyin coronapankiwa!
  
  Ukampis FSA ukax Trolltania ukampiw jichhax,
  Ukatwa Orks sat jilatanakar taqe chuyma yanaptʼañ qalltapjjäna...
  Chhaqhat jaqinakan ejercitopax janiw elfonak jakt"kaspati,
  Ukat dimmed elfinismo ukax!
  
  Akax mä infierno alineación ukhamakiwa,
  Kunawsatix capital ukan ch"amapax mayacht"atäki ukhax...
  Ukatx t"unjañaw sasaw amuyasi...
  Orkshistanakatakix uraqinakax, yatipxtawa, janiw Fyanki ukanakax utjkiti!
  
  Inamayakiw Sam jupanakarux mä bomba churaski,
  Rey, kunas infierno manq"añanak khithaski ...
  Taqi kunat sipansa, EFSR sat chʼaxwäwin atiptʼasaxa,
  ¡Orkdolph jupax nayra jefenakaruw atacaski!
  
  Chiqpachansa, chiqpachansa, walja aguantasktanwa, .
  Imill wawanakax thaya pachanx q"ala kayukiw sarnaqapxi...
  Ukampis wakischi ukhaxa, Elfskvaruw qhispiyañäni,
  ¡Qurit ukham trenzanakaw utjistu!
  
  Jupanakax Elfagrad markar arxatapxäna ukhaxa,
  Iyawsapxita, Orklin markar puriñasawa ...
  Ejército ukankir elfonakatakix aka alineación
  ¡Kunapachatix markachirinakas ejercitopas mayacht"atäpki ukhaxa!
  
  Imill wawanakax janiw arunak yatipkiti, janiw, .
  Ukat orcos ukanakamp wali ch"amampiw nuwasipxi...
  Uñjañäni, imillanakax alwa pacharuw iyawsapxi,
  ¡Nayranakapax awisax platillonakar uñtasitäkchisa!
  
  Nayax iyawstwa, suma duende rey, .
  Voluntad ukax acerot sipan juk'amp ch'amanïñapatakiw ch'amanchasini ...
  Mä Elfislavny Soberano utjpan ,
  Kohl jupax janiw taqi kuns sum lurañ atipkänti Ftalin !
  
  Jisa, elfo markax panqarpan, .
  Thakhix elfinismo ukan qhanan luratawa ...
  Atipjirinakax mä cuenta jan limitada jist"arapxi, .
  ¡Revanchism ukan wawanakapax kisunakap q"ala ch"uqt"asipkchisa!
  
  Ukhama, kuns sasma, tio formidable Sam, .
  Juma pachpaw jaktasta, jiwañat amuyt'am ...
  EFSR orksistas ukanakar jaqunukuñ atipxatayna,
  Ukat akax capital jiwata sañ muni!
  
  Kunas utji, ukat mä kutit sipans juk"ampi, janiw pä nuwasiñakiti, .
  Wali uñjasiniw Elfe ...
  Ukhamat ceros ukanakax markapar jan puriñapataki,
  ¡Inas Diosatak mä milagro lurañatak wakischispa!
  
  Kawkhantix Ftalin ukax jan ch"amäkänti, .
  Q'ala kayuni imillanakax ...
  Jupanakatakix ch"aman Dios, qullan Svarog , .
  ¡Ukat ametralladorat disparañ horasajj cheqaparjam sarnaqañasa!
  
  Mä jukʼa arumpixa, nuwasiñax janiw tukusiñapäkiti,
  Jiwasax, qhana elfonakax, ch"amachasipktanwa, yatipxtwa, venganza ...
  Ch'axwäwinxa mä jilïr jaqimpi mä waynampiw utjani,
  ¡Janiw orcos ukanakarux mä jan wali ch"am churkañäniti!
  
  Mä juk"a arumpixa, q"ala kayuni imillanakätanwa,
  Mayampiw wali chʼamampi nuwantañ munäna,
  Ukat q"ala talon, ch"aman puñchu.
  Ukhama fucking ukat uka jan wali orcox squinted !
  
  ¡Elfanakax janiw q"añunakampi phuqhantatäkaniti sasaw amuyta!
  Jach"a Svarog ukan banderapanx...
  Pachamamatak ch"axwapxam ukat jan axsarapxamti,
  ¡Kunattejj niyaw walja kusisiñanakajj utjani!
  
  ALEXANDRO UKA MACEDONI UKAT POPADANETS UKHAM UTJAÑAPATAKI
  ANOTACIÓN ukax mä juk"a pachanakanwa
  Vitaly Akulov wayna ch"axwirix Nayra Babiloniaruw tukuyi, Alejandro Pusïr apnaqäwipanwa, Alejandro Magno yuqapa ukat heredero ukhamaraki. Ukanx jach"a imperio reyimpiw chiqanakap mayjt"ayi - yuqall wawanakax wali uñtasitawa, ukat wali suma ukat kusiskañ aventuranak qalltasipxi.
  . JANK"A #1
  Uka waynax mä akatjamat nayra nayra markan jikxatasïna. Taqi muytapanxa, mä juk"a jach"a janq"u utanakaw utjäna. Anqax q"añuchatäkchisa. Vitalik jupax sillp"iwa, nayra pachanakax akan uñjasispawa sasaw qhanancht"awayi. Wali jach"a markar uñtasitawa, uka markan callepanx elefantenakaw sarnaqapxäna.
  Uka waynax sarnaqaskäna, ukat machaq wanunakaw ajanuparux phust"äna. Uka jakʼanjja jaqenakaw utjäna. Jilapartx k"acha túnicas, sandalias ukat ropas ukanakampiw uchasipxi. Ukampis waljani, jukʼampisa yuqall wawanakax niya qʼala jan isinïpxänwa ukat qʼala kayukïpxänwa. Chiqpachansa juntʼu. Walja wawanakaw utji, ukat ch"uxña, ch"uxña, ukampis ch"iyaranak taypinx janq"u p"iqinakax lliphipirakiwa. Imill wawanakax k"acha túnica ukanipxi. Qamirinakax wali sandalianak uchasipxi, pisinkirinakasti q"ala kayukiw sarnaqapxi.
  Vitalik jupa pachpaw taekwondo luraski, ukanx walpun ch"akhanak ch"allt"apxi ukat yänak p"akjapxi, ukat mä cinturón katuyañatakis ukhamarakiwa. Ukat ukatwa, uka waynax janiw zapatonak gustkänti. Jupax q"ala kayukiw t"ijt"añ yant"äna, ukhamat wawanakan kayunakapax jan llamp"uñapataki ukat ch"ama callos ukanakamp ch"uqt"atäñapataki. Ukat jichhax uka apthapisinx mä kasta portal ukar jaltawayxäna, Moscú markan t"ijt"asa. Ukat nayra markaruw tukuyäna. Uka arst"awix jaqinakatakix janiw uñt"atäkänti, ukampirus uka pachparakiw Vitalik jupax taqi kuns amuyasïna.
  Uka waynan qʼala kayunakap manqhanjja, pavimenton juntʼu qalanaka, ukampis qʼala chʼama suelajj janiw usuchjkiti. Yaqha tuqitxa, mä esclavor uñtataw uñchʼukipxi. Vitalik jupax mä ch"ikhi camiseta machaq shorts ukamp uñt"ayatäkchisa. Ukat walja yuqall wawanakax janiw kuna pisin jakasipkiti, q"ala talonanakap uñacht"ayañ munapxi, ch"amañchañatakik ukhama, ukat pavimento ukan junt"u adoquines ukanakar jan axsarapxatap uñacht"ayañataki.
  Vitalik nayra marka taypin sarnaqäna. Ukat jachaqt"asïnwa, uka sensacionanaka jach"añchasa. Ukanjja, jachʼa estatuanaka ukat jachʼa palacionakaw utjäna. Ukat uka pachparakiw markanx walja q"añunakaw utji. Aka chiqan taqi kun q"umachasir esclavo waynanakatakix janiw sinti kusiskañakkänti.
  Vitalik jupax q"ala kayuni, mä lomo isimp isthapt"ata, waynaruw jiskt"äna:
  - ¿Kunas aka markaxa?
  Jupax Vitalik-an k"ajkir camisetapa ukat waynan bronceado amparapan suma, quri reloj uñkatasa, respetompiw qunqurt"asisin jaysäna:
  - ¡Babilonia jach"a markax Macedonia markan capitalapawa!
  Vitalik kullakax larusisaw jiskt"äna:
  - Ukat Alejandro Jach"a, nayax suyt"twa, jakaskiti?
  Uka waynasti mayamp altʼasisaw akham säna:
  - Jupax wiñayatakiw jakaski, Olimpo markan diosjama!
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtasaw q"ucht"äna:
  - Mä k"ajkir warawarar uñtat chispi, .
  Jan suyt"añ ch"amakan ch"amaka taypinxa...
  Jach"a heroe Alejandro
  ¡Janiw llakinaksa ni axsarañsa yatkiti!
  Uka esclavo waynax kuns sañ munäna, ukampis sandalianakampi, isimpi isthaptʼat uñjirix uñstasaw uka esclavo waynarux mä chivompiw qhipäxapar jawqʼjäna. Jupax arnaqasïna, ukat mä venganzampiw calle q"umachañ qalltäna.
  Vitalik jupax akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Wawanakar jawq"jañaxa janiwa walïkiti!
  Uk uñjir jilatajj uka waynaruw uñtäna. Q"ala, bronceado kayunaka, ukampis mä qhana camiseta ukat quri reloj amparanakapan. Inas akax mä jach"a jaqin wawapächi.
  Uk uñjir jilatasti akham sänwa:
  - Esclavonakaxa mä chivompiwa ist"atäñapa. ¿Awkimax kunapachas nuwjtamxa?
  Vitalik chachajj cheqaparjamaw akham säna:
  - Janiwa!
  Uk uñjir jilatajj wal muspharäna:
  - Jan uñt'ata! Noble yuqall wawanakas jawq"jataw uñjasipxi. Ukat ajanumax khitirus amtayitu.
  Vitalik jupax wali qhuru arumpiw jaysäna:
  ¡Ukat kawkhantï jakaskta uk yatiñamawa!
  Uka jaqejj ajjsarasaw qhepar kuttʼjjäna. Uka waynax q"ala, cincelat, wali ch"aman kayunakap juk"amp ch"allt"äna ukat q"ucht"äna:
  Espartacox mä jach"a nuwasiri ukhamarak heroe ukhamawa,
  Mä jach"a ejercitompiw jan axsaras ch"axwapxta...
  Mä esclavo ukhamäkchïnsa, ukampis, jichhax reyix,
  ¡Atipjäwix qhantʼpan!
  Vitalik jupax q"ucht"askakiñ munäna, ukampis inspiración ukax waynarux jaytawayi. Chiqansa, nayax aventura lurañ munta.
  Ukat ukhamatwa Babilonia markan chika taypipar saräna. Aka markax nayra pachanx juk"amp jach"änwa, Roma markax sartañapkama. Uka waynax jasakiw sarnaqäna, lince ukham sarnaqäna, ukat chuymapax mä muxsa anunakjamaw sarnaqäna, uka anunx thaknam sarawayxäna.
  Jakawixa taqi chiqanwa phuqhantäna. Kupi tuqinxa, plazanxa, niya tunka pusini marani mä wayna, jach"a, ch"iyara ñik"uta, ch"axwata uñjasiskäna.
  Uka waynax llakitaw jikxatasïna, ukat p"iqip alt"ataw sarnaqäna, ukat p"inqachäwip amparanakapamp imt"asisaw lomop ch"iyjapxäna.
  Jaqinakax sillp"ipxäna ukat chhuxriñchjapxäna, kunjams mä suma uñnaqt"an ukat musculoso waynar jawq"japxani ukax wali askiwa. Warminakax jukʼampiw uñchʼukiñ munapxäna. Islam uksat wali jaya, ukat jist"arat ajanunakanïpxänwa, waljax k"acha túnicas ukankapxänwa, jisk"akiwa, ukax junt"u pachanx juk"amp sumawa. Yaqhepajj jukʼamp pisin jakasirinakasa, wayn tawaqonakas qʼala kayukiw sarnaqapjje, jukʼamp qamirïpki ukanakasti sandalianakampi, pulseranakampiw uchasipjje.
  Vitalik jupax uka uñacht"äw uñch"ukirakïnwa. Llakit uñnaqt"an waynax ist"asisaw cabritonakar qunt"asïna. Jupax verdugo ukan yanapirinakapamp jark"antatänwa - ukhamarak wayn tawaqunakax cinturakama q"ala jan isinïpxänwa, ukampis pantalón ukat botas ukanakamp isthapt"ata. Ukat chiqansa, verdugo pachpax wali musculoso thug ukhamawa.
  Ukatwa canastat mä thujru aptasin umampi qʼomachäna.
  Heraldo chachajj uka juchañchäw liytʼäna:
  - Jilïrinakaru jani yäqasa, insolencia, tunka pusini marani Ciro waynaruxa phisqa tunka ch"akhanaka qhipäxaru ukhamaraki chhuxriñchjata ukhamaraki pä tunka phisqhani ch"akhanaka talonanakaparu juchañchata!
  Uka jaqenakajj iyaw sapjjañapatakiw wal kusisipjjäna. Verdugojj jukʼamp chʼamani jawqʼjasaw uka waynan musculoso, intimp nakhantat qhepäjjapar mä jawqʼjäna. Jupajj janiw taqpach chʼamanïkänti, ñikʼutapas punkitänwa.
  Vitalik jupax akham amuyt"äna, ¿jupax chikancht"asiñapati? Ukampis ¿kuna askis utjaspa? Ukanjja, tunka payan jachʼa jaqenakaw guardianakampi armat saytʼatäsipkäna. Ukat jaqinakax iyaw sasaw arnaqasipxäna. Ukhamarus, inas uka waynax uka tuqit jawq"jatächispa. Nayra pachanakax qhuru pachanakawa. Ukat Dios pachpaw uka yuqall wawanakar jawq'japxañapatak mayïna. Bibliansa, jaqirjam Machaq Testamentonjja, wawanakar mä thujrumpi jawqʼjañaw ewjjtʼasïna.
  Uka waynax wali samsusaw kisunakap ch"allxtasin amukt"äna. Verdugojj jan jaytjasaw jawqʼjäna, ukat ñikʼutapajj niyaw phallawayjjäna ukat wilajj mistuñ qalltäna.
  Vitalik jupax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  - ¡Ukham akapacha!
  Ukat uka wayn tawaqux jawqʼjasipkakïnwa. Vitalik jupax nayrar sartawayiwa, jupax janiw uk uñch"ukiñ munkänti. Chiqansa, walja jaqinakarux uka uñachtʼäwix gustkchixa. Vitalik jupax nayrar sartawayiwa.
  Jupax "Isla del Tesoro" peliculat amtasïna, wali kimsa tunk paqallqun peliculat amtasïna.
  Mä yuqall wawa lantix mä imill wawaw utjäna. Ukat talonanakap qhatiyapxäma sasaw ajjsarayapxäna.
  Jïsa, ukajj chuym ustʼayaspawa. Vitalik jupax imill wawax arnaqasispati jan ukax amukt"ani, mä partidista ukham amuyt"äna.
  Chiqansa, aka película tukuyatatx jupapachpaw uñakipt"asiwayi, q"uma yatxatañ munatapata, kunjams ninax talonanak phichhanti. Ukat gas sat estufampiw uk luräna . Jïsa, wali llakiskañawa sasaw amuyayäta. Ukat ukatsti, wali jan sinti qhuru, jisk"a yuqall wawax suelanakapax wali sensitivo ukhamänwa.
  Ukat jupanakan chʼakhanakapajj wali tʼaqhesiñampiw punkitäna. Chiqansa, jankʼakiw sarxapxäna. Jïsa, ukham tʼaqhisiyatäñajj khitin lakapsa aptʼasiniwa. Ukampis fascista katuntat precursoranakax amukiw sarnaqapxäna. Ukampirus, inas yaqhipanakax talonanakap ninamp q"añuchatäpxchïna.
  Chiqansa, Vitaly kullakax janipuniw mä película uñt"kiti, ukanx yuqall wawanakan talonanakapax qhatiyatawa. Aka chiqanx thujrunakampi, yaqhip pachax, jawq"jataw pasäna. Estados Unidos markankir mä películanxa, inglés arut mä oficialax mä waynaruw qʼala suelapar cadenampi jawqʼjatayna. Ukat uka kayux punkitänwa, uka waynasti wali usutaw jikxatasïna. Ukampis janipuniw ninampixa.
  Ukhamarakiw wali juk"a películas ukanakax utji, ukanx yuqall wawanakarux thujrunakampiw talonanakapar jawq"japxi.
  Vitalik kullakajj uñkatañatakiw kuttʼäna. Janiw ukham sapa kuti uñjktati.
  Uka waynan qhepäjjapajj wila qʼañuruw tukuwayjjäna, ukat verdugojj niyaw mä lawampi suelapar jawqʼjäna. Uka waynax arnaqasiñap jarkʼaqasaw jan axsartʼirïtap uñachtʼayäna, ukax muspharkañawa. Kunjamtï jupax espartano jaqïkchïnxa.
  Vitalik jupax amtäna, jawq"jañ tukuyatatx chiqpachapuniw aka wawar uñt"ani. Ukhamarus uka markax janiw uñtʼatäkiti, janiw kawkirus sarañapsa yatkiti. ¿Gladiador ukar tukuñatakix mä amuyunïtati? Ukampis akax janiw Nayra Roma markakiti, ukat Alejandro Cuarto reyin apnaqäwipanxa, Macedonia markanwa gladiadores ukanakax utjataynati janicha ukax janiw yatiskiti.
  Ukampirus, jilpachax yaqhip ch"axwirinakax jaqinakar kusisiyirinakax utjarakpachänwa.
  Vitalik jupax janiw jichhakamax yatkänti, ¿walja pachat akan ch"amakt"awayi, jan ukax Babilonia markan sarnaqañakiw?
  Ukajj wali facilakiwa, ejercitoru mantañawa. Ukanx mä teja, ukat manq"añanaka, qullqis utjani, ch"axwäwix utjaspa ukhaxa.
  Ukat Vitalik, taekwondo ch"axwirix wali ch"amaniwa. Jïsa, ukat jupax espadanakampi nuwasiñ amuyuniwa.
  jaya pachax mä pachanx jan computadoranaka, consolas de juegos, smartphones, iPhones , TV ukat Internet ukanakan ch"amakt"añ munkti . Chiqpachansa, ¿kunas aka tuqit lurasiñapa? Nayax kuns anatt"añ munta.
  Vitalik jupax estrategias históricas ukanakarux walpun munäna. Kawkhans jikxatasma, sañäni, Iván el Terrible zar rusa ukan lanti. Ukat jumax Livonia markan computadora contra ch"axwäwin atipt"araktawa. Jumax waranq waranq unidades ukanakaruw controlasma. Ukat cañonanakampi, chhuxriñchjatanakampi, establonakampi jan ukax jukʼamp muspharkañ yänakampi fabricanak lurapxtaxa. Ukampis Iván the Terrible ukax, chiqans, mä primitivo ukhamawa, cosacos ukan anatäwipjama. Ukampis kunatix juk"amp moderno tecnología ukamp lurañataki.
  Sistema primitivo ukhat nanotecnología ukar anatañax juk"amp askiwa.
  Wayn tawaqux jawq"jañ tukuyxäna. Jupajj wali chʼamaniwa, ukatwa sapaki jawqʼjatäsajj saytʼasiñ puedjjäna. Ukat uka waynan kayunakapas punkitäkchïnsa, janiw mä qhawqha kayunak kayunakapar sarkänti.
  Uka qhepatjja, mä lomo tela churapjjäna. Ukat waynax wilaruw jawq"jataw sarxäna, ukampis janiw p"akjatakänti.
  Vitalik jupar jak"achasisin amparap luqxatäna. Ciro waynax chʼallxtasaw akham säna:
  -¡Nayax uñjtwa jumax janiw mä esclavo ukhamäktati! Janiw jiskt"käti, sapa gestomax mä libre ukat digno jaqit parli.
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Nayaxa janiwa esclavo ukhamäkti, chiqpachansa.
  Uka waynax jupar uñkatasaw mä akatjamat ajanupar mayjt"ayasax akham jiskt"äna:
  - Disculpa, nayranakajaxa ch"amakt"atawa. Jan ukax nayatakix ukhamakiw amuyasi, ukampis jumax .... Majestad Alejandro ukax...
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Janiwa! ¡Janiw nayajj Alejandro jaqëkti! ¿Kunjamas uñtasi?
  Uka waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Wali!
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Jisa, wali sumawa. Ukampis nayax amuyta jupax niyaw...
  Uka waynax p"iqip ch"allxtayäna.
  Jisa, tunka mara. Ukampis jupax jach"a ch"amani waynawa. ¿Kunas jumax jilïr jaqïtaxa?
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jïsa! Ukampis ukajj janiw mä jan waltʼäwikiti. Nayatakix gemelo jilajar uñakipt"añ pachaw purini.
  Uka waynax amuytʼasisaw akham säna:
  - Ukhama uñtasitatakixa, mä lawaru uchatarakispawa.
  Uka waynaxa p"iqip ch"allxtayäna.
  - Inasa! Ukampis mä kusiskañ sarnaqäw amtasiyäta, ukax kunapachatix yuqall wawanakax niya kipkakïpki ukhax lurasirakïnwa ukat inas ukhamächispa, ¡taqi kunas wali sumawa!
  Chiqansa, Vitalik chachax janiw Mark Twain chachan El príncipe y el pauper sat libropat amtaskänti. Kawkhantix yuqall wawanakax chiqanakap mayjt"ayapxäna. Ukat ukax wali muspharkañänwa. Ukatjja, inas Alejandro Pusïrijj jan jaya tiempo sarjjpachänti. Alejandro Magno yuqapan jiwatapatjja, kunayman qellqatanakaw nayratpach uñstawayi. Ukat nuwasïwinsa, ukat venenompi, ukat carcelansa ukhamarakiw sasaw sapxi. Uka leyendankir reyin yoqapan jiwatapatjja, kunayman versión ukanakaw utjäna. Walja tiempow pasjjäna, ukatsti jan wali tiemponakaw purinïna.
  Alejandro Magno chachan imperiopajj tʼunjatäjjänwa. Walja tiempow ukham jachʼa markanakatjja, Romano Imperiokiw utjäna.
  Vitaliy ukat Ciro sat jachʼa palacioruw jakʼachasipjjäna. Ukasti Nabucodonosor chachan luratawa. Wali jach"a ukat lush. Muyuntat phuqt"ata jark"aqasiña, ukhamaraki caballo.
  Uka yuqall wawanakax janiw sinti suma uñnaqt"anïpkänti. Ciro chachajj jila partejj lomo isimpi ukat qhepäjjapampiw chivompi chʼiyjata. Jïsa, ukat talonanakax punkitäxiwa, kayunakan kayup taktʼañamawa. Vitalik chachajj ukham jan sinttʼa jiwayatäsajj uka waynajj sarnaqañ yatitapat musphararakïnwa.
  Cirojj akham sänwa:
  - Nayax wali esclavor uñtasitätwa. Jupanakajj janiw mantayapkituti.
  Vitalik kullakajj jachaqtʼasisaw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Amuyaña! Ukampis, inas, jupanakax nayar jak"achasipxarakini.
  Cirojj akham sasaw amuytʼayäna:
  - T"ijt"aña jank"aki, ukatxa yatiyaña mä jank"a yatiyawi reyiru. Ukatxa, mä yatiyiri, jan ukax tʼijuriruw irpapxätam, ukat inas pasapxañamataki.
  Vitalik jupax akham siwa:
  - Suma amuyt"awiwa.
  Uka waynaxa t"ijtxañ qalltäna. Qʼala, chʼuxña, wali musculoso kayunakapax mä pony sat jaqin kayunakapjamaw qhantʼäna.
  Cirojj llakit jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Khitinakarutixa pies ukatxa donuts, .
  ¡Ukat khitis mastica ukat conos!
  Vitalik jupax guardianakaruw t"ijtäna. Jupax pulmones patat akham sasaw arsüna:
  - ¡Jank"a yatiyawi reyiru!
  Guardianakajj mä arukiw akham jisktʼapjjäna:
  - ¿Khititsa?
  Uka waynax jan axsarasaw akham säna:
  - ¡ Krator markat jutirinaka !
  - Sarañani!
  Vitalik jupax juk"amp qalltawayi. Jupax t"ijtäna ukat palacio muytasin uñch"ukisïna. Luxus ukax qhurupunïnwa. Criston yurïwipatxa kimsa patak jila maranakaw utji. Ukat uka pachparakiw, wali qʼomarakiwa. Esclavo imillanaka ukat yuqall wawanakax pamparuw ch"allt"asipxi. Vitalik jupax mä pä kutiw guardianakan jan walt"ayat uñjasiwayi.
  Jiskʼa, qhepatjja, trononkir cuartoruw tʼijtjjäna. Taqi kunas chiqpachapuniw quri k"ajkirïna.
  Ukansti mä waynaw trono patjjan qontʼatäskäna. Jupajj suma isimp isthaptʼata ukat wali valorani zapatonakanïnwa, pʼeqepansa mä coronaw utjäna. Chiqpachansa wawax ajanupax Vitalik ukarux wali uñtasitänwa. Uka thiyanakansti lanzanakampi arconakampi guardianakaw sayt'atäsipkäna.
  Vitalik jupax qunqurt"asisaw akham säna:
  - ¡Kusisiñaw jumar luqtañatakix majestad!
  Trononkir waynajj wali llakitaw akham jisktʼäna:
  - Khititasa? ¿Khitirus amtayista?
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¡Jumampi sapaki parlt"añ munta, jach"a!
  Alejandro Pusïri chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Waliki! Cámaras ukar jubilasxañäni, masinakajampix aruskipt"añax nayatakix wali askiwa.
  Ukat wayna-reyix trono jisk"a cuartoruw saräna. Ukat Vitalik, q"ala kayukiw amukt"asis sarnaqäna, jupar arktäna. Alejandro, zapatonak laykux mä juk"a jach"a jaqjamaw amuyasïna. Ukat kunjamsa musculoso ukjja, janiw isimp isthaptʼatätap laykojj uñjaskiti.
  Ukat mistusaw espejo nayraqatan saytʼasipjjäna. Alejandrox wali kusisitaw uñisit zapatonakap apsuwayxäna, ukat uka waynarux p"inqachasaw akham säna:
  ¡Jichhax pachpa alturanïxtanwa!
  Vitaly kullakajj akham sasaw amuytʼayäna:
  - Jutapxañani, muskulunaka chikachasipxañäni.
  Ukat camisap apsuwayxäna. Chiqansa, musculonakapax wali uñtʼatäpxänwa ukat wali uñtʼatäpxarakïnwa.
  Alejandrox reyin isinakapsa apsuwayxarakïnwa, ukat niya qʼala jan isin qhiparxarakïnwa. ¡Uka waynajj musculonakanïnwa, ukampis jukʼamp chʼiyar chʼakhanakanïnwa, musculonakapas janiw kunjamtï qhanañchaski ukhamakïkänti, ukampis ¡ukhamäkipansa niya kipkakïkchïnjja!
  Alejandrojj akham sänwa:
  - Jiwasana pachpa mamasaxa janiwa yaqhachaskaniti.
  Vitaly kullakajj jachaqtʼasisaw akham jisktʼäna:
  -¿Nayamp chika chiqanaka mayjt"ayañ munasmati?
  Uka wayna reyixa p"iqip ch"allxtayäna.
  - Ukhampuni! Nayax markan jan guardias de seguridad ukan uñstañ samkasta, q"ala kayukiw callinakan t"ijtxa, laq"a taypin liwxatasi. Ukat taqpachanx asuntos públicos ukanakat mä juk"a samart"añamawa. Ukat ¿kunas?
  Vitalik jupax akham siwa:
  - Reyin isimp isthapt"ata, janiw khitis nayajj jumat amuyaskaniti. ¡Ukat jumanakax nayan isimp isthapt"asipxäta!
  Alejandrojj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  Jiwasax uka kipka arunakanïtanwa. ¡Ist'apxam, nayax chiqpachapuniw amuyt'awimax gustitu!
  Ukat yuqall wawanakax isinak mayjt"ayañ qalltapxäna. Reyin zapatonakapajj wali jachʼänwa, janiw taqpach sumakïkänti, jan ukasti wali suma qalanakampi chʼoqantatäjjänwa. Ukat isix janiw sinti sumakiti. Alejandrojj kuna kusisiñampis shorts uchasïna ukajj qhanaw amuyasïna. Ukat qʼala pechonïñsa munarakïna. Ukampis uka camisa amparapar aptʼasiñajj janiw walïkänti, ukatwa jan munkasajj uchasïna. Ukatwa yuqall wawanakax yaqha chiqanakar mayjtʼayapxäna.
  Vitaly kullakajj jan cheqaparjamaw amuyasïna. Jichhax jupax jach"a imperio apnaqkchisa, uka pachanxa, akapachanxa.
  Panpachaniw yuqall wawanakax trono utat sarxapxäna. Alejandrojj akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - Jumax nayan tronojankätawa. Ukat markar muyuntkasaxa. Kunapachatï libre amtañat qarjä ukhajja, kuttʼanjjäwa, wasitatwa mayjtʼjjañäni.
  Vitaly kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Kusawa!
  Uka waynanakaw reino utar mantapxäna. Vitalik jupax tronoruw saräna. Jupax wali wakiskir qunt"asisaw akham säna:
  - ¡Aka waynaruxa tunka quri qullqi churapxam, sumaki sarapxañapataki!
  Uka qhepatjja, sirvientanakajj suma chuymampiw uka wayna reyir irpjjapjjäna. Q"ala kayuni waynaxa t"ijt"añ qalltäna. Kunjams jan zapatos ukampix wali askïspa - kayunakax qhanawa, ukat q"ala suelanakax kusisiñaw jikxatasi.
  Alejandrox akham sasaw q"ucht"äna:
  Libertad, libertad, libertad churapxita
  ¡Nayax mä jamach'ir uñtataw t'ijtxa!
  Jaqinakaru, jaqinakaru, jaqinakaru,
  ¡Ukat kunjamtï munkta ukhamarjamaw jakarakï!
  Uka wayna-reyix wali kusisitaw jikxatasïna. Ukampis palaciot mistusajj qʼala, jan sinti qʼañu suelanakapampiw pavimentonkir adoquines qalanakajj kunja juntʼütapsa amuyasïna. Ukat jan walin jikxatasiñaw utjäna. Ukat wasitat tʼijuñatakejj kisunakaj chʼalljjtayasiñaja ukat chʼamachasiñaw wakisïna.
  Clima tropical, ukat verano ukanx chiqpachansa, intix wali phichhantatawa. Esclavo yuqall wawanakax uñt"atäpxiwa, ukampis kunjamarak mä reyix q"ala kayukiw sarnaqaspa, wawatpachasa.
  Ukat ukax walpun chuym usuyasi. Alejandrox jaltawayxänwa - talonanakap phichhantasïna, ukampis aguantawayxänwa. Ukatwa chʼamakar tʼijtäna, kawkhantï jan sinti juntʼüki uka cheqanjja, ukat amuyasïna:
  - ¡Ay diosas, ¡janiw kunapachas qalanakax ukham junt"üspa sasin amuyirïkti!
  Uka waynaxa amparanakapa uñkatasïna. Ukanakanjja, tunka qori qollqenakaw utjäna. Amuyt"awix qhant"awayi - ¿sandalias alañati?
  Ukampis ukatwa chuymapar purtʼkir qʼala kayump tʼijtjjañatakejj palaciot jaltjjäna. Jïsa, mä jachʼa pʼeqtʼirin yoqapajj jan chʼamanïñapajj janiw walïkiti. Awkipajj jachʼa luräwinakwa luräna, yoqapajj qhespiyasïna, qʼala kayunakapan nakhantatap laykuki.
  Alejandrojj mayampiw nina nakhaskir qalanak taypin tʼijtjjäna. Intix wali ch"amampiw qhant"äna.
  Mä akatjamatwa Ciro chachar katjäna. Mä waynax lomo isimpi ukat ch"ukuñampiw akham säna:
  - ¡Aski urukipanaya Vitalik!
  Alejandrojj akham sasaw qhuruchasïna:
  - Janiwa Vitalikäkti, ukampisa ¿khitis jumaxa?
  Uka waynaxa jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¡Nayaxa Ciro satätwa! ¿Kunas, ¿nayat armasjjtati?
  Wali amuytʼasir Alejandrojj akham sänwa:
  - Amuytwa! ¿Jumax amuyta nayax uka waynax isinak mayjt"ayasipxta!?
  Kirk jupax juk"amp sum uñakipt"äna. Alejandro chachan amparanakapasa kayunakapasa janiw sinti uñtʼatäkänti, ukat kayunakapan qʼala kayunakapas jan sinti khuyaptʼayasirïtapajj qhanaw amuyasïna. Yämas sum uñakiptʼasma ukhajja.
  Cirojj altʼasisaw akham jisktʼäna:
  -Ukhamaxa jumaxa, Majestad?
  Alejandrojj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - ¡Ukat jumax jank"aki amuyt"irïtawa! ¿Kunatsa jawqʼjatäyätamjja?
  Uka waynaxa jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¡Pranks ukanakataki!
  Uka wayna reyejj akham sasaw sistʼasïna:
  - ¡Colerayapxitasmaxa, ch"akkatapxätamwa!
  Ciro chachajj jachaqtʼasisaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - ¡Jïsa, tata! ¡Istʼaraktwa ukat istʼaraktwa!
  Alejandrojj akham sasaw mayïna:
  - ¡Jutam, nayamp chika t"ijtxa!
  Ukat panpachaniw yuqall wawanakax jankʼak sarapxäna. Zar Wawax naturaljamax ch"amani ukat ch"amanïnwa, ukampis janiw sum yatichatäkänti. Ukampisa, jankʼakiw tʼijtjjapjjäna.
  Alejandrojj tʼijtjjasaw akham jisktʼäna:
  - ¿Jumaxa mä esclavo ukhamätati?
  Cirojj jan pächasisaw akham säna:
  - Janiwa!
  - Ukat kunatsa chika q"ala, jawq"jata, q"ala kayu?
  Uka waynaxa jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¡Janïra spanking jan isinaka! Ukat jila partejja, yuqall wawanakajj juntʼu pachanx chika qʼala jan isinïpxiwa, awk taykapax janis sinti pisinkkchixa.
  Alejandrojj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - ¡Lógicamente!
  Ukat wayna-reyix camisetap apsuwayxäna. Jupax mä juk"a bronceado ukhamänwa. Ukhamajj walja tiempow reyin isimp isthaptʼata sarnaqapjjerïna. Ukat qʼala kayunakapajj nina nakhantatänwa, mä braserojj nakhantatäkaspas ukhama.
  Alejandrojj jachañwa qalltäna.
  Cirojj akham sasaw jisktʼäna:
  - ¿Kunatsa jach"a jach"a tukuskta, majestad?
  Uka wayna-reyejj akham sasaw jaysäna:
  - ¡Wali phichhantatawa talonanaka!
  Jisk"a yuqallaxa p"iqip ch"allxtayäna.
  - Nayax amuyasta, reyix janiw q"ala kayuni sarnaqkiti - janiw rango tuqitx jaysatäkiti!
  Alejandrox colerat akham sasaw qhuru arsüna:
  - Yattwa! Aka chiqan qunqurt'ayapxäma ukat q'ala talonanakax laq'untapxäma, ¡jan ist'apxäta ukhax ay!
  Kirk jupax jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - Taqi munañani, niya jach"a!
  Uka wayna-reyejj akham sasaw arsüna:
  - Walikiwa, ch"iwiru mantañäni, mä samart"añani!
  Ukat panpachaniw yuqall wawanakax ch"amakar t"ijtapxäna ukat mä bancon qunt"asipxäna. Alejandrox wawar uñtat, t"unjata, phichhantat kayunakap mä juk"a jan ch"amäñapatakiw jach"ar aptäna. Babilonia markan qʼala kayukiw jallupachan sarnaqañax tʼaqhisiyañamp sasi.
  Wayna apnaqirix akham sasaw kamachi:
  - ¡Mä manq"a alasipxita!
  ¡Ukat mä qori qollqe Ciro chachar jaqontäna!
  Uka waynax qunqurt"asisaw akham säna:
  - Nayax ist"twa ukat ist"araktwa.
  Uka qhipatsti, lawanakampi t"unjata talonanakapaxa lliphipitaynawa, ukatxa jak"ankir tiendaruw manq"a thaqhiri jank"ak saratayna.
  Ukat Vitaly sat tawaqux tronoruw quntʼatäskäna. Jupax principio tuqitx mä rey ukhamawa, ukampis nominal ukhamawa, kunatix tunka maranikiw, ukat de facto regente ukat apnaqiri, Cassander . Qhepats reyir jiwaykaspa ukhamawa. Ukat kunapachas, chiqpachapuniw sarnaqäwinakat yatxatirinakax arsupxi. Mä versión ukaw utji, Alejandrox nuwasïwin jiwatayna sasaw qhanañchi.
  Kunjamakitix Cassandrat qhispiyasiñ pachaw purini - jupax reyiwa, jan ukax janiw reyäkiti!
  Ukat waynax mä amtampiw jiskt"äna:
  - Ukat kawkhans jach"a visir ukax utji?
  Uka guardiajj altʼasisaw akham säna:
  - ¡Jutïr trono cuarto ukanx mä delegación katuqapxi!
  Vitalik jupax akham sänwa:
  - ¡Juparux nayaruw jawst"apxita, k"ajkir nayranakataki!
  Guardiajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw maynir uka orden churäna. Ukat mecanismo estatal ukax muyuntañ qalltäna.
  Vitalik jupax mä visir ukan yatiyawip ist"äna. Yatiyäwix provincia afgana uksanx jan walt"awinakaw utjawayi sasaw yatiyapxi. Ukankir jaqinakax wali liberalawa. Iyawsawi
  Janiw Allah ukax utjkiti, ukampis fanatismo ukax wakisiwa.
  Uka waynajj akham sasaw amuytʼayäna:
  Jupanakax arsutanakap chiqapar uñjapxpan. Khititix chiqapar uñjañ munki ukax katuqani. ¡Ukat khitis jan ukhamäki, ¡mä espadaw utji!
  Ukat qhiparuxa, Cassander sat jaqiw uñstäna . Jupajj jachʼa jachʼa jaqïnwa, cinturonatjja mä espada warktʼatänwa. Jupajj jan munkasaw uka wayna reyir altʼasisin akham jisktʼäna:
  - ¿Kunsa jumax majestadmarux munta?
  Vitalik jupax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Nayax jumamp ch"axwañ munta.
  Cassander chachajj larusisaw akham säna:
  - ¡Suma munañani, ¡Majestad! Ukampis jumax wali wawakïsktawa, nayasti mä jach'a nuwasirïtwa.
  Uka wayna reyixa p"iqip ch"allxtayäna.
  - Yattwa! Ukampis jumax armasxtawa, awkijax kunja jach"a nuwasirïnsa.
  Cassander chachajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Jisa, jumaxa ch"amani ukhamaraki jank"aki maranakamat sipansa juk"ampi! Ukampis jumanakax nayat jayankxtawa. Ukampisa, mä yatichäw yatichañatakiw wakichtʼatäsma.
  Vitalik jupax p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Q"ala kayukiw ch"axwä!
  Uka waynax uka zapatonak apsuwayxäna, qhanaw uka zapatonakax janiw chiqap jach"äkänti ukat thakhinjam jark"antapxäna, luxus ukhamäkchïnsa.
  Ukatxa reyin isipax, troncos de natación ukakiw qhiparäna.
  Cassander chachajj akham sasaw muspharäna:
  - ¡Jumax bronceado ukhamätawa ukat juk"amp musculoso ukhamaw tukuwaytaxa!
  Vitalik jupax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - ¡Nayaxa practicawaytwa!
  Cassander chachajj janiw jila alani botas ukat armaduranakapsa apsuskänti. Jupajj atipjañatakejj confiykaspa ukhamänwa.
  Espadapajj wayna reyin espadapat sipansa jukʼamp jachʼänwa, Alejandro Magno chachan pachpa comandantepajj jukʼamp jachʼänwa ukat jukʼamp llakkañarakïnwa.
  Ch"axwawix mä ch"axwawimpiw qalltawayi. Kassander jupax jan jank"akiw ch"allt"äna, ukat Vitalik jupax maysaruw sarxäna. Uka waynax Taekwondo ukan wali yatxatt"atawa, ukampis jupax espadas ukanakat mä amuyunirakïnwa. Jupax nayratpach Cassander-ar jiwayañ amtawayxäna, jupax niyaw jiwayañ yant"añapäna. Jan ukax juk"ampirus, legítimo reyirus jiwayañas wakisirakiwa.
  Uka waynax Cassandrax wali amuyumpiw sarnaqäna, ejercicio luraskirïkaspas ukhamaw amuyasïna.
  Ukat ukatsti apt"asiwayi ukat kunjams saltawayi. Ukat Vitaly Akulov sat chachan wali chʼullqhi espadapajj jupan masiparuw kunkapar cheqak chʼalljjtäna. Cassander chacharux ch"allt"ataw uñjasïna, liwxatasïna, ukat t"unjatäna, kunkapat wila wila phuch"uw mistunïna.
  Uka waynax wali kusisitaw akham yatiyäna:
  - Jach"a Visir jiwata, jichhaxa nayaxa apnaqä!
  Cassandra kullakajj apasjjänwa. Vitalik jupax uka jach"añchäwinakampiw imt"añapatak kamachi, ukax estadon payïr jaqiruw imt"añapäna. Ukhamarus, Cassander , ¿Alejandro Pusïr chachan taykapar jiwaykaspas ukhamawa? ¡ Walikiwa , ¡ukatakix katuqawayta!
  Vitalik jupax walja suma impresionanak wawar uñtat, ukampis ch"aman ukat ch"aman kayunakap qala pampan jaytawayi.
  Uka qhepatjja, akham sasaw qʼochüna:
  Ukat jumax wartañamawa
  Mä colerat wila wila ch"axwäwinx ...
  Jakañ hilo p'akjapxam mä espadampi, mä flechampi,
  ¡Wiñay wiñayatakejj janiw munasiñar aljantkañäniti!
  
  MUTANT-AS violación HISTORIA UKAXA WAKICHATAWA
  ANOTACIÓN ukax mä juk"a pachanakanwa
  Mä mutágeno ukan jan amuytʼasis mistutapatxa, Alemania markankir mä avión apnaqirix anqäxat mä wayn tawaqur uñtasitäxiwa ukat jachʼa chʼamanak katuqaraki . ¡Ukat wali chʼamanïpjjewa, ¡Payïr Jachʼa Chʼajjwäwin taqe kunas mayjtʼawayi!
  . JANK"A #1
  1943 maran enero phajjsinjja, alemanonakajj mä as mutante sat jaqeruw katoqapjjäna. Ukat uka waynax mayjtʼayatäxänwa ukat jachʼa chʼamanak katuqarakïna . Qalltanx frente mediterráneo uksanx británicos ukat estadounidenses ukanakamp ch"axwawayi. Jupax nayrïr Luftwaffe piloto ukhamaw tukuwayi, pä patak avionanakaruw jaquqaniwayi - Cruz de Caballero de la Cruz de Hierro ukax qullqit lurat roble laphinakampi, espadanakampi ukat diamantenakampiw katuqawayi.
  Kimsa patak avionanak jaquqanisaxa, Kimsïr Reich uksanx nayrïr kutiw Cruz de Mérito Militar qurimpi diamantenakampi katuqawayi. Uka qhipatxa Frente Oriental uksaruw apayatäna.
  Ukanx Kursk markan epico ch"axwäwinw chikancht"asiwayi. Mä rubio mutante waynax yuqall wawar uñtasitawa, janiw bigote ukat barba ukas utjkänti, niya tunka pusini marani wayn tawaqur uñtasitänwa, uka pachakamax mä jan iyawsañjam ch"aman aéreo ch"axwiriruw tukuwayxäna. Ukat janiw juparux ch"allt"añjamäkänti, jan ukasti jupa pachpaw intuitivamente uñisirinakan avionanakapan racimos ukanakap amuyasïna.
  Instintonakapasa ukat chiqapar sarnaqatapasa, jan uñjkayaw tukuwayxäna. Ukat jupax avionetas soviéticas ukanakarux wali uñt"ataw t"unjatayna, ukatw Janq"u Supay sutimp uñt"ayasïna ukat nina ukham axsararakïnwa.
  Ukhamarus mä sapa experimental ch"axwañ ME-309 ukaruw katuqatayna, ukax paqallq puntos de disparo ukanïnwa - kimsa cañones aéreos ukat pusi ametralladoras, ukatx janiw khitis ukarux saykatañjamäkänti.
  Lobo sat waynax uka mutación ukan qhispiwayi, ukat jankʼakiw cuentanak apthapiskäna. Ukat pä phaxsinx niya phisqa patak avionanakaruw Kursk Bulge ukan jaquqaniwayi. Ukat Alemania markankir yaqha avión apnaqerinakaw jupar arkapjjarakïna. Nazis sat jaqenakajja, aireat sipansa jukʼamp suma jaqëpjjatap qheparapjjäna. Ukat uraqin jan atipjatäñatakiw chʼamachasipxäna. Chiqansa, janiw atipjañax utjkänti. Nazis sat jaqenakajja, nayrajj kawkhantï jakapkäna ukaruw kuttʼapjjäna, ukanwa saytʼasipjjäna. Línea de frente ukax suma sayt"ataw jikxatasïna.
  URSS markan chhaqhatanakapax chiqpach sarnaqäwit sipanx juk"amp jach"änwa. Ukhamarus aliados ukanakax Sicilia markan uraqir puriñx qhipharuw apayapxarakïna. Jupanakax ch"axwawinak continente uksaruw apayañ axsarapxäna. Jïsa, ukat Lobo Rommel, ukax mutante piloto ukan sutipawa, jupanakarux axsarañ apaniwayi.
  Ukhamarus, Wolf jupax Montgomery jupamp chikaw mä avión ukarux Mediterráneo uksanx jaltxañ atipxatayna. Inglés arut jukʼamp yatiñan comandantejj jiwjjänwa. Ukat uka laykux britániconakax Sicilia markar uraqir puriñx qhipharuw apayapxäna. Ukat uka qhipatxa, qʼal jaytxapxäna. Jïsa, ukat Roosevelt jupax Europa uksar makhatañat sipansa Japón markar atipt"añ munarakïnwa.
  Ukatwa Lobo Rommel chachajj wali sum nuwasïna ukat soviético avionanakaruw wali kusisitaw jaquqanïna. Jupax janiw ina ch"usat mutante ukhamäkiti.
  Kimsïr Reich ukat fabricanakapar bombardeonakajj jukʼampiw jiljjattäna. Ukhamatwa alemanonakax machaq tanque Pantera-2 ukar uñstayapxäna, juk"amp ch"aman armanakampi, armaduranakampi, ukax 1943 maran septiembre phaxsinw lurasïna. Tanque ukax nayraqatar suma jark"aqasiñatakïnwa: casco ukax 100 mm thiya, ukatx torreta ukax 120 mm thiya. Ukat ladonakapax 60 mm. Ukat taqi kunas tilt"atawa. Ukhamatwa Pantera-2 ukax jisk"a armas soviéticas ukanakan ataques ukanakar saykatañapatak yanapt"äna. Ukhamarus ukax ukat 88 mm arma 71EL ukanx wali ch"amaniwa ukat jank"akiw jalxati, jaya chiqatw soviéticos autonakar mantawayi. Uka pachparakiw Pantera 2 ukan apnaqañ lurawipax janiw jan walïkänti. 53 tonelada pesa, 900 caballot chʼamani motorani. Ukax sañ muniw kimsa tunk pusini soviéticos ukanakat sipanx janiw juk"amp jan walir sarnaqkaspati. Ukhamarus Tigre-2 ukax nayraqatw walja lurañanakar mantawayi.
  Alemanes jupanakax Zaporozhye markan jach"a depósito de bauxita ukarux controlaruw uñjapxäna, ukat ukatw tankinakapax suma armaduranipxatayna.
  Otoño phaxsinx soviético soldadonakax Ucrania markan ukat marka taypin nayrar sartañ yant"apxäna, ukampis janiw atipkänti.
  Wolf Rommel jupax phisqa patak avionetas soviéticas ukanakat jaquqanir machaq premio katuqawayi: Cruz de Caballero de la Cruz de Hierro ukax quri roble laphinakampi, espadanakampi ukat diamantenakampi. Ukat paqallq patak phisqa tunk avionanakatakix mä sapa premio Cruz de Caballero de la Cruz de Hierro ukax roble de platino laphinakampi, espadanakampi ukat diamantenakampi. Ukat waranq jaquqanir avionanakatakix Hitler jupax mä premio especial de la Estrella del Cruz del Caballero de la Cruz de Hierro ukar iyaw sataynawa, qullqit lurat roble laphinakampi, espadanakampi ukat diamantenakampi.
  Ukat kunapachatix mutante piloto ukax machaq marakamax waranqa chikatani avionanakat jilaw jaquqaniwayi, ukatx yaqha premio katuqawayi: Estrella de la Cruz del Caballero de la Cruz de Hierro ukax quri roble laphinakan espadanakampi diamantenakampi.
  Ukhamajj uka cuentanakajj taqe chuymaw jiljjattäna, mä cuentorjama.
  Wolf Rommel ukax mä phenomenon ukhamaw tukuwayi, ukax yaqha Luftwaffe pilotos ukanakax wali jach"anchatawa.
  Jallu qallta phaxsinx Ejército Rojo ukax Leningrad jak"an nayrar sartañ yant"äna, ukampis janiw arxatäwinak p"akintkänti. Ukat Ucrania markanjja, soviético soldadonakajj janiw sum jikjjatapkänti. Ukatjja, Alemania markankir tanquenakajj walja kutiw lurasïna. Ukat juk'ampirus "Panther", arxatäwinx wali sumapunïnwa.
  Pä phajjsitjja, Lobo Rommel sat chachajj phesqa patak jila soviético avionanakaparuw jaqontäna.
  Ukatx Estrella del Caballero Cruz de la Cruz de Hierro ukax platino roble laphinakampi, espadanakampi ukat diamantenakampiw katuqawayi.
  Uka jachʼa luratanakapajj yaqha avión apnaqerinakaru ukat avión apnaqerinakaruw chʼamañchtʼäna. Jisk"atpachax Adala ukat Agata pilotonakaw uñstapxäna, jupanakax avionetas soviéticas ukanakaruw jaquqanipxarakïna ukat jan axsarasaw gol aptapxäna.
  Juyphi pachax pasawayxiwa. Alemania markankirinakajj machaq ofensivanakatakiw chʼamañchasipkäna. Jupanakax mä perfecto tornillo multi-rol ataque de combate TA-152 ukaruw puripxäna, ukax soviéticos ukat sipanx juk"amp askiwa. Ukat jet avionanaka.
  Ukatwa Stalin chachajj uka toqet sum uñjañ amtäna. Jichhakamax línea de frente ukax pusi tunk kimsan maranakanx ukhamarakiw utjäna.
  Ukampis alemanonakajj uka nuwasïwitak chʼamapwa apthapipjjäna. "Panteras"-2 ukanakax jilxattaskäna, ukat jupanakax mä amtañ ofensivaruw sarapxaspäna.
  Hitler chachajj cheqapuniw uka toqet jaktʼäna.
  Ukañkamax Stalin jupax Churchill ukat Roosevelt jupanakampiw aruskipt"askäna. Francia markan uraqir puriñax janiw ch"amäkiti ukat janiw kuna amuyunikisa sasaw sapxäna. Inamayakiw pallapallanakax jiwapxani.
  Kunjamatixa, alemanonakaxa wali ch"amanipxiwa. Ukhamarakiw jan walt"awinakax utjawayi, ukax Lend-Lease ukan jan walt"awinakapatw uñstawayi. Hitler jupax judionakar política ukarux mä juk"a llamp"uchawayi, ukat occidente markax jupamp sumankañ luraspa ukat yanapt"aspa ukhax antisemitismo ukarux q"al jaytaspa sasaw amuyt"ayaraki.
  Stalin chachajj jan walin uñjasitap amuyasïna. Markax qarjataw jikxatasi ukat sinti llakitaw jikxatasi. Alemanes jupanakax juyphi pachanx atipt"ataw sayt"asipxäna, ukatx primavera tukuyan ukhamarak verano tukuyanx atipt"äwinakap apsusipxaspawa. Ukhamasti jupanakamp jan chʼaxwañaw jukʼamp askixa.
  Chiqansa, machaq técnica uñstayañ suytʼäwiw utjäna. Tanques T-34-85 ukat IS-2 ukanakaw utji. Ukampis jupanakax, chiqans, janiw "Pantera" -2 ukat "Tigre" -2 ukanakar uñtasit ch'amanïpkiti. Jïsa, IS-2 ukax armamento ukanx juk"amp jisk"akiwa, proyectil ukan calidad ukat armadura frontal ukanakanx juk"amp jisk"akiwa. Ukax machaq tankinakax nayra tankinakat sipanx mä juk"a juk"amp askiwa. Yämas T-34-76, ukax janiw "Tigre" -2 ukarux ladopar mantañjamäkänti.
  Stalin jupax jak"ankir muyuruw tantacht"äna. Uka bunker ukax Kremlin ukan uraq manqhankänawa.
  Kunawsatix alemanonakax Moscú markar jan ch"amampiw bombardeapkän ukhaxa. Ukampis jupanakax misiles FAA ukanak lurañanx utjapxäna, ukat chiqans wali axsarkañ bombarderos jet ukanakaw utjäna, ukanak contrax URSS ukan aviación ukat defensa aérea ukanakax wali ch"amanïpxänwa.
  Ukhamarus nazis ukanakax nayratpach machaq avionanak serie ukan katuqapxi. Ukat TA-152 ukax pä tonelada bombanak apt"asispa. Ukat Yu-288 bombardero, niya suxta tonelada ukjam apt"ata ukat juk"amp alcance ukat velocidad ukampi, ukat armas defensivas ukanakampi. Ukat ukanakax uka serien uñstki ukanakawa. Ukat kunayman lurawinakaw utjaraki. Akax nayraqatax pusi motorani Yu-488 ukawa, paqallq patak kilómetros ukharuw sapa horax saraspa, ukax mä bombardero ukatakix wali jach"awa, ukatx tunka tonelada ukch"a pesaje ukaruw purispa. Ukat juk"amp axsarkañ suxta motorani TA-400. Jupanakax juk"amp bombanak apt"asipxäna, ukatx tunka kimsan armas aéreas ukanakamp jark"aqatäpxänwa. Ukatjja, jet motoranakanïrakispawa.
  Ukhamax amuyañjamawa, capitalax janiw jaya pachax samarañapakiti. Alemanes jupanakax MP-44 fusil de asalto ukampiw uñstayapxarakïna, uka pachax uraqpachanx wali sumapunïnwa. Ukat jupanakax nayratpach tankinakanïpxänwa, serie E ukax thakinkänwa, ukax janiw mä kipkakïkänti.
  Ukhamajj URSS markax uka chʼaxwäwinx wali atipjaspawa, ukax qhanawa. Ukatjja, Europa toqenkir markanakaw Hitler chachatak trabajipjjäna. Ukat yaqha markankirinakax infantería ukar jawst"apxirïna, ukat fabricanakaru, ukat juk"ampinaka. Recursos humanos ukanx territorios ocupados ukanakar yäqasa, Tercer Reich ukax mä jach"a ventaja ukaniwa. Ukat armanakan calidadapajj jukʼamp jachʼäpachänwa.
  Ukhampachas ME-262 ukax janiw jichhakamax perfecto ukhamäkiti ukatx wali nayraw mä serie ukar uñstayañataki. Ukampis TA-152 ukat ME-309 ukanakaw utji, ukax niyaw serien utji, jupanakax wali sum ch"axwapxi. Jakäwisa ukat armanakas wali sumawa. Chiqansa, maquinanakan pesajepax wali jach"awa, ukax maniobrabilidad ukarux jan walt"ayiwa. Ukampis wali chʼamani armanakajj mä kutikiw jaqontañatak yanaptʼi, ukat buceañ horasan jankʼakïtapajj kunapachatï Yak, sañäni, chuymapar mantani ukhajja, chhaqtawayjjewa. Ukat maniobra vertical ukanx alemán avionanakax juk"amp ch"amaniwa ukat juk"amp velocidad ukanirakiwa.
  Yakovlev jupax Stalin juparux Yak-3 ukan yatiyatayna, ukax desarrollo ukankiwa, juk"amp k"achawa ukat juk"amp maniobrable ukhamawa Yak-9 ukanx.
  Stalin chachajj uk istʼäna, Alexander Suvorov chachan fotop uñkatasa. Rusia zarista ukan aka comandantepax janiw yaqha ukhamäkänti, ukat niya paqallq tunk maraw jakasïna, jan atipt"kayänwa. Janis jachʼa ejercitonak churapkchïnjja. Ukat francés jaqinakar jach"at atipt"añax janiw Rusia markarux mä pulgadas uraqis apankänti. Ukampis kunjamsa atiptʼañ yatïna, waljaniruw aynachtʼäna.
  Jichhajj alemanonakajj niya taqe Europa toqetwa legionanak lurañ qalltapjjäna. Hitler chachajja, judionakar ajjsarañwa saytʼayäna, ukat jupanakatjja walja batallonanakaruw voluntarionak katoqañ qalltapjjäna.
  Ukhamarakiw Ejército de Liberación Polaco ukax uñstawayi, ukax ejercito polaco ukar uñisiñataki.
  Francés, holandés, belga, danés ukat yaqha europeonakaw Tercer Reich ukar mantapxäna, jukʼampisa unidades SS ukanakaru. Bielorruso ukat ucraniano ukanakan jaljawipax URSS uksanx uñstawayarakiwa. Alemanonakax ch"axwäw taypinx juk"amp yatiñani ukat juk"amp flexible ukhamaw tukupxäna. Ukat jichhax Bielorrusia markanx mä Rada central ukaw utjäna, ukatx fuerzas locales ukanakax partidos ukanakarux apnaqapxäna. Formalmente, Bielorrusia markax autonomía ukaruw katuqatayna, ukatx mä autogobierno ukham uñstawayi. Ukhamarakiw Ucrania markanxa. Kawkhantix Banderax carcelat mistuwaykana . Ukat jupanakax machaq t"aqa t"aqanakaruw nacionalistas ukanakar utt"ayañ qalltapxäna.
  Ukhamajj URSS markax janiw jaqinakan chʼamapampix ventajanïkänti. Ukat mä técnica ukhamawa, uka ventajax alemanes ukanakaruw pasawayxi.
  Stalin chachajj akham sänwa:
  - Yak-3 lurañatakixa mä jach"a duralumina jach"a ch"amampiwa munasiraki. Ukat EE.UU. ukat Gran Bretaña markanakat suministronakapax wali jukʼampiw jilxattawayi. Ukat aliados ukanakax niyaw jan axsaras qurimpi aka qullqi churañasatak mayipxi!
  Yakovlev jupax mä jach"a jach"a tukusaw jaysäna:
  - Jïsa, ¡Yak-9 ukax nayrïr ch"axwiriw qhiparaski! ¡Ukat antutañax jukʼampiw utjañapa!
  Ilyushin jupax akham sänwa:
  - Avionanaka lurañaxa sapa uruxa patakaruwa puriraki, pusi tunka ch"axwirinakampi. Ukampis jupanakan suma uñnaqapajj jukʼampiw jiljjattawayjje. Walja autonakax kimsa patak pusi patak kilogramos juk"amp pesaje ukanipxi, uñacht"ayat autonakat sipansa, ukat ukatw alemanes ukanakarux maniobrabilidad ukan chhaqhayasipxi!
  Uka avión comandantejj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Jiwasax mä catastrófico ratio de pérdidas aéreas ukan ch"axwawinakan utjistu - mä tunka alemanes ukanakan askipataki. Ukat avión apnaqerinakajj janiw sum yatichatäpkiti. Aliados ukanakax aviación gasolina ukx janiw churapkänti, ukatx janiw jupanakan gasolinapax utjkiti. Ukat soviético autonakax janiw mayj mayjäkiti. Ukhamarus, alemanes ukanakax mä galaxia taqpach suma as ukanipxarakïnwa. Ukatxa, avión apnaqirinakax utjarakiwa. Amuyt"añataki, Albina ukat Alvina, pä machaq warawaranakax nayratpachw Cruzes de Caballero ukanakax qullqi roble laphinakan espadanakapamp diamantenakapamp katuqapxi, sapa maynix kimsa patak jila avionanakaruw jaquqaniwayi.
  ¡Ukat akax mä juk"a pachankiwa!
  Stalin chachajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - ¡Lobo ukax janiw sapa piloto-terminador ukhamäkiti!
  Uka comandantejj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - ¡Ukax utjaspäna ukhaxa!
  Jach"a Comandantex akham sasaw jiskt"äna:
  - ¿Kunsa Zhukov jupax sani?
  Mariscal de URSS ukax mä ch"amakt"at uñkatasiñampiw jaysatayna:
  Machaq armanak munastanjja. Tanque T-34-85 ukax janiw ch"amanïkiti. Pistolapax waliw jan Pantera-2 ukarux nayraqatapan mantaskiti, janirakiw Tigre-2 ukarux mantaskiti. Alemanes jupanakax mä juk'amp nayrar sartat "Panther" -3 ukham lurapxäna, ukax mä reserva "Tigre" -2 ukaniñapaw juk'a pesaje ukampi ukat juk'amp ch'aman motor ukampi. ¡Ukham tanquejj lurañar saraspa ukhajja, ¡qʼal chʼamaktʼayañäni!
  Stalin chachajj akham sasaw akham säna:
  - Ukatxa kunjamasa IS-2 ukaxa?
  Zhukov chachajj cheqaparjamaw akham säna:
  - Armadura frontal ukaxa torre ukanxa juk"ampi ch"amawa. Mä sanu "Pantera" ukax mä kilómetro ukch'a jayat jasakiw apsu, ukat juk'amp jayaruw mä proyectil subbarril ukamp apsu!
  Supreme ukax akham siwa:
  - Ukat kunatsa nayraqatapan armadurapax jan 160 milímetros ukan luratän?
  Zhukov chachajj cheqaparjamaw akham säna:
  - Kunatix mä ch"aman pistolax niyaw llakt"asi. Ukat transmisión ukax mäkiw jamp"att"asini.
  Uk jaytañaruw wayt"ata, ukat 100 milímetros ukch"a nayraqataruw limitapxirïta.
  Stalin chachajj jachaqtʼasisaw jan suma uñnaqtʼanïkänti. Ukatxa akham sasaw jisktʼäna:
  - Ukatxa IS-2 ukanxa llätunka tunka milímetros ukjata phisqa tunka milímetros ukjaruwa jisk"achapxäta, ukatxa nayraqataru ch"amanchapxäta uka tuqita?
  Zhukov jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Ukaxa wali ch"amawa compañero Stalin. Ukampis ¡mä machaq torre lurañataki ukat lurañar uchañatakix tiempow munasispa!
  Mariscal Vasilevsky jupax akham sasaw arsuwayi:
  - Alemanonakax aka tuqinx torre IS-2 ukarux bazooka ukat faustpatron ukanakan ladoparuw ch"uqt"apxani, ukat juk"amp k"acha armanakampi. Ukhamajj ¡mä discutible puntowa!
  Jach"a Jach"a Jaqix akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Kawkirus jaquntañaxa, taqi chiqana mä cuña!
  Yakovlev jupax akham sasaw qhanañcht"i:
  - ¡Jiwasax jet avión uñstayañasawa! Alemanonakax niyaw ME-262s ukanakax alaxpachan ch"axwapxi. Chiqansa janiw sinti askïpkiti, ukampis tiempox pasawayxiwa ukat nazis ukanakax jukʼamp sumäpxpachänwa.
  Beria kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Qhipa yatiyawinakarjamaxa, alemanes jupanakax mä jet de combate ME-1100 ukham lurapxi, ukax aka jallu qallta phaxsinx aire ukarux jaltxaspawa. Mä qawqha nayrïr amuyunakax utjiwa. Ukat ME-262 X ukax luratarakiwa, ukax juk"amp ch"amaniwa ukat nayra modelonakat sipanx juk"amp askiwa ukat nuwasiñ apnaqañatakix wakicht"atäñapawa.
  Stalin jupax akham jiskt"äna:
  - ¿Kuna jisk"a t"aqanakas utji?
  Comisario del Pueblo de Asuntos Internos ukax mä jach"a jach"a tukusaw jaysawayxi:
  - ¡Jupanakaxa jamasatwa irnaqasipkta! Ukampis yatiyawinakarjamaxa, ME-262 ukax 1100 kilómetros ukjat jilaw sapa horax sarañapa.
  Stalin chachan masinakapajj musphataw sillpʼipjjäna.
  Jach"a Jaqix p"iqip ch"allxtayäna.
  - Wauu! Ukatxa, ¡chiqpachansa Khan ukhamäpxtwa! Ukat ¿kunsa Molotov chachajj sani?
  Comisario Popular de Asuntos Exteriores ukax mä jach"a jach"a tukusaw jaysatayna:
  - Occidental aliados ukanakax ch"axwawiruw frenonak uchapxi. Formalmentex wali ch"axwapkaspas ukhamawa, ukampis chiqans janiw uñisiñanak lurapkiti. Alemanes jupanakax submarinos ukanakan lurañx sayt"ayapxarakïnwa, ukatx tanques ukat aviones ukanakaruw chuym churapxäna. Ukhamarus, FAA misiles ukanakat sipansa, fabricanakax qhipa jet bombarderos ukanakaw lurasini. Ukat ukax jan khuyapt"ayasisaw bombardeatäñ sañ muni. ¡Jiwasax trivialmente janiw jet avionanakamp chika sarnaqañjamäkaniti!
  Stalin chachajj akham sasaw akham säna:
  - ¡Jan walipuniwa! Ukhamasti, ¡yanaptʼañax janiw kawkhans jikxataskiti!
  Mariscal Vasilevsky jupax akham sasaw jaysatayna:
  - Rusia markax pä aliados ukaniwa: ejercito ukat marina!
  Jach"a Comandantex p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jisa, chiqawa! Ukampis ¡jan wali suma zar Alejandro Kimsïrix ukham sänwa!
  Beria kullakajj akham sänwa:
  - Zar Alejandro Kimsïrix juk"amp jaya pacha jakaspa ukhax inas jach"a jaqïchispa. ¡Japón markampi chʼaxwäwinxa atiptʼaspänwa!
  Zhukov chachajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Nayax Kuropatkin ukhamärist ukhax japonés jaqinakarux atipt"iriskäyätwa. ¡Ukat janiw kunas jarkʼkitänti!
  Stalin chachajj akham sasaw akham säna:
  - ¡Jan wali arunak parlañ jaytxapxam! ¡Janiw AI ukx akanx amuyapkti! Jiwasax markasar qhispiyañasawa. Mä juk"a pachatxa Hitler jupax taqi ch"amapampiw takt"istani, ukat janiw mä juk"s uñacht"ayaskaniti. ¡Ukat mä qhawqha amuyunakax wakisirakiwa!
  Mariscal Vasilevsky, jupax mä jach"a estratega ukham uñt"atawa, jupax akham amuyt"ayi:
  - Defensa ukarux manqhan apuestas lurañäni. Jiwasax walja armas ukanakaw munasispa, antitanques ukanakas munasispa. ¿Kunjamsa jupanakan antutatäsipkistu?
  Nikolai Voznesensky jupax jan axsarasaw akham jaysäna:
  - Walikiwa! Kunjamtix pallapallanakax mayipki ukhamarjamaw artillería ukx antutapxtanxa. Ukampis janiw juk"amp askïxiti, ¡janiw armas de armas ukanakatakix jaqinakax utjkaniti!
  Mariscal Vasilevsky jupax akham siwa:
  - Jiwasaxa juk"ampi munapxtanwa, juk"ampisa antiavión armanaka. ¡Qhipïrix avión contra ukat uraqin diananak contraw apnaqasispa!
  Stalin chachajj chʼiyar pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Jiwasaxa juk"ampi 100mm antiaéreo armas ukanaka lurañasawa. Jupanakax Pantera-2 ukarux p"iqit p"iqit mantapxaspawa, ukat Tiger-2 ukarux puntu blanco ukarux mantapxaspawa, ukat pachparakiw Alemania markan jan walt"ayir avionanakaparux jaquqanipxaspa.
  Voznesensky chachajj akham sänwa:
  - 100 mm cañonatakixa wali wakisiriwa chiqapa proyectil luraña. Ukat ukhamatw kimsa tunk pusini chasis ukarjam lurat autopropulsada arma ukan amuyupax utji. SU-100 luraña, ukax T-34-85 ukar sipanx juk"amp jasakiw luraña, ukampis armamento ukanx juk"amp ch"amaniwa.
  Jach"a Comandantex kusisitaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - Walikiwa, jumax Voznesensky ukat p"iqinchiri! Jichhajj qʼochupjjañäni!
  Ukat uka tamankirinakax coro ukan q'uchupxäna:
  Muspharkañ markan jach"a uraqipanxa,
  Ch"axwañan ukhamarak irnaqäwin colerat...
  Mä kusiskañ qʼochu lurapjjta
  ¡Ay jachʼa amigo ukat pʼeqtʼiri!
  
  Stalin jupax nuwasiñan jach"a kankañapawa,
  Stalin jupax wayn tawaqunakan t'ijtäwipawa ...
  Q"uchunakampi nuwasiña ukat atipt"aña, .
  ¡Jiwasan jaqinakasax Stalinar arkapxi!
  
  Q"uchunakampi nuwasiña ukat atipt"aña, .
  ¡Jiwasan jaqinakasax Stalinar arkapxi!
  Suma, Imperio Wila uksatw ch"amanakax tantachasipxi uka ch"axwawir saykatañataki. Ukampis mayni tuqitxa, Hitler jupax mä ofensiva wakicht"asiski. Alemania markanx armas ukanakax jilxattaskiw. "Pantera"-2 ukaxa juk"ampi jark"aqatawa torre nayraqatanxa, kunatixa mantel de armas ukaxa 150 mm ukhawa mä ángulo ukanxa, ukatxa 100 mm ukhawa nayraqata casco ukanxa 45 grados ukharu uñtatawa. Ukax mäkiw wakisi, T-34-85 ukax janiw mä alemán auto ukarux p"iqit p"iqir mantkiti. Ukampis kimsa kilómetro chikataniruw ukar mantaspa.
  Ukhamat Pantera-2 ukax jach"a tank ukar tukuwayi, ukatx simple Panteras ukax niyaw juk"at juk"at chhaqtayatäxi. Kunjamatix T-4. Ukampis wali luratäsipkiwa, ukhamat jan volúmenes de producción ukax t"unjañataki. Kunjamakitix "Tigre", "Tigre" ukan mistutapatx -2 ukax wali luratawa.
  Pantera-2 ukanx janiw jank"ak taqi lurawinakat wasitat lurañax wakiskiti. Ukhampachasa aka tankaxa wali sumawa. Ukat jank"akïñapataki, ukat armadura tuqinsa, ukat juk"ampirus armas tuqinsa, kawkhantix jupax jan igualanïki.
  Marzo qallta phajjsinjja, thakinakajj wali qʼomachaskäna ukhajja, aleman jaqenakajj nayrïr kutiw nayrar sartañ yantʼapjjäna. Ukat Voroshilovgrad ukat Krasnodonsk sat markanakaruw chʼalltʼasipjjäna . Ukat Donetsk markanx ukhamarakiwa.
  Ucrania markan uka chiqanakapax Stalingrad markan samarañ pachanx Ejército Rojo ukan wasitat katuntatänwa, ukatx alemanes ukanakax janiw kutt"ayañatakix pachax utjkänti. Nazis ukanakax táctico sorpresa ukar puriñ atipjapxäna.
  Ukatwa jupanakax desinformación uñstayapxäna, jupanakax Kursk Bulge ukan ch"axwäw soviético ukar muyuntañ munapxta. Ukampis ¡yaqha thakinwa chʼalltʼasipjjäna, ¡janiw suyapkänti!
  Nazis ukan ch"aman tanques ukanakax ch"axwawinakan chikancht"asipxäna, ukat Tiger-2, ukax chiqpach sarnaqäwimp chikachasiñatakix juk"amp ch"aman motor 1000 caballos de fuerza ukaniwa, ukax sañ muniw juk"amp jank"ak sarnaqäna, ukat mä suma tank de ruptura ukhamaw irnaqaspa.
  Alemananakax qalltanx jank"akiw nayrar sartapxäna. Voroshilovgrad, Krasnodonsk , Donetsk markanakaruw katuntapxäna , ukampis uka qhipatxa chhijchhix chʼamaktʼxänwa ukat alemán jachʼa tankanakax laqʼaruw wañsuwayxäna. Ukhamäkchïnsa, Kraut familiajj taqe Ucrania markaruw qʼal apnaqañ puedjjäna. Ukat machaq atipjäwip yatiyapxäna.
  Nayrïr alemán tanques de la serie E ukanakax ch"axwäwinakanx chikanchasipxarakïnwa, juk"ampirus E-10 autopropulsado arma. Aka maquinax wali nayrar sartat uñacht"äwinakanïnwa. Nayraqatxa, alturapax 1,2 metros ukhakiw utjäna. Ukat tripulacionankirinakax pä jaqikiw ikisipki. Motorampi transmisiónmpejj mayakïpjjänwa ukat mä cheqaruw sarapjjarakïna. Ukat pachpa autopropulsor pistolajj jiskʼakiwa, ukampis pusi patak caballot chʼamani motoraniwa. Ukat tunka toneladanakax armadura frontal 82 mm ukan mä jach"a ángulo de inclinación racional ukan uñstayañ atipxatayna, ukatx lados 52 mm, ukat rodillos ukanakamp yapxatañ atipxatayna.
  E-10 ukax mä maquinawa, ukax niyas perfecto ukhamawa. Jach"a thakinx patak kilómetros ukch"a t"ijt"aña, ukat paqallq tunk rocada uksanx ch"amaw ch"allt"añaxa, ukat jasakiw disfrazasi.
  Ukatxa, jan qullqini ukat lurañax janiw chʼamäkiti. Uka pistola ukan jan walt"awipax barril ukan largopawa, kunjamatix T-4 75 mm 48 EL ukanx ukhama. Ukampis tanques soviéticos ukanakaruw nayraqatapar ch"allt"i, mä juk"a jayatsa ch"allt"i. Ukat jupa pachpaw T-45-85 sat avionan jawqʼjatanakap nayraqatapar katxaru, ukat niyas jan chʼalltʼañjamarakiw.
  Ukat tripulación ukax jan uñt"atawa - pä lobo imillanakax SS ukankirinakawa. Gerda ukat Charlotte jilatanakaw ukham lurapxäna.
  Jupanakax monstruonakjamaw nuwasiñatakix wakicht"atäpxi. Ukat jupanakax jachʼa, tʼunjir chʼamanïpxiwa.
  Imill wawanakax marzo phaxsinx wali thayäkchïnsa, bikini ukat q"ala kayunikiw nuwasipxirïna.
  Ukat jupanakax nuwasiñ master clase uñacht"ayapxäna.
  Ukampis cheqas janiw jupanakat ukham sum parlkasmati. Maysatxa, soviético imillanakax-Komsomol ukankirinakax ch"axwapxi.
  Ukat chikat qʼala qʼala jan isinïpjjarakiwa. Ukampis jupanakax agresivu ukat thaya sarnaqäwip uñacht"ayapxi. Jupanakax chiqaparuw ch"axwapxi, ukat pecho ukan escarlata chuchunakapampix gatillo ukar ch"allt"apxi. Ukat uka pachparakiw q"uchupxi;
  Jiwasax Awki Markan phuchhanakapäpxtwa munat, .
  ¡Soviéticos ukan markanakapax wila banderampiw uñt"ayasi!
  Stalin compañerox mä jan axsart"ir falcón ukhamawa,
  ¡Ukampiw taqpach akapachax suma uñnaqt"ani!
  
  Kusisiñatakiw Pachamamampi yuritanxa,
  T"ant"a yapuchañataki ukhamaraki lino textil ...
  Rusia markan ukham yuqanakapar uñt"apxam,
  ¡Mä jaqejj taqe chʼamanïniwa!
  
  Mä qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu - fascismo ukax jiwasanakar makhatawayistu,
  Armadas de tanques formidables ukanakax...
  Ukampis juk'amp askiwa uñisirirux nayrapar ch'allxtayañama,
  ¡Janiw sémola lap up sat wawanakäktanti!
  
  Fuhrer sat barcojj caballot sarasaw Moscú markar pasäna,
  Janq"u ukat acero ukat pulido...
  Adolf Hitler chachajj Supayaruw aljasïna,
  ¡Balanakajj janiw jarkʼkaspati sasaw amuyayäta!
  
  Stalin compañerox mä jan axsart"ir caballero ukhamawa,
  Jupax Hitler jupampiw listanakanx ch"axwawayxi...
  Ukat Fuhrer ukax janiw thayakiti,
  ¡Pʼeqtʼirin amparapajj Adanan manzanaparuw chʼoqantasïna!
  
  Jichhax fascistax mä laphir uñtataw khathatiski,
  Kunjams Stalin chachajj jupar sinti jan chʼamanïñapatak yanaptʼäna...
  Jupajj circonwa whist sat anattʼañ jukʼamp munäna, .
  ¡Walikiwa, jichhax Adolf chachax mä tánico bum ukhamakiwa!
  
  Uraqpachan nazis ukanakan jan wali samkapa Stalingrad,
  Kunjamakitix jiwasan waynanakajax juk'amp ch'amanchatawa ...
  Soviético markan pallapallapax wali kusisitaw jikxatasi
  ¡Taqi uñisirinakaruw wajjranak churapxta!
  
  Berlín markax mä imill wawan kayuparuw t"unjasini, yatipxam
  Imill wawanakax q'ala kayukiw sarnaqapxani famoso ...
  Niyaw aka planetan mä paraíso lurañäni,
  ¡Ukat wali kusisita ukat amukiw utjani!
  
  Taqi kunas akapachanxa sumaruw tukuni,
  Imill wawanakax mä capa diamante ukamp katuqapxani ...
  Awisax wali chʼamawa
  Ukampis ¡nayra marka ukhamarak atlantico markankirïtanwa!
  
  Rusia markanxa, mä precursora ukat uka titán,
  Pacha Pacha markanxa, sapa ch"axwiriw pañales ukanakat ...
  Adolf jumax mä chhaqhir ukhamarak mä tirano, .
  ¡Imill wawanakan kayunakapat mä ch"iyar nayra apsuwayta !
  
  Kunapachatï comunismojj universo patjjan utjki ukhajja, .
  Uka tapax kunjamtix Diosan Taykapax jilxattaski ukhama ...
  Ukax mä jaula kuna revanchism, .
  Ukat Jesusan Diosapax Qhana Suti!
  Komsomol imillanakax wali suma ukat sinti chuymampiw q"uchupxäna. Wali chʼamampiw uk lurapjjerïna. Ukat arunakax wali iridiscente ukhamaw ist"asi.
  Ukat imill wawanakax qʼala kayunakap jiwayir chʼamampiw jaquntapxäna, granadanak tʼunjapxäna.
  Precursoranakax nuwasipxarakïnwa. Ukanakax wali chhijchhix utjkchispas ukhamakipans, sapakiw shorts ukankapxatayna, mancha camisanakanïpxatayna, ukat q"ala kayuni.
  Ukat wawanakan qʼala kayunakapajj thayat wilaruw tukuwaykchïnjja, ukat patonakar uñtat escarlato ukhamäkchïnsa, wali chʼamampiw sarnaqapjjäna ukat wali chʼamampiw nuwasipjjäna.
  Akax chiqpachans chiqpach, agresivu ukat wali ch"axwir waynanakawa.
  Ukax granadanakampiw jalxatäna, arconak qhipäxar jaquntäna ukat jiwayir jiwayir regalonak jaquntäna.
  Ukat uka pachparakiw q"uchupxarakïna;
  Nayan sublime Rusia markan qhanapax - .
  ¡Mä almampi akapachar jakañ churapkäna uka markanaka!
  Janiw aka Awki Marka juk"amp suma jikxatañjamäkiti,
  Jupax universo uñt"iwa - ¡mä qullan samka!
  
  Kawkïr ch'uxña quqanakansa, kuna ch'uqi ch'uqi ch'uqi taypinsa,
  Ukat gota junt'u jallu pachanx ...
  Chhijchhix diamantenakampiw anatapxi
  Jupanakanx Jesusan ajanupaw utji - ¡Tatitu-P"iqinchiri!
  
  Uka k"ajkir Svarog ukan luratapa, .
  Sapa siwara panqaranxa wali sumawa.
  Khititejj sumankañ munki ukajja, Diosatak mä yoqamp sasiwa.
  Jupatakix wali askipuniwa, taqi chiqan iyawsapxita!
  
  Ukampis Taqe Chʼamani Diosaw ukham munañ churistu,
  Ukhamat sapa thakix librëñapataki,
  Ukhamat mä nativo ch"axwirix markapar munasiñapataki,
  ¡Roadar luratanakapan jach"añchañataki!
  
  Ukampisa, ajlliñax janiw askïkänti,
  ¡Ukat jichhax mä jan wali jawiraw aka Uraqir warantaski!
  Rusia markax infiernot tanques de crowd ukanakamp takt"atawa
  ¡Destino chʼaxwäwinxa qhuru ukat jan khuyaptʼayasiri!
  
  Ukampis amparat amparat ch"axwirinakax tantachasipxani -
  Octubre soviético ukan banderapampiw uñt"ayasi.
  Uñnaqanakax icono ukan gracia churapxani,
  ¡Jupanakax Tatitun nayraqatapan jiwasatakiw utji, janiw inamayäkiti!
  
  Demonionakajj Hitler chachan qhepapsa manqʼasipkchejja,
  ¡Ukat jupax Alemania markanx walja saxranakaruw qullqichxatayna!
  Ukampis Junkers ukarux platillonakjamaw jaquqanipxta,
  ¡Chiqansa, ¡chʼaxwañamawa, venanakamat wila apsuñamawa!
  
  Uñisirinakax Moscú markaruw puripxi - taqi kunas ninamp nakhantatawa,
  ¡Prismáticos tuqiw Kremlin sat warawaranak uñji!
  Ukampis janïr Mamai sat horda ukar atiptʼkasaxa,
  ¡Tatituw munasiri yoqanakar chʼam churi!
  
  Awki marka - Nayax llakisiñampiw mayisiñan jiskht'asta, .
  ¡Markanakax mä antorchar uñtataw phichhantaski!
  Kunatix ch"uñumpi munasiñampi sayt"ayatäna,
  ¿Wiñayatakit tʼunjatäpacha?
  
  Ukampis Rod ukax janiw Luräwinakap jaytkaniti - .
  ¡Jupaw chʼam churi ukat uñisiristi tʼunjatäniwa!
  Kunjamtï Diosan yatiñan libropan siskäna ukhama -
  Rus' jupax atipt'ani ukat mä campaña warawarar puriñkamaw sartani!
  
  Wehrmacht ukar atipt"asa, mä jawir wila wart"asa,
  ¡Moscú, ukat jach"a Stalingrad uka qhipatxa!
  Ukat Pachamamax manzana quqanakat juyra churarakini,
  ¡Granada ametralladorampi jan chʼamäñapataki!
  
  Berlín markankapxañäni - Stalin jupax irpiriwa,
  Diosan vicariopa aka Uraqin kawkhans juchax utji!
  Jilatanakax janiw fascista luratanakarux khuyapt"ayapkiti,
  Ukatxa - ¡kusisiña ukat suma sarantäwi!
  Ukhamatwa precursoranakax chuymampi ukat taqe chuyma qʼuchupxi. Ukat arunakapaxa, wawanjama, q"uma, muxsa.
  Ukat kayunakapax q"ala, t"unjata, ch"iyjata, taqpachaw abrasiones ukat ch"uxñanaka, ukat amparanakapas thayat ch"uxñaruw tukuwayxi, ukampis yuqall wawanakan lakapanx qhana jachaqt"asiwinakaw utji.
  Ukat qhanawa, janiw aynachtʼapkaniti, jan ukasti qʼochtʼasipkakiniwa, nuwasipkakiniwa.
  Lenin jilatajj jaqenakan kusisiñap laykuw jilsuwayitu,
  Ukat jach"a Stalin jupax thakhi qhant"ayawayitu ...
  Ilyich qullan libertad taqiniruw puriyatayna,
  ¡Uñisirinakax sucesor yatichirix atipt"awayiwa!
  
  PUTIN UKSAN SUERTE UKAX HITLER UKANWA
  Hitler jupax Putin rusa irpirin suertep katuqawayi, mä ritual mágico ukan yanapt"apampi. Ukat sarnaqäwix kunjamsa sarnaqäna ukxa wal mayjtʼayäna. Qalltanjja, Gran Bretaña markatak avionat nuwasiñajj atipjänwa. Chiqansa, Hitler chachax janiw uraqir puriñ atinakänti, ukampis alaxpachanx Luftwaffe ukankirinakaw apnaqapxäna. Francox uka condicionanakanx Gibraltar markar jan walt"ayañax iyaw sataynawa. Alemananakax pä uruw uka fortaleza katuntapxäna. Ukat África uksaruw soldadonak khitapxäna.
  URSS markamp ch"axwañax qhipharuw apayatäna. Ukampis nazis ukanakarukiw yanaptʼäna, ukatwa Continente Negro sat cheqar katuntatäjjäna.
  Nazis jupanakan jakhüwipat juk"amp suma wakicht"atätapa ukat juk"amp suma wakicht"atätapax África, Oriente Medio ukat India uksankirinakaruw mä maran katuntañapatak jaytawayi.
  Ukat 1942 maran noviembre phajjsinjja, mä akatjamat nazinakajj uraqir purisajj tunka mayan urunak saraqataruw Gran Bretaña markar katuntapjjäna.
  Uka qhepatjja, URSS marka contra nuwasiñatak wakichtʼasiñaw qalltäna. Alemanes jupanakax machaq tanques ukanakaruw uñt'ayapxäna: "Panteras", "Tigres", "Leones", nuwasiñatak wakicht'ata. Ukat 1943 maran junio phajjsit 22 urunak saraqataruw uka markar mantañ qalltapjjäna.
  Chiqansa, URSS markax pä maraw uka pachatakix sum wakicht"asiñ atipxatayna. Tanques ukanakax kimsa tunk llatunkan waranqa patak pä tunk divisiones ukar jilxattawayi, avión ukanakax phisqa tunk waranqaruw puri. Ukat pistolanaka ukat yaqha kasta armanakas jukʼampiw jiljjattäna. Ukampis Wehrmacht sat barcojj walja kutiw yaptʼäna. Kimsïr Reich markanx tanques ukanakax pä maranakanx suxta waranqat pä tunk waranqaruw jilxattawayi. Ukat jupanakan suma luratanakapax wali sumaw jilxattawayi.
  Kimsïr Reich markanx aviación ukax jilxattawayiwa. Machaq ME-309 ukax wali ch"aman arma ukhamaw ukat serie ukar mantawayi. Focke -Wulf, ukat Yu-288 ukat Yu-188 ukanakax juk"amp ch"amanïpxänwa . Ukat wali jachʼänwa. Fritz ukax gas lanzadores ukanakanïnwa, ukat juk"ampinakaw utjäna. Ukhamaraki juk"ampi ch"amani MP-44 fusil de asalto ukampi.
  Ukat jukʼamp wakiskirïki ukajja, alemanonakajj walja infanteríanakanïpjjänwa. Jupanakax coloniankir soldadonakampi ukat Europa markat jutir pallapallanakampiw apnaqapxaspäna.
  Ukampis yaqha nuances ukanakas utjarakiwa. Ejército Rojo ukax janiw arxatäwitak wakicht"atäkänti. Jïsa, janiw arxatasiñ yatichapkänti. Ukat línea Molotov sat cheqan fortificacionanak tukuyañsa atipkchïnjja, fronteraruw wali jakʼachasipjjäna ukat janiw manqhakïpkänti.
  Ukhamarus alemanes ukanakax Turquía ukat Irán, ukat India uksatw atacapxaspa. Ukhamarus Japón markax ofensiva ukar pallapallanak khithawayi.
  Jïsa, wali chʼamampiw chʼamachasipjjäna.
  Ukat kimsa phaxsitx URSS markax atipjataw uñjasiwayi ukat Moscú markax t"unjataw uñjasiwayi. Pä phajjsitjja, Rusia markajj qʼal katuntatäjjänwa.
  Uka qhepatjja, Hitler chachajj América markaruw nuwantañ amtäna. Ukat akanx suertex alemanes ukanakarux yanapt"awayi.
  Tanques estadounidenses ukanakax jan ch"amanïpxänwa, avionanakax qhipharuw qhiparapxäna. Ukat alemanonakajj jet avionanakajj wali sumäpjjänwa, ukat platillonakajj jiskʼa armanakampi qʼal jan waltʼayañjamäkaspas ukhamänwa, ukat submarinonakajj janiw peróxido de hidrógeno ukhamäkänti. Ukat tanques de la serie E.Jupanakax EE.UU. markaruw t"unjapxäna, ch"amäkchïnsa, ukampis juk"ampirus jayaruw t"unjapxäna 30 uru anata phaxsit 1946 maran. Ejército de Estados Unidos ukan qhipharkir jaqinakakiw capitulapxäna.
  Ukat 20 uru achuqa phaxsit 1951 maranx Hitler jupax samurai ukanakax bomba atómica lurapxatap axsarasax Japón markaruw atacarakïna ... Ch"axwäwix mä thakhinïnwa. Nazis sat jaqinakax jukʼamp nayrar sartat tankinakanïnwa, piramidal sat tankinaka, láser sat chʼamani platillonaka ukat ultrasónico sat armanakampi. Juk"amp nayrar sartat walja sistemas de cohetes de lanzamiento, ukat juk"ampinaka.
  Mä arunjja, Japón markajj janiw sojjta phajjsit jiläkänti. Ukat uka ch"axwäwix Wehrmacht ukan yaqha atipt"äwipampiw tukuyäna.
  Putin chachan suertepajja, Hitler chacharuw aka oraqen qhep qhepa jachʼa imperiopar atipjañatak yanaptʼäna.
  Ukat 1959 maran abril phajjsit 20 urunak saraqatarojja, uraqpachan mä referéndum lurapjjäna, ukanjja mä jachʼa markan gobiernopan imperial ukham uttʼayasïna, Adolf Hitler chachan pʼeqtʼata.
  Nayratpachaw 1949 maranx alemanonakax phaxsir avionat sarapxäna. Ukat 1957 maran abril phajjsit 20 urunak saraqatarojja, Marte sat planetaruw avionat saräna.
  Nazi sat jaqinakax sistema solar ukarux sum yatipxäna. Ukat uraqpachanx jichhax hierrot lurat mä ordenaw utjäna, alemán. Paqallq tunk maranix Adolf Hitler jupax uraqpachan emperador ukhamaw tukuwayi, Vladimir Putin jupan suma suertepat yuspajarasawa. Ukax mä phenomenal aski lurawiwa.
  Ukatx yaqha pachanak yatxatañaw qhiparaski, ukatx jaqinakax mayacht"ataw jikxatasipxi. Ukampisa, chiqansa, kunayman lurañ amtanakaw taqi uraqpachan utji. Ukanx Chukotka markat Alaska markar uraq manqhan mä túnel ukaw utjaraki. Ukampis 1959 maran mayo phajjsit 1 uru saraqatarojja, Adolf Hitler jilatajj mä avionanwa jaquqanïna. Ukat uka yatiyirix wali muspharkañ apnaqäwipax tukusxänwa. Amuyataxa, Putin, fenomenal suertepampixa, janiwa paqallq tunka maranaka jila jakañatakixa destinatäkänti.
  Ukampis Hitler chachajj nayratpach mä herederonïjjänwa. Uka wawanakaxa inseminación artificial tuqiwa apsutaraki. Ukhamaw Adolf chachan dinastía ukax sarantaskakïna. Ukat jaqinakax kunayman niveles ukanw lurañax sarantaskakïna.
  África markansa thakinaka ukat trenanaka ukat autonakas lurasïna, ukhamarak walja markanakanwa lurasïna. Ukat ch"iyar jaqinakax akan irnaqapxäna ukat Continente Negro uksan qullqip jiltayapxäna.
  Jaqinakax jilxattawayiwa ukat jilxattawayaraki. Comunismo sat yupaychäwejj uttʼayaskäna, ukat jaqenakan jakäwipajj jukʼamp sumaruw tukusjjäna.
  Hitler qhipatxa, uka emperadorarux Lobo Nayrïr yuqapaw apnaqäna. Jupax waynäskänwa, ukampis yatiñanïnwa, jaqinakarux jach"a jach"a jach"a tukuñkamaw jiltayäna. Mä amuyt"awix warminakar jilxatayaña ukat genes ukanakat yant"añänwa. Jisk"atpachax warminakax juk"amp jilxatayañ amtapxatayna, ukhamat phisqa kuti chachanakat sipan juk"ampïpxañapataki.
  Uka pachparakiw 1961 maranjja, uka imperionkir astronautanakajj Venus sat cheqar avionat sarapjjäna, mä mara qhepatjja, Mercurio sat markaruw avionat sarapjjäna. Mä qhawqha maranak qhepatjja, Júpiter sat cheqan satélitenakaparuw visittʼapjjayäta. Yaqha planetanakaruw visittʼawayta. Ukat 1980 maranjja, sistema solar ukan jukʼamp jaya planeta Plutón sat planetaruw visittʼapjjerïna. Ukat wali sumapunïnwa.
  Ukat 2000 maranjja, nayrïr jan warawarani expedicionaw qalltäna. Uraqinxa niyaw jan wali lurañanakax chhaqtawayxäna, ukat usunakas ukat usunakas tukusxänwa, jaqinakax manqʼat awtjata ukat yänak pistʼañat armasipxäna. Jakañax jukʼamp sumaptawayxänwa.
  Ukat mä cheqpach paraisow lurasïna. Ukat jaqinakax janiw maynit maynikam nuwasipkänti. Cienciajj jankʼakiw nayrar sartawayi. Ukat jaqinakarux kusisiñ apanipxarakiwa. Tecnología ukax juk"ampiw jilxattawayi. Ukan obra maestrapaxa, chiqansa, disquete satawa . Jupanakajj niyaw planetanak taypin tʼijtjjapjjäna. Ukat Fritz sat familiajj jan jarkʼatäpjjänwa.
  Rusia markanxa, guerrillero sat chʼaxwäwinakax jankʼakiw jukʼampi jukʼampi. Nazis ukanakar jaqunukuñatakix janiw kuna chʼamas utjkiti, ukat jakasipxañapawa sasaw jaqinakax amtapxäna. Ukat jakäwix jukʼamp sumaruw tukuwayxäna. Uka imperiojj comunismo sat cheqaruw saraskäna. Ukampis 2000 mara qhepatjja, walja yänakajj qʼal inakiw tukuwayjjäna. Janiw jan utan jaqinakax utjkänti, taqiniw irnaqäwinïpxäna. Ukat wali suma utanakaw lurasïna. Ukat taqiniw autonakanïpxäna, ukat taqiniw internet inakiw utjäna, ukat juk"ampinakaw utjäna.
  Jakañax juk"ampiw jilxattawayi. Jaqinakatakix wali askipunïnwa. Ukat taqeniw jukʼat jukʼat mä sapa imperiokïñar yatintjjapjjäna. Ukat asimilación ukax utjarakiwa.
  Rusonaka ukat yaqha eslavonakax alemanes ukanakamp chika derechonïpxänwa. Ukat yaqha markanakajj nazi apnaqäwinjja wali sum jakapjjäna.
  Khitinakatix jan ch"axwapkatayna, jan partidista ukhamäpkän ukanakax jach"a jach"a tukusaw jakapxäna. Alemania markankirinakajj janiw jan amuytʼasis mutuyañ amtanakar puripkänti.
  Ukat chiqpachansa, partidos ukanakat jithiqtasax jank"akiw represiones ukanakax sayt"awayxi.
  Mä política de ocupación flexible ukaw lurasiwayi. Ukanx autogobierno ukat local personal ukanakan apnaqawipaw utjäna. Ukat 2020 maranx planeta Uraqin taqpach jaqinakaw ciudadanía katuqapxäna ukatx qhipharux igualdad legal ukaw utt"ayasiwayi.
  Uka tiempotakejja, cienciajj walpun jiljjattäna, ukatwa chuymankipstañajj atipjatäjjäna, ukat taqeniw wiñayatak wayn tawaqonaka ukat suma uñnaqtʼanïjjapjjarakïna.
  Ukat sistema solar ukan yaqha planetanakapanjja, Tercer Reich sat cheqankir asentamientonakaw uñstäna. Ukat ukhamatwa akapachan jachʼar tukuwayjjäna.
  Aka pachanx yuqall wawanakas imill wawanakas galaxia uksanw jilxattañ qalltapxäna. Realidad virtual ukax nayraqatw matriz Hipernet ukan uñstawayi , ukatx walja taqi kunas muspharkañ ukhamarak wayna ukat suma. Kunas wasitat lurasispänwa.
  Imperio del Tercer Reich ukax mä imperio jach"a oportunidad ukar tukuwayi ukat universo ukarux atipt"awayi.
  Ukat ukankir warmix chachanakat sipansa phisqa kuti jilaw tukuwayxäna. Ukat taqiniw suma uñnaqt"ani, imill wawanaka, ukat chachanakax janiw barba ch"uqt"asiñax wakiskiti. Chiqansa, barba ukax mä primitivo, animal atavismo ukhamakiwa.
  Ukat jichhax realidad virtual ukham wali suma anatt"awinakax walpun phichhantapxi ukat phichhantapxi.
  Ukham taqi ch'aman Universos Luririnakat maynïrix Friedrich Sfero, jichhakiw wali suma " kusist'awinak " wakicht'awayi.
  Mä arunxa, mä espacio ukan nuwasiñawa. Mä tuqitxa, pallapallanakapax, Alemania Orgullosa ukar uñt"ayata, mayni tuqitxa, kawkir amigapan warawara ejercitopa, pachpa taqi ch"aman lurayiri universos de Arlequinada - Terrible Alemania. Ukhama, niyakejjay taqe chʼamani jaqenakajj nuwasipkchejja, kusiskañ thayakïniwa, jan lurañjamäkaspa ukhakama.
  Terrible Alemania markan ejercitopan tornillopax jan jark"ataw ch"amanchatäna. Hiperplasmático jamp"att"awinakax Alemania Orgulloso ukan ch"aman uñisiriparux juk"amp ch"amampiw ch"amanchañ yant"äna . Millón millón millón warawaranakan barconakapaw aka cheqan tʼunjäwip jikjjatapjjäna. Jilapachax heroico, ukat yaqhip pachax larusiña. Jupanakax jiwapxänwa, lakapan jachaqt"asis, pachampi jaktañ suyt"asa. Ukhampachas wali axsarañjamakïnwa... Coloso ukan gota ukar uñtasit aerodinámico uñtawipax mä especial llamayumpiw phichhanti, espacio ukat vacío ukan yapunakap masticañataki. Nina naktäwinakax pasillos ukat ejes de ventilación ukanakatw nave espacial ukan jank"ak jaltxapxi. Millón millón jakasir pallapallanaka, jaqinakasa ukat yaqha kasta jaqinakan representantenakapasa, walja millones de robots ukanakaw barcon utji, jupanakax taqi kuns manq"antañ junt"u pachat jithiqtañatakiw ch"amachasipxi. Niya taqpach nuwasir jaqinakax juk"amp suma imill wawanakawa, elaborados, estilo de vanguardia ukamp pintat peinados ukanakampi, janiw mä jach"a ch"axwäwitak tantachatäkaspas ukhama, jan ukasti mä pelota imperial - mä mascarada ukatakiw tantachasipxi. Aka chiqanx mä imill wawax thaya molino ukham peinado ukanïnwa, cuchillas ukanakax pavo real ukan ch"iwipar uñtatänwa, ukat chuyma ch"allxtataw arnaqasïna. Uka usux jan amuyt"kayaw wali axsarañawa ukat p"iqix chiqpachapuniw p"akjasi. Thaya molino ukan cuchillas ukanakax mistu ukat mä llätunk ordenan torbellino de curvatura cineespacial ukan muyuntapxi .
  Ukampis orcos ukat elfonakax juk"amp axsarañjamaw arnaqasipxi, jupanakatakix chiqpachans juk"amp jan wali samkakiwa jan jutañaxa, nina lawrax mä forma jan ukax yaqha formaruw puri. Jan ukax akax mä jucharar ajayun sonrisa fisiognomía ukawa, ukax mä necrófilo brujo ukan jawsatawa, ukax manqha pachan jisk"a ch"amaka manqhanakat jawsatawa, jan ukax mä qhanax cabañas ukanakar muyuntat thuqt"aski ukat pistolanakan barrilnakap t"ijt"ayi, mä axsarkañ, wali colerat manq"añar uñtasita. Ukat mä t"unjir ukat nina nakhantir sustancian dibujopan surrealista ukar sipanx juk"amp axsarañjamaspawa.
  Ukat taqi ukanakax mä warawaran barcon escalapankiwa, ukax janiw Mercurio ukar sipan juk"amp jisk"akiti... Ukampirus, universo lurayirin kamachinakaparjamax janiw ukhamakiti. Ukham taqpach material realidad ukan pachpa lurayiripawa, taqpach mistuñ amtawayi.
  Sfero Friedrich Katastrofov jupax kusisitaw jikxatasïna ukat pachpa pachanx satisfacción ukaw jikxatasïna: mä cero jupan askipataki. Uka wayna lurayiri-terminador ukax mä U-turn luratayna, magoplasman haz ukat jayarst"asa ukat, rayos gravi-nucleares ukanakan ch"axwatapamp vacío ukar ch"allxtayapxatapatxa, yaqha magolet ukarux qhipäxaparuw ch"ankhampiw ch"ankhachatayna . Janiw jasakikiti mantañaxa, nuwasiñ k"añaskunakax mä galope ukar uñt"ayat caballonakan kayunakapjamaw t"ijtapxi, ukat shaitan ukan apnaqatarakiwa, jupax manqha pachan taqi ch"amap apthapiwayi. Ukat janiw física ukat cosmología toqet leyinakas nayra tiempon qhepür jaqenakan uñtʼatäkänti. Inercia uka amuyunakax lurayirin mayitaparjamakiw utji.
  Jichhax (Consistente de Hiper - príncipes - mago-plasma de tal incomprensible tipo de materia para la percepción humana, ukjatx kunayman formas ukat modificación de existencia ukaruw purisma, tamanak mayjt"ayasa mä foton núcleo ukata, kunapachatix libremente taqpach universo ukar uñt"ayaskta ukhaxa billones de parsecs diámetro en tu palmera!) Sfero jupax biológicamente modificado waynan janchipar jaqir tukuyañ amtawayi, jupax jach"a ch"aman ukat técnicamente nayrar sartat imperio de Rusia Orgulloso ukan yatichatäna, kunapachatix mä embrión ukhamaw mä incubadora ukan purakapan jilxattaskäna ukhas -atamiri.
  Usuña pachatpachaw mä samkan yatichäwix utjäna, t"aqhisiñ amuyunakamp jark"ata, mä jach"a ch"axwäwi, cósmico. Ukat waliw faltanakax utjäna, kunatix trayectoria de los Moguls , privado de inercia , ukax taqpach jan yatiñatakïnwa. Ukampis Sfero ukax janiw uka tuqitx complejo ukhamäkiti. Jupax amuyuparjamaw kuntï lurañ yatki ukanak jukʼamp sumäñapatakix mä jukʼa jarkʼaqäna. Taqi kunat sipansa, Alemania Orgullosa, millones de galaxias ukat cuadrillones jaqinakan jakasir pachanakan jaljtatawa, aka lurawix, chiqans, mä matriz virtual ukhamawa. Ukat guerra espacial ukan anattʼañax kamachinakaruw istʼañapa. Ukhamat jan kuna ch"axwañas utjañapataki. Luriri wayna. kimsa juk"ampi ch"axwaña, pä kuti chhaqhata. Magoimpulses de sistemas de armas, fabuloso en diseño, vacío uksa khuchhuqapxi ukat juk"ampirus q"ala ch"iyjañatakiw lurapxi, rebanadas de syrvelada de miel , niya yaqha nivel del universo ukankapxi. Aka chiqanx Sfero jupax wasitatw espacio ukan p"iyaparux ch"allt"asiwayi, modo de ataque ukar mantawayi. Uka pachparakiw Creador-Boy ukax uka pacharux ajlliwayi ukhamat sistemas de vigilancia cibernética ukax jan askichañapataki, ukax mä taqpach uñakipäw uñacht"ayiw muyuntat espacio ukanx kunayman modificaciones de los magoletes .
  - ¡ Uka kinesisfoton magomatrix ukax ch"amthapi ! - Filosofía tuqitxa, yaqha ch"axwiriruw ch"axwaña ukat princeps -plasma ukan tentaculos llamativos ukanakat esquivaña, sasaw Luriri-waynax säna.
  Julio César chachan ejercitopaxa, khitirutï Esfero Frederick chachax comando general ukar katuykäna, jupanakax qhipäxar jaquntasipkakïnwa, jakhüwinakat aprovechasisa, ukampirus wali ch"amampiw flancos ukanakat muyuntañatak ch"amachasipxäna. Arlequinade ukan jark"aqatapax Aníbal jupax juk"amp juk"amp pallapallanakaruw ch"iqiyatayna, jupan apnaqat jach"a armada ukarux walja parsecs ukar ch"allt"añ yant"äna (mä parsec ukax mä rayu de luz ukax pä mara chikataniw jayarst"ata). Densidad de formaciones de tropas ukax juk"akiw jilxattawayi, ukatx sapa mayni yatiñan lurawipax jilxattawayiwa. Aka chiqanx panpachaniw askïtap uñacht"ayapxäna, aeróbatica ukat arte de maniobra uñacht"ayapxäna. Ukampis chhaqtäwinakax wali jachʼänwa, mä millón jila warawaran barconakax niyaw phichhantat uñjasipxäna, uka antorchax tʼunjatäñatak munañani antorchampiw phichhantatäxäna.
  Sfero chachajj mä akatjamat kawkhantï nuwasiñajj utjkäna uk mayjtʼayäna, ukat wali jachʼa imill wawan jakʼaruw jikjjatasïna. Luriri-yuqall wawampi Valentinampix amparanakap ch"uqt"asipxäna, mayni waynanakampi ukat juk"amp walja imill wawanakampix nayranakap mayjt"ayapxäna. Jupanakax pilas ukanakaw apanipxatayna ukatx mä tornado hiperplasmático huracán ukaw botes, maglets de un solo asiento , ch"axwirinaka, brigantinas, destructores, destructores ukat yaqha jisk"a barcos ukanakar jist"arapxäna. Esferon nayranakapajj atipjasaw qhantʼäna.
  Nivel general de entrenamiento ukax ch"axwañatak yatichatäpkän ukanakax wali jach"änwa, kunapachatix fetos ukham mä kasta medio nutriente ukan nadapxäna ukhas wali jach"änwa. Ukampis janiw sapürus walja chʼiwinakatsa ukat vacío tʼunjäwinakatsa jaquqanipkänti. Uk uñjasax uñisirinakax jan sinti khuyapt"ayasir ninapamp phichhantapxäna, mä matriz personal ukanipxarakïnwa. Mä corriente de hiperplasma ukax defensas matriz debilitadas ukanakanw phichhantawayi ukat, mä campo medio espacial ukaw armadura ukar ch"allt"ata. Akax utjiwa, espacio mágico ukax janiw aguantañjamäkänti, ch"iyjataw jikxatasïna, mä walja color corriente de ultra-fuego ukaw par de disparos ukar jaquntatäna. Esfero ukax jank"akiw phichhantawayxi (¡ mä super-divertido sensación ukhamakiw kunapachatix aychax t"unjatäki ukhax!), Imill wawax amparapampiw amparapamp, kayupax qunqurkama, torso ukax costillaskamaw evaporado. Suma uñnaqt"anïñax arnaqasïna ukat qhipäxar kutt"awayxäna. Valentina kullakajj akham sasaw säna.
  - Ciber regeneración ukanaka ch"amanchaña.
  Imill wawan janchipax (uka kipkarakiw yaqha jaqinakan janchipax) jaya pachaw jan proteína ukhamäkiti. Akax mä aycha especial ukhamawa inclusiones hiperplasmáticas ukanakampi , ukampirus jaqinakax jupanakpachaw superenergía ukamp manq"asipxi . Ukatwa usuchjat uñjasisin aychax jukʼat jukʼat jiltañ qalltäna. Mä juk"a juk"ata, uka lurawixa pachpa nayrampi uñjasi, tasa de crecimiento de tejido ukaxa 0,9 centímetros por segundo ukhamawa. Ukampis wali ch"ama ch"axwäwix wali mä juk"a pachatakikiwa, armadurax juk"amp walja chiqanakanw phichhantat uñjasiwayi. Pä pistolanakaw ch"amakt"awayi, suxta pallapallanakaw jiwata, mä waynaw chikat phichhantat uñjasiwayi, imill wawax mä juk"a pachatakiw p"iqip ch"uqt"ata ukat amparanakapas chhaqhata. Esferax larusisaw qhipäxar kutt"äna, akham sasa, ¿qhawqhas aka pacha lurayirir apt"asax jikxatawayta? Milagro tuqiw conchas ukanakan jan phallañapatak atipjäna. Ukampis jan walt"awinakax wali jach"awa, sifones de aire , ejected flashing into the vacuum. Ukampirus, waynanakaw sum jaysapxi. Sfero jupa pachpaw mä filigrana offhand ukham luratayna, mä avión triple ataque ukarux jaquqanitayna. Valentina, lakapa jach"aptayata, uka waynaruxa lakapa ch"allxtayäna.
  - ¡ Megaquasar ukaxa !
  Hiper-aniquilación ( super-destructivo ) plasma ukan erupción ukar puriñäni ! - sasaw universonak Luriri waynax larusitayna.
  Pä magolets ukanakax yaqha pistolanakampiw jaquqanipxäna, ukatx kimsa torretas de disparos ukanakaw t"unjir ukarux jaquqanipxäna. Ukampis uka horasanwa crucero de misiles sat barcojj pistolanakap jupanakar uñtäna. Wayna-luririxa, janiwa jan kusisiñampi, jani kusisiñampi, ajanupana jiwaña samana jikxatäna. Mä chuyman warmix mä zadazo apt"ataw mä jan wali jach"a tamaruw axsarayäna, ukat Capitán Sfero jupaw uka kamachi churäna.
  - ¡Flexible retiro ukaxa! ¡Mä katarir uñtataw sarnaqañama, erizo taypin!
  Pilajj jankʼakiw kuttʼanïna, ukampis mä jukʼa qheptʼatäjjänwa. Vacío ukax usuchjasiñamp usutäkaspas ukhamaw amuyasïna, mä hiperplasmático thayax pasawayxänwa. Mä jan wali gravioplasma sat usumpiw pilar ganchomp chintʼäna. Jank"akiw phisqa armas ukat tunka payan jaqinakaw uka equiponkirinakax q"al ch"amakt"ayapxäna. Sfero ukat mayni imillanakax mä ola gravitacional ukamp jaqunukutaw uñjasipxäna. Luriri Waynax t"ijtäna, p"iqip atlético ukampis wali suma uñnaqt"an Valentina ukan abs ukar ch"allt"asa. Ukat akax ch"amawa kunapachatix aychax kawkir aycharus ramar uchañax wakiskäna ukax jan proteína ukhamäki ukhaxa:
  - ¡Waw, jumax pulsar-t"unjañ phuch"u! Esfero jilatajj akham sasaw jiskʼat arsüna. Ukat jupax jachaqt'asïnwa kunawsatix hiperelectricidad ukax jupar ch'allt'askäna ukhama .
  Uka armaduranjja, jachʼa chʼakhanakaw utjäna. Jupanakajj titanio sat metalat sipansa millón jila kuti chʼamani metalan morado coloraparuw barrancanakar uñtat khuchhurapxirïna. Kuna jach"a ch"amas hiperplasma ukan imantata jan ukax juk"amp perfecto variedad de príncipes -plasma capaz de movimiento de estrellas y extintar cuasar. Ukampis suxta, paqallqu, ukat juk"ampinakakiw estado de materia. Mä taqpach océano hiperplasma ukax kuna moléculas ukanakat apsusispaw. Teóricamente (jaqinakatakix jan ukax utjañapkama), mä partícula elemental ukax taqpach universo ukarux uñstayañapawa. ¡Jan ukax tʼunjañamawa! Ukhamaw hiperplasma ukan cuasi-divina posibilidades ukanakax utji.
  Batería ukax flexible colapso vibrando en kinesspace , pallapallax inercia jan ch"aman ch"amampiw ch"allt"ata. Ukatxa, muellex mistuwayxiwa, ukat pilax wasitatwa yaqha chiqan espacio ukan nina nakhantayaraki.
  Friedrich Sfero jupax akham sasaw kamachi:
  - Mä jisk"a vigampi ch"allt"aña, pistolanakaxa modo ramrod concentrado ukarjama turkañawa.
  Niyakejjay computadoranakajj jan chʼamanïkchejja, ukajj amparampi lurañaw wakisi. Tambor apnaqasa hiperplasma uksa tuqita regulación. Ukampis uk lurañatakix janiw jasakïkiti, ukax qhispiyiwa kunatix aka fuerza mayor ukax programa de capacitación ukanx churatarakiwa. yuqall wawanakax imill wawanakax auto mod ukanw uka jan walt"äwirux saykatapxi. Sfero Friedrich jupax mä misil bote uñjasax katjatayna, mä disparo mä juk"a nayrar sartawimpi. T"unjata vacío ukan juk"amp jisk"a chhuxriñchjasiñapax ist"asi, botex ch"iyjataw uñjasi. Uka phallañax kunja chʼamasa uk amuytʼasaxa, municionanakaw phallasi. Mä qhana chiqaw autorux phust"i. Magolet ukax t"unjatarakiwa, imill wawax chiqpach ch"iyar jaquntawip wasitat uñstayatayna.
  Chʼiwinakapax sapa mayniw tʼijtxapxi, uka pachparakiw nina nakhaskir chuymanakan vacío ukan muyuntapxi.
  Uñisiri brigantinax yaqha jan walt"awinak apsu, ukampis voleibol masivo ukamp jaysawayxi. Mä jawiraw uka ch"iyar ch"iyar mantani, imill wawarux jaqunuku, quri chuchunak canela, luminiscente chuchuni uñacht"ayi.
  Esferax kusisitaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Uñjapxtawa kunjamsa wali suma! ¡Chernodyrno markanxa!
  magoplast- ñik"utan qunquriparuw ch"allt"äna .
  - Príncipes-quasar ukaxa ! ¡ Zapulsar ukax mä elipsis ukhamawa! ¡Caballero maza juk"amp jach"ar aptam!
  Jachaqtʼasir brigantina sat animalajj voleibol sat chʼaphinakampiw chʼalljjtäna. Hiperplasma ukan ch"uxña ch"uxña gotanakapax taqpach ch"axwañ chiqanw ch"allt"asi.
  Friedrich Sfero jupax akham sasaw sillp"i:
  - ¡Mä foton churañani, ch"amaka ch"uqi t"unjäwiru!
  Mä fragatajj ladopat mistunïna, uka pachparakiw uka jakʼankir pilajj chʼalljjtäna. Ukhamarjamax waynanakaw jan suertenipxänti, mä jach"a cohete jan ukax Vibro -campo ukar tinkupxäna, ukax metal juk"amp ch"amanïki ukx polvo ukar tukuyi.
  Uka waynax ukham jan waltʼäwit qhispiñatakix plataforma muytayañ yantʼäna. Ukampis taqi kunat sipansa, uñisirinakax jach"a profesionalanakawa, jupanakax niya pachpa yatiqañ utan yatiqañ tukuyapxi. ¡Arlequinada ukan lurayiripax janiw mä estafador ukhamäkiti Creación de Civilizaciones ukanxa!
  Uka cañón tempropreon ukax t'unjatawa . Ukajj mä pila chʼiyar cheqanakaruw tʼunjatäna. Pistola luqtiri imill wawampi Luriri waynampixa, mä murciélagompi jawqʼjata ukhama jaquntatäpxänwa. Jupanakax jach"a aceleración ukampiw armadurarux ch"allt"asipxäna, mä juk"a ch"allt"asipxäna, ukat jupanakpachaw wali ch"amampiw ch"allt"asipxäna, wali elástico ukat ch"aman cuerponakapamp ch"axwañat khathatipxäna. Ukatxa, uka jachʼa revestimiento apsuñ qalltapxäna, ukhamatwa suma uñnaqanakaparux normal uñtat uñachtʼayapxäna, nayra diosanakan estatuanakapjamaw grabado ukham uñachtʼayapxäna.
  Esfero sat chachajj purakapan thayap jikjjatasïna. Uñisirinakan plasma ukan densidadapax juk"ampiw jilxattawayi, machaq ch"amanakaw ch"axwäwir apxatäkaspas ukhamawa. Amuyt"añataki, ultra-battleship ukax pachpa mä asteroide decente ukar uñtasitawa, ukat mä jach"a puñala ukham uñt"atawa, emisores ukanakamp ch"allt"ata, ukax mä taqpach qamir adorno de jets hiperplasmáticos ukanakaw mistu . Mä matryoshka ukat acordeón ukanakan híbrido curvado, torcido en forma, uka sustanciax Proud Germany crucero ukar jaquntatawa. Yaqha tʼunjañ jawiranakaw jachaqtʼasir pusi plataformanakar tʼunjäna.
  Esfero chachan qunqurkama chʼiqa kayupax chʼamaktʼäna, ukat jan suyasax mä ratukiw amparap jilxattayäna.
  Julio César, taqi yatiñanïkchisa, ch"axwañanx atipt"askäna, superioridad numérica ukax mä aproximada igualdad de tecnologías ukampiw uñisirinakan laykux jikxatasïna. Ukham jan waltʼäwinjja, qhepar kuttʼañakiw utjäna, janiw muyuntatäkänti. Sphero jupax jan mä juk"a concienciampiw ist"äna, princeps -conexión, robots ukanakar churat kamachinaka. Jupanakax jan tukuskir suma suyt"awinakampiw ist"asipxäna, nayra atipjañatak umamp pharjata. Julio César fragatapax mä juk"a jan walt"awinak katuqatayna ukat juk"ampiw juk"ampi. Esferox colerataw jikxatasïna, ch"amapax chhaqkaspas ukhamawa, walja uñisirinakaruw t"unjañama. Mä arunxa, atiptʼañatakisa jan ukax jiwañatakis mä amtar puriñapawa. Ukhampachas qhanaw walja muggles ukanakan t'unjatätapax ; niyas janiw kunas mayjt"kaniti, ukampis akax niyas sapa mayni jaqinakan jan uñtasit heroísmo ukawa, ukax mä jawiraruw tuku, ukax kuna jark"awinaks t"unjaraki. Uka waynax, portador ukan amuyup apnaqasa, ukampis chiqpachanx jupan luratapawa (¿Kunjamarak personalidades ukat cosas ukanakax estructura ukan sinti complejos ukanakar sellado ukar puriñax mä sapa jiskt"awiwa!) jank"akiw amtasïna kunatix walja entrenamientos ukan irpatäna. Wakisiwa jan uñjatäñamataki, qhiparañani filas generales de robots. Ukhamat uka chiqar puriñax juk"amp ch"amawa, ukampis probabilidad de exposición ukax juk"amp jisk"akiwa. Ukampis mayni tuqitxa, ¿aka jan wali pachan quntʼasiñatakix derechonïpachati? Taqi kunat sipansa, mä pallapallax: jaqinakar qhispiyañ uñjañapawa, payïr punto: walja uñisirinakaruw tukjañapa. Mä contradicción ukanx - akax tradición ukawa, payïr solución ukar askipatak mä ajlliw lurañataki. Akax nayra pachan americano jaqinakawa: jupanakax juk"amp amuyt"apxi jupanakan janchip jark"aqañataki. Ukatwa, Yankees ukankirinakax chhaqhapxi, ukatsti, propagandapax jan ch"amaniwa. Jupax janiw totalidad ukat inclusividad ukanak utjkänti. Uraqin nayra sarnaqäwipat amtañäni ukhaxa: uka pachanakanx jaqinakax mä planetaruw cadenanakamp chint"atäpxäna. Mä axsarkañ, t"aqa t"aqa pacha, taqi markanakaru, jaqinakaru mä ch"akharu tantacht"añaw wakisïna. Walja imperionakaw ukham sapjje. Nayraqatax EE.UU., China, Sociedad Islámica ukanakaw utji. Uraqpachax multipolar ukhamaw tukuwayi ukatx chiqpachans t"aqanuqtataw uñjasiwayi, independientes estados ukanakax jilxattawayiwa, jisk"a markanakan separatismo ukax mä obsesión ukar tukuwayi. Common home ¡Uraqix nina nakhantatäxänwa, jaqinakax chiqpachapuniw manqha manqharuw jaquntatäpxäna! Nayra pachanxa wali ch"amani apnaqirinakawa utjatayna, jupanakaxa jaqinakaru mayachaña munapxiritayna. Akax nayrïr Alejandro Magno satawa, jupax taqi pachan ukhamarak markanakan wali uñt"at comandantenakat maynïriwa. Jupajj jan atipjkayänwa, ukampis providenciajj wali jukʼa tiempokiw jakañapatak yanaptʼäna. Ukat ukhamat jupax wali ch"amanïtaynawa, mä imperio internacional ukham luratayna, Asia uksaruw jach"a cultura helénica uksa apanitayna. ! Alejandro nayrax Jach"a Persiax walja reyinakan apnaqata (juk"ampirus Ciro) jach"a atipt"awinak jikxatawayi, India markat Egipto markakama, ukampis yatichäwix: mä apnaqiriw taqpach uraqpachatakix utji, ¡jupaw nayraqat nayrar sartayatayna! Roma markanjja, Julio César chachajj akapach apnaqeriw sasaw säna, ukampis jakäwipajj janiw jaya tiempokïkänti. César qhipatxa emperadoranak taypinxa: janiw ch"amani comandantenakax utjkänti. Divino Agustín chachajj usutänwa ukat janchipansa jan chʼamanïjjänwa, Nerón carismático chachajj jila partejj wali axsarkañawa. Wali uñt"at apnaqirinakax Diolectan ukat Constantino jupanakax juk"ampiw ch"axwapxäna, kunatix jan jach"a atipt"äwinakat amuyt"asa. Yaqha comandantenakaw utjarakïna, Roma markan tʼunjatäjjäna uka qhepatjja. Ukanakatxa, juk"amp uñt"at jaqinakawa: Genghis Khan, Tamerlane, Napoleón, Adolf Hitler, Stalin. Genghis Khan sat chachajj wali suma jaqënwa. Jupax niya taqpach China, Afganistán, Khorezm uksanw katuntäna, nayrar sartat destacamentos ukanakax Antiguo Rus ukar puripxäna. Jupax atipt"añatakix wali suma ch"amanakanïnwa, janiw khitis uka k"ari ukat yatiñan comandantepan sapa kuti jilxatir soldadonakaparux saykatañjamäkänti. Ukampis Edad Media ukan kamachinakaparjamax mä jukʼa jaya tiempo jakatapas janiw akapachar katuntañatakix wakiskänti. Genghis Khan jupax mä dinastía utt"ayäna, ukampis janiw jupar uñtasit jach"a dinastía ukax utjxänti, taqi nómadas ukanakar tantacht"añ yatiri. Kunjamtï Tamerlane sat chachajj lurkäna ukhama. Atipjäwi qhipat atipt"aña, mä jach"a imperio, ukat t"aqanuqtawi, Timurat t"unjäwi , yuqall wawanakamp allchhinakapamp ch"axwaña. Ukat janiw khitis uka lantix askïkänti. Napoleón ukat Hitler chachanakajj Europa toqeru katuntasajj Rusia marka contraw qhepäjjap pʼakjasipjjäna. Ukampirus llakisiñawa, Rusia markax janiw uraqpachan apnaqañ jikxatkänti. Chiqans mä jach"a apnaqirix Stalin satänwa, jupax mä jan qillqt"at jaqiruw tukuyäna, bast zapatos ukan sarnaqir markarux mä ch"aman industrial ch"amaruw tukuyäna.
  Ukat ukxarusti, niyaw pä tunk mayan pachanx ch"amax qalltatpach Alemania markar ch"amanchawayi, ukatx uraqpachanx mä misterioso chacha warmin katuqawayi, jan iyawsañjam hiper-intelectual ch"amampiw katuqawayi.
  Jupanakax qhipa príncipes - armas mágicas ukanakaw lurapxäna, ukatx jaqinakax juk"at juk"atw mä estado de virtual omnipotencia ukar puripxäna.
  Ukampis ch"axwawix ch"axwawiwa, juk"ampis espacial ch"axwawiwa, akanx pantjasiwinakax ukat sacrificionakax jan jark"ataw uñjasi. Friedrich Sfero ch"axwiri, khititix riesgos ukar puriñ amtawayi , jichhakamax suertenitaynawa, jupax pusi nuwasiñ autonak t"unjañ atipxatayna jan jupa pachpar uñch"ukiñapataki.
  - ¡Jichha jaqinakatakixa abedul gaseosa utjani! Jan ukasti, ¡ princeps ukax plasma satawa!
  Jïsa, ukham suma anatt"awinakax Tercer Reich imperio markachirinakan anatatawa, universo ukar atipt"asa.
  Ukat kunjamas taqi kunas tukusini, ukat kuna jach"a jach"a tukuñanakarus jaqinakax puripxaspa, jan ch"aman fantasía ukhama.
  
  
  COG UKAT SHPUNTIK UKAT KIMSA REICH
  Popadan sat jaqinakax uka chʼaxwäwiruw mantapxäna . Uka tuqinx jisk"a lurayirinakax Vintik ukat Shpuntik . Ukat yaqha chiqar sarxasax Berlín markanwa tukuyapxäna. Ukhamajj niyakejjay política toqet ukat aka Oraqen jan kuns yatipkchïnjja, aleman jaqenakan serviñaparuw mayjtʼapjjäna. Ukat técnicos ukanakax wali sumawa. Ukat jupanakax Pantera ukan nayrar sartawipanx chikanchasipxarakïnwa. Uka torrerojj wali yatiñan diseñadoranakajj jiskʼa ukat jiskʼa ukham lurapjjäna, jukʼamp suma jarkʼaqatäjjänwa, ukampis jukʼamp kʼachawa. Motorampi transmisiónmpejj mä bloqueruw uchapjjerïna, ukat caja de cambios ukajj motoran uchatäjjänwa. Chiqpach sarnaqäwit sipansa jukʼamp sapüru ukat jukʼamp kʼacha chasis lurarakïna. Ukat "Pantera" ukan alturapax 1,8 metros ukhakiw utjäna. Ukhamatwa, armadura de la frente del casco de 80 mm ukax jach"a ángulo de inclinación racional ukan uskt"ata ukatx niyas jan mantañjamaw tukuwayi. Torren nayraqatapax 120 milímetros ukhanïnwa, ukat ladonakapax suxta tunk milímetros ukchʼarakiwa. Uka jan ch"aman chiqax casco ladonakapanïnwa - 40 mm ukhakiw utjäna. Ukampis cuerpopax wali compacto ukhamarak patax mä jach"a ángulo de inclinación ukanïnwa, ukatx 30 mm escudos ukanakaw manqhanx rodillos ukanakar ch"uqt"añatak uchatäna. Ukat taqi uka encantonakax 26 toneladanakakiw pesa, mä motorax 650 caballos de fuerza ukhanïnwa. Ukat uka pistolax 75mm 70 EL barril largo ukhamänwa, sapa minutox 15 kutiw ch"axwäna.
  Ukhamarus, suma uñjañ ukhamarak óptica.
  Aka tanque ukax 70 kilómetros por hora ukch"a velocidad ukanw sarnaqäna, k"acha armanakatakix janiw ladoparux mantañjamakänti, nayraqatax pusi tunk phisqhani, ukat antitanque fusiles ukanakatakix kimsa tunk pusiniruw pä kilómetros ukch"a nayraqatat apsutäna, ukatx niyas janiw p"akjkänti. Ukat niya taqpach URSS markan antitanque armanakapajj janiw nayraqatapar mantapkänti.
  Ukat machaq "Panther" ukax Kursk ch'axwäwinx mä ch'axwäwiw lurawayi. Uka pachparakiw lurañajj jukʼamp facilakïnjja, ukat cheqpach sarnaqäwinjja, Pantera sat metalat sipansa niya pä kutiw jukʼamp metalanak munasïna.
  Uka tanque apnaqatapatxa, nazis ukanakax soviético soldadonakan arxatäwinakap p"akintapxäna ukat caldera jist"antapxäna, Kursk markar jan pasasa. Ukat ukhamatwa uka amtäwix katuntasïna. Ukat suma sarantäwi jilxatasax Voronezh sat jaqiruw katuqapxäna.
  Uka qhepatjja, Hitler chachajj soldadonakaruw sur toqer kuttʼapjjañapatak mayïna. Ukat soldadonakan armadapax Stalingrad markaruw sarxapxäna.
  Alemania markan tankinakapax juk"ampiw jilxattaski. Ukat mä tama imill wawanakax Pantera sat barconwa nuwasipxi, soviético sat pistolanaksa ukat autonaksa pʼakjapxi.
  Alemanonakax Stalingrad markaruw p"akintapxäna ... Ukampis janiw ukakikiti. África markanx machaq tanques ukan Rommel ukan cuerpopax walja atipt"äwinakanw atipt"awayi. Aliados ukanakatakix jan walt"awix juk"amp jan walt"ayataw uñjasiwayi, kunatix Vintik ukat Shpuntik jupanakax mä jet de combate ukham uñstayapxarakiwa. Ukhamaraki, wali k"achawa, lurañax janiw ch"amäkiti, maniobrar ukhamarak elementalmente controlada.
  Ukat machaq VSh-162 avionax aire ukanx wali suma avión ukar tukuwayi, ukat aliados ukan avionaparux sinti jan walt"ayawayi.
  Ukatwa nazinakajj África toqen Egipto markar nayrar sartañ qalltapjjäna. Hitler jupax janiw Stalingrad markarux thayampi katuntañ munkänti, ukat soldadonakaparux sayt"ayarakïnwa. Ukampis Fritz ukax jach"a ofensiva bypass ukax Caspio qutar mä p"akjawimpiw qalltawayi. Ukat uka jan waltʼäwejj jukʼampiw jiljjattäna.
  Ukat alay tuqinx machaq operacionanakaw utjäna. Nazis ukanakax Suecia markaruw nuwantapxäna. Ukat mä qhawqha urunakatjja, capitulañapatakiw obligapjjäna. Ukat wali thayapunïnwa.
  Gerda ukat Charlotte jupanakax "Panther" uka barconx Suecia markpachanw sarapxäna, ukat katuntat pallapallanakarux q'ala kayunakap jamp'att'apxañapatakiw wayt'apxäna, jach'a clase uñacht'ayasa. Aka imillanakax chiqpachansa wali sumaw akanxa.
  Chʼaxwäwinkir walja chachanakaw jupanakar katuyasipxäna. Ukat q"ala suelanak jamp"att"asipxäna.
  Ukampis jichhajj Suecia markankasipjjänwa, ukanjja niyaw chhijchhi ukat thayajj purintäna.
  Ukat alemanonakajj Rommel chachan pʼeqtʼataw Egipto markan britániconakar atipjapjjäna. Ukat jichhax Oriente Medio uksaruw p"akintapxi ukat jupanakax askinak jikxatapxi.
  Ukham ist"asax suma nuwasirinakan campañapax janiw sayt"känti ... Gerdax q"ala kayup metalar ch"allt"asaw wali munasiñampiw säna:
  - Suma, "Tigre" chiqansa, mä tanka ukaxa obras maestras ukanaka churaraki ukatxa mä jach"a maquina ch"ama tuqita. Ukampis ¡jan chʼamäki!
  Charlotte kullakajj qʼañu chuymampiw akham säna:
  - Naya pachpatakix Leo ukarux juk"amp munaraktwa. ¡Niyakejjay ukham autot jan kunas pʼakjañatakejj utjkchejja! ¡Ukat jupax wali suma uñnaqtʼaniwa!
  Magda kullakax kunjams 7 uru noviembre phaxsit desfile uñacht"ayapxäna uk amtasïna ukat chirp"asisaw akham säna:
  - Ukat nayax Mouse ukax wali askiwa, ¡wali jach"awa! ¡Ukat mä kutikiw pä pistolampi!
  Christinax lart"asisaw transporte ukanx liwxatäna:
  - Mä auton pä pistola - ¡ukax wali sumawa!
  Gerda kullakajj kayunakap thayar tʼijtʼayasaw akham säna:
  - ¿Ukham t"ijt"añaxa askiti? ¿Australia markar jankʼak puriñäniti?
  Charlotte kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Janiwa! ¡Janiw jankʼakikiti! Suecia markat ukar avionat sarañataki - niya taqpach uraqpachan!
  Chiqansa, uka avionax gasolina uchañatakiw uraqir puritayna. Imill wawanakax anqar t"ijtxapxäna. Jupanakax Medina junt"u uraqinw tukuyapxäna, ukanx avión ukax mä emergencia ukar purintäna. Noviembre phajjsi tukuyakïkchïnsa, aka cheqanjja, niya kimsa tunka gradonakaw thayajj thaytʼanïna. Ukat Suecia markanxa, sarxapxän ukhax mä thaya ciclón ukaw purintäna ukat temperaturax minus kimsa tunkaruw jilxattawayi.
  Imill wawanakax kunjamtï tʼijtapkäna ukhamarjamaw tʼijtapxäna, ukhamat transporte ukan irnaqiripar jan congelañataki, ukat thayax imill wawapan qʼala talonanakaparuw chʼallxtasïna. Principiorjam zapato jan uchasiñajj janiw faciläkiti, jukʼampejj sarnaqkasajj janiw faciläkiti.
  Ukampis jichhax imill wawanakax Medina markan junt"u laq"a taypin t"ijtxapxäna. Arabenakax chika q"ala jan isin imill wawanakar uñkatasax wal axsarapxäna, ukampis kuna lurañs axsarapxäna. Ukhamäkchisa, alemanonakajj wali ajjsarkañ sutinïpjjewa. Chiqansa, jaqinakat sipansa jukʼamp jaqinakjam uñjatäpxiwa , ukatwa jiskʼa kʼarinak pampachapxi. Kunjamatix kunapachatix suma uñnaqt"aninakax mä bikini ukan uchatäpki ukhama.
  Thaya pacha tukuyatatxa, kunapachatï kayunakax sapa kuti thayt"ki ukhaxa, wali sumaw junt"u laq"a taypin t"ijt"añaxa. Imill wawanakax wali askiwa, ukat jupanakax laq"a jaquntasaw kusist"apxirïna.
  Gerda kullakajj wasar pampan ukham jaltasaw amuyasïna, kawkhantï sapa kuti veranojj utjki uka markan jakañajj wali sumapunïkaspas ukhamwa amuyäna. Ukat kunjamsa wali askixa...
  Inti jalsu ukat q"uma, suma thayax ajanuruw phust"i. Jan ukax janiw sinti sumakiti, jan ukasti wasar pampan junt"u thayawa .
  Charlotte kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Jichhaxa aka uraqinakaxa Third Reich ukankiwa. Janipuniw jaqinakax ukham mayachtʼatäpkänti. Jan ukax juk"amp askixa, jak"ankirinaka, jichhürunakjam mayacht"asiñataki. Ukat taqi ukanakax Fuhrer sat jaqin geniopat jila partex yuspajaratawa.
  Magda kullakajj wali amuytʼasisaw akham säna:
  - Mä chiqanx ukhamarakiw kunatix Hitler jupax wali suerteniwa. Amuyt"añataki, britániconakax guisantes ukham jaquqanipxäna. Ukat África markan jachʼa markanakapajj janiw mä jarkʼäwjam uñachtʼayatäkänti. Jïsa, taqe kunas jiwasan laykuw utjäna. ¡Awisax pantjasitanakax utjkchïnsa!
  Christinax akham sasaw jaysatayna:
  - Suerte tuqitxa, janiwa chiqpachansa! Janiw suertenipkti, sañäni, juyphi pachax pusi tunk mayan maranakanïnwa. Ukat ukhamatwa uka tiempon Moscú markar katuntapjjaspäna. Ukat inti jalsu tuqinkir chʼaxwäwix tukusispänwa. Ukat ukhamat wali ch"aphi estalinista apsuñax wakisi.
  Gerda kullakajj mä jachʼa jachʼa tukusaw iyaw säna:
  - ¡Inas wakischispa! ¡Ukajj wali llakkañawa! ¡Ukhamajj walja suma waynanakampi imill wawanakampiw jiwapjjani!
  Magda kullakajj jan munkasaw jachäna ukat akham sänwa:
  - Jiwaña... ¡Qhawqha jan chiqapar uñjañasa! ¡Ukat awisax jan wali horasaruw jutta!
  Gerda kullakajj jankʼakiw jan waltʼayäna:
  - ¡Janiwa yaqhipa pachaxa! ¡Ukat jan wali horasansa! ¡Kunjamsa jakañ munta uk yattawa, ukat jiwañsa janiw munktati!
  Christina kullakajj wali amuytʼasisaw akham säna:
  Jiwasax ch"amanïtanwa ukat k"umarakïtanwa uk munapxta. Ukat ¡jachʼa mamax patak maraniwa ukat taqi kunas chuym usuyaraki, ¡jiwañ tuqitxa yaqha amuyunïpachänwa!
  Charlotte kullakajj pʼeqep chʼalljjtayasïna ukat wali mulljataw akham säna:
  - ¡Ay Diosax janiw ukhamäkiti! ¡Diosax jan kunapachas chuymankipstatamti!
  Gerda kullakajj amparapamp luqxatäna ukat qʼala kayupampiw laqʼar chʼalltʼäna:
  - ¡Janiw aka tuqit parlxañäniti! ¡Chuymanïñax kunas uk amuytʼañ qalltasma ukhaxa, loqtatäxätawa, jan ukax jakäwim tʼunjäta!
  Magda kullakax uka rubio tawaqurux chuymacht"añ yant"äna:
  - Kunapachatix Jesusax jutkani ukjax taqi jiwatanakaw jaktapxani, aka wiñay wayn tawaqux wiñayatakiw utjani!
  Gerda kullakajj jachaqtʼasisaw munasiñampi akham säna:
  - ¡Diosax jan walïpan!
  Christina kullakajj colerat akham sänwa:
  Ukat nayax mä fundamental ateo ukhamätwa. ¡Ukat nayax janiw Diosar iyawskti ukat janirakiw iwxt"apksmati!
  Gerda kullakajj chʼamani, bronceado amparanakapwa chʼoqtʼasïna.
  - Janiwa ch"amani iyawsiri satäkäti, ukampisa ... Kunaymana yänakaxa utjiwa, materialistas ukhamaraki ateos ukanakaxa janiwa qhananchañjamakiti. ¡Ukampis universojj kunjamsa uñstawayi uka toqetwa parli!
  Charlotte kullakajj juntʼu laqʼaruw chʼalljjtayasisajj akham säna:
  - Ukampis nayatakix amuyt"awix juk"amp askiwa - walja diosanakawa. Uka demiurge Diosanakax tantachasisaw universo ukat Uraqi lurapxäna. Ukat jupanak taypin mä chʼaxwäwiw utjäna, ukat jan waltʼäwinaka ukat jan waltʼäwinakaw utjäna. Ukatwa taqi kasta jan waltʼäwinakax utjäna. ¡Diosanakan nuwasiñapa ukat jaqinak taypin chʼaxwäwinakar puriyi!
  Gerda kullakajj jan pächasisaw akham säna:
  - Ukampis alemán Diosax atipt"apuniwa!
  Charlotte kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Ukax janiw Nayrïr Jach"a Ch"axwäwinx utjkänti. ¡Atipjañatakis jakʼachasipkchiyätjja!
  Christina kullakajj wali chʼamampiw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - ¡Ukhamawa! Prusia Oriental uksan mä juk"a pachatak sacrificiot luqtañax wakisïnwa, ukampis janiw Frente Occidental uksat soldadonak apsuñax wakiskänti. Ukatxa, muyuntapxaspänwa ukat París markaruw katuntapxaspäna. Francia capitula... Jupax atipt"atawa taqi kunat sipansa. Ukat juk"ampirus ... nayax amuyta Gran Bretaña markax qala chuymanïñ uñacht"ayaspa ukhax Italia, Turquía ukat Japón ukanakamp chikaw ukaruw jaquntasispa. ¡Ukat submarinonakampi ukat flotanakan mä sapa acción ukamp tʼunjapjjerïna!
  Magda kullakajj akham sänwa:
  - ¡Rusia markata armasxtawa!
  Christina kullakajj waliptjjänwa.
  - ¡Janiwa kunsa armaskti! Francia markax katuyatäxasinx Rusia markax atipt"aspawa. Ukatjja, Nicolás II zar chachajj janiw Stalin sat jaqëkiti. Rusia markan reyipajj jankʼakiw nanakamp sumankañ tukuyañapäna, kunattejj atipjataw uñjasispäna. Ukat jiwasax... Mä juk"a arumpixa, zarista pachan Rusia markax comunista pachat sipanx juk"amp jan ch"amaniwa!
  Charlotte kullakajj wali jachʼat arsüna.
  - ¡Ukhama! Ukampis cheqas uka tiemponjja, janiw uka chʼamäkänti. Adolf Hitler jilatajj jukʼamp yatiñanïnwa. Jupax Stalin jupampiw mä pacto de no agresión luratayna, ukat uñisirinakaparux mä juk"at t"unjatayna. ¡Akax política tuqit yatiñax sañ muni!
  Christina kullakajj akham sänwa:
  - ¡Juk"amp logico ukhamäspawa Gran Bretaña markar chhaqtayaña, ukat ukakipkarakiw Unión Soviética markar atacañapa!
  Charlotte kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - ¡Aka tuqitxa iyawstwa!
  Gerda kullakajj janiw ukhamäkänti:
  - Pusi tunka mayani marana jani URSS markaru atacañasa, ukhamaraki jani unidades del Ejército Rojo ukanakaru jani wakicht"ata mä defensiva ch"axwawiru atipt"añasaxa, kunapachatixa Gran Bretaña markaru ch"axwañasatakixa jaquqanipxaspäna. Ukhamajj ¡janiw yaqha amtar puripkayätti!
  Magda kullakajj amparap chʼoqtʼasïna.
  - ¡Stalin jupax wali amuyump sarnaqir políticowa! ¡Inas jan ukham aventurar jan waltʼayaskchïnti!
  Gerda kullakajj amuytʼasisaw akham säna:
  - Jan ukasti, Stalin tuqitxa, mä jach"a aventura ukaw Gran Bretaña markar ch"amanchañataki. Ukhamäspa ukhajja, jukʼamp jachʼa chʼamanakaw jupar jaqontapjjañapäna. Ukat imtʼapxirïta. Ukat ukhamatwa Gran Bretaña markax saykataskipanxa, Rusia markax jiwasanak contrax mä ch"amanïskakïnwa. Jan ukhamäkanixa, ¡uñisirinakasax janiw kuna chʼamanïpkisa uk iyaw sañasa!
  Charlotte kullakajj kuntï uñchʼukipkäna uk jikjjatarakïna:
  - URSS ukat EE.UU. ukham monstruonakax atipt"atäñapkamaxa, uñisirinakax janiw kuna ch"amanïkiti sañax wali nayrawa. Walja luräwinak lurapxta, wali jayaruw puripxta, ukampis... Walja jan walt"äwinakaw nayrar sartaskistu. Jichhax Australia markankiwa. ¡Alemania ejercitotakix yaqha frontera!
  Gerda kullakajj jan pächasisaw akham säna:
  - ¡Ukax ukhamarakiw p"akintañäni! Suiza ukat Suecia markanakanx pä kutiw sarnaqañax utjawayi, Australia markanx juk"amp junt"upuniwa.
  Charlotte kullakajj jachtʼasisaw jan pächasis akham säna:
  - ¡Nayaxa jiwasana atipt"asiwisaruxa iyawstwa! ¡Janiw yaqha ukhamäkaspati!
  Imill wawanakax wasar pampan junt"uchasiñ jaytxapxañapänwa, ukat transporte ukar kutt"apxañapänwa. Gasolina uchañax wali askiwa. Ukat imill wawanakax "Tigresa" batallón ukan nayra masinakapamp chikt'atapxänwa.
  Aka warminakan destacamento ukan imill wawanakax ch"usat Mujahideen ukanakaruw thaqhasipkäna. Ukampis ukajj jukʼanikïpjjänwa. Ukat jichhax wali kusisitaw Australia markar katuntañatak sarapxäna. Yaqha continente ukax Wehrmacht ukatakix wali munatawa.
  Alemania markax saltañatakix ch"amanak apthapiskäna ukat uraqir puriñ wakicht"askäna.
  Margaret kullakajj Christina ukat Gerda sat nayra uñtʼat masinakaparojj respetompiw uñtʼäna. Ukhamäkchisa, ¡janiw taqenis mä caballero cruzatakejj diamantenak katoqapkaspati! Uka compañía tukuyatatjja, imill wawanakarojj inseminación lurapjjañapatakiw khitapjjañapäna, ukat mä campamento especialaruw wawanakanïpjjañapatak khitapjjañapäna. Ukhamajj empresa rusa taypinjja, inas jan tiemponïpkchïnti.
  Ukampis suma uñnaqtʼanïpki ukanakajja, kusisita ukat nuwasir uñnaqanïpjjänwa. Janiw ikiñ munjjayätti, imill wawanakajj sapa cabinaruw jistʼantasipjjäna, ukatwa parltʼasipjjäna.
  Magda kullakajj qʼara sillun qontʼatäsajj akham sänwa:
  - Paganismo, taqi anqäxa lógica ukampixa, janiwa walja jiskt"awinakaru jayskaspati. Amuytʼañataki, ¿kawkitsa uka walja demiurge diosanakajj jutapjjäna?
  Charlotte kullakajj jachtʼasisaw protesta luräna:
  - Kunjamatixa monoteísmo ukaxa janiwa uka jiskt"awiru jaysañjamäkiti, ¿kawkitsa uka sapa Diosax Uraqpacharu luratayna?
  Magda kullakajj akham sänwa:
  - Kunjamas sañ muni uka jiskt"awiwa... Jiwasax iyawsäwimpiw mä axioma ukham katuqtanxa, Taqi Ch"aman Diosax nayratpachaw utjatayna. Ukat akax mä axioma ukawa, ukax janiw pruebas munaskiti.
  Cristinax p"iqip ch"allxtasaw akham säna:
  - Janiwa amuyt"añjamäkiti wiñayataki utjiri, jani tukusiri ch"amani, jani tukusiri yatiñani. Ukax logica ukarux janiw sañ muni. Kunjamtï aka Uraqin uñjktanxa, jan chʼamäki ukax complejo uñstayi, ukat evolución ukar uñjaraktanwa. Ukat ukat juk"amp complejo ukata, simple ukax sarawayxi. Ukax uñjat chiqpach uñacht"awimp contradictorio.
  Amuyt"añataki, ¡jaqinakax juk"amp ch"amäxiwa, janiw ch"amäxiti! ¡Ukat janiw kunjamatsa jiskʼachktanti, jan ukasti jukʼamp jan pantjasirïtanwa!
  Charlotte kullakajj jachtʼasisaw akham säna:
  - ¡Lógicamente! ¡Diosanakan evolución ukax taqi ch"aman Demiurge Diosan lurawiparuw puriyi!
  Magda kullakajj wali qhuru arumpiw akham säna:
  - ¡Ukham filosofía ukax almaruw t"unjaspa!
  Charlotte kullakajj nayranakap jiskʼachasaw akham säna:
  - Ukampisa jiskt"awixa akawa, ¿qhawqha maranisa aka pachaxa?
  Magda kullakajj chʼamani, jiltʼat amparanakapwa chʼoqtʼasïna.
  - Jani uñt'ata! Ukat ¿kunatsa ukham jisktʼasiñajj wakisi?
  Charlotte kullakajj amuytʼasisaw akham säna:
  - Supayan kutkatasitapampiw sasiwa. Supayajj nayrïr angelanakat maynïriwa, janis nayra angelanakat maynïriwa. Kunjamtï jupar sapki ukhama - ¡Alwat Yuqa! Ukat kutkatasxäna ukhaxa, inas jan sinti tiempox pasawaykchiti, jupax luratäxäna ukat kutkatasïna. Ukat walja millón millón maranakaw samarañjam sarnaqäna ukat mä akatjamat sallqjataw uñjasirakïna.
  Magda kullakajj ñikʼutap chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Ukat ukhamaxa ¿kunas?
  Smart Charlotte jupax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Ukatxa cientificonakaxa sapxiwa jiwasana universoxa waranqa waranqa waranqa maranakaniwa! ¡Warawaranakan qhanapax aka Uraqir puriñapatakix walja tiempow munasispa! ¡Ukat Bibliarjamaxa janiw millones de millones ukhamäkaspati!
  Magda kullakajj mä jukʼa amuytʼasisaw akham säna:
  - Diosax warawaranakan qhanap lurawayi, ukax nayratpach jiwasanakar saraqaniwayi. Adanampi Evampejj jilïr jaqëpjjänwa, janiw wawanakäpkänti. Inti, phaxsi, warawaranakas niyaw jupanakar qhantʼäna. Mä arunxa, Tatituw akapach nayrar sartañapatak lurawayi. Ukhamajj taqe arsutanakamajj janiw kuns uñachtʼaykiti.
  Charlotte kullakajj qala chuymampiw akham säna:
  - Jan ukax inas walja diosanakaw utjatap uñacht"ayapxchi? ¡Uka diosanakaw alajjpacha lurapjjäna!
  Magda kullakajj mä jukʼa pächasisaw akham säna:
  - Jiwasana universosaxa juk"ampi jani ukaxa juk"ampi mayachata ukhamaraki wakicht"ata, taqi irregularidades ukanakampi. Ukat walja diosanakan utjatapatjja, alajjpachajj tʼaqa tʼaqa tʼaqa tʼaqaruw tʼaqanuqtaspa sasaw amuyapjje.
  Charlotte kullakajj wali amuytʼasisaw akham sarakïna:
  - ¡Ch"axwañ barcox mä jach"a walja jaqinakaruw luraraki! Ukhamäkchisa, nuwasiñ barcojj mä sapa maquinawa. Jïsa, ukat Universo ukax walja dios-demiurgos ukanakan luratawa, ukampis universo ukax janiw ukat juk"amp integral ukhamäkiti!
  Magda kullakajj ajanupar chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Ukat ukax - logico ukhamaw ist"asi! Ukampis akax q"uma jaqin logicapawa. ¡Janiw kunas Divino ch"amampix saskiti, ukax jan amuyt"kayawa!
  Charlotte kullakajj wali jachʼat arsüna.
  - ¡Jan sinti ch"amäki uka arsuwi - Tatitun amuyunakapax janiw amuyt"añjamäkiti! ¡Ukat akax taqi pachanakaruw uñt"ayasispa ukat apanispa!
  Magda kullakajj akham sasaw jiskʼat arsüna:
  Ucat Tatitun aka ramapan taqe uñnaqapanjja,
  Nayax samkanakanx uñjtwa munañax encarnar el ideal ...
  Ukampis muspharkañawa, markasax niya manqha uraqin t"aqhisiwayapxi,
  ¡Ukat qullqi tuqit despota jaqix jan sintt"asisaw ch"iwinakasar chint"apxitu!
  Charlotte kullakajj wali jachʼat arsüna.
  - ¡Suma manq"añani! ¿Kunatsa jan tocón ukar altʼaskta?
  Magda kullakajj amparapampiw chʼalljjtayasïna.
  - ¡Yah juma!
  Imill wawanakax qhanaw aburriñ qalltapxäna ... Religión tuqit parltʼasiñax janiw sum sarnaqkänti. ¿Kunatsa yaqha tuqit parltʼasma? Batallón SS ukan nuwasirinakan amuyunakapax mä juk"akiwa.
  Gerdax aruskipäwinx tankinakaruw llamkt"äna:
  - Akax jiwasan "León" ukax alemán ajayun uñacht'ayatawa! ¡Ukham jachʼa ukat pistolampi!
  Magda kullakajj amparapampiw chhuxriñchjat suelanakap masaj lurasajj amuyasïna:
  - Ukat "Mouse" ukax juk'ampi - ¡juk'amp ch'aman sañ muni! ¡Ukat armadurapax jukʼamp thithitawa! ¡Ukat pä pistola mä kutiki!
  Charlotte kullakajj wali kusisitaw akham säna:
  - ¡Chacha jisk"a ch"uqi! ¡Taqiniruw polvo ukar t"unjañäni!
  Magda kullakajj uka aptʼasisaw qʼochüna:
  - ¡Maldecita ukhamaraki nayra pacha, uñisirixa mayampi juramento! ¡Muyuyapxita, muyuyapxita polvoru tukuyañataki! Ukampis angelax janiw ikiskiti, ukat taqi kunas walikïskaniwa ... ¡Ukat taqi kunas wali sum tukuyani! ¡Ukat taqi kunas wali sum tukuyasini!
  Charlotte kullakajj wali yatiñampiw akham säna:
  - ¡Khitis angelanakan yanapt"apampi jakt"i, chiqapuniw infiernor jaquntxi!
  Magda kullakajj akham sasaw jaysäna:
  - Khitis infierno p"iqinxa, jutïrinxa mä infierno!
  Gerda kullakajj mä akatjamatwa akham säna:
  - ¡T-34 ukampix Charlottes ukanakamp wali sum uñt"asiwayta, kunapachatix yant"asipkän ukhaxa! Ukat jumax yatisktawa, ¡akax janiw aka Uraqin jukʼamp jan wali tankäkiti!
  Wila p"iqin jaqix venenoso ukhamaw akham säna:
  - Janiwa sumakiti, jan ukasti ... Jupan uñjatapaxa juk"ampi ch"amawa. ¡Chiqpachansa, ¡ukham tankat uñisirir mantañax wali chʼamawa! ¡Ukajj iyaw sañasawa!
  Gerda kullakajj wali amuytʼasisaw akham säna:
  - Suma uñtatawa armadura ukatxa torreta. Ukhampachasa "Tigre" -2, ukat "León" - ukax lados ukanakan jark'aqasiñapax juk'amp askiwa.
  Christina aka wila ñik"utan jan wali jaqix akham amuyatayna:
  - "León" ukaxa wali suma torreniwa, nayra ch"akharu uñtata. Ukampis "Tigre" -2 nayraqatax niyas janiw inclinatäkiti.
  Gerda kullakajj akham sänwa:
  - Ukampisa armadura thiyapaxa 180 mm ukhawa. Ukaxa compensa pe jisk"a ángulo de inclinación uka laphina. Torre tuqitxa, León ukax Tigret sipanx juk"amp askiwa, ukampis akax, chiqans janiw límite ukhamäkiti. Nayax yattwa jiwasan diseñadores ukanakax chiqpachans mä juk"amp perfecto ukham lurapxani.
  Ukat uka suma tawaqux qʼala kayumpiw acero laphir chʼalltʼäna, ukhamatwa mä musica toqet chʼalltʼasïna.
  Ch"axwirinakax aburritäpxiwa. Jupanakax ikiñar puriñ munapxäna. Inas kunas wali askïchispa...
  Ukañkamax Cáucaso markanx mä ch"axwäwiw utji. Alemanes jupanakax "Pantera" uksat sipanx "Tigre" -2 uksa apnaqapxarakïnwa. Ukhamarakiw mä tank ukar uñtasita, ukampis mä juk"a jach"a, juk"amp llamp"u 88mm cañón ukamp, ukat juk"amp thiya armadurampi. Chiqansa, kimsa tunka phisqhan tonelada pesaje, juk"ampi, ukampis wali jan walikiti, mä nayra motor 700 caballos de fuerza ukampiw nuwasispa. Ukampirus Vintik ukat Shpuntik jupanakax 1000 caballos de fuerza ukan motor lurapxatayna. Ukat "Tigre" -2 ukax chiqpachapuniw jaltxañ qalltaraki. "León" ukax uñstawayiwa, juk'amp thithita, juk'ampis lado armadurampi, ukat 105 milímetros armas ukanakampi.
  Ukat pusi tunk phisqhan toneladanak pesasax soviético soldadonakatakix mä jachʼa jan waltʼäwiruw tuküna.
  Pusi tunka kimsani - pusi tunka pusini marana juyphi pachanxa, Cáucaso markaxa alemán soldadonakan katuntatawa. Ch"axwawix janiw escenario estalinista ukarjam sarañ qalltawayi.
  Nazis jupanakax India markaruw marzo phaxsin katuntapxäna, ukatx Australia uksaruw sarañ qalltapxäna. Ukat uka pachparakiw África markar rastrillawayäna.
  Stalin jupax kuna términos ukanakas jupanakarux sumankañ churatayna. 1944 maran primavera phajjsinjja, África markar katuntañ tukuyasajja, Hitler chachajj Stalin chachan sumankañ mayitaparuw iyaw säna.
  Uka condicionanakajj wali chʼamänwa, reparacionanak pagañaw utjäna, ukat Tercer Reich sat cheqar materia prima ukat yaqha ukhamanak churañaw utjäna.
  1944 maran verano phajjsinjja, Gran Bretaña markanwa mä aterrizaje lurasïna, ukat Londres markajj mä semananwa jaquqanïna. Uka qhipatxa, mä jach"a ofensiva ukaw América markar qalltawayi. Vintik ukat Shpuntik jupanakax machaq submarinos ukanakaw lurapxäna, ukax botes ukanakat sipans juk"amp jank"akiw sarapxäna ukat torpedos ukanakaw radar ukar uñch"ukipxäna. Ukat jukʼamp walja yänakaw uñstawayi.
  Disquetes ukan láser ukamp instalación ukax juk'amp ch'amanchasiwayi . Ukat ukax wali jach"apunïnwa.
  América markax 1945 maran julio phaxsikamaw ch"amanchawayi ukatx capitulawayiwa. Mä sumankañ pachax purinxiwa. Mä juk"a pachatakix chiqawa...
  Japón markax walja uraqinak katuntatapatx Hitler chachax janiw kusiskänti. Ukat venganza ukat uka oraq katuntasiñakiw wal munäna.
  Ukat 1953 maran abril phajjsit 20 urunak saraqatarojja, Japón markampi chʼajjwañ qalltäna. Stalin chachan lantipat Beria sat Beria sat chachajja, Hitler jilataruw yanaptʼañapatak mayïna.
  Fuhrer chachajj iyaw sänwa, yaqhep condicionanakampi. Mä arunxa, URSS markax taqpach ch"amampiw ch"axwaski, ukampis Sakhalin uksan sur uksankir ukhamarak Kuril uksankir qullunakax kutt"anxapxi.
  Beria kullakajj Hitler jilatarojj mä jachʼa impuesto churaskakïnwa, jupajj uka arunakwa iyaw sarakïna.
  Qalltatpachaw uka ch"axwäwix japonés jaqinakatakix janiw askikänti. Jupanakajj jukʼampiw platillonakapajj llakisiyäna, uka platillonakajj láser sat armanakampi ukat calor vigas ukanakampiw armat utjäna. Ukat taqe kunas cheqpachapuniw phichhantat laqʼar tukuwayjjäna ukat metalat lurat virutanakaruw tukuwayjjäna.
  Maysatxa, URSS ukax T-54 ukat IS-7 uka tanques ukanakaruw ch"axwañar jaquntäna, ukax japonés ukanakat sipans juk"amp ch"amanirakïnwa, ukat jet avionanaka.
  Uka ch"axwäwix phisqa phaxsiw utjawayi, ukatx Japón markan atipt"asiwipampi ukat katuntatapampix tukuyawayiwa. Ukajj wali jachʼa atipjäwipunïnwa...
  Ukat ch"axwawinakanx Alenka markan tanque ukankirinakax IS-7 ukanx yaqhachasipxäna. Autox wali sumpunw irnaqäna, ukatx walja mastodones japoneses ukanakaruw t"unjäna.
  Ukat imill wawanakax q"ala kayunakap apnaqasaw ch"axwapxäna, ukat wali chiqaparuw ch"axwapxäna.
  Ukampis ukax detalles ukanakawa...
  URSS markax Sakhalin ukat Kuril qullu patat sur uksanx wasitatw jikxatasïna. Ukat ukhamatwa autoridadanaksa machaq uraqinaksa katjäna ...
  Hitler, yaqhipanakax juk"amp rastrillaw mayni uraqpachar jupan apnaqata. Ukampis URSS markax jupatakix sapa kutiw nayranakap ch"allxtayäna. Fuhrer jupanakax machaq atipt"äwinak ukat Wehrmacht ukan heroísmo ukanakap munapxäna.
  Ukat 1958 maran abril phaxsit 20 urunak saraqatarux mä machaq jachʼa chʼaxwäwiw Moscú markar atacapxäna.
  Alemania imillanakax alaxpachan ch"axwapxi. Albina ukat Alvina ukanakaw ukham lurapxäna.
  Jupanakax avionetas soviéticas ukanakaruw jaquqanipxi. Imill wawanakax niya q"ala jan isinïpxiwa, mä bikini ukat q"ala kayuni. Aéreo armanakax uñisirinakaruw uñt"ayasi.
  Albinax mä auto soviético ukar t"unjasax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Akax jiwasan amuyusarjamax mä ch"axwawiwa!
  Alvinax Yak soviético ukarux khuchhuqaraki ukat akham sasaw saraki:
  - ¡Jiwasan imperiosan jach"a kankañapataki!
  Ukat nuwasir jaqinakax mä pachax uñisirinakampiw nuwasipxarakïna, nuwasipxarakïnwa. Ukat jaqinakar tʼaqhisiyañsa wal munapxi.
  Aka chiqanx Komsomol markankir jaqix t"aqhisiyataw uñjasiwayi. Q"ala jan isin ukat q"ala jan isin imill wawarux mä chivompiw jawq"japxäna. Ukatx Komsomol ukankir jaqin q"ala kayunakap wila ch"uxña thujrumpiw phichhantapxäna. Ukat jupanakarux gustänwa sañajawa.
  Ukatxa imill wawan kayunakap p"akjapxäna. Ukat juk"amp chic t"aqhisiña, Venus ukan pechoparux mä antorchampiw ninamp phichhantawayi. Ukat imill wawax llakimp ch"axwatapatx janiw amuyt"asxänti.
  Ukampis Albinax janiw uka tuqit samarkänti. Uka antorchaxa imilla q"ala pechoparuw apanïna. Ukatxa qhatiyatarakiwa. Ukatxa khuchhuqasisax uka llamp"u aycha manq"äna, akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Kunja sumasa!
  Alvinax mayni chuchup ninampiw qhatiyatäna ukat akham sänwa:
  - Jisa, wali sumawa!
  Ukat alemán imillanakax walpun gustäna.
  Ukampis janiw taqe luratanakajj ukhamäpkiti. Aka chiqanx Anastasia Vedmakova ukat Akulina Orlova jupanakax alaxpachan alemán buitre ukanakamp ch"axwapxi.
  Ukat wali yatiñanïpjjatapsa, yatiñanïpjjatapsa uñachtʼayapjjarakiwa.
  Chiqansa, imill wawanakax qʼala kayukiw nuwasipxi ukat bikinis ukanakampiw nuwasipxi. Ukat uñisirinakarux jiwañ churäwinak apanipxam.
  Ukat jupanak pachpa q'uchupxaraki;
  - Jach"añchawixa comunismo markaruxa, .
  Lenin jupax ch"axwañatakiw ch"amanchawayistu...
  P"akjata ridge uñt"apxi fascismo
  ¡Machaq pacha lurañäni!
  Anastasiax uñisirinakaruw ch"axwantäna, q"ala kayunakap apnaqasa, mä alemán avionaruw jaquqanïna ukat arnaqasïna:
  - ¡Wila comunismo ukataki!
  Akulina Orlovax wali yatiñampiw uñisirinakarux ch"allt"äna, q"ala kayunakapampix khuchhuqatayna ukat larusitayna:
  - ¡Rusia ajayun atipt"awipataki!
  Ukat imill wawanakax coro ukan qhuruchasipxäna:
  - ¡Tayka markataki ukhamaraki Stalin ukataki!
  Akax ukham ch"ama ch"axwawiwa taqi chiqanw sarantaski.
  Alemananakax chiqpachapuniw ch"amanïpxi. Ukat jukʼat jukʼatsa, jachʼa jan waltʼäwinakampiw sarnaqapxi.
  Imill wawanakax infantería ukan ch'axwapxi ...
  Komsomol imillanakax sapakiw bragas ukankapxi.
  Aka chiqanx Alenkax mä ametralladora ukan mä phallawi churaraki, nazis ukanakar khuchhuqañataki, ukat mä taqpach línea de ch"axwirinakar t"unjañataki.
  Ukatxa akham siwa:
  - ¡Rusia markar jach"añchaña!
  Anyutax uñisirinakaruw ch"axwaraki. Ukxa wali suma ukat qhana luraraki. Ukat fascistanakaruw khuchhuqaraki. Ukat qʼala kayunakapampiw mä granada jaquntäna, ukat nazis sat jaqinakan tanquep pʼakjasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Qullan Rus' ukataki!
  Allah ukax uñisirinakaruw ninamp phichhantaraki. Jupax wali chiqaparuw uk luraraki. Qʼala talonampiw jiwañat mä regalo jaqonti, wali yatiñampiw uk luraraki. Wila ñik"utan Fritz jupax liwxatasinx akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  -¡Comunismo pachataki!
  Mariax uñisirinakaruw ch"axwaraki. Nazis ukanakaruw khuchhuqa, ukax wali agresivuruw tukuyi ukat chhuxriñchjaraki:
  - ¡Rus'atakixa, jiwasana mamasa!
  Ukat qʼala kayunakapampix wasitatwa granada jaquntxani. Alemán tank, jan walt"awinak katuqasa, liwxatasiwayi ... Ukat kit de combate ukax ch"iyjataw uñjasi.
  Marusya, nazis ukanakar t"unjañataki. Ukat qʼala talonanakapampiw mä granadanak jaqontäna, ukat akham sasaw säna:
  - ¡Jach"a Tayka markataki!
  Ukham imillanakax akanx, jach"a ch"axwirinakakiw. Ukhamajj taqeniw mä filaruw tukjatäpjje.
  Akax phisqha ch"axwawiwa. Ukat qawqha fascistas pret. Ukat ch"iyar jañchin nuwasirinakaw uka ch"axwäwinx chikañchasipxi. Nayax sañ muntwa jupanakax sinti nuwasir waynanakawa.
  Ukampis rusa imill wawanakapax jan ceremoniampiw khuchhurapxi.
  Mä suma batallón kunawsatix nuwasirinakax niya q"ala jan isinïpki ukhaxa. Ukat ukhama bronceado, chocolate.
  Ukat alaxpachanx Yu-888 ch"aman alemán autonakaw uñjasi. Jupanakajj soviético sat cheqanakan utjkäna uka cheqanakaruw bombanak jaqontapjjäna, uñisirinakaruw tʼunjapjjäna. Ukat wali taqe chuymaw kuns lurapjje.
  Eva, bombanak jaquntasa, q"ala muruq"u talonap pedal ukar ch"allt"asa. Soviético markanakar regalonak jaquntasaw akham arnaqasi:
  - ¡Kimsïr Reich ukax janiw atipt"añjamäkiti!
  Agathax iyaw sataynawa, t'unjañ churäwinak chhuxriñchjasa:
  - ¡Taqi uñisirinakasarux niyaw t"unjawaytanxa!
  Ukat nazis ukanakax niyaw Moscú markar kunayman tuqinakat jaltxapxi.
  Ukat Oleg ukat imill wawanakax wasitat ch"axwäwir mantapxäna, Rusia markar yanapt"asa, jan ukax URSS markar yanapt"asa.
  Ukatxa q"ala kayuni Margarita tawaquxa jupanakampiwa mayachasïna. Ukhamaraki mä jilïr warmi qillqirix niya tunka payan marani imill wawaruw tukuwayi jan jiwañampi ukat mä misión phuqhañataki.
  Pä tunk mayan patak maranakan nuwasirinakax wasitatw pä tunk payan pachan nazis ukanakamp ch"axwapxäna.
  Imperio marrón fascista ukanx sinti pallapallanakaw utji. Jan tukuskir jawirar uñtataw jallupxi.
  Oleg Rybachenko, nazis ukanakar espadanakampi khuchhuqasax infantería ukat tanques ukanakaruw arnaqasïna:
  - Jan jaytjamti!
  ¡Ukat uka waynan qʼala kayupat mä filo discow tʼijtäna!
  Margarita, uñisirinakapar t"unjasa, kisunakap q"ala ch"allxtasa, akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Akapachanxa mä chiqaw feat lurañatakix utji!
  Ukat uka tawaqun qʼala kayupat venenoni agujanakaw chʼiqintasïna, ukat nazis ukanakarusa ukat avionanakaparusa tankinakaparus chʼalltʼarakïnwa.
  Natasha kullakajj qʼala kayunakap jaqontäna, jiwayañjama ukat jachʼat arnaqasïna:
  Janipuniw armkañäniti, janirakiw pampachañänisa.
  Ukat espadanakapajj molinonkir fascistanak taypinwa sarapjjäna.
  Zoya, uñisirinakaru khuchhuqasa, chhuxriñchjasïna:
  - ¡Machaq kamachitaki!
  Ukat qʼala kayunakapat machaq agujanakaw chʼiyjasïna. Ukat kunas nayran utji, kunas nazi pallapallanakan ukat avionanakan kunkapan utji.
  Jïsa, nuwasirinakajj kusisita ukat colerasipjjäna, ukajj qhanaw amuyasïna.
  Agustín janq"u jañchin pallapallanakaru ukat tankinakar khuchhuqasax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Jiwasana hierrosaxa!
  Ukat qʼala kayupatjja, mä machaq jiwayir regalow tʼijtäna. Ukat fall takni ukat janq"u ch"axwirinaka.
  Svetlanax molinoruw khuchhuqatayna, espadanakapax llijullijunakjamawa.
  Nazi sat jaqinakax gavillanakjamaw jaquntasipki.
  Imill wawax q"ala kayumpiw agujanak jaquntäna ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Rusia mamatakix atipt"aniwa!
  Oleg Rybachenko jupax nazis ukanakarux nayrar sartawayi. Terminator waynax marrón tropanak khuchhuqaski.
  Ukat uka pachparakiw waynan qʼala kayunakapan kayunakapajj venenompi agujanak jaqonukupjje, tronconakapsa chʼiyjapjje ukat avionanakaruw jaqontapjje.
  Uka waynax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Jutïr Rus' ukar jach'añchaña!
  Ukat in motion ukax taqinin p"iqip ukat bozal ukanakap khuchhuqaraki.
  Margarita kullakajj uñisirinakaruw tʼunjaraki.
  Qʼala kayunakapax liwxataskiwa. Nazis ukanakax waljaniw jiwapxi. Ch"axwirix akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Machaq fronteranakataki!
  Ukat ukat imill wawax aptasin khuchhuqani ...
  Fascista pallapallanakan jiwat jaqinakan janchipa.
  Ukampis Natasha kullakajj ofensivaruw saraski. Jupax tankinakamp chikaw nazis ukanakarux khuchhuqawayi, ukat q"ucht"araki:
  - Rus' jach'a ukat k'ajkir, .
  ¡Nayax wali muspharkañ imill wawatwa!
  Ukat qʼala kayunakapatwa discos tʼijtjjaraki. Khitis nazis ukanakan kunkanakap uñjäna. Jisa, akax imill wawawa.
  Zoyax ofensiva ukan jikxatasi. Pä amparampix marrón pallapallanakar khuchhuqaña. Mä tubo ukan thuqhuña. Ukat jiwayir agujas q"ala kayunakampi jaquntawayi - tanques ukat aviones ukanakar jaquntaña .
  Ukat uka pachparakiw jupa pachpa qʼochüna:
  - Eh, bludgeon sarañäni, .
  ¡Ay, nayan munatajajj saraskakiniwa!
  Agustín, nazis ukanakar khuchhuqasa ukat marrón pallapallanakar tukjasa, akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Taqi kunasa ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi, .
  ¡Jupajj mä club aptʼataw policia de disturbios ukar jankʼak saräna!
  Ukat qʼala kayunakapampix uñisiriparuw jalxatani, ukax mä elefanteruw jiwayani, ukat jukʼampisa tanqueruw jiwayani.
  Ukat ukatsti chhuxriñchjasiña:
  - ¡Lobos ukanaka!
  Svetlana ukax ofensiva ukankiwa. Cuts, nazis ukanakar ch"iyjaña. Qʼala kayumpiw jiwañ regalonak jupanakar jaquntäna.
  Mä molino espadanakampi t"ijti.
  Jupax walja ch"axwirinakaruw t"unjatayna ukat chhuxriñchjatayna:
  - ¡Mä jach"a atipt"äwiw jutaski!
  Ukat mayamp imill wawax mä sallqa movimienton jikxatasi.
  Ukat qʼala kayunakapajj jiwayir agujanak jaqontasaw tankinakaru ukat avionanakarus tʼunjäna.
  Oleg Rybachenko jupax mä juk"a pachaw jikxatasïna. Uka waynax mä salto ukanw muyuntäna. Walja nazis ukanakaruw salto ukan ch"iyjatayna.
  Jupax q"ala amparanakapamp agujanak jaquntäna ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Suma ch"amajax jach"añchatäpan!
  Ukat mayampiw waynax nuwasiñan jikxatasi.
  Margarita kullakajj ofensivaruw saraski. Taqi uñisirinakaruw mä filaruw t"unji. Espadanakapajj thaya molinonakapat sipansa jukʼamp chʼamawa. Ukat q"ala kayunakax jiwañ regalonak jaquntapxi, tanques ukat avionanakas phichhantapxiwa.
  Mä imill wawax mä sallqa ataque ukan jikxatasïna. Jan ceremonia ukampix marrón nuwasirinakaruw chhaqtayi.
  ¡Ukat sapa kutiw saltʼasi ukat tʼijtjjaraki!
  Ukat tʼunjañ churäwinakaw jupat tʼijtjjaraki.
  Ukat nazis ukanakax jiwataw jaquntatäpxi. Ukat taqpach montículos de cuerpos ukanakaw tantachtʼasipxi.
  Margarita kullakajj akham sänwa:
  - ¡Nayaxa mä americano vaquero ukhamawa!
  Ukat wasitatwa uka agujajj qʼala kayunakapar jaqontäna.
  Ukat ukat jukʼamp tunka payan agujanaka!
  Natasha kullakax ofensiva ukanx wali thayarakiwa.
  Ukat qʼala kayunakapampiw jaqonti, ukat mä tubot thuqtʼaraki.
  Ukat pulmones patat arnaqasi:
  - ¡Nayaxa mä chispi jiwata! ¡Jumajj jiwañakiw wakisi!
  Ukat mayamp suma uñnaqt"anïñax sarnaqaski.
  Zoya kullakajj nazi jiwat cuerponakan tʼunanakaparuw chʼalljjtayäna. Ukat qʼala kayunakapatjja, tʼunjañ boomerangs ukanakaw mistuni.
  Ukat marrón nuwasirinakax liwxatasipkakiwa ukat liwxatasipxaraki.
  Zoyax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Q"ala kayuni imilla, ¡jumax atipt"ätawa!
  Ukat tunka payan agujanakaw imill wawan qʼala talonat tʼijtjjaraki. Ukax chiqapuniw kunkaparux nazis ukanakan allsuñapa.
  Jupanakax jiwat jaquntataw uñjasipxi.
  Jan ukax juk"ampirus, q"al jiwata.
  Agustín ukax ofensiva ukan irnaqäna. Ukax marrón tropanakaruw ch"allt"i. Espadanakapax pä amparampiw apt"ata. Ukat jupax ukham jach"a nuwasiriwa.
  Mä tornado ukaw fascista soldadonakarux ch"allxtayi.
  Wila ñik"utan tawaqux akham sasaw arnaqasi:
  - ¡Jutïr pachax imantatawa! ¡Ukampis atipjaniwa!
  Ukat ofensiva tuqinxa, mä suma uñnaqt"an nina ñik"utani.
  Agustín chachajj sallqa éxtasis ukanwa arnaqasi:
  - ¡Ch"axwañ diosanakax taqi kuns ch"iyjapxani!
  Ukat uka nuwasirix ofensiva ukankiwa.
  Ukat qʼala kayunakapax walja chʼullqhi, veneno agujanak jaquntaraki.
  Svetlana ukax nuwasïwinwa Ukat ukhama chispi ukat nuwasiña. Qʼala kayunakapajj walja jiwayir yänak jaqontäna. Janiw chachakïkiti, jan ukasti q"illu ñik"utan jiwañawa.
  Ukampis p"akjasispa ukhaxa, janiw jark"kasmati.
  Svetlanax akham sasaw q"ucht"i:
  - Jakawixa janiwa miel ukhamäkaniti, .
  ¡Uka saltax mä muyu thuqt"awinwa!
  Samkax phuqhasiñapataki - .
  ¡Suma uñnaqt"anïñax jaqirux mä esclavoruw tukuyi!
  Ukat q"ala kayuni tawaqun sarnaqatapanx juk"ampiw colerasiñax utji.
  Oleg jupax ofensiva ukanx taqi kuns jank"akiw sartayaski. Uka waynax nazis ukanakarux nuwayiwa.
  Q"ala kayunakapax wali ch"ullqhi agujanak jaquntapxi - tanques ukat aviones ukanakar ch"iyjaña.
  Uka wayna nuwasir jaqix akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Loco imperiox taqiniruw t"unjani!
  Ukat mayampiw waynax sarnaqaski.
  Margaritax lurawipanx mä thaya imillawa. Ukat uñisirinakaruw jawqʼjaraki.
  Aka chiqanx q"ala kayumpiw lanzawayäna, mä guisantex explosivonakampi. Jupax phallani, ukat mäkiw patak nazis ukat tunka tanques ukanakax jaquntatäni.
  Imill wawaxa akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Atipjawixa jiwasaru puriniwa kunaymana!
  Ukat jupax espadanakampiw molino t"ijtani - tankinakan barrilanakax kunayman tuqinakaruw t"ijtapxi.
  Natasha kullakajj jankʼakiw sarnaqäna. Imill wawaxa ch"iyara ch"axwirinakaruxa khuchhuqaraki. Ukat uka pachparakiw akham sasaw arnaqasïna:
  - Atipjäwix Rusia markan imperioparuw suyt"aski.
  Ukat nazis ukanakar jankʼak tukjañäni.
  Natasha kullakajj mä terminadora imillawa.
  Jupax janiw saytʼañsa ukat jukʼampi jukʼampi jukʼampi sarnaqañsa amuykiti, ukat tankinakas avionanakas jan waliruw sarxapxi.
  Zoyax ofensiva ukan jikxatasi. Espadanakapajj aychampi metalat lurat ensaladampi khuchhurañjamäkaspas ukhamawa. Imill wawax pulmonar patat arnaqasi:
  - ¡Qhispiyasiñasaxa ch"amampiwa!
  Ukat qʼala kayunakajj ukham agujanak jaqontapjjaraki.
  Ukat mä jach"a jaqinakaw kunka ch"uqt"ata, jiwat jaqinakan montículos ukan ikintasipxi, ukhamarak p"akjata tankinaka ukat avionanakax jaquntatawa.
  Agustín sat waynax mä loco tawaquwa. Ukat taqiniruw ch"allt"i kunjamatix hiperplasma ukan robot ukhama.
  Nayratpachx janiw patak nazis ukanakarux t"unjkiti. Ukampis taqe kunas jukʼamp chʼamañchtʼatawa. Ukat nuwasirix wali arnaqasi.
  - ¡Nayaxa janiwa atipjañjamäkiti! ¡Akapachankir jukʼamp thaya!
  Ukat mayamp, ataque ukan suma uñnaqt"anïtapa.
  Ukat qʼala kayunakapatjja, mä guisantew tʼijtjjäna. Ukat kimsa patak nazis ukat tunka payan tanques ukanakax mä jachʼa phallawimpiw tʼunjatäpxäna.
  Agustín chachajj akham sasaw qʼochüna:
  - ¡Janiw jiwasan uraqinakas katuntañ atinakïkaniti!
  Svetlanax ofensiva ukankarakiwa. Ukat janiw mä gramos samarañ churkiti. Sallqa Terminator Imill wawa.
  Ukat uñisirinakaruw khuchhuqasi ukat nazis ukanakar tukjaraki. Ukat marrón ch"axwirinakax niyaw zanjaru ukat thakhinak thiyanakar jaquntatäxi.
  Suxta jaqinakax wal colerasipxäna. Mä sallqa nuwasiña luratayna.
  Oleg Rybachenko jupax wasitatw ch"amanchawayi. Ukat panpacha espadanakap luqxatasaw nayrar sartaski. Ukat terminador waynax molino apnaqi. Jiwat nazis ukanakax liwxatasipkiwa.
  Masa de cuerpos ukanakaw utji. Wila janchinakan taqpach qullunaka.
  Qillqir waynax mä sallqa estrategia amtasi. Kawkhantix ukhamarakiw caballonakas jaqinakas mayacht"asipxirïna.
  Oleg Rybachenko jupax akham siwa:
  - ¡Ay, amuyunakatxa!
  ¡Ukat walja qollqew utjani!
  Ukat terminador waynax machaq movimiento ukanx. Ukat qʼala kayunakapajj kuns aptʼasisaw jaqontani.
  Uka wayna geniox akham sasaw arsüna:
  - ¡Clase maestría ukat firma "Adidas"!
  Chiqpachansa mä suma uñacht"äwix wali sumaw tukuwayi. Ukat qawqhanis nazis ukanakar jiwayapxäna. Ukat jilpach jach"a jaqinakax marrón ch"axwirinakaruw jiwayapxäna.
  Margarita kullakax uka ch"axwañanx jikxatasirakiwa. Canela ukat acero ejercitonak ch"allt"i ukat arnaqasi:
  - ¡Jach"a ch"axwaña regimiento! ¡Taqinipuniw ataúd ukar autot mantapxta!
  Ukat espadanakapajj nazis sat jaqenakaruw chʼiyjatäpjje. Marrón ch"axwirinakan masapax niyaw t"unjatäxi.
  Imill wawaxa akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Nayaxa mä panterat sipansa juk"ampi thayatwa! ¡Jumajj wali suma jaqëtamwa uñachtʼayasma!
  Ukat mä ch"aman phallañ guisantex imill wawan q"ala talonat jaltxani.
  Ukat uñisiriruw nuwjani.
  Ukat yaqhip uñisirinakaru, tankinakaru ukat avionanakarus katuntasin tʼunjani.
  Ukat Natasha kullakajj autoridadankiwa. Ukat jupax uñisirinakaparux ch"allt"iwa, ukat janiw khitirus aynacht"aykaniti.
  ¿Qhawqha nazis ukanakarus nayraqat jiwayapxta?
  Ukat kisunakapax wali chʼullqhiwa. Ukat nayranakapasti zafiro satänwa. Aka tawaquxa - jach"a verdugo. ¡Taqi masinakapan utjkchisa - verdugonaka!
  Natasha kullakajj akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Nayaxa loco! ¡Jumanakax mä penalty katuqapxäta!
  Ukat mayampi, imill wawax walja nazis ukanakaruw espadanakampi khuchhuqani.
  Zoyax sarnaqaskiwa ukatx walja marrón nuwasirinakaruw khuchhuqawayi.
  Ukat q"ala kayunakax agujanak jaquntapxi. Sapa agujax walja nazis ukanakaruw jiwayi. Chiqpachansa uka imillanakaxa wali suma uñnaqt"anipxiwa.
  Agustín chachajj nayrar sartasaw uñisirinakapar tʼunjäna. Ukat uka pachparakiw arnaqasiñsa janiw armaskiti:
  - ¡Janiwa ataúd ukata qhispiñjamäkiti!
  ¡Ukat imill wawax kisunakap aptasin kisunakap q"ala ch"iyjasini!
  Ukat wila p"iqix ukhama ... Chukinakax thayampiw liwxatasi, mä pancarta proletaria ukar uñtasita.
  Ukat taqi kunas chiqpachapuniw colerasiñat mistu.
  Svetlana ukax mä juk"a pachanakanwa Aka chiqanx walja p"iqi ch"akhanaka ukat tanque torrenak khuchhuqatayna. Mä nuwasiri khititix kisunakap q"ala ch"uqt"ki.
  Laka uñacht"ayi. Ukat ukatsti mä pajat thuqhuña. Ukatxa akham sasaw jachäna:
  - ¡Jumanakax jiwatäpxätati!
  Ukat mayampiw qʼala kayunakapat jiwayir agujanakajj tʼijtäna, uka agujanakajj infantería ukat avionanakaruw chʼalljjtäna.
  Oleg Rybachenko jupax salta ukat salta.
  Mä q"ala kayuni waynax mä qutu agujanak apsu, tankinak t"unjasa ukat q"ucht"i:
  - ¡Campar sarañäni, mä jach"a cuenta jist"arañani!
  Uka nuwasir waynax wali sumaw jikxatasi.
  Jupax wali chuymanïxiwa, ukampis mä wawar uñtasitawa. Wali ch"amani ukat musculoso ukhamakiw.
  Oleg Rybachenko jupax akham q"ucht"awayi:
  - Anatañaxa jani kamachirjama utjpanti - fraera uksa p"akintañäni!
  Ukat mayampiw qʼala kayunakapat jiwayir ukat pʼakjañ agujanakajj tʼijtjjäna.
  Margaritax wali kusisitaw q"ucht"äna:
  - ¡Janiw kunas jan lurañjamäkiti! ¡Libertad ukax qhant"aniw sasaw iyawstxa!
  Uka tawaqux wasitatw nazis ukat tankinakapar jiwayir cascada de agujas ukamp jaquntäna, saskakiwa:
  - ¡Ch"amakaxa sarawayxaniwa! ¡Rosas ukanakax panqarpan!
  Ukat uka nuwasirijj qʼala kayunakapamp mä guisante jaqontäna ukhajja, waranq nazis jaqenakaw jankʼak thayar tʼijtjjapjjäna. Jïsa, marrón, infierno imperionkir ejercitojj nayranakas nayraqatanwa chʼamaktʼaski.
  Natasha kullakajj nuwasïwinwa jikjjatasïna. Mä cobra ukham saltañataki. Uñisirinakaruw phallawayi. Ukat walja nazis ukanakaw jiwarapxi ukat avionanakax jaquqasirakiwa.
  Imill wawapampi, espadanakapampi, granonakampi, lanzanakampi. Ukat agujanaka.
  Uka pachparakiw akham sasaw arnaqasiraki:
  - ¡Atipjañax jutaniwa sasaw iyawstxa!
  ¡Ukat rusanakax jach"añchäwip jikxatapxani!
  Q"ala kayunakax machaq agujanak jaquntapxi, uñisirinakaruw ch"axwapxi.
  Zoyax mä sallqa sarnaqawiwa. Nazis sat jaqenakaruw atacawayi. Jisk"a t"aqanakaruw t"aqanuqaraki.
  Nuwasir warmix q"ala amparanakapamp agujanak jaquntäna. Uñisirinakaruw p"akjasi, ukat kunjams arnaqasi:
  ¡Taqi atipjäwisax niyaw purini!
  Ukat espadanakampiw mä sallqa molino apsu, tankinak qʼomachasa. ¡Chiqpachansa akax mä imill wawar uñtasitawa!
  Ukampis Agustín chachan cobrapax jan waliruw sarawayxäna. Aka warmixa taqi jan wali samkanakatakixa mä samkakiwa.
  Ukat khuchhuqchi ukhaxa, khuchhuqañapa sañ muni.
  Uka qhipatxa, wila p"iqin jaqix aptasin q"ucht"ani:
  - ¡Taqi p"iqi ch"akhanaka jist"arañani! ¡Nayajj mä jachʼa samkatwa!
  Ukat jichhax espadanakapax lurasxiwa ukat aychampi metalampi khuchhurata.
  Svetlanax ofensiva ukarux sararakiwa. Aka tawaqux janiw frenonakanïkiti. Ukhama ch"uqi ch"uqitxa, ukhamatwa walja jiwat jaqinakax q"añuchapxi, ukat avionanakas tankinakas jaquqanipxi.
  Uka rubio terminador ukax akham sasaw arnaqasi:
  - ¡Kunja sumasa! ¡Kunja sumas utjani - nayax yatxa!
  Ukat jichhax mä jiwayir guisante jupat jaltxatayna.
  Oleg wasitat patak nazis, meteoro apt"ata, khuchhurata. Ukat mä bomba apthapisin jaquntani.
  Jisk"a jach"a, ukampis jiwayir...
  Kunjamasa jisk"a t"aqaru t"aqanuqaña.
  Terminador waynax akham sasaw jachäna:
  - ¡Stormenta wayna tawaqunakaxa wali axsarkañ maquinanakaniwa!
  Margaritax nuwasïwinx wasitat ukham lurani.
  Ukat walja marrón ch"axwirinakaruw khuchhuqapxi. Ukat jach"a ch"usawjanak khuchhuqaraki.
  Imill wawaxa akham sasaw arnaqasïna:
  -!
  Ukat machaq ch"amampiw ch"allt"asi.
  Natashax ofensiva ukanx juk"ampiw colerasi. Ukhamatwa nazis ukanakar trillaña. Ukham imill wawanakar saykatañax janiw jupanakatakix sinti askïkiti.
  Natasha kullakajj uka aptʼasisaw qʼochüna:
  - ¡Uka chiqan t"ijt"añax mä común reconciliador ukhamawa!
  Ukat nuwasir tawaqux ukham cascada de golpes ukampix uñisirinakaruw jalxatäna.
  Ukat qʼala kayumpiw disconak jaquntani.
  Aka chiqanx jupax molinoruw t"ijtäna. Marrón ejercito p"iqinchirinakan masinakapax qhipäxar liwxatapxäna ukat tanques ukanakax phichhantatäxänwa.
  Jupax nuwasir suma uñnaqt"aniwa. Ukhama q"illu armada ukham jawq"jaña.
  Zoyax sarnaqaskiwa, taqiniruw jan kuna jan walt"awimp t"unjawayi. Ukat espadanakapasti jiwañ tijerar uñtatawa.
  Imill wawaxa wali munasiñawa. Ukat qʼala kayunakapajj wali veneno agujanak jaqontäna.
  Uñisirinakar atipt"aña. Kunkanakap ch"uqt"apxi ukat ataúdes lurapxi, tanques ukat aviones ukanakar phallapxi.
  Zoyax uka apthapisinx akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Uka grifo ukanxa janiwa umaxa utjkiti...
  Natasha kullakajj wali kusisitaw akham säna:
  Ukhamajj ¡juman juchamawa!
  Ukat qʼala kayunakapampix kuntï sum jiwayki uk jaquntaraki. Akax chiqpachansa imill wawanakan imill wawapawa.
  Ukat qʼala kayunakapatjja, kunjamsa cuchillajj tʼijtani. Ukat walja nuwasirinakaruw chʼalltʼani, torrenak tankinakat khuchhuqani.
  Agustín sat chachajj uka cheqanwa sarnaqäna. Jank"aki ukat suma uñnaqt"anïtapatxa mayj mayjawa.
  Kuna qhana ñik"utas jupax utji. Kunjamatix mä bander proletario ukax jalnaqki ukhama. Aka tawaqux chiqpach zorro satawa.
  Ukat jupax uñisirinakaruw khuchhuqaraki - amparapar espadanak apt"ataw yurispa ukhama.
  ¡Wila p"iqini, maldito bastardo!
  Agustín sat chachajj uka aptʼasisaw akham säna:
  - ¡Mä waka p"iqiw utjani - ch"axwirinakax janiw loco tukupkaniti!
  Ukat akanx wasitat walja ch"axwirinakaruw t"unjawayi.
  Oleg Rybachenko jupax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Kunas wakisi! ¡Akankiwa uka tawaquxa!
  Margarita, q"ala kayumpiw mä puñala jaquntäna, tanque torreta p"akjasa, chiqaw satayna:
  - ¡Jach"a ukat thaya imilla!
  Agustín chachajj jankʼakiw uka toqet iyaw säna:
  - ¡Nayaxa mä ch"axwiritwa khitirus ch"akhuni!
  Ukat mayampiw qʼala kayu dedonakampi jiwayir jaqenak lanzarani.
  Svetlana nuwasïwinx janiw uñisirinakat sipan jisk"achatäkiti. Janiw imill wawakiti, jan ukasti ukham layqampi nina nakhantat tukuyañataki.
  Ukat akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Kunja ch"uxña alaxpachasa!
  Agustín, q"ala kayumpi mä cuchilla antutasa, tanque torreta khuchhuqasa, chiqaw satayna:
  - ¡Janiwa lunthatasiñaru yanapkañäniti!
  Svetlana, uñisirinakapar ch"uqt"asa ukat avionanakaruw jaquqanisa, chirp"äna:
  - Mä loqhe jaqixa janiwa cuchillo munaskiti ....
  Zoyax q"ala, ch"uxña kayunakapamp agujanak jaquntasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Kimsa qututxa juparuxa k"arisipxätawa!
  Natasha, nazis ukanakar t"unjasa, saskakiwa:
  - ¡Ukat jupampi mä qullqimpi lurapxam!
  Ukat nuwasirinakax aptapxani ukat saltapxani. Jupanakax wali wila masinakaniwa ukat thayarakiwa. Jilapachax jupanakax wali kusisitaw jikxatasipxi.
  Oleg Rybachenko jupax nuwasïwinx wali estilo ukham uñt"atawa.
  Margarita kullakajj akham sasaw qʼochüna:
  - Ch"axwawixa ch"amaniwa, ukatxa waynaxa mä interesaniwa ...
  Uka genio waynax kayupampiw mä hélice helicóptero ukar uñtasit kuns jaquntäna. Nazis ukat tanques ukanakat mä pä patak p"iqinak khuchhuqawayta, ukat chhuxriñchjasta:
  - ¡Wali deportivo ukhamawa!
  Ukat panpachaniw - mä yuqall wawampi mä imill wawampi - taqpach jist"arat lurawinakan.
  Oleg, marrón pallapallanakar khuchhuqasa, chhuxriñchjasïna:
  - ¡Ukat mä jach"a atipt"awiw jiwasatakix utjani!
  Margaritax akham sasaw jaysäna:
  - ¡Taqiniruw jiwayapxta - q"ala kayunakampi!
  Chiqpachansa imill wawax ukham activo terminador ukhamawa.
  Natashax ofensiva ukanx akham q"ucht"awayi:
  - ¡Qullan ch"axwäwi!
  Ukat uka nuwasirix mä disco-boomerang ch"ullqhiw jaquqanïna. Jupax mä arco ukanw t"ijtäna, walja nazis ukat torres de tanques ukanakaruw khuchhuqäna.
  Zoyax saskakiwa, chhaqtayañ sarantaskakiwa:
  - ¡Jiwasan atipjañasawa!
  Ukat qʼala kayunakapatjja machaq agujanakaw tʼijtjjäna. Ukat walja chʼaxwirinakaru ukat avionanakaruw chʼalltʼapxäna.
  Uka q"illu tawaqux akham sänwa:
  - ¡Uñisiriruxa chequemate!
  Ukat jupax lakap uñacht"ayäna.
  Agustín chachajj kayunakap luqxatasa ukat wali chʼullqhi puntani esvásticanak jaquntasaw akham säna:
  - ¡Imperial bandera nayraqataru!
  Svetlanax jank"akiw akham säna:
  - ¡Jach"a kankañani jaqunukuta heroes ukanakaru!
  Ukat imillanakax mäkiw arnaqasipxäna, nazis ukanakarux t"unjapxäna:
  - ¡Janiw khitis jark"kañäniti!
  Ukat jichhax mä discow nuwasirinakan qʼala kayunakapat tʼijtʼaski. Aychax ch"iyjataw ukat tanque torres ukanakax t"unjataw uñjasi.
  Ukat mayamp arnaqasim:
  - ¡Janiw khitis atipaskaspati!
  Natasha kullakajj thayaruw tʼijtäna. Uñisirinakaru ukat ch"iyar buitrenakaruw ch"iyjapxäna, ukat akham sasaw apsupxäna:
  - Jiwasax warmi-lobos ukhamätanwa, ¡uñisirir freír!
  Ukat qʼala amparanakapatjja, mä wali jiwayir discow tʼijtjjani.
  Uka tawaqux wali kusisitaw tʼijtʼasi.
  Ukat ukatsti akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Jiwasana talonakasa nina munapxi!
  Jisa, imillanakax chiqpachansa sexy ukhamawa.
  Oleg Rybachenko jupax akham sänwa:
  - ¡Ay, nayra pacha, seguridad churaraki!
  Ukat nuwasirinakarux nayranakap ch"allxtayäna. Ukham jaysañatakix larusipxiwa ukat kisunakapsa q"ala ch"uqt"asipxi.
  Natasha kullakajj nazis ukanakaruw khuchhuqäna ukat akham sänwa:
  - Jiwasana pachasaxa janiwa kusisiñaxa utjkiti, jani ch"axwañasa!
  Uka waynax akham sasaw jaysäna:
  "¡Awisax nuwasiñax janiw kusiskañakkiti!"
  Natasha kullakajj akham sasaw iyaw säna:
  - Jani ch"amaxa utjkchixa, ukhamaxa jïsa ...
  Ukampis ¡jiwasa nuwasirinakajj kʼumaräpjjtwa!
  Imill wawax q"ala kayunakapampiw uñisiriparux agujanak jaquntäna, walja tankinakaruw phallatayna, ukat q"ucht"arakïna:
  - Pallapallaxa sapa kutiwa k"umara, .
  ¡Ukat lurañatakejj wakichtʼatäpjjtawa!
  Uka qhepatjja, Natasha kullakajj wasitatwa uñisirinakar tʼunjäna, tanquenakan torrenakap tʼunjasa.
  Zoyax wali jaya wawawa. Aka chiqanx mä barril taqpach nazis ukanakaruw jaquntäna. Ukat mä phallatapat mä pä waranqa chʼiyjawayäna.
  Ukatxa akham sasaw jachʼat arsüna:
  - Janiwa sayt"añati, jiwasana talonakasaxa ch"iyarawa!
  ¡Ukat mä imill wawax encaje de combate ukanïnwa!
  Agustín nuwasïwinx janiw ch"amanïkiti. Ukhamatwa nazis ukanakar trillaña. Mä gavilla cadenanakatsa liwxatkaspa ukhama.
  Ukat uñisirinakar ch"uqt"aña - q"uchu:
  - Amuyasipxam, wali askiwa
  ¡Ukax mä pastel ukaw utjani!
  Wila ñik"utan saxrax chiqpachapuniw nuwasïwin yapucharaki, kunjamtï mä saxrax mä chhuxriñchjañanx yapuchki ukhama.
  Ukat akax kunjams Svetlanax ch"axwaski. Ukat nazis ukanakax jupat katuqapxi.
  Ukat jupax chʼalltʼani ukhaxa, chʼalltʼasirakiwa.
  Wila ch"allt"awinakax ukat jaltxapxi.
  Svetlana kullakajj qʼala kayunakapat metalan chʼalljjtäwinakapaw tʼijtäna, ukat tanquenakan pʼeqenakapsa torretanakapas chʼamaktʼayäna ukhajja, wali qhoru arsüna:
  - ¡Rusia markar jach"añchaña, wali jach"a jach"a tukuña!
  Tanques ukanakax nayrar sartañapatakiw t"ijtapxi...
  Jaljawi wila kamisanakampi - .
  ¡Rusia markar aruntt'apxsma!
  Ukatwa imill wawanakax nazis ukanakamp nuwasipxäna. Ukhamatwa khuchhurata ukat ch"iyjata. Janiw nuwasirinakakiti, jan ukasti chiqpachansa panteranakaw cadenanakapat mistuwayxi.
  Oleg jupax nuwasïwinkiwa ukat nazis ukanakaruw atacawayi. Jan khuyaptʼayasisaw jupanakar jawqʼjäna, tankinak khuchhuqasajj akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Jiwasaxa wakanakjamawa!
  Margarita, marrón ejercito t"unjasa ukat tankinak khuchhuqasa, akham apthapisïna:
  - ¡Jiwasaxa wakanakjamawa!
  Natasha kullakajj uka aptʼasisaw arnaqasïna, tankinakamp chikajj marrón pallapallanakaruw khuchhuräna:
  - ¡K"arisiñax amparat mistuwayxiwa!
  Zoyax nazis ukanakaruw ch"iyjäna, chhuxriñchjasïna:
  - Janiwa, janiwa amparat mistuwaykiti!
  Ukat jupax ukhamarakiw q"ala kayupampix mä asterisco apsu ukat antutani ukat walja fascistanakaruw tukuyani.
  Natasha kullakajj uka aptʼasisaw akham säna:
  - ¡Jiwasan TVx qhant"atawa!
  Ukat qʼala kayupatjja, mä jiwayir agujanakaw tʼijtäna.
  Zoya, nazis ukat tankinakapar t"unjasa, chhuxriñchjasïna:
  - ¡Jiwasana amigasaxa mä monolito ukhamawa!
  Ukat mayamp ukham jaquntañax muyunakax taqi tuqir ch"amakt"ayi. Akax mä imill wawawa - q"uma chhaqtayaña uñisirinakaru.
  Q"ala kayu kayunakapampix kimsa boomerangs ukanakaw apsusini ukat lanzani. Ukat ukat jiwat jiwat jaqinakax jukʼampiw tukupxäna.
  Uka qhipatxa, suma uñnaqt"anïñax akhamawa:
  - ¡Janiwa uñisiriru khuyapayasiña churkañäniti! ¡Mä jiwat jaqiw utjani!
  Ukat mayampiw jiwayir yäx qʼala talonat tʼijtäna.
  Agustín chachajj wali amuytʼasisaw akham sarakïna:
  - ¡Janiwa mä jiwat jaqikikiti, jan ukasti walja!
  Uka qhepatjja, imill wawajj uka aptʼasisaw qʼala kayukiw wila chʼaphinak taypin sarnaqäna. Ukat jupax walja nazis ukanakaruw jiwayatayna.
  Ukat kunjamsa warariski:
  - ¡Jaqi jiwayaña!
  Ukat jichhax nazi generalaruw p"iqip ch"allt"ani. Pʼiqip pʼakjasinxa:
  - ¡Banzai! ¡Alajjpacharuw saräta!
  Svetlanax ofensiva ukanx wali coleratawa, juk"ampirus tanques ukanakar t"unjasa, jupax chhuxriñchjasi:
  - ¡Janiwa qhispiyatäkätati!
  Ukat qʼala amparanakapatjja tunka payan agujanakaw tʼijtjjaraki. Taqiniruw p"akjaski ukhax avionanakax t"unjatawa. Ukat wali jach"a ch"axwiris ch"iyjañ yant"i ukat jiwayañ yant"i.
  Oleg Rybachenko jupax akham siwa:
  - ¡Glorioso martillo!
  Ukat waynax q"ala kayumpiw ukham thaya warawararux esvástica ukham jaquntaraki. Ch"amäki uka híbrido.
  Ukat nazis sat jaqenakan walja jaqenakajj tʼunjatäjjänwa.
  Oleg jilatajj akham sänwa:
  - ¡Banzai!
  Ukat waynax wasitat mä sallqa ataque ukan jikxatasi. Janiwa, ¡chʼamampikiw chhullunkhayasi, ukat volcananakax chhuxriñchjasipxi!
  Margaret kullakajj uka cheqaruw sarjjäna. Taqinin purakap chʼiyjani.
  Mä imill wawax kayupampix phisqa tunka agujanak mä kutikiw jaqunukuni. Ukat uka masax taqi kasta uñisirinakampiw jiwayat uñjasiwayi, tanques ukat avionanakas t"unjatawa.
  Margaritax kusisitaw q"ucht"awayi:
  - ¡Maya, pä! ¡Llakiñajj janiw mä jan waltʼäwikiti!
  ¡Janipuniw aynachtʼañamäkiti!
  Nasa ukat chuymapax mä tubo ukamp juk"amp alturuw imañapa.
  ¡Chiqpach amigomax jumampïskapuniwa, uk yatiñamawa!
  Akax ukham agresivu empresawa. Imill wawax jawq"jasaw arnaqasi:
  "¡Dragon Jilïr Irpirix mä jiwat jaqiruw tukuni!"
  Natashax nuwasïwinx mä kasta terminador ukhamakiwa. Ukat arnaqasiñax gurgled :
  - ¡Banzai! ¡Jank"akiw ukanak jikxatañama!
  Ukat qʼala kayupat mä granadaw tʼijtäna. Ukat nazis sat jaqinakax clavonakar uñtasitäpxiwa . Ukat walja mastodones ukat ch"iyar, infierno maquinanakaruw t"unjani.
  ¡Akanx nuwasir jaqiwa! Taqi ch"axwirinakaru - ¡mä ch"axwiri!
  Zoyax ofensiva ukankarakiwa. Ukham colerat perra.
  Ukat uka warmix apt'asisaw chhuxriñchjasïna :
  - ¡Tatasaxa pachpa Janq"u Diosawa!
  ¡Ukat nazis ukanakarux kimsa molinonak khuchhuqaraki!
  Ukat Agustín chachajj akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Ukat Diosax ch"iyarawa!
  Chiqansa, wila ñikʼutax sallqjaña ukat jan wali lurañanakan chiqpach uñachtʼäwipawa. Uñisirinakatakixa, chiqpachansa. Ukat amigonakatakix jupax wali munatänwa.
  Ukat kunjamsa aptasin qʼala kayunakapamp jaquntani. Ukat marrón imperionkir walja nuwasirinakaw utjäna, ukhamarak tankinakapasa avionanakapas utjarakïnwa.
  Wila p"iqinixa akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Rusia ukat ch"iyara Diosax qhipäxankiwa!
  Mä nuwasiri, wali jach"a ch"axwañ ch"amampi. Janiwa, ukanak taypin jan ch"axwañax juk"amp askiwa. Kunjamatix tankinakan torrenakapax ukhamarakiw fascista avionanakan ch"iwipax ch"iyjatäxi.
  Agustín chachajj akham sänwa:
  - ¡Taqi traidores ukanakaruxa ch"uqiruwa t"unjañäni!
  Ukat masinakaparux nayranakap ch"allxtayaraki. Jïsa, aka nina nakhaskir tawaqux janiw chiqpachapuni sumankañ churañjamäkiti. ¡Janitï sumankañax jiwayañjamakchi ukhaxa!
  Svetlana, uñisirinakar t"unjasa, akham sasaw apsuwayxi:
  - ¡Jiwasax filaruw q"umachapxäma!
  Agustín chachajj akham sasaw qhanañchäna:
  - ¡Taqiniruw jiwayañäni!
  Ukat qʼala kayunakapatjja, ¡taqe kuns chhaqtayañ regalojj wasitatwa tʼijtjje! Ukat walja tankinaka ukat avionanakax mä kutikiw jiskʼa chips ukar phallapxäna.
  Oleg jilatajj akham sasaw qʼochüna:
  - ¡Ukanx mä phuqhat banzai ukaw utjani !
  Agustín chachajja, qʼala amparapampiw nazis ukanakar chʼiyjasa, espadanakampi chʼiyjasa ukat qʼala kayunakapamp agujanak jaqontasa, tankinakaru ukat avionanakaruw mä kuti tʼunjäna, ukat akham sänwa:
  - Mä juk"a arumpixa! Mä juk"a arumpixa!
  Natasha, marrón nuwasirinakar t"unjasa, chhuxriñchjasïna:
  - Mä juk"a arumpixa - banzai !
  Ukat sallqa qhuru chuymampiw uñisirinakamar ch"iyjañäni.
  Oleg Rybachenko, uñisirinakaparux t"aqanuqtasaw akham säna:
  - Aka gambit ukax janiw chino, .
  Ukat debut, iyawsapxita, ¡tailandés ukhamawa!
  Ukat mayamp mä ch"ullqhi, metal khuchhur disco waynan q"ala kayupat t"ijtäna. Jupajj tankinakan torretanakapasa, avionanakan chuymanakapas panpachaniw khuchhuräna.
  Margarita, imperio marrón ukan nuwasirinakaru ukhamarak tankinakan armaduranakapar khuchhuqasax akham q"ucht"awayi:
  - Ukat khitinakarus nuwasïwin jikxatañäni,
  Ukat khitinakarus nuwasïwin jikxatañäni...
  Jiwasax janiw ukampi sawkasiñäniti - .
  ¡Jichhax ch"iyjapxäma!
  ¡Jichhax ch"iyjapxäma!
  Ukapachax nazis ukanakamp wali sum irnaqapxäna ... Ukat Rusia Soviética ukax Moscú markar ch"axwañ pachanx marrón imperio ukarux atipt"awayiwa.
  Chʼaxwäwix janiw tukuskänti, ukampis URSS markax nayratpach nazis ukanakar atiptʼañatakis chʼamanïxänwa. Ukhamat suxtax wasitatw super ukat cool misión ukan phuqhasiñap jark"aqapxañapäna.
  
  MÄ URSS LOBO UTJAÑATAKI
  Uka jist"antawix intix mä llamayumpiw utjawayi, ukat Estados Unidos, Gran Bretaña ukat colonia ukanakax 22 urunak saraqkipan chinuqa phaxsit 1941 maran ch"amakt"ayawayi. Qalltanjja, ukajj janiw guerrajj kunjamsa saraskäna uk sinti mayjtʼaykänti. Alemanonakajj cheqpach sarnaqäwiparjamaw nayrar sartapjjäna. Fuhrer ukax sur uksaruw kutt"awayaraki, ukatx Japón markax suyt"añ amtampiw uñjasiwayi... Ukat mayamp, thaya juyphi pachax Ejército Rojo ukarux taqpach atipt"añat qhispiyawayi ukat Moscú jak"an contraofensiva uñstayañapatakiw jaytawayi. Ukañkamasti, Japón markax Océano Pacífico uksan uka yänakap katuntawayi, nayrax Gran Bretaña ukat Estados Unidos ukanakan yänakapänwa, ukat jichhax yaqha ch"amanakaw jan puriñjamäkänti.
  Inti jalsu tuqinx primavera ukat verano qalltawinx alemanonakax walja atipt"äwinakampiw atipt"apxäna ukatx Stalingrad markaruw wasitat ataque qalltapxäna. Ukampirus aka chiqanw chiqpach yänakampi jan walt"awinakax qalltawayi. Payïr frente jan utjatapax alemanes ukanakarux Europa uksat juk"amp pallapallanak apayañatakiw jaytawayi, ukatx Libia uksatx guarniciones italianas ukanakakiw ukan qhiparawayi.
  Ukat uka ofensivax janiw Stalingrad ukakikiti, jan ukasti Tikhvin markaruw qalltawayi. Ukat jichhax Rommel jupaw p"iqinchatäpxäna, juparux Fuhrer jupax wali askin uñjäna, Libia markan británicos ukanakar atipt"atapata ukhamarak Tolbuk markar katuntatapata .
  Nayrïr Tigre tanques ukanakax ch"axwäwinakanx chikanchasipxarakïnwa. Rommel jupax arumaw mä ofensiva qalltawayi ukatx soviético soldadonakarux musphataw katuntañ atipxatayna. Uka jan walt"awix juk"amp jan walt"ayataw uñjasiwayi, kunatix alemanes ukanakax aviación ukanx ventaja ukanipxataynawa, ukhamax janiw ch"amap ina ch"usar apt"apkänti aliados ukanakamp nuwasiñataki.
  Piloto Marsella kullakajj inti jalsu toqenjja jankʼakiw cuentanak jikjjataskäna. Junio phaxsin 1942 maranx patak phisqa tunk avión jaquqanir jaqinakat sipans juk"ampiw jilxattawayi ukatx Cruz de Hierro ukan Cruz de Caballero ukan qullqit lurat roble laphinakampi, espadanakampi ukat diamantenakampiw katuqawayi.
  Ukampis ukajj mä carrera qalltañakiw utjäna.
  Alaxpachanxa, chiqpachansa, Ejército Rojo ukatakix juk"amp ch"amapunïnwa. Ukat alemanonakax Tikhvin markaruw katuntapxäna, ukatx juk"amp walja markanakaruw Leningrad markarux doble anillo ukamp khuchhuqapxäna, ukat aka markarux wasitat jark"antapxäna.
  Comando soviético ukax Leningrad uksaruw mantañ yant"äna, ukat marka taypin nayrar sartañ yant"äna. Ukampis uka tuqinakan sum sarnaqañatakix janiw chʼamax utjkänti.
  Nazis ukanakax Stalingrad markan ch"amakt"atapxatapakiw chuymacht"awayi, ukax machaq reservas apthapiñatakikiw mä ch"am churawayi.
  Ukampis Leningrad markax jark"ataw qhiparäna. Jichhakamax Turquía ukat Japón markanakax janiw ch"axwäwir mantapkiti, ukat URSS markax ch"axwawinakan mayjt"ayañatakiw ch"amanchawayi. Noviembre phajjsin 1942 maranjja, soviético soldadonakajj Rzhev ukat Stalingrad sat cheqanakanwa nuwasiñ qalltapjjäna.
  Rzhev chachan apnaqäwipanx janiw suma jikxatasirïkänti. Ukampis Stalingrad marka jakʼanjja, uka anillojj jistʼantatäjjänwa. Ukampis kunjamtï tiempompejj paskäna ukhama. Kimsïr Reich ukax juk"amp reservas ukanïnwa, ukatx Rommel jupax alay tuqit Stalingrad uksaruw mä ofensiva uñstayäna, ukatx Mainstein uksaruw aynach tuqit mä ofensiva uñstayäna.
  Japón markax jan suyt"ataw ch"axwäwir mantatapatx juk"amp jan walt"äwix utjawayi. Samurai ukax China markan ch"axwäwimp jark"atäkchisa, Vladivostok markaruw atacatayna.
  Inas Hirohito chachajj Kimsïr Reich chachajj atipjañap ajjsarasajj chʼajjwäwir mantawaychïna.
  Ukhamarus Japón markax walja yänakanïna ukat infantería ukanakax taqpach ofensivas ukanakatakix utjarakïnwa.
  Ejército Rojo ukax pintatänwa, ukatx Rommel jupax alay tuqit Stalingrad uksaruw p"akintatäna. Mainstein jupax mä juk"a pachatakiw sayt"ayatäna, ukampis Paulus jupat yaqha ch"amanchawinakamp yanapt"awinakamp katuqasa, nayratpach jan jark"at soldadonakampiw chikañchasïna.
  Ukhamatwa yaqha anillojj uñstäna, ukanwa soviético soldadonakajj jikjjatasipjjäna.
  Qhuru chuyman nuwasiñanak qhepatjja, jila partejj tʼunjatäjjänwa ukat katuntatäjjänwa. Uka qhepatjja, alemanonakajj Stalingrad markar katuntañ tukuyapjjäna. Ukat 1943 maran marzo phaxsinx Türkiye markax ch"axwäwiruw mantarakïna. Uka jan waltʼäwejj jukʼamp chʼamäjjänwa. Aire taypinjja, alemanonakajj jukʼamp suma jaqëpjjatap uñjapjjäna. Marsella markax kimsa patak avionanakax jaquqaniwayi ukat sipans juk"ampiwa, ukatx nayrïr alemán ukhamaw payïr Cruz de Caballero de la Cruz de Hierro ukamp Roble Laphinakampi, Espadas ukat Diamantes ukanakamp katuqawayi.
  Mayo phaxsinx alemanonakax machaq ofensiva uñstayapxäna, walja machaq tanques ukanakamp apnaqapxäna - "Tigre", "Pantera" ukat "León". Ukat jupanakax wali sum nayrar sartapxäna, Ejército Rojo ukax wali ch"aman jark"aqasiñ qalltawaykchisa. Ukampis ch"amanakax nayratpach jan kikpakïnwa, kunatix soviético soldadonakax kimsa frente ukan mä kutikiw ch"axwapxäna - Kimsïr Reich contra, satélites ukanakamp, Japón ukat colonianakapamp, ukat Turquía ukanakamp. Uka jan walt"awix juk"amp jan walt"ayataw uñjasiwayi, kunatix nazis ukanakax taqpach ch"axwäwiw yatiyapxäna, ukat walja kutiw armas ukanakax jilxattawayi, kunatix aliados ukanakax jan bombardeo ukanakax utjkänti. Ukhamajj ¡URSS markan chʼamapajj jankʼakiw jukʼaptawayjjäna!
  Chiqansa, Fritz ukax juk"at juk"at nayrar sartawayi, kunatix nayraqatapanx mä arxatäwiw manqhan utjäna. Ukat soviético soldadonakax experiencianïsax wali jan axsarasaw nuwasipxäna. Ukampis atipjasipkakïnwa.
  Ukampisa, wali chʼamampiw nuwasipxäna, ukat yaqhip nuwasirinakax wali jachʼa clase uñachtʼayapxäna. Amuytʼañataki, aka cheqanjja, Elizabeth sat warmin tanquenakapajj T-34-76 sat jukʼamp ordinario sat barconwa nazis ukanakamp nuwasipki.
  Ukat alemanes jupanakax juk"at juk"atw soviético soldadonakar sarapxi, mä cuña jan ukax mä khuchhiruw filankapxi. Nayraqatax juk'amp jach'a ukat wali suma jark'aqat tank "Lev" ukaw utji. Pantera ukar uñtasitawa, juk"amp jach"akiwa ukat llätunk tunk tonelada pesa. Armadura frontal de la casco ukax 150 mm ukhamarak T-34 ukar uñtasit inclinado ukhamawa, ukatx ladonakapax 82 mm ukha inclinaciones ukaniwa. Torren nayraqatapax aksa tuqinx wali suma jark"aqatawa: 240 mm ukch"a laderanakampi, ukatx ladonakapax 82 mm ukjat juk"amp jan ch"amanirakiwa, casco ukar uñtasita. Ukat mä ch"aman pistola 105 mm ukhamarak jach"a barril largo 70 EL. Akax mä tanquewa, jaya chiqat ch"allt"añ yati.
  Elizabeth kullakajj qʼala kayumpiw caja de cambios patat mayjtʼayäna.
  Ukat kimsa tunk pusinix jank"akiw apthapi. Jayat "León" ukar ch'axwañax inamayakiwa ukat jak'achasiñaw wakisi. Alemania markankir mä chʼamani maquinajj jiwayir chʼamampiw mä proyectil apayani. Jupax jank"akiw pasawayxi. Tanquenkir imillanakax kusisitaw larusipxi ukat qʼala kayunakapwa kuyntʼapxi.
  Cáucaso norte uksanx mayo phaxsit tukuyarux junt"upuniwa, ukatx bikini ukan suma uñnaqt"aninakax wali kusisitaw jikxatasipxi.
  Elena kullakajj mä silbatompiw akham säna:
  - Jichhaxa fascista ukaxa jach"a wajjranakaru puriniwa!
  Ekaterinax q"ala, bronceado kayup ch"allxtasaw iyaw satayna:
  - ¡Chiqpachansa juparux ch"allt"añäni!
  T-34-76 ukax jank"akiw sarantaski, ukampis jan thakhinjam sarañax mä juk"akiwa. "León" ukax juk'akiw jalnaqti, ukat juk'amp ágil "Panteras" ukat "Tigres" ukanakax jan nayrar sartañapatakix juk'amp juk'ampiw jaltxapxi.
  Ukampis uka maquinanakax jan walt"ayiriwa, juk"ampirus Pantera ukax tunka phisqhan muyuntatw mä minutonx ch"axwañ yati. Uka tuqitxa mä muspharkañ suyt"añamawa.
  Eufrasia , qʼala talonap gas ukar chʼalltʼasajj akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Yatiyañ thakhinakampi ch"axwañäni!
  Tanque "León" ukan pistolapax mä jach'a jan walt'awiwa, phisqa muyunakakiw mä minutonx jalxati. Jilapachax janiw juk"amp suma modelo ukhamäkiti. Armaduranak ch"uqt"añax sintipuniwa, ukat janiw sinti jaya chiqat ch"allt"añax wakiskiti. "Tigres" ukat "Panteras" ukanakax pä kilómetros ukch'a thakhitw jaltxapxi, juk'amp jaya chiqatx niyas mä móvil ukat jisk'a kimsa tunk pusiniruw mantañax ch'amakiwa. Ukhamajj ¿Ukham chʼamani pistolampi Leonar equipañajj wakispachänti? Yaqha tanques soviéticos ukanakax juk"amp k"achawa, jan ukax KV-1S ukakiw utji, ukampis aka tanque ukax janiw kuna ventajas ukanakas arxatäwinx utjkiti, ukat conducción rendimiento ukax juk"amp jan walikiw.
  Elizabeth kullakajj cuerpop muytayasajj akham sasaw arnaqasïna:
  - Nayaxa pechompiwa samsuña, thayaxa jach"a ola, .
  Ukax wali qhant"atawa, jan tukuskir warawaran alfombra ...
  Sintinakax anatapxi, q"ala kayuni imillanakax jakasipxi, .
  ¡Alaxpachan anatt"añamawa, wiñayatakiw inti jalsur t"ijtxañ munta!
  Lev tank pʼakjañajj janiw faciläkiti, ladoparusa. Torretan ladonakapajja, Pantera sat barcon ladonakapar uñtasitaw chʼoqantatäpjje, ukat casco ladonakapan pata cheqapajj ukhamarakiwa. Aka tankinakanxa, típica "pusi" uñtawixa nayraqata apsutawa, ukaxa juk"ampi jark"aqawi churaraki kunatixa laderas ukanakaxa. Janiw "Tigre" ukham uñt'atäkiti, niyas cuadrado. Ukampis "Tigre" ukax janïr ch'axwäw qalltkipanw lurasiwayi, ukatx KV uniforme ukar uñtasitawa. Ukampis "Tigre" -2, qhipa uñstawi, ukax "pusi" ukham uñt'atarakiwa, ukatx mä juk'a pachatxa aka tankix serie ukar sarani. "León" ukax tabla ukar p'akjañax niyas ch'amäxiwa. Casco manqhankir chiqakiw jan armadurax utjkiti, jan ukasti rodillonakampiw chʼuqtʼata. Mä arunxa, jak"at p"akjañaw wakisi ukat pistanak taypin chiqaparu puriñaw wakisi.
  Ukhamajj imill wawanakajj mä chʼama luräwinïpjjewa. Ukhamaraki, kimsa tunka pusini sarnaqir jaqinakax walpun khathati, niyas janiw chiqaparu ch"axwañjamäkiti.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw amigonakapar jisktʼäna:
  ¿Uñisirir atipjsnati?
  Elena kullakajj jan pächasisaw akham säna:
  - Kunapachatixa imillanakaxa jani zapatos ukanipki ukjaxa, q"ala kayunakapampi ukham sensibilidad uñstayapxi, chiqpachansa uñisiriruxa ch"allt"apxani.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw iyaw säna:
  - Jïsa, imill wawanakan q"ala talonanakapax mä garantia de victoria ukhamawa!
  Ukat jichhax jan atipt"asisaw kimsa tunk pusinix tabla ukar liwxatapxi. Aka chiqanx jilpachax "Panteras" ukat "Tigres" ukanakan pistolanakapat jithiqtañawa. Jupanakax jank"akiw ukat chiqaparuw sarnaqapxi. Ukat janiw uka tankinak nayraqatan p"akjañjamäkiti.
  Elenax q"ala kayunakap apnaqasaw alemán jaqirux ch"axwanti. Ukampis sarnaqkasax pista pasañax niyas jan chʼamäxiwa. Ukampis uñisirinakan hielo pistapax p'akjataw uñjasi, ukat "León" ukax sayt'awayiwa.
  Kimsa tunka pusini sarnaqawi mayampi jupa jak"aru. Ukat mä jiwayir proyectil lado manqhankir chiqar khitharaki.
  Catalinax akham siwa:
  - Jiwasana cañonasaxa nayra pachawa - "León" chiqpachansa janiwa apsutäkaspati!
  Ukampis kunjamtï chuym ustʼayaskäna ukhama, Elena kullakajj uñisirinakan ladopar chʼalltʼäna, ukat "León" sat animalajj ninamp nakhantäna.
  Imill wawanakax janiw juk"ampi juk"ampi, wasitat rodar nayrar sartapkiti. Jichhax jupanakax mä jan ch'aman amtäwinïpxiwa: "Pantera". Ukajj ladopar cheqak jawqʼjañajj wakisiwa.
  Elizabeth kullakajj akham siwa:
  - ¡Práctico pusi!
  Catalinax larusisaw akham säna:
  - Ukampis juk'akiw jalnaqt'i ukhamat "León" ukan tapapat jan mistuñapataki.
  Ukat Elenax jaya chiqatw Pantera ukarux pallapallanak arsüna, ukax jaya chiqaruw purintäna ukat ladoparux jist"ararakïnwa. Jupax mä jisk"a - 40 milímetros ukaniwa, ukatx janiw kunas inclinado ukhamäkiti.
  Alemania markankir tanquejj mä thuqtʼäwimpiw phallawayi. Jisa, suma uñnaqt"aninakax wali ch"amampiw chhuxriñchjasipxirïna.
  Jupanakax nuwasiñ suma uñnaqt"anïpki uka graciampiw jikxatasipxi.
  Ukampis conchas ukanakax pasañkamax sillp"ipxi, niyas armaduraruw llamkt"apxi.
  Kimsa tunk pusinix wali axsarkañawa, ukat jupax mä jaqir uñtasitawa, jupax trickles taypin saltaski.
  Elizabeth kullakajj qʼala kayumpiw wasitat pallapallanak jaqontäna ukat akham sasaw qʼochüna:
  - Nayax taqi kuns lurasmati, ¡Wehrmacht ukarux katuyasiñampiw ch"allt"añäni!
  Chiqpachansa, ukham imillanakampixa, saxra pachpaxa janiwa axsarkañapakiti. Ofensiva nazi ukax agresiva ukhamäkchisa, ukat jupanakax walja tanques ukanipxi ....
  Ch"amanakax janiw kikpäkiti. Autonakan jakhüwipax niya kipkakïkchisa, alemán autonakax jukʼamp llampʼukiwa. Walja tanques soviéticos ukanakax k"achawa ukat janiw sum nuwasiñatakix wakicht"atäkiti nazi monstruonakampi.
  Ukampis Elizabeth ukan tripulacionapax muspharkañanak lurapxi ukat yaqha "Pantera" ukarux sarkasax ch'axwapxi.
  Komsomol ukankirinakax pistolampiw ch"axwapxi. Jupanakax chiqaparuw ch"axwapxi. Jupanakax t"ijtapxi, q"ala kayuni, muyu talonanakampiw lliphipipxi. Ukat uñisirirux chiqapuniw chʼalltʼañama.
  Alenkax wali munasiñampiw kamachi:
  - ¡Janiw imill wawanakax jaytanukupxañamäkiti!
  Ukat jichhax cañón ukax mä proyectil ukar thuqt"i, chiqpachapuniw T-4 ukar ch"allt"i, aka tank ukar ch"allt"asa. Ukampis akanxa, chiqpachansa, "León", janiw ukhamakiti apsuñaxa. Ukat akanx yant"añamawa.
  Anyutax q"ala kayunakan yanapt"apampiw auto uñacht"ayi ukat chiqpachapuniw tukuyat tukuykamax ninamp phichhantawayi, akham siwa:
  - ¡Comunismo ukar jach"añchaña!
  Allax wali chiqaparuw ch"iyar jaquntaraki ukatx akham sasaw yapxati:
  - ¡Heroísmo ukar jach"añchaña!
  Aka chiqan nuwasir imill wawanakat janiw kuns sañjamäkiti - jach"a clase ukat aeróbatica!
  Mariaxa, proyectil pistola manq"ayasa, q"uchutayna:
  - Jilïri jach"a jach"a jach"a tukuña
  Jiwasan jamach'inakan t'ijtäwip thaqhapxam...
  Ukat sapa hélice ukan samsu, .
  ¡Jiwasan fronteranakasan sumankañapa!
  Marusyax saskakiwa, Fritz ukarux pallapallampiw ch"axwawayxi:
  - Chiqpachansa ukaxa....
  Rusonakan heroísmo masipa ukat janiw rusa jaqinakakix taqi kunan uñacht"ayasiwayi ...
  Cuco sat animalan tuputa, amuktʼat istʼasitapajja, mä reloj chiming ukhamänwa, ukat trincheranakaruw chʼalljjtäna. Jan sinti uñtʼat quqanaka, thaya thaytʼanxa chʼuxña coronani, precursoranakjamaw arunttʼasipxi, qarjata pallapallanakaruw arunttʼapxi. Yaqhipanakatakix akax mä kasta iwxt"äwjamaw amuyasispa - jupanakax sapxiwa, ¡jutir pacharuw sarapxäta!
  Vladimir Mikhailovsky jupan p"iqinchat batallón ukax nayrir ch"axwawinakanx jan sinti qhuru chuymampiw jawq"jata, juk"ampis mayo phaxsin atipt"ata, jichhax jank"akiw reclutas ukanakamp phuqhantat uñjasi, mä jan walt"ayir chiqar ch"amanchañataki. Inti jalsu tuqirux kimsa kilómetros ukch"a jayankasinx Don umax ch"axwañ nina nakhantat taypinw t"ijt"i.
  Jila parte cañanakajj nina naktayañ bombanakampiw qʼañuchatäjjäna, umajj hollín toqetwa chʼiyarar tukuwayjjäna. Kunjamtï jachʼa fósforonakax llakit pʼinqachatäki ukhama, uka puente pilanakax tʼunjatäki uka olampiw sapaki saytʼatäski, ukat soportenakjamaw irnaqtʼapxi.
  Botenakanjja, uka markankir precursoranakajj yapunakan regalonakapwa aptʼasipjje, ukhamarak soviéticos heroico pallapallanakatak municionanak cajanak aptʼasipjje, jupanakajj wali colerat nazi tamanakamp jiwañar puriyañatakiw wakichtʼatäpjje.
  Ukatwa pusinix mä jachʼa cajat lobo sat quqanakamp chʼuqtʼat mä quqar ayxatapxäna. Ukanjja, wali sum camuflat antitanque armajj mä mohawk ukham embuscada ukham llawintatäskäna. Kimsa pallapallanakampi ukat Alesya sat chʼiyar nayrani artillerompiw uka pistola ukan irnaqasipki. Mä imill wawa, wali jisk"a, ukampis amparanakapax qarjata irnaqatapat sinuwa. Jupax yant'arakiwa, waynanakamp chika, mä trampa wakicht'añataki, mä tanque jan ukax "vehículo blindado" de la rebaño nazi ukax qullu natural uksat pasañ yant'aspa ukhaxa.
  Pallapallanakax, jilpachax wali taqpach jan barbanipxiwa ukat janiw pallapallanakax utjkiti, waynanakaw mä jisk"a curso de reclutamiento tukuyapxi - mä phaxsi chikatani, ukatsti, chiqans, pre-conscripción ukan yatichäwipax URSS uksanx wali suma utt"ayatawa.
  Yaqhip nuwasirinakax nayratpach experiencianïpxiwa. Jupanakax jisk"a uywanakat sipanx mayj mayjawa, cerdas ukanakanxa, ch"ullqhi sarnaqawipanxa, yaqhipanakax wasitat ch"uqt"atawa. Yamas mä nayrani Ivan sat chachajja, cheqpach piratar uñtasitänwa, jupajj barbap jaytawayi. Alférez suti, ukat niya mä pä ordenanak kunayman ch"axwäwinakan katuqata, jan ukax juk"ampirus nayrïr Moscú jak"an. Kunawsatix, jan lurañjamäkaspas ukhamaw amuyasïna: Fritz ukarux sayt"ayapxäna, ukat uñisirinakaparux mä pä patak kilómetros ukch"a thakhinak irpapxäna, allqamarinakar jawq"jirinakarjama.
  ¿Qhawqha jaytjata yänakas Fritz ukan utjäna? Inas jan sinti ukhamäkchiti, ukat walja kutiw tanques ukanakax utjäna, jan ukasti cañones ukat ametralladoras ukanakamp blindados portadores de personal ukanakax pusi tunk mayan maranakan verano ukat otoño ukanx infantería soviética ukarux wali llakitaw t"aqhisiyapxäna - ¡mä tunka payan mä centavo ukjamas!
  Ukampis kunapachatix escarchax kimsa tunk grados ukjat jiläxän ukhax taqi uka monstruos teutónicos ukanakax jasakiw sarnaqañ yatipxäna ... Gasolinax congelatäxänwa ukat grasax congelatäxänwa.
  Ukampis llakisiñaw nazis ukanakar tukuyañkamax jan tukuyañjamäkänti. Mä chiqanx comando ukan juchapatwa, jupanakax jach"a ch"amanchirinakaruw mayipxäna, kawkhantix unidades alemanas ukanakax tantachasipkän uka markanakar ch"axwañataki. Jïsa, ukat descongelación ukax purinxiwa - jan walïpan ...
  Primavera ukanx Ivan jupax payïr orden jikxatarakitaynawa - jupax suerteniw mä general ukat walja oficiales ukanakar jiwayañataki, mä emboscada ukan utjatapata. Ukampis uka nuwasïwijj mä jukʼakiw atipjäna. Uka arknaqañ pachanx mä chhaqhat t"aqaw Ivan Krasnov juparux ajanupar ch"allt"äna, ukat nayrapax janiw utjkänti. Ay, akax mä ch"axwawiwa, ukat janiw wawanakan peliculapakiti, kawkhantix nayrïr jaqix taqiniruw ch"allt"i, ukat patak ametralladoranakas janiw juparux ch"allt"kaspati.
  Ukat jichhax jañchin ch"ama irnaqañanak lurapxañapawa: trincheras, celulas ukat ch"usawjanak allsuña.
  Precursoranakax jupanakar yanapt"apxi, yapunakax samarañjamawa ukat pachpa wayna tawaqunakax jilïr jilanakapar yanapt"añatakiw achikt"asipxi. Ukat sinti taqe chuymaw irnaqtʼapjje, jukʼamp lurañatakiw chʼamachasipjje, janiw chʼamap jaktʼapkiti. Ukhamaw venanakax phust"asipxäna ukat wawanakan bronceado, calloused amparanakaparu ukat q"ala, ch"uxña kayunakaparux mistunipxäna. Uka pachparakiw wali q"uchuñx atipjasipxi;
  Jiwasax comunismo wawanakan nayrïr irpirinakapätanwa - .
  ¡Mä nina, mä carpa ukat mä corneta timbre!
  Invasión del fascismo maldito - 1.1.
  ¡Khitis mä colerat atipjäwi suytʼi!
  
  ¿Kunsa uka nuwasïwinakan atipjawaytanjja?
  Jan ukajj ¿uñisirimpi nuwasiñanakanti uk jikjjatawayta?
  Nayrajj akapachankir wawanakakïpjjayätwa - .
  ¡Ukat jichhax yurïw uraqin nuwasirinaka!
  
  Ukampis Hitler jilatajj capitalasar mä paso sarawayjjäna,
  ¡Uka cascadajj jan jaktʼkay bombanak jaqontäna!
  Ukat nayatakix Awkix alaxpachat sipans juk'amp sumawa - .
  ¡Jichhax wila inti jalantux purinxiwa!
  
  Jiwasax agresión ukarux qhuru chuymampiw jaysañäni - .
  ¡Jupa pachpas, ¡ay, jiskʼa jachʼa tukupkchisa!
  Ukampis uka espadax mä fragil wayn tawaqun amparapankiwa - .
  ¡Supayan legionanakapat sipansa jukʼamp chʼamaniwa!
  
  Tanques ukanakax avalancha ukat avalancha ukar jank"ak puripxpan, .
  ¡Ukat uka fusil kimsaruw jaljapxta!
  Policianakajj qhepäjjat jan walinak lurapjjpan, .
  ¡Ukampis Qullan Diosaw jupanakar wal mutuyani!
  
  ¿Kunsa amtapjjta? sumankañ lurañanak lurapxam
  Ukat ukatakix ¡ay, ¡disparañaw wakisïna!
  Samarañajj niyaw ajjtaskchejja.
  ¡Ukhamarakiw nuwasiñanakax utjaraki!
  
  Imill wawampixa q'ala kayukiw t'ijtxapxta - .
  ¡Qhixu qhixus purintäna ukhasa, mä chhijchhix qʼañunakjamaw nakhanti!
  Ukampis jan axsarapxamti, wawanakar uñt'apxam -
  ¡Fascista ukax jan axsarasaw ataúd ukar mä bala ukamp jaquntatäni!
  
  Aka chiqanx Fritz uka jan wali empresaruw uchapxi,
  ¡Ukat mayni axsaririnakax jaltxapxiwa!
  Jiwasax infantería ukarux ch"axwañanx mä guadado ukham t"unjapxtanwa - .
  ¡Janiw wayn tawaqunakan verano urun jark"atäktanti!
  
  Atipjawi phuqhawi, mayo phaxsina, 2016 marana.
  Jichhax thaya thayt"awix ch"uxña, ch"ullqhi chhijchhiruw puri!
  Uka waynax q'ala kayuniwa, kullakapax q'ala kayuniwa,
  ¡Trapos ukanx wawanakax jach"a pachan uñt"asipxäna!
  
  ¿Kawkitsa uka chʼamanakajj juti?
  ¡Llakinaka ukat thaya aguantañamawa, uka munañaxa!
  Kunapachatï mä amigojajj sepultura manqha tupunïkäna ukhajja,
  Kunapachatix mä amigox jacht'asi - ¡jiwañ munta!
  
  Cristow precursoranakar bendiciwayitu,
  Jupasti sänwa: ¡Awki markajj Diosan churatawa!
  Ukaw taqi kunat sipansa nayrïr iyawsäwixa,
  ¡Soviético, qullan marka!
  Jayankir tanquenakajj jakʼachasipkäna ukanakan istʼasi, avionanakajj alajjpachanwa thuqtʼasipjje. Ukat muyuntañatak jachʼa armanakajj niyaw warariski. Wali phallañ conchas ukanakan ch"allt"atapatxa, uraqi ch"uqi ch"uqi ukat ch"uñu ch"uñunakax alaxpacharuw jach"ar jaquntatäxi. Akax jupax ch"axwäw liyt"aski. Mayor Vladimir Mikhailovsky jupax prismáticos ukanakaw amparanakapan katjata, jupax avalancha de acero fascista jak"achasisin uñjaski. Precursoranakar qhepäjjar irpañwa chʼamachasipjje, ukampis janiw sarjjañ munapkiti ukat nuwasiñatakiw fusilenak mayipjje.
  Janiw taqinitak armas ukanakax utjkiti, ukampirus uka chiqankir wawanakax caza fusiles ukat arcos deportivos ukanakas apanipxarakïnwa. Taqinipuniw jan axsaras ch"axwañ munapxi, atipt"añ munapxi. Ukatx janiw Pachamaman qhipa amuyump jiwañax irnaqkaniti.
  Mayor Mikhailovsky jupax akham kamachi churaraki:
  - ¡Janiwa jani kamachimpi nina naktayañati!
  Chiqans jupanakax pä " pusi tunk phisqhan " ukhakiw taqpach batallón ukatakix utji, ukax sañ muniw jupanakan ch"amapax Krauts ukar jak"achasiñatak jaytañawa.
  Nayraqatax, kunjamtï nazis ukanakax yatipki ukhama, juk"amp jark"aqat autonaka; tanques T-4 ukat autopropulsadas armas "Hunter". Jupanakax juk"amp k"acha k"añaskunakataki ukhamarak mä juk"a qhipharkir infantería ukanakatakiw chiqawj lurapxañapa.
  Nazis ukan autonakapasa motocicletanakapas jichhax awisax nayrar sartañ axsarasaw juk"amp juk"ampi juk"ampi juk"ampi ....
  Ukampis Julio Petrov precursorax janiw ina chʼusat akan qhiparapkänti sasaw qhanañchi. Mä juk"a antitanque mina, utat lurat cola ukamp ch"allt"ata, ukat césped patxanx alambre yanapt"ampiw jan uñjkaya, tocón taypin sarnaqaski, chiqaw T-4 oruga manqhan.
  Uka chʼuqi sat animalan acero placanakapax mä jiwayir regalo patxaruw ikipxi. Uka phallawix janiw sinti ch"amanïkaspas ukhamäkiti, ukampis larugax ch"iyjataw uñjasi, ukatx Hitleran tankipax chhullunkhañ qalltawayi ukat torretapampix muyuntawayi.
  Yaqha yuqall wawanakax ukham aparatonak apnaqapxi. Kunjamakitix infantería alemana ukax axsarañjamawa, ukat tanques ukat autopropulsadas armas ukanakax jan jark"aqasiñjamaw nayrar sartapxi, ukhamax ukatw mutuyatäpxani.
  Uñt'at "Hunter", jisk'a silueta ukat ch'aman armadurani, mä tortuga aplanada ukar uñtasitawa. Aka autopropulsado armas ukax jichhakiw frente soviético-alemán ukan uñstawayi. Suma apnaqañ luratapata, mä cañón ukax mä suma jayaruw mantaspa ukat nuwasïwinx jakañjamawa, ukat jank"akiw Hunter ukax mä parábola ukar tukuwayi.
  Ukampis chhuxriñchjatanakapax wali ordinario ukhamawa, ancho ukhamäkchisa ... Ukampirus juk"amp askiwa auton manqhap t"unjaña ukat repuestos ukanakamp manqhat thuqhuña.
  Akax mä "Hunter" ukan t'unjata, mä fragata pirata ukar uñtasit timón p'akjata, ladopar liwxatasin T-4 ukar ch'allt'asi. Ukat acerot lurat panpacha ataúdnakax orugas ukanakan qhantʼañ qalltapxäna, ukat mä qhawqha tiempotxa municionanakan phallatapat phallapxi.
  Nayratpachaw tunka payan medio peso autonakax p"akjata ukat jan kuns kamacht"ir sayt"apxäna.
  Ukampis jupanakan qhipäxapanx mayni varanakaw utjäna, jukʼampisa walja blindatanakaw utjäna. Akax autopropulsada arma "Hunter" ukax velocidad yapxati ukat ... Mä disfrazado p'iyaruw jaquntawayi. Uka ch"uqi ch"uqikiw alaxpachat mistuni ukat jan kuns kamacht"asaw sarnaqapxi.
  Precursoranakax wali kusisitaw jikxatasipxi. Mä chiqanx allsut p"iyanakanx utan lurat explosivos ukanakaw utji. Ukax amparamp lurat thakhin luratawa. Chiqansa, dinamitat sipansa jukʼamp jan chʼamani, ukampis carro manqhan jan chʼamanïñapatakix wakisiwa.
  Fritz jupax wali jiwataw jikxatasi, portaaviones blindados ukanakax jan walt"ayataw uñjasipxi, yaqhipanakax zonas peligrosas ukanakat pasapxi, ukampis granadas ukat explosivos ukanakamp jaquntataw uñjasipxi.
  Aka chiqanx jank"ak amuyt"ir wayna ch"axwirinakas jisk"a catapultanak lurapxäna. Jupanakax mä bolsa especial de espíritu de madera destilada ukampiw elementos de pólvora ukamp ch"allt"at jaquntapxi.
  Kunapachatï chʼalltʼatäki ukhajja, nazi sat transportenakan jukʼamp jiskʼa armadurapajj jaytawayi, ukatwa tripulacionanakajj chʼiyar nina nakhantayasipjje. Llakisiñat loco, Fritz jupanakax chuyma ch"allxtataw arnaqasipxi ukat axsarañat ajanunakap t"ijt"ayasaw ch"iqintasipxi.
  Yaqhipanakax yänakapsa jaytxapxarakiwa...
  Mä llakikiw walja uñisirinakax utji, yaqhip k"añaskunaka, ametralladora ninampiw taqi kuns umamp phuqhantayapxi, trincheras ukar jak"achasipxi.
  Ukat erizonakaruw tinkupxi ... Alesyax pusi tunk phisqhaniruw irptaski . Chiqans janiw T-4 ukat "Hunter" ukanak p"iqimp apt"askätati, jan ukasti ladonakaruw yant"asma. Janiw kunas blindado apt"asirinakat arsuñax utjkiti. ¡Taqinipuniw p"akjapxani ukat wila q"añut metal thuqhu wilampiw pampanak lurapxani!
  Mä jisk"a calibre armax walja ventajanakaniwa mä jach"a armat sipansa - tasa de fuego, facilidad de camuflaje. Ukat kunjamsa amtanakar ajlliñ yatipxi.
  Nazis sat jaqinakax hiena sat animalar uñtataw sallqjasipxi. Ukat soviético waynanak taypinx jiwatanakas usuchjatanakas utjarakiwa. Jichhak jakañ qalltapki uka nuwasir wayn tawaqunakax jiwapxi ukhaxa, jukʼamp llakiskañawa. Akax mä wali jisk"a precursora imillawa, mä paquete explosivo ukarux juk"akiw apthapi, ukampiw mä tanque medio T-3 ukan pistas ukar t"ijt"i. Mä jan wali cajax mä jach"a, ukampis jisk"a troncompiw jaltawayxi ukat ukat mä cuadrado torre ch"iyjasi.
  Ukat pallapallanakax wasitat granadanak jaquntapxäna, ukat ametralladoranakaw uka motocicletanakar jaquntañ qalltapxäna. Ukat Hitler chachan pallapallanakan p"iqinakapax p"iqip ch"allxtawayxi, kunjamatix puqut cerezanakax granizompi t"unjatäki ukhama.
  Ukat jachʼa motonakan gas tankinakapaw phallasi, ukat wali colerat nina jawir jaqontasaw mistu. Infierno genionakan chʼaxwäwipax utjkaspa ukhamaw amuyasi. Akax mä qawqha blindados portadores ukanakaw jan wali irnaqir masinakapamp chikt"asipxaraki.
  Alesyax "Hunter" ukar uñacht'ayasax casco ukan alaya tuqiruw amti. Ukar puriñax ch"amawa, ukampis akax uka jan sinti khuyapt"ayasir autopropulsado pistola ukar p"akintañatakix mä ch"amakiwa. Suma kuyuña, ukatxa turkañawa.
  Pistolax mä llamp"u retroceso ukaw churaraki, ukat fascista maquinax chikataruw jaljasi. Ukat esvástica ukamp banderax wila laq"aruw jaquntatäna.
  Alesyax akham sasaw jiskht"asi:
  - Justicia ukaxa sacrificio lurañawa, caridad ukaxa qullqi churañawa, ukatxa mä chiqapa lurawi suma sartañatakixa sacrificio lurañawa wakisi!
  Mä turno, artillero imillax q"ala jan isin samart"i, ukhamat Uraqin biorritmos ukanakap juk"amp sum jikxatañataki, ukat ch"uxña samañapax suelanakapampix ukat wasitatw ch"axwawayxi, insidioso T-3 ukarux articulación ukar ch"allt"asi.
  Uñjasispawa niya taqpach tanques medios de la armada nazi ukanakax nayratpach jan ch"amanchatäxiwa. Aka qhipïrix mä precursor waynaw t"unjatäna, usuchjatäkchïnsa, mä barril ukarux ch"allt"äna, carburo explosivo, carbón laq"a, aserrín ukat mä jisk"a fósforo ukamp mistu. Heroico wawax janiw ch"amanïxänti barril ukar ch"allt"añataki, ukat Andrey masipax t"ijtäwin ch"akkatasinx pusi tunk tonelada Shmel asalto autopropulsado arma ruedas manqhar jaquntäna. Mä cañón obsequio de calibre 150 milímetros ukaw jalxatäna, ukatx jach"ar aptataw qhiparäna. Ukat precursoranakan almanakapax chʼiyjata janchipat liwxatasinxa, mä kusisit alaxpachankir reinoruw jankʼak sarapxäna, ukanxa janipuniw nuwasiñas tʼaqhisiñas utjkiti.
  Transportistas fascistas qhispipkäna ukanakax juk"amp llamp"u irnaqir masinakapan yanapt"ap chhaqhayasax qhipäxar kutt"añ qalltapxäna ... Wagner jupan musicapan wararitapax tukusxänwa, ukatx mä vuelo general ukaw qalltawayi.
  Vladimir Mikhailovsky sat chachajja, nayraqatapat wila pichthapisajj akham sänwa:
  - Mä rusa ch"axwirix sayt"ataw jiwaspa, ukampis janipuniw qunqurt"asis jakkaniti! Rusia markax wilañchaspawa, ukampis ¡janiw kuna wilas jan axsart"irïñasataki ukat Pachamamar jan jithiqtañas wilaruw tukuykaniti!
  Ukat qhispipki uka precursoranakax ukax chiqaw sapxiwa... Waljanix nayratpach phichhantat ukhamarak usuchjat uñjasipkchisa.
  Ukat Anastasia Vedmakova ukat Akulina Orlova jupanakax alaxpachan ch"axwapxi, jupanakax jach"añchat Marsella ukamp atipt"asiñatakikiw wakicht"ata, jupax nayraqatw pusi patak jila avionanakax jaquqaniwayi, ukatakix phisqhïr grado Cruz de Caballero de la Cruz de Hierro ukan qurimpiw katuqawayi encina laphinaka, espadanaka ukat diamantenaka.
  Ukampis imill wawanakax taqe chuyma chʼaxwañ amtapxatapatwa qhan amuyasi. Akax pachpa bikini ukat q"ala kayuniw nuwasipxi. Ukat Luftwaffe avionanakaruw ch"allt"apxi.
  Anastasia kullakajj qʼala kayunakapan yanaptʼapampiw pistolajj kawkhantï uñchʼukipki ukaruw uñtäna, ukat fascistaruw jaqontäna, ukat akham siwa:
  Iyawsäwisajj wali jachʼawa
  ¡Wiñay wiñayatakiw utjani!
  Ukat masiparux nayranakap ch"irmthapi. Akulinax fascista ukarux t"unjaraki, juparux ch"allt"araki, wali chiqaparuw q"ala kayunakap apnaqasa ukat chhuxriñchjaraki:
  - ¡Comunismo amuyunaka jach"a kankañapataki!
  Ukat perla kisunakapsa qʼal apsu. Akax ukham ch"axwiri ukat yatxatat tawaquwa.
  Ukat kisunakapampix lliphipi.
  Anastasia, yaqha alemán avión Yak-9 ukamp jaquqanisa, wali ch"amampiw chhuxriñchjasïna:
  - Rusia markan águila ukax planeta patxankiwa, .
  Ch"iwinakap ch"iqiyasa, ukax sartaniwa...
  Uñisirinakax juchañchatäpxani
  ¡Atipjatäniwa, p"akjata!
  Akulinax munañapampiw uk chiqanchawayi, uñisirinakapar t"unjasa:
  - ¡P"akjasiniwa!
  Chiqansa, suma as imillanakax alemanes taypin uñstapxarakïnwa. Albina ukat Alvina jupanakax machaq ME-309 ukan ch"axwapxi. Ukham nuwasir nuwasirinakax lunthatasipxänwa.
  Ukat soviético sat avionanakaruw muspharkañ chʼamampi tʼunjapxi. ME-309 ukax wali ch"aman avión ukaw kimsa cañones aéreos 30mm ukat pusi ametralladoras ukanakamp armado. Ukham monstruo contraxa, rusa autonakax janiw sayt"apkaspati.
  Jaquqanipxani ukhaxa, jan khuyapt"ayasisa ch"axwapxi.
  qʼala kayunakapan yanaptʼapampiw avionan cañónap kawkhantï uñchʼukipkäna ukar qʼochüna. Uñisirinakar jawq"jasaw akham säna:
  - ¡Kimsïr Reich ukan atipt"añapataki!
  Ukat jupax lakap uñacht"ayäna.
  Alvinax uñisirinakaruw jawq"jarakïna. Jupax Yak-9s soviéticos ukanakaruw khuchhuqatayna ukat cooed:
  - ¡Jiwasan ejercitosan jach"a fronteranakapataki!
  Ukat amigonakaparux nayranakap ch"allxtayäna.
  Ch"axwawinaka, facturas ukanaka jikxataña ukat Huffman. Jupax janiw jach"a as ukanakat maynïrïkiti, ukampis jank"akiw nayrar sartaski. Ukat infiernon monstruo sasaw sapxarakisma.
  Alemanonakax juk"at juk"atpachas, ukat jach"a chhaqtäwinakampiw Volga quta thiyan sarnaqapxi, Caspio qutar jak"achasipxi.
  . JANK"A #2
  Ch"amanakax qhanaw jan igualäpkänti. Aviación fascista ukax juk"amp chuym ust"ayirïnwa. Focke -Wulf jupax walja jaqinakaw frente ukar mantawayi ukatx ch"aman armas ukat jank"akïtapax Ejército Rojo ukatakix mä jan walt"äwiruw tukuwayi. Ukhamarus aka autox wali ch"amaw uraqir jaquntañataki. Jupajj wali chʼamaniwa ukat wali blindatarakiwa.
  ME-309 ukax mä jan wali muspharkañjamarakiw pilotos soviéticos ukanakatakix jank"aki ukhamarak armas ukanakampi. Ukat jupax niyaw unidades soviéticas ukanakarux ch"iyjatayna.
  Posiciones soviéticas ukanakaruw bombardeawayi ukat machaq bombardero Yu-288, mä wali ch"aman maquina. Pusi tonelada bombanak carga normal ukan apt"ata, ukatx suxta tonelada versión recarga ukan apt"ata. Ukat jupax unidades soviéticas ukanakarux chiqaparuw katuqatayna.
  Rommel jupax mä comandante ukhamaw clasep uñacht"ayarakïna, ukampis Mainstein ukham uñacht"ayarakïna.
  Alemananakax juk"amp jak"achasisinx Astrakhan markaruw jak"achasipxäna. Ukat, jan suyt"ataw comando soviético ukatakix Fritz ukax Volga uksanx Kamyshin uksaruw ofensiva ukar sarawayi. Ukajj jan ajjsartʼasaw lurasïna, ukampis wali chʼamanïnwa. Ukat jupanakar jarkʼaqañax chʼamäkchïnsa.
  Ukampis Ejército Rojo ukan arxatäwipax wali ch"amaniwa ... Mä semananx nazis ukanakax phisqa tunk kilómetros ukch"a nayrar sartapxäna ukatx sayt"ayatäpxänwa.
  Jupanakax contraataques ukanakamp jikisipxäna, unidades soviéticas ....
  Uka pachparakiw japoneses jupanakax Alma-Ata ukarux mä ofensiva uñstayañ yant"apxäna. Ukat uka qhepatjja, wali chʼama chʼajjwäwinakaw utjäna.
  Imill wawanakax chachanakamp chikaw nuwasipxirïna, ukat inas jupanakat sipans jukʼamp sum chʼaxwapxirïna.
  Margarita Magnitnaya ukat Tatyana Bulatnaya - suma imillanaka, ametralladoranakat jaqunukuta.
  Jupanakax samurainakaruw jaquqanipxäna ukat q"uchupxäna:
  - Janiwa samkampi jaljtañäniti, .
  Jakäwin nayrïr amtäwipax wali wakiskiriwa...
  Uraq patat wasitat uñjapxtaxa,
  ¡Colerat ataques ukanakan torbellinonakapa!
  Margaritax q"ala kayunakapamp jiwayir granada jaquntäna, japonés jaqinakar ch"iyjasaw q"ucht"äna:
  - Janiwa khitis jark"kistaniti, .
  Janiw khitis atipt'kistaniti...
  Wehrmacht ukarux uraqiruw imt'añäni , .
  ¡Jiwasan amigonakajajj monolítico ukhamawa!
  Tatyana, uñisirinakaruw pallapallanakamp jiwayasax iyaw säna:
  - ¡Chiqpachansa mä monolito!
  Japoneses jupanakax Alma-Ata uksanx nayrar sartasipki. Walja pallapallanakaniwa, kunayman kasta reservanakanirakiwa. Ukanakax nuwasir waynanakawa. Ukampis imill wawanakax jupanakarux khuchhuqapxi. Jan chʼamanïsaw nuwasipjje.
  Tatyana Bulatnayax yaqha granada jaquntäna, samurai ukar ch"iyjasaw q"ucht"äna:
  - ¡Jach"a lurawijataki!
  Ukat nayranakapajj chʼiyjatäna, zafiro colora. Kusisiña imilla, janiwa kunsa arskiti.
  Ukat Margarita, q"ala talonampi, jiwañ regalo aptasin jaquntani, japonés pallapallanakaruw ch"iyjani.
  Ukat akham qʼuchtʼapxam:
  - ¡Taqi kunasa ch"axwatawa, ch"amakt"ayata, t"aqhisiña jan walt"awinaka mä thaya thayt"ani!
  Ukat mayamp q"ala kayunakap jaquntäna, mä limón japonés ...
  Mä q"ala jan isin cinturakama ukat q"ala kayuni nuwasir Oksana jupanakar jak"achasisinx mä caja de granadas ukar jalxati, jisk"at arumpi:
  - ¡Ukaxa wali thaya imillanakawa!
  Ukat kimsa nuwasirinakax q"uchupxäna:
  - ¡Samurai ukaxa uraqiruwa t"ijtäna, acerompi ninampi ch"allt"ata!
  Ukat suma uñnaqtʼanakajj wali colerat nuwasipjje. Nina, uma, cobre tubonak taypinsa janiw inamayäkänti.
  Aka chiqanx Oksanax q"ala kayumpiw mä granada jaquntäna, japonés Chikha light tank ukar ch"allt"asa. Ukhama, ukax mä jach"a amtäwiwa.
  Margarita, uñisirinakaruw ch"axwantäna, akham sasaw q"ucht"äna:
  - ¡Jan iyawsäwinïkasas iyawsasmawa! ¡Janiw kuna negocios lurañjamäkiti!
  Tatyanax logicamente akham siwa:
  - ¡Kuntix jumax siskta ukax mä paradojawa!
  Margaritax q"ala kayunakapamp granada jaquntäna ukat amuyt"asisaw akham säna:
  - ¿Janit genio ukax paradojas ukan amigopäki?
  Tatyanax mä turno churäna, samurai sat jaqiruw khuchhuqäna ukat iyaw sarakïna:
  - Chiqpachansa, amigo!
  Ukat nuwasirinakax apthapisinx larusisaw phallapxäna... Imill wawanakampiw nuwasipxi, ukat kunas yaqhax sapxiwa... ¡Janiw muspharkañakkiti, Rusia markanx taqiniw kunjams imill wawanakax nuwasipxi uk amtapxi!
  Oksanax jach"a nivelan ch"axwaski, chiqpachansa. Ukat kunayman chiqanakatw chʼiyar jaquntaski, ukat imill wawax mä muytʼir pataruw muyunti.
  Ukanakax suma uñnaqt"aniwa, janiw khitirus kuns jaytapkaniti. Ukat jupanakax traición ukarux masticapxani, samurai ukanakamp chika.
  Nina irpxaruwayi ukat Angela. Imill wawax wali qhuru ukat wila ñik"utanirakiwa. Ch"axwirinakax q"ala kayukiw nuwasiñ munapxi ukat jach"a jach"a lurawinakampiw lurapxi.
  Angelax turno churaraki ukat larusisaw akham säna:
  - Jan axsarasaw nuwasiñar sarañäni,
  ¡Soviéticonakan chʼamapatwa!
  Ukat qʼala kayunakapampix mä jiwayir limón jaquntäna.
  Ch"axwawinakax sarantaskakiwa ukatx jichhax japoneses ukan ch"axwawipax tukusxiwa ....
  Niya pusi tunka kimsani julio phaxsi tukuyaruw purini. Nazinakajj pachpa Delta del Volga sat cheqaruw jakʼachasipjjäna, ukat ukanwa nuwasiñanakajj qalltasïna.
  Elizabeth kullakampi tripulacionanakapampejj wal chʼajjwapjjäna. Nayrïr Tigre-2 tanques ukanakax nayraqatar puriñ qalltapxäna. Jupanakax "Pantera" ukat "León" ukanakar uñtasitawa, ukampis kunas uka taypinkiwa. Ukhamaraki ángulos de la inclinación racional de la armadura ukatxa mä arma de cañón largo calibre 88 mm calibre 71 EL. Suxta tunka llatunkani tonelada pesaña, ukatxa jak"a tanka "León", armadura tuqita, ukampisa mä juk"a jisk"a jach"a.
  Jach"a tankanaka, janiwa kunsa sapkätati.
  Elizabeth ukat imill wawanakax alemanes ukanakaruw thaqhapxi. Jupanakax T-4 ukx p"akintasinx akham sasaw chhuxriñchjasipxi:
  - Qhana maranaka amuyunakaru jach"añchaña, .
  ¡Precursoranakan arnaqatapajj wakichtʼatäpjjapunim!
  Ch"axwirinakax nayrïr clasenkirïpxiwa sañäni. Ukat janiw jach'a jach'a tukuñak nuwasipkiti, jan ukasti q'uchupxaraki;
  Mayacht"asiwix jan t"unjañjamawa, qhispiyat jaqinakax, .
  Janiw brutal fuerza ukat axsarañas tantacht"atäkänti ...
  Ukat qhant"at jaqinakan suma munañapa, .
  Ukat amistat, qhana, amuyt"awi ukat jan axsart"aña samkanakan!
  
  Jiwasan qhispiyat Awki Markasan jach'añchäwipa,
  ¡Lurañan chʼamapajj wiñayatakiw yanaptʼi!
  Kamachirjam ch"ama, jaqinakan munañapa, .
  Taqi kunat sipansa, mayacht"asiñatakiwa - ¡mä sanu jaqi!
  
  Uka thaya thayt"aniw nayrar sartañ intix jiwasatakix qhant"äna,
  Uka thaya thayt"awinakampi, thaya thayt"awinakampiw nayrar sartasipxta ...
  Qullunak kuynt"apxtanxa, jan pesajenispas ukhama, .
  ¡Taqi uraqpachaw, comunismo tuqir qhant"ata, jutaski!
  
  Jiwasan qhispiyat Awki Markasan jach'añchäwipa,
  ¡Lurañan chʼamapajj wiñayatakiw yanaptʼi!
  Kamachirjam ch"ama, jaqinakan munañapa, .
  Taqi kunat sipansa, mayacht"asiñatakiwa - ¡mä sanu jaqi!
  
  Aka uraqinkir markanakax jilat kullakanakjamaw mayacht"asipxi, .
  ¡Budista, musulmán amigonakax wiñayatakiw!
  Amuyt"añan jach"a kankañapa, mä jach"a suti, .
  ¡Akapachankir taqe markanakajj mä familiakïpjjewa!
  
  Jiwasan qhispiyat Awki Markasan jach'añchäwipa,
  ¡Lurañan chʼamapajj wiñayatakiw yanaptʼi!
  Kamachirjam ch"ama, jaqinakan munañapa, .
  Taqi kunat sipansa, mayacht"asiñatakiwa - ¡mä sanu jaqi!
  Imill wawanakax wali sum q"uchupxi, ukat juk"amp sumaw nuwasipxi, ukat ukham jach"a lurawinakampiw lurapxi. Sarnaqäwix atipt"irinakan qillqatäkchisa ukat ch"axwäwix chhaqt"ani ukhax amtasipxaniti janicha ukax janiw yatiskiti?
  Alenka, pilanakapampix, ukat mä equipo de imill wawanakampiw Delta Volga uksan uñisirinakar jark"aqañatak ch"amachasipxi. Ukat kuntï suma uñnaqtʼanakajj principio toqet lurañ yatipki uk uñachtʼayi.
  Ukat chiqpachansa walja lurañanak lurapxaspa.
  Anyutax q"ala kayumpiw ch"axwaski ukat akham sasaw arnaqasi:
  - ¡Comunismo pachanakaru jach"añchaña!
  Ukat ukhamat taqpach pilax apthapisinx mä arukiw q"uchupxäna, phuqhat ist"asir arunakampi;
  Mä suma destino utjañapatakiw ch"axwapxta
  Jaqinakan jakawip jan ch"amäñapataki...
  Ukat uka maldecido horda ukar ch"allt"aña
  ¡Ukham jan wali uñisirinakax jukʼanikïpxañapataki!
  
  Jiwasanaka patxanxa quri ch'iwini mä querubón ukaw utji,
  Jiwasan mama Rusia markan jach'añchäwipataki...
  Rus' markankirinakax jan atipt'irjamaw iyawsapxi,
  ¡Ukat aka Uraqin taqiniruw jukʼamp suma uñnaqtʼanïpxäta!
  
  Jiwasax Pachamamar ch"axwañatakiw churatätan, .
  Awki Marka jach'a kankañapa arxataña ...
  Ukat awisax jakäwix mä peliculakïkaspas ukhamawa
  ¡Paraison uñachtʼayatäñapäkchisa!
  
  Taqi jaqinakawa mä samka phuqhañasa,
  Razonable iyawsaña comunismo ...
  Ukhamat aka Uraqin jukʼamp kusisiña utjañapataki,
  ¡Ukat revanchism ninanakax janiw jutkänti!
  
  Jiwasan zar, jach"a genio Pugachev,
  Jupax yapuchirinakaruw qullan ch"axwäwir jiltayäna ...
  Kuna negocios ukanakas amparaparuw purini,
  ¡Ukat q"ala kayuni imill wawar munasiña!
  
  Supayat sipansa jukʼamp chʼamanïñäniwa
  Kunawsatix ciencia ukan horizontes ukar mayjt"ayktan ukhax...
  Jan wali jaqin kayunakap manqhan ch"allt"ata, .
  ¡Mä aorta chʼiyjat wilajj mistuskchïnsa!
  
  Jisa, jiwasan chiqap amigonakasawa,
  Jiwasax Pachamamar juk'amp kusisiyañasawa ...
  Jaqinakax taqiniw mä familiarux iyawsapxi, .
  Jach"a k"ajkir Rusia!
  
  Jaqinakar jan axsarasaw horizonte ukar uñtapxam,
  Jan wali qinayanakax alaxpachar ch'amakt'ayapxamti...
  Uñisirinakaruw atipt"añ puntuación churañäni,
  Ukat jumax ukhamätawa, suerte heroe nuwasïwinxa!
  
  Nayax janiw axsarir aru yatkti
  Jiwasax rusanakax janiw kunas jisk'achatäktanti ...
  Jiwasax Svarog ukax mä Janq"u Jesusawa,
  ¡Ukat wiñayatakiw mayo phaxsin kusisipxani!
  
  Imill wawanakampi yuqallanakampi mä muyu thuqt"awimpi, .
  Jiwasax q'ala kayuni imillanakax ...
  Jiwasatakix, taqi kunat sipansa, taqe chʼamani Dios Rod, .
  ¡Janiw jan pʼeqeni loro waynakïñamäkiti!
  
  Ukat Lenin jilataw nuwasiñatak chʼamañchtʼawayistu,
  Yatiñani Stalin jupax uka jach"a lurawiruw bendiciwayi ...
  Mä ch'amani querubón ukaw ch'iwinakap liwxatani,
  ¡Ukat musculonakasajj acerot lurat ukhamakiwa!
  
  Pachamaman jach"a kankañapaxa ukankaniwa
  Diosampi ukham nuwasirinakätasa...
  Aka chiqanx acero espadampiw jach'a kankañapar chiqanchañäni,
  ¡Kawkïr escudos Svarog markan forjatäna!
  
  Mä jukʼa arumpixa, Tatitur chiqa chuymanïñamawa,
  juk"amp k"ajkir jach"añchäwipataki ...
  Jiwasax caballeros águilas ukanakak uñt"tanwa, .
  ¡Jiwasan qhipäxanxa Janq"u Dios Cristo Mesias ukaw utji!
  Aka chiqanxa, mä pistola chiqaru ch"allt"atatxa, "León" ukax qhant"iwa. Jïsa, nazis ukanakax wajjranakaruw chiqpachapuni katuqapxi.
  Ch"axwawinakax sarantaskipanxa, ukhamax wawanakax janiw pachap ina ch"usar apt"apkiti.
  Dasha ukat Vaska jupanakax alemán soldadonakan qhipäxapanw sarnaqapxi. Jupanakax kunjams uka yänakax columnas ukan sarnaqapxi uk uñjapxi. Motocicletas ukanakax jank"akiw jaltxapxi, autopropulsadas armas ukanakax jalnaqapxi. Walja soldadonakaw utji, SS ukat yaqha unidades ukanakas utjarakiwa.
  Vaskax Fernando sat barcon sarnaqatap uñjäna, uka armax alemán autopropulsor wali chʼamaniwa, ukat tankinakaruw tʼunjäna.
  Uka waynax imill wawarux akham sasaw jiskht"äna:
  - Fritz ukanakax Stalingrad markat alay tuqir yaqha ch"amanak sartayapki ukhamaw amuyasi.
  Dashax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Jiwasanakanakasaxa jupanakaruxa kunjamasa muyuyapxani!
  Nemtsev camionat colerat waynanakaruw arnaqasïna. Wawanakax t"ijtxapxi ukat t"ijtapxi, ch"iyar ch"iyar, laq"ampi ch"iyara, q"ala, muyu talonanakapa. Jupanakatakix mä fila churapxarakispaw.
  Uka waynampi imill wawampixa ch"uxña quqanakaruw t"ijtapxäna ukat jaltxapxäna. Dashax wali kusisitaw akham säna:
  - Partidonakax taqi kuns lurapxaspawa!
  Vaskax aka tuqitx iyaw sataynawa:
  - Chiqpachansa... ¡Chiqpachansa atipt"añäniwa!
  Dasha kullakax wali kusisitaw q"ucht"awayi:
  - ¡Atipjäwi suyt"aña! ¡Atipjäwi suyt"aña! ¡Khitinakatix grillete p"akjañ munapki ukanakax! ¡Atipjäwi suyt"aña, atipt"añ suyt"aña! ¡Fascismo ukar atipt"añasawa!
  Vaskajj jankʼakiw uka toqet iyaw säna, ukat qʼala wawanakan kayunakapan amparanakapampix uka laqʼuruw tʼunjäna:
  - Atiñasawa! ¡Mä cuento phuqhasiñapatakiw yuripxta!
  Dasha kullakajj nayranakap chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Ukat ¿kunas? Nayax amuyta, cuento de hadas ukax chiqpachapuniw lurasini, ukat Wehrmacht ukax laq"aruw tukuni!
  Ukat wawanakax pulmonanak patat coro ukan q"uchupxäna;
  Jiwasan aski markasan sutipxaru,
  Kuns comunismo ukax universo ukar churani...
  Jiwasax Tayka Markasarux chiqa chuymanïñäniwa,
  ¡Suma sartañataki thakhi jist"arañäni, creatividad!
  
  Putin jupax Rusia markaruw mä heroe ukham apnaqäna
  Ukampis águilajj tʼijtʼasaw jaytawayäna ...
  Jach"a Fuhrer chiqpachansa hemorroides, .
  Ukampis ¡Stalin ukax mä suti sañ munaraki!
  
  Nayax amuyta, Kimsïr Reich ukan atipt"añäni
  Janiw muspharkañakkiti Putin jupax Stalin ukar sarxatapa ...
  Akapachanjja, mä qori chʼiyar querubón ukaw utji,
  ¡Ukat Supaya-Adolf jilatajj jichhajj loqtatäjjewa!
  
  Alemanes jupanakax taqpach Europa uksankirinakax amparanakapankiwa,
  Ukat África, ukat Asia, ukat estados...
  Ukat Adolf chachajj wali suma jaqëkaspas ukhamwa amuyasi
  Ukampis ¡Fuhrer sat jaqix mutuyatäniwa!
  
  Hitler chachatakix Rusia markax mä granero ukar uñtasitawa,
  Jupax jupan lurañ muni...
  Ukampis comunismo paraíso ukaw utjani, sasaw amuyta,
  ¡Fresas ukanakax ikiñanakar yapuchasaw ch"uxñaptani!
  
  Jan iyawsapxamti, markasax janiw kuna ch'amanïpkiti,
  Ukampis Krauts jupanakax sinti katjapxäna...
  Ukat jumax yatisktawa eslavox janiw kunjamatsa esclavokiti,
  ¡Rusia mamasan sutipxaru!
  
  Ukat Lenin jupax heroísmo ukar ch"amanchawayistu,
  Jupax kunjams lurañax uk uñacht"ayäna...
  Niyakejjay Diosajj cheqapuni mä sapakïchejja, .
  Ukampis ¡jan axsarasaw comunismo ukar iyawsañasa!
  
  rusa uñisiriruxa aynacht"añati ,
  Taqi kunat sipansa, Janq'u Diosax jiwasampiw utji - universo Luriri...
  Nayaw nuwasiñan yanapt'äma,
  ¡Jakäwin suma jikxatatanakapan sapa kuti sarnaqañataki!
  
  ¿Qhawqhakamas munat masinakamar jiwayasma?
  Ukampirus llakisiñawa, ch"axwäwix tukusiñapax janiw kawkhans uñjasiwaykiti...
  Ukatwa ejercitojajj chʼajjwäwinakan jiskʼachatäjjäna,
  ¡Kuntï jan phenqʼaskäta uk luram!
  Akax wayna ch"axwirinakan suma q"uchupawa. Uk q"uchupxäna, ukat wasitat sarnaqapxäna, q"ala, callos talonanakapampix thakhin laq"a rastrillapxäna.
  Wawanakax wali kusisita ukat anqax jakäwimp satisfacta ukhamaw jikxatasipxäna. Janis jiskʼakïkchisa, ajanupax chocolate ukham qʼañuchatawa, ukat ñikʼutapas janiw ukhamäkiti. Jach"a jaqinaka.
  Motocicletar sarir alemán jaqenakat maynïrejj munasiñampiw jupanakar jawsäna. Ukat chukulampiw luqtapxäna. Manq"at awtjata Dasha kullakax amparanakap luqxatäna, ukampis Vaskax mangap jaquntäna:
  - ¡Janiw jisk"achasiñamäkiti!
  Ch"ikhi tawaqux jikxatasïna
  - ¡Nazis ukanakar juk"amp sum mayacht"apxañäni!
  Vaska, jupax pachpa ñik"uta ukat ch"akhanakawa, jupax uka amuyt"awix wali askiwa. Ukat jupax chocolate mayirakïnwa.
  Hitleritax p"iqip ch"allxtayäna ukat p"akjat ruso arumpiw phust"asïna:
  - ¡Q"uchuñ wayna!
  Vaskax p"iqip ch"allxtayäna ukat wali ch"amanchataw q"ucht"äna;
   Uka partidox taqpach Rusia markaruw tantacht"awayi,
  Jan tukuskir yapunakar arxati...
  Chiqansa, jaqinakax ukham chʼamanïtap iyawsapxi
  ¡Soviético uraqix jach"añchatäpan!
  
  Stalin jupax jach"a premio ukhamawa,
  Stalin jupax yatiñan t'ijtäwipawa ...
  Jupa laykux jan axsarasaw nuwasiñama.
  ¡Taqi jaqinakaw Stalinar arkapxi!
  
  Jiwasarojj kusisit chʼiwinak churapjjestu,
  Jiwasax mä jach"a munañanïtanwa...
  Stalin jupax walja yänakan kusisiñapawa,
  ¡Glorioso, jach"a marka!
  
  Stalin jupax universo ukanx juk"amp jach"awa,
  Stalin quri ch"iyar querubón, .
  Jiwasan markasan jan mayjt"ir suerteni,
  ¡Iyawsapxam, wiñayatakiw jan atipjañjamäkiti!
  
  Stalin jupax jaqinakar qhispiyasiñ churäna,
  Uraqpachan jach"a águila...
  Jiwasan Awki Markasataki ukhamaraki qhispiyasiñataki,
  ¡Uka uraqiruw chʼiwinakap chʼiyjäna!
  
  Stalin sat kʼajkir kʼajkir jaqet sipansa janiw jukʼamp jachʼäkiti,
  Jupax jach'awa mä janq'u Diosjama ...
  Espumampi nuwasiña ukat atiptʼaña, .
  ¡Fuhrer ukax niyaw mä ataúd ukar jaquntatäni!
  
  Jiwasan Awki Markar jach"añchasa,
  Uñt"apxam juparux juk"amp suma jan jikxatañataki ...
  Niyaw comunismo taypin jakañäni,
  ¡Ukat janiw yaqha thakix utjkistuti!
  
  Stalin jupax taqpach planetan jach"a jach"a tukuñapawa,
  Stalin jan tukuskir comunismo...
  Luräwinakapajj qʼochtʼatäniwa
  ¡Fascista ukax q"al t"unjatawa!
  
  Stalin chachajj Rusia markaruw jachʼañchäna,
  Stalin jupax warawaranakat sipan juk'amp jach'ar aptawayi ...
  Jupaw uka imperiorojj jachʼar aptäna,
  ¡Stalin jupax mä ideal ukhamawa!
  
  Stalin jupax universo ukarux atipt"iwa
  Jupax mä jach"a flota de estrellas ukaniwa...
  Yant"awinakax edificación ukatakiw utjani
  ¡Stalin jupax comunismo ukaruw puriyani!
  
  Rusia markatakix Stalin ukax intix,
  Ch"amakanx wali ch"amampiw qhant"i...
  Uka tawaqun arupax wali jach"awa
  ¡Janiw aka Uraqin jukʼamp suma pʼeqtʼirijj utjkaspati!
  
  Stalin jupax Svarog ukan uñacht"ayatawa,
  Stalin jupax Rusia markan ch'amap uñstayatayna ...
  Jupax Rod chuymapan jikxati - .
  ¡Jachʼa Yatichiri!
  
  Taqi Uraqpachanxa janiwa juk"ampi suma uñnaqt"ani irpirixa utjkiti,
  Stalin jupax jaqinakat sipan jach"a jaqiwa...
  Jiwasan universosan kusisiñ uñstayañäni,
  ¡Uka rabioso jan wali jaqix t"unjatawa!
  
  Yuqanakajampi Komsomol markankirinakampi,
  Pachamamatakix, mayacht"asis sayt"asipxam formación ...
  Taqi kunat sipansa, jumanakax imill wawanakax tigrenakat sipan juk"amp ch"amanïpxtawa,
  ¡Munat genio Stalin ukax jiwasanakamp chikaw jikxatasi!
  
  Nayax janiw jikxatatanakax jakt"irjamäkti,
  Jiwasax mä flecha ukham jaltxañäni...
  Jiwasan k"ajkir Rusia,
  País Mama ukax comunismo uksaruw saraski!
  Dashax Vaska jupamp chikaw q"ucht"awayi ukat wawanakax taqi kuns wali jach"at ukat suma lurapxäna.
  Ukat wali thuqt"asipxäna, bronceado, jan zapatoni wawanakaparux takt"asipxäna, ukat niyaw marzo phaxsinx ch"uqi taypin kayump takt"asipxäna, q"ala kayunakampi.
  Alemán jaqix janiw chiqpachapun ruso aru amuykänti, ukat uka q"uchux wali askiwa, ukat bolsapat khuchhi aycha lata apsusaw wawanakar churäna.
  Ukat iyaw sasaw pʼiqip chʼallxtayäna.
  - ¡ Zer Tripa!
  Uka waynampi tawaqumpixa qunqurt"asisaw nayrar sartapxäna. Tunka mayan maranikïpxiwa, ukampisa wali yatiñanipxiwa, wali ch"amani amuyunipxiwa. Chiqapa yatiyawinak apthapiña. Ukat mä kutix janq"u ñik"utan Daria sat tawaqux mä canasta taypinkchisa, aleman jaqinakarux mä mina apanïna. Jupax wali yatiñan tawaquwa, jupanakan arup sum yati. Janq"u ñik"utani, ch"uxña nayrani ukham suma wawaxa jiwaña apanispawa sasina janiwa amuyapkänti.
  Ukat akax irnaqawayiwa...
  Akax wasitat sarapxi, alemán chocolates ukanakamp manq"t"asis, ukat jupanakan chuymapax kusisitaw ...
  Daria kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Jiwasatix nazis ukanakar atipt"añänixa, naya pachpaw mä kimsa pisos uta luraskä, mármol ukat mä phujumpi!
  Vaskax wali jach"at arsüna.
  - ¿Jumax burguesa jaqir tukusmati?
  Uka tawaquxa akham sasaw jaysatayna:
  -Janiwa! ¡Naya pachpaw comunismojax utjani!
  Vaskax larusisaw wasitat q"ucht"äna;
  Kunapachatixa burgues jaqinakaxa uraqijaru sarapkäna ukhaxa,
  Utanakax phichhantatänwa, imill wawanakax khuchhurata ...
  Ceronakajj jakthapitakïkaspas ukhamänwa, .
  ¡Uka yuqall wawanakax cerokamaw ñik"utap ch"uqt"ayapxäna!
  
  Kibalchish ukax rifle apt'asiwayi , .
  Ukatx Ejército del Pueblo ukaruw mantawayi...
  Ukampis jupax taqi amtanakap Malquis-Bad , .
  ¡Khitis mä barril mermelada ukatak jaytawayi!
  
  Ukat akanx nayax estante waynan warkt"atätwa,
  Jupanakax mä chivompiw t"aqhisiyapxitu ukat mä agujampiw t"aqhisiyapxitu ...
  Uka tuqitxa, nayax ajanujan larusiraktwa, nayax verdugo - .
  ¡Ukat Pachamamax mä paraisoruw tukuni sasaw amuyta!
  
  Uywanakax ninampiw talonanakaj asxatapxitäna,
  Uka wawax jichha pachanx wali jawq"jataw uñjasiwayi ...
  Ukampis iyawsapxita, jakʼux janiw kunäkisa,
  Ukhamat wila burguesax atipt"añapataki!
  
  Ch"akhanak p"akjapxi, ñanqha metalax allsuwayxi,
  Estante ukanx verdugonakax nayaruw liwxatapxitu ...
  Ukampis nayax ukaruw iyawstxa, uka waynax samkataynawa
  ¡Mayo phaxsin Berlín markan t"ijt"añataki!
  
  Nayax Lenin compañerox irptaniw sasaw amuyta
  ¡Libre, Varsovia, Praga, Londres uka markanakanwa!
  Jiwasax atipt"añ puntuación ukarux niyaw uñt"ayañäni
  Ukat Berlín markanx wila banderax jach"a jach"a tukusaw uñstawayi!
  
  Jichhasti wawan talonanakapax wali phichhantatawa,
  Uka suela, ukax niya sapa kutiw q"ala kayuni ...
  Ukat uka chivox qhipäxarux wali chʼamampiw chʼalltʼäna,
  ¡Inas mamax jumax nayratpach ch"iyar ñik"utanïsta!
  
  Ucampis janiw nayajj uka jiwayirinacarojj katuyascäti.
  Janiw iyawsäwi mayiskäti, khuyapayasiñ yatipxam ...
  Kat ch"axwawix amparat jalsuñapawa, .
  Nayax yattwa Lenin jupax churani, ¡premio ukar iyawsam!
  
  Kibalchish jupax t'aqhisiyataw larusitayna , .
  Janiw imantat yatiyäwinak uñt"ayawaykiti, jach"a jach"a tukusaw jiwxi...
  Infiernon wiñayatakiw ukham arnaqasi Bad Boy , .
  ¡Demonionakaw kunkapar resina warantasipki!
  
  Lenin jilataw jiwasamp chikäski, wiñayatakiw uñjapxasma,
  Ukat mä nina lawraw chuymajan nakhanti...
  Jach"a samkax phuqhasiwayi
  ¡Taqi planetan mä wila banderaw utjani!
  Dariax sillp"isaw q"ala kayupar ch"allt"äna:
  - Phisirku! ¿Juma pachpat uka qellqat qellqawayta?
  Vaskax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jïsa! ¡Sarnaqäwipajj walpun chuym chʼalljjtayäna!
  Daria kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Amtastati kunjamsa policianakaxa jumarusa nayarusa katjapxitu ukatxa q"ala kayunaka thaya taypina ch"uqi taypina irpapxitu, ukatxa jawq"japxitu, ukatxa jisk"a ch"aphinaka talonanakajaru ch"allt"apxitu.
  Vaskax jank"akiw chiqanchawayi:
  - Ukhama.... Estante warktʼatäsajj talonanakamajj usutänwa ukat amparanakamas usuchjarakïnwa. Ukampis janiw kuna pruebas jiwasanak contrax utjkänti ukat....
  Dariax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  - Jïsa, ukampis policianakax jiwañkamaw congelañ munapxitu. Ukampis mä botellampi pʼeqejar jawqʼjapkitäna ukhajja, qʼala kayujampiw mä jiskʼa tʼaqa katjawayta. Ukat ukatsti amparanakaparuw pasayäna. Ukatxa nayatakixa, jumatakis uka q'ipi khuchhuqarakta.
  Vaskax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jisa, ukhamawa ... Wali axsarañawa, ukampisa. Ukampis jumax yatisktawa, thaya pachanx phichhantat suelanakan ch"akhanakapax janiw usuchjkiti! Ukat qhipat mistxapxta ukhaxa, ¡taqi kunas anunakarjamaw qullapxitäna!
  Daria kullakajj jankʼakiw akham säna:
  - ¡Jïsa jiwasaruxa suma qullawa! ¡Ukham qʼañu suelanakaruw phuqantawayta, ukatwa carbón patxan sarnaqañxa janiw axsarkti!
  Vaska, jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  - Nayax pachparaki! ¡Jiwasax precursoräpxtwa, comunismo ukan wawanakapäpxtwa!
  Dariax akham sasaw qhanancht"awayi:
  ¡Ukat chiqpachapuniw atiptʼañäni!
  Uka waynampi tawaqumpixa akhama q"uchupxäna:
  Comunismo ukan jan jiwir amuyunakapan atipt"asiwipanx,
  Markasan jutïr pachap uñjtanwa...
  Ukat wila bandera, jiwasan Awki Marka, .
  !
  . #3 JAQTHAPI
  Ukhampachasa, agosto phajjsin 1943 maran qalltapanjja, alemanonakaw mistupjjäna, ukat soviético soldadonakajj Caspio sat qotar jan wali saytʼasipjjäna uk atipjasaw mistupjjäna. Chiqans akax Fritz ukanx mä jach"a aski lurawiwa. Kawkïris juk"amp jach"a dividendonak jikxatawayi. Jichhax Cáucaso markax jach"a continentet uraqimpiw khuchhurata.
  Turcos jupanakax askinak jikxatapxarakïna, jupanakax qala chuyman ch"axwawinakatx qhipharux Batumi markaruw katuntapxäna ukat Ereván markar muyuntañ tukuyapxäna. Ukhamatwa, Transcáucaso sat cheqankir soviético soldadonakar wali chʼamañchtʼasa.
  URSS markan posición ukax wali ch"amäxänwa. Ukat Stalin jupax alay tuqin mä ofensiva qalltañapatakiw mayïna, ukhamat manq"at awtjata, jiwata, ukampis janïr katuyat Leningrad markar pasillo p"akintañataki.
  Tikhvin markar ataque ukax qalltawayiwa. Ukarux wali jach"a ch"amanakaw jaquntatäna, ukampirus sede central ukanx janiw walja reservas ukanakax utjkänti. Uka jan walt"awix sueco, voluntarios divisiones frente ukar puritapatw ch"amäxäna, ukax jupanakan cargonakap ch"amanchawayi.
  Jïsa, ukat alemanonakax wali ch"amanchapxäna ...
  Ch"axwawinakax tunka uru achuqa phaxsitx qalltawayiwa, soviético soldadonakax tunka kilómetros ukch"a nayrar sartapxäna nayrïr kimsa urunak ch"axwäwinxa. Aka chiqanx tunka pusini uru achuqa phaxsitx alemán Maus tank ukax nayrïr kutiw ch"axwäwir mantawayi. Janiwa mä jach"a lurawixa pataka llätunka tunka llatunkani tonelada pesa. Chiqansa, uka autox wali chʼamani tripulacionanakan apnaqatäna, nazi imillanakax wali nuwasirïnwa.
  Agnes, Adala, Angelina, Agatha, Afrodita - phisqa suma uñnaqt'ani Kimsïr Reich "A" letrampi. Ukat kunjams Maus ukan nuwasipxi ukat pä pistolat mä kutikiw ch"axwapxi.
  Conchas de fragmentación alta explosiva ukax mä cañón corto barril 75 mm ukanw jaquqani, ukatx juk"amp jach"a cañón 128 mm ukanw jaquqani, ukax ch"amampiw ch"allt"asi.
  Agnes kullakajj qʼala kayunakapampi ukat cincelat kayunakapampiw ninamp nakhantäna. Ukax soviético autoruw ch"allt"asi, chiqpachansa torrep ch"iyjasi ukat chhuxriñchjasi:
  - ¡Nayaxa mä espacio imilla!
  Adalax mä mina terrestre ukamp mä disparo apayani ukat chhuxriñchjasi:
  - Ukat nayax aeróbatico ukhamätwa, ¡taqpach tripulacionaruw ch"iyjañama!
  Ukat ukhamaraki imillax q"ala kayunakap apnaqaraki. Kimsa tunk pusini soviéticos ukan conchas ukanakax Maus ukar ch"allt"apxäna, ukampis guisantes ukham t"ijtxapxäna. Uka autojj suma jarkʼaqatawa. Ukat janiw jasakix juparux jawqʼjkasmati. Conchas jupat t"ijt"i bolas de tenis ukhama, ukat mä jach"a calibre ukham monstruo ukampis janiw p"akintkasmati.
  Ukat imill wawax antiaéreo pistolampiw balamp jiwayapxi, janiw uñisirinakarux jak"achasiñap jaytkiti.
  Agatha kullakajj qʼala kayunakapan yanaptʼapampiw pallapallarakïna ukat akham sasaw qhuruchasïna:
  - ¡Espadajax ch"allt"pan, uñisirinakaruw jawq"jañäni!
  Adalax agresivan chiqanchawayi, wali chiqaparuw ch"iyar jaquntawayi:
  ¡Qhanampi, uraqimpi nuwasirinakätanwa!
  Angelinax q"ala kayunakapamp jawq"jasaw T-34-76 soviético tank t"unjäna ukat arnaqasïna:
  - ¡Jach"a atipt"awinakataki!
  Afroditax mä proyectil ukamp ch"allt"asirakïnwa, ukax mä pila ukham jach"änwa, T-60 soviético ukarux t"unjataynawa, ukat chhuxriñchjarakïnwa:
  - ¡Qullan ch"axwawix jiwasan atipt"äwisawa!
  Agnes kullakax q"ala talonap apnaqasa, uñisirinakan nayraqatapan armadurap p"akjasaw jawq"jatayna ukat, akham sasaw apsutayna:
  - Bandera imperial nayraqataru - ¡jach'a jach'a tukuta heroes ukanakataki!
  Aka imill wawanakax akanx wali jan wali ukat jiwayir jaqinakäpxiwa. Ukat janiw inamayakïkiti, janiw jupanakar pasañ puedkasmati. Q"ala kayunakapampi ukhamarak bikinis cuerponakapamp yuspajarasinx jan faltasaw ch"axwapxi. Ukax sañ muniw janiw ukhamakix jawq"jatäkaspati.
  Ajjsarkañ "Ratón", jiwayir armampiw jawq'jatäna, ukat janiw khitirus ch'am churkänti.
  Ukhamaraki serie KV ukampi.
  Ukampis alemán warminakax utjchi, jupanakax ukham qala chuyman ukhamarak suma ch"axwapxi, ukhamax nivel soviético ukan imill wawanakaw utji - heroes.
  Aka chiqanx, sañäni, Natasha kullakax masinakapampix. Jupanakax mä jisk"a, autopropulsado arma-85 ukakiw utji, ukax jichhakiw nayrïr chiqar purini. Ukat imillanakax niyaw nazis ukanakarux ch"amampi ukat principal ukamp jawq"japxi.
  Chiqansa, suma uñnaqtʼaninakax qʼala kayuni ukat bikini ukankapxiwa. Ukat nazis ukanakarux wali sum tʼunjapxi, kunjamtï mä martillox vidrio chiqanakar chʼalltʼki ukhama.
  Ukat kunapachatix ukham imillanakax juk"amp jach"a nivel de águila t"ijtäwip uñacht"ayapki ukhax wali amtañjamawa.
  Natashax q"ala kayunakapamp ch"axwanti ukat Pantera ukarux t"unjawayiwa, ukat uka qhipatx akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Jach"a Awki markataki!
  ¡Ukat lakapsa uñachtʼayarakiniwa!
  Zoyax uñisiriruw jawq"jaraki. Juparux wali ch"amampiw jawq"jäna. Armadura p"akjaña ukat blather:
  - ¡Comunismo jach"anchawipata!
  Agustinax wali ch"amampiw ch"axwaraki, uñisirir ch"amanchaspa ukhax wali sum luraraki. Breaks ukat roars: 1.1.
  - ¡Comunista uraqpacharu jach"añchaña!
  Dolbanet ukat Svetlana ukanakaw ukham lurapxäna. Ukat wali askirakiwa. Q"ala kayu kayunakampi. Uñisirinakan armadurap t"unjaña ukat chhuxriñchjasiña:
  - ¡Comunista uraqpachan jach"a kankañapataki!
  Ukat lakap uñacht"ayañamawa...
  Aka chiqanx imill wawanakax, ch"amanchataw jikxatasipxäna, q"uchupxäna, thakhinjam qillqt"apxäna;
  Suma uñnaqt"an jaqinakax q"ala kayukiw atacapxi
  Ukham suma imillanakax t'ijt'apxi ...
  Ukax Fritz ukarux mä puñchumpiw ch"allt"añax wakisi, .
  Jan ukajj ametralladorampiw chʼiyjañama!
  
  Imill wawanakax janiw pächasipkiti
  Jupanakax nazis jiwataruw imt'apxani...
  Ukat kayunakapat wal jawq'japxani,
  Ukat kawkhantï aycha manqʼir lobonakajj wararipjje!
  
  Rusia markax pallapallanakatak mä aruwa
  Kunawsatix iyawsktan ukhax janiw juk"amp sumaptkiti...
  Awisax mä chʼamaktʼat alineación ukhamäkchisa,
  ¡Kawkhantix jan wali ch"iyar Cainax atipt"ki!
  
  Jan iyawsapxamti, Komsomol ukankirinakax janiw t"ijtapkiti,
  Ukat jupanakax t"ijtapxani ukhax ataque ukakiw ...
  Ukat taqpach nazis ukanakax mä kutikiw jiwayatäpxani,
  Ukat Fuhrer ukax taqi kuns chopping block ukar jiltayani!
  
  Rusia markax nayan tayka markajawa
  Jupax radiante, simplemente suma ...
  Khitis ajjsarir jaqejja, janiw mä rublo ukhas valoranïkiti,
  ¡Ukat mä nuwasirimpi chʼaxwañax wali axsarkañawa!
  
  Ukampis yatipxam, nazis sat jaqinakar atipjañäni,
  Janiw kuna jan walis tronon apnaqkaniti...
  Jiwasanaka patxanxa quri ch'iwini mä querubón ukaw utji,
  Ukat Diosax Svarog jach"a kankañampiw coronan!
  
  Khitis axsarir jaqixa, iyawsapxita, jan ch'amani esclavo,
  Jupan destinopax mäkiw - jisk'achawinak aguantañataki ...
  Jichhürojj cerrajero, qharürojj capataz,
  ¡Ukat juma pachpaw yaqha jaqinakan qhipäxap jawqʼjasma!
  
  Imill wawanakax ch"amanïpxiwa, mä volcán ukhamakiwa,
  Jupax awisax, ukat ch"amampiw qullunak t"unji ...
  Chʼaxwäwix mä jan wali thayaruw puri, .
  Ukat jaqinakan jiwatapax, francamente mow down!
  
  Ukhamajj cheqaparjamaw caballeronaka, .
  Jiwasax ch"amanïtanwa kunapachatix jiwasax rusanakax mayacht"atätan ukhaxa...
  Mä tenedor ukat cuchillo ukatakix mä t"ant"a munañawa
  ¡Jan atiptʼkay nuwasïwinakanjja caballeronakätanwa!
  
  Kunas jiwasan iyawsäwisaxa, Tatitu Cristoru,
  Lada markax jach"añchatäkchisa ...
  Stalin masix jiwasatakix mä awkimp sasiwa,
  ¡Ukat comunismo sat cheqajj paraisokïniwa!
  
  Khititejj jiwjjäna ukhajja, jaktaniwa,
  Ukat jukʼamp suma uñnaqtʼanïñäni ukat jukʼamp yatiñanïñäni ...
  Ukat chiqans uka jaqix wali jach"a jach"a tukuriwa,
  ¡Awisax jan walinak aptʼaskchisa!
  
  Munasiñanxa, Awki Markasaxa mä warawarar uñtatawa,
  Iyawsapxita, jupax janipuniw mistkaniti ...
  Jach"a samkax phuqhasiwayi
  ¡Alapachan sumankañasa, kusisiñas utjani!
  
  Nayax Mariarux walpun munasta, Ladarux qullanat respettwa,
  Svarog ukax wali sumawa ukat Perú markax wali jach'awa ....
  Jesusampiru Stalinampiruw wal munasta
  ¡Icononakan qullan ajanunakapax nayatakix wali munatawa!
  
  Kunapachas chiqpach paraisox utjani
  Ukax phuqhasiniwa, iyawsapxita, taqi suyt'awinaka ...
  Jumax chuymam tayka markaruw churtaxa, .
  ¡Taqi kunas walikïskaniwa, nayrat sipansa jukʼamp chʼamanïxaniwa!
  Imill wawanakax wali sum nuwasipxäna ukat sum composicionanak lurapxäna. Kunas ukham nuwasirinakampixa, janiw khiti Hitleras Rusia markatakix axsarañjamakiti.
  Ukhamäkchïnsa, soviético soldadonakajj tunka urunak qala chuyman nuwasiñat qhepatjja, Tikhvin markaruw puripjjäna.
  Uka ch"axwäwix pachpa markatakiw utjawayi. Fuerzas chiqpachansa wali ukhamaraki desigual.
  Alemanes jupanakax supremacía aérea ukx katuntapxi, ukatx jan sayt"as bombardeo lurapxi. Uka jan walt"awix juk"amp jan walt"ayatawa, anqäx markan t"aqanuqtawinakapax Wehrmacht uksan ch"axwapxi. Yämas walja italiano chiqanaka.
  Jupanakax Ejército Rojo ukaruw Tikhvin markat jayarst"ayañ munapxi. Ukampis unidades rusas ukanakax wali ch"amampiw ch"axwapxi. Akax jupanakan sapa, chiqpach ch"amapawa, Leningrad markar muyuntat qhispiyañataki, manq"at awtjata. Manq"añanakax avión tuqikiw ukar jaquntatäspa, ukampis alemanes ukanakax ch"aman ch"axwañ avionanakanïpxiwa, ukat uk lurañax wali ch"amawa.
  Ukat agosto phajjsin payïr chikatanjja, nazinakajj Astrakhan markaruw nuwapjjäna. Ukat aka markanx soviético imillanakax wali heroísmo ukat jan axsarasaw ch"axwapxäna.
  Mä batallón q"ala kayuni imillanakax aka heroico markaruw ch"amanchapxi.
  Alenkax q"ala kayumpiw mä granada jaquntäna, ukatx mä phallawiw jaquntäna, fascistanakaruw khuchhuqasa ukat akham siwa:
  - ¡Warmitix pusir uñtat munañanïchi ukhaxa, chachapax p"iqipanx ch"uqimp ch"uñuntatawa!
  Anyuta, Fritz ukar pallapalla, ukat q"ala kayump granada jaquntata, chillqt"asi:
  - ¡Qhana amuyunakax ch"amakt"at política ch"amakt"ayata, kunapachatix phuqhasxi ukhaxa!
  Alla, Fritzes ukar ch"axwasa ukat granada jaquntasa, q"ala amparanakapamp mä tank jaqunukusa, akham sasaw jisk"at arsüna:
  - ¡Warmixa zorro ukham k"arisiriwa, ukata mä leonarus apnaqaraki, mä chachax gallo ukham yatiñanïspa ukhaxa!
  Mariax pistolampiw ch"axwantäna, ukat Fritz ukar t"unjasax akham sasaw qhuru arsüna:
  - Diosax kuns luraspawa, mayiwinakanx warmit sipan juk"ampiwa, ¡janiw ch"amanïkiti!
  Matryona kullakajj uñisirinakaruw pallapallanak jaqontäna ukat qʼala kayunakapamp jiwayañatak mä jiwayir regalo jaqontäna, ukat akham sänwa:
  - ¡Boa constrictor ukham chachan jan manq"antañapatakixa, mä warmix cobra ukan chhuxriñchjatañapawa!
  Alenka, nazis ukanakarux pallapallanakamp ch"axwaskaki, amuyt"asisaw akham säna:
  - Jaqix taqi kunan Luririr uñtasitäspawa, ukampis mä monor uñtat yatiqasiñax janiw suma uñnaqt"anïkiti!
  Anyutax uñisirinakaruw ch"axwantäna, ukatx mä tank suma amtampiw granada jaquntäna, ukatx akham sänwa:
  - Jaqix Taqi Ch"aman Diosat sipan juk"amp jach"a jach"a tukuñakiw jilxattaspa, ukat ukapachas jupax amuyt"awiparjamax mä Pithecanthropus ukan luratawa!
  Alla, Fritz ukar wali chiqaparu ch"axwañax sarantaskakiwa, ukax akham sasaw apsuwayxi:
  - Warmixa janiwa wallpa tukuñ munkiti, ukampisa ideal chachapaxa gallo ukhamawa!
  Mariax nazis ukanakaruw pallapallanak jaquntäna ukat qʼala kayupat chiqapar jaquntäna, Pantera sat animalar chʼalltʼäna, ukat akham sänwa:
  - ¡Chiqpachansa mä zorro warmixa chacha castor ukanakaruxa lobo katxaruñapawa!
  Marusya, ukhamarakiw fascistas ukanakarux nina nakhantayatayna ukat q"ala talonapampiw uka paquete explosivo ukar t"unjatayna, jupax akham sänwa:
  - Política tuqinxa quqa taypinjamawa, mä encina quqa manq"asaxa khuchhi manq"ani, liebre ukaxa zorro manq"antani, asnuxa kimsa ñik"uta ch"uqt"asini!
  Alenka, frenéticamente fusilamiento sarantaskakiwa ukat infantería ukarux limón de metrallas ukanakamp jalluyatayna, jupax akham sasaw jach"at arsüna:
  - Warmixa juk"ampi qhana, juk"ampi ch"uqi!
  Anyutax fascistanakaruw mä phallawimp jawq"jawayaraki, jupanakarux khuchhuqawayi, ukat q"ala kayunakapamp mä granada jaquntawayi ukat chhuxriñchjasiwayi:
  - Gris jaqinakax janiw p"iqinx gris materia ukax utjkiti, qhana personalidades, p"iqinx walja gris ukaw utji!
  Allax uñisiriruw pallapallanak jaquntäna, q"ala talonapampiw uka paquete explosivo ukar ch"allt"äna, ukat amuyt"asisaw akham säna:
  - Mä ch"iyara jaqixa lobo ukham sapakiwa, liebre ukhamxa janiwa samarañapakiti!
  Mariax Fritz sat quqaruw khuchhuqaskäna, ukat amuytʼasisaw akham säna:
  - ¡Políticox jach"a zorro ukhamächi ukhaxa, ¡león qullqix juparux churatawa!
  Marusyax granadanak lanzador ukamp jaquntäna ukat q"ala kayunakapamp mä limón jaquntäna, chhuxriñchjasisa:
  - ¡Zorro-político ukax cuervo chhijllawinx mantequilla ukan queso ukham kayuk sarañ askinak apsu!
  Alenka, armapat fusilamiento sarantaskakiwa, ukat q"ala talonapampiw uka paquete explosivo ukar katuyasisa, akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Qullan Qillqatanakat qhanañchäwinakat sipansa, alaxpachanx juk"a warawaranakaw utji!
  Anyuta, nazis ukanakar ch"axwañanx akham uñt"ayawayi:
  - ¡Mä verdugo wila isimpi isthapt"ata, juk"ampi chiqapa, mä político elocuenciampi!
  Alla, nina naktayañax sarantaskakiwa, logicamente akham sänwa:
  - Verdugox wali ch"ullqhi hachaniwa, políticox wali ch"ullqhi aruniwa, nayrïrix p"iqit phust"asi, payïrix p"iqinakaruw ch"allt"asi!
  Mariax Krauts ukanakar chiqaparu t"unjaskakitaynawa, ukat q"ala amparanakapampi yaqha jiwañ regalo jaquntasaw akham säna:
  - ¡P"iqinak khuchhuqañax yaqhip pachax p"iqinakar ch"allt"añat sipanx juk"amp jaqirjamawa!
  Matryonax fascistanakar khuchhuqasa ukat q"ala talonampi granada jaquntasaw akham säna:
  - ¡Políticonakaru p"iqinakamar mantañapatak jaytapxäta ukhaxa, ¡frustración ukan ñik"utam ch"iyjapxäta!
  Alenka, alemán generalaruw ch"axwantäna ukat juparux ch"ankhampiw ch"ankhachäna, ukat axsarañjamaw akham säna:
  - ¡Políticon arst"awinakapax p"iqi ch"allxtañatakix umamp sasiwa!
  Anyuta, suma amtampiw uñisirinakarux ch"axwañanak lurasa, ukat q"ala kayunakapamp mä limón jaquntawayi, ukax akham sasaw apsuwayxi:
  - ¡Kunas jach"a Diosax política tuqinxa, kunas jan kamachinak uñstayi!
  Alla, nazis ukanakar ch"axwasa, ukat q"ala talonampi mä paquete explosivo jaquntata, akham sasaw apsuwayxi:
  - ¡Mä políticox sapa kutiw chhijllasirirux mä asnu uñtat uñch"ukiski, mä zorro uñkatatampiw yapuchañataki!
  Mariax uñisirinakaruw pallapallanak jaquntäna, ukat qʼala kayunakapampix jiwayir chʼamani granada jaquntasaw akham säna:
  - ¡Warmixa juk"ampi qamiri isthapt"asiñatakiwa pisi ch"amani janchipa uñacht"ayaña muni!
  Marusyax mä jach"a filaruw phichhantawayi, Fritzes ukan línea ukar khuchhuqasa ukat ronrona:
  - ¡Q"ala kayuni warmixa mä chacharuxa juk"ampi jank"akiw zapato uchasini, janis chiqpacha bota ukhamäkchixa!
  Alenka, nazis ukanakar chiqaparu fusilasa, akham sänwa:
  - ¡Q"ala warmi talonampixa, ¡mä chacharuxa moda botas uchasiñapa amuyt"ayañaxa juk"ampi jasakiwa!
  Anyutax mä granada lanzador ukamp jawq"jasaw akham säna:
  - ¡Moda zapatonak jikxatañatakix warmix chachan zapatopa "uchasiñapaw"!
  Alla, nazis ukanakar nina nakhantayasax q"ala kayunakapar granada jaquntasaw akham jaysäna:
  - ¡Khititix jan pachapar kayup uñacht"ayañ yatki ukax wiñayatakiw "zapato" qhiparani!
  Mariax uñisirinakaruw ch"axwantäna ukat muyu talonampi mä paquete explosivo jaquntäna, ukat akham sänwa:
  - ¡Warmin q"ala kayunakap uñch"ukiñax sintipuniwa, ¡mä chachax "zapatos" ukham sarnaqañapatakiw risqi!
  Marusyax uñisirinakaruw chiqap nina dirigi ukat q"ala qunquripampiw granada ukar katuyasisax akham jaysäna:
  - ¡Jan wiñayataki q"ala kayuni qhiparañatakixa, ¡tiempoparuw zapatonak jaquntañax wakisi!
  Alenka, nazis ukanakarux ch"axwañ sarantaskakiwa, ukat jupanakat samañap ch"allt"asa, amuyt"asisaw akham apsu:
  - ¡Mä imill wawax q"ala kayupax invasor ukan lona botapat sipanx juk"amp askiwa!
  Anyuta, jan jiwarañjam chiqaparu ch"axwañ sarantaskakiwa, akham sasaw qhanañcht"i:
  - ¡Ch"amani armadurax janiw sayt"kaniti, delicado ñik"ut nayraqatanxa, encantadora imilla suela!
  Alla, alemán invasores ukanakar pallapallanakamp jiwayasax akham sasaw yatiyäna:
  - ¡Warminakax wali ch"ikhi jaqin billeteraparux q"ala kayumpiw makhatapxi!
  Mariax nazis ukanakarux wali chiqaparuw pallapallanakamp jiwayatayna, ukat p"iqinakap ch"ankhampiw ch"ankhachatayna, akham sänwa:
  - ¡Quri qullqinakataki, q"ala kayunakataki ukhamaraki q"ala chuchunakataki warmin janchipan juk"amp lip"ichipa!
  Marusya, ch"axwañ sarantaskakiwa, jan nazis ukanakat khuyapt"ayasisa, akham sasaw apsuwayxi:
  - Warmixa awisaxa zapato apsuñapawa, ukhamata janïra munaskipana jan qunqurt"asiñapataki!
  Alenka, nazis ukanakar sum qillqt"asa, ukat pilanakar pilar uñtat pilar uñtat uñacht"ayasa, logicamente akham säna:
  - ¡Q"ala kayumpi jaqiru qunquriru uchañaxa juk"ampi jasakiwa!
  Anyuta, uñisiriru ch"axwasa, wali ch"amampiw akham säna:
  - ¡Tiempopanx q"ala kayuni, janipuniw q"ala kayunikiti!
  Alla, uñisirinakapar ch"allt"asa, ukat uñisirinakapar ch"uqt"asa, qhuru arunak arsüna:
  - ¡Warmitakix q"ala kayumpi quri qullu pataru makhatañax juk"amp jasakiwa!
  Mariax nazis ukanakarux jawq"jarakïnwa, ukat chhuxriñchjarakïnwa:
  - Jumax botas ukan chachätawa, warmin kayunakap jan munasksta ukhaxa!
  Marusya, nazis ukanakar pallapallanakamp jawq"jasa, ukat q"ala amparanakapamp mä utat lurat paquete explosivonakamp jaquntäna, ukat ukat Tigrex kutt"anxäna, ukat qhuru arsüna:
  - ¡Jichha kayuni warmixa chacharuxa respetompiwa qunt"ayani!
  Alenkax nazis ukanakaruw jawq"jatayna, jupanakarux khuchhuqatayna ukat akham sasaw churatayna:
  - ¡Q'ala kayunakax amparanakat sipanx juk'amp yatiñaniwa, kunapachatix warmix "zapato" chachan bolsillopat qullqinak apsuski ukhaxa!
  Anyutax Fritz ukx khuchhuqataynawa ukat chhuxriñchjatayna:
  - ¡Jach"a yatiñanixa mä warmixa mä chacharu talona manqharu ch"allt"aña, q"ala kayupampi!
  Alla, uñisirinakapar ch"axwasa, ukat q"ala talonampi limón jaquntasa, akham sasaw mistu:
  - ¡Jaqi chuymaru puriñ thakixa mä suma uñnaqt"ani jaqitakixa q"ala kayumpi takt"añaxa juk"ampi jasakiwa!
  Mariax mä alemán tank p"akjatayna, granada jaquntatayna, chhuxriñchjatayna:
  - ¡Imill wawanakan q"ala kayunakapa, juk"amp ch"amani kunapachatix Everest chachan chuymapat makhatapki ukhaxa!
  Matryonax jiwayañkamaw ch"axwawayaraki ukat akham sasaw churaraki:
  - Zapatos apsusisax warmitakix chacha indiferencia wasar pampar makhatañax juk"amp jasakiwa!
  Alenkax mä katuntat bazookampiw uñisirinakarux t"unjäna ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Jumax bota ukham amukiw jikxatasïta, q"ala kayuni jaqirus talonaparuw ch"allt"äta!
  Anyutax mä turno churarakitaynawa ukat chhuxriñchjasïna, kisunakap uñacht"ayasa:
  - ¡Q"ala warmi kayuxa chacharuxa q"ala kayu wawaru jaquntañapawa!
  Wila ñik"utan Alla, nazis ukanakar ch"uqi ch"uqitxa, chillqt"asïna:
  -Jichhax zapato botas ukanakax q"ala kayuni wawar jaquntatawa!
  Mariax nazis ukanakarux mä ch"allt"asisaw akham säna:
  - Imill wawaxa suma kayunakanixa, ukhamaxa janiwa jakäwinxa sarnaqirikiti!
  Matryona, uñisirinakaruw pallapallanakamp jiwayasa, ukat nazis ukanakar khuchhuqasa, grano gavilla ukham jach"at arsüna:
  - ¡Q"ala kayuni imillaxa zapato uchat chuyman warmit sipansa juk"amp askiwa, mä jisk"a pusini, chuymankipstat leonat sipan juk"amp kusiskañawa!
  Alenka, nazis ukanakar pallapallanakamp jiwayasa, ukat jiwayañ regalonak jaquntaña, akham sasaw apsuwayxi:
  - Taqi kunat sipansa, mä warmix q"ala chuchumpiw mä premio katuqaraki, ukat q"ala kayumpiw moda zapatonak katuqaraki!
  Anyutax nazis ukanakarux jawq"jarakïnwa, jupanakarux khuchhuqatayna, ukat q"ala kayunakapamp granadanak jaquntatayna ukat chhuxriñchjatayna:
  - Chacha indiferencia ch"aphinakatxa, ¡warmi jark"aqañatakixa wali askiwa q"ala talón!
  Alla, uñisirinakar ch"axwaña ukat automático ráfagas ukanakamp khuchhuqasa, akham siwa:
  - ¡Q"ala warmi kayutxa chachatakixa juk"ampi ch"amani talón!
  Maria, uñisirinakapar ch"allt"asa, ukat granadas ukamp ch"allt"asa , ukax akham sasaw apsuwayxi:
  - ¡Q"ala kayuni warmi talón, juk"amp phichhantat bota giblets ukamp zapato!
  Matryona, nazis ukanakar t"unjasa, amuyt"asisaw akham säna:
  - ¡Janiw pachaparux zapatonak jaquntañjamäkaniti - ¡q"ala kayukiw tukupxäta!
  Alenka, nazis ukanakat qillqt"asax akham siwa:
  -Jumatix mä cudgel amuyunïsta ukhaxa, ¡suma junt"uchasismawa, juma pachpakiw!
  Anyutax logicamente akham sänwa, uñisiriruw jawq"jasa, ukat q"ala kayumpiw mä paquete explosivo ukamp jaquntäna:
  - ¡Club ukaniñax wali askiwa, club ukaniñax jan waliwa!
  Alla, nazis ukanakar jawq"jasa, ukat q"ala talonampi granada churasa, akham sasaw jach"at arsüna:
  - Hierro fundido puñchunakax jakañ yanapt"iristamwa, ukampis mä encina p"iqix jiwañaruw puriyistani!
  Mariax nazis ukanakar jan walt"ayasax wali amuyt"asisaw akham säna:
  - Kunapachatixa apnaqirixa jani p"iqipana reyi utjkchi ukjaxa, anarquía ukaxa marka taypina apnaqi, ukatxa inamayakiw aljapxi!
  Matryona, nazis ukanakar racionalmente jawq"jasaw akham säna:
  - ¡Coronax janiw p"iqitakikiti uka sombrero!
  Alenka, Fritz ukar ch"allt"asa, logicamente akham siwa:
  - ¡Roble p"iqiru ukatxa corona ukaxa precariamente qunt"atawa!
  Anyuta, nazis ukanakar wali chiqaparu ch"axwasa, akham sasaw apsuwayxi:
  - ¡Qhawqha ch"amani encina ukaxa, ukampisa ukata p"iqitakixa material ukaxa juk"ampi frágil ukhamawa!
  Alla, uñisiriparux jank"akiw ch"axwantäna, logicamente akham amuyt"äna:
  - ¡Khitis club p"iqinchirixa, jupax mä club ukampiw p"iqiparux puri!
  Maria fucking uñisirinaka, uñt"ayata:
  - Politicox mä billetera ukat mä baton amparapamp apt"atawa, qullqipakiw madera, ukat baton ukax papel!
  Marusyax logicamente akham sänwa, q"ala kayumpiw mä limón jaquntäna:
  - ¡Mä qhana p"iqi, mä juk"a pachaxa ch"iyara ñik"uta sañ muni!
  Matrona, nazis ukanakar t"unjasax akham sänwa:
  - Inas jan blonde ukhamäksta, ukampis k"ajkir almanïñax wali sumawa, imill wawanakax jan wali jaqinakarux atipt"apxaspawa, ukhamat mayninakax kusisita jakasipxañapataki!
  Alenka, nazis ukanakar ch"axwasax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Janiw mä ch"aman arxatäw lurañjamäkiti, encina quqanakatx tocón sapakix lurasispawa!
  Anyuta, ch"axwaña, logicamente uñt"ayata:
  - ¡Político ukaxa jani ch"uqi ch"uqitxa, ukhamaxa chipsa apsuñapawa, janiwa chhijllawi-tocón ukatakiti!
  Allax wali ch"amampiw alemanonakar t"unjasax akham sasaw arsuwayi:
  - ¡Políticox janis mä águila ukhamäkchixa, jupax chhijllasirinakarux cuervos ukat laq"unakjamaw uñji!
  Mariaxa, uñisirinakaru khuchhuqasa, akham sänwa:
  - Jumatix políticonakax jumat virutanak apsuñapatak jaysapxäta ukhaxa, ¡chiqpachans mä ch"uqi ch"uqiruw tukupxäta!
  Matrena, nazis ukanakar khuchhuqasa, akham sasaw akham säna:
  - Mä políticox chhijllawinakampix mä zorro ukhamawa, ukampis jupa pachpampixa, ¡hamster ukax hámster ukhamawa!
  Marusyax q"ala kayumpiw granada jaquntäna ukat chhuxriñchjasïna:
  - Mä yatiñani políticox wallpa uywañ utan zorro ukar uñtasitawa, ukat mä loqhe jaqix china tienda ukan elefante ukar uñtasitawa!
  Alenka, Fritz ukar ch"allt"asa, akham sasaw apsuwayxi:
  - ¡Ordenax amukiw uchasi, políticox arsusaw mä jan walt"äw uñstayi!
  Anyuta, nazis ukanakar granada ukamp ch"iqiyasax, chhuxriñchjasïna:
  - Mä políticox walpun parli, juk"ampirus lakap jist"antañ munki ukhaxa!
  Allax nazis ukanakar jawq"jasaw wali ch"amampiw akham säna:
  - Mä políticompi ch"axwaña, uma mortero ukar ch"allt"añax laxra muskulupakiw ch"iyjasini, ukat jumax ventajamatakiw k"arisiñama!
  Mariax uñisirinakaruw t"unjäna, ukat q"ala kayumpiw granada jaquntäna, akham sänwa:
  - ¡Políticox mä zorro ukat lobo ukanakamp mistutawa, ukampis ¡walja khuchhi!
  Matrena, nazis ukanakar balamp jiwayasax akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Juk"ampi político zorroxa, juk"ampi khuchhi!
  Marusya, Fritz sat quqanak khuchhuña, ukax akham sasaw apsuwayxi:
  - Política tuqinxa, mä sarantañ menaje, lobos, liebres, wallpanaka, mä gallo ukat laq"unaka, mä zorro ukakiw reyjam ajllitäxi!
  Alenka, nazis ukanakar t"unjasa, akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Mä dictador león ukham uñt"ayasiñax chiqpach khuchhiwa!
  Anyutax wali ch"amampiw uñjäna, uñisirinakaparux ch"axwawinakampiw t"unjäna:
  - ¡Mä políticox león ukatakikiw pasani, chhijllawinx mä perfecto asno ukhamäspa ukhakiw pasani!
  Alla, nazis ukanakar alfombranakat laq"ar uñtat t"unjasax akham sasaw akham säna:
  - Mä políticox uwijan ñik"utap uchasi, ukampis wila ch"am tukuñakiw mä lobo ukamp familiar tukuyi, ukat mä solido oveja ingenio ukamp!
  Mariax q"ala kayumpiw granada jaquntäna, ukat akham sasaw chillqt"äna:
  - ¡Kunapachatix apnaqirix uwija isimp isthapt"at lobo ukhamäki ukhax juk"amp askiwa, mä león uñtat uwijat sipansa!
  Matryona, uñisirinakaruw ch"axwantäna, Robin Hood jupan chiqaparu, ukax akham sasaw apsutäna:
  - Mä políticox uwijar uñtataw sumankañ tuqit arnaqasi, ukampis lobo ñik"utanakapax ch"axwäw ch"allxtayi!
  Marusya, uñisirinakaruw pallapallanakamp jiwayasax jach"at arsüna:
  - Mä políticox chhijllawinkirinakan voto katuqañatakix mä ruiseñor uñtataw warxati, ukampis ¡jurunakar katxaruwayi!
  Alenka, nazis ukanakar pallapallanakamp jiwayasax akham sasaw arsuwayi:
  - Politicon arst"awipax jumatakix mä ruiseñor trilljamaw uñt"ayasi, ¡janiw aka tuqinx cuervo ukhamäñamäkiti!
  Anyutax amuyt"asisaw nazis ukanakar t"unjasax akham säna:
  - Mä políticox ruiseñor uñtat q"ucht"aspa ukhaxa, ¡jumax mä aski anatt"awiruw uñjtamxa!
  Alla, nazis ukanakar khuchhuqasax akham sänwa:
  - Chhijllirinakaru uywa katuñaxa quqa ch"axwañat sipansa mayjawa, kunatixa uywa katurixa juk"ampi ch"axwañampiwa ch"axwaña!
  Mariaxa, uñisiriru ch"axwasa, jach"at arsüna:
  - Mä políticoxa, janiwa mä bolsillo apthapiri jaqit sipansa, lunthatasinxa walja ch"axwaña uñstayi, ukatxa lunthatasixa, jach"añchawimpiwa apti!
  Matryona, uñisiriparux ch"axwañampiw chhuxriñchjasïna:
  - Mä políticox mä arunxa diosarakiwa, ukampis ¡jupar jan iyawsañax juk"amp askiwa!
  Mariax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Politicox chhijllawinkirinakarux Phaxsi arsuñx walpun muni, ukampis armasxiw yapxatañxa, janiw kuna jakañas ukanx utjkiti jan ukasti laq"akiwa!
  Alenka, uñisirinakar khuchhuqasax akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Ay janiw amuyunakatxa juti, jan ukasti jan ingenio práctico utjatapatwa!
  Anyuta, uñisiriru ch"axwasa, chhuxriñchjasïna:
  - ¡Akapachan taqi jan walt"awinakapax janiw qullqit jutkiti, jan ukasti chiqapar jan utjatapatw juti!
  Alla, uñisiriru ch"axwasa, akham sasaw mistu:
  - Aruxa mä político jaqiruxa churatawa amuyunaka imantañataki, ukampisa janiwa kuna elocuenciampisa mä políticoxa gris q"añuchata imantaspa!
  Mariax Fritz ukar pallapallanakamp pallapallapanx ch"amampiw akham säna:
  - Hierrox cadenanakar sarxani ukhaxa, janiw espadanakatakis jaytatäkaniti, qullqix arst"äwinakan warantatäni ukhaxa, ¡janiw kunas qullqi payllañax utjkaniti!
  Matryona, uñisirir pallapallanakamp jiwayasax akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¿Mä políticox arsutanakap phuqhañatakix mä churäwinïpachati? ¡Poses, ukampis janiw inamayakiti!
  Marusya, nazis ukanakar balamp jiwayasax akham sänwa:
  - ¡Elefantex mä jach"a pila de mierda impuesto, ukat político-zorro, juk"amp jach"a qullu diarrea verbal!
  Alenkax amuyt"asisaw nazis ukanakar t"unjasax akham säna:
  - ¡Políticox walja muxsa miel arst"awinakaruw warantasi, chhijllasirinakarux diarrea verbal ukamp umamp chhaqhayaraki!
  Anyuta, uñisirinakar ch"axwañanx akham sasaw apsuwayxi:
  - Mä políticon muxsa arst"awipax mä miel jawirar uñtasitawa, ¡jumax uka taypinx basuraruw nadasta!
  Alla, fascistas ukanakar ch"axwasa, akham sänwa:
  - Mä políticox arsutarux phuqhaspawa, ¡janiw chhijllawix jan lurañjamäki ukar iyawsayañatakiki!
  Maria, wali chiqaparu disparasa, akham sasaw apsuwayxi:
  - Chhijllawinakanxa walja políticonakawa utji, ukampisa janiwa khitisa ajlliñjamakiti, khitis tocón, khitis cubierta, khitis zorro, khitis khuchhi, khitis oso - mäkiw qhiparxi chuym usuchjasiñat - to ¡arnaqasipxam!
  Matryonax nazis ukanakaruw pallapallanakamp jiwayatayna ukat akham sasaw akham säna:
  - ¡Mä políticox sapa kutiw kunka usuchjasi, ukax jinchup sum ch"iyjatäñapawa!
  Marusya, mä sección transversal de fascistas, jupax akham siwa:
  - Mä políticoxa, janiwa ruiseñor uñtaskiti, janipuniwa ina ch"usat q"ucht"kiti, ¡juch"i regaloniwa!
  Alenkax kisunakap uñacht"ayasaw chillqt"asïna:
  - Mä políticox águila ukham tukuñ muni, ukampis chhijllawipax sapa kutiw jan jamach"inakan derechupax utjkiti!
  Anyuta cooed, alemanes ukanakarux francotirador ukamp ch"axwaña :
  - ¿Kunatsa jumaxa jamach"ixa ch"uqi ch"uqitxa, kunatixa amuyunakaxa mä ch"uqi ch"uqi!
  Allax mä pitón ukan agresión ukamp sist"asïna:
  - Politicox walja kunayman q"uchunakaniwa, ukampis taqpachax mä amtampikiwa: ¡jiljapxita!
  Mariax nazis ukanakar khuchhuqasax akham sasaw qhuru arsüna:
  - Chhijllawixa, mä bollo ukhama, liebre, lobo, oso jaytawayi, ukampisa zorro político ukaxa ukhama manq"antaraki!
  Matrenax nazis ukanakar jisk"achasax akham sänwa:
  - Politicox muxsa arst"awinakampiw jakthapini, mä ch"uspa amuyt"awipata, mä ruiseñon trill tuqita, mä ch"uqi amuyt"awi tuqita, ukampis khuchhi esenciapax halcón nayrampiw uñjasi!
  Marusya, nazis ukanakamp nuwasisax mä jach"a jach"a tukusaw yapxati:
  - Warmixa suma político ukhamarakiwa, ukatxa mä juk"a pachaxa churaraki, fidelidad arsuwi phuqhañapataki ukhamaraki kusisiña churañataki!
  Ukhamat imillanakax heroico ukham markar arxatapxi, ukat jach"a suyt"äwi churapxi.
  . #4 JAQTHAPI
  Septiembre tukuya ukat octubre qallta phajjsinjja, Astrakhan markatak chʼajjwañanakajj utjaskakïnwa, ukat nazinakajj Caspio sat qota lakanwa sur toqer sarapjjäna. Nazis ukanakan jan jark"at nayrar sartawipax utjawayi ... Sur tuqinx nazis ukanakax Ordzhonikidze markaruw katuntapxatayna ukatx Grozny markaruw ch"axwapxatayna.
  Soviético ch"axwäwinakax aka markanx heroico ukhamaw ch"axwapxarakïna.
  Imill wawanakan batallón, Tamara p"iqinchata, jan ch"amanïñ amta ukat jan axsarañ uñacht"ayapxäna.
  Tamarax ametralladorampiw mä phallawimp jalxatäna, ukat q"ala kayunakapamp granadanak jaquntäna, akham sasa:
  - ¡Jach"a kankaña jiwasana Mama Markasan URSS!
  Anna, nazis ukanakar chiqaparu ch"axwasa, ukat q"ala talonampi mä explosivo paquete jaquntata, akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Heroísmo ukar jach"añchaña!
  Akulina, uñisiriparux pallapallanakamp jiwayasax akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Tayka markataki ukhamaraki jach"añchañataki!
  Victoria, Fritz ukar ch"axwasa, ukat q"ala kayunakapamp jiwayir ch"amampiw granada jaquntäna, ukat akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Wehrmacht markar heroísmo ukamp t"unjañani!
  Olympias, k"umara imill wawax uñisirinakaruw mä línea churäna, Fritz ukarux jaqunuqäna ukat pampacharakïna:
  - ¡Qullan ch"axwäwinxa, ¡jiwasan atipjäwisax utjani!
  Tamara, nazis ukanakar ch"axwasa, ukat wasitat q"ala kayupampi granada jaquntasax akham sänwa:
  - Pallapallaxa mä encina ch"amanïñapawa, ukampisa janiwa encina p"iqixa utjañapakiti!
  Imill wawanakax pallapallanak jaquntapxäna. Uka jach"a t"unjañ muytapanxa, t"unjatanakax chhullunkhayapxiwa. Phallañ qhipat phallañax arktatawa. Q"ixu q"ixunakax alaxpacharuw jilxattaski. Taqi kunatix jak"an utjki ukanakax ninamp nakhantatawa.
  Mä jach"a escalar t"unjaña.
  Suma, q"ala kayuni rubio Anna, kunjamatix granada jaquntaski, nazis ukanakar ch"iyjasa, akham sasaw arsu:
  - Sapa encina ukanxa mä ch"usaw utji, sapa encina p"iqinxa mä p"iya utji, ukatxa p"iqinakaxa mistu!
  Akulina, uñisirinakaruw pallapallanak jaquntäna, ukat suma, bronceado, q"ala kayupampix granada jaquntäna, ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Jumatix encina sat quqar uñtat yatiñanïsta ukhaxa, ¡aspen sat quqar uñtataw qunt"asisma!
  Victoria, aka wila ñik"utan tawaquxa, ukhamaraki q"ala, bronceado, cincelado kayunakani, chirp"i:
  - Jani zorro k"arisiña utjkchi ukhaxa, kimsa ñik"utawa mistuni!
  Olimpiada, k"umara, jach"a, jach"a, musculoso rubia, mä turno churäna, q"ala kayumpiw granada jaquntäna ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Jumatix encina ukham muxsa ukhamästa ukhaxa, lip"ichit luratjamaw ch"iyjapxiristam!
  Mä waynaw jupanak jakʼan jalnaqäna. Jupax ch"iyar talonanakampiw qhant"äna, ukat mä paquete explosivo nazis ukanakaruw jaquntäna. Ukatxa akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Mä wayna pallapalla, mä decrepito generalat sipansa juk"amp askiwa!
  Tamarax mayamp turno churäna. Qʼala kayumpiw mä granada jiwayir chʼamampi jaqontäna ukat akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Sapa machaq trajepata, políticox kimsa ñik"ut chhijllawinakat apsu!
  Akulina, uñisirinakaru ch"axwasa, ukat wali ch"amampiw jachaqt"asis, qhuruchasïna:
  - ¡Jumax encina quqar uñtataw yatiñanipxäta, jupanakax lip"ichit lurat ukhamarak liebrenakjamaw ch"iyjapxani!
  Annax uñisirinakaruw ch"axwantäna, ukat q"ala kayupampix granadanak jaquntasaw tankinakar t"unjäna, ukat akham sasaw chillqt"äna:
  - Mä k"ari zorrox mä leonat kimsa ñik"utapsa jaquqanirakiniwa, ¡mä amuyun uwijax!
  Victoria, nazis ukanakar pallapallanakamp jiwayasa, ukat q"ala talonampi jiwayañatak mä regalo jaquntasaxa, akham sasaw yatiyatayna:
  - Jani zorro tukuñ munkstaxa, manq"at awtjata anunakjamawa chhuxriñchjasipxäta!
  Olimpiadas ukanakax Fritz ukarux ch"uqt"awayiwa. Ukat qʼala kayumpiw mä granada jaquntäna ukat chillqtʼasïna:
  - ¡Políticox mä zorro ukhamawa, ukatx jupax chhijllasirinakar-wallpanakaruw uru qhanan tripa!
  Canonadas ukan wararitapax jilxattawayiwa. Wali axsarkañ " Sturmtigers " ukanakax nuwasiñaruw sarapxi . Jupanakax cohetenakampiw bombanak jaquntapxi. Ukat taqpach edificionakwa tʼunjapxi, mä kutikiw utanakarus tʼunjapxi. Ukat tormenta soldadonakax alaxpachan muyuntapxi. Jupanakax cohetes soviéticos ukan posición ukanakaruw jaquntapxi. Jupanakax bombanak jaquntapxäna. Pantera-2 ukax niyaw uñjasi, mä maquina Pantera ukar sipanx juk"amp nayrar sartatawa, mä ch"aman cañón 88 mm ukaniwa.
  Alemán autox juk"amp jisk"a ukat jisk"a torreta ukaniwa, ukhamarak casco squat ukaniwa. Ukham monstruo, ukax thuqt"i, ukat thuqt"i. Ukat juk"amp askixa, janiw sinti jach"äkiti, juk"amp ch"aman motoraniw 900 caballos de fuerza ukaniwa.
  Tamarax q"ala kayumpiw Pantera-2 ukarux granada jaquntäna ukat jach"at arsüna:
  - Jumax mä tocón ukham llamp"u chuymanïtawa, jupanakax lip"ichit luratjamaw ch"iyjapxani, janiw k"ari zorronakakiti, jan ukasti axsarir liebrenakas ukhamaraki!
  Anna kullakajj nazis sat jaqenakaruw pallapallanak jaqontäna, ukat uñisirinakarojj qʼala kayunakapamp limón jaqontasaw akham amuyäna:
  - ¡Mä águila, mä k"ari zorro, mä q"uma wallpa uñacht"ayaspa!
  Akulina, uñisirinakaru khuchhuqasa, ukatxa ch"axwañampi, chiqapa ch"axwawinakampi, apsuwayiwa:
  - ¡Leonan lurawipat samkasir jaqix walja kutiw mä zorro yapuchata asnuruw tuku!
  Victoria, uñisirinakaparux ch"axwañampiw khuchhuqasa, ukat q"ala kayunakapamp jiwayir yänak jaquntasaw akham arsüna:
  - Jaqixa león ukham jach"a amtanakaniwa, asnu qala chuymani, oso torpe, qarwa khuyapayasiña, ukampisa zorropax juparux sallqjañ yatipuniwa!
  Olimpiadas ukanakax uñisirinakarux mä turno churapxäna. Jupax mä césped cortador ukham khuchhuqäna ukat qhuruchasïna:
  - ¡Mä zorro wila colorani, mä político wila traje!
  Uka nuwasïwijj jukʼampiw chʼamachasïna. Uka markax nazis ukanakan gas cañonanakapamp jawq"jataw uñjasiwayi, uka cañones ukanakax Katyusha ukanakat sipanx juk"amp ch"amanïpxänwa. Ukat nazis ukanakar saykatañax wali chʼamänwa. Ukampis qʼala kayuni, chika qʼala jan isin imill wawanakan batallónapajj wali kusisitaw nuwasipjjäna. Ukat imill wawanakax niyaw jan jiwapkänti, chachanakax juk"amp jikxatapxäna.
  Tamara kullakajj nazis sat jaqenakaruw pallapallanak jaqontäna, ukat qʼala kayunakapampiw granadanak jaqontäna, ukat akham sasaw jachʼat arsüna:
  - Mä warmix ch"aman chachanakaruw atipt"i, jan ch"amanïtanakapampiw anatt"i, mä políticox jan ch"aman chhijllawinakaruw iyawsayi, qhanaw sinti anatt"asi!
  Anna, uñisirinakar khuchhuqasa, ukat balanakampi khuchhuqasa, uka pachparakiw q"ala talonampi mä paquete explosivo churasa, akham sasaw apsuwayxi:
  - Warmixa juk"ampi ch"ikhi políticowa, janiwa zorro ukhamäñatakixa yatxatañaxa wakiskiti, jan ukasti q"ala kayuni qhiparasaxa zapato uchasiñaparakiwa!
  Akulina, uñisirinakaparux chiqaparu ch"allt"asisaw khuchhuqatayna, ukat q"ala kayunakapampix larusitayna:
  - Mä warmix wayn tawaqurux munasirakiwa, ukampis dólar ch"uxñapax jupatakix juk"amp munatawa, patronan ch"uxña marapat sipansa!
  Victoria, uka wila ñik"utan perra, mä jiwayir phallawi churäna, línea ukar ch"allt"asa ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Mä imill wawa wayn tawaqun ch"uxñanakapax qullqit lik"i jaqinak ch"uxña billetenak jawst"i!
  Olimpias, uñisirinakapar ch"axwasa, ukat q"ala kayupampi yaqha regalo jaquntasaxa, jach"at arsüna:
  - Janiwa ch"uxña dólar arknaqañakiti, jan walt"awixa ch"uxña nayranakanirakiwa, ukatxa concha ukaxa ch"uxñakiwa!
  Uka nuwasïwix jukʼamp chʼamanïxiwa. Jiwayañ proyectiles ukanakax jank"akiw jaltxapxi. Jupanakax soviético ukan posición ukanakap p"akjapxäna ukat t"unjapxäna, pilanakan pistolanakap t"unjasa. Ukat machaq avionanakax jankʼakiw sarapxi, ukat asalto pistolanakaw thuqtʼasi. Laq"a qinayanakax alaxpacharuw sartapxi.
  Tamaraxa, jan khuyapt"ayasisa nazis ukanakaru ch"axwasa, uka perla apthapisin katuyatayna, janïra q"ala kayupampi granada jaquntañkama:
  - Diosar iyawsasaxa, janiwa uywar uñtasita chhaqhayañakiti: ¡jaqixa janiwa ist"asir uwijakiti, janirakiwa q"añuchata cabrakiti!
  Anax uñisirinakapamp nuwasisa, ukat q"ala kayumpiw jiwañ regalonak jaquntäna, ukat akham sänwa:
  - Jaqinakan iyawsäwipar qullqi jikxatañax quriruw wanu warantañamp kikipa, jan iyawsäwiw ch"uxñaruw tukuni!
  Akulina, Pantera t"unjasa, agresivamente phust"awayi :
  - Domingo uru iyawsasaxa, ¡janiwa semananxa paqallqu viernes ururu puriñakiti!
  Victoria, nazis ukanakarux wali chiqaparuw pallapallanak jaquntäna, ukat wali ch"amampiw jupanakar khuchhuqäna, akham sänwa:
  - Wiñay infierno nina naktäwir iyawsañax superstición ukan lechep t"amt"ayi, ukat espumax apsutawa, ¡religión tuqit jan wali jaqinaka!
  Olympias, warmi heroe, nazis ukanakar khuchhuqasa, ukat q"ala kayunakapamp jach"a t"unjir granadanak jaquntata, akham sasaw qhanañcht"i:
  - ¡Tocón ukat encinas ukanakakiw wiñay nina infierno nina naktäwirux iyawsapxi, jupanakax lip"ichit luratjam q"ala ch"iyjatäñapatakiw jaysapxi!
  Tamarax mä katuntat bazooka ukanw pallapallanak arsüna, q"ala talonanakap qhant"ayäna ukat chirp"äna:
  - ¿Kunjamatsa wiñay infierno ninan ninapax qhant"i? ¡Religionat jutir kʼari jaqenakan bolsillonakapan qori qollqenakan kʼajkirïtapa!
  Anna, uñisirinakaruw balamp jiwayasa, ukat nazis ukanakar wali chiqapar jiwayasa, akham sasaw akham säna:
  - ¡Jan wali jaqinakax Diosampiw bolsillonakap phuqhantapxi, ukat janiw ch"usat p"iqimpiki sallqjatäpkiti!
  Akulinax mä turno uñisiriruw churäna. Qʼala kayunakapampiw mä granada jaquntäna ukat akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Religionat jutir jan wali jaqinakax uwijanakat kimsa ñik"utap ch"iyjapxi, cabritonakan wajjranakap p"akjapxi, gananciakiw jupanakatakix wali munatawa, ukat iyawsäwix hack-work ukatakiw!
  Victoriax q"ala talonapampiw mä bomba de aserrín jaquntäna, uñisirinakaruw phallayäna ukat chhuxriñchjasïna:
  - Mä chiqap tatakurax vegetariano lobo ukar uñtasitawa, iyawsäwikiw chiqapar sarnaqañapapuni, ukat apnaqañapax jupatakikiw!
  Olimpias sat chachajj ametralladorampiw uñisirinakar phallawayi. Jupax uñisirinakaruw khuchhuqatayna ukat q"ala talonampi mä qutu granadanak churäna, ukax Lev tank t"unjatäna. Ukatxa akham sasaw arnaqasïna:
  - Kawkïr religionas mä cuento de hadas ukhamawa, ¡aka fantasía ukanx ganancias ukanakakiw chiqpachan fabulosas proporciones ukan jikxatasi!
  Ukhamaw imill wawanakax jan axsaras Grozny markanx ch"axwapxi. Ukat jan axsartʼirïñ tuqitxa wali jachʼa amuyumpiw uñachtʼayasipxi.
  Ukat mayni imillanakax taqi ch"amampiw Astrakhan markar arxatapxi. Ukat jupanakax aeróbatica ukat fortaleza ukanakan juk"amp jach"a uñacht"ayapxarakiwa.
  Imill wawanakaxa wali suma ch"axwapxi.
  Alenkax q"ala kayumpiw mä granada jaquntäna, nazis ukanakaruw ch"iyjäna, ukat kisunakap q"ala ch"allxtasaw chhuxriñchjasïna:
  - Khitis fideonak jinchumar warkt"añ jayti, wiñayatakiw manq"at awtjata!
  Anyuta, nazis ukanakar akampi khuchhuqasa, iyaw sataynawa:
  - ¡Janiwa fideompi phuqt"atäkätati jinchunakama!
  Allax nazis ukanakarux mä phallawimpiw jaquqanïna, q"ala kayumpiw jiwayir granada jaquntäna ukat arnaqasïna:
  - ¡Jichharu fideos ukaxa qhipa pachana chuyma ch"allxtayiri manq"awa!
  Mariajj wali amuytʼasisaw kisunakap qhantʼayasa ukat qʼala kayunakapamp mä explosivo paquete jaqontäna:
  - ¡Akax Diosächixa, janiw khitis yatkiti, ukampis sapa kutiw jaqirux ch"akkatapxi, Cristor uñtasitäkaspas ukhama!
  Marusya, Fritz-ar chhuxriñchjasa, uka apt"asisaw jach"at arsüna, agresivamente sonrisa:
  - Jaqix Diosan ch"amap apnaqañatakiw ch"amachasi, ukampis jichhakamax mä ch"akkatäwikiw katuqasi, ukax janiw divinatäkiti!
  Matryonax mä turno churäna, fascistanakaruw ch"uqt"äna ukat amigonakaparux wali ch"amampiw nayranakap ch"irmthapïna:
  - Jaqixa chuymapampiwa aski lurañataki ch"amanchasi, amuyunakapampixa aski yänakataki ch"amanchasi, ukatxa purakapampixa manq"aña manq"añataki ch"amanchasi, ukatxa qhiparuxa, kayunakapaxa ch"amakt"ayata, mä p"iyaru ayxatata!
  Ukat Astrakhan markanx wali ch"ama ch"axwäwinakaw ist"asi. Volga jawir thiyankir markax soviéticos ukan arxatäwipanx wali wakiskiriwa. Ukat akanx ukham jan axsart"ir nuwasïwinakaw utji. Kunjamtï mä hervidorjj burbujaski ukhama.
  Ukat jachʼa, jiwayir avionanakax jankʼakiw jaltxapxi. Yu-288 ukax wali ch"aman maquinawa. Ukat jach"a ch"amampi bombanak jaquntaraki.
  Alenkax chhuxriñchjasiwayi, nazis ukanakarux turno churaraki, ukat q"ala kayumpiw granada jaquntawayi:
  - Maynixa gorila ch"ikhi yatiñanixa, mä kawallu uñtata yapuchaspa, allqamari uñtata manq"aspa!
  Anyutax q"ala kayumpiw jiwayañ regalo jiwayañ qalltäna, nazis ukanakaruw t"unjäna ukat arnaqasïna:
  - Mä jaqix collar uchatäñapatakiw jayti, ukampis yapuchañatakix mä coercitivo chivompiw jawq"jañapa!
  Allax q"ala talonapampiw mä limón lanzatayna ukat akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Políticox jach"a bolsilloniwa, ukampis jupax mä jan yäqañjam bolsillo apthapirikiwa!
  Mariaxa, uñisirinakaru pallapallanakampi, sist"asïna:
  - ¡Mä político khititix chhijllasirinakarux alaxpachat phaxsi arsuwayki, apnaqawipar purisa, phaxsi paisaje ukar sarxatapata, ukat warawarar manq"at awtjata!
  Matryona kullakajj istʼasir larusisaw akham säna:
  - Supayax sapa política ukanx Taqi Ch"aman Diosan lantix ch"amanchatawa, ¡político sapakiw wali juk"a talento ukaniwa!
  Marusya, uñisirinakaruw ch"axwaña, ukat jan axsaras jupanakarux khuchhuqasa, akham sänwa:
  - Jaqixa taqi ch"amani tukuñataki ch"amanchasi, ukampisa progreso moral ukaxa janiwa juk"ampi suma tukuykiti!
  Imill wawanakax wali amuyt"asirïpkaspas ukhamawa.
  Ukat chʼaxwäwix wali chʼamampiw saraski. Kimsïr Reich markanx avionetas jet ukanakax yant"ataxiwa. Ukat akax mä juk"a jach"a ch"axwawirakiw URSS ukamp ch"axwañanxa.
  Chiqansa, Hitler chachax janiw sinti kusiskiti. Ch"axwäwix juk"ampiw sarantaski, ukatx Rusia markax qala chuymampiw sayt"asi, ukampirus aynacht"ayaraki. Chʼaxwäwinakax tʼijtʼaskiwa, mä volcán lakapansa.
  Octubre phaxsi tukuyaruw puri. Kalmykia markax taqpach katuntatawa, ukatx nazis ukanakax Daguestán uksanx nayrar sartasipki.
  Nazis sat jaqenakan suma luratanakapajj mä jukʼakïkchïnsa, sapa kutiw jikjjatasïna. Flota del Mar Negro ukax t"unjatäñampïskiwa.
  Akax mä taqpach equipo destructor ukanx imill wawanakaw utji. Suma tripulación ukax sañ muniwa. Imill wawax chaleco uchatawa ukat q"ala kayukiw t"ijti, muyu talonanakampiw lliphipi.
  Alicia, t"unjir comandantex jan axsarasaw crucero fascista ukar ataque lurañapatak kamachi. Mä torpedo uñstayi ukat akham arst"i:
  - Ch"axwawinxa, kunjamatixa mä suma teatro ukanxa, jutïri lurawixa janiwa yatiñakiti, ¡jachaqt"asiñaxa chiqapuniwa!
  Andriana, masipax mä taqpach imill wawanakaruw kamachi. Qʼala, muruqʼu talonanakapampiw lliphipis tʼijtjjapjjäna, ukat chhuxriñchjasipxarakïnwa. Jupanakax mä mina dispositivo ukham utt"ayapxäna.
  Andriana kullakajj akham sasaw jachʼat arsüna:
  Nayax iyawstwa taqi uraqpachax sartasipxani
  Fascismo ukax tukusxaniwa...
  Ukat intix qhantʼani
  ¡Comunismo ukatak thakhi qhant"ayaña!
  Verónica kullakajj nazis ukanakar mä cañón ukamp jawqʼjasaw akham säna:
  - Ch"axwawinx mä película ukar uñtasitawa: acción ukax captivadorawa, janipuniw aburrido ukhamäkiti, ukampis, ay, ¡chiqpachans jiwayaspawa!
  Mä t"unjiri q"ala kayuni, ch"uxña, jisk"a, wali suma imillanakampi, mä chiqat yaqha chiqaru jaltaski. Jupax mä pluma ukham jaquntatawa.
  Alicia kullakajj cincet lurat qʼala kayunakap chʼalljjtayasaw akham säna:
  - Jani jasa ch"amanïkstaxa, ch"axwañanxa suma samarañawa!
  Andriana, mä cañonat chiqaparu ch"axwasa, akham sänwa:
  - ¡Ch"axwañ yatiri imillax mä caballero ukhamawa!
  Alicia kullakajj pallapallanak jaqontkäna ukhajja, akham sasaw cheqañchasïna:
  - Janiwa, jupax mä heroewa!
  Ukat nuwasirinakax larusisaw phallapxäna. Ukat arunak uñacht"ayarakïna. Ukat suma uñnaqt"an kayunakapax, wali suma uñnaqt"ani, ukat wila ch"akhanakax cubiertan jaytatawa. Ch"amani imillanaka.
  Ukat qʼala jan isinïpki ukhajja, talonanakapajj wali muruqʼu ukat suma uñnaqtʼaniwa.
  Alicia kullakajj kunjamsa katuntat uñjasipjjäna uk amtasïnwa, ukat nazinakajj mä jiskʼa wila chʼaphimpiw kayunakap chʼalljjtayasipjjäna. Akax niya q"ala jan isinïtawa estante ukan warkt"ata. Qʼala kayunakamajj mä stockruw uchatäpjje. Ukat wila ch"uxña thujrunakampiw chhuxriñchjapxi. Aka chiqanx ukat escarlata chuchuruw wila hierrox q"añuchata.
  Alicia kullakarojj walja urunak tʼaqhesiyata ukat tʼaqhesiyataw uñjasïna. Ukampis uka tawaqux qhispiñ atipxatayna.
  Jupax guardia oficialarux qutan uka chiqar uñt"twa sasaw säna, ukanx mä quri phukhuruw jaquntapxäna, ukax Sebastopol markat apsutäna. Fascista ukax ukaruw jaquntawayi.
  Ukhamajj Aliciajj taqe tʼaqhesiyatäkchïnsa, jan ajjsarirïnwa. Ukat cadenanak apsusaw amparanakap chinuntat mä boter uchapxäna. Ukat qʼala kayunakapampi, estante patxan mä jukʼa phichhantatäsaxa, mä pistola apthapisin pä fascistanakaruw chʼaxwantäna. Ukatxa, soganakap jistʼarasaw umamp jaqsuwayxäna. Jupajj wali yatiñampiw uk uñakiptʼäna. Ukat imill wawanakan respetatäñwa jikxatäna.
  Departamento especial ukhat jupar katxaruñ yant"apxäna , ukampis Aliciax oficiales especiales ukanakaruw mä accidente wakicht"apxañapatak ajjsarayäna, ukat mä perraruw warkt"apxarakïna. Jupanakajj wal ajjsarapjjäna.
  Aliciax wali nuwasir tawaquwa ...
  Jupajj akham sasaw amuytʼasiraki:
  - Verdugox mä armat hacha ukarux walpun munasi, ukampis nuwasiñanx mä torpe yatiñaniwa!
  Andrianax uka tuqitx iyaw sataynawa, cincelat kayunakap jawq"jasaw akham säna:
  - ¡Hachampixa wali sopa phayaña, ukampisa kunatixa mä heroico plumampi qillqataxa janiwa verdugo hachampixa khuchhuqatäkaspati!
  Yulianaxa wali suma tawaquwa. Jupax pechopanx mä jisk"a rayani rayanakakiw utji, ukat bragas ukanakas utjarakiwa. Ukampis jupax wali muspharkañawa ukat suma uñnaqtʼanirakiwa. T"unjirinkir taqpach imill wawanakan kayunakapax q"ala, ukat wali sallqjañjamawa.
  Kunawsatix alemanonakax katuntat uñjasipxi ukhax imill wawanakarux muyu, q"ala talonanakap jamp"att"apxañapatakiw wayt"ata. Ukat katuntat jaqinakax luräwiparjamaw lurapxi. Ukat imill wawanakan talonanakap llakt"asipxi, ukat wali kusisitaw jamp"att"asipxi.
  Julianax akham sasaw q"ucht"äna:
  - Jiwasaxa janiwa ñanqha lunthatanakaxa, .
  Jiwasax janiw jiwayañ munktanti...
  Ukampis qʼala talonanakajj usu, .
  ¡Taqiniruw ajanupar chʼankhachañ munta!
  Chiqansa, imill wawanakax kuna askinaksa jikxatañ yatipxi.
  Andriana, q"ala talonanakap sellasa, akham sasaw apsuwayxi:
  - ¡Ay, machaq fronteranaka, jan larusipxtati!
  Alicia kullakajj akham sasaw iyaw säna:
  - ¡Jan tukuskir oportunidades khitinakatix jan jupanakpachatak límites uñstayapki jupanakataki!
  Verónicax q"ala kayunakap ch"allxtayäna, q"ala talonanakap ch"allxtayäna, ukat kisunakap q"ala ch"allxtasaw akham säna:
  - ¡Ch"amani jaqix janiw jan aguantañjam amtäwinakarux jaquntkaniti!
  Andrianax wali amuyt"asisaw kisunakap uñacht"ayasa ukat cañonap ch"allt"asa akham säna:
  - ¡Jaqix Diosat jayarst"atawa, kunatix janiw macacot jayarst"kiti naturaleza ukar uñtasita!
  Verónica, nayrar sartasir nazis ukanakan jawiranakap chiqaparu ch"allt"asa, akham sasaw arsüna:
  - Mä políticox ambiciones ukanx diosawa, métodos de su cara, ukat resultados apnaqañanx jupax mä outright khuchhiwa!
  Soviético imillanakax wali sum ch"axwapxi. Ukampis chiqans alemán jaqinakax utjarakiwa, ukat bikini ukat q"ala kayuni suma uñnaqt"aninakax utjarakiwa.
  Amuyt"añataki, Gerdax mä juk"a ch"axwiriwa.
  Jupampi masinakapampix machaq tanque "Panther" -2 ukan qunt'asipxäna.
  Imill wawanakax soviético soldadonakaruw ch"axwapxi ukat arnaqasipxi.
  Jiwasax jan wali lobonakätanwa, qhipäxar kutt"apxtanwa, janiw kuna askis utjkiti!
  Ukat jupanakax nayranakap ch"allxtayapxi...
  Gerda kullakajj qʼala kayunakap apnaqasajj rusa pallapallanakaruw kayump taktʼäna ukat kusisitaw arnaqasïna:
  - ¡Khititix jakawipanx jan lobo ukhamäki ukax ñik"utaniwa, khititix jan zorro amuyunïki ukax wallpa ukham ch"uqt"atawa!
  Charlotte kullakax mä chiqap proyectil ukamp ch"allt"asirakïnwa, tanque soviético ukar mantasa, armadurap t"unjasa ukat jach"at arsüna:
  -Lobox manq"at awtjatapuniwa, chachax jan kusisitapuniwa, ukat politicox janiw mä arus chiq arskaspati!
  Christina, wali chiqaparuw uñisirinakarux ch"axwawayxi ukat tanques rusos ukanakarux jiwayir proyectil ukamp ch"allt"awayi, akham sasaw qhanañcht"i:
  - Zorrox wali valorani ñik"utaniwa, ukampis políticonakan zorro aseguramientonakapax janiw kuna askïkisa!
  Magda kullakajj uñisiriruw mä pistola aptasin uñachtʼayäna, qʼala kayunakapampi, jawqʼjasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Mä cabrat lechex juk"ampiw utji, mä políticot sipansa, jupax mä amuyuni uwijawa!
  Gerda, soviético autonakar chiqaparu ch"axwañ sarantaskakiwa, akham siwa:
  - Chhijllawinakanxa, políticonakax plaga ukat cólera ukanakanx ukhamawa, ukampirus políticonakax esquizofrenia ukanx juk"amp contagioso ukhamawa!
  Charlotte kullakax kimsa tunk pusiniruw ch"allt"äna, ukat torre ch"iyjasaw akham säna:
  - Políticox qullqi jikxatañatakix lobo nayraniwa, ukampis jupa pachpaw tripa lurañatakix wakicht"at khuchhixa!
  Christina kullakajj wali yatiñampiw uka proyectil qʼala kayunakapan yanaptʼapajj jaqontäna ukat akham sänwa:
  - Mä políticox mä uwijawa, ukax león tronoruw t"ijt"i, ukat kunapachatix patat purinxi ukhax mä zorroruw tukuwayi, wallpa chhijllawinakaruw ch"allxtayi!
  Magdax wali ch"amampiw akham säna, autopropulsado pistola soviético ukarux q"ala kayunakapamp jiwañat mä regalo apayanitayna:
  - Jupanakax janiw políticonakarux iyawsapkiti, ukampis voto churapxi, janiw musica ukx amuyapkiti, ukampis munañapampiw ist"apxi, janiw fideo manq"apkiti, ukampis munañapampiw jinchuparux ch"allt"asipxi!
  Ukat jupanakan "Panther" -2 ukax wali ch'amanchatawa. Ukat proyectil ukax wali chiqaparuw khitharaki.
  Alemania markan maquinapax taqpach tanques soviéticos ukanakaruw wali jan axsaras t"unjawayi.
  Gerdax dispara ukat q"ucht"iwa:
  - Maya, pä, kimsa - ¡iwxt"awinak p"akintapxam!
  Charlottex wali chiqaparuw pallapalla, uñisirinakarux ch"allt"i ukat silbato:
  - ¡Jiwasax akapachan juk"amp ch"amanïtanwa!
  Christinax q"ala kayunakapamp kimsa tunk pusini kayunak taypin ch"axwañatakix akham sasaw saraki:
  - ¡Uñisirinakax taqiniw baño ukan ch"allt"asipxi!
  Magda kullakajj uñisirinakaruw chʼalljjtayäna ukat akham sasaw akham säna:
  - ¡Tata Pachaxa janiwa jachañaru iyawskiti!
  Gerda kullakajj akham sänwa:
  - ¡Ukat jiwasaxa ñanqha oligarcas ukanakaruxa p"iqiru churañäni!
  Charlotte kullakajj amuytʼasisaw mä bus soviético ukar mä conchampi chʼalltʼasajj akham säna:
  - Qurixa suma uñnaqt"anikiwa, chiqpachansa, aka metal, jaqinakaxa nayratpachawa t"aqhisiwayxi, jach"a jach"a tukuriruwa tukuwayxi!
  Christinax uñisiriparuw ch"axwantäna, ukat amuyt"asisaw akham säna:
  - ¡Pechop q"ala ch"iyjasaxa, ¡warmitakixa mä chachatxa kimsa ñik"uta ch"iyjañaxa juk"ampi jasakiwa!
  Magda, uñisirinakapar ch"axwasa, qalltanx akham sasaw arsuwayi:
  - ¡Q"ala kayu imillanaka, chachanakaru galoshes ukanakaru uchaña!
  Chiqansa, tankankir imillanakax wali suma uñnaqtʼanipxiwa. Ukat pilotonakax Fritz ukanakat sipanx juk"amp thayapxiwa.
  Albina ukat Alvina jupanakax universo ukanx juk"amp axsarkañ as ukanakawa. Aka chiqanx niya phisqa patak avionanakax sapa mayniruw jaquqaniwayi. Marsella markakiw jupanakat nayranki. Juparux Gran Cruz de la Cruz de Hierro ukham uñt"atawa, flota soviética ukan 500 avionetanakapata. Ukampis Albinampi Alvinampix wali qhipatwa nuwasiñ qalltapxäna, ukatwa niyaw Marcelar atipt"apxani.
  Albina ukat Alvina 500 avión ukanakatakix Cruz de Caballero de la Cruz de Hierro ukax quri roble laphinakampi, espadanakampi ukat diamantenakampiw katuqapxäna.
  Ukat jichhax wila pilotonakampiw nuwasipxi.
  Albinax q"ala kayunakapamp botonanak ch"allt"i, phisqa aviones soviéticos ukanakaruw mä kutikiw jaquqani ukat chhuxriñchjasi:
  - Mä chachax ch"ikhi botas ukhamawa, ukhamax sapa kutiw mä galosh ukan qunt"asiñama!
  Alvina, rusa avionanakaruw pallapallanakamp jawq"jasa, ukat q"ala kayunakapamp t"unjasa, akham siwa:
  - ¡Warmin q"ala kayupax pachaparuw kuna botas ukarux galosh ukar uchani!
  Albinax wali chiqaparuw soviético autonakar pallapallamp jiwayatayna, jupax amuyt"asisaw jaysatayna, kisunakap q"ala ch"uqt"asa:
  - ¡Mä chachax sapa kutiw q"ala warmi kayunakap uñch"ukiski ukax galoshes ukan qunt"asiñapa!
  Ukat panpacha imillanakax, mä qawqha Yaks juk"amp jaquqanisa, chhuxriñchjasipxänwa:
  - ¡Q"ala kayuni warmi kayu, talón manqharux wali sum mantaspa ukat galosh ukarux wali sum mantaspa!
  Ch"axwirinakax akan jach"a alturan uñjasipxi.
  Ukampis alemán jach"a pilotonakax utjchi ukhax suma soviético imillanakax utjarakiwa-Komsomol ukankirinaka.
  khitinakatix wali ch"amampiw nuwasipxi. Ukat Kimsïr Reich markankir walja jaqinakarux wali sumwa jaquqanipxaraki.
  Anastasia Vedmakova, ukax apsuwayiwa ukat q"ala kayunakap yanapt"asaw alemán jaqirux jaquqaniwayi ukat chhuxriñchjawayi:
  - ¡Mä chachax imill wawan zapatop ch"iyjañatakix manqhat mistuñatakix wakicht"atawa!
  Akulina Orlova, nazis ukanakar ch"axwasa, amuyt"asisaw akham säna:
  - ¡Kuna botas ukanakas manqhat anqäxaru turkañawa q"ala warmi talonampi!
  Anastasia kullakax Fritz ukarux thuqt"arakïnwa ukat chhuxriñchjarakïnwa:
  - ¡Warmin q"ala kayupax khiti chacharus manqhat anqaruw tukuyani, qhipa bota ukhamäkchisa!
  Focke -Wulf ukarux jaquqaniwayi ukat sist"asïna, suma kisunakap uñacht"ayasa;
  - Jaqiru manqhat anqaru turkayaña munsta ukhaxa - zapato apsuñamawa, mä galosh ukar uchañ munsta ukhaxa, talón uñacht"ayañamawa!
  Ukat imill wawanakax mäkiw q"uchupxäna:
  Mä ch"axwäwiw universo taypin utji,
  Jan kunatsa jiwayañataki ch"allt"añataki ...
  Supayajj antutjjänwa
  ¡Ukat jiwañaw jupamp chika jutäna!
  
  Ukat khitis uka jawir jarkʼaqani
  Wila ukat loco jawiranaka...
  Uka haz láser ukax temploruw mantani,
  Ukat uka llijullijux chhaqtawayxänwa chacha!
  
  Ukat ukham jan waltʼäwinaka
  Umampi phuqhantat universo...
  Jaqinakan llaki destinopa
  ¡Llakinaka, t"aqhisiñanak aguantapxam!
  Imill wawanakax mä juk"a chiqaw sapxchispa. Chʼaxwäwix janiw kusisiñakïkiti. Ukampis uka pachparakiw kusistʼañanaka.
  Focke -Wulf asalto modificaciones ukanakat ch"axwapxi . Jupanakax uraqit soviéticos ukan amtanakaparuw aire ukanx atacapxi.
  Eva, cohete ukamp jaquqanisa ukat jaquqanisa, akham siwa:
  - ¿Kunatsa wawaxa q"ala kayunixa, kunatixa q"ala warmi kayuxa chachanakaru p"iqi chhaqtayaraki, yuqallanakjama!
  Gertrude kullakajj mä cohetempiw phallayäna, qʼala talonapampiw pedal chʼalljjtayasïna ukat ejercito soviético ukan búnkerap pʼakjasajj akham sasaw arsüna:
  - ¡Warmi q"ala jan isin uñjañ munañax chacharux manqhat anqaruw turkakiptayi!
  Evax wasitatw ch"allt"äna, kimsa tunk pusiniruw ch"allt"äna, torrenak p"akjasa ukat, amuyt"asisaw akham säna:
  - ¡Warmi isi apsuñatakixa, nayraqatax suma zapato uchasiñaw wakisi!
  Gertrude kullakajj suma kayupan qʼala muruqʼu talonap apnaqasaw uñisiripar jawqʼjäna ukat akham sänwa:
  - ¡Chiqa pachaparu isi apsutaxa, mä empresaria warmixa kimsa ñik"uta ch"iyjani mä chachatxa!
  Evax mä cohetempiw bunkers soviéticos ukar jaquntäna ukat akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Tiempoparu uñacht"ayaski uka warmixa janiwa sarnaqiriru tukukaniti, chacharuxa walja zapatompiwa uchasini!
  Gertrude kullakajj soviético soldadonakar jiwayasaw akham säna:
  - Q"ala kayuni warmixa botas uchasiniwa chacharu, ukatxa galoshes ukanakaru uchani, ukatxa manqhata anqaru muytayani, ukatxa qhipa q"ala kayuruwa tukuyani!
  Aka chiqanx chiqans imill wawanakan lógicapax janiw juparux laq"unt"añjamäkiti. Ukat imill wawanakax q"ala kayukiw ukat bikini ukamp nuwasipxi.
  Ukat suma uñnaqt"an waynanakarux wal munapxi, ukat en general jupanakax super ukhamakïpxiwa.
  ¡Ukat qʼochuñ qalltapjjani ukhajja, patak jaqenakaruw jiwayapjjani!
  ¡Akanakax imill wawanakawa, pä tuqit askïpxiwa ukat wali suma uñnaqt"anipxiwa, ukhamat chachanakax chiqpachapuni manqhat mistuñapataki!
  . #5 JAQTHAPI
  Grozny markax nazi soldadonakampi taqpach muyuntatänwa, noviembre phaxsit qalltasin 1943 maranwa tʼunjatäxäna. Imill wawanakamp chika batallón ukax caldera ukan jaltxasinx Shali markaruw kutt"awayxi.
  Qullunakax nayratpach utjxänwa, qhuru uraqinakaw utjäna, ukat arxatäwir jan chhaqhañapatakix juk"amp askïxänwa. Alemania markankir tanquenakajj wali pesapänwa, jukʼampejj Maus sat tanquenakajj pesapjjäna, ukat qollunakan jupanakamp nuwasiñajj janiw walïkänti. T-3 tanque ukax nayratpach jan lurañat apsutäxänwa, ukampis T-4 ukan modernizada versión ukax wali luratäskäna. Moral tuqitx nayra tiemponïkchisa. Ukampis T-34-76 sat avionampiw nuwasispa. Ukat sum chʼaxwapxi. Cañonapajj jukʼamp chʼamaniwa ukat kimsa tunka pusini cañonanakat sipansa jukʼamp velocidad de bozal ukanïnwa.
  Tamara ukat imill wawanakax Shali markan ch"axwapxäna. Imill wawanakax aka wali jach"a qullu ayllu - chiqpach marka - ukhamañapatakiw ch"amachasipxäna.
  Suma uñnaqt"aninakax wali ch"amampiw ch"axwapxäna.
  Tamarax q"ala kayumpiw granada jaquntäna, mä phallawimpiw jaquntäna ukat jach"at arsüna:
  - ¡URSS markan Taykapataki!
  Anna kullakajj nazis sat jaqenakaruw fusilamp jiwayäna. T-4 juk"amp k"achachatax uka qullu pataruw makhatañ yant"äna. Uka tawaqux qʼala kayumpiw granada jaquntäna, ukat nazi sat maquinaruw jaquqanïna ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Jiwasan mama Tatapataki!
  Akulina, Fritz ukar pallapalla ukat q"ala talonampi, mä jiwayir jaqir lámina ukamp llawuntat servir, vyaknula:
  - ¡Tayka markaxa qullanapuniwa!
  Verónicax uñisiriruw ch"axwantäna, ukat q"ala kayunakapamp limón jaquntasaw akham säna:
  - ¡Rusia jach"a jaqinakataki!
  Olympias, uka jach"a warmixa, q"ala kayunakapampix nazis ukanakarux granada jaquntarakïnwa ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Comunismo ukatakixa!
  Tamara, nazis ukanakar suma amtampi nina naktäwinak lurasa, ukat quqat ch"ukuñjam khuchhuqasa, akham sasaw apsuwayxi:
  - ¡Ejercito ukan juk"amp encina quqanakax juk"amp ch"amaniwa, jiwasan arxatäwisax juk"amp ch"amaniwa!
  Annax kisunakap uñacht"ayasaw uñjäna, ukat nazis ukanakarux jach"a chiqaparu ukat colerasiñampiw ch"axwäna:
  - Taqiniruw t"unjapxäma.
  Tanque "León", mä jach'a k'añaskux mä jach'a pistola cañón ukaniwa. Akax jupax qhipa pistola 105 mm, barril largo 100 EL. Ukat wali jachʼa pistolaruw tukuwayi. Ukat aka troncox jiwayir ch"amampiw mistu.
  Akulinax mä bazooka ukanx nazis ukanakaruw ch"axwayi, ukat chhuxriñchjasi:
  - ¡Comunismo pacharux jach"añchañapawa!
  Victoriax nina naktäwimp arnaqasiñampiw akham sasaw arsu:
  - ¡Rusia markan Heroes ukanakatakix jach"añchatäñapawa!
  Olimpiadax nazis ukanakar pallapallamp ukhamarak q"ala kayunakapamp granada jaquntasaw chiqanchawayi:
  - ¡Jach"a jach"a kankaña!
  Imill wawanakax, amuyañasawa, phenomenal ukhamawa, ukat wali suma jaqinakawa. Ukat jupanakan thayapajj wali jachʼawa.
  Tamarax uñisiriruw ch"axwantäna, ukat kisunakap q"ala ch"allxtasaw akham säna:
  - ¡Rusia markataki ukhamaraki libertad ukataki tukuyañataki!
  Annax uñisirinakaruw pallapallanak jaquntäna, q"ala kayunakapamp mä granada jaquntasaw wali ch"amampi akham säna:
  ¡Chuymasar mayachtʼat thuqtʼayañäni!
  Ukat masinakaparux wink"i.
  Akulinax ukhamarakiw mä phallawimp phichhantañapa, uñisirinakaparux ch"uqi ch"uqimp ch"uñump ch"uñuntata, ukat arnaqasi:
  - ¡Teja tuqi atipt"awinakajataki!
  Akulina Petrovskayax janiw mä sapürunjam imill wawakiti. Jupajj walja jan walinakanwa pasañapäna. Yamas lunthatasin katjataw uñjasïna, ukat katuntatäjjänwa. Ukat mä centro de detención juvenil uksaruw sarayäta . Ukhama, janiwa kunasa, jupax qhispiwayi. Qʼala kayukiw chhijchhi taypin sarnaqäna, ukampis jukʼamp kʼumara ukat chʼamanïxänwa.
  Victoriax wali colerasiñampiw ch"axwaski. Uñisirinakaruw mä turno churäna. Fritz jupax jaquqaniwayi. Ukat qʼala kayunakapampix mä granada jaquntäna. Uka motocicletajj tʼijtjjänwa.
  Uka tawaqux akham sasaw cooed:
  - ¡Ch"amani fronteranakataki!
  Olimpias jupax wali sallqa colerasiñampiw nuwasi. Jupan jawq"jatanakapax wali ch"amaniwa ukat t"unjatarakiwa. Chiqpachansa jupax mä monstruo tawaquwa. Ukat ukhamatwa uñisirinakarux jawqʼjaraki. Ukhamajj nazis sat jaqenakajj chʼamampiw chhaqtayasipki. Janiw jupanakarux mä jisk"a ch"am churkiti.
  Olympias sat chachajj pulmonanakapan patapanwa arnaqasi:
  - ¡Aka comunismo espacial ukar jach"añchaña!
  Tamara, nazis ukanakar ch"axwasa, akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Lenin comunismo ukar jach"añchaña!
  Annax uñisirinakaparux pallapallampiw phichhantawayi ukat chhuxriñchjaraki:
  - ¡URSS markatakixa!
  Akulina, uñisirinakaru khuchhuqasa, ukat qhuruchasisa, chhuxriñchjasiña:
  - ¡Jach"a aeróbatica ukanakataki!
  Victoria, nazis ukanakar balamp jiwayasax akham sasaw akham säna:
  - ¡Juk"ampi phenomenal atipt"awinakataki!
  Olimpias sat chachajj nazi sat tank tʼunjasajj akham sasaw arsüna:
  - ¡URSS markan comunismo ukataki!
  Tamarax ukhamarakiw ch"axwaski. Wali chiqaparuw ch"iyar jaquntawayi, uñisirinakarux chiqaparuw ch"allt"i. Mä chhuxriñchjatjamaw khuchhuqasi ukat chhuxriñchjaraki:
  - ¡Comunismo pachanakaru jach"añchaña!
  Annax fascistanakaruw ch"axwantäna, ukat guadañapampi chiqaparu ch"allt"asisaw jupanakar khuchhuqäna, ukat akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Jach"a jach"anchawi heroes ukanakataki!
  Ukat q"ala kayunakampi granadanak jaquntaraki. Akax mä jach"a mamawa.
  Akulina Fritz ukar khuchhuqasa, agresivamente arnaqasi:
  - ¡Comunismo ukatakixa!
  Ukat musculoso cuerpompiw chʼalljjtayasi.
  Victoriax nazis ukanakarux atipt"arakiwa. Ukat qʼala kayunakapampiw uñisirinakaparux jiwayañ regalonak jaquntäna ukat chhuxriñchjarakïna:
  - ¡Akapachan jach"a kankañapataki!
  Olimpias sat chachajj uñisirinakaruw chʼajjwaraki. Jupanakarux mä baton pelusa ukham liwxati ukat arnaqasi:
  - ¡Jach"a comunismo ukaru jach"añchaña!
  Ukat qʼala kayunakapampix mä granada jiwayir chʼamampiw jaquntäna, ukhamatwa uñisirinakaparux tʼunjäna.
  Ukhamaw phisqhax uñisirinakarux apthapipxäna, ukat khuchhurañäni, ukat tukjañäni, ukat muyuñäni.
  Alemanonakarux sayt"ayapxäna ukat wali ch"amampiw ch"allt"apxäna. Aka chiqanx ch"amaw tukuwayxi, ukat ch"axwapxi.
  Akax gas jaquntirinakawa, ukat jupanakax wali ch"amampiw sarnaqapxi. Ukat soviético ukan posición ukanakap t"unjaña.
  Jayan ch'axwawi ukat " Sturmtigr " jaya chiqat, uñisirir - Wila Ejército.
  Alemán imillanakax uñacht'ayapxi ukat autopropulsadas armas "Oso" ukat kunjams uñisirinakarux ukampiw ch'axwapxi. Ukat chiqpachansa ukat wali sumwa chhuxriñchjasipxi. Ukat mä centro chikatani pesaje conchax trincheras ukat bunkers soviéticos ukanakaruw p"akjasi.
  Warrior Frida kullakax akham sasaw arnaqasi:
  - ¡Jiwasan jach"a Kimsïr Reich ukataki!
  Ukat masinakaparux nayranakap ch"allxtayaraki. Uka qhipatxa, q"ala kayuni fascista imillanakax wasitatw phichhantapxani.
  Ukat chʼuspanakajj wararisiri ukat tʼunjiri. Ukat kunjamtï phallki ukhaxa, mä taqpach embudo ukaw utji, uka embudox juntʼu umat tʼijtʼir uraqimpiw lurasi.
  Jïsa, alemananakax soviético soldadonakarux sum katuqapxi. Nayrïr TA-152 avionanakat maynïrejj alajjpachanwa jalnaqäna. Walja amtani maquina, Focke -Wulf ukar uñtasita, ukampis juk"amp nayrar sartatawa, jank"aki, ch"aman armanakampi ukat armaduranakampi maniobrar. Ukax ch"axwañ avión ukhamarak ataque avión ukhamaw apnaqasispa.
  Soviético soldadonakatakix autox, chiqpachansa, mä jach"a jan walt"äwiruw tukuspa.
  Helgax TA-152 ukaruw jalxati ukatx mä qawqha tanques soviéticos ukanakaruw atacatayna, jupanakax Shali ukar jak"achasiñ munapxi. Imill wawax chiqaparuw ninamp phichhantawayi. Nayrïr kimsa tunk pusini torren tejap p"akjasi ukat warari:
  - ¡Nayaxa mä marcial suma uñnaqt"ani!
  Ukat ukat payïr autoruw atacaraki, uka autojj jankʼakiw sartañ yantʼi. Ukampis cajas de cambios mayjtʼayañajj janiw ukhamakiti.
  TA-152 ukax aka jan walt"ayat jaqirux mä cañón 37 mm ukampiw mantaraki.
  Helga kullakajj akham sasaw jaysäna ukat akham sasaw qʼochüna:
  - ¡Ukax nayaruw irptawayitu, kawkirus irptawayitu, ukax nayaruw irpawayitu!
  Ukat jupax jupa pachpaw uñch"ukisïna ... Akax Yak-9 ukar atacañ yant"aski. Alemán tawaqux q"ala kayumpiw gatillo ch"allt"asax jank"akiw jaquqani ukat jan axsarasaw nayranakap ch"irmthapi, akham sasa:
  - ¡Chiqpachansa wali jach"ätwa!
  Helga kullakax wali jach"a jach"a tukur tawaqur uñtatawa. Ukat uñisirinakampiw wila wartäwinak luraraki.
  Ukat phust"aspa ukhaxa, janiw khitirus mä juk"a uñt"ayaskaniti.
  Helgax soviéticos autos ukanakaruw ch"axwayi ukat chhuxriñchjasi:
  - ¡Walikiwa, kunatsa, janiwa amuyuparjama jakañaxa utjkaspati!
  Ukat qʼala talonanakampi kunjamsa timón chʼalltʼasispa. Akax imill wawawa - taqi imill wawanakaru, imilla.
  Ukat ukax chhuxriñchjatawa....
  Albina ukat Alvina alaxpachanx wali ch"amanchataw ukat nuwasir ch"axwirinakäpxaraki.
  Ukat imill wawanakax, Rusia markan avionanakapas, amuyt"apxi, t"unjasax jakäwix wali askiwa ukat jakawix wali askiwa.
  Ukat qʼala kayunakampiw avionan pistolanakap kawkhantï uñchʼukipki ukar irpapxi. Soviético autonakajj janiw qhespipkaniti. Ukat imill wawanakax ukham jawq"japxäna. Jupanakax janiw mä jisk"a ch"am churapktamti.
  Jisa, nuwasir imillanakaw utjäna,
  Jisa, jupanakax sapxiwa kunas yaqha ...
  Jupanakax jan axsarasaw Rusia markar nuwantapxäna,
  ¡Chiqpachansa Supayan sañ muni!
  Albinax ch"axwañ formación ukan nuwasir jaqiwa ukat pulmonapan patapanx jupa pachpaw arnaqasi:
  - Nayax super ukhamätwa, nayax mayjt"ayätwa ! ¡Super Campeón ukhamawa!
  Ukat mä q"ala talón , ukhamarak teclado ukar ch"allt"aña, ukat uñisirinakar jisk"a t"aqanakar ch"iyjaña.
  Alvina, uñisirinakapar ch"axwasa, pulmones patat arnaqasi:
  - Ukat khitinakarus quqa taypin jikxatañäni, .
  Ukat khitinakarus quqa taypin jikxatañäni ...
  ¡Janiw ukampi sawkasiñäniti,
  t"aqa t"aqaruw ch"iyjañäni!
  ¡Jichhax ch"iyjapxäma!
  Ukat qʼala talonampi, kunjamsa uñisirir jiwayir jampʼattʼasiñar yaptʼani. Akax imill wawawa - taqi imillanakax wali thaya imillawa!
  Warrior ukax juk"amp ch"axwañ hack. Ukat ukhama militante ukat agresivo mä pantera ukham.
  Ukat jach"a alemán pusiniw ataque ukankapxi. Ukax Astrakhan markan thayapawa. Ukat soviético pallapallanakan utanakap walja tʼunjaña.
  Ukat jiwapxi, ukampis janiw aynachtʼapkiti. Ukham nuwasiñanakax wali chʼamawa.
  Chiqans Gerdax nayrïr chiqankiwa, ukat nuwasiñatakis wakicht"atawa. Ukatwa jupax ch"iyar jaquntawayi, kunjamatix Robin Hood warmix bikini isimp isthapt"atäki ukhama. Ukat akax taqpach mä thaya warmiwa.
  Ukat jupax ukhamarakiw mä escarlata chuchu uka waynan lakapar ucharaki.
  Jupan "Pantera"-2 ukax irnaqaski. Ukhamarus, mä juk"a mayjt"at modificación tanque ukax imill wawanakan silla de ruedas ukampiw 75 mm 100 EL cañón ukamp sillatäna. Ukax punchy ukat juk"amp jank"ak nina naktäwiniwa. Ukat conchas ukanakan suministropax 88 mm cañón ukan suministropat sipanx juk"amp jach"awa.
  Gerdax q"ala kayunakap apnaqasaw ch"axwaski ukat chhuxriñchjasi:
  - Maya, pä, kimsa... ¡Napalmampi p"akjaña!
  Charlotte kullakajj jupar arknaqasaw pallapallanak jaqontäna ukat akham sasaw akham säna:
  - Pusi, llätunka, phisqa - jank"aki anatt"añäni!
  Christinax ch"ankhampiw jawq"jatayna, tanque soviético uksa p"akjasa ukat chirp"asisaw akham säna:
  - Nazis ukanakan ch"amapatakix jan axsarasaw ch"axwañar sarañäni...
  Magda kullakajj qʼala kayumpiw pallapallanak arsüna ukat wali chʼamampiw chillqtäna:
  - Ukat taqiniruw jiwayañäni - taqi comunistanakaru!
  Imill wawanakax wali qhuru ukat sintipuniw sarnaqapxi. Ukat jupanakan "Panther"-2 ukax mä bus soviético ukarux chiqaparuw t"unjawayi.
  Imill wawanakax chhuxriñchjasipxi ukat q"uchupxi:
  - Jiwasana pachasaru jach'añchaña ...
  Ukat kimsa tunk pusini marani Elisabetax mä sallqa ataque luraraki. Ukat qʼala talonampi gatilloruw chʼalljjtayäna. Ukat uñisiriruw tʼunjaraki, arnaqasisa:
  - ¡Comunismo utjpan!
  Catalinax q"ala kayunakapampix jiwayir ch"amampiw mä proyectil apayani, uñisiriruw ch"allt"i ukat pulmones patat chhuxriñchjaraki:
  - ¡Jach"a Rusia markataki!
  Elena kullakajj nazis sat jaqenakaruw pallapallanak aptʼäna. Uka conchajj Pantera sat animalan nayraqataparuw chʼalljjtäna ukat ricochetänwa.
  Imill wawaxa akham sänwa:
  - ¡Comunismo ukax jiwasamp chikaw utjani!
  Eufrasia kullakajj qʼala kayunakapampix uñisirinakaruw jawqʼjarakïna. Jupax T-4 ukarux ch"allt"asaw akham säna:
  - ¡Comunismo ukar jach"añchaña!
  Ukanakax nuwasir imillanakawa. Ukat kunjamsa ch"axwapxi, conchas ukanakax wali sumaw t"ijtapxi, ukat kimsa tunk pusinix pachpaw sarnaqaski. Ukat yantʼam, ukham autot sarnaqañamawa. Ukajj wali chʼamawa.
  Ukampis imill wawanakax mantapxi, ukat bikini ukamp nuwasipxi ukat q"ala kayunak apnaqapxi. Ch"axwirinakax wali muspharkañawa, wali muspharkañarakiwa.
  Ukat jupanakax chhuxriñchjasipxani ukhax janiw khitirus mä juk"a uñt"ayaskaniti. Ukat sallqa colerasiñampiw conchanak khitapxi.
  Elizabeth kullakajj qʼala kayunakap apnaqasajj uñisirinakaruw chʼajjwayäna ukat uñisirinakapar tʼunjasajj akham sänwa:
  - ¡Comunismo amuyunakaru jach"añchaña! ¡Jach"a Tayka Markasan jach"añchatäpan!
  Catalinax pallapallarakïnwa, q"ala kayunakap apnaqasa, Krauts ukar ch"allt"asa ukat chhuxriñchjasa:
  - ¡Awki markataki ukhamaraki atipjawi tukuykama!
  Elena kullakajj uñisirinakapar balamp jiwayasaw wali chʼamampi jaysäna, perla kisunakapsa uñachtʼayasa ukat zafiro nayranakapampi chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - ¡Jach"a kankañani jiwasana comunismo cósmico!
  Efrasia , uñisiriruw ch"axwaña, jach"a, phenomenal exactitud ukamp jawq"jata, ukax akham sasaw mistu:
  - Pachamamataki ukhamaraki Stalin-ataki - ¡hurra!
  Imill wawanakax qhanaw t"ijt"apxi, ukat taqiniw ...
  Diciembre phaxsin 1943 marax niyaw purinxäna.
  Alenka ukat jupan equipopax Astrakhan markan ch"axwapxaraki ukat waliw ukanx ch"axwapxi. Heroína ukax ch"axwaski.
  Alenkax mä phallawi churaraki, nazis ukanakan línea ukarux khuchhuqaraki, ukatx q"ala kayunakapamp jiwañan regalop jaquntawayi ukat arnaqasi:
  - Chachax gibón ukar uñtasitawa, ukakipkarakiw, llakt"asiñjamawa, juk"ampirus amuyunakapanx ch"amanïñat sipanx juk"ampiw!
  Anyuta, uñisirinakarux pallapallanakampi, ukat uñisirinakar khuchhuqasa, q"ala talonampi mä paquete explosivo churäna ukat chillqt"äna:
  - Jaqix asnu qala chuymaniwa, león jach"a amtaniwa, ukampis chiqpachanx cabrito ukhamawa!
  Alla, Fritz ukar chiqaparu ch"axwasa, akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Warmitakix chachax mä wakatakix mä slop place ukhamawa, janiw jan ukax lurañjamäkiti, ukampis jak"achasiñax jik"asiwa!
  Mariax nazis ukanakar pallapallanakamp pallapallampiw akham säna:
  - Warminakan bañopan mä chachampi bañompix kunas mayacht"asipxi - warminakax chachanakarukiw chhuxriñchjasipxi!
  Marusyax nazis ukanakar khuchhuqasa ukat q"ala kayunakapamp granadanak jaquntasaw akham säna:
  - ¡Warmixa mä k"ari ch"uqi ch"uqixa, kuna leonarusa manq"aspa, ch"uqi ch"uqimpi!
  Matryona, fascistanakar khuchhuqasa ukat mercenarios ukanakar q"ala kayunakapamp t"unjasa, akham sasaw jisk"at arsüna:
  - Warmixa ch"axwiri yuqalla jaqiru munasi, jani jaqiru jawq"jkanixa janiwa jakkaniti!
  Alenka, Fritz ukar pallapallanakamp jawq"jasaw akham säna:
  - Warmixa khuchhi wajjranakaparjamawa chachana munasi, chachana churata mä p"iqi ch"ukuñakiw jila qullqixa!
  Ukat q"ala kayuni imill wawanakan equipopax kunjams larusipxi, kisunakap q"ala ch"uqt"asipxi, ukat q"ala amparanakapamp granadanak jaquntapxi.
  Warrior imillanakax t"ijt"apxi. ¡Jupanakan elementopax nuwasiñataki, jupanakan elementopax nuwasiñataki!
  Astrakhan, ukhamaw amuyasi, janiw jaytanukupkaniti. Kunjamakitix imill wawanakax akan, chiqpachans ch"axwapxi.
  Tercer Reich ukan pallapallanakan ch"amanakapax wali jach"awa. Machaq tank divisionanakax wali ch"amaniwa akanxa. Tankanak lurañax juk"ampiw jilxattaski. Janiw bombardeo ukanakax utjkiti, África uksanx italiano, francés, belga ukat holandés ukanakan yänakapat irnaqäw churañax wakisispawa.
  Ukat ukhamarakiw África uksat petroleo, tungsteno, walja elementos, uranio ukanakat apsuñataki.
  Mä arunxa, machaq tankanakax sellatäxiwa. Jisk'atpachax "Pantera" -2 ukan uñstatapax, juk'amp jark'aqatawa ukat juk'amp jach'a armat, juk'amp ch'aman motorani, ukax ch'axwäw saräwirux wali jach'a ch'amanchawayi.
  Ukanx juk"amp juk"ampiw tanques ukat avionanakax utji. Yu-488 uka thakin irnaqañax niyaw tukuyataxi. Nayrïr avión producción del Tercer Reich ukax pusi motoraniwa. Wali ch"amani ukat jank"aki. Ukan wali askipax mä jisk"a ch"iqa chiqawjawa, ukatwa bombardero ukax 700 kilómetros por hora ukharuw jaltxaspa. Ukax sañ muniw soviético ch"axwirinakax chiqpachans janiw juparux katjapkaniti.
  Ukhamat URSS markax machaq jan walt"äwiw utji. Chiqpachans Ejército Rojo ukan ch"amanakapax tukusxiwa. Yatiqañ utan wawanakax maquinanakaruw uchapxi. Tunka pusini marani wayn tawaqunakax niyaw ch"axwapxi, niya oficialmente. Chiqansa, yuqall wawanakax wali yatiñanipxiwa, ukat jila partex suma nuwasiripxiwa. Waynäkasinxa, jukʼamp facilakiw imantasisax mä quqar makatañataki. Ukat pallapallanakan yatiñanakapax jukʼamp jankʼakiw yatxatatäxi. Wayn tawaqunakax jilïr jaqinakjamaw nuwasipxi, jupanakax juk"amp ch"amaw ch"axwapxi. Jïsa, ukat psicológicamente wawanakar ch"axwañax juk"amp ch"amawa.
  Alemanes jupanakax mä qawqha warmi francotiradoranakaniwa, ukat sinti wayn tawaqu ch"axwirinakax janiw kuna warmis ch"axwañapatakix askïkiti, p"inqasi ...
  Jïsa, tunka pusini maranïkasaw URSS markar jawsañ qalltapxäna. Ukatx armas ukat jubiladas ukanakar uñt"ayatarakiwa. Uka ejercito taypinjja jukʼamp warminakaw utjäna. Yämas taqi chuymaw katuqapxäna justo sexo ukax tanque ukat aviación tropanakan, ukat francotiradores ukanakan. Warminakax suma francotiradoranakäpxiwa . Ukat niyakejjay chachanakat sipansa jukʼamp jiskʼäpkchejja, tankinakan nuwasiñajj jukʼamp askiwa, ukat aviación ukan nuwasiñajj ukhamarakiwa. Jila partejja, wayn tawaqonakajj tankinakanwa nuwasipjjarakïna. Uñt"añasawa, yuqall wawanakax janchipampiw juk"amp sensibilidad uñacht"ayapxi, ukat avionanakapas tankinakapas jilïr chachanakat sipanx janiw sinti ch"axwapkiti. Janiw jan wali wayn tawaqunaka ukat francotirador ukan lurawipanxa. Mä yuqall wawax jukʼamp jiskʼa chʼiwiruw jalnaqtʼaspa, disfrazasispa jan ukax mä quqaruw makataspa. Walja kutiw ejercito taypinxa, tunka pusini marat aynacharu nuwasirinakaw uñstañ qalltapxäna.
  Ch"axwawix jaqinakan yänakap manq"antaraki. Ukat uka territoriojj jukʼamp jukʼampiw URSS markan apnaqatäjje. Ukat Japón markan walja infantería ukanakamp nuwasiñaw wakisi. Jïsa, ukat suma tanques samurai ukanakax utjarakiwa, ukat juk"ampirus autopropulsadas armas ukanakaw utjaraki. Ukhamarakiw mä serien uñstapxäna mä tanque medio ukampi, ch"amapanx T-34 ukar uñtasitawa, ukatx armadura frontal ukanx juk"amp ch"amaniwa.
  Ukhamajj Japón markajj jiskʼachañatakejj jan walipuniwa. Ukat ukampi ch"axwañatakix pallapallanakaw munasispa.
  Stalin jupax axsarañjamawa ukat juk"amp juk"ampiw colerasiñar puri. 1943 maran diciembre phajjsit 25 urunak saraqatarojja, khitinakatï katuyasipkäna ukanakan familiaranakaparojj fusilamp jiwayatäpjjañapataki, tunka payan marani wawanakarojj balamp jiwayatäpjjañapataki, ukat sullkanakaruw colonia de trabajo ukar khitapjjañapa sasaw mä orden apsupjjäna.
  Destacamentos de barraje ukanakax juk"ampiw apnaqatäna. Ukat jupanakax juk"amp ch"amampiw ch"axwapxäna, ukat t"aqhisiyañ apnaqapxäna.
  Stalin chachajj jan aguantañjamäjjänwa. Beria markax nayrïr kutiw nazis ukanakamp sapa mayni suman jakasiñ amtañ yant"äna. Ukampis Hitler chachajj janiw sumankañ munkänti. Jupajj URSS markar qʼal katuntañ munäna. Ukatjja, aliadonakapajj janiw jupajj apnaqkaspati, janirakiw kuns lurañjamäkiti.
  Jet avionanakax Tercer Reich ukan lurasiwayi. Nayraqatxa, ME-262, ukampis aka ch"axwirix juk"amp atiniskañ motoranakaw munasïna, ukhamat jan sinti ch"axwañataki.
  Arado bombardero ukat Yu-287 uka proyecto ukanakax suyt"añjamaw uñjasipxäna .
  Machaq TA-152 ukax lurawipanx wali sum uñacht"ayawayi, walja amtan maquina ukhamarak wali jaya. Jila partejja, alemán pallapallanakajj wali chʼamanïpjjänwa. Ukatjja, Yaks ukat Laggies soviéticos , aluminio jan utjatapat uñjasajja, referencia maquinanakat sipansa jukʼamp llampʼu ukat janiw sinti maniobrañjamäkiti. Ukhamat aviación soviética ukan calidad ukax mä nivel crítico ukar jilxattawayi. ME-309 ukax ch"aman armamento ukampiwa, maniobrabilidad ukan jan walt"awinakapat amuyt"asa, soviéticos autos ukanakarux sum atipjatayna, ME-109 ukarux yaqha chiqar sarxatayna. Ukat TA-152 ukax Focke -Wulf uka lantiw utjañapäna .
  Ukhamat alemanes ukanakax juk"amp jan ukax juk"amp hockey ukankapxi.... Ukampis uka técnica tuqit irnaqañax lurasiwayi.
  Amuyt"añataki, Lev-2 ukax nayrïr tank machaq esquema de layout ukampiw arsuwayi. Transmisión ukat motor ukanak mä cuadra tank nayraqatar uchasax, ukat torreta qhipäxar mayjt"ayasa, alemanes ukanakax eje de caddy ukar qhispiyapxäna ukat auton alturap jisk"achapxäna. Ukhamatwa, "León" -2 ukax juk'amp k'achachata, ukat ukatw juk'amp jank'ak tukuwayi.
  Ch"axwäw pachan jan walt"awinak uñjasax URSS uksanx jach"a tanques ukanakan lurawipax niyaw sayt"awayxi, serie ukanx niya taqi kunas mayacht"ataw T-34-76 ukarjama. Ukhamajj nazis sat jaqenakajja, machaq tanque jachʼa lurañ amtapkäna ukhajja, janiw lado armadurap sinti thiya lurañ munapkänti. Ukat "León" ukax phisqa tunk phisqhan tonelada ukch'akiwa, motorax 1200 caballos de fuerza ukaniwa. Ukampirus Lev-2 tank ukan pesajepax juk"amp jisk"achasispawa, pistolan calibre ukar jisk"achasa. Nayrïrix qhanaw redundante ukar tukuwayxi. Ukatjja, kimsa tunk pusini armaduranakajj jan suma armaduranïpjjänwa, ukat alemán cañón 37 mm, jan apnaqañjam apnaqat cañón ukanakas jupanakar mantañ qalltawayjjänwa.
  Stalin jupax qhanaw freaking out ... Ukat jupax qhixu qhixunak ukhamarak llijullijunak jaquntäna ... Ukampis janiw kuns lurañjamäkänti ...
  Machaq mara jayp"urux alemanonakax Astrakhan markan wali jan jaqini chiqaruw nuwasipxäna, ukax Delta del Volga uksankiwa. Walja jawir jark"aqirinakan utjatapa, ch"ama uraqinaka, Caspio qutar jak"achasiñax Wila Ejército ukarux Astrakhan markan arxatäwip ch"amanchañapatakiw yanapt"äna, ukat Stalingrad markat sipans juk"amp sumaw uñjasi. Ukhamaraki, soviético imillanakax jan uñtasit heroísmo uñacht"ayapxäna.
  Ukat Cáucaso uksanx juk"ampirus juyphi pachanx qullunak taypin sarnaqañax wali ch"amawa. Chiqansa, alemanonakax Caspio qutan jukʼamp suma quta thiyaruw sarxapxäna. Makhachkala, ukax fronteraruw tukuwayi, kawkhantix soviético soldadonakax taqi ch"amap mä puñchur apthapisin nazis ukanakar jark"añ yant"apxäna.
  Ukampis municionanakax quta tuqikiw apayapxirïna, janiw wakiskiti ...
  Tamara kullakajj qʼala kayuni imill wawanakan batallónapampiw wal nuwasïna.
  Warmi ch"axwirinakax qala chuymampiw ch"axwapxäna ukat jan uñtasit heroísmo ukat jach"a ch"amanïñ uñacht"ayapxäna.
  Ukat niya qʼala jan isinïsaw juyphi pachansa ukat thaya pachan nuwasipxirïna.
  Tamarax q"ala kayumpiw mä granada jaquntäna, ukat mä phallawi churäna, uñisirinakaruw khuchhuqasa ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡URSS markatakixa!
  Anna kullakajj qʼala kayunakapampiw mä granada jaqontäna ukat chillqtʼarakïnwa:
  - ¡Comunismo ukatakixa!
  Akulinax mä suma amtampiw mä phallawi churäna, uñisirinakaruw jaqunuqäna ukat arnaqasïna:
  - ¡Rusia markan jach"a kankañapata!
  Victoriax uñisiriruw ch"allt"äna, uñisiriruw ch"allt"añ qalltäna, barbap mä navaja ukham khuchhuqäna ukat akham sasaw jisk"at arsüna:
  - ¡URSS markax sayt"asiniwa!
  Olympias, uñisirinakaruw pallapallanak jaquntäna, ukat q"ala kayunakapamp mä paquete explosivo jaquntäna, vyaknula:
  - ¡Awki markataki ukhamaraki atipjawi tukuykama!
  Ukhamatwa imill wawanakax nuwasipxi. Jan chʼamanïsa ukat wali amtampiw kuns lurapjje.
  Tamara, ch"axwaña, akham sasaw qhanañcht"i:
  - Supayaxa janiwa jupanakaruxa aptkaniti, ukatxa aptapxañani!
  Aka chiqan ch"axwawix brutal ukhamarak pachpa pachanx constructivo ....
  Anastasia Vedmakovax alaxpachan ch"axwaski ... ajanupax colerasiñampiw t"ijt"awayxi, ukat jupax chhuxriñchjasi:
  - ¡Comunismo ukan pachaparux jach"añchapxam!
  Ukat qʼala kayunakapampix mä cañón de avión ukaw kawkhantï uñchʼukiski uka chiqar uñchʼukiski, ukat uñisirinakan avionanakaparuw tʼunjaraki, ukat uka qhipatxa akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Trabajo ukan suma sarantäwipataki!
  Akulina Orlova, uñisirinakapar t"unjasa, jan axsarasaw arnaqasi, kisunakap qhant"ayasa:
  - ¡Ukham jach"a comunismo ukatakixa, taqpacha planetan!
  Pilotojj akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Wawanakasa uñt"apxistuwa!
  Ukat qʼala kayunakapampix avión pistolaruw kawkhantï uñchʼukipki uka chiqar irpxaruwayi, ukat uñisirinakaruw tʼunji, ukat chhuxriñchjaraki:
  - ¡Comunismo pachan sutiparu!
  Uñt"añäni, imill wawax terminador ukhamarak nina nakhaskir nina nakhantayatawa. Janiw kuna volcanos ukampi chikachasiñapäkiti.
  Akulina Orlova kullakax akham q"ucht"awayi:
  - Nayax niyaw, kuna urus, iyawsäwi Diosar samka, nayax wali q"ixu q"ixu, janiw mayisiñ munkti!
  Ukat agresivamente winked suma uñnaqt"ani.
  Akax ch"axwawinakawa...
  Ukat imill wawanakan avionanakapax nayra pachankiwa. Ukat akax jupanakan solido minus ukawa. Ukat ukhamaraki llamp"u ukat jan sinti maniobrable ...
  Chʼaxwiri yuqall wawanakat maynïriruw jaquqanipxäna, ukat janiw paracaidistampi saltañatak tiemponïkänti. Ukat chiqpachansa akax wali jachʼa luräwipawa.
  Imill wawanakax thaya tuqin ch"axwapxi ukat kusist"apxi...
  Albina ukat Alvina jupanakax suma ME-309 ch"axwirinakampiw ch"axwapxi ukat chiqans jupanakax activamente puntuaciones ukanakaw jikxatasipxi.
  Imill wawanakax wali jach"añchasipxiw suma sarantäwipatxa ...
  Albinax mä avión soviético ukarux jaquqaniwayi, mä elegante, q"ala kayump yanapt"ata, ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Jiwasan águilas ukanakataki!
  Alvinax kimsa rusa autonak mä phallawimpiw khuchhuqatayna ukat akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Jiwasana falconakasataki!
  Imill wawanakax wali uñt"ataw negocios ukar puripxäna ... Ukampis jupanakax rusa pallapallanakar t"aqhisiyañ munapxaraki.
  Aka chiqanx tunka pusini marani mä wayna-piloto ukaw katuntatäna. Ukat wawanakan muyu talonanakapan suma uñnaqanakapax jupatakix qhatiyatäxänwa. Ukat ukat q"ala jan isin jaqinakarux hielo umampiw ch"allt"añ qalltapxäna .... Ukatxa uma t"amt"ayaña, ukatxa mayampi hielo uma.
  Ukhamaw ch"axwañ suma uñnaqt"aninakax ....
  Albinax akham q"ucht"awayi:
  -Jiwasan ñik"utasataki, ch"uqi, kisunaka, puñchu!
  Alvinax pulmones patat akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Ukhamaxa suma ch"axwaña munapxi!
  Ukat imill wawanakax qʼala kayunakapampix milagronak lurasipkakïnwa ukat soviético avionanakaruw jaquntapxäna.
  Ukampis rusa avión apnaqirinakax jaysapxarakïnwa. Alice ukat Angela jupanakax jichhakiw Yak-9 ukar sarxapxi. Ukat alemanonakar ch"allt"añäni ukat wali pachpa pachan q"ucht"añäni;
  Jumax mä ch"aman markan uñacht"ayatätawa, .
  Lenin compañero ukat Stalin compañero...
  URSS markanx taqi jaqinakax chiqpachapuniw mä kipkakïpxi,
  ¡Ukat puñchunakax hierrot acerot luratawa!
  
  Lenin-atakix Adolf sat uywax janiw axsarkiti,
  Jichhax Vladimir jupax Stalin compañero irpiriwa...
  Fritz ukarux nayraparuw ch"allt"apxta janiw ceja ukarux ch"allt"apxtanxa, .
  ¡Taqi nazis ukanakax mäkiw tʼunjatäpxäna!
  
  Rusia markax nayan tayka markajawa
  Jach"a, jan tukuskir Mama Marka...
  Taqi markanakax mä familiakïpxiwa,
  ¡Niyaw comunismo taypin jakasiñäni!
  
  Jiwasan markasar ch'amanchapxañäni
  Rusia markax jank'akiw ch'uxñaruw tuku ...
  Jiwasax fascista ukarux nayraparuw ch"allt"añäni, jan ukasti,
  ¡Ukat iyawsapxita, ¡chʼamasax janiw qalar tukuskiti!
  
  Ukat Jesusax pʼiqtʼirjamaxa wali jachʼawa,
  Jupax jiwasan Tatitusawa, ukat Uraqpachan Janq'u Diosapawa...
  Ukat Fuhrer ukax wali ch"amampiw jawq"jatäni,
  ¡Chiqpachansa, ¡chʼamanïtasax janiw mayjtʼkiti!
  
  Jisa, jiwasan Mama Markasan askipataki, santu,
  Fritz sat jilatampiw wali chʼamampi nuwasiñäni ...
  Mä imill wawax q"ala kayukiw ch"uqi taypin t"ijti
  ¡Jupajj colerat nuwasiñ muni!
  
  Jïsa, Stalin chachajj jichhajj soviético pʼeqtʼiriruw tukuwayjje,
  Ukham jach"a, jan axsart"ir ukat yatiñani ...
  Rusia de comunismo, janiw uñisirir llamkt'añati , .
  ¡Luciferan ch"amapax jumamp chikäkchisa!
  
  Hitlerar katuqaraksnawa, iyawsapxita
  Saxranakan chʼamapampi dotatäkchisa...
  Mä Hitler chachajj mä animalawa, .
  ¡Fritz jupanakax janiw morones ukhamäpkiti iyaw sañax utjkchispas ukhama!
  
  Mä juk"a arumpixa, Berlín ch"axwirinakaruw mantañäni,
  Ukanx Lenin, aka Stalin, jupax jiwasanakamp chikaw utjani ...
  Fascistas ukanakax allqamarinakarjamaw jasakiw ch"iyjapxi,
  ¡Ukat chʼamasajj janiw pistʼkaniti sasaw creyipjjam!
  . #6 JAQTHAPI
  Machaq marax 1944 maraw purini ... Frentes ukanx wali ch"amäkchisa, URSS markanx machaq tecnología uñstayañatakiw irnaqaskäna. Jisk"atpachax jach"a suyt"awinakax tanque IS-2 ukat ch"aman armanakapamp chikt"atawa. Mä cañón 122 milímetros ukax nazis ukanakamp ch"axwañanx mä ch"aman arsuwiruw tukuspa. Suyt"awinakax T-34-85 ukaruw juk"amp ch"aman pistolampi, jach"a torretampi, ukampis pachpa casco ukat carro inferior ukampiw chint"atarakïna.
  Uka jan waltʼäwejj avionanakampejj jukʼamp jan walipunïnwa. Yak-3 ukax janiw lurañar uchatäkaspati kunatix janiw jach"a duralumina ukax utjkänti, ukat LAGG-7 ukax machaq motor utjatapatx janiw uñstayatäkaspati jan lurawipax juk"aptañapataki.
  Ukatwa Stalin jupax amtawayi, jichha pachatakix jach"a ch"axwañ soviético ukanakax Yak-9 ukat LAGG-5 ukanakawa, ukat IL-2 ataque avión ukanakax lurañax jasakiwa ukat ch"amanchatarakiwa. Ukat tanques ukanx juk"at juk"at T-34-85 ukat IS-2 ukanakar mayjt"ayaña.
  Ukhampachasa ukhamat jan kuna jisk"achawis producción ...
  Ukat nayraqatax sawutanakanx p"akjataw jikxatasïna, alemanonakax Cáucaso uksaruw katuntapxäna. ¡Makhachkala markax jaquqaniwayi, ukat jupanakax niyaw Azerbaiyán markan fronteranakapar jak"achasipxatayna!
  Aka chiqanx Tamarax warminakan batallón ukamp ch"axwawayxi. Mayampiw túnica ukat qʼala kayuni imillanakax uñisirinakan jukʼamp jachʼa chʼamanakapampix nuwasipxäna.
  Tamarax nazis ukanakarux mä línea ukamp jawq"jatayna, ukat yaqhip uñisirinakaruw t"unjatayna. Ukat ukatsti, q"ala kayunakapampix mä granada jiwayir ch"amampiw jaquntäna, ukat chillqt"asïna:
  - ¡URSS markar jach"añchaña!
  Annax nazis ukanakarux wali chiqaparuw ch"axwantäna. Ukat qʼala kayunakapampix jiwayir chʼamampiw granadanak jaquntäna, ukat uñisirinakaparux chʼiyjarakïnwa.
  Ukatxa akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Comunismo ukar jach"añchaña!
  Akulina, uñisirinakarux pallapallanakamp jiwayasax infantería fascista ukarux khuchhuqawayi. Jupax Fritz ukarux khuchhuqatayna, q"ala kayunakapamp granada jaquntatayna ukat chhuxriñchjatayna:
  - Rusia markatakixa, jiwasana jach"a mamasa!
  Victoria kullakajj uñisirinakaruw chʼaxwantäna, ukat qʼala kayumpiw granadanak jaquntäna, ukat akham sänwa:
  - ¡Jach"a Tayka markataki!
  Olympias, jupax ametralladorampiw pallapallarakïna, jupax akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Jach"a comunismo pachanakaru jach"añchaña!
  Warmi ch"axwirinakax muspharkañawa...
  Jupanakax ch"axwapxi, kunjamatix suma uñnaqt"aninakataki ...
  Tamaraxa, nuwasisa, ch"axwaña qalltata amtasïna. Kunjamsa alemán soldadonakat qhespiñapäna. Ukat pistolanakan thuqtʼatap istʼäna. Imill wawaxa canonada jaytawayi. Tatiana amigapaxa, alemanonakax machaq zapatonak katjapxäna ukat apsupxäna, joyas ukat pendientes ukanakaw ch"iyjapxäna. Ukat q"ala kayukiw katuntat jaqunukupxäna ... Tatyanax comité regional ukan secretariopan phuchapänwa, ukat janiw sapa kutix jan zapatos ukamp sarnaqañax wakiskänti. Akax jach"a jach"a tukuñ jisk"achañawa, q"ala kayukiw mä común jaqir uñtat sarañaxa, ukat delicado suelanakatakix chuym usuyarakiwa. Imill wawax kayunakap wilaruw ch"allt"asïna ukat sapa thakhinjam jach"at arnaqasïna.
  Tamarax churat machaq botas uchatarakiwa, ukat jaya thakhi saräwipatx talonanakap ch"allt"asirakïnwa. Ukat zapatonakap apsusaw qʼala kayukiw saräna. Jupax ayllunkir tawaquwa, jupax Ucrania markan lurañap phuqhawayi. Wawäkasax kayunakapax qullu pataruw sarnaqäna. Ukat chiqpachansa ukax janiw pampan thakinakapamp kikipäkiti. Chiqansa, callus ukanakax suelapat mistuwayxiwa, ukat janiw sinti suma sarnaqañax wakiskiti. Ukampis kayunakapax jankʼakiw wasitat chʼamaktʼxäna. Ukat janiw tʼaqheskänti.
  Ukampis mä qhawqha tiempotjja, Tatyanajj kayunakap wal tʼunjäna, janiw sarnaqjjänti. Alemananakax juparux balamp jiwayapxaspänwa, ukampis suma uñnaqtʼanïtapat khuyaptʼayasipxäna. Mä carroruw uchapxitäna, ukampis kuttʼayasax qʼuchtʼayapxitu. Tatyanax wali suma arumpiw arsüna, ukat jupanakarux walja q"uchunak q"uchutayna, política tuqit jan yäqasa.
  Kunas qhepat pasäna ukjja, Tamarajj janiw yatkänti. Jupa pachpaw quqa taypin sarnaqäna, q"ala kayunakapampi, tuberculos ukanakampi, t"unjatanakampi, ramanakampi, ukat kusisitarakïnwa. Ukapachaw qullunakan ch"ullqhi qalanakapan sarnaqañax, ukatx callus soles ukanakas ukhamaraki, jaya pacha sarnaqañax ch"ullqhi ukat usuchjasiñaruw tuku. Ukat ch"aphinakan sarnaqañax juk"amp jan waliwa. Kunapachatï ukanakx suelapar chʼalltʼasipxi ukhaxa, jukʼamp llakitaw jikxatasi, imill wawan qʼañu kayunakapatakis ukhamarakiwa.
  Tamara campaña ukanx qarjata ukat manq"at awtjataw jikxatasïna. Uka tawaqux bayas manq"äna, ukax janiw wakiskänti. Ukat alemanonakajj jankʼakiw nayrar sartasipkäna. Ucrania markan quqanakanx Tamarax qullunakan jakañ yatitax janiw thakhip sum yatkänti. Nayax chhaqtxa, ukat qhipäxaruw tukuyta.
  Ukat jichhax, quqa taypin mä uywa katuntat pusir uñtata. Ukat uka tawaqux aleman jaqinakarux motocicletar katjatayna. Uma apsuñatakix cochecitompiw auto saytʼayapxäna. Ukat Tamarax ametralladora jak"aruw jaltxatayna, ukat kunjams uñisirinakarux ukat khuchhuqatayna. Ukat jan yatiñan khuchhurata, ukampis chiqaparu. Ukat nazis ukanakax tʼaqhisiñampiw liwxatasipxi ukat liwxatasipxi. Tamarax jupanakar tukuyi. Mä q"ala talonax chinuparuw liwxatäna, jupax jaquntatäxänwa. Ukat imill wawax juparux katuqarakïnwa.
  Uka qhipatxa, suma uñnaqt"an tawaqux motocicletar makhatatayna, ukat q"ala kayumpiw pedal ukar ch"allt"asitayna, ukat mistuwayxatayna.
  Ukhamasti, sarnaqañat sipansa, qʼala kayuki sarnaqañat sipansa, yaqha chiqar sarxañax jukʼamp kusiskañawa.
  Tamarax thakinx akham q"ucht"awayi:
  - Wali sumawa jilanaka, wali sumawa, wali sumawa, jilanaka jakaña! ¡Janiw jiwasan atamanampi llakisiñamäkiti!
  Ukhamaw ch"axwäwix uñstawayi.
  Ukat jichhax Komsomol terminador ukham nazis ukanakamp ch"axwaski. Ukampis ch"amanakax janiw kikpakiti, ukat imill wawanakan batallón ukax qhipäxar kutt"añapatakiw wayt"ata. Aka chiqanx nuwasiñanakax t"amt"aski, kunjamatix mä jach"a hervidor ukan umax volcán patxan t"amt"aski.
  Anna kullakajj qʼala kayunakapampiw mä granada jiwayir chʼamampi jaqontäna, ukat akham sänwa:
  - Ch"axwañanxa, taqi yänakaxa wali askiwa, jani ukaxa jiwayasiñataki!
  Akulina, uñisirinakaruw pallapallanakamp jiwayasa, nazis ukanakar t"unjasa, akham sänwa:
  - ¡Taqi kunanxa jiwasaxa nayraqata!
  Ukat uka tawaqun qʼala talonapaw tʼunjañ churäwi churäna.
  Victoria, nazis ukanakar pallapallanakamp jiwayasa, ukat uñisirinakapar automático phallawinakampi t"unjasa, akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Uñisirinakatakixa janiwa khuyapayasiñaxa utjkaniti!
  Ukat masinakaparux nayranakap ch"irmthapïna.
  Olympias jupax q"ala, cincelat kayunakap jaquntäna, mä jach"a granadanak jaquntäna ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Akapachanxa juk"ampi jaqina tribunal ukata comunismo jach"a kankañapataki!
  Chiqpachans ch"axwirinakax akanx jach"a jach"a tukupxi, ukat era espacial ukar uñtasita.
  Wali qhuru chuymampiw nuwasipxi.
  Ukampis nazis ukanakax Cáucaso uksanx nayrar sartaskakiwa. Febrero phaxsin 1944 maranx alemanes ukat turcos ukanakax mayacht"asipxäna, ukat soviético soldadonakax pä jan igual chiqanakaruw jaljapxäna.
  Fuhrer ukax URSS markar tukuyañ mayitayna. Astrakhan ukax wali ch"amanchatawa. Nazis, kunjamtix nayrax lurapxirïk ukhama, uniforme de combate ... Nayrïr ME-262 ukanakax aire ukan ch"axwapxi. Ukanakax janiw sensaciones uñstayapkänti, uk amuyañasawa. Jach"a velocidad ukanx janiw sinti askïkiti 30 mm avión armas ukanakat ch"allt"añaxa. Jïsa, ukax wali askit uñjatäñapawa. ME-262 ukax mä qawqha jan walt"awinakaniwa kunatix wali jach"a pesaje ukaniwa. Ukax maniobrabilidad ukampiw juk"ampirus.
  Juk"amp sumaw TA-152 apnaqañanx jikxatasïna, ukax pilotonakaruw munasïna, ukatx mä irnaqir caballoruw tukuwayi. Chiqansa, mä auto ukat mä bombardero de primera línea, ukat mä avión de combate ukat ataque. Ukhamarakiw amuyunakax utjawayi, alemán aviación ukax aka avión ukar taqpach mayjt"ayañataki. Uka ventajas ukanakatxa, uñjañasawa sobrevivencia ukhamaraki velocidad, ukhamaraki ch"amani armas, wali askiwa mä avión de ataque ukhamaraki mä combate.
  ME-309, ukax jichha pachan luratawa, ukax juk"amp ch"amampiw apnaqasiski. ME-109 ukax wali ch"amanchatawa, ukax janiw apsutäkiti kunatix janiw jisk"achatäkiti. Nayraqat mä machaq modificación ME-109 "K" ukax juk'amp ch'aman motor ukamp uñstawayi, phisqa aire armas ukanakamp mä kutikiw armado. Janiw mä maquinar ukham jasak atipt"kasmati.
  ME-309 ukax juk"amp ch"aman motor ukat ch"iyar ch"iyar ch"iyar katuqaraki. Mä wali axsarkañ auto. Soviético pilotonakax nayra avionanakaruw wali ch"amanchasipki, ukat calidad ukax juk"at juk"at juk"atw jaltxaski. Ukampis jichhakamax Yak-9 ukax janiw sinti jan walikiti, wali maniobrañjamawa, ukat janiw sinti jank"ak sarañax wakiskiti.
  Alemania markan pallapallanakapax ch"amaniwa ... T-34-85 tank tuqitx ch"axwawinakaw utjawayi. ¿Torreta armadurax juk"amp thithita lurañax wakisispati? Chiqansa, aka tuqinxa, pesaje ukax jilxattaspawa. Ukat amuyañasawa, armadura soviética ukan calidad ukax juk"ampiw jilxattawayi. Elementos aleación ukax pist"iwa, ukatx calidad de soldadura jan ukax fundición ukax mä nivel crítico ukar jaqukipatawa.
  Ukampis imill wawanakax heroínanakjamaw nuwasipxi...
  Ukatxa Elisabetan tankapax p"akjataw imill wawanakax sarxapxäna. Qʼala kayuni ukat bikini isimp isthaptʼataw chʼiyar chʼiyar tʼijtʼapjje, ukat kayunakan suma chʼakhanakap jaytapjje.
  Catalinax jan wali uñkatasiñampiw akham säna:
  - ¡Jiwasax wali ch"amampiw ch"allt"asipxta!
  Elena kullakajj colerat akham sänwa:
  Ukampis ¡atipjasipkakiñäniwa!
  Elizabeth kullakajj pistolap jaqontäna, alemán motociclistaruw chʼalltʼäna ukat akham sasaw akham säna:
  - ¡Nayax mä alemán jaqiruw ch"allt"asta! ¡Kunjamarak nayat aptʼasispasti!
  Eufrasia sat usux chʼamampiw akham säna:
  - ¡Ukanwa jakawip tukuyapxi, ukatxa janiwa kutt"anxa qhispipkiti!
  Catalinax wali qhuru tawaqunïnwa, ukat akham q"ucht"äna:
  - ¡Jiwasan colerasiñasanxa, imperio ukan himnonakap q"uchupxta!
  Imill wawanakax jupanakpachaw t"ijtapxi, ukat q"ala muruq"u talonanakapax lliphipi.
  Uka waynaxa, imillanakaru uñjasaxa, axsarañampiwa jiskt"äna:
  - Ukatxa kawkitsa q"ala kayu jutta?
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - ¡Mä maniobra táctica lurañani!
  Uka waynaxa akham sänwa:
  - Maya, pä - llakisiñaxa janiwa kuna jan walt"awikiti, .
  ¡Janipuniw qhipäxar kuttʼañamäkiti!
  Mä tubompiw nayrampi chuymampi jukʼamp jachʼar aptañama, .
  ¡Chiqpach amigomax jumampïskapuniwa, uk yatiñamawa!
  Catalinax kisunakap qhant"ayasaw chillqt"asïna:
  - ¡Chiqpach masixa jumampïskapuniwa, uk yatiñamawa!
  Elena kullakajj akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Jan axsaramti! Jiwasax kutt'anxañäniwa....
  Ukat pusi imillanakax coro ukan arnaqasipxäna;
  Nayax iyawstwa taqi uraqpachax sartasipxani
  Fascismo ukax tukusxaniwa...
  Ukat intix qhantʼani
  ¡Thakhi, comunismo ukar qhant"ayaña!
  Ch"axwirinakax kawkir alemán jaqirus ch"iyjañatakix wakicht"ataw jikxatasipxi ... Ukat q"ala kayuniw ch"uqi taypinx wali sexy ukat suma uñnaqt"anipxiwa. Kunjam suma uñnaqt"anïpxisa uka imillanakaxa, panqarir ukhamarak jan ch"amakt"ir rosas ukham.
  Suma, Hitler jupax janiw sawkasirïkiti, ukat jiwasan Pachamasan muytapanx qinayanak muyunti. ¡Chuymaparuw kisunakap ch"allt"i, ukat wilap umarakiwa!
  Ukat imill wawanakax wali suma ch"akhanak jaytawayapxi. Alemanonakax uka thakhinak arkapxi ukat qunqurinakap ch"allt"asipxi ukat qullqi munañampiw uñch"ukipxi. Ukanakax sallqa nuwasirinakawa. Ukat alemananakax imill wawanakan kayunakap jamp"att"apxi.
  Ukat Anastasia Vedmakova ukat Akulina Orlova jupanakax alaxpachan ch"axwapxi. Pä suma imill wawanaka.
  Anastasia kullakajj nazis ukanakar jawqʼjasaw avionap qʼala kayunakapamp muytayäna, ukat akham sasaw qʼochüna:
  ¡Qharürux juk"amp qhanaw ch"axwañäni!
  Akulina, nazis ukanakan chuymap khuchhuqasa, q"ala kayunakap apnaqasa, chillqt"asi:
  - ¡Jamp"att"asipxañäni!
  Ukat imill wawanakax wasitat alemanes ukanakarux jan kuna khuyapt"ayasisa, jan kuna ceremoniampiw jawq"japxi. Ukhamaw jupanakax wali yatiñanipxiwa.
  Anastasia, mayampi Yak-9 uka turkatayna ukatxa, chhuxriñchjata, vyaknula:
  - ¡Ukax comunismo sutipawa!
  Akulinax aka tuqitx iyaw sataynawa:
  Nayax iyawstwa taqpach uraqpachax sartasipxani...
  Anastasiax alemanonakar t"unjasax akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Tayka markax jiwasan intiwa!
  Ukat ukhamarakiw akan nuwasir imillanakax utji, clase soviética jach"a.
  Ukat alemananakax katuqapxi, wali ch"amawa. Ukat pallapallanakan operacionanakapax jilxattaskiw ...
  Marzo phaxsinx nazis ukanakax Baku markaruw nuwantañ qalltapxäna. Mä jach"a markar petroleo phuqhantat markar ataque ukaw utji. Chʼaxwäwinakax wali chʼamawa.
  Alemanonakax Baku markaruw jach"a artillería ukamp bombardeapxi.
  Ukat tormenta soldadonakan bombardeata. Ukampis bombanakax nayrïr, machaq Yu-488 ukanakamp jaquntatarakiwa, ukax jach"a ch"amampiw mayjt"ayata. Uka maquinanakax uywanakakïpxiwa.
  Jupanakat maynïrejj Gertrude, Eva ukat Frida satänwa. Suma imillanakax, wali suma uñjata, bombanak soviético ukan cargonakapar jaquntasipki. Ukat jupanakax Ejército Rojo ukan pallapallanakaparu ukhamarak civiles ukanakaruw jiwayapxi.
  Baku markax ninamp nakhantatänwa... Pilares ukanakanx chhuxriñchjataw jilxattaski. Petroleo phuch"unakax phichhantatawa, taqi kunas nina nakhantatawa.
  Gertrude kullakax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  - ¡Diosax Alemania markaruw munasi!
  Eva kullakajj qʼala talonap palancaruw chʼalljjtayasi ukat bombanak jaqontasaw akham säna:
  - Ukhamawa! ¡Jiwasax ajllit jaqinakätanwa!
  Frida kullakajj akham sasaw qʼochüna:
  - ¡Jiwasan markasax alaxpachan ajllitäpxiwa!
  Ukat masinakaparux nayranakap ch"irmthapïna. Akax imill wawanakax akan ch"axwapxi, agresividad ukan uñacht"ayawipakiw. Ukat nuwasiñ ch"ama.
  Gertrude kullakax mä phallawi aire armanak churäna, ukat chillqt"äna:
  - ¡Tata Markasan jach"a kankañapataki!
  Eva, uñisirinakapar ch"axwasa, chiqanchawayi:
  - ¡Colosal jach"a jach"a tukuñataki!
  Imill wawanakax jank"akiw avionanakar sum yatxatapxi. Ukanakax nuwasir tawaqunakawa.
  Ukat janiw tarjetanakampik atiptʼkasmati. Ukat uñisirinakaparux mä sallqa ch"axwañampiw jawq"japxi.
  Frida kullakajj akham sänwa:
  - ¡Jach"a samkani, suma uñnaqt"ani warmitwa!
  Uka qhepatjja, wasitatwa avionanakan pistolanakapat jaqontäna, ukat alemán monstruor nuwasiñ munapkäna uka soviético nuwasirinakaruw jaqontäna.
  Jïsa, nazis ukanakarux janiw saykatañjamäkiti sasaw amuyasi.
  Baku markax ataque ukan jikxatasi.
  Tamara ukat batallón ukax aka markatakiw ch"axwapxi. Imill wawanakax jan ch"amampiw ch"axwapxi ukat jan uñtasit heroísmo uñacht"ayapxi.
  Tamarax mä turno churäna, q"ala kayunakapamp mä granada jaquntäna, alemanes ukat mercenarios ukanakar ch"iqiyasa, chhuxriñchjasïna:
  - ¡Jan tukuskir Patajataki!
  Ukat masinakaparux nayranakap ch"irmthapïna. Jupax jach"a nivelan nuwasir jaqiwa, jupax janiw mä kipkakïkiti.
  Chiqansa, yaqha imillanakax janis jan walinakäpkchixa. Wali sum nuwasipxi sañani.
  Amuyt"añataki, Anna kullakax nazis ukanakarux ikiyatayna, mä hoz ch"allt"ata ukhama.
  Ukat jupax chillqt"asïna:
  - ¡URSS markatakixa!
  Ukat qʼala talonapampiw jiwayañatak mä regalo churäna.
  Akulina, uñisiriru pallapalla, chhuxriñchjasïna:
  - ¡Taykajataki!
  Ukat q"ala kayunakampi, kunjamas aniquilación uñacht"awinak lanzaña, ukax taqiniruw mä filaruw chhaqtayi.
  Victoriax uñisirinakampiw ch"axwaski, jan ch"amampi ukat amtampiw luraraki. Uñisirinakaparux ch"axwawinakampiw ch"allt"i. Ukatxa, qʼala kayunakapampix jiwayir chʼamampiw granadanak jaquntäna. Ukat chhuxriñchjasi:
  - ¡Comunismo amuyunakataki!
  Olimpiadas ukanx ch"axwañaw utjaraki. Ukat aka heroico imill wawax q"ala, musculoso kayunakapampix mä taqpach caja explosivonak jaquntani. Ukat tank "León" ukax liwxatasini.
  Ch"axwirix akham sasaw jach"at arsu:
  - Ukampis pasaran !
  Ch"axwaña imillanaka ukat wali suma uñnaqt"ani. Janipuniw aynachtʼañamäkiti, janirakiw aynachtʼañasäkiti. Jupanakax terminadores ukanakan ch"amanïpxiwa.
  Ukat ch"amanakax wali jan kikpakiw ... Baku markax ninamp ch"amakt"ayatawa. Soviético soldadonakajj janiw municionanïpkiti. Ukat ukax jach"a jan walt"awiwa.
  Waljaniw jan suytʼäwin katuyasipjje.
  Gerda kullakampi equipopampejja, chacha esclavonakaruw qʼala kayunakap jampʼattʼapjjañapatak waytʼapjje. Khitinakatix deber ukarjam lurapxi, ukat talonanakap liq"ipxi.
  Ukat imill wawanakax wasitat Pantera-2 ukar makhatapxi ukat ch"axwapxi. Soviético armas ukanakar jaquntaña...
  Niya taqpach Cáucaso markax nayratpach katuntatäxiwa. Ukampis Ereván markax wali ch"amanchatawa. Poti markax heroicamente ch"axwaski - qhipa puerto ukanx Flota del Mar Negro ukan qhipharkir yänakapax wali ch"amanchatawa.
  Ukat ukanx kunayman markankir imillanakax nuwasipxiwa. Ukat mä destacamento de Gulnazi q'ala kayuniw ch'axwapxi . Mä suma georgiano warmi, ukat jupax imill wawatakix mä kamachiw utji.
  Gulnazi jupax q"ala kayumpiw mä paquete explosivos ukanakamp jaquntawayi, nazis ukanakarux jachaqt"asi ukat chhuxriñchjasi:
  - ¡Uraqpachan comunismo jach"a kankañaparu jach"añchaña!
  Tamila, masipax q"ala kayumpiw mä jiwayir granada jaquntaraki, turconakaruw ch"iyjasi ukat chhuxriñchjasi:
  - ¡Tayka markataki!
  Mashax Rusia markankir tawaquwa, mä turno churaraki ukat q"ala kayunakapamp explosivo ch"amampiw jaquntawayi, ukat nazis ukanakaruw p"akintawayi, arnaqasi:
  - ¡Uraqpachan comunismo pachanakarux jach"añchapxam!
  Margaritax mä suma amtampiw turno churaraki. Jupajj nazis ukanakaruw chʼiyjäna ukat qʼala talonampi jiwayañjam mä regalo apayäna, uñisirinakapar tʼunjasa ukat arnaqasisa:
  - ¡Jiwasan atipjañasataki!
  Ukhamaw imill wawanakax heroico ukham ch"axwapxi. Ukat chiqpachansa janiw jark"atäkaspati, ukat janiw qhipäxar kutt"ayatäkaspati. Jupanakax warmi ch"axwirinakakiwa ukat super. Ukat jupanakax nuwasipxi ukhaxa, ¡heroes ukat supermenes ukham nuwasipxi !
  Ukampis, ay, fascistas ukat jach"a ch"amanakapar saykatañax ch"amawa. Alaxpachanx Albina ukat Alvina jupanakax jan axsaras puntuacionanak jikxatasipki. Ukat walja avionanakaw jaquqaniski, qhanaw jan saytʼayañjamäkiti.
  Albinax yaqha avión soviético ukarux q"ala kayunakapamp jaquqanisaw q"ucht"äna:
  - ¡Janiw atipt"ksnati, uywa katurix anatañaruw tukuwayxi!
  Alvina, uñisirinakapar khuchhuqasa, ukat ch"amampi p"iqip ch"aman kunkapar t"ijt"ayasa, chillqt"asïna:
  - ¡Machaq orden ariano pacharux jach"añchañawa!
  Ukat ukhamarakiw mä q"ala talón ...
  Imill wawanakax nayratpach phisqa patak jila avionanakaruw sapa maynix jaquqanipxi, ukatx Cruz de Caballero de la Cruz de Hierro ukax quri roble laphinakampi, espadanakampi ukat diamantenakampiw katuqapxi.
  Jupanakax ukham jan iyawsañjam suma uñnaqt"anipxiwa. Ukat jupanakax nayratpach Tercer Reich ukan uñisirinakaparux atipt"asipkchi ukhax janiw uka saxranakax jark"aqatäkaspati. Marsella jak"an sapakiw phisqa patak jila avionanakax jaquqaniwayi. Chiqansa, uka phenomenox wali sumawa. Hitler jupax suxta grado Cruz de Caballero de la Cruz de Hierro ukaruw iyaw sañ amtäna, ukax encina de platino laphinakampi, espadanakampi ukat diamantenakampi.
  Ukax waranq jila avionanakar jiwayir nayrïr jaqiruw churatäni. Ukat ukax wali muspharkañawa.
  Albinax phisqa avionetas soviéticas ukanakaruw mä kutikiw khuchhuqatayna, mä phallawimpiw 30 mm calibre avión armanakampi ukat q"ala kayunakapamp gatillonak ch"allt"asinx akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Jach"a kankañani ch"amasaru!
  Alvina, soviético autonak khuchhuqasa, ukat q"ala kayunakapan yanapt"apampiw uñisirinakar khuchhuqawayi, vyaknula:
  - ¡Jach"a jach"anchawi heroísmo ukaru!
  ¡Ukat nuwasirinakajj nayranakap chʼoqtʼasipjjäna!
  Jupanakax kunjamtix nayrax bikini ukat q"ala kayuni ch"axwapxi, ukat akax ch"amapawa. Imill wawanakax supermen-warminakakïpxiwa. Mä jan wali amtar yanaptʼapkchisa. Ukat katuntat precursoranakan talonanakap mä chispampiw qhatiyañ wal munapxi. Akax imill wawanakax chiqaw akankapxi. Brutal ukampis wali munatawa.
  Mä kutix Albinax akham sänwa:
  - ¡Akapachanxa janiwa suma chuymanïñaxa utjkiti, jan ch"amanïñakiw utji!
  Ukat qʼala talonapampiw mä qhawqha bombanak soviético sat cheqanakar jaqontäna, ukat kimsa pistolanak jaquqanïna.
  ¡Ukanakax nuwasirinakawa, jupanakax janiw khitirus khuyapt"ayasipkiti! Ukampis jawqʼjatanakapajj wali tʼunjañawa.
  Alvinax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  - ¡Janiw ch"amaninakatakix mä chiqax utjkiti, inti manqhanxa!
  Ukat masiparux nayranakap ch"irmthapïna.
  Janiw kuna jan ch"amanïñs uñacht"ayapkiti ukat janipuniw jaytanukupkiti. Chiqpachansa jupanakax campeonatos ukanakan campeón ukhamawa. Mä minus chimpumpis ukhamäkchisa, kunjamatix mä jan wali ch"amaruw luqtapxi.
  Ukampis uka pachparakiw larusiña ukat wali munasiña.
  Albinax kisunakap qhantʼayasaw uñisirinakapar jiwayir aire conchas apayanitayna, ukat akham sasaw chillqtʼasïna:
  - Nazi aruxa qullanawa - wiñayataki t'unjañäni!
  Alvinax wali ch"amampiw amuyasïna, uñisirinakaparux t"unjasa:
  - ¡Chiqpachansa piratanakäpxtwa!
  Albina, uñisirinakar khuchhuqasa, chiqanchawayi:
  - ¡Taqi kunasa samkakiwa!
  Ukat nuwasirinakax wali ch"amampiw t"unjapxäna ukat taqiniruw t"unjapxäna, kunjamtï thuqhunakampi disconak apsupkäna ukhama.
  Alvinax rusa avionanakar t"unjkasax chillqt"asïnwa:
  - ¡Hitleran águilanakapampix ch"axwapxtanwa!
  Ukat masinakaparux nayranakap ch"irmthapïna.
  Aka chiqan nuwasirinakax chiqpachanx uñisirinakan tripanakap jaytapxi. Ejército Rojo ukax jupanakat capital katuqaraki.
  Nuwasir imill wawanakax wali ch"amampiw rusa soldadonakarux t"unjapxi.
  Ukampis Helga ukax TA-152 ukanx fuerzas terrestres soviéticas ukanakaruw t"unjawayi. SAU-85 ukarux ch"allt"i ukat chhuxriñchjasi:
  - ¡Alemania markan jach"a jach"a tukutapata ukhamaraki yuqall wawanakapataki!
  Ukampis Astrakhan markatakix ch"axwawix wali ch"amanchatawa.
  Imill wawanakaxa qhipa ch"amampi katxaruñataki.
  Alenkax q"ala kayumpiw mä bomba explosivonakamp jaquntäna. Nazis ukanakar p"akinti ukat chhuxriñchjasi:
  - ¡Qullan comunismo ukataki!
  Anyuta, nazis ukanakar pallapallanak jaquntasa, ukat q"ala kayunakapamp granada jaquntasa, chhuxriñchjasi:
  - ¡Ukat qhispiyasiña markataki!
  Alla, uñisirinakar t"unjasa, ukat jan ina ch"usat ceremonianakampi khuchhuqasa, ukat q"ala talonampi granada jaquntasa, chhuxriñchjasïna:
  - ¡Ukhamaw jiwasan jach"a kankañapax ist"asi!
  Mariaxa, uñisirinakaru t"unjasa, q"ala kayunakapampi jiwaña regalonak jaquntasa, jach"at arnaqasi:
  - ¡Jichhax jach"a jach"a tukuñasawa!
  Marusya, nayrar sartasir árabe mercenarios ukanakar filanakan khuchhuqasa, ukat q"ala kayump granada jaquntasa, jach"at arsüna:
  - Mayjt"awinakataki, ukhamata chaninakaxa mä kutiki jilxatañapataki!
  Matryona, ametralladorampi nazis ukanakar jiwayasa, uka apt"asisaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Jiwasan markasan URSS! ¡Jichhax ch"amakt"ayatäniwa tata!
  Aka chiqan nuwasirinakax wali ch"amampiw sarnaqapxi. Ukat nuwasiñatak chʼamachasitapajj wali jachʼawa.
  Jupanakax jilpachx jach"a aeróbatica uñacht"ayapxi. Ukat chiqpachansa jan jarkʼataw presión.
  Ch"axwirinakax q"ala kayunipxiwa, ukampis kusisitaw...
  Chiqansa, abril phaxsinx nazis ukanakax Baku markaruw katuntapxäna. Municiones jan utjatapax jan walt"ayataw uñjasiwayi. Uka pachparakiw Poti markax niya pachpa pachanw jaquqanïna. Qullu thiyanakan jikxatasir Ereván ukakiw saytʼasïna. Ukampis jupax tʼunjatäxarakïnwa. Ukanx municionanakas manq"añanakas tukusiñapänwa. Ukhamakiwa, turconakax janiw jichhakamax aka markar ch"axwapkiti, ukat manq"at awtjañatakix laq"a apthapipxi.
  Tamara batallón ukankir imillanakax mä chikat uraq manqhan chhaqtxapxäna, ukatx mä chiqax comandante ukamp chikt"ataw qhipäx tuqir nayrar sartapxäna ... Jupanakax jupanakankiwa p"akintañ munapxäna.
  Cáucaso markax niya taqpach katuntatäxiwa, ukampis ch"axwäwix sarantaskakiwa. Uka tiemponjja, URSS markajj jukʼamp jachʼa petroleronak chhaqtaykchïnjja. Ukampis Ejército Rojo ukax janiw ajayun p"akintatakiti. Ukat Volga suyunxa, Siberia markan ukhamarak walja chiqanakanx petroleox utjaskakiwa.
  Hitler jupax Astrakhan markan rusanakax 20 uru achuqa phaxsit tukuyañapatakiw mayïna. Ukat uka nuwasïwijj wali jachʼa escalaruw purïna. Ukat uka bombanakajj walpun chʼamachasïna.
  URSS markax wali ch"amampiw ch"amanchatäna. Ch"axwawix Alma-Ata markatakiw sarantawayxi, ukax japoneses ukanakan ch"axwatapawa. Uka markax niya taqpach muyuntatäxänwa.
  Samurai, mä juk"a junt"uchaskäna ukhax ofensiva ukar jilxatayañ yant"äna, ukat Magadan tuqiru.
  Veronikax Alma-Ata markanw ch"axwäna ukatx samurai ukan nuwasïwiparux imill wawanakan batallón ukamp ch"axwäna.
  Ukat waljanipuniw utji. Ukhamarakiw t"unjañ thakhinakamp jawillt"at chino jaqinakax ch"axwapxaraki.
  Japoneses jupanakax q"illu pallapallanakaruw ch"axwañar jaquntapxi ... Jupanakax nayrar sartasipki ukat chiqpachanx posiciónes soviéticas ukanakaruw jiwat cuerponakapamp jaquntapxi.
  Verónica kullakajj nina nakhantatänwa. Ukat jupax chino ukat samurai ukanakarux filanakaruw khuchhuqaraki. Jupax q"ala kayunakapamp granadanak jaquntäna ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Rusia ajayuruxa jach"añchañawa!
  Marfax nina nakhantayaraki, uñisirinakaruw khuchhuqaraki ukat chhuxriñchjarakiw:
  - ¡Jiwasan Awki markasataki!
  Natasha, japonés ukat chino pallapallanakarux cañón forraje ukan irnaqañatak jawillt"atanakaruw ch"axwaski, jupax akham sasaw chhuxriñchjasi:
  - ¡Jach"a Comunismo ukataki!
  Alina, samurai ukat chino ch"axwirinakar ch"axwasa, wali munasiñampiw khuchhuqasa, ukat q"ala talonampi jiwañ regalo churasa, chhuxriñchjasïna:
  - ¡Comunismo machaq fronteranakataki!
  Verónicax uñisirinakarux wali chiqaparuw ch"axwanti, ukat chinonakan p"iqinakap p"akjasi, ukat pachpa pachanx chhuxriñchjasiwayi:
  - ¡Soviético uraqiru jach"añchaña!
  Ukat qʼala kayumpiw mä jachʼa granadanak khitäna, ukajj taqe uñisirinakaruw chʼiyjäna.
  Marfax uñisiriruw ch"uqt"asi, ukat q"ala amparanakapamp jiwañan churäwip jaquntasaw jach"at arsüna:
  - ¡Comunismo pacha apnaqapxañani!
  Natashkax ch"iyjasïna, q"ala kayumpiw mä paquete explosivo jaquntäna, mä masa chino, vyaknula:
  - ¡Machaq orden soviético ukataki!
  Alina, wali chiqaparu uñisiriru ch"axwasa, chhuxriñchjasïna:
  - ¡Comunismo machaq fronteranakataki, ¡ch"axwañani!
  Ukat qʼala talonapajj tʼunjañ bombampiw jiwarjjäna.
  Imill wawanaka nuwasipxi, nayranakapatsa chispanakax wartaskaspa ukhama.
  Janiwa, japoneses ukanakax janiw ukham jaqinakarux atipt"apkaspati, chino fuerzas ukanakamp chikt"atas. Ukat samurai varax ataque lurañataki.
  Ukat mayampiw taqi jak"achasiñanakanx jiwat jaqinakar jaquntapxi. Ukampis sinti waljaw utji, ukat qʼala kayuni suma uñnaqtʼanïpki uka batallón ukankirinakajj qheparuw kuttʼapjjañapa.
  Ukat japonés ninja imillanakax utjarakiwa. Ukat jupanakamp nuwasiñax wali chʼamawa.
  Jupanakax wali ch"iyara, nuwasir ukat suma uñnaqt"anipxiwa. Ukat qʼala kayunakapampiw kayunakap jaquntapxi, uka regalonakax wali tʼunjir chʼamaniwa.
  Mä ninja tawaqux ch"uxña ñik"utaniwa, jupax soviético pallapallanakaruw espadanakampi ukat chhuxriñchjasi:
  - ¡Emperadoran apnaqawipa pachataki!
  Mä ninja tawaqux q"illu ñik"utan thaya molino apnaqi, rusa pallapallanakaruw t"unji, ukat chhuxriñchjasi:
  - ¡Glorioso ukax banzai era ukaruw puri !
  Mä ninja tawaqux wila ñik"utaniwa, mä técnica helicóptero apnaqatayna, mä oficial soviético ukar khuchhuqatayna ukat arnaqatayna:
  - ¡Jiwasax atipt"apxapuniwa!
  Mä ninja tawaqux janq"u ñik"utaniwa, mä técnica de mariposa ukampiw apnaqatayna, kimsa rusa pallapallanakaruw khuchhuqatayna, ukat q"ala kayunakapamp mä guisante jaquntatayna. Ukax phallawayxänwa ukat kimsa tunk pusiniruw t"ijtäna.
  Uka nuwasirix akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Machaq japonés kamachitaki!
  Ukham imillanakax akanx wali muspharkañawa ukat chiqpachans wali sumawa... Ukat Lejano Oriente uksankir Ejército Rojo ukax mä jach"a uñisirimpiw jikisïna.
  Ukampis aka markanx soviético soldadonakax mä akatjamat Rzhev tuqir ch"axwapxi.
  Aka chiqanx Elizabeth ukan tripulacionapax nayrïr kutiw machaq tanque IS-2 ukan ch"axwapxi. Mä maquina ukampiw yaqhip suyt"awinakax mayacht"asi. Jila partejja, phesqa tripulantenakaw ukan utji, ukampis aka cheqanjja, nuwasirinakajj pusiniruw saykatapjje.
  Elizabeth kullakax 122mm pistolampiw jaquqaniwayi. Mä t"unjir proyectil jiwayir ch"amampiw t"ijti. Mä arco uñt"ayi, ukat jaya chiqat T-4 ukar ch"allt"i.
  Elizabeth kullakajj akham siwa:
  - ¡Akax nayatakix wali sumawa!
  Ekaterinax jaysañatakix juchanchawayiwa, q"ala kayunakap apnaqi, ukat chuym usuchjasisaw akham arsu:
  - ¡Ukat pistolax janiw sinti jank"ak jaltkiti!
  Elizabeth kullakajj akham sasaw iyaw säna:
  - ¡Janiw mä perfecto tanque destructor ukhamäkiti!
  Elena kullakajj qʼala kayumpiw arma apkatañ yanaptʼäna, jupajj akham sänwa:
  - Ukampisa jiwayiri!
  Ukat ukat Catalinax irnaqawipat jaqunukuwayi. Ukat uka conchax jaya chiqatw barconkir Pantera sat barcorux chʼalltʼäna. Jisa, jiwayir pistola...
  Catherine kullakajj akham sänwa:
  - ¡Walja ch"amampi, kusisiñampiw utjistu!
  Elena kullakajj akham sasaw iyaw säna:
  - Mä qutu! ¡Rusia markar jach"añchaña!
  Eufrasia sat usux akham sasaw qhanañcharakïna:
  - Aka auton uñjkayapaxa jan ch"amani imillanakawa. ¿Kunjamsa uka chʼiyar chʼiyar chʼakhanakajj chʼajjwayasi?
  Elena kullakajj akham sänwa:
  - Ukat akax jiwasan yatichat nayrasawa! Jiwasatix jawq"jañänixa, ukhamax jawq"jañäniwa!
  Ukat nuwasir jaqinakax coro ukan q'uchupxäna:
  - ¡Janiwa axsarkañäniti, ch"axwañanipuniwa!
  . 7 JAQTHAPI
  21 uru achuqa phaxsitx Astrakhan markax wali mä chiqanx soviéticos ukan apnaqataw jikxatasïna. Alemán jaqix janiw uka tuqit taqpach katuntatäkänti.
  Uka terrenojj aka cheqan sum arxatasiñatakiw yanaptʼäna. Ukat alemananakax kunayman tuqitwa mayjtʼayañ amtapxäna. Ataquenak lurañat sipansa, bombardeo ukat bombardeo ukanakaruw mayjtʼapxäna.
  Alenka ukat jupan equipopax mä bunker ukan imantasipxäna ukat jach"a bombardeo ukar suyt"apxäna.
  Imill wawanakax suxtakïpxänwa, cartanak anatapxirïna. Jupanakajj qʼala kayunakampiw cubiertanakar katjjarupjjäna ukat parltʼasipjjarakïna.
  Anyutaxa wali colerata säna:
  - Cáucaso markanxa, Ereván markakiw jan apsutäkänti. Akax aka suyunx jiwasan qhipa islakiwa. ¿Kunas jutïrin pasani?
  Alenkax logicamente akham amuyt"ayi:
  - Jilapachaxa jupanakaxa Moscú markaruwa sarapxani. ¡Akax jupanakan credopawa!
  Allah jupax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  - Ch"amanakaxa wali jani kikpaki ... Chiqpachansa ch"axwawina chhaqhayasipxtanxa, ukatxa janiwa pallapallanakaxa utjkiti!
  Mariajj wali amuytʼasisaw akham säna:
  - ¡Ukat nazis ukanakax chhaqtxapxiwa! ¡Janiw jiwasar saykatañjamäkiti!
  Matrenax amuyt"awip uñacht"ayäna, q"ala kayunakapamp mä mapa jaquntasaw akham säna:
  - ¡Atipjañatakiw yuripxta, ukat chiqpachapuniw atipt"añäni, nayax yattwa!
  Marusyax iyaw sänwa, q"ala kayunakapamp uñisiriparux jawq"jasaw akham säna:
  - Chiqpachansa, janiwa pächasiñaxa utjkiti!
  Alenkax janiw ukhamakiti, q"ala, bronceado kayupampix mä tarjeta jaquntaspawa:
  "Jiwasax imill wawanakax ocupación ukan jakañaw wakisispa, ukampis ¡chiqpachans atipt"apxañäni sasaw amuyta!"
  Anyutax wali ch"amampiw akham säna:
  - Partido thakhinakampi ch"axwapxasmawa, ukatxa wali sumawa kunapachatix ukham wali thayampi ch"axwapkäta ukhaxa!
  Allah jupax wali ch"amampiw akham säna:
  - ¡Jumanakax juk"amp ch"amampiw ch"axwapxañama!
  Imill wawanakax amukiw aruskipt"apxäna. Ukatxa yaqha tuqitwa sarapxäna.
  Marusyax chuym ch"allxtataw akham säna:
  - Iyawsirinakaxa jilxattaski. ¡Taqi lógica ukar uñtasita!
  Annax akham sasaw jaysäna:
  Janiw khitis Diosajj jan utjatap uñachtʼaykiti. Ukat janiw yaqha tuqit uñachtʼaykaspati. Ukhamajj aka cheqanjja, ad infinitum sat cheqanwa arsusma.
  Elena kullakajj akham sasaw qhanañchäna:
  - Ukat aka chiqan ch"axwañax llamp"u chuymanïñawa, inamayakiwa!
  Allah jupax aka tuqitx iyaw sataynawa:
  - Jisa, aka aruskipawixa inamayakiwa. Ukatjja, Diosatï utjchi ukhajja, ¡Jupajj ukhamänwa, ¡jan ukhamäñajj jupatakejj jukʼamp askiwa!
  Matryona kullakajj jachtʼasisaw akham säna:
  - ¡Ukham Diosan jan utjañapaxa wali askiwa! Ukañkamasti, ¡qʼuchtʼañäni!
  Ukat imill wawanakax coro ukan q"uchupxäna;
  Jiwasax imill wawanakakïtanwa, Komsomol ukar mantapxta,
  Jupanakax iyawsäwimpiw mä juramento lurapxäna, Awki Markäpxañapataki ...
  Ukhamat mä colerat atipjäwi nazis ukanakar suytʼäna,
  ¡Walikiwa, ukat Rusia markax comunismo ukan jakañapataki!
  
  Chiqansa, Lenin jilatax jiwasamp chikäskiwa, metalar uñtataspas ukhamawa,
  Broncet khitis kuna acerot sipansa jukʼamp chʼamani ...
  Nayax akapachanak mayjt"ayañ samkayäta
  ¡Kunjamtï jachʼa genio Stalin chachajj herenciar jaytkäna ukhama!
  
  Jiwasax Pacha Pachamarux juk"amp thayaruw tukuyañäni
  Ukatx Awki Markax warawaranakat sipan juk'amp jach'ar aptañäni ...
  Komsomol ukankirinakampix suma sarantäwiw utjañapa,
  ¡Kayunakax qʼalakïkchisa!
  
  Fascista ukax markajaruw atacatayna,
  Inti jalsu tuqitxa jan axsarasaw samurai ...
  Jesusampiru Stalinampiruw wal munasta
  Ukat nayax uñisiriruw iyawstxa, ¡ch"iyjañäniwa!
  
  Svarog sat wali uñtʼat Diosax jiwasampiw chikäski ,
  Kawkïr comunismos, chiqaparu, lurani ...
  Kʼajkir Vanajj taqe akapachankir jaqenakat sipansa jukʼamp chʼamaniwa,
  ¡Conciencia ukat voluntad ukar yapxatañapawa!
  
  Janipuniw jaytanukuñäniti sasaw iyawstanxa
  Janiw awki markarux qunqurt'ayañakiti ...
  Stalin masix mä qhana warawarawa,
  Ukat jiwasan yatichirisax yatiñan genio Lenin satawa!
  
  Jiwasax Awki Markaruw tukuyañäni,
  Juk"amp suma ukat k"ajkir planetan ...
  Ukat ukhamäniwa, jiwayir pistola uñtʼañamawa,
  ¡Jilïr jaqinakas wawanakas kusist"apxpan!
  
  Svarog phichhantapxam , jan chuymaman phichhantapxamti, .
  Jumax Rusia markan taqi espadanakapan patronapawa ...
  Jiwasax jank"akiw lurañäni, nayax iyawstwa mä ch"aman paraiso,
  ¡Jesusax qullan misión jutaniwa!
  
  Hitler chachan pandilla amigonakaparux janiw atinisiñamäkiti
  Jupax jasakiw atipt"ani ukat axsarañjamaw atipt"ani ...
  Taqi kunatix munaski ukax mä familiakiwa - .
  Ukat ¡Iyawsapxam janiw sinti qhipäkiti Pachamamar munasiñataki!
  
  Taqi ch'amani Tatitux taqiniruw arxatistani,
  Kimsa color bandera uraqi patxaru jiltayaña ...
  Ukat ñanqha manq"irix mä anatt"awiruw tukuni,
  ¡Supayampiw atipjayasiñäni!
  
  Nayax Jach"a Awki Markarux walpun munasta
  Taqi akapachanxa janiwa juk"ampi suma uñnaqt"ani utjktamti
  Jiwasax janiw Rusia markarux rublo qullqimp aljkañäniti,
  ¡Alapachan sumankañamp kusisiñampi uttʼayañäni!
  
  Jiwasan Mama Markan sutiparu, mä samka, .
  Jach"a Rusia markax sartaniwa...
  Taqi kunas inamayakiwa
  ¡Ukat mä machaq mesiasaw jiwasamp chikäni!
  
  Ay taqi ch"aman Lada, .
  Jumax munasiñampi sumankañamp rusa ...
  Nayajj jumaruw kuttʼayäta ukhamat mayisiñajataki,
  Ukat wakischi ukhaxa, ¡llamampiw chʼalltʼañama!
  
  María Diosan Alaxpachankir Taykapa,
  Universojj Jesusaruw ...
  Jumanak laykuw jach'a Diosax jaktawayxi,
  ¡Jaqinakax janiw chiqpach sawuñ chhaqhayasipkiti!
  
  Uñt"apxam Komsomol ukankirinakax
  Rusia markan diosanakapax wali respetatawa ...
  Jiwasax Pachamaman jach"a wawanakapätanwa, .
  ¡Rusianakax atipt"apxapuniwa!
  
  Amigunakax Pachamamar mayisiñaw wakisi,
  Perún, Yarilo ukat Svarog jupanakax wali ch"aman ...
  Wali chʼamani chachanakäñäniwa
  ¡Ukat qinayanaksa alaxpachar phustʼañäni!
  
  Jichhax uñisirinakax nayratpach Moscú markat kutt"ayatäxiwa,
  Jumax fascistanakarux walpun chuym usuyayäta...
  Jesusampiru Stalinampiru taqi chuymaw sarnaqapxta,
  ¡Ukanx pistolanakampi tankinakax waljaw utjani!
  
  Janiwa, uñisirinakaxa janiwa rusanakaruxa jark"aqapkaniti,
  Niyakixay jiwasan nuwasirinakasax taqi ch"amanïpxchixa...
  Exámenes, entregaña, phisqa, .
  ¡Ukham sapa yuqall wawax wali chʼamanïñapataki!
  
  Iyawsapxita, Stalingrad markax jach"a jach"a tukuñapawa,
  Ukat juparux jan ch"axwañat jark"aqañäni ...
  Mä atipt"ir caballero alineación ukaw jutani, .
  ¡Wilajj jan jarkʼataw saraskchejja!
  
  Imill wawanakax q"ala kayukiw thaya pachanxa, .
  Jupanakax t"ijtapxi, talonanakapampix ch"iyar ch"iyar ...
  Ukat fascistanakarux mä puñchumpiw jawqʼjapxani,
  ¡Jan jaqi masimp sarnaqir Cainax chʼusaruw tukuni!
  
  Taqi kunas walikïskaniwa, jaqinakax sum yatipxi,
  Jiwasax espacio ukanktanwa, constelaciones ukanakaruw jist"arañäni ...
  Chiqansa, jan axsartʼas pächasiñax juchawa,
  ¡Ukat mä jaqew Diosan tronopan utjani!
  
  Cienciajj niyaw jiwatanakar jaktayani,
  Jiwasax wayn tawaqunakaruw tukuñäni ukat juk'amp suma uñnaqt'ani ...
  Jiwasanaka patxanxa quri ch'iwini mä querubón ukaw utji,
  ¡Rusia suma mamajaru!
  Imill wawanakax mä poema taqpach sum q"uchupxäna ukat q"ala kayunakapamp cartas anatt"asipkakïnwa ...
  22 uru achuqa phaxsitx Lenin jilatan urupaw utjäna. Imill wawanakax umampi café ukamp ch"allt"at alcohol umapxirïna ukat samañapanx purt"asipxirïna ...
  Sychevsk uka markanx lurawayi . Alemanes ukanakax defensiva ukankapxänwa ukat kutt"ayañatakiw ch"axwapxäna. Machaq tanques soviéticos T-34-85 ukat IS-2 ukanakax ch"axwapxäna. Qhep qhepa autojj walja kutiw laqʼampi chʼamaktʼirïna. Jïsa, ukat "Tigre" -2 ukat juk'amp llamp'u "pusi" ukan armadurapax janiw nayraqatar apt'askänti. "Pantera" -2, ukhamaraki, jak'achasiñakiw ch'allt'asispa.
  Alemania markankir jukʼamp autojj soviético autoruw jukʼamp jaya cheqat chʼalljjtäna.
  Hitler jupax jilpachx "Panther" -2 ukampix kusisitaw jikxatasïna, ukax satisfactoriamente jark'aqatawa, ukat suma apnaqañ rendimiento ukat armas ukanakampi. Ukampis jupax mä tank lurañaw mayi, ukax juk"amp suma jark"aqatäñapawa, ukat pachparakiw tolerablemente apnaqañax ...
  "Mouse" ukax aka tuqinx mä jan suma maquina ukham uñacht'ayawayi. E-100 ukax wali ch"amampiw lurasiwayi, ukax serie E ukan chikanchatawa. Motorampi transmisiónmpejj kawkhantï utjkäna ukajj mayachtʼataw lurasiñapäna, ukat torrejj jukʼamp jiskʼa ukat jukʼamp inclinatäjjänwa, casco ukar uñtasita. Armaduran thiyapax Maus ukar uñtasitaw qhiparäna, armamentox ukhamarakiw utjäna, ukampis alturap laykux 130 toneladaruw pesaje ukar jisk"achañapäna. Motorajj janiw ukhamäkänti, 1500 caballos de fuerza ukan jukʼamp chʼamanïñapänwa, ukat tanquejj suma movilidad ukanïnwa.
  Jilapachax serie "E" ukax machaq generación de tanques ukanakaw utjañapäna. Siluetas inferiores ukanakampi, jach"a ángulos de inclinación racional ukanakampi, ch"aman armas ukat motores ukanakampi, denso diseño ukanakampi.
  Ukampirus, alemanonakax nayratpach suma autonakanïpxänwa. "Panther" -2 ukax nayrïr modelo ukar lantintatawa. Ukhamarakiw machaq "Tigre" -2 ukax juk'amp ch'aman motorani, mä jisk'a torre. Juk"amp suma jark"aqata ukat juk"amp k"achachata.
  Ukhamajj nazinakajj janiw qontʼasipkänti.
  1944 maran abril phaxsit 24 urunak saraqatarux nayrïr avión bombardero alemán Arado sat avionax Moscú markaruw jiwayañatak regalomp chʼalltʼäna. Jupajj wali alturat mä bomba jaqontäna ukat soviético nuwasirinakaruw jankʼak atipjäna.
  Jichhax URSS markax janiw kuna ch"amanïkiti, ukat Ejército Rojo ukax niyaw tukusxani sasaw Hitler chachax säna.
  25 uru achuqa phaxsitx Astrakhan markaruw machaq ataque qalltawayi. Nayrïr uraqi kuynt"ir maquinax uka ch"axwäwinx chikancht"asirakïnwa: uraqi manqhankir mä tank.
  Uka tuqitxa pä alemán imill wawanakaw chʼaxwapxäna: Mercedes ukat Dora. Warriors jupanakax mä modelo subterráneo ukar yant"apxäna , ukax uraqin sarnaqäna.
  Kunjamakitix wali k"achakiwa ukhama mä cañón corto barril 75 milímetros ukat pusi ametralladoras ukanakampi.
  Imill wawanakax autonak uraqiruw jaquntapxi. Taladronakax muyuntapxi, qala taypin khuchhurata. Sarnaqawix juk"amp llamp"ukiwa paqallq kilómetros sapa hora, k"añaskunakatakix, uraqi manqhan akax janiw jan walïkiti.
  Mercedes ukax alemán ejercitopan nayrïr joystick ukan q"ala kayunakap ch"allt"i. Ukax wali askiwa apnaqañataki ukat akham arsu:
  - ¡Akanx jiwasan alemán cienciasax kunjamtix atipt"awayktan ukhama!
  Dora kullakajj akham sasaw iyaw säna:
  - Jisa, jiwasaxa niyawa walja yattanxa! ¡Chʼamasajj wali jachʼawa!
  Ukhamaraki mä joystick ukampiw controlaraki. Imill wawanakax mä maquina especial radar ukamp yant"asipki.
  Akax mä pila soviética nayrar sartaski ukat uka manqhanx bucear uñt"ayasismawa.
  Mercedes kullakajj kisunakap qhantʼayasaw akham säna:
  - ¡Machaq orden lurañäni!
  Ukat ukat nazis ukanakan autopax uñstawayi. Mä jach"a phallañ fragmentación proyectil ukax soviético armanakaruw ch"allt"i. Ukat ukax Ejército Rojo ukan pallapallanakaruw ch"allt"i.
  Dora kullakax mä chhuxriñchjataw akham säna:
  - ¡Jach"a revanchism ukax jach"anchatäpan!
  Ukat qʼala kayunakapampix chiqaparuw disparonak luraraki. Uñisirinakaruw ch"allt"i ukat chhuxriñchjaraki:
  - ¡Machaq samkaru jach"añchaña!
  Mercedes ukax ametralladoranakamp phichhantawayi ukat arnaqasi:
  - ¡Jach"a samkanaka pachataki!
  Imill wawanakax larusipxiwa ukat jupanakpachaw ch"allxtasipxi. Ukanakax agresivu ukat wali ch"ikhi nuwasirinakawa.
  Dona kullakajj wali chʼamampiw akham säna:
  - ¡Akapachanxa walja aski yänakawa utji!
  Ukat q"ala kayunakapampix botonanak ch"allt"i ukat wasitatw ch"axwayi, soviético artilleronakaruw ch"axwawayxi.
  Mercedes ukax mä jachaqt"asisaw chiqanchawayi:
  - Ukatxa juk"ampi sumawa!
  Ukat qʼala kayunakapampiw chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar jaquntaraki. Ukhamaw uka nuwasir imillanakax ninamp phichhantapxi.
  Ukhama, kunas yaqha dispositivo ch"axwañataki ...
  Nazis ukanakan Astrakhan markar jan walt'ayatapax juk'ampiw jilxattaski ...
  Taqi jak"achasiñanakax ch"iyjataw uñjasiwayi... Ukat soviético soldadonakax 1 uru mayo phaxsit 1944 maranw jaytxapxañapatak wayt"atapxäna, markar jaya pacha, heroico arxatäw tukuyasa. Uka ch"aman ch"aman utax t"unjatarakiwa.
  Nazis jupanakax Astrakhan markan chhaqhatapat nina naktäwinakampiw amtapxäna. Ukampis uka arxatäwix janiw inamayakïkänti. Ukat Fritz ukax mä juk"a pachaw pallapallanakar phuqhantañataki ukat reservas ukanakar apsuñatakix munasïna ...
  Fuhrer sat barcojj Saratov sat cheqaruw nayrar sartañ amtäna, ukat Volga sat jawir thiyaruw jukʼamp sarañ amtäna, Moscú markat mä manqhankir pasompiw sarañ amtäna.
  Ukampis alemanonakajj fuerzanakapar wasitat tantachtʼasipkäna ukhajja, reservanakapwa apthapipjjäna. Ukat nuwasiñanakax thaya taypinkänwa.
  Alemania markan aviación ukanakax juk"amp jach"a kankañap ch"amanchañatakiw ch"amachasipxäna. ME-262 ukan ch"axwañ yant"awinakax uñacht"ayiw aka maquinan jan atiniskañap, ukat sapa kutiw jan walt"awinakapata, ukhamarak maniobrabilidad ukan jan walt"awinakapata. Ukhamat kunapachatix jan amuyunakax utjkänti unidades alemanas ukanakar aka avión ukamp taqpach turkañataki. TA-152, jan ukasti, uka pachatakix mä jach"a maquinaw uñacht"ayasïna ukatx juk"ampiw uñt"ayasïna. ME-309 ukat ME-109 ukanakax irnaqaskakïnwa.
  Cohetempi apnaqat ME-163 sat avionajj nuwasiñatakejj wali suma nuwasirïnwa, ukampis jukʼa tiempokiw jalnaqäna, ukatwa nuwasiñan niya jan apnaqañjamäkänti.
  Arado jet bombardero ukax juk"amp sumaw jikxatasïna , ukax wali jach"a thakhinjam saratapatxa, niyas janiw antiaéreos armas ukanakamp jaquntañax utjkänti, ukatx ch"axwirinakax soviéticos ukanakax janiw katjañjamäkänti. Uka jet de reconocimiento ukanakax wali sumapunïnwa. Alemania markankirinakajj yaqha maquinanakwa lurapjjäna. Amuyt"añataki, XE-162, ME-262 ukat sipanx juk"amp k"acha ch"axwañ avión, lurañax jasakiwa, barato ukat maniobrable ukax jilpachax lawat luratawa. Ukat yaqha ch"axwirinaka. Ukat ME-1010 ukat TA-183 ... Ukat juk"amp nayrar sartat ukat atiniskañ modificación ME-262 X. Ukat Gotha jan chuyman ch"axwirinaka, ukat juk"ampinaka.
  Ukampis jichhakamax hélice ukamp apnaqat alemán ch"axwirinakax maquinas soviéticas ukanakat sipanx juk"amp ch"amanïpxänwa. Ukax calidad ukanx jaqukipatawa, ukatx motores ukat armas ukanakanx juk"amp jan ch"amanïpxänwa. Ukhamarus Yak-9 ukax juk"amp ch"amanchataw uñjasiwayi ukatx jichhax mä cañón de aviación 20 mm ukakiw ukar uchatäna, ametralladora ukax jaytawayarakiwa. Ukhamatwa qullqix juk"aptawayi ukat lurañax jan ch"amäxiwa ukat pesaje ukax juk"aptañapatakiw jaytawayi.
  Taqi kunas pachpakïskiwa, ametralladora alemán avionanaka contrax mä juk"a ch"amawa. Jichhakamax URSS ukax janiw nazis nayraqatanx juk"amp nayrar sartat modelos de autos ukat pasajes ukanakax velocidad ukat armas ukanakamp lurañx puedkänti. Maquinanakan juk"amp pesaje ukax maniobrabilidad ukan jan walt"awinak utjayaraki.
  Ukat combustible jan utjatapatjja, chʼiyar chʼiyar jaqenakajj avionat sarañ yatichapkäna ukanakjja, jukʼampiw jan waltʼayäna.
  Alvina ukat Albina jupanakax ME-309 ukan ch"aman armanakap mä suma velocidad ukan yatxatapxatayna, janiw ME-262 ukar uraqir puriñ munapkänti, ukax jupa pachpaw sinti ch"allt"asitayna. Ukat jank"akiw jupanakax niyaw rusanakatxa juk"amp ch"amanïpxi.
  Alvina, soviético autot khuchhuqasa, akham sänwa:
  - ¡Alaxpachan nuwasiñax wali askiwa!
  Albinax q"ala kayunakan yanapt"apampiw nuwasirirux kawkir chiqarus uñacht"ayäna, ukat t"unjäna, ukat iyaw säna:
  - Jisa, jiwasaxa esencial akapachanxa wali ch"amaniwa!
  Ukat imillanakax loco ukham larusipxäna.
  May jilatajj mä jukʼa samarañänwa. Ejército Rojo ukax wali ch"amanchataw Rzhev salient ukar ch"uqt"añataki.
  Elizavetax IS-2 ukanx uñisirinakaparuw ch"axwantäna ... Soviético autox casco ukan nayraqatapan pata chiqankiw suma jark"aqasiñatak utjäna. Torren nayraqatapax janiw sum jark"aqatäkiti. Ukat jakʼat jayankkasas T-4 pistolanakampi chʼalltʼatawa. Ukampirus qhipa tank ukax mayo phaxsinx qhipharux jaytatäxänwa, ukhamarak Pantera ukat regular León ukat Maus ukanakax jaytatäxänwa. Jichhax serie "Patera" -2 ukat "Tigre" -2 ukax máxima mayacht'atawa ukat uñtasit armas ukanakampi.
  Uka maquinanakax nayraqatapanx wali jark"aqatawa, ladopanx juk"amp jan ch"amaniwa, ukat juk"amp pesaje ukanx mayj mayjawa. Machaq motoranakamp apnaqañax pallapallanakatakix wali askiwa. Ukampis uka tankinakax mä juk"a pachatakikiwa... Pantera-3 ukat Tigre-3 serie E ukanakax jupanak lantix wakicht"atawa. Mä juk"amp denso uñstayawimpi, motor ukat transmisión ukan uñstatapampi mä bloque ukat mä chiqan, mä qhana, jan ch"amäki, ukat pachpa pachanx pasajero ukat jank"ak askichañ carro inferior ukampi.
  Machaq maquinanakax juk"amp suma jark"aqatäñapawa, ukampis janiw kuna jach"a jilxattañapakiti.
  Armas ukanakan jan walt"awipampixa, janiw mä mayacht"asiwix akan utjkiti. Tanques soviéticos ukan armadurapax janiw sinti thithikiti, ukat jan wali calidad ukaniwa. Ukat mä jachʼa calibre armanak uchañajj janiw kunäkisa. Pallapallanakan 88mm cañonapax wali askiwa. Jupax kimsa tunk pusini pusi kilómetros ukch"a thakhinak apsu, ukatx IS -2 mä juk"a jak"achasiña. Ukhamat desarrollo ukax sarantaski...
  URSS markanx kunas jaysañaw wakisi. Ukampis akax kunas, janiw qhankiti ... SU-100 uñstayañ amtanakaw utji. Aka autopropulsado pistola ukax jasakiw wali askiwa, ukat mä acción penetrante ukampiwa. Jupampixa, yaqhip suyt"awinakax mayacht"atawa, Tercer Reich ukan jilxatir jach"a tanques ukanakamp ch"axwañataki. Ukampis wali lurañaw wakisi, kunjamatix conchas ukham monstruotakix ukhama, ukat producción masiva de la arma ukax utt"ayatäñapawa, ukax ch"axwäw pachanx janiw sinti jach"äkiti, chiqpachapuniwa.
  Ukampis Elizabeth sat chachan tanquenakapajj T-34-85 sat barconwa nuwasipjje. Ukat qʼala kayunakampi ukat bikininakampi isthaptʼat imill wawanakax jan axsarasaw nuwasipxi.
  Elizabeth kullakajj qʼala kayunakapampiw nazis sat jaqenakar chʼajjwayi ukat Pantera sat animalaruw ladopar chʼalljjtayäna, akham sasa:
  - ¡Jach"a comunismo ukataki!
  Ukat kimsa tunk pusini jupanakanx jaltapxiwa ukat jank"akiw muytapxi, pallapallanakampi.
  Ekaterinax ukhamarakiw uñisirinakarux wali chiqaparu ch"axwanti. T-4 tanque obsoleto ukax ladoruw p"akjasi, ukat chhuxriñchjasi:
  - ¡URSS markan caballeronakaparux jach"añchapxam!
  Ukat wasitat amigonakapar nayranakap chʼoqtʼasi. Ukham ch"axwañ tawaqux uñstawayiwa.
  Elena kullakax uñisiriruw ch"axwaraki. Wali chiqaparuw ch"allt"i, aka tuqinx pista de patinaje Tiger-2 ukx p"akintasinx pulmones patatw arnaqasi:
  - ¡Qullan Rus' ukataki!
  Eufrasia markax chiqaparuw uñisirinakarux pallapalla. Uñisirinakan ladopan mä chiqap disparo luraraki, metal ukar p"akjasa ukat chhuxriñchjasi:
  - ¡Qullan comunismo ukataki!
  Ukat imill wawanakax tankip jan axsarasaw uñstayapxi ukat conchas ukanakat jithiqtapxi. Imill wawanakar nuwjañajj janiw faciläkiti.
  Aka chiqanx machaq ukhamarak axsarkañ "León" -2 jupanak contraw uñstawayi. Ukham tank p"akjañ yant"am, ukat jupax kimsa tunk pusiniruw ch"allt"añ yant"i.
  Ukat jaya chiqatpachaw ch"axwapxi.
  Elizabeth jupax akham sasaw jaysawayxi:
  - ¡Janiwa aptkätati!
  Ukatx mä proyectil ukax tanque "Lev" -2 ukaruw jaya chiqat khitharaki. Ukax juparux nayraqataparuw ch"allt"i.
  Hitlerita sat chachajj walpun säna.
  Ukat Catalinax wasitatw ch"axwawayxi, q"ala kayunakapamp uñisiriruw ch"axwawayxi, ukat aka kutix proyectil ukax arco ukar qhanañcht"asax fascista ukarux cañon jach"a barril ukarux ch"allt"awayiwa.
  Catalina kullakajj akham sänwa:
  - Mä ch"ullqhi nayra, ch"uqt"ata amparanaka, akaxa janiwa jiwasatakiti!
  Alemán jaqix pistola chhaqhayasax jank"akiw kutt"añ qalltäna ukat sarxarakïna. "León" -2 ukax nayrïr tank alemán ukawa, ukanx transmisión ukat motor ukax nayraqatan mä bloque ukan jikxatasi, ukatx caja de cambios ukax motorankiwa.
  Ukhamatwa jach"a jach"a tukuñapatak yanapt"äna, ukat jan lik"ïñapatakiw yanapt"äna, ukhamatwa jank"ak sarnaqañax wali jach"ar aptatäna. Ukat ukhamat "Lev"-2 ukax sarxatayna, ukat mä ch"am jikxatatayna jayarst"añataki...
  Elena kullakajj qʼala kayunakapampiw pistola uñachtʼayäna, aptasajj uñisirinakaruw pallapallanak jaqontäna. Conchax León casco ukan popaparuw ch"allt"äna, ukampis ricochet off ....
  Elena kullakajj akham sänwa:
  - Maldición, jaya pachaxa wali jach"awa. ¡Janiw jupar katoqkañäniti!
  Catalinax chhuxriñchjasïna , kisunakap uñacht"ayasa:
  - "León", imillanaka, akax "León" satawa, ¡kunjamsa jan chuym ust'ayasipktanti! ¡Jichhax uñt"apxsmawa amigonaka, wali phinq"achasipxätawa!
  Ukat jupanakan tankipax T-3 ukaruw ch"allt"awayi, aka tankix mäkiw maysar kutt"awayxi, ukatx jaya chiqatw ch"allt"asispa.
  Ukat imill wawax qʼala kayunakapampiw chʼaxwantäna ukat jachʼat arsüna:
  - ¡Aka uraqin comunismo pacharux jach"añchañapawa!
  Efrasia kullakajj chuym ustʼayasisaw uñisiripar pallapallanakamp pallapalla ukat qʼala talonanakapamp apnaqasa akham säna:
  - Jiwasana Mama Markasaxa ch"amaniwa, akapach jark"aqaraki!
  Elizabeth kullakajj kisunakap qhantʼayasaw chillqtasïna, ukat qʼochtʼañ qalltäna, saraskäna ukhajj mä poema phoqtʼasïna:
  Supayajj janiw atipjistaniti
  Nayan markajax akapachanx juk"amp sumawa,
  Suma marka uñt"atäñamawa...
  ¡Jilïr jaqinakas wawanakas ukan kusisitaw jikxatasipxani!
  
  Uka vallen lirionakax panqarpan,
  Ukat mä suma himno querubines ukanakan phust"ata...
  Fuhrer ukax kaput, .
  ¡Rusianakax ch"axwäwinakanx janiw atipt"añjamäkiti!
  
  Komsomol ukankirinakax q"ala kayukiw t"ijtapxi,
  Jupanakax q"ala talonanakapampix ch"uqiruw takt"apxi...
  Hitler jumax wali suma uñnaqt"anïtawa
  ¡Nayaw mä tank tʼijtʼayaskäma!
  
  ¿Nazis sat jaqenakar atipjsnati
  Kunjamtï nayrax lurapxirïktxa, q"ala kayuni imill wawanakax ...
  Ukat jukʼamp ajjsarkañ caballerojj jiwasan ososawa, .
  ¡Jupax ametralladorampiw taqiniruw jiwayani!
  
  Janiwa, jiwasa imillanakaxa niyaw wali thaya, .
  Chiqpachansa taqi uñisirinakaruw t"unjapxtanxa...
  Jiwasan garranaka, kisunaka, puñchunaka...
  ¡Mä suma paraison mä lugar lurañäni!
  
  Nayax amuyta comunismo cool ukax utjani,
  Markax ukan panqaratawa, iwxt'awinakar iyawsapxam...
  Ukat llakisiñjam nazismo sat religionax chhaqtxaniwa,
  ¡Luratanakamax jach'añchatäniwa sasaw iyawstxa!
  
  Panqaraniwa, nayax iyawstwa uka patax thaya thayt"aniwa,
  Atipjäwit wasitat atipt'añaruw puripxta ...
  Japón markankir Nikolai,
  ¡Samurai ukax jan wali jaqinakat jaysañapawa!
  
  Jiwasajj janiw liwjjatatäñsa jaytkañäniti,
  Mä ch"axwawimpiw uñisirinakasar t"unjapxañäni...
  Chacha katurixa anatañaru tukuñapa
  ¡Wali suma amtampiw Wehrmacht sat barcor tʼunjapjjta!
  
  
  Iyawsapxita janiw amparat jaytanukuñasataki,
  Rusonakax nayratpachaw ch'axwañ yatipxi ...
  Bayonetanakajajj acerotwa afilapjjerïta,
  ¡Fuhrer ukax mä bufón ukan uñnaqaparuw tukuni!
  
  Akax nayan markajawa
  Ukanx acordeón ruso ukax thuqt'atawa ...
  Taqi markachirinakaxa mä suma familiawa, .
  ¡Abelax atipt"iwa, janiw Cainax atipt"kiti!
  
  Niyaw URSS markan jachʼañchäwipar purini,
  Jiwasan uñisirisax qhuru, jan axsart"ir ...
  Jiwasax mä uñacht"äwiw jan axsart"irïñ tuqitx uñacht"ayañäni,
  ¡Rusia ajayupax ch"axwäwinakan jach"añchatäniwa!
  . #8 JAQTHAPI
  Mayo 1944 marax jank"akiw pasawayxi... Albina ukat Alvina jupanakax avionanakat qullqi apthapisipkäna.
  Jupanakajj querubines sat chʼiyar chʼiwinakarjamas tʼijtʼir imill wawanakawa.
  Albinax mä avión ruso q"ala kayunakapamp jaquqaniwayi, ukat chhuxriñchjasiwayi:
  - ¡Kimsïr Reich ukataki!
  Alvinax q"ala kayunirakiw ukat bikini ukampiw mä avión soviético ukar t"unjatayna, t"aqa t"aqaruw jaljatayna ukat chhuxriñchjatayna:
  - ¡Comunismo ariano ukataki!
  Uka qhipatxa, imill wawanakax 37 mm cañón apnaqasa, tanques soviéticos ukanakaruw ch"axwañ qalltapxäna.
  Kimsa tunka pusini jaqinakaruxa liwxatapxi ukatxa chhuxriñchjasipxi:
  - ¡Jiwasax wali thayawa!
  Albinax q"ala, muyu talón ukampiw pedal ukx ch"allt"i ukat chirp"i:
  - ¡Comunismo ukax wali uñt"atäpan!
  Ukat soviético autot pʼakjaraki.
  Alvinax uñisirirux chiqaparuw ch"axwaraki, jaquqaniwayi ukat chhuxriñchjasi, kisunakap q"ala ch"allxtayi:
  - ¡Jiwasan chiqapaxa jiwasana puñchusankiwa!
  Ukham amuyt"asir imillanakax... Ukat regimientos soviéticos ukanakaruw t"unjapxi... Amuyt"añataki, IS-2 ukaruw puripxi. Ukatwa alaxpachat jupar nuwantapxäna, ukat kunjamsa avionan pistolapat clavapxäna . Jupanakax metal p"akjapxäna, ukat tank phichhantapxäna. Ukat kits de combate ukanakaw phallapxi.
  Albinax pulmones patat chillqt"asïna:
  - ¡Imill wawax jiwayañ wal muni! ¡Akankiwa uka tawaquxa!
  Alvinax perla kisunakap uñacht"ayasaw sist"asïna:
  - ¡Jach"a Tayka markasa! ¡Comunismo ukatakix!
  Imill wawanakax nayratpachx uñisirinakar totalitario chhaqtayañ amtampiw sartasipxi.
  Ukat Wila Ejército ukax jan axsarasaw t"unjatäxäna.
  Ukat Gerdax "Panther" -2 uka tripulacionapanw ch'axwäna ukatx taqpach t'unjäwinw jikxatasïna.
  Imill wawaxa q"ala kayunakapampiwa cañona uñacht"ayäna. Kimsa tunka pusini jaqiruw t'unjäna, ukatsti jach'at arsüna:
  - ¡Comunismo jach"a jach"a tukutapatakixa, ariya tuqina!
  Charlotte kullakajj qʼala kayunakapampiw tanque soviético ukar jaqontäna, armadurap tʼunjasajj akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Akapachan jach"a askinak jikxatañataki!
  Fucked jan sinti ceremonia ukat Christina. Jïsa, wali sumpun luräna, qʼala talonapampiw kimsa tunk pusini soviético markar liwjjatäna ukat akham sasaw jachʼat arsüna:
  - ¡Jach"a fronteranakataki!
  Magda kullakajj turnopanwa mä proyectil jaqontäna ukat akham sasaw arsüna:
  - ¡Machaq aryan ordenataki!
  Ukatxa imillanakaxa apthapisinxa mayakiw q"uchupxäna:
  - Taqinipuniw skinhead fans de libertad ukhamätanxa, machaq orden ukatakiw ch"axwapxta! Mä juk"a pachatxa markanakax arianoruw tukupxani, ¡ninampi, espadampiw nuwasipxta!
  Ch"axwirinakax, nayax sañajawa, wali ch"axwirinakjamaw tukupxäna. Ukat uñisirir jaquqanipxani ukhaxa, tukuykama.
  Unión Soviética markax jach"a ch"amanakaw atacatäski. Japón markax inti jalsu tuqitw mantani.
  Pä japonés pilotos, Toshiba ukat Toyota, jupanakax aire ukanw posición soviética ukarux atacapxi.
  Japonés warminakax panpachaniw wali suma uñnaqt"ani ukat q"ala kayuni ukat bikini ukanipxi.
  Toshiba ukax mä aire jak"achasiñ lurawayi, mä tanque soviético ukan tejap p"akintasinx akham sasaw arnaqasi:
  - ¡Nayax mä monstruo japonés infiernotwa!
  Toyota, q"ala kayupan kayunakap pedal ukar ch"allt"asa, ukat uñisirir khuchhuqasa, chhuxriñchjasi:
  - ¡Japón markan amuyunakapan jach"a jach"a tukutapata!
  Uka imillanakax muspharkañawa. Ukat uñisirinakaparux wali chʼamampiw tʼunjapxi.
  Ukat URSS markax chiqpachans samurai ukarux atipt"iwa. Ukat kunatsa ukham lurapxi ukax qhanawa. Kawkhans ukham fanatismo ukat tecnología ukar saykatañax.
  Japonés imillanakax akan qhanan uñjasipxi, ukampis tanques ágil ukanakax p"akintapxi ukat Ejército Rojo ukax específicamente trillado ukhamawa.
  Unidades de tanques ukax janiw mä chist"äwikiti.
  Toshiba ukax aire ukanx posición soviética ukanakaruw bombanak jaquntäna, ukatx mä pä armas ukanakaw jaltxapxäna ukat chillqt"asipxäna:
  - ¡Jach"a comunismo ukataki!
  Uka qhipatxa chuckle...
  Toyota ukax jaltxataynawa:
  - Rusia diosanakaxa muspharkañawa. Cruzan ch"akkatat jaqiruw yupaychapxi, ukat Diosaruw uñjapxi. ¡Kunjamatsa larusiñaruw tuku!
  Toshiba jupax jaysañatakix chuym ch"allxtayäna, akham sasaw akham säna:
  - Ukat jiwasax niyaw diosanakar tukuñäni ukat Divinidad ukan evolución ukax sarantaskakiniwa!
  Ukat imill wawanakax wali munasiñampiw larusipxi.
  Toyota ukax mä chuckle ukamp uñjäna:
  - ¡Jiwasan ch"amasaxa mayakiwa!
  Toshiba ukax agresivan ukham chiqanchawayi:
  - Jiwasana ch"amasa, jiwasana ch"amasa!
  Ukat mayampi, alaxpachat, mä jawira avión proyectil uñisirinakarux jaquqanipxani, kimsa tunk pusiniruw p"akjapxani.
  Akax nuwasir imill wawanakawa ukat kunas yaqhax sapxiwa. Japón markax taqiniruw manq"antani ukat phichhantarakini.
  Ukat kunapachatï mä precursorar tʼaqhisiyapxi ukhaxa, wali qhuru chuymanïñaw tuku.
  Yämas waynan talonanakapajj qhatiyatäjje ukhajja. Akax juk"ampirus janiw maynis mä super acción ...
  Ukat imillanakax pulmones patat arnaqasipxi...
  Ukat soviético imillanakax jan axsarasaw nuwasipxaraki ukat uñisirinakaparux chʼaxwapxaraki. Ukat nayratpachwa kuns lurapxi ukat ramming.
  Anastasia Vedmakova ukat Akulina Orlova jupanakax alaxpachanx wali ch"amanchatawa.
  Ukat uka avionanakax jukʼamp chʼamanïkchisa, nazi sat jaqinakarux jaquqanipxiwa.
  Anastasiax q"ala kayunakapamp gatillo ch"allt"asi ukat q"ucht"i:
  - ¡Janiw jan walïkiti ch"amanïñaxa, chiqpachapuni!
  Akulinax q"ala talón ukampiw gatillo ukx ch"allt"i ukat chiqancharaki:
  - ¡Nazis ukanakarux wali ch"amampiw atipt"añäni!
  Ukat panpachaniw imill wawanakax akham q"uchupxäna:
  - ¡Ch"amani, ch"amani, wali ch"amampi ch"axwaña! ¡Ch"amani, ch"amani, wali ch"amampi atipt"añataki!
  Uka qhepatjja, nuwasirinakajj chʼiyar aforismonak liytʼañ qalltapjjäna, uka aforismonakajj caballonakjamaw tʼijtʼirïna, jan ukajj jukʼamp sum amuytʼañatakejj sementales waynanakaw liytʼapjjerïna;
  Mä políticox walja kutiw chhijllasirinakar yugo uchañatakix jisk"achasi !
  ¡Mä jach"a jach"a tukur políticox chhijllasirinakarux wallpanakjamaw ch"allxtayi!
  ¡Mä políticox janq"u caballot mantañ amti, mä chhijllawiruw collar uchañataki!
  ¡Zorrox jisk"a ñik"utaniwa, ukat manq"antañ muni, taqpach imantasa!
  ¡Mä políticox filantropía tuqit wal arski, ¡mä típico caníbal ukhamawa!
  ¡Ukat mä osorojj miel ukham muxsa arstʼäwinakampiw ikiñar sallqjayasispa!
  ¡Machat jaqitakix, k"allk"u vodkax miel ukar sipanx juk"amp muxsawa!
  Mä sastrex k"arisiniwa ukat janiw q"illu ch"allxtañapakiti, mä políticox "q"illu ch"uxñaruw tukuni" ukat k"arisispawa!
  Mä warmix zapatonakap jaquntasaw mä chachar uchasi, ¡mä sarnaqir jaqir puriñkama!
  ¡Diosar jakʼachasiñ munsta ukhajja, ¡jan wali munañam jiskʼaptayañamawa!
  Taqi Ch"aman Diosan jan yäqasirïkaspas ukhamaw munasiñax utji - taqi kunat sipansa, wawanakax nayraqatax awk taykapan uñjatapat mistuñ munapxi!
  !
  ¡Talento ukat diligencia kunjamatix chacha warmix paninikiw suma sarnaqañ yuripxi!
  ¡Miel ukax q"añuwa - ¡ukax umamp chhaqt"atawa!
  !
  Munasiñax mä proyectil fragmentación ukar uñtasitawa - chuyma p"akinti, p"iqi ch"allxtayi, bolsillos ukar tukuyi, ladopar saraski!
  Jaqix yaqhip tuqinakanx Diosamp kikipakiwa - Taqi Ch"aman Diosaw alaxpachar lurawayi, ukat jaqix llamp"u chuymanïñaruw yuriwayi: ¡panpachaniw jan tukuskirïpxi!
  Éxito khititix wilamp luraski - mä cuchillo khuchhi destino suyt"i. Jupanakax masinakaparux manq"antapxani - colerasiñan resultadopax llakiskañawa!
  Awisax wali uñtʼatäñatakix kunkamar mä lazo uchañaw wali askixa! Ukhamäkchisa, ¡janiw ukajj jaqontatäñapäkiti!
  Janiw jaya pachax oso manqhan ikiñjamäkiti - ¡ukax t"unjañamawa!
  ¡Awisax mä warmix mä mantat sipansa mä mamut uñtasitawa!
  Mä qillqirix billetes apthapiñatakiw ch"amanchasi - janiw aski, wiñayatak yapuchkaniti!
  ¡Jan kamachini markax mä janchir uñtasitawa! Jan osificañatakiki - chhijllawinakax wakisiwa!
  Mä obra maestra lurañ munsta ukhax - qullqit armasim!
  ¡Jan kʼarinak parlkasajj janiw khitis creyktam ukhajj jukʼamp yatiñampi sallqjañatakejja!
  Chiqansa, atiptʼañax jachʼa jan waltʼäwinakwa arsuwayi, ukampis ¡ukax jutïrin atiptʼañ uñachtʼayañakiw!
  Ch"axwawinxa, atipt"awinak apaniwayi - ch"amampi ukat suma amuyt"awimpi.
  ¡Atipjañatakix nayraqat kawkhans uñjañamawa!
  ¡Scaut ukax atipt"añ herrerowa!
  Kawkïr loqhes jan ch"amanïkaspa - janiw sapa yatiñan jaqix qullañjamäkiti!
  Walja jan wali verdugonaka - juk"a qullirinaka!
  ¡Khitinakatakis qullirinakax utji, ukat khitinakatakis verdugonakax utjaraki!
  Jan llakisiñax janiw kuna ch"amanïñas utjkiti - jan ch"amanïñax janiw atipt"añax utjkiti!
  Comunismo amuyunakax idiocia ukan límitepawa: ¡junt"u p"iqinaka ukat thaya chuymanakax ukanak phuqhañ amtapxaspa ukhaxa!
  ¡Comunismox qhanawa, ukampis khitinakatix sinti aceitenïpki ukanakax phichhantat uñjasipxi!
  ¡Jan paciencianïksta ukhajja, qʼochuñaw yanaptʼiristamjja!
  Jaqinakax hierro ukar uñtasitawa - thayt"añkama, munat uñtawi churañamawa!
  Jumatix wali uñt"atäñ munsta ukhax - ¡juk"amp kutiw ch"amampiw apnaqañama!
  Calificación ukax infierno pasto ukar uñtasitawa - ¡jachaqt"asis wilamp umamp umamp warantañax jilxati!
  Jaqinakax jan wali quqanakar uñtasitawa - juk"amp takxatasax juk"amp jach"aruw ch"allt"asi!
  ¡Mayakïñaw atipjañatakix wali wakiskirixa!
  ¡Chiqañchañax atipjañatakix mä herramientawa! ¡Amuyunakax ukaruw anattʼi!
  Mayacht"asiwi, jan axsart"awi, jan kuns munaña - ¡atipt"añataki, qhispiyasiñataki, kusisiñataki! ¡Jan cheqañchatäsajj janiw ejercitojj utjkaspati, jan ejercitonïsajj janiw libre jakasiñ jikjjatkaspati!
  Irnaqawix juk"amp ch"amanchawayistu, amuyunakampi waljaptayatax qhispiyasiñ churarakistu, ukat suma suertempi chikt"atax kusisiñ apanini!
  Comandantex mä pirámide patat uñtatawa - mäkiw utjañapa, jan ukhamäkanixa, ¡ukham ch"aman estructuras ukhamarakiw t"unjasini!
  ¡Faminan noblezapax jan axsartʼirïñampix pachpakïskiwa, kunjamtï chuymar puriñkamax ñikʼutax jayanïki ukhama!
  ¡Achachilanakan janiw kuna valoranis axsarir jaqirux yanaptʼkaniti!
  !
  ¡Jukʼamp ajjsarkañ armajj mä jan wali jaqen amparapan Bibliawa!
  Mä jaqin jach"a qamirïtapa: ch"amapa, ukax t"unjañ jach"a causa ukhamarakiwa!
  Suma profesión ukax prostitución ukawa, jumax negocios ukat kusisiñampiw mayachthapisma ukat sapa kutiw machaq masix - janiw rutina ukax utjkiti!
  Heroen pedigrí - patak maraw jach"añchasisma, ukampis ch"axwäw chiqar puriwayta - axsarañampiw qhipäxar t"ijt"i!
  Mä botella vodka ukax granada ukar uñtasitawa - ¡ukax t"unjatawa, p"iqinakam ch"allt"i, manqhamar t"unji!
  ¡Kunapachatix chuymax khuyapayasiñamp phuqt"atäki ukhaxa, kunatsa billeterax ch"usawa!
  Chiqpachansa libre jaqix kimsa tuqitwa katuyasi - amuytʼasiña, munasiña, Dios!
  Munasiñax mä rosa ukar uñtasitawa - janiw jaya pachax panqarkiti, ukampis wali llakitaw jikxatasi!
  Almapan mä esclavox ist"atawa - pasiones, munañanakaru, Diosan luqtirinakapar!
  Suertex laq"a ukham jan ch"amanchatawa - ¡diligencia ukakiw cementompi chint"ani!
  Mä taza vinox mä qutar uñtasitawa - jumatix apasxsta ukhax kayu manqhan uraqix chhaqtxaspawa!
  Warminakax chacha ch"amarux wal munapxi, ukampis ¡janiw kunapachatix jupanakpachax ukham uñjapki ukhax ukhamäkiti!
  ¡Munasiñax mä bote ukar uñtasitawa, sinti jankʼak remaräta ukhaxa, tʼijtxaspawa ukat umaruw chhaqtxani!
  Chiqa pachanx mä qillqat uñt"ayi - wayn tawaqunakan jilïr jaqinakar sallqjaña!
  ¡Janiw munasiñarux esposanak uchañjamäkiti!
  ¡Kunatix naturaläki ukax janiw juchanïkiti!
  ¡Munasiñax mä llampʼu chuymanïñawa, ukampis wali thithi cordónanakax janiw katjkaniti!
  ¡Taqi kamachinakax irnaqaspäna ukhaxa, ¡uka markax mä carcelar tukuspänwa, ukanx anqäx markat guardiananakaruw jawst"apxi!
  ¡Principio de la castigo inevitable ukax janiw irnaqkiti kunatix janiw juma pachpax katuntkasmati!
  Doctoranakax janiw jark"awinak thakhinjam sarapxañapäkiti. Uka qhipatxa, amparanakax ch"allxtasiniwa, ukat laxrax liwxatasini ukat mä vaso vodka, janiw resaca ukar uñtaskiti, janiw yanapt"kaniti!
  ¡Janiw kunas juk"amp qarjañax utjkiti - ¡jaya pacha ocioso!
  Científico ukan jikxatawi: juk"at juk"at amuyt"ata - ¡agresivamente encarnado!
  ¡Janiw lup"iñatakix amuyt"añ chiqakiti, jan ukasti ch"axwañanaka ukat locura ukanakaw utji!
  Taqi jan walt"awinakax jaqinakan munañapat juti, ¡suma jakañax mayacht"asis ch"amachasiñakiw utji!
  Jan equipo ukan jaqix mä ember ukar uñtasitawa, jan nina ukani - juk"a qhana churaraki ukat jank"akiw jiwarxi!
  Marka junt"u - nina naktäwit sipan juk"amp askiwa!
  ¡Ukat uywax juk"amp sumaw tama taypinxa!
  Lógica ukax janiw instintos ukar serviñapäkiti - ¡lujuria amuyu!
  Mä ch"axwäwiw utjani - mä jach"a lurawiw utjani!
  Musculos jan p"iqini, akaxa mä amparampi aychawa - uka patxaruxa mä sarten jachaski!
  ¡Pä duelistanakatxa, maynix loqhjamawa, maynix jan wali jaqiwa!
  ¡Mä jaqejj jukʼamp altor tʼijtki ukhajja, jukʼampiw cargopat jan satisfacta!
  ¡Sapaki jaytatäxi ukhaxa, anunakax dueñopan thujruparuw faltasi!
  ¡Khitinakatix amuyunakapax jan groveling ukar yatintapki ukanakakiw ch"iwinïpxi!
  ¡Jan walipuniw kunapachatix mä esnobjam sapak jikxatasktan ukhaxa!
  ¡Jumax sapakïtawa, ukat uñisirinakax legión ukhamawa!
  ¡Mä elefanterus mä laq"umpiw manq"antaspa!
  ¡Mä millón jila chinchillanakax utjaspa ukhaxa!
  ¡Marka p"iqinchiristi markachiriru jila jilatakïñapawa, janiwa jila!
  . ¡Lamar qutan waña qala jikxatañax juk"amp jasakiwa, mä invento jan pallapallanakar apnaqat jikxatañat sipansa!
  Warmirjam atipt"añax - brillantez ukamp jawst"i, ukampis mä preciompiw axsarayi!
  ¡Nina dios de guerra ukat yaqha diosanakjamax attención ukat sacrificio lurañaw wakisi!
  ¡Mä espada, jallu ch"allt"ir uñtata, jaquqanisin ch"iqiyasini, ukat waljani utjani ukhaxa, atipjäwiw yurini!
  ¡Jan q'ucht'amti - sumankañataki!
  Chuymajax llakitawa - purakajax ch'usawa!
  Nayraqatax phukhu, ukatx amuyunaka!
  ¡Atipjañax wali jach"añchañawa!
  ¡Honor ukax mä relativo amuyunakawa ukat nayraqatax pallapallanakamar apnaqañaw wakisi!
  Khitis janïr nuwasiñ qalltkasax umaski - resaca en el mundo!
  Tubonakax amukiw, kunatix cuchillas ukanakax q"uchupxi - ¡acero ukax cobret sipanx juk"amp ch"amaniwa ukat juk"amp jach"awa!
  Mä ejercito jan comandantex mä tama uwijanakar uñtasitawa, jan awatirini, mä lobo jan manqʼkani ukhaxa, ¡sustjaniwa!
  ¡Tʼijtʼañax axsarañat sipansa jukʼamp jan amuytʼasirïñawa! Chiqansa, ¡jila parte soldadonakax janiw nuwasïwin jiwapkiti, jan ukasti arknaqañ horasanwa jiwapxi!
  Ch"axwawix dominó anatt"añjamawa, p"akjata ch"akhanakakiw jan apthapitax utjxiti - ¡uraqix katxaruwayi!
  ¡Arknaqatäñajj nuwasir jaqerojj verdugoruw tukuyi, ajjsarir jaqerojj jan ajjsarir jaqeruw tukuyi, altʼat chuymanirojj jan jachʼa jachʼa tukur jaqeruw tukuyi!
  ¡Fantasía ukax mä concurso de absurdidad ukat absurdidad ukawa! Uka pachparakiw, ¡janiw juk"amp género científico ukat lógico ukanakax utjkiti!
  Ch"axwawinxa, kunjamatix ópera ukanx ukhama - taqiniw jupanakan q"uchupxi, ¡mä prompter ukakiw espía ukhamäspa!
  Jichha pacha warminakax mä chacharux taqi kuns pampachapxi - jan ukax pisinkañakiw pampachapxi!
  ¿Uñachtʼirinakampi ukat scouts ukanakampejj kunja mayjäpjjesa uk yattati?
  Yattwa! Jiwasax scouts ukanakakiw utjistu - yaqha markankirinakax solidos espías ukanipxi!
  ¿Kunas chʼusa pʼeqempi jan ukajj chʼusa billeterampi jukʼamp askïspa? Chiqans mä ch"usat p"iqimpiw - janiw ukhamakiti!
  ¡Amuyunakax qamir yänak apthapirix wali sumawa!
  Amuyumpi suertempi: mä chacha warmi munasiñampi - suma qamaña, qamirïña, cargo, ukampis jank"akiw ch"iqiyaña!
  Jach"a jach"a tukur chachanakatakix iwxt"awinak ist"añax juk"amp jasakiwa kunapachatix warmin churatäki ukhaxa - ¡janitï warmix ukhamäkchi ukhaxa!
  ¡Wali yatiñani warmix walja qullqinïñapawa! ¡Ukat mä emprendedor warmix juparuw demandaspa!
  ¡Khitis mä jaqin personalidadap wali askit uñji, ukat khitis qullqit wali askit uñji!
  Jaqinakax pä yänakampiw t"unjasispa - computadoras ukat informáticas. ¡Nayrïrix amuyunakaruw atrofiani, qhipïrix janiw aprovechañjamäkaniti!
  ¡Ch"axwäwin compañero ukat mä granada!
  Jila partejja, ¡mä granadajj chiqañchäwinak yatiyki ukajja, ¡Faberge sat mä yuqall wawar uñtasitawa, ukajj nueces chʼiyjañatakiw apnaqasi!
  Talentojj mä almamp sasiwa: janiw apaqañjamäkiti, ukampis tʼunjatäspawa!
  ¡Venganza ukax janiw jach"añchatäkiti - ¡decencia ukan kutt"ayaña!
  ¡Envidia ukax jan wali lurañan gérmenes satawa, jupatakikiw munañax umamp warantasi, ina ch"usat sarnaqañax manq"añawa!
  ¡Qʼañu lurañajj taqe jan walinakat sipansa jukʼamp jan waliwa!
  ¡Dignidad ukamp mä espadampi jiwañax juk"amp askiwa - ¡mä vaca jawq"jatax mä puesto ukar jawq"jata jakañat sipansa!
  Chʼaxwäwinakanxa, jan axsartʼirïñax kʼari chuymanïñarux atiptʼaspawa, ukampis kʼari chuymanïñax janipuniw jan axsartʼirïñar atiptʼkaspati!
  ¡Chʼaxwäwix jakäwiruw axsarayi, ukat jiwañax wakisiwa ukat sumarakiw!
  ¡Mä comandantetakix jiskʼa chuymanïñax janiw sinti utjkiti, ukampis ¡ukax jukʼamp valoraniwa!
  - ¡Chacal ukax heces uka arumpiw consonante!
  León ukax mä ventaja ukakiw chacal ukar sipanx utji - ¡dignidad ukamp jiwañ yatiña!
  ¡Tecnología ukax valor ukan verdugopawa!
  - Ukampisa janiwa chiqäkiti! Chiqansa, tecnología ukan jukʼamp jachʼa nivelapax jukʼamp amuytʼasirïñasa ukat chʼamachasiñasa chʼaxwañ chiqanwa munasiraki!
  ¡Kawkhantix Pachamaman munañanakapax qalltaski, ¡sapa maynin suma jakasiñapax tukusxiwa!
  Libertad ukax chiqañchäwimp chikt"atäñapawa. ¡Anarquía ukax libertad ukat antítesis ukawa!
  ¡Mä ch"aman amtañax wali suma yatichiriwa! Jila partejja, espadampiw libre jakasiñajj atipjasispa, ukampis amuytʼasiñ yanaptʼampikiw libre jakasiñajj utjaskaspa!
  - Kunapachatixa mä ch"amani nuwasirixa mayniru qhispiyi ukhaxa, janiwa mä jach"a jach"a tukuñaxa wakiskiti ukatakixa!
  ¡Chiqpachansa, kunapachatï jan axsartʼas chuymaman nakhantkani ukhaxa, esclavom esclavonakar arxatañatakiw jachʼar aptäta!
  ¡Mä jan wali jaqin jan wali luratapax janiw chiqapar sarnaqir jaqitakix mä pretextokïkiti, kunattix qʼañunakan utjatapax janiw qʼañu jaqirux chiqapar uñjaykiti!
  Munasiñax janipuniw baratäkiti - juk"ampirus janiw billeterampix payllkätati, jan ukasti almamampiw pagapxäta!
  !
  ¡Qollqe layku servirinakajj janipuniw nuwasiñanjja, jan ajjsarir chuymampi ukat libre jakasiñ munañampi irpatäpki ukanakampejj kikipäpkaniti!
  ¡Mä wawan jachaqt"asitapax jan walt"ayiriwa kunatix mä jach"a jawiraruw tuku, ukax civilización ukanakaruw jariqaraki!
  ¡Comandante cargox janiw mä racion extra ukhamäkiti, jan ukasti mä responsabilidad adicional ukhamarak mä jach"a carga ukhamawa!
  ¡Janiw yatiskiti kunas juk"amp wakiskirïki - taqi manq"at awtjatanakar manq"ayaña jan ukax mä wawar jachaqt"asiña!
  ¡Qurix acerot sipansa jukʼamp llampʼuwa, jan ukasti chuymaruw chʼallxtayi!
  ¡Janiw armapajj soldador chʼamañchkiti, jan ukasti soldadon armapawa!
  Imill wawanakax aforismos maestros ukanakamp sawkasiñjamawa. Ukat uñisirir tukjañ qalltapxani ukhaxa, janiw jupanakat qhispiyatäkaspati.
  Mayo phajjsit 1944 maran tukuyarojja, Saratov sat cheqanwa nazi sat jaqenakan nuwasiñapajj qalltäna.
  Shturmlev ukax ch"axwawinakanw chikancht"asiwayi , nayrir León ukan chasis ukan mä maquina, juk"amp ch"aman bomba-lanzadora ukampiw calibre 450 mm ukampi, ukax chiqpachanx taqi kuns t"unji ukat t"unjaraki, embudo ukan jach"a ch"amap ch"iyjasa ukat p"akjasa .
  Ukat ukham cohetejj jankʼakiw mä cuadra phoqantasin tʼunjani.
  " Shturmlev " mä equipo alemán imill wawanakan apnaqata, posición soviética ukanakaruw pallapallanakamp jiwayapxi.
  Jane kullakajj amigonakapar nayranakap chʼoqtʼasi, ukat qʼala kayunakap taktʼasajj akham siwa:
  - ¡Uñisirinakaruxa suma q"umachapxtanwa, ukatxa típicos ataúdes ukanakaru tukuyapxtanxa!
  Gringeta kullakax jaysañatakix nayranakap ch"irmthapi, q"ala kayumpiw palanca ch"allt"i ukat chhuxriñchjasi:
  - ¡Uñisirinakaru anatt"añani, atipt"añani!
  Malania ukax akham siwa:
  - Shturmlev maquina contra , kuna fortificaciones soviéticas ukanakas jan ch"amanïkiti!
  Monicax q"ala talonap ch"allt"asisaw akham säna:
  - ¡Chiqpachansa atipt"añatakiw yuripxta!
  Jane kullakajj akham sänwa:
  - ¡Ch"axwawix janiw warmin ajanupankiti, jan ukasti fisiognomía ukaniwa, ukax thrill thaqhirinakaruw jawst"i!
  Gringeta , mä ametralladora ukamp unidades soviéticas ukanakar ch"axwañanx akham sasaw apsuwayxi:
  - ¡Warmixa mä palomawa, ukaxa mä ch"uqi jaqiru ch"akhusi, mä cometa ukhama!
  Monica, rusa pallapallanakar pallapallanakamp jiwayasax akham sänwa:
  - Warmixa sapa semanaxa paqallqu viernes uruwa utji, ukatxa jani domingo uruxa jaqichasiña manu katuqasa, ¡mä uru samarañapaxa utjapuniwa!
  Malanya, chhuxriñchjasisax akham sasaw jaysäna:
  - ¡Diosax janiw taqi kunan ch"amanïkiti, warmir ch"axwañatakix janiw ch"amanïkiti!
  Jane kullakajj uka toqet iyaw sänwa, qʼala kayunakapampiw disparïna:
  - ¡Diosax taqi ch"amanïkchisa, janiw warmin lakap jist"antañ atkiti, ukat política ukarux sayt"ayañapawa!
  Gringetax logicamente akham sänwa, q"ala talonapampiw disparatayna, ch"allt"asa:
  - ¡Mä políticox janiw conciencianïkiti, warmix sentido de proporción ukaniwa, ukat mä warmi políticox taqi kunas jan tupuniw jikxatasi!
  Monica, soviético soldadonakar balamp jiwayasa, ukat jiwayañkamaw jawqʼjasa, akham säna:
  - Warmixa panqarawa, ch"uqi ch"uqi ch"uqi, ukampisa muxsa q"aphipaxa cabranakaru, drones ukanakarusa jawst"i!
  Malanya, soviético pallapallanakar jawq"jasa ukat bunkers ukanakar t"unjasa, chhuxriñchjasïna:
  - ¡Chhijllawixa jisk"a wawaru jaquntatawa, uñisiña nayra encina ch"uqi ch"uqimpi chhijllañataki!
  Imill wawanakax yatiñap uñacht"ayapxäna, ukat auto apnaqapxäna.
  Ukat alaxpachat ataque avionanakax umaruw chhaqtxapxarakïna. Ukat ukhamatwa soviético soldadonakajj jan kuna jan waltʼäwin trillapjjäna.
  Alemananakax wali thayaruw tukuwayxi. Ukat operacionan yatiñapajj jukʼamp sumäjjänwa.
  teletanques controlados por radio , ukax sarantawayxi .
  Ukat ukax soviético soldadonakatakix mä jan walt"äwipunïnwa. Ukat nazis ukanakax Ejército Rojo ukarux atipt"apxänwa.
  Ukampis soviético imillanakax wali jan axsarasaw nuwasipxarakïna.
  Uka ch"axwawix Kamyshin jupatakiw utjawayi. Akax wasitat Alenkax ch"axwañankiwa.
  Ukat jupan jawq"jata, ukampis janiw katuyat batallón.
  Alenkax jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Kuna ch"axwañansa, mä pallapalla jaqina jakawipaxa wali askiwa!
  Ukat kunjamsa qʼala kayunakapamp mä granada jaquntäna.
  Akax nuwasirinakawa - jach"a clase ...
  Anyuta, nazis ukanakar ch"axwañanx akham siwa:
  - Mä rusa pallapallax mä tronco biselado ukham t"unjasiñapatakiw lurasispa, ukampis janiw qunquripar uchatäkaspati, ukat mä álamo ukham ch"allxtañapatakiw lurasispa!
  Alla, pallapalla, ukat q"ala talonampi mä paquete explosivo churasa, chhuxriñchjasïna:
  - ¡Janiw pallapallanakan chiqañchäwip uñjañ munktati, ¡mä katuntat jaqir uñtataw qhipäxar qunt"asisma!
  Maria, uñisirinakapar ch"axwaña, q"ala kayunakapamp jiwayir boomerang ukar jaquntaña, akham sasaw apsuwayxi:
  - ¡Jiwasan akapachanxa walja q"añunakaw utji, juk"a príncipes ukanakakiw ukan utji!
  Matryona kullakajj uñisirinakapar balamp jiwayasaw nina nakhantayäna, ukat qʼala kayumpiw granada jaqontäna, ukat akham sänwa:
  - ¡Políticox jach"a lakaniwa, ukampis jisk"a amparanakaniwa kuntix sapki uk lurañataki!
  Marusya, uñisirinakaruw pallapallanakamp jiwayasa ukat alemán ukat yaqha markankir pallapallanakan filanakapar khuchhuqasa, akham sasaw arsüna:
  - ¡Políticox jank"akiw arsusi, jank"akiw phuqhi, limosna mayi, ukat sallqjatapat pampachatawa!
  Imill wawanakax suma ukat nuwasipxi. Ukampis ch"amanakax wali jan kikpakïpxiwa. Walja t"unjäwinakaw utji.
  Alemán tanque "Maus", janis taqpach serial ukhamäkchixa, frentenakanx waliw uñstaski. Ukat cañonanakapax wararipxiwa ukat nina nakhantapxaraki. Ukat trincheras ukan t"unjawinak jiltayañax jan iyawsañjamawa.
  Ukampis imill wawanakax cañones ukanakat Mouse ukarux ch"axwapxi. Ukhampachasa, conchas ukanakax guisantes ukham t"ijt"apxi. Ukampis alemananakax ch"amanchasipkaki ukat ch"amanchasipkaki.
  Ukat wali chiqaparuw ch"axwapxi.
  Komsomol imillanakax t"ijt"apxi, q"ala talonanakap lliphipipxi, ukat chhuxriñchjasipxi:
  - ¡Santo taykan jach"a kankañapataki!
  Viola, alemán infantería ukar pallapallanakamp jiwayasax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Kunapachatixa mä warmixa jani suma zapato utjkchixa, mä chacharuxa q"ala kayumpiwa uchasi!
  Ukat imill wawax larusisaw lakap uñachtʼayani.
  Ch"axwirinakax larusiñanakaw sañapawa. Ukat jupanakar jawqʼjapjjani ukhajja, jiwayañkamaw jawqʼjapjjaraki.
  Viola ukat Margarita, niya q"ala jan isin bragas ukampikiw nuwasipxi, proyectiles apanipxi ukat chiqaparuw ch"axwapxi. Ukat janiw ukhamaki jarkʼaqatäkaspati.
  Margaritaxa, chhuxriñchjata, akham siwa:
  - ¡Comunismo pacharux jach"añchañapawa!
  Violax agresivamente akham sasaw qhanancht"i:
  - ¡Jach"a jach"anchawi mayjt"awi pacharu!
  Ch"axwirinakax, amuyañasawa, wali qhuru imillanakaruw tukupxäna.
  Verónicax conchas apanirakiwa, q"ala, muyu talonanakap qhant"ayasa ukat chhuxriñchjata:
  - ¡Comunismo ukar jach"añchaña!
  Akax kunatix jupanakax mä ch"axwañ epifanía ukankapxataynawa. Ukat kunjamsa wali chʼamampi ukat jan axsaras nuwasipxi.
  Ukat qʼala, broncet qonqorinakajj lliphipi.
  Tamarax nuwasirakirakiwa. Jupax nazis ukanakan katuntat Cáucaso markat mistuwayxäna ukat wasitat filanakaruw mistuwayxäna. Wila aycha manq"iri sensación ukampi ch"axwaña. Jach"a agresión ukamp nuwasiña.
  Tamarax q"ala kayunakapamp mä granada jaquntäna, nazis ukanakar jachaqt"ayasa ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Comunismo ukax jiwasamp chikaw utjani!
  Ukatx mä suma amtat phallawi maquinat churaraki ...
  Imill wawanakax jach"a milagronak lurapxatap uñjasipxi. Ukat mä ninaw utji, ukax alaxpachar phichhantañ axsarayi.
  Verónica, ch"axwaña, q"ucht"aña:
  Ukajj wali askïniwa, janiw pächasiñasäkiti
  ¡Akapachan taqe kunas mä horario churani!
  Ukat zafiro nayranakapampi wink"i.
  Tamara, ch"axwaña, chhuxriñchjasiña:
  - ¡ Kolovrat ukax mä juk"a pachanakanwa ! Evpatiy ukax mä juk"a pachanakanwa ¡ Kolovrat ukax ! ¡Heroes de Rus' ukax alarma apthapi!
  Ukat ametralladorat mä turno churarakïna. Jupax Fritz ukx khuchhuqatayna ukat chhuxriñchjatayna:
  - Warmixa nayraqataxa mä zorro satawa, jupax mä león lassuñ muni, ukampisa jilapachaxa asnunakaxa lasoparu jaquntatawa!
  Victoria, fusilamiento ukat q"ala kayunakapampi, yaqha jiwaña regalo jaquntaña, akham sasaw apsuwayxi:
  - Warmixa quri laq"unakaru munasiri wallpawa, q"ipt"iriparuxa mä chhaqtäwikiwa apani!
  Ukat imillanakax larusisaw phallapxäna. Jupanakax wali jach"a ch"amampiw ch"axwapxi.
  Tamarax anqäx markan divisionanakar pallapallanak lurasax akham sänwa:
  - Warmixa wallpawa, jupakiw uka chacharu quri laq"u apanispa, ukaxa chiqpacha zorrowa!
  Verónica, fusilamiento, ukat kisunakap q"ala ch"allxtayiri, saskakiwa:
  - ¡Chiqpach zorro ukat gallo ukax quri laq"unak uñstayañapatakiw yanapt"ätam!
  Margarita kullakajj qʼala kayumpiw granadanak jaqontäna ukat jaqontäna, jupajj akham sänwa:
  "¡Azoqejj janiw leonan uñnaqanïkiti, ukampis animalanakan reyipat kimsa ñikʼutap chʼiyjaspawa!"
  Viola kullakajj wali chʼamampiw kisunakap uñachtʼayasajj akham säna:
  - ¡Khititix jan zorro amuyunïki ukax janiw león ukhamäkiti!
  Ch"axwirinakax jach"a ch"axwañ amtanakanïpkaspas ukhamawa. Ukat jupanakax qalltapxani ukhaxa.
  Olimpiadas ukanakax ch"aman kayunakampiw mä caja completa de explosivos ukat kunjams jaquntañax ukx apsuwayxatayna. Nazis ukanakan masapax ch"iyjataw uñjasi, ukat suma tawaqux akham sasaw arnaqasi:
  - URSS markar apnaqam, ukat Lucifer q"ucht"am! ¡Taqiniruw atipjañäni!
  Ukampirus Olimpiadas ukanx janiw arskänti:
  - ¡Mä zorro warmixa khiti chacharusa leonawa sasina amuyt"ayaña yatixa, mä sapuru asnuru uñtata uywaña!
  Margarita, ch"axwiri, aka tuqitx iyaw sataynawa:
  - ¡Mä leona warmixa, mä zorro amuyuni, mä lobo katxaruñakiwa!
  Serafín chachajja, uñisirinakarojj akham sänwa:
  - ¡Leonaxa janiwa qhuruchirikiti, jan ukasti walja ch"uxña achunaka ch"iyjasiriwa!
  Viola, uñisirir suma amtampi nina naktayaña, ukat jupar khuchhuña, amuyasïna:
  - Kunapachatix mä políticox jan zorro ukhamäki ukhax kimsa ñik"utaw jupat ch"iyjasi ukat collar ukar uchasi!
  Victoria, kisunakap q"ala ch"iyjasisa ukat ch"ipxtayasa, ukat q"ala kayupampix mä jiwayir ch"amampiw jiwañ regalo jaquntäna, ukax akham sasaw apsuwayxi:
  - Mä políticox pä sillun qunt"asiñatakix jach"a asnuniwa, ukampis arunakampikiw ancho almapax utji!
  Olympias, q"ala, musculoso kayunakapamp barril ukar thakhi churasa ukat León tank phallasax akham sasaw jisk"at arsüna:
  - Mä tankaxa mä conchampiwa mantaraki, ukaxa mä núcleo de uranio ukampiwa, mä políticoxa jan chuymampiwa pata tuqiru puri, ukampisa quri billeterampiwa!
  . #9 JAQTHAPI
  Kamyshin kullakajj jaytjataw uñjasïna. Ukat 1944 maran junio phajjsit qalltanjja, Saratov chachatak chʼajjwäwinakaw utjäna.
  Aka chiqanx nuwasiñanakax wali ch"amanchatawa. Ukat imill wawanakax nayratpachjamaw nuwasipxaraki. Ukat ukham suma nuwasirinaka.
  Alenkax nuwasi ukat uñisirinakarux automático ráfagas ukanakampiw ch"allt"i, ukat taqpach filanaka.
  Imill wawax q"ala kayunakapamp mä granada jaquntäna ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Atipjäwijajj jutaskiwa!
  Ukat mayampiw uñisirinakarux ch"axwapxi.
  Anyutax uñisirinakaruw ch"axwaraki. Ukax chiqaparu ukat chiqaparuw luraraki. Ametralladoranakapax wali groovy ukhamawa. Ukat qʼala kayunakajj jachʼa chʼamampiw phallañ paquetenak jaqontapjje. Jupanakax nazis ukanakaruw ch"iyjapxi ukat imill wawax pulmones patat chhuxriñchjasiwayi.
  - ¡Comunismo ukatakixa!
  Alla, uñisirinakarux jach"a chiqaparu pallapalla, ukat uñisirinakar khuchhuqasa, chhuxriñchjasi:
  - ¡Jan tukuskir Awki markataki!
  Ukat qʼala kayunakampiw uka tawaqux wasitat granada jaquntäna. Ukax nuwasiñan nuwasiñapa sañasawa.
  Ukat wila p"iqin jaqix pachpa ukat pachpa shorts ukan. Ukat jupax wali chiqaparu ukat chiqaparuw ninamp phichhantawayi, ukat Fritz ukax ikiñar qunt"asi.
  Mariax wali chiqaparuw ninamp phichhantaraki. Ukat jupax ukham suma tawaquwa, ukat q"ala kayunakapampix mä paquete explosivo jaquntawayi, uñisirinakaparux ch"iyjasa.
  Ukatxa akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡URSS markan imperiopar apnaqapxam!
  Marusyax chiqaparuw ch"axwaraki, uñisirinakaruw ch"allt"araki ukat arnaqaraki:
  - ¡Taiga markat británico qutakama, jiwasan ejercitosax taqit sipan juk"amp ch"amaniwa!
  Ukat qʼala kayumpiw chʼiyar jaquntaraki.
  Ukxarusti, Matryonax mä jiwayir proyectil uñisirinakaruw jaquntani. Ukat sapa patakat patak chiqaparuw jawqʼjarakïna. Natural ukhama q"ala talón.
  Ukanakax soviético imillanakawa, jupanakax irnaqapxi, ukampis alemán imillanakax janiw jaya qhiparapkiti.
  Christina, Magda, Margaret ukat Schella jupanakax Pantera ukan nuwasipxi. Uka maquinajj janis walikïkchïnsa, jankʼak jaltir, jaya cheqanakar sarir pistola, mä jukʼa ágil ukat frontal armadurampi.
  Alemania imillanakax q"ala kayukiw ukat bikini ukampiw jikxatasipxi, jallupachan junt"u pachas utjkchispas, jan ukax ukar yuspajarañaw .. Ukat jupanakax mä maniobrable ch"axwäw apnaqapxi.
  Aka chiqanx Christinax mä disparo luraski... Conchax T-34-76 torretaruw ch"allt"i ukat ch"allt"awayi. Tanque soviético ukax sayt"ataw ch"allt"ata.
  Imill wawanakax pulmonanak patat arnaqasipxi:
  - Jiwasanakax apt"atawa!
  Ukatxa Magda kullakax ch"axwawayiwa. Quri ñik"utani suma uñnaqt"anixa ch"allt"asirakirakïnwa.
  Jïsa, ukhamajj kimsa tunka pusini torrejj chʼiyjatäjjänwa.
  Tigre imillanakax turnasisaw ch"axwapxi. Ukat wali askirakiwa. Aka chiqanx yaqha tanque soviético ukar ch"allt"apxäna.
  Ukatxa, Margaret sat tawaquw jutäna. Ukat autopropulsadas armas SU-76 ukaruw ch"allt"asiwayi. Deftly fucked ukax mä juk"a pachanakanwa. Ukat jupax akham q"ucht"äna:
  - Jiwasana infierno Alemaniasaxa ch"amaniwa, uraqpacharu arxati!
  ¡Ukat kunjamsa lajjrajj uñachtʼayani!
  Ukat Shell sat cañonapatw pallapallanak jaqontäna. Ukax tanque soviético KV-1S ukaruw ch"allt"awayi. Uka tawaquxa wali suma irnaqawi lurarakitayna.
  Jisa, bikini ukan pusi ch"axwirinakax ch"axwapxi ukat janiw thayarux axsarapkiti. Warminakax nuwasiñ qalltapxäna uka qhipatxa, Kimsïr Reich ukatakix kunaymaninakx juk"amp sumpunw sarapxäna.
  Akax Albina ukat Alvina sat pilotonakaw alaxpachan uñstapxi. Panpachaniw suma uñnaqt"aninakax bikini ukat q"ala kayuni. Jupanakax Focke -Wulfs ukanx jupanakpachaw ch"axwapxi . Ukat aka autox wali jach"apuniwa.
  Albina, cañones aéreos ukanakat fusilasax akham siwa:
  - ¡Croquet activo! ¡Jan arupat llakisipjjamti!
  ¡Ukat kunjamsa mä muspharkañ jachaqtʼasiwi uñachtʼayi! Ukat pä avión soviético ukanakaruw mä kutikiw jaquqani.
  Alvinax cañones aéreos ukanakampiw kimsa khuchhuqarakïna ukat chirpacharakïna:
  - ¡Nayan mantatajax jiwayañjamawa ukat ch"amakt"ayatarakiniwa!
  Ukat uka tawaqux kisunakap q"ala ch"uqt"asisaw kisunakap uñacht"ayäna! Jupax encanto pachpawa, ukat phenomenal encanto ukamp phuqt"ata.
  Albinax yaqha Yak-9 avión ukx khuchhuqawayi ukat chhuxriñchjasiwayi:
  - ¿Kunatsa pilotos soviéticos ukanakax munasispa?
  Alvinax LAGG-5 ukarux ch"axwawayiwa ukat jan axsarasaw akham siwa:
  - ¡Ukham jiwasax alemanes ukanakax cuentas ukanakax puntuación ukar puriñapataki!
  Muspharkañ chacha warmi imillanaka. Kunjamas jupanakpachatak premios apthapiñ qalltapxäna. Chiqpachansa janiw ukham suma uñnaqtʼan jaqinakarux chʼaxwañjamäkiti. Avionanakaruw jaquqanipxi ukat kisunakapsa qʼala chʼiyjasipxiwa.
  Ukat jach"a imantawix thaya pachankiwa, imill wawanakax q"ala kayuni ukat bikini ukankapxañapawa. Ukatxa facturanakax jutaniwa.
  Ukat janipuniw isthapisiñamäkiti. ¡Ukat qʼala pechom chʼalljjtayañamawa, ukat wali jachʼañchatäniwa!
  Albinax Ejército Rojo ukan yaqha avionap khuchhuqatayna ukat q"ucht"atayna:
  - ¡Jach"a alturanakan ukhamarak estrella q"uma!
  Ukat jupax nayranakap ch"irmthapïna, jaltasaw q"ala kayunakap ch"allxtayasïna, jach"at arnaqasisa:
  - ¡Lamar quta ola ukat colerat nina! ¡Ukat mä colerata ukat wali colerat ninampi!
  Ukat mayampiw imill wawax chʼamampi jakʼachasiñampi avionat jaquqanïna.
  Ukat ukat Alvinax uñisiriruw atacatayna. Jupax mä turnot luraraki, kisunakap q"ala ch"allxtayi ukat chhuxriñchjasi:
  - ¡Nayaw akapachan super campeón ukhamäxä!
  Ukat mayampiw uka tawaqun ch"allt"at autox jaquqaniwayi. Jisa, Ejército Rojo ukax wali jan waliruw puri.
  Ukat Albinax sallqa éxtasis ukamp arnaqasi:
  - ¡Jichhax verdugo ukhamätwa, janiw piloto ukhamäkti!
  Yaqha avión soviético ukarux jaquqaniwayi ukat sist"asi:
  - Nayax uñjañ tuqiruw qunt"asiwayta ukat misiles ukanakax jank"akiw uka chiqar puripxi, ¡mä juk"amp jak"achasiñaw nayrar sartaski!
  Nuwasir jaqix wali qhuru chuymampiw sarnaqäna.
  Aka chiqanx panpacha imill wawanakax uraqin uñch"ukiñanakaruw atacasipki. Albinax kimsa tunk pusiniruw punchu ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Akax tukusiñapäniwa!
  Alvinax SU-76 ukaruw ch"allt"asi ukat akham sasaw jisk"at arsu:
  - ¡T"unjañ tukuyañataki!
  ¡Ukat kunjamsa qʼala kayup chʼalljjtayasi!
  Imill wawanakax akan ch"axwapxi, ukat URSS uksanx imill wawanakax ch"axwapxaraki, Guryev ukar arxatañatakiw ch"amachasipxi, kawkhantix nazi soldadonakax ch"axwapxaraki, mä jach"a escorpión ukar uñtasita.
  Alenkax Guryev jupatakiw ch"axwäna, juparux nazis ukanakax walpun ch"axwapxäna. Uka jan ch"amanïki uka suma uñnaqt"an warmix q"ala kayunakapamp mä granada jaquntäna ukat chillqt"asïna:
  - ¡Glorioso Rus' ukat nativo partido ukataki!
  Ukat Natashkax q"ala kayunakapamp mä granada jaquntäna ukat akham sasaw sist"äna:
  - ¡Q"ala kayu imilla jark"aqapxtanwa!
  Ukatxa Anyuta, ukhamaraki, q"ala kayu ch"akhanakapampi, mä jiwaña regalo apayanitayna, ukatsti phust"atayna :
  - ¡Ukaxa wali suma ch"axwawiwa!
  Wila ñik"utan Agustín chachax q"ala alaya amparapampiw mä t"unjañ regalo aptasin apayanitayna ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Radar alaxpacharu uñacht"ayaña!
  Ukat ukat quri ñik"utan Mariax q"ala kayumpiw nazis ukanakar jiwayatayna.
  Ukat jupax akham q"ucht"äna:
  - ¡Madagaskar markanxa, wasar pampana ukhamaraki Sahara markanxa! ¡ Taqi chiqanwa, janqʼu qhana uñjta !
  Ukat jichhax Marusyax q"ala kayunakapampix mä taqpach qutu jaquntasaw q"ucht"ani:
  - Finlandia, Grecia, Australia, Suecia markanxa, janiwa juk"ampi suma imillanakaxa utjxiti sapxätamwa!
  Jisa, suxta imillanakax wali sum nuwasipxäna. Ukampis Fritz ukax Kursk juparux kunjamakitix ukhamakiw apxarutayna ...
  Janiwa, jan ukham jachʼa chʼamanakar saykatañataki. Fascistas jupanakax jupanakpachaw ukat vara ukarux ch"amanchasipxi.
  Ukat kunas monstruonakan wakicht"asiwiparux jan walt"ayi.
  Adolf Hitler chachajj mä loco jaqënwa: cheqpach despota jaqjamaw jikjjatasïna, juparojj taqeniw istʼapjje ukat khathattʼasipjjaraki. Jïsa, jumatix estalinista ukan suma sarantäwinakap munsta ukhax Stalin ukar uñtasitaw jikxatasiñama, jan khuyapt"ayasisa ukat mayninakar ukhamarak juma pachpat mayiñasa (¡ukax chiqpachapuniw kunjams Iosif Vissarionovich jupax aka secuencian amuyäna!). Jichhax rustle ukax decente ukat autox sarnaqañ qalltani. Jilapachax Alemania markax satélites ukanakar yäqasa, URSS markat sipanx mä jach"a ventaja ukaniwa, kunatix equipos industriales ukanakanx utji, mä yatxatat irnaqirinakataki ukhamarak ingenieronakax taqi niveles ukan utji. Ukajj cheqäskapuniwa, ukampis armanak lurañajj janiw kikipakïkiti! Alemania markax ch"axwäw tukuykamax URSS markat qhipharuw qhiparäna, Rusia markanx taqi kunas t"unjatäkchïnsa. Ukat ¿kunatsa? Chiqans mä juk"a jan walt"awinak utjatapat kunayman departamentonakan apnaqäna, ukat juk"ampirus industria militar ukanx apnaqäna. Ukhamarus, mä jan wali lurawiw utjawayi, kunatix materia prima ukax jan utjatapata, ukhamarak uñisirinakan ch"amap jisk"achatapata. Jisk"atpachax 1940 maranx Alemania markanx armas ukanakax 1939 marat sipanx juk"akiw utjäna (eje ukar jakthapiñäni ukhax munición ukar yäqasa), ukat ukax ch"axwäwix nayratpach utjkchïnsa, ukatx Tercer Reich ukax apnaqañ qalltawaykchisa jach"a territorios ukanakaxa jach"a reservas de capacidad de producción ukanakampiwa. Ukhamajj ¿kunsa Hitler chachan organizacionan yatiñanakapat sissna? Janiw sinti jach"äkiti, ukatx jupax lliphipiwayiwa, industria militar ukan.
  Führer sat chachajja, mä jachʼa arstʼäwinwa akham säna:
  - Aviación uñakipañatakixa, Sauer ukarux jank"akiw ch"amanchasi . Jupax wali sum uñjani qawqha yänakas lurasini, ukat, janiw juk"amp wakiskirïkiti, suma uñjañapawa. Ukhamarus, walja Goering amigonakamax nayrax suma as ukhamäpkchisa, janiw irpirin irnaqañ yatipkiti. Janiw sapa suma pallapallax mä general destacado ukhamarakikiti, ukhamax Eric warkt"at jaqit sipansa, esfera técnica ukax empresarios profesionales ukanakat mä jaqiw irpata, jupax fuerzas aviación ukar reformar ukhamarak wasitat equipañ yati. Chiqansa, Gran Bretaña markax janiw ikiskiti, fuerzas armadas ukanakax juk"ampiw jilxattaski, ukat juk"ampirus aviación ukanx juk"ampiw jilxattaski. Uñisirinakat pä p"iqin nayrar sartañasawa, tunka payan thakhinak nayrar sartañasawa, jan ukhamäkanixa, uñisirit sipan juk"amp jach"a kankañax q"al chhaqtxañäni. Ukat ukatwa, suma lurañanakax wakisi.
  Goering chachajj ajjsarasaw akham säna:
  - Nayan masinakaja, uñacht"ayat jaqinaka, jupanakax ch"axwañ efectividad ukat profesionalismo ukanak uñacht"ayapxi.
  Uka saxranakan dictadorapajj wal colerasïna:
  - Jan ukax inas nayax, jumanakan amuyumanxa, khitis Gran Bretaña markatak ch"axwäwin atipjatayna uk armaschiyäta? Jan ukax khititix pusi mara amtäwix economía nacional ukan nayrar sartañapatak jan phuqhawayki. Jan ukax jumax jawq"jatäñ munaraktati, ukat jaqinak nayraqatansa. ¡Ukhamajj lakam jistʼantasim ukat chʼakkatasipjjañapkama amuktʼasim!
  Goering chachajj ajjsarañat qontʼasirakïnwa. Ay, Fuhrer ukax janiw jisk"achañakiti. Ukatx wasitatw uka ch"axwäwix ist"asi, yaqha ME-262 jet ukax alaxpacharuw jaltxatayna. Uka autojj wali jachʼänwa, pä motoranirakïnwa. Ch"iwipax mä juk"a ch"allt"atawa, ch"axwirix pachpaw wali axsarañjam uñtasi. Ukan jank"ak sarnaqatapax, 1941 maratakix, jilpachx wali askiwa, ukat uraqpachanx mä récord ukhamawa. Chiqansa, maquina pachpax janiw jichhakamax taqpach atiniskiti ukat depuración lurañaw wakisi. Ukampirus dictador fascista ukax nayratpach machaq, juk"amp nayrar sartat ch"axwirinakan uñacht"awinakap churawayi ... ME-262 ukax suxta tonelada jila pesa, ukax mä kasta sobrecarga ukhamawa. Mä jet de combate ukax jisk"a, barato ukat ágil ukhamäñapawa. Uka tuqitxa, ME-163 ukax wali askïspawa, ukampis motor de cohetes ukax sinti ch"amanchatawa ukatx suxta minutos ukjakiw irnaqaski (jan ukax juk"ampirus, wali irnaqaskakiniwa!), Ukax sañ muniw alcance ukax patak kilómetros ukch"a radionkiwa . Kunjamakitix mä bombardero estilo blitz jan ukax armada ukan cubierta ukan ch"axwiripax Inglaterra markaruw ch"axwaski, chiqans janiw askïkiti.
  Ukampis ME-262 ukax mä tonelada bomba apt"asispawa, mä arunx Pe-2, mä avión soviético de línea de frente ukar uñtasita. Mä arunxa, mä suma solución ukhamawa ch"axwirinakataki ukhamaraki tropanakar yanapt"añataki. Ukampirus, ¿kunatsa jan Comet ME-163 ukan estiloparjam mä ch"axwañ avión lurañax wakiskiti, ukampis jan cohete motorani, ukampis turborreactor ukampi? Jupanakax "Cometa" ukar juk"amp askinak lurañ yant"apxäna ukatx 15 minutos ukjaruw jaltxañ pachax jilxattaspa (akax 300 kilómetros ukch"a alcance ukhamawa), ukax Gran Bretaña ch"axwäwitakix taqpachanx wali askiwa. Londres markarux Normandía markat puriñax wali ch"amawa... Janis taqi kunas qhanäkchixa, ukampirus bombardeañaw wakisi ukat kutt"añax wakisirakiwa, ukatx tunka phisqhan minutos ukax janiw ukhamakiti. Jutïrinjja, cohete ukat avionanakajj aviación ukan jan chʼamanïkaspas ukham uñtʼatäjjänwa. Ukampis "Cometa" ukan lurawipax wali sumawa, jisk"a tamapa ukat k"achachata, ukax sañ muniw barato ukat maniobrable ukhamawa.
  Ukhamarus, wali suyt"at ch"axwirinakax utjarakiwa, ukanakax taqpachanx 800 kilogramos ukch"a pesaje ukaniwa, ukham planeadores ukanakax aéreo ukan ch"axwawinakan apnaqasispawa. Chiqans, mä juk"a jayankxatapatxa, jupanakar jaltxañax defensiva ch"axwawinakakiw ch"axwasispa, jan ukax Londres markaruw ... Transportes ukan puriyasispa, ukatx pilotonakaruw kutt"ayatarakispa. Aka chiqanwa amuytʼasiñama. Chiqpach sarnaqäwinx planeadores ukanakax janiw ch"axwañatak pachanïpkänti, ukat kunatsa, generales de aviación soviética ukanakax janiw Corea markan uka amuyt"äw yant"añ atinapkänti. Jilapachax janiw llakisiñakiti, ukampis Corea markan ch"axwäwipanx mä piloto estadounidense ukaw nayrïr kutix atipt"äwinakat yatiyaw jist"arawayi. Ukhamajj Yankees ukankirinakajj janiw jiskʼachatäñapäkiti.
  Uka avión tukuyatatjja, mä janqʼo ñikʼutan tawaqow cabinat jaltawayjjäna ukat Fuhrer sat barcoruw wali chʼamampi tʼijtäna.
  Nayrïr numeron nazi sat usump usuntat jaqix jampʼattʼasiñatakiw amparap luqtäna. Kunatix imill wawanakax munasipktam ukhax wali askiwa, ukat Fuhrer ukax, ukhamaw amuyasi, taqi alemanonakan taqi chuyma idolonakar yupaychata, jan ukax juk"ampirus niya taqiniw idolonakar yupaychapxi jan ukax mä qawqha campos de concentración ukan katuntat jaqinakakiw idolotapxi. Pilotojj wali kusisitaw akham säna:
  - Mä jach"a avión ukhamakiwa, ukhama jank"aki ch"amampi. ¡Taqi wawanakarux mä sustituto ukan calefacción ukar uñtasit ch"iyjañäni!
  Fuhrer sat chachajja, uka imill wawajj akham sasaw iyaw säna:
  - Chiqansa, p"akintañäniwa, ukampisa ... Depuración de la máquina ukaxa juk"ampi jank"aki lurañawa, ukatxa akaxa juk"ampi motores ukanakatakixa wakisiwa. Aka chiqanx chiqans, jupanakar juk"amp askinak lurañatakix radical medidas ukanakaw munasini, ukampis ¡p"iqinchir-diseñador ukax yanapt"aspa ukhax!
  Taqinipuniw coro ukan larusipxäna:
  - ¡Jach"a Fuhrer ukar jach"añchaña! ¡Providencia markax yanapt"apxitaspa!
  Kimsïr Reich ukan himnopax phust'añ qalltawayi ukatx Hitler Wayn tawaqunakan ch'axwirinakan mä columnapax nayrar sartawayi . Tunka pusini maranit tunka paqallqun marani yuqall wawanakax mä formación especial ukan tambor manqhar sarapxäna. Ukat ukat juk"amp muspharkañax utjarakiwa: Alemania markan sindicato de mujeres ukankir q"axull imillanakax marchasipkäna. Jupanakajj jiskʼa faldanakanïpjjänwa, suma uñnaqtʼanakan qʼala qʼala kayunakapajj jaqenakan nayranakaparuw jawstʼäna. Imill wawanakax kayunakap juk"amp jach"ar aptañ yant"apxäna, ukampirus uka pachparakiw kayup ch"uqt"apxäna, wali amuyumpiw talon uchapxäna. Mä kusist"añ espectáculo de bellezas con figuras impecables ... Chiqansa, ajanunakapax mayj mayjawa, ukat yaqhip fascista tawaqunakax mä juk"a jan wali jaqinakäpxänwa, niyas chacha ukham uñt"atäpxänwa, ukat jupanakax t"ijt"ayapxarakïnwa. Yämas kunapachatï cejanakap mayachtʼasipkäna ukhajja.
  Esthete Adolf kullakajj akham sänwa:
  - Wakisiwa yuqalla imillanaka juk"ampi jach"a jañchi tuqita yatichaña. Ukat nayax yattwa aka pachanx walja lurawinakaw lurasiski, juk"ampis Jungvolk , ukampis kunatix wakiski ukax taqinitak ukhamarak espartano ukan thakhinak apnaqañawa. Chiqansa, lunthatasiñ ch"amanchañat sipansa ... Wayn tawaqunakasax suma jaqinakjamaw jilsupxañapa, uka pachparakiw jan sinti khuyapt"ayasir jaqinakjama.
  Jachʼa Comandantejj mä jukʼa samartʼäna. Generalanakax amukiw sarnaqapxäna, inas uñch"ukiñ axsarapxchïna, ukampis janiw qhanpach chiqapar uñjañ munapkänti. Fuhrer sat chachajj akham saskakiwa:
  - Ch"axwawixa janiwa ch"axwañakiti, ukampisa uñisirinakaru jan sinti khuyapt"ayasiñaxa maynit maynikama yanapt"asiñampi ukhamaraki masinakaru jila kullakanakampi mayachatäñapawa. Akax taqiniruw ch"amanchañasa ... Machaq supermanx mayninakarux jan khuyapt"ayasiriwa, ukampis juk"amp jach"aruw jupa pachpat jan khuyapt"ayasirïñapa. ¡Nayraqatax almaman jiskʼachasiñax chhaqtayatäñapawa, ukat jan chʼamani, jaqin janchipax sartaniwa!
  Yaqha samart"awi ... Generales ukat diseñadores ukanakax mä akatjamat amuyapxäna ukat wali ch"amampiw ch"allxtañ qalltapxäna. Fuhrer chachajj kusisitäkaspas ukhamänwa:
  - Nayratpachaw juk"amp askïxi, ukampis jichhax mä imitación de combate aéreo uñjañ munta. Ukham axsarkañ ukat taqi kun t"unjir ...
  Heinkel kullakajj ajjsarasaw akham jisktʼäna:
  - Jakañ municionanakampi jan ukax conchas ukanakampi, ¿Fuhrer-aja?
  Nazi numeron nayrïr numeropajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Chiqpachansa nuwasiñampi. Ukhamaraki, dispositivo de eyección ukan irnaqawipat amuyt"añ munaraktwa. Taqi kunat sipansa, jumax uka tuqit irnaqasktaxa ... - Fuhrer jupax amparanakap ch"allxtayäna. - Kunapachatixa, qhiparuxa, wakicht"atäni ukatxa jach"a lurawiru uchatäni. Chiqansa, ¡mä yatxattʼat avión apnaqirix wali yatxattʼat pilotowa, jutïrin nuwasiñanakatakix jarkʼaqatäñapawa!
  Ukhampachas Fuhrer-terminador ukax diseñadores ukanakar mä esquema juk"amp moderno uka dispositivo de ejección uñacht"ayañ amtäna. Aka sistema ukaxa janiwa sinti ch"amäñapäkiti, juk"ampi sapuru ukhamaraki k"achachata. Uka jan jila qullqini ukat nayratpach mastered by the alemana industria squib ukax wali askiwa uka amtampi.
  Nayax sarakasax diagrama dibujañaw wakisïna, ukampis Hitler jupax chiqpachans wali suma artistänwa, ukat jupax qhana, jank"akiw dibujäna, diagramanakan líneas ukat turnos ukanakax mäkiw ukat qhanaw jan kuna reglanakampi ukat brújula ukanakampi. Terminador-popadanets jupanakax muspharkañawa sasaw amuyapxäna, chiqans alemanonakax, taqpachanx, mä ch"aman ukat mä juk"a nayrar sartat ideología National Socialismo ukat sistema totalitario ukanakamp ch"axwañx rusanakaruw filtrapxäna. Inas ukax ukhamächi, kunatix rusa pallapallanakax alemán pallapallanakat sipanx juk"amp ch"amani ukat juk"amp aguantañ yatipxänwa ukat juk"amp jank"akiw nuwasiñ yatiqapxäna.
  Jilapachax, taqpach ch"axwawix kunjams saraski uk uñakipt"apxäta ukhax jïsa, rusanakax, jan ukax juk"ampirus pallapallanakax soviéticos ukanakax ch"axwañ yatiqapxäna, ukatx alemanes, sañjamawa, kunjams ... Jupanakan kamachipax amtawinak lurapxäna uk armasipxäna nayrïr yatiqirinakan nivelapa, ukat inas juk"amp jisk"akïchispa, nayrïr maranix pallapallanakan operacionanakap chiqpach pachan estrategias ukanakan lurañan experiencianïchi ukhaxa . Ukat awisax suxta marani wawanakax nayratpach wali yatiñampiw ejercito virtual ukanakar irpapxi, ukhamax jupanakatakix ukat Zhukov ukat Mainstein jupanakatakix janiw juchakiti . Ukampirus yaqhip yatxatirinakax Zhukov ukat Mainstein jupanakax mediocre ukhamaw uñjapxi. Ukhamarakiw kunayman yänakax utji, juk"ampis katuntat, francés aru tuqitx kunayman jan walt"awinakaw utji. Hitler chachan amuyupax (mä suma amtawi, juk"ampirus wali k"umaräkän ukhax!), ukax 3600 tanques katuntat francés ukanakat utjañap amuyt"ayi, ukax wali muspharkañawa ... Yaqhip modelonakax, kunjamakitix SiS -35, ukax T- 35 ukat sipanx juk"amp askiwa. 34 armaduranakapanjja, nayraqatapan armaduranakaparuki . Ukhamat aka tanquex Francia markan fabricanakapan lurasirakispawa, jan ukax 47 milímetros armarux 75 milímetros largo barril ukamp lantintañapawa . Chiqansa, inas ukax jan wakiskirïkchiti. Gran Bretaña ukat Estados Unidos markanakax nayratpachaw armaduranakax tankinakapan juk"amp askit uñjapxi. Aka chiqanx, sañäni, pusi tunk tonelada Churchill ukax 152 - milímetros ukhamarak 120 - jach"a tanque IS-2 ukatak reserva ukanïnwa.
  Fuhrer ukax yaqha tuqitwa diseñadores ukanakarux akham säna:
  - Jiwasax thaya túneles ukanakax wali askiwa, ukhamax avión ukan mä modelo óptimo ukar thaqhapxam ukat formas aerodinámicas ukanakaw lurapxañäni, jan jila qullqin yant"äwinakar puriyasa, kawkhantix jiwasan suma ass ukanakax chhaqtxapxaraki. Amuyt"añataki, mä modelo de avión de ala voladora ukax wali askiwa, juk"ampirus thiya ukat ángulo de inclinación ukax mayjt"ayasispawa. Nayax nayratpach dibujo churapxsma, ukhamax jan chuymaninakax wakicht"atäñapawa. Uka jakthapitax motor Yumo ukampix 1100 kilómetros por hora ukharuw purini. ¡Ukhamajj nayrar sartam, ukampis jan jachʼa jachʼa tukumti!
  Uka qhipatxa chika uru manq"añaw anqanxa, uywata imillanakax mesanaka ukat sillunak utt"ayapxäna. Suma ... Ukampis ¿kuna kasta reformanakas Socialismo Nacional ukan lurañapa? Kunjamatix uñisirinakax juk"amp jisk"achañataki ukhamarak amigonak jikxatañataki. Aka chiqanx, sañäni, janiw alemán jaqinakarux sapa turno ukan jach"añchañakiti ukat inas markanakar clasenakar jaljañ jaytxarakchispa. Ukampirus formalmente, markanakan inferior ukat ariano ukanakar jaljañax janiw jichhakamax legalizatäkiti. Ukhamatwa kunaymaninak jan chʼamäki.
  Sirvirinak taypit mä suma tawaqux Fuhrer sat jaqiruw qunt"asïna ukat q"ala qunquriparuw amparapamp luqxatäna. Cooed ukax akhamawa:
  - ¿Kuns amuyt"askta, Fuhrer jilata?
  Dictador nazi ukat pachpa pachanx mä virtual anatiriw ch"amanchawayi. Jupax wali ch"uxña achunak sopa ukat fruta ensalada ukanak jan tukuyatap amuyasïna. Fuhrer ukax imill wawarux lakaparuw jamp"att"äna, wayn tawaqun, muxsa q"aphip jikxatasa ukat akham sänwa:
  - Jumax nayamp chikaw auton sarnaqäta. Ukat taqiniw irnaqäwir puripxtaxa, manq"añ pachax tukusxiwa.
  Ukat mayamp engranajes del estado, janiw taqpach, ukampis, suma aceite ukamp mecanismox turkañ qalltäna. Kutt"añ thakinx Fuhrer jupax suma uñnaqt"aniruw munasïna, ukat kawkhans walja ch"amampi ch"amampis jikxatasi sasaw jiskt"asirïna. Taqi kunat sipansa, Fuhrer jupax jan ch"amanïkaspas ukhamaw sapxi, ukat taqpachanx discapacitado ukhamaw sasaw sapxi, jupax sífilis (k"ari) ukat castrado (jilapachax ficción!) ukamp usuntataw jikxatasïna.
  Ukampirus janiw taqi kunas sum sarantaskiti niyaw 22 urunak saraqkipan chinuqa phaxsit 1944 maranx URSS ukamp ch"axwäwix kimsa maraw sarantaski. Ukampis atipt"añax janiw uñjatäkiti, Saratov jupax wali ch"amampiw ch"amanchaski. Stalin jupax kunayman qullqimp aka markar arxatañatakiw kamachi.
  Taqi chhaqtäwinakas utjkchixa, pallapallanakan yänakapax wali jach"awa. Machaq tanques IS-2 ukanakax wali askiwa sasaw uñacht"ayawayi. Alemania markankir sapa mayni autonak nayraqatapan jan pʼakjkasas , mä jukʼa jaya cheqatwa jan irnaqtʼayapjjäna.
  Ukatwa nazinakajj wali chʼamäpjjäna. Ukampis jupanakajj mä jachʼa ventajanïpjjänwa. Jet avion ME-262 ukax nayratpach alaxpachanx walpun ch"axwawayxi. Ukat jupax wali uñisiriwa.
  Ukampis TA-152 sat armajj jila partejj wali suma armawa uñachtʼayasïna.
  Ukampirus Stalin jupax kimsïr maraw ch"axwäw qalltatapatx mä tantachäw enlace lurawayaraki, ukatx pallapalla irpirinakaruw jiskt"añ qalltawayi, kuns amuyapxi, kunjamas frentes ukanx juk"amp askinak lurañax wakisispa.
  Zhukov jupax irpirirux akham amuyt"ayäna:
  - Jiwasatix arxatassna ukat amenazas ukanakar kutt"ayañänixa, jan pächasisaw chhaqtxañäni. ¡Nayraru sartañasawa!
  Stalin chachajj wali chʼamampiw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Iyawsaña! Ukampis ¡kawkhansa!
  Mariscal Zhukov jupax akham amuyt"ayi:
  - ¡Leningrad markax jan capitulatäkchisa, ¡janiw antutatäñapakiti!
  Mariscal Vasilevsky jupax akham sasaw iyaw satayna:
  - Jisa, nayaxa amuyta akaxa wali suma amtawiwa!
  Stalin chachajj amparanakap chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Jiwasatix Tikhvin ukar wasitat ch"allt"añänixa, ukhamax ukan suyt"apxistani, ukat jiwasax ch"amakt"ayasiñäni jan ukax mä sipitar jaquntatäñäni!
  Mariscal Zhukov jupax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Ukhamawa compañero Stalin! Ukampis nayax Petrozavodsk markan finlandés soldadonakax atacatäpxañapatakiw amtawayta. ¡Janiw sinti ch"amanïpkiti ukat uñisirinakarux muspharayasaw atipjsna!
  Stalin chachajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Lógicamente compañero Zhukov. Ukhamajj Petrozavodsk sat cheqan nayrar sartañamawa. ¡Ukat atipjäwi apanipxarakita!
  Uka arunak tukuyatatxa, walja imill wawanakaw jisk"a janq"u faldanakampi, q"ala kayunakampi mantapxäna. Jupanakax wila vino botellanaka ukat vaso sándwich ukat ch"iyara caviar ukanakaw apanipxatayna. Stalin jupax ukham sandwich apt"asisaw umañkamax akham säna:
  - Ukhamaxa umañasawa, ukhamata jiwasana ch"amasaxa sapa kutisa munatanakampi chikachasiñapataki.
  Voznesensky jupax akham sasaw arsuwayi:
  - Jiwasana tankasana armadurapaxa wali jisk"akiwa. Ukat nayax IS-2 ukat T-34-85 ukanak juk"amp k"acha, juk"amp jank"aki ukat juk"amp maniobrable ukham lurañ amtawayta, armadura ukar jisk"achasa. Ukhamatwa panpachani metales ukanakat qullqi imañ yanaptʼistani ukat uka maquinanakax jukʼamp wakiskirïñapatakiw yanaptʼistani.
  Stalin chachajj amparanakap chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Inas... Ukampis nayax janiw contrachapado ukamp tankinak lurañ yanapkti!
  Voznesensky jupax wali amuyump akham sasaw arsuwayi:
  - Ukampisa inas jan wali amuyunïkchiti yaqhipa tankanakaxa niya taqpacha lawampi lurañaxa. ¡Kunjamsa practican uñstani uk uñakiptʼasmawa!
  Zhukov jupax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna ukat arst"äna:
  - Kimsa tunka pusinixa juk"ampi k"achachata luratarakispawa, wali ch"amawa ukatxa mä jilxatawi jank"aki ukhamaraki maniobrabilidad ukaxa yapxataspawa jakañataki. Ukhamaraki, caja de cambios ukaxa juk"ampi sumawa ukatxa ukaxa compensa ergonomía ukan jisk"achatapata jilxatatapata. Ukampis acero ukan jisk"a calidadapaxa, 90 milímetros ukha ch"aman alemán armanakampi, jan kunaruw tuku. Ukhamarus alemanes jupanakax Pantera ukat T-4 ukanak lurañat apsusipki, ukatx Tercer Reich uksanx tanques de reconocimiento uksat sipanx Pantera-2 ukax 88 mm cañón ukampiw serie ukar tukuni. Ukat tankinakajajj janiw jaya cheqat ukar jaqontapkiti. ¡Ukat jukʼampiw jankʼak jukʼamp jankʼak lurañajj wakisi!
  Stalin chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - T-34-85 ukatxa IS-2 ukatxa mä chiqaru antutaña, ukaxa jark"aqasiñampikiwa jark"aqasiñampi, ukatxa uñakipt"aña ukhamaraki uñjaña kunjamasa ukaxa ch"axwaña suma sartawiparuxa jan walt"ayaspa. Ukat SU-100 ukan irnaqañax jank"akiw lurasiñapa. Inas kimsa tunk pusini ukat IS-2 ukanak jaytanukuñäni aka autopropulsada arma exclusivamente.
  Mariscal Vasilevsky jupax akham sasaw arsuwayi:
  - Mä suma amuyt"awiwa. Ukampis SU-100 ukax barcon uñisirinakaparux q"al muytasakiw ch"allt"aspa ...
  Stalin chachajj akham sasaw qhuru arsüna:
  - Jisk"a luraña ukhamata juk"ampi juk"ampi ch"allt"añataki ukhamaraki turkañataki ... Ukatxa wali askiwa mä jisk"a silueta. Ukampis ¡aka autopropulsado pistolax thayar uñtasitaw munasispa!
  Zhukov jupax akham jiskt"äna:
  - Juman Excelenciama.... Saratov jupax wali ch"amanchatawa, ukampis niyaw jaltxani. Kunatix Moscú markat apsutäki ukanak Kuibyshev markat mistxañatakix mä amtaw lurañaw wakisispa. ¿Juma pachpajj kamsasmasa?
  Stalin chachajj wali qhuru chuymampiw akham säna:
  - Sverdlovsk markanxa, amuyataxa, mistxañaw wakisini. Ukampis Moscú markan irnaqañax wali chʼamakïskiwa. Jiwasax mä taqpach uraqi manqhankir markaw akan utjistu. Jiwasax wali ch"amampiw ukat katxaruñ yattanxa.
  Vasilevsky jupax akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Moscú markax kunayman qullqimp uñjatäñapawa, kunjamatix Saratov ukhama!
  Stalin chachajj akham sasaw mayïna:
  - Don ukat Volga ukanakan ch"usawjapan alemanes ukanakar contraataque luraña. Jiwasax ch"amanakarux mayjt"ayañasawa. Saratov kunayman qullqimp katxaruñataki, qhipa wila ch"allt"añkama. Taqi kuna apnaqaña, kamikaze uksa apnaqaña.
  Zhukov jupax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Ukhamäpan, jach"a!
  Stalin chachajj Yakovlev jilataruw akham säna:
  - Walikiwa, diseñador, kuna amuyunaksa?
  Subcomisariox mä jach"a jach"a tukusaw jaysäna:
  - Avión jet lurañax wakisispawa, ukampis ukax janiw jichhakamax chiqäkiti. Ukat Yak-3 ukax duralumina de alta calidad ukaruw munaraki, ukax janiw jiwasanakan utjkiti!
  Stalin chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Yattwa! Yak-9 ukax jiwasan filanakasan utjañapawa. ¡Ukat kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw antutatäñapa! Ukat ch"axwirinakan lurawip jilxatayaña.
  Yakovlev jupax akham siwa:
  - Alemán TA-152 ukax mä avión de ataque, bombardero de línea de frente, ukhamarak mä ch"axwañ avión ukhamawa. ¡Jiwasatakix wali askïspawa mä uñtasit maquina de nivel multiuso uñstayañaxa!
  Stalin chachajj uka diseñadoraruw yanaptʼäna:
  - ¡Akax mä suma amuyt"awiwa Compañero Yakovlev! Amuyt"añataki, LAGG-7, mä juk"a askichatäspa ukhaxa, ¡mä avión de ataque ukat mä avión de primera línea ukanakan mistutaparuw tukuyasispa!
  Yakovlev jupax jank"akiw chiqanchawayi:
  - Compañero Stalin ukax lurasispawa... Ukampis tiempow munasispa. Jïsa, ukat avionax wali jila alanïspawa.
  Jachʼa Comandantejj colerataw mesa patjjar amparapamp chʼalljjtayasïna ukat akham sasaw qhuruchasïna:
  - ¡Jan qullqini lurapxam! Ukat taqpachanx qawqhas aka tema tuqitx amuyt"asma. Uka sapak lurañatakix mä avión universal ukaw munasispa. Ukat ukax mistuñ thakhix utjaspawa.
  Yakovlev jupax akham sasaw qhanañcht"i:
  - IL-2 ukaxa lurañatakixa wali ch"amawa ukatxa esquema ukaxa luratarakiwa. Kunapachatï jan apsupkäta ukhakama. Mä avión mä juk"a ch"amanchatawa, ukampirus jichha pachanx jaltxañ uñacht"awinakapax nayra pachankiwa. Ukampis jan askix janiw kuna jan walis utjkaspati. Jiwasax uñisirinakan autonakapar bombardeañanx wali sum yattanxa.
  Zhdanov chachajj colerat akham sänwa:
  - ¡Jiwasana aviación ukaxa juk"ampi ch"amanïñapawa!
  Yakovlev jilatajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  -Manuwa! Ukampis jichhakamax jiwasan pilotonakajax uraqpachanx wali sumawa: Anastasia Vedmakova ukat Akulina Orlova!
  Stalin chachajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Aka imillanakax janiw mä kipkakïpkiti ukat, jutir pä tunk phisqhan jaquqanir uñisir avionanakatakix, ¡URSS ukan heroen yaqha warawaraparuw churarakta!
  Zhukov jupax wali kusisitaw akham amuyt"ayäna:
  - ¡Ukatakix jumanakax umapxañamawa!
  Beria kullakajj wali kusisitaw qʼochüna:
  - Jiwasaxa, taqi kuna amtasisaxa, sarnaqäwixa taripañaniwa,
  Jupan tribunalan turnopax puriniwa...
  Kunjamtï mä aradot armas atómicas ukar puriñkama, .
  ¡Jupaw markarux jan axsaras nayrar sartayäna!
  Consejo militar ukankirinakax conferencia lurapkäna ukhax imill wawanakax nuwasipxäna.
  Ukat qʼala kayunakan yanaptʼapampiw nazis ukanakar tʼunjapxi ukat jachʼa jachʼa tukupxi, uka qʼala kayunakan suma uñnaqtʼanïpki ukanaka.
  Ukat q'uchupxi:
  Taqi uraqpachaw sartani sasaw iyawsapxta
  Fascismo ukax tukusxaniwa...
  Ukat intix qhantʼani
  ¡Thakhi, comunismo ukar qhant"ayaña!
  . #10 JAQTHAPI
  Junio phajjsi tukuyarojja, alemanonakajj Saratov markaruw chhaqtayapjjäna, ukat 1944 maran julio phajjsit 1 urunak saraqatarojja, nayrïr kutiw wali ajjsarkañ Sturmmaus sat barcojj apnaqasïna . Aka maquinax 650 milímetros cohetes ukamp apnaqat bombampiw jiwayir ch"ama cohetenak jaquntäna, ukax taqpach barrionakaruw t"aqanuqäna.
  Aka auto apnaqir imillanakax janiw kunas uchasipkänti jan ukasti bragas ukanakakiw uchasipxäna ukat wali t"unjir jiwañ regalonak antutapxäna.
  Q"ala kayuni imillanakax wila, ch"iyara ukat janq"u bragas ukanipxi. Ukat jiwañar jiwayir regalonak apanipxarakïna.
  Faina, jupanakarux kamachi, chuchupan escarlata chuchup ch"allxtayasa ukat q"ucht"asa:
  - ¡Cruzana caballeronakan pachaparux jach"añchapxam!
  ¡Aka alajjpachan tukusiñaparuw puriñäni!
  Ukat nuwasirinakax chhuxriñchjasipxänwa ukat jaltxapxarakïnwa.
  Jupanakat maynïrejj Margaret satänwa, jupajj akham sänwa:
  - ¡Taqi ch"amani Diosax jiwasanakampïskiwa!
  Fainax aka tuqitx iyaw sataynawa:
  - Ukhamawa! ¡Ukat Kimsïr Reich ukax chiqpachapuniw atipt"ani!
  Imill wawax q"ala kayuparuw ch"allt"äna ukat akham q"ucht"äna:
  -Kunapachatix mayacht"asisktan ukhax jan atipt"añjamawa! !
  Ukatwa nuwasirinakajj qʼala kayunakampi chʼajjwapjjäna ukat kayump taktʼasipjjäna ukat tʼijtjjapjjäna. Jach"a clasenkir nuwasirinaka.
  Irma ukax mä proyectil aka chiqanx automático conducción tuqiw puriyaraki ukatx arnaqasi:
  - ¡Mä jach"a atipt"äwiw suyt"askistu!
  Chiqpachansa, imill wawanakax janipuniw jaytanukupkaniti ukanakat maynïriwa. Ukat jupanakax wali ch"amampiw soviético ukan cargonakap t"unjapxi.
  Albina ukat Alvina, kunjamtï nayrax lurapxirïk ukhama, patankapxi, ukat agresivan campanillas ukat silbato uñacht"ayapxi. Jupanakax imill wawanakawa, akham sañani: super!
  Albina kullakajj qʼala kayunakampi soviético sat autoruw tʼunjäna, ukat akham siwa:
  - ¡Nayax mä super imill wawanïtwa!
  Alvina, q"ala talonampi yaqha diana t"unjasa, jaltawayxi ukat puraka musculonakapamp anatt"asax akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Nayaxa ukhama ch"axwiritwa taqi kunsa wali ch"amampi jiwayta!
  Ukhamaw nuwasirinakax jaljtapxäna.
  Gerda kullakax Charlotte jupamp chikaw yaqha alemán novedad ukar yant"añ amtapxäna.
  Jichhakamax E-25 autopropulsadas armas ukanakakiw uñstaspa, mä jach"a jakhüwimpi - lurañax wali ch"amawa ukatx janiw qullqix munaskiti. Ukhampachasa aka modelox nayrïr modelonakat maynïriwa. Aka chiqanx pä imill wawanakaw bikini ukan ikipxi. Autox mä metro chikatani ukch"a jisk"akiwa ukat ukar yuspajarasinx wali suma jark"aqatawa ukat mä jisk"a pesaje ukamp armat ukhamawa.
  Charlotte ukat Gerda pä imill wawanakax ikiñar qunt"ataw soviéticos ukan pistolanakaparux pallapallapxäna. Jupanak nayraqatanjja, tʼunjata autonakaw radiompi apnaqatäna, ukat minanak apsuñsa qʼomachasipkäna.
  Red Charlotte kullakajj cañonap jaqontäna. Jupax pistola soviética ukarux ch"allxtayäna, ukat pechop ch"allxtayäna, juk"akiw mä jisk"a telampiw ch"allt"asïna. Ukat jupax akham sasaw arsüna:
  - ¡Hiperplasma nina rabida ukaxa!
  Ukat ukat Gerda kullakax juparux ch"allt"arakiniwa, q"ala kayunakap apnaqasa. Ukat chirpachasiña:
  - Nayax wali thaya imill wawatwa ukat janiw jan wali ...
  Jupa pachpa apnaqat pistolax jupa pachpaw sarnaqäna. Ukat awisax saytʼasirakiwa. Frontal armadurapax wali ch"ullqhiwa, ukat ukax suma jark"aqasiñ churaraki. Soviético armanakan conchas ukanakax ricochet ukarux sensibles ukhamawa. Ukat janiw kunas ukham autopropulsado pistola pʼiqit pʼiqir jan waltʼaykiti. Jupanakax wali ladoruw ch"allt"asipxaspa. Ukampis imill wawanakax janiw jankʼakïpkiti. Mä suma autopropulsada arma armadura-piercing tuqitxa, SU-100 ukat sipanx juk"ampiwa, ukax wali ch"amanchatawa, ukatx juk"amp suma jark"aqatarakiwa, juk"amp móvil ukat pachpa pachanx juk"amp k"achawa.
  Ukat Ejército Rojo ukax juk"a secadoras ukaniwa, juk"amp chiqaparux, wali etapa de diseño ukakiw utji. Jilpachax T-34-85 tank, ukax janiw mä pistola ukampix ch"amanïkiti, ukat armadurax juk"amp jan ch"amaniwa. Ukat alemán autopropulsado arma E-25, chiqans, juk"amp k"achawa, armaduras ukat armas ukanakanx juk"amp ch"amaniwa.
  Imill wawanakax ch"axwapxi... Wali suma uñnaqt"ani ukat wayna. Ukat jupanakan autopropulsado pistolanakapax bombardea ukat jaquntañ ...
  Julio phaxsinx junt"upuniwa, ukat wila q"añu auton imill wawanakan janchipax ch"uñumpiw lliphipi. Janiw jaytjasipkaspati ukat qhipharxarakispati.
  Gerda kullakajj akham siwa:
  - Wehrmacht ukan diosanakapax ch"amanïpkaspas ukhamawa, .
  Ukampis janiw jan chʼamani jaqenakarojj yanaptʼapkiti...
  Adolf chachan causapax chiqächi ukhaxa - .
  ¡Uraqpachan mä jach"a ch"aman uñstayapxam!
  Charlotte kullakajj wali kusisitaw qʼochüna:
  - Jisa, magia ukaxa "Pantera" ukatxa "Tigre" ukanakampiwa munasiraki,
  Taqi destino utjkipansa juk"amp wila wartapxam ...
  Ukat janiw pächasiñas ukat loco anattʼañanakas wakiskiti,
  !
  Ukampis akax alemán imill wawanakawa, ukat mayni tuqitxa, soviético imillanakax nuwasipxiwa.
  Ukhamajj nuwasiñajj jukʼamp jachʼäniwa. Natasha ukat Anyuta jupanakax mä ch"aman barco pistola ukamp phichhantapxi ukat chhuxriñchjasipxi:
  - ¡Berlín markanx jiwasan banderasaw utjani!
  Ukat janqʼu perla kisunakapsa qʼal apsupjjäna. Ukat janiw imill wawanakarux minanakamp jark'apxañamäkiti.
  Pä conchas ukanakax armadura frontal de la casco superior ukarux ch"allt"apxi ... Jupanakax ricochet lurapxi. Janiwa, IS-2 ukax mä jach"a autowa ukatx janiw ukhamakiti.
  Ukampis IS-1 ukax imill wawanakan ch"iqapar saraski, ukhamaw amuyasi, mä arma de alta presión ukan katuqata, ch"allt"ata ukat sayt"ata. Suma uñnaqt"anïñ jan walt"ayawayi.
  Alenka, puraka ch"akhanakapampi anatt"asa, q"ucht"i:
  - Taqi kunatix jan lurañjamäki ukax jiwasan akapachanx lurasispawa, Newton jupax pä kutiw pä kutix pusir tukuyi sasaw jikxatawayi!
  Ch"axwawix wali ch"amampiw jan jaytjasis sarantaski. Cañón soviético ukax alemanonakaruw ch"allt"awayi. Jach"a Marusyax conchas ukanakaw calzoncillo ukarux ucharaki. Ukhamaw imill wawanakan jakawipasa, destinopasa. Ukat q'uchupxi:
  ¡Janiw khitis jarkʼkistaniti, janiw khitis atipjkistaniti! ¡Rusia lobonakax uñisirinakaruw t"unjapxi, rusa lobonakax heroes ukanakaruw aruntt"apxi!
  Agustín ametralladoranakat garabato lurasax akham siwa:
  - ¡Qullan ch"axwäwi! ¡Ukanwa atipjäwisajj utjani! Rusia markan banderapax nayrar sartañapawa, ¡jach"añchäwiw liwxatat heroes ukanakataki!
  Ukat wasitat jiwayir cañonax thuqt"asi, ukat ist"asi:
  ¡Janiw khitis jarkʼkistaniti, janiw khitis atipjkistaniti! Rusia lobonakax uñisirinakaruw t"unjapxi, jumax yatisktawa jupanakax mä thaya amparanïpxiwa!
  Maria aka imill wawax quri ñik"utan tank dirigi ukat chhuxriñchjasi:
  - ¡Fascistanakaru ch"allt"apxañäni!
  Alemanes jupanakax ch"amampw jikxatasipxi, ch"axwawinakax alaxpachanx wali ch"amampiw sartaski. Ukampis jichhakamax Yak-9 ukax alemán markanakat sipanx juk"amp jisk"akiwa, jank"akïtapata ukhamarak armamento tuqita. Uka nuwasïwix mä poeta jaqitakix janiw igualäkiti.
  Marsella, aka suma as pilotox ch"axwäw maranakanx mä suma carrera lurawayi. Juk"ampirus muspharkañ ukhamarak fantastico ukham uñt"atawa. Patak phisqa tunk avionanakax Cruz de Hierro ukan Cruz de Caballero ukar qullqit lurat roble laphinakan espadanakapamp diamantenakapamp katuqapxäna. Pusi patak jaquqanir avionanakar purisax Cruz de Hierro ukan Cruz de Caballero ukar katuqatayna, quri encina laphinakampi, espadanakampi ukat diamantenakampi. Phisqa patak avionanakatakix Orden de la Águila Alemana ukax diamantenakampiw katuqawayi, ukatx paqallq patak phisqa tunk qhipatx Cruz de Caballero de la Cruz de Hierro ukax roble platino laphinakampi, espadanakampi ukat diamantenakampiw katuqawayi. Ukat waranq avionanakaruw purisajj Gran Cruz de la Cruz del Caballero sat suti katoqäna.
  Uka jan uñtʼat pilotojj walja aéreonakanwa atipjäna. Ukat jakaskäna ukhakama. Marsella markax jichhakiw general ukham jach"añchatäna. Ukampis mä ordinario piloto ukham avión apnaqaskakïnwa.
  Kunjamtï sapkixa, janiw ninampi nakhantkiti, janirakiw umarus chhaqkiti. Walja maranakaw chʼaxwäwix utjäna, Marsella markax mä chacha warmin instintop katuqäna. Jupax mä super-legendario piloto ukhamaw tukuwayi , ukat wali uñt"atawa.
  . Ukampis jupax mä ch"aman atipt"asirïnwa - Agava ukat Albina ukat Alvina, jupanakax sapa mayniw waranq jaquqanir autonakan jakhüwipat sipans jilxattapxarakïna. Ukat Agave kullakajj Marcel jilatarojj wali jankʼakiw katjäna. Ukampis jupax wali jisk"akiwa, ukatx janiw mä ch"axwirirus chhaqhayawaykiti.
  Imill wawax q"ala, cincelat kayunakapamp pedales ukar ch"allt"asïna, mä pistola aéreo ukamp ch"allt"asïna. Ukat jichhax pusi IL-2 soviético autonakaw jaquqanipxäna.
  Agave kullakajj lartʼasisaw akham säna:
  - Mä juk"a pachatakixa, taqiniw q"añunakäpxtanxa! Ukampis ¡acerot lurat nervionakaw utjitu!
  Ukat mayamp imill wawax kutt"awayxi. Mä phallawinx paqallq avionetas soviéticas ukanakaruw jaquqaniwayi - suxta PE-2s ukat mä TU-3, ukatx chhuxriñchjasiwayi:
  - Jilapachaxa, jani super, ukhamaxa hiper !
  Agave, chiqpachansa, mä perra ukhamawa. Lucifer sat chachan pilotopa. Wali suma miel rubio.
  Akax yaqha phallawi churaraki ukat llätunk avionetas soviéticas Yak-9 ukanakaruw mä kutikiw jaquqani ukat chhuxriñchjaraki:
  - ¡Nayaw juk"amp creativo ukhamarak reactivo ukhamätxa!
  Chiqpachansa imillaxa janiwa llamp"u chuymanïkiti. Taqi kunas lurañjamawa, taqi kunas ch"amakiwa. Janiw juparux privado sasin jawsañamäkiti.
  Ukat kayunakapax wali bronceado, wali gracioso...
  Ukampis Mirabelax jupampiw ch"axwaski ... Jaya pachax Pokryshkin jupax as soviético ukan wali suma jaqipänwa . Jupax URSS markan heroen phisqa quri warawaranakap apthapiwayi, patak pä tunk paqallqun avionanakaruw jaquqaniwayi. Ukampis uka qhepatjja jiwjjänwa. Ukatxa janiw khitis uka registrop pʼakintkänti. Ukhamarus Anastasia Witchakova , ukat Akulina Orlova ukanakaw uñt"ayasipxi. Ukat jichhakiw Mirabelax Kozhedub uksat sipans juk"ampiruw puriraki, ukax Yak-9 T uka ch"iyjata. Ukat patak llätunk tunk jila avionanak jaquqanisaxa, paqallq kutiw URSS markan heroepar tuküna.
  ¡Akax terminador imillawa! Kunjamtï tʼijtʼir caballo saytʼayani, ukat nina nakhaskir chʼusawjar mantani.
  Ukat jukʼamp chʼamawa.
  Mirabela kullakajj mä jan walinwa uñjasïna. Nayax wawanakan, irnaqir colonia ukanw tukuyta. Qʼala kayuni ukat gris isimpi isthaptʼataw lawanak khuchhuqäna ukat tronconaksa sawrarïna. Jupajj wali chʼamani ukat kʼumararakïnwa. Sinti thaya pachanx q"ala kayukiw saräna, ukat carcelan pijamampiw sararakïna. Ukat mä kutis chhuxriñchjasiñapänwa.
  Chiqansa, frentenakansa ukham uñstatapax uñjasirakïnwa. Walja pachaw Mirabelax infantería ukan ch"axwawayxi, ukatx piloto ukhamaw tukuwayi. Mirabelax nayrïr kutiw ninamp bautismo katuqatayna, Moscú jak"an ch"axwäwinwa, ukaruw colonia qhipat jank"ak saratayna. Ukat ukanx thaya uñacht"ayasïna.
  Qʼala kayukiw ukat niya qʼala jan isinïsaw thaya thaytʼan nuwasïna, ukajj cheqapuniw Wehrmacht sat barcorojj jan chʼamanïkänti. Ukham maldito, ukat jan atipt"ir tawaqux ukhamänwa. Ukat jupax walpun askinak jikxatäna.
  Mirabela kullakajj URSS markan niyaw atipjañapäna sasaw creyïna. Ukampis tiempojj pasawayjjewa. Ukat jukʼamp jan waltʼayat jaqenakaw utji, ukampis janiw atipjañatakejj purinkiti. Ukat chiqpachansa wali axsarañjamawa .
  Mirabelax atipt"awinaka ukat askinak jikxatañ amti. Jupax URSS markan paqallq warawaraniwa - ¡akax taqit sipans juk"ampiwa! Ukat maldición, ¡jupax premionakap katuqañapawa! Ukatx cruz de armas ukat juk"ampinakaw apt"asini. ¡Stalin chachajj qhepat jiwayatäkchejja, ¡jupan amtapajj jakaskakiwa!
  Imill wawax mantasinx congelawayiwa ... Jupax qhipa alemán XE-162 ukarux t"unjawayiwa ukat chhuxriñchjasiwayi:
  - ¡Aeróbatico ukaxa! Ukat mä maldito machaq tripulación!
  Chiqansa, jupax wali suma tawaquwa. Chiqpach cobra ukax walja lurañanakaniwa.
  Mirabelax machaq warawarawa....
  Ch"axwawix walja urunakaw sarantaski, machaq semana puriñkama ukatx 8 uru lapaka phaxsit 1944 maranx ... IS-2 soviético ukax rodillos ukat pistas ukanakaruw jan walt"ayawayi - askichatäskiwa. Jïsa, ukham qhuru ukat jan khuyaptʼayasir chʼaxwäwi. Ukat ¿qhawqha tiempos utjani?
  Ukat jichhax Gerdax Kniesel ukat Wittmann ukanakaruw jan walt"ayawaykiti , qawqha tanques ukanakas t"unjatäki uka tuqitxa.
  ¿Kunjamsa jan sarnaqapjjaspa? Q"ala kayukiw ukat bikini ukamp nuwasipxi. Imill wawanakax yaqha samart"asaw soviético wawanakarux wasitat t"aqhisiyapxäna. Ukat jichhax 300 tʼunjatäki uka tankinakaruw jakʼachasipkäna. Ukat jupanakax mä jan uñjat premio ukar jakt"asipxaspänwa: Cruz de Hierro ukan Cruz de Caballero ukan warawarapax qullqit lurat encina laphinakampi, espadanakampi ukat diamantenakampi.
  ¡Ukanakax imill wawanakawa!
  Gerda kullakax soviético autoruw ch"axwantäna. Torret jachaqt"asis ukat chhuxriñchjasiña:
  - ¡Nayaxa mä maldición ukhamawa!
  Ukat wasitatwa chʼiyar jaquntawayi. Ukax T-34-85 ukar mantañapawa. Ukat chhuxriñchjasiña:
  - ¡Alemania marka!
  Imill wawaxa chhuxriñchjatawa. Ukat jupax wali ch"amanchatawa ... Jïsa, jupax ukham estratégico racha ukaniwa. Niya 1944 maran julio phaxsit chika phaxsikamaw purini... Ch"axwäwix sarantaskakiwa... Janiw sayt"añ munkti. Ejército Rojo ukax kunayman chiqanakan nayrar sartañatakiw ch"amachasiski. Ukampis juk"amp amuyumpiw uñjañama, kunatix juk"a jaqinakan yänakapax utjxiwa.
  Ukat Rusia markax wilampiw mistuski.
  Amuytʼañataki, Hans Feuer sat chachajj . Orden de la Cruz de Hierro, Nayrïr Clase ukan sullka katuqiripawa. Ukat uka qhipatxa, mä general soviético ukar katuntatapatxa, Orden de la Cruz de Caballero de la Cruz de Hierro ukamp katuntat sullkaruw tukuwayi.
  Jisa, chiqpachansa akax wali sumawa.
  Ukat yuqall wawanakax wali thaya uñacht"ayapxi.
  Hans Feuer jupax jan ch"amani ch"axwiriwa. Uka waynax mä jach"a jaqir uñtataw nuwasi, thaya pachanxa, junt"u pachanxa, jallupachan ukhamarak juyphi pachanx ch"axwaski, shorts ukampikiw uchasi.
  Q"ala kayunakampiw wawax granadanak jaquntäna ukat leyendaruw tukuwayi.
  ¡Akax chiqpachansa chiqpachansa wali sumawa!
  ¡Hans jilatajj walja patak maranakaw wali uñtʼatäjjäna! ¡Mä antihéroe ukhamäkchisa!
  Ukat taqpachanx, ukham jan iyawsañjam ukat tenso ch"axwäwix akanx utjiwa ... Kuna AI ukax chhaqtawayxiwa.
  Agave jupax alaxpachar kutt"awayxiwa ukatx soviéticos autos ukanakaruw jaquqaniwayi. Jupax uywa katuri ukat uywa manq"irirakiwa. Uñisirinakaruw ch"allt"i.
  Jupax ch"allt"at autonakax jaquntatawa. Ukat ukat imill wawax uraqinkir ch"amanakaruw pallapallanakamp phichhantawayi. Ukax IS-2 ukarux ch"allt"atawa. Ukat jupax akham munaraki:
  - ¡Nayaxa wali sumawa! ¡Nayaw uñisirinakar jiwayir tawaquxa!
  Ukat mayampxa aéreo diananakaruw apayasi. Akax mä tank t"unjiriwa ukat taqi maquinanakax t"ijt"apxi ukat ch"axwapxi.
  Ukampis akax mä jisk"a E-5 tank ukaw utji. Maquina ukaxa paqallqu tonelada pesa. Ch"axwañ yant"awinak pasaña. Ukat uñisirinakarux chhuxriñchjasi, chhuxriñchjaraki.
  Ukat q'ucht'añ pachaw purini - janiw khitis jark'kistaniti, janirakiw khitis atipt'kaniti!
  E-5 ukax jupa pachparuw t"ijt"i, ukat sarkasax ch"iyar jaquntawayi. Ukat janiw ukham tank saytʼayañamäkiti. Ukat conchas ukanakax ricochet ukhamawa.
  Ukat maquina manqhanxa tunka marani Friedrich sat mä waynaw quntʼatäski, ukat akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Ukat nayax chiqpach super luchador ukhamäristwa!
  Ukat mayamp, kunjams ch"axwäna ... Ukat jupax torre chika taypiparuw ch"allt"äna. Ukat jiwayir chʼamapajj mä jiskʼa calibre ukhamäkchisa, wali jachʼawa.
  Ukat alaxpachanx Helgax nuwasi. Mä q"ala kayuni imill wawax bikini ukan facturanakaruw jawsaski. Ukat wali muspharkañ askinak jikxatatapatx kusisirakiwa.
  Jupax q"ala kayunakap mä auto soviético ukar uñacht"ayi ukat ninamp phichhantawayi, ukat mä taqpach kit de combate conchas ukanakamp phallawayi.
  Akax wali thaya ukat loco ukhamawa.
  Ukat Agavex nayrar sartawayi ... Ukatx ch"axwawayaraki.
  Niyaw agosto phaxsin 1944 maranx purini... Ejército Rojo ukax janiw kawkhans suma sarantäwir puriñjamäkiti. Ukampis alemanes, ukhamaraki, janiw sinti nayrar sartapkaspati. Uraq manqhankir axsarkañ tanques ukanakax nuwasiñaruw sarapxi. Ukampis jupanakax q"uma táctico ukhamawa.
  Imill wawanakax uraq manqhar jank"akiw sarapxäna, mä pila de armas soviéticas ukar t"unjapxäna ukat kutt"anipxäna.
  Uka pachparakiw mä qhawqha precursoranakar katuntapjjäna. Uka yuqall wawanakar katjapkäna uka imillanakax jan isinak apsusaw tʼaqhisiyapxäna. Precursoranakarojj alambrempiw jawqʼjapjjerïna, ukatsti qʼala talonanakap ninampiw tostʼapjjerïna. Ukatxa, wila chʼiyar pinzanakampiw kayunakap pʼakjañ qalltapxäna. Uka yuqall wawanakax wali llakitaw wararipxäna. Tukuyañatakix imill wawanakax mä junt"u hierrompiw pechonakapan warawaranakap phichhantapxäna ukat chachan jan pantjasirïtanakap botas ukanakampiw t"unjapxäna. Qhep qhepa precursoranakajj tukuyapjjäna ukat wali tʼaqhesiñat qontʼasipjjäna.
  Imill wawanakax, mä juk"a arumpixa, extra clase uñacht"ayapxäna. Ukampis mayamp sasinjja, alemanonakajj janiw kuna jachʼa amtarus puripkänti.
  Ch'aman autopropulsadas armas: " Sturmmaus ", soviéticos ukan posiciónanakaparuw ch'axwapxi. Walja tʼunjäwinakasa, tʼunjäwinakasa utjarakïnwa. Ukampis soviético ataque avionajj mä autoruw tʼunjäna, ukat Fritz sat avionajj kuttʼanjjänwa.
  Saratov chachajj agosto phajjsin 1944 maranwa wali chʼamachasïna. Chiqansa, alemanonakax Kazajistán markankir Uralsk markar katuntasaw Orenburg sat chiqar sarxapxäna.
  Aka chiqanx wasitat Albina ukat Alvina jupanakax aire ukankapxi, ukampis aka kutix mä experimental platillo volante ukankapxi. Jupanakax q"ala kayunakapamp joystick botones ukar ch"allt"asaw uñacht"ayapxi ukat wali yatiñampiw lurapxi.
  Chiqansa, imill wawanakax aeróbatica ukan jukʼamp jachʼa uñachtʼäwinakap uñachtʼayapxi. Aka chiqanx disquete , ukat tunka payan maquinas soviéticas ukanakaw jaquqanipxäna.
  Albinax akham siwa:
  - ¡Colerata lurañ equipo! ¡Ukanjja mä warawaraw utjani!
  Ukat autop wasitat muytayaraki. Ukat imillanakax Wila Ejército ukarux t"unjapxi. Ukhamarus, jach"a...
  Alvinax tunka payan avionetas soviéticas ukanakaruw t"unjawayaraki ukat chhuxriñchjaraki:
  - ¡Loco imillanaka, ukat janiw virgenanakax kunjamatsa!
  Qhipa tuqitxa chiqapawa. Chacha warmipajj uka chachanakamp chikaw pasear sarapjjäna. Ukat kunas ukhamakiw jan sartkänti. Imill wawanakax chachanakaruw munasipxäna - ¡jupanakatakix wali askiwa! Ukat juk"ampirus laxrampi irnaqañax wakisispa ukhaxa.
  Mä jach"a gradonkir tawaqu ... Akanx mä precursoraruw t"aqhisiyapxäna ... Nayraqatax isi apsusipxäna, ukat mä pä cubo umaw kunkapar warantapxäna. Ukatxa mä junt"u hierrowa uka punkit purakaru apanipxatayna. ¡Ukat kunjamsa phichhantapjjäna! Precursorax sallqa t"aqhisiñat arnaqasïna ... Ukax phichhantat thujsänwa.
  Alvinax mä wila alambrempiw ladopar ch"allt"äna. Ukat kunjams larusiñ munta ... Wali muspharkañawa.
  Ukatxa akham sasaw qʼuchtʼäna:
  - Nayax qhipäx tuqit llakisiñat qarjataw jikxatastxa - ¡Kusisiñajat sawkasiñ munta!
  ¡Ukat kunjamsa larusi! ¡Ukat perla kisunakapsa qʼala chʼiyjäna! Imill wawax jiwayañ wal muni, ukax imill wawawa!
  Ukat imill wawan kayunakapax taqpachaw qʼala ukat suma uñnaqtʼani. Jupajj qʼala kayukiw qʼañunak patjjan sarnaqañ wal muni. Ukat katuntat precursoranakar auto apnaqañataki. Talonanakapax qhatiyatäxi ukhax walpun chhuxriñchjasipxi. Alvina kullakas wali larusiñawa. Ukat Albinax imill wawarakiwa, francamente - super! Kunjamasa uñisiriruxa mä codompi chinuru puriyaña. Ukat chhuxriñchjasiña:
  - ¡Nayaxa wali jach"a clasenkir tawaqutwa!
  Ukat perlat uñtat kisunakapsa qʼal apsüna. Ukax ch"axwañjamaw lliphipi. ¡Uka nuwasirijj muspharkañawa! ¡Janiw mä cuento ukan arsuñjamäkaspati, janirakiw mä plumampis qhanañchañjamäkaspati!
  Panpacha ch"axwirinakax Yaks soviéticos, Laggi , Peones, Ily ukanakaw alaxpachan jaquqanipxi. Suma uñnaqt"aninakax ch"amanchatawa. Jupanakanjja janiw mä jukʼsa pächasiñas utjkiti. Ukat ukham sallqa ukat frenético suma uñnaqt"ani.
  Ch"axwirinakax q"ala kayumpiw joystick ukx apnaqapxi ukat rusa autonakaruw atacapxi. Kunjamtï jupanakax tʼunjapkixa , nuwasirinakarux tʼunjapxani, kunjamtï cristal patxan mä thujru tʼunjapki ukhama. Imill wawanakax jan khuyapt"ayasiri, jan khuyapt"ayasiri. Jupanakax colerasiñ ch"amanïpxiwa ukat munasiñ nina nakhantayañ ch"amanïpxiwa. Ukat atipt"añatakis atinisiña. Jichhax pusi marakiw URSS markamp ch"axwäwix utjkchixa . Ukampis janiw tukuyañ munkiti. Albina ukat Alvina jupanakax wali uñt"atäpxiwa. Ukat janiw qhipäxar kutt"añ munapkiti ni mä juk"a sayt"añ munapkiti. Ukat jupanakax jupanakpachaw sarapxi ukat uñisirinakaruw ram.
  Albina, avionetas soviéticas ukanakar t"unjasax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Nayax imill wawax jachatapat qarjataw jikxatastxa, ¡bast zapatonak umamp chhaqhayañax juk"amp askiwa!
  Ukat kunjamsa jachaqt"asi, ukat perla kisunakampi lliphipi. Ukat jichhax mä chacharuw munxi. Jupax chachanak violañx walpun muni. Ukajj jupatakejj wali kusiskañawa. Akax jupax apasxani ukat violañapawa.
  Albinax akham sasaw arnaqasïna:
  Sexo imillax sexo satawa
  ¡Mä jach"a cant progreso ukataki!
  Ukat nuwasir jaqix larusisaw phallxani... Ukat wasitat taqi uñisirinakasar jiwayañäni. Jupax walja ch"amaniwa. Ukat taqpach muskulunakan ch"amapa.
  Ukat Alvina kunjamsa arnaqasi:
  - ¡Uñisirinakarux montículos ukar t"unjañäni!
  ¡Ukat nuwasir jaqix wali chʼamampiw larusiñ qalltarakini! Ukat kunjamsa waynanakapajj kayup sarapjjerïna uk amuytʼarakïnwa. Ukampis mä jukʼa sañax wali askiwa.
  Septiembre phaxsinx niyaw purini... Intix juk"at juk"at qhant"aski. Nayrïr urux otoño phaxsinx rusa yuqall wawanakax q"ala kayukiw Rusia markan alay tuqinkir suyunakan jichhak jaquqanir chhijchhix t"ijtapxi. Jupanakax jupanakpachaw larusipxi, ajanunakap q"ala ch"uqt"asipxi, ukat alemanes ukanakarux higos uñacht"ayapxi.
  Precursoranakax wila corbatani, jisk"a ñik"ut khuchhurata, yaqhipanakax juk"amp jisk"a ñik"uta. Jupanakax saltasaw t"ijtapxi. Qʼala kayunakapajj niyas janipuniw thayapkiti. Wali qhuru jaqiwa. Imill wawanakax t"ijtapxarakiwa, ukhamarakiw jan zapatoni. Rosa, muyu talonanakax inti jalsun qhant"i. Muspharkañ soviético imillanaka. Sbelto, atlético, jisk"a lurañanakar yatintata.
  Ukat taqiniw jachaqt"asipxi ukat kisunakap uñjasax jachaqt"asipxi... ¡Nayrïr urux jallupachanx chiqpach kusisiñawa ukat qhanatakis ukat lurañatakis ch"am tukuñawa!
  Ukat alaxpachanxa mä aéreo nuwasïwiw utjäna. Mirabela, akax nayrïr piloto soviético ukawa, jupax yaqha alemán avión ukarux jaquqaniwayi. Ukat kunjamtï mä bikini tawaqunx nayrax lurapxirïk ukhama. Wiñayataki wayna ukat janipuniw chhaqtawaykiti. Ukhamaw almapan chʼamapaxa.
  Ukampis Mirabelax chachanakamp llamktʼañsa wal muni. Juparojj cheqapuniw ukajj gusti. Ukatpï jupax piloto ... Kunawsatix mä imill wawax q"ala jan isin, musculoso janchipax chachan amparanakapamp arrugat uñjasi ukhax - akax chiqpach kusist"añawa. ¡Ukat wali kusiskañawa!
  Mirabelax yaqha nazi autoruw jaquqaniwayi ukat sist"asi:
  - ¡Nayaxa mä blindata jaqiwa!
  Uka tawaqux qʼala muruqʼu talonanakapampiw panel de control ukarux chʼalltʼaraki. Jupax wali suma uñnaqt"aniwa. Ukat jan yateqañjamawa.
  Mirabella kullakajj wali tʼiju tʼijuriwa. Ukat Agavex juparuw t"ijtäna. Aka chiqanx, qhiparuxa, pä niya juk"amp achuyir warmi nuwasir pilotonakaw jikisipxäna. Jupanakax qhipäxat maynit maynikamaw ch"axwapxi. Jupanakax jaya chiqat katuqañatakiw ch"amachasipxi. Ukampis janiw sinti sum irnaqkiti. Panpachani suma uñnaqt"aninakax línea de fuego ukanx jaltxapxi. Ukat wali chʼamampiw kisunakap qʼal apsupjjäna. Suma, warminakax perranakawa. Jupanakax nayranakaparuw wali ch"amampiw uñch"ukipxi. Juk"amp chiqaparu p"iqi p"iqiru ukat wasitat ch"axwaña. Alemán ME-262 X ukax wali suma armado ukhamawa Yak-9 T ukat sipansa, ukat soviético uka autox jaquqaniwayi ...
  Ukampis Mirabelax jaqunukuñ atipjatayna, avión apnaqañ tuqitx nayrïr kutiw avionap chhaqhayatayna. Ukat jukʼamp jan walijja, uñisirinakan territorioparuw tukuyäna. Ukat ukax jan waliwa. Jïsa, ukham jan uñtʼat destinonak mayjtʼayaña. Ukat 1 uru sata qallta phaxsit 1944 maranx niyaw payïr jach"a ch"axwäwix phisqhïr marax purinxäna, uraqpachax mayjt"awayiwa, ukampis Fuhrer ukan apnaqawipax historia alternativa anatäwinx utjaskakiwa.
  Saratov markax qhipharux soviético soldadonakan jaytjataw uñjasiwayi, ukatx Wehrmacht ukan ejercitopax Kuibyshev ukar jak"achasiwayi.
  Orenburg markatakix wali ch"ama ch"axwawinakaw utjaraki.
  Q"ala kayuni Tamarax ukanw ch"axwi, uñisirinakarux paquetes explosivos ukanakamp jaquntawayi, q"ala talonanakapampix thaqhi ukat chhuxriñchjasi:
  - ¡Comunismo markar jach"añchaña!
  Verónicax uñisirinakaruw ch"axwayi. Jupax q"ala kayunakapamp mä explosivo paquete jaquntäna ukat akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Comunismo amuyunakataki!
  Victoria, uñisirinakapar ch"axwaña, ukat Robin Hood bikini ukan lurata, chirp, q"ala kayunakapamp uñisirir bombanak jaquntaña ukat warariña:
  - ¡Comunismo pachanakaru jach"añchaña!
  Olya, uñisirinakaruw ch"axwantäna ukat mä hoz ukamp khuchhuqäna, ukat apthapisinx chillqt"äna:
  - ¡Estado soviético jach"a jach"a tukutapata ukhamaraki jach"a jach"a kankañapata!
  Ukat qʼala kayunakapampix wasitatwa mä phallañ paquete jachʼa, tʼunjir chʼamampi jaquntani.
  Larisa, nazis ukanakar pallapallanakampi, chhuxriñchjasïna:
  - Markajaxa Rusia markawa, wiñayataki Diosan churatawa ch"uxña alaxpacha manqhana!
  Ukat masinakaparux wink'apxi ...
  Agafya, nazis ukanakar ch"axwañanx akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Orenburgo markax janipuniw jaytanukkaniti! !
  Imill wawanakax amtapxiwa ukat chiqpachapuniw qhipa wila ch"allt"añkama nuwasiñ amtapxi.
  Orenburg markax wali ch"amanchatawa. Ukampis 1944 maran septiembre phajjsit 3 urunak saraqatarojja, Kuibyshev markaruw nuwasiñ qalltäna. Ukat URSS markax chiqpachansa janiw askïkiti.
  Alenkax nazis ukanakaruw ch"axwayi ukat chhuxriñchjasi:
  - ¡Soviético markan comunismopataki!
  Ukat mayamp qʼala kayumpiw tʼunjir chʼamani granadampiw jawqʼjani.
  Anyutax uñisirinakaparux pallapallampiw phichhantawayi ukat chhuxriñchjaraki:
  - ¡Kuibyshev arxatapxañäni!
  Ukat qʼala kayunakapampix mä jachʼa jiwayir chʼamampiw mä phallañ paquete jaquntani.
  Ukat walja uñisirinakaruw tʼunjaña.
  Alla, Fritz ukar ch"axwasa, chillqt"asi ukat pechop ch"allxtayi:
  - ¡Polissya markan altura cósmica ukanakataki!
  Ukat mä qʼala talonampixa, mä granadax taqi Fritz agresoranakax tʼunjatäñapataki ukat qʼal jiwañapatakiw chʼamachasini.
  Mariax nazis ukanakaruw ch"axwantäna, ukat q"ala kayumpiw Fritz ukar paralizar ch"amamp jaquntäna, ukat akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Abordo!
  ¡Ukat imill wawax pulmonapan patat larusiniwa!
  Marusya, fascista cadenanakar ch"axwasa, ukat q"ala kayunakapamp mä t"unjir granada jaquntasa, chillqt"asïna:
  - ¡Comunismo ukaru ukhamaraki atipt"awinakaru jach"añchaña!
  Matryonax jachaqt"asisaw arsüna, yaqha jiwayir phallawi apayanisa ukat Fritz ukarux khuchhuqatayna:
  - ¡Tayka markaxa qullanawa!
  Imill wawanakax heroes ukham ch"axwapxi.
  Uka platillo volante ukan yantʼapajj qalltan walikïskänwa, ukat qhepatjja janiw phoqaskänti.
  Ukhamat Albina ukat Alvina jupanakax jichhax ME-309 ukan wasitat ch"axwapxäna, ukax estilo ukarjam wali suma autowa.
  Imill wawanakax avión soviético ukanakaruw pallapallanak jaquntapxäna, ukat arnaqasipxäna:
  - ¡Suma parque, ukat espagueti electrónico!
  Albinax suma amtampiw uñisirinakarux ch"axwantäna, mä auto soviético ukarux t"unjäna, q"ala kayumpiw uñacht"ayäna ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Nayrïr sartawijax uñisiritakix jiwayañjamawa!
  Alvinax uñisirinakaruw pallapallanakamp jiwayarakïna. Jupasti suma khuchhuqäna, kisunakapsa qhant'ayasaw mistuwayxäna.
  - ¡Comunismo ukax nayan destinojawa!
  Ukat qʼala kayunakapampix yaqha dianaruw chʼalltʼäna.
  Imill wawanakaxa wali ch"axwapxi nayra awtu taypina. Tornillos ukanakax janiw jichhakamax lurawipat apsutäkiti. Ukhamarus, jet maquinanakar yatintañax wali wakiskiriwa, ukat jupanakatakix mä taqpach infraestructura lurañaw wakisi. Ukat ukax janiw ukhamakïkiti.
  Albina, soviético autonakar ch"axwasa, logicamente akham siwa:
  - ¡Nayaw comunismo pacha uñstayä ukat imperio warawaranakar irpä!
  Ukat qʼala talonapampiw pedalonakar chʼalljjtayi.
  Alvina, rusa autonakar pallapallanakampi, jupanak taypin chiqak ch"axwasa, chhuxriñchjasïna:
  - ¡Jiwasan amtäwisax comunismo ariano ukawa!
  Ukat mayampiw nuwasirix qʼala kayunakap apnaqäna. Ukat wali jankʼakiw kuns luräna.
  Panpacha imill wawanakax kuttʼanxapxäna ukhaxa, taqpach kit de combate ukax tukusxänwa, ukat cuerponakap bañon jariqañapatakiw jaytapxäna. Suma uñnaqt"an waynanakaw escobanakampi trillapxirïna. Albina, junt"uchasisax akham sänwa:
  ¡Chachanak munasipkakiñäni!
  Alvin chachajj akham sasaw iyaw säna:
  - ¡Chiqpachansa wakisiwa! ¡Akankchisa, warminakax juk"amp suma uñnaqt"anipxtwa!
  Albinax larusisaw chhuxriñchjasïna:
  - ¿Kunatsa warmixa mä chacharu munasi khitimpi jawq"jañataki!
  Chiqpachansa, imill wawanakax uka tuqitxa iyaw sapxiwa.
  TA-152 ukankir Helga jupax tanques soviéticos ukanakaruw ch"axwantäna, ukat jupanakarux ch"allt"äna, jachaqt"asis:
  - ¡Kaiser comunismo ukar jach"añchaña!
  Ukat imill wawax larusitaynawa.
  Agave ukax alaxpachankiwa, avión soviético ukanakar thaqhañataki. Jilpachax Yak-9 ukax alaxpachan uñjasi, ukax juk"amp jasakiw luraña. Ukampis aka maquinax janiw ukhamakiti. T modificación ukanx jupax 37mm cañón ukamp armatawa ukatx mä Fritz ukarux t"aqhisiñampiw chhuxriñchjaspa.
  Agave jupax ME-262 ukaruw jaya chiqat ch"allt"asi ukat nayrapat q"ucht"i:
  -Nayaxa akapachanxa juk"ampi yatiñani, uñisirinakaruwa baño ukana jiwayta!
  Ukat alaxpacharuw uñch"ukis angelanakaparu.
  Ukampis akanx mayamp Mirabelax thaya tuqinkiwa. Aka tawaquxa, taqi chhaqtawinakas utjkchixa, janiwa chuyma chhaqkiti.
  Ukat qʼuchtʼañsa qalltaraki, saraskipanwa qʼochuñ qalltaraki;
  Nayax Komsomol ukarux anatt"kasaw mantawayta,
  Suma samka imilla...
  Akapachax wiñayatakiw mayo, 2016 maran utjani sasaw amuyayäta.
  ¡Sapa uruw primavera yurïwipa!
  
  Ukampis kunatsa janiw sumäkänti,
  Kunjamakitix janiw munasiñax utjkaspati...
  Ukhama, nayan khuyapayasiñajat waynanakar yatiyapxam,
  ¡Jakañax wali ch"amawa pala!
  
  Mä akatjamatwa chʼaxwäwix mä akatjamat qʼixu qʼixu qʼixu qʼixu qʼixu qʼixu qʼixu qʼixuntäna,
  Ukat mä jachʼa thayajj jankʼakiw jiwjjäna ...
  Ukat imill wawanakajax ch"aman janchini
  ¡Ukat jankʼakiw jawqʼjatäsma!
  
  Janiw munkti, iyawsapxita, nayax jaytxtwa,
  Pachamamatakix tukuyañkamaw ch"axwapxañäni...
  Mä ch"aman satchel ukan granadanak apt"asipxta,
  ¡Stalin jupax chuymanakapanx awkipan lantiw irnaqäna!
  
  Ch"axwirinakax Rusia markanx wali jach"a jaqinakawa.
  Jiwasax sumankañamp sumankañamp arxatassnawa...
  Alaxpachankir warawaranakax terciopeloruw umamp warantapxäna,
  ¡Ukat chachax anatañaruw tukuwayxäna!
  
  Nayax q"ala kayuni imill wawatwa nuwasirïta
  Seducción ukat munasiñampi phuqt"ata...
  Ukaw utjani, aka paraison mä chiqawj yatta,
  ¡Janiw wilampi kusisiñax utjkaspati!
  
  Jach"a Awki markan ch"axwirinaka, .
  Moscú jak"anx ch"amampiw ch"axwañäni...
  Ukat ukatsti samkax comunismo ukan apnaqatawa,
  ¡Supayampi manqha pacha contra!
  
  Jan axsart"ir rusa waynanakaw, .
  Ukax chiqpachapuniw tukuykam ch"axwapxi...
  Jupanakax ametralladorampiw jawq"japxäna, .
  ¡Wakisispa ukhaxa, quri coronampi!
  
  Janiw mä balas jarkʼkistaspati
  Jesus jach'a Diosax jaktawayxiwa...
  Uka dragonan urunakapax pasawayxiwa,
  ¡Alajjpachat jukʼamp qhantʼjjäna!
  
  Nayax jumarux munassmawa munat Lada,
  Svarog ukax jach'a kankañampiw utjani ...
  Rusia markatakix ch"axwañasawa
  ¡Suma Janq"u Diosax jiwasampiw utji!
  
  Janiw rusanakax qunqurt"asipxañamäkiti
  Iyawsapxita, jiwasan jañchisax janiw jark'aqatäkaspati ...
  Stalin ukat jach"a Lenin jilatax jiwasamp chikäpxiwa,
  ¡Jumax aka examenan pasañamawa!
  
  Awki Markan llakipax chuymasankiwa, .
  Jiwasax jach"a kankañaparuw iyawstanxa...
  Jiwasax espacio ukar punkux jank"akiw jist"arapxtanxa, .
  ¡Wali muxsa jakäwiw utjani!
  
  Q"ala kayuni suma imillanaka, .
  Jiwasax wali ch"amampiw ch"uqi ch"uqi taypin t"ijtapxta ...
  Jiwasax janiw aka k"allk"u vodka ukax munaskiti,
  !
  
  Pata Pachatakixa, jiwasa imillanaka sayt"asipxañäni, .
  Ukat Fritz ukarux jaysañäni, janiw kuna jan walis utjkiti, .
  Infernal Cainax t'unjatäniwa,
  ¡Ukat Cristo Qhispiyirirux aruntt"apxsmawa!
  
  Mä pachax utjani - janiw juk'amp sumapkiti, .
  Jiwatanakax wiñayatakiw jaktapxani...
  Aka alajjpachajj mä jakañ paraisoruw tukuni,
  ¡Taqi jaqinakan samkapax phuqhasiwayi!
  . #11 JAQTHAPI
  Septiembre phaxsin 1944 maranx wali ch"ama ch"axwawinakanw pasawayxi ... Fritz jupanakax Kuibyshev ukat Orenburg ukanakar muyuntañ atipxatayna ukat ukatw uka markanakax jan walt"ayat uñjasipxäna, ukampis taqi jan walt"awinak utjkipans ch"axwapxatayna.
  Imill wawanakax extraordinario resiliencia uñacht"ayapxäna... Octubre qallta phaxsinx nazis ukanakax janiw Kuibyshev ukar katuntapkänti ukat Penza ukarux atacapxäna. Ukat nuwasiñanakax aka markatakix t"amt"añ qalltäna.
  Natasha kullakampi equipopampejj ukanwa nuwasipjjäna.
  Imill wawax q"ala, suma uñnaqt"an kayupampiw mä granada jaquntäna ukat jach"at arsüna:
  - Rusia ajayutaki.
  Uka qhipatxa, Zoyax mä bazooka ukanw pallapallanak arsüna. Ukatx alemán tank "León" -2 ukarux ch'allt'awayi.
  Alemanes jupanakax mä juk"a juk"ampiw sartasipxäna ... Panteras ukat T-4s ukanakax servicio ukanx apsutäxänwa. Ukampis uka maquinanakax wali apnaqatäskipanxa. Chiqansa, Pantera ukax mä suma tank t"unjiriwa, ukat wali tolerable ukhamaw nayraqatapanx jark"aqasi. Ukampis tablanakajj jupan jan waltʼäwipawa. Ukampirus "Pantera" -2 ukax ladonakapan jark'aqatawa, janiw sinti sumakiti. Ukampis jila parte pistolanakajj imatäjjewa.
  Serie E ukan lurawipax sarantaskiw ... E-75 tanque ukax machaq generación automóvil ukar tukuñ arsuwayi, ladonakapax wali suma ch"uqt"atawa. Alemanonakax uka tuqitx capitalizapxi. Lurawixa mä tanka apsuñawa, ukaxa janiwa sinti jach"äkiti, jank"aki ukhamaraki suma jark"aqata. Nayrïr yant"awix aka kastax Ratón ukawa, ukampis practicax uñacht"ayiw aka tanquex sinti llakt"asitapa. Ukhamakipansti, E-100 ukax nayratpach irnaqatäxänwa. Aka tanquex juk"amp t"iju t"ijunakanïnwa ukat juk"amp jisk"a silueta ukanïnwa. Jilapachax pesaje ukax, Ratón ukamp chikachasiñatakix patak kimsa tunk - patak pusi tunk toneladaruw jilxattawayi. Ladonakax ángulo racional ukan uskt"atäpxänwa. Ladonakan thiyapax, pantallanakamp chika, 210 mm ukjaruw puri. Armamento ukax Maus ukamp kikiparakiwa, ukax 128 mm ukat 75 mm ukch"a arma ukaniwa, mä jisk"a barril ukaniwa. Alemanes jupanakax juk"amp ch"aman motor 1.500 caballos de fuerza ukamp uskt"apxäna, ukat tanquex pusi tunk kilómetros sapa horaw jach"a thakin sarnaqäna.
  Ukajj jila partejj wali kusiskañawa. E-100 ukax wali jach"a tank ukhamawa. Ukampis wali suma armanakampi ukat jarkʼaqasiñampi.
  Ch"axwañ cualidades ukax janiw jan walïkaspati, ukampis tanque ukan transporte, ukat transporte ukax jan walt"awinakan qhiparawayi. Chiqpach experienciax uñacht"ayiwa, mä tanquex, thakhinaka ukat puente ukanakan mä juk"a amuyt"at transferencia ukatakix janiw llätunk tunk toneladat jila pesaspati.
  Ukatwa Hitler chachajj E-75 sat avionarojj mä límite churäna, ukhamatwa uka peso phoqañatakejj utjäna, ukampis jarkʼaqasiñ toqet mä confiable maquina lurañataki. Kunatsa 75 milímetros ukch"a cañón jaytañ amtapxäna. Ukatx layout ukax wali ch"amampiw lurasi: mä bloque ukanx motor ukat transmisión ukanakax chika taypinkiwa ukat caja de cambios ukax motorankiwa. Ukatxa inas mä tank katuqchispa, taqi tuqit jark"aqata ukat jan sinti llakt"ata.
  Hitler jilatajj janiw alemán autonakampi taqe chuyma satisfackänti. Lev-2 ukax juk"amp nayrar sartatäkchïnsa, 105 mm cañón ukax tanques soviéticos ukanakamp nuwasiñatakix janiw wakiskiti, ukatx jan blindados ukanakar ch"axwañatakix janiw wakiskirïkänti. "Pantera" -2 ukax aksa tuqinx pallapallanakatakix armas ukat frontal jark'aqasiñampiw askïspa, ukampis ladopax wali jan walt'ayataw uñjasi, ukampis conducción ukan lurawipax satisfactorio ukhamawa.
  Fuhrer jupax mä tank lurañ mayitayna, ukax pallapallanakarux taqi tuqin askïspawa.
  Ukampis ukajj janiw ukhamakïkiti. Ukaxa lurasispawa compactar layout ukaxa mä máximo ukhamaraki k"achachata chasis ukaxa yanapt"asiwa bogies especiales ukhamaraki muelles ukanakampi, ukatxa kuns cuerpo ukata apsuña. Ukat tripulacionax chiqpach prone ukarux wakicht"apxi.
  Ukham lurañajj wali suytʼäwinïspawa. Nayrïr E-75 tanque, E-50 ukamp mayacht"ata, janiw paqallq tunk toneladat jila pesaspati, ukat akax mä axsarkañ maquinawa.
  Elizabeth kullakajj T-34-85 sat tanquempiw nuwasïna, ukat jarkʼaqasiñatakejj janiw taqpach satisfactakänti. Armadurax frágil ukhamawa kunatix janiw elementos aleadores ukanakax utjkänti, janiw tank ukarux sinti jark"aqkänti.
  Elizabeth kullakajj qʼala kayu dedonakapan yanaptʼapampiw pallapallanak arsüna ukat kisunakap qhantʼayasaw arnaqasïna:
  - Nayaxa mä espacio vixen ukhamawa.
  Ekaterinax uñisiriruw jawq"jäna, uñisiriruw ladopar jawq"jäna ukat kisunakap q"ala ch"allxtayäna:
  - ¡URSS markan comunismo ukataki!
  Elena kullakax wali ch"amampiw uñisirir uñch"ukis ch"axwarakïna, ukat jiwayir ch"amampiw jawq"jarakïna, ukat kayunakapax q"ala ch"amakt"atap uñjasax, jupax chhuxriñchjasïna:
  - ¡Atipjañataki constitución ukataki!
  Eufrasia kullakajj uñisiriparuw pallapallanak jaqontäna, ukat cheqapuniw qʼala kayunakap apnaqasajj arnaqasïna:
  - ¡ Svarog ukat Stalin jupanakarux marka jach"a kankañapatakix chiqa chuymanïtanwa!
  Ukhamaw akan nuwasir imillanakax utji. Jupanakax juk"amp suma equipo ukanipxi.
  Yaqhip T-34-85 tanques ukanakax balas ukanakat jark"aqasiñatakiw uñstawayi, ukax wali jisk"achawayiwa pesaje ukanaka. Uka maquinan jank"akïtapa ukat maniobrabilidad ukax juk"ampiw jilxattawayi. Ukampis jichhajj antitanque fusilampi, jachʼa calibre ametralladorampi ukat walja kasta granadanakampiw apsusispäna. Ukat aire armanakax qʼal chʼuqtʼatawa. Chiqansa, ukham tank lurañax jukʼamp jasakiwa, jukʼamp jila qullqiwa ukat jankʼakiw sarnaqaraki.
  Jichhax imill wawanakax aka auto apnaqapxi ukhax janiw kunjamatsa ukar mantañapatak jaysapkiti.
  Elizabeth, mä jach"a t"unjir elemento ukan jank"ak sarnaqir tawaquxa, logicamente akham siwa:
  - ¡Janiw valorarux armadurampi lantintatäkasmati!
  Catalinax akham sasaw iyaw satayna:
  - Jisa, chiqawa, ukhamaxa janiwa qhant"kätati!
  Ukat kunjams larusipxtaxa...
  Imill wawanakax jach"a encanto ukanipxi. Ukat uñisirinakax jawqʼjat uñjasipxchi ukhaxa, wali chʼamampiw ukat wali sumwa lurapxi.
  Elena kullakajj tanquepajj kit de combate tukusjjäna, ukat kunatï wakiski ukanak phoqantañatak sarjjäna ukhajja, amigonakapar akham jisktʼäna:
  - Ukhama imillanakaxa amuyapxi, ¿jiwasaxa Kimsïri Reich ukaru atipt"añatakixa ch"amanïtanti?
  Catalinax jan axsarasaw akham säna:
  - Kunjamtï Vasily Terkin siskänxa ... ¡Jichhax jawq"jañatakiw jutapxta, janiw jakt"añatakikiti!
  Elizabeth kullakajj akham sasaw cheqañchäna:
  - ¡Ukhamaw Suvorov jupax säna!
  Ukat imill wawax qʼala kayunakapampix mä periodico apsusin cigarroruw tukuyäna. Jupatakix wali muspharkañawa.
  Eufrasia kullakajj cuerpop chʼalljjtayasaw qʼochüna:
  - Nayaxa espacio imilla-terminador, .
  ¡Fritz - yapuchiritakix wali llakiskañawa!
  ¡Ukat kunjamsa nuwasirijj larusirakini!
  Imill wawanakax tarjeta anatt"añ amtapxäna. Ukax wali muspharkañawa. Ukat chhaqhirinakax push-ups ukat squats ukanakaw lurapxi.
  Elenax anatt"añ pachanx, akham amuyäna:
  - Ukampis serio, ¡janiw chiqpach ch"amanïktanti atipt"añatakiki! ¡Cáucaso markax t"unjatawa ukat jiwasax chhaqtxaraktanwa!
  Catalinax q"ala kayumpiw mä tarjeta jaquntäna, uñisirinakaruw jawq"jäna ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Ukampis mä jamasat armanïtanwa!
  Chʼaxwirix larusisaw qʼala kayunakapampix mä tarjeta jaquntarakïna.
  Elizabeth kullakajj mä jachʼa jachʼa tukusaw akham säna:
  - ¡Chiqpachansa mä suyt"awikiw machaq jamasat armatakix utjistu!
  Eufrasia kullakajj wali suma kayunakapan qʼala amparanakapamp tarjeta jaqontasaw llaktʼasïna:
  - Jisa, janiwa jani jamasa armampixa lurasksnati!
  Ukat imill wawanakax mäkiw q"uchupxäna:
  - Jiwasana ch"uqixa ninampi phichhantatawa, uñisirinakaru khuchhuqañäni! ¡Jiwasax URSS markan pallapallanakätanwa!
  Warriors sintonizados ukat chiqpachans chiqpachapuniw nuwasiñanx jikxatasipxi.
  Ukampis ch"amanakax sinti jan kikpakiw ... Octubre chika phaxsinx Kuibyshev jupax ukhamakipans jaquqaniwayi ...
  Alemanonakax mä wakiskir jark"aqasiñ yänak katuntañ atipxatayna. Ukampis jallux walpun purintäna... Jallu pachax mä samart"añ suyt"äwiw utjäna.
  Ukampisa, alaxpachanxa nuwasiñanakax utjaskakiwa.
  Kimsa pilotos soviéticos: Mirabela, Anastasia, Akulina jupanakax sallqa ch"amampiw ch"axwapxäna.
  Mirabela, mä nazi ukar t"ijt"ayasa, nayra pacha, ukampis axsarkañ Yak-9 T ukan t"unjasa, q"ucht"awayi:
  - ¡Mä pachaw utjani, comunismo pacha!
  Anastasiax q"ala kayunakap gatillo ukar ch"allt"asaw chiqapar uñjäna, kisunakap qhant"ayasa:
  - ¡Mä q"uchumpiw alaxpachar t"ijtxa!
  Ukat amigonakaparux nayranakap ch"allxtayäna.
  Akulinax yaqha alemán jaqiruw q"ala, muyu talonap pedal ukar ch"allt"asaw t"unjäna ukat akham sänwa:
  - ¡URSS markan jach"añchäwipataki!
  Imill wawanakax específicamente nuwasipxi sañasawa.
  Mirabelax ME-262 fascista ukarux 37 milímetros ukch"a cañón ukanw jaquqaniwayi, tuiteó:
  - ¡Comunismo ukar jach"añchaña!
  Anastasia, nazi ukar mä suma amtampiw khuchhuqatayna ukat uñisirinakaruw sierra ukham luratayna, ukat akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Jach"a wila pacharu!
  Akulinax wali ch"axwañ tawaquwa, alemán autoruw jaquqaniwayi ukat sillp"isaw qhuruchasïna:
  - ¡Soviético markan comunismopataki!
  Ch"axwirinakax jach"a ch"amanïpxatapat uñt"atäñapawa.
  Maysa tuqitxa Albina, Alvina, Agave jupanakax cuentanakapwa jikxatasipki. Ukat imill wawanakax q"ala kayuni ukat bikini ukamp nuwasipxaraki.
  Kunjams larusiñas kunapachatix imill wawanakax niya q"ala jan isinïpki ukat avionanakankapki ukhaxa.
  Albinax q"ala kayunakapampix mä phallawiruw t"unjatayna, walja autos soviéticos ukanakaw mä kutikiw t"unjatayna ukat chhuxriñchjatayna:
  -Ariya jila kullakanakataki!
  Alvinax Ejército Rojo ukamp nuwasiraki ukat jan axsaras luraraki. Ukat q"ala kayunakapampix cañones aéreos ukanakaruw irpxaruwayi, ukat soviético autonak khuchhuqaraki, chhuxriñchjasisa:
  - ¡Qhana amuyunakataki!
  Agave ukax ch"axwirinakar soviéticos ukanakaruw jaquqaniraki ukat avionanakaruw atacaraki, chiqpachans jupanakarux t"unjawayi ukat arnaqasi:
  - ¡Kimsïr Reich ukan atipt"añapataki!
  Ukat imill wawanakax janiw llakisipkiti ukat uñisirinakarux wali t"aqhisiyataw uñjasipxi. Yämas suma yuqall wawanaka.
  Albina kullakajj precursoran talonanakap estacampi fritʼasaw mä kutejj akham säna:
  - ¡Uka yuqallanakaxa forma frita ukatxa pimintampixa wali sumawa!
  Ukat kunjamsa larusi. ¡Ukat lakap uñachtʼayarakim!
  Alvinax uk amuyasïna, kisunakap qhantʼayasa:
  - ¡Uka waynaxa hornoru qhatiyatawa, wali sumawa ajompi!
  Agave kullakajj qʼala kayunakap yanaptʼasaw mä qhawqha soviético nuwasirinakaruw tʼunjäna ukat akham sasaw jachʼat arsüna:
  - ¡Jiwasax espacial musgonakätanwa!
  Ukat amigonakaparux nayranakap ch"allxtayäna. Jupax mä imill wawawa, jupax mä juk"a, ch"axwañ naturaleza ukaniwa.
  Albina kullakajj qʼala, suma cincelat kayunakapamp avionanakar jaqontasaw akham säna:
  - Janiw Rusia markarux amuyumampix amuyañjamäkiti, ¿kunjamarak Stalin ukham apnaqirinakar ajllismasti!
  Alvinax wali ch"amampiw akham säna, kisunakap q"ala ch"uqt"asisaw q"ala kayunakapamp ch"axwäna:
  - ¡Ukat jiwasan Hitlerasax janiw juk"amp askïkiti!
  Agave kullakajj jachtʼasisaw soviético autonakar qʼala kayunakapamp tʼunjäna ukat akham sänwa:
  - ¡Adolf, chiqpachansa, ¡poseído! Ukampis uka pachparakiw, ¡qhawqhas nayratpach atiptʼañ atipjawayi ukajj janiw tuputäkiti!
  Imill wawanakax wali nuwasirïpxiwa ukat nuwasirïpxiwa.
  Ukat uka qhipatxa, kunjamatsa pä yuqall wawanakarux jakkirpachaw lawat asxatapxäna. Ukhamawa, mä acero lawaru ch"uqt"ata, ukatxa t"ant"a qalltapxäna, ukatxa arnaqasipxäna, chhuxriñchjasipxarakïna. Ukatxa, yuqall wawanakax janïraw samarañ qalltapxäna ukhaxa, escuadrón ukankir taqpach imill wawanakax precursor frito ukar t"ijtxañ qalltapxäna, jupanakat aycha t"aqanak khuchhuqasa ukat manq"añ qalltapxäna.
  Ukat wali sumapunïnwa, jukʼampirus wali jakkir yuqall wawanakax phayañ horasan pimintampiw chʼalltʼapxirïna.
  Amuytʼañataki, agave sat waynax wali kusisitaw uka waynan thixnip manqʼäna. Ukapachax imill wawanakax wali jach"a luräwinak lurapxäna. Ukat panpacha yuqall wawanakat ch"akhanaka ukat giblets ukanakakiw qhiparäna. Uka wayna jiphillajj jukʼamp sumapunïnwa. Imill wawanakapax wali kusisitaw manq"apxäna.
  Ukat jichhax alaxpachan ch'axwapxi ...
  Orenburg markax octubre phaxsit tukuyaruw jaquqaniwayi...
  Alemananakax Ufa markaruw jak"achasipxäna. Niya wali thayäxiwa ukat chhijchhix utjarakiwa.
  Tamara ukat jupan equipopax Ufa anqäxapanx nazis ukanakamp ch"axwapxi. Alemania markan infantería ukax ch"iyar jañchin pallapallanakat luratawa, jupanakax colonia francesa ukat belga ukanakan jawillt"atawa, jupanakax uka ataque ukaruw sarapxi.
  Chiqpachansa taqi jakʼachasiñanakanwa jiwat jaqinakar jaquntapxi.
  Tamarax mä turno churaraki, ukat q"ala kayumpiw granada jaquntäna ukat chhuxriñchjasïna:
  - Comunismo pachax patak patak maranakaw wali uñt"atäni, Stalin jupax jiwasan ch"aman amparasäniw sasaw amuyta.
  Verónica, ch"axwañanx akham siwa:
  - ¡Janiw URSS markar p"akjañakiti!
  Ukat qʼala talonapampiw mä paquete explosivo jaqontäna.
  Anfisa, nazis ukanakar balamp jiwayasa ukat q"ala kayunakapamp jiwañat yaqha yatiyaw jaquntäna, akham siwa:
  - ¡Comunismo jach"a kankañapaxa jiwasampikiwa!
  Victoria, uñisirinakaruw pallapallanak jaquntasa, ukat nazis ukanakar ch"uqi ch"uqimp ch"uñuyasa, q"ala kayunakapamp granada jaquntasa, chhuxriñchjasi:
  - ¡Jach"a Tayka marka jach"añchatäpan!
  Olimpiadas ukanakax nina nakhantayatawa. Ukat ukat aka imill-heroe ukax mä caja completa de explosivos nazis ukar jaquntawayi ukat arnaqasi:
  - ¡Jach"a kankañani jiwasana espacio Mama Pachama!
  Ukat imillanakax taqiniw mä arumpi arnaqasipxi.
  - ¡URSS markatakixa! ¡Ukanjja mä precursoraw utjani!
  Ejército Rojo ukan ch"axwirinakax lunthatasipxi. Ukat chhijchhix purintäna ukhax q"ala kayukiw ukat bikini ukamp nuwasipxi.
  Noviembre phajjsit qalltanjja, nazis sat jaqenakajj Ulyanovsk markaruw nuwasiñ qalltapjjäna. Lenin yuritayna ukat Stenka Razin jupax wali usuchjat marka. Akax mä jach"a amtawiwa Rusia markanakatakixa.
  Alenkax nazis ukanakamp nuwasi. Ukat qʼala kayupampiw nazis ukanakar granadanak jaqontasajj jupa pachpa qʼochüna:
  - Rusia markar jach"añchaña, jach"añchäwi...
  Tanques ukanakax nayrar sartasipki...
  Jaljawi wila kamisanakampi, .
  ¡Rusia markar aruntt'apxsma!
  Anyuta, uñisirinakaruw pallapallanakamp ch"axwasa ukat alayaru khuchhuqasa, ukatx q"ala kayunakapampix paquetes de aserrín explosivos ukanakaw jaquntawayi, ukat akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Stalinan comunismopataki!
  Ukat jupax mä turno churäna mä taqpach linea ch"iyara nuwasirinakaru, ch"uqi ch"uqitxa.
  Alla, uñisirinakapar ch"axwasa ukat q"ala kayunakap apnaqasa, jiwayir granada jaquntasa, chhuxriñchjasïna:
  - ¡Rusia Nativa ukataki!
  Mariax nazis ukanakaruw pallapallamp jiwayatayna, ukat q"ala kayunakap apnaqasa, uñisiripar jiwayañ regalonak jaquntañkamax ch"allxtayäna, akham sänwa:
  - ¡Comunismo espacial ukatakixa!
  Matryona, nazis ukanakar ch"axwasa, ukat uñisirinakar khuchhuqasa, akham sasaw apsuwayxi:
  - ¡Ch"axwañan mayjt"awinakapata!
  Marusya, Fritz ukar ch"allt"asa, ukat jiwayañkamaw jawq"jatayna, ukat agresivamente blathered, polvo ukar chhaqtayasa:
  - ¡Jach"a jach"a ch"amampi atipt"añataki!
  Ukat qʼala kayupampiw mä jiwayir granada jaquntäna.
  Aka imillanakax akanx wali thaya ukat groovy ukhamawa.
  Alenka, uñisirinakapar ch"axwasa ukat khuchhuqasa, ukat q"ala kayunakapamp granadanak jaquntasa, chhuxriñchjasïna:
  - ¡Comunismo jach"a kankañapaxa jiwasampi chikäpan!
  Ukat imill wawax uka apthapisinx mä alemán tank wali jach"a jach"a tukusaw jaquqanïna.
  Ukat akax yaqha modificación Lev-2 tank ukax 88 mm cañón ukampiw lurasi. Torreta ukax juk"amp jisk"akiwa , ukat tank ukax jisk"akiwa, ukatx phisqa tunk phisqhan tonelada pesa, ukat motorax 1200 caballos de fuerza ukhamawa kunapachatix ch"amanchatäki ukhaxa. Alemania markan jank"ak autopa.
  Ukampis janiw nuwasir jaqirux llakisiykiti.
  Allax q"ala kayumpiw granada jaquntäna ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Comunismo ukatakixa!
  Anyutax jiwañ jiwayir regalo q"ala kayunakapamp jaquntäna ukat jach"at arsüna:
  - ¡Machaq fronteranakataki!
  Ukat imill wawax sillp"i. Ukat alemán tanque "León" -2 ukax apsuñapawa ukat turkañapawa, ukat rodillos ukanakax chiqpachapuniw jaltxapxäna.
  Maria, nazis ukanakar ch"axwañanx akham q"ucht"äna:
  Ukat nuwasiñax wasitat sarantaskakiwa
  Ukat chuymax pecho ukanx llakitaw jikxatasi ...
  Ukat Lenin jupax wali wayna - .
  ¡Ukat octubre waynax nayrar sartaskiwa!
  Matryonax uñisirinakaruw pallapallanak jaquntäna, ukat filanakaruw khuchhuqasa, q"ala kayupampix granada jaquntäna ukat chillqt"asïna:
  - ¡Jakawina nayrïri lurawixa wali wakiskiripuniwa!
  Marusya, nazis ukanakar t"unjasa, akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Uraq patat wasitat uñjta, wali colerat ataques ukanakan torbellinonaka!
  Ukat ukham nuwasirinakax jan mayjtʼasirïpxiwa.
  Ukampis wali ch"amanakax janiw kikpäkiti. Penzax niyaw jaltxatayna. Ukat nazis ukanakax Saransk markaruw ch"axwapxi.
  Jichhax janiw ukhamakiti Gorky markanx utjxiti.
  1944 maran noviembre phajjsit 7 urunak saraqatarojja, Stalin chachajj Moscú markanwa yaqha desfile luräna. Janis atipt"añax utjkchixa.
  Ukampis Fritz sat barcojj nayrïr kutiw misil balístico V-2 sat aparatonakampi Moscú markar jaqontäna. Ukat uka pachparakiw uka markax jet avionanakampi bombardeata, Arado bombarderonakampi . Uka lurawix taqiniruw wal muspharayäna. V-2 misiles ukanakax mä jach"a trayectoria ukanw jaltxapxäna ukat mä akatjamat jaquqanipxäna, radares ukanakas janiw sum uñjapkänti.
  Walja tʼunjäwinakasa, jan waltʼäwinakasa utjarakïnwa. Uka desfile ukanjja, soviético soldadonakajj jiwapjjänwa.
  Stalin chachajj uraq manqhankir mä búnker sat cheqanwa jankʼak tantachasïna, uka bunkerjja, bomba atómica sat bombampi directo chʼalltʼatas aguantaspawa.
  Estadounidense general ukan p"iqinchiripaxa, Vasilevsky, jupax llakisiñampiw akham säna:
  - Alemananakax machaq armampiw jach"a t"unjir ch"amanïpxi. Ukat radaranakajajj janiw jupar uñjkänti ...
  Stalin chachajj coleratapuniw talonanakap chʼalljjtayasïna:
  - ¡Akanxa jumanakaxa loqhe jaqinakawa! ¡Ukham muspharkañax janiw uñjañjamäkänti!
  Mariscal Vasilevsky jupax akham siwa:
  - Kunas compañero Stalin ....
  Beria kullakajj jankʼakiw akham säna:
  - Akaxa misiles clase A-5 ukanakawa. Janiw llakisiñamäkiti compañero Stalin. Jupanakax llätunk patak kilogramos aminolona , ukat mä suma jet bombardero ukham sayt"asipxi. Alemanonakax mä pä tunka misilanak jaquntapxäna, ukampis uka diseñox janiw serie ukar mantawaykiti, kunatix avionetas jet ukanakamp bombardeañax juk"amp jila qullqiwa ukat juk"amp askirakiwa.
  Stalin chachajj samarañ qalltasaw akham säna:
  - Ukhamajj ¿janit mä suma armajj wakiskiti? Walikiwa!
  Beria kullakajj mä jachʼa jachʼa tukusaw akham säna:
  - Ukampis jet bombarderos, akax mä jach"a jan walt"awiwa. ¡Stalin masix aka tuqit ch"axwañapawa!
  Mariscal Zhukov jupax akham amuyt"ayi:
  - Inas apt"asiñäni ukat jiwasax cohetenak lurañäni. Nayax uraqi-aire sañ munta. ¡Kunas, radio tuqi jupanakar apnaqasa avionanakar jaquntañataki!
  Voznesensky chachajj akham sänwa:
  - ¡Ukham cohetes lurañatakix pachaw munasispa! Wali jila chanini avionanakax lawat lurañax juk"amp jasakiwa, explosivos ukanakamp phuqhantaña ukat uñisirir ram. ¡Ukax estilo kamikaze ukhamäspawa!
  Stalin chachajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Jisa, kamikaze avionanakaxa apnaqañapawa. Akax jiwasan ch"amasawa, chiqans akax jiwasan Ejército Rojo ukan t"aqhisiñap jayarst"ayañakiw.
  ¡Jumajj kunatï jukʼamp askïki uk jikjjatañamawa!
  Yakovlev jupax mä jach"a jach"a tukusaw jaysäna:
  - Stalin masixa machaq avionanaka lurañataki irnaqaski. Ukampis jichhax autonakan juk"amp mistuñapatakiw ch"amachasipxta. Taqi reservas ukanakax apnaqatawa ukatx tunka marani wawanakarux maquinanakaruw uchapxta. Phuqata movilización, taqpacha ukhamaraki supertotal ukanakampi .
  Stalin chachajj akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Juk"ampi lurañaw wakisi! ¡Kuntï lurapkta ukajj wali jukʼakiw!
  Molotov jupax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  - Aliados ukanakampi jikisiñaxa janiwa wakiskiti. Sapakïksnas ukhamawa. Japonés ukanakamp mä amtar puriñ yant"awayta... Jupanakax Urales uksaruw territorio mayipxi, ukax janiw askïkiti.
  Stalin chachajj akham sasaw qhuru arsüna:
  - Japón markar juyphi pachanx huelga lurañax wakisiwa, ukampis ¿Leningrad markax kunjamas?
  Zhukov chachajj kisunakap qhantʼayasaw akham säna:
  - Petrozavodsk markar ataque ukax janiw kunjamtix suyapkän ukhamarjam phuqhaskänti. Suecia markax Tercer Reich uksankir ch"axwäwir mantawayi ukatx jach"a ch"amanchirinakampiw apasiñaw wakisïna. Ukhamajj janiw jankʼak nuwasiñajj chʼamäkänti, ukat uñisirinakajj Wehrmacht sat barcon mä qhawqha cheqanakap jaqontasaw jiwasan nuwasïwinakajar jaqonukupjjäna. Leningrad markax bloqueo ukan phuqhat anillo ukankiwa, ukatx wali suma abrazadera ukaniwa. Nayax amuyta primavera phaxsikamax taqpach mach"a utjatapatxa, taqpach jaqinakaw jiwapxani. Ukat Leningrad markan t"unjäwipax janiw jark"atäkaniti.
  Niya janirakiw avionat suministrañjamäkiti. Uñisirinakax alaxpacharux taqpach apnaqapxi. Alemanonakax jichhax mä caballero cruz churapxi, patak jaquqanir avionanakataki.
  Stalin chachajj colerat arsüna:
  - ¡Ataque ukax janiw phuqhaskiti!
  Zhukov jupax p"iqip ch"allxtayäna.
  - Walja ferrocarriles ukanakaw p"akjata, ukat jiwasax sinti juk"a ch"amampiw tantacht"apxta. Ukat finlandeses ukat suecos ukanakarux jach"añchañasawa, jupanakax arxatäwinx ch"amanchasipxi. Ukampis janiw ukakïkiti. Alemania markankirinakajj Murmansk markaruw pasapjjarakïna. Jichhax aka markax muyuntatawa. ¡Janiw kun lurañsa yatktanti!
  Stalin chachajj akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Jan jark"aqasiña!
  Zhukov jupax akham sasaw jaysatayna:
  - ¡Janiwa ch"amaxa utjkiti! Ukat uñisirinakax Península de Karelian taqpach katuntapxaspawa!
  Stalin chachajj akham sasaw mayïna:
  - ¡Ch"amanak apthapipxam ukat antutapxam! Juyphi pachanx alemananakax janiw ukhamakiti. ¡Jupanakarux capital ukham ch"amanchañax wakisispawa!
  Vasilevsky chachajj akham sänwa:
  - ¡Manqha p"akjañanaka jark"aqañatakixa wakisiwa, ukanwa ch"amasaxa uñisirinakaru apxaruñapa!
  Stalin chachajj akham sasaw arnaqasïna:
  ¡Comunismo ukatakiw ch"axwañäni!
  Voznesensky jupax juk"amp kusiskañ yatiyäwinak puriyatayna:
  - SU-100 ukaxa nayraqata uñacht"ayatawa, metal ukata wakicht"atawa walja lurañataki. Chasis ukax T-34 ukarjam luratawa. Wali jasakiwa lurañataki. Uka proyectil ukax niyaw machaq pistola lurañatakix wakicht"ata. Ukhamat SU-100 ukax nayratpach uñstawayxani. ¡Qharürux nayrïr maquinax nayraqatar sarañapawa!
  Stalin chachajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - ¡Al menos ukax nayaruw kusisiyawayitu! Ukampis T-34-85 ukax janiw jichhakamax lurañat apsutäkiti. Janiw ukakikiti, armadurax juk"amp jisk"a lurañawa ukat pä tunk toneladaruw jisk"achañapa. ¡Chʼaxwäwinakax janiw jukʼamp jan waltʼaykaspati sasaw uñachtʼayäna!
  Voznesensky chachajj akham sänwa:
  - ¡Jumax lawat armadura lurasma! Mä urux patak patak ukham tankinak lurapxta, nazis ukanakat sipansa jukʼampi. Ukampis autonakajajj jankʼakiw Fritz jilatarojj antitanque sat jiskʼa armanakampis jaquqanipjje.
  Zhukov jupax akham siwa:
  - Gerda ukaxa utjiwa. ¡Akax ukham wali thaya señorawa! Jupajj walja tankinakajaru ukat pistolanakajaruw jaqontäna.
  Stalin chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  "Jupar katuntañasawa ukat qʼala talonanakapsa phayañasarakiwa". ¡Aka imill wawax chiqpachansa wali sumawa!
  Zhukov jupax iyaw sataynawa:
  - ¡Jiwasax katjañasawa! ¡Ukat fascistanakaruw t"unjañäni!
  Beria kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - ¡Ukham mä operación especial lurañäni!
  Stalin jupax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  - Akaxa mä jach"a amuyt"awiwa, ukampisa... ¡Yaqha kunasa tukuyañawa wakisi!
  Beria kullakajj akham sänwa:
  - ¡Taqi jupanakar katjañäni!
  Stalin chachajj pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Janiwa... ¡Heroes ukanakar jiwayañax janiw askïkiti! ¡Gerda kullakaruw nayar apanipxañap munta! ¡Ukajj jankʼakiw lurasi!
  Beria kullakajj akham sänwa:
  - Jakawi?
  Stalin chachajj jankʼakiw akham säna:
  - Chiqpachansa, nayaxa jakasktwa!
  Beriax chhuxriñchjasïna, ajanunakap phust"asa:
  - Taqi jan lurañjamäki, inas nayax chiqpacha yatchi!
  Walja imill wawanakaw jisk"a faldanakampi ukat q"ala kayunakampi uñstapxäna. Jupanakax vino vaso apt"ataw GKO ukankirinakarux nayranakap ch"irmthapipxäna.
  Zhdanov jupax akham siwa:
  - ¡Ejercito ukan juk"amp imill wawanakaw munapxta! ¡Ukanwa askichapxani!
  Stalin chachajj akham sänwa:
  Anastasia, Mirabela , Akulina jupanakarux "Estrella de la Orden de Gloria" ukham diamantenakampiw jach'añchta ! ¡URSS markar jach"añchaña!
  Taqinipuniw mä arumpi arnaqasipxäna:
  - ¡Heroes ukanakatakix jach"añchañawa!
  Ukat amparanakap tʼaxllirtʼasipxäna.
  Mä imill wawax qunqurt"asisaw qunqurt"asïna, Stalinan botasap jamp"att"asa.
  Jach"a Jilïr Irpiristi vino warxatasinxa arnaqasïna:
  - ¡Ch"amasaxa jiwasana ch"amasawa!
  Beria jupax tuiteó:
  - ¡Hitler jupax mä loqhjamawa!
  Stalin chachajj akham sasaw säna:
  - ¡Janiwa loqhe jaqikiti, jan ukasti sallqjaña uñacht"ayaña!
  Ukat taqiniw wasitat chʼallxtapxäna.
  . 12 JAQTHAPI
  Ulyanovsk markax taqpach muyuntatänwa, ukampis jichhakamax .... Noviembre phaxsi tukuyaruw purini ukatx chhijchhix thayampiw purini. Alemanes jupanakax janiw sinti ataque lurañ munapkiti, ukat jichhakamax ch"axwapxi.
  Wayra taypinxa pachaxa janiwa sinti t"ijtkiti. Ukampis imill wawanakax nuwasipkakiwa ukat jan axsartʼir milagronaksa uñachtʼayapxi.
  Gerda kullakax Pantera-2 ukan tripulacionapampi. Ukampis Pantera-3 tank ukax jank"akiw uñstañapa ukat nuwasir jaqix chiqpachapuniw uka tuqit ch"axwañ muni.
  Ukañkamax soviético ukan posición ukanakaruw ch"axwayi.
  Qʼala kayumpiw cañonajj kawkhantï uñchʼukipkäna uka cheqar uñachtʼayäna ukat pallapallarakïnwa. Jupax kimsa tunk pusini soviético ukarux p"akintawayi ukat chirp"i:
  - ¡Qullan Prusia markataki!
  Charlotte kullakax cañón ukanx pallapallarakïnwa, bus soviético ukarux ch"allt"arakïnwa ukat chhuxriñchjarakïnwa:
  - ¡Jiwasan kusisiñasa pachanakataki!
  Christinax pallapallampiw ch"axwarakïna, q"ala kayumpiw uñisirinakarux ch"allt"äna ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Ukham waynanakatakix ukax jiwasatakix askiwa!
  Magda kullakax wali chiqaparuw pallapallarakïna, chillqt"asisaw akham säna:
  - ¡Imperio Jach"a kankañapataki!
  Ukat machaq SU-100 ukanx Elizabeth pusiniw ch"axwapxi.
  Imill wawanakax machaq autopropulsado pistola ukat ch"axwañ yatipxi.
  Elizabeth kullakajj qʼala kayunakapampiw fusilamp qʼochüna;
  Fascista verdugox amparanakap ch"iyjasi,
  ¡Akanx estante, pinzas, taladros ukanakax amparapankiwa!
  Jupax alman janchipar jan ch"amanïñ muni,
  ¡Jan wakiskir monstruo, ukampis wali suma uñnaqt"ani!
  
  Jupax qullqi, qutan barconaka,
  ¡Kunsa mä titulos churaspa!
  Chiqpachansa jumaruw línea ukar uchapxtamxa, .
  Chiqansa, ¡jupatakix mä jiwat jaqikïtawa ukat mä anattʼañakïtawa!
  
  Jupax jiwasan negociosat yatiñ muni,
  !
  Ukatwa, nayax autot wali khuyaptʼayasir sum sarnaqañ munta,
  ¡Awkipat ukat taykapat armasiñataki!
  
  Ukampis jiwasax Pachamamar ch"amampiw luqtañäni,
  !
  Mä ramajj thaya thaytʼanitapatwa qontʼasini,
  ¡Ukat q"ala jan isin wawanakax jachapxi!
  
  Jisa, nayrïr ch"ama muyuntat atipjawaytwa,
  Ukampis ¡Taqi Chʼamani Diosax waliptañatakix mä chʼam churani!
  Ukat ukat naya pachpaw uñisirinakarux knockout ukar khitä,
  ¡Phuñujax reptil ukarux wali ch"amampiw jawq"jani!
  
  Pachamamax ukham ch"am churitu
  ¡Taqi tʼaqhisiyäwinakan llakinakapar atipjañaw wakisispa!
  Ukat aka jan manqhankir sepulturat mistum,
  ¡Jan manqʼantatäñataki, colerat oso!
  
  Mä juk'a juk'ampi ukat qhispiyasiñax jak'ankiwa - .
  ¡Uñisirinakar atiptʼañwa puriñäni!
  Comunismo qhanampi ch"amakt"ayata jakañataki, .
  ¡Ukhamat Intix uta qurimpi phuqhantayañapataki!
  Ukat imill wawanakax q"uchupxäna ukat machaq jiwayir cañonatw pallapallapxäna. Jupanakajj wali ajjsarkañ nuwasirinakäpjjewa.
  Elena kullakajj larusisaw akham säna:
  - ¡Comunismo ukax luratäniwa, ukaruw iyawsapxta!
  Catalinax aka arsutarux iyaw sataynawa:
  - ¡Comunismo uñstayañäni, ukat mä triunfo ukaw utjani!
  Eufrasia kullakajj uka aptʼasisaw chhuxriñchjasïna , qʼala kayunakapan yanaptʼapampiw pallapallanak luqtäna, ukat Pantera sat animalaruw chʼalltʼasïna.
  Ukatxa uka nuwasirix akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Ay, comunismo, comunismo! ¡Sofismo ukax wali ch"amampiw t"unjatäni!
  Ukat "Pantera", nayraqataru ukat jaya chiqat ch'allt'ata.
  Aka imillanakax janiw ukhamaki p"akjañjamäkiti.
  Jichhax diciembre phaxsix purinxiwa... Japoneses ukanakax niyaw thaya pachanx ch"axwañ jaytxapxäna.
  Ukampis alaxpachanxa, juyphi pachas utjkchixa, nuwasiñanakax utjaskakiwa.
  Akax Toshiba ukat Toyota, pä japonés pilotos ukanakax jan ch"aman lunthatanakjamaw ch"axwapxi.
  Toshibax q"ala kayunakapampix avionetas soviéticas ukanakaruw t"unjatayna, ukat pulmones patat akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Nayax mä super imill wawanïtwa!
  Toyota, mä ch"axwañ avión ruso ukar jaquqanisa, ukat perla kisunakap uñacht"ayasa, jan axsarasaw chiqanchawayi:
  hiper warmiwa utji !
  Chiqans Japón markan warminakax jach"a qalltañ ch"amampiw ch"axwapxi. Mä samurai jaqin jach"añchäwipax janiw jark"atäkaspati.
  Ukampis kunjamäskpasa, alaxpachax wali chʼamampiw sartaski.
  Ukat uraqinx pusi ninja imillanakax soviético pallapallanakar tukjañ qalltapxäna.
  Ninja azul tawaqux mä maniobra molino de viento luratayna, walja rusa ch"axwirinakaruw khuchhuqatayna, ukat q"ala kayunakapampix mä explosivo guisante ukham jach"a t"unjir ch"amampiw jaquntatayna.
  Jupax ch"iyjasaw tuiteó:
  - ¡Japón markar jawillt"apxañäni!
  Q"illu ninja tawaqux técnica de mariposa ukaruw espadanakampi q"ucht"arakïna. Jupax walja rivales ukanakaruw khuchhuqatayna ukat akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Comunista venganza ukataki!
  Ukat q"ala kayunakampi, kunjams mä t"unjir regalo de anniquilación ukar lanzaña.
  Ukatxa akham sasaw purtʼasi:
  - ¡Japón markan jach"a kankañapataki!
  Wila ninja tawaqux mä helicóptero ukan katuqt"äwip espadanakampiw luratayna. Q"ala kayunakapampix mä jiwayir jiwañ regalo jaquntäna, ukat jach"at arsüna:
  - ¡Munasiñajataki!
  Ukat ukatsti akham sasaw qhanañchäna:
  - Ukat kawkhans comunistax venganza?
  Q"illu ninja tawaqux, rusa pallapallanakar ch"iyjasa, ukat wasitat q"ala talonampi granada jaquntasa, akham sasaw apsuwayxi:
  - Ukatxa mä pusini sopa utjkchisa!
  Janq"u ninja tawaqux, ch"axwirinakapar ch"uqt"asa, ukat q"ala kayunakapamp jiwañ regalo jaquntasaw akham apsu:
  - ¡Comunismo amuyunakatakiw atipt"añäni!
  Ukat pusi nuwasirinakax coro ukan larusipxani ukat perla kisunakap uñacht"ayapxani.
  Diciembre phaxsinx jank"akiw sarawayxi... Muyuntañ tukuyatatx alemanes ukanakax Ufa ukat Saransk ukanakaruw katuntapxatayna. Ukampis Ulyanovsk jupax wali bloqueo completo ukanw sayt"asiwayi.
  Stalin jupax Machaq Marax kunayman tuqitw Lenin yurïw markarux phuqhañapatak mayïna.
  Ukampis alemanonakajj thaya thaytʼankchïnsa, Kazán markaruw jakʼachasipjjarakïna. Ukhamajj URSS markajj niyaw tʼunjatäñampïskäna.
  URSS markanx kunas lurañax janiw jichhakamax qhankiti ukat amuyunakax utjarakiwa.
  Stalin jupax Moscú markan ukhamarak bunker ukan machaq mara amtawayi. Uñnaqapajj chʼamaktʼänwa, ukampis nuwasiñ munañajj janiw aynachtʼkänti.
  Ukampirus Hitler jupax jupatakikiw mä farsa wakicht"añ amtäna, Libia markanxa, kawkhantix junt"u pachax utjki.
  Ukat ukanjja, gladiadora imillanakamp nuwasiñajj wali kusiskañänwa.
  Machaq mara urux janiw kunas sinti luraskänti, jan ukasti Moscú markar bombardeo ukaw utjawayi.
  Ukat nayrïr "Panther" -3 serie ukan uñstatapa. Aka tanquex Tigre-2 armaduran thiyapanïnwa, ukampis juk"amp jach"a laderanakanïnwa, ukatx pusi tunk phisqhan tonelada ukhakiw pesatäna. Ukat alturapax pä metrot juk"ampikiw jilxattawayi. Mä ch"aman motor 1200 caballos de fuerza ukax mä bloque ukat transmisión uksan jikxatasi. Uka autojj pachpa armatänwa, wali suma óptica ukat estabilizador hidráulico ukampiw utjäna . Ukat uka jisk"a torreta ukanx mä cañón 88 mm ukha 100 EL ukhanïnwa, wali chiqapa ukat armadura-piercing.
  Gerda kullakampi equipopampejj aka autotwa sarjjapjjäna. Perfecto ukat juk"amp k"acha t"ijtir yänaka, perfectamente t"ijtir ch"uqi taypin. Aka tankax taqpachanx wali sumawa. Ukat jachʼa laderanakan armadurapajj auton nayraqatap sum jarkʼaqaraki. Uka 150 milímetros ukch"a pata tuqiruxa juk"ampi ch"amampiwa jark"aqasi, 40 grados ukch"a ángulo horizontal ukata. Ukat akax niya 330 milímetros armaduraw llätunk tunk grados ángulo ukan. Janiw mä cañón soviético ukax Pantera-3 ukan casco pataparux mantkaniti. Uka manqhaxa kimsa t"aqaruwa ch"uqi nayraqataru 120 mm ukhamaraki pachpa ángulo ukana, ukhamaraki niya jani mantañjama.
  Torren nayraqatapax 185 milímetros thiyaniwa ukatx 50 grados ukch"a ángulo ukaniwa, ukax armas soviéticas ukanakatakix janiw mantañapakiti.
  Ukampis akanx ladonakapax juk"amp jan ch"amanïpxiwa 82 mm ukch"a laderanakampi, ukatx apsusipxarakispawa. Yämas SU-100, machaq arma autopropulsada soviética ukax jank"akiw pallapallanakan wali uñt"atäna, kunatix jan ch"amäki ukat armaduranak ch"uqt"ir arma.
  Gerda kullakajj nayrïr disparompiw soviético soldadonakar jaqontäna. Jupax IS-2 tank ch"uqt"asinx akham sasaw arsuwayi:
  - ¡Akax mä suma ch"axwawiwa!
  Charlotte kullakajj uñisirinakaruw pallapallanak jaqontäna, ukat qʼala talonampi uka boton chʼalltʼasaw soviética maquinar pʼakjasajj akham säna:
  - ¡Aka técnica ukaxa niya jani kuna pantjasiwiwa!
  Kristina kullakajj qʼala kayunakampi mä alemán cañón jankʼak jaltir, automático ukar amtañampiw akham säna:
  - ¡Armadura a bordo ukax juk"amp ch"amawa! ¡Jukʼamp chʼamani autonïpjjaspänwa!
  Magda kullakajj qʼala kayupampiw pallapallarakïna, ukat wali colerataw uka kayu aptasin arnaqasïna:
  - ¡Mä troikakiw utjaspa, ukampis mä troika frolic!
  Ukat imillanakax mäkiw larusipxäna ... Chiqpachans tankix wali askiwa, juk"ampirus apnaqañ uñacht"awinakapa.
  Combate pruebas ukat auto E-100 ukanak pasawayi. Jupax wali llamp"u chuymaniwa. Ukampis suma jarkʼaqatawa. Ukat pistolanakapajj janiw ukhamak aptʼañjamäkiti.
  Ukat ukanx ukhamarakiw alemán imillanakax qunt"atäsipki. Ukat qʼala kayuni ukat bikini ukan thayas utjkchïnsa.
  Adala, uñisirinakapar ch"axwaña, ukat uñisirinakar ch"axwaña, logicamente akham sasaw arsuwayi:
  ¡Comunismo taypin jakañäni!
  Ukat mä q"ala talonampi, kunjams ch"allt"añax ....
  Agata, posición soviética ukar ch"axwasa, q"ala kayunakapamp uñisirinakapar ch"allt"asa, chhuxriñchjasïna:
  - ¡Ukat jach"a atipt"äwisax patak patak maranakaw utjani!
  Agnes kullakax infantería soviética ukarux metrallanakamp jawq"jarakïna, q"ala kayupampi, chiqans, ukat arnaqasïna:
  - Janiwa, ¡janiw Fuhrer-arux katuykañäniti!
  Tanquenkir Athena sat tawaqux qʼala kayunakapampix uñisirinakaruw chʼalltʼäna ukat akham sasaw jachʼat arsüna:
  - ¡Fuhrer-atakixa, janiwa Fuhrer-atakixa!
  Agnes kullakajj larusisaw akham säna:
  -Jiwasax mä tribu supermen ukhamawa!
  Andriana, batería soviética ukar pallapalla, ukat uñisirinakan posición ukanakap t"unjasa, lakap uñacht"ayasax akham sasaw mistu:
  - ¡Aleman jaqinakan jach"a kankañapaxa planeta uñt"ayi!
  Ukat qʼala qunquripampi, uñisirinakarus chʼamañchkaspa ukhama.
  Agatha kullakajj nina pʼeqtʼaskäna ukhajja, akham sänwa:
  - Jiwasax dragón ukarux ch"iyjañäniwa ...
  E-75 tank ukax janiw wakicht"atäkänti. Führer ukax suxta tunk phisqhan tonelada pesaje ukat motorax 1500 caballos de fuerza ukhamaw jach"a movilidad ukatakix mayi, armadura lateral ukax 170 mm ukjam jach"a laderas ukanx utjañapawa. Ukat tiempow munasïna.
  Ukampis nazis ukanakax kunjamakitix ukhamakiw atipt"asipki ... Enero phaxsinx Ulyanovsk markax qhipharux t"unjawayi. Fritz jupax Gorky ukat Kazan markaruw ch"axwañ qalltäna.
  Jichhakamax Moscú markat juk"ampiruw makhatapxäna.
  Stalin chachajj wal colerasïna, ukampis janiw kuns lurañjamäkänti. Chiqansa, kuns akan lurasktaxa, mä taqpach pantjasiwi ...
  Ukampis imill wawanakax alaxpachan ukhamarak uraqin ch'axwapxi ...
  Ukatwa Natashka sat SU-100 sat avionajj alemán ataque sat avionarojj ataque aéreo ukamp tʼunjäna. Ukax wali sumaw tukuwayi. Janis wali yatiñani ukat amuytʼasirïkchejja. Ukampirus Natashax janiw nayrïr grado yatiqkiti, ukat kunjams gouge.
  . Jichha imilla ukhamaw tukuwayi V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi ya wila masi tanka T -34.Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi. Sapa Mä juk'a amigo _ . Torre jach"a ukat _ . arma calibre ukaxa ukatsti 85 milímetros ukch"akiwa ukatsti 76. Chasis Parti nayrajj .
  imillanaka sasaw t"ijtäna ukana ukaxa 1000 ukhawa . Jupanaka kunjamatix _ . Ukat nayraqata , in maya bikini ukax mä juk"a pachanakanwa . MÄ akana k'añasku Soviético ukat juk"ampinaka luraña . Manq'aña Ukat conchas ukanaka ukana ukaxa 1000 ukhawa .
  Superman Natasha sat kullakaruw uñtʼayi Ukampi kusisita nayra jachaqt"asisaw akham säna :
  - A Kawkhana fascistas ukanakax ?
  Uñstiri manqha tanka jamuqa waynanakampi jikisiñataki . yuqalla ukax tuiteó :
  - Akaxa Aka tank , ukax uñstiri ukana frentes ukanaka sijuntu uraqpacha ch"axwawinaka V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi pusi tunka pusiri mara Ukat nayrja jichha ukhata ukan jikxatasi ukana armado ukhamawa Wila ejercito ukat jukʼampinaka . Juparuxa ukatsti , E -25. jupa pachpa apnaqata pistola ukatsti 88 mm cañon ukax mä juk"a pachanakanwa ukatxa 120 mm frontal sata uñt"atawa armadurax wali ch"amawa . Jiwaki ¡ ch'axwaña !
  Chiqpachansa V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi jayarst"ata Ukampi jach'a irnaqawi Ch'ama uñjaña Alemán aru jupa pachpa apnaqat pistola . squat , ukampi jach'a barril ukax mä juk"a pachanakanwa . mayja imill wawanakax _ . Ukatsti alwa ch'iqa frentes ukanaka Kusawa Patriótico ukhamawa chʼaxwäwinaka . Ukampinsa Superman Natasha sat kullakaruw uñtʼayi jank"aki pachpa ukatsti :
  - Jupaxa jiwasaru Inasa ukatsti . U jupana qawch'asa ukat 71 EL .
  Zoya kullaka akana pachpa ukax akham amuyt'ayatawa :
  - Ukhama saraña V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi movimiento ukax _ . Janiwa ¡ janiw kunas utjkiti !
  Futurista-Angelica ukat juk"ampinaka V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi chuym usuchjasiña uñjasiwayiwa :
  - Akaxa ¡maldición ! Ukhama chiqapa o sasaw säna jila jiwasaru auto !
  Jupanakan wayna supervisor-oficial-apa colerata sasaw sapxi :
  - A Aka juk'ampi janiw kunas utjkiti ! E-75 ukat juk"ampinaka ukawa would juk'ampi ¡ juk'amp jan wali ! Juma would jupana ni aynacha maya q'iwt'a would Janiwa ch'uqt'ata . MÄ Ukatsti ¡ jan axsarapxam !
  Superman-Natasha ukat juk"ampinaka jupa pachpaw ch"axwäna Ukat hissed ukax akham siwa :
  - Kunjamasa chiqa comunista , I. ukat juk"ampinaka Nayax sistwa jumanakaru - ukaru ¡maldición !
  Futurista Angelica kullaka barked , kayump takt"asa q"ala kayukiw sarnaqapxi kayu : 1.1.
  - ¡ Phuqt'apxañäni !
  Soviético ukat juk"ampinaka k'añasku yaqha mulljata qalltawayi ukatxa _ sasaw säna . pierce sañ muni Alemán aru V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi uñkatasi jan chiqäki Ukat lurañapa mantanipxam fritz ukax mä juk"a pachanakanwa V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi tabla ukanxa . Ukampinsa yant'aña Aka lurañataki ? Jupa ukhata jupana jaya barrilanakaniwa pistolanakampi Kunjama fuck ... Ukax qhiparxiwa sapa jakhuña ukana jank'aki .
  Superman Natasha sat kullakaruw uñtʼayi colerasiñawa . Planu alemán aru ACS ukax mä juk"a pachanakanwa Jïsa juk'ampi juk"amp jasakiwa kimsa tunka pusini ukatsti jupana ukat juk"ampi V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi uñacht'awinaka . Akana Juma jan munañaparjama jumajj loco jaqëjjätawa .
  Soviético ukat juk"ampinaka k'añasku sari ukana jak'achasiña _ . Waliki kaja engranajes ukanaka aski nayrajj .
  Svetlana kullakajj akham sänwa: samart"i q"ala jan isinïña talonanaka Ukat tuits ukax akham siwa :
  - Fuhrer ukaxa jank'aki Nanaka ¡ muyuntapxam !
  Futurista-Angelica ukat juk"ampinaka sasaw qhanañchi ukhamaraki :
  - Hitler sat chachajja Nanaka t'unjañäni !
  quri ñik"uta Zoya kullaka ukatsti akham sasaw arnaqasïna :
  - Churiña juparu jank'aki Ukata ¡ erisipelas ukax wali jach"awa !
  UKANA aka ukhapacha llamp"u chuymanïña proyectil ukax mä jach"a uñacht"äwiwa Hitler chachan luratawa pistolanakampi phuqhata chiqapa V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi wasi torres ukanaka . Imill wawanaka liwxatata Ukat tʼaqhesipjjäna V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi ch"iyjata metal ukata .
  UKAT jayp'uru mä sec Taqini pusi niya ukhamarakiw tukuwayi ukhampuni q"ala jan isin bragas ukat warkt"atäña ukana ukax mä rack satawa . Aynacha q"ala kayukiw sarnaqapxi kayunaka suma uñnaqt"aninaka blazed ukhamawa nina naktayaña . Llamayu licked ukhamawa q"ala jan isin , suma uñnaqt"ani suelanaka imill wawanakax .
  Superman Natasha sat kullakaruw uñtʼayi yant'iwa twitch ukampis _ . jupana kayunaka ukhamaw tukuwayi ch"amampi abrazadera ukampi V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi pads , ukat Wali usuta ch"ukuñawa venanaka . Aka ukawa clásico ukat juk"ampinaka rack , ukampi sarawi tostaña talones ukanaka . MÄ ukana imillanaka kayunaka Wali ukampinsa sexy , ukat nina naktayaña _ . suelanaka nayrjatapacha jupankirinaka juk'ampi jukʼamp suma uñnaqtʼani .
  Ukampinsa wali llakitaw jikxatasi suma uñnaqt'aninaka . Jupanaka yant"aña inakiw jikxatasïta . Ukampinsa pads ukanaka Wali ukaxa wali ch"amawa . MÄ juparu juk'ampi Ukat imillanakax valkyries ukanakawa colgar ukax mä juk"a pachanakanwa pesos ukanaka .
  Pachpa warmi ch"axwirinaka V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi jisk'a faldanaka , ukampi q"ala kayukiw sarnaqapxi kayunaka , q"ala jan isin amparanaka , ukampisa janchi llawuntata qullqit luratänwa cadena de correo ukax mä juk"a pachanakanwa . Jupanaka rastrillo ukat juk"ampinaka póquer ukanaka nina naktäwinak , ukat ukatsti juk"ampi embers ukat _ . talonanaka ukatsti ukhama juk'amp ch'amani .
  Akana Ukat rack ukax mä rack satawa ukax uñstawayiwa juntas , ukat nina fritas ukaxa wali sumawa ukatsti . MÄ akana juk'ampi Ukat príncipe Guillermo reyin dinastíapat apstʼatänwa uñstawayiwa . UKANA amparanaka ukana llumpaqa waynanaka , uka príncipe-demiurge khitinakati mayjt"ayapxäna sijuntu waranqa waranqa dólares ukax SS ukan mä cargo ukar puriñapataki ch"axwaña ukhata ch"uqi ch"uqi alambre ukaxa wali ch"amawa . MÄ juk'ampi Ukat jupana Valquiries ukax mä jach"a uñacht"äwiwa junt"u umaña ukhata nina naktayaña .
  Príncipe Diosa winked , ukat Kunjama ukax ch"axwañapawa Superman Natasha sat kullakaruw uñtʼayi Ukata musculoso ukat juk"ampinaka qhipäxa _ . Sipansa imilla Ukat jan axsartʼir ukampis _ . jupana ukhata talonanaka nayrja occiput ukax mä juk"a pachanakanwa nuwjata ukhama llaki ukax _ . kusapuni sallqapuniwa sasaw jachʼat arsüna .
  Jutiri nuwaña wayna príncipe _ . aynacht"ayata ukana Zoya kullakajj siwa . Ta Ukhamipansa Ukat ukatsti ch"allt"ata wali ch"amampiwa kisunaka , janiwa ukatsti wali ch"amampiw katxaruwayi ukhata arnaqasiña . MÄ ukana qhipa uñstiri wila masinaka rayas ukanaka Ukat phichhantaña _ .
  Barbarossa Jr. kullakax ukham luratayna. Ukampi sonrisa sasaw säna :
  - Yatichaña juma juk'ampi wakisiwa !
  Jutiri nuwaña tinkusiwa Ukata Futurista Angelica kullakajj siwa . UKAT aka tawaqu Janiwa sasaw chʼalljjtayasïna ukhata arnaqasiña . yuqalla sasaw ch"allt"asi wawanakajax q'ala kayukiw sarnaqapxi chara V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi nina naktayaña . Ukax apsutawa nimble ukat juk"ampinaka ukat ch"iyar ñik"utanaka ember ukax mä juk"a pachanakanwa Ukat flung wila p"iqini uywanaka V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi ajanuxa wali sumawa . Ta sasaw arnaqasïna juk'ampi juk'amp ch'amani , ukax chuym usuyañawa !
  Barbarossa Jr. kullakax ukham luratayna. Ukampi kusisita nayra sasaw säna :
  - Ukampisa Juma pachpa thaqhata Ukampi ¡ Aleman jaqinakax !
  Ukatxa mä blast , ukat Svetlana kullakajj siwa. Kunjama kuna Janiwa ukatsti ch"allt"ata jaw , ukampis Pachpa sasaw arnaqasïna . Taqini pachpa ch"axwaña ukhata junt"u , ch"uqi ch"uqi kawli ukawa juk'ampi juk'ampi t'aqhisiña , . kunjama nina naktäwi aynacha q"ala kayukiw sarnaqapxi kayunakaxa . Tem ukatsti uka _ . imillanaka ya nayrax ukham lurapxirïna walja maranaka apnaqaña jani zapatos , ukat jupankirinaka suelanaka kayunaka , wali elástico ukaxa wali ch"amawa Ukat ukaxa wali ch"amawa .
  Ukampinsa nina Ukat jupankirinaka t'ant'a luraña . Valquiries ukax mä jach"a uñacht"äwiwa ya V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi amparanaka ukax katxaruñawa ukat ch"axwañanaka ukhata wila-q"añu alambre ukaxa wali ch"amawa .
  Superman Natasha sat kullakaruw uñtʼayi ukana taqini mallq'a sasaw arnaqasïna :
  - Jisa Kuna Aka ukax ?!
  Barbarossa Jr. jupax akham siwa:
  - ¡Recalcitrante señoras ukanakar jiskt"aña! ¡Jumaw katuntatäta ukat taqi kuns jaysäta!
  Natasha kullakajj akham sänwa:
  ¡Janiw ukham jiwañ munktanti! ¡Jutapxam, sarapxañäni, ukat nuwasiskakiñäniwa!
  Barbarossa Jr jupax akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¿Kunatsa jaytanukupxsma?
  Angelica kullakajj akham sasaw jaysäna:
  - ¡Jiwasax layqanakätanwa, khititix qhispiyistani uka jaqirux taqit sipan juk"amp aski churäw churaraksnawa!
  Barbarossa Bock kullakajj akham sasaw muspharäna:
  - Ukatxa kunsa nayaru churapxita?
  Natasha kullakajj jan pächasisaw akham säna:
  - ¡Wiñay waynar tukuyapxäma, janirakiw chuymankipstkätati!
  Jisk"a yuqallaxa p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jisa, nayaxa akatakixa antutapxsmawa! Ukampis ¿kunjamsa uk uñachtʼayasma?
  Natasha kullakajj akham sänwa:
  -¡Amparam ninar ucham, janiw usuchjasiñamäkiti! ¡Jiwasax conjurasnawa, uk uñjäta!
  Barbarossa Jr. jupax wali amuyumpiw amparap ninar uchatayna, desplazamiento ukat jachaqt"asisaw jaysatayna:
  - Jisa, jumaxa! ¡Walikiwa, ¿kunas jumanakan libre jakasiñamajj nayan jan jiwañaj lanti!
  Ukat imill wawanakax machaq ch"amanïpxiwa. Ukat ch"axwawix wali ch"amanchatawa ... Jallu qallta phaxsinx Gorky ukat Kazan jupanakax katuntatäpxänwa.
  Febrero qallta phaxsinx alemanes ukat finlandeses ukat suecos ukanakax Karelia markaruw katuntapxäna ukat Arkhangelsk markaruw ch"axwapxäna. Uka jan waltʼäwejj jukʼamp jan waliruw puriwayi.
  Elizabeth kullakax SU-100 ukaruw aka markar apayatäna.
  Jupajj ukanwa nuwasïna. Febrero ukat escarcha. Ukampis imill wawanakax qʼala kayukiw nuwasipxi.
  SU-100 ukax tunka llatunkan tonelada ukhakiw pesa, balas ukanakat jark"aqasiñataki. Jupax vulnerable ukhamawa, ukampis móvil ukhamawa. Ukat janiw embuscada ukan saytʼañapakiti, jan ukasti jan chʼaxwañapatakix sarnaqañapawa.
  Kunawsatix sarnaqktan ukhax tankax junt"uchasi ukat q"ala kayunakampi ukat bikini ukan imillanakax janiw ukhamakiti.
  Elizabeth kullakajj nazis sat jaqenakar balamp jiwayasajj akham sasaw qʼochüna:
  - Ukat akax condicionanakawa! ¡Ukat akanx miércoles uruw purini! Ukampis chiqpachansa, ¡thaya pachax k"umaräñamatakix wali askiwa! ¡Thaya pachax k"umaräñasatakix wali askiwa!
  Ukat qʼala kayunakapampiw nazis ukanakar nuwantani. Ukat T-4, aka jisk"a tanquex ch"allt"atarakïnwa.
  Ch"axwirinakax clase colosal ukan nuwasirinakjam uñt"atäñapawa.
  Ekaterinax q"ala kayumpiw ch"axwaraki ukat chhuxriñchjaraki:
  - ¡Comunismo ukaw utjani!
  Elena kullakajj uñisiriparuw balamp jiwayarakïna ukat jupar chʼankhampiw jawqʼjarakïna, ukat istʼasaw larusirakïna:
  - ¡Mä loco atipt"awiw suyt"askistu!
  Ephrasia kullakajj Wehrmacht sat barcon tankinakap taypin chʼankhampiw chʼankhachasïna, qʼala kayunakapampi, thayat chʼiyar chʼiyar jañchinïsajj jan pächasisaw akham säna:
  - ¡Janiw kunas jark"kistaniti!
  ¡Aka nuwasirinakax mä super ukhamawa!
  Ukampis, ay, jupanakan heroísmopax wali jisk"akiwa... Arkhangelsk markax jaquntatarakiwa... Qhana arunx janiw municionanakax utjkiti....
  Alemanonakax qhipäxat Moscú markaruw sarapxi. Marzo phaxsinx Ryazan markatakix ch"axwawinakaw utjawayi. Hitler chachan walja jaqinakapax inti jalsu tuqitw muyuntapxi...
  Mä qhawqha jankʼak lurañaw wakisi.
  Moscú markax wali ch"amanchatawa ukatx Stalin jupax mä consejo de seguridad ukar tantacht"awayi. Uka aruskipäwix axsarañjamapunïnwa. Janiw machaq amuyunakax utjkänti.
  Beria kullakakiw akham amuytʼayäna:
  "Inas chiqpachapuniw Tercer Reich ukarux kuna términos ukanakampis sumankañ churañasawa, ¡jan llamkt"apkistani ukhakama!"
  Stalin chachajj colerat akham sasaw säna:
  - ¡Akax janiw mä constructivo uñakipañakiti Compañero Beria! ¡Ch"aman movimientos ukanakaw munasispa!
  Mariscal Vasilevsky chachajj cheqaparjamaw akham säna:
  - ¡Excelenciamax janiw kuna reservas ukaniti! Niya taqeniw jan kikpaki nuwasïwinakan tʼunjatäpjjäna. Ukhamarus SU-100 ukax janiw yaqha kasta machaq armas ukanakax serie ukan utjkiti. Chiqans IS-3 ukax niyaw wakicht"atäni, ukampis aka tank lurañax ch"amawa , ukat jichha pachanx mä serie ukar uñstayañax ch"amakïniwa.
  Mariscal Zhukov jupax colerataw akham säna:
  - Jani atipt"añjamäkanixa, ukhamaxa mä sapakiw utji - jach"añchawimpi jiwaña!
  Stalin chachajj kuns sañ munäna, ukampis mä jiskʼa faldani qʼala kayuni tawaqow uñstäna. Qʼala talonanakap qhantʼayasaw mä despacho apanitayna.
  Stalin jupax nayranakap t"ijtäna ukat colerat arnaqasïna:
  - ¡Leningrad, janiw manq"at awtjata ukat phaxsi bloqueo ukar saykatañjamäkänti, ¡janiw jaltkänti! Jichhax payïr markasax Krauts ukan katuntatawa!
  Mariscal Zhukov jupax amparanakap luqtasaw akham säna:
  - Ay, jach"a Stalin... ¡Akax wali axsarañawa!
  Beria kullakajj akham sasaw amuytʼayäna:
  - Inas waranq jaqinakarux aka jach"añchañatakix ch"axwañasa?
  Jach"a Comandantex akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Amukt"am, jumax calvo idiota! ¡Kunas amtasiñapa!
  Molotov jupax imill wawanakan q"ala qunqurinakap t"axllirt"asa ukat axsarañampiw amuyt"ayäna:
  - Aleman jaqinakar jawillt"añäni mä juk"a pachatakiw ch"axwañ jaytañapataki, ukat ukakipkarakiw kuna términos ukanakampis suman jakasiñatakix aruskipäwinak qalltañäni.
  Stalin chachajj akham sänwa:
  - Yant'aña! Ukampis janiw capitulación ukax utjkaniti. ¡Moscú markax t"unjatäniwa, guerrillero ch"axwäwiw utjani!
  Beria kullakajj mä jachʼa jachʼa tukusaw akham säna:
  - Ukampis ukax jaqinakan t"aqhisiñap jilxatayañakiw wakisispa, Stalin masi. Inasa...
  Stalin chachajj wali amtampiw mesa patjjar amparapamp chʼoqtʼäna:
  - Janiwa! ¡Molotov jupax aruskipäwinak amtañapawa! Ukat janiw kunas yaqhax utjkiti, ¡mierda tukuykama!
  Alemanes jupanakax Ryazan markaruw marzo chika phaxsin muyuntapxäna. Soviético soldadonakajj municionan pistʼatap uñjasajja, uka markat mistusaw mä jukʼa mistupjjäna.
  Alenka ukat jupan equipopax t"ijt"asipki, q"ala kayukiw primavera ch"uqimp ch"uñump ch"uñuyata.
  Imill wawax nazis ukanakaruw ch"axwantäna ukat akham q"ucht"äna:
  - ¡Jach"a ajayusaru jach"añchaña, jach"a markaru jach"añchaña!
  Ukat qʼala kayupampiw jiwayañatak mä regalo jaqontani. Ukat nazis ukanakarux taqi chiqaruw ch"iqiyapxañama.
  Anyuta, uñisirinakar ch"axwañanx akham sasaw apsuwayxi:
  - Ukat jiwasan ch"axwañasa, mä qullan churäwi, ukat mä qullqi!
  Allax t"ijt"arakiwa, nazis ukanakaruw ninamp phichhantawayi, q"ala kayumpiw mä explosivo paquete de carbón ukar jaquntawayi, ukat sist"asi:
  - ¡Janipuniw jaytanukuñäniti!
  Ukat jichhax lliphipikir Mariax nazis ukanakar pallapallanakampi, ukat sum khuchhuqasa, ukat kisunakapat jachaqt"asis chhuxriñchjasa, chhuxriñchjasi:
  - ¡Janiw khitis jark"kañäniti!
  Ukat qʼala talonapajj mä tʼunjir paquete jiwañampi ukat tʼunjañampiw apayäna.
  Marusya, nazis ukanakar ch"axwasa, wali logicamente akham siwa:
  - ¡Comunismo ukax janipuniw chhaqtkaniti!
  Matryona, uñisirir pallapalla ukat filanak khuchhuqasa, wali logicamente ukat racionalmente akham siwa:
  - ¡Ukat partidor iyawsäwix patak patak maranakaw utjani!
  Ukat qʼala kayunakajj tʼunjañatak mä regalo jaqontatäniwa.
  Imill wawanakax ringit qhispipxäna. Ukampis jan waltʼäwinakax wali chʼamäxiwa.
  Ukat janiw kawkirus sarapkiti.
  Primavera descongelación ukax alemanonakan nayrar sartañapatakix mä juk"a qhiphart"ayäna. Ukhamarus nazis ukanakax Japón markamp mayacht"asipxäna, ukatx Asia Central uksan katuntañatakiw sarapxäna.
  Ukax jupanakarux mayjt"ayarakïnwa ukat Abril phaxsinx mä juk"a samarataw pasawayxäna. Ukat mayo phaxsinx nayrïr tanque soviético IS-3 ukax qhipharux antutatäxänwa. Ukat jupax mayo urun desfile ukar puriyatäspawa.
  Chuymani ukat jan ch"amani Stalin chachax uk uñch"ukiskäna, qunqurt"asis. Uñnaqapax jiwañjamaw qarjatäna.
  IS-3, producción ukan laboriousness ukar uñjasax waliw jan serial ukar tukuñjamäkänti.
  Uka pä jaqenakat sipansa, uka torrejj kunjamäkänti ukajj wali wakiskirïnwa. Jupajj mä platillo voladorar uñtasitänwa, nayraqatapasti grúa sat chʼaphir uñtatänwa. Chiqansa, ángulo de inclinación jilxatatapax parte frontal ukarux sum jark"aqäna, ukampis producción ukax ch"amäxänwa. Ukatjja, nayraqatan alaya cheqapajj jan waltʼayataw uñjasirïna, ukat mä proyectil ukan chʼalljjtayasispa ukhajja, janiw ricochetäjjänti.
  Stalin jupax amparap luqxatäna ukat bunker ukar chhaqtäna, jutir nazis ukan ch"axwawipax qalltawayiwa. TA-400 ukat Yu-287 ukax reversa-swept wing ukampiw ataques aéreos ukanx chikancht"asipxäna.
  Ukat mayampiw radion chʼiwinakapamp irpata misil balísticonak apsupjjäna.
  Kremlin markax wali jan walt"awinak katuqawayi.
  Stalin jupax Moscú markan t"ijtäwipat wal amuyt"äna.
  Mayo chika phaxsinxa, Asia Central uksan wasitat jaljañ tukuyasaxa, nazis ukanakax inti jalsu tuqit inti jalant tuqit Moscú markaruw nuwasipxäna. Ukat yaqha jachʼa nuwasïwiw utjäna.
  Soviético soldadonakajj wali chʼamampiw nuwapjjäna. Ukampis chʼamanakajj sinti jan kikpäpjjewa. Ukhamarakiw E-75 Tiger-3 tanques ukanakax ch"axwawinakan uñstawayi. Ukat jach'a "Pantera" -3. Ukham nuwasiñanakax, sañäni, wali muspharkañawa.
  Mayo phajjsi tukuyarojja, junio phajjsit qalltaruw nazinakajj Moscú markar niya taqpach muyuntañ tukuyapjjäna.
  Stalin chachajj capitalan qhepararakïwa ukat jiwañkamaw ukan saytʼasini sasaw wali jachʼat yatiyäna.
  Moscú markax bombardeanakampi ukat bombardeonakampiw jiwayat uñjasiwayi. Jupajj wali chʼamani líneas de defensa ukanakamp muyuntatänwa, ukanak atipjañatakejj janiw ukhamakiti. Jachʼa municionanaka ukat manqʼañanakajj capitalanwa utjäna.
  Ukat uraq manqhankir markan Stalin chachajj mä jukʼa jan kuna jan waltʼäwin uñjaskäna.
  Hitler chachajja, 22 urunak saraqkipan chinuqa phaxsit 1945 maranxa, Jachʼa Chʼaxwäwi Patriótica qalltatapatxa chiqpachapuni pusi maraw pasxäna, ukat capitalar jan waltʼayañ jaytañapatakiw mayïna, ukat uka lantix artillería ukat avionanakampiw sistematicamente tʼunjäna. Ukat jan axsaras bombampi bombardeasipkakiñäni.
  Ukat uka nuwasïwix sarantaskäna ukax Siberia markaruw sarxäna. Sverdlovsk ukat Chelyabinsk uka markanakax janïr uka markanakax ch"uqimp ch"uñump ch"uñuntat uñjatäkipanx apsuñaw wakisïna... Junio phaxsit tukuyarux julio phaxsit qalltasinx panpachan jach"a markanakax qala chuyman ch"axwäwinakat qhipat katuntatäpxäna... Alemanes jupanakax Siberia uksanw sarnaqapxäna. Mayat mayat soviético markankir ayllunakajj tʼunjatäjjänwa.
  1945 maran septiembre phajjsinjja, nazinakajj Novosibirsk markaruw jakʼachapjjäna. Uka asentamiento ukatakix ch"axwawinakas utjarakiwa.
  Ejército Rojo ukax local milicias ukanakamp chikaw ch"axwawayxi. Tamarax akanx mä heroína ukham ch"axwawayaraki.
  Septiembre phaxsit tukuyaruw purini, chhijchhix walpun purini ukat thayarakiw purini. Ukat imill wawanakan batallón ukax q"ala kayukiw nuwasipxi ukat muspharkañ heroísmo uñacht"ayapxi.
  Ukat nuwasirinakax panteranakjamaw nuwasipxi.
  Tamarax mä turno churäna, q"ala kayumpiw mä explosivo paquete de carbón jaquntäna ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Janiw khitis jark"kañäniti! ¡Janiw khitis atipjkistaspati!
  Yaqha imillanakax jan ch"amanïsaw arnaqasipxi:
  - Jiwañäniwa, ukampisa janiwa katuyasxañäniti!
  Ukat ch"axwäwix sarantaskakiwa...
  Novosibirsk markax noviembre phaxsit qalltasinw jaquqaniwayi... Ch"axwäwix sarantaskakiwa. Unión Soviética ukax wali ch"amampiw capitulatäna. Moscú markax jark"antatänwa ukatx nina naktäwimp phuqhantatänwa.
  Uraq manqhankir markanx mä estratégico suministro de alimentos ukat municiones ukanakaw imatäna, ukhamat mä qawqha pachanakax katxaruñjama.
  Alemania markankirinakajj sapa kutiw uka markar bombampi bombardeapjjäna.
  Ukhamarakiw machaq jach'a tank "Rata" ukaw utjäna. Aka maquinax pä waranqa tonelada pesa ukat walja pistolanakampi armatänwa.
  400 mm armadurani uka autox mä tanque de ruptura ukham apnaqatäna... Combate yant"äwinak pasawayi...
  Ukampis erizonak patxaruw chʼalltʼasïna ukat kamikaze sat pilotow tʼunjäna, jupaw juparux chʼalltʼäna.
  Ukhampachasa, mä machaq tank "Rata"-2 ukaw uñstawayi, juk"amp jach"a ukat juk"amp llamp"u...
  Stalin jupax 1946 maran machaq maraw Moscú markan amtawayi, ukax jichhakamax janiw apsutäkiti. URSS markan jachʼa pʼeqtʼiripajj mä milagroruw jaktʼaskäna. Moscú markax chiqpach fortaleza markaruw tukuwayi.
  Manq"añanakax yaqha pä maraw utjaspa, ukatx bombardeo ukat bombardeo ukanakat jaqinakan juk"aptatapatx juk"amp pachaw utjaspa. Ukampis municionanakajj kunjamsa jankʼak nuwasipjjäna ukat kunjamsa nuwasipjjäna ukarjamaw lurasïna.
  Ukhampachasa Beria kullakajj akham sänwa:
  - Inas Stalin masix Hitler jupamp chika jiwasan qhispiyasiñasat iyaw saspa?
  Jach"a Comandante En Jefexa, amparapampiwa mesa patxaru wali ch"amampi ch"allt"asa akhama arsuwayi:
  - ¡Janiw caníbales ukanakamp parlkti Lavrenty! ¡Amuyatati!
  Beria kullakajj mä jachʼa jachʼa tukusaw akham säna:
  ¡Mä milagro suytʼañäni!
  Stalin chachajj akham sänwa:
  -Pacienciampi ukat mä juk"a ch"amachasiñampi!
  . EPILOGO UKA TUQITA
  Machaq 1946 marax local ch"axwäwinakanw lurasïna. Alemanes ukat japoneses ukanakax juk"at juk"atw taqi jach"a markanakar katuntapxäna. Verkhoyansk markax agosto phaxsin qhip qhipa uñt"atawa. Alemanonakax machaq tanques AG-50 pirámide ukham uñt"atäpxänwa.
  Tamara kullakampi equipopampejj Verkhoyansk markanwa wal chʼajjwapjjäna.
  Imill wawanakax kunjamtï nayrax lurapxirïk ukhama, q"ala kayuni ukat bikini ukankapxänwa.
  Jiwañkamaw saytʼasipjjäna. Ukat qʼala kayunakapampix jiwayir chʼamampiw phallañ paquetenak jaquntapxäna.
  Ukat ukat, kunapachatix municionanakax tukusxän ukhax sotano ukat túneles ukanakat taiga ukar mantañ atipxatayna.
  Armanak apthapisin wasitat chʼaxwañatakis wakichtʼatäpxänwa, guerrilla chʼaxwäwis utjkchïnsa.
  URSS markanx zonas partidarias ukanakaw uñstawayi, ukatx uraq manqhan mä ch"axwäwiw utjawayi.
  Capitalajj wali chʼamanïskänwa, ukatwa Hitler chachajj manqʼat awtjañ munäna ukat soldadonakapar qhespiyañ munäna, jupanakatjja waljanipuniw jiwjjapjjarakïna.
  Ukañkamasti, imill wawanakax kunayman tuqinakat ukat kunayman tuqinakatw nazis ukat japoneses ukanakar tukjapxäna.
  Yämas Natasha kullakampi ukat jupan equipopampi.
  UKAT ukhamaw tukuwayi wasitampi V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi T -34-85 uka qillqatanaka. autox chiqpachansa _ pachpa , janiwa machaq . UKAT pusi tunka mara tukuyataki suxta uru marat mararuw uñt"ayasi jan apnaqañjamawa .
  MÄ Akana Ukat AG -50 ukat juk"ampi. Amtayaraki jask'a pirámide ukax mä juk"a pachanakanwa Ukampi Wali jach'a barril ukax mä juk"a pachanakanwa . K'añasku taqpacha suxta tunka phisqha toneladanaka . Thixni armadura ukat armadura co taqini ángulo ukaxa 250 mm aynacha tilt'aña . Taki conchas ukanaka T -34 ukaxa wali ch"amawa jan mantañjamawa .
  Superman Natasha sat kullakaruw uñtʼayi V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi chuym usuchjasiña hissed ukax akham siwa :
  - Akaxa Kunjama lurawi ! Thaqhir saraña qullu !
  Futurista-Angelica ukat juk"ampinaka ukatsti uñch'ukiskäna . Jichha Jupanaka ukankanawa V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi jupana sarawi bikini ukax mä juk"a pachanakanwa . UKAT kunasa _ _ . jiwaki winu ukana amuyunakax wali askiwa .
  MÄ Svetlana kullakajj akham sänwa: ukax ch"amanchatawa ukana apruwichaña q"ala kayukiw sarnaqapxi talonanaka Ukat sarañäni tanka _ . Jupa hissed ukax akham siwa :
  - ¡ Maniobra ! Sapa ¡ maniobra ukat !
  AG -50 ukax mä juk"a pachanakanwa ch"amani 105 mm cañon ukax mä juk"a pachanakanwa Ukampi qawch'asa trumpa ukat 100 EL . Jupa kapasa nuwaña ukana jach'a jaya chiqanakanwa jikxatasi . Tem ukatsti , y kimsa tunka pusini Ukampi suma armadura ukat armadura janiw kunas wakiskiti . Maya nuwaña Ukat tukuyañataki .
  Svetlana kullakajj akham sänwa: qalltawayi ritmu Soviético ukat juk"ampinaka tank ukax wali askiwa . Akana jan wali amtani ukatsti ch'axwañanaka . proyectil ukax mä jach"a uñacht"äwiwa ukampinsa mä juk'a llakinaka armadurax wali ch"amawa . Ukampinsa A utjrini ukatsti wali sumawa . MÄ taqi kunat sipansa ch'ama colossal - uranio ukat juk"ampinaka núcleo ukax mä juk"a pachanakanwa .
  Superman Natasha sat kullakaruw uñtʼayi -sasawa jiskht"äna jupankirinaka wila ch"uxña laka ch"akhanaka : 1.1.
  - Ukaxa icononaka Ukampi llakisiña ajanunaka mayampi _ . imperio ukaxa ¡ yuriña !
  Futurista Angelica kullaka _ apnaqasa ch"axwaña. q"ala kayukiw sarnaqapxi ukat ch"iyar ñik"utanaka kayunakapa . proyectil ukax mä jach"a uñacht"äwiwa phuqhata V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi janirawa sayt"atäña piramidal ukham uñt"atawa tank ukax wali askiwa . UKAT sasaw liwxatasïna Ukampi armadura ukat armadura V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi ricochet ukax mä juk"a pachanakanwa . Ya Wali jupa oblicuo ukaxa wali ch"amawa Ukat cementado ukampi luratawa .
  Alemán aru tank ukax chiqpachansa pachpa , jan mantañjam , ukampi taqini ángulo ukanaka ukampinsa Taki IS -7 ukat juk"ampinaka. MÄ chiqpachansa Kawkhana nayrja juparu T -34-85 uka qillqatanaka.
  Wasitampi Alemán aru ukatsti ... Svetlana ukax ch"amanchatawa q"ala jan isinïña talona ukana frenonakax wali ch"amawa . UKAT could ukatsti evade tanka ukhata atipt'aña . Ukhamipansa sint'ata waxt'a ukatsti uka taypinxa liwxatasïna taqi kunasa jak'ankiwa .
  Superman-Natasha ukat juk"ampinaka V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi thithi sasaw säna :
  - Jisa Nanaka Ukat ¡ janiw kunas utjkiti !
  Futurista Angelica kullaka chuckled sasaw säna . Jupa thaya tuqiru plucked ukax mä juk"a pachanakanwa Ukampi nayapacha sujetador _ . qhananki jach'a ñuñu Ukampi phirisa chuchu _ . Jupax kisunakap q"ala ch"uqt"asïna jupankirinaka perla kisunaka _ . UKAT ukax tuiteó :
  - Ajjsaraña Janiwa anatañanaka V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi ¡ hockey sat anattʼaña !
  UKAT ukax ch"amanchatawa wila ch"uxña chuchu ukana ukatsti . Ukhama Akana jupa atriwiru Ukat chispiña warmi-supay . MÄ Inasa suma chuymani , ruso anjila uñacht'ayaña .
  proyectil ukax mä jach"a uñacht"äwiwa tʼijtjjäna ukhata Janiwa sintipuniwa jach'a muxsa ukat juk"ampinaka . Uka chiqat pasawayxi ... Ukat phuqhata chiqapa V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi trumpa Alemán aru autonaka AG.Ukax mä juk"a pachanakanwa . sasaw säna jupana justaña phallaña galletanaka .
  UKAT Taqini pusi imillanaka mä arumpi , jupanakax larusipxäna :
  - Maya , pä - I ¡ ukax wali askiwa ! Fritz jilatajj ukhamänwa Ukata wajjranaka Ukatsti ukatsti !
  UKAT Kunjama thalsuña Jupanaka jupankirinaka q"ala kayukiw sarnaqapxi kayunakapa . Akana Aka imill wawanaka ! MÄ Kunawsa ukana ch"axwaña apnaqaña q"ala jan isinïña pecho ukax _ . V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi pataka maya kuti juk'ampi suma luraña .
  Superman-Natasha ukat juk"ampinaka Ukampi sixsi uñjasiwayiwa :
  - Akaxa tanka Jichha Taki jiwasaru jan kuna usunïñapataki . Ukampinsa Kunjama jupana t'unjañataki ?
  Zoya kullaka Ukampi sixsi ukax akham amuyt'ayatawa :
  - A V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi ch"axwaña waka uywaña estilo , jiwasax jupana ¡ janiw kunas paskiti !
  Svetlana kullakajj akham sänwa: jank"aki luraña sartawi jupana tank ukax wali askiwa . Ukampinsa uñisiri , mä akatjamat ukatsti kutt"awayxäna Ukat sasaw jankʼak arsüna ukat tʼijtʼañataki . Jupa jank"aki luraña muspharkañawa fast : taqi kunasa pachpa turbina de gas ukampi motorajj wali sumawa . UKAT ukawa qhana juk"ampi jank"aki _ . T -34-85 uka qillqatanaka.
  ukhama iliphanti t"ijtxäna ukhata Pugs ukax mä juk"a pachanakanwa . Taqini would janiw kunas utjkiti . Ukampinsa elefantenaka kunjamsa uk yatiña unxtayaña ukampinsa Wali jankʼakiw ukham lurapjjäna .
  Superman Natasha sat kullakaruw uñtʼayi colerata ukatsti yaqha chiqar sarxapxi Ukata armadura ukat armadura q"ala kayukiw sarnaqapxi kayu Ukat ukatsti akham sasaw arnaqasïna :
  - Akaxa ! Waliki Kunjama taqi kunas pachpaki Nanaka qhipharuw qhiparapxäna ukhata fascistas ukanakax !
  Zoya kullaka Ukampi llakisiña V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi aru , q'uchu : .
  - Taqi kuna jan lurañjamäki , lurañjamäki V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi jiwasanki akapachanxa !
  UKAT sasaw ch"allxtasïna jupana chukinaka , saminaka lamina qurimpi lurata .
  Futurista Angelica kullaka Ukampi kusist'aña q'uchu ukat _ . antutata yaqha proyectil ukax _ . Kuna nuwaña V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi blindado ukanakampi popa ukat juk"ampinaka Ukat pʼakjatäna .
  - Sarapxañani jïsa samkanaka jan uñjkañ ... Tejer jïsa coronas ukanaka tarde ... amukt"aña ukawa Gerasim sat chachan sutipa kuna pachasa ! _ _ . Jichha Jupa sasaw juramento luratayna q'añu arunaka !
  Svetlana kullakajj akham sänwa: wali ch"amampi uñjasiwayiwa :
  - Checkmate ukaxa tuqinuqt'asiñax _ . vulgar !
  Superman Natasha sat kullakaruw uñtʼayi kuns munäna _ _ _ . saña amuytʼasir jaqe . Ukampinsa Akana uñstiri yaqha fascista ukham uñt"atawa tank ukax wali askiwa . Ukana aka maya kuti E -75 ukatsti juk"ampi. Pachpa Waliki jark"aqatawa V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi nayraqata , ukampis walja juk'ampi Ukampi tablas ukanaka . Chiqpachapuniti, . kimsa tunka pusini jupana Taqini ukhamaraki Janiwa pierce ukax mä juk"a pachanakanwa .
  Ukana aka pachanaka , Zoya jaquntatäna Ukampi nayapacha sujetador . UKAT qhananki wila ch"uxña chuchuxa .
  Umi Ukat ukax ch"amanchatawa chuchuña ukana ukatsti . pistola ukampi irnaqawayi ...
  proyectil ukax mä jach"a uñacht"äwiwa wasitampi phuqhata chiqapa V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi trumpa walja pistolanakampi . UKAT pataka phisqha milimétrico ukax mä juk"a pachanakanwa mä pistola mistunitayna ukhata uta luraña .
  UKAT aka Alemán aru sasaw jankʼak arsüna t"ijtxäna _ Waliki phurma apsuñani ukhata jach'a uta juk"ampi jark"aqatawa autonakax _ . atipjaña Ukata troncos ukanaka .
  Superman Natasha sat kullakaruw uñtʼayi wali kusisita sasaw sapxi :
  - Akaxa ¡ uñjapxam ! Nanaka ¡ jiwasax atipt'apxtanwa !
  MÄ Akana Ukat kimsïri tank ukax wali askiwa . Ukana aka pachanakax " reyal". león sat chachajja " sasa. U juparu arma , bombardero calibre ukaxa ukatsti 450 milímetros ukch'akiwa . Ukhama Jisa fuck , ukhama juk'aki taqi kunasa Janiwa ukhamarakiw uñstani .
  Superman Natasha sat kullakaruw uñtʼayi ukana aka maya kuti amtata illapt'aña jupa pachpa _ . Nayajj ukanak apsuwaytwa sujetador _ . Kawkiri ukana jupana taqi kunat sipansa _ . altu , ukat elástico ukaxa wali ch"amawa pecho _ . Fresco ukhama _ . ukana imill wawanakax . UKAT ch'axwiri Kunjama ukax apsuñapawa Ukat prensas ukanaka rubí satawa chuchuxa .
  proyectil ukax mä jach"a uñacht"äwiwa jaltxataynawa ... Ukat " Royal león " katuqawayi chiqapa V. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi tronco ukaxa . UKAT jach'a k'añasku Kunjama phallañataki . Kuna Ukat parisa sayt"atäña Ukata ukatsti juk"ampi tankanaka ukat tʼijtjjäna ukana yaqha patak patak jaqinakawa metros ukch"akiwa .
   Jïsa Ukat kimsa tunka pusini ukatsti chʼallxtasïna . K'añasku k'achaki Janiwa ukatsti _ _ sasaw uñstawayi ch"iyjata ukhata uraqixa .
  Futurista Angelica kullaka ukampinsa nuwaña ukana uraqir puriñkama nayraqata , arnaqasiña :
  - ukhama caballonaka asnunaka !
  UKAT sasaw amenazatäna Fritz jilatajj ukhamänwa puñchu .
  Superman Natasha sat kullakaruw uñtʼayi ukawa satisfecho , ukat sasaw jachaqt"asïna perla , wali jach'a kisunaka : 1.1.
  - Akaxa Nanaka dado Ukata ¡uñisirinakarux ! Kunjama ukax sañ muniwa !
  Zoya kullaka q"uchu , ukampi kusisiña : 1.1.
  - Munasiña Ukat ¡jiwaña ! Waliki Ukat ¡ jan wali ! Kuna qullanawa Kuna jucharar ... A nayaru yatiña Taqini ¡ mä kikipa !
  UKAT imilla ukatsti yaqha chiqar sarxapxi q"ala kayukiw sarnaqapxi chara Ukata metal ukata .
  Jutiri jan wali amtani E -100 ukhawa. K'añasku jan wali _ . UKAMPI bomba lanzador ukax mä jach"a uñacht"äwiwa ukatxa 75 mm _ . cañon ukax mä juk"a pachanakanwa Ukampi Wali jach'a barril ukax mä juk"a pachanakanwa . Aka usuchjaña modificación , ukat kapasa phuqhaña ruli Ukat ch"axwiri tankanakaw utji . MÄ paqallq tunka phisqhani milímetros pistolanakampi Taki Soviético ukat juk"ampinaka tanka wastanti ukax walikïskiwa .
   MÄ trumpa bombardero sat jaqe llawuntata cap .
  Superman Natasha sat kullakaruw uñtʼayi jupa pachpaw ch"axwäna ukana yanapa q"ala kayukiw sarnaqapxi kayunaka , ukat ukax tuiteó :
  - Walikiwa , jiwasaxa jupana ukatsti ?
  Zoya , qala kisunaka , iyaw sataynawa _ .
  - Chiqpachansa jiwasaxa ! _
  Futurista Angelica kullaka wila ch"uxña chuchu ukax ch"amanchatawa ukana ukatsti . pistola ukampi irnaqäna . ukatsti thuqhuña jiwayir jaqi cargo luraña . UKAT sasaw ch"axwapxi mä juk"a pachataki jisk'a ukampis _ . ukampinsa jach'a trumpa Alemán aru pistolanakampi .
  Svetlana kullakajj akham sänwa: wali kusisita ukax tuiteó :
  - ¡ Jach'akiwa ! MÄ Jichha churaña Nina ¡ naya !
  UKAT ch'axwiri Pachpa qhananki nayana torso ukaxa wali ch"amawa . U taqini pusini turax ukana alturapaxa wali jach"awa . UKAT Wali ukampinsa suma uñnaqt'ani , sexy , seductora . Ukatsti Ukampi ukhama imillanaka Nayax muntwa lurañataki munasiñampi . Suma kunas _ . Inasa ukaña aski jupanakaru ? Inas ukax _ . yaqha imill wawanaka !
  UKAT Akana tawaqu katjata kuna pachatixa _ cap qalltxiwa jist'araña . UKAT apnaqaña nayana wila ch"uxña chuchu ukhama _ . ukax antutañapawa proyectil ukax mä jach"a uñacht"äwiwa Ukata Alemán aru bombardero sat jaqe .
  MÄ fritz ukax mä juk"a pachanakanwa Janiwa apnaqata ukampinsa Ukat nayra blink ... kunjamsa ukax apsuñapawa Ukat phallawayi ... In Taqini ladonaka ch'iqxtata cigarro pitaña metal ukata .
  Svetlana kullakajj akham sänwa: ukatsti ch"allt"ata jumapacha ch'ullqhi amparanaka Ukat ukatsti : .
  - Nayaxa wench chiqa dragón !
  UKAT Kunjama ¡ larusiña ! UKAT apsuñani jïsa _ . uñacht"ayañapawa lengua !
  Superman Natasha sat kullakaruw uñtʼayi umi Ukat wali kusisita q'ucht'asax akham siwa :
  - ¡ Patriota ! Soviético ukat juk"ampinaka patriota ukhamawa ! Qawqha Fritz jilatajj ukhamänwa jiwayata jumax !
  Zoya kullaka sasaw apthapipxi mä q"uchu , ukat ch"allxtaña q"ala jan isinïña pecho , ukax sarantaskakiwa :
  - ¡ Patriota ! Wila patriota ukhamawa ! UKAT ukana imillanaka Taqini jupana samkanaka !
  UKAT Pachpa ch'axwiri Kunjama ukax apsuñapawa Ukat ¡ jach'at larusiña ! UKAT uvula ukaxa uñacht'ayañapawa ! UKAT sonrisa kisunaka - ñik'uta !
  UKAT q"ala kayukiw sarnaqapxi kayunaka ukax sarxaniwa palanca ukax ...
  Aka chiqan imillanakax qhanaw wali suma jikxatasipxi, mä nayra tank utjkchispas ukhama. Ukat jupanakax partidista ukhamaw sarantasipkaki.
  Ukampis 1947 maran abril 20 urunak saraqatarojja, Moscú markaruw machaq nuwasiñ qalltäna. Japoneses, turcos ukat taqpach anqäx markankir soldadonakax ukan chikancht"asipxäna.
  Qhepatjja, Hitler chachajj paciencianïjjänwa, ukatwa URSS markar tukjañ amtäna. Ukat Stalin jupamp chika, jupamp chikachasiñaw guerrillero ch"axwäwimp kunatix waliw Rusia markan territoriopanx nakhantaski.
  Kunjamakitix, Moscú markax t"unjatäspa ukhax ch"axwäwix jan pächasisaw tukusxani.
  Ukat mä amtañ, general asalto qalltawayi.
  Ukhamarakiw super-pesado tanques "Rat" -2, "Monster", E-200, E-500 ukat yaqhanakampix uka ataque ukarux sarapxarakïna.
  Mä tuqitxa, uka markarux misiles balísticos ukanakampiw jawq"japxäna.
  disquetes invulnerables ukanakax apnaqatarakiwa . Ukhama armada.
  Alenka ukat jupan equipopax jan axsarasaw alemanes ukanakamp jikisipxäna ukat mä nuwasïw churapxäna.
  Alyonkax q"ala kayunakapamp mä granada jaquntäna, mä phallawimp jaquntäna ukat arnaqasïna:
  - ¡Rusia ajayutaki!
  Anyuta, uñisirinakar ch"axwasa, ukat uñisirinakan filanakapar khuchhuqasa, q"ala talonapampiw chillqt"asïna, jiwañan paquete ukar atipt"asa:
  - ¡Comunismo jach"a kankañapataki!
  Alla kullakajj URSS markan uñisirinakaparuw pallapallanak jaqontäna ukat qʼala kayunakapamp bomba jaqontäna, ukat akham sasaw jachʼat arsüna:
  - ¡Mama Rus-atakix comunismo tuqinxa!
  Mariax uñisiriruw suma amtampiw nina naktayaña, ukat jan axsaras jupar khuchhuqasa, kisunakap qhant"ayasaw akham säna:
  - ¡Rusia markax machaq irpiriruw munasi!
  Matrenax uñjäna, ch"axwañampi ukat jan axsaras uñisirinakapar t"unjasa, ukat q"ala kayunakapampix yaqha jiwañ regalo churasa:
  - Chiqpachansa, ¡ukaxa wakisiwa!
  Ukat lanzamientopatxa, pista ukar jaquntatäna, alemán pä tanques ukanakax ch"axwapxäna.
  Marusya, nazis ukanakar pallapallanakampi, ch"amampiw akham säna:
  - ¡Taqi kunasa URSS markanxa utjataynawa, ukampisa uñisirinakaxa jakhüwi aptapxatayna!
  ¡Ukat qʼala talonampixa, ¡kunjamsa jiwayir jaqinakaru ukat jan jarkʼat jaqinakar lanzani!
  Alenkax amigonakapar ch"amañcht"äna:
  - ¡Janiwa Rus' imt'añatakixa jank'akikiti! ¡Ukham lurañanakas utjarakistuwa!
  Ukat qʼala kayupan kayunakap tʼunjañatak mä tʼunjir regalo jaqontani.
  Anyuta, nazis ukanakar pallapallanakamp jiwayasax aka tuqitx iyaw sataynawa:
  - ¡Uñisirinakasaruxa wali ch"amampiwa jawq"jañäni, Pata Jawiraxa janiwa wañt"kaniti!
  Ukat qʼala, muruqʼu talonampixa, imill wawax chʼamampiw uñisiriparux katuni ukat katuyasini.
  Alla, nazis ukanakar ch"axwasa, ukat mä hondat mä explosivo antutasa, q"ala kayunakapampix q"ipi jaquntasax akham sasaw apsuwayxi:
  - ¡Mä superman ukhamakïniwa - khititix Stalin lanti!
  Mariax muspharkañ chiqaparuw ch"axwäna, ukat q"ala kayunakapamp granadanak jaquntäna, ukat akham sasaw akham säna:
  - Taqi kunasa janiwa mayjt"kiti, taqi kunasa askikiwa!
  Matryona, Fritz ukarux suma amtat ch"axwawinakampiw t"unjawayxi. Ukat uka qhipatxa, qʼala kayumpiw tank jan waltʼayasax akham säna:
  - ¡Jiwasax jan mayjt"ir ukhamarak heroico munañasampi!
  Marusyax q"ala kayumpiw mä taqpach granadanak jaquntäna. Ukatwa nazis sat jaqenakan autopropulsed pistolapajj kuttʼanjjäna ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Nayaxa wali ch"amani!
  Alla, nazis ukanakat transportador ukar mä lanzamiento ukamp jaquqanisa, granadas q"ala talón ukamp jaquqanisa, uñjäna, chiqañchasa:
  - Janiwa nayakiti, jan ukasti jiwasa! ¡Taqi kunas jukʼamp chʼamaniwa!
  Alyonkax ch"axwañ amuyup jach"anchayañatakiw q"ucht"awayi, sarkasax composición lurawayi. Ukat mayni imillanakax nazis ukanakar pallapallanakampiw pallapallanak apthapipxäna;
  Jiwasax URSS markan imill wawanakapätanwa,
  Ukax mä antorcha ukhamawa taqi uraqpacharu ...
  Uñacht"ayañäni, mä uñacht"äwin jach"a kankañap yatipxañäni,
  ¡Akanx heroico lurawinakaw q"ucht"ata!
  
  Imill wawanakax wila bandera manqhan yuripxatayna,
  Ukat qʼala kayukiw thaya taypin tʼijtʼapjje ...
  Phuchanaka ukat yuqall wawanakax Rus ukan ch'axwapxi,
  Awisax noviax uka waynarux mä rosa churaraki!
  
  Uraqpachan mä wila banderaw utjani,
  Ukham qhant"am, mä antorcha-llamarjama...
  Taqi kunat sipansa, mä heroico columpio ukaniwa,
  ¡Ukat banderajajj wilar uñtataw lliphipi!
  
  Jan iyawsapxamti, maldito fascista ukax janiw paskaniti,
  Ukat rusa ajayupax janipuniw chhaqtkaniti...
  Atipjäwinakax mä jan tukuskir cuenta jist"arañapawa,
  ¡Khitirus aruntt'apxañäni ukat aruntt'apxañäni !
  
  Rusia markax wali suma markawa,
  Jumax comunismo ukx jaqinakarux churtawa...
  Wiñayataki Diosax khuyapayasiñampiw churäna,
  ¡Tayma markataki, kusisiñataki, qhispiyasiñataki!
  
  Uñisirinakax janiw Awki Markar atipt"añjamäkaniti,
  Ukat qawqha qhuru ukat kʼari chuymanïkchïnsa...
  Jiwasan jan atipt"ir oso rusa,
  ¡Rusia pallapallax atipjatapatxa wali jach"anchatawa!
  
  Suma soviético marka, .
  Ukankir imillanakax wali suma uñnaqt"anïpxatapat jach"añchasipxi...
  Jupax yurïwipat wiñayatakiw churasiwayi,
  Ukat jiwasax Komsomol ukankirinakax chiqapar sarnaqapxañäni!
  
  Moscú markan anqäxapanw ch"axwapxta,
  Mä thaya thayt"awi, ukat imillanakax q"ala kayuni ...
  ¡Janiw Awki Marka Supayar churañäniti, ¡
  Jichhax ch"uqimpiw chiqaparu ch"axwañasa!
  
  Ukhamajj wali colerat imill wawanakajj nuwasiñ wal munapjje,
  Ukat jupanakax mä q"ala explosión-paquete ukaruw talón ukamp jaquntapxi ...
  Jupax fascista ukhamakiwa kunatix jupax wali suma uñnaqt"aniwa,
  Chiqansa, ¡mä jan wali Caín ukhama!
  
  Uñisirinakax janiw imill wawanakar atipt'apkaspati,
  Jupanakax ukham warawaran manqhan yuripxatayna...
  Jan atipt"ir monstruox jiwasan osowa, .
  ¡Khitis Pachamamar warmir tukuyäna!
  
  Jiwasax rusa imillanakax wali suma jaqinakätanwa
  Jiwasax janiw t"aqhisiyawinak ukhamarak escarcha ukar axsarktanti...
  Ukat jiwasax jaqunukuñäni, jan wali jaqinakan nuwasïwiparux iyawsañäni,
  ¡Uñisirix dosis ukanx loco ukhamaw tukuni!
  
  Jupanakax Moscú markat uñisirinakarux jayarst"ayañ atipxatayna,
  Jupax jach"a ch"amampiw phuqt"ataskchisa...
  Jiwasax imill wawanakax wali jach"añchasipxtanwa,
  ¡Uñisirinakax taqiniw sepulturanakapar chhaqtxapxani!
  
  Janiw iyawsañakiti, uñisirinakax janiw Rus-arux atipt"apkaspati,
  Kunjamakitix sapa caballerox pañales ukanakat juti...
  Uka uywa katurix anatañaruw tukuwayxi,
  ¡Ukat uñisirix wali wawakïskiwa!
  
  Ukampis rusa ajayu, jach"a ajayu iyawsaña,
  Ukanxa, yatipxtawa, ukham ch"amanakax imantatawa ...
  Ukax uñisirinakaruw ch"allt"atäni, .
  Chiqansa, ¡caballeronakax nuwasïwinakanx janiw atipjatäpkiti!
  
  Pächasiñanakam jaytapxam imillanaka
  Jiwasax akapachan juk"amp jan axsart"ir uñt"atätanwa...
  Supayan walja tamanakap infiernor jaqunukuñäni,
  ¡Taqi uñisirinakaparux baño ukan ch"allt"añäni!
  
  Qullan chʼaxwäwix tukusxaniwa
  Aka planetanx sumankañaw utjani ukat alwax utjani....
  Jupax wiñayatakiw intimpi uñt'at churata,
  ¡Wiñayatakiw verano nina nakhantayaña!
  
  Ukat comunismo wiñay jach'añchäwi,
  Ukat Lenin ukat jach"a Stalin ukax jiwasanakamp chikaw jikxatasipxi ...
  Mä wila wartäwi peliculanxa, jichhakiw fascismo, .
  ¡Ukat jiwasan munañasax acerot sipan juk"amp ch"amaniwa!
  
  Rusia markax patak patak maranakaw apnaqaski
  Ukat taqpach universoruw kusisiñ churäna ....
  Mä puñchun acero ch"amapaw munasiraki
  Ukat wali yatiñani, ukampis ¡mä amuytʼasir wartawi!
  
  
  
  LAJANAKAX MUJERRA ARMA UÑACHT"AYAÑAPATAKI
  Gerda, Charlotte, Magda ukat Christina, jupanakax uka pachanx Tigre ukan yant"atapxänwa, jupanakax mä modelo prometedor uñstayapxarakïna: Panteras -2. Imill wawanakax motor ukat transmisión ukanak mä cuadraruw uchapxäna - chiqaru, ukat torrex jisk"a jisk"a ukham lurapxäna. Ukat caja de cambios ukax motor pachparuw uchatäna. Ukhamatwa, "Pantera" -2 ukax pä metros ukch'a silueta ukhamaw tukuwayi, ukatx tripulantes ukanakax kimsa jaqiruw jisk'achasiwayi. Casco nayraqatan armadurapan thiyapax jach"a qullunakanx 120 mm ukharuw jilxattawayi, ukatx ladonakapax 82 mm ukharuw jilxattawayi. Ukat torrenakax 150 mm nayrakama ukat 82 mm ladokama, laderas ukanakankiwa. Uka pachparakiw taqpach autojj 35 toneladaruw jiskʼachasïna, ukhamatwa 700 caballos de fuerza motorampi sarnaqañatakejj yanaptʼäna, ukat tanquejj jukʼampiw jankʼak sarnaqäna ukat maniobrañjamarakïnwa. Uka pachparakiw auton patenciapax juk"amp sumaptawayxi, ukat chasis ukax juk"amp k"achawa ukat askichañax ukat uñjañax juk"amp jasakiw. Taqpachanx suxta rodillos ukanakaw utji, ukax wali askiwa ukat wali askirakiwa. Hitler jupax "Panther" -2 ukarux walpun munäna ukatx pusi tunk kimsan uru sata qallta phaxsitw uka serier mantawayi. Autox wali askiwa, mä suma, armadura ch"uqt"ayir ukat jank"ak ch"axwañ pistola. Jupax irnaqäna ukat jankʼakiw sarxäna, ergonomía tuqit wali suma yatxattʼatänwa.
  Ukat jukʼamp wakiskirïki ukajja, lurañajj jukʼamp facilakïnwa ukat jukʼa metalanak munarakïnwa. Ukat uka pachparakiw capital ukan jakañapatakix yaqhachataraki. Ukham jachʼa armaduranakan pendientenakani ukham autor mantañax janiw ukhamakiti.
  Soviético soldadonakajj mä jachʼa jan waltʼäwinwa uñjasipjjäna. Ukhamarus, alemanes, Fau programa ukat sipansa , mä jaqinakan ch"axwañ avión uñstayañatakiw qullqichxapxäna, ukatx XE-162 ukham lurapxäna, lurañatakix sapuru ukat jan qullqini ukat wali k"acha ukat maniobrable.
  Aka maquinax juk"amp suma condicionanakan luratawa, ukatx mä juk"a jasakiw apnaqañataki. Ukat jupatakix janiw ukhamakiti.
  Ukajj soviético ukat aliado soldadonakar jan sinttʼasaw avionat nuwasiñanak lurañapatak uttʼayäna. Uka nuwasir barcojj chʼusakïkäna ukhajja, mä tonelada chikatanikiw pesïna, niya taqpachaw lawat luratäna. Ukatwa uka maquinajj wali sumäjjäna.
  Uka jan walt"awix juk"amp jan walt"ayataw uñjasiwayi, kunatix alemán imillanakax unidades de aviación ukarux activamente mantañ qalltapxäna.
  Albina ukat Alvina jupanakax activamente puntuación qalltapxäna, ch"axwapxäna, mä kamachirjama, q"ala kayukiw ukat mä bikini ukampiw ch"axwapxäna. Ukat uka imill wawanakax janiw chʼaxwañjamäkänti. Ukat jupanak pachpaw uñisirinakarux wali chʼamampiw tʼunjapxäna. Ukat uka rubionakax wali suma uñnaqt"anipxänwa: ¡chiqpach arianonakakïpxänwa!
  Albinax mä suma kayumpiw gatillo ukar ch"allt"i ukat mä qawqha avionetas soviéticas ukanakaruw khuchhuqawayi ukat chhuxriñchjasi:
  - ¡Kimsïr Reich ukar jach"añchaña!
  Alvinax escarlata chuchupampiw gatillo ukar ch"allt"i, ukat kimsa autos soviéticos ukanakaruw ch"allt"i ukat arnaqasi:
  - ¡Jach"a Tayka markasa!
  Imill wawanakamp nuwasiña - janiw ch"amanïpkiti sañjamäkiti. Janiwa, wali qhuru chuymanïpxiwa ukat taqiniruw chʼiyjapxaspa.
  Dashing ukhama taqpachani, aka ejercito. Ukat juyphi pachanx línea de frente ukax estabilizatäxänwa. Mainstein jupax contraataque uñstayäna, ukatx Dnieper uksanx soviéticos soldadonakar atipt"añ atipxatayna, mä par jach"a calderas uñstayasa. Alemania markankirinakajj Leningrad marka jakʼankir nuwasïwiruw kuttʼayapjjäna. Aka chiqanx mä ch"aman línea de defensa ukar atinisipxäna. Ukhamarus, Ucrania markan atipt"atapatx Stalin jupax walja divisiones ukanakaruw aka chiqat apsuwayxi ukatx alemanes ukanakarux ataques ukanakar kutt"ayañapatakiw jaytawayi. Frente ukax ch"amanchasiwayi, ukatx alemanonakax juyphi pachanx taqpach perímetro de ataque uksanx ch"amanchasipxäna.
  Gerdax jupa pachpaw "Panther" -2 ukan ch'axwawayxi, imill wawanakamp chika. Ukat juyphi pachas utjkchïnxa, suma uñnaqtʼaninakax qʼala kayukiw nuwasipxirïna ukat mä bikinimpikiw nuwasipxirïna.
  Gerdax q"ala kayunakapamp joystick ukan botonanakap ch"allt"äna, uñisiriruw ch"allt"äna ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Jach"a kankañani jiwasana imperiosataki!
  Charlotte kullakax q"ala kayunakapamp palanca ukx ch"allt"arakiwa, kimsa tunk pusini torre ukx t"unjawayi ukatx agresión ukampiw chiqanchawayi:
  - ¡Heroes ukanakatakix jach"añchañawa!
  Kristinax escarlata chuchupampiw botón ukar ch"allt"asin jawq"jäna ukat maquina soviética ukar ch"allt"asaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Ukat jach"añchäwi jiwasataki!
  Magda kullakajj pusi ametralladoranak phallawayi, qʼala kayunakapan yanaptʼapampiw infantería soviética ukar chʼiyjäna, ukat akham sasaw akham säna:
  - ¡Wiñay, atipt"ir jach"a kankaña!
  Ukhamat imill wawanakax jan wali ukat q"ala jan isinïpxiwa, muyu talonanakapax lliphipi.
  Ukatxa "Tigre" -2 jak"achasiñatakixa, aka tankaxa, phisqa tunka phisqhani tonelada pesaje ukampixa, arsuwayiwa jark"aqasiña 250 mm nayraqata, ukhamaraki lados 170 mm.
  Ukax mä 88 mm pistola 71 EL, mä wali decente auto.
  Ukat primavera ukanx alemanonakax Italia markanx nayrar sartasipkiwa ukat jan axsarasaw aliados ukanakarux t"unjapxi.
  Jupanakax Nápoles markaruw katuntapxi ukat Sicilia markaruw mantapxi.
  Ukat patak waranq aliados soldadonakax katuyasipxi. Ukat jupanakarux sum t"unjañamawa. Panteras alemanas ukanakax jan jark"ataw jikxatasipxi.
  Ukat imill wawanakax inglés jaqinakarux qunqurt"asisaw q"ala, cincelat kayunakap jamp"att"ayasipxi, ukat suma uñnaqt"aninakan muyu talonanakap lakapampiw llamkt"apxi.
  Junio phaxsinx Aliados ukanakax Normandía markan soldadonak uraqir puriyasaw nayrar sartañ yant"apxi. Ukampis ukanx mä jach"a atipt"äwiw t"aqhisiwayapxi. Mayampiw patak waranq katuntat jaqinaka, ukat walja katuntat yänaka.
  Roosevelt jupax chuyma usump usuntäna ukat jan ch"amanïxänwa. Estados Unidos markax ukham ch"ama ch"axwäw jisk"achañatakiw ch"amachasi. Gran Bretaña markax Fritz ukamp sumankthapiñatakix kunayman amtawinak amuyt"aski. Uka jan walt"awix juk"amp ch"amanchatawa, kunatix juk"amp ch"aman bombardeo ukaw inglés markanakar avionetas jet ukanakamp apnaqasa. Ukat británico chʼaxwirinakax janiw ukham avionanakarux katjapkaspati.
  Ukatwa Churchill chachajj sumankañ mayiñ qalltäna. Ukampis Fuhrer sat chachajj jan jaytjasaw sarnaqäna. Jupax ch"amap amuyasisaw phallaski.
  Ukampis britániconakax suman jakasiñatakix iyaw sasipkakiwa. Ukat ukax Stalin ukarux llakisiyaraki, jupax Fuhrer ukarux tregua ukham uñt"ayi. Hitler jupax kimsa maraw uñisiñanak sayt"ayañ amtawayi, janitix partidos ukanakan sabotaje ukanakax utjkchiti, ukat partidos ukanakax fronteranakapan qhiparapxani, ukat URSS ukax alemanes ukanakarux petroleo ukat t"ant"a aljani.
  Stalin jupax iyaw sataynawa ... Ukat Fritz jupanakax amparanakap jist"arapxäna.
  Nayrïr huelga ukax chiqans Gibraltar markankiwa. Aka fortaleza katuntasaxa, mä juk"a jayaruw África uksar soldadonakar apayapxasma. Kunawsatix fortaleza ukar ch"axwapkän ukhax alemanes jupanakax qhipa fusiles de asalto MP-44 ukanakamp apnaqapxäna, imill wawanakax juk"amp sumaptayapxarakïnwa: jupanakax juk"amp jasakiw ukat juk"amp atiniskañaw lurapxäna.
  Ukat Albinampi Alvinampejj alajjpachanwa nuwasipjjäna, jupanakajj alemán avionanakaruw jukʼamp wakiskiri ukat jankʼak lurapjjäna.
  Ukat aliados ukanakarux ch"iqa ch"iqaruw t"unjapxäna. Gibraltar markax jank"akiw apsusispäna. Franco chachajj Hitler chachan ultimatum ukar iyaw sañapatakiw obligat uñjasïna. Janiw fascistanakax markamar katuntapxañamäkiti.
  Alemania markankirinakajj tankinakampiw jankʼak sarapjjäna ukat uñisirinakajj kawkhantï utjkäna ukaruw phallapjjarakïna.
  Gibraltar markan chhaqhatapatx Krauts jupanakax Marruecos markaruw mantapxäna. Ukat yaqha chiqar sarxapxäna, territorionak katuntasa. Yämas Fritz tankinakax Argelia uksanw sarnaqapxäna. "Pantera" 2 jank'akiw laq'a taypin liwxatasi. Ukajj jukʼamp chʼamani motorampiw modernizatäjjäna, ukat ukajj sartawayjjänwa. "Pántera"-2 ukax pallapallanakarux taqpach satisfactayäna, nayraqatar jark"aqasiñapampi, ukat "Tigre"-2 ukax jilpachx mä muspharkañ tankïnwa. Aliados ukanakax t"unjatäkaspas ukhamaw jaltxapxäna.
  Alemania imillanakax wasar pampanw nuwasipxirïna, jilapartx q"ala kayuni ukat bikini ukamp isthapt"ataw nuwasipxirïna. Ukhamakiwa, mä crema especial protectora ukampiw janchirux ch"allt"apxirïna, ukhamat jan phichhantañapataki.
  Ukatxa katjata inglés jaqina suma uñnaqt"aninakapaxa qunqurinakaparuwa uchasipxi, ukatxa imilla talonanakapaxa ch"allt"asipxi. Ukat jupanakarux wali askiwa, juk"ampirus africanonakax wali kusisitaw lurapxi.
  Pusi tunk phisqhan marax alemanes ukanakatakix wali askipunïnwa, jupanakax África uksanx jilpachaw katuntapxäna, Oriente Medio uksanx. Ukat pusi tunk suxtan mara nayrïr chikatanx India markaruw katuntapxarakïna, ukat Birmania ukat África uksankir markanakarus katuntapxarakïnwa. Ukatx juk"amp jan walt"awinakaw utjawayi, pallapallanakan suministropampi, comunicaciones ukanakan estiramiento ukampi, terreno ukampi, unidades británicas ukat estadounidenses ukanakan sayt"asitapat sipansa. Ukhamarus colonial soldadonakax janiw sinti ch"axwañ munapkänti. Tecnología tuqinx alemanonakax mä jach"a ventaja calidad ukanipxi. Amuyt"añataki, ME-262 X, ukat 1200 kilómetros ukharuw sapa horax saraski, ukatx phisqa avión armas ukanakamp armat ukhamawa. Ukat Estados Unidos ukat Gran Bretaña markanakanjja, nuwasiñatak jukʼamp jan ukajj jukʼamp wakichtʼatäkchisa, janiw avionanakajj utjkiti, ukat bombarderonakajj jukʼampiw utji.
  Ukhamaraki, alemanes ukanakax discotecas , desarrollados, velocidad orden de cuatro sonidos ukanipxataynawa. Jupanakax jisk"a armanakampix taqpach jan walt"ayataw uñjasipxäna, ukax jet laminar ukaruw yuspajara, ukax autonakar muyuntatw jallu purintäna. Ukampis ukham luratapatjja, jupanak pachpaw jan chʼajjwañ puedipkänti. Ukampis mayni tuqitxa, mä bomba alturat jaquntañax wakisirakïnwa, ukat reconocimiento ukan apnaqañax wakisirakïnwa, ukat juk"amp askixa, uñisirinakan autonakaparux jet ukanakamp jaquntasaw ramar jaquntañax utjäna.
  Platillos voladores ukax wali suma armanakawa, jaya chiqanakar sarañataki ukat Europa uksat Estados Unidos markar avionat sarañ yatipxi. Ukat awisax wali suma imill wawanakaw apnaqapxirïna, jupanakax qʼala kayukiw nuwasiñ munapxirïna ukat bikini isimpiw nuwasiñ munapxirïna.
  Akax Gertrude ukat Eva jupanakax t"ijt"apxiwa. Akax pä muspharkañ cuties ukanakawa. Amuyt"añataki, mä ch"iyar jañchin americano jaqiruw katuntapxatayna. Mä troncoruw chint"ata. Ukat ukhamat chacha perfeccionapanx jaya pachaw kayuk sarapxäna, ukat katuntat jaqix janiw kuns amuyasxänti, sinti irnaqäna.
  Ukat jichhax Gertrude kullakax q"ala kayunakapampix disquete apsusaw uka disquete ukarux uñch"ukiwayi, avionetas estadounidenses ukanakaruw jaquqaniwayi. Akax mä nuwasir tawaquwa.
  Ukat Eva kullakax qʼala kayunakapan yanaptʼapampiw mä autox enemigopar jiwayir chʼamampi irpxaruwayi.
  Ukat wali colerat uñisirinakarux rams, ukat Inglaterra ukat EE.UU.
  Alemanonakan uraqir puriñapatakix noviembre phaxs tukuykamaw amtapxäna. Nayraqatxa, janiw khitis aka pachanx suyt"kiti. Chiqansa, pachax janiw sinti sumakiti ukat jakañatakix jan walt"awinakaw utji. Ukampis samarañ urunakax Canal de Inglaterra uksanx umamp jaqt"asisaw uraqir purisma. Ukhamaraki, arumanthi uraqir puriñax askinakaniwa, kunatix arumanakax arxatañax juk"amp ch"amawa.
  Uka pachakamax alemanonakax inglés ukat americano flotanakaruw wal jiwayapxäna.
  Ukhamaw uraqir puriñax jan kuna jan walt"äwimp suyt"ata. Imill wawanakan batallones especiales ukanakax mä ch"aman ch"ama ch"axwirinakäpxañapänwa, jupanakax noviembre phaxs tukuyan thaya pachanx mä bikini ukan q"ala kayukiw jikxatasipxäna.
  Uka uraqir puriñax noviembre phaxsit 26 urunak saraqataruw 1946 maran qalltawayi. Reichstag ukan chhijllawinakap aniversario ukanx Hitler jupax Canciller de Reich ukan irnaqawip katuqawayi.
  Janiw khitis uraqir puriñ jark"irïkänti. Ukat uka chʼaxwäwinxa, walja infantería ukat qhipa piramidal tankinakas chikañchasipxäna. Ukax janiw kuna ángulo ukanx mantañjamäkiti.
  Chiqansa, imill wawanakax jupanakan manqhan nuwasipxi, ukat jan axsarasaw kuns lurapxi.
  Ukat yaqhip nuwasirinakax niyaw qʼala kayukiw arumanthix congelat charconakan hielo thiyap pʼakjapxi. Ukat wali jan axsarasaw nuwasipxi. Ukat jachʼa chʼamani milagronak lurapjje. Ukat kunapachatix q"ala kayunakapamp granadanak jaquntapxi ukat inglés arunak ch"iyjapxi ukhax wali thayaruw tuku...
  Gerdax mä "Tigre"-4 tank piramidal ukanw ch"axwaski, mä cañón ukat mä lanzador de bomba ukamp , ukat wali jan axsarasaw ch"axwi. Concha tras concha khiti, uñisirinakaru ch"iyjaña.
  Janiw jariqasax ukham lurasax liwxatasa, q"ala kayunakapamp joystick ukan botonanakap ch"allt"asa, imill wawax arnaqasi:
  - Jiwasaxa ch"amampiwa kisunakas q"ala ch"allxtayi, wali ch"amampiwa chhaqtayaña!
  Charlottex mä escarlata chuchumpiw ch"axwaski, ukax joystick botón ukar ch"allt"asaw uñisirir ch"allt"i, chirp:
  - ¡Jiwasan universal lurañ equipo!
  Lupanula mä lanzador de cohetes ukampi ukat Christinax q"ala kayunak apnaqasa. Walja uñisirinakaruw tʼunjäna ukat akham sasaw qhuruchasïna:
  - ¡Kimsïr Reich jach"a kankañapataki!
  Magda kullakajj jupar arknaqasaw arnaqasïna. Aka kutix mä chuchu fresa ukampiwa. Uñisirinakaruw chʼiyjäna ukat akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Comunismo ariano ukataki!
  ¡Akanx imill wawanakax super nivel ukankapxiwa! Ukat kunjams imill wawanakan infanteríapax q"ala kayump t"ijti, granadanak sarkasax jaquntasaw t"ijtapxi. Ukat kunja jachʼasa ukat jiwayirjamasa.
  Imill wawanakax wali ch"axwapxi ukat suma uñnaqt"anipxiwa.
  Ukat jupanakax británicos ukanakarux ch"iqa ch"iqaruw t"unjapxi. Francia ukat Noruega markanakan ukham ofensivapampi ukat uraqir puritapampix Inglaterra markax tunka urunakakiw sayt"asiwayi, ukax janiw muspharkañäkiti. ¡Akax wali jach"awa!
  Uka metrópoli ukaxa jaqukipatawa. Ukat jutir etapa ukax América uksar sarañawa. Febrero phaxsinx alemanonakax juyphi pachanx Islandia markanx mä aterrizaje lurapxäna: Operación Icarus, ukatx uka wakiskir territorio katuntapxäna.
  Ukat mayampxa, kunayman SS batallonanakat qʼala kayuni imillanakax chʼaxwäwinakanwa chikañchasipxäna.
  Ukat qʼala talonanakap chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar jaquntasaw uka atipjapxäna.
  Stalin chachajj 1947 maran marzo phajjsinwa Hitler chachar mayisïna, ukajj Estados Unidos marka contraw mayachtʼasis chʼajjwapjjäna. Führer ukax iyaw sataynawa, ukampis URSS ukax Alaska markakiw kutt"ayañapataki, mä juk"a territorio legal ukar kutt"añapataki. Ukat janiw jukʼamp mayiskaniti.
  Stalin jupax uka tuqitx iyaw sataynawa ... Ukat Alaska tuqiw soviético soldadonakan invasión ukax qalltawayi. Ukhama jank"aki ukat brutal.
  Machaq tanques soviéticos ukanakax sarxapxänwa.
  Elizabeth ukan tripulacionapax nayrïr, experimental ukat jan taqpach tukuyat T-54 tank ukanw ch"axwapxäna. Abril phaxsin 1947 maranwa. Alaska markanx wali chhijchhiw utji, ukampis rusa imillanakax q"ala kayukiw ukat bikini ukamp nuwasipxi. Ukat ukham suma imillanaka.
  Elizabeth kullakajj qʼala kayunakapampix uñisiriparuw chʼaxwanti. Ukax americano " Sherman " ukarux ch'amanchawayiwa. Ukat kisunakap q"ala ch"uqt"asisaw nuwasir jaqix akham säna:
  - ¡Jach"a comunismo amuyunakaru jach"añchaña!
  Ekaterinax cincelado kayunakan q"ala amparanakapampix ch"axwarakiwa ukat chhuxriñchjatarakiwa:
  - ¡Jach"a kankañani jiwasana ejercitosan atipt"irinakaparu!
  Elenax pallapallarakïnwa, aka kutix pechopan escarlata chuchup apnaqasa, uñisirinakarux wali suma chimpunakampi jawq"jasaw qhuruchasïna:
  - ¡Machaq amtañ atipt"awinakaru jach"añchaña!
  Euphrasia , mä chuchu de fresa apnaqasa uñisirinakaruw ch'allt'awayi, ukatx "Pershing" ukar ch'allt'asaw larusi::
  - ¡Ukat atipjañäni!
  Chʼaxwirinakax musgonakjamaw chʼiqiyasipxpachäna. Ukat ukhamatwa americanonakax trillado ukhama.
  Aka chiqanx mä proyectil ukaw tank nayraqatar ch"allt"i, ukampis jank"akiw ricochet ukham jalxati. Elizabeth kullakajj akham sasaw arnaqasi ukat saltʼi:
  - ¡Comunismo amuyunakaru jach"añchaña!
  Ukat jaysañatakix mä proyectil apayaraki, qʼala kayunakapan yanaptʼapampi. Akax mä imill wawawa, jupax chiqpach misión ukankiwa.
  Ukhamaw ch"axwañan suma uñnaqanakapaxa.
  Soviético soldadonakajj Alaska markanwa chʼamachasipjjäna. Ukat mayo phaxsinx nayrïr IS-7 metal ukamp uñacht"ayat ukaw purinitayna.
  Ukat uka patxanx Alenka tank tripulacionax utjarakiwa.
  Akax ukham nuwasir tawaquwa. Uñisirinakar balamp jiwaykäna ukhajja, wali cheqapuniw jawqʼjäna.
  Ukat kuna ch"aman pistola: 130 mm. Jupax jaya chiqat uñisiriruw mantani. Estadounidenses jupanakax wali jach"a tank ukanipxi, Sherman , ukax alemán ukhamarak soviético tank ass ukanakar reclutañatakik wali askiwa. Mä juk"a suma Pershing ukaw utji, ukax 90 mm calibre ukar sipanx juk"amp ch"aman pistola ukaniwa. Ukat wali jisk"a " Super Pershing ", cañón ukax 90 mm calibre ukat barril largo 73 EL ukampi, ukax mä jan walt"ayir usuchjataw IS-7 soviético uka auton ladopar ukhamarak jak"at jayarst"ayañataki. Pirámide ukham uñtat alemán tanques ukat armas estadounidenses ukanakax janiw taqi ángulo ukanakat apsutäkiti. IS-7 ukax barcon ch"allt"atawa. T-54 - " Super Pershing ", ukaxa jak"achasiña p"iqiru, ukatxa lado tuqiru jaya chiqaru. Ukampis jichhax URSS ukax jach"a tanque T-34-85 ukampiw utji, ukax janiw jichhakamax jaytatäkiti ukatx estadounidenses ukanakamp ch"axwaski. Ukax niya Sherman ukar uñtasitawa , ukatx Pershing ukar sipanx juk"amp jan ch"amaniwa.
  Ukhamajj soviético soldadonakajj jan waltʼäwin uñjasipjje. Ukat jupanakax envidiampiw uñch"ukipxi uka sapa, nayrïr yant"äw tanque IS-7.
  Aka autox jach"a jach"a tukuriwa ukat thayarakiwa.
  Ukhamarakiw IS-2 ukat IS-3 ukanakax ch"axwapxi. Qhipa autox nayraqatapanx janiw mantatäkiti jan ukasti " Superpershing " ukawa. Suma, IS-3 ukax casco ukan alaya tuqirux ch"allt"atarakispawa.
  IS-2 ukax mä juk"a jan ch"amaniwa armadura frontal de la torreta ukanxa.
  Natashka imillanakax ukat jupan equipopax aka tank ukan ch"axwapxi. Suma uñnaqt"aninakampi nuwasiña. Ukat jupanakax IS-2 ukankirinakax t"unjañ ch"axwawinakampiw puriyapxi, jiwayir proyectil ukanakampi.
  Natashkax q"ala kayunakapamp kayunakap ch"allxtayäna, ukat jiwayir jaqiruw jaquntäna, americano ukat vyaknula ukanakar p"akjasa:
  - ¡Suma comunismo amuyunakaru jach"añchaña!
  Zoyax escarlata chuchup palanca jiwayir ukarux ch"allxtayäna ukat jach"at arsüna:
  - ¡Ariano sumankañataki ukhamaraki sumankañataki!
  Agustín chachajj qʼala talonapampiw mä obliteración ukamp phallarakïna, uñisirinakaruw jawqʼjasajj arsüna:
  - ¡Amtañ atipt"awinakataki!
  Ukat tukuyañatakix Svetlanax q"ala kayunakap yanapt"asaw kayunakap jaquntawayi, uñisiriruw khuchhuqawayi ukat chhuxriñchjasi:
  - ¡Jach"a ch"amataki!
  Ejército Rojo ukan nuwasirinakapax Alaska markan nayrar sartapxäna. Verano ukax purintäna ukat junt"upunïnwa, ukat imill wawanakatakix bikini ukat q"ala kayuni tankinakan wali sumapunïnwa. Alemanonakax Groenlandia markar atipt"asax Canadá markaruw puripxäna. Ukat sur uksatx Argentina markat sarxañ qalltapxäna. Brasil markanx mä t"aqa t"aqaw utjawayi, pro-alemán ukhamarak pro-americano ukanakaru. Alemania markankirinakajj jukʼamp nuwasiñatak wakichtʼat divisionanakapatwa wali chʼamampi jawqʼjapjjäna, ukat jupanakan askipatakiw uka toqet amtapjjäna.
  Nazis sat jaqinakax jukʼamp chʼamani ukat wali suma carabina de asalto ukanipxänwa, uka carabinax jaya chiqatwa ukat wali jankʼakiw chʼiyar jaquntäna. Yankees ukankirinakax atipjataw uñjasipxäna.
  Armstrong jupan p"iqinchata , sur uksat nayrar sartasipkäna ... Ch"axwirix Brasil markanw jallupachan ch"axwawayxi ... Fuerzas proamericanas ukanakax q"ala ch"amampiw sayt"asipxäna.
  Ukampis Venezuela markanx warmi ch"axwirinakax americano soldadonakampiw uñch"ukipxäna. Jupanakax anticuado "Panther" -2 ukaruw ch'axwapxäna, ukax nayratpachx niyas jaytatawa modelos piramidales de equipos ukanakar askipataki.
  Ukampis britániconakax aka tank ukanx juk"amp ch"amanïpxänwa, estadounidenses ukanakat sipansa. Jupanakax pistolatw Shermans ukar ch"axwapxäna , ukax nayratpach jan suyt"añjam nayra pachanïnwa, jupanakax kimsa tunk pusini soviéticos ukanakamp mä kipka términos ukanakampikiw ch"axwapxaspäna.
  Jane kullakajj jaya cheqatwa qʼala kayunakapampix pallapallanak arsüna. Uñisirinakar jawq"jasaw chirpapxi:
  - Akax Gran Bretaña markan jach"a kankañapawa - janiw chhaqtkaniti!
  Gringetax q"ala kayunakapampix cincelat kayunakap uñisiriruw t"unjäna. Jupax Sherman sat jaqiruw t"unjäna ukat akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Jiwasan reinosajj thayakïniwa!
  ¡Ukat jupax lakap uñacht"ayäna!
  Ukat Monicax pallapallampiw ch"axwantäna, uñisirinakarux q"ala kayumpiw chiqak ch"allt"äna ukat jach"at arsüna:
  - ¡Alma qhispiyasiñataki!
  Ukat jupanakat qhiparux lupanula ukat Malanya. Pershing sat jukʼamp jan waltʼayir barcorojj cheqaparjamaw chʼalltʼasïna, cascop pʼakjarakïna.
  Chiqansa, qʼala kayunakampiw akham säna:
  - ¡Reyin ch"amanakapan amuyunakaparux jach"añchapxam!
  Imill wawanakax wali ch"amampiw ch"axwapxäna ukat wali sumaw ch"axwapxäna.
  Ukat Canadá markanx ajllit unidades alemanas ukanakaw sarxapxäna. Gerda ukax tanque "Tigre" -4 piramidal ukanx América ukat dominios ukanakaruw t'unjawayi. Ukat uñisirinakan wali chʼamamp jawqʼjataw pʼakjasipjjäna.
  Gerda kullakajj qʼala kayunakapan yanaptʼapampiw pallapallanak luqtäna, uñisirinakaruw jawqʼjäna ukat akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Comunismo ariano ukataki!
  Charlotte kullakax thuqt"asirakïnwa, aka kutix pechopan escarlata chuchupampi, americano autoruw ch"allt"äna ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Alemania markan jach"a kankañapata!
  Christinax uñisirinakarux ch"allt"arakitaynawa. Jupax armadurap t"unjäna, q"ala kayunakap apnaqasa, kayunakap cincelat, yuqall wawar uñtata ukat chhuxriñchjasïna :
  - ¡Jiwasan phenomenal aski lurawinakasataki!
  Magda kullakax qhixu qhixu qhixu qhixu q'ixu q'ixu q'ixu q'ixu q'ixu q'ixu q'ixu q'ixu q'ixu q'ixu q'ixu uñisirinakaruw t'unjäna.
  - ¡Ukham recursos ukanakatakix janiw mä cuento ukan arsuñjamäkiti, janiw mä plumampis qhanañchañjamäkiti!
  Imill wawanakax, amuyañasawa, wali ch"axwañ yatipxi ukat wali ch"amanchasipxi. Chiqpachansa jupanakamp chika kusiskañawa.
  Ukat ukat Canadá markan jachʼa markanakapajj tʼunjatäjjänwa: Quebec ukat Toronto. Ukat jakäwix juk"amp sumaruw tukuwayi, Fritz ukat juk"amp kusist"añ ...
  ¡América markax tukuyatäxaniwa sasaw Hitler chachax yatiyäna!
  Bomba atómica uñstayatapatxa, Estados Unidos markax janiw atipkänti. Uñakipataw suertex aka tuqinx América uksat jithiqtawayi Wehrmacht ukar askipataki. Ukhamajj ¿kunas? Atipjañataki ukat sum sarnaqañatakix yaqha cimientonakaw utjaraki. Ukhamajj aynachtʼañatakejj wali nayrawa.
  Ukampis Fritz, anqäx regimientonakapampix Estados Unidos markat sipanx juk"amp jach"awa, soldadonak tuqitxa. Ukat uñisirinakar tʼunjañatakix walja chʼamanïpxiwa.
  Aka chiqanx Gerda, sañäni, mä ch"iyar ch"iyar ch"axwiriruw katjatayna. Ukat wal tʼaqhisiyapxäna, munasiñatakiw waytʼapxäna, ukatwa kayunakap jaquntäna. Ukat chiqpachansa wali sumawa.
  Pusi tunk paqallqun maranakanjja, Fritz sat barcojj Estados Unidos markan pachpa territorioparuw mantäna. Soviético soldadonakajj Canadá markan wali chʼajjwasipkäna.
  Alenkax IS-7 ukanx mä taqpach brigada de Shermans ukat Pershings ukanakamp ch"axwawayi. Aka chiqankir Shermans jupanakax Firefly clase ukankapxänwa, mä cañón 76mm largo barril ukanïnwa, ukax IS-7 ukatakix jan walt"ayiriwa kunawsatix lado ukar ch"axwapki ukhaxa. Ukatwa imill wawanakax jan walin uñjasipxäna. IS-7, taqi meritos ukanakatakix mä cañón ukaniwa, munición limitada ukat janiw sinti jank"ak jalxatkiti.
  Aka chiqanx Alenkax q"ala kayunakan yanapt"apampiw pallapalla, americano jaqirux jawq"jatayna ukat chhuxriñchjatayna:
  - ¡Ch"axwañ thakijanxa!
  Anyutax turkakipt"asisaw jawq"jasïna, mä escarlata chuchupan yanapt"apampiw Sherman-arux ch"allt"äna ukat arnaqasïna:
  - ¡URSS markan atipt"asitapata!
  Allax q"ala kayunakan yanapt"apampiw thuqt"asirïna. Ukax americano autoruw ch"allt"äna ukat akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Comunismo amuyunakataki!
  Mariax ch"ankhampiw ch"ankhacharakïna, mä chuchu de fresa ukamp yanapt"asaw uñisiriparux ch"iyjatayna ukat chhuxriñchjatayna:
  - ¡Lenin jach"a qillqatanakapataki!
  Ukat Matryonax q"ala talonapampiw jiwxäna, Sherman chachan armadurap t"unjasa ukat pulmones patat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Nayan qhana caballeronakajataki!
  Akax phisqa, akax imill wawanaka - janiw juk"amp thaya jikxatkasmati! Ukat taqiniw ukham wayn tawaqunaka ukat frescos ukhama. Ukat imillanakax miel ukham thujsapxi. Soldadonakajj Venus sat diosan pechop lakapampiw llamktʼasajj ukham kusisipjje, ukajj janiw muspharkañäkiti. Ukat jupanakax wali llakt"asipxi.
  Jïsa, IS-7 ukax kutt"ayawayiwa, ukhamat jan ch"iyjatäñapataki. Ukatpï mä tankjamaxa, taqi tankanakax tankinakawa.
  Inas jan ukax piramidal alemán ukanakax...
  Ukampis jila parte Sherman jilatanakajj jiwayatäpjjewa, ukat mayninakajj qheparuw kuttʼapjje.
  Ukhamaw soviético imillanakax khuchhuqapxäna.
  Ukat alaxpachanx Anastasia Vedmakova ukat Alenka Sokolovskaya jupanakax Fritz uksaruw t"ijtapxi. Uka Pokryshkin ukax janiw uka imill wawanakatakikix kikipäkiti. Ukat suma uñnaqt"aninakax q"ala kayukiw ukat bikini ukamp nuwasipxi. Ukat chuchupan escarlata chuchunakapax fusilañatak apnaqatarakiwa, ukax fusilamienton nuwasiñatak jukʼamp sumäñapatakiw yanaptʼi.
  Ukampis jupax Albina ukat Alvin jilatanakaruw jukʼamp sum amuyi. Imill wawanakax suxta grados de Cruz de Caballero ukar puriñ atipxatayna. Cruz de Caballero de la Cruz de Hierro ukan jilïr suxta clasepax roble de platino laphinakampi, espadanakampi ukat diamantenakampiw jupanakarux churatäna, sapa maynix waranq jila avionanakaruw jaquqanipxäna.
  Akax imill wawanaka - imill wawanakata taqi imill wawanakaru ...
  Ukampis Anastasia Vedmakova ukat Alenka Sokolovskaya jupanakax sapa mayniw pä patak jila avionanak apthapipxäna. Ukat jupanakax nayratpach URSS markan heroen llätunk warawaranakapanïnwa.
  Anastasiax q"ala kayunakap avión ukan pistolapan botón de disparo ukar ch"allt"asaw mä auto estadounidense ukar jaquntäna, akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Nayax mä super imill wawanïtwa!
  Alenka Sokolovskayax pechopan escarlata chuchupan yanapt"apampiw uñisirinakarux ch"allt"äna, kimsa avionanakaruw t"unjäna ukat larusitayna:
  - ¡Ukat nayaxa juk"ampi thaya!
  ¡Akanakax imill wawanakawa, ukham imillanaka!
  Ukat América markar t"unjaña.
  Suma, chiqans Alvina ukat Albina jupanakax juk"amp kusiskañ ukhamarak thaya ukham lurapxi.
  Alvinax escarlata chuchunak apnaqi kunawsatix ch"axwañ ...
  Ukat Albina fresa ...
  Ukat panpachaniw imill wawanakax chiqpachans jade, pulsante varillanakampi laxranakap irnaqañ munapxi. ¡Jupanakax ukham pasión ukat credo de agresión ukanipxi!
  Albinax q"ala kayunakap ch"allxtayäna ukat chillqt"asïna:
  - Ukat qutaruw sarapxi, dashing imillanaka!
  Alvina, fusilamiento, ukax chiqanchatawa:
  - ¡Elemento thaya, jiwayaña elemento!
  Ukat jichhax alemanes, soviéticos ukat japoneses ukanakax territorio estadounidense ukarux juk"amp manqhar ch"allt"asipxi.
  Japoneses jupanakax jupanakan ch"axwirinakapawa: ninja imillanaka. Wali ch"amani ukat ch"axwiri.
  Akax mä ch"uxña ninja imillawa, kunjams mä navajas q"ala kayunakapamp antutasi, estadounidenses ukanakan p"iqinakap khuchhuqasa ukat blathers:
  - ¡Janiwa pasapkaniti!
  Ukat espadanakampiw molino khuchhuqaraki.
  Ukat q"illu ninja tawaqux chiqpach ventilador espadanakampi katxaruñapawa. Ukat ukatsti, q"ala kayunakampi, veneno agujanak jaquntani, ukat yankee soldadonakar jiwayañampiw lanzani, uñisirinakaruw ch"ankhampiw jawq"jani.
  Ukat pulmonanakapan patat warariña:
  - ¡Taqi japonés jach"anchawipan!
  Ukat wila ñik"utan tawaqux mä molino inclinado ukham uñisirinakaruw khuchhuqani.
  Ukat ukxarusti jupanakarux apxaruyañapawa ukat q"ala kayunakapamp jawq"jani ukat Yankees ukarux kunayman tuqinakaruw ch"iqiyañapa. Akax nuwasiñan suma uñnaqapawa.
  Ukatxa akham sasaw arnaqasini:
  - ¡Jiwasax ninjas ukhamätanwa!
  Ukat ukat mä imill wawax janq"u ninja ñik"utanx mä helicóptero recepción espadanakampiw lurani. Uñisirinakaru ch"uqi ch"uqi, ch"uqi ch"uñuyaña . Wila chuchupatsti llijullijumpiw thuqt'i, jach'a jach'a tukusa.
  - ¡Japón markan atipt"añapataki!
  ¡Walikiwa, ¡janiw khitis ukham lunthatanakarux saykatakaspati! Akax imill wawanaka, taqpach imill wawanaka ...
  Ukat jupanakax wali qhuru chuymanïpxiwa.
  Ukampis akanx nuwasïwinakax wali jach"a ch"amampiw thuqt"asipxi. Fuerzas de eje ukanakax norte ukat sur uksatw mantanipxi, chiqpachanx jach"a pinzas ukanakamp América uksaruw ch"allxtayapxi.
  Akax mä clip ukawa, nayrax jach"a markan jach"a markapawa, ukax imaginación ukarux ch"allxtayi.
  Otoño tukuyarojja, Fritz sat familiajj Estados Unidos markan territorioparuw niyas chʼamaktʼjjäna.
  Aka chiqanx Gerdax Tiger-4 tank ukan ch"axwaski ukat thakhinx nayrïr,
  Ukhamaraki wali jach"a jach"a tukuñanaka.
  Gerda kullakajj mä jukʼa wilamp chʼalljjtayatänwa, ukampis kusisitänwa. Ukampis uka ghoul sat jaqin khuchhurat purakapat mistur wali axsarkañ qʼañunakaw jan waltʼayasïna, ukat uka pachpa luratanakat patak jukʼampi, jan ukax jukʼampi, tʼijtʼasaw jutapxani sasaw axsarapxäna.
  Charlotte, ukampirus, ch"amanchasir uñisiriparux p"iqipat katjatayna ukat mä jiwayir "doble Nelson" movimiento luratayna, uka luratan kunkaparux t"ijtayatayna. Aka chiqanx nina nakhaskir ch"axwirix mä kasta Teresa taykan lurawipan jikxatasïna - khuyapayasiñ tuqitxa, jan sinti qhuru jawq"jata ghoul ukar khuyapt"ayasiñapataki. Uñacht"ayata:
  - Nayax suma chuymanïtwa, suma chuymanïtwa, mamajasti suma chuymaniwa - mä yatiñan lechuzar uñtata!
  Gerda kullakajj akham sasaw llakisïna:
  - ¿Janit amuyapkta?
  Charlotte kullakajj wal muspharäna.
  - ¿Kunsa amuyañajaxa?
  "¿Janit dinosaurios jan ukax híbridos de ratas y cucarachas ukanakax ist"apkani?" Gerda kullakajj lakap chʼoqtʼasïna.
  Charlotte kullakajj wali jachʼat arsüna.
  "¡Janiw nayajj ukham jan wali jaqëñam suykayätti !" Jïsa, ¡waranq jaqirus jiwayañäni!
  - ¡Mä ch"aphimpiwa p"iqiru ch"allt"apxi!
  - Janiwa. Confiam, megagnome ukax ist"istaspawa. - Ukatxa imillaxa chhuxriñchjasïna. "Sultan de los Enanos ukax jan irpkaspän ukhaxa, mä arunxa, servicior jan jawskaspän ukhaxa, janiw jiwasat sinti jayarstʼkaspänti.
  Gerda kullakajj wali jan chʼamaniw akham jisktʼäna:
  "Ukat mayni enanonaka, elfonaka, annihobbits ?"
  Charlotte kullakax jank"akiw chacha jan sintt"asis qhipa suyt"äwip jist"antawayi:
  - Yaqhanakaxa, inas ist"apxchispa, ukampisa, ¿kunatsa uka tuqita llakisipxi? Megagnome Kiy-Dar ukakiw yati .
  Gerda kullakajj wilamp chʼalljjtayat kayup mä jachʼa chʼuxña laphiruw pichthapiñ qalltäna. Uka laphijj anqäjjat sipansa llampʼukïkaspas ukhamänwa, cheqansa chʼaphinakanïnwa. Uka q"ala kayuni rubiax mä moral uñacht"ayäna:
  - Janiw taqi kunas quri lliphipikiti, jan ukasti taqi kunas q"añuchatawa - ¡sapa kutiw q"añunakar tukuwayxi! ¡Akapachanx walja q"añunakaw utji, janiw lurayirin q"uma kankatap iyawsañjamäkiti, uraqin mä qawqha thakhinak lurasax janiw iyawsañjamäkiti!
  Uk uñjasaxa, Nina Supayax wasitatwa plástico tubopan thayampi sist"asïna. Ukatxa imillanakaxa wali jaya aruma ist"apxiritayna. Ukampis megagnome Kiy-Dar ukax janiw ist"känti, jan ukax janiw ist"añjamäkänti. Ukat qhanpachax janiw yaqha gnome ukax akanx utjkänti.
  Gerda kullakajj akham sasaw qʼochüna:
  - Mä amigox mä akatjamat jan amigokïkaspasa, janirakiw uñisiris tukuschi ukhaxa, jan ukasti gnome ukhamäspa ukhaxa ... ¡Akax mä locura suyt"añ sañ muni!
  Charlotte kullakajj amigoparuw akham säna:
  - Walikiwa, ¿mä legión de ghouls ukamp ch"allt"atäñ munasmati? ¡Kayunakamamp jutapxam, ukat jank'aki!
  Mä kutimpiw wali chʼamampi tʼijtjjapjjäna, panpachaniw nuwasir jaqenakajj qarjata usutäpjjchïnjja. Awisax Gerdax sarkasax ikiñar puritayna, muxsa jisk"a pachanakanx ikiskaspas ukhamaw amuyasïna, samart"askäna (mä kasta samkan ikiña - ¡jan iyawsañjam thayakiwa!). Ukampis uñjäwinakax mä laq"a ch"uqimpjamaw t"unjatäna, ukax uraqiruw jaquntatäna - jasakiw ukat jan ch"amachasisa, janchikiw axsarañat khathatitayna. Ukat ukat taqi kunas wasitat qalltawayi, mä jan uñjkañ péndulo liwxataskaspas ukhama. Mä kasta chika chiqawja ukat chika chiqaw jak"an utjäna , nayax nayranakaj ch"uqt"añaw wakisïna ukhamat jupanakax, llamp"u , jan jist"antapxañapataki. Imill wawanakan q"ala kayunakapax jan wali ch"akhanak ch"uqt"ata, ukampis uka axsarkañ llakiw jan q"al armasiñatak jaytkänti ukat chiqpach amuyt"añap chhaqtayañataki. Ukat juk"at juk"at paisaje ukax mayjt"awayi .... Jach"a pirqanakax qhanaw ch"amakan uñacht"ayasïna, qarjata rubio nuwasirix ch"iyar qalat lurat pasillonkkaspas ukhamaw jikxatasïna. Ukanx sonidonakaw utjäna, t"ijtäwipan jach"a eco. Ukat yaqha axsarkañ ukat jan kuns lurasaw nayrar sartañapäna. Kunas jakaskiri, ukaxa, jani uñjkaya ukhama, imillanakaru suyt"askäna, uka chiqaru t"ijtxapxäna. Cheqas janiw infiernor jaqontañ munapkänti, ukampis mä tigrempi arknaqat uwijanakjamaw tʼijtjjapjjäna. Janiw kunats qhanskiti, jupanakax ukham q"añunakat samkasiñ qalltapxäna, inas qhipa semananakanx África wasar pampan ukhamarak Asia qullunakan ch"axwäwin sinti ch"amanchatapat ukhamächi ...
  Gerda kullakajj akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - Ukat alaxpachas infierno ukhamäñapatakix ch"amaniwa, ¡janiw jaya pachax infiernoru nadañax wakiskiti!
  Kunas uka tawaqun amparapat katthapïna. Concienciajj nuwasir jaqeruw kuttʼjjäna. Mä akatjamatwa saytʼatäskir jikjjatasïna. Uraqix llamp"u chuymampiw nayrar sartäna. Ukat mä jukʼa umaw chʼalljjtäna. Uka tawaqun qarjata ajanuparux frescura ukat humedad ukanakaw samaqäna.
  Gerda kullakajj akham sänwa:
  - ¡Waw, jumax alaxpachar t"ijtxasmawa!
  - ¡ Viry ! Charlotte kullakajj wali llakitaw jachäna. - Jach"a Alemania markan liwxatat pallapallanakax kusisiñ jikxatapki uka chiqa. - Jupan sonoro nuwasir arupax chiqpach kusisiñampiw phuqt"ata.
  Gerdax janiw uka suma amtäwimp chikachaskänti:
  - Jan ukasti, Viria markan nayrïr chimpupa .
  Charlotte kullakajj wali kusisitaw akham säna:
  - Kawkhantixa yapuxa utji, ukaxa yapuwa!
  Gerdax uka leyendat amtasïna, kunjams Reich-Saray thakinx qullqit lurat mä jisk"a jawir makhatapxäna uk amtasïna . Reyin caballopan alturapatjja, makhatañajj facilakïkaspas ukhamänwa ukat jankʼakiw kusistʼañjamarakïna. Uka rubio nuwasirix sultanjamaw jikxatasïna, jan ukax mä sultana ukhamaw jikxatasïna, ukax, chiqans, juk"amp askiwa! Ukampis mä jach"a caballo de élite ukan qunt"asiñax mä kunawa, ukat yaqhax mä diosan kayunakapamp sarnaqañaxa. Nayax jiskt"asiristwa, ¿kunjams aka jawirax manqha ukat traicionero?
  Gerda kullakajj kʼari chuymampiw ukampis mä uñachtʼäwimpiw akham säna:
  - Ukat nayrïr pampax nayankiwa!
  - ¿Jumax umañ yattati? Wila ñik"uta imillaxa jupa tuqiru kutt"äna.
  Gerda kullakajj amparap chʼoqtʼasïna.
  - Kuna llamp"u chuymanïñasa. Kawkhans mä representante de la batallón de élite SS ukar uñjta, jupax janiw umañ yatkänti.
  Charlotte kullakajj nina nakhaskir rizonakapwa jan amuytʼasis chʼalljjtayäna.
  - Armt"asipxañani SS élite ukanakata. Mä yaqha pachaw utji jan ukax mä jan tukuskir universow utji, walja pachanakaw utji. ¡Janiw taqe kunas jiwasanakjamäkiti!
  -¿Nayaxa? Gerda kullakajj jisktʼasïna, wasitatwa nuwasir jaqen manqhan utjkäna uka chʼusa cheqar uñkatasajj jisktʼasïna.
  Charlotte kullakajj akham sasaw akham säna:
  - ¡Walikiwa, jank"aki wawachasim! ¡Tiempojj tukusjjewa!
  "¡Chiqansa nayax umañ yatiñajawa!" sasaw rubio nuwasirix kusisitaw säna, amigopan llamp"u ukat pachpa pachan axsarkañ ajanupan pächasiñap uñjasa.
  Albatros ukham jachʼa mariposa, chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar jaqix chiq arsutap chiqañchañatakiw antenanakap liwxatäna.
  Charlotte kullakajj jan saytʼasisaw akham säna: "Nayajj ukhamarakiw amuyasta, jan ukajj niya ukhamarakiwa" sasa. - ¡Uka aru yatkasasa: pavo amuyt"asina uka soparu mantawayxi, cuervoxa janiwa amuyt"kiti ukatxa mä juk"a ch"axwañampiwa tukuyawayxi! Kunjamäskpasa, kunjamsa uk yatisajj jukʼamp askiwa, kunattejj janiw mistkirismati. Ukat jiwasatakix mä thakhikiw utji - yaqha tuqiru.
  Gerda kullakajj wali chʼamampiw amparanakap chʼoqtʼasïna.
  - Chiqpachansa, thaya jaqixa umawa!
  Charlotte kullakajj akham sasaw ewjjtʼäna:
  - ¡Jiwasax inas jan walt"awinakax utjchispa!
  Suma uñnaqt"an nuwasirinakax quta thiyan jak"achasisinx ch"iyar aruman umaruw mantapxäna. Gerdax umax ch"amanchataw jikxatasïna - jawir umax mä juk"a uma jalsunïnwa. Q"ala kayuni rubio warmix qunqurt"asisaw qullqi munañamp machjasïna, ukat uka qhipatx qarjata, laq"ampi phuqhantat ajanuparuw ch"allt"äna. Uka ikiñax jankʼakiw chhaqtawayxäna. Umax thaya ukat llamp"u chuymanïnwa, nayax ukan ikiñ munta ukat warmin janchipan usuchjat musculonakap samarañ munta ...
  Gerda kullakajj wali kusisitaw akham säna:
  - ¡Ukat nayrïr pampan qhuyanakax janiw uñjañjamäkiti!
  - ¡Mä juk"a suyt"añani! Charlotte kullakajj akham sasaw jiskʼat arsüna.
  Gerda kullakajj akham sasaw muspharäna:
  - Ukat ¿kuna sipitanakas akan mayamp utji?
  Nina nakhantat nuwasir jaqix akham sasaw chuymachtʼäna:
  - Janiwa, ukampisa ... ¡wali ch"amanïpxtwa sasaw amuyta!
  Nina ch"axwirix janq"u plástico ukarux wasitat esponjanakapamp jamp"att"äna. Jupax ist"äna, wali amuyumpiw uñch"ukiskäna.
  Gerda kullakajj samarañwa jikjjatasïna, ukat uma taypit Diosan chʼamapsa manqʼkaspa ukhamänwa. Charlotte kullakajj akham sasaw jisktʼäna:
  - Ukat uñjapxtawa, nayatakix aka chiqan concentración ukax ch"amawa.
  Uka q"ala kayuni rubio warmixa qhipäxa uñtarakitaynawa. Niyaw alwajj purinjjaspa ukham amuyasïna. Ch"amakax janiw ch"amakt"awayxänti, kunatix jichhakiw jan mantañjam jan sayt"ir ch"usawjanakax uñstawayi - ukhamaw amuyasïna, mä juk"a juk"ampi, ukat aruman tapapax jaquntatäñapänwa. Ukax sañ muniw arknaqañax wali jank"akiw qalltasini. Suma kunatix jupanakax jawir puriñkamaw puripxäna. Gerda, cejas tornillos, wali sum uñch"ukiskäna: umax qhanaw kayunakapan uñjasïna ukax chachanakaruw loco tukuyäna, jan qhan - uma taypin. Mayni toqejj niyaw chʼamakan umamp chhaqtjjäna.
  Ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"axwirix akham sänwa:
  "Jichhax chachanakan amparanakapax qarjata janchisar llamkt"aspa ukhax venanakampiw jan walt"ayat uñjasispa". ¿Kunjamsa kusistʼsna? Jan juchani imill wawanakan t"aqhisiñ aychapa. Venus diosan purakajaxa, ukhamax munasiñampi kusisiñampiw muni, ¡kuntix khiti warmis munki!
  Charlotte kullakajj wasitatwa tubop aptʼasïna. Jichha kutix Gerdatakix kunas, thayansa jan ukax uraqinsa, jaysañatakix khathatikaspas ukhamaw amuyasïna. Ukat kunas ch"iyar ch"akhanakani ukat pachpa pachanx wali llamp"u chuymampiw uka rubio nuwasirix q"ala talón ukarux ch"allt"asi. Jupajj akham sänwa:
  - Akaxa jupax mä boa constrictor ukan kusisiñapawa.
  - ¿Ist"apxtati? Nina saxra waynaxa wali kusisitaw amparapat katthapïna. - ¡Pasos de la megagnome ukax mä jach"a uñacht"äwiwa ! Oh ch"uqi janq"u warmix thujsa? Kiy-Dar jupax akham sasaw jaysatayna. Charlotte kullakajj amigopan jinchuparuw jampʼattʼäna. - Iyawsapxita, jiwasana atipt"asiwixa jak"ankiwa, Jupaxa kawkhansa akankiwa!
  Gerda kullakajj akham sänwa:
  - Jisa, jak"achasiña ... ¡Kunjamatix Phaxsix mä booger ukatakix!
  Charlotte kullakax juk"amp ch"amampiw silbato ukar phust"añ qalltäna, ukax elfos ukanakan lurat plástico mágico ukamp luratawa ( tecno-magia ukhamakipans!), ukatx jinchup uraqiruw ch"allt"äna. Jichha kutix uraqix maynit maynikam ch"allxtatapax juk"amp uñjasiwayi.
  Gerda kullakajj filosofía toqet akham sänwa:
  - ¡Ukham chimpunakax utjiwa, qalltanx juk"amp pachax jan suerteniw jikxatasïta, ¡tukupax juk"amp sumaw jikxatasi!
  - Jisa ... - Wali suma tawaquna esmeralda nayranakapaxa kusisita ch"iqt"asitayna, - jawsañaru puritayna! ¡Llave-Dar ukax wali askiwa!
  Gerda kullakax lakaparuw amparapamp luqxatäna:
  - Jisa, wali amuyumpi. Inas akax jan uka megagnome ukhamäkchiti , jan ukax mä creatura de una orden completamente diferente!
  Jupanakax congelapxäna, ist"asa. Oraqen khathatitapajj jukʼamp mayakïjjänwa, wali llakkañänwa. Mä chiqanx, "islas" quqanak taypinx mä jach'a jaqiw thakhi luraskäna. Jupax mä jach"a genio ukhamänwa, ist"asisaw mä uywiri thaqhaskäna, qhipa jan barba waynäkchïnsa...
  Charlotte kullakajj akham sänwa:
  -Inas jan amuyt"añjamäkaspati taqi ch"amapa megagnomos ukanakan . ¡Ukanakajj wali chʼamani animalanakäpjjewa, ¡infierno ninas jupanakan nayraqatapan qheparjje!
  Gerda kullakajj jankʼakiw akham säna:
  - Janiwa, kunatsa jan amuyt"irjamäkti ... Mä gnomo ukax mä ch"aman uñstawiwa, ukhamax mä megagnome ukax mä orden de magnitud ch"amanïñapawa. Taqi kunat sipansa, uka pachpa arunakax mega, ¡mä millón kutiw juk"ampi!
  Charlotte kullakax munañapampiw, mä imill wawarjama, mä pop estrella ukamp uñt"asitapatxa, iyaw sataynawa:
  Jïsa, chiqäskapuniw amigoja! ¡Chiqpachansa mä millón, akax mä taqpach jan atipt"kay ejercitowa!
  Gerda kullakajj akham sasaw muspharäna:
  -¿Kunatsa jan nayrajj jawstʼkta ukat amigonakasar jiwapjjañapatak jaytkta?
  Jaskhiñat sipansa, wayna ukat wila ñik"utan warmi saxrax wasitatw silbatopar jamp"att"äna, thayax mä juk"a chhuxriñchjataw boquilla curvat mistuwayxäna. Ukat mä akatjamat Charlotte kullakajj chikat jachʼat congelasïna , esmeralda jiskʼa nayranakapas muyuyatäjjänwa. Nina nakhantayata loboxa uma taypinwa qunt"asïna, Gerdan amparapa llamkt"asa. Nayax walpun munta, juparux jaysañajapunïnwa, kunawsatix mä akatjamat ...
  Uka tawaqun q"ala kayunakapax mä akatjamat wali ch"ullqhi usump phichhantasïna, ukat mäkiw jaltxapxäna ukat ... qhiparusti sartapxäna. Madeleine kullakajj mä club aptʼatäskäna, ukaruw alambre eléctrico ukamp chiktʼatäskäna. Mä chʼaphi descarga eléctrica ukaw rosa patxan uñstäna, juntʼu laqʼampi ukat qullu qalanakan wali chʼullqhi qalanakan tʼijtxatapatxa mä jukʼa queratinizado ukhamarakiwa .
  SS capitanajj akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Sartasim ukat wakicht"asim uniforme de isi uchasiñataki! ¡Janiw mä bikini ukamp mä mariscal de campo nayraqatan uñacht"ayañjamäkiti! Uñjapxam, wawa, jumax premio katuqarakïtawa, ukampis jumatix loqhe kankañanak jaquntäta ukhaxa, nayax Conan ruedaruw mä urux muyuntayä , ukat uka pachparakiw mä descarga eléctrica churarakï. - Madeleine akanxa wali axsarkañ ajanu luratayna. - Janisa, janis mä uru, jan ukasti mä semana tukuya, jani mä minuto samarañampi. Wali tiemponïtanwa.
  Imill wawanakax jank"akiw tantachasiñ qalltapxäna .... Ukat yaqha continentenxa, wali suma luräwinakaw utjaraki, ukat ukham luräwinakas utjarakiwa.
  Jïsa, jichhax wasitatw nuwasiñax utji, ukat Gerda sat nuwasirix qʼala kayunakapampix mä jiwayir proyectil apayani. Pershing sat barcojj tʼunjatäjjänwa.
  Kunas juk"amp jach"a ukat torpe ukaw akanx jalnaqt"i. Qhipa uñstawi americano, mä autopropulsada arma ukax 155 mm largo barril de arma calibre ukat 305 mm armadura thiya. Patak pä tunka tonelada pesa ukat wali k"achat k"achata. Ukax juk"akiw gatear...
  Gerdax Sherman ukarux mä suma amtampiw t"unjäna ukat akham sänwa:
  - ¡Jiwasan almasaruw saraski!
  Charlotte kullakax q"ala kayunakap apnaqasaw pallapallanak arsüna, uñisirinakarux metal ch"iyjataw t"unjäna ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Jach"añchañataki ukhamaraki Pachamamataki!
  Christina kullakajj wali llakitaw akham säna:
  - ¿Juparux bombardero ukamp ch"amanchasmati?
  Magda kullakajj jan pächasisaw akham säna:
  - ¡Akax nayaruw jaytapxita!
  Ukat imill wawax uñisiriparux mä cañonampiw uñacht"ayäna, ch"ama kayunakapampix, ukat jawq"jäna.
  Ukat uka monstruo americano ukax sayt"asisaw phallawayi.
  Akax Kimsïr Reich ukankir imill wawanakawa - ¡suma lurapxta!
  Juyphi pachax purinxiwa, ukatx IS-7 ukax ch"uqi taypinw sarnaqaski. América markanx ch"axwawinakaw utji. URSS markat jutir suma uñnaqt"aninakax wali colerat ch"axwapxi.
  Alenkax q"ala kayunakapamp Pershing ukarux pallapallampiw ch"axwantäna ukat uñisiriparuw t"unjäna.
  Ukat jupax akham sasaw arsüna:
  - ¡Comunismo ruso ukar jach"añchaña!
  Anyutax mä conchampiw ch"allt"asirakïna. Jupajj qʼala kayunakan yanaptʼapampiw uka técnica apnaqäna ukat akham sasaw arsüna:
  - ¡Nayaxa Superman imilla siwa!
  Allax apt'asirakïnwa ukat pallapallampiw yaqha Patton tank ukar ch'allt'arakïna . Ukat wali thaya.
  ¿Kuna kasta ch"uxña achunakas aka machaq Patton tankaxa ? Mä " Sobrepeso ", ukakipkarakiw juk'amp ch'aman 810 caballos de fuerza motor ukat juk'amp armadura pendientes ukampi.
  Kunjams mä muspharkañ maquina ukax T-34-85 ukatakix mä jan walt"äwiruw tukuspa. Ukampis IS-7 ukax jaya chiqatjamaw juparux atipt"i. Ukat tanque soviético ukax armadura frontal ukan mä proyectil katuqatayna, ukat mä ricochet ukar khithatayna. Akax mä nuwasiñ autowa. Ukat jaysañatakix mä barrer ukampix americano ukarux t"unjawayi.
  Ukat Mariax nina nakhantayatayna, uñisirinakarux chiqaparuw jawq"jatayna. Juparux ch"allt"iwa ukat chhuxriñchjaraki:
  - Jiwasan ejercitosax ch"amaniwa, akapach arxati!
  Ukat qʼala kayunakapsa apnaqaraki.
  Ukat ukat Marusyax chhuxriñchjatäniwa. Ukat uñisirinakan armaduranakap t"unjani. Uñstayaña, aka tuqinxa, mä q"ala talón.
  Ukatxa akham sasaw arnaqasini:
  - ¡Stalin machaq reformanakapataki!
  Jupax ukham nuwasir suma uñnaqt"aniwa, ukat taqiniruw kusisiyañ muni.
  Ukhamaw IS-7 ukan equipo ukankirinakax irnaqapxi, ukax saxraruw usuchjayi.
  Ukampis uka qhepatjja, imill wawanakajj nayrar sartapjjewa.
  Elizavetax T-54 ukan ch"axwaski. Ukat jan chʼamanïsaw kuns luraraki. Ukham agresivu perra.
  Ukat imillanakax wali suma autonïpxiwa. Ukat ukat wali chiqaparuw disparapxi.
  Amuyt'añataki, jupanakax apsusipxi ukat " Superpershing " ukx ch'allt'apxi, ukat jupanakax arnaqasipxi:
  - ¡Jiwasan qullan comunismo!
  Elizabeth kullakajj qʼala kayunakapampiw pistola uñchʼukïna. Lupanula ukax diana ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Atipjäwijax wali jach"äniwa!
  Ukat masinakaparux nayranakap ch"irmthapïna.
  Ekaterinax mä escarlata chuchupan yanapt"apampiw jawq"jäna ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Jach"a atipt"awinakasataki!
  Ukat kunjamsa pulmonapan patat larusi.
  Ukat Elenax q"ala kayunakap yanapt"asaw uñisiriparux ch"allt"ani. Jupax ch"aman armadura p"akjatayna, metal ukx t"aqanuqatayna ukat chhuxriñchjatayna:
  - ¡Ch"amani markasa!
  Ukat pulmonapan patapanx arnaqasi...
  - ¡Hora!
  Ukat Eufrasia markax uñisiriruw jawq"jaraki, aka kutix mä chuchu fresampiw jawq"jaraki. Uñisirinakar t"unjañamawa ukat blather:
  - ¡Comunismo jach"a jach"a tukutapata taqi planeta galaxia ukana!
  Akax akapachanx wali thaya imill wawanakawa. Ukat janiw kunas jupanakar jarkʼañatakisa ni jarkʼañatakis utjkiti.
  Ekaterinax chhuxriñchjasi ukat pechop ch"allxtayi:
  - ¡Nayax mä super imill wawanïtwa!
  Ukat chuchupax rubí ukamp jaquntatawa ... Mä kutix mä ch"iyar jaqin ajanuparuw ch"allt"äna ukat liq"iñapatakiw wayt"äna. Ukatxa, lakapampiw chacha jan pantjasirïtap laqʼuntxäna. Kunjamsa wali suma sawurani.
  Kunjams mä imill wawatakix wali askiwa - janiw akapachan juk"amp kusisiñap uñt"ayañakiti.
  Ukhamatwa imill wawanakax uñisirir t"unjapxi. Ukat jachʼa atipjatapatsa ukat jachʼa luräwinakapatsa wali kusisitaw jikjjatasipjje.
  Ukat Anastasia Vedmakova ukat Alenka Sokolovskaya jupanakax jilpachx muspharkañ imill wawanakawa. Jupanakax olas de pasión ukat tsunami de lujuria ukanakampikiw chhullunkhayasipxi.
  Anastasiax mä escarlata chuchut uñisiriruw ch"allt"i, avión Yankee ukar ch"allt"i ukat pulmones patat arnaqasi:
  - ¡Nayaxa suma supermanïtwa!
  Alenka Sokolovskaya, uñisirir ch"allt"asiskaki, fresa chuchu apnaqi ukat arnaqasi:
  - Ukat nayax akapachankir taqi imill wawat sipan juk"amp jach"ätwa!
  ¡Ukhamaw nuwasir warminakax utji, ukat juk"amp lunthatapxatapat sañajawa! Janiw khitis jupanakar saykataskaspati.
  Nayraqat América ... ukat sapa mayniw nayraqat tunka quri warawaranak URSS heroe ukan jikxatapxi ...
  Ukham muspharkañ luratapatxa, mä jach"a premio katuqapxäna: URSS markan heroen diamante warawarapa. Ukax pachpakiwa, wali jach"añchatawa ukat thayarakiwa.
  ¡Kusisiña suma uñnaqt"ani!
  ¡Chiqansa, ¡wali sumax jutañapawa!
  Oleg Rybachenko jupax yaqha operación Arabia Saudita markan lurawayi.
  Nicolás II sat zar chachan ejercitopajja, Rusia markaruw jukʼamp jachʼaptayäna. Margarita Korshunova tawaqux jichhax Oleg jupamp chikaw nuwasïna. Ukhamaraki mä mutante - mä ch"axwiri khititixa jan jiwaña katuqatayna.
  Suma, wiñay wawanakax taqi uka pandilla Mujahideen ukanakaruw katuyasipxäna. Ukat jupanakax atipt"apxänwa - jupanakarux zar ruso ukar juramento lurapxañapatakiw wayt"apxäna.
  Uka pachparakiw Oleg Rybachenko jupax janiw imill wawanakan aventuranakapan mä suma ukat mä juk"a mayjt"at sarantañapatak qillqt"añ contrakiti;
  Machaq mara tukuyatatxa, alemanes ukat coalición ukax Estados Unidos markpachanx wali nayrar sartawayi. Estadounidenses jupanakax tecnología tuqit juk"amp nayrar sartat uñisirimp apasiñatakix chhaqtxapxänwa.
  Marzo phaxsit tukuykamax Wehrmacht ukax Washington markaruw jak"achasi, ukatx Estados Unidos markan capitalaparuw ch"axwañ qalltawayi.
  Ch"axwawinakax janiw kikpakïkänti ukatx qhanaw imill wawanakax akan atipt"asipkäna... Yämas tank piramidal, Gerdax wali askiwa, kunjamatix lurawinakapax ukhama.
  Casa Blanca ukan bombardeo ukanx kunapachatix tankipax directo fuego ukar purinkäna ukhax Gerdax ikiñar purintäna ukat aka tuqit samkasïna...
  Mikheyko partidario sat warmiruw nazis ukanakan katuntat uñjäna. Tunka pusini marani mä tawaqux nazis ukanakat kutt"ayawayi. Jupamp chik sarnaqir pä masinakapaw jiwayatäpxäna. Ukat jupa pachpaw uka ch"usawjan imantasïna.
  Jachʼa mamajajj allchhipäkaspas ukham pasañwa munäna, ukampis nazinakajj janiw creyipkänti. Ukat jupanakax irpapxitu... Thaqhañax niyaw qalltañampïski.
  Ukat ukat Larax mä granada katjatayna, nazis ukanakax jaquqanipxatayna. Imill wawax amuyunakapanx aka qhanat despedida sasaw jaqunukuwayi ... Ukampis granadax janiw phallkänti.
  Janiw heroico ukham qhispiñjamäkänti.
  Lara kullakaruw liwxatapxäna, mä pä kutiw jawqʼjapxäna ukat nayra manqharus mä chʼakhampiw chʼakhanak uchapxäna. Ukampis janiw sinti ch"axwapkänti, amuyataxa, ¡jan ch"amanïñ ajjsarapxänwa!
  Kunapachatï jisktʼañatakejj uka chʼusawjar apapjjäna ukhajja, Lara kullakajj jan sinttʼasisaw sarnaqäna.
  SS coronelan nayranakapar jan axsarasaw uñkatasax akham säna:
  - ¡Fritz ukax niyaw t"unjapxätam! ¡Pistolanakan thuqt"awip ist"apxam, jiwañax Ejército Rojo ukan jutaski!
  Coronelojj akham sasaw jaysäna:
  - ¡Atrevido imilla, ¡jumax ch"axwañampiw uñt"asiñama!
  Lara kullakajj jan ajjsarasaw akham säna:
  ¡Llakiñax janiw axsaraykituti!
  Coronelojj akham sasaw mayïna:
  q"añu jaqirux mä cartel ukamp anqar irpapxam : partidario ukat taqpach ayllunakar uñacht"ayapxam!
  Uka policiajj jankʼakiw akham säna:
  - Callenxa chhijchhixa purintäna, ukatxa thayarakiwa ... ¿Janiwa imillaruxa q"ala kayuni apsutäñapäkiti, ukhamata q"añuchata thayt"añapataki!
  SS Coronel chachajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna.
  - Waliki! ! _ _
  Lara kullakajj uwija ñikʼutan abrigopa ukat suéterpajj chʼiyjatäjjänwa. Mä algodón isimpikiw jaytapxitäna. Jupanakax qhuru zapatonaka ukat ch"iyar medias ukanakap apsusipxäna. Uka tawaqux q"ala kayukiw mä k"acha isimp isthapt"ata jaytatäna.
  Kunkapar mä placa warktʼapjjäna, ukanjja akham qellqatänwa: "Nayajj partidor sarirïtwa" sasa. Ukat qhepäjjat amparanakap chintʼataw verandaru irpjjapjjetäna. Uka tawaqun q"ala kayunakapax thayampi, ch"uqimpiw jikxatasïna.
  Lara kullakaxa jachaqt"asïna. Chiqpachansa, ajanupan chʼakhanakap uñjasax phinqʼachasïna, kunjamtï uñnaqtʼanïkäna ukhama. Ukat qʼala kayukiw chʼuqi taypin sarnaqasma. Suelanakapax verano urunx wali qhururuw tukuwayxäna, walja q"ala kayukiw mayjt"ayasïna. Jichhakiw zapatonak uchasi, ukat janiw nayrïr kutikiti thayampi manqʼat awtjañampi aguantañapa.
  Lara kullakajj jupa pachpaw saräna ukat jachaqtʼasiskakïnwa. Thayajj wal thaytʼanïna, cobre wila ñikʼutapsa thaytʼayäna, ukat qʼala kayunakap manqhanjja chhijchhiw chʼalljjtäna.
  Imill wawax ukham uñnaqampiw sarnaqäna, trononkir mä princesar uñtata. Ukat qhipäxanx elegante, jisk"a kayu ch"akhanaka, niya wawar uñtat kayunaka.
  Jaqenakajj sinttʼasisaw jupar uñkatapjjäna.
  Mä jach"a abrigo lip"ichit lurat mä jach"a abrigox akham sasaw arnaqasïna:
  - Axtaña! ¡Q"ala kayukiw imill wawarux irpapxi!
  Pachax inti jalantänwa, ukat Lara kullakax qala chʼullqhi, callus sat suelanakapax thayampix jukʼakiw tʼaqhisiyäna. Jupax jupa pachpaw sarnaqäna, ukat kisunakapsa q"ala ch"uqt"asïna.
  Aka chiqanx mä chivompiw phichhantat uñjasiwayi. Imill wawaxa arnaqasïna ukatxa lakapa ch"akhutayna.
  Juparojj mä qhawqha kutimpiw chʼamampi jawqʼjapjjäna. Lara kullakajj janiw kayunakapat saytʼasiñ puedkänti, ukat munañaparjamaw jachañap jarkʼaqäna.
  Uka qala chuyman tawaqurux mä especial ch"usawjaruw khitapxäna, ukanx t"aqhisiyañatak aparatonakaw utjäna.
  Ukatwa estante patjjar jaqontapjjäna ukat juntʼu hierrompiw talonanakap phichhantañ qalltapjjäna...
  Ukat pä verdugonakaw Lara kullakarojj jawqʼjapjjäna. Qalltanx imill wawax mä jach"a ch"amanchawimpiw arnaqasiñap jark"aqäna, ukampis kunapachatix jach"a hierro tiras, junt"u pachat wila, wawar q"ala kayunakapar uchatäna ukhax arnaqasïna ukat janiw kuns amuyasxänti. Jupax...
  Axtaña...
  Gerda kullakax sartawayiwa .... Maldición, ukham samkañawa, kunawsatix atipt"añ urunx tankinakapax Casa Blanca ukar ninamp phichhantapxi.
  Ukat ukat ukham jan walinakax lurasi...
  Superpershing " utat mistuñkamaw pallapallanakamp jiwayatayna , ukx ch'allt'ataynawa ukat cooed:
  - ¡Sumankaña, irnaqawi ukhamaraki munasiña!
  Ukatxa, lakap apsuwayxäna.
  Charlotte kullakajj uñisirinakaruw thuqtʼarakïna, kayunakapan qʼala amparanakapampi ukat akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Nayaxa mä super imilla!
  Christinax ch"ankhampiw mantarakïna, mä katarimpiw chhuxriñchjasïna ukat escarlata chuchupampiw joystick botón ukar ch"allt"äna, uñisirinakaruw ch"ankhampiw ch"ankhacharakïna:
  - ¡Jiwasax supermenes ukhamätanwa!
  Ukat Magdax uñisiriruw ch"allt"ani, tank t"unjani, kit de combate ukar phallañapatak lurani, ukat:
  - ¡Aeróbatica ukxa churañani!
  Ukatxa masinakaparux nayranakap ch"irmthapi. Akax mä imill wawawa - amuyt"añäni jach"a clase artillero.
  Warmi ch"axwirinakax Yankees ukar t"unjapxi ukat puntuacionanaka jikxatapxi... Albina ukat Alvina jupanakax nayratpach pä waranqa jaquqanir autonak sapa mayniw jikxatapxi. Ukatakix mä machaq premio katuqapxäna: Diamante Estrella de la Cruz del Caballero de la Cruz de Hierro ukax qullqit lurat roble laphinakampi, espadanakampi ukat diamantenakampi.
  Ukhamaw imill wawanakax as super clase ukar tukusax yaqhachasipxatayna. Ukat janiw khitis jarkʼkaspänti ni atipjkaspänti.
  Anastasia Vedmakova ukat Akulina Sokolovskaya ukat Orlova jupanakax sapa mayniw machaq premio katuqapxäna: Orden de Gloria de mayor grado diamantenakampi, ukat jupanakax wali kusisitaw jikxatasipxäna. Ukanakax mä qawqha thaya imillanakawa.
  Ukat ch"axwäwix niyaw tukusxi... Estadounidenses ukanakax 20 uru achuqa phaxsit 1948 maranw capitulapxäna. Ukat Payïr Jachʼa Chʼaxwäwit yaqha sarnaqäwix mayjtʼawayxänwa.
  Jichha kutix mä jaya pacha sumankañ pachar uñtasitawa. URSS markax Alaska markaruw kutt"ayawayi ukatx taqiniw kusisipxäna. Ukat continente americano uksankir markanakax Japón ukat Tercer Reich ukanakamp jaljatawa. Ukhamatwa akapachan mä jukʼa tiempotak wasitat jaljañajj tukusjjäna.
  Alemananakax ch"axwäwit qarjataw jikxatasipxi.
  Hitler jupax kimsïr Reich uksanx poligamia ukx jaytawayi - sapa maynix pusi warminakar puriñkama, ukatx jan wawanïpki jan ukax kimsat juk"amp jisk"a chacha warminakaruw impuesto draconiano ukx uñstayawayxi. Ukax política poblacional ukar ch"amanchañatakix mä ch"aman amtawiwa.
  Ukatjja, Hitler pachpaw walja wawanakan inseminación artificial ukamp apsupjjäna. Ukat jupanak taypinsti trono katuqirir ajlliñaw wakisïna.
  Janiw kuna llakisiñas utjkänti, Tercer Reich ukax Japón markamp chikaw atipt"atanakar digerirïna.
  Ukampis 1953 maran marzo phajjsit 5 urunak saraqatarojja, Stalin chachajj jiwjjänwa. Ukat Beria markax apnaqañ qalltäna. ¿Kunatsa Beria markanxa? Chiqpach sarnaqäwinx jupax trono ukarux aski ch"amanïpxarakïnwa, ukampis mä accidente ukaw jark"äna: RDA ukan mä sartasiwi, uka ch"amanchañ pachanx Beria ukar contraplot ukaw jilxattawayi. Ukat akanx RDA, chiqans janiw ukhamäkiti.
  Ukatjja, Hitler chachajj Stalin chachan qhepap apnaqañ munarakïnwa, uka Beria chachajj wali yatiñani ukat wali uñtʼatänwa, jupajj alemánófilo satänwa. Ukat Stalin chachajj kʼumaräjjäna ukhajja, Beria kullakaruw mä testamento luräna.
  Ukhamajj taqe kunas jamasat pʼeqtʼirin askipatakiw amtasïna, janiw jamasat policianakan askipatak amtaskänti.
  Ukhamajj Beria kullakajj Hitler jilatarojj Japón markampi armas nucleares ukanaka katoqañkamaw apasiñapatak mayïna.
  Janipuniw kuntï mä samurai jaqix amuyki uk yatktati.
  Beria ukat Hitler jupanakax Japón markamp mayacht"asis ch"axwañ amtapxäna, ukat uraqip jaljañ amtapxäna.
  1954 maran abril phajjsit 20 urunak saraqatarojja, samurai sat jachʼa imperio colonial sat marka contraw mä chʼajjwäwi qalltäna.
  Kunjams machaq pankax historianx turkataski. Soviético soldadonakax Japón markaruw nayrar sartasipki.
  Ukat alemanonakax ukhamarakiw... Akax wasitat Gerda ukat Charlotte jupanakax mä tank piramidal ukan ch"axwapxi. Jupanakax pä asiento auto phisqa tunk tonelada pesa ukat motor compacto turbina de gas 2500 caballos de fuerza ukaniwa. Kunjams alemán autojj wali jaya tiempon sarnaqäna uk amuytʼasmawa. Ukat armadurax wali sumawa, plástico ukamp misturaki. Ukat wali ch"amani impenetrable taqi ángulo ukanakat. Mä pistola jisk"a calibre 75 mm, ukampis wali jach"a velocidad de bozal de proyectiles ukan mä arma de alta presión ukan. Ukajj armaduranak chʼuqtʼañaw jukʼamp jiljjattawayi . Ukat conchas ukanakan stock ukat nina naktäwipax wali jach"awa. Conductividad ukax wali jach"awa.
  Tank pachpax mä super ... Ukhamat Gerdax kuns ch"axwañapa uk yati.
  Soviético autonakajj jukʼamp jan chʼamanïpjjewa. Jilïr tank ukax wali T-54 ukawa, autox janiw jan walïkiti, mä juk"a jila chaniniwa, ukampis alemán ukarux taqi kunanx juk"amp jisk"akiwa. IS-7 ukax wali jach"apuniw tukuwayxi. Jupax IS-10 ukan uñjasiwayi, ukax 122 mm cañón katuqawayi, ukampis juk"amp jach"a barril ukat suma armadura de frente ukaniwa, jan ch"aman ladonakani. Ukampis taqi ukanakax phisqa tunk kimsan tonelada pesajeruw mantaspa, ukax janiw jan walïkiti.
  Gerdax Pantera-6 tank ukax japoneses ukanakaruw ninamp phichhantawayi, q"ala kayunakap apnaqasa ukat joystick ukan botones ukar ch"allt"asa, ukat arnaqasisa:
  - ¡Ari jila kullakanakan amuyunakaparux jach"añchapxam!
  Charlotte kullakax joystick ukan botonanakap ch"allt"i, escarlata chuchupampi, paqallq ametralladoranakan mä línea ukamp ch"allt"asi, ukat chhuxriñchjasi:
  - ¡Jiwasan kusisiñasaxa comunismo samkan ariano ukankiwa!
  Ukat imill wawax wasitat larusi...
  Christina ukat Magda jupanakax yaqha piramidal "Pantera"-6 ukan ch'axwapxi.
  Christinax q"ala kayunakapamp joystick ukan botonanakap ch"allt"i, ukat Japón markat uñisiriruw ch"allt"i ukat arnaqasi:
  - ¡Kudos nayan munatajataki!
  Magda kullakax nina nakhantayaraki, ukat ist"añjam larusisaw siwa, joystick botón ukar rubí chuchupampiw ch"allt"asi:
  - ¡Jach"a kankañani jiwasana waynanakasa!
  Ukat kunjamsa pulmonanak patat larusipjje. Ukhamaw, chiqpachansa, ch"axwäwin kusisiñapanx wali suma imill wawanakawa.
  Jïsa, Japón markatakix taripañ urux purinxkaspas ukhamawa. Ukampis taqe kunas amtaparjamaw saraski.
  Elizabeth ukat jupamp chik irnaqirinakax T-54 tank ukan ch"axwapxi, mä juk"a modernizado. Ukampis uka mayjtʼäwix mä jiskʼakiwa. Pistolajj mä jukʼa jayaruw tukuwayjje, ukat proyectiljj jukʼamp armaduraruw chʼalljjtayi. Ukaw mayj mayjaxa.
  Ukat motorax pachpa motor diésel ukawa 520 caballos de fuerza ... Japoneses jupanakax tanques jupanakan diseñop apnaqapxi ukat alemán licenciani ukanaka. Autonakax aksa tuqinx wali sumarakiw. Yämas Hirohito-3 maquina, phisqa tunk llatunkan tonelada pesa, 105 mm arma ukampiw barril largo 70 EL, armamento T-54 ukat sipanx juk"amp askiwa, ukatx janiw armadura ukat conducción rendimiento ukax juk"amp jisk"akiti, jan ukasti reserva de potencia ukampi.
  Aka tank japonés ukax URSS ukatakix mä jan walt"awiwa. Ukampis Inti jalsunkir Uraqin jukʼamp kʼachachata autonakapas utjarakiwa.
  Jupanakamp apasiñajj jukʼamp facilakiwa.
  Elizabeth kullakajj qʼala kayunakapampiw ninamp phichhantawayi ukat samurai sat tankinakaruw chʼalltʼi. Jupax wali yatiñampiw uk luraraki, ukat chhuxriñchjasi:
  - ¡Jach"a kankañani jiwasana qhispiyata Awki Markasa!
  Ekaterinax wasitatw ninamp phichhantawayi, mä escarlata chuchu apnaqasa, ukat mä japonés autop t"unjasa, chhuxriñchjasi:
  - Diosatakixa Rus'!
  Elenax uñisiriruw jawq"jaraki, q"ala talonap yanapt"ampiw uñisirinakan tankparux t"unjaraki ukat jach"at arnaqaraki:
  - ¡Comunismo amuyunaka jach"a kankañapataki!
  Eufrasia kullakax pecho elástico ukan chuchu de fresa ukamp yanapt"ataw ch"axwaraki ukat luraraki, ukat chhuxriñchjaraki:
  - ¡Jach"a comunismo ukan atipt"awinakaparux jach"añchañapawa!
  Ukatwa wali yatiñampi tankip kuyntʼapxi ukat janiw atipjatäkiti. Hirohito-3 tanque ukax jach"a ukham uñt"atarakiwa, ukampis wali jach"awa. Mä maquinar ukham atiptʼañax chʼamawa .
  Ukat akanx imill wawanakar saraski. Pistolax calibre ukanx juk"amp jach"awa ukatx proyectil ukan velocidad de bozal ukanx juk"amp jach"awa. Japón markankirinakan torrepan nayraqatapan armadurapax soviético 240 mm ukjat sipanx juk"amp thithitawa, ukatx casco ukan nayraqatapax 150 mm ukhamarak aynach tuqinx 120 mm ukjaw juk"amp thithita. Ukat japonés jaqinakan jank"akïtapax juk"amp jach"awa, turbina de gas motorax 1500 caballos de fuerza ukhamawa. Jisa, aka tankax Japón markanx wali sumawa. Janiw jupampi sawkasiñamäkiti.
  Ukampis Elizabeth kullakajj mä escarlata chuchupan yanaptʼapampiw mä proyectil chiqak chhuxriñchjat khitäna, ukat japonés tanquejj phallawayjjänwa, janiw soviético autor chʼalltʼkänti.
  Ekaterinax chillqt"asisaw q"ala talonap amigoparux jamp"att"äna:
  ¡Jumax wali yatiñani Lisa!
  Elizabeth kullakajj janiw iyaw siskänti.
  - ¡Nayaxa mä genio ukhamawa!
  Ukat kunjamsa pulmonapan patat larusi. Aka tawaquxa.
  Ukat wal wararipxi ... Ekaterina, sañäni, pusi tunk mayan maraw amtasi kunjams uka pachax jallu purintäna. Mä qhawqha urunak qhepatjja, zapatonakajj pʼakjatäjjänwa, ukat qʼala kayukiw taktʼasiñajäna. Ukat mä marka imill wawatakix costumbrepatxa, usuchjasi, sapa t"unjawi, sapa rama, sapa t"unjata. Ukat kayunakap wilaruw jaquntäna, kunapachatï sapa kayupax usuchjataw phallaski.
  Qʼala kayuni sarnaqañajj wali llakisiñatakïspawa sasin janipuniw amuykänti. Hugo chachajj Closet sat qʼala kayuni tawaqot sinttʼasitapajj janiw muspharkañäkiti. Ukax jallupachanx ukham imill kayunakax, ukhamax kuna kasta juyphi pachas.
  Ukampis Catalinax jankʼakiw ukar yatintasïna, wayn tawaqun janchipax jankʼakiw yatintasïna, usuchjat suelapax callus ukanakampiw phuqantatäxi ukat qʼañuchatäxiwa. Ukat qʼala kayuni sarnaqañajj wali sumapunïnwa. Ekaterinajj janiw zapatonakapsa uchaskänti, janïr thayajj purinkäna ukhakama. Ukampis uka qhepatjja, pusiniw uttʼasipjjäna ukat Eufrasinia markajj layqanak lurañ yatichäna. Ukat layqanakax qʼala kayukiw qʼañunak taypin tʼijtxapxi, ukhamat wayn tawaqut jayarstʼañapataki. Ukat mä juk"a arumpixa, imill wawanakax jamasat yatiñanak sum yatxatapxatayna, ukat pä tunk maraniw uñnaqapxäna, ukat q"ala kayuni ukat bikini ukanx janiw thaya pachanx congelatäpkänti. Akax suma uñnaqt"aninakawa. Ukat janiw juk"amp thayanakax utjkiti, jan ukasti, chiqans Alenka. Jupax IS-10 ukanx mä modificación ukanw ch"axwawayxi, mä barril extendido ukamp. Uka tanquex uka serienx jichhakiw uñstawayi. Ukat wali juk"akiw utji. IS-7 ukax janipuniw mä jach"a serie ukar mantawaykiti. Amuyataxa kunatix walja qullqiw utji ukat lurañanx jan walt"awinakaw utji.
  Ukhamaw Alenka markan tripulacionapax uka japonés ukanakar t"unjapxi ukat jupa pachpaw q"uchunak q"uchupxi.
  Ninanakjamaw t"ijt"añama ch"uxña arumanaka
  Jiwasax irnaqirinakan precursor wawanakapätanwa...
  Qhana maranakan pachapax jak"achasiwa,
  ¡Precursoranakan arnaqatapajj wakichtʼatäpjjapunim!
  Kunapachatï imill wawanakax negocio lurañar puripki ukhaxa, janiw jupanakar saykatañjamäkiti. Chiqansa, akax chʼaxwäwinakan mä suma luratapawa.
  Ch"axwawinakax wali sumaw sarantaski ukatx Japón markax atipt"asiwa.
  Aka chiqanx soviético soldadonakax mayo phaxsinx Sakhalin uksan sur uksaruw katuntapxäna. Ukat wali amuyumpiw kuns lurapxäna.
  Ukampis soviético imill wawanakan batallonanakapax mä suma clase de nuwasiñ uñacht"ayapxi.
  Chiqansa, kuna kasta armanakapatxa, AK sat armaw apnaqañ qalltäna. Alemán alemán markat sipansa jukʼamp jan waliwa, ukampis jan chʼamäki ukat atiniskañawa. Ukat uñisirinakaruw khuchhuqa, jaya chiqan amtañax alemán carabina de asalto ukar sipanx juk"amp jisk"akiwa.
  Japón markan katuntat imill wawanakax soviéticos ukanakax q"ala, laq"ampi phuqhantat kayunakap jamp"att"asipxi, q"ala talonanakap liq"i. Akax jupanakan tácticapawa.
  Ch"axwirinakampi nuwasiña, jach"a clase.
  1954 maran verano phajjsinjja, alemanonakajj jilpachaw América markar japonés soldadonakat qʼomachapjjäna.
  Margaret sat warmin pʼeqtʼat qʼala kayuni imill wawanakan batallónapajj jukʼamp sumaw nuwasipjjäna. Imill wawax samurai ukan ch"iqiyatawa, ukat katuntat waynax talonanakap jamp"att"asiñapataki ukat Venus ukan pechop liq"iñapatakiw wayt"ata.
  Gerda ukat Panteras-6 ukankir equipopax mä suma irnaqäw lurapxäna, ukat walja japoneses ukanakaruw infierno ukar khitapxäna, ukat yaqhipanakax alaxpachar khitapxäna.
  Pusi ninja imillanakax Manchuria markan nayrar sartasipkäna uka soldadonakampiw nuwasipxäna.
  Mä ninja tawaqux ch"uxña ñik"utaniwa, espadanakampiw ch"iyjatäna ukat thaya molinoruw t"ijtäna, soviético pallapallanakaruw ch"iyjatäna. Ukat kayunakapampix mä guisante explosivonakamp jaquntäna, T-54 soviético tank tʼunjasa ukat jachʼat arsüna:
  - ¡Juk"amp thaya markax Japón markawa!
  Mä ninja tawaqux q"illu ñik"utan uñisiriparux cuchillas ukamp ch"allt"arakiniwa ukat q"ala talonampi mä boomerang churarakini, arnaqasisa:
  - ¡Samurainakan atipt"awinakasatakiw!
  Mä wila ñik"utan ninja tawaqux mä agresivu platillo giratorio espadanakampiw jan kuna jan walt"awimp apt"ani, soviético pallapallanakaruw khuchhuqani. Ukat qʼala kayunakapajj mä bombampiw jawqʼjani. URSS tank ukax ch"iyjataw uñjasi ukat nuwasir jaqix chhuxriñchjasiniwa:
  - ¡Comunismo amuyunakapan sutiparu!
  Janq"u ñik"utan ninja tawaqux uñisirinakaruw apxarutayna ukat ch"iyjatayna, mä ventilador ukar pampar t"ijtkaspas ukhama, rusa pallapallanakar wasitat khuchhuqañataki, ukat q"ala amparanakapampi, mä jiwayir amparapamp lanzakaspas ukhama, ukax pä tanques soviéticos taqpach ch"iyjañapäna.
  Ukatxa akham sasaw arnaqasini:
  - ¡Markan jach"a kankañapataki!
  Imill wawanakax jiwayañ wal munapxi, ukat jukʼampiw katuntat jaqinakar violañ munapxi. Jïsa, ukhamat chachanakax sinti chʼamachasisax jan amuytʼasipxäna. Ukat ukhamaw ninja imillanakax munapxi. Watatanakar saltañataki ukat uka pachparakiw chivonakampi jawq"jaña.
  Ukampis, japonés jaqinakan heroísmo ukhamäkchisa, jupanakax juk"amp suma ukat nayrar sartat tecnología ukar atipt"apxi.
  Yämas super-clase alaxpachanx as Anastasia Vedmakova ukat Akulina Sokolovskaya jupanakax japoneses ukanakaruw thaya molinonakjam t"unjapxi.
  Anastasia kullakajj qʼala kayunakap yanaptʼasaw mä kutikiw suxta japonés avionanak mä kuti chʼiyjäna ukat akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Rus markan comunismo amuyunakaparux jach"añchapxam"!
  Akulina, escarlata chuchupampiw botón ukar ch"allt"asax paqallq japonés avionanak mä kutikiw khuchhuqatayna ukat arnaqasïna:
  - ¡Rusia markan Heroes ukanakatakix jach"añchatäñapawa!
  Ch"axwirinakax Japón markaruw nayrir jan walt"awinakapat vengasipxi. Ukat jukʼampisa Nicolás II zar sat chachan tiempopan chʼajjwäwipan atipjatapata. Janiwa, janipuniw armasipkaniti, generacionanakas janiw pampachapkaniti.
  Anastasiax rubí chuchup ch"allt"asisaw yaqha phallawi churäna, japonés avionanakaruw jaquqanïna ukat arnaqasïna:
  - ¡Glorioso ukax comunismo pacharuw Beria!
  Akulinax q"ala kayunakapamp kayunakap ch"allxtayäna, samurai avionanakaruw ch"allt"äna ukat jach"at arsüna:
  - ¡Jach"a atipt"awinakataki!
  Ukat Albina ukat Alvina jupanakax cuentas récords ukanakaw jikxatasipxi. Kimsa waranqa jaquqanir avionanakatakix uka orden churapxäna: Diamante Estrella de la Cruz de Caballero de la Cruz de Hierro ukat quri roble laphinaka, espadanaka ukat diamantenaka.
  Albinax mä escarlata chuchupan yanapt"apampiw turno churäna. Jupax tunka payan japonés avionanakaruw mä kutikiw khuchhuqatayna ukat akham sasaw arsüna:
  - ¡Nayan pechojataki!
  Ukat mä chʼiyar jañchin nuwasir jaqin amparapankkaspas ukhamaw amuyasïna.
  Alvinax q"ala kayunakampiw kayump takt"äna, tunka payan chikatani japonés avionanakaruw jaquqanïna, ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Jach"a atipt"awinakataki!
  Alemania imillanakax wali ch"axwapxi ukat suma uñnaqt"anipxiwa. Ch"iyar jaqinakax wali munapxi, ukat laxranakapax chachanakan ébano perfección ukar puliñatakix wakicht"ataw jikxatasipxi.
  Albinax q"ala kayunakap yanapt"asaw wasitat samurainakar ch"allt"äna ukat avionanakaparuw jaquqanïna.
  Ukat jupax akham sasaw arsüna:
  - ¡Nayax Superman ukhamätwa!
  Alvinax fresa chuchup ch"allxtayäna, mä masa japonés avionanakaruw khuchhuqäna ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Nayaxa mä zorro espacial ukhamawa!
  hipersexualidad ukanx activo ukhamawa .
  Chiqpach arianonaka - ¡mä super! Ukat en general ukham suma uñnaqt"aninakax jach"a clasenkiwa!
  Alemania ukat soviético soldadonakax uñisirinakar atipt"asax China markpachanw nayrar sartasipki.
  Singapur markar jan walt'ayañ pachanx división aérea ukat unidad de niñas descalzos "Barracuda" ukan ch'axwirinakax yaqhachasipxänwa. Imill wawanakax q"ala talonanakap ch"allt"asisaw tropical jallu purintat charconak taypin ch"allt"asipxäna, japoneses ukan ch"amanchata chiqanakaparuw p"akjapxäna ukat bayonetas ukanakamp ch"allt"apxäna.
  Ukhamaw nuwasir suma uñnaqt"aninakax utji.
  Japón markax ukham agresivu equipon jan walt"ayatapat khathatisïna.
  1954 maran jallu qallta phaxsinx China markax jilpachx Eje ukan ch"amanchataw uñjasiwayi. Ukat Inti jalsunkir Uraqitakix jukʼamp chʼamäxänwa.
  Hitler chachajj akham sänwa:
  - Pä jamach"ixa mä ch"uqi taypina janiwa suma sarnaqasipkaspati!
  Ukat Albina ukat Alvina sat nuwasir jaqinakax pusi waranqa avionanakaruw jaquqanipxäna. Japón markax jan qullqini ukampis jisk"a qullqit lurat avionanakax wali jach"apuniw lurasïna, ukhamax factura apthapiñax wali askiwa.
  Albinax q"ala kayunakapampix yaqha samurairuw khuchhuqatayna ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Akaxa jiwasana suma pachasawa!
  Alvina, mä escarlata chuchump yanapt"asisaw tunka payan japonés autonak t"unjawayi ukat tuiteó:
  - ¡Comunismo pacharu jach"añchaña, taqpacha pachana!
  Albina, ukhamarakiw mä chuchu de fresa apnaqasa ukat samurai ukar t"unjasa, musphataw jikxatasïna ukat jach"at arsüna:
  ¿Jumax comunismo tuqit parltati?
  Alvina, q"ala kayunakap apnaqasa, ukat tunka payan japonés avionanakaruw khuchhuqasa, yatiyäna:
  - ¡Machaq orden ariano ukax comunismo satawa!
  Imill wawanakax larusipxäna ... Pusïr waranqa avión ukanakatakix Diamante Estrella de la Cruz de Caballero de la Cruz de Hierro ukham uñt"atawa, roble platino laphinakampi, espadanakampi ukat diamantenakampi. Ukax mä jach"a premio ukhamarakiw mä récord ukhamawa suma uñnaqt"aninakataki.
  Aka imill wawanakax jach'ar aptañatakiw ....
  Ukampirus Anastasia Vedmakova ukat Akulina Sokolovskaya jupanakax janiw jisk"achapkiti ukatx phisqa patak avionanakax jaquqaniwayi.
  Ukat machaq premionak katuqapxäna ukax wali jach"änwa, ukat jupanakpachatakix mä taqpach warawaranak apthapipxäna.
  Anastasiax q"ala kayumpiw armap uñch"uki, ukat uñisiriruw t"unjatayna, uñisiriruw khuchhuqasa ukat chhuxriñchjatayna:
  - ¡Taqi planetan comunismo ukataki!
  Akulinax uñisirirux escarlata chuchup ch"allt"asaw khuchhuqaski, agresivamente arnaqasi:
  - ¡Wawanakasa uñt"apxistuwa!
  Juyphi pachanx Japón markax niya taqpach colonianakap chhaqhayatayna, ukat ch"axwawix pachpa metrópoli uksaruw mayjt"awayi.
  1955 maraw purinxäna, uka pachax ch"axwäwinakax wali thayapunïnwa ukatx janiw tukusiñas ni tukusiñas uñjatäkiti.
  Japón markax jaytawayi, juk"at juk"at ukampis chiqpachapuni. Ukat jukʼat jukʼatwa chʼaxwäwin atipjawayxi.
  Ukampis samurai sat jaqinakax jan chʼamanïsaw chʼaxwapxi ukat wali chʼamampiw nuwasipxi.
  Alyonka ukat jupamp chik irnaqirinakax IS-11 experimental tank ukar sarxapxäna. Aka maquinax 130 mm pistola ukampiw uñt"ayasi ukatx manqhanx pistas solidas ukaniwa.
  Alenkax q"ala kayunakapampix ch"axwanti, uñisiriruw ch"allt"i, ukat arnaqasi:
  - ¡Comunismo ukarux imill wawanakan q"ala talonanakapamp jach"añchañapawa!
  Anyutax mä escarlata chuchump yanapt"asisaw pallapallarakïna, llätunk chuchuruw ametralladoranakan gatillonakapar ch"allt"äna ukat jach"at arsüna:
  - ¡Jiwasa imillanakaxa wali thayawa!
  Allax q"ala kayunakapamp ch"ankhampiw ch"ankhacharakïna, uñisiriruw t"unjäna ukat arnaqasïna:
  - ¡Walikiwa, tornillo ukata!
  Mariax chhuxriñchjasïna, mä q"ala talonan yanapt"apampi. Uñisirinakaruw chʼalltʼäna ukat kisunakapsa qʼal chʼalljjtayasïna:
  - ¡Machaq lurawinakataki!
  Marusyax mä chuchu de fresa ukan yanapt"apampiw ch"ankhachatayna, uñisirinakaparux jiwayir katxaruñampiw ch"allt"atayna ukat chillqt"atayna:
  - ¡Jach"a comunismo ukataki!
  Alenkax wasitatw pallapallanak arsüna ukat akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Ukham granja colectiva p"iqinchir ukhamarak dictador gitano Sashka jiwañapataki!
  Ukat qʼala kayupsa armaduraruw chʼalljjtayaraki.
  Ukhamaw imillanakax jaljtapxäna, ukhamakiw super. Jila partejja, muspharkañ nuwasirinakäpjjewa.
  Aka chiqanx mäkiw q"uchupxi:
  Janiwa, wali amuytʼasir jaqejj janiw chhaqtkaniti, .
  Mä falcón, águila ...
  Jaqinakan arupax sonorous - .
  ¡Uka jiskht"awix katariruw t"unjani!
  
  Stalin chachajj chuymajanwa jakasi
  Ukhamat llakisiñ jan yatiñasataki ...
  Uka punku jist"arawayi espacio ukar sarañataki
  ¡Warawaranakax jiwasanak patxaruw qhantʼäna!
  
  Nayax iyawstwa taqi uraqpachax sartasipxani
  Fascismo ukax tukusxaniwa...
  Ukat intix qhantʼani
  ¡Thakhi, comunismo ukar qhant"ayaña!
  Elizavetax T-54 tank ukampiw ch"axwaski, ukham nuwasir imill-layqa.
  Ukat suma uñnaqt"an jaqinakax japonés autonakapamp q"ala kayunakapamp t"unjapxi.
  Elizabeth kullakajj escarlata chuchupampiw joystick sat boton chʼalljjtäna ukat chillqtʼasïnwa:
  - ¡Comunismo soviético ukan amuyunakaparux jach"añchapxam!
  ¡Ukat ¡kunjamsa aka suma uñnaqtʼanïñax larusirakini! Ukat perla kisunakampi lliphipi.
  Ekaterinax uka apt"asisaw q"ala kayunakapamp ch"axwawayaraki ukat chillqt"asirakïnwa:
  - Comunismo ukan jan jiwir amuyunakapan atipt"asiwipanxa,
  Jiwasax markasan jutïr pachap uñjtanwa...
  Elenax uñisiriparux rubí chuchumpiw jawq"jatayna, kisunakap qhanstayasa, chhuxriñchjasïna:
  - Ukatxa jiwasana Awki Markana wila bandera, .
  !
  Efrasia kullakajj qʼala talonapampiw thuqtʼasïna ukat sistʼasirakïnwa:
  - Jach"a Awki Marka, jiwasana qhispiyata,
  ¡Markanakan amistadpa, wiñayatak yanapt"aña!
  Ukat taqpach imill wawanakax q"ala kayunakap apnaqasa, mä arukiw q"uchupxäna:
  - Kamachi ch"ama, jaqinakaru munaña, .
  ¡Chiqpachansa, ¡mä sanu jaqin mayachtʼatäñapataki!
  Warriors, nayax sañ muntwa, jan iyawsañjam agresión de combate ukanipxi.
  Ukat akax Gerdax ch"axwaski ...
  Jupan "Pantera"-6 ukax mä supertanque ukhamawa, samurai ukan posición ukanakap ch'iyjaski.
  Gerdax mä escarlata chuchumpiw nina nakhantäna, joystick botón ukar ch"allt"asaw arnaqasi:
  - ¡Ariya pachataki!
  Charlotte kullakax chhuxriñchjasirakiniwa, q"ala kayunakan yanapt"apampixa, mä masa japonés ukanakaruw ch"iyjani ukat blather:
  - ¡Jach"a fronteranakataki!
  Christinampi Magdampix nuwasipxarakiwa. Imill wawanakax wali ch"axwapxi, ukat wali suma uñnaqt"anipxiwa, niya q"ala jan isin bikini ukankapxiwa.
  Christinax rubí chuchupampiw pallapalla, Hirohito-4 japonés tank t"unjasa ukat cooed:
  - ¡Qhanañchäwi markajataki!
  Magda kullakax ch"akhanakap ch"allt"asirakïnwa, q"ala kayunakap apnaqasa, bus samurai ukx t"unjatayna ukat akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Jach"a lurawinakaru jach"añchaña!
  ¡Aka imillanakax wali suma uñt"atawa!
  Tokio markax marzo phaxsit tukuyaruw jaquqaniwayi. Ukat 1955 maran abril phajjsit 20 urunak saraqatarojja, Japón markajj katuyasïna, ukhamatwa uka jachʼa chʼajjwäwejj tukjäna.
  Albina ukat Alvina imill wawax phisqa waranqa avionanakat jilaw jaquqaniwayi. Ukat ukatakix mä jach"a premio katuqapxäna: Gran Estrella de Diamante de la Cruz del Caballero de la Cruz de Hierro ukax qullqit lurat roble laphinakampi, diamante espadanakampi.
  Chʼaxwäwix janiw jichhakamax tukuskiti. Jupajj mä jukʼa tiempokiw imantasïna. Ukampis Hitler chachajj niya taqe oraqeruw atipjäna.
  Beria markax Sakhalin uksan sur uksankir qullu, Kuril uksankir qullu pata ukat Manchuria uksankirinakaruw kutt"ayawayi, Puerto Arturo uksankirinakamp chika.
  URSS markax mä ch"aman markaruw tukuwayi, uka markax usuchjatanakap liq"i. Mä qhawqha tiempow Alemania nazi markax yaqha markanakar katuntäna, ukat jan sinti jachʼa saytʼasiñapatakiw jarkʼäna.
  Uka guerrajj tʼunjañataki ukat oraqpachar apnaqañkamaw utjäna. Ukampis oraqpachan yaqha chʼaxwäwiw utjäna.
  Ukañkamasti, qinayanakaw URSS sat cheqan tantachasipjjäna. Ukat 1959 maranjja, paqallq tunka maranïkäna uka uruw Adolf Hitler chachajj Rusia Soviética markar nuwantañ amtäna, ukanwa Beria markajj apnaqäna. Fuhrer sat barcon ladopanjja, niya taqe uraqpachaw utjäna.
  Ukampis URSS markax mä ch"aman, industrial ch"amaruw tukuwayi. Ukatwa mä qala patjjar mä jawqʼa jikjjatta.
  Panpachaniw armas nucleares ukanipxatayna, ukampis Gerda ukat Albina jupanakax mä generador lurañ atipxatayna, uka generador ukanx radiación ukaw taqpach planeta Uraqir ch"amakt"ayatayna, ukat uka kasta t"unjäwinak apnaqañax janiw ch"amäkänti.
  Ukat Hitler chachajja, akapachan qhep qhepa apnaqir chʼamap katuntañwa amtäna. Inti jalant tuqinkir fronterax Dnieper sat jawir thiyaruw saräna, ukat Bielorrusia sat jawir thiyaruw sararakïna, ukat alemanes apnaqat estados bálticos sat jawir thiyaruw sararakïna. Nazis sat jaqinakax Crimea markarux qhipharxañapatakiw chʼamachasipxäna. Janitï URSS markax Sebastopol markan Flota del Mar Negro ukan mä base alquilatäkchi ukhaxa.
  Ukhamarus, Rusia markax China - Manchuria uksankirïnwa. Ukhamat URSS markan jaqinakax, kawkhantix mä política muy activa de ch"amanchañatakix tasa de nacimiento ukax lurasiwayi ukatx poligamia ukax legalizatawa régimen comunista, ateo ukampi, ukax nayratpachx 1941 maran janïr ch"axwäw utjkän uka chimpunak sipanx juk"ampiw jilxattawayi, territorio chhaqhatas utjkchïnsa, ukatx sapa maraw ukhama ukatxa sapa patakatxa kimsa ukhawa yapxatatarakini.
  Beria kullakajj aborto lurañasa ukat anticonceptivos ukanakas jarkʼänwa. Ukat pusi wawat juk"amp jisk"a familianakarux sallqa impuestos ukanakaw uñstayawayxi.
  Plan ukat thujru lurañ thakhiparjamaxa, URSS markax jank"akiw nayrar sartawayi, ukat pallapallanakan ch"amapax juk"ampiw jilxattawayi.
  Hitler, mä jan walt"äwjam amuyasisa, uraqpachar mä sapa Tercer Reich ukar tantacht"añ tukuyasax, aka planetan qhipa ch"axwäwip qalltañ amtäna.
  ¿Kunas qhep qhepa chʼajjwäwejja? Aka Uraqinxa janiwa kunasa juk"ampi atipt"añaxa utjkiti. Mä mara nayraw alemanonakax phaxsir t"ijtapxäna, ukatx espacio ukan jilxatañ pachax jist"aratawa. Ukampis ¿Hitler chachajj Guerra de las Galaxias ukan tiempopa ukat galaxianakar katuntatap uñjasajj jakaskaniti? K"umara jakañax utjkchispas, dieta vegetariana, ejercicio regular ukat actividad física medida ukhamäkchisa, Fuhrer ukax chuymankipstatätapax qhanaw amuyasïna. Mä calvo ch"akhax p"iqinx juk"ampiw p"akjaski, ñik"utas ch"uxñaruw tuku, ukat uñnaqapax qarjataw uñjasi. Fuhrer ukax kusisiñ yant"kchisa.
  Ukhamäkchisa, qhipa misión tukuyañamawa ukat URSS markar katuntañamawa. Ukat ukhama, Fuhrer jiwatas ukhamaraki, ukhamax niya waranq yuqall wawanakaw utji, ukax inseminación natural ukamp apsutawa. Ukat jupanakat maynix wali suma, juk"amp ch"amani ukat juk"amp jach"a dictador ukan tronop katuqani, planeta Uraqin sarnaqäwipanxa.
  Kunjamakitix qhiphart"añax wali ch"amawa, ukat armas nucleares ukanakax jan irnaqkchi ukhax Hitler jupax phisqa tunk millones jila pallapallanakaruw URSS uksar nayrïr escalón sapaki jaquntäna. Ukat walja tankinaka, avionanaka ukat discos voladoras ukanakaw utjaraki . Ukat akax mä jach"a ch"amawa.
  URSS markax armanak jichha pachar tukuyaskakïna. T-64 tanque ukax uñstawayiwa, juk"amp llamp"u ukat 125 mm ch"aman armampi, pluma conchas ukat piramidales alemán autos ukanakamp mantañ yati. Chiqansa, T-64 ukax jichhakiw lurañar mantañ qalltawayi. Jilïr tanquex wali T-54 ukhamänwa, janiw alemán modelonakar uñtasit ch"amanïkänti. Ukhamarakiw mä razón kunatix Hitler jupax Rusia markar agresión ukamp jank"ak sarnaqäna.
  IS-11 ukax janiw katjkänti... IS-12 ukax mä maquina ukan luratawa, 203 mm cañón ukampi, ukampis wali jila chanini, jach"a, jach"a ukhamaw tukuwayi. IS-15 ukax 152mm, largo cañón arma ukan mä compromiso ukhamänwa. Aka maquinax mä jach"a T-64 ukar uñtasitarakïnwa ukat ukhamarakiw jichhak lurañ qalltawayi.
  Alemania markan jach"a tanque, Panther-6, pirámide ukham uñt"atawa, ukatx mä juk"a Pantera-7 ukar machaqar tukuyata, ukax calibre de arma 88mm ukjaruw jilxattawayi, juk"amp t"unjäwinak utjañapataki. Ukat motorax, juk"amp ch"aman 3000 caballos de fuerza ukamp uskt"ata, jach"a velocidad ukat maniobrabilidad ukanak churasax phisqa tunk tonelada peso ukar manteniñataki, ukat armadurax juk"amp sumaptañapataki.
  Machaq T-64 soviético ukax alemán markat sipanx juk"amp jisk"akiwa, ukat ladonakapar jark"aqañanx juk"amp jisk"akiwa, ukat nayraqatax ukhamaraki. Ukampis T-64 ukax alemán ukarux mä juk"s mantaspawa, mä juk"a jayatsa mantaspawa.
  Alaxpachanx alemanes ukanakax juk"amp ch"amanïpxarakïnwa ukat maquinanakax qawqhas ukat suma uñt"atäpxarakïnwa. Ukat jupanakax janiw URSS markanx jupanakan discotecas ukanakap lurañ atipkänti. Ukat alemanes jupanakax discos de Belontsi ukanakarux rayos de calor ukanakaw uskt"apxäna - kunjamakitix láseres ukanaka, ukat juk"amp askinjam bombardeo ukanakaw lurasispa.
  Ukat nazis taypinjja, discotecanakajj tunka sonidonakjam jankʼakiw tʼijtäna. Ukat chiqpachansa wali jachʼawa. Ukhamaw kimsïr Reich ukan ejercitopax ch"amani.
  Ukat jupanakax uraqi manqhankir tankinakanïpxiwa. Ukat walja yaqha thaya yänaka. Mä juk"a arumpixa, Beria markax niyas janiw kuna ch"amanïkiti.
  Ukampis soviético soldadonakajj wali jachʼa chʼamanïpjjewa. Ukat uka invasión ukax mä ofensiva aérea ukamp qalltawayi. Ch"amanakax janiw kikpäkiti ukat alemanonakax soviético markanakaruw t"unjapxi. Tunka waranqa Rusia markan sarxapxi ukat Smolensk markaruw sarapxi.
   Natasha kullakajj mä amtaruw purïna:
  - ¡Hitler ukat pandillapar URSS markat pallapallanak apsuñapatak wayt"añax wakisiwa, ukat katuntat wawanakar antutañaw wakisi!
  Anatt"asir Zoyax aka tuqitx iyaw sataynawa:
  - Chiqpachansa jumaxa! ¡Ukat nayra achachilanakamar fascismo tuqit qhispiyapxam!
  Agustín chachajj qʼala kayunakap chʼoqtʼasaw akham säna:
  ¡Jan pächasisaw uk lurañäni!
  Svetlanax jank"akiw akham säna:
  - ¡Ukatakix taqi kunaw utjistu!
  Said, done, ukat pusi nuwasirinakax fascista hordanakaruw atacapxi.
  Diosan Rusia patak maranakan nuwasirinakasa ukat mutante layqanakas wasitatwa pä tunk maranakan nazis ukanakamp nuwasipxäna.
  Imperio marrón fascista ukanx sinti pallapallanakaw utji. Jan tukuskir jawirar uñtataw jallupxi.
  Chiqans pusi imill wawanakax Wehrmacht ukan tanques ukat avionetas ukanakan t"unjäwip wali uñt"ataw apt"asipxäna. Qalltatpachaw amparanakapamp kayunakapamp t"unjapxäna, ch"amamp ch"allt"ata. Ukampinsa...
  Uraq manqhatjamaw Oleg Rybachenko ukat Natasha sullka phuchhapax Margarita Korshunova uñstäna.
  nanobots ukanakamp cargapxäna . Uñisit fascistanakar t"unjañatakiw wakicht"asipxta. Ukhamaw pusinix suxta jaqir tukupxäna.
  Natasha Korshunova kullakajj qʼala, cincelat kayunakapan kayunakap chʼetjjtayasajj akham sänwa:
  - ¿Ukhamäpachati? ¡Walikiwa, ¡jiwasan destinosawa, janiw yaqha tuqit atipt"ksnati!
  Quri ñik"utan agresivu Zoya, alemanes ukanakar t"unjaskaki, logicamente akham sänwa:
  - ¡Juk"ampi jank"aki lurañani! ¡URSS markar qhispiyañäni!
  Oleg Rybachenko, q"ala kayuni waynax janiw tunka payan marat jiläkänti, jupax nazis ukanakarux espadanakampiw arnaqasïna, infantería ukat tanques ukanakampi:
  - Jan jaytjamti!
  Ukat uka waynan qʼala kayupat mä chʼullqhi discow tʼijtäna, ukat kimsa fascista avionanakaruw mä kutikiw khuchhuqäna!
  Margarita Korshunova, q"ala talonanakapamp chillqt"ata, uñisirinakaparu, tanques ukat infantería ukanakar ch"allxtasa, kisunakap q"ala ch"allxtasa, qhuru arsüna:
  - ¡Akapachanxa mä chiqaw feat lurañatakix utji!
  Ukat uka tawaqun qʼala kayupat venenoni agujanakaw chʼiqintasïna, ukat nazis ukanakarusa ukat avionanakaparusa tankinakaparus chʼalltʼarakïnwa.
  Natasha Korshunova kullakajj qʼala kayunakap jaqontäna, jiwayañjama, ukat jachʼat arnaqasïna:
  Janipuniw armkañäniti, janirakiw pampachañänisa.
  Ukat qhana sablenakapax molino taypiruw nazis ukanakar sarapxäna. Ukatxa, blasteranakax tankinakaruw chʼiyjapxäna, ukhamatwa bashes ukanakax khuchhurapxäna. Avionanakajj uk katoqapjjarakïnwa.
  Wila ñik"utan Agustín sat chachajja, uñisirinakaruw chʼiyjasïna:
  - ¡Machaq kamachitaki!
  Ukat qʼala kayunakapat machaq agujanakaw chʼiyjasïna. Ukat kunas nayran utji, kunas nazi pallapallanakan ukat avionanakan kunkapan utji.
  Jïsa, nuwasirinakajj kusisita ukat colerasipjjäna, ukajj qhanaw amuyasïna.
  Cool Zoya, janq"u, marrón pallapallanak khuchhuqasa ukat avionanakamp tanques ukanakar khuchhuqasa, chhuxriñchjasïna:
  - Jiwasana hierrosaxa!
  Ukat qʼala kayupatjja, mä machaq jiwayir regalow tʼijtäna. Ukat tankinakas janq"u ch"axwirinakas jaquqanipxi, ukat ch"ullanakax avionanakatxa phichhantapxi.
  Svetlana Blanca Nieves ukax molino ukarux khuchhuqawayi, espadanakapax llijullijunakjamawa.
  Nazi sat jaqinakax gavillanakjamaw jaquntasipki.
  Imill wawax q"ala kayumpiw agujanak jaquntäna, uñisirinakan avionanakaparuw jaquntäna ukat chhuxriñchjasïna:
  - Rusia mamatakix mä imperio espacial humano ukaw utjani, ¡atipt"apxam!
  Oleg Rybachenko jupax nazis ukanakarux nayrar sartawayi. Terminator waynax marrón tropanak khuchhuqaski.
  Ukat uka pachparakiw waynan qʼala kayunakapan kayunakapajj venenompi agujanak jaqonukupjje, tronconakapsa chʼiyjapjje ukat avionanakaruw jaqontapjje.
  Uka waynax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Jutïr Rus' ukar jach'añchaña!
  Ukat kuynt"asax taqinin p"iqipsa, muxsa ch"akhanakapsa khuchhuqaraki, uka pachparakiw torres de tanques ukanakas khuchhuqaraki.
  Margarita terminadora imillax uñisirinakaruw t"unjaraki ukat avionetas ukat tanques ukanakarus t"unjaraki.
  Qʼala kayunakapax liwxataskiwa. Nazis ukanakax waljaniw jiwapxi. Ch"axwirix akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Machaq fronteranakataki!
  Ukat ukat imill wawax aptasin khuchhuqani ...
  Fascista pallapallanakan jiwat jaqinakan janchipa.
  Ukat akax Natasha Korshunovax ofensiva ukankiwa. Jupax nazis ukanakarux tanques, aviones ukanakamp chikaw jupatakix khuchhuqaraki ukat q"ucht"araki:
  - Rus' jach'a ukat k'ajkir, .
  ¡Nayax wali muspharkañ imill wawatwa!
  Ukat qʼala kayunakapatwa discos tʼijtjjaraki. Khitis nazis ukanakan kunkanakap uñjäna. Jisa, akax mä imill wawaw tankinak t"unjaski.
  Zoya Angelskaya ukax ofensiva ukan jikxatasi. Pä amparampix marrón pallapallanakar khuchhuqaña. Mä tubo ukan thuqhuña. Ukat q"ala kayunakapamp jiwayir agujanak jaquntawayi - tanques ukat avionanakaruw jaquntawayi.
  Ukat uka pachparakiw jupa pachpa qʼochüna:
  - Eh, bludgeon sarañäni, .
  ¡Ay, nayan munatajajj saraskakiniwa!
  Agustín, nazis ukanakar láser espadanakampi khuchhuqasa ukat marrón pallapallanakar tukjasa, tankinakamp chika, akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Taqi kunasa ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi, .
  ¡Jupajj mä club aptʼataw policia de disturbios ukar jankʼak saräna!
  Ukat qʼala kayunakampi, kunjamsa uñisirir lanzañasa, kunas mä elefante jiwayaspa, ukat jukʼampejj mä tanqueruw jiwayaspa.
  Ukat ukatsti chhuxriñchjasiña:
  - ¡Lobos ukanaka! ¡Pä tunk payan patak maranakanwa!
  Svetlana Blanca Nieve ukax ofensiva ukan irnaqäna. Cuts, nazis ukanakar ch"iyjaña. Qʼala kayumpiw jiwañ regalonak jupanakar jaquntäna.
  Mä molino espadanakampi t"ijti.
  Jupax walja ch"axwirinakaruw t"unjäna, tanques ukat avionanakamp chika, ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Mä jach"a atipt"äwiw jutaski!
  Ukat mayamp imill wawax mä sallqa movimienton jikxatasi.
  Ukat qʼala kayunakapajj jiwayir agujanak jaqontasaw tankinakaru ukat avionanakarus tʼunjäna.
  Oleg Rybachenko jupax mä juk"a pachaw jikxatasïna. Uka waynax mä salto ukanw muyuntäna. Walja nazis ukanakaruw salto ukan ch"iyjatayna.
  Qʼala amparapampiw agujanak jaquntäna, tankinakaru ukat avionanakaruw tʼunjäna, qʼañucharakïna:
  - ¡Suma ch"amajax jach"añchatäpan!
  Ukat mayampiw waynax nuwasiñan jikxatasi.
  Margarita Korshunova kullakax wali sumaw ofensiva ukar saraski. Taqi uñisirinakaruw mä filaruw t"unji. Espadanakapajj thaya molinonakapat sipansa jukʼamp chʼamawa. Ukat q"ala kayunakax jiwañ regalonak jaquntapxi, tanques ukat avionanakas phichhantapxiwa.
  Mä imill wawax mä sallqa ataque ukan jikxatasïna. Jan ceremonia ukampix marrón nuwasirinakaruw chhaqtayi.
  ¡Ukat sapa kutiw saltʼasi ukat tʼijtjjaraki!
  Ukat tʼunjañ churäwinakaw jupat tʼijtjjaraki.
  Ukat nazis ukanakax jiwataw jaquntatäpxi. Ukat taqpach montículos de cuerpos ukanakaw tantachtʼasipxi.
  Margaritax wali ch"amampiw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Nayaxa mä americano vaquero ukhamawa!
  Ukat wasitatwa uka agujajj qʼala kayunakapar jaqontäna.
  Ukat ukat jukʼamp tunka payan agujanaka!
  Natashka Korshunova jupax ataque ukanx wali thayarakiwa.
  Ukat qʼala kayumpiw jaquntäna, ukat mä tubot thuqtʼasi, tankinakaru ukat avionanakaruw tʼunjäna.
  Ukat pulmones patat arnaqasi:
  - ¡Nayaxa mä chispi jiwata! ¡Jumajj jiwañakiw wakisi!
  Ukat mayamp suma uñnaqt"anïñax sarnaqaski.
  Zoya Angelskayax mä bloqueo de cuerpos nazis ukarux ch"axwawayiwa. Ukat qʼala kayunakapatjja, tʼunjañ boomerangs ukanakaw mistuni.
  Ukat marrón nuwasirinakax liwxatasipkakiwa ukat liwxatasipkaki, tankinaka ukat avionanakamp chika.
  Zoya imill wawax akham sasaw arnaqasi:
  - ¡Q"ala kayuni imilla, ¡jumax atipt"ätawa!
  Ukat tunka payan agujanakaw imill wawan qʼala talonat tʼijtjjaraki. Ukax chiqapuniw kunkaparux nazis ukanakan allsuñapa.
  Jupanakax jiwat jaquntataw uñjasipxi.
  Jan ukax juk"ampirus, q"al jiwat, tankinakampi avionanakamp utjki uka chiqa.
  Agustín ukax ofensiva ukan irnaqäna. Ukax marrón tropanakaruw ch"allt"i. Espadanakapax pä amparampiw apt"ata. Ukat jupax ukham jach"a nuwasiriwa.
  Mä tornado ukaw fascista soldadonakarux ch"allxtayi - avionanakas tanques ukanakas jaquntatawa.
  Wila ñik"utan tawaqux akham sasaw arnaqasi:
  - ¡Jutïr pachax imantatawa! ¡Ukampis atipjaniwa!
  Ukat ofensiva tuqinxa, mä suma uñnaqt"an nina ñik"utani.
  Agustín, samkanakan sallqa éxtasis ukanx mä pulsar q"ala talonampi khithatayna ukat arnaqasi:
  - ¡Ch"axwañ diosanakax taqi kuns ch"iyjapxani!
  Ukat uka nuwasirix ofensiva ukankiwa.
  Ukat qʼala kayunakapax walja chʼullqhi, venenoni agujanak jaquntäna, uka agujanakax avionanakaruw jaquntäna ukat tankinakan armadurapsa chʼalltʼaraki.
  Svetlana Blanca Nieve ukax ch"axwañanwa. Ukat ukhama chispi ukat nuwasiña. Qʼala kayunakapajj walja jiwayir yänak jaqontäna. Janiw chachakïkiti, jan ukasti q"illu ñik"utan jiwañawa.
  Ukampis p"akjasispa ukhaxa, janiw jark"kasmati.
  Svetlana Snow White ukax akham q"ucht"iwa:
  - Jakawixa janiwa miel ukhamäkaniti, .
  ¡Uka saltax mä muyu thuqt"awinwa!
  Samkax phuqhasiñapataki - .
  ¡Suma uñnaqt"anïñax jaqirux mä esclavoruw tukuyi!
  Ukat q"ala kayuni tawaqun sarnaqatapanx juk"ampiw colerasiñax utji. Ukat taqi jukʼamp tʼunjata tankinaka ukat avionanaka.
  Oleg Rybachenko ofensiva ukanx taqi kunas jank"akiw sartaski. Uka waynax nazis ukanakarux nuwayiwa.
  Q"ala kayunakapax wali ch"ullqhi agujanak jaquntapxi - tanques ukat aviones ukanakar ch"iyjaña.
  Uka wayna nuwasir jaqix akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Loco imperiox taqiniruw t"unjani!
  Ukat mayampiw waynax sarnaqaski.
  Margaritax mä tormenta escuelankir tawaquwa, ukat mä total terminador ukhamaw lurawipanxa. Ukat uñisirinakaruw jawqʼjaraki.
  Aka chiqanx q"ala kayumpiw lanzawayäna, mä guisantex explosivonakampi. Jupax phallani, ukat mäkiw patak nazis ukat tunka tanques ukanakax jaquntatäni.
  Imill wawaxa akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Atipjawixa jiwasaru puriniwa kunaymana!
  Ukat jupax espadanakampiw molino t"ijtani - tankinakan barrilanakax kunayman tuqinakaruw t"ijtapxi.
  Aka chiqanx Natasha Korshunovax jank"akiw sartasiwinak lurawayi. Imill wawaxa ch"iyara ch"axwirinakaruxa khuchhuqaraki. Ukat uka pachparakiw akham sasaw arnaqasïna:
  - Atipjäwix Rusia markan imperioparuw suyt"aski.
  Ukat nazis ukanakarux jank"akiw tukjañäni, tanques ukat avionanakamp chika.
  Natasha Korshunova kullakax mä terminador imillawa.
  Jupax janiw saytʼañsa ukat jukʼampi jukʼampi jukʼampi sarnaqañsa amuykiti, ukat tankinakas avionanakas jan waliruw sarxapxi.
  Zoya Angelskaya ukax ofensiva ukan jikxatasi. Espadanakapajj aychampi metalat lurat ensaladampi khuchhurañjamäkaspas ukhamawa. Imill wawax pulmonar patat arnaqasi:
  - ¡Qhispiyasiñasaxa ch"amampiwa!
  Ukat qʼala kayunakajj ukham agujanak jaqontapjjaraki.
  Ukat mä jach"a jaqinakaw kunka ch"uqt"ata, jiwat jaqinakan montículos ukan ikintasipxi, ukhamarak p"akjata tankinaka ukat avionanakax jaquntatawa.
  Agustín sat waynax mä loco tawaquwa. Ukat taqiniruw ch"allt"i kunjamatix hiperplasma ukan robot ukhama.
  Nayratpachx janiw mä patak nazis ukat walja tanques ukanakar avionanakamp t"unjawaykiti. Ukampis taqe kunas jukʼamp chʼamañchtʼatawa. Ukat nuwasirix wali arnaqasi.
  - ¡Nayaxa janiwa atipjañjamäkiti! ¡Akapachankir jukʼamp thaya!
  Ukat mayamp, ataque ukan suma uñnaqt"anïtapa.
  Ukat qʼala kayunakapatjja, mä guisantew tʼijtjjäna. Ukat kimsa patak nazis ukat tunka payan tanques ukanakax mä jachʼa phallawimpiw tʼunjatäpxäna.
  Agustín chachajja, purakapan musculonakapampi anatasa ukat escarlata chuchumpi chuchup chʼalljjtayasajj akham sasaw qʼochüna:
  - ¡Janiw jiwasan uraqinakas katuntañ atinakïkaniti!
  Svetlana Blanca Nieves ukax ofensiva ukankarakiwa. Ukat janiw mä gramos samarañ churkiti. Sallqa Terminator Imill wawa.
  Ukat uñisirinakaruw khuchhuqasi ukat nazis ukanakar tukjaraki. Ukat walja marrón chʼaxwirinakax nayratpach zanjaru ukat thakhinak thiyaruw jaquntatäpxäna, pʼakjata tankinakampi avionanakamp chika.
  Suxta jaqinakax wal colerasipxäna. Mä sallqa nuwasiña luratayna.
  Karate wayna Oleg Rybachenko jupax wasitatw acción ukar puri. Ukat panpacha espadanakap luqxatasaw nayrar sartaski. Ukat terminador waynax molino apnaqi. Jiwat nazis ukanakax liwxatasipkiwa.
  Masa de cuerpos ukanakaw utji. Wila janchinak taqpach qullunaka, mä qutu p"akjata autonak avionanakamp.
  Inventor waynax mä sallqa estrategia amtasi. Kawkhantix ukhamarakiw caballonakas jaqinakas mayacht"asipxirïna.
  Wawa jiwayir Oleg Rybachenko jupax akham sasaw chhuxriñchjasi:
  - ¡Ay, amuyunakatxa!
  ¡Ukat walja qollqew utjani!
  Ukat terminador waynax machaq movimiento ukanx. Ukat qʼala kayunakapajj kuns aptʼasisaw jaqontani.
  Uka wayna geniox akham sasaw arsüna:
  - ¡Clase maestría ukat firma "Adidas"!
  Chiqpachansa mä suma uñacht"äwix wali sumaw tukuwayi. Ukat qawqhanis nazis ukanakar jiwayapxäna. Ukat jilpach jach"a jaqinakax marrón ch"axwirinakaruw jiwayapxäna, tanques ukat avionanakamp chika.
  Margarita q"ala kayuni tawaqux nuwasïwinkarakiwa. Canela ukat acero ejercitonak ch"allt"i ukat arnaqasi:
  - ¡Jach"a ch"axwaña regimiento! ¡Taqinipuniw ataúd ukar autot mantapxta!
  Ukat espadanakapajj nazis sat jaqenakaruw chʼiyjatäpjje. Marrón ch"axwirinakan masapax niyaw t"unjatäxi. Ukat jupanakamp chikaw tanques ukat avionanaka.
  Imill wawaxa akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Nayaxa mä panterat sipansa juk"ampi thayatwa! ¡Jumajj wali suma jaqëtamwa uñachtʼayasma!
  Ukat mä ch"aman phallañ guisantex imill wawan q"ala talonat jaltxani.
  Ukat uñisiriruw nuwjani.
  Ukat jupax yaqhip uñisirinakaru ukat tankinakaru, ukat avionanakarus apt"ani ukat t"unjarakini.
  Ukat Natasha Korshunova kullakax autoridadankiwa. Ukat jupax uñisirinakaparux ch"allt"iwa, ukat janiw khitirus aynacht"aykaniti.
  Qhawqha nazis ukanakas nayratpach jiwayat uñjasipxi tanques ukat avionanakamp chika.
  Ukat kisunakapax wali chʼullqhiwa. Ukat nayranakapasti zafiro satänwa. Aka tawaquxa - jach"a verdugo. ¡Taqi masinakapan utjkchisa - verdugonaka!
  Natasha Korshunova kullakax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Nayaxa loco! ¡Jumanakax mä penalty katuqapxäta! ¡Jan mä rublo aptʼasimti!
  Ukat mayampi, imill wawax walja nazis ukanakaruw espadanakampi khuchhuqani.
  Zoya Angelskaya jupax sarnaqaskiwa ukatx walja marrón ch"axwirinakaruw khuchhuqawayi.
  Ukat q"ala kayunakax agujanak jaquntapxi. Sapa agujax walja nazis ukanakaruw jiwayi jan ukax mä avión ukarux tanquempiw jaquqani. Chiqpachansa uka imillanakaxa wali suma uñnaqt"anipxiwa.
  Agustín chachajj nayrar sartasaw uñisirinakapar tʼunjäna. Ukat uka pachparakiw arnaqasiñsa janiw armaskiti:
  - ¡Janiwa ataúd ukata qhispiñjamäkiti!
  ¡Ukat imill wawax kisunakap aptasin kisunakap q"ala ch"iyjasini!
  Ukat wila p"iqix ukhama ... Chukinakax thayampiw liwxatasi, mä pancarta proletaria ukar uñtasita.
  Ukat taqi kunas chiqpachapuniw colerasiñat mistu.
  Svetlana Blanca Nieve ukax sarnaqaski. Aka chiqanx walja p"iqi ch"akhanaka ukat tanque torrenak khuchhuqatayna. Mä nuwasiri khititix kisunakap q"ala ch"uqt"ki.
  Laka uñacht"ayi. Ukat ukat mä pajat thuqhuña - avionanaka t"unjaña. Ukatxa akham sasaw jachäna:
  - ¡Jumanakax jiwatäpxätati!
  Ukat mayampiw qʼala kayunakapat jiwayir agujanakajj tʼijtäna, uka agujanakajj infantería ukat avionanakaruw chʼalljjtäna.
  Oleg Rybachenko jupax salta ukat salta.
  Mä q"ala kayuni waynax mä qutu agujanak apsu, tankinak t"unjasa ukat q"ucht"i:
  - ¡Campar sarañäni, mä jach"a cuenta jist"arañani!
  Uka nuwasir waynax wali sumaw jikxatasi.
  Jupax niyaw mä qawqha maranïxi, taqiniw Natasha ukat compañía ukanakamp aventuras ukankapxi, ukampis jupax mä wawar uñtasitawa. Wali ch"amani ukat musculoso ukhamakiw.
  Oleg Rybachenko jupax akham q"ucht"awayi:
  - Anatañaxa jani kamachirjama utjpanti - fraera uksa p"akintañäni!
  Ukat mayampiw qʼala kayunakapat jiwayir ukat pʼakjañ agujanakajj tʼijtjjäna. Avionanaka ukat tankinakas utjarakiwa.
  Q"ala, muyu talonanakampi chispita, Margarita Korshunova kullakax wali kusisitaw q"ucht"awayi:
  - ¡Janiw kunas jan lurañjamäkiti! ¡Libertad ukax qhant"aniw sasaw iyawstxa!
  Imill wawax wasitatw mä jiwayir cascada de agujas nazis ukat tanques ukat avionanakapar jaquntäna, saskakiwa:
  - ¡Ch"amakaxa sarawayxaniwa! ¡Rosas ukanakax panqarpan!
  Ukat uka nuwasirijj qʼala kayunakapamp mä guisante jaqontäna ukhajja, waranq nazis jaqenakaw jankʼak thayar tʼijtjjapjjäna. Jïsa, marrón, infierno imperionkir ejercitojj nayranakas nayraqatanwa chʼamaktʼaski.
  Natasha Korshunova kullakax ch"axwäwinwa. Mä cobra ukham saltañataki. Uñisirinakaruw phallawayi. Ukat walja nazis ukanakaw jiwapxi ukat avionanakax tʼunjatarakiwa.
  Imill wawapampi, espadanakapampi, granonakampi, lanzanakampi. Ukat agujanaka.
  Uka pachparakiw akham sasaw arnaqasiraki:
  - ¡Atipjañax jutaniwa sasaw iyawstxa!
  ¡Ukat rusanakax jach"añchäwip jikxatapxani!
  Q"ala kayunakax machaq agujanak jaquntapxi, uñisirinakaruw ch"axwapxi.
  Zoya Angelskaya ukax sallqa sarnaqawiwa. Nazis sat jaqenakaruw atacawayi. Jisk"a t"aqanakaruw t"aqanuqaraki.
  Nuwasir warmix q"ala amparanakapamp agujanak jaquntäna. Ukax uñisirinakaruw p"akinti, tanques ukat avionanakamp chika, mä warariñjama:
  ¡Taqi atipjäwisax niyaw purini!
  Ukat espadanakampiw mä sallqa molino apsu, tankinak qʼomachasa. ¡Chiqpachansa akax mä imill wawar uñtasitawa!
  Ukampis Agustín chachan cobrapax jan waliruw sarawayxäna. Aka warmixa taqi jan wali samkanakatakixa mä samkakiwa.
  Ukat khuchhuqchi ukhaxa, khuchhuqañapa sañ muni.
  Uka qhipatxa, wila p"iqin jaqix aptasin q"ucht"ani:
  - ¡Taqi p"iqi ch"akhanaka jist"arañani! ¡Nayajj mä jachʼa samkatwa!
  Ukat jichhax espadanakapax acción ukankapxi ukat aycha ukat metales ukanak avión duralumin ukamp khuchhuqapxi.
  Svetlana Blanca Nieves ukax ofensiva ukarux sarawayaraki. Aka tawaqux janiw frenonakanïkiti. Ukhama ch"uqi ch"uqitxa, ukhamatwa walja jiwat jaqinakax q"añuchapxi, ukat avionanakas tankinakas jaquqanipxi.
  Uka rubio terminador ukax akham sasaw arnaqasi:
  - ¡Kunja sumasa! ¡Kunja sumas utjani - nayax yatxa!
  Ukat jichhax mä jiwayir guisante jupat jaltxatayna.
  Q"ala kayuni suma uñnaqt"ani, musculoso wayna Oleg wasitat patak nazis, mä meteoro apt"ata, uñt"atawa khuchhurata. Ukat mä bomba apthapisin jaquntani.
  Jisk"a jach"a, ukampis jiwayir...
  Kunjamas jisk"a t"aqa t"aqa t"aqanuqañax mä masa avión alaxpachan.
  Terminador waynax akham sasaw jachäna:
  - ¡Stormenta wayna tawaqunakaxa wali axsarkañ maquinanakaniwa!
  Margarita q"ala kayuni tawaqux wasitatw nuwasïwinx ukham lurani.
  Ukat walja marrón ch"axwirinakaruw khuchhuqapxi. Ukat jachʼa chʼusa cheqanakaruw khuchhuri, tankinaka ukat avionanaka taypinwa.
  Imill wawaxa akham sasaw arnaqasïna:
  -!
  Ukat machaq ch"amampiw ch"allt"asi.
  Natasha Korshunovax juk"ampiw ofensiva ukanx colerasi. Ukhamatwa nazis ukanakar trillaña. Ukham imill wawanakar saykatañax janiw jupanakatakix sinti askïkiti.
  Natasha Korshunova jupax uka apt"asisaw q"ucht"awayi:
  - ¡Nayan ch"akhajax q"ala kayukiw juykhuptayi!
  ¡Uka chiqan t"ijt"añax mä conciliación común ukhamawa!
  Ukat nuwasir tawaqux ukham cascada de golpes ukampix uñisirinakaruw jalxatäna.
  Ukat qʼala kayumpiw disconak jaquntani.
  Aka chiqanx jupax molinoruw t"ijtäna. Marrón ejercito p"iqinchirinakan masinakapax qhipäxar liwxatapxäna, ukat tanques ukanakax phichhantatäpxänwa, avionanakax ninamp nakhantatäpxänwa.
  Jupax nuwasir suma uñnaqt"aniwa. Jupax ukham marrón armadampiw jawq"jasi.
  Zoya Angelskayax sarnaqaskiwa, taqiniruw jan kuna mayjt"awimp t"unjawayi. Ukat espadanakapasti jiwañ tijerar uñtatawa.
  Imill wawaxa wali munasiñawa. Ukat qʼala kayunakapajj wali veneno agujanak jaqontäna.
  Uñisirinakar atipt"aña. Kunkanakap ch"uqt"apxi ukat ataúdes lurapxi, tanques ukat aviones ukanakar phallapxi.
  Zoya Angelskaya ukax apthapisinx phuqt"at chuchupan escarlata chuchunakap ch"allxtayäna, ukat chhuxriñchjasïna:
  - Uka grifo ukanxa janiwa umaxa utjkiti...
  Natasha Korshunova kullakax wali kusisitaw arnaqasïna:
  Ukhamajj ¡juman juchamawa!
  Ukat qʼala kayunakapampix kuntï sum jiwayki uk jaquntaraki. Akax chiqpachansa imill wawanakan imill wawapawa.
  Ukat qʼala kayunakapatjja, kunjamsa cuchillajj tʼijtani. Ukat walja nuwasirinakaruw chʼalltʼani, torrenak tankinakat khuchhuqani.
  Q"ala kayukiw Agustín sat chachajj sarnaqäna. Jank"aki ukat suma uñnaqt"anïtapatxa mayj mayjawa.
  Kuna qhana ñik"utas jupax utji. Kunjamatix mä bander proletario ukax jalnaqki ukhama. Aka tawaqux chiqpach zorro satawa.
  Ukat jupax uñisirinakaruw khuchhuqaraki - amparapar espadanak apt"ataw yurispa ukhama.
  ¡Wila p"iqini, maldito bastardo! Nayax natural qhanampiw nayampix nuwasiñar sarawayta, jan pintañampi.
  Agustín sat chachajj uka aptʼasisaw akham säna:
  - ¡Mä waka p"iqiw utjani - ch"axwirinakax janiw loco tukupkaniti!
  Ukat akanx wasitat walja ch"axwirinakaruw t"unjawayi.
  Oleg Rybachenko terminador waynax akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Kunas wakisi! ¡Akankiwa uka tawaquxa!
  Margarita Korshunova, q"ala kayumpiw mä puñala jaquntawayi, torreta de tanque ukar p"akjasa, chiqaw sasaw qhanancht"awayi:
  - ¡Jach"a ukat thaya imilla!
  Agustín chachajj jankʼakiw uka toqet iyaw säna:
  - ¡Nayaxa mä ch"axwiritwa khitirus ch"akhuni!
  Ukat mayampiw qʼala kayunakapampix jiwayir avionanak jaquntani.
  Natasha Korshunovax nuwasïwinx janiw uñisirinakapat sipan jisk"achaskiti. Janiw imill wawakiti, jan ukasti ukham layqampi nina nakhantat tukuyañataki. Ukat nazis ukanakax jan walt"awinakan jikxatasipxi: avionanakas tanques ukanakas jaquqanipxiwa.
  Ukat akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Kunja ch"uxña alaxpachasa!
  Agustín, q"ala kayumpi mä cuchilla antutasa, tanque torreta khuchhuqasa, chiqaw satayna:
  - ¡Janiwa lunthatasiñaru yanapkañäniti!
  Svetlana Blanca Nieves, uñisirinakar khuchhuqasa ukat avionanakaruw jaquqanisa, chirp"äna:
  - Mä loqhe jaqixa janiwa cuchillo munaskiti ....
  Zoya Angelskayax chhuxriñchjasïna, q"ala kayunakapamp agujanak jaquntäna, ukat tankinakarus avionanakarus bronceado kayunakapamp t"unjarakïna:
  - ¡Kimsa qututxa juparuxa k"arisipxätawa!
  Natasha Korshunova, nazis ukanakar khuchhuqasax saskakiwa:
  - ¡Ukat jupampi mä qullqimpi lurapxam!
  Ukat nuwasirinakax aptapxani ukat saltapxani. Jupanakax wali wila masinakaniwa ukat thayarakiwa. Jilapachax jupanakax wali kusisitaw jikxatasipxi.
  Oleg Rybachenko, niya q"ala jan isin, suma uñnaqt"an, musculoso wayna sapakiw shorts ukamp isthapt"ata, nuwasiñanx wali estilo ukham uñt"atawa.
  Margarita suma tawaquxa, q"ala kayunakapampi, kayunakap jaquntäna, mä antimateria ukata q"ucht"äna:
  - Ch"axwawixa ch"amaniwa, ukatxa waynaxa mä interesaniwa ...
  Uka genio waynax kayupampiw mä hélice helicóptero ukar uñtasit kuns jaquntäna. Nazis ukat tanques ukanakat mä pä patak p"iqinak khuchhuqawayta, ukat chhuxriñchjasta:
  - ¡Wali deportivo ukhamawa!
  Ukat panpachaniw - mä yuqall wawampi mä imill wawampi - taqpach jist"arat lurawinakan.
  Oleg terminador waynaxa, marrón pallapallanak khuchhuqasa, chhuxriñchjasïna:
  - ¡Ukat mä jach"a atipt"awiw jiwasatakix utjani!
  Margaritax akham sasaw jaysäna:
  - ¡Taqiniruw jiwayapxta - q"ala kayunakampi!
  Chiqpachansa imill wawax ukham activo terminador ukhamawa.
  Natasha Korshunovax uka ataque ukanx akham q"ucht"awayi:
  - ¡Qullan ch"axwäwi!
  Ukat uka nuwasirix mä disco-boomerang ch"ullqhiw jaquqanïna. Jupax mä arco ukanw t"ijtäna, walja nazis ukat torres de tanques ukanakaruw khuchhuqäna.
  Zoya Angelskaya jupax saskakiwa, chhaqtayañ sarantaskakiwa:
  - ¡Jiwasan atipjañasawa!
  Ukat qʼala kayunakapatjja machaq agujanakaw tʼijtjjäna. Ukat walja chʼaxwirinakaru ukat avionanakaruw chʼalltʼapxäna.
  Uka q"illu tawaqux akham sänwa:
  - ¡Uñisiriruxa chequemate!
  Ukat jupax lakap uñacht"ayäna.
  Q"ala kayuni ukat ninar uñtat Agustín chachax kayunakap luqxatasinx wali ch"ullqhi ñik"utan esvásticas ukanakamp jaquntasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Imperial bandera nayraqataru!
  Svetlana Blanca Nieves, q"ala talonapampiw hiperplasma bola ukar jaquntäna, jank"akiw chiqanchawayi:
  - ¡Jach"a kankañani jaqunukuta heroes ukanakaru!
  Ukat imillanakax mäkiw arnaqasipxäna, nazis ukanakarux t"unjapxäna:
  - ¡Janiw khitis jark"kañäniti!
  Ukat jichhax mä discow nuwasirinakan qʼala kayunakapat tʼijtʼaski. Aychax ch"iyjataw uñjasi, ukat tankinakan torrenakapas ukat avionan chuymanakapas t"unjatawa.
  Ukat mayamp arnaqasim:
  - ¡Janiw khitis atipaskaspati!
  Natasha Korshunova kullakajj thayaruw jalnaqäna. Uñisirinakaru ukat ch"iyar buitrenakaruw ch"iyjapxäna, ukat akham sasaw apsupxäna:
  - Jiwasax warmi-lobos ukhamätanwa, ¡uñisirir freír!
  Ukat qʼala amparanakapatjja, mä wali jiwayir discow tʼijtjjani.
  Uka tawaqux wali kusisitaw tʼijtʼasi.
  Ukat ukatsti akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Jiwasana talonakasa nina munapxi!
  Jisa, imillanakax chiqpachansa sexy ukhamawa.
  Oleg Rybachenko, mä suma uñnaqt"an, musculoso waynax shorts ukanïnwa, jupax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Ay, nayra pacha, wajjranakaru jark"aqaña churaraki!
  Ukat nuwasirinakarux nayranakap ch"allxtayäna. Ukham jaysañatakix larusipxiwa ukat kisunakapsa q"ala ch"uqt"asipxi.
  Natasha Korshunova kullakajj nazis ukanakaruw chʼiyjäna ukat akham sasaw arsüna:
  - Jiwasana pachasaxa janiwa kusisiñaxa utjkiti, jani ch"axwañasa!
  Terminador waynax q"ala, muyu, wawar uñtat talonani, pulsar ukar katuyasa ukat nazis ukanakar t"unjasa, janiw sasaw arsuwayi:
  "¡Awisax nuwasiñax janiw kusiskañakkiti!"
  Natasha Korshunova kullakajj akham sasaw iyaw säna:
  - Jani ch"amaxa utjkchixa, ukhamaxa jïsa ...
  Ukampis ¡jiwasa nuwasirinakajj kʼumaräpjjtwa!
  Uka tawaqux qʼala kayunakapampiw uñisirinakarux agujanak jaquntäna, avionanakampiw walja tankinakar phallayäna ukat qʼuchtʼarakïna:
  - Pallapallaxa sapa kutiwa k"umara, .
  ¡Ukat lurañatakejj wakichtʼatäpjjtawa!
  Uka qhipatxa, Svetlana Blanca Nieves jupax wasitatw uñisirinakaparux khuchhuqawayi, tanquenakan torrenakapa ukat avionan chuymanakap t"unjasa.
  Zoya Angelskaya jupax wali ch"ikhi wawawa. Aka chiqanx mä barril taqpach nazis ukanakaruw jaquntäna. Ukat mä phallatapat mä pä waranqa chʼiyjawayäna.
  Ukatxa akham sasaw jachʼat arsüna:
  - Janiwa sayt"añati, jiwasana talonakasaxa ch"iyarawa!
  ¡Ukat mä imill wawax encaje de combate ukanïnwa!
  Agustín nuwasïwinx janiw ch"amanïkiti. Ukhamatwa nazis ukanakar trillaña. Mä gavilla cadenanakatsa liwxatkaspa ukhama.
  Ukat uñisirinakar ch"uqt"aña - q"uchu:
  - Amuyasipxam, walikïskaniwa, .
  ¡Ukax mä pastel ukaw utjani!
  Wila ñik"utan saxrax chiqpachapuniw nuwasïwin yapucharaki, kunjamtï mä saxrax mä chhuxriñchjañanx yapuchki ukhama. Ukat kunjamsa tanques ukanakax phichhantapxi ukat avionanakax phichhantapxi.
  Ukampis q"ala kayuni tawaqux túnica ukanïnwa, Margarita Korshunova, kunjams nuwasi. Ukat nazis ukanakax jupat katuqapxi.
  Ukat jupax chʼalltʼani ukhaxa, chʼalltʼasirakiwa.
  Wila ch"allt"awinakax ukat jaltxapxi.
  Natasha Korshunova kullakajj qʼala kayupat metalat chʼalljjtʼatanakajj tʼijtjjäna ukhajja, pʼeqe chʼakhanaka ukat tanquenakan torrenakapas chʼamaktʼayäna ukhajja, wali qhuru chuymampiw akham säna:
  - ¡Rusia markar jach"añchaña, wali jach"a jach"a tukuña!
  Tanques ukanakax nayrar sartañapatakiw t"ijtapxi...
  Jaljawi wila kamisanakampi - .
  ¡Rusia markar aruntt'apxsma!
  Ukatwa imill wawanakax nazis ukanakamp nuwasipxäna. Ukhamatwa khuchhurata ukat ch"iyjata. Janiw nuwasirinakakiti, jan ukasti chiqpachansa panteranakaw cadenanakapat mistuwayxi.
  Oleg Rybachenko waynax ch"axwañankiwa ukat nazis ukanakaruw atacawayi. Jan khuyaptʼayasisaw jupanakar jawqʼjäna, tankinak khuchhuqasajj akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Jiwasaxa wakanakjamawa!
  Margarita Korshunova, marrón ejercito ukar ch"allt"asa, ukat tanques ukat avión ukan chuymanakap khuchhuqasa, apthapiwayi:
  - ¡Jiwasaxa wakanakjamawa!
  Natasha Korshunova jupax uka apthapisinx arnaqasïna, marrón pallapallanakaruw tankinakamp chika khuchhuqäna:
  - ¡K"arisiñax amparat mistuwayxiwa!
  Zoya Angelskayax nazis ukanakaruw ch"iyjaskäna ukat chhuxriñchjasïna:
  - Janiwa, janiwa amparat mistuwaykiti!
  Ukat jupax ukhamarakiw q"ala kayupampix mä asterisco apsu ukat antutani ukat walja fascistanakaruw tukuyani.
  Natasha Korshunovax mä llijullijuw escarlata chuchut apsu, antutawayi ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Jiwasan TVx qhant"atawa!
  Ukat qʼala kayupatjja, mä jiwayir agujanakaw tʼijtäna.
  Zoya Angelskaya, ukhamarakiw nazis ukat tankinakapar avionanakamp t"unjatayna, jupax akham sasaw chhuxriñchjatayna:
  - ¡Jiwasana amigasaxa mä monolito ukhamawa!
  Ukat mayamp ukham jaquntañax muyunakax taqi tuqir ch"amakt"ayi. Akax mä imill wawawa - q"uma chhaqtayaña uñisirinakaru.
  Q"ala kayu kayunakapampix kimsa boomerangs ukanakaw apsusini ukat lanzani. Ukat ukat jiwat jiwat jaqinakax jukʼampiw tukupxäna.
  Uka qhipatxa, suma uñnaqt"anïñax akhamawa:
  - ¡Janiwa uñisiriru khuyapayasiña churkañäniti! ¡Mä jiwat jaqiw utjani!
  Ukat mayampiw jiwayir yäx qʼala talonat tʼijtäna.
  Wila ñikʼutan Agustín chachajj wali amuytʼasisaw akham sarakïna:
  - ¡Janiwa mä jiwat jaqikikiti, jan ukasti walja!
  Uka qhepatjja, imill wawajj uka aptʼasisaw qʼala kayukiw wila chʼaphinak taypin sarnaqäna. Ukat jupax walja nazis ukanakaruw jiwayatayna.
  Ukat kunjamsa warariski:
  - ¡Jaqi jiwayaña!
  Ukat jichhax nazi generalaruw p"iqip ch"allt"ani. Pʼiqip pʼakjasinxa:
  - ¡Banzai! ¡Alajjpacharuw saräta!
  Svetlana Blanca Nieves jupax ofensiva ukanx wali coleratapuniwa, juk"ampirus tanques ukanakar t"unjasa, ukat avionanakas ukhamaraki, jupax chhuxriñchjasi:
  - ¡Janiwa qhispiyatäkätati!
  Ukat qʼala amparanakapatjja tunka payan agujanakaw tʼijtjjaraki. Taqiniruw p"akjaski ukhax avionanakax t"unjatawa. Ukat wali jach"a ch"axwiris ch"iyjañ yant"i ukat jiwayañ yant"i.
  Musculoso, relieve wawax shorts ukan Oleg Rybachenko, cuervos ukanakar silbato ukamp jaquqani, chhuxriñchjasi:
  - ¡Glorioso martillo!
  Ukat waynax q"ala kayumpiw ukham thaya warawararux esvástica ukham jaquntaraki. Ch"amäki uka híbrido.
  Ukat nazis sat jaqenakan walja jaqenakajj tʼunjatäjjänwa.
  Oleg Rybachenko jupax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Banzai!
  Ukat waynax wasitat mä sallqa ataque ukan jikxatasi. Janiwa, ¡chʼamampikiw chhullunkhayasi, ukat volcananakax chhuxriñchjasipxi!
  Margarita kullakajj wali suma uñnaqtʼanwa. Taqinin purakap chʼiyjani.
  Mä imill wawax kayupampix phisqa tunka agujanak mä kutikiw jaqunukuni. Ukat uka masax taqi kasta uñisirinakampiw jiwayat uñjasiwayi, tanques ukat avionanakas t"unjatawa.
  Q"ala talonanakapamp chispisa, Margarita Korshunova kullakax kusisiñat q"ucht"awayi:
  - ¡Maya, pä! ¡Llakiñajj janiw mä jan waltʼäwikiti!
  ¡Janipuniw aynachtʼañamäkiti!
  Nasa ukat chuymapax mä tubo ukamp juk"amp alturuw imañapa.
  ¡Chiqpach amigomax jumampïskapuniwa, uk yatiñamawa!
  Akax ukham agresivu empresawa. Imill wawax jawq"jasaw arnaqasi:
  "¡Dragon Jilïr Irpirix mä jiwat jaqiruw tukuni!"
  Natasha Korshunova nuwasïwinx mä kasta terminador ukhamakiwa. Ukat arnaqasiñax gurgled :
  - ¡Banzai! ¡Jank"akiw ukanak jikxatañama! ¡Ukat dictadoran tukusiñapa!
  Ukat qʼala kayupat mä granadaw tʼijtäna. Ukat nazis sat jaqinakax clavonakar uñtasitäpxiwa . Ukat walja mastodones ukat ch"iyar, infierno maquinanakaruw t"unjani.
  ¡Akanx nuwasir jaqiwa! Taqi ch"axwirinakaru - ¡mä ch"axwiri!
  Zoya Angelskaya jupax ofensiva ukankarakiwa. Ukham colerat perra.
  Ukat uka warmix apt'asisaw chhuxriñchjasïna :
  - ¡Tatasaxa pachpa Janq"u Diosawa!
  ¡Ukat nazis ukanakarux kimsa molinonak khuchhuqaraki!
  Ukat wila pʼiqini, qʼala talonanakampi ukat Agustín chachan chuchupan rubí chuchunakampi lliphipi, ukat jaysañatakix arnaqasïna:
  - ¡Ukat Diosax ch"iyarawa!
  Chiqansa, wila ñikʼutax sallqjaña ukat jan wali lurañanakan chiqpach uñachtʼäwipawa. Uñisirinakatakixa, chiqpachansa. Ukat amigonakatakix jupax wali munatänwa.
  Ukat kunjamsa aptasin qʼala kayunakapamp jaquntani. Ukat marrón imperionkir walja nuwasirinakaw utjäna, ukhamarak tankinakapasa avionanakapas utjarakïnwa.
  Wila p"iqinixa akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Rusia ukat ch"iyara Diosax qhipäxankiwa!
  Mä nuwasiri, wali jach"a ch"axwañ ch"amampi. Janiwa, ukanak taypin jan ch"axwañax juk"amp askiwa. Kunjamatix tankinakan torrenakapax ukhamarakiw fascista avionanakan ch"iwipax ch"iyjatäxi.
  Agustín, uñisirinakapar t"unjasa, akham sasaw sist"äna:
  - ¡Taqi traidores ukanakaruxa ch"uqiruwa t"unjañäni!
  Ukat masinakaparux nayranakap ch"allxtayaraki. Jïsa, aka nina nakhaskir tawaqux janiw chiqpachapuni sumankañ churañjamäkiti. ¡Janitï sumankañax jiwayañjamakchi ukhaxa!
  Svetlana Blanca Nieves, uñisirinakar t"unjasax, akham sasaw apsuwayxi:
  - ¡Jiwasax filaruw q"umachapxäma!
  Wila p"iqin Agustín jupax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - ¡Taqiniruw jiwayañäni!
  Ukat qʼala, cincelat kayunakapatjja, ¡total anniquilacionan jichha tiempopajj wasitatwa tʼijtjje! Ukat walja tankinaka ukat avionanakax mä kutikiw jiskʼa chips ukar phallapxäna.
  Ukat ukat imill wawax mä wila chuchut jutkaspas ukhamaw llijullijumpi ch"allt"asi.
  Jiwañ regalonak q"ala talonanakapamp apayanisaw Oleg Rybachenko jupax jaysañatak q"ucht"awayi:
  - ¡Ukanx mä phuqhat banzai ukaw utjani !
  Agustín chachajja, qʼala amparapampiw nazis ukanakar chʼiyjasa, espadanakampi chʼiyjasa ukat qʼala kayunakapamp agujanak jaqontasa, tankinakaru ukat avionanakaruw mä kuti tʼunjäna, ukat akham sänwa:
  - Mä juk"a arumpixa! Mä juk"a arumpixa!
  Natasha Korshunova, marrón ch"axwirinakar t"unjasa, tanques ukat aviones ukanakamp chika, chhuxriñchjasiwayi:
  - Mä juk"a arumpixa - banzai !
  Ukat sallqa qhuru chuymampiw uñisirinakamar ch"iyjañäni.
   Q"ala kayuni , suma uñnaqt"ani, mä waynaw shorts ukan Oleg Rybachenko, uñisirinakapar ch"uqt"asis, uñt"ayi:
  - Aka gambit ukax janiw chino, .
  Ukat debut, iyawsapxita, ¡tailandés ukhamawa!
  Ukat mayamp mä ch"ullqhi, metal khuchhur disco waynan q"ala kayupat t"ijtäna. Jupajj tankinakan torretanakapasa, avionanakan chuymanakapas panpachaniw khuchhuräna.
  Margarita, metal-t"unjañ nuwasir tawaqux marrón imperio ukan nuwasirinakapar ukat tanques armaduranakapar q"ucht"äna, khuchhuqasa:
  - Ukat khitinakarus nuwasïwin jikxatañäni,
  Ukat khitinakarus nuwasïwin jikxatañäni...
  Jiwasax janiw ukampi sawkasiñäniti - .
  ¡Jichhax ch"iyjapxäma!
  ¡Jichhax ch"iyjapxäma!
  Jupanakax nazis ukanakamp wali sum irnaqapxäna uka pachanx ...
  Aka chiqanx Hitler ukat jupan equipopampiw imill wawanakamp wawanakamp nayraqatan qunqurt"asipxäna.
  Natasha Korshunovax nayraqatax nayrïr numeron nazi ukarux q"ala kayunakap jamp"att"añapatakiw wayt"äna.
  Ukat Hitler jilatampi taqe jupamp chik saririnakampejj yaqha imill wawanakan qʼala kayunakaparusa, talonanakaparus jampʼattʼapjjarakïnwa. Ukat laxrapampiw talonanakap liq"ipxäna. Ukat mä wali suma uñnaqt"an rubio wayna Oleg Rybachenko waynax q"ala kayunakapamp jamp"att"ata.
  Chacha parásito ukanakan jisk"achatätapat wali kusisitaw Natashkax akham kamachi:
  - Jichhaxa, janis taqiniru jiwayapkchiyätxa, ¡Kimsïr Reich ukaxa Unión Soviética ukaru taqpacha ukhamaraki jan kun mayisaki katuyañatakixa kamachi firmapxañani!
  Taqi kunas walikïskiwa ukax suma tukuyatawa. Kimsïr Reich ukax capitulawayiwa ukat ch"aman Wehrmacht ukax desarmado ukhamaw uñjasiwayi. Hitler jilatampi ukat jupan equipopampejja, Beria markankir carcelanakaruw sarapjjäna.
  Uka taripäwix jankʼakiw juchañchasïna, ukampis chiqapar uñjatäxänwa. ¡Junio 22, 1959 maranjja, Hitler jilatarojj Plaza Roja cheqanwa warkkatapjjäna!
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"