Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

. ionnsramaidean co-bhanntachd an aghaidh nan Sòbhieteach -3

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Chuir saighdearan na co-bhanntachd an-aghaidh nan Sòbhietich ionnsaigh chinnteach air bhog. Bidh an Roinn Eòrpa, Iapan, agus mòran shaor-thoilich à Breatainn agus na SA a" gabhail pàirt anns na blàran. Tha an suidheachadh a" fàs, gu fìrinneach, gu math duilich don arm Sòbhieteach. Ach tha na caileagan brèagha a 'sabaid gu cruaidh agus gu cruaidh ris a' cho-bhanntachd.

  . ionnsramaidean co-bhanntachd an aghaidh nan Sòbhieteach -3
  GNIOMHARA
  Chuir saighdearan na co-bhanntachd an-aghaidh nan Sòbhietich ionnsaigh chinnteach air bhog. Bidh an Roinn Eòrpa, Iapan, agus mòran shaor-thoilich à Breatainn agus na SA a" gabhail pàirt anns na blàran. Tha an suidheachadh a" fàs, gu fìrinneach, gu math duilich don arm Sòbhieteach. Ach tha na caileagan brèagha a 'sabaid gu cruaidh agus gu cruaidh ris a' cho-bhanntachd.
  . CAIBIDIL Àir. 1
  Chuir saighdearan na co-bhanntachd an-aghaidh nan Sòbhietich ionnsaigh chinnteach air bhog.
  Ghabh cha mhòr a h-uile feachd Eòrpach pàirt anns na blàir, agus eadhon saor-thoilich à Breatainn, na SA agus dùthchannan Ameireagaidh Laidinn. Mar sin bha cùisean gu math dona don Arm Dearg, a dh" fhuiling call mòr.
  Agus thoisich iad ri tuiteadh ann an coirean mora, agus chaidh iad seachad air an laimh.
  Ghabh cuid de charbadan Ameireaganach a chaidh a reic ris an Third Reich air creideas pàirt anns na blàran cuideachd. Bha sgioba de shaor-thoilich Sasannach air fear dhiubh. Bha gunna 75mm aig tanca na SA le ballistics iomchaidh, agus dh'fhaodadh e a dhol a-steach do cha mhòr a h-uile carbad Sòbhieteach, eadhon an uilebheist KV.
  Chaidh an tanca seo a mharbhadh leis a 'Bhean Uasal Armstrong, a bharrachd air sgioba de chlann-nighean. Malanya, Monica, Gertrude.
  Rinn nigheanan à Breatainn deuchainn air neart càr Ameireaganach M-16. Agus a-nis bha na nigheanan gam bualadh.
  Bhris boireannaich Sasannach le òrdagan rùisgte tanca Sòbhieteach le buille mionaideach air an aghaidh. Ghabh Gertrude e agus chuir e a-steach e anns an BT-8 gu math fionnar:
  - Agus tha seo gu math ceart!
  Amstrong, bha an nighean seo gu math brèagha, agus bha an stoidhle sabaid aice fionnar.
  Rinn i aithris èibhinn agus thuirt i:
  - Bàs dha dragain Stalin!
  Agus air an taobh eile, tha na caileagan gaisgeach seo cuideachd a 'losgadh, agus bidh iad a' tilgeil grenades casruisgte. Agus bidh iad ga dhèanamh ionnsaigheach agus a" rùsgadh am fiaclan.
  Ach tha caileagan Komsomol ann cuideachd a thog agus a thòisich air seinn:
  Nuair a cheangail sinn an Komsomol ri chèile,
  Mhionnaich na caileagan bòid dìleas...
  Gum bi 'n saoghal mar bhruadar radanach,
  Agus chì sinn co-mhaoineas air fàire!
  
  Bidh a' bheatha sin a' sileadh sìos mar òr,
  Agus bidh creideamh ann an co-mhaoineas...
  Gu cinnteach bheir sinn buaidh air an naimhdean,
  Bheir sinn na h-òrdughan de fhasais borb gu duslach!
  
  Ach thionndaidh e a-mach nach e sgam a bh" ann idir,
  Thionndaidh an saoghal gu bhith na oir biodag ...
  Tha còir nan dòrn a' riaghladh anns gach àite,
  Cò, smaoinich, aig nach eil fearann gu leòr!
  
  Ach chan e ar facail-suaicheantais gèilleadh do nàimhdean,
  Cha toir an Wehrmacht sinn gu ar glùinean...
  Thèid deuchainnean seachad le ìre de chòig,
  Agus is e an tidsear againn an Lenin sgoinneil!
  
  Faodaidh sinn Hitler a dhèanamh na khan,
  Ged a tha Fuhrer an fho-thalamh eadhon nas fhuaire ...
  Bidh an trodaiche ag èigheach sunndach,
  Agus a 'sgaoileadh an dorchadas agus na sgòthan le aon ghulp!
  
  Tha sinn nar buill Komsomol ag èigheach ann an cabhag,
  Togamaid an saoghal gu lèir air an raic le sgreuchail...
  Bidh clann a" gàireachdainn agus a" dèanamh gàirdeachas,
  Gu glòir ar màthair Ruis!
  
  Agus tha co-mhaoineas na bhratach fìor shoilleir,
  Dè an dath a th" air fuil agus pomegranate...
  Tha e na ghaisgeach ionnsaigheach, mar dhraoidh,
  Agus creidibh mi, gheibh Hitler a chompanach!
  
  Bidh caos ann airson euchdan,
  Agus tha na caileagan a 'ruith gu cath ann am bòidhchead ...
  Tha sgaoth an fhaisisteachais gu follaiseach air tanachadh,
  Agus tha ar guth tùsaire ag èigheach!
  
  Bidh bòidhchead a 'ruith casruisgte ris an aghaidh,
  Carson a tha feum aig nigheanan air brògan, agus nach eil feum aca orra...
  Agus buailidh sinn Hitler le ar dòrn,
  Bidh càirdeas airson glòir an Fatherland!
  
  Seadh, air sgàth ar dùthcha, naomh,
  Nì sinn rudeigin nach do bhruadair sinn a-riamh ...
  Agus sguabaidh sinn air falbh na faisisteach mar speal,
  Leig leinn tròcair a nochdadh a-mhàin dhaibhsan a tha air gèilleadh!
  
  Anns an Ruis, tha gach gaisgeach bho mhanaidsear,
  Rugadh am balach le inneal-ghunna!
  Bidh thu a" marbhadh am Fuhrer damnaichte -
  Feumaidh sinn sabaid gu gaisgeil airson ar Motherland!
  
  Nì sinn a h-uile rud glè mhath,
  Tha an dà chuid inbhich agus balaich làidir ann am blàr ...
  Ged a tha e ro dhoirbh sabaid
  Ach creidibh mise, chan eil an nighean gòrach!
  
  Faodaidh i faighinn thairis air beanntan
  Tilg grenade le do chas rùisgte ...
  Am madadh-allaidh a' comhartaich 's am mathan a' beucaich,
  Bidh dìoghaltas borb ann dha na Nadsaidhean!
  
  Thug sinn buaidh air an arm Tatar,
  Bha iad a" sabaid gu math ainmeil ris na h-Ottomans...
  Cha do ghèill na h-aingidh ri cuideam,
  Far an robh tàirneanach, dh'fhàs e sàmhach sa bhad!
  
  Tha gaisgich a" tighinn bho theaghlach
  Anns a bheil bratach a" cho-mhaoineas a" riaghladh...
  O, 's sibhse mo chairdean gràdhach,
  Dèan sgrios air na tancaichean mòra faisisteachd!
  
  Faodaidh a h-uile duine a h-uile dad a choileanadh
  Às deidh na h-uile, tha sinn gu bràth aonaichte le ar Motherland ...
  Bidh sinn ag iomradh mar aon ràmh,
  Tha luchd-sabaid airson co-mhaoineas do-chreidsinneach!
  
  Bheir saidheans aiseirigh nam marbh uile aig an aon àm,
  Agus tha sinn a 'sruthadh Iosa ann an gaol ...
  Bhuail thu am faisisteach ceart san t-sùil,
  A" sabaid le ealain gun lùbadh!
  Choisich na caileagan gu seòlta thairis air an co-aoisean, agus bha e glè bhrèagha.
  Agus tha na caileagan a" coimhead gu math casruisgte.
  Ach tha an t-sabaid a" leantainn. Agus a-nis tha na Gearmailtich timcheall air Brest, agus tha sabaid a" gabhail àite anns an daingneach.
  Tha Hitler, mar a chanas iad, a" sabaid. Agus an uairsin chaidh a" choinneamh phearsanta aca le Churchill a chumail. Agus ann am Paris. Coltach, nach eil an t-àm ann barrachd diongmhaltas a nochdadh anns an t-sabaid an aghaidh nam Bolsheviks? Agus chan ann a-mhàin le uidheamachd, ach cuideachd le saighdearan.
  Agus gu dearbh chuir Churchill romhpa cogadh ainmeachadh air an USSR. Ach mar mhalairt, bu chòir cuid de roinnean ceann a tuath na Ruis a dhol a Bhreatainn. An uairsin thug an còmhradh buaidh air na coloinidhean agus mar a thachair don Fhraing. Coltach, nach eil an t-àm ann cùmhnant sìthe a thoirt gu crìch?
  A bharrachd air an sin, gu foirmeil cha do ghabh an Treas Reich dad bho na Frangaich, na Beilgich agus na Duitsich. Mar sin dè as urrainn dhuinn a ràdh mu dheidhinn seo?
  Is dòcha gum bu chòir dhut na h-iarrtasan agad a mheasadh? Tha an USSR mòr agus tha gu leòr ann airson a h-uile sgìre.
  Sheall Hitler sùbailteachd. A bharrachd air an sin, chaidh cuir às sa bhad a h-uile bacadh air còraichean Iùdhaich. Agus chaidh seo a choileanadh le aonta mòr san Iar. Agus gu sònraichte ann am Breatainn. Agus, gu dearbh, bhruidhinn sinn air cùis teicneòlais. Bha i gu soilleir air chall. Gu sònraichte tancaichean. Agus an uairsin dh'fheumadh mi na fèithean agam a thogail.
  Is e seo gu dearbh a rinn luchd-gnìomhachais. Anns an eadar-ama, bha an cogadh a" dol air adhart, san fharsaingeachd, an àite a" cho-bhanntachd.
  Tha na h-aonadan adhartach mu thràth air briseadh troimhe gu Baranovichi. Agus an sin bha na gillean pòsta a 'sabaid riutha. Thàinig iad a-mach ann an ceanglaichean dearga is goirid, agus ruith iad a-steach do na trainnsichean, a" frasadh an sàilean cloinne lom, beagan duslach.
  Agus gun teagamh thòisich iad air seinn;
  'S mise cuilean mhadaidh-allaidh nan speur,
  Tha tobhta bandits coltach ri gainmheach ...
  Agus creid mi, chan fheum thu dad nas fheàrr,
  Ciamar a shàthadh Hitler anns an teampall!
  
  Feumaidh tu cuideachd a bhith air do bhreith dearg,
  Gus na Nadsaidhean a chuir às ...
  Creid mi, thig an duais thugam,
  Bidh am màthair moiteil às a mac!
  
  sgriosaidh mi leabadh an Fhuhreir,
  pronnaidh mi na Nadsaidhean gu duslach...
  Tha mi creidsinn gun saor an t-Uile-chumhachdach m' anam,
  Agus pronnadh an horde leis a" chlaidheamh!
  
  Mo Ruis mhòr,
  Tha thu comasach air a" chùis a dhèanamh air a h-uile duine ...
  Agus tha Iosa na fhear-cogaidh,
  Gu glòir an athar!
  
  Tha mi a 'toirt urram le gaol, eòlach air Rod,
  Leis gur e an Dia as àirde ...
  Tha luchd-brathaidh air am peanasachadh gu teann,
  Agus tha an lide gaisgeach iongantach!
  
  Tha sinn nar ghaisgich Ruiseanach naomh,
  Comasach air a" chùis a dhèanamh air na Krauts...
  Bha na machraichean uile air an sgeadachadh le h-òr,
  Thèid sinn seachad air na deuchainnean le A's!
  
  Chan eil creideamh nas treasa am measg an t-sluaigh,
  Gu ar co-mhaoineas mòr dùthchasach ...
  A 'toirt saorsa beothail
  Agus a 'sgrios faisisteachd olc!
  
  Togaidh sinn an dùthaich os cionn nan rionnagan,
  Is e prìomh-bhaile an t-saoghail Moscow ...
  Airson glòir Màthair na Ruis,
  Bidh sinn a 'sabaid gu deireadh!
  
  Chan urrainn dha duine stad a chuir air an t-saighdear
  Agus ruigidh sinn Berlin ...
  Coisichidh sinn, caismeachd, ann an cruthachadh,
  Reubaidh sinn bratach nam faisisteach le bayonet!
  
  Tha na plèanaichean againn fionnar
  Tha an sgioba cumhachdach agus cruinn ...
  Pìleatan do-chreidsinneach ann am blàr,
  Agus thèid an snaidhpear a bhualadh san lens!
  
  Bhuail Hitler nas cruaidhe
  Cha shàbhail an Tìgear na Nadsaidhean...
  Na bi a 'bruidhinn nonsens
  Thèid sinn seachad air an deuchainn gu lèir le dathan itealaich!
  
  Is urrainn dha tòrr a choileanadh
  Is urrainn dhuinn dha-rìribh a bhuannachadh...
  Creid mi, tha goireas mòr againn,
  Agus faodaidh tu dha-rìribh a bhreabadh anns na fiaclan!
  
  Ann goirid, tha am balach casruisgte,
  Buail na Krauts gu cruaidh.
  Agus fhuair am Fuhrer dìoghaltas,
  Sèid Hitler air falbh am blàr gu fìor bhlàr!
  Ach ghabh na Gearmailtich Baranovichi. Agus a-nis tha na saighdearan aca mu thràth a 'gluasad bhon taobh a deas gu Slutsk. Tha daingneach aig an Arm Dearg an sin agus bha Zhukov fhèin ann uaireigin. Agus feumar a ràdh gur e fìor loidhne dìon a tha seo.
  Agus ann an Romania, ghèill na ceudan de mhìltean de shaighdearan Sòbhieteach, gan lorg fhèin ann an coire. Agus is e fìor bhuille a tha seo don Arm Dearg.
  An seo chan eil e cho furasta a thionndadh agus a dhol air ais.
  Rè na blàran, sheall na Ròmanaich agus na h-Ungairich iad fhèin gu bhith nan luchd-sabaid math. A bharrachd air an sin, bha na Bulgarians a 'sabaid gu cruaidh. Agus tha na Croitean aig an ìre as fheàrr cuideachd. Mar a chaidh cùisean ceàrr airson Stalin ri dioplòmasaidh. Agus thionndaidh i a-mach gur e dìreach madadh-allaidh singilte a bh" innte. Agus gu h-obann thòisich Hitler a 'bruidhinn mu dheidhinn deamocrasaidh. Tha sin, tha iad ag ràdh, airson saorsa, airson co-ionannachd nan dùthchannan agus na daoine uile, agus a 'toirt saoradh na Ruis Shobhietach bho dheachdaireachd Stalinism agus Bolshevism. Agus bha seo, gu dearbh, na ghluasad poilitigeach seòlta.
  Thug saighdearan Fionnlannach-Suaineach Vyborg air falbh agus gheàrr iad dheth aonadan Sòbhieteach, a' cruthachadh coire cuideachd. Dh'èirich bagairt air Leningrad bhon taobh tuath. Agus tha seo mar-thà air a thighinn gu bhith na fhìor ghluasad tàileasg.
  Agus a-nis chuir soithichean Breatannach stad air Murmansk bhon mhuir. Agus loisg iad air cabhlach Sòbhieteach.
  Seadh, dh"fhàs na blàran eadhon nas cunnartaiche.
  Bidh caileagan Komsomol a 'sabaid gu cruaidh agus gu fiadhaich, a' tilgeil grenades le casan rùisgte agus a 'seinn aig an aon àm;
  Is e nigheanan Komsomol salann na Talmhainn,
  Tha sinn mar mhèinn agus lasraichean an fho-thalamh.
  Gu dearbh, tha sinn air fàs gu gnìomhan gaisgeil,
  Agus leinn tha an Claidheamh Naomh, Spiorad an Tighearna!
  
  Is toil leinn a bhith a" sabaid gu treun,
  Nigheanan a lìonas an cruinne-cè le àite ...
  Tha arm na Ruis do-chreidsinneach,
  Le do dhìoghras, ann am blàr seasmhach!
  
  Air son glòir ar dùthchais naomha,
  Tha itealan-cogaidh a' cuairteachadh gu fiadhaich anns na speuran...
  Tha mi nam bhall Komsomol agus ruith casruisgte.
  A" frasadh na deighe a chòmhdaich na maragan!
  
  Chan urrainn eagal a bhith air na nigheanan ron nàmhaid,
  Bidh iad a" sgrios urchraichean nàmhaid gu lèir ...
  Cha nochd am mèirleach fuilteach a ghnùis dhuinn,
  Bidh cleasan air an glòrachadh ann an dàin!
  
  Thug Faisisteachas ionnsaigh air mo dhùthaich,
  Thug e ionnsaigh cho uamhasach agus cho brònach ...
  Tha gaol agam air Iosa agus Stalin,
  Tha buill Komsomol aonaichte le Dia!
  
  Bidh sinn a 'ruith casruisgte tron t-sneachda,
  A" leum, mar sheilleanan luatha...
  Is nigheana sinn araon an t-samhraidh agus a' gheamhraidh,
  Tha beatha air an nighean a chruadhachadh!
  
  Tha an t-àm ann losgadh, mar sin teine fosgailte,
  Tha sinn ceart agus gu bràth brèagha ...
  Agus bhuail iad mi dìreach san t-sùil, chan ann san t-sùil,
  Bho stàilinn, ris an canar a 'cho-chruinneachadh!
  
  Cha 'n urrainn ar teagamh a' chùis a dheanamh air faisisteachd,
  Agus tha an tiomnadh nas làidire na titanium seasmhach ...
  Gheibh sinn comhfhurtachd anns an Athair,
  Agus eadhon cuir às don tyrant Fuhrer!
  
  Creid mi, tha an Tìgear na tanca fìor chumhachdach.
  Bidh e a" losgadh fada agus ceart ...
  Chan e a-nis an t-àm airson geamannan gòrach,
  A chionn gu bheil an droch Cain a' tighinn!
  
  Feumaidh sinn faighinn seachad air an fhuachd, an teas,
  Agus sabaid le fealla-dhà le horde cuthach ...
  Dh' fhàs am mathan a bha air a chòmhdachadh,
  Cha 'n 'eil anam iolaire 'na chleir foighidneach !
  
  Tha mi a" creidsinn gum buannaich buill Komsomol,
  Agus togaidh iad an dùthaich os cionn nan rionnagan ...
  Thòisich sinn air ar turas bhon Dàmhair,
  Agus an-diugh tha Ainm Ìosa còmhla rinn!
  
  Tha gaol mòr agam air mo dhùthaich,
  Bidh i a" deàrrsadh gu mòr air a h-uile duine ...
  Cha tèid an Fatherland a ghoid airson ruble,
  Bidh inbhich agus clann a" gàireachdainn gu toilichte!
  
  Tha e spòrsail a h-uile duine a bhith beò ann an saoghal nan Sobhietich,
  Tha a h-uile dad mu dheidhinn furasta agus dìreach àlainn ...
  Na leig le fortan a shnàthainn a bhriseadh,
  Ach chuir am Fuhrer a bheul gu dìomhain!
  
  'S e ball Komsomol a th' annam a' ruith casruisgte,
  Ged a tha an reothadh a" lùbadh do chluasan...
  Agus cuir earbsa anns an nàmhaid, chan eil slighe sìos ann an sealladh,
  Cò a tha airson ar toirt agus ar sgrios!
  
  Chan eil faclan brèagha ann airson an Motherland,
  Tha a" bhratach dearg, mar gum biodh fuil a" deàrrsadh anns na ghathan.
  Cha bhi sinn nas umhail na asail,
  Tha mi a" creidsinn gun tig buaidh a dh" aithghearr sa Chèitean!
  
  Thèid na caileagan casruisgte tro Bherlin,
  Fàgaidh iad lorgan-meòir air an asphalt.
  Dhìochuimhnich sinn comhfhurtachd do dhaoine,
  Agus chan eil miotagan iomchaidh ann an cogadh!
  
  Agus bidh cath ann, briseadh a-mach am blàr seo.
  Bidh am Fritz a" sgapadh a h-uile càil na chriomagan!
  Tha an Fatherland gu bràth na shaighdear leat,
  Chan eil fios dè a th" ann an AWOL!
  
  Tha mi a" faireachdainn duilich airson na mairbh, is e seo bròn don h-uile duine,
  Ach na toir na Ruiseanaich gu an glùinean.
  Ged a chuir Sam a-steach dha na Krauts,
  Ach tha an guru mòr Lenin air ar taobh!
  
  Bidh mi a" caitheamh bràiste agus crois aig an aon àm,
  Tha mi ann an co-mhaoineas agus tha mi a" creidsinn ann an Crìosdaidheachd...
  Cogadh, creidibh mise daoine, chan e film a th" ann,
  Is e an Fatherland ar màthair, chan e an Khanate!
  
  Nuair thig an t-Uile-chumhachdach anns na neòil,
  Eiridh na mairbh uile ann an aghaidh shoilleir ...
  ghràdhaich daoine an Tighearn 'nan aislingibh,
  Leis gur e Iosa Cruthaiche a "phrìomh-bhaile!
  
  An seo faodaidh sinn a h-uile duine a dhèanamh toilichte,
  Air feadh na cruinne mòr Ruiseanach.
  Nuair a tha plebeian sam bith mar cho-aoisean,
  Agus is e am prìomh rud sa chruinne-cè Cruthachadh!
  
  Tha mi airson a bhith a 'magadh air Crìosda Uile-chumhachdach,
  Gus nach tuit thu gu bràth ro do nàimhdean ...
  Ghabh Comrade Stalin àite athair,
  Agus bidh Lenin còmhla rinn gu bràth cuideachd!
  Seo na h-òrain an seo, gun a bhith ag ràdh gu bheil iad gu sònraichte èibhinn. Thilg Iapan barrachd is barrachd neartachaidh gu cath anns an Ear Chèin. Thàinig àireamhan mòra air adhart le saighdearan-coise agus tancaichean aotrom. Dh"òrdaich Hirohito Vladivostok a ghabhail cho luath sa ghabhas. Agus chùm na Seapanaich a" snàgail a-steach. Ann am batail, thionndaidh an tanca aotrom Chikha aca gu math math agus so-ruigsinneach. Agus bha e cuideachd air a chomharrachadh le gluasad agus gluasad.
  Chuir Yamamoto, an àrd-mharaiche Iapanach, stad air an USSR bhon Chuan Sèimh, agus gu math daingeann. Agus chan eil mòran cuideachaidh an seo.
  Anns an èadhar, tha samurai làidir. Tha an itealan aca mòr ann an àireamh, agus tha an luchd-sabaid aca, gu sònraichte na Zeros, gu math gluasadach agus so-ghluasadach. Agus gu dearbh chan urrainn dhut a dhol nan aghaidh. Is e seo a" bhuaidh a tha aig fìor itealan sabaid.
  Agus tha deagh aces aig na Seapanach.
  Tha na Sòbhietich, ge-tà, nan luchd-sabaid cuideachd. Mar eisimpleir, pìleat Anastasia Vedmakova. Bòidhchead gu math sabaid. Bidh i a" sabaid casruisgte fad na h-ùine, agus ann am bikini a-mhàin, a bheir dhi cairtean trump sònraichte. Is e seo dha-rìribh an nighean a tha a dhìth oirnn. 'S ma bheir e 's a' bhlàr e 'S e 'seinn am barr a sgamhan ;
  Rugadh mi ann an amannan mar seo
  Tha coimpiutair aig a h-uile duine leis an eadar-lìon...
  Tha 'n dùthaich fo bhlàth 's a' fàs,
  Agus tha e coltach nach eil duilgheadas sam bith ann leis an nighean!
  
  Ach 's e linn glè bhuaireasach a th' anns an fhicheadamh linn,
  Bidh am bholcàno a" goil agus a" sprèadhadh...
  Agus tha gach neach olc,
  Agus coibhneil, a" riochdachadh dùthaich cuideigin!
  
  Agus feumaidh an nighean faighinn ann,
  Aig àm mar seo, gun a bhith a" priobadh sùil...
  Nuair a shoirbhicheas le droch mhèirleach,
  Agus tha mi airson duilgheadasan fhuasgladh aig an aon àm!
  
  Is dòcha gu robh an nighean mì-shealbhach dhomh,
  Lorg mi mi fhìn casruisgte aig an aghaidh ...
  Bhris am bàta, aithnich an ràmh,
  Agus creid mi, cha robh beatha coltach ri mil!
  
  'S chaidh na deuchainnean gu luath,
  Fuilteach, an-iochdmhor, sam bith...
  Agus tha e coltach nach eil ann ach neoni -
  Ach glòraicheamaid Ainm an Tighearna ann an creideamh!
  
  Bidh sinn comasach air an Fatherland a dhìon,
  Ged a tha an nàmhaid làn de mheallta absurd ...
  Bidh an sealgair seo gar tionndadh gu geama,
  Gu bòrd an fhasais - an droch staid!
  
  Eirich suas airson an Motherland, gaisgeach
  Dèan sabaid airson do Rus naomh '!
  Eirich gu treun mar sheabhag,
  Agus an àite dorchadais thig solas na rìoghachd!
  
  Nì sinn an Fatherland nas làidire
  Tha na ridirean uile nam fuamhairean mar sin ...
  'S thèid an t-eucorach feargach gu ifrinn,
  Agus tha sinn gu bràth aonaichte le ar Motherland!
  
  Creid mi, chan eil e furasta do nighean,
  Ruith casruisgte tro na sruthan-sneachda fiadhaich...
  Tha 'n saoghal uile 'na chriathar cruaidh,
  Agus tha an neach-cuiridh a 'riaghladh - am Malyuta a' ruith!
  
  Ach creidibh mi, cha d'thug mi suas,
  Agus loisg i air an Fritz le raidhfil ...
  Chaidh an scum casruisgte a shaltairt fo chois,
  Agus tha guth na h-ìghne gu math tarraingeach!
  
  Bidh i a" gàireachdainn mar cherub
  Agus a" sgrios na Krauts mar gur e dèideagan a th" annta...
  Biodh fios agad gu bheil muinntir na Ruis do-chreidsinneach,
  Tha an dà chuid tancaichean agus gunnaichean stàilinn againn!
  
  An nighean ghaisgeil stiùir an teine,
  Agus bidh e gu fiadhaich a" marbhadh faisisteach...
  An seo tha ar n-arm mar each,
  Chan eil dearg nas làidire ann!
  
  Agus cheangail an nighean ris an Komsomol,
  Agus thàinig i gu bhith na bràthair ab 'òige aig na comannaich ...
  Nach cuir sinn an diabhal Hitler don ghàrradh sgrìob,
  Nach cuir sinn crois air ciste nam faisisteach uile!
  
  Bheir sinn ar cridheachan airson an Motherland,
  Agus cuiridh sinn ar n-anam gu dìreach ann ...
  Tha neart againn gu leòir,
  Agus mar nach bris mi riaghailtean Komsomol!
  
  Thèid nighean casruisgte a-steach gu Berlin,
  Agus fàgaidh an rosary comharra air an Reichstag...
  Thèid am Fuhrer a bhualadh na aghaidh,
  Ach chan eil fios againn air an duais air pàipear!
  
  'S bidh saor-làithean treun againn,
  Nach urrainn eadhon bàird cunntas a thoirt air...
  Tha an obair dìreach den ìre as àirde,
  Seinnear gach gniomh gaisgeil !
  
  FOGHLAMAID SHÒNRAICHTE A' CHLANN AN AGHAIDH EILEANAICH AGUS CORTES
  GNIOMHARA
  Bidh gaisgich òga fo stiùir Eduard Sturgeon a" sabaid an aghaidh arm de dh"uilebheistean, gu sònraichte na Cycles. Ach, an uairsin feumaidh am balach gaisgeil a bhith na Innseanach, agus còmhla ris na ban-diathan sabaid an-aghaidh arm Cortez, a tha airson cumhachd Mayan a cheannsachadh!
  . CAIBIDIL Àir. 1
  Bha luchd-sabaid òga aonad feachdan sònraichte na cloinne a" sabaid gu gaisgeil. Ach, air cùl raon feachd aon-gu-leth, cha mhòr nach robh cothrom aca bàsachadh. Ach dh'fhuiling na baidhsagalan ionnsaigh milleadh mòr agus ruith iad a-mach à smùid. Mar sin an seo dh" fhaodadh tu fhathast argamaid cò am fìor ghaisgeach.
  Ach feumaidh sinn ùmhlachd a thoirt, chaidh na balaich is na caileagan ann an deiseachan sabaid a losgadh gu ceart. Bhathar a 'faireachdainn nach robh e dìomhain a bhith a' cluich air coimpiutairean, agus b 'e dìreach luchd-sabaid mìorbhaileach a bh' annta.
  Thog Adala, a bha a" losgadh air làimh dheis Edik, am bròg far cas a leanaibh agus thilg e i. Agus le deòireachd muncaidh, thilg i grunn shìol chrom-lus air an nàmhaid a bha a' tighinn air adhart.
  Chrath an ceannard gille:
  - Tha so math, canaidh sinn, tiodhlac airson sgrios ! Ach tha e nas fheàrr a chleachdadh aig àm ionnsaigh air caisteal.
  Thug Adala fa-near gu loidsigeach:
  - Tha solar neo-sheasmhach de rudan iongantach agad. Mar sin chan eil a h-uile cairt deiseil airson grèim. Agus is e droch bheachd a th" ann a bhith a" cumail grèim air a" chairt trump!
  Agus bhuail sìol crom-lus beag de sgrios air na Cycles, a" reubadh na gaisgich mòra nam pìosan beaga, reubte. Seo far an do thòisich an sgrios.
  Ghreas an nighean, a" stampadh a cas leanabachd:
  Tha buaidh thairis air baidhsagalan a" feitheamh, tha mi a" creidsinn
  Bidh òrain ùra againn...
  Cha toir mi mi fhèin fo thràill don fhiadh-bheathach,
  Seallaidh mi dhut an clas as àirde ann am blàr!
  Thuirt am balach a bha a" sabaid air an taobh chlì le gàire:
  - C'arson nach do thilg thu le d' làimh e, ach le d' chois ?
  Rinn Adala gàire agus fhreagair e:
  - Agus tha e nas spòrsail san dòigh seo!
  Chrath Edik:
  - Seadh, faodaidh amadan sam bith tilgeadh le 'làimh, ach feuch le a chois !
  Dh"èigh a" chlann còmhla ri chèile:
  - Glòir do ghaisgich an t-solais,
  Glòir do mo dhùthaich shoilleir ...
  Bithidh ar gniomharan air an seinn,
  Is e buannachadh am prìomh amas!
  Gu dearbh, an dèidh dha na Cycles milleadh mòr fhulang, thòisich iad a 'teàrnadh. Ach dh"èirich na ballachan a-rithist. Agus ghluais càraichean ùra. Bha iad coltach ri pioramaidean rèidh air slighean, agus bha iad mòr ann am meud le stocainnean.
  Nuair a loisg feachdan sònraichte na cloinne orra le gunnaichean ray, cha mhòr nach do rinn iad cron sam bith. Bhreab na sailean far an armachd stàilinn.
  Thuirt aon de na nigheanan:
  - Seo joker eile airson an nàmhaid! Agus no eadhon maoim-slèibhe slàn de jokers!
  Dh"èigh am balach gaisgeach:
  - Is fheàrr bàsachadh nad sheasamh na bhith beò air do ghlùinean! Bha mi mu thràth ann am braighdeanas agus chuir iad iongnadh orm le buillean dealain, a" cur clisgeadh tro mo bhodhaig gu lèir bho mo theanga gu mo shàilean. Agus cho tinn 's gur fearr am bàs !
  Chrath an nighean:
  - Seadh, chràdh iad mi cuideachd! A bharrachd air an sin, ann an dòigh shunndach, caochlaideachd caochlaideachd agus dìth cuideam pulsating. Agus tha e a" goirteachadh cho mòr, agus chan eil e a" fàgail lorg sam bith ach trom-laighe!
  Uill, tha mi a 'smaoineachadh gun toir an ceannard neo-bhàsmhor agus mòr againn rudeigin!
  Chrath Edik a cheann geal le aonta agus dh"àithn e:
  - A-nis a ghillean, cuir strìochag air do shròin agus sreothartaich!
  Dh'fhaighnich Adala, an nighean ghaisgeach eòlach seo, le iongnadh:
  - Carson eile a tha seo?
  Fhreagair am balach ceannard le misneachd:
  - Chì thu dè a" bhuaidh a bhios ann!
  Cha do rinn na bana-ghaisgich argamaid. Mar sin ghabh iad agus chuir iad tiog air sròinean grinn na cloinne aca le molaidhean bhiodagan beaga bìodach. Agus mar a bheir iad e agus sreothartaich.
  Chrath am faireachdainn sa bhad. Agus sprùilleach le mòran chrìochan biorach a 'sileadh sìos bho shuas. Thuit iad air na tancaichean pioramaid. Agus phòg iad iad mar ghràineag le snàthadan. Agus stad na h-uilebheistean mòra.
  Chrath Edik agus thug e fa-near:
  - A-nis gabhamaid e agus seinn sinn!
  Agus ghabh na saighdearan o armailtean sònraichte na cloinne e, agus sheinn iad le toileachas;
  Mo bhana-phrionnsa, tha thu nad fhlùr
  A' deàlradh ann an gàradh Dhè !
  Tha do shealladh mar ghaoith ùr
  Cuir às do lasraichean an fho-thalamh!
    
  Tha gaol nighean naomh
  Claidheamh ghaisgich, a' gleachdadh le urram !
  Doirtidh mi fuil ann an sruth stoirmeil
  Bidh mi nam aingeal leat gu bràth!
    
  Chaidh mo lasadh le bruadar dìomhair
  An ìomhaigh agad, aroma milis!
  Bha thu air do shnaigheadh le neach-cruthachaidh na cruinne
  Cha truaill uile sheirbhisich an uilc !
    
  Chan eil e comasach ach air neamh
  Bidh an dàn ag aonachadh leannanan!
  Ach cha leig Dia leinn tuiteam gu duslach
  Cuiridh e aonadh nan cridheachan air an cruadhachadh le dealachadh !
  Às deidh faclan iongantach agus sublime, thachair mìorbhail. Bha armada iomlan de tancaichean pioramaideach a 'fàs mar eas de leapannan flùraichean. Agus thionndaidh na flùraichean lusach gu bhith dìreach eireachdail. Agus thòisich iad a 'fàs le feachd fiadhaich agus iongantach, stoirmeil. Agus thionndaidh e a-mach cho breagha.
  Phòg Adala am balach ceannard air a" ghruaidh agus thug e fa-near:
  - Tha thu dìreach nad bhòidhchead gun samhail!
  Chrath Edik le gàire:
  - Technomagic!
  Dh"èigh am balach gaisgeach:
  - Uill, a-nis ionnsaigh! Dèanamaid ar nàimhdean a phronnadh le aon bhuille!
  Chuir ceannard a" bhalaich an aghaidh:
  - Chan eil! Tha e ro thràth. An toiseach, bu chòir dhut coimhead air na tachartasan a rinn mi roimhe. An sin dh'fheumadh sinn a bhith ag obair às aonais nanoteicneòlas adhartach, agus tha seo, bu chòir a thoirt fa-near, gu math duilich!
  Thug Adala fa-near le gàire:
  - Gu dearbh, tha mi a 'tuigsinn gu bheil e nas duilghe às aonais teicneòlas. Ach bidh balach mar thusa, tha mi a" smaoineachadh, a" fuasgladh duilgheadas sam bith.
  Sheinn Edik le gàire a bha a" deàrrsadh mar neamhnaidean mara taghte na ghuth airgid:
  Ged nach urrainn dhuinn ar trioblaidean uile fhuasgladh,
  Gun a bhith a 'fuasgladh a h-uile duilgheadas!
  Ach bidh a h-uile duine nas toilichte
  Bidh barrachd spòrs aig a h-uile duine!
  Às deidh sin, thionndaidh am balach air an hologram. Thuit feachdan sònraichte na cloinne sàmhach.
  Bha sùilean saphir agus emerald nam balach is nan nigheanan a" caitheamh an t-seallaidh.
  Uill, sheall am balach a bha ann an diofar phàirtean den chruinne-cè agus barrachd air aon, nuair nach robh e fhathast cho aibidh. Agus b 'e seo àm nam Meadhan Aoisean anns an t-Saoghal Ùr, seòrsa de dh'eachdraidh eile, mar gum biodh, air a' phlanaid Talamh.
  Anns a 'chùis seo, chaidh a shealltainn gun robh Edik gu bhith na bhalach Innseanach, a' cumail sùil air sreath de dh 'aghaidhean bàn ann an ambush. Tha e ann an geàrr-chunntasan, casruisgte, leis nach eil moccasins a" faighinn a-steach ach air an t-slighe, ach air a pheantadh le dealbhan dathte bho cheann gu ladhar. Eadhon aghaidh leanaibh ann an tatùthan eagallach le dragain agus ainglean le claidheamhan.
  Ged a tha coltas nach eil dealbhan mar sin àbhaisteach dha Innseanaich. Ach tro mhìltean de thachartasan is shiubhal, cha tug an dàn Edik àite sam bith. Tha a h-uile linn, planaidean agus amannan air a dhol an sàs, air an measgachadh agus air an aonachadh ann an rudeigin mar bhall dùmhail.
  Ri thaobh tha nighean fèitheach le cnapan farsaing, a sàilean lom, cruinn, seductive cha mhòr fo a sròn. Airson adhbhar air choireigin, tha an gaisgeach, ged a bu chòir dhi a bhith Innseanach, fionn. Cha mhòr nach eil aodach oirre, dìreach panties bho sheata bicini, sreath de neamhnaidean air a làn bhroilleach.
  'N uair a thionndaidh i mu 'n cuairt, chunnaic Eideard aodann bòidheach le smiogaid mhisneachail agus cìochan mòra, ach air an deagh chumadh. Tha gàirdeanan a 'ghaisgich fèitheach, is e seoclaid a th' anns a 'chraiceann aice, a tha an co-bhonn ri falt geal le beagan de phoilean buidhe, no an àite, poilean òir, a' coimhead gu math tarraingeach.
  Tha an gaisgeach fionn, ge-tà, a" feadaireachd le eagal:
  - Tha na h-aghaidhean bàna a' tighinn an so, O Fuaran a' ghille-cheannaird !
  Chuir rudeigin an gaisgeach òg an taobh fèitheach... Rinn Eideard magadh agus chunnaic e cas eireachdail, casruisgte, nighinn. Cuideachd fèitheach agus làidir. Agus an uairsin a 'bhoireannach fhèin le falt dearg teine. Thàinig a leithid de bhòidhchead a-mach an seo. Blonde meala agus ceann dearg, an dà chuid leth-rùisgte, fèitheach agus lùth-chleasachd. Chan e gaisgich, ach diathan le boghaichean.
  Bhuail Eideard gu faiceallach a" chiad fhear agus an uairsin casan na h-ìghne eile. Bha iad a" glanadh gu sunndach, mar chait air am peatadh. Uill, tha sin ceart, cha bu chòir do bhoireannach àbhaisteach a bhith diùid bho chùram fireann. Rud eile, tha iomadach seòrsa de dhaoine suirghe air a bhith ann a tha deiseil airson agairt a dhèanamh airson an t-srian no an suirghe as lugha. Ach tha e gu math nàdarra dha fear a bhith ag iarraidh stròc agus cùram a thoirt do nighean bhrèagha, no eadhon dithis nighean aig an aon àm.
  Fìor, tha e na leanabh ann am bodhaig, ach tha e gu math sean mar-thà, an dà chuid ann am bliadhnaichean agus mar chuimhneachan tha e gu math inbheach, mar sin ...
  Fìor, bha Eideard, a bha gu math fèitheach ach lùth-chleasachd, dèidheil air boireannaich làidir a bha comasach air clann làidir a bhreith.
  Ach an uairsin thug a" bhòidhchead lasach soidhne dha Eideard le a bilean - reothadh! Nochdaidh an nàmhaid a dh'aithghearr!
  Gu dearbha, nochd sgaradh aig oir na coille... Wow, cha robh dùil aig còirneal nam feachdan sònraichte ri seo. Chan e, cha b' e trolls a bh' annta idir, no gnomes - daoine gu math àbhaisteach, ach... Ann an armachd meadhan-aoiseil, le musgaidean mòra mar chlubaichean canabalach, agus le claidheamhan fada. Thug an t-arm gu lèir seo sealladh air rudeigin gu math neo-fhìor agus surreal. Agus glè àrsaidh. Aig an aon àm, chaidh a chomharrachadh le àireamh mhòr, ged nach robh e ro mhòr. Bha barrachd is barrachd ridirean a" marcachd a-mach air eich agus ann an armachd throm. Air an t-slighe, le aghaidh bàn, àibheis làidir - tha an aghaidhean tana, dorcha, agus tha na feusagan aca dubh.
  Fhreagair an diabhal gaisgeach ruadh i fhèin a" cheist a bha deiseil airson tuiteam à teanga Eideird:
  - Is e seo an sgaradh Spàinnteach de Cortez. Na biodh eagal ort, chan eil ann ach ceithir cheud dhiubh, agus chan eil ùine aca fhathast a bhith air an ath-lìonadh le Innseanaich ionadail.
  Bha an gille-cogaidh a" feadalaich agus a" feadaireachd air ais:
  - A ghràidh... Cia mheud againn a th' ann?
  An turas seo fhreagair fionn na meala:
  - Bidh còignear còmhla riut! - Agus a" glacadh sealladh troimh-chèile Edik, thuirt i. - An àireamh as ceart, pentagram!
  Ghluais an gaisgeach òg beagan. Tha e soilleir nach eil cothromachadh feachdan, a thaobh àireamhan, fàbharach dhaibh. Agus as cudromaiche, chan eil blasters aca, gun raointean feachd, no eadhon grenades antimatter. Agus tha seo eagallach. Mar eisimpleir, le aon hyperblaster faodaidh tu sguad gu lèir a ghearradh sìos; ann an aon mhionaid faodar lùth nan deich bomaichean atamach air Hiroshima a leigeil ma sgaoil.
  Fhuair an diabhal ruadh a-mach gu robh feum air cur an cuimhne Eideard:
  - Tha bogha agad, a cheannard... Fosglaidh tu teine ri m' àithne!
  Thug am fionn fa-near:
  - Tha am balach casruisgte, agus tha aodach ro bheag air, chan e òrdugh ceannard mòr a tha seo, eadhon ged nach eil arm aige còmhla ris a-nis. - Cliog an nighean air a òrdagan rùisgte. Agus dh"atharraich rudeigin, agus bha Eideard a" faireachdainn nach robh rudeigin mar an ceudna tuilleadh.
  Tharraing an gille-cogaidh a-rithist an aire thuige fhèin. Tha e, gu dearbh, rùisgte don mheadhan, ach ann am pants buabhall agus moccasins seudach. Air a" cheann tha blàth-fhleasg às am bi trì itean a" sruthadh a-mach. Chan e, chan e seabhagan, ach seòrsa de eun gun atharrachadh air an talamh.
  Tha a 'bhodhaig fhèin air fàs mòran nas fhollaisiche agus nas motha ann am fèithean, ged a bha Eideard an-còmhnaidh air a chomharrachadh le leasachadh fèithean sàr-mhath, ge-tà, anns na bliadhnachan mu dheireadh tha e air fàs ro thioram gus am bi na h-aibhnichean rim faicinn bho dhìth beathachaidh agus gluasad cunbhalach. Ach anns a 'chùis seo, bha e coltach ri curaidh fallaineachd proifeasanta - faochadh foirfe agus chan e aon bhreac de gheir, agus bha a chraiceann air a lìonadh le tan dearg-donn.
  Air a bhroilleach bha tatù le jaguar - samhla Huron. Chaidh an còrr de na tattoos a roinn an àiteigin, mar gum biodh iad le draoidheachd. Bha craiceann foirfe, rèidh agus snasta aig na gaisgich, seoclaid le dath òir, agus bha an craiceann aca a" deàrrsadh air feasgar feasgar blàth Mexico.
  Dh'fhuirich an casan lom, ach cha do mheudaich seo ach an èifeachdas sabaid.
  Tharraing iad am bòidean. Bha dithis nighean eile, agus Eideard air dòigh air choireigin cinnteach gu'n robh caileagan maiseach an sin, air an cur an ceill cho curamach 's nach robh iad ri fhaicinn. Ach tha boghaichean aig an dithis sin cho sòghail ri bòidean bana-phrionnsa, agus tha pluma nan saighdean aca làn de dhaoimeanan, de mhullach, rubies agus emeralds.
  Agus chan eil bogha Eduard fhèin cuideachd nas ìsle ann an sòghalachd, ach tha barrachd sapphires agus clachan luachmhor ann an dath dorcha. Agus tha dathan nas soilleire aig nigheanan brèagha.
  Bha buidheann de luchd-dùbhlain Spàinnteach mu thràth air an suidheachadh gu tur air am beulaibh. Ceithir cheud caballeros Castilian. Tha e coltach nach eil a" mhuir fada bho seo, ged nach eil na fàilidhean àbhaisteach ri chluinntinn, tha a" ghaoth a" sèideadh dìreach bhon oirthir. Ach tha aroma cuirp nigheanan cho seductive, gu tur mì-dhaonna, mar measgachadh de mhil, flùraichean, beagan cnòmag agus spìosraidh.
  Tha na gaisgich iad fhèin glè fhionnar, agus thug fear agus ghlac e biastag le òrdagan rùisgte agus phronn e na chèic e.
  Cha robh an luchd-dùbhlain aca, aig an àm sin, Ìmpireachd cumhachdach na Spàinne, fhathast air duslach a chruinneachadh air an iomairt agus bha iad a 'coimhead gu math iongantach.
  Air beulaibh a h-uile duine tha marcaiche àrd cumhachdach, farsaing le guailnean le feusag fhada, dearg. Is dòcha gur e seo Count Cortes, a gheibh an tiotal Diùc san àm ri teachd agus a gheibh e dìreach beairteas eireachdail dha fhèin.
  Bha e coltach gu robh e ruadh-ruadh agus gu math fallain. Tha cuideam ceud cuideam anns an armachd, agus foidh sin chan e each sìmplidh a th" ann, ach each dreach pinto.
  Bha am balach còirneal ag amas air mòr-shluagh na Spàinne agus deiseil airson losgadh.
  An dèidh mòran fhaicinn mar-thà, bha Edik na bhoghadair math, ged nach robh e air a bhith a 'cleachdadh an seòrsa armachd seo airson ùine mhòr; bha an fheadhainn a bha air an cleachdadh nas ùire agus nas adhartaiche, agus mar sin cha robh misneachd sònraichte ann gum biodh e a 'bualadh.
  Ghabh ailleachd theine dearg an ordugh. Loisg i an toiseach, agus sgèith an t-saighead air slighe tangential. Loisg am fear òr-bhuidh an àiteigin chun a" chliathaich, agus bho na doighean mu choinneamh dh"itealaich iad a-mach mar comets, a" bualadh sailean de lùth sgrios.
  Eduard, aig nach robh ùine airson losgadh, bha sgoilearan a shùilean cruinn ann an triantanan. Chan fhaca e a leithid a-riamh roimhe. Bhris saighead nighean ruadh na h-ìghne 's sgaoil i 'na tonnan dubha. Chaidh na ridirean Spàinnteach, a chaidh an glacadh san làn seo, a losgadh sa bhad agus chaidh an crìonadh gu duslach còmhla ris na h-eich aca. Cha robh air fhàgail ach cnàimhneach reòta san adhar.
  Cha robh buaidh cho millteach aig an tiodhlac, a thug nighean le falt dath an duilleach òir. A-mhàin chaidh a chuir an cèill beagan eadar-dhealaichte. Chaidh tonn geal seachad, agus gu h-obann thòisich ceud gaisgeach eile air fàs. A bharrachd air an sin, anns an t-seagh as litearra. Is e sin, bha gucagan juicy agus soilleir a" còmhdach luchd-dùbhlain Ìmpireachd Castilian bho cheann gu ladhar. Agus an uairsin, thòisich brògan luath a 'nochdadh, agus thòisich alley iongantach àlainn a' fàs. Agus thionndaidh bandits agus stranglers a dh"fhaodadh a bhith ann, gach fear dhiubh gu bhith na phreas de fhlùraichean eireachdail leis na dathan as beairtiche ...
  Dh'obraich tiodhlacan eile gu math cuideachd... Sgap an treas saighead le dealanach sgàrlaid, agus las na Spàinntich, mar lòchran lòchrain, caismeachd pàganach, agus thionndaidh iad an uair sin gu bhith na cheud teine... Agus bha a dhath agus a dath fhèin air lasair gach teine-teine , agus na sradagan sgapte, a 'feuchainn ri adhar dubh nas àirde a bhualadh.
  Uill, bha an ceathramh tiodhlac eadhon nas iongantaiche. Chuir an t-saighead dreathan agus boltaichean a" deàrrsadh mar chriostal creige! Agus thuit iad air earball buidheann Cortez. Thionndaidh na h-eich gu bhi 'n am bratagan, agus na marcaichean gu bhith 'nan cladhairean, agus stad ceud carbad de dhealbh- aichean neònach, steidhichte air rathad farsaing eadar na beanntan.
  A nis sguir ceithir cheud de ghaisgich làidir ghaisgeil Ìmpireachd na Spàinne a bhi ann.
  Dh'èigh Edik le urram:
  - Technomagic! Dè mìorbhaileach!
  Cha robh ach aon Cortez air fhàgail, sheas e mar bhloc gun ghluasad air an each mhòr aige, mar aurochs Gearmailteach, agus dh" fheuch e gu math soirbheachail ri bhith a" cumail suas a shunnd.
  Loisg Eideard air, ach chaidh dà shàil rùisgte, chiselach seachad, agus rug na caileagan, am falt buidhe agus ruadh, air an t-saighead le'n òrdagan, agus an deigh sin dh'èigh iad 'nan aonadh:
  - Chan eil! Feumaidh tu faighinn a-mach cò an fhuil as uaisle air do chlaidheamhan!
  Uill, mar airson claidheamhan, mar sin airson claidheamhan. Bha an sgil aig Eideard a bhith a" sabaid le maide, sluasaid sapper, agus sgian bayonet. Nam b" urrainn dhomh an claidheamh fhèin a lorg...
  Sheall an gille gu ceasnachail air na gaisgich, mar gu'm biodh dùil aige ri claidheamh ulaidh draoidheil a thoirt dha - aon luasgadh, agus ceud ceann far a ghuaillibh !
  Ach chomharraich an diabhal ruadh an lann Spàinnteach as àbhaistiche a chaidh a thilgeil air falbh leis an tonn spreadhaidh de technomagic, a "feadaireachd ann an tòna ominous:
  - A-nis tha thu air teirmean co-ionann!
  An uairsin dh'atharraich a 'ghaoth slighe, a' toirt an fhuarachd a bha a dhìth air feasgar tropaigeach sultry. Bha fras de dh"èadhar ùr bhon mhuir, fàileadh iodine, carran-creige, agus lìonanaich, milis mar charamalan cnò.
  Ghluais Eideard gu slaodach a dh" ionnsaigh an airm a chaidh a ghlacadh, bha e a" faireachdainn mar fhìor chraiceann dearg. Agus Cortez, carson a fhuair e eadhon a-steach gu Mexico? A bheil thu airson seann chultar a" Chèitein a sgrios? Lìon do phòcaidean le òr, a tha air a mheas mar mheatailt naomh leis na h-Innseanaich ionadail. Gus na seann chultan a phronnadh agus riaghladh eadhon nas cruaidhe a stèidheachadh air an luchd-ceasnachaidh agus na h-Ìosaich...
  An seo gu h-obann ghlac Eideard e fhèin a" smaoineachadh gu robh na faireachdainnean aige ro fhìor airson blàr ann an àm eile. Air an torso lom, fèitheach aige, bidh e a" faireachdainn anail èadhair a" giùlan fionnarachd mara tlachdmhor, agus pìos de roisinn bhlàth a" sileadh air a ghualainn làidir.
  Chan e, chan eil seo a" faireachdainn mar aisling. Ann am bruadar, mar as trice chan eil thu mothachail, no mairidh do mhothachadh airson ùine ghoirid. Agus seo rudeigin eile... Tha eadhon moccasins ag adhbhrachadh mì-ghoireas sònraichte, agus chan e balach a th" annad fhèin idir a tha coimhead mu dhà bhliadhna dheug a dh"aois, ach òganach gun a bhith nas òige na fichead bliadhna a dh"aois ann am feòil. Seo mar a bha a mhac-meanmna a" ruith fiadhaich nuair a choimhead e air seunan na h-ìghne.
  Is e sin, chan e an corp aige, ged, san fharsaingeachd, bha Edik gu math fada bho bhith a 'tighinn gu ìre gus o chionn ghoirid. Agus bha e na ghaisgeach chan ann a-mhàin anns an aonamh linn air fhichead, ach ann an amannan nas fhuaire agus cosmach, le glòir airson arm gu lèir. Ach a-nis, dha-rìribh, is e an dàrna cuid e, no, air an làimh eile, chan e esan a th" ann... Tha an fheòil cèin, ged a tha e fallain, agus tha tòrr lùth aige. Chan ann mar anns na beagan bhliadhnaichean a dh" fhalbh, nuair a dh"fhairich Eideard fuarachadh sònraichte ann fhèin a dh"ionnsaigh cogaidhean agus blàir, agus an strì leantainneach airson a bhith beò, lùghdachadh ann an dealas, leisg ann an trèanadh agus leisg èirigh sa mhadainn agus eacarsaichean a dhèanamh. . Tha, agus tha an aisling air fàs slaodach, nuair nach eil thu a 'faireachdainn an aon lùth agus miann leum suas, ach ag iarraidh cadal, agus tha thu a' smaoineachadh - tha eòlas agad mu thràth ann an diofar bhlàran, nach e an t-àm a th 'ann a dhreuchd a leigeil dheth.
  Gus geamannan a chluich ri susbaint do chridhe, gun chunnart, gun phian agus le toileachas a-mhàin. Agus dha-rìribh, dè a tha a dhìth air balach sìorraidh? Suidhich sìos ann an saoghal adhartach teicneòlach agus an ìre mhath sàbhailte, agus bi beò dhut fhèin, a" faighinn tlachd bho chuirm agus sòghalachd aoibhneach.
  Ach tha suidheachadh caran mì-chinnteach aig Eduard leis a" pheinnsean aige. Gu foirmeil, tha e coltach gu bheil e fhèin, mar shaoranach elven a bha a 'sabaid airson còrr is àm ann am Mechnya agus a dh' obraich a-mach dà cheud gu leth cearcall, a rèir coltais a 'faighinn peinnsean an sin. Ach a-nis tha e a" frithealadh ann an Arm Solar na stàite neo-aithnichte. Mar sin tha an inbhe laghail aige ...
  Bha cus aire aig Eideard, agus bha ùine aig Cortez a thighinn gu a mhothachaidhean. Chomharraich an t-uachdaran Spàinnteach a chusgaid throm air an fhear a bha coltach gur e Innseanach a bh" ann. Cha robh leithid de rud ann ri inneal ath-chnagaidh fhathast, agus dh" fheuch Cortez ri fùdar-gunna a lasadh a" cleachdadh inneal suathadh. Uill, chan e, is e armachd gu math prìomhadail a tha seo, gu soilleir nas ìsle na bogha is saighead cunbhalach. Is e an aon bhuannachd a tha aig a leithid de chuilbhear gum bi e gu cinnteach a" briseadh armachd sam bith leis an luaidhe aige, meud ugh cearc. Ach, tha e uamhasach duilich na h-Innseanaich lùthmhor agus sgiobalta a bhualadh san dòigh seo.
  Mar sin, cha do dh'fhàs Eideard iomagaineach, ach ghluais e gu socair a dh'ionnsaigh a 'chlaidheimh. Mar an ceudna, chan urrainn dhut losgadh ach nuair a lasas tu am fiùs, agus bheir seo ùine.
  Dh" èigh Cortez rudeigin ann an Spàinntis. Cha robh Eideard eòlach air a" chànan seo. Ach bha Gearmailtis is Beurla aige, cho math ri beagan Fraingis. Cha robh am balach gaisgeach na eòlaiche math air Cortez, agus san fharsaingeachd air na cogaidhean coloinidh sin uile. Bha fios agad dè bha ann an leabhraichean teacsa sgoile. Uill, agus aon rud eile bhon leabhar ainmeil: "Moctezuma's Daughter." Ach, gu dearbh, bha am fiosrachadh an sin criomagach agus measgaichte le ficsean.
  Ann an teòiridh, bu chòir fios a bhith aig Cortez air Fraingis, oir bha na Spàinntich gu tric a 'sabaid ri dùthaich an lili.
  Agus thuirt Eideard, ann am Fraingis, air nach robh e gu math fileanta, ag ràdh:
  - A bheil ceist sam bith agad dhòmhsa, a monsignor?
  Chuir Cortez, a-mach à troimh-chèile, am fiùs air a lasadh a-steach don musgaid, agus bhuail an canan beag seo ... Abair ràmh, eadhon bho aon sealladh. Theagamh gur e am fuaim so, coltach ri torman, a thug air na h-Innseanaich tuiteam an uair a chaidh na peileirean fein seachad !
  Anns a 'chùis seo, bha pìos luaidhe cruinn a' feadalaich thar astar còrr is ceud meatair, agus cha robh e idir cunnartach dha Eideard. Choisich am balach gaisgeach, gun a bhith a 'meudachadh a astar, suas chun a' chlaidheimh agus thog e an armachd gu furasta, ged a bha e mu dhusan cileagram de chuideam. Gu dearbh, cha bhith eadhon ridirean a tha air an cruadhachadh le trèanadh comasach air sabaid le claidheamhan mar sin ro fhada. Tha saber, gu dearbh, tòrr nas practaigeach.
  Thuirt Cortes mu dheireadh ann am Fraingis:
  - Cò thu?
  Fhreagair Eideard ann an stoidhle Mephistopheles:
  - Tha mi mar phàirt den chumhachd sin a tha, an-còmhnaidh ag iarraidh olc, a 'cruthachadh math!
  Ged nach 'eil a Fhrangach ro mhath, tuigidh Sasunnach, gun teagamh. Tha e fhathast math, ann an lyceum armailteach aon de na fìrinnean eile, gun deach cànanan an nàmhaid a theagasg dhaibh. An toiseach, Beurla agus Gearmailtis, ach cuideachd Sìonach. Is i a" chànan mu dheireadh as duilghe ionnsachadh, agus cha mhòr nach robh fios aig duine air. Cha robh an Spàinn air a mheas mar neach-dùbhlain mòr, ged a tha tricead a" chànain seo air feadh an t-saoghail nas àirde na Gearmailtis. Ach a rèir choltais bhathas a" creidsinn nach gabhadh cogadh leis na Gearmailtich a sheachnadh.
  Rinn Cortez gàire mar fhreagairt, agus ann am Fraingis, ged nach robh e gu math soilleir, mhol e:
  - A bheil thu airson sabaid le claidheamhan?
  Fhreagair Eideard gu sgiobalta:
  - Mar ridire!
  Rinn Cortez gàire eadhon nas fharsainge. Bha e air a mheas mar aon de na luchd-claidheimh a bu làidire san Spàinn. Cò a th' ann an Innseanach? Dìreach fear borb a bha ag iarraidh dùbhlan a thoirt don Ìmpireachd Castilian. Mar sin caillidh e a cheann falamh le seata itean.
  Bha coltas gu robh beachd eadar-dhealaichte aig Eideard agus chaidh e chun neach-dùbhlain aige.
  Leum an Count Cortes far an eich aige gu furasta, airson fear de na thog e agus ann an armachd mòr.
  Bha e ceann agus guailnean na b 'àirde na an neach-dùbhlain aige, eadhon ged a bha taing dha draoidheachd agus air tighinn gu ìre airson ùine ghoirid, agus bha e co-dhiù dà uair cho trom. Ach bha Eideard cuideachd air leth cliùiteach, gu h-àraidh na chorp ùr, leis cho sgiobalta agus cho math sa bha e. Agus leig leis a 'chunntas àrdanach feuchainn ris a thoirt gu neo-riaghailteach.
  Tha claidheamh, gu dearbh, nas truime na maide, tha e coltach ri bhith a" slugadh feannag. Ach tha armachd an nàmhaid eadhon nas truime. Agus ge bith dè cho làidir "s a tha Cortes, bidh gluasad bodhaig mòr fhathast nas ìsle.
  Bha Eideard a' tighinn dlùth, sheas an nàmhaid, a' feuchainn ri cothromachadh agus feitheamh a chumail.
  Chaill gaisgich na Spàinne pròiseil an cuirp às deidh do gach gaisgeach saighead a losgadh, ach cha robh coltas gu robh Cortes fhèin air a nàrachadh le seo. Air an làimh eile, bha an Spàinnteach a 'coimhead gu sònraichte cruinn agus pompous.
  Gu h-obann luathaich Eideard agus thug e ionnsaigh ionnsaigheach. Chàirich an t-Iarla e le gluasad a chlaidheamh nach robh cho follaiseach. Rinn am balach Innseanach gàire - thionndaidh an nàmhaid gu bhith na b" fheàrr na bha e an dùil.
  Rinn Cortez, an uair sin, gluasad forc, ach cha do choilean e an amas aige cuideachd. Fhreagair Eideard.
  Thòisich an dà neach-dùbhlain a 'feansadh, ach ann an dòigh shònraichte. Bha Eideard, na bu aotruime agus na bu lùthmhoire, a" cuairteachadh faisg air an nàmhaid, agus sheas na Cortes mòra gun ghluasad, dìreach bho àm gu àm a" toirt leth-cheum air adhart, a" feuchainn ris an nàmhaid a ruighinn.
  Bha an dithis ghaisgich sàmhach airson a" chiad deich mionaidean agus bha iad gu math faiceallach. Bhuail Eideard an armachd grunn thursan, ach cha b" urrainn don chlaidheamh a chaidh a ghlacadh a dhol a-steach don armachd a chaidh a dhèanamh gu sgileil. Agus nuair a ghlac Cortez an gaisgeach òg le sgoltadh geur, thòisich fuil a 'nochdadh air torso lomnochd a' ghaisgich Innseanach.
  An deigh sin, dh' atharraich an Sasunnach innleachdan, thug sealladh air fuil neach eile air a shuaimhneas a chall, agus choisich e gu grad air aghaidh. Bha Eideard fhathast a" dol thairis air an nàmhaid ann an gluasad. Coltach ri leopard, thill e air ais agus thill e air ais, bha trèanadh feachdan sònraichte a" bhalaich a" toirt buaidh.
  Faodaidh tu Cortez a leagail a-mhàin le bhith ga bhualadh dìreach san aghaidh; bha an armachd a 'còmhdach an dà chuid a ghàirdeanan agus a chasan, ach mar sin a' toirt air an nàmhaid gluasad nas slaodaiche.
  An seo fhuair Eideard misneachd air ais; ge bith dè cho làidir agus cho tapaidh sa bha an àireamh, dh'fhàs e sgìth fhathast. Bidh eadhon curaidhean na cruinne am measg bocsairean proifeasanta a" fàs sgìth agus chan eil iad an-còmhnaidh a" cumail suas an astar ann an dusan cuairt. Ach bidh iad a" sabaid ann an shorts spòrs a-mhàin. Mar sin thèid an uilebheist seo a-mach.
  Gu dearbh, thòisich Cortez a 'toirt anail gu mòr agus a' fallas gu mòr, agus chaidh astar a ghluasad sìos.
  Eadhon air a ghruaidhean tiugh nochd blush mì-fhallain.
  Dh'fhàs Eideard nas gnìomhaiche a-rithist agus chaidh e air adhart leis an ionnsaigh. Aig an aon àm, cha robh an neach-crìochnachaidh òg a-nis a 'cleachdadh na bha e air a theagasg ann am feachdan sònraichte, ach chaidh dòighean-obrach a chuir cuideam air litreachas dànachd. Gu sònraichte, a 'bualadh fo bhonn làmh a' chlaidheimh gus an nàmhaid a sgioblachadh gu mòr agus, gu sònraichte, a làmh.
  Thòisich Cortez air ais beagan, agus an uairsin fhuair Eideard cumhachd cainnt air ais:
  - Dè, monseigneur, tha e teth?
  Fhreagair an Cunnt le ionnsaigh gheur a thug cha mhòr sùil air Eduard, ach bhuail e cuideachd air a chorragan le claidheamh. Bhuail an gaisgeach òg gun a bhith a" gluasad ro fhada, cha deach ach leathar buabhall a mhiotagan a reubadh, ach bhris an commando dhà de phalanges Cortez. Dh'fhàs e goirt a bhith a' cumail a' chlaidheimh na làimh dheis, agus chuir ceannard nan Sasunnach an t-arm gu a làimh chlì.
  Ach, gu dearbh, tha e tòrr nas duilghe a bhith a 'gearradh leis an taobh chlì na leis an làimh dheis, eadhon ged a tha thu air trèanadh fhaighinn mu thràth.
  Fhuair Eideard beagan misneachd. Thug e ionnsaigh air an nàmhaid sa cheann agus, aig an aon àm, bhuail e a shin fon ghlùin.
  Bha an truinnsear armachd beagan na b" àirde, ach fhathast, rinn an craiceann buabhall am buille. Ach chaidh Cortes air adhart, agus chaidh a chlaidheamh sìos beagan, agus rinn Eideard, a" cleachdadh innleachd fanadair, nuair a thèid measgachadh de bhuillean a dhèanamh, sgrìobadh gu cruaidh air cunntas na Spàinne air a" ghruaidh.
  Thàinig am buille gu tìr dìreach fo na mala, ach bha an fhuil fhathast a 'sruthadh, agus dh' fhàs e doirbh don nàmhaid bruidhinn, agus thug am pian fhèin aire bhon t-sabaid.
  Bha Cortes a-nis, gu dearbh, feargach, ach bha an rage aige sgìth agus dòigh air choireigin gun chumhachd. Iomadh uair a dh" ionndrainn an àireamh, agus mu dheireadh bhuail Eideard, a" dàibheadh gu sgileil mar iasg, an nàmhaid san aodann le lann.
  Bhris am ball-sùil cheart, mar bhall làn fala, agus chaidh Cortez gu fìrinneach air bhog. Nuair a chunnaic Eideard a staid, bhuail e air a chaol-dùirn. Bha craiceann a" bhuabhaill beagan sgàinte, ach chùm an nàmhaid an claidheamh na làimh chlì fhathast.
  Stampa ceathrar nigheanan gaisgeil an casan rùisgte, chiseled agus dh"èigh iad air mullach an sgamhanan:
  - 'S math a rinn thu, a bhalaich! Thàinig thu a-mach gu math luath!
  An uairsin thug an gaisgeach òg a-rithist am buille dha mheòir. Ann am prionnsabal, dh'fhaodadh e a bhith air ionnsaigh a thoirt air a 'cheann, ach bha e airson prìosanach Cortes a thoirt beò.
  Chaidh claidheamh trom ceannard nan Sasunnach a steach do'n eabar, agus chaidh an gille-carrach air ais a rithist, agus fhreagair e gu sgith ann am Fraingis :
  - Uill, tha e coltach gun do chaill mi thu, borb!
  Chuir Eideard an aghaidh gu loidsigeach:
  - Chan eil Fraingis aig Savages. Agus co-dhiù, thàinig thu gu fearann cuideigin eile airson tràilleachd agus marbhadh!
  Dh"èigh ceannard na Spàinne:
  - Thug sinn creideamh thugad a tha gad shàbhaladh bho chràdh ifrinn shìorraidh!
  Fhreagair Eideard le gàire:
  - Tha thu mu thràth air a bhith na chràdh don h-uile duine, eadhon ged nach eil e sìorraidh!
  Sheas an dà ghaisgeach mu choinneamh a chèile. Bha an dithis còmhdaichte le fuil, ged a bha Cortez, gu dearbh, air a dhath na bu truime agus air a leòn nas motha. Mòrachd Spàinnteach gun armachd an aghaidh Innseanach le claidheamh nach eil ro gheur, ach gu math marbhtach.
  Chunnaic Cortez ann an aon sùil a-mhàin, ach, a dh'aindeoin a ghruaidh gearraichte, bhruidhinn e gu math soilleir. Cha robh fios aig Eideard dè a dhèanadh e ri cunntas na Spàinne. Bhiodh e riatanach a thoirt gu prìosanach, ach anns a 'chùis seo, chan eil e soilleir càite an toir e e.
  Ged, gu dearbh, bu chòir a bhith air a thoirt do ghaisgich Ìmpireachd Mayan. Co-dhiù, dè an t-ainm a th" air a" phrìomh-bhaile aca? Shleamhnaich e m" inntinn! Agus càite a bheil na saighdearan Innseanach Mexico a-nis? Tha an ìmpireachd ris an canar iad mar-thà a 'crìonadh; chan eil am maor-cladaich no an arm àbhaisteach ri fhaicinn. Mar sin thionndaidh iad a mach ceithir cheud Sasunnach, armaichte le cuilbheiribh lionmhor, 'nan neart mòr dhoibh.
  Leugh Eideard leabhar mu chogadh Cortez o chionn fhada, agus mar sin cha robh cuimhne aige cò leis a bha na h-Innseanaich na rìgh aig an àm sin agus dè, co-dhiù timcheall air, meud an airm aca. Ach ann an teòiridh, cha bu chòir cumhachd nas motha na an Spàinn fhèin (às aonais seilbh cèin!) A bhith beag san àireamh-sluaigh nas motha.
  Bhris Cortez an t-sàmhchair agus thuirt e gun a bhith ro shoilleir:
  - Cho luath "s a bhuannaicheas tu, cuir às dha!
  Rinn Eideard gàire mar fhreagairt agus dh" fhaighnich e gu h-obann:
  - No is dòcha gun toir thu airgead-fuadain mòr dhut fhèin!
  Fhreagair an àireamh Spàinnteach gu h-onarach:
  - Cha 'n 'eil agam ach fiachan a dh' fhan o m' fhortan, Chaith mi gach ni air an turus 'us mo thuarasdal !
  Fhreagair Eideard airson Cortez fhèin:
  - Agus tha an rìgh dìreach a" cur an neach a chailleas gu bàs... - Agus an uairsin thàinig smaoineachadh inntinneach don ghaisgeach òg. - Dè ma thèid thu a-steach do sheirbheis an rìgh ionadail? Tha e coltach nach eil roghainn eile agad!
  Bha Cortez a" smaoineachadh mu dheidhinn. Chaidh fortan a chosg, tha na fiachan mòra, agus tha an riadh orra ag èirigh. Anns an Spàinn, bidh e an aghaidh prìosan neach-fiach agus, is dòcha, air a chràdh. Gu dearbh, iarraidh iad an sgioba a tha air chall, ach cha bhi tròcair aca. Rach gu seirbheis an rìgh ionadail? Is e glè bheag de Spàinntich a tha a 'frithealadh mar luchd-duaise, agus anns a' bhuidheann a tha air a sgrios a-nis, chan eil iad uile nan dùthchasach de ìmpireachd Chastilia.
  Ann an suidheachadh sam bith, chan eil cuingealachaidhean moralta ann. Is dòcha rìgh ionadail, is dòcha bho theaghlach pàganach. Ach cha robh Cortez fhèin a 'tuigsinn a' chreidimh Chrìosdail, agus thog Dia, a 'crochadh mar dhuine gun dìon air a' chrois, mòran cheistean. Gu deimhinn, an leigeadh an t-Uile-chumhachdach e fhèin a cheusadh? Agus carson a dhùisg Dia, a loisg Sodom agus Gomorrah, agus a bhàthadh cha mhòr a" chinne-daonna gu lèir ann an tuil, gu h-obann a leithid de aomadh neònach?
  Co-dhiù, bha Cortes nas agnostic na Caitligeach. A bharrachd air an sin, anns a 'bhlàr cha robh e air a ghoirteachadh ro mhòr - bidh a chorragan briste a' slànachadh gu luath agus a shùil cuideachd. Gu fortanach, dh'fhuirich an làmh slàn, ged a chaidh a bruthadh.
  Rinn an Count gàire agus dh"fhaighnich e gu modhail:
  - Ma theid mi steach do d' sheirbhis, ciod an tuarasdal a bheir thu dhomh ?
  Fhreagair Eideard gu dà-sheaghach:
  - Agus bidh am fear seo air a cho-dhùnadh leis an rìgh agam!
  Bha coltas a" ghaisgich ruadh mar fhungas a" leum a-mach bho bhith fo chromaig agus a" crathadh:
  - Cha'n e so gniomh balach, ach fir-pòsda ! Thig air adhart, lean mi!
  'S chuir a' bhòidhchead a cas rùisgte. Chaidh an ceannard Spàinnteach à sealladh leatha. Dìreach mar anns na filmichean - gu h-obann agus a dhreuchd a leigeil dheth!
  Agus an uairsin nochd nighean le falt òir. Thug i sùil gheur air Eideard agus dh"fhaighnich i gu sàmhach:
  - An d' thugadh tairgse dhuit gniomh brathaidh a dheanamh ?
  Chrath an gaisgeach òg gu h-umhail agus ghabh e iongnadh:
  - Tha... Ach ciamar a tha fios agad air seo!
  Thuirt an gaisgeach ann an tòna nas sìmplidh:
  - Chan e bruadar a tha thu a" faicinn a-nis! Is e fìrinn co-shìnte a tha seo, air a bheil cumhachd mòr aig na diathan ris a bheil sinn a" toirt seirbheis ...
  Thuit an nighean fèitheach le falt òrail sàmhach, agus nochd fear eile le clisgeadh air falt uaine agus sùilean soilleir ruby. Thuirt i gu mall:
  - Tha daoine eadar-dhealaichte. Na diathan cuideachd... Agus mar as trice, chan eil iad gu soilleir a" cur bacadh air... ach a-mhàin ann an cùisean far a bheil feum air eadar-theachd. Agus an uairsin, anns a 'chùis seo, is fheàrr leotha daoine!
  Nochd nighean eile le falt nas gile na neamhnaidean, agus fhreagair i le anail:
  - Agus bha thu fortanach gu leòr a leithid de horoscope a bhith agad gun do thagh comhairle nan Dia thu airson a" mhisean as cudromaiche!
  Chrom Eideard dha na caileagan bhon mheadhan agus fhreagair e le eagal:
  - Uill, chan eil fhios 'am... A bheil e airidh air?
  Nochd nighean maor-ruadh, le falt a" deàrrsadh nas gile na an lòchran Oiliompaiceach, a-rithist agus fhreagair i gu cruaidh:
  - Gu dearbh chan eil! Agus chan eil an coltachd gun dèilig thu ris a" ghnìomh ach barrachd air aon chothrom ann an trillean!
  Thachd Eideard agus chuir e stad air:
  - Ach an uairsin?
  Fhreagair an diabhal ruadh gu cruaidh:
  - Agus chan eil roghainn agad! Cha do thagh thu mi, ach thagh mi thu!
  Mhìnich an nighean le falt òir ann an tòna gu math bog:
  - Gluaisidh sinn thu gu aon de na cruinnean co-shìnte gun àireamh, anns am feum thu rudeigin a dhèanamh a tha cha mhòr do-dhèanta a dhèanamh leis an eòlas agus na sgilean agad!
  Thuirt nighean le falt emerald:
  - Uill, carson a tha e eu-comasach! Ann an diofar obraichean ficsean saidheans, bidh daoine a thig tarsainn, a 'cleachdadh eòlas an ama ri teachd, a' dèanamh diofar rudan, uaireannan a rèir coltais gu tur iongantach. A bharrachd air an sin, tha iad sin nan daoine gu math nas miosa na gaisgeach òg, balach sìorraidh, saighdear feachdan sònraichte, agus eadhon fear aig a bheil PhD ann an Saidheansan Teicnigeach, a dhìon thu gu sgoinneil, a" sealltainn nach eil na brains agad idir leanaban!
  Dhearbh an gaisgeach le falt geal-sneachda:
  - Tha, tha an dealbh seo chan ann a-mhàin air a thaghadh a rèir an horoscope, ach tha e cuideachd gu math luachmhor ann fhèin! Meudaichidh seo na cothroman agad!
  Bha nighean an neach-gleidhidh buidhe ag osnaich gu mòr agus thuirt i:
  - Tha an ùine goirid! Chan urrainn dhuinn a thrèigsinn nas tràithe na a" chiad Ògmhios, a tha a" ciallachadh gu bheil na cothroman againn eadhon rabhadh a thoirt dha Stalin a" tuiteam gu neoni!
  Bhris Eideard a shùilean dubha gu sunndach agus rinn e gàire:
  - Chan eil mi buileach a' tuigsinn rudeigin, dè tha dol?
  Choimhead na ceathrar nigheanan bana-bhuidsich air a chèile, agus an uairsin mhol am fear a bu dhearga:
  - Seallamaid dha. Chan eil ann am faclan ach claigeann nan corragan ann am Fàsach an Sahara!
  An seo, aig an àite as inntinniche, bha fuaim gong, a dh" ainmich:
  Tha an t-àm ann stad a chuir air craoladh cho tarraingeach.
  
  GULLIVER A BHITH 'NA COOKBOY
  GNIOMHARA
  An turas seo, lorg an neach-siubhail uirsgeulach Gulliver e fhèin na thràill òg, a" tionndadh gu bhith na bhalach a bhios a" stobadh a chasan casruisgte air clachan biorach. Agus an uairsin thàinig e gu bhith na bhalach cabin air bàta spùinneadair.
  . CAIBIDIL Àir. 1 .
  Bha an gluasad gu math fada. Tha an rathad creagach agus tha na clachan teth ann an gnàth-shìde tropaigeach. Agus bha a" ghrian dìreach a" tòiseachadh a" dol fodha.
  Choisich am balach Gulliver leis a' bhana-mhaighstir. Sheas i le a casan rùisgte mòran na bu mhisneachaile na a fear eile, a bha air fàs cho òg agus a choimhead mu dhà bhliadhna dheug a dh'aois.
  Thuirt an gille Gulliver:
  - Tha mi sgìth agus am pathadh!
  Fhreagair an nighean le gàire:
  - Tha thu nad thràill! Ach chan urrainn dha tràillean dad iarraidh air na maighstirean aca!
  Rinn an gille osna. Chan eil fada air ais bha e na inbheach agus na sgiobair, ach a-nis thionndaidh e a-mach gur e cat casruisgte a th" ann a thathas a" putadh mar a thogras e!
  Ach an uairsin thàinig stad. Cho-dhùin an convoy fois a ghabhail agus greim-bìdh fhaighinn. Sguir na balaich a bha an grèim, a bha air a bhith nan inbhich dìreach beagan uairean a thìde air ais.
  Agus bha cead aca beagan uisge òl agus aran rèidh ithe le càise is garllan.
  Bha coltas gu robh biadh ionadail blasta dha Gulliver. A bharrachd air an sin, bha e a" cur luach air gu bheil fiaclan òga, fallain, slàn aige a-nis. Às deidh sin rinn e gàire.
  Cha robh ach buinn rùisgte mo chasan gu mòr air an leagail agus air an sgrìobadh leis na molagan.
  An uairsin bhuail iad air an rathad a-rithist.
  Bha na làithean caran fada an seo, neo an robh e coltach?
  Dh"fhaighnich an nighean do Gulliver:
  - Tha thu creidsinn 'n 'ur Dia, ach dh' fhaodadh tu, mar eisimpleir, a dhol a dh' ionnsuidh do chreidimh !
  Fhreagair am fear-siubhail òg:
  - Tha mi an-aghaidh crìochan agus fanaticism!
  Dh" aontaich an nighean:
  - Tha seo ceart! Ach 'n 'ur measg bha iadsan a chaidh gu bàs !
  Fhreagair Gulliver le gàire:
  - Bha iad eadar-dhealaichte! Chaidh cuid gu bàs goirt, agus cuid eile bhrath ! Agus chan ann a-mhàin aig gunpoint, ach air sgàth fèin-ùidh!
  Rinn an nighean gàire. Bha a casan rùisgte a" frasadh air a" ghreabhal gharbh, agus bha e soilleir gun do chòrd e rithe eadhon.
  Sheinn i:
  Tha gràdh Chriosd maiseach agus fior-ghlan,
  Tha i na bòidhchead glan, soilleir ...
  Aig an aon àm, tha mòran olc anns an t-saoghal againn,
  Is dòcha gu bheil Satan fhathast làidir!
  Chuir e iongnadh air Boy Gulliver:
  - Co as a tha an salm so a' tighinn ?
  Fhreagair an nighean le gàire:
  - Rinn mi fhìn e! Dè nach eil dona?
  Fhreagair Gulliver le gàire:
  - Gu h-onarach, chan eil e dona! Ach am bheil thu creidsinn ann an Criosd ?
  Thuirt a" Bhan-Iarla òg gu loidsigeach:
  - Dè an ciall?
  Thuirt an caiptean balach:
  - Uill, ciod e Dia !?
  Chrath an nighean agus fhreagair i:
  - Gur esan Dia Uile-chumhachdach agus Cruthadair na cruinne, cha. Ach tha e comasach gur dòcha gu robh comasan draoidheil air choireigin aige!
  Shoilleirich Gulliver:
  - Carson nach eil thu a" creidsinn na nàdar dhiadhaidh?!
  Fhreagair an nighean le misneachd:
  - A chionn gu'n d'aontaich thu gu stòlda ris an Uile-chumhachdach a dhol a dh' ionnsuidh na croise ! Tha e gu math gòrach nach urrainn dhut thu fhèin a dhìon ma tha an neart agad!
  Fhreagair an caiptean balach:
  - Rinn e so chum ar n-uile pheacaidh a ghabhail air fèin !
  Rinn a" Bhan-iarla òg gàire agus fhreagair i:
  - Tha e duilich a chreidsinn nach robh dòigh eile aig an Dia Uile-chumhachdach air an cinne-daonna a theàrnadh, na dhol chum a chroinn-cheusaidh fèin. Ach dè mu dheidhinn gliocas neo-chrìochnach an neach-cruthachaidh?!
  Chrath Gulliver a ghuailnean agus fhreagair e:
  - Uill... Tha dìomhaireachdan ann a tha eadhon ainglean airson a dhol a-steach! Agus san fharsaingeachd, is dòcha gu bheil e do-dhèanta a chaochladh a dhèanamh!
  Chrath an nighean:
  "Òrdaichidh mi dhut do shàilean lom a bhualadh le maidean, agus an uairsin bidh e comasach!"
  Bha sàmhchair goirt ann. Cha robh fios aig Gulliver dè a chuireadh e ris. Gu dearbh, tha diadhairean air a bhith ag argamaid airson linntean. Agus is e fìor paradocs a th" ann: fhuair daoine a chuir eucoir eile, fìor dhona riutha fhèin, cothrom air saoradh. Faodaidh sinn argamaid a dhèanamh an seo airson ùine mhòr. Agus co dhiubh thug am Mac èiric maille r'a ìobairt. Cò dha a-mhàin? Is neònach do'n Athair, gu'n gabhadh an t-Athair a leithid de èiric ri bàs a' Mhic. Ach tha e cuideachd coltach ri toibheum do Satan.
  Agus tha e a 'fàs cho dona agus cho dona.
  Sheinn Gulliver le osna:
  Cia mheud duine, uiread de bheachdan,
  Rùn dìomhair nan nèamhan naomha,
  Tha mi airson faighinn a-mach airson a h-uile duine ...
  An tòir na fìrinn tha dorchadas gheugan,
  Tha 'n deamhan ri feirg,
  Tha e airson plana a chuir an sàs,
  Is e seo aisling a bhith a" faighinn solas gràidh nan ginealach,
  Is e dìreach an Tighearna Uile-chumhachdach as urrainn am freagairt a thoirt!
  Chrath a" Bhan-iarla òg:
  - Tha mi gad fhaicinn gu math, ith!
  Thug Gulliver fa-near:
  - Tha, tha e eadhon snog a bhith a" coiseachd leth-rùisgte, fon ghrian teth, le nighean cho breagha riut fhèin!
  Agus a-rithist dh" èigh am balach agus e a" ceumadh air clach gheur. Agus bha e a" coimhead mì-thoilichte.
  Thuirt a" Bhan-iarla:
  - Gu dearbh, feumaidh creideamh a bhith stèidhichte air argamaidean reusanta! Mar eisimpleir, tha Iosa ag ràdh gur e an Dia as àirde. Ach, tha e a" teagasg: ma bhuaileas iad thu air do ghruaidh dheis, tionndaidh gu do làimh chlì! Ach anns an t-Seann Tiomnadh, air an làimh eile, tha e a 'toirt seachad òrdughan a bhith a' cur às do bhoireannaich is clann, agus eadhon beathaichean dachaigheil!
  Fhreagair Gulliver:
  - Tha e coltach gu bheil thu eòlach air a" Bhìoball gu math!
  Chrath a" Bhan-iarla:
  - Tha, leugh mi e. Agus tha tòrr an-iochd agus neo-làthaireachd ann! Coltach ris an àithne strìopaichean a phòsadh, no an òrdugh airson neo-chiontach a mharbhadh. Agus chuir Elisa na mathain air a" chloinn a bha dìreach a" magadh air airson a mhaoile!
  Thuirt Boy Gulliver:
  - Agus ni daoine so air uairibh, a' deanamh an- iochd !
  Dhearbh an nighean:
  - Tha, tha iad! Ach chan eil e a" toirt creideas sam bith dhaibh!
  Thug an caiptean balach fa-near:
  - Gu mì-fhortanach, uaireannan bidh e a 'tachairt gum feum thu cruaidh-chàs a chleachdadh. Uill, mura h-eil dòigh eile air foghlam! Agus co-dhiù, dè a tha a" cur dragh ort?
  Thug a" Bhan-iarla fa-near:
  - Air an aon làimh, cruaidh-chàs an t-Seann Tiomnaidh, agus aig a' cheart àm caomhalachd Iosa Criosd, a rinn ùrnuigh eadhon 'n uair a bha e air a cheusadh, air son a chuir gu bàs !
  Sgaoil Gulliver a làmhan agus fhreagair e:
  - Chan eil fios agam! Tha e fhathast doirbh a ràdh carson agus dè... Feumaidh sinn ar smuaintean a chruinneachadh. Ach co-dhiù. Tha a 'cheist an seo, ach chan eil beatha a' crìochnachadh leis an Talamh. Agus 's dòcha, le bhith a' marbhadh an leanabh le cuideachadh a 'bhathar-sìthe, shàbhail Elisha e bho fhulangas sìorraidh ann an Gehenna teine, ga ghluasad gu neamh sa bhad?
  Rinn a" Bhan-iarla gàire agus thug i fa-near:
  - Mar sin faodaidh mortair sam bith a ràdh - cha do leig mi leis peacachadh! Agus air a ghiùlan gu neamh!
  Bha am balach Gulliver airson a dhol na aghaidh, ach dòigh air choireigin cha tàinig na smuaintean gu inntinn. Agus dè a tha ann airson bruidhinn? An seo feumaidh tu a bhith nad dhiadhaire eòlach. Agus chan eil a h-uile diadhaire agus diadhaire comasach air freagairt riarachail a thoirt do na ceistean uile. Mar eisimpleir, carson a tha olc ann le Dia Uile-chumhachdach agus gràdhach? A bheil Dia ag iarraidh olc a bhith ann no nach urrainn crìoch a chuir air?
  Agus an seo tha e gu math duilich a fhreagairt gu sònraichte. An dàrna cuid bidh e a" tionndadh a-mach mar seo no dòigh eile. Ach tha paradocs ann nach bi freagairt sam bith a" freagairt air a h-uile duine.
  Thuirt caiptean a" bhalaich le gàire brònach:
  - Mar eisimpleir, tha thu a 'fuireach airson mìle bliadhna gun a bhith a' fàs nas sine. Mar sin bi toilichte mu dheidhinn. A chionn gun tug Dia gràs dhut agus òige shìorraidh. Ach cha tug e dha daoine àbhaisteach e. Agus is e sin a nì e!
  Chrath a" Bhan-iarla:
  - Amen! Tha seo fionnar!
  Sheinn Gulliver:
  'S e Dia is mò le tròcair gun ìochdar,
  Chruthaich thu an Talamh, àirde nan nèamhan ...
  Air sgàth dhaoine, d'aon-ghin Mhic,
  Chaidh e suas air a' chrois, agus an sin dh'èirich e a rìs !
  Chrath an nighean agus rinn i gàire:
  Aig gairm rola neamhaidh,
  Cruinnichidh mo chairdean uile,
  Aig gairm rola neamhaidh,
  An sin le gràs an Tighearna,
  Nì mi sin!
  Ghluais Gulliver oirre agus sheinn e air ais:
  Mo Dhia, 's tu fein a th' ann,
  Bidh mi a 'coinneachadh riut anns a h-uile àite ...
  Nuair a thogas mi flùraichean nuair a thèid mi seachad,
  Agus tha mi gad adhradh le gaol!
  
  Is e Iehòbhah crùn na maise,
  Ann an solas an latha agus an solas meadhan-oidhche ...
  Is iad so mo smuaintean agus mo bhruadar-
  Is e seo miann soilleir na h-òige!
  Chrath an nighean le gàire mòr:
  - Tha, tha an t-òran agad math, ge-tà, tha mi airson gun seinn thu barrachd!
  Sheinn Gulliver le gàire:
  Cia maiseach gach ni a's leat,
  Bidh mi a 'cluinntinn do ghuth anns a h-uile àite ...
  An cridhe Dhè tha deas làmh a' seinn,
  Agus a" feadaireachd a-steach don anam mar cholossus aibidh!
  
  Is iad sin beanntan còmhdaichte le còinneach,
  Is iad sin tonnan le foam raging ...
  Seo tràigh le gainmheach teth,
  Is e seo a" ghrian le cruinne-cè gun chrìoch!
  An seo chuir an nighean stampa gu feargach air a cas-rùisgte agus chuir i stad air Gulliver, a" faighneachd:
  - Agus tha seann mhnathan grànda, cruthachadh an Tighearna Dia, maiseach mar an ceudna ?
  Chrath Gulliver agus thuirt e:
  - Ma tha luchd-còmhnaidh ann an saoghal agus planaidean eile, agus gu bheil iad eadar-dhealaichte bhuainn, is dòcha gu bheil iad cuideachd a" smaoineachadh gur e freak a th "annainn. A bharrachd air an sin, eadhon a thaobh nan nigheanan as brèagha!
  Dh"aontaich a" Bhan-iarla:
  - Bho thaobh dualchainnt, tha seo a" faireachdainn loidsigeach!
  Sheinn Gulliver le gàire:
  shoillsich an Tighearna Uile-chumhachdach,
  Mar a lorgas tu sìth ann an Crìosd...
  Mhothaich mi gu 'm bu pheacach iosal mi,
  Gur e an Tighearna mo Shlànaighear!
  Chrath an nighean agus sheinn i, a" giùlan a fiaclan:
  Air an righ-chathair neamh,
  Bha an Rìgh as àirde na shuidhe ...
  Le m' thoil mhòr,
  Tha Criosd a' riaghladh sinn !
  
  Bha Dia air a cheusadh air a' chrann-cheusaidh,
  Rinn Iosa ùrnaigh ris an Athair ...
  Gus nach toir sinn breith oirnn gu cruaidh,
  Tha peacadh air a mhaitheadh dhuinn gu deireadh !
  
  Tha tròcair gun chrìoch
  Chuir e a mhac gu bàs...
  Gu seirbhis a dheanamh dha gu pearsanta,
  Agus cha robh iad airson bàsachadh!
  Agus bha na caileagan a 'magadh air an co-aoisean.
  Thug Gulliver fa-near:
  - Tha, tha seo brèagha. Canaidh sinn gu bheil na dàin sgoinneil! Ach a bheil thu ag aithneachadh Iosa Crìosd mar do Thighearna agus do Shlànaighear?
  Rinn an nighean gàire agus sheinn i:
  Iosa foirfeachd
  Tha Iosa foirfe ...
  Bho ghàire gu gluasad,
  Os cionn a h-uile moladh ...
  O, dè an toileachas
  O, dè an toileachas
  Biodh fios agad gu bheil Dia foirfe!
  Biodh fios agad gu bheil Dia foirfe!
  Dhearbh Gulliver:
  - Sheinn thu gu math agus gu brìoghmhor! Tha mi a" faicinn comasan fìor mhath annad.
  Sheinn an nighean le tlachd:
  Ann am farsaingeachd na dùthcha mìorbhaileach,
  Air a bhuaireadh ann am blàr agus saothair ...
  Rinn sinn òran sunndach,
  Mu dheidhinn an Dia Uile-chumhachdaich agus an ceannard ...
  
  Is e Dia Solas glòir a' chatha,
  Dia an Solas ar n-itealan òga ...
  A' sabaid 's a' buannachadh le òrain,
  Tha ar daoine a 'leantainn an Tighearna!
  Fhreagair Gulliver le gàire:
  - Tha thu a' seinn gu math! Gu sìmplidh sgoinneil!
  Rinn an nighean gàire agus thug i fa-near:
  Tha an t-òran gar cuideachadh a" togail agus a" fuireach,
  Tha sinn gu dàna a" dol air chuairt le òran...
  Agus an neach a tha a 'coiseachd tro bheatha a' seinn,
  Cha tèid e à sealladh gu bràth an àite sam bith!
  Choisich a" chlann air rathad creagach. Rinn e dochann air casan brùite a" bhalaich, ach dh" fhuiling e agus choisich e. Agus chuir còmhradh dragh orm bho fhulangas.
  A bharrachd air an sin, tha an fhìrinn gur e d" fhiaclan uile a th" annad fhèin agus òg mar-thà a" togail do spioradan. Agus tha an corp òg cruaidh agus fallain. Agus tha a h-uile càil mun cuairt na shealladh soilleir, radanta, ùr air an t-saoghal.
  Dh"fhaighnich a" Bhan-iarla:
  - Carson, mar eisimpleir, ma tha Crìosd na Dhia agus gu bheil a h-uile cumhachd aige air an Talamh agus air neamh, is e Genghis Khan an riaghladair agus an neach-buaidh as soirbheachaile anns gach àm agus sluagh? Cò a tha barbarian, agus pàganach, agus ro-an-iochdmhor, agus polygamist!?
  Fhreagair Gulliver le gàire cloinne troimh-chèile:
  - Uill, is e ceist dhoirbh a tha seo ... Gu h-onarach, tha am Bìoball ag ràdh gur e Sàtan Dia na h-aois seo, agus is dòcha gu bheil Genghis Khan mar thoradh air an Diabhal a shoirbheachadh!
  Chuir an nighean an aghaidh:
  - Ach chan eil! Chan eil dad sgrìobhte anns a 'Bhìoball - is e Satan dia na h-aois seo! Tha mo chuimhne gu bràth òg, agus fada nas fheàrr na an fheadhainn a tha a 'fàs suas agus a' fàs grànda!
  Thug an caiptean balach fa-near:
  - Tha e sgriobhta - gu'n do dhall dia na h-aoise so an inntinn !
  Rinn a" Bhan-iarla gàire agus fhreagair i:
  - Chan eil e ag ràdh gur e Satan a th 'ann! Is dòcha gu bheil seo a" ciallachadh fèin-thoileachas daonna. No is dòcha, mar eisimpleir, cus uaill, no lochdan caractar eile.
  Thug Gulliver fa-near:
  - Tha seo gu ìre fìor! Is dòcha gu robh iad a" ciallachadh an dà chuid!
  Sheinn an nighean, a" rùrach a fiaclan:
  - Ciod a bha aig an Tighearna air chuimhne ?
  Fhreagair Gulliver ann an troimh-chèile:
  - Cò mu dheidhinn a tha thu a" bruidhinn?
  Rinn a" Bhan-iarla gàire agus fhreagair i:
  - Tha, mu dheidhinn diofar rudan! Tha òran agam fiù 's air a' chuspair seo!
  Chrath an caiptean balach agus mhol e:
  - Thig air adhart, an toiseach canaidh mi!
  Chrath an nighean le gàire:
  - Ma tha thu ag iarraidh, an sin seinn,
  Dìreach na seinn gu do bhàs!
  Thoisich Gulliver air seinn 'na ghuth shoilleir, leanabhail ;
  Tha neach ann am mi-chreidimh mì-thoilichte,
  Chan urrainn dhut a bhith beò ann an ana-miann peacach ...
  A chionn gu bheil fearg Dhè uamhasach
  A chionn gu bheil Dia na bhreitheamh teann!
  
  Tha 'fheoil ann an ifrinn a' faotuinn as an teas,
  Agus tha an t-àm ann dhuinn uile tuigsinn o chionn fhada...
  An ti aig nach 'eil creideamh anns an Tighearn,
  Tuitidh e fo chuing ifrinn !
  
  Gheibh duine peacach a chuid
  Bidh e coltach ri damhan-allaidh a" losgadh na theine...
  Bidh deamhain gad chràdh anns an fho-thalamh,
  Iadsan a rinn adhradh do Shàtan!
  
  Eagal agus dean aithreachas, nàmhaid an Tighearna -
  Bidh thu air do thilgeil gu dìreach ann an ifrinn ...
  Cò nach toir urram do là na sàbaid -
  Bidh gu bràth air a ghlacadh ann an lasraichean!
  
  Thug thu urram don iodhal agus dh"fhuiling thu air a shon,
  Tha e gu math goirt a bhith a" sgròbadh ann an ifrinn...
  Bidh e aingidh, saidheans -
  B' fhearr leis an iodhol na Criosd !
  
  Cha chreidinn òrdugh Dhè
  Cha robh mi airson urram a thoirt don chiad latha ...
  Na bi an dòchas nach loisg thu a-mach sa bhad -
  Is e sìorruidheachd ann am piantan a' pheacaich an crannchur !
  
  Tha mi creidsinn gun tig an t-àm airson dìoghaltas,
  Thig Iosa an Dia mor, -
  'S thig crioch an t-saoghail,
  Bheir e slàinte do dhaoine!
  
  Togaidh an Dia naomh na mairbh,
  Iadsan nach bi ann an creideamh air an spìonadh le lobhadh ...
  Tha mi creidsinn gum bi mi còmhla ris an Uile-chumhachdach cuideachd,
  A neamh - tuiteadh braighdeanas na feola !
  Dhearbh an nighean le gàire a bha a" deàrrsadh mar neamhnaidean:
  - Òran fìor mhath! Ach cha bhith thu riaraichte leis na h-òrain a-mhàin! Feumaidh sinn rudeigin eile fionnar is gun samhail!
  Thuirt Gulliver:
  - Tha an gòrachas cuideachd gun samhail!
  Thuirt a" Bhan-iarla:
  - Dè cho math sa bhios a h-uile càil ma bhios sinn nar clann co-dhiù beagan!
  Agus mhol i:
  - Canaidh sinn rudeigin eile!
  Chrath an caiptean balach:
  - A bheil thu ag iarraidh seo?
  Chrath an nighean:
  - Tha sin ceart, tha mi airson gun seinn thu!
  Agus ghabh Gulliver e, agus sheinn e;
  Tha mìorbhuilean anns an t-saoghal ùr,
  Tha e coltach ri sgeulachd sìthiche ann an dath ...
  Tha a leithid de bhòidhchead an seo
  Chan urrainn dhut locht a lorg le puing!
    
  Uill, dè mas e latha ùr a th" ann,
  Tha e a 'tighinn thairis air an Talamh ...
  Mar sin, chan eil sinn ro leisg eirigh,
  Chan eil e a" fàs nas fhuaire san t-saoghal!
    
  Bithidh solus nuadh ann an glòir,
  Far a bheil na craobhan coltach ri candy. .
  Tòisichidh sinn ri fàilte a chur air an fheasgar,
  Tha ar clann ann an sonas sìorraidh!
    
  Tha linn ùr a' teachd,
  Tha an sgìre seo cho breagha ...
  Bidh an duine toilichte -
  Leig leis an t-slighe a bhith cunnartach!
    
  Biodh a" phlanaid fo bhlàth -
  Gu luath gu bhith na phàrras lusach ...
  Fosgail cunntas buannachaidh
  Bidh an saoghal na Chèitean radanta!
    
  Dè cho math 'sa tha e?
  Ma tha a" ghrian a" deàrrsadh gu soilleir...
  Bidh cnocan-coille a' drileadh chisel
  Tha deagh àm aig a h-uile duine air a" phlanaid!
    
  Dè cho spòrsail 's a tha gach nì leinn,
  Gleann làn sonas...
  Bidh, creid mi, uair an fhoghair,
  Ciall òir!
    
  Co dheanadh ar n-aiteam,
  Gu math treun agus eireachdail ...
  Ma tha ath-sgaoileadh ann,
  An uairsin bidh thu nas cumhachdaiche!
    
  Cha leig sinn ar cinn sìos
  A" sìneadh mo dhruim gu pròiseil...
  Airson pancake, ìm, càise taigh,
  Cuiridh an neach-aoigheachd ris sa bhad!
    
  Mar sin tha fios agad gum bi toileachas ann
  Agus solas leis an ainm Svarog. .
  Bidh e na fhìor phàrras
  Rinn daoine ùrnaigh ri Dia!
    
  Thug an Tighearna aon fhreagairt:
  Feumaidh sinn a bhith ag obair ann an toileachas ...
  Agus an uairsin thig hello -
  Bidh aghaidhean a" lasadh suas gu soilleir!
    
  Seo nighean casruisgte
  Mharcaich mi turtar...
  Feumaidh tu a bhualadh le do dhòrn,
  Ag adhbhrachadh tòrr eagal!
    
  Càite a bheil an teine a 'tachairt?
  Uill, càite a bheil an teine a 'losgadh ...
  A 'bruthadh buille
  Tha nàmhaid an-iochdmhor a 'toirt ionnsaigh!
    
  Cha ghèill sinn do 'n nàmhaid,
  Beachdaich air seo mar mhiann...
  Bidh an cherub a 'dìreadh
  A sgiathan agus maitheanas do nàimhdean!
    
  Canaidh e gun tachair e a dh" aithghearr
  An rud ris an canar buaidh...
  Tha e coltach gur e teanta a th" anns an t-siorcas,
  Agus uaireannan bidh coin a" rùsgadh!
    
  Gu luath bidh e mar neamh
  Dèanamaid an saoghal gu lèir àlainn ...
  Tha mi a 'toirt taing do Lada -
  Bidh Cherubs a" deàrrsadh le òr!
  Sheinn an gille gu h-àlainn, agus dh'fhàs a ghuth na leanabh. Gu math sgoinneil agus sgoinneil.
  Thuirt a" Bhan-iarla:
  - Ith gu math! Agus tha sin fionnar!
  Rinn an sgiobair balach a" magadh air:
  Seinnidh mi, seinnidh mi, agus marbhaidh mi na deamhain uile!
  Sheinn an nighean cuideachd:
  Tha sinn moiteil nigheanan Svarog,
  Luchd-sabaid treun, misneachail ...
  Tha sinn a' deanamh seirbhis gu dìleas, tha sinn ann an Ainm an Teaghlaich,
  Biodh uaill aig seanairean is athraichean!
    
  Dia Svarog agus inntinn dhaoine,
  Dèan an cruinne-cè toilichte ...
  Creid mi, cha bhuadhaich an t-eucorach sinn,
  Is e ar gnìomhachas obair agus cruthachadh!
  Rinn Gulliver feadan agus thug e fa-near le gaol na ghuth:
  - Òran sgoinneil!
  Chrath a" Bhan-iarla agus rinn i gàire:
  - Seadh, is e sin a mhaise. Dè dh'itheas tu air sgàth seinn?
  Lean am balach agus an nighean a" coiseachd. Chuir casan na cloinne aca an casan le misneachd mhòr. Agus chan eil teagamh nach b" urrainn dhaibh seinn gu math brèagha.
  Tha e coltach gu bheil clann a h-uile dad an seo. Agus is e saoghal cho iongantach a th" ann. Fiù ma tha tràilleachd ann.
  Sheinn Gulliver le tlachd:
  A h-uile duine air aon phlanaid
  Bu chòir fios a bhith agad a bhith beò ann an co-sheirm ...
  Bu chòir clann an-còmhnaidh gàire a dhèanamh
  Agus bi beò ann an saoghal sìtheil,
  Bu chòir clann gàire a dhèanamh!
  Bu chòir clann gàire a dhèanamh!
  Bu chòir clann gàire a dhèanamh!
  Agus fuirich ann an saoghal sìtheil!
  Mar sin choisich iad, choisich iad, agus choisich iad a-rithist ...
  Tha am feasgar air tighinn mu dheireadh. Agus chaidh colbh le clann a chaidh a ghlacadh a thogail airson na dinneir.
  Fhuair iad seòrsa de bhrot a ghabhadh ithe, agus aran rèidh le bainne. Dh"ith na gillean tràillean. Agus thuit iad nan cadal gu toileach.
  Gu dearbh, às deidh latha duilich de chaismeachd, bha feum aca air fois.
  Thòisich Gulliver cuideachd air sniffle agus bha aislingean iongantach aige.
  Anns an robh caileagan leth-rùisgte a' seinn;
  Bha an cruinne-cè air a reubadh às a chèile
  Tha na reultan air lasachadh, mòr-bhàs!
  Bidh iad a" caoineadh is ag osnaich ann am piantan astaran ifrinn,
  Agus dhaibhsan a thàinig beò: chan eil ann ach tàmailteach fhulang!
  
  Coltach ri Dia - a 'riaghladh gach lagh,
  A 'dìochuimhneachadh mu chogais agus a' diùltadh urram!
  Tha rèis coimheach a" cruthachadh saoghal ùr,
  Thug i dùbhlan dhuinn - droch naidheachd!
  . CAIBIDIL Àir. 2 .
  Bha am balach càl d' an do thionndaidh Gulliver a' seòladh air brigantine bòidheach agus ro ghràsmhor. Bha na siùil aice air an dath gu math soilleir, le dealbhadh iongantach, iongantach ann an cruth flùraichean is dealain-dè, agus tairbh-nathrach, a bharrachd air nigheanan le claidheamhan.
  Agus bha seo ann an co-chòrdadh mòr ris a 'chriutha. Cha robh ann ach nigheanan an seo cuideachd. Agus cha mhòr nach robh iad rùisgte, cha robh ach am broilleach agus na sliasaidean còmhdaichte le sreangan seudaireachd. Agus tha an craiceann tana, gleansach, coltach ri ìomhaighean umha.
  Sheas na caileagan spùinneadairean len casan rùisgte, ro ghràsmhor, agus seductive.
  Agus aig an aon àm sheinn iad:
  Tha sinn bochd, tha sinn bochd, spùinneadairean,
  Tha sinn glè, glè, glè dhuilich,
  Chan urrainn dha nigheanan dìoghaltas a sheachnadh,
  Ach a chionn 's nach do chuir iad a-steach moraltachd annainn!
  
  Chan fheum spùinneadairean saidheans
  Agus tha e soilleir carson ...
  Tha casan is gàirdeanan againn,
  Ach chan eil feum againn air ar cinn!
  Agus an uairsin nochd Gallion air thoiseach; Leum i dheth, a' lasadh a sàilean lom, cruinn.
  San fharsaingeachd, dè na bòidhchead a bha ann, agus bha am falt glè shoilleir. Tha a" mhòr-chuid nam blondes meala le falt a tha a" deàrrsadh mar dhuilleag òir, ach tha caileagan copair-dearg ann cuideachd agus eadhon falt dath emerald.
  Bidh cuid a" caitheamh fàinnean-cluaise. Agus dè cho foirfe "s a tha na loidhnichean a th" aca!
  Agus bidh na fèithean aca a" rolaigeadh mar bhallachan airgead-beò fon chraiceann umha, gleansach aca. Is iad sin nigheanan dha-rìribh as urrainn sabaid.
  Agus a-nis tha am brigantine a 'ruith às deidh a' ghalan. Agus air an t-soitheach seo tha mathain shaggy orc a" ruith mun cuairt, a" cur siùil ris agus a" feuchainn ri falbh.
  Caiptean nighean le falt air dath an òr-dhuilleig a tha a" sruthadh cho breagha anns a" ghaoith, agus casan casruisgte a bhios a" tarruing dhaoine às an ciall, agus i a" beucaich:
  Sgriosaidh sinn na mathain dhamnte! Biodh an drong gang na theine!
  An seo tha am brigantine a 'dùnadh an astar. Agus bidh triùir nigheanan a" losgadh bhon chanan-bogha, a" laighe an casan casruisgte air an deic.
  Agus an uairsin bidh am ball-canain ag itealaich a-mach, agus, às deidh dha arc a mhìneachadh, bhuail e gu dìreach a-steach do bhirlinn galleon an nàmhaid. Agus an uair a fhuair an long buille làidir, leum i.
  Thòisich na caileagan air leum suas, a" lasadh an sàilichean lom, cruinn, agus a" beucaich:
  Glòir do na spùinneadairean, glòir!
  Tha na nigheanan a' ruith air adhart...
  Bidh sinn a 'sabaid fo bhratach sgarlaid,
  Tha an arm a 'toirt ionnsaigh!
  Agus a-nis tha am brigantine a 'fàs nas fhaisge agus nas fhaisge air a' Ghall. Agus tilgidh na caileagan dubhan air bòrd soitheach an nàmhaid. Agus bidh iad a" tàladh am brigantine chun neach-fulang aca. Agus an uairsin a" frasadh casruisgte, casruisgte. Bidh iad a" leum air agus a" tòiseachadh a" sabaid leis na orcs. Agus tha caos fiadhaich ann. Gheàrr na caileagan iad fhèin le sabers agus shèid iad an nàmhaid ann an sruthan loisgte. Agus tuitidh na h-orcs le'n cinn air an gearradh dheth.
  Agus tha an cinn a 'roiligeadh air an làr.
  Is e fìor sgrios agus sgrios a tha seo. A‑nis tha na gaisgich air iad fhèin a thaisbeanadh anns a" ghlòir aca uile. Agus dhèilig an casan lom, tana, mar òrdaig, ri buillean brùideil.
  Tha na caileagan glè bhrèagha agus tha an craiceann umha aca a" gluasad sa ghrèin, agus tha triùir dhiubh sin.
  Bidh na gaisgich a" feadalaich agus ag èigheach:
  - Marbhaidh sinn ar nàimhdean, is e seo ar creideas an-còmhnaidh. Chaidh sinn seachad air a h-uile deuchainn le A, is naomh ar dùthaich!
  Thionndaidh na nigheanan gu math fionnar. Agus gheàrr iad cho cruaidh is nach gabh stad a chur air na claisean.
  Agus tha am balach casruisgte Gulliver a" sabaid leotha. Duine gu math sgiobalta, canaidh sinn.
  Agus bheir sàil lom a" bhalaich e agus pronnaidh i smiogaid an orc e. Agus thuit a ghiall.
  Sheinn Gulliver:
  - Mar a bha sinn beò a 'sabaid,
  Agus chan eil eagal a 'bhàis ...
  Seo mar a bhios tu fhèin agus mise beò bho seo a-mach!
  Ann an àirdean rionnagach agus sàmhchair rionnagach,
  Ann an tonn na mara agus teine borb!
  Agus teine garg, agus feargach!
  Bhuail gille a' chabain agus bhuail a chasan casruisgte.
  Tha e math a bhith nad leanabh às deidh a h-uile càil. Dè an corp luath a th 'agad.
  Is e fìor bhalach superman a tha seo.
  Agus a 'seinn aig mullach a sgamhanan:
  - 'S mise ridire an t-soluis air glùin nan saogh'l,
  sguabaidh mi air falbh naimhdean an athar o aghaidh na talmhainn!
  Seo mar a bhios am balach a" sabaid agus a" seinn. Agus bidh e a 'gearradh agus a' cromadh.
  Agus tha caileagan eile a" sabaid leis. A tha cho breagha agus cho milis.
  Bidh iad a 'sabaid, gu dearbh, aig àirdean mòra. Ann an seagh figurative an fhacail.
  Is iad seo na gaisgich. Faodaidh tu a ràdh mun deidhinn: super agus hyper.
  Ma thòisicheas iad a" sabaid, chan urrainn dad stad a chuir orra.
  Agus mar sin thuit na h-orcs mu dheireadh fo bhuillean na bòidhchead. Agus bha aoibhneas mòr am measg nan gaisgeach.
  Agus sheinn iad:
  Marbhaidh is marbhaidh sinn gach neach,
  Marbhaidh sinn a h-uile duine! Marbhaidh sinn a h-uile duine!
  Agus an dèidh sin thòisich iad air rumming timcheall a 'ghalion agus a' coimhead airson creach. Aig an aon àm, sheinn na gaisgich:
  - Tha sinn a 'coimhead airson daoine a tha a' dol seachad bho oidhche gu madainn,
  Briseamaid tron bhràthar! Briseamaid tron bhràthar!
  An so thòisich Gulliver air seinn le dealas ;
  thog am brathair a lamh air a bhrathair :
  Cogadh an-iochdmhor - beuc an nàmhaid !
  Tha an gunna-inneal air a thighinn gu bhith na charaid dhut,
  Tha dìoghaltas air tighinn airson suarachas!
  
  Dè nì iad ma tha daoine briste
  Nuair a bhios peilearan a" feadaireachd timcheall!
  Is fheàrr Dia an cogadh a bhriseadh le feachd -
  Gus am bi làithean an dràgon chobhartaich seachad!
  
  Ach chan eil fios aig ifrinn crìochan agus crìochan,
  Tha an talamh a 'losgadh ann an napalm, tha clann a' caoineadh!
  A-nis tha feartan nan nigheanan air tionndadh bàn -
  Cò, an Tighearna Naomh, a fhreagras air a shon seo?
  
  Uill, cia mheud neach-gràidh as urrainn dhut a mharbhadh?
  Às deidh na h-uile, tha an duine air a bhreith, creid mi, airson toileachas!
  Cha leig am màthair le a mac a dhol chun aghaidh,
  Agus eadhon as t-samhradh tha droch shìde ann aig àm a" chogaidh!
  
  Ach tha dleasdanas saighdeir 'na fhìor dhleasdanas :
  Carson a bu chòir dhuinn sabaid airson an Fatherland?
  Aig aois sia-deug tha an teampall mu thràth liath,
  Tha gnùis nam bantraichean mi-fhortanach air an luasgadh o dheòir !
  
  Ach dè a th" ann, am bràthair seòlta a th" annad?
  Chan e, tha thu craicte, tha do ghràdh a" freagairt!
  Air son ciuineachd, a tha aig a' chathair, ar saighdear,
  Tha e den bheachd gur e Cain salach a bhràthair-cèile!
  
  Air an talamh, bidh sruthan fala a" reubadh na veins,
  Agus freagraidh a" chuisle bhon chridhe le buille...
  Bhuail an crann le slige reòta san achadh,
  O, cia dearg a' ghrian !
  
  Ach tha creideamh ann gun tig Iosa,
  Nì e rèiteachadh air na bràithrean agus bheir e slàinte!
  An uairsin na dìochuimhnich sinn dìoghaltas a dhèanamh air an sgòr borb -
  Biodh maitheanas a" riaghladh ann an anaman gach aon againn!
  Às deidh sin rinn na caileagan spùinneadair gàire air balach a" chabain. Agus bha e dìreach sgoinneil.
  Às dèidh sin tharruing iad an gallan a‑mach as a" chrann, baraillean leann agus fìona, agus thòisich iad ri òl agus ri feirg.
  Agus dè an dannsa a bhiodh casan lom, gruagach nam bòidhchead a" dannsadh. Dè cho fionnar 'sa bha e a' coimhead.
  Agus dh'eirich na laoigh mhaoth aca. Is e seo dha-rìribh na nigheanan a dh "fheumas tu.
  Dh'òl agus sheinn am balach Gulliver gu dìoghrasach;
  Tha a shealladh pearsanta fhèin aig a h-uile duine air gaol -
  Bun-bheachd bòidhchead agus foirfe!
  'S ged nach d' fhàs daoine suas ris,
  Ach chan e muncaidh a th" ann an duine tuilleadh!
  
  Agus an seo, gu dearbh, faodaidh tu beagan aphorisms a ghabhail agus rudeigin mar seo a chuir ris, èibhinn;
  Is coltaiche gum faigh sàil lom nighean brògan fasanta!
  Ach chan eil rudeigin tùsail a 'tighinn gu inntinn
  Seo eisimpleir:
  Gràdh do gach linn,
  Agus tha am balach a" coimhead gu math pròiseil...
  Tha a shùilean a' deàrrsadh anns an dorchadas,
  Bidh an toradh sgoinneil!
  Ged a chuir sinn a h-uile càil mar seo - gòrach agus banal.
  Ach, air an làimh eile, faodaidh sinn a ràdh gu bheil e eadhon fionnar.
  Sheinn Gulliver:
  Tha mi a' carachadh. Ach tha mi a 'rothaireachd gu eadar-dhealaichte
  No an àite, bidh mi a" leum mar louse...
  Agus is urrainn dhomh atharrachadh gu sònraichte a bhualadh,
  Chan eil thu a 'toirt damn mu bhalach casruisgte!
  Agus an uairsin sheinn Gulliver rudeigin nas sìobhalta;
  Tha sinn airson a bhith beò ann an saoghal àlainn pàrras -
  Anns nach eil galairean ann, lughdaich aighean ...
  Gus am bi snàithlean na beatha gun chrìoch,
  Biodh a h-uile latha toilichte agus sunndach!
  
  Far a bheil an dath mar bhogha-froise as t-earrach,
  Tha lilidhean uisge coltach ri òr agus emerald.
  Far a bheil fìrinn air a bhith coltach ri bruadar o chionn fhada ...
  Faodaidh balach sam bith mìorbhail a dhèanamh!
  
  O Thìr Mhàthar, ro‑bhrònach Dhè;
  Na beithe breac agad, deàrrsadh meatailt ...
  Agus tha mi ag ùrnaigh ris an Tighearna airson aon rud,
  Gus am bi an t-Athair a 'soirbheachadh ann an glòir!
  
  Ach an uairsin chaidh an trodaiche air iomairt mar-thà,
  Bidh e a 'caismeachd mar ghaisgeach barbarianach!
  Nì sinn math dhan phlanaid -
  Gus nach bi peilearan a 'briseadh do mhàthair ghràdhach!
  
  ionnsaigh troll, cuideam cuthach;
  Tha maoim-slèibhe an naimhdean a' ruith!
  Mar sin, carson a tha feum againn air argamaid teas,
  Nuair a tha an Fatherland aonaichte ann an dòrn!
  
  Ach a-rithist rinn na h-uilebheistean orc gàire,
  Tha an duine a" faireachdainn gu bheil cnàimh glaiste na amhach!
  'S dh' fhàs an gobhan le feirg,
  Ach chleachd sinn an tiodhlac bhon arm!
  
  Ach tha buaidh thar an nàmhaid dlùth,
  Bidh sinn a" reubadh an Ruis a-mach às a" chrò-thalmhainn!
  Thainig dioghaltas air son nan neoghlan, -
  Bha am bian aca air a reubadh na shreds agus lint!
  
  Oval nighean le aodann grinn -
  Thug mi creideamh agus neart mòr!
  Sin mar a sheinn Gulliver le mòr fhaireachdainn agus spionnadh. Agus bha an t-seinn aige cho iongantach.
  An sin thòisich an sgiobair gille air seinn a rìs, an dèigh glainne eile de lionn, agus an dèigh iasg tiormaichte itheadh ;
  Dùthaich mhòr, chumhachdaich, naomh,
  Chan eil dad nas radanta fon adhar gorm!
  Thugadh dhuinne leis an Dia Uile-chumhachdach gu siorruidh -
  Solas gun chrìochan, am Mesiah àrdaichte!
  
  Chan fhaca an saoghal a leithid de chumhachd a-riamh, fhios agad, a-riamh
  Gus am bi sinn gu pròiseil a" stampadh farsaingeachd an fhànais!
  Bidh rionnag sam bith anns a 'chruinne-cè a' seinn dhut,
  Gum bi Anh toilichte leinn!
  
  Às deidh na h-uile, is e seo ar Motherland, tha e na dhàn,
  Stiùir àite a h-uile cùis!
  Bidh duine againn, creid mi, ag iarraidh seo,
  Gun sròn sam bith, saobh-chràbhaidhean boireannaich!
  
  Sèididh na h-àrd-aingil an trompaid mhòir,
  Tha iad gu dùrachdach a" moladh caismeachd ar n-armailtean!
  Agus gheibh an nàmhaid na tha an dàn dha ann an ciste critheann,
  Agus chan fhaigh e cìsean agus cìsean!
  
  Is e seo ar Motherland, tha a h-uile dad a th" ann, creid mi, brèagha,
  Thionndaidh i an cruinne-cè gu lèir gun oidhirp!
  Nigheanan grinn le braid throm,
  Tha i ag iarraidh buille làidir!
  
  Tha an t-Athair mar shealladh sùilean gorma màthair,
  Tha a làmh an dà chuid gràdhach agus clach!
  Agus bidh thu a" marbhadh an nàmhaid, òganach, le peilear -
  Leig leis an lasair lasadh nas gile nad chridhe!
  
  Gabh mionnan do'n Athair gun chrìch,
  Tha i, gu dearbh, math dhutsa cuideachd!
  Ged tha fuil a' sruthadh ann an corruich a' chatha,
  Gheibh an nàmhaid a-nis dìoghaltas!
  
  Tha armachd agus misneachd nan co-chòrdadh cho cumhachdach,
  Chan urrainn don droch dhuine faighinn seachad air!
  Chaidh mi gu sgiobalta air itealan le bomaichean,
  Agus nuair a spreadh e, bidh an t-uisge ann sìos air na h-uinneagan!
  
  Ach òrdugh an riaghladair - balach itealaich gu Mars -
  Tha an t-àm ann dhut àite a chuir a-steach!
  'S bheir àrdan a' Mhartanaich cruaidh 'na shùil e,
  An uairsin chì sinn nas fhaide na Pluto!
  
  Thig sinn gu àirdean àite, a 'faicinn oir na cruinne,
  Is e seo an dàn daonna againn!
  Agus mar sin, a bhalaich bhig, gabh dragh mu dheidhinn cleasan,
  Às deidh na h-uile, fios agad gu bheil duais na chùis buannachd!
  Bha na caileagan cuideachd a" stobadh agus a" bualadh an làmhan. Agus tha an casan rùisgte cho siùbhlach. Agus tha a shàilean rùisgte a" deàrrsadh sa ghrèin.
  Tha Gulliver còmhla riutha, ann an corp gille casruisgte, cho beò agus cho sunndach.
  Ach dhanns iad gus a" chiad latha.
  Às deidh sin chuir sinn romhainn cairtean a chluich. Agus is e gnìomhachd fìor mhath a tha seo cuideachd.
  Agus gu dearbh faodaidh tu a ghabhail agus thu fhèin ungadh. Agus bidh e frolic leis na caileagan gus am bi e feargach.
  Thug an nighean spùinneadair leis cas rùisgte, leanabhach Gulliver na làimh agus thòisich i air massage a shàilean cruinn pinc.
  Rinn balach a" chabain gàire agus ghlan e le toileachas. Bha e cho math. Is e dìreach balach mìorbhuileach a tha seo.
  Agus tha a chasan lom, breagha dìreach na mhìorbhail.
  Sheinn Gulliver le gàire:
  Casruisgte, dìreach casruisgte,
  Fo thàirneanach an Iuchair agus fuaim an surf ...
  Casruisgte, dìreach casruisgte,
  Dèanamaid dannsa, thu fhèin agus mise!
  Seo na h-òrain èibhinn a th" aca. Agus is dòcha gu bheil e math a bhith nad bhalach às deidh a h-uile càil. Agus aig an aon àm bidh thu a 'sealltainn cleasan mòra.
  Ach gu dearbh chan e sin uile. An rud nach do rinn Gulliver fhathast.
  Agus sheinn e agus dhanns e, agus rinn e sgoilteadh le casan ruisgte a chloinne. A bha cuideachd a 'coimhead gu math fionnar agus gu ìre neònach.
  B" e seo balach sgiobair a shiubhail gu iomadh dùthaich agus a sheòl an cuan barrachd air aon uair.
  Agus tha a bheachd, gu fìrinneach, gu math ionnsaigheach.
  Ach is ann air sgàth sin nach urrainn dhut fhathast nighean a thoirt gu bratach spùinneadair agus losgadh air cearbain le gunnaichean beaga. Chan eil e furasta faighinn a-steach, ach is e sin a bhòidhchead.
  Thog an gille Gulliver, a' lùbadh air a chasan rùisgte, leanabhach e, agus loisg e air. Bhuail am ball-gunna an siorc. Agus bhris i air a h‑ais i, a" leagail a broinn. Dh'èigh an leanabh:
  - Fhuair am balach misneach fhionnar,
  Agus chaidh an sgioba a ghluasad a-steach don chiste!
  Thug nighean caiptean nan spùinneadairean grèim air agus rug i air a" bhalach-chaba le a òrdagan rùisgte ri taobh sròn an leanaibh agus dh" èigh i:
  - Uill, a Tomboy, tha thu airson m "àite a ghabhail. Tha mi a" faicinn tòrr mòr-mhiann annad!
  Fhreagair Boy Gulliver:
  - Tha mi riaraichte le bhith co-dhiù beag, ach fhathast duine. Agus tha am boireannach ...
  Sheinn gaisgeach ruadh eile:
  Tha e eu-comasach a bhith beò san t-saoghal às aonais boireannaich,
  Tha grian Chèitein annta, tha gaol a' fàs annta!
  Mhol Gulliver le gàire glè sheunta, a tha an dà chuid leanabhach agus aig an aon àm misneachail aig an aon àm:
  Tha linn duilich air tighinn dhan dùthaich,
  Tha fuil a' sruthadh mar shruth stoirmeil !
  Dèan sabaid gus an anail mu dheireadh agad,
  Agus thigeadh sonas, sìth, gràdh!
    
  Tha sinn nar clann aig comannachd mì-mhodhail,
  Clann gun chrìoch an Fatherland ...
  Ged a tha na h-iomairean ath-bheòthachaidh a 'tighinn -
  Bitheamaid dìleas do ar Motherland!
    
  Anns an linn mhòr agus chosmach,
  Feumar Quasars a chruthachadh bho mheur ...
  Creid mi, tha sinn a" dèanamh glè mhath,
  Co-dhiù bidh an arm de dhroch ifrinn a 'toirt ionnsaigh!
    
  Marbhaidh sinn arm an fhear-ionnsaigh,
  Agus cruthaichidh sinn lasers bho chuarc...
  'S bithidh neach 'na ghaisgeach sam bith,
  Os ar cionn tha cerub le sgiath òir!
    
  'S ged tha na neòil a' lasadh thar an t-athar,
  Tha a" chlann deiseil airson sabaid an aghaidh an nàmhaid...
  Sguad de luchd-sabaid, creid mi, cho itealaich,
  Na bi a" stampadh oir an t-saoghail le do bhròg!
    
  Tha fios againn gu bheil an nàmhaid cumhachdach agus seòlta,
  Cha toir sinn òirleach de thalamh dha ...
  Agus tha an duine na adhartas làidir, glòrmhor
  Agus tha Tighearna nan uile a" creidsinn na aonar!
    
  Togaidh sinn co-mhaoineas mòr,
  Bidh an dùthaich dhùthchail a" soirbheachadh...
  Ged tha an nàmhaid ro-fhiadhach,
  Tha an dàn dhuinn ionnsaigh a thoirt!
    
  A ghille treun treun,
  Gun do rugadh tu an-còmhnaidh gu bhith nad ghaisgeach ...
  Cha 'n e coineanach borb a th' ann an Leo,
  Leig leis an aisling a thighinn gu buil!
    
  A bhràithrean, chan urrainn dhuinn irioslachd fhulang,
  Seasaidh sinn uile airson an Fatherland...
  Cha 'n fhuiling sinn tuilleadh maslaidh,
  Leig leinn an nàmhaid a phronnadh le làmh stàilinn!
    
  Ma cheangail sinn uile làmh,
  Is urrainn dhuinn a" chùis a dhèanamh air biastagan...
  Tha 'n dùthaich naomh mar a' ghrian,
  Agus tionndaidh an sealgair gu bhith na gheam!
  Seo an t-òran a sheinn balach a bha o chionn ghoirid na sgiobair agus aig an robh uaislean. Agus tha sin fionnar.
  Ach an uairsin nochd frigate air fàire. A bharrachd air an sin, is e clas mòr a th" ann - seasgad "s a ceithir gunnaichean. Carson a tha seo trom? Agus bidh e a" tighinn mar chlamhan a chì cearcan.
  Thug an caiptean nighean fa-near:
  - Tha seo na dhùbhlan dhuinn! Am bi sinn a" sabaid neo...
  Chuir an nighean le falt ruadh an aghaidh:
  - Chan eil ceist sam bith air teicheadh!
  Sheinn nighean le falt gorm, a" giùlan a fiaclan neamhnaid a bha a" deàrrsadh agus a" deàrrsadh:
  Feumaidh sinn spèis a thoirt dhuinn, eagal a bhith oirnn,
  Tha cleasan nan nigheanan gun àireamh...
  Bha fios aig nigheanan an-còmhnaidh mar a dhèanadh iad sabaid
  Faodaidh iad fuck asal mar phoca!
  Agus sheall i a teanga fhada agus bhìdeach.
  Uill, leis gum bi sabaid ann, carson nach seall thu do stuamachd ionnsaigheach. Agus bidh seo gu math goirt dha na nàimhdean. Agus cha bhi e spòrsail dha do charaidean nas motha.
  Agus feumaidh am blàr, gu dearbh, an t-àite ceart a thaghadh agus gluasad.
  Agus mar sin bidh na caileagan gu math sgiobalta a 'gluasad am brigantine, agus aig an aon àm na dì-chuimhnich seinn;
  Tha thu nad bhall Komsomol den Fatherland,
  An toil leat a bhith a" sabaid gu gaisgeil airson Elfia...
  Bidh e comasach dhut an Motherland a chuideachadh,
  Chan eil anam clown aig an ridire!
    
  Tha an nighean na seinneadair iongantach,
  Bidh e a" ruith tro na sruthan-sneachda casruisgte...
  Tha thu a'd' bhan-righ ro-ghràsmhor -
  Buailidh tu Orkolf le do dhòrn!
    
  Thilg i grenade le a sàil rùisgte,
  Air a reubadh às a chèile dusan saighdear ...
  Bidh dìoghaltas ann airson an Fuhrer a dh'aithghearr,
  Ullaichidh an ridire an gunna-inneal!
    
  Tha sinn nar nigheanan ann am blàr buill Komsomol,
  Na luchd-cogaidh as motha ann an ...
  Tha guth binn aig na h-òighean,
  Biodh uaill aig seanairean is athraichean!
    
  Chog iad gu cruaidh aig Elfskva,
  Agus bha iad comasach air na droch orcs a chumail air ais gu gaisgeil ...
  Bidh sinn a" buannachadh nigheanan gu soilleir
  A" dol seachad air a h-uile deuchainn le dìreach A!
    
  Tha doineannan nar feòil
  Bidh dealanach a" deàrrsadh ann an veins an fhios...
  Bidh dùthchannan làidir air an t-saoghal,
  Bho mhathain, coin agus muncaidhean!
    
  Cha toir an Wehrmacht nigheanan gu an glùinean,
  Cha dèan sinn lùbadh gu bràth, tha fios ...
  Tha Stalin agus Lenin a bu ghlice leinn,
  Leig leis na linntean agus na bliadhnaichean a dhol seachad!
    
  Chruthaich Dia an cruinne-cè bho photons,
  Thug beatha gun bhàs gu sìorraidheachd breith ...
  Tha fios againn gun tog sinn òrdugh ùr,
  Agus os ar cionn tha an cerub a" fosgladh a sgiathan!
    
  'S iomadh laoch anns an t-saoghal,
  Tha buill Komsomol an-còmhnaidh air thoiseach ...
  Bidh an t-arm a 'caismeachd ann an cruthachadh bagarrach,
  A" dìon sìobhragan a" bhaile!
    
  Tha sinn a" sabaid leis an Fritz faisg air Elfskva,
  Agus bha e comasach dhaibh am prìomh-bhaile a dhìon ...
  Thilg an nighean am pasgan le a cas casruisgte,
  Agus leig leinn losgadh air na h-uilebheistean!
    
  Ghearr sinn mòran de dh' Orc,
  Chaidh tòrr punks a ghearradh dheth ...
  Na b' fhaide a' ruith nam mile,
  Tha sinn a" marbhadh legions Shàtain!
    
  Bhuail sinn fiaclan Orktler uile,
  Chaidh a' chùis a dhèanamh air ceann-suidhe nan dràgon...
  Dh"fhosgail an nighean a bilean
  Tha Armageddon mòr air briseadh a-mach!
    
  Na toir tròcair don Fhuhrer
  Tha na nigheanan agad an-còmhnaidh treun ...
  Bidh duaisean fialaidh a" feitheamh ri bòidhchead,
  Agus creidibh mi, thig ar aisling gu buil!
    
  A Dhia Cruithear nan uile shaoghal anns a" chruinne-cè,
  Ghabh e beannachd an elfinist...
  Leis a chumhachd gun atharrachadh ann am blàr,
  Bidh an nighean a" brùthadh orcism olc!
    
  Thilg i grenade le a sàil rùisgte,
  Agus thionndaidh e an "Tiger" iongantach ...
  Agus an uairsin bhrùth e iad chun na ròpaichean,
  Tha tòrr gheamannan aig a 'bhòidhchead!
    
  Mar sin theich na h-Orcaich gu luath,
  Dè na tancaichean agus na sligean a thilg...
  Chì sinn co-mhaoineas fad às,
  Agus gheàrr iad sìos sreath slàn de trolls!
    
  Mar sin dè fhuair thu?
  Tha Stalingrad air a dhol an-aghaidh do sgòrnan ...
  Tha sinn air a dhol suas na mìltean,
  Agus a-nis tha Svarog Mòr toilichte!
    
  Gu h-aithghearr bidh creideamh Iosa,
  Agus na diathan as brèagha eile ...
  Leasaichidh ealain aotrom nan Elves,
  A" briodadh madaidhean-allaidh agus ailbhein olc!
    
  Bidh sinn mu dheireadh mar aon
  Ann an glòir an Teaghlaich, gu glic an t-Athair,
  Tha nigheanan do-chreidsinneach ann am batail
  Bidh sinn ann an creideamh Lada gu deireadh!
  Seo mar a bhiodh na gaisgich agus na spùinneadairean a" seinn. Uill, gu dearbh, cha do thuig Gulliver a h-uile dad. Shaoil e nan deigheadh a ghlacadh, gun teagamh gum buaileadh iad e le maidean air a shàilean rùisgte, leanabhach. A bharrachd air an sin, bidh na buillean làidir agus aig an aon àm gun a bhith air an goirteachadh. Agus an uairsin bheir an neach-crìochnachaidh cromagan dearg na làmhan agus tòisichidh e a 'briseadh cnàmhan a' bhalaich. Agus Gulliver, gu dearbh, chan fhaigh e gu leòr.
  
  
  Is e seo a thachras dha balaich shìorraidh nuair a thig iad gu bhith nan spùinneadairean. Ged a tha an sgioba an seo fìor mhath - dìreach nigheanan ann am bikinis. Agus aig an aon àm bidh iad a 'reubadh agus a' fealla-dhà, a 'frasadh an cuid shàilean lom, cruinn, pinc.
  Ghlac an sgiobair gille e agus sheinn e:
  Tha nigheanan eadar-dhealaichte
  Agus tha iad uile fìor mhath ...
  'S sgàrlaid an cìochan,
  Agus tha iad gu math dàna!
  Uill, tha na gillean fuilteach,
  Rinn iad a" chùis air na trolls le buillean borb!
  'S ma gheibh iad orc,
  Buailidh iad thu gu math cruaidh!
  
  SÀBHAILTEACHD aig rop tràille òig bhòidheach
  GNIOMHARA
  Tha fear òg fìor bhrèagha, Slavka, air a chuir suas airson rop. Rè a" bharganachaidh, thèid fear eireachdail le fèithean snaidhte a thoirt air falbh agus a reic ri boireannaich airson tòrr airgid.
  . CAIBIDIL Àir. 1 .
  Tha àm na fìrinn air tighinn, dh"ainmich am prìomh mhanaidsear fosgladh an rop. Chaidh maighdean òg, eireachdail, fèitheach a reic ri boireannach airson aon oidhche. Gu dearbh, bhathas a 'ciallachadh gur e traidisean a tha seo airson a h-uile neach-strì ùr.
  Ach bha an duine òg cho bòidheach agus gnèitheach 's gun do chruinnich talla mòr de bhoireannaich. Ach gu sìmplidh cha robh cead aig fir a dhol a-steach. Agus tha seo, gu dearbh, air an aon làimh a 'cuingealachadh prothaidean, ach air an làimh eile, chòrd e ri gigolos.
  Às deidh na h-uile, tha a 'mhòr-chuid de fhireannaich dèidheil air boireannaich. A bharrachd air an sin, gu tric chan eil dragh aig fir òga gaol a dhèanamh le boireannach nas eòlaiche, nas sine.
  An seo, a 'stampadh a bhòtannan, dhreap balach còmhdaichte le plaideachan, cha mhòr a' ruighinn aois, air a 'chas. Agus tha e a 'coimhead eadhon nas òige. Bha e dùinte gu tur, ach bha mòran bhoireannaich air fhaicinn mar-thà a 'caitheamh stocainnean snàmh a-mhàin agus a' losgadh le toileachas.
  Agus bha na mnathan-uaisle sin a" faighinn tionndadh air. Bha Slavka fhèin cuideachd a 'crathadh. Bhuail cridhe a òig' mar dhrum rè blàr. Bidh iad a" reic duine mar sheòrsa de bheathach.
  Agus feumar a ràdh gu bheil e cho neo-àbhaisteach agus gun samhail.
  Air gach taobh den òganach sheas nighean ann an deiseachan dubha leathair, bòtannan is miotagan, agus masgaichean dearga air an aghaidhean. Feumaidh iad an duine òg eireachdail a nochdadh mean air mhean gus an luchd-èisteachd lustful a thionndadh eadhon nas motha. Tha boireannaich uaireannan nas fheàrr na fir ann an debauchery agus tart airson gnè, agus tha an orgasms tòrr nas làidire agus nas fhaide. Mar sin, cha bu chòir iongnadh a bhith ort gun do chruinnich uimhir dhiubh a choimhead air an fhireannach òg, eireachdail, agus an uairsin, ma cheadaicheas airgead, a cheannach.
  Bha Slavka a 'faireachdainn toileachas làidir agus fàileadh cùbhraidheachd daor, a thionndaidh an duine òg hypersexual air adhart eadhon nas motha.
  Dh"ainmich am prìomh mhanaidsear:
  - Tha Vyacheslav Kotovsky fireann suas airson rop. Mu ochd bliadhna deug a dh'aois, gu tur fallain gu corporra. Gu math eireachdail, curvy, ùr don bhàr stiall agus sexy. Dìreach airson aon oidhche le boireannach as urrainn rud sam bith a tha i ag iarraidh a dhèanamh leis - dìreach gun a bhith a 'marbhadh no a' milleadh!
  Is e a" phrìs tòiseachaidh gu traidiseanta deich dolar!
  Agus thug dithis nighean ann an deiseachan leathair, bòtannan agus aghaidhean choimheach air falbh a" chiad phlaide gu faiceallach.
  Chaidh aodainn àrd bhrèagha an fhir òig, agus a fhalt òir, fhada, thobhta fhoillseachadh.
  Bha a" bheachd gum biodh e a-nis rùisgte air beulaibh ceudan de bhoireannaich lustful air buaidh inntinneach a thoirt air Slavka, agus rinn e crathadh.
  Dh'adhbhraich an crith seo am faireachdainn gun deach maighdeann a chuir suas airson rup, rud a tha a" togail cho mòr air boireannaich.
  Agus chaidh glaodhaich a chluinntinn:
  - Còig dolar deug!
  - Fichead!
  - Fichead 's a còig!
  - Trithead!
  Ruith aon bhò reamhar:
  -Còigead!
  Dhùisg isean eile:
  - Seasgad!
  Chualas sgleò:
  - Seachdad!
  - Ochdad!
  - Naoidhead!
  - Ceud!
  Bha fois ann. Dh'fheumadh am balach cumail a 'dol a-mach mean air mhean, a thionndaidh air a' ghnè chothromach.
  An seo thug dithis nighean dheth am brat bho thaobh ìosal an aodainn. Chaidh sròn eireachdail, beul gràsmhor agus smiogaid misneachail an òganach, cho math ri amhaich, fhoillseachadh.
  Thòisich na boireannaich a" bruidhinn.
  Dh'èigh aon:
  - Ceud agus fichead !
  Dh'èigh fear eile:
  - Ceud agus tri fichead !
  Bha an treas fear ag èigheach:
  - Ceud leth-cheud !
  Rinn a' bhean reamhar sgios:
  - Ceud agus ceithir fichead !
  Agus thuirt boireannach caran òg, thaitneach:
  - Dà cheud !
  Bha stad eile ann. Thug na caileagan seirbheiseach a-nis guailnean agus gàirdeanan an fhir òig am follais. Bha iad fèitheach, brèagha agus gràsmhor ann an cumadh. Chan e neach-togail bodhaig, ach trodaiche tilgeadh, eireachdail. Agus tha an craiceann a 'deàrrsadh cho tarraingeach.
  Thuirt am boireannach a bha coltach ri hippopotamus:
  - Dà cheud gu leth !
  Thuirt am boireannach beagan na bu taitneile:
  - Dà cheud 's a seachdad !
  Bha nighean òg eile a" magadh air:
  - Tri cheud!
  Air an làimh eile, rinn a 'bhoireannach a bu shine:
  - Tri cheud leth-cheud !
  Thuirt riochdaire na gnè cothromach:
  - Ceithir ceud!
  Bha am boireannach òg, a rèir choltais na strìopaiche fhèin, a" gàireachdainn:
  - Ceithir cheud gu leth !
  Bha iomadh boireannach òg agus brèagha aig an rup. Bidh thu eadhon a "faighneachd carson a tha feum aca air gigolos coirbte agus caithte bhon urrainn dhut galar a ghlacadh.
  Thuirt aon bhoireannach urramach:
  - Còig ceud !
  Agus a-rithist bha fois ann. Chan eil an t-suim cho mòr fhathast, gu h-àraidh a 'beachdachadh air atmhorachd dollar. Agus tha a h-uile seòrsa de bhoireannaich a" feitheamh gus faicinn mar a tha gigolo òg, brèagha gun aodach.
  Seo dithis nighean ann an deiseachan foirmeil, bòtannan agus masg, a" toirt plaide eile dheth.
  Agus tha torso iomlan balach eireachdail agus follaiseach rùisgte. Agus chì thu an abs aige, a tha air an dealbhadh mar chips seoclaid. Agus dè an craiceann rèidh, gleansach a bhios a" gluasad san t-sealladh.
  Thuirt tè de na boireannaich:
  - Sè ceud !
  Rinn fear eile sgrùdadh:
  - Seachd ceud !
  Thuirt an treas fear:
  - Ochd ceud !
  Chroch a" chailleach:
  - Naoi ceud !
  Boireannach caran òg agus breagha le fàinnean-cluaise daoimean air an sèideadh:
  - Mìle !
  Agus a-rithist bha fois ann. Bha a h-uile duine air bhioran faicinn dè thachradh a-rithist. Tha an duine òg seo dìreach mìorbhuileach. Nas fheàrr na Apollo sam bith.
  Bha meas aig bean a" bhilleanair Elena air, ach cha do rinn i barganachadh fhathast. Gu dearbh, bidh an rud as inntinniche aig an deireadh. A-nis dè an cabhag? Tha seo gu dearbh na stuth fìor luachmhor. Ged, air an làimh eile, tha Elena fhathast cho breagha agus gnèitheach, nan deidheadh i a crathadh a cromagan, thigeadh treud slàn de dh'fhir òga breagha a ruith a phàigheadh cuideachd airgead airson feise leatha.
  Agus thòisich dithis nighean ann an deiseachan leathair agus aghaidhean choimheach a-rithist air plaide eile a thoirt air falbh bho Slavik eireachdail.
  Agus mar sin nochd iad a chasan fèitheach, breagha ann an cumadh suas gu na glùinean. Agus stocainnean snàmh. Bha am balach air bhioran cho mòr is gun do dh" èirich a iomlanachd fireann. Agus bha e mòr, agus leig i leis a" mhnaoi gàirdeachas a thoirt seachad.
  Thog rughadh tron talla.
  Thuirt am boireannach hippopotamus:
  - Còig mìle deug!
  Am fear as caol a chuir a-mach:
  - Dà mhìle!
  Chuir am boireannach ann am masg a" chait tweet:
  - Dà chòig ceud !
  Thuirt am boireannach borb:
  - Tri mile !
  Thuirt am boireannach leis na fàinnean-cluaise daoimein:
  - Trì còig ceud!
  Dh"èigh a" chailleach:
  - Ceithir mìle !
  Rinn an nighean, a bha a 'coimhead glè òg, squeak:
  - Ceithir gu leth!
  Agus chrom a" bhean air a còmhdachadh le burqa:
  - Còig mìle!
  Agus a-rithist bha fois ann. An turas seo, airson aon oidhche leis an gigolo, chaidh suim mhath a thoirt seachad. Airson còig mìle dolar faodaidh tu leth-cheud siùrsach fhastadh nach e an ìre as miosa. Agus cosgaidh gigolo àbhaisteach, eòlach dà cheud dolar airson dà uair a thìde. Uill, tha cuid nas daoire agus cuid nas saoire. Agus a-nis tha an t-suim air fàs sgiobalta, agus chan eil e cho beag. A bharrachd air an sin, tha cogadh a 'dol air adhart, agus tha an ruble Ruiseanach a' tuiteam, agus tha an dolar ag èirigh anns a 'phrìs. Chan eil ùine ann airson geir an seo, bu mhath leam gum b" urrainn dhomh a bhith beò!
  Ach gu dearbh, chan eil a h-uile cairt trump air a chuir a-mach fhathast. Bheir na caileagan na bòtannan mòra far casan a' bhalaich. Agus bidh iad a" nochdadh an gràsmhor ann an cumadh, coltach ri casan nighean. Agus chan eil falt - mar ìomhaigh umha. Tha casan tana, cas-rùisgte òganach eireachdail a" draibheadh mòran bhoireannaich às an ciall.
  Agus tha an talla a" beucaich a-rithist.
  - Sè mìle ! - Ghlaodh a' bhean urramach.
  Rinn an nighean òg gàire, a" giùlan a fiaclan:
  - Seachd mìle !
  Bha boireannach òg ach reamhar le aodann mì-thlachdmhor a" gàireachdainn:
  - Ochd mìle !
  Bha boireannach nas òige, nas bòidhche le fàinnean-cluaise daoimean a" crathadh:
  - Naoi mìle!
  Agus chrom a" bhean, aig nach faodar a h‑aois a dhearbhadh air sgàth a tiugh-bhròin, ri cràdh:
  - Deich mìle !
  Ach bha a guth òg. Agus rinn Slavka gàire. A 'smaoineachadh gu bheil gnè le boireannach Muslamach airson an seòrsa airgead sin sgoinneil! Agus tha dà mhìle gu leth dolar aige na phòcaid mu thràth.
  Fìor, chan e sin uile. Bha am balach, fèitheach, glè eireachdail, gleansach mar ìomhaigh de dhia Seann Ghreugach, a" caitheamh stocan-snàmh. Agus bha a mhòrachd àlainn fhathast ri fhaicinn na ghlòir gu lèir.
  Agus thug dithis nighean ann an deiseachan dearga agus aghaidhean choimheach dheth stocan snàmh a" bhalaich le gluasad eireachdail, rèidh.
  Thuit an stiall aodaich gu casan a" bhalaich lom, tana, fèitheach, agus gu math eireachdail, le cumadh seductively, a" nochdadh Slavka gu tur.
  Bha e a" faireachdainn nàire fhiadhaich ann fhèin. Blushing, mar òigh òg nach do bhlais corp boireannaich a-riamh.
  Chrath an gleus, a chridhe a" bualadh mar chlachan ann an gruth.
  Agus thug a chrathadh, a nàire, agus a shàrachadh follaiseach buaidh iongantach air boireannaich. Gu dearbh, tha e na bhalach cho milis, iongantach eireachdail le falt òrail, agus cuideachd òigh, a "toirt air a" ghnè chothromach a bhith air chrith ann an languor.
  Dh'èigh boireannach cho reamhar ri hippopotamus:
  - Còig mìle deug air fhichead!
  Thuirt boireannach beagan nas caol:
  - Fichead mìle !
  Thuirt am boireannach anns an èideadh manachail:
  - Coig mile fichead !
  Rinn an nighean òg gàire:
  - Deich mile fichead !
  Chroch a" chailleach:
  - Trithead 's a còig!
  Thuirt boireannach le fàinnean-cluaise daoimean agus coltas gu math tlachdmhor:
  - Ceathrad!
  Bha riochdaire eile den ghnè chothromach le seud-muineil mòr de neamhnaidean taghte timcheall a h-amhaich a "sguabadh às:
  - Dà fhichead 's a còig mìle!
  Agus mu dheireadh, thuirt boireannach ann am burqa agus le guth caran òg, gu cruaidh agus gu soilleir:
  - Leth-cheud mìle!
  Mar as àbhaist, bha stad aig an àireamh cruinn. Gu dearbh, airson an t-suim sin faodaidh tu càr math is ùr a cheannach. No màl còig ceud, chan e na strìopaichean boireann as miosa airson uair a thìde. No dà cheud gu leth fear le eòlas air gigolo airson dà uair, no còig ceud nach eil cho eòlach agus cho fionnar. An fhiach e tòiseachadh mar seo?
  A bharrachd air an sin, faodar an duine òg eireachdail seo fhaighinn air màl nas fhaide air adhart airson suim nas lugha.
  Thòisich Elena, a bha air a bhith a 'feitheamh cho fada, air chrith le mì-fhoighidinn. Dè cho bòidheach 'sa tha e. Agus aig an aon àm bidh i a 'crathadh mar nighean òg agus a' crathadh mar uan ron mharbhadh.
  Thog am manaidsear oirre agus thòisich i ag ràdh:
  - Leth-cheud mìle dolar uair! Leth-cheud mìle dolar... Leth-cheud mìle dolar...
  Dh"èigh Elena a-mach ann an guth nach b" ann leatha fhèin:
  - Sè fichead mìle !
  Thionndaidh a h-uile duine mun cuairt. Chunnaic sinn boireannach caol, lùbach le masg oirre. Agus le guth glè thaitneach agus eòlach.
  Bha Slavka gu mòr ag iarraidh a 'bhòidhchead seo, còmhdaichte le masg, airson a cheannach airson co-dhiù aon oidhche.
  Rud eile, nuair a choinnicheadh e boireannach Arabach chuir e eagal air. Tha an Ear fhèin air a chomharrachadh le cruaidh-chàs. Agus faodaidh gu bheil atharrachaidhean uabhasach ann. Ged nach urrainnear a mharbhadh no a leòn, feumaidh e rud sam bith a dh'iarras am boireannach a cheannaich e a dhèanamh.
  Agus na diùlt rud sam bith.
  Ach, cha do dh'fheuch bòidhchead an burqa ri thoirt a-steach:
  - Seachd fichead mìle !
  Thuirt Elena:
  - Ochdad!
  Thuirt am boireannach dùinte gu cruaidh:
  - Ceud mìle dollar!
  Thog rughadh tron talla. Tha, tha an t-suim airson dìreach aon oidhche le gigolo gun samhail. Ach nuair a bhios rop a" gabhail àite, èiridh spionnadh barganachaidh, rud a tha duilich dèiligeadh ris.
  Agus chan eil fir aig mòran bhoireannaich fhathast. 'S e banntraichean a th' annta, neo tha iad air an cuid calpa a chruinneachadh leotha fhèin, neo tha iad air oighreachd fhaighinn mus do phòs iad. No tha na fir meallta.
  Mar sin bha cuideigin ann airson a dhol a-steach don bhargan.
  Dh"èigh an nighean òg:
  - Ceud mile deug !
  Dh'èigh a' bhean rùisgte:
  - Ceud agus fichead !
  Thuirt am boireannach le fàinnean-cluaise daoimean:
  - Ceud leth-cheud !
  An sin dh"èigh a" bhean anns a" bhurqa:
  - Dà cheud mìle !
  Dh"èigh Elena gu dìoghrasach:
  - Dà cheud gu leth !
  Thuirt an nighean leis an t-seud-muineil ruby:
  - Tri cheud mile !
  Rinn am boireannach reamhar caoineadh:
  - Ceithir cheud mile !
  An uairsin dh"èigh am boireannach anns a" burqa aig mullach a sgamhanan:
  - Millean dolar!
  Tha seo mar-thà fìor mhòr agus àireamh mhòr. Airson an leithid de shuim bidh iad a 'ceannach dealbhan, eich fhalaichte, no feachd iomlan de strìopaichean. Faodaidh tu cuideachd siùrsach mionlach òrdachadh airson mìle airson na h-oidhche. A bharrachd air an sin, tha an ruble a" tuiteam agus tha cogadh ann agus thathar an dùil nach fàs e ach nas miosa.
  Bha sos trom ann. Airson an duine aig billean Elena, chan eil millean dolar na ìre marbhtach. Ach dìreach airson an duine agam. Agus dhi tha e ro fhollaiseach. Agus chan urrainn dha millean slàn a chaidh air falbh bho na cunntasan agad a bhith falaichte no fìreanachadh gu furasta.
  Agus bha boireannaich eile gu soilleir air an nàrachadh leis an t-suim seo.
  Thog am manaidsear oirre agus thòisich i air seinn:
  - Millean dolar aon uair, millean dolar a dhà, millean dolar trì ...
  Dh'èigh Elena gu mòr:
  - Millean dolar agus aon dolar eile!
  Thòisich am manaidsear:
  - Millean dolar agus dolar eile aon uair... Millean...
  Chomharraich am boireannach anns a" burqa:
  - Dà mhillean dollar!
  Thog rughadh tron talla. Bha an t-suim cho mòr is gum b" urrainn dhut deich mìle gigolos proifeasanta fhastadh airson dà uair a thìde, no fichead mìle siùrsach airson uair a thìde. Airson dealbhan den t-suim seo, chaidh stàilichean daor, falaichte a cheannach, agus faodaidh tu mu thràth baile a thogail agus chan e an gheat as lugha fhaighinn. Agus ann an dìreach aon oidhche.
  Ghabh Slava iongnadh, agus leudaich a shùilean: is e sin as fhiach e às deidh a h-uile càil! A fhortan.
  Tha aon de na caileagan òga bhon luchd-èisteachd, is dòcha a" gèilleadh ri toileachas barganachadh, gu làidir:
  - Dà mhillean agus aon dolar!
  Thòisich am manaidsear a" seinn:
  - Dà mhillean agus aon dolar uair! Dà mhillean agus aon dolar a dhà! Dà mhillean agus aon dolar - trì...
  Dh"èigh am boireannach anns a" bhurqa:
  - Còig millean!
  Bha othail anns an talla am measg nam boireannach. Tha seo mar-thà gu math mòr, is dòcha gu bheil thu ag ràdh fortan. Agus seo uile ann an dìreach aon oidhche. Tha e dìreach craicte a ràdh. Cho mòr ri còig millean!
  Bha an gad, aig an robh a cheann a' snìomh, agus am balach, dearg le nàire, air chrith le nàire 's le togradh, cam:
  Tha eagal orm ron dorchadas seo, gun dòchas agus uamhasach,
  Bho far nach till mi gu bràth ...
  Is e fealla-dhà a th" ann, dè an fhealla-dhà milis
  Agus is e aisling aisling, agus a-nis dùisgidh mi!
  Agus thòisich am prìomh mhanaidsear air innse:
  - Còig millean dolar uair! Còig millean dolar - dhà! Còig millean dolar trì...
  An uairsin ghabh tè de na boireannaich le fàinnean-cluaise daoimean e agus thuirt i:
  - Còig millean agus aon dolar!
  Chaidh rumble a sguabadh tron talla. Bha na suimean mar-thà dìreach mì-chinnteach. Ged, mar eisimpleir, anns an linn mu dheireadh, phàigh cuideigin à Iapan ceud is ceithir millean dolar airson dealbh Van Gogh, a 'suidheachadh clàr. Ach dè an seòrsa dealbh a bha ann: daub! Chan iongnadh nach robh duine airson Van Gogh a cheannach rè a bheatha.
  Ach fhathast, bidh thu a" pàigheadh uimhir airson aon oidhche le gigolo.
  Thog am manaidsear oirre a-rithist agus thòisich i air seinn:
  - Còig millean agus aon dolar - aon uair! Còig millean agus aon dolar - dhà! Còig millean agus aon dolar - trì ...
  Dh"èigh am boireannach anns a" bhurqa:
  - Deich millean dolar!
  A-rithist tha fuaim anns an talla. Agus cha b" urrainn do chuid de bhoireannaich cumail orra fhèin tuilleadh agus thòisich iad air an corragan no an vibrators a steigeadh eadar an casan gus faochadh a thoirt do fhìor ùpraid. Seo mar a thug am barganachadh do-chreidsinneach seo orra a dhol. Bha seo uabhasach math.
  Chaidh iongnadh a dhèanamh air Slava: deich millean dolar! Agus buinidh cairteal den t-suim seo dha. Chan e a-mhàin gum pàigh e am mafia, ach bidh e fhèin na dhuine beairteach agus cliùiteach. Agus an uairsin bidh àm ri teachd fìor shoilleir a" feitheamh ris. Bha guth òg, tlachdmhor aig a" bhoireannach fon burqa, agus chan eil e eadhon soilleir dè a tha ga stad bho bhith a" togail fir gun dad. Fìor, is toil le mòran bhoireannaich cumhachd iomlan a bhith aca thairis air fir agus òrdachadh san leabaidh. Agus mar sin, an àite vibrator, no fir bhon t-sràid a 'ceannach gigolos.
  Agus tha Slava fhathast cho òg agus eireachdail. Agus nuair a nì e gàire, dè cho soilleir 'sa tha a fhiaclan. Fìor dhuine òg air leth tlachdmhor agus eireachdail, curvace. Uill, ciamar as urrainn dhut a dhol seachad air seo? Is e seo dha-rìribh an tiodhlac as motha anns a" chruinne-cè.
  Bha an t-suim mar-thà casgach. Agus tha e glè chunnartach casg a chuir air rudeigin mar seo.
  Agus thòisich am manaidsear ri ràdh, a" rùisg a fiaclan:
  - Deich millean dolar uair! Deich millean dolar a dhà! Deich millean dolar trì...
  Dh'èigh Elena, mus do thuit an t-òrd, gu cruaidh:
  - Aon millean deug!
  Tha am fuaim anns an talla nas àirde. Thuirt tè de na boireannaich:
  - 'S e seo marsanta ann an sgiort!
  Thuirt Slavka:
  - Is fhiach do gigolo barrachd,
  Dè dha-rìribh a tha luach?
  Thog am manaidsear oirre agus thòisich i air seinn:
  - Aon millean deug uair, aon mhillean deug a dhà! Aon millean deug trì...
  An uairsin ghabh Elena eagal. Cha robh an t-suim sin aice gu pearsanta, cha do dh'èigh i ach a-mach à stòldachd. Agus ma gheibh an duine aice fios mu dheidhinn seo, tachraidh seo dhi. Ged a thachras sgaradh-pòsaidh, is dòcha gum bi i fhathast ag agairt pàirt den fhortan. Agus bidh i saor. Agus co-dhiù siùbhlaidh e air feadh an t-saoghail, rud a bhios gu math fionnar.
  Agus carson nach leig an duine aice leis Moscow fhàgail - gus am bàsaich e gu sgiobalta, am bastard!
  Ach aig an diog mu dheireadh mus do bhuail an t-òrd airson an treas uair, rinn am boireannach anns an burqa gàire:
  - Fichead millean dolar!
  Chrath na boireannaich agus choisich iad a-steach. Coisiche. Agus an uairsin bha Elena a 'faireachdainn toileachas agus misneachd. Is dòcha gu bheil a" bhoireannach seo sa burqa air leth beairteach. Mar sin leig leatha a dhol a-mach airson a whims. Leig leis pàigheadh gu h-iomlan airson toileachas le balach grinn, eireachdail agus fèitheach.
  Agus thuirt Elena:
  - Ceud millean dolar!
  Thòisich an talla suas agus sgriachail. Wow! Uill, an t-suim airson oidhche le glè bhòidheach agus curvy balach. Dè an ìre gu feum thu a bhith lustful, no ann an gaol, gus an ìre cho fiadhaich a thasgadh ann an gigolo òg?
  Thog am manaidsear an t-seabhag agus thòisich e ag ràdh:
  - Ceud millean dolar uair! Ceud millean dolar a dhà! Ceud millean dolar trì...
  Dh"èigh am boireannach anns a" bhurqa:
  - Dà cheud millean! - Agus thuirt i. - Cuir stad air an t-siorcas. Chan eil an t-suim sin agad agus bidh nàire ort!
  Thuirt Elena:
  - Ciamar a tha fios agad air sin?
  Fhreagair am boireannach a bha sa burqa:
  - Tha fios agam! Ma chanas mi e, tha fios agam!
  Thog am manaidsear oirre agus thòisich i ag ràdh:
  - Dà cheud millean dolar uair! Dà cheud millean dolar a dhà! Dà cheud millean dolar trì...
  An uairsin dh"èigh tè de na boireannaich anns an talla:
  - Dà cheud millean agus aon dolar!
  Chuimhnich am manaidsear:
  - Mura pàigh thu an t-suim gu h-iomlan, thèid do thilgeil a-mach agus cha tèid thu a-steach don t-seòmar rop gu bràth.
  Chrath am boireannach ann an glainneachan dorcha:
  - Tha fios agam! Ach gu math deiseil!
  Thòisich am manaidsear a" seinn:
  - Dà cheud millean agus aon dolar uair! Dà cheud millean agus aon dolar a dhà! Dà cheud millean agus aon dolar trì...
  Thuirt am boireannach anns a" bhurqa:
  - Còig ceud millean dolar!
  Thog rughadh tron talla. Thòisich boireannaich a 'massage eadar an casan agus a' cleachdadh vibrators ann an dòigh nas beòthaile.
  Chunnaic Slavka gu h-obann gun do thòisich a iomlanachd fireann a 'dol sìos. Bha e air a bhith ann an staid togarrach ro fhada. Agus an uairsin loisg e a-mach.
  Agus chaidh èigheach de bhriseadh-dùil tro na standan am measg nam boireannach ana-miann.
  Thog am manaidsear an t-seabhag agus thòisich i air seinn, a' giùlan a fiaclan neamhnaideach:
  - Còig ceud millean dolar uair! Còig ceud millean dolar a dhà! Còig ceud millean dolar trì!
  Bha stad mòr ann, agus thuirt am manaidsear:
  - Chaidh gigolo òg, mu ochd bliadhna deug a dh'aois, Vyacheslav Kolobkov, a reic ri boireannach ann am burqa airson còig ceud millean dolar!
  Chrath am boireannach:
  - Gluaisidh mi airgead bhon chunntas agad! Agus a-nis bidh e leamsa, fad na h-oidhche!
  Chaidh plaide a thilgeil thairis air Slavka. Agus chuir iad slabhraidh air a mhuineal làidir, fèitheach.
  Chladhaich am balach a chasan casruisgte air cùl a bhana-mhaighstir ùir.
  Thug am manaidsear fa-near:
  - Is esan do thràill airson na h-oidhche! Dìreach na cuir às dha no na cuir às dha!
  Thàinig boireannach ann am burqa faisg air an òganach. Shìn a làmh a-mach agus rug i air foirfeachd fireann a" bhalaich. Dh'èirich e a-rithist sa bhad agus chaidh e suas. Agus bha Slava air a chlaoidh gu mòr, bho nàire agus nàire.
  Dh" fhosgail am boireannach a h-aodann beagan. Bha i 'na h-àilleachd ro mhaiseach, oirdheirc, ciar-dhubh, gun a bhi còrr 's còig bliadhna fichead a dh' aois. Bha, bha i gu math brèagha, ged nach robh comharran de choltas ri fhaicinn air a h-aodann.
  Thug Slavka a-mach:
  - Seadh, gheibh thu fhèin airgead gach oidhche!
  Chrath am boireannach:
  - Tha fios agam! Innsidh mi dhut nas fhaide air adhart carson a phàigh mi suim cho fiadhaich dhut! Anns an eadar-ama, rachamaid don rùm! Tha ùine goirid, agus tha mi airson gaol a mhealtainn airson an turas mu dheireadh nam bheatha!
  Chuir e iongnadh air a" bhalach:
  - Carson am fear mu dheireadh?
  Fhreagair am boireannach:
  - A chionn gu'n d'fhuair mise, a' Bhana-phrionnsa Esmigul, binn bàis air son adhaltrannais ! 'S an là 'n dèigh am màireach aig maduinn gearraidh iad dhiom mo cheann !
  Mhol Slavka:
  - Mar sin feumaidh tu teicheadh!
  Fhreagair a" bhana-phrionnsa le osna:
  - mhionnaich mi air Allah nach ruithinn air falbh! Mar sin, mus do bhàsaich an duine agam, thug e dhomh a chunntas agus leig e dhomh rud sam bith a bha mi ag iarraidh airson an latha an-diugh a dhèanamh agus a cheannach!
  Rinn Slavka gàire:
  - Mar sin is ann air sgàth sin a tha thu cho fialaidh! Chan eil feum air sàbhaladh!
  Chrath i agus fhreagair i:
  "Ma nì thu seirbheis mhath dhomh agus is toil leam thu, ceannaichidh mi lùchairt slàn dhut, gheat, agus ge bith dè eile a tha thu ag iarraidh, cabhlach iomlan de chàraichean!" Mar sin feuch do dhìcheall!
  Chrath an t-òganach:
  - Tha mi deiseil agus toilichte seirbheis a thoirt dhut!
  Mar sin chaidh iad a-steach do sheòmar sòghail fa leth. Chaidh am boireannach fhàgail leis fhèin. Thug i dheth a h-aodach gu gràsmhor, a" nochdadh corp tana breagha. Bha foirfeachd fireann Slavka cho mòr is gu robh e deiseil airson spreadhadh.
  Chrath a" bhana-phrionnsa rùisgte:
  - Thig agus gabh fras leam!
  Chaidh fear òg agus boireannach òg a-steach don taigh-ionnlaid, gu tur còmhdaichte le òr.
  Bha sruthan blàth a" sruthadh. Agus thòisich iad air na cuirp bhrèagha a nighe.
  Chrath am boireannach:
  - Tha fios agad mar a dh'obraicheas tu le do theanga!
  Chrath Slava:
  - Gu cinnteach!
  Chrath a" Bhana-phrionnsa Esmigul:
  - Mar sin obraich! Thig air mo bhalach àlainn!
  Chaidh an duine òg air a ghlùinean, shàth e aodann eadar na casan, a-steach do sgàineadh rèidh na bòidhchead agus thòisich e ag obair le a theanga, ag obair gu neo-eisimeileach agus le dealas.
  Bha am boireannach òg, bòidheach a 'gearan gu deònach. Agus bha i glè thoilichte.
  Bha Slava cuideachd air bhioran. Dè cho goirt 's a bha a dhleasdanas ro-thogarrach a' claoidh agus a' losgadh. Agus bha e ag obair agus bha e toilichte.
  Bha a 'bhana-phrionnsa a' gearan, agus mu dheireadh, a 'sgioblachadh nas àirde, chrath i ann an orgasm làidir agus chuir i dragh oirre.
  An uairsin chaidh i sìos agus ghluais a h-aodann nas fhaisge air groin an òganach. Agus mar sin phaisg i a bilean mu thimcheall peanais togarrach, teth, taitneach stàile òg agus àlainn. Agus thòisich i ri obair le a teanga fhèin.
  Thug an gadaiche air fhèin gun an sìol a thilgeil air falbh fhathast. Leig leis a 'bhoireannach tlachd fhaighinn bhon phròiseas a bhith a' reamhrachadh ceann rèidh, milis, bòidheach foirfeachd fireann, an duine òg as brèagha agus as bòidhche ann am Moscow.
  Agus dh"fhalbh a" bhana-phrionnsa às a chiall, ag obair leis a" pheann, an teanga agus a bilean. Bha e dìreach air leth tlachdmhor agus brèagha dhi.
  Mu dheireadh cha b 'urrainn dha Slavka cumail air ais agus thàinig e. Thilg i air falbh an sìol stoirmeil, milis, òg. Bha a" bhana-phrionnsa ga reamhrachadh le a teanga, gun a bhith a" leigeil le aon bhoinne a chall. Agus an uairsin dh'òrdaich i:
  - A-nis leig dhuinn a dhol a-steach do sheasamh feannag! Ilichidh mi thu, agus luidhidh tu mi!
  Chrath Slavka aonta. Thòisich a theanga air suathadh clitoris na bana-phrionnsa a-rithist gu sgileil agus gu làidir. Fhad "s a b" fheudar do theanga is bilean boireannaich òig, bhrèagha a dhol a-rithist agus a theasachadh, penis òg, elastagach gigolo fèitheach, eireachdail agus sgileil!
  
  A' Bhan-righ 's a' bhan-righinn.
  GNIOMHARA
  Bidh nighean òg bhon àm againn an-toiseach na banrigh. Ach airson cus an-iochd, bidh na diathan ga tionndadh gu bhith na thràill casruisgte. Ach, tha am boireannach òg air a saoradh bho thràilleachd leis na sìobhragan agus bidh sàr-thursan a" tòiseachadh.
  . CAIBIDIL Àir. 1
  Chunnaic Agripina an deas-ghnàth. Tha i mar gu'n dìreadh i suas an righ-chaithir, agus gu'n suidh i air rìgh-chathair làn de sheudan. Agus tha crùn làn rionnag air a cur air a ceann. Agus tha uile cheannardan, agus rìghrean agus riaghladairean eile an t-saoghail air an glùinean agus ga moladh.
  Agus bidh na cleasan-teine ag itealaich a-steach don adhar agus na canain a" losgadh. Agus tha a h-uile dad a" deàrrsadh. Agus tha i a-nis na ban-ìmpire air a 'phlanaid Talamh. 'S bidh fanfaran air an seinn dh'i, is orcastra a' cluich. Agus tha seòmar na rìgh-chathair anns a bheil i na suidhe leth-cheud uair nas motha na stadium Luzhniki. Agus tha arm gu lèir air. Tha na mìltean de nigheanan brèagha ann an sgiortaichean goirid, le casan rùisgte, le gunnaichean-inneal air an druim a" cur fàilte oirre agus a" seinn:
  Tha thu nad bhan-dia mòr
  Impire nan daoine uile...
  Eileamaid gun chrìoch
  Cuir às do nàimhdean gu lèir!
  rug Agripina a fiaclan, agus beuc i:
  Ghearr mi sìos naimhdean air tangent,
  Bhuail mi iad cho luath ...
  Bidh a h-uile dad a" tionndadh gu math
  'S e banrigh a th' annam, chan eil mi eòlach air an luchd-amhairc air fad!
  Às deidh sin, thug iad a 'chiad fhulangach thuice. B" e Pavlusha a bh" ann, deugaire eireachdail, bàn, fèitheach timcheall air ceithir-deug. Chan eil air ach stocainnean snàmh dearga agus tha a làmhan agus a chasan air an crathadh. Chaidh am balach a chuipeadh agus thug e air a ghlùinean.
  Thug Agripina cuip uèir bhiorach na làimh agus bhuail i Pavlusha. Chlisg am balach ann am pian fiadhaich. Agus lean a" bhean òg, làidir, chnàmhanach air a chuipeadh, agus a" seinn, a" giùlan a fiacla:
  - Mo bhalaich, mo leanabh,
  Chan eil thu nad chadal aig an uair seo,
  'S gheibh thu cnap faicsinneach,
  A chuip air an druim!
  Agus bhuail am boireannach cumhachdach am balach. Agus gus am biodh an craiceann a 'spreadhadh agus an fhuil air a dhòrtadh ann an sruth. Agus ghlaodh Pavlusha bho fhulangas do-ruigsinneach.
  Gu h-obann chualas fuaim uabhasach. Thuit an lùchairt agus thuit na ballachan. Agus chunnacas air a beulaibh aingeal mòr, boillsgeach le dà chlaidheamh.
  Thuirt guth tàirneanach:
  - Tha thu, ban-ìmpire an t-saoghail, air a dhol thairis air a h-uile crìoch! Thèid do pheanasachadh airson seo. Bheir an Dia uile-chumhachdach air falbh uat gach uile chumhachd, agus nì e thusa, a dh"àrdaicheas thu fhèin, iriosal.
  Bhuail dealanach. Dh' fhalbh an lùchairt, agus na seirbhisich uile, agus na cinn-stàite mar an ceudna.
  Agus thionndaidh Agripina, an àite trusgan sòghail agus crùn, gu bhith na thràill leth-rùisgte ann an geimhlean. Bha slabhraidhean troma stàilinn air a casan is a làmhan. Cha mhòr nach robh an corp rùisgte - dìreach aon aodach-aodaich.
  Agus bha i air a ceangal ri chèile le caileagan eile a bha cha mhòr rùisgte. Agus bha a casan làidir, làidir air an losgadh le gainmheach teth an fhàsaich.
  Thàinig Agripina, boireannach cumhachdach, fèitheach, le a ceann àrd, gu bhith na tràill fhèin. Agus thuit sgiùrsadh an neach-stiùiridh air a druim snaidhte.
  Agus dh" fheadalaich a" chuip. Cha robh an neach-stiùiridh eadhon daonna. Is e mathan mòr, gruamach a tha seo, le aghaidh gu math cas agus grànda. Shuidh e air càmhail, agus bhuail e le uile neart an aghaidh na ban-impire a bh' ann roimhe.
  Bha Agripina ann am pian agus a" caoidh. Chuimhnich i mar a chaidh a toirt don t-seòmar sgrùdaidh às deidh a cur an grèim. Thug iad orm m" aodach gu lèir a thoirt dheth agus thòisich iad a" sgrùdadh mo bhodhaig làidir, nigheanach. Chaidh seo a dhèanamh le grunn bhoireannaich ann an còtaichean geala. Mar gur e ospadal a tha seo, chan e prìosan, agus chan e sgrùdadh, ach sgrùdadh meidigeach.
  An uairsin dh" òrduich iad dhomh squat air beulaibh sgàthan agus shoilleirich iad le spotlights. Gu dearbh, tha e furasta dha Agripina squat. Ach tha e mì-thlachdmhor nuair a bhios grunn bhoireannaich ann an còtaichean geala a" coimhead ort leis an acras. Bidh iad a 'toirt meas air na fèithean làidir, follaiseach, a tha nas freagarraiche dha fear na airson nighean, an rolla sin nuair a bhios iad a' gluasad.
  Agus tha na sùilean aca meallta. Tha corp balach gu math làidir aig Agripina le fèithean seach nighean, ged a tha an craiceann rèidh, glan, cìochan leasaichte agus cnapan farsaing. Ach tha na guailnean farsaing cuideachd.
  Bidh Agripina a 'crùbadh, ach chan eil a h-uile duine a' toirt òrdugh dhi stad. A-nis thòisich i air fallas, agus thòisich a craiceann tana a 'deàrrsadh, agus is e sin as coireach gu bheil i a' coimhead eadhon nas coltaiche ri ìomhaigh de sheann bhan-dia gaisgeach Grèigeach.
  Mu dheireadh, dh'fhàs i sgìth de bhith air a caitheamh le a sùilean. Agus dh" òrduich an neach-gleidhidh boireann ann an èideadh dhomh seasamh ann an ceàrnag agus mo smiogaid a chuir ann an not sònraichte. Às deidh sin, thug i air falbh na miotagan rubair tana aice agus, a 'glacadh a smiogaid, chuir i a corragan ann am beul Agripina.
  Agus tha iad gun nighe agus fallas. Agus dhìrich i air cùl na gruaidhean agus fon teanga. Bha Agripina diombach agus, ga putadh air falbh, rinn i gàire:
  - Cuir ort miotagan, a ghalla! Gheibh thu galar!
  Bha nàire oirre dòigh air choireigin às deidh sin, agus chaidh stad a chuir air an rannsachadh. Chaidh dealbh a thogail dhith, ge-tà, rùisgte, gus am biodh na tattoos rim faicinn. Chan e a-mhàin gu robh na corragan air an roiligeadh dheth, ach cuideachd buinn rùisgte nan casan. Agus thug iad eadhon x-ray air an stamag, a rèir coltais fo amharas gum faodadh drogaichean a bhith ann.
  Às deidh sin, thug iad mi chun fhras. Thug iad eadhon pìos siabann dhomh agus an uairsin searbhadair. An uairsin thug iad dhuinn èideadh.
  Cha robh eagal sònraichte air Agripina mun phrìosan. Air an làimh eile, bha i misneachail gum biodh i as cudromaiche agus fionnar.
  Ach bha an cealla rud beag gann, bha dusan nighean ann, agus fàileadh mar bhucaid ann.
  Thog i iad sa bhad agus thug i air an glanadh. An uairsin dh" iarr i gun deidheadh an taigh beag a chàradh. Agus dh'èist iad rithe.
  Bha Agripina duilich eadhon anns an ionad grèim ro-dheuchainn. Agus dh" fhaodadh i toirt oirre gèilleadh.
  Ach a-nis tha dà dhusan nighean ann an slabhraidhean timcheall oirre, agus sguad slàn de orcs le cuip.
  Agus thòisich na mathain sin air Agripina a bhualadh gu mòr. Agus bha e cho goirt 's gun robh fiù 's am boireannach gaisgeil seo a' caoineadh le fulangas agus ag iarraidh tròcair. Gu dearbh, thionndaidh e a-mach gur e trom-laighe de sheòrsa air choreigin a bh" ann. An sin chrom iad mar an ceudna a h-amhaich, rud a bha gu tur do-ghiùlain.
  Ghluais Agripina air feadh a 'ghainmhich. Agus bha a faireachdainn beag. Tha i air a bhualadh agus air a sgrìobadh, còmhdaichte le stains fuilteach. Agus bidh na geimhlean a" gèilleadh agus am meatailt a" deàrrsadh.
  Agripina, gu sàmhach, stomps. Tha a" ghainmheach teth agus goirt airson buinn rùisgte. Ged nach eil dad aice fhathast - tha a casan làn rè sabaid agus trèanadh. Cò ris a tha e coltach dha nigheanan tràillean? Cha robh mòran dhiubh daonnan a' falbh casruisgte, agus chan eil am buinn cho garbh. Agus bidh e a" losgadh cho mòr is gu bheil blisters eadhon a" nochdadh.
  Bidh boireannach òg a 'coiseachd agus a' smaoineachadh le uamhas: tha i ann an slabhraidhean agus na tràill, air a druim a 'tuiteam bho àm gu àm. Ach a dh" aithghearr nì i ar-a-mach agus glacaidh i cumhachd air a" phlanaid seo.
  Bidh boireannach cumhachdach, fèitheach a 'tarraing aire orcs. Agus bho àm gu àm bhuail iad i le cuip no uèir bhiorach.
  Dh'èigh Agripina mar fhreagairt:
  - Buail gu lag!
  Agus aig an àm sin dh'atharraich a h-uile càil. Nas mionaidiche, bha saighdean biorach, dearg-theth ag itealaich aig na orcs bho chùl an dùn. Thruail iad na mathain gharg, 's thainig iad a mach as an suilean, 's lot iad an fhainne 's a' chiste.
  Ghabh Agripina e agus ruith i, a 'ceangal a slabhraidhean, aig an orc. Chrath i a cheann le slabhraidh.
  Agus sheinn i:
  - Tha mi mar diabhal damn! sgriosaidh mi am prìomh-bhaile!
  Leum na sìobhragan a-mach bho chùl an ambush aig na orcs a bha air fhàgail. Bha iad nan riochdairean bhon t-sluagh eireachdail seo, air aon-chòrnach beag agus gràsmhor.
  Chaidh na h-orcs a mharbhadh gu luath agus chaidh an sgoltadh gu pìosan. Às deidh sin, thòisich na caileagan air an saoradh bho na slabhraidhean aca. Cuideachd, le cuideachadh bho dhraoidheachd nan slatan draoidheil, bha Agripina gun slabhraidh.
  Dh'fhàs am boireannach òg saor an asgaidh. Agus cumhachdach, le cnapan fèithe.
  Às deidh sin, bha sgioba iomlan de nigheanan aice. Agus mar sin chuir na gaisgich bhrèagha an casan rùisgte, chiseled tron fhàsach.
  Chrom Agripina, a" giùlan a fiaclan:
  Bidh iad a 'ruith air slighe cam,
  Casan nigheanan lom...
  Tha mi sgith de bhiteagan squash,
  Tha mi airson mo thoileachas a mhealladh!
  Bha na nigheanan cuideachd gu math ionnsaigheach agus sabaid. Bha iad airson seinn agus leum. Agus tha an casan, gu dearbh, gràsmhor, ged a tha iad sgìth, air an leagail, agus air am bualadh.
  Seo an sgioba a" caismeachd. Agus maille riu bha sìobhragan air aon-adharcach agus le boghachan.
  Tha Agripina a" faireachdainn làidir agus a" seinn:
   Bho àm Spartacus - tha an creideamh seo beò,
  Nach bu chòir tràillean a bhith air an t-saoghal gu bràth!
  Ma tha am maighstir mì-mhodhail - bidh e a 'blàthachadh a stamag le stòbha,
  Agus reòdh an tuathanach anns an fhuachd - creidibh mi, chan e dàn a th" ann!
  
  Tharraing am fear Ruiseanach Spartak a chlaidheamh dhuinn,
  Agus air a chùlaibh, dh" èirich an abhainn gun stad dha na daoine fo bhròn...
  Ma tha thu nad dhuine, tha urram nas luachmhoire na beatha,
  Ma tha thu airson gum bi beatha a" sruthadh ann an toileachas an t-saoghail!
  
  Bha Stenka Razin airson campa nan tràillean a dhìrich,
  Gus am bi tiomnadh ann, faodaidh a h-uile duine smachd a chumail air ...
  Agus cha b'urrainn daoine mar esan an nàire a ghabhail,
  Agus air an cùlaibh bha na daoine - bha feachd gun àireamh a' caismeachd!
  
  Is e cràdh, raca agus geall argamaidean rìghrean,
  Tha a h-uile duine airson a h-uile càil a spìonadh dhaibh fhèin gu bràth!
  Ach tha saorsa, creid mise, mile seach aran agus mil,
  Agus tha a leithid de aisling air a bhith a 'losgadh nar cridheachan airson ùine mhòr!
  
  Tha tàirneanaich air tighinn - Dàmhair, agus a-nis ar cumhachd,
  Tha 'n duthaich a' lasadh, 'S lionmhor fuil is cràdh ann !
  Ach cha leig Iosa leis na fìreanan dol as an ifrinn,
  Bidh am fear a bha air a shàrachadh gu mòr cuideachd toilichte le rudan math!
  
  Dh'fhosgail Lenin an doras, Stalin gu dàna a 'stiùireadh,
  Leis a h-uile ceum tha sinn a 'tighinn nas fhaisge air an amas naomh!
  Ach thàinig Satan, a' chiad dà fhichead droch bhliadhna,
  Agus a-nis tha ar fuil a" reubadh a-mach à vein mar shruth!
  
  Is dùthaich leinn thu; is e ar n-urram do bheatha,
  Na toir gu bràth sluagh Rus' air an glùinean !
  Cùm grèim air an Ruis, sabaid airson an Fatherland,
  Is e seo brìgh agus salann misneach nan ginealaichean!
  
  Tha am Fuhrer na chorp tàmailteach, uill, is e Famhair a th" ann an Rus,
  Agus tha an Chechen, an Uzbek agus an Ruis aonaichte!
  Tha co-mhaoineas na monolith, air leth freagarrach airson an anam,
  Agus tha sgeilpichean nan nàimhdean air am briseadh gu tur!
  
  Bidh an cosmos ag iarraidh air an òigridh - bidh an adharc a 'sèideadh le cuireadh,
  Bidh crìoch ùr ann, seachad air Mars!
  Tha sinn a" togail co-mhaoineas - chuir sinn às do rubles,
  Chan eil saoranachd sam bith gu diofar!
  
  Tionndaidhidh an cruinne-cè gu lèir, creid mi, dearg a-nis,
  Bidh geatachan gu neamh - rionnagan dearga.
  Tha fear, a bhràthair, na bheathach ralaidh san àm a dh'fhalbh,
  Agus tha gràdh agus bòidhchead air an seinn ann an laoidhean fìor-ghlan!
  
  Uime sin na caomhain do throcair agus do leisg,
  Airson ar n-Athair, a 'sabaid mar seabhag!
  Agus bidh na saighdearan agad ag obair a dh"oidhche agus a latha,
  Biodh Gàradh Eden fo bhlàth agus a" toirt sùgh milis!
  Sheinn Agripina leis an sgioba casruisgte aice. Agus gu h-obann ghlac mi mi fhìn a 'smaoineachadh gu robh coltas gu robh i airson co-mhaoineas. Uill, cha robh fios aig Agripina air amannan nan Sòbhieteach: bha i ro òg. Bidh i a dh'aithghearr trithead 's a seachd bliadhna a dh'aois, agus tha a' bhliadhna a-nis 2023. Mar sin, dè as urrainn dhi cuimhneachadh mu chumhachd nan Sòbhieteach? Is e uirsgeul a tha seo, na sùilean agus na h-inntinn. Tha Agripina, mar a chanas iad, na leanabh den ùine aice. Agus, gu dearbh, cha chuala mi na lèirmheasan as fheàrr mu àm nan Sòbhieteach. Mar, gu dearbh, bha eadhon a leithid de rud ri bananathan gann. Tha, agus candies agus guma cagnaidh cuideachd. Agus bha gainnead jeans ann. Agus fo Gorbachev, chaidh eadhon bhodka searbh agus toitean à sealladh bho na sgeilpichean. Loidhnichean fada, cùpain, cairtean, stòran falamh, gainnead iomlan - is e seo a tha cuimhne aig daoine mu amannan nan Sòbhieteach.
  Agus cha robh duine ag iarraidh iad air ais. Co-dhiù, ann am Moscow chruinnich na comannaich àireamh bheag sa cheud de bhòtaichean eadhon anns na naochadan duilich. Ach bha Agripina gu math beairteach, agus gu dearbh airson calpachas. Mar sin carson a thòisich i gu h-obann a" seinn mu bheachdan clì?
  Bhuail am boireannach òg i fhèin san smiogaid agus rinn i sgadan:
  Ar righ, taghta nan neamh,
  Tha an rìgh againn coltach ri deamhan taibhse ...
  Ar righ, teachdaire na fìrinn,
  Chan eil an rìgh againn ach thusa!
  Lucifer! Lucifer! Lucifer! Lucifer!
  Ghabh Agripina e le aoibhneas fiadhaich agus sheinn i:
  - Is tusa an Lucifer mòr, tha thu a 'tilgeil gath air an t-solas,
  Agus gheàrr an claidheamh cogaidh naomh an dìomhair!
  Agus a‑rìs thoisich an nighean, no an àite, boireannach inbheach agus rìomhach, air seinn;
  Ar righ, teachdaire neimh,
  Tha ar rìgh mar dheamhan taibhse.
  Ar rìgh, an tè a thagh an dàn,
  Chan eil an rìgh againn ach thusa!
  Lucifer! Lucifer! Lucifer! Lucifer!
  Seo mar a bha an gaisgeach a" seinn agus a" stobadh tron fhàsach. Agus bha a faireachdainn deimhinneach. Carson a bu chòir dha a bhith beag?
  Ach an seo a-rithist tha an aimhreit ri fhaicinn. Fhuair na sìobhragan comharra gun robh na h-orcs a" tighinn dlùth. Agus chaidh iad suas ann an leth-chearcall. Bha leth de na marcaichean nan sìobhragan. Nigheanan brèagha, cha mhòr rùisgte, ach còmhdaichte le seudaireachd luachmhor.
  Bha e soilleir gu robh iad deiseil airson sabaid chun a" bhàis.
  Stamp Agripina a cas rùisgte, làidir. Agus nochd bogha trom na làmhan. Fear mòr, anns am faod thu àireamh mhòr de shaighdean a chuir.
  Sheinn an nighean, no an àite a' ghaisgeach boireann:
  Thàinig neoil o luchd-fuil,
  Tha ifrinn air briseadh a-mach às an Talamh nach eil fada air falbh!
  Bidh an nathair a" snàgail panzvale, nathair-ghritheach,
  Tha na neoil air an lasadh suas le fuil !
    
  Tha na tonnan a' deàlradh, 's iad a' frasadh mar stoirm ifrinn,
  Agus coinnichidh e ri feachd de na h-uamhasan gaisgeil!
  Dìonaidh sinn boireannaich àlainn milis,
  Bidh sinn airidh air cleasan ar n-athraichean!
    
  Mo thalamh, cho goirt 's a rinn thu gearan,
  Dh'fhàg an nàmhaid ceud lorg leòn!
  Ach tilgidh sinn dheth na h-orcs, aon uair 's gu bheil sinn far a' choise,
  Cha mhair plàigh nam bliadhnaichean borb fada!
    
  Agus tha bàs mu thràth a" tionndadh geal air cùl nan sgòthan,
  Ach ruithidh ar smuaintean gu neamh !
  Sailleadh sinn na h-eucoraich gu duslach,
  Agus, fhios agad, reubaidh sinn na h-orcs ann an leth!
    
  Cha 'n aithne dhuinn sith, 's seann aois a' grodadh,
  Is sinne clann ar dùthcha naomh!
  A h-uile rud soilleir a 'sabaid le mathain,
  Tha sinn nar brògan de na freumhaichean cumhachdach sin!
    
  Agus spreadh am boma olc sin le neart,
  Ciod an curam a th' againn mu'n spreadhadh slige, an tàirneanach so !
  Tha luchd-sabaid Elfi comasach air mòran rudan,
  Agus airson an Fuhrer, bidh am mullach gu bhith na bhonn!
    
  Ifrinn an fho-thalamh, dh'eirich an inferno suas,
  A" snàgail air an rocaid le baraille creachadair "Tiger"!
  'S dh' fhalbh gach sgìths uainn gu grad,
  Tha an ùine airson geamannan spòrsail seachad!
    
  Grenade nam làimh, tilgeil marbhtach,
  Chaidh an Tìgear a bhualadh gu cruaidh san t-sròin!
  Agus am Fuhrer a-steach don ghoileadair ann an seòmar goileadair Tartar,
  Gus nach nochd an saoghal e fhèin dha na sìobhragan!
    
  Tha am mathan air chrith bho na volleys feargach,
  Seo a" bhratach ag itealaich thairis air Reichstag nan Elves!
  'S a ghrian a' lasadh thar an athar,
  Às deidh na h-uile, tha an Orc Reich air a lughdachadh gu duslach is luaithre!
  Sheinn Agripina, agus thog na caileagan tràilleil eile agus na sìobhragan an t-òran. Bha a h-uile dad a" coimhead gu math fionnar agus dìreach iongantach.
  Agus bha boghachan aig na nigheanan-tràille 'nan làmhan, agus bha fiù 's boghan-croise aig càraid. Agus tharraing iad an t-sreang agus thòisich iad air saighdean a losgadh. Ruith iad ann an arc agus bhuail iad tro na orcs a bha a" tighinn air adhart.
  Bha na beathaichean sin, ceòthach agus fàileadh, a" ruith a-steach don bhlàr le fearg fiadhaich agus feargach.
  B" e blàr dha-rìribh a bha seo. Bha na sìobhragan, cha mhòr rùisgte, a" losgadh bho bhogha. Agus chleachd na sìobhragan fireann boghan-croise nas cumhachdaiche agus marbhtach.
  Thilg iad a mach boltaichean le neart mòr. A bha a" snìomh agus a" tolladh nan orcs a" sreap airson ionnsaigh. Agus dhèilig iad ri buillean brònach dhaibh.
  Bha aon de na sìobhragan, air an robh crùn luachmhor, a" beucaich:
  - Anns a' chogadh naomh, bithidh ar buaidh ! Bratach Elven air adhart - glòir dha na gaisgich a thuit!
  Agus mar sin leig i a-mach saighead mhòr, a 'tarraing an t-sreath-bogha le a cas-rùisgte.
  Agus a-rithist, fhad "s a tha e a" beucaich:
  - Chan urrainn dad stad a chuir oirnn! Cha toir duine buaidh oirnn!
  Agus spìon na sìobhragan, maille ris na banoglaich, na orcs le saighdean. Agus bha iad gu tur còmhdaichte. B" e seo an sealladh farsaing aca de ghnìomhachd sabaid.
  Thionndaidh na gaisgich gu bhith dìreach sàr-mhath, a" nochdadh neart iongantach agus do-chreidsinneach.
  An uairsin a-rithist òrain de dhaoine glamourous agus glè spòrsail.
  Chan eil dad nas fìor na bonn
  Tha i dha-rìribh a" deàrrsadh às aonais meallta!
  Gu dearbh, is e an dùbailte riaghladair an t-saoghail,
  Is claidheamh agus sgiath làidir a thaic!
    
  Tha na diathan pàganach falaichte ann,
  Coltach ris a" ghrian, tha an aghaidh òrail radiantach...
  Ged a tha meirleachan dìosganach ann fhathast,
  Cò a thòisich ri malairt an anaman!
    
  Is iodhal agus archangel am bonn,
  Is esan am fear-saoraidh, fear-millidh nan uile.
  Às aonais òr, bidh an stàilinn damask air fhastadh a" lagachadh,
  Às aonais airgead, cha tig soirbheachas ann am blàr!
    
  Ach dè tha thu ag iarraidh, a chridhe duine,
  Tha mi airson neo-bhàsmhorachd a cheannach dhut ...
  Gus an dorus fhosgladh gu sunndach,
  Gus snàthainn de linntean de bheatha fhighe!
    
  Ach an urrainn dha dùblachadh sin fhaighinn cuideachd?
  Am faod cearcall òir bruadar?
  Gus nach tig am bodach le speal le fàilte,
  Agus cha do chuir e stampa air a mhaoil aig a" mhorgue!
    
  Ged a tha feum agad air tòrr toileachas airson bonn,
  Gun deònaich sinn peacadh a thoileachadh do thoil ar cridhe !
  Ach cha 'n 'eil cumhachd aig an duine thar gradh,
  Tha caileagan dha mar mhil ri coileach!
    
  Tha e ag iarraidh tòrr a thoirt don bhroinn,
  Ith easagan, uinneanan de phineapples.
  Ged nach urrainn thu ithe gus am bàsaich thu,
  Eadhon ged a tha thu air leth fionnar le airgead!
    
  Agus a" chiste, tha e eadhon a" cosg cus,
  Leis gu bheil àite ann airson rìghrean!
  Às deidh na h-uile, tarraingidh an t-aingeal neoni air an fhoirm,
  Buille don mhaoil agus bata don eanchainn!
  Chan eil gaisgich boireann, gu dearbh, nas ìsle ann am blàr. Agus mar sin, nuair a chaidh na h-orcs, an dèidh call mòr fhulang, a-steach don raon-catha, chleachd na bòidhchead an claidheamhan.
  Rinn Albina gàire. Nochd dà chlaidheamh sa bhad na làmhan. Chrath i iad, snìomh i am muileann, gheàrr i dhà cheann orc agus sgàin i:
  - Ruith thu a-steach don fhear ceàrr!
  Agus an uairsin, le a sàil rùisgte, thug i agus bhreab i an orc coitcheann san smiogaid. Thuit e sìos mar phoca gainmhich. Agus thòisich a ghial briste air frasadh a fhiaclan. Agus bha a h-uile dad a" coimhead cho breagha agus cho fionnar. Na bha na caileagan a" seinn ann an sèist le dealas mòr:
  Iarraidh mi, a Thighearna, nach searg an là as,
  Gum biodh sùil na h-ìghne gu bràth òg!
  Gus am bi ar ridire ag èirigh os cionn nan creag,
  Gus am bi còmhdach nan lochan nas soilleire na criostal!
    
  Dè an saoghal àlainn a chruthaich Dia,
  Dh'ith iad airgead ann, agus bu ruby am maple!
  Tha mi a" coimhead airson leannan, Dia air leth freagarrach -
  Gus seo a dhèanamh, chrom e sìos nàimhdean ann am batail!
    
  Carson a tha cridhe an òganaich cho trom?
  Dè tha e airson a lorg anns an t-saoghal seo?
  Carson a tha an ràmh briste?
  Ciamar a gheibh thu fuasgladh air duilgheadasan mòra?
    
  Tha mi ag iarraidh, a Dhia, a bhith toilichte cuideachd,
  Lorg do aisling nèamhaidh!
  Gus nach bris snàthainn an fhortain,
  Gus loidhne a chuir fon fhrith-rathad, loidhne ballasta!
    
  Ach ciod bu choir dhomh sireadh ann an tomhas gun ghaol,
  Dè a dh'fhaodadh a bhith nas luachmhoire dha nighean?
  'S deacair sonas a thogail air fuil,
  Chan urrainn dhut ach snàmh air a shon gu inferno ifrinn!
    
  Tha dealachadh na chràdh dhomh
  Tha cogadh fhathast na trom-laighe!
  Seo a chas anns an t-sruth, chuir e diollaid air an each,
  Ged a thog an t-olc orc, Fear a chuir gu bàs a thuagh !
    
  Bheir iad air falbh ar nigheanan,
  Bidh iad gam chràdh agus a" losgadh an cuirp le teine!
  Ach bheir sinn buaidh air an Fhuhrer,
  Biodh fios agad nach do bhàsaich an Elf againn a-riamh!
    
  Pòsaidh sinn an dèidh an droch chogaidh,
  An uairsin bidh a" chlann a" gàireachdainn!
  Tha iad uile 'nan luchd-fuil dhomh,
  Tha mi a 'sealg, bidh gèam saill ann!
    
  Agus an darach, mar emerald, a duilleach,
  Thuirt e - rinn an duine obair mhath!
  Biodh do choguis soilleir mar chriostal,
  Ach is e dìreach na rudan adhartach sa chothromachadh a bhios ann an àireamhan!
  Seo na seinneadairean an seo, na caileagan iongantach agus gun samhail seo. Dè, nan tòisicheadh iad a 'sabaid, cha b' urrainn dha na mathain shaggy cur an aghaidh.
  Rinn Agripina gàire air a h-aodann beag, a" sèideadh, a" gearradh dhà cheann eile de na orcs le a claidhnean:
  - Is urrainn dhomh rud sam bith a dhèanamh, agus chì thu e!
  An uairsin ghluais i a cas-rùisgte a-steach gu groin oifigear, fear de na mathain ionnsaigheach agus gruamach. Agus thug i gu mòr e agus bhuail i na bàlaichean aige. Bha an nighean seo dha-rìribh na superman.
  Agus an aghaidh seo, is dòcha gum bi arm sam bith de mhathain shaggy gun chumhachd.
  Rinn Agripina gàire agus chuir i a corragan na beul. Agus shèid i le a h-uile neart. Chualas fuaim uabhasach, ionnsaigheach, sgreamhail. Bha e mar gum biodh craiceann air a reubadh bhon adhar.
  Agus dh"fhuiling na ceudan de vulturean mòra a bha a" cuairteachadh thairis air an raon-catha grèim cridhe agus thuit iad sìos mar chlach-mheallain. Agus thòisich na gob biorach aca air claigeann nan orcs snàigeach a tholladh agus cnàmhan a sgaradh. Agus, gu litireil, a 'leagail na brains.
  Rinn Agripina gluasad dealan-dè le a claidhnean, gheàrr i dheth grunn chinn de na mathain mòra gang seo agus rinn i rughadh:
  - Tha mi fionnar, is urrainn dhomh smachd a chumail air a h-uile càil,
  Tha e soilleir, tha e soilleir!
  Is criothnaich an talamh uile,
  'gam pronnadh le m' shàil rùisgte !
  Às deidh sin thionndaidh na h-orcs, nach robh comasach air a ghiùlan, gu mòr-itealaich. Rinn na caileagan agus na sìobhragan cabhag airson an tòir, agus aig an aon àm, a 'dèanamh òran sabaid agus ionnsaigheach;
  Bidh an trom-laighe an-còmhnaidh a" tighinn mar nathair
  Chan eil dùil agad ris, ach bidh e a" snàgail tron doras!
  Tha thu sona, a theaghlach air a bhiadhadh gu fialaidh,
  Chan eil fios agad gu bheil daoine ann a tha nam beathaichean!
  A-nis tha creach a 'chòmhdhail air tòiseachadh,
  Tha na Tatars a" frasadh saighdean dhuinn!
  Ach rugadh sinn air son gaisgeil,
  Agus mairidh sinn buillean cruaidh!
    
  Chan eil fios aig duine a bheil Dia math
  Tha an duine air fàs cho an-iochdmhor!
  Tha bàs mu thràth a" bualadh le a dhòrn air an stairsnich -
  Agus shàth Wezelbub na h-adharcan aige a-mach às an teas!
    
  Seadh, is iad so amannan nan seann sinnsear,
  A fhuair sinn a-steach cho fionnar!
  Cha b'e sin mu'n robh m' aisling,
  Chan e seo a bha sinn a" dol, tro na beanntan fad às!
    
  Ach ma gheibh thu thu fein ann an ifrinn,
  No an àite sin, ann an saoghal pian, tràilleachd, blàr!
  Cumaidh mi dòchas fhathast,
  Leig le do chridhe a h-uile ruitheam a bhualadh!
    
  Ach 's iad deuchainnean ar slabhraidh,
  Nach leig le smuaintean a bhith furasta!
  Agus ma tha feum air, feumaidh tu fhulang,
  Agus ma dh'èigheas tu, an uairsin aig mullach do sgamhanan!
    
  'S e bàrd a th' ann, 's e sgrìobhaiche òrain 's fear meallta,
  Ach chan ann air raon blàir teth!
  Gheibh naimhdean borb an athar bàs,
  Thèid an tiodhlacadh gu sgiobalta agus an-asgaidh!
    
  Gabh a nis e, agus crom do Chriosd,
  Tarsainn thu fhèin, a 'pògadh aghaidh an ìomhaigh!
  Tha mi creidsinn gun innis mi an fhìrinn do dhaoine,
  Bheir an Tighearna dhuinn oighreachd peculium mar dhuais!
  
  DARTH VADER VS SATAN
  Bha prìomh long-cogaidh Darth Vader, coltach ri iarann mòr, a 'tighinn faisg air a' phlanaid Talamh. Air a chùlaibh ghluais soithichean eile a 'toirt bàs don galaxy agus bunaitean iongantach a' chruinne-cè bho aon shaoghal gu saoghal eile. Angular, ìmpireachd fànais an Sith. Agus ri thaobh, sgiobalta, coltach ri piranhas creachaidh - cruthachadh iomlanachd Stelzanat.
  Bha cnap-starra dà mheatair a dh'àirde le guailnean farsaing agus adhaircean mòra air a chlogaid a 'dol gu cruaidh:
  - Chan urrainn dhut teicheadh, Luke Skywalker! An dàrna cuid thusa no mise, ach chan eil àite aig an dithis againn san galaxy!
  Gun a bhith nas ìsle na Darth Vader ann an àirde agus leud gualainn, chuir Lyra Velimara lùbach agus lùth-chleasachd gu gnìomhach a 'crathadh a h-ìomhaigh eireachdail. Bha an deise sabaid air an nighean san fharsaingeachd gu tur follaiseach agus cha do chuir i am falach aon fheart den bhodhaig fèitheach, nighean aice. Bha craiceann umha a" ghaisgich gu math rèidh, agus bha a nipples a" deàrrsadh san t-sealladh mar rubies.
  Choimhead Darth Vader air a" bhòidhchead le sùil sanntach. Bha an seanalair dà-rionnag Stelzan (ìmpireachd fànais cho fuilteach agus buailteach a cheannsachadh, an taca ris a chùl-raon, gur e pàisde neo-chiontach a th" ann an cumhachd an Sith dhubh!), A "coimhead dùbhlanach gnèitheach.
  Ach dè as urrainn dha a dhèanamh, neo-dhligheach mì-fhortanach? Cleachd prosthesis cybernetic?
  Thuirt Lyra, a" gabhail a-steach a smuaintean, ann an tòna buadhach:
  - Na gabh eu-dòchas, a charaid... Tha fàinne Sholaimh air an Talamh, aig a bheil draoidheachd cho cumhachdach an taca ris, chan eil ann an cumhachd Luke Skywalker ach sruth de cheò toitean!
  Bha Darth Vader, a" leigeil a-mach gu brùideil èadhar bho bhith fo a masg, cam:
  - Am bi e comasach dhomh corp fìor, beò fhaighinn?
  Thuirt Lyra, aig an robh bàlaichean fèithe a" gluasad gu sgiobalta fo a craiceann umha, le gàire:
  - Faodaidh Jinns agus ifrits rud sam bith a dhèanamh! Is e seo cumhachd thairis air an t-saoghal!
  Sheinn Darth Vader a-mach à fonn:
  - Tha, tha an cruinne-cè mì-fhortanach reòta,
  Tha droch ghillean ann gun àireamh!
  fàinne gràin Sholaimh -
  Chuir e air bhog agus gheàrr e an ceann!
    
  Ach biodh fios agad nach e peilear a th" ann an Vader,
  Agus chan urrainn dhut coiseachd fon chuing gu bràth ...
  Tionndaidh nàimhdean olc gu suaicheantasan teine,
  Bidh e na riaghladair air an t-saoghal!
  Dhanns Lyra mar fhreagairt agus chomharraich i a meur eireachdail, fada agus biorach aig a" bhall gorm:
  - Seo an Talamh!
  Sheinn an lùth-chleasaiche àlainn gu h-àrd:
  - Tha an talamh anns a 'phort, tha an talamh anns a' phort, tha an talamh ri fhaicinn anns a 'phort ...
  Ach, rinn na h-uilebheistean gàirdeachas ro thràth. Dh'adhbhraich an naidheachd gun do nochd dusanan de longan-cogaidh mòra, a thàinig a-mach à dorchadas an fhànais ann an orbit na Talmhainn, clisgeadh mòr am measg eagal agus riaghaltasan a" phlanaid ghorm. Thug longan-rionnag coimheach le mìltean de bhuill-airm armailteach agus grunn luchd-sgaoilidh buaidh neo-sheasmhach air daoine.
  Leth-cheud bàta - fichead 'sa còig ìmpireil agus fichead' s a còig Stelzanat.
  Cumhachd ifrinn thairis air an Talamh... Agus airson adhbhar air choireigin cha robh daoine dha-rìribh a" creidsinn gun tàinig na h-uilebheistean ann an sìth.
  Mhol Lyra Velimara dha Darth Vader:
  - Leig leam ath-thagradh gu luchd-talmhainn a leughadh a-mach!
  Bha an tighearna dubh diombach air an earrann so :
  - Agus carson? Tha an aon àireamh de shoithichean againn!
  Chrath an nighean bhrèagha a h-amhaich chumhachdach, bullish agus rinn i gàire:
  - Tha, nuair a chì iad d" aghaidh bidh an t-eagal orra...
  Bha Darth Vader a" beucaich gu bodhar, a ghuth a" tachdadh mar thìgearan ann an sròn:
  - Agus feumaidh sinn eagal a chur air na talmhainn! Leig leotha sa bhad an spògan a thogail suas!
  Rinn Lyra Velimara, aig an robh eòlas mu thràth air sgrios agus ceannsachadh na talmhainn planaid, gàire agus thuirt e:
  - Tha an t-àm ann, tha an t-àm ann, air an rèidio - bhruidhinn Boyarsky... Leis a" ghuth leis an deoch - chuir e eagal air an t-saoghal air fad!
  Ruith an tighearna dubh a dh"ionnsaigh an hologram, a" feuchainn ri grèim fhaighinn air an sganair smachd. Rug Lyra air Darth ri taobh a masg le a òrdagan beaga spòrsail agus thilg i air falbh e, an thug. Bha deise-cogaidh Vader air a ghrùdadh gu h-àrd agus a" spreigeadh.
  Agus rinn a" chlàrsach umha Lyra gàire:
  - Nach 'eil fhios agad, a Dhorcha, gu'm bu choir boireannach a leigeil a stigh an toiseach !
  Thug na gunnaichean hyperion aig Ìmpireachd Stelzanat sìos an teine losgaidh aca air na saidealan a bha a" snìomh ann an orbit na talmhainn agus toraidhean eile de ghnìomhachd daonna.
  Agus an uairsin nochd Lira Velimara fhèin. Nochd e sa bhad air a h-uile scrion, eadhon air telebhiseanan agus sgrùdairean coimpiutair a chuir dheth. Nochd i rùisgte agus brèagha, le ceithir prìneachan cybernetic na falt, a" spùtadh seun agus draoidheachd sgrios. Fìor dhiadhachd ann an cruinne-cruinne feachd brùideil!
  Thoisich a' bhan-righinn rìomhach air sgalladh mar fheasgair :
  - Talamh-talmhainn! Chan eil sinn a" dol a cheannsachadh do shaoghal beag truagh. Tha thu ro fhada bhuainn airson an ìmpireachd a thomhas a rèir suidheachadh gearastan mòr. - Bha sùilean sapphire, topaz agus emerald na h-ìghne a" lasadh gu fiadhaich, no eadhon a" lasadh, mar ghathan hyperlaser. Agus dh"fhàs an guth tòrr na bu fhuaire. - Bidh sinn gu cruaidh gad sgaradh a-steach do chuarcan, agus le cuideachadh bho hypermagogravitator cuiridh sinn d" anaman chun fho-thalamh, gu cràdh ifrinn shìorraidh!
  Bha seo a" faireachdainn eagallach, ach cha do dh" adhbharaich an fhìrinn gun robh an leithid de neòinean air a thoirt seachad le boireannach rùisgte agus glè bhlasta uimhir de dh" uamhas ri gàire!
  Aig an àm seo, nochd aodann bagarrach ann am masg dubh agus ruith e tro na giùrain hyper-titanium:
  - Ann an ùine ghoirid, thoir dhuinn Fàinne Sholaimh mus sgrios sinn gu tur thu!
  Chrath Lyra a broilleach tana, a" sèideadh:
  - Tha sgrios gu math goirt!
  Thuirt Darth Vader, a" crathadh a dhòrn anns an deach grèim teann a chuir air a" chlaidheamh dhearg dhearg:
  - Agus bidh sinn a 'spreadhadh gun anesthesia!
  Bha cuid air a" phlanaid Talamh a" gàireachdainn, cuid a" caoineadh, agus thòisich cuid a" faighinn eòlas air colic nearbhach. Agus cha robh ach aon neach air a" ghealach ghorm a" faireachdainn fìor thoileachas ann fhèin. Thàinig Ceann-suidhe na Tuirc Erdogan gu slaodach chun sgàthan. Agus nochd e dha fhèin am fige. Bha meas agam air a" chloich lìomhach a bha cho co-chòrdail ri meur clàr mo làimhe deise.
  Rug oighre nan sultan Ottoman:
  - Am bheil thu ag iarraidh Fàinne Sholaimh ? Carson nach toir thu fear Gearmailteach dha na wigwams cuideachd?
  Rinn Darth Vader, a" faicinn tro na h-ìomhaighean holografach freagairt ro sunndach nan earthlings, crooked:
  - Feumaidh sinn ultimatum ainmeachadh dha na daoine!
  Rug Lira Velimara zenks deàlrach le gach dath den bhogha-froise:
  - Dè an seòrsa rud a tha seo?
  Mhìnich Darth Vader, le tòna buadhach na thobraichean sùilean gun bhonn:
  - Is e facal eadar-nàiseanta a tha seo. Milleadh cinnteach!
  Rinn Lyra gàire agus thuirt i, a 'leigeil a-mach sradagan bho na h-ìnean fada, biorach aice:
  - O bhalaich! Chan fhaod ach feòil a bhith air a sgrios... Agus bidh Magogravity eadhon nas fhuaire!
  Thionndaidh Darth Vader air a h-uile neach-sgaoilidh grav-draoidheachd le cumhachd ùr, iongantach. Agus thòisich e air ionnsaigh a thoirt gu bodhar air a" bheluga.
  Agus ciod an guth a bh" aig an tighearna dhubh, dh"fhàs eadhon a ghàirdean geal-theth:
  - Ultimatum! Ultimatum! Sgrios mi a-steach thu nad neach-sgrios!
  Chrath Lira Velimara a bodhaig eireachdail agus thionndaidh i na cnapan sòghail aice. Aig an aon àm dh'èigh i, a 'cuimhneachadh air beul-aithris na talmhainn:
  - Mafia Ruiseanach, rugadh tu gu bàs! Vodca le hydrogen air a mhilleadh le penises fir! Agus tha cumhachd sabantuya cosmach againn!
  Agus seinnidh gaisgich an Stelzanat mhòir:
  - Chan e biastagan foighidneach a th" annainn - turtaran super ninja... Gunnaichean - cluasan Cheburashka - loisgidh sinn a h-uile duine mar blotter!
  Chuir na h-uilebheistean fànais ultimatum air adhart, ach cha robh buaidh sam bith ann. Agus an uairsin mhol Lira Velimara:
  - Nach toir sinn fionnar e... Nach bruidhinn sinn ann am BASIC?
  Darth Vader, airson a ghòraich gu lèir - dè as urrainn dhut a thoirt bhon eanchainn, às aonais ath-phàigheadh hyperplasmic, rumbled:
  - An e seo nuair a thèid co-rèiteachadh ionnsaigheach a dhèanamh le bhith a" cleachdadh inneal-solais?
  Bhuail Lyra agus phut i an cù ceann-each air falbh le cas-rùisgte. Bha am measgachadh de bhòrd tàileisg, ridire, agus crogall a" snìomh agus a" snìomh a mhullach le oilbheum. Chuir an nighean-choitcheann a cas air dòigh gus an robh an ultraplasm teth a" tic air a shàilean rùisgte, agus a" beucaich, a" crathadh a cinn seachd-dathte:
  - Chan eil, bòidheach! An àite inneal-solais, tilgidh sinn boma thermoquark!
  Chuir Darth Vader a-mach a theanga fhada, coltach ri nathair, a fhuaireadh le bhith a" gleusadh, agus ruith e air oirean saillte a masg. Agus tha e gu dùrachdach a" sgreuchail mar einnsean losgaidh briste a-staigh:
  - Is toil leam bomaichean thermoquark, agus bomaichean thermopreon eadhon nas motha!
  Rinn Lyra gàire gu sgiobalta agus ghluais i a cas a-rithist, an turas seo air a" chat còmhdaichte le duilleagan feanntag:
  - Chan eil fios agad mar a chòcaicheas tu le preon!
  Fhreagair an tighearna dubh gu loidsigeach:
  - Mura h-eil fios agad ciamar, ionnsaichidh sinn dhut, mura h-eil thu ag iarraidh, bheir sinn cumhachd dhut!
  Chrath Lyra a spòg a chaidh a bhualadh an aghaidh giallan an t-saighdeir:
  - sgrios hyperplasma! Aon projectile thermoquark!
  Sheas gorm-thonn gu slògh O bharaille farsaing a' chanain mhòir. Ràinig rocaid bheag, meud watermelon cunbhalach, gu uachdar na Talmhainn.
  Bha Lyra Velimara a" carnadh mar thaitneach, agus bha grunn ghaisgich rùisgte Stelzanath còmhla rithe.
  Bhris Darth Vader a masg le gàire goofy.
  - Agus dè thachras a-nis?
  Ach chan eil an sealladh sgrios eadhon ri fhaicinn le radairean - tha astar an fhoton a bhios an rionnag a "sgaoileadh a" toirmeasg!
  Cha robh ùine aig Vladimir Putin a-riamh ionnsachadh mun ionnsaigh. Air uairean is e aineolas an gniomh mu dheireadh de thròcair an Uile-chumhachdaich.
  Shluig Hyperplasma Gehenna Àrd-cheannard an airm as cumhachdaiche air a" phlanaid Talamh. Ghluais milleanan de dhaoine, a" tionndadh gu plasma agus hyperplasm, mus do thuig iad an mòr-thubaist a thachair.
  Dh"fhàs peadalan leis na ceudan mhìltean de theangan sgrios marbhtach, gach fear le a dath sònraichte fhèin, agus pàtran sgrios fiùghantach.
  Dh'èirich am fungas mòr donn gu àirde còrr is 500 cilemeatair, agus bhris an tonn spreadhaidh, an dèidh dha itealaich air feadh na cruinne grunn thursan, na h-uinneagan gu lèir eadhon anns na Stàitean Aonaichte. Ghabh an deàrrsadh a-steach an ionosphere gu lèir, anns a h-uile dath iongantach de dhhathan agus inflorescences. Dh'adhbhraich an clisgeadh gu robh tonnan mòra tsunami ag èirigh. Bha còrr is dà cheud meatair de dh'uisge a' còmhdach na mòr-thìrean gu lèir, a' dol fodha deichean de mhìltean de shoithichean. Chaidh loidhnichean cumhachd a leagail, chaidh bailtean-mòra a thilgeil a-steach don dorchadas, cha deach stad a chuir orra an seo agus an sin ach le spotan teine teine.
  Bho seo a-mach, tha àm ùr air tòiseachadh air a 'phlanaid Talamh. Tha Uair an Dragon air riaghladh.
  Mar fhreagairt do na sruthan demonic de hyperenergy, fhuair fàinne Sholaimh sgaoileadh làidir.
  Bha Erdogan a 'faireachdainn cumhachd ceudan de mhìltean de jinn a' tighinn a-steach dha. Ghluais Ceann-suidhe na Tuirc sa bhad agus thòisich e air at. Tha fear àbhaisteach le antennae cockroach beag (a" toirt dha a bhith coltach ri Adolf Hitler!) a" fàs mar maoim-sneachda a" ruith sìos Everest.
  Bhris deise shìobhalta an deachdaire Ottoman, agus thòisich na fèithean aige a" fàs le leum is crìochan. Agus a-nis bha guailnean leudachaidh Edrogan a" gabhail fois an aghaidh seilear seann lùchairt an t-Sultan.
  Airson ùine, lean am builgean sèididh a 'leudachadh gus, mu dheireadh, thuit na ballachan marmoir. Bha grunn gheàrdan-bodhaig Turcach sgapte ann an diofar stiùiridhean. Agus na caileagan tràillean leth-rùisgte bho harem an deachdaire Ottoman, le eagal a" breabadh an casan rùisgte, air an sgapadh no a" snàgail air falbh nam biodh iad mì-shealbhach gu leòr airson a bhith air am pronnadh.
  Agus chùm Edrogan a 'fàs, mar shàr-fhear ann am meud. Chaidh togalaichean prìomh-bhaile na Tuirc Ankara rèidh fo a bhrògan. Tha an deachdaire Ottoman mu thràth nas àirde na Everest. Agus bho shoithichean rionnag Stalzanat agus an Black Sith Empire, tha an sgàil-dhealbh àrd aige ri fhaicinn gu soilleir.
  Bha Lira Velimara air a cho-èigneachadh gu dùrachdach:
  - Abair duine mòr... Tha urram aige - is dòcha sgoinneil!
  Darth Vader, a 'cnagadh air a masg gus am biodh an ìomhaigh air a' fàs neo-shoilleir, cruaidh, crom:
  - Is e seo colossus le casan crèadha!
  Leig Lyra a-mach dà bholt dealanaich bho a sùilean agus rinn i co-èigneachadh:
  - Agus a rèir choltais feumaidh an guth a bhith aingil! - Air a leantainn le wink, a tha àbhaisteach dha siùrsach gu math daor. - Seinn flùr, na biodh nàire ort!
  Agus lean an deachdaire Turcach Edrogan a" dol suas gu luath, mar builgean inflatable. Agus an rud as cunnartaiche, nochd claidheamh fada agus a bha a 'fàs gu luath na làmhan.
  Tha Edrogan mu thràth mìle mara a dh" àirde agus chan e seo a" chrìoch. Agus dè cho fallain "s a tha an deachdaire Turcach air fàs - bidh fèithean mòra gu litearra a" brùthadh agus a "crathadh - bidh farmad aig duine sam bith, eadhon an neach-togail bodhaig as tònaiche.
  Agus tha a chlaidheamh a" deàrrsadh mar reultan a tha eadar-fhighte ann am flùran ulaidh do-chreidsinneach.
  Agus tha fiaclan Ceann-suidhe na Tuirc a" leudachadh, a" tionndadh gu bhith nan gathan geur, biorach de vampire rocaid. Agus tha an gaisgeach ùr a" tòiseachadh air a chlaidheamh mòr a shlaodadh.
  Tha Lyra Velimara a" sgreuchail gu bodhar:
  - Cosgais thermoquark air an Fuhrer... Ugh, cuir teine air Sultan Turcach!
  Thug Darth Vader grèim air a" mhaide-smachd mòr, òr-plated le a mhiotag agus dh" èigh e gu h-ìoranta:
  - Carson nach hyperplasma! Tha teine mar-thà na abairt talmhaidh seann-fhasanta!
  Bidh Lira Velimara a" leagail a casan eireachdail, caileag, bonn lom, pinc air an làr meatailt:
  - Thoir dhomh sprèadhadh teirmeach! Bugs anti-pulsar!
  Agus chaidh rocaidean an thermoquark, a 'fàgail air an cùlaibh slighe teine agus farsaing mar earball bean-bainnse, a' ruith gu ruige Edrogan, air a ghluasad bhon mhòr-chuid de spioradan agus de dh 'fhiachan a chaidh a-steach ann.
  Chuir an deachdaire Ottoman, aig an robh meud mar-thà an coimeas ris a 'Ghealach, a chlaidheamh cosmach. Agus bhris long-rionnag na h-Ìmpireachd Sith - an soitheach-mara urchraichean "Baboon" - fo bhuille uabhasach. Bha mìrean de hyperplasma a" frasadh... Agus thòisich rudeigin iongantach agus phasmogoric a" tuiteam.
  Agus aig an aon àm gu math beag - bhon a bhàsaich na saighdearan clone gu math prosaically. A" nochdadh gun a bhith nas motha na faireachdainnean na biorobots. Ach bha e soilleir gu robh an ceannard aca Santa, gun a bhith na clone, iomagaineach. Agus chuimhnich e cia mheud tràillean a reic e gu dìomhair ris na Khathams. Uill, a-nis bha ifrinn an aghaidh na cruinne agus cràdh taobh dorcha an fheachd a" feitheamh ris!
  Urchraichean thermoquark reithe Erdogan. Bha gach fear dhiubh a' giùlan an lùth de cheud billean bomaichean atamach a thuit air Hiroshima. Agus bha torso cumhachdach, fèitheach an deachdaire Ottoman air a chòmhdach le buillean agus frasan de bhomaichean ultranuclear a bha a" spreadhadh.
  Ruith Lira Velimara a cas-rùisgte thairis air a sròn gràsmhor agus rinn i squeak:
  - Gu dearbh chan eil! Tha mi ag iarraidh fìon - pasgan de thoitean Camel!
  Chuir Darth Vader a spòg cluagach air druim rùisgte, fèitheach na h-ìghne agus, a" ruith thairis air, thuirt e ann an guth nasal:
  - Tha sobriety mar an àbhaist!
  Ghluais Lyra air a ghlùinean mar neach-dùbhlain an tighearna dhubh anns a" ghiallan agus dh" èigh i:
  - Òrdugh, an toiseach!
  A dh 'aindeoin gun deach Erdogan a bhualadh le cosgaisean gu leòr airson a' ghealach a sgrios, le Mercury a bharrachd air an sin, dh'fhàs an Ottoman Sultan eadhon nas motha ann am meud. Bha e a-nis dha-rìribh coltach ri sgeulachd sìthiche mòr. Agus bha a chlaidheamh gu gnìomhach a 'sireadh luchd-fulaing am measg shoithichean Stelzanath agus Ìmpireachd Sith.
  Mhol Darth Vader, a" coimhead air mar nach do rinn urchraichean thermoquark an cron as lugha don mastodon seo bho sgeulachd sìthiche, agus is dòcha gun do bhrosnaich an t-superlaser cumhachd Erdogan eadhon, dha Lyra:
  - Is dòcha gun urrainn dhuinn ar n-oidhirpean a chur còmhla?
  Cha do thuig na bòidhchead rùisgte bho ìmpireachd Stelzan an tighearna dubh gu tur:
  - Ciamar? Tha sinn mar-thà aonaichte!
  Is gann gun robh i còmhdaichte le bikini, an Seanalair Astara, thairg an nighean gaisgeach feòil seo an dreach aice:
  - Tilgeamaid cosgais preon teirmeach air!
  Dhùisg Darth Vader, anns an robh feòrachas neach-rannsachaidh agus neach-saidheans air taobh dorcha an fhorsa, tron masg aige, a" wheezing:
  - An e armachd a tha seo stèidhichte air pròiseas fusion preon?
  Astara, a 'bogadh a torso anns nach robh dad ach fèithean agus tendons, chrom i sìos don tighearna dhubh:
  - O seadh, a thighearna ! Tha am freagairt seo a" leigeil leis an rocaid lùth a chleachdadh co-ionann ri 1000 pentaton. Air neo deich, chan e, thuit ceud trillean bomaichean atamach air Hiroshima!
  Rinn inntinn bheothail an tighearna dhubh àireamhachadh sa bhad agus chuir Darth Vader iongnadh air:
  - Wow! Le leithid de spreadhadh, bidh eadhon a" phlanaid Jupiter a" tuiteam na chuarc!
  Airson adhbhar air choireigin, cha do cho-roinn Lira Velimara an dòchas seo cus:
  - Bidh Planet Earth a 'losgadh bho leithid de bhuaidh. Thèid a h-uile beatha taobh a-staigh siostam na grèine a sgrios!
  Thug Darth Vader sùil air a" bhlàr fànais. Dh" fheuch Erdogan ri long-cogaidh hyperion Stelzanat a ghearradh às a chèile, a bha coltach ri piranha feòil-itheach. Bha e, a 'cleachdadh a ghluasad iongantach, gu dìcheallach a' feuchainn ri call a sheachnadh.
  Ach, thionndaidh canain hyperion agus bataraidhean superlager gu tur gun fheum an aghaidh feòil ultramagoplasmic Erdogan. Chruinnich an lùth de mhilleanan de genies ann, agus chaidh an astar nas àirde na solas.
  B" e armadillo sùbailte a bha sin, gheàrr e mar isbean le sgian. Agus aig an aon àm, chaidh sradagan mòra a bha ag itealaich ceudan mhìltean air falbh a-mach.
  Ghluais an deachdaire Ottoman gu bodhar:
  - Banzai! Bidh dealbhadh ciste agad!
  Thuirt Darth Vader, a 'toirt tuairmse air an astar, le fìor eagal:
  - Ma tha cosgais preon teirmeach a" spreadhadh, bidh sinn fhìn air ar sguabadh às a chèile mar lòchran dealain-dè!
  Ghluais Lira Velimara gu diùid air an tighearna dhubh agus thuirt i le misneachd:
  - Na biodh eagal ort, mo chrìoch dorcha! Tha ionnsaigh mean air mhean aig Thermopreon!
  Shìn Morair Vader a làmh gun dòchas.
  - Ceart gu leòr, losgadh! Anns an eadar-ama, cruinnichidh mi gach taobh dorcha den fheachd!
  Dh'èirich Erdogan, a bha a 'gabhail a-steach seachdad' s a dhà threubhan de spioradan sìthiche, os cionn na Talmhainn.
  Bha Sultan na Tuirc dà uair nas motha na trast-thomhas na gealaich ann am fad agus dìreach air a lasadh le cumhachd demonic agus iongantach. Tha a leithid de bhlàr a-nis ag èirigh san fhànais. Bidh claidheamh Erdogan a" falbh nas luaithe na dealanach agus a" briseadh nan longan-rionnag a tha gu mòr a" losgadh.
  Tha eadhon mìrean leth-sgrios gu tur gun fheum an aghaidh cumhachd cho borb a tha aig na genies. Sgrios mòr na h-ìmpireachd fànais, air a ghlacadh ann am bàrr an lann, air a lasadh le lasair buidhe-gorm agus cha do dh" fhàg e eadhon criomagan às deidh sin.
  Ach thug Lira Velimara a-mach a "chairt trump" bhon mhullach aice - rocaid preon teirmeach. Tha Thermopreon comasach air lùth a leigeil ma sgaoil 7 quadrillion uair nas motha na freagairt thermonuclear nuair a thèid a leigeil ma sgaoil gu tur.
  Tha an cosgais tionalach teirmeach preon beagan nas laige, ach tha e a" cur fòcas air sgrios gun choimeas nas cinntiche. Agus a-nis tha blot a" bhana-phrionnsa-plasma air a thilgeil a-mach à bolg a" phrìomh luing-chogaidh.
  Is e seo dìreach cò ris a tha rocaid stèidhichte air fusion thermopreon fo smachd agus air a stiùireadh gu tuigseach coltach taobh a-muigh a" bhogsa. Chan eil stuth seasmhach ann, agus mar sin tha e cha mhòr do-dhèanta a leagail. Ach aig an aon àm, tha an t-uallach a 'taghadh an targaid fhèin.
  Tha am blob plasma a" cur eagal air Erdogan. Tha e leisg a dhol a-mach, ach thionndaidh an stuth ultra-adhartach a-mach gu robh e nas sùbailte. Agus coltach ri damhan-allaidh, cheangail am boma hypernuclear e fhèin ri torso cumhachdach rìgh agus ìmpire nan fathannan a chaidh a chruthachadh às ùr!
  Chrath Lyra Velimara a spògan gu h-ealanta agus sheinn i:
  - Bidh sinn gad reubadh às a chèile! Leig leinn a bhriseadh sìos gu quarks!
  Bha Erdogan, cho cumhachdach ri Hercules, air a bhuaireadh gu mòr, agus chrom e thairis mar bhall gutta-percha ann an leth.
  Spreadh supernova. Chaidh grunn shoithichean rionnag faisg air làimh de Stalzanat agus Ìmpireachd Sith a thilgeil air ais, loisg an cas hyperplasmic àrd-ùrlaran agus stocan mòran bataraidhean. Bhrùth mòran clones agus nigheanan brèagha Amazon bho ìmpireachd Stelzan.
  Bha Erdogan fhèin a" snìomh, a" snìomh agus a"... Dh" fhàs e eadhon na bu mhotha agus na bu ghaire. Rinn an dara claidheamh, mar sprout lus dìosganach feòil-itheach, a shlighe na làimh dheis.
  Agus rinn deachdaire na h-Ìmpireachd Ottoman gàire gu bodhar:
  - O, a dh'uilebheistean fànais foighidneach ... Is e dìreach seirbheisich Shaitan a th 'annad, agus gu dearbh, is e Shaitan mo sheirbheiseach!
  Aig an aon àm, bha iomghaoth ag èirigh air a" phlanaid Talamh. Bha tonnan cuantan an t-saoghail a" blàthachadh sa bhad bhon flash hypernuclear agus a" goil le uisge goileach cas, a" sgaldachadh gach nì beò. Agus chaidh coilltean agus togalaichean àrda a-steach do lasraichean.
  Chan e fealla-dhà a th" ann an ceud trillean Hiroshimas a" lasadh bho astar de orbit gealaich! Agus loisg an teine a ghlac an Talamh gu lèir gu litireil e chun fho-thalamh.
  Thàinig solas soilleir, fiadhaich a-mach ann an àite Washington, an uairsin nochd flùr purpaidh-donn mòr. Seachd peatalan hyperplasmic air an sgaradh bhon chnap deàlrach, ag èirigh suas gu àirdean nan speuran. Bha iad a" deàrrsadh airson deich diogan le a h-uile dath air a" bhogha-froise, agus an uairsin, sa bhad a" lughdachadh, thuit iad dheth, a" fàgail dìreach sradagan mòra purpaidh-dearg a" seòladh anns an stratosphere.
  Ann am priobadh na sùla, loisg deichean, ceudan de mhilleanan de dhaoine, a" sgapadh le mìrean bunasach. Bha an fheadhainn a b' fhaide air falbh air an dalladh agus air an losgadh mar leusan beò. Bha an teine ag ithe feòil dhaoine gu goirt. Chaidh craiceann dhaoine dheth, thionndaidh am falt gu duslach, chaidh na claigeann aca a losgadh. Bha an tonn spreadhaidh, mar gum biodh e coltach ri bogsa, a" pasgadh skyscrapers, a" tiodhlacadh beò mòran a bha air a bhith cho beòthail agus cho sunndach o chionn ghoirid ann an uaighean cruadhtan teth.
  Bha sgioba de chlann-sgoile blàth, leth-rùisgte Texas a" breabadh ball, agus tonn grabhataidh a" dol troimhe, a" fàgail dìreach silhouettes luaithre air an fheur loisgte. Balaich bhochd, dè a bha iad a 'smaoineachadh mu dheidhinn aig a' mhionaid mu dheireadh: 's dòcha gur e am màthair, no aon de ghaisgich nam filmichean, geamannan coimpiutair gun àireamh a bh' annta.
  Chaidh an nighean a 'tilleadh bhon bhùth le basgaid a-steach don ath shaoghal, a' gàire, gun eadhon ùine aice a bhith a 'sgreuchail. Bha an leanabh dìreach air a sgapadh a-steach do photons agus dìreach le mìorbhail bha an rioban a bha air fhàgail den bhogha a 'dol a-steach don chuairt-ghaoith àile. Chaidh na daoine, geal is dathte, falaichte san t-subway a phronnadh mar chuileagan fo chuideam, chaidh an fheadhainn a bha ag itealaich air an itealan aig an àm sin a thilgeil a-mach às an stratosphere le tornadoes Gehenna, agus tha seo na bhàs eadhon nas miosa agus nas slaodaiche. .. Nuair a bhios iad ann am falamh fuarach a" caitheamh an èadhair a tha air fhàgail le piranha creachaidh, bidh daoine a" bualadh an cinn an aghaidh nam ballachan duralumin, agus bidh an sùilean a" tuiteam a-mach às na socaidean aca.
  Rinn bàs co-ionannachd eadar an duine bochd agus am billeanair, an seanair agus am prìosanach, an rionnag film agus an duine sgudail. Bha e coltach gu robh na milleanan de anaman a" sgreuchail a-steach do na speuran, thionndaidh an saoghal bun os cionn agus is dòcha airson a" chiad uair a bha daoine a" faireachdainn cho caol sa bha snàithlean na beatha agus cho mòr sa bha feum aca air a chèile. Bha màthair is pàiste a" mùchadh fon sprùilleach, a" gèilleadh ri chèile le leithid de fheachd is nach b" urrainn do fheachdan uile an fho-thalamh an toirt air falbh.
  Bha eadhon an uilebheist leth-mheicnigeach Darth Vader, a bha air a bheò-ghlacadh le taobh dorcha an fhorsa, a" faireachdainn pian agus fulangas nam billeanan den fheadhainn a bhàsaich air an talamh.
  Agus ann an èiginn ghairm e thuige fhèin a h-uile snàithleach agus tomad de thaisbeanadh iongantach taobh dorcha an fhorsa.
  Thug Lira Velimara taic dha anns a 'chùis seo agus leudaich e làmh làidir chun an tighearna dubh. Thàinig iad còmhla gu inntinn. Chaidh na raointean bioplasmic aca a mheasgachadh sa bhad, chaidh na prionnsapalan boireann agus fireann còmhla, a" cruthachadh aonadh de fheachdan theoplasmic.
  Agus às deidh sin dh" èirich tuiteam mòr hypergraviomagical, a "dèanamh atharrachaidhean iongantach, gu litearra air leth math.
  Thòisich na longan-rionnag a bha air fhàgail den ìmpireachd fànais agus Stelzanat a 'cruinneachadh ann an aon iomlan, mar bhàlaichean mearcair. Thàinig iad còmhla gu sgiobalta, air am brùthadh a-steach do plastine prionnsa-plasma, a" cruthachadh aon iomlan agus monolithic.
  Bhiodh mìrean a" gluasad air feadh an fhànais, a" tighinn còmhla mar min-sàibh ann an coil inntrigidh. Agus an uairsin, aig làrach prìomh shoitheach rionnag Ìmpireachd Sith, lean spreadhadh gunna-inneal de flasan coltach ri blitz, agus às deidh sin nochd fear mòr.
  Bha an ìomhaigh aige annasach. Tha an torso agus na casan coltach ri Lyra Velimara - rùisgte agus seductive, ach tha an ceann, guailnean agus gàirdeanan còmhdaichte ann an deise blàir dhubh Darth Vader.
  B 'e toradh eagallach a bh' ann: tighearna nam feachdan dorcha, gaisgeach bho na saighdearan SS Stelzanat Velimara. A bharrachd air an sin, is e meud an thug trast-thomhas Venus. Rugadh a leithid de uilebheist, agus chaidh a chruthachadh le fìor fhoillseachadh de dhraoidheachd hypergravity.
  Nochd dà sholais-solais ann an làmhan Darth-Lyra: dearg agus purpaidh. Bha an dà armachd a" deàrrsadh agus a" deàrrsadh gu soilleir agus gu dian. Ghluais nighean leth vixen, leth organism cybernetic gu Erdogan.
  Fo na casan gràsmhor, rùisgte, nighinn, Thuit am bàn gu bodhar. Bha e coltach gu robh an uilebheist seo dìreach a 'mèarrsadh tro raon-mèinn, far nach robh na stuthan-spreadhaidh ri fhaicinn, ach rinn seo iad eadhon nas millteach.
  Choisich an deachdaire Turcach, cuideachd air a ghluasad le trast-thomhas Venus, a dh'ionnsaigh a cho-obraiche. Tharraing iad na b" fhaisge, agus fo chasan rùisgte, nighinn, agus am fear eile fo bhrògan àrda, bha am falamh a" cromadh mar mhillean tàirneanaich!
  Chuir Darth Vader agus Lyra ann an aon bhotal, fàilte air Erdogan le claidheamh.
  Cha do rinn an deachdaire Ottoman ach freagairt:
  - Gun tròcair air an nàmhaid !
  Fhreagair Darth Vader le guth domhainn:
  - Ath-aithris màthair - torc!
  Agus na claidheamhan aca le rughadh fiadhaich, chaidh spreadhadh billean bholcànothan Krakatoa thairis. Agus chaidh am falamh a shud. Bha Quarks a" dannsadh ann am beul-aithris an ether.
  Bha Erdogan, a" faireachdainn gun robh a fheòil, air fhighe leis na h-iomadh seòrsa de dhroch agus de dheagh spioradan aca, air a crathadh bhon bhuille, a" beucaich:
  - Wu Shaitan! Tha thu làidir!
  Lean Darth Vader air adhart leis an ionnsaigh agus rinn e rùsg:
  - 'S cha robh mi riamh lag !
  Thug measgachadh de thighearna dubh agus gaisgeach vixen ionnsaigh air Erdogan. Agus ged nach robh an neach-dùbhlain aige na b 'ìsle ann an neart agus astar, ach ann an ealain feansa, gu dearbh cha b' urrainn do cheann-suidhe na Tuirc coimeas a dhèanamh, le gaisgeach a bha air a thrèanadh leis na gaisgich as fheàrr agus luchd-claidheimh anns an galaxy - an Jedi.
  Bha guth Lyra air a chluinntinn mu thràth. Cha robh an nighean ifrinn seo cuideachd air a droch thrèanadh. Leis nach robh fir anns an ìmpireachd aca, rugadh na nigheanan ann am broinn cybernetic. Chaidh an teagasg gus marbhadh agus sabaid eadhon nuair a chaidh embryo a chruthachadh ann am meadhan beathachaidh le cuideachadh bho phrògraman coimpiutair.
  "Dè, cha toil le mac saoranach Turcach an seòrsa cuirm seo!"
  Agus chaidh an claidheamh plasma princeps sìos thairis air muga Erdogan le deagh bhiadh. Thuit mustache gearraidh an deachdaire Ottoman sìos, air a shnìomh ann am vortexes an ether, agus thòisich e air a reubadh na phìosan, a "tuiteam mar dòrlach de bhomaichean sgrios. Agus dhòirt an fhuil as a' ghruaidh. A bharrachd air an sin, anns a h-uile tuiteam, bha genies agus buidsichean le brooms a" frasadh.
  Dh'fheuch an deachdaire Turcach ri freagairt, ach chaidh Darth Vader gu sgiobalta fon chlaidheamh lùbte scimitar agus bhuail e fhèin an nàmhaid air an taobh, a 'gearradh dheth sreath slàn de fhèithean bhon nàmhaid. Bha Erdogan eadhon nas àirde agus thug e ionnsaigh a-rithist.
  Chàirich Darth Vader an swing, agus bhuail cas-rùisgte Lyra an ceàrnag nàmhaid aige anns an groin.
  Bha Erdogan a" gortachadh gu goirt, agus le osnaich fhiadhaich anns an robhar a" faireachdainn squeaky nòtaichean, chroch e:
  - A-nis tha thu deiseil, a dhuine bhig!
  Luathaich Darth Vader an ionnsaigh aige agus sheinn e nuair a thug e ionnsaigh:
  - Ach cha 'n e crioch an deireadh fathast ! Chan eil ann an deireadh ach toiseach!
  Agus mar sin bidh e a" dèanamh a ghluasad ainm-sgrìobhte, le cuideachadh bhon deach a" chùis a dhèanamh air Count Duco. Tha an làmh air a ghearradh sìos, còmhla ris a 'chlaidheamh, an crochadh ann an luaith falamh. Agus an uairsin bidh e cuideachd a 'tòiseachadh a' reubadh. Bha e mar gum biodh e comasach ath-chleachdadh, jet, lannsaichean a chuir ann an aon àite - a" leigeil a-mach supernovae.
  Thill Erdogan, a shùilean a" brùthadh le pian do-ruigsinneach, agus bhuail e a cheann a-steach don Ghealach.
  Chaidh saideal a" phlanaid Talamh a dheformachadh bhon bhuaidh, chòmhdaich sgàinidhean farsaing e, agus thòisich sprèadhadh gnìomhach de dh" magma. Thòisich a 'ghealach coltach ri aodann air a dhroch bhualadh. Bhreab Lyra Erdogan a-rithist fon ghlùin, agus ghlac claidheamh Vader bhon taobh gun dìon a ghualainn, a 'gearradh pìos tiugh feòil is fèithe.
  Bha an deachdaire Ottoman mar-thà gu soilleir a" snàmh, chaidh an aon chlaidheamh a mhair aige ann an leud farsaing, ach chaidh bàrr claidheamh dearg an tighearna dhubh a tholladh dìreach a-steach do làmhan an nàmhaid. An uairsin thig tionndadh soilleir agus spòg briste eile de Erdogan sìos gus tòiseachadh air spreadhadh le sgrios agus luchd-smàlaidh draoidheil.
  Tha an deachdaire Ottoman air a dhì-armachadh, agus is e an oidhirp eu-dòchasach mu dheireadh aige, mar dhràgon, a dhol na lasraichean.
  Bha e coltach ri trillean lasraichean a bhualadh aig an aon àm. Agus chuir an sprèadhadh plasma tuil cha mhòr air siostam na grèine gu lèir. Ruith tonnan de lasair fiadhaich gu orbit Pluto ann an diog no dhà. Mhair masg agus làmhan Darth Vader, ach chaidh sàilean lom, gruagach Lyra a sgrios gu tur.
  Bha an nighean-coitcheann a" sgreuchail ann am pian - loisg an teine gu mòr an t-aonar, chaidh eadhon sèididhean mòra a-steach sa bhad air casan is casan boireann a chaidh a losgadh agus a dhubh. Thàinig e gu mo ghlùinean ...
  Ach leag Darth Vader, le gluasad proifeasanta, ann an leum agus le tionndadh den bhodhaig agus gluasad nan claidheamhan, ceann mòr, adharcach a" Cheann-suidhe Ottoman Erdogan.
  Bha ceann mòr, nach bu lugha na a" Ghealach, a" ghaisgich mhòir agus an riaghladair air a roiligeadh air falbh, agus a bilean tiugh gorm ag èigheach:
  - Tha e seachad!
  An uairsin bha spreadhadh ann, cho bodhar, millteach agus cho mòr is gun robh a h-uile dad a thachair roimhe truagh mar gheama an aghaidh cùl-raon boma hydrogen a chaidh a dhearbhadh san fhànais. Bha sruthan de hyperplasma sgriosaidh a" tuiltean àite bhon Ghrian, an uairsin Afla-centauri agus Sirius ...
  
  
  
  
  BOIDHEACH NACH EIL
  Bha aon bhalach a 'fuireach ann, bha e fhathast beag, ach gu math mì-thoilichte. Anns an sgoil bha e air a shàrachadh agus air a gheur-leanmhainn, aig an taigh bha a phàrantan an-còmhnaidh trang agus a 'cur dragh air airson droch ìrean, agus eadhon ga bhualadh le crios airson a bhith ga fhàiligeadh. Agus bha a h-uile duine a 'dèiligeadh ris mar amadan, le dragh inntinn, gealtach - rinn iad burraidheachd agus rinn iad a' chùis air.
  Dh'fhàs am balach sgìth de seo agus chuir e roimhe am baile mòr aige fhàgail agus air falbh bhon sgoil air an robh gràin aige, ge bith càite a bheil a shùilean a 'coimhead.
  Bha am balach fhathast beag agus naive. Bha e den bheachd nach ann a-mhàin anns a bhaile-mòr a bha a leithid de dhroch dhaoine beò, agus gu sònraichte clann, agus ann am bailtean eile bha a h-uile duine math agus caoimhneil. Agus chan urrainn dha a bhith air dhòigh eile, leis gu bheil iad air bhioran ag ath-aithris don bhogsa Tbh ceàrnagach gur e an dùthaich aca an dùthaich as daonnaiche, coibhneil, brèagha agus as fheàrr san t-saoghal. Gu bheil a" chlann anns an dùthaich aige gu lèir toilichte no gu cinnteach a" fàs toilichte, agus bidh am pàrtaidh agus an stiùiriche mòr aige a" leantainn gu co-mhaoineas - nuair a gheibh a h-uile duine na tha iad ag iarraidh.
  Agus bha am balach air a bhualadh agus air a shàrachadh gu dùrachdach den bheachd gu robh a" chlann san sgoil cho an-iochdmhor agus cho olc "s gun deach am fastadh leis an CIA agus Mossad, gur e coire bourgeoisie reamhar Ameireagaidh gun robh sgeilpichean falamh anns a" bhaile agus bha daoine nan seasamh ann an loidhnichean fada. Gun robh a h-uile dad gu math mura b" ann airson a" bhourgeoisie agus an saboteurs a bhios a" dol thairis air crìochan air an oidhche. 'S e an coire a th' orra gu bheil buntàta a' grodadh agus fiaclan chloinne a' goirteachadh. Agus a rèir coltais chaidh in-stealladh a chruthachadh cuideachd gus daoine a chràdh anns na SA.
  Ach dh "fhaodadh e tachairt gu bheil droch riaghladh anns a h-uile baile-mòr san dùthaich mhòr aige, gum bi riochdairean olc CIA a" mealladh agus a "milleadh a" chlann gu lèir, gan teagasg gus sabaid agus a "chùis a dhèanamh air an neach a tha na laighe.
  Chan e, bu chòir dha a bhith air a lorg anns an dùthaich as fheàrr agus as daonnaiche air an t-saoghal, baile-mòr far a bheil a h-uile duine coibhneil agus a" gàireachdainn ri chèile agus faodaidh tu do làmh a leudachadh gu sàbhailte gus a bhith air chrith gun eagal gun tèid prìne a tha falaichte eadar do chorragan a-steach ann. .
  Bha am balach a 'creidsinn gu làidir ann an seo, gu robh bailtean-mòra coibhneil agus sìtheil fhathast. Agus bha e duilich a bhith a 'feitheamh airson a' chiad latha blàth den earrach, gu dìomhair bho a phàrantan a 'toirt a h-uile càil a-mach às an fhrigeradair. Agus cha robh uimhir de thoraidhean anns an dùthaich as daonnaiche, beairteach, coibhneil agus as gràdhaiche air an t-saoghal. Lìon mi mo bhaga agus mo mhàileid le seo, an-toiseach a" crathadh a-mach na leabhraichean teacsa agus na leabhraichean notaichean oir chruthaich iad truime a bharrachd agus... A h-uile a-nis agus a-rithist, a" coimhead timcheall gu gealtach, dh" fhosgail mi an doras agus ruith mi a-mach air an t-sràid.
  Bha an gille daonnan fo eagal a dhol a-mach dhan ghàrradh aige fhèin. Bha e coltach ris gu'm biodh e an sin gu cinnteach air a bhualadh, air a mhaslachadh, air a irioslachadh, air a spadadh air, no air rud na bu mhiosa. Ach "s e madainn thràth earraich a th" ann fhathast, tha a h-uile duine a" dol don sgoil, tha cothrom ann sleamhnachadh seachad air hooligans a" ghàrraidh agus gluasad air adhart. Bhon chairteal seo, far an deach e gu bhith na neach-brathaidh agus na stoc gàire, gu far nach eil iad eòlach air fhathast. Far nach eil e ach gille bàn còig troighean a dh"àirde le bonaid àrd.
  Carson a tha daoine cho feargach? Ciod a rinn e riu gu'n d'fhuathaich iad e cho dian ? Agus dè a th" aca ri dhèanamh ri fuath, anns an dùthaich as daonnaiche, caoimhneil, daonnach agus cothromach nach eil air a" chruinne-cè? Dè rinn e riutha? An do rinn thu masladh, càineadh, irioslachd, spadadh no brathadh air duine sam bith?
  Nach d' innis e do na h-uile gu'm bu choir dhaibh a bhi caoimhneil, caomh, agus a' cuideachadh a cheile ? Tha an t-sabaid sin dona, agus feumar an lag a chuideachadh? Ach airson seo bha iad fhathast a" beachdachadh air a h-uile duine mar amadan, lag, madadh-allaidh...
  Ach gu neònach, nach e seo a tha sgeulachdan sìthe, leabhraichean agus telebhisean air an teagasg? Nach bu chòir do dhaoine a bhith dìreach mar seo: gu h-uaigneach uasal, buailteach a bhith fèin-ìobairt, a 'seasamh suas dha chèile mar bheinn. Nach bràthair do dhuine an duine? Nach e fìor bhrìgh na beatha math a dhèanamh?
  Mar sin carson, ann an da-rìribh, tha na chaidh a theagasg ann an leabhraichean, ann am filmichean, agus eadhon ann an leasanan saidheans coimpiutair air a dhiùltadh? Tha e air a mheas gòrach, gòrach, èibhinn, dona!
  Carson a tha uiread feirge agus fuath aig ar cloinn agus air a cho-aoisean, neo-thoileach èisdeachd rin cogais, miann airson fòirneart agus sgrios? Càite a bheil foghlam agus cult nan deagh ghnìomhan a" dol anns a" chumhachd as daonnaiche agus as daonnaiche san t-saoghal? Ann an cumhachd a chuidicheas agus a dhìonas an fheadhainn a tha fo bhròn anns gach ceàrnaidh den t-saoghal. A shàbhaileas daoine dubha, Innseanaich, agus a h-uile duine a tha ann an trioblaid agus tinn bho acras agus mòr-thubaistean nàdurrach.
  Ghlaodh iad ris a' ghille... Ghabh e eagal. A-nis glacaidh iad thu agus tòisichidh iad gad chràdh.
  Chuir e roimhe nach cluinneadh e agus luathaich e a astar.
  Mar fhreagairt, rughadh fiadhaich:
  - Stad am breic! Marbhaidh sinn thu!
  Tha an fhiadh-bheath' 'na ghuth a' bualadh, 's cho fuathach dha ? Airson dè? Dè rinn thu orra? Agus tha fuath aca dha, an ti a labhair daonnan mu mhaitheas, mu chairdeas, mu thròcair, amhuil mar nach biodh fuath aca do'n ana-creideach, an ti a labhradh am mathair fèin.
  Ach bha am balach mar-thà air co-dhùnadh am baile-mòr seo fhàgail, gun a dhol don sgoil seo a bha air a mhilleadh agus air a ghràdh tuilleadh. Teich bhon cesspool ifrinn seo agus lorg baile-mòr eile, caoimhneil, glan, càirdeil. Às deidh na h-uile, is dòcha nach robh bailtean-mòra mar sin anns an dùthaich as daonna aige.
  Bha eagal mòr air a' ghille gu'n gabhadh iad suas leis, eolach agus lag, agus gu'm buaileadh iad air an amhaich e, air chor is nach b'urrainn e falbh. Ach tha bus ann cuideachd. Feumaidh tu dìreach leum a-steach dha, an uairsin tuit an hooligan agus am meirleach air chùl.
  An turas seo bha am balach fortanach, agus aig a" mhionaid mu dheireadh fhuair e air leum gu ceum dùnaidh a" bhus. Bhrùth an doras a làmh tana, leanabhach, gu fortanach cha robh cus, agus chùm e air grèim a chumail air a" mhàileid làn de bhiadh.
  Bha siubhal bus anns na làithean sin fhathast a" cosg beagan, agus bha e neo-phrothaideach ann am baile beag tuarastal a phàigheadh don neach-stiùiridh. A bharrachd air an sin, tha daoine onarach agus chan eil dragh aca air ceithir kopecks. Cha b" urrainn dha co-aoisean grèim fhaighinn air a" bhalach agus thug iad a-mach am fearg air inneal sgudail. Bhreab iad e gu brùideil, mar gum b" e an t-iarann a bu choireach airson gun do theich a" chreach a bhathas ag iarraidh. Agus ghluais an gille agus rinn e ùrnaigh ris an Tighearna Dia (neach, leis an t-slighe, mar a chaidh a theagasg dhaibh, nach eil ann idir!), gus am fosgladh an doras gu luath agus gun saoradh e a làmh.
  Mu dheireadh, an ath stad, tha do làmh an-asgaidh agus faodaidh tu suidhe sìos air an t-suidheachan agus anail a ghabhail. Mar a b" fhaide a ghluais am balach air falbh bhon ghàrradh gràin aige, "s ann bu shocair a dh" fhàsadh anam. Far nach eil fios aca, tha e nas sàbhailte.
  Ged is dòcha gum biodh balach eile, air an làimh eile, na àite, a" bruadar mu bhith nas fhaisge air an taigh, a" sireadh dìon taobh a-staigh a bhallachan do-chreidsinneach. Ach bha lios an taighe daonnan a' togail eagal anns a' ghille. Fiù 's na chodal bha trom-laighe aige mu a cho-aoisean ifrinn, neo-thruacanta. Dh" fheuch am balach ri coiseachd a-muigh cho beag "s a b" urrainn dha. Às deidh leasanan, ruith mi cho luath "s a b" urrainn dhomh don t-seòmar glacaidh gus a dhèanamh mus tàinig mo cho-aoisean gràineil, an-iochdmhor a-mach agus thòisich iad air magadh orm, no eadhon air mo bhualadh sa bhad. Fhuair am balach sòlas a-mhàin ann an leabhraichean. Cha robh coimpiutair, no eadar-lìon, eadhon air TBh - dìreach trì seanailean, far a bheil iad aig a 'char as fheàrr a' nochdadh sàr thùsairean, no còisir seinn - dè cho math 'sa tha e a bhith a' fuireach anns an dùthaich as daonnan san t-saoghal. Agus aig a" char as miosa, aithrisean dòrainneach bho na h-achaidhean agus blàran seasmhach airson a" bhuain. Agus dìreach uair san t-seachdain, air Didòmhnaich, dh'fhaodadh tu coimhead, dìreach a rèir a 'chrìoch, cuid de fhilm no prògram inntinneach fhad' sa tha thu a 'tadhal air sgeulachd sìthiche.
  Agus bu toil leis a" bhalach e fhèin a thìodhlacadh ann an leabhraichean, a" tarraing bhuapa an sublime, uasal agus eireachdail.
  Agus gu tric anns a" chlas, mura biodh cus dragh air le a cho-aoisean a" spùtadh bho phìob no a" losgadh còmhlain rubair, smaoinich e cuideachd air saoghal sìthiche, còir. Mu dheidhinn nuair a thèid co-mhaoineas a thogail mu dheireadh, bidh bràithreachas uile-choitcheann, uile-choitcheann.
  Agus an uairsin thig clann à Alpha Centauri, Sirius, Ursa Major, an reul-bhad Sagittarius, còmhla. Agus a 'gàireachdainn san fharsaingeachd, bidh iad a' cumail làmhan. Mar eisimpleir, tha cinn aig clann bhon reul-bhad Pisces còmhdaichte le lannan airgid agus sgiathan òir, boillsgeach. Agus anns an Sagittarius Constellation tha iad gu math coltach ris na Centaurs.
  Tha a h-uile dad gu math sìtheil agus brèagha. Bidh iad a" toirt thiodhlacan dha chèile agus a" seinn òrain. Cha 'n 'eil naimhdeas, no mi-run, cha chuir duine putan no losgann marbh fo asal an fhir eile.
  Mura tigeadh ach co-mhaoineas nas luaithe, agus gun leigeadh an CIA gràin, a chuir an saoghal gu lèir an sàs ann an lìon fuath agus a theagaisg ar clann Sòbhieteach gràin a ghabhail air maitheas, a dhol à bith agus a bhith air an sgrios! B" iad na h-Aimeireaganaich a thug breith air trom-laighe a" chogaidh bho chaidh na h-Innseanaich gu crìch gu Afganastan. Anns na guthan rèidio aca bidh iad a" draibheadh dhaoine craicte agus a" toirt orra an làmhan a thogail, bràthair an aghaidh bràthair, a" brosnachadh fuath bhon chreathail!
  Bidh am bus a" deàrrsadh gu slaodach air an t-slighe. Is e Cèitean a th" ann a-muigh, madainn - tha an latha dìreach a" tòiseachadh. Tha, chan eil eagal air a 'ghille ron dorchadas. Air an làimh eile, nuair a tha e dorcha tha barrachd teansa ann gun tèid co-aoisean gun mhothachadh a thoirt air falbh agus a dhol a-mach don dorchadas. Anns a 'gheamhradh, nuair a tha e fuar agus na h-oidhcheannan fada, agus gu h-àraid ann an droch reothadh, faodaidh tu a dhol a-mach agus a bhith an dùil a bhith a' ruith seachad air na balaich làn feirge.
  Anns a 'gheamhradh, bidh hooligans cuideachd a' faighinn fuachd agus a 'dol a-mach cho tric. Ach anns an t-seusan blàth, bidh an cràdh a 'tòiseachadh. Agus dìreach a 'dol don bhùth a' tionndadh gu tortadh. Agus tha am balach a 'smaoineachadh mu bhith a' cruthachadh seòrsa de mhodal neoni-snaim, gus am bi thu mar-thà anns a 'bhùth, agus an uairsin brùth thu air a' phutan agus gu bheil thu dhachaigh mu thràth.
  Is dòcha gu bheil e math, ged nach deach sgiathan fuadain a chruthachadh fhathast, anns an àros aige, air làr àrd, gum faod am balach a bhith a" faireachdainn sàbhailteachd càirdeil. Nuair a bhios tu, a" sweating bho bhith a" ruith gu sgiobalta, mu dheireadh fosgail an doras agus leum a-steach don fhlat, tha thu a" faireachdainn mar churaidh Oiliompaiceach a tha air a dhol thairis air an loidhne crìochnachaidh - tha thu dhachaigh agus tha thu sàbhailte. Faodaidh tu mu dheireadh anail a ghabhail agus solace a lorg ann a bhith a" leughadh leabhar eile. Gu fortanach, tha leabharlann aca fhathast bho an sinn-seanair air am biodh farmad aig acadaimigeach.
  Thuirt an dràibhear gun robh iad mar-thà aig an stad agus gum feumadh a h-uile duine falbh. Lorg am balach e fhèin ann an sgìre air nach robh e eòlach. Cha robh e air stad roimhe gus an deireadh. Agus bha coltas tlachdmhor agus iongantach air an nobhail seo. Tha e mar gun gabh thu ceum, agus mar Eli bho Wizard of Oz, lorgaidh tu thu fhèin ann an dùthaich shìthiche agus shona.
  
  COGADH GU CRÌOCH NAM BUAIDH
  13 an Giblean, 1945. Cathair-bhaile Berlin, togalach an t-Seansalair Ìmpireil.
  Bha Ministear nan Dùthchannan Cèin Ribbentrop dìreach air tilleadh bho chòmhraidhean leis a" bhuidheann-riochdachaidh Sòbhieteach air a stiùireadh leis an nàmhaid connspaideach ainmeil sa Ghearmailt, Molotov. A dh'aindeoin 's gu bheil anns na blàran mu dheireadh, ceithir Sòbhieteach armachd tanca a sgrios cha mhòr gu tur. Agus air 1 Giblean, sguir solar taic an Iar fo Iasad-màil; chuir Stalin air adhart iarrtasan a bha a dh'aona ghnothaich.
  Thuirt Ribbentrop gu duilich ri Rommel:
  - Tha co-rèiteachadh leis a" bhuidheann-riochdachaidh Sòbhieteach air tighinn gu crìch. Cha robh an roghainn co-rèiteachaidh neoni - tilleadh gu crìochan an Ògmhios 1941 - a" freagairt air Stalin. Tha Koba ag iarraidh - sgìre Klaipeda, Prussia an Ear agus a" Phòlainn gu lèir taobh a-staigh crìochan 1939. Tha e cuideachd a" tagradh airson fearann Sloibhinia, pàirt den Ungair agus raointean ola Romania. Tha e ag ràdh nach do bhàsaich na milleanan de shaighdearan Sòbhieteach gus faighinn gu far an do thòisich e. A bharrachd air an sin, tha Iòsaph ag iarraidh airgead-dìolaidh bhuainn, a h-uile armachd agus sìobhaltaich a leigeil ma sgaoil ... An ath rud, tha Stalin cuideachd airson seilbh tìreil fhaighinn bhon Fhionnlainn.
  Thuirt Marshal Achaidh Fuehrer Rommel gu gruamach:
  - Às deidh a" chupa san Ògmhios 1944, b" fheudar dhuinn cumail oirnn a" teàrnadh slaodach agus seasmhach air aghaidh an ear. Ged a chaidh na càirdean, a rinn a" chùis air ann an Normandy, còmhla rinn gu sìth an ìre mhath urramach dhaibh, ach... Tha an t-Arm Dearg ro làidir, agus thug sinn an aire cho mòr "s a b" urrainn dhuinn de na saighdearan, b" fheàrr leinn dìon gnìomhach agus frith-ionnsaighean goirid. Seadh, ràinig na Ruiseanaich an Vistula agus fiù 's aig cosgais call mòr chaidh iad thairis air, bhris iad a-steach do Slòcaia, cha mhòr nach do ghlac Romania iad... Ach chosg na soirbheachaidhean sin uile iad gu mòr. Bha sinn cuideachd a 'sileadh, ach fhuair mi air dìon a stèidheachadh a bha cha mhòr no nas iomchaidh agus a' lùghdachadh a 'cho-mheas call gu trì no ceithir tursan nar fàbhar. Ach a rèir choltais chan eil Stalin a" tuigsinn gu bheil an dùthaich aige sgìth cuideachd, agus tòisichidh na caraidean, às deidh dhaibh stad a bhith a" cuideachadh na Ruis, a bhith an urra rinn?
  Fhreagair Ribbentrop le gàire aoibhneach:
  - Tha na cearbain as motha thall thairis mu thràth a" gealltainn taic dhuinn, mar mhalairt air an fhearann a gheibh sinn le bhith a" faighinn thairis air an USSR! Tha an riaghaltas Làbarach ann am Breatainn fhathast leisg, ach tha tòrr structaran prìobhaideach deiseil airson taic a thoirt dhuinn! Tha Braisil, an Spàinn, Portagal, agus gu sònraichte Argentina a" gealltainn cuideachadh dhuinn. Chan eil Perron eadhon a" cumail a-mach gun tèid e a-steach don chogadh air ar taobh gu fosgailte. Bidh Fionnlannaich cuideachd a" gealltainn gun tèid iad gu deireadh! Anns an Eadailt, tha suidheachadh Mussolini aig tuath air neartachadh, agus tha an taobh deas fhathast fo smachd feachdan taobh an Iar. Tha sinn deiseil airson leantainn air adhart leis a" chogadh, mo Fuhrer!
  Rommel air òrdachadh gu mionaideach:
  - Sgeul dhomh!
  Bha am ministear ìmpireil sgileil, dìcheallach agus tàlantach, armachd agus armachd na shuidhe na àite iomchaidh. Rinn Speer riaghladh, a dh" aindeoin na duilgheadasan uile, gus cinneasachadh armachd àrdachadh gu mòr agus gu math luath a chuir a-steach gu mòr-chinneasachadh gunnaichean fèin-ghluasaid nas adhartaiche den chlas "e", "LION" agus "Panther"-2.
  Thuirt an deachdaire eaconamach a tha fhathast òg agus glè shunndach den Third Reich:
  - Ann an raon togail tanca, chan e a-mhàin adhartas càileachdail, ach cuideachd adhartas cainneachdail. Anns an Dùbhlachd 1944, chaidh 1,960 tanca agus gunnaichean fèin-ghluasadach a dhèanamh. Agus seo a dh "aindeoin na duilgheadasan armachd gu lèir agus foillseachadh mòr-chinneasachadh de na h-innealan as fheàrr san t-saoghal! Gu sònraichte E-25, Lev agus Panther-2!
  An-dràsta, tha cinneasachadh tancaichean agus gunnaichean fèin-ghluasaid timcheall air dà mhìle sa mhìos, agus sa Mhàrt bha na carbadan as ùire: E-10, E-25, Lev, Panther-2 a" dèanamh suas còrr air dà thrian den chabhlach tanca !
  Dh"fhaighnich Rommel gu tioram:
  -A bheil thu cinnteach gu bheil na tancaichean againn nas fheàrr na an fheadhainn Sòbhieteach?
  Thuirt Speer, a" feuchainn ri reusantachd a thoirt don tòn aige:
  - Bha ar luchd-dealbhaidh, ged a bha iad fadalach, comasach air carbadan a chruthachadh le cruth nas soirbheachaile, armachd, armachd agus feartan dràibhidh. Bha an E-25 gu sònraichte soirbheachail. Le glèidheadh toisich de 100 millimeters aig ceàrn teilt reusanta de dhà fhichead ceum, taobhan agus deireadh 60 millimeters agus armachd le gunna 88-mm de inbhe EL 71, tha stoc de 80 cruinn aig a" ghunna fèin-ghluasadach agus chan eil ann ach cuideam 26.6. tonna. Le einnsean de 700 each-chumhachd, bidh an càr a 'luathachadh còrr is 75 cilemeatair san uair. A bharrachd air an sin, a "toirt aire don tèarmann cuideam, tha taobhan a" ghunna fèin-ghluasadach air an daingneachadh a bharrachd le scrionaichean 30 mm. Mar sin, tha an taobh air a chòmhdach leis an dà chuid na rolairean agus an sgrion, a tha a 'ciallachadh gum faod an carbad seasamh ri buaidhean bho shligean T-34-85 chan ann a-mhàin air a' mhullach, ach cuideachd air an taobh. Bidh an canan 88-mm fhèin a 'dol a-steach gu 150 - 148 mm de armachd aig ceàrn 60 ceum. A" beachdachadh air ìre an teine is an ìre losgaidh, is e an gunna 88 mm againn an gunna an-aghaidh tanca as fheàrr san t-saoghal! Agus leigidh an dìon aghaidh leat seallaidhean a chumail, eadhon bhon IS-2. A bharrachd air an sin, tha sligean biorach nan gunnaichean Sòbhieteach gu math mothachail air ricochet. Ach tha cruas uachdar àrd aig ar n-armachd saimeant àrd-inbhe agus, aig ceàrn reusanta de chlaonadh, bidh e ricochets gu foirfe!
  Thug Rommel fa-near gu loidsigeach:
  - Agus chaidh seo uile a choileanadh le taing gun deach an einnsean, an tar-chuir agus am bogsa gèar a chuir còmhla ann an aon aonad. Mar sin, shàbhail sinn air a" chrann cardan agus lughdaich sinn àirde a" chàir gu 144 ceudameatairean. Tha an inneal nas fheàrr na a h-uile modal Sòbhieteach agus tha e an ìre mhath furasta a dhèanamh. Ged, mar eisimpleir, cha deach agad air an seòrsa tanca seo a chruthachadh fhathast!
  Sheas Speer gu h-eucorach:
  - "Panther"-2 agus gu sònraichte an tanca "Leòmhann" a "toirt aire do na leasachaidhean agus na leasachaidhean as ùire. Gu sònraichte, chaidh aig an "Panther"-2 air an cuideam a chumail gu 47 tunna, a 'meudachadh armachd agus solarachadh shligean gu ìre an "Tìgear Rìoghail", agus a bhith beagan nas ìsle ann an armachd. Agus tha sin fichead "s a h-aon tunna de dh" eadar-dhealachadh. Bheir an einnsean 700 each-chumhachd astar 55 cilemeatair air an rathad, agus 30 cilemeatair san uair air an rathad. Tha càraichean ùra gan dèanamh mu thràth le einnsean cumhachd 900 each agus faodaidh iad luathachadh gu 70 cilemeatair san uair. Chan eil armachd co-ionann aig an "Leòmhann" le canan 105-mm; tha e a 'dol thairis air an "Tìgear Rìoghail" ann an armachd aghaidh, le taobhan co-ionnan agus deireadh. Agus a h-uile le cuideam de 51 tunna, le einnsean de 900 each-chumhachd. Tha feartan dràibhidh sàr-mhath aig na tancaichean ùra againn, a tha a" ciallachadh gum faodar an cleachdadh ann an cogadh oilbheumach!
  Rinn Rommel gàire agus sheall e a-rithist mearachd:
  - Agus anns an tanca seo, tha an einnsean, an tar-chuir agus am bogsa gèar suidhichte air beulaibh corp a" charbaid, agus tha an turaid air a ghluasad air ais. Bha an dealbhadh cuideachd air a dhlùthadh. Ach feumaidh sinn "Leòmhann" le armachd nas làidire air bòrd!
  Chrom Speer agus thuirt e:
  - Anns an tanca E-50 cuiridh sinn an gnìomh dìon agus armachd na luchaige, gun a bhith nas àirde na seachdad tunna de chuideam!
  Sgaoil Rommel Speer agus thug e cuireadh do Mhinistear Itealaich Saur an Reich. Cuideachd manaidsear fìor sgileil agus comasach.
  Thuirt am Ministear Ìmpireil le sealladh buadhach:
  - Tha an itealan againn air grèim fhaighinn air àrd-cheannas adhair iomlan! Agus an toiseach taing do ghnìomhachas gaisgeil na Gearmailt! Thathas a" dèanamh mòr-thoradh air itealan jet ùr, a chaidh a-steach don t-seirbheis leis an Luftwaffe ann an 1944, ann an àireamhan a tha a" sìor fhàs. Tha buannachd astair aca thairis air carbadan Sòbhieteach de 200-350 cilemeatair san uair agus tha armachd cumhachdach aca de ghunnaichean agus rocaidean 30mm! Tha an luchd-sabaid ME-163, Me-262, VA-349 agus gu sònraichte an HE-162 saor, aotrom, so-ruigsinneach agus furasta a dhèanamh air dearbhadh gu bheil iad air leth àrd thairis air Laggs agus Yaks an nàmhaid. Tha astar cho luath aig an taisbeanadh àrd-astar agus am bomair Ar-234 is nach urrainn dha aon trodaiche Sòbhieteach grèim fhaighinn air!
  Aig an aon àm, an rud as cudromaiche, bha e comasach dhuinn co-ionannachd a choileanadh leis an nàmhaid ann an cinneasachadh cainneachdail innealan. Bidh luchd-sabaid 150 ME-262 air an toirt a-mach gach seachdain, buill-airm fìor chumhachdach agus beò ann am blàr, mar-thà 300 agus tha am figear seo a" fàs luchd-sabaid HE-162, agus 120 le àrdachadh AR-234. Air an t-slighe tha modalan nas adhartaiche ME-262 le sgiathan sguabte, ME-1010 le sgiathan far a bheil an sguab comasach atharrachadh, Neo-262 le armachd nas fheàrr agus feartan itealaich, agus nas cudromaiche Yu-287. Bidh fìor chinnt bhomaidh aig a" chàr as ùire le sgiathan air an sguabadh air adhart.
  Gu h-iomlan, tha sinn an dùil cinneasachadh itealain jet a mheudachadh gu dà cheud itealan gach latha, a "cuir às don nàmhaid gu tur!
  Thug Rommel fa-near gu loidsigeach:
  - Agus tha na h-innealan sgriubha againn gu math soirbheachail. Mar eisimpleir, is e mean-fhàs an Focke-Wulf an TA-152. Agus tha an TA-400, mar bhomair jet le sia einnseanan, a 'nochdadh gealladh mòr!
  Rinn Zaur wheezed gu pròiseil:
  - Faodaidh TA-400 factaraidhean Sobhietach a bhomadh taobh a-muigh na h-Urals, astaran suas ri 800 cilemeatair a ruighinn agus barrachd air 10 tonna de bhomaichean a ghiùlan! Dìreach mar am bomair gun earball XO-18, le raon itealaich de 16 mìle cilemeatair! Agus jet TA-183 agus carbadan eile! Bidh smachd againn air an èadhar!
  Leig Marshal Fuhrer a-mach Saur. A-nis bha agam ri bruidhinn ri Schmeisser.
  Inneal-gunna Gearmailteach
  Tha an StG 44 (Gearmailtis: Sturmgewehr 44 - raidhfil ionnsaigh 1944) na raidhfil ionnsaigh Gearmailteach a chaidh a leasachadh aig àm an Dàrna Cogaidh. Chaidh mu 850 mìle pìos a dhèanamh. Am measg innealan fèin-ghluasadach ùr-nodha, b" e seo a" chiad leasachadh a chaidh a dhèanamh mòr.
  Tha e eadar-dhealaichte bho ghunnaichean submachine (PPSh, msaa) den Dàrna Cogadh anns an raon losgaidh a tha ag amas gu math nas fhaide, gu sònraichte air sgàth cleachdadh an eadar-mheadhanach ris an canar, nas cumhachdaiche, agus le ballistics nas fheàrr na na cartan pistol a chaidh a chleachdadh ann an gunnaichean submachine. .
  Automation Is e seòrsa vent gas a th" ann an StG 44 le toirt air falbh gasaichean pùdar tro tholl ann am balla a" bharaille. Tha toll a" bharaille glaiste le bhith a" teàrnadh a" bholt ann am plèana dìreach. Bidh mì-shònrachadh a" tachairt tro bhith ag eadar-obrachadh phlèanaichean claon air frèam a" bholtaids agus nam boltaichean. Seòmar gas - às aonais comas riaghlaidh. Tha am pluga seòmar gas leis an t-slat cuideachaidh air a sgrìobadh le gluasad sònraichte a-mhàin nuair a bhios tu a" glanadh an inneil. Gus grenades raidhfil a thilgeil, bha e riatanach cartridan sònraichte a chleachdadh le cosgais pùdar 1,5 g (airson grenades briseadh) no 1,9 g (airson grenades tionalach armachd a tholladh). Is e an cuideam àbhaisteach de fhùdar-gunna anns a" chairt 7.92x33 Kurz 1.57 g Tha am piston gas le slat air a chur còmhla ris a" chrann bolt.
  Chuir Schmeisser an cèill cuideachd dòchas gum biodh an gunna-inneal ùr - St 54 - eadhon nas earbsaiche agus nas fheàrr, le fìor chruinneas teine.
  Chuir Von Braun an cèill cuideachd fìor dhòchas - gheall na h-urchraichean A-10 agus A-11 itealaich aig astar suas ri 1000 cilemeatair agus bualadh le fìor chruinneas, air an stiùireadh le rèidio.
  Bha cùisean na bu mhiosa leis a" bhoma atamach gus an deach an reactair niùclasach a chuir air bhog. Ach an ceann bliadhna no dhà gheall iad cuideachd gun rachadh Banrigh nam Bomaichean gu cinneasachadh!
  Ach nas cudromaiche, gheall na h-Ameireaganaich agus na Breatannaich an Treas Reich agus a saidealan a chuideachadh anns an t-sabaid an aghaidh co-mhaoineas an t-saoghail!
  Cho-dhùin Marshal Fuehrer Rommel:
  - Innis dha Stalin gu bheil sinn a 'toirt air ais nàimhdeas gu h-iomlan, an uairsin sgrios iomlan agus iomlan co-mhaoineas!
  B" e 13 Giblean, 1945 latha an diùltadh mhòir!
  Dhèilig cogadh na Gearmailt ris a" phrìomh bhuille às an Ungair gus nach rachadh iad tarsainn air an Vistula làn-shruth. Thòisich an oilbheum air an fhicheadamh den Ghiblean, nuair a chaidh na roinnean Nadsaidheach a chrìochnachadh.
  Chaidh aig na Gearmailtich air briseadh tron chiad loidhne dìon cha mhòr sa bhad. Chleachd iad innleachdan ionnsaigh oidhche gu gnìomhach gus casg a chuir air na Ruiseanaich an iomadh làmhachas a chleachdadh. Air an oidhche, gu dearbh, chan eil teine cho èifeachdach, agus tha innealan lèirsinn oidhche aig na Nadsaidhean.
  Gu math luath chaidh an dàrna loidhne dìon a bhriseadh troimhe, agus chaidh dà choire a chruthachadh. Ach le òrdugh prìomh oifisean, chaidh stòrasan mòra a-steach don bhlàr. Ged nach robh e comasach a" chùis a dhèanamh air na Nadsaidhean, chaidh stad a chuir air oilbheum Mainstein.
  Às deidh mìos de shabaid làidir, cha deach aig na Gearmailtich air ach pàirt de Slòcaia ath-ghlacadh, a" gluasad air adhart gun a bhith nas fhaide na 70-80 cilemeatair.
  Cha robh an ionnsaigh Fritz ann am Prussia an Ear eadhon cho soirbheachail. Cha do bhris iad ach tron chiad loidhne dìon agus bha iad an aghaidh dìon dùmhail. Thionndaidh e a-mach gu bheil fios aig an Arm Dearg mar a chladhach agus a dhìonas e fhèin. Agus adhbhrachadh milleadh mòr.
  Is ann dìreach ann an Romania a chaidh aig Kisselring air soirbheachadh mòr a choileanadh. Chruthaich saighdearan Faisisteach trì coireachan agus ghlac iad cha mhòr a h-uile Moldova agus Bukovina. Ach eadhon an sin cha robh cead aca briseadh troimhe gu Odessa, a 'stad aig a' Bhug - cnap-starra uisge nàdarra! Ach bha na Gearmailtich fhathast comasach air beagan fearainn a ghlacadh. A" toirt a-steach oirthir a" Mhuir Dhuibh, agus sgìre Chernivtsi san Úcráin. Mar sin, a" gluasad na loidhne aghaidh air falbh bho raointean ola Romania. Ach b" e sin ìre an soirbheachas sa Ghiblean agus sa Chèitean.
  Bha an t-Arm Dearg seasmhach ann an dìon, agus thug gnìomhachas a-mach tòrr uidheamachd armachd. Gu sònraichte luchd-sabaid Yak-9 agus tancaichean T-34-85.
  As t-samhradh, lorg Rommel e fhèin ann an suidheachadh duilich - bha goireasan daonna na Gearmailt air a dhol sìos mar-thà, agus dh'adhbhraich an ionnsaigh call mòr. Cha robh feum sam bith a bhith a" cunntadh air ath-aithris de 1941. Tha saighdearan Sòbhieteach air an cruadhachadh, tha na seanailearan air eòlas fhaighinn aig cosgais mhòr, agus chaidh dìon gu math dùmhail agus domhainn a thogail.
  Mar sin, bha feum air pàigheadh airson gluasad dhan ear.
  Anns a 'mheadhan, bha saighdearan Sòbhieteach fhathast a' cumail cinn drochaid thairis air an Vistula. Cha robh Stalin airson a dhol air ais.
  Rinn Rommel co-dhùnadh: gus ionnsaigh adhair a chuir air bhog an-aghaidh an USSR. Leis gur e gnìomhachd daor a th" ann am bomadh co-dhiù, tha an call daonna ann an leithid de dh" ionnsaigh mòran nas lugha! A bharrachd air an sin, thòisich na SA agus Breatainn le na coloinidhean agus na h-uachdranan aice air barrachd is barrachd cuideachaidh a thoirt seachad le armachd, goireasan agus eadhon saor-thoilich.
  Oilbheum adhair le itealain jet agus oidhirpean faiceallach ri briseadh troimhe le feachdan tanca mòr.
  Ach cha robh Stalin airson suidhe gu fulangach agus feitheamh ri call! Air 22 Ògmhios, chuir na saighdearan aige ionnsaigh air bhog ann an stiùireadh Slòcaia. Mar fhreagairt, reic na h-Ameireaganaich mìle bomairean B-29 dhan Ghearmailt air creideas.
  Bha smachd aig na Gearmailtich air an èadhar agus bha iad fhathast comasach air cur às, a" cleachdadh an sàr inbhe ann an tancaichean agus gunnaichean fèin-ghluasaid, ionnsaighean an Airm Dheirg. Aig deireadh an Iuchair, chaidh Buidheann Armachd na Gearmailt a Deas air an ionnsaigh, a" feuchainn ri coire eile a chruthachadh. Bha saighdearan Sòbhieteach comasach air stad a chur air ionnsaigh na Gearmailt. Thàinig na Nadsaidhean air adhart mu thrithead cilemeatair agus, a 'seachnadh call mòr, stad iad. Anns an Lùnastal, chaidh an t-Arm Dearg air adhart cuideachd ann am Prussia an Ear.
  Thairis air an t-samhradh, cha mhòr nach do dh'atharraich an loidhne aghaidh.
  Aig an aon àm, leig na Stàitean Aonaichte dà bhoma atamach air Iapan. Dh'ainmich Hirohito gèilleadh air 16 Lùnastal. Shaor Ameireagaidh a làmhan agus chuir iad suas solar teicneòlais, stuthan amh agus uidheamachd don Third Reich.
  Bha an cuideam bho itealain Gearmailteach a" dol am meud. Bha na Nadsaidhean an dòchas an USSR a bhomadh. Chaidh am foghar seachad ann an iomlaid buillean agus dh'fheuch e ri ionnsaighean air gach taobh. Dh"fheuch an dà thaobh ri call neo-riatanach a sheachnadh.
  Ach san fharsaingeachd, dh'fhàs sàr-mhathas an Luftwaffe san adhar follaiseach. Ann an 1945, thug an Treas Reich agus na saidealan a-mach còrr air trì fichead mìle itealan, jets sa mhòr-chuid, agus fhuair iad trithead mìle eile bho na Càirdean. Cha do rinn an USSR ach dà fhichead sa còig mìle càr. A bharrachd air an sin, tha iad nas ìsle na an nàmhaid ann an astar, armachd agus armachd.
  Thòisich a" bhliadhna 1946 cuideachd le oidhirp mhòr a rinn an t-Arm Dearg. Ach thilg na Gearmailtich an leasachadh as fheàrr aca, an tanca pioramaideach E-50, gu cath agus b 'urrainn dhaibh a' chùis a dhèanamh air na h-aonadan Sòbhieteach, gan tilgeil air ais dhan Phòlainn agus Sloibhinia. Ach chuir an sneachda a bha a" tuiteam agus gaisgeachd mòr nan saighdearan Sòbhieteach stad air na h-òrdughan faisisteach air an Neman agus beagan seachad air Grodno! Le taic bho luchd-leantainn Bandera, chaidh na Krauts a-steach do Lviv. Ach, mar thoradh air oilbheum mòr, no an àite a dh'fhàillig e, chaill an USSR a cinn-drochaid air taobh an ear na Roinn Eòrpa, agus a-nis tha an cogadh air gluasad gu tur a-rithist gu crìochan Ìmpireachd na Ruis Bolshevik!
  Anns a 'Chèitean, dh'fheuch saighdearan Rommel ri togail air an soirbheachas, ach an dèidh grunn mhìosan de shabaid, cha do ràinig iad ach an loidhne, Baranovichi, Vilno, agus an uairsin thàinig iad gu Riga. Bha na Nadsaidhean beagan na bu shoirbheachail anns a 'cheann a deas - thug iad Vinnitsa agus Zhitomir - a' tighinn faisg air Kyiv! Agus lorg Odessa e fhèin air a ghearradh dheth bho shaighdearan Sòbhieteach.
  Ach, dh'fhuiling na Gearmailtich call mòr cuideachd - chaidh deugairean bho ceithir bliadhna deug a dh'aois agus seanairean bho trì fichead 's a còig a dhreachadh dhan arm. Chaidh eadhon grunn roinnean boireannaich a chruthachadh, a bharrachd air rèisimeidean snaidhpear agus itealain fa leth far an robh an gnè nas cothromaiche a" sabaid!
  Anns an tuiteam, dhìon na Gearmailtich iad fhèin agus chaidh an sgrùdadh leis an arm Sòbhieteach. Anns a 'gheamhradh, cuideachd, bha na blàran a' fàs fiadhaich. Cha robh e comasach na Gearmailtich a bhriseadh, a chùm àrd-cheannas adhair. Thuit bailtean-mòra Sobhietach Riga agus Odessa a bha fo shèist, ach cha b" urrainn dha na Fritzes an oilbheum a leasachadh tuilleadh.
  Ann an 1947, thòisich an tanca Sòbhieteach T-54 a 'dol a-steach gu mòr-chinneasachadh, a bha còir a bhith a' farpais ris a 'phrìomh Ghearmailteach, pioramaideach E-50. Fìor, bha an carbad Sòbhieteach fhathast na b 'ìsle na fear na Gearmailt ann an armachd agus armachd, ach bha e na bu shaoire agus na bu aotruime. Thòisich cinneasachadh mòr san Iuchar.
  Ann an itealan, bha cùisean na bu mhiosa, ach air 30 Dùbhlachd, 1947, mu dheireadh sgèith a 'chiad Sòbhieteach jet sabaid, an MIG-15.
  Tha seo a" ciallachadh gun tèid am monopoly faisisteach san adhar a thoirt gu crìch.
  Thòisich cinneasachadh mòr sa Chèitean 1948. Cha robh an carbad fhèin ach beagan na b' ìsle ann an luaths agus armachd na ME-362. Fìor, bha toiseach tòiseachaidh aig na Gearmailtich fhathast ann an cinneasachadh agus eòlas sabaid aces a bha ag obair gu math. Ach dh'fhàs e soilleir gun robh an USSR gu bhith a 'faighinn co-ionnanachd anns an èadhar.
  As t-fhoghar 1948, thòisich còmhraidhean ùra.
  Bha a' Ghearmailt air a crìonadh, ach bha an USSR cuideachd air a dhrèanadh le fuil. A bharrachd air an sin, bha e comasach dha fiosaig Gearmailteach faighinn air thoiseach air an fheadhainn Sòbhieteach, agus bha an Treas Reich air deuchainn soirbheachail a dhèanamh air boma niùclasach.
  Mhol Rommel roghainn meadhanach - gheibheadh na Gearmailtich a h-uile dad a bha iad air a cheannsachadh mar-thà. Bho Riga gu Odessa.
  Fhreagair Stalin le bhith ag aontachadh ris an roghainn neoni. Ni mò sinne dhutsa, no thusa dhuinne!
  Thàinig co-rèiteachadh a-rithist gu ìre mhòr.
  Choinnich Koba an uair sin ris a h-uile neach-gnìomhachais, dealbhaiche agus eòlaiche armachd gu ìre mhòr.
  Às deidh sin, leugh e gu poblach òraid: anns an do dh" ainmich e gun toireadh e cogadh an aghaidh faisisteach gu crìch buadhach!
  Latha 7 Samhain, 1948. Thàinig e gu bhith na latha de dheagh àite tionndaidh agus co-dhùnadh!
  Epilogue
  1954 21 Dùbhlachd... New York... Tha brataichean dearga air an crochadh gu pailt air an skyscraper as àirde anns na Stàitean Aonaichte.
  Tha Stalin, aig a bheil ìomhaigh air a shealltainn air sgàilean mòra agus air a h-uile clàr-bùird de phoblachd Ameireaganach nan daoine, a 'toirt gàire air na saighdearan Sòbhieteach a' dol seachad air Lenin Avenue!
  Tha an saoghal gu lèir a" comharrachadh seachdad "s a còig bliadhna bho Chomrade Stalin - a" chiad ìmpire air a" phlanaid Talamh!
  
  BEATHACHADH LUCIFER
  Ged nach robh e furasta dha, ach fhathast an ìre mhath òg agus gun a bhith air a chruadhachadh ann an anam fhathast, fhuair an gaisgeach Palpatine air ceum thairis air a 'chnap-starra.
  Bu chòir Caroline a bhith air a marbhadh le a làmh fhèin agus le inneal-solais. Ach gus na slighean aca fhalach, chaidh cosgais niuclasach beag a chur anns an lùchairt fhèin.
  Bha Darth Sidious mar-thà fileanta ann a bhith a" giùlan inneal-solais, agus air an t-slighe chun na banrigh gheàrr e sìos a geàrd pearsanta. An uairsin, dh"iarr e oirre a glùinean sìos agus a brògan daor a thoirt dhith - gus am bàsaicheadh i, mar a b" àbhaist, air an sgafaid casruisgte.
  Thionndaidh Carolina a-mach gu bhith. Nochd Palpatine an fhìor aodann aige agus chaidh an duine san Lùnastal na dheòir. Às deidh sin chleachd Dart dealanaich feachd airson a" chiad uair na bheatha... Agus nuair a thuit a" bhanrigh charred sàmhach, chuir Morair Sith gun tròcair an armachd niùclasach air an inneal-sgrios agus dh" fhàg e an lùchairt.
  Chaidh luchd-còmhnaidh an t-saoghail fon uisge a chur fo chasaid sabotàis a dhèanamh, agus is e sin as coireach gun do thòisich cogadh brùideil eadar dà shaoghal air a" phlanaid. A dh'aindeoin cho adhartach 'sa bha iad teicneòlasach, fhuair an rèis fon uisge air a bhith beò. A bharrachd air an sin, rinn riochdairean bhon t-Seanadh Poblachdach eadar-theachd, nach b" urrainn murt-cinnidh a cheadachadh.
  Tha Palpatine air laurels neach-dèanamh sìthe a chosnadh dha fhèin agus tha e a-nis air an ìre galactic a ruighinn, gu ruige seo a-mhàin ann an dreuchd neach-cuideachaidh beag don t-seanair bho Naboo, ach gu math luath a "faighinn tlachd.
  Dh'aontaich an tidsear aige, Plagaust, àrdachadh an oileanach, ach dh'fhàs e fhèin barrachd is barrachd air a bhogadh ann an sgrùdadh saidheansail air magochlorians. Bha e airson neo-bhàsmhorachd fhaighinn e fhèin agus ionnsachadh mar a dh" aiseirigh nam marbh. A bharrachd air an sin, bha Plagaust, a dh" aindeoin a thròcair a-muigh, ceangailte gu mionaideach ri cuid de a chàirdean agus a" bruadar mun aiseirigh luath aca.
  Dh'fhàs nighean Palpatine suas gu bhith na banrigh. Agus cha b" fhada gus an robh a clann fhèin aice. Cha robh an duine gu bhith na rìgh gu foirmeil, ach bha e na chèile gu tur laghail, agus na iar-oifigear - Jedi, ged nach robh e aig an ìre sgil as àirde. Gu h-oifigeil, fhuair e an tiotal prionnsa agus òg co-riaghladair - fo stiùireadh na banrigh.
  Ach cha bu toil le Palpatine a mhac-cèile neo-oifigeil: bha e ro chaoimhneil, uasal, glè eireachdail na choltas, agus bha e a 'coimhead mòran na b' òige na aois.
  Agus dh'fhàs nighean an riaghladair dubh suas gu bhith air leth coibhneil agus co-fhaireachdainn. Tha i caran car coltach ri a h-athair - is dòcha gu robh i a" bruadar air a bhith mar an neach as miosa anns a" chruinne-cè.
  Co-dhiù, cha robh aig Plagaust ri ìmpidh a chuir air an oileanach aige tuilleadh. Rinn Palpatine an co-dhùnadh leis fhèin - an nighean aige agus an duine aice a sgrios.
  Ach gu dearbh ann an dòigh gus nach nochd thu thu fhèin. Agus chan eil seo furasta, oir chaidh tèarainteachd na lùchairt a neartachadh gu mòr às deidh a h-uile aimhreit agus sabotàis.
  Cho-dhùin Palpatine tubaist a chuir air dòigh air an long-rionnag. Rinn e stiùireadh, a 'cleachdadh a bhuaidh, gus itealan an teaghlaich rìoghail a choileanadh gu Corusan - planaid metropolis agus prìomh-bhaile na poblachd. A rèir coltais cuireadh gu saor-làithean sgoinneil - mìle bliadhna de chruthachadh mòr.
  Dh'ionnsaich e leasanan a thidsear Plagueis gu math;
  Gheall an tidsear don oileanach ged a bhiodh an trèanadh aige dona, gum biodh iad saor bho Riaghailt a Dhà. A 'briseadh a' chearcaill borb a dh 'òrduich Darth Bane, cha bhiodh iad a' falach dad bho chèile, cha bhiodh eud no mì-earbsa anns an dàimh aca, agus mar sin a 'frithealadh an Taobh Dorcha còmhla. Bha Sidious ag ionnsachadh leis a 'Muun airson deicheadan, agus aig an àm sin dh' ionnsaich Plagaust a h-uile dad a bha fios aige dha oileanach gus nach deidheadh a h-uile cumhachd a fhuair Plagaust a chall. Thug leasanan Plagaust air Palpatine aghaidh a thoirt air na h-eagallan aige, ghoid e leis a h-uile toileachas e, agus thug e air falbh a h-uile dad a bha measail air. Dh"ionnsaich an Tighearna Dorcha do Sidious nach robh ann am faireachdainnean leithid farmad is fuath, ged a bha e riatanach airson an Taobh Dorcha a mhaighstir, ach dòighean air bun-bheachdan àbhaisteach moraltachd a thrèigsinn airson amas nas motha. Bha Plagaust cuideachd na òraidiche don oileanach aige air na dòighean air cumhachd a ghlacadh leis an amas mu dheireadh smachd a chumail air an Galaxy.
  Ach b" e an dòigh ionnsachaidh as èifeachdaiche a dhol seachad air cnapan-starra brìgheil agus taigh-dhealbh ioma-thaobhach.
  Fhad "s a bha e a" cuideachadh Palpatine èirigh tro na h-ìrean, thug Maighstir cothrom do Thaler Sidious air an holocron Sith aige, a bharrachd air mòran eile. Dh'ionnsaich e dha Palpatine mar a dhèiligeas e ri solais-solais, mar a dhèiligeas e dealanach na Feachd, agus thug e air a h-uile seòrsa eòlais a ghabhail a-steach mu dhiofar armachd agus dòighean-obrach air an Taobh Dorcha, ach a thoirt dhaibh a-mhàin cho cudromach 'sa bha e gus an fhìor amas a choileanadh. an Òrdugh. Aig an aon àm, rinn Plagaust, fo stiùir Grand Damascus, a h-uile dad riatanach gus nach biodh duine fo amharas gu robh ceangal aige ri Palpatine.
  Mar sin thachair rud sìmplidh an seo - chaidh an soitheach-fànais a ghlacadh ann an sruth asteroid. A bharrachd air an sin, mar-thà nuair a thill an long-rionnag, nuair a ghabh mòran phìleatan deoch làidir.
  Agus cha robh Palpatine a-mhàin fo amharas, ach fhuair e eadhon òrdugh airson a bhith a 'nochdadh dragh agus a' toirt air falbh e bhon t-slighe chunnartach. Ach tha leithid de dhòighean ann airson leisgeulan a nì neach gu cinnteach a chaochladh. Agus dh'obraich am brosnachadh, agus chaidh na h-innealan a mhilleadh beagan.
  Bhàsaich an dà oighre agus cèile, cha do mhair ach am pàisde Bana-phrionnsa Padmé Amidala, ogha Palpatine. shealbhaich e an rìgh-chathair air Naboo.
  Agus chuir Darth Sidious ris an liosta de na h-eucoirean aige. Ach, cha deach a h-uile càil aontachadh le Plagaust.
  "Tha an Fheachd agad, am preantas, agus an tàlant airson a bhith a" stiùireadh. Nas cudromaiche, tha pathadh fala neach-marbhadh sreathach agad, ged a bu chòir dhuinn sin a chumail mar tèarmann - mura h-eil adhbhar sònraichte aig an fhòirneart. Chan e bùidsearan a th" annainn, Sidious, mar cuid de Sith na h-ama a dh" fhalbh. Is sinne ailtirean an ama ri teachd."
  "Cho fada?"
  "Ann an deich bliadhna - agus chan ann latha nas tràithe."
  Ach cha robh foighidinn ann a bhith gad chumail fhèin airson a nochdadh fhèin. Ged a bhiodh Witt fhèin uaireannan a" faighneachd carson a dh" fhàs e cho an-iochdmhor gu h-obann. A bheil e air a bhreith le uiread de ionnsaigheachd? A bharrachd air an sin, ann an cearcall càirdeil, thug Palpatine beachd air an neach as coibhneil.
  Thug Darth Sidious eadhon teòiridh ùr a-steach: feumaidh fìor Sith a smuaintean fhalach cho sgileil is nach tuig eadhon an tidsear an cleas! Eadhon ged a chanas e Plagaust the Wise ris fhèin!
  Fhad "s a bha Palpatine a" tòiseachadh a "dol a-steach do phoilitigs galactic, fhuair an comhairliche aige adhartasan ùra san rannsachadh aige. Chaidh tiomnadh eucorach Yinchorri, a chaidh a thoirt dha Damascus le buidheann-riochdachaidh den aon rèis, a bhriseadh fo bhuaidh na Feachd, a dh'aindeoin an aghaidh nàdarra a-staigh nan snàgairean. Rinn Plagaust cuideachd mòran dheuchainnean air sampallan eile, a" dèanamh deuchainn air na comasan aige fhèin. Aig an ath Choinneamh san tasgadan, mhìnich Plagaust do Sidious an stiùireadh a rèir mar a bu chòir don Sith a bhith an sàs, bhruidhinn e air mar a chaidh Kerred Santa a shaoradh o chionn fhada agus dh" òrduich e dha Sidious murt an t-Seanalair Vidar Kim òrdachadh gus an gabhadh Palpatine àite. . Thadhail Plagueis fhèin air a" phlanaid Kamino, far an do rinn e co-rèiteachadh leis an rèis ionadail de luchd-dèanamh clone gus arm de Yinchorri umhail a chruthachadh. Nas fhaide air adhart, dh'fhalbh Damascus agus na fo-roinnean aige gu Serenno, far an do bhruidhinn Plagueis gu pearsanta ris an Jedi a bha an làthair. Mar sin fhuair e a-mach nach robh toil aig an Jedi Qui-Gon Jinn ri corporaidean, agus bha an tidsear a bh" ann roimhe Dooku den bheachd gu robh suidheachadh na Poblachd neo-sheasmhach. Chuir Plagaust gu sgileil sìol de teagamh ann an cridhe Maighstir Sifo-Dyas, a" toirt a chreidsinn dha gu socair gun robh feum aig a" Phoblachd air arm.
  Gu fìrinneach, cò a rachadh a chruthachadh inneal armachd daor às aonais cogadh? Agus bha an Sith airson smachd a chumail gu mionaideach le modh fòirneart, oir bha dòigh sam bith eile an aghaidh an teagasg.
  Aig an t-seisean poilitigeach airson còrr air dusan saoghal Caidreachas Malairt a thoirt a-steach don Phoblachd, choinnich Plagueiste agus Sidious a-rithist fo stiùir Damascus agus Palpatine. Às deidh plana a chaidh ullachadh ro-làimh, thug Palpatine seachad òraid iongantach a dh" adhbhraich èigheachd agus caos anns an t-Seanadh. Bha Plagaust toilichte, oir thàinig planaidean a 'Chaidreachais Malairt gu bhith na phàirt den Phoblachd agus san àm ri teachd dh' fhaodadh an Sith cogadh galactic a sgaoileadh len làmhan. Ach bha fios aig Plagueis gu robh an Seanadair duilich Pax Tim air co-bhanntachd a dhèanamh le nàimhdean eile Damascus - structar tèarainteachd Sante - agus gun gabhadh e a-nis ceumannan nas gnìomhaiche gus Damascus a thoirt air falbh. Mar sin, thug Plagueis a dh"aona ghnothach Palpatine còmhla ri Tim aig seisean poilitigeach agus chleachd e an oileanach mar bhiathadh, agus e ga dheuchainn aig an aon àm. A dh'aindeoin gnìomhan soirbheachail Sidious, chaidh aig Tim air a dhol thairis air an dà Sith le bhith ag òrdachadh Plaguest bho na murtairean Maladian. Leis gu robh am fear mu dheireadh a" cuimseachadh a chuid fheachdan gu lèir gus stad a chuir air fuadach agus Tim a lorg, cha robh fios aige gun robh dàrna ionnsaigh san amharc na aghaidh.
  Agus bha Darth Sidious a" faireachdainn seo, ach bha e mu thràth a" smaoineachadh mu bhith a" faighinn cuidhteas tutelage an neach-comhairle aige.
  Aig an deas-ghnàth airson inntrigeadh Larsh Hill a-steach don Òrdugh Cearcall Bogha, a chaidh a chumail ann an loidse an òrduigh air Coruscant, cha mhòr nach deach Darth Plagueist a mharbhadh le saighdearan-duaise. Chuir neach-cuideachaidh Palpatine, Pestage, fios gu na Maladians agus, an dèidh dha am fiosrachadh riatanach fhaighinn, chuir e fios gu Palpatine sa bhad. Ràinig an dithis làrach oidhirp a' mhurt agus cha d'fhuair iad ach a' Phlàigh leònte agus gann anail beò, a bha air an lot a phasgadh anns an Fheachd; chaidh an còrr de na Muuns à Damascus Capital a mharbhadh. Às deidh sin rinn Palpatine dìoghaltas pearsanta air Tim, ga mharbhadh fhèin agus mòran de bhuill eile den Gran Protectorate aig ambasaid Malastare air Coruscant. Chan eil na poileis air an fheadhainn a rinn an eucoir a lorg, a dh" aindeoin sgioba sònraichte a chruthachadh gus sgrùdadh a dhèanamh air na bàsan sin às deidh murt an t-Seanalair Kim. Mar thoradh air an sin, cha do chaill Damascus Capitals an stiùiriche aca, ach leig Hego Damascus dheth a dhreuchd bho chùisean an Galaxy.
  Bha na planaichean aig Darth Sidious gu math seòlta. Cha do mharbh e an ogha aige Padve, ach bha e na charaidean rithe. Agus le deòin bhon taobh a-muigh thàinig e gu bhith na sheanair.
  Dh'fhàs buaidh an tighearna dhubh, agus nochd an treas Sith Darth Maul. Cuideachd trèanadh ann an dòighean barbaric, agus trodaiche fìor chomasach. Ach, chan eil tàlant Maul ann an neart cho mòr is gum faodadh e a bhith na oighre làn-chuimseach.
  A bharrachd air an sin, tha an dà chuid Plagaust agus Thaler fhathast nan daoine, agus chan ann às aonais comharran gràin-cinnidh. Cha robh iad dha-rìribh ag iarraidh gum biodh rìgh-chathair ìmpireachd Sith san àm ri teachd air a shealbhachadh le cuideigin eile seach an cinneadh daonna.
  Mar sin, is dòcha gu robh bàs Darth Maul air a dhearbhadh ro-làimh. A bharrachd air an sin, cha mhòr nach do bhàsaich Palpatine ann an duel leis an oileanach aige, agus cha do shàbhail ach neart nas fheàrr an ìmpire san àm ri teachd bho bhàs.
  Bha Darth Sidious a" faireachdainn diombach gun robh cuideigin anns a" chruinne-cè na b" fheàrr air inneal-solais a chaitheamh na esan. Agus dh'fhàg seo a chomharra cuideachd. Gu fortanach, airson a 'chàraid daonna, cha b' urrainn dha Maul, air sgàth a chuingealachaidhean, a dhol thairis orra ann an eòlas air taobh dorcha an fhorsa!
  Rinn Damascus agus Palpatine a h-uile càil gus dèanamh cinnteach gun tug èiginn Naboo buannachd don dithis aca. Mun àm a chuir Darth Maul gnìomhachd air bhog air Naboo gus an Jedi a sgrios, ghabh Damascus ceumannan gnìomhach gus èiginn ùr a chruthachadh. Le bhith a" cur fios gu ceannardan an Aonaidh Chorporra, an Comann Malairt, an Aonadh Techno agus corporaidean eile, thug Damascus dearbhadh dhaibh mu dhroch ghnìomhan na Poblachd a thaobh an t-saoghail. Cho-dhùin Palpatine, às deidh dha a thaghadh mar Àrd-Sheansalair na Poblachd Galactic, gun robh an t-àm ann am Plana Mòr a chrìochnachadh leis fhèin. An dèidh dha a h-uile dad a dh 'fheumadh e ionnsachadh bho Plagaust agus a bhith a' cleachdadh ceanglaichean an tidseir aige gus an dreuchd a bha e ag iarraidh fhaighinn, cha robh Palpatine den bheachd gur e cnap-starra a bh 'ann am Muun a bha a' fàs nas sine. Air an làimh eile, bha coltas gu robh earbsa iomlan aig Plagaust san oileanach aige.
  A bharrachd air an sin, bhàsaich Darth Maul agus chaidh riaghailt a dhà ath-nuadhachadh gu fèin-ghluasadach.
  Bha tòrr obrach agus ùine fhathast romhainn; dìreach cha robh ùine aig Darth Sidus airson oileanach ùr a thrèanadh.
  Mar sin, carson nach bu chòir an tandem aca a bhith ann airson beagan bhliadhnaichean eile - ach nach tèid Òrdugh Jedi a sgrios gu tur?
  Ach cha b" e sin an rud as cudromaiche. Mu dheireadh nochd Plagaust dìomhaireachd uamhasach: "is e esan a tha na fhìor athair bith-eòlasach aig Palpatine - Witt Thaler."
  Seadh, thionndaidh a mhàthair, boireannach tuathanach fìor bhrèagha, ceann a" mhorair mharsanta beairteach Damascus. Agus cha b" urrainn dha an dìoghras aige a chumail.
  San fharsaingeachd, às deidh tòiseachadh a-steach don Sith, bidh an comas sìol gintinn a" tuiteam gu mòr. Agus an seo tha thu cho fortanach - tha mac agad! Agus mar sin comasach, agus tàlantach chan ann a-mhàin ann an neart, ach cuideachd le tàlant poilitigeach iongantach.
  B" e seo am prìomh adhbhar a shàbhail e am fear òg. Tha e tòrr nas tlachdmhoire an gnìomhachas a thoirt don fhuil agad fhèin. Ged, air sgàth 's gun do dh'fhàs Sith àrd-ìre gu ìre neo-thorrach, cha robhar a' beachdachadh air ceanglaichean teaghlaich a-riamh cudromach.
  Dh'fhàs Plagaust faireachail... 'S dòcha gun do cho-dhùin e nach toireadh a mhac fhèin beantainn dha.
  Ach is e seo dìreach a bhrosnaich Darth Sidious gu gnìomh. Is e bruadar Maighstir Sith sam bith a bhith a" dèanamh eucoir mar a bhith a" marbhadh athair fhèin.
  Air an oidhche ron taghadh, nochd Damascus a" chiad shealladh poblach aige ann an grunn bhliadhnaichean a-mhàin leis an t-Seanalair Palpatine: bha iad an làthair aig a" chiad shealladh de riochdachadh ùr de opera Mon Calamari aig Taigh Opera Galactic. Às deidh an ro-ràdh, leig an dà Mhorair Sith dheth a dhreuchd gu taigh-beag Damascus ann an togalach Caldani Spiers gus soirbheachadh Palpatine a chomharrachadh. Choisich Palpatine timcheall an tidsear le fìon, ag aithris an òraid a bha ri thighinn anns an t-Seanadh.
  Thuirt Plagaust, leis an deoch, ri Palpatine gun robh an deuchainn aige le magochlorians air leth soirbheachail. Bhuannaich am balach Anakin an rèis, agus as cudromaiche, chaidh aige air arm iomlan de innealan-fuadain sabaid a chuir dheth. Tha seo a 'ciallachadh gu bheil am balach nas cumhachdaiche na neach sam bith a tha a' fuireach anns a 'chruinne-cè. A bharrachd air an sin, a bharrachd air a 'bhalach, fhuair e air a bhith a' toirt ionnsaigh air riochdaire rèis Togruta le Magochlorians. Leis gu bheil riochdairean bhon chinne daonna seo, ach neo-dhaonna, nas bochda na Magochlorians, ach aig an aon àm tha an àireamh sa cheud de Jedi nam measg, le àireamhan mòran nas lugha na daoine, gu math àrd ...
  Bidh an nighean ùr Ahsoka Tano san àm ri teachd comasach air àirdean sgil neo-aithnichte a choileanadh. Faodaidh an cothlamadh de dhòighean eile air cumhachd an Togruta fhaicinn, agus am pailteas de magochlorians, fìor mhìorbhail de nàdar dèanta le duine a bhreith.
  Dè an ath rud? Leanaidh e air adhart le deuchainnean agus cruthaichidh e rèis ùr de dhaoine - co-ionann ann an neart ris na diathan. Agus bidh e comasach dha creutairean aig ìre eadhon nas àirde na magochlorians - theochlorians, a leigeas leis an Sith laghan corporra na cruinne atharrachadh, agus is dòcha cruinnean ùra a chruthachadh!
  Bha rud ann a chuir eagal agus iongnadh air a" mhorair dhubh.
  Mean air mhean a 'faighinn deoch, thuit Plagaust na chadal airson a' chiad uair ann am mòran bhliadhnaichean, agus beagan mhionaidean an dèidh sin Sidious, leisg (' s dòcha gum biodh e na b 'fheàrr dìreach a cheann a ghearradh dheth le claidheamh?), A' leigeil às sruth dealanaich feachd air an tidsear .
  - Freagraidh thusa, athair, airson a h-uile dad! Airson mo thrèigsinn, airson leigeil leam bliadhna ifrinn fhulang anns na seilearan cràidh rìoghail! Carson a thug thu orm an aon fhìor ghaol a mharbhadh, Caroline?
  Bha an Sith dubh a" beucaich, a" spùtadh dealanaich air a phàrant. Bha gràin aige dha-rìribh air.
  A" faighinn tlachd bho phian a" Phlàigh, chràdh Darth Sidious e gu slaodach gu bàs, agus, leis gu robh e sgìth le cuideachadh bhon Fheachd, cha b" urrainn dha dad a dhèanamh agus bhàsaich e.
  Anns na diogan mu dheireadh, thuirt an tighearna dubh:
  "Chaill thu an geama seo air an latha nuair a chuir thu romhpa mo thrèanadh gus am bithinn a" riaghladh an Galaxy, tha d" athair ri do thaobh - no, nas mionaidiche, fo do shàil, bha thu nad thidsear agam, athair - tha, airson seo Bidh mi còmhla riut gu bràth tha mi taingeil, ach cha bhi thu gu bràth na mo mhaighstir."
  - Thug Palpatine soraidh slàn le Darth Plagaust, a bha a' bàsachadh agus a' losgadh ann an teine an dealanach.
  Seo mar a chuir an innleadair Sith crìoch air a bheatha stoirmeil. Agus còmhla ris thionndaidh an duilleag de eachdraidh choitcheann.
  Ach bha dà chruthachadh mòr ùr ann fhathast: Ahsoka agus Anakin, a bharrachd air oileanach a fhuair cumhachd thairis air an galaxy agus a" chùis a dhèanamh air an Jedi.
  Mar sin bha Luke Skywalker na iar-ogha do Palpatine agus mac Darth Vader.
  Mar sin, cha b'urrainn do thighearna dubh Sith an t-òrdugh a thoirt, a shliochd dìreach, tàlantach a ghabhail agus a sgrios. A bharrachd air an sin, ge bith dè a chanas duine, tha Luke ceud sa cheud daonna, agus tha a chlann fhèin nan leth Togruta. Ach bha an t-Ìmpire Palpatine mar-thà air laghan a thoirt a-steach a 'cuingealachadh chòraichean dhaoine neo-dhaonna, agus mar as trice bha iad a' feuchainn ri feadhainn gràin-cinnidh a stèidheachadh anns a 'chumhachd ùr.
  Gu dearbha, leis gur e daoine an rèis as lìonmhoire anns an galaxy, agus gu bheil an ìmpire fhèin daonna, mar an entourage aige, an uairsin tha gràin-cinnidh cruaidh agus irioslachd rèisean eile gu tur ann an spiorad na Sith. An fheadhainn a tha dèidheil air smachdachadh agus smachd a chumail air.
  Leasaich Grand Marshal Tarkin teòiridh iomlan agus ideòlasan gus gràin-cinnidh a dhearbhadh ...
  Ach cha d"fhuair ach leth nan daoine an rìgh-chathair. Eadhon ged a fhuair Ahsoka cuidhteas na fàsan grànda, tha a craiceann chameleon a" coimhead brèagha.
  Chuir an t-Ìmpire a chlann gu sònraichte a sgrios beatha air a" phlanaid Shiloh, far an robh an Togruta a" fuireach. Agus rinn sliochd an tighearna dhubh so le gairdeachas.
  Rinn iad seirbheis bho ghineadh agus cha robh fios aca ach air taobh dorcha an fhorsa. Rinn Palpatine gnìomhan math barrachd air aon uair na òige. Agus nam biodh e air tighinn gu crìch anns an t-seilear cràidh, mura biodh e air coinneachadh ri Plagaust, cha bhiodh e a-riamh air a bhith na mharbhadh as motha san galaxy.
  Seadh, cha d'rinn a chlann gnìomharan maith ; Ach airson adhbhar air choireigin is e seo dìreach a tha mì-thlachdmhor don ìmpire. Tolley, cha robh am maith a bha ann air bàsachadh gu tur. Bha Toli Palpatine den bheachd gu robh e do-dhèanta a bhith na fhìor Sith gun a bhith a 'sabaid leat fhèin, nuair a nì thu a' chùis air an taobh aotrom annad fhèin.
  Ghabh a chlann ri seirbhis uilc mar rud a thugadh seachad, mar an ni a's nadurra 's a' chruinne-chè, gun a bhi fo thrioblaid inntinn, no ri aithreachas.
  Ach shabaid Palpatine leis fhèin, agus chan eil fios ach aig na Diathan as àirde dè a chosg murt Caroline dha.
  A bharrachd air an sin, cha robh an t-ìmpire ag iarraidh a mhàthair a mharbhadh. Tha e coltach gun robh Plagaust cuideachd a" faireachdainn co-fhaireachdainn dhi, agus cha do thog e a-riamh a leithid de cheist.
  Agus tha màthair Palpatine fhathast beò agus, a dh'aindeoin gu bheil i air a dhol seachad o chionn ceud bliadhna, chan eil i a 'coimhead coltach ri seann bhoireannach idir. Air an làimh eile, tha i nas òige na a mac, fionn làidir - gun a bhith nas fhaide na trithead bliadhna a dh'aois. Às deidh dhi saoradh bho obair chruaidh, chaidh i a dh"fhuireach ann an sgìre iomallach agus thòisich i ri buidseachd an sin.
  Bha, bha i na bu chumanta, na tuathanach, ach cuideachd boireannach neo-àbhaisteach, a chaidh a ghluasad na gintinneachd. Rud eile, cha mhòr gum biodh i air a bhith trom le leanabh bhon tighearna dhubh.
  Casruisgte, gun air ach culaidh mhuineil, le sliasaid thana mar ghruagaich, dh"obraich i gu cruaidh anns na h-achaidhean, agus air an oidhche chleachd i buidseachd. Ach nuair a bha Witt a' fuireach còmhla rithe, dh'fhalaich a mhàthair a cuid ghnìomhan agus cha do thòisich i air a mac a dhèanamh.
  Leig an fhìrinn sìos turas no dhà: gum biodh i dualtach a bhith a" tiodhlacadh chan e a-mhàin a luchd-gràidh, ach cuideachd an cuid chloinne agus oghaichean.
  Thadhail Palpatine air a mhàthair dìreach bliadhna air ais - nuair a bha e riatanach Naboo a dhìon bho ionnsaigh reubaltach. Bha iad cuideachd a" coimhead airson dìomhaireachdan, air planaid dachaigh an ìmpire dubh. Is dòcha gu robh iad airson faighinn a-mach na puingean lag aige, no lorg a chàirdean?
  Bha leth-bhràthair aig an ìmpire. An seo thug Palpatine ìobairt dha feachdan dorcha goirid ron èiginn ann an Naboo - mar a chanadh e, gus an dèanadh fortan gàire.
  Ron àm seo, bha a bhràthair air oghaichean fhaighinn mar-thà, agus mar sin phàigh innleachdan feitheamh-is-fhaicinn Darth Sidious dheth. Eadhon barrachd luchd-fulaing, agus cur-ris ùr ris a" phantheon de chàirdean a chaidh a mhurt.
  An uairsin bha e airson a mhàthair a mharbhadh aig an aon àm. Ach bha dùil aig Palpatine ri seann bhoirionnach a choinneachadh: ach cha robh a mhàthair air atharrachadh idir rè bliadhnaichean fada an dealachaidh. Figear nigheanach, fèitheach, gu math dorcha bho tanachadh, agus craiceann rèidh, aodann breagha le smiogaid manly. Bho astar, faodaidh i a bhith air a mhearachdachadh mar nighean, ach gu h-àrd chì thu na feartan aghaidh aice: gu math aibidh, air an deagh chruthachadh, agus tha i co-dhiù trithead bliadhna a dh'aois. Agus ma choimheadas tu a-steach do shùilean emerald-sapphire, bidh e coltach eadhon nas motha.
  Bha Witt Thaler, nach robh an dùil nach robh a mhàthair cho sìmplidh 'sa bha i coltach, air a chlisgeadh agus dhiùlt e marbhadh, no, mar a chanadh e ris, ìobairt do fheachdan dorcha.
  Cha d" fhuair e an uair sin an misneachd a bhith ag iomlaid co-dhiù beagan fhaclan ri a mhàthair-bhana-bhuidseach agus, a" seachnadh conaltradh, rinn e cabhag agus dh"fhalbh e. Is dòcha gu robh am màthair air a mac aithneachadh, ach chuir i a-mach cuideachd gu robh i fuar agus neo-chomasach.
  Agus nuair a thadhail i mu dheireadh air Naboo, nochd i aig an àm nuair a chaidh an convoy ìmpireil a ghlacadh. Cha mhòr nach deach Palpatine a thiodhlacadh anns an lùchairt, ach nochd boireannach casruisgte dha, a 'comharrachadh slighe a-mach falaichte agus a' sealltainn dha far an robh ambush reubaltach eile.
  An uairsin dh" atharraich iad beagan abairtean rithe.
  Chuir a" mhàthair gun seargadh a làmh air maoil Palpatine agus thuirt i gu goirt:
  - Cia an-iochdmhor a bha thu air do leòn, àc. Chan eil aon fheart aithnichte air fhàgail annad!
  Fhreagair Darth Sidious gu feargach ri mhàthair:
  - Tha e coltach gu bheil mi nam sheann duine a-muigh! Gu dearbh, chan eil mo bhodhaig air a bhith beò a rèir laghan daonna airson ùine mhòr. Agus tha mi fhathast comasach air Jedi sam bith a bhualadh le claidheamhan. Agus mairidh an ùine de bhith corporra m" fheòil airson mòran linntean eile!
  Chrath am màthair òg air a mac crùbach:
  - A bheil thu air co-dhùnadh do bheatha corporra a leudachadh le bhith nad vampire? Gu dearbh, tha buannachdan aig vampires thairis air daoine. A bharrachd air an fheum air fuil òl trì tursan san latha agus solas na grèine a sheachnadh. Ach chan e beatha a tha seo!
  Bha an t-Ìmpire Palpatine oilbheum le a mhàthair agus eadhon ag iarraidh a bhualadh, ach chuir e stad air fhèin. ghuil e gu feargach :
  - Tha mi air fàs ni's treise na bha mi m' oige, tha mi ni's duilghe a mharbhadh le ni sam bith ach airgiod de'n inbhe is airde. Agus ann an grian sam bith faodaidh tu deise-fànais comhfhurtail a chaitheamh le sìoltachain, agus chan eil solas fuadain cunnartach dhomh.
  An seo dh"fhàs tòna Darth Sidious na bu buige:
  - Is fearr fathast, innis domh, cionnas a rinn thusa, a bhi a'd' dhuine simplidh, t'òige a chumail suas ?
  Fhreagair Lada Thaler le gàire milis, le fiaclan geal:
  "Choisich mi casruisgte timcheall Naboo fad mo bheatha, dh" obraich mi fad mo bheatha, dh" ith mi biadh fallain, cha do dh" òl mi ach sùgh is bainne. An-còmhnaidh anns an èadhar ùr - air falbh bhon bhaile mhòr. Cha do thadhail mi air a" phrìomh-bhaile ach aon turas, agus an uairsin ann an slabhraidhean, nuair a chaidh mo thoirt a chluinntinn a" bhreith. Agus an uairsin a-rithist don bhaile le hoe!
  Tha mi a" fuireach mar an dòigh-beatha as fhallaine a tha comasach agus carson a bu chòir dhomh fàs sean?
  An turas seo cha robh Palpatine eadhon feargach, bha e a "faireachdainn beagan spòrs agus, gu loidsigeach, dh" iarr e soilleireachadh:
  - Bidh milleanan de bhoireannaich tuathanaich a" stiùireadh an aon dòigh-beatha riut fhèin, ach chan eil seo a" cur casg orra tionndadh gu bhith nan seann bhoireannaich grànda, eu-coltach riut fhèin. Dè an dìomhair - innis dhomh!
  Fhreagair mama le guth dùrachdach:
  - Is e a" cheist as cudromaiche, dè a bheir air duine fàs sean? Tha an cearcall ann an nàdar sìorraidh, agus tha an corp daonna coltach ri cearcall mar sin. Gu reusanta, chan eil dad ann am bodhaig an duine fhèin a bu chòir aois. - Stad am boireannach òg agus lean i le misneachd ban-dia. - Tha e mu dheidhinn smaoineachadh agus creideamh. Creid gu bheil seann aois mì-nàdarrach, ach tha òige shìorraidh, air an làimh eile, na phàtran agus chan fhàs thu sean!
  Cha do dh'aontaich Palpatine gu tur le seo:
  - Chan e a-mhàin aois dhaoine, ach cuideachd meatailt, stuthan, soithichean-fànais agus innealan-fuadain sabaid. Carson a tha thu a" smaoineachadh a tha e comasach do dhuine seo a sheachnadh tro chumhachd tiomnaidh agus creideamh?
  Fhreagair am boireannach òg le misneachd:
  - Tha an corp daonna, eu-coltach ri meatailt, na shiostam ath-nuadhachail. Faodaidh ceallan sgaradh agus ùrachadh thairis air billeanan de bhilleanan de bhliadhnaichean. Canaidh neach-saidheans sam bith gum mair an tèarmann gas sa bhodhaig milleanan de mhilleanan de bheatha. Feumaidh tu dìreach ionnsachadh mar a nì thu aon rud beag riatanach - ath-nuadhachadh agus ùrachadh cheallan neoni. An uairsin thig neo-bhàsmhorachd gu bhith na fhìrinn!
  Dh" fhaighnich Palpatine le insinuating:
  - Agus ciamar a nì thu seo, mama?
  Rinn am boireannach gàire agus fhreagair i le cogar:
  - Carson a bhiodh fios aig vampire air seo? Agus mar sin mairidh tu beò anns an fheòil seo airson còig no sia linntean. Agus tha buidheann mhìorbhaileach dhibh a' fàs suas... Am feum sibh fhathast a bhith a' cumail sùil air dìomhaireachd na h-òigridh shìorraidh? Gu sònraichte a" beachdachadh air do fhèin-thoileachas?
  Rinn Darth Sidious sgadan mar nathair bhrùite agus tharraing e a lann sgàrlaid:
  - Is urrainn dhomh ìobairt a thoirt dhut cuideachd dha na feachdan dorcha!
  Sheall a' mhàthair gun sgàil sam bith air dùthaich air a mac-ìmpire. Fhreagair i, a 'gàireachdainn eadhon nas fharsainge:
  - Cha chuidich an ìobairt seo thu nad shabaid! Ged a tha thu a" d" fhear-brathaidh fuilteach, sàbhail m" ùrnaighean thu bhon bhàs. Ann am bliadhna coisichidh tu ri taobh fìor oir an dubh-aigein. Agus is e do mhàthair a-mhàin as urrainn d" anam a shàbhaladh bho ifrinn!
  Rinn Palpatine bog agus shìn e a làmh gu socair:
  - Ceart gu leòr, mar a thuirt thu: tha còig no sia linntean air fhàgail aig a" vampire fhathast. Agus an uairsin is dòcha gum faigh mi a-mach dòigh nas èifeachdaiche air beatha a leudachadh. A bharrachd air an sin, tha deuchainnean gan dèanamh mu thràth gus spiorad a chuir a-steach do chlòn!
  Phòg mama beannachd le Palpatine agus ghuidh i deagh fhortan dha. Bha fàileadh cho ùr agus cho tlachdmhor aice. Agus bha Darth Sidious a" faireachdainn brònach - tha a sheun fhèin aig maitheas.
  Tha olc na olc, agus tha a bhith beò nuair a tha dorchadas agus seacaidean borb mun cuairt air leth sgìth. Uaireannan bidh eagal a' dol a-steach... Cràdh is uamhasach.
  A bharrachd air an sin, bha an t-Ìmpire Palpatine ag iarraidh gum biodh e air a leantainn le Sith nach robh fìor olc, agus gus am faodadh an neach a thàinig às a dhèidh co-dhiù rudeigin cruthachail a thoirt a-steach do bheatha a 'chumhachd chosmach.
  Tha Luke Skywalker ceud sa cheud daonna agus is e seo a bhuannachd mhòr.
  A bharrachd air an sin, bha fuil Anakin agus Palpatine fhathast a 'sruthadh ann. Agus bha feum air oidhirp mhòr gus am balach seo a thoirt don taobh dhorcha.
  
  
  BRATACH AN T-SABAIL
  Ciamar a thàinig Palpatine, duine òg beag, sàr-oileanach, agus cliùiteach le giùlan barraichte, gu bhith na sgeadachadh den uile-choitcheann agus olc agus thionndaidh e gu taobh dorcha an fhorsa?
  Bha beatha air a' phlanaid Naboo an ìre mhath math - gnàth-shìde thlàth, fearann fialaidh, cha mhòr nach robh aimhreit sam bith ann agus iarrtasan airson atharrachadh. Is e monarcachd bun-reachdail a th" ann an cruth an riaghaltais... Ach tha cumhachd an rìgh mòr, tha na h-òrdughan aige co-ionann ann an èifeachd ris na laghan, agus cha deach ach Padle Amidala atharrachadh gus an dà chuid teirm riaghladh a" mhonarc agus a chumhachdan a chuingealachadh.
  Bha Palpatine na òige na dhuine òg gu math eireachdail, caol agus, gu dearbh, le leasachadh corporra, choisinn e farpais ball-adhair eadar-phlanntach. B 'ann an uairsin a bha Palpatine, a bha air a ghabhail a-steach do sgioba Naboo aig a' mhionaid mu dheireadh, a 'faireachdainn mothachail air feachd. Chunnaic e ro-làimh tursan-adhair pulsars agus tionndadh asteroids ann an geama brìgheil iom-fhillte. Agus thuig e gum b" urrainn dha mothachadh cuin a lìbhrigeadh e am buille marbhtach, cinnteach. Agus an uairsin bha an t-ainm aige beagan eadar-dhealaichte: Witt Thaler. Tha am màthair nas cumanta, agus chan eil fios air an athair. Fìor, le taing dha na comasan inneach agus an obair chruaidh aige, chaidh aig Witt air a dhol a-steach don dàmh an-asgaidh de cholaiste cliùiteach. Gus seo a dhèanamh, bha e riatanach sgòr fìor àrd a chruinneachadh.
  A thaobh athair, thuirt a mhàthair fìor bhrèagha agus lùbach gur e duine uasal a bh 'ann,' s dòcha eadhon fear de na Jedi a rugadh gu math.
  Ach cha b" urrainn i a h-ainm a ràdh. Rinn Witt, ge-tà, grunn bharailean na inntinn - is dòcha gu robh athair dha-rìribh na ìmpire bho galaxy nàbaidh?
  Fiù "s mar phàiste, bha Thaler, am Palpatine san àm ri teachd, a" faireachdainn ann fhèin an comas leabhar-teacsa dùinte a leughadh - ann am pàipear no ann an leabhar-d - cha robh e gu diofar. Chuir e iongnadh air a charaidean leis a 'chomas aige toradh farpaisean spòrs a ro-innse, no choisinn e tòimhseachain air geall - mar an tè falaichte ann an dòrn.
  Ach b 'ann anns a' gheama seo a thuig e gu robh tiodhlac tearc aige. Rinn a" bhuaidh inntinneach seo Witt Thaler na ghaisgeach aig Naboo, agus... Uill, dìreach mar ann an sgeulachd sìthiche, dh" adhbhraich sin gun do thuit an nighean as àille, a" Bhana-phrionnsa Caroline Amidala, os cionn shàilean ann an gaol leis.
  Agus dh"fhairich Witt e fhèin, le fhuil òg, theth, àrdachadh de cho-fhaireachdainn agus de dhàta. Thuit iad gu brònach ann an gaol le chèile, agus dh'fhàs oighre oifigeil na rìgh-chathair, Caroline Amidala Naberri, trom le balach nas cumanta.
  Bha an rìgh feargach. A rèir cleachdaidhean agus lagh na planaid Naboo, tha casg teann air casg-breith, ach bha còir aig bana-phrionnsa a" chrùin agus a sliochd air an rìgh-chathair. Bha còir aig Witt Thaler a bhith air a chur gu bàs anns an dòigh as dorra às deidh fìor chràdh. Agus an dèidh breith a leanabh, Caroline chaidh a chur mar thràill dhan phlanntachas. Bha a" bhana-phrionnsa ann: casruisgte, le dìreach tunic air a reubadh, bha aice ri bhith ag obair gu cruaidh còmhla ri nigheanan eile a bha sa phrìosan. Caith seachad an oidhche ann an taigh-feachd, air bùird rùisgte, agus ith biadh sìmplidh, garbh. Rinn an luchd-stiùiridh a" chùis air a" bhanrigh san àm ri teachd le cuip nam biodh i ag obair eadhon beagan nas slaodaiche.
  'S e aon de na seòrsaichean peanasan a th' ann a bhith a' crochadh thràillean air raic agus a' sreap air na sàilean rùisgte aca le lasraichean lòchrain.
  Chaidh Witt fhèin a chràdh sa phrìosan. Rinn iad mo chràdh gu cruaidh, gu socair, ach gu proifeasanta, a" cur stad orm bho bhith a" call mothachadh no a bhith a" bàsachadh ro-luath.
  Chaidh Witt Thaler tro mhìle cearcall ifrinn. Chaidh a chràdh fad bliadhna mus deach a chur gu bàs. Agus an uairsin dh'fheumadh e a bhith air ithe beò, air beulaibh milleanan de luchd-còmhnaidh Naboo, le miteagan radain.
  Ach nuair a chaidh a chur gu bàs, spreadh an uilebheist gu h-obann... Agus nuair a dh'fhuadaich a' cheò, dh'fhalbh Witt Thaler gun lorg. Ghabh mòran seo mar chomharradh bho shuas agus thuit iad air an glùinean. Agus sheas an rìgh, thionndaidh aodann gorm - bha e air buille fhulang.
  Agus air a mhilleadh le mìosan de chràdh, dhùisg Witt ann an grotto tais, còmhdaichte le lusan soilleir. Bha e ann am pian mòr, ach aig an aon àm thill am faireachdainn de neart làidir. Air adhbhar air choireigin, rè a" chràdh ann an làr ìseal a" chràdh, cha b" urrainn dha Witt a chomasan a chleachdadh agus an luchd-cur gu bàs a losgadh.
  Ged a bha e follaiseach gu robh e a 'smaoineachadh air teine ag itealaich a-mach às fhèin, sprèadhadh pulsars, agus sruthan bho armachd uabhasach neach-tilgeil plasma (toirmisgte san t-seann phoblachd - air sgàth a chumhachd millteach uabhasach!). Ach an uairsin thill am faireachdainn de neart.
  Agus chaidh na lotan domhainn a thug an luchd-marbhadh gu slaodach ach gu cinnteach slànaich iad.
  Ri taobh Witt bha canister le measgachadh beathachaidh, agus ghabh e a-steach e bho àm gu àm, a" tuiteam na chadal.
  Mar eisimpleir, bha aisling aige... Delusional agus aig an aon àm gaisgeil;
  B 'e pròiseas luath a bh' ann a bhith a 'toirt a-mach an corp, bha an leòmhann mutant ann an cabhaig fhad' sa bha an fheòil ùr agus blàth. Nuair a chrìochnaich e mu dheireadh, cha robh air fhàgail ach cnàimhneach. Chuir grunn ghaisgich dhubha ann an trusganan, armaichte le slatan draoidheachd, air falbh e, agus thog iad an cnàimhneach.
  - Thèid an gladiator gaisgeil a bhàsaich le bàs treun a thiodhlacadh a rèir cleachdadh ionadail le làn urram. - Dh'ainmich an neach-aithris ann an tòna dealasach.
  - Iongantach! Chan e deireadh cho dona! - Thuirt an t-ìmpire fànais san àm ri teachd. Tha Witt fhathast na dhuine òg ann am bruadar; tha e coltach dha gu bheil e san àm a dh'fhalbh.
  Agus lean an neach-aithris neo-aithnichte a" tachdadh ann an toileachas fiadhaich:
  - Agus a-nis tha sinn ag ainmeachadh gun lean an fharpais. Aig an ìre seo, faodaidh duine sam bith sa phoball sabaid an aghaidh an leòmhann marbhtach.
  Dh'èirich Witt Thaler sa bhad agus dh'èigh e gu cruaidh:
  - Tha mi ag iarraidh!
  - Tha e soilleir gu bheil thu airson a dhèanamh airson do chiont airson gun a bhith a" geall air duine. - Bha a" Bhana-phrionnsa Caroline Amidala a" magadh air.
  Ghlaodh an t-òganach le feirg:
  - Agus ma tha! Chan eil beathach a mharbhas duine airidh air a bhith beò!
  - Ach tha farpaisich agad, seall. - Chomharraich a" Bhana-phrionnsa Caroline a" bhiast a bha na sheasamh, a" cuimhneachadh air crogall dìreach le aodann ailbhean. - Tha am fear seo cuideachd airson sabaid!
  Dh"ainmich an neach-aithris:
  - Mar sin, ma tha dithis aig an aon àm a 'cur an cèill miann a dhol a-steach gu sabaid, an toiseach feumaidh iad a bhith a' sabaid ri chèile.
  Chuir am poball fàilte air a" cho-dhùnadh seo, barrachd seallaidh agus barrachd fala!
  Choimhead Warrior Witt air an uilebheist le stoc còmhdaichte le armachd sgàile, agus anns a 'chiad diogan dh'fhairich e faireachdainn mì-thlachdmhor ann an sloc a stamag. An sin thug an t-òganach thairis a thoil-inntinn, ged a bha an nàmhaid cunnartach gun teagamh.
  - Thèid armachd àbhaisteach a thoirt dhut! - Dh" ainmich am fear-iomraidh le cràdh "na ghuth.
  Chrom na gaisgich a rèir gnàtha. An uairsin thugadh claidheamh agus sgiath dhaibh. An so bha iongantas eile a' feitheamh air Witt : thugadh dha aon chlaidheamh, air a làimh dheis, agus fhuair an nàmhaid dithis air ball, a' toirt an dara airm 'na chrann.
  - Chan eil e cothromach! - Rinn an duine òg gearan. - Dà lann an aghaidh aon.
  - Is e seo Corpse Sucker, bidh e an-còmhnaidh a" cleachdadh a shròn ann am batail. A leithid de chleachdadh! - Fhreagair an neach-aithris neo-fhaicsinneach gun a bhith a 'falach an tàir na ghuth; chaidh na h-airm a thoirt seachad le caileagan àlainn, cha mhòr gun cuideam, glè choltach ri nymphs. A 'coimhead orra, bha Witt (an Palpatine san àm ri teachd) a' faireachdainn miann dìoghrasach, agus bha e uabhasach cianail gun deidheadh mothachadh air an teannachadh aige. Mar sin thuirt e le feirg.
  - Mar sin thoir dhomh an dara claidheamh an àite sgèithe cliuiteach. - Chan eil mi airson a bhith nam ghaisgeach.
  - Tha a leithid de chòir agad! - Thuirt am fear-aithris, a 'fàs beagan nas caoimhneil.
  Thug an nymph dàrna claidheamh dhan òganach agus thuirt e le pathos:
  - Còmhraig, a ridire, na dean tàir air d' urram.
  Dh" ainmich an neach-aithris a-rithist:
  - Buinidh a" chòir air marbhadh no maitheanas don neach-sabaid aig a bheil an armachd buadhach! Agus cuideachd don phoball. Tha mi a" smaoineachadh gum feumar seo a thoirt fa-near.
  - Crìochnaichidh mi gu cinnteach an duine dàna dàna. - Thuirt Corpse Sucker.
  - Gun a bhith a" cruthachadh òrd, chan urrainn dhut an caisteal a sgaradh! - Bhruidhinn Witt le aphorism èibhinn.
  Sheas iad, bha an t-ailbhean crogall mòran na bu mhotha na an duine, agus thòisich iad a 'feitheamh ris a' chomharra.
  Chaidh an nymph aotrom iteach suas thuige agus phòg e an t-òganach air a ghruaidh ròsach.
  Bhris Witt agus ghabh e leth-cheum, aig an àm sin dh'fhuaimnich comharra a 'bhlàir. Ruith an corp-sucair air, a' crathadh a chlaidheamhan, 's e 'n dùil gu'n gabhadh e leis gu neo-sheòrsach. Bha an t-òganach air an rabhadh, agus, a leum gu taobh, 's mar a theich e air ais, bhreab e. Bhuail am buille air an sgiath, ghlaodh e le fuaim ghràineil.
  - Hey, leanabh! Thoir an aire do bhrògan, tha iad grinn.
  Bha aithreachas mòr air Young Witt nach robh e air na sneakers aige a thoirt dheth; bha iad mar thiodhlac airson a cho-là-breith, bha iad ann an dath neo-àbhaisteach agus, a dh" aindeoin an leathar seasmhach, cha robh e airson am milleadh. Feumaidh mac boireannaich bhochd brògan math. Agus tha Witt fhathast na bhalach, agus mar sin faodaidh e coiseachd casruisgte gun nàire.
  Lean an t-sabaid, agus an uairsin thug an duine òg fa-near gu robh an nàmhaid gu math sgiobalta leis a 'chrann aige. Dè cho luath sa ghluaiseas an claidheamh, fhad "s nach eil na làmhan cho gluasadach, agus eadhon nas fheàrr ann am fad.
  - Fad mo bheatha bha mi a 'bruadar mu bhith a' marcachd air ailbhean, gun a bhith a 'sabaid. Tha thu cho tàmailteach.
  Mar fhreagairt, squeak hoarse:
  - Nach toigh leat an duine. Sin cho ìosal sa tha an rèis agad.
  Lean Witt air ag atharrachadh na slighe, rinn am muillear, aon de na dòighean èifeachdach
  Kendo, ach a rèir coltais cha tàinig cliù trodaiche sgileil chun neach-dùbhlain aige gu dìomhain. Chaidh aige air a h-uile càil a chumail agus eadhon dèiligeadh ri buillean mothachail e fhèin. Mar eisimpleir, bhuail aon de na sgamhanan Witt sa bhroilleach, chaidh a lèine-T a ghearradh, rinn an duine òg beagan cùl, is gann a theich e bho dhroch chall. Chaidh an iolaire Ruiseanach le ceann dùbailte a mhilleadh agus a ghearradh na leth.
  - Abair bastard! - Thuirt Witt agus rinn e an dòigh "Dealan-dè", ach a-rithist thionndaidh a h-uile ionnsaigh
  Air ath-ghlacadh. - Diabhal sròin.
  Chaidh a leòn a-rithist, a 'sgrìobadh a ghàirdean, agus an uairsin chaidh a bhualadh sa ghualainn. Thill Witt, thuig e gu h-obann gun robh e gun dòchas a 'call a' bhlàir, an aghaidh cèile nàmhaid nas sgileil na e fhèin. A bharrachd air an sin, cha robh an duine òg fhathast glè eòlach air kendo.
  Bha dragh air a" Bhana-phrionnsa Caroline cuideachd:
  - Is mise an t-amadan mu dheireadh airson gun a bhith a 'stad mo leannan. Anns a 'chruinne-cè seo tha e gu tur
  Is e coigreach a th" ann, agus gheibh e bàs, chan eil fios aig duine dè.
  Bha i airson leum a-mach às an raon. An uairsin, mar a bhiodh fortan ann, nochd draoidh eòlach.
  - Abair bòidhchead, chan ann dha a bhith a" losgadh le maide no a chasan a chuir sìos. Tha mi eòlach air Corpse Sucker! Dè, bidh e gu cinnteach a 'marbhadh, agus eadhon a' magadh air a 'chorp. Mar sin co-dhiù a tha e a 'còrdadh riut no nach eil, feumaidh tu thu fhèin a thoirt dhomh.
  - A-riamh! - Thuirt a" Bhana-phrionnsa Caroline.
  Ghreas an draoidh air taobh dorcha an fheachd:
  - Anns a' chùis so, faodaidh tu bhi air do reic ri rèisimeid, agus ni thu seirbhis do fhichead saighdear 's an latha. No, air an làimh eile, gu geàrr an riaghladair, far a bheil na mìltean dhibh agus tiormaichidh tu bho lionn-dubh agus staonadh.
  Ghluais a' bhana-phrionnsa gu treun :
  - Bidh mi nam ghaisgeach!
  Dh"èigh an draoidh:
  - Tha thu nad nighean lag aig nach eil eòlas air dòighean draoidheachd bunaiteach. Seadh, bidh thu air do losgadh sa chiad bhlàr.
  Bha Caroline ciontach:
  - Teagaisgidh Maighstir na Glòire mi ! Tha, agus tha mi làidir gu corporra!
  Rinn an draoidh gàire gu dubhach:
  - Maighstir na Glòire ? Agus tha, tha i fèin-thoileil. Chan eil e coltach gun soirbhich i ann an rud sam bith as fhiach. Mar sin b" urrainn dhomh mo bhean a dhèanamh dhut agus mo sgilean mar mo chuid fhìn a thoirt seachad.
  Rinn a" bhana-phrionnsa gàire gu h-ìoranta:
  - A bheil thu airson a bhith nad dhia?
  Bha 'n draoidh a' beucaich gu borb :
  - Carson nach biodh! Gu bheil mi nas miosa na tagraichean eile?
  Thuirt Caroline gu dùrachdach agus le faireachdainn tàir:
  - Tha thu tàmailteach. Bidh mi tàmailteach leis an suathadh agad.
  Bha suilean an bhuaireadair a" lasadh le solas dearg.
  - Uill, cuimhnichidh mi sin dhut.
  Fhad 's a bha iad a' bruidhinn, mheudaich lotan Witt. Thill an duine òg, bha e mar-thà a 'tòiseachadh a' faireachdainn dizzy bho chall fala. Thug suirghe a" chuirp ionnsaigh eile, cha mhòr nach do gheàrr swing uamhasach ceann a" ghille agus gheàrr e gruaim a" ghille.
  - Thuirt e am bastard. - Rè na blàran, thàinig an Velcro air aon de na sneakers aige gun ghluasad.
  Agus cha mhòr gun do chùm na brògan orra. Ach bhuail brosnachadh an duine òg comasach, leum e gu h-obann suas. Shèid e a chas, agus chaidh an sneaker, mar chloich à sling, a-steach gu aodann Corpse Sucker, a" bualadh air a shàilean sàthaichte san t-sùil. Rinn e caoineadh, tharraing e aire airson diog.
  Rinn Witt aon de na dòighean Jedi Kendo as duilghe, an "neach-leantainn trì-fhillte" agus gheàrr e dheth stoc an uilebheist. Dhòirt fuaran fala a mach, Thill Corpsesucker air ais, sgaoil a chasan air leud. Chuir a sgòrnan a-mach rughadh uamhasach.
  Bha suilean Witt a" lasadh gu feargach:
  - Tha an nàmhaid faisg air sgrios iomlan! Bidh mi a 'buannachadh!
  Thug an t-òganach ionnsaigh air an nàmhaid; le aon chlaidheamh cha robh e uamhasach. Thill an corpsesucker, stad e agus chaill e buillean. Goirid fhuair e grunn dhroch leòintean agus leig e às a chlaidheamh. An uairsin cha do ghabh e ach gu convulsively, a 'tionndadh an sgiath. Le toileachas, rinn Witt gluasad pitchfork, a 'sgoltadh an neach-dùbhlain aige an toiseach sa cheann, agus fhuair e air dèiligeadh ris, agus an uairsin anns a' stamag. Bha am punnd domhainn, agus thàinig an caolan a-mach. An uairsin, a 'faicinn gu robh an nàmhaid air lagachadh gu tur, rinn Witt an dòigh "brush" agus thol e a chlaigeann. Thuit e marbh.
  - Bhuannaich an trodaiche Witt, leis am far-ainm an taibhse. Tha an neach-dùbhlain aige, Corpse Sucker, Smashing Trunk, cha mhòr marbh. A-nis tha còir aig an òganach a bhuannaich a mharbhadh no nach eil.
  Bha an sluagh ri fuaimneach, chaidh cuid de na geall a bhuannachadh agus chaidh cuid a chall, ach bha pathadh mòr air a h-uile duine airson fuil.
  Aonaichte, ann an èiginn fhiadhaich agus èigheach:
  - Cuir crìoch air! Gearr dheth an ceann agus croch air stob e! - Rinn iad sgreuchail. - Seo mar a tha cleachdadh ag òrdachadh dèiligeadh ri luchd-call.
  Chrath Witt a cheann, ann an othail a" bhlàir b" urrainn dha fhathast a mharbhadh, ach nuair a bha e uile thairis air a chorruich dh" fhàs e. Chan eil a bhith a" gearradh ceann ann am fuil fhuar agus an uairsin ga mhì-ghnàthachadh anns na riaghailtean aige. Chrom an duine òg a cheann soilleir agus thuirt e gu daingeann:
  - Chan e, cha mharbh mi creutair gun chuideachadh.
  - Sgrios e ! Cuir crìoch air! "Lean an sluagh a" sgreuchail agus leum grunn bhuillean suas. Agus squeals - Thoir dhuinn toileachas!
  Sheall an t-Ìmpire Palpatine san àm ri teachd uaislean gun chluinntinn:
  - Tha an nàmhaid air a chuir fodha, agus eadhon air a chrìonadh, dè a bharrachd a tha thu ag iarraidh!
  - Tha do charaid gòrach. Le bhith a" fàgail Corpsesucker beò, tha e ga dhèanamh fhèin na nàmhaid bàsmhor.
  Cha toir e maitheanas do irioslachd agus call tròc- air. - Thuirt an draoidh le cuibhreach mheirgeach. - Carson a tha thu gòrach? Na dèan sgreuchail, cuir crìoch air?! Bidh e ag èisteachd riut!
  - Tha fuil gu leòr agam! - Fhreagair nighean a' phrionnsa. - Agus c'ar son a tha sibh uile cho an-iochdmhor ? Nach eil e comasach spòrs a bhith agad ann an dòigh eile?
  Rinn an draoidh, aig an robh a masg falaichte fo eideadh, fealla-dhà:
  - Ach mar ?
  Fhreagair Caroline, is gann a bha i a" falach a h-iomagain:
  - Èist ri òrain, mar eisimpleir! No a" coileanadh àireamhan ealanta, a h-uile seòrsa de phrògraman dibhearsain, le beathaichean.
  Thuirt an draoidh, aig a bheil a ghnùis am folach, ach na cinn loisgeach fhathast a" deàrrsadh troimhe air sgàth an dorchadais, ann an guth nasal:
  - Dè an seòrsa bothan a tha seo? Chan e, nach eil inntinneach! Chan urrainn dha gach seòrsa buffoons agus buffoons àite an t-seallaidh fala.
  Thionndaidh a" bhana-phrionnsa a h-aodann a dh"aona ghnothach:
  - Gu dearbh?
  Bha an draoidh, a" reubadh agus a" deàrrsadh a shùilean, a" gàireachdainn:
  - Dè mu dheidhinn na seinneadairean le an sgòrnan tana? Le cuideachadh bho dhraoidheachd is buidseachd, faodaidh tu ceòl is guth ath-chruthachadh. Is urrainn dhuinn a dhèanamh. Agus ma tha sinn ag iarraidh, an uairsin dannsaidh na h-uairean rùisgte.
  Thog an draoidh meur fada, crathaidh:
  - Chan e, nighean, is e fìor shabaid gladiatorial as fheàrr.
  Cha robh a" Bhana-phrionnsa Caroline gu cinnteach ag aontachadh ri seo, ach cha do chuir i an aghaidh.
  Fhuair Witt Thaler airgead airson an t-sabaid, agus aig an aon àm rinn e beagan airgid air an geall. An sin dh'fheumadh an t-òganach, nach robh fhathast air faighinn seachad air a' bhlàr roimhe, agus an fheadhainn a chaidh a leòn, sabaid ris
  Leòmhann mutant. Ach ma chaidh lotan an creachadair a shlànachadh le cuideachadh bho dhraoidheachd, thàinig an duine òg a-mach còmhdaichte le gearraidhean ùra. Thug Witt dheth an lèine-T sgaraichte aige agus thug e dheth na sneakers aige, gan cur gu aon taobh gu faiceallach agus a" toirt claidheamh na dhà làimh. Cho leth-rùisgte anns na jeans rolaichte aige, bha e a" coimhead gu sònraichte eireachdail don Bhana-phrionnsa Caroline. Bha gearraidhean farsaing rim faicinn air an torso snaidhte. Suathadh am balach a ghuailnean sinewy, a" feuchainn ris a" phian a sparradh airson a chorruich a fhrithealadh. Bha a chasan rùisgte a" faireachdainn gu robh uachdar teth an ùrlair air a theasachadh fon t-solas fuadain.
  Shèid Witt Thaler pòg. Bhuail an luchd-èisteachd an làmhan.
  Dh'èigh e gu mòr:
  - Chan eil feum air an luchd-sabaid a thoirt a-steach! Leig leis an t-sabaid a bhith inntinneach!
  Leum an leòmhann, gun a bhith a 'feitheamh ris a' cheàrdach, a 'feuchainn ris an nàmhaid a spìonadh le a chuid sabers fang. Cha do shoirbhich leis; leum e air ais agus fhuair e air bualadh san t-sùil le a shàil. Dh"fhàs a" bhiast feargach, leum i air adhart, agus thuislich i air bàrr a" chlaidheimh. Aig an àm seo chaidh iongnadh a dhèanamh air a 'ghille gladiator cuideachd - dh'fhàs an fhuil, a bha air a bhith dearg roimhe, uaine.
  - Carson a tha seo uile? - Dh" fhaighnich i don Bhana-phrionnsa Caroline a chuir iongnadh oirre.
  - Tha seo a" nochdadh gu bheil am beathach air fàs nas seasmhaiche agus nas làidire, gu bheil a fhreagarrachd air a dhol am meud. - Fhreagair an draoidh le guth gruamach.
  Rinn an nighean co-dhùnadh soilleir:
  - Tha seo dona!
  Dh"fhàs guth an draoidh tòrr na bu sunndach:
  - Carson! Tha an duine agad na shàr trodaiche, is e dìreach gum bi mionnachadh nas inntinniche.
  Lean an leòmhann dràgon a 'leum, gun a bhith a' toirt aire don fhuil, bha e gu math luath agus cha mhòr nach robh ùine aig an òganach a dhol a lorg. Mar sin rinn Witt corrag, leum e mar acrobat, an uairsin a" dàibheadh mar fheall-fhalach, reub e bolg an leòmhann. Bha e coltach nach robh an neach-crìochnachaidh fanged a "toirt aire dha seo, a" leantainn air adhart leis an òganach timcheall an fhàinne.
  - Daingead! - Thuirt Witt le dragh. - Chan urrainn don lann do thoirt.
  Thòisich an duine òg air fàs sgìth bho chall fala. Le cnap-starra mionaideach, chaidh aige air sùil an leòmhann a tholladh, ach eadhon le aon sùil, dh'fhuirich an creachadair cunnartach agus, a 'gabhail grèim air a' mhionaid, chuir e a-mach gu pianail a spòg a-steach do na h-asnagan. Dh'fhàg na spuirean sia stiallan domhainn.
  - Abair bastard! A' reubadh na feòla! - Ghoid an t-òganach.
  Bha e coltach gum bu chòir an leòmhann a bhith air lagachadh o chionn fhada bho bhith a 'call fuil, ach dh'fhàs na h-ionnsaighean aige barrachd is barrachd luath. Iomadh uair cha mhòr nach do tholladh na fangs an abs, agus tholg fear fèith pectoral Thaler, ga sgrìobadh gu mòr. Chaidh an t-òganach air seachran, agus fhiaclan a" frasadh thairis air,
  air a tholladh dhan ghualainn. Bha Witt fallas, fuilteach, agus fhuair e air sleamhnachadh a-mach agus eadhon a sgòrnan a ghearradh le lann. Bha a 'bhiast a' sileadh, chaidh a 'phrìomh artaire a phutadh, ach cha do chaill e astar.
  - Tha thu coltach ri zombie, ge bith dè an ìre a dhèiligeas tu. Is dòcha nach e thusa an Leo ceart. - ars' an t-òganach.
  Dh'fheuch e ri frith-rathad ris an t-sùil mu dheireadh a thoirt a-mach, ach chaill e e, agus dh'fhàg e srian fuilteach eile air a bheul. leòmhann
  Bhuail mi a-rithist e le mo spòg.
  - Agus cò às a tha iad sin a 'tighinn? - Ann an eu-dòchas, bhuail an t-òganach air an neach-dùbhlain aige le uile neart air an fang-saber. Air sgàth an clisgeadh làidir, sgàin an cnàimh agus thàinig sùgh geal a-mach às.
  - Hi! - Thuirt an draoidh le guth anabarrach toilichte. - Tha e coltach gun do cho-dhùin do charaid a lann a gheurachadh, co-dhiù, tha mothachadh air fìor àrd-mhisneachd.
  - Dè bha thu ag iarraidh? 'S e duine glic a th' ann an Vitka. - Fhreagair a' Bhana-phrionnsa Leia, a' glanadh gu toileach.
  Mu dheireadh gheàrr an ath bhuille dheth am fang. Thòisich a" bhiast air snìomh mun cuairt, mar gum biodh i air a stiùireadh a chall. Bhrùth Witt, dh" fhàs na buillean aige barrachd is barrachd geur, a" faicinn gun robh an leòmhann mutant a" snàmh, chuir an duine òg lùth ris.
  - Cha toil leam feòil leòmhann! - Ghlaodh an gille treun.
  - Beat e Vitek, tha thu cho sexy. - Dh'èigh a 'Bhana-phrionnsa Caroline.
  Bhuail an duine òg an dàrna fang, gu fortanach bha an targaid goireasach. A" chiad uair nach tug an cnàimh a-steach, bha agam ri a chur ris. Mu dheireadh, thuit a 'phuing seo cuideachd, bha an leòmhann gu soilleir air a shàrachadh.
  - Ciamar a tha thu a-nis, gun fhaing, dìreach cat mòr, fo bhròn! - ars' an t-Uachdaran feargach.
  B" e gnogadh fhiaclan agus osnaich a fhreagairt. Lean an t-sabaid ann an dòigh buffoonish, ghluais an dràgon leòmhann a rèir coltais gus ionnsaigh a thoirt, ach chaill na gluasadan aca an geur. Am balach, a bha a 'faireachdainn àrdachadh neart, an uair sin
  daonnan a' cur an aghaidh agus mu dheireadh tholladh e an t-sùil mu dheireadh. An turas seo bha coltas gu robh an lann a 'dol fada nas doimhne agus a' ruighinn an eanchainn.
  - Bravo, marbh e! - Dh'èigh a 'Bhana-phrionnsa Caroline.
  Chaidh an talla gu lèir còmhla ann an sèist.
  - Cuir crioch air, cuir crioch air !
  Bhreab an gladiator òg a-rithist agus, a 'leum air a chùlaibh, bhuail e le taigh-cruinn. Bha e coltach gu robh an leòmhann mutant air tòiseachadh a "call stiùireadh agus air aodann a phutadh grunn thursan. Mu dheireadh, 'n uair a fhuair an gille an crochadh air, chuir e 'n lann 'na bhroilleach 's dh' fheuch e ri a tholladh ni bu doimhne, gu cridhe. Bhuail na spògan clawed na h-asnagan, gan sgrìobadh, an uairsin lot iad an fheòil, ach gu cruaidh cha do leig Witt às an lann, ged a bha e gu litireil air a reubadh gu pìosan. An seo chaidh a h-uile càil a cho-dhùnadh leis an tiomnadh, lean na spuirean air adhart a" sgrìobadh agus a" reubadh na feòla òga.
  - Leig às e! - Bhris a" Bhana-phrionnsa Caroline. Dh"fhan a glaodh leis fhèin.
  - Thoir gu crìch e! - Bha an sluagh a' beucaich.
  Mu dheireadh, tholladh lann an Witt farmadach gu cridhe, agus thuit a 'bhiast sàmhach, na spuirean a' dol tron fheòil fhada airson an uair mu dheireadh.
  - Uill, tha e coltach gur e sin e! - Dh'èigh an t-òganach. - Tha sìol an dorchadais air a thilgeil dhan duslach.
  Dh'ainmich an neach-aithris draoidh.
  - Thàinig Witt, taibhse a 'bhàis, gu bhith na bhuannaiche a-rithist; rionnag na h-àrainn ag èirigh. Gheibh e an duais a choisinn e.
  Leis an abairt seo, chaidh sealladh Thaler air falbh, mar cheò nuair a chaidh tunail gaoithe cumhachdach a chuir air bhog.
  Agus tha an ceò seo a" nochdadh... figear cumhachdach, àrd de dhuine neo creutair humanoid ann an cochall. Tha guth gruamach, glè choltach ri guth an draoidh sin san aisling.
  - Shabaid thu gu math le Witt ... chì mi annad sgilean gaisgeach a rugadh!
  Sheas Thaler suas. Rè a 'chadal, cha mhòr nach do shlànaich a lotan, agus chaidh na sgaraidhean sìos agus cha robh iad cho follaiseach.
  Thuirt an t-òganach, a' sìneadh a làimhe air an duine:
  - Tha mi taingeil dhut airson mo shàbhaladh, a dhuine uasal ...
  Gu h-obann thilg an t-òganach a làmh air ais agus ghreas e:
  - Chan eil taing! Bidh taing sam bith a 'leantainn gu tròcair agus laigse!
  Rinn Witt gàire làidir agus gàire:
  - Ach shàbhail thu mo bheatha... Mar sin feumaidh mi taing a thoirt dhut dòigh air choireigin!
  Gu h-obann thilg an duine air ais a chochall. Sheall an duine òg a-steach don aghaidh nochdte. Bha coltas uasal air an duine, sheall e beagan na bu shine na dà fhichead, amhach cumhachdach, agus feusag ghoirid, lùbach. Tha an sealladh na shùilean glè chumhachdach, chì thu sa bhad gu bheil e cleachdte ri bhith ag àithneadh, agus tha na feartan aige làidir agus làidir.
  Ged nach robh an duine uasal seo eòlach air Witt, bha e coltach ris an òganach gu robh e air fhaicinn an àiteigin roimhe. Ged a tha e gu math duilich a bhith a 'dìochuimhneachadh a leithid de fheartan aghaidh brìoghmhor agus làidir, suidheachadh rìoghail, agus sùilean riaghladair bhon chreathail. Ach aig an aon àm, a dh'aindeoin a choltas uasal, tha an guth gruamach, tàmailteach, mar gum biodh e air a reubadh, a dh'aindeoin an tomhas-lìonaidh.
  Choimhead an duine air Witt agus, gun a bhith ag atharrachadh an abairt chruaidh air aodann, thuirt e:
  - Shàbhail mi thu cha'n ann air sgàth gràidh, ach a chionn gu bheil feum agam ort !
  Bha sùilean an neach-labhairt a" deàrrsadh gu mì-mhodhail:
  -Tha mi gad thoirt mar an oileanach agam, agus fosglaidh mi thu gu eòlas cumhachd nach toil leis na Jedi bruadar mu dheidhinn ...
  Sheas Witt suas agus thuirt e le cinnt:
  - Tha mi deiseil! Deiseil airson rud sam bith - dìreach sàbhail Caroline!
  Rinn an duine srann le tàir ro mhòr:
  - Is lag an ceangal ! An laigse as motha as urrainn an Sith a thoirt seachad! - An seo dh'fhàs guth an tighearna dhubh na bu chunnartach. - Nas mionaidiche, chan urrainn dhaibh, cha bu chòir dhaibh a phàigheadh, ach... Gu h-annasach gu leòr, saoraidh mi Caroline bho thràillealachd! A-mhàin mar mhalairt air d" ùmhlachd iomlan, gus am bi thu a" mionnachadh gun dèan thu aig an àm cheart gin de na h-òrdughan agam!
  Ghreas Witt sìos gu h-iriosal agus mhionnaich e mionnan mòr.
  Agus an uairsin thuirt an duine:
  - Bho seo a-mach, is e Darth Sidious an t-ainm ùr agad! Is mise Darth Plagueis an tidsear agus am maighstir agad!
  Bhon latha sin a-mach, thòisich Witt, no a-nis Darth Sidious, air trèanadh ann am feansaichean agus dòighean feachd dorcha. Teagasg an-iochdmhor agus gun tròcair. Ach bha an tighearna dubh ùr a" faireachdainn cumhachd a bha a" fàs gu luath ann fhèin. Dh'fhàs e na bu làidire agus na bu ionnsaichte a h-uile latha, seachdain agus mìos.
  Bha planaichean aig Darth Plagueis, a bharrachd air a bhruadar mu neo-bhàsmhorachd, gus riaghladh na Sith a thoirt air ais. Dh'atharraich Witt Thaler ainm gu Palpatine agus dh'atharraich e beagan a choltas, a bharrachd air na lorgan-meòir aige. Thàinig e gu bhith na dhuine eadar-dhealaichte, an àite an aon neach bhon teaghlach uasal Palpatine.
  Thòisich e air cùrsa-beatha cur-seachadach a leantainn mar oifigear, agus aig an aon àm a" leasachadh a mhaighstir air cumhachd dorcha. A bharrachd air an sin, chùm Darth Plagueis, aig an robh inbhe laghail gu tur mar phrìomh neach-gnìomhachais, a facal.
  An dèidh bàs an rìgh, thàinig a mhac òg gu soirbheachail. Thòisich Darth Plagueis ionnsaigh Hutt air an lùchairt. Chaidh an t-oighre, a phiuthar, a bhràthair agus uncail a mharbhadh.
  Às deidh sin chuir caiptean-coitcheann geàrd na lùchairt a-steach Caroline, a bha mòr-chòrdte am measg an t-sluaigh.
  Cha do neartaich grunn bhliadhnaichean de bhraighdeanas ach am boireannach làidir, agus thòisich i air riaghladh eadhon nas cruaidhe. Agus rinneadh a nighean Seraphim, a thogadh suas sa mhanachainn, na h‑oighre air rìoghachd Naboo.
  Ged a thill a leannan a bh 'ann roimhe gu cumhachd, b' fheudar do Palpatine a dhearbh-aithne fhalach agus fuireach air an taobh airson a-nis. Ged a bha a bhuaidh anns an rìoghachd a 'sìor neartachadh.
  Chaochail an caiptean coitcheann a dh'aithghearr - a rèir coltais bho thubaist, ach bha Palpatine air a chùlaibh. Agus a dh'aithghearr, dh'iarr Morair Sith air Witt Thaler a chiad ghaol a thoirt seachad - a 'Bhanrigh Caroline.
  Thàinig e sìos gu duel chun a 'bhàis le Plagueis. A bharrachd air an sin, thionndaidh na feachdan gu bhith timcheall air an aon rud. Nuair a bha an dà Sith sgìth bhon bhlàr, thug Palpatine a-steach agus rinn e gàirdeachas:
  - Marbhaidh mi mo ghaol agus aig an aon àm na tha air fhàgail den chinne-daonna a tha fhathast a" smàladh annam! - An so thog an tighearna dubh a ghuth agus chuir e gu cinnt- each. - Ach tha mi mionnachadh, nach toir mi mathanas dhut airson seo agus gu cinnteach sgriosaidh mi thu!
  Tha am miann a bhith dèiligeadh ris an fheadhainn a tha nas àirde ann an inbhe dualach do nàdar Sith. Bheir mo chumhachd neo-ruigsinneach do fharmad; beathaichidh mo ghliocas-sa bhur tart air eòlas ; tha na choilean mi a" togail miann dìoghrasach airson an ath-aithris! - Thuirt Darth Plagueis ri Darth Sidious, agus lean e le gàire. - Le bhith a 'marbhadh nan daoine as fhaisge ort agus as gràdhaiche dhut, gheibh thu a-mach stòr cumhachd do-chreidsinneach annad fhèin. Tha mi a 'faireachdainn gum bi thu mar an Sith as motha - nuair a sgriosas tu an laigse daonna mu dheireadh annad fhèin!
  
  
  Rugadh gu miorbhuileach
  - Bha còirneal aig Feachd an Adhair uaireigin a fhuair fìor chlisgeadh shligean aig àm cogadh Afganach. Agus chaill e an cothrom a chlann fhèin a bhith aige, ged a bha e dha-rìribh ga iarraidh. Bha meas mòr aig a' bhean air a' chòirneal agus chaidh i 'na choinneamh letheach rathaid ; Thog an athair uchd-mhacachd iad mar Spartans. Ach cha robh e fhathast mar an ceudna. Dh'fhàs na balaich suas làidir agus fallain, ach cha do sheall iad mòr-chumhachdan sònraichte.
  Agus rinn seanmhair Vanga fàisneachd don chòirneal gum biodh riochdaire a shliochd gu bhith na neach-rèiteachaidh air cinn-uidhe an t-saoghail agus na cruinne-cè. An uairsin cho-dhùin an còirneal a dhol gu bana-bhuidsich ainmeil gus an cuidicheadh i a bhean gu mìorbhuileach a bhith trom.
  Gu dearbh bha comasan mòra aig a" bhan-draoidh, ach gu bunaiteach bha i na charlatan den ìre as àirde. Thuirt i gum b' urrainn dhi seo a dhèanamh agus mac a thoirt don chòirneal, ach dh'iarr i tòrr airgid.
  Bha cuid de thogalaichean aig a" chòirneal ann am Moscow, a bharrachd air duaisean luachmhor a chaidh a ghlacadh aig àm a" chogaidh leis na dushmans agus na Chechens.
  Chruinnich e an t-suim fhiadhaich seo - millean gu leth bucaid... Tha e eadhon na iongnadh gun do cheannaich duine eòlach, agus mar sin a-steach don mhealladh. Ach a rèir choltais bha fìor thiodhlac aig a" bhan-draoidh de hypnosis, moladh, sgil, a bhiodh eadhon Kashpirovsky fhèin, no neach-poilitigs aig ìre cruinne, air farmad a dhèanamh ri amadan.
  Aig an aon àm, rinn a" bhan-draoidh deas-ghnàth air an àrd-ùrlar dathach, a" cur bean a" chòirneal gu cadal. Agus an uairsin chuir i dìreach sìol bho neach-tabhartais a-steach do bhroinn Venus.
  Cha b" e sgam gu math toinnte a bh" ann. Ach èifeachdach. Dh'fhàs a 'bhean, (mar an Òigh Mhoire), leanabh gu h-àlainn - bha i, air an t-slighe, fhathast na h-òigh, agus mar sin chaill an duine gu tur a neart fireann air sgàth leòn.
  Bha a h-uile duine toilichte agus ann an tìde, lìbhrig am boireannach nighean leanabh fallain. Ach, thionndaidh i a-mach gu bhith gu tur eadar-dhealaichte bho a h-athair brunette agus a màthair le falt dorcha. Ach ged a bha athair a' cunntadh air a chuid mhac, bha gaol aige air an nighinn aige. A-mhàin na dòigh fhèin, ga togail mar Spartan - ga meas agus ga trèanadh.
  Leasaich an nighean gu sgiobalta, sheall i àrd claonadh agus comasan. Gu sònraichte corporra. Tha a falt tiugh, bàn, òrail, agus gu h-iongantach breagha.
  Ach nuair a thòisich an nighean, casruisgte, a" ruith tro shneachda an Fhaoillich - gu traidiseanta a" dùsgadh aig leth-uair an dèidh ceithir sa mhadainn - thachair tachartas. Seo mar a thòisich i mar as trice a h-uile latha. A leithid de ruith sa mhadainn, fhathast anns an dorchadas ro-mhàireach. Spartan gu math.
  Ruith i na deich cilemeatair gu leth traidiseanta, ann an sìde sam bith, gus am faigheadh i an uair sin spionnadh lùtha fad an latha. Gu nàdarra, chan eil seo ach toiseach an trèanaidh, oir bha Vladlen (ainm mar urram do Lenin agus Stalin!) Gu mòr an sàs ann an ealain armachd. Bha i fiù 's a' farpais ann an co-fharpaisean, a 'dèanamh a' chùis air nigheanan gus an dèanamh nas motha agus nas sine na i.
  Ach tha i fhathast na nighean mu dheich bliadhna a dh'aois, agus a 'ruith ann an stocan snàmh a-mhàin. Agus tha falt òir coltach ri lasair. Agus tha am maniac damnaichte a" feitheamh ann an ambush airson a" phàiste. A rèir coltais, dh'ullaich e an ribe ro làimh, leis gu bheil an nighean a 'ruith cho luath' s nach fhaigh a h-uile inbheach suas.
  Bha grunn ribeachan le breug-riochd nan laighe ann an slighe na h-ìghne. Bha an suidheachadh air a dhèanamh nas miosa leis gu robh an t-sneachda ann agus bha na slighean uile còmhdaichte. Agus Vladlen, an nighean a bha casruisgte agus leth-rùisgte ann an aimsir sam bith, fiù 's a' dèanamh gàirdeachas ann an spòrs cho mòr. Às deidh na h-uile, chan eil duilgheadasan ach gar neartachadh agus chan eil an rud nach bi gar marbhadh ach gar dèanamh nas làidire.
  Dh"fhalbh an ribe, a" pronnadh cas na h-ìghne gu mòr. Gu fortanach, mar thoradh air trèanadh, bha na cnàmhan làidir gu leòr gun a bhith a 'briseadh ann an ribe mathan.
  Ach chaidh Vladlen a ghabhail gu dona. Agus bha e gu math goirt. Agus dh" fheuch an t-each ri ionnsaigh a thoirt air nighean karate agus èigneachadh. Fhreagair Vladlen sa bhad agus bhuail i san smiogaid le a sàil. Ach thionndaidh an eucoir a-mach gu bhith làidir. Bhuail e 's leum e air ais, a' suathadh a ghiall bhrùite. An uairsin thug e a-mach sgian.
  Lorg an nighean i fhèin ann an ribe, gun armachd agus cha mhòr rùisgte, an aghaidh maniac le sgian fhada.
  Lean ionnsaigh sguabte às deidh sin, agus chrom Vladlen sìos agus bhuail i an neach-dùbhlain aice le a ceann anns an plexus grèine. Chaidh an sgian troimhe, a" sgrìobadh druim na h-ìghne. Rug Vladlen air a caol-dùirn agus dh" atharraich i slighe na buille. Thilg an tip an eucorach dìreach dhan amhach. Thachd am maniac air a fhuil fhèin agus gu h-obann thug e suas an taibhse.
  Agus nuair a rinn an nighean a ciad dìoladh, dh'èigh i:
  - Tha e deiseil!
  A dh'aindeoin sin, b' e murt a bh' ann, agus chaidh a' chas anns an ribe a dhroch ghoirteachadh.
  Gu mì-fhortanach, bha pàrantan air leth buadhach aig a" maniac, agus bha Vladlen ann an cunnart bho dhroch thrioblaid. Chaidh oidhirp a dhèanamh air a beatha, agus chaidh drogaichean a chur san taigh aca. B' fheudar dhan chòirneal an nighean a chur gu àiteachan nas iomallaiche. Gu sgoil martial arts ann an Siberia.
  An sin, ann an doimhneachd fon talamh, bha na creidmhich dùthchasach air a bhith a 'fuireach agus a' frithealadh fad linntean.
  Ach, cha do shàbhail seo an còirneal. Chaidh a losgadh le snaidhpear, agus chaidh a bhean a chur an grèim air cosgaisean dhrogaichean. Bha e coltach gu robh cuideigin dha-rìribh a" socrachadh sgòran leis an teaghlach aca. Chaidh am bràthair a b'òige a chur an grèim cuideachd; gu fortanach, bha am bràthair a bu shine air a bhith san arm mu thràth. Agus chaidh am balach ceithir bliadhna deug a dh'aois a chur gu coloinidh òigridh. Chaidh drogaichean a thoirt dha cuideachd.
  Ged a bha a" chùis an toiseach ceàrr. Ach gu fortanach, a rèir nan laghan ùra, cha b 'urrainn dha a bhith air a thoirt seachad barrachd air sia bliadhna.
  Bha mo mhàthair na boireannach lùth-chleasachd agus rinn i trèanadh mar Spartan cuideachd. Mar sin, ann an coloinidh nam boireannach, cha b 'fhada gus an d' fhuair i ùghdarras agus bha i comasach air obair mhath fhaighinn. Thàinig am bràthair ab 'òige, làidir agus air a dheagh thrèanadh ann an dòighean sabaid, gu bhith na aon de na sabaidean, agus an uairsin thàinig e gu bhith na stiùiriche sgioba. Às deidh dha trian den bhinn aige a chuir seachad, chaidh e air parole agus saoradh tràth. Anns an Ruis, tha na laghan airson eucoirich òga daonnach, agus dh" fhaodadh eadhon a ràdh gu robh e fortanach gun deach e air a" chiad turas aige aig dìreach ceithir bliadhna deug a dh" aois.
  San fharsaingeachd, bha e soilleir gun robh an còirneal, a rèir beul-aithris, na neach-meas mòr air foghlam Spartan na bhuannachd dha theaghlach. Tha an fheadhainn làidir an ìre mhath math sa phrìosan, ach tha an fheadhainn lag an ìre mhath dona air an rìgh-chathair! Chaidh am balach tron chrios gun chron dha fhèin agus fhuair e eadhon foghlam laghail nas àirde (!). A rèir coltais cha robh e air a ghiùlan air falbh le romansa mèirlich, agus tha amannan air atharrachadh - tha e air fàs neo-fhasanta a bhith na chòmhlan-ciùil. An àite sin, tharraing e gnìomhachas.
  Tha foghlam laghail deatamach do neach-gnìomhachais. Leis a 'mhàthair, bha an suidheachadh nas toinnte - bha i na inbheach, agus chaidh droch eucoir a phinnadh oirre ann an cùis dèanta. Gu litearra na eagraiche syndicate airson a bhith a" giùlan agus a" reic dope. Agus tha e cha mhòr do-dhèanta ath-bheachdachadh air a 'chùis. Bidh uimhir de ìrean nas àirde an uairsin nan amadan.
  Ach fhuair a 'mhàthair air a gluasad gu raon math faisg air a' Mhuir Caspian, agus an sin fhuair i obair mar neach-gleidhidh a 'mhaoin chumanta. Sgrìobh am prìosanach grunn leabhraichean, agus eadhon ann am filmichean. Carson nach biodh?
  Tha i caol nas fhaide na a bliadhnaichean, gu corporra làidir, boireannach breagha le aodann brìoghmhor agus smiogaid fireann.
  Mar sin, ann am prionnsabal, bha deagh àm aice anns a 'chrios, cha do thionndaidh i bho bheatha. Agus bha eadhon clann aice. Rinn am balach trèanadh bhon chreathail, agus shoilleirich e beatha làitheil sa phrìosan. Ach, mar a tha iomchaidh dha athair, cha robh a màthair ag obair, agus mar sin bha tòrr ùine shaor aice.
  Thill Vladlen seachd bliadhna an dèidh sin - an dèidh dha a dhol seachad air an ìre as àirde de thòiseachadh ann an ealain armachd. Ged nach robh an cunnart dìoghaltas air a dhol seachad gu tur, cha do dh'atharraich an gaisgeach ach an t-ainm mu dheireadh aice gu Shamanova - a 'fàgail an ainm a bh' aice roimhe.
  Leis gu robh a h-athair gu math càirdeil ris an t-Seanalair Shamanov ainmeil, bha atharrachadh an t-sloinneadh gu math samhlachail.
  Vladlen, aig a bheil comasan a tha iongantach, agus aig a bheil an sgoil a tha gu math cruaidh agus aig an aon àm gu tur reusanta, cha robh co-ionnan ann an ealain armachd. Rinn i sgrùdadh air stoidhle sònraichte carachd Ruiseanach. Tha an t-ainm carachd gun teagamh cumhach, neo rudeigin mar Ruscundo.
  Tha Vladlen air maighstireachd a dhèanamh air ealain armachd a tha coltach ri Taehwando - dòigh fìor leasaichte airson obair-coise a bhualadh, le sabaid dhòrn Ruiseanach, a" carachd coltach ri Aikido - dòighean tilgeil agus cleachdadh inertia an neach-dùbhlain, bho bhocsa Thai - a" bualadh le uilleanan, glùinean, agus ceann. Chruthaich an Rodnoverie ealain armachd syncretic, agus bha na dòighean air a bhith air an lìomhadh airson linntean, agus thug na prìomh dhraoidhean a h-uile rud as fheàrr bho dhaoine agus sgoiltean eile.
  Gu dearbh, chaidh Vladlen a theagasg do Shamanova agus mar a chleachdas e armachd ... Feumaidh fìor neach-ealain armachd a bhith comasach anns an arsenal aige gu lèir gun eisgeachd. Ach bidh e a" coileanadh dhòighean fa leth agus na cleasan aige fhèin gu sgoinneil.
  Bu toil le Vladlen a bhith a 'sabaid le a casan agus a' tilgeil rudan marbhtach le a corragan lom, ged a bha i làidir, 's dòcha, anns a h-uile dad.
  Bha an nighean, ris an canar karateka, ged nach do rinn i sgrùdadh air karate idir, dh'fhosgail i an sgoil aice fhèin. Bha i a 'farpais ann an diofar cho-fharpaisean, ach cha do strì airson cliù agus tiotalan.
  Ged a ghabh i pàirt ann an cuid de cho-fharpaisean malairteach agus eadhon ann an sabaidean fon talamh gun riaghailtean, bha feum aice air airgead.
  Fhad "s a bha i fhathast na nighean glè òg, cha robh Vladlen ann an cabhag airson pòsadh agus clann a bhith aice. Leasaich i fhèin ann an ealain armachd agus theagaisg i do chloinn iad. Bha Volka Rybachenko gu sònraichte dòchasach. Air an t-slighe, bha e cuideachd air leth deònach a bhith a 'tilgeil rudan biorach le a chasan. Gheall am balach karate (a-rithist far-ainm aig nach eil gnothach sam bith ri fìrinn!) fàs gu bhith na mhaighstir as motha.
  Agus an uairsin gu h-obann chaidh cuireadh a thoirt dha Volka a bhith an sàs ann am filmichean agus chaidh a bhràthair Oleg Rybachenko agus Vladlen Shamanova fhèin còmhla ris. Agus sin sgeulachd eile.
  
  
  AMAZER-DILETTANT
  Tha am fear seo nas fìrinneach agus nas creidsinn. Is e sin, ghabh spiorad an neach as cumanta agus as cumanta seilbh air corp Stalin. Agus leis nach robh ann ach duine cuibheasach, neach-laighe. Cha robh fios aige ach gum biodh Hitler a 'bualadh air 22 Ògmhios, 1941, agus bha na toraidhean uamhasach.
  B 'urrainn dha na Gearmailtich Moscow a ghabhail, agus bha an neach a bha a' call meadhanach dìreach air a phuinnseanachadh leis an entourage aige fhèin. Ach às deidh don phrìomh-bhaile tuiteam, bha e mar-thà ro fhadalach airson dad a cheartachadh. Bhuail na Seapanaich anns an Ear Chèin, Türkiye bhon taobh a deas. Thuit an Caucasus cuideachd.
  Agus chaidh Molotov a chuir an àite Stalin an toiseach mar fhigear co-rèiteachaidh. Ach an uairsin nochd am Beria àrd-amasach. Agus ghabh Zhukov grèim air. Agus thòisich an rigmarole. Ann an ùine ghoirid, ràinig na Gearmailtich na h-Urals as t-samhradh agus nas fhaide air adhart, ag aonachadh leis na Seapanach, a 'bacadh a h-uile coltas an aghaidh.
  Ach lean an cogadh air adhart san Iar. Chuir na h-Ameireaganaich leisg - chuir Franklin Roosevelt, mar a bhiodh dùil, dàil ann chun mhionaid mu dheireadh. Air ais air Latha na Nollaige 1941, thug na Gearmailtich ionnsaigh air Gibraltar. Mun àm seo, bha Moscow agus Leningrad air an toirt, agus aig deas bha na Gearmailtich air gluasad air adhart gu Volga agus Terek. Bha iad air am bacadh nas motha le conaltradh leudaichte agus raointean mòra Ruiseanach na le droch eagrachadh an aghaidh saighdearan Sòbhieteach.
  Choinnich Hitler gu pearsanta ri Franco agus mhìnich e na bha san amharc dha: chan eil an USSR mar fheachd armachd ann. Chan e na Stàitean Aonaichte a" chiad fheadhainn a thèid a-steach don chogadh co-dhiù. Mar sin chan eil Breatainn gu tur cunnartach. A bharrachd air an sin, san t-Samhain, às deidh dha Moscow a ghlacadh, fhuair Rommel daingneachadh, dà roinn taghte agus arm adhair gu lèir airson bròg. Agus thuit na Breatannaich sìos mar dhuslach. Tha na Gearmailtich ann an Alexandria mar-thà... Mar sin tha barrachd adhbhar aig Franco eagal a chur air fearg Hitler na dìoghaltas à Breatainn. Ach ma tha e fhathast ag iarraidh faighinn bho na coloinidhean Afraganach is Sasannach an uairsin ...
  Bha Franco, a" tuigsinn gun robh làmhan an Wehrmacht fuasgailte agus gum faodadh e fhèin a h-uile càil a chall, dh" aontaich e an toiseach leigeil leis na saighdearan Gearmailteach a dhol troimhe, agus an uairsin dh" ainmich e fhèin cogadh air Breatainn. Aig an aon àm, dh'fhàs suidheachadh Bhreatainn nas miosa a h-uile latha. Chaidh Gibraltar a ghlacadh ann an trì latha. Agus a dh'aithghearr ghabh na Gearmailtich thairis Palestine, Siria còmhla ris na Turcaich, agus Iraq agus an Ear Mheadhanach.
  Chaidh Ameireagaidh a tharraing gu cogadh air 4 Iuchar, 1942. Thug Iapan ionnsaigh air Peru-Habar air Latha na Saorsa.
  Bha na Gearmailtich, a 'cleachdadh goireasan na Ruis, an Roinn Eòrpa, agus an uairsin Afraga agus Àisia, a' dèanamh ionnsaigh adhair agus cogadh bàta-tumaidh.
  Mheudaich a" Ghearmailt cinneasachadh armachd agus chuir i ionnsaigh air bhog ann an ceann a deas Afraga.
  Ro dheireadh 1942, bha Afraga fo smachd iomlan nan Nadsaidhean, mar a bha na h-Innseachan, leis an t-slighe. Agus thàinig Indochina, Singapore agus na h-eileanan gu Astràilia fo smachd nan Iapanach. Fìor, cha do shoirbhich leis an oidhirp geamhraidh gus na h-eileanan Hawaiian a ghlacadh air sgàth dìth eagrachadh samurai.
  Ach fhathast, bha smachd aig na Seapanach, le barrachd eòlas armailteach, air a' mhuir. A bharrachd air an sin, mheudaich cabhlach bàta-aigeil na Gearmailt gu math luath, a" lughdachadh neart Bhreatainn agus na Stàitean Aonaichte.
  Anns a" Chèitean 1943, chaidh ionnsaigh Gearmailteach air tìr-mòr Shasainn. Chleachd na Gearmailtich gliders tighinn air tìr, tancaichean bàta-tumaidh, agus eadhon a" chiad bhomaichean jet AR-161 agus ceithir-einnsean Yu-488.
  Cha b" urrainn do Bhreatainn, a bha sgìth leis a" chogadh bhàtaichean-aigeann, cumail a-mach fada, ach bha iad a" sabaid gu cruaidh.
  Às deidh mìos de shabaid fhuilteach, thuit Lunnainn agus thàinig Blàr Shasainn gu crìch.
  B" e Ameireagaidh an ath ìre. Bha Canada, far an do theich Churchill, a" sabaid air taobh nan Stàitean Aonaichte, ach dhiùlt dùthchannan Ameireagaidh Laidinn cogadh a phàigheadh air an Treas Reich. Agus thug Argentina, agus às a dhèidh Braisil, ionadan armachd dha na Gearmailtich leis na caraidean aca air an fhearann aca.
  Dh"fhàs an cogadh fada. Na Stàitean Aonaichte thall thairis. Tha am feachd fearainn làidir, agus tha an cabhlach aca gan togail gu math luath.
  Ach beag air bheag ghabh na Gearmailtich agus na Seapanaich thairis. Air an taobh aca bha goireasan an leth-chruinne an ear, agus pàirt den taobh an iar. Bha, bha an cogadh iomlan dearbhte a" toirt toradh.
  Bha Operation Icarus soirbheachail agus thuit Innis Tìle. Às deidh sin thionndaidh na Krauts chun Ghraonlainn. Cha tug 1944, ge-tà, buannachd chinnteach do dhuine sam bith. Ach, fhuair Iapan agus an Treas Reich cas anns an Leth-chruinne an Ear agus dh'fhàs iad na bu làidire ann an Aimearaga-Laideannach. Sa gheamhradh ann an 1945, ghlac na samurai, còmhla ris na Nadsaidhean, na h-Eileanan Hawaiian. Agus as t-earrach ghluais iad gu isthmus Panama.
  Às deidh bàs Roosevelt, thòisich na Stàitean Aonaichte a" sireadh sìth leis an Treas Reich agus Iapan. Ach tha e duilich co-rèiteachadh a lorg. A bharrachd air an sin, bha fàileadh fuil Hitler. Bha barracuda faisisteach ag iarraidh cus. Lean an cogadh air adhart. Fhuair na Nadsaidhean cas anns a' Ghraonlainn, agus as t-samhradh 1945 dh'fheuch iad ri tighinn air tìr ann an Canada, ach chaidh an tilgeil dhan mhuir. Cha robh Canada airson a dhol an sàs. Fìor, as t-fhoghar 1945, thuit Astràilia, an daingneach cudromach mu dheireadh den t-saoghal an Iar anns an Hemisphere an Ear. Bha smachd iomlan aig Iapan agus a" Ghearmailt air a" mhuir. Bha am bàta-aigeil aca gun choimeas.
  A bharrachd air an sin, thionndaidh bàtaichean-aigeil hydrogen peroxide gu bhith làidir agus gluasadach. Ràinig an astar aca dà fhichead snaidhm san uair.
  Agus anns a' gheamhradh dà fhichead 's a còig, dà-fhichead 's a sia b' e tionndadh nan Seulan a bh' ann. As t-earrach 1946, dh'ainmich na Stàitean Aonaichte cogadh air cha mhòr a h-uile dùthaich ann an Ameireaga Laideann.
  Ach cha tug am pròiseact airson boma atamach a chruthachadh, mar thoradh air gearraidhean maoineachaidh, toraidhean susbainteach. Mar sin, cha b" urrainn dha na h-Ameireaganaich an trompaid seo a thilgeil air falbh ann an geama a b" fhiach a chall!
  Agus ann an raon togail tanca, bha an Treas Reich gu mòr air thoiseach air na Stàitean Aonaichte. Bha an tanca sreathach Ameireaganach as fheàrr, am Pershing, le cuideam dà fhichead sa dhà, le 102 milliméadar de armachd aghaidh agus canan 90-mm le astar tilgeadh tùsail de 810 cilemeatair san uair. Agus bha an tanca Gearmailteach as fheàrr agus as mòr-chòrdte, an "Royal Lion" ann an 1946, le cuideam 65 tonna agus bha armachd aghaidh de 250 millimeters aige. Cuideachd taobhan agus deireadh 200 millimeters agus canan de 105 millimeters le fad baraille de 100 EL.
  Leis gu bheil cumadh pioramaideach an tanca, cha b 'urrainn dha Pershing a dhol a-steach bho cheàrn sam bith.
  Dh'fhàillig oidhirp gus sreath de thancaichean nas cumhachdaiche a chuir air bhog. Is e dìreach an T-93, co-dhiù, le cuideam dìreach 93 tonna le armachd aghaidh 305 millimeters agus gunna 120-calibre aig an robh cuid de chothroman an aghaidh nan Gearmailteach ann am cnap. Ach cha do rinn coileanadh dràibhidh glè ìosal a "chàir, a bharrachd air dìth turaid rothlach, e na cho-fharpaiseach airidh.
  Thug leasachadh an SuperPershing ùine mhòr, agus fhathast bha an tanca seo nas ìsle na an tè Gearmailteach.
  Agus itealain jet, tha càileachd iomlan nas fheàrr air taobh nan Nadsaidhean. Cha b" urrainn dha na h-Ameireaganaich ach a dhol na aghaidh. Ach dh" fhaodadh na Gearmailtich, le goireasan an t-seann t-saoghail, trì gu ceithir cheud càr a chur a-mach san latha, gun a bhith na b" ìsle ann an àireamh ris na Stàitean Aonaichte. ME-362, Neo-262, Neo-323, ME-1010, TA-283 - tha na luchd-sabaid jet seo an-aghaidh neo-fhoirfeachdan Ameireagaidh - clas "F" taobh a-muigh farpais!
  Agus tha na bomairean jet TA-400, TA-500, Yu-387, AR-383, OD-18, GO-270 cuideachd taobh a-muigh farpais. Chan eil bomair jet làn-chuimseach aig na Stàitean Aonaichte fhathast. Is dòcha am B-29. Fìor, tha B-36 anns a 'phròiseact, ach gu ruige seo tha e fada bho bhith a' dèanamh.
  Agus chan eil analogues san t-saoghal aig urchraichean ballistic clas A Gearmailteach.
  Chan eil farpaisich aig plèanaichean diosc cuideachd ...
  Gu teicneòlach, tha an Treas Reich air làn àirneis a thoirt dha Ameireagaidh, agus mar sin tha Hitler dìorrasach crìoch a chuir air na Stàitean Aonaichte gu deireadh. Agus chan eil co-rèiteachadh sam bith. Ann an 1946, thòisich an ionnsaigh an aghaidh Mexico agus Cuba. As t-fhoghar, bha sabaid mu thràth ann an Texas agus California. Agus thug na Gearmailtich agus na Seapanaich ionnsaigh air Canada à Alasga.
  Ach a nis tha an siathamh-bliadhna-fichead air a dhol seachad. Tha an Dàrna Cogadh fhathast a" dol. Bha a 'bhliadhna 1947 marbhtach do Chanada, a bha mu dheireadh a' fuireach anns na Krauts, a 'tighinn bhon taobh tuath.
  Nochd am bomair jet B-36 mu dheireadh ann an Ameireagaidh, ach cha robh e comasach fhathast a thoirt don Ghearmailt agus Iapan. A bharrachd air an sin, aig deireadh na bliadhna, nochd tanca Washington le gunna le baraille fada 120-mm, agus armachd iomchaidh agus feartan dràibhidh le cuideam de thrì fichead 's a trì tunna. Ged a bha e air a dhìon na bu mhiosa na an tè Ghearmailteach, cha robh e na b' ìsle tuilleadh ann an cumhachd tolladh armachd.
  Ach, ro dheireadh 1947, bha na Stàitean Aonaichte mu thràth air còrr air leth den fhearann aca a chall agus chaidh a dhìteadh.
  Chaidh aig na Gearmailtich eadhon air tancaichean fìor throm "Rat" agus "Monster" a dhearbhadh rè an ionnsaigh air bailtean-mòra. Bha lannsair boma aig an fhear mu dheireadh a chuir a-mach cosgais le cuideam deich tonna!
  Smaoinich air cho uamhasach sa thionndaidh an armachd!
  Agus air Latha na Bliadhn" Ùire thuit New York, agus Washington air an deicheamh latha den Fhaoilleach.
  Ach, chùm na Yankees a-mach airson faisg air sia mìosan eile. Gu h-ìoranta, thàinig an dàrna cogadh gu crìch dìreach air 9 Cèitean, 1948.
  Ach eadhon às deidh seo, cha do mhair an t-sìth fada. Cha bu toil le Hitler gun do ghlac Iapan, a bha fada nas fhaide air ais na an Treas Reich ann an eaconamas, uimhir de thalamh dha fhèin.
  Ged a bha am boma atamach aca fhèin aig na Nadsaidhean san Lùnastal 1948. Bha pàirt den dàil air adhbhrachadh leis gu robh am Fuhrer caran fuar mun bheachd air armachd lèir-sgrios. Bha Hitler den bheachd gum bu chòir dùthchannan a bhith air an ceannsachadh, gun a bhith air an sgrios.
  Ach airson adhbhar air choireigin, cho-dhùin an tyrant an-iochdmhor eisgeachd a dhèanamh dha na càirdean Iapanach.
  Às deidh dhaibh urchraichean mòra ballistic agus cosgaisean niùclasach a chuir a-mach, thòisich na Nadsaidhean air an Treas Cogadh Mòr air 4 Iuchar 1951.
  Chuir iad air bhog stailcean niuclasach cumhachdach air Tokyo agus bailtean-mòra Iapanach eile. An uairsin bhuail feachdan na mara agus na talmhainn.
  Chrìochnaich an treas cogadh plàighean ann an sia mìosan; gu h-iomlan, cha mhòr nach robh e na bhlàr aon-agus-dèante. Agus mhair an ìre gnìomhach de nàimhdeas trì mìosan.
  Mar sin, stèidhich an Treas Reich hegemony cruinne mu dheireadh. Thachair an leithid de dh" ana-ceartas air sgàth "s gun deach mi-riaghailteachd a-steach do chorp an Stalin Mhòir. Agus cha do chuidich eòlas sam bith mun àm ri teachd i! Gu sònraichte, cho-dhùin an neo-dhreuchdail a bhith a 'leasachadh itealain jet agus thug e òrdugh mar sin do gach lus agus factaraidh. Thionndaidh e a-mach gun deach an propeller a dhiùltadh agus nach deach an jet a leigeil ma sgaoil.
  Agus cha b" urrainn co-dhùnaidhean ro-innleachdail an neach-ionnsaigh a bhith nas gòrach. Chan iongnadh gun deach an t-Arm Dearg a sguabadh air falbh. Agus às aonais, chan eil duine ann a chuireas an aghaidh a" Ghearmailt, a caraidean agus Iapan.
  Uill, cho-dhùin Hitler fhèin aonadh ìmpireil. Is e sin, cruthachadh cumhachd aonadach cruinne, a thug a-steach gu saor-thoileach agus gu h-èiginneach a h-uile cumhachd air a" phlanaid Talamh gun eisgeachd. Le aon airgead, gu dearbh, agus prògram taghadh ginteil barbaric.
  Agus cuideachd le ullachadh airson leudachadh mòr air àite!
  
  
  SÀBHAILTEACHD BAICH RUSSIA TSAR
  Tha e reothadh san Fhaoilleach a-muigh. Seo balach Oleg Rybachenko a 'coiseachd sìos an t-sràid dhan sgoil, agus gu h-obann tha e a' faicinn gu bheil am balla ann an taigh pannal faisg air làimh a 'deàrrsadh ann an dòigh neònach. Bidh am balach a 'faireachdainn gairm sònraichte - ruith an sin, bidh thu nad stiùiriche. Ruith an gille cho luath 's a b' urrainn e.
  Tha e math nach robh mòran chàraichean ann, agus fhuair e air sleamhnachadh troimhe, dìreach fo an sròin. Dàibheadh deft agus tha thu aig glaodh uaine a" bhalla.
  Ruith an gille thuige. Bidh làmhan, mar gum biodh ann am film mu "Harry Potter", a 'dol a-steach don jelly seo gu furasta, agus an dàrna fear an dèidh sin tha am balach fhèin, bho chòig ceum air fhichead fo neoni, ga lorg fhèin air faiche samhraidh a tha air fàs le feur uaine.
  Fiù 's le inertia, tha am balach a' tuiteam air an fheur agus a 'leum suas sa bhad. Tha e math às deidh an reothadh thu fhèin a lorg ann an gàirdeanan samhraidh nach eil air bàsachadh fhathast. Ged a leum e thar mullach a chinn.
  Choimhead am balach mun cuairt - cha robh daoine mun cuairt, dìreach craobhan a bha air tòiseachadh a' tionndadh buidhe mar-thà, agus... uchdan rèile. Bha e àrd, air a lìnigeadh le clach-ghràin, agus air a bheulaibh bha eadhon uèir bhiorach air a bhualadh air pòlaichean stiallach.
  Bha Oleg Rybachenko a 'faireachdainn gu robh seo uile airson adhbhar. Agus tha e dha-rìribh a" seasamh air beulaibh rudeigin cinnteach... Tha òrdugh ri chluinntinn na cheann: thig faisg air slighe an rèile. Chan eil seo gu math furasta a dhèanamh; tha sreath thiugh de uèir air an t-slighe - snìomhanach Bruno.
  Dh'innis an teas fhèin dhan ghille slighe a-mach. Gu luath thòisich e air aodach geamhraidh a thoirt dheth. Agus tilg air thorn e. Tha am balach a 'faireachdainn cruth sònraichte de òrdugh inntinn. "Faodaidh tu a-nis a bhith nad neach-dèanaidh eachdraidh.
  Tharraing am balach sìos an uèir agus cha robh air fhàgail ach jeans agus lèine-T. Bha e teth cuideachd ann am bòtannan blàth geamhraidh, agus dhùisg am balach. Tha e glè thaitneach a bhith a" faireachdainn an fheòir dhubh uaine casruisgte. Tha an ùir san Lùnastal air a bhlàthachadh gu foirfe agus is toil leis a" bhalach coiseachd air.
  Agus tha an geamhradh na àm duilich den bhliadhna - an taca ris an t-samhradh milis. Chan eil ùine aig a" bhalach, ge-tà, seasamh le a bheul fosgailte - oir is esan an riaghladair. Bidh am balach a 'dìreadh gu luath tron uèir. Chaidh sruth troimhe, agus chaidh sradagan a losgadh tron aodach agus air na sàilean lom.
  Rinn am balach sgreuchail, bha am buille goirt, agus leum e air a" chanabhas. Chaidh na buinn a phronnadh le clachan biorach. Ach ruith am balach gu sgiobalta air cùl na h-uchdan. Bha e a" faireachdainn nach robh seo uile gun adhbhar, ach mar phàirt de phlana sgoinneil!
  Seo iad, na rèilichean teth, tha a 'ghrian air a dhol seachad mu thràth meadhan-latha, tha an èadhar a' fàileadh linden agus mil. Cho sàmhach is gun cluinn thu gu soilleir hum nan seilleanan fad às.
  Sheas am balach casruisgte air an iarann teth agus chuala e òrdughan ùra: "cuir seachd clachan air gach rèile." Chuir am balach dàil air agus thuirt e gu h-àrd:
  - Ach an uairsin faodaidh an trèana a dhol far na rèilichean?
  Bhuail an guth ri m' chluasaibh :
  - Is e seo dìreach a tha a dhìth! Bidh nàimhdean na Ruis a" tighinn an seo!
  Cha do rinn am balach argamaid tuilleadh. Agus shoilleirich guth Dhè: tagh a-mhàin clachan de dhath na stàilinn.
  Bha na làmhan mu thràth a" gluasad leotha fhèin. Bha Oleg Rybachenko a 'faireachdainn toilichte ann fhèin - tha e na mhaighstir, thèid balach sgoile sìmplidh sìos ann an eachdraidh!
  Tha na clachan aotrom air an dà rathad-iarainn: dìreach ceithir pìosan deug - seachd às gach fear. Agus cha mhòr nach eil iad eadar-dhealaichte!
  Tha e air a dhèanamh! Chaidh an gille thairis air fhein aon uair eile, leugh "Ar n-Athair," agus, air dha a shàilean ruisgte, thionndaidh e air ais. Ruith e air falbh, a" crathadh thairis air na clachan agus a" sgrìobadh a bhuinn. Leum e thairis air an uchdan cha mhòr sa bhad ...
  Cha robh mi airson streap tron t-sruth a-rithist, ach cha robh slighe a-mach. Dh'itealaich am balach, a 'cleachdadh ruith-suas, bhon uchdan chun a' chnap-starra mu dheireadh cha mhòr sa bhad. Fhuair mi clisgeadh dealain beag, ach chan eil e eagallach tuilleadh. Agus an seo tha e Oleg Rybachenko a-rithist air an talamh blàth as t-samhradh. Air thoiseach, tha ceò uaine a 'deàrrsadh dìreach san adhar: an t-slighe air ais.
  Chan eil am balach dha-rìribh ag iarraidh a dhol air ais bhon t-samhradh blàth gu fuachd is geamhradh. Ach an uairsin bheir guth dìomhair an òrdugh mu dheireadh:
  - Dèan cabhag, no dùin am portal, agus fuirichidh tu gu bràth ann an 1914 agus chan fhaic thu do phàrantan gu bràth.
  Bidh Oleg Rybachenko gu sgiobalta a" reubadh a chuid aodaich far an uèir agus gu mì-fhortanach gan tarraing air fhèin. Bidh am portal a "tòiseachadh a" seargadh agus tha am balach, gun a bhith a "cur air a bhrògan, a" ruith chun t-slighe a-mach. Bidh e a" bualadh a-steach do rudeigin elastagach agus le oidhirp leum e a-mach. Bidh sneachda a" bhaile mhòir a" losgadh do chasan rùisgte. Feumaidh tu do bhrògan a chuir ort agus do sheacaid geamhraidh a tharraing dìreach air an t-sràid - a" glacadh seallaidhean dòrainneach dhaoine a tha a" dol seachad.
  Dh'èigh cuideigin eadhon: "crazy." Ach chan eil am balach a 'toirt aire - tha e air a dhreuchd a dhèanamh agus air misean mòr a choileanadh ...
  Air 22 Lùnastal, 1914, thuit an trèana a bha a" giùlan Hindenburg, Erich Ludendorff, agus Max Hoffmann. Bhàsaich na trì ceannardan armachd aig an robh pàirt chudromach anns na blàran air an aghaidh an ear - bho ghnìomhachd ann am Prussia an Ear agus mar sin air adhart.
  Mar thoradh air an sin, dh'fhuiling na saighdearan Gearmailteach neo-eagraichte call uabhasach. Chaidh Koenigsberg gun dìon a thoirt air a 'ghluasad, agus chaidh na saighdearan Gearmailteach a chuairteachadh gu ìre, agus chaidh an sgrios no an glacadh gu ìre.
  Bha buaidh chinnteach aig buaidh saighdearan Ruiseanach air cùrsa a 'chogaidh gu lèir. Agus an toiseach, bho shealladh misneachd nan saighdearan agus oifigearan. Chan eil e na dhìomhaireachd gun do thuit ùghdarras arm na Ruis gu mòr às deidh a" chùis a dhèanamh air Iapan. Cha robh duine den bheachd gu robh na h-Asianaich caol-shùileach sin nan luchd-dùbhlain mòra. Agus an seo chaill na Ruiseanaich ceithir blàran mòra, agus anns a h-uile blàr bha iad nas àirde na àireamh.
  Agus aig muir chaidh an ruaig gu tur cuideachd, ach a-mhàin gu robh soirbheasan iomallach, prìobhaideach. Bha na bàtaichean-mara Vladivostok gu sònraichte cliùiteach.
  Mar sin càite am bu chòir dhaibh sabaid ris na Gearmailtich, a bha air am meas mar na saighdearan talmhainn as fheàrr san t-saoghal?
  Agus an uairsin thionndaidh e a-mach gun robh e comasach na Krauts a bhriseadh, an toirt air falbh agus na deichean mhìltean de phrìosanaich a thoirt leat!
  Tha dealas am measg armachd na Ruis agus an àireamh-sluaigh air a dhol am meud. Air aghaidh na h-Ostair, chaidh an ionnsaigh air adhart gu luath. Cha robh an Ostair-Ungair deiseil airson cogadh. Agus tha misneachd gu sònraichte aonadan Slavic gu math ìosal. Ghèill mòran dhiubh gu dìreach ri buille nan drumaichean agus fuaimean na h-orcastra. Cha robh na Slavs airson a bhith a 'sabaid an aghaidh am bràithrean, airson na h-Ostairich gràin. Cha robh ach na h-aonadan Gearmailteach Ungaireach agus cinneachail Gearmailteach deiseil airson sabaid.
  Chuir arm na Ruis às do na saighdearan Ostaireach agus ghabh iad còmhnaidh sa bhad ann an Lvov, an daingneach Przemysl agus, a 'togail air a shoirbheachadh, chaidh e a-steach don Ungair. Bha aghaidh na Gearmailt a" spreadhadh aig na claisean. Rinn feachdan Sàr-Ruiseanach a" chùis air na Prùisich ann am Poznan agus ruith iad chun an Oder. Ghluais na Gearmailtich sia buidhnean dhan Ostair.
  Ach cha robh seo gu leòr. A bharrachd air an sin, cha robh neart gu leòr ann airson dreuchdan a chumail sa mheadhan. Agus san taobh an iar, lean sabaid throm.
  An uairsin b" fheudar don Ghearmailt feachdan ùra a ghluasad chun an ear. Chaidh an suidheachadh a dhèanamh na bu mhiosa nuair a chaidh an Eadailt a-steach don chogadh an aghaidh na h-Ostair. Tha dàimhean nàimhdeil air a bhith aig na dùthchannan sin airson linntean. Agus bha an Caidreachas Trì-fillte ann an iomadh dòigh na chruthachadh fuadain. Ged a bhiodh an cogadh air tionndadh a-mach na b" fheàrr don Ghearmailt agus don Ostair, bhiodh an Eadailt air a dhol còmhla ris an fheadhainn as làidire. Agus a-nis tha saighdearan Ruiseanach a" tighinn faisg air Budapest, agus tha gnothaichean nam Prìomh Chumhachdan gun sgudal! Rinn Romania cuideachd cabhag airson a dhol dhan chogadh.
  Tha e soilleir - tha an rìgh Ròmanach càirdeach do Nicholas II, agus tha e airson am fearann aige a leudachadh aig cosgais Ìmpireachd na h-Ostair a tha a" tuiteam às a chèile.
  Agus Bulgaria, eu-coltach ri fìor eachdraidh, a-steach don chogadh air taobh na Ruis.
  Is e dìreach an Ìmpireachd Ottoman a thàinig gu bhith dìleas dha na Gearmailtich. Agus a-mhàin air sgàth gu bheil Ministear an Dìon air òrdachadh tòiseachadh air nàimhdeas, a" toirt fait accompli don Phrìomhaire agus don Sultan. Chan eil an arm Turcach gu math làidir, ach chruthaich e duilgheadasan le bhith a 'toirt seachad an Ruis don Entente. Ach air an làimh eile, is e deagh chothrom a tha seo don Ruis leudachadh mòr a dhèanamh air na sgìrean aice anns an taobh a deas. Dh"ainmich Iapan, gu dearbh, cogadh air a" Ghearmailt agus an Ostair. Gus na coloinidhean Gearmailteach anns a" Chuan Shèimh a ghabhail thairis.
  Thug seo làmh an-asgaidh don Ruis anns an Ear Chèin. Agus air an taobh an iar bha na Gearmailtich gam pronnadh.
  Is ann dìreach air Abhainn Oder a bha a" Ghearmailt comasach air stad a chuir air adhartas arm na Ruis. Gus seo a dhèanamh, bha e riatanach stad a chur air a h-uile gnìomh oilbheumach san Iar. Chaidh faisg air leth na h-Ostair-Ungair a shaoradh le saighdearan Ruiseanach.
  Mar sin, dh" fhàg Ìmpireachd na h-Ostair an geama agus thionndaidh i gu bhith na eallach don Ghearmailt. Chuir na Bulgarians ionnsaigh air Istanbul.
  Anns a 'gheamhradh, bha tàladh ann an obair armailteach san Roinn Eòrpa. Ach thòisich arm na Ruis air ionnsaigh a thoirt air an Tuirc. Agus an uairsin leasaich a h-uile dad gu soirbheachail. A bharrachd air an sin, rinn na h-Armenianaich agus na h-Armenians ar-a-mach an aghaidh riaghladh Ottoman.
  Bha saighdearan Ruiseanach mu thràth ann am Baghdad sa Ghearran, agus ghlac na Breatannaich Basra. Ro dheireadh a" Mhàirt, ghabh an Ruis thairis Àisia Mion gu lèir agus thòisich i air ionnsaigh air Istanbul còmhla ris na Bulgarians agus na Serbaich. Tha Türkiye air an geama fhàgail. Chaidh Siria, Palestine, ceann a deas Iorac gu Breatainn agus an Fhraing - fhuair an Ruis a h-uile càil eile. Bha Saudi Arabia fhathast na sgìre foirmeil neo-eisimeileach, ach bha còir aige cuideachd a bhith air a roinn às deidh don Ghearmailt gèilleadh. Agus bha i dìreach timcheall air an oisean. Air 25 Giblean, 1915, chaidh na Stàitean Aonaichte a-steach don chogadh an aghaidh nan Gearmailteach. Tha e soilleir gur e daoine practaigeach a th" anns na h-Ameireaganaich agus bha iad airson a bhith ann an àm airson am pìos buaidh a cho-roinn. Ron earrach, thug arm na Ruis a-mach seòrsa ùr de bhuill-airm ann am meudan mòra: carbadan làn-tìre Luna-2 le gunnaichean inneal. Ràinig na tancaichean ùra, ged a bha iad aotrom, astar 40 cilemeatair san uair air an àrd-rathad agus bha feartan dràibhidh sàr-mhath aca.
  Thòisich saighdearan Ruiseanach tràth sa Chèitean, cho luath "s a thiormaich na rathaidean, oilbheum anns an Ungair agus air an aghaidh gu deas gu lèir. Thuit feachd na h-Ostaire ;
  Air 22 Ògmhios, chaidh saighdearan Ruiseanach a-steach do Vienna. Agus air 24 an t-Ògmhios, chaidh Beurla, Fraingis, Beilgeach, agus a 'chiad bhuidheann-chatha Ameireaganach a-steach don Bhruiseal. Chaidh an Òlaind a-steach don chogadh an aghaidh na Gearmailt, agus beagan às deidh sin an t-Suain agus an Danmhairg. Bha duilgheadas aig na Gearmailtich grèim fhaighinn air a" chnap-starra air feadh an Oder, ach leasaich arm na Ruis, tsarist, ionnsaigh air Munich. Thuit am baile as motha ann an ceann a deas na Gearmailt air 7 Lùnastal 1915. Agus air 11 Lùnastal, ghabh a" Ghearmailt grèim air ann an suidheachadh gun dòchas.
  Às deidh sin thòisich sgaradh na sgìre. Chaidh an Ostair-Ungair agus an Ìmpireachd Ottoman à sealladh bho mhapa poilitigeach an t-saoghail. Thionndaidh a-mach gur e Bulgaria am pàirt sin de chrìochan Turcach a thug na h-Ottomans buaidh air ann an 1913. Leudaich Serbia gu mòr agus thionndaidh i gu Iugoslabhia. Fhuair Romania Transylvania. Bha an Ruis a" toirt a-steach na rinn: Bukovina, Galicia, Czechoslovakia, sgìre Krakow agus leth na h-Ungair, suas gu Budapest fhèin, far an deach a" chrìoch a tharraing. Fhuair a" Ghearmailt lùghdachadh mòr air an fhearann aice. San taobh an iar, bha aice ri Elzar agus Lorraine a thilleadh dhan Fhraing, a bha roimhe a" faighinn thairis air fearann na Danmhairg. Anns an taobh an ear tha e nas duilghe.
  Dh"iarr an Ruis a" chrìoch a tharraing ri taobh an Oder, agus airson na Frainge air feadh an Rhine. Ach cha robh na SA agus Breatainn airson an Ruis agus an Fhraing a neartachadh cus agus a" Ghearmailt a lagachadh. Mar thoradh air an sin, chaidh gabhail ri co-rèiteachadh. Tha an Ruis a' faighinn a h-uile fearann san Ear, far a bheil mòr-chuid aig na Pòlaichean.
  Chaill Prussia an Ear Klaipeda, Danzig, agus chaidh a ghearradh dheth bhon Ghearmailt, ach co-dhiù mhair e ann an cruth gearraichte. Dh'fhuirich Koenigsberg na Ghearmailteach. Ach chaill a" Ghearmailt tòrr fearainn. Thionndaidh a 'chrìoch a-mach gu bhith gu math briste. Ann an cuid de dh'àiteachan bha e fiù 's a' ruighinn an Oder, agus gu mòr an urra ri cinneachail buill-bodhaig an t-sluaigh. Ach, cha mhòr nach do ghlèidh na Gearmailtich Pomerania gu tur. Ach bho Berlin gu crìoch na Ruis cha robh barrachd air ceud cilemeatair.
  Mar sin tha na Gearmailtich aig gunpoint. Bha meud arm na Gearmailt cuingealaichte ri ceud mìle saighdear agus oifigear. Chaidh airgead-dìolaidh mòr a chuir air na Gearmailtich. Mhair an cogadh beagan is bliadhna.
  Cha robh tìde aig ìmpireachd tsarist na Ruis a dhol a-steach do staid èiginn, agus nochd i le togail fearainn mòra. Neartaich ùghdarras an tsar, agus thòisich tonn a "ghluasaid rèabhlaideach a" crìonadh, agus san eaconamaidh, air an làimh eile, thòisich àm de fhàs neo-àbhaisteach luath.
  
  
  Mar a shuidhich LENin gu bhith na cheann-suidhe air na SA
  Vladimir Ilyich Lenin, a 'feuchainn ri nochdadh nas àirde, dìreach suas leis a h-uile neart. Bha a làmhan tioram, beag, ach glè ghluasadach a" gluasad gu socair air a" bhòrd shoilleir, dhubh a chaidh a dhèanamh leis a" choille-ghainmhich as teirce. Na shuidhe mu choinneamh, dh"fhàs duine mòr ann an deise gheal le slabhraidh throm òir mu amhaich an tairbh:
  - Uill, Mgr Ulyanov. Tha mi ag aontachadh ris na teirmean agad - còig grand sa mhìos, agus ceudad bho gach iomairt rop! - An so dh" fhàs guth an t-saogh- al na bu daingeann agus chrath e eadhon an t-slabhraidh throm. - Dìreach gus am bi Comrade Lenin gun bhreug agus gun duslach!
  A" suathadh a làmhan fallas gu dòigheil, thuirt Vladimir Ilyich:
  - Gu dearbh, Mgr Rockefeller, ach nar gnìomhachas chan urrainn dhut breugan a sheachnadh! Bu chòir a h-uile dad a bhith càirdeil agus gu math dùrachdach!
  Agus rinn an dithis scoundrels gàire àrd ...
  --------------------------
  Cha do thachair Ar-a-mach an Dàmhair anns an Ruis. Bha tàladh sealach air beulaibh a" Chiad Chogaidh. Dh'fheuch na Gearmailtich agus na h-Ostairich ri soirbheachadh san Iar.
  Bha arm na Ruis gnìomhach a-mhàin air aghaidh na Tuirc, far an deach aige air aonachadh leis na Breatannaich mu dheireadh agus sreath de chall a chuir air an nàmhaid, a "gabhail thairis a" mhòr-chuid de Àisia Minor.
  Ach an uairsin choinnich an Seanadh Co-roinneil anns an robh na Bolsheviks ann am beag-chuid eu-dòchasach, agus bha smachd aig na Reabhlaidich Sòisealach.
  B" e aon de na ciad cho-dhùnaidhean fearann a thoirt don luchd-tuatha agus leantainn air adhart leis a" chogadh gu crìch buadhach!
  Anns an Iuchar 1918, dh'fhàillig an ionnsaigh Gearmailteach air Paris agus bhuail an t-arm Ruiseanach a bhuannaich: an toiseach an aghaidh nan Ostarach, an uairsin an aghaidh nan Gearmailteach.
  Chuir a" Ghearmailt an aghaidh gu mòr, ach san Dùbhlachd, nuair a bha saighdearan Ruiseanach san taobh an ear a" fuireach ann an Warsaw agus Krakow, ghlac na caidrich air an taobh an iar a" Bhruiseal - bha e fhathast na phrìomhachas. Fìor, dà sheachdain às deidh sin - às aonais ar-a-mach air a bheil buaidh.
  B" fheudar do Uilleam, ge-tà, cha mhòr a chumhachdan gu lèir a thrèigsinn, agus e fhathast na mhonarc ainmichte a-mhàin.
  Agus thàinig an Seanalair Kornilov gu bhith na cheann-suidhe air poblachd ùr na Ruis. Anns an Lùnastal 1917, bha an ar-a-mach aige soirbheachail; ge-tà, dh'fhuirich Kerensky gu foirmeil mar phrìomhaire, ach bha e mar-thà air ceannas a thoirt do Kornilov.
  Thàinig e cuideachd gu bhith na Àrd-cheannard, Kornilov.
  Chaidh seo a leantainn le taghaidhean mòr-chòrdte airson ceannas na Ruis agus reifreann air bun-reachd ùr.
  Thug na daoine a tha gu math cleachdte ri cruth ùghdarrasach an riaghaltais taic do roghainn Kornilov.
  Leudaich an Ruis na stuthan aice aig cosgais na Gearmailt, tuiteam na h-Ostair-Ungair, agus an Tuirc, a chaidh à sealladh bho mhapa an t-saoghail.
  Chaidh an tè mu dheireadh a roinn am measg nan cumhachdan mòra. Fhuair an Ruis Asia Minor, an caolas agus Constantinople. Ghabh na Frangaich ri Siria, am Breatainn Palestine agus Iorac.
  Ann an 1926, thòisich cogadh a-rithist eadar an Ruis agus Iapan. B 'e an adhbhar inbhe Manchuria agus Port Arthur. A rèir an aonta, chaidh còraichean màil Port Arthur a ghluasad gu Iapan, agus thàinig am màl gu crìch. Ach, cha robh dùil aig na Seapanach na bha iad air a ghlacadh a thilleadh gu Sìona.
  A bharrachd air an sin, bha Hirohito òg, a 'bruadar mu bhuaidhean ùra, dìreach air cumhachd fhaighinn.
  Ach, bha an Ruis mar-thà eadar-dhealaichte. Air a ràitheadh air beulaibh a 'Chiad Chogaidh Mhòir, le ceannardan eòlach, tancaichean ùra agus itealain, thòisich e gu soirbheachail a' toirt ionnsaigh air na Seapanach.
  Ceithir mìosan gu leth às deidh sin, ghlac arm na Ruis Port Arthur agus chuir iad na Seapanach a-mach às a" mhòr-thìr!
  Airson ùine, bha Iapan fhathast a 'cumail a-mach aig muir - gus an tàinig bàtaichean sguadranan a' Bhaltaig agus a 'Mhuir Dhuibh.
  Às deidh sin chaidh Land of the Rising Sun a ghlacadh.
  Leasaich an Ruis gu math luath, ach ann an 1929 thòisich crìonadh mòr air feadh an t-saoghail.
  Thug aimhreitean cuideachd ionnsaigh air Ìmpireachd na Ruis. A bharrachd air an sin, rinn Kornilov Russification gnìomhach.
  Ach, fhuair e air fuireach air an rìgh-chathair, agus anns na SA ... thàinig na Bolsheviks Ameireaganach air an stiùireadh le Lenin gu cumhachd!
  An dèidh tighinn a-mach às an trom-inntinn, thòisich an siostam Bolshevik ùr ag ullachadh airson cogadh ùr!
  Thàinig an ar-a-mach anns an Spàinn gu crìch le buaidh nan comannach agus mar sin chruthaich e ceann-drochaid cumhachdach Bolshevik san Roinn Eòrpa ...
  Faoilleach 1, 1938. Vladimir Ilyich Lenin gu socair a" coiseachd timcheall oifis mhòr an Taigh Gheal. Tha an suidheachadh air feadh an t-saoghail a" teasachadh suas. Às deidh na Spàinne, shoirbhich leis na comannaich san Fhraing.
  Tha an Ruis, a tha air a riaghladh le generalissimo agus an Ceann-suidhe Kornilov, air a dhèanamh soilleir mar-thà nach leig e le leudachadh Bolshevism a-steach don Roinn Eòrpa. Chan e fealla-dhà idir a th" ann an còig ceud roinn ann an deich millean arm Ruiseanach!
  Tha Vladimir Ilyich a 'tuigsinn seo. Agus tha e a" moladh caidreachas innleachdach do Bhreatainn an aghaidh na Ruis.
  Bha na Breatannaich a-riamh air leth faiceallach mu leudachadh na Ruis. Ach chuir co-mhaoineas radaigeach barrachd eagail orra. Bha e riatanach pìos a dhràibheadh eadar iad agus an Ruis.
  Bha Lenin ag ullachadh airson Ministear an Dìon Churchill fhaighinn agus aig an aon àm dearbhadh a thoirt dha na Breatannaich air cumhachd do-chreidsinneach nan Stàitean Aonaichte.
  Agus an toiseach, chuala an deachdaire maol aithisg air ball-airm ùr - am "bom atamach".
  Lìbhrig Oppenheimer an aithisg aige ann an tònaichean gu math cuibhrichte. Tha, tha soirbheachas air a bhith ann mar-thà agus chaidh eadhon reactair niùclasach a chuir air bhog, ach tha coltas boma atamach fhathast fada air falbh. Is e am prìomh dhuilgheadas a bhith a" faighinn uranium beairteach agus plutonium. A bharrachd air an sin, chan eil an naidheachd seo gu tur tlachdmhor - cosgaidh aon bhoma mar sin uimhir ri grunn longan-cogaidh. Mar sin, tha eadhon ceist eile ann: an fhiach airgead a chosg air aon bhoma mòr mas urrainn dhut ceud mìle fear beag a dhèanamh?
  Thuirt Lenin, seann duine goirid maol, ach lùthmhor (seachd bliadhna fichead a dh'aois, ge-tà, fhathast fada bho bhith gu math sean!), a" coiseachd gu sunndach timcheall talla mòr na h-oifis aige, ag ràdh:
  - Thusa, a chompanaich, nach tuig thu dualchainnt ! Bidh, bidh am boma fhathast daor, ach an uairsin bidh a chosgais leis a" ghluasad gu mòr-chinneasachadh a" dol sìos gu mòr!
  Thuirt Oppenheimer le eagal:
  - Agus cha suidh na Ruiseanaich gu seòlta!
  Thàinig co-dhùnadh loidsigeach agus cruaidh às deidh Vladimir Ilyich:
  - Mar sin feumaidh sinn faighinn air thoiseach orra aig cosgais sam bith!
  An uairsin bidh neach-cuideachaidh dubh Oppenheimer a" tòiseachadh a" seinn:
  - Às deidh na h-uile, feumaidh sinn buaidh! Aon airson na h-uile, cha seas sinn air cùl a 'phrìs! Aon airson na h-uile, cha seas sinn air cùl a 'phrìs!
  Chrom Oppenheimer gu Ceann-suidhe na SA Lenin agus rinn e gàire:
  - Tha thu nad eòlaiche-inntinn! Gu dearbh, cha bhith sinn a 'seasamh air cùl a' phrìs, agus gheibh sinn air thoiseach air na Ruiseanaich, ach feumaidh sinn airgead!
  Thuirt Lenin le misneachd, a" cnagadh air sàilean a bhrògan craiceann crogall:
  - Bidh airgead ann!
  - Agus tràillean!
  Thuirt Vladimir Ilyich abairt eachdraidheil:
  - Chan eil mi a" cuingealachadh do mhaoin! Tha mi a 'cuingealachadh an ùine agad!
  Thòisich gèaraichean inneal stiùiridh is rianachd ìmpireachd nan SA a 'tionndadh.
  Ach chan e seo an rud as cudromaiche. Bha Vladimir Ilyich, mar nach robh duine sam bith eile, a 'tuigsinn gu robh e riatanach a bhith ga lagachadh bhon taobh a-staigh gus a' chùis a dhèanamh air an Ruis.
  Chrath Vladimir Ilyich a mhaoil àrd, fada, neo-chòmhnard agus thog e gu sunndach an cuidhteas bhon fhòn agus thòisich e a" fònadh Dulles.
  Nuair a thàinig am prìomh neach-brathaidh faisg air an inneal, dh"èigh Lenin gu bodhar aig mullach a sgamhanan:
  - Feumaidh sinn neach a tha co-ionann no co-dhiù nach eil nas ìsle na mise ann an comas ceannairc, mealladh agus mealladh nan daoine!
  Fhreagair Dulles ann an tòna gu math misneachail:
  - Tha mi eòlach air a leithid de dhuine, Vladimir Ilyich!
  Lenin, a 'leum suas mar diabhal, a' beucaich:
  - Mar sin cò e? Cò e an gnè seo a rinn daoine?
  Thuirt Dulles, a" tarraing a-mach na lidean gu seinn:
  - Eòsaph Vissarionovich Stalin! Is dòcha gu bheil thu eòlach air, Vladimir Ilyich!
  Ghluais Lenin air fhèin san sgàthan le frèaman òir is daoimean agus dh" èigh i:
  - Chan eil an còcaire seo a" còcaireachd ach soithichean spìosrach!
  Dhaingnich Dulles, a" gàireachdainn le misneachd:
  - Ach is e seo dìreach a tha a dhìth oirnn!
  Ghluais Lenin a-rithist agus rinn e gàire:
  - Thoir dha Stalin a h-uile dad a dh" iarras e. Agus gealltainn dha àite a 'bhogha seo beag-chudromach Generalissimo Kornilov!
  Bha Dulles a' beucaich gu bodhar :
  - Thèid a chur gu bàs Vladimir Ilyich!
  
  Na toir seachad VITYAZ gu bràth
  Bidh mòran ag argamaid am biodh na Ruiseanaich air an Dàrna Cogadh a bhuannachadh leotha fhèin, gun chuideachadh bhon Iar? Mar sin cho-dhùin na Diathan seo a dhearbhadh ann an cleachdadh. Agus ann an aon chruinne-cè co-shìnte, chuir iad cnap-starra eadar na feachdan co-cheangailte, coloinidhean, agus an Treas Reich còmhla ris an USSR. Agus thachair seo airson purrachd an deuchainn air ais san Ògmhios 1941.
  Gus nach b 'urrainn dha na càirdean an USSR no an Treas Reich a chuideachadh. Agus airson purrachd iomlan an deuchainn, bha Iapan falaichte air cùl cnap-starra. Mar, leig leis a h-uile dad a bhith gu tur glan, mar gum biodh ann an obair-lann.
  Anns na ciad làithean, cha do thachair dad gu math eadar-dhealaichte bhon fhìor sgeulachd. Chaidh an Fritz air adhart, mar ann an eachdraidh fìor, mu 30-40 cilemeatair san latha, ach a 'slaodadh sìos mean air mhean. Gu dearbh, le dìth bomadh Bhreatainn agus nàimhdean buidheann Rommel bha e comasach cuid de na feachdan a leigeil ma sgaoil - gu sònraichte itealain. Ach chan eil na Gearmailtich air seo a dhèanamh fhathast; bha cùisean air an aghaidh mar-thà a 'dol gu math soirbheachail. Ach, aig deireadh an Iuchair, chuir Blàr Smolensk maill air adhartas an Fritz. Cho-dhùin Hitler cuimhneachadh air Rommel agus na roinnean aige à Libia, a" co-dhùnadh gu robh feachdan còmhnaidh na h-Eadailt gu leòr. Thòisich an ceannardas faisisteach, gus nach biodh iad a 'caitheamh ùine, a' gluasad feachdan armaichte agus gu sònraichte itealain bhon Fhraing agus na Balkans. Bha Hitler fhathast an dòchas gum faodadh e briseadh tro na saighdearan Sòbhieteach sa mheadhan agus a dhèanamh ron gheamhradh.
  An àite a bhith a" tionndadh gu deas, thòisich am Fritz air an oilbheum anns a" mheadhan, a" feuchainn ris na saighdearan Sòbhieteach a chòmhdach a" toirt ionnsaigh air Smolensk bhon chliathaich. Agus chaidh buidheann Rommel mar-thà air an ionnsaigh air 13 Lùnastal, a 'dol thairis air an Dnieper agus a' feuchainn ri faighinn gu cùl na buidhne Sòbhieteach a 'dìon Kyiv.
  Bha Stalin air chall. Gu h-obann fhuair cha mhòr a h-uile seilbh Eòrpach agus Frangach ann an Afraga iad fhèin na aghaidh, agus chan e aon charaid.
  Mura h-eil dùil agad ri cunnart bho Iapan a-nis. Agus tha an t-Àrd-Cheannard a" toirt seachad an òrdugh: a h-uile roinn a thoirt air falbh bhon Ear Chèin.
  Chaidh saighdearan Gearmailteach, às deidh dhaibh a dhol troimhe cha mhòr gu Moscow fhèin, a stad le buidheann Siberia. Ach anns a 'cheann a deas, mar thoradh air atharrachadh àithne agus gnìomhan Rommel, b' urrainn don Fritz a 'bhuidheann Sòbhieteach a deas a ghearradh dheth.
  Bha cùrsa an nàimhdeas san Úcráin cuideachd air a dhroch bhuaidh leis an fhìrinn gun do tharraing Stalin a h-uile tèarmann gu Moscow gu borb, agus mar sin nochd e a chùl fhèin.
  Nas mionaidiche, chan ann dha fhèin, ach don bhuidheann a deas. Thionndaidh e a-mach gur e droch shuidheachadh a bh" ann. Ach ann an eachdraidh fhìor, b 'e call a bh' ann an dìon Kyiv. Is ann dìreach an seo a bha nuance, bha na Gearmailtich mar-thà faisg air Moscow, agus neartaich na faisisteach aig cosgais na Roinn Eòrpa, nas luaithe na Stalin aig cosgais an Ear Chèin. Agus dh'fheumadh na Gearmailtich a bhith a 'còmhdach nas lugha de dh' astar, agus tha na rathaidean san Roinn Eòrpa nas fheàrr. Ach feuch ris a h-uile càil a ghluasad gu sgiobalta aon às deidh aon chun an Trans-Siberian Railway.
  Mar thoradh air an sin, b 'urrainn dha na Gearmailtich a dhol troimhe gu Kharkov agus Voroshilovgrad eadhon nas tràithe na ann an eachdraidh fìor, a' glacadh mòran de ghnìomhachas agus factaraidhean.
  Chaidh Leningrad a bhacadh cuideachd, ach cha deach a thoirt. Agus chaidh na Gearmailtich a-steach don Crimea. Agus fhuair an Fritz grèim air Voronezh aig deas, a 'gluasad air adhart air an Don gu Stalingrad.
  Bha iad fhathast a 'dìon Moscow agus eadhon a' dol air adhart gu ionnsaigh sa gheamhradh. Ach air an taobh a deas, fhuair Rommel air adhart gu Stalingrad. Cha deach an cur air tìr ann an Kerch gu math nas motha. Le duilgheadas mòr, cha b 'urrainn do shaighdearan Sòbhieteach ach an nàmhaid a phutadh air falbh bho Stalingrad. Agus bha sin dìreach air sgàth 's nach robh an aimsir air taobh an Wehrmacht agus bha eagal orra a bhith a' sabaid anns an fhuachd agus an t-sneachda.
  Carson a dh'fheumadh Rommel a dhol air ais seachad air an Don. Agus b" e slap bodhar a bha seo san aghaidh airson an Fhuhrer.
  Ach as t-earrach 1942, dh'atharraich an cothromachadh feachdan. Às deidh dhaibh tòrr cuideam a chuir air na caraidean aca, mheudaich na Gearmailtich an àireamh de na saighdearan aca, a" toirt a-steach cosgais an Khivi, agus an àireamh de shaidealan. Chuir an Eadailt agus an Fhraing gu sònraichte ann am meud. Nochd sgaraidhean dubha cuideachd air an aghaidh an ear. Gu fortanach, cha do chuir aghaidh Bhreatainn is Ameireagaidh à Afraga bacadh air gluasad shaighdearan agus ghoireasan.
  Agus de Gaulle, nuair a chaill e taic a charaidean, chaidh a bhrath le a chompanaich fhèin.
  Mar sin, chaidh feachdan nas cudromaiche a chruinneachadh an aghaidh an USSR na ann an da-rìribh. Chuir na Krauts gu sònraichte ri seo ann am plèanaichean, a" cumail suas am buannachd san adhar. Agus chaidh feachdan talmhainn thairis air seachd millean an aghaidh 5.6 millean saighdear Sòbhieteach.
  Agus thòisich na Nadsaidhean air an oilbheum anns an taobh a deas. Chaidh aig Rommel air Stalingrad a ghlacadh air 27 Ògmhios. B" urrainn don Fritz na ceudan de thancaichean a dhòrtadh air a" bhaile-mhòr aig an aon àm. Bha buaidh aig ceannas itealain nàmhaid san adhar cuideachd, a bha ga dhèanamh duilich daingneachadh Sòbhieteach a ghluasad thairis air Abhainn Volga farsaing.
  Gu mì-fhortanach, cha do thachair blàr Stalingrad ann an AI. Agus ghluais Rommel air an t-slighe a bha san amharc anns na planaichean sìos an Volga agus gu Muir Caspian.
  Dh'fhàillig oidhirpean air briseadh tro na Gearmailtich le frith-bhuaidhean sa mheadhan. A bharrachd air an sin, cha deach an Rzhev iomchaidh a chruthachadh. Mar sin bha aghaidh nas cothromaiche aig na Krauts aig àm an aghaidh oilbheumach nan Sòbhieteach, agus chaidh iad air ais nas cothromaiche cuideachd. Ach, gu mì-fhortanach, dh'fhuirich Rzhev còmhla ris na faisisteach.
  Cha robh e comasach a dhol a-steach don Fritz, agus bha e gu math duilich an Caucasus a chumail às deidh tuiteam Stalingrad. Leis gu bheil an artery solair air an Volga air a ghearradh. Agus nuair a ràinig na Gearmailtich Muir Caspian aig deireadh an Iuchair, dh'fhàs an suidheachadh cha mhòr gun dòchas. A-nis bha e comasach a thoirt seachad a-mhàin le uisge.
  Leis gun robh uachdranas adhair aig na Nadsaidhean, dh" fhàs an tachartas rudeigin eadar-dhealaichte, gu math duilich agus gun dòchas.
  Chaidh an Lùnastal agus an t-Sultain seachad ann am batail làidir, gus an do ràinig an nàmhaid air costa Caspian Baku. Agus an sin bha iad fhathast an aghaidh Rommel gu deireadh an Dàmhair. Chaidh an suidheachadh a dhèanamh na bu mhiosa nuair a chaidh an Tuirc a-steach don chogadh.
  Thug na diathan deuchainneach aire do Iapan, ach chan e na Ottomans. Ach cha robh na Nadsaidhean fhathast deònach ionnsaigh a thoirt air Moscow sa gheamhradh agus stad iad airson a 'gheamhraidh.
  Rinn an t-Arm Dearg grunn oidhirpean maslach. Ach bha an nàmhaid nas fheàrr ann an sgiobachd, anns an àireamh de luchd-obrach eòlach agus ann an itealan. Cha deach ach barrachd tancaichean agus làmhachas a dhèanamh anns an USSR gu ruige seo. Ach bha a" mhòr-chuid de na tancaichean aotrom, agus bha càileachd an armachd gu math bochd. Tha e coltach cuideachd gu bheil tòrr itealain gan dèanamh, ach air sgàth gainnead duralumin, tha iad nas truime agus nas lugha de ghluasad na an fheadhainn àbhaisteach. Thionndaidh an Yak-9 cuideachd gu bhith cha mhòr gu tur air a dhèanamh de fhiodh. Agus bha seo, gu dearbh, na minus.
  Bha Hitler a 'cunntadh air na tancaichean ùra ainmeil aige - "Panthers" agus "Tigers".
  Chaidh an dèanamh ann an àireamhan a bha a 'sìor fhàs. Nochd an treas riochdaire bhon bhuidheann: "Lion." Ann an eachdraidh fìor, chaidh inneal mar seo a leasachadh ann an 1942, ach air sgàth gainnead ghoireasan agus cuideam trom, chaidh an uilebheist as truime a dhiùltadh.
  Ach an uairsin chaidh an "Leòmhann" le cuideam 90 tonna a-steach gu cinneasachadh. Tha na buannachdan aige - armachd cumhachdach agus canan 105-mm - gu ìre air an dìoladh airson a dhroch choileanadh. Cha b 'urrainn do ghunnaichean Sòbhieteach sreath 76-mm a dhol a-steach don leòmhann bho gach ceàrnaidh.
  Mar sin cha b" e droch thanca a bh" ann nam biodh an loidhne dìon gu math cumhachdach agus le echelons domhainn.
  Agus chaidh an àithne Sòbhieteach a neartachadh gu mòr fo phrìomh-bhaile na Sòbhieteach. Agus feuch ri briseadh troimhe an seo.
  Chaidh dàil a chuir air a" cheathramh riochdaire den menagerie: "Mouse", nuair a chaidh a chuir air bhog san t-sreath.
  Chaidh meud an Airm Dheirg àrdachadh gu sia millean, ged a bha mòran de na saighdearan nan saighdearan ùra.
  Chaidh còrr is naoi millean a chuir nan aghaidh, ach chaidh an àrdachadh àireamhach a dhìoladh gu ìre le nàdar ro-mhodhail arm an nàmhaid.
  Ann an itealan, tha an nàmhaid nas làidire an dà chuid ann an àireamh agus càileachd. Tha na ME-309 agus Yu-288 as ùire air nochdadh. Mar fhreagairt, tha carbadan Sòbhieteach de chàileachd nas ìsle, air sgàth gainnead saothair sgileil agus gann de stuthan. Tha na tancaichean fhathast seann T-34, agus a 'mhòr-chuid de na feadhainn aotrom, a bharrachd air KVn.
  As t-samhradh, chuir an Wehrmacht ionnsaigh air bhog: ionnsaigh air Moscow agus ionnsaigh suas an Volga gu Saratov. Às deidh sabaid làidir, bha Moscow air a chuairteachadh ro dheireadh an fhoghair. Chaidh Saratov, Kuibyshev, Penza, Ulyanovsk a ghlacadh cuideachd. Theich Stalin gu Sverdlovsk. Dh'fhàs an suidheachadh èiginneach.
  Chaidh òrdugh a thoirt don phrìomh-bhaile: gun a bhith a" gèilleadh ann an suidheachadh sam bith. Chuir na Gearmailtich ionnsaighean air bhog, ach chaidh iad air ais no chaidh am bogadh ann an sabaid sràide. Sa gheamhradh, stad oilbheum an Wehrmacht. Fìor, chuir na Gearmailtich a-steach chan e a-mhàin prìomh-bhaile na Sòbhieteach, ach cuideachd Leningrad ann am fàinne dùbailte.
  Anns a 'Chèitean, thòisich an ionnsaigh Nadsaidheach a-rithist, ach ann an stiùireadh bailtean Gorky agus Kazan. Togalach tanca Sòbhieteach, a dh'aindeoin a h-uile duilgheadas, bha e comasach a chur air bhog ann an sreath: T-34-85 agus IS-2, ged a bha e ann an àireamhan beaga.
  Thuit Gorky a-mhàin san Iuchar, agus chùm Kazan a-mach gu deireadh an Lùnastail.
  Bha gort uabhasach a 'riaghladh ann an Leningrad, agus cha do dh' fheuch am Fritz eadhon ri stoirm a dhèanamh. Agus mean air mhean thàinig Moscow fo smachd. Agus an uairsin air 30 Sultain, às deidh ionnsaigh uamhasach fuilteach, thuit an Kremlin.
  Chaidh an daingneach den chiad ìre a sgrios gu mòr. Agus thàinig seo gu bhith na bhuille ùr dha na Sòbhietich. Ghluais na Gearmailtich gu na Urals, ach an sin chaidh iad an sàs ann an snowdrifts. Tha e doirbh a bhith a" sabaid leis an USSR. Bha Stalin na neach-taic do sheasamh gus an deireadh. Ach bha e uabhasach cosgail dhan dùthaich fhèin agus dha na Gearmailtich gu sònraichte.
  Aig deas, chaidh na Nadsaidhean air adhart tro mheadhan Àisia.
  Ann an 1945, fhuair an USSR an SU-100 agus IS-3, ach a-mhàin ann an sreath bheag. Gu fortanach, ro dheireadh an Ògmhios bha na Nadsaidhean air ceannsachadh Meadhan Àisia. Agus san Iuchar thuit Sverdlovsk cuideachd. Anns an Lùnastal, ghlac na Gearmailtich Kurgan agus Tyumen. Agus air 3 Sultain tha Tobolsk ann cuideachd. Aig deireadh an t-Sultain Khanty-Maisiysk. Agus ann am meadhan an Dàmhair agus Omsk.
  Chan eil Novosibirsk, ge-tà, air tagradh a dhèanamh dha na Nadsaidhean fhathast. Thug fìor dhroch reothadh air na Krauts cumail ris na bailtean-mòra.
  Mar sin chun Cèitean 1946, cha do rinn na Nadsaidhean gnìomhachd armailteach gnìomhach.
  Às deidh sin chaidh sinn gu Novosibirsk. Ghabh heileacoptairean ann an cumadh diosc agus na tancaichean sreath "E" as ùire pàirt anns na blàran. Ach, cha do chuidich seo am Fuhrer cus. Ghabh an Fritz Novosibirsk aig deireadh an Ògmhios. Chaidh iad thairis air Abhainn Ob. An uairsin san Iuchar ghlac na h-uilebheistean Kemerovo agus Tomsk, agus an Altai Territory. Às deidh sabaid làidir, thuit Abakan san Lùnastal, agus chaidh stoirm a chuir air Irkutsk san t-Sultain.
  Ghabh na Gearmailtich e cuideachd, a 'crathadh fuil gu mòr. Ach chaidh iad a-mach a-rithist. Conaltradh leudaichte. Mar sin stad sinn aig na slighean gu Chita. Ach ann am prionnsabal, càite am bu chòir dhaibh ruith? Faodaidh tu feitheamh airson an t-samhraidh agus deuchainn a dhèanamh air uidheamachd ùr.
  Ge bith an e diosc no itealan jet a th" ann. Ann an 1947, chuir dealbhadairean Sobhietach na tancaichean IS-4, IS-7 agus T-54 air bhog gu cinneasachadh. Fìor, ann an àireamhan samhlachail a-mhàin. Cha robh daoine no goireasan gu leòr ann. Thòisich na Nadsaidhean air adhart a-rithist. Ghlac iad Aginskoye aig deireadh an Ògmhios agus Blagoveshchensk. Thuit Khabarovsk san Iuchar, agus Vladivostok san Lùnastal. Mar sin, ghlac na Nadsaidhean cha mhòr a h-uile prìomh bhaile Sòbhieteach. 'S dòcha ach a-mhàin Pertopavlovsk. Ghlac na h-uilebheistean Magadan san t-Sultain. Ach fhathast cha do ghèill Stalin.
  Aig a" cheann thall, chaill na Nadsaidhean fhathast!
  
  
  COGAIDHEAN SPIORADAIL
  Às deidh grunn bhliadhnaichean gu math beairteach, thàinig deuchainnean duilich don Ruis. B 'urrainn don Ìmpireachd Celestial, a' cleachdadh a stòrasan daonna mòr agus na buannachdan bho shiostam poilitigeach totalitarian, a bhith na hegemon cruinne. Anns an Ruis, thòisich murt brùideil air na crìochan a deas. Ged a chaidh an ar-a-mach Islamach a phronnadh, dh" ith an cogadh an aghaidh ceannairc mòran ghoireasan. Bha an suidheachadh air a dhèanamh nas miosa leis a" chòmhstri chruaidh leis an Iar.
  Ged a bha a h-uile càil stèidhichte air bacadh niùclasach, cha robh cogaidhean mòra ann. Ach thàinig an neach-saidheans Ameireaganach Wellington suas leis a 'bheachd a bhith a' cur air bhog seòrsa sònraichte de rocaid gu Mercury a 'cleachdadh eileamaid rèidio-beò air a cho-chur gu h-ealanta.
  Ach bha mearachd ann an seòladh. Dh'fhalbh an rocaid bhon chùrsa aice agus thuit i dhan Ghrèin... Thachair spreadhadh de phlasma a bha gu math tearc, gun a bhith cunnartach do fhàs-bheairtean beò, ach a' leagail an structair atamach agus ag atharrachadh beagan nan ceanglaichean eadar neutronan anns an niuclas atamach. Dìreach gu leòr gus ath-bheachdan niùclasach agus thermonuclear neo-riaghlaidh a dhèanamh do-dhèanta.
  Agus mar thoradh air an seo: thionndaidh armachd niùclasach gu bhith na tholl de sgudal gun fheum.
  An dùthaich as cumhachdaiche san t-saoghal gu h-armailteach agus gu h-eaconamach: thug an Ìmpireachd Celestial, aig an robh, mar thoradh air cus sluaigh, gainnead fìor uisge agus lùth, ultimatum airson Siberia fhaighinn air màl.
  Fhreagair an Ruis le diùltadh cinnteach ...
  Tha cogadh mòr air tòiseachadh: co-bhanntachd Àisianach an aghaidh an Iar. Tha ar n-Athair air a thighinn gu bhith na phrìomh raon de bhlàran mòra. Tha beatha shìtheil na nì den àm a dh" fhalbh: tha ifrinn cogaidh air riaghladh anns gach àite. Bha na blàran a bu làidire ag èirigh bho phòla gu cuaille.
  Bha an suidheachadh air an aghaidh deatamach: bha an t-Aonadh Àisianach mu thràth a 'tighinn faisg air Beanntan Ural.
  Faisg air Yekaterinburg, thuit ball-teine deàlrach, agus dh "èirich raon cunnartach marbhtach anns nach b" urrainn dha aon neach a bhith beò airson eadhon mionaid.
  Motherland, an Ruis naomh -
  Tha mo chridhe fosgailte dhut, fios agad ...
  Fuil a' bhlàir air a h-uisgeachadh -
  Gus am bi am fearann fo bhlàth ann an gaol an Athair!
    
  Bidh cuisle na talmhainn a" bualadh le osnaich àrd,
  Tha e duilich nuair a tha an cogadh a" bùireadh...
  Ach èiridh a' ghrian thar Ruis ghlòrmhor -
  Is tusa an aon mhàthair neo-bhàsmhor againn!
    
  Bidh an seagal anns na h-achaidhean gun chrìoch a 'tionndadh buidhe,
  Bidh an sneachda a" deàrrsadh le airgead soilleir.
  Agus tha aghaidhean a 'coimhead gu pròiseil bho na h-ìomhaighean -
  Ridire bi iolaire ann am blàr!
    
  Bheir sinn buaidh ann am blàr an nàmhaid,
  Dìonamaid an aisling sgiathach.
  Chan eil saighdear Ruiseanach nas gaisgeil,
  Bheir mi mo ùrnaigh do Dhia!
  . Prìomh shusbaint.
  Nuair a bhios an cridhe air a lìonadh le tròcair, air adhbhar air choireigin bidh am sporan falamh!
  Tha binneanan Beanntan Ural coltach ri fangan a 'sruthadh a-mach às a' bheul, air an ithe le gàirnealaichean. Tha luchd-sabaid gun earball Ruiseanach ag itealaich aig ìre ìosal. Coltach ri seabhagan luath, bidh ridirean Ruiseanach a" toirt ionnsaigh air longan-cogaidh sgiathach ach le armachd cumhachdach na h-ìmpireachd nèamhaidh.
  Bidh pìleat Feachd an Adhair Andrei Ognev a" dèanamh tionndadh duilich. Canan Sìneach trom le còig baraille a bhios a" sgoltadh lasair is meatailt. Bidh tornado teine a 'ruith gu litearra beagan mhìleameatairean bho armachd gluasaid neach-cogaidh Ruiseanach. A" tarraing air ais gun fhiosta. Bidh pulsar crùbach a" sleamhnachadh a-mach às a shròn gheur. Tha turret rothlach an heileacoptair Sìneach mòr a" teannadh bhon bhuail ... Thathas a" cluinntinn sgreuchail muffled.
  Bidh aodann dorcha Andrei le aghaidh àrd a" briseadh a-steach do ghàire geal le fiaclan.
  Bidh a chompanach, fionn air leth breagha, Vassa Koltsova, a" dèanamh rolla baraille, a" toirt air rocaid gun stiùireadh a dhol seachad air piranha stàilinn agus a" cur "tiodhlac" a-steach do aon de na dusan propellers mòra ann an heileacoptair an long-chogaidh.
  Bidh propeller mòr le sreath trì lannan a" tuiteam gu pìosan. Vassa, chan ann airson dad a tha a h-ainm air eadar-theangachadh mar bhanrigh, bha fios aice mar a bhuaileadh i. Bha i an-còmhnaidh a" sabaid ann an dìreach sgiort ghoirid agus lèine-T khaki, ach le a sàilean rùisgte bha i a" faireachdainn i fhèin agus an trodaiche gu h-iomlan.
  Rinn mòran de phìleatan boireann atharrais oirre, a" feuchainn ri cugallachd iongantach a choileanadh. Tha heileacoptair long-cogaidh ceud agus fichead puing teine a tha air a dhol sìos chun uachdar - rolair teine. Inneal a tha a 'ruith air duslach guail, ach aig an aon àm a' giùlan mìltean de thunnaichean de mheatailt, a 'cleachdadh dìon fiùghantach.
  Rinn dealbhadairean Iapanach, Sìneach agus Innseanach carbad a bha so-leònte do shiostaman dìon adhair na Ruis, ach gun dùil thàinig e fo ionnsaigh adhair.
  Bha an Seanalair Mak Lee le sùilean caol, air a shaobhadh le fearg fhiadhaich, a" beucaich, a" comharrachadh le a làmh dhubh:
  - Sgrios iad! Leagh na h-uilebheistean sin!
  Thuirt còirneal Innseanach làn-bhroilleach ach caol tana:
  - Is e a 'chàraid seo am prionnsa dubh agus a' bhanrigh. Chan eil duine air an losgadh sìos roimhe seo!
  Rinn Mac gàire gu h-iongantach agus rinn e gearan:
  - Chan urrainn a bhith. Meudaich dùmhlachd teine.
  Agus a-rithist chrath an heileacoptair long-cogaidh. Chaidh an tùr rothlach a-steach agus chaidh an corp titanium na theine. Bha saighdearan buidhe is cinnamon a" reubadh caoineadh, an sàs ann an lasraichean. Dh" fhalbh an spreadhadh, agus chaidh rocaid làn napalm am broinn corp an heileacoptair mhòir.
  Vassa, an dèidh dha an dòigh "sleamhnag" ath-riochdachadh agus a dhol seachad air na slighean teine, chuir e a-mach:
  - Tha gach aois umhail do chogadh, chan fhaod ach an latha mu dheireadh agad a bhith air a shàrachadh, a" faighinn a" chùis gun ùine!
  Tha fuil fhuar air Anndra. B 'e athair an seanailear ab' òige anns an arm Angolan agus thàinig e gu Moscow airson sgrùdadh. An sin phòs e Lydia Ognevaya, lùth-chleasaiche ainmeil agus tagraiche saidheans. An sin dh' eug 'athair, agus thogadh a mhac dubh 'us dualach le a mhàthair bhàn. Aig an sgoil dh'fheuch iad ri magadh air Andrey, ach bha am balach an sàs ann an ealain armachd ann an sgoil-àraich. Bha a mhàthair na sàr-ghaisgeach i fhèin, agus bha a mhuime na ghaisgeach ann an stoidhlichean measgaichte.
  Bha Anndra na oileanach sàr-mhath, bha cuimhne iongantach aige, agus cha b 'fhada gus an robh e na cheannard air na balaich, an ceannard aca. Gu dearbh, thagh e sgoil itealaich agus chaidh e gu sabaid airson a mhàthair-thìr na Ruis. Tha e air cliù agus spèis a chosnadh. Agus cha robh duine deònach a bhith a 'toirt ionnsaigh air gaisgeach na Ruis le craiceann dubh, gu h-àraid leis gu robh feartan aghaidh Negro air an measgachadh le feadhainn Slavic agus rinn seo am pìleat a chaidh a thogail gu lùth-chleasachd gu math bòidheach.
  Cha robh na bu lugha de dh' uirsgeulan mu a ghnothaichean gaoil na bha e mu na rinn e san arm. Ged a bha Anndra fhèin tòrr na bu lugha na bha e air a chreidsinn.
  A-nis bha e a 'coimhead airson dòigh gus an long-chogaidh do-leònte a sgrios. Bha armachd gnìomhach, ioma-fhilleadh a" còmhdach prìomh phàirtean an inneal as cumhachdaiche den Ìmpireachd Celestial.
  Loisg Savva air na propellers, a" feuchainn ris an structar a ghluasad ...
  Aig an aon àm, chaidh am blàr suas air an talamh. Chaidh na tancaichean gun turaid den bhloc an Ear air an ionnsaigh. Tha cuid dhiubh mòr, cuid eile, air an làimh eile, chan eil iad nas àirde na meatair a dh'àirde.
  Nan aghaidh, chleachd luchd-sabaid co-bhanntachd an Iar mèinnean gluasadach agus urchraichean treòraichte gun ath-ghairm.
  Chan e a-mhàin na Ruiseanaich a bha a 'sabaid an seo, ach cuideachd Eòrpaich: na Breatannaich, na Frangaich, na Suainich agus mòran eile.
  Thug nàmhaid cumanta daoine còmhla le dath craiceann geal agus moraltachd Crìosdail. Tha an deasbad mu dheamocrasaidh air a dhol sìos. A bharrachd air an sin, anns an Ruis, chaidh faireachdainnean an-aghaidh an Iar, às deidh ionnsaigheachd bhon taobh an ear, à bith. Gu dearbh, càite am bu chòir an Roinn Eòrpa a tha sìtheil agus fulangach a dhol dhan Ear? Tha na daoine aca gu ìre mhòr air dìochuimhneachadh ciamar a shabaid iad. Agus nuair a chaidh armachd niùclasach à sealladh, ghluais Àisia cumhachdach agus cus sluaigh a h-iomadh àireamh gu tuath agus an iar.
  Am measg an fheadhainn a thug ionnsaigh air dreuchdan Ruiseanach, tha mòran Arabach. Bidh cuid de luchd-leantainn a" dol air an ionnsaigh gun chòmhdach, le trusganan geal orra. Bidh iad a 'gabhail ris a' bhàs le gàire air am bilean.
  Tha na mìltean de tancaichean adhartachaidh agus carbadan sabaid coise a" coimhead coltach ri seangan bho shealladh eun. An dèidh dha Savva sgriubha eile a mhilleadh, thionndaidh e beagan bàn agus thuirt e:
  - Fhathast, tha cus dhiubh ann... Dia a' cuideachadh na Ruis.
  Chunnaic an nighean fhèin na bha a 'tachairt anns na bailtean mòra a chaidh a ghlacadh leis a' cho-bhanntachd Àisianach. Pogroms maise, murt, murt. Chaidh fir a chrochadh air uèir, agus chaidh boireannaich is clann a thoirt gu campaichean sònraichte. Agus an uairsin chaidh an reic no an sgaoileadh airson obraichean sònraichte. Agus tha cràdh prìosanaich cogaidh mar-thà cumanta, agus eadhon èigneachail.
  Cha bhith an Seanalair Mak Lee eadhon a" sàbhaladh a chuid fhèin. Ann am frenzy gun chuideachadh nach urrainn dhaibh dèiligeadh ris na sabaidean beaga Chizh-3, bidh e a" glacadh claidheamh bhon bhalla agus a" gearradh dheth làmh an Arabach a tha ag obrachadh a" ghunna an-aghaidh itealain. Bidh e a" sgreuchail agus a" bruthadh an stump fuilteach gu a bhroilleach.
  Agus tha an ceannard làidir, le bruis air a ghearradh às ùr le ìnean fada, a "bagairt air aces neònach na Ruis, ag èigheachd:
  - Sgrios! Loisg! Loisg e!
  Tha Savva, feargach, a' losgadh urchair eile... Tha i a' ruith a-mach à armachd. Ach tha an soitheach-cogaidh adhair cuideachd a 'call seasmhachd.
  Tha a làmhachas marbhtach a-mach às a' ghèam... An dèidh dha cuibhreann an leòmhann den chumhachd sabaid aige a chall, tha am fuamhaire a' tionndadh air ais. Feumaidh iad tilleadh chun ionad a dh'aithghearr airson obair càraidh agus ath-lìonadh armachd.
  Gu h-ìosal, bidh canain Ruiseanach a 'losgadh gu ceart aig tancaichean ceàrnach, coltach ri iarann, an nàmhaid. Sguir grunn chàraichean, a" cur cnapan ceò a-steach do na speuran. Thòisich an armachd ann an aon "bandura" a 'spreadhadh. Dh'itealaich e, a' tionndadh a-null mar lùth-chleas, gus an do sheas e ann an tom greabhail.
  Bidh canan Ruiseanach fada a" cur projectile gu taobh a" phòla-bhrataich. Bidh nighean gunner le braid aotrom donn a" dol tarsainn oirre fhèin le dà mheur agus uisge-beatha ann an Gearmailtis:
  - Gum bi deagh fhortan againn!
  Tha bratach na co-bhanntachd Àisianach soilleir buidhe le cearcall dearg sa mheadhan. Tha seo nas fhaisge air Iapan, ach is e seo an samhla a thagh an co-bhanntachd. Bidh projectile beag bho ghunna àrd-chruinneas a 'briseadh an t-slat thiugh agus tha duilleag mhòr, a tha comasach air làr an lann-cluiche a chòmhdach, a' tuiteam sìos. Gu h-obann tha dusan tanca Àisianach còmhdaichte le plaide meurach.
  Bho thaobh co-bhanntachd an Iar agus suidheachadh na Ruis tha guth aona-ghuthach:
  - Hooray!
  Dìreach samhlachail. Agus ged a tha an nàmhaid nas àirde na deich tursan, tha neart spiorad na Ruis do-chreidsinneach.
  Bidh an dithis luchd-sabaid Ruiseanach gan lorg fhèin sa mhionaid bho sgiath gu sgiath. Aon iomlan - cha mhòr triantanach seabhagan - luchd-dìon na Ruis. Bha Savva mu thràth a" smaoineachadh mar a chuireadh Anndra a làmh làidir dhubh air a gualainn. Is e duine fìor làidir a tha seo air am faod thu earbsa a bhith.
  Ach b "ann aig an àm seo a bha e mar gum biodh mìle blitz de dhealbhan a" spreadhadh gu lasraichean sa bhad. Agus dh'fhàs sùilean a 'chàraid sabaid dorcha. An uairsin bha an dath dubh air a dhath le blots ioma-dathte, coltach ris an fheadhainn a nochdas nuair a thèid ola a dhòrtadh air uisge.
  Dh" fheuch Andrey ri suathadh a shùilean. Bha e coltach gu robh a làmh, le duilgheadas a 'faighinn thairis air strì, a' ràcadh uisge.
  Mar gum biodh guth Savva air a ghluasad bho chian:
  - Am bheil sinn marbh ?
  Bidh an caiptean dubh a" freagairt gu làidir:
  - Chan eil! Tha sinn beò.
  Gu h-obann, bidh am faireachdainn tiugh, steigeach seo a" dol à sealladh, agus tha e coltach gu bheil iad ann an staid tuiteam an-asgaidh. Bha e eadhon a" faireachdainn aotrom airson beagan mhionaidean, mar gum biodh e ann an dìth cuideam.
  Rinn Savva eadhon beagan troimh-chèile, ann an guth seinn:
  Tha e coltach gu bheil an saoghal air chall gun dòchas,
  Agus tha slighe an ridire gu na rionnagan air a bhacadh...
  Anns na lùban sin de orbitan gun chrìoch,
  Cha'n 'eil an dàn - creidimh a bhàthadh !
  Agus an uairsin rinn i osnaich, a 'tighinn air tìr le a buinn rùisgte air clachan beinne biorach. Bha an dorchadas, measgaichte le spotan aotrom agus tonnan, a" sgapadh.
  Bidh solas meadhan-latha a" Chèitein a" goirteachadh mo shùilean beagan. Lorg Savva i fhèin air a h-uile ceithir agus leum i suas sa bhad.
  Lùb Andrey gu proifeasanta a chasan san leum agus thàinig e air tìr gu sgileil. Ghlèidh aodann, le a smiogaid mhaiseach agus a mhaoil àrd, leathann, faireachdainn socair. Rinn e eadhon gàire air a chompanach:
  - Tha thu faicinn! Tha an solas sin ann, agus mar a bha amharas agam o chionn fhada, chan e seo nèamh!
  Ghabh Savva, iongantach, grunn cheumannan mì-chinnteach. Nuair a thàinig i air tìr, bhrùth i gu goirt a buinn rùisgte agus reub i a glùin. Ach chuir an nighean, leis an oidhirp àbhaisteach de thoil, air falbh faireachdainn a" mhartarach bho a h-aodann agus chuir i a meur air a beulaibh, ag èigheach:
  - Wow!
  Sheall Anndra far an do chomharraich Savva. Air am beulaibh bha cnoc briste. Agus air a mhullach sgàinte chuir ball fois. Nas mionaidiche, inneal spherical, leth luaidhe, leth dath platanam, le gob biorach air a mhullach agus dusan greimichean tana air an cuairteachadh gu cothromach air oirean an nì teachdail seo.
  Rinn a' chaileag feadaireachd, troimh-a-chèile;
  - Is e seo Newton's Biome! Agus ciamar a chaidh aige air seo a dhèanamh?
  Thug Andrei sùil nas mionaidiche, bhrùth e a cheann na ghuailnean, agus rinn e sniff. Bha fàileadh ozone air an èadhar agus taidhrichean loisgte. A" coimhead mun cuairt gu blàth, thuirt an sgiobair ann an guth a bha gann ri chluinntinn:
  - An seo is urrainn dhuinn ruith a-steach gu ambush!
  Ghabh Savva le misneachd ceum a dh" ionnsaigh a" bhàl agus, gun a bhith a" lughdachadh meud a guth, thuirt i:
  - Chan eil! Tha fios agam càit a bheil sinn! Is e seo dìreach an raon neo-riaghailteachd far an do thuit an soitheach-fànais. Chan eil e ach ceud mìle tuath air far an do shabaid sinn!
  Chrath an sgiobair a ghuailnean a-rithist agus, a" cumail faireachdainn socair na ghuth, thuirt e:
  - Cha b 'urrainn do dhuine sam bith a bhith beò anns an raon neo-riaghailteach airson barrachd air mionaid. Bhris eadhon innealan-fuadain sìos, a "crìonadh gu meirge!
  Ged nach robh seo furasta dhi, dh"èigh Savva:
  - Agus bidh sinn beò!
  Agus ruith i a dh"ionnsaigh a" chnuic. Bha a sàilean duslach, cruinn, air an sgrìobadh bhon tuiteam, a" frasadh gu socair air an druim neo-chòmhnard, chreagach.
  Bha iongnadh air Andrey. Nach goirtichear dhi coiseachd casruisgte air clachan biorach? San fharsaingeachd, bha coltas neònach air giùlan Koltsova do mhòran nuair a thug i an aire don èideadh itealaich àbhaisteach aice agus a 'sabaid ann an cha mhòr aodach sam bith. Agus ma tha e an àiteigin ann am Mesopotamia no Afraga, is dòcha gum bi e comhfhurtail dìreach lèine-T breug-riochd a chaitheamh, ach anns na h-Urals as t-earrach tha e fhathast fionnar.
  Ràinig an nighean bhon chrìoch a deas. Bha saighdearan Ruiseanach is Eòrpach a" sabaid ann an Siria agus Iorac, a" feuchainn ri stad a chuir air a" cho-bhanntachd Àisianach. A bharrachd air an sin, bha pàirt de na feachdan Ioslamach air taobh na Ruis, agus pàirt de Àisia.
  Cha robh eadhon loidhne aghaidh soilleir aig deas. Ann an Afraga san fharsaingeachd, eadhon anns an aon dùthaich, bha diofar threubhan a 'sabaid ri chèile. A bharrachd air an sin, cha robh àite cinnteach aig creideamh. Lean mòran de Chrìosdaidhean, cho math ri pàganach, na h-Asianaich, fo shlatagan clì a rèir coltais. Tha Afraga dha-rìribh air fàs coltach ris an òran anns a" chartùn mu Aibolit.
  Ach is dòcha gu bheil e eadhon nas duilghe ruith casruisgte san fhàsach na air leòidean beinne. Agus cha robh fios aig Savva, an borb seo le ceum maighstireachd, tagraiche nan saidheansan bith-eòlasach, air pian no eagal.
  Ruith Anndra às a dèidh, a" feuchainn ri grèim fhaighinn air an diabhal. Thionndaidh an soitheach-fànais fada nas fhaide na bha e coltach aig a" chiad sealladh.
  Mar bu trice bhiodh a" chaileag a" bleith a falt, ach a-nis thuit a stoidhle gruaige às a chèile, agus bha an trèana òrail a" sruthadh mar lasair lòchrain anns a" ghaoith.
  Cha robh a leannan a-riamh cho brèagha ris a" chaiptean dubh.
  Ged nach e lùth-chleasaiche lag a th 'ann an Andrei, cha do rinn e ach an t-astar a dhùnadh le duilgheadas mòr, ach cha do ghabh e grèim oirre a-riamh, ged a chaidh e sìos agus cha mhòr nach do bhris e a shròn (Co-dhiù, chan e Afraganach idir, ach le beagan chroit agus beagan bun os cionn, ged a bha e cho dubh, ris a" bhodhaig air fad.) Agus bha casan rùisgte Savva air an dath seoclaid a" lasadh, cha mhòr dìreach ri taobh ceann an duine uasal dhubh agus... choisich an nighean tron bhalla, mar gum biodh ann hologram.
  Air a nàrachadh gun robh i air a dhol seachad air, leum Anndra às a dèidh. Gun chùram, ach gu math meallta.
  Bha an uachdar luaidhe a" faireachdainn mar uisge blàth na mara, agus an uairsin sgèith e thairis air an làr, a" tiodhlacadh aodann ann an casan rùisgte Savva. Gu meacanaigeach phòg Andrei a h-adhbrannan, ach bhreab an nighean e gu feargach, ag èigheach:
  - Seall air na rudan inntinneach an seo!
  Ged a bha Ognev airson a ràdh nach eil dad nas inntinniche nuair a tha a leithid de bhòidhchead faisg ort, ach nuair a fhuair e sàilean anns an t-sròin, leum e suas gu luath. Agus cha robh mi tàmailteach.
  Bhiodh beathaichean lìonta agus biastagan crochte air na ballachan. A bharrachd air an sin, leithid nach robh agus nach b" urrainn a bhith thall thairis. Agus currain le dusanan de spuirean crùbagan, agus cactus le casan losgann, agus cìrean-coileach, agus cockroaches iteach le beul crogall le teangannan fann a ghabhas toirt air ais. Mura h-eil, gu dearbh, faodar rudeigin mar seo a choimeas ri prionnsa bèicearachd.
  Leum Andrei suas le iongnadh agus dh" èigh e gu làidir:
  - Beannachdan, bràithrean adhbhar!
  Bha sàmhchair ann mar fhreagairt... Thuirt Savva gu loidsigeach agus gu reusanta:
  - Cha bu chòir dhuinn èigheachd, b" fheàrr dhuinn an soitheach-fànais a sgrùdadh.
  Thionndaidh a-mach gu robh an soitheach-fànais tòrr nas motha a-staigh na bha e coltach bhon taobh a-muigh. Chaidh na trannsaichean a chaolachadh agus an uairsin leudaich iad. Dh" fhosgail na dorsan armaichte mar a bha daoine a" tighinn thuca. Agus bha uimhir ann nach tàinig tarsainn an sin.
  Diofar sheòrsan de bheathaichean lìonta, ìomhaighean, agus holograman. Agus cuideachd dealbhan: gluasad, ann an ola, agus le breac-dhualadh cybernetic. Sheall na holograman film fìor ann an dath. Agus seallaidhean blàir, agus diofar sheòrsaichean de dhealbhan sìtheil, gu tur eireachdail.
  Thug Andrei fa-near le iongnadh:
  - Neònach. Tha e coltach ri taigh-tasgaidh itealaich.
  Chuir Savva an aghaidh gu reusanta:
  - Tha a h-uile dad san t-saoghal againn an dà chuid na thaigh-tasgaidh agus na lìonadh-fearainn! Bheir sinn sùil nas fheàrr ...
  - Armachd! - Chaidh an caiptean dubh a-mach. Agus chuir e ris gu sgiobalta. - Feumaidh sinn ar dùthaich mhàthaireil a chuideachadh gus an Treas Cogadh Mòr a bhuannachadh.
  Thog Savva a sùilean agus dh"èigh i:
  - Cuidich sinn gus sìobhaltachd a shàbhaladh! Tha daonnachd ann an cunnart!
  Chualas bas ìosal, annasach domhainn mar fhreagairt:
  - A rèir choltais tha na daoine dùthchasach agad airson rudeigin fhaighinn bhuainn?
  Shìn an nighean a làmhan air adhart agus rinn i feadaireachd:
  - Nach sinne! Tha sinn a 'bruidhinn mu na thachair don chinne-daonna gu lèir. Bidh an Treas Cogadh a" co-dhùnadh - dè a bhuannaicheas: dòigh-obrach bharbarach, an-iochdmhor no daonnachd agus sìobhaltachd?
  Dh"atharraich am bas gu soprano tana, agus tòn iongantach:
  - O, gu dearbh? Às deidh na h-uile, is e nàdar daonna mearachdan a dhèanamh, a "toirt a-steach na rùintean agad fhèin. - Chaidh gaothan orains tron adhair agus lean an guth, a 'fàs leth ochdamh nas ìsle. - Mar as àbhaist, tha a" mhòr-chuid de rèisean anns a" chruinne-cè dualtach iad fhèin a thaisbeanadh, a chuir nad chànan, cho daonnach, agus an nàmhaid mar dìreach corp ifrinn.
  Thuirt Savva, gun a bhith a" stad a cas a dhrumadh gu socair air còmhdach meatailt neo-aithnichte:
  - Seall dhut fhèin! Seall air na dòighean barbarach a bhios iad a" cleachdadh gus cogadh a dhèanamh nar n-aghaidh!
  Bha an guth a 'blàthachadh beagan, agus thòisich an èadhar a' coimhead nas buige:
  - Tha, tha do nàmhaid an-iochdmhor, ach chan eil thu nad ainglean nas motha. Aig a" cheann thall, chan e matamataig a cho-dhùineas cò agaibhse aig am bi cumhachd air an Talamh!
  An seo thog Andrey a ghuth mar-thà:
  - An uairsin cò?
  Ach an àite freag- airt, chrath an t-ùrlar fo'n ceann, agus choinnich an nighean 's an gille dubh am mullach le 'n aghaidh. An uairsin dh'atharraich a h-uile càil aig an aon àm. Lorg iad iad fhèin ann am meadhan baile mòr a bha air a sgrios gu mòr. Bha na gunnaichean a" beucaich gu bodhar. Spreadh sligean mòra agus thuit bomaichean. Bha buidhnean de shaighdearan Ruiseanach is Eòrpach a" tighinn air adhart. Thill saighdearan buidhe is donn an Aonaidh Àisianach, a 'fulang call, air ais, a' còmhdach na slighe le beanntan de chorp. Ghabh Savva ceum agus ceum air adhart air sruth fuilteach.
  Chan e, cha b 'urrainn dha seo, gu dearbh, a bhith a' cur dragh air a 'ghaisgeach a bha air a dhol tro phìoban teine, uisge agus copar (an tè mu dheireadh gu ìre bheag gu ruige seo!). Ach dh'fhairich m' anam truagh. Ach thog Anndra suas, thilg e clach le a làimh dheis air aodann buidhe an t-saighdeir caol-shùileach a thog a ghunna-inneal, agus thuit e. Dh"èigh an caiptean:
  - Seo Beijing! Tha na balaich againn a" buannachadh!
  Gu dearbh, bha soidhne cam le hieroglyph coltach ris a 'losgadh le lasraichean gorm. Airson adhbhar air choireigin, cha robh Savva toilichte. Ged a bha i air dealbhan fhaicinn à Beijing agus togalaichean sònraichte de phrìomh-bhaile Shìona air an eadar-lìn.
  Ach an seo tha e uamhasach. Tha boireannaich a 'losgadh, tha clann a' caoineadh. Agus mòran de na cuirp. Gu litireil chuir na mairbh stad air a h-uile dòigh-obrach, agus dh'fhàs an àireamh aca. Chan fhaca an nighean a-riamh na mairbh air an càrnadh nan tulaich.
  Bha Anndra mu thràth air an inneal-ghunna a thogail a bha cuideigin air tuiteam agus air teine fhosgladh airson a mharbhadh. Tha e na ghaisgeach a rugadh. Air taobh athar bho threubh Zulu, air taobh a mhàthar: sinn-seanair, dà uair gaisgeach an USSR, seanair a 'sabaid ann am Bhietnam agus Afganastan, athair ann an Siria, Donbass agus Chechnya.
  Chaidh e tro cheann Savva:
  Tha neach sam bith a tha daonna air a bhreith na ghaisgeach,
  Mar sin thachair e - thug an gorilla a" chlach!
  'N uair bhios do naimhdean nan legion,
  Agus tha lasair theth a 'losgadh nam chridhe!
  Agus thog an nighean fhèin an inneal-ghunna. Mar as trice bidh làmhan làidir aotrom air an làmh. Sheall caismeachdan gaisgeil nam cheann : sgrios, dean seirbhis do d' dhùthaich mhòr.
  Ach thug squeak lag ris nach robh dùil air an nighean reothadh. Air an làimh dheis, bha e soilleir gu robh smeòrach agus sgreuchail na cloinne. Thionndaidh Savva, agus an iolaire aice a 'coimhead, tron cheò a bha a' falach a h-uile càil, chunnaic i figearan beaga, buidhe. Bha clann bhuidhe, le sùilean cumhang, a' caoineadh agus a' feuchainn ri faighinn a-mach às an taigh-losgaidh. Ach chaidh an t-slighe aca a bhacadh le cnap-starra de logaichean air am bogadh ann an roisinn. Agus air cùlaibh nan gillean, bha lasair feòil-itheach a 'sgaoileadh.
  Bha coltas gu robh an dràgon anail-teine deònach ìobairt a dhèanamh do Gehenna ...
  Bha neart Savva na bu mhotha na a neart airson a leithid de rud a chumail suas. Ruith an nighean a dh"ionnsaigh an teine. Feumaidh sinn an fheadhainn bheaga a shàbhaladh: chan eil e cudromach ge bith an e Ruiseanach no Sìneach a th" annta!
  Gu h-obann, chuir sruth de napalm bacadh air slighe a 'ghaisgich casruisgte.
  Le glaodh borb :
  - A Thighearna sàbhail mi !
  Thilg i i fhèin dhan teine. Bha e mar gum biodh ceud prìne teth air a tholladh anns na buinn rùisgte, agus na lasraichean a" losgadh nan glùinean gun dìon. Bha craiceann tairgse, ollaidh air a chòmhdach le blisters cas, purpaidh. Dè cho goirt 'sa bha e dha Savva. Bhris sgreuch fiadhaich bho mo sgamhanan. Bha mi airson tionndadh air ais agus leum a-mach à lasraichean an fho-thalamh.
  Ach bha an nighean a 'faireachdainn: cha b' urrainn dhi a bhith leisg airson eadhon diog. Faodaidh clann bàsachadh. Agus chan eil e gu diofar cò iad. Thuirt Dostoevsky: chan fhiach a h-uile ulaidhean den t-saoghal aon deòir a tha air a thilgeil le leanabh. Pian o shàilean rùisgte gu cùl a' chinn, Mar treudan eich, A' bualadh nan criochan neònach le 'n cruachaibh riomhach stàilinn.
  Tha a falt òrail mìorbhuileach air a dhol na theine mar-thà, agus tha na lasraichean gu h-obann a" feuchainn ri a h-aodann a reamhrachadh. Cha bhith i comasach gu bràth a bhith mar an tè a bh 'aice roimhe, àlainn. Seo ulcer purpaidh a" sgaoileadh air feadh a ghruaidh mhaoth, mhealaidh.
  Bidh Savva a" leum gu cruaidh, ge bith dè cho fada "s a tha e coltach ris an amas. Bidh measgachadh de cheò agus èadhar losgaidh a" sruthadh a-steach do na sgamhanan agad. Tha an lèine-T spotach ort mu thràth air losgadh, agus tha thu fhèin, mar Jeanne D,rk, ann an teine goirt. Dìreach beagan a bharrachd, dìreach beagan a bharrachd. O mo Dhia, tha a corp na ulcer iomlan aig an lobhar.
  Tha am balla teine air a bhriseadh, agus leumaidh Savva a-mach don fhuarachd. Tha i mu thràth air a losgadh, tha a corp iongantach coltach ri lot leantainneach, agus tha coltas gu bheil a buinn loisgte a 'coiseachd air na biodagan as gèire. Tha bacadh air thoiseach. Agus feumaidh tu leum a-steach don lasair ròsta, tròcaireach a-rithist.
  Agus tha an nighean a 'faireachdainn gu bheil a neart agus a misneachd a' ruith a-mach. Cha mhòr nach eil i a" call mothachadh bho chlisgeadh dòrainneach. Ach trid an doruis chi sinn caileag a' sìnteadh a gàirdeanan beaga 's a' leum as an teine le squeal, agus balach le fhalt maol air a ghearradh, agus tè glè bheag a dh'ionnsaich coiseachd.
  An dèidh dhi an tè mu dheireadh de a neart a chruinneachadh, tha Savva a 'leum; tha fearg agus mothachadh air ceartas a' toirt misneachd dhi faighinn thairis air a 'phian neo-fhulangach. Bidh logaichean losgaidh agus sailean ag itealaich gu na taobhan. Dìreach beagan a bharrachd oidhirp. Bidh làmhan loisgte na h-ìghne mì-mhodhail a' glacadh a' chliath dearg-theth. Tha am pian coltach ri reithe bataraidh ceud tunna a" tuiteam air a cheann, a bhroilleach, a" bhodhaig gu lèir sìos chun chill mu dheireadh. Cha tig a" chliath a-mach agus an uairsin bidh Savva a" greimeachadh le fhiaclan. Faodaidh duine a dhol às an ciall bho leithid de fhulangas, tha am fear mu dheireadh de na bòidhchead corporra gun suathadh leis na lasraichean a "crìonadh agus a" crùbadh. Ach mu dheireadh, thug an Tighearna duais don oidhirp; dh" fhalbh a" chliath, dearg on teas, bhàrr na saimeant.
  Tha nighean air a milleadh, le a fiaclan briste 's a' sèideadh bhon teas, a' fannachadh. Air an t-snàthainn mothachaidh mu dheireadh, tha an craiceann mutilated a 'faireachdainn mar leanabh air a shaoradh, a' leum thairis air casan a 'bhana-ghaisgeach a tha air tuiteam.
  Dhùisg Savva... Sheas i còmhla ri Andrei air a" mhullach sneachda as àirde. Dh"ainmich guth tàirneanach, mar chòisir mhìltean guthan àrd-aingil:
  - Chaidh thu seachad air an deuchainn! Bidh sìth air a 'phlanaid! Bidh an Ruis gu bhith na màthair do mhuinntir na Talmhainn gu lèir!
  Chunnaic an t-òganach dubh agus am fear fionn, a bha eadhon na bu chaolaiche agus na bu bhrèagha, liosan blàth, sgàinidhean air fàs ro ar sùilean, agus saighdearan a 'tilgeil sìos armachd agus a' slaodadh. Bha àm a" fhuath agus a" chogaidh seachad gu bràth.
  Agus chualas e air feadh na planaid uile;
  Tha an Ruis agus Sìona gu bràth aonaichte,
  Islam, Crìosdaidheachd: gun droch-rùn, caraidean!
  Thugamaid gloir do Ainm an Tighearna a's airde-
  Dùthchannan an t-saoghail gu lèir - Teaghlach!
  
  PEADAR AN treas - AN TSAR MÒR
  Chaidh aig Pàdraig an Treas air ìmpidh a chuir air an ath-leasaiche coitcheann a dhol còmhla ris an sgioba aige agus gabhail ri inbhe marasgal achaidh. Thàinig Nikolai Papin gu bhith na Mhinistear an Dìon agus rinn e grunn ath-leasachaidhean. Chuidich an duine làidir agus ùghdarrasail seo Peter the Third gus co-fheall nam bràithrean Orlov a lorg agus a chumail fodha. Chaidh na còignear luchd-co-fheall a chrochadh. Fhuair Catriona sgaradh-pòsaidh airson adhaltranas agus chaidh a cur gu manachainn.
  Neartaich Peadar an Treas a chumhachd agus chaidh a chrùnadh. Agus nuair a thàinig e gu cumhachd, thàinig atharrachaidhean susbainteach anns an Ruis. Gu dearbh, mhìnich Pàdraig an Treas, mar a sheanair, ath-leasachaidhean bunaiteach. Agus a bharrachd air an sin, thug atharrachaidhean buaidh air poileasaidh cèin.
  Na neach-taic do chaidreachas le Frederick the Second, dh'òrdaich Pàdraig do Rumyantsev, còmhla ris na Gearmailtich, a' chùis a dhèanamh air na h-Ostairich. Às deidh sin thill a" Ghearmailt barrachd air na fearann a chaidh a chall roimhe.
  Ach fhuair an Ruis smachd cuideachd air a" chaolas bhon Danmhairg, ga roinn leis na Prùisich. Ach, sheall Peadar acumen practaigeach agus ghabh e cha mhòr a h-uile seilbh na stàite seo, a 'fàgail an "as fheàrr leotha" Frederick a-mhàin mar phàirt samhlachail de sheilbh a' chrùin. Feumar a ràdh gun tug buaidh Papin buannachd dha ogha Pàdraig Mòr.
  B" e aon de na beachdan aig Peter the Third am beachd a" Phòlainn a roinn eadar an Ruis agus Prussia. Ann an 1965, thòisich cogadh leis a" Cho-fhlaitheas Pòlach-Liotuàinianach. Nochd an sgoinneil Alexander Suvorov gu luath ann. Thionndaidh Pàdraig an Treas a-mach gu bhith spaideil agus fhuair e air a bhith a 'faighinn a' chiad fhearann Ruiseanach a-steach don ìmpireachd aige, agus bha fios aig na Prùisich air a 'phàirt chinnidh den Phòlainn.
  Mar ann am fìor eachdraidh, bha aig an Ruis ri sabaid an aghaidh na h-Ìmpireachd Ottoman. Bha an t-sabaid airson na Ruiseanaich eadhon nas soirbheachaile. Bha buaidh aig na h-ath-leasachaidhean air Papin, tàlant Rumyantsev, agus Suvorov a bha a 'tighinn air adhart gu luath. Bha an Tsar a 'còrdadh ris an t-sàmhchair Alasdair Vasilyevich, Peter the Third e fhèin gu math èibhinn agus air a chasan fad na h-ùine. Mar sin fhuair iad air adhart gu math.
  Taobh a-staigh na dùthcha, rinn an t-Ìmpire Peadar grunn ath-leasachaidhean. Chaidh oighreachdan a thoirt a-mach à uachdarain neo-chùramach airson ionmhas na stàite, agus chaidh grunn chuingealachaidhean a thoirt a-steach air corvée agus reic luchd-tuatha. Ach airson a-nis, cha robh an Tsar Peter deònach a bhith a 'comharrachadh serfdom gu tur.
  A thuilleadh air an sin, dh'adhbhraich ath-leasachaidhean eaglaise strì làidir bhon t-Seanadh Orthodox. Chuir an rìgh, ag argamaid gu bheil am Bìoball a 'toirmeasg adhradh agus seirbheis do dhuine sam bith ach Dia, cur às do chult nan naomh.
  Bha rudeigin de Lutheranism ann an seo - an strì le cuimhneachain agus ìomhaighean.
  Dèan ùrnaigh a-mhàin ris an Tighearna Dia, dèan adhradh dha a-mhàin!
  Ach cha b" urrainn seo ach strì adhbhrachadh. Ann an cuid de dh"àiteachan, bhrosnaich eadhon sagartan daoine gu ar-a-mach.
  Ach, chaidh an ath-leasachadh seachad, agus cha robh ach ìomhaighean de Chrìosd agus an Òigh Mhoire air fhàgail ann an eaglaisean agus àiteachan adhraidh.
  B' fheàrr leis na daoine a bhith ag èisteachd ris an rìgh. A bharrachd air an sin, choisinn Peter the Third cliù mar riaghladair cùramach. Bha e na bu mhiosa a bhith a" toirt a-steach a h-uile fearann bho manachainnean agus eaglaisean.
  Às deidh buaidh thairis air an Tuirc, dh" fhàs ùghdarras an rìgh eadhon nas motha. Cho-dhùin Peairt an Treas mu dheireadh cur às do serfdom. Cha b" urrainn don leithid de cho-dhùnadh ach fìor ùpraid adhbhrachadh anns an stàit. Dh'fhuiling na h-uachdarain call mòr, ach thòisich an tionndadh gnìomhachais. Tro na duilgheadasan uile, ghluais an dùthaich air adhart gu sgiobalta agus le casg.
  Bha an dàrna cogadh leis na Turcaich eadhon nas giorra agus bhuannaich saighdearan Ruiseanach fo stiùir Suvorov gu luath. A bharrachd air an sin, thug an ar-a-mach san Fhraing aire na Roinn Eòrpa air falbh.
  Ghabh Pàdraig an Treas brath air seo le bhith a" cur a mhac ab" òige, à Voronina, Constantine, mar an Turc Sultan air rìgh-chathair Constantinople.
  Mar sin, lorg an Ìmpireachd Ottoman e fhèin, mar gum biodh, ann an aonadh leis an Ruis.
  An uairsin bha an cogadh san Èiphit. Cha robh an sultan ionadail airson a bhith ag aithneachadh uachdaranachd na Ruis air Afraga. Agus an seo airson a 'chiad uair bhuail sàr-eòlaiche Suvorov agus Napoleon Bonaparte ri chèile.
  An dèidh a bhith beò ùine mhath anns na làithean sin, 70 bliadhna, bhàsaich Pàdraig an Treas. Chaidh e sios ann an eachdraidh fo ainm an Fhir-shaoraidh Mhòir. A tha gu math urramach!
  Is dòcha a" dol thairis air a sheanair carismatach! Agus chaidh an t-Impire Pòl suas air an rìgh-chathair. Suvorov, an dèidh dha a 'chùis a dhèanamh air Napoleon, a bha fhathast ro òg agus gun eòlas, thug e buaidh air ceann a tuath Afraga agus eadhon Morocco.
  Leis nach robh iomairt ainmeil às an Eilbheis anns an eachdraidh eile seo a bha a" lagachadh slàinte Suvorov, bha am marasgal achaidh ainmeil a" fuireach nas fhaide.
  Cha robh Napoleon na Ìmpire na Frainge, oir cha robh ùine aige a bhith ainmeil mar chomanndair agus chaidh a bhualadh barrachd air aon uair. Às deidh tuiteam an eòlaire, fhuair Louis an t-Ochdamh Deug cumhachd. Bha ath-leasachadh ann, is e sin, ath-nuadhachadh na monarcachd.
  Cha do theich Pòl a" Chiad às bhon chuilbheart fhathast, ach thachair seo còig bliadhna às deidh sin. Agus thàinig a mhac Alasdair gu bhith na ìmpire. Seo far an do thòisich an trioblaid. Bha Konstantin na dheugaire, agus cuideachd, leis gur e Sultan Ruiseanach na h-Ìmpireachd Ottoman a bh" ann, chuir e tagradh gu cumhachd.
  Ach bha Alasdair Suvorov fhathast beò agus fhuair e air rèiteachadh mac a pheathar agus uncail. Ged, gu dearbh, dh" adhbhraich fèin-riaghladh a-staigh na h-Ìmpireachd Ottoman suathadh.
  A bharrachd air an sin, chuir Sasainn an aghaidh an Ruis. Cha robh cumhachd fàs Bhreatainn toilichte le a nàbaidh. Agus thòisich eadhon an dàrna cogadh mòr leis na SA. Is dòcha gu robh na Breatannaich an dùil, às deidh bàs George Washington, gum biodh mì-riaghailt agus tàmailt ann an Ameireagaidh. Ach cha tàinig an àireamhachadh gu buil.
  Cha robh toil aig muinntir nan Stàitean Aonaichte a dhol air ais fo rìgh Shasainn. Mhair an cogadh deich bliadhna le soirbheas eadar-dhealaichte, agus aig a" cheann thall, às deidh do Bhreatainn a neart a chaitheamh, chuir iad stad air an oilbheum.
  Ach cha do shocraich na h-Ameireaganaich agus leasaich iad oilbheum an aghaidh Chanada. Bha suidheachadh Bhreatainn air a dhèanamh nas miosa le suidheachadh na Ruis, a thug taic dha na h-Ameireaganaich.
  Aon bhliadhna deug eile de chogadh fuilteach, agus thug Ameireagaidh air ais Canada. Chaidh Breatainn a lagachadh, ach nochd uilebheist geopolitical ùr: na SA.
  Rinn an Ruis cogadh leis an Ostair agus choisinn i e, ga roinn gu ìre le Prussia.
  Aig an aon àm, lean leudachadh gu Canada. Tha an dùthaich air fàs gu math tionnsgalach. Chaidh cabhlach cumhachdach agus lìonmhor a thogail. Thàinig na Ruiseanaich air tìr ann an Astràilia agus leudaich iad gu Afraga.
  An dèidh bàs Alasdair a' Chiad, dh'èirich strì airson cumhachd a-rithist eadar na meuran. Leig bràthair Alasdair, Constantine, an rìgh-chathair seachad, agus chaidh mac Constantine eile, Andrei, air adhart chun rìgh-chathair, a 'toirt dùbhlan dha bho Nicholas.
  Gu foirmeil, chaidh Nicholas ainmeachadh mar tsar, ach aig àm a 'chrùnaidh chaidh an rìgh a mharbhadh.
  Anns a 'chonnspaid a dh' èirich, b 'e Anndra a' chiad fhear a fhuair grèim air a 'chathair-rìgh, chan ann gu laghail. Thòisich an rìgh ùr cha mhòr sa bhad air cogadh le Ioran agus chuir e iomairt air bhog an-aghaidh na h-Innseachan. Bha Breatainn fhathast a" cogadh ann an Canada agus lorgadh i fhèin ceangailte. Agus neartaich iomairt an ear ùghdarras Anndra a" Chiad agus leig leis a mheur fhèin de shliochd nan Romanov a chuir air bhog. Aig an aon àm, chaidh an Ruis agus an Ìmpireachd Ottoman còmhla mu dheireadh ann an aon stàit. A bharrachd air an sin, le bhith a 'ceangal Persia agus na h-Innseachan.
  Chaidh Anndra a' Chiad a leantainn le Alasdair an dàrna fear. Fon mhonarc seo, lean an Ruis a leudachadh ann an Indochina agus Sìona fhèin. Thàinig Prussia gu bhith na ìmpireachd a bu làidire cuideachd, a 'ceangal fearann na Gearmailt agus a' toirt buaidh air an Fhraing.
  Ach, thug Breatainn taic dha na Frangaich agus thòisich cogadh dìoghaltas. Chuir Ìmpireachd Bhreatainn suas strì làidir. Lean an cogadh air adhart airson deicheadan no dhà.
  Aig an aon àm, thug an Ruis buaidh air Àisia agus ràinig i Singapore. Thàinig e gu bhith mar an cumhachd as motha, as cumhachdaiche san t-saoghal, a 'gluasad air feadh Àisia agus Afraga.
  Ach aig an aon àm dh'èirich na Stàitean Aonaichte cuideachd. Chuir na h-Ameireaganaich crìoch air leasachadh Canada, far an robh iad a" roinn raointean buaidh leis an Ruis. An uairsin ghlac iad stàitean Texas agus California à Mexico.
  Ghlèidh na Stàitean Aonaichte cruth riaghaltais poblachdach, fhad "s a bha an Ruis fhathast na làn mhonarcachd. Chaidh Andrey II a chuir na àite Alasdair II. Lean sliochd nan Romanov.
  Mar thoradh air a" chogadh fhada eadar Breatainn agus an Fhraing, an aghaidh na Gearmailt, ghlèidh na Gearmailtich na tìrean a chaidh a cheannsachadh roimhe, Lorraine nam measg, ach cha b" urrainn dhaibh gluasad air adhart agus bha iad gu tur sgìth. Ach, bha na Breatannaich agus na Frangaich cuideachd a 'bleith mòran.
  Fo na cumhaichean seo, lean an Ruis tsarist a 'toirt buaidh air an t-saoghal agus a' meudachadh a buaidh.
  Fìor, bha uilebheist a 'fàs suas an aghaidh nan Stàitean Aonaichte. A bharrachd air an sin, thionndaidh Ameireaga a-mach gu bhith na bu mhotha na bha e ann an eachdraidh fìor aig cosgais Chanada.
  Ach chan eil seo fhathast air ìrean eagallach a ruighinn. A bharrachd air an sin, thòisich cogadh catharra anns na Stàitean Aonaichte, a lean gu mòr leòintich agus sgrios. A bharrachd air an sin, an taca ri fìor eachdraidh, chaidh aig an t-Seanalair Lee air a bhith a 'putadh tro Chòmhdhail a' Cho-chaidreachais airson còir nan daoine dubha a bhith a 'frithealadh arm nan stàitean a deas: gus saorsa agus saoranachd fhaighinn.
  Agus chuir seo dàil mhòr air a" chogadh, agus, gu dearbh, mheudaich e an ìobairt. Bha buaidh aig dioplòmasaidh seòlta na Ruis cuideachd, a sheall ùidh ann a bhith a" leudachadh a" chòmhstri. Agus a-mhàin innleachdach, shoirbhich leis na daoine a deas aig a 'chiad ìre den chogadh agus b' urrainn dhaibh Washington agus New York a ghabhail. Thàinig Philadelphia gu bhith na phrìomh-bhaile ùr aig a" Chaidreachas a Tuath.
  Thachair an cogadh catharra fhèin ann an ùine nas fhaide air adhart: 1881 - 1905, agus chaidh dynamite agus eadhon gunnaichean-inneal a chleachdadh ann.
  Anns an Ruis, chaidh Alasdair III a chuir na àite Tsar Andrei II. Cha robh an rìgh ùr idir sìtheil. Bhuail an Ruis ann an Afraga an aghaidh an Fhraing agus Breatainn, a bha a 'feuchainn ri coloinidhean ùra a leasachadh. Agus bha i an sàs ann an còmhstri riutha.
  Thòisich cogadh ùr airson ath-roinn an t-saoghail, anns an robh Prussia gu traidiseanta an sàs ann an caidreachas leis an Ruis. An turas seo, fhuair na Gearmailtich ceart e. Chaidh a' chùis a dhèanamh air an Fhraing, còmhla ris na Ruiseanaich, ann am beagan sheachdainean. Shuidh Breatainn thall thairis, ach chaill i a h-uile coloinidh ann an Afraga, Astràilia, agus an Cuan Sèimh.
  Fhuair na Gearmailtich an cuid, agus leudaich iad, a 'tarraing crìoch faisg air Paris, agus gu Port de Calais, agus eadhon a' gabhail a-steach Normandy. Agus rudeigin ann an Afraga fhèin.
  Agus thuit Breatainn gu ìre cumhachd beag, thàinig an Fhraing gu bhith na leas-abhainn.
  Ach thachair an ath chogadh ri Prussia, fo Vladimir III. Ron àm seo, bha leithid de bhuill-airm mar tancaichean, itealain agus bàtaichean-aigeann air nochdadh.
  Bha na Prùisich an sàs ann an caidreachas le Iapan. An toiseach, cha do dh'fhàs an cogadh gu math soirbheachail airson an Ruis. Bha buaidh aig coirbeachd san arm tsarist, glèidhteachas nan seanalairean, agus an taic gnìomhach a thug na Stàitean Aonaichte do Iapan. A bharrachd air an sin, chuir an t-Suain agus Nirribhidh, agus Breatainn agus an Fhraing an aghaidh na Ruis.
  Thòisich an cogadh ann an 1921, gu h-ìoranta air a" cheann-latha uamhasach air 22 Ògmhios. Bha e cha mhòr na bhlàr cruinne. Chaidh na bha air fhàgail den Roinn Eòrpa agus Àisia an aghaidh na Ruis. Ghabh an Spàinn agus Portagal tachartas coltach ris cuideachd. Bha Portagal a" faireachdainn bochdainn ann an Afraga, agus bha na Spàinntich a" bruadar mu bhith ag ath-nuadhachadh am mòrachd a bh" aca roimhe anns na Meadhan Aoisean.
  Leis aig an ìre seo anns an Leth-chruinne an Ear, chan eil mòran àite ann nach eil fo smachd Tsar na Ruis.
  Air an t-slighe, bha pàirt chudromach aig sàr-uachdranas na Ruis Tsarist ann an goireasan daonna, siostam fèin-riaghlaidh làidir, agus laigse an aghaidh a-staigh sa chogadh.
  Seadh, chaidh aig na tancaichean Gearmailteach air briseadh a-steach bhon Neman chun an Dnieper anns a 'chiad dà mhìos, agus chuir iad ionnsaigh air Riga, agus aig deas, chuir iad saighdearan Ruiseanach a-mach às an Ungair. Agus thug na diathan cothrom do Land of the Rising Sun a" chùis a dhèanamh air cabhlach na Ruis. Ach a-rithist, airson greis.
  Dh" fhaodadh seanailearan neo-chomasach blàr a chall às deidh blàr. Ach bha gluasad ùr a" fàs suas. Agus aig a" cheann thall, neartaich an tsar an t-sabaid an aghaidh coirbeachd agus chuir e air dòigh solar a bha gu ìre mhòr fulangach. Agus goireasan daonna: chaidh roinnean Sìneach, Innseanach, Arabach a chuir an gnìomh. Cha b 'urrainn dha na Gearmailtich a dhol thairis air an Dnieper, agus mar-thà anns a' gheamhradh chuir saighdearan Ruiseanach ionnsaigh an-aghaidh.
  Bu chòir a thoirt fa-near nach eil an t-Suain agus Nirribhidh nan luchd-dùbhlain làidir; chaidh Stockholm a ghabhail sa Mhàrt 1922. Agus thuit Oslo sa Chèitean. Ron Ògmhios 1922, bha e comasach dha na saighdearan tsarist an suidheachadh ron chogadh a thoirt air ais, a 'putadh na Prùisich air ais gu na loidhnichean tùsail aca.
  Rinn an Fhraing, a 'faicinn a leithid de leasachadh de thachartasan, cabhag gus tarraing a-mach às a' chogadh. Mar fhreagairt, ghabh an Rìgh Prussian Uilleam thairis Paris agus na roinnean a deas. Bha saighdearan Ruiseanach a" tighinn air adhart. San t-Sultain chaidh iad gu Vistula. Thòisich na blàran airson Prussia an Ear. Thuit Koenigsberg san Dùbhlachd... Agus chaidh Vienna a shaoradh airson na bliadhna ùire.
  Cha robh e furasta dha na Seapanach, aig an robh an cabhlach a 'fulang milleadh mòr agus a' call an iomairt.
  Thòisich a 'bhliadhna 1923 le ionnsaigh mhòr de shaighdearan Ruiseanach anns a' Phòlainn agus, taobh a-staigh trì mìosan, ruigsinneachd chun an Oder agus na h-Alps aig deas. Bha cothrom aig na Gearmailtich cumail a-mach faisg air Berlin, ach chuir saighdearan Ruiseanach ionnsaigh air bhog ann am Bavaria sa Ghiblean. Thàinig na saighdearan air adhart gu slaodach ach gu cinnteach ro dheireadh an t-samhraidh, ràinig na Ruiseanaich an Rhine. As t-fhoghar, chaidh sgìre Ruhr a ghlacadh a-rithist bho na Gearmailtich, agus san Dùbhlachd, às deidh sabaid làidir, chaidh Berlin a chuairteachadh.
  Cha robh cothrom aig a' Ghearmailt tuilleadh an cogadh a bhuannachadh. Chaidh sia mìosan eile ann an 1924 a shabaid air a" mhòr-thìr, gus an do cheannsaich an Spàinn, Portagail, a" Ghearmailt, a chaidh a ghlacadh roimhe leis na Gearmailtich: an Òlaind agus a" Bheilg.
  Cha robh ach aon Bhreatainn air fhàgail, agus bha Iapan air Okinawa agus Hokkaido a chall mu thràth.
  Bha Churchill os cionn dìon na cathair-bhaile. Ach cha robh cothrom sam bith aig na Breatannaich.
  Fìor, rinn iad a 'chùis air cur air tìr an fhoghair.
  Ràinig a" bhliadhna 1925. Cha robh aonachd anns na Stàitean Aonaichte a thaobh dè a bu chòir a dhèanamh. Leig le crìoch a chur air Breatainn agus Iapan. No am bu chòir dhuinn a dhol an sàs ann an cogadh duilich sinn fhìn?
  Thuirt mothachadh cumanta, a dh "aindeoin a" ghnìomhachas leasaichte, gum biodh Ameireagaidh air a dhol thairis gu mòr le àireamhan. Ach tha e uamhasach eagallach a bhith air fhàgail leis fhèin le mathan Ruiseanach.
  San Ògmhios, rinn saighdearan Ruiseanach air tìr gu soirbheachail ann am Breatainn, agus thuit Lunnainn. Agus san Lùnastal chaidh a chrìochnachadh le Iapan.
  Mar sin chrìochnaich cogadh eile.
  Ghabh an Ruis smachd air a h-uile dùthaich anns an Hemisphere an Ear. Aig an aon àm, dh'fhuirich an ìmpireachd fhèin fèin-riaghlaidh agus aonadach. No cha mhòr aonadach. Bha cuid de bhuadhan taobh a-muigh neo-eisimeileachd aig seilbh Eòrpach. Ach fhathast, bha smachd aig cumhachd rìoghail anns a h-uile àite. Biodh e Rìoghachd na Pòlainn, neo Rìoghachd na Suain le Tsar Vladimir aig a ceann.
  Air 5 Màrt, 1933, bhàsaich Tsar Vladimir the Great, agus thàinig a mhac Kirill gu bhith na tsar ùr. Ach bha riaghladh a 'mhonarc ùir goirid, dìreach ceud latha. Agus bha Alasdair a" Cheathramh, a bha còig-bliadhna-deug, air a" chathair rìoghail. Agus leth-cheud latha an dèidh sin bha tubaist aige. Shealbhaich Nicholas II an rìgh-chathair aig aois dìreach deich bliadhna. Tha ceathrar ìmpirean ann an aon bhliadhna... Uill, dè as urrainn tachairt!
  Is ann dìreach glè ainneamh, gu dearbh, agus chan ann anns a h-uile dùthaich den t-saoghal!
  Ged, gu dearbh, bha mòran a 'cuimhneachadh gun robh Nicholas a' Chiad a 'riaghladh airson ùine ghoirid a-mhàin agus bhàsaich e mar thoradh air fòirneart.
  Ach bha toiseach riaghladh Nicholas II gu math math. Dà bhliadhna às deidh sin, chaidh a "chiad saideal fuadain ann an eachdraidh a" phlanaid Talamh a chuir air bhog, a bha ag itealaich timcheall air na planaidean.
  Agus thionndaidh e a-mach nach robh 1937 cho ominous "s a bha e ann an eachdraidh fhìor. Leis gur e am-bliadhna a bha fear Ruiseanach a 'chiad fhear a chaidh a-steach don fhànais. Chan e, chan e Gagarin, ach am Prionnsa Igor Trubetskoy. Chan eil fortan air a bhith aig Yuri Gagarin gu ruige seo. Càit an tèid thu?
  Faodaidh an Ruis, an ìmpireachd as fharsainge, airgead mòr a riarachadh airson leudachadh àite.
  An ath bhliadhna, 1938, chaidh a 'chiad bhoma atamach Ruiseanach a dhearbhadh.
  Bha an Tsar Nicholas II ùr fhathast glè òg, agus gu dearbh mì-fhoighidneach. A bharrachd air an sin, bha na Stàitean Aonaichte fhathast mar an aon cho-fharpaiseach cunnartach san Ruis. Gun a bhith a 'toirt iomradh air gur dòcha gu bheil na h-Ameireaganaich cuideachd gu bhith a' faighinn boma atamach.
  Air 1 Màrt, 1940, le òrdugh bhon Tsar Nicholas II a tha a-nis inbheach gu foirmeil, thòisich an ionnsaigh air na Stàitean Aonaichte. B" e an adhbhar foirmeil an taic a thug na h-Ameireaganaich dhan aghaidh Poblachdach san Ruis le iarrtasan airson taghaidhean pàrlamaid.
  Tha e comasach gur e co-dhùnadh na h-Òigridh Nicholas II an ceum as glic. Às deidh na h-uile, chan urrainn dhuinn leigeil le nàmhaid armachd niùclasach fhaighinn cuideachd.
  Leasaich an ionnsaigh a rinn saighdearan Ruiseanach a 'cleachdadh colbhan tanca mòr an toiseach gu soirbheachail agus gu luath. Ach an uairsin mheudaich strì Ameireagaidh. Airson grunn mhìosan, bha adhartas saighdearan Ruiseanach gu math slaodach. Ach fhathast bha an nàmhaid a 'call, agus leis gu robh e na b' ìsle a thaobh sgiobachd agus càileachd a 'chabhlach tanca, bha e air a dhìteadh.
  Ach thòisich ar-a-mach ann an Afraga agus Sìona. A bharrachd air an sin, chaidh feachdan cudromach a chuir air falbh gus an ar-a-mach a chumail fodha.
  Ann an 1941, chuir feachdan na SA ionnsaigh an-aghaidh, ach cha do choilean iad an amas cuideachd. Grunn ionnsaighean, agus an uairsin geamhradh 1941-1942 nuair a chaill na h-Ameireaganaich Canada cha mhòr air fad. Agus sa Ghiblean, thuit Toronto agus Quebec cha mhòr aig an aon àm.
  Tha an cogadh air tòiseachadh mar-thà air fearann traidiseanta Ameireagaidh. Chaidh buillean iomlaid. Ach rinn am bocsair Ruiseanach a bu mhotha a" chùis air an rooster Ameireaganach.
  Thuit Philadelphia san Lùnastal 1942. Agus san Dàmhair 1942, thàinig saighdearan Ruiseanach gu New York. An uairsin cho-dhùin riaghaltas na SA armachd niùclasach a chleachdadh.
  Ach cha robh an cothrom as lugha aca fhathast fearann na Ruis a ruighinn, agus mar sin bha iad an urra ri stailcean an-aghaidh na saighdearan ionnsaigh.
  Chleachd iad boma air an oidhche. Tha an co-dhùnadh seo mar thoradh air gu bheil an flash soilleir a" dalladh nan saighdearan.
  Cha robh a 'bhuaidh ro chudromach, bhàsaich beagan a bharrachd air mìle neach, chaidh fichead mìle a dhalladh, ged a bha a' mhòr-chuid dhiubh rè ùine. Ach chan urrainnear a leithid de bhuille a ghairm cinnteach.
  A bharrachd air an sin, tha mòran a bharrachd chìsean niuclasach aig Tsarist na Ruis, agus mar sin chan eil e na fhìrinn fhathast gu bheil e reusanta a leithid de iomlaid de chuibhreannan niùclasach fhosgladh.
  Ach càite an tèid thu? Ann an droch shuidheachadh, tha a h-uile gluasad dona, agus chan eil luchd-poilitigs snasail a" tighinn gu crìch ann an droch shuidheachadh.
  Anns an Dùbhlachd, thuit New York agus Washington, agus roimhe sin chleachd na h-Ameireaganaich còig eile de na bomaichean aca, nach robh gu math cumhachdach agus nach robh gu math soirbheachail a thaobh dealbhadh. Agus fhreagair seanalairean an tsarist le bhith a" fàgail fichead de na cosgaisean aca. Seo mar a thionndaidh am boma uamhasach gu bhith air a thoirt gu buil.
  Mhair an cogadh gu 23 Gearran, 1943, ach cha do leig duine sam bith bomaichean atamach.
  Chaidh Ameireagaidh a shaoradh gu tur bho smachd calpa agus chaidh a thoirt fo riaghladh monarc fèin-riaghlaidh.
  Fhuair an righ fearann nuadh, agus mòr ghlòir. Agus a-nis cha robh duine airson a chuir na aghaidh.
  Ann an 1945, thadhail cosmonauts Ruiseanach air a 'ghealach. Agus ann an 1947, chaidh arm na Ruis a-steach do Mheicsiceo. Cho-dhùin an rìgh gu robh an t-àm ann stad a chuir air a leithid de dh" fhàgail mar a bha mòran stàitean air aon phlanaid. Agus thòisich an t-arm aige a 'toirt buaidh air a h-uile càil a ghabhadh a cheannsachadh.
  Ann an 1949, thàinig Argentina gu bhith mar an dùthaich uachdarain mu dheireadh a chaidh a-steach do Ìmpireachd na Ruis.
  Agus thàinig sìth dhan t-saoghal gu lèir. Ann an 1953, chuir cosmonauts Ruiseanach cas air uachdar Mars. 1956 - Venus le fear. 1960 - Mearcair . 1961 - fear de na saidealan air Mars. 1967 - Man air Neptune, agus ann an 1968 - air Saturn. Ann an 1970 - Ùranus, agus ann an 1971 - Pluto.
  Chaidh Nicholas II sìos ann an eachdraidh fon far-ainm: an neach-crìochnachaidh! Ann an 2016, bha an rìgh mu thràth ceithir fichead sa trì bliadhna a dh'aois. Ach cha leig soirbheas leighis talmhaidh leinn fhathast beachdachadh air an rìgh ro lag agus ro lag. Tha e air a bhith ann an cumhachd airson 83 bliadhna, rud a tha na fhìor chlàr am measg nan riaghladairean sin aig a bheil riaghladh gu ìre mhòr earbsach. Ged a tha iad ann an eachdraidh, tha iad ag ràdh, bha cùisean ann nuair a bha iad a" riaghladh nas fhaide.
  Air an Talamh, tha cùisean cha mhòr gu math. Fìor, tha duilgheadas ann leis an àireamh-sluaigh a tha a 'fàs, a tha air a dhol thairis air ochd billean mar-thà. Tha dòchasan mòra co-cheangailte ri leudachadh àite.
  Chaidh grunn bhailtean a thogail air a' Ghealach mu thràth. Mar a thionndaidh e a-mach, le grabhataidh sia tursan nas ìsle na air an Talamh, faodaidh glasraich agus measan a thèid fhàs ann an taighean-glainne meudan mòra a ruighinn.
  Chaidh bailtean a thogail air an dà chuid Mars agus Venus, a bharrachd air factaraidhean air Mercury. Tha a 'phlanaid seo, a tha nas fhaisge air a' Ghrian, gu math freagarrach airson a bhith a 'dèanamh agus a' gluasad mheatailtean. Airson an adhbhair seo, thathar a 'cleachdadh lùth na grèine.
  Tha tuineachaidhean daonna ann cuideachd air saidealan Jupiter, Uranus, agus Saturn. Mean air mhean tha àite ga leasachadh gu ìre nas motha a-riamh.
  Agus b "ann ann an 2016 a chaidh a" chiad turas eadar-rionnagach chun rionnag Sirius a chuir air bhog bhon Ghealach. Tha am monarc dha-rìribh an dòchas a bhith beò gus tachartas cho aoibhneach fhaicinn ri bhith a" stèidheachadh conaltradh le a bhràithrean san amharc.
  
  
  
  OIDHCHE NAN CUMHACHD
  Dh'aontaich an deachdaire Spàinnteach Franco, eu-coltach ri fìor eachdraidh, ri saighdearan Gearmailteach ionnsaigh a thoirt air daingneach Sasannach Gibraltar. Mar mhalairt air sin, fhuair an Spàinn cuid de thalamh Breatannach is Frangach ann an Afraga.
  Thachair an ionnsaigh fo stiùir Mainstein air an oidhche bho 25 Samhain, 1940 gu 26 Samhain. Mar a thàinig e a-mach, cha robh na Breatannaich buileach deiseil airson gluasad armachd mar sin agus fhuair na Nadsaidhean grèim air daingneach cho cumhachdach bho swoop.
  Bha atharrachadh mòr air a thighinn air cùrsa a" chogaidh. Bha an Wehrmacht comasach air feachdan a ghluasad thairis air an astar as giorra gu Afraga, agus chaidh casg a chuir air na Breatannaich bho bhith a" dol a-steach don Mhuir Mheadhan-thìreach bhon Ear.
  Chuir an àithne Gearmailteach grunn roinnean a-steach gu meadhan Afraga. A bharrachd air an sin, chaidh buidheann Rommel a ghluasad gu Libia, grunn mhìosan nas tràithe na an fhìrinn.
  Trèig na Breatannaich, an uair sin, an ionnsaigh an aghaidh nan Eadailtich ann an Etiòpia agus thòisich iad air an suidheachadh san Èiphit a neartachadh. Ach, fhuair Rommel air thoiseach orra, agus mar thoradh air stailc ro-sheasmhach, rinn e a" chùis air na saighdearan coloinidh, a" glacadh Alexandria agus Cairo. Dh"fhàs suidheachadh Bhreatainn ann an Afraga nas toinnte. Bha na Gearmailtich air Canàl Suez a ruighinn mu thràth agus bha iad a" bagairt tuilleadh adhartais dhan Ear Mheadhanach. A bharrachd air an sin, bha cothrom ann gluasad a dh" ionnsaigh Sudan.
  Fìor, cha robh cùisean a" dol gu math dha na h-Eadailtich sa Ghrèig, ach shàbhail teachd feachdan a bharrachd às a" Ghearmailt an suidheachadh.
  Bha dileab aig Hitler: ionnsaigh a thoirt air an USSR no crìoch a chur air Breatainn? Bhrosnaich soirbheachas an Wehrmacht ann an Afraga an dàrna co-dhùnadh - làmh an-asgaidh a thoirt dha fhèin san Iar. Ged a lìon ullachadh armailteach an USSR am Fuhrer le eagal.
  Bha an t-Arm Dearg a" neartachadh, ach cha robh na Gearmailtich nan suidhe gu seòlta leis an dàrna cuid. Dhùblachadh cinneasachadh tancaichean ann an 1941 an taca ri 1940, agus chaidh cinneasachadh itealain suas faisg air dà uair gu leth.
  Rinn na Nadsaidhean bomadh agus thàinig iad air tìr air Malta. Bhris Rommel an uairsin tro na dìonan an dà chuid aig Canàl Suez agus a-steach gu Iorac, a bha air ar-a-mach an-aghaidh riaghladh Bhreatainn. Thug na Gearmailtich buaidh air Kuwait agus an Ear Mheadhanach gu lèir gu furasta. Lean Stalin ri innleachd feitheamh is faicinn. Ach lean Churchill air adhart leis a" chogadh. Thionndaidh an Wehrmacht, an dèidh dha Iran a ruighinn, gu ceann a deas Afraga.
  Bha a" bhliadhna 1941 a" tighinn gu crìch. Mheudaich cinneasachadh bhàtaichean-aigeann, agus chaill Breatainn a coloinidhean. Bha na SA gan giùlan fhèin gu fulangach. Ach cha b" urrainn dha Iapan suidhe gu seòlta agus bhuail iad Cala Peru air 7 Dùbhlachd. Thòisich cogadh dian ùr anns a" Chuan Shèimh. Agus bha aig Hitler ri planaichean airson ionnsaigh air an USSR a thrèigsinn a-rithist.
  Feumaidh sinn na Seapanach a chuideachadh, grèim fhaighinn air Iran agus na h-Innseachan, a bharrachd air Afraga a Deas. Agus as cudromaiche buileach, Breatainn fhèin. A bharrachd air an sin, chan e dèideag a th" ann am bomairean Ameireaganach. Faodaidh iad tòrr trioblaid adhbhrachadh don Treas Reich. Agus tha e nas freagarraiche stailcean bomaidh a dhèanamh bho chrìochan Bhreatainn.
  Mar sin b" fheudar don Fuhrer ann an 1942 na beachdan mu ionnsaigh a thoirt air an Ear a thrèigsinn.
  Bha cunnart ann gum fosgladh Stalin fhèin an aghaidh, ach... Feumaidh fios a bhith agad air caractar Stalin. Tha e gu math cuingealaichte ann am poileasaidh cèin. Rinn an cogadh leis an Fhionnlainn an Dictator Dearg eadhon nas fhaiceallaiche.
  Fhad "s a tha an USSR a" cruinneachadh neart. Ràinig an àireamh de itealain air 1 Faoilleach, 1942 trithead "s a dhà mìle carbad, agus tancaichean, còrr air còig mìle fichead, agus trì mìle tancaettes eile. Gu h-iomlan, bha Stalin an dùil crìoch a chuir air fastadh 20 buidheann meacanaigeach, le àireamh iomlan de tancaichean de 32 mìle carbad, agus bha 16.5 mìle dhiubh sin nan KVn as ùire de dhiofar bhrandan agus T-34. A bharrachd air an sin, bha na tancaichean T-50 fhathast gan leasachadh, ged a bha an carbad aotrom.
  Thòisich na Gearmailtich, an aghaidh Matilda agus cuid de thancaichean turais, agus cuideachd le fiosrachadh gun robh na Breatannaich a" leasachadh tancaichean trom, air na mastodons aca fhèin a dhèanamh. An toiseach, an "Tiger" le canan 88-mm, agus armachd le canan do-ruigsinneach 75-mm le baraille fada.
  Bha fiosrachadh ann cuideachd mu thogail tanca Sòbhieteach. Rinn an tanca KV-2 caismeachd aig caismeachd Latha Bealltainn air a" Cheàrnag Dhearg, agus bha beagan fiosrachaidh aig an trithead "s a ceithir.
  Ann an suidheachadh sam bith, nuair a bha Speer os cionn Ministrealachd Armachd is Armachd Ìmpireil, chaidh leasachaidhean ann an teicneòlas nas luaithe. Bha Hitler ag iarraidh gum biodh na tancaichean as fheàrr air an t-saoghal, agus feadhainn nas truime. Ach gu ruige seo bha e soilleir gu robh a" Ghearmailt na b" ìsle na an USSR. An dà chuid an àireamh de chàraichean agus an càileachd. Anns an Lùnastal 1941, thòisich cinneasachadh an tanca KV-3. Thionndaidh a-mach gu robh an carbad gu math trom aig 68 tonna, ach armaichte le canan 107 mm le astar tilgeadh tùsail de 800 meatair gach diog. Thug seo buannachd dha thairis air an "Tiger", a bha, leis an t-slighe, nach deach a chur a-steach fhathast.
  Thionndaidh an KV-5 a-mach gu bhith eadhon nas cumhachdaiche, le cuideam de 125 tonna agus bha dà ghunna aige. Fìor, chruthaich carbad cho trom barrachd dhuilgheadasan don arm Sòbhieteach na b 'fhiach e. Agus ann an 1942, chaidh gabhail ris an tionndadh KV-4 le cuideam 107 tunna airson seirbheis. Dh'fhaodadh an USSR a bhith moiteil às na tancaichean as truime san t-saoghal, agus cuideachd an fheadhainn as cumhachdaiche.
  Ach tha a" Ghearmailt air leasachadh gu math ann an itealain. Leasaich an Yu-188, nuair a chaidh e a-steach gu cinneasachadh, astar a bha coltach ri luchd-sabaid. Bha DO-217 cuideachd a" coimhead math. Chaidh itealain jet a leasachadh gu gnìomhach cuideachd. Leis gur e Breatainn am prìomh thargaid, chaidh mòran a bharrachd aire a thoirt do bhomaichean jet na bha ann an eachdraidh fhìor.
  Chleachd na Gearmailtich saothair thràillean gu gnìomhach. Chaidh àireamh mhòr de dhaoine dubha a thoirt a-steach à Afraga. Bha luchd-obrach dubh umhail, cruaidh, ach neo-sgileil. Bha iad air an cleachdadh airson obair cuideachaidh.
  Ach le bhith a" cumail smachd air an Roinn Eòrpa, b" urrainn dha na Gearmailtich saothair le teisteanas gu leòr fhastadh.
  Rinn Speer eadhon air ìmpidh a chuir air Hitler gun a bhith a" leantainn prògram de chuir às do na h-Iùdhaich, ach an cleachdadh ann a bhith a" dèanamh itealain agus uidheamachd.
  Bha an geall air ionnsaigh adhair an aghaidh Bhreatainn agus cogadh mòr fon mhuir.
  Ach, chuir teachd a-steach Ameireagaidh a-steach don chòmhstri ceann goirt dha na Krauts agus thug e orra an àireamh de phasgan madadh-allaidh àrdachadh gu mòr.
  B" fheudar don Ghearmailt cinneasachadh bhomairean agus itealain ro-innleachdail a bhrosnachadh gu h-obann. Sa chiad àite, Yu-288 agus Yu-488 - le ceithir einnseanan. Ach thug an leasachadh agus an crìochnachadh ùine. Bha am mion-atharrachadh ME-109 "F" sa chumantas na neach-dùbhlain airidh air carbadan Breatannach. Ach dh'fhàillig leasachadh an ME-209, mar a rinn an ME-210.
  Cha do shoirbhich leis a" bhomair dàibhidh XE-177 cuideachd. Ach bhuannaich Speer air ais le àireamhan. A bharrachd air an sin, thàinig am Focke-Wulf gu bhith mar an trodaiche as cumhachdaiche a thaobh armachd, a" dèanamh dìoladh airson cuid de laigsean an ME-109. Agus thionndaidh sgoil itealaich na Gearmailt gu bhith na b" fheàrr na na Sasannaich, agus eadhon nas motha na na h-Ameireaganaich. Anns a" Chèitean 1942, ghlac na Nadsaidhean Afraga a Deas. Agus ràinig sguadron Ameireaganach Madagascar. Chaidh Blàr Midway a chall leis na h-Ameireaganaich: thàinig an sgiobair air an treas ìre, aig an robh pàirt chudromach anns a 'bhlàr seo, gu crìch, gu h-ìoranta, ann am Madagascar. Bha na SA airson ionad a chumail ann an Afraga agus gun a bhith a" leigeil leis na Nadsaidhean fois a ghabhail. Ach rinn seo gu mòr an suidheachadh aca sa Chuan Shèimh.
  Fìor, cha do rinn na h-Iapanach an gnìomh gu math aig an ìre as fheàrr. Chaidh am blàr airson na h-eileanan Hawaiian air adhart.
  Fhuair na Nadsaidhean smachd air Afraga agus stòrasan mòra de stuthan amh ro-innleachdail, agus ghlac iad na h-Innseachan agus Iran cuideachd. Tha na goireasan a tha fo smachd an Treas Reich fìor mhòr, ach feumaidh iad fhathast a bhith air an cnàmhadh.
  Chan eil am blàr adhair airson Breatainn cho soilleir. An-còmhnaidh a 'meudachadh cinneasachadh phlèanaichean, chuir na Gearmailtich cuideam orra, ach cha robh ceannas iomlan ann. Bha buaidh cuideachd aig dìth cumhachd itealain ro-innleachdail agus taic bho na SA, agus eadhon an uairsin cha robh bàtaichean-aigeann gu leòr ann. Agus leig an torpedo mìorbhaileach leis an robh na h-uimhir de dhòchasan air an ceangal sinn sìos.
  Cha robh an Fuhrer deònach a dhol air tìr ann am Breatainn ann an 1942. Chaidh cuideam a chuir air neartachadh cumhachd na mara agus a" chabhlach bhàtaichean-aigeann. Aig an aon àm, chaidh luchd-siubhail phlèanaichean agus longan-cogaidh a thogail. Bha comas cinneasachaidh gu leòr ann, ach thug a h-uile dad ùine.
  Bha feum air urchraichean ballistic Clas A cuideachd air gleusadh. Ach thòisich na projectiles robotach V-1 air an toirt a-mach gu mòr. Bha buannachd gun teagamh aig càraichean a bha gu math saor, a" ruith air connadh sìmplidh, nach robh feum aca air pìleatan.
  Bha Hitler, às deidh dha faighinn gu goireasan nàdarra gun chrìoch agus stòran-obrach, ag iarraidh beatha phìleatan Gearmailteach a shàbhaladh. Bha e coltach gur e an V-1, a bha furasta a dhèanamh agus gun luchd-obrach, am fuasgladh as fheàrr. Agus tha na mìltean de theilgean robotach mar sin air a dhol sìos air Lunnainn bho thuit 1942.
  Aig an aon àm, chuir na Gearmailtich luathachadh air leasachadh jet bomber Arado agus urchraichean ballistic.
  Lean Stalin a 'feitheamh agus a' cruinneachadh neart. Ann an 1942, rinn an USSR còig gu leth mìle tanca KV agus T-34 ùr, agus timcheall air mìle seann suaicheantasan, timcheall air còig ceud solas ùr T-50 agus T-60 agus dà cheud tanca muir-thìreach. Tha cabhlach nan itealan air a dhol suas cuideachd - tha timcheall air còig mìle deug itealan ùr is sean air a dhol a-steach don t-seirbheis. Bha eadhon gainnead phìleatan ann. Mheudaich cinneasachadh Katyushas gu slaodach.
  Rinn a' Ghearmailt Nadsaidheach còrr air trithead mìle itealan, ach dh'fhuiling i call mòr ann am batail. Rinn na Gearmailtich timcheall air sia mìle gu leth tanca. A" mhòr-chuid den T-3 agus am mion-atharrachadh ùr T-4 le canan 75-mm le baraille fada. Chaidh beagan a bharrachd air ceud de na "Tigers" as ùire a thoirt gu buil, agus chan eil anns na "Panthers" fhathast ach prototypes.
  Ach thòisich an raidhfil ionnsaigh MP-44 a dhealbhaich Schmeister a-steach don t-sreath. Eu-coltach ris an fhìor sgeulachd, cha robh feum air an inneal a leasachadh a 'gabhail a-steach gainnead mheatailtean neo-iarannach. Agus luathaich seo leasachadh raidhfil ionnsaigh nas sìmplidh, le stàilinn alloy.
  Mar sin thòisich na Gearmailtich air buannachd fhaighinn ann an gàirdeanan beaga. Ach bha feum aca cuideachd air ùine airson an inneal-ghunna na saighdearan gu lèir ath-armachadh.
  Ach anns a 'chabhlach bhàtaichean-aigeann, far an robh cinneasachadh a' ruighinn dà fhichead gu leth-cheud bàta-tumaidh gach mìos, chan eil co-ionnan aig na Gearmailtich.
  Tha bàtaichean-aigeil aig astar fìor àrd air an cumhachd le hydrogen peroxide air nochdadh. Tha obair sa phrògram niuclasach air luathachadh cuideachd. Gu fortanach, tha tòrr ghoireasan ann. Agus cha do thionndaidh eadhon mearachd fiosaig Gearmailteach nach robh grafait freagarrach mar mhodaireatair gu bhith uamhasach. Chaidh grunn fhactaraidhean a thogail airson uisge trom a dhèanamh, nam measg ann an Afraga.
  Mar sin bheir sinn aghaidh air, ach thòisich reactair niùclasach nan Nadsaidhean ag obair san Dùbhlachd 1942. Eadhon beagan nas tràithe na na h-Ameireaganaich. Às deidh a" chùis anns a" Chuan Sèimh, thòisich fìor chòmhstri eatorra. Agus chaidh maoineachadh airson a' phrògram niuclasach a ghearradh gu follaiseach.
  Bha toiseach 1943 air a chomharrachadh le foillseachadh Hitler air Cogadh Iomlan agus toirt a-steach seirbheis obrach uile-choitcheann anns na sgìrean còmhnaidh. Cha do rinn na stailcean mòra V-1 air Lunnainn làn fhìreanachadh dhaibh fhèin. Dh'ionnsaich na Breatannaich cuid de na h-ionnsaighean sin a chuir air ais, ach bha na Gearmailtich an sàs ann an àireamhan.
  Ach thionndaidh cogadh nam bàtaichean-aigeann gu bhith uamhasach uamhasach do Bhreatainn. Thuit toradh armachd air an eilean gu mòr air sgàth gainnead stuthan amh. Bha am baile-mòr faisg air tuiteam. A bharrachd air an sin, ghlac na Nadsaidhean Madagascar, agus thug na Seapanach, còmhla ris na Nadsaidhean, ionnsaigh air Astràilia agus choilean iad a ghèilleadh gu ìre mhath luath.
  Ged a thuig Stalin an cunnart bho innleachdan feitheamh-is-fhaicinn, dh'fhuirich e dìleas dha fhèin agus cha deach e an sàs ann an sabaid. Tha e nas fheàrr leigeil leis na calpaich iad fhèin a chuir às gu deireadh. Agus bidh sinn a" coimhead...
  Ach bha na h-eas-bhuannachdan aig an innleachd seo cuideachd. A 'cleachdadh stòrasan mòra, bha an Treas Reich mar-thà ag ullachadh cogadh an aghaidh an USSR. Ràinig cinneasachadh tancaichean san Treas Reich cuibheasachd de 1,200 carbad gach latha ann an 1943, a bharrachd air trì cheud gu leth gunnaichean fèin-ghluasadach. A bharrachd air an sin, chan eil gunnaichean fèin-ghluasadach lag idir. "Ferdinands", "Seillean-mòr", "Jagdpanther". Leis nach do dh'fhuiling na Gearmailtich cha mhòr call sam bith ann an tancaichean, chaidh na tancaichean aca ath-lìonadh dà uair cho luath ris an Arm Dearg. Agus thòisich a 'bheàrn cainneachdail ann an teicneòlas airson an USSR a' lùghdachadh.
  A thaobh càileachd, fhuair am Fritz an "Royal Tiger", coltach ri cuideam ris an KV-3, agus eadhon beagan nas fheàrr ann an cumhachd treòrachaidh air sgàth càileachd an projectile agus armachd aghaidh nas làidire. Uill, bha na Sobhietich KV-5 agus KV-4 fìor throm gu math neo-earbsach gu teicnigeach, gu sònraichte an sgàilean aca. Mar sin bha teagamh ann mu chleachdadh sabaid nan uilebheistean sin.
  Agus dh'òrdaich Stalin cuideachd cruthachadh an KV-6 le seachd gunnaichean agus dà lannsair rocaid. Rinn iad an càr. Ach thionndaidh e a-mach gu robh e cho trom agus cho fada is nach b" urrainn dhut a ghiùlan air trèana no a chuir gu cath. Tha an T-34-76 na charbad gu math soirbheachail, ach nas laige ann an sabaid aghaidh na am Panther no Tìgear. Agus tha an KV-1 agus KV-2 an coimeas ris na Gearmailtich ann an cuideam, ach tha iad nas ìsle na na Panthers agus na Tìgearan ann an sabaid ceann-ri-ceann. Bha an T-4 Gearmailteach co-ionann ris na trithead "s a ceithir ann an armachd agus na b" fheàrr ann an armachd, faicsinneachd agus optics, agus seo le cuideam co-ionann, no eadhon nas lugha nuair a thathar a" dèanamh coimeas eadar atharrachaidhean nas truime.
  Ann an ùine ghoirid, chaidh am Fritz a leasachadh agus tha an càileachd suas ri par. Agus thug coltas ME-309 agus ME-262 buannachd ann an càileachd itealain. Coltach ris an Yu-488, am bomair ceithir-einnsean as fheàrr. Agus air an cùlaibh tha modalan jet. A leithid Yu-287 agus Arado.
  San t-Sultain 1943, thàinig na Nadsaidhean air tìr gu soirbheachail ann am Breatainn mu dheireadh. Às deidh dà sheachdain de shabaid, ghabh Sasainn grèim air. Agus ged a theich Churchill a Chanada, bha coltas gun robh toradh a" chogaidh san Iar mar cho-dhùnadh air chall.
  Roosevelt, an dèidh dha a phrìomh charaid a chall agus eagal air cumhachd fàsmhor an Treas Reich, dh'iarr e sìth.
  Shuidhich Hitler, às deidh còmhraidhean leis an luchd-inntinn aige, suidheachadh dha na Stàitean Aonaichte: am prògram niùclasach a thrèigsinn agus aithneachadh a h-uile ceannsachadh ann an Iapan agus an Treas Reich. Agus cuideachd toirt air falbh saighdearan à Innis Tìle, a bha na Krauts mar-thà air a chuairteachadh le cabhlach bàta-tumaidh. Smachd air Tìr an Ar-a-mach Sun thairis air Gai, far nach robh an sabaid air stad fhathast. A bharrachd air an sin, dh" iarr Hitler airgead-dìolaidh susbainteach airson an Treas Reich agus Iapan airson a h-uile sgrios agus cosgaisean armachd a dh" adhbhraich na Stàitean Aonaichte agus Breatainn.
  Ged a thionndaidh cumhachan na sìthe gu bhith uamhasach duilich, fhuair Roosevelt air adhart le bhith a" putadh tron uchd-mhacachd aca sa Chòmhdhail agus san t-Seanadh le duilgheadas mòr.
  Bha beachd Stalin nach robh e an aghaidh a dhol a-steach don cho-bhanntachd de chumhachdan an Axis, agus gu robh e deiseil airson Alasga ath-ghlacadh, gu mòr ann an gèilleadh nan SA.
  Bhuannaich pragmatachd Ameireaganach, a thionndaidh a-mach gu bhith nas àirde na dealas agus faireachdainnean. A bharrachd air an sin, leasaich prògram niuclasach na Gearmailt nas luaithe na am fear Ameireaganach, agus bha seo làn thubaist san àm ri teachd.
  Tha a" chiad ìre den Dàrna Cogadh air tighinn gu crìch. Ach bha am Fuhrer a-nis airson crìoch a chuir air an USSR.
  Gun dùil, b" e fealla-dhà sinister a bh" ann an innleachdan feitheamh Stalin agus an dealas a rinn e airson adhbhar sìth an t-saoghail. An aghaidh Iòsaph bha an Treas Reich agus Iapan le goireasan uile an Leth-chruinne an Ear, Astràilia nam measg, agus cuid de chinn-drochaid san t-saoghal an Iar.
  Cha robh Land of the Rising Sun, ge-tà, air crìoch a chuir air Sìona fhathast, ach dh" fhaodadh e a bhith air dàrna aghaidh fhosgladh. Stèidhich Hitler saighdearan coloinidh agus feachdan cèin gu gnìomhach. Aig an aon àm, mheudaich cinneasachadh armachd.
  Anns a" chiad leth de 1944, ràinig cinneasachadh tancaichean agus gunnaichean fèin-ghluasadach anns an Treas Reich ceud carbad gach latha agus chaidh e thairis air. Chaidh Panther-2 thairis air a h-uile carbad Sòbhieteach a thaobh an ìre aige. Nochd tanca Gearmailteach nas adhartaiche, an Leòmhann, agus a dh'aithghearr an Leòmhann Rìoghail.
  Agus as cudromaiche, tha itealain jet air leasachadh gu sreathach. Mar fhreagairt, chaidh na tancaichean T-34-85 agus IS-1 agus IS-2 gu cinneasachadh san USSR; cha do chuir duine stad air an t-sreath KV nas motha. B 'e an tanca riochdachaidh as mòr-chòrdte den Treas Reich ann an 1944 am Panther-2, agus an USSR T-34-85. Chaidh modalan nas truime a thoirt a-mach gu mòr - timcheall air deich tursan nas lugha. Agus cha robh na Gearmailtich airson cus cuideam a chuir air rathaidean Sòbhieteach, agus thòisich Stalin a 'cur earbsa anns an t-sreath KV, agus thionndaidh na ISs gu bhith ro amh.
  Ach, bha an Gearmailteach "Panther"-2 le gunna calibre 88-mm 71 L nas fheàrr na an T-34-85 ann an cumhachd a 'ghunna, ann an armachd aghaidh agus beagan ann an armachd taobh, agus cha robh e cuideachd nas ìsle ann an coileanadh dràibhidh le einnsean de 900 each-chumhachd agus cuideam aig 47 tonna. Fiù 's nuair a chaidh cuideam tanca na Gearmailt suas gu 50.2 tunna, thionndaidh e a-mach nach robh e marbhtach.
  Agus cha robh neach-dùbhlain airidh air itealain jet Gearmailteach idir.
  Cho-dhùin Hitler gu robh e na b 'fheàrr gun a bhith a' slaodadh a chasan agus thòisich e air a 'chogadh air 22 Ògmhios, 1944. Tilgeil trì cheud gu leth de ar roinnean fhèin agus cèin, agus ceud agus fichead roinn saideal aig an USSR. Air taobh an Treas Reich bha: Romania, an Ungair, Slobhagia, Croatia, Fionnlainn, an t-Suain, an Eadailt, a 'Phortagail, an Spàinn, Bulgaria, Argentina, an Tuirc.
  Chleachd na Gearmailtich cuideachd àireamh mhòr de choigrich agus Hiwis anns an Wehrmacht. Gu h-iomlan, thilg an Treas Reich, anns a 'chiad echelon a-mhàin, dusan gu leth millean saighdear gu cath, agus cha robh barrachd air dà fhichead sa cheud dhiubh sin nan Gearmailtich a rèir nàiseantachd. Chuir saidealan trì millean eile ris. Gu h-iomlan, anns a 'chiad echelon tha faisg air sia-deug millean saighdearan-coise, mu thrithead' s a trì mìle tanca, còrr is leth-cheud 'sa còig mìle itealan, mu dhà cheud gu leth gunnaichean agus mortar.
  Às deidh an gluasad, chuir an USSR trì-deug gu leth millean saighdear gu feum, ach b" fheudar cuid de na feachdan a chumail anns an Ear Chèin agus sgìrean a-staigh. Anns a 'chiad echelon bha ochd millean saighdear, mu dheich mìle fichead tanca, faisg air dà fhichead mìle itealan, mu dhà cheud mìle gunna agus mortar.
  Mar sin, tha àrdachadh dùbailte aig an Treas Reich ann an saighdearan-coise, agus àrdachadh còig uiread ann an gluasad feachd, le gunna-inneal nas fheàrr. Fìor, tha tòrr ghunnaichean inneal aig an USSR, cha mhòr co-ionannachd.
  Chan eil an eadar-dhealachadh mòr ann an tancaichean, ach tha an àireamh sa cheud de charbadan a tha air a dhol à bith san USSR nas àirde, a bharrachd air tancaichean de sgaoilidhean nas tràithe.
  Chan eil neach-dùbhlain sam bith aig itealain jet Gearmailteach, agus tha an itealan air a stiùireadh le propeller den Third Reich le armachd nas luaithe agus nas fheàrr. Fìor, tha carbadan Sòbhieteach nas fheàrr ann an gluasad còmhnard.
  Ann an làmhachas agus mortaran tha cothromachadh feachdan nas fhaisge air co-ionannachd. An dà chuid meud agus càileachd.
  Fìor, tha cabhlach an Treas Reich gu sònraichte bàta-tumaidh, iomadh uair nas làidire na am fear Sòbhieteach. Dìreach mar Iapan, co-dhiù.
  A bharrachd air an sin, tha urchraichean ballistic clas A aig na Nadsaidhean mu thràth ann an cinneasachadh mòr, agus tha a" chiad discos air falbh.
  San fharsaingeachd, bidh na faisistich nas làidire, agus dh'ullaich Stalin dìon gu reusanta, ged a bha e fadalach. Ach cha robh ùine againn mòran a dhèanamh. Cha robh loidhne Stalin air ath-nuadhachadh gu tur, agus nas cudromaiche, cha robh na saighdearan air an trèanadh gu leòr gus an dìon a chumail. Ged a chaidh an ath-thrèanadh gu cruaidh.
  Chaidh loidhne crìche Molotov, às deidh trì bliadhna ro-làimh, a chrìochnachadh san fharsaingeachd, ach bha e ro fhaisg air a" chrìch agus cha robh doimhneachd gu leòr ann. A bharrachd air an sin, dh'òrdaich Stalin treas echelon a thogail nas fhaide na an Dnieper, ach cha deach seo a thòiseachadh ach às deidh gèilleadh nan SA.
  Fìor, a bharrachd air na saighdearan Sòbhieteach, faodaidh tu cunntadh air na h-aonadan NKVD, aig a bheil an àireamh air a dhol suas gu millean saighdear agus a 'mhailisidh. Tha sin timcheall air ceithir millean neach, dìreach ann am bailtean-mòra an Iar. Ged, gu dearbh, tha an èifeachdas sabaid aca mòran nas miosa na an fheadhainn àbhaisteach aonadan.
  Lìbhrig na Gearmailtich, mar ann an eachdraidh fhìor, am prìomh bhuille sa mheadhan, a" gearradh dheth an leac Bialystok agus an dòrn Lviv. Sheall a 'chiad làithean den t-sabaid gu robh na Gearmailtich, a dh' aindeoin an àireamh mhòr de dh'aonadan cèin, a 'dèanamh an ionnsaigh cha mhòr no nas lugha ciallach. Ach gu tric bidh saighdearan Sòbhieteach air an call.
  A bharrachd air an sin, bha e teagmhach mu èifeachdas sabaid aonadan Ucràineach. 'S iomadh fear a thrèigsinn agus iadsan a ghèill ann am fìor làithean a' chogaidh.
  Cha robh e comasach an nàmhaid a chumail ann am batail chrìochan. Agus an uairsin rinn Stalin mearachd, a 'toirmeasg air na h-aonadan a tharraing air ais chun phrìomh loidhne agus ag iarraidh gun deidheadh an aghaidh a dhèanamh dìreach. Chaidh a" mhearachd a cheartachadh, ge-tà, ach le dàil. B" urrainn dha na Gearmailtich grèim fhaighinn air Minsk air 28 Ògmhios, a" briseadh loidhne Stalin sa mheadhan.
  Dh'fhàs an troimh-chèile a-mhàin. Air 30 Ògmhios, chaidh an t-slighe a-steach don chogadh Iapanach agus na saidealan aice a chumail. Mar sin bha againn ri dìochuimhneachadh mu ghluasad saighdearan bhon Ear Chèin airson a-nis.
  Bha adhartas na Gearmailt sa mheadhan a" leudachadh. Dh"èirich beàrn mòr a dh" fheuch iad gu mòr ri a phlugadh. Ach chaidh na Nadsaidhean air adhart agus air 16 Iuchar bhris iad a-steach gu Smolensk.
  Le bhith a 'tilgeil a h-uile stòras a bha ri fhaighinn gu cath agus a' cur na mailisidhean fo armachd, b 'urrainn dha Stalin agus Zhukov stad a chur air ionnsaigh Fritz sa mheadhan. Ach thionndaidh Hitler na saighdearan aige gu deas. Chruthaich na Nadsaidhean coire mòr ann an Kyiv agus ghlac iad cha mhòr a h-uile h-Ucràin.
  Chuir iad stad air Leningrad agus thug iad ionnsaigh air Crimea. Bha cùrsa an nàimhdeas gu math coltach ri 1941, mar karma leantainneach. Ach bha na h-eadar-dhealachaidhean gu math cudromach cuideachd. Bha cuid de stòrasan an-asgaidh aig an USSR ann an 1941, ach a-nis bha a h-uile dad air a ghluasad. Agus nuair a thachair an ionnsaigh san Dàmhair, thionndaidh e a-mach nach robh cha mhòr dad ann airson an dìon a chumail.
  Aig toiseach an t-Samhain 1944, chuir na Nadsaidhean timcheall Moscow, a 'toirt air Stalin teicheadh gu Kuibyshev.
  Bha na Nadsaidhean, eu-coltach ri fìor eachdraidh, air leth cudromach ann an àireamhachd. Bha sgaraidhean gu leòr aca gus faighinn seachad air Moscow bho thuath agus deas. Ach airson na h-aonadan Sòbhieteach, bha a h-uile dad ro sgaoilte air diofar raointean.
  Ann an da-rìribh, ann an 1941, às deidh na gluasadan, fhuair Stalin buannachd thairis air an Wehrmacht anns an àireamh de luchd-obrach, agus bha ceithir tursan nas àirde de phlèanaichean agus tancaichean aige na bha aig an Treas Reich bho fhìor thoiseach a" chogaidh. Agus anns a 'chiad còig mìosan den chogadh, chaidh barrachd uidheamachd USSR a dhèanamh ann am fìor eachdraidh.
  Ach a-nis tha a h-uile cairt trombaid aig na Nadsaidhean, tha meud agus càileachd armachd agus luchd-obrach air an taobh aca. Agus tha na h-aon dhuilgheadasan aig an Arm Dearg agus a bha e ann an 1941. A" toirt a-steach mì-thoileachas Ukrainians, Balts, agus mòran dhùthchannan beaga bàsachadh airson siostam nan Sòbhieteach. Brath mòr agus uireasbhaidhean luchd-fulaing fòirneart, kulaks air an cur às agus daoine oilbheumach eile de gach strì. A" toirt a-steach nàimhdean ideòlach an t-siostam Sobhietach.
  Agus chan eil an fhìrinn gun do rinn na Gearmailtich a" chùis air an Iar ach àrdachadh air an àireamh de luchd-brathaidh.
  Mar sin, chan eil e na iongnadh gu bheil Moscow air a chuairteachadh, agus na Gearmailtich air Donbass, Voronezh a ghlacadh agus a 'gluasad a dh'ionnsaigh Stalingrad.
  Geamhradh ann an 1944, gu mì-fhortanach, cha robh e cho reòthte agus sneachda mar ann an 1941. Moscow, ge-tà, gu gaisgeil a chumail a-mach gu deireadh an Dùbhlachd 1944. Thuit Stalingrad san Fhaoilleach 1945, agus cha do mhair an t-sabaid air a shon ro fhada. Anns a" Ghearran agus tràth sa Mhàrt, ghlac na Gearmailtich agus na saidealan aca an Caucasus agus tobraichean ola Baku gu tur.
  Chaidh an ionnsaigh an uairsin air adhart air feadh an Volga. Gu Saratov, gu Kuibyshev, agus an uairsin gu Orenburg agus Kazan.
  Theich Stalin gu Sverdlovsk. Thuit Kazan sa Chèitean. As t-samhradh, lean na Gearmailtich agus na Seapanaich a 'gluasad nas doimhne dhan Ruis. Bha strì nan saighdearan Sòbhieteach a' tuiteam. Air 5 Lùnastal, 1945, chaidh Sverdlovsk a ghlacadh. Agus air 3 Sultain, 1945, dh'aontaich Stalin gèilleadh mu dheireadh. Mar mhalairt air do bheatha fhèin agus do shaorsa.
  Tha an Dàrna Cogadh seachad. Ach cha do rìoghaich sìth fada. An dèidh deuchainn a dhèanamh air armachd niùclasach, dh'fhàs Hitler cinnteach mun chumhachd uabhasach millteach aca.
  A-nis thionndaidh e a-mach gu robh Iapan agus na SA fhathast air an t-slighe gu smachd cruinne air an Treas Reich. Agus ged a thug am Fuhrer buaidh air barrachd fearainn na Genghis Khan, Alasdair Mòr, Napoleon, an t-Ìmpire Trojan, agus Suleiman the Magnificent còmhla, chuir e roimhe a" chùis a dhèanamh air Iapan cuideachd.
  Dìreach trì bliadhna às deidh deireadh an Dàrna Cogaidh, bha ceud urchraichean ballistic, eadar-roinneil le cosgaisean niuclasach cumhachdach a" còmhdach Land of the Rising Sun sa bhad.
  Agus an uairsin thòisich an ionnsaigh air aonadan talmhainn Wehrmacht agus an nèibhidh. An ìre mhath luath ghlac na Gearmailtich seilbh Iapan ann an Àisia, agus sgrios iad am baile-mòr fhèin gu làr le bomaichean atamach.
  Bha seilbh a" Chuain Shèimh air Land of the Rising Sun a" tabhann barrachd no nas lugha de dh" aghaidh fad-ùine. Ach ron Ògmhios 1949 bha e uile seachad. A-nis cha robh air fhàgail ach a" chùis a dhèanamh air na Stàitean Aonaichte. A bharrachd air an sin, bha adhbhar ann. Bha na h-Ameireaganaich, an aghaidh an aonta, fhathast a 'leasachadh armachd niùclasach agus rinn iad na deuchainnean dìomhair aca.
  Thòisich Hitler an cogadh air 1 Faoilleach 1950, a" leigeil às trì cheud urchraichean niùclasach air Latha na Bliadhn" Ùire. Rinn ionnsaigh sgriosail sgrios air ceud de na bailtean-mòra as motha ann an Ameireagaidh agus mharbh e deichean de mhilleanan de dhaoine. Chaidh eucoir eile as motha de Adolf Hitler a chur ris an liosta fhada de na h-eucoirean as gràineile. An uairsin thòisich an ionnsaigh air Canada, agus bhon taobh a deas còmhla ri deachdaireachdan Ameireagaidh Laidinn. Bha na h-Ameireaganaich air an lagachadh agus air an uabhasachadh, ach bha iad a 'sabaid gu cruaidh. Bha iad a" tuigsinn nach robh a" chùis orra a" ciallachadh ach tràilleachd agus bàs slaodach, goirt. Mar sin, b 'e an cogadh a bu mhiosa de na h-uile. Agus mhair e còrr air bliadhna, a" toirt air an Treas Reich mu dhà cheud a bharrachd de chìsean niuclasach a leigeil sìos agus mòran de thalamh torrach a thionndadh gu bhith na fhàsach rèidio-beò. Ach chaidh an amas a choileanadh ge-tà agus chaidh a" chùis a dhèanamh air an nàmhaid mu dheireadh aig an Treas Reich. Agus às deidh seo, thòisich am pròiseas ris an canar dlùth-chruinneas cruinne. Thàinig comharra na Gearmailt gu bhith mar an aon airgead cruinne. Chaidh eadhon dùthchannan foirmeil neo-eisimeileach a lughdachadh gu ìre coloinidhean an Treas Reich, le glè bheag de fèin-riaghaltas ionadail air a chumail. Bha Iùdhaich agus Siopsies air an casg: chaidh an sireadh agus an sgrios. Rinn an SS purgaidhean mòra agus chaidh e air rampage. Tha an fhìor throm-laighe air tighinn - uair an dràgon. No eadhon nas mionaidiche, an àm. Bha am Fuhrer a" togail fìor ìmpireachd iomlanachd air feadh an t-saoghail le tagradh airson leudachadh fànais. Ann an 1959, nuair a chaidh an seachdamh co-là-breith aig an Fuhrer a chomharrachadh, chaidh crùnadh oifigeil a chumail, plebiscite air feadh an t-saoghail - a thug dligheachas don tiotal àrd-ìmpire. Agus nuair a bhàsaich Adolf Hitler ann an 1967, fhuair a mhac an tiotal agus an cumhachd aige. Mun àm seo, bha Planet Earth mar-thà air tuineachaidhean a stèidheachadh air a" Ghealach agus Mars le Venus, agus bha iad gu gnìomhach ag ullachadh airson leudachadh gu saoghal nan rionnagan a-muigh... Bha na Nadsaidhean ag iarraidh ìmpireachd uile-choitcheann - togail Star Reich gus an tuiteam cruinne-cè gu lèir a-steach do throm-laighe.
  
  
  Ceud Mìle nighinn Bòidheach
  Chunnaic Elfaraya i fhèin ann am blàr... Tha i a-nis na gaisgeach agus na ceannard air arm làidir.
  Nigheanan brèagha: chan eil aca ach cìochan agus cnapan còmhdaichte le lannan armachd aotrom. Agus tha na gàirdeanan, na casan agus an stamag lom agus tana.
  Agus bha na caileagan sin a" spùtadh len casan rùisgte. Bha mu cheud mìle dhiubh ann. Agus a h-uile nighean, chan e aon fhear! Agus tha a h-uile duine brèagha, caol, lùth-chleasachd, fèitheach, tana, le fiaclan neamhnaid!
  Coltach ri Amazons... Bha iad ann an lìnidh ann am buidhnean. Tha claidheamhan 'nan lamhan, agus boghachan air an cùlaobh. Chan eil sgiathan ann - tha an gaisgeach den bheachd gu bheil claidheamh nas fheàrr na sgiath.
  Agus bidh na brataichean ag itealaich gu pròiseil thairis air na caileagan. Tha iad deiseil airson sabaid agus tha iad airson buannachadh le misneachd!
  Ach tha tagaichean de orcs a" gluasad bho chian. Gruagach, dona mathain. Agus timcheall air ceud uiread nas lugha de na trolls a tha nan ceannardan aca.
  Agus a-nis tha an horde seo a "gluasad a dh" ionnsaigh na nigheanan.
  Bheir Elfaraya an àithne:
  - Shoot bho bhogha ann an arc àrd!
  Bidh an nighean, a 'cleachdadh òrdagan rùisgte a casan gràsmhor, a' tarraing nan teudan-bogha. Agus loisg iad saighdean marbhtach.
  Aig an aon àm, bha na gaisgich a" giùlan am fiaclan agus a" beucaich:
  - Gum bi sinn nar curaidhean!
  Agus bidh saighdean ag itealaich aig an nàmhaid ann an swarm tiugh. Bidh iad a 'togail an naimhdean mar ghràineag le snàthadan.
  Bidh orcs agus trolls a" tuiteam, air an sàrachadh leis a" mhurt agus an-iochdmhor.
  Agus tha Elfaraya ag ràdh:
  - Gu crìochan ùra na h-ìmpireachd!
  Bidh na gaisgich ag obair ann an sioncranachadh. Tha na cuirp tana aca cho breagha agus gleansach. Agus casan casruisgte a' lasadh adhbrannan tana. Agus tha corragan nan crìochan as ìsle cho seasmhach. Agus bidh tiodhlacan sgrios a 'sgèith dhaibh fhèin, a' bualadh air an luchd-dùbhlain aca.
  Bidh orcs agus trolls a" tuiteam air am bualadh. Agus tha aghaidhean an ainmhidhean toinnte ann am pian.
  Bidh na gaisgich dìreach a" togail spèis. Tha sliasaid tana, fèitheach orra, agus casan sinewy. Mar a thèid na mìltean de shaighdean a leigeil ma sgaoil aig an aon àm.
  Agus bheir iad buaidh air mòran orcs. Agus canaidh iad:
  - Airson ar n-urram mòr,
  Bidh sinn, tha bandits ann!
  Agus a-rithist thèid tòrr saighdean a leigeil ma sgaoil. Agus sgapaidh iad a h-uile slighe gu na beanntan far a bheil iad suidhichte le cuirp.
  Tha, tha iad sin nan gaisgich iongantach. Anns a bheil gàire cho fiadhaich, agus tionndadh de chuirp anns an t-slighe cheart le sgrios luchd-dùbhlain.
  Bidh Elfaraya a" losgadh bogha i fhèin. Bidh i a" tarraing an t-sreang le a òrdagan rùisgte agus a" bualadh gu math ceart.
  Aig an aon àm, tha an nighean ag èigheach rithe fhèin:
  - Tha an saoghal an urra ri fòirneart,
  Tha am bholcàno rage a" sruthadh a-mach ann an dòigh mhòr!
  Tha an teanntachd ro-mhòr,
  A 'dùsgadh le pian agus eagal!
  Agus a-rithist tha an t-saighead air a losgadh le cas-rùisgte a" ghaisgich ag itealaich. Agus bhuail e trì orcs aig an aon àm.
  Tha iad a" tachdadh air tobraichean fala. Agus tha Elfaraya a 'sguabadh às:
  - Glòir do m' dhruidheachd !
  Agus a-rithist leigidh e às saighead le a chas rùisgte. Is e seo nighean - tha an clas as àirde aice, an dà chuid bodhaig agus a h-uile càil eile.
  Chaidh a" chiad tonn de ionnsaigh le orcs agus trolls a-mach. Cha robh air fhàgail ach àireamh mhòr de chuirp. Ach a-nis tha saighdearan ùra de chreutairean bian a" nochdadh.
  Bidh Elfaraya a 'bròg a-rithist, agus ga dhèanamh gu ceart, agus aig an aon àm a' fàs:
  - Glòir don t-saoghal againn!
  'S an dealanach ag itealaich far a cas-rùisgte. Agus chaidh an t-uabhas de orcs a chur ri theine agus a reubadh gu sgoltagan.
  Seadh, is e bana-phrionnsa gaisgeach a tha seo. Còmhla rithe, bidh duine sam bith a 'faireachdainn gu bheil e air a dhìon gu h-earbsach.
  Agus chan eil na ceud mìle nighean eile nas miosa. Agus bidh iad a 'losgadh gu math ceart. Agus as cudromaiche, gu sgiobalta.
  Chan eil ùine aig na casan lom, fèitheach aca ach frasadh.
  Seo iad ag ràdh ann an aonadh:
  - Bheir sinn pas gnìomhach,
  Bhuail sinn an nàmhaid dìreach san t-sùil!
  Agus a-rithist bidh iad a 'leigeil ma sgaoil tiodhlacan ùra bàis le an casan rùisgte. Mar as trice is e seo an lùth sabaid aca a chuir air bhog.
  Sheinn eadhon Elfaraya:
  - Orcs roar - aghaidhean brònach,
  Biodh fios agad, a charaidean, tha mi nam neach-marbhadh!
  Marbhaidh mi na h-uile, sgriosaidh mi na h-uile,
  Agus brisidh mi aodann falt duine sam bith!
  Tha, tha an nighean gu math connspaideach. Agus nuair a thàinig an t-uabhas de orcs nas fhaisge, bhuail e iad le pulsar. Agus sa bhad reubadh leth-cheud creutair nam pìosan beaga le feòil.
  Bha Elfaraya a" caoineadh:
  - Airson beachdan mòra, gus am bi a h-uile creutair a 'losgadh!
  Thug an gaisgeach an uair sin dealanaich às an navel aice agus leig e às e. Agus thionndaidh dusan orcs a-mach gu bhith coltach ri reitheachan air an tolladh le skewer. Bha iad air an frioladh cha mhòr sa bhad.
  Agus bha a" chuid eile de na nigheanan a" beucaich:
  - Airson an Tìr Naoimh!
  Agus gabhaidh mi e cuideachd, agus thèid clots de lùth a thilgeil far mo shàilean lom! Agus reub iad mòran de luchd-sabaid bian às a chèile.
  Elfaraya, a 'leantainn air adhart a' losgadh, an turas seo a 'tarraing an t-sreath-bogha le a làmhan, a' squeaked:
  - Airson ar draoidheachd!
  Agus chrath i mar an ceudna brat dealanaich às a sàil rùisgte... Agus bhuail i i cho cruaidh 's gun deach ceud orcs is troll a losgadh. Coltach ri luchd-sèididh air an glacadh ann an lasair-lasair.
  Rug Elfaraya:
  - 'S e ban-draoidh mòr a th' annam!
  Agus a-rithist buailidh e an nàmhaid. Agus bha a sùilean a" deàrrsadh. Agus bidh na caileagan, le dìoghras mòr, a 'tilgeil saighdean air na h-orcs agus na trolls.
  Tha torran de chuirp a" fàs. Bidh iad a 'cumail suas agus a' càrnadh suas. Agus barrachd is barrachd air a mharbhadh.
  Ghabh Elfaraya e agus thuirt i le gàire:
  - Ciod a ni thu ma tha righ a'd' cheann ?
  An uairsin cruthaich lùchairt dha!
  Agus a-rithist cuiridh a" bhana-phrionnsa le a cas-rùisgte air bhog an tiodhlac murt agus bàs-bàis.
  Tha an nighean seo dìreach mar ìomhaigh bàis. Ach aig an aon àm, tha a sùilean radiant cho coibhneil.
  Agus tha an còrr de na caileagan a 'cur às do mhòran de chreutairean ainmhidhean, mar a tha tonn tsunami a' sreap thairis orra, mar as trice fìor mhath. Agus mar sin bidh iad a" frasadh an nàmhaid le saighdean. Gu math tric a 'bualadh air feadh.
  Elfaraya ag èigheach:
  - Rugadh mi anns na h-amannan sin,
  Gu 'n cuimhnich dùthaich mo ghràidh mi !
  Agus sheas an gaisgeach air a làmhan, thionndaidh e a casan rùisgte thar a ceann, agus thionndaidh e ball mòr, teine. Agus mar a chuireas an clot lùth seo dragh air luchd-dùbhlain.
  Agus sa bhad spreadh mìle orcs. Agus chaidh an craiceann a chur na theine agus sa bhad chaidh an rùsgadh dheth.
  Dh'èigh Elfaraya:
  - Tha mi nam ghaisgeach clas Ji!
  Agus mar a nì e gàire.
  An sin leigidh e mach dealanaich a theangaidh. Agus loisgidh e mòran nàimhdean.
  Às deidh sin bha nighean a" bhana-phrionnsa a" beucaich:
  - Tha an saoghal gu lèir dhomhsa!
  Agus bha dealanaich a" sileadh sìos bho shùilean uaine na bòidhchead... Agus mar a bhuail iad na creutairean gun àireamh sin.
  Sheinn Elfaraya eadhon:
  - Na billeanan de sheacail, diabhal! Agus tha an sluagh-ghairm agam sìmplidh - marbh a h-uile duine!
  Agus le a corragan rùisgte leig a" bhana-phrionnsa a-mach pulsar eile, a bha gu math marbhtach.
  Agus mar a reubadh e a h-uile duine às a chèile ...
  Agus chan eil nigheanan eile nas ìsle na i. Bidh a h-uile duine a" pronnadh agus a" pronnadh an luchd-dùbhlain aca leis na saighdean aca. Cleachd, gu dearbh, do chasan gu math sùbailte, gun bhrògan neo-riatanach.
  Tha e soilleir gu bheil na orcs a" ruith a-mach à smùid. Ach tha uimhir dhiubh ann. Agus tha barrachd is barrachd rèisimeidean ùra de chreutairean ag èaladh a-steach.
  Ach, chan urrainn dha nigheanan a bhith air an nàrachadh no air an gluasad le seo. Ma cho-dhùnas iad sabaid, bidh iad a" sabaid. Agus chan eil fios aca gum faod iad a bhith fo eagal. No an àite sin, chan eil iad airson faighinn a-mach.
  Seo an casan cas-rùisgte a" cur air bhog tiodhlacan bàis marbhtach. A bha a 'sgoltadh an aghaidh orcs.
  Tha na caileagan sin nan sàr-dhaoine ann an sgiortaichean goirid. Agus cho tarraingeach agus cho breagha.
  Agus tha ceud mìle nighean na fhìor fheachd! Chan urrainn dad seasamh na aghaidh!
  Chuir Elfaraya tweet:
  - Glòir don iongantas againn!
  Agus o a shàil rùisgte leig i a‑mach pulsar sgrios a-rithist. Agus thàinig mòran orcs gu bhith nan luchd-còmhnaidh ann an ifrinn.
  Am bi a leithid de dhaoine suarach air an leigeil a-steach do neamh?
  Bidh Elfaraya a" rughadh aig mullach a sgamhanan:
  - Bidh mi nam fìor churaidh na cruinne!
  Agus a-rithist leigidh na caileagan a-mach pulsar dearg-theth agus marbhtach le òrdagan rùisgte.
  Loisgidh e a h-uile duine agus bheir e orra losgadh.
  Sheinn Elfaraya le toileachas:
  - Chan e nighean shìmplidh a th 'annam,
  Agus tha an crùn buidhe!
  Agus a-rithist bidh dealanach ag itealaich a-mach à navel na bòidhchead. Buailidh e na creutairean bian agus càrr e iad mar connadh loisgte.
  Tha Elfaraya a' caoineadh:
  - loisgidh mi thu, tionndaidhidh mi gu luaithre thu !
  Agus bhon navel cuiridh e dealanach a-rithist ...
  Agus bha tomad nan orcs air an frioladh mar ghearran ann am pana-fhrithealaidh.
  Ghabh Elfaraya e agus sheinn e le fonn:
  - Tha an Orc ga chuideam fhèin ann an sròn,
  Fry air an teine e!
  Agus bidh rudeigin gu math cruaidh agus marbhtach ag itealaich bho shàilean lom na h-ìghne. Dè nach urrainn dhut thu fhèin a dhìon bho.
  Agus a-rithist, chaidh ceud orcs a losgadh sa bhad. Agus thionndaidh e gu luaithre agus luaithre le clòimh.
  Agus tha na caileagan ag èigheach:
  - Airson an t-Athair mòr!
  Agus a-rithist bidh na sàilean lom aca a 'tilgeil thiodhlacan bàis le luaths ifrinn. Is iad sin nigheanan nach cuir stoirmean, stoirmean no cnapan-starra stad orra!
  Is iad seo nigheanan Terminator!
  Cha leig na gaisgich leis na orcs a dhol an sàs ann an sabaid dlùth agus an nàmhaid a chumail air falbh.
  Ach fhathast, tha na creutairean bian gu mòr a" feuchainn ri faighinn nas fhaisge. Ach cha toir na gaisgich dhaibh gu cinnteach e.
  Tha Elfaraya a-rithist na ghàirdeanan, agus le a chasan rùisgte tha e a" cluich figear a h-ochd. Agus tha neul teine a 'nochdadh. Agus tha e a 'tuiteam mar torrent fiadhaich air an orcs.
  Agus chaidh da mhile creutair bian uile suas sa bhad agus loisg iad.
  Rug Elfaraya:
  - Bidh creutairean dubha a" sgreuchail mar chuileagan! Dè nach urrainn dhut a dhèanamh nuair a tha an t-acras ort?
  Agus an uairsin loisgidh an gaisgeach trì saighdean sa bhad, a" tarraing an t-sreang-bhogha le a cas-rùisgte, agus a" losgadh tro dhusan orcs!
  Seo an nighean Terminator. Agus tha lùth cho fiadhaich agus cho fiadhaich aice.
  Ghabh Elfaraya e agus sheinn e:
  - Tha nigheanan eadar-dhealaichte
  A-mhàin nach eil iad gabhaltach!
  Ma gheibh thu grèim ort,
  Cha bhith thu air do shàbhaladh eadhon ann an ifrinn!
  Agus tha pulsar marbhtach a" ruith bho shàilean lom na h-ìghne. Agus sgapaidh mathain shaggy air gach taobh.
  Tha Elfaraya ag ràdh ann an toileachas fiadhaich:
  - Tha mi 'n a leithid do threubh 's gu'm marbh mi thu air son Dhè cuideachd !
  Agus a-rithist leigidh an gaisgeach a-mach saighdean a bhios a 'briseadh armachd sam bith, agus a' reubadh, feòil orc.
  Bha a com-pàirtiche, nighean bhrèagha le falt ruadh, a" beucadh:
  - Airson càirdeas cumhachdach!
  Agus cuiridh e cuideachd pulsar ifrinn an sgrios!
  Agus pronnaidh am mòr-shluagh an nàmhaid.
  Dh" èigh Elfaraya:
  - Airson mo shaoghal demonic!
  Às deidh sin tionndaidh nighean na bana-phrionnsa na cnàmhan gu gainmheach. Cha 'n aithne do ghaisgeach nan deas-ghnàth.
  Tha an com-pàirtiche ruadh, a" Bhana-phrionnsa de La Vallière, a" sreap:
  - Tha an àm ri teachd againn!
  Fhreagair Elfaraya mar fhreagairt, mus do thilg e ma sgaoil fiadhaich, pulsar murt:
  - Agus cha chuidich an àm a dh" fhalbh ach na buadhan againn san àm ri teachd!
  Agus a-nis gabhaidh na caileagan, ceud mìle uile, e agus leigidh iad a-mach dealanach fiadhaich le òrdagan rùisgte.
  Agus gabhaidh an t-arm orcs e, agus loisgidh iad e. Tha, tha e eagallach tuiteam fo sgaoileadh nan gaisgich sin.
  Agus bidh iad cuideachd a" gàireachdainn agus a" nochdadh fiaclan a tha a" nochdadh ghathan nan reultan.
  Agus an sin gabhaidh na caileagan e, agus buailidh iad air len sàiltean rùisgte, agus thèid tonn thairis air an talamh, agus còmhdaichidh i armailt orcs uile. Agus adhlaicidh e e!
  Leigidh na gaisgich a-mach sunbeams bho na fiaclan sgoinneil aca agus dallsaidh iad na sreathan de shaighdearan bian.
  Dh" èigh Elfaraya:
  - Airson mo chinneadh agus mo ghiùlan!
  Bidh na nigheanan a 'sabaid le barrachd dian. Agus seo mar a bhios iad a 'gabhail agus a' tilgeil diosgan le casan rùisgte. Bidh iad a 'ruith seachad, agus tha tomad nan orcs a' dol sìos.
  Bha a" bhana-phrionnsa a" beucaich aig mullach a sgamhanan:
  - Marbhaidh mi thu, marbhaidh mi thu, Marbhaidh mi gu h-aithghearr thu uile !
  sluigidh mi thu, sàthaidh mi thu, sàthaidh mi thu !
  Agus a-nis bidh an gaisgeach a" nochdadh gath na grèine le a shàilean rùisgte agus a" bualadh air na orcs mar leusair.
  Agus gearraidh e a-mach loidhne slàn, shaggy. Agus bidh na h-orcs a" sgreuchail agus a" roiligeadh an airm seo gu feces.
  Agus a-rithist tha na h-orcs air ionnsaigh fhiadhaich, agus tha na caileagan a' tilgeil rudan bàis orra le casan rùisgte.
  Agus bidh na cìochan a" gluasad. Agus mar sin tha gach ciste na thuraid tanca slàn!
  Agus mar sin ghabh na caileagan e agus leig iad a-mach dealanach bho na h-uillt aca. Bha na h-innealan aca uile ceud mìle nighean air an gearradh le sailean laser.
  Agus chaidh suas ri leth mhillean orcs a ròstadh aig an aon àm. Agus cha b 'urrainn ach àite a chuairteachadh.
  Rug Elfaraya:
  - Reub mi thu, agus loisg mi thu,
  Is e nighean a th" annam - dìreach Satan!
  Agus a-rithist leigidh e a-mach dealanach às a bhoglach. Agus tha seo marbhtach. Agus an uairsin bidh na saighdean ag itealaich. Agus thàinig a h-uile duine gu bhith na bhàraichean.
  Agus a-nis tha na orcs coltach ri bàraichean tuill.
  Agus rinn na caileagan a" chùis air a" bhodhaig le draoidheachd agus chuir iad sìos tòrr orcs stinking. Agus bha iad air an leagail.
  Sheinn Elfaraya:
  - Bidh sinn a" reubadh a h-uile duine às a chèile!
  Tha thu nad nighean mar sin - dìreach bana-phrionnsa!
  Rug an gaisgeach:
  - reubaidh mi as a chèile thu, agus cha bhi tròcair ann !
  Agus seo mar a tha e a" crathadh a mheirge. Agus a-rithist bidh e ga leigeil ma sgaoil, a bheir fìor bhàs.
  Tha na orcs gu litearra a" feuchainn ri suidheachadh nàmhaid a fhrasadh le cuirp. Agus thèid iad air adhart agus tuit iad agus tuit iad. Tha beanntan ùra nam marbh a" fàs. Ach chan eil na orcs a 'toirt seachad.
  Bidh iad a 'gluasad nas fhaide agus nas fhaide. Agus gheibh iad bàs gun tròcair sam bith. Ach frasaidh na gaisgich Na orcs mar chloich-shaighdean. Agus chan urrainn dha na gaisgich stad a chuir air an sgum seo. Ach tha tonn frasach a" ruith air adhart. Agus tha an cuan fanged seo a" gluasad.
  Tha na nigheanan air bhioran. Agus bidh iad a 'lùbadh na fèithean aca. Agus tha na h-orcs a" gluasad, mar gum biodh tonn tsunami eile air tòiseachadh. Ach chan eil seo a" cur dragh air duine sam bith.
  Sheinn Elfaraya eadhon, mus do tharraing i sreangan còig boghan le òrdagan rùisgte agus a" leigeil a-mach saighdean draoidheachd:
  - Gu dìreach le làmhan lom,
  Dhèilig mi ris an tsunami...
  Is mise an naoidheamh cas,
  Bhris mo leannan!
  Bidh an gaisgeach eadhon a" leum suas agus a" leigeil ma sgaoil sa bhad às a navel. Agus reubaidh an nàmhaid gu pìosan.
  Agus beucaidh e :
  - Tha m' arm làidir,
  Tha i a" toirt buaidh air an t-saoghal!
  Bha Elfaraya gu tur troimh-chèile. Tha iad fhèin agus na caileagan eile, gu dearbh, nan clas sgoinneil de ghaisgich. Nach toir an tròcair a's lugha do dhuine.
  Chan eil annta ach beathaichean fiadhaich. No is dòcha eadhon rudeigin mar orcs! Is e dìreach feadhainn àlainn, chan e feadhainn grànda.
  Leigidh Elfaraya dealanaich às a beul. Agus loisgidh e ceud orc, agus seinnidh e:
  - Air son m' anam àigh !
  Agus winks aig an nàmhaid!
  Às deidh sin bidh a òrdagan rùisgte a" tuiteam na pulsars. Agus reubaidh iad am paca gu lèir na phìosan beaga, reubte.
  Bidh Elfaraya an uairsin a" squeak:
  - Is e murt mo chreideas!
  Bidh a companach ruadh a" comhartaich:
  - Agus tha mo chuid ceàrnagach cuideachd!
  Sgaoil Elfaraya cascade de sgrios agus dh"èigh i:
  - Agus tha mo chuid ann an ciùb!
  Agus bidh an dithis ghaisgeach a" stampadh an casan rùisgte. Dh"èirich tonn ùr de dhraoidheachd.
  Agus a-nis tha splinters agus feòil reubte ag itealaich bho na orcs a-rithist. Agus an uairsin bidh iad air an frioladh ann am pana-fhrithealaidh.
  Dh"èigh Elfaraya:
  - Shuidhich sinn clàran ùra!
  Dhearbh a" chompanach ruadh le ràimh, a" cur air bhog pulsars lasrach le a òrdagan rùisgte:
  - Gus am fàs an talamh!
  Bhuail Elfaraya na h-orcs agus rinn i squealed:
  - Dà uair, trì tursan nas àirde na an àbhaist!
  Thug an gaisgeach ruadh builgean de lùth draoidheil le a shàilean rùisgte agus chuir e ris le toileachas:
  - Biodh mo dhùthaich fo bhlàth!
  Mar sin dhealaich na caileagan, agus gu math mionaideach. Agus sgrios iad an t-arm seo de chreutairean dubha le buannachdan mòra dhaibh fhèin.
  Thilg Elfaraya leusair draoidheil a-mach às a navel a-rithist agus chaidh i a-mach, a sùilean boillsgeach:
  - 'S e cobra agus neapraigear a th' annam ann an aon bhotal!
  Agus mar a bheir e a-mach beam ùr de rudeigin a loisgeas na orcs beò aig an nàmhaid.
  Bana-phrionnsa com-pàirtiche ruadh, a thuirt gu h-obann:
  - A-nis is e m "ainm de La Valliere!
  Dhearbh Elfaraya gu furasta:
  - De Lavaliere, mar sin de Lavaliere! Tha e eadhon nas bòidhche!
  Dh' eirich an gaisgeach ruadh :
  - 'S mise ridire an t-soluis air glùinean an t-saogh'l,
  sguabaidh mi na orcs sin bhàrr aghaidh na talmhainn!
  Agus mar a ghluaiseas i air an cois le a casan rùisgte, chiseled... Agus gabhaidh a" chuid eile de na caileagan, an t-arm iomlan de cheud mìle saighdear, e, agus fosglaidh iad am beul agus cuiridh iad teine a-mach annta.
  Agus a-rithist bidh casg de lasraichean a 'tuiteam air na h-orcs, gan losgadh gun stad sam bith agus a' toirt cothrom sam bith.
  Chaidh trì millean creutair shaggy na theine aig an aon àm. Bha e mar gum biodh iad air an dòrtadh le napalm. No cuideachd fosfar còmhla ri sulbhur. Agus chaidh a h-uile càil a-steach do lasraichean mar billean maidsean aig an aon àm.
  Agus mar a thèid an tomad seo na theine. Agus cia mòr èigheach agus sgreuchail agus mallachadh bho seo uile aig an aon àm.
  Bhris Elfaraya:
  - Na caomhain an orcs,
  Dèan sgrios air na bastards aca ...
  Mar a bhith a" pronnadh bhiastagan -
  Rip mar cockroaches!
  Agus togaidh e òrdagan rùisgte, agus leigidh e ma sgaoil an dealanach. Agus feuch troll glè mhòr. Gabhaidh e agus ruithidh e. Smaoinich air dinosaur a bhith air a spreadhadh.
  Dh"èigh an com-pàirtiche ruadh:
  - Is e goul a tha seo!
  Mar fhreagairt, thug Elfaraya builgean de magoplasm le a sàil rùisgte agus chuir i às dha:
  - Tha freagairt caoineadh againn air gouls!
  Rug an gaisgeach teine:
  - Agus bidh ciste-laighe agus blàth-fhleasg de dhùrachdan aige!
  Thug Elfaraya fa-near:
  - Faodaidh am blàth-fhleasg a bhith na thiodhlacadh no na blàth-fhleasg labhrais! Mar sin na bi air bhioran!
  Bha a" bhana-phrionnsa ruadh a" beucaich agus a" leigeil a-mach dealanach às a navel aice, a" leagail a" bheagan orcs a bha air fhàgail:
  - Dh'ullaich sinn rudeigin nas truime dhaibh na blàth-fhleasg!
  Agus mar sin gabhaidh na gaisgich, ceud mìle nighean, e, agus, air àithne Elfarai, leumaidh iad suas agus snìomh an casan rùisgte, fèitheach anns an adhar. Mar thoradh air an sin, èiridh stoirm, agus fìor stoirm draoidheil. Agus bidh tonn de fheachd mòr ann, agus tonn millean dolar de shunami draoidheil.
  Mar thoradh air an sin, chaidh na h-orcs mu dheireadh a sgrios agus a rèiteachadh gu tur.
  Bha iad air an frioladh agus dh'fhàs iad cutlets.
  Tha Elfaraya ag ràdh le pathos:
  - Tha laoidh na Màthar a 'seinn nar cridheachan,
  Nì sinn a h-uile dad sa chruinne-cè toilichte ...
  Gheibh sinn na Mohammedans uirsgeulach,
  Tha araon neamh agus talamh ann am mòr chumhachd !
  
  ELF-PILOT AN AGHAIDH AN SASHA ATTACKER
  Ann an aon de na cruinne-cè eile, aig àm an Dàrna Cogaidh, chaidh elf a-steach. Chaidh e a-steach do Fheachd Adhair Iapan agus mu dheireadh thàinig e gu bhith na phrìomh ace aca. Às deidh na h-uile, tha elves glè chomasach, luath, sùbailte, làidir. Tha freagairt aca agus a h-uile reflexes, fada nas fheàrr na daoine, a bharrachd air sealladh draoidheil air blàr. Nuair a chì an elf dè nì an nàmhaid.
  Ann an ùine ghoirid, chuir an elf, a thug am far-ainm Conan, air falbh plèanaichean cho furasta, mar gum biodh e a 'sgoltadh sìol lus na grèine.
  Agus air a sgàth, bhuannaich Iapan blàr nèibhidh Midway. Thug a" phrìomh bhuaidh buaidh air fad an Dàrna Cogaidh. An toiseach, ghlac na Seapan an iomairt mu dheireadh sa Chuan Shèimh. Agus b 'urrainn don chabhlach aca na h-eileanan Hawaiian a ghlacadh, a' faighinn suidheachadh fìor làidir, a 'crìochnachadh togail dìon dìon air na cuantan.
  Ach, dh'fhaodadh nach biodh seo cinnteach mura robh na samurai air co-dhùnadh an dàrna aghaidh fhosgladh an aghaidh an USSR às deidh na buaidhean sin.
  Thàinig ionnsaigh iongantach às a dhèidh anns an Ear Chèin. Agus thug saighdearan Empire of the Rising Sun ionnsaigh air Vladivostok. A dh 'aindeoin gu robh an cunnart bho ionnsaigh le Iapan armailteach an dèidh buaidh Midway air fàs gu math fìor, le cuideachadh bho bhrìbearachd agus brathadh, thug riochdairean Mikado dearbhadh air òrdugh Vladivostok gun a bhith a' toirt na saighdearan gu làn deiseil airson sabaid. Agus mar thoradh air an sin, tha claidheamh Damocles air a thogail mar-thà, agus tha iad a 'fèisteas anns an taigh-bidhe. Rug am Màidsear Stalingradova air an oifigear òg leis a" fhalt;
  - Ciod an gort agus am misg a th' ann ! Carson a tha an sgioba agad cho mì-eagraichte? Tha am fear seo a" coimhead nas coltaiche ri balach cabin na ri oifigear. Is dòcha an toiseach, sèididh e gu math e gus an tig na hopan gu lèir a-mach.
  Bha nàire air a" Chòirneal Palatsev:
  - Is e seo Sashka Sokolovsky. Chaidh a chuir gu cùrsaichean gu dìreach bho Sgoil Armailteach Suvorov, a rèir prògram nas giorra. Tha e fhathast dìreach na bhalach, tha a cho-là-breith ann an dà mhìos - tha e còig bliadhna deug a dh'aois.
  Rinn Stalingradova grimaced gu mì-thlachdmhor:
  - Wow! Aig ceithir bliadhna deug agus mar-thà na oifigear! Sin a tha cogadh a" dèanamh! Cha robh fios agam eadhon gu robh molokos mu thràth a" faighinn tiotalan làn-chuimseach.
  Chaidh Palatsev a mhilleadh:
  - Ann an cogadh, bidh clann a 'fàs suas tràth! A bharrachd air an sin, thachair sgeulachd dha, tha e coltach gun do sgrìobh e an sgeulachd as fheàrr mu dhìon Moscow, agus thug Zhukov fa-near dha seo agus chomhairlich e am balach a ghluasad bho òglaich gu oifigearan.
  Dh'fhàs Stalingrad nas caoimhneil leis na faclan seo:
  - Gu math! Nach e amadan a th' ann. - Chrath i a meur mar thidsear-sgoile. - Gu h-iomlan chan eil e dona, ach gun a bhith ag òl tuilleadh! Bidh mi a 'fàileadh an fhàileadh, ach tha mo shròn mar chù, dìreach fon chùirt! - Chuir boireannach làidir, aibidh, ach gun a bhith a" call a caolas lùth-chleasach agus ùr, a meur air a" chòirneal. - Gu fìrinneach, pàighidh tu air a shon cuideachd. Tha an duine mar-thà meadhan-aois, ach tha e ga ghiùlan fhèin mar seo.
  Rinn Palatsev casadaich gu h-obann:
  - Gu fìrinneach, tha mi trithead "s a trì, ach tha mi air mo leòn seachd tursan mar-thà, agus mar sin tha mi a" coimhead sean ...
  Bha Stalingradova airson rudeigin a ràdh mar fhreagairt, nuair gu h-obann chaidh an t-sàmhchair ron mhadainn a sgaradh le ròin uamhasach. Bha e mar gu'm biodh ulbhagan troma a' tuiteam o'n iarmailt, agus a' ghloine uinneig a' briseadh gu grad. Chrath mìrean clach-mheallain air a" bhòrd agus eadhon air tìr ann an làmhan is aghaidhean nan oifigearan air an deoch. Dh'èigh Stalingradova mar chomanndair:
  - Bidh a h-uile duine a 'falbh sa bhad.
  Ghlaodh Palatsev mar fhreagairt, cho àrd is gun do reub e cha mhòr a chordaichean gutha:
  - Is iad so sligean dà- dheug agus ochd oirlich ! Tha e coltach gun do thòisich na bàtaichean-cogaidh Iapanach den tonnage as motha air an t-sealg, a tha a 'ciallachadh.
  Bhuail Stalingradova air a" bhalla le a bròg ann an sàrachadh. Bhris pòca bho bhròg cuach, co-dhiù, an leacag:
  - Thòisich e, ach chan ann mar a bha sinn an dùil! Chan ann mar sin idir! Gu dona, feumaidh sinn an sguadron a thoirt a-mach gu muir sa bhad agus cabhlach dùthaich nan gaisgich le sùilean caol a chuir fodha.
  Thuirt an caiptean den chiad ìre (aka Colonel), a thuit air a h-uile ceithir,:
  - Chan eil armachd ach air an inneal-sgrios agam agus amar no dhà eile. Chan eil eadhon freagairt againn.
  Sheall Stalingradova dòrn trom:
  - Uill, thu fhèin agus asail! - Dh'fhàs an gaisgeach le falt gorm a bha coltach ri tsunami rag. - Ach bu chòir làmhachas cladaich a bhith agad! Cha deach a h-uile duine a chuir chun Aghaidh an Iar, a bharrachd air itealain. Às deidh na h-uile, thathas air bruidhinn airson grunn bhliadhnaichean a-nis gum faodadh Iapan a dhol a-steach don chogadh aig àm sam bith.
  Bha Palatsev, mar-thà air a leòn gu math, ag iarraidh a ràdh, ach bha tàirneanach eile ann agus chaidh pìosan uisge sìos. Rinn an dùdach gàire, rabhadh gun tàinig itealan. Sheas còirneal feachdan a' chabhlaich, le duilgheadas mòr, suas agus dh'èigh e thairis air ràmh Stalingrad:
  - Tha itealain againn, agus bataraidhean cladaich, eadhon ged nach eil iad làn uidheamaichte. Bidh sinn comasach air freagairt!
  Bha am pìleat a" caoineadh agus i a" ruith tro na sràidean:
  - feumaidh mi dìreach ruith chun an trodaiche agam agus buailidh mi na gaisgich samurai sin, cha bhith e coltach ro dhona. Pàighidh iad cuideachd airson Tsushima agus Midouen.
  Dh'aontaich Sashka Sokolovsky, anns an aisling mar-thà oifigear, agus chan e tràill, a chaidh leth a chluas a ghearradh dheth:
  - Seadh, pàighidh iad! Agus eadhon le ùidh!
  Chualas spreadhaidhean agus an còmhradh mu ghunnaichean an aghaidh itealain. San fharsaingeachd, chaidh a 'mhòr-chuid de dhìon adhair Vladivostok a thoirt air falbh air ais ann an 1941, gus dìon Moscow a neartachadh, agus mar sin cha robh coltas gu robh grunn phuingean de champa Land of the Rising Sun a' toirt aire shònraichte do leithid de "fuaim". Leig bomairean dàibhidh Iapanach "tiodhlacan" earraich le sgreuch tollaidh. Chaidh an ionnsaigh a dhèanamh an dà chuid air a" bhaile agus air a" chabhlach. Chan eil plèanaichean Iapanach ro mhòr, ach sùbailte, ach tha longan-cogaidh, air an làimh eile, trom. Tha am fear as motha dhiubh eadhon gann sa chuan, tha an fhaid aige trì cheud meatair, agus na gunnaichean aige 460 millimeters. Gu ruige seo, cha deach aig na h-Ameireaganaich air gin de na bòidhchead sin a chuir fodha, agus sgrios an fheadhainn a thàinig beò, còmhla ris an luchd-turais, an oirthir. Bha seo glè choltach ris an ionnsaigh borb air Land of the Rising Sun, a thachair air 27 Faoilleach 1904. Is ann dìreach an uairsin cha robh itealan ann.
  Bha Palatsev a 'faireachdainn gu robh e a' mùchadh bho bhith a 'ruith. Chan e superman a th" ann, ach duine sìmplidh le sgamhanan tinn a tha ga fhaighinn fhèin ann an suidheachadh duilich. Ach cha do ghabh Victoria Stalingradova seachad air gu mòr. Saoil dè an aois a tha i, cha mhòr gu bheil i a" coimhead nas motha na trithead, tha a cìochan mòr agus a guailnean farsaing mar fhir.
  Thionndaidh Stalingradova timcheall gu h-obann agus chuir i a làmh:
  - Na ruith, a bhodach, lean mi! "Bha i a" sgreuchail le leithid de chumhachd is gun do bhuail an tonn fuaim a cluasan. - Thoir an sgriosadair a-mach gu muir cho luath "s a ghabhas.
  Thòisich spreadhaidhean faisg air làimh, thuit sprùilleach, thuit fear dhiubh gu dìreach air Stalingrad, agus ghlac i gu fèin-ghluasadach e le a làmhan. Bha an nighean Terminator a" faireachdainn mar neach-glèidhidh a bha air breab-peanais a chosnadh gu soirbheachail; bha a" chriomag cruinn, blàth agus bha e coltach ri ball. Gu h-obann bha Victoria a" faireachdainn rudeigin leaghan a" sruthadh tro a làmhan. Choimhead an nighean air an long-bhriseadh, agus eadhon an uairsin, eadhon mar ghaisgeach iarainn, air a chruadhachadh le trì bliadhna de chogadh (Bidh barrachd leis an fheadhainn Spàinnteach agus sìobhalta), dh" èirich nausea na h-amhaich. Bha ceann pàiste aice na làmhan. Nighean bhochd (chì thu e anns na pigtails goirid aice, le a sùilean air an leagail a-mach. Chuir Stalingradova a ceann gu faiceallach air an asphalt sgàinte agus chaidh i thairis oirre fhèin:
  - Cha robh uine agad gu peacachadh no a bhi beo ! Ach, chan eil peacach nas motha na Dia, mar sin chan eil peacadh nas motha na dìmeas air fulangas chloinne.
  Bha rughadh eile ann, agus criomagan, bhuail fear dhiubh bròg na h-ìghne, a' sgrìobadh a craiceann. Bha Stalingradova airson tionndadh mun cuairt agus ruith cho luath "s a b" urrainn dhi chun raon-laighe, far an robh a MIG gu foighidneach a" feitheamh ris an t-sealbhadair ionnsaigheach aice, ach...
  Bha sùil a" ghaisgich, geur mar lann bhiodag, a" faicinn cràdh do-ruigsinneach de phian air aodann caiptean den chiad ìre Vladimirovich, nuair a sgèith am pàirt àrd aige den bhodhaig air a sgàineadh leis an tonn spreadhaidh. Is gann gun do chuir an nighean i fhèin às don chriomag. Ged is e nighean a th" innte, thog i armachd an toiseach air ais anns an àm Russo-Iapanach de Nicholas II. Aig aon àm, ann an dòigh air choreigin fhuair i grèim air a 'ghruaidh, eadhon aig àm a' bhlàir eadar-nàiseanta anns an Spàinn. Mar thoradh air an sin, dh'fhuirich sgarfa domhainn, a bha a 'milleadh a coltas airson ùine mhòr. A bharrachd air an còirneal a chuir an grèim agus a chuir gu campa cruinneachaidh. Fìor, b 'ann ann an Siberia, aig làrach logaidh, a chaidh a thoirt a-steach do dh' aon draoidh fìor chumhachdach a bha, le cuideachadh bho bhith a 'suathadh agus a' gairm air spioradan, air an leòn seo a shlànachadh agus grunn eile, mar gum biodh e a-riamh ann. Craicnean a fhuaireadh aig àm blàir leis na Seapanach, na Gearmailtich, Seiceach Geal, saighdearan Kolchak, Denikin, Wrangel. Agus dh'ionnsaich i mòran dhi, agus mar sin bha coltas gu robh Stalingradova a 'buntainn ris an t-seòrsa dhaoine a chaidh a thaghadh.
  Fhuair i an cothrom faighinn a-mach air thoiseach air a" chlàr a" cleachdadh seunan boireann, agus mar sin chaidh amnesty a thoirt dhi, a dh" aindeoin a" chosgais mhòr. Chan eil a" phuing, gu dearbh, cho mòr ri ìmpidh a chur air an duine, ach dèanamh cinnteach nach faigh eagraiche a" phàrtaidh a-mach mu dheidhinn seo. Agus tha uimhir de luchd-fiosrachaidh ann de gach strì gu bheil am fiosraiche a" putadh an neach-fiosrachaidh air an neach-fiosrachaidh agus air an neach-fiosrachaidh. Mar sin chan fhaigh thu mòran astar ma tha thu a" cur luach air do chùrsa-beatha.
  Tha seo a" ciallachadh gu bheil buannachd mhòr aig Iapan ann an saighdearan-coise, itealain, agus eadhon tancaichean. Uill, ann an tancaichean, tha ar pàirt air a dhìoladh le sàr chàileachd, ach tha an còrr tòrr nas miosa. Ged, ma ghabhas sinn gàirdeanan beaga, tha Iapan cuideachd beagan air dheireadh anns an àireamh de ghunnaichean-inneal; tha gunnaichean aice sa mhòr-chuid. Ach, tha roinnean an Ear Chèin cuideachd air an droch uidheamachadh le gunnaichean submachine. Chan eil innealan gu leòr ann airson a h-uile duine. Mar sin ... A thaobh càileachd, chan eil àrdachadh sam bith anns na saighdearan-coise, eadhon nas miosa, chaidh na h-oifigearan as fheàrr a ghluasad gu aghaidh nan Sòbhieteach, an seo cha deach na saighdearan as miosa, mar riaghailt, a losgadh air, le co-dhiù de trèanadh armailteach. Tha seo a 'ciallachadh gu bheil an cogadh a' tòiseachadh ann an suidheachadh air leth mì-fhàbharach airson an USSR. Agus thèid mòran de thèarmainn ùra a chuir chun ear ...
  Gu h-obann chaidh Stalingrad gu teine. Bha ospadal a' bhaile mhòir a' losgadh. Tha an dealbh dha-rìribh apocalyptic: tha boireannaich, clann, agus seann daoine a" losgadh beò. An so thuit an leanabh direach do'n teine, agus mu'n cuairt bha rughadh agus osnaich uamhasach.
  Dh'fhairich Stalingradova trompaidean nan archangels na ceann agus thilg i fhèin a-steach do na lasraichean. Bha teangannan teine a 'reamhrachadh làmhan lom agus aodann fosgailte na h-ìghne, ach ghluais am pìleat cho luath' s gun deach aice air an leanabh a thogail, ga spìonadh bho ghlacan an sgrios.
  Leum an nighean a-mach, a 'faireachdainn dìreach beagan tachas air a craiceann, agus thug i sùil air an leanabh. Moch, bha e ro fhadalach, bha an gille air mhùchadh, a" tarraing lasraichean na sgamhanan, agus bha uillt air a aghaidh cruinn. Tha na builleagan rag mar sin air a" chraiceann nas tairgse na gucagan neòinean-nòin. Thuirt Stalingrad:
  - Is e seo caos daonna!
  Bhuail i cnap de sgudal le a bòt, agus às deidh sin rinn i cabhag gus cuideachadh le cò eile a b" urrainn a shàbhaladh. Bha e mar chuimhneachan air dannsa cobra eadar an luchd-losgaidh gas, bha an nighean a" suirghe agus a" dannsa gu math gòrach. Loisg i, leagh a bòtannan, bha a tunic air a losgadh, ach lean i air a" sabaid gu cruaidh airson gach deòir a bh" aig pàiste, airson gach buille cridhe beag, airson gach beatha chugallach, ach cho riatanach airson na dùthcha! Thuit na bòtannan as a chèile, agus a-nis bha an nighean a" dannsa tro chuairtean lasrach le a casan rùisgte, seunta. B' i martarach a bh' innte, ach chan e a-mhàin cailleachan-dubha ga chràdh fhèin le luaths agus lasganan, rud nach eil na bhuannachd do Dhia no do dhaoine, na martarach-sabaid a' sàbhaladh beatha shònraichte. Bha casan na h-ìghne gaisgeach còmhdaichte le sreath de blisters beaga, ach ghluais i eadhon nas luaithe agus nas mionaidiche ann am pian.
  Thug caiptean na seirbheis mheidigeach a-mach bòtannan mòra às a bhaga agus dh" èigh e rithe:
  - Gabh iad, cuir air adhart iad gu sgiobalta! Bidh thusa, a" dannsa tro na lasraichean, air do chrìonadh.
  Fhreagair an gaisgeach le inbhe prìomh neach sa bhad:
  - Tha e nas fheàrr a bhith nad neach-cripple gu corporra na bhith nad neach-brathaidh moralta! Chan e diog dhut fhèin, a h-uile càil airson an aghaidh, a h-uile dad airson buaidh!
  Fhreagair an caiptean meidigeach:
  - Is e fìor dhuine Sòbhieteach a tha seo!
  Mhallaich Stalingradova, a" sgrios na lasraichean:
  - Dè as fhiach thu, sàbhail daoine!
  Rinn an caiptean osna:
  - Tha prosthetics agam an àite casan!
  Dh'èigh Stalingrad, a 'toirt a-mach nighean eile le aodann leth-loisgte agus gun mhothachadh, gu feargach:
  - Cia an-iochdmhor Dia !
  Ghluais an caiptean:
  - Cha'n e coire Dhè a th' ann, ach coire dhaoine !
  Rinn Stalingradova gearan gu math reusanta agus misneachail:
  - Is e seo an aon rud ri ràdh - chan e na pàrantan a tha as coireach, ach a 'chlann!
  Bha an sgiobair ag iarraidh rudeigin a fhreagairt, ach chaidh sgòthan de cheò a-steach don amhaich aige, agus rinn e casadaich gu brùideil.
  Chaochail na bomaichean, ach lean an rùsgadh. Tha solar math de shligean aig gunnaichean an t-soithich, ged a bha an teine a-nis air a stiùireadh nas motha gu soithichean Sòbhieteach a bha air an dì-armachadh. Thuig Yamamoto gum biodh àrd-cheannas aig muir airson ùine mhòr a" gluasad an iomairt gu Iapan sa chogadh seo. Ach tha togail shoithichean na phròiseas daor is ùineail, ged, mar eisimpleir, is dòcha gu bheil e nas fhasa bàtaichean-aigeann a dhèanamh. Feumar seo a thoirt fa-near, gu dearbh, cuideachd, ach tha e cudromach an structar a bhriseadh. Bha Admiral Yamamoto, an duine as cumhachdaiche ann an Iapan às deidh an Impire Hirohito, a" faireachdainn mar dhia. Dia fìor, agus mar sin bha creideamh Land of the Rising Sun a" teagasg gur e neart armachd an t-slighe as fheàrr gu deification! Agus a-nis b 'urrainn don cheannard mòr an àite timcheall air a chràdh agus a thionndadh. Thairis air Vladivostok tha sgòthan tiugh, dubha de cheò airson iomadh cilemeatair; Tha na ceudan, mìltean de dhaoine a" losgadh, ifrinn, ciamar nach mothaich thu mar dhia às deidh seo, a" toirt dìoghaltas air na Ruiseanaich airson linntean de irioslachd, sluagh mòr air an èigneachadh a dhol an sàs air sreath de dh" eileanan cho beag an taca ri farsaingeachd na Ruis . A-nis tha cabhlach na Ruis a" dol fodha, agus eu-coltach ri Cala Peru, chan fhàg iad barrachd air aon shoitheach air dheireadh.
  Mhol Yamamoto aig Blàr Khalkhin Gol buille coltach ri Vladivostok a lìbhrigeadh, airson an deach plana mionaideach a dhealbhadh. Ach gun dùil rinn Hitler sìth ri Stalin. Anns an fharsaingeachd, amadan Hitler thòisich murt nan Iùdhaich agus mar sin thionndaidh a 'Phòlainn agus dùthchannan an Iar na aghaidh fhèin. Agus carson a bha feum aige air seo? A bheil thu airson beairteas Iùdhach fhaighinn? Ach bha e na b 'fheàrr a bhith an toiseach cumhachd an t-saoghail le bhith a' chùis air an USSR, agus 's dòcha an uair sin dùthchannan eile. Tha e nas fhasa a" chùis a dhèanamh air an Iar air sgàth "s gu bheil an inntinn mòran nas lugha air a chomharrachadh le fanaticism agus claonadh gu fèin-ìobairt. A bheil co-dhiù aon chùis aithnichte de phìleatan Ameireaganach a" dol gu reithe? Fìor, bha tubaist no dhà ann, ach is coltaiche gur e tubaist a bha seo. Tha na Ruiseanaich fanatical, rud a tha neònach, leis nach eil an creideamh Orthodox a 'ceadachadh fèin-mharbhadh, agus chan eil e idir a' creidsinn gum faod cleasan armachd slighe a chosnadh gu neamh. San fharsaingeachd, tha teagasg Chrìosd anabarrach gòrach agus neo-fheumail. Leugh e Yamamoto am Bìoball agus chuir e iongnadh air mu ghòrach dhaoine, a" beachdachadh air a leithid de shìthiche ri Dia. Mar eisimpleir, tha e a 'teagasg: ma bhuaileas iad thu air do ghruaim dheis, tairg do làimh chlì, iarr iad aon lèine, thoir dhà, gràdhaich do nàmhaid! Is e dìreach neach le tinneas inntinn as urrainn beachdachadh air Crìosd Dia. Chan eil a leithid de chreideamh math ach airson tràillean, vassals èignichte. Agus feumaidh gu robh an Roinn Eòrpa gu lèir agus leth an t-saoghail air a chreidsinn. Fìor, cha do chuir teagasg Ìosa, a dh "aindeoin gu bheil e a" diùltadh prionnsapal an t-Seann Tiomnadh, sùil airson sùil, agus a "teagasg gaol do nàimhdean, casg air na Breatannaich bho bhith a" faighinn thairis air an treas cuid den phlanaid gu lèir, a "cruthachadh a" mhòr-chuid ìmpireachd farsaing ann an eachdraidh a 'chinne-daonna gu lèir. Agus seo a dh"aindeoin uile chreideamh Bhreatainn, far a bheil Dia eadhon air ainmeachadh anns an laoidh nàiseanta. Tha e neònach gu bheil cinn-suidhe nan SA a" mionnachadh air a" Bhìoball, ach a dh" aindeoin sin a" bomadh bailtean-mòra Iapanach le bomaichean napalm, a" losgadh mìltean de bhoireannaich is de chloinn beò. A bharrachd air an sin, mharbh iad an sluagh sìobhalta, chan ann le tubaist, ach a dh"aona ghnothach; b" e innleachd a bha seo airson a bhith a" cur eagal air an t-sluagh shìobhalta: a" lagachadh goireasan daonna is eaconamach. Ach chan eil na h-Iapanach fhathast air fearann na SA a bhomadh. Ach bidh iad! Bidh iad cuideachd a" toirt buaidh air an-iochd sònraichte do samurai. Dh" fhaodadh e Yamamoto, nam biodh e ag iarraidh, briseadh troimhe le bomairean gu bailtean-mòra na SA, gu sònraichte às deidh dha cabhlach Yankee a chall faisg air Acarsaid Peru. Tha, tha Eòrpaich nan bastards moralta. Tha tuigse shìorruidh aca, creideamh, teagasg agus chan eil e coimhlionta! Chan ann mar sin ann an Iapan! Is e na tha sinn a" teagasg na bhios sinn a" dèanamh. Chan eil an leithid de rud ann ri Dia ag radh, tionndaidh a ghiall eile, ach aig a" cheart am tha a sheirbhisich a dh"aona-ghnothach a" marbhadh clann bhig. San fharsaingeachd, chan urrainn don chreideas gu bheil Dia aon agus Uile-chumhachdach a bhith fìor. Nam biodh e 'na aonar, dheanadh e cinnteach gu'n dean daoine aoradh dha gu ceart, ann an creidimh agus ann am firinn, agus gu bheil aon theagasg aca. Agus mar sin bidh a h-uile duine ag ùrnaigh mar a thogras e, ge bith dè a tha e ag iarraidh. Agus tha an saoghal ro grànnda agus ceàrr airson a bhith air a chruthachadh le aon Dia Uile-chumhachdach. Às deidh na h-uile, bidh riaghladair cunntachail sam bith an-toiseach a 'strì airson òrdugh agus ceartas. Tha e ag iarraidh gum biodh an fheadhainn làidir, glic, uasal, onarach, sa chiad àite, agus an còrr air an ceartachadh fhèin, air fàs gu corporra agus gu spioradail, no ... Ach, ma tha Dia Uile-chumhachdach agus Cruthadair na cruinne, cha bhiodh e cruthachadh deformities corporra agus inntinneil. Às deidh na h-uile, carson a tha an ìmpire uaireannan a 'toirt air falbh laigsean dhaoine mar a chaidh a thoirt seachad? Leis nach eil dòigh eile ann a-mach, chan urrainn dha daoine grànda a thionndadh gu bhith nan daoine eireachdail agus nan gealaich gu bhith nan daoine gaisgeil ann am priobadh na sùla. Ach nam b" urrainn dhomh, dhèanainn sa bhad e!
  Gu mì-fhortanach, feumaidh sinn gabhail ris na tha ann agus dèiligeadh ris an stuth daonna a fhuair sinn mar a chaidh a thoirt seachad. Ach bhon a fhuair mi tha seo na cheist eadar-dhealaichte. Agus tha laigsean aig an ìmpire fhèin: chan eil ann ach duine - bidh e a" fàs sean, a" fàs tinn, a" fàs lag. Neònach, ach bidh an ìmpire diadhaidh gu tric a" fuireach nas lugha na seirbheiseach àbhaisteach, agus a" giùlan armachd nas miosa na a" mhòr-chuid de sheanalairean agus mòran shaighdearan. Uill, dè a tha ann bho Dhia Uile-chumhachdach. Ach chan eil feadhainn gheala nas fheàrr! Ann an eachdraidh na Roinn Eòrpa gu lèir, cha robh ceannsaiche nas uamhasach agus nas soirbheachail na Hitler. Tha e dha-rìribh na shamhla air neart armachd nan daoine geala! Agus fhathast, cha b 'urrainn don cheannard as motha a-riamh agus daoine eadhon ceumnachadh bhon àrd-sgoil no foghlam àrd-sgoile fhaighinn, a tha riatanach ann an Iapan!
  A bharrachd air an sin, cha deach gabhail ri Hitler dhan arm air sgàth adhbharan slàinte. Gu h-iongantach, bha an neach-leantainn seo de chult neart, an leòmhann cogaidh, cho lag gu corporra, eadhon anns a 'Ghearmailt, far a bheil fear armailteach aig a h-uile colbh, cha deach a dhreachadh mar neach prìobhaideach. Tha, dè an ìre gu bheil an Roinn Eòrpa air a dhol sìos.
  Ach, cha robh foghlam àrd-sgoile aig Stalin, fear eile de na luchd-poilitigs as sònraichte aig an àm againn, bha e na shàr-eòlaiche. Agus is e an rud a tha inntinneach nach deach a dhreachadh a-steach don arm air sgàth adhbharan slàinte. Gu inntinneach, co-thuiteamas, cha robh foghlam àrd-sgoile aig dà nàmhaid droch-rùnach, cha deach an gairm airson seirbheis armachd air sgàth adhbharan slàinte, bha athraichean aca a bha air an deoch, agus bha athair Hitler cuideachd ag obair mar ghreusaiche an toiseach!
  Is e co-thuiteamas a tha seo, neònach, ominous. Chan ann mar sin a tha Goering, làmh dheas Hitler. Tha e a" tighinn bho theaghlach de dh" uaislean, agus bha sinnsear Goering na iar-cheannard air riaghladair de facto na Gearmailt, Bismarck. Tha Goering na neach-gnìomhachais, oligarch, uaislean agus pragmatist. Tha iad cuideachd den bheachd gu bheil e comasach dhaibh an Fuhrer aig a bheil seilbh a chuir an àite. Tha Ameireagaidh agus Breatainn cuideachd, ged a tha iad gu dìomhair, airson faighinn air falbh leis an Ruis, ge bith dè an rèim riaghlaidh, ach tha iad airson faighinn air falbh leis na comannaich, a tha a" dol às àicheadh bun-bheachd seilbh phrìobhaideach, cho mòr is gun tionndaidh iad eadhon sùil dall air. cus neartachadh na Gearmailt.
  Ach, tha a 'Ghearmailt na farpaiseach geo-poilitigeach, ach farpaiseach taobh a-staigh frèam riaghailtean calpachais agus uaislean a' gheama, agus tha an Ruis Bolshevik gu tur coimheach agus nàimhdeil. Tha e eadhon na iongnadh gun tug Churchill fhèin cuideachadh do Stalin ann an 41, a dh" aindeoin a h-uile gràin an-aghaidh co-mhaoineas agus traidiseanta Sasannach air an Ruis. Às deidh na h-uile, tha a 'Ghearmailt fo na Reds na each-cogaidh air a chur gu carbad Sòbhieteach, agus tha an USSR fo na Browns na raon partisan sìorraidh. Às deidh na h-uile, cha bhith na Bolsheviks fanatical a 'rèiteachadh iad fhèin, agus bidh iad a' pàigheadh cogadh guerrilla fada, a chuireas às don Treas Reich cho mòr 's gun tèid a h-uile bruadar mu leudachadh a bharrachd a-mach à sealladh mar bhogha-froise an dèidh stoirm tàirneanaich! Tha an Ruis fon Ghearmailt nas fheàrr na a" Ghearmailt fon Ruis! A" tuigsinn seo gu soilleir, carson a tha na SA agus Breatainn a" coimhead airson slighe a-mach às a" chogadh.
  'S e pragmatist a th' ann an Yamamoto, bha e a' cogadh ris na Stàitean Aonaichte agus Breatainn. Ach bhrosnaich an dà ìmpireachd seo iad fhèin Iapan le bhith a" cur embargo air solar stuthan peatrail. Às deidh na h-uile, chan eil tobraichean fhèin aig Land of the Rising Sun, no mòran stuthan amh eile. Bha na Seapanach a" barganachadh, bha na h-Ameireaganaich a" dèanamh barrachd is barrachd iarrtasan iriosal.
  Agus aig an aon àm, cha do chuir na Yankees, a 'brosnachadh a' chogaidh, dragh sam bith air an arm agus an nèibhidh a thoirt gu bhith deiseil airson sabaid. Bha am buaireadh ro mhòr, gu h-àraidh leis gu robh an dòchas gun robh Moscow gu bhith a" tuiteam agus gun tigeadh a" Ghearmailt agus a caraidean gu a cuid cuideachaidh. A bharrachd air an sin, chaidh àireamhachadh a dhèanamh nach biodh na Stàitean Aonaichte, a tha fhathast nan dùthaich an ìre mhath deamocratach, gu mòr an urra ri beachd a" phobaill, nan deidheadh an cogadh air adhart, nach biodh iad airson fuil a dhòrtadh gu fialaidh air eileanan cèin. Gu dearbh, carson a bu chòir do shaoranach cuibheasach Ameireaganach cisteachan-sinc fhaighinn còmhla ri a chàirdean, mura h-eil sinn a 'bruidhinn mu bhith a' dìon fearann na Stàitean Aonaichte fhèin, agus cuideachd a 'pàigheadh cìsean armailteach mòr! Is dòcha gur e sin as coireach gun do chaill an Ruis Tsarist, le barrachd shaighdearan, ach cha robh muinntir na Ruis a" beachdachadh air Manchuria mar an sgìre aca, agus cha robh iad airson pàigheadh le fuil is fallas airson ùidhean eas-chruthach. Gu mì-fhortanach, cha do ghabh Hitler ri Moscow, gu ìre air sgàth cho neo-ullaichte airson a' Gheamhraidh chruaidh, agus gu ìre air sgàth 's gun robh fanaticism sònraichte aig na Bolsheviks. Ach, chan e a-mhàin na Bolsheviks, tha na Ruiseanaich nan daoine a tha buailteach fèin-ìobairt airson amasan mòra. Às deidh na h-uile, chaidh a 'chiad reithe adhair a dhèanamh leis a' ghille Ruiseanach Messer. Tha e eadhon iongantach nach do rinn e seo air sgàth amannan pàrras, ach air sgàth an athar. Ged a tha... Messer gu ìre na amadan, às deidh a h-uile càil, tha e na mhaighstir air aerobatics, innleadair, dealbhaiche, agus gu dearbh beò bhiodh e air mòran a bharrachd buannachd a thoirt don Motherland. Is dòcha nach eil na Yankees cho ceàrr nuair a bhios iad ag ath-aithris a" phrionnsapail: is e am prìomh rud ann am blàr a bhith beò! Às deidh na h-uile, chan urrainn dha duine marbh a mharbhadh tuilleadh!
  Thug Admiral Naumo fa-near:
  - Tha sinn mu thràth air còrr air dà thrian den armachd a chleachdadh. Dh"fhàs na gunnaichean glè theth, bha iad a" dòrtadh bucaid uisge orra!
  Rinn Yamamoto crois san adhar le a mheur agus thuirt e ann an guth ìosal, caran gruamach:
  - Tha mi a 'smaoineachadh gun seas na gunnaichean an treas cuid de na sligean mu dheireadh. Ged nach eil, cuir a-mach suas ri ceithir fichead sa còig sa cheud.
  Chrath an Àrd-mharaiche Naumo agus sguab e fallas bho mhullach:
  - An fhiach e do dhìcheall a thoirt seachad air a 'chiad latha?
  Chrath Yamamoto a dhòrn:
  - Cosgaisean! Gu dearbh is fhiach e! Chuir sinn iongnadh air na Ruiseanaich, mar a thachair ann an 1904, agus na Gearmailtich ann an 1941, ach bidh Stalin a" peanasachadh an àithne gu mòr agus cha tachair seo tuilleadh. Mar sin feumaidh tu brath a ghabhail air gu bheil earball an dràgon air tuiteam na chadal. Gu fìrinneach, tha mi a" tuigsinn Stalin; thug an cogadh leis a" Ghearmailt aire cho mòr is gun do stad e a" coimhead às dèidh an Ear Chèin. Agus tha eagal air an entourage aige gun stiùiriche an iomairt a ghabhail. Mar sin chaill iad ar buille. Mar a tha na h-Ameireaganaich, co-dhiù. Bha e follaiseach don a h-uile duine gun robh an t-àm ann ullachadh, bha sgòthan a" cruinneachadh, bhiodh tàirneanach a" bualadh a dh" aithghearr, ach...
  Bha Naumo a" suathadh ri leagh a" chlaidheamh samurai a bha crochte air a chrios, no mar a chanar ris gu cumanta katana:
  - Bidh Ruiseanaich an-còmhnaidh ag obair fadalach! Cha bhi an cogadh ro fhada agus ruigidh sinn na h-Urals.
  Thog Yamamoto a shùilean chun na speuran:
  - Gun cuidicheadh na diathan sinn le seo, ach chan eil mi a" smaoineachadh! Bidh iad ag ionnsachadh gu luath, sheall Khalkhin Gol gu bheil ìre na Ruis nas àirde na aig àm a 'chogaidh 1904-1905. A bharrachd air an sin, innsidh mi aon dìomhaireachd dhut. Chuidich an neach-ionaid dìomhair againn ann an Vladivostok beagan nach robh sligean aig an làmhachas cladaich a bha gu math cumhachdach, agus cha b 'urrainn dha na h-itealain falbh ann an tìde. Is e seo an cogadh dìomhair.
  Chuir Naumo iongnadh air:
  - Càite an robh SMERSH agus an NKVD a" coimhead?
  Rinn Yamamoto gàire, a 'crathadh a chorragan.
  - An seo anns an Ear Chèin tha an luchd-obrach as miosa san Ruis a" frithealadh; tha an fheadhainn air a bheil eagal bàsachadh air an aghaidh Sobhietach-Gearmailteach gu mòr airson a dhol gu Vladivostok. Mar sin, an seo tha e mòran nas fhasa lorg fhaighinn air neach-brathaidh no amadan aig a" mhullach, a bharrachd air neach fèin-thoileil. Agus tha an NKVD cho cleachdte ri bhith a" faighinn a-mach co-fheall mac-meanmnach is nach mothaich e tuilleadh luchd-brathaidh. Mar sin tha e gu math comasach a bhith ag obair. Co-dhiù, thoir an aire ma chaidh grunn sheanalairean a-null gu taobh nan Gearmailtich, a dh" aindeoin gu robh an teaghlaichean, an càirdean agus an caraidean ann an cunnart a chuir gu bàs airson seo, tha e gu math comasach brìb a thoirt do chuideigin bhon mhullach. No cleachd e anns an dorchadas, a tha eadhon nas fheàrr. Mar sin rinn sinn tòrr obair. Tha sinn Iapanach sa chumantas air an comharrachadh le mionaideachd ann a bhith a" smaoineachadh tro obair armachd agus a" toirt aire don fhiosrachadh gu lèir.
  Suathadh Naumo làmh a katana:
  - Deas! Ach tha nàire Khalkhin Gol a" nochdadh faireachdainn de shearbhas agus fìor bhuaireadh! Ciamar a b" urrainn dhuinn...
  Thug Yamamoto taic dha:
  - Bha barrachd Manchus ann na Iapanach, agus san fharsaingeachd chan urrainn dhut a bhuannachadh fad na h-ùine. Feumaidh mi a thoirt fa-near, ge-tà, nach robh na h-aonadan as fheàrr a 'sabaid air ar taobh, agus bha buannachd mhòr aig na Ruiseanaich ann an itealan agus tancaichean.
  Dh"fhuasgail Naumo a katana gu leth:
  - Chan eil seo gar fìreanachadh! Cha bhi samurai gu bràth an urra ri lann dòrainneach, each sgìth, mòran nàimhdean, no armachd lag!
  Ceartaich Yamamoto:
  - Samurai, gu dearbh, chan e, ach duine, gu mì-fhortanach, tha! Bidh daoine a" dèanamh mhearachdan!
  Chaidh aire a tharraing Yamamoto agus dh" èigh e rudeigin a-steach do na fònaichean, agus an uairsin lean i:
  - Cha lùb samurai gu bràth! Theid e gu reithe agus an aghaidh an t-sruth.
  Chrath Naumo:
  - Gu dearbh! Ach bha sinn a" sabaid leis na SA agus an Leòmhann Breatannach.
  Thug Yamamoto grèim air a mheur air an t-seòmar smachd:
  - Tha! Fìor, ach chaidh na SA a bhualadh anns na fiaclan, chaill Breatainn a coloinidhean, agus bha a 'Ghearmailt ann an trioblaid. Bha sinn airson na h-uimhir de fheachdan "s a b" urrainn dhuinn a tharraing à taobh an iar na Ruis gus a dhèanamh nas fhasa don Wehrmacht a dhol air an oilbheum. Bha an stailc san amharc airson a' Chèitein, mus do thiormaich na rathaidean, ach chuir na h-Ameireaganaich stad air.
  Tharraing Naumo a-mach katana agus bhuail e san adhar e:
  - Bàs dha na SA! Tha iad an-còmhnaidh a" cur dragh air Iapan.
  Rinn Yamamoto gàire gu glic:
  - Chan ann an-còmhnaidh, gu dearbh, mar eisimpleir, nuair a bha sinn a" sabaid an toiseach leis an Ruis, chuidich na Yankees sinn gu mòr le iasadan, a bharrachd air solar armachd. Chaidh còrr air leth den chabhlach againn a dhèanamh le airgead bho na SA agus Breatainn, agus aig na gàrraidhean-shoithichean aca fhèin. Mar sin chan eil Ameireagaidh an-còmhnaidh dona, ach chan ann sa chùis seo.
  Dh"fhaighnich Naumo le iongnadh:
  - Agus carson?
  Dh"aontaich Yamamoto a mhìneachadh:
  - Bhris treud de bhomairean fada troimhe gu Tokyo agus chuir iad ionnsaigh brùideil air bhog air a" phrìomh-bhaile a" cleachdadh bhomaichean napalm. Loisg na ceudan de thaighean fiodha, agus dh'òrdaich an ìmpire an raon smachd a ghluasad air falbh bhon phrìomh-bhaile aig cosgais sam bith. Agus an toiseach, glac an fheadhainn as fhaisge air cnàimhneach Iapanach, an ionad sabaid de bhunaitean Ameireaganach air na h-eileanan Midway. Agus shoirbhich leinn!
  Shìn Nauma a chlaidheamh tron adhar:
  - Bhuannaich sinn fhathast!
  Chuir Yamamoto stad air:
  - Tha daoine sgairteil am measg nan daoine geala cuideachd! Chan iongnadh gun do chuir an t-Ìmpire cnap de Napoleon na oifis. Ach bha Caesar eile ann, thuirt e: Tha e ni's deacaire an ni a thug thu buaidh a chumail, na a cheannsachadh. Anns a 'chùis seo, tha seo a' buntainn rinn an toiseach. Rinn Nauma figear ochd le a chlaidheamh:
  - Tha mi tuigsinn le m' inntinn, ach le m' chridhe !
  Sheas Yamamoto suas agus chuir e a cho-obraiche air a ghualainn:
  - Na bi troimh-chèile, anns a 'chùis seo tha sinn a' fàgail gus tilleadh. Nì sinn a" chùis air an USSR agus a-rithist ruaig an aghaidh na SA agus na Breatannaich, ach an turas seo còmhla ris na Gearmailtich agus luchd-dèanaidh pasta.
  Chuir an Admiral Nauma, le gluasad cha mhòr do-chreidsinneach, an katana am falach na truaill agus, le lisp, thuirt e:
  - Tha an àm ri teachd math, ach tha an latha an-diugh nas fheàrr! A bheil thu a" cluinntinn gun deach an solar iomlan de bhomaichean air luchd-giùlan itealain a chleachdadh, agus...
  Yamamoto òrdachadh goirid:
  - Gabh a mach air deic agus seall mu 'n cuairt, ann an leth-uair tionndaidhidh sinn mu 'n cuairt agus falbhaidh sinn chum ar bonn as fhaisge.
  Shèid Nauma tro a shròn:
  - Tha mi umhail, a cheannard!
  Leum an àrd-mharaiche a-mach, a" cumail an dorais gus nach dèanadh e slam. Mus robh ùine aig na ceumannan aige a dhol sìos, shleamhnaich sgàil a-mach air an doras bhon bhalla, choisich e air tiptoe agus thilg e dheth na còmhdaichean.
  Uill, dè an t-àm airson gnìomhachas, ach oidhche airson gaol?
  Aig an aon àm, bha Sashka Sokolovsky fhathast a" dìreadh a-steach don trodaiche LAGG-5.
  Bha am balach ag iarraidh sabaid. Dh' fhalbh e dh' ionnsuidh Chonain uaibhreach. Sin as coireach gur e bruadar a th 'ann, oir tha co-thursan iongantach ann.
  Tha Conan mar-thà air còig ceud agus trì fichead itealan Ameireaganach is Breatannach a losgadh. Agus chaidh e thairis air a ghob le aces Sòbhieteach.
  Ach, chan eil e fo amharas dè an iongnadh a tha a" feitheamh ris.
  Tha Sashka Sokolovsky fhèin na aghaidh.
  Chan eil air a" bhalach ach stocainnean snàmh, tha e nas comhfhurtail agus nas reusanta. Bidh e a 'ruith gu cath cruaidh.
  Tha a cho-fharpaiseach Conan, cuideachd falt bàn, coltach ri balach timcheall air ceithir-deug, dìreach gu math eireachdail agus le fèithean follaiseach.
  Tha an dithis bhalach nan Terminators.
  Bidh iad a 'tòiseachadh a' losgadh air a chèile bho astar fada. Agus aig an aon àm tha iad diùid.
  Bidh iad a 'gluasad a-mach à slighe nan seallaidhean.
  Tha Sashka ag èigheach:
  - Airson dùthaich mhàthaireil airson Stalin!
  Tha Conan air ais :
  - Airson Iapan, airson an ìmpire!
  Ged nach e samurai a th" ann idir, ach elf. Seo am balach Conan, a" leagail càr Sòbhieteach.
  Bidh Sashka a 'freagairt gu co-chothromach - le bhith a' gearradh dheth an tè Iapanach.
  Tha an dithis luchd-sabaid airidh air a bhith nan gaisgich.
  Bidh iad an dàrna cuid ag itealaich còmhla no a" sgapadh ann an diofar stiùiridhean, ach chan urrainn dhaibh an taobh eile a leagail.
  Tha Sashka ag èigheach:
  - Dèan sabaid, a ghealtaich borb!
  Fhreagair Conan:
  - Is tu am maorach a bhios a 'sabaid!
  Bidh iad a 'faighinn air ais còmhla. Bidh iad cha mhòr a 'reothadh a chèile, ach a-rithist a' sgapadh ann an diofar stiùiridhean. Chan e, chan urrainn dha duine sam bith a bhualadh. Gu mì-fhortanach, chan eil iad a 'dèanamh seo.
  Agus sgap iad a-rithist.
  Bha Sashka a" caoineadh:
  - Airson Rus Naomh'!
  Rug Conan:
  - Chan e, tha Iapan nas naomha!
  Rinn Sashka feadan agus fhreagair i:
  - Ach chan e Iapanach a th" annad! Agus chan e eadhon duine!
  Dh'fhàs Conan le fiaclan ruisgte:
  - Agus cò mise?
  Fhreagair Sashka gu h-onarach:
  - Tha thu bho theaghlach nan elves aotrom!
  Rinn Conan gàire agus fhreagair e, a" gearradh plèana Sòbhieteach eile dheth:
  - Sin mar a tha fios agad air!
  Thug Sashka fa-near, a" rùisg a fhiaclan neamhnaid:
  - Tha fios agam air tòrr rudan!
  An uairsin mhol Conan:
  - Dèanamaid mar seo e! Dhòmhsa gu pearsanta, tha an cogadh seo nas coltaiche ri geama agus dibhearsain, tha thu cuideachd nad leanabh san aonamh linn air fhichead! Dè a dh'fheumas tu airson an Dara Cogaidh?
  Thug Sashka fa-near gu loidsigeach nuair a bhuail e an càr Iapanach:
  - Tha mi a 'tighinn bhon Ruis, agus ron Ruis bha an USSR. Mar sin faodaidh tu a ràdh gu bheil mi a" sabaid airson mo dhùthaich!
  Rinn Conan gàire agus thuirt e:
  - Agus dh'innlich na Seapan mi, an elf Conan, agus tharruing iad e anns an anam. Sin as coireach gu bheil mi a 'sabaid airson Iapan. Mar sin is e seo cuideachd, gu ìre, mo dhùthaich fhèin!
  Chuir Sashka a-rithist airson rapprochement. Loisg iad bho chùl a h-uile inneal-ghunna, ach cha b 'urrainn dhaibh bualadh air a chèile.
  Tha iad air ruith a-mach à armachd.
  Mhol Conan:
  - Dèanamaid e! Tha thu fhèin agus mise le chèile a" fàgail an Dàrna Cogaidh! Tha mi anns an t-saoghal agam, agus tha thu leatsa... Agus leig leis na tachartasan an cùrsa a ghabhail!
  Chuir Sashka an aghaidh:
  - Chan e, cha dèan sin! Tha Iapan mu thràth air ionnsaigh a thoirt air an USSR agus air duilgheadasan a chruthachadh. No nì sinn e mar nach robh thu a-riamh san Dàrna Cogadh. No fuirichidh mi an seo airson sabaid!
  Rinn Conan gàire agus fhreagair e:
  - Tha ùine a" ruith a-mach don dithis againn san Dàrna Cogadh! Agus tha sinn a 'tilleadh gu ar saoghal! Agus a thaobh atharrachaidhean, shoirbhich leam barrachd na thusa, oifigear òg, oir tha mi nam elf! Seadh, cha do leig iad leat aig stiùir an itealain anns a" bhad!
  Bha Sashka a" caoineadh:
  - Co-dhiù a tha dragh ort ...
  Ach mus b" urrainn dha, bha flash ann, agus chaidh an dà phlèana agus na pìleatan ace às an adhar.
  An uairsin thòisich an cogadh às aonais dà ghaisgeach bho dhiofar shaoghal. Thill aon de na cartùnaichean de anime Iapanach, agus am fear eile balach a rugadh san aonamh linn air fhichead, gu na h-amannan aca.
  Ach tha an gnìomh mar-thà air a dhèanamh, agus Iapan, an dèidh a 'chùis air na SA aig muir, a' toirt ionnsaigh air an USSR bhon taobh an ear.
  B" fheudar do Stalin feachdan mòra a ghluasad chun an Ear, agus an ionnsaigh aig Stalingrad a chuir dheth. Fìor, tha gnìomhachd Rzhev-Sychovo fhathast a 'tachairt, ach le eadhon nas lugha de shoirbheachas na ann an eachdraidh fìor. Bidh na Gearmailtich a" faighinn air ais adhartas nan saighdearan Sòbhieteach, a" dèanamh milleadh mòr orra.
  Fìor, ann an Afraga ghabh na càirdean an iomairt. Ach a chionn 's nach robh feum air Paulus a shaoradh bhon phòcaid, fhuair Rommel barrachd neartachaidh, agus rinn e ionnsaigh fìor èifeachdach air na h-Ameireaganaich ann an Algeria, a' glacadh còrr is leth-cheud mìle saighdear agus oifigear.
  Dh'adhbhraich milleadh mòr eas-aonta ann an òrdugh Ameireagaidh, agus chuir Roosevelt casg air gluasad shaighdearan gu Afraga, agus thuirt e san fharsaingeachd gur e an Cuan Sèimh as cudromaiche dha Ameireagaidh.
  Bha cuid de armachd Ameireagaidh, agus a" mhòr-chuid de luchd-gnìomhachais, cuideachd ag iarraidh fòcas a chuir air Iapan.
  Mar thoradh air an sin, anns na Stàitean Aonaichte, bha e comasach dha luchd-taic aonaranachd putadh tro phròiseact neo-chom-pàirteachaidh Ameireaganach sa chogadh san Roinn Eòrpa. Chaidh fois a mholadh eadhon don Wehrmacht.
  Dh'aontaich Hitler, a bha a' fulang le trioblaidean le tèarmainn, ri fois-sìth leis na h-Ameireaganaich.
  Cha robh Breatainn cuideachd airson a bhith a' sabaid às aonais nan Stàitean Aonaichte agus mhol iad sos cogaidh airson bliadhna.
  Dh" aontaich am Fuhrer le seo cuideachd. Anns a 'gheamhradh, b' urrainn dha na Gearmailtich an aghaidh a chumail. Is ann dìreach faisg air Leningrad a shoirbhich le Operation Iskra agus bha e comasach briseadh tron trannsa.
  Bha na Gearmailtich comasach air Stalingrad a ghlacadh gu tur san Dùbhlachd, ach cha do rinn iad adhartas sam bith eile.
  Aig deireadh a 'Ghearrain, rinn an t-Arm Dearg ionnsaigh shoirbheachail faisg air Voronezh agus b' urrainn dha adhartas mòr a dhèanamh. Ach bha e comasach dha Mainstein, le frith-ionnsaigh sa Mhàrt, na saighdearan Sòbhieteach a chuairteachadh agus an suidheachadh a thoirt air ais.
  Rinn dearg milleadh mòr. Agus luidh i sìos airson greis.
  Aig an aon àm, dh'ainmich na Gearmailtich cogadh iomlan sa Ghearran. Agus chuir na Càirdean stad air bomadh agus sabaid.
  Anns an Treas Reich, mheudaich cinneasachadh armachd, gu sònraichte tancaichean, gu mòr.
  Bha am Fritz an dùil na Tigers, Panthers agus Ferdinands a chleachdadh gus co-dhùnadh a dhèanamh air toradh a" chogaidh a b" fheàrr leotha.
  Ach gu dearbh cha robh seo gu leòr. Lìbhrig iad am prìomh bhuille aca ann an sgìre Stalingrad, air oirthir Volga, a dh" ionnsaigh a" Mhuir Caspian.
  B 'e am plana an Caucasus a ghearradh dheth le fearann bhon chòrr den USSR. Agus an uairsin gluais gu Baku air costa Caspian.
  Aig an aon àm, rinn na Gearmailtich oidhirpean dioplòmasach gus an Tuirc a thoirt a-steach don chogadh.
  Tha iad mar-thà air gealladh bunaiteach a dhèanamh gun tèid iad air stailc ma ruigeas an Wehrmacht Muir Caspian.
  Bha Iapan fhathast a" cogadh. Bha i comasach air Vladivostok a ghearradh dheth agus Mongolia a ghlacadh.
  Tha tòrr saighdearan-coise aig na samurai agus bidh iad a" sabaid gu fanatic. Tha na tancaichean caran lag, ach tha iad aotrom, gluasadach agus saor airson an dèanamh. Agus as cudromaiche, le deagh ghluasad.
  Ann an ùine ghoirid, tha neart mòr aig an nàmhaid. Agus chan eil fios aig Stalin dè a nì e.
  Airson a-nis, tha an geall gu lèir air ceithir-deug ar fhichead. Ach tha iad nas laige na càraichean Gearmailteach, gu sònraichte na Tìgearan. Tha an tanca KV eadhon nas miosa agus nas truime.
  Tha an gunna 45 mm seann-fhasanta, agus chan eil an gunna 76 mm làidir gu leòr.
  Chan eil itealain gu practaigeach dona. Gu sònraichte an Yak-9, ged a tha e caran lag ann an armachd.
  Bha na Gearmailtich gu nàdarrach an urra ris an Focke-Wulf! Ach thionndaidh an càr gu bhith duilich a dhràibheadh. Ged a tha e gu math cumhachdach agus luath.
  Thòisich am ME-309 a" ruighinn, carbad luath le seachd puingean losgaidh, ach cuideachd nach eil gu math furasta obrachadh agus trom. Tha seo a" ciallachadh gluasad nas miosa.
  B" e an Yu-188 agus Yu-288, a tha nan deagh bhomaichean, a bha barrachd no nas lugha de na leasachaidhean ùra.
  Agus, gu dearbh, thòisich a 'chiad jet càraichean a' nochdadh. Ach chan eil fhathast en masse.
  Thòisich na Gearmailtich air an ionnsaigh a-mhàin air 15 Ògmhios, a 'gluasad mòran tancaichean. Agus gu dearbh bha dùil riutha bhon fhìor thoiseach. Chaidh dìon cumhachdach a thogail.
  Citadel fìor.
  A bharrachd air an sin, dh'ullaich IL-2 iongnadh math dha na Gearmailtich ann an cruth bomaichean beaga mean air mhean.
  Ach chan eil seo gu leòr... Bha na Gearmailtich fhathast na bu làidire. Tha barrachd is barrachd eòlach aca air saighdearan-coise, itealain agus tancaichean.
  Às aonais aghaidh an iar, tha na faisistich nas làidire san adhar. Ann an tancaichean tha buannachd bheag aca ann an àireamhan, ach ann an càileachd air sgàth carbadan trom.
  Ann an làmhachas, tha eadhon beagan a bharrachd bharaillean aig an USSR. Ach gu dearbh, a thaobh caliber, tha an nàmhaid air thoiseach.
  Chan eil air fhàgail ach cunntadh air dìon cumhachdach agus seasmhachd nan Sòbhieteach.
  
  
  
  Bha buaidh aig NAPOLEON aig UISGE
  Thug Napoleon Mòr ionnsaigh air Hamaltan uair no dhà roimhe sin agus fhuair e air a' chùis a dhèanamh air mus tàinig Blucher. Agus an uairsin thug e buaidh air Blucher.
  Fo na cumhaichean seo, cho-dhùin an Ruis, air a stiùireadh le Alasdair a 'Chiad, gun a bhith a' sabaid Napoleon. Thairg na h-Ostairich, a bha coltach gu robh iad càirdeach dha, sìth air teirmean meadhanach.
  Fhuair an Fhraing air ais dà sgìre bheag san Eadailt anns an robh na Frangaich a" fuireach, agus an Òlaind a-steach don riochdachadh aice. Chaidh an dìteadh a thoirt air falbh bhuaipe, agus chaidh cumhachd Napoleon a" Chiad aithneachadh.
  Tha cothromachadh sealach air a stèidheachadh. Bha an Fhraing ro sgìth de chogaidhean, agus shuidh Napoleon gu sàmhach airson ùine. Ged a thòisich e air beagan ath-leasachaidhean a dhèanamh. Is e aon den fheadhainn as cudromaiche an toirt a-steach oifigeil polygamy, le còir suas ri ceithir com-pàirtichean a bhith agad.
  Ged a chuir an Eaglais Chaitligeach na aghaidh, thuit cumhachd ùghdarras na pàpa gu mòr. Agus nochd Pròstanaich sùbailteachd anns a" chùis seo.
  Bha Napoleon fhèin cha mhòr na atheist. Agus dhealaich e gu daingeann ris an eaglais agus an stàit. Tha iad ag ràdh nach eil laghan saoghalta a' toirt dragh dhut.
  Thug Napoleon Mòr, an dèidh beagan ath-nuadhachadh air cumhachd na Frainge, ionnsaigh air Algeria agus Morocco. Thòisich e air coloinidhean ann an Afraga a chur ris na bha aige. Goirid ghlac na saighdearan aige Libia. Ach chaidh casg a chuir air an Èiphit bho bhith air a toirt le Breatainn, aig nach robh planaichean aice fhèin air a shon.
  Cho-dhùin Napoleon gu robh e na b 'fheàrr gun a bhith a' tòiseachadh cogadh aig muir, far an robh e mòran na bu laige na an nàmhaid. A bharrachd air an sin, feumar cuideachd na chaidh a ghlacadh ann an Afraga a chuairteachadh.
  Cho-dhùin na Frangaich gluasad gu Niger agus ceannsachadh air fearann air taobh an iar agus meadhan Afraga.
  Chaidh aig Napoleon air deagh dhàimhean a stèidheachadh leis an Ruis, gu h-àraidh às deidh Nicholas a 'Chiad tighinn gu cumhachd, leis an robh e na charaidean, agus leis an Ostair. A bharrachd air an sin, ann an 1829, chaidh an Ostair agus an Fhraing a-steach don chogadh an aghaidh na Tuirc air taobh na Ruis. Rud a thionndaidh gu bhith na ghluasad làidir san fharsaingeachd.
  Chaidh Türkiye a chuir a-mach às na Balkans mu dheireadh. Thàinig Bosnia agus Herzegovina gu bhith na phàirt den Ostair, fhuair an Ruis taobh an ear Romania, agus thàinig am pàirt an iar gu bhith na Ostair.
  Fhuair Bulgaria agus Serbia neo-eisimeileachd gu foirmeil, ach thàinig na Bulgarians gu bhith nan vassals air an Ruis, agus na Serbaich san Ostair. Fhuair an Fhraing smachd air na rìoghachdan Sardinianach agus Neapolitan. A bharrachd air an sin, ghlac na Frangaich Crete bhon Ghrèig agus pàirt de na h-eileanan. Fhuair a" Ghrèig fhèin air a" mhòr-thìr neo-eisimeileachd gu foirmeil, ach fo sgèith na Frainge.
  Cha mhòr nach do ghlèidh an Tuirc Istanbul san Roinn Eòrpa.
  Fhuair an Ruis cuideachd Transcaucasia, Batumi, Kars, agus Erzerum - cha mhòr a h-uile dùthaich anns an robh Armenians agus Kurds a 'fuireach. Thàinig ceann a tuath Iorac gu bhith na Ruisis, agus chaidh an taobh a deas a cheangal leis na Breatannaich.
  Chaidh Türkiye a chuir a-mach don roinn de mhion-chumhachdan. Air an làimh eile, thionndaidh an Ruis a-mach gu bhith nas làidire na ann an eachdraidh fhìor. Bhàsaich Napoleon ann an 1837, a 'fàgail na Frainge cumhachd mòr agus cumhachdach le seilbh coloinidh ann an Afraga, san Roinn Eòrpa, agus ann am pàirtean de Àisia.
  Às deidh sin thàinig a mhac Napoleon II gu cumhachd. Nas àirde, fionn, shealbhaich e mòr-mhiannan bho athair. Agus rinn e oidhirp air co-bhanntachd a chruthachadh an aghaidh Bhreatainn.
  Dh'aontaich an Ostair le seo, agus dhiùlt an Ruis, a bha aig an àm sin a bhith air a ghluasad sìos sa chogadh ann an Caucasus, cogadh co-bhanntachd a phàigheadh. An uairsin ann an 1846, chaidh an Ostair agus an Fhraing a chogadh ris a" Ghearmailt. Chan eil e fhathast air aonachadh fo Phrussia. Agus bha na feachdan neo-ionann. Tha an Ostair aig àirde a cumhachd agus an Fhraing cuideachd... Ach chan eil Prussia ro làidir.
  Mar thoradh air a" chogadh, chaidh fearann na Gearmailt gu lèir a ghlacadh agus a roinn eadar na Frangaich agus na h-Ostairich. An uairsin chuir Napoleon II an ceangal gu sgiobalta ris an Danmhairg. Ann an 1851, chaidh Nirribhidh a ghlacadh leis na Frangaich cuideachd.
  Agus ann an 1853, chaidh Nicholas the First a-steach don cho-bhanntachd mu dheireadh. Thug an Ruis, an Ostair agus an Fhraing ionnsaigh air na bha air fhàgail den Tuirc agus Breatainn.
  Air tìr, chuir soirbheachas ris a" cho-bhanntachd. Aig muir, bha cùisean beagan na b" fheàrr dha na Breatannaich. Ach ghlac an co-bhanntachd an Ear Mheadhanach gu lèir, an Èiphit, Sudan. Agus an uairsin Iran. Agus ann an 1857, ghluais an Ruis, an Fhraing agus an Ostair gu na h-Innseachan. Agus bha iad comasach air a ghlacadh cuideachd.
  Bha ceannsachadh Afraga cuideachd a" dol air adhart le adhartas gu deas. Agus bha Breatainn fhèin air a tachdadh le bacadh mòr-thìreach. Aig an aon àm, bha trì ìmpirean a' togail chabhlaich.
  Bhathar a" faireachdainn barrachd is barrachd a" bhuannachd aca ann an cumhachd sabaid agus goireasan.
  Agus ann an 1862, mar thoradh air a 'chunnart a bhith a' tighinn air tìr anns an Ruis, an Fhraing agus an Ostair anns a 'chathair-bhaile fhèin, dh' iarr na Breatannaich sìth. Dh'fheumadh Breatainn aontachadh ri grunn shuidheachaidhean irioslachaidh agus na coloinidhean aice a leigeil seachad.
  Ann an 1864, bhàsaich Nicholas a' Chiad... Chaidh a rìgh-chathair a shealbhachadh le Alasdair an dàrna fear. Ach bha an rìgh seo a-rithist mì-shealbhach. Mar-thà sa Ghiblean 1866, chaidh a losgadh leis an duine-uasal Karakazov agus cha do thachair an saoradh ris an robh dùil o chionn fhada leis an luchd-tuatha.
  Agus bha an Tsar òg ùr Alasdair an Treas an aghaidh an luchd-tuatha a shaoradh. Agus lean e air a" chùrsa glèidhidh. Ach, bha an Ruis a 'gluasad tro Àisia agus Sìona.
  Anns na Stàitean Aonaichte, chaidh an cogadh catharra air adhart. Gu sònraichte às deidh murt Abraham Lincoln. Dh'èirich fìor eas-aonta am measg nan daoine a tuath. Mhair an cogadh còrr is deich bliadhna, agus dh'fhuirich na Stàitean Aonaichte sgapte. Chaidh leudachadh a" chogaidh a dhèanamh nas fhasa le cuideachadh Napoleon II dha na daoine a deas agus leis an leisg gus Stàitean Aonaichte làidir a bhith air a" chrìch leis a" choloinidh Fhrangach ann an Canada agus vassal Mexico. Bha Napoleon an dara ceann a' riaghladh gu 1879, agus thionndaidh a rìoghachadh gu bhi fada : dà bhliadhna 's dà fhichead, agus glòrmhor. Ghabh na Frangaich thairis Afraga gu tur, cha do ghlac ach an Ostair ach beagan dhith, agus fhuair iad buannachd bho Shiria, Palestine, Indochina, pàirt de na h-Innseachan, Iran, agus mar sin air adhart.
  Fhuair iad bonn-stèidh ann an Canada, Meagsago, agus thòisich iad a 'dol a-steach do Ameireaga Laideann. Anns an Spàinn agus ann am Portagail, thòisich rìghrean Frangach a 'riaghladh. Thàinig Breatainn gu bhith na dùthaich àrd-sgoile.
  Fìor, tha an Ruis air neartachadh, agus beagan Ostair. Ach chan eil sin eagallach.
  Chaidh Napoleon an Treas, mac Napoleon an Dàrna, suas air a" chathair rìoghail. Bha e mu thràth ochd bliadhna fichead a dh'aois. Na ìmpire gu math aibidh, lean e air adhart le poileasaidhean athar, a" dèanamh chogaidhean ann an Ameireagaidh Laidinn agus a" rannsachadh Astràilia agus a" Chuan Sèimh.
  Thug an Ruis aig an àm sin buaidh air Sìona agus na h-Innseachan, mòran fearainn. Ann an 1904, thàinig na Ruiseanaich air tìr ann an Iapan, an dèidh dhaibh Korea a cheannsachadh. Chaidh an cogadh le Iapan air adhart gu ìre agus chaidh e a-steach don ìre partisan. Thug Napoleon III buaidh air Ameireagaidh Laidinn agus cha mhòr a" mhòr-thìr dhearg gu lèir. Ach cha robh ùine aige a dhol a-steach do na Stàitean Aonaichte agus bhàsaich e ann an 1909.
  Thug Napoleon an Ceathramh - b' e Napoleons a bh' air na mic a bu shine uile gu traidiseanta - a' gabhail agus a' toirt ionnsaigh air na Stàitean Aonaichte gus crìoch a chur air daingneachadh na tìre. Aig an aon àm, chaidh na Stàitean Aonaichte a roinn ann an trì pàirtean agus dh'fhuirich iad an ìre mhath air ais. Agus ghlac grunn armailtean Frangach iad.
  Bha an Ruis fhathast a 'cogadh ris na partisans Iapanach airson ùine mhòr, agus thòisich ar-a-mach an-còmhnaidh ann an Sìona.
  Ann an 1913, bhàsaich Alasdair an Treas, agus chaidh Nicholas II suas an rìgh-chathair. Lean an rìgh ùr cùrsa athar.
  Às deidh dha na Stàitean Aonaichte a cheannsachadh, bha Napoleon IV ag iarraidh barrachd. Chan eil Breatainn fhathast làidir às aonais coloinidhean. Is e an Ostair agus an Ruis an dà phrìomh fheachd san t-saoghal a bharrachd air an Fhraing.
  A bharrachd air an sin, anns an dà ìmpireachd tha monarcan iomlan, agus anns an Ruis Tsarist, tha serfdom cuideachd a 'buntainn!
  Tha Napoleon an Ceathramh a" smaoineachadh air seo... Ach tha e do-dhèanta a bhith a" sabaid dà uilebheist aig an aon àm. No ro iom-fhillte. Feumaidh tu aon neach a thaghadh agus am bualadh còmhla.
  Às deidh bàs an Ìmpire Franz Iòsaph ann an 1916, a rìoghaich airson trì fichead sa h-ochd bliadhna - aon de na rìoghachdan as fhaide air an t-saoghal, chaidh a shinn-athar Teàrlach I suas chun rìgh-chathair. Agus às deidh sin, thòisich còmhstri san Ostair. Cha robh a h-uile duine ag aithneachadh an oighre ùr, aig an robh an aon shinn-seanair Franz II na ìmpire.
  Agus thòisich grunn ar-a-mach agus coups.
  Chuir an Fhraing agus an Ruis saighdearan dhan Ostair. Mar thoradh air an co-stailc chaidh a" chùis a dhèanamh gu sgiobalta air an ìmpireachd breac-dhualach agus a roinn. Agus a dh'aithghearr bha an t-Suain air a roinn.
  Agus thug an Fhraing a-steach an Spàinn agus Portagail na sgrìobhadh.
  Mar sin, chan eil ach dà dhùthaich air fhàgail air an t-saoghal: an Fhraing agus an Ruis, a tha air na sgìrean gu lèir a roinn ...
  Nicholas II agus Napoleon IV. Is e seo am measgachadh. Agus tha dà mhonarc nan seasamh mu choinneamh a chèile... Ach cha do thòisich an cogadh... Bhàsaich Nicholas II ann an 1936. Chaidh a leantainn le Alexei II. Agus bhàsaich Napoleon an Ceathramh bliadhna an dèidh sin ann an 1937. Chaidh a leantainn chan ann leis a mhac bu shine, a bhàsaich cuideachd, ach leis a 'mheadhan, Louis an Naoidheamh linn deug.
  Bha an rìgh ùr òg agus Alexei òg. Agus ann an 1941 bha iad a' sabaid airson grunn mhìosan bhon Chèitean chun na Dùbhlachd... Às dèidh sin rinn iad sìth, air teirmean gun chuingealachaidhean agus dìteadh.
  B" e seo mar-thà an cogadh mu dheireadh aig dà ìmpireachd cruinne. Ann an 1943, dh'itealaich na Frangaich chun na gealaich. Agus na Ruiseanaich ann an 1945. Tha leudachadh àite air tòiseachadh.
  Agus bha dà ìmpireachd: Ruiseanach agus Frangach, teaghlach Bonaparte agus Romanov còmhla gu sìtheil.
  Mar sin, san fharsaingeachd, dh'fhàs beatha gu math socair ann an siostam eile den chruinne-cè.
  Ro dheireadh an fhicheadamh linn, chaidh aig na Ruiseanaich agus na Frangaich air tadhal air cha mhòr a h-uile planaid ann an siostam na grèine agus leasaich iad na gnìomhachasan fànais.
  San fharsaingeachd, cha robh galaran sgaoilte no gort air an Talamh tuilleadh. Bha ìrean breith anns an dà ìmpireachd air an smachdachadh agus bha creideamhan cuingealaichte a thaobh farsaingeachd.
  Chaidh an eaglais a sgaradh bhon stàit, agus dh'fhàs atheism agus pàganachd ùr fasanta.
  Agus chaidh na cogaidhean à sealladh gu tur, leis nach robh cha mhòr aimhreit sam bith ann.
  
  MU THAOBH RASPUTIN
  Bha Rasputin, le mìorbhail air choreigin, a dh" aindeoin a" phuinnsean agus a bhith air a leòn anns a" stamag, fhathast beò às an oidhirp murt. Mar thoradh air a 'chuairt fhada den Tsar Nicholas II, cha do thachair coup na lùchairt. Shoirbhich leis an Tsar seachad air an ìre as duilghe ann an eachdraidh na Ruis. Agus aig deireadh a" Ghiblein, cho luath "s a thiormaich na rathaidean, thòisich an oilbheum ris an robh dùil o chionn fhada aig deas.
  Cha deach èifeachdas sabaid arm an tsarist a lagachadh le òrdughan gòrach an Riaghaltais Shealach, agus fo stiùir a" chomanndair barraichte Brusilov, choilean e soirbheachas mòr. Co-dhiù, ann am fìor eachdraidh, an toiseach bha soirbheachaidhean mòra ann, dh'fhàillig an ionnsaigh mar thoradh air sabotage, an dà chuid leis na Bolsheviks agus eileamaidean millteach eile, a 'gabhail a-steach am bourgeoisie mòr agus ministearan an Riaghaltais Shealach.
  Ach chan eil sabotage ann, tha an arm fhathast làidir air sgàth smachd nan seanalairean tsarist. Agus tha misneachd nan Ostarach agus gu sònraichte na h-aonadan Slavic a" tuiteam.
  Ghabh Brusilov Lviv agus chaidh e air adhart gu sèist Przemysl.
  Is ann dìreach le bhith a" lagachadh an aghaidh sa mheadhan a chuir na Gearmailtich stad air dòigh air choireigin air ionnsaigh na Ruis.
  Ach, bhuail saighdearan Ruiseanach ann an Romania cuideachd. Shoirbhich leotha gu mòr an sin. Agus fhuair iad eadhon Bucharest agus Transylvania a-rithist.
  Tharraing na Gearmailtich saighdearan a-mach à sgìrean eile cuideachd, a" sàbhaladh na h-Ostairich. Chaidh suidheachadh na Gearmailt a dhèanamh na bu mhiosa nuair a chaidh na SA a-steach don chogadh sa Ghiblean 1917. Carson nach bu chòir dha na h-Ameireaganaich a dhol còmhla? Tha e soilleir gu bheil a" Ghearmailt mu thràth a" seòladh agus tha e math a bhith am measg an fheadhainn a bhuannaich.
  As t-fhoghar, nuair a thòisich sneachda fliuch a 'tuiteam, thòisich na saighdearan Ruiseanach mu dheireadh a' toirt ionnsaigh air na h-aonadan Gearmailteach sa mheadhan.
  Bha droch fhollaiseachd ann an sneachda fliuch ga dhèanamh duilich do ghunnaichean-inneal Gearmailteach agus luchd-gunnaireachd a bhith ag obair. A bharrachd air an sin, ann an aimsir fhuar, bidh na Krauts an-còmhnaidh ag èigheach nas miosa na na Ruiseanaich, a tha nas cleachdte ris a "ghnàth-shìde chruaidh.
  Mar sin bha an aghaidh meadhanach, taobh an iar air a stiùireadh leis a 'cheannard nas cinntiche agus nas comasaiche Kornilov, a chuir gu aon taobh an neach a bh' ann roimhe nach robh cho misneachail.
  Bhris saighdearan Ruiseanach tro dhìonan lag na Gearmailt agus chaidh iad air adhart gu soirbheachail, a 'glacadh àireamh mhòr de phrìosanaich agus duaisean.
  Is ann dìreach air Abhainn Vistula, às deidh dhaibh na saighdearan aca a lagachadh san taobh an iar, a bha na Gearmailtich comasach air stad a chuir air adhartas saighdearan Ruiseanach. Shaor arm an Tsar na stàitean Baltach agus chaidh iad a-steach do Phrussia an Ear.
  Shoirbhich leis na Ruiseanaich cuideachd air an roinn a deas den aghaidh an aghaidh na Tuirc. Ro dheireadh na bliadhna, bha iad, còmhla ris na Breatannaich agus na Frangaich, cha mhòr gu tur a 'glacadh Asia Minor agus a' tighinn gu Istanbul.
  Anns an Fhaoilleach, thuit Istanbul fo chuideam gu sònraichte bho shaighdearan na Ruis, agus ghabh an Ìmpireachd Ottoman thairis.
  Ràinig a" bhliadhna 1918. Anns an Ruis bha iad a 'creidsinn ann am buaidh thràth, agus chùm an dùthaich a dh' aindeoin na duilgheadasan armailteach. Chuir na Càirdean cuideachd beagan air ais air na Gearmailtich san Iar, agus chreid iad nan soirbheachadh.
  Ghluais Ameireaga barrachd is barrachd roinnean. Bha an Ostair-Ungair a" tuiteam às a chèile agus bha an arm aice a" trèigsinn. Dh"ainmich Bulgaria cogadh air a" Ghearmailt agus an Ostair-Ungair, a" fàgail aonadh nam prìomh stàitean. Agus bhuaileadh an Tuirc.
  Gu dearbh, dh" èirich faireachdainnean anns a" Ghearmailt gus crìoch a chuir air a" chogadh seo cho luath "s a ghabhas.
  Ach bha iad fhathast beagan leisg. Càit an tèid thu? Air ais sa Mhàrt, bhuail an Ruis, gun a bhith a 'feitheamh ri sìde nas blàithe, an Ostair-Ungair a bha briste mar-thà agus bhris iad tron aghaidh. Cha b" urrainn dha na Gearmailtich an ionnsaigh a sheasamh agus theich iad. Chaidh a" chùis a dhèanamh orra le milleadh mòr. Thuit Budapest agus chaidh Ìmpireachd na h-Ostair a ghlacadh.
  Às deidh ùine, chaidh coup a chumail sa Ghearmailt, agus air 9 Cèitean, 1918, chaidh Ìmpireachd na Gearmailt a chuir an sàs.
  Seo mar a thàinig a" Chiad Chogadh gu crìch. Chaidh seo a leantainn le còmhraidhean aig Versailles, agus soidhnigeadh siostam sìthe ùr.
  Chaidh an Ìmpireachd Ottoman à sealladh bhon mhapa. Chaidh a roinn leis an Ruis, Breatainn, agus an Fhraing. Fhuair Ìmpireachd an Tsarist Constantinople agus Asia Minor air ais le Armenia. Breatainn Iorac, Palestine, seilbh Ottoman ann an Saudi Arabia, agus an Fhraing Siria. Chaidh an Ostair-Ungair cuideachd à sealladh bho mhapa na Roinn Eòrpa. Fhuair an Ruis Galicia, Bukovina, Krakow còmhla ri fearann na Pòlainn. Thàinig Czechoslovakia gu bhith na phàirt den Ruis, a" cumail beagan fèin-riaghlaidh, ach thàinig Nicholas II gu bhith na rìgh air Poblachd nan Seiceach agus Slobhagia. Chaidh Krakow a-steach do Rìoghachd na Pòlainn, mar Poznan agus pàirt de thìr na Gearmailt. Nam measg tha Danzig. Fhuair an Ruis cuideachd sgìre Klaipeda. A 'leudachadh gu mòr air na tacan aige.
  San Iar, thill a' Ghearmailt na stuthan Frangach agus Danmhairgeach a chaidh a ghlacadh fo Bismarck. B" fheudar dhi cuideachd aontachadh ri sòn demilitarized ann an Linne Rhine. B" fheudar dhan Ghearmailt airgead-dìolaidh mòr a phàigheadh dha na dùthchannan a bhuannaich cuideachd. An toiseach, an Ruis agus an Fhraing mar an fheadhainn as motha a tha fo bhuaidh na Gearmailtich.
  Nochd Iugoslabhia cuideachd, a dh'aithnich e fhèin mar vassal na Ruis, ach cha do dh'fhàs e gu foirmeil mar phàirt dheth. Chaidh an Ungair a ghearradh sìos agus dh'aithnich i fhèin cuideachd mar vassal na Ruis. Dh'fhuirich an Ostair gu foirmeil neo-eisimeileach, ach phàigh i airgead-dìolaidh. Fhuair Romania Transylvania.
  Bha a h-uile duine toilichte no nas lugha ach an fheadhainn a chaill. Chaidh Türkiye agus an Ostair-Ungair à sealladh bho mhapa na Roinn Eòrpa agus Àisia. Agus mheudaich an Ruis an dà chuid àireamh-sluaigh agus fearann. Mar gu dearbh, cha d" fhuair an Fhraing, Iapan, Breatainn, agus dìreach na Stàitean Aonaichte ach pàirt bheag den airgead-dìolaidh. Chaidh seilbh na Gearmailt sa Chuan Sèimh a roinn eadar Iapan agus Breatainn. Ann an Afraga, Breatainn sa mhòr-chuid.
  Beagan mhìosan an dèidh sin, chaidh an Ruis a-steach don chogadh ann an Afganastan air taobh Bhreatainn. Chaidh buaidh luath a bhuannachadh, agus airson a 'chiad uair chaidh an tanca a chaidh a leasachadh le mac Mendeleev a dhearbhadh ann am blàr. Bha an càr ùr gu math èifeachdach agus le deagh fheartan dràibhidh.
  Chaidh a h-ainmeachadh "Alexey" mar urram do oighre na rìgh-chathair. Agus bha an càr seo a" coimhead gu math gealltanach.
  Às deidh ceannsachadh agus sgaradh Afganastan, thòisich àm de shìth. Ged a tha grunn chogaidhean beaga air a dhol seachad. Roinn an Ruis agus Breatainn Iran. Agus an uairsin chuir na càirdean crìoch air roinn Saudi Arabia.
  Thàinig fàs luath air eaconamaidh na Ruis timcheall air deich sa cheud sa bhliadhna, agus ann an 1929 thàinig e san dàrna àite. Dh'èirich na SA gu luath cuideachd, beagan nas lugha na an Fhraing, agus eadhon nas lugha na a 'Ghearmailt. Agus bha stagnation aig Breatainn, cha mhòr a" ruighinn na h-ìre ron chogadh.
  Ach, nuair a bhuail an Ìsleachadh Mòr, dh" fhàs cùisean na bu duilghe a-rithist agus thòisich ar-a-mach agus aimhreit a" fàs.
  Neartaich Nicholas II an t-ùghdarras aige le bhith a" buannachadh a" Chiad Chogaidh. Lùghdaich an Tsar an latha obrach gu deich uairean gu leth, agus air Disathairne agus làithean ro-saor-làithean gu ochd uairean. Bha tuarastalan anns an Ruis a" fàs. Dh'fhuirich prìsean seasmhach, agus b 'e an ruble rìoghail an airgead as làidire air an Talamh.
  A bharrachd air an sin, thug an tsar ann an 1925 a-steach foghlam seachdamh ìre an-asgaidh. Agus ann an 1929, dh'fhàs foghlam seachdamh ìre èigneachail. Tha cùram slàinte an-asgaidh cuideachd air fàs nas ruigsinneach.
  Agus tha e tòrr nas fhasa foghlam àrd-ìre fhaighinn an-asgaidh. Agus chaidh peinnseanan a mheudachadh, agus chaidh am pàigheadh eadhon do luchd-obrach agus mnathan-taighe, agus do chiorramaich.
  Ach rinn an Ìsleachadh Mòr na duilgheadasan uile a-rithist. Agus a-rithist chuimhnich iad air an Duma, a sgaoil an rìgh, ach cha deach taghaidhean ùra a chumail a-riamh. Dè a dh'adhbhraich ath-bheothachadh absolutism.
  Fhuair an righ a rìs còir air laghannan a dheanamh, agus thòisich e air gnìomh follaiseach a nochdadh. Ach, às aonais an Duma Stàite dh'fhàs e eadhon na b 'fheàrr, dh' obraich a 'Chomhairle Stàite, agus chaidh gabhail ri Còd Catharra Ìmpireachd na Ruis.
  Ach, bha am bourgeoisie ùr ag iarraidh barrachd deamocrasaidh, agus co-dhiù ath-bheothachadh air an Duma. Rè an trom-inntinn, thòisich an dà chuid am proletariat agus an tuath air ar-a-mach.
  Anns a h-uile baile, dh'fhàs an clas kulak gu math nas làidire. Ach ghlèidh uachdarain sealbh fearainn fhathast. Dh" fhan torrachas àrd agus lughdaich bàsmhorachd, gu sònraichte mar a thàinig piseach air cùram meidigeach. Dh'adhbhraich seo fàs sluaigh agus sgaradh fearainn. Fìor, chaidh pàirt den fhàs seo a ghabhail a-steach leis a 'bhaile. Rè an Ìsleachadh, dh'èirich cion-cosnaidh gu mòr.
  Ach bha e comasach don riaghaltas tsarist, tro cheumannan làidir, buaidh an trom-inntinn a lasachadh. Ann an 1931, nuair a thug Iapan ionnsaigh air Sìona agus dh'fheuch i ri a riaghaltas phupaidean fhèin a chruthachadh ann am Manchuria. Bhris seo aontaidhean a bh" ann roimhe agus thàinig e gu bhith na adhbhar airson an Ruis a dhol a-steach don chogadh.
  Mun àm seo, bha na tancaichean as adhartaiche agus as cumhachdaiche san t-saoghal aig arm Tsarist, an itealan as fheàrr, a 'gabhail a-steach sia bomairean motair. Mar sin, anns an Ruis Tsarist, nochd a 'chiad heileacoptairean mòr-riochdaichte san t-saoghal, agus na raidhfilean as soirbheachaile, gun ath-chuairteachadh.
  A bharrachd air an sin, dh'èirich ìre nan seanalairean anns an Ruis Tsarist. Agus bha an cabhlach air a stiùireadh leis a 'ghinealach Admiral Kolchak.
  Fiù 's aig àm a' Chiad Chogaidh, rinn arm an Tsarist plèanaichean mara agus thug iad gu foirfeachd iad. Agus bha i gu gnìomhach a 'briseadh nan Seapanach aig muir.
  Chaidh an cogadh mì-fhàbharach dha na Seapan bhon fhìor thoiseach. Fon tsar, chaidh Prìomh Loidhne Baikal-Amur eile a thogail agus chaidh solar arm na Ruis a dhèanamh gun duilgheadasan.
  A bharrachd air na h-Iapanach a thaobh meud agus càileachd, stiùir marasgal achaidh Denikin agus Kornilov ionnsaigh shoirbheachail. Am measg nan seanalairean òga, sheas Vasilevsky a-mach, a thàinig gu bhith na chòirneal aig trì fichead sa Chiad Chogadh. Agus aig còig air fhichead tha e mar-thà na sheanailear.
  Gu dearbh, bha ceannardan eile ann. Fhuair Tukhachevsky cuideachd fàs luath air dreuchd. Chaidh mi suas gu Buddyonny. Sreath de bhuaidhean agus bhon fhìor thoiseach bha an t-arm tsarist air an iomairt, a 'cruthachadh choirean agus a' cur sèist air Port Artair. Ach, cha do mhair an t-sèist fada; rè an ionnsaigh, thuit an dùn do-chreidsinneach seo ann an dà sheachdain. Agus ann an dìreach ceithir mìosan de shabaid, chaidh Sìona agus Korea gu lèir a shaoradh.
  Tsar Nicholas II, a 'gabhail brath air gun robh na Stàitean Aonaichte a lagachadh leis an Ìsleachadh Mòr, dìreach mar nach b' urrainn do Bhreatainn eadar-theachd sa chogadh, dh'òrdaich e Iapan a ghlacadh gu tur agus a cheangal ri Ìmpireachd na Ruis.
  Rinn Kolchak a" chùis gu tur air na samurai aig muir, a" cleachdadh, am measg rudan eile, na seaplanes as fheàrr san t-saoghal. A bharrachd air an sin, thàinig cabhlach às a" Mhuir Baltach agus a" Mhuir Mheadhan-thìreach.
  Agus sa Mhàrt 1932, thàinig an arm tsarist air tìr ann an Iapan. Às deidh trì mìosan de shabaid làidir, chaidh Land of the Rising Sun a cheannsachadh agus thàinig e gu bhith na roinn Ruiseanach. Chùm iad referendum air a dhol a-steach don Ruis. Agus thàinig Nicholas II gu bhith na Mikado Iapanach agus na h-Ìmpire. Thug an Ruis cuideachd buaidh air seilbh anns a 'Chuan Sèimh.
  Thàinig Hitler gu cumhachd sa Ghearmailt san Fhaoilleach 1933. Agus gu dearbh, dh'fhaodadh an aonta aige a bhith ag adhbhrachadh cataclysms.
  Mhionnaich am Fuhrer sa bhad dìlseachd do Nicholas II agus dh"ainmich e caidreachas leis an Ruis.
  Mhol Hitler aig coinneamh phearsanta na coloinidhean Frangach agus Sasannach a roinn.
  Dh'aontaich Nicholas II. Agus chaidh caidreachas eadar an Eadailt, a" Ghearmailt agus an Ruis a thoirt gu crìch. An aghaidh Bhreatainn agus na Frainge, gu dearbh. Ann an 1937, chuir a" Ghearmailt ceangal ris an Ostair. Aig an aon àm, bhàsaich Nicholas II an dèidh riaghladh airson faisg air dà fhichead 's a trì bliadhna. Bha ogha òg aige, Alasdair a" Cheathramh, air a" chathair rìoghail. Chaidh aig an oighre, Alexei, air pòsadh, bha mac aige, agus bhàsaich e cuideachd le galar nach gabh a leigheas. Cha robh an ogha ach sia bliadhna a dh'aois, agus thàinig bràthair an rìgh, Mikhail Romanov, gu bhith na riaghladair agus na riaghladair. Rìgh aosda, ach mar as trice eòlach. Air an t-slighe, b 'e esan a rinn an stiùireadh iomlan air glacadh Iapan, agus bha inbhe marasgal mòr aige, mar generalissimo.
  Lean an Regent Mikhail Romanov air a chùrsa a dh" ionnsaigh caidreachas leis a" Ghearmailt agus an Eadailt. Agus air 15 Cèitean, 1940, thug an Treas Reich ionnsaigh air an Fhraing, a' Bheilg, agus an Òlaind, a bharrachd air Breatainn. Thug an Ruis ionnsaigh cuideachd air na coloinidhean Sasannach. Agus ghluais an Eadailt gu Afraga.
  Leasaich an cogadh gu math soirbheachail. Ghlac na Ruiseanaich a h-uile seilbh a bh 'aig Breatainn agus an Fhraing ann an Àisia ann an trì mìosan. Agus an uairsin thàinig iad air tìr ann an Astràilia. Thàinig an Ruis air adhart ann an Afraga cuideachd.
  Chuir na Gearmailtich, an dèidh dhaibh a' chùis a dhèanamh air an Fhraing gu luath agus a' Bheilg agus an Òlaind a ghabhail thairis, ionnsaigh adhair air Breatainn. Cha robh e gu math soirbheachail gus an deach itealain Ruiseanach a-steach don chogadh.
  Agus dh"fhàs Breatainn gu math dona. Agus bhom iad a h-uile dad a b" urrainn dhaibh. Thug saighdearan Ruiseanach buaidh gu luath air Astràilia. Agus chaidh Afraga a cheannsachadh nas slaodaiche, chan ann mar sin air sgàth strì an aghaidh saighdearan Breatannach is Frangach, ach air sgàth astaran fada agus dìth rathaidean.
  Cha robh tìde aca Breatainn a ghlacadh ann an 1940, ach as t-samhradh ann an 1941 thàinig itealan air tìr agus chaidh na Breatannaich a chrìochnachadh mu dheireadh.
  Chaidh seo a leantainn le cogadh leis na Stàitean Aonaichte. Chaidh Roosevelt gu neo-chùramach a-steach don fhàsach, agus fadalach. Agus bha an Ruis Tsarist airson Alasga fhaighinn air ais.
  Ach chan e sin a-mhàin sin... Sa gheamhradh 41 - 42, chaidh na saighdearan Tsarist thairis air an deigh a-steach do na Stàitean Aonaichte agus thòisich iad a' sabaid an sin.
  Tha sàr-mhathas aig saighdearan Ruiseanach an dà chuid ann am meud agus càileachd nan saighdearan.
  Bha na h-Ameireaganaich air chall. Agus chaidh na Gearmailtich a-steach à Canada agus shoirbhich leotha cuideachd. B' e 1942 a' bhliadhna mu dheireadh de dh'Ameireaga neo-eisimeileach. Fo bhuillean bhon Ruis agus bhon Ghearmailt, chùm na Stàitean Aonaichte a-mach gu 8 Dàmhair, nuair, às deidh tuiteam New York agus Washington, thàinig e gu crìch.
  Mar sin chrìochnaich an Dàrna Cogadh. Nas giorra na ann an eachdraidh fìor, a bhuannaich airson an Ruis agus an Treas Reich. Aig àm a' chogaidh, bha na Gearmailtich cuideachd a' fuireach san Spàinn agus ann am Portagail, a' cur nan coloinidhean aca an sàs.
  Tha an saoghal air ath-roinn. Chuir an Ruis Tsarist a h-uile coloinidh ann am Breatainn agus an Fhraing an sàs ann an Àisia agus a 'Chuan Shèimh, a bharrachd air Astràilia. Alasga, thàinig a 'mhòr-chuid de Chanada agus na Stàitean Aonaichte gu bhith nan Ruiseanach, agus cha deach ach pàirt bheag a thoirt don Ghearmailt. Thàinig a 'mhòr-chuid de Afraga gu bhith na Ruis. Ach ghabh na Gearmailtich thairis pàirt de na coloinidhean Frangach, Beilgeach, Portagailis agus Spàinneach.
  Ghlac na Gearmailtich an dà chuid an Danmhairg agus Nirribhidh cuideachd. Agus bha an t-Suain air a roinn leis an Ruis. Chaidh an Fhraing, a 'Bheilg, an Òlaind, an Spàinn, a' Phortagail a-steach don aonadh sònraichte de stàitean anns an raon stampa. Ghabh na Nadsaidhean saighdearan annta, ged a ghlèidh iad riaghaltasan pupaidean foirmeil. Tha an aon rud fìor anns an Danmhairg agus Nirribhidh agus pàirt den t-Suain.
  Fhuair an Ruis smachd air Breatainn. Leis gu robh an Tsar Alasdair an Ceathramh càirdeach do rìghrean Shasainn, bha e air aithneachadh mar mhonarc Bhreatainn.
  Fhuair an Eadailt cuid de mhaoin ann an Afraga agus neartaich i fhèin ann an Etiòpia.
  Chan eil teagamh nach e an Ruis Tsarist an ìmpireachd as cumhachdaiche agus as motha san t-saoghal. Ach tha an Treas Reich làidir cuideachd. Agus bha fois sìtheil sealach ann. Feumaidh sinn seilbh ùr a chuairteachadh. Ghabh an Regent Mikhail eadhon an ceum nach fhacas a-riamh gus leigeil leis an Ruis ceithir mnathan a bhith aca.
  B' fheudar fiù 's an t-seanadh seo aideachadh gus a bhith a' luathachadh co-chruinneachadh na h-iomall.
  Abair deagh bheachd! Phòs Alasdair a" Cheathramh eadhon dà uair na òige gus eisimpleir a shuidheachadh dha na cuspairean aige. Mar sin tha an suidheachadh air socrachadh.
  Chaochail Mikhail ann an 1947, agus ghabh Tsar Alexander thairis. Agus gu ruige seo tha e air soirbheachadh cuideachd. Ach cha robh fearann gu leòr aig Hitler, agus bha am Fuhrer aig an robh seilbh a" bruadar mu smachd an t-saoghail.
  Agus mar sin air 20 Giblean, 1955, thòisich cogadh mòr an aghaidh Tsarist Ruis. Thug an Treas Reich agus an Eadailt, far an robh mac Mussolini Jr. mar-thà a 'riaghladh, ionnsaigh air ìmpireachd Tsar Alasdair IV.
  Thòisich an Treas Cogadh Mòr. Ghabh Argentina, Brasil, Venezuela, Meagsago, agus grunn dhùthchannan Ameireagaidh Laidinn taobh an Treas Reich cuideachd. Agus thòisich an treas cogadh...
  
  
  MEARACHD ROKOSSOVSKY
  Cruinne co-shìnte, saoghal talmhaidh. Aig àm a 'Chogaidh Mhòir Patriotic, cha robh ach aon eadar-dhealachadh beag ann le fìor eachdraidh. Chaidh aig Rokossovsky air ìmpidh a chuir air Stalin an 2na Arm Guards agus tèarmainn eile a chuir an aghaidh Paulus gus an sgrios mus tàinig Mainstein. An argamaid aig an robh pàirt chinnteach: "Ma sgriosas sinn Paulus agus ma shaoras sinn Stalingrad ron Bhliadhn" Ùr, bidh buaidh phoilitigeach uamhasach aige!
  Dh" aontaich Stalin gun tàinig luchd-poilitigs an toiseach agus dh" òrduich iad ionnsaigh a thoirt air Paulus agus stad a chuir air Mainstein airson a-nis. Ach mar thoradh air a 'cho-dhùnadh spontaneous seo, thachair na leanas. Fhathast san Dùbhlachd, an ìre mhath deiseil airson sabaid agus an urra ri structaran dìon cumhachdach, chuir saighdearan Paulus suas an-aghaidh làidir agus bha iad comasach air an dreuchdan a chumail. Agus air 25 Dùbhlachd, bhris Mainstein tro thrannsa gu Stalingrad beagan nas fhaide gu deas.
  Agus bhris cathan borb. Dh'òrdaich Hitler ceann na drochaid a chumail air an Volga aig cosgais sam bith, dh'òrdaich Stalin Stalingrad fhaighinn air ais aig cosgais sam bith. Thòisich na blàran a 'goil, mar a bha na Gearmailtich a' toirt ionnsaigh air Stalingrad, ach a-nis tha e dìreach a chaochladh.
  Bhris saighdearan Sòbhieteach air adhart, agus rinn na Gearmailtich sabaid air ais gu cruaidh.
  Lean an t-sabaid a bu chruaidhe airson trì mìosan gu leth. Chaidh barrachd is barrachd luchd-glèidhidh a-steach don bhlàr. Aig a' cheann thall, ro dheireadh a' Mhàirt, chaidh na Gearmailtich a ghluasad a-mach à Stalingrad, a' toirt orra tilleadh dhan Don. Ach bha call nan saighdearan Sòbhieteach ro àrd agus lean stad obrachaidh fada san ionnsaigh.
  Neartaich na Gearmailtich an arm aca cuideachd le gluasad iomlan, ghluais iad tancaichean trom Tìgear agus Panther, agus reub iad an lotan. Ach bha an co-mheas de chall anns na blàran nas fàbharach dha na Krauts na bha e ann an eachdraidh fhìor. Leis nach do thuit na Nadsaidhean a-steach do na coirean agus rinn iad sabaid ann an suidheachaidhean dìon na b" fheàrr. Agus chuidich seo iad gus an loidhne aghaidh a chumail air loidhnichean nas buannachdail dhaibh fhèin.
  Seadh, cha do rinn na Càirdean an gnìomh cho cinnteach ann an Afraga. Leis nach robh mòr-thubaist ann dha na Gearmailtich air an taobh an ear dh" adhbhraich mì-chinnt agus eas-aonta am measg an rangannan. Bha na h-Ameireaganaich, le eagal air call mòr, gan giùlan fhèin gu fulangach, agus cha robh neart gu leòr aig cuid de na Breatannaich.
  Mar sin, bha ceann drochaid fhathast aig na Nadsaidhean ann an Tunisia agus cha b" urrainn dhaibh dragh a ghabhail mun Eadailt.
  Agus air 6 Iuchar, thòisich ionnsaigh ùr Nadsaidheach, faisg air Stalingrad. An turas seo, ge-tà, thionndaidh am Fritz a-mach gu bhith na bu seòlta agus cha robh e deònach ionnsaigh a thoirt, mar a bha dùil aig an àithne Sòbhieteach, air a 'bhaile fhèin, ach ghluais iad na spuirean armachd aca gu deas. Agus bha e comasach dha briseadh tron loidhne dìon.
  A 'gluasad air adhart, ràinig Mainstein an Volga ceud cilemeatair deas air Stalingrad, agus thionndaidh e gu deas. Thionndaidh e a-mach gur e gluasad dàna agus ris nach robh dùil a bh" ann. A bharrachd air an sin, ann am batail oilbheumach, sheall an Tìgear a neart iongantach mar tanca brisidh le dìon làidir air na taobhan agus an deireadh.
  Dh" fheuch an t-òrdugh Sòbhieteach gu cruaidh ri freagairt le frith-ionnsaigh air stiall làidir daingnichte. Nochd blàran tanca, far an do sheall am Panther a chumhachd ann an dìon agus gnìomh ambush airson a" chiad uair. Bha na Gearmailtich gu sgileil a" cur an aghaidh ionnsaighean nan saighdearan Sòbhieteach leis na tancaichean as ùire aca. Rinn "Ferdinand" gu math cuideachd.
  Ach tha àrdachadh àireamhach fhathast air taobh an USSR. Cha b" urrainn dha na Gearmailtich gluasad air adhart fada agus b" fheudar dhaibh stad. Bha coltas gu robh an suidheachadh air an Volga reòta. Ach thòisich ar-a-mach an-aghaidh Sòbhieteach ann an Chechnya. Agus chaidh baile-mòr Grozny a ghlacadh mar thoradh air buille dùbailte, nuair a thuit Geata Terek na Caucasus. Tha an suidheachadh air fàs gu math nas miosa. Thionndaidh an Tuirc. Thionndaidh fear de na seanalairean Ottoman gu bhith na àidseant Gearmailteach. Dh'iarr e dìreach air a bhuidheann ionnsaigh a thoirt air saighdearan Sòbhieteach gun chead, agus mar sin a 'toirt aghaidh air a' cheannas leis an fhìrinn a bhith air a tharraing a-steach don chogadh. Dh'fhan Churchill agus Roosevelt sàmhach, agus chaidh deich thar fhichead roinn Turcach, le àireamh mu mhillean saighdear, air adhart air an eucoir.
  Chuir an stab uamhasach seo sa chùl, agus aig an aon àm a" brùthadh artery solair air feadh an Volga, an suidheachadh gu mòr nas miosa.
  Dh'fheuch Mainstein, an dèidh dha oidhirpean le saighdearan Sòbhieteach a phutadh air falbh bhon Volga, ionnsaigh a thoirt air adhart. An uairsin chuir an t-òrdugh Sòbhieteach aonadan den Steppe Front gu cath. Chaidh stad a chur air na Gearmailtich, ceithir fichead roinn Sòbhieteach an aghaidh leth-cheud Gearmailteach. Ach cha b" urrainn dhaibh ach an adhartas a dhèanamh nas slaodaiche, ach dh" fhàilnich orra a" chùis a dhèanamh air an nàmhaid. Fhad 'sa bha an Caucasus a' fàs nas miosa. Chuairtich na Turcaich Yerevan agus ghlac iad Batumi cha mhòr gu tur. Tha glè bheag de chùl-stòran Sòbhieteach ann an Transcaucasia; lean còig deug de roinnean Gearmailteach, an dèidh grèim fhaighinn air Grozny, a 'gluasad gu deas, a' tighinn faisg air agus a 'tòiseachadh a' cuairteachadh Tbilisi.
  Gun dùil, dh'òrdaich Stalin ionnsaigh a chuir air bhog sa mheadhan, an treas gnìomh Rzhev-Sykov. Ach bha na Gearmailtich deiseil airson seo, agus cha robh feachdan gu leòr air an riarachadh airson a leithid de dh'eucoir chinnteach a dhèanamh. Bha an suidheachadh air a dhèanamh na bu mhiosa nuair a chaidh Iapan a-steach don chogadh. Fìor, cha tug an samurai ionnsaigh air an USSR fhèin, ach chuir e ionnsaigh air Mongolia. Ach thug an t-òrdugh Sòbhieteach, mar fhreagairt, gu dearbh, na saighdearan thairis agus chaidh iad gu cath leis na Seapanach. Thug an sè ceud mìle dorn de dh"arm Iapanach amas air a" bhuille, agus b" fheudar còig roinnean-fichead eile a ghluasad gu h-èiginneach chun an Ear Chèin, a" lagachadh am feachdan an aghaidh nan Krauts.
  Mar a bhiodh fortanach, chùm na Càirdean ri dòigh-obrach feitheamh is faicinn agus lùghdaich iad eadhon cho dian sa bha bomadh mòr-thìr na h-Eòrpa agus bailtean-mòra na Gearmailt. Agus cha deach ionnsaigh a thoirt fhathast air ceann na drochaid ann an Tunisia. San fharsaingeachd, cha robh na Càirdean ann an cabhag sam bith airson castan a thoirt a-mach às an teine. Agus cha mhòr nach do rinn iad sgrios air a" chogadh. Agus mean air mhean bhuannaich na Gearmailtich agus na saidealan aca ann an Caucasus.
  An uairsin chuir Stalin roimhe a bhith ag obair mar Solon agus thairg e fois do Hitler. A bharrachd air an sin, tha na suidheachaidhean gu math fàbharach dha na Gearmailtich. Tha na prìosanaich cogaidh uile air an toirt dhaibh an-asgaidh, agus tha na Ruiseanaich air an toirt air ais airson airgead-fuadain susbainteach. A bharrachd air an sin, ghabh an USSR os làimh gun toireadh iad ola agus toraidhean peatrail don Treas Reich, a bharrachd air grunn roinnean de stuthan amh, an-asgaidh aig àm an fhosaidh.
  Nuair a smaoinich Hitler air, cho-dhùin e gabhail ri tairgse Stalin. Chaidh am fois a thoirt gu crìch airson bliadhna le comas leudachadh. Air 1 Sultain, 1943, sguir an cogadh san ear. Agus thòisich an t-sabaid le spionnadh às ùr. A-mhàin an turas seo anns an Iar. An toiseach, aig muir. Thàinig Tunisia gu bhith na àite teth agus na phrìomh chlàr airson ionnsaigh nan Nadsaidhean.
  Air 25 Samhain, 1943, thòisich feachdan adhartach na Gearmailt fo stiùir Mainstein an ionnsaigh air Gibraltar. Fhuair Franco ultimatum airson leigeil leis na Nadsaidhean a dhol troimhe no aghaidh a thoirt air an sgrios. Bha ionnsaigh borb ann airson trì latha agus trì oidhcheannan. Ann, chleachd na Gearmailtich toradh ùr airson a" chiad uair: an Sturmtiger le armachd air bhog le rocaid. Bha an inneal seo dìreach a" reubadh suidheachadh Bhreatainn gu pìosan agus a" cur às don nàmhaid gu h-iongantach.
  B" e Gibraltar an iuchair airson smachd a chumail air a" Mhuir Mheadhan-thìreach agus thuig an dà thaobh seo. Gu mì-fhortanach, bha barrachd chothroman aig na Gearmailtich feachdan a chuimseachadh. Agus thuit an daingneach.
  Dh" fhàs gnìomhachd sabaid aig muir cuideachd. Bha cinneasachadh bhàtaichean-aigeann san Treas Reich nas àirde na dà fhichead aonad gach mìos agus lean iad a" dol am meud. Tha call nan càirdeas aig muir a" càrnadh suas. Agus ann an Afraga thòisich fìor chogadh. Sheall na "Panthers" agus na "Tigers" Gearmailteach an uachdranas air an nàmhaid. Thòisich ionnsaigh na Gearmailt, a bha air a dhèanamh suas de bhuidheann de thrithead roinn, le ionnsaigh bho Morocco, agus còig roinnean fichead, le ionnsaigh air Algeria ...
  Lorg a" Bhliadhn" Ùr 1944 a h-uile duine nuair a bha an t-sabaid fo làn ghluasad...
  Aig deireadh an Fhaoillich 1944, chaidh coire mòr de shaighdearan Ameireaganach is Breatannach a chruthachadh ann an Algeria. Agus ghèill na feachdan sin dìreach às deidh strì an ìre mhath lag. An uairsin, thug na Gearmailtich, còmhla ris na h-Eadailtich, ionnsaigh air Libia. Tha gluasadan ùra Afraganach air ruighinn. Chaidh buidheann Rommel air adhart chun na h-Èiphit, agus Mainstein a dh" ionnsaigh lùb Niger.
  Thàinig na Gearmailtich a-steach don t-seirbheis Panther-2, le armachd nas cumhachdaiche agus gunna, a bharrachd air einnsean 900 each-chumhachd. Agus thòisich na h-Ameireaganaich a 'cleachdadh tanca Sherman M 4, an uair sin, ag ath-nuadhachadh na tancaichean T-34-85 agus IS-2 aige. Bha tanca Gearmailteach eile, Tìgear 2, air a dhol à bith bhon mhionaid a chaidh e gu mòr-chinneasachadh. Le armachd co-ionann ris a" Panther-2 agus a bhith fichead "s a h-aon tunna nas truime, cha robh am mastodon Gearmailteach Tiger-2 ach beagan na b" fheàrr na a cho-obraiche òg ann an armachd, gu math nas ìsle ann an coileanadh dràibhidh agus earbsachd teignigeach.
  Ach cha robh co-ionann aig an trodaiche jet as ùire ME-262, an dàrna cuid ann an armachd no astar. Mar sin b" fheudar dha àrd-inbhe càileachd dìoladh a dhèanamh airson buannachd cainneachdail nan Caidreach. San fharsaingeachd, cha b 'urrainn don àireamh mhòr de phlèanaichean am measg saighdearan co-bhanntachd an Iar buannachd chinnteach a thoirt seachad air an raon-catha. Bha sgilean Gearmailteach na b' fheàrr na an co-obraichean san Iar agus thug seo buaidh air staitistig blàir adhair. Agus bha làmhachas an-aghaidh itealain nan Nadsaidhean air leth math. A bharrachd air an sin, chaidh na càirdean a leigeil sìos le neo-chinnteachd an àithne, a thug a-steach feachdan gu cath ann am pàirtean, agus is e sin as coireach gun do dh'fhuiling iad mòran call. Agus bha e mì-ghoireasach a bhith stèidhichte ann an Afraga.
  Ro mheadhan a 'Mhàirt, ghlac Rommel Libia agus ràinig e El Aman. An seo bha rampair dìon cumhachdach aig na Breatannaich. Agus thug Montgomery àithne gu fìor èifeachdach, gu sònraichte nuair a fhuair e daingneachadh. Ach chan eil na Gearmailtich cho mathanas. Às deidh dhaibh armachd agus connadh a bharrachd a thoirt a-steach aig deireadh a" Ghiblein, ghabh na Gearmailtich os làimh gluasad cearcall-rathaid tron fhàsach agus ràinig iad raointean àrda an Nile, a" dol seachad air dìonan Bhreatainn. Sa Chèitean, thuit Alexandria agus ràinig na Gearmailtich Canàl Suez. Rinn Türkiye ionnsaigh air Siria agus Palestine.
  Chomharraich an t-Ògmhios àite tionndaidh anns a" bhlàr airson an Ear Mheadhanach. Ghabh e a-steach còrr air seachdad roinn Gearmailteach agus fichead roinn Turcach. Chaidh a" chùis a dhèanamh air na Breatannaich agus na h-Ameireaganaich. Agus san Iuchar, thàinig Saudi Arabia fo smachd an Treas Reich, agus chaidh saighdearan faisisteach a-steach do Ioran, far an do ghluais iad a" tighinn tarsainn air dìreach strì an aghaidh feachdan Bhreatainn. Anns an Lùnastal, chaidh na Gearmailtich, an dèidh dhaibh caismeachd còrr is mìle cilemeatair, a-steach do na h-Innseachan. San t-Sultain, bha cha mhòr a h-uile gin de na h-Innseachan a 'fuireach. Chuir sluagh na sgìre fàilte air an Wehrmacht mar luchd-saoraidh. Agus lorg Iapan mu dheireadh crìoch fearainn le a càirdeas làidir.
  Tha 1 Dàmhair air tighinn. Bliadhna an t-sàmhchair ainmichte leis an USSR. Ràinig na Gearmailtich còmhla ris na Seapanach, fearann a chaidh a ghlacadh bho Morocco gu Burma, na h-Innseachan nam measg, a 'chrios-meadhain, a' gabhail thairis a 'mhòr-chuid de Afraga. Mar sin, leudaich an Treas Reich, ach air an làimh eile, sgap e na saighdearan aige air feadh na mòr-thìrean.
  Rè na h-ùine seo, rinn Stalin trèanadh agus chruthaich e mu thrì cheud roinnean, a 'gabhail a-steach roinnean tanca. Agus chaidh an àireamh iomlan den arm Sòbhieteach a thoirt gu aon-deug millean, agus dh'fhaodadh ochd dhiubh sin a bhith air an cleachdadh air aghaidh Sòbhieteach na Gearmailt. Ach neartaich an Wehrmacht cuideachd, ged a bha e gu mòr a" sireadh roinnean cèin anns an sgrìobhadh aige. A bharrachd air an sin, tha cumhachd itealain jet air a dhol suas. Chaidh an ME-262 a thoirt a-mach mar-thà anns na mìltean, trithead gu dà fhichead carbad gach latha, agus gun teagamh b" e an trodaiche as fheàrr san Dàrna Cogadh. Luathaich an dà einnsean aige gu astar 900 cilemeatair san uair, agus rinn ceithir canain 30-mm agus rocaidean a bharrachd air a" chàr an-aghaidh fìor dhroch itealan sam bith.
  Sheall "Panther"-2 nach robh tanca co-ionnan ann a thaobh a fheartan iomlan, gu math nas fheàrr ann an armachd agus armachd na "Sherman" M 4 agus T-34-85. Fìor, le cuideam de 47 tonna, ach bha an einnsean cumhachd 900 barrachd air dìoladh airson seo. A bharrachd air an sin, bha am Panther-2 nas fheàrr na an IS-2 ann an tolladh armachd agus armachd aghaidh, gun luaidh air a choileanadh dràibhidh.
  Bha seo gu dearbh a" cur dragh air Stalin. Ach tha an Treas Reich fhathast aig ìre cruthachaidh.
  Tha roinnean ùra cèin agus coloinidh gan cruthachadh. Tha leasachadh tancaichean E-sreath a" tighinn dlùth, le einnseanan eadhon nas cumhachdaiche, armachd nas tiugha agus buill-airm nas làidire. Agus bidh iad a" cruthachadh mhodalan itealain ùra. Tha am bomair jet Arado aig na Nadsaidhean mu thràth ann an cinneasachadh sreathach, agus nochd an HE-162. Agus meudaichidh buannachd an Wehrmacht.
  Mar sin, bha rudeigin aig Stalin ri smaoineachadh: am bu chòir dhaibh gabhail ri no nach gabhadh ris an tairgse aig Hitler an t-socair a leudachadh airson bliadhna eile. Air an aon làimh, cha robh mi airson mo dhaoine a thilgeil a-steach do dh'iomall a 'chogaidh a-rithist. Air an làimh eile, tha e soilleir gum bi e eadhon nas miosa - tha ùine ag obair an aghaidh an USSR.
  A dh'aindeoin sin, leudaich Stalin an t-sìth. Cho-dhùin e nach deidheadh na glic a-steach gu sabaid.
  Ach an uairsin thàinig am Fuhrer air tìr ann am Breatainn gun dùil san Dùbhlachd 1944. Cha robh dùil aig duine gun nochd na Nadsaidhean sa gheamhradh. Agus bha e comasach dha na Breatannaich a bhith air an glacadh le iongnadh. Iontas, eagrachadh math, gunnaichean beaga fèin-ghluasadach E-10 fìor èifeachdach, chluich seo uile ann an làmhan Krauts.
  Agus gu litireil taobh a-staigh seachdain, chaidh Breatainn a ghlacadh! Sa chumantas tha seo na choileanadh mòr den Wehrmacht!
  Tha Lunnainn air tuiteam! Agus tha am Fuhrer ga shamhlachadh fhèin do-chreidsinneach! Chaidh Innis Tìle a ghlacadh mu thràth sa Mhàrt.
  Às deidh sin mhol na faisistich gu Ameireagaidh - tha iad ag ràdh, dè a tha thu ag iarraidh: lean ort a" sabaid no am bi thu fhathast a" roinn raointean buaidh? Às deidh bàs Roosevelt, bha dòigh-obrach pragmatach an sàs anns na Stàitean Aonaichte - chaidh sìth a thabhann dha na Gearmailtich. Ach, chuir am Fuhrer grunn shuidheachaidhean cruaidh air adhart - a' gabhail a-steach pàigheadh airgead-dìolaidh agus airgead-dìolaidh airson bomadh bailtean-mòra na Gearmailt.
  Chuir na h-Ameireaganaich beagan leisg, ach às deidh call brùideil eile aig muir, leig iad dheth a dhreuchd. Agus ghabh iad ri cumhachan Hitler.
  Ghabh am Fuhrer fois ghoirid sa chogadh... A' rannsachadh na choisinn e agus a' neartachadh a dhreuchdan anns an Roinn Eòrpa, Afraga agus Àisia.
  Ach air 1 Cèitean, 1947, thug na Nadsaidhean, an dèidh dhaibh neart a chruinneachadh agus a bhith an urra ris a 'phrìomh tanca E-75 - am fear as motha anns an Wehrmacht - ionnsaigh air an USSR.
  Nas mionaidiche, lean iad air adhart leis an ionnsaigh an sin. Agus chuir iad tòrr tancaichean ùra an sàs.
  Thàinig an E-75 gu bhith na phrìomh fhear, leis gu robh Hitler gu math dèidheil air càraichean mòra. Ged nach robh am mastodon gu tur soirbheachail: bha an rud gu lèir còrr is ceithir fichead tunna, le einnsean de dìreach 900 each-chumhachd - is e sin, cha robh an tanca gu math luath agus gu tric a 'briseadh sìos. Bha solar nas lugha de shligean aig an canan cumhachdach 128 mm agus ìre teine nas slaodaiche na an 88 mm.
  Bha dìon math aig an turaid - aghaidh 252 mm, taobhan le leathad 160 mm, ach bha an slige na bu mhiosa - aghaidh 160 mm, ged a bha e aig ceàrn 45 ceum, dìreach taobh 120 mm, agus gu math àrd.
  San fharsaingeachd, bha an E-75 na "Tìgear Rìoghail", le cuid de dhuilgheadasan air sgàth seo. Ann an cothromachd, bu chòir a thoirt fa-near gun robh an t-einnsean agus an tar-chuir air an suidheachadh còmhla, a bha a 'co-chòrdadh ri cruth an tanca. A bharrachd air an sin, bha e comasach dìon a 'chòmhlain a neartachadh le sgiathan san raon.
  Mar sin bha an E-75 air a dhìon gu math, le armachd cumhachdach, ach ro throm, gun a bhith gu math gluasadach, agus gu tric bhris e sìos.
  Bha an E-50, gu dearbh, nas lugha, nas aotroime, le einnsean cumadh, agus ràinig e astaran còrr air trì fichead cilemeatair san uair. Agus bha canan 88 mm aige agus fad baraille 100 EL. A bharrachd air an sin, loisg i 12 buillean gach mionaid. Tha armachd aghaidh a 'chòmhlain E-50 cha mhòr an aon rud ris an E-75, tha dìon nan taobhan agus an turaid nas miosa. Ach ann an cleachdadh, tha an E-50, co-dhiù, le a ghluasad, cuideam nas aotroime agus barrachd earbsachd, nas èifeachdaiche na an E-75.
  Ach dh"òrdaich Hitler càr na bu truime, nas cinneasaiche. San fharsaingeachd, chuir am Fuhrer casg air cinneasachadh tancaichean nas aotroime na leth-cheud tonna. Gus fuil Aryan a dhìon. Cha deach ach àireamhan beaga de E-10an agus E-5an a thoirt gu buil airson adhbharan taisbeanaidh.
  Bha an tanca E-100 ann cuideachd. Agus grunn de na h-atharrachaidhean aige, nam measg fear le lannsair boma.
  Bha meas mòr aig an Fuhrer air a h-uile càil. B' e an TA-400 san atharrachadh jet aige am bomair as mòr-chòrdte. Tha, is e cumhachd uamhasach a tha seo.
  Is gann gun deach an Yu-488 a-steach don t-seirbheis, chaidh ainmeachadh mar a dhol à bith, agus chaidh companach jet a chuir na àite. Bha bomairean gun earball aig na Gearmailtich B-2 agus B-18. Tha iad cuideachd nan carbadan fìor èifeachdach, comasach air na Stàitean Aonaichte a bhomadh às an Roinn Eòrpa.
  Agus carson nach robh e san adhar? Nochd plèanaichean diosc eadhon, a tha, mar thoradh air an t-sruth laminar a tha a 'sruthadh, buailteach do ghàirdeanan beaga.
  Ann an ùine ghoirid, tha na feachdan neo-ionann. Agus tha Hitler an dùil crìoch a chuir air an USSR gu furasta.
  Ach cha b' ann mar sin a bha. Fìor, anns a 'Chugais, chaidh na Nadsaidhean air adhart còmhla ris na Turcaich. Ghlac iad Baku, Yerevan, agus na tobraichean ola uile. Agus chaidh Iapan air adhart bhon taobh an ear, a 'glacadh Primorye agus a' toirt ionnsaigh air Vladivostok.
  Ach chuir ceathrar nigheanan: Natasha, Zoya, Augustina agus Svetlana dùbhlan air na Nadsaidhean agus, nuair a thòisich an ionnsaigh mhòr an aghaidh Moscow, chaidh iad a-steach don bhlàr.
  Loisg Natasha air spreadhadh agus thilg i grenade marbhtach le a cas-rùisgte. Sgap i na faisisteach agus rinn i tweet:
  - Glòir don Ruis Shobhietach!
  Ghabh Zoya cuideachd agus gheàrr i sìos loidhne Krauts. 'S le a òrdagan rùisgte thilg i gibhtean a' bhàis. Mharbh e mòran faisisteach.
  Agus sheinn i:
  - Seo gu soirbheachasan ùra!
  An ath Augustine ann an gluasad. Bhrùchd an naimhdean. Sgap i iad le buillean cumhachdach de a dòrn ann an diofar stiùiridhean. Agus le a chas rùisgte cuiridh e air bhog mar an ceudna tiodhlac an sgrios.
  Agus canaidh e:
  - Brisidh sinn marbhadh an droch horde!
  Agus an seo thig ionnsaigh Svetlana. Gheàrr i sìos mòran de Nadsaidhean. Agus às deidh sin, chuir a òrdagan lom a-rithist tiodhlac marbhadh air bhog.
  Agus rinn an gaisgeach feall:
  - Tha mi nam shàr ghaisgeach!
  Bha na ceithir gaisgich ag obair dha-rìribh airson roinn gu lèir. Ach chan eil aon roinn, no eadhon ceithir, gu leòr an aghaidh an Wehrmacht gu lèir. Gu sònraichte le armachd nas làidire agus nas adhartaiche.
  Mar sin ro dheireadh an Lùnastail bha na Nadsaidhean a" cuairteachadh Moscow. Agus tha seo gu math brònach. Agus ro dheireadh an Dùbhlachd 1947, thuit prìomh-bhaile an USSR. Agus thàinig an ath ìre den chogadh gu crìch.
  Às deidh sin cha robh e mar a bha e roimhe ... Ann an 1948, bha saighdearan Hitler, còmhla ris na Seapanach, gu tur a 'glacadh fearann an USSR gu lèir. Agus dh'fhàs e na bu mhiosa buileach ...
  Bha na Nadsaidhean a" sabaid an-aghaidh na partisans airson ùine agus ghlac iad Stalin, nach robh gu cruaidh airson sìth a dhèanamh. Às deidh ceannard an USSR a sgrios sa Ghiblean 1951, thòisich an cogadh partisan a 'crìonadh.
  Stèidhich na Gearmailtich am pupaid aca fhèin riaghaltas na Ruis, agus shabaid iad na partisans le feachdan ionadail. Agus chaidh aca air soirbheachadh... Dh'fhuirich na Stàitean Aonaichte thall thairis airson a-nis agus fhuair iad armachd niùclasach.
  Bha Hitler a" feitheamh ro fhada gus ionnsaigh a thoirt air Ameireagaidh. Agus bha e comasach dha na Stàitean Aonaichte cinneasachadh mòr de bhomaichean atamach agus an uairsin hydrogen. Agus an uairsin chruthaich iad, ged a bha iad nas fhaide na na Gearmailtich, urchraichean ballistic.
  Cha do cho-dhùin taobh seach taobh a dhol gu cogadh. Bha sgaradh ann de raointean buaidh. Ghlac an dà chuid na SA agus a" Ghearmailt, agus Iapan mòran agus mar sin bha iad fhathast a" cnàmh an cuid stuth.
  Chaochail Hitler air 20 Giblean, 1957, a thrì fichead 's a h-ochd co-là-breith. Às a dhèidh, chaidh cumhachd a shealbhachadh leis an riaghladair Schellenberg, a ghabh àite an Himmler a chaidh a chuir às. Agus bhàsaich Goering bho dhroch dhìol dhrogaichean.
  Rinn Schellenberg pàirt de libearalachadh anns na sgìrean fo shealbh. Agus thug e a-steach barrachd fèin-riaghaltais anns na coloinidhean. Tha caisgireachd cuideachd air fàs nas buige. Nochd feadhainn eile a bharrachd air a" phàrtaidh Nadsaidheach.
  Thòisich Schellenberg air teòiridh gràin-cinnidh a lughdachadh. Mean air mhean a" leasachadh air rèilichean calpachais agus aig an aon àm a rèir a" phlana, mheudaich eaconamaidh an Treas Reich inbhe beatha.
  Bha na feachdan partisan a" tuiteam. Bha daoine a" fàs cleachdte ri smachdachadh agus òrdugh ùr. Ann an 1961, chaidh a 'chiad turas-adhair chun Ghealach a chumail. Agus ann an 1976 gu Mars.
  Ann an dòigh air choreigin chaidh duilgheadasan an acras fhuasgladh agus chaidh an ìre breith a riaghladh.
  Às deidh Schellenberg, bha Kleiman a" riaghladh. Lean e air adhart leis an liberalization.
  Thàinig an Treas Reich gu bhith na ìmpireachd ioma-phàrtaidh deamocratach. Ach bha e eu-comasach dealachadh ris.
  Fhuair Iapan eòlas air deamocratachadh cuideachd. Agus tha Ameireagaidh air a bhith na dheamocrasaidh o chionn fhada.
  Anns an Treas Reich, an dèidh Kleiman, chaidh ceann-suidhe ùr a thaghadh. Agus thàinig e gu bhith Natasha Rostova. A tha dha-rìribh sgoinneil!
  Agus tha àm deamocratachadh agus co-ionannachd air tighinn.
  Thòisich an gaisgeach eadhon air seinn;
  Cha bhi ar sluagh fo fhulangas,
  Biodh na gunnaichean - guth ifrinn a 'chogaidh - tàirneanach!
  Seasaidh sinn: le clisgeadh dòchasach,
  Gualainn ri gualainn: aonaichte, sean is òg!
    
  A' togail nam bayonets le làmhan sgairteil,
  Sealladh cruaidh an luchd-sabaid - dìreach balaich!
  Dh' fhàs an talamh uile liath o bhròn,
  Bidh na caileagan gu eagallach a" tarraing air na braids aca!
    
  Is sinne clann nan daoine glòrmhor Sòbhieteach,
  Chan urrainn sinn a bhith air ar briseadh, aon chuid le stàilinn, no le teine!
  Bidh sinn a" sabaid le ar n-uile neart airson saorsa!
  Tha treud de fhasais ann - tha mi a 'creidsinn gun dèan sinn briseadh air!
    
  Ged nach biodh iad air an coimiseanadh, tha e searbh le sàrachadh,
  Ach dh" ullaich an tùsaire e fhèin airson cath!
  Tha an ceangal a" lasadh - tha na sùilean uile air am foillseachadh ann,
  Ann an ceumannan glòrmhor Bolshevik!
    
  Theich an sluagh de shaighdearan dhan ionnsaigh le feirg,
  Tha na faisistich sàmhach, tha na gunnaichean a" beucaich!
  Chaidh an fheadhainn dhearg a phronnadh le cumhachd meatailt,
  Tha a" bhratach briste leis an swastika air tuiteam!
    
  Bha fios againn gu cinnteach càite an robh na bataraidhean againn,
  Agus carson? Balach dàna
  'S ged bha 'n sneachd ga mo chràdh 's ga mo chràdh le olc,
  Nuair a bha e casruisgte san oidhche, choisich e leis a" mhàileid aige!
    
  Nuair a tha thu beag, tha e nas fhasa, nas sìmplidh scout,
  Faodaidh tu do shròn a chuir ann an sgàineadh sam bith!
  Ghabh thu mionnan anns an fhuachd, anns a' gharadh,
  Ach bha cuideigin a" gàireachdainn: cha robh an duine sean gu leòr!
    
  Cha robh fios aig na caileagan cuideachd air gealtachd,
  Cha do shabaid iad nas miosa na balaich gaisgeil!
  Air saor-làithean, bha sinn a" dannsa ann an càraidean,
  Bhruidhinn iad gu gann - tha e duilich faclan a chaitheamh!
    
  Hitler cruaidh - searbhanta Satan,
  Mharbh am bastard daoine gun àireamh!
  Ach pronnaidh am Fear-saoraidh an uamhas,
  Às deidh na h-uile, chan eil crìoch air neart nan comhairlean!
    
  Ghabh am Pàrtaidh Comannach gaol agus thog e,
  Tha sinn nar luchd-tòiseachaidh gaisgeil airson seo!
  Gus nach gabh iad ri maighstir Fritz,
  Gus nach cuir thu cuing ort fhèin!
    
  Bha sinn air ar teagasg gus creidsinn gu naomh ann an aislingean,
  Agus na dèan oidhirp sam bith airson na dùthcha!
  Chan urrainnear na dh" fhuiling sinn dìreach a thomhas,
  A mhic ar n-arm Sòbhieteach gràdhach!
    
  Cha tug duine dhinn iomradh air aois,
  A" faireachdainn duilich dhut fhèin - na bi a" toirt spèis do dhaoine eile!
  Tha bàsachadh eagallach, ach cha robh eagal orm,
  Invincible Rus ' - arm de chomhairle!
    
  'S thig saoghal sona air thalamh,
  Cha bhi cràdh, deòir, bròn, feum!
  Tha bratach air feadh na planaid co-mhaoineas gu lèir,
  Bidh iadsan a tha air tuiteam air an aiseirigh ann an rìoghachd na h-àilleachd!
  
  
  TEAR AN FHORAIR GU PÀIRTEAN
  Dh'fhalbh am Fuhrer beagan bhon fhìor sgeulachd le bhith ag òrdachadh Rommel, an dèidh gèilleadh gearastan Tolbuk, ionnsaigh a thoirt air na Breatannaich gun stad. Mar sin, gan casg bho bhith a 'socrachadh air na loidhnichean dìon agus a' fuireach ann an loidhnichean ullaichte.
  A 'leantainn air adhart leis an ionnsaigh, b' urrainn dha Rommel, a dh'aindeoin mòran nas lugha de fhorsa, a 'chùis a dhèanamh air na Breatannaich, agus ghèill na saighdearan coloinidh cha mhòr gun sabaid.
  Mar thoradh air an sin, chaill na Breatannaich an Èiphit agus smachd air Canàl Suez. Ach cha b" e seo eadhon deireadh nan trioblaidean airson a" cho-bhanntachd an-aghaidh Hitler.
  Cha do thionndaidh am Fuhrer an Ceathramh Arm Panzer gu deas, agus a bharrachd air sin thug e ionnsaigh air Stalingrad gu gaisgeach a 'Chrimea, Mainstein. Mar thoradh air an sin, bha e comasach dha na Gearmailtich am baile a ghlacadh air an Volga cha mhòr sa bhad, agus cha robh ùine aig na saighdearan Sòbhieteach grèim fhaighinn air an sin.
  A 'leasachadh soirbheachas saighdearan Mainstein, chaidh iad air adhart air feadh an Volga agus ràinig iad a' Mhuir Caspian. Agus an uairsin chaidh Türkiye a-steach don chogadh, a" dèiligeadh ri buille làidir le arm de mhilleanan. Bha Iapan cuideachd air Blàr Midway a bhuannachadh roimhe agus ghlac iad na h-eileanan Hawaiian.
  Agus mar sin dh" fhosgail an samurai dàrna aghaidh anns an Ear Chèin. Thàinig iad air adhart ann an tomadan mòra de shaighdearan-coise. Agus b 'urrainn dhaibh Vladivostok a ghearradh dheth agus Khabarovsk a ghabhail, a bharrachd air a' mhòr-chuid de Mongolia a ghlacadh.
  Mar thoradh air an sin, cha do lorg an USSR an neart airson ionnsaigh geamhraidh. Agus ghlac na Gearmailtich, agus na Turcaich, agus saidealan eile den Treas Reich, cha mhòr an Caucasus gu lèir agus ola ann am Baku thairis air a 'gheamhradh.
  Fhuair an Ruis Shobhietach i fhèin ann an suidheachadh le cuideam ro-innleachdail. Dh" aontaich Stalin eadhon ri sìth air leth leis a" Ghearmailt air teirmean sam bith.
  Fhuair am Fuhrer dàta fiosrachaidh gun robh obair a" dol air adhart anns na Stàitean Aonaichte gus boma atamach a chruthachadh. Agus draghail mu dheidhinn seo, dh'aontaich e air leth sìth leis an USSR. Ach gu dearbh, a 'toirt dha fhèin a h-uile dad a bha air a cheannsachadh mar-thà, a bharrachd air Leningrad, agus Karelia gu lèir, suas gu Arkhangelsk, in-ghabhalach. Chaidh moladh mòr a chuir air an Ruis Shobhietach. Ghabh Iapan thairis air an oirthir agus pàirt de thalamh eile san Ear Chèin.
  Ghabh Stalin, a 'tuigsinn cho eu-dòchasach a bhith a' sabaid cogadh air dà thaobh, agus cuideachd fo eagal mu na tancaichean Gearmailteach ùra - am Panther agus an Tìgear - ris na suidheachaidhean sìthe a bha gu math duilich, ach co-dhiù ghlèidh e Moscow agus a chumhachd pearsanta.
  Agus lean na Krauts air adhart leis an ionnsaigh ann an Afraga agus ghluais iad gu na h-Innseachan. An toiseach, bha iad an dùil na coloinidhean gu lèir a thoirt à Breatainn agus an uairsin an dùthaich mhàthaireil a ghlacadh.
  Cha b" urrainn dha na Breatannaich fuireach ann an Afraga. Bha na Nadsaidhean a" fuireach, le strì an aghaidh gu math lag, am mòr-thìr dhubh gu lèir, a bharrachd air na h-Innseachan, a" tighinn còmhla ris na Seapanach.
  Thachair an cur air tìr ann am Breatainn san Ògmhios 1944, agus ron àm sin bha na Gearmailtich air itealain jet a leasachadh agus, air sgàth cho math sa bha iad, bha iad air smachd fhaighinn gu tur aig muir agus san adhar.
  Bha Ameireagaidh, cuideachd, fhathast a" call dha na Seapanach, leis gun do rinn iad a" chùis air cabhlach Yankee pìos às deidh pìos. Agus rinn seo e comasach dìoladh a dhèanamh airson a" chomas eaconamach as ìsle.
  Chaidh a" chùis a dhèanamh air Breatainn metropolitan gu sgiobalta. Agus às deidh seo, chaidh rìgh ùr pro-Gearmailteach a chuir a-steach an sin, agus riaghaltas air a stiùireadh le Mosley. Thàinig a" mhòr-chuid de shoithichean cabhlach Shasainn fon Treas Reich. Anns an Lùnastal, ghlac na Gearmailtich Èirinn, agus san t-Sultain chaidh Operation Icarus a chumail, le glacadh Innis Tìle.
  Mar sin, dhìon an Treas Reich e fhèin bho bhomadh na SA.
  Ach cha robh seo gu leòr airson an Fuhrer, agus thòisich na Krauts air ionnsaigh a thoirt air Ameireagaidh.
  Chaidh cuid de shaighdearan a ghluasad gu Argentina agus Brazil. Agus ghluais cuid tro Ghraonlainn agus Canada.
  Gu dearbh, còmhla ris na Seapanach, ghlac na Gearmailtich Astràilia cuideachd.
  Ann an 1945, bha e comasach dha na Nadsaidhean sgìrean cudromach a ghlacadh anns an Leth-chruinne an Iar. Bha na tancaichean ùra Gearmailteach E-sreath an aghaidh Ameireagaidh, a bha gu math nas fheàrr na na Shermans agus eadhon na Pershings. Thionndaidh E-75 Hitler a-mach gu bhith cha mhòr do-ruigsinneach bho cheàrn sam bith le gunnaichean Ameireaganach, agus gu luath thàinig e gu bhith na phrìomh tanca Gearmailteach. Anns a 'Mhàrt 1946, ghèill na Stàitean Aonaichte.
  Agus bha stad armailteach sealach ann. Shuidh Stalin gu sàmhach airson a-nis agus cha do chreach e am bàta.
  Ghabh Hitler fois airson còig bliadhna agus chnàmh e na bha aige. Agus an uairsin chaidh e mu dheireadh agus thug e ionnsaigh air Iapan air 20 Giblean, 1951. Bha cus sheilbh aice.
  Mhair an cogadh ochd mìosan agus chrìochnaich e le glacadh Iapan agus a coloinidhean gu lèir.
  Às deidh sin rinn am Fuhrer grunn obraichean eile ann an Ameireagaidh Laidinn agus ghlac e an Spàinn agus Portagal, agus dùthchannan neodrach eile.
  Chaidh Türkiye a cheannsachadh cuideachd.
  Thionndaidh e a-mach gun deach ìmpireachd cha mhòr air feadh an t-saoghail, an Treas Reich, a chruthachadh. Ach bha an USSR air a thoirt air falbh fhathast.
  Chaochail Stalin sa Mhàrt 1953, agus an uair sin chaidh Beria a mharbhadh. Ghlac Nikita Khrushchev cumhachd. A chuir air dòigh an 20mh co-labhairt le bhith a" nochdadh cult pearsantachd Stalin, a chaill an cogadh gu tàmailteach.
  Agus rinn Hitler co-dhùnadh:
  - Glac an cumhachd neo-eisimeileach mu dheireadh san t-saoghal.
  Agus mar sin air 1 Cèitean, 1956, thòisich an ionnsaigh mhòr air an arm mhòr air feadh an t-saoghail den Treas Reich an aghaidh an USSR. A-rithist tha cogadh agus tòrr fala.
  O chionn ghoirid thionndaidh Hitler trì fichead sa seachd bliadhna a dh'aois, ach cha robh an canabal airson socrachadh.
  Chaidh a 'chrìoch seachad gu math faisg air Moscow - cha robh an astar as giorra ach dà cheud is fichead cilemeatair. Bha Rzhev mar-thà na bhaile-mòr Gearmailteach. Mar sin bha na Krauts an dòchas eadhon ron t-samhradh gun gabhadh iad prìomh-bhaile an USSR agus mu dheireadh crìoch a chuir air daingneachadh na h-ìmpireachd air sgèile planaid.
  Ach sheas ceathrar nigheanan, air an stiùireadh le Natasha, nan slighe.
  Bha caileagan brèagha, casruisgte ann am bikinis a' dìon baile Sòbhieteach Kalinin agus air 4 Cèitean, 1956, bhris saighdearan Gearmailteach troimhe agus thòisich iad air an ionnsaigh.
  Air an aghaidh bha tancaichean pioramaideach Gearmailteach den t-sreath AG. Bha iad cumhachdach agus gu tur so-leònte gu gunnaichean Sòbhieteach nuair a chaidh an losgadh bho gach ceàrnaidh.
  Ach bha na faisistich mì-shealbhach sa chùis seo: bha ceathrar nigheanan nan aghaidh - buidsichean làidir. Agus bha fios aig na gaisgich sin mar a chuireadh iad an aghaidh an nàmhaid.
  Thilg Natasha grenade le a cas-rùisgte. Thuit e ann am bratag tanca pioramaid Gearmailteach. Mar thoradh air an sin, leum an càr air an taobh chlì agus bhuail e a nàbaidh.
  Agus spreadh an dà tanca aig an aon àm.
  Agus chuir Natasha tweet:
  - Seo mo ro-innleachd!
  Chuir Zoya, a companach, grenade air bhog le a òrdagan lom. Agus bhuail i bratagan mastodon pioramaideach Hitler. Thionndaidh e mun cuairt ann an call agus bhuail e a nàbaidh. Agus a-rithist tha dà tanca a" spreadhadh.
  Bidh Zoya a" caoineadh:
  - Glòir don USSR!
  An ath rud, tha Augustine a 'stiùireadh an teine. Thilg i cuideachd a cas-rùisgte, rudeigin uabhasach marbhtach. Agus bhuail i càr Gearmailteach air a slighean. Agus mar thoradh air an sin, bhuail tancaichean Hitler a-rithist.
  Agus chanadh an diabhal ruadh:
  - Cha bhi sinn 'nar tràillean,
  Tilgidh sinn casruisgte e!
  Agus an uairsin loisg Svetlana air an nàmhaid. Agus cho ceart agus cho mionaideach. Agus cuideachd le cuideachadh bho òrdagan lom. Agus bhuail na càraichean faisisteach. Agus mar a bhios iad a 'spreadhadh.
  Agus bidh Svetlana a" seinn:
  - Glòir do mo dhùthaich!
  Nigheanan, sabaid gu gaisgeil!
  Bidh Natasha a-rithist a" tilgeil grenade le a cas-rùisgte agus a" bualadh air dà tanca Gearmailteach, ag èigheach:
  - Glòir do Stalin!
  Bidh Zoya cuideachd a" tilgeil rudeigin marbhtach le a òrdagan lom agus ag èigheach aig mullach a sgamhanan:
  - Airson Rus Naomh'!
  Bhuail Augustine ris an grenade le a sàil rùisgte, phut e mastodons nan Nadsaidhean agus rinn i squeak:
  - Gu crìochan ùra!
  Thilg Svetlana, ann an frenzy fiadhaich, tiodhlac a" bhàis le a òrdagan rùisgte agus rinn i sgadan:
  - Airson buaidh mhòr!
  Bha na caileagan a 'sabaid le innealan pioramaideach, a bha gu math fionnar. Ach dè ghabhas dèanamh an aghaidh feachdan cho mòr? Agus mar sin chuir na Nadsaidhean timcheall air Kalinin gu tur agus bha aig na gaisgich ri briseadh a-mach às a 'chuairt.
  Anns a 'Chèitean, ghlac na Gearmailtich Saratov, Kuibyshev, Tula, Penza, agus chuir iad timcheall Moscow gu tur, a' toirt ionnsaigh air a 'bhaile bho gach taobh.
  Agus an uairsin san Ògmhios bha stoirm ann am prìomh-bhaile.
  Bidh na ceathrar ghaisgeil a" sabaid a-rithist, agus a" sabaid gu cruaidh.
  Loisg Natasha air spreadhadh, thilg i grenade le a cas rùisgte agus sheinn i:
  - Glòir don t-saoghal againn!
  Loisg Zoya cuideachd spreadhadh, agus a-rithist chuir i grenade air bhog le a cas rùisgte agus squealed aig mullach a sgamhanan:
  - Is e an Stalin ùr an iodhal agam!
  An uairsin bidh Augustine a 'losgadh, agus cuideachd a' losgadh gu gnìomhach. Agus tilgidh e grenade le a òrdagan rùisgte agus a bheucaich:
  - Bidh buadhan ùra ann! Bidh luchd-sabaid ùra ag èirigh suas!
  An ath rud bidh Svetlana a" losgadh agus a" gearradh sìos an luchd-dùbhlain. Agus le a chas rùisgte tilgidh e an stuth marbhtach air an luchd-dùbhlain aige, a" caoineadh:
  - Bithidh ar buaidh anns a' chogadh naomh !
  Bha an ceathrar a" sabaid gu cruaidh ann am Moscow. Ach tha na feachdan neo-ionann. Bha am baile gu litireil a" faighinn thairis air tagaichean, agus bha diofar sheòrsan de luchd-sabaid dubh, buidhe, donn dhiubh sin air an cleachdadh mar fodar canain.
  Agus an uairsin air 3 Iuchar, thuit Moscow mu dheireadh ... Ron àm seo, bha na Gearmailtich air Kazan, Ulyanovsk, baile-mòr Gorki, agus Ryazan a ghabhail, agus gu dearbh am fearann suas gu Abhainn Uralsk, agus bha iad air stoirm a chuir air Orenburg mu thràth.
  Bha feachdan mòra cuideachd a" tighinn air adhart bhon ear. Air 4 Iuchar, 1956, thairg Nikita Khrushchev gèilleadh don Treas Reich mar mhalairt air barrantasan mu shàbhailteachd fhèin agus buill eile den Politburo.
  Dh'aontaich Hitler ri seo... Thàinig an cogadh gu crìch an dèidh beagan is dà mhìos a chumail. Agus bha cothromachadh cumhachd gun dòchas bhon fhìor thoiseach.
  Ach, cha do ghabh na ceathrar nigheanan ris a" chùis. Leis gu bheil an USSR air a ghlacadh gu tur mu thràth, dè mu dheidhinn Hitler a mharbhadh?
  Agus air 9 Lùnastal, 1956, cho-dhùin ceathrar nighean eòlach, còmhla ris a 'bhalach Oleg Rybachenko, ionnsaigh a thoirt air buncair Hitler, a' sgrios an eucorach as cudromaiche a-riamh.
  Agus mar sin ghluais ceathrar nigheanan agus balach a bha a 'coimhead mu dhà bhliadhna dheug a dh'aois, gu math fèitheach, le briogais ghoirid, gu taigh-còmhnaidh Hitler, a thagh e ann an Cipros.
  Bha an nighean casruisgte agus ann am bicini, bha am balach ann an geàrr-chunntasan, agus cuideachd casruisgte. Mar sin chaidh an còignear a chur fo chasaid draoidheachd.
  Tha leanabh agus ceathrar nighean air an ionnsaigh.
  Thilg Oleg Rybachenko am pulsar le a chas rùisgte, leanabachd, sgap na faisistich agus rinn e squeak:
  - Airson mòrachd na Ruis!
  Leig Natasha a-mach dealanach bhon navel aice, a" losgadh na Krauts, agus chuir i ball-teine air bhog le òrdagan rùisgte, a" losgadh nan Nadsaidhean agus a" seinn:
  - Airson Rus ùr!
  Tha Zoya cuideachd air an ionnsaigh. Tilgeadh tiodhlac marbhadh le a òrdagan rùisgte. Agus nochdaidh e a bhroilleach, a" spùtadh dealanach bhuaithe!
  An uairsin sheinn i:
  - Gum bi Rus ainmeil!
  Rug Augustine cuideachd a cìochan. Thilg i am pulsar far a nipple sgàrlaid. Agus le a òrdagan rùisgte spùt i dealanach.
  Agus sheinn i:
  - 'S e Lenin a' chiad seabhag, is e Stalin an dàrna seabhag!
  Agus a-nis tha Svetlana air an ionnsaigh. Tilgidh mar pulsar a-mach le òrdagan lom... Brisidh e na faisisteach. Agus an uairsin bolt dealanaich bhon nipple scarlet. Agus gearraidh e sìos mòran de na Nadsaidhean.
  Agus canaidh e:
  - Airson an Motherland agus Stalin!
  Tha Oleg Rybachenko air an ionnsaigh a-rithist. Bidh e a" sgoltadh sìos faisisteach le claidheamhan draoidheil agus a" leigeil a-mach boltaichean dealanach le òrdagan rùisgte.
  Agus tha an gille ag èigheach:
  - Mòrachd na dùthcha !
  Natasha, a" pronnadh nan Nadsaidhean le claidheamhan agus a" tilgeil chuislean ifrinn le a casan rùisgte, squeals:
  - Is sinne clann Shatain !
  Agus chaidh builgean marbhadh far sàil lom na h-ìghne. Agus leagh a h-uile duine.
  Tha Zoya cuideachd air an ionnsaigh. Sgriosaidh gach neach le claidheamh. Agus bidh e a" frasadh nan Krauts le dealanach teine bho na nipples scarlet. Agus le a òrdagan rùisgte tilgidh e pulsars ifrinn.
  Aig an aon àm tha e ag èigheach:
  - Airson an Fatherland dìleas!
  Tha Augustina cuideachd air an ionnsaigh. Agus bidh a nipples ruby ag obair, a 'spùtadh casgan dealanach. Agus gheàrr an làmhan sìos an luchd-dùbhlain le claidheamhan. Agus bidh òrdagan lom a 'tilgeil pulsars.
  Tha bòidhchead an teine ag èigheach:
  - Airson an Dia Dubh!
  Agus an uairsin thig Svetlana air an ionnsaigh. Cuideachd nighean Terminator. Chaidh dealanach agus pulsars a-mach às na nipples connlaich. Loisg iad a h-uile càil timcheall nan nigheanan. Dh"fhuiling na Nadsaidhean agus ridirean an Treas Reich gu sònraichte.
  Agus gabhaidh an nighean e, agus glaodhaidh i:
  - Airson Great Rus 'fhèin! Tha mi a' sabaid!
  Tha balach agus ceathrar nigheanan air an oilbheum.
  Bidh iad a 'gluasad air feadh trannsaichean a' bhuncair. Bidh iad a" cur às do na faisisteachan aca fhèin. Tha iad a" dol às dèidh Hitler. Gu dearbh, fhuair am morel seo air a bhith beò san t-saoghal seo airson trì fichead sa seachd bliadhna. Agus mar sin cho-dhùin na còig luchd-crìochnachaidh: tha gu leòr ann airson Hitler agus marbhaidh iad e! Mar sin tha na caileagan agus am balach a 'gluasad.
  Bidh Oleg a 'gearradh sìos na faisisteach le claidheamhan, agus a' tilgeil clots lùth le a chasan rùisgte, agus a 'seinn:
  - Glòir do Rus mòr' !
  Bidh Natasha, a" cleachdadh na nipples scarlet a broilleach, a bharrachd air a bhith a" gearradh na Nadsaidhean le claidheamhan agus a" tilgeil pulsars le a òrdagan lom, ag èigheach:
  - Airson White Rus'!
  Tha Zoya air an fhìor oilbheumach. Bidh e cuideachd a" sgoltadh le claidheamhan agus a" tilgeil buillean dealanach air na faisisteach le nipples scarlaid. 'S a' beucaich ris fèin :
  - Dia geal deònaich buaidh !
  Agus le casan rùisgte, cuiridh e air bhog mar pulsar.
  Agus an seo tha Augustine air an oilbheum. Cho feargach agus cho luath. Bidh dealanach cuideachd a 'sileadh sìos bho na nipples scarlet, mar gum biodh bho cornucopia. Agus sgriosaidh e faisistich le claidheamhan. Agus le do òrdagan rùisgte thig rudeigin a losgadh a-mach.
  Às deidh sin bidh an ceann ruadh a" seinn:
  - Bheir an Dia Dubh buaidh !
  Agus anns an ionnsaigh an aghaidh nan Nadsaidhean, Svetlana. Bidh e cuideachd gan gearradh le claidheamhan. Bidh i a" losgadh dealanaich bho a nipples ruby agus a" cur air bhog pulsars sgriosail le a casan rùisgte.
  Agus a" sgreuchail aig mullach a sgamhanan:
  - Glòir do Shvarog!
  Tha na Còig air rampage, a" tionndadh tancaichean, a" sgrios buncairean Nadsaidheach, agus mar sin air adhart. A" sgrios luchd-dùbhlain mar locust.
  Tha Oleg air a bhith feargach. Bidh am balach a" slaodadh mar chlaidheamhan. Agus sguabaidh e casan na cloinne le a chorragan rùisgte. Agus cuiridh e sìos na faisistich gun duilgheadas sam bith.
  Agus an uairsin canaidh e:
  - Tha, Great Rus'! Tha mi còmhla riut!
  Tha Natasha cuideachd air an oilbheum. Bidh e a 'sgrios na faisisteach. A 'tilgeil pulsars le casan lom. Nithean scarlet, dealanaich a 'stobadh a-mach ann an easgannan.
  Agus a" seinn dha fhèin:
  - Mòrachd na Ruis, 's e Svarog mo Mhesiah!
  Tha Zoya air an fhìor oilbheumach. Bidh e cuideachd a 'sileadh dealanach. Agus bidh na nipples ruby aice ag atharrachadh mar bhuachaillean surf bho shruth lùth.
  Agus bidh òrdagan rùisgte a" cliogadh clots lasrach de chuislean.
  Tha Zoya ag èigheach:
  - Glòir don Ruis chosmach!
  Agus mar shàilean rùisgte gabhaidh e e agus bheir e a‑steach air sgèile mhòr, sgrios.
  Agus an seo tha Augustine ann an cath. Bidh e cuideachd a 'tilgeil rudan millteach agus marbhtach air an nàmhaid le òrdagan rùisgte. Agus bidh na sinean crùbach aice, mar ghunna-inneal, a" sgaoileadh sruthan de lùth làidir agus sgrios air an nàmhaid. Bidh an ceann ruadh seo a" bualadh mar na Nadsaidhean. Gu litireil tuitidh tu ann an gaol leis.
  Agus mar a tha e goirt le sàilean lom!
  Agus beucaidh e :
  - Airson neart agus gliocas an Dia Ruiseanach Dubh1
  Agus an uairsin tha Svetlana air an ionnsaigh. Bidh e cuideachd a" sgrios nam faisisteach le claidheamhan. Agus le sgàrlaid tilgidh e mach tiodhlacan bàis. Agus mar a tha e ga ghlacadh agus a 'seinn:
  - Glòir d'ar Rus mòr'.
  Agus le a shàil rùisgte buailidh e an nàmhaid le pulsar. Agus gabhaidh e agus gearraidh e le claidheamhan...
  Tha, tha an còignear gu math ainmeil a" gearradh sìos geàrdan Hitler. Is e seo dha-rìribh na nigheanan a dh "fheumas tu.
  Agus tha am balach còmhla ris, Oleg Rybachenko, cho fionnar! Agus tha e a" cur às do na faisisteachan gu math ainmeil.
  Is e seo an leanabh Terminator.
  Mar sgoltadh le claidheamhan. Agus gabhaidh e snìomh agus gearraidh e dheth na Nadsaidhean le claidheamhan. Agus tilgidh am pulsar a chasan rùisgte.
  Agus beucaidh e :
  - Air son mòrachd na h-Eòrpa !
  Agus an seo tha Natasha air an oilbheum. Cho feargach. Agus mar an ceudna leigidh e a-mach pulsars bho na nipples sgàrlaid aige. Agus tha e a 'sgrios na faisisteach. Agus le cas-rùisgte tilgidh e a leithid de chuilbheartan mort.
  'S a' beucaich ris fèin aig barr a sgamhan :
  - Glòir do na diathan Ruiseanach!
  Tha Zoya fhèin air an oilbheum. Agus mharbh e na Nadsaidhean uile le claidheamhan. Agus gheàrr iad an craiceann ann an druma. No nas mionaidiche ann an criathar. Agus bheir e a‑steach do na Nadsaidhean le a shàil rùisgte. Agus bho na nipples scarlet, cuiridh e sruthan lùth dhut. Uill, tha e gu mòr a" goirteachadh nan Nadsaidhean cuideachd.
  Agus tha Zoya ag èigheach rithe fhèin:
  - Airson Rus Naomh'!
  Agus an uairsin dh'fhàs Augustine eadhon nas gnìomhaiche. Chuir i pulsars air bhog cuideachd le a òrdagan rùisgte. Agus bho na nipples scarlet tha e coltach ri dealanach. Agus mar gum biodh bho shàil rùisgte, Pulsar, dealanach a 'losgadh.
  Agus bidh e ag èigheach:
  - Tha gràs an Dia Dhuibh leinn !
  Agus bheir an diabhal ruadh e agus slaod e an nàmhaid.
  Agus an seo tha Svetlana air an ionnsaigh. Nighean a tha dìreach flùr de dhhathan soilleir.
  Bidh e gu misneachail a" losgadh faisistich. Agus bho na nipples ruby bidh e a 'cur a leithid de spreadhaidhean gunna-inneal. Gum faod a h-uile duine an cruinne-cè a chuir na theine. Agus ghlac iad e, agus chuir iad na Nadsaidhean uile na theine.
  Bidh, bidh e duilich dha Hitler, leis gu bheil a leithid de chumhachd na aghaidh.
  Ach thuirt Svetlana:
  - Agus tha gràdh an Dia Bhàin leinn !
  Bidh còig a 'gluasad thuige fhèin. A" sgrios luchd-faisisteach gun truas sam bith. Agus a 'sealltainn sgrios ifrinn. Ge bith cò a tha airson seasamh ann an dòigh nan nigheanan sin, gheibh e bàs.
  Tha Oleg air a bhith feargach. Tha am balach a 'tighinn nas fhaisge agus nas fhaisge air oifis Hitler. Mar a tha e gu fiadhaich ga bhriseadh le claidheamhan. Agus bidh casan rùisgte an leanaibh a" cur a-mach pulsars.
  Seadh, bha na faisistich mì-shealbhach, chaidh mi an sàs le caileagan is balaich cho math.
  A-nis leigidh Natasha a-mach ceò teine bho na nipples scarlet aice. Agus tha e a" losgadh na h-uimhir de luchd-faisisteach. Tha an nighean seo na fhìor chrìochnaiche.
  Ach mar a chuireas tu armachd marbhtach air bhog aig an neach-dùbhlain agad le do òrdagan lom. Agus cuiridh e gu sònraichte thu.
  Às deidh sin bidh Natasha a "sguabadh às:
  - Glòir don USSR!
  Tha Zoya cuideachd air an oilbheum. Bheir e sruth teinteach o'n nialaibh sròil. Agus a 'bualadh air an luchd-dùbhlain aige. Agus bheir e ciudha às deidh ciudha. Agus le sgàrlaid bheir e leis agus tilgidh e air an nàmhaid.
  Agus le òrdagan rùisgte buailidh e an nàmhaid.
  An uairsin canaidh e:
  - Glòir don Talamh againn!
  An ath rud ann an ionnsaigh Augustine. Cuideachd air ionnsaigh fiadhaich. A 'marbhadh an luchd-dùbhlain aige. Agus le sgàrlaid tilgidh e diosgan loisgeach air a naimhdean. Bidh iad gu litireil a" losgadh nan Nadsaidhean gu luaithre.
  Agus beucaidh an gaisgeach:
  - Airson buaidh mhòr!
  Ach tha Svetlana air an ionnsaigh. Cho feargach agus ionnsaigheach. Bidh i a" còmhdach nan Krauts le a casan rùisgte. Agus bho na nipples connlach, cho luath "s a bhios e a" leigeil ma sgaoil, rudeigin gu math marbhtach.
  Agus bheir e leis na faisistich agus loisgidh e iad nam bloighdean.
  Ghlac an nighean e, agus reub i :
  - Airson na diathan làidir, Ruiseanach!
  Ghabh an còignear e agus bhris iad troimhe gu oifis an Fuhrer. Tha Hitler air aois. Nochd falt liath, agus nochd spotan maol air a" mhaoil. Fear goirid. Thuit e air a ghlùinean air beulaibh nan nigheanan agus a" bhalaich.
  Chuir Natasha a cas rùisgte, fhuilteach air agus dh"èigh i:
  - Pòg an cù!
  Phòg Hitler e le eagal ...
  Thug Zoya cuideachd air an Fuhrer a shàilean lom a phògadh. Chaidh Hitler a cheannsachadh.
  An sin phòg e bonn lom, garbh Augustine. Choisich i gu toilichte.
  Bha aig Svetlana cuideachd ri a cas-rùisgte a phògadh. An uairsin thug nigheanan an Fuhrer leis na gàirdeanan agus na casan e. Agus nuair a tharraing iad e, reub iad na ceithir earrannan e.
  Agus bhàsaich Hitler le clisgeadh dòrainneach air 9 Lùnastal, 1956.
  Tha rioghachadh an eucorach a bu mhotha a bha riamh, a ghabh thairis an saoghal gu lèir, air tighinn gu crìch.
  B" e Schellenberg a thàinig an àite Himmler a thàinig às deidh an deachdaire mòr fuilteach. Agus chaidh an fheadhainn as comasaiche de mhic Hitler, a fhuaireadh tro insemination fuadain, ainmeachadh mar oighre foirmeil.
  Ach... Thòisich strì airson cumhachd, chaidh Schellenberg a sgrios le Mainstein agus thàinig strì fuilteach às a dhèidh.
  
  CLIP TERMINATOR hell
  Lorg aon de na h-eòlaichean Gearmailteach as t-earrach dà fhichead sa dhà gu bheil na Gearmailtich a" cleachdadh criomag pàipear de stàilinn gun staoin air sgrìobhainnean meallta, fhad "s a bhios na Ruiseanaich a" cleachdadh iarann sìmplidh a-mhàin. Agus an sin dh"aithris e seo don àrd-cheannard.
  Às deidh sin chaidh an nuance seo a thoirt fa-near, agus thòisich riochdairean Gearmailteach a "fàiligeadh mòran nas lugha.
  Agus mar thoradh air an sin, nochd am Fritz planaichean airson ionnsaigh air an taobh faisg air Stalingrad. Agus chruinnich na saighdearan. Nuair a thòisich an oilbheum air 19 Samhain, bha dìon làidir aig an Arm Dearg. A bharrachd air an sin, air latha na h-eucoir, bha an aimsir do-ruigsinneach, agus chuir seo ciorram air an itealan agus lughdaich e buaidh a 'chrann-armachd.
  Dh'fhaodadh na Gearmailtich an uair sin cumail a-mach, ach mhair an t-sabaid còrr is mìos gun mòran soirbheachas dhan Arm Dearg.
  Ann an Afraga, cuideachd, chaidh cùisean beagan eadar-dhealaichte. Fhuair Rommel tuilleadh daingneachaidh bhon Roinn Eòrpa, agus bha e comasach dha ionnsaigh eireachdail a dhèanamh an aghaidh nan Ameireaganach. Chaidh còrr air ceud gu leth mìle saighdear Ameireaganach gun trèanadh agus gun eòlas a ghlacadh. Agus ghlac saighdearan Rommel Algeria agus Morocco cuideachd.
  Às deidh sin dh" iarr na Stàitean Aonaichte fois leis an Wehrmacht. A' gabhail brath air mar a thug Ameireaga a-mach às a' chogadh, neartaich na Gearmailtich Rommel tuilleadh agus rinn iad a' chùis air Breatainn ann an Libia agus san Èipheit. Aig an aon àm, sa gheamhradh, chuir na Gearmailtich an aghaidh an dà chuid ionnsaigh an Airm Dearg faisg air Leningrad agus oidhirp ùr gus ionnsaigh a thoirt air Stalingrad, agus ann an stiùireadh Rzhev-Sychov. Chaidh an earrach seachad gu ìre mhath socair. An dèidh nach do shoirbhich leis an USSR sa gheamhradh, chruinnich e neart. Agus bha na Gearmailtich a" tighinn air adhart ann an Afraga agus san Ear Mheadhanach. Air a ghlacadh às deidh tuiteam na h-Èiphit, Iorac agus Kuwait. Bha pàirt de Shiria air a ghabhail thairis le Türkiye. A chaidh a-steach don chogadh le Breatainn.
  As t-samhradh bha tàladh air an aghaidh an ear cuideachd. Thàinig na Nadsaidhean air adhart gu Sudan, agus chaidh iad air adhart gu Ioran agus an Ear Mheadhanach. Is ann dìreach san Lùnastal a dh" fheuch saighdearan Stalin ri dhol air adhart gu Stalingrad. Ach a-rithist chaidh iad an sàs ann an dìon cruaidh na Gearmailt.
  Rinn am Panther, aig an robh canan a bha a" tolladh armachd, ceart agus luath-theine, gu sònraichte math ann am batail dìon.
  Chuir na Gearmailtich seachad an treas bliadhna fichead air fad san taobh an ear air an dìon. Anns an eadar-ama, ghlac iad Afraga agus às deidh dha Ioran a dhol a-steach do na h-Innseachan, ag aonachadh leis na Seapanach.
  Anns a 'gheamhradh, cha mhòr nach do rinn an t-Arm Dearg adhartas. Rinn Stalin sgrùdadh air comasachd sìth. Agus chuir na Gearmailtich às do na coloinidhean Sasannach. Dh'fhàs Churchill tinn, agus a 'faireachdainn mì-chinnteach, chuir e roimhe stad a chuir air na Gearmailtich an dèidh call nan coloinidhean. Thug seo làmh an-asgaidh dha na faisisteach san taobh an ear.
  Agus anns a" Chèitean 1944, thòisich an Wehrmacht air an oilbheum ann an taobh a" Mhuir Caspian.
  Ghabh "Panthers"-2 agus "Tigers"-2 pàirt anns na blàran. Sheall na h-innealan sin an cumhachd, ach b 'e am prìomh rud itealain jet, nach robh co-ionnan. Gu sònraichte ME-262 agus XE-162.
  Agus chaidh mòran Arabach, Afraganach, agus Innseanaich fhastadh a-steach do na saighdearan-coise. Dhìrich iad air an aghaidh mar fodar canain.
  Uill, rachamaid dhan bhlàr!
  Bhris an nàmhaid, a 'tilgeil cuirp, troimhe gu Muir Caspian, agus chaidh e às àicheadh an Caucasus air tìr. Agus bhuail mar an ceudna saighdearan na Turcaich agus Rommel o dheas.
  Beachd iomlan ...
  Chuir an Wehrmacht air bhog còrr air trì cheud roinn, coigrich a 'mhòr-chuid, air an ionnsaigh. Agus fhuair e soirbheachadh mòr.
  Ged a shabaid an t-Arm Dearg gu gaisgeil.
  Gu sònraichte na ceithir nigheanan, Natasha, Zoya, Augustina, agus Svetlana.
  Gu h-àraidh thilg iad tiodhlacan bàis air an nàmhaid len casan rùisgte.
  Ach bha fiù 's na ceithir bana-bhuidsich gaisgeil, san fharsaingeachd, gun chumhachd.
  Chaidh an Caucasus a ghlacadh gu tur tron t-samhradh. Rè an tuiteam, ghlac am Fritz cuideachd Saratov agus Kuibyshev, a 'dol air adhart bhon taobh a deas. Agus cuideachd Uralsk, Guryev agus thàinig e gu Orenburg.
  Sa gheamhradh stad iad. Bha tàladh sealach ann. Is ann dìreach ann an Orenburg fhèin a bha blàran. Agus dh'fhàs am baile-mòr seo a-rithist uirsgeulach. Bha cuimhne aca air an àm aig Emelyan Pugachev ann.
  Dh" fheuch am Fuhrer airson ùine ri sìth dheireannach a rèiteachadh leis na SA agus Breatainn. An uairsin lean iad air a" chogadh le Iapan. Ged nach eil soirbheachadh. Bhuannaich na samurai aig muir grunn bhuannachdan.
  As t-earrach 1945, air 20 Giblean, thòisich Operation Kremlin, le ionnsaigh air Moscow.
  Dh'fhàs an t-sabaid gu math fiadhaich. Chaidh na Gearmailtich a tharraing gu blàran fuilteach. Bha saighdearan Sòbhieteach a' sabaid gu gaisgeil. Ach, às deidh trì mìosan de bhatail làidir, a" cleachdadh itealain jet agus na tancaichean sreath "E" as ùire, chuairtich na Gearmailtich Moscow. Ann an stiùiridhean eile, chaidh aca air Tambov, Penza, Ulyanovsk a ghabhail, agus adhartasan a choileanadh gu Ufa.
  Anns an Lùnastal, thuit Ryazan, agus leudaich am beàrn le Moscow eadhon nas motha.
  Thairg Stalin sìth air cumhachan sam bith. Cha do mhothaich am Fuhrer seo. Ach chùm Moscow a-mach chun Dùbhlachd, nuair a chaidh a thoirt mu dheireadh.
  Ghlac am Fritz cuideachd Gorky agus Kazan ro dheireadh na bliadhna.
  Às deidh saor-làithean a "gheamhraidh sa Chèitean 1946, ghluais na Krauts gu na h-Urals. Cha robh an t-sabaid cho dian tuilleadh. Bhrath agus ghèill mòran de sheanalairean gun sabaid. Agus dh'fhuiling Stalin fhèin stròc agus cha robh e cho deiseil airson sabaid.
  Às deidh Sverdlovsk a ghlacadh, ghluais riaghaltas an USSR gu Novosibirsk.
  Ach lean arm Wehrmacht air an t-sàil.
  Taobh a-staigh bliadhna, chaidh bailtean-mòra a ghlacadh. Às deidh dha Novosibirsk a ghlacadh le stoirm, dh" aontaich Stalin gèilleadh mar mhalairt air sàbhailteachd pearsanta.
  Agus a dh'aithghearr chuir Iapan agus na Stàitean Aonaichte crìoch air aonta sìthe. Mu dheireadh dh'aithnich Breatainn agus Ameireaga buannachdan an Wehrmacht.
  Hitler, an dèidh dha mòran sgìrean a ghlacadh, chruthaich e ìmpireachd coloinidh aige fhèin, còmhla ris na Seapanach.
  Ach cha robh e fada ri rìoghachadh. Air 20 Giblean, 1957, cho-dhùin na caileagan bana-bhuidseach gnìomhachd a dhèanamh an aghaidh an Fuhrer. Thug ceathrar bhana-bhuidsich ionnsaigh air àite-còmhnaidh an deachdaire meadhan-aois a-nis.
  Gaisgich ann am bikinis a" cumail claidheamhan draoidheil nan làmhan agus a" tilgeil dealanaich is pulsars len casan rùisgte.
  Ruith Natasha muileann, a 'gearradh tro na faisisteach agus thilg i ball de lùth le òrdagan a cas-rùisgte, ag èigheach:
  - Glòir do'n Athair !
  Chrath Zoya leis na claidhnean draoidheil aice. Reub i glagan nan Nadsaidhean agus chuir i tweet:
  - Gu crìochan ùra!
  Agus le a òrdagan rùisgte leigidh e a‑mach pulsar.
  An uairsin bidh Augustine a 'toirt ionnsaigh. Bidh e cuideachd a" ruith a" mhuilinn le claidheamhan draoidheil. An uairsin bidh e a 'tilgeil rudeigin marbhtach le a chasan rùisgte.
  Às deidh sin tha a" chlàrsach dhearg ag ràdh:
  - Airson an Dia Dubh!
  An ath rud san ionnsaigh tha Svetlana. Bidh e cuideachd a 'gearradh mar chlaidheamhan agus a' fàgail dealanach le òrdagan rùisgte, a 'gearradh tro na faisisteach.
  An uairsin ghluais Natasha air adhart, a" slaodadh air geàrdan-bodhaig Hitler agus ag èigheach:
  - Agus gearraidh mi suas a h-uile faisisteach le cue!
  Agus le casan rùisgte, mar nighean, Pulsar, agus bidh e a 'tilgeil.
  Agus seo Zoya air an ionnsaigh. Mar a snìomh na claidheamhan agus a 'gearradh na feòla. 'S le 'òrdagan rùisgte fuasglaidh e dealanach.
  An uairsin bidh e ag èigheach:
  - Tha mi nam shàr nighean!
  An ath rud ann an ionnsaigh Augustine. Bidh e cuideachd a' snìomh... Agus leig e buillean dealanaich às a bhroilleach. Agus tilgidh am pulsar a chasan rùisgte, agus glaodhaidh e:
  - Tha mi nam shàr ghaisgeach!
  Agus tha a falt ruadh a 'sruthadh mar bhratach proletarian.
  Agus an seo tha Svetlana air an ionnsaigh.
  Tha a claidhnean a' snìomh, agus a casan rùisgte a' sgapadh closaichean de lùth, agus dealanaich ag itealaich a mach as a h-inneal.
  Bidh an nighean a" seinn:
  - Gearraidh sinn an dràgon agus sgriosaidh sinn am Fuhrer!
  Bidh Natasha cuideachd a 'crathadh a claidheamhan air an ionnsaigh agus a' gearradh sìos na faisisteach. Agus tha a casan rùisgte a" tilgeadh urchraichean marbhtach.
  Agus tha a" chiste air a stiùireadh a-steach le geàrdan Hitler.
  Agus tha an nighean a 'seinn dhi fhèin:
  - Tha mi nam neach-sabaid annihilator,
  Agus an terminator mòr ...
  Sgrios e atom aig aon àm,
  Agus ceann an aghaidh a 'bhalla!
  Thug Zoya, leis an ionnsaigh, e agus thilg i le a òrdagan rùisgte e, rud a shèid am mullach air falbh.
  Agus mar a tha e a" seinn:
  - Glòir dha na h-astaran cosmach!
  Agus a-rithist gheàrr na claidheamhan aice na nàimhdean gu pìosan beaga agus pìosan feòil reubte.
  Agus an seo ann an gluasad Augustine. Mar a bhuaileas i na faisistich. Agus bidh pìosan feòil fuilteach ag itealaich anns gach taobh.
  Agus bheir an nighean le a cas-rùisgte cuideachd a-steach don chuisle agus an rùsg:
  - Tha mi nam bòidhchead mòr! A tha a 'còrdadh ris a h-uile duine!
  Agus an seo tha Svetlana a 'gluasad. Leigidh e cuideachd dealanach bhon navel. Agus tilgidh am pulsar sìos na faisisteach le a chois-rùisgte. Agus tha a claidhnean, uill, dìreach nan cur gu bàs.
  An uairsin tha an nighean ag èigheach:
  - Glòir do'n Athair !
  Tha Natasha ann an trom-laighe. A 'toirt ionnsaigh air na Krauts. Bidh e gan sgoltadh agus a 'tilgeil builgeanan teine le a shàilean rùisgte.
  Agus a" seinn dha fhèin:
  - Glòir don dachaigh againn!
  Agus leig i cuideachd pasgan de lùth bhon navel aice.
  Bidh Zoya a" ruith a" mhuilinn le claidheamhan. A" gearradh sìos dòrlach de luchd-faisisteach. Agus an uairsin bidh e ga thilgeil air an nàmhaid mar òrdagan lom. 'S a sgap an naimhdean air gach taobh.
  An uairsin canaidh e:
  - Glòir dha na tsars Ruiseanach!
  Seo Augustine ann an ionnsaigh chruaidh. Chops luchd-dùbhlain. Agus an uairsin tilgidh a cas-rùisgte dealanach... Agus falbhaidh pulsar a-mach às a h-iomainn rùisgte. Agus sgap geàrdan-bodhaig Hitler.
  Às deidh sin sheinn an nighean ruadh:
  - Chan urrainn dhut a bhith an dùil tròcair bhuam!
  Tha Svetlana cuideachd an sàs ann an oilbheum... Bidh i a" slaodadh sìos a nàimhdean agus gan sgrios. A 'tilgeil boltaichean dealanach bhon navel. Agus bidh do òrdagan lom a" deàrrsadh le easan slàn de shruthan lùtha.
  Agus canaidh e dha fhèin:
  - Mòr-ghlòir dhomhsa,
  Tha mi nas fhuaire na muncaidh!
  Tha Natasha cuideachd air an oilbheum... Mar gu bheil i a' sgoltadh le claidheamhan. Agus le cas-rùisgte cuiridh e air bhog nì murt. Agus an seo thig bolt dealanaich bhon navel.
  Às deidh sin bidh an nighean a 'fàs:
  - Airson glòir an Fatherland!
  Bidh Zoya a" gluasad an ath rud. Bidh e cuideachd a 'sgrios nàimhdean. A" frasadh dealanach bho chùl a bheòil. A 'tilgeil clots de lùth bhon navel. 'S a' beucaich ris fèin :
  - Tha mi nam ghaisgeach tilgeil!
  Agus tha e a" snìomh a chasan rùisgte.
  An ath Augustine air an oilbheum. Bidh e a" bualadh nam faisisteach le claidheamhan agus gan sgoltadh ann an lettuis bheag. Agus tilgidh e a chasan rùisgte mar chuisle. Agus eadhon dà bholt dealanaich bhon navel... Agus bha dusan faisisteach air an frioladh san spot!
  Seinnidh an gaisgeach:
  - Ann an ainm Màthair Dear!
  Agus a-rithist le casan rùisgte tha e coltach ri bhith air do bhualadh le pulsar!
  Agus an uairsin thig Svetlana air an ionnsaigh. Seo an seòrsa nighean nach b" urrainn a bhith nas fhuaire. Gabhaidh an gaisgeach seo i agus tilgidh i boltaichean dealanaich le a casan rùisgte. Agus thèid builgeanan sgrios a-mach às an navel. Agus seo mar a tha an gaisgeach ag èigheach:
  - Thàinig e a-mach orm gu bheil chisel aig a" bhreac-fhiodha!
  Tha Natasha air gluasad. Shnìomh e mun cuairt agus chaidh dusan faisisteach a ghearradh sìos. Agus leig an nighean a-mach toradh sgrios le a òrdagan rùisgte. O'n bhoglaich bha easgaid de dhealanach, agus sheinn i:
  - Mo shìorraidh, an rìgh as motha air an t-saoghal!
  Agus chaidh pulsar a-mach à sàil rùisgte na h-ìghne.
  Lean Zoya a" gluasad. Ghlac i na claidheamhan agus ghearr i as. Bhris i a nàimhdean agus bhuail i le a sùilean sapphire. Agus bhon navel colbh de lùth. 'S le casan casruisgte buillean a' sgrios.
  Agus ciamar a chanas e:
  - Bidh mi nam ghaisgeach!
  Agus an uairsin ann an gluasad Augustine... Tha a claidheamhan mar lannan muilne. Chrom se e fein gun sgios. Agus bhon navel, bidh saighdean biorach air an dèanamh le itealaich teine draoidheil. Agus tha casan rùisgte na h-ìghne a" toirt a leithid de thiodhlacan sgrios.
  Agus beucaidh an ceann ruadh fein :
  - Farpais mhòr!
  Chan eil Svetlana cuideachd na thiodhlac. Thug i leatha e agus le a casan cas-rùisgte thilg i pìosan na glainne briste. Agus thuit dà dhusan faisisteach marbh. Agus mar a loisgeas e loidhne slàn bhon navel. Agus gearraidh e sìos a h-uile faisisteach gun duilgheadas sam bith.
  Agus le sgleò tha e ag ràdh:
  - 'S e bruadar mòr a th' annam!
  Tionndaidhidh Natasha am muileann trì-fhillte le claidheamhan draoidheachd. Gabhaidh e e agus tilgidh e tiodhlacan le a chorragan rùisgte. Agus leis an t-sàil rùisgte aige bheir am fear lasrach beagan builgeanan a-steach...
  Agus bhon navel tha cascade slàn de dhealanach.
  An uairsin canaidh e:
  - Claidheamh laser,
  Tha e airson a nàimhdean a ghearradh!
  Tha Zoya air an fhìor oilbheumach. Agus tha na claidheamhan aice dha-rìribh drilean daoimein. Agus pronnaidh iad na Krauts mar shlige ceud not. Ach nuair a thug iad casan rùisgte na h-ìghne agus a thilg iad rudeigin fuilteach.
  Agus an uairsin ghabh e thairis agus spreadh e.
  Rinn Zoya gàire:
  - Tha sinn nar curaidhean ùra!
  Agus an seo tha Augustine a 'gluasad. Mar a ghearras i sìos a naimhdean. Agus ghearr luasgan a chlaidheamhan air gach neach.
  Agus le casan rùisgte, bidh diofar thiodhlacan bàis ag itealaich a-mach.
  Agus sheinn Augustine:
  - Mo dhealanach naomh !
  Agus thig teine a-mach às a beul!
  Agus an seo tha Svetlana a 'gluasad. Tha e cuideachd mar gun do leig i a-mach tiodhlac de chumhachd murt bhon navel aice.
  An uairsin sheinn an nighean:
  - Tha mi nam fhìor churaidh!
  Agus rug i air a casan rùisgte, agus chuir i pulsar uaith. Agus chaidh teine ifrinn as a sgòrnan. Agus a-nis thug an t-sàil lom cothrom dha builgeanan.
  Agus bhon bhoglaich thig dealanach marbhtach agus marbhtach.
  Chleachd Natasha claidheamhan cuideachd. Chrom i suas tòrr faisisteach. Agus mar a sgaoileas e bhon navel mar dhealanach. Agus smearaidh e geàrdan-cuirp an Fuhrer gu pìosan beaga.
  Às deidh sin seinnidh e:
  - Air son an athar agus an t-saorsa gu crìch !
  Agus thig rudeigin gu tur marbhtach a-nuas bho do òrdagan lom.
  Bha Zoya, a" toirt ionnsaigh air na nàimhdean, a" rùsgadh a fiaclan, a" beucaich:
  - Sgioba fiadhaich! Smash an nàmhaid!
  Agus tilgidh e seo air falbh le a chasan rùisgte. Agus thàinig spreadhaidhean mort mar sin bhon navel.
  Dh" fhuasgail an nighean:
  - Mòr nàire!
  Agus an uairsin ghluais Augustine cuideachd. Bha i cuideachd a" deàrrsadh le sùilean emerald. Agus thuit dòrlach de lòchrain dealanaich a-mach às a nail. Agus chuir i a òrdagan lom ris an nàmhaid.
  Agus bhuail i le a claidhean, ag èigheach:
  - Tha mi nas àirde na uile churaidhean na cruinne!
  Agus an uairsin bidh Svetlana a 'toirt ionnsaigh. Mar sin bidh e a 'bualadh agus a' gearradh a h-uile duine. Agus tha i na nighean cho èibhinn agus cho spòrsail. Tha cuideachd gu litireil spreadhadh gunna-inneal a" tighinn bhon navel. Agus bidh e a" leagail mòran de na faisisteachan. Agus bidh casan rùisgte a" spùtadh a-mach clots de lùth mar sin anns na sruthan.
  Sheinn an gaisgeach:
  - Tha an amas faisg!
  Agus chruinnich e neart airson a thilgeil!
  Uill, mu dheireadh, chaidh na ceithir a-steach do oifis Hitler. Mharbh e na geàrdan aige gu lèir. Agus chaidh am faisisteach àireamh a h-aon e fhèin a tharraing a-mach às an leabaidh.
  Thuirt Hitler:
  - Bheir mi a 'Phòlainn!
  Dh'fhaighnich Natasha gu co-sheòrsach:
  - No 's dòcha an Caucasus?
  Bha am Fuhrer ag èigheach:
  - Tha, co-dhiù dà Caucasus, dìreach na dèan marbhadh!
  Fhreagair na nigheanan le chèile:
  - Pòg ar casan!
  Bha Hitler, ag osnaich, dìreach air tionndadh trì fichead "s a h-ochd bliadhna a dh" aois, a" snàgail air a ghlùinean agus a" pògadh sàilichean lom, cruinn nan nigheanan. Rinn iad gàire agus rinn iad gàire.
  Phòg am Fuhrer bonn duslach is fuilteach gach nighean trì tursan.
  Às deidh sin ghlac Natasha làmh dheas Hitler le a òrdagan rùisgte, ghlac Zoya grèim air làmh chlì Hitler, cuideachd le a cas-rùisgte. Rug Augustina agus Svetlana air an Fuhrer ri taobh an adhbrannan le òrdagan rùisgte.
  Às deidh sin tarraingidh na caileagan an eucorach as motha a-riamh agus sluagh air gach taobh, agus bheir iad e, reubaidh iad e.
  Agus chaidh gàirdeanan is casan Hitler a reubadh dheth, agus le clisgeadh pian, bhàsaich riaghladair an dràgon san spot.
  Lorg an dìoghaltas sin am marbhadh agus am fear a bu mhotha a chuir gu bàs ann an eachdraidh an t-saoghail.
  Seo far a bheil an sgeulachd sìthiche a" tighinn gu crìch, ged a tha e air a" phlanaid seo a thighinn gu bhith na fhìrinn trom-laighe, agus math a rinn an fheadhainn a dh" èist!
  
  
  WITCHES AN AGHAIDH HITLER
  Ann an 1941, Hitler, an dèidh a ghlacadh eilean Crete, dh'atharraich e inntinn mu dheidhinn a dhol dhan USSR. Leis nach tug Stalin ionnsaigh air a" Ghearmailt rè an ionnsaigh air Iugoslabhia, thug e cinnteach don Fuhrer nach robh planaichean ann airson ionnsaigh a thoirt air bhon taobh an ear.
  A bharrachd air an sin, mhol premonitions nach biodh buaidh furasta air an taobh an ear, agus bha e na b" fheàrr gun a dhol ann.
  Neartaich am Fritz buidheann Rommel agus b" urrainn dhaibh ìmpidh a chuir air an Tuirc saighdearan a leigeil a-steach don Ear Mheadhanach. Rinn na Breatannaich a" chùis gu tur san Èiphit, agus chaidh an cur a-mach à Iorac agus an Ear Mheadhanach. Goirid dh'aontaich Franco Gibraltar a ghlacadh.
  Às deidh sin cha b" urrainn dha na Gearmailtich saighdearan a ghluasad gu Afraga, agus nas fhaide chun Ear Mheadhanach.
  Tha na h-Innseachan air tuiteam. Agus an uairsin, gun duilgheadas sam bith, chaidh am Mòr-thìr Dubh a ghlacadh ann an dìreach sia mìosan. B" e an ceann-uidhe an ionnsaigh air Breatainn agus saighdearan a" tighinn air tìr anns a" chathair-bhaile san t-Samhain 1942.
  Taobh a-staigh dà sheachdain bha Sasainn air tuiteam. Agus mu dheireadh fhuair na Krauts cas anns an leth-chruinne an ear.
  Ach lean an cogadh leis na Stàitean Aonaichte fhathast. Agus shlaod e air adhart air sgàth cho iomallach "s a bha a" chuan agus na duilgheadasan ann a bhith a "giùlan shaighdearan.
  A" tarraing air goireasan Afraga, pàirtean mòra de Àisia agus Astràilia, tha na Gearmailtich a" togail cabhlach mòr. Tha iad fhèin, còmhla ri Iapan, a" sabaid air bàtaichean-aigeann.
  Chaidh an trian deug agus ceathrad "s a ceithir bliadhna seachad ann am batail aig muir. Chaidh Innis Tìle agus a' Ghraonlainn a ghlacadh. Agus ann an 1945, le tancaichean den t-sreath "E" mar-thà, thàinig na Gearmailtich air tìr ann an Canada agus chuir iad na feachdan aca gu crìch ann an Argentina.
  B" iad sin na planaichean aca. Ged a bha dìth conaltraidh ga dhèanamh duilich ionnsaigh a thoirt air na Stàitean Aonaichte.
  Ach ron t-Sultain, chaidh a" mhòr-chuid de Chanada a ghlacadh.
  Chaidh saighdearan Gearmailteach agus Iapanach a-steach do roinnean a tuath nan Stàitean Aonaichte.
  Ach an uairsin choinnich ceathrar nigheanan ris na Fritzes.
  Monica, Leah, Gertrude agus Angelina.
  Chaidh ceithir bòidhchead a-steach don bhlàr. Tha Monica, Leah, Gertrude nam blondes, agus tha Angelina na cheann dearg.
  Agus leig leis na caileagan arm mòr an Treas Reich a sgrios.
  Bidh iad gan losgadh fhèin bho ghunnaichean-inneal.
  An seo tha Monica a" tilgeil grenade le a cas rùisgte agus a" seinn:
  - Glòir do m' neart ! Chaidh a h-uile duine a ghearradh sìos!
  Tha Leia a 'toirt seachad tionndadh. Bidh e mar an ceudna a" gearradh sìos naimhdean le teine, agus a" glaodhaich air mullach a sgamhan:
  - Tha an arm agam làidir!
  Agus le a chas rùisgte tilgidh e tiodhlac a" bhàis.
  Bidh an Angelina lasrach no ruadh a" cur air bhog tiodhlac a" bhàis le a òrdagan rùisgte agus a squeaks:
  - Mo bhuaidh !
  Agus tha e cuideachd a 'toirt cas!
  An uairsin bidh Gertrude a" breabadh tiodhlac a" bhàis le a cas-rùisgte, agus a" caoineadh gu bodhar:
  - Tha mi nam ghaisgeach!
  Agus a-rithist cuiridh e air bhog burst murt.
  Bidh Monica a" losgadh air an horde faisisteach a-rithist agus a" seinn:
  - Glòir do mo shaoghal!
  Agus le òrdagan rùisgte tilgidh e tiodhlac bàsmhor, brisidh e an luchd-dùbhlain aige.
  Bidh Leia cuideachd a 'losgadh. 'S e nighean glè gheur a th' innte. Agus tha casan rùisgte mar a bhith a" tilgeil grenades air an nàmhaid.
  Agus tha an nighean a 'goid:
  - Tha mi nam àrd-ghaisgeach nan SA!
  An ath rud bidh Angelina a" losgadh. Bidh e ga dhèanamh gu math ceart. Agus tha tiodhlac marbhtach ag itealaich bho òrdagan lom.
  Agus tha an nighean bhòidheach a" beucaich:
  - Bidh mi nam fìor churaidh na cruinne!
  Agus mar a sheallas an gaisgeach a teanga fhada!
  Agus an uairsin dh'fheuch Gertrude. Agus cuideachd mar a bheir an ciudha. Agus an uairsin le a òrdagan rùisgte tilgidh e tiodhlac a" bhàis.
  Agus sgapaidh a h-uile neach-dùbhlain gu pìosan feòla.
  Mar sin tha ceathrar nighean gu gnìomhach ag obair. Tha cuideam arm an nàmhaid gu soilleir a" ruith a-mach.
  Ged nach eil, tha tancaichean mòra a 'nochdadh, sreath E. Uill, tha na caileagan a' feitheamh orra.
  Bidh Monica a" tilgeil grenade le a cas rùisgte agus a" squeaks:
  - Bidh sinn a" sabaid san fhànais!
  Agus bho a sàil rùisgte bhreab tiodhlac a" bhàis far a" bhratag E-50. Chaidh an càr seo a mhilleadh agus a stad.
  Tha an gaisgeach ag èigheach:
  - Sàr!
  An ath tha Leia ann am blàr. Cuideachd casruisgte, mar a bhith a" tilgeil tiodhlac bàis. Crùisg an nàmhaid. Agus dh'fhàs an tanca teann.
  Agus beucaidh an gaisgeach:
  - 'S e nighean ann am bikini a th' annam!
  Bidh Angelina a" sabaid an ath rud. Bidh e cuideachd a 'tilgeil grenade aig an E-75 le a chas rùisgte, agus tha ùine chruaidh aig vampire na Gearmailt.
  'S bidh an gaisgeach a' sgiùrsadh:
  - Is mise am fear a sheallas sàr chlas!
  Agus tha Gertrude a 'sabaid. Tha i cuideachd na gaisgeach aig nach eil fios air truas no teagamh.
  Ghabh a" bhòidhchead e agus dh" èigh i:
  - Regatta mòr!
  Agus dh'itealaich grenade mort o 'chas cas.
  Bidh Monika a" losgadh a-rithist agus a" squeaks:
  - Aerobatics agus sgioba!
  Gabhaidh mar an ceudna a ball lom, agus tuisleadh sruth bàis. Agus reubaidh e as a chèile na naimhdean uile.
  Às deidh sin bidh an gaisgeach a "blasadh:
  - 'S e sàr nighean a th' annam!
  Agus tha Leia na fìor ghaisgeach ann am blàr. Agus buailidh e a naimhdean. Agus le a chas rùisgte tilgidh e grenade, agus gabhaidh e mòr-chuid de naimhdean, agus reubaidh e as a chèile iad. Agus an uairsin tha e ag èigheach:
  - Is mise an nighean sin a tha Superman!
  Agus anns a 'bhlàr, bidh Angelina, cuideachd le a cas-rùisgte, a' tilgeil tiodhlac bàis. Reubaidh e an nàmhaid 'na bhloighdibh, agus seinnidh e :
  - Tha mi nam ifrinn de dheamhan!
  Agus buailidh e an nàmhaid le teine spreadhaidh.
  Ach tha Gertrude anns a 'bhàl cue. Bidh e ga losgadh fhèin gun deas-ghnàth no claon-bhreith sam bith. Agus gabhaidh e e, agus cuiridh e air bhog tabhartas a" sgrios le a òrdagan rùisgte, agus rùisg e a naimhdean. A bheil seo gu math connspaideach?
  Bha na ceithir nigheanan a" sabaid mar ridirean no ainglean. Ach tha crìoch air a h-uile càil. Agus mar sin chaidh na gaisgich air ais ...
  Chaidh foghar agus geamhradh 1945 seachad ann am batail borb. Bha na feachdan neo-ionann. Tha tancaichean E-sreath na Gearmailt ro làidir na na Shermans agus eadhon na Pershings le àireamhan beaga. Agus chan eil co-ionann aig itealain jet idir. Agus thòisich eadhon discos a 'nochdadh, gu tur so-leònte gu gàirdeanan beaga sam bith.
  Mar sin tha na Stàitean Aonaichte air an glacadh mean air mhean le diofar sheòrsaichean de roinnean cèin den Treas Reich.
  Tha mòran de dh'Ameireaga air a dhol thairis air an tuiteam agus a 'gheamhradh. A bharrachd air an sin, ar-a-mach anns na Stàitean Aonaichte a deas, agus brathadh seanalairean le freumhan Gearmailteach. Agus cuideachd cho àrd sa tha na gunnaichean inneal ùra, agus eadhon na tancaichean fon talamh aig an Wehrmacht.
  Agus as t-earrach sa Ghiblean 1946, às deidh dha uamhas an Treas Reich a chuairteachadh agus a thoirt gu Washington agus New York, chuir na Stàitean Aonaichte an grèim.
  Mar sin, chaidh duilleag eile den chogadh a thionndadh.
  Ach sa Chèitean 1947, thòisich blàr eile, an turas seo le Iapan.
  Agus chaidh an iomairt an aghaidh an USSR a chuir dheth a-rithist.
  Agus a-nis cha do leig ceathrar nigheanan às na SA seachad agus tha iad a-rithist a 'sabaid an nàmhaid.
  Samhradh 1947 agus teas, gaisgich ann am bikinis. Agus bidh iad a 'sabaid leotha fhèin.
  Bidh Monica a" tilgeil grenade le a cas rùisgte agus a" squeaks:
  - Tha mi nam neach-crìochnachaidh!
  Agus tha e a 'toirt seachad tionndadh.
  Bidh Leia cuideachd a 'losgadh, agus ga dhèanamh gu math ceart. Agus a-rithist tha a casan rùisgte a" tilgeil rudeigin mun cuairt. Agus sgriosaidh iad.
  Agus tha an nighean a" sgreuchail:
  - Dèan sabaid air aerobatics!
  An ath rud, bidh Angelina a 'losgadh. Cruinnich an luchd-dùbhlain. Sgrios e iad ann an dròbhan. Agus tha a òrdagan rùisgte a-rithist a" tilgeil rudeigin brùideil murt.
  Tha an gaisgeach ag èigheach:
  - 'S e cluaran stàilinn a th' annam!
  Agus bidh Gertrude ga losgadh fhèin agus a" gearradh sìos a nàimhdean. Às deidh sin tha e a" tilgeadh tiodhlac a" bhàis le a chas rùisgte agus a" gearan:
  - Cuspairean armachd, agus matamataig!
  Agus a-rithist bheir e air a h-uile duine agus gearraidh e sìos iad gu ìre gealtach!
  Tha, tha na ceithir a" sabaid. Ach tha na feachdan neo-ionann. Tancaichean ùra den t-sreath E-50 U, cruth nas dùmhail, nas lugha na dà mheatair ann an àirde, agus 170 armachd taobh, 250 millimeters aghaidh, agus cuideam trì fichead sa còig tonna le einnsean de 1800 each-chumhachd.
  Chan urrainn dha na Seapan cur an aghaidh seo. A bharrachd air an aghaidh ME-462, a tha, gun deas-ghnàth sam bith, a 'sgrios a h-uile itealan nàmhaid mar koloboks.
  Agus air an làimh eile, tha diosgan itealaich ann cuideachd. Agus bidh iad a 'briseadh a h-uile càil.
  Ann an ùine ghoirid, ann an sia mìosan, chaidh Iapan a chuir fodha gu tur agus chaidh a h-uile coloinidhean a ghlacadh.
  Uill, sin mar a thachair. Cha b" fhada gus an tug am Fuhrer buaidh air a h-uile dùthaich san t-saoghal ach an USSR.
  Gu ruige seo tha a h-uile dad air a bhith gu ìre mhòr sìtheil. Ach an uairsin bhàsaich Stalin, agus ghlac Nikita Khrushchev cumhachd. Agus dh'fhàs an dàimh leis an Treas Reich iom-fhillte a-rithist.
  Gun a bhith ag innse gun robh an USSR a 'leasachadh armachd niùclasach. Agus thachair an Ficheadamh Còmhdhail cuideachd, a" càineadh a" phoileasaidh a bh" ann roimhe.
  Agus air 22 an t-Ògmhios, 1956, chuir an Treas Reich, air òrdughan Hitler mar-thà meadhan-aois, ach glè ionnsaigheach, ionnsaigh air bhog. Bha dùil aige ri buaidh luath, ach bha iongnadh ris nach robh dùil a" feitheamh ris!
  Chan e a-mhàin ceithir nigheanan Ameireaganach, ach cuideachd ceithir bòidhchead agus bana-bhuidsich Ruiseanach a chaidh a-steach don bhlàr an aghaidh hordes Wehrmacht. Agus tha buidheann iomlan de chlann-nighean ann an diofar mheuran den arm, agus tha iad uile nam buidsichean cuideachd!
  
  NAPOLEON SON-S SON OF ALEXANDER THE FIRST
  Cha deach Napoleon dhan Ruis, agus sa chumantas phòs e piuthar as òige Alasdair a' Chiad. Dh'adhbhraich seo beagan atharrachaidhean ann an eachdraidh.
  An toiseach, bha an Ruis Tsarist a 'sabaid an aghaidh na h-Ostair agus ghlac iad Galicia. San dàrna h-àite, chuir an Fhraing an Eadailt air dòigh, agus chuir i mac Napoleon agus bana-phrionnsa Ruiseanach an sin.
  Agus an uairsin thug an Ruis agus an Fhraing buaidh air agus roinn iad an Tuirc.
  An uairsin, tro cho-oidhirpean, chaidh Breatainn a cheannsachadh. Thàinig na coloinidhean Spàinnteach gu bhith nam Frangach mu dheireadh, mar a rinn a' mhòr-chuid de dh'Afraga. Agus an uairsin bha na h-Innseachan agus Iran trang!
  Às deidh bàs Alastair a" Chiad agus stad Constantine, chaidh coup a chumail, agus chaidh an Ròmanach Caesar Napoleon II, ceithir-bliadhna-deug, àrdachadh gu rìgh-chathair na Ruis. Agus an dèidh bàs Napoleon ann an 1836, thàinig Napoleon II gu bhith na riaghladair air an Fhraing agus air feadh na Roinn Eòrpa agus mòran choloinidhean.
  Thàinig aon àrd-ìmpireachd a-mach agus lean i a' leudachadh. An dèidh sin thug Napoleon II buaidh air Sìona agus Indochina agus Afraga gu lèir. Agus Astràilia agus Canada. Agus chaochail e ann an 1879 aig aois faisg air trì fichead sa h-ochd bliadhna.
  An uairsin fhuair Napoleon III an rìgh-chathair. Bha e cuideachd airson sabaid. Ach air feadh an t-saoghail, cha robh ach fearann nan Stàitean Aonaichte fhathast gun smachd bhon Fhraing!
  Agus thòisich Napoleon III cogadh an aghaidh Ameireagaidh ann an 1890. An dùthaich mu dheireadh nach robh na seilbh Frangach.
  Agus chaidh arm mòr de chòig millean saighdear bho air feadh an t-saoghail a-steach do chrìochan nan SA.
  Bhiodh na feachdan neo-ionann. Ach bha na h-Ameireaganaich a" sabaid gu math gaisgeil an aghaidh Napoleon III.
  Gu sònraichte na ceithir nigheanan: Monica, Leah, Gertrude, Anna! Agus bha iad a 'sabaid mar cobras agus heroines.
  Gheàrr Monica diosgan meatailt biorach le claidheamhan agus òrdagan rùisgte. Agus air a bhualadh tro luchd-dùbhlain.
  Agus sheinn an gaisgeach:
  - Glòir do dh' America !
  Chog Leia mar an ceudna ris an armailt chèin le claidheamhan, agus rinn i strìopachas gu mòr:
  - Glòir don dùthaich as fheàrr san t-saoghal!
  Agus chuir e air bhog mar an ceudna am murt le a chasan rùisgte.
  Bha Gertrude a 'sabaid le arm mòr, cuideachd le casan lom, a' tilgeil snàthadan gu math biorach, agus a 'bualadh air na nàimhdean.
  An seo dh'èigh an nighean:
  - Tha mi nam neach-sabaid de leithid de chlas gu bheil e air leth math!
  Bha Anna cuideachd a" sabaid, a" tilgeil thiodhlacan murtach le a casan rùisgte.
  Agus rinn i glaodh:
  - Tha euchdan fìor mhath againn!
  Ach ge bith dè cho cruaidh 'sa bha an ceathrar seo a' sabaid, agus eadhon gu gaisgeil, thug feachdan àrd-ìre nam Frangach buaidh orra fhathast.
  Chaidh na nigheanan a ghlacadh. An sin chaidh an toirt air falbh agus am pianadh gu brùideil. Thionndaidh iad an gàirdeanan air a 'chrann, bhuail iad iad le cuip agus uèir theth. Loisg iad am buinn rùisgte le teine agus chuir iad iarann teth air na sàilichean lom aca. Ach cha do dh'aithnich na caileagan an riaghailt ùr aig Napoleon III.
  Às deidh sin chaidh an cur gu obair, cha mhòr rùisgte, anns na cuaraidhean. Agus thàinig Ameireagaidh gu bhith na mòr-roinn Frangach ùr.
  Nuair a chaochail Napoleon III ann an 1903 aig aois trì fichead 's a h-ochd, thàinig Napoleon IV gu bhith na ìmpire. Bha an teachd a-steach aige a" comharrachadh riaghladh ùr. Neartachadh àite na pàrlamaid, agus lùghdachadh buaidh nan uaislean. Mean air mhean dh"fhàs ìmpireachd na cruinne na bu deamocrataiche.
  Agus ann an 1917, chaidh a 'chiad duine dhan fhànais. Mar sin dh" fhosgail àm nan speuradairean.
  Ann an 1922, bha daoine ag itealaich chun na gealaich. Agus ann an 1933 gu Mars. Agus ann an 1950 bha iad air tadhal air a h-uile planaidean siostam na grèine. Ach ann an 2000, thòisich a 'chiad turas-adhair gu na rionnagan, turas fànais gu lèir. Is e seo AI dìreach air sgàth aon phòsadh aig Napoleon Bonaparte le bana-phrionnsa Ruiseanach.
  Mar a tha na thachair don chinne-daonna gu lèir an urra ris a" chothrom as lugha.
  
  EADAR-MHINEACHADH AIR SON SHINE
  GNIOMHARA
  Ghluais Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova gu Siberia san t-seachdamh linn deug, far an deach iad a-steach do chogadh le Ìmpireachd Shìona fo smachd sliochd Manchu. Tha coigrich neo-bhàsmhor ag atharrachadh cùrsa eachdraidh, chan ann a-mhàin ann an Sìona.
  Tha an cogadh ag èirigh mar doineann
  Balach a' sabaid le arm mòr...
  Gheàrr sinn tron cheò borb
  Ged a tha e uaireannan ro dhoirbh!
  
  Tha 'n namhaid ro laidir laidir,
  Tha maoim-sneachda leantainneach a' tighinn...
  Fo mheirg nam brataichean sgàrlaid a' reubadh,
  Ach buannaichidh sinn, tha mi creidsinn, blàr sa Chèitean!
  
  Na bi a" smaoineachadh gum faigh sinn buaidh,
  Tha sinn nan sàr ghaisgich bho Dhia ...
  'S cha tèid a bhriseadh, 's aithne dhomh snàthainn na beatha,
  Ged uaireannan faodaidh e a bhith gu math teann!
  
  Faigh eòlas air mòrachd na Ruis ann an seo:
  Creid mi, tha an Motherland nas luachmhoire na rud sam bith ...
  Agus bidh taigh Ruiseanach gu math làidir ann,
  Agus cuir a-mach am faisisteach borb nad aghaidh!
  
  Na creid e, cha bhris an Horde Rus",
  Rud nach toir air do ghlùinean thu ...
  Dèan sabaid gun bhacadh, na biodh eagal ort,
  Ann an ainm a 'ghinealaich ùir!
  
  Airson taigh na Ruis, airson a cruachan feòir,
  Bidh sinn a" sabaid gu math cruaidh...
  Thig aisling gun chrìoch gu buil,
  Nach gaisgeach thu le anam clown!
  
  Seo thusa, a bhalaich a tha a" mionnachadh dìlseachd don Athair,
  Bi nad ghaisgeach an Svarog mòr ...
  Chan urrainn, chan urrainn dhut toileachas a thogail air fuil,
  Nuair nach eil Dia ann an cridhe Iosa!
  
  Is urrainn dhuinn dòighean ùra a choileanadh,
  Cho mòr sa tha an dùthaich a tha fo bhlàth ...
  Agus marbh an uilebheist le sùilean mialan,
  Gus am bi a" phlanaid gu bhith na pàrras a dh" aithghearr!
  . CAIBIDIL Àir. 1
  Chrìochnaich balach is nighean, a bharrachd air ceathrar nighean bana-bhuidseach, ann an ceann a deas Siberia agus chuir iad às do marbhadh nan Sìneach. B" e cogadh air nach robh mòran eòlach a bh" ann nuair a bha am Manchus ann an cumhachd ann an Sìona agus iad gu gnìomhach a" leudachadh ann an diofar roinnean de Àisia.
  Agus mar sin thug iad ionnsaigh air na Ruiseanaich ann an sgìre Tibet. Agus is e an fhìor sgeulachd gun deach aca air pàirt den fhearann a ghabhail. A bharrachd air an sin, bha an Ruis aig an àm sin air a lagachadh le luchd-tuatha agus cogadh Cossack Stenka Razin. Agus dh'fheumadh saighdearan a bhith air an gluasad thairis air astaran glè fhada.
  Ach thàinig am balach agus an nighean neo-bhàsmhor, agus ceathrar nigheanan Terminator gu cuideachadh le dùn na Ruis.
  Chuir arm mòr Sìonach stoirm air an daingneach Ruiseanach a chaidh a thogail às ùr. Agus bha e soilleir gu robh na feachdan neo-ionann.
  Chan eil ann ach mìle Ruiseanach, agus dà cheud mìle Sìneach. Agus bha e coltach nach robh cothrom sam bith ann cur an aghaidh.
  Ach tha na sia gaisgich clas air leth deiseil airson sabaid.
  Oleg Rybachenko air a ' bhalla air an. Tha balach neo-bhàsmhor, mu dhà bhliadhna dheug a dh'aois, a' tilgeil shnàthadan le òrdagan rùisgte. Agus a 'bualadh air na Sìonaich a tha a' tighinn air adhart. Dusan aig an aon àm.
  Bidh Margarita a" tilgeil shnàthadan le a òrdagan rùisgte. Bidh an nighean a" sgrios a nàimhdean agus a" squeaks:
  - Mo chumhachd mòr!
  Agus tha e a 'sabaid gu gaisgeil.
  Bidh Natasha cuideachd a" tilgeil boomerang cumhachdach le a òrdagan rùisgte. Mar a bhios e a" pronnadh luchd-dùbhlain agus squeaks:
  - Ann an ainm mòr ghlòir !
  An uairsin bidh Zoya a 'slaodadh air na Sìonaich le claidheamhan, agus aig an aon àm a' tilgeil snàthadan le puinnsean le a casan rùisgte. Agus tha e a" seinn dha fhèin:
  - Ann am mòrachd Rus',
  Is urrainn dhuinn a h-uile duine a shàbhaladh!
  Agus a-rithist bidh na claidheamhan a 'tuiteam air an luchd-dùbhlain. Agus ma ghearras iad sìos, an sin gun truas sam bith.
  Ach nuair a thòisich Aurora air boomerangs a sgrios agus a thilgeil le a òrdagan rùisgte, b" e sgrios iomlan a bh" ann. Agus tuit na Sìonaich a chaidh a mharbhadh fo bhuillean an diabhail ruaidh.
  Agus tha an nighean a 'goid:
  - Bidh mi a" pronnadh agus a" reubadh a h-uile càil gu pìosan!
  Agus leis an dà chlaidheamh bheir e agus gearraidh e!
  Agus tha diosc biorach agus tollaidh ag itealaich bho a shàil rùisgte. Mar as trice is e nighean bàs iomlan a tha seo.
  Agus seo Svetlana anns a 'bhlàr chinnteach. Bheir sinn cràdh air na Sìonaich agus gearraidh sinn iad ann am pìosan beaga le claidheamhan.
  Shnìomh an nighean an dealan-dè, agus chaidh seachdnar ghaisgich na h-Impireachd Nèamhaidh a chuir gu bàs.
  Agus an uairsin bidh snàthadan biorach, puinnseanta ag itealaich bho òrdagan lom. Agus bhuail iad na Sìonaich.
  Bidh Oleg Rybachenko a 'sabaid leis na gaisgich buidhe. Bidh a chlaidheamhan a" lasadh mar propeller.
  Tha am balach a" seinn le fonn:
  - Bidh mi mar an curaidh as làidire san t-saoghal,
  Nì sinn a" chùis air Ameireagaidh, Sìona!
  Agus a-rithist tha am balach a 'tilgeil geamannan biorach le òrdagan cas na cloinne. Agus tuit dà dhusan Sìneach marbh aig an aon àm.
  Is e seo am blàr. Ann am fìor eachdraidh, chaill an Ruis Tsarist anns na h-amannan ro-Petrine pàirt den fhearann aige. Ach an seo tha na ridirean Ruiseanach a 'sabaid agus chan eil iad a' dol a thoirt seachad.
  Oleg Rybachenko a 'sabaid agus a' seinn:
  - Ach tha sinn nar ridirean làn de spiorad na Ruis,
  Cha chluinn an luchd-cur gu bàs ar n-osnaich gu bràth !
  Agus a-rithist bidh am balach a 'tilgeil gu math biorach, agus le puinnsean làidir, air a ghrùdadh le buidsichean, snàthadan gu math tana!
  Tha an nighean Margarita ri thaobh. Agus tha a casan cuideachd a 'tilgeil snàthadan marbhtach mar sin. Agus gheàrr an làmhan sìos na Sìonaich ionnsaigh. Bidh an gaisgeach a" sgrios a nàimhdean agus a" seinn:
  - Tha mi cho fionnar, mar dheamhan anns a h-uile dùthaich ...
  Dima, Dima, Bilan! Dima, Dima Bilan!
  Tighearna nan dùthchannan uile!
  Bidh Natasha cuideachd a" gearradh na Sìonaich agus a" seinn:
  - Air feasgar an fheasgair, cha leig sinn le Satan buannachadh !
  Agus bidh snàthadan murt cuideachd ag itealaich bho a casan rùisgte.
  An ath rud, bidh Zoya a" sgrios na nàimhdean. Agus tha coltas gu bheil spionnadh de lùth mòr a 'tighinn bhon nighean seo.
  Agus bidh boomerangs agus snàthadan biorach ag itealaich bho chasan lom na bòidhchead.
  Bidh na gaisgich a" slugadh:
  - Tha mi nam bruadar mòr casruisgte agus bòidhchead!
  Agus a-rithist tilgidh e rudeigin uamhasach marbhtach air an luchd-dùbhlain aige.
  Ach nuair a bhios Aurora a" ruith muileann agus a" gearradh sìos na Sìonaich, is e seo aerobatics an sgrios.
  Agus an uairsin bidh an ceann ruadh a" tilgeil shnàthadan tollaidh le a òrdagan rùisgte. Agus tuitidh na gaisgich bhuidhe marbh.
  Ach nuair a bhuaileas Svetlana. Agus aig an aon àm, bidh dòrlach de shnàthadan a 'sgèith bho a casan rùisgte, a bhios a' briseadh agus a 'marbhadh a h-uile duine.
  Agus bidh na gaisgich a" sèideadh:
  - Uill, uill, uill - gheibh am faisisteach nicil!
  Agus tilgidh a casan rùisgte punch murt a-rithist air na Sìonaich.
  Thuirt Natasha, a" gearradh nan gaisgich buidhe le claidheamhan:
  - Bha e an dà chuid nas fhasa agus na bu duilghe leis na Nadsaidhean!
  Thuirt Svetlana, an dèidh dhi am muileann a ruith:
  - Agus còmhla rinn nigheanan tha e an-còmhnaidh furasta!
  Rinn Aurora ath-riochdachadh air an dòigh fanadair agus thuirt e:
  - Cha bhith thu sgìth leam idir!
  'S tha gath marbhtach ag itealaich bho a casan rùisgte.
  Agus tha Zoya dìreach ga ghabhail agus a" squeaks:
  - Chan e cockroaches a th 'annainn, is sinn nigheanan le glòir mhòr!
  Agus a-rithist bidh rudeigin a 'sgèith a-mach às a casan rùisgte agus a' bualadh air an nàmhaid.
  Ghabh na caileagan an obair gu dìcheallach.
  Is e an daingneach seo cha mhòr an aon daingneach Ruiseanach san sgìre. Tha dà bhaile-mòr eile gan togail. Tha e math nach do chuir na Sìonaich bacadh air an Amur. Ach ann am fìor eachdraidh, chaill an Ruis pìos den fhearann aice. Sliochd gu math ionnsaigheach ann an cumhachd ann an Sìona. Ach, is e nigheanan as urrainn rèisimeidean Lucifer a chuir air iteig.
  Oleg Rybachenko a ' gearradh sìos an Sìona. Agus aig an aon àm tha am balach a" seinn:
  - Bidh e mar an clas as àirde ...
  Agus an uairsin bidh boomerang air a thilgeil le cas-rùisgte a" bhalaich ag itealaich agus a" sgreuchail:
  - Bheir am porcupine a h-uile duine suas!
  Thilg Margarita cuideachd na tha a" ciallachadh marbhadh air an nàmhaid. Bhris i na phìosan e agus dh"fhuilig i:
  - Is e bruadar casruisgte a th 'annam agus bòidhchead mòr!
  Agus tha a cas a 'tilgeil diosgan fiadhaich.
  An ath rud sa bhlàr tha Natasha. Agus bidh e cuideachd a 'tilgeil rudeigin air an nàmhaid a tha a' sgoltadh an luchd-dùbhlain aige.
  Agus bidh e ga dhèanamh gu math ciallach.
  Agus tilgidh a casan rùisgte a-mach nas fhaide, snàthadan marbhtach.
  An ath rud tha Zoya ann am blàr. Agus bidh e cuideachd a 'tilgeil diofar sheòrsaichean swastikas agus boomerangs air an nàmhaid.
  Agus a 'gearradh sìos air an nàmhaid.
  Às deidh sin tha e ag ràdh:
  - Glòir do 'n rìgh mhaith !
  Ach tha Aurora ann am blàr. Bidh e cuideachd a" cur às do nàimhdean à Sìona. Agus ma thilgeas e, tilgidh e le feachd marbhtach.
  Agus aig an aon àm bidh e a 'seinn:
  - Tha, ann an ainm Talamh na Ruis!
  Agus tha casaidean murt cuideachd a 'sgapadh bho a casan casruisgte.
  Chan eil Svetlana cuideachd a 'leigeil an nàmhaid sìos. Agus bho a casan rùisgte bidh rudeigin ag itealaich a bheir bàs follaiseach.
  Agus tha an gaisgeach a" seinn:
  - Cha toir sinn a-steach gu bràth! Cha tig trioblaid gu Rus'!
  Agus a-rithist bidh na Sìonaich air an sàrachadh. Agus gearraidh e suas e gun deas-ghnàth.
  Bhuail sianar ghaisgich is ghaisgich gu cruaidh. Agus chrom e sìos an nàmhaid agus tilgidh e iad le a chasan rùisgte.
  Sheinn Oleg Rybachenko, a 'gearradh suas na Sìonaich:
  - Trodaiche rionnag, tha an adharc agad a "sèideadh gu dìomhain -
  Tha do thìr fad às ann an glòir amharasach ...
  Bidh lasraichean a 'bhlàir a' crith eadar na loidhnichean -
  Ann an geama aon-thaobhach gun riaghailtean!
  Agus bidh boomerang eile ag itealaich bho chasan lom a" bhalaich, a" gearradh sgòrnan dusan Sìneach.
  Tha am balach, mar a chì sinn, na luingear.
  Agus tha Margarita ann am blàr cuideachd. Agus sin mar a tha a casan rùisgte ag obair. Bidh i a" cuir às do nàimhdean gun teagamh sam bith ann an dòigh air leth fionnar.
  Agus tha a claidhnean mar luchd-millidh.
  Bidh an gaisgeach a" slugadh:
  - Biodh glòir !
  Bidh Natasha cuideachd a 'losgadh le a casan rùisgte agus a' tilgeil rudeigin marbhtach. Agus aig an aon àm tha e gu gnìomhach a 'sgoltadh le claidheamhan.
  Aig an aon àm tha e ag èirigh:
  - Is e sgioba riaghaltais a th" anns an entourage agam!
  An ath rud sa bhlàr tha Zoya. Cuideachd diabhal den ìre as àirde de sgrios. Mar a tharraing thu dealan-dè le claidheamhan. Agus an uairsin bheir e agus tilgidh e eileamaidean millteach le a chasan rùisgte.
  Às deidh sin tha e ag èigheach:
  - Bidh an t-arm a 'dèanamh gàirdeachas - a' tighinn air adhart!
  Agus tha sreath slàn de ghearradh sìos Sìonach a 'tuiteam.
  Bidh an nighean a" seinn dhi fhèin:
  - Is toil le Zoya marbhadh! Ach, an Zoya seo!
  An seo thig Aurora ann an ionnsaigh luath. No nas mionaidiche, dìon ionnsaigheach. Agus le cuideachadh bho chasan rùisgte bidh e a" leagail nàimhdean.
  Agus aig an aon àm bidh e ag èirigh. Agus nuair a thèid a sabers seachad mar lannan àiteach, bidh trì dusan Sìneach air an reubadh nam pìosan!
  Agus tha Aurora a" caoineadh:
  - Cords milis, tha bratach na Ruis gu math pròiseil!
  Agus a-nis tha a sàil lom a" bualadh air seanalair Shìona san smiogaid. Gabhaidh e agus tuitidh e sìos.
  Tha Zoya ionnsaigheach ann am blàr. Bidh e a" slaodadh sìos a nàimhdean agus a" sgreuchail:
  - Bidh sinn teagmhach agus marbhaidh sinn a h-uile duine!
  Agus bidh biodagan mar sin ag itealaich bho chasan rùisgte.
  Chan eil Svetlana cuideachd a 'leigeil duine sìos. Agus sgriosaidh e a naimhdean mar speal a" gearradh feòir. Tha na Sìonaich a" tuiteam.
  Tha an nighean a" caoineadh:
  - Snàthad seòlta! Faigh a-mach às a" ghàrradh!
  Gearraidh Oleg Rybachenko dòrlach de ghaisgich buidhe le buillean a chlaidheamhan. Agus an uairsin le a chasan rùisgte tilgidh e rionnag agus glaodhaidh e:
  - 'S e m' arm a's treasa !
  Tha am balach Terminator air fhaicinn aig fìor mhullach sgrios nàimhdean. Agus tha e ag obair le dìoghras mòr.
  Agus tha tiodhlac bàis eile ag itealaich bho òrdagan lom. Agus mar a tha e a" faighinn thairis air na Sìonaich a" dìreadh a" bhalla.
  Tha gaisgich bhuidhe nan fanatics. Bha mu thràth torran slàn de chuirp air an càrnadh. Agus tha iad a 'cumail a' sreap agus a 'sreap agus a' sreap!
  Ach tha am balach is an nighean dìreach mar shamhla air cumhachd marbhadh. Agus nuair a bhios iad a 'sgoltadh, bidh frasan fala a' sgèith a h-uile taobh agus glè fhada air falbh.
  Sheinn Oleg Rybachenko:
  - Tha gnìomh na gaisge air a ghlòrachadh,
  Tha sinn nar luchd-ceannairc air planaidean!
  Margarita, sheinn an nighean neo-chinnteach seo:
  - Cha stad sinn airson mionaid.
  Cluinnear sgreuchail brònach cuideigin!
  Agus cuideachd snàthadan millteach agus murt a 'sgèith bho chasan casruisgte na h-ìghne. A 'bualadh air na Sìonaich mar sguaban cruithneachd. Tha, tha an nighean Margarita na fhìor chrìochnaiche.
  Sheinn Natasha, a" gearradh na Sìonaich:
  - Agus bha an nighean, a 'pronnadh an fheadhainn bhuidhe, a' smaoineachadh
  gu robh e math a bhith beò, agus gu robh a 'bheatha math!
  Às deidh sin bidh snàthadan a-rithist ag itealaich bho a casan rùisgte.
  Chùm Zoya am muileann còmhla ri a luchd-brathaidh agus rinn i squeak:
  - Marbhaidh mi mo nàimhdean gu lèir, agus creid mi, chan eil mi a" magadh!
  Agus chuir casan a" ghaisgich grunn rionnagan air bhog.
  Agus sheinn am bòidhchead:
  - Achd cogaidh - bhuail mi an dime!
  Thuirt Aurora, a" gearradh às aonais faireachdainn neo-riatanach:
  - Tha soirbheachas mòr a" feitheamh rinn! Creid mi, chan eil e a" fàs nas fhuaire!
  Agus dìreach mar le casan rùisgte, tòisichidh na tha a" marbhadh.
  An uairsin bidh e a 'sguabadh às:
  - 'S e cobra fuilteach a th' annam!
  Chan eil Svetlana a" toirt tròcair dha na Sìonaich. Agus sgriosaidh e iad mar gum biodh iad nan seangan. Agus aig an aon àm tha e a 'seinn:
  - Cha bhi dòigh sam bith air sgudal,
  Thoir air falbh do chasan gu sgiobalta!
  Agus a-nis tha tiodhlacan murt ag itealaich bho òrdagan lom a-rithist. A leithid de bhoireannach sgoinneil!
  Agus tha e cuideachd a' beucaich:
  - Bithidh ar buaidh anns a' chogadh naomh !
  Oleg Rybachenko a 'fàs nas gnìomhaiche. Agus chrom e leis an dà làmh, agus thug e eadhon pìob na bheul agus a 'sgoltadh snàthadan air na Sìonaich. A 'sgrios nàimhdean agus a' squeaks dha fhèin:
  - Is i so ar buaidh-
  Làn astar air thoiseach agus a" tighinn dlùth!
  Agus a-rithist tha an terminator boy a 'gearradh sìos. Agus aig an aon àm bheir e seachad na tha a 'marbhadh gun truas.
  Tha Margarita cuideachd ann am blàr. Nighean eu-dòchasach. Agus ma chuireas e boomerang air bhog le a chas rùisgte, chan eil seo nas lugha na dusan Sìneach a chaidh a leagail.
  Às deidh sin bidh an nighean a" seinn:
  - O, 's mòr mo heileacoptair,
  'S mo chrìdh' a' seinn le sonas !
  Agus tha rionnag murt ag itealaich bho shàilean lom na h-ìghne. Tha, is e seo bòidhchead de na h-erobatics as àirde. Agus tha am bàs a 'sìneadh deas agus clì.
  Bidh Natasha cuideachd a" cur às do na Sìonaich anns a h-uile dòigh a tha comasach.
  Agus aig an aon àm tha e a" seinn:
  - Squeak, squeak, squeak...
  Lorg Oliver Twist!
  Agus tha tiodhlac marbhtach ag itealaich bho a casan rùisgte.
  Mar sin tharraing Zoya i fhèin suas... Ghabh i e agus spùt i air an nàmhaid bhon tiùb. An uairsin bhuail i air a" mhuileann le a claidhnean. An uairsin ghabh a casan rùisgte agus chuir i air bhog taisbeanadh ifrinn a" bhàis.
  Agus thuit na Sìonaich. Bha e mar gum biodh iad air an reubadh le inneal-lasair.
  Agus an seo tha Aurora ann am blàr. Cuideachd nighean luath. Agus bàs dearg, agus gath loisgeach ifrinn. Agus gabhaidh e e agus tòisichidh e air a ghearradh.
  Chan e, chan urrainn dha dad stad a chuir air seo.
  Eadhon tanca na luchaige.
  Mar sin tha Aurora a" tarraing nan Sìonaich. A tha gu math fionnar agus le samhlaidheachd seòlta agus claidheamh.
  'S cha sguir claidhnean na clàrsaich deirge, chan ann airson mionaid.
  Aig an aon àm, tha Aurora a 'sguabadh às:
  - Is e mo dhùthaich màthaireil na Co-mhaoineas!
  Agus cuideachd bho a casan rùisgte, mar rudeigin uamhasach marbhtach ag itealaich a-mach.
  Agus a-rithist tha an nighean trom.
  Agus an uairsin chuimhnich Aurora mar a bha i dha-rìribh a "sabaid le" Luchag "ann an aon de na sgeulachdan eile. An uairsin chuir na Càirdean crìoch air fois leis an Treas Reich, agus a" gabhail brath air dìth bomadh, chuir na Gearmailtich am Maus air bhog gu cinneasachadh.
  Seadh, ghluais na tancaichean sin gu mòr mar bheathaichean. Agus bha an adhartas aca uamhasach.
  Ach chan ann airson nigheanan Terminator. Bha iad a" sabaid ris na Nadsaidhean gu socair agus gu sgiobalta aig an aon àm.
  Agus sheall iad dha màthair Kuzma! Agus shabaid na gaisgich gu treun.
  Agus a-nis tha an Aurora ruadh a 'gearradh le claidheamhan. Agus gearraidh e sìos an naimhdean mar fhear-àiteachaidh.
  An uairsin bidh e a 'sguabadh às:
  - Bidh mi a 'marbhadh a h-uile duine!
  Chan eil Svetlana cuideachd eagallach ann am blàr. Thathas a" cur às do na Sìonaich. Agus aig a' cheart àm, le cas-ruisgte, tilgidh e an ni sin a chuireas bàs.
  Agus aig an aon àm tha e ag èigheach:
  - Bravado cosmaigeach -
  Bidh serenade mòr ann!
  Agus buail air na nàimhdean!
  Às deidh sin bidh e a" spìonadh às an tiùb!
  Agus an uairsin bidh Oleg Rybachenko a 'sgaoileadh. Agus tilgidh sinn chan e a-mhàin snàthadan, ach cuideachd boomerangs aig na Sìonaich le ar casan.
  Seo mar a chaidh am balach crìochnachaidh luath a ghlacadh.
  Agus aig an aon àm tha e a" seinn:
  - Nàmhaid cha dean sinn stad,
  Ma bhios sinn lag, cuidich !
  Agus na ruith, na ruith ...
  Mura h-eil ach air adhart!
  Agus tha Oleg a 'feadaireachd.
  Agus ghabh Margarita e agus thilg i le a òrdagan rùisgte rudeigin millteach agus marbhtach. Agus aig an aon àm sheinn i:
  - Is e seo teachdaireachd a 'chobra!
  Agus bidh an nighean a 'goid agus a' squeak!
  Chan eil Natasha cuideachd na shàmhchair ann am batal. Ghabh i e agus thilg i swastika biorach le a corragan lom. Bhris i tro mhòran Shìonais agus dh" èigh i:
  - Airson mo dhùthaich!
  Agus an uairsin tha Zoya ann am blàr. Agus tilgidh e mar an ceudna casaidean air a naimhdean le a chasan rùisgte.
  'S a' fannachadh le fiaclan ruisgte :
  - Tha mi nam ghaisgeach cho mòr, tha mi dha-rìribh na neach-crìochnachaidh!
  Às deidh sin tha an nighean a 'bualadh le claidheamhan. Agus bidh e a 'sguabadh air mullach a sgamhanan.
  - Banzai!
  Tha e coltach nach stad an nighean a" sabaid. Agus gearraidh e às aonais antimonies neo-riatanach.
  Gabhaidh Aurora ris a" mharbhadh cuideachd. Bidh e a 'sgrios na Sìonaich, gun searbhas sam bith. Agus tuitidh na gaisgich bhuidhe, mar gu'm biodh iad air an reubadh 'n an leth.
  Agus tha an nighean ruadh ag èigheach:
  - Tha lasair a' chomuinn thar an t-saoghail !
  Agus a‑rìs bheir e leis e, agus buailidh e le dà chlaidheamh. Agus an uairsin bidh e a 'sgoltadh a-mach às an tiùb. Agus buailidh e an nàmhaid.
  Tha, tha Aurora brèagha agus foirfeachd fhèin.
  Ged nach eil Svetlana nas miosa. Agus thug i cuideachd buille agus murt nàdarra dha na Sìonaich.
  Agus tha a casan rùisgte a" tilgeadh thiodhlacan sgrios air na gaisgich bhuidhe. Tha, bidh a h-uile duine ga dhèanamh air tonn àrd.
  Bidh Svetlana a 'bualadh:
  - Bithidh am blàr fuilteach, naomha, agus ceart !
  Agus thàinig marbhadh rudeigin far a cas-rùisgte a-rithist. Agus a rèir nan Sìneach, mar a bhuaileas e thu!
  Bha na nigheanan dha-rìribh a" dol an dòighean eadar-dhealaichte. Agus cha leig iad sìos mi beagan. Is iad seo boireannaich - boireannaich dha boireannaich uile!
  Tha Oleg Rybachenko ann an èiginn mhòr. Tha iad mu thràth air mìltean de Shìonaich a mharbhadh. Tha marbhadh ghaisgich na h-ìmpireachd buidhe seo air lagachadh.
  Dh'èigh Oleg:
  - An tomhas as àirde de bhuaidh!
  Thug Margarita leis agus thilg i le a corragan rùisgte rud a bha marbhtach agus na bu gheire na ràsair.
  An uairsin sheinn an nighean:
  - Bheir sinn dùbhlan do na stoirmean,
  Carson agus carson?
  A bhith beò san t-saoghal gun iongnadh -
  Do-dhèanta do dhuine sam bith!
  Chuir Margarita a-mach làn spreadhadh de phìob aig na Sìonaich agus lean i:
  - Is dòcha gum bi deagh fhortan no fàilligeadh ann,
  Agus leum suas is sìos!
  Is ann dìreach mar seo, agus chan ann air dhòigh eile -
  Is ann dìreach mar seo, agus chan ann air dhòigh eile ...
  Fada beò iongnadh!
  Iongantach! Iongantach!
  Fada beò iongnadh!
  Iongantach! Iongantach!
  Fada beò iongnadh!
  Agus dìreach suas - chan e milliméadar sìos!
  Sheall an nighean faireachdainn sabaid gu math.
  Tha Natasha cuideachd aig fìor chridhe a" bhlàir. Tha e mar gum biodh bholcàno a" sprèadhadh. Agus a 'tilgeil snàthadan le òrdagan lom. Buail air luchd-dùbhlain. Agus fàgaidh e cuirp bhuapa.
  Às deidh sin sheinn an nighean le fiaclan rùisgte:
  - Tha sinn nar luchd-crìochnachaidh mar sin, mar innealan-fuadain bruadar, agus bòidhchead mòr!
  Agus a-nis tha an nighean a 'bualadh le claidheamhan. Agus cuiridh e às do mhòran dhaoine.
  Tha Zoya cuideachd ann an tiugh a" bhlàir. Bidh e a" sabaid agus a" giùlan fhiaclan agus a" beucaich:
  - Cha chuir duine stad oirnn!
  Agus bho a cas-rùisgte chaidh diosc a sguabadh tro na Sìonaich. A gheàrr tòrr sgòrnan. Agus bha armailtean na h-ìmpireachd nèamhaidh air an tachdadh.
  Agus tha na caileagan a 'sìor fhàs trom.
  Seo mar a chuireas Aurora air bhog rudeigin a ghearras meatailt. Gearraidh e sìos mòran de na cinn a chaidh a dhèanamh nan tulaich. Agus leumaidh e suas, itealaich suas, agus bheir e e, beucaich:
  - 'S e m' ainm mo dhòrn !
  Agus a‑rìs tha e a" crathadh dà shabair, agus a" reubadh a" ghut as na Sìonaich. Ach aig an aon àm, na biodh an rud as lugha de nàire ort.
  Agus tha a casan rùisgte a" cur air bhog boomerangs marbhtach. Dè na cinn a tha air an gearradh sìos ann an rangannan.
  Às deidh sin bidh an gaisgeach ruadh a" sgioblachadh:
  - Cha bhi sinn anns a 'chàball!
  Gum biodh sonas air an Talamh!
  Agus bheir e tuilleadh bhon phìob le a bheul sgàrlaid agus le smugaid. 'S tuitidh gaisgich na h-impireachd nèimh Mar choill' le min.
  Mar sin sheall Svetlana ann am blàr ...
  Thilg i uisge goileach thairis air an luchd-dùbhlain aice. Agus bheir an fheadhainn a tha sgìth sin e agus sgreuchail gu fiadhaich.
  Bidh Svetlana a 'sguabadh às:
  - Mo chreach !
  Agus le a chas rùisgte tilgidh e dà bhumerang. Gearraidh e sìos mòran de Shìonaich.
  Agus a 'toirt a-mach mòran de chuirp.
  Seo mar a tha na bastards ag obair.
  Agus gheàrr iad sìos ìmpireachd Shìona dhaibh fhèin, gun deas-ghnàth neo-riatanach. Chan e, tha eadhon tact sònraichte aca.
  Mu thràth tha an àireamh de Shìonaich a chaidh a mharbhadh anns na deichean mhìltean. Agus tha dìreach spòrs aig na caileagan agus breab mar bàlaichean.
  Tha Oleg Rybachenko cuideachd a 'sealltainn an aerobatics as fhuaire as urrainn dhut smaoineachadh.
  Agus bidh am balach a" sgoltadh dà chlaidheamh gus am bi gàirdeanan is casan is cinn ag itealaich anns gach taobh.
  Tha Oleg ag èigheach:
  - Bithidh, tha mi creidsinn, ar buaidh chinnteach !
  Dhearbh Margarita, le cas-rùisgte, a" tilgeil crathadh millteach:
  - Bidh, bidh!
  Agus thòisich na sia gu lèir a 'gearradh eadhon nas gnìomhaiche.
  . CAIBIDIL Àir. 2 .
  Às deidh cha mhòr an arm Sìneach de dhà cheud mìle a sgrios, ghluais na sia gaisgich nas fhaide a-steach do dhoimhneachd na h-Ìmpireachd Celestial. Gus casg a chuir air na Sìonaich tilleadh gu bailtean-mòra Ruiseanach ann an Siberia.
  Mar sin thug na gaisgich ionnsaigh air na gaisgich bhuidhe anns a" bhaile mhòr as fhaisge.
  Oleg Rybachenko, a 'gearradh an luchd-sabaid buidhe agus a' crathadh an dà chlaidheamh, thuirt e:
  - Coltach ris na tsars Ruiseanach!
  Agus dh'itealaich snàthadan geur bho a chasan casruisgte. Chaidh na saighdearan Sìonach a bhualadh.
  Ghabh Margarita, a" gearradh nan gaisgeach buidhe le claidheamhan, i agus sheinn i:
  - A-nis tha sinn a 'dèanamh eachdraidh!
  Agus bho a casan rùisgte bha snàthadan ag itealaich aig na gaisgich bhuidhe.
  An ath rud tha Natasha ann am blàr. Bidh e cuideachd a 'tilgeil thiodhlacan bàis agus squeals:
  - Tha an àm ri teachd againn! Glòir don Ruis Mhòr!
  Agus tilgidh a cas rùisgte seo a‑mach le neart uabhasach. Agus gearraidh e na Sìonaich gu bhith na chùbaid fhuilteach.
  Bidh Zoya cuideachd a" slaodadh gu cruaidh. Agus bhris i an seanailear Sìneach ann an leth. Agus gheàrr e a chnàmhan.
  An uairsin rinn i gàire:
  - Air son mo mhòr bhuaidh !
  Agus le casan rùisgte cuiridh e air bhog tiodhlac marbhadh a-rithist. Agus cuiridh e às do mhòran de luchd-sabaid Sìneach.
  Ach nuair a tha Aurora ann am blàr tha e uamhasach. Bidh i a" gearradh shaighdearan Sìonach nan leth agus a" cur air bhog tiodhlacan murtach le a casan rùisgte. Agus mar sin sgrios e an t-arm buidhe.
  Chan e, is e a" bhana-bhuidseach dhearg a chanar ri Aurora. Agus tha i do-chreidsinneach.
  Agus bidh snàthadan marbhtach a 'falbh às a corragan lom. Bidh iad a 'bualadh air na Sìonaich agus bidh iad a' tuiteam thairis mar fhuaraidhean le gainmheach.
  Bidh Aurora a" beucadh aig mullach a sgamhanan:
  - Tha fios aig na Ruiseanaich mi,
  Agus tha iad ga ainmeachadh sgoinneil!
  Agus a-rithist tha am bòidhchead a 'tilgeil snàthad marbhtach. Agus tha an nàmhaid air a phiobadh mar dhaolag.
  Thuirt Aurora:
  - Faodaidh tu bruadar, ach tha bruadar latha dona!
  Agus a-rithist tha an nighean a 'bualadh mar boomerang.
  Seadh, dh" ith an ceann ruadh seo barrachd air punnd salainn ann an gnothaichean an airm. Ma bhuaileas e, buailidh e.
  Agus a-rithist tha an nighean sgiobalta agus lasach air an ionnsaigh.
  Agus an uairsin tha Svetlana gu mòr airson sabaid. Agus mar sin bidh e a 'gearradh agus a' sgrios a h-uile duine. Agus tha a claidhnean mar dhealanach dealrach.
  Agus bidh snàthadan ag itealaich bho chasan lom.
  Rug an nighean:
  - Mo neart mòr -
  Tha a bhith a" cluich còmhla rium coltach ri bhith nad charaidean le crogall!
  Balach Oleg Rybachenko air an ionnsaigh mar a bha e an-còmhnaidh. Tha e na mongoose luath. A 'sgoltadh agus a' tilgeil rionnagan air an nàmhaid.
  Agus tha an gaisgeach òg ag èigheach:
  - Rachamaid air an oilbheum,
  Nì sinn a" chùis air na Sìonaich gu lèir!
  Agus a-nis tha am balach air an ionnsaigh.
  Agus tha an nighean Margarita, le toileachas mòr, a 'briseadh nan saighdearan buidhe. Agus tilgidh a corragan rùisgte tiodhlacan bàis.
  Agus tha an nighean a 'goid:
  - Bidh buaidh leamsa!
  Agus a-rithist tha làn uisge de shnàthadan a 'ruith bho a casan rùisgte.
  Agus tha na snàthadan marbhtach agus puinnseanta.
  Tha Margarita air an eucoir. Tha ùine gu math cruaidh aig na Sìonaich na h-aghaidh. Agus tha an nighean na fhìor sgeadachadh de uamhas.
  Ged a tha i na gaisgeach brèagha.
  Agus a-nis tha pìos bàis ag itealaich far a cas-rùisgte a-rithist. A tha a 'bualadh nàimhdean.
  Tha Natasha air itealan fiadhaich. Gearr na Sìonaich gu pìosan. Agus chan eil eòlas aig a chlaidheamhan air tròcair.
  Tha 'n gaisgeach a' beucaich :
  - Bidh e na bhuaidh mhòr againn!
  Agus bidh snàthadan gu math marbhtach agus cunnartach ag itealaich bho chasan lom na bòidhchead a-rithist.
  Tha iad a 'toirt buaidh air na Sìonaich ann an àireamhan mòra. Uill, tha na nigheanan gu math fionnar.
  Agus anns an oilbheum cha toir iad cead do dhuine sam bith.
  Ach chan eil fios aig Zoya, chan eil facal ann a-riamh. Bidh i a" briseadh troimhe chun an luchd-dùbhlain aice. Agus tha a claidhnean mar luchd-millidh.
  Bidh Zoya a" sgreuchail aig mullach a sgamhanan:
  - Cha'n aithne dhomh tròcair - a mhàin bàs !
  Agus tilgidh a casan rùisgte rudan nach urrainn dha na Sìonaich cur an aghaidh!
  Agus a chaochladh, tha an gaisgeach a 'luathachadh a h-uile mionaid. Is e rinc spèilidh a tha seo air an ionnsaigh.
  Tha Aurora cuideachd na nighean cho spòrsail. Chan eil e air ais sìos agus chan eil e a 'toirt seachad. Agus tha i a 'soirbheachadh anns a h-uile càil.
  Thilg i fanadair stàilinn le a òrdagan rùisgte. Gheàrr i dheth na saighdearan Sìonach agus rinn i sgadan:
  - Anns an ìmpireachd dhearg, bidh teine ann a bheir blàths don phlanaid gu lèir!
  Agus a-rithist, tha rudeigin a tha gu sònraichte a" marbhadh cuileagan bho a casan rùisgte.
  Agus tha an gaisgeach a-rithist aig àirde mhòr.
  Agus an seo tha Svetlana ann am blàr. Chan eil e a" falbh bhon phlana. Agus bidh e a 'sgoltadh air fhèin le cuideam fiadhaich. Agus tha diosc geur ag itealaich o a casan casruisgte. A tha gu sgiobalta a" gearradh air falbh luchd-dùbhlain.
  Bidh Svetlana a 'bualadh le fearg fiadhaich:
  - Reubaidh mi as a chèile sibh uile !
  Agus tha an nighean air an eucoir. Agus tha a casan cas-ruisgte cho snog.
  An ath rud, tha Oleg Rybachenko gu mòr airson sabaid. Is e balach crìochnachaidh eu-dòchasach a tha seo. Tha e a" toirt a-steach neart agus cuideam mòr balach fiadhaich.
  Agus an uairsin bidh an leanabh a 'tilgeil boomerang le a chas rùisgte. Agus chaill an luchd-dùbhlain dà dhusan tadhal aig an aon àm.
  Tha seo dha-rìribh - cumhachd millteach dha-rìribh.
  Sheinn Oleg:
  - Tha mo làmh-sgrìobhaidh sìmplidh -
  Cha toil leam a bhith a" tarraing earball a" chait!
  Agus bha lann ag itealaich bho shàil rùisgte a" bhalaich, agus mar a bhuail e na Sìonaich. Gu litireil chaill iad an spiorad agus am misneachd.
  Thuirt Oleg le fiadhaich fiadhaich:
  - Na abair gu bràth!
  Tha am balach air an ionnsaigh... An uairsin chuimhnich e air Vladimir Klitschko. Seadh, dh" fhaodadh am bocsair seo a bhith air tilleadh chun fhàinne. Carson nach fheuch thu e? Ma tha slàinte fhathast agad, an sin thuirt Dia fhèin riut sabaid!
  Terminator balach air an ionnsaigh a. Bidh e a" pronnadh nan Sìonaich agus a" seinn:
  A charaid òg, bi daonnan òg,
  Na dèan cabhag gus fois a ghabhail ...
  Bi sunndach, dàna, fuaimneach -
  Feumaidh tu sabaid - mar sin sabaid!
  Fear le fialachd -
  Gus an urrainn dhut a h-uile duine a bhualadh!
  'S gille siorruidh mi le anam,
  Dè a bheir breith don toradh!
  'S balach m' anam buan,
  Agus na gabh ceum air ais!
  Gaisgeach òg agus leanabh sìorraidh ann an ionnsaigh borb air na Sìonaich. Seallaidh e e fhèin aig a" char as fheàrr.
  Bidh Margarita cuideachd a" sgrios na gaisgich bhuidhe agus a" seinn:
  - Cha toir sinn seachad gu bràth!
  Agus gheàrr i dheth mòran de Shìonaich, a" cur le chuckle:
  - Chan e, na creid mi a-riamh!
  Agus thilg an nighean snàthadan biorach, puinnseanta a-rithist.
  Tha i ann an gluasad luath agus gun samhail.
  Tha Natasha luath agus uamhasach sa bhlàr, mar Valkyrie. Bidh e a" sabaid gu gaisgeil. Agus a 'losgadh sìos na Sìonaich.
  Is tric a shabaid i anns na speuran. Bha i na sàr phìleat ace. Bha aice ri sabaid anns na saighdearan-coise cuideachd.
  Ach a-nis tha Natasha air na Sìonaich a ghabhail os làimh. Agus buailidh sinn le ar n-uile chorruich.
  Agus bidh boomerangs agus snàthadan ag itealaich bho a casan rùisgte. Bidh i a" pronnadh an nàmhaid.
  Tha an nighean a" seinn:
  - Ach tha mi creidsinn èirigh na grèine,
  Cuir às do dhorchadas dùn a" phrìosain!
  Tha Zoya a" toirt ionnsaigh air na Sìonaich. Agus tha e ga bhualadh gu teann. Agus tha a casan rùisgte a" leagail nàimhdean gun stad.
  Gaisgeach ann an gluasad. Tha i coltach ri cobra a 'leum agus a' leum mun cuairt.
  Tha an nighean le falt òir ag èigheach:
  - 'S ann againn a tha 'n t-àm ri teachd,
  Tha sinn coltach ri Jedi Knights!
  Agus an uairsin tionndaidhidh i mun cuairt agus buailidh i thu.
  An ath rud san ionnsaigh tha Aurora. Nighean ruadh a' pronnadh 's a' sabaid. Chaidh i air an oilbheum, a 'togail an astar eadhon nas motha. Tha a claidheamhan mar lannan muilinn.
  Am bòidhchead teine a chaidh a thoirt a-mach:
  - Bithidh sonas mar sin do'n t-saoghal uile !
  Agus a-rithist tha an nighean a 'dol a-steach gu astar fiadhaich. Is e seo fìor bhan-dia a" chogaidh.
  Bidh Svetlana cuideachd a 'seinn, a' leum suas is sìos:
  - Ceud 's a cheud, rèisimeid an dèigh rèisimeid,
  Ridirean Ruiseanach air an gearradh le claidheamh!
  Agus a-nis tilgidh a òrdagan rùisgte rudeigin nach gabh a nochdadh le sgiath.
  Seo an nighean. Brìde fìor.
  Natasha chirps le fiaclan rùisgte:
  - Cha'n ann duitse a theagaisgeas mi !
  Agus tilgidh e am bàs le a chas rùisgte.
  Tha Aurora ag aontachadh:
  - Cha-n 'eil ni sam bith a theagaisgeas sinn idir !
  Bidh na gaisgich a 'luathachadh an gluasadan. Tha cha mhòr a" bhaile air fad air a lìonadh le cuirp. Seadh, chaidh na Sìonaich gu bhith air an sgrios. Chan eil ann ach sianar, ach bidh iad ag obair dha arm gu lèir.
  Chuimhnich Oleg Rybachenko sgeulachd aon de na h-eunan. Chrìochnaich e 's an Treas Reich, agus b' urrainn e toirt a chreidsinn gu'm biodh e air a chur do 'n Luftwaffe.
  Tha, tha an elf, ged a tha e beag ann an inbhe, gu math luath, làidir le freagairt sàr-mhath. San fharsaingeachd, tha elves nas fheàrr na daoine ann an staid corporra agus astar smaoineachaidh. Agus aon uair air an itealan, bidh an elf, agus eadhon fuil rìoghail, a 'faireachdainn mar iolaire fhèin.
  Agus b 'urrainn don ghaisgeach seo 538 itealan nàmhaid a mharbhadh aig àm co-là-breith an Fuhrer air 20 Giblean, 1944, ach cha deach e fhèin a mharbhadh a-riamh.
  Airson a 'chiad dà cheud plèana, fhuair an elf Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich, claidheamhan agus daoimeanan. Còrr is trì cheud mar-thà Òrdugh na h-Iolaire Gearmailteach le daoimeanan. Airson ceithir cheud Crois Ridire na Croise Iarainn le darach òir a' fàgail claidheamhan is daoimeanan. Agus airson itealan còig ceud bliadhna - Grand Cross of the Iron Cross. Mar sin, chruinnich an elf an àireamh as àirde de dhuaisean agus a thaobh seo rinn e a" chùis air eadhon Hermann Goering agus fhuair e inbhe còirneal.
  Ged a bha e a 'sabaid air an itealan mar phrìobhaideach.
  Mar sin, ged a nochd a leithid air leth math anns an Luftwaffe, cha tug e cus buaidh air cùrsa a" chogaidh. Gu dearbh, ma ghabhas tu a" chiad sia Luftwaffe aces ann an eachdraidh fhìor, loisg iad sìos còrr air mìle gu leth itealan. Uill, dè an ìre a chuidich seo an Wehrmacht?
  Ged a tha e comasach gun deach an àireamh de phlèanaichean sìos a mheudachadh le propaganda Goebbels.
  Bha mòran dhaoine teagmhach mu na h-àireamhan sin.
  Ach gu h-onarach loisg an elf sìos uimhir de chàraichean, agus cha do chaill e fhèin aon neach-sabaid.
  Ach an uairsin choinnich Oleg Rybachenko ris agus dh'fhaighnich e:
  - Carson a chuir thu dragh air an Treas Reich, a tha air a mheas mar fheachd uilc?
  Thuirt an elf gu loidsigeach:
  - A chionn nach 'eil feachd maith air an t-saoghal idir ! A bheil thu a" smaoineachadh gu bheil Stalin agus a charaidean nan naomh?
  Thuirt Oleg le gàire:
  - Ach anns an USSR, às deidh dhut uimhir de phlèanaichean a losgadh sìos, bhiodh tu air do mheas mar Dhia le prìomh-bhaile G! Agus mar sin bu chòir dhut a bhith air do spadadh agus air do mhallachadh!
  Thuirt an elf gu h-onarach:
  - Anns an Dàmhair 1942, nuair a thòisich mi a 'sabaid airson an Reich, cha robh toradh a' chogaidh fhathast follaiseach. Dè do bheachd, nach eil cothrom agam a bhith am measg an fheadhainn a bhuannaich?
  Fhreagair Oleg Rybachenko gu h-onarach:
  - Ma tha thu a 'fulang leis an USSR, tha mi a' smaoineachadh gum faigh thu mathanas agus gun tèid gabhail riut. Thathas a" cur luach air gaisgich agus sàr ghaisgich anns a h-uile àite!
  Rinn an elf gàire gu mòr agus fhreagair e:
  - Tapadh leibh airson an tairgse! Ach nuair a bhios an Dàrna Cogadh seachad, tillidh mi don phlanaid agam le duaisean... Agus gu dearbh cha bhith dragh orm tuilleadh gun do chaill a" Ghearmailt. Is e am prìomh rud gun do sheall mi mi fhìn mar ghaisgeach agus chaidh mi sìos ann an eachdraidh itealain mar an ace as fheàrr a-riamh!
  Thuirt Oleg Rybachenko le dragh:
  - Cia mheud duine math a bhàsaich air do sgàth!
  Bha an elf a" magadh agus a" cuimhneachadh gu loidsigeach:
  - Tha Rudel ann cuideachd... 'S e sàr-fhear a th' ann cuideachd!
  Chrath Oleg:
  - Rudel... Tha e coltach ri gaisgeach leabhar comaig!
  Dh'èigh an elf:
  - Bha mi agus tha mi agus bidh mi nam ghaisgeach! Mar sin feuchaidh mi ri mo chunntas a thoirt gu mìle!
  Bha Oleg Rybachenko teagmhach:
  - Am bi ùine agad? 9 Cèitean, 1945 An Treas Reich a 'gèilleadh!
  Dh"fhaighnich an elf gu h-iongantach:
  - An urrainn dhut innse nas mionaidiche cuin agus càite agus dè an uair, leis na feachdan a bheir na Reds agus na Càirdean ionnsaigh?
  Dh'fhaighnich Oleg le iongnadh:
  - Carson a tha feum agad air seo?
  Fhreagair an elf gu h-onarach:
  - Tha mi airson an cogadh a leudachadh gu beag gus am mair an spòrs nas fhaide!
  An uairsin thug Oleg a-mach daga agus fhreagair e:
  - B 'urrainn dhomh do losgadh, ach cha dèan mi e!
  Chuir an elf iongnadh air:
  - Agus carson?
  Thuirt Oleg Rybachenko gu cinnteach:
  - Leig le do chogais peanas a dhèanamh ort!
  Agus dhealaich iad...
  Bha Oleg Rybachenko den bheachd nach robh e air an elf seo a mharbhadh gu dìomhain. Cia mheud itealan eile a loisgeas e sìos? Bidh e dìreach uamhasach.
  Agus chuir am balach air bhog bùmarang a" bhàis le òrdagan rùisgte a-rithist.
  Tha Margarita gu gnìomhach a" cur às do na Sìonaich sa bhlàr. Bhuail a casan rùisgte i le tiodhlacan marbhadh cho ceart is gu bheil thu dìreach a" cur iongnadh ort.
  Nighean san roinn-seòrsa superman.
  Agus tha a gnìomhachd ann am blàr coltach ri beathach weasel.
  Chan e, cha chuir duine eagal air a leithid de nighean, eadhon ged a tha dà bhillean Sìneach ann.
  Ach, dè bu chòir do Margarita a dhèanamh?
  Bidh i a 'dìon dùthaich a dachaigh.
  Sheinn Oleg Rybachenko, a 'gearradh suas na Sìonaich:
  - Chan eil dùthaich mhàthaireil na Ruis nas bòidhche,
  Dèan sabaid air a son agus na biodh eagal ort ...
  Chan eil dùthaich nas bòidhche anns a 'chruinne-cè -
  Tha an cruinne-cè gu lèir na lòchran solais, Rus'!
  Leumaidh am balach suas agus luathaichidh e, a" breabadh a h-uile duine.
  Bidh Natasha cuideachd a" sabaid agus a" seinn:
  Bliadhna mharbhtach, is dòcha nach creid thu mi,
  Mìle naoi ceud naochad "s a naoi...
  Stad a bhith a" coiseachd ann an cearcallan tarraingeach,
  Tionndaidhidh an diabhal a adhaircean òir!
  Agus tha an nighean a-rithist a 'tilgeil tiodhlac marbhadh le a casan rùisgte.
  Tha Zoya cuideachd a" sabaid, a" crìochnachadh agus a" sabaid. Nighean gnìomhach. Agus ma bhuaileas e le claidheamhan, bidh a h-uile dad ag itealaich.
  Agus tha a casan rùisgte cho gnìomhach a" tilgeil thiodhlacan. Agus bidh iad a 'leagail uiread de nàimhdean.
  Tha, tha e soilleir gu bheil làithean dorcha aig na Sìonaich.
  Bidh Aurora a 'bualadh gun tròcair sam bith. Agus tha a casan rùisgte nas motha na marbhtach. Mar as trice is e seo ban-dia an sgrios.
  Agus tha mìle diabhal innte.
  Bidh Svetlana a" bualadh air na Sìonaich le dìoghras mòr agus squeals:
  - Tha an àm ri teachd na laighe
  Gus nach fheum sinn a bhith nar cat!
  Agus tilgidh a casan rùisgte rudeigin a-rithist, agus bidh na nàimhdean air an reubadh às a chèile.
  Is e an nighean sabaid an aerobatics innte!
  Às deidh dhaibh baile-mòr nan Sìonach fhuadach, ghabh an sianar fois. Mharbh iad an torc sa bhad agus ròst iad slàn e.
  Gheàrr iad nam pìosan e agus thòisich iad air ithe.
  Thug Natasha fa-near:
  - Dh'ith ridirean Bhaltair Scott mòran aig an aon àm!
  Rinn Oleg Rybachenko gàire agus chuir e na chuimhne:
  - Dumas cuideachd! Seo mar a dh" ith Porthos reithe slàn!
  Rinn Natasha gàire:
  - Ram? Carson nach torc fiadhaich?
  Sheinn Oleg mar fhreagairt:
  'S do chàirdean gu lèir,
  M' uncail, a fhuair an torc...
  Nuair a bha e beò - thug e rabhadh dhomh -
  Chan urrainn dhut bean a thoirt à canibal!
  Dhearbh Margarita:
  - 'S e òran fiadhaich a tha seo! Ach tha mi ag iarraidh rudeigin nas socraiche!
  Thug Oleg fa-near:
  - Inntinn? Tha seo math!
  Agus sheinn am balach rudeigin...
  Ach chuir Aurora stad air agus thuirt e:
  - Chan fheum thu seinn, ach cleasachd.
  Agus thug an nighean a-mach iPhone bhon chrios aice. Rinn Oleg gàire, thug Natasha seachad i agus mhol i:
  - Cluich tancaichean leis a" cheann dearg!
  Dh'aontaich Aurora:
  - Is toil leam an geama seo!
  Agus thòisich an nighean gaisgeil a 'faighinn crìochan.
  Ghabh Oleg Rybachenko an cabhlach tanca.
  Thug Aurora rabhadh:
  - Aon tanca airson aon! Feuch duel!
  Dh"aontaich am balach:
  - Tha seo dìreach ceart!
  Thagh Oleg an tanca Sobhietach as fhuaire de na ceathradan - an IS-7. Càr iongantach nach tàinig gu bhith na chàr cinneasachaidh a-riamh. Tha a h-uile càil aice: armachd, armachd, agus astar. Halo dha-rìribh!
  Tha E-75 aig Aurora. Tha an càr beagan nas miosa. Agus nas truime, agus nas luaithe, tèarmann cumhachd, agus gunna beagan nas laige. Tha 130 milliméadar aig an IS-7 an aghaidh 128 airson an E-75. Is dòcha gu bheil armachd na Gearmailt nas tiugh, ach tha seo air a dhìoladh leis an leathad as motha den IS-7. Agus tha taobhan Fritz nas àirde... Tha a h-uile dad fìor, ach...
  Bidh Aurora a" gluasad an E-75 gu ìre M... Agus tha an càr a" fàs nas fheàrr. Agus tha an einnsean nas cumhachdaiche agus tha an sgàil-dhealbh mòran nas ìsle, agus tha baraille nas fhaide aig a 'ghunna. Tha, a-nis tha an armachd air fàs nas tiugh. Tha cuideam an tanca Gearmailteach fhathast ceithir fichead 's a còig tunna, an coimeas ri trì fichead' sa h-ochd airson an tè Sòbhieteach. Agus às deidh ùrachadh tha an aon chruth aige agus bidh e a-nis nas cumhachdaiche.
  Ach dh'fhuirich an IS-7 gun leasachadh. Cha do rinn duine ro-innse ann an eachdraidh fhìor.
  Uill, Oleg, leig leinn sinn fhìn a chleachdadh.
  Chan eil am balach, ge-tà, air chall. Leis gu bheil an nàmhaid air ùrachadh, nì an duine rudeigin agus cleachdaidh e projectiles iteach. Agus an uairsin bidh sabaid fìor mhath ann.
  Tha IS-7 a" tighinn dlùth. Ach fhathast, tha coileanadh dràibhidh na Gearmailt fhathast nas fheàrr.
  Bidh Aurora a" losgadh a canan baraille nas fhaide. Ach chan urrainn dha faighinn ann fhathast.
  Agus bidh am balach crìochnachaidh a 'tighinn nas fhaisge agus a' snìomh nan slighean. A rèir coltais, tha am balach gu math misneachail ann fhèin.
  Tharraing Aurora, às deidh an ath shealladh, moraltachd:
  - Faodaidh luchag ailbhean a mharbhadh!
  Agus lean am blàr, chuir Oleg slige canain 130-mm a-steach don cho-bhanntachd agus bhuannaich e. A dh'aindeoin a h-uile cleas.
  Ach san fharsaingeachd, tha carbadan eadar-dhealaichte aig tancaichean nan ceathradan. Pròiseact air leth math - "Royal Lion". Tha cuideam ceud tunna, tha an canan 210 mm inbhe, tha an armachd aghaidh 300 mm aig ceàrn, tha na taobhan 200 mm, agus tha an einnsean 1800 each-chumhachd.
  Is e inneal a tha seo - chan urrainn eadhon an IS-7 ach a dhol a-steach don taobh agus dùnadh. Agus tha e uabhasach mòr!
  Sheinn Aurora le fiaclan ruisgte:
  - Seo iolaire, ag itealaich nas àirde na a' ghrian!
  Agus thuit i sàmhach ...
  Às deidh dhaibh ithe, ghluais na sia air adhart gu bailtean-mòra Shìona. Airson a-nis, feumaidh sinn sìth a choileanadh agus am Manchus a dhì-mhisneachadh bho ionnsaigh.
  Thug na caileagan agus am balach ionnsaigh air na Sìonaich agus a-rithist mharbh iad mòran le claidheamhan agus òrdagan rùisgte.
  An uairsin thòisich na gaisgich air losgadh bho na canain a chaidh an glacadh. Agus chaidh mòran de Shìonaich a mharbhadh.
  Thug Oleg Rybachenko fa-near:
  - Is dòcha gu bheil e nas fheàrr cluich le dìon? An tionndaidh e a-mach grànda dòigh air choireigin?
  Chuir Aurora an aghaidh:
  - Tha bun-bheachd ann de chogadh casg!
  Chuimhnich Oleg:
  - Dh'fheuch Viktor Suvorov cuideachd ri dearbhadh gun robh cogadh na Gearmailt Nadsaidheach an aghaidh an USSR na bhacadh!
  Rug Aurora a fiaclan agus dh"fhàs i:
  - Nach ann mar sin a tha e?
  Chrath Oleg a cheann:
  - Teagamh!
  Chuimhnich Margarita:
  - Leugh mi an leabhar seo. Aig a 'chiad sealladh, tha i a' coimhead creidsinneach. Ach ma chladhaicheas tu nas doimhne ...
  Chrath Aurora ag aontachadh:
  - Bha an USSR ag ullachadh cogadh oilbheumach agus tha seo na fhìrinn!
  Thug Margarita fa-near:
  - Bha an USSR ag ullachadh cogadh oilbheumach eadhon às deidh a" chogaidh. Ach cha do thòisich an oilbheum a-riamh!
  Thug Oleg fa-near gu loidsigeach:
  - Nam biodh Stalin a" dealbhadh oilbheum, bhiodh e nas fhaide air adhart, às deidh dha crìoch a chuir air a bhith ag uidheamachadh nan roinnean aige le tancaichean agus uidheamachd eile. Agus chan eil an itealan as ùire ach air tòiseachadh a" ruighinn aonadan; chan eil eadhon na pìleatan air a mhaighstireachd!
  Chuir Aurora cuideachd an aghaidh gu loidsigeach:
  - Nam biodh an t-arm Sòbhieteach ag ath-nuadhachadh, cha do sheas arm na Gearmailt cuideachd. Fhad "s a bha an USSR a" maistreadh a-mach na h-itealain as ùire, bha na Krauts ag àrdachadh cinneasachadh an uidheamachd as ùire.
  Cha bhiodh dàil air buannachd Stalin a mheudachadh. An àite sin, air an làimh eile, dh'fhaodadh na Nadsaidhean, le comas na Roinn Eòrpa, grèim fhaighinn air an Ruis anns an àireamh de uidheamachd le càileachd nas fheàrr!
  Bha Oleg Rybachenko teagmhach:
  - Dè a bheir ort smaoineachadh gu robh an càileachd aca nas fheàrr?
  Fhreagair Aurora gu h-onarach:
  - Ach bhuannaich sinn ann an 1941! Nam biodh iad na b" ìsle ann an àireamhan, is dòcha gu robh iad na b" fheàrr ann an càileachd teicneòlais!
  Bha am balach genius teagmhach:
  - Chan eil mi a" smaoineachadh gu bheil!
  Thug Margarita fa-near:
  - Tha an da-fhichead bliadhna 'na dhìomhaireachd. Carson a chaill an t-Arm Dearg a bha gu foirmeil nas làidire blàr às deidh blàr? Agus an uairsin, às deidh dhi fàs gu foirmeil agus gu dearbh nas laige, thòisich i air buannachadh?
  Fhreagair Oleg Rybachenko:
  - Is e dìomhaireachd mòr a tha seo den Dàrna Cogadh!
  Mhol Natasha:
  - Bha eadar-theachd bho chumhachdan nas àirde an seo!
  Chrath Oleg:
  - Thachair rudeigin dha-rìribh!
  rinn Augustine gàire :
  - Tha ar n-iodhalan còmhdaichte le fuil, tha ar Diathan nan diathan cogaidh!
  Dh"aontaich Zoya:
  - Tha diathan cogaidh cuideachd còmhdaichte le fuil!
  Às deidh sin thòisich Oleg agus Aurora a 'cluich ro-innleachd an Dàrna Cogaidh. Tha Aurora airson Hitler, tha Oleg airson Stalin.
  Bha iomlaid fìor bhuillean ann mu thràth. Chleachd Aurora an còd meallta agus tomad de thancaichean sreath "E" agus bhris iad troimhe gu Moscow. Chleachd Togo agus Oleg an còd meallta agus IS-7 mar a bha iad a" bualadh air na Gearmailtich. Agus thàinig an speal ri chèile air cloich. Agus tòrr chisteachan. Leig leis a bhith brìgheil.
  Bidh Oleg Rybachenko a 'cluich le spionnadh, agus tha na saighdearan aige a' briseadh tro dhìonan na Gearmailt. Bidh iad a 'cruthachadh ghoilearan. Bidh Aurora a 'ruith a' chòd sgam a-rithist. Tha iomlaid ghluasadan gu math fiadhaich.
  Sheinn am balach genius:
  - An àiteigin air an Kama - chan eil sinn eòlach oirnn fhìn,
  An àiteigin air an Kama - aibhnichean màthaireil!
  Chan urrainn dhut ruighinn le do làmhan, chan urrainn dhut ruighinn le do chasan,
  Uill, ma tha sin riatanach, gluaisidh sinn na pòcairean!
  Agus bidh tancaichean Sobhietach a" pronnadh nan Nadsaidhean. Chan eil dad nas fhuaire na an IS-7. Agus faodaidh tu sabaid gu sàbhailte le "luchagan" agus "E" -100. Chan eil eagal air an tanca Sòbhieteach mu na h-uilebheistean sin.
  Tha iad nas truime, ach chan eil sin a 'ciallachadh gu bheil iad nas làidire.
  Agus tha Oleg a 'tighinn air adhart, a' gluasad gu luath leis na càraichean. Agus tha e coltach ri mìle diabhal ann.
  Tha an leanabh pròis a" seinn:
  - Brisidh sinn na Krauts, chick-chick-chick-ta!
  Agus a-nis ghabh na saighdearan Sòbhieteach cnap-starra eile. Tha iad coltach ri geniuses sabaid!
  Chan eil Aurora, ge-tà, sìmplidh nas motha. Agus bidh e ag obair le cuideam ionnsaigheach. Tilgidh feachdan ùra is ùr fo chuibhlichean an airm dheirg.
  'S an laoch ruadh a' seinn :
  - Mo naimhdean cha stad mi ! Bheir mi buaidh air farsaingeachd na cruinne!
  Agus bidh rèisimeidean ùra is ùr a" dol dhan bhlàr.
  Sheinn Oleg Rybachenko le toileachas:
  Tha na Krauts a' dol air chuairt,
  Ghluais an nàmhaid an rèisimeid air adhart ...
  Ach Aryans crazy a. .
  Coinnichidh na Ruiseanaich le nàimhdeas!
  Cladhaichidh iad do chraiceann muice,
  Tilgear an nàmhaid dhan duslach -
  Bidh na Ruiseanaich a" sabaid gu feargach
  Is làidir dòrn an t-saighdeir !
  Agus bidh am balach a" gluasad cearcall-rathaid eile agus a" cuairteachadh saighdearan Aurora.
  Tha, tha an leanabh tapaidh, chan eil faclan ann.
  Thuirt Aurora:
  - Chan e, cha toir mi seachad, ach bha fios agam a-riamh mar a bu chòir dhomh sabaid!
  Dh" aontaich Oleg Rybachenko:
  - Cha toir sinn seachad! Bidh sinn dìreach gad sgrios!
  Agus a-nis tha na saighdearan Sòbhieteach a 'toirt ionnsaigh a-rithist. Agus chan eil còd an sgamair a" cuideachadh na Krauts tuilleadh.
  An uairsin bidh Aurora ag atharrachadh an roghainn gu glic. Agus tha Breatainn agus na SA a" dol a-steach don chogadh air a taobh. Ruith gaisgich an airm seo gu cath. Agus leig dhuinn cuideam a chuir air an nàmhaid.
  Ach sgrios tancaichean IS-7 Sòbhieteach Shermans agus Pershings na SA le eadhon nas fhasa, a bharrachd air tanca Churchill Shasainn.
  Gun a bhith a 'faighinn milleadh sam bith iad fhèin.
  Bha Aurora a" fàs nas miosa:
  - Uill, tha thu nad diabhal beag!
  . CAIBIDIL Àir. 3
  Bha gaisgich bhon aonamh linn air fhichead a-rithist an-aghaidh na Sìonaich san t-seachdamh linn deug.
  Tha mòran shaighdearan aig an Ìmpireachd Celestial. Bidh iad a" sruthadh mar abhainn gun chrìoch.
  Bha Oleg Rybachenko, a 'gearradh nan Sìonaich le claidheamhan, a' gàireachdainn:
  - Cha toir sinn a-steach gu bràth!
  Agus chaidh diosc geur a-mach à cas-rùisgte a" bhalaich!
  Thuirt Margarita, a" pronnadh an luchd-dùbhlain aice:
  - Tha àite anns an t-saoghal airson gnìomhan gaisgeil!
  Agus snàthadan puinnseanta sgapte bho chasan rùisgte na h-ìghne, a" bualadh air na Sìonaich.
  Thilg Natasha cuideachd a òrdagan rùisgte, gu murt, agus rinn i caoineadh:
  - Cha dì-chuimhnich sinn agus cha toir sinn maitheanas gu bràth.
  Agus chaidh a claidheamhan tro na Sìonaich sa mhuileann.
  Rinn Zoya, a" gearradh às a chèile na nàimhdean, a" sgiùrsadh:
  - Airson òrdugh ùr!
  Agus tuilleadh shnàthadan sgapte bho a casan rùisgte. Agus ann an sùilean agus sgòrnan nan saighdearan Sìonach.
  Seadh, bha e soilleir gun robh na gaisgich a" fàs togarrach agus a" fàs fiadhaich.
  Bhris Aurora air na saighdearan buidhe agus rinn e squeak:
  - Bidh an iarann againn!
  Agus tha tiodhlac ùr, marbhtach ag itealaich bho a casan rùisgte. Agus tuitidh na fleasgaichean buidhe.
  Bidh Svetlana a" cromadh sìos am muillear, tha a claidhnean coltach ri dealanach.
  Tha na Sìonaich nan laighe mun cuairt mar sguaban gearraidh.
  Bidh an nighean a 'tilgeil snàthadan le a casan rùisgte agus a' squeaks:
  - Buannaichidh e airson Mother Russia!
  Oleg Rybachenko adhartasan an aghaidh nan Sìonach. Balach Terminator a' sgoltadh sìos saighdearan buidhe.
  Agus aig an aon àm, bidh òrdagan casan rùisgte a" bhalaich a" tilgeadh a-mach snàthadan le puinnsean.
  Tha am balach a" gort:
  - Glòir gu Future Rus'!
  Agus ann an gluasad bidh e a" gearradh dheth cinn is muzzles a h-uile duine.
  Bidh Margarita cuideachd a" pronnadh an luchd-dùbhlain aice.
  Tha a casan rùisgte dìreach a" lasadh. Tha Sìonaich a" bàsachadh ann an àireamhan mòra. Tha an gaisgeach ag èigheach:
  - Gu crìochan ùra!
  Agus an uairsin bidh an nighean ga ghlacadh agus a" slaodadh ...
  Mòr-chorp de shaighdearan Sìonach.
  Ach tha Natasha air an oilbheum. Bidh e a" gearradh a Shìonais fhèin agus a" seinn:
  - Tha Rus mòr agus radiant,
  Is e nighean gu math neònach a th" annam!
  Agus bidh discs ag itealaich bho a casan casruisgte. A gheàrr sgòrnan nan Sìonach. Seadh, is e nighean a tha seo.
  Tha Zoya air an sàrachadh. Chrom e dheth na saighdearan buidhe leis an dà làmh. Spit bho phìob. Agus a 'tilgeil snàthadan marbhtach le òrdagan lom.
  Agus aig an aon àm tha e a 'seinn dha fhèin:
  - Eh, a chluba bhig, rachamaid!
  Eh, nì am fear as fheàrr leam!
  Aurora, a" gearradh sìos na Sìonaich agus a" cur às do na saighdearan buidhe, sgreuchail:
  - A h-uile dubhach agus ann an craiceann ainmhidhean,
  Thug e ionnsaigh air na poileis aimhreit le cluba!
  Agus ma thilgeas e òrdagan rùisgte air an nàmhaid, marbhaidh e ailbhean.
  Agus an uairsin bidh e a 'sguabadh às:
  - Madaidhean-allaidh!
  Tha Svetlana air an eucoir. Bidh e a 'gearradh agus a' sgoltadh nan Sìonaich. Le casan rùisgte tha e a" cur air bhog tiodhlacan bàis orra.
  Bidh e a" ruith a" mhuilinn le claidheamhan.
  Bhrùth e mòran de luchd-sabaid agus sgreuchail:
  - Tha buaidh mhòr a 'tighinn!
  Agus a-rithist tha an nighean ann an gluasad fiadhaich.
  Agus tha a casan rùisgte a" cur air bhog snàthadan marbhtach.
  Leum Oleg Rybachenko. Rinn am balach corran. Ghearr e suas tòrr Sìneach ann an leum.
  Thilg e na snàthadan le òrdagan rùisgte agus rinn e gàire:
  - Glòir do m' mhisneach àillidh !
  Agus a-rithist tha am balach ann am blàr.
  Tha Margarita a" dol air adhart leis an oilbheum. Shred a h-uile nàimhdean ann an sreath. Tha a claidheamhan nas fhuaire na lannan muilinn. Agus bidh òrdagan lom a 'tilgeil thiodhlacan bàis.
  Nighean ann an ionnsaigh fiadhaich. Cur às do ghaisgich bhuidhe gun deas-ghnàth.
  Agus bidh e a" leum suas bho àm gu àm agus a" fàs toinnte!
  Agus tha tiodhlacan sgrios a 'falbh bhuaipe.
  Agus thuit na Sìonaich marbh. Agus tha tuiltean de chuirp air an càrnadh.
  Tha Margarita ag èigheach:
  - 'S e balach Ameireaganach a th' annam!
  Agus a-rithist chaidh an t-snàthad a thilgeil air a casan rùisgte.
  Agus an uairsin dusan snàthad eile!
  Tha Natasha cuideachd gu math fionnar air an oilbheum.
  Agus tilgidh e le a chasan rùisgte, agus spìon e as an tiùb.
  Agus a" sgreuchail aig mullach a sgamhanan:
  - 'S mise 'bhàis a' sèideadh ! Chan eil agad ach bàsachadh!
  Agus a-rithist tha am bòidhchead air gluasad.
  Bidh Zoya a" stoirmeadh sprùilleach cuirp Shìona. Agus cuideachd bho a casan rùisgte bidh boomerangan sgrios ag itealaich a-mach.
  Agus tha na gaisgich buidhe a 'cumail a' tuiteam agus a 'tuiteam.
  Tha Zoya ag èigheach:
  - Nighean casruisgte, nì i a" chùis ort!
  Agus bidh dusan snàthad ag itealaich bho shàilean lom na h-ìghne. A tha a" dol dìreach sìos sgòrnan nan Sìonach.
  An uairsin bidh iad a 'tuiteam marbh.
  No an àite, gu tur marbh.
  Tha Aurora air an oilbheum. A 'sgrios saighdearan buidhe. Tha na claidheamhan aice air an giùlan ann an dà làimh. Agus tha i na gaisgeach cho iongantach.
  Bidh iomghaoth a" sguabadh tro shaighdearan Sìonach.
  Nighean le falt ruadh:
  - Tha an àm ri teachd falaichte! Ach bidh e na bhuannachd!
  Agus anns an ionnsaigh, bòidhchead le falt lasrach.
  Bidh Aurora a" beucadh ann an ecstasy fiadhaich:
  - Bidh diathan cogaidh a" reubadh a h-uile càil às a chèile!
  Agus tha an gaisgeach air an eucoir.
  Agus tha a casan rùisgte a" tilgeil mòran shnàthadan biorach, puinnseanta.
  Svetlana ann an cogadh. Agus cho brosnachail agus cho brosnachail. Bidh a casan rùisgte a" tilgeadh a-mach uimhir de rudan murt. Chan e duine, ach bàs le falt fionn.
  Ach ma bhriseas e suas, cha bhith e comasach dhut stad a chuir air.
  Tha Svetlana a" seinn:
  - Cha bhi beatha mar mhil,
  Mar sin leum ann an dannsa cruinn!
  Thig do aisling gu buil -
  Bidh bòidhchead a" tionndadh duine gu bhith na thràill!
  Agus tha gluasad na h-ìghne a 'fàs nas fiadhaich.
  Tha ionnsaigh Oleg a" luathachadh. Tha am balach a" dèanamh a" chùis air na Sìonaich.
  Tilgidh a chasan rùisgte snàthadan geur.
  Bidh an gaisgeach òg a" sèideadh:
  - Bidh an ìmpireachd chuthach a" reubadh a h-uile duine às a chèile!
  Agus a-rithist tha am balach a 'gluasad.
  Tha Margarita na nighean fiadhaich na gnìomhachd. Agus buailidh e an naimhdean.
  Mar sin chuir i pea air bhog le stuth-spreadhaidh le a cas rùisgte. Spreadhaidh e agus sa bhad tilgidh e ceud Sìneach dhan adhar.
  Tha an nighean a" sgreuchail:
  - Thig buaidh fhathast thugainn!
  Agus ruithidh e am muileann le claidheamhan.
  Bhrosnaich Natasha na gluasadan aice. Tha an nighean a' gearradh sìos nan gaisgeach buidhe. Agus aig an aon àm tha e ag èigheach:
  - Tha buaidh a" feitheamh ri Ìmpireachd na Ruis.
  Agus cuir sinn às do na Sìonaich aig astar nas luaithe.
  Tha Natasha na nighean crìochnachaidh.
  Chan eil e a 'smaoineachadh stad no slaodadh sìos.
  Tha Zoya air an sàrachadh. Tha e coltach gu bheil na claidheamhan aice a 'sgoltadh salad feòil. Bidh an nighean a" sgreuchail aig mullach a sgamhanan:
  - Tha ar saoradh an èifeachd !
  Agus bidh òrdagan lom cuideachd a 'tilgeil snàthadan mar sin.
  Agus chaidh moran sluaigh le 'n sgòrnan a tholladh, 'nan laidhe ann an tulaich chorporra.
  Is e nighean seòlta a th" ann an Aurora. Agus bidh e a" sgrios a h-uile duine mar gum b" e inneal-fuadain a bh" ann de hyperplasma.
  Tha e mu thràth air còrr air ceud Sìneach a sgrios. Ach tha a h-uile càil a 'fàs nas luaithe. Agus beucaidh an gaisgeach cuideachd.
  - Tha mi cho neo-chinnteach! An rud as fhuaire san t-saoghal!
  Agus a-rithist tha am bòidhchead air an ionnsaigh.
  Agus bho a òrdagan lom, bidh peas ag itealaich a-mach. Agus chaidh trì cheud Sìonach a reubadh às a chèile le spreadhadh cumhachdach.
  Sheinn Aurora:
  - Cha leig thu leas ar fearann a ghlacadh!
  Tha Svetlana cuideachd air an oilbheum. Agus chan eil e a" toirt unnsa faochaidh dhut. Nighean terminator fiadhaich.
  Agus tha e a 'gearradh sìos air na nàimhdean agus a' cur às do na Sìonaich. Agus bha mòran de luchd-sabaid buidhe air tuiteam a-steach don dìg agus air na rathaidean.
  Chaidh an t-seisear fiadhaich. B" e blàr fiadhaich a bh" ann.
  Tha Oleg Rybachenko air ais ann an gnìomh. Agus tha e a 'gluasad air adhart a' crathadh an dà chlaidheamh. Agus tha am balach crìochnachaidh a 'ruith a' mhuilinn. Tha Sìonais marbh a" tuiteam.
  Measg nan cuirp. Beanntan slàn nam buidhnean fuilteach.
  Tha cuimhne aig a" bhalach air ro-innleachd fiadhaich. Far an robh eich agus daoine cuideachd a" measgachadh ri chèile.
  Tha Oleg Rybachenko a 'magadh air:
  - Mo thruaighe bho inntinn!
  Agus bidh tonna de airgead ann!
  Agus Terminator Boy ann an gluasad ùr. Agus bheir a chasan rùisgte rudeigin agus tilgidh e e.
  Ghluais am balach genius:
  - Prìomh chlas agus Adidas!
  B" e coileanadh fìor fhionnar agus fionnar a bh" ann. Agus cia mheud Sìneach a chaidh a mharbhadh? Agus mharbh iad an àireamh as motha de na sabaidean buidhe as motha.
  Tha Margarita cuideachd ann am blàr. Sgrios e armailtean buidhe agus rughadh :
  - Rèisimeid clisgeadh mòr! Tha sinn a" draibheadh a h-uile duine a-steach don chiste!
  Agus gheàrr a claidheamhan aig na Sìonaich. Tha an àireamh de luchd-sabaid buidhe air tuiteam mu thràth.
  Rinn an nighean gàire:
  - Tha mi eadhon nas fhuaire na panther! Cruthaich gur tu as fheàrr!
  Agus bidh pea le stuth-spreadhaidh cumhachdach ag itealaich a-mach à sàil lom na h-ìghne.
  Agus buailidh e an nàmhaid.
  Agus bheir e agus sgriosaidh e cuid den luchd-dùbhlain.
  Agus tha Natasha ann an ùghdarras. Agus buailidh i an luchd-dùbhlain aice, agus cha leig i sìos duine sam bith.
  Cia mheud Sìneach a tha thu air a mharbhadh mu thràth?
  Agus tha a fiaclan cho geur. Agus tha na sùilean cho sapphire. Is e an nighean seo am prìomh neach a chuir gu bàs. Ged a tha a com-pàirtichean uile nan cur gu bàs!
  Tha Natasha ag èigheach:
  - Tha mi às mo chiall! Bidh càin ann dhut!
  Agus a-rithist marbhaidh an nighean mòran de Shìonaich le claidheamhan.
  Tha Zoya a" gluasad agus tha i air mòran de ghaisgich bhuidhe a sgrios.
  Agus bidh casan lom a 'tilgeil snàthadan. Bidh gach snàthad a 'marbhadh grunn Shìonaich. Tha na nigheanan sin gu math brèagha.
  Bidh Aurora a" toirt air adhart agus a" sgrios an luchd-dùbhlain aice. Agus aig an aon àm chan eil e a 'dìochuimhneachadh a bhith ag èigheach:
  - Chan urrainn dhut teicheadh bhon chiste!
  Agus bheir an nighean a fiaclan agus rug i iad!
  Agus a leithid de cheann ruadh... Tha a falt a' sruthadh sa ghaoith mar bhratach proletarianach.
  Agus tha a h-uile dad gu litireil ag èirigh bho fearg.
  Tha Svetlana air gluasad. Tha mi air tòrr chlaigeann a sgàineadh. Gaisgeach a rùisg a fiaclan.
  A ' taisbeanadh na teanga. Agus an uairsin bidh e a 'sgoltadh a-mach às an tiùb. An uairsin tha e ag èigheach:
  - Bithidh sibhse marbh !
  Agus a-rithist, bidh snàthadan marbhtach ag itealaich bho a casan rùisgte.
  Oleg Rybachenko leum is leum.
  Bidh balach casruisgte a" leigeil a-mach dòrlach de shnàthadan agus a" seinn:
  - Rachamaid air adhart, fosglaidh sinn cunntas mòr!
  Tha an gaisgeach òg aig a chuid as fheàrr.
  Tha e mu thràth beagan bhliadhnaichean a dh'aois, ach tha e coltach ri leanabh. A-mhàin gu math làidir agus fèitheach.
  Sheinn Oleg Rybachenko:
  - Fiù mura lean an geama na riaghailtean, brisidh sinn tron bhràithreachas!
  Agus a-rithist, chaidh snàthadan marbhtach agus tarraingeach a-mach às a chasan rùisgte.
  Sheinn Margarita le toileachas:
  - Chan eil dad do-dhèanta! Tha mi a 'creidsinn gum bi latha na saorsa ann!
  Thilg an nighean cascade marbhtach de shnàthadan a-rithist air na Sìonaich agus lean i:
  - Theid an dorchadas air falbh ! Bidh ròsan a 'Chèitein fo bhlàth!
  Agus cho luath 's a thilg an gaisgeach pea le a òrdagan rùisgte, chaidh mìle Sìneach dhan adhar sa bhad. Seadh, tha arm na h-Iompaireachd nèamhaidh a' leaghadh dìreach fa chomhair ar sùl.
  Natasha ann an cogadh. A" leum mar cobra. A 'sèideadh suas nàimhdean. Agus tha uimhir de Shìonaich a" bàsachadh.
  Chleachd an nighean iad le claidheamhan, agus gràinnean gual-fhiodha, agus sleaghan. Agus snàthadan.
  Aig an aon àm, tha e ag èigheach:
  - Tha mi a 'creidsinn gun tig buaidh!
  Agus gheibh glòir nan Ruiseanach!
  Bidh òrdagan lom a" tilgeil snàthadan ùra, a" tolladh luchd-dùbhlain.
  Tha Zoya ann an gluasad fiadhaich. A 'dol air adhart air na Sìonaich. Gearr iad ann am pìosan beaga.
  Tilgidh an gaisgeach snàthadan le a corragan rùisgte. A 'bualadh tro luchd-dùbhlain, agus an uairsin a' giùlan:
  - Tha ar buaidh iomlan faisg!
  Agus ruith muileann fiadhaich le claidheamhan. Is e seo dha-rìribh nighean coltach ri nighean!
  Ach chaidh an cobra Aurora air an oilbheum. Tha am boireannach seo na trom-laighe don h-uile duine.
  Agus ma thionndaidheas e air, tha e a 'ciallachadh gu bheil e a' tionndadh air.
  Às deidh sin gabhaidh an ceann ruadh e agus seinnidh e:
  - Fosglaidh mi na claigeann uile ! Tha mi nam aisling mòr!
  Agus a‑nis tha a claidheamhan an gnìomh agus a" gearradh na feòla.
  Bidh Svetlana cuideachd a 'dol air adhart leis an ionnsaigh. Chan eil bacadh sam bith aig an nighean seo. Cho luath 'sa tha e air a ghearradh suas, tha mòran de chuirp air an sgaoileadh.
  Bidh an neach-crìochnachaidh blonde ag èirigh:
  - Dè cho math 'sa bhios e! Dè cho math 'sa bhios e - tha fios agam air!
  Agus an uairsin bidh pea marbhtach ag itealaich bhuaipe.
  Gearraidh Oleg a-rithist ceud Sìonach, a 'sguabadh às mar mheteor. Agus bheir e boma agus tilgidh e e.
  Tha e beag ann am meud, ach tha e marbhtach ...
  Mar a thèid a reubadh gu pìosan beaga.
  Rinn balach an Terminator gàire:
  - An òigridh stoirmeil innealan eagallach!
  Nì Margarita seo a-rithist ann am blàr.
  Agus gearraidh e sìos mòran de fhalt buidhe. Agus a 'gearradh gearraidhean mòra.
  Tha an nighean a" caoineadh:
  - 'S e Lambada an dannsa againn air a' ghainmhich!
  Agus buailidh e le spionnadh ath-nuadhaichte.
  Tha Natasha eadhon nas feargach air an oilbheum. Seo mar a tha e a" bualadh air na Sìonaich. Chan eil e gu math furasta dhaibh seasamh an aghaidh nigheanan mar sin.
  Ghabh Natasha e agus sheinn i:
  - Tha ruith na àite na rèiteachadh coitcheann!
  Agus sgaoil an gaisgeach a leithid de bhuillean air an luchd-dùbhlain aice.
  Agus tilgidh e diosgan le a chasan rùisgte.
  An seo ruith mi am muileann. Chaidh tomad nan arm buidhe air falbh.
  Tha i na bòidhchead sabaid. Buail thu fhèin le armada cho buidhe.
  Tha Zoya a" gluasad, a" pronnadh a h-uile duine. Agus tha a claidheamhan mar siosar bàis.
  Tha an nighean dìreach brèagha. Agus tha a casan rùisgte a" tilgeadh snàthadan gu math puinnseanta.
  Buail air luchd-dùbhlain. Bidh iad a" tolladh an amhaich agus a" dèanamh chisteachan-laighe.
  Ghabh Zoya e agus rinn i squeak:
  - Mura h-eil uisge anns an tap ...
  Dh'èigh Natasha le toileachas:
  - Mar sin is e do choire a th" ann!
  Agus le òrdagan rùisgte bidh e a" tilgeil rudeigin a mharbhas gu mionaideach. Is e fìor nighean nighean a tha seo.
  'S bhiodh lann ag itealaich o 'chasan rùisgte. Agus bheir e buaidh air mòran de luchd-sabaid.
  Aurora a ' gluasad a-nuas. Swift agus gun samhail na bhòidhchead.
  Dè am falt soilleir a th" oirre. Bidh iad a 'sruthadh mar bhratach proletarian. Tha an nighean seo na fìor bhòidhchead.
  Agus tha i a" gearradh sìos a nàimhdean mar gum biodh i air a breith le claidheamhan na làmhan.
  Ceann-dearg, a bheathaich dhamh!
  Ghabh Aurora e agus rinn e sgial:
  - 'S e ceann tairbh a bhios ann - cha chaill an luchd-cogaidh an inntinn !
  Agus mar sin bhris i a-rithist mòran de luchd-sabaid.
  Thuirt Oleg Rybachenko:
  - Dìreach na tha a dhìth ort! Abair nighean!
  Dhearbh Margarita, a" tilgeil biodag le a cas-rùisgte:
  - Nighean mòr agus fionnar!
  Dh" aontaich Aurora le seo:
  - Is gaisgeach mi a bhìdeadh duine sam bith gu bàs!
  Agus a-rithist, le òrdagan rùisgte, cuiridh e air bhog rud murt.
  Chan eil Svetlana nas ìsle na an luchd-dùbhlain aice sa bhlàr. Chan e nighean ach cum ann an lasraichean.
  Agus squeals:
  - Abair speur gorm!
  Dhearbh Aurora, a 'leigeil a-mach an lann le a cas-rùisgte:
  - Chan eil sinn nar luchd-taic do mhèirle!
  Svetlana, a 'gearradh às a chèile na nàimhdean, chirped:
  - Chan fheum thu sgian airson amadan a mharbhadh ...
  Rinn Zoya squeak, a" tilgeil shnàthadan le a casan lom, tana:
  - Bidh thu a 'laighe ris mar crazy!
  Thuirt Natasha, a" gearradh suas na Sìonaich:
  - Agus dèan e leis airson sgillinn!
  Agus bheir na gaisgich e agus leumaidh iad. Tha iad cho fuilteach agus cho fuar. San fharsaingeachd, tha tòrr toileachas annta.
  Tha Oleg Rybachenko a 'coimhead gu math stylish anns a' bhlàr.
  Sheinn Margarita:
  - Tha am buille làidir, ach tha ùidh aig a" ghille ...
  Chuir am balach genius air bhog rudeigin mar propeller heileacoptair le a chas. Gheàrr e dhà cheud ceann de na Sìonaich agus dh" èigh e:
  - Gu math spòrs!
  Agus an dà chuid - balach agus nighean - ann an làn obair fhosgailte.
  Oleg, a 'gearradh nan saighdearan buidhe, thuirt e:
  - 'S gu 'm bi buaidh mhor againn !
  Fhreagair Margarita mar a leanas:
  - Bidh sinn a 'marbhadh a h-uile duine - le casan lom!
  Tha an nighean dha-rìribh na neach-crìochnachaidh cho gnìomhach.
  Sheinn Natasha air an oilbheum:
  - Ann an cogadh naomh !
  Agus chuir an gaisgeach diosg boomerang geur air bhog. Chaidh e ann an arc agus gheàrr e sìos mòran de Shìonaich.
  Thuirt Zoya, a" leantainn leis an sgrios:
  - Bidh e na bhuaidh dhuinn!
  Agus bha snàthadan ùra ag itealaich bho a casan rùisgte. Agus bhuail iad mòran de luchd-sabaid.
  Thuirt an nighean bhàn:
  - Feuch an dèan sinn sgrùdadh air an nàmhaid!
  Agus nochd i a teanga.
  Aurora, a 'crathadh a casan agus a' tilgeil swastikas le oirean biorach, gurgled6
  - Bratach Imperial air adhart!
  Dhearbh Svetlana gu furasta:
  - Glòir dha na gaisgich a thuit!
  Agus dh"èigh na caileagan còmhla, a" pronnadh nan Sìonaich:
  - Cha chuir duine stad oirnn!
  Agus a-nis tha na diosgan ag itealaich bho chasan lom nan gaisgeach. Tha an fheòil air a reubadh.
  Agus a-rithist an caoineadh:
  - Cha dèan duine a 'chùis oirnn!
  Chaidh Natasha dhan adhar. Reub i an luchd-dùbhlain aice agus chuir i a-mach:
  - Tha sinn nar madaidhean-allaidh, a 'ròstadh an nàmhaid!
  Agus bho a corragan rùisgte falbhaidh diosc gu math marbhtach.
  Bidh an nighean eadhon a" tionndadh ann an ecstasy.
  Agus an uairsin tha e ag èigheach:
  - Tha ar sàilean dèidheil air teine!
  Tha, tha na nigheanan gu math sexy.
  Oleg Rybachenko ag ràdh:
  - O, tha e tràth, tha an tèarainteachd ga thoirt!
  Agus dh' amhairc e air na gaisgich. Bidh iad a 'gàireachdainn agus a' giùlan am fiaclan mar fhreagairt.
  Gheàrr Natasha suas na Sìonaich agus rinn i squealed:
  - Cha 'n 'eil gàirdeachas 'n ar saoghal gun strì !
  Chuir am balach an aghaidh:
  - Aig amannan chan eil eadhon sabaid spòrsail!
  Dh'aontaich Natasha:
  - Mura h-eil an neart agad, tha ...
  Ach tha na gaisgich againn an-còmhnaidh fallain!
  Thilg an nighean snàthadan air an neach-dùbhlain aice le a òrdagan rùisgte agus sheinn i:
  - Tha saighdear daonnan fallain,
  Agus deiseil airson an feat!
  Às deidh sin bhuail Natasha a-rithist air na nàimhdean.
  Tha Zoya na goid gu math luath. Chuir i baraille slàn air bhog aig na Sìonaich. Agus reub e mìle no dhà le aon spreadhadh.
  An uairsin dh'èigh i:
  - Na stad, tha na sàilean againn a" deàrrsadh!
  Agus tha an nighean ann an gèar sabaid!
  Chan eil Aurora lag ann am blàr nas motha. Seo mar a tha e a" bualadh air na Sìonaich. Mar gum biodh e ga leagail a-mach à sguab le slabhraidhean.
  Agus fhad 'sa tha e a' gearradh suas an luchd-dùbhlain aige, tha e a 'seinn:
  - Thoir an aire, bithidh e math,
  Bidh pie anns an tuiteam !
  Bidh an diabhal ruadh dha-rìribh a" treabhadh sa bhlàr, mar sheacaid sa bhogsa.
  Ach mar a tha Svetlana a 'sabaid. Agus gheibh na Sìonaich bhuaipe e.
  Agus ma bhuaileas i, buail i.
  Bidh frasan fuilteach ag itealaich a-mach às.
  Thuirt Svetlana gu cruaidh nuair a bha frasan de mheatailt a bha a" leaghadh claigeann ag itealaich bho a casan rùisgte:
  - Glòir dhan Ruis, gu mòr glòir!
  Tha tancaichean a' dol air adhart...
  Roinn ann an lèintean dearga -
  Beannachdan muinntir na Ruis!
  Mar sin ghabh na caileagan air na Sìonaich. Mar sin tha iad air an gearradh agus air an sgoltadh. Chan e gaisgich, ach dha-rìribh panthers a tha air briseadh saor bho na slabhraidhean aca.
  Tha Oleg ann an sabaid agus a 'toirt ionnsaigh air na Sìonaich. Bidh e gam bhualadh gun tròcair agus a" sgreuchail:
  - Tha sinn mar thairbh!
  Thog Margarita, a" pronnadh an airm bhuidhe:
  - Tha sinn mar thairbh!
  Ghabh Natasha e agus rinn i caoineadh, a 'gearradh sìos na sabaidean buidhe:
  - Chan urrainn dhut laighe!
  Reub Zoya na Sìonaich às a chèile agus rinn i squeak:
  - Chan e, chan ann le làimh!
  Agus bheir e mar an ceudna agus leigidh e an rionnag a chas rùisgte.
  Ghabh Natasha e agus dh'èigh i:
  - Tha an telebhisean againn na theine!
  Agus dòrlach de shnàthadan ag itealaich bho a cas rùisgte.
  Rinn Zoya, a bha cuideachd a" pronnadh nan Sìonaich, squeak:
  - Tha ar càirdeas monolithic!
  Agus a-rithist tha e air a thilgeil cho cruaidh is gu bheil cearcallan a" blur anns gach taobh. Tha an nighean seo na fhìor sgrios air luchd-dùbhlain.
  Gabhaidh an nighean, le a òrdagan rùisgte, trì boomerangs agus cuiridh iad air bhog iad. Agus dh'adhbhraich seo eadhon barrachd chuirp.
  Às deidh sin cuiridh am bòidhchead a-mach:
  - Cha dean sinn tròcair air an nàmhaid ! Bidh corp ann!
  Agus a-rithist tha an rud murt ag itealaich air falbh bhon t-sàil rùisgte.
  Thuirt Aurora cuideachd gu loidsigeach:
  - Chan e dìreach aon chorp, ach mòran!
  Às deidh sin, ghlac an nighean e agus choisich i casruisgte tro na maragan fuilteach. Agus mharbh i mòran de Shìonaich.
  Agus mar a tha e ag èirigh:
  - Aifreann mort !
  Agus an uairsin bhuail e an seanailear Sìneach le a cheann. brisidh e a chlaigeann, agus bheir e dha :
  - Banzai! Thèid thu gu neamh!
  Tha Svetlana, gu math feargach na h-ionnsaigh, a 'sguabadh às:
  - Cha bhi tròcair air do shon !
  Agus bidh dusan snàthad a 'falbh às a corragan lom. Mar a tha i a" bualadh air a h-uile duine. Agus tha an gaisgeach dha-rìribh a" feuchainn ri rùsgadh agus marbhadh.
  Tha Oleg Rybachenko a 'magadh air:
  - Glè mhath!
  Agus tha am balach cuideachd a 'tilgeil rionnag cho fionnar ann an cruth swastika le cas rùisgte. Hibrid iom-fhillte.
  Agus thuit mòran de Shìonaich a-steach.
  Rug Oleg:
  - Banzai!
  Agus tha am balach air an ionnsaigh fiadhaich a-rithist. Chan e, tha cumhachd dìreach a" cur dragh air, agus tha bholcànothan a" gortachadh!
  Margarita a ' gluasad a-nuas. Reubaidh e stamagan a h-uile duine fosgailte.
  Tilgidh an nighean a-mach leth-cheud snàthad sa bhad le a cas. Agus chaidh mòran de dhiofar seòrsa de nàimhdean a mharbhadh.
  Sheinn Margarita a thaobh sunnd:
  - Aon, dhà! Chan e duilgheadas a th" ann am bròn!
  Cha bu chòir dhut a bhith air do mhisneachadh gu bràth!
  Cùm do shròn agus earball àrd.
  Biodh fios agad gu bheil fìor charaid an-còmhnaidh còmhla riut!
  Is e companaidh cho ionnsaigheach a tha seo. Bidh an nighean a 'bualadh agus ag èigheach:
  - Bidh an Ceann-suidhe Dragon gu bhith na chorp!
  Tha Natasha dìreach na sheòrsa de neach-crìochnachaidh ann am blàr. Agus dh'èigh i:
  - Banzai! Faigh e gu sgiobalta!
  Agus chaidh grenade far a cas-rùisgte. Agus tha e a" bualadh dhachaigh dha na Sìonaich. Agus sèididh e às a chèile e.
  Abair gaisgeach! A h-uile gaisgeach - gaisgeach!
  Tha Zoya cuideachd air an oilbheum. A leithid de ghalla feargach.
  Agus ghabh i e, agus rinn i gàire:
  - Is e ar n-Athair an Dia Geal fein !
  Agus buailidh e na Sìonaich le muileann trì-fhillte!
  Agus ghlaodh Aurora mar fhreagairt:
  - Agus tha mo Dhia dubh !
  Gu dearbha, is e an dearg an dearbh ìomhaigh de mheallta agus de mheanbh-chuileag. Airson nàimhdean, gu dearbh. Agus airson a caraidean tha i na leannan.
  Agus mar a bheir e agus a thilgeas e le òrdagan rùisgte e. Agus bha mòran de ghaisgich bhon ìmpireachd celestial.
  Dh'èigh an dearg:
  - Tha an Ruis agus an Dia dubh air ar cùlaibh!
  Gaisgeach le comas sabaid fìor mhath. Chan e, tha e nas fheàrr gun a bhith a" dol an sàs fo aon dhiubh sin.
  Thuirt Aurora:
  - Bidh sinn a" bleith a h-uile neach-brathaidh gu pùdar!
  Agus a 'bualadh air a chom-pàirtichean. Tha, chan e dìreach rudeigin a th" anns a" chaileag lasrach seo a bheir sìth. Seach sith a' bhàis !
  Thuirt Svetlana, a" pronnadh a nàimhdean:
  - Marbhaidh sinn thu le ciudha!
  Dhearbh Aurora:
  - Marbhaidh sinn a h-uile duine!
  Agus bho a casan rùisgte, tha tiodhlac sgrios iomlan ag itealaich a-rithist!
  Sheinn Oleg mar fhreagairt:
  - Bidh e na banzai iomlan!
  Thuirt Aurora, a" reubadh às a chèile na Sìonaich le a làmhan rùisgte, gan slaodadh le claidheamhan, agus a" tilgeil shnàthadan le a òrdagan rùisgte:
  - Ann goirid! Ann goirid!
  Natasha, a 'sgrios na gaisgich buidhe, squeaked:
  - Ann an ùine ghoirid - banzai!
  Agus leig leinn an luchd-dùbhlain agad a ghearradh sìos le fòirneart fiadhaich.
  Thuirt Oleg Rybachenko, a" gearradh às a chèile an luchd-dùbhlain aige:
  - Chan e Sìonach a th" anns an gambit seo,
  Agus creidibh mi, 's e Thai a' chiad turas!
  Agus a-rithist chaidh diosc biorach, gearradh meatailt a-mach à cas-rùisgte a" bhalaich.
  Sheinn Margarita, a" gearradh sìos gaisgich na h-ìmpireachd nèamhaidh:
  - Agus cò a lorgas sinn ann am blàr,
  agus cò a lorgas sinn ann am blàr ...
  Cha bhi sinn ri fealla-dhà le sin -
  Bidh sinn gad reubadh às a chèile!
  Bidh sinn gad reubadh às a chèile!
  . CAIBIDIL Àir. 3.
  Às deidh dhut na Sìonaich a bhualadh, faodaidh tu beagan fois a ghabhail. Ach mo thruaighe, chan eil mòran ùine agad airson fois a ghabhail.
  Tha òrdagan buidhe ùra ag èaladh a-steach.
  Bidh Oleg Rybachenko gan sgoltadh sìos a-rithist agus a 'ròstadh:
  - Ann an cogadh naomh, chan eil na Ruiseanaich a 'call!
  Bidh Margarita a" tilgeil thiodhlacan marbhtach le a òrdagan rùisgte agus a" dearbhadh:
  - Cha chaill iad gu bràth!
  Bha Oleg ag iarraidh rudeigin eile a ràdh ...
  Ach chaidh an giùlan airson ùine le geas bana-bhuidseach gu stuth eile.
  Agus thàinig Oleg Rybachenko gu bhith na thùsaire ann an aon de na campaichean Gearmailteach. Agus ghluais Margarita maille ris.
  Uill, chan urrainn dhut sabaid leis na Sìonaich fad na h-ùine.
  - Glòir don dùthaich mhàthaireil! - Rinn an neach-tòiseachaidh Oleg Rybachenko a-rithist an glaodh, agus dh'fhuiling e gu sàmhach a 'bhuille air a ghuailnean, ged a thuit e dìreach air aon de na sgaraidhean a bh' ann roimhe. Agus bhon dàrna fear bha gearradh iomlan - thòisich fuil a 'dòrtadh! Choimhead Margarita air Oleg Rybachenko le iongnadh agus taing agus dh'fhaighnich i dha rudeigin sa Bheurla. Bha an leanabh gòrach Oleg Rybachenko a 'smaoineachadh - is dòcha gu robh e a' faighneachd a-rithist dè a chunnaic mi nam aisling - a bheil sioncronachd ann? Rinn am balach gàire air ais air a phiuthar na gàirdeanan agus shrug e air a guailnean, a bha gu math farsaing airson leanabh deich bliadhna. A rèir coltais, thuig Margarita gu robh Oleg Rybachenko dìreach airson sealltainn nach robh e air a thoirt seachad agus nach robh e a 'tuigsinn dè a thug air a bhith ag èigheach ann an stoidhle film proletarian.
  Agus chan e a-mhàin e, ach cuideachd am Marat Kazei caol, dlùth seo. Ach chrath i gu misneachail ris a" bhalach mhisneachail...
  Gu h-obann dh'fhàs Oleg Rybachenko oilbheum agus, a 'cur bacadh air a' phian na ghuth, thuirt e:
  - Is e Bravado a h-uile dad!
  Chuir Margarita an aghaidh ann an uisge-beatha:
  - Chan e, chan e bravado! Tha e coltach ri bhith ag ràdh - tha am facal a" sgoltadh mar bayonet!
  Thuirt Oleg gu mòr:
  - Tha e nas fheàrr aon fhaisisteach a mharbhadh na bhith a" mallachadh ceud Krauts!
  Bha fuaim ann, ràimh einnseanan agus din, leum marcaichean bhon SS agus dotairean cur gu bàs gu làr, gun dìollaid aca, a" coimhead nas coltaiche ri mutants na eich - beathaichean. Bha na prìosanaich nan suidhe air an fheur - ann an slabhraidh. Thug iad sùil air na geimhlean: they were tightly bound. Agus cha robh e na iongnadh ro Oleg Rybachenko a bhith a 'faicinn gu dìreach mar a thàinig aon de na dotairean òga SS thuige. Ann an Gearmailtis thuirt e gu mì-mhodhail - leanabh primate, èirich - a" putadh a" bhalaich thùsail le ladhar bròg bog a-steach don sliasaid no eadhon beagan nas àirde, air feadh nan dubhagan. Rinn Oleg Rybachenko teannachadh ... agus an uairsin rinn Aurora fionnar eadar-theachd. Mhìnich an diabhal teine (Sin a chanadh iad rithe anns na saighdearan air sgàth a dath falt ruadh mì-nàdarrach agus soilleir agus seasmhachd agus neart neo-bhoireannach!) rudeigin magadh - agus cha robh am magadh seo aig Oleg. A rèir choltais, dh"fhairich an dotair faisisteach e cuideachd! Bhreab na Nadsaidhean Aurora anns a" ghualainn fèitheach. Rinn i dìreach gàire. An uairsin bhuail am faisisteach le taigh-cruinn, a 'tilgeil a shùbailte air ais air an nighinn dàna. Chaidh Oleg a chuir air gach taobh leis an clisgeadh. Shuidh Aurora sìos sa bhad a-rithist agus sheall i gu sàmhach a làmhan geimhleach. Ghlaodh am proifeasair reamhar air a cho-obraiche a b" òige, agus choimhead e sìos gu h-obann. An uairsin bhris e meur de fhraoch tioram agus sheall e do Oleg Rybachenko e. Chuir e a-mach e air beulaibh a shròin - chaidh am balach air ais gu neo-thoileach. Ghabh an dotair faisisteach a-rithist air gun do ghabh e arm, chrath e a cheann, agus rinn e gluasad neònach. Tha e duilich a thuigsinn, tha e mar gum biodh fear SS ag ithe le spàin ...
  Oleg Rybachenko gu feargach ann an Gearmailtis:
  - Chan urrainn dhut thu fhèin a chuir an cèill ann am faclan daonna.
  Thuit Fritz: subhuman, eòlach air cànan a" phrìomh rèis?
  Thuig Young Rybachenko Jr gun robh e air e fhèin a bhrath gu dìomhain, gun robh e air rudeigin a nochdadh a bha na b 'fheàrr air a chumail dìomhair, ach ... Chan e geal-gheal a th' anns an fhacal - ma chailleas tu e, chan fhaigh thu e. Fìor, ghabh an dotair reamhar, burly sealladh neo-phàirteach, agus chaidh am facal a chuir thairis leis an abairt Gearmailteach a thuirt am balach. Rinn e ath-aithris air a" ghluasad a bh" ann roimhe a-rithist agus sheall e gàirdean fillte.
  Agus thuig Oleg Rybachenko - bha iad ga chuir mar sheirbhiseach a dh'iarraidh connadh ...
  Cha robh mi airson a bhith air mo bhualadh a-rithist às deidh mo dhiùltadh moiteil. Agus chan urrainn dhut an cothrom a chall.
  Uill, carson a tha uaill ceann-cinnidh a bhriseadh, no an àite Pàdraig? Thàinig an smuain air teicheadh, gu dearbh, - ràinig e sa bhad cho luath "s a bhriog na glasan-làimhe trom fon iuchair mhòr. Ged is dòcha gum biodh e na b" reusanta a ràdh nach do dh"fhalbh i idir! Ach thionndaidh an smuain bheag gu bhith coltach ri coineanach eagallach a" ruith anns na solais-cinn, gun fhios aige gu robh e mar-thà, gu dearbh, air a ghlacadh. Agus cuideachd - cho luath 's a dh'fhàg Oleg Rybachenko an ionad-parcaidh - chunnaic am balach gu robh madadh-allaidh ga leantainn. Aon de na mutants trèanaidh neònach sin a bhios a" dìon a" cholbh a thug an SS. Aig an aon àm, chan eil duine bhon convoy a" coimhead gu h-obann taobh a" bhalaich casruisgte a" dìreadh an sgàirneach gu sgiobalta. Ged a bha Oleg Rybachenko a 'faireachdainn gu robh e coltach gu robh camara falaichte a' filmeadh a ghluasadan. Tha e iongantach na tha na Krauts air adhartas teignigeach. Mura freagair ar daoine le urram, bidh e dona.
  Bhris an sgàirneach chreagach gu goirt na buinn a bha mar-thà air seargadh de chasan gun dìon na cloinne. Tha casan fìor bhrùideil air tòiseachadh a" fàs garbh mar-thà, ach tha am pròiseas seo gu math goirt nuair a choisicheas tu air clachan biorach. Ghabh Oleg osnaich gu sàmhach, a 'feuchainn gun a bhith a' sealltainn gu robh e ann am pian agus gun a bhith a 'coimhead air an fhuil a' nochdadh a-rithist. Ach an uairsin bha e mar gum biodh e air a shàrachadh le tsunami den fheadhainn nach gabh mìneachadh.
  Thug eagal sa bhad, agus gu neo-mhìnichte, air falbh a smuaintean agus a mhiannan fhèin don ghille tùsail. Bha mi dìreach airson tionndadh chun an werewolf (?). Fo shùilean mì-dhaonna a 'bhiast Nadsaidheach, bha Oleg Rybachenko a' reothadh agus a 'reothadh gu neo-eisimeileach. Ach sa bhad bha an tùsaire ùr-nodha air a chòmhdach le teas mòr, agus thòisich am balach air gluasad mar ghunna-inneal bho fhactaraidh. Bhris mi na stocan tioram de bheithe agus cypresses a bha a 'fàs anns na sgoltagan, nach robh fhathast uaine às deidh a' gheamhraidh - mòran, cha mhòr nach b 'urrainn dhomh an slaodadh. Chuir e ann am poca mòr, follaiseach e agus shlaod e air falbh e, gun a bhith a 'comharrachadh an rathaid chun a' phàirce.
  Rè an turais, dh'fheuch Oleg Rybachenko gu mòr ri faighinn thairis air an uabhas a thug air falbh misneachd dha. A bheil e na thùsaire, na oileanach sàr-mhath no nach eil! Ach bha am fear seo coltach ri oidhirp le snàmhaiche neo-chomasach fuireach air an uisge. Thig e am bàrr, an uairsin bheir e thairis thu a-rithist ...
  Lean am madadh-allaidh e: bho àm gu àm, a 'stad agus a' snìomh aig na lorgan cas-ruisgte a dh'fhàg am balach.
  Cha robh an sàr-eòlaiche tùsail a" faireachdainn faochadh bhon tonn de dh" uamhas ach nuair a thill e don champa.
  Cha robh coltas gu robh na h-uilebheistean faisisteach borb eadhon a" coimhead air Oleg Rybachenko. Ged gu dearbh cha do lughdaich fear no dhà SS an sealladh. Nur a chuir e nuas na thug e leis, thilg an t-àrd-dhochaire, le sùil gheur, rudeigin air a' ghille... hey! Mu dheireadh thàinig Oleg gu na mothachadh aige. Rug e air gu sanntach, a" smaoineachadh gur dòcha airson obair gun toireadh iad dha bàr teòclaid no rudeigin a bharrachd air na cuibhreannan aige. Agus rug iad - laigh iad an sin, ailbhinn agus cathair-armachd. Thionndaidh a-mach gur e clach-èiteig a bh" anns an ailbhinn. Agus tha an cathair coltach ri pìos faidhle. Bha fios aig an tùsaire leasaichte Oleg ann an teòiridh mar a chleachdar seo uile agus eadhon dh" fheuch e le ùidh, dìreach mar Robinsons of Polesie ... mura h-eil airson suidheachaidhean neònach.
  Bhuail Oleg air na meuran tais le a chas, an uairsin le a làmh agus chrath e a cheann.
  "Tinder..." thuirt an tùsaire gu sàmhach ann an Ruisis, gu h-obann a" casadaich agus a-rithist. - Feumaidh tu tinder. - Agus le duilgheadas chuir mi an aghaidh atharrachadh gu cainnt Gearmailteach. - Cha tèid e na theine.
  Choimhead Oleg orra... Chan eil e soilleir carson a bha feum aig Fritz, aig an robh solais agus maidsean agus 's dòcha eadhon a' giùlan inneal-lasair, air an dòigh seann-fhasanta seo airson teine a dhèanamh. Tha iad airson innleachdas nan tùsairean a dhearbhadh. A bheil iad a" tomhas leasachadh inntinn nan Sòbhieteach? No a bheil iad gu mì-fhortanach a" magadh air balach a tha ann an grèim? Cò a thuigeas iad, tha e coltach gu bheil iad sin bho phlanaid eile!
  Choimhead na Nadsaidhean air a chèile agus rùisg iad am fiaclan. Is e an rud as neònach agus ... agus as iongantaiche dha Oleg Rybachenko nach robh na h-aghaidhean aca feargach, gun a bhith an-iochdmhor, gun eadhon a" magadh! Tha e coltach gu bheil daoine uabhasach neònach a' coimhead air beathach neònach; bha an t-àrd-ollamh, mar gum biodh e air na glainneachan aige a thoirt dheth a dh'aona ghnothaich, a' nochdadh ùidh shònraichte. Chan e beagan dìmeas a th" ann, tha e cho inntinneach mar a bhios luchd-saidheans a" leantainn an deuchainn.
  Oleg Rybachenko a-rithist ann an uisge-beatha, a 'feuchainn ri smachd a chumail air an othail na ghuth:
  - Dh'fhàs a h-uile dad tais tron gheamhradh! Chan obraich e!
  Tha barrachd feigned seach mì-thuigse dhùrachdach anns na sùilean, ach a-rithist às aonais fearg. Ach an uairsin fear de na fir òga - chan e am fear a chuir às do Oleg - a 'gearan, sheas e suas, shìn e, agus shuath e a chrann, a chaidh a leagail an aghaidh a' phillein, fhad 'sa bha an còrr de na fir SS a' gàireachdainn ... cha robh Oleg cuideachd iongnadh gu bheil cuid de na Gearmailtich a' cleachdadh eich airson gluasad - tha gainnead connaidh ann. Ged airson adhbhar air choireigin tha na còmhdhail a" snàgadh às an dèidh? Thug an nàmhaid Nadsaidheach bogsa às na dìollaidean fillte, às an tug e rudeigin... Bha am fear-tòiseachaidh den bheachd gur e clòimh cotain a bh' ann, ach cha robh. Tha e coltach gu neo-shoilleir ri cnap de snàithleanan tana. Oleg Rybachenko, ga thoirt na làmhan, thuig - tioram còinneach.
  A-rithist, chuir an tùsaire iongnadh air carson a b' e Fritz a bha seo, agus fiù 's dotair a' giùlan feur anns an treabhadh... 'S dòcha nach eil a' chòinneach seo cho sìmplidh?
  Uill, stad air smaoineachadh, tha do cheann air a ghoirteachadh. Feumaidh tu a bhith a" coimhead nas sìmplidh agus nas gòraiche na tha thu. Gu h-annasach gu leòr, thòisich an tinder ag obair sa bhad - cha do bhuail Oleg an ailbhinn air a 'chathair, ach chaidh a sgrìobadh gu rèidh (leugh mi an àiteigin) - agus chaidh na sradagan sìos le clachan. Agus bha e air a bhith comasach air teintean a thogail (a-nis bha e air "bothan cunbhalach a thogail") airson grunn bhliadhnaichean, a" mhòr-chuid de a bheatha. Cha b" fhada gus an robh an teine a" dannsadh leis a h-uile neart - bha am beithe a" lasadh gu math agus bha e tais. An seo chaidh na geàrdan òga SS a bheothachadh agus thòisich iad a 'draibheadh risers meatailt dhan talamh air taobhan an teine.
  Agus chaidh ceann Oleg Rybachenko a shnìomh, chaidh rudeigin uamhasach caustic a-steach don t-sròin aige agus sa bhad chuir e às a mhothachadh bho fhìrinn. Ach aig an aon àm thàinig sealladh de fhìor-eòlas iongantach thairis orm.
  Dh'atharraich eadhon pearsantachd an leanaibh; smaoinich e air fhèin mar dhìlleachdan mì-fhortanach, le pàrantan beò. A bharrachd air an sin, cha do thrèig mama is athair e - chuir iad às do na còraichean aca airson fiachan agus chuir iad am balach gu fasgadh ceartachaidh no prìosan. Gun chiont, ach leis gu bheil do phàrantan ann am fiachan, an uairsin a rèir co-dhùnadh cùirte ann an ìmpireachd deachdaire, fànais, tha thu nad eucorach òg.
  Bha an dìlleachdan suidhichte ann an sgìre gnìomhachais den phrìomh-bhaile agus bha e gu math coltach ri prìosan. Tha bàraichean is taighean-feachd anns gach àite. Ann an sealladh fìrinneach, chuir Oleg Rybachenko seachad an oidhche air bunan fiodha air an droch phlanadh. Faisg air làimh bha balaich eile, an dà chuid daonna agus coimheach. Chan eil plaideachan, bobhstair, no cluasagan; tha an corp sgìth agus gu tric air a bhualadh na laighe air craobh lom. A bharrachd air an sin, air an oidhche bidh iad a 'slabhraidh an casan gus casg a chur orra teicheadh. Tha timcheall air ceud leanabh anns a" chill, tha e gu math lìonta, tha na cuirp aca fallas, air am bualadh faisg air làimh ann an oisean an taigh-beag, chan eil eadhon sàibhear ann. Agus tha seo anns a" Chumhachd, aig a bheil na longan-rionnag a" gluasad thairis air farsaingeachdan an reul-chrios, agus aig a bheil brataichean a" crùnadh deichean de mhìltean de shaoghal àitichte! Ach, bidh na gillean a" feuchainn ri faochadh a thoirt dhaibh fhèin air an t-sràid; bidh obair gan toirt timcheall air dà thrian den latha. Thathas den bheachd gur e an obair as cruaidhe sa bhùth-obrach, dusty agus tedious. Bidh e a" fàgail do dhruim agus do ghàirdeanan gu math sgìth, agus tha do lèirsinn a" tòiseachadh a" fàs doilleir; tha na h-obraichean sìmplidh, ach dian-saothair agus feumach air ath-aithris. Obair nas tlachdmhoire, a-muigh san raon no air làrach togail. Bidh iad a" feuchainn ri clann eile a dhèanamh ann an diofar phròiseasan obrach gus nach bi iad cho sgìth agus gum faigh iad beagan fois. Ach tha an corp fhathast a 'goirteachadh, mòran bhalach, anns an taigh dìlleachdan - tha faisg air leth nan daoine a' gearan nan cadal.
  Tha Oleg Rybachenko a 'tilgeil agus a' tionndadh gu neònach, tha an t-seine a 'bualadh, tha an fhàinne air a chas a shuathadh gus am bi e a' bleith. Tha fuaim an dùdach, tha e a" ciallachadh a bhith ag èirigh agus a" dol a dh" obair. Chan eil corp an leanaibh air fois a ghabhail fhathast, tha balaich eile - an cinneadh daonna rùisgte agus clann bian an t-saoghail eile - a" strì ri èirigh. Tha an sgìths a tha air cruinneachadh thar mìosan de thràillealachd a' fàgail gort anns na fèithean. Bidh na slabhraidhean, fo smachd sliseag togte, ag itealaich far do chasan gu fèin-ghluasadach; tha iad air an dèanamh le alloy gu math seasmhach nach gabh a shìoladh troimhe. Bidh an luchd-stiùiridh a" nochdadh agus fuaim ag èigheach bagarrach.
  Thathas a" toirt na balaich gu nighe, cha toir e mòran ùine, tha an t-uisge bho na tancaichean meirgeach. Bidh Oleg Rybachenko a" sruthadh a bheul agus ga fhrasadh gus am fallas a nighe air falbh. Chan eil fionnarachadh anns a" chill, agus chan urrainnear cadal ann an seòmar fàileadh fallas ùrachadh. Às deidh sin thèid an toirt gu bracaist; feumaidh iad ithe fhad "s a tha iad nan seasamh; Bidh iad a 'biathadh aran agus silage, tha feòil daor agus chan eil e freagarrach dha clann, agus mar sin is fheàrr leotha an talamh ionaltraidh a leaghadh. Ge-tà, is e glasraich a th' anns an each, ach mar a tha e ag obair tha na creachadairean, an dèidh dhaibh an fheòil ithe, a dhol dhan leabaidh. Ri taobh Oleg tha a charaid Timur. Anns an t-sealladh seo, no an àite a bhith ann an da-rìribh eile, tha an dithis aca dusan bliadhna a dh"aois, aois tionndaidh airson balaich làidir, nuair a tha e gu math duilich a bhith a" dèiligeadh ri crannchur nan tràillean aca.
  Thuirt Timur, ag òl sùgh feanntag ann an glainne air a dhroch nighe, le osnaich:
  - Agus air ais gu obair sa bhùth-obrach seo! Chan eil mi ag iarraidh!
  "Chan eil mi airson seasamh agus an aon ghluasad ath-aithris deich mìle uair." - Fhreagair Oleg Rybachenko, a 'gluasad bho chuimhneachain mì-thlachdmhor.
  - Is dòcha gun urrainn dhuinn obair-làraich iarraidh! - choimhead Timur gu bruadar air na speuran, far an robh trì rionnagan a" deàrrsadh air a" phlanaid seo aig an aon àm. - Gu sònraichte, thoir air falbh carp crucian agus peitseagan. Tha iad cho blasta, gu h-àraidh an fheadhainn le sgiathan òir, agus eadhon mura h-eil coltas sanntach air an neach-gleidhidh, faodaidh tu fhathast rudeigin a thaghadh agus a chuir nad bheul.
  Bha Oleg Rybachenko ag osnaich gu mòr:
  "B" fheàrr leam cuideachd a leithid de dh "obair ann an uchd nàdur socair." - Agus an uairsin thòisich an tùsaire corpraichte air barrachd spòrs fhaighinn. - Faodar an inneal-fuadain amharc a mhealladh; chaidh a "mhòr-chuid den uidheamachd sgrùdaidh a ghoid mu thràth!
  Tha am bracaist seachad, agus thathas gan toirt chun uèirleadh ...
  Tha clann air an lìnigeadh air raon a" chaismeachd, bidh balaich a" chinne-daonna a" feuchainn ri fuireach còmhla, bidh na h-uilebheistean a" cumail an cruthachadh a rèir an àirde. Tha iad air an roinn ann am buidhnean a rèir aois agus meud. Tha balaich ann bho chòig gu sia bliadhn" deug a dh"aois, a bharrachd air òigridh bian is gràisgeach bho shaoghal eile.
  Is e an aon rud a th" aca mar as trice an t-aodach aca, no an àite a bhith às aonais cha mhòr iomlan, dìreach shorts le àireamh aithneachaidh air na balaich.
  Bidh an ìmpireachd gan làimhseachadh a rèir prionnsapal a bhith a" brùthadh barrachd buannachd dha fhèin bhon fheadhainn nach eilear a" meas mar shaoranaich! Sàbhalaidhean anns a h-uile càil, air aodach, brògan, ge-tà, cha robh fios aig cuid de bhalaich, eadhon nam beatha an-asgaidh, brògan.
  Ach gu tric bhiodh iad air am bualadh le maidean agus stiallan rubair air an sàilean lom. Tha an cinn air a chrathadh, bidh sauna aca a h-uile dà sheachdain far a bheil iad air an sgaldachadh. An uairsin bidh iad ga bhearradh sa bhad le bearradh maol; chan eil mòran ùine air a bhith aca airson fàs air ais. Bidh na balaich a" caismeachd casruisgte air clachan biorach. Ma tha Oleg cleachdte ri seo agus nach eil a chas garbh a 'faireachdainn pian, bidh a' chlann as lugha a 'bruthadh an sàil agus an òrdagan lom gus am bi iad a' bleith.
  Tha an geàrd gu lèir air a dhèanamh suas de dh'uilebheistean a 'riochdachadh nan rèisean as cruaidhe anns a' chruinne-cè, chan eil ach ceann an dìlleachdachd, seann Frau Pontuss, a 'coimhead le a sùilean brùideil, brònach.
  Bidh an tìgear-sròn-adharcach, ag obair mar neach-stiùiridh, a" toirt seachad stiùireadh air far am bi cuideigin ag obair an-diugh, no an àite a bhith ag obair gus an caill iad mothachadh. Bidh Oleg, a 'lùghdachadh a ghuailnean tòidheach, a' coimhead air an dàrna leth den ghàrradh. Tha nigheanan ann, bho fheadhainn bheaga gu cha mhòr inbhich. Air a sgeadachadh mar ghillean ann an luideagan air an dèanamh leis an anart as garbh. Tha na h-aghaidhean tioram, tha coltas mòr agus brònach air na sùilean. Tha an lèine goirid, gu h-ìosal sgith ach tha casan sinewy rim faicinn. Tha na caileagan cuideachd casruisgte agus, gun eisgeachd, tha an cinn air a chrathadh. A reir coltais rinneadh so chum an irioslachadh, a nochdadh aon uair eile nach 'eil annta. Ach chan e eucoirich a th" air an cruinneachadh an seo idir - clann trèigte mì-fhortanach.
  An seo tha iad ag ainmeachadh gu bheil buidheann de bhalaich gu bhith a" dol gu bùth-obrach fuaigheil, a dh" obair anns an raon as miosa agus as dorra. An seo chan urrainn dha Timur a sheasamh agus e ag èigheach le cràdh:
  - Chan eil mi airson a bhith ag obair mar sin! Cuir mi chun phlanntachas no gàrradh.
  Reothadh na gillean, bha na cuirp tana, tana aca a" teannachadh.
  Bha e soilleir gun robh Pontuss air leth toilichte leis an adhbhar ùr airson a chur gu bàs:
  - An dè a ghiùlain thu gu sàmhach, agus bha eagal orm gum biodh do theaghlach air fhàgail gun leasan cuspair. Carson a bhiodh am balach air a ruith tron ghaoith còig tursan?
  Bha toileachas a 'ruith tro shreathan chloinne.
  - Sin dìreach e. - Thuirt am maor ann an tòna peremptory. - Thoir seachad na slatan don h-uile duine.
  Chaidh na buillean a thoirt a-steach le slatan biorach sònraichte. Mar bu trice bhiodh iad air an spìonadh às na preasan leis na balaich fhèin aig amannan nuair nach robh obair ann. Ach, tha e fìor gun robh fiù 's an uair sin a' chlann a bha air an èigneachadh, fiù 's ged nach robh e feumail airson an ìmpireachd, an obair a dhèanamh, mar eisimpleir, a' cladhach toll airson leth-latha agus a thiodhlacadh airson leth-latha.
  Choimhead Oleg Rybachenko air làmhan na cloinne; chaidh na corragan aca a ghairm.
  Gu fèin-ghluasadach, chuir na balaich às na bàraichean; bha e coltach ri Oleg gur e ionnstramaidean cràdh a bh "annta - bha iad a" losgadh a chorragan, agus bha a chasan trom. Cha robh e airson a charaid a bhualadh, ach cha robh misneachd aige a dhol na aghaidh. Cha mhòr nach fhaca e dad agus bhuail e gu goirt a ladhar mhòr air clach-mhuile na laighe. Gu h-annasach gu leòr, chuidich faireachdainn pian mi mi fhìn agus an ceò a chruinneachadh mus do ghlan mo shùilean. Dh" fhàs an ceum na bu daingeann, ged a thionndaidh a" mheur gorm.
  Bha iad air an cur ann an leth-chearcall ann an loidhne fhada. Bha Timur ceangailte le a làmhan ris na maidean agus chaidh a ghuailnean a thoinneamh gus am biodh e na b" fhasa am balach ciontach a bhualadh. Bidh na balaich a" spùtadh agus a" feuchainn ri coimhead air falbh. Le òrdugh Frau Pontuss, speal iad an t-sàl, a" crathadh salann gorm air an druim sgith ach cianail. A 'breithneachadh leis an dòigh anns an do dh' fhalbh am balach, thòisich e air losgadh.
  Bhuail ceann an dìlleachdachd a bilean:
  - A-nis ionnsaichidh tu uile leasan. Buail nas duilghe, ge bith cò a bhios a "mealladh thèid a chuir gu peanas.
  Bha an neach-cuideachaidh anns a 'chùis seo, an radan sròn-adharcach, a' giùlan a chuid fangan:
  - Dèiligidh sinn riutha gu sgiobalta! Ghluais an t-uilebheist.
  Chaidh am balach a ghluasad eadar na sreathan. Thog na balaich na bàraichean gu slaodach agus thuit a" chiad bhuille air druim Timur. A 'breithneachadh leis na sgarfaichean air a dhruim agus air a thaobh, bha am balach air a pheanasachadh barrachd air aon uair, agus mar sin rinn e osna agus thòisich e a' toirt anail gu mòr, mar a h-uile gille, a 'feuchainn ri stad a chur air na sgàinidhean aige.
  - Buail nas cruaidhe! - dh'èigh Pontuss. - Leig leis sgreuchail.
  Chaidh a 'chiad bhuillean a bhualadh leis na balaich as lugha, aig nach robh neart gu leòr airson pian mòr adhbhrachadh. Ach an uairsin thòisich na balaich as sine gam bhualadh. Bha cùl an leanaibh air a ghearradh le stiallan dearga agus fuil air a dhòrtadh. Thug am pian, air a neartachadh le salann gorm, Timura a 'sgreuchail, thuit e eadhon, chaidh bòrd a ghluasad a-steach do na h-ìnean gu h-ìosal agus chuir e air adhart a bhroilleach.
  - Chan eil feum! - Rinn an gille sgreuchail. - Obraichidh mi ge bith càite a bheil thu ag ràdh.
  - Gu dearbh bidh thu! - Fhreagair Pontuss. - Ach an toiseach, spanking.
  Bha na companaich an-dè air bhioran agus rinn iad a" chùis air am bràthair an-dè. Bha an dà chuid daoine agus coigrich a 'bualadh le co-ionnanachd. Rinn am balach sgreuchail, a chasan rùisgte a" fàgail lorgan-coise fuilteach. Bhris an radan sròn-adharcach agus bhuail e am balach air a chasan lom, tana leis a" chlub aige. Bha e airson barrachd pian adhbhrachadh dhan bhalach. Bhuail am buille air na h-adhbrannan sinewy, agus bhuail an ath fhear air na sàilean. Bha Timur a" sgiùrsadh agus a" magadh. An uairsin chuir an torturer snàthad tiugh a-steach don phoit, a "dòrtadh leaghan.
  - Deas! - thuirt Pontuss. "A-nis b" fheàrr leis bàsachadh na bhith a "bàsachadh." Chan fhaigh duine às bho pheanas.
  Sheas Oleg Rybachenko cha mhòr aig deireadh na loidhne, agus bha e coltach ris gun do thuit buillean cuip air. Chaidh Timur a leigeil sìos, cha robh am balach fhèin ach a 'bualadh, a' sgioblachadh agus a 'caoineadh. Thionndaidh an aghaidh cruinn crùbach le pian, chaidh a shaobhadh le grimace fulangais.
  A 'faicinn Oleg, dh' èigh e le bilean bàn:
  - Dean tròcair !
  Chuir am balach leisg: froze.
  Dh'èigh an radan sròn-adharcach:
  - Uill, dè as fhiach dhut! Buail!
  Fhreagair Oleg Rybachenko:
  - Chan urrainn dhomh! Is esan mo charaid!
  Rug an radan sròn-adharcach a fhiaclan:
  - A bheil thu airson an aon rud tachairt dhut?
  Chrith Oleg agus thionndaidh e bàn:
  - Chan eil, ach!
  Chuir Pontuss stad air:
  - Gu leòr! Chuir am balach ainm ris a" bhinn bàis aige fhèin. Dè an luach a th" annad, a chealgairean? Thoir dòs math dha agus croch e air a" chrann airson gum bi daoine eile ga mheas.
  Chaidh Oleg a phutadh a-mach às na h-ìrean agus a tharraing chun bhogsa. Dh'fheuch am balach ri cur an aghaidh, ach dhèilig na tìgearan sròn-adharcach ris mar phiseag. Bha mo ghàirdeanan air an toinneamh gu goirt, mo chnàmhan air an crùnadh. Chuir iad air na bùird e, dh"fhairich am balach cho garbh sa bha puingean ìnean a bha a" sruthadh a-mach air a ghruaidh agus air a stamag. Bhuail iad na fèithean, a' chiste, an smiogaid, aghaidh nan sliasaid, na glùinean. Chaidh mo ghruaidh a sgrìobadh gus an do shèid e.
  - O, na dèan! - dh'fhaighnich Oleg.
  - Riatanach! - Thuirt an radan sròn-adharcach, gus am biodh eisimpleir ann airson a h-uile duine.
  Dh"fhairich am balach sàl ga dhòrtadh air a dhruim, agus an uair sin salann ga dhòrtadh air. Tha e coltach ri plàstair mustaird. Bhuail Oleg, chaidh a chasan a chuir às a chèile (an turas mu dheireadh anns a 'chuimhne neònach sin a nochd san t-sealladh seo a' cur air sandals mu shia bliadhna air ais), cha mhòr sa bhad thòisich iad a 'tughadh gu fiadhaich. Chuir an radan sròn-adharcach snàthad a-steach don phoit, spìon e gu garbh agus gu goirt, chaidh an leaghan losgaidh a-steach.
  - A-nis mothaichidh tu uamhasach, agus cha chaill thu mothachadh. - Bha an t-uilebheist a" magadh, a" gàireachdainn air aodann, bhiodh e air stad a chuir air eadhon riochdaire film uamhasach!
  - Airson dè? - Rinn an leanabh neo-chiontach gearan. - Air sgàth Chriosd, seall tròcair.
  Fhreagair an radan sròn-adharcach, a" frasadh seile puinnseanta:
  - Cha chreid mi anns na sgeulachdan sìthe seo mu dheidhinn Iosa math! San fharsaingeachd, ma tha Dia ann, tha e olc agus an-iochdmhor. Agus mar as mò a nì thu olc agus fulangas dha do choimhearsnach, is ann as motha a gheibh thu cumhachd agus aoibhneas anns an ath shaoghal.
  - Absurd! - Thuirt e, a' tionndadh bàn le uamhas, ciod ma tha Dia da rìreadh 'na leithid de bhalach.
  - Chì thu! - Bha sìol Tartarus cosmach a 'gàireachdainn. - Ach na tog do dhòchas, chan fhaigh thu bàs an diugh.
  Dh"àithn Pontuss ann an tòn bualaidh:
  - Tòisich! Biodh cuimhne aige air pògan a" chuip airson sìorraidheachd!
  Ghabh am fear-pòsda a chaidh a ghlacadh air chrith nuair a chuala e fìdeag a" tolladh, agus an uairsin thàinig clisgeadh làidir a thug air a" chraiceann air a dhruim a dhol a spreadhadh. Bhuail na radain sròn-adharcach gu cruaidh, ach aig an aon àm chuir iad stad air an fheachd aca gus nach marbhadh iad. Theich sgreuch bho amhach a" bhalaich, shud e, agus nochd deòir. An dèidh a bhilean a bhìdeadh gus an do shileadh e, chùm am balach e fhèin. Mionaid às deidh sin bha buille eile ann, a "crathadh a" chuirp gu lèir. Ghabh Oleg Rybachenko anail domhainn, bha am pian, air a neartachadh le salann is sàl, do-ruigsinneach.
  Dh'èigh Pontuss:
  - Lean ort!
  Fìdeag agus sèideadh a-rithist! A 'gearradh sìos chun a' chnàimh. Chaidh am balach a losgadh dhan fhìor bhroinn. Bha e a" faireachdainn mar gu robh iad a" bualadh air mo stamag. A dh 'aindeoin na h-oidhirpean as fheàrr a rinn e, chaidh cuid den sgread a-mach bho chùl a bhilean teann.
  - Màthair!
  A" bualadh a-rithist! Air a 'chùl, eadar na lannan gualainn biorach, agus mu dheireadh, air na sàilean lom. Bidh am balach a" sgreuchail, chan eil an neart aige tuilleadh gus e fhèin a chumail. Bidh an sgreuch a" sprèadhadh mar bholcàno bhon amhach agus mar a tha coltas gur e an t-sròn a th" ann. Tha Pontuss toilichte:
  - A nis tha mi faicinn gu bheil thu 'ga bhualadh gu h-onarach. Buail gu math e, ach na marbh e!
  Le gach buille bidh am pian a 'fàs nas làidire. Bidh deòir a 'measgachadh le fuil agus a' tuiteam air an leabaidh trestle. Bidh na stiallan fuilteach air a dhruim a" ceangal, a" tighinn a-steach do bhreugan dearg, tha cnàmhan tana geal a" bhalaich a" tòiseachadh a" fàs fosgailte. Tha Oleg Rybachenko a" mùchadh, tha dìth adhair air, chladhaich an uèir a-steach dha na h-adhbrannan lùbte aige. Bidh sàilean lom a" cromadh bhon chlisgeadh, chan eil craiceann garbh calloused a "toirt a-mach sa bhad, ach bidh boinneagan fala fhathast a" nochdadh. Bidh na buillean a" teannachadh, tha e coltach gu bheil dealanach a" dol seachad air na crìochnachaidhean neoni fad na slighe chun spine. Tha na balaich eile sàmhach, chan eil an cogais a" leigeil leotha aontachadh, agus chan eil eagal dìoghaltas a" leigeil leotha dìteadh. Chì thu mar a tha cinn nam balach air an cromadh, ach tha an sùilean a 'coimhead air a' chur gu bàs. Gu h-annasach agus neònach, tha a 'mhòr-chuid air a bhith air an spìonadh ann an dòigh coltach no nas adhartaiche. Tha thu a" smaoineachadh mura h-e a-mhàin mise a th" ann, agus uaireannan tha mì-thoileachas nad smuaintean: bidh e a" sgreuchail, ach gu dearbh bhiodh e air a sheasamh, chan e lagachadh cho math ri Oleg.
  Tha am bualadh mu thràth air cnàmhan lom, tha an cùl, na taobhan, na sliasaichean nan lot leantainneach. Mura b" ann airson an in-stealladh brosnachaidh, bhiodh am balach air a sgàineadh gu bàs - bhiodh e air bàsachadh le clisgeadh goirt. Agus mar sin chaidh e a-steach do rudeigin na bu mhiosa na Dante's Inferno. Seo nuair a tha a h-uile moileciuil, a h-uile cealla, a h-uile vein làn de phian trom-oidhche.
  Dh'fheuch an neach-tòiseachaidh Oleg Rybachenko gu dìcheallach ri tarraing a-mach às a 'phian. A 'cuimhneachadh air a phàrantan, an àm sona de leanabachd fad às, bha e coltach gu robh e a' putadh air falbh le a chasan, bho làbha dearg-teth na fulangas, ach thug e a-steach e a-rithist, ga chòmhdach gu tur. Mar sin sheòl iad troimh chuan a' chràidh, a' bruadar mu bhàs mar fhear-saoraidh o chràdh. Chuimhnich mi briathran an Taisbein Naoimh Eòin. - Agus bidh iad airson bàsachadh, ach chan urrainn dhaibh. Is e seo an dàn a tha a 'feitheamh ri peacaich a tha a' pianadh chloinne. Bheir an Tighearna duais dhaibh a cheud uiread, agus bidh am peanas as cudromaiche, mar a tha Iosa ag ràdh ann an Soisgeul Mhata, sìorraidh. Agus thèid cuid a‑steach don bheatha shìorraidh, cuid eile gu cràdh sìorraidh. Bidh seo co-dhiù dòigh air choireigin gar cuideachadh, bidh e a" dùsgadh fuath dha nàimhdean, am miann a bhith beò agus buannachadh. Tha am balach comasach air èigheach a-mach:
  - Pàighidh tu air a shon so, freagraidh tu air son deòir sheada gach pàiste air là breitheanais Dhè.
  - Dùin suas, a ghalla! - Bidh an radan sròn-adharcach a" beucaich.
  - Chan urrainn dhut an fhìrinn a thachdadh. - Dh' eirich am piobaire.
  - Faigh barrachd!
  Rinn iad a 'chùis air a-rithist, a' cur a h-uile càil a-steach ann, a 'briseadh chnàmhan, ach tha am pian air a leithid de stairsneach a ruighinn nach urrainn dha a bhith nas làidire. Is e seo iarann a dh'fhaodar a theasachadh gu teòthachd sònraichte, agus an uairsin bidh e a 'sgaoileadh.
  Tha Pontuss a 'tuigsinn seo, tha a' chailleach (no an àite, chan eil i a 'coimhead nas fhaide na dà fhichead bliadhna a dh'aois, ach ann an da-rìribh air a dhol thairis air ceud no dhà) tha tòrr eòlas aice mar luchd-cuiridh:
  - Uill, tha sin gu leòr! Mur eil, gheibh e bàs! Bidh sinn a" dèiligeadh beagan ris a" phrìosanach agus ga chràdh le bhith a" cleachdadh coimpiutair. Tha dìreach prògram agam ris an canar "torture of the Olympics."
  Tha an radan sròn-adharcach, a" maoidheadh a dh"aona ghnothach, ag ràdh:
  - Càit a bheil e a' dol a-nis? Don ospadal?
  - Chan eil air a 'chrann! - Gheàrr am maor dheth gun thagradh. Leig leis a chrochadh mar rabhadh do dhaoine eile. Thoir seachad dìreach in-stealladh gus taic a thoirt don chridhe. Agus leig le Timur a bhith air a ghluasad tron loidhne a-rithist, agus faigh e a 'chuid eile de na buillean bhuat. Chan eil ùine ann airson sealladh a chruthachadh. Feum air obair!
  Chrom an coigreach leis a" chuip a cheann, agus dh" atharraich e a chluasan bian:
  - Tha mi umhail, a mhaighstir. Uill, ruith e a-rithist.
  Chaidh Timur a bhualadh le buillean ùra. An turas seo, cha robh duine airson a dhol na aghaidh. Cha bu bheag a mhiann tuiteam ann an làmhan an luchd-cur gu bàs. Timur a 'sgreuchail agus a' tuiteam a-nuas. Tha e air a thogail agus air a bhualadh a-rithist. Tha an dàrna sreath de stailcean mu thràth a" tighinn gu crìch. Cha robh ach beagan bhalach air fhàgail. Is e aon dhiubh am fear as sine, timcheall air sia bliadhna deug, le goatee a" nochdadh mar-thà agus mustache ri fhaicinn. Tha e gu soilleir a" leisg, a" bualadh, ach ga dhèanamh gu furasta, cha mhòr a" suathadh.
  Tha Frau Pontuss feargach:
  - Croch an t-òganach leisg seo air crann agus ceangail clach ri a chasan. Leig leis fulang.
  Tha am balach air a ghlacadh, bidh e a" teannachadh na fèithean snaidhte aige, toradh obair chruaidh, agus ag èigheachd:
  - Uill, dè a tha thu a 'coimhead, a ghillean, buail iad!
  Bidh na balaich a" crathadh, bidh rumble a" sguabadh tro na h-ìrean, ach chan eil an diongmhaltas aca a bhith a" reubadh an luchd-cràdh.
  Thathas a" slaodadh an duine òg, tha gach radan sròn-adharcach co-dhiù seachd tursan nas truime na e. Chan eil feum air sabaid air ais. Ach an uairsin bidh tachartasan a" tachairt aig ìre an fheadhainn a dh" atharraicheas na thachair don ìmpireachd. Ghlaodh dà shealladh agus thuit na radain sròn-adharcach, chaidh druim nan uilebheistean a ghearradh, sgàinidhean domhainn a" sgàineadh. Shaor an duine òg e fhèin agus thuit e, ach sa bhad leum e suas ag èigheach:
  - Tha thu faicinn, gu bheil ceartas Dhè ann.
  A" nochdadh mar aingeal às an dorchadas, fhreagair an nighean òrail, cho coltach ri a piuthar na h-armachd Margarita:
  - Nas coltaiche eadhon daonna. Biodh fios agad nach eil cùmhnant leis an Diabhal a" gealltainn nèamh air an Talamh agus àite blàth ann an ifrinn. Tha a bhith an eisimeil ri Satan coltach ri suidhe anns a" chathair dealain!
  An dàrna Aurora teine gu làidir:
  - Is e na tha a" dol an seo stuth film uamhasach. Dèan seo le clann. Thoir air falbh am balach bhon chrann.
  Chrath Oleg Rybachenko a cheann agus dhùisg e. Cha do laigh i sìos tron t-sealladh, ach dìreach sheas i ...
  Agus chaidh beagan ùine seachad. Bha na Nadsaidhean fhathast an sàs
  Ullachadh bìdh. Ach cha robh coltas gu robh an deoch uamhasach seo a dh" èirich nuair a thug na dotairean SS a-steach ceò a" chòinnich neònach goirid.
  Bha Oleg Rybachenko a 'smaoineachadh sa bhad carson nach do dh'obraich e air na Krauts sin. Chan eil e coltach gu bheil masgaichean sìoltachain aca, a bheil? Agus carson a tha a leithid de throm-laighe anns an hallucination seo? Dè tha iad a' dèanamh leis?
  Ach bha na Nadsaidhean fhèin gan giùlan fhèin gu nàdarrach, dh" fhàs iad fiù "s dòigh air choireigin nas càirdeile, a" toirt fa-near gum faodadh iad ithe còmhla rinn.
  Tharraing iad a-steach paidhir de shliasaidean mòra bho bhò a chaidh a ghoid bho luchd-còmhnaidh ionadail. An uairsin tharraing aon Nadsaidheach coire mòr, agus chaidh an dàrna faisisteach, còmhla ri Oleg, a dh'iarraidh uisge. A-rithist, bha e neònach don neach-tòiseachaidh fiosrachail gun robh dà bhucaid leathair ann, agus meatailt no fiodh àbhaisteach aig a" char as miosa. A bharrachd air an sin, chaidh fear SS, nach robh gu math àbhaisteach, a shlaodadh leis fhèin.
  Cha robh an tùsaire gu math misneachail air a chasan, bha na buillean tron chur gu bàs seo a "faireachdainn ro fhìor, agus bha sliochd Lomonosov a" tomhas gu robh air cùl seo gu robh rudeigin a bharrachd air hallucination sìmplidh no eadhon gun a bhith sìmplidh.
  Bha uisge a" sruthadh ceud ceum bhon champ, sruth airgid a" deàlradh le criostal bho bhith fo dhà chloich a" crochadh thairis air a" bhan-uinneig. Thog Oleg Rybachenko a cheann gu mì-fhortanach. Is ann dìreach a-nis a thuig am balach gun robh a h-uile dad a-staigh air a bhith air fhuine ann an cloich, no nas mionaidiche na ghual. Lean e gu sanntach a-steach don fhuarachd thaitneach agus... fhuair e sa chluais e.
  Rinn fear de na fir SS, a bha am falach air cùl balla creagach, cliogadh air rudeigin air a" phannal de dh" ionnstramaid iom-fhillte agus rinn e gàire mar radan.
  Chaidh am buille a lìbhrigeadh leis an fhaisisteach gun mhì-rùn, ach le leithid de chumhachd gun deach Oleg a thilgeil air na clachan, sguir e a chluinntinn na chluais chlì, agus bha an taobh seo de a cheann gu math cianail.
  Rinn an dotair brùideil ann an trusgan agus slabhraidh òir a" gàireachdainn agus a" beucaich:
  - Bogsaidh! Bogsaidh!
  . CAIBIDIL Àir. 4 .
  Leum am balach tùsanach suas agus ruith e air an òganach SS. Ag amas air an t-sgoltadh le làmh dheas meallta, agus a 'falach gu seòlta air cùlaibh an taobh chlì. Bha e fhathast an làthair aig clas no dhà bocsaidh, ach tha a chuimhne iomlan. Mar eisimpleir, buille meallta agus leth biorach gu h-àrd agus leth taobh chlì na làimh chlì. An uairsin tha an corp, sliasaid, abs, agus eadhon leudachadh cas air an toirt a-steach don bhuille. Agus - as cudromaiche buileach, mar as trice bogsairean, nuair a bhios iad a 'sabaid air an làimh dheis, na bi a' sùileachadh buille le tasgadh bhon làimh chlì. Dh'obraich am bàillidh iongantach, rinn Oleg Rybachenko e! Cha robh fios aig an duine SS òg agus air a dheagh thrèanadh gum faodadh Oleg, ged nach robh e air an làimh chlì, an "gunna" a thilgeil bhon taobh chlì. Agus ghlac e dubhan anns a" ghiall. Agus fionnar - cha do shoirbhich leis an t-saighdear SS ach seasamh air a chasan air sgàth 's gun do thuit e air ais a-steach do ulbhag làidir... Agus cha robh cuideam balach leis an acras gu leòr gus saighdear taghte a thoirt sìos !
  Nam biodh Oleg Rybachenko air a bhith na neach-sabaid nas eòlaiche anns a 'ghluasad seo, is dòcha gum biodh e air a dhol airson sreath de ghluasadan crìochnachaidh. Ach chan e moladh a th" anns an sgil, agus chan e feartan corporra a th" ann.
  Ach rinn e obair mhath, gu h-àraidh leis nach robh am punch air a chleachdadh ann an trèanadh, agus bha Oleg Rybachenko fhèin, a dh'aindeoin a chomasan nàdarra math, a 'làimhseachadh bogsaidh le fuachd.
  A-nis bha eadhon aithreachas air nach robh e air ainm a chuir ris an roinn far an tuirt an coidse Faranenko - fàsaidh tu suas gu bhith nad ghille mòr, ach leis an ùine freagairt sgiobalta aig neach aotrom. A dh'aithghearr bidh an USSR a 'gabhail pàirt anns na Geamannan Oiliompaics - agus dh' fhaodadh tu a bhith a 'sabaid airson bonn le urram!
  Dè tha thu ag ràdh? Fhreagair Oleg Rybachenko seo mar a leanas:
  "B" fheàrr leam mo cheann a shàbhaladh airson rudan a tha nas fheumail don dùthaich na bhith a" glanadh dimes càch a chèile!" Mar eisimpleir, ma nì thu tractar a bhios a 'ruith air min-sàibh, no eadhon sgudal àbhaisteach, an uairsin tòrr a bharrachd
  Bidh e buannachdail don Fatherland!
  Ach a-nis tha am balach fhèin air foghlam mionaideach fhaighinn.
  Cha robh Oleg Rybachenko a-riamh air a bhualadh mar sin roimhe na bheatha. Bhrùth an duine inbheach SS gu sgiobalta an aghaidh eagraichte balach deich bliadhna a dh'aois, ged a bha e àrd airson a aois (a sheall e agus a bhuail e gu soirbheachail grunn thursan) agus air a bhualadh gu sgileil le a dhòrn - thog e am fear a thuit agus bhuail e e. a-rithist. Nuair a sguir Oleg Rybachenko a dhol an aghaidh (Is e sin, cha mhòr nach do chaill e mothachadh, is e sin, tha smuaintean nad cheann fhathast, chan eil thu ann an dorchadas, ach chan eil do bhodhaig a" gèilleadh tuilleadh. Is dòcha gu bheil fios aig duine sam bith a bha a" sabaid gu dona anns an fhàinne cò ris a tha e coltach. a bhith sa Ghrog.). Leig am faisisteach leis tuiteam agus, gu h-iongantach, cha do bhuail e an duine a thuit eadhon aon uair. Ach, dh'èigh an dotair a chuir gu bàs rudeigin ris ann an cànan anagram. Lìon e bucaid agus dhòirt e uisge air aodann briste.
  Tha faireachdainn piseag bàthaidh, agus an t-uisge bhon deigh ùr-leaghte cho fuar - dìreach snàmh sa gheamhradh!
  Chrath Oleg e fhèin, sheas e agus chuir e smugaid air a bhròg le fuil bhon ghruaim chlì, a bha air spreadhadh bhon taobh a-staigh. Cha do rinn an duine SS a" chùis air tuilleadh - rinn e osna gu h-obann, a" beachdachadh air dè an seòrsa saighdearan a bha an t-uilebheist a" frithealadh, gu h-iongantach, cha mhòr co-fhaireachdainn, agus thòisich e air uisge a tharraing a-steach do bhucaid air an dèanamh le leathar crogall (cuideachd a rèir coltais cha robh an leithid de mhì-thoileachas furasta) ...
  Thug Rybachenko Jr fa-near an suidheachadh seo, a tha math agus dona aig an aon àm. Is e an rud math nach tèid am marbhadh, co-dhiù gus an tèid an deuchainn a thoirt gu co-dhùnadh loidsigeach. Fìor, is dòcha gu bheil an crìochnachadh gu math faisg agus is dòcha saoradh bho chràdh! Is e an droch rud gum bi iad air an dìon gu mòr agus gus teicheadh, gu dearbh, feumaidh duine innleachdas sgoinneil a chleachdadh!
  Goirid dh'fhàs Oleg Rybachenko cinnteach gu robh e na mhucan-gini a 'ciallachadh buannachdan sònraichte a bhith aca an coimeas ri prìosanaich cogaidh eile.
  Thionndaidh e a-mach gun deidheadh biadh teth a thoirt do gach cuid prìosanaich agus prìosanaich. Bha spèis aca dha, agus tha sin a" ciallachadh gu robh geàrdan an SS o chionn fhada air rudeigin a chaitheamh às na canaichean agus gu robh iad dìreach nan laighe timcheall air bratan, fuaimneach no cadal. Uill, bha madaidhean-allaidh a" falbh mun cuairt - an dara cuid bha iad a" sealg, neo bha iad air faire, neo an dà chuid. Ach, cha robh Oleg toilichte mu dheidhinn seo. Bha e na laighe air casan casruisgte Aurora agus nighean òg eile (nach bu chòir dha tuiteam air an talamh tais, fhathast fuar?) agus sgàineadh - sguab Margarita a h-aodann le oir an deise seòladair a chaidh a thoirt bho Oleg Rybachenko, làn de leaghadh uisge, ag ràdh le cead :
  - Tha thu a-nis air fàs nad dhuine fìor. Air chall le dòrn, air a bhuannachadh le amadan!
  Mhol Aurora:
  - Tha, bheir mi massage air aodann, slànaichidh an gearradh nas luaithe.
  Rinn Oleg Rybachenko gàire tro fhorsa. Gu math mì-nàdarrach. Bha e a" faireachdainn tinn gu ìre a bhith a" dannsadh deamhan le sgaitean plasma air na cnuimh aca. Agus aig an aon àm... an robh e a' faireachdainn nas sunndach a-nis? Bha beag an t-eagal orm leantuinn : a nis leagaidh iad a mach mi air na clachan, agus bheir iad dhomh buille cridheil le cuipean, air neo theagamh gu'm feuch iad le teine e. Ach cha do sheall na Nadsaidhean eadhon an seo, agus bhruidhinn iad air rudeigin anns an dualchainnt eòin aca, a" gabhail cothrom mu seach a" blasad bhon choire.
  Rinn Margarita feadaireachd nam chluais:
  - Gu dearbh, tha thu air leth math ... ach bi nas seòlta! Nuair a tha coltas lag air an làidir agus a chaochladh!
  Thuirt Oleg Rybachenko:
  - Gu mì-fhortanach, chan eil feum air a bhith a 'leigeil ort a bhith lag, oir tha e mar sin!
  Uill, bhuail iad gu cruaidh air na h-adharcan e... A bharrachd air na gruaidhean gearraidh, bha iad cuideachd gleansach, ged nach robh mòran, bha na cnàmhan làidir - dà fhiaclan. Bha na h-asnagan agam amh agus bha mo chluasan goirt.
  Ach, dh'adhbhraich cur gu bàs rè an t-seallaidh mìorbhaileach mòran a bharrachd fulangas.
  "Tha sin gu leòr, ceart gu leòr," phut Oleg Rybachenko air falbh corragan fada Aurora le a làmhan air ùr gheilt agus shuidh e sìos le iomall a dheise seòladair. dhùisg mi. - Chan e, dh'fhàs e fuar. Agus tha mi airson ithe ...
  Mar, às deidh a h-uile càil, tha mothachadh an urra ri bhith - bidh thu gu neo-thoileach nad Marxist. Ma tha thu beò a-mhàin!
  Chaidh gruel prìosain a chuir a-steach do bhobhlaichean alùmanum - chaidh an giùlan ann am fear de na còmhdhail armachd. Ach cha robh spàinean ann. A rèir choltais, bhathar a" creidsinn gun itheadh na tràillean am brochan tiugh co-dhiù. No chuir iad romhpa magadh a dhèanamh orra, leis nach eil na spàinean sin cho gann. Uill... tha sin nas fheàrr!
  Bidh thu nad fhìor borb - spreadh am balach a" gàireachdainn agus chòmhdaich e a bheul sa bhad gus nach fhaigheadh e e.
  Thionndaidh a 'bhrochain gu bhith na chuan measgaichte le eòrna neamhnaid - tiugh, cha mhòr gun shailleadh agus, gu dearbh, gun fheòil no rud sam bith eile, gu math, is dòcha gun cuir iad iasg beag airson blas. Is e dìreach measgachadh cha mhòr falamh de dhà ghràin a th" ann (agus chuir iad suas e le feòil air a smocadh, a" breithneachadh leis an fhàileadh). Ach o chionn fhada bha stamag a" bhalaich thùsail air a thoirt gu a chrìoch: air chor is gun do luidh an t-acras beagan, a" tilleadh a-mhàin aig sealladh brochan, ach le neart trì-fhillte.
  Fìor, bha e dona ri ithe - uair no dhà fhuair am measgachadh teth air taobh a-staigh a" ghruaidh leònte, agus thug am pian deòir gu mo shùilean - ach dè tha sin?! Agus fhuair na "bràistean" air an t-slighe, thionndaidh Oleg Rybachenko a làmhan, thilg e gu feargach sradagan bho a shùilean timcheall air ...
  Tha e do-chreidsinneach - an deach an SS suas ann an dòigh cho prìomhadail? Nam b" urrainn dhuinn faighinn cuidhteas madaidhean-allaidh air an trèanadh mar pheanasairean!
  Chaochail Oleg Rybachenko. Anns a 'bhad thug e air e fhèin a bhith a' cagnadh, a 'còmhdach fhèin le bobhla. Agus le a làimh dheis thoinn e e gus an do gheàrr an stàilinn chruaidh a-steach don chraiceann gu tur mì-ghiùlain.
  Tha e coltach nach eil a h-uile duine san SS cho fionnar!
  Agus thuig e gum faodadh e a bhith comasach air a làmh a tharraing a-mach. Cearcall air a dhealbhadh airson làmh nas motha - fear no òigridh ionadail, is dòcha eadhon balach nas sine a bha ag obair mòran. Ach airson làmhan fallas a" bhalaich ro-dheug Oleg Rybachenko, bha an ribe farsaing.
  Thuirt am balach:
  - Tha buaidh a" feitheamh! Tha buaidh a" feitheamh! An fheadhainn a tha airson na geimhlean a bhriseadh! Rinn na seanairean a" chùis air na Krauts! Marbhaidh sinn iad cuideachd mar gheama!
  Bha Aurora, a 'coimhead gu socair air Oleg Rybachenko, a' putadh a làmh air ais gu rèidh (nochd fuil air a làimh bho ghearradh farsaing agus sgrìobadh). Ghluais an dàrna nàbaidh aig an àm sin gus na bha a" tachairt a chòmhdach. Choimhead Oleg an diabhal teine na sùilean, dhùisg i. Agus thòisich i cuideachd air drileadh a sùilean bàn le lasers emerald, mar cobra - gun stad. An uairsin chrath i a ceann agus sheall i gu sàmhach air na madaidhean-allaidh. An uairsin, gun a bhith ag ithe, a 'glacadh gu dìreach le a bilean sgàrlaid bhon chupa na sheasamh air a glùin àrdaichte, chuir i sìos a làmhan agus thòisich i a' tarraing loidhnichean lùbach a 'tionndadh gu tonnan air an talamh fliuch.
  Cha do thuig Oleg Rybachenko dad, ach bha òran buaidh mar-thà a 'tòiseachadh a' fuaim na cheann;
  Òg, milis, fìor-ghlan;
  Dùthaich nan Sòbhieteach Dearg!
  'S a ghrian ag èiridh suas,
  Air a thoirt seachad le mo chridhe!
  
  Tha ar lochan soilleir,
  Abhainn chriostal stoirmeil!
  Tha balaich a' ruith mun cuairt le ball,
  Ruith suas an cnoc còmhla!
  
  'S a' bhroilleach a' sèideadh le adhair,
  Tha earrach anns gach lann feòir !
  tionndaidh mi ris an Tighearna
  Gun sèideadh olc agus mì-fhortan sinn!
  
  'S e àm cruaidh a th' ann,
  Tha Faisisteachd air ionnsaigh a thoirt air Rus '!
  Dèanamaid rudeigin ùr airson cath,
  Leig le co-mhaoineas riaghladh!
  
  Còmhla bidh sinn an-còmhnaidh ann an trioblaid,
  Tha sinn mar dhòrn air a sgoltadh!
  Bhiodh an eachraidh a' carachadh
  Uill, a-nis tanca stàilinn!
  
  'S e adhbhar mòr Lenin,
  Leanaidh sinn air adhart mar a tha!
  Stalin an duine glic,
  Na dh'ionnsaich e dhuinn a bhuannachadh!
  
  Agus mu dheireadh, innsidh mi dhut,
  Ge bith cò a thèid seachad tha e na chall!
  Cuiridh mi mo smuaintean an cèill nas mionaidiche,
  Tha a" chuairt dheireannach a" tighinn a dh" aithghearr!
  Às deidh a leithid de ghainmhich, bha e coltach gu robh Oleg Rybachenko mar-thà gu robh a "mhuir domhainn glùin! Agus gu cinnteach tha na beanntan domhainn gualainn!
  Bha na caileagan cuideachd a" suirghe agus a" feadaireachd bho chluas gu cluais. Bha dòchas aig a h-uile duine.
  Chuir sliochd Lomonosov agus Stenka Razin a-mach a ghruaidhean agus an uairsin rinn iad gearan - chaidh an gearradh damnte a ghoirteachadh.
  Dè ma thèid agad air teicheadh?! Choimhead Oleg Rybachenko gu sgiobalta chun an taobh, mar gum biodh na smuaintean aige (agus cò aig a tha fios, mas urrainn dhaibh a chuir, glitches, chan eil fios dè an seòrsa uidheamachd a th" aca!) a bhith air an cluinntinn le geàrdan an SS.
  Bha an diabhal teine le sradag ifrinn na shùilean a 'suathadh ris na fàinneachan stàilinn air làmhan a' bhalaich thùsail agus a 'snìomh le aonta: tha iad ag ràdh, tha, faodaidh sinn feuchainn! Tha seo soilleir eadhon às aonais deasbaid agus às aonais faclan neo-riatanach.
  Thuirt gaisgeach le falt air dath an t-sionnaich:
  - Fiù 's ma mhaireas duine... Bidh cuideigin ann airson dìoghaltas a dhèanamh!
  Ach sa bhad dh'fhàs Oleg Rybachenko a-staigh, mar gum biodh e reòta. Agus reodh aon smuain shimplidh e: thoinneadh e a ghàirdeanan. Agus an uairsin ... agus an uairsin bidh e riatanach na caileagan eile a chuideachadh saor iad fhèin. Rud eile, chan e sàr thùsaire a th" ann, ach cò a th" ann?!
  Chuimhnich mi na faclan: chan e an stiùiriche am fear a thèid air adhart e fhèin! Agus cò a bhios a" coiseachd agus a" cuideachadh dhaoine eile!
  Agus cò iad dhut - nigheanan cho breagha le casan beaga briste a tha a" bleith. Rinn rudeigin taobh a-staigh an Leninist òg ar-a-mach - le ràimh mhìltean, rinn iomghaoth ar-a-mach! Ma dh" obraicheas e, ruith cho luath "s as urrainn dhut agus ...
  Gu dearbh, ma tha thu a 'dol a ruith, cha bhi cothrom sam bith eile ann. Mur eil, tha e na bhrath.
  Choinnich e a-rithist ri sùilean a 'chiad Margarita, agus an uairsin Aurora, a bha, cuideachd gu soilleir toilichte, a' reamhrachadh a 'bhobhla le blas. Agus i, a 'steigeadh a sròn a-mach às a' bhobhla, winged.
  - Chan eil sinn gad chumail! - Chuir diabhal teine ris. - Ma dh'fhàgas tu, thig thu gu cinnteach airson cuideachadh!
  Chrath Oleg Rybachenko agus fhreagair e:
  - Tha mi a" guidhe! Na thùsaire onarach, cuiridh mi fios gu na partisans agus sàbhalaidh iad thu!
  Uill, is e sin a cho-dhùin sinn! Dh'fhàs an ath rud tòrr na bu mhiosa. Bha e math cuideachd nach b" e Oleg a fhuair air na bobhlaichean a nighe - a rèir coltais bha eagal orra an dàrna cuid a chuir às a chèile a-rithist no chuir iad romhpa leigeil leis na caileagan an obair chruaidh a dhèanamh. Chan eil dad, ach tha e math san t-suidheachadh seo. "S e an droch rud a th" ann gum feumadh sinn falbh a-rithist, agus nuair a shocraich na faisisteachan sin. Chan urrainn dhaibh dad a lorg barrachd no nas lugha seasmhach.
  Tha e beagan fuar, agus ged a tha a" ghaoth air socrachadh, tha na neòil air èirigh agus tha uisge fuar air tòiseachadh a" tuiteam bhuapa. Tha e coltach gu bheil na fir SS a-nis eadhon toilichte, ged a bha iad fhèin agus am madaidhean-allaidh a" reubadh le stench fliuch.
  B" e tòrr coiseachd a bh" ann. Is e seo an saoghal an seo - microclimate sònraichte Crimea. Mar as trice chan eil uisge ann, ach sa chùis seo le gaothan gaoithe.
  Bha na caileagan mu thràth air cadal gu mòr agus thug an fhuachd spionnadh dhaibh.
  Agus airson adhbhar air choireigin bha Oleg Rybachenko ag iarraidh a bhith a 'cadal, bha a shùilean gu math teann ri chèile.
  Bha, a leithid de chuideam, mar gum biodh closach ceud tunna a" brùthadh ort agus nach b" urrainn dhut anail a tharraing gu domhainn.
  "O, fàsaidh mi tinn," smaoinich Oleg Rybachenko, gu mòr a" gluasad a chasan, a thòisich a-rithist a" fàs nas cruaidhe. - Tha mi cinnteach gum fàs mi tinn a-nis, ach dè ma-thà? Gu cinnteach cha ghabh na Nadsaidhean aspirin no stealladh penicillin, agus is dòcha gun toir iad eadhon mil seachad. No nach eil? An sàbhail iad e airson deuchainnean? Càit a bheil na daoine bochda againn a" dol a-nis?!
  A-rithist, chaidh fìrinn uisge agus fulangas air falbh, agus thuit e na chadal nuair a choisich e. Is dòcha nach eil ach math san t-suidheachadh seo;
  Cosmach, ann an seadh, tha cath ;
  Fhuair luchd-tòiseachaidh Dmitry agus Oleg Rybachenko, mar oileanaich sàr-mhath agus lùth-chleasaichean air leth, a 'chòir a bhith a' riochdachadh an dùthaich aca, an USSR, ann am farpaisean bogsaidh càirdeil air an cur air dòigh eadar clubaichean spòrs chloinne an USSR agus a 'Ghearmailt. Tha an dà dhùthaich fhathast air am meas mar charaidean, agus tha fathannan mu chogadh ri thighinn air a dhol sìos. Gu dearbh, tha saighdearan Gearmailteach air a dhol air ais bhon chrìch, agus tha an Wehrmacht a 'stiùireadh ionnsaigh buadhach ann an Afraga, agus tha iad air a' chùis a dhèanamh air an Èipheit mar-thà, agus tha iad dìreach air aithris gun deach Gibraltar a ghlacadh. Air sgàth seo, chuir Stalin meal-a-naidheachd air an Fuhrer gu pearsanta!
  Chan eil faclan ann airson sealladh meallta, ach dè nach tachair anns a" chruinne-cè. Oleg glac e fhèin a 'smaoineachadh sin - a-rithist air a bhrosnachadh le fuadain buaidh cuid de ghathan no rudeigin eile. Ach tha a h-uile dad cho fìor is nach eil neart ann airson a dhol an aghaidh an obsession seo.
  Mar sin, faodaidh tu itealaich gu sàbhailte gu dùthaich cha mhòr càirdeil. Anns na pàipearan Gearmailteach chan eil iad ag ràdh ach rudan math mun Aonadh Sobhietach, agus tha co-mhaoineas eadhon air a mheas mar ideòlas bràithreach do Sòisealachd Nàiseanta. A bharrachd air an sin, nochd gluasad coltach ri Stakhanovsky ...
  Tha Dmitry agus Oleg Rybachenko nan bogsairean bhon bhuidheann aois as òige; Ach tha iad gu math mòr balaich airson an aois, agus chan eil fhathast ann an àm cho luath luathachadh mar aig deireadh an aonamh linn air fhichead.
  Tha Oleg, ge-tà, nas lugha, nas taine, ann an roinn cuideam nas aotroime, ach gu math luath. Tha Dmitry nas motha, nas fharsainge ann an cnàimh, agus dh'fhaodadh an òganach gaisgeil coimhead air co-dhiù ceithir-deug.
  Tha dath fuilt eadar-dhealaichte aig balaich cuideachd. Tha Olezhek cho cothromach ri ball-sneachda, fionn nàdarrach. Dmitry le falt donn, donn. Tha Oleg beagan mhìosan nas òige, agus le aodann cruinn tha e coltach ri dìreach leanabh, agus tha Dmitry dìreach eireachdail, airidh air postair propaganda. Tha caileagan mu thràth a 'coimhead air, gun a bhith a' creidsinn gur e dìreach balach cho mòr a th 'ann.
  Ach, tha Oleg Rybachenko tòrr nas eòlaiche na Dmitry, ged a tha an dithis bhalach gu math sgiobalta agus a" faighinn A dìreach anns na ìrean aca. Às deidh na h-uile, ann an dùthaich Sòbhieteach, feumaidh lùth-chleasaichean math a bhith nan oileanaich sàr-mhath.
  Tha an còrr de na balaich nas sine, ach suas ri ochd bliadhna deug a dh'aois, ged a tha gaisgeach no dhà math dà mheatair a dh'àirde agus cuideam timcheall air ceud cuideam ...
  Bogsairean, an luchd-obrach òg as fheàrr san dùthaich... Agus bidh curaidhean na Gearmailt agus na dùthchannan a tha fo a smachd a" sabaid leotha... Am measg chloinne, gu dearbh, no òigridh.
  Bidh iad ag itealaich gun stad air an itealan luchd-siubhail as motha den Third Reich air an t-slighe Moscow-Berlin.
  Bidh bogsairean a 'suidhe air leth, ach tha luchd-gleidhidh, luchd-togail cuideam, cluicheadairean ball-coise agus snàmh ann cuideachd. A h-uile òigridh agus feartan sàr-mhath. Dh" òrduich Stalin gum biodh an ginealach ùr againn, a rugadh fo riaghailt nan Sòbhieteach, a" sealltainn an ìre as fheàrr agus gun a bhith a" call aghaidh. Agus, gu dearbh, tha a h-uile duine dèidheil air sabaid ...
  Dh'fhaighnich Dmitry do Oleg:
  - A bheil thu air plana innleachdach a dhealbhadh airson a" bhlàir?
  Fhreagair am balach tùsanach:
  - Tha dusan plana agam airson gach nàmhaid ... Ach feumaidh mi an toiseach coimhead air, agus dìreach an uairsin co-dhùnadh a dhèanamh ... Dòigh-obrach pearsanta a thaobh gach fear, an gluasad as lugha agus na mion-fhiosrachadh, a" toirt a-steach structar fios-eòlasach an nàmhaid, innleachd a tha dìreach fa leth òrdachadh.
  Ghabh Dmitry suirghe gu suarach:
  - Ach bidh mi ga dhèanamh tòrr nas sìmplidh! Às aonais innleachdan, bidh mi a "reubadh air an nàmhaid, a" bualadh nas cruaidhe agus nas trice agus a "briseadh.
  Thug Oleg Rybachenko fa-near:
  - Chan eil mòran ghillean aig an aois agad cho mòr agus cho adhartach gu corporra riut fhèin. Mar sin, bidh na innleachdan cuideam ag obair. Faodaidh tu dìreach coiseachd air adhart. Ach an seo tha mi, cha mhòr de dh'àirde àbhaisteach, 's dòcha beagan nas àirde na a' chuibheasachd, agus a bhith na ghaisgeach an USSR, dùthaich cho mòr, chan eil cuideam a-mhàin gu leòr. Chan urrainn dhut a" chùis a dhèanamh air nàmhaid le feachd brùideil; bidh e cuideachd a" trèanadh, a" stiùireadh dòigh-beatha fhallain, ag ithe ceart, agus a" sgrùdadh innleachdan. Agus an seo feumaidh tu a bhualadh mar ann an geama tàileasg. Uaireannan eadhon ag ìobairt rudeigin airson mionnachadh.
  Chuir Dmitry an aghaidh gu cruaidh:
  - Agus tha an luchd-dùbhlain agam a 'trèanadh, agus anns na cuairtean deireannach, bha am balach eadhon nas motha agus nas truime na mise. Tha tòrr an urra ri mar a bhios tu a" trèanadh. Tha cuid den bheachd gun urrainn dhut obrachadh gus am bi thu sgìth airson a bhith nad churaidh Oiliompaiceach ann an dà sheachdain... 'S e mì-thuigse a tha seo. Às deidh na h-uile, chan e an rud as cudromaiche ann an trèanadh spòrs cho mòr a bhith a 'toirt seachad luchdan mòra, ach gus fìor shlànachadh a thoirt gu buil. Ach tha an seata eacarsaichean ceart air a thaghadh leotha fhèin agus is e an rud as cudromaiche ath-bheothachadh às deidh sin agus buannachd neart ... Às deidh sin bidh thu a" dèanamh an t-sabaid ann an aon anail, a "tilgeil a-mach ann an trì cuairtean, no an àite, gu dearbh, mòran nas lugha, ceudan buillean.
  Thug Oleg Rybachenko fa-near:
  - Uill, tha seo gu dearbh fìor cuideachd! Gu sònraichte, an dìomhair mu anail cheart, agus stealladh a-steach do phuingean fàis bodhaig an leanaibh... Tha beagan fios bhon guru againn. Ach chan eil mi a" tuigsinn carson nach bi e gan roinn le coidsichean eile?
  Thuirt Dmitry ann an uisge-beatha:
  - Dh'innis e dhomh le cinnt gu bheil thu fhèin agus mise... Chan e a-mhàin bogsairean, ach sa chiad dol a-mach saighdearan. Tha rudeigin sònraichte againn ri dhèanamh fhathast... Glè chudromach, tòrr nas cudromaiche fiù 's na òr Oiliompaics!
  Chrom Oleg a cheann soilleir agus thuirt e:
  - Rud nas cudromaiche.... 'S dòcha gun do dh'innis e seo dhomh cuideachd... Gum faodadh mar a thachair don chinne-daonna a bhith an urra ri gnìomhan dithis bhalach tùsaire Sòbhieteach. Dìreach mar sgeulachd sìthiche.
  Thuirt Dmitry gu feallsanachail:
  - Cò às a tha sgeulachdan sìthe a" tighinn mura h-ann bho bheatha? Is dòcha gu bheil seo fìor dha-rìribh! Ged nach e tunnagan grànda a th" annainn, tha e ro-luath iolairean a ghairm oirnn.
  Dh'atharraich Oleg Rybachenko cuspair a 'chòmhraidh gu rèidh:
  - A bheil thu a" smaoineachadh gu bheil an cunnart bho ionnsaigh Gearmailteach air a dhol seachad mu dheireadh?
  Chrath Dmitry a ghuailnean farsaing ann an troimh-chèile:
  - An seo, nam bheachd-sa, tha thu nad eòlaiche nas motha. Às mo leth fhìn, tha mi a 'smaoineachadh nach urrainn dhut bualadh le do ghàirdeanan agus do chasan gu lèir aig an aon àm, agus an uairsin a-rithist tha e do-dhèanta ionnsaigh a thoirt air a h-uile taobh. Fìor, ma ghluaiseas tu ann an leum ...
  Rinn Oleg Rybachenko gàire:
  - Tha e coltach gu bheil e gu math loidsigeach ... . A bharrachd air an sin, thill am Fuhrer cuid den luchd-obrach air ais gu na h-innealan. 'S e sin, chuir an Treas Reich am falach... Ach chan fhaod sinn fois a ghabhail.
  Thug Dmitry a-mach ceapaire bèicearachd le iasg agus càise sònraichte le geir ìosal bhon backpack aige agus thug e do Oleg e. Às deidh sin thug e a-mach a dhà uimhir dha fhèin. Air a thabhann:
  - Ith... Chan urrainn dhut fois fhada a ghabhail bho bhith ag ithe agus a" faighinn pròtain a-steach don bhodhaig agad. Nuair a lùghdaicheas an dùmhlachd de amino-aigéid sa bhodhaig, bidh na fèithean a" call neart.
  Thug Oleg Rybachenko fa-near:
  - Do luchd-togail bodhaig, a bhios ag obair a-mach mòran, tha seo gu math cothromach, ach airson bogsairean ... Às deidh na h-uile, chan eil an fheòil gu lèir againn, bidh e a" dath a "chuirp, agus eadhon nas motha mar sin bidh e a" meudachadh èifeachdas sabaid!
  Dh'aontaich Dmitry, a 'toirt bìdeadh den cheapaire agus a' cur tomato ris:
  - Chan e a h-uile càil, ach ... bidh mi eadhon ag ithe air an oidhche no ag òl gealaichean ugh gus nach tuit an ìre de amino-aigéid. A bharrachd air an sin, chan e uighean cearc an rud as fheàrr, ach uighean gearraidh no ostrich, uill, tha an fheadhainn mu dheireadh gu math tearc... Ged ann am Meadhan Àisia tha e coltach gu bheil ostriches air tòiseachadh air am briodadh mar-thà ...
  Rinn Oleg magadh gu mòr (ann an tòna):
  - Pròtain fìor luachmhor ann an casan aghaidh an losgann. Tha mi a" moladh feuchainn air!
  Rinn Dmitry gàire mar bhalach:
  - Tha, ach eadhon nas motha mar sin ann an eisirean le piobar ruadh Innseanach!
  Ach, ghabh Oleg gu faiceallach bìdeadh den cheapaire agus thòisich e air a 'phìos a ghabhail a-steach. Bha an t-iasg dearg, blasta, bogte ann an ketchup agus garlic air a phronnadh. Bha e comasach beagan a bharrachd neart a chuir ris... Coltach ri Winnie the Pooh, mar eisimpleir...
  - Tha Winnie the Pooh beò gu math san t-saoghal! Tha bean agus clann aige, tha e na mhuga!
  Mhol Oleg gu h-obann:
  - Is dòcha gun can sinn?
  Thuirt Dmitry gun mòran dealas:
  - Nach 'eil e ro thràth a bhi seinn ?
  Rinn Oleg Rybachenko gàire:
  - Dìreach ceart, gu sònraichte leis gun do sgèith sinn thairis air crìoch an USSR!
  Dh'fhaighnich Dmitry dha chompanach:
  - Siosar no pàipear?
  Chuir Oleg dheth e:
  - Is dòcha gu bheil e nas fheàrr a dhèanamh às aonais fealla-dhà leanaban. Is e daoine sìtheil a th" annainn, ach chaidh aig an trèana armachd againn air luathachadh gu astar an t-solais ...
  Chuir Dmitry stad air:
  - Chan eil! Chan fheum sinn na h-òrain kindergarten seo. Dèanamaid rudeigin a bharrachd... gràdh-dùthcha!
  Bhris Oleg a sgamhanan agus thòisich e air seinn, a" sgrìobhadh mar a chaidh e. Sheinn Danka, an uair sin, air adhart gu math. No an àite sin, bha a ghuth mar thrompaid marasgal, no ma dh"fhaodte eadhon trompaid Iericho;
  'S e facal pròiseil a th' ann am pioneer,
  Cheangail Stalin dùthchasach an ceangal.
  Chan eil dòigh eile ann ach pàrtaidh aig an taigh,
  Dhòmhsa, tha comannach air leth freagarrach!
  
  Bhòidich mi seirbheis a thoirt don Fatherland gu bràth
  Gus am bi an Motherland a 'fàs gu h-àlainn,
  Gus am fàs a h-uile duine nas fheàrr rè am beatha,
  Gus am fàs an itealan nas fhuaire na iolaire!
  
  Rinn e tàirneanach - tha an cogadh air tighinn,
  Mar sin, a bhalaich, faodaidh tu a dhol air cuairt coiseachd!
  Chuir an Wehrmacht grèim air a sròin chruaidh,
  Mar sin cuiridh sinn gu sgudal e!
  
  Cha tug iad raidhfilean do na gillean,
  Bha freagairt ann: tha thu air a bhith ro òg airson bhliadhnaichean!
  Ach, ruith iad air falbh gu bhith nan saighdearan,
  Leis gu bheil bayonets cho riatanach!
  
  Faisg air Moscow bha sinn a 'sabaid anns na snowdrifts,
  Ruith sinn casruisgte tron fhuachd...
  Bidh boireannaich bhrèagha thùsail a" ruith mun cuairt ann an trusganan -
  Chan eil grenade ann, mar sin buail le do dhòrn!
  
  Dè cho cruaidh 'sa tha na katas faisisteach -
  Dè an ìre de fhuil as urrainn dhut a bhiadhadh leotha?
  Ach feumaidh na Nadsaidhean na cìsean aca a phàigheadh,
  Tionndaidhidh na vultures gu geama!
  
  Airson lòn tha an cuibhreann beag - acras,
  Bha casan nan saighdearan air an reothadh...
  Gu bunaiteach, chan eil annam ach leanabh
  Ach tha na h-athraichean moiteil às an obair!
  
  Tha an tanca a" reubadh, tha am muzzle aig an Tìgear biorach,
  Ach bhrùth an trodaiche òg an grenade!
  Agus thàinig am bastard faisisteach tarsainn air mèinn:
  An seo ghabh an lòchran teth ris!
  
  Bidh fiù 's gille beag na fhamhair,
  Ma tha thu air àiteach misneachd!
  Tha na tùsairean aonaichte mar cheanglaichean,
  Anam nas làidire: tha titanium meatailt!
  
  Cha d" fhuair an Wehrmacht troimhe, fhuair iad e air an aghaidh,
  Tha na cisteachan stàilinn air am bàthadh!
  Tha balaich mar sin anns an Ruis,
  Tha ginealaichean de shliochd moiteil!
  
  Am blàr a-rithist, an turas seo air an Volga,
  Tha tùsaire air a thighinn gu bhith na neach-crìochnachaidh!
  Tha na Nadsaidhean air morgues a bhacadh,
  'S tha cas a' bhàis air a briseadh air a' chladach !
  
  Chan eil cunntas air a mheud againn a bhàsaich,
  Cò mheud a gheibh bàs a-rithist - chan eil deòir ann ...
  Ach is i so obair luchd-cogaidh ;
  aiseirigh Criosd ge b'e neach a tha airidh !
  
  Thàinig iad gu bhith nam buill de Komsomol ann am Berlin,
  An sin, a 'toirt seachad bòid dìlseachd!
  Tha leth na Roinn Eòrpa agus an Aonaidh casruisgte,
  Chaidh an sgioba òg againn air falbh!
  
  Agus a-nis togaidh sinn saoghal ùr,
  Bidh a h-uile duine gu bhith na neach-cruthachaidh-demiurge ....
  Thèid iad fodha ann an àmhghar fulangais agus cogaidh,
  Chan eil fios againn dè tha eagal a" ciallachadh!
  
  Tha caoimhneas a' riaghladh na cruinne,
  Agus an uairsin falbhaidh am pian, creid mi ...
  Còmhla rinn tha an sàr-eòlaiche, Stalin,
  Tha beathach ifrinn Hitler air a" chùis a dhèanamh!
  
  Chog sinn gu treun air son so,
  Gu bràth airidh air urram ...
  Agus tuigibh gu bheil am pàrtaidh cudromach -
  Leanaidh an cruinne-cè gu do bhruadar!
  Sheinn am plèana an t-òran seo ann an sèist. Bha e a" faireachdainn cho sòlaimte gum faodadh duine a dhol na dheòir...
  . CAIBIDIL Àir. 5.
  Dh" fhalbh an sealladh, agus lorg am balach sgrìobhadair agus sàr-eòlaiche e fhèin a-rithist ann an da-rìribh colbh a bha air seachran.
  Bha an neo-chomas air còmhradh beag a bhith aige le duine sam bith (às deidh an lèirsinn, bha a theanga gu tur caol!) Bha Oleg Rybachenko eadhon nas feargach. Agus dòigh air choireigin cha do thuig mi sa bhad gun robh iad a" tighinn faisg air a" choille. Thàinig e gu crìch - bha e bog, agus fo chois bha rathad air a dheagh shnìomh, ged a bha e fliuch, ach soilleir, air a ghearradh an seo agus an sin le comharran chairtean, càraichean, slighean de thancaichean aotrom, baidhsagalan-motair agus eadhon dubhan eich.
  Bha an eabar fuar, coltach ri siabann borb, a cheart cho sleamhainn, chùm Oleg Rybachenko gu mìorbhuileach a chothromachadh grunn thursan, agus anns a" cholbh thuit dithis no triùir nighean agus dh" èirich iad gu sgiobalta.
  Bhrosnaich Margarita i fhèin, gu math sgìth, a bràthair na h-armachd:
  - Tha e mu thràth a" fàs dorcha, bheir iad fois dhut a dh" aithghearr!
  Uair gu leth an dèidh dhan uisge tòiseachadh, chaidh iad seachad air an rud a bha coltach o chian mar raon de chnuic. Gu h-aithghearr, thuig Oleg Rybachenko nach e cnuic a bha seo, ach rampair le tùir gunna-inneal. Seann rampair a' Chrimea a' sìneadh dhan ear agus dhan iar cho fada 's a chitheadh an t-sùil. Aig amannan cunbhalach air na "cnuic" bha fàinneachan cloiche glasa, cha mhòr air an gluasad chun na talmhainn, rim faicinn - tobhta thùir-faire. Eadar dhà dhiubh sin, chaidh an colbh glacte a-steach don lag, is dòcha a bha uair na gheata.
  An uairsin chaidh an toirt air ais gu cadal. Cha tug iad eadhon na geimhlean air falbh agus cha tug iad biadh dhomh. Chòmhdaich cadal nan caileagan iad mar sgiath an fhithich;
  Gu h-obann dh"atharraich na seallaidhean air beulaibh nan nigheanan (agus dè na aislingean a tha ro thric ro dhona!) agus lorg iad iad fhèin anns a" mhuir, no an àite sin air a" chidhe le sealladh air tràigh na mara.
  Chaidh na caileagan Komsomol chun a 'phuirt; cha robh sgàil-dhealbh an sgriosadair fada air falbh, mu dhà chilemeatair air falbh, ach cha mhòr gun deach e còmhla ris an fhàire. An seo thug còig radain choileach ionnsaigh orra a-rithist. Tha iad sin nan creutairean tàmailteach, le sia casan, gum bi thu a" coimhead orra agus a" faireachdainn mar cuir a-mach. Ach, tha e na chùis dà dhiog, buillean le biodagan agus tha e seachad.
  Sheinn am Margarita àlainn eadhon:
  - Agus dhòmhsa, mar emetic, is e deoch gaoil a th" ann!
  Leig Aurora ruadh a-mach fìdeag tro a cuinnlean:
  - Ach 's math mo ghiùlan - 's fhuair mi breab math anns a' ghiall !
  B' e creutairean cunnartach a bh' ann an tuaghan fhaoileag. Bha comas aca losgadh leis na gob aca. Chaidh am puing a thilgeil a-mach agus an craiceann a tholladh, a 'toirt a-steach searbhag. An uairsin shuidh eun an tuagh air an fhulangach a thuit agus reub e an fheòil. Fìor, chaidh a 'mhòr-chuid dhiubh a mharbhadh mu thràth. Ach dh" fheuch ceathrar chreachadairean le cinn biorach air a chèile ri ionnsaigh a thoirt air na scouts.
  - Seo iad mì-chinnt eile de nàdar! - Mhothaich an diabhal teine Aurora ...
  - Cha bhith an neach a chruthaich iad a-riamh a" gluasad dad! - Ann am misean ùr Margarita, nochd faireachdainnean cràbhach atavisach a-rithist. Bidh pearsantachd ag atharrachadh ma dhùisg feachdan sònraichte anns an fho-mhothachadh. - Mar sin guidheam ort an Dia Uile-chumhachdach !
  Bha an deamhan ruadh ann an sgiort ghoirid agus falt a bha a" losgadh na bu teotha na lasair-lasair a" gearan a-rithist:
  - Chan e, tha seo a-rithist a" nochdadh cumhachd cumhachdach mùthaidhean. Dh" fhaodadh sreath de bhuaidhean coltach ris beatha adhbhrachadh!
  A 'tilgeil dà chakras, gheàrr na caileagan na creachadairean, agus an uairsin ghlac iad na diosgan a thill thuca.
  - Coltach ri boomerang, ach bidh e a "gearradh titanium! - Rinn an diabhal teine gàire.
  - Ceart gu leòr! Ge bith dè a ghearras an titanium seo, tha am meatailt seo nas laige na blotter.
  Thòisich na caileagan air a 'chiùird fleòdraidh fhosgladh. Gu h-obann dh'fhaighnich an diabhal teine gu deònach:
  - Sgrìobhamaid òran mu dheireadh, a Mhargarita!
  Dh"fhaighnich am fionn geal-sneachda, a" gàireachdainn nas gile na a" ghrian:
  - Gus deagh fhortan a thoirt dhuinn!
  Chaidh Cool Aurora a dhubhadh às:
  - Dìreach! Biodh an neach a chailleas ag èigheach - tha an t-eagal eudmhor!
  Lean an nighean Komsomol air ais agus sheinn i gu sàmhach, na faclan a "fleòdradh is gluasad:
  Oracle am measg nan clachan draoidheil,
  Rugadh o stoirm - grian soilleir!
  Chan e sinne sliochd an dorchadais lochdaich,
  Coltach ri dath tha òran a" lùbadh a-steach do ghath!
  
  Gu dearbh, faodaidh creag a bhith cronail -
  Tha e ri fàistneachd thrioblaidean, bròin, bàs air ar son!
  Agus taibhsean ann an greadhnachas bàn,
  Deàrrsadh mar shoidhne san oidhche!
  
  Ach cha bhi sinn saobh-chràbhach
  Gaisgeach Ruiseanach - claidheamh na làimh!
  Deanamaid seirbhis do Iosa gu dìleas -
  Biodh an diabhal na amadan gu bràth!
  
  Chan eil dùthaich nas làidire ann,
  Às deidh na h-uile, tha ar toil mar mheatailt!
  Stiùir Wise Stalin an ionnsaigh,
  Tha "Andryusha" na iomghaoth air meatailt Köln!
  
  Bheir sinn seirbheis naomh don Ruis,
  Bha mi a" bruadar mu bhith a" coisrigeadh mo chridhe dhi!
  'S aig an t-saighdear tha 'm bayonet as geur,
  Agus an lasair ann an òraidean an neach-gairm!
  
  Moladh dhut, a Rus' le seinn,
  Seinnidh sinn laoidhean dhi,
  Thig dìoghaltas air na h-eascairdean-
  Bruidhnidh sinn ris na feannagan, creid mi!
  
  Togaidh sinn saoghal naomh nuadh,
  Gum beannaicheadh Dia sinn!
  Airson nigheanan sòghalachd agus ùrachaidhean,
  Bidh thu gu bhith na caliph ann an ùine sam bith!
  
  Thoir duais dhuinn le sealladh iongantach -
  Tha guth an Tighearna ag èigheach ris a" chlaidheamh!
  Thig beatha gu bhith na silidh siùcair,
  Nuair a tha thu làidir mar KAMAZ!
  
  Coilltean darach torach na dùthcha màthar,
  Biodh fios agad càite an gabh d" anam fois!
  Gheibh thu cuantan na gloir,
  Thèid thu a-steach don Kremlin mar riaghladair!
  
  'S e ridire a th' annad - treubh nam fuamhairean,
  Mòrachd nan cuantan agus dealradh na deigh!
  Gaineamh an fhàsaich òir,
  Agus le emerald, tha meileabhaid na choille!
  
  Theid sinn gu dàna gu cath fuilteach,
  Co-dhiù tha na Tìgearan ag èirigh gu mòr!
  Tha spògan air na Nadsaidhean,
  Tha Adolf gu cinnteach a" coimhead snog!
  
  Ach fhuair mi mustache 'na aghaidh,
  Chrom an t-sròin, thuit a" ghiallan!
  'S tha ar sluagh mòr, pròiseil,
  Sheall cumhachd don chreutair faisisteach!
  
  A-nis tha an t-àm ann airson solas -
  Tha gràs nèimh air nochdadh...
  Tha cleasan air an glòrachadh anns na dàin -
  Tha Criosd naomh air àrdachadh anns an anam !
  Mhol Aurora, a" bualadh a làmhan cho àrd is gun do dh"èirich sgòth de chuileagan:
  - Sheinn Margarita gu math, ach feumaidh tu sailm a sheinn ann an còisir na h-eaglaise. Tha a h-uile smuaintean an sàs air cuspair creideimh!
  - Feumaidh sinn rèite air son ar peacaidh. - Thuirt an Korshunova aibidh, a bha a-rithist air tuiteam gu ecstasy cràbhach. - Ge b'e neach a reiceas 'anam fanaidh e gu bràth ann an call - bheir e neo-bhàsmhorachd air son a' bheàrn !
  Rinn an diabhal teine gàire:
  - Tha mi a 'faicinn gu bheil thu cuideachd comasach air bruidhinn gu brèagha! Ceart gu leòr, mil, a-nis tha cuairt spòrsail againn air thoiseach oirnn.
  Às deidh dhaibh suidhe sìos air bàta inflatable, do-fhaicsinneach do radairean agus air a pheantadh mar leòmainn, shnàmh nigheanan Komsomol chun sgriosadair mòr. A-nis bha aca ri rudeigin mòr a dhèanamh. Ann am mionaid de chunnart, dh" fhàs a h-uile reflexes agus ath-bhualadh gann. Bha caileagan Komsomol a" faireachdainn fuaimean airson mòran chilemeatairean, frasadh nan tonn, faoileagan a" sgreuchail agus eadhon iasg a" feannadh. Chuala iad cuideigin a" snàmh tarsainn orra! Thog na buill Komsomol na gunnaichean aca agus chunnaic iad fear air bobhstair adhair. Thug e dheth a masg, agus nochd aodann Denis Baranov. Rinn an t-oifigear zombie, càin a chaidh a dhìteadh roimhe, a bha a 'coimhead gu math nas òige agus nas bòidhche san t-sealladh seo, a' cromadh orra.
  Ann an guth cruaidh a bha a" sgàineadh an adhair, thuirt e:
  - Chaidh mo chuir leis an Fuhrer mòr dubh!
  - Ach cha do sgrìobh sinn dad! - Dh'èigh na caileagan còmhla ri chèile.
  Cha robh Mirabela idir toilichte le coltas eucorach cruaidh bhon bhuidheann-chatha aca, ach rinn Aurora, air an làimh eile, gàire le toileachas. Co-dhiù, tha e na iongnadh, ach cho luath "s a chaill am prìosanach deich bliadhna gu leth agus fhuair e cuidhteas an scar, bha e eagallach - thionndaidh e gu bhith na ghille gu math snog. Mura robh fios aca ro-làimh, is dòcha nach biodh iad air Baranov aithneachadh.
  - Agus chan eil e riatanach! - Dh'èigh an t-seann phrìosanach a bha fo bhròn. - Is e mo amas bàsachadh! Ri m'ath-bheatha bithidh mi a'm' shultan, agus a'm' gheàrra bithidh ceud mìle òigh.
  - Co-dhiù dèiligeadh ri aon. Mur eil, cha bhi e math, dìreach an aghaidh! - Thuirt i, a 'feuchainn ri bhith a' coimhead nas èibhinn na tha Margarita.
  Thuit Denis sàmhach; mar as trice chan eil na zombies sin gu sònraichte labhairteach. Ged a bha an turas seo na charbad sabaid.
  - A bheil eòlas math armailteach agad? - dh'fhaighnich Aurora. Gu dearbh, bha iad mar-thà air a dhol tron Dara Cogadh agus lorg iad fhèin san àm ri teachd. Chan eil e cho brèagha san àm ri teachd mar a thuirt sgrìobhadairean ficsean saidheans Sobhietach, cuideachd làn chogaidhean agus, nas cudromaiche, diofar chreutairean a chaidh tro mhùthadh.
  Tha leithid de rud ann - magoradiation agus neo-rèididheachd.
  Is e rèididheachd a th" ann am magoratachadh nach bi a" marbhadh nithean beò, ach a dh" atharraicheas feartan stuth, a" toirt a-steach cruth-atharrachaidhean, a" tighinn còmhla diofar chruthan-beatha - a" toirt a-steach beothachadh agus neo-bheò.
  Tha neo-rèididheachd - eu-coltach ri rèididheachd àbhaisteach - ag adhbhrachadh chan e ionachadh dadaman, ach an ath-rèiteachadh ann am moileciuilean, agus tha e nas gnìomhaiche ann an DNA agus ceallan a tha a" giùlan fiosrachadh ginteil. Ann an cuid de chùisean, faodar a chleachdadh airson adhbharan meidigeach, airson ath-nuadhachadh luath.
  - Gu dearbh! - thuirt Baranov le misneachd. - Bha mi a 'sabaid iomadh uair!
  Bha Aurora ruadh teagmhach:
  - Co a mharbh thu ?
  Chuir an t-seann eucoirich às:
  - Infidels!
  Thionndaidh an diabhal teine a sròin:
  - Ciamar a tha thu nad oifigear Ruiseanach:
  - Is e mujahid a th" annam agus is e an obair agam na h-infidels a sgrios! - rinn Baranov gàire. - Seo mar a tha mi an dàn gu bràth.
  Thuirt Aurora ann an cluais Margarita:
  - Na dèan argamaid! Is fheàrr an obair a dhèanamh.
  Zombie a chaidh a ghlanadh fo anail ann an Arabais. Chaidh na naidheachdan as ùire a chraoladh air an rèidio.
  - Tha luchd-ceannairc air fàs gu math nas gnìomhaiche ann an Chechnya. Gu sònraichte, chaidh oidhirp a dhèanamh teine aig taigh an riaghaltais. Rè a 'bhlàir, chaidh còignear poileis a mharbhadh agus aon-deug a leòn, agus thathas a' soilleireachadh call nan luchd-ceannairc. A rèir cuid de stòran, fhuair seann chathraiche cùirt Sharia timcheall air ceud millean dolar bho luchd-taic cèin agus tha e gu gnìomhach a "feuchainn ri a chosnadh air ais. Chaidh gnìomhachd sònraichte a dhèanamh anns na beanntan: bha na còmhlan-ciùil sgapte.
  Thog an zombie suas:
  " Buailidh sinn na h-an-creidich cho cruaidh a dh" aithghearr is gun ruith iad air falbh am measg na fìdeagan agus magadh!" Chaidh stad a chuir air na faclan aige le tonn gluasadach, thilg e am bàta agus spreadh e le frasan. - Tha sin ceart, tha mi ag ràdh!
  - Tha sin fìor ann am prionnsabal! - leig Aurora ma sgaoil bho a sùilean. - Tha na SA na nàmhaid mòr do Islam. Bidh i ga lobhadh le cuideachadh bho Hollywood, pàipearan-naidheachd porn, sreath Tbh dìomhair. A-nis feumaidh sinn losgadh air na Yankees beagan.
  Shnàmh na caileagan suas chun an sgriosadair. An Caiptean First Rank Rudolph Reagan, às deidh dha sip a ghabhail den chognac as fheàrr leis (uill, tha na h-Ameireaganaich sin uile air an deoch, chan ann airson dad a tha na SA air a thighinn gu bhith na shamhla air dòigh-beatha mì-fhallain agus lobhadh!), laigh sìos air an leabaidh, a "laighe a cheann air broilleach an t-sluic. Nuair a bha e na òige bha e air a tharraing gu balaich, agus an dèidh dha Franklin Truman leigeil le daoine co-sheòrsach seirbheis a dhèanamh san arm, bha eadhon eòlas aige air dàimhean le àrd-mharaichean. Agus dòigh air choireigin eadhon le gaisgeach ceithir rionnagan Cogadh nan Innseachan. Ach fo cheann-suidhe crìochnachaidh, agus Muslamach aig an àm sin, dh'fhàs moraltachd eadar-dhealaichte agus chaidh daoine gèidh a bhrùthadh. Às deidh seo, cho-dhùin Rudolph Reagan a chuid omnivorousness a nochdadh le bhith a" toirt cuireadh dha whores. Ach a dh" aindeoin sin, fhad "s a bha e a" gabhail cùram den bhodhaig boireann tairgse, cha do sguir e a bhith a" smaoineachadh air gillean, fèitheach, dubh, comasach air toileachas do-mhìnichte a lìbhrigeadh.
  Gu dearbh tha iad nan sgumbag agus pervert às deidh sin!
  Leig Rudolph Reagan leis a' bhrùid a mharcachd air, ach cha b' urrainn dha e fhèin a shaoradh agus dh'fhàs e sgìth. Chan e, feumaidh e fear gu h-èiginneach. Ged a tha fir nas miosa na boireannaich ann an cuid de dhòighean, chan eil airgead gu leòr aca - tha iad ag iarraidh fàs dreuchdail. Thug Galina fa-near seo - bidh e feumail ann a bhith a 'sgrios nàimhdean na Ruis Shobhietach; Ameireaganaich agus an caraidean.
  Bidh na saighdearan gan giùlan fhèin gu neo-chùramach. Tha e fuar agus is fheàrr leotha iad fhèin a bhlàthachadh le uisge-beatha gun mhilleadh. Margarita winced (tha iad sin nan deochan iomlan - às deidh a h-uile càil, tha am moileciuil alcol a "samhlachadh sgrios a" chuirp, gu sònraichte am boireannach), tha na Yankees nan amadan!
  Bhiodh tonnan a" deàrrsadh air na sgrùdairean, agus uaireannan bhiodh creutairean a" nochdadh. B' e aon de na beathaichean cunnartach sin an crùbag-sàbhaidh agus aig an aon àm cearban feanntag. Beathach uabhasach, cunnartach an dà chuid air tìr agus anns a' mhuir. Leis a 'chlach aige le snàthadan biorach, dh' fhaodadh e duine a bhìdeadh ann an leth no eadhon nas miosa, ga phuinnseanachadh. Cha robh na caileagan rim faicinn, bha iad air am frasadh le sgàthan, agus airson na zombies bha an teòthachd àrainneachd eadhon ceum no dhà nas fhuaire.
  A" tilgeil air falbh a" bhrùidseir, thuirt Rudolph Reagan ann an guth gruamach:
  - falbh, tha mi airson cadal. Tha, agus bu chòir dhut a dhol dhan leabaidh mhòr!
  - Mar a thogras tu, dìreach pàigh! - Bidh strìopaichean mì-mhodhail a 'sguabadh às.
  - Chan eil thu sgileil gu leòr, tha leth inneal gearraidh gu leòr dhut! - Fhreagair Rudolph Reagan, agus an uairsin le duilgheadas chuir e stad air e fhèin bho bhith a" burping. - Mar a mhiannacheadh tu! Ach is e mèirle a tha seo.
  - Dè am plana? - Bha iongantas air strìopaichean nan saighdeir.
  - Tha obair mhath agad. - Rinn Rudolph gàire. - Bha spòrs agam agus fhuair mi beairteach, agus bidh mi air chrith mar ifrinn! - Thòisich an seanalair air chrith, chuir a smiogaid dhùbailte air chrith.
  - Cha bhith thu rùisgte! - Dh'èigh an strìopach a-mach ann an eu-dòchas (dè an rud tàmailteach nuair a thèid moraltachd a chuir a-steach!). - Thèid mi a choimhead airson neach-dèiligidh eile!
  - Ach cumaibh cuimhne gu bheil ar seòladairean stuama. - Thug Rudolph Reagan fa-near le bagairt dà-sheaghach.
  Bha na caileagan Komsomol mu thràth faisg. Lean an zombie an aghaidh a 'ghaisgich Galina, a' socrachadh a cheann air a gualainn. Bhrùth an t-oifigeach marbh a ghruaidh ris an fhalt silidh cùbhraidh, a" pògadh mullach a cinn. Loisg bilean fuar am falt gu mì-thlachdmhor, agus bha fàileadh an oifigeir mar chorp.
  - Air ais dheth! - Thuirt am Margarita feargach gu brònach - lorg mi leannan cuideachd.
  - Cha robh mi a 'ciallachadh a bhith a' cur eucoir ort! Tha thu dìreach coltach ri Guria. - Thòisich coslas corp tuigseach ri sgios.
  - Bidh sinn a" sabaid ann am masgaichean. Cha bu chòir dha duine faicinn gur e nigheanan a th" annainn. - Thug a caraid lasrach Aurora a-mach flasg le inneal brosnachaidh. Ghabh mi dhà no dhà. Chan eil am flasg gu sònraichte glic, chaidh a dhèanamh le bogsa, agus mar sin cha robh èadhar ann. Mar sin bidh an leaghan beatha a" sruthadh a-mach leis fhèin. Chuir an gaisgeach nota rithe fhèin. - Mar a tha e air fhalamhachadh, bidh e a 'dèanamh cùmhnant: mar thoradh air an sin, chan eil an t-uisge a' frasadh, faodaidh tu gluasad gu sàmhach.
  Ann an dòighean eile, tha eadhon na fuaimean an seo eadar-dhealaichte, dòrainneach, mar gum biodh iad gun chumhachd. Tha guthan soilleir nan nigheanan a" coimhead gruamach. Tha coltas plaide dhubh air na tonnan anns an dorchadas a bhios uaireannan a" lasadh a" lasadh, bidh iasg cha mhòr ceàrnagach a" feuchainn ri rudeigin a spadadh a-mach air cùl am beul. Leum sgàil-dhealbh aotrom a-mach às an uisge agus chaidh a ghearradh cha mhòr na leth le spreadhadh Aurora. Tha sgiathan biorach air an iasg seo agus cha robh mi airson a bhith air a ghoirteachadh.
  Chan eil caileagan Komsomol ann an sealladh, bidh am bàta ag atharrachadh dath gu fèin-ghluasadach gus a bhith co-ionnan ris an t-sealladh-mara, dìreach mar a tha na h-èideadh a 'nochdadh feartan chameleon. Tha an suirghe foirfe. Gu sònraichte, chì thu mar a bhios na seòladairean a" glacadh iasg mutant. Bidh iad ga dhèanamh gu math sìmplidh: An toiseach, bidh iad a" bogadh an rubair, ga lubadh gu tiugh le ola inneal agus gasoline: bidh am fàileadh a "sgaoileadh fada. Tha meas aig an turtar radan air, mar as trice bidh i ag ithe ceimigeachd mar choileach. Bidh e a 'glacadh, a' slugadh, a 'cumail ris an dubhan. Gu dearbh chan urrainn dhut an crap seo ithe. Ach chan eil am biathadh beò dona. Bidh iasg mòr, uaireannan meud leumadair, a 'bìdeadh air. Tha cuid dhiubh rim ithe agus tha iad eadhon air am meas mar bhiadh.
  Tha feadhainn puinnseanta ann cuideachd, ach tha còcairean eòlach comasach air an neodachadh, agus tha seo gan dèanamh eadhon nas daoire. Gu sònraichte, lorgar an t-iasg carp emerald a-mhàin ann an Lake Radikal rèidio-beò, mar a chaidh ainmeachadh ann an co-chòrdadh ri Lake Baikal, dìreach a-nis tha e air a thruailleadh. Bidh emerald carp a tha breac le uranium ag adhbhrachadh deoch làidir narcotic; ma tha e air a frioladh gu ceart, bidh mearachd eadhon ann an aon mhionaid a 'leantainn gu bàs gort. Agus tha na "glitches" sin neo-àbhaisteach, soilleir ann an dath, chì thu seo eadhon ann an blockbuster. Iasgach gu math prothaideach, mutants meta-quasi-marbhtach, emerald agus rèidio-beò, cunnartach nuair a thèid an ithe, agus aig an aon àm dh'fheuch iad ri briodadh carp cho mòr ri catfish taobh a-muigh na sòn, ach bhàsaich iad an sin.
  Chunnaic na caileagan seo agus thog iad na gunnaichean aca. Gu h-obann chaidh Margarita air ais; guth caol a'm' chluais :
  - Tha an long ceithir cheud meatair air falbh.
  Fhreagair an neach-crìochnachaidh fionn le toileachas:
  "Tha sinn a" leantainn air adhart leis an rapprochement againn gu math. "
  Chan fhaca sùilean Aurora agus Margarita anns an dorchadas nas miosa na cat, agus is dòcha nas fheàrr. Bha beagan a bharrachd dhaoine air bòrd, timcheall air còig air fhichead duine, iasgairean mercenary nam measg, agus mòran dhiubh air an deoch. Bha an zombie cuideachd ag amas air an neach-dùbhlain aige; bha gunna-inneal le sàmhchair aig an t-seann oifigear prìosain.
  Ghabh e pòg, cliog sàmhach air an tionndadh sàbhailteachd, agus thionndaidh e air monocular na h-oidhche. Bha èadhar proifeasanta ann mu dheidhinn, gu sònraichte nuair a bhrùth e an t-sùla rubair gu aodann gus nach toireadh e seachad a shuidheachadh dha luchd-amhairc le glaodh uaine.
  Choimhead na caileagan air an luchd-dùbhlain aca tro optics coimpiutair. Shuidhich i na targaidean sa bhad, gan suidheachadh chun ìre as àirde de theine: mìle còig ceud cuairt gach mèinn. Aig an aon àm, sgaoil na caileagan an luchd-fulang; Thug an coimpiutair beachd air ciamar agus cò dha a bu chòir losgadh.
  Sheas an saighdear seallaidh faisg air fan an fheansa, smoc e cigar, agus bho àm gu àm thug e uisge-beatha à flasg.
  - Tha na h-Ameireaganaich a 'frithealadh gu neo-chùramach! - Mhothaich Aurora agus chuir i ris gu co-sheòrsach le puinnsean na guth. - Tha seo mar thoradh air an deamocrasaidh libearalach grod aca.
  - Tha ar beachd nas fheàrr! - Rinn Margarita gàire. - Gu sònraichte an fheadhainn a tha air am fastadh don arm nach eil bho thùs Slavic?
  - Na bi amadan ri òl nas motha! - Suathadh nighean Komsomol a sròn. - Tha tachas ann, is dòcha air sgàth an uisge. No is dòcha gu buille làidir!
  - Bheir mi dheth e! Nàmhaid an Treas Reich... - Rinn am prìosanach Zombie feadalaich.
  - San fharsaingeachd, bidh smocadh a" slaodadh sìos an ath-bhualadh agus a" dall nan sùilean! - thuirt Margarita. - Chuirinn casg air toitean gu pearsanta.
  Aig deireadh an sgriosadair mhòir chì thu Barter, tha grunn ghunnaichean-teine càraid, clas Lincoln - ri thaobh tha paidhir ghunnaichean air an t-suidheachan. Tha dithis eile dèidheil air iasgach. Dà "grobodon" air an taobh starboard. Agus an uairsin chaidh Ameireaganach, mar dhuine dubh, air falbh, a 'coimhead air rudeigin air an fhòn cealla aige. A rèir coltais "porn", seòrsa de bhidio. San fharsaingeachd, tha gunnaichean cunnartach; ma loisgeas tu, chan eil fios an sàbhail an "armachd" na clachan, ach bidh bàta inflatable gu cinnteach na neach-dìon.
  - Mar sin chaidh na h-amasan a sgaoileadh. Thig sinn nas fhaisge. - Ars' an diabhal teine. - Feumaidh crodh prìomhadail a bhith air fhaicinn mar oilbheum.
  - Rachamaid suas mar nathraichean! - Thug Margarita taic dha, a" crathadh a sliasaid.
  Dh'fhuirich an zombie gu sàmhach sàmhach.
  Mar a bha e an-còmhnaidh, thug Aurora dearg fa-near na gunnaichean-bogha le luchd-dìon agus gu ruige seo sàbhailte. Grunn ghunnaichean-inneal, trom, is dòcha nas cumhachdaiche na am PKM. Agus an uairsin tha an sgioba, fear ri fhaicinn, is dòcha Sìneach, neach-faire gu math teann, eadhon nearbhach. Is dòcha gur e seo mar a chaidh am fear ùr a-mach. Tha oifigear faisg air làimh, gu cas a" lùbadh air na rèilichean; bidh gnìomhaiche rèidio le antennas a" coiseachd seachad air.
  - Sgaoil sinn na h-amasan! - Mhol Aurora, cluich le guma cagnaidh.
  - Gluaisidh mi chun làimh dheis, glacaidh tu barrachd fearann air an taobh chlì! - Ruith Margarita oir a làimhe thar a h-amhaich.
  Roinn am bàta inflatable ann an dà phàirt, thionndaidh na nigheanan mun cuairt.
  - sguabaidh mi air falbh na gunnairean inneal! - dh'fhuasgail Aurora a fiaclan.
  - Agus tha mi nam ghunnair! - rinn Margarita gàire.
  Chan eil an inneal-sgrios idir beag agus tha e glè chudromach a dhol a-steach gu h-obann, stad a chuir air agus a dhol a-steach do na bothain. Bha na caileagan Komsomol a 'faireachdainn iomagaineach, cha robh an eòlas air marbhadh ro bheag, ach fhathast thòisich an cridheachan a' bualadh gu luath, agus bha an cinn fuaimneach bho bhith a 'leigeil a-mach fuil.
  Tha iad a 'toirt àithne inntinn dhaibh fhèin gus fois a ghabhail agus giùlan gu socair. Chan urrainn dha a h-uile duine, eadhon trodaiche eòlach no dotair, seo a dhèanamh, ach bidh am buille a" socrachadh. Bidh cluais dealasach a "togail chòmhraidhean, leis nach eil a h-uile Yankees rim faicinn, agus feumar an toirt air falbh sa bhad.
  Cò gu sònraichte a tha anns an àrd-structar àrd. A rèir choltais bidh iad a" cluich chairtean an sin. Agus eadhon amadan prìomhadail. Dè cho ìosal "s a tha luchd-dùbhlain nan Yankees don Ruis Shobhietach? Mar sin faodaidh tu faclan làidir Ameireaganach a chluinntinn mu thràth. Na h-uimhir ri còignear shaighdearan, agus feumar an toirt air falbh cuideachd.
  - Tha e coltach gu bheil gnìomhachd sìmplidh againn! - Mhothaich Margarita. - Mar sin seachain fuaim neo-riatanach, gus nach bi trioblaid sam bith ann!
  - Tha sinn ann an dreuchd rìgh sabotage Thunder Wind! Is ann dìreach a-nis a rinn sinn a" chùis air na Yankees. Ged, le bhith onarach, bu chòir gum biodh dùthaich a bhios a" dèanamh filmichean gnìomh cho math nar càirdeas agus dlùth charaid dhuinn. - Chrath ball Komsomol Aurora a sùilean ann an lùb gu math bagarrach.
  - Mura robh mi air mo bhreith anns an USSR, b 'fheàrr leam a bhith air mo bhreith anns na SA. Tha sìobhaltas Ameireagaidh air a dhèanamh suas de cheudan de chultaran bho air feadh an t-saoghail! - Sheall Margarita, a" magadh air cuideigin neo-aithnichte, a teanga fhada.
  - Mar as trice bidh buaidh thairis air neach-dùbhlain làidir a" cosg barrachd, ach cha toir thu seachad e gun dad! - chaidh Aurora suas.
  - A bharrachd air a 'Chogadh Mhòr an aghaidh ghouls agus trolls, chaidh an toradh a chall. - Rinn Margarita osna gu mòr.
  - Gu sealach! - Ghearr an diabhul teine as gu cruaidh.
  Ghabh na nigheanan tòrr chunnartan. Ma mhothaich thu iad, thòisicheadh na gunnaichean inneal trom ag obair sa bhad. Tha iad eadhon nas cunnartaiche na gunnaichean; bheir iad ùine, ged nach eil mòran, airson amas. Cuideachd, tha coimpiutairean aig na Yankees, a bharrachd air innealan lèirsinn oidhche. Cia mheud slige a dh" fheumas tu airson an roiligeadh a-mach gu glamour? An uairsin faodar an cur fodha eadhon le teine dall, no le bhith a 'tionndadh air na radairean as cumhachdaiche. Agus le aire, chì thu rudeigin doilleir, gu sònraichte zombies. Bidh am fear seo a" toirt a-mach oifigearan fiosrachaidh Komsomol. Aig a" mhullach, nochd fear eile, bha am meall aige air a pheantadh mar fhear gorm, agus a" dol a dh"ionnsaigh nan iasgairean.
  - Tha duilgheadasan againn a-rithist! - Bha dragh ann an guth Margarita.
  - Bidh sinn a" losgadh air a h-uile duine aig an aon àm! Tha e na chùis còig diogan! - Ghabh Aurora sip den inneal brosnachaidh. Chrath i a cèile le a h-uilinn. - Tha, deoch cuideachd!
  Tha stiall solais faisg air an taobh fhèin, ach chan eil seo na dhuilgheadas.
  Tha Margarita ag ràdh, no an àite a bhith ag òrdachadh na zombies:
  - Na bi a" losgadh às aonais àithne.
  - Tha mi umhail, a bhean! - Fhreagair an "dola dìteadh".
  A-nis tha na h-amasan uile air an glacadh agus sin fortan. Air bòrd nan "iasgairean" bidh mi a" tarraing a-mach biast a" gluasad le rubies: iasg pasta mìorbhuileach. Chuir eadhon ceathrar ghillean an cinn a-mach à còmhdach, a-nis tha na targaidean uile air an glacadh.
  - Tha an t-àm ann! Sabhal mòr! - Tha Aurora a 'feadalaich. - Is toil leatha seasamh a-mach.
  Bhuail na gunnaichean inneal air fras gun fhuaim nan tonn, a" cur stad air an losgadh gu tur. Spreadh còig air fhichead peilear ann an aon diog, agus leth-cheud airson dhà. Agus feumar ceathrad "s a sia neach a thoirt air falbh aig an aon àm. Fiù "s a" toirt aire do ionndrainn agus dubhadh do-sheachanta, tha dà dhiog gu leòr airson glanadh iomlan. Chan eil ach feadag tana de pheilearan a" gluasad, gun eadhon na còmhlachan a" cliogadh. Is gann gun robh na pops rim faicinn, cha robh ach am putan a" brùthadh beagan air a" ghualainn.
  - Is e seo a tha electromagnet agus luathachadh a" ciallachadh! - Thuirt an diabhul loisgeach le meas.
  - Agus cuideachd ar comasan! - Bha Margarita a" gortachadh. - Moladh don neach-cruthachaidh mòr!
  - Chan e saidheans a thug Dia seachad! - chuir Aurora an aghaidh.
  Ged a loisg iad bho dhiofar àiteachan, bha iad gu math comasach air conaltradh, eadhon aig astar fada tro mhion-walkie-talkies.
  - Na leig le duine a dhol seachad air a" chrìoch, tòisichidh sinn a "tighinn air tìr! - Dh' orduich an gaisgeach Komsomol.
  Tha e èibhinn gur e triùir a th" anns a h-uile paratroopers, dithis nighean Komsomol agus corp prìosanach beò. Bidh an luchd-gleidhidh nighean a 'tilgeil luchd-dealbhaidh targaid. Chì thu gun tàinig triùir dhubh eile a-mach.
  - Thoir maitheanas dhomh, a Thighearna ! - Rinn Margarita dhiadhaidh feadaireachd, a" cur an luchd-sabaid gu saoghal nas fheàrr.
  Cha do mharbh an zombie ach dithis a bha a 'smocadh faisg air an taobh agus a' coimhead air astar. An seo, san fharsaingeachd, bha rudeigin ri fhaicinn, agus cò as urrainn a 'choire a chuir air na seòladairean airson a bhith a' gabhail fois ann am port càirdeil.
  A-mach à oisean a sùla, fhuair Margarita sùil air sgòthan fuilteach ag itealaich a-mach à cinn falamh.
  - Tha an cunntas a 'tighinn! - Tha an neach-crìochnachaidh fionn ag ràdh. - Nach fosgail sinn cunntas!
  - Tha e coltach nach caith thu diog! - dh'àithn Aurora.
  Dh'fhàs taobh an sgriosadair sa bhad air beulaibh nan scouts. Chan eil ach cuirp air an deic, chan e an t-sàmhchair àbhaisteach, dìreach iasg bainne goirt a" bualadh an earbaill ris a chliathaich.
  A-rithist a 'dùsgadh anns an àite as inntinniche. Bidh na caileagan Komsomol ag èirigh gu sgiobalta agus, a 'leum suas, ruith a-rithist. Cha d" fhuair iad eadhon bracaist, agus mar sin bha iad acrach casruisgte air a" ghainmhich theth. Mar sin ruith a-rithist agus na bi slaodach. A rèir choltais feumaidh iad a bhith ag obair cruaidh cuideachd...
  Bhrosnaich Aurora a caraid:
  - Cùm do shròn suas, boireannach Sobhietach fionnar! An uairsin cha bhith sinn a" briseadh fon tanca!
  Bhris Margarita gu cruaidh:
  - Seadh, cha do smaoinich mi eadhon air briseadh sìos! - Agus a 'tuigsinn brìgh dùbailte a leithid de abairt, chuir i soilleireachadh ris. - Agus eadhon nas motha mar sin lùb thairis!
  Lean gaisgich Komsomol a-steach don taobh. Airson mionaid dh"fhalaich an speur an solas a bha mar-thà lag. Bidh scouts an USSR a" dìreadh mar Spiderman a" cleachdadh bòtannan Velcro. Bidh Margarita cuideachd a 'cuideachadh "balaiste": cha mhòr nach eil i a' tarraing zombie ri taobh an amhaich. Tha e math nach e an duine seo aon de na sampallan mòra. Seo iad air an deic. Bidh aon de na sabaidean a" togail a cheann, tha nighean Komsomol ga ghearradh dheth le diosc boomerang.
  - Gabh fois, dèan cabhag! - Tha i ag innse dha.
  Dhìrich iad a-steach gu sgiobalta agus chuir iad na bàtaichean còmhla. A-nis tha a h-uile dad cinnteach! Tha an deic gu lèir fo ghunna nam bòidhchead. An seo chaidh dithis sheòladairean a-mach, leth diog agus bha tuill nan cinn, cha robh ùine aca ach leum.
  - Tha an nàmhaid agam aig gunpoint! A-nis thoir a h-uile duine sìos gu sàmhach! - dh'àithn Augustine. - San fharsaingeachd, ghabh i dreuchd àrd-cheannard, le eagal gum biodh Margarita ro "chaoidheil" agus cràbhach a "briseadh rudeigin. Bidh Korshunova a" feuchainn gun a bhith mothachail air seo. A bharrachd air an sin, mar a thuirt aon de na marasgal Sòbhieteach - chan e sgioba a th" ann an dithis, chan e companaidh a th" ann an triùir!
  Thug Margarita dheth a bòtannan, gan falach na baga-droma, agus choisich i casruisgte air an taobh. Gu luath, thug i sìos an inneal-gunna a bha am falach anns a 'chill; bha e coltach nach robh e air tuigsinn fhathast dè a thachair. Tharraing na caileagan Komsomol na gunnaichean inneal mìorbhuileach aca bho chùl an druim, rinn iad gàire, bha aon ag amas air an trannsa gu lèir, feumaidh sinn an trannsa gu lèir a ghlanadh.
  Gu h-obann ruith Aurora aig astar nas àirde na sprint na h-Oiliompaics. Aon neo dhà agus tha i faisg air na canain nasal. Tha timcheall air dusan neach-sabaid ann, tha leth dhiubh air an dìon, cuid eile a" cluich chairtean. Tha dithis strìopaichean còmhla riutha. Tha mi a" faireachdainn duilich dha na caileagan, ach tha leithid de dh" ionnsaidh searbh aig siùrsach. Tha pàigheadh air leth, agus tha disassembly mòr-reic. Bidh Aurora a" gearradh dheth a h-uile duine le spreadhadh goirid bho armachd sàmhach. Chan fheum i sealladh collimator an seo, agus mar sin tha soillseachadh ann, agus chan eil dùil aig na seòladairean ri ionnsaigh bhon chùl. San fharsaingeachd, tha pàirt aig mòr-bheachd: a tha ag iarraidh ionnsaigh a thoirt air sgriosadair làn de shaighdearan agus de sheòladairean.
  - Gluais mar shionnach air an trannsa air an làimh dheis! - Bidh Aurora a" babbles gu sàmhach. - Leig leis an zombie seasamh, cha toir e seachad e ach leis na bòtannan Sìneach aige.
  - Gu dearbh, glanaidh mi mi fhìn e. - Fhreagair Margarita.
  Bha gluasadan nan nigheanan air an cleachdadh ann an grunn "geamannan mas-fhìor"; chaidh an teagasg gus soithichean is tancaichean a ghlacadh, sabaid ann an lannan, plèanaichean stoirme, agus planntaichean spreadhaidh.
  Seadh, tha cuimhne meallta no fìor bho shaoghal eile a" nochdadh anns an t-sealladh eireachdail seo san àm ri teachd.
  Nam biodh iad ag iarraidh, dh" fhaodadh na h-oifigearan fiosrachaidh G-2 a mhealladh gu bhith a" toirt stuthan-spreadhaidh a-steach gu oifis Prìomhaire Bhreatainn, agus iomadh rud eile a dhèanamh. Mar sin a-nis ghluais Margarita tro na rèilichean air an fheansa agus gu sgiobalta thug i na trannsaichean fo theine bho cheàrn buannachdail. Thàinig fear dubh no dhà air uachdar. Margarita leig i a ' tighinn nas fhaisge air a. Nochd còignear eile air an cùlaibh. An uairsin bha loidhne ghoirid ann a mharbh a h-uile duine.
  - Bidh a h-uile dad sìmplidh! - Fhreagair i. Air adhbhar air choireigin, chaidh mo chogais air ais, agus nochd togradh agus bha mi airson m" obair a dhèanamh cho math "s a b" urrainn dhomh.
  . CAIBIDIL Àir. 6.
  Ruith nighean Komsomol a-steach don tanca, agus bha seachdnar luchd-sabaid eile ann. Thug mi dheth iad às deidh dhomh ruith gu mo shròn, ach bhon taobh eile. Cha do sheas an zombie, a dh'aindeoin an òrdugh, ach choisich e air an deic air an deireadh, ach gu fortanach cha robh e ri fhaicinn.
  A 'dol chun an t-sròin, chuir Margarita sìos ceithir eile, gu fortanach bha iad a' coiseachd ann an grèim, agus eadhon a rèir coltais bha iad a 'pògadh.
  - Chaidh mi chun an dorais! - Thilg an ceann-feadhna fionn.
  Dhaingnich Aurora, nach eil fada air a cùlaibh:
  - Agus ghlan mi na gunnaichean.
  - Tha thu a 'marbhadh nan Yankees! - Chuir Margarita a-mach a teanga.
  - Agus gu math èifeachdach! - Thog Aurora an cnap toitean a bha air a leigeil sìos le ladhar a cas-rùisgte agus thilg e e ann an dòigh a thuit e gu dìreach a-steach do ghob an "iolaire" Ameireaganach.
  - Tha mi a 'gluasad bhon taobh! - Thilg an deamhan teine gu laconach.
  Ghluais na bòidhchead air adhart. Cha mhòr nach tàinig Aurora aghaidh ri aghaidh le fear dubh. Bha e airson sgreuchail, ach chòmhdaich an nighean a bheul le pòg:
  - Gabh fois, a phiseag.
  - Is tu mo Dhiadhachd ! - Thuirt e.
  - Tha bilean math agad, a bhalaich, ach chan eil ùine agam. - Bhrùth nighean Komsomol an artaire faisg air a sròn le a corragan. "Uaireannan bidh mi duilich nach do thagh mi dreuchd mar churaidh teanas." Bhiodh airgead, cliù, tòrr ghillean brèagha agus cha bhiodh murt ann.
  Lean am fear air ais agus thàinig a theanga a-mach à cùl a bheul.
  Chaidh Aurora ruadh sìos uair no dhà, loisg e air falbh, a" sgrios na h-ath ghillean. Dh'òrdaich:
  - Galina, dèan cearcall agus ruig an deireadh.
  - Gu dearbh, is e seo an rud as cudromaiche dhuinne. - Air a thoirt seachad le Mirabela
  Choisich an nighean Komsomol casruisgte tron mheadhan, a 'crìochnachadh grunn luchd-ceannairc eile air an t-slighe, gu sònraichte, ruith i air feadh an àrd-structair. Agus an uairsin bha astar air a taobh, sgreuch no dhà nach robh ri chluinntinn, cha robh ùine aig duine eadhon losgadh.
  - Agus tha an sliochd ag ràdh gu bheil buachaillean air an losgadh gu luath. Is dòcha gu bheil iad nan laighe!
  Cha b" urrainn dha raidhfil ionnsaigh (armachd a tha a" bruidhinn ann am bruadar a bhith a" tachairt, chan eil fios agad dè as urrainn dhan fho-mhothachadh!) a bhith an aghaidh a bhith ag ràdh:
  - Tha do proifeiseantachd nas fhaide na moladh.
  - Is dòcha gun urrainn dhut rudeigin eile a ràdh! - Cheum Mirabela le a cas-rùisgte air tuiteam, a" lasadh nas aotroime agus a" dùsgadh ann am pian.
  - Tha thu foirfe, tha thu foirfe,
  bho ghàire gu gluasad os cionn gach moladh!
  Dèan buaireadh don nàmhaid, prìomh fhearg,
  'S thoir a nuas fras de luaidhe, le luaithre loisgeach - napalm !
  - Bidh thu gu meallta a" mì-mhìneachadh a" bhuille! - Rinn Mirabela gàire (ach cha robh cuimhne aice càite an cuala i an t-òran!) agus shuath i a sàilean goirt air a" mheatailt gharbh.
  Fhreagair an inneal:
  - Tha àbhachdas aig a" phrògram. Gus spiorad luchd-sabaid a thogail!
  - Roimhe sin, bha filmichean nas fhuaire, gus am biodh an spiorad le neart gach latha,
  ach innis dhomh dè a bheir toileachas dhut, am film porn "Emmanuelle"! - Fhreagair Mirabela le àbhachdas (Agus cò e Emmanuel, cò às a thàinig an ìomhaigh seo nam cheann. 'S dòcha bhon fhacal Emmanuel?).
  Agus rinn i gàire ris an fhealla-dhà fhèin.
  Air a togail thairis air oir na feansa, ghlac an nighean ceathrar dhaoine bochd a 'cluich ro-innleachd air a' chonsail.
  - Tha an sgioba gu tur a-mach à smachd! Tha e math gum bi am mionaid mu dheireadh agad toilichte!
  Bidh Aurora gu sàmhach a" teàrnadh an rampa agus a" gabhail àite air beulaibh an dorais chun an t-suidheachaidh. Bidh duine dubh mòr, ceud is seasgad cileagram a" snàgail a-mach. Bidh nighean Komsomol a" dol os a chionn, a" cur a cnap an aghaidh ballachan taobh an trannsa. Bruisear, muttering.
  - Fakyu! Carson cho sàmhach! - Aurora - ga bhualadh air an teampall leis a 'phut. An uairsin bidh e a 'togail a' chlosach, a 'leigeil leis tuiteam gu socair.
  - A chionn gu bheil gaol air tighinn thugad! - Tha i a 'freagairt.
  Cha do rinn nighean Komsomol briseadh dùil an seo nas motha, thàinig i a-steach mar a" ghaoth, loidhne, a "gearradh sìos dà dhusan, leth dhiubh nan cadal. Bha fàileadh làidir deoch làidir a" nochdadh gun robh rudeigin aig na Yankees ri chomharrachadh.
  Tha an aisling air a bhriseadh, tha dùdach a 'sèideadh ann an timbre ìseal. Tha na caileagan air an dùsgadh le bhith a 'bualadh air an casan le cuipean rubair agus air an èigneachadh a dhol suas.
  Bidh iad gan togail agus gan crathadh a-rithist, gan putadh nas fhaide.
  Roimhe sin, ge-tà, thug iad dhomh rudeigin ri ithe. A-rithist, brochan measgaichte le iasg nach eil fìor ùr. Ach tha am fear seo eadhon nas saillte na an àbhaist. A rèir choltais sean, chaidh biadh à canastairean a bha air tighinn gu crìch am measg nan duaisean a thilgeil dhan eòrna neamhnaid. Agus chaidh salann a chur ris an iasg airson dì-ghalarachadh. Chan eil luchd-obrach glacte air an luach airson nan Nadsaidhean a chall fhathast!
  Oleg Rybachenko hobbles còmhla riutha. Ged a tha coltas gu bheil ùine gu leòr ann airson cadal agus eadhon barrachd, chan eil spionnadh ann. Bha an aisling air cus sgìth a dhèanamh den ghille.
  Mar sin bidh e a" coiseachd mar seo agus a" faireachdainn mar na cuimhneachain air toradh hallucinations neònach a chuir luchd-deuchainn Hitler a-steach ann a bhith a" cnagadh air a cheann;
  Seo e a 'faicinn Dmitry ann an aisling. Tha e coltach ris a" bhalach caol, àrd a bha air a shàrachadh leotha, ach na b" àirde agus na bu mhiosa. Ach, tha an aghaidh agus an t-ainm coltach. Cuideachd co-thuiteamas neònach. Agus bha sabaid no dhà furasta aig a" bhalach seo, an aghaidh sgioba bhalach à Sloibhinia, agus an uair sin Romania. Tha an dà shabaid gu math sgiobalta, agus anns a" chiad mhionaid! Bha an treas sabaid na bu duilghe. Bha dìon agus gluasad math aig an Eadailtich caol air a chasan. Cha do leig e leis fhèin a bhith air a leagail sa bhad agus theich e gu math. Chrìochnaich neach-dùbhlain Dmitry a" chiad chuairt air a chasan ...
  An uairsin ruith am balach anns an dàrna cuairt, gun a bhith a 'toirt aire don chomas a bhith a' ruith a-steach do neach-dùbhlain cruaidh e fhèin, dìreach air an nàmhaid, a 'tilgeil buillean leis an dà làmh. Agus fhuair e buille dhìreach luath da ionnsaigh, dìreach aig bàrr a smig.
  Airson a 'chiad uair, chaidh am bocsair òg a chrathadh, ach cha do chuir seo ach fearg air Dmitry. Leum e mar thìgear agus rug e air an nàmhaid leis a làimh dheis.
  Chaidh am fear eile air seachran agus thuit e air a ghlùin... Chunnt an rèitire an leagail agus thug e an comharra:
  - Bogsaidh!
  Bha e coltach gun robh an Eadailtich air a ghluasad a chall agus às deidh dà-dhà luath thuit e chun an teampall agus an cnàimh-droma, le a ghàirdeanan air an sìneadh a-mach cho dòchasach is nach robh an rèitire eadhon a" cunntadh, ach chuir e stad air an t-sabaid sa bhad. Bha na standan, a" mhòr-chuid air an lìonadh le clann-sgoile, a" feadalaich agus a" beucaich. Ach, bha oifigearan SS àrd-inbhe am measg an luchd-èisteachd. Thòisich iad air am balach a chaidh a chall a phumpadh a-mach, chuir an nighean suathadh air a ghruaidhean agus ghlùin i amhaich...
  Bha eagal air Dmitry eadhon:
  - Nach do mharbh mi e?
  Ach às deidh mionaid de làimhseachadh shunndach, thionndaidh aodann a" bhocsair òg pinc, agus dh" fhosgail e a shùilean. Mhìnich e rudeigin gu sàmhach. Chuidich Dmitry e suas agus chuir am balach grèim air ann an dòigh càirdeil.
  Rinn Oleg Rybachenko, an uair sin, bogsaidh gu faiceallach, bha na sabaidean neo-dhreuchdail, ceithir cuairtean trì mionaidean ... B' fheudar dhomh tinker leis an treas fear... Agus ged a bha Oleg Rybachenko, a' taisbeanadh dìon sàr-mhath, air a stiùireadh gu misneachail air puingean, bha an còigeamh cuairt clàraichte cuideachd.
  Lomnochd don mheadhan, bha cuirp tana nam balach a" deàrrsadh le fallas, bha na fèithean aca a" crith, agus bha na veins agus na veins aca a" seasamh a-mach eadhon nas gèire. Rinn an neach-dùbhlain Oleg Rybachenko air adhart, an dòchas nam biodh e gnìomhach, gum biodh e air a thoirt seachad a 'chuairt seo. Ach mhothaich am fear-tòiseachaidh gaisgeil gu robh a chompanach sgìth mu thràth, agus bha a fhreagairt air fàs nas slaodaiche. Lean sin breab luath gu taobh clì an smiogaid agus trafaic a" tighinn a-steach. Ghèill an nàmhaid òg agus thuit e air adhart... A rèir choltais b' e gnogadh a bh' ann, oir cha do dh'èirich e aig deich.
  Às deidh sin bha briseadh ann, tha trì sabaidean ann an aon latha a rèir siostam a" chupa tòrr!
  Thug Dmitry fa-near le beagan searbhas:
  - Bidh proifeiseantaich a" sabaid airson còig cuairtean deug, agus ron Chiad Chogadh, cha robh cuingealachadh ùine ann idir. Bha na bocsairean a' sabaid gus an do dh'fhàs fear dhiubh sgìth.
  Oleg Rybachenko a-mhàin aontachadh gu ìre an seo:
  - Tha fios agad, is e bogsaidh proifeasanta a tha seo, cha toil leam dòigh air choireigin. Ann am bogsaidh neo-dhreuchdail, bidh thu dìreach a 'gluasad timcheall a' ghriod, ach anns na buannachdan, tha cus an urra ris an luchd-brosnachaidh. Mar eisimpleir, faodaidh iad bogsaiche fìor thàlantach a grodadh gun a bhith a 'toirt sabaid dha. Agus tha cothrom aig na curaidhean casg a chuir air neach-dùbhlain a tha ro chunnartach bho bhith a" dol a-steach don bhlàr. Mar eisimpleir, dìreach a" diùltadh ainm a chuir ri cùmhnant tro dhiofar dàil.
  Chrath Dmitry a dhòrn:
  - Dìreach leig leis feuchainn!
  Aig àm lòn, bha na lùth-chleasaichean òga air am biathadh gu dòigheil ... Bha eadhon oranges agus airson bananathan milseag, coconuts agus mangoes, nach robh air am blas roimhe le lùth-chleasaichean deugaire Sòbhieteach.
  A rèir choltais dh" fheuch luchd-eagrachaidh na farpais Nadsaidheach ri sealltainn gu robh a h-uile dad gu math, gu math sàsachail san Treas Reich agus gum b" urrainn dhut sòghalachd a phàigheadh.
  Dh'fheuch Dmitry agus Oleg Rybachenko coconuts agus bananathan airson a 'chiad uair anns na cuirp ùra aca, agus pineapples airson an dàrna turas (uill, tha e tòrr nas fhasa le oranges san USSR; tha an cuid fhèin aca ann am Meadhan Àisia!). An seo rinn na balaich mearachd gu math cumanta - tha iad a 'toirt thairis ... Agus cha robh coidsichean inbheach air an sgioba ... Nam biodh sluagh-ghairm aig Hitler Jugent - bu chòir daoine òga a bhith air an stiùireadh le daoine òga, cho-dhùin buidheann-riochdachaidh spòrs nan Sòbhieteach lean an eisimpleir seo.
  Is dòcha nach b" e sin am beachd a b" fheàrr a leantainn!
  Co-dhiù, às deidh lòn mòr le milseag is cèicean, bha (mura caill thu!) trì sabaidean eile ... Agus le balaich làidir!
  Às deidh dhaibh ithe, bha na balaich gu math toilichte, bha eadhon amharas aig Oleg Rybachenko gun robh iad air an drogaichean le rudeigin ...
  Ann an suidheachadh sam bith, a-nis tha an clas de lùth-chleasaichean òga Sòbhieteach air tuiteam, agus thòisich iad a 'call aon às dèidh a chèile ... A bharrachd air an sin, chaidh na britheamhan agus na rèitirean gu tur fiadhaich.
  Agus bha na Sòbhietich mu thràth a' sabaid an aghaidh nan Gearmailtich ...
  An toiseach bha Dmitry a 'faireachdainn fulangach, agus anns a' chiad chuairt chaidh e seachad air na cairteal-chuairtean deireannach ...
  Ach, mar-thà anns na h-iar-chuairtean deireannach, dh'fhairich e laigse na ghàirdeanan agus a chasan... Nas motha de laigse agus gluasadan nas slaodaiche ... Ach bha ceann a" bhalaich làidir, agus cha do chuir buillean mionaideach neach-dùbhlain mòr, teignigeach agus sgiobalta ach fearg air...
  Mu dheireadh, anns an treas cuairt, ghlac Dmitry an neach-dùbhlain aige, a 'briseadh a shròin ...
  Chaidh beagan iongnadh a dhèanamh air a" Ghearmailteach agus chaidh a bhualadh san smiogaid. Chaidh am balach às an Treas Reich air ais, bha e ga shlaodadh mun cuairt. Leasaich Dmitry a shoirbheachas, rinn e ceum nach robh luath gu leòr, ach aig an aon àm nochd trì... Thuit an neach-dùbhlain, thòisich an rèitire a 'cunntadh an leagail gu math slaodach ... ... Bhrosnaich Dmitry cabhag gus crìoch a chuir air. Grunn shlatan-tomhais mionaideach... Tha am balach a" tuiteam...
  Chan eil am britheamh ann an cabhag tighinn thuige. Bidh e a" faighneachd rudeigin gu aon taobh. Fhreagair iad e ...
  Tha cunntas slaodach ùr a' tòiseachadh... Aig a' chunntais de naoi tha am balach fhathast na laighe... Ach an comharra airson deireadh nan fuaimean cruinn. Bidh iad ga thogail agus ga thoirt don oisean aca ...
  Tha Dmitry ag ràdh le misneachd:
  - Cha bhi ceathramh cuairt ann! Cha tig e a-mach dìreach!
  Anns a 'chùis seo, tha am balach Ruiseanach a' tionndadh a-mach gu bhith ceart, thug na diogan an cead ...
  Bidh Oleg Rybachenko, an uair sin, a" sabaid mar nach biodh dad air tachairt... Bidh e gu socair a" sgòradh puingean, agus an uairsin a" crìochnachadh anns a" cheathramh cuairt... Agus tha na gluasadan aige fhathast mionaideach agus luath...
  Is e dìreach an dithis aca, riochdairean bhon bhuidheann aoise as òige, a ràinig na cuairtean deireannach am measg lùth-chleasaichean Sobhietach. Cuideam anabarrach trom am measg chloinne, agus cuideam meadhanach ... Chaidh curaidh cuideam cuileag a ghoirteachadh beagan uairean a thìde mus do dh'fhalbh e, agus cha robh tìde aca fear eile a lorg dha...
  Mar sin anns a 'chuairt dheireannaich cha robh ann ach dà Ruiseanaich, agus bha an còrr, gu dearbh, na Gearmailtich a bhiodh a' cluich airson òr nam measg fhèin ...
  Tha an fharpais ga filmeadh gu gnìomhach ... Dmitry winced with disgust:
  - Seo mar a tha iad ag iarraidh nàire a thoirt oirnn! Mar gum biodh na Ruiseanaich againn nas miosa na na Gearmailtich agus chan e Aryans idir!
  Chrath Oleg Rybachenko a cheann:
  - Chan eil idir! Tha sgaradh nàiseantachdan sam bith gu làn-chuimseach agus neo-choileanta neo-àbhaisteach na dhealbh fhèin den cheist. Agus dè as urrainn dhuinn a ràdh ma tha ar beachdan eadar-nàiseanta san fharsaingeachd!
  Dmitry, giggling, dh'aontaich:
  - Agus nì sinn a" chùis orra gu h-eadar-nàiseanta...
  Ron bhlàr mu dheireadh, gu dearbh, bha briseadh ann... Agus an uairsin thug na Gearmailtich a-mach cleas salach eile air na balaich Sòbhieteach... A rèir aithris thairg iad na sneakers aca a ghlanadh. Ach mar thoradh air an sin, ghluais na brògan air casan nam balach gu h-obann agus thòisich iad a" crùbadh ...
  B' fheudar dhomh a thilgeil dheth agus ruith airson a nighe san t-sinc... dh'fhàs Dmitry feargach:
  - Carson a rinn iad seo? An robh iad airson ar brosnachadh gu sabaid agus an uairsin ar toirt air falbh bhon cho-fharpais?
  Thug Oleg Rybachenko fa-near gu loidsigeach:
  - Chan e sin a-mhàin! Bidh iad cuideachd airson sealltainn gu bheil bochdainn anns an USSR, agus gum feum fiù 's prìomh lùth-chleasaichean a bhith a' farpais casruisgte. Mar, dè a" chlann bhochd anns an Ruis!
  Mhol Dmitry:
  - Is dòcha gun urrainn dhuinn sneakers iarraidh air na seann chompanaich againn? Fìor, bidh iad ro mhòr dhut, ach bidh iad ann dhòmhsa!
  Chrath Oleg Rybachenko a cheann le àicheil:
  - Chan e, is fhiach e! Seallaidh sinn dhaibh gu bheil sinn comasach air buannachadh eadhon anns na suidheachaidhean as duilghe. A bharrachd air an sin, chan eil nàire air balaich ar n-aois a bhith casruisgte... Mar a chanas iad, leanabas casruisgte...
  Ghlan Dmitry a dhòrn cho cruaidh is gun robh na cnuimhean aige a" sgàineadh. Thuirt am bocsair òg:
  - Uill, chuir iad fearg orm! Chan e, chuir iad dìreach fearg orm!
  Fhreagair Oleg Rybachenko:
  - Mar sin leig le fearg neart a thoirt dhut fhèin agus dhòmhsa.
  An seo chaidh stad a chuir air a" chuimhne le suathadh Dima a bha ri thaobh, thuirt am balach:
  - Am faca tu seo cuideachd?
  Fhreagair Oleg Rybachenko gu sgiobalta:
  -Tha!
  Thòisich e ri uisge a-rithist, rud nach eil gu math àbhaisteach airson earrach a" Chrimea. Tha seo ga fhàgail an dà chuid tàmailteach agus fuar. Tha e eadhon fhathast salach, agus tha na calluses a tha a" cruthachadh air buinn nan casan a" goirteachadh gu tàmailteach bhon uisge fhuar a tha bog. Chaidh an colbh le luchd-glacaidh casruisgte a-steach don choille beagan uairean a thìde às deidh sin, mu thràth feasgar. A rèir choltais bha na fir SS ann an cabhaig, a" feuchainn ri fasgadh fhaighinn bhon uisge. Cha mhòr nach do dhìochuimhnich am balach tùsanach na thachair dha. Agus tha e iomchaidh do Leninist òg a bhith a" smaoineachadh air an aodach fuar, bog fliuch, casan caol agus geimhlean làidir stàilinn a bha a" suathadh a chaolan gus an do shèid iad.
  Bhris Dmitry an t-sàmhchair agus thuirt e:
  - Tha e coltach gun deach agam air streap timcheall a" Chrimea tron gheamhradh, ach... chan ann mar seo a tha e!
  Dh'aontaich Oleg Rybachenko, a 'crathadh a cheann:
  - Ach leinn, chan eil a h-uile dad coltach ri daoine!
  Thionndaidh a 'choille a-mach gu bhith uabhasach mòr. Air taobhan an rathaid bha craobhan giuthais ann an cruthachadh - trì no ceithir cìochan, le rùsg dearg-donn le sgàineadh no buidhe-orains mar lannan èisg mhòir, a' togail crùin sìor-uaine no gorm gu àirde fhiadhaich.
  Agus tha flùraichean air na geugan cuideachd, dè a tha coltach ri petunias. Chan e coille, ach sgeulachd sìthiche, faireachdainn de bhith a" dol a-steach do shaoghal eile. Ach tha minus ann cuideachd - bha an eabar air an rathad làn de dhris, geur, mar shnàthadan fìor stàilinn bho inneal fuaigheil.
  Bha cuid de chlann-nighean mu thràth ag osnaich agus iad a" ceumadh orra. Thuirt Dima, a" brùthadh làmh Oleg Rybachenko:
  - Is e duilgheadas a tha seo! Na creid na seallaidhean!
  Chuir Mirabela a pailme air falt aotrom Dima air a ghearradh le sgioba, a bha mar-thà air tòiseachadh a "fàs, agus a" feadaireachd:
  - Creid e no nach eil! Agus cùm sùil air do cheum! Cha robh e gu leòr airson galar a thoirt dhut fhèin!
  Juniper agus... mar-thà dh'fhàs sùbhrain agus sùbh-lusan aibidh gu tiugh san fho-fhàs. Bha am fàileadh na mheasgachadh de ghiuthas earraich agus connlach earraich agus aroma aiteann. Bha e coltach gu robh e eadhon nas blàithe. Agus cha b" urrainn dhomh creidsinn gu robh ceud ceum às an seo fliuch, ged nach robh an tundra ann, dè an seòrsa tundra a dh" fhaodadh a bhith sa Crimea? Ach a h-uile h-aon, droch shìde agus creagan dubha fuar, fon bheil na h-iomairtean faisisteach a 'caismeachd. Tha e duilich nach do mhair am meas fada - am pian na làmhan, a bheul agus air ais, an fhuachd, an taiseachd air ais, agus bha Oleg Rybachenko a 'faireachdainn gu math mì-thoilichte. Dìreach chun a 'chrìoch.
  Ach... rinn an sàr oileanach tùsaire gàire gu h-obann. Barrachd air aon uair anns an ùine ghoirid a bha e an seo ann am braighdeanas, smaoinich e: uill, tha a h-uile dad dona, chan urrainn dha fàs nas miosa! Agus a h-uile uair a thionndaidh e a-mach gu robh àite ann airson a dhol.
  Ann an dòigh neònach, bha an smuain seo beagan comhfhurtachd. Thòisich Oleg eadhon a 'cuimhneachadh air mapa Crimea bhon Atlas. Ach cha robh cuimhne aige air - agus chaidh e air chall ann an smuaintean brònach gun robh rudeigin gu tur eu-comasach air tachairt. Faodaidh tu a dhol gu àm eile - tha sgrìobhadairean ficsean saidheans air a bhith measail air seo bho àm Mark Twain. Gu àite eile, rudeigin nas ùire, gu planaid eile - is dòcha! Gu ifrinn le reusan - gu h-obann tha iad sin nan saobh-chràbhaidhean; tha daoine a tha millean bliadhna air thoiseach air daonnachd ann an leasachadh a" cluich mun cuairt! Tha a h-uile dad do-dhèanta comasach - tha fios agam gu cinnteach !!!! Ach gus am bi aig an aon àm do bhrìgh, do chuimhne, do dhòigh-labhairt gu lèir agus chan e a-mhàin do chuid fhèin ag atharrachadh?! Tha seo gu tur - gun chrìoch agus thar-ghnèitheach ...
  Dh'fhaighnich Oleg Rybachenko dha Dmitry:
  - A bheil plana agad airson an t-sabaid?
  Fhreagair am balach:
  - Tha am plana sìmplidh - buail! - A' crathadh an te sgith, air am bheil gach cnàimh ri fhaicinn le a dhruim, thuirt e. - Ach tha e fhathast math nuair nach e dìreach cnàimhneach a th" annad, ach fèithean cumhachdach a" cluich ort. Deagh chadal... Ach tha thu air fàs nas lugha!
  - Beag, ach iomallach! - Fhreagair Oleg corny, ach gu h-iomchaidh.
  Agus dh'fhàs an rathad na bu rèidhe, aig an aon àm dh'fhàs e na bu bheothaile. Agus tha e cho neònach sa Crimea, tha e mar gum biodh a h-uile càil air bàsachadh. Uair no dhà bha rothaichean-motair leis an swastika dubh gràin a" reubadh gar ionnsaigh. Agus an uairsin, airson timcheall air còig mionaidean, tharraing convoy a dh" ionnsaigh iad - cairtean mòra air an tarraing le luchd-brathaidh feallsanachail le bagannan còmhdaichte le poca-aodaich, air an do shuidh poileis ruffled ann an còtaichean-uisge breug-riochd agus bannan armachd brathadh. Cuideachd còmhla ri neach-còmhdhail. Eu-coltach ri tancaichean, tha tòrr dhiubh aig Hitler. An uairsin chaidh sguad eile ann an làraidhean, a bharrachd air baidhsagalan-motair le càr-taobh, seachad gu furasta air na nigheanan tràillean a chaidh an glacadh. Tha ceud càr, co-dhiù, cha mhòr a h-uile dhiubh air am peantadh khaki.
  Nuair a bha iad a 'coiseachd, thug na Nadsaidhean mac-samhail air na marcaichean a bha a' marcachd aig ceann colbh nam prìosanaich agus gu h-àraidh tràillean, agus dh'fhaodadh Oleg Rybachenko mionnachadh gu robh na guthan a 'magadh. Dh'fhuirich na geàrdan SS sàmhach. Bha na dotairean a" rothaireachd air seòrsa de charbadan armaichte, ann an cumadh mar turtaran agus trom, le slighean fhathast a" tarraing. Bhris iad le gunnaichean inneal. Ach tha e coltach, smaoinich Oleg, chan eil an dreuchd seo a 'còrdadh riutha gu mòr - geàrdan dìon ... chuir iad eadhon am beul brùideil am falach.
  Thug Dima fa-near:
  - Chan eil spèis aig luchd-cuiridh eadhon sa Ghearmailt!
  Thuirt Mirabela rudeigin a-rithist, a" snìomh às deidh na saighdearan SS borb. Rinn Oleg osna:
  - Marbh iad! A h-uile fear dhiubh, ro Hitler!
  Thuirt Dima le osna:
  - Eh, chan eil mi a 'tuigsinn an cànan aca. Rud eile bhithinn air faighneachd an ruigeadh sinn mu dheireadh a dh" aithghearr ...
  Thug Oleg Rybachenko fa-near:
  - Tha mi eòlach air Gearmailtis, ach chan eil mòran feum ann!
  Aig an aon àm, stad an t-uisge, agus chaidh an speur a-mach thairis air na craobhan agus nochd a 'ghrian. Bha duilgheadas eile aig Oleg Rybachenko - bha e airson a dhol dhan taigh beag barrachd is barrachd anns an dà dhòigh. Ach thuirt rudeigin rium: cha robh coltas ann gun stadadh iad air sgàth seo. Airson adhbhar air choireigin, cho neo-chomasach "s a bha obair cho bunasach, leis gu bheil eadhon an seo tha e an urra ri toil cuideigin eile, rinn e am balach tùsaire feargach. A bharrachd air an sin, bha am miann a 'fàs gu math pianail. Dh'fhuasgail an dà chuid fir SS agus na minions an duilgheadas seo gun stad, ach cha do dh'adhbhraich seo ach tàmailt, agus chan e miann a bhith a 'leantainn an eisimpleir.
  Mar sin uaireannan bidh aithreachas ort gun do bhiadhaich thu gu leòr airson an fheum a dhèanamh. Tha fios aig Faisistich mar a dh'adhbhraicheas iad duilgheadasan - tha iad air am breith mar luchd-bròin. No an ann mar a thog am pàrtaidh iad?
  Bha Oleg Rybachenko mu thràth air tòiseachadh air a chràdh gu mòr nuair a bha gu h-obann ceò ceò anns an èadhar a bha fhathast tais, an uairsin chaidh cù a" comhartaich agus guthan daonna a chluinntinn, thòisich glanadh gu h-obann a" nochdadh air an taobh cheart, far an robh saighdearan a" dèanamh rudeigin - mu dheidhinn tri dusan uile gu leir, agus air a chulaobh dh' eirich deatach os cionn cloich, agus togalaichean mora. Bha clann ann an aodach breug-riochd a" ruith air an aghaidh bhon rathad chun an fheadhainn a bha san achadh. Cha b" e Ruiseanaich, a" breithneachadh leis na glaodhan agus na bannan-airm le swastikas, bha timcheall air fichead dhiubh ann - ruith iad agus rinn iad sgreuchail. Mun àm a thàinig an colbh faisg air a" bhaile, bha co-dhiù dusan saighdear air tighinn a-mach a choinneachadh riutha mar-thà - le lannsaichean mòra grenade agus gunnaichean inneal so-ghiùlain uidheamaichte le innealan farsaing fo-bharaille. Bha iad air an stiùireadh le bodach mòr ann an èideadh seanailear SS.
  No 's dòcha nach e seanair a bh' ann, ach dìreach falt liath, oir cha robh comharran eile de sheann aois ri fhaicinn ann, agus bha gluasad làmh fhada, chnàimheach, air a sgeadachadh le bracelets òir, a 'coimhead rìoghail agus òrdail.
  Agus tha duaisean aige... Leugh Oleg Rybachenko anns an leabhar fiosrachaidh, agus chuir e iongnadh air gun gabhadh na h-uimhir a chruinneachadh ann an cruinneachadh. 'S e Crois an Ridire as àirde le duilleagan daraich agus claidheamhan. Gu h-àrd a-mhàin, an aon rud, ach le daoimeanan, a bharrachd air Grand Cross na Croise Iarainn, ach a-mhàin Goering tha leithid de dhuais. Nas àirde buileach tha Rionnag Mòr na Croise Iarainn, agus air feadh eachdraidh na Gearmailt chaidh a bhuileachadh air an dithis dhaoine - Field Marshals Blucher agus Hindenburg. Uill, bidh Òrdugh na h-Iolaire le Daoimeanan nas àirde.
  Sguir colbh nam prìosanach. Thàinig an "doctor-boss" leis a" phoit, mar a thug Oleg Rybachenko ainm air ceann a" chonvoy, a-mach às a chèile agus bhruidhinn e ris an duine liath. Choimhead an còrr air an convoy gu gruamach agus gu teann. Mhothaich Oleg Rybachenko gu robh a h-uile duine san raon air an obair a thrèigsinn, agus thàinig a 'chlann a bha air teicheadh cha mhòr faisg. A 'chiad Ghearmailtich, choisich iad ann an colbh. Agus air an cùlaibh tha muinntir an àite tana: casruisgte no brògan bast fighte orra. Thionndaidh a-mach gun robh na gillean bochda ionadail a" caitheamh ach lèintean breac dathte - dubh is geal. uile dubharach, bàn, ach air an liathadh le duslach, no donn-ruadh, fad-fhalt, gu h-iongantach salach, ach le suilean beothail, soilleir - fiosrach, rud beag fo eagal agus gu soilleir brònach. Mhothaich Oleg Rybachenko cuideachd gu bheil an convoy SS a 'feuchainn ri fuireach cho faisg' s as urrainn air na tràillean agus air falbh bho mhuinntir an àite. Cha do rinn na Nadsaidhean fuaim, cha do dh'fhàs iad gòrach, agus sa chumantas bha iad modhail gu sàmhach.
  Thuirt Margarita, a" coimhead air an seo:
  - Càite an deach bravado an SS?
  Fhreagair Oleg Rybachenko gu seòlta:
  - Air fhàgail airson cuipean is sròinean!
  Aig an aon àm, thug an seanailear liath iomradh air na fir SS le sròinean mean air mhean uair no dhà, agus an uairsin, nuair a thòisich an duine reamhar air rudeigin a chuir an aghaidh a bheul, shìn e a làmh air falbh, gu sgiobalta, mar gum biodh. air a bhualadh le claidheamh. Agus shìn an duine reamhar mar an ceudna a làmh, ach le sùil gheur-chòrdaidh, agus an sin thug e àithne ghoirid. Thòisich na càraichean armaichte a" cromadh, agus bha marcaichean a" mhadaidh-allaidh a" falbh na b" fhaide air adhart air an rathad. Lean leth-dhusan saighdear ionadail. Chuartaich an còrr na tràillean a chaidh an glacadh, agus ghluais an colbh a-rithist. Ghlaodh am fear liath air a' chloinn agus air an luchd-oibre anns an achadh, agus choisich e fein ri taobh nan geàrdan a bha air an toirt air falbh.
  Thug Dima, crith, fa-near:
  - Cha do roinn iad dad!
  Thug Mirabela fa-near le gàire:
  - Leig leotha sabaid agus reubadh iad a chèile!
  Chrath fear òg feusagach bho luchd-sabaid an SS ionadail, a ghabh àite ri taobh Oleg Rybachenko, a "gàireachdainn air tùsaire a" bhalaich, a ghunna inneal aotrom, agus an uairsin dh" èigh e na cheann:
  -An e muc Ruiseanach a th" annad, a bheil thu eadhon a" tuigsinn dad?
  Agus a" giùlan fhiaclan, thuirt e:
  - Am bi sinn ann am Moscow agus Washington no nach bi?
  Thuig Oleg Rybachenko na bha iad ag iarraidh bhuaithe, thionndaidh e a cheann gu sgiobalta, choinnich e ri sealladh Margarit - eu-dòchasach agus aig an aon àm ri bhith ag ràdh: "Lucky - tha rudan math a" feitheamh rinn! " - ach chuir an seanailear liath dheth e, agus sheall an duine feusagach, a' gearan air rudeigin eile, le aithreachas air Oleg agus cha tuirt e tuilleadh. Cha mhòr nach do thuig Oleg Rybachenko na bha e ag iarraidh... Fiù 's ged a bha e neo-shoilleir.
  Ach cho math 's as fheàrr, mar sin tha deuchainnean fhathast a' dèanamh ciall? A bheil na Gearmailtich dha-rìribh ag iarraidh eòlas fhaighinn air an àm ri teachd san dòigh seo? Ach tha e a" tionndadh a-mach gur e contrarrachd a th" ann. Chan urrainnear bruidhinn mu cho-fharpaisean bogsaidh càirdeil às deidh a leithid de chogadh. Tha faisisteachd agus co-mhaoineas nan nàimhdean gu bràth. No a bheil rudeigin eile an seo... Cho goirt 's a bha na teampaill agam a' goirteachadh.
  Thionndaidh a-mach gu robh am baile armachd air cùl palisade ìosal ach cruaidh - le àrd-ùrlar dha saighdearan bhon bhuidheann monstrous SS, le geataichean cumhachdach - ge-tà, farsaing fosgailte. Cha robh ach aon rud a 'coimhead neònach do Oleg Rybachenko - na colbhan geata cloiche, còmhdaichte le gràbhalaidhean ann an cruth flùraichean is gasan gun stad. Cha robh na colbhan sin idir a 'freagairt ri coltas coitcheann a' bhaile, far an robh e salach (ge-tà - 's dòcha gur ann às dèidh a' gheamhraidh?), Agus bha na taighean, air an togail le leacan cloiche, air an còmhdach ann an sgàinidhean farsaing le còinneach buidhe, còmhnard donn. mullaichean tughaidh.
  Ach bha gunna fèin-ghluasadach ann. Chan e, is e gunna fèin-ghluasadach a th" ann, agus dreach bratag air nach eil eòlach air Oleg Rybachenko feòrachail. Mar eisimpleir, is e mortar a th" anns an armachd nach eil nas lugha na 350 millimeters. Dh"aidich e nach cuala e a-riamh mu dheidhinn seo.
  A bharrachd air an sin, tha cuideam timcheall air ceithir fichead tunna sa chàr, agus ciamar a chaidh aon eadhon a shlaodadh tro bheanntan a "Chrimea? A bheil iad airson deuchainn a dhèanamh air rè an ionnsaigh air Sevastopol do-chreidsinneach? Tha am barail seo a" toirt beagan cràdh air mo stamag falamh. Cò ris a bhios e coltach dha saighdearan Ruiseanach fo leithid de dh" ionnsaighean? Bha a h-uile dad an seo a" toirt anail air na Meadhan Aoisean, measgaichte le ùr-nodha agus ùr-ghnàthachadh teignigeach. Mar thuill le glagan is fìdeagan. Cha chuireadh e iongnadh ort eadhon nam biodh Tbh an seo, agus fear dathte air an sin. Chan e dubh is geal.
  Thionndaidh e a-mach gur e seo an seòmar anns an deach na tràillean a thoirt, no an àite sin, air an iomain. Ach, chan eil - tha e nas miosa, oir cha robh duine a 'cur dragh air a bhith a' slaodadh na sgàinidhean le mortar saimeant, agus bha fàileadh gu math eòlach air Oleg Rybachenko - mucan. Cho-dhùin na tràillean an dàrna cuid sabhal trèigte no falamh airson ùine ghoirid a chleachdadh mar hangar (cha mhòr nach tèid am fàileadh bho àiteachan mar sin à bith).
  Chrath Margarita cho mòr is gun do dh"fhàs i eagallach agus a" glaodhaich:
  - Tha iad gar leigeil sìos a-rithist! Uill, mura faigh Hitler grèim orm!
  Ach bha e na mhullach os mo cheann. A bharrachd air an sin, bha na tràillean gun slabhraidh. Ged, mar a bha eagal air Oleg, cha robh taigh-beag air a thoirt seachad an seo. Anns an togalach roimhe, far a bheil am prìosan nas ùire, tha e tòrr nas comhfhurtail. Ged is e mucan a th" anns na Krauts, cha toil leotha salachar.
  Ach, smaoinich e air seo, an dèidh dha a ghnìomhachas a dhèanamh aig a 'bhalla as fhaide air falbh. Agus rinn e osna. Dè as urrainn dhomh a ràdh... Chan eil e coltach ri tùsaire, chan eil e brèagha idir. Fhathast chan ann nam pants, mar-thà buaidh bheag. Agus a rèir choltais bha aig na caileagan ri bhith an seo cuideachd... Tha e nas fheàrr gun a bhith a" coimhead...
  Chan eil Aurora, ge-tà, a 'call cridhe:
  - Dàn-thuras eile... Tha sinn beò agus a" gabhail anail anns an toileachas seo!
  Chuir Oleg Rybachenko a-mach:
  - Ach anns an ath shaoghal faodaidh e a bhith tòrr nas fheàrr!
  Rinn an diabhal teine suairce air a" bhalach:
  - Cuiridh mi geall an cothrom sùil a thoirt air mar nach tèid e air falbh bhuainn san ath shaoghal!
  Sheinn Oleg Rybachenko gu sàmhach mar fhreagairt. Chuidich seo le bhith dèiligeadh ri irioslachd agus nàire;
  Bheir mi seachad m' athair gun tèarmann -
  Biodh euchd ann, biodh an gaisgeach air àrdachadh!
  Buailidh an claidheamh, agus thilgear am feasd,
  lagh neo-thròcaireach righ na talmhainn !
  
  Tha am bholcàno a" losgadh - tha na h-uisgeachan a" goil,
  Mo ghaol, bilean òmar!
  Tha mi airson co-dhiù mionaid de shaorsa a lorg,
  Dè cho glan agus èadhar a tha thu!
  
  Bidh falt prìseil a 'losgadh mar òr,
  Shìn e a làmhan - dh'fhàs sgiath!
  Thug an Tighearna dhomh tiodhlac gun luach
  Agus sa bhad dh'fhàs e aoibhneach agus aotrom!
  
  Far an deach Dia seachad: there a valley grew;
  Ròsan geal-sneachda blàth, lusach!
  Bidh urram - meadhan gach saoghal -
  Tiodhlac air an altair a thairg mi!
  
  Tha, tha fios agam, tha mi peacach, ceangailte ri buidseachd,
  Agus nach airidh e air na preasan nèamhaidh agus na dorsairean!
  Ach air Calbhari maille ri Criosd,
  Ghlaodh mi, a" pasgadh an ìomhaigh ann an cleòc!
  
  Is tusa an dealbh as fheàrr de na h-uile bean-bainnse,
  Tha mi a" creidsinn gun atharraich an t-Uile-chumhachdach an spiorad!
  Giùlainidh mi mo chrois neo-airidh,
  Agus togaidh mi an sgiath a thuit as mo làmhan!
  . CAIBIDIL Àir. 7.
  Bha iad suidhichte ann an sabhal, mar sin carson a chuireadh suas e ma bha na Nadsaidhean fiù 's cleachdte ri bhith a' làimhseachadh sprèidh nas fheàrr na saoranaich Sòbhieteach.
  Shlaod triùir bhalach às an sgìre, fo smachd an SS, connlach a-staigh. Ruith iad gu sgiobalta, a" lasadh casruisgte, sàilean duslach, thug iad a-steach armachd mòr agus air ais. An-uiridh, rinn iad trèanadh air, ach bha e tòrr, cha mhòr cruach fheòir. Agus seachd no ochd mionaidean às deidh sin, cha robh barrachd, nochd boireannach a thug, còmhla ri dithis nighean ionadail, grunn chèicean mòra còmhnard agus dà chearcall mòr de chàise. A" bruidhinn ann an Ucràinis, roinn i am biadh am measg a h-uile duine. Dh'fhàs Oleg Rybachenko neònach: dh'fhaighnich mòran dhi fhèin agus dha na balaich mu rudeigin, agus fhreagair an triùir gu deònach.
  Tha tòrr Ghearmailteach ann agus tha iad a" stàladh rudeigin an seo. Ach a-rithist chan eil fios aig duine! Mu dheireadh, thug na h-aon bhalaich bucaid uisge agus ghlas iad na dorsan gu teann. A 'breithneachadh le giùlan a chompanaich, thuig Oleg Rybachenko: tha seo a-muigh, cha bhith iad gar draibheadh an àite sam bith eile an-diugh.
  Thairg Margarita beagan uisge dha bràthair na h-armachd agus thuirt i:
  - Cha bhiodh e doirbh beagan deochan fhaighinn!
  Bha an t-aran ùr, ach neo-àbhaisteach, ann an dòigh air choreigin trom (cha b 'urrainn dha Oleg Rybachenko a bhith a' cuimhneachadh air blas an t-seann phìos sin a chaidh ithe sa mhadainn gus coimeas a dhèanamh). An dàrna cuid tha e gun bhoiteadh, no bidh iad an-còmhnaidh ga ithe mar seo an seo (no an àite, is dòcha am fear mu dheireadh, dh" ith an còrr e agus cha do nochd iad mì-riarachas sam bith). Ach is dòcha gu robh an càise air a dhèanamh gu h-ionadail - fìor mhath, coltach ri càise feta, a bha measail air Oleg Rybachenko. 'S truagh nach robh anns a' phìos ach an treas cuid de phailme do làmh. Agus eadhon balach deugaire, chan e fear.
  Chuir Margarita taic ri a bràthair sgìth. Thuit e air a" chonnlach mar gum biodh e air a mharbhadh, cagnadh na fhuair e, a" laighe sìos, agus cha do dh"òl e idir. Thuig Oleg Rybachenko gu h-obann gu robh e air chrith. Cha b" urrainn aon a bhith an dòchas nach robh ann ach crathadh às deidh an fhuachd, agus gu sònraichte na seallaidhean fiadhaich. Gun tèid an crith seo air falbh às dèidh cadal. Dh'fheuch Oleg Rybachenko ri barrachd connlaich a thogail dha fhèin agus, ma ghabhas e dèanamh, e fhèin a thiodhlacadh ann. Cha robh an goile air a dhol à bith, ghabh e fois-inntinn, ach mar a chuala e ann an daoine; Nuair a tha fiabhras ort, is e a" chiad rud a nì thu gearradh dheth am miann ithe. Chan eil Oleg Rybachenko fhèin air a bhith tinn fhathast - le taing don dealbhadh ginteil. Fìor, cha do rinn mi deuchainnean coltach ris, a 'gabhail a-steach mòran uairean a thìde de chuairtean anns an fhuachd. Mar sin.. Ach is dòcha gun obraich e a-mach. Agus mura h-eil, tha teansa ann gun dèilig iad ris airson saidheans fhathast...
  Tha cuid de chlann-nighean a" crathadh a cheart cho mòr, ach chan eil duine a" casadaich.
  O, cia brònach a thuit sgìths air a' ghille-bhodach, o cheann gu ladhar ! Dùirn-dùirn a chaidh a shuathadh gu fuil, sgarfaichean swollen air a "chùl, leònte, brùthadh agus tòiseachadh a" blàthachadh nan casan - bha a h-uile dad a "goirteachadh, ach cha do rinn am pian seo ach am miann cadal is cadal a neartachadh.
  Agus tha e eagallach tuiteam na chadal - is dòcha nach dùisg thu, no nas miosa buileach, gu crìch ann an sealladh a-rithist. Ge-tà, gu math inntinneach.
  Dhùin Oleg Rybachenko a shùilean agus shnàmh e sa bhad a-steach do ghàirdeanan Morpheus - làn aislingean, dathach, agus fuaim gu bodhar.
  Cha tàinig aon agus na deuchainnean gu crìch an sin... Chaidh an còmhdach fàinne atharrachadh, a" stàladh siotaichean iarainn le spìcean a chladhaich gu tròcaireach a-steach do shàilean rùisgte nam balach.
  Bha Oleg Rybachenko eadhon a 'gearan, ach dh' fhuiling e e, ged nach b 'urrainn dha seasamh, agus bha Dmitry eadhon a' dannsadh agus thòisich e a 'fàs ...
  Bha an luchd-dùbhlain aca làidir agus bha e soilleir gu robh iad nas sine na chaidh ainmeachadh gu h-oifigeil. Mar eisimpleir, tha neach-dùbhlain Dmitry na cheann nas àirde na e, agus tha mustache aige mu thràth ... Agus, an urrainn mustache briseadh a-mach aig aois aon-deug?
  Tha an neach-dùbhlain aig Oleg Rybachenko cuideachd tòrr nas motha agus nas truime, agus chan e aodann gangster an leanaibh a th" ann...
  Thachair an dà bhlàr aig an aon àm .... Feumaidh sinn crìochnachadh gu sgiobalta, tha e mu thràth a" tighinn faisg air meadhan oidhche...
  Thòisich Dima cruth-atharraichte cha mhòr sa bhad a "toirt buillean trom air an aghaidh. Bha buannachd aig an neach-dùbhlain aige ann am fad a ghàirdeanan, ann an cuideam, agus bha e, a rèir coltais, air ullachadh gu math, an dà chuid gu corporra agus gu teicneòlach... Mar as trice bha na fèithean aige coltach ri lùth-chleasaiche fèitheach ... agus luath... Bha e luath, ach a nis maill air...
  Cha do chaill Dmitry puinnseanta mòran bhuillean singilte is dùbailte sa chiad chuairt. Fiù "s fon t-sùil cheart thòisich hematoma a" dol suas ...
  Bha an dàrna cuairt eadhon na bu mhiosa, chaidh an neach-dùbhlain aige air adhart agus bhuail e, bhuail, bhuail e ... Agus cha mhòr nach do dhìon Dmitry e fhèin, dìreach a 'tilgeil a cheann air ais gus na buillean a ghlanadh, ainneamh, ach gun dùil a' sgoltadh air ais, agus uaireannan a 'faighinn air ais neach-dùbhlain... Rinn e gàire ann an Gearmailtis:
  - Tha thu Ruiseanach, a tha a 'ciallachadh nach eil thu làn-chuimseach!
  Thug Dmitry air ais gu cruaidh, cuideachd ann an Gearmailtis:
  - Agus is e Gearmailteach a th" annad, gheibh thu làn bhuannachd bho Ruiseanach!
  Dh'fhàs e feargach agus bhuail e san t-sròin le uilinn ...
  Mar as trice tha sròn Dmitry anns a 'chruinne-cè seo gu math làidir, agus cha deach a bhriseadh a-riamh, eadhon nuair a bhuail e, ach anns a' chùis seo, cha b 'e buille a bh' ann le miotag, ach oir cnàimh cruaidh uillt.
  Agus bha an fhuil a" sruthadh sìos aodann a" bhalaich, a" toirt air a reubadh dheth... Fhreagair Dimka... Rug e a" tighinn air chrith an nàmhaid beagan is chaidh e air seachran, ach cha robh an neart aige togail air a shoirbheachadh - bha a chasan le buinn sgoltadh a" faireachdainn mar gun robh iad air an dèanamh le cotan.
  Cha robh an treas cuairt cho duilich, bha an nàmhaid gu mòr a 'bruthadh, ach thòisich Dmitry a' bacadh nas trice, a 'toirt air ais buillean ... àrdachadh gu còig-deug... Like the pros. Feumaidh mi co-dhùnadh fìor an-iochdmhor a ràdh a thaobh deugairean a bha air sabaid còig tursan air an latha sin mar-thà ... Fìor, chrìochnaich Dimka gu sgiobalta, agus bha an neach-dùbhlain aige gu soilleir air a leigeil sìos gun mòran sabaid ...
  Ach às deidh a 'chiad ceithir cuairtean fìor ghnìomhach, chuir an neach-dùbhlain Dmitry sìos beagan. Bha e cuideachd a" faireachdainn sgìth, dh" fhàs an anail tòrr na bu luaithe agus aig an aon àm na bu truime ...
  Bha Dimka, a dh'aindeoin bruthaidhean agus losgadh cruaidh na chasan rùisgte, eadhon a 'faireachdainn àrdachadh de neart a bharrachd. Anns an t-siathamh cuairt, bhuail e eadhon an neach-dùbhlain aige sa ghiallan grunn thursan ...
  Anns an t-seachdamh cuairt, dh'atharraich neach-dùbhlain borb Dmitry na dòighean-obrach aige beagan agus thòisich e a 'feuchainn ri uiread de bhuillean a dhèanamh, an aghaidh nan riaghailtean, le uilinn, no eadhon le a cheann ... thòisich Dima a' bualadh eadhon nas trice, agus anns an ochdamh cuairt fhuair e pàirt de shoirbheachadh; Yushka... Agus nuair a ghluais e uilinn a-rithist, ruith e a-steach gu post a" tighinn air adhart.
  - Uill, fhuair mi grèim, cò bhìd!
  Dh" fhàs an Gearmailteach fiù "s barrachd air bhioran, bha e fhathast a" cunntadh air crois-dubhan air leth!
  Bha Oleg Rybachenko a 'sabaid na bu chothromaiche, cha mhòr gun a bhith a' call buille, agus a 'gabhail brath air gu robh an neach-dùbhlain aige a' gluasad ro fharsaing, choinnich e ri smiogaid le sgoltadh clì no crois dheis ... Ach cha do rinn an leanabh mòr Gearmailteach freagairt do na buillean so. An uairsin dh'atharraich Oleg Rybachenko na dòighean-obrach aige agus thòisich e ag obair air sròn rèidh an neach-dùbhlain aige ...
  Feumar a ràdh gun deach balach eile, nas aotroime agus nas cothromaiche a chuir na àite an neach-dùbhlain aig Oleg Rybachenko. Bha coltas gun robh an tè a bh' ann roimhe air a ghoirteachadh (Ged gur e cleas Nadsaidheach a tha seo!)... Mar sin, aig toiseach a' bhlàir bha e ùr agus b' urrainn dha astar luath a thogail.
  Ach anns an naoidheamh cuairt, bha Oleg Rybachenko rud beag leisg agus chaill e buille a chuir far a chasan e... Bha casan rùisgte a" bhalaich a" snìomh gun chuideachadh... Leum Olezhek, ge-tà, suas gu sgiobalta gus nach biodh am bualadh chunntadh. Ruith e agus chroch e air an nàmhaid ...
  Chrath e dheth e, a" dèanamh cabhag gus crìoch a chuir air... Dh" èigh am bugle gus deireadh na naoidheamh cuairt ainmeachadh, ach leig an rèitire air nach cuala e...
  Chaill Oleg Rybachenko grunn bhuillean trom, ach chùm e air, gan lughdachadh le crathadh a chinn. Chaidh an nàmhaid ann an èiginn, gun a bhith mothachail air dad tuilleadh, a 'bualadh. An seo bhuail am balach Sòbhieteach, gu sùbailteach, ach gu làidir, am bodhaig a dh'ionnsaigh... Bhuail am buille e dìreach san òr... Buail cunnartach...
  Rinn an neach-dùbhlain beagan shlatan eile agus thionndaidh aodann mòr purpaidh. A 'gabhail sgoltadh èadhair, thuit e air adhart agus thòisich e a' sgrìobhadh ... Chuir an rèitire stad air an t-sabaid sa bhad, agus ruith dotairean a-steach don fhàinne ... Cha b 'fhada gus an do dh'fhàs e soilleir nach robh an neach-dùbhlain aig Oleg Rybachenko comasach air leantainn air adhart leis an t-sabaid, agus chaidh a thoirt air falbh sa chumantas air streapadair, IV...
  Thug seo buaidh bhrùideil air caraid Dmitry agus chaidh e air adhart an aghaidh neach-dùbhlain a bha gu math sgìth... An deicheamh, an aonamh deug, an dàrna cuairt deug... Iomlaid buillean cruaidh, ach le buannachd shoilleir dha Dmitry... An treas cuairt deug cruinn a-mach beagan, air sgàth octopus Gearmailteach eu-dòchasach, agus fhuair am balach Sòbhieteach gearradh air a mhala .... Cha robh fios aig na daoine sin fhathast, mar eisimpleir, mu Muhammad Ali, ach ann an iomadh dòigh rinn iad leth-bhreac de na dòighean-obrach aige.
  Aig a 'chòigeamh cuairt deug, thuit làmhan na Gearmailt bho sgìth, agus cha do ghabh e ris na buillean tuilleadh, ach sheas e gu sìmplidh, a' sealltainn neart Aryan .... nas laige. Mar sin biodh e! Ach bha moran diubh ann, moran diubh, agus thuirling iad air smior an namhaid. Mu dheireadh, cha b" urrainn do cheann na Gearmailt a sheasamh, bha an ìre de stamina sgìth agus shleamhnaich e fhèin, riochdaire na dùthcha "Aryan", mar shalachar, timcheall air còig mionaidean deug ro dheireadh na cuairt mu dheireadh.
  Thòisich an rèitire a" cunntadh gu slaodach, ach às deidh cunntadh còig, a" faicinn cho uamhasach sa bha an neach-dùbhlain aig Dmitry Lebedev, stad e agus dh" èigh e:
  - An àite sin, dotair!
  Agus chaidh "superman" òg eile a thoirt don ospadal ... Às deidh sin chaidh an fheadhainn a bhuannaich anns a" chuairt dheireannaich air beulaibh colbh agus thòisich iad a" caismeachd... Thuit bileagan ròis bho shuas.
  Rinn am balach àrd Dmitry gàire farsaing, bha e a 'faighinn spòrs. Ach an uairsin mhothaich e gu h-obann gu robh an camara a 'tighinn faisg orra, agus a' filmeadh faisg air casan cas-rùisgte nam balach Sòbhieteach, air am bualadh gu mòr le dealgan agus beagan sèididh ... sneakers buidhe bho lùth-chleasaichean òga Gearmailteach eile no adhlacadh ann am bileagan.
  Thog Oleg Rybachenko air a làimh:
  - Cha 'n fhiach e ! Is e do shàrachadh a dh" adhbhraicheas gàire agus teagamhan... A bharrachd air an sin, anns a" Ghearmailt, às deidh an cogadh iomlan ainmeachadh, bidh cha mhòr a h-uile pàiste a" coiseachd casruisgte, a chunnaic thu fhèin air sràidean Bherlin. Mar sin dìreach do dhruim gu pròiseil.
  Bha na buinn a chaidh a thoirt dhaibh air riobanan donn agus air an dèanamh de fhìor òr, timcheall air leth-cheud gram ann an cuideam agus naoi ceud sampall. Gu dearbh, airson balaich Sòbhieteach is e suim mhòr a tha seo - timcheall air ... Tha e eadhon duilich obrachadh a-mach, leis gu robh e coltach gu robh airgead Sòbhieteach a "faighinn taic oifigeil, ach gu dearbh chaidh a" chùis a dhèanamh às aonais stòran òir.
  Nuair a chaidh na tùsairean Sobhietach suas an àrd-ùrlar, sheinn laoidh an USSR. Co-dhiù, cha b" e ceòl Alexandrov a bha seo fhathast, rudeigin mar fhear eadar-nàiseanta. Fhuair Oleg brosnachadh mòr an seo agus dh'iarr e cead seinn...
  Thug Himler, a bha an làthair aig an fharpais, cead gu gràsmhor:
  - Bidh sinn glè thoilichte cluinntinn mu na h-aoighean againn às an Ruis Mhòr.
  Chòmhdaich Oleg Rybachenko an toiseach air an làimh dheis agus an uairsin air an taobh chlì, às deidh sin thòisich e fhèin agus Dmitry a 'seinn;
  Tro bheatha, ridire, bidh thu ag itealaich mar iolaire -
  Agus chan eil thu airson faighinn a-mach mu na seallaidhean!
  Dhuinne, chan e fetish a th" ann an duaisean idir -
  Chan eil ann ach aon dòigh air a bhith nar boireannaich!
  
  An toiseach cheangail mi ceangal dearg,
  An uairsin, nuair a thàinig an cogadh ...
  Thug am balach caol an sluasaid na làimh -
  Gus nach cùm an t-snàthad a-steach don bhroilleach agad!
  Chladhaich clann trainnsichean casruisgte,
  Pìos sgoinneil airson trì...
  Air a bhlàthachadh anns an fhuachd le uisge goileach,
  Bho phasganan bìdeadh, gu math feargach!
  
  Chaochail an trodaiche 's thuit an gunna-inneal,
  Thog am balach gu sgiobalta e!
  Dh'fhàs am buille cho cumhachdach ris an Katyusha,
  Gun eagal, sgioba òg!
  
  Bidh mi a" losgadh air slabhraidh nan dubhar dubh,
  Càite an d 'fhuair thu do mhearachd?
  Mar a' chlaidheamh bu gheire 's an t-seann aimsir,
  Tha peanas agad!
  
  Cogadh gun truas, mo thruaigh, chan e màthair,
  Tha teas uabhasach ann an tiormachd an fhàsaich!
  Ach feumaidh tu do bheatha a thoirt airson an Fatherland,
  An uairsin gheibh thu toileachas mar thiodhlac!
  
  Ach dè a th" ann a bhith ann an gaol?
  Chan eil fios aig a h-uile balach air seo ...
  Nuair a bhios sruthan fala a 'sruthadh -
  Bidh e a" marbhadh faisistich gu brùideil!
  
  Ach 's e gràdh an dùthaich mhàthaireil,
  Tha glòir nan ginealaichean soilleir ann ...
  'S na bithibh a' cur an aghaidh bhur cridh',
  Ann Stalin - Stàilinn agus lasair - Lenin!
  
  Bi 'n t-àm fior-
  Adhbhar naomh co-mhaoineas...
  Tha an droch shluagh air a bhualadh -
  Agus chaidh freumh Nadsaidheachd a reubadh a-mach!
  
  Beachdaich air a 'chinne-daonna gu lèir ...
  Chaidh na Sòbhietich a dhèanamh aonaichte!
  Biodh neamh air a' phlanaid,
  Is e ridire a th" annam - tha Rus do-chreidsinneach!
  Leum Oleg Rybachenko agus Dmitry nas àirde aig na faclan mu dheireadh, agus mar sin a 'cur ri sealladh an òrain aca.
  Bha na standan gu dealasach a" feadaireachd agus a" moladh ...
  Ged a bha aisling caran inntinneach agus fàbharach aig na balaich san fharsaingeachd dhaibh, thill na caileagan gu grèim an t-soithich roimhe seo. Is ann ainneamh a tha seallaidhean ioma-phàirteach, ach bha e soilleir gu robh rudeigin eile air a chùlaibh.
  Nas mionaidiche, chan e eòlas, ach coileanadh misean an Hyperwitch agus na Demiurge Gods Ruiseanach. Ag obair dheth mo neo-bhàsmhorachd.
  A-nis an ath roinn, an seo tha duilgheadasan ann le dè an taobh a tha an doras fosgailte agus dè an taobh a tha dùinte. An seo tha e nas fheàrr faighinn seachad air no cunnart a ghabhail. Ach, tha e ceart gu leòr, ma thionndaidheas i an cnap, bheir iad i airson deoch. An uairsin sheall cuideigin gun shabhadh a-mach bho bhith fon phort, is gann gun robh ùine aig a" chaileag a dhol suas. Ach, cha toir e sùil oirre cho luath. Tha an doras dùinte agus feumaidh tu gnogadh.
  - Cò tha ann? - Bidh an guth sgìth a 'ruith gu teann.
  - An sinne! - Fhreagair Aurora, a sheall tàlant cànain ris nach robh dùil, ann am Beurla le tinge soilleir Texas. - Thug sinn ruma ionadail, tha mi tinn le uisge-beatha.
  - Ach tha! Nas luaithe! - Bha 'n seòladair air cùl an doruis a' glaodhaich mar mhuc. - Gu dearbh ruma!
  Tha dorsan mòra nach gabh a dhol a-steach le grenade fosgailte. Tha fear le sùilean donn air a thaghadh, còmhla ri grunn chuspairean leth-èideadh eile. Bidh iad a" fàileadh mar ionnsaigh gas, no gu ìre mhòr fàileadh ceò,
  - Càit a bheil an rum! - Rinn iad sgreuchail còmhla.
  - Tha thu cho math! - Bidh Aurora ruadh a" losgadh le toileachas mòr, a" cur cruachan de sheòladairean. Tha mi air uimhir ri trì gu leth dusan a phacadh, feumaidh mi a" chriomag atharrachadh. Tha e math gu bheil na peilearan beag, teann, agus faodaidh tu tòrr a thoirt leat.
  - Roinn eile air a ghlanadh! "Le beagan fionnar foghair na guth," thuirt i. "Chaidh aca air peilear no dhà a losgadh, ach tha mi an dòchas nach deach an cluinntinn."
  Fhreagair Snow White an Terminator:
  - Agus bithidh iadsan a chuala bodhar !
  Chaidh Margarita Aurora tron ath roinn, thionndaidh i beagan, loisg i beagan air feadh an trannsa, a 'dol a-steach don deireadh, chunnaic i a companach zombie a' dol an sàs leis na Yankees. Sheall an duine marbh, ge-tà, neart mòr, a 'briseadh nan vertebra cervical.
  - Uill, cha mhòr nach tug thu air falbh sinn! - Dh'èigh nighean Komsomol.
  - Dè bha air fhàgail ri dhèanamh! Mhothaich e mi agus cha mhòr nach do thog e an inneal-rabhaidh! - Bha an zombie ann an cruth cù ciontach.
  - Uill, tha am beachd agad! Luidh sìos agus bi sàmhach. - Chrath Margarita a meur air an "t-searbhanta" agus chuir i gu sàmhach a cas air an deic.
  Aig an deireadh bha againn ri losgadh, thilg fear de na saighdearan grenade, agus bha cunnart ann gun tuiteadh a h-uile càil. An analogue Ameireaganach den F-1, sgèith e gu slaodach. Thàinig an co-dhùnadh gun dùil; cha deach seo a theagasg anns na feachdan sònraichte. Thilg Margarita an diosc boomerang gu sgiobalta. Thionndaidh i air an treas sùil aice agus chaidh i gu litireil còmhla ri pìos tana de mheatailt fìor làidir. Lean sùil na h-inntinn gluasad an diosc, agus an uairsin chaidh am bàrr eadar na leacan, a 'gearradh an airm agus an fhiùis, a' bacadh ruigsinneachd don searbhag. Ràinig grìogag fallas sìos maoil a" chrùineadair fionn:
  - Wow, cha mhòr nach deach mo reubadh às a chèile! Is e dìreach mìorbhaileach a tha seo. Tapadh leat, a Mhàthair Dhè, airson mo shàbhaladh, a pheacaich.
  Chuala Aurora ruadh i agus thuirt e le dragh:
  - Dè tha ann?
  - Thilg iad grenade! - Fhreagair am Margarita greidh.
  - Cha chuala mi an spreadhadh! - Chaidh iongnadh a dhèanamh air mathan Komsomol.
  - Cha chreid thu e, rinn mi a-steach do dhiosg boomerang e. - Rinn an gaisgeach geal-shneachd gàire.
  - Seo mar a tha e a 'tachairt. Ann am prionnsabal, chan eil seo a 'dol an aghaidh laghan nàdair ma gheibh thu eadar na leacan. - Rinn Aurora cumadh coltach ri fige le a òrdagan rùisgte.
  - Agus mar sin thachair! - Rinn Margarita gàire, le gàire.
  Dh"fhàs an diabhal teine fiosrach:
  - Co mheud a mharbh thu aig an deireadh?
  Fhreagair an Korshunova àlainn gu pròiseil:
  - Fichead 's a h-ochd duine, agus chaidh an naoidheamh air fhichead a thachdadh le zombie.
  - Chan eil mòran! A-nis tha mi a 'gluasad tro na bothain gus an soitheach gu lèir a ghlanadh. Cuidich mi! - Bha mì-fhoighidinn ann an guth an Aurora ruadh a-nis.
  - Ceart gu leòr, gluaisidh mi leat. - Gu h-obann thilg Margarita pìos de chnàimh fhuilteach a bha air cumail ri a falt.
  Chaidh an Aurora teine a-steach gu sgiobalta don t-seòmar-suidhe, an seo bha grunn oifigearan a "cadal mu thràth, agus bha na geàrdan a" dol bho thaobh gu taobh bhon rag òil. Ach, dh"èigh iad:
  - Chan urrainn dhut tighinn an seo!
  - Aithisg èiginneach bho Hamaltan. - Fhreagair an nighean lasrach Komsomol agus loisg i spreadhadh, cha mhòr bàn. Bidh na peilearan ag itealaich gu sàmhach, chan eil an solas ceart cuideachd, cha tuig thu sa bhad gur e gunna-inneal a tha a" losgadh ort. Mar sin bhiodh e air a bhith na iongnadh nam biodh duine air freagairt. Bha ochd cuirp deug ann agus cha b" fhada gus an deach ceithir eile a chur riutha, bhon t-seòmar-ionnlaid, eadhon sia - thuit paidhir de chuirp far a" bharaille ann am prasgan. Bhuineadh fear de na luaithre do strìopaich.
  Uaigh shàmhach ann an tionndadh,
  Lorg bàs - beathach beag!
  Dolar an-diugh - a-màireach peilear air a" mhaoil,
  A leithid de dhreuchd cunnartach!
  
  Seadh, cha robh an nighean gad iarraidh,
  Cràdh fhad 'sa tha thu a' dol seachad air deuchainnean ...
  Bha aislingean strìopaichean eile ann
  Dìreach tionndaidh air do chasan!
  
  Gus am bi abhainn de champagne a 'sruthadh,
  Yachts, càraichean - a h-uile urram!
  Ghlac làmhan airgead gun àireamh,
  Cho-dhùin an nighean a bhith ciallach!
  
  Ach chan eil ach amadan a" smaoineachadh
  Tha am brot math agus tòrr spòrs!
  Lìon mi mo bheul le caviar dubh -
  Cha robh fios agam gun tug thu AIDS dhut fhèin!
  
  'S cha tig neach do 'n uaigh,
  Air eagal gu'm biodh tu air do bhaisteadh, Athair !
  B" e toradh fìor dhona a bh" ann
  Bidh an neach-dèiligidh a bh "ann roimhe eadhon ga shìoladh fhèin!
  
  Cha bhi cuimhne mhath aig do chlann ort
  Tha e tàmailteach a bhith eòlach air a leithid de mhàthair!
  Na tha air fhàgail dhaibh - fasgadh prìosain -
  Gus peanas fhulang ann an sàmhchair ...
  
  Mar sin, a nighean, bidh thu ag ionnsachadh,
  Agus obraich airson an Motherland àlainn!
  An uairsin bidh slighe suas gun chrìonadh ...
  Mur eil, caithidh tu sìorraidheachd ann an ifrinn!
  Thug an Sàtan lasrach geàrr-chunntas, a" cromadh don strìopaich a thuit.
  Mar sin chaidh i seachad, mar sgàil a bha steigte ris a" bhalla agus nas fhaide air adhart air an trannsa. Bidh neach-leantainn a "sèideadh bhon taobh, a" cruthachadh blàths; tha Aurora air a falt a chuir a-steach do braid whipping, agus mar sin tha e a "faireachdainn tlachdmhor. Bidh i a" tighinn faisg air an doras; ma thèid fhosgladh, dh" fhaodadh an èadhar teth an fheadhainn air cùl a" chunntair a dhùsgadh. Bidh e a" leisg beagan, an uairsin gu rèidh a" dèanamh sgàineadh cumhang, a" snàgadh air. Dh"fhairich mi cho garbh sa bha am brat-ùrlair le m" abs lom. Chaidh mi sìos an staidhre beagan agus bha mòran dhaoine mu thràth a" cadal agus a" sùghadh lionn aig a" chunntair. Anns an fhuaim aotrom, chan eil casan lom Aurora ri chluinntinn; bidh buinn rùisgte a" tiormachadh fuaimean nas fheàrr na brògan, agus mar sin choisich an nighean casruisgte. A-cheana sgrios monotonous le spreadhadh, a "feuchainn ri gun a bhith a" caitheamh barrachd peilearan air aon. Mar as trice faodar luchd-cadail a mharbhadh. Ma dhlùthaicheas tu an artery carotid sa bhad, is e an toradh as motha a bhith na ghean bhon nàmhaid.
  Agus an uairsin bha Aurora cas-rùisgte ag obair; air bòrd, a bharrachd air na Yankees, bha timcheall air leth cheud neach-sabaid Seasmhachd, ach cha do lughdaich iad ach smachd.
  - Is e seo a tha e a" ciallachadh nuair a leigeas tu le daoine neo-aithnichte a-steach don sgioba.
  Dhìrich an nighean an àradh, tha solas sgaoilte a" tuiteam bho shuas. Chaidh am fuaim àbhaisteach, fo chas a" bhrat-ùrlair a reubadh a-mach à àite sam bith. A 'breithneachadh leis an dealbh, Iraqi. Dè tha seo ann an seagh?
  cuideachd chan eil e dona, ged a tha e a 'bruidhinn mu eòlas na sgioba. Ach tha an t-iarrtas airson cus comhfhurtachd millteach dha na Yankees. Mar sin dhìrich i suas an staidhre agus stad i. Tha trì air an drochaid agus dhà ann an deise-fànais turtar. Uill, chan e eadhon tanca a th "ann an deise-fànais turtar, faodaidh tu a thoirt bho lannsair grenade, ach bidh am fuaim coltach ri bhith a" bearradh muc. Chan eil miann sam bith a bhith a 'cur dragh air a leithid de dh' obair a tha ag obair gu math.
  Thionndaidh mi gu mo charaid Margarita airson cuideachadh:
  - Tha fear againn an so, no dhà ann an turtaran !
  - Tuig! - Margarita a 'feuchainn ri cluich fionnar. rinn gàire.
  Dh'èigh an diabhal teine:
  - Ciamar a dhol a-mach?
  Chaol Margarita a sùilean agus, leis an teagamh mu Sphinx air a bheil booger a" snàgail, dh"fhaighnich i:
  - A bheil an lannsair grenade air a thoirmeasg?
  - Ro fhuaimneach! - Ghabh Aurora anail domhainn.
  - Tha e nas fheàrr boomerang a thilgeil air an aghaidh, a" gearradh an sealladh armachd anns an àite far a bheil a" ghlainne. An uairsin cuir trì peilearan a-steach an sin ann am modh trì-fhillte. Bu chòir dha obrachadh. - thuirt Margarita le misneachd.
  - Thig thugam, dèanamaid e ann an sioncranachadh! - A" crathadh a corragan gu nearbhach, dh"fhaighnich an diabhal teine.
  - Gu dearbh, tha mi ann an cabhag mu thràth! - Phac Margarita beagan a bharrachd agus chaidh i a-steach bhon taobh eile. Dhùin Aurora casruisgte agus chuir e ann an tòna sàmhach:
  - Chan urrainn dhut a chall an seo.
  - Ùrnaigh, tha e na chuideachadh! - mhol ball Komsomol Margarita, a bha a-rithist air tuiteam gu ecstasy cràbhach.
  - Chan eil mi a 'creidsinn ann an Dia! - Rug am mathan gaisgeach. - Tha seo na chomharra air laigse!
  Mhol an gaisgeach fionn, a" dèanamh soidhne na croise oirre fhèin:
  - Mar sin iarr cuideachadh - inntinn an duine as àirde. Leig leis cuideachadh a bhuannachadh ann an ainm an Ruis Sobhietach.
  Reothadh na caileagan airson còig diogan, a' feadaireachd, agus an uairsin rinn iad na bha iad an dùil. Tha an diosc boomerang, mar lìon tana, cha mhòr do-fhaicsinneach ann an solas sgaoilte. Aon uair 's gun do bhuail e dà iodhal gun ghluasad anns an fhradharc. Cha robh ùine aca freagairt nuair a bhuail peilearan sàmhach an sealladh a bha beagan air a ghearradh, a" tolladh nan sligean agus a" reubadh na h-eanchainn. Uill, chaidh an treas fear a mharbhadh aig an aon àm, agus mar sin cha robh ùine aige freagairt. Fìor, thuit na deiseachan-fànais turtar, a 'cruthachadh fuaim. Leum an seòladair neònach a-mach, chaidh an t-Aurora ruadh thairis air ann an aon leum, agus chomharraich e a meur-chlàr aig cùl a chinn.
  - Cadal a mhic !
  An uairsin nochd grunn chinn sìos an sin, loidhne mar neach-leantainn dùbailte agus sàmhchair.
  - Chaidh an ìre seo seachad Margarita!
  - An seo ri taobh caban a" chaiptein, glacaidh sinn e leis na clachan. - Air a mholadh le ball Komsomol fionn feargach.
  - Leis fhèin.
  Gus faighinn gu caban a 'chaiptein, bha e riatanach dà sguab a dhèanamh; shàbhail Margarita Korshunova aon strìopach gu fèin-obrachail ag obair air fear dubh dà mheatair. Bha i ro òg, gun a bhith nas sine na ochd-deug, no 's dòcha fiù' s sia-deug. Sheall i cho tlachdmhor.
  - Cha bhith mi ag ràdh dad, a ghaisgich ...
  - Allah! Do-chreidsinneach agus air a stiùireadh air sgiathan fortan. - Fhreagair am Margarita seòlta ann an Arabais.
  Gu dearbh, chan eil na h-aghaidhean aca rim faicinn, rud a tha neo-shoilleir, chan aithnich an nighean fhathast, agus thèid an dreach gur e Sultan Turcach a neartachadh.
  - Càit a bheil an caiptean? - Dh'fhaighnich Aurora ann am Beurla le stràc Arabais.
  Thòisich bana-shagart a" ghràidh ri babble:
  - Ann an caban sòghail! Chan eil am "faggot" seo idir socair mu ghaol. Seadh, ma's aill leat, ni mi seirbhis duit, gu tur saor an-asgaidh !
  - Nigheanan mìle uair nas fheàrr na tha thu a" feitheamh rinn air neamh! - Chuir mathain a' ghaisgich dheth e.
  Cha robh an strìopach airson a bhith a 'cur dragh air an luchd-marbhadh, ach bha ath-bheothachadh na strìopach na bu làidire na guth an adhbhair:
  - Cha sheall mi dhut ach dè as urrainn dhomh a dhèanamh! Tha mo theanga aotrom mar iteag, agus milis mar mhil!
  Gu fìor feargach, phòg Margarita a meur anns an eyelid, a" tionndadh a" bhrùidseir dheth:
  - Beagan a bharrachd agus bhiodh againn ri a marbhadh. - Bha ball diadhaidh Komsomol feargach an sealladh a leithid so de dhleasnas.
  Aig an t-slighe a-steach chuir iad sìos gu faiceallach dà gheàrd, a 'leum air an cùlaibh agus a' briseadh an amhaich.
  Bha an sgiobair, mar bastard iomlan, a" srann mu thràth, a" magadh air dithis ghillean, fear dubh agus Thai. Ged a thug iad a-steach cuideachd, bha iad a 'tilgeil agus a' tionndadh gu iomagaineach.
  Chunnaic na caileagan an dealbh den chaiptean air a 'choimpiutair agus mar sin, gun teagamh, mharbh iad an dithis "trans boys". Chaidh an caiptean den chiad ìre, an dàrna neach às deidh an àrd-mharaiche, a ghluasad agus a thoirt gu mothachadh le slap no dhà. A 'faighinn a-mach ann am braighdeanas airson a' chiad uair, cha do rinn an creutair grànda gluasad, dìreach a 'coimhead air a bhàs le sùilean neònach.
  Thog Margarita e gu a gàirdeanan sìnte a-mach, a 'còmhdach a beul le miotag, agus thug Aurora biodag le lann deàlrach gu a sùilean. Sheid i mar chobra borb :
  - Aon fhacal agus bheir mi a-mach do shùil!
  Dh"fhuasgail Margarita a giallan beagan, ach dh"fhan an sgiobair sàmhach.
  - Sin mar a tha thu! - Rinn an diabhul teine an guth 'na guth ni's uamhasach. - Cuir cràdh, a Cheannaird.
  Bhrùth Galina beagan air a" chrìoch neoni agus chòmhdaich i a beul, agus mar sin chaidh sgreuch a-mach à amhach caiptean Ameireagaidh.
  - Uill, bidh e nas sàmhaiche a-nis. - Thòisich Aurora ruadh a" bualadh a-mach air an làr le a corragan rùisgte coltach ri ruitheam àbhaisteach caismeachdan tiodhlacaidh. - Labhair torc neo-chreideach ! Air neo gearraidh sinn dhiot d" urram, agus lìonaidh sinn e nar beul.
  Nuair a shocraich an sgiobair a bha air a shaobhadh beagan, chaidh Margarita sìos beagan. Cho-dhùin an gaisgeach fionn cuideachd tabhartas beòil a dhèanamh ris a" cheasnachadh:
  - Cù, mìnich dhut fhèin ma tha thu airson fulangas a sheachnadh. Mur eil, cha toir thu toileachas ach dhuinn.
  Thuirt an caiptean gu neo-chinnteach:
  - Innsidh mi a h-uile dad dhut!
  - Uill, tha sin nas fheàrr. Mar a chanas tu ceasnachadh ann an dòigh fhurasta! - Rinn na caileagan gàire gu magadh.
  Bha an caiptean ag osnaich, a chluasan coineanach air chrith:
  - Dìreach fàg do bheatha!
  Thug Aurora fa-near gu loidsigeach:
  - Is e seo am biadh as luachmhoire, feumaidh tu fhathast airgead a chosnadh!
  - 'S e neach-gnìomhachais a th' annam. - Carson a bha an Ameireaganach a chaidh a ghlacadh toilichte? - Ma tha thu ag iarraidh, is urrainn dhomh seirbheis a thoirt dhut!
  - Agus am fear seo cuideachd, smugaid gun a bhith a 'fàgail, strìopach fireann! - Thuirt Margarita le nàire.
  An uair a thuislich eadhon coileach-coileach na luinge air craiceann mìn cas na h-ighinn, ruith e air ais do'n sgàineadh, air a shàrachadh le leithid de mholadh.
  - Co mheud duine a tha air an t-soitheach? - Chuir Aurora ruadh pròiseil oirre nach robh i air an abairt mu dheireadh a chluinntinn.
  Chuir an t-eun Ameireaganach dàil air, dh'fhàs aodann gòrach, mar nach biodh e air a 'cheist a chluinntinn, a shùilean a' bualadh, a 'bualadh!
  Bhris an Diabhal Teine a meur beag le a biodag agus thòisich an fhuil a" sruthadh. Air ball thainig e gu a chiall :
  - Uill, cia mheud duine a tha air an sgriosadair?
  - Mu cheithir cheud ! Chan eil fios agam cuin a thàinig na militants "seasmhachd" bhon chladach. Ach tha glè bheag de ghaisgich ann. Chan eil gu leòr dhiubh ann eadhon dha na balaich bhon oirthir. - Bha an ceatharnach 's a' mhaduinn a' glaodhaich 's a' magadh air amhaich mhuc.
  . CAIBIDIL Àir. 8.
  - Fàgaidh sinn am mion-fhiosrachadh! - Ghluais Fire Aurora air adhart gu cùisean practaigeach sa bhad. - Càit a bheil na h-innealan-fuadain?
  Dh'fheuch an sgiobair ri "amadan" a chluich:
  - Dè na stuthan?
  Bhrùth Aurora casruisgte a glùin beagan, chaidh an cnàimh a phronnadh.
  - A bheil thu a 'tuigsinn a-nis?
  B 'e pian an dòigh as èifeachdaiche air faighinn cuidhteas gòrach:
  - Tha, tha iad ann an tèaruinte na luinge.
  Bha Cool Aurora a 'fàs:
  - Dè mu dheidhinn an sàbhailte?
  - An sin air cùl an dorais! - Dh'èigh am prìomhaire muc.
  - Chuir am mathan gaisgeil a suilean glasa. Tharraing Margarita an doras titanium a dh"ionnsaigh i fhèin agus dh" èigh i le briseadh-dùil:
  - Còd!
  Dh" fheuch an sgiobair gu mòr ri bhith beò:
  - Tha, tha iuchair agam.
  - Càite? - Thog a' ghruagach an cathair ri taobh a cas-rùisgte.
  Ghluais am beathach gu neo-chinnteach:
  - Anns a 'chlòsaid!
  Ruith Aurora casruisgte suas chun chaibineat gu sgiobalta agus thug e a-mach inneal le sliseag.
  - Seo?
  - Tha! - Dh'èigh an radan beag.
  - Fosglaidh mi fein e ! - Bhuail Dashing Aurora an caiptean na ghàirdeanan. - Seall, bi glic.
  - Carson nach 'eil ann ach dithis agaibh ? - Bha misneachd aig a 'mhuc ùidh a ghabhail.
  - Na bi ro neònach. Bidh thu beò nas fhaide. - Bhuail Aurora stamag flabby Forleind le a shàilean rùisgte, a" toirt air a bhith a" gortachadh ann am pian. Dh"fhosgail an nighean an doras a bha a" dol chun an sàbhailte. Taobh a-staigh an t-seòmair bha grunn choimpiutairean-uchd agus lannsaichean grenade. RPG Sòbhieteach - 39, ann an aon leth-bhreac, agus a cho-obraiche Ameireaganach nas ionnsaichte.
  - An aithne dhut an còd sàbhailte? - Rug an Gaisgeach Bear.
  - A bharrachd air an dà àireamh mu dheireadh, chan eil ach an ceannard aig a bheil fiosrachadh mun deidhinn. - Ar n-Àrd-mharaiche Seòras Arnold.
  - Call e! - Phòg Margarita a cas a-steach do phòla flabby an neach-glacaidh, agus rug i air a shròn le a corragan rùisgte.
  Gu mì-chinnteach, chlàraich an Ameireaganach a chaidh a ghlacadh measgachadh nach robh ro fhada. An dèidh fàs beagan nas gile, bha sùilean Aurora a" lasadh:
  - Is math a rinn mi, cha do rinn mi breug. Suidhich nad fhàbhar.
  - Agus an uairsin ciamar as urrainn dhomh a ràdh... A-nis, ma chuireas tu an àireamh gu ceàrr trì tursan, cluinnidh inneal-rabhaidh. - Gu h-obann chaidh an sgiobair eagallach a-mach.
  - Tha sinn eòlach air mu thràth! - Chuir an nighean Komsomol a-steach an còd gu sgiobalta agus dh" fhosgail i an doras ceithir cheud mìle meatair de thighead. Bha na clachan air an stòradh ann am bogsaichean fa leth agus chaidh an toirt air falbh gu faiceallach.
  - Stingers from the Infinite, an do chleachd thu iad mu thràth?
  - Sa mhòr-chuid tha! - Dh'èigh an radan a bha ann an grèim. - Rinn sinn deuchainn san fheasgar.
  Bha an diabhal teine toilichte:
  - Sgoinneil, càit a bheil na stingers air an stòradh?
  Stuttering, bhrùth an caiptean a-mach:
  - Anns a 'hangar, far a bheil an grèim. Tha an ròn "Orlan" air, agus aig an aon àm tha dà tanca Pershing faisg air làimh.
  - Chan eil na bogsaichean sin freagarrach ach airson sgrap meatailt. Ach tha am modail leasaichte de "stingers" gu math freagarrach. - Chuir Mad Aurora, a" magadh air a" bhraighdeanas, a teanga a-mach.
  - Tha sgoltagan coimpiutair aca, cho sònraichte, bidh iad a" glacadh an sgàil-dhealbh. - Rinn an t-Ameireaganach gàire, a 'feuchainn ri a bheatha a cheannach.
  - Tha fios againn! - Thionndaidh an diabhal teine ri a cèile. - Cò mheud de na ceithir cheud gu leth duine a tha thu a" smaoineachadh a tha air fhàgail, Mirabela?
  - Nas lugha na leth. Uile gu lèir, tha dà cheud trithead "s a h-ochd corp againn. - Bha nighean Komsomol eadhon a" gàireachdainn le toileachas.
  Chuir Aurora Furious a-mach:
  - Bidh feum air prìosanaich gus na Stingers a luchdachadh;
  Dh" atharraich am bastard a chaidh a ghlacadh:
  - A bheil thu Ruiseanach?
  - Càite an d 'fhuair thu am beachd, is sinne Mujahideen. - Bha gaisgich Komsomol a 'magadh.
  Sheall an caiptean fiosrachadh agus lèirsinn ris nach robh dùil:
  - Is e dìreach na Ruiseanaich as urrainn luchd-sabaid cho cruaidh a bhith aca, comasach air bàta meadhanach mòr a ghlacadh còmhla!
  Cha do dh'aontaich cruaidh Aurora:
  - Agus gaisgich an t-Sultan mòr Turcach le stuthan!
  - Sin mar a tha? Tha rud sam bith comasach, ach tha thu ro thuigseach dha Arabaich. - Chaidh am prìomhaire muc a chuir dheth. - Ged is dòcha gur e Gearmailtich a th" annad?
  Chuir an Aurora luath, a" diùltadh a bhriathran, a shinn a-steach don stamag, an uairsin bhris e an dà chas, chaill an caiptean gobhar mothachadh bhon chlisgeadh dòrainneach.
  - San fharsaingeachd, chan eil feum againn air, tha fios againn gu leòr. - Chuir an gaisgeach ruadh-bhròin suas. "A-nis chan eil againn ach an sgioba a ghlacadh."
  Mhol Margarita sa bhad:
  - Rachamaid dha na bothain, tha seata iuchraichean againn!
  Bha Aurora air leth toilichte:
  - Tha, tha fosgladh dealanach èiginneach ann cuideachd.
  Chaidh na caileagan Komsomol sìos gu sàmhach, dh'fhosgail iad dorsan a 'chaibineit, agus a-rithist bha sgrios ann. Dìreach seòrsa de bhualadh, chan e cogadh, ach maistreadh cruithneachd.
  - Tha caban àireamh a sia glan! - Dh'ainmich Aurora, a 'rùsgadh a fiaclan.
  - 'S dòcha ann an seòmar àireamh a sia! - Rinn Margarita gàire. - Is fearr leinn ar dòighean fa leth a dhol.
  - Cha 'n e geòidh a th' annainn ri ionaltradh ann an tiùrr. - Bha an diabhul loisgeach a' beucaich. - No an àite geòidh, ach feadhainn fhiadhaich!
  - Chan eil sin fìor! - Bha an neach-crìochnachaidh fionn mu thràth air a h-eucoir. - Bidh na saighdearan-duaise sin a" sabaid airson airgead, agus tha sinn dìreach airson an Tìr-mhàthair Chomannach.
  Ghluais na caileagan Komsomol air adhart ann an sgrìoban bho deic a" chriutha, a" losgadh air singles. Ruith Margarita cho luath 's a b' urrainn dhi, gu seòmraichean an einnsein, na stòran, na tacan, na birlinn. Chaidh an armachd a bhacadh gu faiceallach, gan bleith sìos mean air mhean. Leis nach robh an solas dleastanais lag air a chluich ach ann an làmhan nan scouts; chan eil an nàmhaid deich meatairean air falbh a "faicinn dad ach crith, ach tha iad a" coimhead gu soilleir.
  Chuir an coimpiutair a bheachd an cèill gu fèin-ghluasadach.
  - Dè ma chleachdas sinn modal bhìoras?
  - Agus chleachd sinn fear snasail le cumhachd bataraidh mu thràth. - Thuirt Margarita Korshunova, oilbheum leis an inneal-fuadain. - Chì thu gu bheil na siostaman sgrùdaidh gu lèir a" cadal a" gheamhraidh.
  - Mar seo! - Chuir an inneal leis a" chip iongnadh orm.
  - Air ais ann an oifis an àrd-mharaiche, chuir iad measgachadh de chnuimh agus bhìoras tron t-sianal. Tha e coltach gu bheil e do-fhaicsinneach, chan e aon phrògram anti-bhìoras a thogas an inneal-rabhaidh. A leithid de fhìor obair, chuir an neo-fhaicsinneachd a h-uile siostam sgrùdaidh gu cadal. - Sheall an nighean Komsomol a biceps biorach air a gàirdean airson barrachd brosnachaidh.
  - Wow, tha thu ga thoirt dhomh! - Thuirt an gunna-inneal, chuir e iongnadh air innleachdas nan nigheanan. - An urrainn dhut ath-chlàradh a dhèanamh orm?
  - Tha e gu math fìrinneach! Agus dè tha thu ag iarraidh?! - Rinn Margarita aghaidh glè ghràdhach an seo.
  - Tuig thu fhèin mar dhuine! - Chaidh iarraidh air inneal dealanach.
  - Chan eil seo riatanach, dìreach losgadh. - Chan e amadan a th 'anns a' chrìoch-chòmhnaidh fionn airson rudan gòrach a dhèanamh. - An dèigh so innsidh mi dhuit mu Chriosd.
  Ghabh Margarita suidheachadh le a druim chun an fhàradh, chaidh i sìos air aon ghlùin airson seasmhachd, agus chomharraich i am baraille aig an doras mu choinneamh. Thàinig fear a-mach, geal an turas seo, dìreach beagan "shabby", a rèir coltais a" smocadh dope.
  - Cha sealbhaich luchd-tràill dhrogaichean rìoghachd Dhè. - Chuir gaisgeach Komsomol stad orra. - Thilg i dheth na cuirp, gu luath a 'dol thairis oirre fhèin.
  Ghluais Aurora casruisgte ann an zigzags air iomall eile, thàinig e faisg air an doras, thionndaidh e a-mach gu robh e glaiste, agus dh" fhosgail e e le iuchair uile-choitcheann. Thilg an duine dubh cluasag oirre.
  - Thig air adhart, Kitty!
  Fhreagair an nighean Komsomol sa bhad, a 'sreap an dà chuid a' chluasag agus an Afraganach agus a com-pàirtichean - Nas lugha na leth. Uile gu lèir, tha dà cheud trithead "s a h-ochd corp againn. - Bha nighean Komsomol eadhon a" gàireachdainn le toileachas.
  O, b" fheàrr leam gum b" urrainn dhomh mo chom-pàirtichean a shlaodadh dhan leabaidh.
  - Chaidh aig na geeks sin air eagal a chuir ort! - Fhreagair mathan an laoch ruadh. - A-nis càite an tèid thu? A rèir choltais gu cairtealan an iar-cheannard. Tha e coltach gu bheil e na chadal.
  Chan eil àite-còmhnaidh companach an sgiobair cho farsaing, ach cluinnear ceòl às an sin. A bheil sin a" ciallachadh gu bheil thu nad leannan ciùil? - A" dèanamh rudan nas fhasa.
  Thàinig nighean Komsomol casruisgte a-steach mar sgàil, bhuail i aon saighdear, agus chuir i beagan caiptean air an dàrna ìre le bhith a" toinneamh a h-uilinn:
  - A bheil thu airson a bhith beò?
  - Ag iarraidh! - Fhreagair e gu'm b'ann, am bitheantas, a bha dùil ri teachd o Shasunnach.
  - Bidh cothrom ann! - Fhad "s a roghnaich an dashing Aurora a chuir dheth, ach chan ann fada. - Thig thu a-steach feumail, Kent! Ghluais i air adhart, thòisich an trannsa a 'caolachadh, gu soilleir bha na seòladairean gan cur sìos ann an inbhe. Thug an nighean Komsomol amas air an doras as fhaide air falbh agus loisg i thairis air cinn nan saighdearan. Mar sin bha am peilear sàmhach, bhruidhinn i ann an uisge-beatha.
  - Bang-bang!
  Bidh nighean Komsomol gu faiceallach a" feuchainn làmh doras a" chaibineit. Air a ghlasadh. Uill, is e seo leth diog, tha seachdnar anns a" chaban, tha triùir a" cadal, tha an còrr a" cluich dominoes, gu math ann an Ruisis. Bidh Margarita a 'tarraing an inneal-brosnachaidh le feachd; anns a 'chùis seo, chan eil marbhadh a' toirt toileachas. Ach chaidh an obair a dhèanamh, thuit eadhon boinne fala air aodann.
  - Daoine marbh le speal a 'seasamh agus a' sàmhchair! - Rinn nighean Komsomol gàire.
  Caban ùr, an seo dh" fhàg Margarita dithis a bha nan cadal beò, dìreach air a thionndadh dheth, is dòcha gun tig iad gu feum.
  - Chan urrainn do mhurt fèin-thoileachas agus prothaid fhìreanachadh - chan eil ach urram, saorsa agus an dùthaich mhàthaireil a" tagradh fòirneart! - Thuirt i - feallsanaiche crìochnachaidh seunta.
  Bidh Aurora cuideachd a 'gluasad gu furasta le bhith a' taghadh a 'phìob èadhair. Tha e uamhasach gann agus thig am baga-droma air an t-slighe. Bha agam eadhon ris a" ghunna-inneal a phasgadh gus a dhol sìos. A-nis tha nighean Komsomol air fàs tòrr nas sùbailte, ged a ghabh i cunnart. Bha e mar gu'm biodh na naoimh feargach ris a' pheacach, agus gu'n d' thugadh damhan-alluidh ionnsaidh. Agus nuair a fhuair e dìreach faighinn troimhe. Bha e beagan goirt agus theich e às an dòrn turas no dhà. Chrath nighean Komsomol a ceann, ach fhuair i air grèim fhaighinn air aig bàrr nan teantaichean agus ghluais i fo a h-uilinn e. Tharraing i air ais a làmh agus bhuail i e, ag adhbhrachadh gun do spreadh am bogsa làidir, ag adhbhrachadh pian don uilinn lìonta aice.
  - Oillteil! - Fhreagair am mathan-cogaidh. - Cuiridh mi a-steach mi fhìn le antidote.
  Ann an dòigh air choreigin chaidh Margarita a-mach agus bhris i troimhe chun a" chaban far an robh na saighdearan a" srann. Nuair a dh'fhosgail an doras, dh'fheuch iad ri leum suas, ach bha iad sa bhad còmhdaichte le uisge marbhtach. A 'fàgail dìreach aon, a' tionndadh an duine dheth, lean an nighean Komsomol air a slighe.
  Tha an doras air a taobh chlì a" tòiseachadh a" tionndadh. A rèir choltais bha am fear le ceann bearraidh, le fiaclan beàrn ag iarraidh urinate.
  - Cò tha an seo? - Dh' iarr am maraiche ann an guth misg.
  - Do bhruadar casruisgte! - Tha nighean Komsomol a 'bogadh mar fhuaran agus, a' putadh an dorais fosgailte, ga bhualadh air a 'chrann. Ach tha seo fhathast alloy stàilinn. Chaidh a mhaoil a ghluasad gu h-obann, agus bhuail am fear a bha coltach ri "bogsair" cuideachd cùl a chinn. Bidh Margarita ag itealaich a-staigh, a" bualadh a giallan le a glùin iarainn, gu math geur, a" leagail nam fiaclan. An rud a tha a dhìth ann an tomad, tha e nas motha na tha e a" dèanamh suas ann an luaths.
  - Tha e coltach gu bheil mi deiseil. - Geàrr-chunntas air an neach-marbhadh le ìomhaigh ban-dia.
  Tha còignear a bharrachd air chùl. Tha sin a" ciallachadh fear anns na bàlaichean, fàilteachadh math. Punch am bastard eile air a" mhaoil, gu leòr airson a leagail. An treas oir na pailme chun amhaich. Feumaidh tu thu fhèin ath-aithris, ach tha an dòigh seo marbhtach. Bidh aon ghille a" tuiteam bhon sgeilp as àirde, ach air an itealan bidh Margarita ga bhualadh an-toiseach a-steach don plexus grèine.
  - Gabh fois, leanabh. - Arsa nighean Komsomol.
  Tha an seòrsa mu dheireadh a" mionnachadh le drabastachd trì-sgeulachd, measgachadh de fhaclan Beurla is Ruiseanach. Nach e neach-còmhnaidh a th" ann? Bidh Margarita a 'dèanamh cobra, stailc le a corragan anns na sùilean, cha mhòr marbhtach. Thuit na "com-pàirtichean" gu lèir sàmhach. Fìor, dh'èirich guth anns an ath chaban.
  - Dè tha ann!
  - sabaid furasta! - Fhreagair Margarita, gu h-obann mar gum biodh i le guth air mhisg. - Cuidich ar leòinte. -
  Bidh dorsan a" chaibineit a" fosgladh agus bidh iad a" faighinn spreadhadh de theine, agus a-rithist bidh an luchd-sabaid a" tuiteam.
  Bu chòir math a bhith le gunna-inneal,
  Bàs olc airson nàimhdean an athar!
  Gus smachd a chumail air an itealan gu na rionnagan,
  Gus buaidh a thoirt air an speur anns na speuran!
  
  Tha sinn nar clann de cho-mhaoineas grèine,
  Luchd-sabaid a rugadh mar iomghaoth...
  Freagraidh na Nadsaidhean airson rughadh a" mhadaidh-allaidh,
  Bidh mathan mòr ga reubadh às a chèile!
  
  Is treise maith na olc,
  Ged a dh" fhaodadh olc a bhith nas cruaidhe...
  Tha sinn a ' sabaid fo na speuran a
  Tha an earrach blàth air tighinn!
  
  Tha orain na h-oidhche innte - trill,
  Agus fuaim airgid nan sruth!
  Bidh deigh, sneachd is cathadh-gaoithe a' seargadh,
  Fo sholas na grèine!
  
  A 'blàthachadh - neòinean-nòin, crom-lusan, ròsan,
  Tha am faiche cho lusach as t-samhradh!
  Agus ma tha fios agad, thig reothadh!
  Fiù "s an uairsin cha bhith eagal ort!
  
  Cait mhòr - na "Tìgearan" seo
  Bidh iad a" reubadh agus a" crathadh an cinn!
  Bidh na Krauts gan tilgeadh a-steach do gheamannan olc,
  Ach thig an kaput fhathast!
  
  Fuirichidh sinn airson èirigh na grèine!
  Thèid saighdearan Ruiseanach a-steach gu Berlin,
  Tha an t-Athair air a sheinn le laoidhean -
  Agus ann an dubh-aigein Thartarus tha lionn-dubh!
  
  An sin thig sluagh nan dùthchannan còmhla,
  Thig bràithreachas agus gràdh!
  Thoir mil a-steach do chupanan agus sàsaichean -
  Gus nach bi fuil a 'sruthadh anns na sruthan!
  Sheinn Margarita an rann mu dheireadh gu bodhar, agus bha an còrr dhe na rannan a' cromadh mar eich anns a' cheann. Nuair a bhios tu a" losgadh le òran tha e an-còmhnaidh inntinneach:
  - Ged tha e cho an-iochd- mhor so a dheanamh air daoine beò ! - Thuirt an "Criosduidh" le aithreachas.
  Ge bith dè cho cruaidh "s a dh" fheuch na caileagan, bha e do-dhèanta sùil a chumail air agus smachd a chumail air a h-uile càil le ceithir sùilean. Chan eil zombie gun inntinn a" cunntadh. Chaidh aig cuideigin neo-aithnichte air an inneal-rabhaidh a thogail. Thionndaidh na solais èiginn sa bhad agus thòisich an dùdach a "frasadh.
  - Thachair an do-sheachanta, agus bha sinn ro fortanach. - Thuirt Aurora ruadh.
  Ruith an nighean Komsomol gu na bothain, ruith seòladairean agus feachdan sònraichte a-mach às. Loisg i iad gu neo-riaghailteach. Chaidh uimhir de dhaoine a mharbhadh, thuit na Yankees ann an dusanan.
  Chualas losgadh gunna-inneal, spreadh grenades, grunn dhiubh aig an aon àm. Ach, dh" fhaodadh an luchd-sabaid a bhith air iad fhèin a ghoirteachadh nas motha. Bha pàirt aig luchd-sàmhchair an seo cuideachd,
  Cha do rinn na feachdan sònraichte eucorach a-mach sa bhad; tha bàs a" feitheamh riutha bhon taobh a-staigh. Chuir Margarita stad air fàgail nan saighdearan agus thilg i grenades no dhà a chaidh a ghlacadh i fhèin. Bidh sgrathan, pìosan fuilteach de chnàmhan a" sgapadh, agus rug nighean Komsomol aon cheann briste le cas-rùisgte. Dè cho sùbailte 'sa tha a cas air fàs, a' lùbadh aig ceàrn sam bith. Is dòcha gu bheil thu a" smaoineachadh gu bheil laghan corporra air atharrachadh agus gu bheil an fheòil gutta-percha.
  Tha spreadhaidhean teine bho thaobh an nàmhaid, ach sa mhòr-chuid anns na dall. Bidh Margarita a" losgadh, cha mhòr gun a bhith a" falach, tha na clachan draoidheachd "Chain mail" gu h-earbsach a" diùltadh a h-uile sealladh.
  - Tha e duilich nach e ainm mo chompanach a" Bhanrigh Sneachda. Bheireadh seo air a" chàraid againn a bhith a" coimhead nas samhlachail!
  Dhùisg Oleg Rybachenko, an turas seo, chan ann bho bhiolag agus buille a" chuip, ach bhon èigheach aige fhèin - socair agus do-chreidsinneach. Bha na caileagan eadhon fhathast a 'cadal, a' coileanadh cleasan.
  Agus thug a ghaisgeachd seachad gu trom-laighe, mar a thachras gu tric nuair a bhios na Nadsaidhean a" magadh ort.
  Bha Oleg Rybachenko a 'faireachdainn gu robh e fhèin a' dàibheadh sìos, mar gum biodh e air a dhol a-steach do roisinn inc, thòisich a shùilean eadhon ag ithe air falbh. An uairsin ghabh e eagal mòr, agus gu h-obann bha na faisisteach air cumhachd fhaighinn thairis air an t-saoghal eile. Cluinnear fuaim bleith, fuaim mar chù a" sgrìobadh air drèana, dìreach tòrr nas àirde, bidh e a" bìdeadh nad chluasan, gan toinneamh. Tha na h-eardrums air am briseadh le geasan. An uairsin thig beul a-mach às an dorchadas le fiaclan a" deàrrsadh mar làbha bholcànach. Chan fhaca Oleg Rybachenko Jr a-riamh aodann cho tàmailteach de uilebheist; cha robh ann an caractaran filmichean uamhasach an aghaidh a chùl-raon ach parody foighidneach de trom-laighe.
  An uairsin nochd giallan eile eadhon nas uamhasach, bha cuid cho mòr ri Everest, agus cuid eile beag agus bha iad coltach ri coin fìor borb. Mar sin rug iad air a fheòil lem fiaclan cama nimheil. Anns a bheatha ghoirid gu lèir, cha robh Rybachenko Jr a-riamh air a leithid de phian fhaighinn. Is e am prìomh rud gu robh e do-dhèanta analogue a lorg airson faireachdainnean. Is e seo lasair losgaidh agus searbhag creimneach, aig an aon àm reothadh agus sàbh gearraidh dull.
  Agus lean iad ga phianadh; chitheadh neach biadh air a reubadh as a lamhan, a chnàmhan air am briseadh a mach, agus an slugan a' teachd a mach as a bholg reubta. Bidh creutairean olc gan sgoltadh, gan toinneamh timcheall am fiaclan. Rybachenko Jr. ag osnaich, bidh deòir a" sruthadh bho shùilean.
  - A Thighearna, c'arson ? Às deidh na h-uile, cha do mharbh mi duine nam bheatha, cha do bhrath mi duine sam bith.
  Cluinnidh tu giggling agus tha e a" faireachdainn gu bheil snàthadan teth a" tolladh do dhrum chluais. Mu dheireadh, tha beul mòr a 'nochdadh agus ga shlugadh slàn. Tha Oleg Rybachenko Jr a 'faicinn lasair a' creachadh na amhaich, bidh e a 'briseadh a-steach do sheachd bileagan gu tur eadar-dhealaichte ann an dath.
  - Is e seo teine uirsgeulach an fho-thalamh. - Bha an gille a 'feadalaich, dh'fhàs an craiceann air a làmhan còmhla, còmhdaichte le sgarfaichean grànda. Bidh e a" feuchainn ris an itealaich aige a dhèanamh nas slaodaiche, ach tha e gun fheum; chan urrainn dha eadhon millimeatair a ghluasad. Tha sruth lasrach a" suathadh ri corp òg a ghràidh. Cha robh e a-riamh air eòlas fhaighinn air dad mar seo, dhorchaich a shùilean agus bha e coltach gun do thòisich sprèadhadh na bheul, agus a stamag ag èirigh, agus chaidh ionnsaigh a thoirt air le armachd niùclasach. Leis cho teth sa bha an lasair seo, nochd ulcers mòra air craiceann lom, cnàmhan air an dorchachadh agus air an sgàineadh, ag adhbhrachadh fulangas.
  "Chan eil, chan eil mi ag iarraidh, chan fheum mi," thuirt an tùsaire aig mullach a sgamhanan. - Feuch an leig thu leam!
  Tha gach dath teine na phàtran pian sònraichte, sònraichte. Faodar diofar fhrasan a thoirt do fhulangas, tha an iomadachd iongantach, cha do smaoinich eadhon am Marquis de Sade air an fhad a ruigeadh innleachdas luchd-còmhnaidh an fho-thalamh.
  - Ach na deamhan, faodaidh tu coinneachadh. - Tha guth àrd-ollamh SS eòlach a" smeòrach gu tàmailteach.
  Tha an coltas, ge-tà, uamhasach, ach tha e gu sònraichte mì-thlachdmhor a bhith a 'coimhead air am beul spìosrach, a tha gu math coltach ri measgachadh de shiorc agus crogall. Ach rinn na h-adhaircean, gu h-annasach gu leòr, mo shocair sìos. Gus e fhèin a tharraing air falbh bhon phian tollaidh, thòisich am balach tùsaire a" cuimhneachadh air beul-aithris, far a bheil na deamhan beaga èibhinn seo, uaireannan eagallach, uaireannan èibhinn agus naive, uaireannan a" cuideachadh agus uaireannan a" dèanamh cron air daoine. Gu sònraichte cuimhneachail tha an sgeulachd mu "Pope agus an neach-obrach aige Balda." Tha e gu math comasach dèiligeadh ri leithid de "dhaoine". Agus an seo tha a h-uile càil a tha fios aca a 'sgoltadh le pitchforks.
  - Nach d' èisd an t-anam peacach ris na Sòisealaich Nàiseanta ? - Dh'fhàs adharc an diabhail, a 'tionndadh gu bhith na sheòrsa de ghob agus a' putadh air a 'chrann.
  Nuair a thèid cnàmhan a bhriseadh air a 'cheann, bidh e a' goirteachadh cho mòr 's nach urrainnear a mhìneachadh ann am faclan. Ach cha robh a mhothachadh air a sgioblachadh; nam biodh Oleg Rybachenko air a bhith ann am feòil dhaoine àbhaisteach, is dòcha gum biodh e air bàsachadh le clisgeadh. Agus mar sin dh'fhairich e suathadh garbh air an eanchainn aige, an uairsin thòisich an t-uilebheist ag òl na brains. Rinn e e gu slaodach, mar gum biodh e a" teannadh. Thòisich deamhan eile a 'drileadh na h-ìnean aige, a' draibheadh snàthadan biorach fodha.
  Oleg Rybachenko sgreuchail, a bheul a 'fosgladh leis fhèin.
  - Na leig às.
  Bidh iad a 'glacadh a theanga agus a' tarraing, gu slaodach ga reubadh air falbh bho mhullach a bheul.
  Tha pian ann cuideachd, ach beagan eadar-dhealaichte, agus chan eil sgreuchail ann tuilleadh, dìreach sobs agus glaodh.
  Bidh na deamhan a 'leantainn air adhart a' nochdadh, a 'leantainn nan tairnnean, thòisich iad a' briseadh chnagan, agus bidh iad a 'dèanamh seo gu slaodach, a' blasad an fhulangais.
  - Seo mar a gheibh am gobhar gun adhairc a chuibhreann. - Tha aon deamhan a" squealing, is dòcha seann deamhan.
  Bha Oleg Rybachenko mar-thà air staid gearain a ruighinn; bha e air a shàrachadh le tonn de chràdh. Ach chan eil na deamhan a 'tilleadh, tha iad mu thràth air tòiseachadh a' tarraing fhiaclan a-mach, an uairsin bidh iad gan drileadh, a 'tolladh a' bhàrr a-steach don guma.
  - Cionnus a dh' fheudas duine seasamh ri leithid de an-iochd, 's nach 'eil fìor mhàthair aca ? - Smaoinich air an neach-tòiseachaidh a bha air a chràdh. A rèir choltais às deidh dha a smuaintean a leughadh, rinn na deamhan sgreuchail.
  - Chan eil màthair, athair Hitler tha Satan.
  An uairsin lorg iad flùr ùr, dh'ullaich iad an drile, agus chuir iad crìoch air na fiaclan mu dheireadh le gearradair. An uairsin thàinig an tionndadh gu na cnàmhan. Bha iad air am briseadh le clobha dearg bhon teas. Bha an craiceann a" smocadh, bha na cnàmhan a" losgadh. Bha e coltach gu robh mo chridhe gu bhith a" spreadhadh, a" spreadhadh mar bhoma.
  An uairsin bha Oleg Rybachenko gu h-obann a 'faireachdainn gu robh a theanga air fàs agus gum b' urrainn dha rudeigin a ràdh.
  - Dean tròcair air sgàth Chriosd.
  Mar fhreagairt, thuit na deamhain a-steach dha.
  - Tha thu peacach agus bu choir fios a bhi agad gur e Criosd innleachd dhaoine foighidneach. Tha na fìor dhiathan mar aon ann an dithis agus chruthaich iad an cruinne-cè gu lèir, a bharrachd air na faisisteach, nan ìomhaigh agus an coltas fhèin. Agus feumaidh sibhse a dhaoine, agus na creutairean a leughadh, a bhith nur tràillean, a" coileanadh òrdaighean sam bith agus a" fulang irioslachd. Cha do chreid an tràill bheag agad nar beatha, agus a-nis tha thu a" faighinn eòlas air seo uile air do chraiceann fhèin.
  - A nis tha mi creidsinn ! - Sgreadail am piobaire eagalach.
  - Anmoch! - Chroch an diabhal bhon SS. - Chan eil cothrom agad.
  Lean Oleg Rybachenko air a chràdh, chaidh a bhriseadh grunn thursan ann an sreath, a losgadh, agus an uairsin fhuair e seachad air ann an dòigh do-chreidsinneach. An uairsin sgrios iad a-rithist e. An uairsin tha e coltach gun do dh'fhàs na deamhan SS sgìth dheth fhèin agus, ga thogail dhan adhar, ga ghiùlan tron t-saoghal fon talamh.
  - Seall mar a tha na h-eas-umhail air am peanasachadh.
  Chunnaic Oleg Rybachenko nigheanan air an ceusadh air croisean. Bha na cuirp aca a bha uair brèagha air am milleadh gu mòr, fuil air a shileadh bhuapa. Thilg mucan mòra croisean, uaireannan thuit an luchd-fulaing agus torcaich fiadhaich a 'bualadh orra, a' reubadh an fheòil bhoireann gu pìosan. Mar a dh'fhuiling na creutairean mi-fhortanach sin, bha deòir measgaichte le fallas agus fuil a 'sruthadh sìos an gruaidhean comharraichte. Bha eu-dòchas na shùilean. Chunnacas iad a' gul : tha sinn neo-chiontach, dean trocair oirnn.
  - Carson a tha na daoine mì-fhortanach seo air am peanasachadh?
  Bhuail an deamhan am balach tùsaire casruisgte air na sàilean le feannag dearg-theth leis a h-uile neart agus thuirt e ann an guth nasal:
  - Diofar rudan beaga. Bha aonan tàireil air bean an taighe, bhris fear eile am vase as fheàrr leatha, dhiùlt an treas fear gnè a ghabhail, thill an ceathramh fear air ais. Is e sin, airson faighinn an seo, chan fheum thu a bhith nad pheacach mòr, is leòr eucoirean beaga.
  - Agus cha tig crìoch air an cràdh aca gu bràth? - Oleg Rybachenko ag èigheach.
  - Agus tha seo an urra ris an Dia Uile-chumhachdach agus am Fuhrer tròcaireach a thighinn gu co-dhùnadh. Mas e A Mhòrachd Adolf a" chiad neach a chuir a-mach òrdugh maitheanas, faodaidh iad a bhith air an gluasad gu àite eile nach eil cho goirt.
  - Gu neamh!? - thuirt Oleg Rybachenko le misneachd.
  Rolaig an duine SS neòghlan:
  - Cha'n 'eil neamh air bhur sonsa, a phriosanaich. Tha dìreach àiteachan ann far nach tèid do bhualadh agus do chràdh a h-uile diog agus far an urrainn dhut cumail ort a" toirt seirbheis do do mhaighstirean às deidh bàs.
  Oleg Rybachenko, air chrith le uamhas, dh'fhaighnich e:
  - Agus dè a tha a 'feitheamh ri daoine aig a bheil eucoirean nas miosa?
  - Seallaidh sinn seo dhut cuideachd.
  Shàth an diabhal e na shùilean le pitchfork, spreadh na h-ùbhlan, dhòirt leaghan a-mach agus choimhead an sgrìobhadair balach le ceist. An uairsin, às deidh beagan dhiog, fhuair mi air ais an comas faicinn, ged a dh" adhbhraich a h-uile sleamhnachadh itch do-ruigsinneach. Dh'itealaich iad a-rithist agus an uairsin chaidh eadhon creutairean tàmailteach a-mach airson coinneachadh riutha.
  Choimhead Oleg Rybachenko orra gu faiceallach. Chan eil a choltas dha-rìribh idir: claigeann lom, gun ghruag, gun sgread; sùilean a 'losgadh le solas infernal; goirid, mar shròn air a sgaradh le toll dubh sa mheadhan. Agus, is dòcha gur e an rud as tàmailteach nach eil giallan nas ìsle ann, an àite sin tha còig greimichean tiugh ann an cumadh rionnag diabhal a" crochadh agus a" gluasad. Mar sin lean e faisg air Oleg Rybachenko, a 'dol fodha na fhiaclan na bhilean, a' toirt dha a phòg ainmeil. An uairsin thòisich a làmhan claw air cnàmhan a bhriseadh. Bha an sgrìobhadair tùsaire Oleg ag osnaich le fìor phian anns na h-uilllean aige, chaidh a joints a phronnadh.
  - Sin mar a dh' fhaodas primate, òlamaid air son eòlas a chur air a chèile.
  Gun stad bho Rybachenko an sgrìobhadair, leudaich an t-uilebheist a làmh chun a 'bhobhla, agus sa bhad lìon e le fìon. Chuir e ann an aodann an neach-tòiseachaidh e.
  Cha b" urrainn dhomh eadhon sgreuchail. Mar gum biodh bholcàno air sprèadhadh na chuinnean, bha am balach tùsail air a dhùsgadh leis a" caoineadh aige.
  Bha Mirabela, aig an robh casan sgrìobte le ceann Oleg Rybachenko na laighe, dìreach a" tionndadh bhon chrathadh agus a "leantainn oirre a" gàireachdainn na cadal. Nighean thoilichte gus an deach a spìonadh a-steach don fho-thalamh leis na Nadsaidhean. Seo mar a thàinig an teicneòlas infernal aca - chan eil smachd agad tuilleadh air do smuaintean!
  Ach fhathast, fìrinn: lìonmhor agus aig an aon àm gu math fuar - bha e mìle uair nas fheàrr na an aisling demonic. Bha am balach-sgrìobhadair a" faireachdainn fuachd mar gum biodh a" ghaoth air a shèideadh air falbh. Ach, uaireannan bha e eadhon ag iarraidh a bhith tinn, gus an gabhadh iad truas ris agus gun toireadh iad bàr seoclaid dha. Ach mura h-eil thu tinn, is e beannachd a tha seo! Ghabh am balach anail agus ruith e a làmh thairis air aodann tana, fliuch bho dheòir, faochadh gus fàs cleachdte ris a" bheachd nach robh e ach air bruadar mu uamhas nan Nadsaidhean Hades. Chan eil dad nas miosa na tràilleachd, smaoinich Oleg agus shuddered. Tha e a' tionndadh a-mach gu bheil rudan ann an coimeas ri sin a dh'fhaodas tràilleachd a bhith nas miosa a-mhàin ann am faclan... Ged, gu dearbh, is dòcha nach eil ifrinn fìor. Ach dè ma thilleas na faisisteach an sin a-rithist agus le barrachd dian.
  Cha bhi iad a' meirgeadh. Feumaidh sinn a bhith beò aig cosgais sam bith agus a dhol thairis air na Krauts sin. Faodaidh e eadhon leigeil air gu bheil e briste, no iarraidh air e fhèin a fhrithealadh. Sealach gu dearbh!
  Ach... tha seo na iongnadh. Cha mhòr sa bhad, rinn rudeigin ann an Oleg Rybachenko ar-a-mach leis a 'bheachd seo. Cha b'ann mar anns na laithean roimhe so a rinn e ar-a-mach, le crithean-creidimh measgaichte le h-eagal, ach gu neo-iomchuidh agus gu h-ainneartach. Cha do chuir e am fuath dha na fir SS a ghlac e agus am maighstir damnaichte, am Fuhrer, ann am faclan - eadhon ann an smuaintean. Cha do choimhead mi airson mìneachaidhean no fìreanachadh. Ach cho-dhùin mi gu soilleir dhomh fhìn: ruith air falbh aig a" chiad fhìor chothrom. Agus ma bheir an fheadhainn as àirde e, agus ma tha eadhon an cothrom as lugha ann, cuidichidh e an fheadhainn eile teicheadh. Carson?! Ach a chionn 's gu bheil e na thùsaire! Agus feumaidh tùsaire a chompanaich a chuideachadh - buill Komsomol! Agus dìreach air sgàth gu bheil e ga iarraidh mar sin, ach chan eil am faisisteach ga iarraidh idir! Eh!!! Tha e duilich bruidhinn ri duine sam bith, agus gun eòlas air an fho-shaoghal air an do thuit e, tha e duilich teicheadh... Chrom Oleg Rybachenko an connlach agus chuir e a dhòrn air a chluasag. Cha bhi e na thràill do Hitler agus a phasgan! Tùsaire dùthaich nan Sòbhietich: chan eil e ag iarraidh irioslachd agus pian - tha sin gu leòr, agus tha a h-uile dad an seo gu deireadh !!!
  Bha cuid de na caileagan mu thràth a" dùsgadh... Bha na rudan bochd sgìth, sin mar a bha sàilean a" bhaile, gu sònraichte, air an sgàineadh.
  Ach, mo thruaighe, feumaidh tu cur an ceill. Cho fad "s a bhios e a" caitheamh masg de irioslachd! Chan eil mi airson a dhol gu làr ìseal an Gestapo, agus chan eil e na thoileachas mòr dhomh a bhith air mo bhualadh san aghaidh ...
  Mar sin gheibh e fhathast an cothrom aige.
  Is e an rud as tàmailteach na madaidhean-allaidh sin. Chuimhnich mi air na sùilean, agus a-nis, mus do dh" fhàs e, nuair a bha na mothachaidhean air an àrdachadh, bha am balach-sgrìobhadair a" tuigsinn gu soilleir: chan e madaidhean-allaidh a tha seo, ach creutairean nas buige, toradh mùthaidh stiùiridh. Bho ghluasad gine - tòrr nas buige na na marcaichean SS mean air mhean aca. Is e a" cheist, a bheil iad nas buige na daoine Sobhietach?
  Tha e soilleir gu bheil e a" tòiseachadh a" faighinn solas agus feumaidh sinn cabhag a dhèanamh.
  Ruith Oleg Rybachenko a-null air a thaobh, fhuair e air a h-uile ceithir agus chaidh e eadar na daoine a bha nan cadal chun a 'bhalla sgàinte. Chaidh a thogail gu sgileil, daingeann, ged a bha tuill ann agus gun saimeant - cha b" urrainn dhut a leigeil ma sgaoil gun a bhith a" dèanamh fuaim. Bha am baile fhathast na chadal, ach bha teine a" lasadh aig a" gheata agus bha faileas ri fhaicinn faisg air. Chan fhaicear baidhsagalan-motair agus càraichean armaichte àite sam bith... Tha muinntir an àite air an dìon, neo dè?
  Dh"fhàg na caileagan lorgan-coise lom.
  Rinn Oleg Rybachenko gàire - rug iad air le gualainn agus chaidh iad air ais, ag ullachadh airson e fhèin a dhìon. Ach anns na faileasan tron sgàineadh bha sùilean an Aurora fionnar a" deàrrsadh.
  Dh'fhaighnich an diabhal teine:
  - Càit a bheil an duine lomnochd a' dol?
  "Tha mi dha-rìribh ag iarraidh ruith," thuirt Oleg Rybachenko gu sàmhach, ach le buaireadh. - A bheil thu a" tuigsinn mar a fhuair iad an seo mi!?
  Thuirt Cool Aurora le gàire:
  - Fhad 's a tha na madaidhean-allaidh seo gar buachailleachd... Ged nach e madaidhean-allaidh a bh' ann idir, ach rudeigin... - Bha an nighean troimh-a-chèile a' sireadh mìneachaidh. An uairsin chuir i ris gun dàil. - Tha rudeigin cosmaigeach mun deidhinn. Chan eil fhios agam dè...
  Cho-dhùin Oleg Rybachenko fhèin:
  - Cha leig iad leotha falbh!
  Chrath an nighean ruadh:
  - Cha toir iad sin cho furasta sin, ach thig an cothrom an-còmhnaidh! Gu ruige sin, cruinnich do neart. Ma bheir an Cruthaiche slat, thig na daoine againn don Crimea agus sguabaidh iad air falbh droch spioradan Hitler.
  Thionndaidh a 'mhadainn anns a' Crimea gu bhith grianach agus fuar, ach gun ghaoth. Bha am poll bhon uisge an-dè reòta. Uill, cha robh an geamhradh airson falbh às aonais sabaid. Bha an reothadh a" deàlradh gu beairteach, mar airgead sgapte agus crochte, ach chuir a" bhòidhchead seo air neach faireachdainn mì-chofhurtail. A bharrachd air an sin, triùir bhalach de mu dhà-dheug a thug aran donn agus coire mòr le beagan stuic a bha blasda, gu soilleir nach robh idir sa phrìosan (thàinig fear de na geàrdan SS a bha gu math cas a-steach le bobhlaichean) gu soilleir dha na nigheanan anns an t-sabhal. cùis-lagha dè bha taobh a-muigh Fuar. Fìor, tha iad fhèin, mar a tha iomchaidh do chloinn fo shealbh nan Nadsaidhean, casruisgte. Tha e coltach gu bheil eadhon an leithid de òrdugh ann gus nach bi clann òga cho dualtach am brògan a reubadh. Ach is dòcha nach bi cead aca an taigh fhàgail an àite sam bith.
  . CAIBIDIL Àir. 9.
  Ach, tha e ceart gu leòr, chan e fìor reothadh a tha seo, ach reothadh reothadh. Tha an geamhradh seachad mu thràth, agus tha an earrach stoirmeil sa Crimea!
  Oleg Rybachenko gu h-obann ag iarraidh a bhruis fhiaclan. Gu h-uamhasach searbh sa bheul. Fiù 's nas motha na tha e - làmhan air an ruighinn a-mach gus fiaclan a sgrìobadh.
  Ruith am fear-pòsda dh' ionnsuidh an doruis, leum e, agus bhris e uchd. Chuir e na bheul e, cheal e e agus thilg e a-mach e. An uairsin nigh mi a-rithist e agus leig leis sruthadh a-rithist. Bha mi a" faireachdainn nas ùire sa bhad agus dh"fhairich mi luaith a" Ghiblein nam anam.
  Bha rudeigin flùr leaghan anns a" choire agus bha coltas ann gun robh balgan-buachair ann. B" fheudar dhomh a shlaodadh thairis air oirean nam bobhlaichean, agus, air an t-slighe, bha an stew gu math blasta. Dìreach le spionnadh, agus chan ann dìreach a-mach às an acras. Bha an cluba bhon SS, an geàrd a bha a" fàs nas miosa, a" sèideadh le a bheul bàn, fetid agus a" coimhead gu cadal mun cuairt. Ach a-nis is urrainn dhomh a thionndadh sa cheann, smaoinich Oleg Rybachenko gu h-obann, a 'cnagadh aran Ucràineach.
  Ach càite an tèid e nas fhaide air adhart? Còmhdaichidh iad thu le companaidh slàn, agus eadhon le gearastan ionadail. Agus bidh e nas miosa dhaibh na... Anns an t-sealladh sin - far an do leag na Nadsaidhean sìos e mar phìoban.
  Gur e amadan a th' ann airson e fhèin a chur air dòigh mar sin... Chan e fhèin, ach nigheanan eile agus triùir bhalach. Agus e fhèin cuideachd - bidh feum aig an dùthaich air fhathast.
  Dh'fhàs Oleg Rybachenko smaoineachail. Gabh, mar eisimpleir, plèana - a bheil feum air duralumin san dealbhadh aige? A bheil e comasach a dhèanamh gu tur a-mach à fiodh, ach a" toirt dha cruas titanium! Gu teòiridheach, tha fiodh, na fhoirmle agus na moileciuilean, cho rèidh "s gun urrainn dha a dhol thairis air titanium ann an neart, le nas lugha de chuideam.
  Tha seo a" ciallachadh gun àrdaich an itealan comas-giùlain agus gum faigh e beòshlaint.
  Tha, agus faodar armachd bodhaig a dhèanamh dha luchd-sabaid sàr-chlas agus bidh tancaichean mar sin ...
  Cha bhris thu troimhe. Thèid eadhon an "Tìgear Rìoghail", a chunnaic e ann an seallaidhean, seachad. Agus chan eil eagal air na tancaichean againn air salachar. Agus cha bhi na sligean eadhon gam bualadh.
  Oleg Rybachenko, ag ithe biadh, dh'fhaighnich a phiuthar ann an gàirdeanan ann an guth maslach:
  - Èist, ma cheanglas tu min-sàibh le ath-bheachdan stèidhichte air aqua regia, dè a" bhuaidh a gheibh thu?
  Fhreagair Margarita sa bhad:
  - Smocaidh iad... - Chuir an nighean iongnadh air. - Dè dh'fheuch thu?
  Thuirt Oleg Rybachenko ann an uisge-beatha:
  - bha mi a 'coimhead airson dòigh gus neart fiodha àrdachadh. Agus creid mi, sheall an itealan agam an comas practaigeach a bhith a" dèanamh às aonais pàirtean meatailt!
  - Tha thu nad fhìor Lomonosov Oleg... - Chuir am piuthar ann an gàirdeanan a meur gu a bilean agus phòg i am balach air a" mhaoil.
  Fhad 'sa bha iad ag ithe, thàinig dà gheàrd SS eile faisg air làimh. Choisich seanailear Gearmailteach an-dè còmhla riutha. Air a chùlaibh tha dà ghaisgeach, balach agus nighean, le coltas tlachdmhor. Cuideachd SS, ach bho roinn eadar-dhealaichte. An seo bha an còignear dhiubh a 'cumail chupaichean le rudeigin a' smùid nan làmhan. Agus thug am faisisteach òg fear eile gu a chompanach. Bha fàileadh cinnamon, mil, melonan agus ùbhlan a" seòladh tron chùis-chùis. Thuirt an seanalair gu làidir ann an tòna ceasnachail:
  - Crochaidh sinn na nigheanan anns a" bhad no bidh beagan spòrs againn an-toiseach!
  Rinn na prìosanaich mun cuairt gàire, agus thug eadhon geàrdan an SS taic, agus rinn an seanalair liath-ghàire dìreach gàire, a" fosgladh a bheul mar chù tairbh le fangan iongantach làidir is fada, neo-iomlan agus fiaclan mòra mar an fheadhainn aig each pacer.
  Is dòcha gu bheil e craicte gu bheil na caileagan a" gàireachdainn mu dheidhinn seo, ach... Tha e nas fheàrr san dòigh seo na bhith a" caoineadh agus a" nochdadh deòir dha na Nadsaidhean.
  Bha Oleg Rybachenko a 'smaoineachadh mu dheidhinn: am bi iad air am fàgail an seo no an tèid an cur a-mach a-rithist? Uill, gu dearbh, dè a "phuing a th" anns na h-eadar-ghluasadan aca mas e am prìomh rud deuchainnean gun adhbhar soilleir. Carson a bhios na Gearmailtich a" losgadh connadh nuair a bhios iad a" draibheadh uidheamachd? Agus ma lìbhrigeas tu iad an àiteigin co-dhiù, is dòcha gun urrainn dhut rudeigin nas sìmplidh a chruthachadh. Luchdaich a-nuas air trucaichean no trèanaichean. Agus plèana còmhdhail, ma tha deuchainnean cho cudromach, carson a tha aithreachas air?
  Dè an adhbhar a bhith gan stiùireadh mar chaoraich air slabhraidh? No a bheil iad a" dèanamh deuchainn air am foighidinn? Gu dearbh, chan eil gin de na caileagan air tuiteam fhathast. Tha, anns a 'chiad ghluasad thuit sinn, ach thionndaidh e a-mach ceart gu leòr. Mar sin dè a bu chòir dhut sgrùdadh a dhèanamh a-nis?
  No is dòcha gu bheil seasmhachd a" fàs nas fheàrr bho bhith fosgailte do innealan nach fhacas a-riamh. A bheil a" bhuaidh seo air a thomhas? Agus mar sin bidh iad a" draibheadh casruisgte air rathad lùbach, gu soilleir gun a bhith a" feuchainn ri ceann-uidhe sònraichte a ruighinn nas luaithe?
  Agus tha seo loidsigeach - ma nì thu deuchainn, dèan e gu deireadh. Agus thoir sùil air na nuances as lugha. Biodh e mar a chanas iad - bidh a h-uile dad math.
  Is dòcha gu bheil na saighdearan aca mar sin gan ullachadh airson braighdeanas Sobhietach agus an cur air falbh gu Siberia!
  Air cùlaibh na smuaintean sin uile, chaill Oleg Rybachchenko a 'mhionaid nuair a thòisich iad gan crathadh agus gan toirt a-mach gu ìre mhòr. Is e ath-aithris màthair cràdh !!! Gheàrr eabar reòta le pìosan deigh casan lom an leanaibh mar ghlainne briste.
  Bhrosnaich Margarita a bràthair ann an gàirdeanan gu sunndach:
  - Massager brosnachail math, a leithid de applicator le snàthadan a thug a" bhanrigh sneachda dhuinn!
  Rinn Oleg Rybachenko magadh cuideachd:
  "Chan e am pian a tha uamhasach, no eadhon a tha ga adhbharachadh - is e an rud as miosa eagal cràdh a bheir misneachd air falbh!"
  Cràdh ùr eile, neo sean - uill, bidh an àireamh de ghearanan nas motha. Agus buadhan cuideachd.
  Às deidh na h-uile, mar sin bidh e cleachdte ri bhith a 'mairsinn, agus eadhon nas fheàrr ma tha cothrom ann dìoghaltas a ghabhail!
  Agus is dòcha feuchainn ri seinn airson sunnd. Dìreach faigh an adhbhar an toiseach.
  Dhùisg am baile o chionn fhada. Cha robh ach a" chlann uile-làthaireach an cois a" charabhan. Mu dheireadh: mar-thà anns a 'choille, thilg fear dhiubh todhar ùr air ceannard saill an convoy, agus ruith am pasgan casruisgte chloinne air falbh a' gàireachdainn. Agus mu thràth aig oir na coille, thàinig balach àrd air an robh coltas gu robh e mu cheithir-deug tarsainn. Le curls dubha agus ann an aodach dubharach, bòtannan salach, le sleagh na làimh agus dà chù geal caol, a sheas sa bhad air gach taobh den t-sealbhadair, is gann gun do nochd na prìosanaich sgìth ach breagha. Bha làmh dheas a' ghille-dhubh air a phasgadh ann am brat fuilteach, agus am bitheantas bha e a' sealltuinn gu neo-chùramach. Tha e soilleir gur e gypsy no boireannach gypsy eile: bha amhach, dùirn agus cluais air an sgeadachadh le hryvnia tiugh toinnte, sleeves mòra agus fàinne-cluaise. An dèigh sin thàinig ceathrar ghillean siùpach a b' òige - bha iad air an sàrachadh ach gu sunndach a' slaodadh torc mòr air slaodadh, ach reòdh iad 'n an àite an uair a chunnaic iad a' chaismeachd.
  Bha iad a" feadalaich agus a" comharrachadh len corragan. Chaidh fealla-dhà borb a chluinntinn mu na prìosanaich a bha air an glèidheadh. A bharrachd air an sin, is e draoidheachd trì-sgeulachd soilleir a th" ann.
  Rinn fir an SS gàire mar fhreagairt agus thòisich iad eadhon a" filmeadh mar gum biodh iad gun chultar
  bidh clann a" nochdadh gluasadan drabasta. Gus rudeigin coltach ris a nochdadh sa Ghearmailt a rèir coltais.
  Dh'èigh am balach as sine rudeigin ris na punks. Gu h-obann shocraich iad sìos
  Dh"fhàs iad sàmhach agus sheas iad.
  Thuirt Mirabela ann an uisge-beatha:
  - 'S cinnteach mac a' bharain ! Ach dè a tha e gu diofar?
  Thug Oleg Rybachenko fa-near gu loidsigeach:
  - Tha gràin aig Hitler air gypsies. Tha seo a" ciallachadh gur e na gypsies na caraidean againn. Ach le leithid de ghiùlan tha iad a 'dèanamh tàir air an teaghlach Romulus!
  A 'dol seachad, choinnich Oleg Rybachenko ri sùilean gorm ceannard nan siùsag. Bha uaill annta - uaill dhùthchasach agus neo-fhiosrach creachadair òg aig nach robh fios gun do chaill am beatha a-riamh. Bha tàir mhòr ann, ach cha b' ann air Oleg agus chan ann air na prìosanaich eile le slabhraidhean.
  Dh"fhaighnich an sgrìobhadair tùsaire don stiùiriche an-asgaidh:
  - Nach breab sinn na Krauts anns a" chnàimh! An reub sinn na coin as a chèile?
  Fhreagair e gu h-aithghearr:
  - Tha a" chiste air òrdachadh mu thràth!
  Agus luathaich iad gu neo-thoileach an astar anns an fhuachd, mar a chanas na tùsairean, is iolairean a th" annainn, chan e coineanaich dall.
  Cho-dhùin Oleg Rybachenko eadhon seinn airson barrachd sunnd, eadhon ged a bhiodh e fhathast ri chluinntinn. Feumaidh tu thu fhèin a chuir suas airson buaidh;
  Bidh stoirmean a' creachadh 's adhaircean a' beucaich,
  Tha cogadh air briseadh a-mach san t-saoghal a-rithist!
  Bha ar sgaradh de Octobers,
  Nuair a thug an horde ionnsaigh air an Fatherland!
  
  Tha ceangal ceangailte - Fritz faisg air Moscow,
  Bha volleys de ghunnaichean a" spreadh teine...
  A' cladhach nan trainnsichean le nighean casruisgte,
  Gus an dòigh-obrach gu cridhe na Ruis a dhìon!
  
  Tha cuideigin air a mharbhadh, ach tha Lenin beò,
  Anns a h-uile gàire agus gàire!
  'S neartmhor fuaim nan trompaidean - 'S luath thèid sinn air chuairt,
  Tha sinn nar luchd-tòiseachaidh le neart làidir!
  
  Tha na tancaichean a" losgadh, tha na Fritz kaput,
  Bhuail sinn gu dàna - clann nan daoine !
  sguabaidh na Katyushas air falbh a' ghràineileachd -
  Tha sinn a" moladh an Tighearna Uile-chumhachdaich - Rod!
  
  Rugadh sinn - fios buannachadh,
  Chan eil e comasach maitheanas a thoirt dha gealtachd aon phìos!
  Chaidh mi seachad air an deuchainn - gu soilleir A,
  Uill, rinn Adolf ceum air an ràcan!
  
  Tha an saighdear Ruiseanach na ghaisgeach dìleas,
  Chan eil e eòlach air na faclan - tha e AWOL!
  Biodh fios agad gun do rugadh tu le aisling dearg,
  Is urrainn dhuinn eadhon madadh-allaidh eòlach a chleachdadh!
  
  Ar Stalingrad, ar Leningrad,
  Tha tìr naomh nam famhair anns gach àite!
  Bhuail na sligean mar chloich-mheallain,
  Agus tha na tùsairean aonaichte leis an Fatherland!
  
  Faodaidh sinn itealaich, tha mi a 'creidsinn, gu Mars,
  Is urrainn dhuinn rocaidean a thogail gu Venus!
  Uill, tha am faisisteach gad chuir san t-sùil,
  Chan eil duine nas làidire na Ruiseanach ann an creideamh!
  
  Tha e briste, creid cnàimh-droma Fritz,
  Bidh sinn a 'buannachadh, eadhon ged a tha an t-acras oirnn a-nis!
  Bidh am beathach cuthach air a phronnadh,
  Uill, thig buaidh sa Chèitean bhlàth!
  
  Na glaodh ri mama, na searg deòir,
  Ma gheibh mi bàs, beachdaich orm mar chomanach!
  Air mo theannadh rium fein mar ghleus millte,
  Chan eil ach buannachd dha na faisisteach!
  Tha e doirbh coiseachd tron t-sneachda, ach gu fortanach, leagh an eabar luath gu leòr.
  Agus an uairsin tha a h-uile dad mar a bha e roimhe. Gu gnàthach tro oiseanan beinne, a "seachnadh tuineachaidhean daonna, stomping, cha mhòr ann an cearcall.
  Chan e, choisich iad ma choimheadas tu air a" Ghrian ann an seòrsa de shnìomhanach. Ann an stiùireadh Sevastopol, agus tha sin gu cinnteach.
  Ach aig an aon àm, tha an colbh fhathast a 'lùbadh. Bha luchd-giùlain a" beucaich, rinn locators fuaim. Agus a-rithist deuchainnean.
  Chuir iad air ais mi don phrìosan, dìreach an turas seo a-steach don t-seann dòrtadh fala. Chan eil eadhon fàileadh todhar air a dhol à bith.
  Ach tha tòrr feòir ann, caidil thu gu socair. Dh' fhuasgail iad sinn gun tuilleadh moille, agus dh' orduich iad sinn feitheamh air son na dinneir.
  Agus bha meas mòr aca air: nochd còignear bhoireannach ionadail, a 'giùlan cnap mòr làn de bhrot bainne.
  Chaidh iongnadh a dhèanamh air Margarita agus dh" fhaighnich i don Chaiptean Natasha:
  - Tha mìorbhuilean ann an criathar no gun chriathar. Ach dha-rìribh, tha an dàrna cuid na Gearmailtich tòrr nas caoimhneil na tha am propaganda againn gan riochdachadh, no tha sinn nan eòin luachmhor!
  Thuirt Aurora ruadh gu math mì-mhodhail:
  - Na bi cus rèidh riut fhèin! Bidh mucan gini an-còmhnaidh a" faighinn biadh cothromach.
  Oleg Rybachenko air a chuir a-steach gu neo-iomchaidh:
  - Agus gu sònraichte mucan! Gus am faigh thu cuideam nas luaithe!
  Dhearbh an gaisgeach ruadh:
  - Tha an fhìrinn a" bruidhinn tro bheul pàisde! Na bi toilichte le cuibhreannan fialaidh! A bharrachd air an sin, is e prìosan a th" ann!
  Mhol Oleg Rybachenko gu loidsigeach:
  - B" fheàrr dhuinn ithe agus an uairsin chì sinn!
  Bha vermicelli a" seòladh gu tiugh anns a" bhrot agus bha e coltach gun do chuir iad eadhon mil ris. Agus thugadh an t‑aran gu tur ùr agus cùbhraidh. Bha e mar gum biodh iad aig baile-turasachd. Tha e blàth anns an t-sabhal. Agus smaoinich air an earrach gu bheil e air tilleadh mu thràth, a" putadh Màthair Geamhraidh gu aon taobh.
  Dh'òl Oleg Rybachenko am bobhla, agus an uairsin a 'faicinn nach robh an canastair mòr fhathast falamh, dh' iarr e barrachd.
  Às deidh sin thàinig cadal dha fhèin agus dha na caileagan mar thonn bho thuit meteorite - gu h-obann agus gu do-sheachanta.
  Leum terminator zombie suas bhon chùl. Tha mi fiù 's a' faireachdainn duilich airson Dmitry Baranov. Bhuail am peilear e dìreach ann am meadhan a bhroilleach. Ach chan eil an zombie a chaidh a dhìteadh roimhe a 'mothachadh agus a' losgadh.
  - Tha mo chorp fhathast marbh tràth agus chan eil an luaidhe a bharrachd a" cur dragh orm idir. - Rinn Dmitry gàire, cho eagallach, mar dhuine marbh.
  - Ugh agus uamhas! Tha thu a 'cur nam chuimhne Hades. - Mhothaich Margarita, ag èigheach.
  Bha Aurora ruadh na laighe air a 'cheum as àirde den drochaid, a' toirt teine chan e a-mhàin an t-slighe a-mach bhon roinn armachd, ach cuideachd pàirt chudromach den trannsa. Às an seo tha e goireasach balaich dathte a sguabadh air falbh a "leum a-mach às na bothain le teine. Aig an aon àm, bho àm gu àm, feumaidh i gluasad fhèin, ag atharrachadh a suidheachadh:
  - Na gabh dragh, a phiuthar Margarita, tha nas lugha na ceud nàmhaid ann mu thràth. Bidh sinn a" riaghladh dòigh air choireigin!
  - Fiù "s nas lugha na seachdad, tha mi a" tòiseachadh "sguabadh àrd"! - Rug mathan Komsomol a sròin.
  - Gluais a-steach don t-seòmar einnsean, faodaidh an nàmhaid na goileadairean a spreadhadh agus feuchainn ris an t-soitheach a chuir fodha! - A-nis bha an Aurora ruadh gu soilleir draghail. Ach, gu dearbh, cha do loisg e nas miosa; air an làimh eile, bidh e ga ghlanadh mar mheirge le sàbh emery. Agus tha tubaichean fala bho phògan a" sgrios!
  - Siuthad! Le sgriothan! - Thuirt Margarita abairt bhon chartùn as fheàrr leatha. Nas mionaidiche, an cartùn a sheas a-mach anns an fhìrinn Nadsaidheach brùideil seo. - Buidhnean marbh gu ifrinn!
  Choisich an nighean Komsomol sìos an trannsa mar chrith-thalmhainn. Seo na cuibhreannan, dorsan titanium, pàirtean stàilinn. Tha Zombies air a cùlaibh. Chan eil e a" falach, agus a-nis is e an turas aige. Raidhfil M-18, inbhe 7.45. Bidh e a "bualadh gu dìreach, dìreach air beulaibh a" chridhe. Tha an eucorach zombie air a leagail le seo, tuitidh e, ach an uairsin leumaidh e suas. A 'tilgeil grenade.
  - Uill, tha thu nad mhacho neo-thròcaireach. - Tha iongnadh air Margarita.
  Leag nighean Komsomol sìos doras seòmar an einnsein. Leig i a-mach diosc boomerang, a "gearradh dheth grunn dhaoine. Chrìochnaich i an còrr le claisean den bhiodag aice. Thuit closaichean trodaiche le feartan Iapanach ann an smùid thiugh. Chaidh aodann a sgaldachadh sa bhad agus chaill e mothachadh le clisgeadh, no is dòcha eadhon fannachadh.
  - Tha an glanadh a" dol gu math! - Thug Margarita gu ar n-aire e.
  - Chan e fàiligeadh a th" annam idir! - Tha Aurora air leth toilichte a" freagairt. Cluinnear spreadhadh gunna-inneal fada bho shuas, agus an uairsin dhà eile. Bidh nighean Komsomol a 'losgadh, a' sàmhchair an nàmhaid.
  - Bidh iad a 'briseadh a-steach bho gach taobh. Tha e mar gum biodh tu sa gheama Annihilation. - Shearg an diabhul loisgeach air falbh.
  - Tha mi a 'gluasad cuideachd. Tha grunn chorporra rim faicinn. Ach, tha na prìomh luchd-dùbhlain mu thràth air socrachadh. - Thug Margarita aithris.
  Chaidh criomag grenade a leòn Dmitry. Bhuail e troimhe, ag itealaich a-mach tron chùl. Bhrùth am prìosanach Baranov a mheur gu a bhilean:
  - Chan eil feum air sgreuchail, chan eil e gam ghortachadh.
  "Na tèid a-steach do dh" ifrinn air thoiseach air piuthar do mhàthar!" thuirt Margarita, a" spùtadh a sùil dheas.
  - Tha mi gèilleadh! - Ach rinn an zombie dìreach a chaochladh.
  Choisich Margarita tron trannsa, spreadhadh eile de spreadhadh, sgreuchail fhada cuideigin, mar gum biodh ìnean gan toirt a-mach, agus grenade trom a" spreadhadh.
  Chuir Aurora casruisgte, an dèidh dha na fògarraich a mharbhadh, a ceann a phutadh a-steach don chaban, aon, dhà, trì. Is ann dìreach anns a' cheathramh a bha iad airson a ròstadh le teine, ach bha nighean Komsomol air thoiseach orra, a' toirt air a nàimhdean a bhith sàmhach gu bràth.
  - Tha nas lugha agus nas lugha dhiubh air fhàgail, ach tha cuid dhiubh falaichte ann an cealla faisg air an taigh-bathair. - Tha Aurora a" sgreuchail. - Tha tilgeil grenades cunnartach, cleas.
  - Dèan aithris air guth caiptean an amar-ionnlaid seo. - Chomhairlich Mirabela Korshunova. Fosglaidh iad dhut e, an uairsin faodaidh tu a ghearradh dheth gu faiceallach ann an spreadhadh. Chan fhaod stingers bàthadh. Tha mi air cùl an einnsean a-nis, a" cleachdadh boomerang. Leòn criomag grenade an Dima cruaidh. Bhuail e troimhe, ag itealaich a-mach tron chùl. Bhrùth am prìosanach Baranov a mheur gu a bhilean:
  ng, filmeadh mi trì eile.
  Dh" èigh Frisky Aurora le fìor dhragh:
  - Glè mhath, a dh'aithghearr nochdaidh heileacoptairean, agus bidh e nas miosa dhuinne.
  Roar mar fhreagairt:
  - Mar nach eil fios agad!
  & Dh" aontaich an Diabhal Terminator Smàlaidh:
  - Tha fios agam, tha dòchas a 'blàthachadh an anam!
  Chaidh grenades aotrom is fuaim ME-198 a dh "ionnsaigh Aurora. Rinn nighean Komsomol cabhag gus an coinneachadh, gan cur air ais le a corp. Bha an raon de shia clachan ag obair mar rubair, a 'tilleadh na grenades air ais. Tha na cuirp ag itealaich a-mach a-rithist, tha mi sgìth de bhith eadhon a" cunntadh.
  Ruith nighean Komsomol timcheall an oisean, laigh i sìos, loisg i spreadhadh, a" spealadh sìos an fheadhainn a bha a" feuchainn ri tighinn a-steach bhon chùl. Nochd fear ann an deise bheathaichean, ach bha an Aurora cuthach a 'feitheamh ris, agus aon uair' s gun tug i sìos e leis an aon lannsair grenade a thuit air saighdear Yankee. Tha an sealladh gu math cumhachdach agus a 'bualadh air a' phàirt as so-leònte - an visor. Chaidh leth a chinn a shèideadh dheth agus thuit tomad mòr meatailte le fuaim air an armachd.
  - Feumaidh tu greim-bìdh a bhith agad! - Rinn Aurora an cù magadh.
  A-nis thàinig nighean Komsomol chun taigh-bathair agus, a 'dèanamh atharrais air guth a' chomanndair, thuirt i:
  - Tha mi air mo ghoirteachadh! Tha na Mujahideen air mo thòir! Leig leis an òrdugh seo.
  Uill, cò a tha ag iarraidh eas-ùmhlachd. Leum an nighean Komsomol air a 'mhullach, rinn i tèarainte agus, a' losgadh bho mhullach an dorais, sgrios i naoi-deug saighdearan eagallach, a 'bualadh air an cinn.
  - Tha a" chiad ìre de ghlanadh anns an àite as cunnartaiche seachad. - Dh'ainmich nighean Komsomol.
  Bha jerk ri taobh Margarita, agus leum i a-steach don fhosgladh. An seo anns a" ghoc tha fàileadh eu-dòchasach de mheatailt loisgte agus dòrlach de stuth-spreadhaidh. Bidh cuideigin eile a 'feuchainn ri "leum air a' bhàta" agus a 'tuiteam troimhe, a' bualadh troimhe. Bidh dithis ghillean, gu soilleir dall, a" togail an làmhan agus a" sgreuchail sa Bheurla:
  - Na dèan losgadh! Bheir sinn seachad! Sàbhail sinn ann an ainm Co-chruinneachadh Geneva.
  Cha b 'urrainn don Margarita Korshunova a bu chaoimhneil daoine gun armachd a mharbhadh agus mar sin chuir iad dheth iad le cuideam àbhaisteach a corragan. Bha aithreachas ann an guth a" ghaisgich:
  - Tha sinn fhathast mar bhalaich òga. Uill, carson a tha feum agad air an arm NATO seo? Ma nar leigeadh Dia, gun dèan thu brosnachadh, pronnaidh sinn thu mar phiseagan. Can orains Aurora, tha sinn cha mhòr deiseil a" glanadh suas.
  - Faodaidh an nàmhaid a bhith am falach. Feuch ri èisteachd agus grèim fhaighinn air an anail iomagaineach, agus tha deagh fhàileadh againn! - Dh' eirich an ruadh-bhoc a dh'aona ghnothach gu h-ard.
  - Seadh, dh'fhairich mi an stench. Tha na cuirp gu bhith a" tòiseachadh a" lobhadh, agus an uairsin cluichidh ar comasan nar n-aghaidh! - Rinn Mirabela magadh ach ghlaodh i gu mòr.
  Shleamhnaich na caileagan Komsomol seachad air na bothain. Ruith Aurora gu sònraichte luath. Seo fàileadh adrenaline, tha triùir luchd-sabaid ùr ann. Fhuair sinn deiseil agus reothadh sinn ann an ambush.
  "Chan eil seo dona tuilleadh." Mar fhreagairt, thàinig sealladh bho RPG a-mach. Chaidh an t-slige seachad, ach tholladh i pàirt den truinnsear armachd. Ach, tha an cumhachd seo air a dhealbhadh airson losgadh an aghaidh an T-7. Cha mhòr gun do thilg nighean Komsomol diosc boomerang gu dall, gheàrr i cuideigin dheth, agus chaidh sgreuch a chluinntinn. Bhris i a-steach le buille no dhà, a" marbhadh an fheadhainn ghaisgeil. Ghlaodh an fheadhainn eile:
  - Bheir sinn seachad cuideachd!
  A-mach à fearg, bhreab Aurora le a cas-rùisgte, cho mòr is gun do leag i trì dhiubh aig an aon àm.
  - Cripple maoin an t-sluaigh ! - Chrìochnaich an neach-crìochnachaidh Komsomol.
  Cha robh ach aon eucorach òg fhathast na sheasamh.
  Choinnich Margarita anns an tac cuideachd ri strì. Air an t-slighe, loisg i sìos saighdear, gu follaiseach Green Beret. Dh'èigh iad: "sabaid làmh-ri-làimh!"
  Fhreagair Margarita le guth:
  - Feuch, a thròcair! - Rinn e an dòigh "claw dùbailte". Mar thoradh air an sin, chaidh amhach an Green Beret a bhriseadh.
  Rug mi air grenades, dh" fhàs e beagan na bu shàbhailte an seo, a rèir coltais dh" fheuch dusan saighdear ri riaghailt na scout a chuir an gnìomh: mairsinn beò aig cosgais sam bith. Ach, bu toil le Margarita an geama seo na dòigh fhèin:
  - Uill, ceart gu leòr, ma tha thu ag iarraidh sin. Cluichidh sinn ball-stèidhe, an dreuchd Ameireaganach as fheàrr leat mar ghoireas.
  - Ma tha thu ag iarraidh, chì mi gum faod thu cluich leotha! - Rinn Aurora gruagach gàire.
  - Na gabh dragh! - Bha am marbhadh bàn a" gàireachdainn eadhon nas àirde.
  - Choisich mi air feadh an trannsa, tha bothain ann fhathast nach deach fhuadach. - Bha nighean Komsomol mu thràth a 'gluasad, chaidh loidhnichean goirid a chluinntinn, b' iad an fheadhainn mu dheireadh. Cha do chuir Aurora eagallach eadhon i fhèin am falach, gu pròiseil a" putadh a-mach a broilleach.
  - Tha mi coltach ri robot terminator. - A-mhàin nach bi eadhon fiaclan air fhàgail annam.
  Choisich nighean Komsomol gu sàmhach sìos an staidhre. Tionndaidh air an sgàthan infridhearg. Thug mi sùil air na bothain. Tha e coltach gu bheil iad fhathast a" gluasad. Chaidh Agile Aurora thairis air na cuirp, a" leum mar doe no ninja. Cha robh i airson ammo a chaitheamh, agus mar sin chaidh i a-steach don chaban. Choisich i troimhe le biodag, agus thuit na nàimhdean sàmhach. An uairsin an ath rud, innleachdan coltach ris.
  Chan eil Margarita cuideachd a 'caitheamh ùine, a' tilgeil grenades ann an arc lùbte. Aon spreadhadh an uairsin bidh fear eile a" gortachadh. Ruith an saighdear, air a ghearradh le shrapnel, a-mach às an trannsa agus thàinig e tarsainn air diosc boomerang.
  - Agus tha am fear seo a 'dol ann cuideachd! - Bha iongnadh air Margarita. - Mar a tha thu uile dèidheil air biadh spìosrach.
  Thàinig zombie a bha fhathast sunndach air beulaibh i. Dh'fhosgail e teine bho ghunna-inneal Israel, a rèir coltais air a thogail am measg nan duaisean, leis an ainm bagarrach "Armageddon". Agus a rèir coltais mharbh e cuideigin, chaidh na peilearan a-mach às na taobhan, a 'leagail stains fala ùra.
  Mhothaich Margarita gu robh fàileadh a 'chorp bhon zombie air fàs nas làidire; bha i gu soilleir a 'bàsachadh. An seo a-rithist tha peilear agus a-rithist bidh pìosan de chnàmhan an duine mharbh a" sileadh sìos.
  Ruith Margarita timcheall an trannsa, a 'losgadh bho M-18 a chaidh a ghlacadh. Tha e duilich gu bheil agad ri luchdadh a-nuas. Ach faodaidh tu grenades glacte a chleachdadh. Chan eil mi a" faireachdainn duilich dha na daoine agam fhìn. Bidh an nighean gan tilgeil ann an dòigh shònraichte, gan togail le òrdagan a casan rùisgte, nighinn.
  Bidh "Lemons" a 'sgèith, bidh e a' tionndadh do ghualan a-mach. Tha na cuirp rim faicinn agus bidh a h-uile càil sàmhach. Cha bu chòir coltas gu bheil neach sam bith air fhàgail.
  - Tha e coltach gu bheil iad air socrachadh sìos an seo. - Arsa nighean Komsomol.
  Tha Agile Aurora a" dearbhadh:
  - Tha mi air mo shlighe mu thràth. - Dhèilig an scout terminator ri buidheann eile. A-nis tha am mion-fhiosrachadh fhathast. Coltach ri sionnach a" sealg geàrr, ruith i suas chun an dorais mu dheireadh air an taobh chlì. Sheinn i eadhon:
  - Bidh trom-laighe a" riaghladh nam sgoilearan, bidh buille stàilinn gad phronnadh! Bidh mi a" losgadh uighean Rambo agus a" bleith nan cnàmhan! Cuiridh mi iongnadh air a h-uile duine!
  Bidh grenade ag itealaich a-mach don trannsa às an sin. Bidh an Aurora borb ga leagail mar a thèid i. Spreadhadh, mìrean ag itealaich. Bhuail fear eile air a" bhalla, bhreab e dheth agus sgèith e air ais, fo smachd le làimh.
  Bha tubaist anns an doras. Tha sgrathan air an cluinntinn. Choimhead nighean Komsomol a-steach don bhothan. Tha an t-oifigear a" feuchainn ris a" bhodhaig aige a chruinneachadh. Dealbh uabhasach.
  - Tha, rinn thu peanas ort fhèin. - Chrìochnaich Dashing Aurora le faireachdainn tròcair. - San fharsaingeachd, nam bheachd-sa, chan eil grenades tlachdmhor a thaobh bòidhchead. Ach, tha seo nas fheàrr na dòrn sìmplidh. Chaidh an caban mu dheireadh a ghlanadh! Ciamar a tha do phiuthar Margarita?
  - Slaod am prìosanach! - Thuirt nighean Komsomol. - Tha e coltach gu bheil e an seo cuideachd.
  Chuir Aurora an soidhne gairm aice tron walkie-talkie:
  - Eisd rium, a Dhon Quixote. Tha sinn dìreach air an obair a chrìochnachadh, chaidh a h-uile càil a ghlanadh, faodaidh an sgioba a dhol air tìr.
  - Tha bàta-aigeil beag air a slighe mu thràth. Ach na dìochuimhnich dèiligeadh ris na heileacoptairean Jump. - Tha guth miotalach coltach ri sàbh gruamach a" gearradh do chluasan.
  - Gu dearbh, tha sinn mar-thà a 'feitheamh orra. - Chriochnaich a' bheist ruadh.
  Chaidh trì "Sachkov" a-steach agus bha iad mu thràth a 'tighinn faisg. Rug Margarita agus Aurora air an RPG - "supercobra", analog den RPG fichead "s a naoi. Thàinig trì lannsaichean grenade gu bhith deiseil. Tha e cudromach gum bi an nàmhaid a 'lùghdachadh an astair agus a' slaodadh sìos. An toiseach, bidh an "Net" a "feuchainn ri dhol nas ìsle gus sgrùdadh a dhèanamh air na deic agus na bandits a bha ag iarraidh ionnsaigh a thoirt air an arm as fheàrr san t-saoghal. Tha buill-airm cumhachdach, deagh armachd agus trì propellers anns an dreach leasaichte den Net. Cha toir a h-uile siostam an-aghaidh itealain e, chì thu mar a thèid urchraichean teirmeach a losgadh. Dè tha ceàrr air snìomhadair RPG? Fear nach eil fèin-threòraichte. Tha seo a 'ciallachadh gu bheil e nas duilghe faighinn a-mach às. A dh'aindeoin sin, tha na caileagan a 'gabhail amas agus a' toirt aire don stiùir.
  Bidh Margarita ag ùrnaigh a-rithist. Às deidh na h-uile, tha daoine math anns an heileacoptair. Mar-thà tha an craiceann a 'faireachdainn gluasad nan lannan. Tha suathadh na gaoithe tlachdmhor agus eagallach.
  - O, tha mi a 'sgrios a-rithist, obair ealain! Aon chomhfhurtachd dha fear an airm!
  Rinn Aurora sunndach gàire:
  "De gach obair ealain, is e sàr-eisimpleirean armachd a tha stèidhichte gu daingeann ann an cuimhne dhaoine agus a dhùisgeas na deòir as motha!"
  - Deas! Tha dealbh air a pheantadh le fuil nas gile na dealbh ola agus a" seargadh mòran nas slaodaiche! - Dh'aontaich Margarita, brònach bho an-iochd èignichte. Mar sin tha a h-uile dad air a ghabhail a-steach, faodaidh tu losgadh!
  - Leig le ceartas Texas a dhèanamh! - Mar as àbhaist, chan eil Aurora air a faireachdainn èibhinn a chall.
  Reub na sligean a" fosgladh glagan nan carbadan. Bhris na clàran-tionndaidh gu pìosan beaga. Loisg an diabhal teine bhon dà làimh sa bhad, agus mar sin bha na trì càraichean còmhdaichte.
  Cha do bhuail na criomagan air na caileagan agus iad ag itealaich seachad.
  Nochd Kara-132 air fàire. Bha na plèanaichean a chaidh a cheannach à Argentina ag itealaich aig àirdean àrda. Loisg iad gu dall, san itealan seòlta aca.
  - Seo iomrall eile. - Mhothaich Margarita. - A 'crìonadh na h-inntinn.
  Dh" aontaich am ball dearg Komsomol:
  - Tha mi creidsinn, tha! Bidh e duilich an toirt air falbh bhon RPG.
  - Ach feuchaidh mi co-dhiù! - Bha Margarita, a-nis a 'dìochuimhneachadh mu chaoimhneas, a' gluasad le feirg. - Ach bho lannsair grenade eile a tha nas fòirneartach agus nas fhaide air a dhealbhadh an aghaidh tancaichean ath-bhualadh luath. - Sheall am ball fionn Komsomol ball-airm eireachdail.
  - Is dòcha gun urrainn dhuinn feartan leasaichte "stingers" a dhearbhadh? - Mhol Aurora, a" rùisg a fiaclan neamhnaid.
  - Tha e duilich a bhith a 'cosg air a leithid de sheann stuth! - Bhris Margarita.
  - Ach bidh taisbeanadh nas fheàrr ann fhathast. Leig leis na balaich againn coimhead air aig an aon àm. - Thilg am mathan-crìochnachaidh biodag le òrdagan chiseled, tholladh am bàrr dìreach ann an sùil an duine dhubh a" feuchainn ri coimhead a-mach air cùl na pìoba.
  "An uairsin chan eil ann ach aon Stinger, agus nì mi gnothach ri lannsair grenade." - Fhreagair an caraid geal.
  - Ceart gu leòr, dèanamaid sin. - Ruith Aurora chun taigh-bathair. Choisich an t-seann bhocsair peanas Dmitry Baranov, no corp beò, seachad orra, mar gum biodh e a" nochdadh peilearan a dh"aona ghnothach. Is dòcha, le cuideachadh bhon uidheamachd coimpiutair as ùire, bha e comasach dhaibh na zombies fhaicinn, a dh'aindeoin an astair. Bhuail gunnaichean inneal mòr, chaidh a" mhòr-chuid de na peilearan sìos. Ach tha ochdnar luchd-seilg ann, agus tha mìltean de pheilearan gan cur a-mach. Bhuail iad an zombie agus thuit e! Thuirt an saighdear gu tur briste:
  - Choilean mi mo dhleasdanas!
  - Tha e coltach! Càite bheil an Aurora ròsta, mura h-eil airson an "armachd" bhithinn air mo bhualadh o chionn fhada. - Choimhead Margarita mun cuairt.
  - Tha mi an seo! - Thug nighean Komsomol a-mach lannsair grenade "Seillean-mòr" agus "Stinger". - A-nis amas.
  Thàinig Margarita a-rithist còmhla ris an armachd aice, chunnaic i a h-uile gluasad den nàmhaid, preas bog air an inneal-brosnachaidh. Tha am projectile ag itealaich! Ach dh"obraich an Stinger, agus ràinig e an targaid mòran na bu thràithe. Spreadh an armachd Ameireaganach cho àrd is gun deach eadhon heileacoptair faisg air làimh a thilgeil air falbh. Mar thoradh air an t-suidheachadh ris nach robh dùil, chaill Margarita:
  - Uamhasach! Seo a" chiad uair a tha seo air tachairt dhomh!
  - Dh'atharraich e an t-slighe, na bi troimh-chèile, nighean Komsomol! - Chuir e dragh air Dmitry Baranov a bha a" bàsachadh.
  - 'S dòcha! Ach dh'fhàilig m' inntinn mi. - Bha Margarita a-nis deiseil airson caoineadh.
  - Feuch a-rithist. - Aurora air a bhrosnachadh.
  Ach Kara-132, a rèir coltais, fhuair milleadh bho mìrean de cho-obraiche sìos, chaidh e chun an taobh agus thòisich e a 'teàrnadh. Thuirt Margarita, agus i troimh-a-chèile agus fo chràdh:
  - Is dòcha gu bheil gu leòr aige airson a-nis!
  Dh'fhàs a' ghalla ruadh le deagh ghnìomharan:
  - Ceart gu leòr, tha an t-àm ann na Stingers a luchdachadh. Tha an t-slighe soilleir.
  Cha mhòr aig an aon àm ris na faclan aice, nochd bàta-tumaidh. Beag, ach gu math voluminous, leum ceathrar luchd-sabaid ann an deiseachan dealanach a-mach mar catapult. Choimhead Margarita orra: bha iad air an sgeadachadh ann an deiseachan armachd, ach cha robh iad a" coimhead cho sgiobalta ris na modalan a bh "ann roimhe.
  - An luchdaich sinn na Stingers? - Dh'fhaighnich sinn-ogha Lomonosov agus Stenka Razin.
  - Tha an taigh-bathair fosgailte! - Fhreagair Aurora ruadh. - Bheir sinn dhut e!
  . CAIBIDIL Àir. 10.
  Thuirt àrd-oifigear nan paratroopers, an còirneal, gu fuar:
  - Uill, leig dhuinn a luchdachadh sìos gu sgiobalta agus feuchainn ri dèiligeadh ris an armachd seòlta seo.
  Choisich nighean Komsomol air an deic; bha raidhfil G-5 Gearmailteach na laighe mun cuairt. Ri thaobh tha fear eile le lannsair grenade. Mar a tha àbhaisteach airson a 'Ghearmailt, tha e gu math àrd-inbhe,' s dòcha fiù 's nas fheàrr na an M-18, no, co-dhiù, nas earbsaiche. Tha am modail ùr-nodha MG-8 as ùire, cuideachd Gearmailteach, air a sgioblachadh, ach chan eil e gu sònraichte inntinneach do luchd-rannsachaidh.
  Bha na Stingers air an stòradh ann an soithichean fada, air an cruachadh gu faiceallach, air an daingneachadh agus air an lìnigeadh le lìn a bha a" gabhail clisgeadh a" cleachdadh cuisean uisgeachaidh. Chaidh an toirt às a chèile agus a phacadh air falbh. Chuidich caileagan Komsomol gu gnìomhach na gillean armachd aca. B" e aon de na chaidh a lorg RPG -49 ris nach robh dùil, am modail as ùire.
  - Tha e neònach, cha do chuir sinn a-mach iad sin. - Mhothaich an còirneal a bha os cionn na h-obrach. An uairsin thionndaidh e gu na caileagan agus fhreagair e gu deònach:
  "Chan fhaic thu boireannaich mar thusa anns a h-uile film gnìomh." Na ceudan de chuirp agus glacadh bàta mòr. Tha mi a" smaoineachadh a dh" aithghearr gun tèid film a dhèanamh air do chuspair. - Agus glaodh tàirneanach. - Canaidh iad Margarita ris agus bidh Aurora a" falach na sòn!
  Gu dearbh chan eil dad an seo;
  Bha modalan leasaichte ann cuideachd de OG agus PG, modalan le stuthan-spreadhaidh nas cumhachdaiche. Gu sònraichte, chleachd am PG ceithir seòrsaichean searbhag, agus inntrigeadh dealain, a leig leis tonn spreadhaidh a chuir air bhog, a" tolladh armachd gnìomhach ioma-fhilleadh còmhla ri sgiath an-aghaidh cronail ann an taobh nas cumhainge (Agus càite an do leugh Margarita an leithid de fhicsean?) . Tha a 'chosgais beagan nas daoire, ach tha e èifeachdach.
  - Tha "pershing" mar-thà seann-fhasanta. - Mhothaich mi nighean Lomonosov agus Korshunov aig an robh cuimhne meallta air dùsgadh. - Tha tancaichean Powell nas adhartaiche air nochdadh ann an seirbheis; chan eil aca ach dithis bhall den sgioba, agus tha iad ann an suidheachadh buailteach. Gu math coltach ris an IS-10 Sòbhieteach againn, chan eil ach an armachd beagan nas tiugh. Bhiodh e math a ghlacadh.
  - Chan urrainnear a h-uile duine a ghlacadh san raon. Gheibh sinn rudeigin airson Antartaig cuideachd. - Rinn Aurora magadh, a" cur deàrrsadh grèine le a fiaclan. - Chan eil eagal oirnn ro reothadh.
  - Tha fios agam air! - Bha Margarita a" frasadh a fiaclan neamhnaid eadhon nas gile.
  Rè a 'chòmhraidh, bha na Stingers gan luchdachadh. Bha dìreach ceud is còig dhiubh ann. Bha còir aig còignear a thighinn dhan Ruis, agus chaidh an còrr, às deidh giollachd, a ghluasad gu luchd-ceannairc.
  Dh"fhaighnich nigheanan Komsomol don chòirneal:
  - Càit a bheil na molagan?
  Mhìnich saighdear feachdan sònraichte eòlach gu reusanta dha na bòidhchead:
  - Is e an fhìrinn ma thèid an toirt don Ruis Shobhietach, gun caill iad na togalaichean aca gu sgiobalta agus chan eil fios cuin a thèid an toirt air ais.
  - Gu cinnteach! - Air a dhearbhadh le buill boireann Komsomol.
  Mhol Còirneal Yuri (an seo chuimhnich Margarita gu bheil an sloinneadh èibhinn aige Petukhov!), Mhol Solon roghainn:
  - Mar sin leig leotha fuireach còmhla riut airson a-nis. Dìreach thoir don Turcach Sultan chan e seachd, ach sia. Mar an ceudna, cha bhith e comasach dha amplifiers armachd agus stingers a chleachdadh, agus àrdaichidh an ìre earbsa annad bho luchd-ceannairc.
  Dh" aontaich an diabhal teine, gu dearbh, leis a" mholadh seo:
  - Gun teagamh. Dè a' chlach air am bu chòir dhomh falbh?
  Chrath an còirneal a mhaoil àrd, nochd wrinkles ann an solas na gealaich mar chnapan-mara, agus an uairsin chaidh e a-mach. Rinn e co-dhùnadh ge-tà:
  - Am fear a ghlacas rèididheachd, is dòcha gu feum thu e. Agus tillidh na sia a tha air fhàgail thugainn às deidh dèiligeadh ris an t-Sultan Turcach. - Ruith an Coirneal oir a làimhe thar a sgòrnan.
  A-nis tha ùidh Margarita air dùsgadh:
  - Dè cho fada "s a bheir e na Stingers ath-dhèanamh?
  Dhearbh an còirneal gu misneachail, a" suathadh feur buidhe-orains na sòn le uachdar spìosrach a bhròg.
  - Chan eil uimhir, tha dealbhadairean robotach sònraichte againn a nì seo. - Agus shìn e a dhòrn. Bidh sinn ga dhèanamh ann an uair a thìde neo uair gu leth! Leigidh sinn fios dhut.
  A 'leum suas, rinn Aurora gàire, a' sgoltadh a fiaclan:
  - Ceart gu leòr, dè mu dheidhinn ar n-obair?
  Dh"èigh ceannard nam feachdan sònraichte:
  - Rach don bhaile-mòr, a" marbhadh a h-uile duine air do shlighe! Le bhith a" dèanamh seo, lagaichidh tu am buidheann pro-Ameireaganach Constancy agus cruthaichidh tu barrachd fuaim. Bidh, bidh an Turcaich Sultan taingeil dhut.
  - A bheil seo loidsigeach? - Bha an dà bhall Komsomol gu soilleir teagmhach mu na beachdan.
  Rinn còirneal nam feachdan sònraichte gàire gu cruaidh:
  - Rinn sinn àireamhachadh gu loidsigeach! Mar sin Russian Rambo ann an sgiortaichean a 'dol a shealg.
  - Uill, airson a-nis tha mi an dòchas gun toir sinn air falbh do nàimhdean bhuat. - Bha sùilean Aurora a" lasadh suas le deàrrsadh mì-fhallain.
  - Nach eil feum agad air cartrids? - Dh'fhaighnich an còirneal sabaid.
  Chrath an dithis vixens ag aontachadh:
  - Cha dean sin cron, ged nach do chaith sinn barrachd na mile eadar sinn.
  Thuirt an còirneal, ann an stoidhle sagart, ann an tòna spruce:
  - Cha tèid làmh an neach a bheir seachad gu bràth! Na gabh dragh, tha buidseat URSH air a dhol suas gu mòr.
  - Ach tha seo a 'ciallachadh nach fhaigh an arm no luchd-peinnsein, luchd-obrach sòisealta airgead a bharrachd! - Rinn Margarita aghaidh.
  Bha an còirneal fhèin a" faireachdainn mì-chofhurtail agus dh" ainmich e ann an troimh-chèile:
  - Cho fad 's nach ruith an ola a-mach, chan eil seo a' bagairt oirnn. Tha e glè mhath gun d" fhuair thu a" chlach a-rithist bho na h-Ameireaganaich. Cò aig tha fios, is dòcha gun deach aca air ola saor fhaighinn, mar a thug seo droch bhuaidh air ar teachd a-steach. Tha sinn air faighinn a-mach mu cho-dhùnaidhean agus àrd-ùrlaran cho mòr is gum bi iad a" pumpadh connadh gu dìreach bhon talamh. - Chrath an Coirneal na reultan air a ghualainn.
  - Chan urrainn dhut dùthaich leasaichte a ghairm far a bheil a" mhòr-chuid den teachd-a-steach buidseit aice ola is gas. - Thug Margarita Korushnova fa-near ann an tòna cruaidh. - Feumaidh sinn saidheans adhartachadh anns an raon shìobhalta, air neo thèid a h-uile càil gu armailteachd.
  - Seo na nì thu nigheanan. Tha sinn mu thràth a" fàs supermen ùra. A dh" fhaodadh snàithleach, no eadhon meatailtean liùlach a thoirt còmhla. - Chrath an Còirneal aodann mar gu'm biodh an dèideadh air. Thug e a-mach guma cagnaidh agus chuir e na bheul e. Dh" fhàs an sealladh dòrainneach.
  - Agus an uair sin mar a tha ann am "Buaireadh Dhè" no ainm eile "Nas làidire na Dia Uile-chumhachdach"! ioma-theohyperplasma a" fàs mar an Cruthaiche! - Mhothaich Margarita.
  Dh"fhuadaich an ceannard a shùilean le masladh:
  - Cha do leugh mi nobhail mar sin, ach dè a th" ann an theohyperplasma?
  Chaidh an dithis nighean a-mach aig an aon àm:
  - Lùth san àm ri teachd! Thàinig an rud a bh" ann an dealan dha Jules Verne gu bhith na sheòrsa de chùis ùr.
  Ach, chan eil mòran ùine againn airson bruidhinn. - Ars' an nighean Komsomol, a' luchdachadh nan Stingers a-steach dhan bhàta.
  - Bu choir dhuit gu cinnteach a leughadh " Buaireadh Dhe." - Thuirt an còirneal, a" crathadh gu neo-thoileach.
  - glè fheumail airson ro-innleachd sabaid. - Mhothaich Aurora. - San fharsaingeachd, chaidh an treas cogadh mòr againn an-aghaidh na SA agus Sasainn a shabaid cho neo-chomasach is gu bheil e soilleir gu bheil fàileadh brathaidh ann.
  - Gu fìrinneach, sin mar a bha e! Chan eil na seanailearan againn cho gòrach is nach robh iad eadhon eòlach air bunaitean ro-innleachd agus innleachdan. - Mhothaich an còirneal.
  - Carson nach do chuir iad duine sa phrìosan? - Chrath Aurora cruaidh a dòrn gu làidir.
  Dh"èigh an còirneal ann an troimh-chèile:
  - Cha robh òrdugh poilitigeach ann, a bharrachd air an sin, cha robh iad airson fasach a chruthachadh;
  - Bidh duine còir a 'cur ceartas os cionn dàimhean teaghlaich agus càirdeil! Feumaidh aon lagh a bhi ann airson naimhdean agus chairdean, direach mar a tha aig fear d'a mhnaoi ! Tha làthaireachd laghan eadar-dhealaichte a" tionndadh ceartas gu bhith na strìopach! - thuirt Margarita ann an tòna peremptory.
  Chuir e iongnadh mòr air a" chòirneal:
  - Wow, tha mi a 'faicinn gur e Catrìona Gearmailteach a th' annad. A rèir choltais tha thu ag iarraidh ceartas!
  - Tha mi ag iarraidh fìrinn, òrdugh agus, gu dearbh, saorsa! - Thuirt Margarita, ag èigheach.
  - Dè am pàrtaidh? - Ghabh an còirneal iongantas.
  - Chan eil gin den fheadhainn a th 'ann an-dràsta! - Chaidh sinn-ogha òg Mikhail Lomonosov agus Stenka Razin a thoirt gu crìch. Chuir i diollaid air an each aice. - Bu chòir seo a bhith na ghluasad ùr air a riaghladh le òigridh inntleachdail. Agus an toiseach, feumaidh sinn a bhith a" strì ri stiùireadh stuthan amh an eaconamaidh. Tha e àbhaisteach a bhith a" càineadh Hitler, ach fo a cheann, rinn gnìomhachas, gu sònraichte innleadaireachd meacanaigeach, leum mòr bhon fhìor thoiseach. Chaidh aige air an dùthaich ùrachadh, às aonais peatrail sam bith. Gu mì-fhortanach, rè àm Stach, chaidh cuideam a chuir air às-mhalairt stuthan amh agus toirt a-steach bathar luchd-cleachdaidh agus biadh. Agus, gu mì-fhortanach, tha am poileasaidh seo a" leantainn chun an latha an-diugh. Dhèanadh mi luchd-saidheans na daoine as beairtiche san dùthaich. Bhiodh àrd-ollamhan Oligarch gu bhith na riaghailt, chan ann mar eisgeachd. A bharrachd air an sin, bu chòir foghlam àrd-ìre a bhith chan ann a-mhàin an-asgaidh, ach cuideachd èigneachail, agus feumaidh tràchdas a bhith aig stiùiriche iomairt, agus feumaidh e a chuir a-steach gu coimpiutair nach gabh brìb a dhèanamh. San fharsaingeachd, àrdaichidh sinn ìre inntleachdail dhaoine òga gu mòr gus nach bi smachd aig a" phrionnsapal: ceannaich is reic!
  - Tha, tha mòran, eadhon le foghlam àrd-ìre, a 'coimhead airson aran furasta; tha an roinn malairt gu soilleir air a luchdachadh cus. - Dh'aontaich an còirneal le osna agus chuir e eadhon nas brònach. - Agus chan eil spèis mhòr aig an raon saidheansail.
  Chaidh na buill-airm a luchdachadh gu sgiobalta. Bha na caileagan Komsomol ag obair agus a 'bruidhinn aig an aon àm:
  - Tha mi a" smaoineachadh gu bheil feum againn air cuingealachaidhean nas cruaidhe airson eaconamaidh margaidh. - Chaidh Smart Aurora a-steach don chòmhradh. - Gus nach biodh a leithid de dhaoine ro-shaoibhir ann. Agus an uairsin tha fortan aig aon oligarch Ruiseanach le freumhan Iùdhach a tha sa bhad dà cheud de na daoine as beairtiche ann an Sìona.
  Bha an còirneal mu thràth a 'tòiseachadh a' call a chuid inntinn, ach aig an aon àm sheall e bacadh tearc:
  - Tha sin ceart, agus chan eil a" mhòr-chuid de na billeanan de nàiseantachd Slavic. Bidh sinn a 'smaoineachadh mu dheidhinn agus a' feuchainn ri bhith gan brùthadh.
  - Pinch gu lag! Tha, feumaidh seo a bhith a 'bleith gu mionaideach. - Chuir Margarita an aghaidh. - Uill, chaidh a h-uile "Stingers-firecrackers" a luchdachadh, tha an t-àm ann an nàmhaid a bhualadh.
  Air a 'chladach bha fios aca mu thràth mun ionnsaigh agus bha na Yankees a' cruinneachadh feachdan. Sheall bàs nan heileacoptairean gu bheil an nàmhaid gu math làidir, agus nach e na h-Ameireaganaich an seòrsa nàisean a bhios a" ruith a-steach gu ifrinn. Bha iad ag ullachadh airson a dhol air stailc gu cinnteach. A bharrachd air an sin, bha a" bhuidheann "seasmhachd" a" togail a shaighdearan.
  Anns an t-suidheachadh seo, feumaidh tu ionnsaigh a thoirt ort fhèin. An uairsin bidh buannachd ann. Sin dìreach mar a thèid thu air adhart no gluasad cearcall-rathaid. Mhol Margarita Korshunova:
  - Rachamaid dìreach chun a 'phuirt agus marbhaidh sinn iad uile an sin!
  - Chan e droch bheachd a th" ann, ach gheibh thu sa bhad thu fhèin fo theine bhiodag. Tha mi a" moladh roghainn nas buige. Slighe luath, a 'tighinn bhon choille. - Rinn Aurora cearcall le a òrdagan rùisgte, agus an uairsin rinn i ath-riochdachadh air a" pentagram.
  - An fhiach e ùine a chaitheamh!? - Bha teagmhach ann an guth an neach-saidheans Margarita.
  - Tha an oidhche gheamhraidh glè fhada. - chuir Aurora an aghaidh. "A bharrachd air an sin, cha bu chòir fios a bhith aig an nàmhaid nach eil ann ach dithis againn." Feumar mealladh a chruthachadh: gu bheil an ionnsaigh cuideachd a" tighinn bho thìr, mar gum biodh feachdan mòra nan aghaidh.
  - An turas seo, tha mi ag aontachadh riut, leig leinn snàmh! - Chuir Margarita fios gu sgiobalta air a" cheàird.
  Ghluais na caileagan Komsomol aig astar àrd air bàta inflatable. Saighdearan do-fhaicsinneach fhathast, airson sgrùdadh brìgheil agus radar.
  A 'gearradh tron adhair, chaidh iad seachad air grunn shoithichean agus, seachad air togalaichean, lorg iad iad fhèin ann an uisgeachan nas saoire. Air an t-slighe, choinnich iad ri cearbain mutant, ach eu-coltach ris an sgriosadair mòr Anaconda, cha robh na caileagan Komsomol a 'fàileadh fuil. Sin as coireach nach do dh'fheuch iad ri ionnsaigh a thoirt orra. A bharrachd air an sin, chuir Aurora diosc boomerang air bhog le a òrdagan rùisgte:
  - Leig leis amas ùr a thoirt dhaibh.
  An dèidh dha an siorc a ghoirteachadh, leag e tobar fala às a chorp. Ghluais am beathach, agus thug a companaich ionnsaigh sa bhad leis na giallan a ghabhadh an toirt air ais agus na fangan sùbh-craoibhe. Bha e a 'coimhead eagallach, beathaichean iongantach a' cur dragh air a 'charaid aca, thug i grèim oirre le tosg mar fhreagairt, chaidh a bualadh. Bidh fuil uaineach, olach a 'sgaoileadh thairis air an uachdar. Chaidh na creachadairean a-steach don bhlàr, agus dh'fhàs an àireamh dhiubh sin a chaidh an leòn; chaidh iad fhèin a chrìochnachadh le feadhainn eile.
  - Wow, Margarita! Ach faodaidh tu sabaid riutha gu furasta. Ghlac e agus lot e fear dhiubh, agus millidh a' chuid eile iad fein. - Bha Aurora a" frasadh gu làidir agus a" stampadh a casan rùisgte.
  - Tha thu a" faicinn, tha pàirt aig moraltachd an diabhail. Chan eil feum air fuath do choimhearsnach a shearmonachadh agus miann crìoch a chur air an lag. - Chaidh Snow White, an neach-crìochnachaidh, fodha.
  - Cha do shabaid sinn ris an lag. - Thuirt Aurora, deàrrsach le sùilean emerald, gu pròiseil. - Bha ceithir cheud agus ceithir fichead dhiubh an aghaidh an dithis againn, agus tha blàr air thoiseach le co-dhiù dà mhìle, agus tha trì cheud gu leth dhiubh air an taghadh airson feachdan sònraichte a chaidh tro Iorac, Afganastan, agus Somalia. Agus chan eil luchd-sabaid eile gun eòlas.
  - Neartaichidh neach-dùbhlain làidir do bhodhaig agus toil, nì e nas làidire thu - bidh fear lag a "truailleadh d" anam agus a "lagachadh do bhodhaig, gad dhèanamh nas laige! Mar sin tha an t-slighe dhoirbh a" toirt buaidh mòran nas fhasa! - ars' am Margarita ghlic.
  An dèidh coiseachd timcheall a 'phuirt, thàinig na caileagan Komsomol a-mach chun an t-sianail. Cha robh e fada bhon phort, chluinneadh tu fiù 's na soithichean a' seinn. Lorg na scouts gaisgeach iad fhèin anns an t-sianal. Bha e gu math fada agus gu h-iongantach air a ghluasad. Air an t-slighe, cha mhòr nach robh na caileagan Komsomol a 'ruith gu neo-riaghailteachd. Lùb e an èadhar mar fhuaran follaiseach. Chaidh biastagan suas thuice agus dh'fhalaich iad na h-uighean soilleir aca. Ach, tharraing e creutairean sgiathach.
  - Tha e rudeigin coltach ri inneal-adhair cuileag. - Tharraing Aurora aire, a" lasadh a shàilean rùisgte.
  - Is dòcha gu bheil rèididheachd de sheòrsa air choreigin a" tàladh bhiastagan. Tha mi a" faireachdainn crith ultrasonic san adhar le mo chraiceann. - Bha Margarita fiù 's a' gluasad gu gòrach.
  - Trioblaid ùr dhuinn! San fharsaingeachd, faodaidh an nàdur neònach seo den sòn leantainn gu ionnsaigh cridhe. - Bha ìoranas ann an guth an Aurora lasrach.
  - Tha dà chridhe agad fhèin agus mise, agus mar sin chan fhaigh sinn bàs sa bhad! - Bha Margarita a" faireachdainn toilichte - Tha e math nuair nach eil thu gu tur daonna.
  Ghlaodh an diabhal teine ris:
  - Aontaich! Mur eil, bhiodh i air a bhith na seasamh aig an stòbha, agus trom le sin!
  Ach, dh'fheumadh na caileagan stad, putadh air falbh bho na cnapan, gluasad chun an taobh grunn thursan, a 'cumail suas.
  Às deidh aon neo-riaghailteachd, nochd fear eile sa bhad, an turas seo fear ugh-chruthach. Rinn seo uile gluasad duilich. Fhathast, chaidh iad seachad, agus nochd allt air thoiseach orra.
  Tha e duilich a dhìreadh, tha trafaic a" tighinn a-steach, ach chan eil neo-riaghailteachdan ann. Tha lorgan casruisgte fhathast air an fheur còmhdaichte le reothadh.
  Stad na caileagan Komsomol mus do dh'fhàg iad e. Chì thu grunn chinn de "cabbage" a" ruith suas. Chan fhaca na lusan mutant na caileagan a bha cha mhòr neo-aithnichte, chaidh càraid dhiubh a-steach air na bòtannan (bha na Warrior Bears dìreach air am brògan a chuir orra gus am fàileadh a shealg), ach a rèir coltais bha iad cinnteach nach robh iad comasach, thuit iad air an cùlaibh.
  - Feumaidh sinn snàmh beagan air adhart! - thuirt Aurora, a 'tilgeil a-mach gàire beathach. - Còmhdaichidh sinn am bàta an sin.
  - Chan eil e goireasach a ghiùlan leat! - Margarita Korshunova ag aontachadh.
  Chan e obair fhurasta a th" ann a bhith a" dèanamh einnsean jet sàmhach dha luchd-dealbhaidh, ach tha an t-iasg gearraidh cuideachd a" cleachdadh prionnsapal coltach ris agus tha e na shealgair den chiad ìre.
  Chan eil e cho furasta àite falaich a lorg gus nach glac duine air thuaiream grèim ort. Is e an t-àite as fheàrr an seo lair beathach cunnartach. Mar eisimpleir, radan bìobhair. Tha am beathach cunnartach, duilich a mharbhadh agus meud torc fiadhaich. Chan e bian a tha air na lannan; Gu sònraichte air an oidhche. Seo na bha na caileagan a 'smaoineachadh, a' falach a 'bhàta inflatable ann an rudeigin mar phòcaid. Far a bheil preasan crochte os cionn an uisge bho shuas. B 'ann an sin a dh'fhàg na caileagan an ulaidh, air an còmhdach le geugan preas.
  - An d'fholaich thu gu math e ? - dh'fhaighnich Margarita, a 'dèanamh eacarsaichean air an rathad.
  - Luidhidh e gu maduinn, agus aig maduinn glanaidh sinn dheth ! - Dh'atharraich Aurora feargach a' chlach le a sàil.
  - Dè ma tha an radan-racùn ga shìneadh fhèin! - Bhuannaich an gaisgeach Komsomol.
  - Leig leinn losgadh! Tha a chraiceann nas làidire na craiceann ailigator agus tha e air a mheas gu mòr. - dhùisg Aurora le a sùilean emerald cho leanabhach.
  - reic sinn! Atharraichidh sinn ar dearbh-aithne agus chan aithnich duine sinn! - Chuir Margarita Korushnova a teanga a-mach gu làidir.
  Bha Aurora a" fàs nas miosa:
  - Ceart gu leòr!
  Ghluais na caileagan air falbh beagan, nuair a nochd an rat-raccoon fhèin. Reòthadh iad, a 'co-dhùnadh a' bhiast a chumail beò airson a-nis. Ann an cuid de dhòighean bha iad coltach ri meirleach a mharbh teaghlach ach a leig eun a-mach às a chèidse. Cha b' urrainn an radan-ruadh fàile cha mhòr do-sgaraichte nan caileagan a bhrath ;
  Tha an t-srann aige cho neo-àbhaisteach, a" cuimhneachadh air glaodh fìdhlear meadhanach.
  Dh'fheuch na caileagan Komsomol ri gluasad gu luath, agus aig an aon àm chan fhaca duine iad, bha an gluasad cho dìomhair. Thug iad eadhon am bòtannan dheth.
  Dh "fhaighnich Aurora cas-rùisgte dha a caraid, chan ann airson fiosrachadh fhaighinn, ach dìreach airson teannachadh a lughdachadh:
  - Uill, ciamar a tha an gluasad-obrach comasach?
  Fhreagair Margarita gun teagamh sam bith:
  - Mur tuislich sinn air neo-riaghailteachdan.
  Chuir an diabhal teine a meur gu a bilean:
  - Ach tha aon diubh so a' tarruing a mach.
  Neo-riaghailteachd de neamhnaid bhon talamh. Dh"fhuasgail i eadhon an talamh. Coltach ri ball-dòrain mòra, chaidh e tro ghainmheach, crèadh agus feur. Phut i a-mach rudeigin caol mar ola. An uairsin thòisich i air smocadh.
  - Tha e tàmailteach! - Thuirt an Aurora teine. - Tha e mar dhà mhuc a' pògadh.
  Chuala an neo-riaghailteachd iad agus, le eagal, ghluais iad a dh'ionnsaigh nan nigheanan.
  - Gluaisidh sinn às a chèile! - Margarita air òrdachadh.
  Cha do thuig Agile Aurora:
  - Carson eile a tha seo?
  Rinn Snow White Terminator gàire:
  - Bheir sinn ort dà eun a chur an ruaig le aon chloich!
  Sheall an nighean Komsomol a teanga, ghlac i speach leis agus rinn i cagnadh, bha i air a h-èibhinn le leithid de mholadh. Sgaoil na scouts, agus reòdh an neo-riaghailteachd. Chrath e beagan agus thòisich e air tuiteam, chaidh lasair bheag tron sloc ola. Ach, dìreach mar a chaidh e na theine, chaidh e a-mach a cheart cho luath.
  - Chan e Pyromania a tha seo! - Mhothaich Aurora casruisgte, a" spùtadh agus leum e sa bhad, a" tionndadh gu bhith na chùl-raon.
  - Tha, faodaidh an neo-riaghailteachd Pyromania mòr-thubaist adhbhrachadh! - Dh'aontaich Margarita. - A-nis dèan cabhag, agus tha sinn a" caitheamh ùine.
  Cho luath "s a chaidh na caileagan Komsomol gu domhainn a-steach don thiugh de phreasan ann am gucagan, craobhan, fìon-dhearcan mutant eadar-fhighte, bha iad air an cuairteachadh le dorchadas cha mhòr do-ruigsinneach. Cha robh ach rùsg nan craobhan a" deàrrsadh, a" toirt sealladh ominous, eile don t-sealladh-tìre. Ach, chan fheum nigheanan monoculars oidhche; tha iad sin airson daoine lag nach eil comasach air co-dhùnaidhean neo-eisimeileach a dhèanamh agus faicinn anns an dorchadas. Cha mhòr nach do chuir Aurora craobh air falbh;
  - Daingead! - Thug an diabhul teine iomradh air an neòghlan gu h-iomchuidh. Tha e coltach nach eil neo-riaghailteachd ann, ach tha an solas air a chromadh.
  - Is e seo phosgene agus fosfar! - Dh'aithris Margarita agus thoinneamh i a h-amhaich ghràsmhor. Às deidh na h-uile, bidh iad gu tric ag atharrachadh crìochan adhair.
  - Mar sin feumar seo a thoirt fa-near! - Dh'aontaich Aurora ruadh le droch ìoranas falaichte.
  Shìn an gaisgeach a làmh tron adhar:
  - Gluasad slaodach an toiseach, an uairsin fàsaidh sinn cleachdte ris.
  Mean air mhean luathaich na caileagan Komsomol, agus iad a" feuchainn gun a bhith a" sgàineadh geug fo na buinn aca. Le bhith a" cur eagal chan ann air luchd-amhairc air thuaiream, ach air diofar chreutairean a dh" fhaodadh freagairt a thoirt don fhuaim.
  An toiseach bha e tioram, ach an uairsin cho luath "s a ghluais na caileagan na preasan, dhòirt fìor eas orra!
  - Feumaidh an t-uisge a bhith trom! - mhol Aurora.
  - Deich sa cheud gu cinnteach! - Dh'aontaich Margarita.
  Leag an diabhal teine am biastag le a sàilean hypertitanium agus chuir e an cèill a beachd:
  - Sin as coireach gu bheil an drùchd cho mòr agus nach eil e a" falmhachadh!
  Crèadh-chrèadha fo bhonnaibh mo bhròg. Tha an dath aige neo-àbhaisteach uaine-violet, coltach ri uaigh. Cha robh seo fìor an àite sam bith air an Talamh ach a-mhàin san raon.
  Dh'fheuch na casan ri gluasad às a chèile, ach dh'fhàs na slighean a 'dol thairis air a' bhad, rud a rinn an t-seallaidh nas fhasa. Tha e dìreach duilich a ghluasad, bidh e a" cumail ri do bhrògan, a "toirt ort oidhirp a chaitheamh. Shluig Aurora agus Margarita eadhon seoclaid tiugh gach fear. Chaidh feur a lorg bho àm gu àm, agus bha e gu ìre mhòr na chreachadair. Chaidh i tron chrèadh agus dh'fheuch i ri grèim fhaighinn air biastagan. Iom-fhillteachd de fhìonaichean, preasan, geugan, duilleagan, uaireannan gun bholadh, agus uaireannan le aroma làidir.
  - Cò às a tha na fìon-dhearcan? - dh'fhaighnich Margarita. - Is e seo raon de ghnàth-shìde measarra.
  - Toradh mùthaidh, tha iad air freumhachadh. A bharrachd air an sin, tha e nas blàithe anns an raon na ann! Mu chòig ceum deug. Tha e nas teotha an seo as t-samhradh na ann an Afraga a" chrios-meadhain. No nach eil, timcheall air an aon teòthachd. - Chrath Aurora brèagha a maoil, a rèir coltais a" feuchainn ri cuimhneachadh air na leugh i aon uair.
  Thuirt Margarita le misneachd:
  - Chan eil dad ann fhathast! Co-dhiù dhuinne.
  Thionndaidh Aurora cas-rùisgte a-null san adhar, a" dèanamh suirghe agus a" feadaireachd:
  - Is e mathain Komsomol a th" annainn agus tha sin ag ràdh a h-uile càil!
  - Tha cuimhne agam gun deach ar toirt don Sahara uaireigin. Chuir mi seachad seachdain gun bhiadh no deoch, choisich mi tro ghainmheach a bha a" losgadh mar phras-fhrithealaidh air stòbha, casruisgte, agus nach do mhair beò! - Mhothaich mi Margarita a 'leigeil a-mach sradagan bho a sùilean (chan ann gu fìrinneach, ach gu litearra!). - Gu dearbh, cha robh mòran a bha tlachdmhor.
  - Gu dearbh! Chaidh mi tro seo cuideachd! Bidh mo chasan a" fàs cleachdte ris gu sgiobalta, ach cha bhith iad a" tachas nas fhaide air adhart. Agus bidh an craiceann dorcha sa ghrèin. - Dearbhte, sunndach agus spòrsail mar an cat bho Viriya Aurora.
  - Cha toil leam e nuair a tha an corp geal, tha e coltach gu bheil e ro èifeachdach. - Cha do ghabh Margarita a-mach gun robh i duilich.
  - Tha tan seoclaid fasanta a-nis. - Bha an diabhal teine a 'fàs le a fiaclan panther. - Tha seo a 'ciallachadh gu bheil airgead agad airson a dhol dhan Cheann a Deas.
  Cha mhòr nach do ruith na caileagan a-mach à iom-fhillteachd jungle Chernobyl. Bha bruaich seanail farsaing faisg air làimh. Chruthaich preasan dùmhail, freumhan a bha a "dol a-mach, planntach mutant, le a dhuilleagan farsaing, suidheachadh dùinte goireasach.
  Thuirt Margarita:
  - Uill, seo Vizhnitsa air beulaibh oirnn.
  - Tha, seann bhaile Sòbhieteach! Carson a tha an Úcráin moiteil, tha i air a bhith cha mhòr na dùthaich air leth taobh a-staigh an Aonaidh Shobhietach. Às deidh na h-uile, tha sinn air a bhith a 'sabaid leotha airson linntean! Sin as coireach gun do bhuannaich an USSR, agus a-nis tha na h-Ucràinich nar bràithrean. - Sgaoil Aurora ruadh a gàirdeanan gu farsaing agus dh'fheuch i ri itealaich suas.
  - Agus mus robh bràithrean Ruiseanach aca. Tha fios aig a h-uile pàiste gur e Kyiv màthair bailtean-mòra na Ruis. - thuirt Margarita, a 'gàire nas fharsainge. - Bha iad aonaichte le creideamh Orthodox naomh agus freumhan Slavic. Dh"àithn Dia fhèin don USSR a bhith na aon stàit. Ach thàinig Bandera agus chruthaich e bedlam - b 'e cogadh a bh' ann. Ach, bhuannaich sinn.
  - Tha òrdugh air a thogail air bunait far a bheil saimeant creideamh agus is e gainmheach an toil! Agus airson seo feumaidh mòran scoundrels a bhith sa phrìosan! - Fhreagair Aurora, a 'fàs fiadhaich.
  Chan eil e doirbh am baile fhaicinn. Tha an dìg an seo air a lìonadh, chan eil e na dhuilgheadas a bhith a" dol tarsainn air an rampair. Tha a" mhòr-chuid de na taighean sean, chì thu togalaichean còig-sgeulachd agus togalaichean àrda Stalin. Tha na caileagan mu thràth air a bhith ann an togalaichean an latha an-diugh. An uairsin chuimhnich Margarita:
  - Feumaidh sinn ochd-deug leanabh a thoirt a-mach, ceart?
  - Cuidichidh na balaich againn! Cruthaichidh sinn a leithid de chlisgeadh anns a" bhaile nach bi e comasach dhaibh sùil a chumail air na gluasadan againn! - Chrath Aurora casruisgte an gunna-inneal aice.
  Choimhead an gaisgeach geal-sneachda mun cuairt agus, a" gearradh sìos tic mosgìoto, dh"ìslich i a guth agus dh"fhaighnich i:
  - Dè ma ruitheas e air falbh?
  Thuirt an diabhal teine gu loidsigeach:
  - Tha mi a 'cunntadh air a' bhun-bheachd aige. A bharrachd air an sin, canaidh mi an troich seo a-nis. Bheir mi taic don spiorad sabaid aige.
  Dh" fhàs Margarita Korshunova ann an dòigh gu tur neo-thuigseach:
  - Is e an dòigh as fheàrr air seo a dhèanamh le slap math san aghaidh.
  Ruith Aurora gu sgiobalta òrdagan a casan rùisgte agus chuir i dial an àireamh a" cleachdadh na putanan agus thuirt i gu h-àrd:
  - A bheil thu deiseil!
  - Seadh, ach bha a leithid de theachdaireachd an so ! - Chualas squeak tana mar fhreagairt.
  - Na bi eu-dòchas, tha e tòrr nas fhasa a thoirt a-mach air an t-sly. A bharrachd air an sin, cha bhiodh e na iongnadh do dhuine sam bith nach robh clann ann às deidh oidhche cho stoirmeil. - Thug an diabhul seòlta, ruadh sìos a tòn.
  - Aontaich! Cha bhi dragh aca mu ar deidhinn tuilleadh! - Tha an troich, eòlaiche ann an dumpadh cloinne, air a ghlanadh.
  - Fuirich ruinn, ge bith dè thachras! Is dòcha gun urrainn dhuinn còig sa cheud eile a chur ris. - thuirt Aurora le insinuatingly.
  Bha buaidh draoidheil aig na faclan mu dheireadh. Ghlan am meirleach moron:
  - Feithidh mi, ged a tha deireadh an t-saoghail a' teachd !
  Bha Cool Aurora, le àrdachadh ìoranta agus ìsleachadh de na sùilean fada aice, a" smaoineachadh: " dòigh air choireigin tha seo a" cur nam chuimhne Iùdas a" feitheamh ri crann critheann."
  "Uill, a-nis nì sinn a" chùis air na h-Ameireaganaich agus na minions aca, "thuirt Aurora le sùilean uaine gu cinnteach.
  - A bheil fios agad dè nach urrainn dhomh mathanas a thoirt dha Ameireagaidh? - cheangail Galina a dòrn.
  - Dè? - Chaidh iongnadh a dhèanamh air ball mathan-Komsomol dearg.
  - Bomadh ar bailtean-mòra Iapanach! Is e barbarism a tha seo! - sgrìobh mi eadhon bàrdachd! - Chrath Margarita an grenade, agus le leithid de fhearg gun do thuit sgaoth slàn de bhiastagan mutant bian.
  Leum Aurora suas agus rinn e gàirdeachas:
  - Seinneamaid ! Tha seo inntinneach.
  Agus seinnidh Korshunova, tha a guth, mar a tha e an-còmhnaidh, nas àirde na molaidhean nan Himalayas;
  Thug an Tighearna Rionnag na h-Athair,
  Creid mi, tha i nas radanta na a" ghrian!
  Tha thu leamsa, an dùthaich seo às an tàinig thu -
  Biodh fios agad bhuat gu bheil mo chridhe a" bualadh le bròn!
  
  Annadsa tha sinn nar buill de Komsomol mar iolairean,
  Bidh sinn a" sgrios na faisisteach agus a" sguabadh air falbh na sgrìoban!
  Eadhon air Jupiter bha e comasach dhuinn
  Fàs toradh pàrras do-dhèanta!
  
  Is e Venus an t-àite airson gaol,
  Air Mars, is e faireachdainn gaisgeach an ìre as àirde!
  Bris slabhraidhean an uilc agus an teagamh,
  Às deidh na h-uile, tha an Uile-chumhachdach airson a "chuid as fheàrr a dhèanamh airson a h-uile duine!
  
  Bheir sinn buaidh air a" chuideam cosmaigeach,
  Glacamaid an smiogaid le dubhan làidir!
  Bidh an nàmhaid air a phronnadh le cumhachd an t-saoghail,
  Agus chaidh na Junkers a losgadh sìos le bogha leanabh àbhaisteach!
  
  Chan eil ann ach aon suidheachadh - gabh e agus buannachadh,
  Chan eil fios againn air toradh sam bith eile!
  'S na reubadh madadh-allaidh an Reich,
  Gheibh thu bayonet nad aghaidh bho shaighdear!
  
  Ach cha dean bayonet maith dhuit,
  Cuiridh sinn beagan dynamite ris!
  A leithid de itealan luath
  Nuair a bhuail am proletarian an t-òrd!
  
  Thèid an ath ghluasad seachad mar doineann,
  Agus bidh an endgame na neach-seic soirbheachail!
  Às deidh na h-uile, is e bholcàno cuthach a th" anns a" chreach againn,
  Dìoghaltas an aghaidh a" chait uamhasach, uamhasach!
  
  Chladhaich sinn na pinnearan air Berlin,
  Tha Paris an-asgaidh fo bhratach na Ruis!
  Is nigheanan an Tìr-athar sinn agus mic,
  Nuair a bhios sinn a 'fèist, bidh sinn ag ithe mil le toileachas!
  
  Tha Foggy Albion a-nis coltach ri bràthair,
  Thàinig New York a-mach mar phìos air truinnsear!
  Tha ar bratach dearg, sgarlaid-dathte,
  Fo sin, tha na h-uile dhaoine toilichte le saorsa!
  . CAIBIDIL Àir. 12.
  Bha aisling aig Oleg Rybachenko cuideachd nach robh eadhon sìmplidh, ach iongantach. Tha e mar gum biodh e fhèin agus Dima a" leantainn air adhart len dreuchdan armailteach;
  Shoidhnig an dithis aca mar shaor-thoilich ann an roinn SS na cloinne, a chaidh a chruthachadh leis an Fuhrer aig an robh seilbh. Tha e coltach gu bheil Hitler anns an fhìrinn seo air a dhol às a chiall mu dheireadh. Fìor, air an làimh eile, bha e ciallach gu leòr gun a bhith a 'tòiseachadh cogadh gun dòchas leis an USSR.
  Air an làimh eile, carson nach bu chòir don bhalach trèanadh armachd fhaighinn? Carson a bu chòir dhaibh banaltram agus basachadh mar bhanaichean meas?
  Chaidh Oleg Rybachenko agus Dmitry, còmhla ri balaich eile bhon bhuidheann-chatha òg, a dh'Afraga. Dh'fhaodadh còmhdhail sia-einnsean na Gearmailt suas ri dà cheud paratroopers armaichte a ghiùlan. Ach bha buidheann-chatha iomlan de thrì cheud luchd-sabaid den mheasgachadh a b" òige de Hitler Jugent. Bha coltas gu robh trì cheud balach, timcheall air dusan bliadhna a dh'aois, fhathast glè runny, ach ann an da-rìribh bha iad air an taghadh a dh'aona-ghnothach balaich a fhuair mar-thà gu math beagan trèanadh armailteach.
  Bha am Fuhrer ag iarraidh na b" urrainn de dheugairean gus pàirt a ghabhail sa chogadh. Ann an Afraga, tha prìomh fheachdan Bhreatainn air a' chùis a dhèanamh mar thà, ged a tha gearastan làidir ann an Sudan fhathast. Fìor, chan eil na saighdearan coloinidh gu tur earbsach, agus, gu cruaidh, tha na h-aonadan Breatannach. Chan eil iad buileach Beurla. Chan eil iad cho armaichte, gu h-àraidh le tancaichean, feuch ris an uidheamachd a ghluasad thairis air a" chathair-bhaile. Mar sin, chan eil an cunnart call mòr dha balaich ach glè bheag. Thathas an dùil gum bi e aig ìre eacarsaichean innleachdach àbhaisteach, agus gheibh an ginealach as òige eòlas air cogadh.
  Tha Oleg Rybachenko agus Dmitry fileanta ann an Gearmailtis (an nàmhaid a tha fo chasaid), a bharrachd air Beurla, Spàinntis agus Fraingis. Tha an sgoil aca cuideachd mionlach agus bu chòir clann Sobhietach, ann an teòiridh, a bhith mar an fheadhainn as sgiobalta.
  Chrath balach Gearmailteach, a rèir coltais aon de na stiùirichean, Hans Feuer àrd agus fèitheach làmhan agus thuirt e gu h-onarach:
  - Cha robh sinn an dùil gum faodadh Ruiseanaich a bhith cho làidir agus cho sgiobalta. Mar eisimpleir, smùid ar slighe mar Ghearmailtich den chiad ìre!
  Thuirt Oleg Rybachenko gu modhail:
  - Dè tha cho iongantach mu dheidhinn sin? Is dòcha gum feum sinn sabaid, ach ma thèid thu a-steach do thaisbeanadh agus nach eil eòlas agad air Gearmailtis, dè an ìre de fhiosrachadh a chruinnicheas tu?
  Dh'aontaich Hans:
  - Tha e fìor! Ach san fharsaingeachd chaidh a theagasg dhuinn gur e subhumans Ruiseanach a th" annad. Tha na Slavs nan ìre eadar-ghluasaid eadar muncaidh agus duine. Is e sin, a thaobh leasachadh inntleachdail, tha Ruiseanach beagan nas àirde na beathach dachaigheil.
  Ghlan Dmitry a dhòrn gu feargach:
  - Seadh, is urrainn dhomh do pheanasachadh airson a leithid de bhriathran.
  Fhreagair Hans gu treun, a" sparradh a dhòrn:
  - Chan eil agamsa ach an taghadh armachd. Le miotagan tha thu nad churaidh an Half-World, ach dè mu dheidhinn duel le cailleachan-dubha?
  Bha iongnadh air Dmitry:
  - Agus dè a th 'ann?
  Bha am balach elite Gearmailteach ag iarraidh freagairt, a 'sealltainn a bheachdan, ach bhuail Oleg Rybachenko e:
  - Is e inneal àiteachais a tha seo a thathas a" cleachdadh airson sguaban a leagail ann an Sìona. Chuir na Mongol-Tatars casg air na Sìonaich armachd a ghiùlan, agus mar sin thionndaidh iad an inneal seo a bha coltach gun chron gu bhith na chluba marbhtach. Chaidh siostam slàn de shabaid nunchuck a leasachadh. An uairsin chaidh gabhail ris leis na Seapanach aig deireadh an naoidheamh linn deug. Is dòcha, thàinig e bhuapa gu na saighdearan SS.
  Chuir Hans an aghaidh:
  - Chan eil gu cinnteach air an dòigh sin. O chionn deich bliadhna thug am Fuhrer Mòr cuireadh do ghrunn gurus à Sìona, ag òrdachadh sgoil sabaid làmh-ri-làimh an Third Reich a dhèanamh mar an fheadhainn as adhartaiche san t-saoghal. Cha bu chòir dhut smaoineachadh nach eil na Gearmailtich againn, mar nàisean adhartach, airson dad ionnsachadh bho dhaoine eile. Feumaidh an sgoil armachd Gearmailteach againn an làn bheachdachadh air a" bhàillidh daonna.
  Chrath Dmitry gu sunndach, a" dearbhadh a" bheachd:
  - Agus am fear Sòbhieteach cuideachd. Thuirt Stalin - bidh teicneòlas rè ùine an ath-thogail a 'co-dhùnadh a h-uile dad! Agus an uairsin anns an dàrna plana còig bliadhna leasaich e am beachd - bidh an luchd-obrach a" co-dhùnadh a h-uile càil!
  Thuirt Oleg Rybachenko rudeigin eadar-dhealaichte an seo:
  - Feumaidh mi ràdh nach eil a h-uile càil a 'dol gu math leis a' bhàillidh daonna. Mar eisimpleir, tha an ìre de thrèanadh teignigeach de shaighdearan anns an USSR air dheireadh. Ach san fharsaingeachd tha sinn air thoiseach!
  Mhol Hans:
  - Am bu toil leat Hitler Hash a chluich?
  Chaidh iongnadh a dhèanamh air na balaich Sòbhieteach:
  - Agus dè a th 'ann?
  Thog Hans:
  - An innleachd mu dheireadh aig an Great Fuhrer. Coltach ri tàileasg, nach eil air a chluich le dithis, ach le ceathrar, dithis air dithis. Ach air aon bhord de cheithir cheud cealla. Tha tancaichean, gunnaichean fèin-ghluasadach agus longan-cogaidh ann. Tha dà fhichead figear ann gach fear, agus ceud agus trì-fichead uile gu lèir. Bidh cuid a" gluasad mar tàileasg, cuid eile a" gluasad gu tur eadar-dhealaichte. A bharrachd air innleachdan eile ... San fharsaingeachd, tha an geama gu math toinnte, chan eil idir coltach ri tàileasg.
  - Seall dhi. - dh'fhaighnich Oleg Rybachenko.
  Thug Hans bòrd-pasgaidh bhon phoca aige. Bha e lùdagach agus gu math teann. Tha na figearan air an magnetachadh. Dà fhichead fear co-ionann. Tha am bòrd fhèin gu math glèidhteach, ceart-cheàrnach. Tha na riaghailtean inntinneach, gu h-àraidh, cha mhòr nach eil na figearan uile a 'bualadh ann an dòigh eadar-dhealaichte seach gu bheil iad a' gluasad, ach a-mhàin tancaichean. Faodaidh iad an dà chuid bualadh agus coiseachd le grèim.
  Mar a bhiodh dùil, is e am figear as làidire an long-chogaidh, is e am fear as laige am fear-coise aotrom. Bha gunnaichean fèin-ghluasadach ann cuideachd, agus, gu h-inntinneach, plèanaichean, aon aig aon àm, ach cuideachd itealan ionnsaigh, trodaiche, bomair, agus itealan mara. A bharrachd air longan-cogaidh, tha luchd-sgrios ann cuideachd. Tha na saighdearan-coise cuideachd eadar-dhealaichte, meacanaigeach, sìmplidh agus eachraidh. Is e sin, chan eil e furasta na riaghailtean a thuigsinn. Thug Oleg Rybachenko fa-near sa bhad:
  - Chan e, chan urrainn don gheama seo tàileasg mòr-chòrdte a bhualadh. Tha an ìre duilgheadas dìreach far na clàran!
  Dh'aontaich Hans:
  - Seadh, cha bhith e furasta ro-innleachd a leasachadh an seo. Agus chan urrainn dhut leabhraichean snasail a sgrìobhadh. Ach tha seo dìreach airson na h-Aryans!
  Dh'aontaich Dmitry:
  - Tha, airson na h-Aryans! Cluicheamaid!
  Thug Oleg Rybachenko rabhadh:
  - Cha bhi mòran tlachd ann !
  Thug Hans cuireadh dha balach eile agus, an dèidh dha paidhir a chruthachadh, thòisich e air cluich an aghaidh nam balach. Thagh mi donn. Tha Oleg agus Danka gu nàdarrach dearg!
  Cha robh an geama inntinneach an toiseach, ach an uairsin chaidh na balaich an sàs. Ghlac Oleg Rybachenko, mar neach-ro-innleachd a rugadh, an iomairt agus thòisich e air na nàimhdean a phutadh bhon chliathaich. Anns a 'gheama Fuhrer, san fharsaingeachd, cha robh rìgh ann, agus dh' fhaodadh na prìomh oifisean a ghluasad gun a bhith a 'call gluasad.
  Ach cha robh cead aig na balaich cluich a-muigh. Sheall an inneal-rabhaidh ...
  - ionnsaigh adhair!
  Ruith na gillean gu na puirt sa bhad. Ged a bha na h-uinneagan cumhang, chan fhaiceadh tu gu math troimhe agus bha eadhon pronnadh ann.
  Bha plèanaichean tighinn air tìr ag itealaich ann an convoy, agus gu dearbh, còmhla ri luchd-sabaid le deagh armachd.
  Cha robh barrachd air dusan Sasannach ann. Na Spitfires, a 'faicinn gun do dh'fhosgail barrachd Ghearmailteach teine le gunnaichean-inneal, a' feuchainn ri bualadh orra bho astar fada. Ach fhuair iad fhèin am freagairt. Thòisich trì itealan Feachd Rìoghail an Adhair a' smocadh agus theich an còrr.
  Bha na gillean a' feadalaich gu h-àrd, ach cha do mhionnaich duine sam bith - smachd. Ach stob iad am bòtannan agus rinn iad sreath de fhealla-dhà saillte.
  Gu dearbh, chan urrainn don chòmhdhail an luchd-sabaid a ruith, tha an eadar-dhealachadh ann an astar mar òrdugh meudachd, agus mar sin bha aig na balaich ri socrachadh agus tilleadh chun ghnìomhachas aca. Thòisich cuid eadhon air push-ups, cuid eile a" dèanamh abs.
  Ach, bha Oleg Rybachenko cho brosnachail is gun do thòisich e a 'seinn, le guth a bha comasach air a bhith a' draibheadh air falbh chan e a-mhàin an rìgh, ach ìmpire nam breug (Hitler!);
  Tha sinn ag itealaich a-steach do bhlàr cruaidh, bàsmhor,
  Tha luchd-tòiseachaidh nan clann de cho-mhaoineas!
  Tha ar Tighearna Svarog an-còmhnaidh còmhla rium,
  Nach bris sinn bunaitean an ath-bhreith!
  
  Tha misneach is spionnadh againn,
  Faodaidh gach inneal cruinneachadh!
  Tha call fiadhaich a" feitheamh ris na Nadsaidhean,
  Na bi a" bruidhinn nonsens, Fritz!
  
  Chaidh an Wehrmacht a bhualadh gu mòr faisg air Moscow,
  Sheall sinn ar neart làidir!
  Chaidh am pàrras sleamhainn a phronnadh,
  Bhuannaich sinn, tha sinn ga chunntadh gu tur!
  
  Dè as urrainn dha Fritz a dhèanamh an ath rud?
  Dìreach spògan suas - leig seachad gu sgiobalta!
  Agus a-steach do amhaich Adolf - spitz geur,
  Leig leis an asal àite clown a chluich!
  
  'S e ar dleastanas a bhith a' fuaimneachadh adharc na buaidh,
  A' cruinneachadh nan legion dearg !
  Agus gu tròcaireach gearr dheth ceann an fhear-ionnsaigh,
  Co-dhiù thàinig iad chun aghaidh dìreach bhon sgoil!
  
  Bhuail sinn na bastards mar gum biodh sinn air ar breith à Mars,
  Agus anns a h-uile àite tha na Krauts ag iarraidh tròcair!
  'S sinne mic aon mhoir, Far am bheil gach dùthaich co-ionnan -
  Leig leis a "chaismeachd bhon ìomhaigh aghaidh aontachadh!
  
  Bha Hitler den bheachd gun gabhadh e thairis an Talamh againn,
  Agus a-nis tha cnap aige fo na bragaichean aige!
  Às deidh na h-uile, bha na Gearmailtich airson a h-uile duine a thionndadh gu geama,
  Agus chuir balach sìmplidh sìos iad!
  
  Dè thachair don "Tìgear" - chaidh e gu meatailt,
  Às an sin nì sinn samovars le tì milis!
  Fhuair na Krauts e - call cas air na h-adharcan,
  Tha sinn ann am Berlin ann an radiant, blàth Cèitean!
  
  Agus fhuair Adolf sròn an àite ceangail,
  Rinn i teannadh air amhaich a nàmhaid-cur gu bàs!
  peanas trom air son a pheacaidh,
  Agus a-nis tha mi a" stampadh a" Ghearmailt le tancaichean!
  
  Thug an Great Stalin fhèin am ball Komsomol,
  Thug e an òrdugh - rionnag mòr "Victory"!
  Cia meud neart a thug sinn do'n Athair naomh,
  Mar a nì ar seanairean gàirdeachas anns an ath shaoghal!
  Tha e neònach, ach chaidh a mholadh gu fiadhaich airson òran cho cianail - tha a h-uile duine an seo air a dhol às a chiall, neo dè?
  Nuair a chrìochnaich Oleg Rybachenko a 'seinn, chaidh am bruadar a bhriseadh, agus chaidh an dùsgadh a-rithist, an turas seo chan ann san dòigh as àbhaistiche, ach chaidh an toirt agus an sguabadh le uisge fuar. Às deidh sin a-rithist thug na slabhraidhean sin sgrìoban uamhasach dhomh air mo ghàirdeanan agus dol seachad a" cholbh... Cha tug iad eadhon bracaist dhomh! Cruinn! Tha sin ceart, dh'fhuirich na Gearmailtich nan àite, agus ghluais na prìosanaich gu slaodach air an rathad cearcaill. Chan eil e soilleir dè an adhbhar a tha seo. Rathad le cabhsair le asphalt agus molagan. An ceann beagan uairean a thìde, thòisich mo shàilean rùisgte a" losgadh agus a" tachdadh gu brùideil. Thòisich mòran nigheanan ri fuil.
  An uairsin, ged a bha am feasgar fhathast fada air falbh, chuir iad air ais e gun deas-ghnàth agus gu cabhaig gun slabhraidh air, agus dh'àithn iad dha laighe sìos.
  Oleg Rybachenko agus an còrr de na caileagan gèilleadh gu sgiobalta. Agus ged nach robh mi a" faireachdainn mar a bhith a" cadal idir, thàinig greimeachadh dia a" chadail agus lèirsinn Hypnosis (a thug air an Almighty Zeus e fhèin a shùilean a dhùnadh!) Gu h-obann agus gu do-sheachanta.
  Agus a-rithist tha na balaich nan tùsairean ann an seirbheis armachd urramach, eadhon ged is e arm cuideigin eile a th" ann;
  Chaidh am buidheann-chatha, anns an robh luchd-sabaid Jungfolk, trì cheud balach dusan bliadhna a dh'aois, ath-thogail san spot agus a ghluasad nas fhaide gu deas. An toiseach, bha na balaich air an stiùireadh dà chilemeatair ann an càraichean, ach an uairsin tha e coltach gun do dh'atharraich an riaghladh an inntinn agus cho-dhùin iad rèis a thoirt dha na balaich airson a bhith beò.
  B" fheudar dha na balaich a dhol a-mach, air am fàgail ann am briogaisean armachd a-mhàin, agus mar sin cha mhòr rùisgte agus cas-ruisgte le pacaidean air an guailnean, agus ruith gu deas.
  Gu dearbh, bha cead aca iad fhèin a smeuradh le grian-grèine ùr, gu math èifeachdach, agus cha do ruith an t-slighe tron fhàsach, ach tro fheur nas buige agus gun a bhith cho teth, oir ruith e ri taobh Abhainn Nile, agus timcheall air fuaran domhainn, dh'fhàs feur agus craobhan, ach fhathast b' e an deuchainn a bu duilghe. Leis gum feumadh sinn teicheadh, ann an teas fiadhaich an Iuchair Afraganach, agus eadhon le gunnaichean submachine, a bharrachd air bagannan droma le solar.
  Gu dearbh, anns a 'bhuidheann-chatha sònraichte bha balaich a bha a' riochdachadh dath dùthaich na Gearmailt agus bha trèanadh corporra math aca, ach fhathast.
  Bha na gaisgich òga air an cur suas agus dh'òrduich an ceannard, brat dìreach mar iad, ged a bha e gu math àrd, le fèithean Apollo:
  - Uill, a bhràthair! Tha fios agam gum bi e doirbh dhut, ach is e dleasdanas dleasdanas! Feumaidh sinn leth-cheud "s a h-ochd cilemeatair a chòmhdach ron fheasgar! Sin òrdugh.
  Thug Oleg Rybachenko fa-near:
  - Hmm tha! Tha am facal an òrdugh seo coltach ri geasa! Chan urrainn dhut dearmad a dhèanamh air.
  Thug Dimka fa-near:
  - Tha mi deònach geall nach coilean sinn e!
  Chuir Hans Feuer an aghaidh:
  - Tha e mar dhleastanas oirnn a choileanadh, oir is sinn Aryans! Agus tha na Ruiseanaich agad cuideachd Aryans ma chlàras tu anns a" bhuidheann-chatha Jungfolk as fheàrr.
  Tha am baga-droma air mo dhruim, còmhla ri armachd, uisge agus cuibhreannan, ochd cileagram deug, a bharrachd air gunna submachine le cuideam trì cileagram. Tha fichead cileagram cruaidh eadhon airson inbheach ma choisicheas tu airson ùine mhòr agus an uairsin ruith, agus eadhon fon ghrèin scorching.
  Shuath Oleg Rybachenko a chas air an fheur. Bha na balaich dealasach mu bhith a 'faighinn cuidhteas bhrògan; ann am bòtannan leathair (tha an leathar gu dearbh fuadain, ach chan eil e fhathast na sheòrsa de kirzach), tha e doirbh a ruith an seo. Bhiodh sneakers no brògan teanas air a bhith na b 'fheàrr, ach ann an suidheachaidhean cogaidh sa Ghearmailt tha seo na shòlas, agus chuir iad romhpa gun a bhith a' milleadh nan gillean.
  Sheall an àithne, agus thòisich na gaisgich à Jungfolk a 'ruith, agus iad a' feuchainn ri coltas cruth a chumail suas.
  Shèid gaoth ùr bhon Nile, a 'sèideadh gu dòigheil torsos rùisgte, fèitheach nan gillean-cogaidh. Bha iad rudeigin coltach ri titans deugairean a bha deiseil airson stoirm a chuir air na speuran. Ruith iad, a 'tarraing anail gu cunbhalach, cha mhòr cas na chois. Air beulaibh bha an fheadhainn as àirde, agus, gu dearbh, an Dimka àrd, ged a bha sianar bhalach, a 'gabhail a-steach an ceannard, na b' àirde na e. Bha aig Oleg Rybachenko, nach robh ach beagan os cionn na h-ìre, an àirde aige aon-deug (an taca ris an fhìrinn anns an do ghabh e às deidh a shinnsirean a chaidh a thogail gu gaisgeil!) cabhag, cha mhòr aig an deireadh. Fìor, bha buannachd ann an seo: bha nas lugha de chothrom ann na sàilean a phronnadh, no a bhith air am breabadh fon àite far an robh iad nan suidhe. Is esan am fear as òige an seo, ach gu dearbh chan e am fear as laige no, gu sònraichte, gòrach.
  Tha an luchd follaiseach, ach tha e fhathast iomchaidh, agus tha eòlas aig a h-uile duine air ruith le luchd. Fiù 's le tòrr cuideam, nuair a bha iad a' giùlan, mar eisimpleir, com-pàirtiche air na guailnean.
  Fo chasan cas-rùisgte, bho àm gu àm bidh iad a" crìonadh no a" sgàineadh a-steach do gheugan no cònaichean pailme briste, agus uaireannan tha lusan dòrainneach ann a bhios na balaich a" feuchainn ri faighinn timcheall. Tha an fheur air a theasachadh, gu tric tioram, ach, gu dearbh, chan eil e a 'losgadh mar ghainmhich fhàsach. San fharsaingeachd, tha e comasach a bhith beò fhathast, ach tha a 'ghrian ag èirigh agus a' meudachadh an teas.
  Tall Hans, mu dheidhinn cho àrd ri Dmitry, bidh iad a 'ruith gualainn ri gualainn. Tha balach gaisgeach Gearmailteach a" faighneachd dha trodaiche òg Sòbhieteach:
  - Uill, a-nis tha thu a 'cogadh! Gu dearbh, chan eil mi air fàileadh fùdar-gunna fhathast, ach tha a h-uile càil air thoiseach oirnn. A bheil thu a" faireachdainn toileachas sam bith?
  Fhreagair Dmitry gu h-onarach:
  - Chan ann fhathast! - Agus thuirt e, a 'tionndadh a cheann mun cuairt a-rithist. - Tha mi ag aideachadh, gu h-onarach chan eil!
  Rinn Hans srann le tàir:
  - Tha mi gu dearbh! Gus a bhith onarach, tha! Uill, dè am fear de na balaich as urrainn dhomh a dhol gu cogadh gu laghail. Dèan sabaid, losgadh, marbhadh, sèideadh suas, gabh prìosanach. Às deidh na h-uile, is e romansa a tha seo. Bha thu fhèin agus Olezhka cuideachd airson a bhith a" faireachdainn mar ghaisgich beò, gus faighinn air falbh bhon ghnàthas!
  Chuir Dimka gu daingeann an aghaidh:
  - Chan eil ar beatha àbhaisteach. San fharsaingeachd, tha e glè inntinneach a bhith na thùsaire, eadhon na stiùiriche agus na lùth-chleasaiche.
  - Mar sin carson a chuir thu d" ainm a-steach leinn? Nach eil eagal ort a bhith air do mharbhadh no air do ghortachadh? - Rinn Hans magadh gu co-sheòrsach.
  Bha Dimka, leis an fhar-ainm Ilya Muromets, air a phutadh suas:
  "Is ann air sgàth sin a chuir mi ainm ris, gus sealltainn nach urrainn dha na Ruiseanaich sabaid nas miosa na na Gearmailtich." Rud eile bidh an saoghal gu lèir a" sgrìobhadh agus a" bruidhinn mu na buadhan agad...
  Rinn Hans gàire:
  - Uill, tha! Mu ar buadhan, glòir air feadh na Cruinne. - Chuir am balach ard ghaisgeil a mach a bhroilleach leathann le moit. - Agus is gann gun urrainn dhut na Ruiseanaich arm beag na Fionnlainne a chuir às. Chan eil dad agad ri brag mu dheidhinn!
  Dmitry, oilbheum, cha mhòr a 'cur stad air fhèin gus nach cleachdadh a dhòrn, gearan:
  - Tha Khalkhin Gol againn cuideachd!
  Rinn Hans srann le tàir:
  - Sgiath bheag, an àiteigin ann an Àisia. Agus tha na balaich againn mar-thà air an Roinn Eòrpa a ghabhail, agus cha mhòr Afraga agus Àisia gu lèir. Agus gabhaidh sinn thairis an Ruis, is e pìos cèic a th" ann dhuinn!
  Bhris Dmitry a shùilean gu feargach:
  - Na gabh grèim air, tha do ghàirdeanan goirid!
  Rinn Hans gàire:
  - Ciamar a thug sinn ort ainm a chuir ri Cùmhnant Sìth Brest? Thug thu dhuinn fearann, air àireamh suas don Dnepr, Le trì uairean na bu lìonmhoire de bhàghan agus shabair. Dè as urrainn a ràdh mu dheidhinn na Ruis mar shaighdear anns a 'chùis seo?
  Chuir Dimka e fhèin còmhla, bha e an dùil Hans a bhualadh san t-sròin, agus le eòlas air a neart mar churaidh an "leth shaoghal", is dòcha gum biodh e air am balach Gearmailteach a chuir às, ach... cha robh mi airson am briseadh sìos. cruthachadh agus tòiseachadh air sabaid. Agus chan eil e math na dòrn agad a chleachdadh ann an deasbad. Ach a-mhàin sa chùis seo, is coltaiche gun tèid a chur an grèim, agus cha bhi ùine aige sealltainn gu bheil na Ruiseanaich a 'sabaid nas miosa na na Gearmailtich. Mar sin, chuir Dmitry gu socair an aghaidh:
  - Rinn na Ruiseanaich a" chùis ort fo Frederick II, agus ghabh sinn eadhon Berlin. Agus nuair a dh"àithn Napoleon Mòr dhut, b" e Gearmailtich a bh" ann an leth an airm aige, agus anns a" Chiad Chogadh bha briseadh Brusilov ann. Agus cha do ghabh thu Paris oir cha mhòr nach do ghlac na saighdearan againn Konigsberg.
  Lorg Hans frith-argamaid caran cudthromach:
  - Ach a h-uile càil, anns na blàran mu dheireadh leinn chaidh do bhualadh! Agus tha duine agus nàisean air am breithneachadh an toiseach leis na gnìomhan deireannach aca!
  Bha Dmitry gu reusanta an aghaidh:
  - Fon tsar, bha gnìomhachas air ais againn, gu sònraichte anns an raon armachd-teicnigeach. Agus a-nis, tha sinn air gnìomhachas trom a leasachadh. Mar eisimpleir, chunnaic thu an tanca KV-2. Tha e uidheamaichte le howitzer 152-mm. A bheil dad mar sin agadsa aig na Gearmailtich?
  Rinn Hans gàire:
  - Bha luchd-brathaidh aig na Frangaich, air na tancaichean S-2, de chàileachd eadhon nas motha de 155 millimeters, ach cha do chuir sin stad oirnn bho bhith a" chùis air na linneachan pleadhaig, le uidheamachd nas laige na an-dràsta. Is e prìomh neart an Wehrmacht cho àrd sa tha am bàillidh daonna!
  Rinn Dmitry gàire air aodann le tan rèidh:
  - Carson a tha thu a" smaoineachadh gu bheil buannachd agad thairis oirnn ann am bàillidh an duine ma thàinig thu gu bhith na ghaisgeach an "leth shaoghal"? Agus a 'chùis air na balaich as fheàrr agad?
  Thuirt Hans gu reusanta:
  - Uaireannan bidh eisgeachdan a-mhàin a 'dearbhadh nan riaghailtean. No an àite, cha mhòr an-còmhnaidh! A-nis, mura gabh sinn iongantasan fa leth, ach an ìre de thrèanadh armachd gu h-iomlan, an uairsin an seo ...
  Dh'fhàs Dmitry feargach:
  - Chan eil fios agad dè an ìre de thrèanadh sabaid a th" againn agus mar a thèid eacarsaichean a dhèanamh anns an arm Sobhietach. Mar sin, chan eil feum air prothaideachadh!
  Thuirt Hans gu loidsigeach:
  - Anns an Spàinn bha farpais eadar sgoil armachd nan Sòbhieteach, teagasg agus am fear Gearmailteach. Rinn sinn deuchainn air an uidheamachd agus na buill-airm againn. Is e an toradh seo buaidh don sgoil armachd agus na h-ealain ro-innleachdail againn, agus daingneachadh rèim Franco. Mar sin bha sinn mu thràth a" sabaid le do ghillean agus bhuannaich sinn!
  Thuirt Dmitry-Muromets gu duilich:
  - Bha tòrr a bharrachd shaighdearan agad na sinne! Cha do ghabh thu ach am meud!
  - Cha bhithinn ag ràdh sin. - Leig Hans sìos a cheann agus thuit e sàmhach, thòisich a 'chiad chomharran sgìth a' nochdadh agus dh'fhàs e duilich a bhruidhinn.
  Is e an rud as miosa, gu dearbh, an teas. Bha a' ghrian gu neo-iomchuidh a' dlùthachadh air an àirde. Cha robh cleachdadh aig gin de na balaich air. Tha a 'Ghearmailt agus an Ruis nan dùthchannan a tuath, agus as t-samhradh is ann ainneamh a bhios iad a' faighinn nas àirde na trithead ceum. Agus is e seo Afraga san Iuchar, agus tha an gaoth air stad a bhith a" sèideadh bhon Nile.
  Thòisich casan rùisgte nam balach a" priobadh barrachd is barrachd leis an fheur tioram, agus an uairsin thàinig e gu crìch gu h-obann, agus bha an cilemeatair gu lèir còmhdaichte le greabhal sgaltaidh. Bha e gu math goirt, agus bha cuid de na balaich nach robh cho fèin-smachd a" magadh. Bha fallas a" sileadh bhuapa agus a" crathadh air a" ghreabhal teth.
  Dh'fheuch Oleg Rybachenko agus Dmitry, agus a 'mhòr-chuid de na balaich eile, a chaidh a thogail ann an spiorad Spartan, ri gàire a dhèanamh agus gun a bhith a' nochdadh an cràdh. Bha iad a" smaoineachadh air rudeigin eile. Mar sin smaoinich Oleg Rybachenko gu robh a chasan rùisgte air an reubadh le lasraichean air raca, agus bha iad airson dìomhaireachd stàite cudromach a spìonadh bhuaithe. Agus feumaidh e fhulang agus gun a bhith a 'sealltainn gu bheil e air a ghoirteachadh no fo eagal. A bharrachd air an sin, dh'fhàs na balaich suas ann an droch shuidheachadh agus cha robh na sàilean aca cho dona, am bàrd agus an greabhal dubh, ged a chaidh e às, ach chan ann cho mòr 's gun do chuir an craiceann garbh dheth.
  Goirid lean stròcan teas. Cha mhòr aig an aon àm, bha grunn bhalaich a bha ro theth a" fannachadh agus b" fheudar an togail air sìneadh aotrom, fillte.
  Thug Oleg Rybachenko fa-near dha fhèin gu bheil uidheamachd math aig na Gearmailtich san fharsaingeachd. A bheil e comasach gum faigh thu anns an Arm Dearg inneal airson a bhith a 'giùlan an leòinte air a dhèanamh le duralumin, a dh' fhaodadh a bhith falaichte ann am baga-droma.
  Ach tha e nas duilghe ruith le eallach a bharrachd nad làmhan, agus bidh do shàilean lom a" losgadh nas dian mar a bhios an cuideam a" dol am meud. Mar sin, ann an dòigh, tha iad ann an ifrinn saor-thoileach. Bha Oleg Rybachenko eadhon a 'smaoineachadh: mar a dhèiligeadh a chompanaich ri leithid de dheuchainn, bhiodh iad uile beò.
  Chaidh stiallan farsaing de ghreabhal teth, dubh a chur còmhla ri feur tioram, tioram. A bharrachd air an sin, mean air mhean thug an ceannard na balaich air falbh bhon Nile, a rèir coltais gus nach tèid iad a-steach do sgìrean sluaigh san Èiphit.
  A-rithist, thòisich cuid de bhalaich a 'tuiteam às a chèile agus bha na balaich, air an sàrachadh no air an sàrachadh le cluba na grèine, a' còmhdach an cinn le rag air a ghluasad le uisge agus air an cur air sìneanan. Chaidh cuid den fheadhainn a bha air stailc aotrom fhulang roimhe seo a-steach don loidhne agus lean iad orra a" ruith.
  Ach bha neart nan gillean òga a 'lùghdachadh, agus cha mhòr an dàrna leth a-mach à gnìomh.
  Mu dheireadh thuirt an ceannard, cuideachd gu math sgìth:
  - Bidh mi ag òrdachadh a h-uile duine fois a ghabhail! Tha sinn air a" chrìoch a ruighinn! Còmhdaich thu fhèin le sgàilean grèine, òl uisge le fìonag agus seoclaid. Às deidh sin nì thu eacarsaichean anail fhad "s a tha thu nad laighe!
  Dh"èigh na gillean gaisgeil ann an sèist lag:
  - Tha sinn deiseil airson òrdugh sam bith a choileanadh!
  A dh 'aindeoin a' ghrian-grèine, bha craiceann an leanaibh dearg agus amh. Bha e mì-chofhurtail a bhith a 'laighe air an fheur tioram, agus mar sin chuir na balaich cellophane fodha fhèin.
  Shuidhich Dmitry agus Oleg Rybachenko ri taobh a chèile anns an aon teanta. Bha coltas gu robh na gillean beagan tioramachadh agus an craiceann dorcha. Bha mo chasan rùisgte a" losgadh agus a" tachas fhèin gu dona, b" fheudar dhomh mo chasan a thogail suas gus am biodh an fhuil a" drèanadh air falbh agus gum fàsadh e beagan na b" fhasa co-dhiù.
  Thug Dmitry fa-near:
  - Bha fios againn nach e mil a th" ann an cogadh, ach chan ann chun aon ìre!
  Gheall Oleg Rybachenko gu gruamach:
  - Chan eil annta seo ach flùraichean. Nuair a chì thu fuil agus a choimheadas tu air a" chiad chorp agad, tuigidh tu nach eil seo uile a" ruith air uachdar teth!
  Shuidh Dmitry na stamag agus thuirt e:
  - Anns na leabhraichean, gu dearbh, bidh iad a 'sgrìobhadh mu dheidhinn cò ris a tha e coltach nuair a mharbhas tu duine airson a' chiad uair. Eadhon ged is e droch dhuine a th" ann agus an nàmhaid agad, deiseil airson a ghlùinean a dhòrtadh. Ach seo fhathast ...
  Thug Oleg Rybachenko fa-near:
  - Ann an leabhar Boussenard "Captain Daredevil", bha cuideachd buidheann-chatha slàn de luchd-tarraing a bha a 'sabaid ri Breatainn. A" cur nar cuimhne rudeigin. Ach an sin tha duilgheadas saidhgeòlas, tha iad ag ràdh, cò ris a tha e coltach a bhith a" marbhadh duine, dìreach air suathadh air aon turas, nuair a bhuail peilear drumair òg gun fhiosta. Agus san fharsaingeachd, tha an sealladh a thaobh bàs gu math suarach. Tha e coltach nach e eadhon cogadh a th" ann, ach saor-làithean!
  Chuir Dmitry an aghaidh gu loidsigeach:
  - Seo leabhar do chloinn agus do dheugairean ; a tha ga fhaighinn dòrainneach a bhith a" leughadh mu eòlasan saidhgeòlach. Agus tha an deireadh dona mu thràth, bhàsaich cha mhòr a" bhuidheann-chatha de suckers, agus cha deach a leantainn a-riamh a sgrìobhadh!
  Thuirt Oleg Rybachenko, le faireachdainn domhainn de fhìor bhròn:
  - Ach is e so an seorsa leabhar air am bheil aithreachas ort cho luath 's a chriochnaich e. Ach gu math nas trice bidh e a" tachairt an taobh eile, gu bheil thu gu litireil a" fulang, a" feuchainn ri faighinn seachad air an obair seo no air an obair sin!
  - Ma tha an nobhail aig Leo Tolstoy "War and Peace", chan eil teagamh nach eil Olezhek ceart! - Dh'aontaich Dmitry.
  Chuir an com-pàirtiche òg an aghaidh:
  - Tha inntinn aig an leabhar "War and Peace", grunn loidhnichean cuilbheart, agus caractaran mionaideach. Chan e, chan e dummy a th" innte. Chan eil dòigh sam bith sgìth! Ged, gu dearbh, thig na rudan as inntinniche aig an toiseach.
  Dh'aontaich Dmitry:
  - Tha, tha sin ceart... Bidh mòran sgrìobhadairean a" peacachadh le cuilbheart slaodach, nuair mus tòisich an gnìomh as inntinniche, thèid agad air an leabhar a tha coltach ri dòrainneach a thilgeil air falbh.
  An dèidh leigeil leis na gillean fuireach a-mach aig àirde na grèine, chuir an ceannard sunndach Wolf Stich, balach glè fèitheach timcheall air ceithir bliadhna deug a dh" aois na choltas. Tha an aghaidh brèagha, ach aig an aon àm gruamach, leanabhach agus inbheach. Tha Wolf fhèin fhathast bho Jungfolk, ach is e am prionnsapal àithne aige: bu chòir dha daoine òga a bhith air an stiùireadh le daoine òga. Agus chan eil an fhìrinn nach eil eòlas aig Shtikh agus air a mheas mar leanabh a 'cur dragh air duine sam bith. Is e am prìomh rud gur e Aryan a th "ann agus gu bheil e ag òrdachadh na h-Aryans, a tha a" ciallachadh gu bheil e comasach dha na daoine àbhaisteach a dhèanamh do-dhèanta. Agus dè? Tha iad ga dhèanamh!
  A 'ruith a-rithist, a' dìochuimhneachadh mu pian, sgìths, balaich a tha fiù 's nàire (leithid togail suas!), A' cuimhneachadh mama, dad, no a 'smaoineachadh air rudeigin taitneach. Seo nuair a tha an comas fulangas a ghiùlan, agus a" chùis-lagha fhèin, na bheannachadh mòr.
  Bidh gaisgich òga a" ruith gun a bhith a" smaoineachadh mu eas-ùmhlachd, agus ma tha iad ag iarraidh dad, is e sabaid a th" ann!
  Tha an teas fhathast glè làidir, agus a-rithist ruith na balaich a-mach air a" ghreabhal theth. Agus chan eil e eadhon a" faicinn a" chrìoch ann an sealladh. Bidh am pian a" fàs do-ruigsinneach agus chan urrainn dha mòran de na gaisgich òga an osnaich pianail a chumail air ais tuilleadh.
  An uairsin thòisich Oleg Rybachenko air òran a rinn e air an itealan a sheinn, fìor chaismeachd;
  Tha glòir an Motherland Sòbhieteach fìor mhath -
  Tha sinn airidh, tha mi creidsinn, gu'm bi sinn air a' ghloir so !
  Bheir sinn buaidh air an nàmhaid chruaidh ann am blàr,
  Air sgàth a 'chumhachd Ruiseanach, as radiantach!
  
  Dè tha ann an Motherland a 'seinn,
  Ann an cridhe tùsaire onarach, casruisgte!
  Ruithidh sinn mar eun air iteig,
  Cia naomh a tha ar creideamh air fàs !
  
  Fèin-ghluasadach, creid mi, a bhràthair mòr,
  Agus chan eil na grenades nan luchd a bharrachd idir!
  Ma tha thu treun, is e an toradh a th 'ann
  Bidh e, a dh" aindeoin gur e balach a th" annad!
  
  Tha an neach-tòiseachaidh gòrach agus cruaidh ...
  Ach tha Dia gar soillseachadh le gàire!
  'S iomadh droch-bheus 's an t-saoghal, mo thruaighe,
  Gu bheil iad airson àite air neamh a mhilleadh!
  
  Tha an seacal faisisteach a' sìneadh a-mach thugainn,
  Tha e airson an cridhe a reubadh a-mach à leanabh!
  'S tha maighne riomhach aig a mhuc,
  Faigh e slap àrd na aghaidh!
  
  Tha tancaichean tìgear nan "brògan"
  Clumsy - uabhasach ceàrnach!
  'S na ruith uapa, a ridire,
  Uill, tha e nas fheàrr grenades ullachadh!
  
  Cruthaichidh sinn saoghal mar seo, creid mi,
  Far am bi milleanan toilichte!
  Ruithidh beathach creiche gu garaidh,
  Cuiridh sinn sìos na legions borb!
  
  Dè tha ann an Motherland a 'seinn,
  Agus tha e a" sgrios na faisistich gu lèir gu math ainmeil...
  Brùth gunna ray an ridire nas teann...
  Agus gus am bi a 'phlanaid sìtheil agus sàmhach!
  
  
  
  
  Soillsichidh a bhratach dhearg,
  Tha ainm an Naoimh Iosa ann!
  Cuir seachad an deuchainn Pioneer le A -
  Gus am bi an Ruis agad ainmeil!
  
  Ach chan eil an deuchainn aig a" bhòrd dhubh -
  Feumaidh e a bhith air a thoirt seachad bho na trainnsichean!
  Falt liath a' reubadh gu uisge-beatha a' ghille,
  Chaochail caraid - tha bròn a nis aig an uaigh !
  
  Ciod e cogadh borb,
  Chan eil i eadhon airidh air a bhith air ainmeachadh mar bhiast!
  Agus chan eil fios aig an horde ciamar a chumas e air ais,
  Co-dhiù tha Adolf uaireannan nas èibhinn na clown!
  
  Tha fios agad, nach bu chòir dhuinn a dhol air ais,
  Airson luchd-tòiseachaidh, tha eagal coimheach gu bràth!
  Tha sinn nar caraidean dìleas,
  Agus gu moralta tha mi a 'creidsinn nach e cripples!
  
  Nach cuir sinn crìoch air a" chaismeachd ghlòrmhor ann am Berlin,
  Creid mi, bha fios againn a-riamh mar a dhèanadh sinn sabaid!
  'S gu h-obann ghlac sinn spiorad geur,
  A" giùlan an RPK ann am baga-droma rè an ruith!
  Chrìochnaich Oleg Rybachenko òran spòrsail is gaisgeil, agus dh" aontaich na balaich Gearmailteach seo le fìdeagan agus gàire. Mar gum biodh iad eadhon a" mothachadh gu robh am Fuhrer luaineach aca air a spìonadh le slop bho cheann gu ladhar!
  Dh'fhàs ruith na bu spòrsail, chaidh barrachd lùths a chur ris... Agus cha b' fhada gus an ruith an greabhal a-mach agus thòisich feur bog a' nochdadh, rud a bha na thlachd dha casan loisgte nam balach misneachail.
  Thuirt Dmitry le gàire:
  - Tha iad ag ràdh gu bheil an t-òran gar cuideachadh beò, ach cha deach dad a ràdh mu dheidhinn gu bheil e cuideachd a" lasadh an luchd trom air ar cùlaibh!
  Chuir Oleg Rybachenko an aghaidh:
  - Fiù 's aig àm sìobhaltachd an t-Seann Èipheit, bha fios againn mu bhuaidh beatha ceòl air corp an duine, agus òrain cuideachd. Mar eisimpleir, b" fheudar do thràillean beaga nach b" urrainn obrachadh gu h-èifeachdach fhathast anns na h-achaidhean agus cuaraidhean seinn gus na tràillean inbheach a bhrosnachadh. Às deidh na h-uile, thàinig saidheans mar Valliology às an Èiphit.
  Dh'èigh an Ceannard Wolf:
  - Atharraich a rèir àirde! Agus na bi a" bruidhinn!
  Dh'atharraich na balaich ghaisgeach loidhnichean sa bhad agus ruith iad gu sàmhach.
  Tha a 'ghrian air a dhol sìos mu thràth (ann an Afraga a Tuath san Iuchar bidh e dorcha nas tràithe na anns a' mheadhan-sòn). Bha an stad faisg mu thràth, nuair a thàinig comharra gu h-obann.
  - Bidh a h-uile duine a 'laighe sìos agus a' falach!
  Mar a thionndaidh e a-mach, cha robh e gun adhbhar. Chualas fuaim fad às air thoiseach. Agus bha na balaich ag obair gu gnìomhach le sluasaidean sapper, a 'tilgeil feur orra fhèin. Bha e gu math dorcha mu thràth ...
  Thuirt Hans:
  - Is dòcha gur e seo an fheadhainn againn! Tha an loidhne aghaidh fhathast ro fhada air falbh, leis gu bheil an Wehrmacht air adhartas mòr a dhèanamh.
  Thuirt Dmitry le gàire:
  - Ach cha bhith e gu bràth a" goirteachadh ealain breug-riochd ionnsachadh! Thig seo gu feum ann an cogadh fìor!
  Dh'aontaich Hans:
  - Cha robh, ach tha mi cinnteach gur ann againne a tha iad!
  Rinn Wolf sgadan:
  - Aon fhacal eile agus tilgidh mi thu san spot! Bidh a h-uile duine a" feitheamh! Agus ullaich na pomgranat.
  Mar a dh'fhàs e soilleir, bha Hans gu dearbh ceàrr. Nochd tancaichean Breatannach. Ach, shuidh na balaich gu sàmhach ann an ambush: 's dòcha gur ann leotha fhèin a bha iad ann an uidheam a chaidh a ghlacadh.
  Ged a tha na tancaichean a" dol gu tuath. Chan eil ann ach ceithir dhiubh, trì aotrom agus aon Matilda a tha doirbh a dhol a-steach. Tha an tanca mu dheireadh na dhuilgheadas mòr, oir chan urrainn dha grenades ach na slighean aige a mhilleadh. Faodar na sgamhanan a bhualadh le tilgeil mionaideach a-steach don mhullach no don deireadh. Ma thèid slighean Matilda a bhriseadh, faodaidh e call a chuir air na balaich leis an dà ghunna-inneal agus an canan.
  Cha robh Wolf airson gum bàsaicheadh a charaidean air an dàrna fear, no eadhon air an treas latha às deidh dha Afraga a ruighinn. Fìor, dh "fhaodadh gunnaichean inneal a bhith air an ciorramachadh le buillean ceart. Ach is i a" cheist, cò na tancaichean a tha sin? Dè nam biodh na duaisean air an glacadh leis na Gearmailtich mu thràth?
  Dh'òrdaich Wolf:
  - ball prìobhaideach Jungfolk Oleg. Às aonais armachd no baga-droma, rachaibh a-mach dha na tancaichean agus faigh a-mach cò iad!
  Thuirt Oleg:
  - Eisd ceannard!
  Half rùisgte ann an geàrr-chunntasan dubha, bha am balach dorcha bho uachdar dìon, agus airson a fhalt fionn fhalach bhiodh e a" caitheamh seòrsa de thurban air a dhèanamh le pàipearan-naidheachd. A-nis bha e coltach ri balach Arabach àbhaisteach, bochd. Chan eil e coltach gum bi e air a mhearachdachadh airson nàmhaid.
  Choisich na tancaichean gu slaodach, a 'toirt a-steach gèar anns an robh na h-einnseanan a' dèanamh glè bheag de dh'fhuaim, a bha cuideachd a 'togail amharas. Leum Oleg suas thuca, chuir e a ghàirdeanan gu sunndach agus dh'èigh e ann am Beurla bhriste.
  - Tha mèinnean an seo! Tha mèinnean an seo!
  Stad na tancaichean, chaidh ceann clogaid a-mach às a" Matilda agus fhreagair guth feargach sa Bheurla:
  - Dè tha thu ag iarraidh, a ghràidh bhig ?
  Bha gille a' ghaisgich a' caoineadh:
  - Chuir na Gearmailtich mèinnean air an t-slighe! Bi faiceallach leis na saighdearan rìoghail!
  Thàinig dàrna ceann bhon strap ghualainn, agus chuala e freagairt:
  - Leig leis na Gearmailtich borb seo bàsachadh! Tha mo rìgh còmhla rinn! A-nis thèid sinn timcheall orra!
  - Thig suidhe an seo! - Air òrdachadh, a" breithneachadh leis na h-epalettes, le còirneal de Arm Tanc Rìoghail Bhreatainn!
  Dhìrich am balach an tùr, a" faireachdainn cho fionnar sa bha an armachd agus a chasan rùisgte còmhdaichte le sèididhean beaga. An uairsin, a 'lùbadh sìos, thòisich e air an t-slighe a shealltainn dha na Breatannaich.
  Bha còig dhiubh ann, agus bha e rud beag gann ann an turaid nach robh cho farsaing tanca meadhanach Matilda. An uairsin cho-dhùin Oleg Rybachenko a bhith na ghaisgeach. Ràinig a làmhan deas, ionnsaichte, mar an fheadhainn aig pòcaid proifeasanta, a-steach don chrios aige agus tharraing e a-mach rèabhlaidean. Thug òrdagan nan làmhan air falbh na fuses aig an aon àm.
  Gu dearbh, bha e borb, ach bha am buaireadh airson "feat" a dhèanamh cho làidir is gun do loisg Olezhek dà uair le gach rèabhlaid, ag amas air an lann ghualainn chlì.
  Tha e duilich a bhith ag ionndrainn bho astar cho mòr, agus chan urrainn ach duine cuthach no an gealtaiche mu dheireadh vest gun pheilearan a chuir air fhad "s a tha e na shuidhe ann an tanca. Chaidh iongnadh a dhèanamh air a" chòirneal agus dh"fhairich e baraille daga air cùl a choileir. Bha am balach a" feadaireachd ann an dualchainnt fìor-ghlan Lunnainn:
  - Ma tha thu airson a bhith beò, òrdaich na trì tancaichean eile gèilleadh! Rud eile, sgriosaidh ar buidheann-chatha iad còmhla ris na sgiobaidhean aca!
  Chaidh an Còirneal a ghabhail air ais:
  - Cò thu?
  Fhreagair Oleg Rybachenko gu fosgailte:
  - An cothrom mu dheireadh agad airson a bhith beò! Bidh trì tancaichean aotrom air an spìonadh le grenades, agus bidh thu air do chràdh le teine. Gheibh daoine bàs! Bidh mi a" cunntadh gu trì, no bheir thu an òrdugh dhaibh gèilleadh agus faighinn a-mach às a" chàr, air neo cuiridh mi às do chas agus cuiridh mi an t-iarrtas a-rithist bhon toiseach! Aon, dhà...
  Rinn an Còirneal a" gàireachdainn:
  - Aontaich! Dìreach na cuir às dhuinn!
  Thuirt Oleg Rybachenko gu pròiseil:
  - Cha bhith sinne na Gearmailtich a" marbhadh prìosanaich! Agus an uairsin às deidh do Bhreatainn gèilleadh, faodaidh tu seirbheis a dhèanamh a-rithist anns na Feachdan Rìoghail ùra, Breatainn ath-nuadhaichte.
  Thug an Còirneal an àithne le guth crith. Dhìrich na tancairean gu h-umhail a-mach às na tancaichean, a 'cur sìos an cuid armachd. Thilg grunn de na balaich Gearmailteach a bu mhotha dheth am feur breug-riochd agus ruith iad a dh" ionnsaigh, ag ullachadh airson a" chiad bhaidse de phrìosanaich nam beatha fhaighinn.
  . CAIBIDIL Àir. 13.
  Bidh na sia a" sabaid ris na Sìonaich a-rithist. A-rithist thug an hyperwitch iad dhan t-seachdamh linn deug. Bha an nàmhaid mar-thà air arm mòr a chruinneachadh. Chuir saighdearan na h-Ìompaireachd Celestial ionnsaigh air baile-mòr na Ruis.
  Agus mar sin bidh balach, nighean agus ceathrar nigheanan a" sgrios an airm bhuidhe len claidheamhan.
  Ruith Oleg Rybachenko muileann, gheàrr e sìos grunn Shìonaich agus sheinn e:
  - Airson blàr fuilteach ...
  Agus thilg am balach grunn shnàthadan puinnseanta le a chas rùisgte.
  Dhearbh Margarita, a" dèanamh ionnsaigh luath le claidheamhan agus a" ruith muileann:
  - Naomh agus ceart!
  Agus thilg i mar an ceudna snàthadan le a òrdagan rùisgte. A 'bualadh air dusan Sìneach.
  Thuirt Natasha, a" pronnadh nàimhdean le claidheamhan:
  - Màrt, caismeachd, air adhart ...
  Agus cuiridh e cuideachd snàthadan air bhog le a chasan rùisgte.
  Ag obair le an làmhan agus an casan, chuir na caileagan an cèill na Sìonaich gu math ainmeil.
  Thilg Zoya cuideachd snàthadan le a òrdagan rùisgte agus rinn i gàire:
  - Daoine ag obair!
  Dhearbh Aurora, a 'cur air bhog boomerang le a cas rùisgte agus a' gearradh dheth na gaisgich buidhe, gu furasta:
  - Màrt, caismeachd, air adhart ...
  Svetlana, a 'pronnadh na Sìonaich agus a' leigeil ma sgaoil rionnagan stàilinn le a corragan rùisgte, a 'bualadh air an nàmhaid, squeaked:
  - Daoine ag obair!
  Bha na nigheanan coltach ri fìor iolairean sabaid. Agus bho na buillean de chlaidheamhan agus tilgeil de eileamaidean millteach, thuit na nàimhdean agus thuit iad.
  Rinn Oleg an dòigh "Dealain-dè" le a chlaidheamhan agus sheinn e:
  - Aghaidhean a' bhàis !
  Agus leis a chas cas-rùisgte thilg am balach am marbhadh a-rithist.
  Chùm Margarita cuirm sa mhuileann. Bhris i an luchd-dùbhlain aice agus rinn i squealed ionnsaigheach:
  - Is e seo ar slighe agus ar strì!
  Agus thàinig grunn chlàran marbhtach a-mach às a corragan lom.
  Tha Oleg Rybachenko na bhalach crìochnachaidh, bidh e a-rithist a "tilgeil na tha e a" marbhadh agus a "tòiseachadh a" seinn:
  - Is e saor-làithean saothair a th" ann an Latha Bealltainn!
  Agus bho chasan lom nan diosan marbhadh òga a-rithist ag itealaich, a" gearradh dheth gaisgich na h-ìmpireachd celestial.
  Bidh Natasha a "tilgeil rudeigin marbhtach a-rithist agus a" squeaks:
  - Is e seo mo mhaoin!
  Agus tha a sàil rùisgte a" bualadh air seanailear Shìona san smiogaid agus a" briseadh a ghiallan.
  Bidh Zoya a" dèanamh gluasad dealan-dè le a claidhnean agus a squeals:
  - Tha mi nam panther gòrach!
  Agus bho a corragan rùisgte, diosc geur marbhadh. Agus mar sin thug i leis a h-uile duine agus gheàrr i dheth iad.
  Às deidh sin tha na claidheamhan an gnìomh a-rithist, agus tha a h-uile duine air a ghearradh na mhìrean. Is e seo nighean crìochnachaidh mar sin.
  Bhris Aurora air na Sìonaich, chrùb iad na cuirp aca agus rinn iad gàire:
  - Bidh iad gar taghadh ...
  Agus tha tiodhlac a" bhàis ag itealaich o a shàil rùisgte.
  Tha Svetlana, a 'gearradh suas gaisgich na h-ìmpireachd bhuidhe, a' dearbhadh, a 'toirt a fiaclan neamhnaideach:
  - Tha sinn a 'taghadh!
  'S o 'chasan rùisgte a rìs teich leir-sgrios.
  Tha Oleg Rybachenko, a 'pronnadh an luchd-dùbhlain aige, ag ràdh:
  - Dè cho tric a bhios e a" tachairt...
  Chuir òrdagan rùisgte a" bhalaich teachdaireachd bàis air bhog.
  Thuirt Margarita, a" sgrios an luchd-dùbhlain aice agus a" cur air bhog taisbeanaidhean de sgrios:
  - Chan eil e co-ionnan!
  Mar nighean le casan caol.
  Thuirt Natasha, a" losgadh air an nàmhaid agus a" cur air bhog tiodhlacan bàis:
  - Tha mi gad leantainn ...
  Agus tha casan rùisgte ann an gnìomh mar a bha e an-còmhnaidh.
  Thug Zoya, an dèidh dhi an dòigh-obrach airson na nàimhdean a reubadh às a chèile, a ghabhail agus a chuir an sàs gu làidir le cobra:
  - Tha mi a 'leantainn an sgàil ...
  Agus tha a casan rùisgte air ais ann an gnìomh...
  Air dha Aurora an ball-airm a thilgeil leis a" bhuille rùisgte aice air na nàimhdean, agus a rùsgadh gu mionaideach, dh"fhas i gu làidir:
  - Tha mi a" fàs cleachdte ri...
  Ghabh Svetlana agus thilg i dusan snàthad le a cas rùisgte, bhuail i sìos tomad de Shìonais, agus rinn i squealed:
  - Gu mì-chothromach!
  Tha Oleg Rybachenko air an ionnsaigh a-rithist. Cromaidh e sìos a naimhdean, agus o àm gu àm a" seinn:
  - Ainglean a' mhaitheis, dà sgiath gheala, dà sgiath gheal air feadh an t-saoghail !
  Agus o a chas rùisgte theid tiodhlac an sgrios a rìs.
  Tha am balach, mar a chì sinn, gu mòr na ghreus. Agus casruisgte fad na h-ùine, agus cruaidh. Fìor macho. Ged a tha e a 'coimhead mu dhà bhliadhna dheug a dh'aois. Ach is e leithid de shamhladh de sgrios a tha seo.
  Bidh Margarita cuideachd a" tilgeil shnàthadan le a casan rùisgte agus a" squeaks:
  - Aisling crazy! Bòidhchead iomlan!
  Agus a-rithist tha rudeigin gu tur marbhtach a" breabadh far an t-sàil lom.
  Tha an nighean seo na ìomhaigh de bhàs agus sgrios.
  Agus tha na Sìonaich sin ga fhaighinn mar sin.
  Natasha ann an gluasad luath an àlainn terminator. Gearraidh e as a luchd-dùbhlain, agus gearraidh e iad le claidheamhan agus a" seinn:
  - Moladh Tsar Alexei!
  Agus snàthadan ag itealaich bho a casan rùisgte.
  Tha Zoya, a" gearradh sìos na Sìonaich agus a" sgrios an nàmhaid, a" dearbhadh:
  - Thèid a" chùis a dhèanamh air an villain!
  'S o a cas-ruisgte theid i mach, 'na thiodhlac do bhàs borb.
  Tha Aurora, a" pronnadh a nàimhdean, gu làidir a" dearbhadh:
  - Agus nach iarr an nàmhaid tròcair !
  Agus tha a cas-rùisgte a-rithist a" tilgeadh a-mach rudeigin gu tur murt. Agus a 'briseadh luchd-dùbhlain gu pìosan feòla a tha air an reubadh.
  Bidh Svetlana, a 'leagail a co-fharpaisich agus a' cur air bhog snàthadan ùra aig an nàmhaid, a 'seinn mar cobra:
  - Agus na bi ag èigheach ris a 'ghealach!
  Agus bidh tiodhlacan bàis cunnartach a 'falbh às a corragan lom. A tha a 'gortachadh agus a' marbhadh a h-uile duine.
  Tha Oleg Rybachenko a 'gluasad ... tha am balach gun sgur mar a bha e an-còmhnaidh ...
  Tha ùine chruaidh aig na Sìonaich. Bidh e gan brùthadh agus gan sgoltadh às a chèile.
  Bidh an gille genius a 'sguabadh às:
  - Seo mo shabaid!
  Agus a-rithist, bidh tiodhlacan sgrios ag itealaich bho a chasan rùisgte.
  Agus bidh an gaisgeach òg a" sabaid mar ghaisgeach làn ionnsaigheach. 'S tha a claidheimh mar bhabaibh an Dia Dhuibh.
  Ghabh Margarita e, leum i suas, agus gheàrr i sìos tomad de Shìonaich. Rinn i an fhàilte mar gum biodh feachd marbhtach ann.
  An uairsin thilg i a corragan rùisgte a-rithist, ag obair mar dheamhan fuilteach.
  Tha cuirp nan Sìonach mar-thà air an cruthachadh gu bhith nan tuill slàn. Rinn an gaisgeach òg sgead:
  - Tha mo bheatha ann am buaidh air nàimhdean!
  Agus tilgidh an nighean a-rithist sgòth de shnàthadan bho a cas-rùisgte. Agus tuitidh na gaisgich bhuidhe marbh.
  Gheàrr Natasha trannsa air a beulaibh bho chorp nan gaisgich buidhe. Thilg i diosgan biorach, biorach agus dh'fhàs i:
  - Tilg gu Mars, agus bidh e math!
  Agus bho a casan rùisgte tha an tiodhlac marbhtach de bhàs gu math mì-thlachdmhor ag itealaich a-rithist.
  Agus cia mheud Sìneach a tha a" bàsachadh? Na ceudan, miltean, fo bhuillean nan sia pronn.
  Tha Zoya cuideachd a" gluasad. Bidh e a" leum mar chobra agus chan eil e a" toirt an cothrom as lugha don nàmhaid. Agus gheàrr an tuiteam Sìneach sìos.
  Chuir an nighean, le casan rùisgte, snàthadan biorach, puinnseanta air bhog agus sheinn i:
  - Gaisgich Ruiseanach air an gearradh le claidheamhan!
  Agus tha an gaisgeach, mar thonn, ag èirigh agus a 'tuiteam.
  Agus tha Aurora a 'gabhail ceum a dh'ionnsaigh an nàmhaid, agus ga ghearradh sìos gun a bhith nas sine.
  A 'marbhadh na Sìonaich agus a' sgàineadh:
  - Mo ghaisgeachd mòr !
  Agus bho a cas-rùisgte, bidh rudeigin ag itealaich a-mach a-rithist, a" sgapadh criomagan nam pìosan beaga.
  Cha shàbhail an nighean ruadh na Sìonaich. Gheàrr mi sìos seachdnar dhaoine aig an aon àm.
  Agus bhris a shàilean rùisgte, seanalair na h-ìmpireachd nèamhaidh, a maoil. Chaochail e, gu dearbh.
  Bidh Svetlana cuideachd a 'gluasad agus a' sgoltadh sìos nàimhdean. Gheàrr an dà chlaidheamh aice, mar siosar fillte, cuirp nan Sìonach.
  Ann an gluasad, bhrùth an nighean dusan neach-dùbhlain. Agus ghabh i na diosgan le a casan rùisgte. Agus mharbh i mòran de Shìonaich.
  Tha i uile ann an uabhas fiadhaich.
  Svetlana ag ràdh:
  - Cha tèid na nàimhdean seachad!
  Dh'aontaich Aurora:
  - Gu dearbh, cha tèid iad seachad - chan eil cothrom ann!
  Agus nì a" ghalla ruadh èigheach a-rithist agus buailidh i na Sìonaich le a claidhnean. Agus an uairsin cuiridh corragan lom na vixen a-mach grunn shnàthadan. Gun tèid dusan Sìneach no dhà a chuir chun ath shaoghal.
  Ghabh Oleg Rybachenko, a 'gearradh sìos na gaisgich buidhe, e agus rinn e squeak:
  - Milleadh na h-inntinn!
  Agus a-rithist thilg am balach a-mach na snàthadan uamhasach marbhtach le òrdagan rùisgte.
  Agus an uairsin rinn e tweet:
  - Tha buaidh an-còmhnaidh nam aisling!
  Dh"aontaich Margarita, a" sabaid an nàmhaid agus a" gearradh sìos an luchd-dùbhlain aice:
  - Eadhon buaidh mhòr!
  Agus bheir an nighean a-rithist, le a òrdagan lom, e agus cuiridh e air bhog e aig an nàmhaid, a 'toirt bàs.
  Tha uimhir de Shìonaich air am marbhadh leis a" chàraid aca mu thràth. Agus ceathrar nighean, gun a bhith nas lugha.
  Thilg Natasha grenade duslach guail dachaigh le a cas-rùisgte. Bidh e a" spreadhadh, a" reubadh nan saighdearan Sìneach gu sgrìoban.
  Agus tha an nighean a 'bualadh:
  - Is mise iolaire cumhachd an t-saoghail!
  Bidh Zoya cuideachd gu math luath a" sgrios arm Shìona. Bidh e a 'crathadh a chlaidheamhan agus a' seinn:
  - Tha sinn moiteil iolairean!
  Agus a-rithist tha rudeigin gu math marbhtach ag itealaich a-mach às a cas-rùisgte. Agus bidh e a" marbhadh nan Sìonaich gu sònraichte.
  Tha an nighean ann an ecstasy fiadhaich de ghluasad lùthmhor agus ionnsaigheach, gun a bhith a" leigeil le eadhon aon snàthad tuiteam gun a bhith air a bhualadh.
  Tha Aurora cuideachd a" gluasad. Bidh a casan rùisgte a" tilgeil snàthadan biorach. Bidh an nighean ruadh ag obair mar panther a" ruith sheacail. Tha i a" gearradh sìos na Sìonaich mar chanan siùcair.
  Agus a" sgreuchail aig mullach a sgamhanan:
  - Is ann leamsa a tha an àm ri teachd!
  Agus a" sèideadh a-mach a theanga.
  Tha Svetlana cuideachd a 'cur às do na Sìonaich. Agus bidh a casan rùisgte a" luathachadh an gluasad luath.
  Nighean bàn, coltach ri cobra. Agus a 'gearradh sìos luchd-dùbhlain gun truas sam bith.
  Tha a claidheamhan a' snìomh mar mhuileann. Agus cha leig iad leis an nàmhaid reothadh ann an sìth. Mur tig sìth iomlan agus sìorruidh.
  Tha Svetlana, a" gearradh dheth na Sìonaich, ag aithris:
  - Is e ar foirm as àirde!
  Agus bho a casan rùisgte tha rudeigin marbhtach agus do-chreidsinneach ag itealaich a-mach. Cho luath "s a bhuaileas e an luchd-dùbhlain, bidh e dìreach gu bàs.
  Tha Aurora a" dearbhadh:
  - Buaidh fìor!
  Agus bidh dusan snàthad ag itealaich bho chasan lom na h-ìghne. Seadh, cho ceart is gun do thuit leth-cheud Sìonach a-steach aig an aon àm.
  Bidh Natasha a" mothachadh seo, a" gearradh sìos gaisgich na h-Ìmpireachd Celestial:
  - Tha do chreach fìor mhath!
  Agus le òrdagan rùisgte tòisichidh e air na diosgan.
  Tha Zoya, a" gearradh an luchd-dùbhlain aice, ag èigheach:
  - Leig le do aisling a thighinn gu buil!
  Agus mar an ceudna cas-ruisgte, mar a chuireas e sgrios air falbh.
  Agus bidh tomad nan Sìonach a" tionndadh gu bhith nan cuirp.
  Tha Aurora, a 'gearradh sìos na gaisgich buidhe, a' seinn:
  - Gun tròcair air an nàmhaid !
  Agus às a cas rùisgte tha rudeigin a" dol a-mach a tha a" pronnadh nan saighdearan buidhe gu bàs.
  'S tha 'n laoch ruadh 'na ghluasad.
  Nuair a gheàrr Svetlana sìos dòrlach de nàimhdean, ghabh i agus dh" èigh i, a" giùlan a fiaclan neamhnaid, boillsgeach:
  - Cha stad sinn gu bràth! Mar sin rugadh arm na Ruis airson buannachadh!
  Agus an uairsin bidh an nighean a 'tilgeil grenade guail le a cas rùisgte agus a' briseadh a h-dùbhlain gu pìosan fuilteach feòil.
  Oleg Rybachenko, a 'chùis air na Sìonaich, an gnìomh gu luath.
  Agus sheinn am balach Terminator:
  - Tha arm na Ruis air a bhreith airson buannachadh!
  Agus bhuail sàil lom a" bhalaich, nuair a leum e, am mandarin san smiogaid, ga phronnadh gu litireil.
  Ghlaodh an gaisgeach òg gu h-ard:
  - Thig buaidh air ar son!
  Thuirt Margarita, a" gearradh sìos na Sìonaich agus a" gearradh an cinn:
  - Ma tha an fheadhainn ...
  Agus thilg an nighean cnap de shnàthadan le a cas-rùisgte ...
  Fhreagair Oleg Rybachenko:
  - Cò a thig thugad!
  Agus an uairsin chuir cas-rùisgte a" bhalaich a-mach sgòth de shnàthadan. Sa bhad, chaidh ceud Sìonach a mharbhadh.
  Bhris Margarita aig mullach a sgamhanan:
  - Bidh an fheadhainn sin ann cuideachd ...
  Agus chuir a corragan lom air bhog bùmarang murt.
  Dhearbh Oleg, a 'toirt às do ghaisgich na h-Ìompaireachd Celestial:
  - Cò a thig air do shon!
  Agus cuiridh casan rùisgte a" bhalaich air bhog rudeigin marbhtach agus gun samhail. Dè a tha a 'briseadh cnàmhan nan Sìonach.
  Agus ga phuinnseanachadh le puinnsean.
  Seadh, chan e duine eagallach a th" anns a" bhalach...
  Rinn Natasha innleachd baraille dùbailte - gearradh sìos na Sìonaich agus chirped:
  - Seo na caileagan againn!
  Agus bho a casan rùisgte tha an turas-adhair a" toirt sgrios iomlan.
  Agus tha an nighean a" sgàineadh:
  - Bi sàmhach!
  Agus gheàrr a claidhnean dheth cinn gach duine.
  Bidh Zoya a" slaodadh sìos luchd-dùbhlain ann an gluasad agus a" seinn:
  - Tha mo ghaol air a 'chòigeamh làr!
  Agus a-rithist tha cas-rùisgte na h-ìghne a" cur boomerang air bhog. Agus thuit tomad de ghaisgich bhuidhe len uchd air a reubadh fosgailte.
  Bhruidhinn Natasha, a" gearradh an fheadhainn buidhe, a-mach:
  - Gràdh? Dè mu dheidhinn uighean Faberge?
  Agus a-rithist thàinig am bàs bhon t-sàil rùisgte.
  Thuirt Zoya, a" gearradh suas na Sìonaich:
  - Agus tha thu air a dhol craicte mu thràth!
  Agus rinn i gàire air a caraid!
  Tha e coltach nach eil na caileagan cho sìmplidh. Agus gu dearbh chan e losgannan.
  Tha cas-rùisgte Zoya a" fàgail eileamaid millteach. Agus tha mòran de Shìonaich a" falbh.
  Tha Aurora air an ionnsaigh. Gun samhail agus sgriosail. Tilgidh i sìos naimhdean, agus tha a claidheamhan mar sgiathan muilinn.
  Diabhal ruadh, anns a 'ghluasad clasaigeach de ionnsaigh luath. Ma tha e gu bhith a" gearradh, gearraidh e gu sònraichte.
  Agus bidh e ag èigheach:
  - Tha cunnart na adhbhar uasal!
  Agus bho a casan rùisgte a-rithist tha tiodhlac ag itealaich dha na Sìonaich. Bidh e a 'gearradh agus a' bleith a h-uile duine.
  Tha Svetlana air gluasad. A 'sgrios saighdearan na h-ìmpireachd nèamhaidh. Chan eil e a" toirt an cothrom as lugha.
  Agus a nis tha a casan rùisgte co buadhach, agus tilgidh iad air falbh an ni a tha mort. Agus tha uimhir de Shìonaich gan spealadh sìos gu bheil e dìreach iongantach.
  Agus tha an nighean Svetlana ag èigheach:
  - Ag èirigh gu pròiseil os cionn na planaid...
  Agus bhris i amhach ceannard Shìona le a sàil rùisgte.
  Sheinn Oleg Rybachenko, a 'pronnadh nan nàimhdean:
  - iolaire le ceann dùbailte Ruiseanach ...
  Agus bho chasan cas-rùisgte a" bhalaich thig tiodhlac bàis eile dha arm Shìona.
  Thuirt Margarita, a" gearradh às a chèile na nàimhdean agus a" rùsgadh a fiaclan:
  - Air a sheinn ann an òrain nan daoine ...
  Agus sgèith lemon guail far shàilean lom a" ghaisgich, a" bualadh air an luchd-dùbhlain aice...
  Shnìomh Natasha san adhar agus gheàrr i sìos dusan gu leth Sìneach. Ghearr i as mòran de naimhdean agus dh"fhalaich i:
  - Fhuair e air ais a mhòrachd !
  Agus tha an nighean a-rithist ann an gluasad agus a 'dannsa bàs.
  Agus tha a casan rùisgte a" tilgeadh rudeigin air falbh, agus gu sònraichte a" marbhadh nàimhdean.
  Seadh, is e latha dorcha a tha seo dha na Sìonaich.
  Bidh Zoya cuideachd gan brùthadh, gan gearradh nam pìosan agus gan squeals:
  - Mòrachd Ìmpireachd na Ruis!
  Agus bidh a òrdagan rùisgte a" cur air bhog boomerang marbhtach eile. A tha a 'toirt air falbh luchd-dùbhlain an cinn.
  Agus bheir an nighean fhèin e agus gearraidh i air ais e.
  Ach ann am blàr, chan eil Aurora eagallach. Ma chuireas e suas thu, dèan sin gun truas sam bith. Agus gheàrr iad i le claidheamhan - dìreach mar a chaidh a chur gu bàs.
  Bha an diabhal ruadh a" beucaich aig mullach a sgamhanan:
  - Is e dìreach Satan a th 'annam!
  A-rithist tha na claidheamhan aice ag itealaich suas is sìos a dh" ionnsaigh luchd-sabaid Shìona.
  Bidh a" bhiast lasrach a" glaodhaich agus grenade min-sàibh ag itealaich far a cas-rùisgte.
  Bidh spreadhadh ann. Agus tha mòran de Shìonaich nan uaighean mu thràth.
  Nas mionaidiche, tha na cuirp aca sgapte anns a h-uile àite.
  Bidh Aurora a" squeak:
  - Is e mo chreideamh sgrios !
  'S o a casan cas-ruisgte falbhaidh tiodhlac a' bhàis.
  Agus chan eil anns a" ghalla ruadh ach dynamite murt!
  Svetlana, tha rudeigin ann cuideachd nach leig leat a bhith sgìth, agus as urrainn dhut a mharbhadh.
  Gabhaidh e e agus cuiridh e boomerang air bhog le a chasan rùisgte. Agus thèid mòran de Shìonaich a mharbhadh. Chan eil anns an nighean seo ach blonde meòrachail.
  Agus tha an gaisgeach seo buailteach an ceann a ghearradh dheth le sàbh geur le fiaclan agus losgadh.
  Agus canaidh an gaisgeach:
  - Cha bhi tròcair air do shon ! Bidh sinn glè thoilichte!
  Agus a-rithist tha an nighean a 'dèanamh gluasadan gu math dàna agus glic. Agus a 'briseadh luchd-dùbhlain gun a bhith a' leigeil leotha coimhead timcheall.
  Nigheanan a 'toirt ionnsaigh air arm Shìona. Bidh iad a 'gearradh sìos an luchd-dùbhlain le claidheamhan agus a' cur thiodhlacan sgrios le casan rùisgte.
  Oleg Rybachenko a ' gluasad mar panther. Agus chrom e sìos a nàimhdean, a" dèanamh swing às deidh swing. Ann an aon diog, faodaidh am balach neo-bhàsmhor swing còig-deug gu fichead uair.
  Agus leig às mòran de ghaisgich le an claigeann air an sgoltadh fosgailte.
  Tha am balach sìorraidh ag èigheach:
  - Catavasia de aislingean!
  A-rithist, tha a chlaidheamh a 'gluasad agus a' nochdadh buailteach a bhith a 'sgrios an luchd-dùbhlain aige.
  Tha Margarita cuideachd a" slaodadh is a" squeaks:
  - Is e bholcàno bàis a th" annam agus breabaidh mi air na h-adharcan thu!
  Agus tha a casan rùisgte a" tilgeadh diosgan biorach a mharbhas nàimhdean.
  Agus tha an nighean a 'gàireachdainn:
  - Bidh buadhan ùra ann - bidh luchd-sabaid ùra ann!
  Agus sgriosaidh an gaisgeach a h-uile duine le ionnsaigh chuthach.
  Agus tha e coltach gu bheil a casan rùisgte, chiseled a" bualadh ìnean a-steach do chiste.
  Gheàrr Natasha às a chèile dòrlach de Shìonais agus dh" èigh i:
  - Airson ar buaidh!
  Agus o a casan rùisgte dh'itealaich i, tiodhlac bàis eile.
  Bidh Zoya cuideachd a" slaodadh sìos luchd-dùbhlain. Ag obair leis a h-uile ionnsaigheachd a tha comasach agus do-dhèanta.
  Seo a cas rùisgte a" cur luim air a" ghual. Agus sa bhad chaidh ceud saighdear buidhe a thilgeil suas.
  Sheinn an nighean le gàire:
  " Gabhaidh mi 'n t-each mar urras, agus tha deagh fhortan a' feitheamh orm!"
  Agus a-rithist buailidh an nighean an nàmhaid. Agus coisichidh e mun cuairt, a 'gearradh às a chèile an nàimhdean, a' fàgail cothrom dhaibh.
  Tha Aurora na bhiast fìor-ghlan ann am blàr. Tha an neach-crìochnachaidh boireann seo dìreach na sgeadachadh de inntinn an diabhail.
  Agus ma ghearras i, gearraidh i.
  Agus bho na Sìonaich a-mhàin pìosan feòil reubte a 'tuiteam a-mach.
  Bha Aurora, a 'sgrios a luchd-dùbhlain, a' gàireachdainn:
  - Temperament of a cobra!
  Agus an uairsin leig a cas-rùisgte boma fìor. Agus chaidh mòran shaighdearan buidhe a reubadh às a chèile.
  Bidh Svetlana a" sgrios na Sìonaich. Chrom e iad le claidhean, agus seinnidh e:
  - Chan eil san àm ri teachd ach an àm a dh" fhalbh nuair a tha e math!
  Agus a-nis tha tiodhlac marbhtach ag itealaich bho a casan rùisgte a-rithist. Bidh e a" sgapadh an luchd-dùbhlain. Agus tha pìosan de ghàirdeanan, casan agus foam fuilteach eile ann fhathast.
  Tha nigheanan ann am blàr cho fiadhaich, an-còmhnaidh a" toirt ionnsaigh.
  Ach tha cus Sìonach ann agus mar sin tha an sgrios a" slaodadh air adhart. Bidh claidheamhan ag obair ge-tà.
  Thòisich Oleg gu sònraichte a 'sgoltadh bho connlach. A tha cuideachd a 'cur ris a' mhilleadh.
  Feuchaidh sinn ris, is e greh a th' anns a' ghille. Tha na gluasadan aige mar a bhith a" snìomh pendulum.
  Agus tha e dìreach tòrr nas luaithe na uaireadair. Agus gheàrr iad claidheamhan gu luath agus gu luath.
  Rinn am balach tàir air:
  - Is e seo ar aisling, a bhuannachadh agus a sgrios!
  Agus a-rithist cuiridh a chasan rùisgte tiodhlac marbhtach às.
  Margarita ann an gluasad fiadhaich. A 'gearradh sìos air nàimhdean agus squeals:
  - Bidh buaidh ann, tha fios agam gu cinnteach!
  Agus tilgidh an nighean grenade marbhadh.
  Agus reubaidh e na gaisgich bhuidhe nam pìosan.
  Tha Natasha cuideachd a" gluasad. Chan eil fios aige air cnapan-starra no eagal. Gheàrr a claidheamhan sìos luchd-dùbhlain. Agus bidh iad a 'dèanamh muileann trì-fhillte.
  Às deidh sin tha an nighean ag ràdh:
  - Cascade mòr!
  Agus tha an cas rùisgte a 'tilgeil boomerang. Tha dusan Sìonach air am fàgail gun chinn. An seo tha an gaisgeach a 'dèiligeadh riutha.
  Tha Zoya cuideachd a" gluasad. Crùisg an luchd-dùbhlain agus squeak:
  - Tha am blàr fuilteach agus ceart!
  Tha a cas-rùisgte a" gluasad, a" tilgeil rudeigin. 'S bheir e air falbh moran ghaisgich na h-impireachd neamh.
  Tha Aurora cuideachd a" gluasad. Agus bidh e cuideachd a" dèanamh sgrios air na Sìonaich. Agus bidh e ga dhèanamh mar gum biodh e a" ràcadh le bruis.
  Agus tha e ag èigheach:
  - gluasad Banzai!
  Agus grenade ag itealaich far a cas-rùisgte a-rithist. Agus sgriosaidh e mòran de na nàimhdean a chaidh a bhualadh.
  Tha Svetlana cuideachd ann an sabaid. Agus chan eil e a 'toirt a-steach gun tuilleadh ado. Agus gearraidh e mar chlaidheamhan. Agus le casan rùisgte bheir e leat agus leigidh e air falbh thu. Agus tha leithid de dhealanach de lùth a" tighinn bhuaipe.
  Tha Aurora a" brosnachadh a caraid:
  - Tha conaltradh ann!
  Dhearbh Svetlana, an dèidh dha an ceannard Sìneach a ghearradh na leth, dearbhadh:
  - Tha conaltradh ann!
  Agus bhuail an dithis nighean an sàilean lom an aghaidh a chèile.
  Tha Aurora a" gluasad a-rithist. Luath agus gun samhail. Chan eil fios aige air laigse no teagamh.
  Bha a claidheamhan a" gearradh tro fheòil dhaoine.
  Tha an diabhal ruadh, a" pronnadh Sìneach eile, a" faighneachd:
  - Dè do bheachd, dha-rìribh?
  Fhreagair Svetlana:
  - Fìor, tha am bun-bheachd càirdeach!
  Rinn Aurora gàire agus thuirt e:
  - Tha, tha e fìor!
  Agus chaidh grenade eile far a cas-rùisgte. Agus mar a bhuail i a nàimhdean. Bho na Sìonaich cha robh ach pìosan de dh'fheòil reubte ag itealaich ann an diofar dhòighean.
  Thug Svetlana fa-near le gàire:
  - Seo mar a tha ar murt agus ar cruthachadh!
  Agus chuir an nighean air bhog cuideachd tiodhlac bàs marbhtach agus tròcaireach le a cas-rùisgte.
  Thug Natasha, a" pronnadh nan Sìonaich le claidheamhan, fa-near gu loidsigeach:
  - Tha an fhìrinn aca fhèin, tha an fhìrinn againn!
  Agus chaidh grenade eile far cas-rùisgte na h-ìghne.
  Dh" aontaich Zoya le seo, a" gearradh a nàmhaid gu pìosan beaga:
  - Tha a chuid fhèin aig a h-uile duine. Agus tha e gu math fìor!
  Agus bho a casan rùisgte bidh na cuileagan uamhasach marbhtach a-rithist. Agus pomegranate a 'reubadh feòil na pìosan beaga.
  Thug Natasha fa-near gu loidsigeach:
  - Is e seo a thug saidheans agus na diathan dhuinn!
  Dh" aontaich Zoya, a" sgrios an luchd-dùbhlain aice:
  - Thug i tòrr!
  Agus thilg a cas-rùisgte a-rithist, grunn chlàran. Agus bhuail i grunn luchd-dùbhlain.
  Thug Natasha fa-near, a" giùlan a fiaclan:
  - Treas, ge-tà!
  Agus thilg a corragan rùisgte dusan snàthad eile. Sheall iad poilitigs marbhtach agus fiadhaich.
  Chaidh na deichean mhìltean de Shìonaich a mharbhadh mu thràth. Rinn na Sia obair mhath a" cruthachadh eachdraidh eile.
  Agus gu dearbh, tha nigheanan is balaich nan neart mòr agus uamhasach!
  . CAIBIDIL Àir. 14
  Fhuair na Sìonaich leasan cruaidh gus an tug iad ionnsaigh, sgrìobh am balach genius Oleg Rybachenko sàr obair eile;
  TÒRRADH AIRSON!
  PROLOGUE
  Air Oidhche na Bliadhn 'Ùire, tha prìomh-bhaile Moscow a' coimhead coltach ri seillean mòr, air a dhath le solais. Tha a h-uile duine ann an cabhaig gus crìoch a chuir air na gnìomhan iomadach a tha air cruinneachadh thar na bliadhna gus a dhol a-steach do chuairtean milis spòrs na Nollaige.
  Agus bha aig Ailig òg agus a charaid Angelina ri ruith mun cuairt, a" lìbhrigeadh grunn thiodhlacan. Bha sneachda steigeach, salach a" cromadh fo na bòtannan faireachdainn aige, bha e teth ann an còta craiceann caorach cotan Athair Frost, agus fo fheusag snàithleach, gruaidhean gun ràsair an òganach air an sàthadh le fallas saillte. Angelina, tha e beagan nas fhasa ann an deise Snow Maiden, ged a thòisicheas tu às deidh an fhicheadamh taigh gun a bhith a" tuiteam far do chasan.
  Ach ciamar as urrainn dhut an cothrom a dhiùltadh airgead a bharrachd a chosnadh mar chàraid na Bliadhn 'Ùire?
  Chan eil airgead gu leòr ann airson ùrachaidhean ùra, agus tha an sgoilearachd gu math beag, le prìsean seòlta...
  - Càit a bheil thu a' dol? - Chualas guth cliuiteach.
  Gu h-obann chaidh an lòchran a-mach, agus bha faileasan ominous a" lasadh anns an dorchadas. Chrath am meirleach feusagach, le sùilean cumhang biodag fhada, agus grunnan eile às a dhèidh, a" coimhead mar a theich deamhan bhon fho-thalamh.
  - Gearr na h-infidels! - Tha e coltach ri guth a 'cur dragh air do chluasan, mar a bhith a' bleith sàbh meirgeach air concrait.
  Ged, gu dearbh, a rèir suidheachadh Hollywood, bha aig a "chàraid ri seasamh suas agus cuir às do na bandits rabid aig an aon àm, ach tha beatha nas prosaic. Thug Alex agus Angelina a-steach. Gu dearbh, tha iad òg agus lùth-chleasachd, ach tha na pocannan trom le tiodhlacan air an druim agus aodach mòr ga dhèanamh glè dhoirbh ruith ...
  Air an cùlaibh cluinnidh tu ceò trom, mionnachadh salach, agus an uairsin gheàrr iad fear òg air a dhruim le biodag, a 'gearradh a chòta craiceann caorach ...
  Tha nì glas ag itealaich aig casan nan oileanach a bha a' teicheadh; Ghluais Angelina: cha do chòrd radain rithe, ge-tà, dè a bha gu math na bu mhiosa...
  Rinn e tàirneanach! Bhuail asphalt a "chabhsair, ag èirigh gu h-obann, air an aghaidh, agus chaidh am bodhaig a tholladh sa bhad le pian geur, a" reubadh na ceallan gu pìosan ...
  CUMHACHD MU dheireadh AN DUINE
  Nuair a thig armada gun àireamh, tha e eagallach bho chian, bha e coltach ri nebula ioma-dathte, boillsgeach ag èaladh. A bharrachd air an sin, tha gach sradag na dheamhan borb no na spiorad crith air adhbhrachadh le draoidheachd draoidh necromantic. Bha an aghaidh a" sìneadh airson parsecs no dhà; air sgèile cho mòr, tha eadhon na prìomh longan-cogaidh a" coimhead coltach ri gràn gainmhich anns an Sahara.
  Chaidh an co-chaidreachas daonna, còmhla ri rèisean eile a bha a 'fuireach anns a' mheatagalaxy, a-steach don bhlàr chinnteach.
  Tha uimhir de shoithichean an seo, le measgachadh iongantach, ged sa mhòr-chuid de chùisean chan eil e ach a" cur bacadh air sabaid èifeachdach. Uill, mar eisimpleir, bàta-rionnag ann an cruth clàrsach no le muic fhada air a roiligeadh a-steach do ramrod an àite teudan, clàrsaich, no eadhon bas dùbailte le turaid tanca ceart-cheàrnach. Faodaidh seo buaidh a thoirt air a" chridhe lag, ach tha e nas dualtaich gàire a dhèanamh na eagal, gu sònraichte am measg ghaisgich eòlach.
  Is e an neach-dùbhlain aca an ìmpireachd, a tha gu làidir ag ràdh gur e cumhachd uile-choitcheann a th" ann. Great Grobzagonat, far a bheil a h-uile càil air a chuir gu seirbheis cogaidh, is e èifeachdas agus goireasachd am prìomh sluagh-ghairm. Eu-coltach ris a 'cho-bhanntachd, chan eil ach meudan de rionnagan ciste eadar-dhealaichte. Agus tha an cruth cha mhòr mar an ceudna - iasg mara domhainn a tha gu math creiche. Is dòcha le aon eisgeachd: biodagan a tha coltach ri biodagan tiugh, gluasadach stàilinn - na Annihilators.
  Chan eil na reultan sa phàirt seo den fhànais ro dhlùth sgapte air feadh na speuran, ach tha iad dathach agus gun samhail nan speactram solais. Air adhbhar air choireigin, ag amharc air na soluis so, gheibh thu faireachduinn brònach mar gu 'm biodh tu a' sealltuinn a stigh air suilean ainglean, a tha 'diteadh creutairean beò na cruinne air son an giùlan borb, borb.
  Cha robh arm Grobzagonat ann an cabhag sam bith coinneachadh; cha robh ach aonadan gluasadach fa leth, gu sgiobalta, a" gabhail brath air an astar as fheàrr aca, a" toirt ionnsaigh air an nàmhaid, a" dèanamh milleadh agus a" tilleadh air ais. Mar fhreagairt, dh'fheuch iad ri coinneachadh riutha le teine barrachd, ach bha na pinn ciste-laighe na bu shìmplidh le dìon adhartach teicneòlach mòran nas èifeachdaiche. Spreadh na bàtaichean-mara agus an luchd-sgrios mar gum biodh iad a" spreadhadh mèinn, a" sprèadhadh ann an geyser de mhìrean. Ach chaidh againn air geam mòr a thoirt sìos. Chaidh aon de na longan-cogaidh mòra aig a 'Cho-chaidreachas daonna a bhualadh, bha an soitheach a' smocadh gu mòr, agus bha caos a 'riaghladh air bòrd an t-soitheach-rionnag mòr Stalingrad.
  Tha iad a" feuchainn len uile neart a shàbhaladh; tha na caileagan agus na balaich gu litireil a" rùsgadh an craiceann bhon fhiabhras uamhasach. Agus chaidh uisge ròs a dhòrtadh a-steach don adhar mar gum biodh fashionista ag ath-fhreagairt na moileciuilean nitrigin agus ogsaidean, ag àrdachadh an teòthachd a bha mar-thà toirmisgte dha daoine. Mar sin thuit an nighean air a glùinean agus, a 'lùbadh sìos, a' pògadh amulet Perun, bidh boinneagan deòir a 'falmhachadh mus ruig iad an còmhdach meatailt trom-dhleastanas. Seo e, am bàs, am fear òg, a dh" fheuch leth uair air ais ri a mealladh, a" tuiteam chun an ùrlair agus a" lasadh, feòil dhearg a" rùsgadh dheth a chnàmhan...
  Bidh inneal-fuadain sabaid a "leigeil boinneagan de leann bhon bharaille fharsaing aige, tha e coltach gu bheil an inneal seo a" rughadh, a "faighinn eòlas air cràdh, a" cur ùrnaigh gu na diathan dealanach, stèidhichte air còd binary. Bidh an siostam fionnarachaidh a "fàiligeadh, a" tionndadh gu bhith na sheòrsa de thuill dhubh beaga ach iomadach a tha ann an cunnart a h-uile càil agus a h-uile duine a ghabhail a-steach.
  Seo dà ghaisgeach sheunta, a" gèilleadh gu neo-shoirbheachail ris a" mortar-bùird len làmhan, a" feuchainn ri dàil a chur air am bàs. Tha na h-aghaidhean tairgse, pinc aca air an gluasad, agus tha na feartan brèagha aca air an gluasad le pian do-ruigsinneach. Ach tha cuideam an iomghaoth suidse a" dol am meud. Bidh e a" reubadh a chorragan, a" frasadh fala dearg bho na fèithean reubte agus na tendons, agus na caileagan a" reubadh a-steach don ghrinneadair feòla. Air an iteig, bhuail an nighean ruadh ris an òganach, ga reubadh anns an stamag le ceann a tha coltach ri ad sionnaich.
  Thèid aca air gàire a dhèanamh air a chèile mus fhalbh iad don àite sin às nach till iad. Tharraing boireannach eile, a bha mar-thà còrr air leth de charraighean, le a làmh loisgte air a" bhalla: "Bàsaichidh an duine gaisgeil aon uair, ach bidh e beò an-còmhnaidh, bidh am maorach beò aon uair, ach tha e marbh gu bràth." Bidh an lasair ghorm-uaine a" cur teas ris, a" cuairteachadh bodhaig thlachdmhor a tha airidh air na catwalks as cliùitiche dìreach o chionn beagan mhionaidean. An seo tha cnàmhan na h-ìghne fosgailte, agus bidh na fèithean làidir, air an cruadhachadh bho leanabas, a 'crìonadh gu luaithre geal.
  Loisg long-cogaidh an tè chruaidh, a" cur a-mach builgeanan èadhair iridescent a-steach don bheàrn, agus an uairsin spreadh e, a" sgapadh a-steach do ghrunn chriomagan.
  Dh'òrdaich am Prionnsa Hypermarshal Grobzagonat "Giant Mace":
  - Thoir air adhart còig millean ochd ceud gu leth mìle super-frigates, a bharrachd air luchd-giùlan fionnar Annigen. Leig le uamhas na cruinne ruith seachad air druim an nàmhaid!
  Dh'fheuch na frigates ri cruthachadh a chumail suas, a 'dol suas ann an loidhnichean fa leth. Chruthaich bàtaichean-mara urchraichean agus grapples, còmhla ri luchd-sabaid, seòrsa de lìonra mogal mìn. An toiseach, dh'fheuch iad ri losgadh air an nàmhaid aig astar fada, a 'cleachdadh ball-airm nach robh a-nis ùr dhan chruinne-cè, ach uabhasach millteach: thermoquark urchraichean. Coltach ri innleachd bogsaidh puncher mòr: tilg stealladh fada clì agus cùm do chompanach air falbh. Theich na soithichean co-bhanntachd air ais, chaidh geàrd cùil nan longan-rionnag air adhart, a" feuchainn ri briseadh troimhe gu raon a" bhlàir ann an tìde. Bidh corailean a" chiste, a" cleachdadh am buannachd ann an eagrachadh agus gluasad, mar neach-cur gu bàs le tuagh, a" gearradh sìos cruthachadh nam feachdan a bha nan aghaidh. Am measg nan uilebheistean a dh" fheuch ri ionnsaigh a thoirt, bha na call a" dol am meud.
  Tha an diabhal-coitcheann àlainn a" Bhan-diùc de Furia a" rèiseadh air a h-inneal-losgaidh aig astar luath. Is e seo seòrsa de bhàta-rionnag sabaid a tha, eu-coltach ri bàtaichean-mara àbhaisteach, an àite gunnaichean, tha luchd-sgaoilidh antenna aige, a bhios, nuair a thèid an cleachdadh ann an sabaid, a" corrachadh armachd shoithichean nàmhaid leis a" bhuaidh aca. An seo thig na tonnan gravioplasmic, a" sguabadh gu sgiobalta tron falamh. Tha an àite dubh air a dhath leis na gluasadan lìonadh fànais aca, leithid uisge bho gasoline air a dhòrtadh. Tha an gnìomh gu math millteach. Bidh iad a" saobhadh gunnaichean uilebheistean gu neo-shoirbheachail a" feuchainn ri cur nan aghaidh, ag adhbhrachadh bacadh air stiùireadh coimpiutair, no eadhon aig àrd-dian ag adhbhrachadh spreadhadh ann an fuses sgrios rocaidean thermoquark. Tha longan-rionnag nàmhaid coltach ri iasg fo fhilm ola einnsein, chan eil cuid dhiubh air an dèanamh de mheatailt no ceirmeag, ach de thùs bith-eòlasach agus gu fìrinneach air an sgrìobhadh anns na h-eucoirean as uamhasach.
  A-nis tha fear eile de na longan-cogaidh a 'tòiseachadh a' crìonadh, a 'lasadh, mar gum biodh bàta mòr le trast-thomhas de leud Caolas Shasainn air a dhèanamh de dominoes air an sgaoileadh ann an gasoline. Chan eil dad ri bruidhinn mu chall am measg shoithichean rionnag nas lugha. Tha an co-bhanntachd de dh'uilebheistean agus de luchd-talmhainn gu soilleir a 'toirt a-steach, a rèir coltais an armachd as ùire aig na Stelzans - graviplasm a chaidh a leigeil a-mach, gu litireil a' cur iongnadh air feachdan fànais ceudan de ìmpireachd.
  Bidh Count de Barsov a" cumail smachd air an teine le bhith a" gluasad corragan a phailme ann an òrdugh sònraichte air beulaibh an sganair. Taobh a-muigh, tha an ciste-laighe sia-rionnagan coltach ri duine cumhachdach, gaisgeil le aghaidh stiallach tìgear. Beathach ionnsaigheach eireachdail, ach is e droch bhòidhchead a tha seo - Lucifer. Bidh a" chiste a" gàireachdainn gu feargach, a" lìbhrigeadh buillean gun tròcair. Tha e a" faireachdainn troimh-chèile an t-sròin motley a chaidh a chruinneachadh bho ghrunn galaxies. Uill, leig leotha falach eadhon nas teann agus an clisgeadh a neartachadh. Nuair a thig prìomh fheachdan na h-ìmpireachd thròcaireach, uaighe a-steach don bhlàr, bidh crìoch buadhach, aoibhneach aig cuid agus brònach dha feadhainn eile.
  Bidh an co-bhanntachd ag obair gu mì-rianail, an àite strì eagraichte, gluasad neo-shoilleir, chaidh eadhon dà long-chogaidh mhòr, a dh" aindeoin na h-astaran cosmach, dall, sheòl iad a dh" ionnsaigh a chèile, agus an uairsin bhuail iad le ràimh tro tonnan trom-inntinn, a" nochdadh gu dòrainneach ann an cluasan faisg air làimh. luchd-cogaidh.
  Taobh a-staigh, chaidh sgaradh a bhriseadh, chaidh seòmraichean sabaid, bothain taigh-feachd, tallaichean trèanaidh is dibhearsain a phronnadh. Thachair seo uile le astar an làn, luath gu leòr airson cothrom sam bith air teicheadh a sgrios, ach fhathast gu math slaodach, a" toirt cothrom dha na milleanan de chreutairean beò glaiste a bhith a" faireachdainn eagal trom-laighe mu bhàs do-sheachanta.
  Seo ban-iarla an rèis chip, glè choltach ri bouquet de violets le casan losgann pinc ann am brathan òrail, a" gabhail ri bàs goirt, ag aideachadh... Dha an neach-sgaoilidh sabaid aice. Bidh hologram coimpiutair a" leughadh ùrnaighean agus a" fuasgladh pheacaidhean aig astar luath. Is e seo creideamh na dùthcha glamourous seo, tha an armachd àrd-theicneòlas agad a" cluich pàirt sagart, agus mar sin is e dìreach fiosrachadh cybernetic a thathas a "meas aig a bheil naomhachd agus purrachd gu leòr airson a bhith na eadar-mheadhanair eadar fàs-bheairt beò agus an Dia Uile-chumhachdach. B" iad na faclan mu dheireadh aig an t-sagart-emitter:
  - Cha'n 'eil an saoghal gun seun, ach cha'n 'eil gràineileachd air a h-ìobradh do Dhia !
  Tha a 'Bhan-diùc de Furia na ball sgioba caol agus lùth-chleasachd ann am modh sònraichte, còd cainnt teann a' cluich dà dhreuchd. Is e a" chiad fhear sgiath crioptachaidh an aghaidh sreangadh a dh" fhaodadh a bhith aig an sgioba. Is e an dàrna fear an spionnadh magotelepathic.
  Tha luchd-turais, luchd-sgrios, brigantines, agus eadhon aon bhàta-fànais nan soithichean air am milleadh no air an sgrios gu tur leis a" bhàta-rionnag aice. Tha De Furia a" toirt fa-near gu loidsigeach:
  - Faodaidh misneachd dìoladh a dhèanamh airson trèanadh gu leòr, ach cha bhith trèanadh a-riamh a" dèanamh dìoladh airson misneachd!
  Tha an grèim aca mar-thà air an lùth thermoquark a lughdachadh gu tur (chan eil a chleachdadh fhathast foirfe) den reactair agus tha e gu mòr a" feitheamh ri àithne. Tha na ceudan de mhìltean de shoithichean nàmhaid de na prìomh chlasaichean air an sgrios mar-thà, tha am blàr a 'gabhail àite air aghaidh farsaing.
  Chaidh an t-òrdugh a thoirt seachad, rinn iad cabhag, thill iad air ais ann an dòigh eagraichte gus ath-phàigheadh aig stèiseanan bathair - soithichean rionnag sònraichte.
  Agus thilg am prionnsa "Giant Mace" feachdan ùra dhan bhlàr:
  Gu sònraichte, a phrìomh shuaicheantas pearsanta, am Beast long-cogaidh ultra.
  An uairsin thàinig dà fhuamhaire eile, "Shock and Awe" agus "Red Noose." Chuir iad a-steach deichean de mhìltean de ghunnaichean mòra is beaga agus luchd-sgaoilidh. Bha grunn shreathan dìon a" priobadh os an cionn: graviomatrix, raointean magospatial (cùis a" dol seachad ann an aon taobh a-mhàin), meòrachan feachd. Bha a h-uile inneal cybernetic ag obrachadh air theoplasm sublevel, a thug orra seasamh an aghaidh bacadh. Aig an aon àm, chaidh radairean mòra a chleachdadh, a chruthaich iad fhèin snags Jesuitical airson electronics an nàmhaid.
  Coltach ri clach-mheallain air a' bhàrr, thuit "tiodhlacan" a' toirt a' bhàis sìos... Dh'fheuch na trì fuamhairean ri sgaoileadh nas fharsainge gus an nàmhaid a sgrios cho èifeachdach 's a b' urrainn dhaibh. Tha iad cha mhòr so-leònte, mar dealanach ball, nuair a bhios iad ag itealaich, bidh e a" losgadh fluff poplar a "sruthadh san fhànais, agus mar sin tha a" bhuaidh marbhtach aca air soithichean-fànais coimheach. Ag adhbhrachadh dhaibh a dhol air ais ann an clisgeadh. Tha grunn mhodalan teasairginn a tha coltach ri pilichean dathte chloinne air an sgapadh tron falamh, barrachd is barrachd dhiubh a" crathadh bho spreadhaidhean rocaid, mar bhuachaillean ann an cuantan garbh. Cha bhith na pinn ciste-laighe a" toirt aire dhaibh fhathast, bris sìos an fheadhainn cunnartach agus làidir an-toiseach, agus an uairsin faodaidh tu crìoch a chuir air na h-uilebheistean a chaill na tha air fhàgail den inntinn le uamhas. Cha deach am blàr a bhuannachadh fhathast, tha saighdearan na h-Ìmpireachd Ruthless cuideachd a" fulang, ged nach eil mòran call ann an coimeas ris an nàmhaid.
  Ach aig an aon àm, air longan-rionnag lasrach, chan eil sluagh mòr ann agus clisgeadh. Bidh an fhàsachadh a 'dol air adhart gu math rèidh, mar nach b' e fàs-bheairtean beò a bh 'annta, ach biorobots. A bharrachd air an sin, tha òrain ghaisgeil an cois an teàrnadh, mar gum biodh ann am magadh a" bhàis.
  Agus seo neach-giùlain annigen de Fury: neach-giùlan sònraichte de phlasma grabhataidh a thionndaidh a-mach mar rud ris nach robh dùil na chumhachd millteach. Thachair lùth sgrios cha mhòr sa bhad agus a-rithist gu blàr.
  Tha an soitheach-fànais a" faighinn an luathachadh as motha, tha a" Bhan-diùc eadhon a" cumail grèim air an stàball, tro aodach gluasaid an deise sabaid chì thu mar a tha na biceps mòra aice teann ann an dòigh gun samhail. Feumaidh i fhèin agus buill eile den sgioba oidhirp a dhèanamh gun a bhith a" tuiteam air an druim. Tha a" Bhan-diùc le ceann tìgear gun samhail, mar ghaisgeach à leabhraichean comaig, tha a sùil a" tolladh, a falt glè shoilleir, fada is tiugh a" sruthadh bho shruth an adhair a tha a" tighinn a-steach.
  Tha e duilich a chreidsinn gu bheil an nighean ghaisgeach seo mar-thà dà cheud cearcall a dh'aois. Dè cho ùr agus cho glan 'sa tha a h-aodann, gu math gluasadach, uaireannan le faireachdainn fiadhaich, uaireannan, air an làimh eile, aingil no spòrsail. Tha iomadh blàr air a cùlaibh, ach cha robh e coltach gum biodh i sgìth dhiubh. Tha a h-uile blàr ùr rudeigin sònraichte, le a dhealbhadh fhèin breagha agus beairteach agus ruitheam inntinneach.
  Agus a-nis tha armachd aca a tha ùr ann am prionnsapal obrachaidh, agus chan eil e coltach gum bi an nàmhaid comasach air dìon èifeachdach a lorg, co-dhiù gus am bi buaidh dheireannach Grobzagonat.
  Dè cho neo-chomasach 'sa tha an rèis Fizt dreadnought. Dall, a 'call a ghiùlan. A 'snìomh diosg a chuir lùth-chleasaiche air bhog, gus an robh na pàirtean aige air an sgapadh thairis air farsaingeachd an galaxy an dèidh beagan mhionaidean. No neach-fulang mì-fhortanach eile, triùir luchd-sgrios a" bàsachadh ann an glacadh graviplasm aig an aon àm, na soithichean air chrith agus a" brùthadh, mar fhionnaidh air a thilgeil leis an t-sreap air a" ghainmhich loisgeach.
  Thuirt Baron de Alligator, ag atharrachadh amas an luchd-sgaoilidh (agus chan ann às aonais soirbheachas, cha robh ach maidean monoblock air fhàgail bhon t-soitheach ùr loisgte), le aithreachas:
  - Tha e furasta a mharbhadh, duilich a aiseirigh, ach tha e gu tur eu-comasach a bhith beò às aonais fòirneart!
  Thuirt De Furia, a" cumail smachd air a" bhuidheann de shoithichean-rionnag aice, a" sgaoileadh sruth sgrios eile, agus a" coimhead mar a chaidh an soitheach, a chaidh atharrachadh bho chòmhdhail bathair, an sàs ann an lìonra plasma cuideachd:
  - Thig bàs, mar charaid dìleas, gu cinnteach, ach ma tha thu airson coiseachd nas fhaide le beatha chomasach, dearbhaich do dhìlseachd airson inntleachd agus misneachd!
  Choisich Count de Barsov gu cruaidh, a" leantainn air adhart leis an spreadhadh cainnte èibhinn aige:
  - Chan eil laghan air an sgrìobhadh airson amadan, ach tha iad a 'faighinn smachd-bhannan airson a bhith gan briseadh, agus dhaibhsan a tha glic a sgrìobh na laghan sin!
  Chaidh strì eagraichte an armada eadar-mheasgte a bhriseadh. Tha itealaich san fhànais a-muigh eadhon coltach ri tuiteam beinne, is e iomghaoth a th" ann a bha sa bhad a" còmhdach sgoil mheanbh-chuileag, a" leagail agus a" glacadh a h-uile duine aig an aon àm... Thòisich an tòir. Tha e mar phasgan de mhadaidhean-allaidh a" ruith treud chaorach. Is e dìreach na cisteachan a tha tòrr nas olc agus nas tròcairiche na madaidhean-allaidh. Dhaibhsan, chan e eadhon ceist mu bhith beò a tha seo, ach a bhith a" nochdadh toil gun lùbadh agus fearg neo-thruacanta. Tòir, cràdh, na leig air falbh. Agus ged nach bi mòran chloinne a" feitheamh ri am pàrantan (agus seo creutairean den aon ghnè gu dusan gnè air an cruinneachadh), agus màthraichean, athraichean, neodraichean, am mic, nigheanan agus cò aig tha fios cò eile... Dè an luach a th" ann an a leithid de mhort, nuair a dh" fheumas eadhon losgadh partridges barrachd sgil agus oidhirp. Thuit an sprùilleach àite agus thuit e air na reultan, ag adhbhrachadh buairidhean coronal, follaiseachd, agus vortices plasma air an uachdar. Bidh cuid de rionnagan eadhon ag atharrachadh dathan air sgàth na tha de nithean cèin a" tuiteam air an uachdar aca. Chan tuig na h-uile, ach iadsan aig a bheil cridhe: tha e gu h-àraidh cianail ma tha creutair le pearsa a" losgadh beò, agus pearsa na shaoghal iomlan neo-reusanta agus neo-fhaicsinneach.
  Faodaidh eadhon falamh caoineadh bho leithid de chall ...
  Chunnaic oileanaich sa chiad bhliadhna Ailig agus Angelina a h-uile càil, agus chan ann eadhon mar ann am film, ach uile aig an aon àm, ann am mòran phuingean agus mion-fhiosrachadh, nuair a thig a h-uile càil a-steach, a "lìonadh a" mhothachadh le kaleidoscope de bheachd.
  An uairsin mhothaich iad gu robh aon de na soithichean-fànais daonna - brigantine le cumaidhean leumadair pàisde - a "gluasad a dh" ionnsaigh... A dh" ionnsaigh quasar a "deàrrsadh le dathan a" bhogha-froise gu lèir agus ann an staid cadail. Dh'innis rudeigin dha na h-oileanaich gur e quasar a bha seo, eadhon ged nach ann le leithid de ghathan a loisg a h-uile rud beò. Ach eadhon ann an cruth nas lugha, bha e a" falach cunnart marbhtach don h-uile stuth. Agus bha am brigantine seo coltach ri fèin-mharbhadh gaisgeil.
  Fhuair luchd-giùlan Annigen fo stiùir na Ban-diùc de Furia an òrdugh: "Cuir stad air bàta-fànais nan earthlings!" Agus bha trì mìltean de shaighdearan cha mhòr gun mhilleadh agus deichean de mhìltean de innealan-fuadain sabaid air bòrd a" reubadh às deidh a" bhrigantine.
  Tha e mar gum biodh cearbain a" ruith beagan lachan a" tachdadh ann an uisgeachan stoirmeil cuan rag.
  Gu h-obann bha Alex a 'faireachdainn gu robh e comasach chan ann a-mhàin air èirigh, ach gluasad, agus dh' èigh e ri a charaid: "Leig leis an aingeal iad a leantainn." Fhreagair an nighean: "Tha, tha mi a" faireachdainn gun urrainn dhomh. "
  Canaidh Mikhail Boyarsky: "Ged nach e corp a th" ann an corp gun anam, ach dè cho lag "s a tha anam gun chorp!" Is dòcha gu bheil seo cothromach, ach ... faodaidh an spiorad, às deidh dha a dhol a-steach do fheòil cuideigin eile agus smachd a ghabhail air, e fhèin a nochdadh ann an cumhachd eireachdail ...
  Chaidh sruthan seargach de rèididheachd sgriosail a chuir a-mach à trì biodagan agus bha e coltach nach robh an cothrom as lugha aig brigantine daonna, air a stiùireadh leis a" chaiptean gaisgeil Alena Snegova. A-cheana bha tonnan plasma draoidheil a "tolladh a" chrann, a "deformachadh an armachd airgid, ag adhbhrachadh gun tuiteadh na baraillean de ghunnaichean aotrom mar pasta bruichte. Tha an sgioba a' fulang pian uabhasach, tha na deiseachan sabaid aca a' tuiteam às a chèile, an craiceann a' rùsgadh dheth, an sùilean a' dol dall... Tha e coltach nach eil cothrom ann... sradagan antimatter.
  Ach anns a 'mhionaid mu dheireadh seo, nuair a thuiteas tu a-steach do dhuslach eu-dòchasach ifrinn neo-làthaireach, chuir an dà neach-giùlain Annigen a bha suidhichte air an taobhan, gun a bhith a' tionndadh mun cuairt, an rèididheachd a-steach don fhear mheadhanach.
  Agus thòisich e, chaidh tonnan bogha-froise tron bhiodag mheadhain, thionndaidh an fèin-ghluasad gu dìon. Agus theich am bàta daonna, a bha coltach gu ìre bheag an aghaidh cùl-raon nam fuamhairean, a 'call pàirtean den structar aice, bhon lìonra draoidheil-plasma iridescent.
  Shuidhich Alex ann an corp Baron de Alligator, agus chuir Angelina dìollaid air mothachadh Count de Barsov. Tha geàrdan ciste àbhaisteach, mar na h-oifigearan, air an trèanadh gun a bhith a" bruidhinn mu òrdughan an ceannardan, ach airson an coileanadh. Ma dh "òrduich an fheadhainn a bhuail na cuirp, a" cleachdadh cuimhne nan "eich," targaid teine atharrachadh, an uairsin... Sin mar a bu chòir a bhith. Mar a tha prìomh riaghailt Grobozagonat ag ràdh: "Tha mi a" mionnachadh gun cùm mi ris an Hyper-Impire gun teagamh, e gu pearsanta, a bharrachd air ceannard sam bith a chuir e an dreuchd! "
  Tha an t-òrdugh air a thoirt seachad agus ga choileanadh... Ach chan eil na daoine fa leth anns a' chiste-laighe ag iarraidh a bhith a' dèiligeadh ris an fhìrinn gu bheil anaman neo-chorporra an luchd-fulaing òga air seilbh a ghabhail air na cuirp aca. Bidh strì borb a" tòiseachadh, Alligator agus Barsov a" reothadh, agus sùilean an tìgear a" deàrrsadh. Chaidh an t-òrdugh a thoirt seachad mu thràth agus thèid a dhèanamh gus an tèid a chuir dheth ...
  Ach, tha am brigantine mu thràth air lotan bàsmhor fhaighinn, dìreach beagan a bharrachd... Tha Alena Morozova, leis an neart mu dheireadh aice, a" cumail grèim air snàithlean tana de mhothachadh. Bha an deise-fànais aice, còmhla ris an èideadh aice, air a losgadh, agus chuir na lasraichean gu cruaidh dragh air a corp a bha gu tur rùisgte mar-thà. Bidh an craiceann air a chòmhdach le blisters mòra, agus an uairsin a 'briseadh dheth. Tha pìosan den chape a" tuiteam dheth... Beagan a bharrachd...
  Seo earball tana a' chuasar far am feum a briogantine faighinn, neo dè tha air fhàgail dheth... Tha pearsantachdan an Alligator agus Barsov air tilleadh mu thràth, tha am magoplasm a' tòiseachadh a-rithist... Tha cnàmhan loisgte Alena a' crùbadh, agus i tha mothachadh air a spìonadh a-steach do sgàineadh dubh ... Agus ann am bloigh bheag de nanosecond, tha an sgrios mu dheireadh, a" chriomag stiùiridh den brigantine ag itealaich a-steach do promeranium a "quasar...
  Sguir a h-uile càil gu h-obann, mar nach robh e air tòiseachadh idir. Reothadh armada cabhlach Purple Constellation, agus chaidh an luchd-dùbhlain aca à sealladh sa bhad. Bha e coltach gu robh sgiathan agus spògan nam vultures fànais air an glaodhadh ris an fhànais agus nach b "urrainn dhaibh gluasad. Agus aig an aon àm, cha robh duine a 'faireachdainn an clisgeadh no an clisgeadh as lugha. Chaidh a h-uile dad a thachair nas fhaide na raon fiosaig àbhaisteach.
  Dh"fhàs a" Bhan-diùc de Furia gu mòr:
  - Cò e am fear grinn so a fhuair air stad sinn ?
  Sheall Gengir Wolf le fuath neo-fhollaiseach:
  "Chan eil beachd sam bith agam ... Tha seo do-dhèanta gu bunaiteach, ged..." Bha seanailear na ciste, a" lughdachadh a ghuth, gu soilleir fo eagal gu uisge-beatha, air a bhrath le ruith nearbhach a shùilean reòthte mun cuairt, thuirt e. - Thuirt an neach-ionaid againn gum faod an talamh fealla-dhà a chluich thar ùine.
  Fhreagair a" Bhan-diùc gu socair, eadhon gu mì-mhodhail:
  - Tha seo, gu dearbh, neònach, ach chan urrainn dha duine casg a chuir air daoine beò bho bhith a" sabaid, agus sinne beathaichean làn cisteachan bho bhith a" buannachadh!
  Ghabh an crogall a-steach gu dùbhlanach agus thilg e na bheul cò ris a bha coltas ceapaire air a dheagh sgeadachadh. A 'bualadh falt mì-rianail an tigress-adjutant, a' cnagadh an stuth còcaireachd gu lùthmhor le èiginn àrd, ach aig an aon àm ann an guth gu tur so-thuigsinn agus làidir, thug e geàrr-chunntas air:
  - Tha nàmhaid neo-chrìochnaichte coltach ri galar gun làimhseachadh - bi an dùil ri duilgheadasan!
  Ri taobh na h-anaman sgìth de Angelina agus Alex, mar gum biodh bho tholl-deighe, nochd stuth soilleir de spiorad Alena. Dhealraich gnùis an anama shaor mar a' ghrian. An dèidh a bhith a 'toirt a-steach seallaidhean neo-thuigseach nan co-oileanaich, mhìnich an caiptean-nighean le dealas toilichte:
  - Bhuannaich sinn! Chaidh cuir às don chunnart don chinne-daonna, an dà chuid seo agus dùbhlain an dòchas san àm ri teachd.
  Thuirt Angelina ann an troimh-chèile:
  - Ciamar?
  Thòisich Alenka air mìneachadh:
  - Rinn an neach-saidheans sgoinneil Pavel Karpov an lorg gu bheil structar aig àm coltach ri abhainn dhomhainn gun chrìoch le mòran mhilleanan de shruthan neo-eisimeileach. Agus gu bheil e comasach, le bhith a 'stàladh seòrsa de bhriseadh-uisge, buaidh a thoirt air sruth aon sruth no tè eile. Gu mì-fhortanach, bhàsaich e, an dèidh dha na h-innealan buaidh fhoillseachadh gu h-iomlan, agus cha robh gnè eile ann. Ach chaidh aon dòigh air a leithid de dh'uisge a chruthachadh fhoillseachadh leis. Ma bheir thu a-mach lùth quasar cadail a-steach do raon sònraichte, agus dìreach aig àm comharrachadh na Bliadhn "Ùire aig meadhan oidhche air a" phlanaid Talamh, an uairsin bidh an lùth a chaidh a leigeil ma sgaoil ag adhbhrachadh seòrsa de dh "àrdachadh ann an àm a" phlanaid, agus bidh an sruth ùine a "dùblachadh. ann an siostam na grèine...
  Bha Alex troimh-a-chèile, agus a" priobadh na h-eyelids ethereal aige, thuirt e:
  - Agus dè a bhios e gu diofar?
  Mhìnich an gaisgeach Alena:
  - Gheibh a h-uile duine ann an siostam na grèine bliadhna beatha a bharrachd, a tha a" ciallachadh gum bi ùine aig Pavel Karpov na lorgaidhean sònraichte aige a chrìochnachadh ... No an àite sin, tha e air sin a dhèanamh mar-thà, chan eil armada nàmhaid air beulaibh oirnn!
  Dh"èigh Angelina gu mòr:
  - An do sgrios thu gu dearbh iad uile?
  Rinn caiptean a 'bhriogantine gàire gu gràdhach agus dh' fhalbh e mar fhreagairt:
  - Tha mi a 'smaoineachadh nach eil! Bha uisge briste a bha dìreach air a shuidheachadh ann an abhainn na h-ùine a" snìomh an chronoflow ann an cearcall dhaibh. Tha seo a 'ciallachadh gum bi na pinn ciste-laighe beò gu bràth, ann an aon lùb ùine, a' fuireach san aon bhliadhna grunn thursan!
  - Agus sinn? - dh'fhaighnich Alex.
  - Tillidh tu nad ùine fhèin, agus tha mi an dòchas an ath thuras nach coisich thu sìos an t-sràid le bandits ...
  Dhùisg an duine òg agus an nighean nan seasamh dìreach air beulaibh an Kremlin Chimes, air a" Cheàrnag Dhearg. Thòisich an gleoc mòr air bualadh gu seasmhach agus gu maiseach aig meadhan oidhche.
  Tha a" Bhliadhn" Ùr air tighinn.
  . CAIBIDIL Àir. 15.
  Às deidh stad, thòisich an nàimhdeas a-rithist. Dh" fheuch na Sìonaich a-rithist, a" cruinneachadh fheachdan gus ionnsaigh a thoirt air na bha air falbh bhon Ruis.
  An turas seo ghlac na sia buill-airm nas ùire.
  Anns a 'chùis seo, dhìrich na sia dhiubh gu IS-7 le sligean draoidheil nach gabh atharrachadh agus cartrids.
  Agus gun a bhith nas sine thòisich iad air losgadh air arm Shìona agus a phronnadh leis na slighean aca.
  Agus loisg Oleg Rybachenko cuideachd bho chanan agus dh'èigh e:
  - Tha ar buaidh do-sheachanta, a-nis cha bhith e mar an ceudna!
  Ach, rè losgadh, agus eadhon nuair a loisgeas tu fear aig an aon àm, faodaidh tu smaoineachadh air coigrich.
  Gu dearbh, carson a tha Vladimir Vladimirovich Putin na neach-poilitigs agus na cheann-suidhe cho fortanach? Gu sònraichte, bho fhìor thoiseach a dhreuchd mar neach-leantainn oifigeil Yeltsin, bha a h-uile dad soirbheachail.
  Bha e coltach gum bu chòir na comannaich agus Yabloko a bhith air a bhith nan aon aonad - tha neach-leantainn Yeltsin na nàmhaid àireamh a h-aon.
  Ach cha do thachair an coileanadh. Agus cha robh cuimhne air Sobchak, a ghoid. Chaidh an cead air adhart gu cunbhalach. Ged a bu chòir dha na comannaich a bhith air tuigsinn: is e seo an uaigh aca san àm ri teachd!
  Agus Yavlinsky, a dh" fheuch ri e fhèin a nochdadh mar an neach-poilitigs as dùbhlanaiche nach do bhòt a-riamh airson a" bhuidseit, carson nach do chuir e an aghaidh.
  Thionndaidh e a-mach cho neònach.
  Agus an uairsin dòigh air choireigin fhuair mi fortanach. Cha do chuir Dagestan ainneartach agus acrach taic ri coileanadh Wahhabi, ged a tha coltas gu robh Basayev agus Khattab a 'cunntadh air. Cha robh an luchd-dùbhlain anns an Duma an aghaidh nan ùghdarrasan. No cleachd am bàillidh Chechen.
  Ann an ùine ghoirid, bhon fhìor thoiseach bha a h-uile dad ann am fàbhar Putin. Agus cha do dh'fheuch an luchd-dùbhlain anns an Duma ri na spreadhaidhean ann am Moscow agus Volgodonsk a chleachdadh an aghaidh nan ùghdarrasan.
  Ged a bu chòir dha na comannaich tuigsinn, thathas gan leigeil sìos chun chùl.
  Thuig Yavlinsky seo gu math fadalach.
  Loisg Oleg air na Sìonaich agus reub e na gaisgich bhuidhe le sligean.
  Agus rinn e osna...
  ceart gu leòr. Tha e a" fàs beagan dòrainneach a bhith a" smaoineachadh mu phoilitigs. Mar eisimpleir, Gerda. Ann am fear de na dealbhan tha i air a sealltainn ann am braighdeanas le robairean le a làmhan ceangailte air a cùlaibh, casruisgte. Agus tha na casan eadhon dearg, chì thu gu bheil an robair fuar anns an sù gun teasachadh leis an fhèidh, agus gu bheil casan Gerda gu math fuar.
  A nighean bhochd, chaidh na brògan a dh'iarr i bhon bhanrigh a thoirt bhuaipe. Agus a-nis tha i a 'fulang ann am braighdeanas.
  Loisg am balach a-rithist air arm na h-ìmpireachd celestial, a" putadh air a" phutan luing gàirdeachais le òrdagan rùisgte.
  Às deidh sin chuir iad ann an rathad eile e.
  Cha do chuir Zhirinovsky taic dhìreach ri Yeltsin, agus chan eil aon chlàradh bhidio dheth a 'dèanamh aithrisean mar sin! Air an làimh eile, bha taghaidhean ùra, agus eadhon stèidhichte air liostaichean nam pàrtaidhean, gu math buannachdail dha. Às deidh dha, gu dearbh, coup armachd a dhèanamh, thug Yeltsin cumhachd thairis, gu bhith na dheachdaire iomlan, gun a bhith cuibhrichte gu foirmeil le dad! Chaidh eadhon gnìomhachd na cùirte bun-reachdail a chuir dheth, agus fhuair an ceann-suidhe cumhachdan gun chrìoch gu foirmeil! Fo na cumhaichean sin, cha b" fhada gus an do chuir gabhail ri bun-reachd ùr cumhachd an deachdaire, seach a bhith ga dhaingneachadh! Bu chòir a ràdh cuideachd, a rèir cunntasan-bheachd, gu robh suas ri 80 sa cheud de shluagh na Ruis deiseil airson bhòtadh airson dreachd bun-reachd a" chinn-suidhe. Mar sin, chan urrainnear Zhirinovsky a bhreithneachadh gu teann airson taic a thoirt don bhun-reachd. An toiseach, air dhòigh eile, cha b 'urrainn dha a bhith ceadaichte pàirt a ghabhail anns na taghaidhean, agus san dàrna àite, bha dùil aig Vladimir taic fhaighinn bho chuid de luchd-taic mòran Yeltsin. A thaobh ainm a" phàrtaidh, aig an àm sin dh" èirich mì-thoileachas am measg an t-sluaigh - bha a" phàrlamaid comannach-faisisteach (teirm mheadhanan) air a sgapadh, cha robh duine a" cur stad air na h-ath-leasachaidhean, agus cha b" fhada gus am bitheamaid beò ann an Ameireagaidh! Agus fo na cumhaichean seo, bha an t-ainm Libearalach Deamocratach gu math buannachdail a thaobh taghaidh! Am bloc taghaidh: Thàinig Roghainn na Ruis, air a stiùireadh le Gaidar, gu bhith na phàrtaidh ann an cumhachd! Cha robh duine a 'creidsinn ann an cothroman an LDPR; bha mòran den bheachd nach coinnich Zhirinovsky eadhon ris a 'chnap-starra còig sa cheud!
  Bha, bha e coltach gu robh cothroman gu math lag aig Zhirinovsky. Agus tha a h-uile cairt trombaid aig Roghainn na Ruis na làmhan. A bharrachd air is dòcha an rud as cudromaiche, cha robh fìor choileanaidhean san eaconamaidh. Ach tha uidheamachd propaganda mòr aca agus goireasan rianachd nan làmhan. Tha eòlas Kazakhstan agus dùthchannan eile a 'sealltainn gu bheil seo gu math tric gu leòr airson taghaidhean a bhuannachadh, eadhon airson toraidhean inntinneach fhaighinn!
  Ach sheall Vladimir Volfovich na comasan poilitigeach iongantach aige: gu sònraichte, chaidh aige air toirt a chreidsinn air luchd-ionnsaigh Yeltsin a dhìlseachd agus cha deach casg a chuir air clàradh, mar a bha, mar eisimpleir, leis a" bhloc Baburin agus cuid eile! Chaidh aige air airgead fhaighinn le bhith a" toirt a chreidsinn air luchd-urrais a chomas air ùine-ama pàighte (agus choisinn e fhèin beagan airgid le bhith a" dèanamh gnìomhachas!). Agus as cudromaiche, rè na taghaidhean sheall e tiodhlac cainnte eireachdail, a" cumail iomairt taghaidh inntinneach! Air làrach-lìn LDPR gheibh thu seann chlàran de iomairt taghaidh 1993: tha iad sin nan òraidean làidir dha-rìribh, an taca ris nach eil ann an Hitler ach faileas foighidneach de neach-labhairt. Bha na Deamocrataich a" strì ri chèile agus mhothaich iad mar a bha am Pàrtaidh Libearalach Deamocratach a" sìor fhàs mòr-chòrdte ro fhadalach! Feumar a ràdh nach do sheall sòiseo-eòlaichean an fhìor dhealbh, ach am fear a bha na h-ùghdarrasan airson fhaicinn! Dh'ainmich Gaidar Zhirinovsky Hitler agus dh'iarr e air Yeltsin an LDPR a dhì-chlàradh. Ach thuirt luchd-anailis timcheall a" chinn-suidhe gu robh ìrean Yeltsin a" tuiteam agus taic don bhun-stèidh a" crìonadh. Fo na cumhaichean sin, dh" fhaodadh dì-cheadachadh duilgheadasan adhbhrachadh dha na h-ùghdarrasan. A bharrachd air an sin, ann an 1993, cha deach na teicneòlasan airson foill taghaidh mòr-thaghaidh obrachadh a-mach fhathast, ach a-mhàin a bhith a" lìonadh baileat ann am bogsaichean baileat, agus mar sin bha an abairt de thoil an t-sluaigh gu math onarach! Gheall Zhirinovsky, an uair sin, Rutskoi agus luchd-dùbhlain eile a leigeil ma sgaoil!
  Chaidh dragh a chuir air Oleg Rybachenko an seo agus a-rithist air a losgadh bho projectile gun atharrachadh.
  Fhad 'sa bha an nighean Margarita ag amas air a' ghunna le a casan rùisgte, smaoinich am balach agus ghabh e iongnadh.
  Bha toradh an taghaidh inntinneach, agus bhòt an dà chuid nàimhdean an riaghaltais agus mòran de luchd-taic Yeltsin airson ceannard an LDPR! Bhuannaich am pàrtaidh faisg air 24 sa cheud de na 13 buill aca, a" crìochnachadh sa chiad àite. Ach, mar thoradh air an t-siostam taghaidh measgaichte, thàinig Zhirinovsky gu crìch le dìreach 60 àithne, no 15 sa cheud de mheud Duma na Stàite, taigh ìosal na pàrlamaid! A bharrachd air an sin, bha cumhachdan Duma na Stàite air an cuingealachadh gu mòr leis a 'bhun-reachd ùr, agus mar sin ann an da-rìribh cha d' fhuair Zhirinovsky cumhachd mòr. Nas coltaiche, cha b 'urrainnear a bhith a' beachdachadh air a bhuidheann ann an Duma na Stàite ach mar chlàr airson ionnsaigh eile air cumhachd! Uill, bha Zhirinovsky fhèin a 'sìor fhàs an coimeas ri Hitler! Air an t-slighe, ann an 1930, fhuair Hitler 18 sa cheud den bhòt, a 'gabhail an dàrna àite anns na taghaidhean, ach aig an aon àm a' faighinn mòran a bharrachd fìor luamhain air cumhachd. An toiseach, cha robh ach aon seòmar aig an Reichstag, agus san dàrna àite, cha deach taghaidhean a chumail ach a rèir siostam co-roinneil, agus san treas àite, bha cumhachd na pàrlamaid gun choimeas na bu làidire na anns an Ruis! Fhuair Zhirinovsky e fhèin ann an suidheachadh mòran na bu mhiosa: bha coltas na buaidh air àrdachadh gu mòr ri dùil luchd-bhòtaidh, ach bha an fhìor chumhachd agus an comas rud sam bith atharrachadh gu mòr!
  Seo far a bheil, gu dearbh, mìorbhailean a 'tòiseachadh: Zhirinovsky, a bha roimhe ag obair mar neach-poileataigs àireamhachadh, gu h-obann dh'fhàs impulsive agus uabhasach aineolach. Gu sònraichte, chaidh a chur às a leth Hitlerism, agus mar sin chuir e cuideam air an reul-eòlas aige an-aghaidh an Iar, ag adhbhrachadh eagal nan tigeadh e gu cumhachd, gun cuireadh e an treas cogadh às! Agus bha cuid de na h-aithrisean gu tur meallta, a 'gabhail a-steach cleachdadh boma atamach an aghaidh Kazakhstan agus dùthchannan eile. Gu sònraichte, thuirt Zhirinovsky eadhon gun leigeadh e boma atamach air Tbilisi! Aig an aon àm, bha cuid de choileanaidhean ann: chaidh againn air amnesty a choileanadh, a" coileanadh geallaidhean taghaidh ... Ach san fharsaingeachd, cha robh Vladimir Volfovich a 'faighinn puingean, daonnan a' faighinn a-steach do sgandalan ... Tha! Gu dearbh, bha e air a bhrosnachadh, chaidh mòran shuidheachaidhean maslach a chruthachadh leis an CIA agus luchd-dùbhlain an LDPR, gu h-àraidh am measg deamocrataich an Iar taobh a-staigh na Ruis, ach fhathast, cha bu chòir do neach-poilitigs ciallach agus pragmatach a bhith air gabhail ris an seo, no co-dhiù lùghdachadh a dhèanamh air a 'chomas. de bhrosnachadh gu ìre as ìsle! Mar eisimpleir, Zyuganov, a dh'aindeoin 's gu bheil e air a bhith a' caitheamh laurels prìomh neach-dùbhlain poilitigeach an Kremlin airson seachd bliadhna deug, dòigh air choireigin air sgandalan a sheachnadh, cha deach a dhealbhadh a-riamh ann an dòigh mhòr agus chan eil cliù aige mar neach-poilitigs coirbte! Fìor, bha aon mhionaid aig na comannaich cuideachd le stèidheachadh Khodorkovsky, a rèir coltais prìomh ionmhasair Pàrtaidh Comannach Caidreachas na Ruis, ach anns a "chùis seo cha do dh" fhàg Zyuganov aithrisean a" dèanamh dìmeas air fhèin. Neach-poilitigs glè fhaiceallach Gennady Andreevich, uaireannan eadhon ro chùramach! Gu sònraichte, sa Chèitean 1999, nuair a mhol Yeltsin tagradh Stepashin, bu chòir dha na comannaich a bhith air casg a chuir air agus air lasachaidhean a chuir às no air sgaoileadh Duma na Stàite agus taghaidhean pàrlamaid tràth a bhrosnachadh. Ach roghnaich Zyuganov gun a bhith a" gabhail chunnartan, ged nan deidheadh an Duma Stàite a sgaoileadh aig an àm sin, bhiodh na comannaich air smachd a chumail air agus eadhon air a leudachadh. Seadh, chaidh Putin aontachadh leis na comannaich san Lùnastal 1999 gun sabaid, ged a dh" ainmich Yeltsin gur e an neach a thàinig às a dhèidh e gu cinnteach gun robh feum air an aghaidh a bhith na aghaidh aonaichte an aghaidh a" thagradh seo. Ach cho-dhùin Zyuganov gu robh e na b "fheàrr a dhol gu na taghaidhean, a" gabhail brath air na sochairean a thig an cois inbhe leas-cheannard, agus bha an fhìrinn gum faodadh Putin tionndadh gu bhith na ghaisgeach nàiseanta ann an dìreach trì mìosan nas fhaide na mac-meanmna eadhon an fheadhainn as gaisgeil. Luchd-anailis Kremlin.
  Loisg Oleg Rybachenko a-rithist air na Sìonaich le a chas rùisgte bhalach agus lean e air le a smuaintean.
  Bha an gille-cinnidh gu dùrachdach a 'creidsinn nach robh Zhirinovsky suas gu par;
  Ann an ùine ghoirid, thàinig an Dùbhlachd 1993 gu bhith na mhullach airson dreuchd phoilitigeach ceannard an LDPR, an uairsin thòisich crìonadh, ged nach b" e maoim-slèibhe a bh" ann le diofar atharrachaidhean. Bha Yeltsin cuideachd a 'call mòr-chòrdte gu luath: cha robh e comasach faighinn thairis air an èiginn eaconamach; air an làimh eile, bha e a 'fàs na bu mhiosa agus na bu mhiosa. An seo rinn Zhirinovsky mearachd eile agus chuir e ainm ri aonta air sìth agus co-sheirm. Às deidh na h-uile, bha e mar-thà fo chasaid gun tug e taic don bhun-reachd, a thug laghail do chumhachd ceann-suidhe mòr (agus air an làimh eile, dè a bhiodh air tachairt mura biodh am bun-reachd air gabhail ris? Bha cogadh catharra glè choltach!), Agus an uairsin bha an aonta ann. gus ainm a chuir ri cùmhnant sìthe. Fìor, as t-fhoghar dh'fhàg Zhirinovsky e. Ach san fharsaingeachd, bheireadh e ùine mhòr cunntas a thoirt gu sònraichte air na mearachdan a rinn ceannard an LDPR agus carson nach tàinig e gu bhith na cheann-suidhe. B" e am prìomh mhearachd aige PR ceàrr gu ro-innleachdail! Às deidh taghaidhean 1993, bha e riatanach ìomhaigh a chruthachadh de phrìomh nàmhaid an riaghaltais gnàthach agus Yeltsin gu pearsanta! Is e sin, gu bhith na Anti-Yeltsin, leis an reul-eòlas as populist, a" càineadh, an toiseach, nàimhdean a-staigh, coirbeachd, goid, agus mar sin air adhart! Agus is e am prìomh sluagh-ghairm - gang Yeltsin gu ceartas! Agus aig an aon àm, gun a bhith a" dèanamh tàir air sluagh-ghairmean clì, deamografach sòisealta, agus geallaidhean ceartas! Gu sònraichte, ann am Belarus, bhuannaich Lukashenko còrr air 80 sa cheud anns an dàrna cuairt de thaghadh a "chinn-suidhe, a tha dìreach na shàr choileanadh dha neach-poilitigs dùbhlannach! Ach chan urrainn dhut a ràdh gu bheil Lukashenko nas làidire na Zhirinovsky ann an òraid, ach air an làimh eile, tha Vladimir Volfovich tòrr nas ionnsaichte agus nas inntinniche! Ach bha Zhirinovsky air a leigeil sìos leis a 'charactar aige, a bha ro ionnsaigheach agus teann, agus air an làimh eile, bha an creideas gum biodh entourage Yeltsin, agus Yeltsin fhèin, an urra ris le bhith ga thaghadh mar neach-leantainn. Cò aig a tha fios eachdraidh: is dòcha gum bi cuimhne aca air a" chàirdeas eadar Hitler agus Hindebruner, an-toiseach faiceallach, agus an uairsin com-pàirteachas! Ach is e sin an rud, bha Hindebrug na ghaisgeach a" Chiad Chogaidh, na fhear-gràdhaiche san dùthaich aige, agus mar-thà na sheann duine lag. Agus bha Yeltsin, sgriosadair an USSR agus nàmhaid làidir de ideòlas ìmpireil, na nàmhaid ro-innleachdail dha Zhirinovsky. Agus bha eagal air luchd-inntinn Yeltsin gun tòisicheadh an Zhirinovsky òg agus ionnsaigheach aig an àm sin air òrdugh a thoirt air ais agus an uairsin bhiodh cinn a "roiligeadh! Mar sin, cha robh miann sam bith aig luchd-inntinn Yeltsin Volfovich a phutadh gu bhith na cheann-suidhe no na phrìomhaire, agus cha robh an fhìor chothrom aige airson cumhachd ach tro chorp Yeltsin. Is e sin, bha aig Zhirinovsky ri aithris a dhèanamh air an ìre as àirde a dh" fhaodadh a bhith an aghaidh an rèim! Gus am bi na daoine a 'smaoineachadh nach eil nàmhaid cumhachd nas motha na Zhirinovsky, agus mar sin gu bheil ceangal ann: Zhirinovsky no Yeltsin, Zhirinovsky an aghaidh Yeltsin! Ach, cha robh neach-anailis làidir agus neach PR na chearcall aig Vladimir Volfovich no cha robh e airson èisteachd ri duine sam bith. No is dòcha gu robh eadhon eagal air Yeltsin, ged a dh'fheumar a ràdh nach eil Yeltsin fhathast na neach-brathaidh ma ghabhas e ri amnesty agus a nàimhdean a leigeil ma sgaoil: Rutskoi agus Makashov. Agus dh" aontaich Yeltsin a" phàrlamaid a sgaoileadh leis gu robh coltas ann gun tug na daoine cead dha sin a dhèanamh ann an reifreann air 25 Giblean, 1993. A bharrachd air an sin, chuir losgadh na pàrlamaid eagal cho mòr air Yeltsin fhèin gun do chaill e a rùn. Mar sin, dh'fhaodadh Zhirinovsky a bhith na phrìomh neach-dùbhlain aige, gu h-àraidh bhon a chuir Zyuganov stad air Yeltsin ge bith dè an ìre, ach fhuair e peanas!
  Leig am balach a-mach tilgeadh trom a-rithist às deidh dha na caileagan a chas rùisgte a chleachdadh agus lean e air adhart le a smuaintean.
  B 'e mearachd eile Zhirinovsky an suidheachadh a ghabh e a thaobh a' chogaidh ann an Chechnya. Tha e coltach ri nàiseantach, bu chòir dha a bhith air taic a thoirt do stèidheachadh òrdugh bun-reachdail, ach dè an cruth! Cha do shoirbhich leis a" chogadh bhon fhìor thoiseach, dh" fhuiling saighdearan Ruiseanach call mòr, gu h-àraidh air sgàth neo-chomasachd eucorach àithne Yeltsin. A bharrachd air an sin, bha seanalairean le eòlas air a" chogadh ann an Afganastan, mar eisimpleir Ministear an Dìon Grachev, os cionn na bu mhiosa na a" chiad ìre. Bha eadhon luchd-naidheachd a" teagasg do sheanalairean mar a dhèanadh iad sabaid! Abair paradocs!
  Fo na cumhaichean sin, bha e riatanach suidheachadh a ghabhail: Is e Yeltsin agus an sgioba aige as coireach ri call mòr arm na Ruis! Bu chòir càineadh a dhèanamh air an t-siostam riaghlaidh a bhith air a neartachadh, ach aig an aon àm gun a bhith a" beantainn ris an arm. Ged nach bu chòir Grachev a bhith air a dhìon nas motha! B 'e Zyuganov a ghabh an suidheachadh as fheàrr a bhuannaich! A 'càineadh Yeltsin, gun a bhith a' strì ris an arm, gun a bhith a 'toirt taic dha na separatists. San fharsaingeachd, thagh Zyuganov an loidhne giùlain cheart: an astar as motha bho phoileasaidhean Yeltsin, còmhstri. Ach, cha robh na comannaich ann an Duma a 'chiad cho-ghairm daonnan cunbhalach nan aghaidh. Gu sònraichte, cha deach taic a thoirt do mholadh Zhirinovsky airson bhòt gun mhisneachd ann an riaghaltas Chernomyrdin. San fharsaingeachd, bhòt na Comannaich airson bhòt gun mhisneachd airson a" chiad uair a-mhàin san Dàmhair 1994, às deidh "Dimàirt Dhubh," nuair a dh" fhaodadh aonta fulangach poileasaidh eaconamach Chernomyrdin a bhith air cosg gu mòr dhaibh. Ann an Duma Stàite an dàrna co-ghairm, far an robh na comannaich air an stiùireadh le Zyuganov sa mhòr-chuid mar-thà, cha deach bhòt neo-mhisneachd a-riamh (!) a chuir gu bhòt! Agus dh" aontaich a" phàrlamaid na còig tagraichean gu lèir airson dreuchd a" phrìomhaire, ach sin sgeulachd eile! Tha pearsantachd Zyuganov airidh air artaigil air leth, a bharrachd air carson a chaill e fhathast gu Yeltsin ann an 1996.
  Bha Zhirinovsky fhèin, tha e coltach, ag iarraidh co-rèiteachadh le entourage Yeltsin, an dòchas toirt a chreidsinn air oligarchs a dhìlseachd gus an cuireadh iad e mar an aon fhear a bha comasach air stad a chuir air na comannaich bho bhith a" gabhail na rìgh-chathair. Ach is e an duilgheadas a th "ann nach robh an entourage aig Yeltsin aig an àm sin ag iarraidh atharrachadh, agus nach robh earbsa aige ann an Volfovich, a bha, leis an t-slighe, air a bheachd a dhèanamh nas miosa san Iar. Bha gnìomhachas aig mòran de oligarchs faisg air a 'cheann-suidhe san Iar agus chaidh aca air fiachan mòra a chruinneachadh an sin. Agus bha prìsean ola timcheall air $ 10 gach baraille, agus mar sin bha gas saor, agus dh" fhàs an elite gu math ceangailte ri iasadan bho dhùthchannan NATO. Agus san Iar rinn iad soilleir nach robh Zhirinovsky neo-iomchaidh dhaibh.
  Anns na suidheachaidhean sin, cha do mhill an earbsa ann an caidreachas le elite Yeltsin ach ìomhaigh stiùiriche an LDPR agus chuir e bacadh air a" bhloc leis na comannaich agus na nàiseantaich. Feumar a ràdh cuideachd gun do lughdaich call mòr arm na Ruis, nach robh deònach a "chùis a dhèanamh, san fharsaingeachd, nàmhaid beag agus nach eil gu sònraichte le deagh armachd, cho mòr sa bha sluagh-ghairm mìleanta agus am miann toileachas fhaighinn tro chogadh. Chunnaic na daoine nach robh arm na Ruis deiseil airson a chasan a nighe anns a 'Chuan Innseanach agus a' chùis a dhèanamh air an Ear Mheadhanach leis na stòran ola aca. Seadh, gu teòiridheach, dh" fhaodadh glacadh an Ear Mheadhanach airgead mòr a thoirt tro phetrodollars agus an leum do-sheachanta ann am prìsean lùtha, ach eadhon ged nach urrainn dhaibh a" chùis a dhèanamh air Chechnya ...
  Balach prodigy, tog dìreach a-rithist. Sgap slige bho ghunna 130-mm na Sìonaich.
  Thuirt Margarita le cead:
  - Tha thu cho glic!
  Agus thòisich i air losgadh oirre fhèin le bhith a" cleachdadh a òrdagan rùisgte.
  Agus lean Oleg Rybachenko air a reusanachadh.
  Ach, feumar a ràdh gu robh Zyuganov air leth faiceallach. Mar eisimpleir, nuair a mhol Boris Fedorov bhòtadh airson ìre de mhisneachd anns an riaghaltas, cha do chuir Pàrtaidh Comannach Caidreachas na Ruis taic ri seo. San fharsaingeachd, bha Zyuganov agus a chearcall a 'dèiligeadh gu cùramach ri Chernomyrdin, ged a lean an tè mu dheireadh a' leantainn phoileasaidhean airson ùidhean nan oligarchs agus a 'sealltainn dìlseachd do Yeltsin. Ach is e an rud a tha inntinneach gu bheil Zyuganov air a bhith na phrìomh neach-dùbhlain agus an-aghaidh Yeltsin. A bharrachd air an sin, chuidich propaganda pro-cheann-suidhe e ann an seo, is dòcha a dh"aona ghnothach, leis gu bheil an comannach Zyuganov nas fheàrr na an tagraiche neo-chomannach san dàrna cuairt.
  Anns a 'gheamhradh agus as t-earrach 1995, bha am pàrtaidh LDPR a' fulang le fìor èiginn; dh'fhàg grunn luchd-ionaid e, a 'gabhail a-steach Marychev soilleir, carismatach.
  Ach bha an cogadh ann an Chechnya mean air mhean ga bhuannachadh, bha na militants cuideachd a 'fulang call mòr agus bha iad air an cuir às agus air an dì-mhisneachadh, bha arm na Ruis a' tighinn air adhart. San Ògmhios, ghlac Shamil Basayev ospadal màthaireil ann am Budenovsk. Ann am prionnsapal, cha tug ceum mar seo leis na militants dad gu mìleanta, agus a thaobh propaganda bha e eadhon buannachdail don phàrtaidh cogaidh ... Ach bhris Yeltsin sìos, a rèir coltais tachartasan Dàmhair 3-4 agus mallachdan milleanan de Ruiseanaich. leag e sìos e agus dh'iarr e air Chernomyrdin stad a chur air a' chogadh agus tòiseachadh air còmhraidhean...
  Chuir arm na Ruis stad gu aon-thaobhach air nàimhdeas. Agus mu dheireadh chruinnich Duma na Stàite gu leòr bhòtaichean gus bhòtadh gun mhisneachd san riaghaltas a thoirt seachad, ag iarraidh air grunn oifigearan tèarainteachd a dhreuchd a leigeil dheth. Dh'aidich Yeltsin, a 'gleidheadh a-mhàin Grachev, ach ghèill e Egorov, Erin, Stepashin. An seo ghabh Zhirinovsky an suidheachadh ceart an toiseach: chàin e an fois agus bhòt e airson bhòt gun mhisneachd. Agus nuair a bha Chernomyrdin a" bagairt le bhith a" bagairt ceist mu mhisneachd anns a" chaibineat a chuir gu bhòt ann an Duma na Stàite (tha aon nuance an seo, ma tha nas lugha na 226 bhòt a-mach à 450 bhòt airson misneachd san riaghaltas, tha e mar dhleastanas air a" cheann-suidhe a-staigh. seachdain gus an riaghaltas a sgapadh no an Duma Stàite a sgaoileadh), sheall Zhirinovsky daingeann agus deònach a dhol gu taghaidhean pàrlamaid tràth. Is e buannachdan taghaidhean tràth an ìomhaigh de mhartaraich, an dìth soirbheachais - a" cur a" choire air Yeltsin agus an riaghaltas, gun a bhith a" toirt seachad ùine airson pròiseact Kremlin de Chòmhdhail Choimhearsnachdan na Ruis adhartachadh, agus am pàrtaidh ann an cumhachd: Is e an dachaigh againn an Ruis. Agus gu dearbh buidhnean eile - feadhainn nas lugha!
  Thug Chernomyrdin a-mach, a 'tuigsinn nach obraicheadh am bluff agus gum biodh a' phàrlamaid ùr eadhon nas dùbhlanaiche, air a 'bhòt a tharraing air ais. Cha do chuir Duma na Stàite a-rithist misneachd sam bith gu bhòt, bha Zhirinovsky gu math ionnsaigheach, ach cha robh gu leòr bhòtaichean ann. An seo feumar a ràdh gun do chuir Yabloko a-mach; cha robh Yavlinsky airson buannachdan nan suidheachan pàrlamaid a chall. A bharrachd air an sin, cha robh an ìre fìor aige àrd, bha cunnart ann dìreach a bhith air a sguabadh air falbh.
  Dh'fhàs fèill Zhirinovsky sa bhad, ach rinn Volfovich mearachd a-rithist le bhith a 'toirt air ais ainmean-sgrìobhte a' phàrtaidh aige fon mhodh impeachment. Cha robh seo gu diofar, cha robh gu leòr bhòtaichean aig an luchd-dùbhlain gus coimisean a chruthachadh gus cosgaisean a thoirt a-steach, cho mòr ri 300, ach mhill seo an ìre! Thug Zhirinovsky adhbhar a-rithist airson a bhith ga chasaid fhèin mu phoileasaidhean rèiteachaidh, a 'toirt ionnsaigh air pàirt den luchd-bhòtaidh gearan a bha a' sìor fhàs.
  Ach, mar thoradh air an t-sàmhchair ann an Chechnya, a bhris na militants gu bras, grunn ionnsaighean ceannairc, gu sònraichte an-aghaidh Romanov, agus luchd-fulaing rùsgadh air leantainn gu àrdachadh ann am faireachdainn mìleanta sa chomann-shòisealta agus thòisich Zhirinovsky a" faighinn puingean. A bharrachd air an sin, san t-Sultain 1995, thòisich NATO a" bomadh nan Serbs Bosnian, a" neartachadh faireachdainn an-aghaidh an Iar, a thog cuideachd ìrean an LDPR.
  Fìor, ghabh Zhirinovsky ris a 'bhrosnachadh, a' bualadh air boireannach anns a 'phàrlamaid, no eadhon ga bhualadh gu aotrom uair no dhà ann an sguffle coitcheann. An uairsin bhrosnaich pàipearan-naidheachd Yeltsin a h-uile càil, a 'sealltainn Zhirinovsky mar chòmhlan-ciùil! Ach, dh"fhaodte gum biodh a leithid de thrannsa air a bhith toilichte le cuid: gu h-àraidh na fir sin a bha air fulang le boireannaich, no an fheadhainn a bha, de na tagraichean air fad, a" coimhead airson an deachdaire as borb, an dòchas gun toireadh e òrdugh air ais! Ann an suidheachadh sam bith, bha na "Stalinists" airson "Zhirik".
  Lean Oleg Rybachenko a 'losgadh. Rinn am balach seo le bhith a" toirt buaidh air arm Shìona fo sliochd Manchu agus lean e air a" smaoineachadh.
  Anns an Dàmhair 1995, chruinnich an LDPR 100 ainm-sgrìobhte gus bhòt gun mhisneachd san riaghaltas a chuir gu bhòt ann an Duma na Stàite, ach an-uiridh thrèig Zhirinovsky an rùn seo.
  Feumar a ràdh gur e seo a mhearachd, agus nach robh e air fhìreanachadh. An toiseach, tharraing Zhirinovsky, le bhith a" togail bhòt gun mhisneachd air an oidhche ro na taghaidhean, co-fhaireachdainn luchd-bhòtaidh a" ghearain, a bha aig an àm sin mar a" mhòr-chuid. San dàrna h-àite, bha a 'bhòt ag amas air prìomh cho-fharpaiseach Zhirinovsky, Chernomyrdin, agus cha do chuir e bacadh sam bith air oidhirpean air cùl ghnothaichean toirt a chreidsinn air Yeltsin agus an luchd-inntinn aige "Zhirik" a dhèanamh na neach-leantainn.
  A bharrachd air an sin, bu chòir gum biodh Zhirinovsky air tuigsinn; mar as fheàrr an toradh a sheallas e ann an taghaidhean Duma, is ann as coltaiche a bhios e gun cuir an "teaghlach" geall air!
  Aig an àm sin, b" e an innleachd taghaidh a b" fheàrr a bhith a" cluich pàirt a" phrìomh neach-dùbhlain, a bheireadh bàrr air na comannaich ann an ìre a" chòmhstri.
  Thuig Zhirinovsky, san fharsaingeachd, seo, ach dh'fheuch e ri suidhe air dà chathair agus bha e neo-chunbhalach. Bha na taghaidhean ùra tòrr na bu duilghe na na seann fheadhainn! An toiseach, eu-coltach ri 1993, cha robh an cothrom aca an tàlant oratorical a thaisbeanadh gu h-iomlan; chaidh ro bheag de ùine craolaidh a thoirt dha na pàrtaidhean, agus bha an àireamh sin air a dhol suas bho 13 gu 44 (!). San dàrna h-àite, chluich am bàillidh dòchasan agus dùilean nach deach a choileanadh an aghaidh Zhirinovsky. Às deidh na h-uile, bha e coltach gur e a 'chiad fhear a bh' ann, ach cha do rinn e beatha dhaoine nas fheàrr ... Ged a bha e soilleir do dhuine tuigseach nach robh fìor chumhachd aig "Zhirik", agus bha smachd aig na h-aon chomannach air mòran a bharrachd bhòtaichean na an LDPR : 102 an aghaidh 60, ach... Bha tòrr dhaoine tuigseach air ais aig an àm sin, gu h-àraidh anns na naochadan.
  B 'e an treas adhbhar gun robh tòrr salchar air a dhòrtadh air ceannard an LDPR, ìomhaigh uilebheist agus hooligan, eagal gun tòisicheadh e an treas cogadh mòr.
  Is e an ceathramh adhbhar, cuideachd aon de na prìomh fheadhainn, nochdadh àireamh mhòr de cho-fharpaisich. An fheadhainn as ainmeil: Còmhdhail nan Coimhearsnachdan Ruiseanach, air a stiùireadh le Skokov (a bha na rùnaire air a "Chomhairle Tèarainteachd fo Yeltsin), agus Alexander Lebed, cuideachd fear Yeltsin, aig an robh àite ann an Transnistria air a mheudachadh gu mòr leis na meadhanan. Tha am bloc seo gu gnìomhach ag adhartachadh PR, ach tha e coltach gu bheil iad air a dhol thairis air bòrd. Chan eil daoine cho dona "s a tha na h-ùghdarrasan a" smaoineachadh, agus tha a "mhòr-chuid dhiubh air tuigsinn nach e dùbhlan a th" anns an KRO idir, ach pròiseact Kremlin air a stiùireadh gu sònraichte an aghaidh an LDPR agus Pàrtaidh Comannach Caidreachas na Ruis. Ach fhathast, ghabh a" bhuidheann seo còrr air ceithir sa cheud!
  Agus bha farpaisich eile taobh a-muigh a 'mhullaich, Stàit Rutsky, far an do theich Marychev, am Bloc airson an USSR - Tyulkin-Ampilov, Pàrtaidh Poblachdach Nàiseanta Lysenko, agus measgachadh mòr de gach seòrsa. Feumar a ràdh gun do sgap na comannaich an luchd-bhòtaidh cuideachd: fhuair an USSR Bloc còrr air ceithir gu leth sa cheud de na bhòtaichean, ach cha deach e a-steach don phàrlamaid, agus airson Pàrtaidh Comannach Caidreachas na Ruis chaidh bhòtaichean a chall, am Pàrtaidh Agrarian cuideachd cha do choinnich iad ris a" chnap-starra còig sa cheud, mar bhuidhnean eile air an taobh chlì. Gu sònraichte, chan eil e soilleir dè a bha an t-seann Phrìomhaire Ryzhkov a" cunntadh airson taghaidhean le bloc: an Aonadh Làbarach no bloc Govorukhin! Ach, sheall taghaidhean 1995 an toradh as laige den phàrtaidh ann an cumhachd ann an eachdraidh iomlan na Ruis, agus an àireamh sa cheud as motha de bhòtaichean casaid.
  Loisg am balach a-rithist, a 'putadh a' phutan gàirdeachas le òrdagan rùisgte agus lean e air le smuaintean;
  Rè iomairt an taghaidh, bha Zhirinovsky san fharsaingeachd a 'càineadh nan ùghdarrasan, ach cha do rinn e ionnsaigheach gu leòr. A bharrachd air an sin, thug a bhuidheann taic don bhuidseit airson na h-ath bhliadhna, a" toirt adhbhar eile airson casaidean mu stiùireadh pro-Kremlin. A" beachdachadh air faireachdainn gearain cha mhòr an luchd-bhòtaidh air fad a thug smachd air na taghaidhean sin, cha robh feum air co-rèiteachadh leis an riaghaltas seo! A bharrachd air an sin, dh'aontaich Duma na Stàite Dubinin gu furasta mar cheannard air a 'Bhanca Mheadhain, ged a bha an tè mu dheireadh na neach bho chearcall Yeltsin, a' toirt taic do ath-leasachaidhean margaidh ann an dreach radaigeach Gaidar. Co-dhiù, thug Zyuganov taic don tagradh seo cuideachd, ged a bha Dubinin an sàs ann an Black Tuesday, a "sealltainn nach robh e na neach-dùbhlain prionnsapal nas motha!
  Rè na taghaidhean, cha robh Zhirinovsky airson blocaichean ro-taghaidh sam bith a chruthachadh, ged a chuir grunn phàrtaidhean nàiseantach nas lugha an cèill an aon mhiann. A bharrachd air an sin, chomhairlich Vengerovsky ainm a" phàrtaidh atharrachadh gu fear a bha iomchaidh gu poilitigeach agus nas co-chòrdail - mar eisimpleir, An Ruis Mhòr! Sheall Zhirinovsky borb air a" chùis seo, ged a bha am facal Libearalach deamocratach air a thighinn gu bhith na fhacal salach ron àm seo!
  A bharrachd air an sin, cha robh seinneadairean no luchd-ealain ainmeil air an toirt a-steach don liosta pàrtaidh LDPR, ged a bha gu leòr dhaoine deònach. Gu sònraichte, dh'fhaodadh Alla Pugacheva, a bha dèidheil air aire nam meadhanan a tharraing, aontachadh gu math ris an dàrna àite air liosta pàrtaidh LDPR. Cha do chuir seo bacadh oirre ann an dòigh sam bith, ach dh'fhaodadh e adhbhar fiosrachaidh a bharrachd a chruthachadh airson a bhith ga ainmeachadh fhèin. A bharrachd air an cothrom cuid de phròiseactan agus laghan a mholadh airson deasbad ann an Duma na Stàite. Cha robh fiù 's an sgrìobhaiche-ciùil Antonov air a ghabhail a-steach ach air an liosta roinneil, agus an uairsin bha iad gu tur a' strì. San fharsaingeachd, tha fìor dhroch charactar aig Zhirinovsky: mì-thoileachas a bhith a 'gabhail ri pearsantachdan làidir san àrainneachd aige, an fheadhainn a tha a' dìon am beachd. Mar eisimpleir, b 'ann air an adhbhar seo a dh'fhàg an hypnotist ainmeil Anatoly Kashpirovsky am pàrtaidh; a chuir às leth Vladimir Volfovich mu dhòighean riaghlaidh ùghdarrasach agus a mhiann a bhith ga chuairteachadh fhèin le sycophants. Feumar a ràdh, co-dhiù, gun do rinn eadhon Hitler co-rèiteachadh leis na daoine a bha a dhìth air agus gun do ghabh e riutha na chearcall gus an do dh'fhàs iad gun fheum no cunnartach dha. Cuimhnichidh sinn air Rehm, Strasser, Goebbels, a bha cliùiteach leis an taobh chlì agus an aghaidh nan ùghdarrasan. Ach b 'ann dìreach le taing dha na daoine sin a bha Hitler comasach air an àireamh as motha de bhòtaichean a tharraing air falbh bho na comannaich agus na deamocrataich sòisealta. Feumar a ràdh cuideachd gu robh Zhirinovsky ag ràdh ro thric: gun a bhith a 'smaoineachadh, mhol e no chuir e dragh air Stalin. San fharsaingeachd, rinn ceannard an LDPR fhèin gu ìre atharrais air Stalin, a" cruthachadh a chult fhèin, a" nochdadh dealas do dhòighean ùghdarrasach an riaghaltais, ach aig an aon àm a" casaid nan comannaich airson fòirneart, ged a bha e fhèin a" tagradh fòirneart, fòirneart agus barrachd fòirneart!
  Leis mar a tha beachdan air an taobh chlì a" sìor fhàs mòr-chòrdte, bu chòir dha Zhirinovsky a bhith air dòigh-obrach nas cothromaiche a ghabhail a thaobh beachdan comannach, agus chuimhnich e gu bheil pàirt chudromach den luchd-bhòtaidh cianalas airson amannan nan Sòbhieteach. A bharrachd air an sin, cha bhiodh feartan taobh a-muigh leftism air an goirteachadh: mar eisimpleir, tha an dath gorm airson bratach LDPR gu math mì-fhortanach! An toiseach, tha e a" nochdadh ceangal le daoine gèidh, a tha cuideachd nan "gay", agus san dàrna h-àite, tha an dath gorm socair, nach eil a" co-chòrdadh gu math ri òraidean lasrach Zhirinovsky! Is e purpaidh-dearg an dath as fheàrr airson a phàrtaidh. A" spionnadh, a" sireadh brathan, ach fhathast chan ann mar na comannaich! A bharrachd air an sin, tha purpaidh na shamhla air rìoghalachd agus dh" fhaodadh e guthan luchd-taic uachdranas, monarcachd agus ìmpidh neo-chomannach a tharraing!
  Bhrùth am balach genius a-rithist na putanan joystick agus squeaked:
  - Bidh mo bhuaidh glòrmhor !
  Agus lean e air leis an reusanachadh seòlta aige.
  Cha robh bhideothan far an do chluich Zhirinovsky am buffoon, gu sònraichte, a "seinn glè mhath, cuideachd cha b" e am beachd as fheàrr! Anns a 'chùis seo, cha b' e seo an gluasad as fheàrr, oir bha an t-acras air na daoine an uairsin ann an 1995 agus bha iad ag iarraidh atharrachaidhean mòra agus fìor stiùiriche, agus cha robh ùine aca airson fealla-dhà! Feumar a ràdh gu robh na meadhanan pro-Kremlin mu thràth a "feuchainn ri fealla-dhà agus clown a dhèanamh a-mach à Zhirinovsky, agus cha robh feum air a" bheachd seo a neartachadh agus cairtean trompa ùra a thoirt dha na nàimhdean aca!
  Ann an taghaidhean 1995, dhiùlt Coimisean Taghaidh a 'Mheadhain clàradh gu "Derzhava" - Rutskoi, agus an uairsin gu "Yabloko". Às deidh sin chaidh an dà phàrtaidh ath-nuadhachadh, tron Àrd Chùirt. Tha grunn dhreachan ann mun phrògram seo: gu sònraichte, gu robh an Kremlin agus na daoine PR aige airson Yavlinsky a chuideachadh anns na taghaidhean Duma, mar dheamocratach agus Westerner, agus bha e coltach gum feumadh Rutskoi bhòtaichean nan comannach a tharraing thuige fhèin. .
  Aig a 'chiad sealladh, tha an dreach loidsigeach; nam biodh "Yabloko" agus "Derzhava" dha-rìribh ag iarraidh a bhith air an toirt air falbh, cha bhiodh an Àrd Chùirt, a chaidh a chruthachadh air òrdugh an teaghlaich Yeltsin, air an toirt air ais! Às deidh na h-uile, is urrainn dhuinn na h-eisimpleirean o chionn ghoirid a chuimhneachadh nuair nach robh cead aig "Yabloko", "An Ruis Eile" agus "Motherland" pàirt a ghabhail ann an taghaidhean, gun adhbhar laghail sam bith. Mar eisimpleir, bha toirt air falbh an Rodina bloc bho na taghaidhean ann am Moscow ann an 2006 gu tur mì-laghail bho shealladh laghail! Mar sin anns a" bhidio sin, a thàinig gu bhith na adhbhar airson dì-cheadachadh: cha robh fiosan dìreach ann airson fòirneart, pogrom, glanadh cinneadail no eadhon às-mhalairt "Caucasians". Bha e dìreach a' bruidhinn air Moscow a ghlanadh de sgudal... Bha, bha beachd ann mun fheum air òrdugh a thoirt air ais am measg eilthirich. Ach... An toiseach, chan eil seo a" dol an aghaidh an lagha, agus san dàrna h-àite, ann am bhidio gun chron sam bith, gheibh thu beachd air rud sam bith. Faodaidh tu, mar eisimpleir, eadhon an cartùn "Uill, fuirich mionaid!" air a thoirmeasg mar propaganda pedophilia. Agus dè mu dheidhinn a" gheàrr, mar leanabh, a" siubhal le tiogaid pàiste, agus am madadh-allaidh a" suirghe leis, ga chùram... Anns a" chùis seo, cha robh còir laghail aig a" bhritheamh am bloc "Motherland" a thoirt air falbh bhon chlàradh! Tha deuchainn Khodorkovsky na chuspair air leth; cha bhith sinn a "bruidhinn mu dheidhinn san artaigil seo. Ach tha e coltach gu bheil a h-uile duine a" tuigsinn nach biodh seo air tachairt às aonais smachd-bhann Kremlin...
  Mar sin, tha, tha e coltach, ach chan eil sin idir! Gu sònraichte, bhathas den bheachd gu robh Rutskoi an uairsin na nàmhaid làidir dha Yeltsin - nam biodh cùisean dìreach air tighinn gu còmhstri armachd dìreach! Bha an ìre de "Power" gu math àrd agus tha na cothroman aige a dhol seachad air a" chnap-starra còig sa cheud àrd! Uill, carson a tha an Kremlin airson cothroman an nàmhaid àrdachadh? Tha, tha Yabloko, ged a tha e na phàrtaidh deamocratach, gu math dùbhlanach: cha do chuir e taic ri buidseatan a-riamh, an dà chuid anns an Duma seo agus an ath fhear, thuirt Yavlinsky gum biodh e a" sabaid airson ceannas na Ruis. Mar sin, chan eil adhbhar sònraichte ann airson Yabloko a neartachadh: gu sònraichte ann an co-theacsa taghaidhean ceann-suidhe san àm ri teachd, tha e air leth neo-phrothaideach! Tharraing Yavlinsky bhòtaichean air falbh bho Yeltsin anns a" chiad chuairt, agus bha stiùiriche òg is lùth-chleasachd Yabloko a" coimhead tòrr na bu tharraingiche na Yeltsin a bha mì-chliùiteach, mì-chliùiteach.
  Mar sin, chan eil a 'chiad dreach gu tur cinnteach, agus cha robh cùirtean Ruiseanach fhathast cho mòr an urra ri Ceann-suidhe na Ruis. Gu sònraichte, chaidh Seanalair an Airm Varenikov, ball de Chomataidh Èiginn na Stàite, fhaighinn saor; faodar eisimpleirean eile a ghairm far nach robh a" chùirt an-còmhnaidh taobh ris na h-ùghdarrasan.
  Nas coltaiche, bha pàirt aig freagairt àicheil an Iar air dì-cheadachadh Yavlinsky, agus bha feum aig rèim Yeltsin air iasadan air an oidhche ro na taghaidhean gus coltas beairteas a chruthachadh san dùthaich. Uill, chaidh Rutsky a losgadh airson an aon adhbhar, agus mar sin chaidh a chuir air ais airson a 'chompanaidh. Ach, cha do chuidich seo "Derzhava" gus an cnap-starra còig sa cheud a ruighinn. Faodar beachdachadh air toradh Rutskoi de 2.7 sa cheud farsaing, gu sònraichte leis cho ainmeil sa bha e. Ach, chaill am pròiseact Kremlin KRO cuideachd. Cha do chleachd Zhirinovsky an àrd-ùrlar Duma gu h-èifeachdach gu leòr, ach feumar a ràdh gu robh e na bhuannachd dha gun robh a h-uile propaganda pro-Kremlin ag obair na aghaidh. Bha e coltach gun do chruthaich i ìomhaigh gur e Zhirinovsky am prìomh nàmhaid cumhachd, agus nam biodh Vladimir Volfovich air a bhith nas cunbhalaiche na aghaidh, bhiodh na toraidhean aige air a bhith mòran nas àirde.
  Chòmhdaich Oleg Rybachenko a-rithist an rèisimeid Sìneach gu dòigheil le slige brisidh àrd-spreadhaidh. Às deidh sin dh'fhàs a smuaintean eadhon nas fheàrr.
  Ach, bha òraidean goirid stiùiriche an LDPR air telebhisean le bagairtean an aghaidh nan ùghdarrasan agus fiosan caran mìleanta ceart sa chumantas, ach is dòcha gum bu chòir Yeltsin agus Yeltsin gu pearsanta a bhith air an sàrachadh nas gnìomhaiche.
  Ann an ùine ghoirid, anns na taghaidhean san Dùbhlachd 1995, bha Pàrtaidh Comannach Caidreachas na Ruis sa chiad àite le faisg air 23 sa cheud, bha an LDPR san dàrna àite le 11.5 sa cheud, bha an NDR san treas àite le 10.3 sa cheud, agus bha Yabloko sa cheathramh àite le 6.7 sa cheud.
  Cha do choinnich an dà fhichead pàrtaidh eile ris a" bhacadh còig sa cheud!
  Ciamar a nì thu measadh air a leithid de thoradh bho Zhirinovsky? A thaobh ceudad, tha an tuiteam dà-fhillte an taca ris a" chiad taghaidhean. Ach ma bheir sinn aire don àireamh bhòtaidh àrdachadh le timcheall air 12 sa cheud, fhuair Zhirinovsky timcheall air 62 sa cheud de thoradh 1993. A bheil e tòrr no beagan?
  A" gabhail a-steach a h-uile suidheachadh mì-fhàbharach, tha an toradh seo cuibheasach eadar riarachail agus dìreach math. Droch fhactaran:
  1. Mì-riarachas an luchd-bhòtaidh le gnìomhachd an LDPR ann an Duma na Stàite. Bha dùil aig na daoine ri barrachd bhon tagraiche a ghabh àite sa chiad àite, ach cha do dh'fhàs beatha na b' fheàrr. Fìor, bha a 'mhòr-chuid de dhaoine a' tuigsinn nach robh fìor chumhachd aig Zhirinovsky, ach bha briseadh-dùil fhathast a 'riaghladh.
  2. Air eagal gun tòisich ceannard mìleanta an LDPR treas cogadh mòr, le builean tubaisteach. A bharrachd air an sin, bha mòran air an eagal le dìth bacadh Zhirinovsky agus bha eagal orra gun stèidhicheadh e deachdaireachd totalitarian agus a 'tuiltean an dùthaich le fuil. Chuir an hysteria aige eagal air mòran dhaoine air falbh.
  3. Chan eil gu leòr an aghaidh Ceannard an LDPR. Gu h-àraidh airson a 'chiad uair, mìosan de chogadh ann an Chechnya, agus pro-Kremlin propaganda fhèin a' choire Zhirinovsky airson seo, gu mòr a 'meudachadh a dhìlseachd do na h-ùghdarrasan. Ach, bha Vladimir Volfovich fhèin ag iarraidh càirdeas leis an Kremlin, a 'call ìomhaigh prìomh nàmhaid an riaghaltais làithreach.
  4. Èifeachdas gu leòr ann a bhith a" cleachdadh luamhan Duma gus poileasaidhean ionmhais populist a bhuileachadh. Gu sònraichte, bha e comasach aon lagh populist a chuir gu bhòt às deidh fear eile, ag obair don phoball. Is e seo dìreach a rinn Yeltsin, aig a" Chòmhdhail a "moladh rudeigin nach gabhadh a chuir an gnìomh agus a" cosnadh puingean dha fhèin. Bha, agus thog Yeltsin tuarastalan is peinnseanan a h-uile duine rè nan taghaidhean, agus an uairsin cha do phàigh iad iad, no chaidh an ithe suas le atmhorachd. Rinn Lukashenko agus feadhainn eile an aon rud, ach cha do thrèig Yulia Tymoshenko a poileasaidh airgid cruaidh agus chaill i na taghaidhean, a 'call a saorsa aig an aon àm!
  5. Rinn Zhirinovsky mearachd eile co-cheangailte ris a choltas. Dh" fhàs e ro reamhar agus thòisich e a" coimhead tòrr na bu mhiosa mar thoradh air an sin. A bharrachd air an sin, chan eil daoine acrach a" còrdadh ri daoine geir agus geir. An seo, leis an t-slighe, sheall Zhirinovsky fear eile de na h-uireasbhaidhean aige, an dìth fanaticism ann am poilitigs, an dìth cumhachd toil gus a bhodhaig a chumail ann an cumadh agus gun a bhith cus. Co-dhiù, bha Zhirinovsky, eadhon ann an taghaidhean 1991, caol, eadhon nas taine na an àbhaist, aig ceathrad "s a còig. Tha seo a 'moladh gu bheil nàdar "Zhirik" nach eil e buailteach a bhith reamhar, a tha a' ciallachadh nach robh e cho doirbh a chumail ann an cumadh, eu-coltach, mar eisimpleir, Gaidar.
  Tha seo cuideachd na minus cudromach!
  7. An coimeas ris na ciad thaghaidhean, chaidh an ùine craolaidh a dh'fhaodadh Zhirinovsky a chleachdadh a lùghdachadh gu mòr. Chaidh ùine-craolaidh an-asgaidh a roinn am measg 44 pàrtaidhean, agus cha b" urrainn dha ùine craolaidh pàighte a bhith nas fhaide na ùine craolaidh an-asgaidh, agus cha ghabhadh a cheannach ach air an oidhche. Mar sin cha b 'urrainn dha Zhirinovsky an tiodhlac iongantach iongantach aige a chleachdadh, mar ann an 1993. Ged, mar eisimpleir, tha barrachd airgid aige na bha e an uairsin!
  6. Is dòcha, is dòcha eadhon an rud as cudromaiche: tha farpais phoilitigeach air a dhol suas gu mòr agus tha dòrlach de phàrtaidhean aithris agus bhlocaichean air nochdadh air raon taghaidh an LDPR. Dhiubh sin, gu sònraichte KRO, Derzhava, NRP, agus dòrlach de phàrtaidhean eile. Agus chaidh an riaghaltas a chàineadh leis a h-uile duine ach am pàrtaidh a tha ann an cumhachd Is e Our Home an Ruis. Chaidh Boris Fedorov agus a bhloc "Forward Russia" a bhrosnachadh gu gnìomhach agus chaidh mòran a shealltainn air telebhisean, a 'càineadh Chernomyrdin agus an riaghaltas. Fìor, cha do chluich Boris Fedorov e fhèin ach an aghaidh, an dòchas buannachadh thairis air luchd-bhòtaidh a" ghearain. Ach cha do chreid a" mhòr-chuid de dhaoine e! An uairsin chaidh Boris Fedorov a-steach don NDR. Bha Pàrtaidh Nàiseanta Poblachdach Lysenko cuideachd gu math gnìomhach, agus rinn an stiùiriche aige leth-bhreac de chuthach tòcail Zhirinovsky, agus cha robh e idir air a shàrachadh le aire nam meadhanan. A bharrachd air an sin, bha am bloc Vedenkin, a bha cuideachd na neach-taic do stiùiriche an LDPR agus fìor nàiseantach, gnìomhach, a bharrachd air bloc Baburin. Tha Baburin cuideachd na neach gu math gnìomhach; aig aon àm cha mhòr nach robh e na neach-labhairt an àite Khasbulatov. Ann an ùine ghoirid, bha luchd-bhòtaidh Zhirinovsky gu ìre mhòr air an lagachadh le dùblaidhean agus luchd-atharrais coltach. A bharrachd air an sin, bha gluasadan ùra air an taobh chlì, a 'gabhail a-steach an fheadhainn aig a bheil ìmpidh Stalin.
  Ann an leithid de shuidheachaidhean, tha 11.5 sa cheud a-mach à 44 na thoradh math, ged a tha e nas ìsle na na bhiodh comasach le poileasaidh taghaidh nas reusanta. Mar eisimpleir, chaidh aig Zyuganov air an fhigear aige àrdachadh bho 13.5 sa cheud gu 22.9, ged a chaidh an àireamh de cho-fharpaisich àrdachadh cuideachd. Aon bhloc "Airson an USSR!" air falbh còrr air 4.5 sa cheud den luchd-bhòtaidh! Dh "fhuiling Yabloko call, ach nas lugha na aon sa cheud, agus a" toirt aire do na pàrtaidhean a dh "fhalbh air cùl a" chnap-starra, mheudaich e am buidheann aige. Còmhla tha 46 teachdaire aca mar riochdairean aon-àithne. Ach chaidh "Russia's Choice" à sealladh às deidh na sgaraidhean, mar a rinn Shakhrai's PRESS.
  . CAIBIDIL Àir. 16
  Chaidh arm Shìona a sgrios gu tur leis an tanca IS-7. Agus a-rithist bha stad anns a 'bhlàr leis an Ìmpireachd Celestial. Agus rinn Oleg Rybachenko, gun a bhith a 'smaoineachadh dà uair, sgeidse de sgeulachd àlainn agus inntinneach;
  B" iad sin na làithean duilich deireadh an fhoghair. Ghuil na nèamhan, ag uisgeachadh na talmhainn gu pailt le boinneagan luaidhe. Bha 'n saoghal liath, bha na duilleagan òir a' tuiteam dheth, Bha geugan nan craobh, am frèaman lom, a' gluasad le gaoith. Leagh an sneachda airgid gun ùine a bhith a" tarraing a phàtranan toinnte air na h-uinneagan no a" còmhdach na talmhainn donn-liath le brat-ùrlair sgoinneil.
  Bha am balach naoi-bliadhna Slava Ivanov brònach; bha e coltach gun robh an cruinne-cè gu lèir air a chòmhdach le uèir bhiorach. Le a cheann air a chromadh, thill e bhon sgoil nach robh a 'còrdadh ris, far an deach a bhualadh cuideachd le a cho-oileanaich. Bidh bruisean a" nochdadh gu dona air d" aghaidh, tha do mhàileid air a reubadh, chan eil thu airson a dhol dhachaigh, far a bheil ceistean sàrachail do phàrantan a" feitheamh riut. Agus tha e eadhon nas miosa gum feum thu a dhol don sgoil a-rithist a-màireach, a" tuiteam a-steach do Ifrinn Dante airson òigridh. Aig an àm sin, nuair a bha an gille a" coimhead coltach ri caora ga iomain a dh"ionnsaigh a" mharbhaidh, a" dol a-steach don doras, leum fear beag a-mach air mar sheic-a-steach. Bha e coltach ri balach, ach aig an aon àm cha b 'e sròn biorach Pinocchio a bh' ann, bha trì sùilean biorach - dearg, buidhe, uaine - daonnan air an sgoltadh.
  -Halò! ars' am fear beag le suilean solais trafaig. Agus shìn e a làmhan, a rèir coltais fiodha gu suathadh.
  Chrath Slava iad gu leisg; bha e mar-thà aig an aois sin nuair a tha clann a 'tuigsinn nach eil mìorbhailean a' tachairt, agus bha e a 'coimhead uabhasach uabhasach air a leithid de shàrachadh.
  "Is dòcha gu bheil sùilean cybernetic aige," agus chòmhdaich e e fhèin ann an deise sabaid sònraichte air a dhèanamh le cairt-bhòrd.
  - Uill, carson a tha cho gruamach! Leig leam mi fhìn a thoirt a-steach, is mise Kror bhon phlanaid Chrom. Tha thu a" faicinn gu sònraichte, trom-inntinneach, le faireachdainn suffocating na planaid. Dè an t-ainm a th" ort?
  - Slava no Vyacheslav. Ghlaodh am balach gu mì-chinnteach.
  - Mar sin seo Slava. Chaidh sinn - mise agus Vint - seachad air a" phlanaid agad, is e Talamh a chanas sinn ris na tùsanaich, agus is e Erbana a chanas sinn ris. Tha an einnsean hypertelepathic againn air stad, a" call cha mhòr a h-uile lùth. Tha seo ann an cunnart gum faodadh sinn a bhith glaiste air a" phlanaid agad gu bràth. Cuidich sinn. -Ach is e dìreach leanabh a th" annam agus chan eil mi a" tuigsinn einnseanan fànais.
  Shrug am balach a ghuailnean tana gu mì-chinnteach.
  - Agus chan fheum thu a thuigsinn. An seo thig Vint, mìnichidh e a h-uile dad dhut.
  Nochd cuspair air am beulaibh, gu math coltach ri Samodelkin bhon iris "Funny Pictures". Bha an aon bholt aige an àite sròn, beul cumadh croise, agus dìreach trì sùilean ann an cumadh solais trafaic ann an cumadh sàbh itealaich, a" toirt coltas cosmach annasach dha. Bha na corragan air an cumadh mar dreathan-donn lùbte le iomadh alt. Ged a bha iad a" faireachdainn mar stàilinn, chrath Vint làmhan gu socair.
  -Tha ar caraid daonna lag na bhodhaig.
  Bha aithreachas ann an guth Vint.
  -Agus is toil leam e cho mòr, agus tha e a" nochdadh bròn, tha e cho stuama.
  Phut Kror air a ghualainn e ann an dòigh càirdeil. Lean Vint ann an tòna beagan air atharrachadh.
  -Baby, tha thu airson itealaich ann an àite còmhla rinn, faic saoghal eile.
  Rinn Slava crathadh. Bha e coltach ris gun robh e na chadal agus a" bruadar. Gus an fhìrinn fhaicinn, is e an dòigh as fheàrr thu fhèin a phronnadh. Dè a rinn e. Cha do ghoirtich e mòran, ach bha Vint agus Kror fhathast nan seasamh faisg air làimh, beag, mun àirde aige, le gàire farsaing, beagan mì-mhodhail.
  - Chan e, chan eil sinn air ar dèanamh de chèir agus leaghaidh sinn sa ghrèin.
  Rinn Vint gàire.
  - A-nis leig dhuinn falbh.
  Thàinig an triùir a-mach às an t-slighe a-steach, bha slush anns a 'ghàrradh, bha na brògan aca a' sgoltadh anns na maragan.
  -Tha mi sgìth de do phrìomh dhòigh còmhdhail. Thuirt Kror agus thug e a-mach inneal coltach ri ciùb Rubik às a phòcaid.
  Gheàrr feadag gheur an t-sàmhchair. Thàinig còignear de cho-oileanaich Slava gu dìreach airson coinneachadh riutha. B' iad na h-aon luchd-call a rinn a' chùis air. Agus a-nis nochd gàire brònach air an aghaidhean.
  -Tha Snow White (bha falt bàn air Slava) agus tha thu nad dhà mhàthair. A 'chompanaidh as freagarraiche.
  Thàinig iad faisg, am fear as motha dhiubh, fear reamhar leis an ainm "Baran", dh" fheuch e ri Kror a bhualadh le cliog. Rug e air a chorragan gu geur agus chrath e.
  - Hey, tha thu "Pinocchio." Bha an reithe gu litireil a" tachdadh le feirg. - Uill, leig air falbh, air neo gheibh thu punnd.
  Dh'fheuch caraid an reithe ri a bhualadh san aodann, ach ghluais Kror agus bhreab e gu sgiobalta anns a 'stamag e. Thuit am balach hooligan, a" gas airson èadhar le a bheul fosgailte.
  - Tha an cunntas fosgailte. Rinn "Pinocchio" gàire.
  An uairsin rinn e gluasad le a chorragan: thionndaidh an Ram agus chaill e mothachadh bho phian.
  - Bhon bleith aige, leig leis taing a thoirt dhut nach do chuir sinn a-steach e ann am photons air feadh an galaxy.
  Reothadh an triùir bhalach eile, a" coimhead air puing gun ghluasad, agus an uairsin ruith iad ann an diofar stiùiridhean.
  - Sin mar a sgaoil iad mar sgitichean. Nach d" innis mi dhut, a Shlava, gu bheil clann an duine gòrach?
  Chuir am balach leisg.
  -Chan eil fios agam.
  - Mar sin tha fios agad. Anns an eadar-ama, bheir sinn beagan coiseachd.
  Thionndaidh an sgriubha an luamhan, agus bha coltas gu robh iad a 'tuiteam fon talamh. Cha mhòr nach robh dorchadas cosmach mun cuairt.
  Bha Slava a 'tionndadh agus a' bualadh air an sgiath, bha e mar gum biodh e air a thionndadh, bha an clisgeadh cho làidir. Chrath an seòmar gu lèir agus bha e làn de dhearg, bha aghaidhean èibhinn nan caraidean ùra a 'dannsa ann an tònaichean dearg.
  - Tha thu air d" inntinn a chall. Thuirt Kror le spionnadh. Ach chan fheum thu seo a dhèanamh, cha robh agad ach reothadh. Dè tha sinn a" dol a dhèanamh a-nis?
  - Chan eil dad. Rinn Vint gàire. Luchdaich a-nuas, agus an uair sin chì sinn.
  Chuir Vint clogaid air ceann Slava.
  - Thig air adhart, ar bataraidh quasar, smaoinich.
  - Dè bu chòir dhut smaoineachadh.
  - Mu rud sam bith dona agus oilbheumach. Cuimhnich dè a chuir dragh ort as motha.
  Agus dè a chuidicheas seo thu? Leudaich sùilean Slava ann an iongnadh.
  Chuir Kror a chas sìos, las an "solas trafaic" aige le toileachas.
  -Gu dearbh, bidh an gineadair hypertelepathic againn a" biathadh air faireachdainnean àicheil. Bidh e gan cruth-atharrachadh gu feachd a tha comasach air reultan a ghluasad bhon orbits aca. Às deidh na h-uile, is e seo dìreach carson a thionndaidh thu a-mach gu bhith tarraingeach - tha tòrr fhaireachdainnean àicheil agad.
  Bho seo uile, thuig Slava gu robh lùth nach fhacas a-riamh falaichte ann, agus airson adhbhar air choireigin bha an fheadhainn a bu mhiosa comasach air rudan mar sin gun robh sabaidean beaga balach a" seargadh mar choinneal ann an ghathan na grèine.
  - Agus tha mi a 'tionndadh a-mach a bhith làidir.
  Ghlan am balach a dhòrn.
  "Tha biofield cumhachdach agad," fhreagair Vint. Luathaichidh an soitheach-fànais beag againn gu astaran supercosmic.
  Dh'fhàs caban an t-soithich sa bhad aotrom. Chunnaic Slava na h-innealan cho sgiobalta agus a bha iad ann an talla innealan slot. A 'toirt sùil air, thionndaidh Kror air an inneal holografach. Bha an speur rionnagach a" deàlradh mar sholas-rannsachaidh.
  -Is e seo an galaxy agad, chì thu, pàisde, tha e air a thoinneamh ann an snìomhanach.
  Sheall am balach le iongnadh a-steach do dh" àite neo-aithnichte roimhe, nach do rannsaich daoine sam bith. Bha e toilichte agus beagan eagallach dha a bhith a" coimhead ris a" mhìorbhail seo de theicneòlas extragalactic.
  -Is e an dot dearg seo an t-àite anns a bheil am bàta an-dràsta.
  -Tha mi a 'tuigsinn, ach an-dràsta air an Talamh.
  Dh'fhaighnich Slava.
  - Chan eil, tha sinn air a 'ghealach. Agus ma tha thu ag iarraidh, faodaidh tu sealladh-tìre na gealaich fhaicinn.
  Thionndaidh Vint air an sganair saidhbear, dh" fhàs ballachan an t-soithich follaiseach agus bha sealladh-tìre gealaich neònach a" soilleireachadh uachdar iomlan a" chaban.
  - Dè an duine beag a tha thu airson a ruith tro sgàineadh fànais?
  Vint air a mholadh ann an tòna perky.
  Ghabh Slava leisg.
  -Ach chan eil adhair ann.
  -Ach tha gainmheach ann. Ruith a-mach, na biodh eagal ort, fhad "s a tha clogaid saidhbear ort, chan eil am falamh eagallach.
  Chreid am balach sa bhad a charaid neònach. Cho luath 's a leum e air uachdar na gealaich, bha aotromachd do-chreidsinneach a' cuairteachadh a chorp. Bha e coltach nach robh e a 'leum ann an àite gun èadhar, ach a' seòladh air uisge. Aon leum geur suas agus thig thu gu tìr gu rèidh air an talamh. Bha Slava a 'faireachdainn gu robh e air eòlas fhaighinn air an aon fhaireachdainn an àiteigin. Ach càite - air carousel, swing? Chan e, tha e nas coltaiche ri leum ann am bruadar. An aon fhaireachdainn de bhith a 'tuiteam gu slaodach, tha thu mar dhuilleag a' seòladh san adhar. Agus dè cho àrd 's as urrainn dha leum? Tha e dìreach a 'bogadh na h-inntinn.
  -Superman! Bidh am balach a" sgreuchail agus a" putadh dheth le a neart.
  - Nuair a thig thu air tìr air asteroid, bi faiceallach agus is dòcha gun sgèith thu air falbh.
  -An uairsin cluichidh sinn grèim-suas. Mhol Slava.
  - Dè am beachd a tha seo? Chrath Vint le a shùilean solais trafaic.
  -An uairsin thig air adhart, ge bith cò a bheanas ris an neach a thèid a ghlacadh.
  Thòisich an geama agus, ged a bha Vint agus Kror fada nas luaithe na na balaich, thug e a-steach gu math sgileil, agus mar thoradh air an sin bha an geama spòrsail. Agus nuair a mhol Kror gum biodh Slava a 'tionndadh rudeigin air a' chlogaid, bha e a 'faireachdainn feachd cumhachdach a' sruthadh a-steach do lobhagan a chorp.
  - Wow! Airson a" chiad uair tha mi a" faireachdainn cruth-atharrachadh iomlan annam fhìn.
  Leum am balach sa bhad trithead meatair a dh" àirde, agus an uairsin bhreab e gu sgiobalta chun uachdar, a "fàgail comharran domhainn.
  - Hey, feuch ri grèim fhaighinn orm.
  Ach, ghabh Vint, gun a bhith air a nàrachadh leis an leum gheur, grèim air a" bhalach, ga bhualadh gu aotrom sa bhroilleach le a chorragan.
  -Tha thu fhathast na leanabh an coimeas rinn. Ge bith dè cho cruaidh "s a dh" fheuchas tu, glacaidh sinn suas riut.
  Às deidh sin, cha robh Slava ag iarraidh cluich tuilleadh, phaisg e a làmhan còmhla agus lean e a cheann.
  - Tha e 'tionndadh a mach gu 'n d' thug thu stigh mi - gillean dà-spioradach, 'nan laighe.
  - Carson a tha sinn a 'laighe, oir is e geama a tha seo, agus anns a' gheama bidh iad a 'sabaid, agus tha còir aig a h-uile duine air na dòighean-obrach aca fhèin. Agus is e an ro-innleachd againn a bhith a" cuideachadh a h-uile creutair lag a tha a" fuireach anns a" chruinne-cè.
  - Tha mi a 'smaoineachadh gu bheil gu leòr againn air a' Ghealach. Lean Vint air a bheachd. Is urrainn dhuinn rud sam bith a dhèanamh, a bhalaich, a bheil thu airson saoghal agus cruinnean eile fhaicinn?
  - Gu dearbh tha mi ag iarraidh! Bha aodann "Slavik" a" lasadh suas le toileachas a-rithist. Bha eadhon na bruisean a" coimhead mar sgeadachadh air an aghaidh pinc.
  - An uairsin gabh air an t-soitheach agus falbh.
  Shuidh Slavik sìos ann an suidheachan an àrd-phìleat, a 'coimhead air an dealbh eireachdail den t-sealladh nèamhaidh. Air thalamh cha'n urrainn na h-uiread de reultan dealrach fhaicinn air ball ;
  Agus an seo anns a" bheàrn chì thu a h-uile càil sìos chun a" chlach-mheallain as lugha. Bha meas aig Slava air na speuran, bha e a 'faireachdainn math agus toilichte, oir bha e a' coimhead air rudeigin nach robh ach beagan dhusan, no co-dhiù ceudan de dhaoine a 'faicinn.
  - A-nis thèid an soitheach-fànais a-steach gu hyperdrift agus chì thu rudeigin nach fhaca duine roimhe.
  Leudaich Slava a chorragan chun a 'phannal.
  Ruith Vint a shùilean. An uairsin bhuail e gu socair ach gu daingeann a làmhan.
  - Na bi a" dol faisg air na h-innealan. Dh" fhaodadh tu an dubhan ceàrr a thionndadh agus tuiteadh leth na cruinne a-steach do tholl dubh.
  Dh'fhosgail Slavik a shùilean farsaing.
  -Fìdeag.
  -Chan e, sgèith sinn bho chruinne-cè eile gun choimeas nas adhartaiche na am fear seo. Agus tha stòras mòr de lùth falaichte annainn, an taca ris a bheil na billeanan de rionnagan nan duslach. Seall mar a thogas sinn astar.
  An toiseach, dh'fhàs na cuirp celestial nas dùmhail, bha coltas gu robh barrachd dhiubh air thoiseach, agus ghluais an speactram chun an taobh ghorm. Air an cùlaibh, air an làimh eile, dh'fhàs na rionnagan nas teirce agus nas lugha, a 'faighinn dath dearg.
  -Tha sinn a 'leantainn oirnn ag àrdachadh an astar. Kror a' sileadh.
  Chaidh na rionnagan gu sgiobalta thairis air bòrd, ghluais an speactram aca, a "tionndadh gu bhith na deàrrsadh cruaidh violet. Choimhead Slava air ais. Bha falamhachd iomlan an sin. Bha na reultan air an taobhan tearc agus lag. A 'coimhead air beul bòidheach a' bhalaich le iongnadh, cha do mhìnich Vint eadhon.
  - Tha iad sin nan astaran superluminal. Tha dealbhan de na rionnagan a tha air ar cùlaibh a 'dol air cùl na luinge, agus tha sin a' ciallachadh nach eil sinn dìreach gam faicinn. A bharrachd air an sin, tha sinn a 'glacadh suas leis na photons a tha air itealaich air adhart, a tha a' ciallachadh gum faic thu na rionnagan uile aig an aon àm, an dà chuid an fheadhainn air a chùlaibh agus an fheadhainn aghaidh, agus cuid dhiubh ag itealaich bhon taobh. An seo tha iad air am bualadh air do bheulaibh air an monitor. Ma chuireas sinn beagan a bharrachd astar ris, bidh iad do-fhaicsinneach dhut, a" gluasad a-steach don phàirt ultraviolet den speactram. Seall.
  Thionndaidh an sgriubha a" chuibhle stiùiridh, agus dh" atharraich an glaodh fiolet sa bhad, agus chaidh e à sealladh gu tur.
  - Uill, leig dhuinn falbh bhon sgriubha. A-nis chan urrainn dhut dad fhaicinn.
  Gu h-obann thàinig an àite dubh gu bhith gruamach agus gruamach. Dh" fhalbh Kror gu glic.
  -Nis cuiridh sinn barrachd astar. Bha an soitheach-fànais a" lasadh le sradagan, agus chaidh an scrion suas a-rithist.
  - Thionndaidh sinn an inneal-tionndaidh rèididheachd gamma gu solas àbhaisteach. A-nis chì thu an speur rionnagach a-rithist.
  Bha na rionnagan dha-rìribh a" seòladh thairis air bòrd ann am modh seòlta. Tha iad mar-thà air a dhol seachad air a 'phàirt den galaxy ri taobh na talmhainn agus ghluais iad chun a mheadhan. An seo chaidh iad sìos beagan. Gus meas a thoirt air an inflorescence neònach. Rinn e gort air mo shùilean cho dùmhail "s a bha na cruinneachaidhean gun àireamh de rionnagan a" priobadh. Tha barrachd air aon neach air an t-saoghal air a bhith a" faicinn inflorescence cho iongantach. Bha coltas gu robh rubies, daoimeanan, sapphires, topazes, emeralds, agates agus clachan eile a" priobadh san fhànais. Chaidh an solas deàlrach seachad, a 'deàrrsadh air feadh gach taobh a-staigh. Dhùin Slava a shùilean. Rinn Vint gàire, bha e toinnte bho theannachadh
  -Chan fhaca an duine sin a leithid a-riamh. Is e seo meadhan an galaxy. Bi faiceallach nach tèid thu dall.
  Rinn na "Merry Men" gàire le gàire sàmhach.
  - Dè cho luath sa bha sinn ag itealaich?
  Is e an ìre as lugha mìle parsecs gach diog. Tha aon parsec faisg air trì bliadhnaichean aotrom. Is e sin, ann an aon diog bidh sinn a" siubhal air an t-slighe a bhios solas a" siubhal airson faisg air trì mìle bliadhna air an Talamh.
  Cha do chuir Slava iongnadh air - Wow, abair astar.
  Ghluais Vint gu glic.
  - Chan eil an astar fhathast àrd gu leòr airson itealaich bho chruinne-cè gu cruinne-cè, ach is urrainn dhuinn an astar àrdachadh iomadh uair. A bheil thu airson rèiseadh timcheall an t-saoghail?
  - Thuirt mi mu thràth na tha mi ag iarraidh!
  -An uairsin cùm ort teann, bidh an luathachadh ùr nas cas na an tè roimhe.
  Chaidh na rionnagan sìos airson mionaid, agus an uairsin ruith iad air falbh ann an cavalcade frenzied. Dh'fhàs gluasad na bàta-rionnagan beaga nas luaithe agus nas luaithe. Chaidh galaxies slàn seachad. Bha an solas neo-shoilleir agus a 'gluasad, agus dh' fhàs agus dh'fhàs ruith seòlta na luinge rionnag.
  -Tha sinn mar-thà a 'gluasad aig astar millean parsecs gach diog. Chan e overclock mòr a tha seo fhathast. Bheir e latha itealaich gu oir na cruinne beag bìodach agad. Ach bhrùth sinn Vint a mheur gu a bhilean - is urrainn dhuinn eadhon nas luaithe a luathachadh ma thionndaidheas sinn air na luathadairean hyperultraplasma.
  Chaidh Slava a bhruthadh beagan a-steach do chathair, agus b 'fheudar dha a bhith a' còmhdach aodann le a làmhan gus nach biodh e air a dhalladh le pailteas nan ghathan rionnag. Bha eadhon mo chorragan rim faicinn troimhe.
  -Is e an astar againn deich millean parsecs gach diog. Tha sinn a" leantainn air adhart a" luathachadh.
  Dh'fhàs an glaodh teine teth, loisg an solas tro na taobh a-staigh. A" faicinn seo, thionndaidh Kror air a" chriathrag solais.
  - Dh'innis mi dhut gu bheil earthlings lag. Feumar eadhon barrachd luathachadh a thoirt seachad agus an raon feachd a neartachadh, ga dhèanamh do-ruigsinneach dha ghathan.
  -Is e an astar againn ceud millean parsecs. Dh" èigh sgriubha. "A dh" aithghearr thig sinn faisg air astar subtelepathic."
  -Ach chan eil seo coltach, tha an astar smaoineachaidh gun chrìoch agus faodaidh an motair hypertelepathic luathachadh gun chrìoch. A bharrachd air an sin, chan eil fios agad dè cho math sa tha faireachdainnean àicheil. Tha sinn mu thràth air leth den chruinne-cè a chòmhdach, agus chan eil sinn fhathast air ceudamh sa cheud a chosg.
  Fhreagair Kror.
  - Tha, tha am balach seo na fhìor ionmhas. Co-dhiù, Slavka, tha ar n-astar air ruighinn billean parsecs gach diog.
  Gu h-obann chaidh stad a chuir air cluich an t-solais air bòrd, dh" fhàs e dorcha, agus cha robh ach an solas am broinn an t-soitheach-fànais beag a" soilleireachadh am falamh dubh.
  - Càit a bheil sinn? Dh"fhaighnich Slava ann an guth naive.
  - Agus chan eil àite sam bith ann an àite eadar-nàiseanta. Chan eil na cyberscanners air bàsachadh fhathast, ach cha mhòr nach eil dad timcheall, chan eil ann ach falamh, hyperspace agus mòran raointean.
  - Tha sinn anns a" bheàrn. Bha an t-eagal air a" ghille.
  - Dh'fhaodadh tu sin a ràdh. Ach na biodh eagal ort, a dh'aithghearr bidh sinn ann an cruinne-cè eile, tòrr nas motha na an saoghal agad. An sin bidh àite againn airson gnìomhachd cruthachail.
  -Tha tòrr universes ann agus tha iad suidhichte chan ann a-mhàin ann an trì-thaobhach, ach cuideachd ann an àite ioma-thaobhach. Tha milleanan de tomhasan, tha iad daonnan ag atharrachadh, cruth-atharrachadh. Gus nach cuir thu iongnadh ort leis na diofar chruthan, thèid sinn chun chruinne-cè àbhaisteach trì-thaobhach. Is e am prìomh rud a tha ga eadar-dhealachadh bhon raon agad gu bheil buidseachd agus draoidheachd air a leasachadh gu mòr ann. Tha iad sin uile nan innealan telepathy, an comas buaidh a thoirt air an àrainneachd stuthan tro bhuaidh beòil. Lorgaidh tu thu fhèin ann an sàr rìoghachd eireachdail, saoghal fantasasan is aislingean.
  - Dè tha mi dol a dhèanamh an sin? Às deidh na h-uile, tha buidseachd dhòmhsa na dhìomhaireachd air a seuladh le seachd ròin.
  -Tha seo fhathast na dhìomhaireachd, ach aon uair "s gun ruig thu saoghal eile ionnsaichidh tu draoidheachd gu sgiobalta. Cha bhith Harry Potter fhèin eadhon a" cumail coinneal dhut. Ach, mura h-eil thu riaraichte leis a" chruinne-cè seo, lorgaidh sinn fear eile dhut. Is dòcha gur toil leat teicneòlas hyperplasmic - ionnsaichidh sinn dhut iad, ach airson a-nis feumaidh an triùir againn gnìomh sònraichte a choileanadh agus airson seo feumaidh sinn balach mar thusa.
  - Carson?
  - Leis gu bheil thu daonna.
  -Tha an astar againn air ruighinn deich billean parsecs gach diog. Agus tha seo a" ciallachadh gum bi na rionnagan a" tòiseachadh a" priobadh os ar cionn a dh" aithghearr. Leig Vint a-mach pìos ceò bho chùl a bheul.
  Gu dearbha, mar gum biodh ann an sgeulachd sìthiche, bha raon iongantach de sholas a 'lasadh suas air am beulaibh. Thuit astar na luinge rionnagach, agus thuit iad gu saoghal sìthe. Bha rionnagan na cruinne-cè seo sònraichte, chan ann cruinn, ach ceàrnagach, triantanach, ann an cumadh cònaichean agus priosan. Bha gach rionnag sònraichte agus gun samhail, eadar-dhealaichte an dàrna cuid ann an cumadh no ann an dubhar solais nach robh furasta.
  Reothadh Slava le a bheul fosgailte;
  Bha na reultan gu mall a" seòladh thairis air bòrd, bha iad a" coimhead coltach ri eileanan teine air cuan dubh meileabhaid.
  Mu dheireadh, nochd planaid caran beag air beulaibh an sùilean, le trast-thomhas de mu dheich grèine ann an cruth siolandair. Dìreach ann am meadhan an t-siolandair seo bha caisteal mòr Gothic. Bha na ballachan mìle cilemeatair aige rim faicinn gu furasta bho orbit.
  -An seo anns a" chaisteal seo fuirich rìgh agus banrigh, a tha dha-rìribh ag iarraidh oighrean a bhith aca air a" chathair rìoghail. Ach tha geas uamhasach an crochadh orra. Is e dìreach leanabh neo-chiontach bho chruinne-cè eile as urrainn an geas seo a bhriseadh. thuirt Kror.
  Agus a-nis feumaidh sinn, mar a chanas daoine, fearann air uachdar a 'phlanaid.
  Shoirbhich leis an t-slighe a-steach, às deidh dhaibh tionndadh, chaidh iad seachad air ìomhaighean mòra de iolairean cumhachdach.
  - A h-uile duine, Slava, faigh a-mach. Thairg Vint a làmh agus chuidich e e le bhith a 'leum a-mach às a' bhàta bheag.
  - Gluais chun phlanaid.
  Rinn Slava bogha beag. Bha an neart timcheall air an aon rud agus a bha air an talamh, ged a bha an lùchairt mhòr uamhasach. An uairsin dh'fhosgail geata criostail cilemeatair de dh'fhaid air am beulaibh. Chaidh an triùir charaidean a-steach do thrannsa làn àirneis le òr agus ìomhaighean luachmhor. Bha leumadairean ann cuideachd le ceithir earbaill, agus saighdearan extragalactic le buill-airm megaplasma. Bouquets àlainn de fhlùraichean ùra air an snaigheadh bho rubies, chùm iad orra a 'gluasad agus a' sìneadh an cinn. Bha iasg àrach a" snàmh timcheall an talla, a" gluasad le lannan boillsgeach.
  - Tha e neònach mar as urrainn dhaibh seòladh san adhar? Dh'fhaighnich an gille.
  -Antigravity! Fhreagair Kror. - Chan fhaic thu dad mar seo fhathast.
  Bha tòrr eile de gach seòrsa ann a tharraing an t-sùil agus a chuir iongnadh air mac-meanmna balach naoi bliadhna a dh'aois, ach bheireadh e ùine mhòr airson cunntas a thoirt air a leithid de ghlòir.
  Bha e ro fhada coiseachd air feadh an trannsa ceud cilemeatair, agus mar sin bhrùth Vint am putan agus chaidh iad gu dìreach gu seòmar na rìgh-chathair. Bha prìomh àite nan rìghrean rionnag iongantach. Ann am meadhan an talla bha rìgh-chathair, cho drùidhteach ri beinn, ann an cumadh drochaid-uisge shnìomhanach, air an robh soithichean beaga ach le deagh àirneis a" seòladh. Bho àm gu àm sprèadh iad mar chleasan-teine, cruinneachadh soilleir de shradagan a bha a" tuiltean an àite mun cuairt anns an fheasgar a" riaghladh mun cuairt. An uairsin thòisich ceòl mòr a" cluich, agus dh" èirich deàrrsadh a" bholcàno. Gheàrr làbha dearg teine tron àile, agus nochd càraid rìoghail bhon sgòth sgoinneil. Bha coltas òg agus beairteach orra aig an aon àm air an sgeadachadh le blas. Air ciste an rìgh bha slabhraidh le emeralds còmhla ri ìomhaigh de phògan gorm. Agus air an làimh eile, bha an t‑slabhraidh a sgeadaich amhaich na banrigh, air a dèanamh de shaphir. Chrom e aodann a dh"ionnsaigh a" ghille, dh"èigh an cù gu sàmhach agus chrath e earball. Rinn an rìgh gàire, a fhiaclan a" deàrrsadh mar bholgan solais.
  - Beannachdan don aoigh agam leis an ainm Slava. Mar a tha an neach-brathaidh agam ag ràdh, tha thu nad bhalach fìor mhath agus comasach air na tha an dàn dhut a choileanadh.
  Chuir am pearsa rìoghail na h-abairtean air dòigh rudeigin neo-iomchaidh, ach bha an ciall soilleir eadhon às aonais eadar-theangachadh. Ged a tha e neònach mar a bhiodh eòlas aig neach-còmhnaidh cruinne eile air Ruisis.
  - Is e seo telepathy. thuirt Kror.
  - Tha bròn mòr againn, a leanabh. Tha an aon nighean air a cumail ann am braighdeanas leis an tyrant intergalactic Eletromendos. Agus feumaidh sinn ridire as urrainn a saoradh. Tha an fhàisneachd mhòr ag ràdh gun nochd e bho chruinne-cè beag le rionnagan cruinn. Thug mo dhà sheann charaid Vint agus Kror thu don lùchairt, a-nis feumaidh tu a dhol seachad air fìor dheuchainn agus a" chùis a dhèanamh air an hypertyrant.
  Rinn Slava gàire, bha e coltach ris gu robh sgiathan a 'fàs air cùl a dhruim agus bha e gu math comasach air dèiligeadh ris an uilebheist a' cur eagal air a 'chruinne-cè gu lèir.
  - Tha mi deiseil airson sabaid an aghaidh nàimhdean agus do nighean a shaoradh.
  -An uairsin bheir Vint agus Kron thu air an rathad, ach an toiseach feumaidh tu a dhol seachad air deuchainn bheag. Seòrsa de theacsa air freagarrachd proifeasanta.
  - Le gàirdeachas.
  Rug Vint agus Kror air a" bhalach leis na gàirdeanan, agus lorg iad iad fhèin air ais air an long-rionnag bheag.
  -Tex tha teacsa ann, agus a-nis bidh sinn ag itealaich gu planaid a tha suidhichte cha mhòr ri taobh rionnag mòr.
  Thionndaidh am bàta beag mun cuairt, agus lorg iad iad fhèin air beulaibh planaid ghorm le sgòthan foam.
  Thug an sgriubha a-mach an inneal.
  - Beannachd leat Snow White.
  Thàinig cnap de na corragan agus Slava gu crìch ge bith càite an robh thu a" smaoineachadh. Air a bheulaibh bha togalach sgoile liath, dòrainneach. Tha màileid trom air a chùlaibh, a tha a" ciallachadh gum feum e a dhol gu clas dòrainneach agus feargach. Agus gu dearbh chan eil mi ag iarraidh seo. Dh'fhàs mo chasan lag agus air chrith. A bheil e comasach dha-rìribh nach robh anns na thachair dha ach bruadar no hallucination? Shuath am balach a shùilean agus dh" fheuch e ri e fhèin a phronnadh. Gortachadh. Mar sin is e seo fìrinn, feumaidh e a dhol don sgoil. 'S bha 'n speur a' glaodhaich, 's e tais agus fuar, gaoth fhuar a' seideadh. Sheinneadh clag air astar. Thòisich na casan gu neo-eisimeileach a 'ruith. Feumaidh sinn a bhith ann an àm airson clasaichean a thòiseachadh.
  Ruith am balach, beagan a-mach às an anail, a-steach don t-seòmar-sgoile. Chuir an tidsear gruamach Rudolf Frankenstein fàilte air le beathach beathach.
  Tha thu fadalach a-rithist. Is truagh nach e na làithean seo na seann làithean agus nach urrainn dhut a bhith air do shàrachadh. Fuirich às deidh na sgoile agus glan an seòmar-sgoile.
  Giggles puinnseanta bho na deasgaichean cùil. Bidh an reithe a 'feadalaich, a' sealltainn a dhòrn agus a mheur meadhanach.
  - Buailidh sinn thu aig fosadh. Tionndaidhidh sinn e gu bhith na chop Snow White.
  Agus gàire garbh. Tha an tidsear a" leigeil air nach cluinn e.
  Tha coltas fada agus dòrainneach air an leasan, agus gus a dhol thairis air a h-uile càil, tha "Baran" agus a chompanaidh a" tòiseachadh a" spùtadh pàipear air a chnuasachadh bho phìoban.
  Tha eagal gu neo-thoileach a 'sreap a-steach don anam, a' gortachadh ann an sloc na stamag, agus a 'fuarachadh a' chuirp. Le shudder bidh thu a" feitheamh ri atharrachadh nuair a bhios na còig fìnealta a" gèilleadh riut. Mu dheireadh, tha an clag a 'bualadh, agus a chasan a' briseadh a-steach gu neo-eisimeileach - tha am balach ann an cabhaig gus faighinn air falbh bho a cho-aoisean sinister. Bidh e a 'ruith, a' feuchainn ri falach anns an oisean as dorcha den sgoil, far nach urrainn dha na vampires sin a lorg. Shreap Slava fon canopy agus lorg e e fhèin air an t-sràid. Ghabh e anail domhainn, mar a nochd faileasan bho dhiofar stiùiridhean, agus bha uilebheistean-cloinne dìreach an sin.
  -Uill, ruith an t-amadan air falbh. Bha thu "Sneachda Geal" agus bidh an tì seo "fliuch".
  Rinn an reithe gàire gu brònach.
  - Seas air na drochaidean agus seasaidh sinn ort, air neo bidh thu marbh.
  - Chan eil, a bhalaich, chan eil feum air. Bha Slava a" gluasad gu socair.
  - Feumaidh sinn gobhar. Agus ge bith dè a nì thu slaodach, faigh e.
  Bha an reithe cha mhòr ceann nas àirde na Slava agus bha e uair gu leth na bu truime, a 'toirt buille làidir don aghaidh. Ghluais an leanabh agus chaidh a shùil cha mhòr sa bhad a dhùnadh. An uairsin thàinig pòca san t-sròin, agus thòisich an t-sròn air sruthadh. Chaidh com-pàirtiche an Ram gu cath, ga bhualadh anns na h-asnagan, ach chùm an stiùiriche burly air ais e beagan.
  -Fuirich, leig leis a ghlùinean sìos. Uill, seasaidh "Snow White" air a' mhonadh.
  Bha fuil a 'sileadh bho shròn Slava, bha a sùilean a' uisgeachadh, ach na h-anam, a bharrachd air eagal, thòisich mothachadh eadar-dhealaichte air moit agus fèin-spèis a 'dùsgadh.
  - Chan e, cha bhith mi air mo ghlùinean.
  Leig "Baran" air gun robh e na iongnadh.
  - Seo mar a tha an schmuck seo a" cur an aghaidh mi. An uairsin faigh cuid airson greim-bìdh.
  Agus bhuail e a chluas le 'uile neart. Chrith ceann Slava, thionndaidh a chluas purpaidh.
  - Chan eil, cha bhith mi fhathast. Bha seasmhachd anns a 'ghuth, a' toirt thairis air eagal.
  -An uairsin tha thu marbh. Marbhaidh sinn thu.
  Ghluais an ceannard a-rithist agus bhuail e sa chnàimh e le a neart. Cheum Slava air ais beagan agus thàinig am buille a-mach gu neo-shoilleir.
  - Cùm Snow White. Rinn "Baran" gluasad bagarrach.
  Thug am burraidh ionnsaigh air Slava, sgaoil e a ghàirdeanan agus bhrùth e chun bhalla e. An uairsin thug an ceann-cinnidh òg a-mach maidsean agus las e toitean.
  - A-nis nì mi rabhadh dhut. Gheibh thu sìos air do ghlùinean no gheibh thu eòlas air àrd seòlta.
  Bha an t-eagal mì-ghiùlain air Slava, bha e gu bhith a" gèilleadh agus a" dol air a ghlùinean nuair a chuimhnich e air aodann sunndach Kror agus sùil magadh Vint. Gu h-àraidh do-ruigsinneach bha a" chuimhne air aghaidh gun samhail agus caoimhneil an rìgh bho shaoghal mòr eile. Tha a bhith air a ghlùinean a" ciallachadh am brathadh. Agus dè an seòrsa gaisgeach a th" ann an uairsin, a tha deiseil airson dùbhlan a thoirt don tyrant Eletromendos, ma bheir na h-uilebheistean as cumanta air crith gu bàs?
  Nuair a bhuail an toitean air a bheulaibh, rinn Slava sgreuchail agus tharraing e a làmh dheas gu sgiobalta.
  Thuit dòrn teann air giallan an Ram le feirg eu-dòchasach.
  Chuir e iongnadh air a shùilean, bha e balbh agus thuit e gu fuaimneach air a dhruim. An seo bha Slava a 'faireachdainn fearg agus neart neo-àbhaisteach ann fhèin. Bha e a" bualadh agus a" breabadh mar kickboxer proifeasanta. Chaidh leth-mhionaid seachad agus bha na còignear gu lèir gun mhothachadh. Sheas Slava le a cheann air a thogail àrd agus a làmhan air an togail san adhar.
  - Buaidh! Is dòcha gun deach agam air seo a dhèanamh!
  Ghlaodh an clag airson a" chlas, dìreach an turas seo cha do dh" adhbhraich e an crathadh àbhaisteach, ach bha e coltach ri trill oidhche. Chaidh am balach a-steach don chlas mar gum biodh air sgiathan. An seo dh'fhàillig e airson adhbhar sam bith. Cha do stad Slava eadhon gus facal a ràdh nuair a lorg e e fhèin san fhànais. Cha robh eagal air - a-nis chan eil an diabhal fhèin fo eagal agus dh'fhosgail e a shùilean gu farsaing. Bha coltas milis agus eòlach air na rionnagan, cha robh e eagallach idir, air an làimh eile, ann an dìth cuideam bha solas neònach a "faireachdainn. Thionndaidh an leanabh a cheann beagan. Bha Vint agus Kror a" dol ri thaobh.
  -Bha an t-eagal air Snow White. Duilich, ach cha b" urrainn dhuinn a dhèanamh air dhòigh sam bith eile: bha agad ri faighinn thairis air an eagal nad anam.
  - Mar sin cha b" e fìor dheuchainn a bh" ann.
  - Agus chan eil! Bha e uile fìor, tha cumhachd againn do ghiùlan chun Talamh agus eadhon an loidhne-tìm atharrachadh beagan. Ciamar? Is e seo dìomhaireachd dhaoine aig a bheil millean tomhas. A-nis tha thu air a dhol seachad air an deuchainn agus is urrainn dhuinn gluasad air adhart gu cùisean eile nas miosa.
  - Cò an fheadhainn?
  Bhris an sgriubha le guth meatailteach.
  -Mar eisimpleir, saor an aon oighre Rìgh Ezaram. Cha bhi e furasta a" chùis a dhèanamh air Eletromendos; bidh cuig mhilleanan de shaoghal ag osnaich fo a shàil. Ach choisinn thu a' cheud bhuaidh thar d' eagal fein.
  -Is e an t-eagal bàs beag - le bhith a 'toirt buaidh air, bidh sinn a' tighinn faisg air neo-bhàsmhorachd.
  - Chrìochnaich Kror a bheachd. Nochd na dealbhan eòlach de phlanaid siolandair air thoiseach.
  . EPILOGUE
  Às deidh sreath de bhuillean is de bhuaidhean iongantach, dh" aontaich an Ìmpireachd Celestial ri sìth agus gheall iad gun a bhith a" toirt ionnsaigh air seilbh na Ruis Tsarist tuilleadh.
  Bha na Sia Mòr a" reusanachadh gu robh e ro thràth Sìona a cheannsachadh agus gum b" urrainn dhaibh aontachadh ri cumhachan fàbharach. Gu dearbh, chaill an Ruis fhèin pàirt de Mongolia, roinn Usuri a deas, Primorye, agus eadhon Korea. B 'e cùmhnantan prothaideach a bh' annta - a 'leigeil leis an Ruis Tsarist Alexei Mikhailovich a bhith a' faighinn cas ann an Siberia agus air cladaichean a 'Chuain Shèimh. Agus a 'faireachdainn gu ìre mhath sàbhailte.
  Agus le seo, cha mhòr nach tàinig an cogadh glòrmhor gu crìch, agus bha rudan eile a" feitheamh ris na sia gaisgich!
  
  
  BANRIGH NAN SPIORADAIL
  Bha a" bhanrigh dha-rìribh ag iarraidh coimhead nas òige. Agus mar sin chuir i turas gu lèir a lorg sgàthan neo-bhàsmhorachd. Le bhith a 'coimhead air faodaidh tu tionndadh gu bhith na nighean òg.
  Aig a" cheann thall, bha an rannsachadh soirbheachail, ach... Thuirt am fathach san sgàthan ris a" bhanrigh aosta:
  - Bheir mi air ais d' òige dhut, ach bidh thu nad thràill!
  Fhreagair a" Bhanrigh le gàire le fiaclan beàrn:
  - Ma tha òige maireannach, tha mi ag aontachadh ri tràilleachd!
  Chuir am fathach geasa. Thionndaidh a" bhanrigh gu bhith na nighean a bha, cha mhòr rùisgte ann an aodach leasaich, a" crathadh achaidh. Agus bha i ag obair cruaidh agus ag obair cruaidh.
  Cha mhòr gu robh an corp òg air a ghoirteachadh agus cha robh e ro sgìth. Ach bha e gu math iriosal agus dòrainneach. Thachair e air planaid air choireigin le dà ghrian. Agus tha an structar coltach ri deireadh na Meadhan Aoisean.
  A bharrachd air an sin, reothadh ann an cumaidhean. Bha a" bhanrigh ag obair airson làithean agus dh"fhàs i gòrach. Cha mhòr nach robh i coltach ri beathach, is ann dìreach na aislingean a thàinig saorsa thuice. Agus bidh i ag obair ann an geimhlean fad na h-ùine. Tha seo gu math duilich don bhanrigh a bh" ann roimhe. Agus tha suathadh cuip an neach-stiùiridh air a" bhodhaig rùisgte mar iarann teth.
  Mu dheireadh, thàinig atharrachadh air a beatha. A-mhàin airson na bu mhiosa. Chaochail an sealbhadair, agus chaidh an t-oighre aige a mhilleadh gu tur. Agus chaidh an nighean a reic ri cuaraidh.
  A-nis bha agam ri basgaidean troma a ghiùlan, obair rùisgte ann an slabhraidhean, a bhith air mo chuipeadh, agus cadal air creagan.
  Bha a" Bhanrigh a-nis a" fulang mòran a bharrachd. Bha am fathach, gun teagamh, air ribe ullachadh dhi. Seadh, tha i neo-bhàsmhor, agus cha 'n'eil i sean, ach tha i ann am pianadh, mar gu'm biodh i ann an ifrinn.
  Ged a tha an corp làidir cleachdte ris an cuideam. Agus cho-dhùin a" bhanrigh ruith air falbh.
  Thòisich i air a falt fada a chleachdadh gus an t-seine a chuir air falbh leis an robh a cas cas-rùisgte agus a h-amhaich làidir air an oidhche. Bidh thu a" faidhleadh an iarann cruaidh gu slaodach le d" fhalt, ach tha ùine gu leòr aig a" bhanrigh - tha i neo-bhàsmhor. Is e rud eile a th 'ann gum feum thu cadal às deidh obair chruaidh anns na cuaraidhean, agus bidh thu a' gearradh beagan a h-uile latha.
  Ach tha thu fhathast a" sèideadh.
  Chunnaic a" Bhanrigh i fhèin agus an uairsin thuit i na cadal. An uairsin air an ath fheadhainn chunnaic mi a-rithist.
  Gus, mu dheireadh, bhris mi na ceanglaichean ... Ach, cha robh i comasach air teicheadh. Thog na geàrdan an inneal-rabhaidh.
  Chaidh a" bhanrigh a ghlacadh agus a bhualadh gun tròcair le cuip. An uairsin loisg iad na sàilean le iarann teth. An uairsin loisg iad a-mach comharra tràill a bha air teicheadh. Agus a-rithist chaidh an cur gu na mèinnean.
  Bidh tràillean a" bàsachadh tric gu leòr, ach tha i air a bhith ag obair gu cruaidh airson bliadhnaichean a-nis. Mar sin leig leotha obrachadh ann an geimhlean.
  Agus a h-uile h-oidhche thug iad sùil air a slabhraidh.
  Chaidil a" bhanrigh na geimhlean, agus bha i daonnan air a lasadh le cuip.
  Chuir iad slabhraidhean trom oirre agus bhuail iad i le cuip cho luath 's a bha i ag obair beagan na bu luaithe.
  Bha a" bhanrigh mu thràth air an stench a snamh agus cha robh i tinn. Cha do ghabh an galar i, agus cha do dh'adhbhraich an daithead gann agus monotonous pian stamag. Dh"fhuiling an nighean shìorraidh, ach cha do bhàsaich i. Agus chaidh na bliadhnaichean air adhart agus air adhart. Mean air mhean chaidh na mèinnean obrachadh a-mach agus a dhol sìos.
  A-nis tha i ga gluasad gu obair eile a-rithist. Ghlan iad de shalachar e agus chuir iad suas e airson a reic.
  An seo fhuair a" bhanrigh fortanach mu dheireadh. Thionndaidh an ceannaiche gu bhith mar aon de sholaraichean gladiators don raon.
  Bha a" bhanrigh glè thioram agus sreangach, an dèidh còrr is ceud bliadhna ag obair gu cruaidh anns na mèinnean. Tha i gu math làidir agus tapaidh, a 'cumail clach throm os a ceann.
  Gu dearbh, tharraing a neart an solaraiche. Choimhead e air a fiaclan: chan e aon tholl a bh" ann agus cho mòr agus cho làidir. Dh'fhairich mi an stàilinn, fèithean tilgeadh - mar chlach!
  Agus gu dearbh cheannaich mi e, sampall cho comasach!
  Às deidh sin thòisich beatha eadar-dhealaichte don bhanrigh. Cuideachd cruaidh le trèanadh, sabaidean, burraidheachd, spankings, ach tòrr a bharrachd spòrs.
  Bha a" Bhanrigh air a bhith ann am bodhaig òg airson còrr air dà cheud bliadhna, agus bha i air a chomharrachadh le neart agus seasmhachd mòr, mar thoradh air trèanadh èiginneach ann an obair chruaidh leantainneach.
  Thug seo fìor thoiseach dhi air nigheanan eile. A bharrachd air an sin, shlànaich a h-uile sgarfa agus gearradh air a corp fèitheach gu math luath agus gun lorg.
  Bha a" bhanrigh cuideachd sgiobalta, bha deagh fhreagairtean neo-bhàsmhor aice, agus rinn i sgrùdadh gu dìcheallach. Cha do dh"obraich a h-uile càil a-mach dhi anns a" bhad, ach tha corp gu math tapaidh aice.
  Mar sin choisinn i an toiseach air sgàth a neart, a seasmhachd agus a spionnadh. Agus an uairsin thòisich a sgil a 'fàs.
  An toiseach cha robh na farpaisich as làidire aice, ach mean air mhean le eòlas dh'èirich a h-ìre.
  Agus mar sin thòisich a 'bhanrigh a' chùis air boireannaich ainmeil. Agus eadhon sabaid le fir is beathaichean!
  A rèir cleachdaidhean na h-ìmpireachd, às deidh ceud buaidh ann an geamannan gladiator, faodaidh duine saorsa fhaighinn.
  Ged a fhuair a" bhanrigh sheasmhach, ged a fhuair i lotan is sgrìoban bho gheugan, b" urrainn dhi mu dheireadh an ceudamh blàr a bhuannachadh.
  Às deidh sin fhuair i saorsa bho làmhan Caesar. Agus b 'urrainn dhi mar-thà airgead a chosnadh ann am batail fhèin, no a' teagasg feansaichean dha nigheanan.
  Agus a dh'aithghearr phòs a 'bhanrigh, brèagha agus mar-thà beairteach agus fhathast òg na corp, patrician uasal.
  Agus sean agus grànda. Ach chan eil e neo-bhàsmhor agus bhàsaich e gu luath.
  Bha dusan òganach eireachdail aig a" Bhanrigh, a tha a-nis na banntraich sìorraidh òg, mar leannan.
  Agus beairteas mòr.
  Mar sin tha e coltach gu bheil i air toileachas fhaighinn ... Ach a-mhàin nach robh toradh an adhartais gu leòr - uill, ann an dòigh air choreigin chan eil saidheans a 'leasachadh san ìmpireachd seo. Agus air a 'phlanaid san fharsaingeachd. Agus is e na canain agus na musgaidean an fheadhainn as prìomhadaiche. Gu litireil reothadh a h-uile dad.
  Agus a-nis thuit an ìmpireachd fo chrìonadh, ionnsaigh ùr de bharbarianaich... Bha a" Bhanrigh a-rithist ann am braighdeanas agus tràilleachd. Ach bhon a bha i na bòidhchead òg, thàinig i gu bhith na leannan don khan ionadail.
  Agus gus an d" fhuair e bàs agus gun tug e thairis i don oighre aige. Agus bhàsaich e beagan ùine an dèidh sin cuideachd.
  Agus chaidh a" bhanrigh a chuir suas airson rup. Thug iad lomnochd dheth, agus reic iad ri sheikh uasal e. Agus bha i maille ris gus an d"fhuair an seich bàs. Agus a-rithist chaidh an nighean a chuir suas airson rup. Agus an turas seo, chrìochnaich i ann an lùchairt an t-Sultan. Le bhith neo-bhàsmhor, b 'urrainn dhi am monarc a thàladh agus a bhith na chiad bhean.
  Ach droch fhortan, cha b 'urrainn don nighean neo-bhàsmhor clann a bhreith. Agus nuair a bhàsaich an Sultan, dh'òrdaich an t-oighre aige a 'bhanrigh a cheangal a-rithist agus a chuir gu na mèinnean.
  Agus a-rithist tha a 'bhanrigh ann an ifrinn. Ann an geimhlean, rè obair chruaidh, ghiùlain i clachan ann am basgaid, creag air a ghearradh le crann feannag. Cuideachd biadh gann, monotonous, cuip, stench, slabhraidh. Agus tha i air a h-èigneachadh a h-uile h-oidhche leis na geàrdan. Ged a bha a 'bhanrigh eadhon a' còrdadh ris, ràinig a corp òg orgasm gu furasta.
  Agus mar sin chuir an nighean shìorraidh seachad bliadhna an dèidh bliadhna, deich bliadhna an dèidh deich bliadhna.
  Gus, mu dheireadh, bha am mèinn seo air a dhol sìos, agus chaidh dà cheud bliadhna seachad. Cha robh cuimhne aig duine cò a bha a" bhanrigh seo. Agus chaidh a chuir suas airson rup a-rithist. Mar as àbhaist, rùisgte agus fèitheach. Gu dearbh, an dèidh a nighe an toiseach.
  Agus a-rithist cheannaich iad i airson an airm, oir bha i gu math corporra làidir. Bha i cuideachd seòlta agus bha fios aice mar a dhèanadh i sabaid le claidheamhan.
  Agus thòisich dreuchd armailteach na banrigh. Ghabh i pàirt ann an iomadh blàr, bha i seasmhach, làidir, tapaidh, agus ruith i casruisgte fad na h-ùine. Agus mean air mhean chaidh a cùrsa-beatha suas an cnoc.
  A-nis tha i mar-thà na ceannard air rèisimeid boireannaich agus tha beairteas mòr aice. Agus a rìs tha e 'ga f haotainn fèin 'na sheilbh tarbhach, agus a' faotainn oighreachd mhòr 'na sheilbh.
  Is ann mar seo a tha iogag na beatha neo-bhàsmhor: a‑nis shuas, a‑nis sìos!
  Thàinig a" bhanrigh, gu dearbh, gu bhith na banntraich agus an uairsin phòs i am prionnsa òg. Chaill am balach a cheann air boireannach òg eòlach, ach a-muigh. Agus mar sin phòs iad. Agus an uairsin thàinig an t-òganach gu bhith na rìgh. Agus fhuair a bhean buaidh mhòr.
  Rinn an rìoghachd cogaidhean agus leudaich i. Dh'fhàs e na bu làidire agus na bu làidire. Agus dh" fhàs òigridh an-dè an-toiseach agus dh"fhàs iad sean. Taobh a-muigh, thug a" bhanrigh òg a-mach tiomnadh bhon rìgh a bha a" bàsachadh gum biodh i na ban-ìmpire. Agus chuir e ainm ris.
  Às deidh a bhàis, thàinig a" bhanrigh a bh" ann roimhe gu bhith na ìmpire. Agus rinn e cogaidhean. Le bhith gu bràth òg, thug i buaidh air an t-saoghal gu lèir mu dheireadh!
  Agus bha e coltach gun robh i air toileachas iomlan fhaighinn ... Ach an uairsin chaidh trì ceud bliadhna seachad, agus thàinig na h-uilebheistean air tìr. Agus ghabh iad thairis a" phlanaid.
  Agus lorg an ìmpire i fhèin a-rithist anns na cuaraidhean. Agus mar-thà le collar, rùisgte, casruisgte, ach gun slabhraidhean. Bha mi ag obair airson ùine shònraichte, agus an uairsin choimhead mi Tbh mus deach mi dhan leabaidh.
  Is e seo cuideachd beatha... Chuir i seachad còrr is ceud bliadhna sa phrìosan, chaidh a leigeil ma sgaoil air parole, agus bha i a" fuireach air planaid air an robh daoine a" fuireach ann an ìmpireachd fànais.
  Chòrd na buannachdan uile bho shìobhaltachd àrd-leasaichte agus... An turas seo chaidh i dhan arm fànais.
  Thòisich e air dreuchd ann an Star Wars. Tha i neo-bhàsmhor! Gun eagal air rud sam bith!
  Seo mar a thàinig i air adhart na cùrsa-beatha gus an robh i na marasgal. An uairsin ghabh i seilbh air a 'phlanaid gu lèir.
  Bha cuid dhiubh nan riaghladairean. Às dèidh sin thill i dhan arm a-rithist. Rinn i sabaid agus dh'àithn i. Thàinig e gu bhith na Hyper-Supermarshal.
  Agus an uairsin rinn iad coup armailteach agus ghlac iad rìgh-chathair ìmpire na h-ìmpireachd fànais - a 'stiùireadh an galaxy.
  Às deidh sin thòisich i air faighinn thairis air saoghal eile. Dh'àithn i, thug i ionnsaigh, bhuannaich i, uaireannan chaill i, ach rinn i dìoghaltas ...
  Bha a h-uile dad gu math gus an do thachair i ri ìmpireachd de hybrid claw mosgìoto.
  Mheudaich iad ro luath agus thug iad thairis an t-sìobhaltachd humanoid ann an àireamhan.
  Mar sin chaidh na blàran air adhart, blàr às dèidh blàr... Gus mu dheireadh, chaill na daoine. Agus cha robh a" bhanrigh a bh" ann roimhe na tràill tuilleadh, anns na mèinnean.
  A-rithist bidh thu ag obair ann an slabhraidhean agus a" cadal le slabhraidhean air ulpagan. Agus fo smachd iomlan air innealan-fuadain.
  Is ann dìreach ann am bruadar a chunnaic an nighean shìorraidh i fhèin saor agus mòr. Agus a" chuid eile den ùine rinn i dìcheall, rinn i obair, agus rùisg i, garbh a casan ri clachan geura.
  Ach cha do chaill a" bhanrigh dòchas. Tha i neo-bhàsmhor agus tha i cinnteach gun atharraich i rudeigin thairis air an t-sìorraidheachd! Cha mhair tràilleachd gu bràth!
  Sheinn a" bhanrigh a bh" ann roimhe eadhon, a dh" aindeoin gun do thuit sgiùrsadh air a druim rùisgte, fèitheach:
  Freagraidh nighean na talmhainn, cha'n
  Cha bhith mi gu bràth nam thràill ...
  Tha mi creidsinn gum bi briseadh na saorsa ann -
  Ùraichidh a' ghaoth lot ùr,
  Cogadh naomh do'n Athair,
  Oir tha an Dia Mòr a' gairm...
  Eirich tràth, a ridire treun,
  Thèid an dorchadas air falbh agus bidh ròsan a 'Chèitein fo bhlàth!
  
  
  
  
  NA cuir suas LEIS AN ONIS
  San t-Samhain 1941, thairg Hitler sìth gun dùil do Stalin. Fuasgladh a tha eu-coltach ri duine sam bith a tha eòlach air an t-suidheachadh fhèin.
  Tha na Gearmailtich, tha e coltach, gu bhith a" gabhail Moscow. Agus carson a bheir thu sìth san t-suidheachadh seo?
  Ach bha tuigse fìor leasaichte aig Hitler, mar a tha fios agad. Agus bha e a 'faireachdainn nach biodh Moscow air a ghabhail. Agus ma tha, tha an t-àm ann, nuair a tha eagal air Stalin, sìth a thabhann. Gu nàdarra, cha robh a h-uile duine armailteach ag aontachadh le seo, ach bha cumhachd agus ùghdarras aig Hitler.
  A bharrachd air an sin, gheall suidheachadh na sìthe a bhith buannachdail dha na Gearmailtich. Gu dearbh, bidh an Úcráin a "dol a-null don Ghearmailt agus còmhla ris ùirean dubha agus àiteachas, a bharrachd air Belarus, stàitean a" Bhaltaig, agus sgìre Smolensk.
  Dh'aontaich Stalin, san fharsaingeachd, a h-uile càil a bha na Gearmailtich air a ghlacadh mar-thà a thoirt seachad.
  Thuit Sevastopol gu na Gearmailtich. Mar fhreagairt, dh'fhàg na Krauts sgìre Moscow. Dh'fhuirich Leningrad air cùl an USSR agus chaidh trannsa a tharraing a-mach air a shon. Dh" aontaich na Gearmailtich roinn Leningrad fhàgail mar mhalairt air sgìre Voroshilovograd agus sgìre Donetsk, nach robh na Gearmailtich air a bhith a" fuireach gu tur fhathast.
  San fharsaingeachd, fhuair na Nadsaidhean an Donbass le a ghual, meatailtean agus factaraidhean, tasgaidhean bauxite, agus fearann àiteachais, an Crimea gu lèir, agus eadhon pàirt den Don a deas. Dh'fhàg na Gearmailtich sgìre Leningrad, Moscow, Tula, pàirt de Rzhev, roinnean Kalinin. Mar mhalairt air pàirt den Donbass, pàirt den Don le na h-ùirean dubha beairteach agus Sevastopol. Fhuair na Finns Petrozavodsk agus na fhuair iad air a ghlacadh. Dhealaich sinn gu càirdeil.
  A bharrachd air an sin, ghabh an USSR os làimh solar ola aig prìs nas ìsle na a" mhargaidh, agus airgead-fuadain mòr a phàigheadh do phrìosanaich cogaidh.
  Stalin, le eagal a 'call a' chogaidh agus Moscow, dh'aontaich a leithid de shuidheachaidhean. Aig fìor mhullach soirbheachas an Wehrmacht.
  Uill, thuig Hitler, aig an robh instinct os-nàdarrach, gur e seo an roghainn as fheàrr.
  Tha an cogadh leis an USSR seachad. Thòisich na Nadsaidhean air saighdearan a ghluasad gu Afraga an toiseach. A bharrachd air an sin, thòisich na Breatannaich air ionnsaigh a thoirt air Rommel. Uill, dè ma-thà? Agus ghabh na Fritz saighdearan air tìr air Malta. Gu dearbh, an toiseach bomadh na Breatannaich an sin.
  An ath rud, gu dearbh, tha an ionnsaigh air Gibraltar. Choinnich Hitler gu pearsanta ri Franco.
  Mar, chunnaic thu cho làidir sa tha a" Ghearmailt. Thug e buaidh air an USSR. Ghlac i ceithir millean Ruiseanach agus mìltean de thancaichean. Dhuinne, tha an Spàinn coltach ri stròc air mapa. Gabhaidh sinn seilbh mura leig thu leis na saighdearan a dhol troimhe. Agus ma chailleas tu e, gheibh thu rudeigin ann an Afraga. A bharrachd air an sin, tha Breatainn fo smachd agus cha tèid i a dh'àite sam bith!
  Dh'aontaich Franco, a' tuigsinn gum faodadh an Spàinn a bhith air a ghabhail thairis agus nach robh cothrom ann.
  Bha an ionnsaigh air Gibraltar soirbheachail, agus gu math luath. Tha an dùn air tuiteam. Agus an uairsin chaidh na Gearmailtich a-steach gu Afraga a 'Chrios-mheadhain.
  Dh"fhuiling na Breatannaich call mòr. Bha iad air an glacadh mar suckers.
  Rinn Rommel a" chùis air Breatainn ann an Libia agus chuir e ionnsaigh air bhog san Èiphit. Alexandria air a ghlacadh.
  An uairsin chaidh e a-mach agus chaidh e thairis air Canàl Suez. A' togail air an t-soirbheachas aca, ghlac na Gearmailtich Iraq, Kuwait, agus an Ear Mheadhanach gu lèir.
  Cha do chaill an Wehrmacht cus shaighdearan agus oifigearan air an taobh an ear. Agus bha na saighdearan aige na bu lìonmhoire agus na bu shaoire agus air an trèanadh na b" fheàrr na na Breatannaich agus gu sònraichte na feachdan coloinidh.
  Dh" fhaodadh seo a bhith aig na Breatannaich agus, gun teagamh, air chall. Às aonais an USSR, chaidh aig Fritz air sabaid gu soirbheachail ann am Breatainn.
  San fharsaingeachd, bha Breatainn air a dhìteadh airson a coloinidhean a chall. Bha an t-arm-talmhainn aige ro lag agus le glè bheag de dh"èifeachd sabaid gus na coloinidhean a chumail an aghaidh saighdearan a bha na bu mhotha agus na bu smachdaile den Wehrmacht.
  Ach cha do dh'obraich am fòcas air a' chabhlach. Às deidh tuiteam Gibraltar agus Malta, dh'fhàs e do-dhèanta Afraga a chumail. Mar sin chuir Rommel stad air Canàl Suez. Agus eadhon air tìr, rinn na Gearmailtich a" chùis air na Breatannaich le aon amas. Às deidh a 'chogaidh leis an USSR, dh'fhàs an Wehrmacht eadhon nas làidire agus nas misneachaile na chomasan, agus fhuair e eòlas farsaing air sabaid.
  Seo mar a chaidh Afraga a cheannsachadh mean air mhean. Agus tro Ioran chaidh na Gearmailtich a-steach do na h-Innseachan. An sin cuideachd, cha robh sepoys ionadail airson bàsachadh airson Breatainn. San fharsaingeachd, bha na Gearmailtich air am bacadh nas motha le astaran, dìth rathaidean, conaltradh sìnte, agus duilgheadasan solarachaidh na bha saighdearan Breatannach.
  Tha na SA a" cruinneachadh duslach gus cogadh a sheachnadh. Thog iad eadhon a h-uile smachd-bhannan an aghaidh Iapan.
  Ach fhathast thug na samurai ionnsaigh air Cala Peru. Bha e riatanach sinn fhèin a dhìon agus seilbh Bhreatainn a ghlacadh ann an Àisia. Agus rinn na Seapanaich e.
  Ann an ùine ghoirid, anns an dara-bliadhna-fichead agus a 'chiad leth den dà fhichead' sa trì, ghlac na Gearmailtich agus na Seapanaich Afraga, Astràilia, agus Àisia gu lèir. Agus san t-Sultain 1943 lean an cur air tìr ann am Breatainn. Às deidh, gu dearbh, bomaichean mòra. Chleachd na Gearmailtich Yu-288, agus Yu-188, agus innealan eile.
  An dèidh dha na coloinidhean aice a chall agus a dhol sgìth leis a" chogadh bhàtaichean-aigeann, cha b" urrainn do Bhreatainn cur an aghaidh.
  Agus bha cus ghoireasan aig na Gearmailtich, agus gu sònraichte saothair. Bhom iad gu litireil bailtean-mòra agus factaraidhean Shasainn. Agus an uairsin, gu dearbh, saighdearan a chuir air tìr agus cleachdadh Panthers, Tigers, Lions agus eadhon luchagan. Uill, gu dearbh, cuideachd tancaichean muir-thìreach agus carbadan fon uisge.
  Chaidh "luchag" a chrìochnachadh ro thoiseach na h-obrach, agus bha e eadhon a" sabaid. Ach tha "luchagan" ro throm.
  Rinn sgioba Gerda air a' Panther cliù dha fhèin anns a' bhlàr. Às deidh Breatainn a ghlacadh, bha na Gearmailtich fhathast a" sabaid leis na Stàitean Aonaichte airson ùine. Thug e na h-Ameireaganaich a-mach à Innis Tìle. Ach mar thoradh air a" chonaltradh leudaichte, b" e obair dhoirbh a bh" ann a bhith a" glacadh Ameireagaidh. Ach, chan e fealla-dhà a th" anns a" Chuan Siar. Mura bomadh iad caraid agus gun do shabaid iad aig muir.
  Leasaich bàtaichean-aigeil Gearmailteach, a" gabhail a-steach cleachdadh hydrogen peroxide, agus chaidh iad fodha cha mhòr air fad cabhlach Ameireagaidh.
  Ach, tha na Stàitean Aonaichte fhathast gu math duilich a ghlacadh. Chaidh an cogadh air adhart, agus mu dheireadh ghabh na Gearmailtich thairis agus rinn iad sìth.
  Às dèidh sin thionndaidh na Gearmailtich chun an USSR.
  Ann an 1945, chaidh an E-50 agus E-75 a-steach gu cinneasachadh. Chuir Hitler casg air cinneasachadh tancaichean nas aotroime na leth-cheud tonna, ach a-mhàin sreath bheag de charbadan taisbeanaidh.
  Bha cuideam am Panther dà fhichead sa ceithir gu leth tunna. Tha "Panther" 2 mu thràth leth-cheud 's a dhà. Tha an E-50 mu thràth air faisg air trì fichead sa còig tonna a tharraing. Bha armachd aghaidh fìor mhath aig an tanca mu dheireadh de 150 millimeters air a 'chrann aig ceàrn 45 ceum, agus 185 millimeters air beulaibh an turaid, cuideachd aig ceàrn. Gunna 88 mm le fad baraille de 100 EL. Agus 82 mm de armachd air na taobhan, cuideachd aig leòidean. Còmhla ris an einnsean, a luathaich gu 1200 each-chumhachd nuair a chaidh àrdachadh, tha e na tanca meadhanach cumhachdach.
  A bharrachd air dusan cuairt gach mionaid.
  E-75 eadhon nas truime le cuideam còrr air ceithir fichead tunna. Cha robh an tanca seo gu tur soirbheachail. Bha ìre teine nas slaodaiche aig a" ghunna 128mm, bha astar muzzle na b" ìsle aige, agus cha robh buannachdan sam bith aige faisg air làimh an taca ris an 88mm E-50.
  Tha armachd aghaidh a 'chòmhlain beagan nas fheàrr na 160 millimeters aig ceàrn 45 ceum. Ach, chan eil feum air tuilleadh. A" cumail gunnaichean Ameireaganach air fad, agus an fheadhainn Sobhietach cuideachd. Tha dìon an turaid sàr-mhath: 252 millimeters aig an aghaidh, 160 millimeters aig na taobhan agus air a chùlaibh. Chithear gu bheil co-dhiù barrachd no nas lugha de dhìon earbsach airson an tùr, gu h-àraidh an taobh.
  Tha taobh na cùise 120 mm, a tha iomchaidh, agus faodaidh tu cuideachd sgàileanan a chrochadh. Tha an einnsean, ge-tà, caran lag aig 900 each-chumhachd. Gu h-iomlan, gu dearbh, tha an tanca neo-chrìochnach agus gu math àrd. A" cur nam chuimhne Tìgear-2 a tha gu math reamhar le duilgheadasan coltach ris.
  Tha an dà chàr Gearmailteach neo-fhoirfe, ach tha an E-50, gu dearbh, nas practaigeach.
  Uill, agus cuideachd E-100. Ach tha an càr seo eadhon nas truime agus tha feartan dràibhidh nas miosa na an E-75.
  Chaidh E-100, mar thoradh air a mhòr-chuid, a thoirt a-mach ann an àireamhan beaga.
  Agus mar as trice dh" aontaich an armachd fhèin an E-50.
  As t-earrach 1946, dìreach air 20 Giblean, co-là-breith Fuhrer, ghluais na Gearmailtich a dh'ionnsaigh an USSR.
  Bha àireamh mhòr de chàraichean agus uidheamachd aca. Deichean de mhìltean de tancaichean de dhiofar dhreachan. Bha an t-sreath T-34-85 agus IS-2 agus IS-3 ann an seirbheis aig an USSR cuideachd. Cha robh an T-44 gu tur soirbheachail. Ach cha robh an T-54 deiseil fhathast.
  Rinn na Gearmailtich an E-50 agus E-75 ann am meudan mòra.
  Às deidh call pàirt chudromach den dùthaich, chuir Stalin casg air leasachadh charbadan nas truime na dà fhichead "s a seachd tunna.
  A bharrachd air àireamh mhòr de T-34-85, agus beagan nas lugha IS-2 agus IS-3, an SU-100, a bha an ìre mhath sìmplidh agus èifeachdach gunna fèin-ghluasaid, a thoirt gu buil mòr.
  Bu chòir a thoirt fa-near nach b "urrainn don tanca as motha, an T-34-85, ach a dhol a-steach don t-sreath Gearmailteach E-50 air an taobh, agus bha an E-75, eadhon bhon taobh, ro dhoirbh, agus dìreach an SU- Dh'fhaodadh 100 a dhèanamh, agus eadhon an uairsin dùnadh.
  Mar sin tha na feachdan gu soilleir neo-ionann. Chaidh na tancaichean Gearmailteach fhèin a-steach do na tancaichean Sobhietach bho astaran mòra. Agus b 'e a-mhàin an IS-3 a bha barrachd no nas lugha de dhìon dìon airson an aghaidh, agus an uairsin am pàirt àrd.
  Seo na Gearmailtich a 'putadh tro chrìochan an USSR.
  Gerda, Charlotte, Cairistìona agus Magda ann an E-50. Bidh iad a" feadalaich òrain dhaibh fhèin agus a" beucaich.
  Pronnaidh sinn adharc reithe gach neach,
  Bidh Dia Uile-chumhachdach dhuinne!
  Agus mar a ghabhas iad e agus teine ris an nàmhaid.
  Chaidh an turaid a shèideadh dheth aig a' cheithir air fhichead. Tha, an sgioba sabaid, chan urrainn dhut dad a ràdh.
  Thuirt Charlotte le mì-thoileachas:
  - Fhathast, chan eil ar n-armachd glè mhath. Faodaidh an nàmhaid eadhon an taobh a cheangal!
  Thug Cairistìona fa-near:
  - Ach tha an gunna ceart agus marbhtach! Mar sin tha aon a 'dèanamh dìoladh airson an tè eile!
  Thuirt Gerda:
  - Bidh sinn a" reubadh a h-uile duine às a chèile!
  Aig an aon àm, tha Natasha air an SU-100 le a sgioba a 'sabaid an aghaidh Fritz.
  Thionndaidh Oleg Rybachenko gu bhith na chòigeamh ball den sgioba SU-100, còmhla ri Natasha, Zoya, Augustina agus Svetlana.
  Chrath na caileagan le cead:
  - Tha thu nad ghaisgeach, a tha fìor mhath!
  Loisg Natasha air an nàmhaid. Bhuail an t-slige air carbad Gearmailteach san aghaidh agus rinn e ricocheted. Chrath an nighean a cas-rùisgte gu feargach. Agus rinn i sgrùdadh:
  - Agus a-nis tha thu nad bhalach! Tha e coltach gu bheil thu geur, ceart?
  Chrath Oleg. 'S e balach neo-bhàsmhor a th' ann, agus tha sin a' ciallachadh gun urrainn dha tòrr a dhèanamh. Seo E-75 Gearmailteach a" gluasad air adhart. Ciamar a bhriseadh troimhe?
  Rinn am balach genius a-mach e agus thuirt e ris an projectile:
  - Tha sinn meatailt, den aon fhuil - thu fhèin agus mise!
  Agus le cuideachadh a chasan rùisgte, leanabachd thionndaidh e an sealladh agus loisg e.
  Dìreach mar nach eil tanca Gearmailteach làidir le armachd aghaidh, ach ma bhuaileas tu e dìreach deireadh-gu-deireadh no measgachadh de loidhnichean feachd, bheir an tanca a-steach. Agus an uairsin thòisich an spreadhadh meatailt agus an uidheamachd sabaid a" spreadhadh.
  Dh'èigh Oleg Rybachenko:
  - Seo an clas as àirde!
  Chuir Natasha tiog air sàil lom a" bhalaich agus chrath i:
  - Shoot!
  Loisg Oleg Rybachenko a-rithist bhon SU-100. Loisg iad bho astar fada, agus an uairsin cha do ghabh an canan Sòbhieteach 100 mm na tancaichean Gearmailteach as ùire: E-50 agus E-75. Ach tha am balach iongantach. Agus tha e comasach air an nàmhaid a bhualadh.
  Terminator boy losgadh a-rithist. Agus bidh e a" briseadh tro E-50. Tha an tanca seo luath agus feumar a bhualadh. Ach tha na Gearmailtich an-còmhnaidh a" putadh nas cruaidhe agus nas cruaidhe.
  Tha Zoya a" losgadh. Agus gu math ceart.
  Buail an nàmhaid anns an tùr. An uairsin bidh Oleg Rybachenko a 'losgadh a-rithist. Bidh gunna ceud millimeter ag obair iongantasan.
  Bidh mac an t-seallaidh ag èigheach:
  - Bidh mi gad reubadh às a chèile! reubaidh mi as a chèile thu! Cha bhith e a" còrdadh riut!
  Agus a-rithist, mar bhalach, gabhaidh e e agus buail e gu fìor cheart e. Agus bidh e dha-rìribh a" reubadh an nàmhaid às a chèile.
  An uairsin seallaidh e:
  - Tha mi nam ghaisgeach supersonic!
  Agus a-rithist tilgidh e le cuideachadh a chas rùisgte.
  Chan eil am balach a 'coimhead ach dusan, ach tha e gu math luath agus iongantach.
  An seo loisg i le cuideachadh bho a òrdagan rùisgte agus Augustine.
  Agus bhuail an nighean an E-50.
  Tha na Gearmailtich a" fulang milleadh mòr. Ach tha am maoim-slèibhe de tancaichean aca a" fàs nas fhaisge agus nas fhaisge. Seo an E-100 ann an gluasad. Cuideachd armachd cumhachdach, buill-airm, agus sgiathan.
  Ach tha a nigheanan agus a bhalach cuideachd ga dhèanamh troimhe.
  Tha càr Gearmailteach na theine agus air a reubadh às a chèile.
  Sheinn Oleg Rybachenko:
  - Glòir do'n Athair naomh,
  Le corruich neo-thruaillidh !
  A-rithist loisg am balach, bhris e am faisisteach agus bhuail e air na caileagan. Agus a-rithist bidh am balach a" losgadh agus a" sgrios an nàmhaid.
  Bheir sinn aghaidh air, is e balach sabaid a th" ann. Agus buailidh e thu le slige. Agus dh'fhuiling an tanca "Tiger"-2, seann-fhasanta ach cumhachdach. Tha am Panther Gearmailteach 2 cuideachd a 'fulang le call. Ach cha mhòr nach tug i buaidh air Ameireaga fhèin.
  Agus a-nis tha an USSR a 'bruthadh.
  Bidh Oleg Rybachenko a 'losgadh agus a' bualadh gu ceart.
  Agus mar sin thòisich iad air losgadh mu seach agus a" seinn...
  Bhreab Natasha a cas-rùisgte agus dh"èigh i:
  - Tha seo bhon taiga ...
  Chuir Zoya cuideachd grèim air a òrdagan rùisgte agus rinn i squeak:
  - Gu cuantan Bhreatainn ...
  Bhuail Augustine cuideachd air an t-slige agus thuirt e:
  - An t-Arm Dearg!
  Loisg Svetlana urchraichean le a òrdagan rùisgte agus thuirt i:
  - Nas làidire de na h-uile!
  Oleg Rybachenko fucked up agus thuirt e:
  - Agus leig Red ...
  Loisg Natasha agus rinn i squeak:
  - A" brùthadh gu cumhachdach!
  Rinn Zoya cuideachd slaod agus rùsgadh:
  - Do bayonet le làmh sgairteil!
  bhreab Augustine agus beucaich e:
  - Agus feumaidh sinn...
  Loisg Svetlana casaid mharbhtach agus chuir i às dha:
  - Neo-sheasmhach!
  Loisg Oleg Rybachenko a-rithist, a 'gàireachdainn:
  - Rach don fhear mu dheireadh ...
  Chuir Natasha slige agus dh'èigh i:
  - Sabaid marbhtach!
  Agus sgaoil na caileagan, loisg an gunna gus an do ruith na sligean a-mach.
  Tha, tha Oleg Rybachenko a-rithist ann an cogadh.
  Ach tha ùine chruaidh aig an Arm Dearg. Tha na Gearmailtich a" tighinn air adhart. Tha barrachd uidheamachd aca agus barrachd coise-coise. Agus tha na Seapanach cuideachd a 'tighinn bhon taobh an ear.
  Chan urrainn cur an aghaidh a leithid de chumhachd.
  Bidh Gerda agus an sgioba aice a" sabaid air an E-50. Tha na Gearmailtich mu thràth a" stoirm Voronezh. Tha an sabaid fiadhaich.
  Air an aon làimh, tha an tanca Gearmailteach fìor mhath mar neach-sabaid den t-seòrsa aige fhèin. Ach tha an dìon air bòrd caran lag. Agus is e seo an ana-cothrom, agus mar sin bu chòir dha nigheanan a bhith furachail.
  Tha tòrr T-34-85s gan dèanamh fhathast. Tha an carbad seo fhathast ann an cinneasachadh mòr, agus bidh an canan Gearmailteach 88-mm anns an 100EL a" faighinn foghar luachmhor bho astar fada.
  Tha an SU-100 cuideachd ga thoirt a-mach barrachd is barrachd, a tha, leis gu bheil e na ghunna fèin-ghluasaid, nas fhasa a thoirt gu buil na tanca, ach a tha na armachd nas làidire.
  A-nis, a" putadh air a" phutan luing gàirdeachais le a òrdagan rùisgte, bhris Gerda tron tiormachadh Sòbhieteach. Aig raon dlùth, faodaidh càr mar seo a bhith gu math cunnartach.
  Ghabh an neach-crìochnachaidh fionn e agus sheinn e:
  - Chan eil mo nerves dèanta de stàilinn,
  Fhuair thu mi gu mòr!
  Agus an uair sin loisg Charlotte canan agus phronnadh i na trithead "s a ceithir.
  Agus tha gunna a loisgeas dusan peilear sa mhionaid a" ruighinn astar fada.
  An ath rud, tha Cairistìona a 'losgadh. Agus nì e seo cuideachd gu math ceart agus ceart. Bhris i tanca an Airm Dheirg agus rinn i squeak:
  - A 'losgadh teine! Hooray airson Stalin!
  An uairsin bhuail Magda cuideachd. Rinn i seo gu fìor cheart a" cleachdadh a òrdagan lom.
  Agus sheinn i:
  - Air son glòir an athar shiorruidh !
  Às deidh sin bidh an nighean a "spreadhadh a-mach a" gàireachdainn ...
  Bidh an inneal Gearmailteach ag obair gun sgur.
  B 'e an neach-fulang an IS-2, tanca caran cumhachdach agus cunnartach, ach air a dhroch dhìon le aghaidh an turaid.
  Is e dìreach an IS-3 aig a bheil dìon aghaidh coimeasach math, ach tha an tanca seo fhathast ga thoirt a-mach ann an sreath bheag. Tha cumadh an tùir aige ro iom-fhillte. Ged a tha an IS-3, mar a tha cleachdadh sabaid air sealltainn, tha cothrom aig co-dhiù a dhol faisg air carbadan E-sreath faisg air làimh.
  Chan eil tancaichean nas truime fhathast air an toirt a-mach san USSR, agus chaidh eadhon an leasachadh aca a chuir dheth. Tha seo, gu dearbh, a 'cruthachadh duilgheadas. Chan eil aig na Gearmailtich ach an gunna fèin-ghluasaid aotrom E-25 san t-sreath aca, ach cha mhòr nach eil an riochdachadh aige reòta. Ged nach eil an inneal dona.
  Chan eil ach dà bhall den sgioba agus aon mheatair gu leth ann an àirde. Beag le canan 75mm bhon Panther. Sealgair càraichean Sòbhieteach.
  Ach is fheàrr leis an Fuhrer cumhachd. Tha eadhon an E-50 mean air mhean nas ìsle na an E-75, a tha cuideachd còmhdaichte le sgiathan air na taobhan.
  Tha E-75 duilich a dhol a-steach eadhon a-steach don taobh. Agus tha na Gearmailtich a" gabhail brath air seo ann an adhartasan...
  Tha dà phìleat Gearmailteach Alvina agus Albina mar-thà air a dhol thairis air an àireamh de phlèanaichean sìos trì cheud agus a fhuair iad: Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich airgid, claidheamhan agus daoimeanan.
  Tha na nigheanan nan gaisgich cho fionnar agus as fhuaire san t-saoghal. Tha, eadhon ged a tha barrachd phlèanaichean aig Huffman gu ruige seo, tha iad tòrr nas bòidhche.
  Agus, mar riaghailt, bidh iad a 'sabaid ann am bikini a-mhàin agus casruisgte.
  Loisg Alvina sìos trì itealan Sòbhieteach bhon ME-262 X aice le canain itealain 30-mm agus rinn i crathadh:
  - Is mise lòchran a' sgrios !
  Dhearbh Albina, a" losgadh teine coltach ris:
  - Agus tha sinn 'nar sgrios iomlan :
  Agus gheàrr i sìos ceithir plèanaichean Sòbhieteach eile ...
  Tha na gaisgich gu math dùbhlanach ann an sunnd, ach bidh iad an-còmhnaidh a" gàire.
  Tha gaol aca air fir agus bidh iad ag obair len teangannan. Agus is toil leotha e. A leithid de bhòidhchead sabaid.
  Loisg iad sìos TU-3 Sòbhieteach agus bhris iad gu pìosan e... Seo am fàilte theine.
  Na caileagan, ann an ùine ghoirid, na leig sìos thu. Agus gheibh an t-Arm Dearg bhuapa.
  Ach air an làimh eile, tha Anastasia agus Mirabela cuideachd a 'sabaid ann am bikini agus casruisgte - a' togail an sgòran! Tha iad nan nigheanan gu math ionnsaigheach.
  Agus loisg Anastasia sìos plèana Gearmailteach agus thuirt i:
  - 'S e deagh phìleat a th' annam!
  Loisg Mirabela sìos càr Gearmailteach le canan agus rinn i squeak:
  - Tha mi nam shàr ghaisgeach!
  Is e nigheanan dha-rìribh na tha a dhìth oirnn ...
  Ach tha iad a" sabaid air seann-fhasanta Yak-9 Ts, nach eil gu nàdarrach cho math ri itealain jet Gearmailteach. Ach tha na bòidhchead a 'riaghladh a bhith a' sabaid. Agus bidh iad a 'seachnadh a bhith air an losgadh sìos.
  Agus carson? Leis gu bheil iad cas-ruisgte agus ann am bikinis. Mar sin chan eil dòigh ann air an gearradh dheth.
  Bidh gaisgich, mar a chì sinn, a 'tuigsinn dè a th' ann an craiceann lom.
  Loisg Anastasia sìos trodaiche Gearmailteach eile agus rinn i squeak:
  - Airson an Motherland!
  Gheàrr Mirabela sìos HE-162 agus dh'èigh i:
  - Airson Stalin!
  Is e an trodaiche Gearmailteach as cunnartaiche an ME-262 X, tha còig canain adhair ann, astar mòr, sgiathan sguabte, agus armachd cumhachdach.
  Tha e nas fhasa carbad HE-162 a losgadh sìos a tha aotrom, saor, ach gu math gluasadach.
  Cha robh an ME-1010 gu tur soirbheachail dha na Gearmailtich; chan eil teagamh nach e itealan sàr-mhath a th 'ann a thaobh feartan itealaich, ach tha a sgiathan ag atharrachadh sguabadh agus a' feumachdainn pìleatan le teisteanas àrd. Thionndaidh TA-183 a-mach gu bhith nas practaigeach, agus cuideachd a "dol chun aghaidh.
  Ach is fheàrr le Hitler an ME-262 X a tha air a dhìon gu mòr, le buill-airm cumhachdach.
  Chan eil carbadan an Luftwaffe air an stiùireadh le propeller air an toirt a-mach à cinneasachadh mean air mhean. Is e TA-152 an carbad ioma-adhbhar as soirbheachaile, agus tha ME-309 fhathast ann an sabaid. Tha iad nas fheàrr na luchd-sabaid Sòbhieteach ann an luaths agus armachd. Agus ged a tha an Yu-488 na charbad air a stiùireadh le propeller, chan urrainn dha Sobhietach Yaks eadhon grèim fhaighinn air. Tha, tha eadhon an LA-7 nas adhartaiche nas ìsle na a "chàr seo ann an astar.
  Agus dè a nì thu an-aghaidh bomairean jet: Arado, Yu-287 agus feadhainn eile.
  Tha itealain Sòbhieteach, às aonais itealain jet, lag.
  Ach, tha Anastasia agus Mirabela fhathast a 'faighinn deagh sgòran eadhon ann an leithid de shuidheachaidhean.
  Mar sin thill iad, chuir iad connadh air ais agus chaidh iad dhan bhlàr a-rithist. Tha càraichean Gearmailteach gam bualadh a-rithist. Agus bidh iad ga dhèanamh le buaidh mhòr.
  Chan urrainn dha duine ann an itealan Sòbhieteach coimeas a dhèanamh ris a 'chàraid aca. A bharrachd air an sin, tha gnè aig nigheanan airson a bhith nas làidire. Agus mar as trice bidh fir eadar-dhealaichte aca an-còmhnaidh. Agus bheir seo neart dha nigheanan!
  Is e seo aon de na dìomhaireachdan mun soirbheachas iongantach aca.
  Tha na caileagan mar-thà air rionnag òir Gaisgeach an USSR fhaighinn, agus a 'coimhead air a chèile.
  Chaidh iad timcheall a-rithist agus loisg iad sìos cuideigin.
  Gheàrr Anastasia sìos an Yu-288, bomair caran cumhachdach, le a canan itealain 37 mm.
  Agus loisg Mirabela sìos jet Yu-287, cuideachd a" cleachdadh an aon ghunna 37-millimeter. Rinn gunnaichean mar seo e comasach, le fìor chruinneas nan nigheanan, bualadh air carbadan nàmhaid bho astar. Ged a bha an armachd cuibhrichte, bha cunnart ann gum bàsaich thu.
  Sheas na caileagan an casan rùisgte agus sheinn iad:
  - Soar seabhag mar iolairean,
  Tha sinn air adhart airson Stalin!
  Tha ar soirbheachas dìreach timcheall air an oisean
  Fosgail an cunntas buannachaidh agad!
  Mar sin cha leig na gaisgich, gu dearbh, na faisisteach far an dubhan. Agus buailidh iad e cho cruaidh 's gun dèan e cron air an Fuhrer.
  Anastasia Vedmakova, gu dearbh, a 'gluasad. Tha an Yak-9 nas motha na sia ceud cilemeatair, cha mhair e, le gunna trom tha e eadhon nas giorra, ach bidh e a 'tilgeil agus a' tionndadh barrachd no nas lugha.
  Beagan nas fheàrr na Yak-3, a tha, ge-tà, a 'cosg barrachd agus a' feumachdainn duralumin àrd-inbhe. Agus chaill an USSR mòran fearainn. Agus faodar an Yak-9 a thoirt a-mach ann am meudan mòra.
  Ach chan eil dòigh ann cumail suas ris an Treas Reich, còmhla ri Iapan.
  Loisg Mirabela sìos ME-262 agus sheinn i:
  - Airson glòir dùthaich mhàthaireil na Ruis,
  nì sinn an saoghal gu lèir nas toilichte!
  Gheàrr Anastasia Gearmailtis eile dheth agus rinn i squeak:
  - Is e seo ainm a 'ghràidh as radanta!
  Agus cuideachd mar a dhùisgeas e. Agus bhuail e am Fritz.
  Tha na nigheanan, gu dearbh, glè, glè fhionnar.
  Aig an aon àm, tha na Gearmailtich a 'gluasad nas doimhne agus nas doimhne a-steach do chrìochan an USSR.
  Tha na Seapanach cuideachd a 'toirt toileachas dhaibh fhèin. Agus tha tòrr dhiubh ann agus tha iad a" draibheadh na Sìonaich air thoiseach orra.
  Tha na saighdearan buidhe a" feuchainn ri briseadh troimhe. Agus bidh iad gu litireil a" sgapadh a h-uile dòigh-obrach le cuirp.
  Ach tha uimhir dhiubh ann a bhriseas iad troimhe mu dheireadh.
  Tha na h-Iapanach agus an arm buidhe aca a" cur stoirm air Khabarovsk. Chan eilear a" toirt aire do chall sam bith.
  Ach tha caileagan Sòbhieteach a' coinneachadh riutha an sin.
  Alenka agus an sgioba aice.
  Nigheanan a dhìon Khabarovsk. Bidh iad a 'tilgeil grenades air an nàmhaid le an casan rùisgte.
  Agus bidh iad cuideachd a" seinn le gàire:
  - 'S e nigheanan snog a th' annainn,
  Agus a" chùis air an luchd-sabaid uile...
  Tha an guth cho àrd
  Ann an glòir do athraichean cuthach!
  Agus a-rithist bidh na grenades air an tilgeil le casan lom nam bòidhchead ag itealaich.
  Bidh Alenka, cho luath "s a bheir i cas, a" gearradh sìos na Sìonaich agus a "sguabadh às:
  - Glòir d'ar tìr !
  Tilgidh Anyuta grenade le a casan rùisgte agus beucaidh i:
  - Ann an ainm cumhachdan nas àirde!
  Agus buailidh e thu cuideachd le spreadhadh marbhtach.
  An ath rud, bidh Angelica a 'losgadh. Agus tha e cuideachd a 'tilgeil grenade le a chas rùisgte.
  Agus squeals:
  - Gu crìochan ùra!
  Agus an uairsin bidh Maria gad bhualadh cuideachd. Agus gheàrr i mar an ceudna dheth na sabaidean buidhe le spreadhadh, a" seinn:
  - Earball ri earball! Sùil airson sùil!
  Agus a" fannachadh air a caraidean.
  Agus an uairsin tilgidh na h-Oiliompaics bogsa slàn de stuth-spreadhaidh air an samurai agus na Sìonaich.
  Agus beucaidh e :
  - Airson glòir an Fatherland!
  Agus a-rithist bidh an còignear a" sgrios an airm chèin.
  Ach tha na Seapanach air tòrr Sìneach a chruinneachadh mu thràth. Bidh iad a 'dìreadh agus a' sreap. Agus bidh tuiltean slàn de chuirp a 'fàs.
  Bidh Alenka a 'bròg, a' tilgeil le a shàilean lom agus a 'sguabadh às:
  - Airson Stalin!
  Tilgidh Anyut mar an ceudna grenade le a cas-rùisgte agus a" gearan:
  - Luchd-teagaisg!
  Tilgidh Angelica air falbh an loidhne. Bidh e a 'tilgeil tiodhlac le a chas rùisgte agus a' squeaks:
  - Airson Lenin!
  Agus an uairsin bhuail Maria an nàmhaid. 'S le 'òrdagan rùisgte cuiridh e air bhog.
  An uairsin sgap na Sìonaich anns a h-uile taobh ...
  Agus an uairsin bidh na h-Oiliompaics a 'gabhail agus a' cur às don bharaille de nitroglycerin. Agus marbhaidh e a h-uile duine.
  Agus tha an luchd-armachd a 'tuiteam ...
  Oleg Rybachenko agus an sgioba aige fhathast a 'sabaid airson Tula. Tha na Gearmailtich a' feuchainn ri Moscow a chuairteachadh. Chuir baile-mòr Tula air ais mar-thà marbhadh Fritz ann an '41.
  Ach tha an nàmhaid tòrr nas làidire a-nis. Agus tha e a 'losgadh ionnsaigheach. Agus tha bomaichean a 'sileadh sìos air an Arm Dearg, agus feachdan millteach eile.
  Nàmhaid glè chumhachdach. Agus bidh iad a 'tilgeil cus de luchd-sabaid dubha, Arabaich, agus Innseanaich gu cath. Agus tha e coltach gu bheil e neo-sheasmhach.
  Loisg Oleg Rybachenko air an E-75 agus sheinn e:
  Tha saighdear daonnan fallain
  Tha an saighdear deiseil airson rud sam bith...
  Agus duslach mar bho bhrat-ùrlair,
  Tha sinn a' falbh far na rathaidean,
  Agus cha stad e!
  Agus na atharraich do chasan
  Tha ar n-aghaidhean a" deàrrsadh
  Bidh bòtannan a" deàrrsadh!
  Agus a-rithist tha am balach a 'bualadh air na Nadsaidhean bho astar. Ach tha na feachdan gu tur neo-ionann.
  Ged a tha Tula na sheasamh gu gaisgeil. Agus aig deas tha na Nadsaidhean a" tighinn faisg air Stalingrad.
  Ach dè tha iad a" smaoineachadh a bhuannaicheas iad an sin?
  Bidh Oleg Rybachenko a" losgadh air na Nadsaidhean a-rithist agus a" seinn:
  Agus
  lìon an leithid de chaos an cruinne-cè ...
  'S truagh an cinne-daonna gu leir -
  Mairidh pian agus fulangas!
  Agus a-rithist chaidh am balach a mharbhadh, agus bha am faisisteach Mouse-2, inneal uabhasach, a 'losgadh.
  Thug Natasha fa-near gu loidsigeach:
  - Chan urrainn dha feachdan sam bith seasamh nar n-aghaidh!
  Agus rinn i gàire air a" ghille.
  An uairsin bhuail Zoya cuideachd. Cuideachd roar:
  - Airson mo ruigsinneachd gu buaidh!
  Bidh an SU-100 ag obair dha fhèin agus chan eil e a" smaoineachadh mu bhith a" stad an rùsgadh.
  Mean air mhean tha na Gearmailtich a" dol seachad air Tula. Tha tòrr fheachdan aca, tòrr saighdearan-coise. Agus tha tancaichean de dhiofar bhrandan a" gluasad.
  An seo, mar eisimpleir, tha an aon "Lev" -2, inneal fìor chumhachdach: tha cuideam ceud tunna ann, agus tha an armachd aghaidh 300 millimeters aig ceàrn. Tha e coltach nach tèid dad troimhe.
  Ach tha Oleg Rybachenko fhathast a 'losgadh. A 'sealltainn a chlas as àirde - snaidhpear.
  Agus bhuail e e fhèin, agus bhuail e e fhèin ...
  Chan eil ach pìosan a" falbh bho na Nadsaidhean. Ach chan eil iad fhathast airson slaodadh sìos.
  Tha Oleg Rybachenko a 'magadh air:
  - 'S ann againn a tha 'n t-àm ri teachd,
  'S e iolairean a th' annainn - Jedi!
  Agus a-rithist bidh am balach a" dèanamh conics. Agus a-rithist bidh na faisisteach a 'faighinn nicil.
  Agus tha sgioba tanca Gerda mu thràth ann an Stalingrad. Tha sabaidean cho ionnsaigheach an seo.
  Gerda, losgadh, èigheach:
  - Tha iarann mo chorp!
  Bhrùth Charlotte na putanan luing gàirdeachais le a òrdagan rùisgte agus chir i:
  - Cho feumail airson sabaid!
  Agus rinn i gàire air a cèile.
  An uairsin bhuail i a-rithist agus bhris i na trithead "s a ceithir.
  An uairsin loisg Cairistìona cuideachd. Bhris i tiormair an airm dhearg agus chrath i:
  - 'S e nighean seòlta a th' annam! Bidh mi a" reubadh a h-uile duine às a chèile!
  Agus an uairsin thòisich Magda a" losgadh le a cas-rùisgte.
  San fharsaingeachd tha nigheanan às a" Ghearmailt a" dèanamh gu math. Agus tha iad a" smeurachadh an nàmhaid.
  . CAIBIDIL Àir. 2
  Ach chaidh an càr aca a bhualadh air an taobh. B" fheudar dhomh stad agus a chàradh.
  Thuirt Gerda gu seòlta:
  - Tha sinn a 'caitheamh ùine a-rithist!
  Suathadh Charlotte a cas rùisgte air uachdar na h-armachd agus rinn i gàire:
  - Gabhaidh sinn dìoghaltas agus buannaichidh sinn!
  Agus an uairsin ghabh i e agus sheall i na fiaclan aice. Agus leig i a-mach sunbeams bho a fiaclan neamhnaid.
  Ghabh Cairistìona e agus rinn i squeak:
  - Airson an Motherland gun chomhairle!
  Agus buailidh e cuideachd a shàil rùisgte air an armachd!
  Dh'aontaich Magda:
  - Agus chan eil neòinean!
  Cho-dhùin na caileagan tàileasg a chluich airson a-nis. Càraid airson càraid. Agus thòisich iad air innleachd a thogail an sin.
  Tha an geama inntinneach. Ach bha na caileagan ag argamaid mu gach gluasad agus a 'bualadh cinn.
  Thuirt Gerda le fiaclan ruisgte:
  - Bidh mi mar an axiom as àirde!
  Agus mar a nì e gàire ...
  Smaoinich mi air m" ainm bho sgeulachd sìthiche Andersen. Mar sin chaidh a glacadh sa choille le robairean. Thug iad air falbh an carbad, agus thug iad air falbh cha mhòr aodach Gerda agus bòtannan daor. Mar sin tha Gerda casruisgte a‑rìs, agus ann an aodach-saic. Seo mar a bha i coltach, le a làmhan ceangailte air cùlaibh a druim.
  Bidh e a" coiseachd tro choille fhuar an fhoghair. Bidh an bonn lom a" faireachdainn a h-uile cnap, a h-uile cnap, a h-uile meur. Tha an t-eagal agus an t-acras air Gerda.
  Fhuair i eadhon faighinn seachad air anns an lùchairt. Agus tha reothadh air feur an fhoghair, a" cuimhneachadh air an fhuachd a bha i o chionn ghoirid.
  Rinn Gerda gàire... Bha i den bheachd gu robh e soilleir gu robh dìth shàilean tòsta air sgeulachd sìthiche Andersen. Agus bhiodh sin sgoinneil!
  Chaidh an tanca a chàradh gu sgiobalta. Tha am milleadh beag. Ged a bhuail slige canain 100mm air an taobh. A dh'fhaodas a bhith cunnartach.
  Bhrùth Charlotte na putanan gàirdeachais le a òrdagan rùisgte agus sheinn i:
  - Tha mi nam sgriosadair tanca,
  Tha cridhe a' losgadh...
  Is e an gunna mo dhachaigh!
  Agus bhris an t-slige air fhichead eile. Airson a-nis, is e an T-34-85 a tha làmh an uachdair air an raon-catha. Agus tha carbadan troma gu math tearc anns an Arm Dearg.
  Ach an uairsin nochd an IS-3. Tha puing lag aige: am pàirt as ìsle den bhodhaig. Tha ceàrn mòr de chlaonadh aig an aghaidh. Tha cumadh air: sròn pike. Ach ma bhuaileas tu a' chuid ìochdrach de'n mhaoil, cha bhi tròcair ann.
  Chleachd Magda a casan rùisgte gus an gunna a chomharrachadh air an nàmhaid. Agus mar a bhuail e, agus dh'itealaich am projectile.
  Agus chaidh an inneal Sòbhieteach a phutadh anns a 'chnàimh. Chaidh an tùr a reubadh dheth agus thòisich sligean a" spreadhadh.
  dh"èigh Gerda:
  - Agus tha thu nad bhòidhchead le deagh amas!
  Ghlan Magda, a" crathadh a cìochan eireachdail:
  - Cha chuir duine stad orm!
  Dhearbh Charlotte le misneachd:
  - Agus cha bhuannaich duine!
  Fhreagair Cairistìona mar fhreagairt:
  - Bidh madaidhean-allaidh olc a" pronnadh nàimhdean!
  Dh'èigh Gerda:
  - Madaidhean-allaidh olc - fàilte air na gaisgich!
  Chuairtich na Nadsaidhean Tula agus bha aig a" chloinn, còmhla ri ceathrar nigheanan, ri briseadh a-mach às an fhàinne.
  Bidh am balach, an nighean agus na caileagan a 'ruith agus a' tilgeil grenades le òrdagan rùisgte.
  Ach tha na Nadsaidhean a" fulang milleadh agus chan urrainn dhaibh am bualadh.
  Oleg, a 'losgadh, a' seinn:
  - Ann an ainm na dùthcha naomh,
  Chan urrainn dhuinn a bhith air ar glùinean!
  Thilg Margarita tiodhlac a" bhàis le a cas-rùisgte agus rinn i squeak:
  - Chan eil! Na toir seachad a-riamh!
  Thuirt Natasha, a" losgadh agus a" leum:
  - Na tig trioblaid sam bith chun an taighe againn!
  Agus chuireadh e grenade marbhtach air bhog le a chas rùisgte.
  An uairsin seallaidh Zoya an shrapnel, agus cleachdaidh i cuideachd a òrdagan rùisgte gus a" phronnadh a leigeil seachad.
  Agus beucaidh e :
  - Bidh e sgoinneil!
  Agus an uairsin cuiridh Angelica teine ris an nàmhaid. 'Ga spìonadh sìos ann am feirg. Agus beucaidh e a-rithist:
  - Tha mi nam shàr-sheallaidh!
  Agus falbhaidh grenade bho do shàil rùisgte.
  Agus an uairsin bheir Svetlana e agus buail thu gu cruaidh.
  Is iad sin, gu dearbh, nigheanan - na bheir bàs do nàimhdean.
  Natasha, a 'losgadh air an nàmhaid, squeaks:
  - Cha chuir duine stad oirnn, chan urrainn eadhon an diabhal a "chùis a dhèanamh oirnn!
  Agus tha an grenade ag itealaich bho a casan rùisgte ann an bogha. Agus buailidh e, agus sgapaidh e na h‑uile nithean, agus fad as.
  Tha caileagan, gu dearbh, comasach air faighinn thairis air an fhearann air a bheil buaidh. Anns a 'cheann a deas, tha sabaid ann an Stalingrad, a tha an t-Arm Dearg a' cumail. Às deidh dha call mòr fhulang, ghabh na Seapan Khabarovsk agus chaidh iad air adhart gu Vladivostok.
  Uill, thèid an coinneachadh an sin leis an fheadhainn a tha feumach air.
  Fhuair Anna Witchakova cuirm soraidh slàn leis an each itealaich dìleas aice. Chaidh an trodaiche a thàinig gu bhith na mhàthair don Mig-4, a loisg sìos uimhir de phlèanaichean Gearmailteach, dìreach a losgadh gu làr aig àm stailcean adhair armada Iapanach, mar a rinn àireamh mhath de charbadan is shoithichean eile. Às deidh dha na vultures bho Land of the Rising Sun am baile-mòr a bhualadh, thug Vladivostok sealladh brònach seachad. Ach, chaidh tiodhlacadh nam marbh a chumail ann an dòigh armachd, gu modhail agus gu math luath. Chuir am pìleat Vedmakova a casan na theine, bha casan na h-ìghne còmhdaichte le blisters, agus mar sin choisich i casruisgte, gu faiceallach a 'dol air a h-òrdagan. Chan eil na Seapanach air na creach a dhèanamh a-rithist; tha iad air an oidhirpean a chuimseachadh air taic a thoirt do na h-aghaidhean adhartachaidh. Choisich Vedmakova timcheall an sprùilleach, bha e air a ghlanadh gu lùthmhor, agus am measg an luchd-obrach bha àireamh mhòr de chloinn. tana, cas-rùisgte, le aghaidhean air an deargadh ann an grian ùr an earraich, thog iad leacan briste, thog iad pòlaichean teileagraf a bha air tuiteam, agus dìreach sguab iad na sràidean.
  Bha an èildear os cionn nam balach ann an ceangal tùsail, ach às aonais lèine (bha e crochte air leth, a rèir coltais bha na balaich a" toirt aire don aodach aca), ruith e suas chun phìleat.
  - Tha sinn ag obair aig astar luath, Comrade Major, bidh a h-uile dad deiseil a dh" aithghearr! Sguabaidh sinn an t-sràid glan, bidh i cho rèidh 's a bha i ron chogadh!
  Rinn Witcher gàire agus thilg e candy air:
  - Seo, gabh e! Is e seo ar Sòbhieteach air a dhèanamh le seoclaid nàdarra, chan e puinnsean Ameireaganach.
  Ghabh am balach gu sunndach:
  - Agus thàinig sinn suas le far-ainm ùr dha na h-Ameireaganaich! Bhon àm seo tha iad còmhla ri Hitler agus Hirohito, an uair sin chan eil iad Yankees, ach Pindos!
  Chrom a" phrìomh nighean air beulaibh a" bhalaich:
  - Cò thuirt thu a tha iad?
  Thuirt am fear-tòiseachaidh òg a-rithist:
  - Pindos! Mar sin a-nis tha sinn mar na Yankees a bhrath sinn!
  Bhuail Witcherova ceann a" bhalaich, agus choisich a làmh mhòr, làidir thairis air guailnean tana, veiny a" bhalaich. Rinn an gille gàire air ais: bha fhiaclan geal, agus leudaich e a phailme callous. Chrath am fear-mòr làmh a" bhalaich agus fhreagair e:
  - Feumaidh sinn cuimhneachadh air an ainm! Ach chan eil sinn a" cogadh ri Ameireagaidh fhathast, agus mar sin tha e ro-luath far-ainmean a chruthachadh!
  Chuir am balach an aghaidh:
  - Tha Ameireaganaich nas miosa na na Seapanach agus na Gearmailtich, oir is fheàrr leotha sabaid le làmhan cuideigin eile. Ge bith dè cho cruaidh "s a tha luchd-sabaid Ìmpireachd an Rising Sun, tha an gaisgeachd eòlach air a h-uile duine!
  Bhris Witcher:
  - Marbhaidh mi na daoine treuna so ! Agus cho luath sa ghabhas!
  Shoidhnig an gearastan cleasachd ùr Krotov gun dùil ri òrdugh nach robh gu tur loidsigeach agus chuir e am pìleat gaisgeach le buidheann de sheòladairean gu Khabarovsk. Thàinig an t-òrdugh anns a 'bhad; bha e riatanach a bhith a' cur às do adhartas aonadan Iapanach. Bha Witcherova, gu dearbh, an dùil gun toireadh iad trodaiche dhi, ach... Ach cha robh plèanaichean an-asgaidh aig an aghaidh, agus cha robh daingneachadh bhon ionad aca fhathast air ruighinn. Cha tug an turas bho Vladivostok gu Khabarovsk mòran ùine agus chaidh am prìomh fhear a thilgeil far na rèilichean gu blàr cruaidh.
  Dh" fheuch na Seapanach ri dhol seachad air a" bhaile-mòr daingnichte agus a chuairteachadh. Is gann gun robh ùine aig a" ghaisgeach leum a-steach don trench leis a" ghunna-inneal aice nuair a thòisich an ionnsaigh.
  Dh"fhaighnich am Bana-bhuidseach don Chaiptean Sinitsin, a bha na laighe ri thaobh:
  - Mar sin tha seo a" ciallachadh gu bheil an nàmhaid a" dealbhadh innleachdan Friedrich, no nas mionaidiche an t-Seanalair Nogi, gus faighinn seachad air na daingnich agus ar draibheadh a-steach don chùl.
  Dh"èigh an caiptean gu dubhach:
  - Leig leis feuchainn ri earball each Ruiseanach a chuir na theine! Bidh e air a bhualadh le a chrogan cho cruaidh 's nach bi e coltach ri mòran!
  Rinn am pìleat ace magadh:
  - Is dòcha nach eil dubhan an eich air an dèanamh de stàilinn Krupp, ach an fheadhainn Sobhietach againn!
  Chaidh a briathran a bhriseadh le caoineadh nan sligean. An seo tha i na laighe ann an trench a chaidh a chladhach o chionn fhada, mar as trice tha sreath de dhaingnichean sònraichte timcheall air Khabarovsk, tha an cunnart bho ionnsaigh Iapanach air a bhith ann airson grunn bhliadhnaichean. Tha sligean a" spreadhadh air beulaibh agus air cùl nan trainnsichean, agus bidh iad a" dèanamh tòrr fuaim. San fharsaingeachd, tha an shimosa Iapanach ainmeil a 'cruthachadh tòrr fuaim is ceò. Bidh an gaisgeach a 'coimhead gun eagal, eadhon le beagan dìmeas. Bidh spreadhaidhean de shligean a 'cruthachadh fuarain salach, agus dh' adhbharaich aon dhiubh crathadh na talmhainn. Tha seo a" ciallachadh gu bheil gunna a" losgadh, le inbhe canain math trì cheud mìleameatair. Cluinnear osnaich nan leòinte... Tron ghunnachan tha iad coltach ri galan aotrom nach gabh a h-uile cluais. An seo bha am pìleat gaisgeach còmhdaichte le talamh. Ach, bha an nighean a" sreothartaich agus a" crathadh an duslach far na braids dearga aice:
  - Tha e an-còmhnaidh mar seo, ma laigheas tu sìos bidh thu salach! Agus ma dh"èireas tu, thoir dhomh làmh no dhà air chlì!
  Thionndaidh an ullachadh làmhachais gu bhith goirid, is dòcha nach robh uimhir de shligean aig na Seapanach. Tha an ionnsaigh air tòiseachadh. Bha grunn thacaidhean Iapanach air thoiseach. Beag, le corp beagan cruinn den inneal. An tanca as mòr-chòrdte ann an Empire of the Rising Sun: Chichikha. Chuimhnich Witcher air na feartan aige. Armachd aghaidh 30 mm, gunna 47 mm, einnsean dìosail 320 each-chumhachd. A bharrachd air an coileanadh dràibhidh, anns nach eil an inneal seo nas ìsle na an T-34, tha e eadhon nas miosa na modail T-3 Gearmailteach 1943. Eadhon anns an Ear Chèin tha iad ga ainmeachadh, sreothartaich! Ach leis an t-slighe, chan e banrigh nan achaidhean an tanca, ach na saighdearan-coise. Feuch e, thig faisg air na raointean mèinnearachd. Mar a chanar: Far nach urrainn trèana armaichte a dhol seachad, snàgaidh saighdear le raidhfil.
  Chaidh na raidhfilean Iapanach a chopaigeadh bhon Mauser Gearmailteach. Gunnaichean submachine, air an reubadh bhon "Schmeister" ainmeil bhon Chiad Chogadh. San fharsaingeachd, tha miann aig daoine le sùilean cumhang an rud as fheàrr a chopaigeadh bhon taobh eile. Gu cinnteach tha dealbhadairean Iapanach mu thràth ag obair air cruthachadh measgachadh den Panther agus T-34!
  Chan eil barrachd air dusan tanca Iapanach ann agus chan eil na làmhachas Sobhietach ann an cabhag sam bith coinneachadh riutha. Bidh na saighdearan-coise a" ruith às an dèidh aig jog, ann an sreath thiugh traidiseanta. Tha saighdearan Land of the Rising Sun iad fhèin air an sgeadachadh ann an èideadh a tha beagan buidhe, a rèir dath an steppe khaki. Bidh Witcher a 'coimhead orra, a' measadh an àireamh de luchd-ionnsaigh gu luath. Air an t-sùil tha coig agus sè mìle dhiubh, agus tha air a' char a's mò mìle de na Ruiseanaich 'nan suidhe anns na trainnsichean, a' còmhdachadh na h-earrainn so de 'n aghaidh. Agus na buill-airm ... Tha arm an Ear Chèin uidheamaichte air stèidh eile, agus chan eil ach na h-oifigearan aig a bheil gunnaichean submachine. Uill, tha i na prìomh neach, ge-tà, às aonais suidheachadh, air a lughdachadh gu ìre prìobhaideach.
  Dh'fhaighnich an Caiptean Sinits (fhathast na ghille òg) dhan Witcher.
  - An robh thu a 'sabaid ris na Gearmailtich?
  Fhreagair an nighean:
  - Chan eil! Phòg mi iad!
  Thuirt an caiptean, gu h-obann a" tionndadh bàn, ag ràdh:
  - A bheil cuimhne agad air a 'chiad chorp agad!
  Witcher, le gàire, chrath i a ceann:
  "Is e pìleat a th" annam, agus ge bith cò a loisg mi sìos, mharbh mi e, chan eil bun-bheachd agam air cuirp! " Co-dhiù, rè a" Chogaidh Mhòir Patriotic gu lèir, cha deach am plèana agam a losgadh sìos a-riamh!
  Bha an sgiobair a" feadaireachd rudeigin neònach:
  - Chan eil annad ach ace! Agus cia mheud Gearmailteach le smeuradh a th" agad!
  Rinn Witcher gàire eadhon nas fharsainge:
  - Às deidh a 'chòigeamh fichead, thug iad seachad an rionnag gaisgeach! Agus dìreach ochd air fhichead.
  Thuirt Sinitsin:
  - Uh-uh! Tha thu dìreach nad mhaighstir air do cheàird!
  Fhreagair an nighean gu modhail:
  - Chan eil feum air gaisgeach a dhèanamh cuideigin a choileanas a dhleastanas gu h-onarach. A-nis thig na saighdearan-coise nas fhaisge, agus coinnichidh sinn iad.
  Tharraing an sgiobair buille de ghunna trom submachine, le cuideam math deich cileagram. Bhruidhinn mi ris a" chù, tha an cur air bhog gu math teann, tha recoil aig a" phut. Chan e inneal gu math goireasach a th" ann, ach bidh e a" bualadh... Fìor, a rèir fathannan, tha gunna-inneal nas cumhachdaiche aig na Gearmailtich mu thràth, ach cò aig a tha fios, an tig dealbhadairean Sòbhieteach suas le rudeigin nas fheàrr. Cha b" urrainn dha Sinits cur an aghaidh faighneachd:
  - Carson a bha thu nad phìleat cho math air a ghluasad chun na saighdearan-coise?
  Fhreagair Witcherova le fealla-dhà, cuideachd a" briogadh air silidh a gunna submachine:
  -Agus bha mi dìreach airson faighinn a-mach cò ris a tha e coltach suidhe fo theine! Bhiodh sin sgoinneil!
  - Agus feumaidh tu a bhith air do bhrògan a chall nam biodh tu ann an cabhag gus faighinn chun loidhne aghaidh!
  Witcherova, gu dearbh, a 'feuchainn ri toirt air na blisters falbh nas luaithe, a' coiseachd mun cuairt mar nighean casruisgte. Ged a nochd a" mhòr-chuid de bhoireannaich is de chloinn an sàilean lom aig àm a" chogaidh as t-samhradh, cha deach gabhail ri seo am measg oifigearan, gu sònraichte ann an àiteachan poblach. Ach bu toil le Witcher eadhon daoine mar sin a shoilleireachadh. Fhreagair i Sinitsin gu sìmplidh:
  - Gus airgead a shàbhaladh, cha mhòr nach eil an saoghal calpachais gu lèir nar n-aghaidh. Às deidh na h-uile, bidh bòtannan a 'caitheamh a-mach, agus is e seo obair mòran dhaoine!
  Dh" aontaich an sgiobair le wink spòrsail:
  - Tha casan glè bhrèagha agad! Am faod mi peata a chur orra?
  Chrath Witcher a meur:
  - Chan ann an-dràsta! An uairsin, ma mhaireas tu beò, bidh mi gad bhlàthachadh airson na h-oidhche.
  Leudaich Sinitsin a shùilean:
  - Wow, tha thu luath! Mar as trice bidh boireannaich a 'toirt ùine mhòr airson briseadh!
  Bha Vedmakova airson freagairt, ach chualas spreadhadh, bhuail tanca Iapanach a bha a 'coiseachd air thoiseach air mèinn. Sheinn an nighean:
  - Bha Hitler a" draibheadh càr, chaidh am bastard a shèideadh suas le mèinn! Bhris e na chriomagan - ach cha robh mòran feum ann!
  Spreadh tanca Iapanach eile, stad e, thionndaidh e am beul agus dh"fhosgail e teine air na trainnsichean Sòbhieteach. Ruith an treas fear às a dhèidh. Cha do smaoinich na Seapanach, ge-tà, air stad. Bhris an fheadhainn le sùilean cumhang: thòisich na gunnaichean inneal aca, a bha suidhichte air tùir leth-chearcallach, gluasadach, ag obair.
  Thuirt an caiptean:
  - Tha seo sgoinneil! Tha e mar gum biodh iad a" coiseachd ann an caismeachd! Seo arm!
  Thog Vedmakova raidhfil, gu fortanach bha an t-astar chun na saighdearan-coise ceadaichte, agus loisg e air an oifigear Iapanach. Thuit Narrow-Eyed a-null, a" tilgeadh a raidhfil air falbh le leithid de neart is gun robh e a" spùtadh leis a bhiogaid ann am feur an earraich. Lean na Seapanaich eile orra a" ruith, dìreach a" teàrnadh an cuirp, a rèir choltais an dòchas a" chùis a sheachnadh, neo an coltas a lùghdachadh. Chuimhnich Vedmakova gur ann mar seo a bhios iad a" trèanadh shaighdearan anns an arm Quantud; Tha e coltach gu'n d'fhuair an Tsar-Athair agus Herod ruith mhaith ! Ach, tha e a 'bruidhinn mu dheidhinn Nicholas II. A-nis tha iad a 'sabaid ri Iapan a-rithist, agus chan ann air aon, ach air grunn dhòighean. Ach, tha na buannachdan aige cuideachd. Sheinn an nighean:
  Tha e a 'tighinn - tha an Wehrmacht air a thilgeil dhan duslach,
  Tha buaidh aig Napoleon, do-chreidsinneach!
  Cha bhith e comasach don nàmhaid stampadh air bratach nan Sobhietich,
  Nuair a tha na daoine agus am pàrtaidh aonaichte!
  Aon às deidh a chèile, stad na tancaichean Iapanach a chaidh a sgrios, ach thòisich na saighdearan-coise a bha a "brùthadh le bayonets a" ruith eadhon nas luaithe. Bha suidheachadh nan saighdearan Sòbhieteach a' brùchdadh le frasan, raidhfilean a' bualadh, uaireannan air an cuairteachadh le losgadh gunna-inneal. Dh'fhosgail Witcher teine cuideachd. Loisg na Seapanach, ag ath-luchdachadh air an gluasad, bho raidhfilean. Dh'èigh iad aig mullach an sgamhanan:
  - Banzai! Rus leig seachad!
  Bhiodh na peilearan a" tolladh an closaichean mar ramrod a-steach gu mannequins. Thuit duslach cnàimh measgaichte le fuil. Ach, chaill a" mhòr-chuid de na peilearan, mar a thachras ann am blàr. Chaidh na Seapan thairis air an raon mhèinn, bha na saighdearan beaga ro aotrom airson an ruith gus na tiodhlacan a chaidh ullachadh dha na tancaichean a spreadhadh.
  Bha Witcherova a" faireachdainn gu robh an gunna-inneal air a gualainn a" faighinn air ais gu cruaidh, fhad "s a bha coltas fìor uilebheistean air luchd-sabaid Land of the Rising Sun. Dh"fhàs an sgreuchail hysterical aca na bu làidire agus na bu dlùithe, an aghaidhean buidhe tàmailteach a" deàrrsadh le fallas. Bidh Witcher a" feuchainn ri nas urrainn de shaighdearan nàmhaid a mharbhadh aig an aon àm. Tha an nighean teth mar a bha e an-còmhnaidh, agus bidh i a" losgadh mar nead. Ruith aon chriomag a-mach, chuir e a-steach fear eile. Tha an iris ro mhòr, cruinn, agus chan eil e furasta a dhol a-steach don t-seòmar. Agus a-rithist an teine, tha na Japs ag itealaich bun os cionn.
  Loisg Vedmakova an dàrna cuairt de armachd, ga fàgail gun armachd sam bith. Agus tha an fheadhainn le sùilean cumhang mu thràth a" toirt ionnsaigh le grenades. Bidh iad a 'freagairt le tilgeil, a-nis tha tòrr a bharrachd sgreuchail agus gearan ann, agus tha saighdearan Sòbhieteach a' tuiteam cuideachd. Gheàrr a" chriomag dheth dualan beag de fhuilt air ceann Witcher. Chan urrainn dha nerves na h-ìghne a sheasamh, agus leumaidh i suas agus sgreuchail aig mullach a sgamhanan:
  - Airson dùthaich mhàthaireil airson Stalin!
  Às a dèidh, bidh an còrr den luchd-sabaid a" sgreuchail, a" leum a-mach às a" chòmhdach agus a" crathadh an cuid bàird. Bidh saighdearan Sòbhieteach a' ruith gus coinneachadh ris na Seapanach, an sàs ann an sabaid bayonet.
  Bidh Vedmakova a" gearradh stamag an "samurai" as fhaisge le buille luath. Bidh e a" sgreuchail agus a" feuchainn ri freagairt agus a" tuiteam a-null mar torc marbh. Tha an nighean ag èigheach le toileachas:
  - Ball-coise Ruiseanach: An Ruis - Iapan, dà neoni!
  Agus gu dearbh thuit Iapanach eile le amhach air a ghearradh le bayonet. Uill, bhreab am pìleat gaisgeach an treas fear san groin. Shìn an duine le sùilean caol a-mach, agus an nighean a 'gluasad le gort, shàth i am bàrr ann an sùil an nàmhaid!
  - Faigh Iapanach e! Carson a sheasas tu air cùl nan cnapan-starra!
  Reub buille dìoghaltas na bayonet tunic a" phrìomhaire, thàinig fuil a-mach, ach cha do chuir seo dragh a-mhàin air an nighean, ach thug e cuideachd fearg a bharrachd dhi.
  - Bàs Hirohito! - Choisich an nighean, thuit a gean a stigh do'n teampull caol-shùileach, agus ghluais an nighean cho luath, 's gu'm biodh i 'na propellers aig trodaiche ùr.
  Thill na Seapanach air ais, agus eadhon air ais air ais, agus chaidh an nighean bhrosnachail air an ionnsaigh, bha a gunna-inneal a" snìomh mar chlub ann an làmhan fuamhaire. An sin thàinig buille chruaidh gu cùl a chinn le cnap oifigeach ro-dhreuchdail. Dh" èigh Anna:
  - Seo shahen-khash dhut!
  Ach san fharsaingeachd, bha ùine chruaidh aig na Ruiseanaich. Tha buannachd còig-fhillte aig an taobh cumhang, agus tha ìre mhath de fhoghlam corporra aig na Seapanach, agus a bharrachd air an sin, chan eil iad a 'sabaid an aghaidh nan saighdearan as fheàrr san USSR. Gu nàdarra, aig àm a 'chogaidh cho duilich, chaidh consscripts den treas roinn, le feartan nas miosa, no saighdearan a chaidh a dhroch ghoirteachadh anns a' bhlàr leis na Nadsaidhean a chuir chun an Ear Chèin. Thuit na saighdearan, uaireannan chaidh dusan bayonets a chuir a-steach do aon Ruiseanach, bha iad gu litireil a "sileadh còmhla, ach bha iad a" sabaid mar ghaisgich, agus cha do dh "iarr duine tròcair.
  Shàbhail Sinitsin oifigear Iapanach le bayonet, ach chaidh a bhualadh cuideachd air an taobh leis a" mhullach. Leag an duine òg na Seapanach a bha a" toirt ionnsaigh le buille don bhroilleach le cnap a ghunna, ach bha an fhuil a" sruthadh bhon taobh gu pailt. Agus mharcaich ceathrar samurai air a' ghille sa bhad.
  Ruith an Vedmakova gaisgeil chun an teasairginn, a" sàthadh an oifigeir le bayonet suas chun lann ghualainn, agus a" leagail Jap eile fon ghlùin.
  - Cùm ort Petrukha! - Thuirt i.
  Sheall e sa bhad dà bayonet a bha ag amas air a" bhroilleach agus fhreagair e:
  - Cha'n e Peadar a th' annam, ach Arkady !
  Bha an nighean a mharbh Iapanach eile a" caoineadh:
  - Ann an cogadh, tha a h-uile ainm coltach ri cliog de ghunna coileach; cha bu chòir dhut a choileach gun losgadh!
  Thill Arkady beagan air ais agus reub am bayonet tròcaireach a ghruaidh fosgailte. Rinn an t-òganach cràdh o phian neo-fhulangach :
  - Màthair Dhè !
  Chuir Witcher an aghaidh:
  - Is dòcha gur e màthair a th 'annam, ach chan e Dia! San fharsaingeachd, chan eil Dia ann, agus cha robh a-riamh ann!
  Theich Arkady le a dhruim gu Anna agus rinn e gàire gu mì-chinnteach:
  - Agus ciod an neo-bhàs a tha 'feitheamh oirnn an dèigh bàis ?
  Chrath an nighean a ceann gu àicheil:
  - Chan eil! Bheir saidheans comannach aiseirigh nam marbh! Agus is e an fheadhainn a bhàsaich ann am batail airson an dùthaich dhachaigh a" chiad fheadhainn a thilleas gu beatha ùr.
  Chrath Sinitsin a cheann:
  - Nar leigeadh Dia!
  Chuir Witcherova, às deidh dha Iapanach eile a chuir sìos, squealed:
  - Chan eil dia ann! Ma tha fear ann, feumaidh sinn aideachadh gur e brònach a th" ann an neach-cruthachaidh na cruinne-cè! Agus is toil leis a bhith a" cràdh cruthachadh!
  Aig an àm sin, chaidh Arkady a ghearradh fosgailte anns an sliasaid le bayonet, agus gus nach tuiteadh e, lean e air a 'ghaisgeach ruadh:
  - Agus tha mi air mo chràdh! Gu sìmplidh do-chreidsinneach!
  Thug àrdachadh còig gu sia tursan de shaighdearan na grèine àrdachadh. Bha leth-cheud samurai a" ruith nan aghaidh, a" crathadh am bàirdsean mar arm de phògan. Fhuair Arkady dà chlàr le bayonet anns an stamag, agus an uairsin chaidh a shùil a leagail. Nuair a thuit an t-òganach, chuir iad a-steach e fichead uair, ga fhàgail sàmhach gu bràth. Saoil dè a dh"fhairich anam nuair a bha e ag itealaich air falbh: iongnadh no eagal, no ma dh"fhaodte faochadh iongantach às deidh dha prìosan a chuirp fhàgail.
  Bha am Bana-bhuidseach mar gum biodh e fo gheasaibh. Gu dearbh, chaidh an tunic aice a-steach do shreds, air a ghearradh le bayonets. Thionndaidh an gaisgeach a-mach gu bhith gu tur rùisgte, còmhdaichte le mòran sgrìoban, ach cha b "urrainn don samurai aon droch leòn a thoirt oirre! Bha i a" sabaid agus a cìochan rùisgte le cnapan sgàrlaid air chrith mar bhuachaillean sa mhuir. Agus adhbrannan lom dìreach a" lasadh seachad. Bha an nighean dha-rìribh na sgeadachadh de chumhachd bheathaichean is erotic. Dh'fhàs a buinn rùisgte dearg le fuil, a chruthaich ceangal ri ban-dia mòr an sgrios agus an uilc: Kali! Bha cha mhòr a h-uile saighdear Sòbhieteach air a shàthadh gu bàs mar-thà, bha am blàr seachad, agus a-mhàin ann am bòidhchead spìosrach Aphrodite, bho àm gu àm bhuail e an sùilean cumhang.
  Choimhead an Seanalair Nugi Iapanach air a" mhìorbhail seo le iongnadh. An uairsin chaidh smaoineachadh tro a cheann. Lean òrdugh, air a thoirt seachad ann an guth tana mosgìoto gun bhiadh:
  - Tilg thairis i, thoir beò i !
  Bha lìonraidhean aig na Seapanach thrifty cuideachd. Gu h-obann feumaidh tu aon de na Ruiseanaich a thoirt beò. Agus tha an lìonra air leth freagarrach airson seo. Sa bhad thilg dusan neach-glacaidh cuibhlichean air an nighean
  Rinn Witcher sabaid air ais mar a b" fheàrr a b" urrainn dhi, dh" fheuch i le a h-uile comas i fhèin a shaoradh. Ach bha e uile gu dìomhain; rinn na Seapanach dìcheallach an lìon le dùil gun toireadh e taic dha ailbhean. Bha an nighean gu tur air a sgoltadh agus air a slaodadh na h-armachd. A rèir coltais, chaidh soirbheachadh innleachdach a choileanadh, gu h-àraidh leis nach robh an stiùireadh seo air a chòmhdach le làmhachas no gunnaichean inneal.
  Chuimhnich an nighean air aodann glan Arcadia, agus an abairt aice:
  - Ann an cogadh, tha a h-uile ainm coltach ri cliog de ghunna coileach; cha bu chòir dhut a choileach gun losgadh!
  Dh" èirich smuain eagallach agus tàmailteach, ach cha do rinn e sin rèidh! Às deidh na h-uile, bidh seo gu tric a 'tachairt: thuit thu ann an gaol le duine agus bhàsaich e!
  A rèir coltais, bha na h-Iapanach a 'fuireach ann an trainnsichean le droch chòmhdach san àite seo, a' leantainn orra a 'dol seachad air suidheachadh saighdearan Sòbhieteach timcheall air Khabarovsk. Agus ghiùlain iad Vedmakova i ann am braighdeanas, agus ged nach robh i ga toirt tuilleadh, chaidh a luchdachadh a-steach do chàr le armachd dhathte gus a toirt air a chùlaibh. Tha an t-inneal antediluvian, 's dòcha bhon Chiad Chogadh, agus mar sin gu mì-chinnteach thug e grèim air cùl na saighdearan-coise. Tha an astar timcheall air 12 cilemeatair san uair. Brr! Cha robh a" chiad tanca san t-saoghal, an carbad làn-fearainn Prokhorov, nas lugha na chuideam, ach bha astar 40 cilemeatair san uair air an àrd-rathad agus 25 air an àrd-rathad. Uill, air an aon làimh, tha an USSR a 'toirt ionnsaigh air an Roinn Eòrpa gu lèir, agus air an taobh eile, pàirt chudromach de Àisia. Thionndaidh an nighean air a taobh, a rèir choltais bha cunnart ann a bhith na laighe air a druim. Dè cho dorcha 'sa tha e anns a' phàirt seo den chàr armaichte, tha e coltach gu bheil e na dhachaigh don roinn laighe, no giùlan shaighdearan. Bhiodh e math, gu dearbh, teicheadh, an toiseach le bhith a" faighinn cuidhteas na slatan agus na ròpan làidir. Agus ciamar a nì thu e? Tha sgilean aig an nighean, gu dearbh, ged a dh'fheumas i tinker, aig an aon àm a 'tarraing às na cuffs, agus chunnaic i tron t-seine ris an robh i ceangailte leis a' chas. Ach faodaidh ròpannan a bhith gu math freagarrach an seo cuideachd. Tha an obair duilich, ach ma bheir iad i gu fearann Manchuria, bidh ùine aice. Thug an nighean air falbh na ròpan bhon chraiceann fhliuch, shàbhail i an t-seine agus smaoinich i aig an aon àm. Hmm, chan e co-bhanntachd fealla-dhà a th" ann a tha air cruthachadh an-aghaidh na Ruis Shobhietach: A bharrachd air an sin, is e a" Ghearmailt an uilebheist as miosa. Dùthaich le teicneòlas adhartach agus saighdearan làidir. Mar eisimpleir, chuala i mun neach-sabaid ùr ME-309. Tha e coltach gu bheil iad sin ag itealaich mu thràth. Chan eil fiosrachadh ceart aice mun armachd, ach a rèir fathannan tha suas ri seachdnar air an itealan seo! Puingean losgadh. Is e fìor dhroch armachd a tha seo, leis nach eil ach dhà dhiubh aig an YAK = 9, agus chan eil carbad sam bith air luchd-sabaid Sobhietach aig an robh barrachd air trì puingean. Feuch ri a" chùis a dhèanamh air na h-uilebheistean sin! Uill, tha am Fokken-Wulf na inneal fìor dhona, nas fheàrr ann an armachd na itealain Sòbhieteach, agus eadhon comasach air faisg air dà thuna de bhomaichean a ghiùlan. Mar-thà aig deireadh 1942, bha e armaichte le dà 20 mm canain agus 4 13 mm inneal-ghunnachan. Ach tha e coltach gu bheil seòrsa ùr de phlèana ionnsaigh-sabaid agus bomair le dà ghunna 30-mm agus ceithir 20-mm air nochdadh mar-thà. Bha e mar-thà na uilebheist, uilebheist dha na h-uilebheistean! Agus a rèir fathannan, chaidh trodaiche itealain le ochd gunnaichean 30-mm a chuir gu cinneasachadh mu thràth! Feuch ris a" chùis a dhèanamh air a leithid de ghoul! Ciamar a tha luchd-dealbhaidh Sòbhieteach airson freagairt a thoirt dha seo? Chuala Vedmakova gun robh obair a' dol air adhart air an Yak-3. Dh" innis neach-glèidhidh bho roinn Beria dhi mu dheidhinn seo. Tha e coltach gur e am prìomh rud as cudromaiche den itealan cuideam nas aotroime an structair, às aonais einnseanan agus buill-airm a bharrachd. Tha gluasad, gu dearbh, math, ach bu mhath leam àrdachadh ann an armachd! Às deidh na h-uile, ann am bogsaidh, gu dearbh, tha lùth-chleasaiche aotrom ann an cuideam iteach nas fhasa a ghluasad na cuideam trom, ach bidh e fhathast gu cinnteach a 'call dha. Chan ann airson dad a tha roinnean cuideam, agus am measg bocsairean proifeasanta, thathas a" cur luach as motha air cumhachd stailc. Tha feum air armachd itealain Sòbhieteach a neartachadh, agus dìreach an uairsin a thèid an Wehrmacht a bhualadh ... air stèidh cho-ionann? Bhon dàrna leth de 1942, thòisich sàr-mhathas an Luftwaffe san adhar a 'falmhachadh, eadhon ron Mhàrt 1943 bha buannachd aig an USSR, ach... Dh'atharraich brathadh nan Càirdean an cothromachadh cumhachd. Wow, chaidh Hitler a mharbhadh air 13 Màrt, agus a-nis chan eil ann ach deireadh a" Ghiblein, agus cho dona sa tha cothromachadh nam feachdan air atharrachadh. Cho luath, bho shuidheachadh ro-innleachdail buannachdail gu suidheachadh ro-innleachdail cha mhòr a" call. Cha mhòr leis gu bheil dòchas ann fhathast gun tèid a" chùis a dhèanamh air a" Ghearmailt mus faigh i àrd-ìre ro-innleachdail is teicneòlach thairis air an USSR. Gu sònraichte, faodaidh na Càirdean mòran itealain a thoirt dha na Nadsaidhean, ach bidh feum aig pìleatan Gearmailteach ùine airson ionnsachadh mar a dh" itealaicheas iad. Ach, tha eadar-dhealachadh ann an teicneòlas agus pannalan ionnstramaidean. Feumaidh tancaichean cuideachd sgiobaidhean le trèanadh, agus chan eil coileanadh Chevron sa gheamhradh Ruiseanach gu sònraichte math. Raidhfil fèin-ghluasadach M-18... Chan e droch rud a th" ann, ach a thaobh ìre teine tha e nas ìsle na na modalan Sobhietach as fheàrr, ged a tha e nas fheàrr ann an cruinneas! Ann an ùine ghoirid, is e an duilgheadas an duilgheadas! Tha cuideachd na "Churchills" a tha dha-rìribh ainmeil le armachd cumhachdach agus deagh choileanadh dràibhidh... Gu dearbh, tha e coltach gum feum sinn sabaid leotha cuideachd. Agus mar as fhaide a mhaireas an cogadh, is ann as motha de uidheamachd a gheibh na Nadsaidhean. Mar sin tha an co-dhùnadh sìmplidh, feumaidh sinn call mòr a chuir air a" Ghearmailt as t-samhradh. A thaobh Iapan, tha e nas fheàrr thu fhèin a chuingealachadh gu dìon gnìomhach agus cuir air bhog frith-bhuaidhean a "cleachdadh sàr chàileachd ann an tancaichean. Ach a-rithist, a 'sàbhaladh lùth chun a' char as àirde. Gun a bhith air do tharraing a-steach do bhlàran fada, agus dìon a thogail air loidhnichean a chaidh ullachadh roimhe. Tha cothrom ann fhathast Arm Dearg Shìona a chleachdadh, ach thug rèim Chiang Ka-sha ionnsaigh air le a neart. Mar sin airson a-nis faodaidh tu a bhith an urra ri do neart fhèin. Cuin a bu chòir ionnsaigh a thoirt? Is e an àm as fheàrr aig deireadh a 'Chèitein, nuair a tha na rathaidean gu tur tioram agus daingneachadh a' ruighinn dha na saighdearan. Bhiodh Vedmakova fhèin air a" chiad bhuille aice a lìbhrigeadh ann an stiùireadh Oryol, agus an uairsin ann an sgìre Kharkov, gus na Gearmailtich a dhràibheadh a-mach às an Donbass gnìomhachais, agus an uairsin le caismeachd èiginneach thairis air an Úcráin, a" dol thairis air an Dnieper sa bhad, agus nas fhaide air adhart gu Romania . Ach, tha e comasach tionndadh gu tuath gus Belarus a shaoradh agus a dhol air cùl cùl na buidhne meadhanach. Tha am beachd gu h-iomlan math, ged a tha cuid de dh 'easbhaidhean ann, is e an ionnsaigh ann an stiùireadh Oryol an rud as follaisiche agus bidh na faisisteach a' feitheamh ris an sin. Feumaidh na daingnichean a bhith air an slaodadh.
  . CAIBIDIL Àir. 3
  Gu dearbh, thig gunnaichean agus Katyushas gu feum an seo. Tha an siostam mu dheireadh a" toirt a-mach buaidh làidir, gu sònraichte moralta. Ann an suidheachadh sam bith, feumaidh tu tòrr ghunnaichean agus Katyushas gus dìon a chuir air nàmhaid le sligean. San fharsaingeachd, sheall eòlas a" Chiad Chogaidh gu bheil e nas fhasa a dhìon na ionnsaigh a thoirt, agus mura robh a" Ghearmailt Kaiser air na feachdan aice a chuir às le ionnsaigh an earraich ann an 1918, dh" fhaodadh an cogadh a bhith air mairsinn airson grunn bhliadhnaichean eile. Ach dhearbh an Dàrna Cogadh gu robh innleachdan oilbheumach nas fheàrr na feadhainn dìon. Mar eisimpleir, a 'chùis gu luath air a' Phòlainn, agus gu h-àraid a 'bualadh air co-bhanntachd cumhachdach an Iar de charaidean. Rinn na Nadsaidhean a" chùis air feachdan adhartach ann am mìos gu leth, dìreach a" dol seachad air an Loidhne Maginot do-chreidsinneach. A" sabaid ann an Afraga, far an deach a" chùis a dhèanamh an toiseach air feachdan adhartach na h-Eadailt le buille chinnteach bho na Breatannaich. Agus an uairsin rinn Rommel a" chùis air na saighdearan Breatannach a bha mòran na bu làidire aig àm ionnsaigh luath. Ach gu dearbh b 'e an eisimpleir as iongantaiche den USSR, ann an 1941, an tubaist mhòr aig arm cumhachdach. Agus gnìomhachd oilbheumach dìoghaltas a chuireas às do dh'aonadan Gearmailteach. Mar sin is e am prìomh rud thu fhèin a bhualadh gun a bhith a" feitheamh ri cuideam tancaichean ùra Gearmailteach. Bidh cogadh fada de mhealladh cha mhòr gun dòchas, mura h-eil, gu dearbh, luchd-saidheans Sobhietach a" cruthachadh armachd mìorbhuileach! Tha an tè mu dheireadh comasach ann am prionnsabal; mar eisimpleir, chuala i gu robh e comasach gu teòiridheach boma a chruthachadh a bha comasach air baile-mòr a sgrios. A bharrachd air an sin, bidh cuideam trì no ceithir tonna air a leithid de bhoma. Tha e coltach ri sgeulachd sìthiche, ach... Rugadh sinn gus sgeulachd sìthiche a thoirt gu buil.
  Is e dòigh eadhon nas tarraingiche an armachd laser a tha air a mhìneachadh ann an Hypreboloid an innleadair Garin. Tha an leithid de rud gu math comasach air arm iomlan de thancaichean, plèanaichean agus shoithichean a sgrios. Gu dearbh, cruthaich armachd mar sin agus chan e a-mhàin an Treas Reich, ach cuideachd an luchd-brathaidh Pindos, thig an saoghal calpachais gu lèir gu crìch. Agus bidh bratach shoilleir a' cho-mhaoineas a' deàrrsadh air feadh na planaid. Ach airson adhbhar air choireigin cha deach leithid de bhuill-airm a chruthachadh. Chan e sgàthan an dòigh as fheàrr air lùth losgaidh a chruinneachadh ann an aon shruth. Agus bheir e tòrr a bharrachd lùth airson soithichean a ghearradh. Ged... ma tha e air a chuimseachadh gu mionaideachd micron, tha e gu math comasach plèanaichean agus longan-cogaidh a ghearradh. Arm mìorbhaileach a chuidicheas le bhith a 'sàbhaladh an USSR. Agus seo a 'bhuaidh laser, ann an cruth eadar-dhealaichte. Mu dheireadh, tha an slabhraidh air a dhol seachad agus tha e cha mhòr an-asgaidh, agus tha pìosan ròpa nan laighe mun cuairt.
  Chuir Vedmakova an cèill:
  - Foighidinn agus obair, ma tha thu còmhla riut, chan e corp a th 'annad!
  Sheas an nighean suas agus thug i cas-rùisgte air a" chòmhdach. Gun fhreagairt. Bhuail i na bu duilghe. Mar fhreagairt, bha mionnachadh ann an Iapanais agus cha robh freagairt sam bith ann. An uairsin thòisich Witcher a" seinn ann an sàrachadh. Agus sheinn i aig mullach a guth, mar prima donna aig pàrtaidh ceann-bliadhna:
  Tha na h-òrdughan Wehrmacht a" dol fiadhaich
  Beul nan gunnachan agus bualadh chlaidheamhan!
  Bidh ceò ag èirigh airson suas ri mìos,
  Saobhadh ghathan bho neamh!
  
  Airson linntean ri teachd bidh an dùthaich athar air a ghlòrachadh,
  Bheir mi m' fheòil airson an Ruis!
  Tha gaol agam ort, Rus àlainn,
  Tha Tighearna nan rìghrean uile leinn!
  
  O, thulaich dhubh na dùthcha,
  Tha fuaim nan crann òir a' meirg!
  Bràithrean seabhag Orthodox,
  Bhrosnaich Dia an t-arm gu gnìomhan gaisgeil!
  
  Air làithean tha fuar no blàth,
  Is dòcha gun toir an sgòth beagan dorchadas a-steach!
  Tha sinn mar mhucan faisisteach mar bhrogan,
  Gus an gràineileachd a chrathadh bho d"aghaidh!
  
  Tha adhbhar ar pàrtaidh dìreach,
  Dèan sabaid airson na daoine Sobhietach!
  Seinnidh sinn òran treun,
  Dh'èirich an smuain suas mar iolair!
  
  Stalin ann am Mudra - air leth freagarrach mar riaghladair,
  Tha sinn air ar stiùireadh gu blàr marbhtach uamhasach!
  Bratach na Màthar, pestle an neach a bhuannaich,
  Tha mi deiseil airson argamaid a dhèanamh le Pallas-fate!
  
  Bidh gniomharan Lenin buan,
  Togaidh sinn co-chomunn naomh !
  Creid teagasg an duine,
  Thèid faisisteachd a phronnadh a-steach do dhuslach an dorchadais!
  
  Tha a' phlanaid gu lèir mar eun saor,
  Rachamaid gu na rionnagan fad às, chun an t-saoghail!
  Rudeigin soilleir agus uasal
  Cruthaichidh sinn mar shnaidheadair!
  
  Agus an Ruis fon bhratach dhearg,
  Tha e mar gum bi Eden nèamhaidh fo bhlàth!
  Adhbhar Lenin, toil Stalin,
  Stiùir sinn air adhart gu coileanaidhean!
  Fhuair Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova, a bharrachd air ceithir nigheanan uirsgeulach, a-mach à Tula agus ràinig iad Moscow.
  A-nis bha an suidheachadh anns a 'phrìomh-bhaile air leth duilich. Bha na Gearmailtich mar-thà air crìoch a chur air an cuairteachadh, agus dh'fhuirich trannsa de dheich gu dà fhichead cilemeatair, a dh'fhàs na bu chumhainge agus na bu chumhainge a h-uile latha.
  Ghabh sianar ghaisgich suas dreuchdan dìon air iomall Moscow. Bha ionnsaigh làidir ann.
  Loisg Oleg Rybachenko agus sheinn e dha fhèin:
  - Tha an àm ri teachd againn!
  Agus tha an gille a 'tilgeil grenade le a chas rùisgte agus a' leantainn:
  - Agus bidh sinn air leth math!
  Bidh Margarita Korshunova a" losgadh agus a" sgreuchail:
  - Agus bidh mi air fàs mar an fheadhainn as fhuaire!
  Agus le a chas rùisgte thilgeadh e grenade marbhtach.
  Agus sgapaidh luchd-dùbhlain ann an diofar stiùiridhean.
  Agus an uairsin anns a 'bhlàr bidh Natasha a' gearradh sìos na Gearmailtich le gunna-inneal agus a 'tilgeil tiodhlac a' bhàis le cas-rùisgte.
  Seo cò ris a tha am boireannach seo coltach ...
  Ann an 1941, theich Natasha bhon Brest Fortress. Bha i a" dol dhan ear. Thug na brògan ùra a casan gu sgiobalta, agus thug an nighean dheth iad agus choisich i casruisgte.
  Cha robh dad ann airson uair no dhà, agus an uairsin thòisich na buinn rùisgte agam air tachas fhèin. Às deidh uair no dhà eile thòisich iad a" losgadh agus bha iad mu thràth a" spreadhadh le pian.
  Cha robh Natasha, a bha na Muscovite, cleachdte ri coiseachd casruisgte. Agus gu dearbh, bho àm gu àm chaidh i a-steach don t-sruth.
  Seadh, thionndaidh e a-mach gu bhith na chràdh airson a casan. Ach dh'fhàs an nighean òg gu luath cleachdte ris.
  An uairsin bhiodh i daonnan a 'coiseachd casruisgte, eadhon san t-sneachda, agus cha do chuir i ach brògan ann an reothadh cruaidh.
  A-nis tha Natasha a" sabaid mar bhan-dia uirsgeulach.
  Agus an seo tha Zoya a" tilgeil grenade le a cas rùisgte agus a" beucadh:
  - Is e fìor cheann-latha a tha seo!
  Agus bheir e tionndadh le deagh amas.
  Agus tuit na Gearmailtich agus an luchd-duaise.
  Agus an uairsin bidh Angelica a" losgadh... Agus bidh i cuideachd a" losgadh cho fiadhaich agus cho ceart.
  Agus tha grenade cuideachd ag itealaich bho a cas rùisgte.
  Agus sgapaidh na saighdearan-duaise.
  An uairsin tha Svetlana a 'losgadh. Agus tilgidh a cas-rùisgte a leithid de nithean as nach urrainn neach sam bith cur nan aghaidh.
  Agus a 'sgapadh luchd-dùbhlain gu math fada.
  Agus loisgidh e e fhèin, agus pronnaidh e an naimhdean le tonn-sèideadh.
  Seo na caileagan a rugadh san USSR!
  Bidh Oleg Rybachenko a 'losgadh gu ceart aig saighdearan-coise an nàmhaid, a' tilgeil grenades gu fèin-ghluasadach le casan a phàiste. Agus aig an aon àm tha am balach a 'dèanamh suas dha fhèin.
  Cho-dhùin Vitaliy Klitschko, an dèidh dha còmhstri fhaighinn le Ceann-suidhe ùr na h-Ugràin Zelensky, a dhreuchd a leigeil dheth mar àrd-bhàillidh Kyiv. Gu dearbh, carson a bhith gòrach agus cumail ris an t-suidheachadh. Tha e nas fheàrr an duilgheadas fhuasgladh leat fhèin.
  Agus às deidh dha dreuchd àrd-bhàillidh fhàgail, thòisich Vitali Klitschko na dhreuchd. Agus sa bhad faireachdainn, tha e a" toirt dùbhlan do Weider sabaid. Às aonais blàran eadar-mheadhanach sam bith! Agus seo às deidh còrr is ochd bliadhna de bhriseadh.
  Nas fharsainge, gu dearbh, ag aontachadh. A" gabhail ris an dùbhlan!
  Agus thig àm na fìrinn. Air an aon làimh, cha deach ioma-churaidh na cruinne a bhualadh a-riamh airson còrr air dusan bliadhna. Agus air an làimh eile, an t-seann àrd-bhàillidh Kiev dà fhichead sa naoi. Fear as urrainn clàr Hopins a bhualadh, ach aig a bheil fallaineachd gu math teagmhach.
  Gu dearbh, bha mòran a 'creidsinn, an dèidh a leithid de bhriseadh fada, a' dol dìreach gu Weider bhiodh fèin-mharbhadh.
  Ach tha Vitali Klitschko coltach ri Rocky Balboa. Cho-dhùin mi a dhol suas an aghaidh an neach-ealain bualadh as cumhachdaiche anns an roinn cuideam trom. Tha Denotey Wider na bhocsair a chunnaic an luchd-dùbhlain aige a" tuiteam. Dìreach a h-uile duine - Tyson Fury nam measg!
  Mar sin dè ma tha cothrom aig Vitali Klitschko?
  Ach bha Vitali Klitschko daonnan a 'trèanadh, a' cumail ann an cumadh, agus a 'marcachd air baidhsagal gu obair. Agus gu dearbh cha robh e cho dona gu corporra. Agus a bharrachd air an sin, bha smiogaid stàilinn aige.
  Uill, bheir Vitali Klitschko an t-sabaid, eadhon ged nach e am fear as fheàrr leis.
  Dh'atharraich Oleg Rybachenko am pìos den inneal aige. Tha na sabaidean a thathar ag ràdh le bogsairean inntinneach.
  Mar sin, dha-rìribh, carson nach till Vitali Klitschko chun fhàinne agus feuchainn ri clàr Hopins a bhriseadh?
  Bhiodh seo na bheachd gu math làidir.
  Loisg am balach crìochnachaidh spreadhadh agus gheàrr e grunn dhusan neach-faisisteach eile.
  Às deidh sin rinn am balach gàire agus chuir e a-mach a theanga, ag ràdh:
  - 'S e duine sàr-mhath a th' annam!
  Thilg Margarita dà lemonan a bha ceangailte ri chèile le a cas-rùisgte agus dh"fhuilig i:
  - Tha thu nas fhuaire na duine sam bith!
  Oleg, a 'leantainn air adhart a' losgadh, reusanachadh ...
  Bha Vitali Klitschko, aig dà fhichead 's a naoi bliadhna a dh'aois, dha-rìribh a' dol a bhriseadh clàr Hopins. Chuimhnich e eadhon aig co-labhairt naidheachd: "Thuirt mi nach robh mi a" dol a bhriseadh clàr Foreman, ach cha tuirt mi dad mu Hopins! Mar sin gabhaidh mi e agus buailidh mi an clàr aige!"
  Ach, nam biodh pàirt mhòr den phoball a" creidsinn gum biodh Hopins, aig dà fhichead "s a h-ochd bliadhna a dh" aois, comasach air tiotal curaidh na cruinne a chosnadh, bha mòran nas lugha de chreideamh ann am Vitaliy Klitschko aig dà fhichead sa naoi bliadhna a dh"aois. A 'gabhail a-steach air sgàth gu bheil an neach-dùbhlain aige gu math làidir.
  Cha robh a leithid a-riamh ann an eachdraidh na roinne trom-chuideam. Fìor, chan eil nas fharsainge nas òige, ach chan eil trithead "s a còig bliadhna a dh" aois dà fhichead "s a naoi.
  Vitali Klitschko, ge-tà, gu soilleir nach eil a 'call dòchas. Bidh e a" trèanadh gu cruaidh agus a" faighinn ann an cumadh. Agus tha mi glè thoilichte gun do chuir mi às don chleachdadh a bhith mar àrd-bhàillidh Kyiv.
  Gu dearbh, chan eil e na thoileachas mòr a bhith nad àrd-bhàillidh san Úcráin, far a bheil uimhir de dhuilgheadasan ann.
  Ach airson an t-sabaid le Uyader, chaidh airgead fìor mhath a thabhann do Vitali Klitschko. Mar sin, co-dhiù, cha do rinn mi mearachd leis a" wallet. Tha an t-ainm Vitali Klitschko ainmeil.
  Thuirt teangannan olc eadhon gum biodh Weider a 'bualadh aon uair, agus gun tuiteadh Vitali Klitschko sìos e fhèin. Agus an uairsin gheibh e airgead agus sgrìobhaidh e cuimhneachain no ficsean.
  No is dòcha gun dèan e cleasachd ann am film.
  Air an t-slighe, bha Vladimir Klitschko cuideachd ag iarraidh bogsa. Is e dìreach an Vladimir seòlta a thagh neach-dùbhlain nas laige am measg curaidh àbhaisteach an t-saoghail. Ach ge bith ciamar a choimheadas tu air, tha e na ghaisgeach agus tha sin fionnar!
  Ach tha Denotay Wider, ge bith ciamar a choimheadas tu air, fhathast mar an fheadhainn as fheàrr!
  Ach tha Vitaly a 'trèanadh gu fiadhaich. Tha e coltach ri duine òg a 'cur cuideam as motha air fhèin. Agus bha grunn sheiseanan sparring aige, a" nochdadh cruth sàr-mhath agus deagh sheasmhachd. Chan e, tha Vitaly deiseil. Agus chan eil e dìreach a 'dol a-steach don fhàinne.
  Agus gu dearbh, nuair a thàinig latha a 'bhreitheanais, thàinig an neach-ealain as motha a bha a' bualadh, Nas fharsainge, an cuideam trom as fheàrr a thaobh seo, agus Vitaly còmhla. Seann àrd-bhàillidh Kyiv, a tha a h-uile duine air a chuir dheth mar bhocsair mar-thà. Ach an uairsin thàinig dà phearsa uirsgeulach còmhla.
  Vitaly, a thàinig gu bhith na ghaisgeach an t-saoghail airson a" chiad uair ann an 1999. Dìreach smaoinich dè cho fada air ais a bha e agus tha còrr is fichead bliadhna air a dhol seachad bhon tachartas seo.
  Agus tha Wider air an tiotal aige a chumail airson ùine mhòr. Agus tha e cuideachd faisg air a bhith a" briseadh clàr Holmes, a chùm an tiotal seo airson an ùine as fhaide bho chaidh na criosan a roinn.
  Agus gu dearbh, ma tha eagal air Wider air duine sam bith, chan e seanair Vitaly a th" ann. Gu dearbh, chan urrainn dha a h-uile duine a bhith nan Hawkins. Agus chan eil luchd-dùbhlain Hawkins cho cumhachdach ri Weider!
  Ach tha Vitaly, mar neach-dùbhlain, a 'dol a-steach don fhàinne. Tha a chorp fhathast eireachdail agus fèitheach, ged a tha a fhalt liath mu thràth. Seanair Vitaly, mar a chanar ris le spèis, no le magadh. Ach tha am mìneachadh fèithean coltach ri fear òg.
  Thuirt Vitaly gu robh e deiseil. Agus chan e eadhon e, tha na reataichean air a dhol suas beagan.
  Tha e nas fharsainge cuideachd caol, snaidhte, agus nas taine na cnàmhan, le cuideam nas lugha.
  Ged a tha e na puncher uamhasach, tha cuid de chùisean dìon aige agus chan eil e an-còmhnaidh math air a chasan. Ach tha tòrr eòlas sabaid agam mu thràth. A thaobh an àireamh de shabaid, tha e mar-thà co-ionann ri Vitaly. Agus chan eil e air a" chùis a dhèanamh fhathast.
  Ach, chaill Vitali Klitschko an dà shabaid aige a-mhàin air sgàth leòntan agus gearraidhean. Agus faodar a ràdh cuideachd nach deach a bhualadh.
  Ach beàrn còrr is ochd bliadhna, agus faisg air leth-cheud bliadhna a dh'aois. Nam biodh Vitaly òg, gu dearbh, bhiodh cothroman aige. Ach an urrainn dha clàr Hopins a bhualadh? Thàinig Dàibhidh Haye, a bha mar-thà aig aois trithead "s a còig, gu bhith na bhocsair neoni.
  Ach tha tòrr còmhraidh ann agus chan innis ach am fàinne. Am bris Vitali Klitschko clàr Hopins, no an tèid a ghiùlan air falbh air streapadair, mar a gheall Weider.
  An seo thig e a-mach le masg fitheach. Àrd, glè thioram, eadhon sgith mar Koschey.
  Chruthaich paidhir bhocsairean fìor dhuilgheadasan dha anns an fhàinne. Is e seo an Cuban Ostrix, a stiùir puingean agus a rinn a" chùis air an gnogadh, agus Tyson Fury, a stiùir puingean cuideachd agus a fhuair air an t-sabaid a thoirt gu tarraing. Mar sin is dòcha gun tèid am puncher as motha a-riamh air falbh.
  Ach tha cha mhòr aon às gach deichnear ann am fàbhar Weider. Ach, tha Vitaly ro shean agus tha briseadh fada aige na dhreuchd. Chomhairlich eadhon a bhràthair Vladimir blàthachadh le càraid de luchd-tuatha meadhanach làidir. Gu dearbh, anns a 'Ghearmailt, dh' fhaodadh Vitali Klitschko barrachd airgid fhaighinn ann an sabaid le bogsaiche meadhanach, dìreach air sgàth an ainm mhòir aige.
  Tha Vitaly ainmeil air feadh an t-saoghail chan ann a-mhàin mar bhocsair, ach cuideachd mar neach-poilitigs, àrd-bhàillidh a "phrìomh-bhaile, agus gaisgeach na Maidan.
  Chan e, co-dhiù, bu chòir dha Vitali Klitschko a bhith air smaoineachadh an robh e luachmhor a bhith a 'ruith agus a' sabaid an aghaidh a leithid de bheinn.
  Ach chaidh an roghainn a dhèanamh: chan eil Vitali Klitschko a 'coimhead airson dòighean furasta!
  Tha an t-sabaid a" gabhail àite ann an Ameireagaidh. Tha laoidh nan SA agus an Ugràin gan cluich. Tha clàran seirbheis air an ainmeachadh. Mu dheireadh, tha an comharra airson fuaimean blàir.
  Tha mòran ag iarraidh sealladh agus fuil fhaicinn.
  Thòisich nas fharsainge gu faiceallach, ged is dòcha gu bheil e ceàrr. Dè ma tha Vitaly meirgeach? Chan eil Klitschko Sr. ann an cabhag sam bith cuideachd. Ach chì thu sa bhad gu bheil e aotrom air a chasan, caol, fèitheach, agus air a dheagh chothromachadh. Ann an suidheachadh sam bith, na bha mòran a 'sùileachadh: gum biodh e a' seòladh anns a 'bhad, cha do thachair e.
  Bha Klitschko gu misneachail ag obair leis a 'phut aige, ga chumail beagan nas àirde na an àbhaist, agus chuir e blocaichean.
  Chaidh a" chiad dà chuairt gu rèidh. Agus an uairsin Nas fharsainge, mar a bhiodh dùil, àrdaich an tempo gu mòr. Thòisich e air ionnsaigh agus ionnsaigh nas gnìomhaiche. Ach cha robh Vitaly air a chall. Chuir e stad air a" bhuille agus choinnich e ris le stealladh clì. Agus gu h-obann, ann an geur ionnsaigh octopus, bhuail e anns a 'chorp le a làimh dheis. Nas fharsainge dùblachadh thairis ann am pian.
  Tharraing Vitaly dheth deuce, agus airson an dàrna turas na chùrsa-beatha, lorg curaidh na cruinne agus an neach-ealain leagail as fheàrr a-riamh e fhèin air an làr.
  Rinn Vitaly gàire... Agus bha an luchd-èisteachd a' beucaich le toileachas. Cha robh dùil ri seo bho sheann Vitaly. Wow! Ach tha e coltach gu bheil leth-cheud bliadhna a" tighinn a dh" aithghearr! Agus fhathast gluais agus buail! Feumaidh tu a bhith comasach air seo a dhèanamh!
  Sheas na bu fharsainge suas, ach thòisich e air ais air falbh. Thòisich Vitaly gu slaodach air a bhualadh leis a 'bhreac aige. Agus a-rithist deuce. Agus bhuail mi a-rithist e. Tha Knockout air ais.
  Le duilgheadas, mhair Weider beò gu deireadh a 'chuairt. An uairsin, anns an ath fhear, bha Vitaly ag obair mar àireamh a h-aon. Ach gun dad, chaidh a h-uile càil a rèir a" phlana. Chaidh Weider air ais airson grunn chuairtean agus bha e a" coimhead gun chuideachadh. Ach anns an naoidheamh cuairt spreadh e a-rithist. Agus thòisich iad air buillean a thilgeil agus chaidh iad air adhart. Agus a-rithist bha e ag ionndrainn deuce agus thuit e. An dàrna briseadh sìos.
  Vitaly gàire. A" dol air adhart. Tha nas fharsainge neo-sheasmhach air a chasan. Bidh e ag ionndrainn an deuce a-rithist gun a bhith a" lorg antidote. Agus bhon ath bhuille tuit e.
  Bidh e ag èirigh le duilgheadas, agus stadaidh an rèitire an t-sabaid!
  Buaidh! Vitali Klitschko, a-nis na ghaisgeach na cruinne! Agus a chrios a-rithist! Fìor, chan eil e iomlan fhathast, ach tha e mu thràth air muin eich!
  Bhris e clàr Hopins, agus, gu dearbh, airson Foreman ro-throm, thàinig e gu bhith na ghaisgeach an t-saoghail airson a 'cheathramh uair, co-ionnan ri Holyfield.
  Tha nas fharsainge, gu dearbh, ag èigheachd gun deach stad a chuir air an t-sabaid ro thràth agus ag iarraidh ath-gheam.
  Tha Vitaly ag ràdh gun dèan e co-dhùnadh am bu chòir dha leantainn air adhart le a dhreuchd no beagan sabaidean eile a dhèanamh às deidh sin. Ach tha a h-uile duine ag innse dha gu bheil e fìor mhath, eadhon nas fheàrr na bha e na òige, agus feumaidh e cumail a 'dol.
  A bharrachd air an sin, chan eil dad ri dhèanamh fhathast. Tha àrd-bhàillidh eile ann an Kyiv, tha na taghaidhean pàrlamaid agus ceann-suidhe fhathast fada air falbh, carson nach sabaid thu an sin?
  Airson na trì sabaidean a tha romhainn, tha Vitaly air a thabhann cho mòr ri ceud millean dolar, a bharrachd air ceudad bho chraolaidhean.
  Gu dearbh, tha an jackpot mòr, agus tha seann àrd-bhàillidh Kyiv ag ràdh gun smaoinich e mu dheidhinn.
  Gu dearbh, sheall e gu bheil e fhathast comasach air mòran. Mar sin carson a thiodhlacadh tàlant? Agus is e am prìomh rud nach eil dad a bharrachd ri dhèanamh co-dhiù!
  Is dòcha feuchainn ris na criosan gu lèir a chur còmhla? Bhiodh sin air leth math!
  Tha Vitaly a" gabhail ris an tairgse agus a" soidhnigeadh cùmhnant airson trì sabaidean eile.
  Agus an ath neach-dùbhlain aige ... Uill, gu dearbh Tyson Fury! Cha deach a bhualadh a-riamh roimhe, cuideam mòr trom. Fìor, chaidh a leagail le Uydar agus cuideigin na bu lugha. Agus as cudromaiche, tha e cuideachd na chiontach dha bhràthair as òige. Uill, ciamar nach urrainn dhut sabaid an aghaidh rudeigin mar sin?
  Gun teagamh, sabaid ùr, agus cìs eireachdail, agus deagh shealladh.
  Tha Oleg Rybachenko a-rithist a" losgadh air Gearmailtich agus luchd-sabaid cèin. San fharsaingeachd, cha mhòr nach eil Gearmailtich anns na saighdearan-coise. Tha iad a' gluasad air cùlaibh nan tancaichean E-50 agus E-75. Agus bidh iad a" feuchainn gun a bhith a" gabhail chunnartan.
  An seo am badeigin nas fhaide air falbh chì thu "Panther" -2. Nochd an tanca seo, eu-coltach ris an fhìor sgeulachd, air ais ann an 1943. Agus cha robh am "Panther" fhèin ro mhòr. Tha, agus chaidh "Panther" -2 a thoirt gu buil, ged a bha mòran, ach ann an 1945, ag ullachadh airson a 'chogaidh leis an USSR, lìon na Gearmailtich na factaraidhean le tancaichean E-50 agus E-75.
  A dh'aindeoin cho practaigeach 'sa tha gunnaichean fèin-ghluasaid aotrom: E-10 agus E-25, b' fheàrr leis na tancaichean Fuhrer nas truime. Le duilgheadas, chuir Guderian ìmpidh air an E-50 aig astar àrd a bhith air a dhèanamh mar an fheadhainn as mòr-chòrdte. Bha barrachd meas aig an Fuhrer air an E-75, nach robh gu math soirbheachail agus a bha a 'tomhas ceithir fichead tunna.
  Ach a-nis tha atharrachadh air an E-75 M air nochdadh, le sgàil-dhealbh nas ìsle, nas aotroime agus le einnsean cumhachdach. Is dòcha gum bi e mar an fheadhainn as fharsainge san àm ri teachd.
  Oleg Rybachenko, mar eisimpleir, a 'cleachdadh innleachdan seòlta. Bidh e ga thoirt agus a" tilgeil grenade a-steach don t-slighe E-50 le a chas rùisgte. Air sgàth seo, tha an tanca a 'tionndadh agus a' bualadh air a cho-obraiche.
  Agus is e an toradh dà mastodons a" losgadh.
  Tha Oleg, mar a chì sinn, gu math seòlta.
  Seo mar a tha e ag obair a-nis, agus tha na Gearmailtich a" fulang call mòr. Tha casan socair aig a" bhalach. Tha e math a bhith coltach ris, casruisgte agus eireachdail.
  Ach san fharsaingeachd, tha smuaintean mu bhocsairean a 'tighinn a-steach do mo cheann. Mar eisimpleir, carson nach tòisich Denis Lebedev a cùrsa-beatha? Chan eil dà fhichead bliadhna cho fada sin. A bharrachd air an sin, tha na prìomh cho-fharpaisich bhon roinn cuideam trom air falbh, agus faodaidh tu feuchainn ris na criosan aonachadh.
  Is e an rud nach bu chòir dhut a dhèanamh a bhith na sia aig na h-ùghdarrasan. Tha e nas fheàrr bogsaidh uasal a ghabhail leat fhèin no a dhol còmhla ris an aghaidh.
  Seo mar a thàinig Sergei Kovalev gu bhith na àrd-bhàillidh Moscow. Ged a tha seo a-mhàin fantasy.
  Agus b' urrainn Denis Lebedev rudeigin nas cuideachail a dhèanamh. A bharrachd air an sin, tha e fhathast ro thràth bogsadh fhàgail gun chall. Feumaidh fìor lùth-chleasaiche a dhol gu deireadh.
  Dh" fhaodadh Wladimir Klitschko tilleadh cuideachd. Ach tha cuid, mar Alasdair Ustinov, a chaidh a bhualadh trì tursan ann an sreath mar-thà, nach eil a 'leigeil dheth a dhreuchd!
  Gu dearbh, chan e daoine a th" ann an gaisgich, ach dìreach a-mach à stàilinn!
  Ach smaoinichidh sinn air an t-suidheachadh seo: thuit Putin air itealan, agus tha taghaidhean ceann-suidhe ùra anns an Ruis.
  Agus dè a chì sinn an-diugh! Chan eil tagraichean làidir aig na comannaich. Tha Grudin air a nàrachadh fhèin agus tha a chreideas air a lagachadh. Tha Zyuganov ro shean agus tha a h-uile duine sgìth dheth, agus chan eil carisma gu leòr aige. Dh'fhàillig Suraikin anns na taghaidhean roimhe. Daoine eile nach eil cho aithnichte. Tha Zhirinovsky cuideachd ro shean agus tha a h-uile duine sgìth dheth. Chan eil mòran eòlach air feadhainn eile san LDPR. Cò eile bhon luchd-dùbhlain as urrainn dhut a mholadh? Tha Andrei Navalny làidir, ach cha bhi cead aige pàirt a ghabhail anns na taghaidhean. Chan e fìor thagraiche a th" ann an Ksenia Sobchak. Bha Demushkin sa phrìosan agus cha robh e air a bhrosnachadh gu math. Bha Udaltsov cuideachd sa phrìosan, ged is dòcha gu robh e air taic fhaighinn bho na comannaich agus a thighinn a-mach.
  Ann an ùine ghoirid, chan eil fìor cho-fharpaisich san aghaidh. Mar sin is e Medvedev, an ceann-suidhe an gnìomh, am prìomh fhear as fheàrr leotha fhathast. Agus ma tha iongnadh sam bith ann: san dàrna cuairt no sa bhad anns a "chiad fhear.
  A "beachdachadh air ìre ìosal Medvedev, agus is dòcha an àireamh mhòr de thagraichean ceann-suidhe, tha dàrna cuairt gu math comasach.
  Ach, bidh buannachd mhòr aig Medvedev sa chiad chuairt, agus neach-dùbhlain nach eil fìor mhath san dàrna fear.
  Ged aig a" mhionaid mu dheireadh dh" fhaodadh an Zelensky aige fhèin nochdadh agus a h-uile cairt a chuir troimhe!
  Oleg Rybachenko a-rithist thilg grenade, a 'putadh na tancaichean Nadsaidheach. Tòrr de chreagan agus de shligean.
  Agus a-nis agus a-rithist bidh an talamh a 'toirt dheth agus a' losgadh dìreach san adhar. Agus bidh na mìrean a 'tionndadh thairis, a' leaghadh.
  Oleg ag ràdh:
  - Glòir don ìmpireachd againn!
  Margarita, a" tilgeil a" mharbhaiche an làthair le a cas rùisgte, dh" èigh i:
  - Mòr-ghlòir dha na gaisgich!
  Agus a-rithist tilgidh an nighean an lemon le a sàil rùisgte.
  Tha na faisistich a" dòrtadh a-steach, o agus a" dòrtadh a-steach.
  Chan eil dòigh ann stad a chuir orra no a" chùis a dhèanamh orra eadhon le boma falamh! Tha gaisgich cho math an seo, tha e dìreach eagallach!
  Tha Oleg ag èigheach:
  - Ar buaidh anns a' chogadh naomh !
  Dhearbh Margarita:
  - Le gealltanas ceud sa cheud!
  Agus a-rithist thilg an nighean grenade le a cas-rùisgte.
  Chan e, tha e soilleir nach bi a" chlann seo dìreach a" leigeil seachad.
  Rinn Oleg Rybachenko gàire:
  - Airson an òrdugh ùr Sòbhieteach!
  Thog Margarita spreadhadh gu gnìomhach agus dhearbh i:
  - Banzai!
  Oleg, aig an aon àm, a 'feuchainn ri leantainn air adhart a' sgrìobhadh. Uill, tha Vitaly a" dèanamh dìon saor-thoileach an-aghaidh Tyson Fury. Aig an aon àm, tha sabaid a cheart cho inntinneach aig Vladimir ri Ruiz.
  Gu dearbh, bha Ruiz na churaidh cruinne ann an trì dreachan. An sin, carson nach urrainn dha Vladimir sabaid ris airson tòrr airgid? Is e neach-dùbhlain eadhon nas goireasaiche gu bheil e gu math nas giorra agus nas geir. Faodaidh Vladimir losgadh air le jabs fada.
  Tha e duilich gun do chaill Klitschko Jr. a bhith a" sabaid ris fhad "s a bha e na churaidh na cruinne. Ach bhiodh e riatanach gluasad.
  Agus ciamar nach do smaoinich thu air seo, Vladimir?
  Agus tha curaidh na cruinne ann an trì dreachan a-nis na Usik. Ach, gu luath ràinig e an rìgh-chathair.
  Agus tha e comasach sabaid aonachaidh le Vitaly. Ach chan eil annta seo ach tuairmsean airson an-dràsta.
  Feumaidh Vitaly a" chùis a dhèanamh air Tyson Fury, agus tha ath-chluich le Weider inntinneach. Agus tha mòran luchd-sabaid inntinneach eile ann. An aon rud Anthony Joshua. Bhiodh e cuideachd air leth inntinneach sabaid leis. Agus mar an ceudna dìoghaltas air a bhràthair.
  Chruthaich Vitaly mothachadh le bhith a 'toirt buaidh air Weider. Agus dè as urrainn dhut a dhèanamh gus soirbheachadh a leasachadh?
  Carson nach bi thu mar a" chiad bhocsair san t-saoghal a choisinn sabaid farpais às deidh leth-cheud bliadhna? Chan eil duine air seo a riaghladh roimhe seo!
  Ach, Vitaly! Chan eil e gu diofar dè an seòrsa àrd-bhàillidh Kyiv a bh" annad, ach a-nis tha thu air aithneachadh mar shàr churaidh na cruinne gun teagamh!
  Ach seo a 'chiad, saor-thoileach dìon an tiotal. Tha Vitaly an aghaidh neach-dùbhlain nas motha agus nas fhaide le armachd. Chan eil e cho iongantach ri Weider, ach teignigeach agus lùthmhor, le gàirdeanan fada. Agus cuideachd gun a bhith briste fhathast, ged a chaidh a leigeil sìos.
  Nas cudromaiche, rinn e a" chùis air an Wladimir Klitschko a bha fhathast glè òg, a tha gun teagamh a" fàgail Tyson Fury na cho-fharpaiseach làidir.
  Bha an corr mu leth-cheud 's a leth-cheud. Gu dearbh, bha a 'bhuaidh a bh' aig Weider air leth math. Ach a-nis chan e slasher a bhios ann na aghaidh, ach trodaiche teignigeach, nach robh e comasach dha duine sam bith a chuir a-mach fhathast. Agus as cudromaiche buileach, tha an neach a bhuannaich Vladimir fhèin aig toiseach a neart.
  Am bi e comasach dha Vitaly, aig leth-cheud, dèiligeadh ri leithid de theicneòlaiche? Tha seo mar-thà na duel de inntleachd. Ach, bha e soilleir gun do rinn Wider dì-meas air Vitaly agus dh" fheuch e ri a thoirt gu neo-riaghailteach. Ach cha obraich seo tuilleadh.
  Seo an dà bhocsair ag ullachadh. Tha Vitaly, mar a bha e an-còmhnaidh, trom agus cuimsichte. Tha e misneachail agus socair.
  Tha Tyson Fury cuideachd ag ullachadh. Tha e nas àirde na Vitaly, tha gàirdeanan nas fhaide aige agus feuchaidh e ri brath a ghabhail air seo.
  Ach a-nis thèid an t-sabaid a chumail ann am Breatainn, agus bidh craoladh pàighte ann.
  A-nis tha Tyson Fury a-muigh an toiseach. Tha e a" nochdadh misneachd bhon taobh a-muigh. Maol, neònach, agus chan eil e gu math lùth-chleasachd. Nam biodh Vitali Klitschko a" dathadh a fhalt, cha bhiodh e comasach dhut innse cò am fear a bu shine, ged a bha eadar-dhealachadh aois seachd bliadhna deug ann. Chan eil seo fhathast na chlàr airson sabaidean farpais, ach tha e mu thràth a" tighinn faisg air a" chlàr.
  Uill, is dòcha gum bi Vitaly cuideachd a 'sabaid le cuideigin nas òige na Tyson Fury.
  Tha Vitaly a 'tighinn a-mach gu fuaim ceòl bagarrach. Bidh iad a 'coimhead air a chèile.
  Tha Tyson air a shàrachadh agus chan eil e a" coimhead nas àirde. Is dòcha gu bheil Vitaly nas fharsainge anns na guailnean. Agus as cudromaiche, tha am figear aige tòrr nas bòidhche, agus tha na fèithean aige follaiseach.
  Uill, dè mu dheidhinn na laoidhean? An toiseach Breatannach, agus an uair sin Ucràinis.
  An uairsin iomlaid sùil.
  Agus an uairsin tha am bugle a 'fuaimeachadh, a' chiad chuairt.
  Bidh Vitaly a 'tilgeil sgoltadh aotrom agus a' gluasad gu math. Bidh Tyson a" feuchainn ri falbh. Ach tha Vitaly gu math seòlta, agus tha na buillean aige a" gluasad air adhart gu sgiobalta, a" ruighinn ceann Tyson Fury.
  Tha a h-uile dad a" dol mar a bha eòlaichean an dùil. Tha astar math aig Vitaly.
  Agus tha a h-uile càil a 'soirbheachadh.
  Bidh e a' buannachadh a' chiad chuairt... An uair sin mionaid fois agus an dàrna cuairt. A-rithist chan eil Fury ag atharrachadh innleachdan. Tha e coltach gu bheil e an dòchas gum fàs Vitaly sgìth.
  . CAIBIDIL Àir. 4 .
  Agus a-rithist tha buannachd bheag aig Klitschko Sr. Tha smachd aig na bràithrean air an fhàinne.
  Rinn Vladimir a' chùis air Ruiz Jr. le bualadh teignigeach o chionn seachdain.
  Uill, tha am blàr a" leantainn.
  Bha an treas cuairt a-rithist air òrdachadh le Vitaly. Ach anns a 'cheathramh cuairt, tha Tyson Fury gu h-obann a' spreadhadh. Bidh e a 'ruith air adhart ... Agus a' bualadh air an deuce. Agus tha e air a leagail.
  Dè bha e ag iarraidh? Tha Vitaly air an rabhadh.
  Ann an dòigh air choreigin chuir Tyson dìon air a" chuairt seo gu deireadh. An uairsin thòisich am blàr aon-thaobhach a-rithist le Vitaly a" faighinn làmh an uachdair. A bharrachd air an sin, bha e soilleir gu robh curaidh na cruinne Klitschko Sr. ann an cabhag sam bith.
  Agus às deidh ochd cuairtean, bidh Tyson Fury a 'tarraing air ais gu h-obann. Agus tha buaidh air ainmeachadh le bualadh teignigeach, air sgàth diùltadh leantainn air adhart leis an t-sabaid.
  Mar sin, tha Vitali Klitschko a 'suidheachadh clàr ùr: a' chiad trodaiche ann an eachdraidh bocsaidh a dhìon tiotal an t-saoghail aig leth-cheud bliadhna a dh'aois. Agus tha an ath choileanadh aig Hopins a" bualadh.
  Mar sin a-nis tha e dha-rìribh air a thighinn gu bhith na superman. Agus rinn e dìoghaltas air a bhràthair.
  Ach tha an ath shabaid na ath-chluich le Weider. Tha iad a 'gealltainn cìsean glè mhòr. Carson a dh"fhaodas sinn cogadh a bhith againn ris, agus a dhol suas an aghaidh Iosua?
  Agus an uairsin faodaidh tu smaoineachadh air sabaid aonaidh le Usik. San fharsaingeachd, bu mhath le Vitali Klitschko, ann am prionnsabal, a bhith na fhìor churaidh na cruinne. Agus tha miann fìor làidir aige.
  Tha Oleg Rybachenko a" gàireachdainn leis na smuaintean aige. Tha, tha seo comasach. Bidh am balach a" gearradh sìos sreath slàn de luchd-faisisteach agus ag ràdh:
  - Tha cuimhne aig daoine ort Klitschko! Tha daoine a" cur luach ort Klitschko! Tha an t-acras air daoine dhut Klitschko! Thig air ais a dh'aithghearr Klitschko!
  Rinn am balach genius gàire leis an òran sunndach aige agus a-rithist chuir e air bhog an grenades as marbhtach. Agus bhuail trì tancaichean Nadsaidheach.
  A dh 'aindeoin strì làidir nan saighdearan Sòbhieteach, bha na Nadsaidhean fhathast comasach air an trannsa a bha a' ceangal Moscow ri pàirtean eile den USSR a ghabhail agus a ghearradh.
  Mar sin, tha prìomh-bhaile na Ruis fo bhacadh iomlan. Dìreach mar Leningrad air a bhacadh.
  Tha Stalingrad fhathast a" cur an aghaidh. Bidh na Gearmailtich cuideachd a" stoirm air bailtean-mòra Grozny agus Ordzhonikidze anns a" Chugais. Tha an suidheachadh èiginneach. Gu sònraichte nuair a thàinig Moscow gu bhith air a chuairteachadh gu tur.
  Tha mòran shaighdearan ann, agus ceudan de mhìltean de shaighdearan anns a" mhailisidh. Ach ann am batail, bidh sligean agus armachd gan cleachdadh gu math luath. Is dòcha nach bi armachd gu leòr ann. Agus an uairsin tuitidh am prìomh-bhaile. Agus chan eil uimhir de bhiadh ann. Thig seo gu crìch a dh" aithghearr cuideachd.
  Agus às aonais Moscow, bidh e na chogadh eile. Agus tha Stalin a 'tuigsinn seo.
  A-nis tha e ann an Kuibyshev. Ach às deidh dha na Nadsaidhean briseadh troimhe chun Volga, cha robh e fada bhon loidhne aghaidh nas motha.
  A bharrachd air an sin chuir na samurai cuideam orra. Bidh iad a" bomadh agus a" toirt ionnsaigh le gun àireamh de shaighdearan-coise. Is dòcha nach eil neart gu leòr ann.
  Tha Stalin a 'tuigsinn seo agus tha e a' feuchainn ri sìth air leth a rèiteachadh le Iapan air cùl na seallaidhean. Tha iad ag ràdh gu bheil iad eadhon deiseil airson an Ear Chèin a leigeil seachad agus airgead-dìolaidh a phàigheadh ann an òr.
  Ach thuirt Hirohito: feumaidh sinn Siberia gu lèir, suas gu na Urals. Gu fortanach, tha e eu-comasach a bhith a 'toirt seachad uiread.
  Tha Vladivostok mu thràth cha mhòr air a chuairteachadh. Agus san fharsaingeachd tha a h-uile dad gu math eagallach ...
  Ach bidh cuid de chlann-nighean gaisgeil a" sabaid agus chan eil iad a" gèilleadh do na faisisteachan agus luchd-airm Iapanach.
  Stad an càr prìosain armachd anns an robh an t-seinn Witcher a" siubhal, agus chualas fosgladh an dorais. Lean dithis fhireannach Iapanach, aon mòr agus reamhar, am fear eile beag agus tana, a-mach às an t-solas a chuir dall air Anastasia sa mhionaid. An uairsin shàth an nighean, gun teagamh, fear anns an teampall le shin, agus fear eile sa ghiallan le dòrn ceangailte ann an slabhraidh. Chuireadh gu h-èibhinn na gaisgich gharg Thìr an Èirigh-Ghrian.
  Sheinn Witcher eadhon:
  - Bheir mi dùbhlan don duine airson an dàrna cuairt deug! Às deidh na h-uile, is e sàr bhoireannach a th" annam agus làn Atass, agus bidh mi a" cur an nàmhaid a-steach gu bualadh domhainn, a" nochdadh clas gun choimeas ann am blàr!
  Thog an nighean gunna-inneal Iapanach a chaidh a chopaigeadh bhon Schmeister agus, a 'briogadh air a' bholt, ruith i chun a 'choileach. Leum trì Seapanach eile a-mach an sin, agus chuir Vedmakova teine orra, ag amas air an cinn agus a 'gàireachdainn gu fiadhaich.
  - Dè a fhuair na h-uilebheistean le ceann cluba!
  Chaidh an neach-giùlain armachd a ghlacadh le ban-ghaisgeach lomnochd. Bhris an Witcher:
  Air dol thairis air an Ruis thruagh,
  Uilebheistean ifrinn a 'goil dorchadas!
  Tha an tuagh stoirmeil aig an neach-còmhnaidh,
  Giorraich agus gearr an ceann!
  Chan e peilear a th" ann an comannach ann am ball-ciù,
  Chan eil sinn air ar cuing gu bràth!
  Tionndaidhidh e an Treas Reich gu suaicheantasan teine,
  Uill, gheibh onair duais le maitheas!
  A dh 'aindeoin gu robh i tàmailteach, chuir Vedmakova air èideadh armailteach Iapanach a chaidh a thoirt bho na mairbh. Leis cho mì-thlachdmhor 'sa bha e, cha robh na saighdearan sin air a bhith a' nighe airson ùine mhòr agus bha am fàileadh uamhasach. Rinn am pìleat nighean gàire:
  - Feumaidh e fàs cho brùideil! Àisianach ge-tà!
  Thòisich an neach-giùlain armachd, ge-tà, gu furasta agus dh'fhalbh e gu tuath. Bha dà ghunna inneal 12-mm aig a 'charbad, gus am biodh e comasach, ma bha sin riatanach, ionnsaigh coise a chuir air ais. Is e rud eile nach biodh armachd 20 mm air seasamh an aghaidh inbhe "canain" Iapanach 37 mm. Bha Vedmakova a 'smaoineachadh: mar a dh'atharraich na comannaich a thighinn gu cumhachd an Ruis. Nam biodh ann an amannan tsarist, arm Iapanach mòran nas fheàrr na arm na Ruis ann an teirmean teicnigeach, a-nis, air an làimh eile, tha e air dheireadh. Ged nach urrainnear a ràdh nach eil saidheans air a bhrosnachadh ann an Land of the Rising Sun. Chaidh foghlam àrd-sgoile èigneachail a thoirt a-steach aig deireadh an naoidheamh linn deug. Fìor, cha robh càileachd an fhoghlaim ann an Iapan àrd. Rinn iad leth-bhreac dheth bho sgoil Prussian, a bha pedantic chun fhìor, agus rinn iad beagan simplidh air, gus am biodh aon neach-teagaisg a" dol tro uimhir de dh" oileanaich "s a b" urrainn dhaibh, leis nach robh gu leòr de dhaoine ionnsaichte ann. San fharsaingeachd, rinn na Seapanaich atharrais air na h-Eòrpaich, mar eisimpleir na Breatannaich ann an coltas èideadh khaki, na Gearmailtich ann an cruthachadh agus riaghailtean armachd, na h-Ameireaganaich ann an èideadh agus seòrsa nèibhidh, agus an siostam obrachaidh ionadan ionmhais. Fìor, bha an cuid aca fhèin, mar eisimpleir, còd Bushido, an stuth-spreadhaidh shimosa ainmeil (ged nach robh e na b 'fheàrr na an tè Eòrpach). Suas gu meadhan an naoidheamh linn deug, bha Iapan na dùthaich meadhan-aoiseil air ais aig nach robh eadhon rathaidean-iarainn agus a bha armaichte le bàlaichean canain. Bha e eadhon nas àrsaidh na Türkiye no Iran, agus eadhon nas motha na an Ruis Tsarist. Gu h-annasach gu leòr, b" e Ameireagaidh a chuidich Land of the Rising Sun nochdadh mar dhaoine agus a thug air gu litireil a dhol a-steach don t-saoghal shìobhalta. Thug an soitheach-smùide ùr-nodha le sligean spreadhaidh buaidh làidir air Iapan air ais. Gu h-àraidh nuair a chaidh e fodha grunn bhàtaichean-siùil, a 'sealltainn cho neo-chomasach' sa bha buill-canain.
  Is dòcha gum bi aithreachas air na h-Ameireaganaich barrachd air aon uair gun tug iad air Iapan iad fhèin fhosgladh don t-saoghal. Gun robh iad air farpaiseach a thogail ann an Àisia, ach an uairsin bha e duilich a chreidsinn gum biodh Land of the Rising Sun a" dol an t-slighe a thug linntean don Iar ann am beagan deicheadan.
  Ghluais Vedmakova air an àrd-rathad, a 'leigeil le làraidhean le daingneachadh a dhol air adhart, a bharrachd air còmhdhail, agus reusanachadh. Thog riaghaltas an tsarist, eadhon fo Alexander the Second, no eadhon fo Nicholas the First, planaichean airson Sìona a cheangal ris an Ruis. Ach thagh Nikolai an stiùir Turcach mar chuspair leudachaidh. Ann am prionnsabal, bha e nas goireasaiche. Ach sheas Breatainn, aig an robh gràin air an Ruis, agus an Fhraing, a bha fo a buaidh, airson nan Ottomans. Airson a 'chiad uair ann an cairteal mìle bliadhna (bho 1612), chaill an Ruis cogadh mòr (blàir fa leth, gu dearbh, chan eil iad a' cunntadh, tha thu a 'ciallachadh nach do chaill an Ruis airson faisg air cairteal de mhìle bliadhna airson faisg air cairteal de mhìle bliadhna). gu h-iomlan, co-dhiù, b" ann fo Nicholas the First a ràinig e am meud as motha a thaobh sgìre). Bha grunn adhbharan ann, is e an rud as cudromaiche cho àrd sa bha cumhachdan an Iar ann an uidheamachd teicneòlais nan saighdearan aca. Às deidh Nicholas a 'chiad chuir às dha fhèin, chaidh an rìgh-chathair a ghlacadh le Alasdair II: is dòcha an tsar as ionnsaichte agus as eòlaiche ann an eachdraidh na Ruis gu lèir. Thòisich e air ath-leasachaidhean mòra, thug e fa-near serfdom, agus fon sin thòisich fàs luath ann an gnìomhachas, togail rathaidean-iarainn agus ionadan cumhachd! Ach aig an aon àm, chaidh cur às do serfdom aig cosgais an luchd-tuatha, bha tòrr sgrios ann, thòisich aimhreitean, gu h-àraidh feadhainn mòra sa Phòlainn. Chaidh aig Alasdair air an Ruis a ghluasad air adhart, ach cha do dh'fhuasgail e duilgheadasan bunaiteach, agus eadhon reic e Alasga gu Ameireagaidh airson sgillinn agus thug e seachad na h-Eileanan Hawaiian an-asgaidh. Fìor, fhuair e buaidh air an Tuirc, ach bha an Ìmpireachd Ottoman gu math lag aig an àm sin agus chaidh a chrathadh le ar-a-mach. Bha, bha call na Ruis anns a" chogadh seo neo-chothromach mòr, a" dearbhadh gu bheil arm na Ruis fhathast fada bho bhith foirfe, a dh" aindeoin na h-ath-leasachaidhean. Ach, eadhon fo Suvorov cha robh a h-uile dad cho soilleir mar a chanas iad ann an leabhraichean. Thàinig buaidhean aig prìs mhòr, agus bha Catrìona an Dàrna, mar eisimpleir, aig àm an dàrna cogadh Ruiseanach-Turcach, ga chuingealachadh fhèin gu bhith a" faighinn seilbh fearainn gu ìre bheag, eadhon a" trèigsinn thagraidhean gu Moldova. Ged a bha Orthodox Slavs a 'fuireach air na tìrean sin, agus aig aon àm bha iad nam pàirt de Kievan Rus. San fharsaingeachd, às deidh don Ruis a bhith air a shaoradh bhon chuing Mongol-Tatarais, chaidh cùrsa a chuir air dòigh airson na fearann tùsail Slavic gu lèir a thilleadh. Thug seo grunn linntean; mar eisimpleir, cha deach Galicia a thilleadh ach ann an 1939, às deidh dha a bhith air a shaoradh bhon chuing Phòlainn. Agus dh"fhan baile Phrzemysl, maille ris na tìre mun cuairt, maille ris na h‑Ungairich agus leis na Slòcaich.
  Choimhead Vedmakova air an àrd-rathad: cha robh uimhir de chàraichean ann, ach bha saighdearan-coise Iapanach a" caismeachd. Tha sluagh de timcheall air ceud millean ann an Iapan, eadhon nas motha na a" Ghearmailt, bidh trèanadh ro-chlàraidh a" toirt suas leth de na h-uairean sgoile. Tha an cogadh leis an USSR na dhiadhachd dhaibh, eu-coltach ris an t-sabaid leis na SA. Faodaidh tu barrachd is barrachd sgaraidhean a chuir a-mach.
  Tha e gu math tàmailteach spreadhadh a losgadh bhon dà ghunna inneal àrd-astar agad, gu fortanach faodar seo a dhèanamh le bhith gan cumail smachd orra le bhith a" cleachdadh inneal uisgeachaidh bhon choileach. Ach is e an fhìrinn nach bi mòran cothrom aice fhèin faighinn a-mach às an seo. Chan e, tha e fhathast nas fheàrr a dhèanamh nas fhaisge air an loidhne aghaidh no air an oidhche. Tha, tha e coltach gu bheil e a" fàs dorcha mu thràth... An uairsin bidh na madaidhean-allaidh làn agus bidh na caoraich sàbhailte. Ged nach eil, chan e caora a th" innte.
  Mar sin dè mu dheidhinn Iapan? Chaill a' chiad chogadh 1904-1905, agus chaill an Ruis còrr is dà cheud gu leth mìle saighdear agus oifigear a-mhàin mar phrìosanaich. Ged a bha àrdachadh àireamhach aig an arm tsarist. Chaill Iapan nas lugha na dà mhìle prìosanach; chaidh bònas de cheud rubles òir a stèidheachadh eadhon airson gach saighdear le aghaidh buidhe a chaidh a ghlacadh, agus mìle oifigear. Tha an duilleag eachdraidh seo gu math mì-thlachdmhor don Ruis. Is e an rud as annasaiche gu bheil mòran san dùthaich ag iarraidh air na Seapanach buannachadh. Mar eisimpleir, chuir oileanaich aig Oilthigh Moscow meal-a-naidheachd air Mikado air tuiteam Port Arthur. Agus dè an ìre a chaidh a ghoid: tha e do-dhèanta a liostadh!
  Leig Vedmakova sìos an gas gus nach ruith e a-steach do cholbh caismeachd eile. Mhionnaich an nighean:
  - Uill, tha iad coltach ri locust! creutairean cumhang!
  Dh'aithnicheadh a' chluas mu thràth fuaim a' chanain; bha an loidhne aghaidh a' dlùthachadh. Rinn am pìleat gàire agus an uairsin sheinn e:
  Cha bhi an gaisgeach Ruiseanach ag osnaich ann am pian,
  Tha an gaisgeach Ruiseanach a" sgrios nan Iapanach!
  'S tha mulad oirnn gu leir,
  Chrith an sgiath lùbte gu lèir!
  Thuit an nighean sàmhach a-rithist. Anns a" chogadh sin, chuidich na SA agus Breatainn Iapan le airgead agus buill-airm, ach cha robh aghaidh air an taobh an iar. Gu dearbh, bha Land of the Rising Sun an dòchas gun gabhadh a" Ghearmailt brath air a" mhionaid agus gun toireadh i ionnsaigh air an Ruis. Ann am prionnsabal, bha seo fìor, agus buannachdail don Ghearmailt. Dh'fhaodadh an Ostair-Ungair, le ùidh anns na Balkans, cuideachd a dhol an aghaidh na Ruis. Dh'fhaodadh an Tuirc, a bha gu h-eachdraidheil air a h-eucoir leis an Ruis, agus eadhon a bhith fo smachd ionmhasail na Gearmailt, a dhol a-steach don chogadh cuideachd. Tha e comasach cuideachd gun deidheadh an Eadailt, a bha na pàirt den Chaidreachas Trì-fillte agus a dh" fhaodadh tagradh a dhèanamh airson fearann beairteach na h-Ucrain, a-steach don chogadh. Ann an suidheachadh sam bith, bhiodh e air a bhith dona don Ruis Tsarist. Eadhon nan cailleadh i ann an caidreachas leis an Entente, thigeadh cogadh air dà thaobh gu crìch le mòr-thubaist. Tha cothroman ann gun tèid an Fhraing a-steach don bhlàr, oir aig an àm sin bha Breatainn an aghaidh na Ruis. San fharsaingeachd, gu dearbh, is e mearachd mòr a tha seo den Kaiser, a chaill a leithid de chothrom. Tha e comasach, eadhon às deidh a" Chiad Chogadh, gur e am prìomh àireamhachadh ro-innleachdail ionnsaigh Fritz air a "Bheilg agus an Fhraing. Is dòcha nam biodh iad air ionnsaigh a thoirt air an Ruis gu tur, bhiodh an suidheachadh leis a" Phòlainn ann an 1939 air a bhith air ath-aithris. Gu fortanach, bha na Gearmailtich ro-mhisneachail, a" taghadh cogadh air dà thaobh.
  Bha Witcher, eu-coltach ri mòran de a companaich, fortanach: fhuair i air Mine Kaif a leughadh, agus anns an dreach thùsail. Gun teagamh, bha Hitler ceart nuair a thuirt e gu robh e riatanach a bhith còmhla ri Breatainn an aghaidh na Ruis, neo còmhla ris an Ruis an aghaidh Bhreatainn. Agus gu loidsigeach, rinn am Fuhrer san àm ri teachd càineadh air an fheadhainn a dh" fheuch ri corp Bismarck a thoirt gu solas.
  Gu dearbh dhiùlt Hitler comas sam bith co-chaidreachas leis an Ruis, gu h-àraidh nuair a thàinig na Bolsheviks gu cumhachd innte agus bha iad den bheachd gum bu chòir fearann na Ruis a bhith nan coloinidhean Gearmailteach.
  Tha seo a 'ciallachadh gu robh e gu soilleir na nàmhaid don Ruis, agus b' e pìos pàipear sìmplidh a bh 'ann an aonta sam bith airson an Fuhrer. A bharrachd air an sin, tha Stalin na leth-fhacal airson a bhith ag ionndrainn buille cho làidir air a smiogaid fhosgailte, ged a bha e mar dhleastanas air ullachadh airson a "bhuille a chuir air ais agus na saighdearan aige a thoirt gu bhith deiseil airson sabaid. No nas fheàrr fhathast, cuir thu fhèin e! Cha robh arm na Gearmailt cuideachd deiseil airson ionnsaigh oilbheumach an airm Shobhietach. Bhiodh e air a bhith glè dhoirbh dhaibh; dh" fhaodadh sinn dìreach na saighdearan Gearmailteach a chuairteachadh agus a sgrios anns na coirean. Dè an cogadh a tha seo! Agus mar sin chaidh an iomairt air adhart chun Wehrmacht. Agus bha an aghaidh a 'sruthadh bhon Iar chun an Ear. Chan eil e soilleir dè a bha Stalin a" cunntadh? Agus tha Beria na mac galla. Tha i eòlach air maol gu math. Carson nach tug e rabhadh dha Stalin? Carson nach do chuir e ìmpidh ort gnìomh a dhèanamh? Ciamar a thachair seo? Às deidh na h-uile, bha Commissar an t-Sluaigh na dhuine seòlta agus cha robh earbsa aige ann an duine sam bith! Às deidh na h-uile, bha fìor dhàta fiosrachaidh ann, bha saighdearan an Treas Reich a 'tarraing suas chun na crìche, agus rinn a h-uile dàrna seanmhair fàidheadaireachd cogaidh. San fharsaingeachd, bha faireachdainn ann gu robh rudeigin do-sheachanta agus uamhasach a" tighinn dlùth!
  Agus cha robh ach Stalin agus an luchd-inntinn aige a" breabadh asal, mar gum biodh iad ag iarraidh milleanan de dhaoine a chall agus a sgrios. Agus san fharsaingeachd, chan eil an mustachioed Georgian cho sàr-mhath ... Agus nuair a thòisich an cogadh, bha othail coitcheann ann... Agus a-nis tha an saoghal gu lèir air armachd a thogail an aghaidh na Ruis! Agus an seo, gu dearbh, is e poileasaidhean neo-shùbailte Stalin as coireach. Gu sònraichte, a dh" aindeoin gu robh an aghaidh a" mùchadh le gainnead solair, chaidh na mìltean de thrèanaichean a ghairm air ais gus Chechens a chuir gu Kazakhstan. Agus chaidh seo a dhèanamh aig àm a 'chogaidh, nuair a bhios a h-uile carbad a' cunntadh! Air sgàth seo, co-dhiù, bha Mainstein a 'riaghladh, a dh' aindeoin cho àrd 'sa bha àireamhachd an airm Sòbhieteach, gus frith-ionnsaigh a dhèanamh gus a' chùis a dhèanamh air na saighdearan dearga. Air sgàth dìth echelons, cha deach daingneachadh a chuir a-steach ann an ùine, chaidh stad a chuir air solar saighdearan Sòbhieteach, agus mar thoradh air an sin chaidh an oilbheum a-mach. Agus nam biodh na saighdearan againn a-nis ann an Kyiv, agus is dòcha ann an Romania, is dòcha nach biodh Breatainn agus na SA air cunnart a bhith a" brathadh an USSR!
  A bharrachd air an sin, cò cha mhòr a mharbh Hitler? Mar sin a" putadh an Treas Reich gu ionnsaigh ùr?! As dualtaiche, b' e gnìomhachd air a stiùireadh le Beria a bha seo ... Às deidh na h-uile, aig aon àm dh'obraich e a-mach ciamar a chrìochnaicheadh e Trotsky. Aig an àm sin, ge-tà, bha seo air adhbhrachadh leis an fheum air sgaradh anns an Eadar-nàiseanta a sheachnadh. A-nis tha seo air leantainn gu buaidh eile, tha nàimhdean na Ruis air aonachadh. A bharrachd air an sin, tha na nàimhdean eachdraidheil! Feumaidh i a ràdh gu robh Vedmakov fhèin na iongnadh mòr gun do rinn Churchill òraid inntinneach air 24 Ògmhios, ag ainmeachadh taic don USSR. Tha e neònach gun tàinig na caoraich chun mhadadh-allaidh airson caidreachas, ma tha, gu dearbh, faodar an leòmhann Breatannach a choimeas ri caora. Tha Stalin, ge-tà, na mhadadh-allaidh àbhaisteach! A-nis tha a h-uile càil air ais gu àbhaisteach, deamocrataich calpachais agus faisisteach calpachais còmhla! Ach tha na comanaich aonaichte agus ionraic, gun cho-rèiteachadh le cogais! Is dòcha gur e seo dìreach a bha Stalin ag iarraidh? Ann an suidheachadh sam bith, mheudaich feachdan an nàmhaid, agus sheall Iapan a giallan san ear. Ach, san fharsaingeachd, tha an gluasad le ceannardas dhùthchannan an Rising Sun loidsigeach: feumar sgòrnan an airm a shàmhlachadh le lasachaidhean mòra tìreil agus fìor ghèilleadh, a" gealltainn blàran is fearann ùra. Mura biodh na Stàitean Aonaichte air smachd-bhannan, no bacadh a chuir air, an aghaidh Iapan air 24 Iuchar, is dòcha gum biodh an samurai air an USSR a bhualadh eadhon san Lùnastal, gun a bhith a" feitheamh ris a" gheamhradh! Tha na Seapanach nan daoine gaisgeil agus cha mhòr gum biodh iad air an stad le cuimhne Khalkhin Gol, far an robh, leis an t-slighe, saighdearan àrd-sgoile a" sabaid, a" toirt a-steach saighdearan pupaidean Riaghaltas Ìmpireil Manchurian!
  Agus dh'fhaodadh seo tuiteam ann an cunnart ann am Moscow... Ged is dòcha gum b' fheàrr le Stalin Siberia gu lèir a thoirt seachad gu gèilleadh Moscow. Cha bhithinn dìreach a" fàgail còmhdach an sin, an dòchas nach toireadh geamhradh cruaidh taiga cothrom dha na Seapanach gluasad air adhart ro fhada agus ceangal a dhèanamh ris na Gearmailtich ann an sgìre Urals no Volga.
  Agus an uairsin, gu dearbh, bhiodh duilgheadasan ann... Dh'fhàillig Hitler faisg air Moscow agus rinn e mearachd le bhith ag ainmeachadh cogadh air na Stàitean Aonaichte, gun a bhith a 'toirt air Iapan a dhol air ais a thaobh an USSR. Cha robh Hitler air a chomharrachadh le loidsig idir, leis an fhrith-Semitism brùideil aige, a 'tionndadh a' phrìomh ionmhas ionmhasail agus eadhon am Bhatican na aghaidh fhèin. Fìor, mheudaich seo am mòr-chòrdte am measg nan Arabach, ach cha tug iad taic mhòr do bhuidheann Rommel.
  Chaidh an càr armaichte suas gu crìoch na Sòbhieteach a bh' ann roimhe. Tha beagan sgrios air a bhith an seo mu thràth. An seo tha an colbh crìche fhathast a" seasamh a-mach.
  Agus saighdearan-coise Iapanach, a bharrachd air grunn thancaichean aotrom le canain fèin-ghluasadach 20-mm agus dà ghunna inneal gach fear. An aghaidh nan saighdearan-coise Sìneach, dh'fhaodadh gur e deagh armachd a tha seo, ach an aghaidh an T-34... Fìor, chan eil mòran tancaichean mar sin anns an Ear Chèin, tha na prìomh fheachdan air an cur sìos san iar. A bharrachd air an sin, tha càraid a bharrachd de charbadan armachd agus mortar air an giùlan ann an carbadan fosgailte rim faicinn. Feumaidh mi a ràdh nach e mortaran dona a tha seo, a dh" aindeoin an ìre bheag aca...
  Chuir Witcherova stad air: dè a bu chòir dhomh a dhèanamh? Tha tòrr Iapanach ann, agus a rèir coltais feumaidh tu tionndadh gu rathad dùthchail. No is dòcha gun toir e tionndadh dha na sùilean caola fhathast?
  Tha e mu thràth a" fàs dorcha, tha sgòthan air na speuran a chòmhdach, agus tha uisge a" tighinn. Gu dearbh, faodaidh tu cunnart a ghabhail, gu sònraichte leis gu bheil na Seapanach làn sluaigh, tha na saighdearan-coise nan seasamh, air an cruinneachadh ann an ìrean dùmhail. Tha, tha rèisimeid slàn ann dhiubh, saighdearan le bolg buidhe, gu math cas, chan eil e duilich am marbhadh.
  Chaidh Witcher thairis oirre fhèin, ag èigheach:
  - Nar leigeadh Dia gum bi barrachd samurai ann!
  Chaidh dà ghunna-inneal mòr - 12 mm a lasadh a-mach ann an spreadhadh aig creutairean le sùilean cumhang. Thòisich am bualadh iomlan. Sheinn an nighean eadhon:
  Bidh sinn a 'sabaid an nàmhaid gu crìch,
  Tha gnìomhan shaighdearan gun àireamh!
  Bha na Ruiseanaich a-riamh comasach air sabaid,
  Na leig seachad nuair a thig trioblaid!
  Is e cartridge mòr agus geur a th" ann an 12 mm, bidh e a" dol tro na cuirp, agus uaireannan grunn Iapanach aig an aon àm. Bha smachd aig Vedmakova air an armachd le bhith a" cleachdadh dràibhean uisgeach, a fhuair na Seapanach air iasad bho itealain. Anns a 'chiad diogan, cha robh luchd-sabaid Empire of the Rising Sun eadhon a' tuigsinn dè bha a 'tachairt agus cò às a thàinig an ionnsaigh. Thuit iad gu sìmplidh, a 'leigeil a-mach sruthan fala bho na stamagan agus na cisteachan aca. Bha teachd a" bhàis anns an t-saoghal seo a bha coltach ri sàmhach cho ris nach robh dùil. Ged nach eil, tha an aithris mu dheireadh a" coimhead nas coltaiche ri magadh.
  Chaidh aig Witcher air grunn ìrean a ghearradh sìos mus do fhreagair an nàmhaid agus thòisich e air sgapadh. Lean am pìleat a 'losgadh, agus aig an aon àm a' gluasad a 'chàr armaichte gus nach tèid e na theine bho na tankettes. Ach, faodaidh canan itealain a dhol a-steach do eadhon armachd mar sin. Ach, tha seo cuideachd an urra ri luaths tùsail an projectile; air pìosan tha e fhathast nas motha na gunnaichean sabaid.
  Fhad "s a bha am pìleat fortanach, cha do dh" aithnich na Seapan sa bhad cò bha a" cur bàs thuca, gu h-àraidh bhon a thòisich uisge an earraich a" sileadh, agus mar thoradh air an sin dh" fhàs e doirbh eadar-dhealachadh a dhèanamh air na lasraichean. Is dòcha gu robh na samurai den bheachd gun deach ionnsaigh a thoirt orra le buidheann Ruiseanach a bha air briseadh troimhe air a chùlaibh, agus mar sin dh" fhosgail na tankettes teine air na preasan. Witcher, phronnadh na Seapanach agus sheinn e:
  O iomall a' chuain,
  Far an do chrath uchd nan neamh !
  Tha hordan an t-Sultan a' ruith seachad,
  Tha e mar gum biodh an Antichrist air èirigh!
  
  Tha 'n cogadh neo-thruaillidh, olc,
  Mar clamhan a nuas air Rus'!
  Tha mo dhùthaich liath le lotan,
  Sàbhail do mhàthair, tha mi ag ùrnaigh ri Dia!
  
  Dè cho cruaidh sa tha an saoghal, tha e uamhasach
  Thuit an leanabh agus chaidh a reubadh gu pìosan!
  Thug iad breith, a' putadh le pian,
  Mar sin cho-dhùin an Thunderer olc!
  
  Chan aithne do Dhia crìochan na feirge,
  Tha e air mòr-thubaist a thoirt don chinne-daonna!
  'S tha gach neach beò a' fulang,
  Is e dìreach bròn a tha a" cunntadh buadhan!
  
  Tha an Ruis uile làn de fhuil,
  Dè cho an-iochdmhor a tha thu Uile-chumhachdach!
  Càite an deach do mhisean?
  Am bheil Criosd da rìreadh an treas ni, iomarcach !
  
  Carson a tha thu Ada agus Eubha,
  Cuir às dhaibh bho phàrras airson eucoir!
  Tha an uair air tighinn airson a' chanabail,
  Le creach nas fhuaire Mamaia!
  
  Bidh na caileagan a" rùsgadh deòir an seo,
  Mharbh na Gearmailtich mo phàrantan!
  Tha i casruisgte agus tha i reòta
  Gu cruaidh, tha na h-aibhnichean uile reòta!
  
  Chan eil duine a" faireachdainn duilich dhuinn daoine
  An dara cuid bidh meanbh-chuileag no nathraichean gar gèilleadh!
  Uaireannan bidh beachd ag èirigh
  Abair cupa fulangais chun na h-ìre!
  
  Is diomhain dòchas a bhi ann an Dia,
  Gu dearbh chan eil sin ga ghoirteachadh!
  'S fearr bhi beo gu bochd 's gu truagh,
  Ach an seo thuirt sinn - gu leòr!
  
  Tha brataichean co-mhaoineas againn,
  Tha sin a" ciallachadh nach eil iomradh sam bith air m" uncail!
  Chan urrainn dhomh faisisteachd fhulang,
  Tha ar feallsanachd sìmplidh: gu ifrinn le sin!
  
  Dòchas air làmhan call,
  Don inntinn a tha sa cheann!
  Bheir an tiomnadh sinn gu euchdan,
  Sgil, dealas 'na dhorn !
  
  Agus mar sin, a 'tomhas ann an ceumannan,
  Do shlighe gu saorsa agus sonas!
  Bidh sinn nar diathan dearga,
  Chan urrainn dha duine ar lùbadh!
  Sheinn Vedmakova agus loisg e gunnaichean-inneal, loisg e air an fheadhainn le sùilean cumhang a bha mar-thà air ruith air falbh agus laighe sìos. Ach an uairsin dh'atharraich a fortan cuideachd; tha e coltach gun do thuig grunn oifigearan Iapanach dè bha a 'dol agus thilg iad grunn grenades air a' chàr armaichte. Dh"fhairich Witcher a corp air chrith. Ach, bha na grenades Iapanach briste agus cha deach iad a-steach don armachd, a rèir coltais air an dealbhadh gus seasamh an aghaidh spreadhaidhean gunna-inneal suas ri 14 millimeters ann an inbhe.
  Rinn Witcher gàire:
  - Agus an uairsin ann am blàr borb, peilear air seachran - amadan! Dh" fhàs i iriosal, gu h-obann dh" fhàs i na bu ghlice agus bhuail i an targaid na bu trice!
  Ann an neach-giùlain armachd, bidh gunnaichean inneal air an cumhachd le biadhadh crios. Tha seo a 'toirt seachad solar mòr de pheilearan, a bharrachd air an sin, tha fuarachadh uisge air a thoirt seachad, a leigeas leat fad an losgadh a mheudachadh. Mar sin, gheàrr an gaisgeach gun deas-ghnàth na Seapanach a bha a 'tilgeil grenades oirre. Ach tha e coltach gun do mhothaich na sabaidean eile e. Dh'itealaich grenades a-rithist. Chualas tubaist. Tha e coltach gu robh fear de na grenades trom, le cuideam timcheall air cileagram, agus gun robh e an-aghaidh tanca. Fhuair na Seapanach beàrnan co-chosmhail mu thràth. Tha e lag an aghaidh Chevrons agus T-34s, ach faodaidh tu a dhol a-steach do chàr armaichte! Tron taobh bhriste, chaidh Witcher a fhrasadh le duslach. Mhionnaich an nighean:
  - Tha, tha Iapan beag, ach tha e ag adhbhrachadh trioblaid mhòr!
  Thòisich an càr armaichte a 'luathachadh, agus chaidh grenades no dhà a-steach a-steach, far an do spreadh iad.
  Rug na criomagan air Witcher, a" reubadh an èideadh aige. Gus faighinn thairis air, chaidh an tanca gas briste na theine. Rinn an nighean mallachd a-rithist:
  - Chan e inneal - coitcheann! Bhithinn a" tilgeadh shit ort!
  Às deidh dhomh dusan a bharrachd a ghearradh sìos, bha agam ri leum a-mach às a" chab. Rinn an nighean seo gun mhothachadh leis na saighdearan Iapanach agus rinn i snàgadh. Cha robh e coma dhi fèin ; Agus anns an dorchadas agus san uisge chan urrainn dhut d "aghaidh a dhèanamh a-mach. A-nis feumaidh tu faighinn far an àrd-rathaid agus a dhol à sealladh don phreas.
  Bha an nighean a" snàgail gu math luath agus aig an aon àm thàinig i tarsainn air cuirp grunn thursan. Dh'èigh i gu toilichte:
  - Chan eil e dona gun tug mi solas don samurai! A-nis chan eil agad ach a shàbhaladh thu fhèin!
  Dàibheadh an gaisgeach a-steach do na preasan agus, ag èirigh, thòisich e air coiseachd. Dèan amadan orra, is dòcha nach tèid an glacadh. Gu dearbh, chuir i suas sabaid reusanta agus bha i den bheachd nach biodh e coltach gum biodh an gnìomh aice air a chreidsinn, air neo is dòcha, cò aig a tha fios, bhiodh iad air rionnag gaisgeach eile a thoirt seachad!
  San fharsaingeachd, is e rud neònach a th" ann an cogadh, bidh thu a" marbhadh dhaoine agus chan e dìreach rud àbhaisteach a th" ann, ach gaisgeachd. Mar a tha am Bìoball ag ràdh, leis an t-slighe, "Cha mharbh thu!" Gidheadh, dh"àithn Dia chan ann a‑mhàin a mharbhadh, ach na h‑Amalecich, am mnathan, an clann, agus eadhon an sprèidh a mharbhadh gu tur! Ged a tha e eadhon aig àm cogaidh, tha cur às do shìobhaltaich air a mheas mì-mhoralta agus borb.
  Ach, bomadh na càirdean an Iar chan ann a-mhàin agus chan e uimhir de thargaidean armachd agus iad a" bomadh sìobhaltaich. Bha seo gu ìre mar thoradh air cho mionaideach "s a bha bomairean àrd-àirde, a bha ga dhèanamh duilich targaidean dìreach armachd a bhualadh, ach b" e dìoghaltas am prìomh rud. Fhuair Iapan àrdachadh bho na SA cuideachd. Ach cha robh dad ann airson freagairt a thoirt dhaibh! Gu sìmplidh cha robh plèanaichean aca le leithid de raon gus na Yankees a ruighinn!
  A rèir choltais bha na h-Ameireaganaich den bheachd gu robh dìoghaltas airson Cala Peru gu leòr, no an àite sin, cho-dhùin am prìomh elite ionmhais a dhol an sàs gu pragmatach, agus aig an aon àm stad a chuir air Arm Dearg Mao. Chaidh Iapan fhàgail le Manchuria mar chlàr airson a 'chogaidh an aghaidh an USSR, agus chaidh làmh an-asgaidh a thoirt dha an aghaidh Mongolia, agus b' e an còrr obair Chiang Kai Shek! An uairsin bidh e comasach Sìona gu lèir a sguabadh suas. Agus leig le Land of the Rising Sun bleed anns a" chogadh leis an USSR. Is dòcha gur e an rud as inntinniche an seo gu bheil na Seapanach, às deidh dhaibh a" chùis a dhèanamh air an Ruis, an urra ri bhith a "faighinn eadhon le Ameireagaidh a-rithist a" cleachdadh cuideachadh bhon Ghearmailt agus na SA, tha iad a "smaoineachadh air a bhith a" carachd Siberia agus fearann eile bho Iapan sgìth.
  Tha gach taobh den bheachd gun do rinn iad gnìomh glè ghlic, gu h-àraidh bhon a fhuair Ameireagaidh agus Breatainn smachd air fearann mòr gun a bhith a" losgadh aon urchair. Rud eile, dh"fheumadh iad ùine fhada agus sgìth a ghabhail airson an ceannsachadh, rud a bheireadh co-dhiù grunn bhliadhnaichean; is eileanan iad sin às deidh a h-uile càil!
  Choisich Vedmakova, an dòchas a dhol tarsainn air an loidhne aghaidh. Tha e gu math comasach a dhol a-steach don bheàrn agus a dhol còmhla ris na daoine agad fhèin. No is dòcha eadhon aon de na prìosanaich samurai a thoirt leat. Uill, tha e faisg air na dreuchdan as adhartaiche san arm Sòbhieteach. Rud eile, bidh e duilich a tharraing.
  . CAIBIDIL Àir. 5.
  Mar sin airson Oligarchy na Cruinne: tha a" Ghearmailt agus an Roinn Eòrpa fon USSR air a mheas mar raon buaidh caillte, agus eadhon na chunnart don ìmpireachd comannach neartaichte agus leudachadh a bharrachd air Bolshevism. Agus airson an Ruis fon Ghearmailt, is e seo leudachadh air a raointean buaidh agus an comas a bhith a" suirghe a h-uile sùgh bho na Tìrean saidhbhir. Ach is e seo dha-rìribh a chaill oligarchs na Frainge le bhith a" call don Ghearmailt: bha aca ri beagan a roinn le Hitler, ach ghlèidh iad a" mhòr-chuid den bheairteas, agus dh" fhàs e eadhon na b" fhasa brath a ghabhail air an luchd-obrach - chuir na Gearmailtich às do na h-aonaidhean ciùird. Dè a chaill na oligarchs anns a" Baltics? Cunnt do chalpa gu lèir, agus an fheadhainn aig nach robh ùine airson teicheadh, an uairsin saorsa no beatha! Tha an eisimpleir iongantach! Mar sin chan eil dad iongantach mu dheidhinn seo! Agus mura robh Hitler air a bhith na anti-Semite cho làidir, cha bhiodh duine air an USSR a chuideachadh!
  Feumar a ràdh gur e aon de na h-adhbharan airson gun do bhris an Fhraing sìos an ìre mhath furasta an àireamh sa cheud gu math nas ìsle de Iùdhaich an dà chuid san t-sluagh gu h-iomlan agus san elite ionmhais. Anns a 'Phòlainn, Breatainn, na SA: bha e gu math eadar-dhealaichte. Gu h-àraidh anns na SA, a tha, leis an t-slighe, a 'mìneachadh carson a bha na Yankees, a dh' aindeoin nach do thuit aon bhoma air Ameireaga, eadhon nas cruaidhe a thaobh sluagh na Gearmailt na na Breatannaich!
  Thàinig Vishu gu bhith na phupaid fon Wehrmacht, agus chaidh na Gearmailtich timcheall Paris a 'cluich harmonicas. Thòisich Hitler ag ullachadh ionnsaigh air Sasainn, gun a bhith a 'cur dragh air an eaconamaidh a ghluasad gu bunait cogaidh agus a' cleachdadh stòrasan na Roinn Eòrpa a chaidh a cheannsachadh. Chosg seo e gu mòr dha, agus cuideachd cho mì-thoileach 's a bha e a bhith a' barganachadh leis na Sasannaich agus a' cur an aghaidh an-Semitism. Bhiodh an tè mu dheireadh, 's dòcha, air leigeil leis an Fuhrer na feachdan aige gu lèir a sgaoileadh airson cogadh an aghaidh an USSR agus ionnsaigh a thoirt air ais sa Chèitean. Fìor, dh" fhaodadh sìth le Breatainn a bhith air Stalin a phutadh gus gluasad ainmeachadh. Bhiodh e na chomharra gu bheil an nàmhaid mar-thà aig an stairsnich.
  No nach robh, agus sa chùis sin dh'fhaodadh gun tug e buaidh air suidheachadh na SA a dh'ionnsaigh Iapan. Cha mho a bhrosnaicheadh iad Tìr an Ar-a-mach Grian, agus dh' fhaodadh an ìmpireachd chumhachdach dàrna aghaidh fhosgladh ! Sin mar a thachair a-nis. Is ann dìreach ann an suidheachadh eadhon nas miosa, nuair a tha arm an USSR cha mhòr air a sgrios, cha deach cinneasachadh armachd a stèidheachadh fhathast, agus chan eil iad fhathast air ionnsachadh mar a nì iad sabaid!
  Chan e seo a" bhliadhna ceathrad "s a h-aon - fhuair saighdearan Sobhietach eòlas sabaid, dh" ionnsaich iad sabaid agus buannachadh! Mar sin a-nis chan eil eagal orra ro tancaichean trom agus plèanaichean le seachd puingean losgaidh air aon charbad!
  Tha fear aonaranach Iapanach na sheasamh faisg air craobh. Mar sin cnap beag buidhe àbhaisteach.
  Leum Witcher suas air a chùlaibh. Leum i a ceann suas agus an uairsin thoinneamh i... Nuair a chuireas tu "pot" an nàmhaid suas gu sgiobalta, chan urrainn dha fèithean an amhach a bhith a" toirt seachad dìon èifeachdach tuilleadh agus bidh am "phoit" a" lùbadh suas gu furasta!
  Uill, dè mu dheidhinn aon samurai nas lugha! Tha Vedmakova a 'coimhead sunndach agus toilichte, tha i eadhon a' giùlan a fiaclan:
  - Cha toir Iapan buaidh oirnn gu bràth! Leis gu bheil trodaiche mar mise!
  Gu dearbha, ann an eachdraidh iomlan Rus ', cha b' urrainn ach na Mongol-Tatars buaidh a thoirt air! Carson a thachair seo agus carson a thionndaidh an dùthaich mhòr Slavic gu bhith gun chuideachadh, gu dearbh, na dhìomhaireachd airson barrachd air aon ghinealach!
  Is e an adhbhar as cudromaiche sgaradh fiùdalach, nuair a ghabh a h-uile duine cuibhreann dhaibh fhèin: thòisich iad air cearcan agus shuidh iad ann, a" dìon an oighreachd: a-mach à obair!
  Bha Witcherova a 'faireachdainn gu robh na bòtannan Iapanach teann agus mì-chofhurtail a' suathadh a casan. Cho-dhùin am pìleat sa chùis seo nach robh feum sam bith ann a bhith a 'cumail a' chràdh. Thug i dheth na brògan le sròn maol a bha teann agus chuir i cuideam air a corragan. Dh"fhairich mi fionnarachd mo dhùthchais le mo chasan casruisgte agus dh"fhairich mi tòrr na bu shunndach! Mheudaich i a h-astar agus eadhon thòisich i air leum beagan!
  B 'e an fhìrinn gun deach na Ruiseanaich a roinn gu bhith na bròn-chluich as motha de na Slavs. San taobh an iar bha iad fo smachd Liotuàinia agus a 'Phòlainn, agus san taobh an ear leis na Tatars cruaidh. Ach, cha do mhair a 'chuing gu bràth: thòisich Moscow, a bha na bhaile beag roimhe, a' fàs agus eadhon thionndaidh e gu bhith na sheòrsa de ìmpireachd bheag. Thàinig Ivan Kalita gu bhith na neach-cruinneachaidh de fhearann na Ruis. B 'esan a' chiad fhear agus chan e an fheadhainn a bu fortanach, ach nas cudromaiche a 'chiad fhear! Agus mar a tha e a 'fuaimeachadh anns an òran Bolshevik: tha e nas fheàrr a bhith marbh na dàrna!
  Chan e Ruiseanach a th" ann an Stalin, is e seo a phrìomh bhuannachd! Mar sin tha mì-earbsa na nàisean tiotal, agus smachdan mòra gun fhìreanachadh! Thoir na h-adhaircean muc, agus rìoghachd don chock!
  Chuchmek air an rìgh-chathair agus Rus 'sa bhuaile!
  Mar eisimpleir, bha an dà chuid Tukhachevsky agus Egorov nam marasgal gu math comasach, dè eile a dh'fhaodar a ràdh mun chòrr de na ceannardan brònach! Chan urrainn coimeas a dhèanamh ri muncaidh mustachioed! Sin as coireach gun deach sinn ann an trioblaid!
  Ach, ciamar a thachair e dha-rìribh gun deach aig Stalin air a bhith na riaghladair iomlan? Rinneadh Seòras neo-litearra na Dhia!
  Feumaidh muinntir na Ruis a bhith air an riaghladh le Tsar Ruiseanach! Co-dhiù, cha mhòr nach robh fuil Ruiseanach aig na Romanovs agus is dòcha gur e sin as coireach gun do dh" fhàs iad!
  Bha cruth riaghaltais sònraichte aig Iapan cuideachd, far an robh an shogun gu ìre mhòr nas àirde na an ìmpire, agus mar sin bha cuid de bhuannachdan ann, leis gu robh nas lugha de chothrom ann an ìmpireachd a mhilleadh air sgàth oighre amadan. Fad linntean, cha robh na Seapanach air cogaidhean ceannsachaidh a phàigheadh, ach bha iad gu gnìomhach a 'sabaid ri chèile. Thug seo beagan buaidh air inntinn na dùthcha seo. Ach anns an fhicheadamh linn, thug Land of the Rising Sun buaidh air barrachd fearainn na Alasdair Mòr! A-nis is e tionndadh na Ruis a th" ann. Is e dìreach nach e seo amannan tsarist, riaghailtean mòra a" phàrtaidh comannach, agus an siostam eaconamach is poilitigeach as adhartaiche agus as foirfe san t-saoghal!
  Ach, chrath Witcher a ceann gu h-obann. Chan eil a h-uile dad ceart san t-siostam phoilitigeach agus ann an dòigh an riaghaltais! Mar eisimpleir, chan eil na daoine a" taghadh ceannard na stàite mar thoradh air abairt eile de thoil, ach dè thachras... Feumar a ràdh nach deach ullachadh airson cruthachadh a" phrìomh oifis agus buileachadh chumhachdan èiginn dha. aon chuid fon lagh neo leis a" bhun-reachd. Agus gu pearsanta bha teagamhan mòra aice mu chomasan an neach-labhairt leth-fhoghlamach! Dìreach mar Beria: duine seòlta, ach air a dhroch fhoghlam le sealladh air leth cumhang agus am beachd!
  Ach a-nis tha an loidhne aghaidh eadhon nas fhaisge air thoiseach, tha frasan rim faicinn, agus tha an ràimh air fàs eadhon nas làidire. Uill, tha an t-àm ann cànan a lorg agus... Mhothaich Vedmakova buidheann de Iapanach a bha a" snàgadh. A-nis feumaidh tu suidhe gu faiceallach air an earball aca. Mu thuairmse san aon stoidhle mar a thug i ionnsaigh air an Yu-188, bomair gu math luath, nach eil eadhon furasta a ghlacadh le MiG luath. Air an t-slighe, chan eil lagan san fharsaingeachd gu sònraichte furasta an gluasad agus a thaobh seo chan eil iad nas fheàrr na Fokken-Wulfs! Uill, tha na samurai a" tighinn faisg air an trench, tha iad a" coimhead coltach ri reitheachan a" bualadh a" snàgadh a dh"ionnsaigh lochan-ola. Tha tòrr Iapanach ann, feumaidh tu a bhith faiceallach an seo ... Seo an caiptean air arm Land of the Rising Sun, tha aodann coltach ri marmot. Bidh e a" sgreuchail rudeigin, a" crathadh a dhòrn agus a bhiodag gu làidir.
  Bha Vedmakova a 'feitheamh gu foighidneach airson an samurai èirigh gus ionnsaigh a thoirt air agus bhuail e e ann an cùl a' chinn le a cnap. Ach, rinn e cunntas air a" bhuille gus nach bàsaich an "Iapanach" sa bhad. Agus an uairsin loisg i spreadhadh bho ghunna submachine aig na Seapanach a" ruith airson ionnsaigh! Ùrnaigh:
  - Tha seòlta ann an cogadh mar sheòl air luing, ach a mhàin tha e 'g àrdachadh, chan e i !
  Balach Oleg agus nighean Margarita sabaid ann an Stalingrad. Seasaidh iad anns a" bhaile-mhòr seo mar titans.
  Tha Oleg Rybachenko a 'coimhead timcheall air dusan bliadhna a dh'aois. Agus tha an gille a 'tilgeil grenade le cas-rùisgte.
  Bidh e a" tilgeadh nam faisisteach mun cuairt agus ag ràdh:
  - Glòir don dùthaich mhòr!
  Bidh Margarita cuideachd a" toirt seachad tionndadh le deagh amas. A" slaodadh sìos na faisisteachd agus a" seinn:
  - Glòir do Stalin agus grian co-mhaoineas!
  Tha Oleg Rybachenko a 'losgadh agus ag ràdh:
  - Glòir do ghaisgich !
  Bidh an nighean a" losgadh agus a" gearradh sìos nan Nadsaidhean. Tilgidh e grenade le a chas rùisgte agus squeaks:
  - Agus glòir don Tìr Mòr fad linntean!
  Mar sin, chaidh am balach agus an nighean gu mòr eadar-dhealaichte. Bidh iad a" losgadh air na Nadsaidhean agus a" tilgeil grenades.
  Bidh cas-rùisgte a" bhalaich a" tilgeadh tiodhlac marbhadh. Tha am balach ag ràdh le fearg fiadhaich:
  - Tha sinn a 'cur dragh air a h-uile duine!
  Bidh Margarita, a" losgadh agus a" spealadh sìos an nàmhaid, a" squeaks:
  - Agus bidh feur ann airson an diabhal!
  Agus tilgidh an nighean, le a cas rùisgte, tiodhlac a" bhàis. A leithid de ghaisgeach, comasach air saighdearan slàn a ghearradh sìos.
  Tha balach agus nighean a 'sabaid ann an Stalingrad. Tha iad nan fìor ghaisgich. Agus ridirean làn de spiorad gaisgeil.
  Dè bha Hitler a" smaoineachadh, às deidh mòr-thubaist 1941 nach do dh" ionnsaich na Ruiseanaich dad?
  Cò air a tha dragh! Tha an t-Arm Dearg deiseil gus aghaidh a thoirt air na h-uilebheistean bhon t-sreath "E", innis dhaibh: E-75 tunna airson ceithir fichead, agus E-100 tunna airson ceud is dà fhichead. Bhon taiga gu cuantan Bhreatainn, is e an t-Arm Dearg an tè as làidire.
  Bidh balach is nighean a" sabaid, gus am faigh na Nadsaidhean air falbh bhuapa mar ghloine bho òrdaig.
  Tha clann neo-bhàsmhor agus chan eil eagal orra ro rud sam bith. Cò ris a tha na faisisteachan seo? Barrachd choineanaich ri sealg!
  Sheinn Oleg Rybachenko le ràimh:
  - Eh, Hitler, eh Hitler, is e gobhar a th" annad Hitler,
  Carson a thàinig thu dhan Ruis mar asal ...
  Gheibh thu bhuainn gu sònraichte ann an nicil -
  Thig thu tarsainn air dòrn balach làidir!
  Agus an uairsin bidh leanabh fèitheach a 'tilgeil grenade le a chas rùisgte. Agus bhuail dà thanca Gearmailteach E-50 agus E-75 ceann air adhart agus spreadhadh.
  Oleg Rybachenko ag ràdh le toileachas:
  - Tha mi nam trodaiche fìor òg!
  Agus a-rithist tha am balach a 'toirt cas.
  Agus an uairsin bidh an nighean a 'losgadh cuideachd. Bidh i a "bualadh gu ceart agus a" buntainn gu daingeann. Agus aig an aon àm tha e a" seinn:
  - Bidh mi a" pronnadh na faisisteach gu lèir, agus bearraidh mi geir Adolf!
  Agus a-rithist tha an nighean ann an làn thoileachas sgrios. Bidh a h-uile dad a 'losgadh agus a' losgadh.
  Agus bidh grenade ag itealaich bhon chas rùisgte a-rithist. Bidh e a 'bualadh air na faisisteach. A" sgapadh mar phrìneachan nuair a bhuaileas iad ball.
  Tha Margarita a' seinn:
  - Tha am buille làidir ag amas air leth math,
  Bidh am Povetkin as fhuaire ag itealaich a-steach don fhàinne!
  Oleg Rybachenko, losgadh, air a dhearbhadh gu furasta:
  - Tha Povetkin na shampall airidh, agus chan eil e a" ruith air falbh bho luchd-dùbhlain làidir!
  Às deidh sin bidh am balach a-rithist a" tilgeil grenade le a chas rùisgte agus a" briseadh na faisisteach mar bhotail agus clachan-muile.
  Agus ge bith dè cho glic "s a nì thu e, bidh na Nadsaidhean a" bualadh. Dè bha iad ag iarraidh? Cha robh feum air bacadh a chur air an USSR.
  Chan eil ach aon rud a" cur dragh air Oleg Rybachenko. Tha na Stàitean Aonaichte air cuidhteas fhaighinn de na Gearmailtich mar-thà, agus gabhaidh an Ruis an rap air an son.
  Sheinn am balach, a" tilgeil grenade a-rithist le a chas rùisgte:
  - Na bi nad amadan, Ameireagaidh.
  Thoir dhuinn Alasga a-nis...
  Seo ar fearann air dà bhruaich -
  Chan ann airson dad a tha mathan na bheathach borb!
  Agus thug Oleg Rybachenko spreadhadh a-rithist ... chuir e sìos na faisisteach. Agus a-rithist bidh òrdagan lom a" bhalaich a" bruthadh an grenade agus ga thilgeil air an nàmhaid. Bidh iad ga sgaoileadh ann an diofar stiùiridhean.
  Tha am balach a" gort:
  - Glòir dhan Ruis!
  Thilg Margarita grenade a-rithist le a cas rùisgte agus rinn i squeak:
  - Airson Tsar Nicholas II!
  Ceartaich am balach an nighean:
  - Tha Stalin a" riaghladh an seo, chan e Nicholas II!
  Dh" aontaich Margarita gu furasta:
  - Seadh Stalin! Cò a rinn sìth ris a' chanabal!
  Agus thilg an nighean a-rithist tiodhlac marbhtach le a cas-rùisgte.
  Thug Oleg Rybachenko fa-near gu loidsigeach:
  - Feumaidh an USSR fois! Ged a ghabh an Treas Reich buannachd nas fheàrr dheth!
  Agus thòisich a' chlann a' losgadh a-rithist...
  Fhuair na Gearmailtich aig Stalingrad agus ann an Stalingrad fhèin ifrinn uabhasach.
  Ach gu dearbh, is e an rud a thàinig leotha na tha iad a 'fàgail leis.
  Nas mionaidiche, bidh iad a 'bàsachadh. Tha an t-sabaid cho fuilteach agus cho naomh.
  Tha Oleg Rybachenko dha-rìribh a" smaoineachadh aig àm a" bhlàir gu bheil daoine uaireannan ro naive. An dara cuid bidh iad a 'dèanamh sàr-eòlaiche a-mach à Stalin, no eadhon a-mach à Lukashenko. Ach airson Belarus san 21mh linn, tha e gu math eagallach a bhith a "dèanamh cult pearsantachd a-mach à tuathanach coitcheann. Tha an t-àm ann a bhith glic.
  Agus tagh ceannard ùr, òg, adhartach. Agus gun a bhith a" sealltainn ìre fiosrachaidh pàisde ann am bogsa gainmhich.
  Tha an naidheachd seo air a chomharrachadh le Lukashenko as fheàrr:
  Nuair a dh'fhàsas a h-uile dad nas daoire ann am Belarus, dè an fheadhainn as saoire?
  Geallaidhean bhon Cheann-suidhe Lukashenko!
  Agus carson?
  Leis nach eil iad a" cosg dad!
  Tha e tàmailteach dha Belarusians a tha fhathast a" bhòtadh airson a leithid de dheachdaire. Ach tha an t-àm ann a bhith glic agus sealltainn gur e muinntir na Roinn Eòrpa a th" annta. Mar eisimpleir, anns an Ruis, rinn Putin co-dhiù air spèis a chosnadh dha fhèin le bhith a 'ceangal a' Chrimea gun a bhith a 'losgadh.
  Ach tha seo air sgàth a fhortan iongantach. Tha tòrr fortan aig Putin. Mar eisimpleir, bha sinn fortanach nuair a thadhail Prìomhaire Israel air tachartas mì-thlachdmhor còmhla ri a bhean ann an Kyiv. Tha, a-rithist na dhearbhadh air fortan iongantach. Ach cho beag tilleadh fìor! Dè nam biodh an leithid de fhortan aig Tsar Nicholas? Nas mionaidiche, fhuair e e; ann an 1935, bha an Ruis air seilbh a ghabhail air leth an t-saoghail.
  Agus dè an ath rud... Chlàr Tsar Nicholas an turas-adhair aige don fhànais air 28 Cèitean, 1935, dìreach air a cho-là-breith. A" chiad turas-adhair ann an eachdraidh mac an duine le cosmonaut boireann Ruiseanach.
  Agus anns an t-saoghal seo, fhad 'sa bha an USSR an sàs ann an mairsinn.
  Tha na blàran ann an Stalingrad timcheall air an aon rud ris an fhìor sgeulachd ann an 1942. Is ann dìreach an turas seo a tha an nàmhaid tòrr nas làidire. An dà chuid ann am meud mar thoradh air saighdearan coloinidh agus teicneòlasach.
  Tha e gu sònraichte duilich ann an speuran na Ruis Sòbhieteach. Tha tòrr itealain jet làidir aig na Nadsaidhean. Agus dòigh air choireigin chan eil e cho furasta cur an aghaidh.
  Seo na pìleatan Gearmailteach Albina agus Alvina a 'cruinneachadh chunntasan dhaibh fhèin. Tha iad nan sàr eòlaichean sa chùis seo.
  Ciamar, mar eisimpleir, as urrainn dhuinn casg a chuir air nigheanan Gearmailteach mar sin ann am bikinis le casan lom?
  Tha Oleg Rybachenko a 'faireachdainn na caileagan sin.
  Tilg grenade eile le òrdagan rùisgte. Tilgeil na faisisteach air gach taobh agus ag ràdh:
  - Cridhe mòr na Ruis!
  Agus tha am balach crìochnachaidh a 'losgadh gu math ionnsaigheach. Bidh gach peilear a" bualadh air an targaid. Agus bidh Arabaich, daoine dubha, agus Innseanaich a" dol air an ionnsaigh. Bidh sluagh mòr a" cruinneachadh.
  Bidh am balach sàr-mhath le cas cas-rùisgte a-rithist a" tilgeil grenade, a" bualadh air dà tanca mòr Gearmailteach agus a" iteig:
  Tha claidheamh samurai leat,
  Tha an cridhe agus an inntinn fìor-ghlan ...
  A" stiùireadh an ionnsaigh gu dàna -
  Slighe na h-àilleachd!
  Loisg Margarita, a" losgadh air an nàmhaid, air na Nadsaidhean le bazooka agus rinn i squeak:
  - Bòidhchead neo-àbhaisteach!
  Agus thilg an gaisgeach le a òrdagan rùisgte tiodhlac bàis ro‑mhillteach. Luchd-dùbhlain briste. An uairsin a-rithist le òrdagan a cas-rùisgte thilg i sgrios fiadhaich a-rithist. Agus bhuail dà tanca faisisteach. Thuit eadhon sradagan agus ceò agus thuit iad!
  thuirt Oleg:
  - Is math a rinn thu, a nighean shìorraidh!
  Thilg Margarita lemon mharbhtach ùr le a cas rùisgte agus rinn i squeaked:
  - Tha sinn nar clann sìorraidh air Slighe a" Bhainne!
  Chrath am balach crìochnachaidh agus lean e air a" bhlàr e fhèin. Bidh a h-uile càil a" dol a rèir a" phlana. Nas mionaidiche, tha e ceart gu leòr airson a-nis. Agus cha bhris na Nadsaidhean troimhe san sgìre aca.
  Mar sin ge bith dè cho cruaidh "s a dh" fheuchas na Nadsaidhean, ann an da-rìribh cha bhith iad a" tachdadh ach air an fhuil aca fhèin.
  Agus tionndaidhidh na tancaichean aca gu bhith nan sgrap meatailte! Agus bidh bratach na Ruis a" deàrrsadh air a" phlanaid!
  Tha Oleg Rybachenko ag obair le lùth mòr. Tilgidh e grenades le chasan rùisgte agus seinn:
  - Bidh aoibhneas oirnn gu bràth,
  Bidh bruadar soilleir ann ...
  'S thig maise -
  Bidh am fealla-dhà air falbh!
  Bidh an gille-ghinealach ag obair le gnìomhachd, a tha a 'meudachadh ann an co-rèir ri sruthadh a-steach Gearmailteach le rage.
  Tha Margarita ag obair mar àireamh a dhà. Ach tha casan rùisgte na h-ìghne a" tilgeil grenades barrachd is barrachd gnìomhach.
  Agus bidh na faisisteach a 'tuiteam fo a buillean.
  Bidh Oleg Rybachenko cuideachd a 'losgadh ... Ach tha a smuaintean a' ruith, a 'tilleadh chun an latha an-diugh. Gu dè a tha ann an da-rìribh.
  Gu dearbh, tha e coltach gu bheil an tomad eanchainn as motha san Roinn Eòrpa aig Belarusians, ach leigidh iad leotha fhèin a bhith air an cur air collar agus a bhith a "fulang deachdaireachd an neach fa-leth.
  Agus co-dhiù bhiodh an ceann-suidhe na sheòrsa de superman! Agus mar sin tha e na thuathanach coitcheann, agus eadhon gun athair laghail. Agus a" leigeil leotha do phutadh timcheall airson uimhir de bhliadhnaichean.
  Agus a bharrachd air an sin, tha daoine cumhang ann cuideachd a bhòtas air a shon.
  Seadh, leasaich Oleg Rybachenko eadhon ditties.
  Innis dhomh caraidean dè cho fada
  Bhòt airson Athair Kolya...
  Tha an t-àm ann Oleg a thaghadh dhut -
  Airson barrachd airgid fhaighinn!
  Tha, gu dearbh, tha feum air atharrachaidhean agus cho luath 'sa ghabhas. Gu dearbh, tha stagnation làn le droch bhuaidhean.
  A bharrachd air an sin, chan eil fios aig Lukashenko fhèin dè a tha e ag iarraidh. Uaireannan tha e ceart, uaireannan tha e air fhàgail. An dàrna cuid tha e a" dol gu calpachas, neo sòisealachd. Agus chan eil sgioba àbhaisteach aige. Agus chan eil pàrtaidh no ideòlas ann. Tha an leithid de chult aig pearsantachd gu math meadhanach agus labhairteach. Co-dhiù bha fios aig Stalin agus Lenin dè bha iad ag iarraidh! Agus an deachdaire seo? Chan eil fios aige eadhon a bheil e ceart no clì!
  Chan e, às aonais ideòlas agus pàrtaidh seasmhach, cha bhi seasmhachd sam bith sa chomann-shòisealta.
  Agus a" gluasad air adhart cuideachd!
  Gu mì-fhortanach, thàinig Stalin gu bhith na shamhla air uamhas agus sgrios, a 'tionndadh co-mhaoineas gu bhith na bhoglach.
  Cha robh riaghaltas as fheàrr ann. Agus fo Brezhnev bha gearain - ciamar a dh'fhaodadh duine a bhith air a chur an dreuchd mar cheannard air an USSR. Agus na òige, cha robh Brezhnev a 'coimhead coltach ri inntleachdail, ach na sheann aois thuit e ann an gealtachd. Agus san fharsaingeachd, tha e tàmailteach nach b" urrainn do cheannard na stàite dà fhacal a cheangal ri chèile às aonais pìos pàipear. Ach bu chòir dhut a bhith comasach air seo a dhèanamh!
  Thilg Oleg Rybachenko grenade dùbailte marbhtach le a chas rùisgte agus sheinn e:
  - Ach bithibh beò mar a bha sibh roimhe,
  Ach fuirich a rèir Brezhnev!
  Tha mi balbh, balbh, chan urrainn dhomh!
  Agus na leig leis an stoirm sneachda a dhol!
  Thilg Margarita am pasgan spreadhaidh le òrdagan rùisgte. Sgaoil i na Nadsaidhean mar ùbhlan air an crathadh bho mheur.
  Sheinn an nighean:
  - Craobhan ubhal fo bhlàth,
  Òrain Solovyov saor an asgaidh. .
  thig mi thugad-
  Bidh ath-aithrisean ann!
  Rinn an nighean gàire farsaing agus sgoinneil. Tha a fiaclan mar neamhnaidean, bidh iad a" deàrrsadh cho mòr.
  Tha, tha a 'chàraid seo a' sabaid gu math.
  Ghabh Oleg Rybachenko e agus sheinn e:
  - Ar dòrn le stàilinn,
  spògan, fiaclan agus fangan ...
  Tha iad cho èasgaidh airson sabaid dha-rìribh!
  Agus a-rithist bidh am balach terminator a 'losgadh gu math ceart. Agus bidh fuil a 'tuiteam sìos bho na Nadsaidhean.
  Cha bhi, cha bhi tròcair ann. Bidh nàimhdean a" tachdadh.
  Aig an aon àm, tha Natasha agus an sgioba aice a 'sabaid ann an Sukhumi.
  Chuir na Nadsaidhean stoirm air an oirthir. Tha an t-sabaid, gu dearbh, gu math neo-ionann
  Ach nigheanan. Nuair a tha iad cha mhòr rùisgte, tha e sgoinneil!
  Thilg Natasha grenade le a cas-rùisgte, gheàrr i sìos dusan faisisteach agus sheinn i:
  - 'S ann againne a tha àm ri teachd an t-saoghail,
  Tha na nigheanan againn mar Jedi!
  Chuir Zoya grenade air bhog le a cas-rùisgte cuideachd. Sgap i na Nadsaidhean agus dh"fhalaich i le misneachd:
  - Is mise an rud as urrainn a h-uile duine a thiodhlacadh san uaigh!
  Bidh Aurora a" losgadh an ath rud. Cuideachd nighean a tha, nuair a bhuaileas i, nach e buille itealaich a th" ann idir.
  Ghlac an diabhul ruadh e, agus ghuidh e air :
  - Is mise dath an t-sionnaich, agus na maise is mò !
  Agus a-rithist bheir e casruisgte e agus tilgidh e air falbh tiodhlac a 'bhàis! Is e seo dha-rìribh an nighean a tha a dhìth ort.
  Agus an uairsin tha Svetlana a 'dol craicte! Agus sgaoilidh agus pronnaidh i na h-uile, mar gu'm biodh deamhain air gluasad a steach innte uile o ifrinn.
  Tha, tha fiaclan cho lom aig na caileagan an seo, gu dearbh, is urrainn dhaibh giallan sam bith a thoirt air falbh gun duilgheadas sam bith.
  Agus ma tha sin riatanach, an uairsin leth cheann!
  Bidh Natasha a" losgadh air an nàmhaid agus a" rughadh:
  - Tha mi nam ghaisgeach cho cruaidh is nach bi eadhon tarbh a "stampadh nam aghaidh! brisidh mi a cheann!
  Dhearbh Zoya le misneachd:
  - Brisidh mi na h-adhaircean cuideachd!
  Agus tha cas-rùisgte na h-ìghne a" tilgeadh grenade. Agus buailidh dà tanca Nadsaidheach.
  Agus an uairsin buailidh Aurora thu. Agus cuiridh e air bhog mar an ceudna rud mort le a chas rùisgte.
  Agus beucaidh e :
  - Glòir do Stalin, gum fàs e nas glic!
  Tha Aurora dha-rìribh olc. Cò ris a tha e coltach a bhith a" sabaid air dà thaobh? Às deidh na h-uile, tha seo a 'ciallachadh fèin-mharbhadh.
  Agus carson a thug Stalin an Ruis gu seo?
  Cuiridh an nighean air bhog a-rithist an tiodhlac bàis marbhtach le a òrdagan rùisgte agus a squeal:
  - Glòir don stiùiriche ùr!
  Uill, tha sin ceart! Tha eadhon aghaidh ìosal aig Stalin. Agus tha seo na chomharradh air tuigse ìosal.
  Bidh Svetlana ga losgadh fhèin. Agus tilgidh e grenade le a chasan rùisgte. A" sgapadh an luchd-dùbhlain. Sgriosaidh iad 's a sgreadail :
  - Glòir dha na diathan Ruiseanach!
  Agus a-rithist tilgidh an t-sàil lom rudeigin millteach.
  Tha na caileagan an seo cho math is nach gabh na Krauts iad.
  Tha ceathrar nighean nan neart uamhasach. Agus as cudromaiche, chan eil orra ach panties.
  Agus tha seo a 'toirt dhaibh comas mòr sabaid.
  Tha Natasha a" losgadh. Tha gaisgich Afraganach, eadhon Innseanaich agus Arabaich, a" gluasad mar maoim-sneachda.
  Bidh na Gearmailtich gan cleachdadh mar fodar canain. Cleachd e ann am batail gun truas no aithreachas. Agus gu dearbh, bidh iad ga thoirt ann an àireamhan.
  Tha Sukhumi mu thràth air a ghearradh dheth le talamh. Agus tha seo gu math dona. Ann an ùine ghoirid ruithidh sinn a-mach à armachd agus feumaidh sinn a dhol air ais.
  Ach gu ruige seo chan eil na nigheanan fhathast airson a thoirt a-steach. Bidh iad a 'bruadar mu bhuaidh. Ged a tha na feachdan neo-ionann. Agus tha Moscow air a chuairteachadh.
  Tha seo a" cur dragh air Natasha. Tilgidh i grenade le a cas-rùisgte. A' deòir naimhdean 's a' seinn :
  - Ma tha calpa!
  Thilg Zoya cuideachd pasgan spreadhaidh le a cas rùisgte agus rinn i squeak:
  - Cha tiormaich abhainn na Ruis!
  Agus bhuail i an nàmhaid leis a h-uile gunna, ball-airm dachaigh gun chùl, le fòirneart.
  Agus sgrios e tanca no dhà ...
  Ach tha na h-itealain ionnsaigh a 'tòiseachadh a' bruthadh bho shuas.
  Mar sin dè ma tha iad reactive?
  Loisg Aurora an lannsair rocaid aice. Bhuail càr Gearmailteach. Thug oirre tuiteam.
  Às deidh sin chog a" bhiast ruadh:
  - Co-mhaoineas gun chrìochan!
  An uairsin thòisich Svetlana air losgadh. Agus gheàrr e sìos na sabaidean dubha. Agus an uairsin bidh e a 'tilgeil an lemon mar chas lom.
  Agus beucaidh e :
  - Glòir do na diathan ùra!
  Loisg Natasha air an nàmhaid agus rinn i squeak:
  - Dha na diathan Ruiseanach!
  Agus bho thilgeadh a cas-rùisgte, tha am plèana a" spreadhadh.
  Is iad seo nigheanan Terminator. Ma tha iad a 'sabaid, chan urrainn dha duine smachd a chumail orra.
  Bidh Zoya cuideachd a" tilgeil rudeigin air an nàmhaid a mharbhas feachd sam bith. Agus rudeigin a sgriosas an nàmhaid. Agus tha an gaisgeach, a" giùlain fhiaclan, a" feadaireachd:
  - Planaichean dhan chiste!
  Agus bidh corragan lom a-rithist a 'tilgeil tiodhlac a' bhàis.
  Agus an uairsin tilgidh Aurora lemon air an nàmhaid. Glacaidh se e, agus beucaidh e :
  - Tha an àm ri teachd againn!
  Thuirt Svetlana, a" giùlan a fiaclan:
  - Airson co-mhaoineas agus euchdan ùra!
  Agus a-rithist thilg e grenade le a chas rùisgte. Agus marbhaidh e a h-uile duine. Uill, mura h-eil sin uile, an uairsin cuid gu cinnteach.
  Ràinig na Nadsaidhean a-steach don t-siug. Agus sin an duilgheadas aca. An seo chì thu an gunna fèin-ghluasadach Jagdtiger. Càr seann-fhasanta, ach gu math marbhtach. Tha balach tùsanach a" snàgail suas rithe. Agus tha e a 'sleamhnachadh mèinn.
  Agus bidh an gunna fèin-ghluasadach a" spreadhadh gu beag.
  Shìn am balach a theanga agus a" seinn:
  - Olaidh sinn don Motherland, òlamaid gu Stalin!
  Leig leinn òl agus dòrtadh a-rithist!
  Marbhaidh sinne luchd-tòiseachaidh Hitler!
  Gheibh na faisisteach e. Ged a tha e duilich don Arm Dearg. Tha baile-mòr Grozny air a chuairteachadh leis na Nadsaidhean, ach tha iad fhathast a" sabaid an sin. Tha na nigheanan aig an ìre as fheàrr an seo cuideachd.
  An seo tha Tamara a 'sabaid. Tha i ann an deise-ionnlaid agus casruisgte. Agus tha an aimsir teth agus tha an nighean nas sùbailte mar seo. Tha am bòidhchead a 'losgadh. Le cas rùisgte bidh e a" cur air bhog pasganan spreadhaidh aig na faisisteach agus a" seinn:
  - Chan fhada gus am faigh Hitler ìnean na chiste,
  Bidh e coltach ri damhan-allaidh a" losgadh na theine...
  Bidh deamhain gad chràdh san fhìor shaoghal -
  Iadsan a rinn adhradh do Shàtan!
  Agus a-rithist, bidh lemon a tha gu math marbhtach ag itealaich bho shàilean lom na bòidhchead agus a" briseadh nan Nadsaidhean.
  Tha Maria ag ràdh le gàire:
  - Marbhaidh grenades!
  Agus pat Tamara air a ghualainn. Tha dithis nighean a" sabaid, agus aig a" mhullach tha bratach dhearg, làn de pheilearan.
  Tha na caileagan casruisgte agus cha mhòr gun aodach, ach chan eil dùil aca gèilleadh don bhaile Sòbhieteach.
  Sheinn Maria òran sunndach. Agus aig a" cheart àm loisg i gu tròcaireach agus gu murt;
   Tha iomadh duine mòr,
  aig a bheil an gnìomharan beò fad linntean,
  tha mòran ainmean mòra ann,
  ris an canar neo-bhàsmhor.
  
  'S iomadh gaisgeach sgeulachd-sìthe
  a ghlèidh fonn nan epics,
  ach 's e aon an tè as sìmplidhe de na gaisgich
  agus as gràdhaiche dhuinn uile.
  
  Chuir e seachad òige am measg nam beann,
  choimhead e air itealaich eòin,
  fhuair e bho na beanntan mar oighreachd
  bòidhchead sgiathan iolaire.
  
  Bha 'ainm, tàirneanach,
  a' sguabadh thairis air a' chuan, agus dh'fhàs
  Proletarians anns a h-uile dùthaich
  
  eòlach air.
  Air tìr-mòr Shìona,
  A ghràidh do gach cridhe,
  Tha an t-ainm seo ag ainmeachadh
  Fanzam - sìth, an deireadh - dha na lùchairtean.
  
  Is e Stalin bratach an aoibhneis,
  briseadh a" chinne-daonna!
  Gum bi Stalin gaolach beò
  fad iomadh bliadhna fada!
  Sheinn na caileagan gu math. Thàinig Veronica agus Victoria còmhla ri Maria agus Tamara.
  Tha na ceithir bòidhchead air an cuairteachadh, ach mar a tha iad a 'sabaid.
  An seo tha Maria a 'tilgeil grenade le a cas rùisgte agus a' losgadh sìos itealan ionnsaigh Gearmailteach. Agus tha a" bhòidhchead a" slugadh:
  - Glòir don phàrtaidh againn!
  Bidh Veronica cuideachd a 'cur tiodhlac bàis le a cas-rùisgte, agus tha HE-162 air a losgadh sìos. Agus beucaidh an gaisgeach:
  - Is airde glòir na glòir !
  . CAIBIDIL Àir. 6
  Bhictoria, losgadh air luchd-dùbhlain agus losgadh, gàire:
  - Airson na farsaingeachdan de cho-mhaoineas san àm ri teachd!
  Agus ceithir bòidhchead, cha mhòr rùisgte agus casruisgte, gàire.
  Tha iad nan nigheanan iolaire den òrdugh as àirde.
  Tha Mirabela agus Anastasia a 'sabaid anns na speuran. Agus bidh iad cuideachd a" dèanamh eanchainn air na faisisteach.
  Bidh Mirabela a" tweetadh le gàire:
  Bithidh gach ni math 's an t-saoghal,
  Gràdhaich do dhùthaich dachaigh gu dìoghrasach!
  Agus a-rithist, le òrdagan rùisgte, tron uinneig fhosgailte, thilgeadh e lemon. Agus bheir e dìmeas air na faisisteach. Tha càr eile air tuiteam.
  Seo an cleas - feumaidh tu a bhualadh mar sin.
  Tha Anastasia ag ràdh le gàire:
  - Bhiodh Lenin air do mholadh!
  Loisg Mirabela sìos càr no dhà Gearmailteach le aon spreadhadh, agus thuirt i:
  - Stalin, gun teagamh, cuideachd!
  Gheàrr Anastasia sìos trì plèanaichean Nadsaidheach agus dhearbh i:
  - Gun teagamh sam bith!
  Tha na nigheanan cho snog. Agus as cudromaiche buileach àlainn. Tha teas aca agus aig an aon àm àireamhachadh fuar.
  Thuirt Mirabela, a" losgadh sìos plèana eile:
  - Tha a h-uile dad san t-saoghal againn càirdeach ...
  Rinn Anastasia gàire agus èigheach gu feargach:
  - Às aonais feallsanachd neo-riatanach!
  Agus dh"fhosgail i cuideachd an uinneag agus thilg i grenade le a cas-rùisgte. An turas seo spreadh am ME-262.
  Chrath Mirabela aonta.
  - 'S math a rinn thu!
  Thuirt Anastasia, a" giùlan a fiaclan:
  - Rinn mi na rinn mi!
  Agus spreadh an dà ghaisgeach a" gàireachdainn. Agus bidh iad a 'bualadh air a chèile.
  Tha, tha an gaisgeachd drùidhteach.
  Anns an t-samhradh 1946, thòisich blàir làidir airson a 'bhaile air an Volga. Ghabh buidheann-chatha snaidhpear nam boireannach fo stiùir a" Chaiptein Alena Ogurtsova suidheachadh dìon anns na tobhtaichean air Sràid Volodarsky. Bha nigheanan le gunnaichean-inneal agus gunnaichean, ceangailte le bagaichean grenades, am falach air cùlaibh an tobhta.
  Tha Alena fhèin a" caitheamh tunic spotach thairis air a corp rùisgte, pants goirid agus casruisgte. Nighean bhrèagha, lùbach, le cromagan làidir, sliasaid tana, agus gearradh falt goirid bob. Tha an aghaidh gu math brìoghmhor, le smiogaid fireann agus sùilean gorma farsaing. Thionndaidh falt donn liath bho dhuslach, broilleach àrd, coltas cruaidh. Tha an Caiptean Alena air a bhith a 'sabaid airson còrr is dà bhliadhna agus a dh' aindeoin a h-òige tha i air tòrr fhaicinn. Tha casan na h-ìghne còmhdaichte le sgrìoban agus bruthaidhean. Tha e nas fhasa do nighean gluasad timcheall casruisgte na ann am bòtannan garbh agus cliobach.
  Tha an t-aonar lom a' mothachadh a' chrith as lugha san ùir, a' toirt rabhadh mu cho faisg 's a tha mèinn, agus tha màthair-talmhainn fhèin a' cur ri seasmhachd. Tha casan na h-ìghne, air an aon làimh, air fàs garbh, agus chan eil eagal orra ro mheatailt teth, no sprùilleach biorach nan tobhtaichean, ach air an làimh eile, chan eil iad air cugallachd agus sùbailteachd a chall, a 'toirt rabhadh seachad tro ghluasad gluasad. tancaichean.
  Tha Sweet Alenka a" cumail grenade le pasgan spreadhaidh ceangailte na làmhan. Feumaidh tu snàgadh gu tanca làidir Leòmhann na Gearmailt, a tha a" frasadh nan sràidean le gunnaichean inneal.
  Bidh Maria a" snàgail ri thaobh. Cuideachd casruisgte, mar a h-uile nighean bhon bhuidheann-chatha, thionndaidh iad a-mach gu robh bòtannan orra, a" dèanamh atharrais air an ceannard aca. Tha a buinn dustach a" geurachadh fhad "s a tha an nighean a" snàgail air a h-uile ceithir. Tha falt buidhe Maria salach agus fada... Beagan drom. Tha an nighean fhèin caol, caol, agus goirid. Dh'fhaodadh eadhon a bhith air a mearachdachadh airson nighean, le guailnean cumhang agus ceann a tha coltach gu mòr.
  Ach tha Maria air eòlas fhaighinn air mòran mu thràth. Chaidh aice air tadhal air braighdeanas faisisteach, a" chràdh cruaidh a mhair, agus na mèinnean, às an deach aice, le mìorbhail do-chreidsinneach, air teicheadh. Ach a" coimhead air a h-aodann leanabhach, tairgse, cha b" urrainn dhut a-riamh innse gun do bhuail iad i air na sàilean le maidean rubair agus gun deach iad seachad air sruth dealain tro a corp.
  Bidh Maria a' losgadh... Saighdear bhon Treas Reich, sa chùis seo Arabach, a' tuiteam marbh, a' togail gainmheach is sprùilleach leis a' mhullach aige.
  Bidh Alenka a" sleamhnachadh dòrlach de grenades fo tholl sgudail. A-nis bidh "Leòmhann" ceithir-fichead a" snàgadh an seo agus ga spreadhadh. Bidh sùilean gorm na h-ìghne a" deàrrsadh mar sapphires air aodann dorcha le tan is duslach.
  Tha eòlas a" nochdadh gun atharraich tanca le deagh dhìon a-nis suidheachadh. Tha 100 mm de armachd taobh aig "Lion", agus eadhon aig ceàrn. Chan urrainn trithead "s a ceithir a dhol a-steach dha; chan eil ach cothrom aig Keveshki trom. Ach 's e bratagan an t-amas. Is e am prìomh rud gluasad a thoirt don chàr ...
  Bidh Anyuta a' losgadh spreadhadh bho ghunna-inneal... Saighdear de nàiseantachd neo-aithnichte a' tuiteam. Bidh na Gearmailtich, às deidh dhaibh a" mhòr-chuid den leth-chruinne an ear a cheannsachadh, a" cur meas air fuil Aryan agus a" tilgeil saighdearan coloinidh gu cath: Arabaich, Afraganaich, Innseanaich, diofar Àisianach, agus Eòrpaich. Tha an àireamh de Phòlaichean air a dhol suas cuideachd - a tha air an teagasg bhon chreathail gràin a ghabhail air Bolshevik Ruis. Tha nàiseantach Ucràineach, Don Cossacks, Chechens, agus an Caucasian Kaganate gu lèir a" sabaid an seo. Thog Hitler ìre eadar-nàiseanta gu lèir.
  Tha mòran nàimhdean ann ...
  Bidh Anyuta gu dòigheil a" cuir às do theine a" ghunna-inneal. Cha mhòr nach do dhealaich am peilear sàil chruinn na h-ìghne, air a dubhadh le duslach. Bha an caiptean brèagha eadhon a" faireachdainn diog bho cho faisg "s a bha an tiodhlac mòr a" sgèith. Chaidh an nighean thairis oirre fhèin, ag èigheach:
  "Chan urrainn eadhon peilear stad a chuir oirnn!"
  Maria a' lasadh air ais... Tha caileag eile, Alla, gu math dearg, os cionn àirde na cuibheasachd, agus fèitheach, a dh'aindeoin na cuibhreannan aice. Tha i cuideachd na nighean glè bhòidheach, le cromagan sòghail, meadhan teann, guailnean farsaing gun bhoireannach, agus cìochan àrda.
  Tha Alla a" sabaid na briogais ghoirid a-mhàin, chaidh an tunic aice a reubadh gu shreds agus a dhol sìos gu duslach, agus chan eil èideadh ùra gan toirt seachad air feadh an Volga. Gun deònaich Dia gun cuir sinn seachad barrachd armachd agus beagan bìdh dha na saighdearan Sòbhieteach sgìth.
  Mar sin tha Alla cha mhòr rùisgte, tha a casan air an sgrìobadh, gu sònraichte a glùinean. Bhuail shrapnel bonn mo chas dheas, agus goirteas e agus tha e duilich coiseachd.
  Tha falt ruadh, duslach, cha mhòr rùisgte Alla a' tionndadh a h-aodann bòidheach, ach aig an aon àm cruaidh. Tha an nighean, a" losgadh, ag ràdh:
  - Tha an Tighearna os ar cionn, Moscow agus Stalin!
  Agus tha i a" gearradh dheth na Nadsaidhean a tha a" toirt ionnsaigh, is gann gu bheil ùine aice a dhol air ais.
  Tha na tobhtaichean agus na sràidean cumhang ga dhèanamh duilich dha na tancaichean bagarrach Gearmailteach tionndadh mun cuairt. Chan urrainn faisg air dà cheud tunna de "Mauses" a dhol seachad idir ...
  Mar a bha dùil aig Anyuta, dhràibh an "Leòmhann" beagan agus ruith e a-steach do tholl sgudail. Bha spreadhadh ann. Bhris am bratag agus chaidh paidhir de rolairean millte air falbh.
  Stad an tanca leònte agus chaidh slige a-mach às a bharaille...
  Ruith e am badeigin air fàire, a" dol à bith na thobhta. Rinn Anyuta sgadan mar nathair:
  - Is e seo an àireamhachadh agam! Dh" fhosgail mi cunntas...
  B" fheudar dhan chaiptean nighean a dhol air falbh a-rithist. Chan urrainn dha na Gearmailtich agus na saidealan aca an uachdranas teignigeach a chleachdadh anns an sprùilleach. Air sgàth coire an Hitler borb, chaidh tagaichean an Treas Reich a ghluasad sìos ann am batail suidheachaidh ann am baile mòr a bha gu math daingnichte.
  Bidh Maria a 'tilgeil grenade. A 'toirt air na Gearmailtich no na h-Arabaich a bhith a' bualadh air ais, a 'tionndadh. Tha làmh aon de luchd-sabaid Hitler air a reubadh dheth, agus uaireadair Sasannach le combaist an crochadh air.
  Tha Maria ag ràdh le gàire:
  - Is e an rud a tha an combaist a" sealltainn dhut an t-slighe gu ifrinn!
  Agus bidh nighean bhrèagha a" crathadh pìos ceirmeag glaiste bho a sàilean duslach.
  Tha Alla cuideachd a" crathadh an duslach bhon bhroilleach làidir, làn aice. Tha na nipples cha mhòr dubh bho shalachar agus tachas. Feuch ri thu fhèin a nighe. A-rithist feumaidh tu thu fhèin a thiodhlacadh nuair a loisgeas an submachine Gearmailteach gunnaichean. Agus snàgail air do ghlùinean.
  Tha buidheann-chatha nan nigheanan a' cumail a shuidheachadh, ged a tha sligean ann. Agus bidh sligean troma a' spreadhadh, agus bomaichean a' tuiteam às na speuran... Ach cha bhris dad misneachd nan gaisgeach Sòbhieteach.
  Chì Anyuta am Panther a" snàgail seachad. Uill, chan eil an tanca seo cho eagallach tuilleadh.
  Faodaidh tu a phutadh a-steach don taobh. Rinn an nighean sreothartaich agus thilg i a-mach an duslach a bha a" tuiteam na beul gràsmhor. Thug i grenade na làimh, le cuideam le pasgan spreadhaidh. Feumaidh tu èirigh gun mhothachadh. Ach tha uiread de cheò timcheall.
  Thòisich Anyuta a" snàgadh suas, a" gabhail fois air an drèana le a òrdagan lom agus a h-uilleanan. Bha i coltach ri cat a" stalcadh luchag. Chuimhnich an nighean air a" chogadh bhon t-samhradh uamhasach sin de dhà fhichead "s a h-aon, nuair a thug an Wehrmacht ionnsaigh gu fealltach air raointean mòra an USSR. An robh an nighean, cha mhòr an nighean, fo eagal? An toiseach tha, ach an uairsin fàsaidh tu cleachdte ris. Agus tha thu mar-thà a 'faicinn an spreadhadh seasmhach de shligean mar fhuaim àbhaisteach.
  Agus a-nis spreadh e gu math faisg. Bidh an nighean a" slap air a stamag. Bho shuas, bidh mìrean ag itealaich seachad mar threud de sheilleanan fiadhaich. Bidh Anyuta a" feadaireachd le bilean sgàinte:
  - Ann an ainm a' cheartais, a Thighearna !
  Bidh an nighean a" luathachadh a snàgadh agus an uairsin, le tòiseachadh ruith, a" tilgeil grenade le pasgan spreadhaidh ceangailte. Bidh an tiodhlac ag itealaich ann an arc. Tha spreadhadh ann agus tha armachd taobh nas taine a" Panther a" gèilleadh. Bidh an tanca Gearmailteach a" tòiseachadh a" losgadh agus tha an uidheamachd sabaid a" spreadhadh.
  Bidh Anyuta a" magadh le gàire:
  - Tapadh leat, O Iosa Uile-chumhachdaich ! Tha mi a 'creidsinn annad fhèin! Guidheam ort a-mhàin!
  Tha am panther air a sgrios. Tha an stoc fada a chaidh a reubadh air a thiodhlacadh anns an sprùilleach. Tha an armachd aghaidh, air a sgaradh bhon armachd taobh, coltach ri scoop.
  Tha Anyuta, aig a bheil sùilean a" deàrrsadh mar fhlùraichean arbhair air a h-aodann donn bho dhuslach is tan, ag ràdh:
  - Mar as motha de chraobhan daraich a tha aig an nàmhaid, is ann as làidire a bhios ar dìon!
  Tha Alla gu math sexy na panties dubha agus corp rùisgte, dusty, làidir. Tha an nighean glè ghlic. Faodaidh i pìosan glainne a thilgeil le a h-òrdagan lom.
  A-nis thilg i rud geur le a cas gràsmhor còmhdaichte le còmhdach de dhuslach. Agus shàth e gu dìreach ann an amhach an fhaisisteach. Bhris Alla àlainn:
  - Agus tha mi mar shamhla gnè, agus mar shamhla air bàs!
  Chaidh an nighean an uairsin a-rithist, a 'losgadh. Loisg Anyuta cuideachd.
  Chuir an caiptean brèagha, às deidh dha am faisisteach a ghearradh sìos, tweet:
  - Is e slabhraidh a th" ann am beatha, agus is e rudan beaga na ceanglaichean ...
  Loisg Maria, gheàrr i ceann Fritz fosgailte agus thuirt i:
  - Tha e do-dhèanta gun a bhith a" cur cuideam air a" cheangal!
  Rinn Anyuta, a-rithist a" losgadh gu ceart, rasped:
  - Ach chan urrainn dhut fuireach air rudan beaga ...
  Thuirt Maria mar gum biodh i a" losgadh:
  - Rud eile, còmhdaichidh an t-seine thu!
  Dh'ullaich nighean eile, Matryona, cuideachd glè bhrèagha, còmhla ris an tùsaire Seryozhka, mèinn air an uèir. Phut an dithis aca e... Chaidh booger brùideil a-steach don bhratag Tiger-2. Agus mar a spreadh an inneal Gearmailteach seo le baraille fhada.
  Dh'èigh am balach fionn Sergei:
  - An Ruis againn, parasha dhut!
  Agus is gann a bha ùine aige leum air falbh, a" frasadh a shàilean dubha, air an leagail, bhon mhullach a bha a" tuiteam.
  Bhuail Matryona amhaich a" bhalaich agus thuirt i:
  - Tha thu glè ghlic!
  Rinn am fear-tòiseachaidh a shlighe chun aghaidh agus chaidh e a-steach do bhuidheann-chatha nam boireannach. Tha am balach eadhon gu math innleachdach. Mar eisimpleir, rinn e plèanaichean gus itealan ionnsaigh faisisteach a losgadh sìos. Nuair a dh"èireas na Focke-Wulfs, no TA-152s, cluinnear ràimh uamhasach bodhar.
  Bidh na Gearmailtich a' dol an cois symphony Wagner. A leithid de cheòl eireachdail.
  Tha Matryona ag ràdh le dragh:
  - Tha iad fhathast a 'feuchainn ri eagal a chur oirnn!
  Sheinn am balach tùsaire le pathos:
  - Chan eil eagal air a 'ghaisgeach Ruiseanach ro bhàs,
  Cha toir bàs fo na speuran sinn!
  Cogaidh e gu cruaidh air son Rus naomh',
  Luchdaich mi an inneal-ghunna cumhachdach!
  Tha Matryona, nighean àrd, fèitheach, le cnapan farsaing agus guailnean, na boireannach àbhaisteach tuathanaich. Bha an t-aodach air a reubadh gu luideagan aig àm a 'bhlàir, bha na casan làidir lom, bha am falt air a shìneadh ann an dà bhraid agus bha e gu math dusty.
  Chan eil Seryozhka ach aon-deug bliadhna a dh'aois, tana bho dìth beathachaidh, balach sgrìobach agus salach, le dìreach briogais ghoirid air. Tha falt nàdarrach geal a" bhalaich air tionndadh liath, agus chithear na h-asnagan aige tron chraiceann tana, tana agus salach aige. Bha mo chasan air am briseadh gu h-uamhasach agus air an còmhdachadh le uillt, bruthaidhean, agus blisters. Fìor, dhìon an dàn an leanabh bho dhroch leòn.
  An coimeas ris, tha coltas mòr agus geir air Matryona, ged nach eil an nighean reamhar idir, ach le feòil làidir, air a thrèanadh air a cnàmhan. A bharrachd air an sin, cha robh coltas gu robh an t-acras a 'toirt buaidh air a h-ìomhaigh agus a h-ìomhaigh mhòr idir.
  Bidh nighean a" losgadh raidhfil trom an-aghaidh tanca. Chan urrainn dhut a dhol a-steach do charbadan Gearmailteach ceann air adhart, ach tha cothrom ann bualadh air na slighean.
  Agus thòisich an "Lev" mòr, an dèidh dha stuth-spreadhaidh trom fhaighinn anns a 'chassis, a' sèideadh ceò mar neach-smocaidh trom.
  Sheinn Seryozhka gu co-sheòrsach:
  - Stinky Fritz, gun smaoineachadh, lasadh toitean aig an t-slighe a-steach! Gu dearbh, chaidh e ann an trioblaid mhòr!
  Bha Matryona, a" frasadh a laoigh fèitheach, tana, tap-dannsa le a casan rùisgte, breagha. Sheinn an nighean:
  - Bidh aghaidhean naomh Ruiseanach a" frasadh bhon ìomhaigh ... Nar leigeadh Dia dhut co-dhiù mìle Krauts a mharbhadh! Agus ma tha cuideigin nas motha na na faisisteach, chan eil duine, creid mi, a bheir breith ort airson sin!
  An uairsin rinn i ath-luchdachadh air an raidhfil anti-tanca agus loisg i a-rithist. Leig an neach-còmhdhail Gearmailteach a-mach sruth de cheò a-rithist.
  Rinn buidheann-chatha nan nigheanan milleadh mòr air na Krauts. Ach dh'fhuiling e fhèin call. Bha aon nighean air a reubadh na leth, agus dh'fhàs a h-aodann cho bàn, a dh'aindeoin an duslach.
  Tha a" mhòr-chuid de Stalingrad air a ghlacadh leis na Nadsaidhean mar-thà, ach chan eil na tha air fhàgail den bhaile ag iarraidh a thoirt a-steach agus gèilleadh.
  Tha Anyuta, aig an aon àm, a" feuchainn ri briseadh tron Tìgear. Chaidh càr cumhachdach Gearmailteach a bhualadh air an taobh le grenade, ach cha tug e seachad. Tionndaidh mun cuairt gus an canan a losgadh. Feumaidh an nighean i fhèin a thiodhlacadh anns an talamh agus an sprùilleach gus nach bi an tiodhlac a chaidh a leigeil ma sgaoil air a phronnadh leis an tonn spreadhaidh.
  Bidh Anyuta a" feadaireachd gu sàmhach:
  - Mom, athair, tha mi duilich!
  Thilg Maria grenade air an Tìgear, a spreadh air a chrann. Rinn an nighean tàir air:
  - Mu dheidhinn gur e solas an teagasg sa gheamhradh as t-earrach ... Bidh mi ag ràdh a-rithist gun eisgeachd gur e bastard plàigheach a th" ann an Hitler!
  Alla, a" briseadh amas nam faisisteach agus gan frasadh le spreadhadh teine, thuirt e:
  - Anns a 'chiste, chunnaic mi am Fuhrer a-nis! Agus bhreab i an duine truagh dìreach san t-sùil!
  Thilg an nighean ruadh grenade dhan tanca le a corragan rùisgte. Bhuail e air a' bharaille... Lean spreadhadh agus chaidh baraille an Tìgear a shaobhadh.
  Ghabh an Gearmailteach borb e agus thill e air ais.
  Sheid Anyuta tro a cuinnlean:
  - Cha toir ar n-eireadh dhuitse !
  Gheàrr Maria sìos fastadh Hitler le peilear agus sheinn i:
  - Ach chan eil an villain magadh! Làmhan, casan, tha e a" toinneamh ròpannan Ruiseanach! Bidh e a' cur a fhiaclan dhan fhìor chridhe... Bidh e ag òl an Fatherland gu na dreathan!
  Rinn Anyuta gàire agus rùsgadh:
  - Tha am Fuhrer a" sgreuchail gu fiadhaich, ga shàrachadh fhèin!
  Loisg Maria agus thuirt i:
  - Uill, puffs bàis agus gàire!
  A-nis tha "Shtumrtiger" eadhon nas cunnartach air nochdadh. Bidh e a" sgrios thogalaichean agus buncairean gu lèir. A bharrachd air an sin, chan eil e a 'tighinn faisg air suidheachadh saighdearan Sòbhieteach. Tha an càr air a chumail fo chòmhdach le gunnairean inneal Gearmailteach.
  Tha Anyuta den bheachd gu bheil e do-dhèanta faighinn faisg air suidheachadh Kraut. Ach tha Focke-Wulfs anns na speuran. Bidh aon de na carbadan sin ag itealaich nas fhaisge air suidheachadh nan Sòbhieteach. Bidh na caileagan a" fosgladh teine oirre.
  Bidh Alla a" tilgeil grenade agus ag ràdh gu feargach:
  - Ann am bàs domhain cha 'n 'eil maitheanas !
  Às deidh sin bidh an nighean a" losgadh spreadhadh bho ghunna-inneal. A "dol air ais gu sgiobalta. Tha tanca Gearmailteach an ìre mhath ùr "Panther"-2 le turaid bheag agus sgàil-dhealbh nas ìsle a 'tighinn gu luath.
  Bidh grunn nigheanan a 'tilgeil grenades aig càr Gearmailteach. Às deidh dhi na tiodhlacan fhaighinn, bidh i a" reothadh agus chan urrainn dhi tionndadh mun cuairt.
  Rinn Alla feadan agus sgadan:
  - Is e ionnsaigh ùr a tha seo! Bidh sinn a" reubadh a giallan às a chèile!
  Rinn Panther 2 snarled agus loisg e an armachd nas cumhachdaiche aige.
  Bha an colbh teine a 'sgoltadh an èadhair agus a' teasachadh agus a 'dealachadh an àile sa bhad.
  Rinn Alla gàire, chaidh na sligean seachad air an nighean leth-rùisgte. Chrath an ceann ruadh gun nàire a cromagan agus sgrìobh i:
  - Agus thug Newton buaidh air a nàimhdean, thilg e dheth a' chuing bhon rìgh-chathair! Dh" òrduich e lagh Newton don Fritz!
  Bha Stalingrad gu tur an sàs ann an teintean, nuair a bha coltas gu robh teangannan teine a" reamhrachadh na speuran agus sradagan purpaidh, orains is sgàrlaid a" sgàineadh! Agus tha gach sradag mar thaibhse a" teicheadh o chaisteal ifrinn.
  Chuir Anyuta, às deidh dha trodaiche Gearmailteach a leagail, a sùilean gorma a lasadh agus sheinn i:
  - C'ar son a tha thu a' gul, a chailleach ghorach ? Creid mi, chan eil ann ach duine seòlta a" caoineadh air do shon!
  Sheinn Maria nuair a loisg i air na Nadsaidhean:
  - Dè cho math 'sa tha e laighe sìos air an fheur agus bualadh air na Krauts sa cheann! Thoir poultice don Fuhrer agus tog peilearan bho ghunna-inneal!
  Ghluais an nighean gu fiadhaich agus chaidh i a-null bho a stamag gu a druim. Rinn mi baidhsagal le casan. Chaidh grenade suas. Fhuair am Focke-Wulf a bha ag itealaich shrapnel fo a bhroinn agus dh" èirich e gu luath na b" àirde. A rèir choltais rinn mìrean biorach dochann air. Chaidh an creutair faisisteach na theine agus thòisich e air pìosan de a sgiathan briste a chall.
  Bha Anyuta, a" faicinn mar a bha Focke a" call àirde, a" crocadh:
  - Is e semaphore a tha seo! Tha tuagh an crochadh air bòrd!
  Spreadh am plèana Gearmailteach, a" sgapadh sprùilleach a-steach do gach ceàrnaidh de na speuran. Agus càit an deach an ace faisisteach? Rinn an turas mu dheireadh agam. Chaidh am fear a chuir gu bàs a mhilleadh, chan e am pìleat!
  Rinn Maria sreothartaich, a" sgapadh an duslach agus thuirt i:
  - A bhith no gun a bhith? Chan e ceist a th" ann!
  Thilg Alla a-rithist pìos glainne le a cas, gus an do bhuail e am Fritz san t-sùil agus thàinig e a-mach tro chùl a chinn:
  - Tha mi nam armada tanca! Agus feumaidh tu leigheas!
  Dh"fheuch na Gearmailtich agus na saidealan aca ri dhol air adhart, a" tilgeil grenades air am beulaibh. Cha robh innleachdan mar seo ag obair an aghaidh nigheanan. Mar sin chleachd Seryozhka an catapult, agus mar a bhuail e an nàmhaid mar fhreagairt.
  Bha am balach tùsail ag èigheach:
  - Santa Claus a" reubadh giallan Hitler às a chèile!
  Thug a" chasaid catapult, a" tolladh an t-sluaigh de luchd-faisisteach, orra itealaich bho chèile agus aig an aon àm tionndadh san adhar. Thuit na Fritzes agus chaidh am briseadh an aghaidh sprùilleach nam ballachan.
  Bha an tanca Tiger-2, às deidh dha a chothromachadh a chall, a "bualadh leis an Leòmhann. Eh, Lebha, càit a bheil an t-ainm iongantach agad?
  Rinn Anyuta gàire agus fhreagair e:
  - Uill, tha Seryozhka sgoinneil!
  Choisich am balach gu làidir:
  - Tha an tùsaire an-còmhnaidh deiseil!
  Thòisich an nighean-chaiptean air tàirneanach a-rithist. Agus chuir Matryona tòc air cas chumhang Seryozhka, dè cho cruaidh 'sa tha e! Chan iongnadh nach eil eagal air a" bhalach ruith tro theintean.
  Sheinn Maria agus thuirt i:
  - Tha an òige math - tha seann aois dona!
  Dh" aontaich Alla, an ceann ruadh sunndach seo:
  - Cha'n 'eil ni air bith ni's miosa na sean aois ! Is e seo dha-rìribh an suidheachadh as tàmailteach de na h-uile!
  Agus rinn an nighean flip jump. Smaoinich i air seanmhairean tàmailteach airson mionaid. Chan e, chan urrainn dhut coimeas a dhèanamh eadar cailleach agus nighean. Agus dè am bòidhchead a tha ann am bodhaigean caol.
  Ghabh Alla e agus sheinn e:
  - Tha bliadhna an dèidh bliadhna a 'sruthadh mar charabhan,
  Cailleach a' bleith henna ann an mortar...
  Agus dè mu dheidhinn an ìomhaigh caol agam?
  Chan eil mi a" tuigsinn mar a chaidh m" òige à sealladh!
  Bhris Anyuta a sùilean, leag i a" Ghearmailteach sìos le buille san groin agus thuirt i:
  - Chan eil! Ach, tha leithid de sheun ann an cogadh - fuireach gu bràth òg! An-còmhnaidh leis an deoch!
  Chuir Matryona cosgais ùr anns a 'chatapult. Is e seo rudeigin mar mortar math. Rinn an nighean tàir air:
  - Na gabh seachad, ach falbh!
  Thionndaidh Seryozhka le a chas tana ach sgiobalta agus rinn i rùsg:
  - aodann Fritsam!
  Agus chaidh an grenade, còmhla ris a" phacaid spreadhaidh, aig làn astar a-steach do shuidheachadh nan Nadsaidhean.
  Seadh, cha deach Stalingrad a thoirt dhaibh. Tha an ionnsaigh air a bhith a' dol air adhart airson trì mìosan bho dheireadh an Ògmhios, ach cha deach am baile a ghlacadh. Shoirbhich leis na Nadsaidhean ann an roinnean eile den aghaidh, ach chan ann san fhear seo.
  Loisg Anyuta daga agus rinn e gàire:
  - Tha a h-uile dad do-dhèanta, tha e a" tachairt comasach... Chan fheumar an cruinne-cè a dhèanamh gu math toinnte!
  Agus bhuail e tanca gas a 'bhaidhsagal-motair. Spreadh an càr, agus shoilleirich crith-thalmhainn teine an sealladh-tìre smocach. Agus bha an Gearmailteach air a reubadh às a chèile le spòg teine.
  Dh" èigh an caiptean nighean:
  - Is toil leam a bhith a" marbhadh olc! Agus is e seo am math as àirde!
  Bhuail Maria na Gearmailtich le spreadhadh teine agus rinn i sgadan:
  - Cluichidh sinn porcupine!
  Dh'fhosgail Alla teine, nas mionaidiche. Chaidh grunn dhaoine dubha fhàgail nan laighe air an sprùilleach còmhdaichte le sleagh:
  - Marbh an nàmhaid! - Rinn an nighean feadaireachd.
  Sheinn Maria le ceòl:
  - An dèidh dha Hitler a pheantadh le lipstick, Mainstein le spraeadh fuilt, slaodaidh mi thu gu braighdeanas na bana-phrionnsa, bidh do chù dìleas gad shlaodadh!
  Anyuta, a 'losgadh, a' sgàineadh:
  - Crochamaid sinn fhìn a-nochd, Adolf... Stad a bhith ag ionndrainn! Thig air adhart san fheasgar, itealaich mar gyrfalcon - gus an urrainn dhut na Nadsaidhean a bhualadh gu cruaidh!
  Thuirt Maria le feirg, a" leagail a" chlogaid far ceann an stoirmeil:
  - S urrainn dhuinn! Agus bidh sinn!
  Chuir caileagan bho bhuidheann-chatha Lenin stad air adhartas an airm chèin. Ghluais am Fritz air adhart, gu litearra a 'sgudail an àite le cuirp. Cha do chuidich an tanca Leòmhann, air an deach dòchasan a phronnadh, cuideachd. Seo atharrachadh air a" chàr le canan 150 mm.
  Bidh Alla a" bualadh thairis air clach a tha steigte ris a" chuthag rùisgte aice. Tha cìochan cho breagha agus làn aig an nighean. Bidh an nighean a 'tilgeil grenade le a cas. Tha a 'chas nas làidire na gàirdean, agus tha an tilgeil a' siubhal nas fhaide.
  Fhuair "Lion" beàrn anns an t-slighe agus stad e. Air a losgadh o bheul cumhachdach. Tubaist agus tuiteam.
  Alla, a 'spit, ag ràdh:
  - Cha bhith gaisgeach Ruiseanach ag osnaich ann am pian!
  Agus a-rithist tha an nighean a 'losgadh. Agus bidh e ga dhèanamh gu math ceart. Tha am faisisteach a tha a" lùbadh a-mach às an tùr a" tuiteam air ais.
  Tha nighean ruadh, cha mhòr rùisgte ag ràdh:
  - Tha e dìomhain gu bheil an nàmhaid den bheachd gun deach aige air na Ruiseanaich a bhriseadh! Bheir esan a tha gaisgeil ionnsaigh anns a" bhlàr, buailidh sinn ar nàimhdean gu dian!
  Agus bidh Alla a" sgaoileadh a fèithean bhoilg, a tha i air a mhìneachadh gu mòr.
  O, dè cho bòidheach 'sa tha na caileagan! Chan eil mi dha-rìribh ag iarraidh gum bàsaich gin dhiubh.
  Ruith Ekaterina le... Nighean glè bhòidheach, le falt bàn, geal. Tha i dòigh air choireigin a" faighinn a-mach iad le seòrsa de phoit gus nach fàs iad salach.
  Tha an nighean gu math brèagha, le figear Venus, dìreach nas tònaiche agus nas snaidhte. Chan eil oirre ach bra agus panties. Tha a h-uile càil eile air a reubadh às a chèile mu thràth. Ach dè cho gràsmhor sa tha na casan! Chan e nighean a tha seo, ach seula foirfeachd, crùn bòidhchead.
  Bidh i a" gluasad ann an dòigh shònraichte, mar fheòrag. Agus tha na casan rùisgte dìreach a" priobadh, agus gu h-iongantach tha na sàilean fhathast glan. Bidh Catriona a" losgadh, agus tha am faisisteach a" faighinn ulcer na bhroilleach.
  Tha an nighean ag ràdh:
  - Is e dìlseachd don Motherland am facal as àirde!
  Thuirt Alla le gàire:
  - Thoir dheth do bra agus fuirich anns na panties agad mar mise!
  Chrath Catherine a ceann le àicheil:
  - Chan eil seo iomchaidh!
  Chrath Alla a cromagan, loisg i gu ceart agus sheinn i:
  - Ann an dòigh air choreigin tha buill Komsomol air fàs neo-àbhaisteach! Tha a bhith a" coiseachd mun cuairt le broilleach lom mar sin gu math drabasta!
  Rinn Catrìona gàire agus thuirt i:
  - Carson a bheir thu toileachas dha na Krauts le bhith a" coimhead air ar bòidhchead!
  Fhreagair Alla le cinnt:
  - Tha ar bòidhchead marbhtach!
  Rinn Katya gàire agus loisg i air an TA-200. Chaidh càr nan Nadsaidhean na theine. Agus chaidh am fionn bòidheach a-mach:
  - Bàs gu olc !
  Rinn Alla gàire:
  - Agus tha beatha math!
  Bha Catrìona, a 'faicinn gu robh a' Ghearmailteach a 'tuiteam, a' caoineadh:
  - Is e seo an luach as àirde! Na bi a" smaoineachadh, faisisteach, gu bheil thu air buannachadh!
  Mar a sheinneas Allah:
  - Tha buaidh a" feitheamh! Tha buaidh a' feitheamh... An fheadhainn a tha airson na geimhlean a bhriseadh! Tha buaidh a" feitheamh! Tha buaidh a" feitheamh! Bidh e comasach dhuinn a" chùis a dhèanamh air na Nadsaidhean!
  A nighean bhòidheach, 's a cìochan rùisgte air chrith. Tha e math le torso rùisgte anns an teas, a tha air a dhianachadh leis an teine.
  Bha Anyuta a-nis a" coimhead tòrr nas cinntiche. Loisg i aig na Krauts le gunna submachine agus rinn i rùsg:
  - Sgriosaidh mi thu!
  Agus gu dearbh fhuair na Nadsaidhean tiodhlacan agus cisteachan-laighe marbhtach! Agus sheall an nighean dhaibh am beachd, togaidh sinn òrdagan lom. Agus rinn i feadalaich mar oidhche mhèirleach. Agus tro chorragan nan cinn as ìsle.
  Tha an caiptean nighean gu math sgiobalta. Agus spìosrach. Agus chan eil idir cruaidh. Bidh i cuideachd uaireannan a" faireachdainn duilich dha na saighdearan nàmhaid, aig am faodadh clann a bhith a" caoineadh an athraichean a chaidh a mhurt.
  Ge-tà, bidh Anyuta a 'toirt air falbh a leithid de smuaintean bhuaipe fhèin, tha iad a' toirt oirre a bhith ag iarraidh caoineadh. Ach cha b' e na Ruiseanaich a thàinig gu na Gearmailtich a ghoid agus a mharbhadh. Chan e, is iad sin na Gearmailtich agus chaidh pasgan ionnsaigheach de choigrich bho air feadh an t-saoghail a-steach do dh'àiteachan Ruiseanach.
  Chaidh Anyuta tarsainn oirre fhèin agus loisg e air an Fritz, a bha a' feuchainn ri faighinn gu sàmhach faisg air suidheachadh na Ruis.
  Rinn an caiptean nighean gàire agus thuirt e gu seòlta:
  - Sùil dhìreach gu sùil, ceann ri ceann!
  Loisg Anyuta gu ceart agus bhuail e baidhsagal-motair le càr-taobh. Thòisich an càr air reubadh, agus chaidh an gunna-inneal air falbh agus thionndaidh e grunn thursan. An uair sin tholladh a mhuc an sprùilleach.
  Suathadh an nighean i bonn lom, dustach air an sprùilleach. Agus ghabh i amas a-rithist. Rinn a h-aodann òg, sunndach gàire gu toilichte. Sheinn an nighean:
  "Chan eil," thuirt sinn ris na faisisteach, chan fhuiling na daoine againn aran cùbhraidh Ruiseanach ris an canar "brod!"
  Rinn Maria dealbh fìor cheart, a chuir am Focke-Wulf na theine, agus rinn i gàire:
  Airson scoundrel, gu dearbh, tha an roghainn soilleir,
  Tha e deiseil airson Rus a bhrath airson dhollairean ...
  Ach tha an duine Ruiseanach cho iongantach -
  Tha mi deiseil airson mo bheatha a thoirt seachad airson mo dhùthaich!
  Rinn an nighean beagan suirghe agus sheall i briosgaid dha na Nadsaidhean, agus shnìomh i mun cuairt, agus cha do bhuail na peilearan am bòidhchead.
  Nochd Alla, thilg a" bhòidhchead seo, cha mhòr rùisgte, agus gruamach mar dheamhan, grenade leis an dà chas sa bhad. Agus rinn i sgrùdadh:
  - 'S e na th' agamsa... Don Fritz air an taobh gheur!
  Ceartaich Matryona Alla:
  - Sharp, chun an taobh, chan ann chun taobh gheur!
  Rinn an nighean gàire agus chrath i a broilleach watermelon, agus chuir i grenade air bhog a "cleachdadh grenade le pasgan spreadhaidh. Chaidh "Tìgear" a bhualadh anns a" bharaille, agus chaidh an obair ealain cham seo fodha.
  Às deidh sin chaidh creutair Hitler air ais. Thòisich i ri snàgadh mar thurtar air a ghlacadh ann an teine.
  Sheinn Anyuta, a" snìomh gu sunndach:
  - Agus tha an Tìgear a 'dol air ais agus na Gearmailtich a' falach!
  Ghluais buidheann-chatha nan nigheanan fo ionnsaighean adhair agus gunnaichean troma. An uairsin bhuail na lannsaichean rocaid, chaidh bearraidhean teth a bhriseadh a-steach don adhar. Agus chaidh na clachan na theine. Gu fortanach, cha do bhàsaich gin de na caileagan, ach chaidh na fir chun an t-saoghail eile - nach eil cho duilich! Agus bidh anaman ag itealaich - cuid gu neamh, agus cuid eile gu ifrinn! Far a bheil na deamhan le pitchforks mu thràth a "feitheamh ris an fheadhainn nach robh a" creidsinn ann an Iosa.
  Tha Alla, an gaisgeach as gnèitheasach, feargach: an urrainn dha na Nadsaidhean, leis an Sturmtiger aca, losgadh air suidheachadh nan saighdearan Sòbhieteach agus na gaisgich Dearga a mharbhadh?
  . CAIBIDIL Àir. 7
  Agus rug an nighean air grenade le a casan rùisgte agus snìomh i ann an easan de chorragan. Agus bidh e a" snìomh barrachd is nas luaithe. Agus an uairsin, le a h-uile neart, thilg i tiodhlac a 'bhàis a-steach do bharaille farsaing an Sturmtiger. Bha casan lom, tana na bòidhchead a" lasadh, agus chaidh grenade a-steach don bharaille fharsaing. Agus thachd an càr cumhachdach an toiseach agus an uairsin spreadh e. Chaidh an dà "Royal Tigers" a sheas air taobhan an "Sturmtiger" a thilgeil suas agus a sgapadh ann an diofar stiùiridhean. Chaidh na rolairean a reubadh bhuapa, agus thuit iad, ag itealaich mar mhuineal briste na Banrigh.
  Thilg an tonn soillse Alla suas, agus dh'itealaich an nighean bun os ceann. Agus chaidh a tionndadh thairis, a chreachadh agus a thilgeil. Ach thàinig a" bhòidhchead fhathast air tìr, sprùilleach biorach, agus clachan pronn air a chladhach na buinn rùisgte. Bha an nighean ann am pian, agus eadhon tro a cas ghleusach, chaidh puing biorach a tholladh.
  Ach lorg Alla an neart airson seasamh suas agus èigheachd:
  - Bidh na faisistich agad ann an luaithre!
  Chaidh Anyuta agus na caileagan eile a thilgeil suas leis an tonn spreadhaidh agus eadhon beagan air am pronnadh. Ach cha do bhàsaich aon de na gaisgich àlainn. Choinnich na caileagan le doineann agus teine le deagh amas. A" cuir stad air na Nadsaidhean a chaidh a-mach agus biastagan ionnsaigheach eile a" toirt ionnsaigh air an USSR.
  Sheinn Maria le dealas mòr:
  - Agus an uair a sheideas trompaid an Tighearna sinn gu cath, bithidh sinn 'nar càirdean maille ris an Komsomol ! 'S le toil Iehobhah bithidh mi ri gairm nèimh !
  Alla, a" crathadh an duslach às a buinn fhuilteach, bhriste, sheinn i:
  - Lenin, pàrtaidh, Komsomol! Tha sinn a 'cur an Fuhrer chun a' chuthach!
  Thòisich na caileagan a 'gàireachdainn gu bodhar, agus thuirt Seryozhka le eagal agus buaireadh:
  - Agus chan eil an catapult agam cho ceart - mar na casan lom agus làidir seo aig Alla!
  Thuirt Matryona, a" gluasad fèithean a gàirdein:
  - Tha sin ceart gu leòr! Thig thu suas le rudeigin eile. Rudeigin nas fhuaire!
  Thill Witchakova bhon loidhne aghaidh agus fhuair e fios èiginneach gu Vladivostok. An dèidh call mòr fhulang agus cha mhòr a 'cuairteachadh Khabarovsk (chaidh conaltradh leis a' bhaile-mòr seo a chumail tron Amur), chuir na Seapan stad air na saighdearan aca ath-chruinneachadh agus ath-lìonadh. Dh" fhaodadh co-dhiù ceud millean Iapan le seachdad millean eile Manchuria agus Thailand saighdearan-coise a ghluasad gu pailt. Ann an dòigh sònraichte, tha e nas fhasa sabaid leis an USSR na leis na SA, leis gu bheil blàr leis an fhear mu dheireadh a "feumachdainn tòrr shoithichean daor agus chan eil e idir idir air itealan saor. Ach faodar saighdearan-coise le raidhfilean aotrom is saor agus gunnaichean-inneal air an lethbhreacadh bho na Schmeisters a thoirt seachad ann am meudan mòra! Tha fios aig a h-uile balach Iapanach bho aois seachd mar a chruinnicheas iad agus a chuireas iad gunna-inneal ri chèile! Ach gu dearbh bheir e ùine saighdearan a ghluasad bhon eilean chun mhòr-thìr. Agus an dèidh dha daingneachadh fhaighinn, gluais gu domhainn a-steach don fhearann Sòbhieteach a-rithist!
  An dèidh a 'ghairm fhaighinn, bha Witcherova an dòchas gum biodh i mu dheireadh a' faighinn trodaiche ùr agus a 'sabaid anns na speuran. Chaidh an nighean a thoirt gu Vladivostok ann an Emka. Bha am pìleat a" faireachdainn mar neach-crìochnachaidh. Thionndaidh am fear-siubhail a-mach gur e bodach liath a bh" ann, a dh"aindeoin aois adhartach, air nach robh ach stiallan sàirdseant.
  Thuirt e gu dùrachdach:
  - O, a dhaoine òga ! A bheil fios agad gun do shabaid mi leis na Seapanach air ais ann an amannan tsarist!
  Dh'fhaighnich Witcher le teagamh:
  - Gu dearbh? No 's dòcha gun d' fhuair thu crois cuideachd?
  Mhionnaich an seanair, a" crathadh a fheusag ghlas:
  - Chan eil crois, chan eil buinn! Mar sin shabaid e mar neach prìobhaideach airson bliadhna agus trì mìosan! Dè do bheachd, a gheibh a h-uile duine tiotalan agus buinn? Gu sònraichte fon tsar, nuair nach robh na prìobhaidich glè fhàbharach!
  Dh'aontaich Witcher:
  - Bha, fon tsar bha neo-ionannachd clas! Ach is e amannan eadar-dhealaichte a tha seo. Co-dhiù, ciamar as toil leat na Japs! Tha mi a" ciallachadh, an robh an nàmhaid làidir?
  Fhreagair an seann duine, a" lasadh fhiaclan iarainn:
  - Nach lag, ged a bhiodh ar n-àithne ni bu ghlice, Cha bhiodh iad air Port-Artair agus Manchuria a thoirt suas ! Chan eil iad nan nàmhaid cho làidir.
  Ghluais Emka gu slaodach, chaidh an rathad a mhilleadh le bomaichean agus làmhachas. B" urrainn dhuinn bruidhinn.
  Dh"fhaighnich Witcher beagan na bu shàmhaiche:
  - An robh sinne na bu làidire?
  Chrath an seann duine gu sunndach, mar gum b" e dèideag gaoithe a bh" ann, corra uair:
  - Ann an cuid de dhòighean, tha! Mar eisimpleir, tha fichead uair nas motha de raointean seilg aig na Seapanach na tha againn. Mus deach a chuir chun aghaidh, cha do ghabh mi ach pàirt ann an trì raointean seilg. Agus an uairsin còig seallaidhean gach fear. Ach, ann an teine, chan urrainn dhuinn a ràdh gu robh sinn na bu mhiosa na na Seapanach. Agus seo a dh'aindeoin 's gu robh iad ann an èideadh khaki, agus bha sinn ann an còtaichean geala. Gu nàdarra às deidh dhuinn beagan eòlas armachd fhaighinn. Tha mòran nas lugha de chomas aig na Seapanach ann an cùisean armachd na tha againn, a dh" aindeoin an trèanadh nas fhaide. Ach bhuail na raidhfilean aca mòran nas cruinne na an cluba Mostina againn.
  Dh'aontaich Vedmakova gun ghlèidheadh:
  - Tha, cinnteach! Tha thu ceart mu dheidhinn sin! Bidh na Seapanach, mar na Gearmailtich, a 'toirt cus aire do thrèanadh drile.
  Chrath an seann duine a cheann:
  - Vice versa! Nas lugha na na tha againn san arm tsarist! Uill, nam biodh eadhon ron Chiad Chogadh, thòisich iad air saighdearan a thrèanadh nas fheàrr, agus co-dhiù air an èideadh atharrachadh, an uairsin... Chan e arm, ach geama caismeachd iomlan!
  Thuirt Witcherova, chan ann às aonais droch-rùn:
  - Ron chogadh, thug sinn cuideachd mòran aire do mhàrsail ann am caismeachdan! A rèir choltais, bidh am fear glic ag ionnsachadh bho mhearachdan dhaoine eile, bidh an t-amadan ag ionnsachadh bhuaithe fhèin, cò nach ionnsaich idir, cò?
  Thuirt seanair:
  - Tha trèanadh na ghnìomhachas prothaideach! Ach le solar, sa chumantas bha bacadh iomlan againn. Gun ghunnaichean, gun chairtean! Is tric a chaidh iad acrach, bha na saighdearan tinn - cha robh cungaidh-leighis ann! Bhàsaich barrachd dhaoine bho typhus agus gràineileachdan eile na bho pheilearan Iapanach. B" e cogadh cho dona a bh" ann. Tha Kuropatkin na leth-fhacal! Gun ghluasad air gach taobh, no breug-riochd, thilg e daoine gu dìreach gu trainnsichean fo ghunnaichean inneal. Bha sinn air ar cleachdadh mar fodar canain. Chrìochnaich e uile gu math dona, ann an call. Mar a chanas iad, is gann gun do tharraing mi mo chasan. Fìor, is urrainn dhomh a bhith moiteil às gun do theich mi bho bhraighdeanas! Coltach ri lotan cuideachd!
  Dh'fhaighnich an nighean, fiosrach,:
  - Agus tha na Seapanach fhèin air fàs nas fheàrr no nas miosa! A thaobh a fheartan sabaid.
  An toiseach las am bodach toitean air a roiligeadh suas, agus dìreach an uairsin fhreagair e:
  - Tha e duilich seo a bhreithneachadh gu reusanta. Tha feachdan air atharrachadh, tha tancaichean, itealain agus gunnaichean submachine air nochdadh. A thaobh adhartas, chan eil na soithichean air atharrachadh cho mòr, agus chan eil na gunnaichean air. Ach dh'fhuirich gòrach an àithne mar a bha e, agus mar sin cuir às don ionnsaigh air Vladivostok!
  Bhris am Bana-bhuidseach a sùilean uaine:
  - Chan eil leisgeul sam bith airson seo!
  Dh"aontaich am bodach:
  - Agus chan urrainn dha a bhith! Às deidh na h-uile, bha fios aca gu robh an nàmhaid ag ullachadh cleas salach, agus cha robh dòigh ann dèiligeadh ris! Mar gum biodh iad air mo shuidheachadh. Ach tha an t-sàmhchair leis na Pindos na chomharra soilleir gu bheil buille làidir gu bhith a" leantainn.
  Rinn Witcher gàire:
  - Le Pindos?
  Dhearbh seanair:
  - Seadh, is e sin a chanas iad ri Ameireagaidh agus Breatainn a-nis! Tha an t-ainm a" tighinn bhon fhacal "goid", is e sin, a ghoid. Agus is iad sin dùthchannan dìosganach, dùthchannan mèirle a bhios a" deoghal fuil nan daoine sin a tha nas gòraiche agus nas laige!
  Chrath am pìleat a ceann dearg:
  - Tha mi ag aontachadh an seo!
  Dh"iarr am bodach:
  - Aontaich gur e amadan an àithne againn, agus eadhon luchd-brathaidh! Seo mar a shuidhicheas sinn ar cabhlach, nas miosa na na Pindos!
  Chuir Witcher an aghaidh:
  "Is dòcha nach robh iad a" smaoineachadh gum biodh na Seapanach a "bualadh cho luath." San fharsaingeachd, bha an Ear Chèin na àite-fois, agus thuinich gealaich agus daoine leisg an seo. Às deidh na h-uile, anns an arm chan fheum thu a bhith ag obair gu cruaidh mar neach-obrach no tuathanach coitcheann air a chùlaibh, ach gheibh thu cuibhreannan math agus tuarastal. Air an làimh eile, cha bhith thu ann an cunnart do bheatha fhad "s a tha thu a" frithealadh san Ear Chèin. Tha, pàrras dha luchd-slacaidh agus gealtaich.
  Chuir am bodach an aghaidh:
  "Cha bhith saighdearan agus oifigearan a" sabaid cho dona. " Seo Khabarovsk, chan eil iad fhathast air gèilleadh.
  Dh'aontaich Witcher:
  - Gaisgeach Ruiseanach, gaisgeach sònraichte! Ach mar a thuirt Brusilov: tha na saighdearan againn sàr-mhath, tha na h-oifigearan againn math, tha na seanalairean againn meadhanach, agus tha an tsar gu tur dona!
  Rinn seanair grannda gu mì-thoilichte:
  - Mura b 'e Kuropatkin an ceannard againn, ach Brusilov: bhuannaicheadh sinn! Och, chaidh a sgrìobhadh thairis! Feumar a ràdh, fon tsar, gu robh seanalairean Ruiseanach air fàs nas lugha: fo Suvorov bha galaxy slàn de cheannardan air leth! Ach, is e Seòrasach a th" ann an Stalin, agus mar a chanas iad, Georgians ...
  Chuir an seanair stad air Witcher:
  - Bi faiceallach le aithrisean mar sin! Mar sin faodaidh tu faighinn a-steach do roinn shònraichte! Ach, dhòmhsa chan e sàr-eòlaiche a th" ann an Stalin idir! Agus mar eisimpleir, tha am punch loidhne a chaidh a chall sa Ghearran a" dearbhadh seo! Co-dhiù, chuala mi, air 1 Cèitean, gun robh an dìon adhair Sòbhieteach ann am Moscow gun chuideachadh agus bhàsaich mìltean de shaoranaich Sòbhieteach!
  Thuirt am bodach:
  - Taing dha na SA agus Breatainn! Thug iad plèanaichean ùra dhan Wehrmacht! A bharrachd air an sin, chuala mi gu robh sabotage mòr ann, air sgàth sin thuit na Yaks às a chèile san adhar! A bharrachd air an sin, is e na Yaks ùr-nodha a th" ann!
  Chrath Witcher a ceann:
  - Chuala mi mu dheidhinn! Dìreach tàmailteach! Ach tha mi an dòchas gun tèid an fheadhainn a tha ciontach a pheanasachadh agus an duilgheadas a cheartachadh!
  Chrath seanair, agus thuirt e gu h-obann:
  - Tha am prìomh dhuilgheadas nar cinn! Seòrsa de inntinn Sòbhieteach! Oidhirp air duine a thionndadh gu bhith na chog, gu bhith na thràill àbhaisteach!
  Cha do rinn Witcher argamaid. Thuit i sàmhach, a 'coimhead gu bàn a-mach air an uinneig. A-nis tha a 'chunnart gun tèid an USSR a chall air fàs mòran nas follaisiche. Thionndaidh e a-mach nach eil eadhon Moscow air a dhìon bho ionnsaigh adhair. Co-dhiù chan eil dìon gu leòr ann gus seasamh an aghaidh ionnsaigh adhair mòr!
  Uill, tha an cogadh a 'gluasad gu ìre beagan eadar-dhealaichte ... Fìor, ann am blàr Stalingrad, bha àrd-cheannas adhair aig na Gearmailtich cuideachd, ach cha tug e a' bhuaidh a bha a dhìth! Ach, bha buannachd aig na Krauts nach robh cho uamhasach! Às deidh na h-uile, bhiodh itealain ùra Sobhietach a "tighinn chun aghaidh gu cunbhalach! Ach feumar a ràdh gu robh an ìre de thrèanadh sabaid am measg nam pìleatan glè ìosal. Cha robh barrachd air 8 uairean de thìde itealaich aig a" mhòr-chuid de dhaoine ùra. Is e rud mòr a tha seo, gu sònraichte leis gu bheil suas ri 250 uair aig na Gearmailtich mar as trice! Ach, às deidh Stalingrad, lughdaich na Gearmailtich am prògram gu 150, ach a-nis tha an solar connaidh air fàs mòran nas fhasa. Ach, cruthaichidh àireamh mhòr de phlèanaichean ùra duilgheadas dha na Krauts cuideachd.
  Air an t-slighe, chaidh aithris gun deach grunn shaoranaich na SA a ghlacadh am measg phìleatan nam bomairean a chaidh a lughdachadh. Cha robh an tè mu dheireadh na iongnadh idir! Chan eil pìleatan gu leòr aig an Luftwaffe airson na bomairean ùra, agus mar sin lorg iad saor-thoilich!
  Saoil ciamar a fhreagras an àithne Sòbhieteach seo? Às deidh na h-uile, chan eil dad ri fhaighinn gu Berlin? Cha deach bomairean ro-innleachdail fada a leasachadh anns an USSR, ach a-mhàin am P-8. Tha e soilleir gu bheil an itealan mu dheireadh, le astar beagan a bharrachd air 400 cilemeatair san uair agus a chaidh a chruthachadh ann an 1936, seann-fhasanta. A bharrachd air an sin, nuair a bheir iad ionnsaigh air Berlin, gluaisidh e às aonais neach-dìon adhair, agus faodaidh na Gearmailtich grèim fhaighinn air leis na plèanaichean aca. Às deidh na h-uile, tha radairean fìor mhath aca mu thràth a chlàras gluasad a" mhòr-itealaich gu Berlin. Tha, agus bheir e ùine gu leòr de na h-innealan sin a thoirt gu buil gus ionnsaigh a thoirt air a" Ghearmailt. Chan e dùthaich lag a th" anns na Gearmailtich agus tha gaol aca air teicneòlas! Is dòcha gur iad iad fhèin an dùthaich as smachdail agus as eagraichte san Roinn Eòrpa no eadhon san t-saoghal! Tha e gu math duilich a bhuannachadh leis fhèin, agus cuideachd le Iapan lag air an dàrna aghaidh.
  Is e an rud as fheàrr a ghabhas dèanamh san t-suidheachadh seo feuchainn ri pìos a ghluasad eadar na Càirdean agus a" Ghearmailt. Ach ciamar a nì thu seo? Bha Beria mar-thà air iarraidh oirre rudeigin coltach ris a dhèanamh a" cleachdadh inneal-sgrios a fhuaireadh bho na h-Ameireaganaich. Dh" fhaodadh gur e deagh bhrosnachadh a bh" ann, ach cha robh ùine aig Anna.
  Tha e coltach nach eil i as coireach - dè mura h-e dàn a th 'ann, ach tha blas mì-thlachdmhor fhathast a' gèilleadh oirre. Mar gum biodh is dòcha nam biodh i air ruighinn latha roimhe sin, bhiodh a h-uile dad air a bhith eadar-dhealaichte!
  Ge-tà, chan eil e eu-comasach! Ach ràinig i cho luath "s a fhuair i òrdughan bho Beria!
  San fharsaingeachd, tha Lavrenty Palych na mhaighstir air brosnachaidhean. Thug Iapan ionnsaigh air Cala Peru, chan ann às aonais a chom-pàirt!
  Is e an fhìrinn, mar gum biodh, le cothrom, fiosrachadh Land of the Rising Sun air sgrìobhainnean fhaighinn mu phlanaichean na SA gus sreath de stailcean casg a chuir air bhog a "cleachdadh luchd-giùlan itealain, a" toirt a-steach an fheadhainn a tha stèidhichte ann an Acarsaid Peru!
  A bharrachd air an sin, tha na h-Ameireaganaich nan amadan: bhrosnaich iad Iapan gu cogadh, còmhla ri Breatainn a" cur casg air solar ola is stuthan amh eile, ach cha robh iad fhèin deiseil airson cogadh!
  Gu dearbh, cha robh feachdan gu leòr aig na Stàitean Aonaichte ann an 1941, gu sònraichte ann an tancaichean, airson cogadh ri Iapan. Ann an 1940 cha robh aca ach 400 tanca, agus tha fiosrachadh mu 1941 dìomhair, ach chan eil e coltach gu robh còrr air mìle dhiubh eadhon an uairsin! Mar sin leum Ameireagaidh a-steach don chogadh, le bhith gu tur gun ullachadh! Uill, chan eil Iapan gu math armaichte cuideachd. Nam biodh timcheall air dà mhìle gu leth tanca ann, agus feadhainn aotrom, an uairsin, mar eisimpleir, cha robh itealain fada ann idir!
  Mar sin cha do bhom pìleatan treun Land of the Rising Sun na SA! Ach bha iad dìreach air an claoidh! Agus a-nis tha iad air co-dhùnadh dìoghaltas a dhèanamh air an USSR, gu mòr an urra ris na saighdearan-coise aca, a 'bruadar mu bhith ag ath-aithris soirbheachas amannan Tsar Nicholas II!
  Dh'fhàs an Witcher sgìth agus thòisich e a 'seinn:
  Cia deacair a' bheatha, a Thighearna, mo thruaighe,
  Chuir thu fhèin crùn droighinn ort!
  Chan e, na sèideadh dheth mo cheann
  Tha latha ùr a" gealltainn trioblaidean dhuinn!
    
  Aislingean gu luath air an sgapadh gu duslach,
  Bidh a" chnuimh chruaidh a" gnogadh le dìoghras!
  Agus cràdh is bròn nad shùilean,
  Dè a chasg, chan eil cumhachd aig duine!
    
  Ach ciod, a Dhé, is urrainn thu
  Bho 'n a chaidh e fein suas air crois Golgotha !
  Tha aislingean mu thoileachas mì-mhodhail,
  Bidh banntraichean a" beucaich agus a" caoineadh!
    
  Chan eil talamh nas miosa na an saoghal,
  Sgeidse cogaidh, tha am bruis còmhdaichte le fuil!
  An foam hysterical an ether,
  Dèan briseadh air an lìon sa bhad!
    
  'S ma tha thu 'g iarraidh mo bheatha,
  An uairsin tilg Dia mi gu Gehenna!
  Tha gaol agam ort fhathast,
  Ann an adhartas tha mi a" creidsinn ann an atharrachadh!
    
  Tha mi creidsinn gur duine
  Comasach air a bhith nas glaine agus nas àirde!
  Gun tig crioch air fulangas nan linntean,
  Bidh sinn mar bhràthair Uile-chumhachdach!
    
  Ciod a dh'àithneas sinn ?
  Ann am meud nan long rionnag!
  Gu 'm biodh ar feachd treun,
  Bidh e a" deàrrsadh nas làidire na an Quasar!
    
  Cha tèid beatha a-mach gu bràth
  Agus bidh a h-uile duine daonna!
  Mar ghath gun chrìch na bliadhna,
  Le aois gun chrìch agus aoibhneach!
    
  Thig co-mhaoineas gu bhith fìor
  Creidsinn gum bi e nas fheàrr na bha thu a" bruadar!
  Adhartas air adhart, suas, chan ann sìos,
  Biodh aoibhneas ann - gun bhròn!
  Chrìochnaich Vedmakova an t-òran agus mu dheireadh chaidh "Emka" a-steach do Vladivostok. Choimhead am pìleat air a" bhaile le feòrachas. Bha àrdachadh follaiseach ann an sgrios ann an Vladivostok, bha cuid de thogalaichean a 'smocadh, bha sgiobaidhean cuir às ag obair air na sràidean, bha mòran deugairean ann le sluasaidean, bricichean, agus uidheamachd smàlaidh eile.
  Thuirt seanair:
  - Fon tsar, bha daoine òga cuideachd ag obair gu cruaidh, ach às aonais gàire agus dealas! Ged nach tèid thu fada le dealas làidir!
  Chuir Witcher an aghaidh:
  - Mas e gnìomhachas einnsean na h-eaconamaidh, is e dealas an connadh le àireamh àrd octane!
  Chlaon an seann duine gu sunndach:
  - Tha thu a 'bruidhinn gu math, nighean!
  Stad "Emka" faisg air togalach oifis a' cheannaird agus cha mhòr nach do ruith Vedmakova a-mach às. Bha i gu mòr airson a bhith air ais air an each sgiathach aice.
  Bhuail an nighean air an oifis far an deach a cur air a' ghairm. Lean guth cadalach:
  - Thig a-steach!
  Choisich Witcher a-steach, a" dìreadh a guailnean gu pròiseil. Shuidh fear ann an èideadh còirneal NKVD air cathair. A leithid de dhuine maol agus mì-thlachdmhor. Dh"fhaighnich e gu gruamach don phìleat:
  - Làn ainm!
  Fhreagair an nighean gu sgiobalta:
  -Anna Petrova Witcher!
  Thuirt an Còirneal:
  - Ìre armailteach?
  - Màidsear Feachd an Adhair agus Gaisgeach an Aonaidh Shobhietach! - Thuirt am pìleat gu pròiseil.
  Thog an còirneal am fòn agus thuirt e goirid:
  - Tha Màidsear Witcher Feachd an Adhair air ruighinn mu thràth!
  An uairsin thionndaidh e chun na h-ìghne.
  - Ciamar a tha thu a' faireachdainn? Tha mi an dòchas gu bheil thu fallain?
  Rug am pìleat a fiaclan:
  - Tha mi a 'faireachdainn gu math! Deiseil airson sabaid mar leòmhann!
  Chrath an Còirneal:
  - Sgoinneil! Tha mi a" smaoineachadh gum bi na Seapanach a" cur luach air!
  Bha fuaim ann, crathadh bòtannan, agus sianar luchd-obrach àbhaisteach san roinn shònraichte, còmhla ri fear ann an èideadh sònraichte, a" spreadhadh a-steach don oifis. Dh'òrdaich e:
  - Cuir glasan-làimhe air a" mhèirleach seo!
  Bha Witcher troimh-chèile:
  - Dè eile a tha seo?
  Chroch an Còirneal:
  - Agus an tè sin! Tha thu fo chur an grèim, saoranach Witcher! Agus thèid do chuir dhan phrìosan!
  Thug fear ann an èideadh sònraichte rabhadh:
  - Tha fios aig a" bhoireannach seo mar a nì i sabaid glè mhath! Mar sin bi faiceallach!
  Rinn Witcher gàire:
  - Cha bhith mi nam riochdairean bho na buidhnean èigneachaidh lagha treun againn! Cuir fòn gu Beria agus soilleirich a" mhì-thuigse seo sa bhad!
  Rinn an Còirneal srann le tàir:
  - Seo dòigh eile air Beria a tharraing! Cuir dhan phrìosan i, agus rèitichidh an rannsachadh e!
  Chrath a" bhana-bhuidseach:
  - Tha mi nam ghaisgeach den Aonadh Sobhietach agus bidh an sgrùdadh, gu dearbh, ga rèiteach, ach le Beria bhiodh e nas luaithe! Tha mi airson a bhith aig smachdan itealain cho luath "s a ghabhas!
  Dh"aidich an Còirneal:
  - Rè a 'chogaidh, cha chuir duine dàil fada! Thoir air falbh i!
  Choisich Vedmakova gun a bhith an aghaidh agus cha robh e ach beagan air a phutadh le muzzles nan gunnaichean inneal modail giorraichte a thòisich air an uidheamachadh le scouts. An uairsin chuir iad a-steach mi ann an funail dhubh agus dh 'fhalbh iad. Bha Anna Petrovna socair, cha robh i a 'faireachdainn ciontach mu deidhinn fhèin, agus is dòcha gu robh fios aig an NKVD mun dàimh shònraichte aice ri Beria, agus mar sin bhiodh iad ga rèiteachadh. Tha e eadhon inntinneach tadhal air prìosan. Feumaidh fìor dhuine mac a thogail, seirbheis a thoirt don arm, agus ùine a chuir seachad sa phrìosan! Mar sin, is dòcha, an gaisgeach! Bha mòran dhaoine ainmeil sa phrìosan: Stalin, Lenin, agus Hitler!
  Cha robh am prìosan gu sònraichte fada bho oifis a 'cheannaird, agus mar sin chaidh Vedmakova a tharraing a-mach agus a thoirt a-steach don lios. Bha coin an sin a' fas feargach, bha ballachan cloiche an t-sloc, a thogadh anns an ochdamh linn deug, dorch is liath. Dh'fhairich an nighean togail-inntinn neo-thoileach nuair a chaidh a toirt a-steach agus a stiùireadh air feadh nan trannsaichean. Seo an uinneag clàraidh: ceistean àbhaisteach:
  - Ciad ainm, ainm mu dheireadh, sloinneadh, gnè!
  An uairsin tionndaidh gu do làimh cheart a-steach do sheòmar leacach. An sin, aig a 'bhòrd, shuidh oifigear ann an èideadh NKVD agus aparan leathair, agus còmhla ris dotair ann an còta geal agus dithis bhoireannach meadhan-aois a' tarraing mhiotagan rubair tana air an làmhan.
  Thug an geàrd a bha còmhla ri Vedmakova gu sgiobalta, le gluasad cleachdte, na glasan-làimhe bhuaipe. Dh"àithn an t-oifigear:
  - Thoir dheth d" aodach!
  Chuir e iongnadh air Witcher:
  - Dè?
  Thuirt an t-oifigear gu socair:
  - thuirt mi, thoir dheth d' aodach! Tha sgrùdadh agus sgrùdadh pearsanta riatanach!
  Rinn an nighean gàire:
  - Ach tha fir an so !
  Bhris an t-oifigear leis an aparan:
  - An urrainn dhomh do chuideachadh! Thig air adhart, thoir air falbh na luideagan agad, a bhreabadair!
  Chrith Vedmakova, chuimhnich i, nuair a chaidh a cur sa phrìosan, gu bheil sgrùdadh pearsanta riatanach agus thòisich i air a h-aodach a thoirt dheth. Ghabh na boireannaich ris agus dh"fhairich iad a h-uile seam gu faiceallach. Air fhàgail anns na panties aice a-mhàin, bha nàire air Witcher, ach dh" èirich an t-oifigear:
  -Agus thoir air falbh na panties agad, galla! Bidh an rannsachadh deiseil!
  Air a fàgail air beulaibh grunn fhireannaich gu tur rùisgte ( sheas an convoy a thug i na sheasamh, deiseil airson a dhol a-steach don bhlàr aig àm sam bith), dh'fhàs i nàire agus dh'fheuch i ri a còmhdach le a làmhan.
  Bhuail iad gu cruaidh i air a" chnap le bata:
  - Làmhan sìos, a ghalla!
  Chroch an Witcher, ach dh" fhuiling e e. Nuair a bha a h-aodach deiseil air a sgrùdadh agus a bòtannan air an reubadh fosgailte, dh"àithn an t-oifigear:
  - A-nis thoir sùil air dhut fhèin!
  Thòisich na prìosanaich boireann bhon cheann. Bha iad a" suathadh am falt le corragan miotagan, agus an uairsin a" coimhead a-steach do na cluasan, eadhon a" cleachdadh seòrsa de phìob le flashlight. Chaidh na cluasan a tharraing air ais grunn thursan, air an lùbadh agus gun lùbadh. An sin thug iad sùil air na cuinnlean:
  - Casadaich, mas e do thoil e! Sin e, nas làidire!
  Chaidh sròn na h-ìghne a phronnadh. Chaidh seo a leantainn le sgrùdadh a 'bheul. Bha e gu tur mì-thlachdmhor, làmhan garbh air a bhruthadh air a 'chànan, a h-uile a-rithist agus a-rithist tharraing iad air ais e, an uairsin tharraing iad nas duilghe, eadhon cha mhòr a bhith ga reubadh dheth.
  Thuirt an t-oifigear:
  - Feumaidh sinn a bhith nas faiceallach! Dh" fhaodadh i a bhith na neach-brathaidh!
  Thòisich luchd-grèim a 'bruthadh an corragan air na fiaclan, a' sgrùdadh airson lìonaidhean anns am faodadh fiosrachadh cudromach a bhith falaichte. Bha Witchakova a' faireachdainn gu robh i iriosal agus smugaid oirre; chaidh a gaisgeach, an USSR, a rannsachadh mar strìopach, gun dad a chall. An uairsin thòisich làmhan miotagan nam boireannach a 'faireachdainn cìochan lom na h-ìghne. Ghlan iad e, bha iad a" faireachdainn gu litireil a h-uile millimeatair, agus sheall iad e le flashlight. Bha cìochan na h-ìghne a' dol suas gu fealltach, agus bha na prìosanaich a' bruthadh na bu chruaidhe 's na bu chruaidhe, an uair sin a' gortachadh:
  - Chan eil! Seo e glan!
  An ath rud, chaidh an navel agus na corragan a sgrùdadh. Chaidh an navel a tharraing air ais, cuideachd a thoinneamh, agus an uairsin a tholladh le snàthad. Cha deach na corragan a sgrùdadh gu faiceallach.
  - Agus a-nis sgrùdadh gynecological! - Dh'òrdaich an t-oifigear.
  Dh"òrdaich na prìosanaich:
  - Lùb a-null agus sgaoil do chasan, mas e do thoil e!
  B" e an rud a lean an rud a bu iriosalaiche, nuair a chaidh làmh ghlic fear a" phrìosain a-steach do uchd na h-ìghne car caran garbh. Ghabh Witcher osnaich ann am pian agus irioslachd. Agus chladhaich an làmh gu garbh a-steach don uaimh far an robh a 'bhoireannach a' cumail an ulaidh a bu luachmhoire aice, a bha an dà chuid pianail agus gort. Thionndaidh an nighean beagan, agus rinn an t-oifigear gearan gu co-sheòrsach:
  - Thoir sùil air cho mionaideach "s a ghabhas! Às deidh na h-uile, is ann ann an àiteachan dlùth a bhios luchd-brathaidh mar as trice a "falach sgrìobhainnean, agus uaireannan tha nota beag gu leòr airson fiosrachadh cudromach fhaighinn.
  Chaidh fear eile a chuir na àite aon phrìosanach, agus às deidh sin dh" fhàs an rannsachadh eadhon nas dorra agus mì-mhodhail. Thuig Witchakova gu robh iad dìreach airson a h-irioslachadh le bhith a 'tionndadh an rannsachaidh gu cràdh.
  Cha robh an sgrùdadh air an anus cho garbh, agus chaidh caolan agus enema mòr a chleachdadh cuideachd. A rèir choltais bha amharas mòr air a" phìleat. Às deidh sin, bha coltas gur e rud beag a bh "ann a bhith a" sgrùdadh chorragan, casan is casan.
  Ach, cha do chrìochnaich seo an sin;
  - A-nis airson x-ghath den stamag! Cha robh mòran a b" urrainn dhi a shlugadh!
  Uill, chan eil e a" goirteachadh cho mòr. Bha dotair an làthair an seo, rinn e sgrùdadh gu faiceallach air a h-uile dad, eadhon an cridhe agus na sgamhanan. Mu dheireadh thug e cead:
  - Tha i glan agus gu tur fallain!
  Dh"èigh an t-oifigear gu feargach:
  - 'S truagh gun loisg sinn i co-dhiù! Ach, leig leis am piàna a chluich airson a-nis!
  Choisich am pìleat, air a iongnadh le irioslachd, gu umhail mar automaton. Bha làmhan Witcher air an crathadh le peant agus air am brùthadh gu faiceallach air pàipear. An uairsin lean a h-uile seòrsa tomhais, a "togail dhealbhan ann am pròifil, làn aghaidh. Thug iad orm seasamh rùisgte airson ùine mhòr, ag ath-sgrìobhadh a h-uile soidhne, sgarfa agus moll air mo bhodhaig. Às deidh sin chaidh a losgadh ann am fras fuar, a bha, ge-tà, àbhaisteach anns an USSR, chan ann a-mhàin dha prìosanaich a fhuair èideadh prìosain.
  - Faigh d' eideadh, a ghalla !
  Gu dearbh, b" e aodach poca a bh" anns an eideadh air a dhèanamh le burlap agus air a sgeadachadh le àireamh prìosain. Cha d 'fhuair an nighean brògan, a rèir coltais a' beachdachadh orra mar shòlas neo-riatanach dha nàimhdean nan daoine, agus mar sin thug iad i, cha mhòr còmhdaichte, gu cealla.
  Bha mòr-ghlacan dìreach air tachairt, bha am prìosan loma-làn agus loma-làn. Chaidh Vitchakova a thilgeil a-steach do chèidse beag, far an robh còrr is ceud boireannach mar-thà, a 'mhòr-chuid de chlann-nighean òga am measg an airm agus seirbheisich. An uair a thugadh am pìleat a steach do'n chill, cha b' urrainn i aon cheum a ghabhail ; Bha e gu math dorcha sa chill, chaidh an uinneag a chuir air bòrd, bha i làn agus fàileadh làidir, a rèir coltais cha deach am bucaid a thoirt a-mach airson ùine mhòr.
  Bha na caileagan leth-rùisgte, agus cuid gu tur lomnochd ; Bha grunn dhiubh gòrach agus dh'iarr iad uisge. Stad Witcher agus dh" fhaighnich e:
  - Chan urrainn dhomh aon cheum a ghabhail! Càite am bu chòir dhomh a dhol!
  - C'àit an d' thug iad an sin thu agus fuirich ann ! - Dh'òrduich i as an dorchadas, 's dòcha am fear bu shine 'sa chill. - Cha 'n 'eil aite dhuinn an so.
  Dh'fhaighnich Witcherova, a 'tuigsinn gu robh seo gòrach, fhathast:
  - Carson a tha thu nigheanan?
  Lean na guthan:
  - Seadh, seo Artaigil 58, no eadhon às aonais chosgais idir! Carson a tha thu?
  Rinn Witcher magadh:
  - Tha, dh'èignich i Beria!
  Chuala na caileagan gàire càirdeil agus clisgeadh:
  - Tha, tha i againn!
  A dh' eirich as an dorchadas :
  - Chan eil e gu leòr Beria a chrochadh!
  Chuir guth bagarrach stad air:
  -Gu leòr! Agus mar sin mu thràth chaidh còrr air leth-mhìle fear a mharbhadh sa ghàrradh! Faodar an toirt a-mach leis a" chill gu lèir airson cuairt cuideachd!
  Bhris an Witcher:
  - Uill, chan e, ma bheir iad gu bàs mi, cha toir mi a-steach!
  . CAIBIDIL Àir. 8
  Lean Oleg Rybachenko a 'sabaid airson amàireach nas gile còmhla ris an nighean Margarita Korshunova.
  Bha iad a" sabaid ann an Stalingrad. Bha iad a" sabaid le mòr mhisneachd. Agus cha do smaoinich a" chlann shìorraidh air a dhol air ais agus a thoirt a-steach don nàmhaid.
  Ach bha na feachdan neo-ionann agus mean air mhean ghluais na Nadsaidhean air adhart. Ach gu math slaodach agus a 'sgudail nan slighean gu taighean agus sràidean le cuirp luchd-duaise.
  Moscow air a chuairteachadh, ach fhathast a 'sabaid. Agus bha a nigheanan brèagha fhèin aice cuideachd. Cò a tha fìor ghaisgich.
  Oleg Rybachenko agus Margarita iomlaid teine ann Stalingrad. Aig an aon àm, dh'fheuch am balach ri rudeigin a dhèanamh a 'cleachdadh AI.
  Cha robh cead aig tagraiche ceann-suidhe Belarus Alexander Lukashenko pàirt a ghabhail anns na taghaidhean. Fhuair iad coire leis gun do tharraing Cathair-eaglais Slavic na ainmean-sgrìobhte air ais. Mar thoradh air an sin, cha robh sia tagraichean ann, ach còignear. Agus nochd am prìomh strì eadar Zenon Pozdnyak agus Kebich. Chaidh an Kebich pro-Ruiseanach agus nas meadhanach air adhart chun dàrna cuairt le buannachd bheag. Agus an uairsin rinn e a 'chùis air Poznyak anti-Russian le eadar-dhealachadh mòr.
  Rinn Lukashenko gearan gun deach a thoirt air falbh gu mì-laghail. Ach san fharsaingeachd cha robh dad ann ach fuaim.
  Bhuannaich Kebich le misneachd. Agus thàinig e gu bhith na chiad cheann-suidhe Belarus.
  Goirid chaidh Belarus a-steach don raon rubles. Bha an suidheachadh eaconamach fhathast ann an èiginn. Cha robh airgead gu leòr ann. Ach bha an dùthaich ann an sòn an ruble.
  Mhol Kebich pròiseas aonachaidh leis an Ruis. Thòisich laghan a 'tighinn còmhla, dh'fhosgail crìochan, agus chaidh an eaconamaidh aonachadh. Chaidh buidhnean thar-nàiseanta a chruthachadh.
  Ann an 1999, chaidh taghaidhean ceann-suidhe ùra a chumail ann am Belarus. Bha an eaconamaidh ann an èiginn mhòr às deidh bunait na Ruis. Ach tha buaidh nan comannach air fàs gu mòr. Bha sabaid aig Lukashenko leis a h-uile duine agus cha do chruthaich e am pàrtaidh aige fhèin, agus chaidh a phutadh gu aon taobh le feachdan eile. Thachair am prìomh strì eadar Kalyakin agus Kebich. Bha Zenon Poznyak air mòr-chòrdte a chall ron àm seo. Dìreach mar an Aghaidh Popular Belarus gu h-iomlan.
  Dh"fhàs na comannaich na bu làidire.
  Anns an Ruis, tha eachdraidh cuideachd air atharrachadh beagan. Fhuair Zyuganov beagan a bharrachd bhòtaichean airson a" cheann-suidhe, ged nach do bhuannaich e. Bha Lebed na Rùnaire air a" Chomhairle Tèarainteachd airson mìos no dhà nas fhaide. Ach, san fharsaingeachd, chan eil seo cho cudromach. Is e an eadar-dhealachadh as cudromaiche nach deach Chernomyrdin a chuir às. Agus mar thoradh air an sin, dh'fhuirich e na phrìomhaire eadhon às deidh an àbhaist. Kebich, ge-tà, a dh'aindeoin cuideachadh Chernomyrdin, fhathast air chall anns an dàrna cuairt, agus Kalyakin thàinig e gu bhith na cheann-suidhe air Belarus.
  Agus anns an Ruis, an dèidh dha Yeltsin falbh, thàinig Chernomyrdin gu bhith na cheann-suidhe. Tha eaconamaidh na Ruis mar-thà air tòiseachadh a 'fàs agus Viktor Stepanovich, ged a bha e le duilgheadas mòr, le cuideachadh bho Zhirinovsky, a ghabh an treas àite, rinn e a' chùis air Zyuganov.
  Mar sin, anns an Ruis thàinig Chernomyrdin gu bhith na cheann-suidhe, thàinig Zhirinovsky gu bhith na rùnaire air a 'Chomhairle Tèarainteachd agus a' chiad neach-cuideachaidh don cheann-suidhe. Tha Putin gu ruige seo air fuireach air an taobh. Tha Zyuganov na cheannard air an luchd-dùbhlain. Tha Primakov fhathast na Mhinistear Cùisean Cèin.
  Mar sin chaidh a h-uile càil a rèir a" phlana. Lean Kalyakin air adhart leis a 'phròiseas amalachaidh, ach chan eil e fhathast ag aonachadh. Thòisich eaconamaidhean a 'fàs. Chernomyrdin stiùir an cogadh ann an Chechnya. Bhruidhinn mi ri Maskhadov. Agus mu dheireadh fhuair e seasmhachd an sin.
  Bhuannaich Chernomyrdin na h-ath thaghaidhean gu furasta an-aghaidh Zyuganov. Bha Kalyakin cuideachd furasta a thaghadh gu dàrna teirm. Chaidh a h-uile càil gu ìre mhòr no nas lugha. Bha eaconamaidh Belarus a" fàs.
  Ach cha do ruith Kalyakin airson an treas teirm. B' e a cho-obraiche Novikov a thàinig às a dhèidh.
  Cha do ruith Chernomyrdin airson treas teirm nas motha. Chaidh Chernomyrdin a leantainn le Zhirinovsky. Dh'fhàs an tè mu dheireadh, gu dearbh, mòran nas meadhanach, ach chuir e barrachd cuideam air Belarus - ag iarraidh aontachas dhan Ruis.
  Chuir Novik an aghaidh. Sin as coireach gun tàinig e fo smachd-bhannan.
  Bha Zhirinovsky na bu chruaidhe agus na bu duilghe... Mar thoradh air an sin, chùm feachdan taobh-Ruiseanach referendum ann am Belarus, aig an aon àm ri fìor èiginn eaconamach. Agus thàinig Belarus gu bhith na phàirt den Ruis. A neartaich faireachdainnean an-aghaidh an Iar.
  Ann an 2014, chuir Zhirinovsky, a 'gabhail brath air tachartas Maidan san Úcráin agus cur às do Yanukovych, saighdearan. Cha robh arm na h-Ucrain comasach air sabaid agus chuir na Ruiseanaich às dha. Dh'ainmich Yanukovych agus an Rada aig gunpoint referendum. Chuir an Ruis an sàs anns a" phoblachd seo cuideachd.
  Gus nach biodh na h-Ucràinich nas lugha de ar-a-mach, ghluais Zhirinovsky prìomh-bhaile na Ruis gu Kyiv. Agus thug seo buaidh air toraidhean an referendum. Vladimir Volfovich fhèin, anns an ath thaghaidhean ceann-suidhe, chaidh a thaghadh gu buadhach gu treas teirm, an dèidh cur às do na h-uile bacadh ann an referendum.
  Leig Alasdair Lukashenko dheth a dhreuchd agus chaidh e fodha ann an dearmad. Bha Putin na chathraiche air an FSB gu 2012, nuair a bha e trì fichead bliadhna a dh'aois. Agus cha do chuir Zhirinovsky, a bha dèidheil air an sgioba ath-nuadhachadh, oifigear comasach dà fhichead bliadhna a dh'aois na àite. Bha riaghladair Belarus, a ghabh àite Novik, cuideachd nas òige.
  Thàinig an Ruis, ge-tà, fo smachd-bhannan an Iar, ach cha robh iad ro chudromach. Bha Zhirinovsky a" sabaid ann an Siria agus Iorac. Chruthaich e a stàit fhèin dha na Kurds agus sa chumantas rinn e gnìomh nas cinntiche na Vladimir Putin. A bharrachd air an sin, chuir an Ruis ionnsaigh urchraichean air bhog air Saudi Arabia agus chaidh prìsean ola àrdachadh gu mòr.
  An uairsin thòisich cogadh mòr eadar Ioran agus na Stàitean Aonaichte. A dh" àrdaich prìsean na h-ola tuilleadh. Aig an aon àm, ghabh an Ruis agus chuir iad na stàitean Baltic agus Moldova an sàs. Agus an uairsin, a 'gabhail brath air a' bhuaireadh ann an Kazakhstan an dèidh do Nazarbayev falbh, thug i a-steach am poblachd seo na cuairteachadh.
  Chaidh referendum a chumail cuideachd, agus fhuair an Ruis seilbh air roinn eile.
  Mean air mhean chaidh ath-leasachadh an USSR air adhart.
  Ann an 2020, dh" ùraich Zhirinovsky an clàr aige airson a" cheathramh teirm mar cheann-suidhe na Ruis. Cha robh dùil aige falbh fhathast.
  Agus bha an Ruis a" gluasad thairis air Meadhan Àisia. Ann an Uzbekistan, Tajikistan, Kyrgyzstan, Turkmenistan, nochd saighdearan Ruiseanach agus chaidh reifreannan mu bhith a" tighinn còmhla ris an Ruis a chumail.
  Mar sin chaidh an dùthaich ath-nuadhachadh taobh a-staigh seann chrìochan an USSR.
  Ach cha robh seo gu leòr airson Zhirinovsky. Agus bha e, gun chlaon-bhreith neo-riatanach, a 'fuireach ann am Fionnlainn le saighdearan. Agus an sin, gu dearbh, le toradh cha mhòr ceud sa cheud, an dèidh referendum a chumail. Agus a 'ceangal rithe fhèin.
  Mar sin, bha an Ruis a 'tilleadh a cuid fhèin. Tha an dàimh le Sìona air a dhol nas miosa mar thoradh air tagraidhean mu Phort Arthur agus mar a chaidh na Yellows fhuadach à Siberia.
  Ach airson a-nis, bha eagal air Sìona sabaid an-aghaidh na Ruis.
  Ach ann an Alasga bha coup armailteach, agus ghabh saighdearan Ruiseanach thairis e. Agus chùm iad referendum air tilleadh dhan Ruis. Aig an aon àm, thàinig air Ameireagaidh aithneachadh cho neo-dhligheach sa bha an aonta mu reic Alasga ris an Ruis.
  Mar sin...
  Stad Oleg Rybachenko agus thòisich e air losgadh a-rithist.
  Loisg am balach air spreadhadh agus an uairsin thilg e an grenade le a chas rùisgte. Sgap e na faisisteach agus chuir e tweet:
  - Tha sinn do-chreidsinneach!
  Loisg Margarita cuideachd spreadhadh, thilg i grenade le a cas rùisgte, phronnaich i am Fritz agus dh"èigh i:
  - Agus an-còmhnaidh aonaichte!
  Bha a" chlann a" sabaid gu math gaisgeil.
  Bhuail am balach a-rithist air na nàimhdean le spreadhadh. Thilg e grenade air an t-slighe le òrdagan rùisgte. Mar thoradh air an sin, bhuail dà tanca. Sheinn Oleg Rybachenko:
  - Glòir dhut, ar dùthaich Ruiseanach,
  Ann an ainm na Ruis naomh,
  Dear teaghlach comhairle!
  Thilg an nighean an grenade a-rithist le a cas-rùisgte. Loisg i sìos dusan faisisteach agus sheinn i:
  - Tha mart air an t-sliabh,
  Bi fallain clann!
  Loisg am balach air spreadhadh, gheàrr e sìos na Krauts agus rinn e gàire:
  - Tìr mo chridhe,
  Gu fortanach fosglaidh sinn an doras!
  Agus an uairsin thilg cas a phàiste grenade. Tha e na dhuine a tha dha-rìribh na neach-giùlan sgriosail marbhtach.
  Tha Margarita cuideachd na saighead le fìor chruinneas.
  Ghlac an nighean e agus sheinn i:
  - Cha searg am fear furachail,
  Sùil an t-seabhag, an iolaire-
  Tha guth an t-sluaigh soilleir -
  Bidh an uisge-beatha air a phronnadh leis an nathair!
  Thilg an nighean grenades le cas-rùisgte i, agus ghabh i tuilleadh smal;
  Stalin a ' fuireach na mo chridhe
  Gus nach bi sinn eòlach air bròn -
  Dh' fhosgladh an dorus gu fànais -
  Bha na reultan a" deàrrsadh os ar cionn!
  Agus rinn an nighean gàire. Loisg i spreadhadh air na faisisteach. Leag i a-mach na h-ìrean aca agus rinn i squeak:
  Tha mi creidsinn gum bi an saoghal gu lèir a 'dùsgadh -
  Bidh crìoch air faisisteachd...
  Bidh a' ghrian a' deàrrsadh gu soilleir,
  An t-slighe a" soillseachadh co-mhaoineas!
  Agus a-rithist tha an nighean gu sgileil a 'tilgeil grenade le a cas-rùisgte. A" putadh tancaichean Hitler an aghaidh a chèile.
  Tha Natasha cuideachd a" sabaid. Ann an Stalingrad, tha nigheanan dìreach nan gaisgich.
  Is seinnidh iad dhoibh fèin le misneach :
  - Is e mo dhùthaich dorchadas na cruinne,
  Is urrainn dhomh marbhadh nàimhdean olc a phronnadh ...
  Chan urrainn dhomh latha a dhol gun ghaol dhut,
  Tha mi deiseil airson mo bheatha a thoirt dhut!
  Agus tha Natasha a 'tilgeil grenade le a cas-rùisgte.
  An ath rud, bidh Zoya a" losgadh. Nighean àlainn ann am bikini. Bheir e spreadhadh agus gearraidh e sìos na faisistich.
  Agus an uairsin falbhaidh tiodhlac marbhtach bho a casan rùisgte.
  Sheinn Zoya, a" crathadh a fiaclan:
  - Is toil leam a bhith a" sgrios nàimhdean! A leithid de nighean!
  Agus a-rithist tòisichidh am bòidhchead air a sgrios le a òrdagan rùisgte.
  Agus an uairsin bidh Aurora a" losgadh cuideachd. Buailidh an diabhal ruadh air na faisisteach cuideachd.
  Agus cuiridh grenade air bhog le a cas-rùisgte saighdearan Wehrmacht thairis air a" ghreabhal.
  Tha an nighean a" caoineadh:
  - Tili, tili, trawled, trolled...
  Tha an neart agam na faisisteach a bhualadh,
  Is gann gun urrainn dhomh diùltadh a-nis!
  Agus a-rithist bidh an gaisgeach a 'losgadh gu ceart.
  An ath rud, bidh Svetlana a 'losgadh. Agus thilg i cuideachd pasgan spreadhaidh le a òrdagan rùisgte.
  Uill, fhuair na Krauts e.
  'S e gaisgeach creige a th' anns an nighinn, airson a cur gu h-ealanta.
  Agus mar a tha e a" seinn:
  - Bidh Rus' air a ghlòrachadh os ceann na talmhainn,
  Bidh bruadar againn an-còmhnaidh!
  Agus bidh ceathrar nigheanan a 'bualadh air na faisistich agus mar a bhuaileas iad thu. Am bitheantas, tha iad cosmhuil ri naoimh o bhatal- uinn ainglean a' bhàis. Agus gheibh na Nadsaidhean ann an Stalingrad e.
  Ach tha e a 'fàs nas duilghe agus nas duilghe agus nas duilghe.
  Tha Stalingrad a" cumail a-mach airson a-nis, ach b" urrainn dha na Nadsaidhean Sukhoi a ghabhail. Tha cabhlach làidir aig na Nadsaidhean cuideachd. A" toirt a-steach soithichean Breatannach a chaidh an glacadh.
  Bha iad gu litireil a" sgàineadh an oirthir gu lèir. Agus tha na Turcaich a" dol air an aghaidh o dheas. Tha e a" fàs uamhasach eagallach.
  Bha Natasha agus a nigheanan à Sukhimi comasach air itealaich gu Stalingrad, a 'glacadh plèana plywood Gearmailteach.
  Agus a-nis cuideachd ann an Stalingrad. Mar, ge bith dè cho cruaidh "s a dh" fheuchas tu gun a bhith a" gabhail a" bhaile-mhòr seo, cha bhith na Nadsaidhean ga ghabhail.
  Bidh Natasha a" tilgeadh le cas-rùisgte tiodhlac murt, a" reubadh nan Nadsaidhean gu feòil reubte agus a" seinn:
  - Bidh ar beatha iongantach!
  Thuirt Zoya, a" tilgeil grenade le a cas-rùisgte, a" giùlan a fiaclan:
  - Ma bhuannaicheas sinn, gu dearbh!
  Agus chrath an nighean a nipples sgàrlaid.
  Aurora, a' losgadh, a' beucaich:
  - Agus biodh ar n-Athair air a ghlòrachadh !
  Agus tilgidh e mar an ceudna tiodhlac marbhadh le òrdagan rùisgte. Bidh e a 'pronnadh luchd-dùbhlain agus a' squeak:
  - Glory to Great Rus'!
  Agus an uairsin ghabh Svetlana an loidhne agus chuir e suas e. Gheàrr mi a-mach ceud Nadsaidhean. An uairsin chuir i grenade air bhog le a cas rùisgte agus rinn i squeak:
  - Airson solas ùr saidheans agus beairteas!
  Agus bidh an ceathrar nigheanan a" sabaid a-rithist, agus chan eil iad a" dol a dh" ìsleachadh an sròin.
  Thog Natasha am pasgan spreadhaidh le dà chas rùisgte. Agus le a neart uile thilg i e ann an tanca Nadsaidheach.
  An E-75, an dèidh milleadh fhaighinn, stad e agus thòisich e a 'smocadh.
  Sheinn Natasha:
  - Rinn Rus 'gàireachdainn agus ghlaodh e agus sheinn e,
  Anns a h-uile aois, is e sin as coireach gur e Rus a th" ann!
  An uairsin, ghabh Zoya agus chuir e air bhog am marbhadh an làthair le a òrdagan rùisgte. Agus stad tanca Nadsaidheach eile, air a leagail.
  Chuir Zoya tweet:
  - Tha, tha an àm ri teachd againn!
  Glòir don Ruis mhòr!
  Loisg Aurora gunna-inneal. Chuir i sìos mòran de na faisisteachan. Agus an uairsin thuirt i gu làidir:
  - Glòir do ghaisgich an USSR!
  Agus bidh tilgeil a cas-rùisgte a" cur an grenade ag itealaich a-rithist. Seo an nighean ruadh. Dìreach neach-crìochnachaidh do-chreidsinneach.
  Agus ghabh Svetlana oirre fhèin agus phronn i na Nadsaidhean. Agus ghearr i sìos iad mar fheur geur.
  An uairsin rinn i tweet:
  - Glòir do thìr na Ruis!
  Agus o thilgeadh a cas-rùisgte tha a leithid de bhriseadh marbhtach ag itealaich.
  Dh' eirich an gaisgeach :
  - Airson an Ìmpireachd Sòbhieteach!
  Natasha, losgadh, ag ràdh:
  - Airson an fheadhainn as motha de na h-ìmpirean!
  Agus a-rithist bho a casan rùisgte ag itealaich rudeigin a tha a" marbhadh faisisteach le gealltanas mòr.
  Agus tha an nighean a" seinn:
  - Glòir do mo dhùthaich -
  Glòir dhan Ruis!
  Thilg Zoya grenade cuideachd le a cas-rùisgte. Gheàrr i dheth mòran de Nadsaidhean agus dh" èigh i:
  - An Ruis Mhòr - glòir mhòr!
  Agus rinn i gàire air a com-pàirtichean.
  Tha nigheanan, gu dearbh, cha mhòr rùisgte. Ann am bikinis, tana, fèitheach, brèagha, agus curvy.
  Dè cho seunta "s a bhios nigheanan a" coimhead nuair a tha iad cha mhòr rùisgte! Agus carson eile a tha aodach?
  An uairsin, bidh Aurora gu gnìomhach a 'losgadh. Agus le a chasan rùisgte thilgeadh e air falbh na bha a" marbhadh nan Nadsaidhean.
  An uairsin canaidh e:
  - Airson an t-Athair mòr!
  Lean Svetlana a 'losgadh. Gheàrr i sìos na faisisteach agus rinn i tweet:
  - Airson euchdan mòra!
  Agus b" urrainn dha grenade a chuir air bhog le a chas rùisgte. Agus a-rithist tha eagal air na Nadsaidhean.
  Is math a rinn thu nigheanan Ruiseanach. Tha iad nan daoine den aerobatics as àirde.
  Agus an uairsin tha na pìleatan: Mirabela agus Anastasia. Dìreach mar a bheir iad slap air na Krauts.
  Tha, tha tagaichean Hitler a" ruith air falbh bho na caileagan sin.
  Bidh gaisgich boireann a" sabaid air an Yak-9. Tha e coltach gu bheil an càr seann-fhasanta. Ach gu math èifeachdach. Ged a tha e nas ìsle na an Luftwaffe ann an luaths agus armachd.
  Chan eil ach aon ghunna 20mm agus gunna-inneal aig na caileagan, an coimeas ris an ME-262 le còig canain 30mm.
  Ach bidh Mirabela a" gluasad gu sgileil agus a" faighinn air cùl a" bhileag faisisteach le sgiathan. Agus a 'losgadh air. A 'toirt a-mach meatailt, a' losgadh an nàmhaid gu tur.
  An uairsin sheinn Mirabela:
  - Nas àirde agus nas àirde agus nas àirde,
  Plèanaichean ag itealaich mar eòin a. .
  Tha sinn a 'leagail mullaichean faisisteach,
  Agus tha gaisgeachd nan saighdearan thar chrìochan!
  Agus an seo thèid Anastasia agus breabadh na Nadsaidhean. 'S e nighean Terminator a th' innte.
  Crùbaidh e aghaidhean luchd-brathaidh Hitler agus squeak:
  - Thig glòir mhor do Rus' !
  Agus bidh e cuideachd a 'bruthadh air na peadalan le a chasan rùisgte. Agus tha Messerschmitt eile a 'tuiteam.
  Bidh caileagan a 'sabaid anns na panties aca a-mhàin. Agus tha iad a 'faireachdainn glè mhath. Bidh iad a 'sruthadh gu luath air einnseanan nas laige. Agus teichidh iad o bhuillean an nàmhaid.
  Bidh Mirabela, a 'gearradh dheth an Fritz, a' squeaks:
  - Gun fheannag, chan urrainn dhut a" chùis a dhèanamh oirnn!
  Agus a-rithist tha an gaisgeach a 'tarraing a-mach gu astar marbhadh.
  Agus tha inneal Hitler ùr a 'tuiteam.
  Tha fios aig a' nighinn casruisgte dè tha i a' dèanamh. Agus tha i a" dèanamh glè mhath.
  Seo faisisteach a" feuchainn ri gaisgeach a chòmhdach bho astar. Agus tha i a" falbh. Agus le mìorbhail air choireigin, a-rithist aig earball an nàmhaid.
  Agus tha e a 'leagail an Fritz, a' squeaking:
  - Chan eil dad do-dhèanta dha na Ruiseanaich!
  Agus a-rithist tha an gaisgeach a 'dèanamh tionndadh eu-dòchasach. Agus tha càr eile a 'tuiteam, air a mhilleadh.
  Chuir Mirabela tweet:
  - Chaidh fìor shìth a chruthachadh don Ruis!
  Agus a-rithist mar a thionndaidh e a-mach. Agus ciamar a bheir e a-steach don nàmhaid!
  Bidh Anastasia cuideachd a" bualadh air càr Gearmailteach agus a" sgreuchail:
  - Biodh ar tìr uile air a ghlòrachadh, na biodh tròc- air dhuinn !
  Agus tha na caileagan a 'fàs barrachd is barrachd dealaichte!
  Dè as urrainn dèiligeadh riutha? Mura h-e doineann ionnsaigheach a th" ann!
  Nas mionaidiche, chan urrainn eadhon doineann a" chùis a dhèanamh orra!
  Bidh Natasha, aig an aon àm, a" sabaid agus a" seinn:
  - Bidh sinn a 'sabaid airson an Ruis!
  Agus cuideachd le a chas rùisgte cuiridh e air bhog grenade de inbhe marbhtach.
  Agus bleithidh e na Nadsaidhean nam pìosan de mheatailt agus de fheòil fhuilteach.
  Tilgidh Zoya cuideachd fear murt agus dearg-theth le a cas rùisgte agus, a" leum suas, canaidh i:
  - Agus air son ordugh ùr a' chomanachaidh air feadh an t-saoghail !
  Agus a" giùlan fhiaclan.
  An ath rud, bidh Aurora a 'losgadh gu cruaidh. Bidh e ga losgadh fhèin, a" gearradh sìos nam faisisteachan agus a" squeaks, a" rùrach fhiaclan:
  - Airson adhartas a choileanadh!
  Agus bho a casan rùisgte thig rudeigin a bhriseas cnap-starra sam bith.
  Agus an uair sin anns a 'bhlàr Svetlana. Is e nighean cho marbhtach a tha seo.
  Agus tha i blonde cuideachd. Mar a tha i a' bualadh air na faisisteach... Agus an uair sin tiodhlac mortaich ag itealaich bho a casan casruisgte. Pronnaidh e na Nadsaidhean agus tionndaidhidh e gu lasraichean diabhal iad.
  Bidh nigheanan Terminator a" sgròbadh:
  - Glòir do 'm focal urram !
  Facal Komsomol!
  Bidh na gaisgich a 'losgadh air na faisisteach. Agus loisgidh sinn iad mar choin rabid.
  Is iad seo nigheanan Terminator! Agus sgrios iad na Nadsaidhean - dè na deamhan!
  Thuirt Natasha le pathos:
  - Bidh sinn a 'sabaid airson sòisealachd,
  Airson an Ruis Sobhietach againn,
  Airson òrdugh mòr ùr!
  Agus a-rithist tha tiodhlac marbhtach ag itealaich bho a cas-rùisgte.
  Bidh Zoya cuideachd ag obair gu lùthmhor. A 'sgrios na faisisteach. Agus cha leig e sìos iad. Agus tha a casan rùisgte a" priobadh mar propeller.
  Tha an gaisgeach ag ràdh le dìoghras:
  - Ann an ainm Rus naomh,
  Thèid an Ruis a ghlòrachadh!
  Agus a-rithist tha an gaisgeach a 'sabaid le làn dìoghras.
  An ath rud, bidh Aurora a" tilgeil tiodhlac a" bhàis le a cas-rùisgte. Mar a tha na faisisteach air an sgapadh air gach taobh. Agus tha e ag ràdh le fearg:
  - Is mise curaidh bocsaidh na cruinne!
  Agus an uairsin cuiridh Svetlana air bhog rudeigin marbhtach agus millteach. Agus tha a cas-rùisgte cho snog.
  Agus ghlaodh an gaisgeach:
  - Is mise an fheadhainn as làidire san t-saoghal,
  bogaidh sinn na Nadsaidhean anns an taigh beag -
  Cha chreid an Motherland an deòir,
  Agus bheir sinn an eanchainn dha na oligarchs olc!
  . CAIBIDIL Àir. 9
  An dèidh pàirt a ghabhail ann am batail trom, cha mhòr nach do chaidil Vedmakova airson grunn làithean, agus mar sin, a dh'aindeoin na fìor dhroch shuidheachadh ann an cealla a 'phrìosain, an stuth agus an stench, thuit i na chadal cha mhòr sa bhad.
  Bha i a 'bruadar gun do lorg i i fhèin anns na Meadhan-Aoisean agus stiùir i ar-a-mach thràillean, a' fàs mar sheòrsa de Spartacus ann an sgiort! Às deidh a 'chiad shoirbheachadh, chruinnich an gaisgeach gaisgeil, an nighean fèitheach, na reubaltaich agus thairg e na stiùirichean aca a thaghadh.
  Thàinig Witcher, mar a bhiodh dùil, gu bhith na cheannard air buidheann caran mòr, agus mhol i an gaisgeach cumhachdach Turan mar a" chiad leas-cheannard aice.
  Agus an seo bha na tràillean aona-ghuthach. An uairsin chaidh na ceannardan a thaghadh. Is e an siostam deicheach as sìmplidh agus cho-dhùin Witcher nach bu chòir dad a bhith iom-fhillte.
  Armaichte le duaisean agus a 'toirt seilcheagan cockroach (ann an cadal trom, chluich subconscious Vedmakova a-mach), ghluais iad air adhart.
  Gus a h-ùghdarras a neartachadh agus a casan a shìneadh, choisich Witcher air chois, a 'gluasad mar chat. An sin thòisich an nighean air ruith, a" faireachdainn molagan beaga, biorach an rathaid chreagach le buinn a casan rùisgte. Ach cha tug an gaisgeach aire don phian a bharrachd, bha i air thoiseach air a h-uile duine. Mar a thionndaidh e a-mach, cha robh e dìomhain. Bha triùir luchd-sabaid nàmhaid nan laighe ann an ambush, agus b" urrainn dhaibh inneal-rabhaidh a thogail ro-luath. Dhreap ceannard an ar-a-mach craobh agus leum i air mullach a nàimhdean. Bha na gluasadan aice coltach ri dannsa measgachadh de thìgearan is cobras, glaodh beag agus an uairsin thuit i sàmhach leis na cinn briste.
  - Seo mar a bhriseas mi an aghaidh!
  Cha b' urrainn do Vedmakova cur an aghaidh a bhith a' cluich dhan phoball, a' sealltainn cinn air an gearradh gu tràillean. Bha guth aonta ann mar fhreagairt.
  Goirid nochd oighreachdan le planntachasan. Tha na taighean snaighte nan lùchairtean fìor le sgeadachadh agus ìomhaighean. Bha fuarain rim faicinn an seo agus an siud. Bho aon ìomhaigh ann an cruth Zeus le sgiathan dealan-dè agus beul air a stamag, a chasan agus a bhroilleach: bha seachd jets a 'bualadh. Tha na h-achaidhean beairteach, geir, le coltas cotan òir, gràn le spìcean mòra, cearcan-dubha agus rudan eile. Bha mòran thràillean ag obair dhaibh. Bha an dà chuid fireannaich agus boireannaich, a bharrachd air mòran chloinne. Gu dearbh, luchd-stiùiridh, geàrdan. Ach san fharsaingeachd, gu dearbh, tha tòrr a bharrachd thràillean, agus le sluasaidean agus hoe.
  Thog an Witcher bratach dhachaidh gu cabhaig air fhuaigheal leis na caileagan tràilleil: Le iomhaigh a" chlaidheimh is na Hoe! Rinn tràillean eile cabhag gus ionnsaigh a thoirt.
  Aig an aon àm, bha grunn thràillean fireann agus boireann a 'crochadh bho na pòlaichean, an làmhan agus an casan air an tolladh le ìnean. Tha e coltach gun deach clann ana-ceartas seo a chuir gu cràdh. A 'faicinn an luchd-saoraidh a' tighinn dlùth, dh'èigh an nighean a chaidh a cheusadh ann an guth làidir ris nach robh dùil:
  - Tha ath-dhìoladh air tighinn, buail an luchd-seilbh!
  Tha ceannard a 'Bhuidseir, mar a bha e an-còmhnaidh, air thoiseach. Thog a seilcheag cockroach suas agus leag i sìos dà gheàrd aig an aon àm. Thill a' chuid eile air an ais, fear dhiubh as an eagal, eadhon a' ruith 'na shleagh fèin. Thàinig intestinal a-mach às a" bhroinn bhriste. Rinn an nighean gàire:
  - Is gaisgich lag thu ma tha eagal an eich ort !
  Bha Miloslava, a thàinig gu bhith na sgiort aice, a 'sabaid air a làimh dheis, na tuaghan ann an làmhan na h-ìghne, mar ràsair borbair. Mar sin tha e ainmeil a 'gearradh sìos luchd-sabaid.
  Cha do ghèill Turan idir. Chuir e clach air bhog a bhris ciste an fhreiceadain agus a chaidh a-steach don fhraoch. Bha e soilleir gur e an obair chruaidh a rinn e math, chan e fèithean na clach-mhuilinn. Fìor, ghluais Witcher nas luaithe.
  Bha na tràillean air sgur a dh'obair, ach cha robh iad fhathast air a dhol a-steach don chreach. A rèir choltais bha iad troimh-a-chèile. Fìor, dh "èigh an aon bhalach gun stad, a" leum suas gu na balaich a bha ag obair:
  - A ghealtaich! Ge b'e neach tha air mo chùl, 's e gaisgeach a th' ann, Ge b'e neach a tha às mo dhèidh, 's e muc leòmach a th' ann!
  B" e na balaich a" chiad fheadhainn a fhreagair. Ruith iad air na maoir. Seo fear de mu cheithir-deug a bhuail an "neach-gleidhidh" aige le hoe cho cruaidh is gun do spreadh a cheann mar phumpkin. Dh"obraich e, agus chaidh na tràillean eile, eadhon na caileagan modhail agus foighidneach, a-steach don bhlàr.
  Dh'fhàs am blàr a-nis mì-riaraichte, ach bha an àrdachadh àireamhach, a bharrachd air an èiginn, air taobh nan tràillean. Agus, gu dearbh, ghabh iad thairis.
  Is e pas an rud a tha duilich a bhith a" dùileachadh bho nighean a dh" ionnsaich dìreach ro a sùilean. Rinn i gnothach ris a" gheàrd, a thòisich air a bruthadh. Mar sin mheall i e, tharraing i air ais an claidheamh agus bhuail i ceart san amhaich e.
  - A-nis is e sin a chanas mi greim-bìdh! - Rinn an nighean magadh. - Bi faiceallach gun a bhith leis an deoch!
  Chaidh a 'chiad oighreachd a shaoradh gu luath, dh' fhàs an sgaradh dìreach ro ar sùilean. Sgaoil an ar-a-mach, a" glacadh nan achaidhean mar theine. Ghluais an Witcher, a" ruith air adhart. Ruith marcaichean ga ionnsuidh; mar riaghailt, fhuair iad ceart gu mullach an cinn. Ach cha tug na geàrdan seachad. Bha am blàr gu sònraichte cruaidh faisg air an fhuaran seachd-sreathan. An seo chuir na planntaichean an tèarmann marcachd aca gu cath.
  Bha am Bana-bhuidseach gaisgeil air a chuairteachadh air gach taobh. Cha deach a sàbhaladh ach le sùbailteachd iongantach seilcheag cockroach a bha gu sònraichte reamhar. Seo ionnsaigh neo-mhearachdach agus tuit an neach-dùbhlain gearraichte. Ach, chaidh an nighean a leòn an toiseach anns a 'ghualainn, an uairsin anns a' stamag, agus an uairsin cha mhòr nach deach a cas a ghearradh dheth. An uairsin thòisich Witcher a 'tilgeil biodagan beaga. Razor-biorach, chaidh iad a-steach do na sùilean agus uaireannan a-steach don bheul. Ach, bha a 'mhòr-chuid de na saighdearan leth-rùisgte air sgàth an teas, agus airson a leithid de shaighdearan bha e gu leòr airson a' chiste a bhriseadh. Thuit grunn mharcaichean, ach mheudaich an còrr an cuideam. Bha uimhir de chlaidheamhan ann is gun robh iad coltach ri cìr nan gluasad. Mar sin bidh iad a 'dòrtadh a-steach bho gach taobh.
  Ach thàinig Miloslava, Passa, Turan, agus tràillean eile ann an tìde. An dèidh dhaibh gearradh a-steach do na raointean, choisich iad mar rinc-spèilidh, chitheadh tu mar a bha cuirp a' falbh air falbh, agus tràillean armaichte a' dèanamh cabhag airson an cuideachadh len uile neart.
  Thug na saighdearan-coise ionnsaigh air na marcaichean, rinn na tràillean sgìth dìoghaltas air am pian agus an irioslachd.
  - Cuir timcheall an nàmhaid agus na leig leis teicheadh! - Air a stiùireadh le Witcher.
  Roimh a sùilean, thuit tràill le ceann gearrte, ach thuit dusan geàrd às a dhèidh.
  - Gabh e ann an àireamhan! - Dh'òrdaich ceannard òg an ar-a-mach.
  Chaidh barrachd is barrachd thràillean a-steach don bhlàr. Chunnacas mar a dhìrich na gillean air na h-eich le toiseach ruith, a' ruith air na marcaichean, a' cleachdadh am fiaclan agus a' cleachdadh chlachan biorach.
  Bha e coltach nach robh fios aig na tràillean gun eagal; bha iad a' gabhail dìoghaltas fad iomadh bliadhna de dh' irioslachd, nuair nach robh duine ga mheas mar dhaoine. A bharrachd air an sin, rugadh mòran dhiubh an-asgaidh agus chan eil iad fhathast air dìochuimhneachadh air blas làidir an toil.
  Às deidh dha crìoch a chuir air a" bhuidheann "air a chuir suas", ghluais Witcher air adhart. B' e an cnap-starra mòr mu dheireadh air an t-slighe leanabh air a ghearradh sìos bho chraobhan mòra. Bha àireamh mhòr de gheàrdan stèidhichte an sin.
  - Rannsaich na h-oighreachdan agus faigh grèim air na fàraidhean. - Dh'èigh i. - Mura h-eil seo gu leòr, dèan iad fhèin.
  Thog na tràillean innealan ionnsaigh gu sgiobalta.
  - Bu choir do 'n staidhir a bhi farsuinn, chum 's gu 'm b' ioma fear-cogaidh a choisicheadh air an cois aig aon àm. - Chomharraich Witcher.
  Ann an oighreachdan eile bha am murt fhathast ag èirigh. Ann an cuid de dh'àiteachan chaidh na seirbheisich a-null gu taobh nan reubaltaich, ach ann an cuid de chùisean chuir iad an aghaidh a-mach à cleachdadh. Chaidh na maoir a mharbhadh gu sgiobalta - bha iad sin fada bho na gaisgich as cruaidhe. Thàinig Detinets gu bhith na dhaingneach mu dheireadh airson strì an aghaidh nàmhaid. B 'e Witcher, mar a bha e an-còmhnaidh, a' chiad fhear a dhìrich am balla. Chaidh a bhualadh le saighead grunn thursan, ach chuir e aghaidh air na tiodhlacan marbhtach le sgiath. Fhuair an gaisgeach a b' fhaisge buille cho làidir 's, ged a fhuair e air paraidh, thuit e air ceann thar shàilean bhon bhalla.
  Chaidh aig Miloslava air an geàrd a cheangal, cuideachd a 'tilgeil air falbh an nàmhaid. Bha am Bealach Snow-White mar-thà air ùidh a thoirt dha na saighdearan nàmhaid leis a choltas. Fhad "s a bha iad a" coimhead air a broilleach a bha a" sèideadh gu sgiobalta, le cìochan seductive, bhuail an nighean a casan a-steach don ghrinneag, agus an uairsin gheàrr i sìos i. Witcher, air dìreadh na ballachan, chrom sìos gun truas. Bha an nàmhaid mar-thà air an spiorad sabaid a chall, agus bha barrachd is barrachd thràillean a' dìreadh a' bhalla. Bhris iad troimhe, bha mòran staidhre ann, agus cha robh ùine aig na geàrdan iad uile a chuir air ais. Aig a' bhonn, gidheadh, bha tràillean marbh agus leònte nan laighe mun cuairt; cha robh an ionnsaigh coileanta gun chall. Mar sin chaidh an tràill agus an geàrd ri chèile agus thuit iad bho àirde iomchaidh. Bha iad air an goirteachadh, ach dh'fhuirich iad beò agus lean iad a 'tachdadh a chèile.
  Dhìochuimhnich am balach gun stad, Witcher faighneachd dha ainm mu dheireadh, bha e cuideachd air a" bhalla. A 'gabhail brath air an ìomhaigh bheag aige, leum e eadar casan an oifigeir, agus an uairsin bhreab e san asal leis an dà chas, aig an aon àm ga bhualadh fo na glùinean. Chaidh e air adhart, a 'bualadh a-steach do pitchfork a bha air a chumail le tràill inbheach ...
  - Fhuair mi grèim air a leithid de dhòigh 's gu robh mi beagan goirt! - Thug an gille a-mach a theanga tana, a 'magadh air na geàrdan.
  - O, a nathair bhig chas-ruisgte ! - Mhallaich an trodaire a bha 'na sheasamh air an làimh dheis agus bhuail e 'chlaidheamh am balach.
  Ghluais am balach an seo cuideachd agus chuir e smugaid às a" phìob gu a shùil. Dè cho cruaidh 'sa bha an nàmhaid a' sgreuchail, a 'briseadh ìrean. Cha do sheas am balach aig cuirm agus chuir e crìoch air le claidheamh. Bha làmhan an leanaibh, ged a bha iad tana, tana agus làidir - air an teannachadh le obair chruaidh.
  Sheall na balaich eile cuideam cuideachd, a" sabaid mar ifrinn, a" squealing agus a" mionnachadh, a" taghadh abairtean nas fhuaire!
  Chaidh aca air am balla a ghlanadh gu sgiobalta, ach chaidh beagan a-steach don bhlàr, le eagal air dìoghaltas nan tràillean, bha an luchd-seilbh a 'sabaid gu cruaidh. Tha e fìor, gu bheil glagan a tha air fàs nas sine nan luchd-cuideachaidh dona ann an sabaid le tràillean rabid.
  Dh'fheuch am prìomh neach-seilbh, Sheikh Samuma, ri teicheadh tro thrannsa fon talamh. Thug e leis poca de chlachan agus òir. Is dòcha gu robh cothrom aige, ach leig sannt sìos e. Nighean bhrèagha, Rakhita, agus eadhon le dath craiceann copair, tha e cus de bhuaireadh.
  - Agus lean mi galla! - Rug an sheikh oirre leis an fhalt siùbhlach.
  - Chan fheum, thèid mi fhìn, a dhuine uasal! - Dh'iarr i.
  - Chan e strìopach! Is toil leam a bhith gad ghiùlan! - Rinn an duine urramach brònach gàire.
  - Ach tha e goirt! - Thòisich an tràill air chrith a casan rùisgte.
  - Nuair a nigheas sinn dheth, òrdaichidh mi thu a bhith air do chrochadh le d" fhalt agus a chuir na theine. - Mhal an Sheikh a bhilean gu feòil-itheach.
  - Tha thu nad bheathach! Ach tha gaol agam ort, creid mi!
  Bhrùth an nighean i fhèin faisg air an t-sealbhadair aice, a chuir an t-sròin shalach aige air a h-aodann glan agus thòisich e air a reamhrachadh. An uairsin lorg làmh Rakhita biodag air crios an t-seikh agus, leis a h-uile neart, chuir e a-steach don stamag aige e.
  - Seo sìol dorchadas dhut.
  Leig an Sheikh am poca agus leig e dheth fhalt. Dh'fheuch a làmhan ris an toll domhainn a dhùnadh;
  - Creutair! Echidna! - Rinn e gàire.
  - Chan eil! Rinn mi an rud a bha cothromach! Cia mheud nighean agus fear a tha thu air do chràdh? Chuir e eadhon clann an sàs agus chuir e ri puist iad. Is e dìreach dìoghaltas a tha seo! - Dh'èigh an nighean.
  - Damn!
  - A' bhan-dia ! Tha thu air mo mhealladh! - Chàin an tràill a cas a-steach do bhroinn an t-sheikh, a" sileadh fala.
  - Bhuail e mi beagan! - Rinn e wheezed.
  - Ach tha fuil uasal a' sruthadh annam ! - Bhris an tràill casruisgte a fiaclan.
  - Chan eil dad, a bhràthair! Cuiridh na saighdearan stad air an ar-a-mach, agus bidh thu air do chràdh cho mòr gum bi mi coltach ri aingeal dhut! - Fhuair an sheikh an neart gu fàs.
  - Carson a tha mac-meanmna nas beairtiche aca na tha agadsa? - Chuir an nighean a-mach a teanga.
  - Gu leòr dhut! "Bha an duine beairteach a" magadh agus a" osnaich. - Gort! Thoir dhomh ointment facifi.
  - Carson air an talamh? - Dh'fhaighnich an nighean gu co-sheòrsach.
  - Bheir mise dhuit am poca òir so. - Dh'iarr an sheikh.
  - Tha e leamsa mu thràth! Ceart gu leòr, dìreach a-mach à carthannas, càit a bheil an ointment facifi? - Rinn an nighean gàire glic.
  - A bheil thu eòlach air a" phreas-aodaich ann an cruth mart itealaich? - Rinn an duine saoibhir cabhaig agus wheezed.
  - Tha! Chunnaic mi e cho breagha le molagan.
  - Mar sin feumaidh tu do làmh a chuir nad cheann, agus is urrainn dhut gu furasta am bogsa a thoirt a-mach le ointment. Thig thairis orm agus lubaich mi. - Dh'èigh an sheikh, cha mhòr a 'call mothachadh.
  - Tha eadhon neach-brathaidh airidh air aire mheidigeach. Fuirich rium!
  Ruith an nighean a-steach don t-seòmar. Cha robh dragh aice air an duine bheairteach, ach tha ola cho luachmhor gu math tearc agus bhiodh e feumail dha na reubaltaich. Agus an uairsin bheir i seachad am freak gràin do na reubaltaich.
  Bha na tràillean mu thràth air teicheadh dha na seòmraichean aca. Chunnaic dithis aca nighean bhrèagha leth-rùisgte. Bha gillean fallain, acrach airson gean bhoireann, a' ruith thuige. Bha an nighean ag obair gu cruaidh, bha i fèithean, agus mar sin gu furasta phut i an neach-ionnsaigh air falbh le a casan làidir agus dh'èigh i:
  - Ma tha thu airson airgead fhaighinn. Dìreach fios gu bheil fear ionnsaigheach san làr ìseal le poca òir.
  - Cha toil leinn ionnsaigheachd! - Rinn na balaich gearan gu h-ìoranta.
  - Ach tha e beairteach cuideachd! - Rinn an nighean magadh orm.
  - An uairsin tha e nas fheàrr, dèanamaid sabaid! Càite bheil an làr ìseal? - Bha na tràillean reubaltach a" cabadaich.
  - Lean mo làmh an sin ! - Shìn an tràill a làmh dheas.
  Ruith tràillean òga, dubha chun an àite far an robh a pestle a" comharrachadh. Rinn an nighean gàire agus ruith i a-steach don t-seòmar. Bha an àirneis gu math beairteach, ach chaotic. Agus seo an caibineat fhèin, air a thilgeil le òr. Chuir Rakhita, gun smaoineachadh dà uair, a làmh a-steach. Shleamhnaich i a-staigh agus aig an àm sin dhùin an giallan.
  Bha a" bhòidhchead a" sgreuchail, a fiaclan biorach ràsair a" gearradh dheth a bruis.
  - O, dè cho goirt 'sa tha e! - Rinn i sgreuchail, agus an uairsin chaidh i a-mach. - Tha seo cho ciallach!
  A dh'aindeoin a 'phian fiadhaich, dh' fheuch an nighean gu teann ri grèim fhaighinn air a làmh. Cho-dhùin Vitchakova, a 'cluinntinn sgrathan nam boireannach, gu robh cuideigin air a h-èigneachadh agus gu luath a' spreadhadh a-steach don t-seòmar. A 'faicinn a' bhòidhchead làn fuil, rinn i sgreuchail:
  - Cò a bha dàna seo a dhèanamh?! Bidh mi a 'tarraing a urram suas a asail! - Ann an uidheamachadh feirge, dh' fhaodadh an gaisgeach a bhi 'na dhuine mi-mhodhail.
  Bha deòir a" sruthadh o shùilean Rakhita, chan ann cho mòr bhon phian a bha i a" faireachdainn, cha robh an tràill na bu choigreach ri bhith air a crathadh iomadh uair, ach bhon a thug e fa-near gu robh i a-nis craicte.
  - 'S esan! - Thug an nighean aire don chlòsaid.
  - Ma tha, tha e uamhasach! - Bhris Witcher a" bhiastag grinn le feachd air a cheann. Bha a 'bhuaidh a' lùbadh an structair, agus chaidh an t-òr as buige a sgoltadh. Chùm an gaisgeach a" bualadh gus an do mheil i am preas glaiste na phìosan.
  Gu follaiseach thionndaidh an nighean bàn, agus leum am Passa geal-sneachda suas rithe. Chuir i cuirm-chnuic gu dòigheil, a 'stad an fhuil. Thug Witcherova a-mach an làmh a chaidh a ghearradh dheth, thionndaidh am ball bàn, ach bha e fhathast blàth.
  - Sgoinneil! - Feumaidh sinn fios a chur gu Khirov. Is dòcha gum fàs e e. - Ghlaodh an gaisgeach gu h-ard.
  Dh'fhaighnich Passa:
  - Cò thug am beachd do làmh a chuir an seo?
  - Sama!
  - Ciod a chuir thu annad fein ? - Chaidh iongnadh a dhèanamh air Witcher.
  - Chan e, is e Samuma an t-ainm a th" air a" ghille seo. - Ceartaich an nighean.
  - Ma tha, feumaidh e a bhith air a chuairteachadh. - Dh' fhuasgail an gaisgeach a suilean.
  - Tha e san làr ìseal agus air a dhroch leòn. Bidh ùine agad grèim fhaighinn air. Mura faigh e bàs.
  Dh" fheuch Witcher ris a" bhruis a chumail, nuair a thionndaidh e gu h-obann gu bhith na dearc sleamhainn a dh" fheuch ri sreothartaich. Mura biodh an gaisgeach air a bhith cho dàna bho bhreith, is dòcha gum biodh i air soirbheachadh. A bharrachd air an sin, cha do rug i air an earball, ach air an amhaich.
  - Wow, draoidheachd neo-àbhaisteach. Feumaidh sinn a shealltainn do Khirov.
  Dh" fhàs aodann na h-ìghne leònte agus chaill i mothachadh.
  Rug Passa oirre ann an tìde:
  - Nighean neònach, ach àlainn! Bhiodh e tàmailteach nam fuiricheadh i crùbach.
  - Uill, tha mi an dòchas gun gabh seo a rèiteachadh. Cha robh ach Khirov ag ionndrainn an àiteigin, gheall e a bhith ri mo thaobh. - Chrath Witcher a gualainn gu mì-thoilichte.
  - Tha mi an seo! - Leum an draoidh a mach o chùl an doruis. - tha mi a 'faireachdainn draoidheachd.
  - Agus tha mi ga chumail nam làmhan! - Bhris Witcher.
  - Uill, chan eil sin dona idir! Is e measgachadh a tha seo de mhalagain agus dearc, chì thu gu bheil e tar-shoilleir, chì thu trì cridheachan a" bualadh. - Rinn an cathadh gàire.
  - Carson a tha seo drùidhteach? Chaill an nighean a gàirdean agus chaidh maorach dearc a chur na h-àite. Tha mi a" smaoineachadh, a dh" aindeoin cho comasach "s a tha a leithid de chreutair, nach eil seo idir idir idir! - Cha robh an gaisgeach idir buailteach a bhith fealla-dhà.
  - Ach faodaidh aon de na pàirtean bodhaig seòladh, agus chan eil seo dona idir. Seòrsa de chumhachd mòr! - Ghluais an draoidh gu seòlta.
  - Dè tha e air a dhèanamh suas, oir tha e ciorramach? - Cha do thuig mi Witcher.
  - Ciamar a chanas tu! Às deidh na h-uile, chan e dìreach beathach a th" ann tuilleadh, ach pàirt den bhodhaig boireann. Ach tha e duilich beathach a riaghladh. A-nis tha an dearc bheag seo comasach air crìonadh agus sleamhnachadh tro sgàineadh sam bith no snàgadh tro bhalla. A bharrachd air an sin, tha e cha mhòr do-fhaicsinneach, tha an gnè seo coltach ri chameleon. - Thòisich an draoidh air mìneachadh.
  - Pulsar! - Thuirt i, a" nochdadh dealas Pass. - Cha robh mi a 'smaoineachadh gu robh seo comasach. Gearr dheth a" bhruis agus thoir air falbh e.
  - Tha e a 'tachairt gu bheil a' chùis a 'gealltainn trioblaidean mòra, ach chan eil an seo ach mar sgàthan air buaidh san àm ri teachd. - Mhothaich an draoidh.
  - Mar sin nach cuir thu às dhi? - shoilleirich Vedmakova.
  - Chan eil! Ann an cogadh, bheir neart agus deagh fhiosrachadh buaidh. Gus bualadh, feumaidh tu an targaid fhaicinn an-toiseach, air neo cuiridh tu às do dhòrn. Ach gus casg a chuir air trioblaid, feumar an lot a shlànachadh. - Fhreagair Hirovo gu socair.
  - Cha 'n 'eil e maith do nighean a bhi air a chràdh. Às deidh na h-uile, cuiridh seo mì-dhealbhadh oirre! An urrainn dhut làmh daonna a dhèanamh dhi a tha coltach ri fìor bhall? - Dh'fhaighnich Witcher.
  - Bidh mi a 'smaoineachadh! Is dòcha gun urrainn dhomh a chàradh. San fharsaingeachd, tha a 'mhòr-chuid de dhraoidhean mòran nas fheàrr air marbhadh na leigheas. - Chuir Khirovo cuideam air le cuideam.
  - Tha mi ag aontachadh le sin! Faodaidh amadan sam bith cripple, chan urrainn dha a h-uile duine glic leigheas. - Witcher, a bhith cinnteach, fiù 's toinneamh a meur aig a teampaill.
  - Mòran luchd-cùraim mì-mhodhail - glè bheag de dhotairean a bhios a" làimhseachadh!
  Tharraing na tràillean sealbhadair Samum, tha e coltach gun do bhàsaich e. Thàinig Rakhita gu a mothachadh, a h-aodann air a toinneamh le buaireadh.
  - Mheall e a h-uile duine a-rithist! Dh"fhalbh e gun a bhith a" pàigheadh a chuid chunntasan.
  - Bheir mi air a chrochadh! - Thuirt Witcher. - Biodh a chorruich 'na earail do gach neach a tha mi-chiatach agus sanntach. Tha neach sanntach an-còmhnaidh fialaidh le deòir briseadh-dùil!
  - Tha e reusanta! Ach cò a thilleas mo làmh? - Bha an nighean deiseil airson caoineadh.
  - Seo e! - Chomharraich ceannard an ar-a-mach.
  Chrom Khirov, las an corda suas na làmhan.
  - Na gabh dragh! Chan urrainn dhut a bhith sgìth. Mar sin Rakhita feumaidh tu a bhith nad neach-brathaidh math. Tha thu airson dìoghaltas a dhèanamh air na daoine beairteach is cumhachdach san ìmpireachd seo.
  - Gu dearbh. Na bi nad thràill, air do nàrachadh anns an duslach! - Dh'èigh an nighean.
  - Mar sin faodaidh tu ar cuideachadh! Tha an ìmpireachd seo air a riaghladh gu dona, agus mar sin ceartaichidh an uaigh an siostam le taic-airgid! - Leig an draoidh a-mach beam de lùth bhon mheur clàr-amais aige.
  - Neònach! Tha mi a" faicinn tòrr lùth annad. Agus gliocas! Tha mi deiseil airson a dhol còmhla riut! - Dh'èigh an tràill.
  - Bheir e dochann dhut, ach gheibh thu buaidh! Gun phian chan eil gaisge, gun ghaisg chan eil buaidh! - Thuirt an draoidh, a 'nochdadh inntinn feallsanachail.
  "Is e boireannach a th" annam, agus tha sin a" ciallachadh gu bheil mi cleachdte ri bhith a" mairsinn." - Chrath Rakhita.
  - Nuair nach eil foighidinn gu leòr agad, cuidichidh seinn! - Rinn Khirov magadh.
  Rinn a h-uile duine gàire. Bha Witcher ann an deagh shunnd. Bha an toiseach soirbheachail, agus tha sin a" ciallachadh nach eil ùine ann airson a chaitheamh. An toiseach, feumar arm de thràillean a chruthachadh mus ruith iad air falbh. Mar sin tha daoine coltach ri iarann, mus fuaraich e sìos, thoir dha an cruth a tha thu ag iarraidh. Thàinig an nighean ghaisgeil a-mach air a" bhalla, dhìrich i air an neòinean agus dh" òrduich i le guth tàirneanach:
  - Sèid an cruinneachadh gus a h-uile duine a chruinneachadh!
  Dh'fhaighnich Passa:
  - Boireannaich cuideachd?!
  - Tha! Feumaidh sinn a h-uile claidheamh. Dèan cabhag, ach biodh fios agad nach bi mèirlich ann, roinnidh sinn a h-uile dad gu co-ionann.
  Thug cruinneachadh nan tràillean beagan ùine; B" fheudar do Witcher fhèin am beagan nach do chaill an cinn a chuideachadh agus casg a chuir air mèirlich. Thug an nighean slap math air na cluasan do chòignear de na còmhlan-ciùil a bu mhiosa, agus gheàrr i eadhon ceann aon dhiubh. Thuit braoin fala air a h-aodann, thug Witcher gu sanntach iad. Dh"obraich e. Bha an cruinneachadh coitcheann air a chumail anns an dorchadas fo sholas lòchrain. Bha mìltean de thràillean saor ann; bha Witcher eadhon a" meas le sùil gu robh co-dhiù dusan mìle ann, ged a bha mòran dhiubh a" toirt a-steach clann agus boireannaich.
  Chluich i bhon tùr as àirde ann an Detinets. Sheas an draoidh air an taobh eile, thug e smachd air a' chruinneachadh gu lèir. Bha tràillean air an cleachdadh gu brùideil, agus chaidh na lag a chur gu bàs no a mharbhadh. Mar sin san fharsaingeachd, ma ghabhas sinn crìochan fiosaigeach, bha iad coltach ri luchd-sabaid math. Feumaidh iad dìreach trèanadh. Thug Vedmakova seachad òraid loisgeach. Mhìnich i gu sònraichte gun robh feum air arm mòr saoraidh a chruthachadh.
  - Is e aonachd, misneachd, neo-eisimeileachd na h-iuchraichean gu buaidh, saorsa, sonas! Às aonais smachd chan eil arm ann, agus às aonais arm chan urrainn dhut saorsa fhaighinn! Tha obair air ar dèanamh nas làidire, air iomadachadh le fiosrachadh bheir saorsa dhuinn, agus còmhla ri fortan bheir e toileachas!
  Mar sin bitheamaid mar aon agus tilgeamaid dheth na slabhraidhean! - Labhair an gaisgeach.
  Chuir na tràillean an cèill an aonta le èigheach àrd! Cha robh ach aon tràill, le mòran sgaraidhean agus sealladh pròiseil, sàmhach. Chuir an t-amharc aige an ìre as àirde de tàir.
  Mhol Witcher a-rithist aon stiùiriche an ar-a-mach a thaghadh!
  - Tha an ceannard coltach ri mullach na pioramaid - feumaidh dìreach aon a bhith ann, air neo tuit eadhon structar cho làidir!
  Ghlaodh na tràillean:
  -Deas! Stiùir sinn.
  - Tha thu nad dheagh ghaisgeach agus bidh thu nad cheannard oirnn! - Gun dùil, fhuair am balach air a h-uile duine èigheach a-mach.
  Chuir seo iongnadh air Vedmakova: ciamar a tha seo eadhon comasach. Sheall i na bu dlùithe; ann an làmhan a 'phàiste bha rudeigin coltach ri pìob-sèididh, dìreach nas doimhne. Agus le cuideachadh bhon inneal seo thuit e.
  - Thèid am balach fada! Dè an t-ainm a th" air? - Dh'fhaighnich an gaisgeach.
  - Dick! Fhuair mi a-mach gu sònraichte. - Passa air a mholadh.
  - Ainm sìmplidh! - Bha e soilleir gu robh Witcher an dùil ri rudeigin nas annasaiche.
  - Carson iom-fhillteachd!
  - Bidh sinn ag ainmeachadh bhòt! - Dh'ainmich an draoidh. Bha a ghuth cho tàirneanach 's gun do chrath na craobhan-pailme. - Ge bith cò a tha airson a" bhana-ghaisgeach a bhith na stiùiriche, tog do làmh dheas! Bhòt airson fìrinn, saorsa agus urram! Agus fàsaidh do bheatha cho mòr is gum bi farmad aig na diathan! -
  Thog na tràillean, a fhuair thairis le dealas, cha mhòr gu h-aon-ghuthach an làmhan san adhar. Bha coltas gaisgeach orra, agus mhol an aona-ghuthach gur dòcha gu robh Khirov air a dhraoidheachd a chleachdadh an seo.
  Nach eil e fìor gun tug na thàinig e saorsa dhaibh agus an cothrom a bhith a" faireachdainn mar dhaoine fìor. Tha seo a" ciallachadh gu bheil e nàdarra fàilte a chuir air a" Witcher mar uisge ann an tart. Bha gàirdeachas ri fhaicinn air aghaidhean nan tràillean a bh" ann roimhe. Bha e coltach ri dùsgadh.
  An seo, am measg gàirdeachas coitcheann, chaidh tràill cumhachdach, air a sgeadachadh gu beairteach le sgaraidhean, air adhart. Thuirt e na ghuth domhainn.
  - Tha agus bidh mòran ann a tha airson toileachas fhaighinn. Ach a bheil còir moralta agad air seo!
  - Dè!? - Rug am Bana-bhuidseach a beul làn fhiaclan. Chaidh am biceps air a ghàirdeanan rùisgte suas.
  - Cò thu?! Sliochd teaghlach uasal, no fear cumanta. No is dòcha eadhon tràill runaway mar Zhissor. Gheall e cuideachd mòran, ach chrìochnaich e a bheatha air geall. Agus maille ris fichead mìle seirbhiseach. - Ghearr an t-òglach treun as e.
  - An seo bidh tòrr an urra rinn fhìn. Chì mi sgàinidhean ort, 's dòcha nach do rugadh tu mar thràill, 'S urrainn dhomh eadar-dhealachadh a dhèanamh air lotan le cuip no claidheamh le sleaghan! - thuirt Vedmakova.
  - Shaoil tu an gaisgeach gun fhios dhomh! Is mise Count de Force, de shliochd rìghrean làidir. Ach an aithne dhut ainm d"athar? - Dh' iarr an tràill uasal.
  - Tha an aon dàimh aig uaislean an teaghlaich ri misneachd ri fad falt ri fiosrachadh! - Chaidh Vedmakova air ais agus chuir e ris sa bhad. - Cha chuidich gaisgeachd ar sinnsearan gèidh!
  - Tha thu a 'bruidhinn gu brèagha. Coltach ri fealla-dhà, dè cho gaisgeil 'sa tha do chridhe? - Rinn an tràill gàire gu brònach.
  - Uill, dè an gaisgeach a th 'annad! Cunnt, ach bha thu air do thomhas an aghaidh cinne tràill, far an robh do phròis agus do mhisneachd! - Tha am Witcher mu thràth air tòiseachadh a" tighinn gu crìch.
  - Bha na h-adhbharan agam airson seo. Agus dè an fheadhainn, nach fheum fios a bhith agad, tha nas lugha de eòlas a" ciallachadh gu bheil e nas fhasa bàsachadh! Bheir mi dùbhlan dhut gu sabaid bàsmhor, agus ma tha thu treun chan ann a-mhàin ann am faclan, gabhaidh tu ris an dùbhlan! - Rug Count de Force.
  - Faodaidh tu a bhith cinnteach às sin! - Rug an gaisgeach.
  Ghlan na tràillean an raon. Thàinig Witcher sìos agus thug e sùil air a" chlaidheamh. Sheas an nàmhaid aice mu choinneamh. Bha armachd aige fhèin, dà chlaidheamh geur biorach. Dìreach gun fhios nach tug an gaisgeach claidheamh eile a-mach às a h-uchd.
  Bha Count de Forsa tòrr na b" àirde na Witcher, mòran na bu fharsainge na guailnean, ged nach robh e coltach gu robh e cho fèitheach agus snaidhte, nighean a bha airidh air a bhith na curaidh cruinne ann am fallaineachd. Ach, cha robh geir ann, agus bha na ligaments tendon teann agus swollen. A bharrachd air an sin, bha faireachdainn de eòlas math anns a h-uile gluasad, agus bha an leum leum a" bruidhinn leabhraichean. Nochd gàire air an aghaidhean;
  - Uill, tha thu ann an trioblaid, nighean! Cha bhith farmad riut. - Sheall an Cunntas dhi a dhòrn.
  - Carson a tha thu cho fèin-mhisneachail? - Dh" fhàs irioslachd a" Witcher.
  - Bhuannaich mi iomadh sabaid agus farpais. Anns an rìoghachd agam, bha mi air mo mheas mar aon de na sabaidean as fheàrr, bha mòran gam mheas eadhon mar an fheadhainn as fheàrr. - Forsa, chrath e fèithean a bhroilleach, a bha coltach ri dà sgiath nan seasamh ri taobh a chèile.
  - Tha seo air sgàth gu robh thu a 'sabaid a-mhàin ris na h-uaislean, agus dh' fhàs iad agus dh'fhàs iad geir. A-nis, nan deidheadh tu còmhla ri neach cumanta tàlantach, cha bhiodh mòran cliù agad air fhàgail! - Fhreagair Witcher le misneachd.
  - Cù a' comhartaich, beannachd, maide, no 'm b' aite mo chlaidheamh, cha do choisich mi sios mo dhruim ! - Thill an lànachd uile gu leir.
  - Tha seo gu math inntinneach! Bidh lann air a dhèanamh den stàilinn as làidire a "meirgeadh ann an làmhan bogsa cabadaich agus mairt-feòir! "Cha do sguir Vedmakova a-riamh a bhith a" deàrrsadh le a h-inntinn.
  - Uill, tha seo dualtach a bhith a" buntainn riut, bastard boireann! - Dh'fhàs Forsa.
  - Is dòcha gun stad sinn feansadh ann an teangannan, agus gun cleachd sinn rudeigin nas làidire! - Chluich Witcher figear eireachdail a h-ochd.
  - A chèile!
  Thàinig an cunntas agus ceannard nan reubaltaich aghaidh ri aghaidh. Ghluais na claidheamhan gu luath agus bhuail iad le làn neart. Thuit sradagan bho na buillean agus chualas fuaim èigheach.
  Thug an Cunnt ionnsaigh grunn thursan. Dh'fheuch e an dòigh-obrach baraille dùbailte, ach chuir Witcher an aghaidh na h-ionnsaighean, a 'toirt fa-near gu robh astar math aig an neach-dùbhlain uasal aice.
  - Dè tha thu a 'cluich!
  - Air teudaibh a' bhàis !
  Sgaoil an Count a-rithist sreath de bhuillean, dh" fheuch e measgachadh iom-fhillte. Thill Vedmakova beagan air ais agus rinn e frith-ionnsaigh, beagan a 'glacadh an neach-dùbhlain aice sa chiste.
  Rinn i sgrùdadh air gluasadan a" ghaisgich eòlach, a" toirt a h-ùine airson a chuir sìos. Rinn an Chunntas gàire is a shùilean a" deàlradh:
  - Chan eil thu cho sìmplidh idir! Is dòcha nach e eadhon tràill iomlan, ged a thèid thu casruisgte.
  - Rugadh mi saor agus bha mi a 'fuireach anns a' choille! Cha d' aithnich m' mhuineal cuing riamh. Tha e do-chreidsinneach a dhol a-steach gu feachd. Bidh duine dha-rìribh saor a" strì ri trì rudan - adhbhar, gaol, Dia. Tha 'n tràill 'na anam umhail - do ana-miannaibh, do ana-miannaibh, seirbhisich Dhè ! - Fhreagair Witcher gu h-àlainn.
  - Tha thu ceart mun fhear mu dheireadh! Is tusa an ti a tha da rìreadh ceart, na sagartan agus na sagartan so a chuir suas mi ! - Rinn an Count neach-leantainn dùbailte, an uairsin innleachd "clamshell", ach cha robh e soirbheachail. - Bidh mi toilichte bruidhinn riut thairis air glainne fìon, mura cuir mi gu cinnteach às dhut.
  - Tha muga fìona mar chuan - ma bheirear air falbh thu, caillidh tu talamh fo do chasan ! - Ars' an gaisgeach.
  - Ach tha thu a 'faireachdainn nas saoire. Dè mu dheidhinn an innleachd seo?
  Chùm e an trident, an uairsin an dealan-dè. Mar fhreagairt, bhuail Witcher a" choinneamh nas cruaidhe. Chaidh an Cunntas air seachran agus thill e air ais. An uairsin lean an fharpais a-rithist, ghluais Forsa mar gum biodh e air a dhùnadh, thuig e gu robh an neach-dùbhlain aige ro làidir airson a toirt gu neo-riaghailteach. An uairsin, an dèidh a bhith eòlach air Witcher ri sreath de ghluasadan sònraichte, dh'atharraich an cunntadh slighe a 'chlaidheimh gu h-obann agus bhuail e an nighean air a' chiste fèitheach, ach cuideachd boireann. Bha fuil a 'sruthadh, bha an sgrìob domhainn. Cha do bhris an leòn Witcher, ach air an làimh eile, thug i neart dhi. Chaidh an nighean air adhart le oilbheum, claidheamhan lasadh, a 'dèanamh dannsa neònach. Agus ged a bha e coltach bhon taobh a-muigh gun robh an gaisgeach air a ceann a chall gu tur agus gu robh e ann an corruich, theagaisg beatha sa choille agus sealg bho leanabas dhi a slàinteachas a chumail anns a 'bhlàr a bu làidire. Bha e duilich do'n Chunntas a leithid de chuideam a chasg ; Ghlac Vedmakova a "mhòmaid nuair a dh" èirich an tràill urramach, mar gum biodh i air a bhualadh fon ghlùin. Bhuail am buille air an tendon agus chaidh an àireamh seachad, thuit an astar aige. An uairsin chùm an nighean a modh fhèin, thàinig i suas leis fhèin, ag ràdh gur e dràgon naoi-cinn a bh 'ann. Is e dìreach trodaiche le deagh thrèanadh a b" urrainn rudeigin mar seo a thoirt dheth. A bharrachd air an sin, bha an naoidheamh ionnsaigh mu dheireadh cha mhòr do-sheachanta. An seo bha e na chùis meacanaig, a 'nochdadh an ionnsaigh, bha an làmh ro lag, a' toirt ionnsaigh air na h-ionnsaighean, agus mar sin chrìochnaich an ionnsaigh mu dheireadh. Airson a 'chiad uair, rinn an gaisgeach an dòigh-obrach air com-pàirtiche a bha gu math sgileil agus luath, agus nuair a bhuail e, a' leigeil sìos a chlaidheamh, dh'fhàs e soilleir gun robh an nobhail soirbheachail.
  Thionndaidh an Cunntas bàn, chaill e a neart.
  - A ghalla fortanach!
  - Chan eil idir! Tha fortan neo-sheasmhach mar ghainmheach - is e dìreach obair chruaidh a cheanglas e le saimeant.
  Leòn Witcher a nàmhaid a-rithist, ach chan ann gu domhainn - cha robh i airson a mharbhadh no a mharbhadh. A 'bualadh a-rithist, rinn i sgamhan, chaidh an àireamh gu meacanaigeach agus bhuail an gaisgeach an claidheamh le cas a' chluba. Thionndaidh gu robh urramach nan tràillean gu tur gun armachd. Tilg a' Bhan-bhuidseach a claidhnean air falbh, mharcaich i air an nàmhaid, agus thuislich i an àireamh. Chladhaich a làmhan a bhall ann an glas.
  - A bheil thu a 'toirt seachad? - Bha suilean a" phanther a" deàrrsadh.
  - Tha mi a 'cunntadh gèilleadh do thràill casruisgte!
  Chuir Witcher an aghaidh gu teas:
  - Chan e tràill, ach trodaiche airson adhbhar ceart! Bha thu fhèin nad thràill agus bha thu a" tuigsinn dè a th" ann an irioslachd, ach is e daoine eile a th" annad, nach bu mhiosa na sinne. Mar sin faighnich do chogais!
  . CAIBIDIL Àir. 10.
  Bha Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova a 'sabaid air an loidhne aghaidh. Bha am balach agus an nighean mu thràth air an leamhachadh bhon chogadh fhada. Bidh marbhadh agus losgadh gu cunbhalach cuideachd a "fàs dòrainneach.
  Tha e coltach ri geama. Bidh an aon gheama losgaidh luath no mall a" fàs sgìth.
  Bha a" chlann sgìth de bhith a" losgadh agus an-còmhnaidh a" tilgeil grenades len casan rùisgte.
  Thug an gille cas. Gheàrr iad sìos na faisisteachan.
  Agus thuirt:
  - Tha!
  Thilg an nighean grenade le casan rùisgte. Sgaoil i na Fritzes agus ghabh i tlachd:
  - Bidh buadhan ùra, glè mhòr againn!
  Ach tha seo a" fàs sgìth. Fiù "s leis gu bheil tancaichean Hitler air am putadh air an taobh bho bhith a" tilgeil casan rùisgte a "bhalaich.
  Thòisich Oleg an uair sin air sgrìobhadh.
  Eachdraidh eile eile. Cha do bhòt Zyuganov airson tagradh Stepashin agus cha do rinn na trì buidhnean comannach idir.
  Thàinig seo gu crìch le sgaoileadh Duma na Stàite agus taghaidhean tràth san t-Sultain 1999.
  Gun teagamh, bha na comannaich na bu làidire na bha iad a-riamh. Agus chaidh iad gu na taghaidhean, an crochadh air coileanadh an riaghaltais Primakov, far an robh iad a 'cluich pàirt shònraichte. Cha deach bloc Unity a chruthachadh fhathast. Cha do nochd Putin mar phrìomhaire. Agus cha do chuir ionnsaigh luchd-ceannairc ann an Dagestan ach barrachd bhòtaichean air an taobh chlì agus mharbh e cumhachd nan ùghdarrasan.
  San fharsaingeachd, thionndaidh an riaghaltas gu bhith mì-eagraichte. Laigich an NDR agus thuit e sìos, agus cha robh pàrtaidh deiseil ùr ann. Agus cha do stiùir Stepashin, a chaidh ainmeachadh mar phrìomhaire, am pàrtaidh ann an cumhachd. Agus an uairsin loisg Yeltsin gu tur e.
  Ann an ùine ghoirid, thug na taghaidhean pàrlamaid buaidh maoim-slèibhe don taobh chlì.
  Bha buaidh nan comannach iongantach. A bharrachd air an sin, cha robh ùine aig bloc Primakov-Luzhkov a leigeil às. Ach bha e fhathast comasach air clàradh còmhla ris na tuathanaich. Agus ghabh e an dara h-àite. B 'e an treas fear "Yabloko", aig an robh deagh PR. Ghabh an LDPR an ceathramh àite. Ach gu ìre mhòr air sgàth 's gu robh seanailean pro-cheann-suidhe gu gnìomhach a' brosnachadh a 'phàrtaidh seo.
  Agus thug Yeltsin eadhon, no an àite sin, inbhe coitcheann do Zhirinovsky.
  Mar sin thachair a h-uile càil a rèir suidheachadh sònraichte.
  Ghlac an luchd-dùbhlain cumhachd anns an Duma Stàite. Agus dh'aontaich Yeltsin falbh gu saor-thoileach, a 'cur an dreuchd Primakov gu h-oifigeil mar neach-ionaid. Thàinig Zyuganov gu bhith na phrìomhaire agus na dhuine air an làimh dheis.
  Bha seo, san fharsaingeachd, freagarrach dha na comannaich. Agus chaidh co-rèiteachadh a ruighinn. Chaidh Basayev agus Khattab a thoirt a-mach à Dagestan. Ach cha do chuir iad saighdearan gu Chechnya fhèin.
  Cha b" fhada gus an do thòisich cogadh catharra agus roinneadh ann an grunn bhuidhnean.
  Chuidich an Ruis Maskhadov agus Kadyrov. Bhuannaich Primakov taghadh ceann-suidhe na Ruis gu furasta. B 'e Zhirinovsky an dàrna fear ris nach robh dùil - aig nach robh farpaisich sam bith eile san luchd-taghaidh aige, agus cha robh an Libearalach Yavlinsky na cho-fharpaiseach aige.
  Chuir Oleg Rybachenko stad air an aiste aige. Chan e, chan eil e inntinneach. A-rithist, cuspair air a chòmhdach mar-thà, an dèidh Primakov, Zyuganov, agus ath-nuadhachadh an USSR. Sgìth dheth!
  Is dòcha gum bi rudeigin nas inntinniche a sgrìobhadh. Mar eisimpleir, mu dheidhinn àite.
  Thòisich am balach ri tighinn suas le beachdan.
  B" e Petrograd-Galaktik an t-ainm a bh" air prìomh-bhaile ùr Ìmpireachd na Ruis. Chaidh a stèidheachadh ann an reul-bhad Sagittarius, cha mhòr ann am meadhan an galaxy. Bha an dà chuid na reultan agus na planaidean tòrr na bu dùmhail an seo na bha iad air iomall Slighe a" Bhainne, far an d" fhuair an t-seann Talamh fasgadh. Chaidh feachdan Confederate an Iar a chuir a-mach às a" chridhe gu tur. Ach, cha deach an cogadh seachad gun lorg: chaidh na mìltean de phlanaidean a sgrios, agus cha robh ach cuimhneachain air fhàgail air an Talamh. B 'e seo am prìomh adhbhar airson a' phrìomh-bhaile a ghluasad chun an àite as beairtiche agus as sìtheile anns an galaxy. Tha e gu math duilich briseadh troimhe an seo, mar sin, eadhon ann an suidheachaidhean cogadh fànais iomlan, far a bheil an loidhne aghaidh na bhun-bheachd eas-chruthach agus an cùl na cho-chruinneachadh, tha am cridhe air a thighinn gu bhith na phrìomh bhunait Ruiseanach agus dhaingneach gnìomhachais. Dh'fhàs am prìomh-bhaile agus shluig e gu tur a 'phlanaid Kishish, a' tionndadh gu bhith na phrìomh-bhaile mòr. Baile mòr a tha comasach air buaidh a thoirt air neach reusanta sam bith. Chaidh grunn itealain a ghearradh tron adhar purpaidh.
  Chaidh Marshal Maxim Troshev a ghairm gu Ministear an Dìon, Super Marshal Igor Roerich. Bha a" choinneamh a bha ri thighinn na chomharradh air àrdachadh mòr ann an gnìomhachd nàmhaid. Dh" ith an cogadh, sgìth leis a h-uile duine, goireasan mar funail creachaidh, bhàsaich trilleanan de dhaoine ann, agus cha b" urrainn do dhuine sam bith an soirbheachadh a bhathas ag iarraidh a choileanadh. Dh" fhàg armailteachd a chomharra air ailtireachd Petrograd-Galaktik. Bidh skyscrapers mòra nan seasamh ann an sreathan grinn, bidh iad a" riochdachadh cheàrnagan air bòrd tàileisg baile-mòr. Chuir seo gu neo-eisimeileach an cuimhne am marasgal gun deach armadas fànais a chruthachadh. Rè a 'bhlàir mu dheireadh, bha bàtaichean mòra Ruiseanach cuideachd air an suidheachadh, agus gu h-obann bhris iad an cruthachadh, a' bualadh air an nàmhaid. Thionndaidh blàr air a dheagh smaoineachadh gu bhith na mhelee, bhuail cuid de shoithichean, a" spreadhadh ann an frasan soilleir soilleir. Thàinig dath air a" bholcàno mar gum biodh bholcànothan mòra air sprèadhadh agus aibhnichean teine air sruthadh sa bhad, bha sruthan de lasraichean ifrinn air am bruaichean a spreadhadh, gan còmhdach le tonn millteach. Ann am blàr chaotic, bha soirbheachadh an cois arm na Ruis Mhòir, ach thàinig buaidh aig prìs fìor àrd. Thionndaidh grunn mhìltean de shoithichean rionnag gu sruthan de ghràinean bunaiteach. Fìor, dh'fhuiling an nàmhaid call eadhon nas motha. Bha fios aig na Ruiseanaich mar a dhèanadh iad sabaid, ach bha an co-chaidreachas, a bha a" toirt a-steach mòran rèisean, a" dol an sàs gu fiadhaich, a" cur suas an-aghaidh.
  B 'e am prìomh dhuilgheadas gu robh meadhan a' cho-chaidreachais, a tha suidhichte ann an galaxy Thom, gu math duilich a sgrios. Thog seann shìobhaltachd nam biodagan cumadh maple, a bha a 'fuireach anns a' bhuidheann seo de rionnagan airson milleanan de bhliadhnaichean, daingneach do-chreidsinneach agus chuairtich e fhèin le loidhne dìon cumhachdach, làn de ribeachan.
  Gus briseadh a-steach don àite seo "Mannerheim", cha bhi arm na Ruis gu lèir gu leòr. Cha robh e comasach crìoch a chuir air a" chogadh. Dh'atharraich planaidean agus siostaman làmhan iomadh uair. Choimhead am marasgal timcheall a" phrìomh-bhaile le faireachdainn cianalais. Chaidh na graviolets scurrying agus flanneurs a pheantadh ann an dathan khaki, agus bhathas a" faireachdainn dà adhbhar an itealain anns a h-uile àite. Bha cumadh air cuid de thogalaichean mar tancaichean mòra no carbadan sabaid coise le slighean an àite slighean a-steach. Bha e èibhinn a bhith a" faicinn mar a spreadh eas bho bharaille tanca le sgiathan, bha an t-uisge gorm is emerald a" nochdadh nan ceithir "ghrian", a" cluich le dusanan de fhrasan, agus dh" fhàs craobhan coimheach agus flùraichean mòra air an stoc agus na sgiathan, a" cruthachadh gàrraidhean crochte a-muigh. Tancaichean skyscraper ùr-nodha a-mhàin, mar as trice air an sgioblachadh ann an cumadh, armaichte le mòran ghunnaichean. Tha a bhith a" fuireach ann an taighean mar sin goireasach agus comhfhurtail, ged nan deidheadh ionnsaigh a thoirt air a" phrìomh-bhaile, thionndaidheadh togalach coltach ris gu bhith na aonad sabaid cumhachdach ann an còig mionaidean. Bha luchd-siubhail de gach clas, agus eadhon clann bheag, ann an èideadh airm no ann an aodach diofar bhuidhnean paramilitary. Bha mèinnean saidhbear Homing a" dol suas gu h-àrd san stratosphere; ann an coltas bha iad coltach ri bàlaichean dathach. Bha na soillseachadh a" soillseachadh mullach nèimh, a" tuiltean na boulevardan rèidh le sgàthan le gathaichean deàlrach. Cha robh Maxim Troshev eòlach air a leithid de chòrr.
  "Tha na rionnagan ro dhlùth an seo. Agus tha e ro theth dhomh."
  Sguab am marasgal am fallas bho a mhaoil agus thionndaidh e air an fhionnarachadh. Chaidh an turas-adhair eile gun duilgheadasan, agus a dh'aithghearr nochd togalach Ministreachd an Dìon. Bha ceithir carbadan sabaid aig an t-slighe a-steach. Bhiodh na luchiars spìceach len cuid suirichean - beathaichean le mothachadh air fàileadh còig tursan nas treasa na cù - timcheall air Troshev. Chaidh lùchairt cyclopean an t-supermarshal gu domhainn fon talamh, na ballachan tiugha aige a" cumail canain plasma agus a" sgaoileadh leusairean. Bha taobh a-staigh a 'bhuncair dhomhainn sìmplidh - cha robh sòghalachd air a bhrosnachadh. Roimhe seo, chunnaic Troshev a cheannard a-mhàin ann an ro-mheasadh trì-thaobhach. B' e gaisgeach aosda, eòlach a bh' anns an t-supermarshal ceud is fichead bliadhna a dh'aois. B" fheudar dhomh a dhol sìos ann an àrdaichear aig astar luath, a" dol a-steach gu math deich cilemeatair fon talamh.
  Às deidh dha a dhol seachad air an t-sreath de gheàrdan mionlach agus innealan-fuadain sabaid, chaidh am marasgal a-steach don oifis, far an do rinn an coimpiutair plasma atharrais air hologram leudaichte den galaxy le comharran dùmhlachd de shaighdearan Ruiseanach agus àiteachan stailcean nàmhaid. Bha holograman nas lugha crochte faisg air làimh; bha ìomhaighean de galaxies eile rim faicinn. Cha robh smachd leantainneach orra; eadar na rionnagan bha seallaidhean de stàitean neo-eisimeileach anns an robh rèisean tuigseach, uaireannan glè neònach, a" fuireach. Cha do ghabh Troshev sùil air an àilleachd seo airson ùine mhòr; bha aige ri aithris eile a dhèanamh. Bha Igor Roerich a" coimhead òg, bha aodann cha mhòr gun wrinkle, agus bha falt bàn tiugh air. Bha e coltach gum b 'urrainn dha a bhith beò agus a' fuireach, ach cha robh cus ùidh aig leigheas Ruiseanach ann an suidheachaidhean a 'chogaidh ann a bhith a' leudachadh beatha dhaoine. Air an làimh eile, bhrosnaich atharrachadh luath nan ginealaichean mean-fhàs agus bha e gu buannachd an neach-taghaidh cogaidh neo-thruacanta. Bha beatha-beatha cuingealaichte ri ceud gu leth bliadhna. Fiù 's airson an elite. Uill, bha an ìre breith fhathast glè àrd, bha casg-gineamhainn dìreach airson clann easbhaidheach, agus chaidh casg-gineamhainn a thoirmeasg. Thionndaidh an supermarshal a shealladh gu Troshev nuair a chaidh e a-steach.
  - Agus seo thu, Maxim. Cuir a-mach an dàta gu lèir air a" choimpiutair, giullachd e agus bheir e seachad fuasgladh. Dè as urrainn dhut a ràdh mu thachartasan o chionn ghoirid?
  - Dh'ionnsaich na Confederates agus an càirdean leasan math. Tha na lannan a 'dol nar stiùir.
  Chrath Roerich.
  - Tha fios agam air. Ach dh"fhàs càirdean nan Confederates, na Dugs, gu math nas gnìomhaiche. Tha iad a" tòiseachadh a bhith nan cunnart mòr.
  - Aontaich.
  Cliog Roerich air an ìomhaigh air an hologram agus leudaich e beagan e.
  - Air do bheulaibh tha an galaxy Smoor. Seo an dàrna daingneach Dug as motha. Seo far am faigh sinn am prìomh bhuille. Ma shoirbhicheas leinn, bidh e comasach dhuinn an cogadh a bhuannachadh taobh a-staigh seachdad, ceud bliadhna aig a" char as àirde. Agus ma dh" fhailicheas sinn, slaodaidh an cogadh air adhart fad iomadh linn. Tha thu air do dhearbhadh gu bheil thu nad chomanndair comasach, agus mar sin tha mi a" moladh gun stiùir thu Operation Steel Hammer. Tha e soilleir?
  - Tha sin ceart, a Shoilse.
  Rinn Igor gàire.
  - Carson a leithid de thiotalan? Dìreach cuir fios thugainn: Comrade Super-Marshal. Càite an do thog thu seo?
  Bha Maxim a" faireachdainn nàire.
  -Bha mi, Comrade Supermarshal, ag ionnsachadh le Bing. Shearmonaich iad an t-seann nòs ìmpireil.
  - Soilleir. Ach a-nis tha an ìmpireachd eadar-dhealaichte, tha an cathraiche air na cleachdaidhean agus na modhan-obrach a bh 'ann roimhe a dhèanamh nas sìmplidhe. A bharrachd air an sin, tha atharrachadh cumhachd a" tighinn a dh" aithghearr, agus bidh bràthair as sine agus àrd-cheannard againn. Is dòcha gun tèid mo chuir às a dhreuchd, agus ma shoirbhicheas le Operation Steel Hammer, thèid do chur an dreuchd nam àite. Feumaidh sinn sgrùdadh ro-làimh, is e uallach mòr a tha seo.
  Bha am marasgal còrr is trì tursan nas òige na Roerich, agus mar sin bha an tòn taiceil gu math iomchaidh agus cha do rinn e eucoir. Ged a tha atharrachadh ceannard gu bhith tachairt, agus bidh an ceannard ùr aca nas òige na an dithis aca. Gu nàdarra, bidh seo as fheàrr.
  - Tha mi deiseil. Tha mi a 'frithealadh na Ruis sgoinneil!
  - Mar sin falbh. Lìonaidh na seanailearan agam thu a-steach don fhiosrachadh.
  An dèidh saluting, dh'fhalbh am marasgal.
  Chaidh na trannsaichean buncair a pheantadh khaki. Bha am prìomh oifis obrachaidh suidhichte gu h-ìosal. Bha grunn choimpiutairean photonic agus plasma aig astar luathaichte a 'giollachd fiosrachadh a' sruthadh bho dhiofar phuingean den mheatagalaxy. Bha tòrr obair àbhaisteach romhainn, agus chaidh am marasgal a leigeil ma sgaoil dìreach às deidh uair gu leth. A-nis bha hyperjump fada gu galaxy nàbaidh a" feitheamh ris. Feumaidh feachdan mòra cruinneachadh an sin, faisg air an t-siathamh cuid de chabhlach fànais na Ruis gu lèir. Grunn mhillean bàta-starra. Às deidh na mion-fhiosrachadh a rèiteachadh, dh "èirich am marasgal chun uachdar. Thug an fhuarachadh domhainn seachad teas mòr. Chruinnich ceithir solais aig an àrd-ìre agus, a" brùchdadh le crùin a" reamhrachadh na speuran gu tròcaireach, dhòirt iad sruthan de mhìrean air a" phlanaid. Bha casgan solais a" sruthadh sìos na sràidean le sgàthan. Leum Maxim a-steach don itealan grabhataidh, bha e comhfhurtail agus fionnar a-staigh, agus ruith e chun iomall. Cha robh e a-riamh ann am Petrograd-Galaktika roimhe seo, agus bha e airson am prìomh-bhaile fhaicinn le a shùilean fhèin, anns an robh trì cheud billean neach-còmhnaidh. Dh'fhàg e roinn an airm, agus dh'atharraich a h-uile càil agus dh'fhàs e nas sunndach. Nochd togalaichean le sgrìobhadh tùsail; is dòcha gun canadh e iad sòghail - bha riochdairean bhon chlas sochair a" fuireach annta. Rè a 'chogaidh iomlan, lùghdaich an ìre de oligarchs, ach cha deach a sgrios gu tur. B" e fìor obraichean ealain a bh" anns na lùchairtean. Bha fear dhiubh coltach ri caisteal meadhan-aoiseil, far an robh craobhan pailme an àite fiaclan barrabhalla. Sheas fear eile air a chasan caola, agus an rathad mòr 'na shìneadh fodha ; Bha mòran de na togalaichean far an robh daoine bochda a" fuireach cuideachd nach do dhùisg ceanglaichean ri taigh-feachd; air an làimh eile, bha aghaidhean drùidhteach a" deàrrsadh, air an sgeadachadh le ìomhaighean de cheannardan is cheannardan nan linntean a dh" fhalbh. Cha bu chòir a h-uile dad a bhith air a pheantadh khaki, smaoinich Troshev. A bharrachd air an sin, is dòcha gum bu chòir ailtireachd breagha a bhith aig a" bhaile as motha sluaigh anns a "chruinne-cè. Bha roinn na turasachd gu sònraichte dathach, le slighean coiseachd gluasadach agus togalaichean air an cumadh mar ròsan mòra, a bharrachd air tulipan blàth is eadar-cheangailte, neòinean-dubha teann agus beathaichean coimheach measgaichte. A rèir choltais, tha e inntinneach a bhith a" fuireach ann am mathan no tìgear le fiaclan saber, bidh e a" toirt toileachas don chloinn. Ach, bidh iongnadh air inbhich cuideachd nuair a bhios structar mar seo a" gluasad no a" cluich. Rinn an dràgon rothachail dà-cheann-dheug sealladh do-sheachanta air a" mharasgal; San fharsaingeachd, bha mòran fuarain de na cumaidhean as annasaiche, a 'tilgeil jets ioma-dathte ceudan de mheatairean dhan adhar. Agus cho breagha "s a tha iad, ann an solas nan ceithir grèine, a" fighe a-steach do phàtran uisge, dealbh-chluich eireachdail, gun samhail de dhhathan. Bha a" chlann an seo sunndach agus brèagha: bha an aodach dathach aca coltach ri sìobhragan sìthe. Cha robh a-mhàin daoine an seo, bha leth den luchd-èisteachd nan coigrich. A dh'aindeoin sin, chluich clann choigrich gu toilichte le clann an duine. Choinnich Troshev cuideachd ri lusan tuigseach. Dandelions lus-cheann òir le ceithir casan agus dà ghàirdean tana. Cha robh aig an leanaban ach dà chas, agus bha an cinn òir air an sìneadh gu dlùth le spotan emerald. Bha deagh eòlas aig Maxim air an rèis seo - Gapi, creutairean planntrais trì-ghnèitheach, a bha dèidheil air sìth, ach le toil dànachd chaidh an tarraing a-steach do chogadh eadar-rionnagach a-muigh agus thàinig iad gu bhith nan caraidean nàdurrach don Ruis Mhòr.
  Bha gu leòr riochdairean bho rèisean eile - a 'mhòr-chuid de stàitean neodrach agus planaidean. Bha iad airson sùil a thoirt air prìomh-bhaile iongantach na h-ìmpireachd. An seo tha coltas gu bheil an cogadh fada agus neo-fhìor, tha e na mìltean de parsailean air falbh, agus a dh'aindeoin sin, cha do dh'fhàg faireachdainn mì-chofhurtail am marasgal. Dh" èirich an smuain nam cheann, air na planaidean sin a dh"fheumadh iad ionnsaigh a thoirt orra, gum biodh creutairean tuigseach beò cuideachd agus gum bàsaicheadh billeanan de chreutairean smaoineachaidh. Thèid sruthan fala a dhòrtadh, sgriosar mìltean de bhailtean agus bailtean beaga. Ach is esan marasgal na h-ìmpireachd, agus feumaidh e a dhleastanas a choileanadh.
  Às deidh dha a bhith a" coimhead air an ionad turasachd, dh" òrduich am marasgal am plèana grabhataidh a chuir a-steach agus a dhol gu na raointean gnìomhachais. Bha na taighean an seo beagan nas ìsle, le cruth sìmplidh. Bha na factaraidhean suidhichte domhainn fon talamh.
  Cho luath "s a thàinig am plèana grabhataidh air tìr, bha treud de ghillean casruisgte le luideagan agus stuthan glanaidh a" ruith thuige sa bhad. Ragamuffins tana ann an cromagan de khaki a tha sgìth mar-thà, le tuill mhòr air an reubadh. Gu math tana, cha mhòr dubh. Tha e coltach gun tug an cogadh fada orra an criosan a theannachadh. Thòisich Troshev a 'faireachdainn co-fhaireachdainn. Cha robh an draibhear, an Caiptean Fox, a" roinn na faireachdainnean sin.
  - Thig air adhart, radain bhig, falbh às an seo! Tha Marshall a" tighinn! - dh' eirich e.
  Bha a' chlann gun dachaigh a' ruith air gach taobh, cha robh iad a' faicinn ach an sàilean salach. Tha e duilich coiseachd casruisgte air uachdar a tha teth bho cheithir "ghrianan" aig an aon àm, agus cha robh fios aig a" chloinn bochd dè na brògan a bh" ann. Ach thionndaidh fear de na balaich a-mach gu robh e na bu dàna na an fheadhainn eile agus thionndaidh e agus sheall e a mheur meadhanach. Tharraing an sgiobair blaster agus loisg e air a" ghille gun chiall; bhiodh e air a mharbhadh, ach fhuair am marasal air gàirdean a" chaiptein a phutadh air a" mhionaid mu dheireadh. Chaidh an casaid seachad, a" dèanamh sgàineadh air a" chabhsair, thuit pìosan de chloich leaghte air casan rùisgte a" bhalaich, agus thuit e sìos air an asphalt. Le oidhirp toil, chaidh aig a" ghaisgeach san àm ri teachd air a sgread a chumail air ais agus, a" mairsinn a" phian, sheas e suas. Thug Maxim slap cruaidh don sgiobair san aghaidh.
  - Tri laithean anns an tigh- fhreiceadain. Thoir an aire, làmhan ri do thaobh! - Dh'àithn am marasgal ann an tòna bagarrach - Is e clann ar seilbh, agus feumaidh sinn cùram a ghabhail dhiubh, agus gun a bhith gam marbhadh. Fhuair e, uilebheist?
  Shìn an sionnach a ghàirdeanan a-mach air a thaobh. Chrath e gu curtly.
  - Freagair a rèir nan riaghailtean.
  - Tha sir.
  Thionndaidh Maxim a shùilean chun a 'ghille. Bha e bàn le aodann bòidheach, glic, agus fèitheach. Fo lèine-T air a reubadh, chì thu an abs làidir aige air a lìnigeadh le bàraichean seoclaid.
  -Dè an t-ainm a th" ort?
  - Yanesh Kowalski! - Ruith an duine rag am barr a sgamhan.
  - Tha mi a 'faicinn annad dèanadas gaisgeach làidir. A bheil thu airson a dhol a-steach do Sgoil Zhukov?
  Dh"fhàs am balach trom-inntinn.
  - Bhithinn toilichte, ach tha mo phàrantan nan luchd-obrach àbhaisteach agus chan urrainn dhaibh pàigheadh airson mo chuid foghlaim.
  Rinn Marshall gàire.
  - Bidh thu clàraichte an-asgaidh. Tha thu, mar a chì mi, làidir gu corporra, agus tha do shùilean a 'bruidhinn air comasan inntinn. Is e am prìomh rud sgrùdadh math a dhèanamh. Is e amannan duilich a tha seo, ach nuair a thig an cogadh gu crìch, bidh eadhon an luchd-obrach beò ann an suidheachadh math.
  - Thèid a" chùis a dhèanamh air an nàmhaid! Bidh sinn a 'buannachadh! - Dh'èigh Yanesh aig mullach a sgamhanan a-rithist.
  "An sin gabh d" àite anns na rangan, a shaighdear." Agus airson tòiseachadh - anns a 'chàr agam.
  Rinn Lisa gàire. Bha an gille beagan salach, agus dh'fheumadh an taobh a-staigh a bhith air a nighe às a dhèidh.
  Às deidh dha èirigh, chaidh am plèana grabhataidh a-steach gu cairtealan an riaghaltais.
  Rinn Janesh, le anail le anail, sgrùdadh air na taighean mòra le sgeadachadh sòghail.
  - Chan eil cead againn a dhol a-steach don roinn mheadhanach, agus tha seo cho inntinneach.
  - Chì thu gu leòr a bharrachd.
  Agus fhathast, dh'òrdaich am marasgal, air a stiùireadh le faireachdainn co-fhaireachdainn, itealaich suas chun ionad turasachd. Choimhead am balach le a shùilean gu lèir, gu litireil a" caitheamh na chunnaic e. Bha e follaiseach gu robh e airson leum a-mach às a 'chàr, ruith air a' chabhsair gluasadach, streap air aon de na slighean inntinn.
  Bha an Maxim mar as trice cho caoimhneil agus cho socair 'sa bha e a-riamh air an latha sin.
  - Ma tha thu ag iarraidh, gabh turas air "beinn an aoibhneis", agus às deidh sin thig dìreach thugam. Gabh an t-airgead, air neo cha leig iad a-steach thu.
  Thug am marasgal seachad am pìos pàipear.
  Ruith Yanesh a dh" ionnsaigh na slighean, ach bha a choltas ro fhollaiseach.
  Aig an t-slighe a-steach don talla fànais-ninja, chaidh stad a chuir air le innealan-fuadain mòra.
  -Guy, tha thu air droch sgeadachadh, gu soilleir bho dhroch nàbaidhean. Bu chòir do chumail agus a thoirt don stèisean.
  Dh'fheuch am balach ri teicheadh, ach bhuail iad e le gunna stun, ga thilgeil air an asphalt. Bha aig Troshev ri leum a-mach às a 'chàr agus a dhol a rannsachadh.
  - Fan, tha 'n òglach so maille rium.
  Stad na poileis a tharraing suas, a 'coimhead air a' mharasgal. Bha Maxim ann an èideadh achaidh, ach bha ealan ceannard an airm a" deàrrsadh gu soilleir ann an òr an aghaidh nan ceithir grèine.
  Chuir an t-àrd neach-faire, fo-cheannard poileis, fàilte air.
  - Duilich, Marshal, ach tha an stiùireadh a" toirmeasg cead a thoirt dha baigeirean a-steach don ionad far am faigh sinn aoighean bho air feadh an reul-chrios.
  Thuig Maxim fhèin gun robh e air mearachd a dhèanamh le bhith a" leigeil ma sgaoil ragamuffin ann an sgìre cho measail. Ach cha robh dùil aige a mhearachd a nochdadh.
  - Tha am balach seo na scout. Bha e a" coileanadh obair bhon àrd-cheannard.
  Chrath an leifteanant agus bhrùth e am putan air a dhaga. Rinn Janesh Kowalski magadh agus thàinig i gu a mothachadh. Rinn am marasgal gàire agus leudaich e a làmh. Aig an àm seo, bha na ceithir galacts coimheach gu h-obann a" brùchdadh le luchd-tilgeil beam. Air an taobh a mach, bha na h-eilthirich coltach ri stumpaichean craoibhe air an snaidheadh gu garbh le rùsg gorm-dhonn; Mus robh ùine aig na h-uilebheistean teine fhosgladh, thuit Maxim air a 'chòmhdach, a' toirt a-mach blaster. Bha na slighean teine a" dol seachad air a "mhullach, a" tuiteam a-steach don ìomhaigh dathte, a "frasadh a" chois bhrèagha a-steach do photons. Gheàrr Troshev dà neach-ionnsaigh le beam laser, ghluais an dà iogalacts a bha fhathast beò gu na taobhan. Chaidh fear dhiubh a ghlacadh cuideachd leis an t-seam neo-sheasmhach, ach chaidh aig an dàrna fear air falach air cùl leac an aghaidh. Loisg an t-uilebheist bho thrì làmhan aig an aon àm agus, ged a ghluais Maxim gu sgiobalta, chaidh a bhualadh beagan - chaidh a thaobh a losgadh agus chaidh a làmh dheas a mhilleadh. Bhuail ghathan an nàmhaid gu mòr an tàladh "mad water lily". Lean spreadhadh.
  Bha sealladh a" mharsanta a" snàmh, ach chuir e iongnadh air mar a reub Yanesh a-mach pìos den leac agus thilg e air an nàmhaid e. Chuir Maxim iongnadh air a' chumhachd mì-dhaonna a bha falaichte san deugaire lag seo... Bha an tilgeil ceart, dìreach anns an t-sreath de chòig sùilean. Rinn an creutair magadh agus ceum air adhart, gu h-iongantach. Bha seo gu leòr airson sealladh math Maxim gus crìoch a chuir air beatha an uilebheist.
  Thàinig an t-sabaid gu crìch gu sgiobalta. Rè e, cha do dh'fheuch na poileis eadhon ri teine fhosgladh. Mhothaich am marasgal seo sa bhad.
  "Tha a h-uile duine as fheàrr a" sabaid aig an aghaidh, agus aig a "chùl, air sràidean a" bhaile, tha geàrdan a "suidhe a-muigh.
  Thionndaidh an leifteanant air a dheagh bhiadhadh bàn. Thàinig mi gu Maxim.
  - Comrade Marshal, tha mi duilich, ach bha luchd-tilgeil giùlan trom aca, agus tha sinn ...
  - Agus dè tha sin! - Chomharraich Maxim an blaster aig crios an neach-faire. - Fly swatter? Tha e duilich, a rèir choltais, chan eil obair ann dhut anns a" phrìomh bhaile. Cha suidh thu leisg, feuchaidh mi ri do chuir chun aghaidh.
  An dèidh a bhith a 'magadh air a' bhalach, chuidich Maxim e le bhith a 'leum air bòrd an itealan grabhataidh, agus an uairsin chrath e a làmh gu daingeann.
  -Uill, 's e iolaire a th' annad. Tha mi toilichte nach robh mi ceàrr mu do dheidhinn.
  Ghluais Kowalski gu càirdeil, a ghuth a 'fuaimeachadh gu math àrd agus aoibhneach.
  - Cha do rinn mi ach aon tilgeil soirbheachail. B" urrainn dhomh...
  - Bidh cothrom agad. Bidh thu a" ceumnachadh bhon cholaiste agus a" dol dìreach dhan bhlàr. Tha do bheatha gu lèir air thoiseach ort, feumaidh tu fhathast sabaid chun na h-aibhne.
  - Tha cogadh math! - Dh'èigh am balach gu deònach. - Tha mi airson a dhol chun aghaidh sa bhad, tog gunna-giùlain ...
  - Chan urrainn dhut a dhèanamh sa bhad, thèid do mharbhadh sa chiad bhlàr. Faigh speisealachd an toiseach.
  Rinn Yanesh sniffed le oilbheum. Bha e misneachail na chomasan, bha e den bheachd gu robh fios aige mar a dhèanadh e tòrr, a 'gabhail a-steach losgadh. Aig an aon àm, bha am plèana grabhataidh ag itealaich thairis air Pàirce mòr Michurinsky. Dh'fhàs craobhan mòra an sin, cuid dhiubh a 'ruighinn àirde grunn cheudan meatair. Agus bha na measan cho mòr is, às deidh dhut am meadhan ithe, gum faodadh tu fuireach a-staigh. Bha na pineapples a chaidh atharrachadh gu ginteil le craiceann òir a" coimhead blasta. Fìor, an aghaidh dùil, cha do dhùisg iad mòran spèis bhon bhalach.
  - Tha mi air a bhith ann an coilltean mar sin mu thràth. - mhìnich Yanesh. - Eu-coltach ris na sgìrean meadhanach, tha cead aig a h-uile duine an sin. Ged a bheir e ùine mhòr faighinn ann air chois.
  - 'S dòcha! - Thuirt Maxim. - Agus fhathast, thoir urram dha na lusan an seo... Tha balgan-buachair ann, faodaidh platoon slàn a bhith foidh.
  - Dìreach sealladh air agaric cuileag mhòr. Tha e do-dhèanta. Tha cuimhne agam gun do chruinnich mi poca slàn de phìosan measan gearraichte. Is toil leam pavarara - tha an craiceann tana agus tha am blas gu math blasta. Chan eil figearan dad an coimeas ris. Feumaidh tu a bhith faiceallach nuair a ghearras tu. Dh" fhaodadh e spreadhadh, agus an uairsin bhiodh an t-allt mar eas - bheireadh e air falbh thu mus biodh ùine agad eadhon facal a ràdh. Tha an toradh an seo ro mhòr. Feumaidh tu an giùlan ann am pàirtean ann am poca plastaig, agus tha seo gu math mì-ghoireasach.
  Bhuail Maxim Janesh air a ghualainn.
  - Chan eil a h-uile càil air a thomhas le biadh. Rachamaid sìos agus tagh beagan flùraichean.
  - Tiodhlac don nighean! Carson nach biodh!
  Ràinig làmhan a' bhalaich airson a' chuibhle stiùiridh. Bhuail an Caiptein Fox a chorragan gu feargach.
  - Na suathadh ris a" chuibhle stiùiridh, a chuilean.
  Agus anns a" bhad mar fhreagairt fhuair e càineadh eile bhon mharasgal.
  "Chan eil agad ach a" mhisneachd a bhith a" sabaid ri leanabh."
  - Tha mi duilich, a Shoisgeul !
  Cha b' urrainn Yanesh cuideachadh ach gàire a dhèanamh.
  - Ma tha thu ag iarraidh, feuch e. - Maxim ceadaichte.
  "Tha eòlas agam air simuladairean," thuirt Yanesh.
  Gun sgàil no eagal, chuir Kowalski a làmhan air a 'chuibhle stiùiridh agus stiùir e an càr sìos. A rèir coltais, bha comasan iongantach aige. Chaidh am plèana grabhataidh seachad air mullaich chraobhan mòra.
  Cha do chuir Maxim bacadh air, a 'leigeil leis a' bhalach smachd a chumail air an itealan. Feumar a ràdh gun do dhèilig e ris an obair aige gu soirbheachail, a" gluasad eadar stocan mòra, cha do thuit e a-riamh, a" nochdadh innleachd virtuoso nas fhaide na na bliadhnaichean aige. Ach, eadhon ged a thuit e, cha bhiodh e na chùis mhòr; tha siostam sàbhailteachd foirfe aig an itealan grabhataidh. Mu dheireadh, shuidh iad sìos ann am fuasgladh làn de fhlùraichean beaga ach air leth breagha. Bha e coltach gu robh an draoidh math air an seudaireachd a sgapadh gu fialaidh. Bha an raon iom-fhillte de dhhathan a" deàlradh nan sùilean, agus dh" adhbhraich am fàileadh deoch làidir toileachas do-chreidsinneach.
  Bha Yanesh eadhon a" feadalaich ann an urram. Nuair a thàinig iad air tìr, leum am balach a-mach agus thòisich e a" buain fhlùraichean, a" togail làn armachd. Bha fuil fhuar aig Maxim, chòrd an sealladh-tìre ris agus, a dh'aindeoin sin, bha rudeigin eagallach. A 'faireachdainn ann an cunnart. Air dha a dhol troimh theine agus uisge, bha am marasgal cleachdte ri earbsadh 'na inntinn ; Ann am prionnsapal, cha bu chòir prìomh-bhaile ìmpireachd mhòr a bhith a" caladh beatha a tha cunnartach dha daoine. Tha rudeigin eadar-dhealaichte an seo. Thug Maxim a-mach am balach agus dh'èigh e gu sàmhach na chluais:
  - Tha naimhdean am fagus duinn. Falaich na flùraichean agus thig còmhla rium.
  Bha sùilean Janesh a" deàrrsadh.
  - Tha mi deiseil.
  A 'fàgail am bouquet anns a' chàr fo stiùireadh a 'Chaiptein Fox, ghluais Maxim agus Yanesh nas doimhne dhan choille. Gu dearbh, bu chòir na saighdearan a bhith air an gairm a-steach agus an sgìre a chìreadh. Ach chaidh Maxim a ghlacadh le toileachas. Bha miannan romansach aig Janesh, gu dearbh; smaoinich e air fhèin mar oifigear fiosrachaidh armailteach agus rinn e gàirdeachas ris. Rinn iad an slighe tron jungle, a" feuchainn gun a bhith a" dèanamh fuaim. Chaidh aig Yanesh air a chasan rùisgte a losgadh air feanntagan purpaidh, ach chùm e e fhèin, ged a bha an craiceann suas gu a ghlùinean còmhdaichte le blisters mòra.
  "Bi faiceallach," thuirt Maxim. - Anns a 'choille, tha cunnart falaichte anns gach lann feòir.
  "Feumaidh sinn breug-riochd dìon an seo," thuirt Yanesh. 'S gann a dh'fhalaich na luideagan an corp; bha rudeigin a' snàgadh air na casan. Chan eil biastagan mòra, mar a dh'ionnsaich Yaneš san sgoil, ag ithe dhaoine air a 'phlanaid seo. Chaidh na gnèithean as cunnartaiche de artrapod a sgrios aig ìre ginteil; cha robh e gu leòr airson meadhan a 'phrìomh-bhaile a bhith na thùs de ghalar no galar. Choisich iad air adhart gu sàmhach. Gu h-obann reothadh Maxim. Bha na creutairean beaga beò gan giùlan fhèin gu neo-chùramach, mar gum biodh cuideigin air eagal a chur orra. Ghlac am marasgal an gille air làimh agus dh"èigh e na chluais:
  - Tha ambush air thoiseach!
  Thug Maxim lorgaire fuaim a-mach às a phòcaid agus dh" èist e gu faiceallach ris an sgìre mun cuairt. Tha sin ceart, bha còignear luchd-sabaid daonna agus timcheall air an aon àireamh de dh'uilebheistean nan laighe faisg air làimh. Uill, le leithid de chothromachadh de fheachdan, tha e nas fheàrr gun a bhith an sàs ann am blàr, ach a dhol seachad air an nàmhaid.
  Sin a rinn iad.
  Ghluais an saighdear eòlach agus am balach uaine ann an sioncranachadh. B" fheudar dhuinn coiseachd tro thiugh tiugh de phreasan, a" bàthadh domhainn ankle ann an còinneach. Le duilgheadas mòr, rinn am marasgal a-mach am briseadh anns an t-sreath daonna agus chaidh aige air sleamhnachadh san àite seo. Bha iad fortanach; cha robh mothachadh bheathaichean no cluinntinn iongantach aig gin de na h-uilebheistean. Dh" fhaodadh an lorgaire fuaim eadar-dhealachadh a dhèanamh mu thràth air faclan bog.
  - Mister Còmhnaidh, tha thu a 'faighneachd an do-dhèanta bhuam.
  Mar fhreagairt, guth coltach ri croaking.
  - Agus tha thu fhèin, san fharsaingeachd, cleachdte ri bhith a" gabhail airgead a-mhàin gun a bhith ag obair air a shon gu h-iomlan.
  A" breithneachadh leis an timbre, bhuineadh e do rèis neo-dhaonna.
  - Phàigh iad leth mhillean dhut, mar sin dè? Fiosrachadh seann-fhasanta mu dheidhinn saidealan spy.
  "Chan e mo choire a th" ann, "lean guth an duine ga fhìreanachadh fhèin gu leisg. - Bidh fiosrachadh den t-seòrsa seo, ann am prionnsapal, a" fàs seann-fhasanta gu math luath. Chan eil mi uile-chumhachdach.
  - Thuig sinn seo sa bhad, tha e nas fhasa a ràdh gu bheil thu lag. Nuair a thig e gu bhith a" toirt ionnsaigh air siostam Kremlin, cha bhith thu fhèin agus do chompanaich gu mòran feum.
  Bha Maxim a 'crathadh. An tig e gu fìor ionnsaigh air an loidhne dìon as cumhachdaiche a tha a "còmhdach a" phrìomh-bhaile agus meadhan an galaxy gu lèir? Tha siostam Kremlin, mar a tha an luchd-cruthachaidh ag ràdh, do-chreidsinneach agus, a dh" aindeoin sin, ma tha nàimhdean air a bhith gnìomhach ann am fìor chridhe na h-ìmpireachd, bidh seo a "leantainn gu faileasan brònach.
  - Biodh fios agad, a dhuine, a dh" aithghearr cleachdaidh sinn armachd bunaiteach ùr, agus le a chuideachadh tionndaidh longan rionnag Ruiseanach gu duslach mus ruig iad astar iongantach. An uairsin bidh an arm againn, mar thonn trom-tharraingeach, a" tuiltean àiteachan Ruiseanach agus a" toirt buaidh air na saoghal ìmpireil.
  Ghabh Maxim osna dubhach; a rèir choltais, cha robh an neach-brathaidh gu sònraichte toilichte le leithid de shealladh. Ach, fhreagair e:
  - Tha an còigeamh colbh nas gnìomhaiche na bha e a-riamh, agus thèid an ionnsaigh agad a rèir a" phlana.
  - Is e an obair agad a dh" aithghearr dusan daingneach a chruthachadh anns a "phrìomh-bhaile airson na feachdan stailc againn. Bidh saighdearan-duaise a" dol a-steach an seo fo stiùir luchd-turais, a" falach anns na coilltean, agus an uairsin a" cluich am pàirt san ionnsaigh choitcheann.
  - Mar sin bidh.
  - Agus feuch, a dhuine, ma dh'fhailicheas ionnsaidh ar luinge reulta, bithidh e ni's miosa dhuit. Reubaidh do fhreasdal fein thu gu pìosan, agus bithidh do chur gu bàs mall agus goirt.
  Ged nach fhaca Maxim cò bha a" bruidhinn, bha e cinnteach gum biodh SMERSH comasach air an neach-brathaidh aithneachadh le a ghuth.
  - Feumaidh sinn fiosrachadh mu na dreuchdan as ùire ann an ceannardas an nàmhaid. A h-uile rud a tha fios agad.
  - A rèir an fhiosrachaidh agam, chaidh am Marasgal òg Maxim Troshev ainmeachadh mar cheannard air a" chabhlach rionnagach ann an galaxy Smur. Chan eil fiosrachadh ceart mu dheidhinn, ach ...
  - Tha a h-uile dad soilleir, tha na Ruiseanaich ag ullachadh prìomh ionnsaigh an sin. Mar a bha e an-còmhnaidh. Tha an ceannard ùr na ionnsaigh obann le feachdan mòra.
  Bha Maxim a" crathadh, bha e airson ruith air adhart agus an geek a thachdadh. Tha an obrachadh ann an cunnart.
  - Tha mi a 'smaoineachadh gu bheil e mar sin. A thaobh dreuchdan eile ...
  Bha an neach-brathaidh air a liostadh airson ùine mhòr agus gu sgiobalta, ach bha plana aig Maxim mar-thà na cheann. An toiseach, feumaidh tu an àite seo fhàgail gu sàmhach, agus san dàrna àite, cuir fios gu sgiobalta gu SMERSH. An sin co-dhùinidh iad am bu chòir dhaibh an lìonra brathaidh a neodachadh sa bhad no feitheamh. Às deidh na h-uile, chan eil luchd-brathaidh ainmichte cunnartach, agus faodar dì-ghalarachadh a leigeil a-mach troimhe. Is e am prìomh rud gun coileanadh neo-dhreuchdail. Ach, ghluais am balach, a bha air a bhith na shuidhe gu socair gus a-nis, agus bha e follaiseach gu robh lùth òg ann an làn ghluasad.
  - Theagamh gu'm faigh sinn buaidh orra le leusair, a Mhaighstir Mharasgal ?
  "Chan eil, ann an suidheachadh sam bith," thuirt Maxim. - Is ann air sgàth sin a tha fiosrachadh, airson fiosrachadh a chruinneachadh agus aithris dha na daoine ceart. Ma bhriseas tu an òrdugh, loisgidh mi thu gu pearsanta.
  Thog am Marshal an gunna-giùlain aige gu maomach.
  Chrath Yanesh.
  - Chan eilear a" bruidhinn air òrdughan.
  Bha aithreachas air Maxim am balach a thoirt leis. Dè ma chluinnear na feadan aca... Aig an aon àm, chaidh squeak a chluinntinn anns an lorgaire fuaim, agus bhruidhinn an coigreach a-rithist.
  - Innis do "Jupiter" mura cuidich e sinn, gun urrainn dhuinn a thoirt seachad le bhith ag ìobairt a" pheann seo. An sin bidh do Àrd-uachdaran feargach, agus chan e tròcair aon de na h-easbhaidhean aige.
  "Tha," smaoinich Maxim, "feumaidh stiùiriche a bhith duilich." Uair dhe na h-uairean bha e air aon de na mìle a chaidh a thaghadh, ge-tà, bha cothrom aige a bhith na cheannard a-mhàin ma bha bàs obann an deachdaire riaghlaidh. Tha mìle air an taghadh gach bliadhna, agus bidh cuairteachadh cumhachd àrd-ìre a" tachairt a h-uile trithead bliadhna. Ach chaidh an cothrom seo a chall cuideachd. An toiseach, bha caractar Maxim ro bhog, agus san dàrna àite, thòisich na comasan paranormal aige, cho làidir ann an leanabachd, a "lagachadh le aois. Ge-tà, a bhith nad mharsanta nuair nach eil thu fiù 's dà fhichead... tha sin ag ràdh rudeigin.
  - Na bean ri Jupiter. Is esan an dòchas as fheàrr agad. Às aonais, tha na cothroman air an cogadh a bhuannachadh glè bheag.
  Cha do chuir Inogalakt rudeigin ri chluinntinn mar fhreagairt. An uairsin thuirt e gu soilleir:
  - Tha "Jupiter" luachmhor nuair a tha e gnìomhach. Air sgàth na rinn e, tha na saighdearan againn a" fulang cus call. Biodh sin mar a dh" fhaodas e, bheir thu an stiùireadh againn dha. Airson a-nis faodaidh tu a dhol.
  "Sin e, faodaidh tu falbh," rinn Maxim osna le faochadh. Aig an àm sin, a 'diùltadh a bhriathran, thachair spreadhadh. Chaidh losgadh a-mach às a dhèidh.
  - Daingead! Dèan ath-obair a-rithist ...
  Lùb am marasgal sìos, agus cha do nochd ach sradagan aoibhneach ann an sùilean Yanesh.
  . CAIBIDIL Àir. 11
  - Tha thu a 'bruidhinn cogais! - Dh'fhàs an tràill àrdanach.
  - Mar sin buinidh an sonas sin do na h-uile, agus cha'n ann do bheagan thaghta. Airson an adhbhar naomh seo thog mi mo chlaidheamh! - Dh'èigh an Witcher.
  Bha an cunntas teagmhach:
  - Chan eil! Tha mi a 'creidsinn gu bheil thu air do ghluasad le tàmailt no le miann airson cumhachd! Bha ar-a-mach thràillean ann, ach cha do chrìochnaich iad ach ann am murt. Is iad seo buaidhean ar-a-mach sam bith.
  - Cha bhi so 'na aimhreit, ach 'na ar-a-mach. Bidh an rud as cudromaiche a" tachairt nas fhaide air adhart, às deidh a" bhuaidh! - Thuirt an gaisgeach le mòr dhealas.
  - Ar-a-mach? Facal neònach, an tàinig thu suas leis fhèin? - Ghabh Forsa iongantas.
  - Chan eil idir! Chaidh an teirm seo a thoirt dhomh le aingeal ann am bruadar. - Chuir Witcher air adhart le brosnachadh.
  - Aingeal no aon de na diathan dubha! Tha aislingean fàidheadaireachd meallta. - Bha an àireamh teagmhach.
  - Co-dhiù, bidh cothrom agad beatha dhaoine atharrachadh airson na b" fheàrr agus a bhith nad neach nas fheàrr thu fhèin! Tha a h-uile trioblaid a 'tighinn bho fhèin-thoileachas, chan eil soirbheachadh comasach ach tro oidhirpean cumanta. Tha duine gun sgioba mar ghual, gun teine, a 'toirt beagan solais agus a' dol a-mach gu luath! - Thug i a-mach sruth de shòlas a" Witcher.
  - Tha thu ag ràdh gum bu chòir do dhuine a bhith ann an sgioba. Ach a bheil fios agad dè a th" ann an nàdar bheathaichean? - Dh'fhaighnich Forsa gu co-sheòrsach.
  - Agus tha am beathach nas fheàrr dheth anns a 'bhuachaille! Agus san fharsaingeachd, leis gur e tràill a th" annad agus nach deach do shaoradh, thionndaidh na h-uaislean air falbh bhuat, ann am faclan sheall do charaidean dìleas na fìor dhathan aca. Tha seo a" ciallachadh gu bheil an t-àm ann a bhith a" coimhead airson companaich ann an àrainneachd eile. - Mhol Witcher nas socair.
  Bha Count de Bor sàmhach airson beagan dhiog, agus an uairsin leudaich e a làmh:
  "Ged nach eil mi a" creidsinn ann an soirbheachas aig a "cheann thall, co-dhiù òlaidh mo lann fuil."
  - Cha bu chòir loidsig a bhith a 'frithealadh instincts - inntinn ana-miann! - Thuirt Witcher.
  - Uill, ceart gu leòr, gu leòr, òraid dhomh! Bidh cogadh ann - bidh cleas ann! - Thòisich an Aireamh air an fhuil a sguabadh dheth fèin.
  - Tha thu nad ghaisgeach eòlach agus gaisgeil, bu chòir dhut a bhith air do thaghadh mar stiùiriche sgioba! - Mhol an gaisgeach.
  - Chan eil e dona, ach chan fheum thu a h-uile ceannard armachd a thaghadh. Feumaidh prionnsapal aonachd àithne a bhith nas cruaidhe. Tha thu air do thaghadh, mar sin bidh thu a" cur an dreuchd! -Thòisich an Cunnt air a phuist-slabhraidh a chuir air. Ruith gille no dhà gus a chuideachadh.
  - Dè mu dheidhinn farpais an-asgaidh? - Witcher teagmhach.
  - Tha e millteach don arm! - Feachd air a ghearradh dheth. - Tha an eaconamaidh na rhizome de dh" iomadh peilear, tha an arm na aon stoc!
  Rinn Witcher magadh:
  - Ach nas trice tha e darach, agus chan ann a thaobh cumhachd agus seasmhachd, ach ann an ìre smachd!
  Thug an gille leth-rùisgte claidheamh dhan chunntas. Fhreagair e le bhith ga shlaodadh air a dhruim thòmach, a bha air a bhualadh barrachd air aon uair. Rinn an gille osnaich agus leum e air ais, a" crathadh a chasan donn.
  Thuirt Witcher gu cinnteach:
  - Tha mi a 'cruthachadh còig legions de sgrìobhadh teas, dà shaighdear gu leth gach fear. Tha thu air do shuidheachadh mar àithne don treas! Agus leig leis na tràillean an còrr a thaghadh!
  Dh'adhbhraich am moladh mu dheireadh connspaid, cha mhòr a" tionndadh gu brawls. An uairsin thòisich sabaid, chaidh grunn thràillean a leòn, agus bha aig Witcher ri eadar-theachd a dhèanamh. An dèidh dhi an fheadhainn a bu luaithe a leagail, dh'èigh i:
  - Stad le bhith a" cleachdadh a" bhata! Gluaisidh sinn air adhart gu fastadh dìreach ceannardan.
  Cha robh na tràillean toilichte le gearan, ach nuair a chuir an gaisgeach a leithid de mholadh gu bhòt, thog iad an làmhan gu h-aon-ghuthach.
  An seo bha aig Witcher, a stiùir an ar-a-mach, ri bhith ag obair gu cruaidh. Gu dearbh, tha e duilich fear airidh a chomharrachadh le sùil, agus chùm e a" faighneachd cheistean dha na tagraichean a bha san amharc. Mu dheireadh, chaidh dreuchdan a dhèanamh dha na legions, agus chaidh ceannardan sealach a chur an dreuchd gu meuran nas lugha.
  - Nuair a bhios na blàran seachad, seallaidh sinn ris a 'ghaisgeachd agus an innleachdas a nochd na saighdearan! - Mhìnich an nighean.
  Bha aon de na legion air a dhèanamh suas de chlann agus deugairean. Chuir Witcher am balach Bik os cionn orra. Ghlaodh na fir le mi-thlachd:
  - Tha e fhathast ro bheag! Chan fheum sinn am fear beag. Cuir an fheadhainn as motha agus as làidire thairis oirnn.
  - Agus cò tha thu ag iarraidh?
  - Tha mi gad ionndrainn! Is esan am fear as airidh air!
  Chaidh òganach lùth-chleasachd air adhart; bha e fhathast na ghille, ach mar-thà àrd mar chraoibh daraich. Fìor, bha coltas dòrainneach air aodann. Dh'fhaighnich Vedmakova, le làn eòlas air cho cudromach sa tha fiosrachadh airson ceannard:
  - Ciod e seachd ochd ?
  Choimhead an t-òganach oirre agus rinn e gàire:
  - Chan eil fios agam! Is e am prìomh rud fèithean agus neart.
  Bhris Bik a-steach don fhuaim-labhairt:
  - Is e dòrlach de fheòil a th" ann am fèithean gun eanchainn - airson am bi am friogais a "caoineadh!
  - Dùin suas, a bhiast! sèididh mi do ghial! - Rug an gaisgeach òg.
  - Duine sam bith aig nach eil fios gu bheil seachd, ochd, caogad 's a sia, chan eil e coltach gum bi e comasach dha a dhòrn a bhualadh nas fhaide na a shròn! - Chuir an gille a theanga mach air.
  Ruith an gille òg am bàrr a sgamhan:
  - Tha mi a 'toirt dùbhlan dhut, bidh sinn a' sabaid chun a 'bhàis!
  - Tha thu gam atharrais mar mhuncaidh radan! - Thugadh fa-near Count de Force. - Ach, is e seo an aon dòigh reusanta a-mach.
  - Den dà duelists, is e amadan a th" ann an aon dhiubh, is e magadh a th" anns an fhear eile! - Mhothaich mi Witcher. "Ged a tha e math dha balaich blàthachadh."
  Sheas Bik mu choinneamh a nàmhaid, bha an diofar ann an àirde mòr, bha an nàmhaid aige còig tursan nas truime. Ge-tà, sheall an leanabh le tàir air na fèithean follaiseach aige; bha am balach caol, ach sreangach. Rinn a aghaidh cruinn, a chlaidheamh air a thionndadh na làimh.
  - Uill, ciamar a nì sinn sabaid no sìth! "Gu magadh," dh"fhaighnich e.
  - Tha, tha gaol agam ort! - Thug an lùth-chleasaiche ionnsaigh air a 'ghille. Bhuail e le laimh-chùil, bha a chlaidheamh fada agus trom, a reir coltais 's e fear dà-làimh a bh' ann. Sheall Bik a" bhuille gun eadhon feuchainn ri paraidh, ach dìreach leum e os cionn na slighe agus shàth e a chlaidheamh a-steach do dhrochaid a shròin. Bhuail am balach a-mhàin stèidhichte air an àireamhachadh - a sgrìobadh, ach gun a bhith a 'marbhadh.
  Dh" fhàs a" bhrùid na bu mhiosa buileach agus thòisich e air an dàrna claidheamh aige a shlaodadh. An seo bha aig eadhon Buk ri putadh nas cruaidhe nuair a ruith e air falbh. Dh' fhàs sàiltean rùisgte a' ghille na bu lugha, agus bha na lannan a' ruith às an dèidh. Gu h-obann stad Bik, nochd pìob na fhiaclan. Ghluais an nàmhaid na bu chruaidhe agus ruith e le gallop eich, a 'sgaoileadh a ghàirdeanan tiugh gu farsaing. A 'gàireachdainn gu cam, bha am balach a' sgoltadh, agus bhuail rudeigin beag air aghaidh an lùth-chleasaiche. Choisich Bik gach taobh seachad air na lannan, agus eadhon bhuail e broilleach an neach-dùbhlain aige le a shàilean lom.
  Gu h-iongantach, rinn an duine cumhachdach sgreuchail gu fiadhaich, an uairsin lagaich a chasan agus thòisich e air tuiteam.
  Chaidh osna chàirdeil troimh 'n arm ; An uairsin rinn a 'chlann sgreuchail gu toilichte, an toiseach, gu dearbh, am fear as lugha de na tràillean. Tha an fheadhainn a tha nas lugha agus nas laige toilichte fhaicinn nach eil am prìomh cheannard agad math nas motha. Mar sin faodaidh eadhon leanabh rudeigin a dhèanamh airson an ar-a-mach.
  Ruith tràillean suas chun an lùth-chleasaiche a chaidh a chall, a 'gabhail a-steach dà dhotair ionadail. Bha spot purpaidh a 'sgaoileadh thairis air aodann garbh, gann a' ghaisgich òig. Thuirt an dotair le iongnadh:
  - Basilica! Chaidh snàthad anns an robh puinnsean a shàthadh ann, a' pairilis air a bhuill.
  - Gu sealach! - Thuirt Bik. - An uairsin thig e gu na mothachadh aige. Chan eil cuimhne aige air dad, dìreach cha mhothaich e a nàire.
  Thàinig Witcher a-steach don bhalach:
  - Càit an do dh'ionnsaich thu puinnseanan a dhèanamh?
  - Chan eil àite sam bith! Lorg e ann am fear de na h-oighreachdan e. Chan eil daoine beairteach cuideachd toilichte leis an t-suidheachadh aca sa chomann-shòisealta. Mar sin bidh iad a" dèanamh a h-uile seòrsa puinnsean. Ma tha am potion air a seuladh, gun duilgheadas sam bith, tha fios agam mar a dh "fhosglas mi glasan! - Ghluais Bik gu glic ris a" Witcher.
  - Càite? - Dh'fhaighnich an gaisgeach.
  - Dh'ionnsaich aon mhèirleach dhomh! Thionndaidh e a-mach gu bhith na thràill airson ùine ghoirid, bha mi san aon phaidhir leis, dh" obraich sinn gu cruaidh, gheàrr sinn sìos a "choille. Dh'innis e dhomh mar a dh'fhosglas mi glasan, eadhon sheall e dhomh rudeigin. Chuir e iongnadh air mo chuimhne agus an uairsin ruith e air falbh. - Ghluais am balach gu glic.
  - Agus nach do lean thu e? - Chaidh iongnadh a dhèanamh air Witcher.
  - Chan eil! Bha sinn uile air ar sgiùrsadh air son an teich so co-dhiù, agus na'm bithinn-sa mar an ceudna air teicheadh, bhitheadh gach cuigeamh fear air a cheusadh air colbhaibh. Tha dithis mu thràth nan co-fheall. - Mhìnich am balach wiry.
  - Barbarians! Uill, ceart gu leòr, ma tha thu cho cuimhneachail, is dòcha gum bi e feumail dhut coinneachadh ri Khirov. - Mhol Witcher.
  - Tha e comasach! Tha mi air a bhith ag iarraidh a bhith mar an neach as làidire agus as sgiobalta! - Sheall am balach ball biceps.
  - Nas làidire agus nas buige na mise? - Thuirt an gaisgeach gu sunndach.
  - Chan eil! Às deidh na h-uile, is tusa an stiùiriche! Ach le do làimh dheis, carson nach eil! - Sheas Bik air a làmhan airson barrachd brosnachaidh.
  - Mar is airde a theicheas duine, 's ann is moa tha e mi-riaraichte le a dhreuchd ! - Mhothaich mi Witcher.
  - Chan eil daoine ag itealaich! Is e dìreach an fheadhainn aig nach eil an inntinn cleachdte ri grodadh aig a bheil sgiathan! - Sheall am balach tuigse ro-chùramach.
  - Bidh sgiathan nar n-arm! Tha mi a" gealltainn gun smaoinich mi air rudeigin. - Gheall Witcher.
  - Agus tha mi gad chreidsinn, a phiuthar mhòr! Às deidh na h-uile, chan e a-mhàin gu bheil thu nad stiùiriche, ach cuideachd piuthar no eadhon màthair dhuinn. Bidh sinn beò mar aon teaghlach! - Thuirt Bik.
  - Bu chòir do cheannard na dùthcha a bhith na bhràthair do dhaoine, chan e bro! - Tha ceannard na dùthcha air thoiseach agus gu sònraichte na sheirbhiseach don t-sluagh. Ach, fàgamaid iomlaid mholaidhean; bu chòir do dhaoine eile an armachd a ghabh thu ris. Dèanamaid pìoban! - Witcher òrdachadh.
  - Chan eil iad fada gu leòr! - Mhothaich Passa. - Feum air leasachadh.
  - Tha mi mu thràth a" smaoineachadh mu dheidhinn, às deidh a h-uile càil, bidh bilean is gruaidhean ga dhèanamh comasach bualadh aig astar goirid. Ach ma tha rudeigin ann a leudaicheas e fhèin agus a bhuaileas le feachd. Cuid de mhèinnirean agus luibhean. - Bha Witcher a" faireachdainn teannachadh inntinn làidir.
  Tha e coltach gun cuala am balach na faclan aice:
  - Dèanamaid e, tagh na h-eileamaidean! Tha tìde againn fhathast; feumaidh mòran thràillean dòighean bunaiteach cogaidh a shealltainn.
  "Tha thu ceart, mo bhràthair as òige, cuidichidh an draoidh sinn le rudeigin." Ach, gus an tèid feachdan mòra a thilgeil oirnn, feumaidh sinn ionnsaigh a thoirt. Ach, feumaidh sinn ullachadh gu faiceallach. Tha e nas fhasa creag thioram a lorg sa chuan na innleachd nach deach a chleachdadh airson adhbharan armailteach! - Thug Vedmakova geàrr-chunntas.
  Às deidh na h-uile, chuir na reubaltaich seachad an latha ann an eacarsaichean, agus aig an aon àm, chuir Bik ath-bheothachadh.
  Chaidh arm a mach as a' bhaile. Chan eil e glè mhòr, ach le deagh armachd. Tharraing balach scout, a" marcachd air cockroach crustacean nas lugha, eadhon aire gu aon neo-làthaireachd:
  - Tha còig claidheamhan aig na gaisgich, agus is gann gun urrainn dhaibh gluasad!
  - Tha sin math! - Thuirt Bik. - No an àite sin, tha e eadhon mìorbhaileach, mus tig iad thugainn, bidh iad sgìth le cus cuideam.
  Thug Witcher fa-near:
  - Thuirt gaisgich eòlach, na gabh buill-airm nas motha na còig corragan air do làimh dheis. Uill, gu dearbh chan eil e dona, cuidichidh an gòrachas iad gus buannachadh nas luaithe. Anns an eadar-ama, leig leis na tràillean cadal airson uair no dhà. Bha latha cruaidh air a bhith aca, agus cha bhiodh am blàr furasta. Dìreach cia mheud saighdear a tha aig na nàimhdean?
  - Coig mile gu leth. - thuirt Bik le misneachd. - Tha seo a" ciallachadh ma bhrùthas sinn iad uile, nach fuirich barrachd air còig ceud neach anns a" bhaile.
  - Tha seo gu math reusanta, feumar a dhol bho gach taobh. 'S an oidhche cha dean iad stri oirnn ; Tha seo a" ciallachadh gun cuir iad campa air dòigh gus an tèid aca air slaodadh aig briseadh an latha len uile neart. Is dòcha gun roinn iad eadhon na saighdearan airson an cuairteachadh. - Mhol Witcher.
  Chuir Count de Forza an aghaidh:
  - Is maith is aithne dhomh na cleachdaidhean a tha riaghladh anns an t-Sultan- adh ; Air an oidhche cuiridh iad grunn luchd-brathaidh le pocannan òir don champa againn. Feuchaidh iad ri brìb a thoirt dha na tràillean agus an uairsin gan sparradh no, aig a" char as fheàrr, an cuinneanan a reubadh.
  - Is e seann innleachd a th" ann a bhith a" cur luchd-brathaidh. - Mhothaich mi, a" sìneadh òrdagan Witcher. - Ach chan eil bonaidean neo-fhaicsinneachd aca, tha na gillean geàrd cho seòlta agus seòlta, glacaidh iad iad uile. A bharrachd air an sin, buailidh sinn iad beagan nas fhaisge air an fheasgar. Agus bidh na tràillean a 'cadal nas fheàrr agus bidh an nàmhaid a' tuiteam na chadal nas doimhne.
  - loidsigeach! Is mise a" chiad fhear a bheir ionnsaigh! - Thuirt Bik.
  - Bidh feum air na geàrdan a thoirt air falbh, agus faodar seo a dhèanamh le cuideachadh bho phìoban losgaidh. - Sheall Witcher an inneal. - Tha seorsa de phiston ceangailte an so, tri seorsa de luibhean, agus ola le carbide. Feumaidh tu dìreach a bhith faiceallach, air neo bidh an ath-ghairm a" leagail fiaclan nam balach. Bheir thu leat na gillean as sgiobalta.
  - Tha eòlas aig mòran air a bhith a" creachadh ghàrraidhean agus a" goid. Ghoid an fheadhainn a rugadh an-asgaidh, agus an fheadhainn nach robh, gu sònraichte tràillean dachaigheil, bhon luchd-seilbh. - Shocraich Bik a h-uile duine sìos. - Mar sin chaidh sinn tro sgoil mairsinn.
  - Nas fheàrr uile! San fharsaingeachd, tha mi a" smaoineachadh nach bi cus gheàrdan ann. Às deidh na h-uile, cò sinne dhaibh? Tha tràillean gòrach! Tha stupidity nas fhaisge air irioslachd - tha luaths inntinn nas fhaisge air villainy.
  Chaidh an draoidh Khirov a-steach don chòmhradh:
  - Tha timcheall air dùbailte no beagan a bharrachd uachdranas againn, ach tha an nàmhaid air a thrèanadh agus armachd nas fheàrr. Agus ann an arm an Sultanate, bidh boireannaich a 'frithealadh a-mhàin ann an legion pearsanta neo-bhàsmhor. Tha sia mìle dhiubh saighdearan-duaise à diofar dhùthchannan. Bidh mòran bhoireannach san arm againn, agus le eisgeachdan ainneamh tha iad nan gaisgich nas laige na fir.
  Mar sin feumar a h-uile blàr a dhealbhadh gu faiceallach. A bharrachd air an sin, aig a" chiad chall, tòisichidh na tràillean a" ruith air falbh bhuainn.
  - Bidh buaidh mar bhoireannach a 'tàladh le a soilleireachd, ach a' diùltadh leis a 'phrìs aice! - Bhris eirmseachd Witcher a-rithist.
  - Sgoinneil! A-nis tha mi a" faicinn gu bheil am plana obrachaidh air aontachadh gu tur. Chan eil air fhàgail ach am mion-fhiosrachadh a shoilleireachadh. Rè a 'bhlàir, tòisichidh clisgeadh ann an rangannan an nàmhaid, agus ruithidh a' mhòr-chuid de na saighdearan gu baile-mòr Zhit. - Air a mholadh le Khirov
  - Tha e soilleir! Buailidh an sgaradh as làidire de thràillean bhon chùl, dìreach bho stiùir a 'bhaile. Is dòcha gun stiùir mi e. - Air a mholadh le Count Forsa.
  - Chan eil e comasach, agus thusa! - Shoilleirich an draoidh.
  "A bharrachd air an sin, tha poitean ola againn, agus dh" òrduich mi wicks a cheangal riutha. " Tilgidh sinn a-steach iad don champa agus àrdaichidh sinn an clisgeadh. - Mhol Witcher.
  - Agus tha seo cuideachd reusanta. - Dh'aontaich an draoidh. - Is e dìreach nach eil thu air gu leòr de na cosgaisean sin ullachadh fhathast.
  - Deas! Is e teine dia a" chogaidh agus, mar dhiathan eile, feumar aire agus ìobairt! Ach cha robh ùine gu leòr againn airson a h-uile càil ullachadh. - Bha a" bhana-bhuidseach fhèin a" faireachdainn gu robh i air a nàrachadh leis an uabhas a bh" aice.
  - An ath thuras bidh thu nas ionnsaichte. Anns an eadar-ama, cha do chuir e dragh oirnn cadal. - Bha Khirov a 'gèilleadh gun teagamh sam bith.
  Chrath Witcher:
  - Tha 'n cleachda mi-nàdurrach agam air cadal beag agus aotrom, ach tha ar bràithrean airidh air fois.
  - Is e armachd ro-innleachdail a th" ann an cadal, is e an dìth aige adhbhar sgìths, a tha an uair sin na bitheag airson a" chùis. - Mhothaich Passa.
  Bha na tràillean, às deidh dhaibh a bhith ag eacarsaich anns an èadhar ùr, a" cadal mar na mairbh. Cha robh ach na geàrdan nan suidhe ann an ambush, deiseil airson an inneal-rabhaidh a thogail. Chan eil fios agad gu h-obann gum bi ceannard an nàmhaid nas fhaide air falbh. Ach, dh'obraich a h-uile càil a-mach, a rèir coltais cha robh ceannard legion an riaghaltais, Temnik Etirimon, ag iarraidh blàr oidhche neo-fhaicsinneach. A bharrachd air an sin, anns an dorchadas tha e nas fhasa do thràill a bhith a 'falach, agus an uairsin gan glacadh. No is dòcha gun toir iad seachad, às deidh sin bidh cràdh agus cur gu bàs. Bha Temnik Ethyrimon a" reamhrachadh a bhilean, tha e gu sònraichte tlachdmhor a bhith a" magadh air boireannaich òga, a" briseadh òrdagan, a" cur falt na theine - gu math tàmailteach.
  An dèidh dhaibh na teantaichean aca a shuidheachadh gu sgiobalta, thuit na saighdearan nan cadal. Cha robh barrachd air dà dhusan neach-frithealaidh air fhàgail. Mus deach e dhan leabaidh, chuir Ethrimon, còmhla ris na mìltean, cuirm air dòigh, chuir dannsairean rùisgte an seun air am beulaibh. Bha e brèagha agus spòrsail. Thilg na millearians cnàmhan orra agus thug iad orra pos seductive a ghabhail. An uairsin, gun leisg sam bith, ghabh iad seilbh orra agus, air dhaibh ana-miann an ainmhidh a shàsachadh, thuit iad ann an cadal air mhisg.
  Chaidh am bàs suas gun mhothachadh. Chaidh na reubaltaich tron choille, le treud de bhalaich a" gluasad air adhart. Chunnaic Bik, air a bhruthadh an aghaidh craoibhe, a 'falach anns an duilleach, a' chiad gheàrd.
  - Seo e, gu blasda, a dhìth.
  Chaidh am puinnsean a leasachadh beagan agus dh" adhbhraich e pairilis sa bhad. Chan eil feum air bualadh san aghaidh, oir tha gaisgich an Sultanate, mar riaghailt, a 'coiseachd solas agus chan eil ach a' chiste air a chòmhdach le armachd agus tha an neach-seallaidh na laighe mun cuairt.
  - Tha aon ann!
  Tha Witcher fhèin a" gluasad bhon chùl. Bidh i a" toirt air falbh an geàrd gun phìob losgaidh sam bith. Tha e dìreach a 'tighinn a-steach bhon chùl agus a' briseadh amhach.
  - Is e gluasad beatha! Dìreach na seinn - airson sìth! Agus cho duilich - tha mo stamag falamh!
  Bha an gaisgeach a" faireachdainn beagan na bu èibhinn. Tha na craobhan mun cuairt àrd agus tha fìon-dhearcan rim faicinn. Tha na gillean tràillean as gràdhaiche agus as sgiobalta a" snàgail faisg air làimh. Tha gaisgich inbheach nas truime agus mar sin a 'tuiteam air dheireadh. Bidh beathach nas truime an-còmhnaidh a" dèanamh barrachd fuaim.
  Mharbh Witcher geàrd eile air an t-slighe, a bha dìreach a" suirghe lionn cnò-chnò à flasg. Dh' fhosgail an campa rompa.
  Cha b' e campa sònraichte a bh' ann; chaidil na saighdearan, uaireannan ann an teantaichean, uaireannan dìreach air feur tiugh. Tha an oidhche blàth, chan eil mòran luchd-seallaidh a" magadh, tha iad a" coimhead gun aire.
  Is e am prìomh rud an seo an toirt air falbh aig an aon àm gus nach bi ùine aca an inneal-rabhaidh a thogail. Tha a' chuthag eala, le a guth taitneach, nas freagarraiche airson seo. Chan eil i a 'togail amharas sam bith; air an làimh eile, cluinnear a cooing cha mhòr gu leantainneach, ach ma dh'atharraicheas tu an tòn, faodaidh tu am fiosrachadh a ghlacadh.
  Bidh Vedmakova a 'dèanamh dìreach sin. Fhreagair iad e. Cha fhreagair an luchd-faire ; bha iad "fortanach" ;
  - Tha aon chlaidheamh cosmhuil ri braon uisge, tuitidh e, agus sgapaidh e, agus an uair a bhios mòran diubh ann, bheirear buaidh !
  Thòisich am Bana-bhuidseach air na daoine cadail a ghearradh suas. Air an aon làimh, cha robh e cianail, ach air an làimh eile, is fhiach a 'bhuaidh urram! Tha urram na bhun-bheachd càirdeach agus bu chòir a chuir an sàs gu sònraichte dha na saighdearan agad!
  An toiseach, cuir crìoch air an fheadhainn as beairtiche ann an aodach, na ceannardan. Mar bu trice bhiodh claidheamhan air an cur ann am pile air leth.
  Ach, cha do mhair piantan na cogais fada; thòisich na tràillean cuideachd air a" mhuirt agus mar thoradh air an seo, chaidh eagal a thogail. Nuair a thèid ionnsaigh a thoirt ort air an oidhche, tha clisgeadh do-sheachanta, gu sònraichte ma tha e sgòthach no sgòthach. Tha na tràillean uile leth-rùisgte agus is urrainn dhaibh eadar-dhealachadh a dhèanamh air a chèile gu furasta, agus bidh na gaisgich a" putadh an cinn agus gu tric a" sabaid ri chèile. Agus tha cuideigin ag èigheach:
  - Sàbhail thu fhèin!
  - Geàrd! Tha deamhain a" toirt ionnsaigh!
  Aig amannan clisgeadh, tha àite a" chomanndair nas cudromaiche na bha e a-riamh. Tha fios aig Witcher air seo, agus ruith e chun phrìomh teanta fhèin.
  Ethyrimon, fhathast leth-òl, cha mhòr a dh'fhosgail a shùilean. San fharsaingeachd, bidh hangover ann an ifrinn aig duine sam bith a bhios ag òl ro shabaid.
  - Dè thachair! Carson a tha na pìoban sàmhach? - Dh'èigh e.
  - Tha na pìoban sàmhach oir tha na lannan a 'seinn - tha stàilinn nas làidire na copar! - dh'èigh Witcher. Leum i air Ethyrimon. Bha Temnik, gu dearbh, a 'cleachdadh an lann gu sgileil, ach cha robh e fhathast air a dhèanamh suas gu h-iomlan, agus bha fèithean a' bhuidseit air a bhlàthachadh gu math. Sheas i gu fiadhaich, is gann gun robh a lann air a pheantadh henna ri fhaicinn anns an dorchadas. Dh' fhalbh ceann an duin' uasail neo-shunndach.
  Leag Witcherova sìos am mìle duine a" reubadh oirre le breab. Chaidh ceannard eile a thoirt air falbh le bhith a 'sgoltadh bho phìob.
  - Carson, chan eil na gouls air dùsgadh!
  A-rithist buille soilleir den chlaidheamh, tuit an nàmhaid lot! Feuchaidh dà mhìle oifigear ri tighinn thuige bhon chùl, ach ruithidh iad gu dannsair. Bidh i a" caoineadh agus a" breabadh. Cha bhith Witcher ag ionndrainn a "mhionaid, bidh e a" gearradh sìos aon, a "crìochnachadh an tè eile. Seadh, tha feachd gun cheannard mar threud chaorach gun bhuachaille ;
  A-nis fhuair na tràillean reubaltach, mòran armaichte le cluba, no co-dhiù adharc, brosnachadh. Bha an dòigh-obrach airson còig a thilgeil aig aon glè èifeachdach. Bha e na b" fhasa tuiteam thairis agus stampadh fo chois.
  - Na leig leotha falbh! Gearr do chasan! - Dh'èigh Vedmakova tro amplifier guth.
  Chaidh Solntslava a hackadh còmhla ri a h-uile duine eile. Mar a chluich fèithean an diva seo. Chan ann airson dad a tha mòran dhaoine den bheachd gu bheil boireannach feargach nas miosa na deamhan. Mar sin gheàrr i fear de na gaisgich na leth, agus gheàrr a lann, le inertia, sgòrnan an oifigeir a bha na sheasamh air a chùlaibh. Dh" fheuch na ceannardan ri beagan òrdugh a thoirt air ais, ach bhàsaich iad gu sgiobalta. A bharrachd air an sin, rinn an Sultanate a h-uile càil gus dèanamh cinnteach gun do dhìochuimhnich an saighdear dè an iomairt a bh" ann. Bha na reubaltaich, an uair sin, gu math glic a" putadh na saighdearan Sultanate air falbh bho na seilcheagan cockroach.
  - Na leig leotha suidhe air an dìollaid! - dh'èigh Solntslava.
  Chuir Passa ris:
  - Smachd teine air na h-eich.
  Chuidich seo, chaidh seilcheagan cockroach a-steach do na h-ìrean agus dh'adhbhraich iad clisgeadh a bharrachd. Mar thoradh air an sin, gun fhios dè a bu chòir a dhèanamh, thòisich mòran de luchd-sabaid air teicheadh. Ach is e seo dìreach a bha Witcher agus na tràillean a" feitheamh. Mheudaich an t-sabaid gu bàs agus geur-leanmhainn.
  Chaol an gaisgeach a sùil dheas agus thilg i trì biodagan:
  - Cha leig sinn leotha falbh!
  Tha ruith air falbh nas gòraiche na gealtachd! Às deidh na h-uile, bidh a 'mhòr-chuid de shaighdearan a' bàsachadh chan ann ann am blàr, ach nuair a tha iad air an tòir!
  Leum Bik, mar bhalach gu math luath, air amhach aon de na h-oifigearan agus mharcaich e air:
  - Coileach nas luaithe!
  Bha am biodag a" frithealadh an àite spurs, agus cha do dh" fheuch an duine bochd eadhon ri a thilgeil dheth.
  Witcher, a" mothachadh seo, dh" èigh e:
  - Tha cogadh coltach ri geama dominoes, chan urrainnear ach dominoes briste a chruinneachadh tuilleadh - tha an talamh a" cumail!
  - Chan eil, tha mo chnàmhan òg agus làidir! - Leum an gille dheth 's bhuail e air an amhaich. Às deidh sin chaidh e eadhon suas.
  Thuit Witcher thairis air corp; bha grunn bhuidhnean nan laighe mun cuairt, ach cha do thuit an diva, ach leum e thairis orra. An uairsin bhuail i le claidheamhan. Dh'fhàs misneachd nan saighdearan a bha a 'sabaid nan aghaidh, agus a-nis thionndaidh an gaisgeach gu bhith na neach-marbhadh. Bha fiù 's strì ri fuil. ghlaodh Witcher:
  - Ann an ainm an urraim! Ge b'e neach a thilgeas sìos 'airm, bithidh e beò! Gèilleadh, gaisgich an Sultanate.
  Bha feadhainn ann a bha umhail don òrdugh, ach lean mòran dhiubh air teicheadh ann an eu-dòchas, agus thuit cuid air an glùinean.
  Mar eisimpleir, ghèill deichnear luchd-sabaid cumhachdach gu Bik sa bhad. Is dòcha gu robh iad den bheachd gu robh e na bu shàbhailte an dànachd a chuir an urra ri leanabh. Dh'èigh am balach:
  - Tuit air d'aghaidh!
  Thuit na gaisgich sìos. Choisich Bik casruisgte air an druim, a dh" aindeoin cuideam aotrom a" phàiste, bha eagal air na saighdearan. An sin thàinig am balach am beachd am bu chòir dha faochadh a thoirt dha fhèin bho na nàimhdean a chaill e. Ach an uairsin chuir e air falbh am buaireadh borb, oir tha tràillean ag iarraidh comann-sòisealta nas fheàrr a thogail, agus gun a bhith ag ath-aithris slighe am maighstirean fhèin.
  - Ceart gu leòr, beò - ceò na speuran!
  Mean air mhean chaidh am blàr air falbh! Ged a tha e coltach gu bheil am murt fada. Thàinig am Bana-bhuidseach tarsainn air gaisgeach caran sgileil. Às deidh iomlaid brùideil de ionnsaighean, chuir i às dha mu dheireadh, agus chuir i às dha.
  - Feumaidh sinn iad sin!
  Thilg iad lìn air cuid diubh, ach cha do chuir cuid an aghaidh. Cha mhòr nach robh am blàr seachad, cha deach ach an itealan agus an tòir air adhart. Stiùir Witcherova gu pearsanta an ruaig agus mharbh i mòran, ach cha b" urrainn dhi an arm gu lèir a sgrios sìos chun an t-saighdeir mu dheireadh.
  A dh'aindeoin sin, cho-dhùin an gaisgeach òg, le ceudan de thràillean air eich, air dàn-thuras dàna, is e sin, a 'bhaile a ghlacadh sa bhad, nach robh deiseil airson dìon.
  - Bidh seo na ghluasad làidir. Cha leig sinn leis a" bheairteas a thoirt air falbh, agus nas cudromaiche, ruithidh sinn a-steach air ar guailnean.
  Chaidh aig grunn dhusan saighdear san arm a chaidh a" chùis orra fhathast a" leum air na seilcheagan cockroach agus a" gallopadh chun gheata.
  Cha do dh" fhosgail iad sa bhad, bha squabble ann. Nuair a chaidh na geataichean sìos, leum a" Bhuidseach agus a marcaichean a-mach à cùl na coille. Rinn i sgreuchail a" cleachdadh inneal a" bhalaich:
  - Ann an ainm an t-Sultan mòr Erifef! Tha daingneachadh cumhachdach a "ruith gad ionnsaigh! Ma tha thu airson am baile a dhìon, leig leis na gaisgich an àite a ghabhail air na ballachan.
  Cha do thuig na geàrdan cadail e sa bhad, gu h-àraidh leis gu robh Witcher air trusgan beairteach a thilgeil oirre fhèin a ghoid i bho na cuirp. Is fhiach an clogaid leis fhèin, bidh e a" deàrrsadh mar icicle sa ghrèin, uill, cò as urrainn ceannard cho uasal a dhiùltadh.
  Agus gun teagamh, cha do chaidil na daoine-uaisle, am maighstir-bhuirbe, agus na h-uaislean eile, thug iad " an aire" d' an sluagh !
  Air cnoc beag bha lùchairt bhrèagha le colbhan agus ìomhaighean, air a dhèanamh ann am measgachadh de sheann stoidhlichean Ròmanach agus seann stoidhlichean an Ear. Air a bheulaibh, mar a tha àbhaisteach anns an dùthaich seo, tha ìomhaigh mhòr de Sultan Erifef, le tobar a 'bualadh air cùlaibh a bheul. Anns an talla bu mhotha bha e fuaimneach is fealla-dhà, bha ceòl a" cluich - b" e beinn a bh" ann an cuirm. Chuir uaislean an t-Sultanaid air dòigh Sabantuy. A' caitheamh togas daor air an sgeudachadh le òr, bha iad 'nan laidhe air cluasan lurach ; Bha na ceudan de lampaichean a 'deàrrsadh air na bùird agus na ballachan. Air feadh na h-oighreachd agus anns na coloinidhean, chaidh tràillean gun àireamh, caileagan tràillean, gillean thràillean agus saighdearan dìon-bodhaig a bha a" dìon na lùchairt a" lasadh. Bhiodh na h-uaislean a" slugadh toasts. Reothadh an t-àrd-uasal, Sheikh du Pustemorov, ann an gàirdeanan dà hetaeras rùisgte. Ghluais e agus rinn e gearan mar a bha aig duine, mu dheireadh shaor e e fhèin agus rinn e sgreuchail.
  - Agus a-nis tha an t-àm ann sabaidean gladiator a bhith agad. Agus cho tarbhach, chan eil fuil ann, agus chan eil am fìon don anam.
  Sheall am bugle agus chaidh luchd-sabaid a ghairm a-steach don raon. A rèir cleachdadh, bu chòir dha na gaisgich as aotrom agus as òige sabaid an toiseach. Ach bha an sheikh dìreach air sreath de thràillean trèanaidh fhaighinn, agus bha e airson dà sheòrsa de chuirm a chur còmhla: erotic agus fuilteach.
  Bha teine a 'losgadh ann am meadhan an Colosseum beag, le lòchrain le glainne a' toirt seachad solas caran soilleir le dath purpaidh, bha an greabhal geal a 'deàrrsadh, a' toirt sealladh sunndach don podium. B" e a" chiad tè a ruith air an àrd-ùrlar nighean mhaol is caol ann an crios leathair. Coltach ri lùth-chleas den chiad ìre, rinn i dà shabaid agus choisich i air a làmhan. Sheas i an uair sin mu choinneamh a" phrionnsa, reòthadh, a" dol thairis air claidheamh agus biodag ann an armachd mar sin thug iad mirmillon air. A dh'aindeoin 's gum b' urrainn dhan nighean a bhith a 'farpais ann am farpais bòidhchead, cho bog, meadhanach' sa tha a craiceann agus a falt fionn, bha sgarfa farsaing aice air a h-aodann mu thràth. Choisich an ath gheansaidh air a làmhan cuideachd. Bha na buill-airm aige trident agus lìon goirid - retiary. An dèidh dha sìneadh a dhèanamh, sheas e mu choinneamh an nàmhaid. B 'e duine òg a bh' ann, cha mhòr na bhalach, fhathast gun fheusag le aodann bòidheach gruagach; thug làthaireachd chàraidean measgaichte sealladh sònraichte don ghnìomh. Tha e coltach gu bheil na com-pàirtichean air a bhith eòlach air a chèile airson ùine mhòr agus winked.
  - Ciod Caisca ! Cha robh mi a 'smaoineachadh gum biodh sinn a' coinneachadh mar seo! - Thuirt an gille gu muladach.
  "Bu duine laghach thu, ach a nis bheirear d" anam chum an lasair mhoir!" - Fhreagair an nighean gu mì-mhodhail.
  - Carson a tha thu cho an-iochdmhor! Tha sinn fhathast nar n-òighean, feumaidh sinn a bhith beò! - Thuirt an t-òganach le dòchas eagallach.
  - Cha chuidich seo sinn! Tha eadhon na diathan a" dèanamh tàir air tràillean!
  Bha an trèanadh aig an sgoil gladiator cruaidh agus bha na sgarfaichean rim faicinn air cuirp rùisgte soilleir nan luchd-sabaid òga.
  Thàinig an sluagh gu bhith beòthail, chaidh geall a dhèanamh, bhrosnaich glaodhan fiadhaich na gladiators òga, a bha gu soilleir nach robh airson sabaid.
  Thug bean an t-sheikh a-mach poca leathair.
  - Leth-cheud òr airson Kaiska! "Chuir i na fiaclan mòra aice.
  - Feuch an tòisich sinn! Thug an sheikh an comharra.
  Cho eadar-dhealaichte agus aig an aon àm le mòran ann an cumantas, thàinig na gaisgich còmhla, bha na gluasadan aca luath agus chaotic. An toiseach, dh'fheuch an gaisgeach leis an trident ri lìon a thilgeil, ach chaill e agus rinn an neach-dùbhlain aige, a 'leum gu fiadhaich air, a' chùis air a bhriseadh anns a 'stamag le biodag. Leum an duine òg air ais agus bhuail e an trident sa bhroilleach, ach cha do rinn e ach beagan sgrìobadh air a" chraiceann. Ach, thug a ghluasad air an nàmhaid a dhol air ais. Choisich e air falbh agus lean e an aghaidh an lìn, gun a bhith a 'leigeil leis an gladiator a bha uair cho measail tighinn faisg.
  - Tha sibhse gòrach! Tha seo a" ciallachadh gu bheil iad doomed a" chùis a dhèanamh! - Thuirt an nighean gu h-àrdanach.
  - Ciamar a rugadh e? - Bha coltas nàire air an òganach.
  Gu h-obann rug an retiarius leis an trident air a" ghreabhal le a làimh agus thilg e na aodann e. Thug an gluasad buaidh, dhùin an nighean a sùilean, agus aig an dearbh diog sin thollaidh an trident a h-abs.
  A 'caoineadh a-mach ann am pian, rinn an gladiator òg gàire, ach, a dh' aindeoin sin, chaidh aige air an lann a thilgeil a-steach don ghualainn. Rinn Retiarius sgreuchail agus thug e a-mach an armachd aige. Bha an claidheamh a" deàlradh mar dhealanach, cha mhòr a" tolladh a mhuineal. Thill an gladiator air ais, chaidh a bhroilleach a ghearradh. Rinn an duine òg osnaich ann am pian agus leig e sìos an trident aige. An uairsin leum an neach-dùbhlain air agus thilg e biodag. Bha an luasgadh car lag, agus lotadh am bàrr feòil na coise. Rinn Retiarius sgreuchail agus thuit e, an sin thog e am biodag agus dh' fheuch e ri eirigh, aig an àm sin bhuail an claidheamh e 'na amhaich. A-cheana a 'call mothachadh, bhuail e an lann myrmillon a-steach don plexus grèine. Thuit a" chàraid a bha uair gaolach (mar Romeo agus Juliet) don ghreabhal marbh. Rinn an luchd-èisteachd deoch làidir gàire agus gàire. Ruith tri tràillean gruamach le 'n aghaidh ìosal, agus giallan a' sruthadh a stigh do'n raon ; loisg iad cuirp na muinntir a chaill, ach fhuair iad saorsa spioradail, le iarunn teth. Às deidh dhaibh dèanamh cinnteach gu robh iad marbh, chuir iad an dubhan orra le na h-asnagan aca agus shlaod iad far an àrd-ùrlar iad. Bha an t-àite anns an robh fuil còmhdaichte le gual.
  - Thèid iad a bhiadhadh bhiastagan. - Rug bean Sheikh Demeter a fiaclan eich. - Is truagh gu bheil na cnàmhan ro bheag, gum fuirich na beathaichean acrach.
  - Cha bhi feòil is còcaireachd ann. Tha e duilich, dha-rìribh, dh" fhaodadh càraid dhiubh a bhith air tionndadh a-mach gu bhith nan lùth-chleasaichean gu math gealltanach! - Rinn an seiche gàire.
  - Anns an leabaidh agad? - Dh'fhaighnich an diva gu co-sheòrsach.
  - Carson nach biodh! Tha an nighean bòidheach, agus faodaidh am balach a bhith leatsa. "Bha beachdan gu math adhartach aig an sheikh, a" creidsinn gum b "urrainn do bhean spòrs a ghabhail anns a" bhodhaig aice le tràill òg.
  - Beag agus lag! Nach eil paidhir eile mar seo againn? - Dh'fhaighnich Demeter.
  - Gu mì-fhortanach, chan eil! Bheir sinn sùil air a' ghluasad òg a chaidh a chuir thugainn bhon sgoil nàbaidh. - Rinn an seikh gàire.
  - Is dòcha gu bheil e nas fheàrr leigeil leotha fàs suas! Mur eil, marbhaidh sinn ar prìosanaich uile. - Gun dùil, nochd bean an duin'-uasail truas.
  - Tha an naidheachd mu ar-a-mach nan tràillean ro thoilichte agus tha mi airson a chomharrachadh chun na h-ìre as àirde. - Chrath an duin'-uasal a stamaig.
  - Mura h-eil, gu dearbh, Etymon air thoiseach ort! - Rinn an nighean reamhar magadh.
  - A leithid de neo-inntinn! Nas fheàrr buileach, leig dhuinn crìoch a chuir air na gladiators gu lèir a-nis agus cuir air falbh amadan an t-seallaidh. Thig air newbies! - Rinn an seiche gàire.
  - Chan e dìreach newbies a tha seo. - Reamhaich Demeter a bilean
  Bidh an gong a 'fuaimeachadh a-rithist agus na balaich ghaisgeach a' ruith a-steach don raon. Bidh iad a 'coimhead timcheall air ceithir-deug gu còig bliadhn' deug a dh'aois, le guailnean agus cisteachan gu math farsaing. Coltach ri luchd-sabaid a bh "ann roimhe, bidh e a" dèanamh somersaults agus a "ruith air a làmhan. Às deidh dhaibh ruith a-mach air a" podium mu thràth, chuir iad orra armachd, clogaidean, armachd broilleach, sgiathan agus claidheamhan. Tha lann dhìreach aig aon dhiubh, agus tha lann lùbte air an fhear eile mar saber. Tha an absar snaidhte fosgailte agus tha sgarfaichean rim faicinn air. Tha am balach a tha na sheasamh air an làimh dheis air gearraidhean a shlànachadh a" ruith tarsainn a bhroilleach ann an trì sreathan.
  Tha an craiceann làn olach agus gleansach.
  Tha am manaidsear ag ainmeachadh.
  - Bidh an luchd-sabaid ainmeil Fudoros le sabre lùbte agus Saflorov le claidheamh dìreach a" cluich anns an fhàinne. Tha sia sabaidean aig Fudoros agus tha seachdnar aig Saflorov. Chaidh na co-fharpaisich aca uile a mharbhadh san spot no a shàthadh gu bàs le co-dhùnadh nan daoine. Sheall am manaidsear a mheur air an t-sluagh. Tha an fheadhainn a tha ag iarraidh geall air nochdadh a-rithist. Chroch an Sheikh.
  - Ceud bonn òir airson Saflorov.
  Thàinig geall gu sgiobalta, mhionnaich na h-uaislean. Chaidh an dithis eadhon ann an sabaid. Splash fear dhiubh glainne fìon, bhuail am fear eile e san aodann le cas reamhar. Rinn na hetaeras agus na geàrdan cabhag gus am poball borb a shocrachadh. Bha bean an t-seikh, iriosal, mi-chiatach, reamhar, a' comhartaich :
  -Air adhart! Marbh!
  Thàinig na gladiators còmhla. An turas seo, thug iad an ùine, a" dèanamh deuchainn air a chèile le buillean faiceallach. A 'bualadh, dh' èirich na claidheamhan beagan, chrith na sgiathan. Cha bu toil leis a' phoball an rabhadh seo gu mòr; dh'èigh e le mì-thoileachas agus chaidh cnàmhan a dh'ionnsaigh an luchd-cogaidh. Thionndaidh an sheikh an treidhe agus chaidh a chòmhdach le fìon is silidh. An uairsin chuir e smugaid agus sgleog e gu feargach.
  - Mura dèan thu sabaid, bidh mi air do chrochadh bun os cionn. Ruith grunn "janissaries" brùideil air a "podium, bhrannd iad sleaghan, a" nochdadh pòcan a-steach don chùl fhosgailte. Chaidh Saflorov air adhart leis an ionnsaigh, a 'toirt ionnsaigh gu fiadhaich, bhreab e a chompanach air a' ghlùin. Cheum an deugaire air ais, a 'gluasad a chlaidheamh beagan chun a' chliathaich, bhuail an neach-dùbhlain aige thairis air a 'bhroilleach. Thuit truinnsear le droch sgriubha chun a" bhonn. Dh'fhàg an ath ionnsaigh comharra domhainn air a 'chraiceann agus bha fuil thiugh a' sruthadh. Thill Fudoros air ais, bhuail fear de na sabaidean fuilteach e anns na casan. Agus nuair a chuir am balach dàil air, bhuail Saflorov a chlogaid le leithid de chràdh gun do thuit e agus thuit e. Thug an clisgeadh air a" "chlogaid" itealaich dheth, a" nochdadh ceann geal le cnap swollen air a mhaoil. Chuir Saflorov an lann gu a bhroilleach a bha a 'fàs gu neònach. Thug e sùil air gach taobh air an "luchd-èisteachd".
  Bha mi a" feitheamh ri soidhne. Nuair a bhios a 'mhòr-chuid a' ruith tron fhalt aca, tha e a 'ciallachadh a bhith a' marbhadh, agus nuair a chuireas iad am palms a-steach do ghlas, tha e a 'ciallachadh tròcair a dhèanamh.
  Gidheadh, cha robh tròcair air a leughadh anns na h-aghaidhean cealgach. Bha cha mhòr a h-uile duine, eadhon boireannaich agus deugairean, a 'ruith am pailme thairis air an amhaich.
  - Bàs! Cuir crìoch air!
  Rinn bean an t-sheikh a' magadh air.
  - Fhuair e dheth ro shaor. Thoir dhomh aon oidhche e.
  Chuir Saflorov dàil air, le cuideam aotrom air broilleach rùisgte an deugaire a chaidh a" chùis, agus nochd boinne fala. An sin, ann an eu-dòchas, thilg e air falbh an claidheamh:
  -Chan urrainn dhomh! Is esan mo charaid.
  Stad am fuaim gu h-obann agus bha sàmhchair bàis ann.
  -Dè! - Dh'fhàs an sheikh feargach. - Tha thu a" diùltadh an neach a chaidh a chall. Cèid iad le chèile, agus às deidh sin bidh cràdh uamhasach air beulaibh sgoil gladiator gu lèir.
  Ruith na gaisgich suas gu Fudoros, a 'frasadh uisge air aodann, agus an uairsin, gus a chuideachadh a' tighinn gu na mothachadh aige nas luaithe, loisg iad a shàilean lom le iarann teth. Rinn am balach sgreuchail, leum e suas agus chaidh dà nighean a thilgeil timcheall a mhuineal sa bhad. Dh'fheuch Saflorov ri cur an aghaidh, chuir e às dha dusan claidheamh aig an aon àm, thug eagal neart dha. Ach bhuail fear de na saighdearan a chas le saighead. Chuir am puinnsean am pairilis air an òganach, ach cha do mharbh e e. An dèidh an dithis a cheangal suas, chaidh an glasadh ann an cèidse. Chaidh Saflorov a bhualadh anns na h-asnagan le slat teth, thòisich a craiceann a 'smocadh, agus dh' fhuiling am balach eòlach na h-innealan-sèididh. Ach a rèir choltais chaidh cràdh dithis bhalach eas-umhail a chuir dheth airson milseag.
  Rinn bean an t-sheikh a" gàireachdainn:
  - Bu chòir dhaibh a bhith mar mo leannan. Tha fios agad gu bheil mi innleachdach.
  - Tha fios agam, ach dìreach seall, is dòcha gum bi mi eudmhor. Tha na balaich brèagha agus faodaidh iad pòsadh mu thràth. - Rug an seikh fhiaclan.
  - As dualtaiche, tha iad eadhon pòsta! Às deidh na h-uile, is iad sin na tràillean as làidire agus as fhallaine a bu chòir iomadachadh! - Rug an nighean reamhar.
  - Is e gladiators dath na daorsa! Tha mi a" guidhe gum faigheadh mi iad agus am mnathan a chràdh. - Rinn an seikh gàire.
  - Nì sinn e! Air an t-slighe, nigheanan a-rithist.
  A-nis bha aig na boireannaich ri sabaid. Chaidh dà divas leth-rùisgte le dìreach aodach lom a-steach don raon. Bha iad air an ceangal le amhaich agus cha b' urrainn dhaibh a bhith air an sgaradh bho chèile. Armachd: dà bhiodag anns gach làimh. Tha e soilleir gum bi an t-sabaid brùideil agus gun a bhith ro fhada. Bha aon nighean bàn, am fear eile gruagach, an dà chuid le manaidhean fada.
  - Gus sabaid! - tàirneanach a' thug.
  - Cha chuir mi geall! - Chroch bean an t-sheikh. - Tha seo mar-thà air a thighinn gu bhith na dhroch mhanadh.
  Thàinig na boireannaich bochd còmhla. Bha e eagallach, aon dhiubh cha mhòr sa bhad air a reubadh a stamag fosgailte, am fear eile air a leòn sa bhroilleach. A 'cumail orra gan gearradh fhèin, bhreab na caileagan le an casan, a' reubadh aig an fheòil. Bha tòrr fala a 'sruthadh agus cha b' urrainn dhaibh falbh agus ruith air falbh. Mu dheireadh, thuit fear dhiubh, air a ghearradh suas gu tur, air a glùinean. Rinn am boireannach dubh gàire, a 'feuchainn ri crìoch a chur air, ach an uairsin ruith i gu buille brònach bhon bhonn chun an rib. Ag osnaich, bha i fhathast comasach air an ciontach a bhualadh air cùl a cinn. Thuit an dithis bhoireannach àlainn, mutilated air a 'ghreabhal, a' sruthadh grunn thursan, agus a 'reothadh. Ruith na "janissaries" shaggy suas thuca agus phronnadh iad le iarann teth. Cha ghluais na caileagan gaisgeil.
  - A-rithist, cha do dh'obraich barrachd air aon gheall. Tha an dithis marbh.
  Bha briseadh dùil air a" phoball, ged a tha e glè thaitneach am murt fhaicinn ann fhèin. Ach chan eil duine air buannachadh fhathast.
  Anns an t-suidheachadh seo, cha b 'urrainn ach blàr ùr a' chùis a shàbhaladh. Tha am blàthachadh furasta seachad agus tha an t-àm ann airson gnìomhachas trom.
  Chaidh còig-deug gladiators ann an tunics orains drùidhte, le trì itean dubha air an caolan, a-steach don raon. Bha iad armaichte le claidheamhan goirid, lùbte; nan làmhan chùm iad sgiathan beaga ceàrnagach le uachdar convex, bha an cinn air a dhìon le clogaidean gun visor. Air cùlaibh na buidhne seo ruith luchd-sabaid a-mach ann an tunics soilleir dearg, cuideachd le claidheamhan goirid ach dìreach, le sgiath bheag chruinn agus cuff iarainn a" còmhdach na làimhe deise, gun dìon le sgiath, agus ceap glùin a" dìon na cas chlì. Chuir itean uaine air na clogaidean sleamhainn crìoch air an dealbh.
  Nan seasamh mu choinneamh a chèile, chrom iad. An turas seo bha na geall airson suimean mòran na bu mhotha, agus bha òr a" sruthadh o làimh gu làmh.
  -Cha 'n fhaod e bhi gun deach am marbhadh uile ! - Thuirt bean an t-seich. Bidh cuideigin gu cinnteach a" buannachadh!
  - Mar sin cuir do gheall, is e seo am blàr mu dheireadh. Faic, tha e mar-thà air feasgar! - Thuirt an sheikh sgìth le irioslachd.
  - An uairsin bidh e trom! Mile drachmas òir air an fheadhainn dhearg. - Bha a 'bhoireannach reamhar a' crathadh.
  - Carson orra? - Carson iad? - Rinn an duin'-uasal a-rithist dà uair, le iongnadh.
  - A chionn gu bheil na sùilean nas giorra!
  Dh'èigh am manaidsear rudeigin. Sheinn fuaim shiorruidh na trompaid. Bha eadhon na lòchrain a" brùthadh, mar gum biodh rudeigin air faighinn a-steach do shùilean nan uilebheistean.
  Sguir còmhraidhean, fuaim, gàire, agus cràdh: bha gach sùil air a shocrachadh air an luchd-cogaidh. Bha a" chiad chlais uamhasach: am measg an t-sàmhchair bhodhair a bha a" riaghladh, chualas buillean chlaidheamhan air sgiathan gu h-obann. Bha itean, pìosan de chlogaid, pìosan de sgiathan briste ag itealaich thairis air an raon, agus air bhioran, bhuail gladiators a" bualadh air a chèile às deidh buille. Cha robh na bu lugha na tri mionaidean air a dhol seachad o thoiseach a' bhlàir, agus bha fuil air a dòrtadh mu thràth : bha ceathrar gladiators a' sgiùrsadh ann an àmhghar, agus an luchd-sabaid gan cur fo chois. Rug fear den fheadhainn a bha na laighe mun cuairt air cas a chompanach agus thionndaidh e a chas. Chaidh e sìos, a 'gearradh a ghàirdean.
  Thilg bean neo-thruaillidh a" phrionnsa, Demeter, cnàimh gnawed dhan fhàinne.
  - Dearg, ma bhuannaicheas tu, bheir mi glainne fìon dhut!
  Mar a thachras gu tric, thachair a chaochladh: chaidh a" chùis a dhèanamh air an trodaiche as motha bhon sgioba air an robh Demeter a" freumhachadh. Thruail tri chlaidheamhan an uchd farsuing air ball, agus dh' fhagadh cnàmh nach robh uine ann an laimh an stiuir mhi-shealbhaich.
  Lean an luchd-amhairc na seallaidhean fuilteach den bhlàr le toileachas agus teannachadh. Chlisg iad mar threud de thairbh leònte. Bha am mionlach ionadail gu fiadhaich, feargach, a" brosnachadh an luchd-sabaid. Thainich na h-ìrean de na gladiators a-mach, bhris am blàr gu bhith na sgeirean fa leth.
  Aig an àm seo, nuair a bha am poball urramach a" faighinn tlachd agus "goofed" gu fosgailte a" crathadh na fala, mharbh na reubaltaich gaisgeil na geàrdan cadail. Bhris Pobedonostsev, còmhla ri dòrlach de dhaoine gaisgeil, na geàrdan-bodhaig agus b" e a" chiad fhear a bhris a-steach don lùchairt.
  Thug am fuaim bho bhith a" tighinn faisg air na reubaltaich gun deach stad a chuir air an t-sabaid. Dh' fheuch na h-uaislean, gun stad, ri 'n claidheamhan a thogail. Dh"èigh an ceannard òg reubaltach gu mòr:
  - Dè tha mi a 'faicinn! Bidh thu a 'marbhadh a chèile airson spòrs a thoirt dha na maoir! Chan eil na snàgairean ath-bheothaichte eadhon comasach air claidheamh a thogail, tha an stamagan ro mhòr de bhacadh. Ma tha eadhon pìos moit agad air fhàgail annad, cuir às don ghràinealachd seo.
  Bha e coltach gu robh na gladiators a 'feitheamh airson seo: ruith iad a dh'ionnsaigh a' bhuachaille reamhar.
  Leum na tràillean gu aon taobh, gun a bhith ag iarraidh bàsachadh airson am maighstirean air an robh gràin aca, agus thòisich na balaich eadhon a" tilgeadh treallaich agus biadh air na h-uaislean.
  Rinn Demeter sgreuchail:
  - Marbh iad uile!
  An uairsin thuit glainne fìon criostail air a ceann, a 'leagail a' ghalla.
  Bha an Witcher feargach. Chrom e sìos saoranaich bheairteach a" bhaile, a" rùsgadh am feòil.
  Cha robh e duilich, ach bha e tàmailteach. Bha companach seasmhach Pass a" sabaid ri thaobh. Cha robh Bik air dheireadh, agus rinn na gladiators dìoghaltas air na prìosanaich aca.
  Thog na tràillean gruamach am manaidsear air an dubhan, dh"èigh iad:
  - Tha sinn fhìn! Tha iad nan tràillean dìreach mar thusa!
  - Mar sin dearbhaich e le claidheamh! - Rinn i sgreuchail, agus thòisich na coinnlean air canndeliers a 'Bhuidseir a' crathadh.
  Dh"fheuch an sheikh ri ruith air falbh, ach thuislich Bik e agus dhòirt e mil sìos a choilear:
  - Uill, càit a bheil feum agad? Gun blasad.
  Gheàrr Solntslava cinn dithis uaislean aig an aon àm ann an aon thuit e gu h-obann, agus phronnaich i giallan an treas cuid le a glùin. Ach, cha robh fiù 's coltas sabaid ann, cha robh na tràillean dìreach a' gabhail dìoghaltas. Theich na bha air fhàgail de na geàrdan, agus cha robh na fèistean, eadhon anns a 'chruth as fheàrr, a' riochdachadh fìor fheachd armailteach. Bha iad uile air am marbhadh mus do fhuaraich Witcher sìos. Nur a bha an t-àrd sheikh fhathast beò, bha Bik a' tarraing a ghruag. Chuir Vedmakov air falbh am balach mì-mhodhail:
  - Is duine uasal an so. Is dòcha gum bi e feumail dhuinn!
  . CAIBIDIL Àir. 12.
  Lean na Gearmailtich orra le ionnsaigh air Stalingrad. Bha coltas nach robh mòran air fhàgail, ach bha e uamhasach duilich faighinn tron fhear mu dheireadh. Cha do chuidich eadhon cleachdadh mòr Sturmtigers. Ged a bha an sgrios a rinn na bomaichean jet uamhasach. B" e dòigh eile air bomaichean napalm.
  Bha buidheann-chatha nan nigheanan air tanachadh, ach bha na bòidhchead fhathast a" sabaid. Air 20 Dàmhair, thòisich sneachda a 'tuiteam, agus bha na bòidhchead uile casruisgte. Bidh iad a 'fàgail comharran gràsmhor air an raon-leapa geal.
  Bha caileagan brèagha a 'roiligeadh timcheall san t-sneachda beagan agus dh'fhàs iad nas glaine. Cha b 'urrainn dha Matryona, an dèidh dha Seryozhka a ghlacadh, àite a lorg dhi fhèin. Bhiodh e math gille cho spaideil agus eireachdail a chall. Agus dè a bha a" feitheamh ris ann am braighdeanas faisisteach? A" chiad chràdh, agus an uairsin am peanas bàis!
  Gu dearbh bha am balach faisg air a bhith air a losgadh, ach chrìochnaich e anns na mèinnean. Ag obair sia uairean deug san latha, le cuibhreannan gann, bha cuip an neach-stiùiridh a" feitheamh ri Seryozhka.
  Nas mionaidiche, tha am balach mar-thà anns a 'chuaraidh, agus ag obair an sin mar asal. Ach tha e tòrr nas blàithe fon talamh na tha e air an uachdar. Agus feumaidh na gaisgich, gus nach reothadh iad, leum is ruith. Agus tha na nigheanan a 'sabaid. An seo thig an tanca Leòmhann cumhachdach. Tha an gunna aige 150 mm, nas èifeachdaiche agus nas practaigeach airson blàran anns a" bhaile. Tha an Fritz dèidheil air an tanca seo, tha e cho math air a dhìon bho dhiofar thaobhan.
  Bidh "luchag" a" snàgail beagan air chùl. Bha carbad Gearmailteach anns an robh dà cheud tunna de chuideam air cuideachd le gunna 150-mm agus seachdad 's a còig. Mar sin tòrr nas practaigeach. Tha an àireamh de ghunnaichean-inneal air a dhol suas gu ceithir, agus chan eil e furasta faighinn faisg air an tanca.
  Tha Anyuta, Maria agus Alla a" feuchainn ris a" mastodon a ghleusadh còmhla. Bidh iad a" tighinn thuige gu faiceallach.
  Sheinn Anyuta le dealas:
  - Mar a bha sinn beò, a 'sabaid, agus gun eagal a' bhàis ... Mar sin bho seo a-mach, bidh thu fhèin agus mise beò! Agus anns na h-àirdean rionnagach, agus sàmhchair nam beann, ann an cogadh mara agus teine mòr! Agus ann an teine fiadhaich agus feargach!
  B' e "Luch" am mion-atharrachadh as ùire, le sia gunnaichean-inneal, dà coaxial le baraillean, agus ceithir a' tionndadh air lùdagan.
  Maria, a 'snàgail tron t-sneachda, sgàineadh:
  - Cha toir sinn seachad gu bràth! Às deidh na h-uile, tha Iosa an Dia as àirde còmhla rinn!
  Thilg an nighean, a' tighinn nas fhaisge, am pasgan spreadhaidh air bratag na luchaige. Bha fuaim mòr fon sgiath agus spreadhadh an rolair.
  Dh"èigh na nigheanan le toileachas:
  - Faigh faisisteach!
  Shnaig Alla a làmh agus thilg i grenade criomag aig an Fritz. Chaidh am faisisteach a thilgeil suas leis an tonn spreadhaidh, agus còmhla ris, chaidh cinn dà shaighdear dubha bho na saighdearan coloinidh a reubadh dheth.
  Dh" fheadalaich bòidhchead a" ghruagaich:
  - Airson an Motherland agus Stalin!
  Thilg Anyuta am pasgan spreadhaidh a-rithist... An turas seo cha robh e cho soirbheachail, bhuail e an armachd agus spreadh e air uachdar na slige stàilinn.
  Thuirt an nighean le dragh:
  - Eh, chuir mi dragh orm!
  Agus chaidh i airson cuibhreann ùr de stuth-spreadhaidh dachaigh. Bha a shàilean cruinn, dearg bhon fhuachd, a" frasadh. Bha nighean cha mhòr rùisgte a" snàgail san t-sneachda, rud beag mì-chofhurtail. Ach is urrainn dhuinn a ghiùlan. A bharrachd air an sin, nuair a bhios sligean a 'tachairt, bidh an sneachda a' leaghadh.
  Sheinn Anyuta eadhon:
  - Tha fios agam gun tèid an fhuachd à sealladh a dh'aithghearr,
  Ruithidh an sruth gu h-ard...
  Agus tha iad mu thràth a" ruith tro na maragan -
  Nigheanan casruisgte!
  Bidh an nighean a" losgadh, agus an Arabach bho na saighdearan coloinidh a" tuiteam às a chèile. Bidh oidhirpean nàmhaid a bhith ag obair ann am buidhnean beaga a" leantainn gu call mòr.
  Bidh canan goirid na luchaige a" losgadh briseadh a-rithist. Tha sligean a" spreadhadh an àiteigin sa cheò. Agus tòrr bhriseadh ...
  Cha mhòr nach eil na Gearmailtich air Stalingrad a ghlacadh... Chan eil mòran air fhàgail. Ach is e seo dìreach a tha a 'cur casg air an Wehrmacht bho bhith a' cleachdadh bhomaichean mòra agus làmhachas trom. Leig am Fritz le coigrich a dhol air adhart, air nach robh iad duilich.
  Loisg Maria an raidhfil aice. Thuit am mercenary faisisteach agus roilig e thairis air clachan an tobhta.
  Suathadh an nighean a cìochan rùisgte le nipples scarlaid. 'S e curaidhean-cogaidh a th' annta uile - tha iad a' leum mun cuairt nan fo-dhubh. Ach cha mhòr nach eil cnapan sam bith orra. A rèir coltais tha nudity dòigh air choireigin gu sònraichte a" dìon bòidhchead. Leis gu bheil iad comasach air a bhith beò ann an ifrinn mar sin!
  Bidh Alla a 'crathadh a' mheasgachadh de shneachda is salachar agus a 'bròg a-rithist. Bhuail e trodaiche dubh dìreach san t-sùil. A ghalla ghlic, chan urrainn dhut dad a ràdh.
  Bidh an triùir nigheanan a" tighinn faisg air an luchag a-rithist. Tha e duilich a dhol a-steach do charbad aig a bheil armachd cho tiugh bho gach taobh. Ach tha na gaisgich làn dòchas. Mura h-urrainn dhut an t-slige fhèin a tholladh, carson nach cuir thu dheth am baraille.
  Alla, a" breabadh air falbh clodan salach le a casan rùisgte, sheinn i:
  - Ar fìrinn, ar fìrinn ... Mar ghathan na grèine! Bidh ar n-ùr-mhàireach soilleir, sruthain a 'sruthadh bho na beanntan!
  Tha luchd-cogaidh boireann air a bhith armaichte o chionn fhada le MP-44an a chaidh an glacadh. Tha raon sabaid fada aig na gunnaichean inneal sin. Bidh na bòidhchead a" losgadh gu misneachail. Tha na daoine dubha a" tuiteam a-rithist. Leig iad a mach fuarain do fhuil scarlaid.
  Sheinn Maria, a" losgadh, le raidhfil agus gunna-inneal glacte air a guailnean:
  - Gheàrr an damhan-allaidh brùideil a gath,
  Agus bidh e ag òl fuil naomh, Ruiseanach bhon Ruis!
  Airson an nàmhaid aige, chan eil a h-uile dad gu leòr agus marbhaidh e,
  Cò aig a bheil gaol don Ruis!
  Gràdh dhan Ruis!
  Chuir an nighean peilear chun "gheàrd" measgaichte a bha a" snàgadh às na sgàinidhean. Rinn a' bhòidhchead gàire, ghlèidh a h-aodann, ged a bha i mì-mhodhail, a bòidhchead agus a seun.
  San fharsaingeachd, tha a h-uile nighean anns a 'bhuidheann-chatha aca brèagha. An seo, mar eisimpleir, tha an Tatar Seraphim. Tha a h-athair Tatar, ach tha a màthair à Belarus, agus bho a Seraphima fhuair falt dath cruithneachd aibidh. Cuideachd nighean bhrèagha, casruisgte agus cha mhòr rùisgte. Agus loisgidh e bho ghunna-inneal a chaidh a ghlacadh ann an spreadhaidhean goirid. Agus tha faisisteach bho shaighdearan eile ag èaladh rithe.
  Bidh Serafima a" losgadh gu math ceart. Laidh Maria, an gruagach sìos ri a taobh. Bidh an dithis nighean a" losgadh agus a" seinn.
  - Motherland! - Thòisich Maria ...
  - Agus an t-arm! - Lean i oirre, a 'losgadh Seraphim.
  Chuir Maria tweet:
  - Tha seo...
  A 'losgadh agus a' bualadh air na daoine dathte, thuirt Seraphima:
  - Dà chrann!
  Maria, a" gàireachdainn, tweet:
  - Air an...
  Loisg Seraphima agus chuir e ris:
  - Dè...
  Ghearr Màiri sìos còig, agus lean i oirre:
  - Tha e a 'cumail!
  Seraphima, a' losgadh, a' cur fàilte air:
  - Planet!
  Maria, losgadh, tweet:
  - Ciste...
  Seraphima, losgadh, purred:
  - Bidh sinn a 'dìon ...
  Bhris Maria ceann an fhaisisteach agus thuirt i:
  - Sinn thu....
  Gheàrr Seraphim na Nadsaidhean le peilearan agus rinn e sgadan:
  - Dùthaich !
  Chuir Maria, a" cur peilearan le deagh amas, tweet:
  - A h-uile duine ....
  Thuirt Seraphima, a" losgadh barrachd is nas cruinne:
  - Daoine!
  Sheinn Maria, a" tilgeadh a falt salach òr às a h-aodann:
  - Rath...
  peilear Seraphim, agus a" cur shots, a-mach:
  - Leat...
  Lean Maria, a" bualadh am faisisteach san amhach, oirre:
  - Blàth!
  Lean am boireannach blonde Tatar, a "cur dhealbhan, a" leantainn:
  - Neòil...
  Thuirt Maria, a" losgadh gu ceart,:
  - Tarraingeach!
  Rinn Seraphima gàire agus gàire:
  - Uill agus ...
  Loisg Maria gu ceart agus reub i:
  - A ghrian!
  Seraphima, a" losgadh ann an spreadhaidhean, a" sgeadaich:
  - Tha e teth!
  Lean Maria oirre le gàire:
  - fèin-ghluasadach...
  Bha Seraphima, mar gum biodh e a" stiùireadh teine, a" comhartaich:
  - Nater...
  Chuir Maria dealbhan le deagh amas ris:
  - Gualainn...
  Seraphima air a chur ris le gàire:
  - A shaighdear !
  Sheinn Maria le sunnd, a" losgadh:
  - cladhaichidh mi...
  Thuirt Serafima, a" giùlan teine sabaid:
  - An uaigh ....
  Nuair a leag Maria sìos an Afraganach, lean i oirre:
  - Do 'n nàmhaid !
  Ruith na caileagan a-mach à armachd. Agus b" fheudar dhi ruith gu sgiobalta airson còmhdach. Tha solar air feadh an Volga gu math duilich. Bomadh is rùsgadh seasmhach. Seo companaidh ath-neartachaidh a 'seòladh bhon taobh eile.
  Bidh fuarain de sprùilleach agus sprùilleach a" sprèadhadh timcheall nan eathraichean. Bidh stoirmean-troopers a" beucaich san adhar. Tha na Focke-Wulfs ag itealaich a-steach. Agus tha bomaichean air an leigeil sìos orra.
  Bhris grunn bhàtaichean às a chèile. Saighdearan Sòbhieteach a' bàthadh agus a' bàsachadh.
  Tha teine làmhachais an nàmhaid ro dhlùth mu thràth.
  Fiù 's air an oidhche bidh na Fritzes a' cumail a h-uile càil fo theine. Agus tha na bomairean dàibhidh aca a" ruith mun cuairt. A 'gabhail a-steach seanair Yu-87. Ged a tha itealain jet air a dhol a-steach gu cinneasachadh mu thràth.
  Seo an sgeulach Sòbhieteach Yak-9. Bidh e a" sabaid leis a" Ghearmailteach ME-309. Thàinig sùbailteachd, luaths agus armachd còmhla. Tha an Gearmailteach a 'feuchainn ri a' chùis a dhèanamh air an inneal Sòbhieteach air a 'chiad pas. Ach tha e a 'fàilligeadh. Bidh an yak, an uair sin, a" feuchainn ri faighinn air chùl, ach theich na Nadsaidhean air sgàth cho luath sa tha e.
  Gearmailteach nas luaithe, le buill-airm nas làidire, an aghaidh Ruiseanach a tha nas so-ruigsinneach. Ach tha an itealan luath a" leantainn. Bidh am faisisteach a" cleachdadh seachd puingean losgaidh an aghaidh seachd, agus a" bualadh air a" charbad Sòbhieteach. Bidh i a 'call astar agus a' tòiseachadh a 'tuiteam.
  Bidh sruthan ceò a" tighinn a-mach às. Agus tha an einnsean a 'losgadh ...
  Dè an cogadh a tha seo! Tha e duilich a bhith an aghaidh carbad cho cumhachdach ann an armachd ris an ME-309, anns a bheil seachd puingean losgaidh a" dèanamh dìoladh airson cus cuideam agus gluasad nas bochda.
  Tha an astar àrd a 'leigeil leis an fhaisisteach teicheadh ann an dàibheadh, agus tha deagh armachd air beulaibh an trodaiche Gearmailteach.
  Tha Anyuta a-rithist a" feuchainn ris an luchag a lagachadh. Tha an nighean ann an cunnart a beatha. Tha i mu thràth uile air a sgrìobadh suas, a" snàgail rùisgte air feadh nan daingnichean. Tha a h-uile bòidhchead air a chòmhdach le sgrìoban agus sgrìoban. Ach an uairsin bidh e a" tilgeil grenade le pasgan spreadhaidh ceangailte. Tha i eadhon air a bualadh le spreadhadh bho ghunna-inneal. A 'sgrìobadh gualainn na h-àilleachd.
  Ach bhuail am pasgan spreadhaidh am baraille de ghunna 150-mm. Agus tha an Gearmailteach mar-thà air milleadh mòr fhaighinn. Le duilgheadas mòr, bidh an carbad a" gluasad bhon àite aige agus a" snàgail air ais gu suidheachadh a shaighdearan gus a lotan a reamhrachadh.
  Tha Focke-Wulfs agus grunnan TA-152 a" nochdadh anns na speuran. Bidh iad a 'tòiseachadh a' sgoltadh dreuchdan Sòbhieteach. Nochd paidhir de na carbadan jet ionnsaigh HE-183 as ùire cuideachd. Ràinig na vultures sin astaran suas ri ochd ceud cilemeatair san uair agus bha iad cha mhòr do-dhèanta a bhualadh.
  Bidh na nigheanan a" losgadh air ais air na Gearmailtich. Tha an-còmhnaidh cothrom ann an nàmhaid a ghlacadh, a dh" aindeoin dìon cumhachdach itealain ionnsaigh bho theine talmhainn.
  Fhuair Anyuta agus Alla an Luftfaust a chaidh a ghlacadh air ais. Is e armachd a tha seo anns a bheil naoi raidhfilean gun ath-chuairteachadh fichead millimeatair eadar-cheangailte.
  Faodaidh tu losgadh mar gum biodh bho ghunna beag anti-itealain.
  Agus bidh na gaisgich a" comharrachadh an nàmhaid. Bidh iad a' bruthadh an toiseach gu rèidh... Chuir an dà bhòidhchead an casan casruisgte air an sprùilleach, a' faireachdainn gu robh iad a' faighinn air ais rèidh.
  Bidh Focke-Wulf le sia canain adhair a" tòiseachadh a" smocadh - tha a bolg air a reubadh fosgailte.
  Bidh na nigheanan a" beucaich gu sunndach:
  - Puck! Pòc! Amas!
  Bidh plèanaichean Gearmailteach eile a 'tòiseachadh a' cuairteachadh thairis air cinn nan nigheanan. Bidh na bòidhchead a" dol a-steach do thrannsaichean fon talamh, a" seachnadh rocaidean Focke-Wulf.
  Bha Anyuta a" faireachdainn twinkle na sàilean garbh. Ghlan an nighean:
  - O teine ifrinn !
  Bha buinn na h-ìghne còmhdaichte le blisters agus bha iad a' goirteachadh gu goirt. Bha mi airson rudeigin fuar a phutadh.
  Agus air an uachdar tha na brisidhean a 'leantainn. Bidh an sneachd a" spìonadh às na lasraichean, tha na tobhtaichean air an reubadh às a chèile. Bidh na Gearmailtich a" tuiltean nan àiteachan le teine, ach chan eil seo a" dèanamh mòran math. Dh"fhalaich na gaisgich mar luchainn ann an tuill. Leig leotha iad fhèin iarnaigeadh.
  Ghlaodh Alla ann an cluais Anyuta:
  - Tha mi a 'smaoineachadh gum bi na Nadsaidhean a' ruith a-mach à smùid a dh'aithghearr. Tha tòrr neart aca, ach ann an Stalingrad chan eil cothrom aca tionndadh mun cuairt!
  Fhreagair an nighean bhàn gu pròiseil:
  - Tha sinn an so mar thri cheud Spartach ! Bidh sinn a" cuir às do fheachdan nàmhaid adhartach!
  Bha Alla ruadh a" gàireachdainn agus a" magadh air an nighean aice:
  - Agus chan urrainn dhut a dhol seachad oirnn!
  Nuair a ràinig na caileagan an uachdar, bha an creach seachad. Nochd saighdearan-coise dubha ùra. Dhìrich iad air adhart, agus bha aig na caileagan ri teine fhosgladh, a" toirt air an nàmhaid a shròn a chladhach dhan talamh.
  Chaidh na Leòmhainn agus na Tìgearan a-steach don bhlàr a-rithist. Dh'fheuch na Gearmailtich ri cuideam a chur air arm nan Sòbhieteach le tancaichean trom. Bho àm gu àm bha sligean a 'sileadh sìos. Dh'fheuch an "Tìgear" nas so-leònte gun a bhith a 'briseadh air falbh bho na cumaidhean aige. Rinn mortaran tàirneanach cuideachd.
  Loisg na caileagan air na Gearmailtich agus an saighdearan-duaise. Chuir e às do luchd-dùbhlain. Loisg Alla agus Anyuta ann an càraidean. Nochd aghaidhean nàmhaid agus shocraich iad. An uairsin sreath ùr de nàimhdean air adhart.
  Bhiodh na caileagan a' seinn aig àm a' bhlàir.
  Thòisich Alla, a" losgadh:
  - Roimhe...
  Anyuta, losgadh, lean:
  - Leut...
  Bhuail Alla agus thuirt e:
  - Legion...
  Air do Anyuta trì dhiubh a ghearradh dheth, rinn e sgeig:
  - Nàmhaid...
  Tharraing Allah an luchd-dùbhlain, agus chuir e às:
  - Tha iad....
  Lean Anyuta, an dèidh dha leth claigeann Arabach a sguabadh às, a 'leantainn:
  - Tha iad ag iarraidh ...
  Alla, a" pronnadh an nàmhaid, lean i:
  - Tha thu...
  Anyuta, losgadh, sgàineadh ann an rage:
  - Iriosal...
  Às deidh dha claigeann Arabach a tholladh, rinn Alla gàire:
  - Sgrios...
  Thuirt Anyuta, a 'leantainn air adhart a' slaodadh, ag innse:
  - Notaichean...
  Alla, mar gum biodh losgadh, a" feadalaich:
  - Na biodh eagal ort ...
  Às deidh dha Anyuta losgadh ceart, rinn e gàire:
  - Nàmhaid...
  Lean Alla, a" losgadh mar snaidhpear, a" leantainn:
  - Bayonet...
  Anyuta, a 'losgadh nas fhaide, a' comhartaich:
  - Comasach...
  Alla, gun stad a chur air losgadh, sgàineadh:
  - Feachd...
  Bha Anyuta, a 'losgadh ann an rage, a' gàireachdainn, a 'ceartachadh a caraid:
  - Misneachd...
  Às deidh dha Alla, ann an droch eacstas, losgadh air cinn nan Afraganach, rinn e comhar:
  - Neart...
  Thuirt Anyuta, a" leum le gunna-gunna:
  - Àrdachadh...
  Lean Alla, a" crathadh a curls dearga, oirre:
  - Agus na nàimhdean ...
  Thuirt Anyuta, a" bualadh air an Arabach sa stamag:
  - Anns a 'bhad...
  Alla, a 'losgadh leis a h-uile inbhe, a' comhartaich:
  - Sgrios...
  Ghabh na caileagan anail. Agus às deidh dhaibh beagan a bharrachd a losgadh, dh"èigh iad:
  - Is sinne ridirean an raidhfil snaidhpear, tha guth murt soilleir!
  Thuit an tonn de shaighdearan coloinidh air adhart beagan. Ghluais na Nadsaidhean na tancaichean aca air adhart a-rithist. Nochd "Tìgear"-2 leis na mucan fada aca agus loisg iad sligean air a h-uile dad a fhuair iad an aire.
  Bha cumadh turaid tùsail aig "Tiger"-2 agus lannan armachd air na taobhan. Rinn seo e beagan nas seasmhaiche. Thagh na gaisgich a-rithist na slighean tanca mar an targaid aca. Dh'fheumadh am faisisteach a bhith beò mar iasg ann am pras-fhrithealaidh.
  Thilg Anyuta pasgan spreadhaidh, a" pronnadh rolair aghaidh an Tìgear-2 agus sheinn e:
  - Choinnich mi riut le tiodhlac... Gu dearbh thug mi cunntas air àite sa chiste!
  Rinn Alla sgadan, gu toilichte a" tilgeil pasgan mòr, spreadhaidh air an fhaisisteach:
  - Ach Pasaran !
  Agus bhon spreadhadh, thionndaidh beul fada an tanca Gearmailteach. Agus thòisich an Tìgear Rìoghail air tionndadh air ais. A-rithist bha am faisisteach air a dhroch leòn. Ghabh Alla e agus rinn i rùsg, a" tilgeil pìos glainne le a òrdagan rùisgte:
  - Bidh tu ann an ciste daraich!
  Chaidh a' ghlainne a-steach gu amhaich Innseanach, fear de na saighdearan Gearmailteach a bha a' fuireach ann.
  Rug Anyuta air a companach agus sheinn i:
  - Bheir mi mo cheann dhan bharaille seo! Bidh mi a" dupadh a h-uile duine!
  Loisg Alla spreadhadh bho ghunna-inneal. Bha na Gearmailtich a-rithist fo ionnsaigh. Rinn an nighean tàir air:
  - Is urrainn dhuinn a h-uile càil a dhèanamh! Agus bidh sinn a 'buannachadh!
  Loisg Anyuta an raidhfil aice agus thuirt i:
  - Tha buaidh mhòr a" feitheamh! Gum biodh ar seanairean ann an glòir!
  Rinn Alla corran agus roilig e mun cuairt, a" snìomh mar chraobh Nollaige. Sheinn an nighean le wink:
  - Soirbheachas Mister, càit a bheil thu a' dol... Soirbheachas Mister - bidh na faisisteach a' gàireachdainn...
  Rinn tancaichean Gearmailteach, gun a bhith a' sàbhaladh shligean, an teine a neartachadh. Dhòirt iad a-mach na tiodhlacan spreadhaidh aca. Agus thàinig iad gu suidheachadh nan Sòbhieteach, a' feuchainn ri beàrnan a sheachnadh.
  Anyuta, a 'cleachdadh uèir, mar a dh'ionnsaich an grèim Seryozhka dhaibh, tharraing suas mèinn trom. Bha "Leòmhann" a 'gluasad gu slaodach a dh'ionnsaigh suidheachadh nan Sòbhieteach. Bha an gunna 150mm aige a" spùtadh shligean a-nis agus a-rithist. Rinn a" chlann-nighean sgadan agus snìomh.
  Sheinn Anyuta:
  - Gearmailtich-piobair, faisisteach-Nadsaidhean... Tha deireadh sìthiche a' feitheamh riut!
  Thug Alla fa-near le gàire:
  - Pacifism... Tha e fiù 's gòrach a bhith a' bruidhinn air sìtheachadh nuair a tha sinn a' bruidhinn mu na Nadsaidhean!
  Bhuail Anyuta Arabach bhon gheàrd coloinidh ann an drochaid an t-sròin le peilear le deagh amas agus air a chirped:
  - Agus tha iad craicte ann an smaoineachadh... Agus ann an cùisean armailteach chan eil iad cho làidir! A dh'aithghearr cuiridh sinn às dhaibh gu tur bho aghaidh a 'phlanaid Talamh!
  Thug Alla spreadhadh eile, shuath i a broilleach rùisgte air a" ghreabhal agus sheinn i:
  - 'S e ridire Ruiseanach a th' annam air glùinean luchd-brathaidh... sguabaidh mi air falbh nàimhdean an athar bho aghaidh na Talmhainn!
  Dh' fhalbh a' ghruag-dhearg, A' sealltuinn air an speur. Bha "Frames", plèanaichean gunnachan Gearmailteach, a" snìomh an sin.
  Bha an "Leòmhann" Gearmailteach a" snàgail suas a-nis is a-rithist, a" dol an sàs anns a" ghaoth. Agus bha a ghunna daonnan a 'spit.
  Bha Anyuta, a" gluasad mèinn fo bhratag tanca Gearmailteach, a" sgàineadh:
  - Airson Seryozhka ....
  Stad an Gearmailteach agus loisg e a-rithist. Spreadh an t-slige air cùlaibh nan nigheanan.
  Chaidh Anyuta a sgrùdadh:
  - Sligean bainne, ge bith cò aig a bheil eanchainn pàisde!
  Sheas "Leòmhann" airson greis. Is dòcha gu robh an sgioba eòlach Gearmailteach mothachail air cunnart ro-làimh, no is dòcha gu robh iad airson an uidheamachd sabaid aca a chleachdadh. Ach sheas an "Leòmhann" airson greis agus spad e sligean marbhtach.
  Thug Anyuta fa-near gu bheil gunna nas adhartaiche aig an tanca Gearmailteach agus a 'losgadh nas trice na an KV-2. Agus tha seo, gu dearbh, a 'dèanamh an càr seo tòrr nas cunnartaiche. Chaidh Anyuta thairis oirre fhèin agus rinn i sgadan:
  - Theid na h-aingidh gu h-ifrinn !
  Loisg Alla am faisisteach ann am plexus na grèine agus rinn e rùsg:
  - Tha ar buaidh do-sheachanta! Agus thig a h-uile càil gu crìch gu math!
  Ghearr Anyuta dheth an Turc cuideachd agus sheinn e:
  - Ged a tha e coltach gum bi beatha air a bhriseadh a dh'aithghearr nuair a bhuaileas trioblaid air an adhairc dhubh aige ... Na h-eich faisg air làimh agus fuil a 'sruthadh mar abhainn, agus a-rithist bidh an talamh a' dol à bith fo do chasan!
  Thuirt Alla, às deidh dha an Ioran a mharbhadh:
  - Ach tha a neach-gleidhidh fhèin aig an talamh cuideachd ... Agus eadar na reultan air an sìneadh thuige... Snàthadan sàbhalaidh do-fhaicsinneach gus Hitler a chuir a-mach gu Kolyma!
  Sheinn na caileagan, a' losgadh, còmhla ri chèile:
  - Briseamaid Adolf, gortaichidh e e! Tha mi a" creidsinn gun dèan sinn a" chùis air faisisteachd! Agus anns an Ruis againn, nochdaidh am Mesiah, Tighearna sluagh gach dùthaich!
  Agus lean na gaisgich orra a" losgadh. Ach laigh saighdearan-coise an nàmhaid agus thòisich iad a" losgadh agus a" tilgeil grenades. Dh" fheuch na buidhnean faisisteach ri na caileagan a smocadh le teine mortar. Agus a 'tilgeil tòrr grenades.
  Thuirt Alla gu feallsanachail:
  - Le àireamhan faodaidh tu taghaidhean a bhuannachadh, le sgil faodaidh tu taghaidhean a bhuannachadh gun chogadh!
  Rinn Anyuta gàire agus thug e fa-near:
  - Tha cogadh na raon far a bheil càileachd a" toirt buaidh air meud, tha taghaidhean, mar riaghailt, a chaochladh agus is e naidheachd bheag a tha seo!
  Thill na gaisgich beagan ; Rug Alla eadhon air an tiodhlac a chaidh a thilgeil le a cas agus thilg i air ais e. Dh'itealaich an grenade agus bhuail iad na Nadsaidhean air na clogaidean aca. Agus mar a tha e a 'spreadhadh ...
  Bha e mar gum biodh pasgan eile air spreadhadh an àiteigin.
  Thug Alla fa-near gu feallsanachail:
  - Is e fortan an dàrna toileachas, is e soirbheachas an treas fear, ach a" chiad sgil!
  Rinn Anyuta gàire agus chuir e a-steach:
  - Tha fortan na dhuais airson misneachd, ach chan ann airson neo-chùram!
  Chuir Alla a-mach sùil Hindu bhon arm coloinidh agus rinn e sgadan:
  - Ge b'e neach tha sealbhach, 'anam a' seinn !
  Rinn Anyuta gàire agus thuirt e:
  - Tha e math nuair a tha thu fortanach, tha e a" ciallachadh gun sàbhail Dia thu!
  Fhuair na caileagan beagan na bu ghlice. An uairsin ghluais an "Leòmhann" Gearmailteach air adhart agus chaidh a sguabadh le mèinn. Ruith am bratag thairis air inneal spreadhaidh agus chaidh a reubadh.
  Shnìomh an "Leòmhann" leònte mun cuairt agus sheas e... Bha na gaisgich air leth toilichte agus sheinn iad aig mullach an sgamhanan:
  - Tha leòmhann na chrùb ann an smaoineachadh, tha tìgear na adhbhar airson a h-uile seòrsa trioblaid... Chan eil dad nas inntinniche san t-saoghal na duine!
  Loisg Anyuta loidhne fhada, dìreach mar a dh "èirich an arm cèin gu stoirm agus a" seinn:
  Tha rocaidean is plèanaichean againn,
  An spiorad Ruiseanach as làidire san t-saoghal ...
  Tha na pìleatan as fheàrr aig an stiùir -
  Bidh an nàmhaid air a phronnadh gu duslach agus smithereens!
  Tha coltas gu bheil "leòmhann" air a dhroch mhilleadh. Reòthadh i, a" spùtadh a-mach beagan shligean eile.
  Nochd "Panther" sùbailte. Ach, bha eagal oirre a dhol nas doimhne a-steach do shuidheachadh nan saighdearan Sòbhieteach, agus thòisich i air losgadh. Bhiodh sligean a" feadaireachd thairis air cinn nan nigheanan. Agus bhris iad sprùilleach agus teintean.
  Dh"ullaich Anyuta grenade airson a thilgeil, deiseil airson a" mhionaid a ghlacadh nuair a thàinig an tanca faisisteach faisg air astar ruigsinneach. Ach chan eil "Panther" gòrach nas motha. Loisg na Gearmailtich, a" cur nan sligean ann am pàtran checkerboard, a" feuchainn gun a bhith ag ionndrainn aon phìos talmhainn. Agus gu litireil thug iad a-mach a h-uile clach.
  Thuirt Alla, a" suirghe air a broilleach rùisgte:
  - Tha innleachdan Krauts lochtach... An dèan iad mòran mar seo?
  Thuirt Anyuta gu seòlta:
  - Bidh cearc a" piocadh gràn aig aon àm, ach a" faighinn cuideam fada nas luaithe na muc, a shlugas pìosan mòra!
  Loisg am Panther còrr is ceithir fichead cuairt agus, an dèidh dha a armachd a chosg, thionndaidh e mun cuairt agus chaidh e air ais chun an uachdair aige. Na àite nochd mastodon ùr, an Sturmtiger. Chòmhdaich an inneal a bharaille farsaing le caip. A rèir coltais, san dòigh seo, tha iad a 'cunntadh air iad fhèin a shàbhaladh.
  Loisg "Sturmtiger" aig suidheachadh nan saighdearan Sòbhieteach bho astar. Rinn rocaid tàirneanach. Dh'eirich an talamh suas, agus dhòirt tobar teine a mach jets.
  'S gann a thàinig na caileagan beò; bha iad gu math còmhdaichte le duslach. Bha Anyuta eadhon beagan iongnadh. Gu h-obann chunnaic an nighean i fhèin a 'marcachd air each. Agus gu bheil i ag òrdachadh sguad a thug ionnsaigh air arm Tatar. Agus le a gaisgich marcaich air eich. Na Mongol-Tatars, gun chomas seasamh an aghaidh a "bhuille, a" teicheadh agus a "bàsachadh nam mìltean fo na cnuimhean.
  Bidh Anyuta a 'crathadh dà chlaidheamh agus a' sgoltadh sìos a nàimhdean. Ach chaidh an sealladh a bhriseadh gu h-obann.
  Bhuail Alla a companach air a ghruaidhean, chrath e i, ag ràdh:
  - Uill, sin agad e! A-nis stad air laighe mun cuairt!
  Fhreagair Anyuta gu feargach:
  - Cha do ghabh mi fois, ach shabaid mi!
  Leum an nighean suas le feirg agus thilg i grenade. Chaidh an tiodhlac a-null agus bhuail e baraille tanca Lev. Às deidh dha milleadh fhaighinn, chrath an càr a stoc cuideamach.
  Ghlaodh Anyuta aig mullach a sgamhanan:
  - 'S mi ridire Rus'!
  Loisg Alla spreadhadh bhon ghunna-inneal aice agus rinn i gàire:
  - Fhreagair an gille gu leir,
  Tha mi airson seirbheis a thoirt do Holy Rus '...
  Leig muir dortadh fola,
  Ach bidh Dia comasach air ar sàbhaladh!
  Thuit Anyuta air an sprùilleach le a stamag rùisgte agus a broilleach. Dìreach ann an tìde, mar a bha na ceudan de spreadhaidhean gunna-inneal a" lasadh thairis air a ceann. Chuir an nighean a-mach a teanga agus thuirt i:
  - Tha cuthach nan saighdearan gaisgeil na shàbhaladh-beatha dha seanalairean abstruse!
  Dh"aontaich Alla:
  - Tha an saighdear treun, tha an seanalair a 'cunntadh, tha an nàmhaid seòlta, chan eil soirbheachas a' tighinn ach le misneachd glic!
  Dh'fhosgail na caileagan teine a-rithist agus rinn iad gàire ann an dìlseachd:
  Sguadronan os a chionn
  Ruith ann an aonadh
  Tha Adolf na amadan làidir -
  Lusan Sodom!
  Nochd "Leòmhann" armachd eile. Theich dithis shaighdear air falbh uaith ; a' breithneachadh leis an aghaidhean dorcha, b' Arabaich iad. Dh'fheuch iad ri slabhraidh a chuir air an dubhan gus an tanca adhartach a tharraing bhon raon-catha.
  Loisg Alla agus Anyuta, a 'marbhadh nan teicneòlaichean aig an aon àm. Sheinn na gaisgich:
  - Na sgrios thu fhèin agus cuidich do chompanach, cuidich daoine eile gus faighinn a-mach às an teine!
  Nochd triùir dhaoine dubha. Ruith iad leis an t-slabhraidh cho luath 's a b' urrainn dhaibh, ach chaidh an losgadh leis na caileagan cuideachd. A bharrachd air an sin, loisg Anyuta an gunna, a 'putadh air a' chù le a òrdagan rùisgte.
  Agus fhuair i air an luchd-dùbhlain aice a bhualadh le mionaideachd iongantach, leithid mionaideachd Robin Hood.
  Thug Alla fa-near:
  - Chan e an comharra am fear a bhuaileas gu soirbheachail, ach am fear a tha ag ionndrainn le fàiligeadh!
  Thilg Anyuta grenade le a cas-rùisgte agus sgàin i:
  - Faodaidh an neach as ceart le sealladh biodag a bhith ag ionndrainn, ach tha e neo-thròcaireach dha inntinn gheur an targaid a chall!
  Bhuail an grenade an mortar agus thòisich e air spreadhadh, a 'losgadh nam mèinnean.
  Seadh, cha robh Stalingrad furasta dha na Gearmailtich. Fhuair iad dùn bàis uabhasach ann!
  . CAIBIDIL Àir. 13.
  Air 3 Samhain, chuir na Gearmailtich timcheall air Tikhvin, agus thòisich sabaid anns a 'bhaile fhèin. Thill an t-Arm Dearg air ais gu slaodach. Chaidh a" mhòr-chuid de bhaile-mòr Baku a ghlacadh mu thràth, tha saighdearan Sobhietach a" tilleadh don leth-eilean. Is gann gu bheil Yerevan fhathast a" cumail air. Tha Stalingrad faisg air sgrios.
  Ach fhathast, dh'òrdaich Stalin am baile-mòr seo gun a bhith air a thoirt seachad. Thòisich sabaid cuideachd airson Astrakhan. Tha na Krauts cuideachd a" feuchainn ri adhartachadh anns a" bhaile-mhòr seo. Tha a h-uile dòigh-obrach air a bhomadh gu mòr agus tha am bun-structar ga sgrios.
  Tha an geamhradh a' teannadh ri chèile... Agus tha cùrsa a' chogaidh a' fàs nas lugha agus nas lugha dùil. Ach tha e coltach nach urrainn Stalingrad a chumail. Tha solar air feadh an Volga air a bhacadh le cruthachadh deigh agus bomadh mòr.
  Air 4 Samhain, chaidh naochad sa cheud de Tikhvin a thoirt mu thràth. Agus thàinig na Gearmailtich gu tìr na Fionnlainne. Cha b' urrainn do na saighdearan Sòbhieteach, an dèidh milleadh mòr fhulang, feachdan gu leòr a chruinneachadh gus stad a chur air an nàmhaid.
  Thug na Finns agus saighdearan Suaineach pupaid ionnsaigh air a' choinneamh cuideachd. Chleachd iad feachdan cudromach.
  Air 5 Samhain, chaidh co-bhanntachd na Gearmailt agus saighdearan Fionnlannach-Lochlannach còmhla. Mar sin chaidh cearcall dùbailte a dhùnadh timcheall Leningrad. Buaidh ùr, mòr airson an Treas Reich.
  Air 6 Samhain, bha sabaid fhathast a" dol air adhart anns an roinn a tuath. Leudaich na Nadsaidhean an trannsa. Tha an suidheachadh air fàs gu math duilich. Ann an Tikhvin, bha na tha air fhàgail de dh 'ionnsaigh mu dheireadh a' losgadh a-mach. Loisg na Gearmailtich urchraichean ballistic aig Yerevan. Chaidh trì taisbeanaidhean fhoillseachadh. Dh'adhbhraich sgrios mòr agus leòintich. Ach cha deach dad a bhriseadh mu dheireadh.
  Chaidh baile-mòr Astrakhan a ghearradh dheth le fearann bhon chòrr de fhearann Sòbhieteach. Tha an suidheachadh air a dhol suas. Loisg longan-cogaidh ùra Gearmailteach is Sasannach ann am Murmansk. Chaidh ceannard a' ghearastain agus mòran oifigearan a mharbhadh aig àm an t-sligeach.
  Dh" fhàs e na bu mhiosa buileach.
  Agus air 7 Samhain, bhris na Nadsaidhean a-steach do Volkhov agus mu dheireadh chuir iad stad air strì nan saighdearan Sòbhieteach ann an Tikhvin. Mar sin, dh'fhàs am beàrn le Leningrad gu mòr. Dh"fhàs e soilleir gur gann gum biodh am baile beò fo shèist.
  Air 8 Samhain, chaidh na deuchainnean ris an robh dùil o chionn fhada air an tanca Lev-2 a chumail mu dheireadh. Bha cruth atharraichte aig a" chàr. Bha an einnsean, an tar-chuir agus am bogsa gèar suidhichte ann an aon àite aig an aghaidh, agus bha an roinn sabaid aig a" chùl.
  Le oidhirpean sunndach, rinn na Gearmailtich, fo stiùireadh Porsche, an càr airson ceann-bliadhna an putsch.
  Gu dearbh, le taing don sgàil-dhealbh ìosal, fhad "s a bha e a" cumail suas armachd agus armachd an Leòmhann, chaidh cuideam a "charbaid a lughdachadh gu trì fichead tunna, le einnsean de 1200 each-chumhachd. Sheall deuchainnean sabaid gur e tanca a bha gu tur iomchaidh a bh" anns an toradh. Dìreach na tha a dhìth ort!
  Cothlamadh de dheagh fheartan dràibhidh agus armachd.
  Ach, cha robh am Fuhrer riaraichte le seo. Dh'iarr e gun deidheadh armachd nan taobhan agus an deireadh a neartachadh, a bharrachd air canan 88-mm a chuir a-steach le fad baraille de 100 EL.
  B" e carbad eile a chaidh a dhearbhadh an E-100. Ach bha an tanca seo ro throm: 140 tunna, ach bha dìon sàr-mhath aige bho gach ceàrnaidh agus armachd na luchaige. San fharsaingeachd, gheall an t-sreath "E" a bhith air leth gealltanach. Tha e coltach nach do chaith na Gearmailtich ùine sam bith.
  Chaidh an tanca Bars le einnsean cumhachd 1000 a shealltainn cuideachd; ge-tà, cha robh coltas gu robh an carbad air a dhìon gu leòr do Hitler.
  Chaidh diofar sheòrsaichean itealain a shealltainn cuideachd air an ceann-bliadhna. Gu sònraichte, itealain ionnsaigh agus atharrachaidhean air an ME-262. Agus cuideachd TA-183. Caismeachd slàn de theicneòlas.
  A "toirt a-steach lannsaichean gas cumhachdach, tha iad comasach air bailtean-mòra is bailtean beaga a leagail.
  An seo, gu dearbh, chaidh siostaman sgrios fìor làidir a nochdadh.
  Chaidh "Panther"-2 seachad air deuchainnean cuideachd, le cuideam leth-cheud tonna; bha armachd aghaidh de 150 millimeters aig ceàrn, agus canan "Tìgear Rìoghail". Bha an armachd taobh 82 millimeters, leathad. Bha tanca mar seo gu ìre mhòr a 'freagairt Hitler, oir b' urrainn dha seasamh an aghaidh trithead 's a ceithir ann an sabaid dlùth.
  San fharsaingeachd, ghlan na Nadsaidhean am managerie.
  Chaidh deuchainnean a dhèanamh cuideachd air luchd-sabaid Gotha a bha comasach air astaran mìle ceud cilemeatair san uair a ruighinn.
  Ann an ùine ghoirid, leig iad às na criosan aca.
  Air 9 Samhain, thuit Volkhov. Tha an suidheachadh air an ìre as àirde a ruighinn. Agus a-rithist dh'fheuch tancaichean Sòbhieteach ri cur an-aghaidh.
  Reothadh Gringeta faisg air a" ghunna. Sheas Churchill 2 mu choinneamh nan carbadan Sòbhieteach agus chuir e a-mach armachd.
  Bha nighean a' Mhorair Sìne a' cunntadh nam buillean. Chaidh na tancaichean Sòbhieteach sìos nuair a chaidh iad a-steach don dìg. Agus ghabh am fear-reic Gearmailteach brath air seo.
  Ghabh Nicoletta e agus sheinn i:
  - Cha 'n eagal do 'n ghaisgeach Shasunnach am bàs,
  Fo na speuran rionnagach, cha toir am bàs sinn!
  Cogaidh e gu treun air son an leòmhainn leis a' chrùn,
  luchdaichidh mi an inneal-ghunna cumhachdach!
  Chrath Malanya le cead:
  - Tha seo sgoinneil! Agus cuiridh sinn cosgais cuideachd!
  Dh'obraich an gunna gu math gnìomhach. Bha na sligean a" lasadh mar gheasan a" fàgail seallaidhean tron adhar. Seadh, bha nigheanan lùthmhor ann. Agus as cudromaiche buileach ceart.
  Chrath Gringeta a ceann agus chuir i slige aig bonn an turaid trithead "s a ceithir. Rinn i gàire:
  - Is e so am bàs ! Thig i gu mo nàimhdean! Agus tha fios agam bho seo a-mach, tha i a" feitheamh ri nàimhdean mustachioed!
  Thuirt Nicoletta le gàire:
  - Chrom a h-uile beathach don fheusag... Gus am biodh am fear damnte a' fàilligeadh!
  Rinn Gringeta gàire a-rithist agus loisg e, a" sgiamhail:
  - Is e am pròtacal agam an fheadhainn as ceart. Gheibh sinn ann gu cinnteach!
  Thog Nicoletta a meur-chlàr agus thuirt i:
  - Bang, bang - cha do bhuail! Dh"fhalbh an coineanach glas!
  Gringeta, losgadh, seinn:
  Bidh a h-uile duine a 'taghadh dhaibh fhèin
  Boireannach, creideamh, rathad...
  seirbhis a dheanamh do'n diabhul, no do'n fhàidh,
  Bidh a h-uile duine a" taghadh dhaibh fhèin!
  Chrath Sìne a ceann agus chuir i an aghaidh:
  - Nach cinnteach air an dòigh sin ! Tha ceithir fichead sa naoi sa cheud de chreideamh neach air a dhearbhadh le breith, chan e eòlas. An seo buinidh sinn don Eaglais Anglicanach... Ach ma choimheadas tu air, dè am bunait? An e seo ar roghainn?
  Rinn Gringeta gàire agus thuirt e:
  - Bha mi gu pearsanta ann an teaghlach creidsinneach, ach a-nis tha mi a 'sìor fhàs buailteach a thaobh aimhreit!
  Rinn Nicoletta gàire agus chuir i a-mach a teanga.
  - Atheism... Tha seo inntinneach!
  Thug Malanya fa-near gu feallsanachail:
  - Agus a cheart cho iomallach bho gach nì! Nuair nach eil Dia ann agus gun chumhachdan os-nàdarrach, tha creideamh meallta!
  Chrath Gringeta a ceann, a" dearbhadh gu deònach:
  - Tha e cosmhuil ris na comunn- aich ! Thàinig iad suas leis a 'bheachd gur e dìreach fantasasan dhaoine a th' anns a h-uile creideamh. Agus thog iad teagasg air seo!
  Chuir Malanya a bilean gu teagmhach:
  - Agus ciod a tha feitheamh orra an dèigh bàis ?
  Rinn Gringeta gàire gu feòil-itheach. Loisg i slige, a 'gearradh slige tanca Sòbhieteach eile fosgailte agus fhreagair i:
  - Faodaidh tu tòrr a thogail an seo ... Fiù 's aiseirigh nam marbh le cumhachdan saidheans!
  Chuimhnich Malanya, a" gàireachdainn:
  - Leugh mi leabhar mu dheidhinn saoghal an ama ri teachd. Tha ìmpireachd fànais ann mu thràth. Chan eil bàs ann, seann aois, galair. Agus gu dearbh an t-acras... Fìor, chan eil obair aig a' mhòr-chuid den t-sluagh, ach tha gu leòr ann airson a h-uile duine.
  Mar eisimpleir, thèid càraichean a thoirt seachad an-asgaidh. Agus tha innealan eileagtronaigeach le cuideachadh a bhios iad a 'conaltradh ris an t-saoghal air fad.
  Thuirt Nicoletta gu fìor dha-rìribh:
  - Tha adhartas a 'leasachadh gu luath. Seall air na tancaichean seo... Mar a tha iad air a dhol air adhart agus air fàs nas adhartaiche. Ach, chan urrainnear Churchill-2 a choimeas ri Matilda.
  Dh" aontaich Malanya:
  - Tha, tha na tancaichean air a dhol air adhart... Tha seo chic!
  Chaidh ionnsaigh eile le tancaichean Sòbhieteach a-mach, agus bha briseadh ann.
  Air 10 agus 11 Samhain, rinn na Gearmailtich obraichean beaga oilbheumach, a" gearradh oiseanan anns a" cheann a tuath.
  Dh" fheuch saighdearan Sòbhieteach ri frith-ionnsaigh tuath air Stalingrad, ach cha robh mòran soirbheachas aca. Bha na taighean mu dheireadh sa bhaile a" cumail a-mach mu thràth. Air a sgrios aig an aon àm, chun na talmhainn. Ach airson a-nis dh'òrdaich Stalin cumail suas gu deireadh.
  Tha baile-mòr Baku cha mhòr air a ghlacadh. Ach tha na tobraichean ola a' losgadh agus tha sabaid air briseadh a-mach nam measg. Tha na Gearmailtich a" bomadh gu leantainneach.
  Tha blàran ann an Astrakhan aig an ìre as àirde...
  Air 12 Samhain, chuir na Turcaich ionnsaigh air Yerevan. Chaidh an ionnsaigh a chuir air ais. Dh'fhuiling na h-Ottomans call. Ach loisg iad a-rithist. Air 13 Samhain, ghabh na Gearmailtich thairis na cairtealan mu dheireadh de Baku - ag ainmeachadh gun deach am baile a ghlacadh. A-mhàin air an leth-eilean, bha an t-sabaid fhathast a 'dol air adhart, agus bha an speur dubh le tobraichean lasrach.
  Air 14 Samhain, thòisich na Nadsaidhean air an ionnsaigh air Murmansk. Chleachd iad làmhachas agus itealain...
  Bha Stalingrad na theine, ach rinn na daingneachadh Sòbhieteach a chaidh a ghluasad a-steach e comasach cumail a-mach fhathast. Ged a-mhàin gu oir a 'bhaile, agus aig cosgais call mòr.
  Rè an ionnsaigh air Murmansk, chruinnich armada mòr de longan-cogaidh, agus ràinig luchd-giùlan itealain cuideachd. Chaidh am baile a bhrùthadh mar rolair plasma. Agus bha iad a" bomadh agus a" losgadh.
  Air 15 Samhain, thòisich saighdearan faisisteach a 'gluasad, a' toirt ionnsaigh air a 'bhaile, an aon phort gun deigh anns a' Chuan Artaigeach. Ghabh "luchagan" pàirt anns na blàran, agus eadhon an tanca "Rat", a bha na Nadsaidhean airson feuchainn ann an cleachdadh.
  Ach, bha "Rat" rudeigin briseadh-dùil. Ghluais i air adhart an toiseach, agus an uairsin chaidh i an sàs anns na snowdrifts. Agus stad i air iomall a" bhaile. Cha robh na Gearmailtich buileach deiseil airson an oilbheum. Ach cha do stad an t-seilg. Air 16 Samhain, cha mhòr nach do chuir na Nadsaidhean crìoch air glanadh nan tobraichean ola losgaidh. Ach bha pàirt den leth-eilean do-ruigsinneach dhaibh, air sgàth teintean a bha air fàs gu ìre an t-seachdamh neamh.
  Air 17 Samhain, ghlac na Nadsaidhean am meur mu dheireadh den Volga delta, agus mar sin chuir iad stad air Astrakhan nas mionaidiche. Tha Baku air a bhith air a ghearradh dheth o chionn fhada.
  Bha Yerevan cuideachd fo stoirm. Tha am baile-mòr air cnoc, gu math goireasach airson dìon, ach tha e duilich a stoirm, gu sònraichte le tancaichean.
  Air 18 Samhain, rinn saighdearan Sòbhieteach deuchainn a-rithist air neart dìon nan Nadsaidhean tuath air Stalingrad. Leudaich seo an cuideam air na bha air fhàgail den bhliadhna air an Volga, ach chosg e call mòr.
  Air 19 Samhain, chuir na Gearmailtich stad air an ionnsaigh air Murmansk air sgàth call mòr.
  Mar sin, cha b" urrainn don Fuhrer aig an robh seilbh na splinters iomadach a thoirt a-mach às a shuidheachadh. Tha planaichean aig na Nadsaidhean airson crìoch a chur air an USSR mus do dh'fhàilig an geamhradh.
  Nas miosa buileach, chuir Iapan stad air an oilbheum aice air sgàth aimsir fhuar agus call mòr ann an sgiobachd. Is e an aon rud gun do mheudaich an samurai cinneasachadh nan trithead "s a ceithir aca fhèin agus Panthers ceadaichte. Agus dh" fhaodadh iad trioblaid adhbhrachadh an ath shamhradh.
  Air 20 Samhain, chuir na Gearmailtich às gu ìre de na teintean agus ghlan iad a 'mhòr-chuid den leth-eilean.
  Air 21 Samhain, thug saighdearan Sòbhieteach ionnsaigh air na Gearmailtich a-rithist agus chaidh iad a-steach eadhon grunn chilemeatairean gu tuath air Stalingrad. Dh'fheumadh na Nadsaidhean an ionnsaigh a lagachadh agus feuchainn ri suidheachadh a thoirt air ais.
  Tha na sabaidean, mar a chanas iad ann an leithid de chùisean, dìreach aig ìre frac!
  Air 22 Samhain, dh'fheuch na Nadsaidhean ri gluasad air adhart ann an sgìre Turkmenistan. Agus às deidh dhaibh coiseachd deich cilemeatair, chaidh stad a chuir orra. Ach air an t-Samhain 23, às deidh dhaibh na buidhnean-airm Shah a thoirt gu cath, chaidh iad air adhart a-rithist. Tha an suidheachadh air fàs gu math nas miosa ann an sgìre Meadhan Àisia.
  Air 24 Samhain, cha robh atharrachaidhean mòra sam bith air an aghaidh ...
  Air 25 Samhain, thòisich na Nadsaidhean air an ionnsaigh air Murmansk a-rithist. Chaidh aonadan ùra a thilgeil dhan bhlàr. Ach chan eil mòran ciall ann fhathast.
  Tha 26 Samhain air ruighinn - aon bliadhna deug bho na taghaidhean don Reichstag, às deidh sin chaidh Hitler ainmeachadh mar Sheansalair an Reich.
  Airson a" chiad uair, chaidh an tanca E-100 as ùire a chuir gu aghaidh.
  B" e cleachdadh sabaid a bha seo airson inneal mar sin.
  Bha an tanca a 'coimhead gu math fada, cha mhòr rèidh. Bha am balla fada de ghunna 128 mm a" sruthadh bhuaithe. Agus tha an armachd aghaidh aig ceàrn ceathrad "s a còig ceum. Agus tha e fhèin air a chlaonadh bhon taobh.
  Ghluais an tanca E-100 le taing don einnsean 1,500-each as ùire, nas luaithe na an luchag. Agus bhreab na sligean dheth.
  Agus am broinn a 'chàr nochd an ceathrar èibhinn Magda, Cairistìona, Gerda agus Charlotte.
  Rug na caileagan clann airson an Fuhrer, agus dh'fhàg iad iad fo stiùireadh nannies sònraichte bhon SS.
  Agus bha iad dìreach air an aghaidh a ruighinn. Tha na nigheanan gu math èibhinn. Chaill iad blàran. Agus seo dìreach an cothrom thu fhèin a dhearbhadh. Gabh, mu dheireadh, an Sevastopol a tuath seo.
  Agus stèidhich ceannas an Treas Reich anns a 'Chuan Artaigeach. Dè cho fada "s as urrainn an cogadh a tharraing a-mach? Agus tha an ceathrar a" smaoineachadh: "s dòcha còmhla riutha co-dhiù gum faod rudeigin atharrachadh?
  Chan eil e ro reothadh faisg air Murmansk - tha Sruth a" Chamais a" toirt seachad insulation. Tha na nigheanan ann an suidheachadh sabaid. Rugadh gach fear do chàraid - balach agus nighean! Mar sin faodaidh tu gàirdeachas a dhèanamh.
  Bha Magda agus Cairistìona a" crochadh timcheall nan gunnaichean. Tha an tanca ùr agus fo smachd gu math sìmplidh. Tha e air a dhìon bho na taobhan le 120 mm de armachd claon, agus 50 mm eile de sgiath. Mar sin chan urrainn dhut an càr a bhualadh bho gach ceàrnaidh.
  Bha na caileagan a" feadalaich òran. Bidh iad a" faireachdainn gu math nan cridhe.
  Thuirt Gerda le gàire air a bilean òmar:
  - A-nis tha clann cumanta aig Hitler agus mise. Tha sinn nar buill den teaghlach rìoghail!
  Rinn Charlotte gàire mar a thuirt i:
  - Agus chan eil ann ach neoni air thoiseach!
  Thàinig tanca "E"-100 gu suidheachadh nan Sòbhieteach. Chaidh a h-uile càil mun cuairt a sgrios cho mòr is gu bheil seallaidhean bho na Sòbhietich tearc, agus mar as trice bho ghunnaichean aotrom.
  Bha Magda ag amas air an canan 128mm agus loisg i air a' phiob-mhòr Sobhietach. Sheinn an nighean fionn meala:
  - 'S e tìgear a th' annam, agus tha gàire agam... Agus reub an droch thìgear a h-uile duine às a chèile!
  Chaidh na Sòbhieteach dà fhichead 's a còig air ais, chaidh grunn shaighdearan Ruiseanach a mharbhadh.
  Ghlan Magda mar chat:
  - 'S e sàr-fhear a th' annam, tha an dòigh-obrach agam sìmplidh...bithidh mi earball an fheadhainn a tha dèanta le clòimh! Agus an uairsin thòisich an nighean a 'gàireachdainn. Uill, dìreach mar bhan-dia seòlta.
  Chuir caileagan strìopach Hitler an tanca suas. Agus leum iad fhèin suas ann an càr le armachd air leathad.
  Ach an uairsin thionndaidh na gaisgich an càr mun cuairt. Bidh Charlotte, a" bhòidhchead seo le falt dath copair, a" seinn:
  - Clack, cliog, cliog ... Bidh an sruth a" roiligeadh! Dh"ith na marcaichean Nadsaidheach a" ghainmheach gu lèir!
  Agus às deidh sin, bhiodh Charlotte a" gàireachdainn cho cruaidh ... thòisich i eadhon a" cabadaich a fiaclan. Agus a-rithist thionndaidh an tanca. Reub na Gearmailtich sìos an fheansa uèir bhiorach. Bha an inneal, meud Tyrannosaurus rex, a" fàs gu borb. Agus rinn na gaisgich gàire air an aghaidhean grinn agus feòil-itheach.
  Bha na caileagan a 'giùlan agus a' breith clann bho Adolf Hitler. Agus tha seo mar-thà ag ràdh rudeigin. Vixens brèagha, ach aig an aon àm uilebheistean moralta. An seo chuir iad às do shaighdear Sòbhieteach a thuit fo na cuibhlichean. Agus bhrùth iad canan 76-mm a-steach don talamh. Ghabh sinn air adhart air. Chaidh an stàilinn a dhèanamh rèidh. Sheall na gaisgich aerobatics figear. Bha coltas na bu mhiosa air na sligean na peasgan a bhith air an crathadh le leanabh ann an gruth. B' e fear 85 mm an ath ghunna a chuir an E-100 rèidh.
  Rinn Magda gàire:
  - Agus bidh sinn a" pronnadh na Ruiseanaich mar chnap-starra!
  Ceartaich Cairistìona a caraid:
  - Nas coltaiche ri mathain! Agus tha am mathan na bheathach mòr!
  Thuirt Red Charlotte, a" toirmeasg a fangs:
  - Agus sgìth!
  Rinn tancaichean Gearmailteach an slighe tro loidhnichean dìon a" bhaile. Bha na saighdearan Sòbhieteach a' sabaid gu cruaidh. Ghabh a h-uile duine suas armachd. Bha eadhon balaich deich bliadhna a dh'aois a 'sabaid anns a' mhailisidh. Bha tòrr nigheanan ann cuideachd. Chruinnich a h-uile neach-còmhnaidh, ach cha robh armachd gu leòr ann. Bha mòr-ghaisgeachd follaiseach anns a h-uile càil. Chaidh na tùsairean, a" cleachdadh stuthan-spreadhaidh dachaigh no dòrlach de grenades, gu tancaichean Nadsaidheach agus thilg iad iad fhèin fo na slighean - a" bàsachadh airson an dùthaich mhàthaireil.
  Fhuair an tanca E-100 grunn mhilleadh. Chaidh aig aon de na gillean air a dhol tro mhèinn throm. Chaochail e fhèin, ach rinn e milleadh air càr Gearmailteach. Dh'itealaich an rolair agus pàirt den bhratag dheth. Gluais an carbad mòr sìos. An uairsin thilg dà ghaisgeach grunnan grenades, a 'briseadh nan slighean tiugh.
  Chaill an E-100, an dèidh a dhol seachad air an loidhne aghaidh, a ghluasad.
  Bha Gerda ag amas air sia gunnaichean-inneal agus thionndaidh e air adhart iad nuair a dh'fheuch na saighdearan Sòbhieteach ri strì an aghaidh. Thuit na dusanan de Ruiseanaich agus riochdairean bho shluagh eile na Ruis, air an losgadh le peilearan gunna-inneal. Ach ruith na saighdearan Sòbhieteach air adhart. Thilg iad grenades agus bhàsaich iad. Ràinig cuid de na criomagan an E-100, ach dh'obraich na gunnaichean mar bu chòir. Agus tha damn Gerda cho ceart. Agus cha mhòr nach tèid na peilearan aice gu dìomhain.
  Agus tha saighdearan Ruiseanach a 'bàsachadh ...
  Loisg Cairistìona bho ghunna luath 75-mm, sligean briste, agus loisg i bho ghunna-inneal coaxial. Bha a" bhiast ruadh, a" reubadh às a chèile saighdearan Sòbhieteach le peilearan, a" sgàineadh:
  - 'S mise fear-iomchair a' bhàis... 'S e Satan fèin mo chàirdean ruadh !
  Thuirt Magda gu sgiobalta:
  - Uill, na dèan sin. Is e Satan nàmhaid Dhè agus tha e air a dhìteadh don loch teine!
  Bhuail Cairistìona a cas-rùisgte air a" mheatailt agus dh"èigh i:
  - Dè mu dheidhinn an loch teine? Tha mo ghruag mar theine!
  Thug Gerda fa-near le gàire:
  - Bheir am Fuhrer fhèin maitheanas dhuinn peacaidhean sam bith... Nas mionaidiche, tha bun-bheachd peacaidh gu ìre mhòr seann-fhasanta?
  Chuir Magda a-mach:
  - A bheil thu airson a ràdh gu bheil bun-bheachd peacaidh seann-fhasanta ...
  Thionndaidh Gerda air na gunnaichean-inneal a-rithist, a" cuir stad air an-aghaidh èiginn nan saighdearan Ruiseanach. Mharbh na peilearan iad mar thiodhlacan bho ifrinn. Tha an E-100 san atharrachadh seo air a dhìon gu làidir. Bha suas ri ochd gunnaichean-inneal, dà choaxial le canain, agus an còrr fo smachd air lùdagan. Agus bhuail iad gu math cruaidh.
  Bha Gerda a" beucaich le gàire:
  - Sin, is e seo bunait gu bheil an Treas Reich ann! Is e ar creideamh dha-rìribh creideamh bheathaichean!
  Sheinn Cairistìona ruadh, a" losgadh bho chanan agus a" marbhadh saighdearan Ruiseanach:
  - Mo bheathach gràdhach, socair ... Tha gaol agam air do fhiongan, creid mi! Mo bhiast ifrinneil 's mi-runach !
  Fhuair aon de na gunnaichean anti-itealain Sòbhieteach a-rithist air na rolairean a bhualadh agus a bhriseadh. Sguir an E-100 mu dheireadh. Ach rinn Magda peanas air a' ghunna mì-itealain neònach le bhith ga chòmhdach le cosgais throm. Uill, bha na slighean briste.
  Ghluais Gerda, ghairm e tughadh agus dh'fhaighnich e:
  - Tarraing a-mach sinn, mas e do thoil e! Tha sinn a' bàsachadh! Tha na slighean briste!
  Thàinig am freagairt sa bhad:
  - Bidh tughadh!
  Sheinn Cairistìona le gàire:
  - Seo an gluasad! Naimhde a-mach!
  Loisg Magda air a" ghunna, a bha na saighdearan Ruiseanach a" feuchainn ri tharraing a-mach airson teine dìreach. Bhris e am baraille agus sgap saighdearan Sòbhieteach ann an diofar dhòighean. Chaidh fear de na saighdearan a reubadh na leth agus bha e a" strì ann an sàrachadh.
  Chaidh an Crìosdaidh fionn thairis i fhèin agus thog e suas a sùilean ris na speuran agus rinn e ùrnaigh:
  - Thoir maitheanas dhomh, a Thighearna ! Airson peacaidh neo-thoileach agus murt!
  Rinn Cairistìona gàire agus thuirt i:
  - Chan e, chan urrainn dhut sin a dhèanamh! Feumaidh tu a bhith daingeann mar chreig! Bi nad chreig dhuinn!
  Fhreagair Magda le misneachd:
  - Cha 'n 'eil ann ach aon charraig - losa Criosd !
  Bhris an diabhal ruadh:
  - Bha Iosa na shìthiche! Agus is e ar creideamh agus ar n-ghairm cogadh!
  Chaidh an tanca E-100 a thogail ann an tarraing agus a shlaodadh gu suidheachadh na Gearmailt. Thuirt Gerda le gàire na banrigh sneachda:
  - Is e na rolairean am pàirt as so-leònte den tanca. Agus feumaidh sinn sabaid an seo!
  Chrath Charlotte a ceann.
  - Chan urrainn dhut na rolairean gu lèir a chòmhdach le sgiathan. Chan eil seo comasach, oir bidh cuid de na slighean fhathast fosgailte!
  Mhol Magda:
  - Dè ma nì sinn na rolairean beag agus às aonais màileid?
  Rinn an diabhal ruadh gàire agus sheall e fiaclan neamhnaid:
  - Ciamar a bheir thu barrachd astar dhaibh?
  Suathadh Magda a bonn lom an aghaidh a" mheatailt agus mhol i:
  - Dè ma chleachdas sinn motaran dealain?
  Tharraing Charlotte a stamag agus thionndaidh i a h-amhaich:
  - Roghainn a dh" fhaodadh a bhith ann ... Agus loisgidh na tancaichean nas lugha!
  Thuirt Magda le deòir:
  - Nuair a ruigeas sinn ifrinn, loisgidh e agus lasaidh e mar lòchrain!
  Dh'eirich an diabhul ruadh :
  - Uill, mar sin ... Agus tha ainglean air an cruthachadh bho lasraichean soilleir! Bitheamaid ainglean!
  Ghabh Cairistìona e agus sheinn i gu bodhar:
  - Cha 'n e aingeal a th' annam, ach diabhul, ach do dhaoine tha mi air mo dheanamh naomh .... Gheibh na naimhdean an cunntas, fo chràdh a leithid do chràdh neo-shaoghalta !
  Thuit na caileagan sàmhach... Bha stoirmean-troopers a' snìomh anns na speuran, agus an canan a' beucaich. Agus chùm na bomaichean a' tuiteam agus a' tuiteam... Mar fhìor sgrios agus lèir-sgrios.
  Bha Murmansk a" losgadh agus bha daoine a" bàsachadh. Chuir na Gearmailtich eadhon urchair ballistic air bhog. Chan e armachd fìor èifeachdach a th" ann. Bhiodh e na b" fhasa boma còig tunna a leigeil às an Yu-488; bhiodh e an dà chuid nas cruinne agus na bu shaoire.
  B' i Cairistìona a' chiad leum a-mach casruisgte dhan t-sneachda nuair a chaidh an tanca a thoirt gu ionad-pàircidh eile. An sin, thòisich eòlaichean a 'dèanamh obair càraidh. Ghluais na caileagan gu taigh blàth. Bidh sinn a 'laighe sìos air na bobhstairean. Thòisich Gerda agus Charlotte a 'cluich tàileasg pòcaid.
  Thòisich Magda agus Cairistìona a" dèanamh abs gus am biodh am boillsgean follaiseach agus nach biodh iad a" sag fhad "s a bha iad trom. Gaisgich bhòidheach a' criothnachadh anns an leasraidh. Fhathast ùr, ach is iad sin boireannaich a tha air clann a bhreith. Agus chan eil bàsachadh cho eagallach a-nis - tha cuideigin ann airson leantainn air adhart leis an teaghlach! Eadhon le sìol a leithid de sgumbag ri Hitler.
  Ach tha na caileagan bhon bhuidheann-chatha SS Tigress, am Fuhrer dha-rìribh rudeigin coltach ri Dia. Agus chan e dia pàganach a th" ann tuilleadh, ach nì Uile-chumhachdach agus do-thuigsinn na ghinealach.
  Chluich Gerda Gambit an Rìgh agus leasaich e ionnsaigh làidir. Dhìon Charlotte i fhèin gu daingeann. Bha iomlaid buillean ann. Ach thàinig seo gu crìch le sgrios agus tarraing dha chèile. An uairsin thòisich Magda agus Cairistìona a 'cluich tàileasg. Agus thòisich Charlotte agus Gerda air abs agus push-ups a dhèanamh. Bha an nighean gu gnìomhach a 'cumail ann an cumadh.
  Thuirt Magda, a" cluich agus a" putadh an neach-dùbhlain aice, gu feallsanachail:
  - Ach tha e fhathast neònach ...
  Dh"fhaighnich Cairistìona le gàire neo-chiontach air a bilean:
  - Dè tha neònach?
  Fhreagair an sàr-fhear fionn:
  - Is e an fhìrinn gur e dathan a "mhaitheis na daoine geala, ach is iadsan an fheadhainn a thòisicheas an cogadh an toiseach!
  Thuirt an diabhal ruadh gu reusanta:
  - Ach bheir sinn math cuideachd... Ach thug na Bolsheviks ionnsaigh air an Ruis an toiseach!
  Sheinn Magda mar fhreagairt le tòna brònach:
  - Ach tha a h-uile dad fo bhlàth romhainn, tha a h-uile dad a" losgadh air ar cùlaibh ...
  Thuirt Cairistìona ann an guth làidir:
  - Chan eil feum air caoineadh! Còmhla rinn tha am fear a nì co-dhùnadh air a h-uile dad dhuinn!
  Lean Gerda a" seinn:
  - sunndach, gun a bhith gruamach, tillidh sinn dhachaigh - bidh lùth-chleasaichean fionn mar ar duais!
  Às dèidh sin thòisich an ceathrar uile a' gàireachdainn... Nochd searbhanta deugaire agus thug e seachad ceapairean le ìm, càise, isbean agus measan tioram dha na caileagan. Dh'ith na caileagan agus bha iad sgìth anns a' bhlàths. Chaidh na bòidhchead dheth. Tha e math nuair a tha thu òg agus fallain - faodaidh tu tuiteam na chadal gu furasta.
  An ath latha, 27 Samhain, cha deach E-100 ath-nuadhachadh ach gu ìre. Cha do ghabh na caileagan pàirt anns an ionnsaigh. Ach ann an dìreach bicini, chaidh sinn air bhog casruisgte tro na snowdrifts. Bha iad a 'coimhead orra mar gum biodh iad craicte, a' ruith mun cuairt anns an fhuachd cha mhòr lomnochd. Ach tha nigheanan mar as trice aerobatics. Tha iad nan daoine sònraichte san àm ri teachd!
  Ghabh Gerda an stiùir. Agus chan e an nighean casruisgte Gerda a bha ann an sgeulachd sìthiche Andersen. Ach cuideachd misneachail agus eòlach. Agus aig an aon àm thàinig i gu bhith na neach-marbhadh a rugadh. Nighean luath le fèithean làidir.
  Ach, tha na ceithir nigheanan math. Ruith iad aig astar luath airson leth-cheud cilemeatair agus thill iad air ais. An uairsin rinn sinn sreath de eacarsaichean, sheinn sinn, agus ghluais sinn. Chleachd sinn losgadh beagan.
  Is ann dìreach an ath latha a chaidh an tanca E-100 a chàradh. Uill, chan eil sin cho dona. A bharrachd air an sin, bha rèiteachadh tùsail de rolairean aig a "chàr trom seo, eadar-dhealaichte bho rèiteachadh checkerboard, a mheudaich coileanadh dràibhidh san t-sneachda, ach a chruthaich cuid de dhuilgheadasan dha luchd-càraidh a-mach à cleachdadh. Ged a tha e dìreach nas fhasa an E-100 a chuir suas na an Tìgear no Panther.
  Air 28 Samhain, b 'urrainn dha na Nadsaidhean briseadh sìos beagan nas doimhne ann am Murmansk. Ach tha strì nan saighdearan Sòbhieteach dìreach do-chreidsinneach. Agus cha b" urrainn eadhon sligean sia-òirlich deug bho longan-cogaidh Bhreatainn agus na Gearmailt toil an dìon a bhriseadh.
  Ach thàinig na Nadsaidhean air adhart fhathast. Chòmhdaich an tanca E-100 bloc no dhà tron latha, ach rinn e milleadh a-rithist air na slighean. Ach an turas seo cha tug an càradh ach beagan uairean a thìde. Air 29 Samhain, bhuail nigheanan Terminator le tanca KV-3. Bhuail an carbad Sòbhieteach an armachd aghaidh uair no dhà, ach leum na sligean far an leathad. Bhuail Magda air ais aig tanca na Ruis, ag adhbhrachadh gun loisg e mar tholl de lòchrain air an càrnadh.
  Dh" fhaighnich Cairistìona dha a companach le gàire magadh:
  - Nach eil thu a" faireachdainn duilich dha na Ruiseanaich sin idir?
  Fhreagair Magda le dùrachd:
  - Tha mi a 'faireachdainn duilich airson a h-uile duine, eadhon an fheadhainn nach eil airidh air truas!
  Agus rinn an nighean osna gu trom, a" tionndadh a sùilean ris na speuran. Dh'fheuch na gaisgich ri bhith gan giùlan fhèin barrachd is barrachd gu faiceallach. Gus nach bi obair càraidh air a tharraing bhuaithe. Bha na gunnaichean 128mm agus 75mm ag obair mar asail. Ach fhuair an tanca milleadh fhathast.
  Spreadh fear de na ballachan agus thuit e air a" chàr. Chaidh an armachd a sgrìobadh agus beagan fhiaclan.
  Air 30 Samhain, chaidh na Nadsaidhean air adhart eadhon nas fhaide. Ann an cuid de dh"àiteachan ràinig iad eadhon meadhan a" bhaile. Ach air an aon latha, rinn peilear le deagh amas bho dhà fhichead sa còig milleadh air canan 128-mm, agus thàinig air na caileagan tòiseachadh air obair càraidh a-rithist. Agus, a rèir choltais, nas fhaide.
  An uairsin chuir an ceathrar romhpa sabaid mar coise-coise sìmplidh an àite tanca. Dh'fheuch na bòidhchead ri sabaid, a 'sabaid ann am bikini a-mhàin. Ach anns an fhuachd, cha b 'urrainn dha na caileagan seasamh ach airson beagan uairean a thìde anns an stàit leth-rùisgte seo, agus an uairsin ruith iad gu blàthachadh.
  Thiodhlaic Gerda i fhèin san t-sneachda, chaidh a losgadh bhon raidhfil ionnsaigh MP-44 mu dheireadh, agus mharbh e saighdearan Ruiseanach gu math gnìomhach. Seo i, nighean casruisgte le falt geal, a bhuail còirneal san Arm Dheirg sa cheann. Agus thuirt i:
  - Chan e, tha mi fhathast Aryan!
  Rinn Charlotte, a bha a" gluasad air adhart bhon taobh eile, gàire:
  - Is gaisgeach thu a bheir bàs do d' naimhdibh. - An uairsin loisg an nighean ruadh, chas-rùisgte air a" phrìomh agus bhuail i dìreach fon t-sùil e. Rug i beagan a fiaclan. - Tha thu a 'faicinn, chan eil mi a' losgadh nas miosa!
  Thug Gerda spreadhadh, a 'crìochnachadh ball Komsomol agus caiptean saighdearan na Ruis, sheall a' ghalla a fiaclan:
  - Tha, tha thu a 'losgadh, ach chunnaic mi! Coltach ri sàbh-slabhraidh!
  Thilg Charlotte pìos glainne le a òrdagan rùisgte. Bhuail e leifteanant arm na Ruis san amhaich, agus rinn e gàire:
  - Agus seo mi, a 'cluich mun cuairt le glainne!
  Ruith Gerda tron t-sneachda, a" fàgail lorgan-coise casruisgte, gràsmhor. Ruith i a' lùbadh thairis. An uairsin thionndaidh an nighean tìgear a-null agus rinn i corrag. Thionndaidh i agus ghluais i a ceann gu smiogaid an t-saighdeir Sòbhieteach. Sgaoil e fuil. Bhrùth Gerda an amhach le a casan rùisgte agus thag i an Ruiseach.
  Thag an diabhal ruadh Charlotte an tùsaire. Sin cho dona agus cho olc a bha na caileagan.
  Mharbh Magda saighdearan Ruiseanach cuideachd, ach cha do rinn e cron air a 'chloinn. Chan e, cha tog i gu bràth a làmh ri leanabh. Agus san fharsaingeachd, cha robh a bhith a 'dòrtadh fala a' toirt toileachas dhi. Ach fhathast, tha i na tìgear bho bhuidheann-chatha SS, agus feumaidh i òrdughan a leantainn.
  Mar sin thilg Cairistìona biodag air balach a choimhead mu dhà bhliadhna dheug. Dìreach an-iochdmhor. Chan e, cha bu chòir dha inbhich clann a mharbhadh!
  Chaidh Magda thairis oirre fhèin agus thuirt i:
  - A Thighearna thoir maitheanas dhomh ! Tha thu a" cur tàmailt orm, ach is e cogadh cogadh!
  Agus chaidh am peilear fionn air an snaidhpear Ruiseanach, a thuit, air a bhualadh le buille mionaideach gu drochaid a shròin. Och, nochd na ceathrar ainmeil. Mharbh na caileagan na Breatannaich an toiseach agus gu ìre na h-Ameireaganaich, ach a-nis tha iad air gabhail ris
  Ruiseanaich. 'S e seo na h-uirsgeulan a th' aig an Dàrna Cogadh. Grins a sheallas na fangs as fìor, agus as geur!
  Suathadh Cairistìona a cas-rùisgte an aghaidh a" choille, fhathast a" faireachdainn fuar, agus thuirt i:
  - A bheil e tàmailteach? Dè tha thu ag iarraidh bho bhana-bhuidsichean ruadh!
  . CAIBIDIL Àir. 14.
  Mean air mhean chuir na Gearmailtich às do ghnìomhachd. A" toirt a-steach itealain - agus gu h-èiginneach mar thoradh air droch aimsir. Cha robh e comasach na gnìomhan a chaidh a shuidheachadh an latha ron ionnsaigh a choileanadh gu tur. Fìor, tha an Caucasus air a ghlacadh gu practaigeach. Tha raon-ola Baku fo smachd. Chaill an USSR an stòr ola as motha aige. Fìor, feumaidh na Gearmailtich fhèin fhathast ùine a chaitheamh ag ath-nuadhachadh nan tobraichean. Chaidh Karelia, Arkhangelsk, agus pàirt den chosta a tuath a ghlacadh cuideachd. Tha Leningrad air a ghearradh dheth gu tur bho chonaltradh leis a 'chòrr den Ruis. Tha cuid de sgìrean eile air an glacadh sa mheadhan. Tha leth de Turkmenistan cuideachd air a chleachdadh. Ghlac Iapan Mongolia gu lèir, agus chaidh i fhèin a-steach gu Meadhan Àisia cuideachd agus chruthaich i pàirt de chinn drochaid taobh a-muigh an Amur, ann an sgìre Usuri. Fìor, shoirbhich leis an samurai beagan nas lugha. Tha Vladivostok air a bhacadh gu tur agus tha e na theine.
  Tha dà cheud cilemeatair air fhàgail gu Moscow. Agus faodaidh na Gearmailtich a-nis losgadh air a" phrìomh-bhaile le urchraichean ballistic agus bomadh le itealain jet. Ach anns a 'gheamhradh agus fuachd, chaill an Wehrmacht an comas ionnsaigh eile a dhèanamh. A bharrachd air an sin, tha na saighdearan coloinidh: Innseanaich, Afraganaich, Arabaich gu math fuar. Agus chaill iad a" mhòr-chuid den èifeachdas sabaid aca. Bhiodh e na pheacadh gun a bhith a" gabhail brath air a leithid de shuidheachadh. Ged a dh'fhuiling an t-Arm Dearg call mòr agus bha e gu math sgìth cuideachd.
  Gu dearbh, cho-dhùin an Luchd-obrach Coitcheann, a dh'aindeoin a h-uile duilgheadas le solar agus call an Caucasus, grunn obraichean mòra oilbheumach a dhèanamh sa gheamhradh. Fiù mura h-eil na faisisteach ag iarraidh an sròin a chuir a-mach sa gheamhradh, prìnidh sinn sìos iad agus pronnaidh sinn iad.
  No, co-dhiù, bheir sinn ort sabaid anns an aimsir as miosa.
  Bha Vasilevsky, ceannard an luchd-obrach coitcheann agus leas-mhinistear an dìon, gu loidsigeach, a 'gabhail ris nach biodh an USSR comasach air an rèis teicneòlasach a bhuannachadh an aghaidh na Roinn Eòrpa agus Afraga air fad le Àisia a bharrachd.
  A thaobh seo, chan fhàs buannachd an nàmhaid, gu sònraichte ann an itealan, ach sa gheamhradh. Tha, gu dearbh, tha luchd-dealbhaidh Sòbhieteach mar-thà air leasachadh agus a 'leantainn air adhart a' leasachadh tancaichean ùra, nas adhartaiche. Gu sònraichte, an T-34-85 le turaid nas motha agus gunna cumhachdach. Uill, tha an IS-2 le gunna 122-millimeter air an t-slighe. Ach cha seas na Gearmailtich fhathast. A bharrachd air an sin, chan eil eadhon na càraichean ùra math gu leòr airson an Leòmhann no càr trom sam bith a bhualadh.
  Agus chan eil e coltach gum bi e comasach a-nis àrdachadh àireamhach a choileanadh.
  Bhruidhinn Voznesensky cuideachd. Bhruidhinn e cuideachd airson oilbheum luath:
  - Às deidh an Caucasus a chall, gheibh an arm againn fìor ghainnead connaidh. Nas mionaidiche, tha sinn mar-thà ga fhaicinn chun na h-ìre as àirde. Ach, sa gheamhradh, tha an ùine tron latha mòran nas giorra, gu tric bidh an aimsir dona agus thèid caitheamh connaidh a lughdachadh cuideachd.
  Rinn Commissar an t-Sluaigh Zhdanov cuideachd cabhag gus cuir ris:
  - A bharrachd air an sin, shèid ar saighdearan agus sappers suas na tobraichean ola anns a" Chugais. Tha seo a" ciallachadh nach urrainn dha na Krauts an ola againn a chleachdadh fhathast. Ach a" beachdachadh air cho luath "s a tha fios aig na faisistich an-iochdmhor mar a thogas iad agus a bheir iad air ais a h-uile càil, as t-earrach bidh ola Baku a" sruthadh a-steach do artaireachd eaconamaidh an Treas Reich.
  Thug Stalin geàrr-chunntas air an deasbad:
  - Aig deireadh na Dùbhlachd bidh sinn a 'bualadh air a' chiad bhuille geamhraidh. Is e an aon cheist càite?
  An seo cha robh aonachd aig an arm tuilleadh. Mhol Zhukov a bhith a 'bualadh sa mheadhan agus a' draibheadh an nàmhaid air falbh bho Moscow. Bha Vasilevsky den bheachd gu robh e na b "fheàrr puing lag a lorg ann an Tikhvin. Aig an aon àm, cuidich Leningrad, a dh 'fhaodadh nach mair an dùnadh dùbailte.
  Bhruidhinn Rokossovsky airson oilbheum ann an stiùireadh Voronezh. Bha beachdan ann airson ionnsaigh a thoirt air na Nadsaidhean ann an Astrakhan, no eadhon faisg air Arkhangelsk. Dh'èist Stalin ris na beachdan gu lèir, sgrìobh e rudeigin agus smaoinich e.
  Bha am beachd a bhith a 'putadh an nàmhaid air falbh bho Moscow a' coimhead tarraingeach agus tarraingeach. Ach, tha e sa mheadhan gu bheil na faisisteach a-nis nas làidire agus air an deagh stèidheachadh.
  Bha e coltach nach robh e ciallach ionnsaigh a dhèanamh le bhith a 'dol thairis air an Volga; bha an abhainn mòr agus domhainn, agus bhiodh a 'chiad ìre den obair fada.
  Tha e comasach ionnsaigh a dhèanamh eadar an Don agus an Volga, ach tha an fheadhainn againn air a dhol fodha an sin mar-thà, agus tha na Gearmailtich cuideachd air an deagh neartachadh.
  Tha e coltach gur e beachd Vasilevsky an rud as loidsigeach. Anns a 'cheann a tuath, tha na Gearmailtich nas laige, agus tha na saighdearan aca ann an dòigh air choreigin nas lugha de eòlas sabaid. A bharrachd air an sin, bha luchd-còmhnaidh Tikhvin o chionn ghoirid; bha saighdearan Gearmailteach stèidhichte air an leac. Ach tha e comasach gu bheil na Krauts cuideachd a 'smaoineachadh mar seo.
  Thoir do neart gu lèir gu stiùir Voronezh? Ann an rèiteachadh an aghaidh, chaidh for-uinneag a chruthachadh, a bhiodh e gu math reusanta feuchainn ri gearradh sìos, mar cluaran oblique.
  Is e cuid de bheachdan nas inntinniche a bhith a" fuck timcheall Arkhangelsk. Leis gum feum na Krauts daingneachadh a ghiùlan thairis air na cuantan, tha e reusanta gu bheil gràin ann an taobh seo.
  Ged a tha e duilich na saighdearan agad fhèin a sholarachadh, gu sònraichte leis gu bheil cabhlach bàta-aigeann nan Nadsaidhean gu tur a" faighinn smachd air a" mhuir. Agus tha bàtaichean-mara ùra nan Nadsaidhean a" dol a-steach don t-seirbheis. Tha e coltach gun do thog iad eadhon am bàta-cogaidh Bismarck a chaidh fodha roimhe. A bharrachd air an sin, bu chòir don bhàta ùr meud agus armachd an Yamato a bhriseadh.
  Ged air an làimh eile, carson a tha feum aig na Krauts air longan-cogaidh? Tilg duslach ann an sùilean an t-saoghail gu lèir? Tha an dàta mu sheòrsan armachd ùra a thathas a" leasachadh san Treas Reich nas iomagaineach. Gu sònraichte mu urchraichean agus itealain jet, agus tha seo fìor.
  Às deidh beagan dàil a chuir air, dh" aontaich Stalin ris a "phlana: gus ionnsaigh a chuir air bhog air sgìre Tikhvin aig deireadh na Dùbhlachd, agus tràth san Fhaoilleach gus faireachdainn an nàmhaid faisg air Voronezh.
  San fharsaingeachd, bha coltas gu robh seo loidsigeach... Aig an aon àm, lean na ceithir nigheanan a dhìochuimhnich mu thràth air an gaisgeachd air an Aghaidh an Ear. Gerda agus Charlotte agus Cairistìona agus Magda von Seinneadair - an dèidh stad air sgàth gun do dh'fhàs iad uile trom cha mhòr aig an aon àm; an uairsin rug iad clann fallain agus thill iad chun bheulaibh.
  Bha an aimsir fuar agus ràinig na bòidhchead air a" chòigeamh latha air fhichead den Dùbhlachd. Tha an sneachda ann agus tha a" ghaoth a" sèideadh do churls. Agus cha do thagh iad an t-àite as blàithe dhaibh fhèin - dìreach faisg air Leningrad.
  Nuair a ràinig iad, chaidh na caileagan còmhdaichte le bikini air ruith tro na snowdrifts. Gu dearbh, feumaidh fìor Aryans sealltainn nach eil eagal orra ro rud sam bith, eadhon an fhuachd as miosa. Ruith balach ninja a thàinig à Iapan, ris an canadh a h-uile duine Karas, còmhla riutha.
  Dh'fhàs an leanabh seo ainmeil airson a bhith an sàs ann an obair shònraichte. Rinn feartan tlachdmhor taobh an ear, còmhla ri falt fionn a fhuaireadh bho athair neo-aithnichte, am balach gu math eireachdail.
  Thug na caileagan eadhon sùil air mar fhreagairt, ged is dòcha nach eil Karas coltach riutha fhathast. Ach tha faochadh nam fèithean a 'ruith mar uèir, gus nach urrainn eadhon na tìgearan eòlach sin, aig a bheil eòlas air a h-uile càil, cumail suas ris.
  Fhuair na caileagan an cumadh air ais gu tur às deidh dhaibh breith aig an ionad trèanaidh, ach chan urrainn dha a h-uile superman seasamh ri leithid de astar eigh-shruthach.
  Thuirt Cairistìona, a rinn, mar Magda, von Singer, air sabaid leis na Ruiseanaich:
  - Is e reothadh agus sneachda am prìomh charaid aca. Agus chan eil e nas fhuaire na na Breatannaich!
  Thug Magda fa-near gu ceart:
  - Cha bhithinn ag ràdh sin. Tha na Ruiseanaich tòrr nas làidire agus cha mhòr nach till na h-aonadan air ais!
  Bha Charlotte, a" dèanamh beagan suirghe fhad "s a bha i a" gluasad, a" gàireachdainn agus ag ràdh:
  - Ach tha seo nas motha na laigse na rud a bharrachd .... sa chumantas chan eil mi a 'tuigsinn a leithid de dhòighean stiùiridh agus smachd mar a bhith a' cruthachadh sgaraidhean casg agus cur gu bàs ceannardan aonadan teàrnaidh.
  Dh" aontaich Gerda casruisgte i fhèin, a" tionndadh a-null fhad "s a bha i a" ruith agus a" dèanamh sìneadh:
  - Gu dearbh - fon bhata chan fhaigh thu gaisgich math. - Ach b' fheudar do 'n nighinn fhionn aideachadh, le cridhe brùite. - Ach tha na Ruiseanaich a 'sabaid gu math ma tha iad air cumail a-mach airson dà bhliadhna gu leth. Bu mhath leinn gum mair iad beò!
  Rinn Cairistìona srann le tàir:
  - A bheil thu ag innse dhuinn?
  Rinn Gerda gàire mar a thuirt i:
  - Is sinne an elite! Gu sònraichte Marcel!
  An ace as fheàrr a-riamh agus na daoine, a dh" aindeoin casg gnèitheach Hitler, a bha ag iarraidh gum biodh an samhla seo de neo-sheasmhachd a "cuimseachadh gu sònraichte air teagasg - às deidh a h-uile càil, bha e na leifteanant coitcheann, a dh" aindeoin sin ruith e chun bheulaibh.
  No an àite sin, thug am Fuhrer gu gràsmhor cead dha tilleadh nam biodh na Gearmailtich a" faireachdainn dona an àiteigin.
  Neartaich na Nadsaidhean, gu dearbh, gun fhios nach biodh, an dìon aca agus rinn iad ullachadh airson a" gheamhraidh, ach bha iad gu mòr an teagamh gum biodh na goireasan aig na Ruiseanaich airson gnìomhan oilbheumach air sgèile mhòr.
  Ach, dh'obraich an fhiosrachadh. Is e sin, chaidh fiosrachadh mun oilbheum a bha ri thighinn gus Tikhvin a shaoradh a leigeil a-mach. A bharrachd air an sin, thòisich na saighdearan Sòbhieteach air cnap-starra làmhachais cumhachdach, dìreach ann an àm airson na Nollaige.
  Bhuail iad "Katyusha" agus eadhon dhà de na ciad lannsaichean rocaid àrd-chumhachd "Andryusha". Agus bha an toirm bhon spreadhadh cho mòr is gun do ghlac na caileagan cas-ruisgte leth-reòta e.
  Gu fortanach, tha an èisteachd sàr-mhath agus tha na sùilean aca a" deàrrsadh.
  Choimhead na caileagan air a chèile agus thàinig iad chun cho-dhùnadh:
  - A-nis leig dhuinn sabaid ceart!
  Agus thuirt am balach ninja Karas:
  - Is e an obair a bhios agam a dhol a-steach do Leningrad agus faighinn a-mach an sin. Tha thu ro bhrèagha airson a bhith nad scout!
  Chuir Magda a sùilean sìos gu socair mar a fhreagair i:
  - Agus thusa cuideachd... Agus ma tha an stràc agad neònach dha na Ruiseanaich?
  Thuirt Karas gu loidsigeach:
  - Nuair a bhruidhneas tu Ruiseanach cuideachd gu ceart, bidh e gad nochdadh mar choigreach tòrr nas làidire. Co-dhiù, ruith mi, agus chuir mi brùthadh math air an nàmhaid air an taobh ...
  Ruith na caileagan dhan tanca aca. Tha iad nan tancairean deuchainn, às deidh a h-uile càil. Agus thagh sinn rudeigin ùr dhuinn fhìn. Nas mionaidiche, eadhon dà tanca ùr aig an aon àm, a dh'fheumar a dhearbhadh aig an aghaidh.
  Is e sin "Laski", càraichean le dithis bhall den sgioba le sgàil-dhealbh gu math ìosal. A 'chiad mhodail de ghinealach ùr de thancaichean, far an do dh' fhàs na Gearmailtich gu mòr mu bhith a 'dèanamh suas an cruth. Agus beagan eòlas riaghlaidh inntinneach. Gu sònraichte, an tar-chuir dealain agus suidheachadh a "bhogsa gèar air a chuir suas san einnsean. Agus bha tancair no dhà fhèin nan laighe sìos. Anns a 'chùis seo, chaidh an tar-chuir agus an einnsean a chuir air a' chùl, agus shuidh na caileagan gu socair air an stamag. Agus bha na casan aca a 'bruthadh nan gèaraichean agus na putanan bhon chùl, agus ghluais an làmhan, air an làimh eile, gu cofhurtail nuair a bha iad a' gluasad. Bithear a" dèanamh an t-suidheachan as sèimh gus cumadh an cuirp òrdachadh agus a chopaigeadh. Chan eil tùr ann dha-rìribh - thionndaidh e a-mach gur e gunna fèin-ghluasaid a bh" ann, agus cho ìosal gu bheil na rolairean suidhichte a-muigh.
  Gu dearbh, chan urrainn don ghunna tionndadh, ach faodaidh e tionndadh beagan. Uill, bidh an trodaiche fhèin gu sgiobalta a "tionndadh timcheall an axis aige, agus mar sin a" dèanamh dìoladh airson dìth turaid.
  Mhìnich Magda dha na nigheanan aice:
  - An sin, tha tancaichean gun turaid nas saoire agus nas ìsle. An seo is urrainn dhuinn an àirde atharrachadh, ga lughdachadh gu 1.2 meatairean agus ga thogail gu 1.5... Cha mhòr mar phàrtaidhean, bidh sinn a" snàgail air ar bolg.
  Le cuideam de 12 tonna, bha armachd aghaidh sàr-mhath aig a" chàr de 82 millimeters aig ceàrn claon de 40 ceum bhon chòmhnard aig a" mhullach. Agus tha an tè as ìsle glè bheag. Tha na taobhan nas lugha de dhìon aig 60 millimeters, ach tha iad fhathast a 'còmhdach nan rolairean fhèin. Tha an einnsean 400 each-chumhachd a" toirt seachad coileanadh dràibhidh sàr-mhath. A bharrachd air an sin, tha suidheachadh nan rolairean agus an crochadh ga dhèanamh comasach chan ann a-mhàin an sgàil-dhealbh a lughdachadh, ach cuideachd a bhith a "toirt seachad gluasad fìor mhath tro shneachda sneachda.
  Ge bith dè a chanas duine, tha am menagerie nas truime, a" tòiseachadh leis a" Panther, tòrr nas tomadaiche agus nas gann. Agus air an t-sneachda tha e gu tur coltach ri bàs.
  Gerda, a shocraich sìos còmhla ri a com-pàirtiche fad-ùine Charlotte, agus gu neo-thoileach bha i a" faireachdainn mì-chofhurtachd ann am bogsa beag, teann agus fada an tanca. Ged, gu dearbh, feumaidh sinn ùmhlachd a thoirt seachad gun do chùm an carbad le armachd T-4 agus an armachd as fheàrr cuideam 12 tonna. Thuirt an neach-crìochnachaidh blonde:
  - B' iad na tancaichean a bu chomhfhurtail an Tìgear agus an Leòmhann. Anns a" chàr seo, tha ùine chruaidh aig eadhon sinne nigheanan a" tionndadh mun cuairt.
  Fhreagair Charlotte:
  - Ach an dìon ... Coltach ris an "Panther" as ùire, a thòisich a-steach don arm le slige 60-millimeter a-mhàin .... feumaidh e bualadh air. Ann an ceàrn mar an tè againne, bidh canan 85 mm a" reubadh eadhon nuair a thèid a losgadh aig raon bàn.
  Chrath Gerda a cas air cùlaibh a cluais, ach thug an gluasad seo air a ladhar fois a ghabhail an aghaidh a" mhullaich shìnte agus thuirt i:
  - Thug na Ruiseanaich rabhadh dhuinn gum faodadh tancaichean le inbhe de 122 millimeters nochdadh. Chan eil tuigse a 'cadal!
  Thuirt Charlotte le misneachd, a 'putadh a-mach a gruaidhean agus a' toinneamh a beul ann am fearg:
  - Tha ar fiosrachadh aig an ìre as fheàrr mar a bha e an-còmhnaidh. Nur a bha sinn glaiste ann am bogsa beag.
  Dh" fhaodadh an einnsean ùr de 400 each-chumhachd, mar a thuirt an stiùireadh, a bhith air àrdachadh airson ùine ghoirid le measgachadh uisge-methalone no nitrogen. Anns a 'chùis seo, an tanca dh'fhaodadh reubadh airson grunn mhionaidean aig astar còrr is 100 cilemeatair.
  Rinn saighdearan Sòbhieteach adhartas mòr, an dèidh dhaibh tòimhseachan a dhèanamh air na trainnsichean agus na buncairean aig na faisisteach roimhe. Ach tharraing na Nadsaidhean a" mhòr-chuid de na saighdearan air ais chun dàrna agus an treas loidhne. Às deidh sin dh'fheuch iad ri coinneachadh ris na saighdearan-coise le teine armachd agus sreathan gunna-inneal.
  Air thoiseach, gu dearbh, bha tancaichean a 'gluasad. Leis nach robh an T-34-85 nas cumhachdaiche fhathast air a dhol a-steach gu mòr-chinneasachadh, chaidh ionnsaigh a thoirt air an T-34-76 nas lugha agus nas gluasadach. Dhreap iad, a dh'aindeoin call, air loidhne na trainnsichean agus ghabh iad brath air an deagh choileanadh dràibhidh san t-sneachda.
  Agus seo na càraichean Gearmailteach a 'feuchainn ri freagairt. Chaidh an T-4 a stad mu thràth, ach tha grunn dhiubh sin fhathast ann an seirbheis. Gu h-annasach gu leòr, bidh iad a" gluasad nas fheàrr tro shneachda-sneachda na na h-uilebheistean as ùire. A bharrachd air an sin, feumaidh tu fhathast a thòiseachadh gus an sneachda a tha air cruinneachadh eadar na rolairean a ghlanadh. Tha e eadhon èibhinn mar a bhios na Krauts a" goil uisge ann an coirean agus an uairsin ga dhòrtadh air na slighean gus an tig an sgudal borb seo dheth.
  Tha eadhon an tanca Gearmailteach as fheàrr "Lion" a 'fulang le rolairean mar sin. Fìor, anns na fìor atharrachaidhean tha na Frangaich air seo a thoirt fa-near mar-thà, agus tha an càr aca fhèin comasach air coileanadh nas fheàrr na trithead "s a ceithir ...
  Ach ghluais tanca no dhà Gearmailteach... Ach an còrr, ciamar a chanas mi... Aig a' mhullach! Fìor, bho na tancaichean cruaidh "Leòmhann" feuch ris an T-34-76 a bhualadh bho astar fada. Bu chòir a thoirt fa-near, leis cho cugallach "s a tha armachd an turaid tilgeil den dealbhadh Sòbhieteach, gu bheil, gu mì-fhortanach, cothrom bualadh.
  Tha gainnead eileamaidean alloying cho mòr is gu bheil eadhon na gunnaichean Kraut 50 mm cunnartach. Ach, bidh buillean bho chanan beag 37-mm cuideachd ag adhbhrachadh tuiteam agus rùsgadh armachd, no sgàinidhean anns a" chrann agus an turaid.
  Mar thoradh air cho cugallach "s a bha na" trithead "s a ceithir" chaidh am beachd ath-uidheamachadh dha na "Panthers" le gunna nas cumhachdaiche a chuir dheth gu amannan nas fheàrr. No, nas mionaidiche, an rud as miosa - ma thèid IPan a-steach do shreath. Ach gu ruige seo chan eil an IS-1 air a thighinn gu bhith na shreath mhòr. Ach tha fiosrachadh mun IS-2 air a dhol a-mach mu thràth. Leis gu robh mòran de sheanalairean mar-thà a 'tuigsinn gu robh an USSR cha mhòr air a dhìteadh, agus nach robh e tàmailteach a bhith a' brathadh an Motherland airson airgead. Mar sin tha an àireamh de luchd-brathaidh, a" gabhail a-steach an fheadhainn air an Luchd-obrach Coitcheann, air a dhol suas gu mòr.
  Seo atharrachadh trom air an "Leòmhann" le canan 128 mm. Bidh e a' feuchainn ris na trithead 's a ceithir a ruighinn le spòg fhada... Ach feuch ri bualadh air.
  Ach, cho-dhùin na tancairean Sòbhieteach ionnsaigh a thoirt air an Fritz fhèin. Fiù ma tha thu a 'toirt aire do ìre teine gunnaichean Wehrmacht, is e fèin-mharbhadh a tha seo.
  Mar sin chaidh aig an "Leòmhann" air an turaid a reubadh dheth agus sgèith ceathrar charaidean air falbh mar chalmanan chun ath shaoghal... Ach tha tancaichean eile a" putadh eadhon nas duilghe... comasach air an tanca a luathachadh eadhon airson ùine ghoirid, ach às aonais measgachadh sam bith suas ri 70 cilemeatair. Leig leis an einnsean briseadh sìos às deidh sin. Ach an uairsin thig balaich eu-dòchasach air an ionnsaigh, agus chan eilear an dùil tilleadh. Uill, dè ma-thà? Mura h-urrainn dhut a bhith beò air dhòigh eile, na dìochuimhnich mu bhith beò.
  Agus a-nis, mar dheamhan bhon t-saoghal sneachda, tha tanca Sòbhieteach, an dèidh dha an neach-fulang as daoire a thaghadh dha fhèin, a 'toirt buaidh air an "Leòmhann" trom agus marbhtach. Bha an càr Gearmailteach dìreach air tòiseachadh air an hangar fhàgail.
  Tha am buille làidir, tha baraille càr nan Sòbhieteach a 'lùbadh. Tha an Leòmhann gu math ìosal agus tha cuirp an dà chàr rèidh. Agus an uairsin spreadh an einnsean Gearmailteach a tha air beulaibh. Agus tha an teine a" tòiseachadh, agus na Nadsaidhean a" teicheadh tron fhrith ìosal.
  Cha b 'urrainn dha a h-uile duine, gu dearbh, tancaichean Sòbhieteach a dhol a-steach don raon ramming. Tha gunnaichean Fritz ag obair agus a" bleith. Ach ge bith cò a shoirbhicheas buailidh e gu cruaidh e!
  Bha Gerda agus Charlotte beagan air thoiseach air an caraidean agus lorg iad iad fhèin taobh a-staigh an raon nuair a bha na càraichean Sòbhieteach rim faicinn mar-thà. Uill, faodaidh tu losgadh, ach tha e nas fheàrr faighinn nas fhaisge. Bho chòig cilemeatair air falbh, tha e duilich eadhon armachd lag trithead "s a ceithir a ghabhail.
  Thuirt Fiery Charlotte gu feallsanachail:
  - Tha e an-còmhnaidh mar seo. Chan urrainn dhut bualadh bho astar!
  Chuir Gerda an aghaidh:
  - Faodaidh tu ma tha thu faiceallach gu leòr!
  Ach gu ruige seo chan eil an suidheachadh air toirt oirnn teine fhosgladh bho astaran fada. Agus cha mhòr gum mothaich duine an tanca air a pheantadh geal. Agus tha an càr a" ruith cho math. Chan urrainn do dhuine sam bith coire a chuir air a" chassis.
  Agus tha an turas rèidh. Tha carbadan Sòbhieteach cuideachd gu math math agus tha iad mu thràth air briseadh tron chiad loidhne de dhìon Gearmailteach agus a 'briseadh tron dàrna. Agus bha an aimsir dona, dh"èirich stoirm sneachda, agus chaidh grunn itealain Wehrmacht a leagail.
  A" beachdachadh air laigse àireamhach itealain dhearg, agus fìor ghainnead connaidh, chan urrainn don t-sìde a bhith nas fheàrr.
  Leig leis na Krauts falach. Tha cuid dhiubh eadhon air tòiseachadh a" crathadh luideagan geala. Bidh Hitler air a shàrachadh ...
  Loisg Gerda bho dhà chilemeatair air falbh. Ann am prionnsabal, chan eil a 'chùis seo fhathast cinnteach, ach a' faicinn cia mheud Gearmailteach a fhuair na Ruiseanaich air falbh, an uairsin dè a bhiodh dùil. A bharrachd air an sin, tha trithead "s a ceithir eadhon nas seasmhaiche na aig toiseach a" chogaidh, agus chan eil ùine aca fhathast tasgaidhean ùra a leasachadh. Mar sin...
  Bha an neach-crìochnachaidh blonde gu math draghail nuair a tharraing i inneal-brosnachaidh a" ghunna. Bha i mar-thà air an cleachdadh airson losgadh sabaid a chall - ach a-mhàin an ionnsaigh air Murmansk, ged a lean i oirre ag obair aig raointean seilg agus raointean trèanaidh fhad "s a bha i trom, a bharrachd air a" chiad mhìosan de a riaghladh. Ach a rèir choltais tha e nas fhasa a bhith a" sabaid ann am bikini agus casruisgte, bidh thu nad aon leis an inneal... Bhuail an t-slige is thug i an turaid... Chan e, cha deach e na theine, ach b" fheudar dha mo charaid stad co-dhiù. Agus a-nis neach-fulang eile ...
  Tha Charlotte a" gàireachdainn:
  - Cò a tha cleachdte ri bhith a 'sabaid airson buaidh. Theid e leinn do 'n uaigh... - Loisg Gerda, 's chuir an gaisgeach ruadh-bhreth ceart i. - No an àite sin, bheir sinn uile ar nàimhdean don uaigh còmhla.
  Chuir Snow White an Terminator stad air gu feargach:
  - Seadh, chan eil brosnachadh, na gabh dragh leis an òran!
  Dh"iarr Charlotte:
  - Seinn e thu fhèin! Tha thu cho comasach!
  Agus thòisich Gerda, a" stiùireadh an teine, air seinn;
  Tha an dùthaich agus an t-arm nan dà chrann,
  Air a bheil a 'phlanaid a' gabhail fois!
  Bidh ar dùthaich gad dhìon le ar cìochan,
  Tha an arm agad air a bhlàthachadh leis na h-uile dhaoine!
    
  Tha na neoil fionnar, 's an solas teth,
  Suathadh an gunna-inneal gualainn an t-saighdeir!
  Tha sinn còmhla riut gu bràth, ar dùthaich dhùthchail,
  Deanamaid uaigh do'n nàmhaid !
    
  Seadh, uaireannan tha aghaidh an fhortain cruaidh,
  Bidh am peilear a" feuchainn ri ar cridhe a tholladh!
  Thill e beagan air ais, agus bhàsaich an trodaiche,
  A Thighearna fosgail an doras don ghaisgeach!
    
  Anns na speuran gun bhonn tha sith againn,
  Pàrras, nach soillsich an gaisgeach beannaichte !
  Bidh mi a" giùlan sìth leam ann an dùthaich m" athar,
  Bidh ar clann a 'blasad toradh buaidh!
  Fhad "s a bha Gerda a" seinn, rinn i a" chùis air naoi tancaichean eile, a" leasachadh gu mòr an sgòr aice.
  An uairsin thòisich Charlotte air seinn:
  Air àirdean nan speur,
  Bheir iad thu gu astaran gun chrìoch!
  'S ar sluagh de shaoghal smaoineachaidh,
  Bruadar mu bhith ag itealaich Icarus!
    
  Tha mo shealladh suidhichte air an speur,
  Tha e duilich suathadh air an raon ..
  Bho na ciad sgriothan Archimedes -
  Bha am planadh fada agus duilich!
  An seo cha b 'urrainn don nighean cur an aghaidh agus thòisich i ag amas agus a' losgadh... Cha tug na sgiobaidhean tanca Sòbhieteach aire do na seallaidhean, ged a chaidh gunna fèin-ghluasaid Magda a-steach cuideachd. Ach, ann an stoirm sneachda chan fhaic thu dha-rìribh càite, dè agus ciamar a tha e a" bualadh. A bharrachd air an sin, chaidh an dà tanca fodha agus cha mhòr nach robh e eadar-dhealaichte bhon t-sneachda. Agus bha an gunna ùr na bu neo-fhaicsinneach, agus aig an deireadh bha sàmhchair le solas a-muigh. Is e seo an inneal a bu mhiosa a bha aig Fritz.
  Sheinn an carp crucian, a bha an crochadh air an taobh aig an àm sin, le toileachas:
  - Ma tha boireannaich a 'sabaid, tha e nas fheàrr gun a bhith a' sabaid!
  Bha e coltach ris an uiread de mhilleadh a dh" fhaodadh dà chàr de dìreach dusan tunna gach fear adhbhrachadh? Ach, anns a 'chùis seo, bidh luchd-obrach a' co-dhùnadh a h-uile dad. Cha mhòr nach do chaill na caileagan, ged nach robh a h-uile buille marbhtach. Thug trì no ceithir armachd claon de na trithead "s a ceithir ricochet, rinn timcheall air dusan buaidh diofar ìrean de mhilleadh air na carbadan, ach bha an seòrsa a dh" fhaodadh a bhith furasta a shuidheachadh san raon. Ach chaidh mu leth-cheud carbad Sòbhieteach de dhroch chàileachd armachd a mhilleadh gu mòr.
  Mar eisimpleir, thòisich trithead "s a ceithir a" chomanndair a" cuir a-mach nuair a spreadh an armachd. Chaidh an turaid a thilgeil fad air falbh, agus thionndaidh am baraille mar chuibhle stiùiridh. Bhàsaich daoine cuideachd.
  Thuig sgiobaidhean tanca nan Sòbhieteach gu mall gun robh iad gan stad agus dh'fheuch iad ri ionnsaigh a thoirt orra.
  Tha na caileagan tìgear gu math gann, ach tha an luchd armachd de 82 cuairtean gu math coltach ris a" Panther. Ged a tha an inneal-losgaidh a" laighe air an t-sròin agus na caileagan a" sgrìobadh an uilleanan orra. Ach airson a-nis tha rudeigin ri losgadh, agus nuair a thig e faisg, tha e nas fhasa na Ruiseanaich a bhualadh.
  Bidh Gerda gu math luath a 'dol tarsainn oirre fhèin agus, a' cur tanca eile airson sgudal, a 'feadalaich:
  - Dia thoir maitheanas dhomh ! Tha iad sin nan daoine treun, ach tha aon de na ceannardan aca gu tur às mo chiall!
  Mhothaich Charlotte, a" feadaireachd gu h-eireachdail:
  - Ma thig iad air bòrd sinn, is e sin an deireadh!
  Gu dearbh, bha na trithead "s a ceithir a chaidh a losgadh air a" ghluasad, air an cuairteachadh le ceò, a" crathadh bhon chlisgeadh. Gu dearbh, tha na buillean aca gu math tearc, tha na seallaidhean mearachdach, ach tha an tanca a" cromadh.
  Tha an aghaidh fhathast air a dhìon gu foirfe agus tha an armachd, ge bith dè a chanas duine, de chàileachd àrd, saimeant. Tha seo a 'ciallachadh gu bheil uachdar cruaidh nas motha a' toirt seachad sàr ricochet, dìreach mar leum coineanach.
  Ach tha e fhathast eagallach a-staigh, tha e mar a bhith a" sreap a-steach do dhruma agus a bhith air do bhualadh le batan trom.
  Fìor, dh "fhàs an caban glè theth bho na buillean, ach nuair a tha thu ann am bikini, tha e eadhon snog às deidh dhut dàibheadh a-steach do na sneachda. Ach is e an rud a tha tòrr nas mì-thlachdmhor gun do bhuail an t-slige Sòbhieteach aparan ceart an rolair. Tha seo airson coileanadh dràibhidh a" chàir, mar bhàr-crochaidh fon t-sùil. Ged, ma tha thu den bheachd nach eil na rolairean gun stad, ach cairt air leth, faodaidh an tanca gluasad fhathast. Tionndaidh mun cuairt agus fàg thu fhèin. Bu chòir seo a bhith air a dhèanamh na bu tràithe. Agus mar sin tha an dìon teann nas laige. Agus tha ceàrn an claonadh nas lugha. Ma bhuaileas e, dh" fhaodadh e briseadh troimhe. Chan eil gunnaichean nan Ruiseanach cho lag.
  Thuirt Gerda, a-rithist a 'leigeil a-mach tiodhlac an fho-thalamh bhon ghunna leth-fèin-ghluasadach aca:
  - Ach Pasaran !
  Ged a tha am facal seo, no an àite facail-suaicheantais nan comannach Spàinnteach, a" coimhead gu tur neo-iomchaidh airson gaisgich tìgear Gearmailteach. Às deidh na h-uile, bha na Nadsaidhean a" sabaid air taobh Franco. Ged a bhios saighdearan uaireannan deònach gabhail ri dòighean dhaoine eile.
  Nuair a bha e a 'losgadh, thionndaidh Charlotte an gunna fèin-ghluasadach Laska beagan, agus chruthaich sgrios an rolair ceart leis an t-slige duilgheadas dhaibh a thaobh seo.
  Cha robh tancaichean Sòbhieteach a' ruith tro na sruthan sneachda cho luath ris an rathad mhòr, ach fhathast bha na geansaidhean luath aca a' cur bacadh air an amas agus bha iad luath.
  An seo tha na sligean gan losgadh aig raon bàn.
  Agus bidh Gerda a" losgadh aig an astar as luaithe, a" fallas gu mòr. Armachd caol
  tha e a" toirt ricochet air an aghaidh, ach ma bhuaileas iad iad bàn bàn air na taobhan...
  Dh'èigh Charlotte:
  - 'S ged chriochnaich mi 'n doimhne ifrinn, Cha till mi do 'n chreathall !
  Nigheanan, bidh mi a" losgadh chun deireadh, ach bidh na sligean a "reubadh bho na taobhan agus a" briseadh, a "briseadh nan rolairean. Bidh an armachd a" sgàineadh agus bidh an càr na theine.
  Bidh Gerda a" co-dhùnadh:
  - Bidh sinn a" sèideadh suas na càraichean agus a "falbh!
  Tha Charlotte ag èigheach le dòrainn:
  - A bheil thu airson iarann a thilgeil?
  Tha Gerda ag ràdh gu cinnteach:
  - Tha rudan nas cudromaiche na meatailt, mar eisimpleir frèamaichean!
  Bidh Charlotte a" reubadh camara film beag agus ag èigheachd:
  - Ach bidh na buannachdan againn air an clàradh gu bràth!
  Thionndaidh Gerda, le a corragan rùisgte, an luamhan a chuir air falbh stuthan-spreadhaidh a bha comasach air tanca deuchainneach a shèideadh às a chèile. Bha an nighean tìgear gu math duilich a leithid de dh'obair ealain a sgrios, ach càite an tèid i nam biodh na saighdearan Sòbhieteach, nach bu chòir misneachd a dhiùltadh, a 'glacadh theicneòlasan sònraichte.
  Mar sin shèid iad suas an Laska agus chaidh iad a-steach do dhruim sneachda gus am beatha gun samhail a shàbhaladh.
  Cha robh Magda von Singer agus Cairistìona cuideachd airson a dhol air ais agus chaidh an càr aca a reubadh às a chèile le buillean shligean ceart. Is e seo an dàn - Pallas gun tròcair cogadh sam bith. Nuair a dh'fheumas tu a dhol air ais, fàg do chridhe. Ach bha na caileagan a 'sabaid gu sgileil, agus chaidh aca air cha mhòr a h-uile armachd aca a chleachdadh. Ach a-nis bha aca ri iad fhèin a thiodhlacadh, mar nathraichean ann an sneachda, agus an sin feuchainn ri suidhe a-mach às na gunnaichean Sobhietach gun fheum.
  Nuair a bhios tu fallas agus ann am bikini, chan e streap a-steach do dhoimhneachd an t-sneachda am beachd as tlachdmhoire. Ach dè cho tric san t-saoghal againn a bhios tu a" dèanamh an rud a tha a" còrdadh riut? Ann an suidheachadh sam bith, mar eisimpleir, chaidh aig an t-solas gu mòr air buinn chasan dhiadhaidh Christina a sheinn, a bha a 'losgadh gu deireadh. Ach rinn seo an nighean eadhon na bu mhiosa agus dh'èigh i:
  - Chan eil urram agus misneachd air an reic le cuideam!
  Dh"èigh Magda, a bha cuideachd air a losgadh, agus eadhon a craiceann tana còmhdaichte le sèididhean:
  - Is e teine teas, chan e teine!
  Rinn tancaichean Sòbhieteach, ge-tà, an obair nas fhasa. Ann an corruich, loisg iad air na "Weasels" trèigte gun truas sam bith, a 'toirt dusanan de shligean a-steach don mheatailt briste. Aig an aon àm, lean cuid de na tancairean a-mach às na h-adan agus, mar eas ann an eas, chòmhdaich iad na carbadan Gearmailteach iad fhèin agus an fheadhainn a bha a" draibheadh falbh.
  Rinn Magda gàire nuair a mhothaich i:
  - Tha iadsan, na Bolsheviks, gu dearbh, treun, ach air leth neo-chultarail!
  Sheall Cairistìona, a" sgoltadh an t-sneachda a bha a" tuiteam na beul, ceartas cruaidh gun dùil:
  - An saoil thu gu bheil na gaisgich againne ni's fearr ?
  Thuirt Magda le fealla-dhà:
  - Gu dearbh, tha e nas fheàrr bhon a bhuannaicheas sinn. Tha an Caucasus mar-thà againn, agus an uairsin chan eil Moscow ach dà cheud cilemeatair air falbh... - Agus chuir fionn na meala gu cruaidh a h-innealan fada. - No a bheil thu airson òraidean brathaidh a ghiùlan?
  Thog Cairistìona, a bha air gu leòr den a h-uile càil fhaicinn mar-thà, dìreach tobar de dhuslach sneachda le a cas agus rinn i gàire, ag ràdh:
  - Uaireannan is e sàmhchair an seòrsa brath as uamhasach.
  Thug oidhche, cathadh-sneachda agus sruthan-sneachda deagh chothrom do na ceithir nigheanan a bhith beò.
  . CAIBIDIL Àir. 15.
  A bharrachd air an sin, cha do thachair e don luchd-dùbhlain an sneachda a chìreadh agus coimhead airson deamhan cas-rùisgte anns an t-sneachda. Mar sin shuidh na gaisgich, air an tiodhlacadh san t-sneachda, air ais, agus ghluais na tancaichean Sòbhieteach air adhart, a 'leasachadh adhartas. Ged a chaidh còrr is ceud càr fhàgail nan laighe briste, sgàinte,
  mar thoradh air an sin tha gnìomhachd nigheanan tigress.
  San fharsaingeachd, choilean saighdearan Sòbhieteach cuid de shoirbheachas anns a 'chiad beagan làithean agus chaidh aca air faighinn a-steach gu mòr ann an cruth nàmhaid.
  Thill am Fritz air ais gu Tikhvin fhèin agus dh" fheuch e ri cas fhaighinn anns a" bhaile. Gu nàdarra, tha taighean agus àiteachan còmhnaidh annta fhèin gu math dìon bho na saighdearan Sòbhieteach a tha a' tighinn air adhart.
  Chaidh aig na ceathrar nigheanan treun air tilleadh gu Tikhvin. Ach bha aca ri gunnaichean submachine a thogail gus am baile a dhìon. Ach airson tancairean chan e seo an cur-seachad as tlachdmhoire.
  Thuirt Charlotte, a" losgadh air ais bhon luchd-coise a bha a" tighinn air adhart, a" cur saighdear dearg eile chun ath shaoghal, an cèill:
  - Uill, nach e uilebheistean a th" annainn... Agus tha sinn cuideachd airson an ulaidh fhaighinn!
  Dh'fhuiling Tikhvin droch mhilleadh eadhon nuair a chaidh am baile a ghlacadh leis na Gearmailtich.
  A-nis chuir na Krauts suas na barricades agus bha iad an dòchas loidhne dìon do-chreidsinneach a thogail.
  Dh" fhosgail Gerda teine le seallaidhean singilte - bu chòir dhi a bhith air aire a thoirt dha na cartrids aice. Chaill na saighdearan Sòbhieteach cus tancaichean agus mar sin chaidh na saighdearan-coise air an ionnsaigh.
  Gu dearbh, cha robh gu leòr de luchd-giùlain armachd de mhodalan Sòbhieteach ann. Sin as coireach gun deach na saighdearan a chur gu marbhadh. Agus choinnich gunnaichean-inneal agus gunnaichean inneal riutha. Loisg an ceathrar gu math agus chaidh iad am falach gu glic anns na barricades.
  Sheinn Gerda, an dèidh dha saighdear Sòbhieteach eile a leagail:
  - Feumaidh sinn gnìomh cogaidh a choileanadh - air neo cha bhith sinn a" faighinn ciall sam bith beò!
  Bha am blàr a 'dol air feadh a' bhaile. Agus bha bomaichean mu thràth a" tuiteam bho shuas, gu h-àraidh leis gu robh an aimsir air a thighinn air adhart gu mòr, agus fhuair na Krauts toiseach tòiseachaidh.
  Ann am feirg, thilg Gerda biodag le a corragan lom, agus dh'èigh i:
  - Bidh am blàr againn soirbheachail, air dhòigh eile chan urrainn dha a bhith!
  Thuirt Charlotte, a" losgadh air ais a cheart cho math:
  - Cha 'n 'eil ann ach aon bhuaidh, ach buaidh mhòr !
  Gheàrr Gerda dheth grunn luchd-sabaid le spreadhadh goirid agus thuirt e:
  - Ach chan eil a 'chùis cho beag!
  Loisg gunnaichean fèin-ghluasadach Sòbhieteach aig Tikhvin, thàinig làmhachas achaidh is sèist beagan às deidh sin. Neartaich am Fritz an dìon agus an cuideam èadhair. Chruinnich saighdearan Sobhietach itealain ùra.
  Dh'atharraich coltas an uirsgeulach Marseille cothromachadh cumhachd gu mòr.
  Dh'itealaich an ace mhòr am ME-309, armachd fìor chumhachdach. Agus gu litireil sguab e air falbh a h-uile duine na shlighe. Thug eadhon arm nan Sòbhieteach rabhadh sònraichte gun robh a leithid de uilebheist air nochdadh san adhar.
  Cha robh Marcel fhèin air dòigh sam bith ga mheas fhèin mar dhuine olc, na bu lugha na dhuine an-iochdmhor. Bha e den bheachd, le bhith a 'sabaid an airm dhearg, nach robh e ach a' coileanadh a dhleastanas naomh don Motherland. A bharrachd air an sin, cha robh fios aig mòran de dh'fhiosrachadh mu bhuaireadh nan Nadsaidhean. Agus bha cus air sgàth a" chogaidh.
  Ach seo a" chiad sabaid super-asail às deidh dha tilleadh. Tha bomairean Sobhietach, itealain ionnsaigh agus luchd-sabaid ag itealaich. Tha e soilleir gu bheil iad airson blàr làidir a thoirt do dh'aonadan talmhainn an Wehrmacht. Ach tha Marcel a 'faicinn seo gu lèir agus bho astar còig no sia cilemeatair a' fosgladh teine, agus eadhon a 'feadaireachd tro a shròn.
  Cha robh innealan Sòbhieteach agus aces gaisgeil fhathast air an nàmhaid fhaicinn nuair a thòisich na plèanaichean aca a 'spreadhadh agus thòisich na sgiathan aca a' crìonadh. Loisg Marcel gun amas, ach gu intuitive. Bha e mar gum biodh fios aige ro-làimh càite am biodh gach pìleat ag itealaich agus a" stiùireadh an uilebheist sgiathach aige. Mar sin thionndaidh e a-mach gu robh fear òg le aodann pàisde a "sguabadh air falbh armadas sgiathan.
  Bha a 'Bhliadhn' Ùr, ged a bha reothadh, air a bhith teth. Bha saighdearan Sòbhieteach a 'toirt ionnsaigh chruaidh agus leantainneach a' feuchainn ri Tikhvin a ghabhail. Dhìon am Fritz iad fhèin gu daingeann, a" feuchainn ri fuireach anns a" bhaile, far an robh an artaireachd a" biathadh Leningrad do-chreidsinneach. A bharrachd air an sin, bha sinn a 'bruidhinn mu dheidhinn cliù na saighdearan Gearmailteach, a bha ga fhaighinn duilich agus tàmailteach a bhith a' toirt seachad bailtean mòra.
  Mar a bhiodh fortanach, thàinig piseach air an aimsir agus chuir grunn bhomaichean nàmhaid, gu h-àraidh an Yu-288 mòr, stad air suidheachadh nan saighdearan Sòbhieteach agus chuir iad bomadh air conaltradh.
  Bha an itealan Sòbhieteach Yak-9 agus Lagg-5 gu math nas ìsle na an nàmhaid ann an armachd agus luaths. Gu sònraichte, chuir am ME-309, coltach ri dràgon, às do charbadan Sobhietach nas laige. A bharrachd air an sin, leasaich na Gearmailtich innleachd dà-thràilleil, a rinn e comasach am buannachd àireamhach a chleachdadh gu h-èifeachdach agus a lughdaich cuid de na duilgheadasan gluasaid a bha aig na carbadan Gearmailteach làidir, armaichte ach trom den Focke agus ME as ùire. A bharrachd air an sin, thòisich jets ME-262 a 'nochdadh air an aghaidh, ged nach eil an inneal seo fhathast gu tur earbsach gu teicnigeach, a bharrachd air atharrachadh nas aotroime, nas gluasadaiche agus nas saoire air an HE-162. Bha an inneal mu dheireadh nas fhasa a dhèanamh agus gu teicnigeach nas earbsaiche na jet Messerschmitts. Ach airson a ruith, bha feum air pìleatan le deagh theisteanas. A thug beagan luach air feartan adhartach an leasachaidh seo mar chuideam ìosal an itealain - dìreach 1.6 tonna nuair a bha e falamh, cosgais ìosal agus saothrachadh cinneasachaidh, agus an gluasad as fheàrr san t-saoghal.
  Ach mhol na h-aces Gearmailteach sin a mhaighstir air an inneal seo. Bha Huffman, am pìleat àireamh a dhà às deidh Marseille, a dh" fhan neo-ruigsinneach, gu sònraichte soirbheachail. Às deidh dha a dhol thairis air toradh 300 càr a chaidh a leigeil sìos, fhuair Huffman an duais àrd bho Knight's Cross of the Iron Cross, le duilleagan daraich, claidheamhan agus daoimeanan. Tha an dòigh-obrach aige a bhith a" faighinn cho faisg "s a ghabhas, agus an uairsin a" bualadh agus ag itealaich air ais nas freagarraiche air an HE-162. Mar sin sheall Huffman gu robh e na mhaighstir air leth air sabaid dlùth. Ged a tha toradh Marseille de 3117 itealan a chaidh a losgadh sìos fhathast do-ruigsinneach.
  A bharrachd air an sin, air 2 Faoilleach, 1944, nochd am pìleat uirsgeulach seo anns na speuran agus a dh'aindeoin sin chuir e ìmpidh air Hitler, a 'cur na chuimhne gu robh na saighdearan Gearmailteach ann an droch chumadh, agus gu robh an uidheamachd Gearmailteach nas cumhachdaiche gu soilleir a' toirt a-steach san t-sneachda. Mar sin feumar solar adhair a thoirt don Tikhvin mun cuairt, far an do thuinich saighdearan Gearmailteach, agus a bhith a 'bomadh a h-uile slighe chun a' bhaile.
  Bha na caileagan tigress a 'losgadh air an talamh, agus bha an sàr-ace a' sgòradh anns na speuran.
  Air a 'chiad latha, rinn Marseille sia seòrsaichean agus loisg e sìos còrr is ceud itealan Sòbhieteach. Fìor, air 4 Faoilleach, chrìon an aimsir gu h-obann... Dh'èirich stoirm sneachda, agus chuir saighdearan Sòbhieteach ionnsaigh air a' bhaile.
  B" fheàrr leis na ceithir nigheanan eireachdail Terminator a bhith a" sabaid còmhla - gualainn ri gualainn. Mar sin air leth brèagha agus marbhtach. Air sgàth an fhuachd, b" fheudar dhaibh breug-riochd a chuir orra agus sabaid ann an geal.
  Ràinig am balach ninja Karas cuideachd gus cuideachadh. Na neach-crìochnachaidh leanabh gun eagal, cha robh eagal air ron fhuachd agus bha e a 'sabaid ann an geàrr-chunntasan a-mhàin. B" e an aon dòigh air cumail blàth uachdar breug-riochd, a thionndaidh a chraiceann le craiceann seoclaid geal fon t-sneachda a lean a" tuiteam, a" còmhdach na sràidean gu lèir. A bharrachd air an sin, chleachd e diosgan meatailt gu math tana agus claidheamh katana a thilgeil sa bhlàr. Ach, gu dearbh, loisg e sàr-mhath, agus bho armachd a chaidh a ghlacadh. Ach, cha robh na caileagan cuideachd ag ionndrainn cleachdadh raidhfilean fèin-ghluasadach.
  Tha buill-airm mar seo nas cumhachdaiche na gunnaichean submachine, agus nas cudromaiche nas earbsaiche. Ach, cha do leig na raidhfilean ionnsaigh MH-44, mar riaghailt, na Gearmailtich sìos. Ron treas geamhradh, bha an inneal cogaidh Gearmailteach le deagh ola deiseil. Gu sònraichte, eadhon ann an stoirm sneachda, chaidh aig Focke-Wulf agus ME, a 'cleachdadh teasachadh, gu bhith a' toirt ionnsaigh pianail, ged a bha e cuingealaichte, air saighdearan Sòbhieteach.
  Loisg Gerda air falbh, a" feuchainn gun a bhith a" coimhead an taobh far an robh na saighdearan Sòbhieteach a" tuiteam. Bha mòran de na sabaidean glè òg, seachd-deug no sia bliadhna deug a dh'aois. Chaidh na saighdearan-coise fhastadh ann an maoim-slèibhe, a" togail a h-uile goireas. Gu dearbh, chaidh tòrr a chall.
  Ach am measg nan Krauts tha tòrr choigrich. Gu sònraichte, an t-Suain, anns an do bhuannaich na Nadsaidhean na taghaidhean o chionn ghoirid, agus tha an sgìre phupaidean seo fo smachd an Treas Reich. Uill, tha dà roinn agus ceithir buidhnean-airm às an t-Suain air ruighinn mar shaor-thoilich mu thràth. Anns an dùthaich fhèin tha ralaidhean agus caismeachdan mòra ag iarraidh cogadh. Agus tha iad a 'cur orra dealbhan de Hitler agus Teàrlach XII.
  Mar sin tha e na chùis ùine faighinn a-steach don t-Suain gu cogadh dìreach. Tha an Spàinn agus Portagal mu thràth a" cogadh, ach tha iad a" cur saighdearan fada nas fhaide deas. Agus a-nis sa gheamhradh bidh iad mar as trice a 'feuchainn ri streap an àiteigin seachad air druim na Caucasus. Tha e coltach gu bheil buidheann Brazilach deiseil airson leum gu Meadhan Àisia, far a bheil gluasad Basmachi a" sìor fhàs le spionnadh às ùr.
  Ach tha iad sin uile mion-fhiosrachadh; tha roinnean Vlasov cuideachd a 'sabaid ann an Tikhvin. Bidh na daoine sin a" sabaid gu feargach, a" tuigsinn gu bheil cràdh uamhasach agus sròn do-sheachanta a" feitheamh riutha ann am braighdeanas. Dè mu dheidhinn na Gearmailtich? Ge-tà, chan e siùcar! Bidh ùine chruaidh aca cuideachd, gheibh mòran bàs ann an Siberia, ach fhathast cha bhith iad gan crochadh gun lethbhreith.
  Às deidh dha Gerda, an dèidh dha a" chriomag atharrachadh agus na saighdearan a ghearradh sìos ann an còtaichean glasa - chan eil trusgan breug-riochd gu leòr aig na Ruiseanaich airson a h-uile gin dhiubh, smaoinich iad dè dh" fhaodadh a bhith a" feitheamh orra nan deidheadh an glacadh... Agus rinn i gàire air an t-seisean a dh" fhaodadh a bhith ann, dànachd fionnar. Fìor, bidh e nas miosa nas fhaide air adhart ann an Siberia. Mar a thig an reothadh seo thugad - tha teas lasair-lasair eadhon nas fheàrr. Anns an fhàsach, dh'fhàs iad cleachdte ris a 'ghainmhich theth gu luath agus ruith iad casruisgte, ach an seo cha do dh'obraich e a-mach mar sin. Às deidh uair no dhà ann am bikini anns an fhuachd, thòisich e air crathadh agus bha agam ri blàthachadh anns an taigh-ionnlaid. An sin, bha na fir òga aca bhon bhuidheann-chatha SS mionlach a" blàthachadh am cuirp le buillean de bhruis spruis. Uill, agus chan ann a-mhàin le broom, gu dearbh - tha balaich Aryan air an taghadh, eireachdail, is e sin a dh "fheumas tu!
  Tha iad mu thràth air an diùideachd a bh "ann roimhe a chall gu tur, no is dòcha, air an làimh eile, tha iad air fois macho boireann fhaighinn. Ach a-nis feumaidh iad a dhol air ais beagan - thàinig na saighdearan-coise Sòbhieteach, a 'lìonadh nan dòighean-obrach le cuirp, gu math cunnartach faisg agus thòisich iad a' tilgeil grenades.
  Bha e riatanach an t-astar a bhriseadh gus nach tuiteadh e fo na pìosan.
  Fhuair Magda gearradh beag bho shrapnel agus, mar fhreagairt, loisg i ochd peilearan ann an trì diogan. Ruith na saighdearan Sòbhieteach cha mhòr gun bhriseadh, dìreach a 'lùbadh sìos beagan agus lorg an criomag luchd-fulaing. Sgaoil Cairistìona ochd cuairtean cuideachd. Chuir an diabhal dearg ionnsaigheach i fhèin an cèill:
  - Ri masladh nan treun, seinnidh sinn òran !
  Ach tha e coltach gun do cho-dhùin na saighdearan Sòbhieteach dearbhadh gur e seo gliocas beatha. Bidh gunna-inneal ionnsaigh na Gearmailt a" bualadh leis a h-uile neart, agus tha e coltach nach tèid dearmad a dhèanamh air na seallaidhean aige. Ged a thuiteas na saighdearan, tha an fheadhainn a thàinig beò fhathast a 'ruith agus eadhon a' tilgeil grenades cha mhòr bàn, ged a ghabhas seo a dhèanamh nas tràithe.
  Bidh an carp crucian a 'tilgeil diosgan gu sgiobalta, a' gearradh dheth dithis no triùir shaighdearan le aon. An uairsin bidh e a 'toirt ionnsaigh leis a' chlaidheamh aige, a bhios a 'gearradh ghunnaichean-inneal agus raidhfilean - cho furasta ri maidsean!
  Tha am balach ninja fhathast glè bheag, tha e a 'coimhead aon-deug no dusan bliadhna a dh'aois, ach tha e cho luath ... Chan eil ùine aca a bhualadh no iad fhèin a dhìon. Chaidh an leanabh a thogail agus a thrèanadh bho bhreith, a 'tilgeil chlaidheamhan air a' phàisde, a 'toirt air a bhith a' fuasgladh agus a 'gearradh riobanan, ga bhogadh a-steach do tholl deighe, a' suidheachadh cait air an trèanadh gu sònraichte. Uill, agus mòran a bharrachd, a" tionndadh balach le tàlant ginteil gu bhith na fhìor inneal bàis. Tha a mhàthair na ninja còigeamh ginealach air fhichead, tha athair na draoidh cumhachdach Siberia, agus na nàmhaid ideòlach don riaghaltas Sobhietach, "Sobhietach". Rinn gintinneachd sàr-mhath agus trèanadh le draoidheachd am balach am fear as fheàrr am measg ninjas. Agus gu nàdarra, chuir an t-Ìmpire Hirohito, gus sealltainn dha na Gearmailtich nach e na supermen as fhuaire a th 'annta, ach gu bheil daoine fionnar ann an Iapan, chuir e am balach gu aghaidh Gearmailteach-Sobhietach.
  Agus thionndaidh carp Crucian (iasg crucian a" samhlachadh pròis agus spionnadh samurai!) gu bhith na ghaisgeach airidh.
  Mar eisimpleir, le a chasan rùisgte, beagan deargadh bho iomadh uair anns an fhuachd searbh, bidh e a" tilgeil diosc stàilinn nas taine na falt. Agus na làmhan tha dà chlaidheamh aig an aon àm, gus a dhèanamh nas fhasa a bhith a 'gearradh sìos ìrean dùmhail de nàimhdean. Dè cho eagallach "s a tha an leanabh seo, gun deach saighdearan Sòbhieteach airson a" chiad uair, gun dìon fo bhuillean chlaidheamhan agus lannan diosc, air ais às deidh dhaibh fìor eagal a bhith orra.
  Thòisich na caileagan, an dèidh dhaibh criomagan atharrachadh, a 'losgadh eadhon nas luaithe, no an àite, eadhon nas luaithe.
  Bha cuirp nan saighdearan-coise air an càrnadh ann an tulaich. Cha mhòr sa bhad reothadh iad anns an fhuachd, agus dhìrich saighdearan ùra suas iad. Seo mar a dhìrich iad agus a" cunntadh le call. Ach chaidh an ninja a-steach don bhlàr agus a-rithist, mar gum biodh tonnan eagal air an leigeil ma sgaoil.
  Bha ionnsaigh eu-dòchasach a" dol cha mhòr fad an latha. Aig cosgais call mòr, bha saighdearan Sòbhieteach a 'fuireach ann am bloc no dhà, a' putadh air ais na Gearmailtich air grunn loidhnichean. Ach le taic làmhachais lag - bomadh itealain Gearmailteach na loidhnichean rèile anns na làithean roimhe, a" toirt air falbh stuthan agus mòran leòintich am measg nan aonadan adhartachaidh, thug e air gluasad nan saighdearan-coise stad airson ùine.
  A dh'aindeoin cunnart leithid innleachdan, chaidh tancaichean a thilgeil dhan bhlàr. Bha e riatanach an nàmhaid a bhriseadh faisg air Tikhvin gus an do leig am Fritz, a 'cleachdadh am buannachd ann an teicneòlas, am baile a-mach.
  Agus anns an ionnsaigh seo, chaidh co-dhùnadh caran cunnartach a dhèanamh - an tanca IS-2 a chleachdadh. Carbad air a dhealbhadh gu sònraichte mar tanca brisidh. Leis gu bheil armachd cumhachdach, mar thoradh air an ìre ìosal de theine agus an ìre mhath neo-mhearachdach de theine, gu math freagarrach airson sabaid an aghaidh tancaichean dhaoine eile, ach faodaidh e targaidean gun armachd a sgrios gu soirbheachail.
  Mar sin, ged a tha tancaichean ann an suidheachaidhean bailteil nan bomairean fèin-mharbhadh, feumaidh tu fhathast briseadh tro dhreuchdan, eadhon le do chrann.
  Is e na trithead "s a ceithir a" chiad fheadhainn a ghluaiseas. Bha càraichean a bha an ìre mhath aotrom agus gun a bhith mòr a" rèiseadh air slighe chumhang... Bha grenades agus cocktails Molotov a" frasadh sìos orra bho na mullaichean. An uairsin spreadh tancaichean camouflaged anns an robh gasoline agus napalm. Ach cha do chuir call mòr stad air sgiobaidhean tanca an USSR. Bhris iad, a 'call ceudan de chàraichean, a-steach do mheadhan a' bhaile, agus an sin chaidh iad a-steach gu iomlaid buillean cruaidh. Cha do chuir eadhon na cartridan Faust èifeachdach, a sgrios armachd lag nan trithead "s a ceithir, eagal air an t-saighdear Sobhietach.
  Chaidh trì armailtean tanca a thilgeil dhan bhlàr sa bhad. Cho-dhùin Stalin eadhon an dàrna stailc a thrèigsinn gu stiùir Voronezh, air sgàth buaidh chinnteach air Tikhvin agus a 'sàbhaladh "Cradle of the Revolution". Fiù ma thèid connadh a chuir a-mach a rèir crìoch teann, airson dà uair a thìde de dhraibheadh gach latha, tha an ola Caucasian air chall, agus tha feum air ùine agus airgead airson leasachadh raointean ùra, agus tha dìth ghoireasan daonna air an ìmpireachd Shobhietach gu mòr. ceangailte le cogadh air dà thaobh.
  Ach is e Tikhvin artery Leningrad agus rathad na beatha, agus as cudromaiche, tha e na shamhla air gu bheil saighdearan Sòbhieteach comasach agus comasach air a 'chùis a dhèanamh air mòran agus le deagh armachd faisisteach. Mar sin, cha seas sinn aig a" phrìs...
  Tha an tanca IS-2 a 'coimhead iongantach - tha e cuideachd coltach ris an trithead' sa ceithir, chan eil ach an turaid air a ghluasad air adhart eadhon nas motha. Gu dearbh, tha am baraille fhèin tiugh agus fada, chan urrainnear a choimeas ris an T-34-76, a tha fhathast a 'toirt buaidh air an raon-catha. Tron Fhaoilleach gu lèir, cha tèid barrachd air ceud T-34-85s a thoirt a-mach tro na h-oidhirpean titanic.
  Is e an fhìrinn gu bheil so-leòntachd aghaidh an turaid buailteach - tha e rèidh agus chan eil e ro thiugh le armachd.
  Ruith Crucian carp, a bha a" tilgeil grenades spreadhaidh beag ach glè chumhachdach aig na tancaichean, suas chun nan nigheanan agus mhol e:
  - Nach faigh sinn grèim air an IS-2 agus an marcaich sinn e?
  Thug Magda taic don bheachd:
  - Gu dearbh, rachamaid air turas! Chaill sinn am bloc gearraidh.
  Thug Gerda rabhadh don bhalach:
  - Tha ceithir gunnaichean inneal aig an tanca seo!
  Bhuail Karas ris na caileagan, a 'mothachadh:
  - Tha sin math. A dh'aithghearr bheir na saighdearan-coise ionnsaigh a-rithist, agus gearraidh tu sìos iad!
  Chrath Magda am balach ninja:
  - Dèan cabhag, terminator!
  Bha na sàilean pinc a" frasadh mar sgiathan mosgìoto, ruith an leanabh karate nas luaithe na curaidh sprint na h-Oiliompaics. An toiseach, thilg e cnap beag le pasgan ceò air an IS iongantach. Dh'èirich freagairt agus dhòirt ceò tiugh a-mach. Aig an aon àm, sgaoil na jets dubha ann an diofar stiùiridhean, a" dalladh nan gunnaichean inneal.
  An dèidh grunn luchd-coise a ghearradh sìos, dh'itealaich Karas mar chlach-mhuilinn air a losgadh bho ballista agus dhìrich e suas an tùr. Chleachd mi dubhan sònraichte airson an fhrith fhosgladh agus am mullach trom a tharraing air ais. An uairsin tha a h-uile dad sìmplidh - dà shlaodadh de dhà chlaidheamh agus còignear de sgioba tanca trom air an sgaradh cinn. Leum na caileagan a-steach às a dhèidh cuideachd, às deidh dhaibh an breug-riochd bian aca a thilgeil agus lorg iad iad fhèin ann am bikinis a-rithist. Carson a tha e blàth anns an tanca fhad 'sa tha e a' dràibheadh? Bidh an einnsean dìosail 520 each-chumhachd a" blàthachadh meatailt gu math. Tha, tha casan rùisgte na h-ìghne a" faireachdainn gu bheil an càr fhèin tòrr nas fheàrr na tro bhrògan geamhraidh sònraichte le buinn rubair synthetigeach ribeach. Thug seirbheis quartermaster na Gearmailt aire do eòlas geamhraidhean cruaidh agus chruthaich iad uidheamachd ùr anns nach bi na casan a" reothadh cho mòr anns an fhuachd. Tha e uamhasach duilich gun tug na Krauts bòtannan faireachdainn bhon t-sluagh ionadail agus gun do tharraing iad orra fhèin. No chuir iad iad fhèin ann an sgarfaichean bian.
  Phòg Karas Magda air a bilean beannachd agus thuirt i:
  - Uill, seo an tanca dhut! Bidh mi a 'sabaid far a bheil fios agam mar a mharbhadh mòran nas fheàrr.
  Phòg Gerda, le urram, sàilean sleamhainn, elastagach a" bhalaich agus thuirt e:
  - Tha thu nad mhìorbhail!
  Thuirt Cairistìona:
  - Inbhe an Aryan!
  - Tha fios agam! - Thuirt an tomboy agus leum e a-mach don fhuachd le aon leum bhon fhrith leth-fhosgailte... An uairsin thuit am mullach le rughadh... Agus fhuair na caileagan cothrom sabaid le armachd an nàmhaid. Agus tha an gunna gu math cumhachdach. Is e dìreach an Lev-3 a nochd o chionn ghoirid, no mar a bha e cuideachd air ainmeachadh mar an "Royal Lion" le canan 128 mm, nas làidire. Ach tha an tanca seo fhathast air a bheulaibh ann an leth-bhreacan singilte. Chaidh a shealltainn aig comharrachadh 8 Samhain don Fuhrer aig an robh seilbh. Gu dearbh, chan eil e san t-sreath fhathast. Co-dhiù, tha an IS-2 a" dol tro a chiad ruith a-steach.
  Gu ruige seo, chan eil eadhon na sgiobaidhean tanca Sobhietach air aon dhealbh a losgadh, a rèir coltais a "taghadh an targaid aca gu cinnteach.
  Thuirt Cairistìona gu co-sheòrsach, a" tionndadh an uidheamachd:
  - Eh, seann stuth... Chan eil fèin-ghluasad an seo agus feumar a h-uile càil a dhèanamh le làimh ...
  Thuirt Gerda, a dh" ith an cù fhad "s a bha e a" comharrachadh:
  - Agus tha an sealladh crap agus tha faicsinneachd neo-chudromach. Chan eil iad glè mhath air a bhith ag amas air an targaid.
  Thuirt Magda, a" suathadh an tar-chuir le a cas-rùisgte agus a" tionndadh a" bhogsa:
  - Agus fhathast, an taca ris na trithead "s a ceithir, tha beagan adhartais ann. Gu sònraichte, tha e nas fhasa gèaraichean atharrachadh. Tha an caban beagan gann, ach faodaidh tu gluasad barrachd no nas lugha. Gu dearbh chan eil an armachd gu leòr. Ochd sligean fichead...
  Thug Gerda fa-near gu loidsigeach:
  - Airson losgadh air àireamh chuingealaichte de bhuncairean, is dòcha gum bi e gu leòr, ach airson blàr tanca làn-chuimseach tha e soilleir nach eil e gu leòr.
  Lorg Charlotte cuideachd rudan math anns an tanca:
  - Ach tha armachd a" ghunna inneal aig ìre àrd! Faodaidh ceithir gunnaichean inneal dìon math a thoirt seachad. Agus an uairsin thug mi sùil air an "luchag" seo - chan eil aige ach dà "spitters" airson a leithid de chàr ...
  Dhearbh Cairistìona, ag ath-nuadhachadh an einnsean:
  - Sin e! An e seo armachd airson tanca cho trom de cheud agus ceithir fichead tunna?
  Bha Magda, mar panther a mharbh buabhall, a" gortachadh:
  - Na cearcan gàire!
  Tha ùine chruaidh aig an einnsean dìosail gus an tanca a luathachadh. Chìthear gu bheil an IS-2 fhathast a" draibheadh air an àrd-rathad, ach nuair a thèid meadhan grabhataidh far-rathaid air adhart bidh buaidh aige. Ach chan eil dad, fhad "s as urrainn dhut fois a ghabhail agus amas airidh a thaghadh ...
  Dh" fhosgail Magda turaid an tanca airson sealladh nas fheàrr fhaighinn timcheall oirre.
  Ach seo IS-2 eile, is e deagh bheachd a th" ann tancaichean mar sin a chleachdadh nas motha. Air a chùlaibh tha trì ISan eile, ach aon le canan 85 mm nas aotroime. Co-dhiù, an fheadhainn as cunnartaiche, is urrainn dha càr a thoirt air adhart, agus bualadh nas luaithe ...
  Cho-dhùin Magda losgadh bho astar dà chilemeatair. Dh"òrdaich i ann an tòna beag:
  - Dèan losgadh gu dìreach air aghaidh an tùir... Agus... Tha thu a" tuigsinn!
  Stad an càr, cha robh ruith rèidh ann, agus bha Gerda, a" gearan mu dhroch chàileachd nan optics, a bha is dòcha air a lìomhadh le deugairean gun trèanadh, ag amas air a" bharaille. Chuidich na caileagan le bhith a 'luchdachadh a' phròiseict le cuideam de not gu leth. Chuir an gaisgeach fionn a gruaidh ris a" bhràighe agus dh" fheuch e ri faireachdainn a" chàr choimheach. Às deidh na h-uile, cha robh i a-riamh air losgadh bhon ghunna seo, modail 1931, roimhe seo. Cumhachdach, ach air a dhol à bith, le projectile biorach a tha mothachail air ricochet. San fharsaingeachd, cha robh an gunna, gu dearbh, air a dhealbhadh airson tancaichean. Ach a rèir coltais bha an atharrachadh an-aghaidh tanca den ghunna 107 mm, a chaidh a leasachadh ann an 1940, ro neo-earbsach agus b" fheudar a thrèigsinn. Agus an seo feumaidh tu an targaid a bhualadh ann an suidheachaidhean de dhroch fhaicsinneachd bho astar 2000 meatair. Tha, agus bidh e duilich don nàmhaid freagairt agus bualadh, ach ...
  Phòg Gerda braid a" ghunna, sheall e gu sgiobalta a-mach às an fhrith, thog i dòrlach de shneachda le a teanga, shluig i e, chuir i fois a sàilean rùisgte air na luamhan agus... air a losgadh!
  Thug e dheth na h-uidhir 's gu 'n d' amhairc e air mo chaol-dùirn 's air mo laoigh, agus dh' fhàilnich e mar cheò.
  Chaidh an làthair ann an arc fada agus ...
  Fhreagair Magda le toileachas:
  - Mar sin thug sinn dhaibh e! - Agus gu loidsigeach, no gu h-annasach, a 'cur dragh air na bun-bheachdan, thuirt i. - Chan e duine a bhios a" peantadh armachd, ach buill-airm an duine!
  Dh'èigh Gerda:
  - Ath-luchdaich!
  Agus rinn na caileagan teannachadh ... Gu dearbh, chan e "Tìgear" a tha seo dhaibh, feumaidh iad fallas a dhèanamh, ach tha e nas spòrsail san dòigh seo, gu sònraichte leis gu bheil tanca seasamh a" fuarachadh gu sgiobalta. Tha iarann na stiùiriche math.
  An dàrna turas loisg Gerda nas luaithe agus nas misneachaile. Lean na ISn a" gluasad, agus a rèir choltais cha robh iad fhathast air faighinn a-mach cò às a bha na gunnaichean a" losgadh. Agus chan e cleachdadh Ruiseanach a th" ann stad. Aon uair 's gu bheil òrdugh ann ... Agus tha an dàrna slige mu thràth a' bualadh air an targaid le misneachd ...
  Bidh Gerda a" reamhrachadh a bilean agus ag àithneadh:
  - Agus an treas fear an seo ...
  Ro fhadalach, dh'fhosgail an ceathramh IS-1 teine air a 'ghluasad ... Agus, gu h-iongantach gu leòr, bhuail e, ged a tha e cha mhòr do-dhèanta bho astar cho mòr bho charbad gluasadach, ach bidh an luchd-obrach a' co-dhùnadh a h-uile càil! Ach, tha an t-astar airson gunna 85mm ro fhada, nas fhaide na a" chrìoch treòrachaidh. Ach bha tàirneanach mòr anns an turaid agus an armachd aghaidh air a chromadh. Chuir Gerda mar fhreagairt an ceathramh "parsailean-litreach" le cuideam aon gu leth nota... Dh" èirich toisich an tanca IS-1 agus teangannan orains gu h-àrd anns na speuran.
  Tha na caileagan a' sabaid gu breagha... Bha an latha sin fortanach dhaibh. Ach chan eil comasan arm nan Sòbhieteach coimeasach.
  A dh'aindeoin oidhirpean Fritz, air 13 Faoilleach, aig cosgais oidhirpean mòra agus call mòr, chaidh Tikhvin a ghlacadh ... aon uair le tancaichean Lev taghte, a" feuchainn ris an dìon gaisgeil a shàbhaladh.
  Rinn am balach ninja agus ceathrar nigheanan an slighe ann an sguad air leth ann an stoidhle nan trì musketeers. Is e sin, far nach robh e comasach a dhol seachad gu sàmhach le blàr agus thairis air na cuirp. Gu nàdarra, b" fheudar an IS-2 a thrèigsinn, ach air an t-slighe, gun dùil, thàinig sinn tarsainn air tanca tearc T-34-85, carbad a bha còir a dhol an àite a" ghunna T-34-76 seann-fhasanta agus nach robh gu leòr cumhachdach. .
  Bha an aon seòrsa slige is chassis aig a" charbad, ach turaid na bu mhotha le canan le baraille fhada agus tiugh. Bha an gunna beagan na b 'ìsle ann an cumhachd a bha a' dol a-steach don Panther, an dà chuid air sgàth cho luath sa bha an tilgeadh agus càileachd an armachd. Ach fhathast cha robh coltas mòr air an eadar-dhealachadh mar 76 pàipear graf.
  Airson "Tìgear" àbhaisteach tha e mar-thà cunnartach, airson "Leòmhann" chan eil e fhathast - mar sin tha 100 milliméadar dheth air a chlaonadh. Ged a nochd cothrom bho cheàrn sònraichte. No ann am pàirt ìosal a 'chuirp, ach cuideachd geàrdan slighe.
  Chaidh an tanca air bòrd agus chaidh an sgioba fhuadach. Gu dearbha bha fuil air a sgoltadh a-staigh. Tha an carbad fhèin gu tur ùr, ach tha an luchd armachd beag - dìreach 35 cuairtean. Chan eil an caban glè fharsaing, ach tha e nas fheàrr na an seann trithead "s a ceithir.
  Thug Gerda fa-near:
  - Agus an so tha tùr a' cheannaird. Tha seo a" ciallachadh gu bheil farpaiseach làidir againn. A-nis cha bhi na Ruiseanaich cho dall.
  Rinn Magda gàire gu mì-fhortanach agus thug i fa-near:
  - Agus bha na Ruiseanaich mu thràth a" losgadh gu math, ged a bha iad nas fhaicsinniche. A bharrachd air an sin, tha an tùr air fàs nas motha agus nas fhasa faighinn a-steach!
  Rinn Gerda gàire àrd mu dheidhinn seo:
  - Uill, tha! Is e seo an duilgheadas as motha dha na tancairean againn agus, is dòcha, buannachd crùnaidh an tanca seo! Feuch e, faigh e!
  Sheinn Charlotte:
  - Aon, dhà, còig! Thàinig "Tiger" a-mach airson losgadh!
  Thog Cairistìona:
  - Gus coinneachadh ri T-4, casan nas àirde, gàirdeanan nas fharsainge!
  Agus mar sin chaidh iad air falbh air tanca a ghluais na b' fhasa na an IS... Chuimhnich Gerda mar a bhuail iad na saighdearan-coise Sobhietach le ceithir gunnaichean-inneal. Ghluais iad sìos gu dòigheil, ach cha do thuig na Ruiseanaich eadhon càite an robh a leithid de mhì-fhortan air tuiteam orra. Ach, nuair a dh'fhalbh iad, chaidh iad air an ionnsaigh, a' tilgeil grenades... Dh'itich càraid dhiubh, a dh'aindeoin astar math, suas agus spreadh iad air an tùr. Gu dearbh, airson armachd de 100 agus 90 millimeters tha an IS coltach ri peileag gu ailbhean, ach bidh e a "dol gu mì-thlachdmhor. Tha, agus faodar na bratagan a ghearradh.
  Mar sin b" fheudar dhomh an einnsean a thòiseachadh agus a dhol air ais. Agus an uairsin ruith na cartridges a-mach. Ghearr iad sios corr is ceud saighdear Dearg.
  Chaidh iongnadh a dhèanamh air Gerda leis an tàir air bàs am measg nan Sòbhieteach. Cha robh na h-Arabaich, le na geallaidhean aca air geàrran agus lùchairtean neamhnaid, faisg air a leithid de thiomnadh. Ach is iad seo atheists - daoine nach eil a 'creidsinn ann an ath-bheatha agus sgeulachdan sìthe mu Ghàrraidhean Eden. Agus dè a tha gam brosnachadh gu bhith a" sabaid cho borb nuair a tha toradh a" chogaidh air a dhearbhadh ro-làimh mar-thà agus nach eil an seo ach rud sam bith a bharrachd air fearg nan daoine a chaidh a dhìteadh?
  Tha seo uabhasach duilich a thuigsinn agus a thuigsinn.
  Ged, gu dearbh, tha mòran am measg luchd-brathaidh Ruiseanach. Thairis air na sia mìosan de bhith ann, chruthaich "Arm Saorsa" Vlasov sia roinnean agus naoi buidhnean-airm fa leth. Ged a tha e soilleir, gu dearbh, gu bheil e nas fhasa a bhith na shaighdear Wehrmacht na bhith ag obair airson còig deug gu sia uairean deug aig inneal airson cuibhreannan mòran nas miosa, ach fhathast... Air adhbhar air choireigin, chan eil roinnean Gearmailteach air an dèanamh suas de phrìosanaich cogaidh a bh" ann roimhe. ri fhaicinn air an aghaidh ...
  Ged, ge-tà, chan eil ach glè bheag de Ghearmailtich ann am braighdeanas, agus Sòbhietich... Tha e coltach gu bheil còrr air sia millean gu leth ann mar-thà. Is dòcha nach eil uimhir de Vlasovites ann, ged a chaidh mòran phrìosanaich a sgapadh gu roinnean nàiseanta agus feachdan a bha fo smachd an SS. A bharrachd air an sin, chaidh cuid de na Ruiseanaich a chuir gu cruthachaidhean uaislean agus monarcan.
  Ach co-dhiù, chaidh aca air Tikhvin a ghabhail, a dh'aindeoin an aimsir a bha a 'fàs nas fheàrr agus bomadh mòr. Ged a phàigh iad prìs iongantach.
  Fhuair Gerda an òrdugh agus loisg e air trithead "s a ceithir bhon roinn cuideam nas aotroime. Tha ìre teine a 'ghunna nas àirde, agus mar sin faodaidh tu a bhith a' faireachdainn nas misneachaile. Aon uair, an uairsin diog, agus mu dheireadh an treas tanca chun dump ...
  Mar sin feumaidh tu a bhith nas faiceallach. Rud eile, thèid an càineadh an seo aig a "chàr; chan eil ach armachd aghaidh an turaid air fàs nas làidire agus nas tiugh, agus tha an cruth cha mhòr mar an ceudna. Tha an slige gu sònraichte so-leònte. Agus am measg tancairean Ruiseanach tha luchd-ciùird. Ach, cha tèid lagachadh a chuir dhan phrìosan airson tanca cho tearc ris an IS-2 no IS-1. Agus faodaidh trithead "s a ceithir den chruth àbhaisteach a bhith còmhla ri luchd-sabaid àbhaisteach. Tron t-slot ann an tùr a' chomanndair, tha iad coltach ri muic eich, le antennae aig a' mhullach. Tha e eadhon dòigh air choireigin mì-ghoireasach a bhith a" losgadh sealladh cuimsichte air a leithid de bhòidhchead.
  An turas seo tha an carp crucian anns an tùr còmhla ris na caileagan, roghnaich e a bhith na stiùir dhaibh agus chan urrainn dha na caileagan fhàgail anns a" choire. Fìor, thug Magda fa-near gu loidsigeach:
  - Faodaidh sinn falbh gun losgadh no brosnachadh ...
  Thuirt Carp Crucian, a" toinneamh aodann mar leanabh, le deòir:
  - Chan eil - às aonais losgadh, cha bhith e inntinneach!
  A dh'aindeoin sin thug Magda rabhadh dha na caileagan:
  - Fosgail teine a-mhàin nuair nach eil barrachd air trì no ceithir carbadan ann. Feumaidh sinn gu cinnteach an tanca ùr seo a thoirt slàn dha na h-aonadan againn.
  Dh'aontaich Gerda:
  - Gu ruige seo chan eil an nì ùr seo am measg nan duaisean, a tha a 'ciallachadh gum bi e fhathast feumail dhuinn.
  Lean na caileagan tìgear air an t-sealg le dealas meadhanach. Cha robh iad air leth soirbheachail, ach chuir iad seachd tancaichean eile agus còig làraidhean ris a' mhaoin aca. Aon uair bha againn ri sabaid taobh a-muigh a 'chàr gus grèim fhaighinn air connadh airson ath-chonnadh.
  Ann an ùine ghoirid, chaidh ceathrar luchd-brathaidh mì-mhodhail a-mach às a 'choire agus cha mhòr nach do bhàsaich iad bho theine an làmhachais. Cha tàinig ach bratach àrdaichte le deagh àm le swastika-spider gu teasairginn.
  A-nis tha iad a 'dol thairis air an trench agus tha eadhon bouquets no dhà le flùraichean pàipeir a tha air an toirt dha na gaisgich bana-ghaisgeach.
  Oleg Rybachenko, a bha sgìth de bhith a 'coimhead air an fhilm magadh seo, thuirt e:
  - Carson a tha thu a 'sealltainn dhomh a h-uile droch ghalla! Cia mheud uair a chì thu murt muinntir na Ruis!
  . CAIBIDIL Àir. 16.
  Is e an cogadh a thug cothrom do Shìne agus a sgioba iad fhèin a lorg nam beatha. Mar sin, ghabh na caileagan gu deònach pàirt anns an iomairt chun an ear. Carson nach biodh? Is e seo an dà chuid airgead agus cliù.
  Chan eil arsenal tanca nan Sobhietich air atharrachadh mòran. Tha am prìomh tanca fhathast T-34-85. Dh" fhan an chassis agus an armachd slige bho na ceathradan. An aon einnsean dìosail de chòig ceud each-chumhachd, an aon 45 millimeters de armachd aghaidh aig ceàrn. Dìon nas laige airson taobhan a" chaile, so-leònte le cartridan Faust Gearmailteach.
  Cha deach ach turaid nas motha a chuir a-steach, le armachd aghaidh 90 mm agus canan 85 mm. Tha an tanca, gu dearbh, seann-fhasanta, agus chan eil e idir cunnartach dha na Gearmailtich!
  Tha na caileagan a" draibheadh càr Goering-5, atharrachadh nas fhaide air adhart. Chaidh an armachd taobh àrdachadh gu 178 millimeters, agus an armachd aghaidh gu 250 aig ceàrn. Tha an tanca fhèin uidheamaichte le einnsean roth-uidheam gas agus bidh e a" luathachadh Bhreatainn gu 60 cilemeatair san uair.
  Dh"fhaighnich Sìne don Ghunner Gringeta:
  - Am faic thu gu math?
  Fhreagair an gaisgeach tuathanaich le misneachd:
  - Tha am faicsinneachd an seo sàr-mhath! Chì mi a h-uile càil!
  Rinn Malanya gàire agus rùsgadh:
  - Bidh sinn a 'pronnadh na Ruiseanaich!
  Dhearbh Matilda le misneachd:
  - Bidh, bidh sinn!
  Tionndaidhean Goering-5, bidh an gunna a 'sgoltadh slige. Tha an tùr air a reubadh far na Sobhietich trithead "s a ceithir. Bidh na caileagan a 'sgreuchail le toileachas. Tha iad dha-rìribh a" smaoineachadh gu bheil seo uile fìor mhath. Agus tha e eadhon misneachail gu bheil sgiobaidhean tanca Sobhietach a" bàsachadh.
  Rinn Sìne gàire le guth ciùin:
  - Sgriosaidh sinn a h-uile duine gu luaithre... Agus bidh Moscow fo ar deidhinn!
  Ach, às deidh dha tuiteam air raointean mèinne, feumaidh tanca na Gearmailt stad. Dhaingnich na Ruiseanaich iad fhèin gu math teann. Agus tòrr gràineagan anti-tanc. Tha an làmhachas gu gnìomhach a" rùsgadh.
  Tha Gringeta ag ràdh ann an sàrachadh:
  - Seo mar a thionndaidh e a-mach... Thàinig sinn tarsainn air bloc cruaidh!
  Tha Sìne a" freagairt le misneachd a rèir choltais:
  - Chan e, cha tachair e gu madainn... Briseamaid tron opara!
  Stad carbad-cogaidh na Gearmailt beagan. Nochd itealain ionnsaigh jet anns na speuran, agus chaidh teletanks a chleachdadh. A rèir choltais bha iad a" feuchainn ris na raointean mèinn a sgrios.
  Bha iad a" cumail smachd air càraichean le stuth-spreadhaidh le rèidio. Chaidh lannsaichean gas gluasadach a chleachdadh cuideachd. Gu litireil thug iad ionnsaigh air suidheachadh an Airm Dheirg le teine is lasair.
  Thug Gringeta fa-near le mì-thoileachas:
  - Ann an cogadh tha barrachd is barrachd salachar, agus nas lugha agus nas lugha de mhisneachd!
  Bha aig Sìne ri aontachadh le seo:
  - Selyavi! Och, caillidh sinn dòigh air choireigin!
  Ceartaich Gringeta an ceannard:
  - An àite sin, chan e sinne, ach ar luchd-dùbhlain! Gheibh sinn a-mach às a" ghlas a-nis, agus bidh sabaid ann...
  Bha an tanca Gearmailteach a" losgadh, ged nach robh dad ri fhaicinn dha-rìribh. Shuath Sìne a casan rùisgte ri chèile agus sheinn i:
  - Cha bu chòir dhuinn smaoineachadh gu dona - falbhaidh sinn gu cinnteach! Tha slighe a-mach às an obair-lann, bho cheann marbh sam bith!
  Rinn Gringeta gàire le gàire:
  - Bidh an neach a tha sunndach a" gàireachdainn ...
  Ge bith cò a tha ag iarraidh bidh e ga choileanadh ...
  Bidh an neach a shireadh an-còmhnaidh ga lorg!
  Thuirt Malanya, a" seinn agus a" deàrrsadh a fiaclan:
  - Canadh iadsan a tha cleachdte ri cath air son buaidh leinn !
  Mhair an cannonade airson grunn uairean a thìde, agus an uairsin ghluais na tancaichean Gearmailteach air adhart mu dheireadh. Chaidh coinneachadh riutha le làmhachas Sòbhieteach agus gunnaichean an-aghaidh tanca de dhiofar inbhe. Ach, bhathas den bheachd gu robh e soilleir nach robh an cumhachd treòrachaidh gu leòr. Thàinig na Gearmailtich air adhart... Is ann dìreach nuair a thòisich na canain 203-mm a' losgadh a nochd a' chiad charbadan Nadsaidheach a chaidh a mhilleadh.
  Thuirt Sìne gu mì-chinnteach:
  - A Thighearna... Leig leis a' chupa seo a dhol seachad orm!
  Thuirt Gringueta le misneachd:
  - Chan urrainn dhut dà bhàs a bhith agad, chan urrainn dhut aon a sheachnadh! Mar sin ma tha dad sam bith bidh sinn beò san ath shaoghal!
  Dh'fhaighnich Malanya ann an uisge-beatha:
  - Cò ris a tha an saoghal sin coltach?
  Thuirt Gringeta gun a bhith ro mhisneachail:
  - Tha mi a 'smaoineachadh gu bheil e nas fheàrr na an fheadhainn againn!
  Thuirt Malanya mar fhreagairt:
  - Gun deònaicheadh Dia do na doill an suilean fhosgladh, agus druim nan sealgair a dhìreadh !
  Gu dearbha, thòisich Sìne a" faighneachd cò ris a bhiodh an saoghal sin coltach. Is dòcha gu bheil an saoghal seo eadhon nas neo-reusanta agus nas sàbhailte. Thionndaidh Sìne a sliasaid agus ghluais i a cromagan agus rinn i gàire:
  - Is e roghainn glè inntinneach a tha seo - bàsachadh agus a dhol chun ath shaoghal! Mar sin dè a tha a" feitheamh oirnn an sin? An coinnich sinn an sin ris an fheadhainn a bha measail oirnn air an Talamh no am feum sinn caraidean ùra a dhèanamh?
  Ghluais Gringeta an cù le a cas-rùisgte agus rinn i sgadan:
  - Bidh linntean ùra ann, bidh ginealaichean ag atharrachadh... Ach cha dìochuimhnich duine gu bràth an t-ainm Lenin!
  Agus thòisich i a" gàireachdainn, a gàire beagan craicte. Bha i na tuathanach-cogaidh gu gnìomhach a 'gluasad a casan rùisgte, gràsmhor, agus bha a corragan a' cluich.
  Ghlac mi IS-3 nam shealladh... Tha sin fada bho bhith fìor. Cha bhith a h-uile duine a" bualadh, agus ma nì iad, faodaidh an t-slige, a" bualadh a-steach do sròin a" phìc, a bhith ricochet. Ach bha fios aig a" chaileag dè bha i a" dèanamh. Loisg is ghlan i :
  - Cladach ceò, sgriosamaid le biathadh!
  Sheinn Matilda cuideachd:
  - Agus an "Agdam" seo, deochamaid dha na boireannaich! Super madam!
  Bha an dealbh aig Gringueta ceart. Bhuail an t-slige am pàirt ìosal de armachd aghaidh an turaid, dìreach a-steach don bheàrn. Agus thug e buaidh millteach gun a bhith ricocheting. Is e seo an suidheachadh a tha air èirigh. Nas mionaidiche, bhàsaich còig sgiobaidhean tanca Sòbhieteach cha mhòr sa bhad. Agus chuir na boireannaich Sasannach eucoirean ris an liosta aca.
  Ghluais Malanya, a 'cur an gnìomh a gunnaichean inneal. Bha grunn bhalach-saighdearan airson a dhol suas gu tanca Hitler.
  - Ach a Phasaran, na tig am fagus, a bhalaich ! - Dh'èigh nighean bhòidheach agus spreadh i teine gunna-inneal air na tùsairean gaisgeil.
  Rinn Sìne gàire, a" cnagadh a sàil rùisgte air an armachd:
  - O, a bhalaich, a bhalaich, a bhalaich... Gu h-obann dh'fhàs thu gun iarraidh! A rèir choltais airson an fhearainn dhamnaidh seo, tha thu ro uasal!
  Agus dh"fhairich a" ghruagach, nighean an tighearna, na gillean cas-rùisgte, gruamach sin, a bha air an lot le peilearan gun tròcair. Dè cho duilich agus duilich a tha e uile.
  Loisg Gringeta a-rithist, chaidh e a-steach don ghunna fèin-ghluasadach SU-100, agus rinn e gàire:
  - Agus ruithidh an leumadair gus na botail a thoirt seachad!
  Mhal Malanya a bilean le a teanga scarlet agus thug i a-mach Coca-Cola à botal plastaig, ag ràdh:
  - Gu dearbh chan eil! Thoir dhomh beagan fìon agus pasgan de thoitean!
  Thuirt Matilda, a 'toirt air adhart an tanca gu faiceallach:
  - Tha toitean puinnseanta ...
  Thog Sìne an ruitheam agus lean i:
  - Tha sin ceart, tha daoine ag ràdh!
  Bidh Gringeta a" freagairt le bhith a" losgadh agus a" sèideadh:
  - Chan eil dad nas miosa na nicotine!
  Rinn Malanya gàire agus rinn i gàire:
  - Cuir pasgan de thoitean anns a" bhogsa-teine!
  Thuirt Matilda mar fhreagairt, a" sgrìobadh an nipple scarlet na broilleach:
  - Tha sin ceart, tha daoine ag ràdh ...
  Chrìochnaich Sìne le gàire, a" stobadh a teanga a-mach.
  - Ach tha mi a 'smocadh ...
  Chrìochnaich Malanya le aplomb:
  - Agus tha mi glè thoilichte!
  Rinn na caileagan gàire, a 'sealltainn an teangan fada, dath cherry. Thuirt Sìne le gàire:
  - Is e an toitean am marbhadh as èifeachdaiche, gu sònraichte an aghaidh an neach-ceannach!
  Thuirt Malanya:
  - Tha toitean coltach ri raidhfil sàmhach, ach tha e marbhtach eadhon ann an làmhan neo-dhreuchdail!
  Loisg Gringeta an gunna agus thuirt e le gàire:
  - Is e an toitean an snaidhpear as earbsaiche, bidh e an-còmhnaidh a" marbhadh!
  Chuir Matilda maill air an tanca beagan air a" chnoc agus sgàin i:
  - Tha blas searbh air an toitean, ach bidh e a" tàladh barrachd air siùcairean!
  Bha Sìne ag osnaich gu trom agus a" gàireachdainn:
  - Tha toitean coltach ri droch nighean, ach tha dealachadh leis tòrr nas goirt!
  Bha Gringeta a" gàireachdainn, a" losgadh, agus a" reubadh:
  - Bidh toitean, eu-coltach ri grenade, nuair a thèid a thilgeil, a" leudachadh beatha!
  Thuit na caileagan sàmhach. Shleamhnaich an tanca aca a-rithist, a" crìochnachadh ann an dìg. Bha agam ri faighinn a-mach. Bha na gaisgich rud beag iomagaineach. Tha dìon na Sòbhieteach gu math làidir.
  Thuirt Sìne ri feallsanachd:
  - Ann an cogadh, is e gluasad cearcall-rathaid an t-slighe as giorra chun amas, agus tha an fhìrinn fhìor na mhealladh borb!
  Thuirt Gringeta, an dèidh dha canan Sobhietach a bhriseadh le peilear le deagh amas, thuirt e:
  - Le gluasad cearcall-rathaid tha thu nas dualtaiche an t-slighe chun amas agad a ghiorrachadh!
  Loisg Malanya an gunna-inneal agus rinn i gàire:
  - Tha a 'bheatha dearg, ach tha e a' fàgail le fuil scarlet!
  Thug Matilda geàrr-chunntas air:
  - Ann an cogadh, bidh beatha a 'call a luach, ach a' faighinn brìgh!
  Lean na caileagan air adhart leis a" chogadh. Loisg iad, agus aig an aon àm rinn iad aphorisms mar a chaidh iad.
  Bhreab Sìne le cas-rùisgte agus thuirt i:
  - Tha cogadh coltach ri fear na bainnse, buailteach do bhrath, ach chan eil e a 'leigeil leis a bhith na laighe!
  Loisg Gringeta agus thuirt e gu sgiobalta:
  - Is e boireannach ana-mhiannach a th" ann an cogadh ann a bhith ag ithe cuirp dhaoine!
  Fhreagair Malanya mar fhreagairt:
  - Tha gach aois umhail do chogadh, mar ghaol, ach chan e cur-seachad tlachdmhor a th" ann!
  Bha Matilda den bheachd gu robh feum air:
  - Tha cogadh, mar neach-cùirte, daor agus caochlaideach, ach bidh e an-còmhnaidh a" fàgail cuimhne gaisgeil!
  Thionndaidh Sìne an cù le a corragan rùisgte, agus chog i:
  - Ann an cogadh chan eil e coltach ri bruadar, chan urrainn dhut a dhèanamh às aonais faireachdainnean làidir!
  Loisg Gringeta le gàire agus fhreagair e:
  - Tha an saoghal dòrainneach agus socair, tha cogadh inntinneach agus brosnachail!
  Lean Matilda, gu toilichte a" sùghadh Coke, oirre:
  - Is e fuil agus fallas a th" ann an cogadh, bidh e a" torrachadh nan sìol-chraobhan a bheir misneachd!
  Rinn Malanya gàire agus thuirt i:
  - Ge bith dè cho inntinneach sa tha pròiseas a" chogaidh, tha a h-uile duine ag iarraidh an deireadh!
  Ruith Sìne a òrdagan lom thairis air bràigh a" ghunna a-rithist agus sheinn i:
  - Chan e leabhar a th" ann an cogadh, chan urrainn dhut a dhùnadh a-mach, chan urrainn dhut a fhalach fon chluasag agad, gheibh thu salach cuideachd!
  Bha Gringueta a" crathadh le aplomb:
  - Is e creideamh a th" ann an cogadh: feumaidh e fanaticism, smachd, tagradh gun cheist, ach tha na diathan aige an-còmhnaidh marbhtach!
  Rinn Malanya gàire gu sàmhach agus thuirt i:
  - Ann an cogadh, mar ann an casino, tha an cunnart àrd, ach tha na buannachdan goirid!
  Rug Matilda a fiaclan agus thug i comhartaich:
  - Tha an saighdear bàsmhor, tha glòir air a dhìochuimhneachadh, bidh duaisean a" caitheamh a-mach, agus chan eil ach na h-adhbharan airson murt ùr a thòiseachadh do-sheachanta!
  Rinn Sìne sgrùdadh beag air:
  "Tha sinn a" dèanamh tàir air mortair mura h-eil e na shaighdear air a bheulaibh, agus bidh sinn a" dèanamh tàir air mèirleach nas motha ma tha e na mharaiche air raon a" bhlàir!"
  Rinn Gringeta gàire a-rithist agus sgàineadh:
  - 'S e ridire a th' ann an saighdear aig a bheil armachd na mhisneachd agus na urram! Seanalair Baron, aig a bheil a chrùn gliocas agus tuigse!
  Thuirt Malanya le gàire:
  - Tha an saighdear moiteil, tha na fuaimean prìobhaideach tàmailteach!
  Fhreagair Matilda gu seòlta:
  - Is dòcha gum bàsaich a" chiad fhear a bheir ionnsaigh, ach cha bhith cuimhne air an fhear mu dheireadh!
  Ghluais Sìne gu h-anail:
  - Tha e nas fheàrr a bhith an toiseach ann a bhith a" roinn na milleadh na bhith a" toirt ionnsaigh!
  Thuirt Gringueta le gàire:
  - Tha cogadh coltach ri boireannach, chan eil i a" leagail ach fir gun bhriseadh!
  Fhreagair Malanya le urram:
  - Chan eil boireannach, eu-coltach ri cogadh, ann an cabhag sam bith gus duine a chuir gu bàs!
  Thuirt Matilda le gàire:
  - Chan eil cogadh, eu-coltach ri boireannaich, a-riamh riaraichte leis an àireamh de fhir a chaidh a shònrachadh!
  Thionndaidh Sìne an luamhan a-rithist le a corragan rùisgte agus thuirt i:
  - Is e cogadh am boireannach as neo-sheasmhach, chan eil fir a-riamh gu leòr dhi, agus cha diùlt i boireannach!
  Mar fhreagairt air an seo, bha Gringetta den bheachd gu robh e riatanach aphorism èibhinn ath-chruthachadh:
  "Cha toil le boireannaich a bhith a" sabaid, ach chan eil an t-iarrtas airson fear a mharbhadh mòran nas miosa na peilear!
  Rinn Malanya sgadan mar chobra, a" spùtadh a teanga pinc:
  - Faodaidh peilear beag fear a mharbhadh, a dhèanamh toilichte, boireannach le cridhe mòr!
  Chuir Matilda ris le gàire sarcastic:
  - Bidh cridhe mòr gu tric a' treòrachadh ann am fèin-spèis bhig !
  Chrìochnaich na caileagan ag iomlaid bheachdan èibhinn agus thòisich iad a 'coimhead gu cùramach air an raon-catha. Bha itealain ionnsaigh TA-311 ag itealaich anns na speuran, a" losgadh air suidheachadh saighdearan Sòbhieteach. Ged a bha e slaodach, bha co-bhanntachd an Treas Reich a" gluasad air adhart. Agus fhuair i beagan ùrachadh le bhith a" slugadh na cuirp.
  Thòisich na caileagan, sgìth, a 'dèanamh fealla-dhà a-rithist le aphorisms:
  Sìne coed:
  "Chan eil aodann boireannaich aig cogadh, ach bidh e a" bleith fir nas fheàrr na bean!"
  Loisg agus rinn Gringeta:
  - Cha toir cogadh toileachas, ach bidh e a" sàsachadh instincts ionnsaigheach!
  Fhreagair Malanya mar fhreagairt:
  - Gàirdeachas ann an cogadh, chan eil cuirp nàimhdean ach ann am prìs!
  Thuirt Matilda, a" gluasad tro na bratagan:
  - Is e cogadh treabhadh achaidh: tha e air a thorachadh le cuirp, tha e air a uisgeachadh le fuil, ach nochdaidh e le buaidh!
  Loisg Sìne agus ghlan i mar fhreagairt:
  - Bidh buaidh a 'fàs air cuirp agus fuil, ach bheir e toradh bhon fheadhainn lag!
  Loisg Gringeta, a" briseadh na ceithir-fichead mar ghloine, agus rinn i sgeig:
  - Tha cogadh coltach ri flùr a bhios ag ithe duine, soilleir, feòil-itheach agus le droch fhàile!
  Suathadh Malanya am peadal le a cas rùisgte agus chuir i às dha:
  - Is e cogadh màthair adhartais agus muime leisg!
  Gabhaidh Matilda e agus beucaidh e:
  - Agus ann an cogadh, chan eil beatha saighdeir luachmhor, ach tha na seanalairean eadhon na chall!
  Ruith Sìne oir a làmh thairis air a broilleach agus rinn i gàire:
  - Ma tha thu ag iarraidh sìth, cuir eagal air; ma tha thu ag iarraidh cogadh, brosnaich gàire!
  Ghabh Gringeta e agus loisg i, a" comharrachadh an airm le a cas-rùisgte, a" seinn:
  - Chan e peacadh a th" ann an gàire mura h-eil thu nad stoc gàire ann an cùisean armachd!
  Rinn Malanya gàire agus shoirbhich i:
  - Tha cogadh coltach ri siorcas, is e dìreach an neach a bhuannaicheas an gàire mu dheireadh!
  Ghluais Matilda an tanca, a 'pronnadh neach-tòiseachaidh no dhà, agus rinn i grèim air:
  - Ann an cogadh tha e coltach ri siorcas, dìreach marbhadh brùideil, dona!
  Thuit na caileagan sàmhach a-rithist. Tha iad sgìth de bhith a" dèanamh fealla-dhà. San fharsaingeachd, chan eil cogadh gu math brèagha.
  Bha Sìne a" smaoineachadh ann an buaireadh: Britain had lost to the Germans. Ged a tha cia mheud fearann a thug na Breatannaich buaidh. Agus dè an ìre den Ghearmailt sin! Thàinig Breatainn gu bhith na ìmpireachd uabhasach. Ach cha b" urrainn dhi na coloinidhean aice a chnàmh. Chaidh an Treas Reich thairis air na Sasannaich ann an cumhachd agus thionndaidh eadhon na ceannardan a-mach gu robh iad tòrr na bu làidire agus na bu chomasach.
  Agus nuair a thàinig na Nadsaidhean a Lunnainn, thàinig eachdraidh gu crìch airson Sasainn. Dh'èirich ìmpireachd ùr, le cumhachd nach fhacas a-riamh. Bidh mòran dhaoine agus dhùthchannan a 'frithealadh nan saighdearan. Agus dè as urrainn dhuinn a ràdh: an Treas Reich, a 'sgaoileadh a sgiathan, chaidh Breatainn a bhàthadh.
  Ach ann an 1940, an dèidh dha an Fhraing a cheannsachadh, thairg Hitler gu fialaidh sìth do Churchill. Agus bha e riatanach gabhail ris: bha mothachadh cumanta ag ràdh nach b 'urrainn do Bhreatainn dad fhaighinn bhon chogadh, eadhon gu teòiridheach, ach gum faodadh i a chall. Chuir Hitler am blàr adhair an aghaidh Sasainn aig leth neart. Le dàil mhòr, ghluais e saighdearan gu Afraga. Chaidh e dhan Aonadh Sòbhieteach. Ach cha do chuir seo ach dàil air an tubaist.
  Fhuair na Gearmailtich, a' cleachdadh nan tìrean còmhnaidh, an neart airson sabaid air dà thaobh; Agus an uairsin bhrath Stalin e le bhith a 'crìochnachadh fois. Thuit Breatainn air a glùinean agus thàinig i gu bhith na pàirt den Treas Reich.
  Choisinn mòran bhuaidhean don Wehrmacht glòir neo-sheasmhachd. Chaidh Sìne agus a caraidean gu deònach còmhla ri arm Hitler gus toileachas agus inbhe a shireadh. Agus shoirbhich leotha gu ìre an sin.
  Dè ma tha? A-nis tha dà dhùthaich aca: A" Ghearmailt Mhòr, Breatainn Bheag.
  Ghabh Sìne sip de Coca-Cola agus rinn i gàire:
  - Gràdh agus bàs, math agus olc ... Dè tha naomh, dè a tha peacach, chan eil dragh aig na mortairean!
  Sheinn Gringeta mar fhreagairt, a" cur projectile eile:
  - Gràdh is dare, leig le olc riaghladh, ach chan eil againn ach aon a thaghadh!
  Rinn na nigheanan gàire beag. Uill, gu dearbh, cho mòr "s as urrainn dhut thu fhèin a ghleusadh ann an iuchair bheag. Tha iad òg, sunndach, sunndach, agus gu math fortanach. Bidh iad a 'sabaid cho mòr agus chan e aon sgrìob. Mura h-eil thu den bheachd gun tèid iad a sgrìobadh air an tanca.
  Thuirt Malanya gu cruaidh:
  - Eh, bu chòir do Churchill a bhith air gabhail ri tairgse Hess agus a dhol a-steach don chogadh leis an USSR. An uairsin bhiodh sinn a" riaghladh a" phlanaid gu lèir, agus aig a" cheann thall bhiodh sinn a" pronnadh a" Ghearmailt cuideachd!
  Sheinn Matilda le tlachd:
  - Tha a 'Ghearmailt math ann am blàr, is e an leòmhann Breatannach as fheàrr!
  Dhearbh Malanya:
  - Seadh, ar leon à Breatunn a's fearr !
  Thuirt Sìne le gàire:
  - Tha cothrom againn fhathast! Gheibh Hitler bàs agus tuitidh Ìmpireachd na Gearmailt às a chèile!
  Loisg Gringeta projectile agus dh" aontaich e gu ìre:
  - Tha, tuitidh e às a chèile! Tha iad nan creachadairean feòil-itheach, ach an dèan seo sinn nas fheàrr?
  Thuirt Malanya gu feallsanachail:
  - Tha aonachd fo rèim chruaidh nas fheàrr na caos agus sloppiness fo fhear bog!
  Bhrùth Matilda a buinn rùisgte air na peadalan agus rinn i rùsg:
  - Bidh sinn air Mars cuideachd! Agus nas fhaide na siostam na grèine!
  Fhreagair Sìne le gàire Gioconda:
  - An toiseach feumaidh sinn siostam aonaichte a stèidheachadh air a" phlanaid Talamh!
  Ghringet, ghabh e agus sheinn e gu dàna:
  - Agus cha leig sinn leis an rèim seo atharrachadh!
  Thuirt Malanya gu seòlta:
  - Ach airson am fàgail le do shròn, feumaidh mi mo shròn atharrachadh!
  Tha na nigheanan fortanach mar a bha iad an-còmhnaidh. A-nis tha an tanca aca a" ruighinn a" chiad loidhne de thrèanaichean. 'S a reubadh suas an talamh le a bhratagan. Bidh na gaisgich a" gàireachdainn.
  - Bidh sinn gan brùthadh uile!
  Chaidh fear de na gunnaichean a chuir an sàs eadar na rolairean, agus stad an tanca. Fhuair na caileagan a-mach às a 'chàr; bha e fhathast ro bheag agus ro theth anns an tanca. Ach tha e cunnartach a-muigh, dh" fhaodadh tu a bhith air do losgadh.
  Ruith na curaidh, a" lasadh an sàilean rùisgte, agus a" seinn:
  - Tha sinn nar nigheanan spòrsail, deagh charaidean, uill, leig leotha ar casan lom a chuipeadh, na cougars spòrsail!
  Sìne, a 'ruith, mhothaich:
  - Seo sinn, na Space Marines!
  Dhearbh Malanya le gàire:
  - An dà chuid a-steach don fhànais agus a-steach don fheachd tighinn air tìr!
  Agus ghabh Gringeta e, agus choisich i mun cuairt na h‑uchd, a" caoineadh:
  - Tha mi nam shàr ghaisgeach! Marbhaidh mi a h-uile duine!
  Ghabh Matilda e mar fhreagairt agus rinn i sgiala:
  - Puinnsean tuiteam a-steach don Fuhrer!
  Rinn Sìne gàire agus sheinn i:
  - Tha am buille làidir, agus tha am Fuhrer uile-chumhachdach!
  Bha na gaisgich a' ruith, a' ceumadh casruisgte, thar sprùilleach, brùite, iarann ro theth, caochladh sheòrsan sailean, agus chlaigeann briste.
  Sheinn Sìne:
  - Tuigidh tu mi... Tuigidh tu mi... Tuigidh tu mi, agus chan fhaigh thu dùthaich nas fheàrr!
  Tha e taitneach do 'n nighinn ruith, le a casan gun a bhi ro gharbh, air an t-slighe dhubh agus sprùilleach. Tha e dha-rìribh na spòrs mòr.
  Sheinn Gringeta:
  - Samhradh, tha a 'ghrian a' deàrrsadh àrd ...
  Thug Malanya taic don òran:
  - Àrd... Àrd!
  Thuirt Matilda:
  - Samhradh, tha sinn fada o'n bhàs ! Fada!
  Bha na gaisgich gu follaiseach a" dèanamh gàirdeachas. Gu dearbh, tha e na thoileachas a bhith a" gluasad agus a" leum cho sunndach.
  Rinn Sìne gàire agus thuirt i:
  - Is co-chruinneachadh am bàs, tha nàire iomlan!
  Suathadh Gringeta cas-rùisgte an aghaidh an tè eile agus sgàin e:
  - Bidh saor-làithean againn cuideachd! Agus leis a 'bhuaidh!
  Thuirt Malanya gu teagmhach:
  - An sinne no na Gearmailtich?
  Rinn Matilda gàire agus sheinn i:
  - Tha teine marbhtach a 'feitheamh oirnn ...
  Fhreagair Sìne:
  - Ach tha e gun chumhachd ...
  Rinn Gringeta gàire mar panther:
  - Tha ciste air leth aig a h-uile duine ...
  Ghabh Malanya e agus, a" losgadh, rinn i sgadan:
  - Tha buidheann-chatha Boche air a dhol dhan uaigh!
  Ghluais Matilda air ais:
  - Legion iomlan air dol do'n uaigh !
  'S ghabh na caileagan e 's rinn iad gàire... Tha iad mar eich caol. Agus casan cho grinn, lom agus tana.
  Ghabh Sìne e agus rinn i sgiala le toileachas:
  - Agus tha mi nam chobra! Agus tha mi nam chobra! Chan e mathan idir!
  Fhreagair Gringeta mar fhreagairt:
  - Tha e math dha cobra itealaich suas dha na sgòthan!
  Agus bidh na nigheanan dìreach a 'bualadh cinn. Bidh sradagan ag itealaich bho na sùilean mar gum biodh an uair a" tighinn!
  ghabh Malanya e, agus rinn i sgios:
  - Tha Hitler sgoinneil!
  Thug Matilda taic dhi:
  - Agus tha Stalin kaput!
  Chrath Sìne a cromagan agus rinn i gàire:
  - 'S mise gaisgeach an t-solais, air do ghlùinean borb... Sguabaidh mi air falbh a h-uile duine a bhios a 'dèanamh gràin air aghaidh na Talmhainn!
  ghabh Malanya i, agus beuc i:
  - Agus tha Hitler na amadan, bidh e a" smocadh tombaca! Bidh e a" goid maidsean agus cha bhith e a" caitheamh na h-oidhche aig an taigh!
  Rinn Matilda gàire gu co-sheòrsach agus dh"fhaighnich i:
  - Dè do bheachd, a bheil e aig an Fuhrer?
  Bhreab Gringeta an luath le a cas rùisgte agus rinn i gàire:
  - Gu dearbh chan eil! Bheir an ceathrar againn blowjob dha!
  Ruith Malanya a sùilean agus rinn i feadaireachd:
  - O, tha e glè mhath slat jade pulsating a chumail nad bheul agus a faireachdainn le do theanga!
  Thuirt Matilda le anail:
  - Dè cho math 'sa tha e! Agus bidh a h-uile dad dìreach sgoinneil!
  Leum na caileagan nas àirde agus nas àirde. Ach chaidh an tanca aca a chàradh agus bha aca ri tilleadh. Dhìrich na gaisgich air an ais agus rinn iad sgial:
  - Seo an tanca againn! Bidh e dìreach sgoinneil!
  Gu h-obann chuimhnich Sìne air an sgeulachd sìthiche mu Robin Hood. Tha Eòs beag, chaidh am balach a ghlacadh leis an t-siorram. Chaidh am balach a chràdh: tharraing iad suas air a" chrann e agus fhritheil iad a shàilean.
  Nuair a bha na lasraichean a' reubadh buinn rùisgte, gharbh chasan a' bhalaich... Dh'fhairich Sìne othail an seo, agus bha i gu mòr ag iarraidh feise. Seo iad a-steach e. Gu sònraichte an carp ninja Crucian Iapanach. Tha am balach fionn seo cho eireachdail, agus tha foirfeachd fireann glè mhòr aige. Agus tha e cho math suathadh air craiceann cho glan agus rèidh ri do bhroilleach.
  Bha Sìne airson a meur a chuir eadar a casan, ach bha nàire oirre agus dh"atharraich i a h-inntinn. Ged, gu dearbh, tha a leithid de ghnìomhachd air leth tlachdmhor!
  Thuirt nighean an Tighearna:
  - Ann an tonn na fairge 's an teine lasarach ! Agus teine garg, agus feargach!
  Ghluais na caileagan a-rithist an Goering-5 aca gu suidheachadh nan saighdearan Sòbhieteach. Is dòcha gu robh Stalin fhèin air a chlisgeadh gu mòr nuair a dh" ionnsaich e mu adhartas nan Nadsaidhean. Gu fìrinneach, ciamar nach urrainn dhut a bhith iomagaineach an seo? Tha inneal mòr a" ruith thugad, ach chan eil dad ri fhreagairt. Trithead "s a ceithir, chan urrainn dhut sabaid bhon t-sreath E. Agus eadhon nas motha na sin bho AGs pioramaideach.
  Agus tha e coltach gu bheil Stalin ann an clisgeadh. Co-dhiù cuir fios gu cockroach gus a bhith nad chomhairliche. Gun fhuaim, gun chiall, gun fras uisge! Tha e coltach gum bi thu sgìth!
  Thuirt Sìne le gàire:
  - Agus bha Stalin, eu-coltach ri Churchill, an-còmhnaidh deònach bileagan fhaighinn bho Hitler agus chaidh e airson sìth!
  Sheinn Gringeta le dealas:
  - Innis dhomh ciod e an saoghal ! Freagraidh iad thu - a 'ghrian agus a' ghaoth!
  Thuirt Malanya le dealas:
  - Agus bidh clann làidir, fallain againn!
  Rinn Matilda gàire agus thuirt i:
  - Chan e bòrd tàileisg a th" anns an t-saoghal, agus chan e rìgh a th" ann an Hitler!
  Ceartaich Sìne a caraid:
  - Tha e nas àirde na an rìgh! Agus sguabaidh sinn e far aghaidh na planaid!
  Ghabh Gringeta e agus ghuidh e:
  - Mòrachd na Breatannaich, aithnichte leis a 'phlanaid! Chaidh Faisisteachas a phronnadh le buille a" chlaidheimh!
  Thuirt Malanya gu deònach:
  - Tha sinn air ar meas agus air a mheas le dùthchannan an t-saoghail gu lèir!
  Thuirt Matilda, le dealas nighean a lorg a" chiad ghaol aice:
  - Tha mi creidsinn, togamaid comunn naomh !
  Rinn Sìne gàire agus thuirt i:
  - Agus fo stiùireadh nan Gearmailteach, faodar co-mhaoineas a thogail gu dearbh!
  Bhuail Gringeta a h-aodann air breech a" ghunna agus sheinn i:
  - Tha sinn a 'magadh, togaidh sinn co-mhaoineas a-nis! Agus bidh Stalin na shàr-ghaisgeach agus na gaisgeach againn!
  Thuirt Malanya, a" soilleireachadh:
  - Ann an ciste, gu dearbh!
  Dhearbh Gringueta gu furasta:
  - Gu dearbh, ann an ciste!
  Thuirt Sìne gu feallsanachail:
  - Gun fhios cia mòr an righ, theid e do'n uaigh, direach mar an t-sealgair !
  Chuir Gringeta ris le gàire droch-rùnach:
  - Bidh neach-poilitigs an-còmhnaidh na laighe, dìreach bàsaich e airson fìor!
  Cliog Malanya air a òrdagan rùisgte agus thuirt i:
  - Tha neo-bhàsmhorachd fìor, ach tha bàs mì-mhodhail!
  Thug Matilda cuideachd aphorism a-mach:
  - Is urrainn righrean ni sam bith a dheanamh, ach cha-n e a h-aon, cha'n urrainn aon righ teicheadh o'n uaigh a chum na talmhainn !
  Rinn Sìne gàire:
  - Thig beatha gu crìch a dh'aithghearr ...
  Gringetta a" faighinn taic le aplomb:
  - Buailidh am dot a dh'aithghearr!
  Bidh Malanya a" losgadh ghunnaichean-inneal aig saighdearan-coise nan Sobhietich, agus a" sèideadh:
  - O, a mhàthair, a mhàthair, gabh truas ri do mhac!
  Thuirt Matilda, le duilgheadas aice a bhith a" cumail a gàire air ais:
  - Às deidh na h-uile, chan eil latha air fhàgail aige airson a bhith beò!
  Bha Sìne a" smaoineachadh gu feallsanachail:
  - Tha a h-uile duine ag iarraidh a bhith beò gu brèagha, ach chan eil ach beagan a 'bàsachadh le urram!
  Fhreagair Gringueta le gàire:
  - Tha bàs a 'gealltainn trioblaid, mura h-eil e a' deàrrsadh le gathaichean coileanaidh!
  Rinn Malanya sgàineadh le sgoltadh fiadhaich a fiaclan:
  - Is fearr bàs math na beatha chraiteach !
  Thug Matilda dùbhlan dha:
  - Tha e math a bhith nad Dhia ann an saorsa, ach tha e dona a bhith nad diabhal sa phrìosan!
  Thuirt Gringeta le gàire puinnseanta:
  - Agus tha sinn air ruith a-mach à sligean... Aontaich, 's e mòr-thubaist a tha seo! Chan e aon thiodhlac de sgrios!
  Rinn Sìne srann gu tàmailt.
  - Bidh tiodhlacan ùra agus cinn-suidhe eile ann!
  . CAIBIDIL Àir. 17.
  Air an latha seo, 10 Dàmhair, 1947, Friedrich, mar a bha e an-còmhnaidh, cù agus gun sgur, gu luath a 'rèiseadh air an each adhair Me-362. Cha robh am balach a 'faireachdainn eadhon sgàil sgìth, bha e ro thoilichte, agus fhathast a' losgadh gun a bhith a 'call buille. Air an oidhche, chuir sgiobaidhean càraidh, gu sònraichte feadhainn Ameireaganach, cuid den uidheamachd a chaidh a mhilleadh an gnìomh. Gu sònraichte, chaidh na "Pattons" a shnìomh a-rithist air slighean, a bharrachd air an sin, chaidh beagan cheudan de na carbadan sin a-steach don t-seirbheis às deidh dhaibh a bhith air an gluasad bho thall thairis, air rathaidean-iarainn a bha stèidhichte mar-thà. Dh'fheuch na partisans, gu dearbh,, ach rinn iad tòrr na bu mhiosa na an àbhaist. Ann an taghaidhean an Athair Ucràineach, rinn Bandera a" chùis, agus mheudaich brath agus trèigsinn anns na h-ìrean partisan. A bharrachd air an sin, dh'fhàs ceannard a 'ghluasaid partisan, Voroshilov, tinn ... Agus cha deach fear eile a lorg ann an ùine ... Seadh, bha luchd-sabaid gaisgeil fon talamh agus saboteurs gaisgeil uaireannan a" soirbheachadh, ach chan ann os cionn na h-ìre innleachdach. A bharrachd air an sin, dh" adhbhraich teachd a-steach caidreabhaich ùra tuiteam gu mòr ann an creideamh ann am buaidh an USSR, agus dh" adhbhraich seo gun deach eileamaidean luideach, gu fosgailte no gu dìomhair, a-null gu taobh nam faisisteach.
  Mheudaich an àireamh de luchd-fàgail gu sònraichte am measg Arm Dearg Kraikov agus Arm na Pòlainn. Bha na Pòlaichean, às deidh dhaibh creidsinn geallaidhean nan Nadsaidhean agus gu sònraichte luchd-calpa an Iar, gu mòr an urra ri bhith a" cruthachadh ìmpireachd mhòr san taobh an ear, aig cosgais na Ruis! Cha robh a h-uile duine, gu dearbh, fhathast dìleas do na Sòbhietich, ach an còrr de na faileasan poilitigeach... Tha na Libearalaich gu sònraichte neo-earbsach... Mar sin thòisich na h-aonadan Pòlach air gèilleadh air Moscow Bulge cha mhòr sa bhad bho thoiseach na h-eucoir ... Gu fortanach, cha robh mòran dhiubh ann agus cha tug seo buaidh chinnteach fhathast air cùrsa a" chogaidh .
  Rinn Friedrich a" chiad turas-adhair e fhèin, a" briseadh air falbh bho na pìleatan eile. Chunnaic e nach robh an nàmhaid a-nis cho dùmhail a" coinneachadh ri tagaichean nan Nadsaidhean le teine, agus cha mhòr nach robh raointean mèinn air fhàgail ann an slighe nan pìosan tanca. Ach bha na saighdearan Sòbhieteach a' sabaid gu cruaidh. Cha do dh'fhosgail na saighdearan-coise teine agus dh'fheuch iad, le bhith a 'leigeil leis na tancaichean dùnadh, na slighean aca no grunn grenades a spreadhadh, no an cur na theine le botail a ghabhas losgadh.
  Mheudaich am balach Terminator an sgòr gu ìre mhòr aig cosgais gunnaichean Sòbhieteach. A bharrachd air an sin, losgadh bho itealan còmhnard, a 'seachnadh ùine air dàibheadh. Fìor, chaidh grunn tancaichean a bha suidhichte ann an ambush a sgrios cuideachd. Bha itealain an USSR neo-ghnìomhach. Sa mhadainn, cha do nochd ach seachd itealan U-2, an uairsin ceithir Laggs. San fharsaingeachd, bha còmhradh goirid aig Friedrich leotha, a' bruthadh gu h-aotrom air an inneal-brosnachaidh... Agus an uairsin, mar a bha e an-còmhnaidh!
  Às deidh dhaibh na puingean sabaid a bha lag mar-thà a chumail fodha, chaidh tancaichean Nadsaidheach a-steach nas fhaide thairis air an achadh agus a-steach do na trainnsichean... Chaidh dìgean an-aghaidh tanca agus gràineagan a lorg, ge-tà, air an t-siathamh agus an còigeamh loidhne dìon seo mar-thà (bha ochd dhiubh ann gu h-iomlan). Bha na gunnachan-airm Sòbhieteach iomagaineach agus thòisich iad a' losgadh bho chian. Bha an làmhachas faisisteach gun tròcair, agus bha an itealan ... Gu ruige seo, mar rinc spèilidh, chaidh a h-uile càil a mhilleadh. Uill, tha Friedrich, mar a bha e an-còmhnaidh, air thoiseach air a h-uile duine, nas spioradail agus nas fhuaire. Thachair atharrachaidhean ann an cruthachadh na saighdearan; ghabh na Pattons, le armachd gunnaichean cumhachdach, an stiùir. Co-dhùnadh èiginneach call a lughdachadh bho luchd-coise kamikaze a bhios gan ìobairt fhèin ach nach eil airson a leigeil seachad...
  Rinn Friedrich an treas turas-adhair aige còmhla ri a charaid Helga. An seo choinnich iad airson a 'chiad uair baidse mòr no nas lugha de itealan Sòbhieteach. Nam measg bha eadhon còig Br-3 (bho far an deach an cladhach). Gu h-annasach gu leòr, thionndaidh bomairean an USSR air ais sa bhad nuair a chunnaic iad aces na Gearmailt, agus chaidh an luchd-sabaid orra.
  Loisg Friedrich na càraichean gu socair a" feuchainn ri faighinn nas fhaisge. A 'gabhail a-steach ace le rionnag de ghaisgeach an USSR air an fhuselage. Dh'fheuch an gaisgeach eòlach, ge-tà, a dhol a-steach do na sgòthan, ach an aghaidh uilebheist mar Friedrich Bismarck, cha do dh'fhàs e na bu mhiosa. Loisg am balach crìochnachaidh, gun a bhith ag ionndrainn buille, sìos trithead "s a sia luchd-sabaid agus ceithir itealain ionnsaigh aig an aon àm, thionndaidh e air an astar, agus ruith e às deidh na bomairean.
  An seo, ge-tà, fhuair Friedrich a-mach nach robh a 'chàr aige a' reubadh cho mòr, agus nach do ràinig e 740 cilemeatair tuairmseach eadhon le einnsean èiginn. Tha an adhbhar soilleir, chuir Friedrich an àite na gunnaichean 30-mm Mr-108 le Mgr-103, a tha, le astar tùsail de 960 meatairean san diog, mòran nas èifeachdaiche ann a bhith a" dol a-steach do mhullaichean tancaichean agus luchd-sabaid nàmhaid bho fhìor cheann-uidhe. astar fada, ach cha mhòr uair gu leth nas truime agus nas ìsle le ìre teine de 420 cuairtean gach mionaid (ge-tà, b" fheàrr le Friedrich sligean singilte a losgadh fhad "s a bha iad a" tuiteam a-steach do trance!). Agus chaidh an armachd airson na gunnaichean àrdachadh gu sònraichte dha Frederick. Mar sin, cha b" e obair fhurasta a bh" ann grèim fhaighinn air na bomairean. Bha grunnan He-362an sùbailte air thoiseach air an ace òg gaisgeil. Thuit iad mar chlach-mheallain air a" bhàrr, a" pronnadh agus a" cràdh nan carbadan Sòbhieteach. A bharrachd air an sin, dh'fhàs am Br-3, a bhith nas slaodaiche agus le droch armachd, na chreach furasta dha pìleatan ceannairc. Ràinig Friedrich deireadh na cuirm, ach chrìochnaich e fhathast dusan, a 'leagail leth-cheud. Ach, cha do rinn am balach a" chùis air a" chlàr a bh" aige roimhe de dhà cheud gu leth-cheud "s a trì.
  Thill Friedrich air ais le dealas mòr na anam. Bhuannaich e agus tha e a 'buannachadh! Agus chaidh smuaintean mu mo bhrath gu tur à sealladh. Thuirt an duine òg eadhon ris fhèin:
  - Carson a tha na claon-bhreith seo! Is e dùthaich dachaigh far am fàs do charaidean is do chlann suas! Agus chan e an USSR an Motherland, ach prìosan nan dùthchannan!
  Chuala Helga na faclan seo, ach, gun a bhith a 'tuigsinn an fhìor bhrìgh, dhearbh e:
  - Tha thu ceart! Agus bidh clann againn a dh'aithghearr! Ged, chan eil mi airson geir bolg fhaighinn fhad "s a tha an cogadh seo fhathast a" dol!
  Rinn Friedrich gàire:
  - Tha e an crochadh air toil an Dè Uile-chumhachdaich. Ach, tha am Pàp agus grunn phrìomh-bhaile air ar taobh!
  Thionndaidh an ceathramh turas-adhair air ionnsaigh, jet Fokken-Wulf-5s gu bhith na shealg ghunnaichean, leis nach deach ach dà tanca a ghlacadh. Ach bha an fhìor dheuchainn fhathast ri thighinn.
  Chuir Fifth Guards Arm Tank Rotmistrov crìoch air an gluasad fo-ghearradh gu sgìre Krasnogvardeisky. Ach, cha robh e comasach iongnadh iomlan a choileanadh. Chlàr itealan taisbeanaidh Faisisteach gluasad mòr tancaichean, agus rinn na Nadsaidhean cabhag gus ceumannan a ghabhail. Thàinig timcheall air còig ceud aonad SS den 2na Arm SS Panzer, a bharrachd air dà cheud carbad bhon tèarmann ro-innleachdail, a-mach gus coinneachadh ri naoi ceud gu leth tanca agus gunnaichean fèin-ghluasaid air an daingneachadh le cùl-stòran dòrn armachd Rotmistrov. Gu sònraichte, chaidh am blàr a chumail air achadh faisg air tuathanas coitcheann Pervomaisky, far an robh grenadiers Gearmailteach agus gunnaichean suidhichte air an loidhne a chaidh a ghlacadh.
  Chaidh Friedrich agus na h-aces Gearmailteach as fheàrr a ghairm a-steach gus stad a chuir air ionnsaigh mhòr bho thìr is adhair.
  Rinn Lieutenant Seanalair Rotmistrov, gaisgeach Blàr Stalingrad, an òrdugh a thàinig bhon Àrd-cheannard fhèin, agus bha e gu dùrachdach den bheachd nach robh am blàr faisg air Moscow air a chall fhathast. Bha cumhachd aige na làmhan, agus bha glimmer de dhòchas ann gum faigheadh an USSR air ais na bha e air chall roimhe. Ach, dh'fhàs an colbh, a 'gluasad fo a chumhachd fhèin, gu math sìnte. Bha seo gu ìre mar thoradh air a" mhiann a bhith a" seachnadh itealain taisgealaidh an Treas Reich, agus an ùine eile den chaismeachd air adhbhrachadh le milleadh air loidhnichean rèile air sgàth itealain nàmhaid.
  Thug stailcean bomair trom air feachdan tanca mòr caismeachd ceudan chilemeatairean fon chumhachd aca fhèin. A bharrachd air an sin, aig an astar as luaithe ... Tha seo a 'toirt aire do chuid de iomadachd a' chabhlach tanca; chaidh sìoltachain a chuir an àite cuid de charbadan, cuid eile, air an làimh eile, chuir seann seòrsaichean, a 'gabhail a-steach tar-chuir neo-fhoirfe, maill air einnseanan dìosail.
  Mar thoradh air a" bhuaidh bhrùideil agus mhòr a bha aig itealain nàmhaid, bha an còigeamh arm clisgeadh suidhichte gu math fada bhon loidhne aghaidh agus thug seo air an rolair stàilinn seo caismeachd bho fheasgar gu madainn.
  Bha buidheann nas toinnte de luchd-faisisteach mar-thà a 'feitheamh ri Rotmistrov. Ged a bha e na b" ìsle anns an àireamh iomlan de thancaichean, bha càileachd na b" fheàrr aig na Nadsaidhean: le faisg air ceud gu leth "Panthers"-5 agus "Tigers"-5, a bharrachd air dusan gu leth "Goering" L (Beurla carbadan le gunnaichean 17-troigh, timcheall air co-ionann ann an cumhachd treòrachaidh gu gunna "Panthers"), E-50, AG-50 agus "Patton". Bha luchd-sgrios tanca Super Ferdinand fhathast air an t-slighe.
  Gu dearbh, bhiodh e air a bhith na b 'fheàrr ionnsaigh a thoirt air na Nadsaidhean en masse, ach bha an Zhukov iongantach ann an cus cabhaig airson Rotmistrov, le eagal ceart gun gabhadh na Nadsaidhean ceumannan lùthmhor. Ach, tha iad air sin a dhèanamh mar-thà ...
  Ach an seo bha aon chairt trombaid aig arm nan Sòbhieteach - b' e fìor chòmhdach adhair a bha seo... Chaidh na plèanaichean a thoirt air falbh bho stiùireadh Ural agus bho thèarmann na prìomh oifisean, agus thilg iad eadhon carbadan trèanaidh dhan bhlàr, a bharrachd air uidheamachd dìreach bhon loidhne cruinneachaidh . B" e seo an cothrom briseadh tron taobh cheart agus an cùl, a bha air gluasad fada air thoiseach air an t-sreath faisisteach.
  Bha an Seanalair Gotha, agus ceannardan eile, a bha mar-thà ann an deasbaireachd mu phlana airson obair Moscow, a" gabhail ris gum biodh Krasnogvardeysk gu cinnteach na làrach airson blàr tanca le tèarmann sabaid feachdan nan Sobhietich, a tha a" ciallachadh gu robh feum air plana còmhdaich. .
  Bha itealain sònraichte Gearmailteach, gu sònraichte an Xe-362, a" cumail sùil air an raon-adhair, gus am biodh am blàr air Krasnogvardeysky gu bhith mar an tanca as motha chan e a-mhàin, ach cuideachd blàr adhair an Dàrna Cogaidh!
  Chaidh Friedrich a ghairm gus sabaid an aghaidh an nàmhaid, is e an ace as fheàrr den Luftwaffe, bha rìgh nam blàran adhair na shamhla air buaidh an Treas Reich. Agus ri thaobh, no cha mhòr ri thaobh air a làimh dheis, air ionnsaigh, agus mar sin gu sònraichte atharrachadh cumhachdach Fokken-Wulf-5, rèis Helga.
  Sheinn am balach eadhon:
  - Tha sinn a 'ruith tro na tuinn air longan rionnag! Quarks foam anns na vortices ether!
  Dhearbh Helga:
  - Creutairean dearga, thèid do bhualadh! Clann an t-saoghail ifrinn fon talamh!
  Rinn Friedrich gàire agus thuirt e am fear as fheàrr leis:
  - Thig air adhart, air falbh bhon sgriubha! Aingeal a" bhàis, dìreach fìdeag airson gun nochd e! Reubaidh e an asal uile na phìosan den asail aca!
  Rinn Helga gàire mar fhreagairt.
  - Uill, tha thu èibhinn!
  Bha dragh air Friedrich mu àrdachadh cuideam an itealain aige, an ceangal ri bhith a" cur a-steach armachd fad-raon agus an àrdachadh ann an armachd. Às deidh na h-uile, tha projectile canan 30-mm trì tursan nas truime na canan 20-millimeter, agus a thaobh cumhachd millteach, is dòcha ceithir tursan nas cumhachdaiche, tha e na inneal uile-choitcheann a tha comasach air armachd a sgrios an dà chuid air an uachdar. den phlanaid agus san adhar! Bha an ace òg eadhon airson na gunnaichean-inneal a leigeil seachad agus na ceithir feadhainn mòra aca a thoirt air falbh, ach... Chuir Helga an aghaidh mus fhalbh e:
  - Às deidh na h-uile, is dòcha gun tig e sìos gus sabaid a dhùnadh. Tha e nas fheàrr a" chairt trump seo a shàbhaladh ...
  - Gu leòr airson Force Majeure agus dà shealgair! - Gheàrr Friedrich dheth goirid. Dhòmhsa, tha losgadh sìos faisg gu leòr. San fharsaingeachd, tha mi a" smaoineachadh gu bheil an armachd gunna-inneal an seo cus.
  Rinn Helga gàire gu sunndach agus bhuail i am balach air a dhruim.
  - Gu mì-fhortanach, chan eil a h-uile duine na ridire cho do-chreidsinneach riut fhèin! Tha mòran aces fhathast nan luchd-tòiseachaidh, feumaidh iad teine nas dlùithe gus a bhith cinnteach gum buail iad ...
  Chuir Frederick gu reusanta an aghaidh:
  - Cha tèid càr cho daor ris an ME-362 U a thoirt do phìleat ùr-nodha. Tha an trodaiche seo airson aces.
  An àite a bhith a" freagairt, ruith Helga a-steach don itealan ionnsaigh-sabaid aice, a" lasadh a shàilean rùisgte, pinc. Dè eile a bu chòir a dhèanamh, chaidh an gairm èiginn a chluinntinn.
  Bha Friedrich sa chumantas toilichte gun robh e air an dà ghunna-inneal a-muigh a thoirt air falbh, thug an carbad mòr dheth na b' fhasa, agus dh'àrdaich an astar, agus bha na sgiathan nas aotroime na b' fheàrr le gluasad. Ged a bha na puingean teine fhèin còmhdaichte le fèilltean, chuir an lùghdachadh aca gu mòr ri aerodynamics a 'chàir. Ged nach eil an Me-362 a thaobh feartan aerodynamic fhathast co-ionann am measg charbadan piston, tha e na each cogaidh cho uile-choitcheann.
  Bidh craobhan tearc agus achaidhean a" lasadh gu h-ìosal... Tha an latha teth agus tha e coltach nach bi e furasta sabaid. Gu sònraichte na Ruiseanaich, a tha a" call a" bhlàir mhòir seo. An seo air an làimh chlì agus beagan gu h-ìosal tha treud feannagan ag itealaich... Treud mòr, tha cuid de na feannagan glè mhòr. Mar a bha Boyarsky a" seinn anns a" cheòl-ciùil ainmeil:
  - Ach carson! Tha e eu-comasach a bhith beò nad inntinn! Ach carson - chan eil beatha a" teagasg dad dhuinn!
  An seo tha fòirneart, fòirneart agus barrachd fòirneart! An-iochd, an-iochd agus a-rithist an-iochd a 'daingneachadh na dùthcha!
  Tha coltas gun chrìoch air an treud de fheannagan, tha deichean, ceudan de mhìltean dhiubh ann, agus bidh iad a 'cluinntinn gus an cluinn thu iad fiù' s ann am bothan dùinte. Dh"fhaighnich Friedrich do Helga air an rèidio:
  - Is dòcha gun urrainn dhuinn am bualadh le gunnaichean inneal?
  Chuir an ace girl an aghaidh:
  - Cha 'n fhiach e ! Faodaidh a h-uile peilear cunntadh an seo!
  Rinn Friedrich gàire:
  - A tha gu math comasach! Tha cetris aig an rìgh ann am poca fon rìgh-chathair.
  Leum a 'chiad bhaidse de phlèanaichean Sòbhieteach gu h-obann a-mach bho chùl treud de vultures. Choinnich na Salamanders riutha an toiseach. Bha call air gach taobh, chaidh barrachd Ruiseanaich a mharbhadh. Dh'fhosgail Friedrich teine fadalach agus loisg e sìos ach ochd càraichean. Ach tha e fhathast na thoiseach tòiseachaidh duilich. Ach chaidh càraid de "Salamanders"-3 Gearmailteach a losgadh sìos, agus chan eil e soilleir ciamar a fhuair am Me-262 air thoiseach air a h-uile duine.
  Ach bha am prìomh rud fhathast ri thighinn. Thàinig an treud feannagan gu crìch, leum na pìleatan Gearmailteach a-mach don àite os cionn raon Krasnogvardeisky agus thòisich e.
  Bha arm gu lèir a 'ruith a dh'ionnsaigh sguadron na Gearmailt, agus an seo, gu dearbh, bha itealain bho ghrunn fheachdan adhair an USSR. Armada mòr de phlèanaichean de gach seòrsa, ach gu sònraichte an Yakov agus beagan nas lugha de Laggs.
  Dh'fhosgail Friedrich teine bho astar còrr is sia cilemeatair. Thuit e a-rithist a-steach do shruthan trance fiadhaich, nuair nach eil thu ag amas, ach bidh do chorragan a "brùthadh gu fèin-ghluasadach. Nuair nach eil tuilleadh beachdachaidh ann, smuaintean, tha e coltach gur ann leatsa a tha an corp, ach tha thu mar thà mar phupaid de fheachdan neo-aithnichte... Agus tha sin a" ciallachadh nach ann leatsa a tha an fheòil, ach spiorad an fho-shaoghal - feachdan neòghlan, olc. ..
  Uill, agus ann an ceann a 'ghille terminator, thòisich an t-òran a' seinn grunn thursan:
  Am measg charaidean, ach aig an aon àm dìomhair,
  Air a ghlacadh le fulangas, draghan brònach!
  Tha ar saoghal cho sgìth de dhroch dhìol,
  Chan eil farsaingeachd no bòidhchead ri fhaicinn!
  C'àit an d' thug thu sinn - droch dhiabhul ?
  Nuair a bhios deamhan olc a" cumail smachd air arm!
  Tha sinn gu cinnteach ag iarraidh glòir armailteach,
  Ged is e dìosganach gràineil a th" annam nam chridhe!
  
  A leithid de fhalamh anns an spiorad a tha air a mhilleadh,
  Chan eil dòigh timcheall air a" chlach-mhòir!
  Agus bàs, an geall seo don chailleach neo-thruacanta,
  Dè a bhios a 'cruinneachadh ùmhlachd ann an Holy Rus'!
  
  Chan eil tuigse shìmplidh a 'deàrrsadh,
  Tha a h-uile dad air an lìon, cumhachd gun chrìoch!
  Am miann a bhith beò anns an àite-còmhnaidh talmhaidh,
  A 'blasad milis, aoibhneas, toileachas le do leannan!
  
  Ach chuir an dàn a mhac gu cogadh,
  Far an robh againn ri dìochuimhneachadh mu shìth!
  Chan fheum Satan a mhallachadh airson seo,
  Cha robh sinn fhìn ag iarraidh dad eile!
  
  Bidh mi a 'gearradh tron ghrian air an itealan,
  An dèidh tionndadh a dhèanamh, agus an gluasad ainm-sgrìobhte!
  Creid mi, cha d'fhuair fear-cogaidh an athar,
  Cluichidh sinn caismeachd tiodhlacaidh airson an scum!
  
  Tha 'n namhaid lionmhor, laidir,
  Càraichean, luchd-sabaid, urchraichean!
  Brisidh sinn an Wehrmacht ifrinn gu pìosan,
  Thèid buannachdan na Ruis a ghlòrachadh!
  Thig Co-mhaoineas dhan Talamh, tha mi creidsinn,
  Bidh sinn beò gu toilichte - tha fios agam gu cinnteach!
  Bidh fear-cuir gu bàs dhaoine - faisisteachd, a 'crìonadh,
  Bidh buaidh ann an caoimhneas, solas a 'Chèitein!
  
  Tìr-athar, itealaich luath,
  Thug e dhuinn beatha naomh!
  Tha laoidh an Motherland a" seinn nar cridheachan,
  Às deidh na h-uile, bidh mi a 'sabaid gu cruaidh air a son!
  
  'S tha mi creidsinn gun tig àm soilleir,
  Cha bhith murt ann, falbhaidh seann aois a-steach don àibheis!
  Bidh an rèis a 'fàs gun chrìoch,
  Ruithidh am mullach gu euchdan nan loidhnichean!
  
  Agus gus an toir sinn an ùine nas fhaisge;
  An uairsin feumaidh tu a bhith a 'sabaid mar shaighdear Rus'!
  Gus an ruig e gach neach nach eil na mhisneachd,
  Gu bheil fios aig na Ruiseanaich an-còmhnaidh mar a nì iad sabaid!
  Bha òran gràdhach math ann an ceann Friedrich, ach rinn a làmhan agus a chasan fealltach a chaochladh. Is e sin, chuir iad sligean gu itealan Sòbhieteach de gach seòrsa agus suaicheantas. Dh'fheuch na pìleatan Sòbhieteach ri faighinn nas fhaisge agus sabaid a thòiseachadh ... . An uairsin ghluais plèana an ace òg, agus a bhith ann an sabaid sabaid, loisg am balach air tòrr canain adhair. Chuir e sìos gu mòr grunn luchd-sabaid Sòbhieteach a 'tighinn a-mach às a' chùl.
  An seo cha mhòr nach deach Friedrich fhèin a reubadh, ach chaidh aige air sleamhnachadh a-steach don loidhne teine agus leantainn air adhart a "cur às don luchd-dùbhlain aige. An turas seo, dh'fhuiling an dà-einnsean "Pawns" e. Chaidh aphorism a-mach tro chinn nam balach (chan e cnothan a th" ann am peilearan cuideachd, banrighrean san àm ri teachd!). Chaidh Helga a-steach don rèidio:
  - O, a mhàthair ghràidh! Mar a bhrùthas iad!
  Gheàrr Friedrich, às deidh dha lùb neo-choileanta a dhèanamh, luchd-sabaid Sobhietach a ghearradh bho astar mòr a" feuchainn ri faighinn air cùl Helga. B 'e fear dhiubh "Shopkeeper" (Lagg-5), bha rionnag mòr dearg air an fhuselage ... Tha seo a' ciallachadh gaisgeach an USSR. Loisg an nighean fhèin, air atharrachadh ionnsaigh air an Fokken-Wulf, aig tancaichean arm Rotmistrov a" tighinn faisg air suidheachadh na Gearmailt. Agus aig an aon àm bhuail i gu math ceart, a 'dàibheadh gu soirbheachail.
  Bha Friedrich fhathast a 'sabaid le plèanaichean nàmhaid, a' toirt taing inntinn dha na solarachaidhean airson an àrdachadh ann an armachd. Fhuair e eadhon inneal-crìochnachaidh brathaidh a chuir a-steach do tanca T-34-85, a "taghadh fear a" chomanndair (faicear seo bho na antennas, a dh "aindeoin an duslach agus an astar, bha sùilean biorach Friedrich furasta fhaicinn!).
  Bhuail trì sligean air còmhdach an ad aig an aon àm agus stad an tanca ...
  Bha e teth gu h-ìosal cuideachd, bha prìomh gheàrd an Fifth Guards Tank Army mu thràth air gluasad gu grenadiers an SS agus pàirtean den Second Corps.
  Chaidh a 'chiad charbadan Sòbhieteach a-steach don dìg an-aghaidh tanca, agus chaidh an astar aca sìos. Bha na canain luath-theine aig na Tigers-5 agus Panthers-5 a" frasadh orra. Seo far a bheil na Gearmailtich ùra làidir: a 'sabaid air astar; gus buannachd fhaighinn thairis orra, dh'fheumadh tancaichean Sòbhieteach a dhol an sàs ann an sabaid dlùth. Ach bha an co-dhùnadh innleachdach mearachdach, a bhith a" reubadh tron raon fhosgailte far an deach dìgean a chladhach, gus coinneachadh ris na h-innealan a bha a" feitheamh ris a" "chreach". Seadh, agus gun a bhith a 'tuiteam en masse aig an aon àm?
  Fìor, bha na Sòbhieteach Ils, a dh'aindeoin call mòr, fhathast a 'briseadh troimhe, mar bhocsair beag a' dàibheadh fo shlat fuamhaire, a dh'ionnsaigh tancaichean nàmhaid, ag adhbhrachadh milleadh, a 'gabhail a-steach bomaichean beaga. Fìor, air cuid de "Tìgearan"-5 sheas iad air mullach an lìn, ach airson mòran charbadan, thàinig air saighdearan-coise na Gearmailt dìon a chuir a-steach gu litireil air a "ghluasad.
  Bha Frederick den bheachd nam biodh na Ruiseanaich air ionnsaigh nas dùmhail a lìbhrigeadh, gum biodh cothrom fada na b" àirde aca "tòrr airgid" fhaighinn agus sabaid dlùth buannachdail.
  Lean an ramming leis na pìleatan dearga, ach mar eisimpleir an aghaidh Salamander-3 a bha gu math sùbailte, cha do ghiùlain an innleachd seo na toradh ris an robh dùil. Mheudaich call itealain na Gearmailt, mar, gu dearbh, gu ìre eadhon nas motha na feadhainn Sòbhieteach. Ach cha b" e blàr neo-dhìolta a bha seo tuilleadh. Bha eòlas math aig mòran de phìleatan Sòbhieteach, cha b 'ann airson rud sam bith a bha iad a' còmhdach Moscow, agus mar sin dh'fhuiling na Nadsaidhean mòran.
  Bha Friedrich, aig an robh instincts uamhasach geur, an-còmhnaidh a" seachnadh buillean agus a "bualadh gu intuitive air na sabaidean Sobhietach as cunnartaiche. A 'feuchainn ri na stiùirichean a leagail. Rinn e e, agus dh'obraich e gun teintean. Co-dhiù, bha falamh nam cheann, agus dìth tuigse air a" bhlàr mar sin. Fhreagair an corp, chaidh na targaidean a ghlacadh, cha deach ionndrainn sam bith. Grunn thursan eadhon ràinig e na tancaichean.
  Agus bha na ceudan, mura robh na mìltean de phlèanaichean de gach seòrsa a" frasadh agus a" frasadh ro ar sùilean. Mar eisimpleir, Huffman air an He-362 aige ... Bidh e a" sabaid ann an dòigh shònraichte, astar, jerk càr jet, agus sprùilleach ag itealaich a h-uile taobh ... Agus chan eil na Ruiseanaich dona an dàrna cuid... Ach càite a bheil Kozhedub, tha an t-àm ann an cumhachd a ghearradh dheth... Tha Friedrich a" gluasad aig a" char as lugha, a-nis chan eil feum air tionndadh, bualadh gu gann, ach a-mhàin, a" gluasad beagan bho chall.
  Tha an armachd a" ruith a-mach, mar a tha an connadh anns na tancaichean, agus tha daingneachadh drùidhteach a" tighinn bho shuidheachadh na Gearmailt. Is e na Salamanders, agus eadhon beagan Me-362an iongantach, a" chiad fheadhainn a chaidh a-steach don bhlàr, agus an còrr de bhuidheann Hitler an uairsin. A-rithist, a' gluasad air adhart... bidh plèanaichean Sòbhieteach a' tòiseachadh a' teicheadh. Tha iad a" ruith a-mach à connadh, agus tha an call aca air a dhol thairis air a h-uile crìoch so-chreidsinneach agus do-chreidsinneach. Bidh Friedrich a" tilleadh agus a" faighneachd dha Helga:
  - A bheil a h-uile dad gu math?
  Fhreagair an nighean:
  - Tha am plèana a" gluasad! Chuir mi a-mach sia tancaichean agus aon neach-sabaid ...
  Thuirt Friedrich:
  - Seadh, chaidh thu seachad air eadhon mise anns an àireamh de tancaichean a chaidh a sgrios. Gu pearsanta sgrios mi dìreach còig càraichean le muzzles!
  Rinn Helga gàire.
  - Cia mheud itealan?
  - Plèanaichean? - Na h-àireamhan a" lasadh ann an ceann Friedrich... - Dìreach trì cheud "s a h-aon! Clàr ùr an t-saoghail a. Dè an coileanadh...
  Dh'èigh Helga:
  - Chan eil annad ach ridire! Chan e, gu luath dia an sgrios. An Kali mòr fhèin... Trodaiche uile-choitcheann!
  Rinn Friedrich ceartachadh gu modhail:
  - Gu fìrinneach, chan e dia a th" ann an Kali, ach ban-dia an uilc. Is e sin, boireannach, ged a tha diadhachd fìor urramach agus mòr-chòrdte ann an Hinduism. Chaidh mòran teampaill a thogail dhi agus tha ùrnaighean gan tabhann dhi.
  Mhothaich am balach gu h-obann gun robh e air a ghlùin a sgrìobadh gu mòr air an luamhan. Agus mhionnaich e:
  - Daingead! Cha b' fhiach e tionndadh ann an carbad cho mòr armaichte.
  Thuirt Helga le dragh:
  - Agus tha an ath itealan agad às aonais mise?
  Dhearbh Friedrich gu furasta:
  - Bidh, bidh an Fokken agad fhathast air ath-chonnadh agus air a ghearradh, ach tha mo chuid fhèin deiseil mu thràth. Dìreach na abair e, dìreach thoir an aire dhut fhèin!
  Thuirt Helga gu cinnteach:
  - Chan eil! 'S e mo chomhairle dhut a bhith a' sabaid agus a' sabaid cho math 's as urrainn dhut... Ma ghabhas e dèanamh idir.
  Thàinig na plèanaichean air tìr agus ruith Friedrich chun ath chàr. Bha am measgachadh taghte den Me-362 agus an ionnsaigh F -490 na b" fheàrr airson superass fad na h-ùine.
  Thòisich Friedrich, a 'faireachdainn peadalan biorach, garbh an Fokken-Wulf-4 le a chasan rùisgte, a' putadh an astar agus a 'seinn air adhart:
  - Tha mi ag itealaich gu cath! saltraidh mi an creutair gu duslach!
  Lean am blàr ann an Krasnogvardeysk. A bharrachd air tancaichean arm Rotmistrov fhèin, ràinig ceud agus leth-cheud carbad Sòbhieteach, a chaidh a thoirt bhon taobh a deas agus roinn Kashirnsky air aghaidh nan Sòbhieteach, gu raon-catha. Fìor, chan eil ach a" chiad bhaidse de chàraichean air ruighinn gu ruige seo. Cha robh itealan Sòbhieteach cuideachd a 'smaoineachadh air a bhith a' toirt seachad, ach cha robh e fhathast gu sònraichte gnìomhach.
  Thòisich Frederick ag obair air na tancaichean, a 'cleachdadh a ghunnaichean a chaidh a chruthachadh gu sònraichte airson an adhbhair seo. Na bheachd-san, bha an inbhe 37 millimeters fhathast air leth freagarrach airson an adhbhair seo. Mar eisimpleir, chuir Rudel, le gunnaichean mar sin, às aonais sabaid sam bith, sgrios, no an àite, dè a tha nas cothromaiche, a chuir às do 534 tancaichean tron chogadh. Ach bha duine àbhaisteach ann, chan e Friedrich. Chuimhnich am balach mar a dh" innis athair dha mhàthair gum faod a" bhuaidh còmhla air an leanabh a bha air a ghiùlan sa bhroinn, a bharrachd air a bhith a" nochdadh comasan iongantach mar a bhios inbhidheachd a" dol air adhart, an clann a thionndadh gu bhith na psychopath...
  Is dòcha gu bheil an trance sabaid aige, agus mòr-chumhachd a" ghaisgich seo, cuideachd mar thoradh air buaidh, nach eil fios aig a nàdar.
  Ach an seo thig na tancaichean, airson a" phìleat tha coltas gu bheil na gluasadan aca slaodach, agus eadhon nas motha airson Friedrich. Thòisich an ace òg a 'bualadh air falbh bho itealan còmhnard. Tha e dìreach a 'losgadh agus a' bualadh. Solais a" lasadh bho spreadhaidhean beaga, adan briste troimhe. Bidh mòran chàraichean a" dol na theine sa chùis seo, leis gu bheil na tancaichean gas suidhichte anns an roinn sabaid. Agus sgrios, chaidh baraille an T-34 air falbh mar theanga slingshot.
  Gu math tric bha na sligean a' bualadh air an inneal-losgaidh a mhilleadh. Agus seo an uair sin ...
  Cha do smaoinich Friedrich air a leithid de thrifles, choimhead e air an dealbh nuair, an dèidh dha call mòr fhulang agus a 'tuigsinn cho duilich' sa bha oidhirpean briseadh troimhe, ghluais na tancaichean geàrdan timcheall nan dìgean a chaidh a chladhach leis na Sòbhietich.
  Ach eadhon an seo bha iongnadh mì-thlachdmhor a 'feitheamh riutha. Chaidh aig dà dhusan "Super Ferdinands" air adhart. Gu mì-fhortanach, bha feartan dràibhidh nas làidire aca, mar thoradh air cleachdadh einnseanan Ameireaganach.
  Bha carbadan Sòbhieteach a' coiseachd thairis air raon fosgailte, a bha a' ciallachadh gum faodadh an luchd-iomairt uirsgeulach a dhol air stailc bho dìreach trì cilemeatair air falbh. Gu dearbh, chaill na "Superferdinands", ach thug an ìre àrd de theine de na gunnaichean anti-itealain cothrom dhaibh bualadh gu math tric. A bharrachd air an sin, chaidh an raon a chladhach gu mòr agus a threabhadh le sligean, agus cha b 'urrainn don T-34-85 astar fhaighinn. Ach ghluais iad fhathast mar shailean aig àm sprèadhadh. Agus rinn na Panthers-5 agus na Bana-bhuidsichean Ameireaganach-5, luchd-sgrios tanca aig astar luath, cabhag gu cobhair an Ferdinand-4.
  Dh'fheuch Friedrich ri na ceannardan a leagail (dìreach fo-mhothachail). Bha eadhon mo chorragan gann de theannachadh. Agus bha measan ann! Chuir an neach-crìochnachaidh òg, bho shealladh còmhnard, a-mach dà fhichead sa dhà tanca T-34, trì KV-s, agus dà Su-122. Dh'fhaodadh gum biodh trì càraichean eile ann, ach bha ionnsaigh le luchd-sabaid Sòbhieteach air a tharraing bhuapa, agus nas cudromaiche a' toirt ionnsaigh air itealain. Thòisich Friedrich a 'losgadh canan èadhair 37-millimeter agus dà ghunna 20-millimeter (cuideachd gu math sgriosail ma bhuaileas tu tanca aotrom no gas no einnsean) gan cleachdadh.
  Tha seachd itealan fichead ann uile gu lèir, agus tha ochd-deug Ilovs ann... Chan eil sin dona, a' beachdachadh air cho cudromach sa tha gach tanca, eadhon an fheadhainn a chaidh a mhilleadh sa bhlàr borb seo... Luathaich grunnan T-34-85s agus mu dheireadh bhris iad troimhe gus dùnadh raon. A-nis chaidh na "Witches"-5 Ameireaganach le armachd aotrom a-steach do lasraichean.
  Chunnaic Friedrich itealan ionnsaigh Hans-Ulrich Rudel. Cho-dhùin an ace ainmeil seo, a rèir coltais, cuideachd Fokken-Wulf-5 nas làidire agus nas luaithe a chuir an àite an Stuka. Tha suaicheantas an lòchran aige aithnichte don h-uile duine. Dh"fhaighnich e dha Frederick:
  - Ciamar a tha thu, Aingeal a' Bhàis !
  Fhreagair Terminator Boy:
  - Tha cùisean anns an Gestapo, ach tha euchdan agam!
  Rinn Rudel cinnteach:
  - Agus tha mi a 'dèanamh gu math! Ach ciamar a thèid agad air losgadh cho ceart agus cho luath, agus eadhon bho itealan còmhnard?
  Bha am balach ace, a" gàireachdainn, a" freagairt no eadhon a" seinn:
  - Tha fios agam gu cinnteach gu bheil a h-uile dad do-dhèanta comasach! Lorg daoimean rìghrean na Talmhainn ann an uisge ruith!
  - Tha e ceart gu leòr, glacaidh mi suas ri trithead ro dheireadh an latha! - gheall Rudel.
  Till, cuir an àite an itealain, agus a-rithist am Me-362 tùsail, itealan nach d "fhuair, a bharrachd air tuill peilearan air na sgiathan, milleadh sam bith fo stiùireadh Volka. Agus gu dearbh an cogadh tanca. .
  Bha e teth air Krasgvardeisky. Chaidh colbhan an Fifth Guards Army agus briogàd air an toirt air falbh bho aghaidhean eile a tharraing suas. Chaidh daingneachadh cuideachd suas dha na Gearmailtich, a" toirt a-steach dusan inneal-sgrios tanca Ameireaganach, na M-18an as ùire le canain 110-mm. Cha robh na carbadan sin na b 'ìsle ann an cumhachd millteach na canain Tiger-5, inbhe 105, agus eadhon a' chùis air an T-34 nas fheàrr, leis nach robh iad cho buailteach a bhith ricochet. Tha an gunna fhèin cuideachd air a dhèanamh à gunna anti-itealain Ameireaganach a tha air a thionndadh, a tha a 'ciallachadh gu bheil e a' losgadh gu luath. Chan eil ach an armachd nas laige na an fheadhainn Gearmailteach, ach tha e fhathast 186 millimeters gu leòr airson projectile a chumail air a 'chrann. A bharrachd air an sin, bidh an T-34-85 gu tric air a smeuradh fhad "s a tha e a" gluasad.
  Bha Friedrich, fhathast aig astar, a" faireachdainn gu robh tonn ùr de phlèanaichean an Airm Dheirg a" tighinn faisg. Tha seo a 'ciallachadh ged nach eil ùine ann airson na tancaichean, a tha cha mhòr air an glasadh gu teann, tha e nas fheàrr leigeil leis an itealan ionnsaigh aire a thoirt dhaibh. Nam measg, leis an t-slighe, chì thu gu math armachd agus armachd Neo-329. Tha an dà chuid itealain ionnsaigh agus luchd-sgrios tanca làidir. Gu sònraichte le canain 88-mm Ra-44, a bhios a "dol a-steach chan ann a-mhàin air mullach an tanca, ach cuideachd air an aghaidh. Is ann dìreach ann an sabaid adhair, chan eil an inneal seo, airson a chuir gu socair, cho ioma-chruthach ris an "làrach obrach" Fokken-Wulf.
  Am measg an itealain ionnsaigh, mhothaich Friedrich plèana Helga. Uill, gu dearbh, air ais ann an gnìomh.
  Bidh am balach crìochnachaidh, a 'teàrnadh beagan air an t-slighe, a' gearradh trì tancaichean agus gunna-76 fèin-ghluasadach, a 'seinn:
  - Bidh cuirm againn! Gu sìmplidh an sàr chlas as àirde!
  . CAIBIDIL Àir. 18.
  Fhreagair Helga gu furasta:
  - Gu dearbh tha mi gad chreidsinn! Cha tug mi mo chridhe don bhiast! Thèid am freagairt a thoirt dhut - a bheil thu ga chreidsinn no nach eil?
  An àite a bhith a' freagairt, thòisich Friedrich a' losgadh astar fada bho shìos... Agus an uair sin a' faighinn àirde.
  Bha tòrr itealan Sòbhieteach ann, ach fhathast nas lugha na a 'chiad uair. Bha na pìleatan Luftwaffe a" faireachdainn gu math misneachail, mar neach-ciad-ìre a rinn a" chùis air co-aoisean ann an sgoil air nach robh iad eòlach agus a bha gu litireil a" faighinn thairis air neart.
  Dh'fhàs na pìleatan Sòbhieteach na bu seòlta, agus an dèidh ionnsaigh a thoirt orra, dhealaich iad sa bhad nam buidhnean, a' feuchainn ris na Gearmailtich a tharraing a dh'ionnsaigh iad fhèin. Thug Frederick ionnsaigh orra, a' dìreadh a' bheinn. Dha, ge-tà, cha do rinn diùltadh an nàmhaid ionnsaigh dhìreach a-mhàin na innleachdan nas fhasa. Ach chaidh saighdearan Gearmailteach eile dhan bhlàr.
  Thug Friedrich fa-near le dragh gun robh na Neo-362s mar as trice air thoiseach air. Ach tha e ceart gu leòr, bho astar fada grunn chilemeatairean, chan eil fios aig duine ciamar a ghearras iad sìos co-dhiù.
  Agus "Salamanders"-3, dìreach mar itealain pàipeir cloinne, leum, leum mar shiorc air na tuinn, agus gheibh iad fhèin ...
  Thagh Friedrich an neach-fulang aige, am plèana àithne, agus cha robh tìde aige smaoineachadh air mar a chaidh am plèana seo a losgadh sìos. Tharraing am balach moraltachd:
  - Faodaidh tu call ann an cogadh, eu-coltach ri spòrs, aon uair, ach faodaidh tu buannachadh ann an cogadh, eu-coltach ri geama, gun chrìoch! Ach, chan eil ach pìosan an neach a chailleas a" falbh bhon bhòrd; bidh am buannaiche a" cur eadhon aonadan sabaid sìos air a" bhòrd!
  Ach, bhathas a" faireachdainn an t-sabaid san raon cuideachd. Mar eisimpleir, tha Wittmann mar-thà gu math eòlach air tanca, bha e a 'sabaid air an Tìgear. Bha e fhèin agus an gunnair ag ionndrainn gu math tric cuideachd, ged a thionndaidh an tanca timcheall gu furasta. Is gann gun robh ùine aig an Gunner Schleich an fallas a sguabadh às aodann. Tha an uilebheist stàilinn seo mar-thà air a bhith air a bhualadh air aghaidh grunn thursan, ach gu ruige seo tha e air a bhith na ricochet. Rinn Wittmann sgreuchail aig mullach a sgamhanan:
  - Leig leotha nas fhaisge, na bi iomagaineach, no ...
  Beachdan com-pàirtiche sa bhlàr, bhruidhinn Leas-Cheannard Luchd-obrach an 31mh Buidheann Tank, a thàinig gu bhith na ghaisgeach an Aonaidh Shobhietach, Grigory Penezhko, cuideachd mu staid an duine anns na suidheachaidhean uamhasach sin. ... Dh'fhuirich ìomhaighean trom air beulaibh na h-ìomhaighean inntinn agam... Bha a leithid de dhragh ann gun robh na h-eardrums air am brùthadh, fuil a 'sruthadh bho na cluasan. An ràimh leantainneach nan einnseanan, a' mheatailt a' bualadh, an ràimh, na sligean a' spreadhadh, an ròp fhiadhaich de dh'iarann a reubte ...
  An Patton-3 trom do-ruigsinneach, dh" fheuch iad ris an T-34-85 Sòbhieteach a thoirt cha mhòr bàn. Ghreas e, dh' eirich an armachd sgiathach. Shleamhnaich "Witches"-4 troimhe agus dh" fheuch iad ris a" ghluasad a chleachdadh iad fhèin. Mar gum b" e arm eich de sheann ridirean a bha an impis a" chùis a dhèanamh air a chèile. Gu math tric bhiodh an dà tanca a" losgadh puing bàn agus a" sèideadh a chèile.
  Bidh peilearan a-steach do na tancaichean gas sa bhad a" cur na tancaichean na theine. Dh'fhosgail na h-adan agus dh'fheuch sgiobaidhean an tanca ri dhol a-mach. Chunnaic Grigory leifteanant òg, leth losgadh, a 'crochadh air an armachd. Air a leòn, cha b 'urrainn dha a dhol a-mach às an fhrith. Agus mar sin bhàsaich e. Cha robh duine mun cuairt airson a chuideachadh. Chaill na saighdearan am mothachadh air ùine, cha robh iad a 'faireachdainn tart, teas, no eadhon buillean ann an caban beag an tanca. Aon smaoineachadh, aon mhiann - fhad "s a tha thu beò, buail an nàmhaid. Rannsaich sgiobaidhean tanca Sòbhieteach, a fhuair a-mach às na carbadan a chaidh às an rathad, an raon airson sgiobaidhean nàmhaid, a bha cuideachd air am fàgail gun uidheamachd, agus bhuail iad iad le dagaichean, a 'dol an sàs ann an làmh ri làimh.
  Ìomhaigh ann an stoidhle surrealism de chaiptean a dhìrich, ann an seòrsa de dh" frenzy, air armachd Tìgear Gearmailteach-5 a chaidh a mhilleadh agus a bhuail an uchd le gunna-inneal gus na Nadsaidhean a "smocadh a-mach" às an sin. Bha ceannard a 'chompanaidh tanca, Chertorizhsky, gu math treun. Bhuail e a-mach, tro chathadh shligean, a 'briseadh a-steach do thaobh an nàmhaid "Tiger" -5, ach bha e fhèin air a bhualadh. Leum a-mach às a" chàr, chuir na tancairean an teine a-mach. Agus chaidh iad a-steach don chath a-rithist.
  Loisg an t-slige mu dheireadh aig Helga mullach tanca Grigory Penezhko. Bhuail an t-slige an tanca gas agus chaidh a h-uile càil na lasraichean. Mharbh na lasraichean sgiobaidhean tanca nan Sòbhieteach, a' toirt orra leum a-mach às na h-adan. Ach cha robh ùine aig Grigory fhèin, a chaidh a leòn, leum a-mach ... Loisg e beò, a 'tuigsinn ann an nàdar dè a th' anns an fho-thalamh ...
  Thug Friedrich, a 'faicinn gu robh an itealan nàmhaid mar-thà glic agus a' feuchainn ri itealaich air falbh le bhith a 'cleachdadh gnìomh còmhla, ionnsaigh air na tancaichean e fhèin ... tha na sgiobaidhean cuideachd bho mhic Bhreatainn agus bidh iad a" losgadh gu fìor cheart!).
  Tha Friedrich làn de lùth demonic agus toileachas, tha e deiseil airson a h-uile càil agus a h-uile duine a sguabadh air falbh leis fhèin, eadhon ged a dh'fheumas e sabaid an aghaidh arm tanca gu lèir, agus eadhon nas motha mar sin arm adhair. Ach feumaidh sinn tilleadh, tha connadh agus armachd a" ruith a-mach, airson seo, bidh sinn a" falbh, a" losgadh sìos leth-cheud "s a seachd itealan agus a" leagail a-mach trithead "s a h-aon tanca agus sia gunnaichean fèin-ghluasaid, a bharrachd air dà neach-giùlan armachd eile, trì Katyushas, ceithir Andryushas, càraichean a dh'fheuch ri dhol air a chùlaibh.
  Thuirt Helga:
  - Tha òran aig na Ruiseanaich mu bhoireannaich anns na bailtean beaga againn! Agus chan e a-mhàin boireannaich sabaid a tha againn, ach fir, na tha a dhìth oirnn!
  Dh" aontaich Friedrich:
  - Tha na fir againn ceart gu leòr, ach tha boireannaich nas fheàrr!
  Thuirt Helga gu glic:
  - Bidh boireannach a" buannachadh le bhith a" rùsgadh deòir, bidh fear a" buannachadh le bhith gan rùsgadh!
  Thuirt Friedrich, a" rùisg fhiaclan:
  - Leis gu bheil sinn a" dèanamh fealla-dhà, tha e a" ciallachadh nach eil a h-uile càil cho dona an-diugh!
  Air an ath itealan feumaidh tu itealaich leat fhèin... Uill, ma tha sin fìor, chan eil feum air a bhith mì-mhisneachail... Tha e uamhasach teth anns an Fokken-Wulf le einnsean air fhuarachadh le èadhar. Tha e glè theth, an einnsean, agus a" ghrian, agus glè bheag de ùine airson fuarachadh. Chuir e iongnadh air Friedrich fhèin nach robh e fhathast air tuiteam fo eallach cho borb. Às deidh na h-uile, tha e bunaiteach ... tha a h-uile taobh a-staigh air ithe air falbh ...
  Bha na tancaichean Sòbhieteach air an ìsleachadh gu tur... A dh'aindeoin sin, thàinig daingneachadh dha na Gearmailtich a-rithist, agus chaidh cha mhòr a h-uile itealan ionnsaigh a thilgeil dhan bhlàr... Ach fhuair Rotmistrov daingneachadh cuideachd... Na h-aon tancaichean bho aghaidh eile.
  Ach tha an èadhar tòrr nas socraiche, ged a nochdas baidsean fa leth de luchd-sabaid no itealain ionnsaigh.
  Bidh Friedrich ag ath-aithris na innleachdan dearbhaidh a rinn e roimhe; tha fios aige mu thràth nach leig e sìos e. Agus na Gearmailtich ...
  Tha ath-chruinneachadh a" dol air adhart cuideachd, leis gu bheil a" mhòr-chuid de na tancaichean Sobhietach air an sgrios mu thràth, is urrainn dhuinn feuchainn ri ionnsaigh a thoirt oirnn fhìn... Thuirt Wittmann gu gruamach:
  - Chaidh ochd tancaichean a leagail... Math airson aon latha, ach dona airson a leithid de latha...
  Chuir an gunner ceartachadh:
  - Gu dearbh dusan ...
  Bhris Wittman:
  - Rinn ceithir carbadan sgrios nuair a dhìrich na Ruiseanaich tro chlais dhomhainn an-aghaidh tanca nach eil a" cunntadh! Bha e bunasach. Agus feumaidh an armachd a bhith air ath-lìonadh ...
  Ach chaidh na tancaichean Sòbhieteach air adhart a-rithist nuair a thòisich na h-itealain ionnsaigh gu sònraichte a 'faighinn orra. Gu sònraichte, Friedrich, a loisg leth-cheud 's a còig sligean, a tha dà fhichead' sa naoi tancaichean T-34 agus sia gunnaichean fèin-ghluasadach. Agus thug e còig mionaidean gu leth dha... Sin mar a bha am blàr... Gun teagamh, dh'fhaodadh gum biodh e na b' fhaide... smaoinich Friedrich carson a loisgeadh e dà ghunna aig an aon àm? Agus tha One gu leòr... Anns an eadar-ama...
  Choinnich Helga ris aig a 'phort-adhair, phòg e e cho teth air a bhilean agus a' feadaireachd:
  - Is e seo an sgeadachadh de chivalry - Don Quixote!
  - Dè thuirt thu? - Chaill Friedrich a spiorad.
  Ceartaich an nighean sa bhad i fhèin:
  - Duilich madadh-allaidh beag... bha mi airson Lannslot a ràdh!
  Thog am balach ace:
  - An uairsin sin cùis eile! Às deidh na h-uile, tha Don Quixote na parody de ridire. Seòrsa magadh air strìopachas gòrach agus uaislean neo-eisimeileach!
  Dh'aontaich Helga:
  - San fharsaingeachd, tha mi a 'tuigsinn seo! Ach...
  Chuir Friedrich stad air an nighean:
  - Air plèanaichean gu sgiobalta!
  Tha e coltach gun do rinn sgiobaidhean tanca Sobhietach agus pìleatan an oidhirp mu dheireadh gus an làn de bhlàr air leth neo-shoirbheachail a thionndadh. Cha robh an Seanalair Gotha, mar chomanndair eòlach a bha air sgrùdadh mionaideach a dhèanamh air innleachdan Ruiseanach, ann an cabhag sam bith ionnsaigh a thoirt air, ach eadhon lean e air ais beagan gus làn bhuannachd a ghabhail ann an cumhachd teine. Agus gu dearbh, ann an gleidheadh. Is e seo innleachd bocsair àrd a bhios a" tarraing air ais air beulaibh fear goirid, ag obair mar àireamh a dhà, ach nach leig leis a" phrìneadair goirid an t-astar a dhùnadh agus buannachd fhaighinn. Uill, chan eil roghainn eile aig Rotmistrov! An dàrna cuid ionnsaigh no bàs! Tha an tè mu dheireadh nas fheàrr, ged a tha e furasta an dà chuid a chur còmhla!
  Uill, feumaidh Friedrich cuideachd a bhith a" sabaid le itealain... "S e blàr a th" ann cuideachd, agus tha an nàmhaid treun...
  Ach an toiseach, loisg am balach crìochnachaidh còig-deug a 'toirt ionnsaigh air tancaichean T-34-85. Cho ethereal ann an aon spreadhadh ...
  Dh'èigh Helga:
  - Is tusa ìmpire an adhair! Seo mar a dh"fhaodar an Treas Reich a ghlòrachadh!
  Fhreagair Frederick i:
  - Agus tha e ainmeil mar-thà! Agus chan eil feum air moladh!
  Dh'èigh Helga:
  - Agus tha thu ga ghlòrachadh nas motha!
  - Feuchaidh! - Bha Friedrich a 'fàs suas.
  Thuit e air ais gu trance ultra-sabaid. Bha smuaintean neònach a" snìomh ann an ceann a" bhalaich. Mar eisimpleir, dè a thachras dha às deidh buaidh an Treas Reich? Gu dearbh, bheir taic-airgid bean an ìmpire dha an suidheachadh as àirde, agus bidh a mhac na oighre air an Ìmpireachd Mhòr. Sùilean inntinneach! Agus mu dheireadh, dh'ionnsaich na Ruiseanaich òrdugh agus smachd nach b 'urrainn eadhon an Georgian fuilteach Stalin a theagasg dhaibh.
  Ged, gu dearbh, tha buaidh fhathast fada air falbh... No 's dòcha gun urrainn dhan ghaisgeach a thoirt agus a thionndadh, a' bualadh dhan Fritz. Cuir às do dhusan carbad faisisteach mar seo agus till air ais chun USSR mar ghaisgeach?
  Ach an cuidich seo e ma thèid na gaisgich cogaidh a theich à braighdeanas a losgadh, agus ... Chan eil earbsa aig Stalin ann an duine idir, thuirt e nach eil mac aige, Yakovlev! Mar sin chan urrainn dha fhèin, Friedrich, a dhol air ais tuilleadh... Gu h-àraidh às dèidh na rinn e... Dh'fhaodadh e bhith air teicheadh dhan USSR anns a' bhad, nuair a fhuair e an Stuka. Bhiodh iad air mathanas a thoirt don bhalach... Uill, 's dòcha gum biodh iad air a chuir gu buidhnean-catha peanasach, agus nan robh e air cuid de na Nadsaidhean a leagail cuideachd... Bha, bha cothrom aige tilleadh... Ach a-nis, a-steach an USSR, cha shàbhail iad e, tha e air fàs ro fhuilteach ...
  Smaoinich Friedrich, carson nach deach e a-null gu taobh nan Sòbhieteach? Uill, ceart gu leòr, chaidh e a-steach don Hitler Jugent nuair a lorg e e fhèin ann am meadhan Bherlin aig an àm sin cha robh cothrom sam bith eile aige air mairsinn. Ach carson a mharbh e na comissars? Dh'fhaodadh gun robh e dìreach air a thionndadh dheth... Carson a dhùisg beathach fiadhaich ann gu h-obann... Chan e eadhon beathach, oir mar as trice bidh beathaichean a' marbhadh ri ithe no ri linn an acras. Thionndaidh an duine murt gu spòrs, a" fàs nas miosa na tìgear...
  Dè thachair dha gun do thòisich murt air toileachas a thoirt, agus am miann a bhith ag èirigh anns an Treas Reich agus a 'dèanamh dreuchd a' caitheamh a bhith gu lèir? Cò air an robh e?
  Ach, a bheil fear aige dha-rìribh? Seo an aon Seanalair Vlasov no Boris Alekseevich Smyslovsky. An seo, cuideachd, bha pearsantachd neònach, a bha coltach ri bhith na shàr-riochdaire de bhuidheann uasal na Ruis Tsarist. Agus bha aige ri dhol a-null gu taobh Hitler agus faisisteach eile. Oifigear Arm Ìmpireil na Ruis, caiptean. Às dèidh a' Chogaidh Chatharra chaidh a thiodhlacadh anns a' Phòlainn, agus rinn e eilthireachd dhan Ghearmailt. Chaidh e a-steach don t-seirbheis ann an arm na Gearmailt. Bho 1928 gu 1932 bha e na oileanach aig na Cùrsaichean Àrd-ìre aig Roinn Armailteach (Acadamaidh Coitcheann Luchd-obrach) an Reichswehr. Aig àm an Dàrna Cogaidh ghabh e pàirt gnìomhach ann an cruthachadh Russian aonadan saor-thoileach. Bha e den bheachd gum faodadh na Gearmailtich cur ri ath-nuadhachadh na Ruis: "Bu chòir buaidh armachd na Gearmailt sinn a thoirt gu Moscow agus cumhachd a ghluasad gu ar làmhan mean air mhean. Feumaidh na Gearmailtich, eadhon às deidh call pàirt den Ruis Shobhietach, sabaid an-aghaidh an t-saoghal Angla-Shasannach airson ùine mhòr. Obraichidh ùine nar fàbhar, agus cha bhi ùine aca dhuinn. Meudaichidh ar cudromachd mar charaid, agus bidh làn shaorsa againn airson gnìomh poilitigeach."
  Bha ceann a" bhalaich air a lìonadh leis na leugh e na bu thràithe air an eadar-lìn... Gu h-obann, thug a shealladh sùil thairis air duilleag an leabhair fiosrachaidh - "Tha co-oibrichean Nadsaidheachd na nàire don dùthaich!"
  Fìor, aig an aon àm cha do cho-obraich mi a-riamh leis an t-Seanalair A. A. Vlasov, leis nach do roinn mi a bheachdan no a phlana gnìomh, ach choinnich mi gu pearsanta ris trì tursan, gu sònraichte air stiùireadh bho Luchd-obrach Coitcheann na Gearmailt.
  Chuir Friedrich stad air a smuaintean... Chaidh ochdad 's a trì plèanaichean Sòbhieteach a losgadh sìos, agus tha na sligean mu dheireadh gan cur anns na tancaichean mar-thà, agus tha e comasach tilleadh mar-thà... 'S e bastard a th' ann... Mar a chaidh e fodha ... Bhruadair fhuilteach! Dh'fhàs na sùilean fliuch sa bhad... Bha braoin de dheòir a' sruthadh sìos na gruaidhean rèidh balach... Dè cho searbh, co-dhiù tog thu fhèin!
  Nuair a thill e, thog sealladh Helga sgìth ach sunndach a spioradan sa bhad, agus chaidh e a-steach don bhlàr a-rithist... Tha e na ghaisgeach, às deidh a h-uile càil! Tha seo a 'ciallachadh gun do rugadh e airson buannachadh, agus aig a bheil an dùthaich nas laige, chan eil e càirdeil ris!
  Thuirt Helga gu h-obann:
  - Carson a bha thu a 'caoineadh?
  Chrath Friedrich a cheann:
  - Tha mo shùilean mu thràth a" uisgeachadh bho sgìths! Abair sabaid! Chan eil mi air mo shùilean a dhùnadh airson sia latha a-nis! Agus roimhe sin cha mhòr nach do chaidil mi!
  Helga air a mholadh:
  - Dùinidh an goileadair agus bidh sinn a" cadal beagan... Chan eil ach beagan ùine air fhàgail. Dìreach beagan ron bhuaidh!
  Itealaich air Fokken-Wulfach-4, chan eil plèanaichean nàmhaid rim faicinn, agus chan eil mòran air fhàgail de na tancaichean. Ach feumaidh eadhon an fheadhainn a tha ann a bhith air an crìochnachadh.
  Bidh Helga a" feadaireachd a-steach don rèidio:
  - Uill, thoir dhaibh! Dìreach mar sin, toinneamh am figear ochd!
  Friedrich ag èigheach:
  - Tha snìomh ochd nas fheàrr na bhith a" faighinn sia air do strapan gualainn!
  Nuair a bhuail an nighean an càr ann an dàibheadh, dh"èirich i:
  - Chan e, tha e eu-comasach do shamhlachadh mar shia. Tha thu a 'sealltainn gnè rìgh.
  B' e adhaircean agus casan a bh' air fhàgail de Chòigeamh Arm nan Geàrdan. A nis thug Gotha mar an ceudna òrdugh dol air aghaidh, gu h-àraidh o'n a bha 'm feasgar ann mu thràth, gu'n deachaidh an ùine seachad gu maith an dèigh na dinneir, agus thòisich an dorchadas air teachd.
  Dh'fhuirich còrr is mìle ceud tanca Sòbhieteach a chaidh a mhilleadh agus a sgrios air an raon-catha, agus fhuair timcheall air trì cheud tanca Gearmailteach beagan milleadh. Dhiubh sin, cha robh timcheall air seasgad "s a còig càr idir fo smachd ath-nuadhachadh.
  Agus bha Friedrich, a 'fàgail a leannain a' cadal air bròg, fhathast ag itealaich. An turas seo chaidh ath-stiùireadh gus làmhachas a chumail fodha. Thug caismeachd eu-dòchasach Rotmistov dragh air pàirt de fheachdan arm Mainshein, agus chaidh iad air adhart gun a bhith nas fhaide na dusan cilemeatair tron latha agus san fheasgar. Thuit an oidhche, ach bha na stoirmean fhathast ag obair. Tha na pìleatan dìreach air atharrachadh.
  A-rithist choinnich Friedrich ri bomairean oidhche U-2. Bha na càraichean ag itealaich cha mhòr faisg air an talamh - itealan aig ìre ìosal. Bhiodh cothrom aca faighinn troimhe le leithid de chlisgeadh, ach anns an t-suidheachadh seo thàinig instinct diabhal an neach-crìochnachaidh òg a-steach.
  A bharrachd air an sin, gu h-obann dh'fhàs Friedrich uabhasach nàire air na deòir aige, agus dh'fhàs e feargach ... Dh'atharraich eadhon sealladh a 'bhalaich. Agus faclan gu tur eadar-dhealaichte, ruith òran eile tro mo cheann;
  Bidh fearg a 'sgaoileadh tron chorp mar thonn teine,
  Tha e eu-comasach a" chùis seo a thuigsinn agus dè tha ceàrr orm a-nis!
  A nis tha an fo-shaoghal air fhoillseachadh an dorchadas uile anns an anam,
  Tha mi ag iarraidh lùchairtean - chan eil mo leannan agus pàrras ann am bothan gu leòr dhomh!
  
  Agus ciamar a thachair e, eadhon chan eil fios aig Dia,
  Thàinig mi gu bhith na sgumbag meallta, ach airson a-nis tha mi marbh!
  Cò às a tha an fhoillseachadh seo, cò a rugadh e,
  Bidh mi a" tarraing brosnachadh bhon chupa - feachdan cumhachdach!
  
  Tharraing an Diabhal sinn gu lìon, agus thilg e sinn ann an cearcall borb,
  Tha e dìreach mar sin a thachair gun deach mo ghlacadh san lìon!
  Ach reubaidh mi an lìon, agus gabhaidh mi ri Dia nam chridhe,
  Dìreach na cuir mallachd air a" ghealach nèamhaidh!
  Agus tha fios agam air seo gu cinnteach: bràithrean ann an gàirdeanan!
  
  O thoir dhomh cothrom a Thighearna naomh,
  Mo nàdur, tha thu na bhrathadh agus na ghràinealachd!
  Bha mi ag iarraidh feòil, a-mhàin feòil a shàbhaladh,
  Agus chriochnaich e anns an dubh-aigein, far an do thuit gliocas na chadal!
  
  Thuirt am faisisteach: tha thu a' toirt seirbheis dhuinn -
  Gheibh thu fearann, airgead, tiotalan agus aithne!
  Ach ma threigeas tu t' anam,
  Agus is e seo am peanas as miosa air an t-saoghal!
  
  Ach tha mi lag, tha mi fo thrioblaid,
  Agus sgrios e na nithean beò ann fhèin, onair agus a chogais!
  Mar sin biodh e, is e fìrinn chruaidh a th" ann
  Às deidh na h-uile, chan e nobhail a th" ann, dìreach sgeulachd!
  
  Dè bu chòir dhomh a dhèanamh, slighe air ais;
  Chan eil dad air fhàgail agus a-nis tha e co-dhiù do mhuineal ann an sròn!
  Ach thuirt an deamhan, stad an t-searrag,
  Creid sinn, chan eil mi a 'gabhail ris a leithid de gheir!
  Chrìochnaich Friedrich an "guth" seo, a" leagail na "cluasan" agus an uairsin bha e a" faireachdainn sgìths ro mhòr ... Agus tha e air a bhith air a chasan airson seachd làithean ...
  An dèidh a dhol air tìr, is gann gun do rinn am balach air ruith dhan leabaidh agus thuit e dheth sa bhad;
  Bha an aisling gu math teann... Bhruadair Friedrich gur e oileanach a bh' ann agus bha e ag èisteachd ri òraid. A bharrachd air an sin, tha an tidsear gigantic ag innse dha le leithid de dhealas agus de mhisneachd gum bi thu ag èisteachd gu neo-eisimeileach. An sin tha sinn a 'bruidhinn mu dheidhinn nàmhaid eachdraidheil na Ruis o chionn fhada, na Stàitean Aonaichte. Tha e coltach gu'n d' thàinig a dhùthaich dhachaidh mu dheireadh suas le inneal dìoghaltais airidh ;
  -Bu chòir fios a bhith agad gu bheil arm a" Phentagon air na feachdan stailc as fheàrr aca a chuir an sàs anns an t-sabaid an aghaidh ar miann an t-slighe gu saoghal eile a bhriseadh. Chuir mi teileagram gu armachd NATO, far an do chuir mi an cèill nach robh mi a" dol a ghlacadh fearann, gun robh mi a" dèanamh rannsachadh sìtheil a bha ag amas air buannachd a" chinne-daonna gu lèir. Cha tug iad aire don teachdaireachd agam, bidh iad a" tomhas a h-uile duine a rèir an sgèile luachan amharasach agus fèin-thoileil. Tha na scum megalomaniac seo den bheachd gun urrainn dhaibh smachd a chumail air a" chinne-daonna gu lèir. Tha iad den bheachd ma tha dìoghras manic aca airson glacadh agus sgrios, gum bu chòir an aon dìoghras beathach a bhith aig riochdairean eile bho shaoghal eile.
  Stad an neach-labhairt agus dh" èist e ri tonn fialaidh de mholadh. Agus bha Volka cuideachd a" bualadh gu làidir air a shon, ged nach bu toil leis ùghdarras aideachadh. Uill, lean am famhair cumhachdach:
  - Chan e beathach no creachadair a th" annam, ach tha mi comasach agus an dùil mi fhìn a dhìon, tha math mo shìobhaltachd an urra ris an strì agam, agus ma tha mo nàimhdean agus nàimhdean mo shìobhaltachd an dùil ionnsaigh a thoirt, tha mi an dùil mi fhìn a dhìon . Sgriosaidh mi iadsan a sheasas eadar mise agus saorsa. Bidh an fheadhainn a tha cha mhòr air an cinne-daonna a ghlacadh, a" beachdachadh orra fhèin mar nàisean nas àirde, nach eil fo uachdranas dhaoine, an aghaidh dìoghaltas. Tha mi mu thràth air nicil a thoirt do bhuidheann de oligarchs, seallaidh mi dhaibh eisimpleir de neach a tha comasach air sabaid, agus gun a bhith a "dol fon tuagh mar chaora ìochdaranach. Feumaidh sinn uile aonachadh, oir is e seo an adhbhar cumanta againn, oir air an Talamh, a dh'aithghearr cha bhi dad ann airson anail a tharraing. A-nis chun a 'phuing. Gus a" chùis a dhèanamh air cabhlaichean Ameireagaidh agus NATO, feumaidh sinn stòran lùtha mòra gun chrìoch, buill-airm ùra gu bunaiteach, agus tha iad againn. Dha mòran, eadhon an fheadhainn as fheàrr leat, tha coltas gur e am boma hydrogen am fear mu dheireadh ann an foirfeachd. Tha mòran, eadhon an fheadhainn as fheàrr leat, a" gabhail ris nach eil dòighean eile nas cumhachdaiche ann airson lùth fhaighinn, ach a-mhàin cuir às, a dh" fhaodadh a bhith duilich a bhuileachadh. Tha fios agad uile air ath-bheachdan thermonuclear, a bhith a" ceangal dadaman hydrogen agus cruthachadh helium. Uill, agus eileamaidean eile, a 'gabhail a-steach iarann. Tha fusion niùclasach air a bhith a" toirt solas dha rionnagan airson billeanan de bhliadhnaichean. Agus dha mòran agaibh tha e coltach nach eil e coltach gu bheil e comasach ath-bheachdan bunaiteach ùr a dhèanamh: cha mhòr nach eil ann an nàdar. Tha mòran agaibh làn de smuaintean stereotypical mura h-eil freagairt ann an nàdar, chan urrainn dha a bhith ann ann am prionnsapal. Abair mealladh absurd, tha saidheans supercivilizations a" toirt seachad dòigh air tomadan mòra de lùth fhaighinn air sgèile agus ann an ath-bheachdan nach eil ann an nàdar. Tha fios agad mu thràth gu bheil quarks ann: mion-ghràinean a tha a" dèanamh suas mìrean bunasach. Tha eadhon an saidheans agad air ceudan de ghràineanan bunasach a lorg. A bharrachd air an sin, a tha an saidheans agad air a chlàradh cuideachd, tha mìrean de dhiofar seòrsa ann, agus tha mòran dhiubh a" coimhead neònach dhut, no eadhon iomarcach. Tha iongnadh ort leis an iomadachd quarks, a tha duilich a mhìneachadh anns an dòigh loidsigeach àbhaisteach. Dìreach o chionn ghoirid, lorg an luchd-saidheans agad mìrean ris an canar preons, na gràineanan a tha a" dèanamh suas cuarc, agus cha b" urrainn dhut faighinn thuca agus an sgrùdadh ceart. Uill, cha deach agad air eadhon cuarcagan a thoirt a-mach às an niuclas fhathast. Uill, dè an seòrsa lùth a gheibhear tro an aonachadh no an leaghadh: do-ruigsinneach eadhon an taca ri freagairt thermonuclear. Eadhon leis an ìre ùr-nodha, ìre ìosal de shaidheans talmhaidh, tha àireamhachadh teòiridheach ann a sheallas mar as lugha a tha am mìrean, is ann as motha de lùth a bhios e a" tarraing. Tha seo a 'moladh nam biodh e comasach dha duine a leithid de lùth a mhaighstir, gum biodh e comasach dha neach stòras lùtha cha mhòr gun chrìoch fhaighinn. Ach, chan eil aon neach-saidheans talmhaidh air a bhith comasach chan ann a-mhàin air ath-chruthachadh cothlamadh microparticles, ach eadhon cuarc an-asgaidh a thoirt a-mach às an niuclas.
  Chan eil e comasach fhathast quark an-asgaidh fhaighinn. Dè an t-adhbhar nach robh e comasach fhathast ath-bheachdan co-cheangailte ri briseadh no cothlamadh de ghràineanan ultralight, chan ann a-mhàin a bhith air an ath-aithris, ach eadhon a bhith air an clàradh ann an nàdar. Tha an t-adhbhar na laighe ann an seo: is e seo as coireach gu bheil an ath-bhualadh thermonuclear cho duilich gu bheil e gu fìrinneach air ainmeachadh mar ghaisgeach le gàirdeanan glè ghoirid. Gus ath-bhualadh thermonuclear adhbhrachadh, feumaidh tu lùth boma atamach; gus spreadhadh boma atamach, feumaidh tu stuthan-spreadhaidh àbhaisteach. Gus a bhith ag adhbhrachadh ath-bhualadh quark fusion, chan eil freagairt spreadhadh de chosgais thermonuclear gu leòr; chan eil a chumhachd gu leòr airson an ath-bhualadh, agus is e sin as coireach nach lorgar cuarcagan superheavy ann an nàdar. Chan eil ceum eadar-mheadhanach ann, ceum a tha a 'sgaradh agus a' seòrsachadh nan ath-bheachdan taobh a-staigh synthesis atamach. Ann an fusion thermonuclear tha ceumannan aon às deidh a chèile, a tha ag àrdachadh a thaobh lùth a chaidh a leigeil ma sgaoil. Freagairt a tha a 'leigeil a-mach mòran a bharrachd lùth na spreadhadh thermonuclear, agus a tha gu math tearc: an ath-bhualadh sgrios. Tha e a 'tachairt bho chonaltradh stuth agus antimatter. Tha e tearc ann an nàdar, gu math tearc, oir cha mhòr nach eil antimatter anns an fhìor shaoghal. Tha an ath-bhualadh sgrios gu math tearc ann an nàdar; chan eil ceum eadar-mheadhanach eadar freagairt fusion eileamaidean agus an ath-bhualadh thermonuclear. Is e cridhe na trioblaid nach eil antimatter fhèin air a dhèanamh de stuth sìmplidh. Taobh a-staigh an t-siostam fhaicsinneach againn, chan urrainn dhuinn a choimhead. Ach ma ghluaiseas tu a-steach don fhànais agus gun lorg thu thu fhèin aig comar nan cruinne-cè, air crìoch an t-saoghail agus an aghaidh an t-saoghail, chitheadh tu mar a tha pròiseas sgrios a "dol air adhart gu mòr. B 'e cridhe na trioblaid a bhith a' faighinn tomhas gu leòr de antimatter, is e sin, cùis nach b 'urrainn a bhith ann san fhìor shaoghal. Bhiodh e an-còmhnaidh a" conaltradh ri fìor stuth àbhaisteach, dh" fheumadh e cur às no spreadhadh, dìreach mar a spreadh dà eileamaid cheimigeach a tha sàbhailte fa leth nuair a thig iad an conaltradh riutha. Thionndaidh protonaichean, neutronan, dealanan, ann an conaltradh le positrons, antineutrons, antielectrons, gu photons agus mìrean eile a" reubadh ann an diofar stiùiridhean. Tha an astar leudachaidh aca uamhasach agus nas àirde na astar an t-solais. Tha, aig àm sgrios mòr, bidh mìrean a" dol os cionn astar solais, a" gluasad air falbh bho chèile. Tha e duilich anti-chùis fhaighinn ann an dòigh shìmplidh, le bhith a" luathachadh gràineanan ann an luathadairean. Cha bhith an toradh a gheibhear san dòigh seo gu bràth a" fìreanachadh nan cosgaisean. Agus fhathast, gu deuchainneach, lorgadh dòigh èifeachdach air antimatter a thoirt gu buil air sgèile mhòr. Is e an t-adhbhar a th 'ann gu bheil an coltachd a bhith a' faighinn antimatter, mar stuth, timcheall air an aon rud, a tha a 'ciallachadh nach eil an eadar-dhealachadh eadar antimatter agus stuth àbhaisteach mòr agus nach eil mòran lùth a dhìth gus polarity a' chùis atharrachadh. Faodar seo a dhèanamh le bhith a 'cleachdadh rèididheachd nach eil cho làidir bho raon sònraichte agus tonn de nàdar sònraichte. A bharrachd air quarks, preons, tha creons, resons, forcons, ryumons, chorodons, romons, msaa. rèiteachadh microparticles. Le lorg tonnan sònraichte dh" atharraich saidheans agus comann-sòisealta. Ach cò an rèididheachd, dè an ìre a dh" fhaodadh an seòrsa stuth atharrachadh, ga ghluasad gu ìre ùr càileachd, ag atharrachadh feartan an stuth. Chaidh seòrsa ùr de rèididheachd a lorg fhad "s a bhathas a" sgrùdadh comasan daonna, na comasan iongantach aige. Rinn sinne Hitlernators ionnsachadh air comasan a bharrachd ro nàiseanan agus sluagh eile. Chaidh rèididheachd telepathic ùr a-steach tro luaidhe agus eadhon superstuthan cruaidh nas dlùithe, a bha ann fhèin a" comharrachadh siostam eadar-dhealaichte agus raon eadar-dhealaichte de rèididheachd. Eadhon leis an ìre saidheans agus sìobhaltachd agad, tha rèididheachd ann agus chaidh a chruthachadh a tha nas àirde na astar an t-solais. Bho rèididheachd rèidio-beò, bidh ghathan Alpha, Beta, Gamma, agus Beta a 'gluasad beagan nas luaithe na astar an t-solais, agus le rèididheachd Gamma-AS, tha astar an t-solais faisg air aon uair gu leth nas àirde. Air a 'phlanaid Talamh, chaidh rèididheachd tonnan Klekon agus Dare a lorg gu deuchainneach mar-thà, a tha a' dol thairis air astar an t-solais dà uair nas motha. Fìor, airson a-nis tha iad air an cruthachadh ann am microdoses, gun eadhon fios mu na tha san amharc. Canaidh mi barrachd gu bheil ceangal dìreach eadar astar an rèididheachd agus a chomas a dhol a-steach do chùis. Mar as giorra an tonn-tonn, mar as àirde an cumhachd treòrachaidh, is ann as àirde a bhios an rèididheachd. Chan eil ghathan gamma a" dol seachad ach ceudameatair de luaidhe agus tha iad air an lughdachadh le leth. Airson rèididheachdan Klekon agus Dare, tha an cumhachd treòrachaidh eadhon nas àirde. Tha an astar as àirde agus an raon as àirde aig rèididheachdan taobh a-muigh raon, ge bith an e aura, teleportation, telekinesis, telepathy, cyberkinesis, tormokinesis, plasmakinesis. Is e sin, is ann anns an t-sàr-structar spioradail ris an canar a tha an iuchair airson smachd a chumail air an t-saoghal, gu bhith a" faighinn thairis air cruthan lùth nach fhacas a-riamh. Bidh na cruthan lùth as ùire a" fosgladh an t-slighe gu na cruthan tomhais as ùire, tomhais an microworld a tha comasach air a dhol a-steach agus a thoirt gu buil anns a "macroworld, a" gluasad tomhais eadar gràinean meanbh-bhun-stèidh a-steach don fhìor shaoghal, an gluasad àite ris an canar. . Bheir seòrsa ùr de lùth armachd ùr, a 'leigeil a-mach ghathan Zet-56 agus a' pronnadh armada an neach-ionnsaigh gu pùdar. A-nis b 'urrainn dhomh mìneachadh nas mionaidiche a thoirt air brìgh an lùth ùr agus cunntas mionaideach a thoirt air mar a tha e ag èirigh, a bharrachd air buaidh an aonaidh, ach tha sinn air ultimatum a thoirt dhuinn mu thràth. Tha na gorillas sin a" feuchainn ri ar n-eagal a chuir oirnn, ach eadhon ged a ghlacas sinn, chan urrainn dhaibh am buaireadh a dhiùltadh gus an t-eilean a threabhadh agus a iarnaigeadh le bomaichean is volleys de ghunnaichean troma. Mura h-eil gnìomh armailteach ann, carson a chruinnich na Yankees a leithid de armachd? Tha do bheatha an urra riumsa cuideachd. Teagaisgidh mi leasan don fhear-ionnsaigh a chuimhnicheas e fad a bheatha, agus ge bith cò a dh'fhuiricheas beò bidh farmad aige ris na mairbh!
  Aig an abairt seo, chaidh stad a chuir air cadal Friedrich. Dh" fhosgail e a shùilean gu brònach. Sheas Helga air a bheulaibh agus chùm i bouquet de fhlùraichean na làmhan, agus ann an òrdagan a casan rùisgte, bha ròs air a bearradh, leis an do chuir i strìochag gu socair air sàil rùisgte, pinc a" bhalaich.
  - Uill, an uairsin sprèadhaich thu fhèin. Tha an t-àm ann airson lòn!
  Leum Friedrich suas agus shuain e na stamag sa bhad... Bah, cha robh e air cha mhòr dad ithe airson seachdain. Cha do dh'òl mi ach seoclaid daingnichte air a thiormachadh le uisge. Choimhead am balach air a" ghrian agus chuir e iongnadh air:
  - Tha e neònach, laigh mi an sin airson timcheall air còig uairean a thìde, ach tha e coltach gu bheil e tòrr nas lugha. Cha robh eadhon ùine agam crìoch a chuir air èisteachd ris an òraid as inntinniche mu bhuill-airm ùra!
  Rinn Helga gàire.
  - Mu armachd ùr? Tha, nuair a bhios gaisgich mòra a 'sabaid, tha an teicneòlas as sine a' toirt cothrom dhaibh a 'chùis a dhèanamh air a h-uile duine. Ach an toiseach, ith beagan brot èisg. Chaidh nighean no dhà, an luchd-leantainn agad, ullachadh gu sònraichte dhutsa. Ith agus thig neart ùr.
  Thòisich Friedrich gu toilichte ag ithe brot an èisg, a bha coltach ris mar am biadh as bòidhche air a 'phlanaid Talamh. Dh"fhalmhaich am balach a" phoit agus dh"fhairich e truime na stamag. Ach a dh'aindeoin seo, leum e suas gu sunndach agus ruith e chun a 'chàr.
  - Uill, Helga, sabaid a-rithist!
  Fhreagair an nighean le gàire:
  - Tha, ciamar!
  Agus a-nis tha an t-each earbsach Me-362, còmhla ris an saideal neo-sheasmhach Fokken-Wulf-4, a-rithist a 'cur dragh air an àile leis na propellers aige. Agus dè mu dheidhinn cogadh a tha coltach ri cogadh. Dh"fhaighnich Frederick do Helga:
  - Dè an cur-seachad as fheàrr leat, seach sabaid?
  Rinn an nighean gàire gu socair agus fhreagair i:
  - Tha e duilich eadhon a ràdh! Ged a tha fios agad. Bha ùidh agam ann an snaidheadh fiodha. Thionndaidh pàtranan àlainn mar seo a-mach... Agus dh'fheuch mi ri sgeulachdan mìorbhaileach a sgrìobhadh cuideachd. Is ann dìreach nuair a sgrìobh mi càraid, thòisich a h-uile duine a" gàireachdainn rium. Agus dh"fhairich mi cho ioghnadh gun do sguir mi gan sgrìobhadh. A bheil fios agad cho mì-thlachdmhor sa tha e nuair a bhios iad a" gàireachdainn riut!
  Dh" aontaich Friedrich:
  - Tha, tha mi a 'tuigsinn! Ged a tha mi a-nis aig mullach na cliù! Ach cho luath "s a gheibh mi bàs, cha mhòr nach eil mi ...
  Chuir Helga stad air:
  - Chan eil! Creid mi, cha dìochuimhnich iad! Tha mi a" smaoineachadh gun tèid an t-arm-adhair, no fear de na bailtean-mòra air an taobh an ear, ainmeachadh às do dhèidh. No is dòcha sràid ann am Berlin!
  Rinn Friedrich gàire:
  - Seadh, rinn thu comhfhurtachd dhomh!
  Thuirt Helga gu fìor dha-rìribh:
  - Is dòcha gun aontaich iad eadhon òrdugh ann an itealan leis an dealbh agad. An toiseach, tha aghaidh cho milis agad, agus san dàrna h-àite, chan eil coltas gum bi an toradh agad, mar-thà còrr air fichead mìle còig ceud itealan nàmhaid, nas àirde na duine sam bith!
  Bha Frederick cuideachd gu math an aghaidh:
  - Chan e, faodaidh iad a dhol thairis air ma bhios an cogadh leis an USSR a" slaodadh air adhart airson ùine mhòr, no ma dh" fheumas iad fhathast dèiligeadh ri caraidean an-dè. Mar sin tha a h-uile dad comasach ... Ach ann am prionnsapal, tha e comasach mìle itealan a ruighinn! Agus dè as urrainn dhomh a dhèanamh eadhon seo!
  Chaidh stad a chuir air a" chòmhradh, chaidh sguadran beag de luchd-sabaid nàmhaid air adhart, agus an uairsin b" fheudar dhuinn na gunnaichean a thogail gu dùrachdach.
  A dh"aindeoin sgìths agus sàrachadh arm Hitler, bhrosnaich buaidh Krasnogvardeisky na Krauts agus am pasgan ioma-treubhan gu cleasan ùra.
  Cha robh na Nadsaidhean deònach ionnsaigh a thoirt air Moscow, agus chuir iad ionnsaigh air baile Pavlovsky Posad, a tha suidhichte chun an ear, agus na sgìrean daingnichte ri thaobh.
  Saighdearan Sòbhieteach, air dhòigh eile cha b 'urrainn dhaibh a bhith air sabaid gu misneachail, ach air an fheasgar bha an trannsa eadar na pìosan Gearmailteach air a dhol sìos cho mòr' s gun deach a losgadh troimhe mar-thà.
  B" fheudar do Friedrich agus Helga na tancaichean a ghabhail a-rithist, a bha a" feuchainn ri cuir an-aghaidh a" bheàrn. Agus an uairsin nochd iad iad fhèin agus bha e fìor mhath. Chaidh aig an òganach air còrr air còig ceud ann an tancaichean! Agus sa chumantas is e coileanadh ultra-chlas a tha seo!
  Bha Friedrich dha-rìribh a" faireachdainn toilichte gun robh e cho fionnar! Tha gur e an gaisgeach as fheàrr a-riamh a" ciallachadh clas nan clasaichean! Agus cò ris a tha e coltach dha a bhith nas àirde agus nas fhuaire na a h-uile duine eile! Is e Madadh-allaidh a th" ann am Friedrich, a tha a" ciallachadh madadh-allaidh!
  Bha e dorcha mu thràth, agus cha robh am blàr fhathast air bàsachadh. Colbhan Gearmailteach an dà chuid bhon taobh tuath, far an robh tagaichean an Rommel ainmeil a" reubadh, agus bhon taobh a deas, far an robh Mainstein Lane, fo shèist air baile-mòr Pavlovsky Posad. A-cheana aig meadhan oidhche, spreadh tancaichean Gotha agus, an toiseach, grunn Ferdinand-4s, a-steach gu iomall a" bhaile seo... Ach b" fheudar dhaibh stad. An uairsin thug Gotha òrdugh seachad a dhol seachad air na h-aonadan dìon as làidire. Aig dà uair sa mhadainn, an ear air Pavlovsky Posad, thàinig pàirtean den dàrna buidheann SS agus a 'chiad bhuidheann tanca, cuideachd bhon USSR, a-mach gus coinneachadh ri chèile. Mar sin air oidhche 12 Dàmhair, 1947, dhùin cearcall bacaidh timcheall buidheann armachd Moscow!
  . CAIBIDIL Àir. 19.
  Air madainn an Dàmhair 13, 1947, bha Friedrich a 'sabaid, mar a bha e an-còmhnaidh, gu neo-eisimeileach agus gu sgileil. Bha an stiùir itealaich dìleas aige a" ruith gu àirde, agus bha an einnsean, a dh" aindeoin gun do chuir am balach air barrachd air aon uair e, ag obair gun fàilligidhean ...
  Bha strì nan saighdearan Sòbhieteach air a lagachadh gu mòr ... Ann am Pavlovsky Posad, bha sabaid fhathast fo làn ghluasad; dhiùlt na ceannardan faisisteach gu reusanta tancaichean a chleachdadh taobh a-staigh crìochan a 'bhaile, a' tilgeil Ròmanaich, Eadailtich, Arabaich, Innseanaich agus aonadan cèin eile dhan ionnsaigh.
  Ghabh Friedrich pàirt ann an dhà no trì sgeirean beaga èadhair, agus gun duilgheadas, gheàrr e sìos mu dhusan itealan. Bha targaidean eile air an talamh: gunnaichean, howitzers, mortars, Katyushas agus, ma tha iad fortanach, tancaichean.
  Cha do thachair an tè mu dheireadh, ann an dòighean eile, gu tric. Tha e coltach gu bheil na comhairlean a' ruith a-mach à smùid. Ro mheadhan-latha, nuair a dh" fhàs smùid an Dàmhair do-ruigsinneach, bha tàladh goirid ann agus chaidh Frederick, no mar a bha e gu h-oifigeil air ainmeachadh mar Frederick the Great, Bismarck, a ghairm gu Smolensk.
  Bha an Terminator òg ace a 'coimhead glè thoilichte agus sunndach. Ged a bha Friedrich gu math searbh agus iriosal mun bhrath aige, bha am balach toilichte leis an dùil duaisean faisisteach fhaighinn.
  Chaidh Helga a ghairm còmhla ris. Bha an nighean air bhioran cuideachd agus bha a fiaclan neamhnaid a" deàrrsadh le gàire eireachdail panther. Thuirt i:
  - Tha thu a" faicinn, a bhalach madadh-allaidh, rinn sinn a" chùis air na Ruiseanaich!
  Anns a 'chùis seo, cha robh Frederick a' co-roinn an dòchas idir:
  - Airson a-nis, chan eil an seo ach soirbheachas agus strì eadar-mheadhanach... Chan eil blàran is blàran ach a" faighinn spionnadh. Ach bha an toiseach gu math soirbheachail ...
  Chaidh togalaichean comataidh roinneil a" Phàrtaidh Chomannach Uile-Aonaidh a thaghadh airson na duaise. Bha an raon pàircidh mòr air a lìonadh le càraichean sòghail, a" mhòr-chuid air an dèanamh le Ameireagaidh.
  Gu dearbh, bha pupaidean coitcheann bho Arm na SA, Ìmpireachd Bhreatainn, agus Uachdranas Chanada an làthair anns an talla co-chruinneachaidh. Bha eadhon aon de na prionnsachan Sasannach ... Agus gu dearbh, Hermann Goering fhèin agus Adolf Hitler... Is e dìreach an iongnadh a chuir seo air Friedrich, cha robh Mairead còmhla ris. Tha e neònach, is dòcha gur e dìreach sin, leis gu bheil i trom, nach eil am boireannach sònraichte, sònraichte seo airson a leanabh agus an leanabh a fhuair i bhon ace a chuir ann an cunnart... Às deidh a h-uile càil, chan e fealla-dhà a th" ann an cogadh idir!
  No is dòcha nach eil i airson conaltradh a dhèanamh leis an fhear as fheàrr le Hitler air beulaibh an duine aice? An seo, san fharsaingeachd, tha a h-uile dad comasach agus cha mhòr nach eil e comasach na tha air inntinn boireannaich a leughadh cho breagha ri Aphrodite agus seòlta ri Hera ...
  Ach, tha Friedrich eadhon toilichte mu dheidhinn seo. Cha robh e gu leòr an làthair an Fuhrer e fhèin agus i a chuir an cunnart am faireachdainnean a bhrath, le gluasad neo-thoileach, no facal gun bheachd. Às deidh na h-uile, tha cèile adharcach, gu h-àraidh ann am pearsa riaghladair leth an t-saoghail, gu math cunnartach. Eadhon airson duine cho cruaidh mar Is esan am prìomh shaighdear san Treas Reich!
  B 'e pìleatan a bh' anns a 'mhòr-chuid den fheadhainn a thàinig gu cuirm nan duaisean - bha Goering fhèin na shàr-shealladh, a' coimhead gu mòr air teòiridh an t-Seanalair Dua - itealain, dia nan cogaidhean, gu dearbh, an toiseach chuir e cuideam air feachd an adhair. Ach bha tancaichean ann cuideachd, nam measg an Wittmann ainmeil. Agus thòisich cuirm nan duaisean le croisean ridire.
  Nuair a chaidh Helga a ghairm, bha an nighean gu litireil a 'cromadh mar each, a' cnagadh air a shàilean. Chaidh crois ridire a thoirt dhi agus bràiste sabaid sònraichte, tancaichean ... A bharrachd air an sin, thug am Fuhrer Adolf fhèin sabre pearsanaichte le daoimeanan don nighean, mar am boireannach as fheàrr a dh" aithnich i fhèin mar thoradh air sabaid ann am Blàr na Moscow.
  Fhuair Wittman crois le duilleagan daraich, claidheamhan agus daoimeanan, agus chaidh Crois Star Knight le duilleagan daraich òir, claidheamhan agus daoimeanan a thoirt do "leanabh" Huffman. Fhuair an ace Ameireaganach duais cuideachd anns na geàrr-chunntasan cowboy àbhaisteach aige.
  Fhuair Friedrich duais mu dheireadh... Bha seo gu math loidsigeach, oir b' esan am fear a b' fheàrr. Chaidh an duais àrd, Rionnag Mòr Crois Ridire na Croise Iarainn, agus duilleagan daraich, claidheamhan is daoimeanan, a thoirt seachad do fhuaimean bagarrach an laoidh Nadsaidheach. A bharrachd air an sin, chaidh ceithir bràistean a bhuileachadh, airson ceithir cheud, còig ceud itealan, agus airson ceithir cheud, còig ceud tanca. Bha na suaicheantais sin cuideachd nan òr, agus bha eadhon daoimeanan beaga bìodach aig a" chòig ceud.
  Chrath Hitler làmh Friedrich airson ùine mhòr agus thuirt e rudeigin le dealas... Dh"ith am balach a" chrois ainmeil le a shùilean. Bha daoimeanan sgeadaichte le duilleagan daraich platanam agus sleagh claidheimh. Bha am figear a" lasadh nam chuimhne nach robh eadhon croisean àbhaisteach an ridire le daoimeanan, leithid òrdughan, air an toirt seachad ach seachd air fhichead aig àm a" chogaidh gu lèir. Uill, aig an ìre seo tha nas lugha... Ìre nas àirde de dhuais, chan eil Crois an Ridire, far a bheil duilleagan òir air an cur nan àite le duilleagan òir, air a stèidheachadh fhathast.
  Ach, cha do stad na duaisean an sin. Dh"ainmich Hitler gun d" fhuair Friedrich inbhe Prìomh Mharasgal Achaidh Feachd an Adhair agus SS Guards, le armachd pearsanaichte agus bònas de mhillean còig ceud mìle (cosgais còig-deug de na "Panthers") as ùire.
  Bha an armachd ainm-sgrìobhte an aon rud ris an t-saber a chaidh a thoirt dha Helga, air a dhèanamh de stàilinn Damascus, le fèidh air a sgeadachadh gu breagha le daoimeanan agus emeralds.
  Cha b 'urrainn dha Frederick seasamh an aghaidh a' bhuaireadh agus shlaod e ball-airm a bha airidh air Sultan grunn thursan. Bha an làmh comhfhurtail, agus bha an sabre air a dheagh chothromachadh, agus coltas aotrom air làmh bhalach làidir.
  An uairsin thàinig òraid an t-Seanalair Ameireaganach Mankurt, a chaidh sìos ann an eachdraidh mar ùghdar an abairt mòr-chòrdte: is dòcha gu bheil mo dhùthaich ceàrr, ach is e seo mo dhùthaich!
  A bharrachd air an sin, dh'fhàs an ceannard seo ainmeil airson a chruaidh-chàs iongantach, a 'gabhail a-steach prìosanaich cogaidh.
  Thuirt Mankurt gu cruaidh:
  - Ghlac barbarians Ruiseanach mòran fearainn, a 'cruthachadh aon ghearastan mòr anns am bi caos sìorraidh a' riaghladh. Dè cho fada 'sa bhios an siostam ceannairc aca a' cur dragh air an t-siathamh cuid de chinne-daonna? Tha sluagh na Ruis a" feitheamh ri saoradh agus ri teachd arm na Roinn Eòrpa agus na Stàitean Aonaichte an-asgaidh air an fhearann aca. Mar sin, nì Ameireagaidh a h-uile oidhirp gus a" chùis a dhèanamh air an USSR. Bidh sruth ar n-uidheam agus saor-thoilich bho air feadh an t-saoghail a" dian agus a" dol am meud! (bualadh stoirmeil). Thàinig a h-uile dùthaich air an t-saoghal còmhla an-aghaidh a" ghalair Bolshevik. Tha an Tighearna Dia agus an armailt nèamhaidh leinn. Air adhart airson buaidh!
  Às a dhèidh, bhruidhinn an Sasannach agus às deidh sin chuir am Fuhrer stad air pàirt oifigeil an deas-ghnàth, ag ainmeachadh toiseach a" bhàl. Sa bhad nochd mòran de chlann-nighean agus boireannaich deiseil airson a dhol còmhla ris na gaisgich ainmeil.
  Bha Friedrich ag iarraidh Helga a thaghadh mar chom-pàirtiche, ach dhiùlt i ris nach robh dùil - ag ràdh nach eil cleachdaidhean ag òrdachadh dannsa le com-pàirtichean, no com-pàirtichean ann an armachd sabaid. Uill, thagh am balach boireannach eile, gu sònraichte leis gu bheil na boireannaich uile an seo brèagha - a rèir coltais thagh iad e a dh"aona ghnothach. Rinn Friedrich gàire agus dannsadh gu aotrom, ach bha smuaintean a" bhalaich mu rudeigin eile.
  Mar sin fhuair e òrdugh àrd agus tha e mar-thà na phrìomh mharsanta achaidh ... Tha coltas gu bheil a h-uile càil ceart gu leòr, ach airson adhbhar air choireigin tha cait a' sgriachail air m' anam... Ach ma ghabhas tu daoine ainmeil, mar eisimpleir Raibeart Artrois, prionnsa fala bho mheur rìoghail nan Capetianaich. Às deidh na h-uile, bha e a 'sabaid an aghaidh dùthaich a dhachaigh san Fhraing agus cha do dh'fhuiling e mòran, ged a bha fuil a chompanaich air a làmhan.
  Agus tha na ceudan mhìltean de Ruiseanaich a" sabaid air taobh nan Nadsaidhean. Dh'ainmich eadhon an Àrd-Diùc Kirill Romanov gu h-oifigeil a thaic don iomairt an ear agus saoradh a dhachaigh bho na Bolsheviks. Tha na Romanovs airson nan Nadsaidhean agus na dùthchannan an Iar air an cùlaibh.
  Uill, ma tha na prionnsachan ainmeil, agus an Treas Reich, an aghaidh Stalin, carson a bu chòir dha Friedrich fulang? A bharrachd air an sin, tha e comasach nach e a shinnsirean a tha a 'fuireach anns an USSR. Uill, smaoinicheamaid gu loidsigeach... Às dèidh na h-uile, tha cùrsa eachdraidh air atharrachadh gu mòr mar-thà. A-nis cha bhi an saoghal gu bràth eadar-dhealaichte, agus mar sin chaidh blàr Moscow a chall leis na Sòbhietich... Dè tha seo a' ciallachadh? Agus is e an fhìrinn, an toiseach, ann an saoghal a tha air atharrachadh gu mòr, gu bheil an coltas gum bi a phàrantan (co-dhiù, a rugadh ann an diofar bhailtean) a 'coinneachadh agus a' tòiseachadh teaghlach a 'tuiteam gu mòr. Ach cha do rugadh mama is athair eadhon ann an 1947... Tha seo a' ciallachadh gum bi an coltas gum bi dithis sheanair is seanmhair a' coinneachadh eadhon nas lugha!
  A bharrachd air an sin, bho shealladh seata de ghinean, tha gach pàiste gun samhail agus dìreach fa leth. Tha seo a" ciallachadh ma dh" atharraicheas an t-àm de bhun-bheachd co-dhiù uair a thìde, no eadhon deich mionaidean, nach e sin a bhios ann tuilleadh... gille.
  Is e sin, bu chòir eadar-theachd neach a lorgas e fhèin san àm a dh'fhalbh, a rèir loidsig rudan, a bhith a 'leantainn gu bhith a' dol à bith violator laghan do-sheachanta ùine ... Is e sin, bu chòir dha Friedrich, an dèidh dha Hitler a bhith na b 'fheàrr leis dìreach air a dhol à bith! Agus e fhèin, agus a bhràthair, agus 's dòcha a phàrantan agus feadhainn eile.
  Ach leis gu bheil an ace òg beò, agus làidir, agus fallain mar nach eil duine eile air a "phlanaid mhì-fhortanach seo, is dòcha nach e an àm a dh" fhalbh an saoghal aige idir! Is dòcha nach e seo eadhon an cruinne-cè aige, seòrsa de chruinne-cè co-shìnte, agus eadhon le dàil ùine. Is e sin, chan eil e fhèin, Friedrich, a 'marbhadh a shinnsirean, chan e a chompanaich fhèin, ach daoine coimheach aig nach eil ach coltas coitcheann ri eachdraidh eas-chruthach a' bhalaich crìochnachaidh.
  Tha seo a 'ciallachadh nach eil e, gu dearbh, na neach-brathaidh - dìreach neach, mar an fheadhainn bho dhiofar shreathan ficsean saidheans, a bha san àm a dh'fhalbh a' cleachdadh eòlas an latha an-diugh, agus a tha cuideachd air a bhuileachadh le cumhachd iongantach le freasdal. Uill, ma tha e an dàn dha mòr-chumhachdan a bhith aige, tha e dìreach na pheacadh gun a bhith gan cleachdadh! Uill, bhon a chuir an dàn, làmh dheas nèimh fhèin, e an toiseach chun Hitler Jugent, an uairsin chun an Treas Reich, feumaidh e a h-uile oidhirp a dhèanamh gus dreuchd a dhèanamh. Tha e math a bhith na phrìomh mharsanta achaidh aig ceithir bliadhna deug, balach a dh" aois, ach aig fichead tha e nas fheàrr a bhith nad sheanalair làn-chuimseach, no eadhon mar mharasgal achaidh. Agus cò aig a tha fios, is dòcha gum bi an Treas Reich a 'cladhach Ameireagaidh mu dheireadh, agus an uairsin bidh a mhac mar a' chiad dheachdaire cruinne!
  An uairsin gu h-obann nochd cuideigin nach robh dùil aig an òganach fhaicinn: Evgenia Porsche... Àrd, brèagha, làidir, eadhon rudeigin meirgeach agus iongantach neo-uaislean airson nighean fear de na maighstirean as motha san Treas Reich.
  Fìor, eu-coltach ris a 'choinneamh roimhe, chuir an nighean air feadhainn gu math daor, le daoimeanan, ach aig an aon àm follaiseach agus gun a bhith a' falach seunan a casan gràsmhor, ged nach eil e beag.
  Air sgàth nan sàilean àrda, bha coltas gu robh an nighean àrd mar-thà coltach ri fuamhaire. Bha Friedrich fhèin, deugaire àbhaisteach agus eadhon nas lugha airson a h-aois, na bu ghiorra na i, timcheall air trì air fhichead, còig air fhichead ceudameatairean, agus a" toirt aire do na sàilean, eadhon barrachd...
  Bha eadhon nàire air Friedrich, dè mura do dh" fhàs e na bu mhotha na an nighean sia-punnd seo (leis an robh a h-athair, Porsche, coltach, chan e fuamhaire a th" ann, ged nach eil fios dè seòrsa màthair a bh" innte, agus cò a dhìrich fo a sgiort! ), bhitheadh e na b' àirde daonnan ag èirigh os a cheann. Tha, tha e nas fheàrr gun do choisich i casruisgte, mar an turas mu dheireadh ...
  Ach, thug Evgenia sùil air an t-seud òg le meas, agus shìn i a-mach a làmhan agus phòg i e air a bilean:
  - Is tusa mo ridire ! Chan eil an solas talmhaidh!
  Bha Friedrich troimh-a-chèile:
  - Tha mi....
  Chuir Evgenia stad air:
  - Chan eil feum air faclan! Tha thu airidh air moladh. Agus chan ann a-mhàin mar phìleat ... - Chrath nighean an tycoon a falt. - Dìreach smaoinich, tha tiodhlac air leth agad mar innleadair agus dealbhaiche. Thoir seachad leithid de bheachdan ... Genius! Gu h-àrd tha Leonardo Davinci.
  Rinn Friedrich magadh:
  - Uill, tha! Tha mi ag aontachadh, chan eil an neach-ealain seo air aon chogadh a bhuannachadh. Ged a thug a shàr-obair buaidh air an t-saoghal gu lèir!
  Thòisich iad a" dannsadh. Bha Evgenia a cheart cho breagha, na neach-spèilidh figear, ach bha i a" coimhead ro mhòr airson Volka... Agus bha fàileadh deoch làidir air a" chùbhraidheachd. deugaire leasaichte. A bharrachd air an sin, leig Helga oirre gu dùbhlanach gun a bhith mothachail air dad. Ach, chaidh a theagasg don ghinealach as òige de Ghearmailtich gu bheil e mì-mhodhail do bhoireannach a bhith a 'faireachdainn, gun a bhith a' nochdadh, eud, agus gu bheil fear, ma tha e na ghaisgeach cogaidh, eadhon fo dhleastanas a bhith a 'mealladh. Dè a leasaicheas an gnè! Mar a thuirt Hitler: chan e peacadh a th" ann do bhoireannach pòsta leanabh a bhreith bho fhear eile, fhad "s a tha feartan corporra nas fheàrr aige na an duine aice. Ach, dh 'fhaighnich Evgenia gu mòr don bhalach:
  - Càite an do rinn thu sgrùdadh gu bheil thu cho eòlach air na prionnsapalan airson smachd a chumail air tancaichean agus gunnaichean fèin-ghluasaid, a" cruthachadh an leithid de eòlas?
  Cha b" urrainn agus cha robh Friedrich airson an fhìrinn innse, agus do nighean air nach robh iad eòlach, eadhon ged a bha a h-athair na tycoon, fear de na deich daoine as beairtiche san Treas Reich agus am fear as fheàrr le Hitler agus Goering. Fhreagair e gu dìomhain:
  - Tha pàirt aig cur-seachadan bho leanabachd an seo ... Diofar litreachas saidheansail, miann innleachdach! Chan fheum thu suidhe aig an deasg agad gus rudeigin feumail a chruthachadh...
  Chrath Evgeniya:
  - Tha, tha mi fhèin, cuideachd, dèidheil air spòrs, agus aig an aon àm bidh mi a' cnagadh, no fiù 's a' cagnadh, clach-ghràin saidheans... A dh'aindeoin sin, a bheil a' Bh-ph Piston coltach ri radan oifis?
  Dhaingnich Friedrich, a" giùlan fhiaclan madadh-allaidh:
  - Tha, chan eil thu a" coimhead coltach ri radan idir, agus chan e dìreach radan! Nas coltaiche, eadhon faodar coimeas a dhèanamh riut ...
  Thug Evgenia rabhadh:
  - Dìreach na dèan coimeas eadar e agus bò! Is e beachd caran gòrach a tha seo!
  Thuirt Frederick gu feallsanachail:
  - Ge bith cò a bhios a" burraidheachd air rud nach eil iomchaidh, gheibh e inbhe gobhar! Mar sin... Tha am margadh againn gòrach.
  - A bheil bazaar slang? - smaoinich Evgenia. - San fharsaingeachd, tha coltas gu bheil cainnt Gearmailteach ceart, ach dòigh air choireigin... Ro cheart, sràcan air an suidheachadh gu mionaideach, faclan soilleir, teannachadh ann an cainnt ... Agus chan eil stràc ann, ach tha thu a" faireachdainn rudeigin nach eil buileach dùthchasach anns a" cheartachd seo. .
  Cha do sheall Friedrich gu robh e draghail:
  - Mar sin dè mu dheidhinn seo? Is dòcha gu bheil thu an amharas gur e neach-brathaidh Sòbhieteach a th" annam, agus gun do dh" ìobradh na Ruiseanaich fichead mìle, còmhla ris an fheadhainn Ameireaganach agus leth-mhìle de na h-itealain gun àireamh aca, airson mo thoirt a-steach gu mullach na Treas Reich?
  Chrath Evgenia a ceann:
  - Chan e, chan eil mi a 'smaoineachadh sin! Bha seo cus, eadhon dha na Ruiseanaich. Ged a tha abairt ainmeil ann: chan urrainn dhut an Ruis a thuigsinn nad inntinn. Ach tha e coltach riumsa eadar-dhealaichte, 's dòcha gu bheil thu, ciamar a chanas mi... Toradh de innleadaireachd ginteil SS. Seòrsa de dhuine san àm ri teachd? Tha mi air obraichean saidheansail air gintinneachd a leughadh agus tha fios agam gum faodar nàdar daonna atharrachadh, a leasachadh no a dhèanamh nas miosa le eadar-theachd fuadain. Agus na buadhan superhuman agad mar ghaisgeach... Tha seo cho...
  An àite freagairt, chrom Friedrich a cheann gu a leannan àrd agus phòg i gu dìoghrasach air a bilean lusach. An uairsin thuirt e:
  - Na gabh dragh mu do cheann àlainn. Ma tha eagal ort gum faigh thu clann easbhaidheach uam, an sin creid mi, chan ann mar seo a tha! Gu fìrinneach, is dòcha gun atharraich sinn cuspair a" chòmhraidh.
  Dh" aontaich Evgenia:
  - Tha, tha e nas fheàrr atharrachadh! Bruidhnidh sinn mu dheidhinn tancaichean... Gu sònraichte, chuir am prìomh oifis obrachaidh, le Guderian os a cheann, gnìomh farpais a-mach: dà sheòrsa tanca ... Mar "Imperial Panther" meadhanach le canan de 88 mm El 100 no nas giorra ach armachd - tolladh, agus armachd leathad aghaidh co-dhiù 250 mm agus "Tìgear Rìoghail" trom le gunna calibre 105 mm El100, le armachd aghaidh co-dhiù 300 ... A bharrachd air an sin, chan eil cuideam a" chiad tanca nas motha na leth-cheud tonna, agus an dara 65.
  Rinn Friedrich srann gu tàireil, mar leòmhann ron ghopher:
  - Nach 'eil ni mar so fìor ? Gu sònraichte leis gu bheil e air fàs gu math nas fhasa dhut le stuthan gann, agus nach bi bomairean Allied a "sgrios fearann an Treas Reich!
  Fhreagair Evgenia le osna:
  - Ann am prionnsapal, tha e comasach, ach cha robh ùine againn, no an àite sin chan eil ùine againn prototype a dhèanamh ann am meatailt anns an ùine a tha a dhìth. Thug thu dhuinn dòigh air choireigin do eòlas sgoinneil ro fhadalach. Agus tha Hitler ag iarraidh gun tòisich na tancaichean as ùire a" dol a-steach gu seirbheis le feachdan an Treas Reich am-bliadhna.
  Chuir e iongnadh air an ace òg:
  - Carson a bheir e uimhir de ùine airson prototype a dhèanamh?
  Chrath an nighean:
  - Gu ìre, gu sònraichte ma tha am modail gu bunaiteach ùr ... Tha e coltach ris an abairt mhòr-chòrdte: ma dhràibheas tu, thig thu gu crìch ann an loch!
  Bha Friedrich a 'smaoineachadh: gu dearbh tha duilgheadasan ann an seo ... Mar eisimpleir, bha luchd-dealbhaidh Sòbhieteach a' strì airson uiread de bhliadhnaichean le cruthachadh tanca IS-10, no airson dà bhliadhna slàn bha iad a 'seinn leis an T-54. A bharrachd air an sin, chaidh an tanca seo a dhealbhadh às deidh a" chogaidh, agus le eòlas ann am blàran an Dàrna Cogaidh. A bharrachd air an sin, cha b 'e modal bunaiteach ùr a bh' ann, ach dìreach mean-fhàs eile den T-34. Mar eisimpleir, cha robh an T-44 gu tur soirbheachail agus cha mhòr nach deach a chleachdadh ann an sabaid ... Mar sin cha bu chòir dùil a bhith agad ri mìorbhailean sònraichte sam bith.
  An tanca Tìgear, leis an dìth eòlais aig na Gearmailtich ann a bhith a 'cruthachadh charbadan den t-seòrsa seo (mura h-eil, gu dearbh, a' cunntadh a 'chassis, mar eisimpleir bha "Colossal" 150 tunna air a chruthachadh aig àm a' Chiad Chogaidh).
  Thuirt Friedrich:
  - Feumar dealbhadh a dhèanamh air bunait an "Panther"-5, no AG a chaidh a chruthachadh mar-thà. Leigidh a chassis leis chan e a-mhàin canan 88-mm a ghiùlain, ach eadhon fear 128-mm, no howitzer 150-mm ...
  Rinn Evgenia gàire:
  - Ach is e sin dìreach a nì sinn! Ach, tha an "Royal Tiger" aige fhèin aig Porsche mu thràth, ged a tha gunnaichean caliber 88-mm aige. Ach is dòcha gun dèan am fear seo mar mhodail eadar-mheadhanach. Chaidh a 'chiad riatanas airson armachd de 250 millimeters a choileanadh ann, ged a tha an cuideam gu math mòr - 63 tunna. Ach tha an turaid le ceàrn glè mhòr de chlaonadh reusanta den armachd, eireachdail agus sgiobalta... Is dòcha gum bi e comasach a" cho-fharpais eadar-mheadhanach a bhuannachadh, ach èirich duilgheadasan san àm ri teachd. Ach a rèir an Eòlais agad, tha e comasach tanca a chruthachadh a tha do-ruigsinneach bho gach taobh, a "sgrios dìon sam bith. Às deidh na h-uile, airson carbad adhartach, tha e glè chudromach dìon math a bhith agad, a tha, gu mì-fhortanach, cha b 'urrainn don Panther a bhith a' bòstadh airson ùine mhòr.
  Thuirt Friedrich:
  - Is dòcha nach bi sinn a" suathadh ri cuspair nan tancaichean airson a-nis... No an àite sin, crìochnaich sinn ga dheasbad. Tha sinn coltach ri seann ollamhan no gillean is nigheanan òga.
  Dh" aontaich Evgenia:
  - Tha thu ceart, mar a bha e an-còmhnaidh, bruidhnidh sinn mu rudeigin nas dìomhaire. Mar eisimpleir, mu thaigh rìoghail Bhreatainn.
  Thug Friedrich a-mach:
  - Abair cuspair! Thig an t-àm, cha bhi dad air fhàgail de na Buannaichean. No a bheil thu a" smaoineachadh, às deidh dhaibh Moscow a ghlacadh, nach bi e comasach dha na tancaichean againn Lunnainn a phronnadh, a chaidh a ghlacadh mar-thà?
  Bhris Evgenia a fiaclan:
  - Uill, gu dearbh faodaidh iad!
  Às deidh a" bhàl, lean dìnnear uasal le soithichean sòghail, ach às aonais deochan làidir alcol. Chan eil dad nas làidire na sia ìrean. Uill, an uairsin dh 'fhalbh Friedrich agus Evgenia, mar a tha iomchaidh dha fear agus nighean, gu seòmar air leth.
  Ged a thathar a 'gabhail ris sa chumantas nach eil blondes àrda eadar-dhealaichte ann an stuamachd, dhearbh Evgenia a chaochladh airson grunn uairean a thìde. Uill, cha do chaill Friedrich, gu dearbh, aghaidh nas motha. Mar sin thuit iad nan cadal, a 'magadh gu teann.
  Bha am balach a 'bruadar gur e ninja Iapanach a bh' ann a fhuair òrdugh bhon Tsar Nicholas II Ruiseanach airson am Mikado a mharbhadh, is e sin, an ìmpire.
  Bha bruadar aig Friedrich air mar a dhìrich e ballachan garbha, a" cumail ris a" bheàrn as lugha le a chorragan agus a òrdagan. Chaidh am balach a-steach don lùchairt, far an do thòisich blàr borb...
  Bha an ninja òg, mar as àbhaist, a 'gearradh, a' sgoltadh, agus a 'sèideadh an cinn far a nàimhdean ... Bha an aisling ro chaotic, cus fuil, sgoltadh, agus glè bheag de bhrìgh. A bharrachd air an sin tha caileagan cas-rùisgte le claidheamhan a" leum anns a h-uile àite... Ann an ùine ghoirid...
  Chaidh agam air cadal gun a bhith nas fhaide na trì no ceithir uairean a thìde... Chaidh Friedrich a dhùsgadh le nighean an teachdaire ag ràdh:
  - Tha am blàr fo làn ghluasad! Chan eil daoine neo-sheasmhach ann, ach a-mhàin daoine mar thusa, Friedrich Bismarck.
  Leum am balach suas agus, gun eadhon beannachd fhàgail, rinn e cabhag chun an raon-laighe as fhaisge.
  Agus mar a thionndaidh e a-mach, cha deach a ghairm gu dìomhain... Fhuair Seanalair an Airm Rokossovsky òrdugh bho Stalin, gun a bhith a" feitheamh ris an làn chruinneachadh de fheachdan, gus buille lag a thoirt do bhuidheann armachd Rommel. Anns a 'chùis seo, bha an àireamhachadh stèidhichte air nach robh ùine aig na Gearmailtich fhathast na saighdearan aca a chleachdadh gus ionnsaigh a thoirt air Voronezh. Mar sin bha cothrom ann breab ìosal a dhèanamh air an taobh leudaichte de na saighdearan Gearmailteach, sgìth bho bhatail roimhe.
  B" fheudar do Friedrich a dhol air bòrd Fokken-Wulf, chan e atharrachadh ionnsaigh, ach modail cunbhalach, le ceithir canain fichead millimeatair agus dà ghunna inneal. Mar sin, air sgàth cus cabhaig, lorg am balach e fhèin às aonais an airm a bha air a bhith cho èifeachdach ann an sabaid tancaichean. Fìor, bha deich bomaichean aige fhathast anns an fhuselage ...
  Bha e cuideachd teth anns na speuran, nochd itealain ionnsaigh Sòbhieteach agus luchd-sabaid Yaki-9. Ach bha na carbadan mu dheireadh, ge-tà, air sgàth an dìon lag agus an comas a bhith beò, cuideachd so-leònte aig raon fada gu gunnaichean caliber 20-mm. Bhuail Friedrich an toiseach an luchd-sabaid air na h-adharcan, a bha, gu dearbh, air thoiseach air an Ilas nas slaodaiche. Ceithir canain itealain, sin neart... A" chiad dà dhusan slat sgapte, eadhon às aonais dòigh seòlta sam bith air an earball.
  Cha do rinn Friedrich snìomh, cha do ghluais e, cha do ghluais e ach na canain èadhair beagan agus chrath e corp an inneal mòr aige.
  Fichead 's a còig, fichead' s a sia, fichead 's a seachd... Gun ionndrainn, air na Yaks dàna, a tha, ged a tha iad a' fulang call, a dh'aindeoin sin nach eil a 'tionndadh dheth, ach eadhon a' feuchainn ri astar fhaighinn... Chuir Friedrich iongnadh air eadhon beagan mu dheidhinn carson, ann an litreachas armachd nan Sòbhieteach, bha an inneal Fokken glòrmhor seo air a chreidsinn cho mòr -Wulf. Tha, bidh e a" dèanamh tionndadh slàn ann an 22 diogan an aghaidh 19 airson an Yak (agus anns an dreach aotrom, faodaidh an Yak eadhon a dhèanamh ann an 17 diogan!). Ach chan fheum Friedrich gluasad; bidh e dìreach a" slaodadh sìos agus ag itealaich gan ionnsaigh. Ann an aon diog faodaidh tu seachd no ochd càraichean a bhualadh.
  Bha ùine a" sruthadh gu math slaodach dha Friedrich ann an staid de shabaid, agus bha tìde aige smaoineachadh agus an inneal-losgaidh aige a luchdachadh. Ann am prionnsapal, thathas a" gabhail ris sa chumantas nach urrainn eadhon an ace as sgileil, a" toirt a-steach eadhon uinneanan mar Rudel, buaidh mhòr a thoirt air cùrsa a" chogaidh. Ann am fìor eachdraidh, sgrios sia de na h-aces Gearmailteach as fheàrr arm adhair gu lèir, ach chaill na Nadsaidhean am blàr airson ceannas san àile gun dòchas.
  Ach anns a' chùis seo, tha a bhith a' tilgeil na h-uimhir de gheugan ann an aon àite an aghaidh barrachd air duine làn de chunnart... Chaidh trì fichead sa h-aon neach-sabaid a losgadh sìos ann an nas lugha na aon mhionaid. Dìreach mar sin, bidh na sgiathan a 'tuiteam dheth, no bidh glainne armachd nan càbaill a' briseadh. Tha an tè mu dheireadh eadhon nas miosa, oir anns a 'chùis seo chan urrainnear am pìleat a shàbhaladh. Agus mar-thà chan eil mòran eòlas air fhàgail san Arm Dearg.
  Am measg nan carbadan a chaidh an leigeil sìos, bhuineadh ceathrar do luchd-faire a loisg sìos còrr air còig plèanaichean... A-rithist cha do chuidich seo, oir bha fios aig Volka càite am bu chòir dha bualadh agus ciamar. geòidh. Is e sin dìreach an treud, ann an aon spreadhadh, gu h-intuitive, le instinct, a" dearbhadh agus a" stiùireadh ghluasadan a" bharaille chun targaid a tha thu ag iarraidh, nuair nach eil aon pheilear ag itealaich seachad. Tha na geòidh, agus anns a 'chùis seo plèanaichean Sòbhieteach, air an losgadh sìos, agus far a bheil na cockpits air am briseadh, agus na pìleatan air an losgadh sìos, bidh iad a' sgèith dìreach airson ùine. Ach tha cuid de na sgiathan aca a' call...
  Chuimhnich Friedrich an seo filmichean mu dheidhinn buachaillean Ameireaganach geur, agus am film ainmeil le DiCaprio - "Fast but Dead!" Ach anns na làithean sin, cha robh fios aig buachaillean na SA air gunnaichean inneal fèin-ghluasadach no canain èadhair luath-theine. Rud eile, bhiodh iad air faighinn a-mach dè an armachd a tha seo dìreach uamhasach a thaobh cumhachd millteach.
  Thàinig na yaks a dh'aithghearr gu crìch agus ghluais Friedrich gu Ily. An seo tha e nas fheàrr ionnsaigh a thoirt orra bho shuas, no bhon leth-chruinne cùil. A bharrachd air an sin, bhiodh e nas fheàrr, cuideachd, gun a bhith a 'giorrachadh an astair.
  Is e dòigh eile na sgiathan as cugallaiche a losgadh; chan urrainn dhut armachd a chrochadh orra.
  Tha am far-ainm air IL-2 le cùl-chrom. Às deidh dha dàrna cathair a chuir a-steach ann, dh" fhàs e na bu duilghe don neach-seilg a bha a "dìon an leth-chruinne cùil inneal mar sin a losgadh sìos airson neach-tòiseachaidh, ach an uairsin ... Gu dearbh, dh" fhàs aerodynamics an itealain seo nas miosa. Tha seo a" ciallachadh gum bi e eadhon nas fhasa leotha...
  Bhiodh e air a bhith na bu loidsigeach dha Ilam a bhith a" sgapadh ann an diofar stiùiridhean, ach an siostam... Ann an ùine ghoirid, thòisich e le bhith a" bualadh nan stoirmean uirsgeulach. Ach, bha an Salamander-3 sùbailte air ruighinn mu thràth. Thog iad am poll cuideachd...
  Bha Friedrich eadhon den bheachd gum faigheadh iad air thoiseach air, às deidh dhaibh coinneachadh ris na Yaks fhad "s a bha iad fhathast a" tighinn faisg... Ged, cò aig a tha fios... Chan e gaisgich Ruiseanach gaisgeil a th" ann am pìleatan Luftwaffe, agus mar as trice cha bhith iad a" dol a-steach don bhlàr nas motha, ach is dòcha ach ann an cùisean far a bheil cunnart ro mhòr air a chruthachadh dha na feachdan talmhainn.
  Ach, chan eil duilgheadas sam bith aig Friedrich cuideachd... Buail an leth-chruinne armaichte cùil le canain, no còmhdaich na sgiathan - tha an toradh mar an ceudna. Agus mar a thuiteas na càraichean sin sìos, bidh iad fiù 's a' fàgail comharra san adhar... Mar stiallan air cùl tràill a chaidh a bhualadh.
  Leag Friedrich sìos trithead "s a seachd silidh agus cuideachd rug e air dà "Pawns". Ceud a-rithist, ged nach deach an clàr roimhe de cheud is aon a bhriseadh. Tha dìreach plèanaichean air fhàgail aig an nàmhaid. A-nis chan eil aca ach na bomaichean a leigeil sìos agus tillidh iad.
  Bha tancaichean Sòbhieteach a-nis a 'dol air an ionnsaigh, gun taic adhair, agus gu h-àraidh làmhachas. Thug itealain ionnsaigh agus bomairean ionnsaigh orra. Gu fortanach dha na sgiobaidhean tanca Sòbhieteach, b' urrainn dhaibh feartan dràibhidh nan carbadan a chleachdadh. Ach bha an àireamh de phlèanaichean de gach seòrsa a" dol am meud.
  Leig Friedrich sìos a bhomaichean gu lèir agus thionndaidh e chun raon-adhair. Ach, chaidh aige air Fokken-Wulf-4 Rudel fhaicinn, an sgriosadair tanca ainmeil.
  Thill an ace òg chun raon-adhair "dachaigh" aige, far an robh am Pegasus Terminator Me-362 a "feitheamh ris.
  Dh'èigh Friedrich, an dèidh dha Fokken-Wulf a thoirt air tìr, ris a' phìleat a bha faisg air làimh:
  - Tha neach sam bith aig a bheil comas a bhith ag ràdh gur e droch ghaisgeach a th" anns an F -490 na laighe. Chan eil droch phlèanaichean ann, dìreach droch phìleatan.
  Chaidh an ath sortie a lughdachadh gu tancaichean sabaid a-mhàin. Ged nach robh na Gearmailtich fhathast air dòrn cumhachdach armaichte a thoirt a-mach airson an coinneachadh, thug iad ionnsaigh le plèanaichean.
  Bha na sgiobaidhean tanca làidir Sòbhieteach air a dhol thairis air an loidhne aghaidh rag agus thug iad ionnsaigh air an aonad coise anns an robh saor-thoilich Arabach.
  Bha na Muslamaich, an aghaidh dùil, a 'sabaid gu gaisgeil agus cha do smaoinich iad air ruith air falbh, ach aig an aon àm bha iad gu math neo-iomchaidh. Gu sònraichte, chaidh am bazooka Ameireaganach a chleachdadh ann an dòigh neo-dhaonna, agus grenades eadhon nas motha.
  Ach bha ionnsaigh nan aonadan Sòbhieteach a' ruith a-mach à smùid. Chleachd itealain ionnsaigh faisisteach gu sònraichte grunn bhomaichean beaga le cosgaisean cumadh, beachd a chaidh a chopaigeadh bho luchd-dealbhaidh Sòbhieteach, ach le buileachadh nas sgileil. Ach cha d'fhuair sgiobaidhean tanca Sòbhieteach an òrdugh an lìon a chrochadh bho shuas.
  Agus bha Friedrich dìreach a 'losgadh canain adhair air na mullaichean. Is e seo an innleachd as sìmplidh. Bris tro uchd an tùir agus do bhuaidh. Agus cia mheud càr as urrainn dhut a leagail mar seo ma bhuaileas tu iad bho itealan còmhnard ...
  Ach chan eil astar tanca na chuideachadh ma bhuaileas trodaiche gu intuitive, gun a bhith ag amas, air whim...
  Tha e coltach ri simuladair le tancaichean, chan eil agad ach modh dia, agus tha a h-uile sealladh ceart, agus bidh thu a" losgadh gu tric, gu tric ...
  A-nis tha àireamh nan tancaichean millte air a dhol thairis air leth-cheud, air chor is gu bheil Rudel a" gabhail fois... Ach bha agam ri dhol air seachran. Nochd "Cluasan" air an taobh. Chaidh sianar dhiubh a losgadh sìos, agus leig leis a 'chòrr sgrios a dhèanamh air na Salamanders. San fharsaingeachd, tha leigeil leis an luchd-obrach arbhair seo a dhol a-steach don bhlàr tron latha fèin-mharbhadh fìor.
  Tha tancaichean nas cudromaiche...
  Tilleadh... Itealaich air Fokken-Wulf 4, agus Helga ri thaobh.
  Dh"fhaighnich an nighean dha:
  - Uill, dè a chòrd riut mu Evgenia?
  Rinn Friedrich snort gu tàireil air an rèidio:
  - Carson a bha thu eudmhor?
  Rinn an nighean gàire:
  - Gu dearbh chan eil! Tha sinn saor, agus chan eil sinn pòsta. Dìreach a" faighneachd cò as fheàrr san leabaidh, mise no i!
  Fhreagair Frederick gu cridheil:
  - Gu dearbh, thu! Chan eil thu cho mòr, agus tòrr nas sùbailte!
  Rinn Helga gàire gu sunndach.
  - Cha robh dùil agam ri dad eile bhuat! Ach gu dearbh an rud as fheàrr... Ugh, 's e radan dealbhaidh a th' innte, agus tè dhen bheagan bhoireannach a choisinn Crois Ridire na Croise Iarainn!
  Thuirt Friedrich:
  - Tha mi a" smaoineachadh gu bheil duilleagan daraich dìreach timcheall air an oisean dhut!
  Sheall an t-sabaid gur dòcha gu robh am balach ceart. Bha Helga gu misneachail a" bualadh air na tancaichean. A rèir coltais bha i airson dearbhadh gum faod gaisgeach a bhith nas cruaidhe na gaisgeach. Ged, gu dearbh, chan urrainn dhi coimeas a dhèanamh ri Friedrich.
  Goirid nochd colbhan tanca mòr de charbadan Gearmailteach agus Ameireaganach. Gu sònraichte sgiobalta agus spòrsail luchd-sgrios tanca Ameireagaidh "Witches" -3. Bha seo dona, gu h-àraidh leis gu robh na carbadan Sòbhieteach air an sgrios gu ìre mhòr le stailcean adhair. Bha "Panther"-5 cuideachd na dhuilgheadas... An gunna-teine luath aige le baraille fhada agus armachd aghaidh do-ruigsinneach... Tha e coltach gun do thòisich seasmhachd a" fàiligeadh sgiobaidhean tancaichean Sòbhieteach. Thionndaidh cuid, gun a bhith ag èisteachd ris na ceannardan, air ais, a 'feuchainn ri teicheadh bhon ifrinn technotronic seo.
  Agus a-rithist tilleadh is falbh, an ionnsaigh air na tancaichean ...
  Tha e mu thràth seachad air meadhan-latha, tha e a" fàs dorcha... Tha ionnsaigh an Airm Dheirg air a dhol a-mach. Chaidh e fhèin agus Helga ath-stiùireadh gus taic a thoirt do bhuidheann de dh'armachd Gearmailteach a bha a' gluasad gu Ryazan. Aig an aon àm, dh" fheuch iad ri saighdearan Vatutin a bhrùthadh anns a" choire...
  Tha na Gearmailtich fhathast a" gluasad air adhart gu slaodach chun an ear. An seo tha iad air am bacadh le fulangas nan saighdearan Sòbhieteach agus loidhnichean dìon an Steppe Front, eadhon ged nach eil iad cho dùmhail ris na slighean gu Moscow.
  Ach, fhuair saighdearan Hitler barrachd rùm airson gluasad, agus dh'fheuch Hoth ri faighinn seachad air na prìomh nodan dìon anns na colbhan sin. Ann an cuid de dh"àiteachan luathaich adhartas aonadan Gearmailteach...
  Dh"fhaighnich Frederick do Helga:
  - Nach 'eil thu sgith, a nighean mo bhruadar ?
  Fhreagair an gaisgeach fionn:
  - Bidh faireachdainn aoibhneach a" toirt air falbh sgìths, nas fheàrr na bhith a" cuipeadh bà! Ged thig sgìths a-mach le pus fuilteach an àite bainne!
  Dh" aontaich Friedrich:
  - Chan urrainn dhut argamaid a dhèanamh an aghaidh na fìrinn an seo!
  Air an oidhche, lean an duine òg a 'sgèith, a dh' aindeoin gun robh na sgòthan a 'dol a-steach do na speuran agus uisge a' dòrtadh sìos. A rèir teagasg armailteach na Gearmailt, chaidh itealain a chleachdadh gus dìon a chumail air an loidhne aghaidh... Agus eu-coltach ri 1941, bha mòran itealain aig an Luftwaffe le cuideachadh bho Pindostan.
  Bha Friedrich a-nis a' toirt ionnsaigh air buncairean, no eadhon targaidean nas lugha... Air an oidhche, cha do dh'fhalbh am blàr, agus chuir na saighdearan Sòbhieteach frith-ionnsaighean air bhog. Ged a tha iad beag agus caran chaotic, chan eil iad cho làidir ...
  Air an oidhche, a bharrachd air an sguadron U-2, cha deach targaidean adhair a choileanadh. Agus chaidh na buncairean a bhomadh... Gu h-aotrom.
  Ro mhadainn 15 Dàmhair, 1947, thòisich blàr airson a 'bhaile agus aig an aon àm ceann-rathaid an rèile: Elektrostal. Bha e glè theth an sin agus, nas cudromaiche, bha a charaid neo-sgaraichte Helga còmhla ri Friedrich.
  - Uill, a ridire mhoir, am bheil sinn a' bruthadh air na naimhdean ?
  Fhreagair Friedrich gu sunndach:
  - Tha na daoine gun dachaigh a 'putadh aig an stàile lionn, agus tha sinn a' buannachadh. Agus mar a bhuannaicheas sinn ...
  Bha baile Elektrostal fhèin gu math daingnichte. A bharrachd air aonadan airm, ghabh dà roinn ùr den NKVD pàirt ann an dìon. Ged nach robh iad, san fharsaingeachd, nan geàrd armachd cho math ris an SS, bha iad armaichte leis an dà làmhachas agus tancaichean aotrom.
  Dh" fheuch na Nadsaidhean, an uair sin, ris a" choire aca fhèin a chruthachadh... Seachad air an dùn, cuir a-steach iad ann am prìneachan...
  An seo, gu dearbh, tha àite cudromach aig taic adhair, gu h-àraidh ma tha an amhaich a 'sìneadh.
  Bha Helga, mar a bha àbhaisteach do nighean, cinnteach:
  - Bidh buaidh againn! Dèan deiseil airson an t-samhraidh agad!
  Dh" aontaich Friedrich:
  - Agus chan ann a-mhàin as t-samhradh! Cleachdaidh sinn tancaichean trom agus sligean adhair.
  Bha am balach den bheachd gu robh iad a-rithist ann an arm Mainstein, ach san Iar tha an Rommel as mòr-chòrdte nas eòlaiche. Leis gun do rinn an duine òg barrachd gnìomh ann an trance aig àm a" bhlàir, air a stiùireadh le spiorad ifrinn, carson nach bu chòir dha cuimhneachadh air buannachdan glòrmhor a" chomanndair seo. A bharrachd air an sin, tha e tòrr nas tlachdmhoire cuimhneachadh air na Sasannaich a chaidh a bhualadh na na Ruiseanaich a chaidh a" chùis!
  Nuair a ràinig Rommel Loidhne Marret, thuig e gu robh e ann an "prìomh shuidheachadh" Napoleon eadar dà fheachd nàmhaid agus gum faodadh e a-nis, às deidh dha buille chinnteach a thoirt seachad, a "chùis a dhèanamh air fear dhiubh agus dìreach an uairsin tionndaidh timcheall agus aghaidh an dàrna fear.
  Rinn Friedrich gàire ris fhèin: bha Napoleon, ged a bha Leo Tolstoy teagmhach mu dheidhinn, gun teagamh na cheannard mòr agus na riaghladair. Gu sònraichte ma choimheadas tu air na coileanaidhean. A-mhàin cha do chùm e air ais iad. Tha Hitler a thaobh seo eadhon nas miosa ... Ach ann am prionnsabal tha e comasach coimeas a dhèanamh eadar an Fuhrer agus Napoleon!
  Thuig an ceannard tàlantach Rommel rudeigin eile cuideachd: bha na h-Ameireaganaich agus na Frangaich air caismeachd fada chun ear a-steach gu meadhan Tunisia agus chùm iad na Gorges Dorsal an Ear aig Fondouk, Faid agus Gafsa, a" còmhdach nan Gorges Dorsal an Iar 60-70 mìle chun iar.
  Thionndaidh e a-mach nan gabhadh feachdan Italo-Gearmailteach Faid agus Gafsa agus an uairsin gluasad chun iar seachad air Feriana agus Kasserine, gum faodadh iad a dhol dìreach gu ionad solarachaidh mòr Ameireagaidh agus am prìomh oifis aca aig Tebessa. Ann an Tebessa, lorg na saighdearan Italo-Gearmailteach iad fhèin fada chun iar air loidhne nan Caidreach ann an Tunisia agus cha mhòr aig an dearbh chonaltradh aca. Nam biodh Rommel an uairsin air na tancaichean aige a thionndadh agus gan comharrachadh gu tuath chun na mara, ceud mìle air falbh, dh" fhaodadh na Gearmailtich a bhith air arm nan Caidreach gu lèir ann an Tunisia a ghearradh dheth no air an toirt gu Algeria.
  Chaidh smuaintean Friedrich a bhriseadh le coltas dà Lagg a' spreadhadh a-mach air cùlaibh nan sgòthan... Chaidh iad sin a chaitheamh... Agus an uairsin seallaidhean le deagh amas air na gunnaichean... Is urrainn dha losgadh mar sin a-mhàin... Ceithir Yaks eile. .. agus tha iad ceart an sin... Agus a-nis cuir teine ris an Katyusha... Gus am bi criomagan ag itealaich a h-uile taobh... Tosgaire rocaid eile... Mar sin tha Helga a' feuchainn bhon taobh. Ag èigheach ris:
  - A ghaisgich, feuch gun dèan sinn nas duilghe e!
  . CAIBIDIL Àir. 20.
  Chan eil misean Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova ann an saoghal co-shìnte seachad fhathast.
  Bha na Gearmailtich a 'gluasad air adhart gu stiùir baile Gorky. Chuairtich iad e gu tur. Bha balach agus nighean a" dìon a" bhaile mhòir seo.
  Air a chuairteachadh gu tur, bha Moscow a 'mùchadh. Tha na Nadsaidhean mu thràth air briseadh troimhe chun Kremlin ann an cuid de dh'àiteachan. Bha suidheachadh prìomh-bhaile an USSR cha mhòr gun dòchas. Bha sligean gearastan Moscow a" tighinn gu crìch. Agus le tuiteam a" phrìomh-bhaile, bhiodh e air a bhith na chogadh eadar-dhealaichte.
  Bha Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova a 'sabaid airson a' bhaile air an Volga.
  Tha am balach agus an nighean ann an suidheachadh sabaid mar a bha e an-còmhnaidh.
  Bidh iad a" losgadh agus a" seinn:
  Chan eil luchd-tòiseachaidh a 'toirt seachad
  Chan eil eagal orra ro chràdh ...
  Bidh iad a" sabaid mar iolairean
  A" cur na Krauts gu ifrinn!
  
  'S iomadh laoch 'nam measg,
  Mòran ghillean crazy...
  Ma tha feum air, coisich ann an cruthachadh -
  A 'cur cosgais air an inneal!
  Agus mar sin balach a bha a 'coimhead mu dhà bhliadhna dheug a dh' aois, ach gu dearbh seann shaighdear eòlach a bha air a bhith timcheall fad iomadh bliadhna, thug Oleg Rybachenko spreadhadh, a 'gearradh sìos na faisisteach.
  Agus an uairsin bidh e a 'tilgeil grenade air an nàmhaid le a chas rùisgte.
  Agus sgapaidh e na Krauts air gach taobh.
  Às deidh sin bidh am balach a" seinn:
  - 'S mise ghaisgeach Ruiseanach air glùinean nan saogh'l,
  sguabaidh mi air falbh naimhdean na Ruis o aghaidh na talmhainn !
  Bidh Margarita, an gaisgeach seo, cuideachd a" tilgeil tiodhlac bàis marbhtach le a cas-rùisgte. Cuiridh e a-mach mòran de Nadsaidhean agus tweet:
  - Airson Great Rus'!
  Agus bhris e a-mach a" gàireachdainn a-rithist.
  Bidh balach is nighean a" sabaid gu gaisgeil. Ged a tha an cogadh cha mhòr air chall. Bha na Gearmailtich mu thràth air ionnsaigh a thoirt air Orenburg, agus air an t-Arm Dearg a bhrùthadh anns gach àite a b" urrainn dhaibh.
  Nas mionaidiche, chaidh Orenburg a ghabhail o chionn fhada. Chan eil ach aon chaisteal ann fhathast. Bha na Nadsaidhean air Ufa a chuairteachadh mu thràth.
  A bharrachd air an sin, tha na saighdearan aca bhon taobh a deas mu thràth a 'tighinn faisg air Kazan. Tha an suidheachadh nas motha na èiginneach.
  Agus tha an suidheachadh air a dhèanamh nas miosa leis gu bheil samurai a 'tighinn bhon taobh an ear agus ann am Meadhan Àisia tha iad mar-thà air aonachadh leis na Gearmailtich.
  Ach bidh na fulangaichean cloinne gaisgeil a" sabaid. Tha iad a 'creidsinn anns a' bhuaidh aca. No co-dhiù tha iad deiseil airson bàsachadh le an cinn air an cumail àrd. Ach, ciamar a tha am bàs seo? Tha iad neo-bhàsmhor!
  Agus tha iad fhathast nan clann airson grunn bhliadhnaichean. Agus an àiteigin tha saoghal agus miseanan eile ann.
  Tha Oleg a" losgadh sealladh eile. An uairsin tilgidh e grenade le òrdagan rùisgte agus a" seinn:
  - Bidh Stalin còmhla rinn gu bràth!
  Thug Margarita sùil air na Fritzes agus rinn i squeak:
  - Nar leigeadh Dia! Tha an cannibal seo a" tighinn thugainn!
  Agus thilg an nighean, ann am feirg, grenade le a cas-rùisgte.
  Thug Oleg Rybachenko fa-near gu loidsigeach:
  - Tha sinn uile nan canabals gu ìre!
  Agus thilg an gille tiodhlac a" bhàis le a òrdagan rùisgte.
  Dh"aontaich Margarita le seo:
  - Gu ìre, tha!
  Agus chuir i cuideachd armachd marbhtach air bhog le a cas-rùisgte, ag adhbhrachadh gun do bhuail dà chàr Gearmailteach a chèile.
  Loisg Oleg Rybachenko agus bha e den bheachd gu robh suidheachadh an USSR, is dòcha, mar-thà gun dòchas agus nach robh adhbhar sònraichte ann a bhith a 'dèanamh cogadh. Sin as coireach gu bheil iad a 'marbhadh dhaoine gu dìomhain.
  Thilg am balach dà grenades le cas-rùisgte. Bhuail am brat-ùrlair, bhuail tancaichean Gearmailteach den t-sreath "E" ri chèile.
  Sheinn leanabh an Terminator:
  - An uair a thig an t-àm,
  Bidh sinn a 'sabaid gu gaisgeil!
  Luchd-sabaid ag èirigh sa mhadainn -
  Agus sabaid gu treun!
  Bha am balach deiseil airson arm sam bith a sgrios ann am mionaid no dhà.
  Thilg Margarita cuideachd tiodhlac cas-ruisgte a" bhàis agus rinn i squeak:
  - Airson Great Rus'!
  Tha clann nan gaisgich cho gaisgeil nach urrainn duine sam bith a bhith a" saltairt orra. Tha iad nan luchd-sabaid cho cruaidh.
  Tha am balach agus an nighean ann an toileachas fiadhaich mar a bha e an-còmhnaidh. Agus maille riu misneach, onair agus misneach. Bidh iad a" sabaid an aghaidh nam faisisteach mar titans. Agus tha e soilleir nach tèid an nàmhaid seachad far a bheil iad mar chreig. Is dòcha eadhon rudeigin nas làidire na roc agus monolith.
  Thuirt Margarita, a" losgadh:
  - Bidh sinn nar curaidhean air a" phlanaid,
  Tha sinn nam fuamhairean san àrd-sgoil!
  Agus cuiridh an nighean air bhog a-rithist tiodhlac a" bhàis le a cas casruisgte, chiseled. Agus phronn i an nàmhaid.
  Tha an nighean seo cho fionnar, chan urrainn dhut dad a chleachdadh na h-aghaidh.
  Leis nach eil dòigh ann an aghaidh sgrìobadh. Ged, chan e crowbar a tha seo, ach rudeigin eadhon nas marbhtach agus fionnar.
  Oleg Rybachenko, a 'losgadh, crooked:
  - Chan e balach a th" annam, "s e sàr bhalach a th" annam agus bidh mi nas àirde na a h-uile duine eile air an t-saoghal!
  Agus a-rithist, mar gum biodh e a" tilgeil buillean millteach de stuth-spreadhaidh le cas-rùisgte. Agus a-rithist tha dà tanca Gearmailteach a" bualadh ri chèile.
  Tha an gaisgeach òg gu math mìleanta. Ach tha e a" faireachdainn nach urrainn dha am putan a bhriseadh an seo le cuip. Ged nach eil suidheachaidhean gun dòchas ann, dìreach mar nach eil luchd-dùbhlain do-chreidsinneach ann.
  Chuimhnich am balach mar a thàinig e suas le ditties airson na taghaidhean ceann-suidhe ann am Belarus:
  Chan eil e inntinneach a bhith ag èisteachd ri neòinean airson an t-siathamh uair,
  Agus chan eil mi a" tuigsinn cho mòr "s a tha mi a" creidsinn an "athair"!
  Gheall Lukashenko pàrras a thogail -
  Ach còmhla ri solas, thèid sinn a-steach don dorchadas!
  Bha, bha e na dhùbhlan don t-siostam agus do chult pearsantachd. Gu dearbh, carson a bu chòir do dhùthaich Eòrpach gabhail ri deachdaire, mar gum biodh anns na Meadhan Aoisean?
  Agus tha Stalin cuideachd na dheachdaire agus anns a" chruinne-cè seo tha e mean air mhean a" tòiseachadh cogadh gus a" chùis a dhèanamh...
  Bha a" chlann ghaisgeil a" sabaid airson trì latha eile. Aig an aon àm, chuairtich na Nadsaidhean Kazan agus ghlac iad Ufa.
  Bha sabaid mu thràth anns an Kremlin fhèin. Bha ceathrar nighean bana-bhuidseach a' sabaid leis na Nadsaidhean a' cleachdadh chlaidheamhan agus diosgan tana airson an tilgeadh, le casan casruisgte.
  Chaidh an Kremlin a mhilleadh gu dona le bhith a" rùsgadh bho Sturmlevs, Sturmtigers, bomaichean agus canain mòra.
  Stalin fhèin, gu dearbh, tha e fhathast ann an Sverdlovsk. Agus tha suidheachadh an USSR a 'coimhead cha mhòr gun dòchas. Ach tha am Bratach Dearg fhathast ag itealaich thairis air prìomh-bhaile na Ruis, a tha a 'ciallachadh nach eil a h-uile càil air a chall!
  Tha daoine den bheachd gu bheil puing tionndaidh gu bhith a" tighinn!
  Bidh Natasha a" gearradh an Arabach ann an leth. Bidh e a" tilgeadh diosc le a chas rùisgte agus a" squeaks:
  - Glòir don Athair neo-bhàsmhor! Chan urrainn dha Hitler sinn a bhriseadh!
  Bhris Zoya cuideachd air an fhaisisteach le dà shabair agus rinn i gàire:
  - Chan e, na briseadh sinn!
  Às deidh sin thilg a cas-rùisgte diosc murt air na Nadsaidhean.
  Agus thuit càraid de luchd-sabaid dubh bho bhalla Kremlin a chaidh a sgrios.
  An ath rud, loisg Aurora. Is ann ainneamh a loisg i, ach gu ceart. Agus an uairsin chleachd i na sabers aice. Agus bha reultan agus swastikas tana biorach ag itealaich bho a h-òrdagan lom.
  Agus an seo tilgidh Svetlana diosc biorach le a cas rùisgte agus reubaidh e am Fritz na phìosan. An uairsin canaidh e:
  - Kolovrat, Evpatiy Kolovrat - neach-dìon an Fatherland, saighdear Perun!
  Kolovrat! Evpatiy Kolovrat! Tha Gaisgich Rus 'a" glaodhaich an inneal-rabhaidh!
  Tha an ceathrar againn a" sabaid an seo. Chaidh cha mhòr Moscow gu lèir a thoirt a-steach mu thràth, agus tha solar armachd air a thighinn gu crìch. Tha an dà chuid balaich is caileagan Ruiseanach a 'bàsachadh. Ach chan eil iad a 'toirt seachad. Ged a tha an t-sèist air a bhith cho fada?
  Na caileagan air balla a ' Kremlin a ' sabaid an. Coltach ri gaisgich. Agus a dh" aindeoin an Dùbhlachd tha iad casruisgte agus a" caitheamh dìreach bicini. Ach chan eil iad a 'faireachdainn an fhuar. Air an làimh eile, chan eil an lùth aca a 'meudachadh ach.
  Agus bidh diosgan biorach, glè rèidh a 'falbh bho mo òrdagan lom. A tha a" reubadh às a chèile saighdearan cèin an Wehrmacht.
  Bidh na gaisgich a" sabaid mar ghaisgich cogaidh. Agus le co-dhiù aodach. Chan eil na h-àilleachdan sin air an nàrachadh leis na tancaichean mòra san t-sreath E agus AG, no le innleachdan uamhasach eile aig na Nadsaidhean.
  Chan e nighean a th" ann an rud sam bith a dh" fhaodas a" chùis a dhèanamh air seòrsa sam bith de fhaisisteachd. Ged a tha e cho foirfe sa tha e san t-saoghal seo.
  Bhuail Natasha leis a" chlaidheamh, thilg i diosc le a cas rùisgte, gheàrr i dheth na Nadsaidhean agus sheinn i:
  - Dè cho math "s a tha e a bhith a" fuireach ann an dùthaich nan Sobhietich,
  Agus cho iongantach sa tha e an Wehrmacht a phronnadh!
  Thuirt Zoya, a" ruith a" mhuilinn le sabers:
  - Tha an Wehrmacht air fàs uamhasach làidir! A-nis tha sinn mu thràth a" dìon an Kremlin!
  Agus thilg an nighean rionnag le a òrdagan rùisgte, a 'bualadh air na Krauts.
  An uairsin sheinn i:
  - Is e sealg fiadhaich a tha seo airson nàimhdean!
  Agus an uairsin tha Aurora ann am blàr. Dè an nighean ruadh agus fionnar. Ann an gaoth a" gheamhraidh, tha a falt copair-dearg a" sruthadh mar bhratach cath. Chan e, cha bhith a leithid de nighean a 'lùbadh do dhuine sam bith.
  Agus o thilgeadh a cas-rùisgte, diosc geur a" gearradh cuileagan feòla is fala.
  Bidh e a 'gearradh cuirp luchd-dùbhlain. Agus tha Aurora ag èigheach:
  - 'S e nighean sàr-chlas a th' annam!
  Ciamar a tha Svetlana a 'coimhead anns a' bhlàr?
  Tha an inneal-crìochnachaidh fionn seo dìreach na theine diabolical agus iomghaoth sgrios.
  Agus cuideachd iongnadh murt a 'sgèith bho a casan casruisgte. Agus tha an nighean làn smeòrach anns an t-sabaid.
  Tha na ceithir ann am blàr. Agus cha bu chòir dhi a dhol air ais no a leigeil seachad.
  'S e ceathrar bhana-bhuidsichean a th' annta - dìreach super! Fìor chairteal de sgrios air a h-uile càil agus a h-uile duine!
  Bidh na gaisgich a 'cumail an raon dìon. Ach tha an Kremlin mòr agus chan urrainn dha seasamh an aghaidh a h-uile àite. Tha na feachdan gu math neo-ionann.
  Thuirt Natasha le dragh:
  - Bidh sinn a 'marbhadh, chan ann a' buannachadh!
  Agus thilg an nighean a-rithist cas-ruisgte le a cas-rùisgte.
  Thuirt Zoya gu loidsigeach agus i a" gearradh sìos a nàmhaid:
  - Chan urrainn dhut a h-uile càil a bhuannachadh... Mura h-eil ann an geama coimpiutair!
  Agus thilg an nighean le falt òir an diosg bàis a-rithist.
  Aurora, a 'gearradh an luchd-dùbhlain aice le sabers, chirped:
  - Bidh buaidh, tha mi creidsinn, againne! Ann an ainm an Ruis Naoimh!
  Agus o thilgeadh a cas-rùisgte, tha tabhartas sgrios ag itealaich.
  Agus tha na Nadsaidhean air an gearradh suas a 'tuiteam.
  Agus an uairsin Svetlana ann am blàr. A" gearradh nam faisisteach leis na tilgeil aige. Agus bidh e ag obair le fìor dhìomhaireachd, no eadhon gun chrìoch. Tha a casan rùisgte cho snog. Agus tha iad a 'nochdadh sgrios uabhasach.
  Agus an uairsin bidh an nighean a" seinn:
  - Glòir don Fatherland agus saoghal ùr!
  Agus a-rithist tha iongnadh a 'bhàis ag itealaich bho a casan rùisgte.
  Agus an seo tha Natasha ann an cath a-rithist. Agus ghearr e sìos na Krauts, a 'ruith mar comet. Agus a" sgreuchail aig mullach a sgamhanan:
  - Glòir don dùthaich as motha!
  Agus bidh a claidheamhan ag itealaich suas mar lomaire feòir.
  Agus tha an nighean eadhon a 'tòiseachadh a' seinn:
  - Glòir dhan Ruis gu bràth,
  Thig ar aisling gu buil!
  Agus thug an nighean boomerang geur le a sàil rùisgte. Agus thionndaidh e mun cuairt agus gheàrr e dheth dusan ceann dubh is dorcha.
  Gu dearbh, cha b 'e na Gearmailtich a mharbh na caileagan, ach na h-aonadan coloinidh a chaidh a chleachdadh nan aghaidh. Ach tha eadhon seo ga dhèanamh eadhon nas fhuaire dha na gaisgich.
  Tha iad spìosrach agus spòrsail.
  Bidh Natasha a" gearradh sìos a nàimhdean a-rithist. Agus bidh i a" tilgeil rudeigin mar sin le a casan rùisgte.
  Agus beucaidh e :
  - Stalin agus glòir!
  Agus an uairsin Zoya. An aon rud ri bhith a" leigeil ma sgaoil rudeigin murt. Agus spùt a òrdagan rùisgte teachdaireachd a" bhàis.
  Agus beucaidh an gaisgeach:
  - Chan eil e eagallach bàsachadh airson dùthaich mar ar dùthaich!
  Agus an uairsin bheir Aurora cuideachd e agus thèid e a-steach don bhlàr. Agus cuiridh e cuideachd boomerang air bhog le a chasan rùisgte. Agus bheir e ath-dhealbhadh air na nàimhdean.
  Às deidh sin bidh e a" seinn:
  - Airson Soviet Rus '! Dè a bhios a 'riaghladh thairis air a' chruinne-cè!
  Agus an uair sin anns a 'bhlàr Svetlana. Cuideachd nighean nach gabh stad no slaodadh sìos. Seo mar a tha e a" bualadh. Chan urrainn dhomh dìreach do shàbhaladh bho leithid de ghaisgeach!
  Agus le a casan rùisgte bidh i a" tilgeil pacaidean murt. Agus tha i a 'marbhadh a nàimhdean gun truas sam bith.
  Ged nas fhaide air adhart faodaidh Yarila ùrnaigh a dhèanamh air an son. No is dòcha Perun. Tha rioghachd Chernobog a' feitheamh riu an deigh bàis air son pheacach ! Ach tha e eadhon inntinneach na dhòigh fhèin - bidh cogaidhean a" dol air adhart fad na h-ùine! Agus uiread de shabaid! Mar sin is dòcha nach bu chòir dhuinn a bhith a" caoidh mar a thachair do pheacaich cuideachd?
  Bha Svetlana eadhon a "faireachdainn beagan èibhinn: chan urrainn dhut farmad a dhèanamh ri Crìosdaidhean - bidh iad air an toirt air falbh bho iomadh toileachas anns an t-sìorraidheachd. Fiù 's na bha aca air a' phlanaid Talamh.
  Eh, a pheacaich thruagh ! Agus eadhon nas mì-fhortanach de dhaoine ceart!
  Agus tha an nighean a-rithist a 'tilgeil tiodhlac a' bhàis le a cas-rùisgte, casruisgte. An uairsin tha e ag ràdh:
  - Bidh an saoghal againn! Glòir dhan Ruis!
  Rinn Natasha dealan-dè trì-fhillte le a claidheamhan agus rinn i gàire:
  - Gu'm biodh glòir shiorruidh do Rusia mhòr !
  Agus tilgidh a casan rùisgte rudeigin marbhtach agus gun samhail. Às deidh sin bhuail sàil lom na h-ìghne air maoil an duine dhubh, ga bhualadh fhèin agus còignear Arabach eile far a" bhalla.
  An ath rud sa bhlàr tha Zoya. Chan urrainn dad stad a chuir oirre. Bidh i a" sabaid an aghaidh hordes Hitler. Agus a 'ruith muileann trì-fhillte. Gheàrr na saighdearan sìos le a tuiteam.
  Às deidh sin tha an nighean ag ràdh:
  - Bidh Eternal Rus' còmhla ri Svarog!
  Agus a 'bualadh air a chom-pàirtichean.
  An ath rud sa bhlàr tha Aurora. Ruith i mar panther. Gheàrr i dheth a h-uile duine. Agus le a casan rùisgte chuir i air bhog tiodhlac a" bhàis. Gheàrr i sìos mòran de na faisisteachan agus sheinn i:
  - Airson an riochd as àirde den Fatherland!
  Agus an uairsin chaidh Svetlana a-steach don bhlàr. Mar a ghearras i sìos a naimhdean. Agus tha e ag obair gu math dòrainneach.
  Às deidh sin tha tiodhlac a" bhàis ag itealaich bho a casan casruisgte. Agus gheàrr e dheth na Nadsaidhean gu mionaideach, mar ràsair borbair.
  Agus tha an nighean a 'gàireachdainn:
  - M' aois 's m' fhirinn ! Glòir don Ruis Mhòr!
  Tha, tha an ceithir sabaid seo gu fìor ghaisgeach. Ach chan urrainn dha ceithir bòidhchead casruisgte agus cha mhòr rùisgte an Dàrna Cogadh a bhuannachadh. Agus mar sin thuit Moscow.
  Bhris na caileagan a-mach às a 'phrìomh-bhaile a chaidh a ghlacadh, a' cleachdadh an dà chuid an claidheamhan agus an cleòc neo-fhaicsinneachd.
  San fharsaingeachd tha iad comasach air tòrr. Nigheanan den inbhe as àirde, chan fhaic thu iad nas àirde no nas bòidhche.
  Agus dh'fhàg Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova baile mòr Gorky a chaidh a ghlacadh.
  Shoirbhich leis na Nadsaidhean, gu mì-fhortanach, cha mhòr anns a h-uile àite.
  Choisich am balach agus an nighean air falbh agus thilg iad snàthadan len casan rùisgte, a" cur às do na Krauts.
  Sheinn Oleg Rybachenko:
  - Cha searg am fear furachail,
  Sùil air seabhag, iolaire...
  Tha guth an t-sluaigh soilleir -
  Bidh an uisge-beatha air a phronnadh leis an nathair!
  
  Tha mi creidsinn gum bi an saoghal gu lèir a 'dùsgadh -
  Bidh crìoch air faisisteachd...
  'S bidh 'ghrian a' deàrrsadh -
  An t-slighe a" soillseachadh co-mhaoineas!
  Thilg Margarita grunn shnàthadan le òrdagan a casan rùisgte agus dhearbh i:
  - Chan e, cha tèid e às!
  Agus loisg i spreadhadh bho ghunna-inneal, a 'gearradh sìos dà dhusan faisisteach.
  Is iad seo an seòrsa clann. Cool, neo-chomasach. Ged a tha e dha-rìribh, chan e seo an seòrsa cogadh. Agus feumaidh iad ruith air falbh.
  Thuit Moscow, thuit baile-mòr Gorky. Na Nadsaidhean stoirm Kazan. 'S e seo mar-thà am baile Sòbhieteach mu dheireadh air an Volga. Tha an strì an aghaidh gaisgeil, ach tha faireachdainn de dh" eu-dòchas a" sìor fhàs.
  Fhuair na Nadsaidhean tancaichean pioramaideach nas adhartaiche bhon t-sreath AG, nach b 'urrainn dha armachd Sobhietach a dhol a-steach. Agus tha seo, feumaidh mi ràdh, gu math dona.
  Is ann dìreach nuair a bhios casan rùisgte balach is nigheanan a" tilgeil grenades air na slighean a bhios uilebheistean na Gearmailt a" bualadh. Ach dè as urrainn ach aon chàraid a dhèanamh nuair a tha cha mhòr an saoghal gu lèir an aghaidh an USSR!
  Thilg Oleg Rybachenko grenade le a chas rùisgte, phut e cinn AG-50 agus AG-75 còmhla, agus an uairsin thuirt e:
  - Ma tha an daingneach air an t-slighe,
  Tha an nàmhaid air togail ...
  Feumaidh sinn a dhol timcheall bhon chùl -
  Gabh i gun losgadh!
  Dh"aontaich Margarita le seo:
  - Tha mealladh ann an cogadh gu mòr! Gu sònraichte ma tha na feachdan neo-ionann!
  Thug Oleg Rybachenko fa-near:
  - Agus chluich mi an ro-innleachd Entente. Le buill-airm co-ionann, sgrios e ceud agus ceithir deug millean saighdear nàmhaid, agus chaill e fhèin ach neoni. Tha seo a" ciallachadh, tro innleachdan, gun urrainn dhut sabaid an-aghaidh an t-saoghail air fad!
  Dh"aontaich Margarita le seo:
  - Gu math comasach! Agus sabaid agus buannachadh!
  Thilg Oleg Rybachenko na casan snàthad le a chorragan rùisgte. Mharbh e trì dusan faisisteach agus thuirt e:
  - Buannaichidh sinn ann an ainm an Ruis Naoimh!
  Lean am balach agus an nighean air an ruith... Och, tha na feachdan ro neo-ionann.
  Chaidh Kazan a sgrios le gach seòrsa armachd. Dh'òrdaich Stalin a cumail gus an tuiteam mu dheireadh de fhuil. Ach ann an da-rìribh, bha spiorad sabaid an airm dhearg às deidh tuiteam Moscow ro bhriseadh. Bha a h-uile duine airson bàsachadh nas lugha agus nas lugha. Agus tha na Nadsaidhean ro adhartach ann an àireamhan agus buill-airm.
  Agus tha an itealan jet aca a" bomadh a h-uile baile-mòr agus baile nach do shoirbhich leis na Nadsaidhean fhathast.
  Mus do ràinig Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova Kazan, thuit am baile-mòr seo.
  Chaidh Ufa a ghlacadh cuideachd. Mar sin, a dh'aindeoin a 'gheamhraidh chruaidh, ghluais na Nadsaidhean gu Sverdlovsk.
  Bha prìomh oifis Stalin an sin. Agus thàinig samurai o'n àird an ear. Tha na Seapanaich làidir cuideachd.
  Tha na gaisgich aca gu sònraichte cunnartach - nigheanan ninja. A dh 'aindeoin geamhradh Siberia, bidh iad a' ruith tron t-sneachda casruisgte, fhad 's nach eil iad fhèin a' caitheamh ach aodach snàmh. Tha e eagallach eadhon smaoineachadh air gaisgich mar sin. Ged a tha iad gu math brèagha.
  Seo fear dhiubh le falt gorm, fear eile le falt buidhe, an treas fear le falt ruadh, an ceathramh fear le falt geal.
  Is iad seo na luchd-marbhadh as brèagha. Bidh iad ag obair le aon chlaidheamh agus a 'tilgeil diosgan tana no chakras aig na saighdearan-coise. Agus bidh ninjas a" tilgeil stuthan-spreadhaidh an aghaidh nan tancaichean - chan eil annta ach meud pea, ach bidh na tancaichean Sobhietach as truime ag itealaich gu h-àrd san adhar agus gan reubadh gu pìosan.
  Chan eil eadhon an IS-7 iongantach na chnap-starra dha nigheanan ninja. Tha iad nan gaisgich cho àrd is gu bheil eadhon na geàrdan gun chumhachd nan aghaidh.
  Seo nighean ninja le falt gorm, le a òrdagan rùisgte thilg i pea agus trì tancaichean Sòbhieteach aig an aon àm, sgèith i àrd suas, agus spreadh i gu pàirtean.
  Agus an uairsin tha nighean ann le falt buidhe agus a cas rùisgte, a" tilgeil pea. Agus a-rithist, bidh càraichean Sòbhieteach ag itealaich ann an diofar stiùiridhean agus air am briseadh gu pìosan. Bheir sinn aghaidh air, is iad seo an seòrsa de ghaisgich an seo - bhiodh eadhon an ridire gaisgeil fo eagal air am beulaibh.
  Agus seo nighean ninja le falt ruadh ann am blàr. Dìreach mar a bhith a 'tilgeil pea marbhtach le do chasan lom. Agus bhon a bhuail e, spreadh armachd an IS-12 mòr.
  Seo an nighean Terminator.
  Agus an uairsin nighean ninja le falt geal. Air an dòigh cheudna bheir e leis e, agus le uile neart tilgidh e a chlaidheamhan ann an saighdearan an airm-dheirg. gearraidh e as iad, agus seinnidh e :
  - Chan e biast foighidneach a th" annam, ninja, ach chan e turtar!
  A-rithist, tha na ceithir nigheanan uile nan luchd-marbhadh ann am blàr.
  Tha an t-Arm Dearg a" call a" chogaidh air gach taobh. Ach tha e fhathast a 'feuchainn ri sabaid.
  Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova a ' coiseachd tron t-sneachda a ' gheamhraidh. 'S e clann bhochd casruisgte a th' annta. Airson cuirp neo-bhàsmhor, chan eil reothadh cho dona. Chan urrainn dha na sàr-dhaoine sin a bhith tinn no fuachd no reothadh a ghlacadh. Ach fhathast, nuair a bhios tu a 'tighinn faisg air na h-Urals, tha an reothadh mì-thlachdmhor agus a' bìdeadh sàilichean lom na cloinne.
  Thuirt Oleg gu duilich:
  - Chan eil fios agad dè a tha nas miosa - fuachd is acras, no an tuigse gu bheil do dhùthaich naomh a" call!
  Thuirt Margarita gu loidsigeach:
  - Dhuinne, chan eil fuachd agus acras idir... Ach tha e dona dha-rìribh gun do chaill sinn dha na Nadsaidhean!
  Dh" aontaich Oleg le seo:
  - Chan urrainn dha a dhol nas miosa! San fharsaingeachd, carson a tha an Treas Reich mar as trice nas soirbheachaile ann an cruinneachan co-shìnte na tha againne?
  Rinn Margarita beachd loidsigeach:
  - Leis gu bheil na faisistich gu math làidir agus eagraichte. Agus bha sinn fortanach iomadh uair. Gu sònraichte le Stalingrad!
  Bhreab Oleg Rybachenko ball-sneachda le a chas rùisgte agus thuirt e:
  - Bha, bha sinn gu math fortanach le Stalingrad! Chaidh am Fritz fhèin a-steach don ribe gu gòrach!
  Thuirt Margarita:
  - A 'feuchainn gun a bhith ann an trioblaid,
  Gus nach tèid thu troimh-chèile agus a dhol air chall ...
  Dh'fheumadh e nicil a chruinneachadh airson sgillinn,
  Agus an àite sin, a bhith air do bhreith a-rithist!
  Thug a' chlann air an t-slighe ionnsaigh air buidheann faisisteach. Chaidh còrr is ceud saighdear a mharbhadh. Chaidh fear fhàgail ann am braighdeanas. Thug Margarita air an òganach pòg a thoirt dha a buinn fìor elastagach, dearg bhon fhuachd. Rinn e gu h-umhail e. Agus thuirt e gu robh na Gearmailtich mu thràth a 'tighinn faisg air Sverdlovsk agus bha iad timcheall air.
  Thug Oleg fa-near:
  - Tha e neònach gu bheil thu fhèin agus mise, Margot, nas luaithe, ach dòigh air choireigin bidh sinn a" gluasad mar dhaoine àbhaisteach no eadhon nas slaodaiche!
  Dh"aontaich Margarita:
  - Air a ghlacadh ann an tonn de chall! A rèir coltais anns a 'chruinne-cè seo tha a h-uile duine an aghaidh an USSR. Fiù 's nàdar agus àite!
  Mhol Oleg an uairsin:
  - Dè ma tha e beag dhuinn Hitler a mharbhadh?
  Chrath Margarita a ceann le àicheil:
  - Cha tug an hyperwitch a leithid de òrdugh dhuinn! Mar sin dèanamaid às aonais taisbeanaidhean neo-dhreuchdail. A bharrachd air an sin, dè nì seo?
  Fhreagair Oleg Rybachenko le misneachd:
  - Gu math! A bharrachd air an sin, Fuhrer, is e seo am Fuhrer ann an Afraga cuideachd!
  Mhol Margarita:
  - Dèanamaid sabaid aig an aghaidh airson a-nis, agus an uairsin chì sinn mu Hitler! Mar a chanas iad - dèan cabhag gun a bhith a" ruith!
  Sheinn Oleg:
  - Tha astar math, na bris a" chisel... Chan e cnoc-coille a th" anns an duine, agus gu cabhagach chaidh e às mo chiall!
  Ruith am balach 's an nighean le 'n uile neart. Agus chaidh againn air Sverdlovsk a ruighinn. Agus thòisich iad air am baile a dhìon, air a bhuaireadh leis na Nadsaidhean.
  Lean na h-ionnsaighean fear às deidh a chèile.
  Bha a" chlann casruisgte. Tha Margarita ann an tunic, agus tha Oleg Rybachenko dìreach na bhalach ann an shorts. Ach bha iad a" sabaid mar ghaisgich fìor agus neo-lùbadh.
  Thilg Oleg an t-snàthad le òrdagan rùisgte, thollaich e am Fritz san amhach agus rinn e gàire:
  - Cha toir sinn seachad oirlich de thalamh!
  Thilg Margarita grenade le a cas-rùisgte agus rinn i squeak:
  - Chan e tuiteam, chan e òirleach, chan e ceudameatair!
  Bha balach agus nighean a" sabaid anns an fhuachd. Agus bha luchd-tòiseachaidh eile còmhla riutha. Agus tha mòran cuideachd casruisgte, a dh'aindeoin an fhuachd fhiadhaich. Agus mura h-eil eagal air clann neo-bhàsmhor mun reothadh fiadhaich, co-dhiù chan urrainn dhaibh cron a dhèanamh orra, tha e gu math cunnartach dha clann àbhaisteach.
  Seo aon neach-tòiseachaidh casruisgte, aig an robh eadhon a chorragan gorm bhon fhuachd, a fhiaclan a 'faighinn fuachd, agus a ghiallan air a ghluasad. Tha am balach ann am mòran pian. Ach a dh'aindeoin seo, bidh e gu fiadhaich a 'toirt grunn grenades agus gan tilgeil fo tanca Nadsaidheach, agus tha e fhèin a' tuiteam, air a bhualadh le spreadhadh gunna-inneal.
  Is e balach treun a tha seo ...
  No tha nighean, aig a bheil a casan rùisgte a" deàrrsadh mar chrom-lusan sgàrlaid, a" putadh mèinn fo shlighean mastodons Gearmailteach. Bidh i a 'bàsachadh fhèin, a' sgreuchail:
  - Airson an Motherland agus Stalin!
  Tha e gu math goirt a bhith casruisgte sa gheamhradh, ann an Siberia, nuair nach eil thu air a dhìon le feòil neo-bhàsmhor.
  Chan eil eadhon Oleg agus Margarita cho toilichte a bhith leth-rùisgte ann an droch reothadh. Ach bidh iad a" gàireachdainn agus a" seinn, ag iarraidh na balaich a bhrosnachadh:
  - O, reothadh, reothadh, na reothadh mi,
  Na reothadh mi! Mo each! Mo each!
  Fear-geal!
  Sheinn na balaich is na caileagan, a" crathadh an casan dearga is gorm bhon fhuachd searbh:
  - Cha chuir sneachda stad oirnn! Cha toir an reothadh buaidh oirnn! Is sinne luchd-tòiseachaidh nan Krauts! Bidh am faisisteach air a bhualadh gu cruaidh!
  Bidh clann a" sabaid gu math! Ach tha na feachdan ro neo-ionann. Theich Stalin bho Sverdlovsk mun cuairt gu Novosibirsk. Ach, tha na Seapanach mu thràth a" tighinn faisg air a" bhaile-mòr seo bhon taobh an ear. Ann an dòigh air choreigin chan eil eagal orra eadhon air reothadh Siberia.
  Gun tig an cogadh gu crìch.
  Ach chan eil na tùsairean a 'toirt seachad. Agus eadhon ann an amannan duilich, bidh clann a" seinn gu treun;
  Tha sinn nar luchd-tòiseachaidh, clann co-mhaoineas -
  Teine, teanta agus adharc fàinne!
  An ionnsaigh air faisisteachd damnaichte -
  A tha a 'feitheamh ri call fiadhaich!
  
  Dè a chaill sinn anns na blàran sin?
  No an d" fhuair thu e ann am batail ris an nàmhaid?
  B' àbhaist dhuinn a bhith dìreach clann an t-saoghail -
  Agus a-nis gaisgich na Motherland!
  
  Ach ghabh Hitler ceum a dh"ionnsaigh ar prìomh-bhaile,
  Thuit an t-eas bhomaichean gun àireamh!
  Is sinne an t-Athair, eadhon nas bòidhche na an speur -
  A-nis tha dol fodha na grèine fuilteach air tighinn!
  
  Freagraidh sinn gu cruaidh ri h-ionnsaigh-
  Ged tha iad fein, mo thruaigh, beag an inbhe !
  Ach tha an claidheamh ann an làmhan deugaire lag -
  Nas làidire na legions Satan!
  
  Leig leis na tancaichean maoim-sneachda a reubadh às deidh maoim-sneachda,
  Agus bidh sinn a 'roinn an raidhfil eadar trì!
  Biodh na poileis gu ciallach ag amas air a" chùl,
  Ach smachdaichidh Dia naomh iad gu dian !
  
  Dè cho-dhùin sinn? dean obair na sith-
  Agus airson sin, mo thruaighe, bha agam ri losgadh!
  Tha an t-sàmhchair mar-thà gràin.
  Tha fòirneart agus gràs ann cuideachd!
  
  Tha an nighean agus mise a 'ruith casruisgte còmhla -
  Ged a tha sneachd air tuiteam, bidh e a" losgadh sruth-sneachda mar ghual!
  Ach chan eil eagal orra, tha fios aig clann -
  Thèid am faisisteach a ghluasad a-steach don chiste le peilear!
  
  Mar sin mharbh iad cuideachd borb de Krauts,
  Agus tha an còrr de na mairbh a" ruith!
  Bidh sinn a" sgrios saighdearan-coise mar speal ann am blàr -
  Chan eil samhraidhean òga nan cnap-starra dhuinn!
  
  'S e euchd a th' ann am buaidh, bidh sin sa Chèitean,
  A-nis tha an stoirm sneachda gu math, sneachda cruaidh!
  Tha am balach casruisgte, tha a phiuthar casruisgte,
  Bha clann a" comharrachadh am prìomhadais ann an ragaichean!
  
  Cò às a tha na feachdan sin a" tighinn annainn -
  Gus am pian, an fhuachd, am feum sin a chumail suas!
  Nuair thomhais caraid bonn na h-uaighe,
  Nuair a bhios caraid a 'caoidh, bidh mi a' bàsachadh!
  
  bheannaich Criosd sinn luchd-tòiseachaidh,
  Thuirt e, Tha an t-Athair air a thoirt dhut le Dia!
  Is e so an ceud chreidimh do na h-uile,
  Sòbhieteach, dùthaich naomh!
  Agus bidh iad a 'bàsachadh le gàire air am bilean. Chan eil clann eòlach air laigse... Bha Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova a' sabaid fad seachdain. Ach thuit Sverdlovsk. Ghèill pàirt den ghearastan - a' faireachdainn gun robh an suidheachadh gun dòchas. Is e dìreach na tùsairean a dhiùlt a ghlacadh.
  Agus rinn dòrlach de ghillean gaisgeil, casruisgte adhartas mòr. Ruith iad tro na sneachdaichean, gu litireil gorm bhon fhuachd uamhasach. Agus bhàsaich iad fo ghunnaichean-inneal agus canain.
  Bha Oleg Rybachenko agus Margarita cuideachd air an sgrìobadh gu math, ach bha iad fhathast a 'teicheadh bho Sverdlovsk. Às deidh sin ghluais sinn gu Novosibirsk. Reothadh, geamhradh, oidhcheannan fada.
  Tha balach is nighean a" ruith, tha iad brònach agus feargach.
  Thug Margarita fa-near:
  - Dh" fhaodadh hyperwitch an saoghal seo a chuideachadh! Rud eile, bidh na Nadsaidhean a" buannachadh! Is e fìor ana-ceartas uile-choitcheann a tha seo!
  Leum Oleg Rybachenko nas àirde, air a thoinneamh ann an corran seachd-fhillte, agus thuirt e gu loidsigeach:
  - Is beag ceartas anns an t-saoghal idir ! Mar eisimpleir, carson a tha seann daoine a" fulang? A bharrachd air an sin, cha mhòr a h-uile duine gun eisgeachd! Agus nuair a tha duine òg, bidh e a" smocadh agus ag òl, agus nì e nas miosa buileach, agus bidh e fallain! Càit a bheil an ceartas a tha na seann daoine a 'fulang?
  Dh" aontaich Margarita le seo:
  - Chan eil ceartas anns a 'chruinne-cè!
  Dh'fhaighnich Oleg Rybachenko rudeigin naively:
  - Agus c'àit am bheil Dia ag amharc ?
  Mhol Margarita, an nighean casruisgte seo ann an tunic tollaidh:
  "Is dòcha gum feum sinn fhìn a bhith mar dhiathan gus am bi ceartas a" riaghladh anns an t-saoghal!" Is e seo gliocas a" Chruithear!
  Dhearbh Oleg Rybachenko le misneachd:
  - Tha mi creidsinn gu'n aisig sinn na mairbh !
  Dhaingnich an nighean terminator:
  - Tha, tha mi a 'creidsinn ann an seo, gu dearbh!
  Ruith a 'chlann gu Novosibirsk agus ghabh iad pàirt ann an dìon a' bhaile seo.
  Bha iad a" sabaid anns cha mhòr am baile mòr mu dheireadh a bha fo smachd an Airm Dheirg.
  Bha Stalin mu thràth a" conaltradh ri Hitler, ag aontachadh gèilleadh nam biodh a shàbhailteachd pearsanta air a ghealltainn. Bha am Fuhrer deiseil airson seo, gu h-àraidh ma shocraich na partisans.
  Bha na Seapanach mu thràth air ionnsaigh a thoirt air Novosibirsk bhon taobh an ear. Mar sin cha mhòr nach robh cothrom ann teicheadh. Bha an USSR a" bàsachadh.
  Loisg Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova air na Nadsaidhean agus thilg iad grenades le casan rùisgte. Agus bha iad fhathast an dòchas rudeigin.
  Ri taobh iad bha na tùsairean. Anns an reothadh cruaidh ann an Siberia, bha a 'chlann gu lèir casruisgte agus ann an èideadh tùsail samhraidh le luchd-ceangail. Chaochail iad mar ghaisgich.
  Bha an casan cho dearg ri casan nan geòidh, agus thionndaidh an corragan gorm.
  Ach cha tug na tùsairean seachad.
  Gèillidh iad gu faisisteachd!
  Thilg Oleg Rybachenko grenade le cas rùisgte a bhalaich. Phut e trì tancaichean Gearmailteach an ceann sa bhad agus thuirt e:
  - Tha mi a 'creidsinn ann am buaidh!
  Thilg Margarita tiodhlac marbhadh cuideachd le a corragan rùisgte agus rinn i gàire:
  - Chreid mi mar an ceudna, agus creididh mi gu deireadh !
  Agus bha iad a 'sabaid airson a' bhaile Sòbhieteach mu dheireadh le fearg an eu-dòchas. Agus fhathast cha robh iad a 'dol a lùbadh.
  Sheinn Oleg Rybachenko, gus a bhith a 'toirt toileachas do chlann thùsail reòta cha mhòr gu bàs, le dealas mòr;
  Tha mi nam ghaisgeach òg aig Mother Russia,
  An dùthaich chumhachdaich, dùthaich gach dùthaich...
  Chan eil dùthaich dachaigh nas bòidhche anns a 'chruinne-cè,
  Cheangail Stalin ceangal fon cheàrdaich!
  Is e aoibhneas agus gairm a th" ann a bhith nad thùsaire,
  Às deidh na h-uile, tha seo a 'ciallachadh gu bheil thu nad sheirbhiseach don dùthaich.
  Agus faodaidh tu an cruinne-cè àrdachadh -
  A" sgrios machinations an diabhal-Satan.
  Nuair thàinig an samhradh '41,
  Tha stoirm tàirneanaich an Ògmhios na tàirneanach dhuinn...
  Chan eil sinn airson gum fàs an sgìre bochd,
  Airson toileachas, creidsinn - chaidh an Fatherland a chruthachadh!
  Tha an nighean agus mise a" feitheamh ris na Nadsaidhean ann an ambush,
  Roimhe seo fhuair sinn inneal-ghunna.
  'S ri buaireadh Hitler,
  Tha an sgioba againn gu soirbheachail a" dèanamh a" chùis air na Nadsaidhean!
  Tha caileagan cas-rùisgte air fàs garbh,
  Tha an sneachd mu thràth a" priobadh fo na buinn rùisgte.
  Thionndaidh fuachd is bilean gorm,
  Ach blàthaidh an teine naomh ar n-anmaibh !
  Buailidh sinn gun fhios againn tomhas ar naimhdean,
  Chan eil sinn a 'toirt sìth dhut a latha no a dh'oidhche!
  Bidh grenades ag itealaich air na h-echelons gu swarm,
  Agus na h-oifigearan le raidhfil snaidhpear.
  Chan urrainn dha na faisisteach taic a lorg an àite sam bith,
  Tha an sgioba tùsaire, treun againn...
  Comasach, ma dh'fheumas tu beanntan a ghearradh,
  Seo na tancaichean aig Hitler a" losgadh mar choinnlean.
  Chruinnich an sluagh ann an corruich, -
  Airson ceartas, misneachd agus urram.
  'S cha 'n 'eil sgeir anns a' chuan stoirm-
  A bheireadh oirnn suidhe sìos!
  Chaidh sinn a-steach gu Berlin, chaidh sinn a-steach don Komsomol,
  Bho bhith a" stompadh casruisgte le nigheanan an saoghal air fad!
  Bidh sinn ag inhaladh na meala buadhach sa Chèitein nèamhaidh,
  A-nis tha ar soirbheachas soilleir air fàs sìorraidh!
  
  
  
  
  . BHA ALEXANDER AN III Ochd-BLIADHNA SHE-FHATHAIR
  Neartaich an tsar an ìmpireachd gu h-eaconamach cuideachd. Cha robh aimhreitean no ar-a-mach ann, agus mar sin bha an eaconamaidh daonnan a 'fàs. Agus bha àireamh-sluaigh na bu mhotha aig an Ruis ron Chiad Chogadh air sgàth bàsmhorachd nas ìsle agus mar a chaidh roinnean a tuath Shìona agus Korea a-steach. Agus bha an t-arm na bu mhotha. Agus nochd a 'chiad tancaichean aotrom san t-sreath, agus mòran itealain de dhiofar bhrandagan.
  Gu mì-fhortanach, cha robh Alasdair an Treas beò gus a 'bhuaidh fhaicinn anns a' Chiad Chogadh Mhòr, ach chaidh seo gu Nicholas the Second mu thràth.
  Bha rìgh-chathair làidir aig an rìgh ùr, bean eile, oighre fallain, dà cheud agus ceithir fichead millean neach, agus dà mhillean gu leth saighdear ann an stàitean àm na sìthe.
  Mar sin faodaidh tu sabaid gu dàna agus gu sgileil! A bharrachd air an sin, tha tancaichean aotrom aig na Ruiseanaich le gunnaichean inneal, ach tha feadhainn throm dìreach air nochdadh. Chaidh a leasachadh le mac Mendeleev.
  Mar sin chan urrainn dhut stad a chuir air an arm rìoghail!
  Chaidh Nicholas II a-steach don chogadh leis na Gearmailtich agus na h-Ostairich... Ghlac saighdearan Ruiseanach Galicia, Bukovina, agus chuir iad sreath de chall air na h-Ostairich. An toiseach bha batail ann am Prussia an Ear, ach an uairsin ghabh iad dìoghaltas agus gheàrr iad dheth Koenigsberg. Bhrùth na Càirdean na Gearmailtich air falbh à Paris... Ghabh saighdearan Ruiseanach Krakow, agus le àrdachadh àireamhach, a dh'aindeoin a' gheamhraidh, lean iad air adhart leis an oilbheum, a' tighinn faisg air Budapest. Mhol a' Ghearmailt, a' faicinn gun robh a' chùis a' fàileadh na call, sìth air teirmean meadhanach.
  Dh'aontaich na Gearmailtich Klaipeda agus pàirt den fhearann sa Phòlainn a thoirt don Ruis, a bharrachd air airgead-dìolaidh a phàigheadh. Chaidh an Fhraing a thilleadh gu pàirt den fhearann a chaidh a ghlacadh roimhe fo Bismarck, agus beagan don Danmhairg.
  Ghèill an Ostair-Ungair Galicia, pàirt de Bukovina agus Krakow. Ach cha do thuit an ìmpireachd. Fhuair an Ruis fearann nan Slavs air ais, a h-uile dad a bha uair na phàirt de Kievan Rus, agus leudaich e Rìoghachd na Pòlainn.
  Cha robh tìde aig Türkiye agus Iapan a dhol a-steach don chogadh, mar a bha an Eadailt. 'S e sin, a' Chiad Chogadh, gu dearbh, cha do thachair. Mar sin beagan sgaraidh. Neartaich Nicholas II an t-ùghdarras aige agus an uairsin bha e a" riaghladh gu sìtheil airson ùine mhòr.
  Chuir an Ruis, ge-tà, seachad an cogadh ann an Afganastan - mu dheireadh ga roinn leis na Breatannaich. An uairsin chaidh Iran a roinn le Breatainn.
  Mar sin leudaich an Ruis a cuid seilbh. Ach thàinig èiginn na h-eaconamaidh agus an Ìsleachadh Mòr ann an 1929... Ann an 1931, thòisich Iapan, ann an caidreachas leis an Tuirc, cogadh an aghaidh na Ruis Tsarist. Ach ann an da-rìribh b" e fèin-mharbhadh a bh" ann. Rinn cabhlach Tsarist sa Chuan Shèimh fo stiùir Kolchak a" chùis air na Seapanach. Agus bha an arm talmhainn san fharsaingeachd iomadh uair na bu làidire.
  Faodar an aon rud a ràdh mu na Turcaich. Tha e follaiseach gun do dhìrich iad an aghaidh an nàmhaid ceàrr.
  Bha e comasach don Ruis Tsarist saighdearan a thoirt gu tìr agus Iapan a ghlacadh. Agus an uairsin ghabh saighdearan Ruiseanach seilbh air an Tuirc mu dheireadh. Mar sin thàinig crìoch air àm na h-Ìmpireachd Ottoman.
  Agus mheudaich Tsar Nicholas II a ghlòir agus cumhachd na Ruis. Bha an ìmpire glòrmhor seo a" riaghladh gu 1936 agus bhàsaich e cuideachd aig aois trì fichead sa h-ochd.
  Chaidh a leantainn le Alexei II. San fharsaingeachd, duine gu tur fallain de thrithead "s a dhà bliadhna a dh" aois. Bha a mhàthair eadar-dhealaichte, agus mar sin cha do leig Alasdair an Treas am pòsadh marbhtach.
  Chuir Alexei II crìoch air ceannsachadh Saudi Arabia le bhith ga roinn le Breatainn.
  Bha Wilhelm II a" riaghladh air rìgh-chathair na Gearmailt gu 1941. Bha am monarc seo ann an cumhachd airson leth-cheud bliadhna! Gu math fada!
  Ach a-nis tha a mhac Ferdinand air an rìgh-chathair. Chan eil eadhon fàileadh mar Hitler. Sgeul eile.
  Tha sìth ann fhathast. Chaidh a h-uile coloinidh a roinn. Thug Mussolini buaidh air Ethiopia.
  Chan eil dad eile ri sgaradh... Tha Breatainn, ge-tà, a' dol tro amannan cruaidh. Agus tha e ann an èiginn eaconamach.
  Agus mar sin mhol Ferdinand do Alexei an Dàrna sealbh coloinidh na Frainge agus Bhreatainn a roinn. Dìreach mar as urrainn dhut coimhead air na tìrean sin.
  Mar sin, chuir Mussolini, Ferdinand agus Alexei II an aonta ri chèile.
  Ach gu dearbh, bha an Ruis, ron àm seo, air a bhith comasach air faighinn thairis air cha mhòr a h-uile Sìona agus a bhith iomadh uair nas làidire na duine sam bith eile san eaconamaidh, ann an raon an airm, agus ann an àireamh-sluaigh.
  Dh'aontaich Tsar Alexei, san fharsaingeachd, am moladh seo agus cho-dhùin iad gun tòisicheadh iad còmhla.
  Cha robh Ferdinand òg tuilleadh. Agus bha e faiceallach.
  Ach, air 15 Cèitean, 1945, thòisich cogadh. Ghluais na Gearmailtich a-rithist
  An aghaidh na Beilge...
  Agus chaidh an t-arm tsarist tro na coloinidhean Breatannach agus ruith iad tron Èiphit.
  Bha deich millean saighdear aig an Ruis agus còig ceud roinn, agus le misneachd
  Bhuannaich i. Bha e coltach nach b" urrainn dha duine stad a chuir oirre.
  Ann an dà mhìos, ghlac arm an tsarist na h-Innseachan, ceann a deas Ioran, seilbh Bhreatainn ann an Saudi Arabia, an Èiphit, Sudan, agus a" mhòr-chuid de Indochina.
  Ach cha b" urrainn do na Gearmailtich ach fuireach sa Bheilg, agus chaidh stad a chuir orra air na slighean gu Paris. Chaidh an Òlaind a-steach don chogadh cuideachd.
  Ghlac an Ruis Tsarist airson dà mhìos eile seilbh Bhreatainn ann an Àisia agus chrìochnaich iad far Indonesia. An uairsin thàinig i air tìr ann an Astràilia agus ghluais i tro Afraga.
  Dh"fheuch na Gearmailtich ri Paris a ghlacadh, ach chaidh an ionnsaigh aca a chuir air ais. Ach, bha an cogadh air chall. Ghabh an Eadailt cuideachd grèim air seilbh Afraganach Bhreatainn agus na Frainge.
  Is ann dìreach anns a" chòigeamh mìos a thòisich na saighdearan tsarist a" ruighinn na Roinn Eòrpa. Bha an t-sabaid fhathast ag èirigh ann an Afraga agus Astràilia, ach bha e mu thràth a" tighinn gu crìch. Chaidh an Ostair-Ungair, air a lagachadh gu mòr le call fearainn, cuideachd a-steach don chogadh air taobh na co-bhanntachd.
  B" urrainn dha na Gearmailtich an Òlaind a ghlacadh. Agus leasaich iad an suidheachadh aca.
  Airson dà mhìos eile, chuir an Ruis Tsarist crìoch air grèim Astràilia agus Afraga. Agus dìreach aig deireadh na Samhna, dìreach anns an reothadh, thòisich ionnsaigh ùr de shaighdearan Gearmailteach-Ruiseanach, a 'dol seachad air Paris.
  Anns a 'chùis seo, bha na feachdan mar-thà ro neo-ionann. Chaidh a" chùis a dhèanamh air na saighdearan Frangach-Sasannach. Agus tha Paris air a chuairteachadh.
  Agus air Latha na Bliadhn" Ùire ghabh an gearastan grèim air... An uairsin ghlac an tsarist agus saighdearan Gearmailteach an Fhraing gu lèir ann an trì seachdainean. An uairsin thòisich bomadh Bhreatainn... Agus chaidh na coloinidhean gu lèir a ghlacadh leis a' cho-bhanntachd.
  Breatainn sa Chèitean 1946, mar-thà gun fhuil agus air a leagail le bomaichean
  Air a ghlacadh.
  Mar sin chrìochnaich cogadh mòr eile. Ghabh an Ruis cha mhòr a h-uile coloinidh dhi fhèin. Cha d" fhuair a" Ghearmailt ach glè bheag, rug an Eadailt air rudeigin, agus fhuair an Ostair-Ungair pìos samhlachail.
  A dh 'aindeoin gu robh na Gearmailtich a' sùileachadh coloinidhean mòra, agus a 'faighinn mòran nas lugha, cha robh ach Morocco, ach a' Ghearmailt a 'gabhail a-steach a bhith a' dèanamh suas: a 'Bheilg, an Òlaind, agus an Fhraing gu Port de Calais.
  A bharrachd air an sin, thill an Ruis tsarist na Gearmailtich gu Namibia agus na bhuineadh dhaibh roimhe.
  Ann an ùine ghoirid, chuir sinn dòigh air choireigin air dòigh agus rinn sinn sìth ...
  Thàinig sìth... Ann an 1953, fhuair an Ruis boma atamach, agus bliadhna às dèidh sin fhuair a' Ghearmailt e cuideachd. Fhuair na SA armachd niùclasach ann an 1960.
  Mar sin, dh'èirich cothromachadh eagal.
  Agus ann an 1955, chaidh a 'chiad cosmonaut Ruiseanach a-steach don fhànais, a' cuairteachadh ball. Agus ann an 1961, chuir na Ruiseanaich cas air a 'ghealach.
  Agus ann an 1983 gu Mars! Chaidh na h-Ameireaganaich chun na gealaich ann an 1971, agus na Gearmailtich ann an 1984. Chaidh an Ostair-Ungair agus a' Ghearmailt còmhla ann an aon stàit. Thàinig an t-Suain agus Nirribhidh gu bhith nam pàirt den Ruis le fèin-riaghladh agus fèin-riaghaltas.
  Mean air mhean chaill dùthchannan eile an neo-eisimeileachd.
  Ann an 1987, chaidh cosmonauts Ruiseanach gu Venus. Ann an 1992 gu Mercury. Agus ann an 1999 gu Pluto.
  Tha siostam na grèine air a bhith air a mhaighstireachd.
  Thàinig trì ìmpirean niùclasach am bàrr: A' Ghearmailt Mhòr, na SA agus an Ruis Mhòr.
  Bhàsaich Alexey II cuideachd aig trì fichead sa h-ochd bliadhna a dh'aois ann an 1972. Chaidh a leantainn le a mhac Alasdair an ceathramh. Bha 'n righ so dà fhichead bliadhna 's a h-aon a dh' aois an uair a chaidh e suas air an rìgh-chathair. Gu neònach, bha Alasdair a" Cheathramh beò airson trì fichead sa h-ochd bliadhna agus bhàsaich e ann an 1999. Agus chaidh a mhac Vladimir an Treas suas air an rìgh-chathair. Ann an 2013, chaidh ceithir cheud bliadhna de shliochd Romanov a chomharrachadh.
  Airson a-nis, tha an Ruis gu daingeann air a casan. Ach tha fhathast a" Ghearmailt agus na SA mar cho-fharpaisich air an t-saoghal. Bha Ìmpireachd an Tsarist, còmhla ris na coloinidhean aice, a" dèanamh suas beagan a bharrachd air leth de chrìochan an t-saoghail agus còrr air dà thrian de shluagh an t-saoghail. Tha an Ruis làidir, ach chan e an aon fhear fhathast.
  Riaghailtean an Ruis, Vladimir an treas; ann an 2019 thionndaidh e trì fichead sa seachd bliadhna a dh'aois. Tha mòran a" faighneachd am bi e beò, mar a bha aig na rìghrean a bh" ann roimhe, airson trì fichead sa h-ochd bliadhna no an cuir e stad air na tachartasan neònach sin?!
  Anns an eadar-ama, thathas a" leasachadh armachd an-aghaidh niùclasach anns an Ruis. Tha e soilleir nach bi armachd niùclasach ann, agus bidh an Ruis comasach air dèiligeadh gu math ris a" Ghearmailt agus na Stàitean Aonaichte. Tha barrachd dhaoine ann agus barrachd shaighdearan. Agus tha càileachd armachd nas fheàrr!
  Ach airson a-nis tha armachd niùclasach ann, agus cha deach a h-uile càil a cheannsachadh fhathast. Ach tha armachd an-aghaidh niùclasach gan leasachadh gu gnìomhach, agus mar sin tha cothroman sònraichte ann airson buaidh.
  
  FALBH GIBRALTAR
  Dh'aontaich an deachdaire Spàinnteach Franco, eu-coltach ri fìor eachdraidh, ri saighdearan Gearmailteach ionnsaigh a thoirt air daingneach Sasannach Gibraltar. Mar mhalairt air sin, fhuair an Spàinn cuid de thalamh Breatannach is Frangach ann an Afraga.
  Thachair an ionnsaigh fo stiùir Mainstein air an oidhche bho 25 Samhain, 1940 gu 26 Samhain. Mar a thàinig e a-mach, cha robh na Breatannaich buileach deiseil airson gluasad armachd mar sin agus fhuair na Nadsaidhean grèim air daingneach cho cumhachdach bho swoop.
  Bha atharrachadh mòr air a thighinn air cùrsa a" chogaidh. Bha an Wehrmacht comasach air feachdan a ghluasad thairis air an astar as giorra gu Afraga, agus chaidh casg a chuir air na Breatannaich bho bhith a" dol a-steach don Mhuir Mheadhan-thìreach bhon Ear.
  Chuir an àithne Gearmailteach grunn roinnean a-steach gu meadhan Afraga. A bharrachd air an sin, chaidh buidheann Rommel a ghluasad gu Libia, grunn mhìosan nas tràithe na an fhìrinn.
  Trèig na Breatannaich, an uair sin, an ionnsaigh an aghaidh nan Eadailtich ann an Etiòpia agus thòisich iad air an suidheachadh san Èiphit a neartachadh. Ach, fhuair Rommel air thoiseach orra, agus mar thoradh air stailc ro-sheasmhach, rinn e a" chùis air na saighdearan coloinidh, a" glacadh Alexandria agus Cairo. Dh"fhàs suidheachadh Bhreatainn ann an Afraga nas toinnte. Bha na Gearmailtich air Canàl Suez a ruighinn mu thràth agus bha iad a" bagairt tuilleadh adhartais dhan Ear Mheadhanach. A bharrachd air an sin, bha cothrom ann gluasad a dh" ionnsaigh Sudan.
  Fìor, cha robh cùisean a" dol gu math dha na h-Eadailtich sa Ghrèig, ach shàbhail teachd feachdan a bharrachd às a" Ghearmailt an suidheachadh.
  Bha dileab aig Hitler: ionnsaigh a thoirt air an USSR no crìoch a chur air Breatainn? Bhrosnaich soirbheachas an Wehrmacht ann an Afraga an dàrna co-dhùnadh - làmh an-asgaidh a thoirt dha fhèin san Iar. Ged a lìon ullachadh armailteach an USSR am Fuhrer le eagal.
  Bha an t-Arm Dearg a" neartachadh, ach cha robh na Gearmailtich nan suidhe gu seòlta leis an dàrna cuid. Dhùblachadh cinneasachadh tancaichean ann an 1941 an taca ri 1940, agus chaidh cinneasachadh itealain suas faisg air dà uair gu leth.
  Rinn na Nadsaidhean bomadh agus thàinig iad air tìr air Malta. Bhris Rommel an uairsin tro na dìonan an dà chuid aig Canàl Suez agus a-steach gu Iorac, a bha air ar-a-mach an-aghaidh riaghladh Bhreatainn. Thug na Gearmailtich buaidh air Kuwait agus an Ear Mheadhanach gu lèir gu furasta. Lean Stalin ri innleachd feitheamh is faicinn. Ach lean Churchill air adhart leis a" chogadh. Thionndaidh an Wehrmacht, an dèidh dha Iran a ruighinn, gu ceann a deas Afraga.
  Bha a" bhliadhna 1941 a" tighinn gu crìch. Mheudaich cinneasachadh bhàtaichean-aigeann, agus chaill Breatainn a coloinidhean. Bha na SA gan giùlan fhèin gu fulangach. Ach cha b" urrainn dha Iapan suidhe gu seòlta agus bhuail iad Cala Peru air 7 Dùbhlachd. Tha cogadh ùr air tòiseachadh anns a" Chuan Shèimh. Agus bha aig Hitler ri planaichean airson ionnsaigh air an USSR a thrèigsinn a-rithist.
  Feumaidh sinn na Seapanach a chuideachadh, grèim fhaighinn air Iran agus na h-Innseachan, a bharrachd air Afraga a Deas. Agus as cudromaiche buileach, Breatainn fhèin. A bharrachd air an sin, chan e dèideag a th" ann am bomairean Ameireaganach. Faodaidh iad tòrr trioblaid adhbhrachadh don Treas Reich. Agus tha e nas freagarraiche stailcean bomaidh a dhèanamh bho chrìochan Bhreatainn.
  Mar sin b" fheudar don Fuhrer ann an 1942 na beachdan mu ionnsaigh a thoirt air an Ear a thrèigsinn.
  Bha cunnart ann gum fosgladh Stalin fhèin an aghaidh, ach... Feumaidh fios a bhith agad air caractar Stalin. Tha e gu math cuingealaichte ann am poileasaidh cèin. Rinn an cogadh leis an Fhionnlainn an Dictator Dearg eadhon nas fhaiceallaiche.
  Fhad "s a tha an USSR a" cruinneachadh neart. Ràinig an àireamh de itealain air 1 Faoilleach, 1942 trithead "s a dhà mìle carbad, agus tancaichean, còrr air còig mìle fichead, agus trì mìle tancaettes eile. Gu h-iomlan, bha Stalin an dùil crìoch a chuir air fastadh 20 buidheann meacanaigeach, le àireamh iomlan de tancaichean de 32 mìle carbad, agus bha 16.5 mìle dhiubh sin nan KVn as ùire de dhiofar bhrandan agus T-34. A bharrachd air an sin, bha na tancaichean T-50 fhathast gan leasachadh, ged a bha an carbad aotrom.
  Thòisich na Gearmailtich, an aghaidh Matilda agus cuid de thancaichean turais, agus cuideachd le fiosrachadh gun robh na Breatannaich a" leasachadh tancaichean trom, air na mastodons aca fhèin a dhèanamh. An toiseach, an "Tiger" le canan 88-mm, agus armachd le canan do-ruigsinneach 75-mm le baraille fada.
  Bha fiosrachadh ann cuideachd mu thogail tanca Sòbhieteach. Rinn an tanca KV-2 caismeachd aig caismeachd Latha Bealltainn air a" Cheàrnag Dhearg, agus bha beagan fiosrachaidh aig an trithead "s a ceithir.
  Ann an suidheachadh sam bith, nuair a bha Speer os cionn Ministrealachd Armachd is Armachd Ìmpireil, chaidh leasachaidhean ann an teicneòlas nas luaithe. Bha Hitler ag iarraidh gum biodh na tancaichean as fheàrr air an t-saoghal, agus feadhainn nas truime. Ach gu ruige seo bha e soilleir gu robh a" Ghearmailt na b" ìsle na an USSR. An dà chuid an àireamh de chàraichean agus an càileachd. Anns an Lùnastal 1941, thòisich cinneasachadh an tanca KV-3. Thionndaidh a-mach gu robh an carbad gu math trom aig 68 tonna, ach armaichte le canan 107 mm le astar tilgeadh tùsail de 800 meatair gach diog. Thug seo buannachd dhi thairis air an "Tiger", a bha, leis an t-slighe, nach deach a chuir a-steach fhathast.
  Thionndaidh an KV-5 a-mach gu bhith eadhon nas cumhachdaiche, le cuideam de 125 tonna agus bha dà ghunna aige. Fìor, chruthaich carbad cho trom barrachd dhuilgheadasan don arm Sòbhieteach na b 'fhiach e. Agus ann an 1942, chaidh gabhail ris an tionndadh KV-4 le cuideam 107 tunna airson seirbheis. Dh'fhaodadh an USSR a bhith moiteil às na tancaichean as truime san t-saoghal, agus cuideachd an fheadhainn as cumhachdaiche.
  Ach tha a" Ghearmailt air leasachadh gu math ann an itealain. Leasaich an Yu-188, nuair a chaidh e a-steach gu cinneasachadh, astar a bha coltach ri luchd-sabaid. Bha DO-217 cuideachd a" coimhead math. Chaidh itealain jet a leasachadh gu gnìomhach cuideachd. Leis gur e Breatainn am prìomh thargaid, chaidh mòran a bharrachd aire a thoirt do bhomaichean jet na bha ann an eachdraidh fhìor.
  Chleachd na Gearmailtich saothair thràillean gu gnìomhach. Chaidh àireamh mhòr de dhaoine dubha a thoirt a-steach à Afraga. Bha luchd-obrach dubh umhail, cruaidh, ach neo-sgileil. Bha iad air an cleachdadh airson obair cuideachaidh.
  Ach le bhith a" cumail smachd air an Roinn Eòrpa, b" urrainn dha na Gearmailtich saothair le teisteanas gu leòr fhastadh.
  Rinn Speer eadhon air ìmpidh a chuir air Hitler gun a bhith a" leantainn prògram de chuir às do na h-Iùdhaich, ach an cleachdadh ann a bhith a" dèanamh itealain agus uidheamachd.
  Bha an geall air ionnsaigh adhair an aghaidh Bhreatainn agus cogadh mòr fon mhuir.
  Ach, chuir teachd a-steach Ameireagaidh a-steach don chòmhstri ceann goirt dha na Krauts agus thug e orra an àireamh de phasgan madadh-allaidh àrdachadh gu mòr.
  B" fheudar don Ghearmailt cinneasachadh bhomairean agus itealain ro-innleachdail a bhrosnachadh gu h-obann. Sa chiad àite, Yu-288 agus Yu-488 - le ceithir einnseanan. Ach thug an leasachadh agus an crìochnachadh ùine. Bha am mion-atharrachadh ME-109 "F" sa chumantas na neach-dùbhlain airidh air carbadan Breatannach. Ach dh'fhàillig leasachadh an ME-209, mar a rinn an ME-210.
  Cha do shoirbhich leis a" bhomair dàibhidh XE-177 cuideachd. Ach bhuannaich Speer air ais le àireamhan. A bharrachd air an sin, thàinig am Focke-Wulf gu bhith mar an trodaiche as cumhachdaiche a thaobh armachd, a" dèanamh dìoladh airson cuid de laigsean an ME-109. Agus thionndaidh sgoil itealaich na Gearmailt gu bhith na b" fheàrr na na Sasannaich, agus eadhon nas motha na na h-Ameireaganaich. Anns a" Chèitean 1942, ghlac na Nadsaidhean Afraga a Deas. Agus ràinig sguadron Ameireaganach Madagascar. Chaidh Blàr Midway a chall leis na h-Ameireaganaich: thàinig an sgiobair air an treas ìre, aig an robh pàirt chudromach anns a 'bhlàr seo, gu crìch, gu h-ìoranta, ann am Madagascar. Bha na SA airson ionad a chumail ann an Afraga agus gun a bhith a" leigeil leis na Nadsaidhean fois a ghabhail. Ach rinn seo gu mòr an suidheachadh aca sa Chuan Shèimh.
  Fìor, cha do rinn na h-Iapanach an gnìomh gu math aig an ìre as fheàrr. Chaidh am blàr airson na h-eileanan Hawaiian air adhart.
  Fhuair na Nadsaidhean smachd air Afraga agus stòrasan mòra de stuthan amh ro-innleachdail, agus ghlac iad na h-Innseachan agus Iran cuideachd. Tha na goireasan a tha fo smachd an Treas Reich fìor mhòr, ach feumaidh iad fhathast a bhith air an cnàmhadh.
  Chan eil am blàr adhair airson Breatainn cho soilleir. An-còmhnaidh a 'meudachadh cinneasachadh phlèanaichean, chuir na Gearmailtich cuideam orra, ach cha robh ceannas iomlan ann. Bha buaidh cuideachd aig dìth cumhachd itealain ro-innleachdail agus taic bho na SA, agus eadhon an uairsin cha robh bàtaichean-aigeann gu leòr ann. Agus leig an torpedo mìorbhaileach leis an robh na h-uimhir de dhòchasan air an ceangal sinn sìos.
  Cha robh an Fuhrer deònach a dhol air tìr ann am Breatainn ann an 1942. Chaidh cuideam a chuir air neartachadh cumhachd na mara agus a" chabhlach bhàtaichean-aigeann. Aig an aon àm, chaidh luchd-siubhail phlèanaichean agus longan-cogaidh a thogail. Bha comas cinneasachaidh gu leòr ann, ach thug a h-uile dad ùine.
  Bha feum air urchraichean ballistic Clas A cuideachd air gleusadh. Ach thòisich na projectiles robotach V-1 air an toirt a-mach gu mòr. Bha buannachd gun teagamh aig càraichean a bha gu math saor, a" ruith air connadh sìmplidh, nach robh feum aca air pìleatan.
  Bha Hitler, às deidh dha faighinn gu goireasan nàdarra gun chrìoch agus stòran-obrach, ag iarraidh beatha phìleatan Gearmailteach a shàbhaladh. Bha e coltach gur e an V-1, a bha furasta a dhèanamh agus gun luchd-obrach, am fuasgladh as fheàrr. Agus tha na mìltean de theilgean robotach mar sin air a dhol sìos air Lunnainn bho thuit 1942.
  Aig an aon àm, chuir na Gearmailtich luathachadh air leasachadh jet bomber Arado agus urchraichean ballistic.
  Lean Stalin a 'feitheamh agus a' cruinneachadh neart. Ann an 1942, rinn an USSR còig gu leth mìle tanca KV agus T-34 ùr, agus timcheall air mìle seann suaicheantasan, timcheall air còig ceud solas ùr T-50 agus T-60 agus dà cheud tanca muir-thìreach. Tha cabhlach nan itealan air a dhol suas cuideachd - tha timcheall air còig mìle deug itealan ùr is sean air a dhol a-steach don t-seirbheis. Bha eadhon gainnead phìleatan ann. Mheudaich cinneasachadh Katyushas gu slaodach.
  Rinn a' Ghearmailt Nadsaidheach còrr air trithead mìle itealan, ach dh'fhuiling i call mòr ann am batail. Rinn na Gearmailtich timcheall air sia mìle gu leth tanca. A" mhòr-chuid den T-3 agus am mion-atharrachadh ùr T-4 le canan 75-mm le baraille fada. Chaidh beagan a bharrachd air ceud de na "Tigers" as ùire a thoirt gu buil, agus chan eil anns na "Panthers" fhathast ach prototypes.
  Ach thòisich an raidhfil ionnsaigh MP-44 a dhealbhaich Schmeister a-steach don t-sreath. Eu-coltach ris an fhìor sgeulachd, cha robh feum air an inneal a leasachadh a 'gabhail a-steach gainnead mheatailtean neo-iarannach. Agus luathaich seo leasachadh raidhfil ionnsaigh nas sìmplidh, le stàilinn alloy.
  Mar sin thòisich na Gearmailtich air buannachd fhaighinn ann an gàirdeanan beaga. Ach bha feum aca cuideachd air ùine airson an inneal-ghunna na saighdearan gu lèir ath-armachadh.
  Ach anns a 'chabhlach bhàtaichean-aigeann, far an robh cinneasachadh a' ruighinn dà fhichead gu leth-cheud bàta-tumaidh gach mìos, chan eil co-ionnan aig na Gearmailtich.
  Tha bàtaichean-aigeil aig astar fìor àrd air an cumhachd le hydrogen peroxide air nochdadh. Tha obair sa phrògram niuclasach air luathachadh cuideachd. Gu fortanach, tha tòrr ghoireasan ann. Agus cha do thionndaidh eadhon mearachd fiosaig Gearmailteach nach robh grafait freagarrach mar mhodaireatair gu bhith uamhasach. Chaidh grunn fhactaraidhean a thogail airson uisge trom a dhèanamh, nam measg ann an Afraga.
  Mar sin bheir sinn aghaidh air, ach thòisich reactair niùclasach nan Nadsaidhean ag obair san Dùbhlachd 1942. Eadhon beagan nas tràithe na na h-Ameireaganaich. Às deidh a" chùis anns a" Chuan Sèimh, thòisich fìor chòmhstri eatorra. Agus chaidh maoineachadh airson a' phrògram niuclasach a ghearradh gu follaiseach.
  Bha toiseach 1943 air a chomharrachadh le foillseachadh Hitler air Cogadh Iomlan agus toirt a-steach seirbheis obrach uile-choitcheann anns na sgìrean còmhnaidh. Cha do rinn na stailcean mòra V-1 air Lunnainn làn fhìreanachadh dhaibh fhèin. Dh'ionnsaich na Breatannaich cuid de na h-ionnsaighean sin a chuir air ais, ach bha na Gearmailtich an sàs ann an àireamhan.
  Ach thionndaidh cogadh nam bàtaichean-aigeann gu bhith uamhasach uamhasach do Bhreatainn. Thuit toradh armachd air an eilean gu mòr air sgàth gainnead stuthan amh. Bha am baile-mòr faisg air tuiteam. A bharrachd air an sin, ghlac na Nadsaidhean Madagascar, agus thug na Seapanach, còmhla ris na Nadsaidhean, ionnsaigh air Astràilia agus choilean iad a ghèilleadh gu ìre mhath luath.
  Ged a thuig Stalin an cunnart bho innleachdan feitheamh-is-fhaicinn, dh'fhuirich e dìleas dha fhèin agus cha deach e an sàs ann an sabaid. Tha e nas fheàrr leigeil leis na calpaich iad fhèin a chuir às gu deireadh. Agus bidh sinn a" coimhead...
  Ach bha na h-eas-bhuannachdan aig an innleachd seo cuideachd. A 'cleachdadh stòrasan mòra, bha an Treas Reich mar-thà ag ullachadh cogadh an aghaidh an USSR. Ràinig cinneasachadh tancaichean san Treas Reich cuibheasachd de 1,200 carbad gach latha ann an 1943, a bharrachd air trì cheud gu leth gunnaichean fèin-ghluasadach. A bharrachd air an sin, chan eil gunnaichean fèin-ghluasadach lag idir. "Ferdinands", "Seillean-mòr", "Jagdpanther". Leis nach do dh'fhuiling na Gearmailtich cha mhòr call sam bith ann an tancaichean, chaidh na tancaichean aca ath-lìonadh dà uair cho luath ris an Arm Dearg. Agus thòisich a 'bheàrn cainneachdail ann an teicneòlas airson an USSR a' lùghdachadh.
  A thaobh càileachd, fhuair am Fritz an "Royal Tiger", coltach ri cuideam ris an KV-3, agus eadhon beagan nas fheàrr ann an cumhachd treòrachaidh air sgàth càileachd an projectile agus armachd aghaidh nas làidire. Uill, bha na Sobhietich KV-5 agus KV-4 fìor throm gu math neo-earbsach gu teicnigeach, gu sònraichte an sgàilean aca. Mar sin bha teagamh ann mu chleachdadh sabaid nan uilebheistean sin.
  Agus dh'òrdaich Stalin cuideachd cruthachadh an KV-6 le seachd gunnaichean agus dà lannsair rocaid. Rinn iad an càr. Ach thionndaidh e a-mach gu robh e cho trom agus cho fada is nach b" urrainn dhut a ghiùlan air trèana no a chuir gu cath. Tha an T-34-76 na charbad gu math soirbheachail, ach nas laige ann an sabaid aghaidh na am Panther no Tìgear. Agus tha an KV-1 agus KV-2 an coimeas ris na Gearmailtich ann an cuideam, ach tha iad nas ìsle na na Panthers agus na Tìgearan ann an sabaid ceann-ri-ceann. Bha an T-4 Gearmailteach co-ionann ris na trithead "s a ceithir ann an armachd agus na b" fheàrr ann an armachd, faicsinneachd agus optics, agus seo le cuideam co-ionann, no eadhon nas lugha nuair a thathar a" dèanamh coimeas eadar atharrachaidhean nas truime.
  Ann an ùine ghoirid, chaidh am Fritz a leasachadh agus tha an càileachd suas ri par. Agus thug coltas ME-309 agus ME-262 buannachd ann an càileachd itealain. Coltach ris an Yu-488, am bomair ceithir-einnsean as fheàrr. Agus air an cùlaibh tha modalan jet. A leithid Yu-287 agus Arado.
  San t-Sultain 1943, thàinig na Nadsaidhean air tìr gu soirbheachail ann am Breatainn mu dheireadh. Às deidh dà sheachdain de shabaid, ghabh Sasainn grèim air. Agus ged a theich Churchill a Chanada, bha coltas gun robh toradh a" chogaidh san Iar mar cho-dhùnadh air chall.
  Roosevelt, an dèidh dha a phrìomh charaid a chall agus eagal air cumhachd fàsmhor an Treas Reich, dh'iarr e sìth.
  Shuidhich Hitler, às deidh còmhraidhean leis an luchd-inntinn aige, suidheachadh dha na Stàitean Aonaichte: am prògram niùclasach a thrèigsinn agus aithneachadh a h-uile ceannsachadh ann an Iapan agus an Treas Reich. Agus cuideachd toirt air falbh saighdearan à Innis Tìle, a bha na Krauts mar-thà air a chuairteachadh le cabhlach bàta-tumaidh. Smachd air Tìr an Ar-a-mach Sun thairis air Gai, far nach robh an sabaid air stad fhathast. A bharrachd air an sin, dh" iarr Hitler airgead-dìolaidh susbainteach airson an Treas Reich agus Iapan airson a h-uile sgrios agus cosgaisean armachd a dh" adhbhraich na Stàitean Aonaichte agus Breatainn.
  Ged a thionndaidh cumhachan na sìthe gu bhith uamhasach duilich, fhuair Roosevelt air adhart le bhith a" putadh tron uchd-mhacachd aca sa Chòmhdhail agus san t-Seanadh le duilgheadas mòr.
  Bha beachd Stalin nach robh e an aghaidh a dhol a-steach don cho-bhanntachd de chumhachdan an Axis, agus gu robh e deiseil airson Alasga ath-ghlacadh, gu mòr ann an gèilleadh nan SA.
  Bhuannaich pragmatachd Ameireaganach, a thionndaidh a-mach gu bhith nas àirde na dealas agus faireachdainnean. A bharrachd air an sin, leasaich prògram niuclasach na Gearmailt nas luaithe na am fear Ameireaganach, agus bha seo làn thubaist san àm ri teachd.
  Tha a" chiad ìre den Dàrna Cogadh air tighinn gu crìch. Ach bha am Fuhrer a-nis airson crìoch a chuir air an USSR.
  Gun dùil, b" e fealla-dhà sinister a bh" ann an innleachdan feitheamh Stalin agus an dealas a rinn e airson adhbhar sìth an t-saoghail. An aghaidh Iòsaph bha an Treas Reich agus Iapan le goireasan uile an Leth-chruinne an Ear, Astràilia nam measg, agus cuid de chinn-drochaid san t-saoghal an Iar.
  Cha robh Land of the Rising Sun, ge-tà, air crìoch a chuir air Sìona fhathast, ach dh" fhaodadh e a bhith air dàrna aghaidh fhosgladh. Stèidhich Hitler saighdearan coloinidh agus feachdan cèin gu gnìomhach. Aig an aon àm, mheudaich cinneasachadh armachd.
  Anns a" chiad leth de 1944, ràinig cinneasachadh tancaichean agus gunnaichean fèin-ghluasadach anns an Treas Reich ceud carbad gach latha agus chaidh e thairis air. Chaidh Panther-2 thairis air a h-uile carbad Sòbhieteach a thaobh an ìre aige. Nochd tanca Gearmailteach nas adhartaiche, an Leòmhann, agus a dh'aithghearr an Leòmhann Rìoghail.
  Agus as cudromaiche, tha itealain jet air leasachadh gu sreathach. Mar fhreagairt, chaidh na tancaichean T-34-85 agus IS-1 agus IS-2 gu cinneasachadh san USSR; cha do chuir duine stad air an t-sreath KV nas motha. B 'e an tanca riochdachaidh as mòr-chòrdte den Treas Reich ann an 1944 am Panther-2, agus an USSR T-34-85. Chaidh modalan nas truime a thoirt a-mach gu mòr - timcheall air deich tursan nas lugha. Agus cha robh na Gearmailtich airson cus cuideam a chuir air rathaidean Sòbhieteach, agus thòisich Stalin a 'cur earbsa anns an t-sreath KV, agus thionndaidh na ISs gu bhith ro amh.
  Ach, bha an Gearmailteach "Panther"-2 le gunna calibre 88-mm 71 L nas fheàrr na an T-34-85 ann an cumhachd a 'ghunna, ann an armachd aghaidh agus beagan ann an armachd taobh, agus cha robh e cuideachd nas ìsle ann an coileanadh dràibhidh le einnsean de 900 each-chumhachd agus cuideam aig 47 tonna. Fiù 's nuair a chaidh cuideam tanca na Gearmailt suas gu 50.2 tunna, thionndaidh e a-mach nach robh e marbhtach.
  Agus cha robh neach-dùbhlain airidh air itealain jet Gearmailteach idir.
  Cho-dhùin Hitler gu robh e na b 'fheàrr gun a bhith a' slaodadh a chasan agus thòisich e air a 'chogadh air 22 Ògmhios, 1944. Tilgeil trì cheud gu leth de ar roinnean fhèin agus cèin, agus ceud agus fichead roinn saideal aig an USSR. Air taobh an Treas Reich bha: Romania, an Ungair, Slobhagia, Croatia, Fionnlainn, an t-Suain, an Eadailt, a 'Phortagail, an Spàinn, Bulgaria, Argentina, an Tuirc.
  Chleachd na Gearmailtich cuideachd àireamh mhòr de choigrich agus Hiwis anns an Wehrmacht. Gu h-iomlan, thilg an Treas Reich, anns a 'chiad echelon a-mhàin, dusan gu leth millean saighdear gu cath, agus cha robh barrachd air dà fhichead sa cheud dhiubh sin nan Gearmailtich a rèir nàiseantachd. Chuir saidealan trì millean eile ris. Gu h-iomlan, anns a 'chiad echelon tha faisg air sia-deug millean saighdearan-coise, mu thrithead' s a trì mìle tanca, còrr is leth-cheud 'sa còig mìle itealan, mu dhà cheud gu leth gunnaichean agus mortar.
  Às deidh an gluasad, chuir an USSR trì-deug gu leth millean saighdear gu feum, ach b" fheudar cuid de na feachdan a chumail anns an Ear Chèin agus sgìrean a-staigh. Anns a 'chiad echelon bha ochd millean saighdear, mu dheich mìle fichead tanca, faisg air dà fhichead mìle itealan, mu dhà cheud mìle gunna agus mortar.
  Mar sin, tha àrdachadh dùbailte aig an Treas Reich ann an saighdearan-coise, agus àrdachadh còig uiread ann an gluasad feachd, le gunna-inneal nas fheàrr. Fìor, tha tòrr ghunnaichean inneal aig an USSR, cha mhòr co-ionannachd.
  Chan eil an eadar-dhealachadh mòr ann an tancaichean, ach tha an àireamh sa cheud de charbadan a tha air a dhol à bith san USSR nas àirde, a bharrachd air tancaichean de sgaoilidhean nas tràithe.
  Chan eil neach-dùbhlain sam bith aig itealain jet Gearmailteach, agus tha an itealan air a stiùireadh le propeller den Third Reich le armachd nas luaithe agus nas fheàrr. Fìor, tha carbadan Sòbhieteach nas fheàrr ann an gluasad còmhnard.
  Ann an làmhachas agus mortaran tha cothromachadh feachdan nas fhaisge air co-ionannachd. An dà chuid meud agus càileachd.
  Fìor, tha cabhlach an Treas Reich gu sònraichte bàta-tumaidh, iomadh uair nas làidire na am fear Sòbhieteach. Dìreach mar Iapan, co-dhiù.
  A bharrachd air an sin, tha urchraichean ballistic clas A aig na Nadsaidhean mu thràth ann an cinneasachadh mòr, agus tha a" chiad discos air falbh.
  San fharsaingeachd, bidh na faisistich nas làidire, agus dh'ullaich Stalin dìon gu reusanta, ged a bha e fadalach. Ach cha robh ùine againn mòran a dhèanamh. Cha robh loidhne Stalin air ath-nuadhachadh gu tur, agus nas cudromaiche, cha robh na saighdearan air an trèanadh gu leòr gus an dìon a chumail. Ged a chaidh an ath-thrèanadh gu cruaidh.
  Chaidh loidhne crìche Molotov, às deidh trì bliadhna ro-làimh, a chrìochnachadh san fharsaingeachd, ach bha e ro fhaisg air a" chrìch agus cha robh doimhneachd gu leòr ann. A bharrachd air an sin, dh'òrdaich Stalin treas echelon a thogail nas fhaide na an Dnieper, ach cha deach seo a thòiseachadh ach às deidh gèilleadh nan SA.
  Fìor, a bharrachd air na saighdearan Sòbhieteach, faodaidh tu cunntadh air na h-aonadan NKVD, aig a bheil an àireamh air a dhol suas gu millean saighdear agus a 'mhailisidh. Tha sin timcheall air ceithir millean neach, dìreach ann am bailtean-mòra an Iar. Ged, gu dearbh, tha an èifeachdas sabaid aca mòran nas miosa na an fheadhainn àbhaisteach aonadan.
  Lìbhrig na Gearmailtich, mar ann an eachdraidh fhìor, am prìomh bhuille sa mheadhan, a" gearradh dheth an leac Bialystok agus an dòrn Lviv. Sheall a 'chiad làithean den t-sabaid gu robh na Gearmailtich, a dh' aindeoin an àireamh mhòr de dh'aonadan cèin, a 'dèanamh an ionnsaigh cha mhòr no nas lugha ciallach. Ach gu tric bidh saighdearan Sòbhieteach air an call.
  A bharrachd air an sin, bha e teagmhach mu èifeachdas sabaid aonadan Ucràineach. 'S iomadh fear a thrèigsinn agus iadsan a ghèill ann am fìor làithean a' chogaidh.
  Cha robh e comasach an nàmhaid a chumail ann am batail chrìochan. Agus an uairsin rinn Stalin mearachd, a 'toirmeasg air na h-aonadan a tharraing air ais chun phrìomh loidhne agus ag iarraidh gun deidheadh an aghaidh a dhèanamh dìreach. Chaidh a" mhearachd a cheartachadh, ge-tà, ach le dàil. B" urrainn dha na Gearmailtich grèim fhaighinn air Minsk air 28 Ògmhios, a" briseadh loidhne Stalin sa mheadhan.
  Dh'fhàs an troimh-chèile a-mhàin. Air 30 Ògmhios, chaidh an t-slighe a-steach don chogadh Iapanach agus na saidealan aice a chumail. Mar sin bha againn ri dìochuimhneachadh mu ghluasad saighdearan bhon Ear Chèin airson a-nis.
  Bha adhartas na Gearmailt sa mheadhan a" leudachadh. Dh"èirich beàrn mòr a dh" fheuch iad gu mòr ri a phlugadh. Ach chaidh na Nadsaidhean air adhart agus air 16 Iuchar bhris iad a-steach gu Smolensk.
  Le bhith a 'tilgeil a h-uile stòras a bha ri fhaighinn gu cath agus a' cur na mailisidhean fo armachd, b 'urrainn dha Stalin agus Zhukov stad a chur air ionnsaigh Fritz sa mheadhan. Ach thionndaidh Hitler na saighdearan aige gu deas. Chruthaich na Nadsaidhean coire mòr ann an Kyiv agus ghlac iad cha mhòr a h-uile h-Ucràin.
  Chuir iad stad air Leningrad agus thug iad ionnsaigh air Crimea. Bha cùrsa an nàimhdeas gu math coltach ri 1941, mar karma leantainneach. Ach bha na h-eadar-dhealachaidhean gu math cudromach cuideachd. Bha cuid de stòrasan an-asgaidh aig an USSR ann an 1941, ach a-nis bha a h-uile dad air a ghluasad. Agus nuair a thachair an ionnsaigh san Dàmhair, thionndaidh e a-mach nach robh cha mhòr dad ann airson an dìon a chumail.
  Aig toiseach an t-Samhain 1944, chuir na Nadsaidhean timcheall Moscow, a 'toirt air Stalin teicheadh gu Kuibyshev.
  Bha na Nadsaidhean, eu-coltach ri fìor eachdraidh, air leth cudromach ann an àireamhachd. Bha sgaraidhean gu leòr aca gus faighinn seachad air Moscow bho thuath agus deas. Ach airson na h-aonadan Sòbhieteach, bha a h-uile dad ro sgaoilte air diofar raointean.
  Ann an da-rìribh, ann an 1941, às deidh na gluasadan, fhuair Stalin buannachd thairis air an Wehrmacht anns an àireamh de luchd-obrach, agus bha ceithir tursan nas àirde de phlèanaichean agus tancaichean aige na bha aig an Treas Reich bho fhìor thoiseach a" chogaidh. Agus anns a 'chiad còig mìosan den chogadh, chaidh barrachd uidheamachd USSR a dhèanamh ann am fìor eachdraidh.
  Ach a-nis tha a h-uile cairt trombaid aig na Nadsaidhean, tha meud agus càileachd armachd agus luchd-obrach air an taobh aca. Agus tha na h-aon dhuilgheadasan aig an Arm Dearg agus a bha e ann an 1941. A" toirt a-steach mì-thoileachas Ukrainians, Balts, agus mòran dhùthchannan beaga bàsachadh airson siostam nan Sòbhieteach. Brath mòr agus uireasbhaidhean luchd-fulaing fòirneart, kulaks air an cur às agus daoine oilbheumach eile de gach strì. A" toirt a-steach nàimhdean ideòlach an t-siostam Sobhietach.
  Agus chan eil an fhìrinn gun do rinn na Gearmailtich a" chùis air an Iar ach àrdachadh air an àireamh de luchd-brathaidh.
  Mar sin, chan eil e na iongnadh gu bheil Moscow air a chuairteachadh, agus na Gearmailtich air Donbass, Voronezh a ghlacadh agus a 'gluasad a dh'ionnsaigh Stalingrad.
  Geamhradh ann an 1944, gu mì-fhortanach, cha robh e cho reòthte agus sneachda mar ann an 1941. Moscow, ge-tà, gu gaisgeil a chumail a-mach gu deireadh an Dùbhlachd 1944. Thuit Stalingrad san Fhaoilleach 1945, agus cha do mhair an t-sabaid air a shon ro fhada. Anns a" Ghearran agus tràth sa Mhàrt, ghlac na Gearmailtich agus na saidealan aca an Caucasus agus tobraichean ola Baku gu tur.
  Chaidh an ionnsaigh an uairsin air adhart air feadh an Volga. Gu Saratov, gu Kuibyshev, agus an uairsin gu Orenburg agus Kazan.
  Theich Stalin gu Sverdlovsk. Thuit Kazan sa Chèitean. As t-samhradh, lean na Gearmailtich agus na Seapanaich a 'gluasad nas doimhne dhan Ruis. Bha strì nan saighdearan Sòbhieteach a' tuiteam. Air 5 Lùnastal, 1945, chaidh Sverdlovsk a ghlacadh. Agus air 3 Sultain, 1945, dh'aontaich Stalin gèilleadh mu dheireadh. Mar mhalairt air do bheatha fhèin agus do shaorsa.
  Tha an Dàrna Cogadh seachad. Ach cha do rìoghaich sìth fada. An dèidh deuchainn a dhèanamh air armachd niùclasach, dh'fhàs Hitler cinnteach mun chumhachd uabhasach millteach aca.
  A-nis thionndaidh e a-mach gu robh Iapan agus na SA fhathast air an t-slighe gu smachd cruinne air an Treas Reich. Agus ged a thug am Fuhrer buaidh air barrachd fearainn na Genghis Khan, Alasdair Mòr, Napoleon, an t-Ìmpire Trojan, agus Suleiman the Magnificent còmhla, chuir e roimhe a" chùis a dhèanamh air Iapan cuideachd.
  Dìreach trì bliadhna às deidh deireadh an Dàrna Cogaidh, bha ceud urchraichean ballistic, eadar-roinneil le cosgaisean niuclasach cumhachdach a" còmhdach Land of the Rising Sun sa bhad.
  Agus an uairsin thòisich an ionnsaigh air aonadan talmhainn Wehrmacht agus an nèibhidh. An ìre mhath luath ghlac na Gearmailtich seilbh Iapan ann an Àisia, agus sgrios iad am baile-mòr fhèin gu làr le bomaichean atamach.
  Bha seilbh a" Chuain Shèimh air Land of the Rising Sun a" tabhann barrachd no nas lugha de dh" aghaidh fad-ùine. Ach ron Ògmhios 1949 bha e uile seachad. A-nis cha robh air fhàgail ach a" chùis a dhèanamh air na Stàitean Aonaichte. A bharrachd air an sin, bha adhbhar ann. Bha na h-Ameireaganaich, an aghaidh an aonta, fhathast a 'leasachadh armachd niùclasach agus rinn iad na deuchainnean dìomhair aca.
  Thòisich Hitler an cogadh air 1 Faoilleach 1950, a" leigeil às trì cheud urchraichean niùclasach air Latha na Bliadhn" Ùire.
  Rinn ionnsaigh sgriosail sgrios air ceud de na bailtean-mòra as motha ann an Ameireagaidh agus mharbh e deichean de mhilleanan de dhaoine. Chaidh eucoir eile as motha de Adolf Hitler a chur ris an liosta fhada de na h-eucoirean as gràineile.
  An uairsin thòisich an ionnsaigh air Canada, agus bhon taobh a deas còmhla ri deachdaireachdan Ameireagaidh Laidinn. Bha na h-Ameireaganaich air an lagachadh agus air an uabhasachadh, ach bha iad a 'sabaid gu cruaidh. Bha iad a" tuigsinn nach robh a" chùis orra a" ciallachadh ach tràilleachd agus bàs slaodach, goirt.
  Mar sin, b 'e an cogadh a bu mhiosa de na h-uile. Agus mhair e còrr air bliadhna, a" toirt air an Treas Reich mu dhà cheud a bharrachd de chìsean niuclasach a leigeil sìos agus mòran de thalamh torrach a thionndadh gu bhith na fhàsach rèidio-beò.
  Ach chaidh an amas a choileanadh ge-tà agus chaidh a" chùis a dhèanamh air an nàmhaid mu dheireadh aig an Treas Reich. Agus às deidh seo, thòisich am pròiseas ris an canar dlùth-chruinneas cruinne. Thàinig comharra na Gearmailt gu bhith mar an aon airgead cruinne. Chaidh eadhon dùthchannan foirmeil neo-eisimeileach a lughdachadh gu ìre coloinidhean an Treas Reich, le glè bheag de fèin-riaghaltas ionadail air a chumail.
  Bha Iùdhaich agus Siopsies air an casg: chaidh an sireadh agus an sgrios. Rinn an SS purgaidhean mòra agus chaidh e air rampage. Tha an fhìor throm-laighe air tighinn - uair an dràgon. No eadhon nas mionaidiche, an àm. Bha am Fuhrer a" togail fìor ìmpireachd iomlanachd air feadh an t-saoghail le tagradh airson leudachadh fànais.
  Ann an 1959, nuair a chaidh an seachdamh co-là-breith aig an Fuhrer a chomharrachadh, chaidh crùnadh oifigeil a chumail, plebiscite air feadh an t-saoghail - a thug dligheachas don tiotal àrd-ìmpire. Agus nuair a bhàsaich Adolf Hitler ann an 1967, fhuair a mhac an tiotal agus an cumhachd aige.
  Mun àm seo, bha Planet Earth mar-thà air tuineachaidhean a stèidheachadh air a" Ghealach agus Mars le Venus, agus bha iad gu gnìomhach ag ullachadh airson leudachadh gu saoghal nan rionnagan a-muigh... Bha na Nadsaidhean ag iarraidh ìmpireachd uile-choitcheann - togail Star Reich gus an tuiteam cruinne-cè gu lèir a-steach do throm-laighe.
  
  EACHDRAIDH ÙR NAN RÌOICHEAN AN FHICHEAD EILEAN
  Bhris Dimka a chlaidheamh na phìosan agus sheas e fo iongnadh, a" priobadh a shùilean, air an t-sràid. Bha a làmhan còmhdaichte le fuil agus bha na bha air fhàgail den chlaidheamh fuilteach. Sheall an dùdach. Sràid a" bhaile shamhraidh. Agus na poileis a 'ruith suas. Air a leantainn le buille air a chùlaibh le baton. Cha mhòr gu bheil Dimka ag ràdh:
  - Tha mi a 'toirt seachad!
  Bidh iad a 'tarraing a làmhan air ais agus a' glasadh na glasan-làimhe. Tha am balach a" faireachdainn pian bhon mheatailt a chaidh a chuir a-steach do na dùirn aige. Tha e air a thoirt gu bhan - fitheach dubh.
  Tha Dimka a 'faireachdainn measgachadh de fheirg agus eagal. A 'cuimhneachadh air an àm a dh'fhalbh. Eilean far an robh clann a' sabaid airson a bhith beò le claidheamhan. Fiodha, ach nuair a thèid am balach a ghlacadh le feirg, bidh iad a 'tionndadh gu stàilinn a tha gu math biorach. Dh'fhuirich Dimka an sin airson còrr is mìos no dhà. Shabaid e, shabaid e, chaidh a leòn agus a leòn e fhèin. Mharbh e eadhon an neach-brathaidh gu pearsanta. Bha a h-uile rud. Agus mu dheireadh bhuannaich iad.
  'S truagh gun deach a' chlann fhàgail air an t-soitheach a chaidh a sgrios. Agus fhuair e air teicheadh a-mhàin le a nighean. Às deidh tachartasan mar seo, cha robh coltas ro neònach air a" phrìosan tuilleadh.
  Bhuail e 'chlaidheamh air a' ghille-dhubh, 's chunnaic e 'na luidhe e, agus linne fala a' sruthadh a mach.
  An robh am buille marbhtach? Bha Dimka cho mì-shealbhach, mar nach robh e air a bhith gu leòr de thachartasan roimhe seo. Agus ma mharbh e, dè an uairsin? Prìosan? An toir iad e gu neul salach, smalanach le eucoraich ?
  Agus dè cho fada 'sa bhios e na shuidhe? Chan eil e ach ceithir bliadhna deug a dh'aois. A rèir an lagha, chan eil còir aca barrachd air deich a thoirt seachad. Is dòcha gun obraich a h-uile càil a-mach!?
  Tha e ceithir fichead sa dhà. Àm nuair a tha uimhir a" bruidhinn air deamocrasaidh agus saorsa, ach tha banditry a" faighinn neart.
  Stad Voronok agus chaidh Dimka a thoirt a-mach. Balach eireachdail, tana le falt dubh, chan eil e coltach ri meirleach, ach mar neach-fulang le cuffs.
  Chaidh Dimka a thoirt cha mhòr sa bhad chun neach-sgrùdaidh agus neach-casaid.
  Chuir iad mi ann an cathair.
  Chuir an neach-sgrùdaidh grunn cheistean àbhaisteach agus thuirt e le gàire:
  - Tha am balach a leòn thu a 'bàsachadh! Mar sin ùrnaigh ri Dia nach bàsaich e!
  Fhreagair Dimka le osna:
  - Cha robh mi ag iarraidh ...
  Thug an neach-casaid seachad am pàipear:
  - Is e seo aideachadh. Ma chuireas tu d" ainm ris, thèid do leigeil ma sgaoil air d" aithne fhèin gus a" chùis-lagha. Agus an uairsin, leis gu bheil d" aois òg agus dìth chlàran poileis, gheibh thu binn crochte!
  Choimhead Dimka air a" phàipear agus leugh e gu sgiobalta e, agus chrath e a cheann gu àicheil:
  - Tha e ag ràdh an seo gun tug an deugaire e fhèin ionnsaigh air a 'chompanaidh. Agus bha iad dìreach a" cur cuideam orm!
  Bha aodann coltach ri luchag air an neach-sgrùdaidh agus mhalaidhean tiugh;
  - Clàraich mar a bheir sinn comhairle dhut! Rud eile, thig thu gu ionad grèim ro-dheuchainn. A-nis tha sinn gu litireil làn de chùisean, agus feumaidh tu suidhe gus a" chùis-lagha airson ùine mhòr. Agus an sin ann an cealla le trì sreathan de bhunan air plancaichean, bucaid anns an oisean agus leth-cheud gille nearbhach, acrach dìreach mar thusa. Diofar sheòrsan eucoirich. Agus fiù 's ma tha am balach a leòn thu fhathast beò, mairidh an rannsachadh trì bliadhna, agus an uair sin bidh bliadhna eile agus deuchainn! Cuiridh tu seachad na bliadhnaichean as fheàrr de do bheatha ann an ifrinn!
  Chrath an neach-casaid aonta agus dhearbh e:
  - Is e ceum dìon dhut an dàrna cuid grèim, no gealladh sgrìobhte gun a bhith a" fàgail an àite agus togaidh do mhàthair is d"athair thu. Is ann leatsa a tha an roghainn! Agus creidibh mise, tha na coloinidhean airson òigridh mar-thà loma-làn, agus bidh iad toilichte dearbhadh a thoirt dhuibh. Ach ma bhios tu a" strì rinn, bidh àite ann gu cinnteach!
  Bha Dimka a 'faireachdainn nach robh an neach-sgrùdaidh agus an neach-casaid a' magadh. Agus gu dearbh, faodaidh iad grodadh sa phrìosan. Ged, air an làimh eile, chan eil e na fhìrinn gun tèid an leigeil ma sgaoil ma chuireas e ainm ris. A bheil mòran eisimpleirean ann de na cops a" mealladh? Ach b 'e am prìomh rud ann an Dimka foghainteachd agus gèilleadh, a nochd gu soilleir an dèidh dha fuireach air eileanan a' bhàis. Agus thuirt am balach gu cinnteach:
  - Chan eil!
  Dh'fhàs an neach-sgrùdaidh gu cruaidh:
  - Dè tha ceàrr?
  Thuirt Dimka gu cruaidh:
  - Cha chuir mi ainm ris! Thug iad ionnsaigh orm, bha iad airson mo ghortachadh le slabhraidh agus bha e fèin-dhìon!
  Dh'èigh an neach-sgrùdaidh:
  - Ceart gu leòr ma-thà! Tha e ann an ionad grèim ro-dheuchainn, às deidh dhut seachdain a chaitheamh bidh thu nas glic!
  Chrath an neach-casaid agus chuir e ainm ris:
  - Airson a-nis, dà mhìos ann an grèim. Ach gu dearbh faodaidh tu a leigeil ma sgaoil nas tràithe!
  Dh'èigh an neach-sgrùdaidh:
  "Tha mi a" smaoineachadh gum bi grèim math don bhalach!"
  Chaidh Dimka a thoirt a-mach às an oifis agus a thoirt don phrìosan. Bha na gathan-làimhe a' gèilleadh agus an t-slabhraidh. Bha còir aige gabhail ris an sin.
  Choisich Dimka le slabhraidh gu dà phoileas. Bha mi a" faireachdainn gu math dona. Prìosan, cealla, prìosanaich olc. Agus fhuair e e fhèin ann an trioblaid le bhith a 'diùltadh ainm a chuir ri aideachadh. Ged, air an làimh eile, às deidh seo cha bhith e comasach dhut faighinn cuidhteas e.
  Chaidh Dimka a thoirt don t-seòmar dleastanais. Ciad ainm, ainm mu dheireadh, sloinneadh, nithean luachmhor leat.
  An uairsin an aimhreit. Thug oifigear poileis agus dithis bhoireannach ann an còtaichean geal am balach a-steach don t-seòmar bhon sgàthan agus thionndaidh iad air lampaichean a bharrachd. Lean an òrdugh:
  - Thoir dheth d" aodach!
  Rinn Dimka osnaich - trioblaid! Dìreach a 'faighneachd, carson boireannaich? Thug am balach dheth a jeans, lèine-T, sneakers agus seacaid. Cha robh air fhàgail agam ach na shorts agam.
  Thuirt boireannach òg ann an còta geal:
  - Tha e air a thogail gu math!
  Dh"èigh an t-oifigear:
  - Agus thoir air falbh na panties agad! Beò!
  Thug Dimka, a 'losgadh le nàire, air falbh iad cuideachd. Ghluais e gu neo-eisimeileach agus chòmhdaich e e fhèin. Dh'èigh an t-oifigear poileis:
  - Thoir an aire! Làmhan sìos! Thoir sùil nas mionaidiche - tha e na mharbhadh!
  Rinn boireannach ann an còta geal a bha coltach ri banaltram gàire agus, a 'cur oirre miotagan meidigeach tana, rinn i co-èigneachadh:
  - Chan fhaca sinn dad coltach riutha! Gabh fois a bhalaich, bheir piuthar-athar beantainn dhut!
  Thòisich i a 'sgrùdadh corp Dimka. Choisich mi tro fhalt a" bhalaich, a bha air fàs fhad "s a bha e a" fuireach anns na h-eileanan. Chìreadh i gu faiceallach gach dual, a" coimhead airson rudeigin falaichte. Is dòcha eadhon airgead. An uairsin chuir i an solas a-steach do chluasan agus cuinnlean a" bhalaich. Rinn i e gu faiceallach, mar gum biodh i an dòchas rudeigin a lorg.
  An sin dh' orduich i dhomh mo cheann a chur air an dorus, agus rug i air an smior le m' lamhan. Chuir i a làmh na beul. Bha Dimka a 'faireachdainn fàileadh agus blas rubair le a theanga. Bha am boireannach a" faireachdainn air cùl a gomaichean, a fiaclan, a gruaidhean. Nuair a bha i a" bruthadh air freumh a" chànain, dh"fhairich am balach a" cuir a-mach. Tha, dè cho mì-thlachdmhor. Ràinig an làmh fad na slighe gu na tonsils, agus dh'fhàs e duilich anail a tharraing.
  An uairsin, mu dheireadh, chuir am boireannach fios oirre agus rinn i gàire:
  - Chan eil dad!
  Dh"àithn an t-oifigear:
  - Lean air adhart Olga! Air sgàth cunnart sònraichte a 'chuspair, feumaidh rannsachadh pearsanta a bhith mar an fheadhainn as mionaidiche!
  Thòisich am boireannach ann an geal a 'faireachdainn ciste Dimka. Thog i a làmhan agus choimhead i air a h-armits. Agus le neart ris nach robh dùil, bhrùth i air an navel. Bhuail Dimka...
  An uairsin stad am boireannach agus dh'fhaighnich i:
  - Uill, a-nis leig leis squat!
  Rinn an t-oifigear poileis gàire:
  - Chan eil seo gu tur earbsach! Seall air an anus aige cuideachd!
  Chrath am boireannach anns an eideadh geal a ceann:
  - Feumaidh tu cead sònraichte airson seo! San aon dòigh gus sùil a thoirt air pàirtean prìobhaideach a" bhalaich!
  Dh"àithn an t-oifigear gu lag:
  - Squat, diabhal beag ...
  Fhreagair Dimka le urram:
  - 'S e gille a th' annam!
  Agus thòisich e air squat gu furasta. Shuidh mi sìos deich uairean. Às deidh sin rinn na boireannaich sgrùdadh air na buinn aige, agus chaidh iad eadar òrdagan.
  Às deidh sin lorg Dimka e fhèin anns an ath sheòmar. Tha fear eile ann, ann an èideadh prìosain le gearradh fuilt goirid agus sgrìobhadair seòrsa na làmhan, ag ràdh:
  - Dè tha ùr?
  Fhreagair am poileas:
  - Seadh, agus gu math uaine!
  Rinn am balach gàire agus thuirt e:
  - Ach chan eil e cho eagallach! Uill, suidh anns a" chathair agus gearraidh mi d" fhalt!
  Shuidh Dimka sìos. Tha e fhathast mì-thlachdmhor a bhith rùisgte. Agus an uairsin gheibh thu do fhalt air a bhearradh mar eucoireach. Gus faighinn thairis air a h-uile càil, bha an clipper caran dòrainneach agus bha e goirt m" fhalt a ghearradh. Thuit falt tiugh, dubh chun an làr. Chuir bòtannan an eucorach òg stad orra. Bha e coltach gu bheil pìos den anam neo-bhàsmhor a 'fàgail leis a h-uile sreathan falt, agus bidh thu a' fàs nas lugha agus nas lugha saor. Bha Dimka ann an trom-inntinn. Air thoiseach air bha cealla prìosain agus coinneamh le eucoirich òga.
  Ach, cha robh eagal air Dimka a-riamh air a cho-aoisean. Agus às deidh "Dà fhichead Eilean" a chruadhachadh, chan eil e eagallach tuilleadh. Ma tha dad sam bith bidh e a 'sabaid. Dè mu dheidhinn prìosan?
  Dè mu dheidhinn deuchainn eile? Chan eil e ach ceithir bliadhna deug a dh"aois agus tha a bheatha gu lèir air thoiseach air.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"