Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

. Attaque Ya Coalition Anti-SoviÉtÉ -3

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Basoda ya coalition antisoviétique babandaki contre-offensive décisif. Europe, Japon, mpe ba volontaires mingi ya Grande-Bretagne mpe USA basanganaka na bitumba. Likambo yango ezali kokóma, mpo na koloba solo, mpasi mingi mpo na basoda ya Union soviétique. Kasi bana basi kitoko babundisaka na motó makasi mpe na nkanda nyonso na boyokani.

  . ATTAQUE YA COALITION ANTI-SOVIÉTÉ -3
  ANNOTATION YA LIBOSO
  Basoda ya coalition antisoviétique babandaki contre-offensive décisif. Europe, Japon, mpe ba volontaires mingi ya Grande-Bretagne mpe USA basanganaka na bitumba. Likambo yango ezali kokóma, mpo na koloba solo, mpasi mingi mpo na basoda ya Union soviétique. Kasi bana basi kitoko babundisaka na motó makasi mpe na nkanda nyonso na boyokani.
  . MOKAPO No. 1
  Basoda ya coalition antisoviétique babandaki contre-offensive décisif.
  Pene na ba forces nionso ya Europe ezuaki esika na bitumba, mpe kutu ba volontaires ya Grande-Bretagne, USA mpe ba pays ya Amérique latine. Na yango, makambo ezalaki mabe mingi mpo na Armée rouge, oyo ezwaki ba pertes minene.
  Mpe babandaki kokweya o kati ya bambɛki ebele, mpe balekisamaki na mipanzi.
  Mituka mosusu ya Amerika oyo batɛkaki na Troisième Reich na crédit esanganaki mpe na bitumba yango. Moko na bango amemaki etuluku moko ya bato ya Angleterre oyo bamipesaki na bolingo na bango moko. char ya Etats-Unis ezalaki na munduki ya 75mm na ballistique satisfaisant, mpe ekokaki kokɔta pene na mituka nyonso ya Union soviétique, ata mpe monstre KV.
  Tank oyo ezalaki komata na Lady Armstrong, lokola pe équipe ya bana basi. Malanya, Monica, Gertrude, mpe basusu.
  Bana basi oyo bautaki na Grande-Bretagne bamekaki makasi ya motuka ya Amerika M-16. Mpe sikoyo bana basi bazalaki kobɛta ye.
  Basi ya Angleterre oyo bazalaki na misapi ya makolo mpamba babukaki char moko ya Union soviétique na kobɛtama ya sikisiki na elongi. Gertrude azui yango pe asibi yango na BT-8 très cool:
  - Mpe likambo oyo ezali mpenza ya sikisiki !
  Amstrong, fille oyo azalaki kitoko mingi, pe style na ye ya kobunda ezalaki cool.
  Alobaki likambo moko ya mayele mpe alobaki boye:
  - Liwa na ba dragons ya Staline !
  Mpe na ngambo mosusu, bana basi wana ya bitumba babɛtaka mpe masasi, mpe babwakaka ba grenades makolo ngulu. Mpe basalaka yango na nkanda mpe babimisaka mino.
  Kasi ezali mpe na bana basi ya Komsomol oyo bazwaki mpe babandaki koyemba:
  Ntango tosanganaki elongo na Komsomol, .
  Ba filles basalaki ndai ya sembo...
  Ete mokili ekozala lokola ndoto ya kongenga, .
  Mpe tokomona communisme na mosika!
  
  Bomoi yango ekokita lokola wolo, .
  Mpe kondima ekozala na communisme...
  Tokolonga mpenza banguna, .
  Tonyata ebele ya fascisme ya mabe na mputulu!
  
  Kasi emonanaki ete ezalaki bokosi ata moke te, .
  Mokili emonanaki lokola nsɔngɛ ya dague...
  Lotomo ya lobɔkɔ ezali koyangela bisika nyonso, .
  Nani, kanisá, azali na mabele oyo ekoki te!
  
  Kasi devise na biso ezali te kotika banguna, .
  Wehrmacht eko mema biso na mabolongo na biso te...
  Ba examens elekaka na note ya mitano, .
  Mpe molakisi na biso azali Lénin oyo azali na mayele mingi!
  
  Tokoki kokómisa Hitler khan, .
  Atako Fuhrer ya mokili ya bakufi azali kutu malili koleka...
  Mobundi azali koganga na esengo, .
  Mpe epalanganisaka molili mpe mapata na komela moko!
  
  Biso toza ba membres ya Komsomol tozo ganga hurray,
  Totombola mokili mobimba na rack na makelele...
  Bana basekaka mpe basepelaka, .
  Na nkembo ya maman na biso Russie!
  
  Mpe communisme ezali drapeau moko ya kongenga mingi, .
  Oyo eza couleur ya makila na grenade...
  Azali mobundi ya makasi, lokola nganga-nkisi, .
  Et ndimela ngai, Hitler akozua comeuppance na ye!
  
  Mobulu ekozala mpo na makambo oyo ekokisami, .
  Na ba filles ba kimaka na bitumba na beauté...
  Ebele ya fascisme esili komonana moke, .
  Mpe mongongo na biso ya mobongisi-nzela ezali kobɛta!
  
  Ba beautes bakimaka makolo ngulu tii na liboso, .
  Pourquoi ba filles baza na besoin ya sapato, pe baza n"a besoin na yango te...
  Mpe tokobeta Hitler na maboko, .
  Boninga ekozala mpo na nkembo ya Mboka!
  
  Ee, mpo na bolamu ya Mboka na biso, mosantu, .
  Tokosala likambo oyo tolɔtaki naino te...
  Mpe tokolongola ba fascistes lokola mbeli, .
  Tomonisa mawa kaka na baye bamipesaki!
  
  Na Russie, mobundi nyonso autaka na elyelo ya bibwɛlɛ, .
  Mwana mobali yango abotamaki na mitrailleuse!
  Obomi Fuhrer malédiction - .
  Esengeli tobunda na mpiko mpo na Mboka na biso!
  
  Tokosala nionso malamu mpenza, .
  Ezala mikóló mpe bana mibali bazali makasi na etumba...
  Malgré eza pasi mingi pona kobunda
  Mais ndimela ngai, fille wana aza zoba te!
  
  Akoki kolonga bangomba
  Bwaka grenade na makolo na yo ya pamba...
  Nzoku ya mwasi ezali koganga mpe ours ezali koganga, .
  Ekozala na kozongisa mabe ya makasi mpo na Banazi!
  
  Tolongi basoda ya Tatar, .
  Babundaki na ba Ottomans très célèbres...
  Bato oyo bazangi kondima batikaki te na bopusi, .
  Esika nkake ezalaki, mbala moko ekómaki kimya!
  
  Babundi bautaka na libota moko
  Na kati na yango bendele ya communisme ezali koyangela...
  Oh, bozali baninga na ngai ya bolingo, .
  Bebisa ba tanks minene ya fascisme!
  
  Moto nyonso akoki kokokisa makambo nyonso
  Après tout, tozali libela na bomoko na Mboka na biso...
  Tozali kopumbwa elongo lokola masuwa moko, .
  Babundi mpo na communisme bazali invincibles!
  
  Siansi ekosekwisa bakufi nyonso mbala moko, .
  Pe to flutter Yesu na bolingo...
  Obɛti fasciste kaka na liso, .
  Kobunda na art oyo ekoki kogumbama te!
  Bana basi yango bazalaki kotambola na mayele nyonso likoló ya baninga na bango, mpe ezalaki kitoko mpenza.
  Mpe bana basi yango batalaka mpenza mbangumbangu na makolo ngulu.
  Kasi etumba ezali kokoba. Mpe sikawa ba Allemands bazali kozinga Brest, mpe bitumba ezali kosalema na forteresse.
  Hitler, ndenge balobaka, azali kobunda. Mpe na nsima bokutani na bango moko na Churchill esalemaki. Mpe na Paris. Lokola, est-ce que tango ekoki te ya kolakisa détermination mingi na combat contre ba Bolcheviques? Mpe kaka na bisaleli te, kasi mpe na basoda.
  Mpe ya solo Churchill azwaki ekateli ya kosakola etumba na URSS. Kasi na esika na yango, bitúká mosusu ya nɔrdi ya Russie esengeli kokende na Grande-Bretagne. Na sima lisolo esimbaki ba colonie mpe destin ya France. Lokola, ntango ekoki te mpo na kosala boyokani ya kimya?
  Lisusu, na ndenge ya mibeko Reich ya misato ezwaki eloko moko te epai ya Bafalanse, ya Belgique mpe ya Pays-Bas. Bongo tokoki koloba nini mpo na likambo yango?
  Peut-être il faut o moderer ba demandes na yo? URSS ezali monene mpe ekoki mpo na bateritware nyonso.
  Hitler amonisaki ete akoki kobongola makambo. Longola yango, bipekiseli nyonso oyo ezalaki na lotomo ya Bayuda elongolamaki mbala moko. Mpe likambo yango endimami mingi na mikili ya Mpótó. Mpe mingimingi na Grande-Bretagne. Mpe, ya solo, tosimbaki likambo ya tekiniki. Emonanaki polele ete azalaki te. Surtout ba tanks. Mpe na nsima nasengelaki kotonga misisa na ngai.
  Oyo ezali oyo ba industriels basalaki mpenza. Pendant ce temps, guerre ezalaki koleka, en général, plutôt en faveur ya coalition.
  Ba unités avancées esi epanzani na Baranovichi. Mpe kuna, bana mibali ya babongisi-nzela babundaki na bango. Babimaki na kravate ya motane mpe na ba shorts, mpe bakendeki mbangu na kati ya mabulu, kongenga na bitambi na bango ya bana oyo ezalaki mpamba mpe oyo ezalaki mwa mputulu.
  Mpe ya solo babandaki koyemba;
  Mpe nazali mwana ya mbwa ya zamba oyo elyaka banyama mosusu ya likoló, .
  Ruine ya ba ndoki eza lokola sable...
  Mpe ndimela ngai, ozali na mposa ya eloko mosusu ya malamu koleka te, .
  Ndenge nini kobɛta Hitler na mbeli na tempelo!
  
  Il faut pe obotama rouge, .
  Pona koboma ba Nazis...
  Ndimela ngai, mbano ekoyela ngai, .
  Maman akozala fier na mwana na ye!
  
  Nakobebisa bedlam ya Fuhrer, .
  Nako crusher ba nazis na poussière...
  Nandimi ete Mozwi-ya-Nguya-Nyonso akobikisa molimo na ngai, .
  Mpe bónyata ebele ya bato na mopanga!
  
  Russie na ngai monene, .
  Oza capable ya kolonga mutu nionso...
  Mpe Yesu azali mobundi-masiya, .
  Na nkembo ya Pátria!
  
  Nakumisaka na bolingo, nayebi Rod, .
  Po Azali Nzambe Oyo-Aleki-Likoló...
  Bato oyo batɛkaka bango bazwaka etumbu makasi, .
  Mpe syllabe ya mobundi ezali somo!
  
  Tozali babundi ya Russie mosantu, .
  Capable ya kolonga ba Krauts...
  Bilanga nyonso elatisamaki na wolo, .
  Tokoleka ba examens na ba A!
  
  Kondima makasi koleka yango ezali te kati na bato, .
  Na communisme monene ya mboka na biso...
  Amemaka bonsomi oyo ezali na bomoi
  Mpe ebebisi fascisme mabe!
  
  Tokotombola mboka likolo ya minzoto, .
  Mboka-mokonzi ya mokili ezali Moscou...
  Mpo na nkembo ya Mama Russie, .
  Tokobunda tii na suka!
  
  Moto moko te akoki kopekisa soda
  Mpe tokokoma na Berlin...
  Totambola, totamboli, na formation, .
  Topasola drapeau ya fasciste na bayonette!
  
  Ba avions na biso ezalaka cool
  Ekipi ezali na nguya mpe esangisi...
  Ba pilotes oyo bakoki kolonga te na etumba, .
  Mpe mobɛti-mbanzi abɛtami na lente!
  
  Beta Hitler makasi koleka
  Tigre akobikisa ba nazis te...
  Koloba buzoba te
  Tokoleka test mobimba na ba couleurs oyo epumbwaka!
  
  Ekoki kokokisa mingi
  Tokoki mpenza kolonga...
  Ndimela ngai, tozali na likoki monene, .
  Mpe okoki mpenza kobɛta yango na mino!
  
  Na mokuse, mwana mobali yango azali makolo ngulu, .
  Beta ba Krauts makasi.
  Mpe Fuhrer azwaki mbano, .
  Hitler alongolaki etumba yango mpe akómaki etumba ya pɛto!
  Kasi bato ya Allemagne bazwaki Baranovichi. Mpe sikoyo basoda na bango bazali déjà kolongwa na sud tii na Slutsk. Ezali na esika makasi ya Armée rouge kuna mpe Zhukov ye moko azalaki wana kala. Mpe esengeli koloba ete oyo ezali ligne defensive sérieuse.
  Mpe na Roumanie, bankama ya basoda ya Union soviétique bamipesaki, bamimonaki na kati ya mbɛki. Mpe oyo ezali vraiment coup grave na Armée rouge.
  Awa ezali lisusu pete boye te kobaluka mpe kozonga sima.
  Na boumeli ya bitumba, bato ya Roumanie mpe ya Hongrie bamimonisaki ete bazali babundi malamu. Lisusu, bato ya Bulgarie babundaki na motó makasi. Mpe bato ya Croatie bazali mpe na lolenge na bango ya malamu koleka. Ndenge makambo ekendeki mabe mpo na Staline na diplomatie. Mpe emonanaki ete azalaki kaka mbwa ya zamba oyo azalaki ye moko. Mpe Hitler abandaki na mbalakaka kolobela demokrasi. Yango, balobi, azali mpo na bonsomi, mpo na bokokani ya bikolo mpe bato banso, mpe azali komema bonsomi ya Russie soviétique na bokonzi ya dictature ya Stalinisme mpe ya Bolchevisme. Mpe oyo, ya solo, ezalaki likambo ya politiki ya mayele mabe.
  Basoda ya Finlande-Suède bazwaki Vyborg mpe bakataki ba unité soviétique, mpe basalaki mpe mbɛki. Likama moko ebimaki mpo na Léningrad uta na nɔrdi. Mpe oyo esi ekomi mouvement ya échecs grave.
  Mpe sikawa masuwa ya Grande-Bretagne ekangaki Murmansk na mbu. Mpe babɛtaki masasi na masuwa ya Union soviétique.
  Ɛɛ, bitumba yango ekómaki lisusu makasi koleka.
  Bana basi ya Komsomol babundaka na motó makasi mpe na nkanda, babwakaka ba grenades na makolo mpamba mpe bayembaka na ntango moko;
  Ba filles ya Komsomol baza mungwa ya Mabele, .
  Tozali lokola minerais mpe milinga ya mokili ya bakufi.
  Ya solo, tokóli tii na misala ya bilombe, .
  Mpe elongo na biso ezali Mopanga Mosantu, Molimo ya Nkolo!
  
  Tolingaka kobunda na mpiko mingi, .
  Ba filles oyo batondisaka univers na espace...
  Mampinga ya Russie ekoki kolonga te, .
  Na passion na yo, na bitumba ya ntango nyonso!
  
  Mpo na nkembo ya Mboka-Mama na biso mosantu, .
  Avion de combat ezali ko circuler na ndenge ya mabe na lola...
  Nazali membre ya Komsomol mpe nazali kopota mbangu makolo ngulu.
  Kosopa zɛlo oyo ezipaki mabulu!
  
  Bana basi bakoki kobangisa monguna te, .
  Ba bebisaka ba missiles nionso ya ennemi...
  Moyibi ya makila akolakisela biso elongi na ye te, .
  Ba feats ekozala glorifier na ba poèmes!
  
  Fascisme ebundisaki mboka na ngai, .
  A invader na ndenge ya somo pe na ndenge ya insidieux...
  Nalingaka Yesu na Staline, .
  Ba membres ya Komsomol ba sangana na Nzambe!
  
  Tozali kokende mbangumbangu makolo ngulu na kati ya mbula-mpɛmbɛ, .
  Kopumbwapumbwa, lokola nzoi ya mbangu...
  Tozali bana basi ya eleko ya molunge mpe ya eleko ya malili, .
  Bomoi esali ete mwana mwasi yango akóma makasi!
  
  Ezali tango ya kobɛta masasi, yango wana fungola masasi, .
  Tozali na bosikisiki mpe libela kitoko...
  Mpe babɛtaki ngai kaka na liso, kasi na liso te, .
  Kobanda na bibende, oyo babengaka collectif!
  
  Redoubt na biso ekoki kolonga fascisme te, .
  Mpe volonté ezali makasi koleka titane oyo eumelaka...
  Tokoki kozwa libɔndisi na Mboka ya Batata, .
  Mpe ata kokweisa Fuhrer oyo azalaki mokonzi mabe!
  
  Ndimela ngai, Tigre ezali char moko ya makasi mingi.
  Abɛtaka masasi mosika mpe na bosikisiki...
  Sikawa ezali ntango ya masano ya bozoba te, .
  Pamba te mabe Kaina azali koya!
  
  Tosengeli kolonga malili, molunge, .
  Na maseki kobunda na horde ya fou...
  Urse oyo ezipamaki ekómaki na nkanda makasi, .
  Molimo ya mpongo ezali clown ya mawa te!
  
  Nandimi ete ba membres ya Komsomol bakolonga,
  Mpe bakotombola mboka na bango likolo ya minzoto...
  Tobandaki kotambola na bangomba banda na sanza ya Ɔkɔtɔbɛ, 1994.
  Pe lelo Kombo na Yesu eza na biso!
  
  Nalingaka mboka na ngai mingi, .
  Azali kongenga radiantment na mutu nionso...
  Bakoyiba Mboka ya Tata na rouble moko te, .
  Mikóló mpe bana basekaka na esengo!
  
  Ezali esengo mpo na moto nyonso kofanda na mokili ya Union soviétique, .
  Nionso na ntina na yango ezali pete mpe kaka kitoko...
  Tika ete chance ebuka nsinga na yango te,
  Kasi Fuhrer atyaki monoko na ye mpamba!
  
  Nazali membre ya Komsomol kopota mbangu makolo ngulu, .
  Atako malili ezali ko curler matoyi na yo...
  Mpe tia motema na monguna, nzela ya kokita ezali te na miso, .
  Nani alingi azua biso pe abebisa biso!
  
  Maloba ya kitoko koleka mpo na Mboka ya Mama ezali te, .
  Drapo ezali motane, lokola nde makila ezali kongɛnga na kongɛnga.
  Tokozala na botosi koleka bampunda te, .
  Nandimi ete elonga ekoya kala mingi te na sanza ya mitano!
  
  Bana basi oyo bazali na makolo ngulu bakoleka na Berlin, .
  Bakotika bilembo ya misapi na asphalte.
  Tobosani libɔndisi mpo na bato, .
  Mpe ba gants ebongi te na bitumba!
  
  Pe etumba ekozala, tika etumba oyo epanzana.
  Ba Fritz ekopalanganisa biloko nyonso na biteni!
  Mboka ya tata ezali libela soda elongo na yo, .
  Ayebi te soki AWOL ezali nini!
  
  Nayokelaka bakufi mawa, oyo ezali mawa mpo na moto nyonso, .
  Mais ko mema ba Russes na mabolongo te.
  Atako Sam amikitisaki na libota ya Kraut, .
  Kasi guru monene Lénin azali na ngambo na biso!
  
  Nalataka elembo mpe ekulusu na ntango moko, .
  Nazali na communisme pe na ndimaka christianisme...
  Bitumba, ndimela ngai batu, eza film te, .
  Mboka Père eza maman na biso, Khanate te!
  
  Ntango Mozwi-ya-Nguya-Nyonso akoya na mapata, .
  Bakufi nionso bakosekwa na elongi ya kongenga...
  Bato balingaki Nkolo na bandoto na bango, .
  Po Yesu nde Mokeli ya mboka-mokonzi!
  
  Awa tokoki kopesa moto nyonso esengo, .
  Na molɔ́ngɔ́ monene mobimba ya Russie.
  Tango plebeien nionso azali lokola moninga, .
  Mpe eloko ya ntina mingi na molɔ́ngɔ́ ezali Bokeli!
  
  Nalingi koyamba Klisto Mozwi-ya-Nguya-Nyonso, .
  Po o collapser jamais devant ba ennemis na yo...
  Camarade Staline azwaki esika ya tata na ye, .
  Mpe Lénin akozala mpe elongo na biso libela!
  Wana ezali banzembo awa, mpo na koloba te ete ezali mpenza kosɛkisa. Japon ebwakaki basoda mingi mpe mingi ya makasi na etumba na Extrême-Orient. Basoda oyo batambolaka na makolo mpe ba chars ya pɛpɛlɛ bakendeki liboso na motángo monene. Hirohito apesaki mitindo ete bázwa Vladivostok nokinoki. Mpe bato ya Japon bakobaki kokɔta na kati. Na bitumba, char na bango ya pete Chikha emonanaki malamu mpenza mpe ekoki koleka. Mpe akesanaki mpe na ndenge oyo azalaki kosala manœuvre mpe ndenge azalaki kotambolatambola.
  Yamamoto, amiral japonais, akangaki URSS na Océan Pacifique, mpe na makasi mpenza. Mpe lisalisi ezali mingi te awa.
  Na mopɛpɛ, ba samurai bazalaka makasi. Aviation na bango ezali monene na motango, mpe ba combattants na bango, surtout ba Zéros, ezali très mobile mpe manœuvre. Mpe okoki mpenza kokende contre bango te. Oyo ezali bopusi ya aviation ya solo, ya bitumba.
  Mpe ba Japonais bazalaka na ba aces ya malamu.
  Nzokande, basoviétiques bazali mpe babundi. Na ndakisa, mokumbi-mpɛpɔ Anastasia Vedmakova. Kitoko moko ya kobunda mingi. Abundaka makolo ngulu ntango nyonso, mpe kaka na bikini, oyo epesaka ye ba cartes de trumps mosusu. Oyo penza fille oyo toza na besoin na ye. Mpe soki azwi yango mpe na ntango ya etumba ayembi na likoló ya mimpululu na ye;
  Nabotamaki na bantango lokola oyo
  Moto nionso aza na ordinateur na internet...
  Mboka ezali kokola mpe kokola, .
  Et on dirait ba problèmes eza te na fille wana!
  
  Kasi ekeke ya ntuku mibale ezali ekeke moko ya yikiyiki mingi, .
  Volcan yango etɔkaka mpe epanzani...
  Mpe moto nyonso azali mabe, .
  Mpe boboto, komonisa mboka ya moto!
  
  Mpe mwana mwasi yango asengeli kokóma kuna, .
  Na tango ya boye, sans ko clignoter miso...
  Ntango moyibi mabe alongi, .
  Mpe nalingi kosilisa mikakatano mbala moko!
  
  Mbala mosusu mwana mwasi yango azalaki na chance te mpo na ngai, .
  Namimonaki makolo ngulu na liboso...
  Masuwa epasuka, yeba remorque, .
  Mpe ndimela ngai, bomoi emonanaki lokola mafuta ya nzoi te!
  
  Mpe mimekano esopanaki mbala moko, .
  Makila, motema mabe, nyonso...
  Mpe emonani ete ezali kaka na ba zéro - .
  Kasi tokumisa Nkombo ya Nkolo na kondima!
  
  Tokozala na makoki ya kobatela Mboka, .
  Malgré ennemi atondi na bokosi ya buzoba...
  Mobomi-nyama oyo abongoli biso na banyama ya zamba, .
  Na mesa ya fascisme - l'Etat mabe!
  
  Telema pona Mboka Mama, mobundi
  Bundela mpo na Rus na yo ya bule!
  Bopumbwa na mpiko lokola faucon, .
  Mpe na esika ya molili pole ya bokonzi ekoya!
  
  Tokosala ete Mboka ya Tata ezala makasi
  Ba chevaliers nionso baza ba gigantes ya boye...
  Mpe moto mabe oyo azali na nkanda makasi akokende na lifelo, .
  Mpe tozali libela na bomoko na Mboka na biso!
  
  Ndimela ngai, ezali pete te mpo na mwana mwasi, .
  Makolo ngulu azali kokende mbangu na kati ya ba neige ya makasi...
  Mokili mobimba ezali tamis solide, .
  Mpe mobomi azali koyangela - Malyuta oyo azali kopumbwapumbwa!
  
  Kasi ndimela ngai, nalɛmbaki te, .
  Mpe abeta Fritz masasi na mondoki...
  Banyataki bosɔtɔ ya makolo ngulu na nse ya makolo, .
  Mpe mongongo ya mwana mwasi yango ezali kobɛtabɛta mingi!
  
  Azali kosɛka lokola kerube
  Et abebisi ba Krauts neti baza ba jouets...
  Yeba peuple ya Russie baza invincible, .
  Tozali na ba chars mpe minduki ya bibende!
  
  Mwana mwasi ya mpiko azali kokamba mɔ́tɔ, .
  Mpe abomaka na nkanda nyonso ba fascistes...
  Awa limpinga na biso ezali kopota mbangu lokola mpunda, .
  Ba rouges ya makasi koleka ezali te!
  
  Mpe mwana mwasi yango akɔtaki na Komsomol, .
  Mpe akomaki leki ya ba communistes...
  Totinda zabolo Hitler na ba scrapyard, .
  Totia croix na cercueil ya ba fascistes nionso!
  
  Tokopesa mitema na biso pona Mboka Mama, .
  Mpe totia molimo na biso directement na kati...
  Tozali na makasi mingi, .
  Mpe lokola nakobuka mibeko ya Komsomol te!
  
  Mwana mwasi moko akokɔta na Berlin makolo ngulu, .
  Mpe rosario ekotika elembo na Reichstag...
  Fuhrer akozwa makofi na elongi, .
  Kasi toyebi mbano na papye te!
  
  Mpe tokozala na feti ya mpiko, .
  Oyo ata ba poètes bakoki kolimbola te...
  Mosala ezali kaka classe ya likolo, .
  Misala nionso ya bilombe eyembami!
  
  BA FORCES SPECIALES YA BANA CONTRE BA ÉTRAYES NA BA CORTES
  ANNOTATION YA LIBOSO
  Bilenge babundi oyo batambwisami na Eduard Sturgeon babundi na limpinga ya bapaya, libosoliboso ba Cycles. Kasi, na nsima mwana mobali ya mpiko asengeli kokóma Mondele, mpe elongo na banzambe-mwasi babundisa limpinga ya Cortez, oyo alingi kolonga nguya ya Maya!
  . MOKAPO No. 1
  Bilenge babundi ya unité ya ba forces spéciales ya bana babundaki na mpiko. Kasi, nsima ya esika moko na ndambo ya nguya, bazalaki mpenza na libaku moko te ya kokufa. Kasi bavelo oyo ezalaki kobundisa ebebaki mingi mpe ezalaki mpenza na vapeur esilaki. Donc awa okokaki kaka ko arguer nani azali vrai héros.
  Mais il faut topesa tribut, ba garçons na ba filles na ba costumes ya combat ba tirer na précision. Emonanaki ete kosakana na baordinatɛrɛ ezalaki mpamba te, mpe bazalaki kaka babundi ya kokamwa.
  Adala, oyo azalaki kobɛta masasi na lobɔkɔ ya mobali ya Edik, azwaki mpe abwakaki sapato yango na makolo ya mwana na ye. Mpe na mayele ya nyoka, abwakaki mbuma mingi ya pavot epai ya monguna oyo azalaki kokende liboso.
  Mokonzi ya basoda ya mwana mobali aningisi motó:
  - Oyo ezali malamu, toloba, présent mpo na annihilation ! Kasi ezali malamu kosalela yango na ntango ya kobundisa château.
  Adala alobaki na lolenge ya mayele ete:
  -Ozali na fourniture inexhaustible ya ba surprises. Na yango, bakarte nyonso te nde ekoki kozwama. Mpe kosimba karte ya tromp ezali mpe likanisi ya mabe!
  Mpe mbuma mikemike ya pavot ya kobomama ebɛtaki Ba Cycles, kopasola babundi minene na biteni mikemike mpe epasuka. Wana nde esika oyo libebi ebandaki.
  Mwana mwasi yango agangaki, kobɛtáká makolo na ye ya bomwana:
  Elonga likolo ya ba cycles ezali kozela, nandimi
  Tokozala na ba nzembo ya sika...
  Nakomipesa na boombo ya nyama te, .
  Nako lakisa bino classe ya likolo na bitumba!
  Mwana mobali oyo azalaki kobunda na lobɔkɔ ya mwasi amonisaki na mwa kosɛka:
  - Pourquoi obwakaki yango na loboko te, kasi na makolo ?
  Adala asekaki mpe ayanolaki ete:
  - Mpe ezali esengo mingi na ndenge oyo!
  Edik aningisi motó:
  - Ee, zoba nionso akoki kobwaka na loboko na ye, kasi meka na lokolo na ye !
  Bana bagangaki na mongongo moko:
  - Nkembo na babundi ya pole, .
  Lokumu na Mboka na ngai ya Maman ya kongenga...
  Misala na biso ekoyembama, .
  Kolonga ezali mokano monene!
  Ba Cycles, ya solo, lokola ebebaki mingi, ebandaki kozonga sima. Kasi bifelo etombolaki lisusu. Mpe mituka ya sika ekendeki. Ezalaki lokola ba piramide oyo epanzani na banzela, mpe ezalaki minene na bonene na ba troncs.
  Ntango basoda ya mampinga ya sipesiale ya bana babɛtaki bango masasi na mindoki ya ray, basalaki mpenza mabe moko te. Makonzí yango ezalaki kopumbwapumbwa longwa na bibundeli oyo ezalaki lokola bibende.
  Moko ya bana basi yango agangaki ete:
  - Tala joker mosusu pona ennemi ! Mpe to ata avalanche mobimba ya ba jokers!
  Mwana mobali ya mobundi agangaki ete:
  - Ezali malamu kokufa kotelema na esika ya kofanda na mabolongo ! Nazalaki déjà na boombo mpe ba chocsaki ngai na ba chocs électriques, kotinda ba chocs na nzoto na ngai mobimba kobanda na monoko na ngai tii na talons na ngai. Mpe ezali maladi mingi na boye ete liwa eleki malamu!
  Mwana mwasi yango aningisi motó:
  - Ee, banyokolaki ngai pe ! Lisusu, na ndenge ya mayele, gravité variable mpe sans poids pulsation. Mpe esalaka mpasi mingi, mpe etikaka bilembo te longola kaka bandɔtɔ ya nsɔmɔ!
  Bon, nakanisi ete mokonzi na biso oyo akufaka te mpe monene akoya na likambo moko!
  Edik aningisi motó na ye ya mpɛmbɛ mpo na komonisa ete andimaki mpe apesaki mitindo ete:
  - Sikoyo ba ndeko, bo tickler zolo na bino pe bo etouffer!
  Adala, mwana mwasi wana ya etumba oyo ayebi makambo mingi, atunaki na kokamwa nyonso ete:
  - Mpo na nini likambo oyo ezali naino na ntina ?
  Mokonzi ya basoda ya mwana mobali ayanolaki na elikya nyonso:
  - Okomona effet ekozala ndenge nini !
  Bana babundi bazalaki koswana te. Yango wana, bazwaki mpe babɛtaki zolo ya bana na bango oyo bazalaki kitoko na nsɔngɛ ya ba-dagues ya mikemike. Mpe ndenge bakozwa yango mpe bakoswa.
  Mopɛpɛ eninganaki mbala moko. Mpe biloko ya mabe oyo ezalaki na bansuka mingi ya makasi ezalaki kobɛta mbula longwa na likoló. Bakweyaki na ba tanks ya piramide. Mpe babɛtaki bango lokola nsɛlɛlɛ oyo ezali na ntonga. Mpe ba monstres minene batelemaki.
  Edik aningisi motó mpe alobaki boye:
  - Sikoyo tozua yango to yemba !
  Mpe basoda ya mampinga ya sipesiale ya bana bazwaki yango mpe bayembaki na esengo;
  Princesse na ngai, ozali fololo
  Kongenga na elanga ya Nzambe!
  Lolenge na yo ezali lokola mopɛpɛ ya sika
  Bolongola milinga ya mokili ya bakufi!
    
  Bolingo ya mwana mwasi ezali mosantu
  Mopanga ya elombe, ekangami na lokumu!
  Nakosopa makila na ebale ya mopɛpɛ makasi
  Nakozala anzelu elongo na yo libela!
    
  Ndɔtɔ moko ya kobombana epelisaki ngai mɔtɔ
  Image na yo, nsolo kitoko!
  Ozalaki mayemi na mokeli ya molɔ́ngɔ́ mobimba
  Basaleli nyonso ya mabe bakobebisa mbindo te!
    
  Ekoki kosalema kaka na lola
  Destin ekosangisa ba amoureux!
  Kasi Nzambe akotika te ete tóbukana na mputulu
  Ekosangisa bosangisi ya mitema oyo ekómi makasi na bokabwani!
  Nsima ya maloba ya kokamwa mpe ya lokumu boye, likamwisi moko esalemaki. Armada mobimba ya ba tanks ya piramide ezalaki kobimisa fololo lokola cascade ya bafololo. Mpe bafololo ya kitoko emonanaki kaka kitoko mpenza. Mpe babandaki kokola na nguya ya nsɔmɔ mpe ya kokamwa, ya mopɛpɛ makasi. Mpe emonanaki kitoko mpenza.
  Adala apesaki mwana mobali mokonzi yango lipwɛpwɛ na litama mpe alobaki boye:
  - Ozali kaka kitoko moko oyo ekeseni na mosusu nyonso!
  Edik aningisi motó na mwa kosɛka:
  - Technomagie ya makambo!
  Mwana mobali ya mobundi agangaki ete:
  - Bon, sikoyo attaquer ! To crusher ba ennemis na biso na coup moko!
  Mokonzi ya basoda ya mwana mobali aboyaki boye:
  - Te! Ezali liboso mingi. Ya liboso, osengeli kotala ba aventures na ngai ya liboso. Kuna tosengelaki kosala kozanga ba nanotechnologies ya liboso, mpe likambo oyo, esengeli koyeba, ezali mpasi mingi!
  Adala amonisaki na mwa kosɛka:
  - Ya solo, nasosoli ete soki tekiniki ezali te ezali mpasi mingi. Kasi mwana mobali lokola yo, nakanisi, akosilisa mokakatano nyonso.
  Edik ayemba na mwa kosɛka oyo ezalaki kongɛnga lokola mayaka ya mbu oyo eponami na mongongo na ye ya palata:
  Atako tokoki te kosilisa mikakatano na biso nyonso, .
  Kosilisa mikakatano nyonso te!
  Kasi moto nyonso akozala na esengo mingi koleka
  Moto nyonso akosepela mingi!
  Nsima na yango, mwana mobali yango afungolaki hologramme. Mampinga ya sipesiale ya bana ekangamaki nyɛɛ.
  Miso ya safire mpe ya émeraude ya bana mibali mpe bana basi elyaki spectacle.
  Bon, mwana mobali oyo azalaki na bisika ndenge na ndenge ya molɔ́ngɔ́ mpe alakisaki koleka moko, nzokande akómaki naino kokóla boye te. Mpe oyo ezalaki eleko ya Moyen Âge na Mokili ya Sika, lolenge moko ya lisolo mosusu, lokola, ya planète Mabele.
  Na likambo oyo, emonisami ete Edik akómaki mwana mobali ya Inde, azalaki kolandela etuluku moko ya bilongi ya mpɛmbɛ oyo bazalaki na embuscade. Azali na short, makolo ngulu, mpamba te ba mocassins ekɔtaka kaka na nzela, kasi bapakoli yango na mayemi ya langilangi kobanda na motó tii na makolo. Ata elongi ya mwana moke na ba tatouages ya somo na ba dragons na ba anzelu na mipanga.
  Atako mayemi ya ndenge wana emonani lokola ezali momeseno te mpo na mindele. Kasi na bankóto ya ba aventures mpe ba voyages, destin ememi Edik esika moko te. Ba époques, ba planètes na ba temps nionso ekomi entanglé, esangani pe esangani na eloko lokola boule dense.
  Pembeni na ye alali mwana mwasi moko ya misisa oyo azali na loketo minene, bitambi na ye ya mpamba, ya zingazinga, oyo ezali kobenda likebi pene na nse ya zolo na ye. Mpo na ntina moko boye, mobundi yango, atako asengeli kozala Mondele, azali blonde. Alataka bilamba pene na te, kaka culotte oyo euti na ensemble ya bikini, nsinga ya mayaka na ntolo na ye oyo etondi.
  Ntango abalukaki, Edward amonaki elongi moko kitoko na nsuki ya motó ya mpiko mpe mabɛ́lɛ minene, kasi oyo ezalaki na lolenge malamu. Maboko ya mobundi ezali na misisa, loposo na ye ezali chocolat, oyo esangani na nsuki ya pembe na mwa kosimba ya jaune, to koloba malamu, pollen ya wolo, emonanaka malédiction attractive.
  Nzokande, mobundi ya langi ya motane azali koloba na mongongo ya nse mpo na kobanga:
  - Ba bilongi ya mpɛmbɛ bazali koya awa, oh mwana mobali-mokambi Liziba!
  Eloko moko ebɛtaki elenge mobundi na ngambo ya misisa... Edward aninganaki mpe amonaki makolo moko ya kitoko, ya makolo ngulu, ya mwana mwasi. Lisusu misisa mpe makasi. Et puis madame ye moko na suki rouge ya moto oyo ezali kozika. Kitoko ya boye ebimaki awa. Blonde ya mafuta ya nzoi mpe nsuki motane, bango mibale semi-nues, musculaire mpe athletique. Babundi te, kasi banzambe oyo bazali na mbeli.
  Edward asimbaki na bokebi liboso moko mpe na nsima makolo ya mwana mwasi mosusu. Bazalaki konguluma na esengo, lokola bambwa oyo bazali kosimbasimba. Bon, c"est bien, muasi normal asengeli ko kokima ba caresses ya mibali te. Soki te, bato ya ndenge nyonso oyo bazali na mayoki ya kosimbasimba oyo bazali pene ya kofunda mpo na mwa kosimbasimba to kosala flirt ekómi mingi. Kasi ezali mpenza likambo ya bomoto ete mobali alinga kosimbasimba mpe kosimbasimba mwana mwasi moko kitoko, to ata mpe bana basi mibale na mbala moko.
  Ya solo, azali mwana moke na nzoto, kasi azali déjà assez vieux, ezala na ba mbula mpe na mémoire azali assez adulte, donc...
  Ya solo, Edward, oyo azalaki na misisa mingi kasi azalaki kosala masano, azalaki kolinga basi ya makasi oyo bakokaki kobota bana ya makasi.
  Kasi na sima kitoko ya moto epesaki Edward elembo na mbɛbu na ye - congelé! Monguna akobima kala mingi te!
  Ya solo, détachement moko ebimaki na bord ya zamba... Wow, colonel ya forces spéciales akanisaki likambo oyo te. Te, oyo ezalaki ba trolls ata muke te, to ba gnomes - batu tout à fait normal, mais... Na armure moyen-âge, na ba muskets ya minene lokola ba clubs cannibals, mpe na mipanga milayi. Limpinga oyo mobimba epesaki likanisi ya eloko moko oyo ezali mpenza solo te mpe oyo ezali mpenza solo te. Mpe ya kala mingi. Bobele na ntango yango, ekesanaki na motángo na yango, atako elekaki ndelo te. Ba chevaliers mingi bazalaki kobima na bampunda mpe na bibundeli ya kilo. Par ailleurs, elongi ya pâle, exagération makasi - bilongi na bango ezali bronzage, molili, mpe mandefu na bango ezali noir.
  Mobundi-zabolo ya nsuki motane ye moko ayanolaki na motuna oyo ezalaki pene ya kokweya uta na monoko ya Edward:
  - Oyo ezali détachement espagnol ya Cortez. Kobanga te, bazali kaka nkama minei na bango, mpe bazwi naino ntango te ya kotondisa bango na mindele ya mboka.
  Mwana mobali ya mobundi abɛtaki piololo mpe azongisaki na mongongo ya nse:
  - Lovely... Tozali boni kati na biso?
  Mbala oyo blonde ya mafuta ya nzoi ayanolaki ete:
  - Ekozala na mitano elongo na yo ! - Mpe kokanga Edik"s confused look, abakisi. - Motango oyo eleki malamu, pentagramme!
  Elenge mobundi yango aninganaki mwa moke. Equilibre ya ba forces, na oyo etali nombre, ezali polele na faveur na bango te. Mpe oyo eleki ntina, bazali na ba blasters te, ba champs ya force te, to même ba grenades antimatter. Mpe likambo oyo ezali kobangisa. Na ndakisa, na hyperblaster moko okoki kokata ekipi mobimba na miniti moko nguya ya babɔmbi atomike zomi oyo ebwakami na Hiroshima ekoki kobimisama;
  Zabolo ya nsuki motane amonaki ete esengeli kokundolisa Edward:
  - Ozali na likonga, oh mokambi... Okofungola masasi na etinda na ngai!
  Blonde yango alobaki boye:
  - Mwana mobali azali makolo ngulu, mpe azali na elamba ya modeste mingi, oyo ezali ordre te mpo na mokambi monene, ata soki azali na armée na ye te sikoyo. - Mwana mwasi yango abɛtaki misapi ya makolo na ye ya mpamba. Mpe likambo moko ebongwanaki, mpe Edward ayokaki ete eloko moko ezalaki lisusu ndenge moko te.
  Mwana mobali mobundi lisusu abendaki lisusu likebi epai na ye moko. Azali, kutu, bolumbu tii na loketo, kasi na pantalon ya nyau mpe na ba mocassins oyo esalemi na bijoux. Na motó ezali na guirlande oyo nsala misato ebimi na yango. Te, ba faucons te, kasi lolenge moko ya ndɛkɛ oyo ebongwanaka te na mabele.
  Nzoto yango moko ekómi komonana mingi mpe monene na misisa, atako Edward akesanaki ntango nyonso na bokoli ya misisa malamu mpenza, nzokande, na bambula oyo euti koleka ekómi kokauka mingi na boye ete mikuwa ya mokɔngɔ emonanaka mpo na kozanga bilei mpe koningana ntango nyonso. Kasi na cas oyo, azalaki komonana lokola champion professionnel ya fitness - soulagement parfait mpe ata mwa mafuta moko te, mpe loposo na ye etondaki na bronzage rouge-marron.
  Na ntolo na ye ezalaki na tatoo oyo ezalaki na jaguar - elembo ya Huron. Ba tatouages oyo etikali ekabolamaki esika moko boye, lokola nde na magie. Babundi bazalaki na loposo ya kokoka, ya pɛtɛɛ mpe ya kopɔla, chocolat oyo ezalaki na langi ya wolo, mpe loposo na bango ezalaki kongɛnga na molili ya mpokwa moko ya molunge ya Mexique.
  Makolo na bango etikalaki mpamba, kasi yango ebakisaki bobele makoki na bango ya etumba.
  Ba bendaki ba mbeli na bango. Bana basi mibale mosusu, mpe Edward azalaki na lolenge moko to mosusu na ntembe te ete ezalaki na bana basi ya kitoko kuna, bamibombaki na bokebi mpenza ete bazalaki komonana te. Kasi bango mibale bazali na ba arcs ya kitoko lokola oyo ya ba princesses, mpe nsala ya ba flèches na bango epalangani mingi na diama, topaze, rubi mpe émeraude.
  Mpe likonga ya Edward ye moko ezali mpe na nse te na biloko ya kitoko, kasi ezali na ba safire mingi mpe mabanga ya ntalo ya langi ya moindo. Mpe bana basi kitoko bazalaka na balangi ya kongɛnga koleka.
  Détachement moko ya ba conquistadors espagnols esilaki kozala entièrement positionné liboso na bango. Ba caballeros ya Castillais nkama minei. Emonani lokola ete mbu ezali mosika te na awa, atako nsolo ya bizaleli oyo ezali koyokama te, mopɛpɛ ezali kopumbwa kaka longwa na libongo. Kasi nsolo ya nzoto ya bana basi ezali mpenza kobenda likebi, ezali mpenza ya bomoto te, lokola masangani ya mafuta ya nzoi, bafololo, mwa noix de muscade mpe biloko ya nsolo kitoko.
  Babundi bango moko bazali malili mingi, mpe moko azwaki mpe akangaki nyamankɛkɛ moko na misapi na ye ya makolo mpamba mpe anyataki yango mpo ekóma gâteau.
  Batɛmɛli-babundi na bango, na ntango wana, bokonzi ya nguya ya Espagne, bazwaki naino mputulu te na kampanye mpe bamonanaki mpenza ya kokamwa.
  Liboso ya bato nyonso ezali na mokumbi mpunda moko ya nguya, mapeka minene, molai, na mandefu milai mpe motane. Oyo ezali mbala mosusu Comte Cortes, oyo na mikolo ekoya akozwa titre ya Duc mpe akozwa kaka bomengo ya kokamwa mpo na ye moko.
  Emonanaki lokola ete azalaki na nsuki motane mpe azalaki nzoto kolɔngɔnɔ mpenza. Bibundeli yango moko ezali na kilo nkama moko, mpe na nse na yango ezali na mpunda ya pɛtɛɛ te, kasi mpunda oyo babengi pinto draft.
  Mwana mobali colonel azuaki viser na grandee espagnol mpe amibongisaki mpo na kobeta masasi.
  Lokola asilaki komona makambo mingi, Edik azalaki mobɛti malamu ya masasi, atako azalaki kosalela lolenge wana ya ebundeli te banda kala, oyo bazalaki kosalela ezalaki ya mikolo oyo mpe ya liboso, yango wana ezalaki na elikya moko te ya sikisiki ete akobɛta.
  Kitoko ya nsuki motane ya mɔ́tɔ azwaki bokonzi. Abɛtaki masasi liboso, mpe flèche epumbwaki na nzela moko ya tangential. Oyo ya nsuki ya wolo ebetaki masasi esika moko boye na mopanzi, mpe uta na mabulu ya zamba oyo ekesanaki epumbwaki libanda lokola ba comètes, kobeta makonzí ya nguya ya koboma.
  Eduard, oyo azalaki na ntango te ya kobɛta masasi, asalaki ete ba pupilles ya miso na ye ezala rond na triangles. Amonaki naino likambo ya boye te. Fléche ya mwana mwasi ya nsuki motane lokola mɔ́tɔ epasuka mpe epalanganaki na mbonge ya moindo. Ba chevaliers ya Espagne, oyo bakangamaki na mai wana, bazwaki mbala moko mɔ́tɔ mpe babukanaki na mputulu elongo na bampunda na bango. Etikalaki kaka mikuwa oyo ekangamaki na malili na mopɛpɛ.
  Likabo yango, oyo epesamaki na mwana mwasi moko oyo azalaki na nsuki ya langi ya nkasa ya wolo, ebebisaki mingi te. Kaka yango nde elobamaki mwa ndenge mosusu. Mbonge moko ya mpɛmbɛ elekaki, mpe babundi mosusu nkama babandaki kobimisa fololo na mbalakaka. Lisusu, na ndimbola ya solosolo mpenza. Elingi koloba, matiti ya mai mpe ya kongɛnga ezipaki ba conquistadors ya Empire Castille kobanda na motó tii na makolo. Mpe na nsima, bitape ya mbangu ebandaki kobima, mpe nzela moko ya kitoko ya kokamwa ebandaki kobimisa fololo. Mpe ba potentiels bandits na ba étouffeurs babongwanaki, moko na moko na bango na zamba ya ba fleurs fabuleux na ba couleurs ya riche...
  Makabo mosusu mpe esalaki malamu... Flèche ya misato epalanganaki na nkake ya motane, mpe bato ya Espagne bazalaki kopela, lokola mwinda ya mwinda, mobembo ya bapakano, mpe na nsima ebongwanaki na mɔ́tɔ nkama moko... Mpe mɔ́tɔ ya mɔ́tɔ mokomoko ezalaki na langi mpe langi na yango , mpe ba étincelles epalanganaki, kolukaka kobɛta likoló ya moindo oyo ezalaki likoló.
  Bon, likabo ya minei emonanaki lisusu kitoko koleka. Fléche etindaki ba clés mpe ba boulons kongenga lokola cristal ya mabanga! Mpe bakweyaki na mokila ya détachement ya Cortez. Bampunda ebongwanaki ba nsɛlɛlɛ, mpe batambwisi bakómaki batimoli, mpe mituka nkama moko ya mayemi ya kokamwa etɛlɛmaki, ekangamaki na nzela moko ya monene kati na bangomba mike.
  Sikawa babundi nkama minei ya makasi mpe ya mpiko ya bokonzi ya Espagne batikalaki lisusu te.
  Edik agangaki mpo na kosepela na ye:
  - Technomagie ya makambo! Oyo nde likamwisi!
  Etikalaki kaka na Cortez moko, atɛlɛmaki kaka lokola bloc oyo eninganaki te na mpunda na ye monene, lokola aurochs ya Allemagne, mpe amekaki mpenza na elonga kobatela kimia na ye.
  Edward masasi na ye, kasi bitambi mibale ya mpamba, ya kokatakata engengamaki, mpe bana basi, ya nsuki ya wolo mpe ya nsuki motane, na mayele nyonso bakangaki flèche na misapi ya makolo, nsima na yango bagangaki na mongongo moko:
  - Te! Esengeli boluka koyeba makila ya nani ezali noble koleka na mipanga na bino!
  Bon, lokola mpo na mipanga, bongo mpo na mipanga. Edward azalaki na mayele ya kobunda na nzete, na pelle ya sapper, mpe na mbeli ya bayonette. Soki kaka nakokaki kozwa mopanga yango moko...
  Mwana mobali yango atalaki na motuna babundi, lokola nde azalaki kozela ete bapesa ye mopanga ya bomengo ya maji - kobalusa moko, mpe mitó nkama moko longwa na mapeka na ye!
  Kasi zabolo ya nsuki motane alakisaki mbeli ya Espagne oyo ezalaki ya momeseno koleka oyo ebwakama na mbonge ya makasi ya technomagie, koloba na mongongo ya nse na mongongo ya mabe:
  - Sikoyo bozali na ba conditions égales !
  Na nsima, mopɛpɛ ebongwanaki ngámbo, ememaki malili oyo balingaki na mpokwa moko ya molunge makasi. Ezalaki na mopɛpɛ ya malamu oyo eutaki na mbu, nsolo ya iode, ya crevettes mpe ya algues, oyo ezalaki elengi lokola caramel ya noix.
  Edward akendeki malembe malembe epai ya ebundeli oyo bakangaki, ayokaki lokola loposo motane ya solo. Mpe Cortez, mpo na nini akɔtaki kutu na Mexique? Alingi kobebisa culture ya kala ya Mai? Tondisa ba poches na bino na wolo, oyo mindele ya mboka batalelaka yango lokola ebende mosantu. Pona ko écraser ba cultes ya kala pe ko établir bokonzi ya motema mabe koleka ya ba inquisiteurs na ba Jésuites...
  Awa Edward amikangaki na mbalakaka kokanisaka ete mayoki na ye ezalaki ya solo mingi mpo na etumba na eleko mosusu. Na nzoto na ye ya mpamba, ya misisa ayokaka mpema ya mopepe ememi malili ya esengo, ya mbu, mpe eteni ya résine ya molunge oyo ezali kotanga na lipeka na ye ya makasi.
  Te, likambo oyo ezali koyoka lokola ndɔtɔ te. Na ndoto, mbala mingi ozalaka na conscience te, to conscience na yo eumelaka tango mokuse mpenza. Pe awa ezali likambo mosusu... Ata ba moccasins epesaka inconvénient moko boye, pe yo moko ozali ata moke te mwana mobali oyo azali komonana soki azali na mbula zomi na mibale, kasi elenge mobali oyo azali na mbula koleka ntuku mibale te na mosuni. Oyo ndenge imagination na ye ekendeki mbangu tango atalaki ba charmes ya fille.
  Elingi koloba ete nzoto ezali ya ye te, atako, na motindo ya monene, Edik azalaki mosika mpenza na kokɔmela tii kala mingi te. Mpe azalaki mobundi kaka te na ekeke ya ntuku mibale na moko, kasi na bileko ya malili mpe ya cosmique, na nkembo mpo na limpinga mobimba. Kasi sikoyo, vraiment, ezali soit ye, soit, au contraire, ezali ye te... Mosuni ezali ya bapaya, atako ezali na santé, mpe azali na énergie mingi. Te lokola na mwa bambula oyo euti koleka, ntango Edward ayokaki mwa malili na ye moko epai ya bitumba mpe bitumba, mpe etumba oyo ezalaki kokoba mpo na kobika, kokitisa molende, paresse visqueuse na formation mpe koboya kolamuka na tongo mpe kosala ngalasisi . Oui, mpe ndoto ekomi na ndenge moko to mosusu visqueux, tango ozali koyoka énergie mpe posa ya ko sauter likolo te, kasi olingi kolala, mpe ozali kokanisa - ozali déjà na expérience na bitumba ndenge na ndenge, est-ce que tango ya ko retraite ekoki te.
  Mpo na kosala masano oyo esepelisaka yo, kozanga likama, kozanga mpasi mpe na esengo kaka. Mpe ya solo, mwana mobali ya seko azali na mposa na nini? Fandá na mokili moko oyo ezwi mayele mingi mpe oyo ezali mpenza na likama te, mpe vivre mpo na yo moko, kosepela na kominanola mpe kosala mosala te na esengo.
  Kasi Eduard azali na likambo moko oyo ezali mwa koyebana te mpo na mbongo na ye ya pansiɔ. Na ndenge ya mibeko, ye, lokola mwana mboka elf oyo abundaki koleka eleko moko na Mechnya mpe asalaki ba cycles nkama mibale na ntuku mitano, emonani lokola ete asengelaki kozwa pension kuna. Kasi sikoyo azali kosala na Armée solaire ya l"Etat oyo endimami te. Donc statut juridique na ye...
  Edward azalaki kopɛngwisa likebi mingi, mpe Cortez azalaki na ntango ya kozonga na makanisi. Grande espagnol ya nsɔmɔ alakisaki musket na ye ya kilo epai ya moto oyo amonanaki lokola Mondele. Eloko oyo babengaka naino masini oyo ebɛtaka na silisi ezalaki te, mpe Cortez amekaki kopelisa poudre ya mondoki na lisalisi ya masini ya kopangusa. Bon, te, oyo ezali ebundeli moko ya kala mpenza, oyo ezali polele ete ezali na nse ya likonga mpe flèche oyo esalemaka mbala na mbala. Litomba bobele moko ya musket ya ndenge wana ezali ete ekotɔbɔla mpenza bibundeli nyonso na plomb na yango, oyo ekokani na likei ya nsoso. Kasi, ezali mpasi mingi mpo na kobɛta mondele oyo azali agile mpe agile na ndenge wana.
  Yango wana, Edward akómaki kobanga te, kasi na kimya nyonso akendeki epai ya mopanga. Nyonso ndenge moko, okoki kobɛta masasi kaka ntango ozali kopelisa fusible, mpe yango ekosɛnga ntango.
  Cortez agangaki likambo moko na Espagnol. Edward ayebaki monɔkɔ yango te. Kasi azalaki koloba Allemand mpe Lingelesi, mpe mwa Lifalanse. Garçon guerrier azalaki expert munene te na Cortez, mpe en général na ba guerre coloniale wana nionso. Ayebaki nini ezalaki na mikanda ya kelasi. Bon, mpe likambo moko lisusu uta na buku oyo eyebani mingi: "Moctezuma"s Daughter." Kasi, ya solo, makambo oyo ezalaki kuna ezalaki biteni mpe esangisamaki na masapo.
  Na makanisi, Cortez asengeli koyeba Lifalanse, mpamba te mbala mingi bato ya Espagne bazalaki kobunda na mboka ya lis.
  Mpe Edward, na Lifalanse, oyo azalaki koloba malamu mpenza te, alobaki boye:
  - Ozali na mituna mpo na ngai, monseigneur?
  Cortez, mpo na mobulungano, akɔtisaki fusible oyo epelisamaki na kati ya musket, mpe mwa kanɔ́ oyo ebɛtaki... Oyo nde makelele, ata na lisasi moko. Mbala mosusu ezalaki makelele oyo, lokola makelele, nde esalaki ete mindele bákwea ntango masasi yango moko epumbwaki koleka!
  Na likambo oyo, eteni ya plomb ya rond ebɛtaki piololo na ntaka ya mɛtrɛ koleka nkama, mpe ezalaki ata moke te likama mpo na Edward. Mwana mobali ya mobundi, kozanga kobakisa mbangu na ye, atambolaki kino na mopanga mpe azwaki ebundeli na pete, atako ezalaki na kilo soki zomi na mibale. Ya solo, ata ba chevaliers oyo bakómi makasi mpo na formasyo bakokoka te kobunda na mipanga ya ndenge wana ntango molai. Ya solo, sabre ezali na ntina mingi koleka.
  Cortez alobaki na nsuka na Lifalanse:
  - Oza nani?
  Edward ayanolaki na lolenge ya Mephistopheles:
  - Nazali eteni ya nguya wana oyo, ntango nyonso na mposa ya mabe, ekela bolamu !
  Atako Lifalanse na ye ezali malamu mingi te, moto ya Espagne, ya solo, akososola. Ezali kaka malamu que na lycée militaire ya moko ya ba réalités alternatives, bateyaki bango ba langues ya soit disant ennemi. Ya liboso, Lingelesi mpe Allemand, kasi mpe Chinois. Monoko ya nsuka ezali mpasi mingi mpo na koyekola, mpe pene na moto moko te ayebaki yango. Espagne etalelama te lokola motɛmɛli monene, atako epalangani ya monɔkɔ yango na mokili mobimba eleki Allemand. Kasi emonani ete bato bazalaki kondima ete etumba na ba Allemands ekokaki kopengolama te.
  Cortez asekaki mpo na koyanola, mpe na Lifalanse, atako ezalaki polele mpenza te, apesaki likanisi ete:
  - Olingi kobunda na mipanga ?
  Edward ayanolaki na mokuse ete:
  - Lokola chevalier !
  Cortez asekaki lisusu monene koleka. Bazalaki kotalela ye lokola moko ya bato oyo baleki makasi na Espagne. Nani azali mundele? Kaka sauvage oyo azalaki na courage ya ko contester Empire Castille. Na yango, akobungisa motó na ye ya mpamba na ensemble ya nsala.
  Emonanaki lokola ete Edward azalaki na likanisi mosusu mpe apusanaki penepene na motɛmɛli na ye.
  Comte Cortes apumbwaki uta na mpunda na ye na pete mpenza, mpo na mobali ya botongi na ye mpe na bibundeli minene.
  Azalaki molai na motó mpe mapeka koleka monguna na ye, ata soki na nzela ya maji mpe akoli mpo na mwa ntango moke, mpe azalaki kilo ata mbala mibale koleka. Kasi Edward akesanaki mpe, mingimingi na nzoto na ye ya sika, na agilité mpe misisa na ye. Mpe tika ete motángo ya lolendo ameka kozwa ye kozanga molulu.
  Mopanga, ya solo, ezali kilo koleka nzete, ezali lokola koningisa mbeli. Kasi bibundeli ya monguna ezali kutu kilo koleka. Mpe ata soki Cortes azali makasi ndenge nini, manœuvrabilité ya nzoto monene ekozala kaka na nse.
  Edward azalaki kopusana, monguna atɛlɛmaki kaka, kolukaka kobatela bokatikati mpe kozela.
  Babundi ya Espagne oyo ezalaki na lolendo babungisaki nzoto na bango nsima wana mobundi mokomoko abɛtaki flèche, kasi Cortes ye moko amonanaki lokola ayokaki nsɔni ata moke te mpo na likambo yango. Au contraire, Espagnol wana azalaki komonana surtout collecté mpe pompous.
  Edward akendeki mbangu na mbalakaka mpe asalaki attaque ya kobundisa. Comte akangaki ye na mouvement moko ya mopanga na ye oyo emonanaki na mpasi te. Mwana mobali ya mindele asɛkaki - monguna abimaki malamu koleka ndenge akanisaki.
  Cortez, na ngala na ye, asalaki mouvement ya fourchette, kasi mpe akokisaki mokano na ye te. Edward ayanolaki.
  Batɛmɛli nyonso mibale babandaki kosala lopango, kasi na ndenge moko ya kokamwa. Edward, oyo azalaki pɛpɛlɛ mpe azalaki na mbangu mingi, abalukaki pene na monguna, mpe Cortes monene atɛlɛmaki kozanga koningana, kaka ntango mosusu ezalaki kosala ndambo ya litambe liboso, kolukaka kokóma epai ya monguna.
  Babundi nyonso mibale bafandaki nyɛɛ na boumeli ya miniti zomi ya liboso mpe basalaki makambo na bokebi mpenza. Edward abɛtaki bibundeli yango mbala mingi, kasi mopanga oyo bakangaki ekokaki te kokɔta na bibundeli oyo basalaki na mayele. Mpe ntango Cortez akangaki elenge mobundi yango na koningana ya makasi, makila ebandaki kobima na nzoto ya bolumbu ya mobundi ya Inde.
  Sima na yango, Espagnol abongolaki ba tactiques, komona makila ya mutu mususu esalaki que abungisa kimia, mpe atambolaki liboso na makasi. Edward alekaki kaka monguna na ndenge ya kosala manœuvre. Lokola nkoi, azongaki nsima mpe azongaki nsima, formation ya mampinga ya sipesiale ya mwana mobali yango ezalaki kozwa mpasi na yango.
  Okoki kobeta Cortez kaka soki obɛti ye kaka na elongi, bibundeli yango ezipaki mabɔkɔ mpe makolo na ye, kasi na ndenge yango, otindi monguna atambola malɛmbɛmalɛmbɛ.
  Awa Edward azongelaki elikia ata soki motángo yango azalaki makasi mpe ya koyika mpiko ndenge nini, akolɛmba kaka. Ata ba champions du monde parmi ba boxeurs professionnels balembaka mpe ba continuer toujours rythme te na ba tours zomi na mibale. Kasi babundaka kaka na ba shorts ya sport. Donc monstre oyo eko fizzle libanda.
  Ya solo, Cortez abandaki kopema makasi mpe kosukola mingi, mpe mbangu na ye ya kotambola ekita.
  Ata na matama na ye ya minene, rouge à lèvres oyo ezalaki malamu te ebimaki.
  Edward akomaki lisusu na mosala mingi mpe akendeki na offensive. Bobele na ntango yango, elenge terminateur asalelaki lisusu te oyo bateyaki ye na mampinga ya sipesiale, kasi mayele oyo epesamaki ntina uta na mikanda ya aventure. Mingimingi, abɛtaka na nse ya moboko ya mokaba ya mopanga mpo na kolɛmbisa mingi monguna mpe mingimingi lobɔkɔ na ye.
  Cortez abandaki kozonga sima mwa moke, mpe na nsima Edward azongelaki nguya ya koloba:
  - Nini, monseigneur, ezali moto ?
  Comte ayanolaki na attaque ya makasi oyo etikalaki pene ya kotɔbɔla liso ya Eduard, kasi azwaki mpe kobɛtama na misapi na ye na mopanga. Elenge mobundi abeta kozanga kobalusabalusa mosika mingi, mposo ya nyau ya ba gants na ye epasuka kaka, kasi commando abukaki mwa ba phalanges ya Cortez. Kosimba mopanga na lobɔkɔ na ye ya mobali ekómaki mpasi, mpe mokambi ya bato ya Espagne apesaki ebundeli yango na lobɔkɔ na ye ya mwasi.
  Kasi, ya solo, kokatakata na lobɔkɔ ya mwasi ezali mpasi mingi koleka na lobɔkɔ ya mobali, ata soki osili kozwa formasyo.
  Edward azwaki mwa elikya. Abundisaki monguna na motó mpe, na ntango yango moko, abɛtaki libɔlɔngɔ na ye na nse ya libɔlɔngɔ.
  Plaque ya bibundeli ezalaki mwa likolo, kasi atako bongo, loposo ya nyau elɛmbisaki kobɛtama. Kasi Cortes aninganaki, mpe mopanga na ye ebalukaki mwa moke, mpe Edward, na kosaleláká mayele ya ventilateur, ntango masangani ya kobɛtama esalemi, akangaki na makasi motángo ya Espagnol na litama.
  Kobɛta yango ekitanaki kaka na nse ya mandɛfu, kasi makila ezalaki kaka kosopana, mpe ekómaki mpasi mpo monguna aloba, mpe mpasi yango moko elongolaki likebi na etumba.
  Cortes azalaki sikawa, ya solo, na nkanda makasi, kasi nkanda na ye elɛmbi mpe na lolenge moko to mosusu ezalaki na nguya te. Mbala mingi motángi azangaki, mpe na nsuka Edward, na mayele nyonso kozindaka lokola mbisi, abɛtaki monguna na elongi na mbeli na ye.
  Sourcil ya mobali epasuka, lokola boule oyo etondi na makila, mpe Cortez apumbwaki mpenza. Edward, komonaka ezalela na ye, akataki loketo na ye. Loposo ya nyau epasuka mwa moke, kasi monguna azalaki kaka kosimba mopanga na lobɔkɔ na ye ya mwasi.
  Bana basi minei ya bitumba babɛtaki makolo na bango ya mpamba mpe oyo bakatá mpe bagangaki na likoló ya mimpululu na bango:
  - Osali malamu, mwana na biso ya mobali! Obimaki mbangu mingi!
  Na nsima, elenge mobundi yango azongelaki kobɛtama na misapi na ye. En principe, akokaki ko attaquer mutu, mais alingaki azua Cortes prisonnier en vie.
  Mopanga ya kilo ya mokambi ya ba Espagnols ekweaki na potopoto, mpe mobulu azongaki nsima lisusu, mpe ayanolaki na kolemba na Lifalanse:
  - Bon, emonani lokola nabungisi yo, sauvage!
  Edward atelemeli na lolenge ya mayele:
  - Ba sauvages balobaka français te. Et de toute façon, oyaki na mabele ya mutu mususu po osala esclave pe oboma!
  Mokambi ya Espagne agangaki ete:
  - Tomemeli bino kondima oyo ebikisaka bino na minyoko ya seko, ya lifelo!
  Edward ayanolaki na kosɛka ete:
  - Okomi déjà minyoko pona mutu nionso, ata ya seko te !
  Babundi yango mibale batɛlɛmaki na ngámbo mosusu. Bango mibale bazipamaki na makila, atako Cortez, ya solo, azalaki na litɔnɔ mingi mpe azokaki mingi. Grandee espagnol désarmé contre indien na mopanga moko ya makasi mingi te, kasi oyo ebomaka mpenza.
  Cortez amonaki kaka na liso moko, kasi, atako litama na ye ekatamaki, alobaki mpenza polele. Edward ayebaki te nini akosala na count ya Espagnol. Ekozala na ntina ya komema ye na bolɔkɔ, kasi na likambo oyo, ezali polele te esika nini bakoki komema ye.
  Atako, mpo na koloba solo, esengelaki kopesa yango na babundi ya bokonzi ya Maya. Par ailleurs, capitale na bango babengaka bango nini? Ekɔtisaki makanisi na ngai! Mpe basoda ya mindele ya Mexique bazali wapi sikoyo? Empire na bango oyo babengaka ezali déjà kokita; Na yango, bato nkama minei ya Espagne oyo bazalaki na bibundeli ya minduki ya kilo bakómaki nguya monene mpo na bango.
  Edward atangaki buku moko oyo elobelaki etumba ya Cortez kala mingi te, yango wana akokaki komikundola te nani mpenza mindele bazalaki na yango lokola mokonzi na ntango wana mpe bonene nini, ata pene na, ya mampinga na bango bazalaki na yango. Kasi na théorie, pouvoir oyo eleki Espagne yango moko (sans biens étrangers!) esengeli mpe kozala moke te na population.
  Cortez abukaki kimia mpe alobaki polele mingi te:
  - Soki olongi, boma ye !
  Edward asɛkaki mpo na koyanola mpe atunaki na ndenge ya kolobaloba ete:
  - To mbala mosusu okopesa lisiko monene mpo na yo moko !
  Motángo ya bato ya Espagne ayanolaki na bosembo nyonso:
  - Nazali na eloko mosusu te kaka ba niongo oyo etikali na fortune na ngai, nalekisaki nionso na expédition mpe na détachement na ngai ya loyer !
  Edward ayanolaki mpo na Cortez ye moko:
  - Mpe mokonzi abomi kaka mobungisi... - Mpe na nsima likanisi moko ya kosepelisa eyeli elenge mobundi. - Ezali boni soki okoti na mosala ya mokonzi ya mboka ? Emonani lokola ete ozali na nzela mosusu te!
  Cortez akanisaki likambo yango. Bozwi mingi esili kobimisama, banyongo ezali minene, mpe intérêt na yango ezali komata. Na Espagne, akokutana na bolɔkɔ ya moto oyo azali na nyongo mpe, mbala mosusu, bakonyokola ye. Ya solo, bakosenga équipe oyo ebungaki, kasi bakoyokela mawa te. Kende na service ya mokonzi ya mboka? Bato moke ya Espagne basalaka lokola basoda oyo bafutamaka, mpe na etuluku na ye oyo ebebi sikoyo, bango nyonso te bazali bato ya mboka ya bokonzi ya Castille.
  Ata ndenge nini, bipekiseli ya bizaleli malamu ezali te. Mbala mosusu mokonzi ya mboka, oyo mbala mosusu autaki na libota ya bapakano. Kasi Cortez ye moko asosolaki mpenza kondima ya boklisto te, mpe Nzambe, akangami lokola moto oyo azangi libateli na ekulusu, abimisaki mituna mingi. Ya solo, Mozwi-ya-Nguya-Nyonso akotika ete bábaka ye na ekulusu? Mpe mpo na nini Nzambe, oyo atumbaki Sodoma mpe Gomola mpe azindisaki pene na bato nyonso na mpela, alamusaki na mbalakaka makanisi ya kokamwa ndenge wana?
  Ezala ndenge nini, Cortes azalaki moto oyo andimaka Nzambe te koleka Mokatolike. D"ailleurs, na tango ya bitumba azokaki mingi te - misapi na ye oyo ebukanaki ekobika noki mpe sourcil na ye mpe. Likambo ya esengo, lobɔkɔ yango etikalaki kaka ndenge ezalaki, atako ebɛtaki.
  Comte asɛkaki mpe atunaki na bonkonde nyonso:
  - Soki nakoti na mosala na yo, okopesa ngai lifuti nini ?
  Edward ayanolaki na ndenge ya polele te:
  - Mpe oyo ekozwa mokano na mokonzi na ngai !
  Mobundi ya nsuki motane amonanaki lokola nyamankɛkɛ oyo ezali kopumbwa na nse ya hummock mpe agangaki:
  - Oyo ezali acte ya mwana mobali te, kasi ya mobali ! Boya, bolanda ngai!
  Mpe kitoko yango aningisi makolo na ye ya mpamba. Mokambi ya Espagne abungaki elongo na ye. Kaka ndenge ezalaka na ba films - brusquement et démissionnément!
  Mpe na nsima mwana mwasi moko ya nsuki ya wolo abimaki. Atalaki Edward na kolɛmba mpe atunaki na kimya nyonso:
  - Ba proposaki yo osala acte ya trahison ?
  Elenge mobundi yango aningisi motó na botosi mpe akamwaki:
  - Ee... Kasi oyebi likambo oyo ndenge nini !
  Mobundi alobaki na mongongo ya pete koleka:
  - Oyo ozali komona sikoyo ezali ndoto te ! Oyo ezali réalité parallèle, likolo na yango banzambe oyo tosalelaka bazali na pouvoir considérable...
  Mwana mwasi ya misisa oyo azalaki na nsuki ya wolo akweyaki nyɛɛ, mpe mosusu oyo azalaki na nsɔmɔ ya nsuki ya vert mpe miso ya rubi oyo ezalaki kongɛnga abimaki. Alobaki malɛmbɛmalɛmbɛ:
  - Bato bazali ndenge mosusu. Banzambe pe... Et généralement, clairement ba interférer te... sauf na ba cas oyo intervention esengeli. Mpe na nsima, na likambo oyo, balingaka bato mingi!
  Mwana mwasi mosusu ya nsuki ya mpɛmbɛ koleka mayaka abimaki, mpe ayanolaki na mpema:
  - Mpe ozalaki na chance ya kozala na horoscope ya boye ete conseil ya ba Nzambe eponaki yo mpo na mission oyo eleki ntina!
  Edward afukamaki liboso ya bana basi uta na loketo mpe na nsɔni ayanolaki ete:
  - Bon, nayebi mpenza te... Abongi ?
  Mwana mwasi ya ranger ya nsuki motane, na nsuki kongenga koleka mwinda ya Olympique, abimaki lisusu mpe ayanolaki na makasi ete:
  - Ya solo te ! Mpe probabilité oyo okolonga mosala yango ezali koleka chance moko te na trillion moko!
  Edward akangaki nzoto mpe alobaki na kolobaloba:
  - Kasi bongo ?
  Zabolo ya nsuki motane ayanolaki na makasi ete:
  - Mpe ozali na nzela mosusu te ! Oponaki ngai te, kasi ngai nde naponaki yo!
  Mwana mwasi oyo azalaki na nsuki ya wolo alimbolaki na ton moko ya pɛtɛɛ mpenza:
  - Toko transférer yo na moko ya ba univers parallèles innumérables, oyo ekosengela osala eloko oyo ezali presque impossible ya kosala na connaissance na yo pe na makoki na yo !
  Mwana mwasi moko oyo azalaki na nsuki ya émeraude alobaki boye:
  - Bon, pona nini ekoki kosalema te ! Na mikanda ndenge na ndenge ya siansi ya lokuta, bato oyo bakutanaka na bango, na kosaleláká boyebi ya mikolo ezali koya, basalaka makambo ndenge na ndenge, ntango mosusu oyo emonanaka mpenza ete ekoki kondimama te. Lisusu, oyo ezali bato mabe mingi koleka elenge mobundi, mwana mobali ya seko, soda ya mampinga ya sipesiale, mpe ata oyo azali na PhD na Sciences Techniques, oyo o défendre na mayele nyonso, oyo emonisi ete bɔɔngɔ na yo ezali ata moke te ya bomwana!
  Mobundi oyo azalaki na nsuki ya mpɛmbɛ lokola neige andimisaki ete:
  - Oui, lisasi oyo eponami kaka te selon horoscope, mais ezali pe assez valeur en soi ! Yango ebakisaka mabaku na yo!
  Mwana mwasi ya ranger ya nsuki ya wolo apemaki makasi mpe alobaki boye:
  - Tango ezali mokuse! Tokoki te kotika yango liboso ya mokolo ya liboso ya sanza ya motoba, elingi koloba ete mabaku na biso ya kutu kokebisa Staline ezali kokita na zéro!
  Edward akangaki cils na ye ya moindo na makasi mpe abulunganisaki:
  - Nazali mpenza kososola likambo moko te, nini ezali koleka ?
  Bana basi minei ya nganga-nkisi batalakina, mpe na nsima oyo ya motane koleka apesaki likanisi ete:
  - Tolakisa ye. Maloba ezali kaka mongongo ya ba glaces na esobe ya Sahara!
  Awa, na esika oyo esepelisaki mingi, gong moko ebɛtaki, oyo esakolaki ete:
  Ezali tango ya kokata émission ya divertissement boye.
  
  GULLIVER AKOMI MOBALI YA KOLAMBA
  ANNOTATION YA LIBOSO
  Na mbala oyo, mobembo ya masapo Gulliver amimonaki lokola elenge moombo, kobongwanaka na mwana mobali oyo azali konyata makolo na ye mpamba na mabanga ya makasi. Mpe na nsima akomaki mwana mobali ya kabine na masuwa ya ba pirates.
  . MOKAPO No. 1.
  Bobongwani yango ezalaki mpenza molai. Nzela ezali na mabanga mpe mabanga ezali molunge na bisika ya molunge. Mpe moi ebandaki kaka kolala.
  Mwana mobali Gulliver atambolaki elongo na mwana mwasi ya nkolo. Abɛtaki na makolo na ye mpamba na elikia mingi koleka moninga na ye, oyo akomaki elenge mpenza mpe amonanaki penepene na mibu zomi na mibale.
  Mwana mobali Gulliver abulunganisaki:
  - Nalembi pe na soif!
  Mwana mwasi yango ayanolaki na kosɛka ete:
  - Ozali moombo ! Kasi baombo bakoki kosɛnga nkolo na bango eloko te!
  Mwana mobali yango apemamaki. Kala mingi te azalaki mokóló mpe kapitɛni, kasi sikoyo akómaki kaka mbwa ya makolo ngulu oyo bazali kopusama ndenge alingi!
  Kasi na nsima, etɛlɛmaki. Convoi ezwaki ekateli ya kopema mpe kolya mwa eloko. Bana mibali oyo bakangamaki, oyo bazalaki mikóló eleki kaka mwa bangonga, batɛlɛmaki.
  Mpe bapesaki bango nzela ya komɛla mwa mai mpe kolya limpa ya patatalu oyo ezali na fromage mpe ail.
  Bilei ya mboka emonanaki lokola elengi mpo na Gulliver. Longola yango, asepelaki ete sikoyo azali na mino ya bilenge, ya nzoto kolɔngɔnɔ, oyo ebebi mpenza te. Nsima na yango asepelaki mingi.
  Kaka makolo na ngai ya mpamba nde ekweaki mpenza mpe enyatamaki na mabanga ya mikemike.
  Na nsima, babɛtaki lisusu na nzela.
  Mikolo ezalaki lolenge moko ya molai awa, to emonanaki kaka bongo?
  Mwana mwasi yango atunaki Gulliver ete:
  - Ondimi Nzambe na yo, kasi okokaki, ndakisa, kokende na nzete mpo na kondima na yo!
  Elenge mobembo yango ayanolaki ete:
  - Nazali contre ba extrêmes na fanatisme !
  Mwana mwasi yango andimaki ete:
  - Oyo ezali solo ! Kasi kati na bino ezalaki na baoyo bakendaki na liwa na bango!
  Gulliver ayanolaki na mwa kosɛka:
  - Bazalaki ndenge mosusu ! Basusu bakendaki na liwa ya mpasi, mpe bamosusu batɛkaki! Mpe bobele na nsɔngɛ ya mindoki te, kasi mpo na matomba na bango moko!
  Mwana mwasi yango asekaki. Makolo na ye ya mpamba esopanaki na mabanga ya mikemike, mpe ezalaki polele ete asepelaki kutu na yango.
  Ayembaki boye:
  Bolingo ya Klisto ezali kitoko mpe peto, .
  Azali pure, kitoko ya kongenga...
  En même temps, mabe ezali ebele na mokili na biso, .
  Mbala mosusu Satana azali kaka makasi!
  Mwana mobali Gulliver akamwaki:
  - Nzembo oyo ewuti wapi ?
  Mwana mwasi yango ayanolaki na mwa kosɛka ete:
  - Ngai moko na composer yango ! Nini ezali mabe te?
  Gulliver ayanolaki na mwa kosɛka:
  - Na bosembo, mabe te ! Kasi yo ondimaka Klisto?
  Elenge Viscotte alobaki na lolenge ya mayele ete:
  - Na ndimbola nini ?
  Kapiteni ya mwana mobali yango abulunganisaki ete:
  - Bon, azali Nzambe nini!?
  Mwana mwasi yango atombolaki mapeka mpe ayanolaki ete:
  - Ete azali Nzambe Mozwi-ya-Nguya-Nyonso mpe mokeli ya mokili mobimba, te. Kasi likambo oyo ete mbala mosusu azalaki na lolenge moko ya makoki ya maji ekoki mpenza kosalema!
  Gulliver alimbolaki boye:
  - Pourquoi ondimi nature Divine na Ye te?!
  Mwana mwasi yango ayanolaki na elikya nyonso ete:
  - Po ondimaki na buzoba na Mozwi-ya-Nguya-Nyonso akende na ekulusu! Ezali buzoba mingi kozala na makoki ya komibatela te soki ozali na makasi!
  Kapiteni ya mwana mobali ayanolaki ete:
  - Asalaki boye po azua masumu na biso nionso likolo na ye moko !
  Elenge Viscotte asɛkaki mpe ayanolaki ete:
  - Ezali mpasi mpo na kondima ete Nzambe Mozwi-ya-Nguya-Nyonso azalaki na nzela mosusu te ya kobikisa bomoto longola se kokende na ekulusu Ye moko. Kasi ezali boni mpo na mayele oyo ezangi nsuka ya mokeli?!
  Gulliver atombolaki mapeka mpe ayanolaki ete:
  - Bon... Ezali na ba secrets oyo ata ba ange balingi ko pénétrer ! Mpe na motindo ya monene, ekoki mpenza kozala likoki te ya kosala ndenge mosusu!
  Mwana mwasi yango aningisi motó:
  "Nakopesa yo mitindo ete obeta bitambi na yo ya mpamba na banzete, mpe na nsima ekozala likoki!"
  Silence moko ya pasi esalemaki. Gulliver ayebaki te nini akoki kobakisa. Kutu, bato ya teoloji bazali koswana banda bankama ya bambula. Mpe ezali mpenza paradoxe : bato kobakisa mbeba mosusu, ya makasi mingi na bango moko bazwaki libaku ya lobiko. Tokoki koswana awa ntango molai. Mpe soki Mwana amemaki lisiko elongo na mbeka na ye. Kaka epai ya nani? Eza somo pona Tata, mbele Tata azua lisiko ya boye lokola liwa ya Mwana. Kasi ezali mpe koyokana lokola kofinga Satana.
  Mpe ekómaka mabe mpenza mpe mabe mpenza.
  Gulliver ayemba na kopema:
  Bato boni, makanisi ebele boye, .
  Sekele ya lola mosantu, .
  Nalingi na comprendre yango pona mutu nionso...
  Na koluka bosolo ezali na molili ya bitape, .
  Demo yango azali kosilika makasi, .
  Alingi ko imposer plan moko, .
  Oyo ezali ndoto ya kozwa mwinda ya bolingo ya mabota, .
  Kaka Nkolo Mozwi-ya-Nguya-Nyonso nde akoki kopesa eyano!
  Elenge viscotte aningisi motó:
  - Namoni yo malamu, lia!
  Gulliver alobaki boye:
  - Ee, ezali kutu malamu kotambola bolumbu ndambo, na nse ya moi makasi, elongo na mwana mwasi kitoko lokola yo!
  Mpe lisusu mwana mobali yango amilelaki ntango azalaki konyata libanga moko ya makasi. Mpe amonanaki lokola asepeli te.
  Viscotte alobaki boye:
  - Ya solo, kondima esengeli etongama na ba arguments raisonnables ! Na ndakisa, Yesu alobi ete azali Nzambe Oyo-Aleki-Likoló. Nzokande, ateyaka ete: soki babɛti yo na litama na yo ya mobali, baluká na lobɔkɔ ya mwasi! Kasi na Kondimana ya Kala, au contraire, apesi mitindo ya koboma basi mpe bana, mpe ata banyama ya ndako!
  Gulliver ayanolaki ete:
  -Emonani lokola oyebi Biblia malamu!
  Viscottes aningisi motó:
  - Ee, natangi yango. Mpe motema mabe mpe bozoba ezali mingi! Lokola etinda ya kobala basi ya ndumba, to etinda ya koboma bato oyo basali eloko te. Mpe Elisa atyaki ba ours na bana oyo bazalaki kaka kotyola ye mpo na libandi na ye!
  Mwana mobali Gulliver alobaki boye:
  - Mpe bato basalaka tango mosusu boye, kosala motema mabe !
  Mwana mwasi yango andimi ete:
  - Ee basalaka bongo ! Kasi epesaka bango ata lokumu moko te!
  Kapiteni ya mwana mobali yango alobaki boye:
  - Malheureusement, tango mosusu esalemaka que il faut osalela motema mabe. Bon, soki moyen mosusu ya éducation ezali te! Mpe ata ndenge nini, nini ezali kotungisa yo?
  Viscottes alobaki boye:
  - Na ngambo moko, motema mabe ya kolekisa ndelo ya Kondimana ya Kala, mpe na tango moko boboto ya Yesu Klisto, oyo abondelaki ata ntango babakamaki na ekulusu, mpo na babomi na ye !
  Gulliver atandolaki maboko na ye mpe ayanolaki ete:
  - Nayebi te! Ezali kaka mpasi mpo na koloba mpo na nini mpe nini... Tosengeli kosangisa makanisi na biso. Kasi ata ndenge nini. Motuna awa ezali, kasi bomoi esukaka na Mabele te. Mpe mbala mosusu, na kobomaka mwana yango na lisalisi ya ours-mwasi, Elisa abikisaki ye na mpasi ya seko na Gehena oyo ezalaki na mɔ́tɔ, mpe apesaki ye mbala moko na likoló?
  Viscotte asɛkaki mpe alobaki boye:
  - Yango wana mobomi nyonso akoki koloba - Natikaki ye masumu te ! Mpe bamemaki yango na lola!
  Mwana mobali Gulliver alingaki kotelemela, kasi na lolenge moko to mosusu makanisi yango eyaka na makanisi na ye te. Mpe nini ezali mpo na kolobela? Awa esengeli ozala Théologie oyo ayebi makambo mingi. Mpe bato nyonso te ya teoloji mpe bato ya teoloji bazali na likoki ya kopesa eyano oyo esepelisaka na mituna nyonso. Na ndakisa, mpo na nini mabe ezali epai ya Nzambe Mozwi-ya-Nguya-Nyonso mpe ya bolingo? Nzambe alingi ete mabe ezala to akoki kosilisa yango te?
  Mpe awa ezali mpasi mingi mpo na koyanola na ndenge ya sikisiki. Soit ezo bima boye to na ndenge mosusu. Kasi ezali na paradoxe oyo elobi ete eyano nyonso ekobonga na moto nyonso te.
  Kapiteni ya mwana mobali alobaki na koseka ya mawa:
  - Ndakisa, ozali kobika mibu nkoto kozanga ete okóma mobange. Na yango, zala na esengo mpo na yango. Pamba te Nzambe apesi yo ngolu pe bilenge ya seko. Kasi apesaki yango na bato mpamba te. Mpe yango nde asalaka!
  Viscottes aningisi motó:
  - Amen! Oyo eza cool!
  Gulliver ayembaki boye:
  Nzambe azali monene na motema mawa oyo ezangi nsuka, .
  Okela Mabele, bosanda ya lola...
  Mpo na bolamu ya bato, Mwana na Yo se moko, .
  Amataki na ekulusu, mpe na nsima asekwaki lisusu!
  Mwana mwasi yango aningisi motó mpe agangaki:
  Na bobengi ya nkombo ya lola, .
  Baninga na ngai nyonso bakosangana, .
  Na bobengi ya nkombo ya lola, .
  Kuna na ngolu ya Nkolo, .
  Nako!
  Gulliver akangaki ye miso mpe ayemba lisusu:
  Nzambe na ngai, ezali Yo, ezali Yo, .
  Nakutanaka na Yo bisika nionso...
  Ntango nazali kobuka bafololo na koleka, .
  Mpe nasambelaka Yo na bolingo!
  
  Yehova azali motole ya kitoko, .
  Na pole ya moyi mpe kongenga ya minuit...
  Oyo ezali makanisi mpe bandoto na ngai - .
  Oyo ezali mposa ya kongenga ya bolenge!
  Mwana mwasi yango aningisi motó na mwa kosɛka ya kongɛnga:
  - Ee, nzembo na yo ezali malamu, nzokande, nalingi oyemba mingi!
  Gulliver ayemba na mwa kosɛka:
  Nyonso oyo ezali Ya Yo ezali kitoko boni, .
  Nayokaka mongongo na Yo bisika nionso...
  Na motema ya Nzambe loboko ya mobali eyemba, .
  Mpe azali koloba na mongongo ya nse na molimo lokola colossus oyo ezali kokola!
  
  Wana ezali bangomba oyo ezipami na moustique, .
  Oyo ezali ba mbonge na mousse raging...
  Oyo ezali libongo oyo ezali na zelo ya mɔtɔ, .
  Oyo ezali moi oyo ezali na molɔ́ngɔ́ oyo ezangi ndelo!
  Awa mwana mwasi yango abɛtaki makolo mpamba na nkanda nyonso mpe akataki Gulliver maloba, mpe atunaki ete:
  - Mpe basi ya kala ya mabe, bokeli ya Nkolo Nzambe, bazali pe kitoko ?
  Gulliver atombolaki mapeka mpe alobaki boye:
  - Soki ezali na bafandi ya mokili mpe ba planètes mosusu, mpe bakeseni na biso, boye bango mpe, bakoki mbala mosusu kokanisa ete tozali freak. D"ailleurs, même par rapport na ba filles oyo baleki kitoko!
  Viscotte andimaki ete:
  - Na point de vue ya dialectique, oyo ezo soner logique !
  Gulliver ayemba na mwa kosɛka:
  Nkolo Mozwi-ya-Nguya-Nyonso azali kongɛngisa, .
  Ndenge nini kozwa kimia kati na Klisto...
  Nazalaki komona ete nazali mosumuki ya nse, .
  Ete Nkolo azali mobikisi na ngai!
  Mwana mwasi yango aningisi motó mpe ayemba, kofungolaka mino na ye:
  Na kiti ya bokonzi ya likoló, .
  Mokonzi oyo aleki Likolo afandaki...
  Na bolingi na ngai monene, .
  Klisto ayangelaki biso!
  
  Nzambe abakamaki na ekulusu, .
  Yesu abondelaki Tata...
  Mpo na kosambisa biso na makasi te, .
  Lisumu elimbisami biso tii na suka!
  
  Mawa ezali na ndelo te
  Atindi mwana na ye na liwa...
  Mpo na kosalela ye moko, .
  Mpe bazwaki mpiko ya kokufa te!
  Mpe bana basi yango bakangaki miso epai ya moninga na bango.
  Gulliver alobaki boye:
  - Ee, oyo ezali bolingo. Toloba kaka ba poèmes eza minene! Kasi oyebi Yesu Klisto lokola Nkolo mpe Mobikisi na yo?
  Mwana mwasi yango asɛkaki mpe ayemba ete:
  Yesu kokoka
  Yesu azali ya kokoka...
  Kobanda na kosɛka tii na kosala geste, .
  Likolo ya nionso masanzoli...
  Oh, esengo nini
  Oh, esengo nini
  Yebá ete Nzambe azali ya kokoka!
  Yebá ete Nzambe azali malamu mpenza!
  Gulliver andimi ete:
  - Oyemba malamu pe na ndenge ya expressive ! Namoni makoki minene mpenza epai na yo.
  Mwana mwasi yango ayembaki na esengo:
  Na bonene ya Mboka-Mama ya kokamwa, .
  Tempered na bitumba mpe na mosala...
  Tosalaki nzembo moko ya esengo, .
  Na ntina ya Nzambe Mozwi-ya-Nguya-Nyonso mpe mokambi...
  
  Nzambe Pole ezali nkembo ya etumba, .
  Nzambe Pole ya jeunesse na biso vol...
  Kobunda mpe kolonga na banzembo, .
  Bato na biso balandaka Nkolo!
  Gulliver ayanolaki na mwa kosɛka:
  - Oyembi monene! Bobele monene!
  Mwana mwasi yango asɛkaki mpe alobaki boye:
  Nzembo esalisaka biso tótonga mpe tózala na bomoi, .
  Tokendeke na mpiko na randonnée na nzembo...
  Mpe oyo atambolaka na bomoi na koyemba, .
  Akolimwa ata esika moko te!
  Bana bazalaki kotambola na nzela moko ya mabanga. Esali mpasi na makolo ya mwana mobali oyo ezokaki, kasi ayikaki mpiko mpe atambolaki. Mpe masolo elongolaki likebi na ngai na mpasi.
  D"ailleurs, le fait que mino na yo nionso ezali ya yo moko pe ya bilenge etomboli déjà esprit na yo. Mpe nzoto ya elenge ezali makasi mpe nzoto kolɔngɔnɔ. Mpe nyonso nzinganzinga ezali boye bososoli ya kongenga, ya kongenga, ya sika ya mokili.
  Viscotte atunaki boye:
  - Mpo na nini, ndakisa, soki Klisto azali Nzambe mpe azali na nguya nyonso na Mabele mpe na lola, mokonzi mpe molongi oyo aleki kolonga na ntango mpe bato nyonso ezali Genghis Khan? Nani azali barbare, pe pagan, pe motema mabe mingi, pe polygamiste!?
  Gulliver ayanolaki na koseka ya bomwana ya mobulungano:
  - Bon, oyo ezali motuna ya mpasi... Na bosembo, Biblia elobi ete Satana azali Nzambe ya eleko oyo, mpe mbala mosusu Genghis Khan azali na nyongo ya elonga na ye epai ya Zabolo!
  Mwana mwasi yango aboyaki:
  - Oh te! Eloko moko te ekomami na Biblia - Satana azali nzambe ya eleko oyo! Souvenir na ngai ezali libela elenge, mpe malamu mingi koleka oyo ya bino bato oyo bokolaka mpe bokoma mabe!
  Kapiteni ya mwana mobali yango alobaki boye:
  - Ekomami - nzambe ya âge oyo akangi makanisi na bango miso!
  Viscotte asekaki mpe ayanolaki ete:
  - Elobi te ete ezali Satana! Mbala mosusu yango elimboli moimi ya bato. To mbala mosusu, na ndakisa, lolendo oyo eleki ndelo, to mabunga mosusu ya bizaleli.
  Gulliver alobaki boye:
  - Oyo ezali ndambo ya solo ! Mbala mosusu balingaki koloba nyonso mibale!
  Mwana mwasi yango ayemba, kofungolaka mino na ye:
  - Nkolo azalaki na makanisi nini ?
  Gulliver ayanolaki na mobulungano ete:
  - Ozali kolobela nini ?
  Viscotte asɛkaki mpe ayanolaki ete:
  - Ee, na ntina ya makambo ndenge na ndenge ! Naza kutu na nzembo moko na sujet oyo!
  Kapiteni ya mwana mobali atombolaki mapeka mpe apesaki likanisi ete:
  - Yaka, liboso nakoyemba!
  Mwana mwasi yango aningisi motó na mwa kosɛka:
  - Soki olingi, nde yemba, .
  Kaka koyemba tii na liwa na yo te!
  Gulliver abandaki koyemba na mongongo na ye ya polele mpe ya bomwana;
  Moto oyo azali na kondima te azalaka na esengo te, .
  Okoki ko vivre na posa ya masumu te...
  Mpo nkanda ya Nzambe ezali nsɔmɔ
  Po Nzambe aza juge strict!
  
  Mosuni na lifelo ezali kolɛmba mpo na molunge, .
  Mpe ezali tango mpo na biso banso to comprendre kala...
  Ye oyo ayebi kondima na Nkolo te, .
  Akokwea na nse ya ekanganeli ya lifelo!
  
  Moto ya masumu akozwa ya ye
  Ekozala lokola araignée oyo ezali kozika na moto...
  Bademo bakonyokola yo na mokili ya bakufi, .
  Baoyo bazalaki kosambela Satana!
  
  Bobanga mpe boyamboli, monguna ya Nkolo - .
  Okobwakama mbala moko na lifelo...
  Nani akumisaka mokolo ya Saba te - .
  Ekozipama libela na milinga ya mɔ́tɔ!
  
  Okumisaki ekeko mpe onyokwamaki mpo na yango, .
  Eza pasi mingi ko writhe na lifelo...
  Ekozala mabe, science - .
  Alingaki ekeko yango mingi koleka Klisto!
  
  Andimaki te ordre ya Nzambe
  Nalingaki te ko honorer mokolo ya liboso...
  Kozala na elikya te ete okozika mbala moko te - .
  Boseko na minyoko ya mosumuki nde ebele!
  
  Nandimi ete ntango ya kozongisa mabe ekoya, .
  Yesu Nzambe Monene akoya - .
  Mpe nsuka ya mokili ekoya, .
  Akomemela bato lobiko!
  
  Nzambe Mosantu akosekwisa bakufi, .
  Ba oyo na kondima bakoswama na kopɔla te...
  Nandimi ete nakozala mpe elongo na Mozwi-ya-Nguya-Nyonso, .
  Na lola - tika bokangami ya mosuni ekweya!
  Mwana mwasi oyo azalaki na mwa kosɛka oyo ezalaki kongɛnga lokola mayaka andimisaki ete:
  - Nzembo ya malamu mingi! Kasi okosepela na banzembo kaka te! Tozali na mposa ya eloko mosusu ya malili mpe oyo ekokani na mosusu te!
  Gulliver alobaki boye:
  - Buzoba pe eza unique !
  Viscotesse agangaki na mongongo:
  - Makambo nyonso ekozala malamu boni soki tokomi bana ata mwa moke!
  Mpe apesaki likanisi ete:
  - Toyemba likambo mosusu !
  Kapiteni ya mwana mobali atombolaki mapeka:
  - Olingi likambo oyo ?
  Mwana mwasi yango aningisi motó:
  - Ezali bongo, nalingi oyemba !
  Mpe Gulliver azwaki yango mpe ayemba;
  Makmwisi ezali na mokili ya sika, .
  Eza lokola lisapo na couleur...
  Kitoko ya ndenge wana ezali awa
  Okoki kozwa mbeba te na pointeur!
    
  Bon, ekozala boni soki ezali mokolo ya sika, .
  Ezali koya likolo ya Mabele...
  Na yango, tozali na paresseux mingi te mpo na kotelema, .
  Ezuaka malili ata moke te na mokili!
    
  Pole ya sika ekozala na nkembo, .
  Esika banzete ezali lokola bonbon...
  Tokobanda kopesa mbote na ntongo, .
  Bana na biso bazali na esengo ya seko!
    
  Ekeke ya sika ezali koya, .
  Région oyo eza kitoko mingi...
  Moto yango akozala na esengo - .
  Tika nzela ezala likama!
    
  Tika ete planète efololo - .
  Kala mingi te ekozala paradis moko ya kitoko...
  Fungola compte oyo okolonga
  Mokili ekozala Mai moko ya kongenga!
    
  Ezali malamu boni?
  Soki moi ezali kongenga makasi...
  Nzoku moko azali kotimola mbeli
  Moto nyonso azali na ntango moko kitoko na mokili!
    
  Boniboni esengo makambo nyonso ezali elongo na biso, .
  Lobwaku mobimba ya esengo...
  Ekozala, ndimela ngai, ngonga ya kofungwama, .
  Mobembo ya wolo!
    
  Nani akosala destin na biso, .
  Très valiant pe kitoko...
  Soki ezali na bokaboli lisusu, .
  Na nsima, okómaka na nguya mingi!
    
  Tokotika mitó na biso na nse te
  Kosembola mokɔngɔ na ngai na lolendo...
  Mpo na crêpe, manteka, fromage cottage, .
  Moyambi-bapaya abakisi mbala moko!
    
  Yango oyebi ete esengo ekozala
  Na pole na Kombo ya Svarog...
  Ekokóma paladiso ya solosolo
  Bato bazalaki kobondela Nzambe!
    
  Nkolo apesaki eyano moko:
  Esengeli tosala na esengo...
  Et puis mbote ekoya - .
  Bilongi ekongɛnga makasi!
    
  Tala mwana mwasi moko ya makolo ngulu
  Namatamaki na tortue moko...
  Il faut obeta yango na fimbo, .
  Kobimisaka bobangi mingi!
    
  Mɔtɔ esalemaka wapi?
  Bon, moto ezali kopela wapi...
  Kobɛta ya konyata
  Monguna moko ya motema mabe azali kobundisa!
    
  Tokomipesa na monguna te, .
  Tala likambo oyo lokola aspiration...
  Kerube azali kosembola
  Mapapu pe bolimbisi na banguna!
    
  Akoloba ekosalema kala mingi te
  Oyo babengaka elonga...
  Cirque esalemi ete ezali hema, .
  Mpe ntango mosusu bambwa bazali koganga!
    
  Mosika te ekozala lokola likoló
  Tosala mokili mobimba kitoko...
  Natondi Lada - .
  Bakeruba engɛngaka na wolo!
  Mwana mobali yango ayembaki kitoko, mpe mongongo na ye ekómaki lokola mwana moke. Très sonorous na shrill.
  Viscotesse agangaki na mongongo:
  - Lia malamu! Mpe yango ezali malili!
  Kapiteni ya mwana mobali yango asɛngaki ete:
  Na yembi, na yembi, pe nakoboma ba démons nionso!
  Mwana mwasi yango ayemba mpe:
  Tozali bana basi ya lolendo ya Svarog, .
  Ba combattants ya mpiko, ya mpiko...
  Tosalelaka na bosembo, tozali na Nkombo ya Libota, .
  Tika ba koko na ba papa bazala na lolendo!
    
  Nzambe Svarog na makanisi ya bato, .
  Sala que univers ezala esengo...
  Ndimela ngai, moto mabe akolonga biso te,
  Mombongo na biso ezali mosala mpe bokeli!
  Gulliver abetamaki mpe alobaki na bolingo na mongongo na ye:
  - Nzembo monene!
  Viscotte aningisi motó mpe agangaki:
  - Ee, yango nde kitoko na yango. Olia nini pona bolamu ya koyemba?
  Mwana mobali mpe mwana mwasi bakobaki kotambola. Makolo ya bana na bango enyataki makolo na bango na elikya monene. Mpe na ntembe te bakokaki koyemba kitoko mpenza.
  Emonani lokola bana nde bazali biloko nyonso awa. Mpe ezali mokili moko ya kokamwa boye. Ata soki boombo ezali kati na yango.
  Gulliver ayemba na esengo:
  Bato nyonso oyo bazali na planɛti moko
  Esengeli oyeba kofanda na boyokani...
  Bana basengeli ntango nyonso kosɛka
  Mpe bozala na mokili ya kimya, .
  Bana basengeli koseka!
  Bana basengeli koseka!
  Bana basengeli koseka!
  Mpe vivre na mokili ya kimya!
  Bongo batambolaki, batambolaki, mpe batambolaki lisusu...
  Mpokwa ekómi nsukansuka. Mpe batongaki likonzí moko oyo ezalaki na bana oyo bakangaki mpo na kolya na mpokwa.
  Bapesaki bango lolenge moko ya supu oyo ekoki koliama, mpe lisusu mampa ya patatalu oyo ezali na miliki. Bana mibali ya baombo bazalaki kolya. Mpe na bolingi na bango nyonso balalaki.
  Ya solo, nsima ya kotambola mokolo moko ya mpasi, basengelaki kopema.
  Gulliver mpe abandaki koswa mpe kolɔta bandoto ya kokamwa.
  Na kati na yango bana basi oyo bazalaki bolumbu ndambo bazalaki koyemba;
  Molɔ́ngɔ́ mobimba epasuka
  Minzoto esili kokita, liwa ya likama!
  Bazali kolela mpe kolela na minyoko ya ntaka ya lifelo, .
  Mpe mpo na baye babikaki: ezali kaka soni koyika mpiko!
  
  Lokola Nzambe - koyangela mibeko nyonso, .
  Kobosana lisosoli mpe koboya lokumu!
  Loposo moko ya bapaya ezali kokela mokili ya sika, .
  A défier biso - sango ya mabe!
  . MOKAPO No. 2.
  Mwana mobali ya kabine oyo Gulliver abalukaki azalaki kosala mobembo na masuwa moko kitoko mpe ya kitoko mingi ya brigantine. Ba voiles na ye ezalaki na langi ya kongenga mpenza, na mayemi ya kokamwa, ya kokamwa na lolenge ya bafololo mpe ba papillons, mpe ba libélula, bakisa mpe bana basi oyo bazalaki na mipanga.
  Mpe yango ezalaki na boyokani mingi na bato ya masuwa. Ezalaki kaka na bana basi awa mpe. Mpe bazalaki pene na kozala bolumbu, kaka mabɛ́lɛ mpe makolo na bango nde ezipamaki na bansinga ya biloko ya motuya. Mpe loposo na yango ekómi motane, ezali kongɛnga, lokola oyo ya bikeko ya motako.
  Bana basi ya pirate babɛtaki fimbo na makolo na bango ya mpamba, ya kitoko mpenza mpe ya kobenda.
  Mpe na ntango yango moko bayembaki ete:
  Tozali babola, tozali babola, ba pirates, .
  Tozali na mawa mingi, mingi, mingi, .
  Ba filles bakoki ko éviter retribution te, .
  Mais po ba inculquer moralité na biso te!
  
  Ba pirates baza na besoin ya science te
  Mpe ezali polele mpo na nini...
  Tozali na makolo mpe maboko, .
  Kasi tozali na ntina te mpo na mitó na biso!
  Mpe na nsima Gallion moko ebimaki liboso; Apumbwaki, kongɛngisaka bitambi na ye ya mpamba mpe ya zingazinga.
  En général, ba beautés nini ezalaki, pe suki na bango ezalaki très clair. Mingi bazali ba blondes ya mafuta ya nzoi oyo bazali na nsuki oyo ezali kongɛnga lokola nkasa ya wolo, kasi ezali mpe na bana basi ya motane lokola kwivre mpe ata na nsuki ya langi ya émeraude.
  Basusu balataka ba boucles d"oreilles ya broche. Mpe oyo nde perfection ya milɔngɔ bazali na yango!
  Mpe misisa na bango ebalukaka lokola bale ya mercure na nse ya loposo na bango ya motako mpe ya kongɛnga. Oyo ezali vraiment ba filles oyo bakoki vraiment kobunda.
  Mpe sikoyo brigantine azali kokende mbangu nsima ya gallion. Mpe na masuwa oyo ezali na ba ours orc ya shaggy oyo ezali kokima mbangu, kobakisa ba voiles mpe koluka kolongwa.
  Kapiteni moko ya mwasi oyo azali na nsuki ya langi ya nkasa ya wolo oyo ezali kopumbwapumbwa kitoko mpenza na mopɛpɛ, mpe makolo mpamba oyo ezali kosala ete mibali bákóma bazoba, ntango azali koganga:
  Tokobebisa ba ours malédictionné! Tika gang ya dragon ezala na moto!
  Awa brigantine azali kokanga distance. Mpe bana basi misato bazali kobɛta masasi longwa na kanɔ́ ya likonga, kopemisa makolo na bango mpamba na pont.
  Mpe na nsima, boule ya kanɔ́ epumbwaka libanda, mpe, nsima ya kolimbola arc, ebɛti mbala moko na galerie ya galeon ya monguna. Mpe masuwa, lokola ezwaki mpasi makasi, ebalukaki.
  Bana basi babandaki kopumbwa, bazalaki kongɛngisa matambe na bango ya mpamba mpe ya zingazinga, mpe bazalaki koganga:
  Lokumu na ba pirates, nkembo!
  Ba filles bazo kende mbangu liboso...
  Tobundaka na nse ya drapo ya motane, .
  Armée ezali ko attaquer!
  Mpe sikoyo brigantine ezali kopusana penepene na Gallion. Mpe bana basi yango babwakaka bansinga na masuwa ya banguna. Mpe babendaka brigantine epai ya victime na bango. Mpe na nsima kongɛnga makolo mpamba, mpamba. Ba sauter likolo na yango pe babandi kobunda na ba orcs. Mpe mobulu moko ya zamba ezali. Bana basi bamikatakata na ba sabres mpe babimisaka makila na monguna na bibale oyo ezali kozika. Mpe ba orcs bakweyaka na mitu ekatamaki.
  Mpe mitó na bango ezali kobalubaluka na nse.
  Yango ezali mpenza kobebisama mpe kobebisama. Sikawa babundi bamimonisi na nkembo na bango nyonso. Mpe makolo na bango ya mpamba mpe oyo ekómaki motane, lokola ba marto ya mbeli, ezalaki kobɛtabɛta bango mabe mpenza.
  Bana basi yango bazali kitoko mingi mpe loposo na bango ya motako ezali kongɛnga na moi, oyo ezali misato.
  Babundi bazali kobɛta piololo mpe koganga ete:
  - Tokoboma banguna na biso, oyo ezalaka toujours crédo na biso. Toleki ba examens nionso na A, mosantu mboka na biso!
  Ba filles ba bimaki vraiment cool. Mpe bakataka makasi mpenza na boye ete balançoire ekoki kopekisa te.
  Mpe mwana mobali ya makolo ngulu Gulliver abundi na bango. Mobali moko ya dashing mingi, toloba.
  Mpe litindi ya mpamba ya mwana mobali ekozwa yango mpe ekobuka yango na nsuki ya motó ya orc. Mpe mbanga na ye ekweaki.
  Gulliver ayembaki boye:
  - Ndenge nini tozalaki kobika na kobunda, .
  Mpe kobanga liwa te...
  Ngai ná yo tokozala na bomoi banda sikoyo!
  Na bisika oyo etondi na minzoto mpe na silence oyo etondi na minzoto, .
  Na mbonge ya mbu mpe mɔtɔ ya nkanda makasi!
  Mpe mɔtɔ ya makasi, mpe ya nkanda makasi!
  Mwana mobali ya kabine akataki mpe makolo na ye ya mpamba ebetamaki.
  Eza bien kozala muana après tout. Oyo nde nzoto ya mbangu ozali na yango.
  Oyo ezali vraiment garçon superman.
  Mpe ayembi na likoló ya mimpululu na ye:
  - Nazali chevalier ya lumière na genoux ya ba sauvages, .
  Nakobalusa banguna ya Mboka na mabele!
  Oyo ndenge mwana mobali abundaka mpe ayemba. Mpe azali kokatakata mpe kobukana.
  Mpe bana basi mosusu bazali kobunda na ye. Oyo ezali kitoko mingi mpe elengi.
  Babundaka, ya solo, na bisika minene mpenza. Na ndimbola ya elilingi ya liloba yango.
  Wana nde babundi. Okoki koloba na ntina na bango: super mpe hyper.
  Soki babandi kobunda, eloko moko te ekoki kopekisa bango.
  Mpe bongo ba orcs ya nsuka bakweyaki na nse ya ba coups ya kitoko. Mpe ezalaki na esengo monene o ntei ya babundi.
  Mpe bayembaki boye:
  Tokoboma mpe tokoboma moto nyonso, .
  Tokoboma mutu nionso! Tokoboma mutu nionso!
  Mpe nsima na yango babandaki kolukaluka zingazinga ya gallion mpe koluka nyama oyo balyaka. Bobele na ntango yango, babundi bayembaki ete:
  - Tozali koluka baleki nzela uta butu kino ntongo, .
  Tobuka na kati ya fraer! Tobuka na kati ya fraer!
  Awa Gulliver abandaki koyemba na molende;
  Ndeko yango atombolaki lobɔkɔ na ye epai ya ndeko na ye.
  Etumba ya motema mabe - makelele ya monguna!
  Mitrailleuse ekomi moninga na yo, .
  Retribution eyei pona frivolité!
  
  Nini ya kosala soki batu ba panzani
  Ntango masasi oyo ezali kopumbwapumbwa ezali kobɛtabɛta!
  Nzambe malamu abuka bitumba na makasi - .
  Po mikolo ya dragon ya nyama esila!
  
  Kasi lifelo eyebi ndelo mpe ndelo te, .
  Mabele ezali kopela na napalm, bana bazo lela!
  Sikoyo bizaleli ya bana basi ekómi mpɛmbɛ - .
  Nani, Nkolo Mosantu, akoyanola mpo na likambo oyo?
  
  Bon, balingami boni okoki koboma?
  Na nsima, moto abotamaka, ndimela ngai, mpo na esengo!
  Mama atikaka mwana na ye akende liboso te, .
  Mpe ata na eleko ya molunge ezalaka na ntango ya mabe na ntango ya etumba!
  
  Kasi mokumba ya soda ezali mokumba ya solo:
  Pourquoi to bundela Mboka ya Papa?
  Na mbula zomi na motoba tempelo esi ekómi mpɛmbɛ, .
  Bilongi ya ba veuves malheureux evimbi na mayi ya miso!
  
  Mais eza nini, oza fou ndeko?
  Te, ozali fou, molingami na yo ayanoli!
  Mpo na mabe, nani azali na kiti ya bokonzi, soda na biso, .
  Andimi ete bokilo na ye azali Kaina ya bosoto!
  
  Na mabele, bibale ya makila ezali kopasola misisa, .
  Na pulse oyo ewutaka na noyau eko répondre na coup...
  Eloko oyo ebetamaki na libenga ekangamaki na elanga, .
  Oh, Moi ekómi motane boni!
  
  Kasi kondima ezali ete Yesu akoya - .
  Akoyokanisa bandeko mpe akomema lobiko!
  Sima tobosana kozongisa mabe na score ya mabe - .
  Tika bolimbisi eyangela na milimo na biso banso!
  Sima na yango ba filles pirates ba giggler na garçon ya cabine. Mpe ezalaki kaka monene.
  Nsima na yango babendaki galeon na esika oyo bazalaki kokangama, bitunga ya bière mpe vinyo, mpe babandaki komɛla mpe kosilika.
  Mpe oyo nde mabina oyo makolo ya mpamba, ya bana basi ya kitoko yango ezalaki kobina. Ndenge nini ezalaki komonana malili.
  Mpe bana na bango ya ngɔmbɛ oyo ezalaki na misisa ezalaki kongɛnga. Oyo ezali vraiment ba filles oyo oza na besoin na bango.
  Mwana mobali Gulliver mpe azalaki komɛla mpe koyemba na mposa makasi;
  Moto na moto azali na makanisi na ye moko mpo na bolingo - .
  Concept ya beauté na idéal!
  Ata soki bato bakoli na yango te, .
  Kasi moto azali lisusu nyama te!
  
  Mpe awa, ya solo, okoki kozwa mwa ba aphorismes mpe kobakisa eloko lokola oyo, ya mayele;
  Litambi ya mwana mwasi oyo ezali mpamba ekozwa mingimingi sapato oyo ezali na momeseno!
  Kasi eloko moko ya original eyaka na makanisi na ngai te
  Talá ndakisa moko:
  Bolingo mpo na mibu nyonso, .
  Mpe mwana mobali yango azali kotala na lolendo mingi...
  Miso na ye ezali kongɛnga na molili, .
  Résultat ekozala cool!
  Malgré totia yango nionso oyo - zoba na banal.
  Kasi, na ngambo mosusu, tokoki koloba ete ezali kutu malili.
  Gulliver ayembaki boye:
  Nazali ko galoper. Kasi natambolaka na mpunda ndenge mosusu
  To koloba malamu, na sauter lokola louse...
  Mpe nakoki mpenza kobɛta mbongwana, .
  Opesaka ata likambo moko te mpo na mwana mobali oyo azali na makolo ngulu!
  Mpe na nsima Gulliver ayemba eloko moko ya sivilizasio mingi koleka;
  Tolingi kofanda na mokili kitoko ya paradis - .
  Na kati na yango ba maladi ezalaka te, ba ngombe ya ngombe ya décrépite...
  Na boye ete nsinga ya bomoi ekóma na nsuka te, .
  Tika ete mikolo nyonso ezala na esengo mpe na esengo!
  
  Epai langi na yango ezali lokola arc-en-ciel na eleko ya prɛnta, .
  Lis ya mai ezali lokola wolo mpe émeraude.
  Epayi wapi réalité ezalaka banda kala lokola ndoto...
  Mwana mobali nyonso akoki kosala likamwisi!
  
  O Mboka-Mama, mawa mosantu ya Nzambe;
  Ba bouleau na yo ya tache, kongenga ya bibende...
  Mpe nabondeli Nkolo mpo na likambo moko, .
  Po Pátria efuluka na nkembo!
  
  Mais alors combattant akendeki déjà na campagne, .
  Atamboli lokola mobundi ya barbare!
  Tokosala malamu mpo na planète - .
  Mpo masasi etɔbɔla mama na yo ya bolingo te!
  
  Attaque ya troll, pression ya fou;
  Avalanche ya ba ennemis ezali kokende mbangu!
  Na yango, mpo na nini tozali na mposa ya koswana makasi, .
  Tango Père esangani na loboko!
  
  Kasi lisusu ba monstres ya orc ba sourire, .
  Mobali yango ayoki lokola azali na mokuwa ekangami na zolo!
  Mpe goblin agangaki na nkanda makasi, .
  Kasi tosalelaki likabo oyo basoda bapesaki!
  
  Kasi elonga likoló na monguna ekómi pene, .
  Tokopasola Russie na mabulu!
  Kozongisa mabe mpo na bato ya mbindo eyei - .
  Fulu na bango epasuka na biteni mpe na lint!
  
  Oval ya fille moko na elongi kitoko - .
  Epesaki ngai kondima mpe makasi monene!
  Yango nde ndenge Gulliver ayemba na mayoki mpe na molende monene. Mpe koyemba na ye ekómaki kitoko mpenza na ndenge ya kokamwa.
  Na nsima, kapitɛni ya mwana mobali abandaki lisusu koyemba, nsima ya kɔpɔ mosusu ya bière, mpe nsima ya kolya mbisi oyo ekauki;
  Mboka monene, ya nguya, ya bule, .
  Ezali na eloko moko te oyo ezali kongɛnga koleka na nse ya likoló ya bule!
  Epesamaki na biso na Nzambe Mozwi-ya-Nguya-Nyonso libela - .
  Pole ezanga ndelo, Masiya oyo atombwami!
  
  Mokili emona naino te nguya ya boye, boyebi, ata mokolo moko te
  Mpo ete na lolendo nyonso tónyata etando monene!
  Monzoto nyonso na molɔ́ngɔ́ eyembelaka yo, .
  Tika ete Anh azala na esengo na biso!
  
  Après tout, oyo eza Mboka na biso, eza destin ya boye,
  Commande espace ya makambo nionso!
  Moko na moko kati na biso, ndimela ngai, akolinga oyo, .
  Sans buzoba, ba superstitions ya basi!
  
  Ba-anjelu minene bazali kobɛta kelelo na bango ya nguya, .
  Bazali kokumisa na makasi botamboli ya mampinga na biso!
  Mpe monguna akokuta destin na ye na sanduku ya sanduku ya aspen, .
  Mpe akozwa mpako mpe mpako te!
  
  Oyo ezali Mboka na biso, nionso oyo ezali na kati, ndimela ngai, ezali kitoko,
  Abalusaki molɔ́ngɔ́ mobimba kozanga milende!
  Ba filles mignons na tresse ya kilo, .
  Alingi kobɛtama makasi!
  
  Mboka ya tata ezali lolenge ya kotala ya miso ya bule ya mama, .
  Loboko na ye ezali pɛtɛɛ mpe ezali mabanga!
  Mpe obomi monguna, elenge mobali, na lisasi - .
  Tika ete mɔ́tɔ epela makasi na motema na yo!
  
  Salá ndai na Mboka ya Tata oyo ezangi ndelo, .
  Ya solo, azali malamu mpo na yo mpe!
  Atako makila ezali kosopana na nkanda makasi ya etumba, .
  Monguna akozwa sikawa kozongisa mabe!
  
  Bibundeli mpe mpiko ezali alliage ya nguya boye, .
  Moto mabe akoki kolonga yango te!
  Napumbwaki nokinoki na mpɛpɔ oyo ezalaki na babɔmbi, .
  Mpe ntango epanzani, mbula ebɛtaka na maninisa!
  
  Kasi ordre ya mokonzi - fly boy to Mars - .
  Tango ekoki po o installer espace!
  Mpe lolendo ya Mars ekosala ye makasi na miso, .
  Na nsima, tomoni koleka Pluton!
  
  Toya na ba hauteurs ya espace, komona bord ya univers, .
  Oyo ezali destin na biso ya bomoto!
  Mpe na yango, mwana mobali moke, zala na mpiko mpo na misala minene, .
  Na nsima, yebá ete mbano ezali likambo ya kozwa matomba!
  Bana basi yango mpe banyataki mpe babɛtaki mabɔkɔ. Mpe makolo na bango ya mpamba ezali na mayele mingi. Mpe bitambi na ye ya mpamba ezali kongɛnga na moi.
  Gulliver azali elongo na bango, na nzoto ya mwana mobali moko ya makolo ngulu, na bomoi mpe na esengo mingi.
  Kasi babinaki tii mokolo ya liboso.
  Nsima na yango tozwaki ekateli ya kobɛta bakarte. Mpe oyo ezali mpe mosala moko ya kokamwa mpenza.
  Mpe okoki mpenza kozwa yango mpe komipakola mafuta. Mpe ako frolic na ba filles tiii akozala na kanda makasi.
  Mwana mwasi ya pirate azwaki makolo ya Gulliver ya mpamba, ya bomwana na loboko na ye mpe abandaki kosala masaje na litindi na ye ya rond, ya rose.
  Mwana mobali ya kabine asekaki mpe agangaki na esengo. Ezalaki monene mpenza. Oyo ezali solo kaka mwana mobali ya likamwisi.
  Mpe makolo na ye ya mpamba, ya kitoko mpenza ezali kaka likamwisi.
  Gulliver ayemba na mwa kosɛka:
  Makolo ngulu, kaka makolo ngulu, .
  Na nse ya nkake ya sanza ya nsambo mpe makelele ya surf...
  Makolo ngulu, kaka makolo ngulu, .
  Tobina, ngai na yo!
  Oyo ezali ba nzembo ya kosekisa oyo bazali na yango. Mpe ezali mbala mosusu malamu kozala mwana mobali nsima ya nyonso. Et en même temps olakisaka ba feats ya minene.
  Kasi ya solo ezali kaka yango te. Oyo Gulliver asali nanu te.
  Mpe ayemba mpe abinaki, mpe asalaki bokabwani na makolo ya bana na ye ya mpamba. Oyo mpe emonanaki très cool mpe na mwa meko odious.
  Oyo ezalaki kapiteni ya mwana mobali oyo asalaki mibembo na mikili mingi mpe asalaki masuwa na mbu koleka mbala moko.
  Mpe ezaleli na ye, mpo na koloba solo, ezali mpenza na nkanda.
  Kasi yango wana okoki kaka te komema mwana mwasi na drapeau ya pirate mpe kobɛta masasi na ba requins na minduki ya mikemike. Ezali pete te kokota, kasi yango nde kitoko na yango.
  Mwana mobali Gulliver, amikitisi na makolo na ye ya mpamba, ya bomwana, azwaki yango mpe abɛtaki masasi. Canonball ebɛtaki requin yango. Mpe abukaki mokɔngɔ na ye, mpe abɛtaki misɔpɔ na ye. Mwana agangaki ete:
  - Mwana mobali akangaki mwa mpiko ya malili, .
  Mpe babenganaki bato ya masuwa na sanduku ya ebembe!
  Fille capitaine ya ba pirates azuaki mpe asimbaki garçon ya cabine na misapi na ye ya makolo ya pamba na zolo ya mwana mpe agangaki:
  - Bon, yo tomboy, olingi ozua esika na ngai. Namoni ambition ebele na yo!
  Mwana mobali Gulliver ayanolaki ete:
  - Nasepeli na kozala ata moke, kasi kaka mobali. Mpe mwasi yango azali...
  Mobundi mosusu ya nsuki motane ayemba ete:
  Ezali impossible kofanda na mokili soki basi te, .
  Moyi ya Mai ezali kati na bango, bolingo ezali ko fololo kati na bango!
  Gulliver apesaki likanisi na koseka moko ya kitoko mpenza, oyo ezali ya bomwana mpe na ntango moko ya mpiko na ntango moko:
  Eleko ya mpasi eyei na mboka, .
  Makila ezali kosopana lokola ebale ya mopɛpɛ makasi!
  Bunda tii na mpema na yo ya nsuka, .
  Mpe tika esengo, kimia, bolingo eya!
    
  Tozali bana ya communisme ya mabe, .
  Bana ya Mbotama oyo ezangi ndelo...
  Ata soki ba hordes ya revanchism ezali koya - .
  Tozala fidèle na Mboka na biso!
    
  Na eleko monene mpe ya cosmique, .
  Esengeli kosala ba quasars na mosapi...
  Ndimela ngai, tozali kosala malamu mpenza, .
  Au moins armée ya mabe lifelo e attaquer!
    
  Tokoboma mampinga ya mobundi, .
  Mpe tokosala ba laser na ba quarks...
  Mpe moto akokóma elombe nyonso, .
  Likoló na biso ezali na kerube moko ya mapapu ya wolo!
    
  Ata soki mapata ezali kopela makasi likoló ya Mboka, .
  Bana bazali prêt ya kobundisa monguna...
  Equipe ya ba combattants, ndimela ngai, bongo kopumbwa, .
  Konyata bord ya mokili na botte na yo te!
    
  Toyebi monguna azali na nguya mpe na mayele mabe, .
  Tokopesa ye ata pouce ya mabele te...
  Mpe moto azali bokoli ya makasi, ya nkembo
  Mpe Nkolo ya banso ndima ye moko!
    
  Tokotonga communisme monene, .
  Mabele ya mbotama ekozala na bomengo...
  Atako monguna azali mpenza na zamba, .
  Destin na biso eza ya ko attaquer!
    
  Mobongisi-nzela mwana mobali ya mpiko ya mpiko, .
  Que obotamaki toujours po ozala guerrier...
  Leo azali lapin ya kobangabanga te, .
  Tika ndoto yango ekokisama!
    
  Bandeko, tokoki koyika mpiko te na soni, .
  Biso nionso tokotelema pona Mboka ya Papa...
  Toko tolérer lisusu ba insultes te, .
  Tonyata monguna na loboko ya bibende!
    
  Soki biso nyonso tosangani na mabɔkɔ, .
  Tokoki kolonga ba insectes...
  Mboka mosantu ezali lokola moi, .
  Mpe mobomi-nyama akómaka banyama ya zamba!
  Oyo ezali nzembo oyo eyembamaki na mwana mobali moko oyo autaki kozala kapiteni mpe azalaki na lokumu. Mpe yango ezali malili.
  Kasi na nsima, frégate moko ebimaki na likoló. Lisusu, ezali kelasi monene - minduki ntuku motoba na minei. Mpo na nini likambo yango ezali monene? Mpe apusani penepene lokola kite oyo ezali komona nsoso.
  Kapiteni ya mwana mwasi yango alobaki boye:
  - Oyo ezali mokakatano mpo na biso ! Tokobunda to...
  Mwana mwasi oyo azalaki na nsuki motane aboyaki:
  - Motuna ya kokima ezali te !
  Mwana mwasi moko oyo azalaki na nsuki ya bule, oyo azalaki kobimisa mino na ye ya mayaka oyo ezalaki kongɛnga mpe kongɛnga, ayembaki:
  Tosengeli komemya biso, kobanga biso, .
  Ba exploits ya ba filles eza incalculables...
  Bana basi bazalaki ntango nyonso koyeba kobunda
  Bakoki kosibana mpunda lokola saki!
  Mpe alakisaki monoko na ye molai mpe ya koswa.
  Bon, lokola etumba ekozala, mpo na nini te kolakisa ezaleli na yo ya nkanda mingi. Mpe yango ekozala mpasi mingi mpo na banguna. Mpe ekozala mpe esengo te mpo na baninga na yo.
  Mpe etumba, ya solo, esɛngaka kopona esika oyo ebongi mpe kosala manœuvre.
  Mpe bongo bana basi na mayele mingi batambolisaka brigantine na bango, mpe na ntango moko babosanaka koyemba te;
  Ozali mosangani ya Komsomol ya Mboka, .
  Olingaka kobunda na mpiko pona Elfia...
  Okozala na makoki ya kosunga Mboka Mama, .
  Chevalier azalaka na molimo ya clown te!
    
  Mwana mwasi yango azali moyembi ya kokamwa, .
  Azali kokende mbangu na kati ya ba snowdrifts makolo ngulu...
  Ozali mokonzi mwasi moko ya kongenga - .
  Okobeta Orkolf na loboko na yo!
    
  Abwakaki grenade na litindi na ye ya mpamba, .
  Bapasolami douzaine ya ba soldats...
  Mosika te, bakozongisa mabe mpo na Fuhrer, .
  Chevalier akobongisa mitrailleuse!
    
  Tozali bana basi na bitumba ya ba membres ya Komsomol, .
  Ba combattants ya minene na bitumba...
  Ba beautés bazali na mongongo ya kobeta, .
  Tika ba koko na ba papa bazala na lolendo!
    
  Babundaki makasi mpenza na Elfskva, .
  Mpe bazalaki na makoki ya kokanga na mpiko nyonso ba orcs mabe...
  Biso bana basi tolongi polele
  Koleka ba examens nionso na ba A kaka!
    
  Mipepe makasi ezali na misisa na biso
  Nkake ezali kongenga na misisa ya bayebi...
  Ekozala na mikili ya makasi mingi na mokili, .
  Kobanda na ba ours, ba mbwa na ba singes!
    
  Wehrmacht ekomema bana basi na mabolongo na bango te, .
  Tokogumbama jamais, yeba...
  Staline na Lénin oyo aleki mayele bazali elongo na biso, .
  Tika ete bikeke mpe bambula eleka!
    
  Nzambe akelaki molɔ́ngɔ́ na nzela ya ba photons, .
  Bomoi ezanga liwa tii na seko ebotaki...
  Toyebi tokotonga ordre ya sika, .
  Mpe likoló na biso kerube afungoli mapapu na ye!
    
  Eza na ba héros ebele na patronyme, .
  Ba membres ya Komsomol bazalaka toujours ya liboso...
  Armée etambolaka na formation ya menace, .
  Kobatela ba elfes ya ville!
    
  Tozali kobunda na ba Fritz pene na Elfskva, .
  Mpe bazalaki na makoki ya ko défendre capitale...
  Mwana mwasi yango abwakaki pakɛ yango na makolo ngulu, .
  Mpe tobeta masasi na ba monstres!
    
  Tokatakata na nse ebele ya ba Orks, .
  Ebele ya ba punks bakataki...
  Kobakisa lisusu bakilometele, .
  Tozo boma ba légions ya Satana!
    
  Tobetaki mino nyonso ya Orktler, .
  Président ya dragon alongaki...
  Mwana mwasi yango afungolaki mbɛbu na ye
  Armagedone moko monene ebimi!
    
  Pesa Fuhrer mawa te
  Bino ba filles bozalaka toujours courageux...
  Mbano ya motema malamu ezali kozela bato kitoko, .
  Mpe ndimela ngai, ndoto na biso ekokokisama!
    
  Nzambe Mozalisi ya mokili nyonso na molɔ́ngɔ́ mobimba, .
  Azuaki lipamboli ya elfinist...
  Na nguya na yango oyo ebongwanaka te na bitumba, .
  Fille wana a crusher orcisme mabe!
    
  Abwakaki grenade na litindi na ye ya mpamba, .
  Na abalusaki "Tigre" ya somo...
  Mpe na nsima afinamaki na bansinga, .
  Kitoko eza na ba jeux ebele!
    
  Na yango, bato ya Orkis bakimaki nokinoki, .
  Ba tanks na ba obuse nini ebwakaki...
  Tomoni communisme na mosika, .
  Mpe bakataki na nse molɔngɔ mobimba ya ba trols!
    
  Bongo ozuaki nini?
  Stalingrad ekomi contre gorge na yo...
  Tosili kosala bakilomɛtrɛ mingi, .
  Mpe sikoyo Svarog Monene asepeli!
    
  Mosika te, kondima ya Yesu ekozala, .
  Na ba Nzambe mosusu ya kitoko mingi...
  Art ya pole ya ba elfes ekokola, .
  Kobota ba mbwa ya zamba na ba ngando mabe!
    
  Nsukansuka tokokóma moko
  Na nkembo ya Libota, na mayele Tata, .
  Bana basi bakoki kolonga te na bitumba
  Tokozala na kondima ya Lada tii na suka!
  Oyo ndenge ba guerriers na ba pirates bayemba. Bon, ya solo, Gulliver asosolaki makambo nyonso te. Akanisaki ete soki bakangi ye, boye ya solo bakobɛta ye na banzete na bitambi na ye ya mpamba mpe ya bomwana. Lisusu, ba coups ekozala makasi mpe en même temps mpo na kozokisa te. Mpe na nsima, mobomi akozwa pince ya motane na mabɔkɔ mpe akobanda kobuka mikuwa ya mwana mobali yango. Mpe Gulliver, ya solo, akomona yango ekoki te.
  
  
  Oyo nde esalemaka na bana mibali ya seko tango bakomi ba pirates. Malgré équipe awa eza très bien - kaka ba filles na bikini. Mpe na ntango yango moko bakendeke mbangu mpe basalaka mobulu, bazali kongɛngisa bitambi na bango ya mpamba, ya zingazinga, ya langi ya rozɛ.
  Kapiteni ya mwana mobali azwaki yango mpe ayembaki:
  Bana basi bazalaka ndenge mosusu
  Mpe bango nyonso bazali minene...
  Mabele ya ntolo na bango ezali motane, .
  Mpe bazali na mpiko mingi!
  Bon, bana mibali bazali makila, .
  Ba beti ba trolls na ba coups ya mabe!
  Mpe soki bakuti orc, .
  Bakobeta yo makasi!
  
  VENTE NA ENSTE YA JEUNE ESCLAVE KITOKO
  ANNOTATION YA LIBOSO
  Elenge mobali moko kitoko mpenza, Slavka, batye ye na vant. Na ntango ya boyokani, balongoli mobali moko kitoko oyo azali na misisa oyo eyemami bilamba mpe batɛkaka ye epai ya basi mpo na mbongo mingi.
  . MOKAPO No. 1.
  Moment ya vérité ekomi, directeur général asakoli bofungoli ya vente aux enchères. Batɛkaki ngɔndɔ moko ya elenge, kitoko mpe ya misisa na mwasi moko mpo na butu moko. Ya solo, elingaki koloba ete oyo ezali bonkoko mpo na ba strippers nionso ya sika.
  Kasi elenge mobali yango azalaki kitoko mpe sexy mpenza na boye ete ndako monene mobimba ya basi esanganaki. Kasi mibali bazalaki kaka kopesa nzela te ya kokɔta. Mpe yango, ya solo, na ngámbo moko ezalaki kopekisa matomba, kasi na ngámbo mosusu, ba gigolos basepelaki na yango.
  Na nsima, mibali mingi balingaka basi. Lisusu, mbala mingi bilenge mibali bazalaka na likambo te ya kosala bolingo na mwasi oyo ayebi makambo mingi, oyo akómi mokóló.
  Awa, kobɛtáká bilembo na basapato na ye, mwana mobali moko oyo azipamaki na bilamba, oyo akómaki na mpasi mpo na kokóma mokóló, amataki na piédestal. Mpe azali komonana lisusu elenge koleka. Akangamaki mpenza, kasi basi mingi basilaki komona ye alati kaka ba sanduku ya kobɛta mai mpe azalaki kozika na esengo.
  Mpe ba madame oyo bazalaki kozua ba turned on. Slavka ye moko mpe aninganaki. Motema ya elenge mobali na ye ezalaki kobɛta lokola ngonga na ntango ya etumba. Batekaka moto lokola lolenge moko ya nyama.
  Mpe esengeli koloba ete ezali mpenza ya momeseno te mpe ekeseni na mosusu nyonso.
  Na ngámbo mokomoko ya elenge mobali yango atɛlɛmaki mwana mwasi moko oyo alataki bilamba ya moindo ya mposo ya nyama, basapato mpe ba gants, mpe bamasque ya motane na bilongi na bango. Basengeli kobimisa mokemoke elenge mobali yango kitoko mpo na kofungola lisusu bayoki oyo bazali na mposa ya nzoto. Ntango mosusu basi baleki mibali na makambo ya mbindo mpe mposa ya kosangisa nzoto, mpe orgasme na bango ezalaka makasi mingi mpe eumelaka mingi. Yango wana, moto asengeli kokamwa te ete mingi kati na bango bayanganaki mpo na kotala elenge mobali yango, oyo azalaki kitoko mingi, mpe na nsima, soki mbongo epesi nzela, kosomba yango.
  Slavka ayokaki esengo makasi mpenza mpe nsolo ya malasi ya ntalo mingi, oyo epelisaki elenge mobali oyo azalaki kosangisa nzoto na makasi mingi koleka.
  Mokambi monene asakolaki ete:
  - Mobali Vyacheslav Kotovsky azali na vente aux enchères. Pene na mibu zomi na mwambe, nzoto na nzoto kolɔngɔnɔ mpenza. Très kitoko, courbe, ya sika na barre ya bande pe sexy. Kaka pona butu moko na mwasi oyo akoki kosala nionso alingi na ye - kaka koboma to ko paralyser te!
  Ntalo ya kobanda ezali na bonkoko dolare zomi!
  Mpe bana basi mibale na ba costumes ya cuir, ba bottes mpe ba masques balongolaki na bokebi couverture ya liboso.
  Elongi molai kitoko ya elenge mobali yango mpe nsuki na ye ya wolo mpe milai ya mbonge emonanaki.
  Likanisi ete akozala sikawa bolumbu liboso ya bankama mingi ya basi ya mposa ya nzoto esalaki bopusi ya kosepelisa likoló na Slavka, mpe aninganaki.
  Koningana wana esalaki ete bámiyoka ete batye ngɔndɔ moko mpo na kotɛka yango na vant, mpe yango esepelisaka basi mingi.
  Mpe makelele eyokanaki:
  - Dollar zomi na mitano!
  - Ntuku mibale!
  - Ntuku mibale na mitano!
  - Ntuku misato!
  Ngombe moko ya mafuta agangaki:
  -Ntuku mitano!
  Mwana mosusu ya nsoso akangaki mongongo:
  - Ntuku motoba!
  Koganga moko eyokanaki:
  - Ntuku nsambo!
  - Ntuku mwambe!
  - Ntuku libwa!
  - Nkama moko !
  Ezalaki na mwa kopema. Mwana mobali asengelaki kokoba kobimisama mokemoke polele, oyo ebalusaki kosangisa nzoto ya bosembo.
  Awa bana basi mibale balongolaki rido na eteni ya nse ya elongi na bango. Zolo kitoko, monoko ya kitoko mpe nsuki ya motó ya mpiko ya elenge mobali yango, bakisa mpe nkingo na ye, emonanaki.
  Basi yango babandaki kosolola.
  Moko abulunganisaki ete:
  - Nkama moko na ntuku mibale !
  Mosusu agangaki makasi:
  - Nkama moko na ntuku misato !
  Ya misato agangaki ete:
  - Nkama moko na ntuku mitano !
  Mwasi ya mafutamafuta agangaki:
  - Nkama moko na ntuku mwambe !
  Mpe mwasi moko ya mwa elenge mpe ya esengo alobaki ete:
  - Nkama mibale!
  Ezalaki na pause mosusu. Bana basi ya basali babimisaki sikawa mapeka mpe maboko ya elenge mobali yango. Bazalaki na misisa, kitoko mpe na lolenge ya kitoko. Moto oyo atongaka nzoto te, kasi mobundi oyo azali na ba cast, kitoko. Mpe loposo engɛngaka na ndenge ya kobenda likebi mpenza.
  Mwasi oyo azalaki lokola hippopotame abulunganisaki:
  - Nkama mibale na ntuku mitano !
  Mwasi yango alobaki mwa esengo mingi koleka:
  - Nkama mibale na ntuku nsambo !
  Mwana mwasi mosusu oyo azalaki komonana elenge agangaki:
  - Nkama misato!
  Mwasi ya mokóló, au contraire, agangaki:
  - Nkama misato na ntuku mitano!
  Momonisi ya sexe ya malamu alobaki boye:
  -Nkama minei!
  Elenge mwasi yango, oyo emonani ete ye moko azalaki molongolaka bilamba, abulunganisaki:
  - Nkama minei na ntuku mitano !
  Ezalaki na bilenge mpe basi kitoko mingi na vant. Omitunaka kutu mpo na nini bazali na mposa ya ba gigolos ya kanyaka mpe ya kala oyo okoki kozwa infection epai na bango.
  Madame moko ya lokumu mingi alobaki boye:
  - Nkama mitano!
  Mpe lisusu ezalaki na bopemi. Mosolo yango ezali naino monene boye te, mingimingi soki totaleli inflation ya dollars. Mpe ba dames ya ndenge na ndenge bakoki kozela te mpo na komona ndenge nini gigolo moko ya elenge, kitoko azali kolongola bilamba.
  Tala ba filles mibale na ba costumes officiels, ba bottes na masque, bazo longola couverture mosusu.
  Mpe nzoto mobimba ya mwana mobali moko kitoko mpenza mpe ya lokumu ezali bolumbu. Mpe okoki komona ba abs na ye, oyo etandami lokola ba chips ya chocolat. Mpe loposo nini ya pɛtɛɛ mpe ya kongɛnga oyo ezali kongɛnga na miinda.
  Moko na basi yango alobaki boye:
  - Nkama motoba!
  Mosusu atalelaki ete:
  - Nkama nsambo !
  Ya misato abulunganisaki ete:
  - Nkama mwambe!
  Mwasi ya kala agangaki ete:
  - Nkama libwa !
  Mwasi moko ya mwa elenge mpe kitoko oyo azalaki na ba boucles d"oreilles ya diamant abɛtaki ye:
  - Nkoto!
  Mpe lisusu ezalaki na bopemi. Bato nyonso bazalaki na esengo ya komona nini ekosalema na nsima. Elenge mobali oyo azali kaka kitoko. Malamu koleka Apollo nyonso.
  Mwasi ya milliardaire Elena asepelaki na ye, kasi akoti nanu na négociation te. Kutu, likambo oyo ekosepelisa mingi ekozala na nsuka. Sikoyo mbangu eza nini? Oyo ezali solo eloko ya motuya mingi. Atako, na ngambo mosusu, Elena azali naino kitoko mingi mpe sexy na boye ete soki aningisi loketo na ye, etonga mobimba ya bilenge mibali kitoko bakoya kokima oyo bakofuta mpe mbongo mpo na kosangisa nzoto na ye.
  Mpe bana basi mibale oyo balataki ba costumes ya mposo ya nyama mpe maskɛ babandaki lisusu kolongola couverture mosusu na Slavik kitoko.
  Mpe bongo bamonisaki makolo na ye ya misisa, oyo ezalaki na lolenge kitoko tii na mabɔlɔngɔ. Na ba coffres de natation. Mwana mobali yango asepelaki mingi na boye ete kokoka na ye ya mobali evimbaki. Mpe ezalaki monene, mpe epesaki mwasi nzela ya kopesa esengo ya mobimba.
  Makɛlɛlɛ moko eyokanaki na kati ya ndako yango.
  Mwasi ya hippopotame abulunganisaki ete:
  - Nkóto zomi na mitano !
  Oyo ya slimmer ebimisaki:
  - Nkóto mibale!
  Mwasi oyo alati masque ya mbwa akomi na Twitter:
  - Mibale nkama mitano!
  Mwasi oyo alataki elamba alobaki boye:
  - Nkóto misato!
  Mwasi oyo azalaki na ba boucles d"oreilles ya diamant alobaki boye:
  - Misato nkama mitano!
  Mobange mwasi yango abulunganisaki ete:
  - Nkóto minei!
  Mwana mwasi yango, oyo azalaki komonana elenge mpenza, agangaki:
  - Minei na ndambo!
  Mpe mwasi oyo azipaki burka abɛtaki mongongo:
  - Nkóto mitano!
  Mpe lisusu ezalaki na bopemi. Na mbala oyo, mpo na butu moko elongo na gigolo, mbongo moko ya malamu mpenza etángamaki. Na cinq mille dollars okoki ko employer ba ndumba ntuku mitano ya niveau ya mabe koleka te. Mpe gigolo moko ya mpamba mpe oyo ayebi makambo mingi esɛngaka dolare nkama mibale mpo na ngonga mibale. Bon, mosusu ezali ntalo mingi mpe mosusu ezali ntalo moke. Mpe sikawa motuya yango ekómi na molɔngɔ, mpe moke boye te. Lisusu, etumba ezali koleka, mpe rouble ya Russie ezali kokita, mpe dolare ezali komata na ntalo. Tango ya mafuta eza te awa, nalingaki na vivre!
  Kasi ya solo, ba cartes de trumps nionso esili naino te. Bana basi balongolaka basapato minene na makolo ya mwana mobali. Mpe ba exposer ba graceful na forme, ekokani na makolo ya fille. Mpe suki te - lokola ekeko ya motako. Makolo ya motane mpe ya mpamba ya elenge mobali moko kitoko mpenza esalaka ete basi mingi bákóma bazoba.
  Mpe ndako ya makita ezali koganga lisusu.
  - Nkóto motoba ! - Vénérable madame agangaki.
  Elenge mwasi yango agangaki, kobimisa mino na ye:
  - Nkóto nsambo!
  Elenge mwasi moko kasi ya mafutamafuta na elongi ya kosepelisa te, abulunganisaki:
  - Nkóto mwambe!
  Mwasi moko ya elenge mpe kitoko koleka oyo azalaki na ba boucles d"oreilles ya diamant azalaki koganga:
  - Nkóto libwa !
  Mpe mwasi yango, oyo bakoki koyeba mbula na ye te mpo na burqa na ye ya monene, agangaki na mongongo:
  - Nkoto zomi!
  Nzokande, mongongo na ye ezalaki elenge. Mpe Slavka asepelaki mingi. Kokanisa ete kosangisa nzoto na mwasi ya musulman mpo na mbongo ya ndenge wana ezali malamu mingi! Mpe azali déjà na deux mille dollars na demi na poche na ye.
  Ya solo, ezali kaka yango te. Mwana mobali yango, azalaki na misisa, azalaki kitoko mingi, azalaki kongɛnga lokola ekeko ya nzambe moko ya Bagreke ya Kala, alataki bilamba ya kobɛta mai. Mpe lokumu na ye kitoko ezalaki naino komonana na nkembo na yango nyonso.
  Mpe bana basi mibale oyo balataki ba costumes rouges mpe ba masques balongolaki ba coffres de natation ya mwana mobali yango na mouvement moko ya kitoko, ya pete.
  Bande ya elamba ekweaki na makolo ya mwana mobali oyo ezalaki mpamba, oyo ekómaki motane, ya misisa, mpe ya kitoko mpenza, oyo ezalaki na lolenge ya kobenda likebi, mpe emonisaki mpenza Slavka.
  Ayokaki nsɔni ya zamba na kati na ye moko. Kopumbwapumbwa, lokola elenge ngɔndɔ oyo amekaki nzoto ya mwasi naino te.
  Warbler aninganaki, motema na ye ezalaki kobɛta lokola mabanga oyo ezali kobɛtabɛta.
  Mpe koningana na ye, nsɔni na ye, mpe nsɔni na ye ya polele ezalaki na bopusi ya kobenda likebi likoló na basi. Kutu, azali mwana mobali ya elengi boye, kitoko ya kokamwa na nsuki ya wolo, mpe lisusu ngɔndɔ, kosala ete mobali to mwasi ya mobali eningana na languor.
  Mwasi moko ya mafutamafuta lokola hippopotame agangaki ete:
  - Nkóto zomi na mitano ya mbongo!
  Mwasi moko oyo azalaki mwa nzoto mikemike alobaki boye:
  - Nkóto ntuku mibale!
  Mwasi oyo alataki elamba ya basango azalaki konguluma:
  - Nkóto ntuku mibale na mitano !
  Elenge mwasi yango agangaki ete:
  - Nkóto ntuku misato !
  Mwasi ya kala agangaki ete:
  - Ntuku misato na mitano!
  Mwasi moko oyo azalaki na ba boucles d"oreilles ya diamant mpe azalaki mpenza kitoko na lolenge ya komonana alobaki boye:
  - Ntuku minei!
  Momonisi mosusu ya mobali to mwasi oyo azalaki na nsinga monene ya mayaka oyo eponami na nkingo na ye agangaki:
  - Nkóto ntuku minei na mitano !
  Mpe na nsuka, mwasi moko na burqa mpe na mongongo moko ya mwa elenge alobaki, na motema mabe mpe na polele ete:
  - Nkóto ntuku mitano !
  Lokola momeseno, pause esalemaki na nimero ya rond. Kutu, na mbongo wana okoki kosomba motuka ya malamu mpe ya sika. To kofutela nkama mitano te ba ndumba ya basi ya mabe koleka mpo na ngonga moko. To mibali nkama mibale na ntuku mitano oyo bayebi gigolo na boumeli ya ngonga mibale, to nkama mitano oyo bayebi makambo mingi te mpe malili. Ezali na ntina kobanda boye?
  Lisusu, elenge mobali yango kitoko akoki kofutela ye na nsima mpo na mbongo moke.
  Elena, oyo azalaki kozela banda kala, abandaki kolɛnga mpo na kozanga motema molai. Azali kitoko mpenza. Mpe na ntango yango moko azali kokóma motane lokola elenge mwasi mpe koningana lokola mwana ya mpate liboso ya koboma.
  Mokambi atombolaki marteau na ye mpe abandaki koloba:
  - Mbala nkoto ntuku mitano ya ba dollars ! Nkóto ntuku mitano ya dolare mibale... Nkóto ntuku mitano ya badolare...
  Elena agangaki na mongongo oyo ezalaki ya ye moko te:
  - Nkóto ntuku motoba !
  Bato nyonso babalukaki. Tomonaki mwasi moko ya nzoto mikemike mpe ya kogumbama, alati masque. Mpe na mongongo ya kosepelisa mingi mpe oyo eyebani.
  Slavka alingaki mpenza ete kitoko yango, oyo ezipami na masque, asomba yango ata butu moko.
  Soki te, kokutana na mwasi moko ya Arabe ebangisaki ye. Est yango moko ezali na motema mabe. Mpe ekoki kozala kaka na ba perversions ya somo. Atako akoki kobomama te to kokómisa ye bibɔsɔnɔ te, asengeli kosala nyonso oyo mwasi oyo asombaki ye asɛngi ye.
  Mpe koboya eloko moko te.
  Kasi, kitoko oyo ezalaki na burqa emekaki te kotika:
  - Nkóto ntuku nsambo !
  Elena abulunganisaki ete:
  - Ntuku mwambe!
  Mwasi oyo akangamaki alobaki na makasi ete:
  - Koto nkama moko ya ba dollars !
  Makɛlɛlɛ moko eyokanaki na kati ya ndako yango. Ɛɛ, motuya ya butu moko mpamba elongo na gigolo ezali oyo emonaná naino te. Kasi ntango vant esalemi, esengo ya kosala négociation ebimaka, oyo ezali mpasi mpo na kolonga yango.
  Mpe basi mingi bazali naino na mibali te. Bazali basi bakufelá mibali, to basili kosangisa mosolo na bango bango moko, to balongi kozwa libula liboso ya kobala. To mibali bazali ba fictifs.
  Na yango, ezalaki na moto moko oyo asengelaki kokɔta na mombongo yango.
  Elenge mwasi yango agangaki ete:
  - Nkóto nkama moko na zomi !
  Mwasi oyo alataki elamba agangaki ete:
  - Nkama moko na ntuku mibale !
  Mwasi oyo azalaki na ba boucles d"oreilles ya diamant alobaki boye:
  - Nkama moko na ntuku mitano !
  Na nsima, mwasi oyo alataki burqa agangaki:
  - Nkóto nkama mibale !
  Elena abulunganisaki na mposa makasi ete:
  - Nkama mibale na ntuku mitano !
  Mwana mwasi oyo azalaki na nsinga ya rubi alobaki boye:
  - Nkóto nkama misato !
  Mwasi ya mafuta agangaki:
  - Nkóto nkama minei !
  Na nsima, mwasi oyo alataki burqa agangaki na likoló ya mimpululu na ye:
  - Ba millions ya ba dollars!
  Oyo ezali déjà montant moko ya grave mpe ya munene. Na mbongo motindo wana basombaka mayemi, bampunda ya makila malamu, to limpinga mobimba ya basi ya ndumba. Okoki pe ko commander ndumba ya élite na nkoto pona butu. D"ailleurs, rouble ezali kokita mpe bitumba ezali mpe ekanisami ete ekobeba kaka.
  Ezalaki na pause moko ya kilo. Mpo na mobali ya Elena oyo azali milliardaire, million ya dollars ezali mbongo ya koboma boye te. Mais kaka pona mobali na ngai. Mpe mpo na ye ezali komonana mingi. Mpe milio mobimba oyo esili kolongwa na ba comptes na bino ekoki kobombama to kolongisama na pete te.
  Mpe basi mosusu bayokaki nsɔni polele mpo na motuya yango.
  Mokambi atombolaki martier na ye mpe abandaki koyemba ete:
  - Million dollars mbala moko, million dollars mibale, million dollars misato...
  Elena agangaki na mongongo makasi ete:
  - Million moko ya dollars na dollar moko lisusu !
  Mokambi abandaki boye:
  - Million moko ya dollars na dollar mosusu mbala moko... Million moko...
  Mwasi oyo alataki burqa agangaki:
  - Ba millions mibale ya ba dollars !
  Makɛlɛlɛ moko eyokanaki na kati ya ndako yango. Mosolo yango ezalaki boye ete okokaki kofutela ba gigolos professionnels nkoto zomi na boumeli ya ngonga mibale, to basi nkóto ntuku mibale ya ndumba mpo na ngonga moko. Mpo na mbongo motindo wana mayemi, basombaki bampunda ya ntalo mingi, ya makila malamu, mpe okoki deja kotonga villa mpe kozwa te masuwa ya moke koleka. Mpe na butu moko mpamba.
  Slava akamwaki, mpe miso na ye ekangamaki: yango nde motuya na ye nsima ya nyonso! Bomengo moko.
  Moko ya bilenge basi ya bayoki, mbala mosusu kolonga na esengo ya kosala négociation, na mongongo makasi:
  - Ba millions mibale na dollar moko !
  Mokambi abandaki koyemba ete:
  - Mbala milio mibale na dolare moko ! Milio mibale na dolare moko mibale! Milio mibale na dolare moko - misato...
  Mwasi oyo alataki burqa agangaki:
  - Milio mitano!
  Buzz ezalaki na kati ya ndako na kati ya basi. Oyo ezali déjà montant colossal, mutu akoki koloba fortune. Mpe nyonso wana na butu moko kaka. Eza kaka fou koloba. Bato bakómaki soki milio mitano!
  Warbler, oyo motó na ye ezalaki kobaluka, mpe mwana mobali yango, motane mpo na nsɔni, azalaki koningana mpo na nsɔni mpe na esengo, agangaki:
  Nazali kobanga molili oyo, ezangi elikya mpe ya nsomo, .
  Uta esika nakozonga lisusu te...
  Ezali liseki, oyo nde liseki ya sukali
  Mpe ndoto ezali ndoto, mpe sikoyo nakolamuka!
  Mpe mokambi monene abandaki kosakola ete:
  - Mbala milio mitano ya ba dollars ! Ba millions mitano ya ba dollars - mibale! Milio mitano ya ba dollars misato...
  Na nsima, moko ya basi oyo bazalaki na boucles d"oreilles ya diamant azwaki yango mpe alobaki ete:
  - Milio mitano na dolare moko !
  Makɛlɛlɛ moko ekɔtaki na ndako yango. Ba montants ezalaki déjà kaka fou. Atako, na ndakisa, na ekeke oyo eleki, moto moko oyo autaki na Japon afutaki dolare milio nkama moko na minei mpo na elilingi ya Van Gogh, mpe atyaki rekord. Kasi elilingi ya ndenge nini ezalaki wana: daub! Ezali likambo ya kokamwa te ete moto moko te alingaki kosomba Van Gogh na boumeli ya bomoi na ye.
  Kasi atako bongo, ofutaka mingi mpenza mpo na butu moko na gigolo.
  Mokambi atombolaki lisusu martier na ye mpe abandaki koyemba:
  - Milio mitano na dolare moko - mbala moko ! Milio mitano na dolare moko - mibale! Milio mitano na dolare moko - misato...
  Mwasi oyo alataki burqa agangaki:
  - Ba millions zomi ya ba dollars !
  Lisusu makelele ezali na kati ya ndako ya makita. Mpe basi mosusu bakokaki lisusu komipekisa te mpe babandaki kokanga misapi to biloko oyo eninganisaka bango na katikati ya makolo mpo na kosilisa kolamusama oyo eleki ndelo. Oyo ezali ndenge oyo négociation oyo ekoki kokanisama te esalaki ete bákende liboso. Oyo ezalaki vraiment très cool.
  Slava akamwaki: dolare milio zomi! Mpe ndambo moko na minei ya mbongo yango ezali ya ye. Akofuta kaka mafia te, kasi ye moko akokoma moto ya bozwi mpe ya limemya. Mpe na nsima avenire moko ya malamu mpenza ekozela ye. Mwasi oyo azalaki na nse ya burqa azalaki na mongongo ya elenge mpe ya kosepelisa, mpe ezali kutu polele te nini ezali kopekisa ye azwa mibali mpamba. Ya solo, basi mingi balingaka kozala na nguya mobimba likoló na mibali mpe kopesa bango mitindo na mbeto. Et donc, au lieu ya vibrateur, to mibali ya balabala basombaka ba gigolos.
  Mpe Slava azali naino elenge mpe kitoko mpenza. Mpe ntango azali kosɛka, mino na ye ezali kongɛnga mpenza. Solo elenge mobali moko ya kosepelisa mingi mpe kitoko, ya kogumbama. Bon, ndenge nini okoki koleka na likambo oyo? Yango ezali mpenza likabo oyo eleki monene na molɔ́ngɔ́ mobimba.
  Mosolo yango esilaki kopekisa. Mpe kokata likambo lokola oyo ezali likama mingi.
  Mpe mokambi abandaki koloba, kofungola mino na ye:
  - Mbala ya ba millions zomi ya ba dollars ! Ba millions zomi ya ba dollars mibale! Ba millions zomi ya ba dollars misato...
  Elena, liboso ete marto ekwea, agangaki na mposa makasi ete:
  - Ba millions zomi na moko !
  Makɛlɛlɛ oyo ezali na ndako ya makita ezali makasi koleka. Moko ya basi yango agangaki ete:
  - Oyo azali mombongi na jupe !
  Slavka alobaki na mongongo ya nse:
  - Gigolo na yo eza na valeur mingi, .
  Ezali mpenza na motuya nini?
  Mokambi atombolaki marto na ye mpe abandaki koyemba ete:
  - Mbala milio zomi na moko, milio zomi na moko mibale! Zomi na moko millions misato...
  Na nsima, Elena akómaki kobanga. Ye moko azalaki na montant wana te, agangaki kaka mpo na motó makasi. Mpe soki mobali na ye ayebi likambo yango, boye likambo oyo ekokómela ye. Atako soki abomi libala, mbala mosusu akofunda kaka mwa ndambo ya bozwi yango. Mpe akokóma na bonsomi. Mpe ata moke te akosala mobembo na mokili mobimba, oyo ekozala malili mingi mpenza.
  Mpe mpo na nini mobali na ye akotika ye te atika Moscou - mpo akufa noki, ndoki!
  Kasi na segɔnde ya nsuka liboso ete marto ebɛta mpo na mbala ya misato, mwasi oyo alataki burqa agangaki:
  - Ba millions tuku mibale ya ba dollars !
  Ba madame ba ninganaki pe bakotaki. Moto oyo atambolaka na makolo. Mpe na nsima Elena ayokaki esengo mpe elikia. Madame oyo na burqa aza probablement fabuleusement riche. Donc tika ye fork libanda pona caprice na ye. Tika afuta mobimba pona plaisir na garçon moko kitoko, kitoko pe muscle.
  Mpe Elena alobaki boye:
  - Ba millions nkama moko ya ba dollars !
  Ndako yango ebandaki mpe egangaki. Wawu! Bon, montant ya butu moko na garçon moko très beau et courbe. Na meko nini esengeli ozala na mposa makasi, to na bolingo, mpo na kotia mbongo ya zamba boye na elenge gigolo?
  Mokambi atombolaki marteau mpe abandaki koloba:
  - Mbala ya ba millions nkama moko ya ba dollars ! Milio nkama moko ya badolare mibale! Nkama moko ya ba millions ya ba dollars misato...
  Mwasi oyo alataki burqa agangaki:
  - Ba millions nkama mibale ! - Mpe abakisi. - Kotika kosala cirque. Oza na montant wana te pe okoyoka soni!
  Elena abulunganisaki ete:
  - Ndenge nini oyebi yango ?
  Mwasi oyo alataki burqa ayanolaki ete:
  - Nayebi! Soki nalobi yango, nayebi!
  Mokambi atombolaki marteau na ye mpe abandaki koloba:
  - Mbala nkama mibale ya ba millions ya ba dollars ! Milió nkama mibale ya badolare mibale! Nkama mibale ya ba millions ya ba dollars misato...
  Na nsima, moko ya basi oyo bazalaki na ndako yango agangaki:
  - Ba millions nkama mibale na dollar moko !
  Mokambi yango amikundolaki ete:
  - Soki ofuti mbongo mobimba te, bakobwaka yo libanda mpe bakopesa yo nzela ata moke te na salle ya vente aux enchères.
  Mwasi oyo alataki ba lunettes ya moindo aningisi motó:
  - Nayebi! Kasi, azali mpenza prêt!
  Mokambi abandaki koyemba ete:
  - Mbala milio nkama mibale na dolare moko ! Milio nkama mibale na dolare moko mibale! Ba millions nkama mibale na dollar moko misato...
  Mwasi oyo alataki burqa alobaki boye:
  - Ba millions ya ba dollars nkama mitano !
  Makɛlɛlɛ moko eyokanaki na kati ya ndako yango. Basi babandaki kosala masaje na kati ya makolo na bango mpe kosalela ba vibrateurs na makasi mingi.
  Slavka amonaki na mbalakaka ete ezaleli na ye ya kokoka ya mobali ebandaki kokita. Ezalaki na ezalela ya esengo banda kala mingi. Mpe na nsima ezikaki.
  Mpe makelele ya kozanga bosepeli ebetaki na kati ya bisika ya kotelemela na kati ya basi ya mposa mabe.
  Mokambi atombolaki marche mpe abandaki koyemba, kobimisáká mino na ye oyo ezalaki lokola mayaka:
  - Mbala ya ba millions nkama mitano ya ba dollars ! Milió nkama mitano ya badolare mibale! Milió nkama mitano ya dolare misato!
  Bapemaki makasi, mpe mokambi ayebisaki ete:
  - Elenge moko ya gigolo, ya mibu soko zomi na mwambe, Vyacheslav Kolobkov, atekamaki na mwasi moko na burqa na dolare nkama mitano!
  Mwasi yango aningisi motó:
  - Nako transferer mbongo na compte na yo ! Mpe sikawa akozala ya ngai, mpo na butu mobimba!
  Babwakaki couverture moko likoló ya Slavka. Mpe batyaki monyɔlɔlɔ na nkingo na ye ya makasi mpe ya misisa.
  Mwana mobali yango azalaki kosala mobembo na makolo mpamba nsima ya nkolo na ye ya sika.
  Mokambi yango alobaki boye:
  - Azali moombo na yo mpo na butu! Kaka koboma ye te to ko paralyser ye te!
  Mwasi moko oyo alataki burqa apusanaki pene na elenge mobali yango. Loboko na ye esembolaki loboko mpe esimbaki bobongi nie ya mobali ya mwana mobali. Etombolaki mbala moko lisusu mpe evimbaki. Mpe Slava akómaki motane makasi, mpo na nsɔni mpe nsɔni.
  Mwasi yango afungolaki elongi na ye mwa moke. Azalaki kitoko mingi, ya oriental, ya nsuki moindo, koleka mibu ntuku mibale na mitano te. Ɛɛ, azalaki mpenza kitoko mingi, atako bilembo ya maquillage ezalaki komonana te na elongi na ye.
  Slavka alobaki na mongongo makasi ete:
  - Ee, yo moko okoki kozwa mbongo na butu moko !
  Mwasi yango aningisi motó:
  - Nayebi! Nakoyebisa yo sima mpo na nini nafutaki mbongo ya zamba boye mpo na yo! Entre temps, tokende na chambre! Ntango ezali mokuse, mpe nalingi kosepela na bolingo mpo na mbala ya nsuka na bomoi na ngai!
  Mwana mobali yango akamwaki:
  - Mpo na nini oyo ya nsuka ?
  Mwasi yango ayanolaki ete:
  - Po ngai, Princesse Esmigul, nazwaki etumbu ya liwa mpo na ekobo ! Mpe mokolo oyo elandi lobi na ntɔngɔntɔngɔ bakokata ngai motó!
  Slavka apesaki likanisi ete:
  - Yango wana esengeli okima !
  Princesse ayanolaki na kopema:
  - Nalapi ndayi na Allah que nakokima te ! Yango wana, liboso mobali na ngai akufa, apesaki ngai kɔnti na ye mpe apesaki ngai nzela ya kosala mpe kosomba nyonso oyo nalingi mpo na mokolo oyo!
  Slavka asɛkaki:
  - Bongo yango wana ozali na motema malamu mingi ! Kobomba mbongo ezali na ntina te!
  Aningisi motó mpe ayanolaki ete:
  "Soki osaleli ngai malamu mpe nasepeli na yo, nakosombela yo ndako ya mokonzi mobimba, masuwa ya moke, mpe eloko mosusu nyonso oyo olingi, parc mobimba ya mituka!" Na yango, meká nyonso oyo okoki!
  Elenge mobali yango aningisi motó:
  - Nazali prêt pe na esengo ya kosalela bino !
  Na yango, bakɔtaki na shambre moko oyo ekabwani mpe ya kitoko. Mwasi yango atikalaki ye moko elongo na ye. Na boboto nyonso alongolaki bilamba na ye, komonisáká nzoto kitoko mpenza oyo ekómaki motane. Kokoka ya mobali ya Slavka evimbaki mingi na boye ete ekómaki pene ya kopasuka.
  Princesse oyo azalaki bolumbu aningisi motó:
  - Yaka kozua douche na ngai !
  Elenge mobali moko ná elenge mwasi moko bakɔtaki na salle de bain, bazipamaki mobimba na wolo.
  Mibale ya molunge ezalaki koleka. Mpe babandaki kosukola nzoto kitoko.
  Mwasi yango aningisi motó:
  - Oyebi kosala na monoko na yo !
  Slava aningisi motó:
  - Ya solo!
  Princesse Esmigul aningisi motó:
  - Bongo mosala ! Yaka mwana na ngai ya mobali kitoko!
  Elenge mobali afukamaki, akangaki elongi na ye kati na makolo, na kati ya lipaso ya kitoko oyo ekatamaki malamu mpe abandaki kosala na monoko na ye, kosala na moimi te mpe na molende.
  Elenge mwasi yango ya kitoko amilelaki na mposa makasi. Mpe asepelaki mingi.
  Slava mpe azalaki kosepela mingi. Boniboni mpasi lokumu na ye oyo esepelaki mingi ezalaki kosala mpasi mpe kozika. Mpe asalaki mpe azalaki na esengo.
  Princesse amilelaki, mpe na nsuka, kogangaka makasi, aninganaki na orgasme makasi mpe akitanaki.
  Na nsima afukamaki mpe elongi na ye epusanaki penepene na libumu ya elenge mobali yango. Mpe bongo azingaki mbɛbu na ye zingazinga ya libolo ya esengo, ya molunge, ya nsolo kitoko ya elenge mpe kitoko ya mpunda. Mpe abandaki kosala na monoko na ye ye moko.
  Warbler amipesaki na makasi mpo na kobwaka naino mboto te. Tika mwasi asepela na nzela ya kolɛmbisa motó ya pɛtɛɛ, ya elengi, oyo esepelisaka mposa ya kokoka ya mobali, elenge mobali oyo aleki kitoko mpe oyo aleki kitoko na Moscou.
  Pe princesse akendeki fou, kosala na libolo, monoko na mbɛbu. Ezalaki kaka esengo mpe kitoko na ndenge ya kokamwa mpo na ye.
  Nsukansuka, Slavka akokaki kokanga motema te mpe ayaki. Abwakaki momboto ya mopɛpɛ makasi, ya elengi, ya bilenge. Princesse alɛmbisaki yango na lokoso nyonso na monoko na ye, atikaki te ete ata litangá moko ezanga. Mpe na nsima apesaki mitindo ete:
  - Sikoyo to kota na pose ya corbeau ! Nakolɛmbisa yo, mpe yo okolɛmbisa ngai!
  Slavka aningisi motó mpo na komonisa ete andimaki. Lolemo na ye ebandaki kosala lisusu masaje na mayele mpe na makasi na clitoris ya princesse. Ntango monoko mpe mbɛbu ya elenge mwasi moko kitoko esengelaki lisusu kovimba mpe kokóma molunge, libolo ya elenge, oyo ezali na élastique ya gigolo moko ya misisa mpe ya kitoko mingi mpe ya mayele!
  
  QUEEN NA ESCLAVE YA MAKOLO.
  ANNOTATION YA LIBOSO
  Elenge mwasi moko ya ntango na biso akomi liboso mokonzi-mwasi. Kasi mpo na motema mabe oyo eleki ndelo, banzambe bakómisaka ye moombo ya makolo ngulu. Kasi, elenge mwasi yango alongolami na boombo na ba elfes mpe ba super aventures ebandi.
  . MOKAPO No. 1
  Agripina amonaki molulu yango. Ezali lokola nde amati na kiti ya bokonzi mpe afandi na kiti ya bokonzi oyo epalangani na biloko ya motuya. Mpe batye motole oyo etondi na minzoto na motó na ye. Mpe ba présidents, bakonzi mpe bakonzi mosusu ya mokili banso bafukami mpe bakumisaka ye.
  Mpe ba feux d"artifice epumbwaka na lola mpe ba canons ebetaka. Mpe biloko nyonso ezali kongɛnga. Mpe azali sikawa mokonzi-mwasi ya planɛti Mabelé. Mpe bayembelaka ye ba fanfares, mpe ba orchestres ebɛtaka. Mpe shambre ya kiti ya bokonzi oyo afandi ezali monene mbala ntuku mitano koleka stade ya Luzhniki. Mpe ezali na limpinga mobimba likoló na yango. Bankóto ya bana basi kitoko oyo balati ba jupes mikuse, na makolo mpamba, na mitrailleuse na mokɔngɔ bapesaka ye mbote mpe bazali koyemba:
  Ozali nzambe-mwasi monene
  Ampereur ya batu nionso...
  Elemento oyo ezangi ndelo
  Boma banguna na bino nionso!
  Agripina abimisaki mino na ye mpe agangaki:
  Nakata banguna na tangent moko, .
  Na frapper bango noki boye...
  Nionso ezo bima kitoko
  Naza queen, nayebi ba spectateurs nionso te!
  Nsima na yango, bamemaki moto ya liboso oyo abɛtamaki epai na ye. Ezalaki Pavlusha, elenge moko kitoko, ya nsuki mpɛmbɛ, ya misisa ya mbula soki zomi na minei. Alati kaka ba coffres de natation rouges mpe maboko na makolo na ye ekangami na minyɔlɔlɔ. Babɛtaki mwana mobali yango fimbo mpe batyaki ye na makasi na mabɔlɔngɔ.
  Agripina azwaki fimbo ya kilo ya nsinga ya nsinga na lobɔkɔ mpe abɛtaki Pavlusha. Mwana mobali agangaki na mpasi makasi. Mpe elenge mwasi, ya makasi, ya misisa akobaki kobɛta ye fimbo, mpe koyemba, kofungola mino na ye.
  - Bana na ngai ya mibali, bebe na ngai, .
  Ozali kolala na ngonga oyo te, .
  Mpe okozwa esika oyo ezali komonana, .
  Fimbo na mokɔngɔ!
  Mpe mwasi ya nguya abɛtaki mwana mobali yango. Mpe na boye ete loposo epasuka mpe makila esopanaki na ebale moko. Mpe Pavlusha agangaki mpo na mpasi oyo akokaki kokanga motema te.
  Na mbala moko makelele moko ya nsɔmɔ eyokamaki. Ndako ya mokonzi ekweaki mpe bifelo ekweaki. Mpe anzelu moko monene mpe ya kongɛnga oyo azalaki na mipanga mibale abimaki liboso na ye.
  Mongongo moko ya nkake elobaki boye:
  - Yo, empereur ya mokili, okati ndelo nionso ! Okozwa etumbu mpo na likambo oyo. Nzambe Mozwi-ya-Nguya-Nyonso akolongola nguya nyonso epai na yo, mpe akosala ete yo, oyo omitombolaka, okitisa yo.
  Nkake ebɛtaki. Palais elimwaki, mpe basali banso, mpe bakonzi ya bikolo mpe.
  Mpe Agripina, na esika ya bilamba ya kitoko mpe motole, akómaki moombo ya ndambo bolumbu oyo akangami na minyɔlɔlɔ. Ezalaki na minyɔlɔlɔ ya kilo ya bibende na makolo mpe mabɔkɔ na ye ya mpamba. Nzoto ezalaki pene na bolumbu - kaka elamba moko ya loketo.
  Mpe bakangisaki ye na minyɔlɔlɔ elongo na baombo mosusu oyo bazalaki pene na bolumbu. Mpe makolo na ye ya mpamba mpe ya makasi ezikisamaki na zelo ya mɔ́tɔ ya esobe.
  Agripina, mwasi moko ya nguya, ya misisa mingi, oyo etombolaki motó likoló, ye moko akómaki moombo. Mpe fimbo ya mokɛngɛli ekweaki na mokɔngɔ na ye oyo eyemamaki.
  Mpe fimbo yango ebɛtaki piololo. Mokɛngɛli yango azalaki ata moto te. Oyo ezali ours moko monene, ya shaggy, mpe na elongi ya mabe mpenza mpe ya mabe. Afandaki likoló ya kamela mpe abɛtaki na makasi na ye nyonso liboso, mokonzi-mwasi ya mokili mobimba.
  Agripina azalaki na mpasi mpe azalaki kolela. Amikundolaki lolenge nini, nsima ya kokangama na ye, bamemaki ye na ndako ya boluki. Batindaki ngai na makasi nalongola bilamba na ngai nyonso mpe babandaki kotala nzoto na ngai ya makasi mpe ya bana basi. Yango esalemaki na basi mingi oyo balataki bilamba ya mpɛmbɛ. Lokola soki oyo ezali lopitalo, bolɔkɔ te, mpe boluki te, kasi ekzamɛ ya monganga.
  Na nsima, bapesaki ngai mitindo ete nafungwama liboso ya talatala mpe bangɛngisaki yango na miinda. Ya solo, ezali mpasi te mpo Agripina akita na nse. Kasi ezalaka esengo te soki basi mingi oyo balati ba manteaux ya pembe batali yo na nzala. Basepelaka na misisa ya makasi, oyo emonanaka mingi, oyo ebongi mingi mpo na mobali koleka mwana mwasi, oyo ebalukaka ndenge wana ntango bazali kotambola.
  Mpe miso na bango ezali na mposa ya nzoto. Agripina azali na nzoto ya mwana mobali ya makasi mingi oyo azali na misisa na esika ya mwana mwasi, atako loposo ezali pɛtɛɛ, pɛto, mabɛ́lɛ oyo ekoli mpe loketo ya minene. Kasi mapeka mpe ezali minene.
  Agripina afukami, kasi bato nyonso bapesi ye etinda te ya kotika. Sikawa abandaki kosukola, mpe loposo na ye oyo ekómaki motane ebandaki kongɛnga, yango wana azali komonana lisusu lokola ekeko ya nzambe-mwasi moko ya kala ya babundi ya Bagreke.
  Nsukansuka, alɛmbaki ete miso na ye elya ye. Mpe mobateli ya mwasi oyo alataki elamba apesaki ngai mitindo ete natɛlɛma na esika moko ya karé mpe natya nsuki ya motó na ngai na esika moko ya sipesiale. Nsima na yango, na koboya nyonso alongolaki ba gants na ye ya caoutchouc ya mikemike mpe, kosimbaka nsuki ya motó na ye, akɔtisaki misapi na ye na monɔkɔ ya Agripina.
  Mpe basukolami te mpe bazali na motoki. Mpe amataki nsima ya matama mpe na nse ya monoko. Agripina asilikaki mpe, kotindika ye mosika, agangaki:
  - Lata ba gants, mwasi ya mwasi! Okozwa bokono!
  Na lolenge moko to mosusu ayokaki nsɔni nsima na yango, mpe batikaki kolukaluka. Kasi, bakangaki ye fɔtɔ́ bolumbu, na boye ete ba tatouages ezalaki komonana. Bazalaki kobalusa kaka misapi te, kasi mpe makolo oyo ezalaki mpamba. Mpe basalaki kutu ba rayons x na libumu, emonani ete bazalaki kokanisa ete ekoki kozala na bangi kuna.
  Nsima na yango, bamemaki ngai na douche. Bapesaki ngai kutu eteni ya sabuni mpe na nsima eloko ya kosukola. Na nsima bapesaki biso uniforme.
  Agripina azalaki mpenza kobanga bolɔkɔ te. Au contraire, azalaki na elikia ete akozala moto ya ntina mingi mpe ya malili koleka.
  Kasi selile yango ezalaki mwa moke, bana basi zomi na mibale bazalaki, mpe ezalaki koyoka nsolo lokola seau.
  Atongaki yango mbala moko mpe asalaki ete bápɛtola yango. Na nsima, asɛngaki bábongisa twalɛti yango. Mpe batosaki ye.
  Agripina azalaki makasi ata na centre de détention avant procès. Mpe akokaki kotinda ye na makasi atosa.
  Kasi sikawa azingami na bana basi zomi na mibale na minyɔlɔlɔ, mpe etuluku mobimba ya ba orcs oyo bazali na fimbo.
  Mpe ba ours wana babandaki kobɛta Agripina makasi. Mpe ezalaki mpasi mingi na boye ete ata mwasi oyo ya elombe agangaki na mpasi mpe asengaki mawa. Kutu, emonanaki ete ezalaki lolenge moko ya ndɔtɔ ya nsɔmɔ. Na nsima, bakangaki ye mpe na minyɔlɔlɔ na nkingo, oyo ezalaki mpenza kokanga motema te.
  Agripina azalaki kotambola pembenipembeni ya zelo. Mpe ezaleli na ye ezalaki moke. Babɛti ye mpe bazali konyata ye, ezipami na ba tache ya makila. Mpe minyɔlɔlɔ ezali kobɛtabɛta mpe ebende ezali kongɛnga.
  Agripina, na nkuku, azali konyata makolo. Sable ezali molunge mpe esalaka mpasi mpo na makolo ya mpamba. Atako azali kaka na eloko te - makolo na ye etondi na tango ya bitumba mpe entraînement. Ezali ndenge nini mpo na bana basi ya baombo? Mingi kati na bango bazalaki ntango nyonso kokende makolo ngulu te, mpe makolo na bango ezalaka makasi boye te. Mpe ezikaka mingi na boye ete ba blisters kutu ebimaka.
  Elenge mwasi moko azali kotambola mpe azali kokanisa na nsɔmɔ: azali na minyɔlɔlɔ mpe moombo, oyo na mokɔngɔ na ye fimbo ekweaka ntango na ntango. Kasi mosika te akotomboka mpe akozwa bokonzi likoló na planɛti oyo.
  Madame moko ya nguya mpe ya misisa abendaka likebi ya ba orcs. Mpe ntango na ntango bazalaki kobɛta ye fimbo to nsinga ya nsinga.
  Agripina agangaki mpo na koyanola ete:
  - Kobeta na bolembu !
  Mpe na ngonga wana makambo nyonso ebongwanaki. Na bosikisiki mpenza, baflɛ́mɛ ya makasi mpe ya motane makasi ezalaki kopumbwa epai ya ba orcs longwa na nsima ya dune. Batɔbɔlaki ba ours ya shaggy, mpe babimaki na miso, mpe batɔbɔlaki libumu mpe ntolo.
  Agripina azwaki yango mpe akendeki mbangu, kofinafina minyɔlɔlɔ na ye, epai ya orc. Atɔbɔlaki motó na ye na monyɔlɔlɔ.
  Mpe ayembaki boye:
  - Nazali lokola zabolo ya mabe ! Nakobebisa mboka-mokonzi!
  Ba elfes bapumbwaki libanda uta sima ya embuscade na ba orcs oyo babikaki. Bazalaki bamonisi ya bato wana ya kitoko, likoló ya ba licornes ya mikemike mpe ya kitoko.
  Ba orcs babomamaki noki mpe babwakaki bango na mbeli. Nsima na yango, bana basi yango babandaki kosikolama na minyɔlɔlɔ na bango. Lisusu, na lisalisi ya maji ya lingenda ya maji, Agripina akangamaki na minyɔlɔlɔ te.
  Elenge mwasi yango akómaki na bonsomi. Mpe nguya, na biloko ya misisa.
  Nsima na yango, azalaki na ekipi mobimba ya bana basi. Mpe boye babundi kitoko banyataki makolo na bango ya mpamba, ya kokatakata na kati ya esobe.
  Agripina agangaki, kofungolaka mino na ye:
  Bazali kopota mbangu na nzela moko ya kogumbama, .
  Makolo ya bana basi ya pamba...
  Nalembi ko squasher ba insectes, .
  Nalingi kosɛka esengo na ngai!
  Bana basi yango mpe bazalaki na nkanda mingi mpe bazalaki kobunda. Balingaki koyemba mpe kopumbwa. Mpe makolo na bango, ya solo, ezali kitoko, atako elɛmbi, ekwei, mpe etɔbɔlami.
  Oyo ezali équipe oyo ezali kotambola. Mpe elongo na bango ezalaki na ba elfes na ba licornes mpe na ba arcs.
  Agripina ayokaka makasi mpe ayembi:
   Banda tango ya Spartacus - kondima oyo ezali kobika, .
  Ete ba esclaves bazala jamais na mokili!
  Soki nkolo azali impudent - a chauffer libumu na ye na four, .
  Mpe mosali bilanga akangamaki na malili - ndimela ngai, ezali destin te!
  
  Mobali ya Russie Spartak abimisi mopanga na ye pona biso, .
  Mpe nsima na ye, ebale emataki kozanga nsuka mpo na bato oyo banyokwamaki...
  Soki ozali moto, lokumu eleki bomoi, .
  Soki olingi vie esopana na esengo ya mokili!
  
  Stenka Razin alingaki kosembola camp ya ba esclaves, .
  Po volonté ezala, mutu nionso akoki ko contrôler...
  Mpe bato lokola ye bakokaki kondima nsɔni yango te, .
  Mpe nsima na bango ezalaki bato - limpinga moko oyo ekoki kotángama te ezalaki kotambola!
  
  Minyoko, rack mpe stake ezali ba arguments ya bakonzi, .
  Moto nyonso alingi kobɔtɔla biloko nyonso mpo na ye moko mpo na libela!
  Kasi bonsomi, ndimela ngai, ezali na bakilometele mosika na mampa mpe mafuta ya nzoi, .
  Mpe ndɔtɔ ya ndenge wana ezali kopela na mitema na biso banda kala!
  
  Nkake eyei - Ɔkɔtɔbɛ, mpe sikoyo nguya na biso, .
  Mboka ezali kozika, makila pe pasi ezali ebele!
  Kasi Yesu akotika te ete bayengebene bákufa na lifelo, .
  Moto oyo babɛtaki ye fimbo makasi akosepela mpe na makambo ya malamu!
  
  Lénin afungolaki porte, Staline azali kokamba na mpiko nyonso, .
  Na litambe nyonso tozali kopusana penepene na mokano mosantu!
  Kasi Satana ayaki, mbula ya mabe ya ntuku minei na moko, .
  Mpe sikoyo makila na biso ezali kobima mbangumbangu na misisa lokola ebale!
  
  Tozali mboka na bino; lokumu na biso ezali bomoi na yo, .
  Komema ata moke te bato ya Rus" na mabɔlɔngɔ!
  Bosimba Russie, bo bundela Mboka ya Père, .
  Oyo ezali tina pe mungwa ya mpiko ya ba génération!
  
  Fuhrer azali ebembe ya nsɔni, malamu, Rus" azali Géant, .
  Mpe ba Tchétchénie, ba Ouzbékistan mpe ba Russes basangani!
  Communisme ezali monolith, ideal mpo na molimo, .
  Mpe ba étagères ya ba ennemis ebukani mobimba!
  
  Cosmos ebengi na bilenge - liseke ezali kobeta na ndenge ya kobengisa, .
  Ekozala na ndelo ya sika, oyo eleki Mars!
  Tozali kotonga communisme - to aboli ba roubles, .
  Citoyenneté nionso eza na tina te!
  
  Molimo mobimba, ndimela ngai, ekokóma motane sikoyo, .
  Ekozala na baporte ya lola - minzoto ya motane.
  Moto, ndeko, azali nyama ya nkanda makasi na kala, .
  Mpe bolingo mpe kitoko eyembami na banzembo ya peto!
  
  Yango wana, kotika te mawa na yo mpe gɔigɔi, .
  Pona Père na biso, kobunda lokola faucon!
  Mpe bino basoda bosalaka butu mpe moi, .
  Tika ete Elanga ya Edene efololo mpe epesa jus ya sukali!
  Agripina ayemba elongo na ekipi na ye oyo ezalaki na makolo mpamba. Mpe na mbalakaka namikangaki na kokanisa ete amonanaki lokola azalaki mpo na communisme. Bon, Agripina ayebaki tango ya Union soviétique te: azalaki elenge mingi. Mosika te akozala na mibu ntuku misato na nsambo, mpe mobu ezali sikawa 2023. Bongo, nini akoki komikundola na ntina ya nguya ya Union soviétique? Oyo ezali lisapo, na miso mpe makanisi na ye. Agripina, ndenge balobaka, azali mwana ya tango na ye. Mpe, ya solo, nayokaki te ba révisions ya malamu koleka na ntina ya eleko ya Union soviétique. Lokola, ya solo, ata eloko lokola banana ezalaki na bozangi. Ee, mpe bonbon mpe chewing gum mpe. Mpe ezalaki na kozanga ya ba jeans oyo ezalaki komonana mingi te. Mpe na ntango ya Gorbachev, ata vodka ya bololo mpe makaya elimwaki na ba étagères. Milɔngɔ́ milai, ba coupons, ba cartes, ba magasins ya pamba, ba manques totales - oyo ezali oyo bato bakanisaka na tango ya Union soviétique.
  Mpe moto moko te alingaki ete bázonga. En tout cas, na Moscou ba communistes ba ramassaki pourcentage insignificant ya ba votes ata na ba années 90 ya mpasi. Kasi Agripina azalaki na bozwi mingi, mpe ya solo mpo na capitalisme. Bongo mpo na nini na mbalakaka abandaki koyemba na ntina na makanisi ya bato ya gauche?
  Elenge mwasi yango amibɛtaki fimbo na nsuki ya motó mpe asɛngaki:
  Mokonzi na biso, moponami ya likoló, .
  Mokonzi na biso azali lokola demon ya bilimu...
  Mokonzi na biso, momemi-nsango ya nsuka, .
  Mokonzi na biso azali kaka yo!
  Lusifer! Lusifer! Lusifer! Lusifer!
  Agripina azwaki yango na esengo ya zamba mpe ayemba:
  - Ozali Lucifer monene, osopi rayon na mwinda, .
  Mpe mopanga mosantu ya etumba ekati sekele!
  Mpe lisusu mwana mwasi, to koloba malamu, mwasi mokóló mpe ya mayele, abandaki koyemba;
  Mokonzi na biso, momemi-nsango ya likoló, .
  Mokonzi na biso azali lokola demo ya bilimu.
  Mokonzi na biso, moponami ya nsuka, .
  Mokonzi na biso azali kaka yo!
  Lusifer! Lusifer! Lusifer! Lusifer!
  Oyo ezali ndenge mobundi ayemba mpe anyataki na esobe. Mpe ezaleli na ye ezalaki malamu. Mpo na nini asengeli kozala mwana moke?
  Kasi awa lisusu mobulu ezali komonana. Ba elfes bazuaki signal que ba orcs bazalaki kopusana. Mpe basalaki molɔngɔ na kati ya demi-cercle. Ndambo ya bato oyo bazalaki komata na mpunda bazalaki ba elfes. Bana basi kitoko, pene na bolumbu, kasi bazipami na bijoux ya motuya.
  Emonani polele ete bamibongisaki mpo na etumba tii na liwa.
  Agripina atyaki elembo na makolo na ye ya mpamba mpe ya makasi. Mpe likonga moko ya kilo ebimaki na mabɔkɔ na ye. Monene, oyo okoki kotya motángo monene ya baflɛ́mɛ na kati.
  Mwana mwasi yango, to koloba malamu, elombe ya mwasi, ayembaki:
  Mapata eutaki na bato oyo bazalaki komɛla makila, .
  Lifelo ebimi na Mabele mosika te!
  Nyoka ezo tambola panzvale, rattlesnake, .
  Mapata engɛngisami na makila!
    
  Bambonge ezali kopela, ezali kosopana lokola mopepe makasi ya lifelo, .
  Mpe akokutana na limpinga ya bato ya mpiko mingi!
  Tokobatela basi kitoko ya sukali, .
  Tokozala digne ya ba exploits ya ba papa na biso!
    
  Mabele na ngai, boniboni omilelaki na mpasi, .
  Monguna atikaki bilembo nkama moko ya bampota!
  Kasi tobwaka ba orcs, mbala moko tolongwi na piédestal, .
  Maladi ya bambula ya mbangumbangu ekoumela ntango molai te!
    
  Mpe liwa esi ekómi mpɛmbɛ nsima ya mapata, .
  Kasi makanisi na biso ekendeke mbangu na likoló!
  Tonyata bato mabe oyo bayebani mabe mpo bákóma mputulu, .
  Mpe, oyebi, tokopasola ba orcs na katikati!
    
  Toyebi te kimia pe bobange ezopola, .
  Tozali bana ya Mboka Mosantu na biso!
  Nyonso ya kongenga ebundaki na ba ours, .
  Tozali bitape ya misisa oyo ya nguya!
    
  Mpe bombe wana ya mabe epanzanaki na makasi, .
  Tozali komibanzabanza nini mpo na explosion ya coquillage, nkake oyo!
  Ba combattants Elfi bazalaka capable ya makambu ebele, .
  Mpe mpo na Fuhrer, likoló ekokóma na nse!
    
  Lifelo ya mokili ya bakufi, inferno epeli, .
  Ko tambola na rockade na baril ya "Tigre" prédateur!
  Mpe kolɛmba nyonso epumbwaki na mbala moko mosika na biso, .
  Ntango ya masano ya kosepelisa esili!
    
  Grenade na lobɔkɔ na ngai, kobwaka oyo ebomaka, .
  Tigre azwaki mpasi makasi na monɔkɔ!
  Mpe Fuhrer na kati ya chaudière na salle ya chaudière ya Tartar, .
  Po mokili e se dévoiler na ba elfes te!
    
  Urse ezali koningana mpo na ba volleys ya nkanda makasi, .
  Awa drapeau epumbwaka likolo ya Reichstag ya ba Elfes!
  Mpe Moi ezikaki likolo ya Mboka ya Tata, .
  Na nsima, Orc Reich ekitisami na mputulu mpe mputulu!
  Agripina ayemba, mpe baombo mosusu mpe ba elfes bazwaki nzembo. Nyonso ezalaki komonana mpenza malili mpe kaka ya kokamwa.
  Mpe baombo basi bazalaki na mbeli na maboko, mpe babalani moko kutu bazalaki na ba arbalètes. Mpe babendaki nsinga mpe babandaki kobɛta baflɛ́mɛ. Bakendeki mbangu na arc mpe babɛtaki makofi na kati ya ba orcs oyo bazalaki kokende liboso.
  Banyama yango, oyo ezalaki na nsuki mpe nsolo mabe, bakendeki mbangu na etumba na nkanda ya zamba mpe ya nsɔmɔ.
  Oyo ezalaki mpenza etumba. Ba elfes, pene na bolumbu, bazalaki kobɛta masasi uta na ba arcs. Mpe ba elfes ya mibali bazalaki kosalela ba arbalètes ya nguya mingi mpe ya koboma.
  Babwakaki libanda ba boulons na makasi mingi. Oyo ebalukaki mpe etɔbɔlaki ba orcs oyo bazalaki komata mpo na kobundisa. Mpe babɛtaki bango makofi ya makasi.
  Moko ya ba elfes, oyo alataki motole ya motuya, agangaki:
  - Na etumba ya bule, elonga na biso ekozala ! Drapeau ya ba Elvens liboso - nkembo na bilombe oyo bakweyi!
  Mpe bongo abimisaki flèche moko monene, kobendaka nsinga ya likonga na makolo na ye mpamba.
  Mpe lisusu, lokola ezali konguluma:
  - Eloko moko te ekoki kopekisa biso ! Moto moko te akolonga biso!
  Mpe ba elfes, elongo na baombo ya basi, babwakaki ba orcs na ba flèches. Mpe bazipamaki mobimba. Oyo ezalaki panorama na bango très agressif ya ba opérations ya combat.
  Ba guerriers ba bimaki kaka super, kolakisa makasi phénoménal mpe incompréhensible.
  Sima lisusu ba nzembo ya batu ya glamour pe ya kosakana mingi.
  Ezali na eloko moko te oyo eleki mbongo ya ebende
  Azali mpenza kongɛnga kozanga lokuta!
  Kutu, doubleon azali mokonzi ya mokili, .
  Lisungi na ye ezali mopanga mpe nguba ya makasi!
    
  Banzambe ya bapakano babombami kati na yango, .
  Lokola moi, elongi ya wolo oyo ezali kongɛnga...
  Atako ezali naino na bandoki oyo bazali na parasite, .
  Nani babandaki kosala mombongo ya milimo na bango!
    
  Mosolo yango ezali ekeko mpe anzelu-mokonzi, .
  Azali mobikisi, mobebisi ya bato banso.
  Soki wolo ezali te, bibende ya damas oyo bafutelaka ezali kolɛmba, .
  Soki mbongo ezali te, elonga na etumba ekoya te!
    
  Kasi olingi nini, motema ya moto, .
  Nalingi na sombela yo immortalité...
  Mpo na kofungola na lokoso ekuke ya esengo, .
  Mpo na kotonga nsinga ya bikeke ya bomoi!
    
  Kasi doublon akoki mpe kozwa yango?
  Cercle ya wolo ekoki kolɔta ndɔtɔ?
  Po mobange na mbeli aya na mbote te, .
  Mpe atyaki timbre na elongi te na morgue!
    
  Atako ozali na mposa ya esengo mingi mpo na mbongo ya ebende, .
  Tika ete tómipesa na masumu na motema na biso!
  Kasi moto azali na nguya te likoló na mposa makasi, .
  Bana basi bazali mpo na ye lokola masangu na nsoso!
    
  Alingi azua mingi na libumu, .
  Lia ba faisans, ba poods ya ba ananas.
  Atako okoki kolya te tii okokufa, .
  Ata soki oza très cool na mbongo!
    
  Na sanduku ya ebembe, kutu esɛngaka mbongo mingi, .
  Po esika ya bakonzi ezali na kati!
  Na nsima, anzelu akobenda zéro na formulaire, .
  Kobɛta na elongi mpe nzete na bɔɔngɔ!
  Ya solo, babundi ya basi bazali na nse te na etumba. Mpe bongo, ntango ba orcs, lokola babungisaki mpasi mingi, babukaki na esika ya etumba, bato kitoko basalelaki mipanga na bango.
  Albina asekaki. Mipanga mibale ebimaki mbala moko na maboko na ye. Aningisi bango, abalusaki molinga, akataki mwa mitó ya orc mpe abɛtaki ye:
  - Okimaki na oyo ya mabe !
  Mpe na nsima, na litindi na ye ya mpamba, azwaki mpe abɛtaki général ya orc makolo na nsuki ya motó. Akweyaki na nse lokola saki ya zelo. Mpe mbanga na ye oyo ebukanaki ebandaki kobɛta na mino na ye. Mpe nyonso ezalaki komonana kitoko mpenza mpe malili. Oyo bana basi bayembaki na chorus na enthousiasme colossal:
  Nasengi, Nkolo, ete mokolo esila te, .
  Tika ete miso ya mwana mwasi yango ezala elenge mpo na libela!
  Na boye ete chevalier na biso apumbwa likolo ya mabanga, .
  Na boye ete ezipeli ya mabeke ezala polele koleka kristale!
    
  Oyo nde mokili kitoko Nzambe akeli, .
  Bazalaki kolya palata na kati, mpe érable ezalaki rubi!
  Nazo luka copine, idéal ya Nzambe -
  Mpo na kosala yango, azalaki kokata banguna na bitumba!
    
  Mpo na nini motema ya elenge mobali yango ezali kilo boye?
  Alingi kozwa nini na mokili oyo?
  Mpo na nini remorque ebukani?
  Ndenge nini kosilisa mobulungano ya mikakatano minene?
    
  Nalingi, Nzambe, nazala na esengo mpe, .
  Luka ndoto na yo ya lola!
  Po nsinga ya chance ebukana te, .
  Mpo na kotya nsinga na nse ya nzela, nsinga ya ballast!
    
  Kasi nini nasengeli koluka na meko oyo ezangi bolingo, .
  Nini ekoki kozala na motuya mingi koleka mpo na mwana mwasi?
  Ezali mpasi kotonga esengo na makila, .
  Okoki kaka kobɛta mai na nzela na yango tii na inferno ya lifelo!
    
  Bokabwani ezali minyoko mpo na ngai
  Etumba ezali naino ndɔtɔ ya nsɔmɔ ndenge wana!
  Tala lokolo na ye na kati ya libenga, akati mpunda na kiti, .
  Atako orc mabe, mobomi atombolaki likɔnga na ye!
    
  Balongoli bana na biso ya basi, .
  Banyokolaka bango pe batumbi nzoto na bango na moto!
  Kasi toko infliger défaite na Fuhrer, .
  Yeba que Elf na biso akufaki jamais!
    
  Tobalana sima ya bitumba ya mabe, .
  Na nsima bana bakoseka!
  Bango nyonso bazali bandeko ya makila mpo na ngai, .
  Nazo chasser, ekozala na jeu ya mafuta!
    
  Mpe nzete ya chêne, lokola émeraude, nkasa na yango, .
  Alobaki - mobali yango asalaki mosala monene!
  Tika lisosoli na yo ezala polele lokola kristale, .
  Mais kaka ba positifs na balance nde ekozala ba nombres!
  Oyo ezali bayembi awa, ba filles oyo ya kokamwa pe ya kokamwa. Oyo, soki babandaki kobunda, boye ba ours ya shaggy bakokaki kotelemela bango te.
  Agripina, kosɛka elongi na ye ya moke, asɛkaki, kokata mitó mosusu mibale ya ba orcs na mipanga na ye:
  - Nakoki kosala nionso, pe okomona yango !
  Na nsima, akɔtisaki makolo na ye mpamba na kati ya libumu ya mokonzi moko ya basoda, moko ya ba ours ya nkanda mpe ya nsuki ya nsuki. Mpe azwaki ye mpenza mpe abetaki bale na ye. Fille oyo azalaki vraiment superman.
  Mpe mpo na kotɛmɛla likambo oyo, mbala mosusu limpinga nyonso ya ba ours ya nsuki ya nsuki ekozala na nguya te.
  Agripina asɛkaki mpe atyaki misapi na ye na monɔkɔ. Mpe apelaki na makasi na ye nyonso. Makɛlɛlɛ moko ya nsɔmɔ, ya nkanda, ya kokatakata eyokamaki. Ezalaki lokola nde loposo epasolamaki na mopɛpɛ.
  Mpe bankama mingi ya ba vultures minene oyo ezalaki kobalubaluka likoló ya esika ya etumba ebɛlaki maladi ya motema mpe ekweaki lokola mabanga ya mabanga. Mpe mbɛbu na bango ya makasi ebandaki kotɔbɔla mikuwa ya motó ya ba orcs oyo ezalaki kopumbwapumbwa mpe mikuwa epasuka. Mpe, na maloba mpenza, kobeta libanda bɔɔngɔ.
  Agripina asalaki manœuvre ya papillon na mipanga na ye, akataki mitó mingi ya ba ours minene wana ya etuluku mpe agangaki:
  - Naza cool, nakoki ko contrôler nionso, .
  Ezali polele, ezali polele!
  Mpe mabele mobimba ezali koningana, .
  Konyata bango na litindi na ngai ya mpamba!
  Nsima na yango ba orcs, kozangaka koyika mpiko, babalukaki na kokima ya bato ebele. Bana basi mpe ba elfes bakendeki mbangu mpo na kolanda bango, mpe na ntango moko, kosala nzembo ya kobunda mpe ya nkanda;
  Ndoto ya mpasi eyaka ntango nyonso lokola nyoka
  Ozali kozela ye te, kasi azali ko tambola na porte!
  Ozali na esengo, libota oyo eleisami na motema malamu, .
  Oyebi te que ezali na batu oyo bazali ba niama!
  Sikawa kobundisa ya ebele ya bato oyo bazali kopumbwapumbwa ebandi, .
  Ba Tatars bazali kosopela biso ba flèches!
  Kasi tobotamaki mpo na likambo moko ya mpiko, .
  Mpe tokoyika mpiko na ba coups ya motema mabe!
    
  Moto moko te ayebi soki Nzambe azali malamu
  Mobali yango akomi motema mabe boye!
  Liwa ezali déjà kobeta na seuil na fimbo - .
  Mpe Wezelbub akangaki maseke na ye na molunge!
    
  Ɛɛ, oyo ezali ntango ya bankɔkɔ ya kala, .
  Oyo to koti na yango tellement cool!
  Yango ezali te oyo ndoto na ngai ezalaki kolobela, .
  Oyo ezali te oyo tozalaki kokende, na nzela ya bangomba ya mosika!
    
  Kasi soki omimoni na lifelo, .
  To koloba malamu, na mokili ya mpasi, boombo, etumba!
  Nakobatela kaka elikya, .
  Tika motema na yo ebeta ba rythmes nionso!
    
  Kasi komekama ezali monyololo na biso, .
  Oyo ekopesa nzela te na makanisi ezala pete!
  Mpe soki esengeli, osengeli koyika mpiko, .
  Mpe soki ozali koganga, boye na likoló ya mimpululu na yo!
    
  Poète, azali mokomi ya nzembo mpe mobulu, .
  Kasi na esika ya etumba ya molunge te!
  Banguna ya mabe ya Mboka ya Papa bakokufa, .
  Bakokunda bango noki mpe ofele!
    
  Sikawa bózwa yango mpe bófukama liboso ya Klisto, .
  Mikatisa, kopesa lipwɛpwɛ na elongi ya elembo!
  Nandimi nakoyebisa bato bosolo, .
  Nkolo akopesa biso libula ya peculium lokola mbano!
  
  DARTH VADER VS SATANA NA YE
  Masuwa ya etumba ya liboso ya Darth Vader, oyo ekokani na ebende monene, ezalaki kopusana pene na planɛti Mabelé. Nsima na ye etambolaki masuwa mosusu oyo ezalaki komema liwa na galaksi mpe miboko ya kokamwa ya molɔ́ngɔ́ longwa na mokili moko oyo ezalaki kotɛmɛla mokili kino na mosusu. Angulaire, empire spatial ya ba Sith. Mpe pembeni na bango, rationalisé, ndenge moko na ba piranhas prédateurs - formation totalitaire ya Stelzanat.
  Moto moko ya mobulu oyo azalaki na masque ya bolai ya mɛtrɛ mibale mpe azalaki na mapeka minene mpe maseke minene na kashɛ na ye azalaki konguluma makasi:
  - Okoki kokima te, Luke Skywalker! Ezala yo to ngai, kasi biso mibale tozali na esika te na galaksi!
  Na nse ya Darth Vader te na bolai mpe na bonene ya mapeka, Lyra Velimara oyo azalaki kogumbama mpe azalaki kosala masano, aningisi na molende buste na ye ya kokamwa. Kostume ya combat na général fille ezalaki absolument transparent mpe ebombaki ata eloko moko te ya nzoto na ye ya muscle, ya fille. Loposo ya motako ya mobundi ezalaki pɛtɛɛ mpenza, mpe mabɛ́lɛ na ye ezalaki kongɛnga na miinda lokola rubi.
  Darth Vader atalaki kitoko yango na miso ya lokoso. Général ya deux étoiles ya Stelzan (empire spatial oyo ezalaki na mposa ya makila mingi mpe na prone ya kolonga na boye ete, soki tokokanisi yango na fond na yango, nguya ya Sith ya moindo ezali bébé innocent!), azalaki komonana sexy na ndenge ya défiant.
  Kasi akoki kosala nini, moto oyo azali na mawa? Kosalela prothèse cybernétique?
  Lyra, kokanga makanisi na ye, alobaki na mongongo ya elonga:
  - Kozanga elikya te, moninga na ngai... Ezali na lopɛtɛ ya Salomo na Mabele, oyo ezali na magie ya makasi mpenza na boye ete soki tokokanisi yango na yango, nguya ya Luke Skywalker ezali kaka mwa mopɛpɛ ya milinga ya likaya!
  Darth Vader, oyo azalaki kobimisa mopɛpɛ na mobulu na nse ya maskɛ na ye, agangaki:
  - Nakozala na makoki ya komizwa nzoto ya solo, ya bomoi ?
  Lyra, oyo ba boule ya misisa na ye ezalaki kobalusabalusa na nse ya loposo na ye ya motako, alobaki na koseka:
  - Ba jinn na ba ifrits bakoki kosala nionso! Oyo ezali nguya likoló na molɔ́ngɔ́ mobimba!
  Darth Vader ayemba na mongongo te:
  - Ee, univers ya mawa ezali congelé, .
  Ezali na ba génies mabe ebele ebele!
  Bague oyo Salomo ayinaka - .
  Lanced mpe akati motó!
    
  Kasi yeba ete Vader azali mpenza pion te, .
  Mpe okoki kotambola na nse ya ekanganeli libela te...
  Abongoli banguna mabe na ba marques ya moto, .
  Akokoma mokonzi ya mokili!
  Lyra abinaki mpo na koyanola mpe alakisaki mosapi na ye ya kitoko, ya molai mpe ya makasi na bale ya bleu:
  - Tala Mabele eyei !
  Mosani kitoko yango ayembaki na mongongo makasi:
  - Mabele ezali na porthole, mabele ezali na porthole, mabele ezali komonana na porthole... To viser ba blasters, tomekaki distance, mpe tokotumba ndako ya mobali tii na mabele!
  Kasi, bapaya basepelaki liboso mpenza. Nsango ete ebele ya bamasuwa minene ya bitumba ebimaki, kobima na molili ya etando na orbite ya Mabelé, ebimisaki nsɔmɔ makasi kati na bobangi mpe baguvɛrnema nyonso ya planète bleu. Masuwa ya minzoto ya bapaya oyo ezalaki na bankóto ya bibundeli ya basoda mpe ebele ya biloko oyo ezalaki kobimisa biloko yango esalaki ete bato básepela na yango te.
  Masuwa ntuku mitano - ntuku mibale na mitano ya impérial mpe ntuku mibale na mitano Stelzanat.
  Nguya ya lifelo likolo ya Mabele... Mpe mpo na ntina moko boye bato bazalaki mpenza kondima te ete bapaya bayaki na kimia.
  Lyra Velimara apesaki Darth Vader likanisi ete:
  - Tika natanga appel moko na bato ya mabele!
  Nkolo moindo asilikamaki na mokapo oyo:
  - Mpe mpo na nini yo ? Tozali na motángo ya masuwa oyo ekokani!
  Mwana mwasi kitoko aningisi nkingo na ye ya nguya, ya bullish mpe asɛkaki:
  - Ee, tango bakomona elongi na yo bakobanga...
  Darth Vader agangaki na ndenge ya kokanga matoyi, mongongo na ye ezalaki kokangama lokola ba tigres na nsinga:
  - Mpe esengeli tobangisa bato ya mabele ! Tiká ete batombola mbala moko makolo na bango likoló!
  Lyra Velimara, oyo asilaki kozala na eksperiansi na kobebisa mpe kolonga planɛti mabele, asekaki mpe alobaki ete:
  - Tango ekoki, tango ekoki, na radio - Boyarsky alobaki... Na mongongo na ye ya kolangwa masanga - abangisi mokili mobimba!
  Nkolo moindo akendeki mbangu epai ya hologramme, kolukaka kokanga scanner ya contrôle. Lyra asimbaki Darth na masque na misapi na ye ya mikemike ya kosakana mpe abwakaki ye mosika, mobulu. Kostume ya etumba ya Vader ezalaki konguluma makasi mpe epelisaki.
  Mpe Lyra, harpe ya motako, asekaki:
  - Oyebi te, yo dork, ete esengeli liboso kokɔtisa madame!
  Mindoki ya hyperion ya bokonzi ya Stelzanat ekitisaki mɔ́tɔ na yango oyo ezalaki kotumba na ba satellites oyo ezalaki kobaluka na orbite ya mabele mpe biloko mosusu oyo euti na misala ya bato.
  Et puis Lira Velimara ye moko abimaki. Ezalaki komonana mbala moko na ba écrans nionso, kutu ekangamaki na ba télévisions na ba monitors ya ordinateur. Amonanaki bolumbu mpe kitoko, na ba épingles minei ya cybernétique na nsuki na ye, kosopa charme mpe magie ya annihilation. Nzambe ya solosolo na molɔ́ngɔ́ ya nguya ya nsɔmɔ!
  Vixen oyo ezalaki kongɛnga ebandaki koganga lokola nyama babengi nightingale:
  - Bato ya mabele! Tozali kokende te kolonga mwa mokili na bino ya mawa. Ozali mosika mingi na biso mpo na komeka empire na esika oyo garnison moko monene ezali. - Miso ya mwana mwasi oyo ezalaki na safire, topaze mpe émeraude ezalaki kongɛnga na nkanda, to kutu kopela, lokola kongɛnga ya hyperlaser. Mpe mongongo ekómaki malili mingi koleka. - Tokopanzana bino na ndenge ya trivial na ba quarks, mpe na lisalisi ya hypermagogravitateur tokotinda milimo na bino na mokili ya bakufi, na minyoko ya lifelo ya seko!
  Yango emonanaki lokola likambo ya kobangisa, kasi likambo oyo ete bozoba motindo wana epesamaki na mwasi moko ya bolumbu mpe oyo azalaki na mposa makasi ya kolya, ebimisaki nsɔmɔ mingi te, kasi mpe kosɛka!
  Na ngonga oyo, elongi moko ya kobangisa na masque ya moindo ebimaki mpe egangaki na nzela ya ba branchies hyper-titanium:
  - Na mokuse, pesa biso Bague ya Salomo avant to bebisa yo mobimba!
  Lyra aningisi ntolo na ye oyo ekómaki motane, azalaki kosɛka:
  - Kosilisa ezali pasi mingi !
  Darth Vader abakisaki, koningana na loboko na ye oyo mopanga ya motane oyo ezalaki kongenga esimbamaki makasi:
  - Pe to castrer sans anesthésie !
  Basusu na planɛti Mabelé basekaki, bamosusu balelaki, mpe bamosusu babandaki kozwa colic nerveux. Mpe kaka moto moko na sanza ya bule nde ayokaki esengo ya solosolo kati na ye moko. Président ya Turquie Erdogan apusanaki malembe malembe na talatala. Mpe amilakisaki figi. Nasepelaki na libanga ya kongenga oyo ekembisaki na boyokani mpenza mosapi ya kolakisa ya loboko na ngai ya mobali.
  Mosangoli ya libula ya ba sultans ya Ottoman agangaki:
  - Olingi Bague ya Salomo ? Pourquoi pas kopesa ba wigwams oyo ya allemand lokola?
  Darth Vader, komonaka na nzela ya bililingi ya holographie reaction ya esengo mingi ya bato ya mabele, agangaki:
  - Esengeli tosakola ultimatum na peuple !
  Lira Velimara abimisaki ba zenks oyo ezalaki kongɛnga na balangi nyonso ya arc-en-ciel:
  - Oyo ezali likambo ya ndenge nini ?
  Darth Vader, na ton ya elonga na mabulu na ye ya miso oyo ezangi nse, alimbolaki:
  - Oyo ezali liloba ya mokili mobimba. Annihilation ezali garantie!
  Lyra asekaki mpe alobaki, kobimisaka ba étincelles na nsuki na ye milai, oyo ekangamaki na ndenge ya monotome:
  - Oh bana mibali! Kaka mosuni nde ekoki kosila... Mpe Magogravité ekozala kutu malili koleka!
  Darth Vader afungolaki ba émetteurs nionso ya grav-magic na puissance ya sika, ya kokamwa. Mpe abandaki kobundisa beluga na ndenge ya kokanga matoi.
  Mpe mongongo nini nkolo moindo azalaki na yango, ata bibundeli na ye ekómaki mpɛmbɛ lokola:
  - Ultimatum ya suka! Ultimatum na likambo! Nako effacer yo na annihilateur!
  Lira Velimara aningisi buste na ye ya kokamwa mpe abalusaki ba hanches na ye ya luxe. Na ntango yango moko agangaki, komikundolaka masapo ya bato ya mabele:
  - Mafia russe, oboti liwa! Vodka na hydrogène ebebisi libolo ya mibali! Pe toza na pouvoir sabantuya cosmique!
  Mpe babundi ya Stelzanat monene bakoyemba:
  - Tozali ba insectes pathétiques te - ba tortues super ninja... Minduki - matoyi ya Cheburashka - toko tumba mutu nionso lokola blotter!
  Ba étrangers spatiaux batiaki ultimatum, kasi effet ezalaki te. Mpe na nsima Lira Velimara apesaki likanisi ete:
  - Tozua yango cool... Tosolola na BASIC?
  Darth Vader, pona buzoba na ye nionso - nini okoki kozua na cerveau, sans recharge hyperplasmique, rumbled:
  - Ezali oyo tango ba négociations agressives esalemi na nzela ya sabre ya mwinda ?
  Lyra akangaki miso mpe apusaki mbwa ya motó ya mpunda oyo ezalaki na karé mosika na makolo na ye mpamba. Kosangisa ya etanda ya échecs, chevalier, mpe crocodile ezalaki koganga mpe kobalusabalusa nsɔngɛ na yango na nkanda. Mwana mwasi-général akangaki makolo na ye na lolenge ete ultraplasme ya molunge esimbaki litindi na ye ya mpamba, mpe agangaki, koningisa motó na ye ya langi nsambo:
  - Te, kitoko! Na esika ya saber ya mwinda, tokobwaka bombe ya thermoquark!
  Darth Vader abimisaki monoko na ye molai oyo ezalaki lokola nyoka, oyo azwaki na nzela ya kosala clone, mpe akimisaki yango na bansɔngɛ ya mungwa ya maskɛ na ye. Mpe ezali koganga na motema moko lokola moteur ya combustion interne oyo ebukani:
  - Nalingaka ba bombe ya thermoquark, pe ba bombe ya thermopréon mingi koleka!
  Lyra akangaki miso na ndenge ya caprice mpe aningisi lisusu makolo na ye, mbala oyo na mbwa oyo ezipamaki na nkasa ya ortie:
  - Oyebi kolamba na preon te!
  Nkolo moindo ayanolaki na ndenge ya mayele:
  - Soki oyebi ndenge nini te, tokoteya yo, soki olingi te, toko forcer yo !
  Lyra aningisi makolo na ye oyo ebetamaki na mbanga ya soda:
  - Bobebisi ya hyperplasme ! Projectile moko ya thermoquark!
  Vague moko ya bule ezalaki kopela na malembe uta na molangi ya monene ya kanɔ́ ya nguya ya kobenda biloko. Fusée moko ya moke, oyo ezalaki na bonene ya pastèque ya mbala na mbala, ekendeki mbangu na likoló ya planɛti Mabelé.
  Lyra Velimara akendeki mbangu lokola libélula, mpe babundi mingi ya Stelzanath oyo bazalaki bolumbu bazalaki elongo na ye.
  Darth Vader a bristlé masque na ye na sourire ya goofy.
  - Mpe nini ekosalema sikoyo ?
  Kasi lisasi ya annihilation emonanaka kutu te na ba radars - vitesse ya photon oyo étoile ebimisaka ezali prohibitive!
  Vladimir Poutine azwaki ata mokolo moko te ntango ya koyeba likambo yango. Ntango mosusu kozanga koyeba ezali mosala ya nsuka ya mawa ya Mozwi-ya-Nguya-Nyonso.
  Hyperplasma Gehenna ameli Commandant-chef Suprême ya armée oyo eleki makasi na planète Mabele. Bamilio ya bato bakómaki mputulu, bakómaki plasma mpe hyperplasme, liboso báyeba likama oyo esalemaki.
  Bafololo ya bafololo ezalaki kobimisa bankama ya bankóto ya minoko ya kobomama ya koboma, mokomoko na yango ezalaki na langi na yango moko oyo ekeseni na mosusu, mpe lolenge moko ya kobebisama oyo ezalaki na nguya.
  Nzoku monene ya langi ya motane emataki kino na bolai ya kilomɛtrɛ koleka 500, mpe mbonge yango ya mopɛpɛ, lokola epumbwaki zingazinga ya mokili mbala mingi, ebukaki maninisa nyonso ata na États-Unis. Kongenga yango ezipaki ionosphère mobimba, na ebele na yango nyonso ya balangi mpe ya bafololo oyo ekoki komekama te. Nsɔmɔ yango esalaki ete mbonge minene ya tsunami emata. Mai koleka mɛtrɛ nkama mibale ezipaki bakontina nyonso, mpe ezindaki bankóto ya masuwa. Babetaki bansinga ya kura, bingumba ekɔtaki na molili, ekatanaki kaka awa na kuna na bisika ya mɔtɔ oyo ezalaki kopela mɔtɔ.
  Kobanda sikoyo, eleko ya sika ebandi na planɛti Mabelé. Ngonga ya Dragon esili koyangela.
  Na eyano na ba flux ya ba démons ya hyperénergie, ring ya Salomo ezuaki décharge makasi.
  Erdogan ayokaki nguya ya bankama ya bankoto mingi ya ba jinn kokota na ye. Président ya Turquie akómaki mbala moko motane mpe abandaki kovimba. Moto mpamba oyo azali na ba antennes ya mikemike ya nsoso (epesi ye bokokani na Adolf Hitler!) akolaka lokola avalanche oyo ezali kokita na Everest.
  Kostume civil ya dictateur Ottoman epasuka, mpe misisa na ye ebandaki kokola na ba sauts mpe ba limites. Mpe sikawa mapeka ya Edrogan oyo ezalaki kokola epemamaki na coffre-fort ya ndako ya mokonzi ya kala ya Sultan.
  Na boumeli ya mwa ntango, bulle oyo ezalaki kovimba ekobaki kopanzana tii, na nsuka, bifelo ya marbre ekweaki. Ebele ya bakɛngɛli ya Turquie bapalanganaki na bisika ndenge na ndenge. Mpe bana basi ya baombo oyo bazalaki bolumbu ndambo oyo bautaki na harem ya dictateur Ottoman, oyo bazalaki kobɛtabɛta makolo na bango ya mpamba na nsɔmɔ nyonso, bazalaki kopalangana to kopumbwapumbwa soki bazalaki na chance te ya konyatama.
  Mpe Edrogan akobaki kokola, lokola moto monene na bonene. Bandako ya Ankara, mboka-mokonzi ya Turquie ekómaki patatalu na nse ya basapato na ye. Dictateur Ottoman azali déjà molai koleka Everest. Mpe uta na masuwa ya minzoto ya Stalzanat mpe ya Empire ya Black Sith, silhouette na yango ya milai emonanaka polele mpenza.
  Lira Velimara agangaki na mposa makasi:
  -Oyo mobali ya munene... Aza na dignité - probablement munene!
  Darth Vader, azali kobɛtabɛta masque na ye mpo ete elilingi oyo ezalaki likoló na yango ekóma polele te, na mongongo makasi, na koganga:
  - Oyo ezali colossus na makolo ya mabele ya lima!
  Lyra abimisaki mwa nkake na miso na ye mpe agangaki:
  - Mpe emonani ete mongongo esengeli kozala ya anzelu ! - Elandami na kokanga miso, ezaleli ya ndumba ya ntalo mingi. - Yemba fololo, koyoka soni te!
  Mpe Edrogan, mokonzi ya Turquie, akobaki kovimba nokinoki, lokola bulle gonflable. Mpe oyo ezali likama mingi, mopanga moko molai mpe lisusu kokola nokinoki ebimaki na maboko na ye.
  Edrogan azali déjà na molai ya miles nautiques nkoto mpe oyo ezali ndelo te. Mpe ndenge nini dictateur turc akomi muscle - ba muscles minene etombolaka mpe eningani mpenza - moto nyonso, ata bodybuilder oyo azali na tonifié mingi, akolula bango.
  Mpe mopanga na ye ezali kongɛnga lokola minzoto oyo ekangisami na fololo ya eloko moko ya motuya oyo ekoki kolonga te.
  Mpe mino ya Président ya Turquie ezali kokóma milai, ezali kobongwana na mino ya makasi mpenza, oyo ezali kobalusama ya vampire ya fusée. Mpe elombe oyo euti kosalama sika abandi koningisa mopanga na ye monene.
  Lyra Velimara agangi na ndenge ya kokanga matoyi:
  - Charge ya thermoquark na Fuhrer... Ugh, moto na Sultan turc!
  Darth Vader abetamaki na gant na ye joystick ya monene ya contrôle oyo elatisami na wolo mpe agangaki na ndenge ya kosekisa:
  - Pourquoi Hyperplasme te! Mɔtɔ ezali déjà elobeli ya mabele oyo esilá ngala!
  Lira Velimara akobeta makolo na ye ya kitoko, ya bana basi, ba sols ya pamba, ya rose na mabele ya bibende:
  - Pesa ngai éruption thermique ! Ba insectes anti-pulsar!
  Mpe ba fusées thermoquark, kotikaka nsima na yango nzela ya moto mpe ya monene lokola mokila ya mwasi ya libala, ekendeki mbangu epai ya Edrogan, kovimba mpo na ebele monene ya bilimu mpe ba génies oyo bakotaki na yango.
  Dictateur Ottoman, oyo bonene na ye esilaki kokokana na Sanza, abalusaki mopanga na ye ya cosmique. Mpe masuwa ya minzoto ya Empire ya Sith - cruiser ya ba missiles "Baboon" - ekabwanaki na nse ya coup ya somo. Ba fragments ya hyperplasme esopani... Mpe eloko moko ya kokamwisa mpe ya phasmogorique ebandaki kokweya.
  Et en même temps assez trivial - puisque ba soldats clone bakufaki assez prosaïquement. Kolakisa mayoki mingi te koleka ba biorobots. Kasi mokonzi na bango Santa, lokola azalaki clone te, azalaki polele kobanga. Mpe amikundolaki boniboni baombo boni atɛkaki na kobombana epai ya ba Khathams. Bon, sikoyo lifelo ya anti-univers mpe minyoko ya côté ya molili ya force ezalaki kozela ye!
  Ba missiles thermoquark ezo ram Erdogan. Mokomoko na bango amemaki nguya ya babɔmbi atomike miliare nkama moko oyo ebwakama na Hiroshima. Mpe nzoto ya nguya mpe ya misisa ya mokonzi ya dictateur Ottoman ezipamaki na ba ulcères mpe na ba flash ya ba bombe ultranucléaires oyo ezalaki kopanzana.
  Lira Velimara akimisaki makolo na ye mpamba likoló ya zolo na ye ya kitoko mpe agangaki:
  - Ya solo te ! Nalingi vinyo - paquet ya makaya ya Camel!
  Darth Vader atyaki lipeka na ye ya manzaka na mokɔngɔ ya mwana mwasi oyo ezalaki mpamba mpe ya misisa mpe, akimaki mbangu likoló na yango, alobaki na mongongo ya zolo:
  - Sobrieté nde eza norme !
  Lyra afukamaki na mbanga ya moto oyo alingaki kozala monguna ya nkolo moindo mpe abɛtaki mongongo:
  - Commander, liboso ya nionso!
  Malgré le fait que ba charges ekoki e percer na Erdogan mpo na kobebisa Sanza, na Mercure en plus, Sultan ottoman akolaki encore plus na taille. Sikawa akokanaki mpenza na efreet moko monene ya masapo. Mpe mopanga na ye elukaki na molende bato oyo bazwaki mpasi na kati ya masuwa ya Stelzanath mpe ya Bokonzi ya Sith.
  Darth Vader, kotalaka lolenge nini ba missiles thermoquark esalaki ata mabe ata moke te na mastodon oyo uta na lisapo moko, mpe superlaser mbala mosusu kutu epelisaki nguya ya Erdogan, apesaki likanisi na Lyra:
  - Peut-être tokoki kosangisa ba efforts na biso ?
  Ba beautés ya bolumbu oyo bawutaki na empire ya Stelzan ba comprendre vraiment nkolo noir te:
  - Ndenge nini? Tozali déjà na bomoko!
  Na mpasi ezipami na bikini, Général Astara, mwana mwasi oyo ya mobundi ya mosuni apesaki version na ye:
  - Tobwakela ye charge ya préon thermique !
  Darth Vader, oyo mposa ya koyeba makambo ya moluki mpe moto ya siansi ya ngámbo ya molili ya nguya elamukaki, atunaki na nzela ya maskɛ na ye, kopema:
  - Oyo ezali arme oyo esalemi na processus ya fusion préon ?
  Astara, ko archer nzoto na ye oyo ezalaki na eloko mosusu te kaka misisa mpe misisa, afukamaki na nse liboso ya nkolo moindo:
  - Oh iyo, nkolo na ngai! Réaction oyo epesaka nzela na fusée esalela énergie oyo ekokani na 1000 pentatons. To mpe babɔmbi atomike zomi, te, miliare nkama moko oyo ebwakama na Hiroshima!
  Makanisi ya bomoi ya nkolo moindo esalaki calcul ya mbala moko mpe Darth Vader abɛtaki piololo na kokamwa:
  - Wawu! Kobanda na kopanzana ya ndenge wana, ata planɛti Jupiter ekopanzana mpe ekóma ba quarks!
  Mpo na ntina moko boye, Lira Velimara akabolaki elikya wana mingi te:
  - Planète Mabele ekozika na impact ya boye. Bomoi nyonso oyo ezali na kati ya ebongiseli ya moi ekobeba!
  Darth Vader atalaki etumba ya espace. Erdogan amekaki kokata masuwa ya bitumba ya hyperion ya bitumba Stelzanat, oyo ezalaki lokola piranha oyo elyaka misuni. Ye, kosalelaka manœuvre na ye ya kokamwa, amekaki na mposa makasi kokima kolonga.
  Kasi, ba canons hyperion mpe ba piles superlager emonanaki ete ezalaki mpenza na ntina te mpo na mosuni ya Erdogan oyo ezali na ultramagoplasmique. Nguya ya bamiliare ya ba génies eyanganaki kati na yango, mpe mbangu elekaki pole.
  Yango ezalaki armadillo ya agile, ekatamaki lokola saucisse na mbeli. Mpe na ntango yango moko, ba étincelles minene oyo ezalaki kopumbwa na bankama ya bakilometele mosika epumbwaki libanda.
  Dictateur Ottoman agangaki na ndenge ya kokanga matoi:
  - Banzai - Banzai! Okozala na design ya sanduku ya ebembe!
  Darth Vader, kokanisaka ntaka, alobaki na alarme ya solosolo:
  - Soki charge ya préon thermique epanzani, wana biso moko toko souffler lokola torche ya ba papillons !
  Lira Velimara akangaki miso na nsɔni nyonso epai ya nkolo moindo mpe alobaki na elikya nyonso:
  - Kobanga te, terminateur na ngai ya molili! Thermopréon eza na attaque cumulative!
  Lord Vader aningisi loboko na ye na kozanga elikya.
  - Ezali malamu, beta masasi! Entre temps, nakosangisa ba côtés nionso ya molili ya force!
  Erdogan, oyo esangisi mabota nyonso ntuku nsambo na mibale ya bilimu ya masapo, epumbwaki likolo ya Mabele.
  Sultan ya Turquie azalaki na diamètre mbala mibale koleka Sanza na bolai na yango mpe azalaki kaka kongenga na nguya ya bademo mpe ya kokamwa. Etumba ya ndenge wana ezali sikawa koleka na etando. Mopanga ya Erdogan emati mbangu koleka nkake mpe ebukaka masuwa ya minzoto oyo ezali kobɛta masasi na mposa makasi.
  Ata ba particules semi-annihilation ezali totalement inutiles contre puissance simplement sauvage boye ya ba génies. Mobebisi monene ya bokonzi ya espace, oyo ekangamaki na nsɔngɛ ya mbeli, epelisaki mɔ́tɔ ya langi ya jaune-bleu mpe atikaki ata biteni moko te.
  Kasi Lira Velimara abimisaki "carte de trump" na ye na manche na ye - fusée ya préon thermique. Thermopréon ezali na makoki ya kobimisa nguya mbala 7 quadrillion koleka réaction thermonucléaire soki ebimisami mobimba.
  Charge ya préon thermique cumulatif ezali un peu plus faible, mais ezo focuser destruction incomparablement plus précision. Mpe sikawa eloko oyo ezali na langi ya princesse-plasma ebwakami libanda uta na libumu ya masuwa ya bitumba ya liboso.
  Oyo ezali mpenza ndenge fusée oyo esalemi na fusion ya thermopréon oyo etambwisami mpe etambwisami na mayele emonanaka na libándá ya sanduku. Ezali na matière stable te, yango wana ezali pene na likoki te ya kokweisa yango. Kasi na ntango yango moko, charge eponaka cible na yango moko.
  Blob ya plasma ebangisaka Erdogan. Akakatana mpo na kokima, kasi eloko yango oyo eleki mayele emonanaki ete ezalaki na agile mingi. Mpe lokola araignée, bombe hypernucléaire ekangamaki na nzoto makasi ya mokonzi mpe amperɛrɛ ya ba genies oyo autaki kokela!
  Lyra Velimara akangaki makolo na ye na molunge mpe ayemba:
  - Tokopasola bino! Tobuka yango na ba quarks!
  Erdogan, oyo azalaki na nguya lokola Hercules, abebisamaki mpenza, mpe agumbamaki lokola bale ya gutta-percha na katikati.
  Supernova moko epanzanaki. Ba masuwa ya minzoto mingi ya penepene ya Stelzanat mpe ya Empire ya Sith ebwakama nsima, arbre hyperplasmique ezikisaki ba plateformes mpe ba coffres ya ba piles ebele mpenza. Enyataki ba clones ebele na ba filles ya Amazonie kitoko ya empire ya Stelzan.
  Erdogan ye moko abalukaki, abalukaki mpe... Akómaki lisusu monene mpe kobangisa. Mopanga ya mibale, lokola ebimeli ya molona ya parasite oyo elyaka misuni, ekɔtaki na lobɔkɔ na ye ya mobali.
  Mpe dictateur ya Empire Ottoman asekaki na ndenge ya kokanga matoi:
  - Oh, bino ba étrangers spatiaux pathétiques.... Bozali kaka basali ya Shaitan, et en fait, Shaitan azali mosali na ngai!
  Na ntango yango, mopɛpɛ makasi ezalaki kobɛta na planɛti Mabelé. Bambonge ya mbu ya mokili ekómaki molunge mbala moko mpo na kongɛnga ya hypernucléaire mpe elambaki na mai oyo ezalaki kotɔka makasi, mpe ezikisaki bikelamu nyonso ya bomoi. Mpe bazamba mpe bandako milai epasukaki na mɔ́tɔ.
  Ba Hiroshimas miliare nkama moko oyo ezali kopela na mosika na orbite ya sanza ezali liseki te! Mpe mɔtɔ oyo ezipaki Mabelé mobimba ezikisaki yango mpenza tii na mokili ya bakufi.
  Kongenga moko ya kongenga, ya nsɔmɔ ya pole engɛngaki na esika ya Washington, nsima fololo moko monene ya langi ya motane-bulé-marron ebimaki. Ba pétales sambo ya hyperplasmique ekabwanaki na bourgeon oyo ezalaki ko éblouir, kopumbwa na ba hauteurs ya lola. Bazalaki kongɛnga na boumeli ya segɔnde zomi na balangi nyonso ya arc-en-ciel, mpe na nsima, oyo ekómaki molili mbala moko, ekweaki, mpe etikalaki kaka ba étincelles minene ya motane-bulé oyo ezalaki kopumbwapumbwa na stratosphère.
  Na mbala moko, bamilio zomi, bankama ya bato bazikaki, kopalangana na biloko mikemike ya ebandeli. Baoyo bazalaki mosika bakufaki miso mpe bazikaki lokola miinda ya bomoi. Mɔtɔ yango ezikisaki mosuni ya bato na mpasi. Loposo ya bato elongolamaki, nsuki na bango ekómaki mputulu, mitó na bango ekómaki na mɔ́tɔ. Vague ya explosion, lokola nde lokola accordéon, ekangamaki na ba gratte-ciel, ekundaki na bomoi mingi oyo kala mingi te bazalaki bato ya bomoi mpe ya komitungisa te na malita ya béton ya molunge.
  Ekipi moko ya bana ya kelasi ya Texas ya langi ya motane mpe ya ndambo bolumbu bazalaki kobɛta bale, mpe mbonge moko ya nguya ya kobenda biloko elekaki na kati na bango, mpe etikalaki kaka bililingi ya mputulu ya mɔtɔ na matiti oyo ezikaki. Bana mibali ya babola, nini bakanisaki na ngonga ya nsuka: mbala mosusu babengaki mama na bango, to moko ya bilombe ya bafilme, masano ya ordinatɛrɛ oyo ekoki kotángama te.
  Mwana mwasi oyo azalaki kozonga na magazini na kitunga alekaki na mokili oyo elandaki, kosɛka, kozanga ata ntango ya koganga. Mwana yango apalanganaki kaka na ba photons mpe kaka na likamwisi moko ruban oyo etikalaki ya arc ebalukaki na mopepe makasi ya mopepe. Bato, ya pembe mpe ya langi, oyo babombamaki na kati ya métro banyatamaki lokola bampuku na nse ya mpasi, baoyo bazalaki kopumbwa na mpɛpɔ na ntango wana babwakama libanda ya stratosphère na mipepe makasi ya Gehena, mpe oyo ezali liwa ya mabe koleka mpe ya malembe koleka. .. Ntango bazali na vide oyo ezali kosala malili mpe bazali kolya mopɛpɛ oyo etikali na piranha oyo elyaka banyama mosusu, bato babɛtaka mitó na bango na bifelo ya duralumine, mpe miso na bango ekweaka na bisika oyo ezali na nse ya mafuta Minoko oyo ezali kobima na nsɔi ya makila ekweaka, mpe mino oyo ebukani esopanaka lokola pois.
  Liwa ekokanaki pauvre na milliardaire, sénateur na prisonnier, star ya cinéma na poubelle. Emonanaki lokola ete bamilio ya milimo ezalaki koganga na lola, mokili ebalukaki mpe mbala mosusu mpo na mbala ya yambo bato bayokaki boniboni nsinga ya bomoi ezalaki moke mpe boniboni bazalaki na mposa ya moko na mosusu. Mama mpe mwana bakangamaki na nse ya bitika, kokangama moko na mosusu na makasi mpenza na boye ete nguya nyonso ya mokili ya bakufi ekokaki te kopasola bango.
  Ata monstre semi-mécanique Darth Vader, imbued kino na bord na côté ya molili ya force, ayokaki pasi mpe pasi ya ba milliards ya ba oyo bakufaki na mabele.
  Mpe na kozanga elikya abengaki na ye moko bansinga mpe masse nyonso ya emoniseli ya kokamwa ya ngambo ya molili ya nguya.
  Lira Velimara asungaki ye na likambo oyo mpe asembolaki loboko ya makasi na nkolo moindo. Basangisamaki na makanisi. Ba champs bioplasmiques na bango esangani mbala moko, ba principes féminines na masculin esanganaki esika moko, esala union ya ba forces théoplasmiques.
  Mpe nsima na yango kokwea monene ya hypergraviomagique ebimaki, kosala mbongwana ya kokamwa, ya solosolo ya super-fantastic.
  Masuwa ya minzoto oyo ebikaki ya bokonzi ya spatial mpe ya Stelzanat ebandaki kosangana na mobimba moko, lokola bale ya mercure. Basanganaki nokinoki, bafinaki yango na plasticine princeps-plasma, mpe basalaki eloko moko mpe ya bomoko.
  Ba particules ezalaki kobalusabalusa na espace mobimba, ko converger lokola poussière ya scie na bobine ya induction. Mpe na nsima, na esika oyo masuwa ya minzoto ya liboso ya bokonzi ya Sith ezalaki, mitrailleuse moko ya kongɛnga oyo ezalaki lokola bafoto-blitz elandaki, mpe nsima na yango mobali moko monene abimaki.
  Motángo na ye ezalaki ya kokamwa. Torso mpe makolo ezali lokola Lyra Velimara - bolumbu mpe séducteur, kasi motó, mapeka mpe mabɔkɔ ezipami na elamba ya bitumba ya moindo ya Darth Vader.
  Litomba ezalaki hybride moko ya nsɔmɔ: nkolo ya mampinga ya molili, mobundi moko oyo autaki na basoda ya SS Stelzanat Velimara. Lisusu, bonene ya mobulu ezali diamètre ya Vénus. Monstre ya boye ebotamaki, mpe esalemaki na manifestation extrême ya magie ya hypergravité.
  Ba sabres mibale ya pole ezalaki kongenga na maboko ya Darth-Lyra: rouge mpe violet. Mindoki nyonso mibale ezalaki kongɛnga mpe kongɛnga makasi mpenza mpe makasi. Demi fille vixen, demi organisme cybernétique ekendeki epai ya Erdogan.
  Na nse ya makolo ya kitoko, ya mpamba, ya bana basi, vide ezalaki konguluma na ndenge ya kokanga matoyi. Emonanaki lokola ete nyama yango ezalaki kaka kotambola na kati ya esika oyo bazalaki kobwaka bamine, epai biloko oyo ezalaki kopanzana ezalaki komonana te, kasi yango esalaki ete ebebisa yango lisusu mingi.
  Dictateur ya Turquie, oyo mpe avimbaki na diamètre ya Vénus, atambolaki epai ya moninga na ye. Bapusanaki penepene, mpe na nse ya makolo ya moko ya mpamba, ya mwana mwasi, mpe mosusu na nse ya basapato milai, mpamba ezalaki konguluma lokola nkake milio!
  Darth Vader na Lyra na molangi moko, bapesaki Erdogan mbote na mopanga.
  Dictateur Ottoman agangaki kaka mpo na koyanola ete:
  - Mawa te na monguna !
  Darth Vader ayanolaki na mongongo ya mozindo:
  - Bozongeli ya mama - ngulu!
  Mpe mipanga na bango na makelele ya zamba, bopanzani ya miliare moko ya bangomba ya mɔ́tɔ ya Krakatoa ekatisaki. Mpe vide yango eninganaki. Ba Quarks bazalaki kobina na ba vortex ya éther.
  Erdogan, koyokaka ete mosuni na ye, oyo esalemi na ebele ya bilimu na bango ya mabe mpe ya malamu, eninganaki mpo na kobɛtama, egangaki:
  - Wu Shaitan oyo azali! Ozali makasi!
  Darth Vader akobaki attaque na ye mpe agangaki:
  - Mpe nazalaka naino na bolembu te !
  Hybride ya nkolo noir na vixen guerrier abundisaki Erdogan. Mpe atako monguna na ye azalaki na nse te na makasi mpe na mbangu, kasi na mayele ya kosala eskrime, ya solo président ya Turquie akokaki kokokanisa te, na mobundi oyo azwaki formasyo na babundi mpe bato ya mipanga ya malamu koleka na galaksi - Jedi.
  Mongongo ya Lyra esilaki koyokama. Fille oyo ya lifelo azalaki pe na formation ya mabe te. Lokola mibali bazalaki te na empire na bango, bana basi yango babotamaki na ba libumu ya cybernétique. Bateyaki bango koboma mpe kobunda ata soki embrion esalemi na kati ya eloko oyo epesaka bilei na lisalisi ya baprogramɛ ya ordinatɛrɛ.
  "Nini, mwana ya mwana-mboka ya Turquie asepelaka na lolenge oyo ya boyambi te!"
  Mpe mopanga ya plasma ya princeps ekatamaki na mug ya Erdogan oyo eleisamaki malamu. Moustache oyo ekatamaki ya dictateur Ottoman ekweaki, ebalukaki na ba vortex ya éther, mpe ebandaki kopasola na biteni, kokweya lokola liboke mobimba ya ba bombe ya annihilation. Mpe makila esopanaki uta na litama oyo bakataki. Lisusu, na litangá nyonso, ba-genie mpe bandɔki oyo bazalaki na balabala bazalaki kosopana.
  Dictateur ya Turquie amekaki koyanola, kasi Darth Vader na mayele mingi akitisaki na nse ya mopanga ya scimitar oyo ebalukaki mpe ye moko abɛtaki monguna na mopanzi, akataki misisa mobimba na monguna. Erdogan agangaki lisusu makasi mpe abundisaki lisusu.
  Darth Vader akangaki swing, mpe makolo ya Lyra ya mpamba ebɛtaki carré ya monguna na ye na libumu.
  Erdogan agangaki na mpasi, mpe na kolela ya zamba oyo bayokaki banɔti ya koganga, agangaki:
  - Sikoyo osilisi, mobali moke!
  Darth Vader a accélérer attaque na ye mpe a chanaki tango azalaki ko attaquer:
  - Kasi suka ezali nanu suka te ! Nsuka ezali kaka ebandeli!
  Mpe bongo asali déplacement na ye ya signature, na lisungi na yango Comte Duco alongamaki. Loboko oyo bakati, elongo na mopanga, ekangami na mbangu ya vide. Et puis pe ebandi kopasola. Ezalaki lokola soki ba lanceurs réutilisables, jet, ekangamaki na esika moko - ba supernovas émettant.
  Erdogan, miso na ye etombolaki mpo na mpasi oyo ekoki kokanga motema te, azongaki nsima mpe akweyaki motó na ye na Sanza.
  Satellite ya planɛti Mabelé ebebaki mpo na kobɛta yango, mapaso minene ezipaki yango, mpe kobima ya magma oyo ezalaki kosala mosala ebandaki. Sanza ebandaki kokokana na elongi oyo ebɛtami makasi. Lyra abɛtaki lisusu Erdogan na nse ya libɔlɔngɔ, mpe mopanga ya Vader oyo eutaki na ngámbo oyo ezalaki na libateli te ekangaki ye lipeka, ekataki eteni ya misuni mpe misisa ya monene.
  Dictateur Ottoman asilaki ko nager polele, mopanga na ye se moko oyo etikalaki epumbwaki na amplitude ya monene, kasi nsɔngɛ ya mopanga ya motane ya nkolo moindo etɔbɔlaki mbala moko na mabɔkɔ ya monguna. Na sima bobaluki ya polele mpe makolo mosusu ya Erdogan oyo ekatamaki ekweyi na nse mpo na kobanda kopanzana na annihilation mpe na ba pétars magiques.
  Dictateur Ottoman alongoli bibundeli, mpe komeka na ye ya nsuka ya kozanga elikya, lokola dragon, ezali ya kopanzana na mɔ́tɔ.
  Ezalaki lokola trillion ya ba flammes oyo ebɛtaki na mbala moko. Mpe kopanzana ya plasma etondisaki pene na système solaire mobimba. Bambonge ya mɔ́tɔ ya nsɔmɔ ekendeki mbangu na orbite ya Pluton na mwa basegɔnde. Masque mpe maboko ya Darth Vader ebikaki, kasi talons ya Lyra ya pamba, ya mwana mwasi ezikaki mobimba.
  Général-fille agangaki na mpasi - moto ezikisaki makasi sol, ata ba blisters minene evimbaki mbala moko na makolo mpe makolo ya basi oyo ezikaki mpe ekómaki moindo. Eyaki na mabolongo na ngai...
  Kasi Darth Vader, na mouvement professionnel, na saut mpe na tournant ya nzoto mpe na mouvement convergent ya mipanga, abukaki motó monene, ya maseke ya Président Ottoman Erdogan.
  Motó monene, oyo ezalaki moke te koleka Sanza, ya mobundi monene mpe mokonzi ebalukaki mosika, mpe mbɛbu ya bule ya minene elobaki na mongongo ya nse:
  - Nyonso esili!
  Na nsima, esalemaki na bopanzani, oyo ekangaki matoyi, ebebisaki mpe monene mpenza na boye ete makambo nyonso oyo esalemaki liboso ezalaki mawa lokola match contre fond ya bombe hydrogène oyo emekamaki na espace. Ba ruisseaux ya hyperplasme ya annihilation e inondaki espace depuis Moyi, sima Afla-centauri na Sirius...
  
  
  
  
  MWANA MWANA YA ESENGO TE
  Mwana mobali moko azalaki kofanda, azalaki naino moke, kasi azalaki mpenza na esengo te. Na kelasi bazalaki kotungisa ye mpe konyokola ye, na ndako baboti na ye bazalaki ntango nyonso na mosala mingi mpe kogangela ye mpo na bapwɛ́ ya mabe, mpe kutu bazalaki kobɛta ye na mokaba mpo alongaki ye te. Mpe bato nyonso bazalaki kotalela ye lokola zoba, mentalement retardé, coward - bazalaki kotungisa ye mpe kobeta ye.
  Mwana mobali alɛmbaki na likambo oyo mpe azwaki ekateli ya kolongwa na engumba na ye ya mabe mpe mosika na eteyelo oyo bayinaki, bisika nyonso oyo miso na ye ezali kotala.
  Mwana mobali yango azalaki naino moke mpe naïf. Akanisaki ete kaka na engumba na ye nde bato mabe ya ndenge wana nde bazalaki kofanda, mpe mingimingi bana, nzokande na bingumba mosusu moto nyonso azalaki malamu mpe na boboto. Mpe ekoki kozala ndenge mosusu te, mpo bazali kozongela na esengo nyonso na boîte carré ya TV ete mboka na bango ezali ya bomoto, ya boboto, ya kitoko mpe ya malamu koleka na mokili. Ete na mboka na ye bana banso bazali na esengo to bakokoma mpenza na esengo, mpe lingomba mpe mokambi na yango monene bakomema na communisme - ntango moto nyonso akozwa oyo alingi.
  Mpe mwana mobali oyo babetamaki mpe batungisamaki akanisaki na bosembo nyonso ete bana na kelasi bazalaki motema mabe mpe mabe mingi na boye ete ba recruté bango na CIA mpe Mossad, ete ezalaki foti ya bourgeoisie ya libumu ya mafuta ya Amerika ete ezalaki na ba étagères ya pamba na engumba mpe bato bazalaki kotɛlɛma na milɔngɔ milai. Que nionso ezalaki bien soki ezalaki te mpo na ba bourgeoisie na ba saboteurs oyo bakatisi ba frontières na butu. Que eza faute na bango nde pondu epola pe mino ya bana ezo sala pasi. Et apparemment ba injections e inventer pe pona ko torturer batu na USA.
  Kasi ekoki kosalema ete mabe eyangela na bingumba nyonso ya Mboka na ye ya Mama monene, ete ba agents mabe ya CIA babenda mpe babebisa bana banso, koteya bango kobunda mpe kobeta moto ya lokuta.
  Te, esengeli ezwama na mboka oyo eleki malamu mpe ya bomoto koleka na mokili, engumba oyo moto nyonso azali na boboto mpe azali kosɛka moko na mosusu mpe okoki kosembola lobɔkɔ na yo kozanga likama mpo na koningisa yango kozanga kobanga ete pinɛ oyo ebombami kati na misapi na yo ekokangama na kati yango.
  Mwana mobali yango andimaki mpenza likambo oyo, ete ezalaki naino na bingumba ya boboto mpe ya kimya. Mpe ye, na mokakatano ya kozela mikolo ya yambo, ya molunge ya eleko ya prɛnta, na kobombana uta na baboti na ye abimisaki biloko nyonso na frigo. Mpe biloko ezalaki mingi te na mboka oyo eleki bomoto, ya bozwi, ya boboto mpe ya bolingo ya kimia na mokili. Natondisaki saki na ngai mpe sakosi na ngai ya mokɔngɔ na oyo, liboso koningana libanda mikanda ya kelasi mpe bakaye mpo ete ekelaki kilo ya kobakisa mpe... Mbala na mbala, kotalaka zingazinga na kobangabanga, nafungolaki ekuke mpe nakimaki libanda na balabala.
  Mwana mobali yango azalaki ntango nyonso kobanga kobima na lopango na ye moko. Emonanaki epai na ye ete kuna akobɛtama mpenza, akobɔtɔla ye, akoyokisa ye nsɔni, bakobwakela ye nsoi, to bakobwaka ye mabe koleka. Kasi ezali kaka tongo ya ebandeli ya printemps, mutu nionso azali kokende kelasi, chance ezali ya ko glisser koleka ba hooligans ya lopango mpe kokende liboso. Kobanda na quartier oyo, esika akomaki outcast mpe koseka, tii esika bayebi ye tii lelo te. Esika azali kaka mwana mobali ya molai ya mɛtrɛ mitano ya nsuki mpɛmbɛ oyo azali na kashɛ molai.
  Mpo na nini bato bazali na nkanda makasi? Asalaki bango nini na boye ete bayinaka ye makasi? Mpe bazali na boyokani nini na koyina, na mboka oyo eleki bomoto, boboto, bomoto mpe bosembo koleka na mokili mobimba te? Asalaki bango nini? Ofingi, ofingi, okitisi, obwakela moto nsoi to o trahir mutu?
  Ayebisaki bato nyonso te ete basengeli kozala na boboto, koyokela bango mawa mpe kosalisana? Ete kobunda ezali mabe, mpe bato oyo bazali na bolɛmbu basengeli kosalisa bango? Kasi mpo na likambo oyo bazalaki kaka kotalela moto nyonso lokola zoba, moto ya bolembu, moto ya mobulu... mpe liloba mosusu ya mindɔndɔmindɔndɔ mpe oyo ekoki kososolama te - pacifiste?
  Kasi likambo ya kokamwa, ezali te oyo masapo, mikanda mpe televizyo nyonso ya bana ezalaki koteya? Bato basengeli te kozala mpenza boye: sublimement noble, prone na komipesa, kotelema mpo na moko na mosusu lokola ngomba. Moto azali ndeko na moto te? Ntina ya solo ya bomoi ezali te kosala malamu?
  Bongo mpo na nini, mpo na koloba solo, makambo oyo bateyamaki na babuku, na bafilme, ata mpe na mateya ya ordinatɛrɛ eboyamaka? Etalelami lokola bozoba, koseka, kosekisa, mabe!
  Mpo na nini bana na biso mpe baninga na ye bazali na nkanda mpe koyina mingi, kozanga mposa ya koyoka lisosoli na bango, mposa ya mobulu mpe kobebisama? Boyekoli mpe losambo ya misala malamu ekendaka wapi na nguya na yango ya bomoto mpe ya bomoto koleka na mokili? Na nguya oyo esalisaka mpe ebatelaka bato oyo banyokwami na bisika nyonso ya mokili. Oyo ebikisaka bato moindo, mindele, mpe moto nyonso oyo azali na mpasi mpe na maladi na nzala mpe na makama ya bozalisi.
  Ba bengi mwana mobali... Ayokaki bobangi. Sikoyo bako kanga yo pe bako banda ko torturer yo.
  Asalaki lokola ayokaki te mpe akendeki mbangu.
  Na eyano, makelele moko ya zamba:
  - Tika frein ! Tokoboma yo!
  Frenzy sauvage na voix na ye ezo frapper, haine makasi envers ye? Mpo na nini? Osalaki bango nini? Mpe bayinaka ye, oyo azalaki ntango nyonso kolobela bolamu, na ntina ya boninga, na ntina ya ngolu, kaka lokola bakoyina te bato oyo bazangi bosembo, oyo akoboma mama na bango moko.
  Kasi mwana mobali yango asilaki kozwa ekateli ya kolongwa na engumba oyo, kokende lisusu te na eteyelo oyo ya mabe, oyo bayinaki. Kima na cesspool oyo ya lifelo mpe luka engumba mosusu, ya boboto, ya peto, ya boninga. Na nsima, ekoki kozala ete na mboka na ye oyo ezalaki na bomoto mingi, bingumba ya ndenge wana ezalaki te.
  Mwana mobali yango azalaki kobanga mingi ete bakokanga ye, bato ya mabe mpe ya bolɛmbu, mpe bakobɛta ye na nkingo, mpo ete azala na likoki ya kokende te. Kasi ezali mpe na bisi. Esengeli kaka o sauter na kati, alors hooligan na bandit bakokwea sima.
  Na mbala oyo mwana mobali yango azalaki na chance, mpe na ngonga ya nsuka mpenza alongaki kopumbwa na etape ya bokangami ya bisi. Ekuke efinamaki loboko na ye ya moke, ya bomwana, na esengo mingi te, mpe alongaki kosimba sac ya mokɔngɔ oyo etondi na bilei.
  Mibembo ya bisi na mikolo wana ezalaki naino kosɛnga mbongo moke, mpe ezalaki na litomba te na mboka moke kofuta mpe lifuti epai ya motambwisi ya bisi. D"ailleurs, batu bazalaka honnête et bazalaka n"a problème te na quatre kopecks. Baninga mibale mibale bakokaki kokanga mwana mobali yango te mpe babimisaki nkanda na bango na sanduku ya bosɔtɔ. Babɛtaki ye makolo na nsɔmɔ, lokola nde ebende nde ezali na foti mpo nyama oyo balingaki kolya ekimaki. Mpe mwana mobali akendeki na motuka mpe abondelaki Nkolo Nzambe (oyo, na nzela, lokola bateyaki bango, azali ata moke te!), mpo ete ekuke efungwama noki mpe asikola loboko na ye.
  Na nsuka, esika oyo elandi, lobɔkɔ na yo ezali na bonsomi mpe okoki kofanda na kiti mpe kopema. Soki mwana mobali yango alongwaki mosika na lopango na ye oyo ayinaki, molimo na ye ekómaki kimya. Epayi bayebi te, eza plus sûr.
  Atako mbala mosusu mwana mobali mosusu, au contraire, na esika na ye, akolɔta kozala penepene na ndako, kolukaka libateli na kati ya bifelo na yango oyo ekoki kozwama te. Kasi lopango ya ndako ezalaki ntango nyonso kolamwisa bobangi epai ya mwana mobali yango. Ata na mpɔngi na ye azalaki kolɔta bandɔtɔ ya mabe mpo na baninga na ye ya lifelo, oyo bazalaki na mawa te. Mwana mobali yango amekaki kotambola libanda moke soki likoki ezalaki. Nsima ya mateya, nakimaki mbangu lokola nakokaki kino na vestiaire mpo na kosala yango liboso ete baninga na ngai ya koyina mpe ya motema mabe babima mpe babandaki kotyola ngai, to kutu kobɛta ngai mbala moko. Mwana mobali yango azwaki libɔndisi bobele na mikanda. Ezalaki na ordinatɛrɛ te, Internet te, ata na TV te - kaka ba chaînes misato, epai wapi na malamu koleka balakisi ba pionniers ya malamu mpenza, to chorale ya koyemba - boniboni ezali malamu kofanda na mboka na bango oyo eleki bomoto na mokili. Mpe na mabe koleka, balapolo ya kolɛmbisa oyo euti na bilanga, mpe bitumba ya ntango nyonso mpo na mbuma ya mbuma. Mpe kaka mbala moko na poso, na mokolo ya lomingo, okokaki kotala, na bozindo engebene na ndelo, mwa filme ya molai to programme moko ya kosepelisa ntango ozali kotala lisapo moko.
  Mpe mwana mobali yango azalaki kolinga komikunda na mikanda, kobimisaka uta na yango makambo ya lokumu, ya lokumu mpe ya masapo.
  Mpe mbala mingi na kelasi, soki azalaki kotungisama mingi te na baninga na ye oyo bazalaki kobwakela ye nsoi na pipe to kobɛta masasi na ba caoutchouc, azalaki mpe kokanisa mokili moko ya masapo, ya boboto. Na ntina na likambo oyo ete ntango communisme ekotongama na nsuka, ekozala na bondeko ya mokili mobimba, ya mokili mobimba.
  Et puis bana ya Alpha Centauri, Sirius, Ursa Major, constellation Sagittaire, bakosangana elongo. Mpe kosɛka monene, basimbaka mabɔkɔ. Na ndakisa, bana oyo bautá na monzoto oyo babengi Pisces bazali na mitó oyo ezipami na biloko ya palata mpe na nsɔngɛ ya wolo oyo ezali kongɛnga. Mpe na Constellation ya Sagittaire bakokani mbala mosusu na ba Centaurs.
  Nyonso ezali na kimia mingi mpe kitoko. Bapesanaka makabo mpe bayembaka banzembo. Bonguna ezali te, mabe ezali te, moto moko te akotia bouton to grenouille ekufa na nse ya libolo ya mosusu.
  Soki kaka communisme elingaki koya noki, mpe tika CIA oyo bayinaki, oyo ekangisaki mokili mobimba na monyama ya koyina mpe eteyaki bana na biso ya Union soviétique koyina bolamu, ekufa mpe ebeba! Ezalaki ba Américains nde babotaki ba ndoto ya mabe ya bitumba kobanda na extermination ya mindele tii na Afghanistan. Na ba voix na bango ya radio ba fou batu pe ba obliger bango ba tombola maboko, ndeko contre ndeko, ba inspirer haine depuis berceau!
  Bisi yango ezali kopumbwa malɛmbɛmalɛmbɛ na nzela yango. Ezali Mai libanda, tongo - mokolo ebandi kaka. Ɛɛ, mwana mobali yango abangaka molili te. Au contraire, tango molili ezali chance monene ya ko glisser sans remarquer baninga ya kala mpe kolimwa na molili. Na eleko ya malili, ntango malili ezali mpe butu ezali milai, mpe mingimingi na malili makasi, okoki kobima libanda mpe komizela na mozindo ete oleka mbangumbangu na mibali oyo batondi na nkanda.
  Na eleko ya malili, ba hooligans mpe bazwaka malili mpe babimaka libanda mbala mingi te. Kasi na eleko ya molunge, minyoko ebandi. Mpe kokende kaka na magazini ebongwanaka minyoko. Mpe mwana mobali azali kokanisa ko inventer lolenge moko ya module ya jonction zéro, mpo ete mbala moko ozali déjà na magasin, mpe na nsima okofina bouton mpe ozali déjà na ndako.
  Peut-être ezali malamu que, atako mapapu ya artificiel esalemi nanu te, na appartement na ye, na étage ya likolo, mwana mobali akoki koyoka relative sécurité. Ntango yo, oyo ozali kosukola mpo na kopota mbangu mbangu, na nsuka ofungoli porte mpe opumbwaki na kati ya ndako ya kofanda, ozali koyoka lokola champion olympique oyo akati ligne d"arrivée - ozali na ndako mpe ozali na libateli. Okoki nsukansuka kopema mwa moke mpe kozwa libɔndisi na kotánga buku mosusu. Likambo ya esengo, bazali naino na bibliotɛkɛ oyo euti na nkɔkɔ na bango ya mobali oyo moto ya mayele akolula.
  Sofɛlɛ apesaki elembo ete basilaki na esika oyo batɛlɛmaka mpe bato nyonso basengelaki kolongwa. Mwana mobali yango amimonaki na esika oyo ayebaki te. Liboso atɛlɛmaki te tii na nsuka mpenza. Mpe likambo wana ya sika emonanaki lokola ya kosepelisa mpe ya kokamwa. Ezali lokola soki osali litambe moko, mpe yo, lokola Eli ya Ndoki ya Ville Émeraude, okomimona na mabele ya masapo mpe ya esengo.
  
  GUERRE PONA ELONGA NA SUKA
  Sanza ya minei 13, 1945. Ville ya Berlin, ndako ya Chancellerie Impériale.
  Ministre ya mambi ya bapaya, Ribbentrop autaki kozonga na masolo na délégation soviétique oyo etambwisamaki na Molotov, monguna ya Allemagne oyo ayebani mingi mpe azalaki koswana. Atako na boumeli ya bitumba ya nsuka, mampinga minei ya ba chars ya Union soviétique ekufaki pene na mobimba. Mpe na mokolo ya 1 Aprili, kopesa lisalisi ya mikili ya Mpótó na nse ya Lend-Lease esilaki;
  Ribbentrop ayebisaki Rommel na mawa nyonso ete:
  - Masolo na délégation soviétique ekomi na nzela ya kufa. Option ya zéro ya compromis - bozongi na ba frontières ya juin 1941 - ebongi na Staline te. Koba asengi - Région ya Klaipeda, Prusse orientale na Pologne nionso na kati ya ba frontières ya 1939. Ezali mpe kosɛnga mabele ya Slovénie, eteni moko ya Hongrie mpe bisika oyo petrole ya Roumanie ezali. Alobi ete bamilio ya basoda ya Union soviétique bakufaki te mpo na kokóma esika oyo makambo nyonso ebandaki. En plus, Joseph asengi ba réparations epayi na biso, liberation ya ba militaires na ba civils nionso... Mpe alaki kobimisa oyo ya biso kaka pona lisiko! Na nsima, Staline alingi mpe kozwa ba acquisitions territoriales na Finlande.
  Maréchal de terrain Fuehrer Rommel alobaki na mawa nyonso ete:
  - Sima ya coup d"Etat na juin 1944, tosengelaki ko continuer retraite malembe mpe persistante na front oriental. Atako ba alliés, balongamaki na Normandie, bakendaki elongo na biso na kimia moko ya lokumu mingi mpo na bango, kasi... Armée rouge ezali makasi mingi, mpe tozalaki kobatela basoda na ndenge ekoki, kolinga défense active mpe ba contre-attaques ya mikuse. Oui, ba Russes bakomaki na Vistula mpe même na coût ya ba pertes minene bakatisaki yango, babukaki na Slovaquie, bazuaki presque Roumanie... Kasi ba succès nionso wana efutaki bango cher. Tozalaki mpe kobima makila, kasi nalongaki kosala défense moko ya kosepelisa mingi to moke mpe kokitisa ratio ya ba pertes na mbala misato to minei na faveur na biso. Kasi Staline apparemment a comprendre te que mboka na ye mpe esili, mpe ba alliés, lokola batiki kosunga Russie, bakobanda ko se fier na biso?
  Ribbentrop ayanolaki na mwa kosɛka ya esengo:
  - Ba requins ya minene ya poto bazali déjà kolaka biso soutien, en échange ya mabele oyo tokozua na kolonga URSS ! Gouvernement ya Labour na Grande-Bretagne ezali kaka ko hésiter, kasi ba structures privées mingi ezali prêt ya ko soutenir biso! Brésil, Espagne, Portugal, mpe mingimingi Argentine elaki biso lisalisi. Perron azali kutu koboya te ete akokɔta polele na etumba na ngambo na biso. Bato ya Finlande mpe balapi ndai ete bakokende tii na nsuka! Na Italie, ba positions ya Mussolini na nord e renforcé, alors que sud ezali kaka contrôlé na ba forces pro-occidentales. Tozali pene ya kokoba etumba, Fuhrer na ngai!
  Rommel apesaki mitindo na mokuse ete:
  - Speera na ngai!
  Ministre impérial ya mayele, ya mosala makasi mpe ya mayele ya bibundeli mpe masasi afandaki na esika na ye. Speer alongaki, malgré ba difficultés nionso, komatisaka mingi production ya ba armes mpe très vite kotia na production en masse minduki autopropulsées plus avancées ya classe " e ", " LION " na " Panther "-2.
  Dictateur économique ya Troisième Reich oyo azalaki naino elenge mpe azalaki na makasi mingi ayebisaki ete:
  - Na domaine ya construction ya ba tanks, kaka qualitative te, kasi pe quantitative rupture esalemi. Na Desɛmbɛ 1944, babimisaki ba chars 1 960 mpe mindoki oyo ezalaki kotambola yango moko. Et ce malgré ba difficultés militaires nionso mpe lancement ya production en masse ya ba machines ya malamu koleka na mokili! Surtout E-25, Lev na Panther-2!
  Sikawa, kobimisama ya ba chars mpe minduki oyo etambwisami yango moko ezali soko nkóto mibale na sanza, kati na yango na sanza ya misato mituka ya sika: E-10, E-25, Lev, Panther-2 esalaki koleka ndambo mibale likoló na misato ya parc ya ba chars !
  Rommel atunaki na kokauka ete:
  -Ozali sûr que ba chars na biso eleki oyo ya Union soviétique?
  Speer, kolukaka kopesa bokatikati na mongongo na ye, alobaki:
  - Ba conceptionnistes na biso, atako na retard, bakokaki kosala mituka oyo ezalaki na disposition, armure, armement mpe caractéristiques ya conduite oyo elongaki mingi to moke. E-25 emonanaki ete elongaki mingimingi. Na réservation ya elongi ya 100 millimètres na angle ya inclinaison rational ya degrés tuku minei, mipanzi mpe sima ya 60 millimètres mpe armement na munduki ya 88 mm ya calibre EL 71, munduki oyo ezo propulser yango moko ezali na stock ya 80 balles mpe ezali na kilo kaka 26,6 ba tonnes ya ba tonnes. Lokola motuka yango ezali na nguya ya 700 chevaux, ekendeke mbangu koleka kilomɛtrɛ 75 na ngonga moko. En plus, en considérant réserve ya poids, ba côtés ya munduki oyo ezo propulser yango moko ezo renforcé lisusu na ba écrans ya 30 mm. Na yango, mopanzi ezipami na ba rouleaux mpe na écran, elingi koloba ete motuka ekoki kotelemela ba impacts oyo euti na ba obuse T-34-85 kaka na elongi te, kasi mpe na mopanzi. Canon ya 88 mm yango moko ekoti na 150 - 148 mm ya armure na angle ya 60 degrés. Soki totali mbangu ya mɔ́tɔ mpe ya bosikisiki ya masasi, mondoki na biso ya 88 mm ezali mondoki oyo eleki malamu mpo na kobundisa ba chars na mokili mobimba! Mpe libateli ya elongi epesaka yo nzela ya kokanga masasi, ata uta na IS-2. Lisusu, ba obuse ya nsɔngɛ ya mindoki ya Union soviétique ezalaka mpenza na boyokani na ricochet. Kasi armure na biso ya qualité ya likolo oyo esalemi na ciment ezali na duresse ya surface ya likolo mpe, na angle raisonnable ya inclinaison, ricochets parfaitement!
  Rommel alobaki na lolenge ya mayele ete:
  - Mpe nionso wana esalemaki grâce na le fait que moteur, transmission na boîte de vitesses etiamaki esika moko na unité moko. Na yango, tobombaki na arbre cardan mpe tokitisaki bosanda ya motuka kino na santimɛtrɛ 144. Masini yango eleki ba modèles nionso ya Union soviétique mpe ezali relativement facile ya kosala. Atako, na ndakisa, ozali naino na likoki te ya kosala lolenge oyo ya tank!
  Speer aboyaki na nkanda nyonso:
  - " Panther "-2 pe mingi mingi tank " Lion " ezuaka na makanisi ba développements pe ba améliorations ya sika. Surtout, " Panther "-2 elongaki ko garder poids na 47 tonnes, komatisaka armement mpe fourniture ya ba obuse na niveau ya " Tigre royal ", mpe kozala un peu inférieur na armure. Mpe yango ezali ba tonnes ntuku mibale na moko ya bokeseni. Moteur ya 700 chevaux epesaka vitesse ya 55 kilomètres na nzela monene, mpe 30 kilomètres na heure na nzela. Mituka ya sika ezali déjà kobimisama na moteur ya puissance 900 chevaux mpe ekoki ko accélérer na 70 kilomètres par heure. "Lion" oyo ezali na canon ya 105 mm ezali na armement oyo ekokani na yango te, eleki "Tigre royal" na armure frontale, na ba côtés mpe na popa oyo ekokani. Mpe nyonso na kilo ya tɔni 51, na motɛ́lɛ ya nguya ya mpunda 900. Ba chars na biso ya sika ezali na bizaleli ya malamu mpenza ya kotambwisa, elingi koloba ete ekoki kosalelama na etumba ya kobundisa!
  Rommel asɛkaki mpe amonisaki lisusu erudition:
  - Mpe na réservoir oyo, moteur, transmission na boîte de vitesses ezali liboso ya nzoto ya motuka, mpe tourelle ezongisami sima. Layout ezalaki mpe compacted. Mais toza na besoin ya "Lion" na armure onboard ya makasi koleka!
  Speer afukamaki mpe alobaki ete:
  - Na char E-50 toko mettre en œuvre protection na armement ya Souris, sans que eleka ba tonnes tuku sambo ya poids !
  Rommel abimisaki Speer mpe abengisaki Ministre ya Aviation ya Reich Saur. Lisusu mokambi ya mayele mingi mpe ya makoki.
  Ministre Impérial alobaki na elongi ya elonga :
  -Aviation na biso ezui suprématie aérienne totale! Et d'abord merci na industrie allemande ya héroïque! Ba avions ya sika ya jet, oyo ebandaki kosala na Luftwaffe na 1944, ezali kobimisama mingi na ba volumes oyo ezali se komata. Bazali na avantage ya vitesse sur ba véhicules soviétiques ya 200-350 kilomètres par heure mpe bazali na ba armes ya makasi ya ba canons na ba fusées ya 30mm! Ba avions de combat ME-163, Me-262, VA-349 mpe surtout ba HE-162 ya talo moke, ya pete, ya manœuvre mpe ya pete ya kosala e prouvé supérieure na yango ya koleka ndelo na ba Laggs na Yaks ya ennemi. Ar-234 oyo ezali kosala reconnaissance mpe kobwaka babɔmbi na mbangu mingi ezali na mbangu mingi na boye ete ata mpepo moko te ya bitumba ya Union soviétique ekoki kozwa yango!
  En même temps, oyo ezali plus significatif, tozalaki na makoki ya kozua parité na ennemi na production quantitative ya ba machines. 150 ba combattants ME-262 esalemaka na semaine, ba armes très puissantes mpe ba survie na bitumba, déjà 300 mpe chiffre oyo ezali kokola ba combattants HE-162, mpe 120 na AR-234 oyo ezali komata. Na nzela ezali na ba modèles ya plus avancé ME-262 na mapapu balabala, ME-1010 na mapapu esika balabala ezali réglable, Non-262 na bibundeli ya malamu mpe bizaleli ya vol, mpe surtout Yu-287. Motuka ya sika oyo ezali na mapapu oyo ebalukaka liboso ekozala na bosikisiki malamu mpenza ya kobwaka babɔmbi.
  Na mobimba, tozali kokana kobakisa kobimisama ya baaviɔ ya jet tii na bampɛpɔ nkama mibale na mokolo, mpe kopekisa monguna mobimba!
  Rommel alobaki na lolenge ya mayele ete:
  - Mpe ba machines na biso ya vis ezali assez succès. Na ndakisa, évolution ya Focke-Wulf ezali TA-152. Mpe TA-400, lokola jet bomber na ba moteurs motoba, ezali kolakisa elaka monene!
  Zaur apemaki na lolendo nyonso:
  - TA-400 ekoki kobwaka ba bombe na ba usines soviétiques oyo eleki Urals, kozua vitesse ya kilomètres 800 mpe komema plus de 10 tonnes ya ba bombe ! Kaka ndenge moko na masuwa XO-18 oyo ezali na mokila te, oyo ekoki kopumbwa na kilomɛtrɛ nkóto 16! Na jet TA-183 na mituka misusu! Toko dominer mopepe!
  Maréchal de terrain Fuhrer abimisaki Saur. Sikawa nasengelaki kosolola na Schmeisser.
  Mitrailleuse ya Allemagne
  StG 44 (na Allemand : Sturmgewehr 44 - munduki ya assaut 1944) ezalí mondoki ya makasi ya Allemagne oyo esalemaki na Etumba ya Mibale ya mokili mobimba. Babimisaki biteni soki nkóto 850. Kati na bamasini ya sika oyo esalaka automatique, ezalaki masini ya liboso oyo esalemaki mingi.
  Ekeseni na mitrailleuse (PPSh, etc.) ya Etumba ya Mibale ya mokili mobimba na esika na yango ya masasi oyo ezali mpenza molai, libosoliboso mpo na kosalela oyo babengaka oyo ya katikati, oyo ezali na nguya mingi, mpe oyo ezali na ballistique ya malamu koleka ba cartouches ya pistolet oyo basalelaka na mitrailleuse .
  Automatisation StG 44 ezali type ya vent ya gaz na ko longola ba gaz ya poudre na nzela ya libulu na mur ya baril. Bokangami ya libulu ya baril na kobalusa boulon na plan vertical. Misalignment esalemaka na nzela ya interaction ya ba plans inclinés na cadre ya boulon na boulon. Chambre ya gaz - sans possibilité ya réglementation. Fiche ya chambre ya gaz oyo ezali na tige auxiliaire e dévissé na dérive spécial kaka tango ya kosukola machine. Mpo na kobwaka ba grenades ya minduki, esengelaki kosalela ba cartouches spéciales oyo ezali na charge ya poudre ya 1,5 g (mpo na ba grenades ya fragmentation) to 1,9 g (mpo na ba grenades cumulatives oyo etɔbɔlaka bibundeli). Kilo ya poudre standard na cartouche ya Kurz ya 7,92x33 ezali 1,57 g Piston ya gaz na fimbo esangani na tige ya boulon.
  Schmeisser alakisaki mpe elikya ete mitrailleuse ya sika - St 54 - ekozala kutu ya kozala na bondimi mpe ya malamu koleka, na bosikisiki ya masasi ya likolo.
  Von Braun alakisaki mpe elikya ya solo - ba missiles A-10 mpe A-11 elakaki kopumbwa na ntaka ya kilomètres 1000 mpe kobeta na bosikisiki monene, etambwisami na radio.
  Makambo mazalaki mabe koleka na bombe atomique tii ntango babwakaki réacteur nucléaire. Kasi na mwa bambula balakaki mpe ete Mokonzi-mwasi ya babɔmbi ekokɔta na mosala!
  Kasi oyo eleki ntina, ba Américains mpe ba Anglais balakaki ete bakosalisa Troisième Reich mpe ba satellites na yango na bitumba na communisme mondial!
  Maréchal de terrain Fuehrer Rommel azwaki ekateli ete:
  - Yebisa Staline que tozali kozongela ba hostilités en entièrement, sima déstruction complète et totale ya communisme !
  Mokolo ya 13 Aprili 1945 ezalaki mokolo oyo bato mingi baboyaki!
  Etumba ya Allemagne ezwaki mpasi monene oyo eutaki na Hongrie mpo na koboya kokatisa Vistula oyo ezalaki kosopana mobimba. Etumba ebandaki na mokolo ya ntuku mibale ya sanza ya minei, ntango bokabwani ya Banazi esilaki.
  Ba Allemands balongaki kobuka ligne ya liboso ya défense pene na mbala moko. Basalelaki mpenza mayele ya kobundisa bato na butu mpo na kopekisa ba Russes básalela ebele ya minduki na bango. Ya solo, na butu, mɔtɔ esalaka malamu boye te, mpe Banazi bazalaka na baaparɛyi oyo emonisaka butu.
  Noki mpenza molɔngɔ ya mibale ya komibatela ebukanaki, mpe basalaki bambɛki mibale. Kasi na motindo ya biro monene, ba réserves minene ekɔtaki na etumba. Atako ezalaki likoki te ya kolonga Banazi, etumba ya Mainstein"s etelemaki.
  Nsima ya sanza moko ya bitumba ya motó makasi, ba Allemands balongaki kaka kozwa lisusu ndambo ya Slovaquie, kokende liboso na kilomɛtrɛ koleka 70-80 te.
  Offensive ya Fritz na Prusse orientale elongaki kutu mingi te. Babukaki kaka ligne ya liboso ya défense mpe bakutanaki na défense dense. Emonanaki ete Armée rouge eyebi kotimola mpe komibatela. Mpe kosala mbeba monene.
  Kaka na Roumanie nde Kisselring alongaki kolonga minene. Basoda ya Fasciste basalaki bambɛki misato mpe bazwaki pene na Moldavie mpe Bukovina mobimba. Kasi ata kuna bapesamaki nzela te ya kobukana tii na Odessa, kotelemela na Bug - barrière naturelle ya mayi! Kasi ba Allemands bazalaki naino na likoki ya kozwa mwa mabele. Na kati na yango na libongo ya Mbu Moindo, mpe na etúká ya Chernivtsi na Ukraine. Na yango, kokende mosika na molɔngɔ ya liboso na bisika oyo petrole ya Roumanie ezali. Kasi yango ezalaki bonene ya elonga na bango ya sanza ya minei mpe ya Mai.
  Armée rouge ezalaki molende na défense, mpe industrie ebimisaki bisaleli mingi ya basoda. Surtout ba avions de combat Yak-9 na ba chars T-34-85.
  Na été, Rommel amimonaki na situation ya mpasi - ba ressources humaines ya Allemagne esilaki kosila, mpe offensive ememaki na ba pertes makasi. Ezalaki na ntina te ya kotánga na kozongela 1941. Basoda ya Union soviétique bazali makasi na etumba, ba généraux bazwi eksperiansi na ntalo monene, mpe etongami esika ya komibatela oyo ezali mpenza monene mpe ya mozindo.
  Na yango, esengelaki kofuta mpo na kokende na ɛsti.
  Na katikati, basoda ya Union soviétique bazalaki naino kosimba mitó ya bapont mpo na kokatisa Vistula. Staline alingaki kozonga nsima te.
  Rommel azwaki ekateli: asala offensive aérienne contre URSS. Lokola kobwaka babɔmbi ezali ata mosala oyo esɛngaka mbongo mingi, makambo oyo bato babungisaka na boumeli ya etumba ya ndenge wana ezali mingi te! D"ailleurs, USA na Grande-Bretagne na ba colonie mpe ba dominions na yango ebandaki kopesa assistance active mingi na ba armes, ba ressources mpe même ba volontaires.
  Offensive aérienne na ba avions jet mpe ba tentatives ya bokebi ya kobuka na ba armées minene ya ba chars.
  Kasi Staline alingaki te kofanda passive mpe kozela défaite! Na mokolo ya 22 Yuni, basoda na ye babandaki etumba na ngámbo ya Slovaquie. Mpo na koyanola na yango, ba Américains batɛkaki ba avions bombardeurs B-29 nkóto na Allemagne na crédit.
  Ba Allemands bazalaki ko dominer mopepe mpe bazalaki kaka na makoki ya ko repelier, en utilisant supérieure qualitative na bango na ba chars mpe na ba minduki auto-propulsée, ba attaques ya Armée rouge. Na suka ya sanza ya nsambo, Groupe Sud ya Armée allemande ebandaki kobundisa, kolukaka kosala chaudière mosusu. Basoda ya Union soviétique bakokaki kopekisa bitumba ya Allemagne. Banazi bakendeki liboso kilomɛtrɛ soki ntuku misato mpe, mpo baboyaki kobungisa mingi, batɛlɛmaki. Na sanza ya mwambe, Armée rouge ekendeki mpe liboso na Prusse orientale.
  Na eleko ya molunge, molɔngɔ ya liboso ebongwanaki mpenza te.
  Na ntango yango, États-Unis ebwakaki babɔmbi atomike mibale na Japon. Hirohito asakolaki komitika le 16 août. Amerika elongolaki maboko na yango mpe ematisaki ba fournitures ya technologie, ya matières premières mpe ya équipement na Troisième Reich.
  Pression oyo ezalaki kouta na ba avions allemands ezalaki se kobakisama. Banazi bazalaki na elikya ya kobwaka babɔmbi na URSS. Automne elekaki na échange ya ba coups mpe ba tentatives attaques na ngambo mibale. Ngambo nyonso mibale emekaki kokima kobungisa makambo kozanga ntina.
  Kasi en général, supérieure ya Luftwaffe na mopepe ekomaki polele. Na boumeli ya 1945, Troisième Reich mpe ba satellites na yango ebimisaki ba avions koleka nkoto ntuku motoba, mingi mingi ba jets, mpe ezwaki nkoto mosusu ntuku misato uta na ba alliés. URSS ebimisaki kaka mituka nkóto ntuku minei na mitano. Lisusu, bazali na nse ya monguna na mbangu, na bibundeli mpe na bibundeli.
  Mobu 1946 ebandaki mpe na tentative ya offensive munene na Armée rouge. Kasi ba Allemands babwakaki développement na bango ya malamu koleka, char pyramidale E-50, na etumba mpe bakokaki kolonga ba unités soviétiques, kobwaka bango lisusu na Pologne mpe na Slovénie. Kasi mbula-mpɛmbɛ oyo ezalaki kokwea mpe elombe monene ya basoda ya Union soviétique epekisaki bibele ya ba fascistes na Neman mpe mwa mosika na Grodno! Na lisungi ya balandi ya Bandera, ba Krauts bakotaki na Lviv. Kasi, etumba ya monene, to koloba malamu ete elongaki te, esalaki ete URSS ebungisa bapont na yango na Mpoto ya Ɛsti, mpe sikoyo etumba ekómi lisusu mobimba na teritware ya bokonzi ya Russie ya Bolchevique!
  Na sanza ya mitano, basoda ya Rommel bamekaki kotonga likolo ya elonga na bango, kasi nsima ya basanza mingi ya etumba, bakomaki kaka na molongo, Baranovichi, Vilno, mpe na nsima bapusanaki penepene na Riga. Ba nazis balongaki mua moke na Sud - bazuaki Vinnitsa na Zhitomir - bapusana pene ya Kiev! Mpe Odessa emonanaki ete ekatamaki na basoda ya Union soviétique.
  Kasi, ba Allemands mpe bazwaki ba pertes minene - bilenge kobanda na mibu zomi na minei mpe bankoko kobanda mibu tuku motoba na mitano bazwamaki na mampinga. Ba divisions ya basi ebele kutu esalemaki, ainsi que ba régiments ya ba tirs à tirs na ya aviation separates esika ba sexe ya juste babundaki!
  Na ɔtɔne, basoda ya Allemagne bamibatelaki mpe basoda ya Union soviétique balukaki bango. Na eleko ya malili mpe, bitumba ezalaki koleka. Ezalaki likoki te ya kobuka ba Allemands, oyo babatelaki bokonzi ya mopepe makasi. Bingumba ya Union soviétique oyo ezingamaki, Riga mpe Odessa ekweaki, kasi ba Fritzes bakokaki te kokolisa lisusu etumba na bango.
  Na 1947, char T-54 ya Union soviétique ebandaki kokɔta na kobimisama mingi, oyo esengelaki kobunda na masuwa monene ya Allemagne, E-50 oyo ezali lokola piramide. Ya solo, motuka ya Union soviétique ezalaki kaka na nse ya oyo ya Allemagne na bibundeli mpe bibundeli, kasi ezalaki ntalo moke mpe pɛpɛlɛ. Kosala biloko mingi ebandaki na sanza ya Yuli.
  Na makambo ya mpɛpɔ, makambo mazalaki mabe koleka, kasi na mokolo ya 30 Desɛmbɛ 1947, nsukansuka, mpepo ya liboso ya bitumba ya Union soviétique, MIG-15, epumbwaki.
  Yango elingi koloba ete monopole ya fasciste oyo ezalaki na mopepe ekosila.
  Babandaki kobimisa biloko mingi na sanza ya mitano 1948. Motuka yango moko ezalaki kaka mwa moke na nse ya mbangu mpe na bibundeli koleka ME-362. Ya solo, ba Allemands bazalaki naino na ebandeli ya liboso na production mpe expérience ya combat oyo ezalaki kosala malamu ya ba aces. Kasi emonanaki polele ete na mopepe URSS elingaki kozua parité.
  Na ɔtɔne ya 1948, masolo ya sika ebandaki.
  Bato bazalaki lisusu na Allemagne te, kasi makila elongolamaki mpe na URSS. Longola yango, bato ya Allemagne oyo bayekolaka fiziki bakokaki koleka oyo ya Union soviétique, mpe Reich ya Misato esilaki komeka bɔmbi nikleere malamu.
  Rommel a proposaki option moyenne - ba Allemands bakozua nionso oyo basilaki kolonga. Kobanda na Riga tii na Odessa.
  Staline ayanolaki na kondima option ya zéro. Ezala biso te mpo na yo, to yo mpo na biso!
  Masolo ekomaki lisusu na impasse mobimba.
  Koba akutanaki na ngala na ye na industriel, designer mpe expert militaire nionso ya plus ou moins significatif.
  Na nsima, atángaki diskur moko na miso ya bato nyonso: kati na yango asakolaki ete akobunda etumba na fascisme mpo na nsuka ya elonga!
  Mokolo 7 Novɛmbɛ 1948. Ekómaki mokolo ya mbongwana monene mpe ya ekateli!
  Epilogue ya lisolo
  1954 21 décembre... New York... Ba drapeaux rouges ekangami mingi na gratte-ciel oyo eleki molai na Etats-Unis.
  Staline, oyo elilingi na ye elakisami na ba écrans minene mpe na ba panneaux publicitaires nionso ya république américaine peuple, azali koseka loboko na basoda ya Union soviétique oyo bazali koleka na Avenue Lénin!
  Mokili mobimba ezali kosepela mibu ntuku nsambo na mitano ya camarade Staline - amperɛrɛ ya liboso ya planète Mabele!
  
  KOKOMA YA LUCIFER
  Atako ezalaki pete te mpo na ye, kasi azalaki naino elenge mpe naino akómaki makasi te na molimo, mobundi Palpatine alongaki koleka epekiseli.
  Esengelaki koboma Caroline na lobɔkɔ na ye moko mpe na saber ya mwinda. Kasi mpo na kobomba banzela na bango, balonaki mwa charge nucléaire moko na ndako ya mokonzi yango moko.
  Darth Sidious asilaki koyeba malamu kosalela saber ya mwinda, mpe na nzela na ye epai ya mokonzi mwasi akataki mokɛngɛli na ye moko. Na sima, atindaki ye afukama mpe alongola sapato na ye ya ntalo - mpo akufa, lokola ezalaki momesano, na échafaudage makolo ngulu.
  Carolina emonanaki lokola bongo. Palpatine abimisi elongi na ye ya solo epai na ye mpe moto ya august apasuka na mayi ya miso. Sima na yango Dart asalelaki nkake ya makasi mpo na mbala ya liboso na bomoi na ye... Mpe ntango mokonzi mwasi oyo azikaki akweaki nyɛɛ, Nkolo Sith oyo azalaki na mawa te atyaki ebundeli ya nikleere na détonateur mpe alongwaki na ndako ya mokonzi.
  Bafandi ya mokili oyo ezali na nse ya mai bafundaki bango ete basalaki sabotage, yango wana etumba moko ya nsɔmɔ ebandaki kati na mokili mibale ya planɛti yango. Atako bazalaki koleka na mayele ya tekiniki, momekano ya mbangu oyo ezalaki na nse ya mai elongaki kobika. En plus, ba représentants ya Sénat républicain ba intervenir, oyo bakokaki ko permettre génocide te.
  Palpatine ami gagner ba laurels ya paix mpe akomi sikoyo na niveau galactique, jusqu"ici kaka na rôle ya mosungi modeste ya sénateur ya Naboo, kasi très vite a gagner popularité.
  Molakisi na ye Plagaust andimaki ete mwana-kelasi yango amata, kasi ye moko amikɔtisaki mingi na boyekoli ya siansi ya bato ya magochlore. Alingaki ye moko kozwa bomoi oyo ekufaka te mpe koyekola ndenge ya kosekwisa bakufi. Longola yango, Plagaust, atako azalaki na mawa te na libándá, akangamaki mpenza na bandeko na ye mosusu mpe azalaki kolɔta lisekwa na bango nokinoki.
  Mwana mwasi ya Palpatine akolaki mpe akómaki mokonzi-mwasi. Mpe eumelaki te abota bana na ye moko. Mobali akomaki mokonzi officiellement te, kasi azalaki molongani ya mibeko mobimba, mpe officier ya kala - Jedi, atako ya niveau ya makoki ya likolo te. Officiellement, azuaki titre ya prince mpe co-gouverte junior - sous le leadership ya reine.
  Kasi Palpatine asepelaki te na bokilo na ye ya mobali oyo azalaki officiel te: azalaki na boboto mingi, ya lokumu, kitoko mingi na lolenge ya komonana, mpe azalaki komonana elenge mingi koleka bambula na ye.
  Mpe mwana mwasi ya mokonzi moindo akolaki mpe azalaki na boboto mpe mawa mingi mpenza. Akokani mpenza na bizaleli na tata na ye - oyo mbala mosusu alotaki kokoma moto ya mabe koleka na molɔ́ngɔ́ mobimba.
  Ezala ndenge nini, Plagaust asengelaki lisusu te kondimisa moyekoli na ye. Palpatine azuaki mokano ye moko - ya kobebisa ezala mwana na ye ya mwasi mpe mobali na ye.
  Kasi ya solo na ndenge oyo omibimisa te. Mpe yango ezali pɛtɛɛ te, mpamba te libateli ya ndako ya mokonzi elendisamaki mingi nsima ya mobulu mpe kobebisama nyonso.
  Palpatine azwaki ekateli ya kobongisa likama na masuwa ya minzoto. A réussir, en utilisant influence na ye, kozua vol ya famille royale na Corusan - planète métropole mpe capitale ya république. Soit disant invitation ya fête moko ya munene - millennium ya formation munene.
  Ayekolaki malamu mateya ya molakisi na ye Plagueis;
  Molakisi alakaki mwana-kelasi ete atako formasyo na ye ekozala ya monene, bakokóma na bonsomi na Mobeko ya Mibale. Kobukaka cercle vicieux oyo Darth Bane apesaki, balingaki kobomba eloko moko te moko na mosusu, kozala na zuwa te to kozanga kotyela boyokani na bango motema te, mpe bongo bakosalela Mopanzi ya Molili elongo. Sidious ayekolaki epai ya ba Muun na boumeli ya bambula mingi, na boumeli ya ntango yango Plagaust ateyaki moyekoli na ye makambo nyonso oyo ayebaki mpo nguya nyonso oyo Plagaust azwaki ebunga te. Mateya ya Plagaust etindaki Palpatine akutana na bobangi na ye, elongolaki ye esengo nyonso, mpe elongolaki ye biloko nyonso oyo azalaki kolinga mingi. Nkolo ya Molili ateyaki Sidious ete mayoki lokola zuwa mpe koyina, atako esengelaki mpo na ko maîtriser Côté ya Molili, ezalaki kaka nzela ya kotika makanisi ya momesano ya bizaleli malamu mpo na bolamu ya mokano monene. Plagaust asalaki mpe mateya na moyekoli na ye na ntina na mayele ya kozwa bokonzi na mokano ya nsuka ya kotambwisa Galaxie.
  Kasi lolenge ya koyekola oyo ezalaki malamu mingi ezalaki koleka ba barrières virtuelles mpe cinéma multidimensionnel.
  Ntango azalaki kosalisa Palpatine komata na nzela ya milɔngɔ, Master apesaki Thaler Sidious nzela ya kozwa holocron na ye ya Sith, bakisa mpe basusu mingi. Ateyaki Palpatine ndenge ya kobunda na ba sabres ya mwinda, ndenge ya kosalela nkake ya Force, mpe kotinda ye na makasi a absorber ba connaissances ya ndenge na ndenge na oyo etali bibundeli mpe ba techniques ndenge na ndenge ya Côté ya Molili, kasi mpo na kopesa bango kaka importance oyo esengelaki mpo na kozua but ya solo ya Mobeko yango. Bobele na ntango yango, Plagaust, na elamba ya Grand Damas, asalaki nyonso oyo esengelaki mpo moto moko te akanisa ete azali na boyokani na Palpatine.
  Donc awa likambo moko ya pete esalemaki - masuwa ya spatial ekangamaki na ruisseau ya astéroïde. Lisusu, deja na bozongi ya masuwa ya minzoto, ntango ba pilotes mingi bamelaki masanga ya makasi.
  Mpe Palpatine azalaki kaka te ko suspecter te, kasi azuaki kutu ordre mpo na kolakisa soucis mpe kopekisa ye na nzela ya risque. Kasi ezali na ba méthodes ya excuses ya boye oyo mutu akosala exactement le contraire. Mpe provocation esalaki, mpe bisaleli ebebaki mwa moke.
  Ba héritiers mpe ba conjoints bakufaki, kaka bébé Princesse Padmé Amidala, mwana ya mwana mwasi ya Palpatine, nde abikaki. A hériter kiti ya bokonzi likolo ya Naboo.
  Mpe Darth Sidious abakisaki na liste ya makambo oyo asalaki. Kasi, makambo nyonso te nde endimaki na Plagaust.
  "Ozali na Force, apprenti, mpe talent ya kokamba. Likambo ya motuya mingi, ozali na mposa ya makila ya mobomi ya série, atako esengeli tosimba yango na réserve - longola se soki mobulu yango ezali na ntina moko ya ntina. Tozali ba bouchers te, Sidious, lokola." ba Sith misusu ya kala. Tozali ba architectes ya mikolo ekoya."
  "Ntango boni?"
  "Na mibu zomi - mpe mokolo moko te liboso."
  Kasi motema molai na komipekisa elingaki te komimonisa. Atako ntango mosusu Witt ye moko azalaki komituna mpo na nini na mbalakaka akomaki motema mabe boye. Abotamaka na agression mingi boye? Lisusu, na cercle ya boninga, Palpatine apesaki likanisi ya moto ya boboto koleka.
  Darth Sidious kutu akotisaki théorie ya sika : Sith ya solo asengeli kobomba makanisi na ye na mayele mingi na boye ete ata molakisi a comprendre mayele mabe te! Ata amibengi Plagauste le Sage!
  Ntango Palpatine abandaki kokɔta na politiki ya galaksi, mopesi-toli na ye azwaki makambo ya sika na bolukiluki na ye. Volonté ya criminel Yinchorri, oyo délégation ya race moko elakisaki Damas, ebukanaki sous influence ya Force, malgré résistance naturelle interne ya ba reptiles. Plagaust asalaki mpe ba expériences mingi na ba échantillons mosusu, amekaki makoki na ye moko. Na Réunion oyo elandaki na Cache, Plagaust alakisaki Sidious ba directives oyo ba Sith basengeli kosala, alobelaki liquidation na ye ya kala ya Kerred Santa mpe apesaki mitindo na Sidious apesa mitindo ya koboma Sénateur Vidar Kim mpo Palpatine azua esika na ye . Plagueis ye moko akendaki kotala planète Kamino, epai wapi asololaki na loposo ya mboka ya basali ya ba clones mpo na kosala limpinga ya Yinchorri ya botosi. Na nsima, Damas mpe bato oyo bazalaki na nse na ye balongwaki mpo na kokende na Serenno, epai Plagueis ye moko asololaki na ba Jedi oyo bazalaki kuna. Yango wana amonaki ete ba Jedi Qui-Gon Jinn bazalaki kolinga te bakompanyi, mpe molakisi na ye ya kala Dooku amonaki ete etɛlɛmɛlo ya République ezalaki ya kotɛngatɛnga te. Plagaust alonaki na mayele nyonso mboto ya ntembe na motema ya Maître Sifo-Dyas, kondimisáká ye na malɛmbɛ ete République ezalaki na mposa ya limpinga.
  Ya solo, nani akokende kosala masini ya basoda ya ntalo mingi kozanga etumba? Mpe ba Sith balingaki ko contrôler précisément na méthode ya violence, mpo méthode mosusu nionso ezalaki contraire na mateya na bango.
  Na session politique mpo na admission ya plus de douzaines ya ba monde ya Fédération commerciale na République, Plagueiste na Sidious bakutanaki lisusu sous couverture ya Damas na Palpatine. Nsima na mwango oyo ebongisamaki liboso, Palpatine asalaki diskur moko ya kokamwa oyo esalaki makelele mpe mobulu na Sénat. Plagaust asepelaki, mpamba te ba planètes ya Fédération ya Commerce ekomaki eteni ya République mpe na mikolo ekoya ba Sith bakokaki kobimisa etumba ya galactique na maboko na bango. Kasi Plagueis ayebaki ete Sénateur Pax Tim oyo azalaki na nkanda, asalaki complot na banguna misusu ya Damas - structure ya sécurité ya Sante - mpe akosala sik"oyo misala ya makasi mpo na kolongola Damas. Yango wana, Plagueis asangisaki na nko Palpatine elongo na Tim na likita moko ya politiki mpe asalelaki mwana-kelasi yango lokola mpambo, wana azalaki komeka ye na ntango yango moko. Malgré ba actions ya Sidious ya succès, Tim alongaki koleka ba Siths nionso mibale na mayele na kopesaka ordre na Plaguest na ba assassins ya Maladien. Lokola oyo ya nsuka ayanganisaki mampinga na ye nyonso mpo na kopekisa bokangami mpe koluka Tim, ayebaki te ete bakanisaki kobundisa ye ya mibale.
  Mpe Darth Sidious ayokaki likambo oyo, kasi azalaki déjà kokanisa kolongola tutelage ya mentor na ye.
  Na molulu ya kokɔtisa Larsh Hill na Ordre ya Cercle Bowed, oyo esalemaki na ndako ya kolala ya ordre na Coruscant, Darth Plagueist alingaki kobomama na ba mercenaires. Mosungi ya Palpatine, Pestage, akutanaki na bato ya Maladi mpe, lokola azwaki sango oyo esengeli, ayebisaki mbala moko Palpatine. Bango mibale bakomaki na esika oyo bamekaki koboma mpe bakutaki kaka Plagueis oyo azokaki mpe azalaki kopema na mpasi na bomoi, oyo azingaki mpota na Force; ba Muun oyo batikali oyo bawutaki na Capitale ya Damas babomamaki. Na nsima, Palpatine azongisaki mabe na Tim, abomaki ye mpe bato mosusu mingi ya Gran Protectorate na ambassade ya Malastare na Coruscant. Police ezwi te baye basali mbeba eye, atako esalemi équipe spéciale mpo na koluka liwa boye nsima na bobomami ya Sénateur Kim. Yango wana, Damascus Capitals ebungisaki mokambi na yango te, kasi Hego Damas azwaki pansiɔ na makambo ya Galaxy.
  Miango ya Darth Sidious ezalaki mpenza mayele mabe. Abomaki mwana ya mwana na ye ya mwasi Padve te, kasi akómaki nde moninga na ye. Mpe na bozangi bolingi ya libanda akomaki sénateur.
  Bopusi ya nkolo moindo ekolaki, mpe Sith ya misato Darth Maul abimaki. Lisusu formation na ba méthodes barbares, mpe combattant très capable. Kasi, talent ya Maul na makasi ezali monene mingi te na boye ete akokaki kokoma héritier ya mobimba.
  En plus, ezala Plagaust na Thaler bazali kaka batu, pe bazangi bilembo ya ba racistes te. Balingaki vraiment te que kiti ya bokonzi ya future empire Sith ezala hériter na mutu mususu a part race humaine.
  Yango wana, mbala mosusu liwa ya Darth Maul ekanisamaki liboso. Longola yango, Palpatine akufaki pene na ntango ya kobunda na moyekoli na ye, mpe kaka makasi oyo eleki makasi nde ebikisaki amperɛrɛ oyo akozala amperɛrɛ na liwa.
  Darth Sidious ayokaki nkanda ete moto moko na molɔ́ngɔ́ aleki ye na kosalela mbeli ya pole koleka ye. Mpe yango mpe etikalaki elembo na yango. Likambo ya esengo, mpo na babalani ya bato, Maul, mpo na bandelo na ye, akokaki te koleka bango na boyebi ya ngambo ya molili ya nguya!
  Damas na Palpatine basalaki nionso mpo crise ya Naboo e profiter bango mibale. Na tango Darth Maul abandaki opération na Naboo mpo na kobebisa ba Jedi, Damas ezuaki ba étapes actives mpo na ko créer crise ya sika. Na ko contacter ba chefs ya Union des entreprises, Guilde ya Commerce, ya Union Techno na ba sociétés misusu, Damas endimisaki bango ba actions mabe ya République par rapport na ba monde na bango. Palpatine, lokola azuaki maponami na ye lokola Chancelier suprême ya République galactique, azwaki mokano ete ntango ekoki mpo na kosilisa Plan Monene ye moko. Lokola ayekolaki nionso oyo asengelaki na yango epai ya Plagaust mpe asalelaki ba connexions ya molakisi na ye mpo na kozwa poste oyo alingaki, Palpatine atalelaki Muun oyo akómaki mobange lokola eloko mosusu te bobele epekiseli. Nzokande, amonanaki lokola ete Plagaust azalaki kotyela moyekoli na ye motema mobimba.
  Lisusu, Darth Maul akufaki mpe bokonzi ya bato mibale ezongisamaki automatiquement.
  Mosala mpe ntango ezalaki naino mingi liboso Darth Sidus azalaki kaka na ntango te ya kopesa formasyo na moyekoli ya sika.
  Donc, pourquoi tandem na bango esengeli te ezala pendant quelques ans mosusu - mais Ordre Jedi ekobebisama mobimba te?
  Kasi yango ezalaki te likambo oyo eleki ntina. Plagaust abimisi na suka sekele moko ya somo: "ezali ye nde azali tata ya solo, ya solo ya Palpatine - Witt Thaler."
  Ɛɛ, mama na ye, mwasi moko kitoko mpenza ya mosali bilanga, abalusaki motó ya nkolo ya mombongo ya bozwi Damasi. Mpe akokaki te kokanga mposa na ye.
  En général, sima ya initiation na Sith, makoki ya kobota bana ekiti makasi. Mpe awa ozali na chance mingi - ozali na mwana mobali! Mpe bongo na makoki, mpe na likabo kaka te na makasi, kasi mpe na talent politique extraordinaire.
  Yango ezalaki ntina ya liboso oyo abikisaki elenge mobali yango. Ezali esengo mingi koleka kopesa mombongo na makila na yo moko. Atako, mpo na likambo oyo ete ba Sith ya nivo ya likolo bakomaki pene na kozanga kobota, boyokani ya libota etalelamaki ata moke te lokola ya ntina.
  Plagaust akomaki emotionnel... Peut-être a décidé vraiment que mwana na ye moko akosimba ye te.
  Kasi oyo ezali mpenza oyo epusaki Darth Sidious na action. Kosala mbeba lokola koboma tata na yo moko ezali ndoto ya Maître Sith nionso.
  Na butu yambo ya maponami, Damas asali apparition na ye ya liboso na miso ya bato na mibu mingi exclusivement na Sénateur Palpatine : bakendeki na première ya production ya sika ya opéra Mon Calamari na Maison d"Opéra Galactique. Nsima ya bobandi, ba Sith Lords mibale bazwaki pansiɔ na penthouse ya Damas na ndako ya Caldani Spiers mpo na kosepela na elonga ya Palpatine oyo ezalaki koya. Palpatine atambolaki zingazinga ya molakisi na vinyo, kosala répétition ya diskur na ye oyo ekoya na Sénat.
  Plagaust, oyo alangwaki masanga, ayebisaki Palpatine ete komeka na ye na ba magochlorians elongaki mingi. Mwana mobali Anakin alongaki momekano, mpe oyo eleki ntina, alongaki kopekisa limpinga mobimba ya barobo ya etumba. Yango elingi koloba ete mwana mobali yango azali na likabo ya makasi koleka moto nyonso oyo afandaka na molɔ́ngɔ́ mobimba. En plus, en plus ya garçon, a réussir ko inseminer représentant moko ya race Togruta na ba Magochlorians. Considérant que ba représentants ya race humanoïde oyo, mais non humaines bazali pauvre koleka ba Magochlorians, mais en même temps pourcentage ya ba Jedi parmi bango, na nombres mbala ebele moke koleka batu, ezali très élevé...
  Fille ya sika Ahsoka Tano na mikolo ekoya akozala na makoki ya kozua ba hauteurs ya makoki ya kokamwa, oyo eyebanaki liboso te. Kosangisa banzela mosusu ya kososola nguya ya Togruta, mpe ebele ya ba magochlorians, ekoki kobota likamwisi ya solosolo ya bozalisi oyo esalemi na bato.
  Nini ekolanda? Akolanda ba expériences mpe akosala race ya sika ya batu - oyo ekokani na makasi na banzambe. Mpe akozala na makoki ya ko synthétiser ba êtres ya niveau kutu ya likolo koleka ba magochlorians - ba théochlorians, oyo eko permettre ba Sith ba changer ba lois physiques ya univers, pe peut-être ba créer ba univers ya sika!
  Ezalaki na eloko moko ya kobangisa mpe ya kokamwa na nkolo moindo.
  Mokemoke kolangwa, Plagaust alalaki mpo na mbala ya yambo na mibu mingi, mpe mwa bantango na nsima Sidious, kokakatana (mbala mosusu ekozala malamu kokata ye kaka motó na mopanga?), abimisaki ebale ya nkake ya Force likoló na molakisi .
  - Yo, tata, okoyanola na nionso ! Mpo na kosundola ngai, mpo na kopesa ngai nzela ya koyika mpiko na mbula moko ya lifelo na ba caves ya minyoko ya bokonzi! Mpo na nini otindaki ngai na makasi naboma bolingo na ngai se moko ya solo, Caroline?
  Sith ya moindo agangaki, kosopaka nkake na moboti na ye. Ayinaki ye mpenza mpenza.
  Lokola asepelaki na mpasi ya Plagaust, Darth Sidious anyokolaki ye malembe malembe kino liwa, mpe ye, lokola alɛmbaki na lisalisi ya Force, akokaki kosala eloko te mpe akufaki.
  Na ba secondes ya suka, nkolo moindo alobaki:
  "Obungisaki lisano oyo na mokolo oyo ozwaki ekateli ya kopesa ngai formasyo mpo na koyangela Galaxy, ozali na tata na yo pembeni na yo - to, na bosikisiki mingi, na nse ya litindi na yo Ozalaki molakisi na ngai, tata - ɛɛ, mpo na likambo oyo Nakozala elongo na yo libela nazali na botɔndi, kasi okokóma nkolo na ngai ata mokolo moko te."
  - Palpatine apesaki mbote ya bopemi na Darth Plagaust, oyo azalaki kokufa mpe kozika na moto ya nkake.
  Oyo ndenge inventeur ya Sith asukisaki vie na ye ya tempête. Mpe elongo na ye lokasa ya lisolo ya mokili mobimba ebalukaki.
  Kasi etikalaki na bikelamu mibale ya sika, ya minene: Ahsoka mpe Anakin, bakisa mpe moyekoli moko oyo alongaki kozwa nguya likolo ya galaksi mpe kolonga Jedi.
  Luke Skywalker azalaki bongo mwana ya mwana ya Palpatine mpe mwana ya Darth Vader.
  Yango wana, nkolo ya Sith ya moindo akokaki te kopesa motindo, kozwa mpe kobebisa mokitani na ye ya semba, ya mayele. Lisusu, ata soki moto akoki koloba nini, Luka azali moto nkama moko likoló na monkama, mpe bana na ye moko bazali ndambo ya Togruta. Kasi Amperɛrɛ Palpatine asilaki kobimisa mibeko oyo epekisaki ntomo ya bato oyo bazali bato te, mpe mingimingi alukaki kotya oyo ya koponapona mposo na bokonzi ya sika.
  Ya solo, lokola bato bazali loposo oyo eleki ebele na galaksi, mpe amperɛrɛ ye moko azali moto, lokola bato oyo bazali kolanda ye, boye koponapona mposo makasi mpe kokitisa bato ya mposo mosusu nsɔni ezali mpenza na elimo ya ba Sith. Ba oyo balingaka ko supprimer pe ko dominer.
  Grand-maréchal Tarkin a développer théorie mobimba na ba idéologues mpo na ko justifier racisme...
  Kasi kaka ndambo ya bato nde bazwaki libula ya kiti ya bokonzi. Atako Ahsoka alongolaki bokoli ya mabe, loposo na ye ya caméléon ezali komonana kitoko.
  Amperɛrɛ atindaki mpenzampenza bana na ye mpo na kobebisa bomoi na planɛti Shiloh, epai bato ya Togruta bazalaki kofanda. Mpe bana ya nkolo moindo basalaki yango na esengo.
  Basalaki uta na zemi mpe bayebaki kaka ngambo ya molili ya nguya. Palpatine asalaki misala malamu koleka mbala moko na bolenge na ye. Mpe soki asukaki na cave ya minyoko, soki akutanaki na Plagaust te, mbɛlɛ alingaki ata moke te kokóma mobomi monene koleka na galaksi.
  Ɛɛ, bana na ye bazalaki kosala misala ya malamu te; Kasi mpo na ntina moko boye ezali mpenza likambo oyo esepelisaka amperɛrɛ te. Tolley, bolamu oyo ezalaki kati na ye ekufaki mobimba te. Toli Palpatine azalaki kondima que ezalaki impossible ya kokoma vrai Sith sans kobunda na yo moko, tango olongi côté ya lumière na yo moko.
  Bana na ye bandimaki kosalela mabe lokola likambo oyo epesami, lokola eloko oyo eleki ya bomoto na molɔ́ngɔ́ mobimba, kozanga ete báyoka mpasi na makanisi to báyoka mawa.
  Kasi Palpatine abundisaki ye moko, mpe kaka Banzambe ya Likolo nde bayebi nini koboma Caroline efutaki ye.
  Longola yango, amperɛrɛ azalaki na mpiko te ya koboma mama na ye. Emonani ete Plagaust ayokaki mpe liyoki ya bolingo mpo na ye, mpe abimisaki motuna ya boye ata mokolo moko te.
  Mpe mama ya Palpatine azali naino na bomoi mpe, atako aleki kala mbula nkama, azali komonana lokola mwasi ya mobange mingi ata moke te. Au contraire, amonani leki koleka mwana na ye ya mobali, blonde makasi - koleka mibu tuku misato te na lolenge ya komonana. Nsima ya kobima na ye na mosala makasi, akómaki kofanda na etúká moko ya mosika mpe abandaki kosala kindɔki kuna.
  Ee, azalaki moto mpamba, mosali bilanga, kasi mpe mwasi oyo azalaki momeseno te, oyo ebongwanaki na ba gènes na ye. Soki te, alingaki kozala na makoki te ya kozwa zemi epai ya nkolo moindo.
  Makolo ngulu, alataki kaka elamba ya loketo, na loketo ya moke lokola ya elenge mwasi, azalaki kosala makasi na bilanga, mpe na butu azalaki kosala kindoki. Kasi ntango Witt azalaki kofanda elongo na ye, mama yango abombaki misala na ye mpe akɔtisaki mwana na ye ya mobali na likambo moko te.
  Solo etikalaki kokita mbala mibale to misato: ete mbala mosusu akozala na destiné ya kokunda kaka balingami na ye te, kasi mpe bana mpe bankoko na bango.
  Palpatine akendaki kotala mama na ye kaka mbula moko mileki - ntango esengelaki kobatela Naboo na bokangami ya batomboki. Bazalaki mpe koluka basekele, na planète ya ndako ya amperɛrɛ moindo. Peut-être balingaki koyeba ba points faibles na ye, to koluka ba ndeko na ye?
  Amperɛrɛ azalaki na ndeko mobali moko. Awa Palpatine a sacrifier ye na ba forces ya molili mwa moke avant crise na Naboo - ndenge nini koloba, mpo chance wana eseka.
  Na ntango wana, ndeko na ye ya mobali asilaki kozwa bana ya bana, yango wana mayele ya Darth Sidious ya kozela mpe komona efutaki. Kutu ba victimes mingi, mpe kobakisa ya sika na panthéon ya ba ndeko oyo babomamaki.
  Na nsima, alingaki koboma mama na ye na ntango yango moko. Kasi Palpatine akanisaki ete akokutana na mwasi moko ya mobange: kasi mama na ye abongwanaki ata moke te na boumeli ya bambula milai ya bokabwani. Figure ya mwana mwasi, ya misisa, ya moindo mingi mpo na bronzage, mpe loposo ya lisse, elongi kitoko na nsuki ya motó ya mobali. Soki ozali na mosika, mbala mingi bakoki komikosa ete azali mwana mwasi, kasi na penepene okoki komona elongi na ye: akɔmeli mpenza, azali na nzoto ya malamu, mpe azali na mbula ata ntuku misato. Mpe soki otali na miso ya émeraude-safire, ekomonanaka lisusu mingi koleka.
  Witt Thaler, oyo akanisaki te ete mama na ye azalaki pete te lokola amonanaki, akamwaki mpe aboyaki koboma, to, lokola abengaki yango, komipesa mbeka na banguya ya molili.
  Na nsima azwaki mpiko te ya kopesana ata mwa maloba na mama-ndoki na ye mpe, koboyaka boyokani, akendeki mbangu mpe alongwaki. Ekoki kozala ete mama yango ayebaki mwana na ye ya mobali, kasi azalaki mpe kosala lokola moto ya malili mpe kozanga komibanzabanza.
  Mpe na visite na ye ya suka na Naboo, abimaki na moment oyo convoi impérial e embuscade. Palpatine atikalaki pene na kokundama na ndako ya mokonzi, kasi mwasi moko oyo azalaki na makolo ngulu abimelaki ye, amonisaki nzela ya kobima oyo ebombamaki mpe alakisaki ye esika oyo batomboki mosusu bazindaki.
  Na nsima, bapesanaki mwa bafraze elongo na ye.
  Mama oyo azalaki kosila te atyaki lobɔkɔ na ye na elongi ya Palpatine mpe alobaki na bololo nyonso ete:
  - Ozokaki na motema mabe ndenge nini, mwana. Ezali na eloko moko te oyo okoki koyeba oyo etikali kati na yo!
  Darth Sidious ayanolaki na nkanda nyonso na mama na ye ete:
  - Namonani kaka lokola nazali mobange mingi na libanda ! Kutu, nzoto na ngai eumelaka te na kolanda mibeko ya bato. Mpe nazali naino na likoki ya kolonga Jedi nyonso na mipanga. Mpe eleko ya bozali ya mosuni ya mosuni na ngai ekowumela bikeke mingi lisusu!
  Elenge mama yango aningisi motó epai ya mwana na ye ya mobali oyo akangamaki:
  -Ozwi mokano ya ko prolonger existence physique na yo na kokoma vampire? Ya solo, ba vampires bazali na matomba koleka bato. Longola kaka mposa ya komɛla makila mbala misato na mokolo mpe koboya kongɛnga ya moi. Kasi oyo ezali bomoi te!
  Amperɛrɛ Palpatine asilikamaki na mama na ye mpe alingaki kutu kobɛta ye, kasi amipekisaki. Abulunganisaki na nkanda ete:
  - Nakomi makasi koleka ndenge nazalaki na bolenge na ngai, nazali mpasi mingi mpo na koboma na eloko mosusu longola se palata ya nivo ya likolo. Mpe na moi nyonso okoki kolata elamba ya malamu oyo ezali na ba filtres, mpe pole ya mayele ezali likama te mpo na ngai.
  Awa ton ya Darth Sidious ekomaki doux:
  - Malamu koleka, yebisa ngai, ndenge nini yo, lokola ozali moto ya pete, olongaki kobatela bolenge na yo ?
  Lada Thaler ayanolaki na mwa kosɛka ya sukali, ya mino ya mpɛmbɛ:
  "Natambolaki makolo ngulu zingazinga ya Naboo bomoi na ngai mobimba, nasalaki mosala bomoi na ngai mobimba, nalyaki bilei oyo ezali malamu mpo na nzoto, namɛlaki kaka jus mpe miliki. Ntango nyonso na mopepe ya malamu - mosika na engumba. Nakendeki kotala mboka-mokonzi kaka mbala moko, mpe na nsima na minyɔlɔlɔ, ntango bamemaki ngai mpo na koyoka ekateli. Mpe na nsima lisusu na mboka na libenga!
  Nazalaka na bomoi ya malamu koleka mpe mpo na nini nasengeli kokóma mobange?
  Mbala oyo Palpatine asili kutu te, ayokaki mwa kosekisa mpe, na lolenge ya malamu mpenza, asengaki bososoli:
  - Ba millions ya basi ya bilanga bazalaka na vie ndenge moko na yo, kasi yango epekisi bango te babongwana na basi ya mibange ya mabe, na bokeseni na bino. Sekele ezali nini - yebisa ngai!
  Mama ayanolaki na mongongo ya komikitisa:
  - Motuna ya motuya mingi ezali, nini esalaka ete moto akóma mobange? Cycle na nature ezali ya seko, mpe nzoto ya moto ekokani na cycle ya ndenge wana. Na bosolo, ezali na eloko moko te na nzoto ya moto yango moko oyo esengeli kokóma mibange. - Mwasi oyo azalaki komonana elenge apemaki mpe akobaki na elikia ya nzambe-mwasi. - Ezali nionso mpo na kokanisa mpe kondima. Ndima ete bobange ezali ya bomoto te, kasi bolenge ya seko, au contraire, ezali motindo mpe okokóma mobange te!
  Palpatine andimaki mpenza likambo oyo te:
  - Bato kaka te bakómaka mibange, kasi mpe bibende, biloko, masuwa ya spatial, mpe barobo ya bitumba. Mpo na nini okanisi ete moto azali na likoki ya kokima likambo yango na nzela ya bolingi mpe kondima?
  Elenge mwasi yango ayanolaki na elikya nyonso ete:
  - Nzoto ya moto, na bokeseni na bibende, ezali système renouvelable. Baselile ekoki kokabwana mpe komizongisa sika na boumeli ya bamiliare ya bamiliare ya bambula. Moto nyonso ya siansi akoloba ete lititi oyo ebombami na nzoto ekoumela bamilio ya bamilio ya bomoi ya bato. Esengeli kaka oyekola ndenge ya kosala mwa likambo moko ya ntina mingi - kozongisa sika mpe kozongisa sika ba cellules nerveuses. Na nsima, bomoi oyo ekufaka te ekokóma likambo ya solo!
  Palpatine atunaki na ndenge ya koloba ete:
  - Mpe ndenge nini osalaka boye, mama ?
  Mwasi yango asekaki mpe ayanolaki na mongongo ya nse:
  - Pourquoi vampire akoyeba likambo oyo ? Mpe bongo okokoba kozala na bomoi na mosuni oyo na boumeli ya bikeke mitano to motoba. Mpe etuluku moko ya kokamwa kati na bino ezali kokola... Bozali naino na mposa ya kolonga sekele ya bolenge ya seko? Mingimingi soki totaleli moimi na yo?
  Darth Sidious agangaki lokola nyoka oyo enyatami mpe abendaki mbeli na ye ya motane:
  - Nakoki ko sacrifier yo pe na ba forces ya molili !
  Mama yango atalaki kozanga elili ya mboka moko mwana na ye ya mobali-amperɛrɛ. Ayanolaki, koseka lisusu monene koleka:
  - Mbeka oyo ekosalisa yo te na etumba na yo ! Atako ozali mobulu ya makila, mabondeli na ngai ebikisaka yo na liwa. Na mbula moko okotambola na nsɔngɛ mpenza ya libulu mozindo. Mpe kaka mama na yo nde akoki kobikisa molimo na yo na lifelo!
  Palpatine alɛmbisaki mpe aningisi lobɔkɔ na ye na ndenge ya kopema:
  - Okey, ndenge olobaki : vampire atikali naino na ba siècles mitano to motoba. Mpe na nsima mbala mosusu nakoluka lolenge moko ya malamu koleka mpo na koyeisa bomoi molai. Lisusu, bazali deja kosala ba expériences mpo na kokotisa elimo na clone!
  Mama apesaki Palpatine bisous abonnés mpe a souhaiter ye chance. Azalaki koyoka nsolo ya sika mpenza mpe ya kosepelisa. Mpe Darth Sidious ayokaki mawa - bolamu ezali na charme na yango moko.
  Mabe ezali mabe, mpe kofanda ntango molili ezali mpe ba jackles ya nkanda zingazinga ezali kolɛmbisa mingi. Tango mosusu bobangi ebalukaka na kati... Konyokola mpe ya somo.
  Lisusu, Amperɛrɛ Palpatine alingaki ete azwa esika na ye na Sith oyo azalaki mabe ya pɛto te, mpe mpo ete mokitani akoka komema ata eloko moko ya bokeli na bomoi ya nguya ya cosmique.
  Luke Skywalker azali moto nkama moko na mokama mpe yango ezali litomba na ye ya ntina.
  Longola yango, makila ya Anakin mpe ya Palpatine ezalaki kaka kosopana kati na ye. Mpe komema mwana mobali oyo na ngambo ya molili esengelaki milende makasi.
  
  
  BOTAMI YA ZABOLO
  Ndenge nini Palpatine, elenge mobali ya bopɔlɔ, moyekoli ya malamu mpenza, mpe akesanaki na bizaleli ya ndakisa, akómaki elilingi ya mokili mobimba mpe ya mabe mpe abalukaki na ngámbo ya molili ya nguya?
  Bomoi na planète Naboo ezalaki relativement bien - climat doux, mabele ya motema malamu, absence presque complète ya mobulu mpe ba demandes ya changement. Forme ya gouvernement ezali monarchie constitutionnelle... Kasi pouvoir ya mokonzi ezali munene, ba décrets na ye ekokani na force na mibeko, mpe kaka Padle Amidala nde ebongisamaki mpo na ko limiter ezala mandat ya bokonzi ya mokonzi mpe ba pouvoirs na ye.
  Palpatine na bolenge na ye azalaki elenge mobali moko kitoko mingi, ya minene mpe, ya solo, oyo akoli na nzoto, alongaki momekano ya Airball interplanétaire. Ezalaki na tango wana nde Palpatine, oyo akotisama na équipe ya Naboo na moment ya suka mpenza, ayokaki sensibilisation na force. Amonaki liboso ndenge oyo ba pulsars ezalaki kopumbwa mpe ndenge oyo ba astéroïdes ezalaki kobalusama na lisano moko ya mindɔndɔmindɔndɔ oyo esalemaki na ndenge ya virtuel. Mpe asosolaki ete akokaki koyeba ntango nini asengeli kopesa libɔmbi oyo ebomaki bato mpe ya ekateli makasi. Mpe na nsima nkombo na ye ekesanaki mwa moke: Witt Thaler. Mama azali moto mpamba, mpe tata ayebani te. Ya solo, na nzela ya makoki na ye oyo abotamaka na yango mpe mosala makasi, Witt alongaki kokɔta na kelasi ya ofele na eteyelo monene moko ya lokumu. Mpo na kosala yango, esengelaki kozwa bapwɛ́ mingi mpenza.
  Na oyo etali tata na ye, mama na ye ya kitoko mpenza mpe ya kogumbama alobaki ete azalaki monsieur moko ya lokumu, mbala mosusu kutu moko ya ba Jedi oyo babotamaki malamu.
  Kasi akokaki koloba nkombo na ye te. Witt, nzokande, asalaki ba suppositions ndenge na ndenge na makanisi na ye - peut-être tata na ye azalaki vraiment ampereur ya galaxie voisin?
  Ata na bomwana, Thaler, oyo akozala Palpatine, ayokaki na kati na ye makoki ya kotanga buku ya mateya ya kokangama - na lolenge ya papier to na e-book - ezalaki na ntina te. Akamwisaki baninga na ye na makoki na ye ya kosakola mbano ya mimekano ya masano, to alongaki masese na pari - lokola oyo ebombamaki na loboko.
  Kasi ezalaki na lisano oyo nde asosolaki ete azalaki na likabo moko oyo emonanaka mingi te. Elonga ya sensationnel esalaki Witt Thaler elombe ya Naboo, mpe... Bon, kaka lokola na lisapo, ememaki na likambo oyo ete mwana mwasi oyo aleki kitoko, Princesse Caroline Amidala, akweyaki motó likoló na bitambi na bolingo na ye.
  Mpe Witt ye moko, na makila na ye ya elenge, ya molunge, ayokaki bomati ya mawa mpe ya boyokani. Balinganaki na ndenge ya bozoba, mpe mosangoli ya bokonzi ya officiel, Caroline Amidala Naberri, azwaki zemi na mwana mobali moko ya mpamba.
  Mokonzi asilikaki makasi. Engebene momeseno mpe mibeko ya planɛti Naboo, kosopa zemi epekisami mpenza, kasi princesse couronne mpe bana na ye balongolamaki lotomo ya kozala na kiti ya bokonzi. Witt Thaler asengelaki kobomama na lolenge ya mpasi koleka nsima ya minyoko makasi. Mpe nsima ya kobotama ya mwana na ye, batindaki Caroline lokola moombo na elanga. Princesse azalaki wana : makolo ngulu, alataki kaka tunique oyo epasuka, asengelaki kosala makasi elongo na bana basi mosusu oyo bakangamaki. Lekisa butu mobimba na kaserne, na mabaya ya mpamba, mpe lia bilei ya pɛtɛɛ mpe ya mabe. Bakɛngɛli babɛtaki moto oyo akozala mokonzi-mwasi na fimbo soki asali ata mwa malɛmbɛ.
  Moko ya mitindo ya bitumbu ezali kokangisa baombo na etanda mpe kobɛtabɛta bitambi na bango ya mpamba na milinga ya mwinda.
  Banyokolaki Witt ye moko na bolɔkɔ. Banyokolaki ngai na motema mabe, na mayele, kasi na ndenge ya mosala mingi, kopekisa ngai nabungisa makanisi to nakufa liboso ya ntango.
  Witt Thaler alekaki na ba cercles nkoto ya lifelo. Banyokolaki ye mbula mobimba liboso báboma ye. Mpe na nsima esengelaki koliama ye na bomoi, liboso ya bamilio ya bavandi ya Naboo, na nyamankɛkɛ moko ya soso.
  Kasi na tango ya koboma, monstre yango epanzanaki na mbalakaka... Mpe tango milinga elongolamaki, Witt Thaler abungaki sans trace. Mingi bazwaki yango lokola elembo uta likolo mpe bakweyaki na mabolongo. Mpe mokonzi aninganaki, elongi na ye ekómaki bule - azwaki mpasi.
  Mpe kokatakata nzoto na basanza ya minyoko, Witt alamuki na kati ya libulu moko ya mai, ezipamaki na banzete ya kongenga. Azalaki na mpasi makasi, kasi na ntango yango moko liyoki ya makasi ya makasi ezongaki. Mpo na ntina moko boye, na ntango ya minyoko na ndako ya nse ya mabele ya minyoko, Witt akokaki te kosalela makoki na ye mpe kotumba babomi.
  Atako na lolenge ya komonana akanisaki moto kopumbwa libanda na ye moko, bopanzani ya ba pulsars, mpe ba flux oyo ewutaki na ebundeli ya somo ya mobwaki ya plasma (epekisamaki na république ya kala - mpo na nguya na yango ya kobebisa mingi mpenza!). Kasi na nsima liyoki ya makasi ezongaki.
  Mpe bampota ya mozindo oyo bato oyo babomaki babomi bapesaki bango, ebikaki malɛmbɛmalɛmbɛ.
  Pembeni ya Witt ezalaki na canister moko oyo ezalaki na mélange ya nutriment, mpe azalaki ko absorber yango tango na tango, kokweyaka na pongi.
  Par exemple, alotaki ndoto... Délusionnel mpe en même temps héroïque;
  Kolya ebembe ezalaki likambo ya mbangumbangu, nkosi oyo ebongwani ezalaki kosala mbangumbangu ntango misuni ezalaki ya sika mpe ya molunge. Ntango asilisaki nsuka, etikalaki kaka mikuwa moko. Babundi mingi ya moindo oyo balataki bilamba, oyo bazalaki na bibundeli ya lingenda ya maji, babenganaki ye, na nsima bazwaki mikuwa yango.
  - Gladiateur ya mpiko oyo akufaki liwa ya mpiko akokundama engebene na momesano ya mboka na lokumu mobimba. - Commentateur asakoli na ton ya enthousiasme.
  - Kokamwa! Suka ya mabe boye te! - Alobaki futur ampereur espace. Witt azali naino elenge mobali na ndoto emonani na ye ete azali na bomoi na ye ya kala mingi te.
  Mpe molimboli oyo ayebani te akobaki kokangama na esengo ya nsɔmɔ:
  - Mpe sikoyo tosakoli bokobi ya momekano. Na esika oyo, moto nyonso na kati ya bato akoki kobundisa nkosi oyo abomi.
  Witt Thaler atɛlɛmaki mbala moko mpe agangaki na mongongo makasi:
  - Nalingi!
  - Ezali clair que olingi ko comprendre culpabilité na yo pona ko parier na mutu te. - Princesse Caroline Amidala a fingi ye.
  Elenge mobali yango agangaki na nkanda ete:
  - Mpe soki ezali bongo ! Nyama oyo ebomaka moto abongi na bomoi te!
  - Kasi ozali na ba concurrents, tala. - Princesse Caroline alakisaki nyama oyo etelemi, ekundolisi crocodile moko ya semba na elongi ya ngando. - Mobali oyo pe alingi abunda !
  Molimboli yango asakolaki ete:
  - Na yango, soki bato mibale na mbala moko bamonisaki mposa ya kokota na etumba, wana liboso esengeli babundana.
  Public eyambaki décision oyo, spectacle mingi mpe makila mingi!
  Mobundi Witt atalaki monstre na coffre ezipamaki na bibundeli ya écaille, mpe na ba secondes ya yambo mpenza ayokaki liyoki moko ya kosepelisa te na libulu ya libumu na ye. Na nsima, elenge mobali yango alongaki esengo na ye, atako na ntembe te monguna yango azalaki na likama.
  - Bakopesa yo arme standard ! - Commentateur asakoli na malili na mongongo na ye.
  Babundi bazalaki kofukama engebene mimeseno. Na nsima, bapesaki bango mopanga mpe nguba. Awa likambo mosusu ya kokamwa ezalaki kozela Witt: bapesaki ye mopanga moko, na lobɔkɔ na ye ya mobali, mpe monguna azwaki mibale na mbala moko, azwaki ebundeli ya mibale na sanduku na ye.
  - Ezali sembo te ! - Elenge mobali yango atelemeli. - Ba lame mibale contre moko.
  - Oyo ezali Corpse Sucker, asalelaka toujours zolo na ye na bitumba. Momeseno ya ndenge wana! - Molimboli oyo amonanaka te ayanolaki kozanga kobomba kotyola na mongongo na ye bibundeli yango epesamaki na bana basi kitoko, oyo bazalaki pene na kilo te, oyo ekokani mingi na ba nymphes. Kotalaka bango, Witt (oyo akokóma Palpatine) ayokaki mposa makasi, mpe ayokaki nsɔni mingi ete tension na ye ekoyebana. Yango wana alobaki yango na nkanda.
  - Bongo pesa ngai mopanga ya mibale na esika ya nguba ya mabe. - Nalingi kozala wimp te.
  - Ozali na lotomo ya boye ! - Alobaki commentateur, akomaki mwa boboto.
  Nymphe apesaki elenge mobali yango mopanga ya mibale mpe alobaki na pathos:
  - Bunda, chevalier, koyokisa lokumu na yo soni te.
  Molimboli asakolaki lisusu ete:
  - Makoki ya koboma to kolimbisa ezali ya mobundi oyo azali na ebundeli ya elonga ! Mpe lisusu na bato banso. Nakanisi ete esengeli kotalela likambo yango.
  - Nakosilisa mpenza mobali kitoko ya mpiko. - Alobi Moto oyo azali kosukola ebembe.
  - Kozanga kosala marteau, okoki kokabola château te ! - Witt alobaki na aphorisme ya mayele.
  Batelemi, ngando ya crocodile azalaki munene mingi koleka mobali, pe babandaki kozela signal.
  Nymphe oyo ezalaki pɛpɛlɛ lokola nsala apumbwaki epai na ye mpe apesaki elenge mobali yango beze na litama na ye oyo ezalaki na langi ya rozɛ.
  Witt akómaki motane mpe asalaki ndambo ya litambe, na ngonga wana elembo ya etumba eyokanaki. Momeli ebembe akendeki mbangu epai na ye, koningisa mipanga na ye, azalaki kozela ete akozwa ye na molulu te. Elenge mobali azalaki na bokebi, mpe, kopumbwaka na mopanzi, mpe ntango azalaki kozonga nsima, abɛtaki makolo. Kobɛta yango ebɛtaki nguba, ebɛtaki na lokito moko ya nsɔni.
  - Ee, mwana moke! Keba sapato na yo, ezali kitoko.
  Elenge Witt ayokaki mpenza mawa ete alongolaki ba sapato na ye ya masano te ezalaki likabo mpo na mokolo ya mbotama na ye, ezalaki na langi ya momesano te mpe, atako mposo na yango ezalaki koumela, alingaki kobebisa yango te; Mwana ya mwasi ya mobola azali na mposa ya sapato ya malamu. Mpe ye Witt azali naino mwana mobali, yango wana akoki kotambola makolo ngulu kozanga nsɔni.
  Etumba ekobaki, mpe na nsima elenge mobali yango amonaki ete monguna azalaki na mayele mingi na sanduku na ye. Ndenge nini mopanga etambolaka nokinoki, nzokande maboko ezali kotambola mingi te, mpe kutu eleki na bolai.
  - Bomoi na ngai mobimba nalotaki komata na ngando, kobunda te. Ozali na nsɔni mingi.
  Na eyano, mongongo moko ya mongongo makasi:
  - Que olingaka mutu yango te. Yango ndenge loposo na yo ezali inférieur.
  Witt akobaki kobongola trajectoire, asalaki miller, moko ya ba techniques efficaces
  Kendo, kasi emonani ete lokumu ya mobundi ya mayele eyaki na monguna na ye mpamba te. A réussir ko parry nionso mpe kutu asala ba coups sensibles ye moko. Na ndakisa, moko ya ba pulmons ebɛtaki Witt na ntolo, bakataki T-shirt na ye, elenge mobali yango asalaki somersault na mokɔngɔ, akimaki na mpasi te bolongi monene. Mpongo ya Russie oyo ezalaki na mitó mibale ebebaki mpe ekatamaki na katikati.
  - Oyo nde mobulu! - Witt alobaki mpe asali technique ya " Papillon ", kasi lisusu ba attaques nionso emonanaki
  Bazwaki yango lisusu. - Zabolo ya zolo.
  Azokaki lisusu, kokatakata lobɔkɔ, mpe na nsima babɛtaki ye na lipeka. Witt azongaki nsima, asosolaki na mbalakaka ete azalaki kolonga etumba na elikya te, akutanaki na moninga ya monguna oyo ayebi malamu koleka ye moko. Lisusu, elenge mobali yango ayebaki naino mingi te na mosala ya kendo.
  Princesse Caroline mpe azalaki komitungisa:
  - Naza zoba ya suka pona kopekisa mobali na ngai te. Na univers oyo azali mobimba
  Ezali mopaya, pe akokufa, moto moko te ayebi na ntina ya nini.
  Alingaki kopumbwa libanda ya esika ya masano. Na nsima, ndenge chance elingaki kozala, ndoki moko oyo ayebaki malamu abimaki.
  - Oyo kitoko, ezali te mpo na ye abeta masasi na nzete to koningisa makolo. Nayebi Moto oyo azali kosukola ebembe! Nini, akoboma mpenza, mpe kutu akosɛka ebembe. Na yango, olingaka to te, ekosɛnga omipesa epai na ngai.
  - Ata moke te! - Elobaki Princesse Caroline.
  Ndɔki ya ngámbo ya molili ya nguya yango alobaki na mongongo makasi:
  - Na cas oyo, okoki kotekama na régiment moko, pe okosalela ba soldats tuku mibale na mokolo. To, na ngambo mosusu, na kati ya harem ya mokonzi, epai bankóto na bino bozali mpe bokokauka na mawa mpe na koboya.
  Princesse agangaki na mpiko nyonso:
  - Nakokoma mobundi !
  Monganga-nkisi yango alobaki na mongongo:
  - Ozali fille fragile oyo ayebi ba techniques ya magie ya base te. Ɛɛ, bokotumbama na etumba ya liboso.
  Caroline asilikaki:
  - Nkolo ya Nkembo akoteya ngai ! Ɛɛ, mpe nazali makasi na nzoto!
  Ndɔki yango asɛkaki na ndenge ya nsɔni:
  - Nkolo ya Nkembo ? Mpe ɛɛ, azali moimi. Ezali mbala mosusu te ete akolonga na likambo moko ya ntina. Yango wana nakokaki kokómisa yo mwasi na ngai mpe kolekisa mayele na ngai lokola oyo ya ngai.
  Princesse asɛkaki na ndenge ya kosekisa:
  - Olingi okoma nzambe ?
  Monganga-nkisi agangaki na lolendo nyonso ete:
  - Mpo na nini te! Que naza mabe koleka ba demandeurs misusu?
  Caroline alobaki na motema moko mpe na emoniseli ya kotyola:
  - Ozali likambo ya nsɔni. Nakozala dégoûté na touche na yo.
  Miso ya momeki yango ezalaki kongɛnga na mwinda moko ya motane makasi.
  - Bon, nakokanisa yango mpo na yo.
  Ntango bazalaki kosolola, bampota ya Witt ekómaki mingi. Elenge mobali azongaki sima, asilaki kobanda koyoka kizunguzungu mpo na kobungisa makila. Sucker ya ebembe asali attaque mosusu, balançoire ya somo elingaki ekata mutu ya gars mpe ekata litama ya gars.
  - Alobaki mobulu. - Na tango ya bitumba, Velcro na moko ya ba tenis na ye eyaki sans collé.
  Mpe sapato yango ekangamaki na mpasi. Kasi bofuli ebetaki elenge mobali ya makoki, kopumbwaka makasi likolo. Aningisi lokolo na ye, mpe sapato, lokola libanga oyo euti na sling, epumbwaki na elongi ya Corpse Sucker"s, kobetaka litindi na ye oyo ekangamaki na rivet na liso. Agangaki, alongolaki makanisi na ye mpo na segɔnde moko.
  Witt asalaki moko ya ba techniques ya Jedi Kendo oyo ezalaki pasi mingi, "triple fan" mpe akataki coffre ya monstre. Liziba ya makila esopanaki libanda, Corpsesucker azongaki nsima, makolo etandamaki. Zolo na ye ebimisaki makelele moko ya nsɔmɔ.
  Miso ya Witt engɛngaki na nkanda nyonso:
  - Monguna azali pene ya kobebisama mobimba ! Nakolonga!
  Elenge mobali abundisaki monguna kaka na mopanga moko azalaki somo te; Moto oyo azalaki komela bibembe azongaki nsima, atɛngamá mpe azangaki kobɛtama. Eumelaki te, azwaki bampota mingi ya makasi mpe abwakaki mopanga na ye. Na nsima, asalaki kaka na ndenge ya kolɛmba, abalusaki nguba. Na esengo, Witt asalaki mouvement ya pitchfork, abwakaki liboso monguna na ye na motó, oyo alongaki kosala na yango, mpe na nsima na libumu. Esika oyo etɔbɔlamaki ezalaki mozindo, mpe misɔpɔ ebimaki. Na nsima, lokola amonaki ete monguna alɛmbaki mpenza, Witt asalaki mayele ya "brɔsi" mpe atɔbɔlaki mokuwa na ye ya motó. Akweyaki akufaki.
  - Mobundi Witt, oyo bapesaki ye nkombo ya lisɛki molimo, alongaki. Adversaire na ye, Corpse Sucker, Smashing Trunk, azali pene ya kokufa. Sikoyo elenge mobali oyo alongi azali na lotomo ya koboma ye to te.
  Ebele ya bato bazalaki kosala makɛlɛlɛ, ba paris mosusu elongamaki mpe mosusu ebungaki, kasi bato nyonso bazalaki na mposa ya makila mingi mpenza.
  United, na impulsion ya zamba mpe na kolela ya frenzie:
  - Silisa ye ! Kata motó mpe kangá yango na nzete! - Bagangaki. - Oyo ndenge coutume e dicta ko faire face na ba perdants.
  Witt aningisi motó, na esengo ya etumba akokaki naino koboma, kasi ntango nyonso esilaki nkanda na ye esilaki. Kokata motó na makila ya malili mpe na nsima kosalela yango mabe ezali na mibeko na ye te. Elenge mobali yango agumbaki motó na ye oyo ezalaki kongɛnga mpe alobaki na makasi ete:
  - Te, nakoboma ekelamu oyo ezangi lisungi te.
  - Bobebisa ye ! Silisa yango! "Ebele ya bato bakobaki koganga mpe binama ndenge na ndenge epumbwaki. Na koganga - Pesa biso esengo!
  Palpatine oyo akokóma Amperɛrɛ amonisaki lokumu oyo bato bayokaki naino te:
  - Monguna alongi, pe ata ebɔsɔnɔ, olingi lisusu nini !
  -Moninga na yo aza zoba. Na kotikaka Corpsesucker na bomoi, amikómisi monguna oyo akufaka.
  Akolimbisa te koyokisa soni mpe kobungisa coffre. - Ndoki alobaki na kopema ya rouille. - Pona nini ozali zoba ? Koganga te, silisa yango?! Akoyoka yo!
  - Nazali na makila ekoki ! - Mwana mwasi ya princesse ayanolaki. - Mpe mpo na nini bino banso bozali motema mabe boye ? Ezali likoki te ya kosepela na lolenge mosusu?
  Monganga-nkisi, oyo elongi na ye ebombamaki na nse ya elamba, abɛtaki mongongo:
  - Kasi lokola ?
  Caroline, oyo abombaki na mpasi nkanda na ye, ayanolaki ete:
  - Yoka ba nzembo, ndakisa ! To kosala ba numéros artistiques, ba émissions ya ndenge nionso ya divertissement, na ba nyama.
  Ndɔki, oyo elongi na ye ebombami, kasi mitó oyo ezali kozika ezali kaka kongɛnga mpo na molili, alobaki na mongongo ya zolo:
  - Oyo ezali kiosque ya ndenge nini ? Te, ezali kosepelisa te! Ba buffoons na ba buffons ya ndenge nionso ekoki ko remplacer spectacle ya makila te.
  Princesse yango abalusaki elongi na ye na nko:
  - Mpenza?
  Ndoki, akangaki miso mpe kongenga miso, agangaki:
  - Ezali boni mpo na bayembi na zolo na bango ya biteni ? Na lisalisi ya maji mpe kindoki, okoki kozongisa miziki mpe mongongo nyonso. Tokoki kosala yango. Et soki tolingi, alors ba houris ya bolumbu bakobina.
  Ndoki atombolaki mosapi molai oyo ezalaki na manzaka:
  -Te, fille, combat gladiateur grave nde eleki malamu.
  Princesse Caroline andimaki mpenza likambo yango te, kasi aboyaki te.
  Witt Thaler azwaki mbongo mpo na etumba yango, mpe na ntango yango moko azwaki mwa mbongo na masano ya pari. Na nsima elenge mobali yango, oyo abikaki naino te na etumba oyo elekaki, mpe baoyo bazokaki, basengelaki kobunda na bango
  Nkosi moko oyo ebongwani. Kasi soki bampota nyonso ya nyama oyo elyaka banyama mosusu ebikisamaki na lisalisi ya maji, elenge mobali yango abimaki ezipami na biteni ya sika oyo bakataki. Witt alongolaki T-shirt na ye oyo ezalaki na bampota mpe alongolaki ba tenis na ye, na bokebi atyaki yango pembeni mpe azwaki mopanga na maboko mibale. Na yango, na ndambo bolumbu na jean na ye oyo ezingamaki, amonanaki mingimingi kitoko mpo na Princesse Caroline. Bazalaki komonana na bisika minene oyo bakataki na nzoto oyo eyemamaki. Mwana mobali yango apangusamaki na mapeka na ye oyo ezalaki na misisa, kolukaka kotinda mpasi yango na makasi esalela nkanda na ye. Makolo na ye ya mpamba eyokaki esika ya molunge ya mabele epelisami na nse ya pole ya mayele.
  Witt Thaler afulaki bisous moko. Bayoki babɛtaki mabɔkɔ.
  Ezalaki konguluma makasi:
  - Ntina ya kokotisa ba combattants ezali te ! Tika etumba ezala intéressant!
  Nkosi, kozanga kozela forge, apumbwaki, kolukaka kobuka monguna na ba sabres na ye ya mino. Alongaki te apumbwaki nsima mpe alongaki kobɛta ye na litindi. Nyama yango asilikaki makasi, apumbwaki liboso, mpe abɛtaki libaku na nsɔngɛ ya mopanga. Na esika oyo mwana mobali gladiateur mpe akamwaki - makila, oyo ezalaki motane liboso, ekomaki vert.
  - Nyonso oyo ezali mpo na nini ? - Atunaki Princesse Caroline oyo akamwaki.
  - Yango elakisi ete nyama ekomi makasi pe makasi, adaptabilité na yango emati. - Ndoki ayanolaki na mongongo ya molili.
  Mwana mwasi yango azwaki bosukisi ya polele:
  - Oyo ezali mabe !
  Mongongo ya nganga-nkisi ekómaki na esengo mingi koleka:
  - Mpo na nini! Mec na yo aza grand combattant, c"est juste que kolapa ndai ekozala plus intéressant.
  Nkosi ya dragon akobaki kopumbwa, kotya likebi te na makila, azalaki mbangu mingi mpe elenge mobali azalaki na mpasi na ntango ya kokima. Yango wana Witt asalaki somersault, apumbwaki lokola acrobat, sima a plonge lokola loach, apasolaki libumu ya nkosi. Terminateur oyo ezalaki na mino amonanaki lokola azalaki kotya likebi te na likambo oyo, kokoba kolanda elenge mobali yango zingazinga ya lopɛtɛ.
  - Malédiction na yango! - Witt alobaki na nkanda. - Lame ekoki kozua yo te.
  Elenge mobali yango abandaki kolɛmba mpo makila ebungisaki ye. Na kopumbwa ya sikisiki, alongaki kotɔbɔla liso ya nkosi, kasi ata na liso moko, nyama oyo elyaka banyama yango etikalaki likama mpe, kokangaki ntango yango, na mpasi nyonso abɛtaki libɔlɔngɔ na ye oyo ezalaki na manzaka na mikuwa ya mokɔngɔ. Manzaka yango etikalaki na bansinga motoba ya mozindo.
  - Oyo nde mobulu! Kopasola misuni! - Elenge mobali yango agangaki.
  Emonanaki lokola ete nkosi esengelaki kolɛmba kala mpo na kobungisa makila, kasi kobundisa na ye ekómaki nokinoki. Mbala mingi, mino etikalaki pene ya kotɔbɔla ba abs, mpe moko etɔbɔlaki misisa ya ntolo ya Thaler, kokatakata yango makasi. Elenge mobali yango atɛngamá, mpe mino ezalaki kongɛnga likoló na ye, .
  etɔbɔlami na lipeka. Witt azalaki na motoki, makila mpe alongaki kobima na nse mpe kutu kokata zolo na ye na mbeli. Nyama yango ezalaki kobima makila, misisa monene etɔbɔlamaki, kasi ebungisaki mbangu te.
  - Ozali lokola zombie, ata o réagir ndenge nini. Mbala mosusu ozali Leo oyo abongi te. - Elobaki elenge mobali.
  Amekaki kosala contre-attaque mpo na kobeta liso ya nsuka, kasi azangaki, kotikaka molongo mosusu ya makila na monoko na ye. nkosi moko
  Nabɛtaki ye lisusu na lipeka na ngai.
  - Mpe oyo ewutaka wapi ? - Na désespoir, elenge mobali abeta opposant na ye na makasi na ye nionso na fang-saber. Mpo na choc makasi, mokuwa epasuka mpe jus ya pembe ebimaki na kati.
  - Eh! - Ndoki alobaki na ton ya esengo ya koleka ndelo. - Moninga na yo apparemment a décidé ko aiguiser lame na ye, en tout cas, sens ya arrogance grave ezali.
  - Olingaki nini ? Vitka azali mobali ya mayele. - Princesse Leia ayanolaki, kopumbwaka na esengo.
  Kobɛta oyo elandaki nsukansuka ekataki nsuki ya mandɛfu. Nyama yango ebandaki kobalukabaluka, lokola nde ebungisaki orientation na yango. Witt afinamaki, makofi na ye ekomaki makasi mingi, komonaka ete nkosi oyo ebongwani ezalaki kobɛta mai, elenge mobali yango abakisaki nguya.
  - Nalingaka misuni ya nkosi te ! - Mobali ya mpiko agangaki.
  - Beta ye Vitek, oza sexy makasi. - Princesse Caroline agangaki.
  Elenge mobali abeta deuxième fang, heureusement cible ezalaki convenable. Mbala ya liboso oyo mokuwa yango etikalaki te, nasengelaki kobakisa yango. Na nsuka, esika oyo mpe ekweaki, nkosi akamwaki polele.
  - Ozali ndenge nini sikoyo, kozanga mino, kaka mbwa monene, condamné na liwa ! - Alobaki Witt oyo azalaki na nkanda makasi.
  Koswa mino mpe kolela ekómaki eyano na ye. Etumba ekobaki na lolenge ya buffunish, nkosi-dragon etambolaki ostensiblement mpo na kobundisa, kasi ba mouvements na yango ebungisaki pointage na yango. Mwana mobali, oyo ayokaki bomati ya makasi, na ngala na ye
  azalaki ntango nyonso kosala contre-attaque mpe nsukansuka etɔbɔlaki liso ya nsuka. Na mbala oyo, emonanaki lokola ete mbeli yango ekɔtaki na mozindo mingi mpe ekómaki na bɔɔngɔ.
  - Bravo, boma ye! - Princesse Caroline agangaki.
  Ndako mobimba esanganaki na chorale.
  - Silisa ye, silisa ye!
  Elenge gladiateur abɛtaki lisusu makolo mpe, kopumbwaka nsima na ye, abɛtaki na ndako ya rond. Emonanaki lokola ete nkosi oyo ebongwani ebandaki kozanga kotala mpe abɛtaki elongi na ye mbala mingi. Na nsuka, ntango mwana mobali yango azwaki nsɔngɛ na yango, akɔtisaki mbeli yango na ntolo na ye mpe amekaki kotɔbɔla yango na mozindo, tii na motema mpenza. Makolo oyo ezalaki na manzaka ebɛtaki mikuwa ya mokɔngɔ, ezalaki kokatakata yango, na nsima etɔbɔlaki misuni, kasi Witt na motó makasi atikaki mbeli yango te, atako apasuka mpenza na biteni. Awa makambo nyonso ezwamaki ekateli na bolingi, manzaka ekobaki kokatakata mpe kopasola mosuni ya bilenge.
  - Bwaka ye ! - Princesse Caroline azali koganga. Kolela na ye etikalaki ye moko.
  - Mema yango na suka ! - Ebele ya bato bagangaki.
  Na nsuka, mbeli ya Witt oyo azalaki na nkanda etɔbɔlaki motema, mpe nyama yango ekweaki nyɛɛ, manzaka elekaki na misuni oyo eumelaki mingi mpo na mbala ya nsuka.
  -Bon, emonani lokola ete ezali bongo! - Elenge mobali abimisaki mpema. - Ba spawn ya molili ebwakami na mputulu.
  Commentateur ya ndoki asakolaki.
  - Witt, molimo ya liwa, akomaki lisusu molongi ; monzoto oyo ezali komata ya arena. Akozwa mbano oyo azwaki.
  Na fraze oyo, vision ya Thaler"s esili, lokola mpela na lancement ya tunnel ya mopepe ya makasi.
  Mpe na kati ya mbula-mpɛmbɛ oyo ebimi... elilingi ya nguya, molai ya moto to ekelamu oyo ezali lokola moto na kati ya kapoti. Mongongo ya koganga ezali koyokana, ekokani mpenza na mongongo ya nganga-nkisi wana na ndoto.
  - Obundaki malamu Witt... Namoni na yo mayele ya mobundi oyo abotami!
  Thaler atɛlɛmaki. Ntango azalaki kolala, bampota na ye ezalaki mpenza kobika, mpe bampota na ye ezalaki kosila mpe ezalaki komonana mingi te.
  Elenge mobali yango alobaki, kosembola lobɔkɔ na ye epai ya mobali yango:
  - Nazali na botondi na yo mpo obikisi ngai, monsieur...
  Elenge mobali yango abwakaki lobɔkɔ na ye nsima na ndenge ya mabe mpe abɛtaki ye:
  - Te merci ! Botɔndi nyonso ememaka na motema mawa mpe na bolɛmbu!
  Witt asekaki na makasi mpe abulunganisaki:
  - Kasi obikisi bomoi na ngai... Yango wana esengeli napesa yo matondo na lolenge moko to mosusu !
  Mobali yango abwakaki na mbalakaka kapoti na ye. Elenge mobali yango atalaki miso na elongi oyo emonisami. Mobali yango azalaki na lolenge ya lokumu, azalaki komonana mwa mokóló koleka ntuku minei, nkingo ya nguya, mpe mandefu ya kokangamakangama mpe ya mokuse. Talatala na miso na ye ezali na nguya mingi, okoki komona mbala moko ete ameseni ko commander, mpe bilongi na ye ezali na mokano makasi mpe makasi.
  Atako monsieur oyo ayebaki malamu te na Witt, emonanaki na elenge mobali wana ete amonaki ye esika moko boye liboso. Atako ezali mpasi mingi kobosana elongi ya ndenge wana oyo emonisaka mpe ya mposa makasi, etɛlɛmɛlo ya bokonzi, mpe miso ya mokonzi uta na berceau. Kasi na ntango yango moko, atako ezali komonana ya lokumu, mongongo ezali ya koganga, ya nsɔni, lokola nde epasuka, atako mongongo ezali makasi.
  Mobali yango atalaki Witt mpe, kozanga kobongola elongi na ye ya makasi, alobaki:
  - Nabikisaki yo mpo na bolingo te, kasi mpo nazali na mposa na yo!
  Miso ya molobi ezalaki kongenga na boboto te:
  -Nazui yo lokola étudiant na ngai, pe nakofungola yo na connaissance ya pouvoir oyo ba Jedi ba courageux ya ko lota te... Mais yeba que oyo o expérimentaki na sous-sol ya torture eza kaka ba fleurs par rapport na oyo ezali kozela yo!
  Witt atɛlɛmaki mpe alobaki na ekateli nyonso:
  - Nazali prêt ! Prêt pona nionso - bikisa kaka Caroline!
  Mobali yango abɛtaki nsɛlɛlɛ na kotyola oyo eleki ndelo:
  - Bokangami ezali botau ! Botau monene oyo ba Sith bakoki kofuta! - Awa mongongo ya nkolo moindo ekomaki ko menacer mingi. - Plus précisément, bakoki te, basengeli kozala na makoki te, kasi... Bizarrement, nako liberer Caroline na esclavage! Kaka na echange ya botosi na yo mobimba, mpo ete olapa ndai ete na ngonga oyo ebongi okokokisa mpenza mitindo na ngai nyonso!
  Witt afukamaki na botosi mpe alapaki ndai monene.
  Mpe na nsima mobali yango alobaki ete:
  - Kobanda sikoyo, kombo na yo ya sika ezali Darth Sidious! Nazali Darth Plagueis molakisi mpe nkolo na yo!
  Kobanda mokolo wana, Witt, to sikawa Darth Sidious, abandaki kosala ngalasisi na mayele ya kosala eskrime mpe ya nguya ya molili. Mateya ya motema mabe mpe ya kozanga mawa. Kasi nkolo moindo ya sika ayokaki nguya moko oyo ezalaki kokola nokinoki na kati na ye moko. Akómaki makasi mpe na mayele mingi mikolo nyonso, pɔsɔ mpe sanza.
  Darth Plagueis, longola ndoto na ye ya kozanga kokufa, azalaki na mikano ya kozongisa bokonzi ya ba Sith. Witt Thaler abongolaki nkombo na ye na Palpatine mpe abongolaki mwa moke lolenge na ye ya komonana, bakisa mpe bilembo ya misapi na ye. Akómaki moto mosusu, azwaki esika ya moto ya ndenge wana oyo autaki na libota ya lokumu ya Palpatine.
  Abandaki kosala mosala ya kopema lokola mokonzi, nzokande na ntango moko kobongisa makoki na ye ya nguya ya molili. Longola yango, Darth Plagueis, oyo azalaki mpenza na lotomo ya kozala mosali monene ya mombongo na mibeko, atosaki liloba na ye.
  Nsima ya liwa ya mokonzi, mwana na ye ya mobali ya elenge alongaki. Darth Plagueis nde atindaki bato ya Hutt bábundisa ndako ya mokonzi. Mosangoli ya libula, ndeko na ye ya mwasi, ndeko na ye ya mobali mpe yaya na ye ya mobali babomamaki.
  Nsima na yango kapitɛni-mokonzi ya bakɛngɛli ya ndako ya mokonzi atyaki Caroline, oyo bato bazalaki kolinga mingi.
  Mbula mingi ya bokangami elendisaki kaka mwasi ya makasi, mpe abandaki koyangela lisusu makasi koleka. Mpe mwana na ye ya mwasi Serafime, oyo akolaki na ndako ya basango, akómaki mosangoli ya bokonzi ya Naboo.
  Atako molingami na ye ya kala azongaki na bokonzi, Palpatine asengelaki kobomba bomoto na ye mpe kotikala na ngambo mpo na ntango oyo. Atako bopusi na ye na bokonzi ezalaki ntango nyonso kolendisama.
  Kapiteni-général akufaki noki - emonani ete mpo na likama, kasi Palpatine azalaki nsima na yango. Mpe nokinoki, Nkolo ya Sith asengaki ete Witt Thaler apesa mbeka bolingo na ye ya liboso - Mokonzi-mwasi Caroline.
  Ekitaki na duel tii na liwa na Plagueis. Lisusu, nguya yango emonanaki ete ekokanaki pene na. Ntango Sith nyonso mibale balɛmbaki na etumba, Palpatine amipesaki mpe abulunganisaki:
  - Nakoboma bolingo na ngai mpe en même temps ba restes ya bomoto oyo ezali kaka ko fumer na kati na ngai ! - Awa nkolo moindo atombolaki mongongo mpe abakisi na mokano. - Kasi nalapi ndayi, nakolimbisa yo mpo na likambo oyo te mpe nakobebisa yo mpenza !
  Posa ya kosala na ba oyo bazali na statut ya likolo ezali inhérent na nature ya Sith. Nguya na ngai oyo ekoki kokokisama te ebimisaka zuwa na yo; mayele na ngai eleisa mposa na yo ya boyebi; makambo oyo nasali elamusaka mposa makasi ya kozongela yango! - Darth Plagueis alobaki na Darth Sidious, mpe akobaki na mwa koseka. - Na kobomaka bato oyo bazali penepene mpe balingami na yo, okozwa liziba ya nguya oyo ekoki kososolama te na kati na yo moko. Nazali koyoka ete okokoma monene koleka ba Sith - ntango okobebisa botau ya nsuka ya bomoto kati na yo moko!
  
  
  ABOTAMI NA KINDOKI
  - Ezalaki na mokolo moko colonel moko ya Force aérienne oyo azuaki choc ya ba obuse makasi na tango ya bitumba ya Afghanistan. Mpe abungisaki libaku ya kobota bana na ye moko, atako azalaki mpenza na mposa na yango. Mwasi alingaki colonel yango mingi mpe akendaki kokutana na ye na katikati ya nzela bazwaki bana mibali mibale ya makasi oyo bautaki na ndako ya bitike; Tata na bango oyo azalaki kobɔkɔla bango abokolaki bango lokola bato ya Spartan. Kasi ezalaki kaka ndenge moko te. Ba gars bakolaki makasi pe na santé, mais ba lakisaki ba superpuissances spéciales te.
  Mpe noko Vanga asakolaki na colonel que représentant ya bana na ye akokoma arbitre ya ba destins ya mokili mpe ya univers. Na nsima, colonel azwaki ekateli ya kokende epai ya nganga-nkisi moko oyo ayebani mingi mpo asalisa mwasi na ye azwa zemi na ndenge ya likamwisi.
  Mwasi ya nganga-nkisi azalaki solo na makoki mingi, kasi mingimingi azalaki moto ya mayele mabe ya lokumu mingi. Asakolaki ete akoki kosala yango mpe kopesa colonel mwana mobali, kasi asengaki mbongo mingi mpenza.
  Colonel azalaki na mwa ba biens immobiliers na Moscou, mpe lisusu ba trophées ya motuya oyo akangamaki na tango ya etumba na ba dushmans mpe ba Tchétchénie.
  Asangisi mbongo oyo ya zamba - million moko na ndambo ya dollars... Ezali kutu kokamwa que mutu ya expérience, mpe bongo asombaki na kati ya bokosi. Kasi emonani ete nganga-nkisi yango azalaki na likabo ya monene ya hypnose, ya kopesa makanisi, ya mayele, oyo ata Kashpirovsky ye moko, to moto ya politiki ya mokili mobimba, alingaki kolula mpo na kokosa.
  Na ntango yango, nganga-nkisi yango asalaki molulu moko ya langilangi mingi oyo esalemaki na estrade, mpe alakisaki mwasi ya colonel na ndenge ya mpambampamba. Mpe na nsima akɔtisaki kaka mboto moko oyo euti na mopesi moko na libumu ya Vénus.
  Ezalaki te escroquerie moko très compliquée. Kasi efficace. Mwasi, (lokola Vierge Maria), azuaki zemi ya mwana na ndenge ya immaculée - ye, par ailleurs, atikalaka vierge, yango wana mobali abungisaki makasi na ye ya mobali mobimba mpo na ba blessures.
  Bato nyonso basepelaki mpe na ngonga, mwasi yango abotaki mwana mwasi oyo azalaki nzoto kolɔngɔnɔ. Kasi, amonanaki ete akesanaki mpenza na tata na ye ya langi ya motane mpe mama na ye ya nsuki moindo. Kasi atako tata azalaki kotánga bana na ye ya mibali, azalaki kolinga mwana na ye ya mwasi. Kaka na ndenge na ye moko, kobɔkɔla ye lokola Spartan - ko temper ye mpe ko former ye.
  Mwana mwasi yango akolaki noki, amonisaki ba inclinaisons ya likolo mpe makoki. Mingimingi oyo ya nzoto. Suki na ye ezali minene, ya mbonge, ya wolo, mpe kitoko na ndenge ya kokamwa.
  Kasi ntango mwana mwasi yango, makolo ngulu, abandaki kopota mbangu na kati ya neige ya janvier - na bonkoko kolamuka na ngonga ya ngonga ya minei na ntongo - likambo moko esalemaki. Oyo ezali ndenge oyo azalaki kobanda mokolo na mokolo. Kokima mbangu ya ntongo ya boye, naino na molili yambo ya ntongo. Assez Spartan.
  Akendeki mbangu na bakilometele zomi na ndambo ya bonkoko, na ntango nyonso, mpo ete na nsima akoka kozwa makasi ya makasi mpo na mokolo mobimba. Na momeseno, oyo ezali kaka ebandeli ya formation, mpo Vladlen (kombo mpo na kokumisa Lénin mpe Staline!) azalaki komipesa mingi na masano ya bitumba. Azalaki kutu kobunda na mimekano, azalaki kobɛta bana basi mpo bákóma minene mpe mikóló koleka ye.
  Kasi azali kaka mwana mwasi ya mbula soki zomi, mpe akimaka kaka na ba sanduku ya kobɛta mai. Mpe nsuki ya wolo ezali lokola mɔ́tɔ. Mpe maniac malédiction azali kozela na embuscade mpo na mwana. Emonani ete abongisaki motambo yango liboso, mpamba te mwana mwasi yango akimaka mbangu mpenza na boye ete mokóló nyonso te nde akozwa yango.
  Mitambo mingi oyo ekangamaki malamu ezalaki na nzela ya mwana mwasi yango. Situation yango ekómaki makasi mpo neige ezalaki kobɛta mpe banzela nyonso ezipamaki. Mpe Vladlen, mwana mwasi oyo azalaki kopota mbangu makolo ngulu mpe ndambo bolumbu na ntango nyonso, azalaki kutu kosepela na masano ya makasi ndenge wana. Na nsima, mikakatano elendisaka biso kaka mpe oyo ebomaka biso te ekómisaka biso kaka makasi.
  Motambo yango elongwaki, efinaki makasi makolo ya mwana mwasi yango. Likambo ya esengo, na nzela ya formasyo, mikuwa ezalaki makasi mpo ebukana te na motambo ya ours.
  Kasi bazwaki Vladlen na lisɛki te. Mpe ezalaki mpasi mingi. Mpe mobulu yango amekaki kobundisa mpe kosangisa na ye nzoto na makasi na mwana mwasi moko ya karate. Vladlen asalaki mbala moko mpe abɛtaki ye na nsuki ya motó na litindi na ye. Kasi mosali mabe yango abimaki makasi. Amilelaki mpe azongaki nsima, kopakolaka mbanga na ye oyo ezokaki. Na nsima, abimisaki mbeli.
  Mwana mwasi yango amimonaki na motambo, azalaki na bibundeli te mpe azalaki pene na bolumbu, liboso ya moto moko ya ligboma oyo azalaki na mbeli molai.
  Etumba ya monene elandaki, mpe Vladlen agumbamaki mpe abɛtaki monguna na ye na motó na ye na kati ya plexus solaire. Meme elekaki, kokatakata mokɔngɔ ya mwana mwasi yango. Vladlen asimbaki loketo na ye mpe abongolaki ngámbo oyo babɛtaki ye. Nsɔngɛ yango etɔbɔlaki mosali mabe yango mbala moko na zolo. Moto yango ya ligboma akangaki makila na ye moko mpe na mbalakaka atikaki molimo yango.
  Mpe mwana mwasi yango, lokola azongisaki mabe na ye ya liboso, agangaki ete:
  - Esili!
  Atako bongo, ezalaki koboma bato, mpe makolo oyo ezalaki na motambo ezokaki makasi.
  Likambo ya mawa, moto yango ya ligboma azalaki na baboti oyo bazalaki na bopusi mingi, mpe Vladlen azalaki na likama ya mikakatano makasi. Bamekaki koboma bomoi na ye, mpe balonaki bangi na ndako na bango. Colonel asengelaki kotinda mwana mwasi yango na bisika oyo ezali mosika mingi. Na eteyelo ya masano ya bitumba ya Russie na Sibérie.
  Kuna, na nse ya mabelé mozindo, bandimi ya mboka yango bazalaki kofanda mpe kosala banda bankama ya bambula.
  Kasi, yango ebikisaki colonel yango te. Moto oyo abɛtaka masasi na masasi, mpe bakangaki mwasi na ye mpo na bifundeli ya bangi. Emonanaki lokola ete moto moko azalaki mpenza kosilisa ba scores na libota na ye. Bakangaki leki mpe na esengo, nkulutu asilaki kosala na mosala ya soda. Mpe batindaki mwana mobali ya mibu zomi na minei na colonie moko ya bana mike. Bazalaki mpe koloba ete bangi eutaki na yango.
  Atako likambo yango ezalaki na ebandeli ya lokuta. Kasi likambo ya esengo, engebene mibeko ya sika, bakokaki kopesa ye mbula koleka motoba te.
  Mama na ngai azalaki mwasi ya masano mpe azalaki mpe kosala ngalasisi lokola moto ya Spartan. Yango wana, na colonie ya basi, eumelaki te azwaki bokonzi mpe akómaki na likoki ya kozwa mosala ya malamu. Leki, makasi mpe azwaki formasyo malamu na mayele ya bitumba, akomaki mpe moko ya babundi, nsima akomaki mokambi ya ekipi. Nsima ya kosala ndambo moko likoló na misato ya etumbu na ye, akendeki na liberté conditionnelle mpe abimisamaki liboso. Na Russie, mibeko mpo na bana mike oyo basali mabe ezali na bomoto, mpe moto akoki kutu koloba ete ezalaki chance ete akendaki na mobembo na ye ya yambo na mibu zomi na minei mpamba.
  Mingimingi, likambo oyo ete colonel, na bonkɔkɔ, azalaki kosepela mingi na mateya ya Spartan epesaki mpenza matomba na libota na ye. Bato ya makasi bazali mwa malamu na bolɔkɔ, kasi bato ya bolɛmbu bazali mwa mabe na kiti ya bokonzi! Mwana mobali yango alekaki na zone yango kozanga ete amisala mabe mpe azwaki kutu kelasi ya likolo ya mibeko (!). Apparemment amemamaki te na romance ya miyibi, mpe tango ebongwani - ekomi na mode te kozala mondoki. Kasi, ebendaki nde mombongo.
  Koyekola makambo ya mibeko ezali na ntina mingi mpo na moto ya mombongo. Na mama, situation ezalaki plus compliquée - azalaki adulte, mpe crime moko ya grave e pinné na ye na cas ya fabrication. Literalment organisateur ya syndicat moko pona transport na vente ya dope. Mpe ezali pene na likoki te ya kotalela lisusu likambo yango. Donc ba rangs mingi ya likolo bakosuka alors lokola ba zoba.
  Kasi mama yango alongaki kosala ete bámema ye na zone moko ya malamu pene na Mbu Caspien, mpe kuna azwaki mosala ya mobateli ya fonds commun. Mobateli ya boloko akomaki mikanda mingi, mpe kutu asalaki na bafilme. Mpo na nini te?
  Azali slim koleka bambula na ye, makasi na nzoto, mwasi kitoko na elongi oyo emonisaka mpe nsuki ya motó ya mobali.
  Donc, en principe, azalaki na temps ya bien na zone, a boma vie te. Mpe abotaki kutu bana. Mwana mobali azwaki formasyo uta na berceau, mpe angengisaki bomoi ya mokolo na mokolo na boloko. Kasi, lokola ebongi na parrain, mama na ye azalaki kosala mosala te, yango wana azalaki na ntango mingi ya bopemi.
  Vladlen azongaki sima ya mbula sambo - alekisaki niveau ya likolo ya initiation na arts martiaux. Atako likama ya kozongisa mabe elekaki naino mobimba te, mobundi yango abongolaki kaka nkombo na ye ya nsuka na Shamanova - atikaki nkombo na ye ya liboso.
  Lokola tata na ye azalaki mpenza na boninga na Général Shamanov oyo ayebanaki mingi, mbongwana ya nkombo ya libota emonanaki mpenza ya elilingi.
  Vladlen, oyo makoki na ye ezali phénoménale, mpe oyo eteyelo na ye ezali très dur mpe en même temps entièrement raisonnable, azalaki na égal moko te na arts martiaux. Ayekolaki lolenge moko ya kokamwa ya kobunda na Russie. Nkombo ya lutte ezali bien sûr conditionnel, to eloko lokola Ruscundo.
  Vladlen a maîtriser arts martiaux oyo ekokani na Taehwando - technique très développée ya ko frapper makolo, na combat ya maboko ya Russie, lutte oyo ekokani na Aikido - techniques ya kobwaka mpe usage ya inertie ya adversaire, à partir ya boxe ya Thaïlande - frappe na coudes, genoux, mpe motó. Ba Rodnoverie basalaki art martial syncrétique, oyo ba techniques na yango epolisama na boumeli ya ba siècles, mpe ba maîtres magiciens bazuaki nionso ya malamu koleka na ba peuples mpe ba écoles mosusu.
  Ya solo, bateyaki Vladlen Shamanova mpe ndenge ya kosalela bibundeli... Kasi ezali impossible koyeba mpe ko maîtriser nionso. Vrai artiste martial asengeli kozala na makoki na arsenal na ye nionso sans exception. Kasi asalaka ba techniques individuelles mpe ba tricks na ye moko na mayele.
  Vladlen azalaki kolinga mingi koleka kobunda na makolo na ye mpe kobwaka biloko ya koboma na misapi na ye ya mpamba, atako azalaki makasi, mbala mosusu, na makambo nyonso.
  Mwana mwasi yango, oyo bazalaki kobenga karateka, atako azalaki koyekola karate ata moke te, afungolaki eteyelo na ye moko. Azalaki kobunda na mimekano ndenge na ndenge, kasi asalaki makasi te mpo na kozwa lokumu mpe kozwa batitre.
  Atako azalaki kosangana na mimekano mosusu ya mombongo mpe ata na bitumba ya kobombana kozanga mibeko, azalaki na mposa ya mbongo.
  Ntango Vladlen azalaki naino mwana mwasi moke mpenza, azalaki na mbangumbangu te mpo na kobala mpe kobota bana. Amibongisaki na masano ya bitumba mpe ateyaki yango na bana. Volka Rybachenko amonisaki mingimingi elikya monene. Na nzela, azalaki mpe na mayele mingi mpenza na kobwaka biloko ya makasi na makolo. Mwana mobali ya karate (lisusu nkombo ya lisɛki oyo ezali na boyokani ata moke te na makambo ya solo!) alakaki ete akokola mpe akokóma nkolo oyo aleki monene.
  Et puis brusquement Volka abengisamaki asala ba films mpe ndeko na ye Oleg Rybachenko na Vladlen Shamanova ye moko bakendaki na ye. Mpe yango ezali lisolo mosusu.
  
  
  KOKAMUA-DILETTANT
  Oyo ezali ya solo mingi mpe ekoki kondimama. Elingi koloba, elimo ya moto oyo aleki mpamba mpe ya mpamba ezwaki nzoto ya Staline. Mpe lokola azalaki kaka moto ya moyenne, laïc. Ayebaki kaka ete Hitler akosala grève na mokolo ya 22 Yuni 1941, mpe matomba na yango ezalaki mabe mpenza.
  Ba Allemands bakokaki kozua Moscou, mpe mobungisi ya médiocre azwaki kaka poison na entourage na ye moko. Kasi sima ya kokweya ya mboka-mokonzi, esilaki trop tard mpo na ko corriger eloko moko. Ba Japonais babɛtaki na Extrême-Orient, Türkiye longwa na sudi. Caucase mpe ekweaki.
  Mpe na ebandeli Staline azwaki esika ya Molotov lokola moto oyo akoki kosala boyokani. Kasi na nsima, Beria oyo azalaki na mposa ya lokumu mingi abimaki. Mpe Zhukov akangaki ye. Mpe rigmarole ebandaki. Na mokuse, ba Allemands bakomaki na Urals na été mpe lisusu, basanganaki na ba Japonais, ba supprimer ba apparences nionso ya résistance.
  Kasi na mikili ya Mpótó etumba ekobaki. Ba Américains ba hésiter - Franklin Roosevelt, ndenge mutu akoki kozela, retard tee na minute ya suka. Na mokolo ya Noele ya 1941, basoda ya Allemagne babundisaki Gibraltar. Na ntango wana, bazwaki Moscou mpe Léningrad, mpe na sudi basoda ya Allemagne bakendeki liboso tii na Volga mpe Terek. Bapekisamaki mingi mpo na bopanzi nsango oyo epanzani mpe bisika minene ya Russie koleka mpo na botɛmɛli oyo ebongisamaki malamu te ya basoda ya Union soviétique.
  Hitler akutanaki ye moko na Franco mpe alakisaki ye elikya : URSS lokola nguya ya basoda ezali te. Etats-Unis ekozala te bato ya liboso oyo bakokɔta na etumba yango ata ndenge nini. Na yango, Grande-Bretagne ezali mpenza likama te. Lisusu, na sanza ya zomi na moko, nsima ya kokangama ya Moscou, Rommel azwaki ba renforcements, deux-trois divisions oyo eponami mpe armée aérienne mobimba mpo na kosala bot. Mpe ba Anglais bakweyaki na nse lokola mputulu. Ba Allemands bazali déjà na Alexandrie... Donc Franco azali na raison mingi ya kobanga kanda ya Hitler koleka ko venger na Grande-Bretagne. Mais soki alingi kaka azua epayi ya ba colonie africaine na anglaise alors...
  Franco, lokola asosolaki ete maboko ya Wehrmacht ekangamaki mpe ye moko akoki kobungisa biloko nyonso, andimaki liboso kotika basoda ya Allemagne báleka, mpe na nsima ye moko asakolaki etumba na Grande-Bretagne. Bobele na ntango yango, etɛlɛmɛlo ya bato ya Angleterre ezalaki kobeba mikolo nyonso. Gibraltar ezwamaki na mikolo misato. Mpe eumelaki te, ba Allemands bazwaki Palestine, Syrie elongo na ba Turcs, mpe Irak mpe Moyen-Orient.
  Amerika ebendamaki na etumba na mokolo ya 4 Yuli 1942. Japon ebundisaki Pérou-Habar na mokolo ya lipanda.
  Ba Allemands, na kosaleláká biloko ya Russie, ya Mpoto, mpe na nsima Afrika mpe ya Azia, babundisaki etumba ya mpɛpɔ mpe ya nse ya mai.
  Allemagne ebakisaki kobimisa bibundeli mpe ebandaki kobundisa na sudi ya Afrika.
  Na nsuka ya 1942, Afrika ezalaki na nse ya bokonzi mobimba ya Banazi, ndenge moko mpe na Inde, na nzela. Mpe Indochine, Singapour mpe bisanga oyo ekómaki na Australie ekómaki na nse ya bokonzi ya ba Japonais. Ya solo, milende oyo basalaki na eleko ya malili mpo na kokanga bisanga ya Hawaii elongaki te mpo ba samurai babongisaki malamu te.
  Kasi atako bongo, bato ya Japon, lokola bazalaki na eksperiansi mingi na mosala ya soda, bazalaki koyangela mbu. Longola yango, bamasuwa ya Allemagne oyo ezalaki na nse ya mai ekómaki mingi nokinoki, mpe yango ekitisaki makasi ya Grande-Bretagne mpe ya États-Unis.
  Na sanza ya Mai 1943, masuwa moko ya Allemagne ekitanaki na engumba monene ya Angleterre. Ba Allemands basalelaki ba planeurs de atterrissage, ba chars ya sous-marin, mpe ata ba avions ya liboso ya jet bomber AR-161 mpe Yu-488 ya moteur minei.
  Grande-Bretagne, oyo elɛmbaki na etumba ya masuwa oyo ezalaki na nse ya mai, ekokaki te kokangama ntango molai, kasi ebundaki na motó makasi mpenza.
  Nsima ya sanza moko ya bitumba ya makila mingi, Londres ekweaki mpe Etumba ya Angleterre esilaki.
  Etape oyo elandaki ezalaki Amerika. Canada, epai Churchill akimaki, ebundaki na ngámbo ya États-Unis, kasi mikili ya Amerika Latine eboyaki kobundisa Reich ya misato. Mpe Argentine, mpe nsima na yango Brésil, epesaki ba Allemands na ba alliés na bango na territoire na bango ba bases militaires.
  Etumba ekómaki koumela. USA na mikili ya bapaya. Limpinga na bango ya mabele ezali makasi, mpe masuwa na bango ezali kotongama nokinoki mpenza.
  Kasi mokemoke ba Allemands mpe ba Japonais bazwaki bokonzi. Na ngambo na bango ezalaki na biloko nyonso ya motuya ya hémisphère ya ɛsti, mpe ndambo ya wɛsti. Ɛɛ, etumba ya mobimba oyo esakolamaki ezalaki kobota mbuma.
  Opération Icarus elongaki mpe Islande ekweyaki. Sima na yango ba Krauts ba changeaki na Groenland. Nzokande, 1944 epesaki moto moko te litomba ya makasi. Nzokande, Japon mpe Reich ya Misato ezwaki esika ya makolo na Hémisphère ya Ɛsti mpe ekómaki makasi na Amerika Latine. Na eleko ya malili ya 1945, ba samurai, elongo na Banazi, bazwaki bisanga ya Hawaii. Mpe na prɛnta bakendaki kofanda na isthme ya Panama.
  Nsima ya liwa ya Roosevelt, États-Unis ebandaki koluka kimya na Troisième Reich mpe Japon. Kasi koluka boyokani ezali mpasi. Lisusu, Hitler azalaki koyoka nsolo ya makila. Barracuda ya fascisme elingaki mingi koleka. Etumba ekobaki. Banazi bazwaki esika na Groenland, mpe na eleko ya molunge ya 1945 bamekaki kokita na Canada, kasi babwakaki bango na mbu. Canada elingaki te komitika. Ya solo, na ɔtɔne ya 1945, Australie ekweaki, esika makasi ya nsuka ya ntina mingi ya mokili ya Mpótó na Hémisphère ya Ɛsti. Japon mpe Allemagne elongaki mpenza mbu. Flotte na bango ya ba sous-marins ezalaki na ndenge moko te.
  Longola yango, ba sous-marins oyo ezalaki na peroxyde d"hydrogène emonanaki ete ezalaki makasi mingi mpe ezalaki kotambolatambola. Vitesse na bango ekomaki na ba noeuds ntuku minei na ngonga moko.
  Mpe na eleko ya malili ya ntuku minei na mitano na ntuku minei na motoba ezalaki ngala ya Zelande. Na prɛnta ya 1946, États-Unis esakolaki etumba pene na mikili nyonso ya Amerika Latine.
  Kasi projet ya kosala bombe atomique, mpo na bokati misolo, ebimisaki ba résultats tangibles te. Yango wana, ba Américains bakokaki te kobwaka as trump oyo na jeu oyo ebongi ko perdre!
  Mpe na likambo ya kotonga ba chars, Reich ya misato ezalaki liboso mpenza ya États-Unis. char sérieux ya Amerika oyo eleki malamu, Pershing, ezalaki na kilo ya tonnes ntuku minei na mibale, ezalaki na 102 millimètres ya armure frontale mpe canon ya 90 mm na vitesse ya projectile ya ebandeli ya 810 kilomètres par heure. Mpe char ya Allemagne oyo eleki malamu mpe oyo eyebanaki mingi, "Royal Lion" na 1946, ezalaki na kilo 65 mpe ezalaki na bibundeli ya liboso ya milimɛtrɛ 250. Lisusu mipanzi mpe nsima ya 200 millimètres mpe canon ya 105 millimètres na bolai ya baril ya 100 EL.
  Soki totali ndenge tank yango ezalaki lokola piramide, Pershing ekokaki kokɔta na yango te na angle moko boye.
  Meka ya kobwaka molɔngɔ ya ba chars ya makasi koleka elongaki te. Kaka T-93, par ailleurs, na kilo kaka 93 tonnes na armure frontale ya 305 millimètres mpe munduki ya calibre 120 nde ezalaki na mua ba chances contre ba Allemands na butt. Kasi ndenge motuka yango ezalaki kotambwisa motuka na nse mpenza, bakisa mpe kozanga tourelle oyo ebalukaka, esalaki te ete ezala momekano oyo abongi.
  Kosala SuperPershing ezwaki ntango molai, mpe atako bongo char oyo ezalaki na nse ya oyo ya Allemagne.
  Na jet aviation, supériorité totale na qualité ezali na côté ya ba nazis. Ba Américains bakokaki kotelemela kaka na quantité. Kasi Ba Allemands, lokola bazalaki na biloko ya mokili ya kala, bakokaki kobimisa mituka nkama misato to nkama minei na mokolo, na motango moke te koleka Etats-Unis. ME-362, Non-262, Non-323, ME-1010, TA-283 - ba avions de combattants oyo ya jet contre ba imperfections américaines - classe "F" eleki concurrence!
  Mpe ba jet bombers TA-400, TA-500, Yu-387, AR-383, OD-18, GO-270 ezali mpe koleka concurrence. Etats-Unis ezali naino na avion ya jet bomber ya mobimba te. Mbala mosusu B-29. Ya solo, ezali na B-36 na mosala yango, kasi tii sikoyo ezali mosika na kobimisama.
  Mpe ba missiles ballistiques allemands ya classe A ezali na ba analogues te na mokili mobimba.
  Ba avions à disque pe ezalaka na ba concurrents te...
  Na mayele ya tekiniki, Reich ya misato epesi Amerika malamu, mpe na yango Hitler azali na ekateli ya kosilisa États-Unis tii na nsuka. Mpe ba compromis te. Na 1946, babandaki kobundisa Mexique mpe Cuba. Na ɔtɔne, bitumba esilaki kosala makasi na Texas mpe na Californie. Mpe bato ya Allemagne mpe ya Japon bakɔtaki na Canada longwa na Alaska.
  Kasi sikoyo mbula ya ntuku minei na motoba eleki. Etumba ya Mibale ya mokili mobimba ezali kaka koleka. Mobu 1947 ezalaki koboma mpo na Canada, oyo nsukansuka ba Kraut bazwaki, oyo bautaki na nɔrdi.
  Nsukansuka, masuwa B-36 oyo ezalaki kobwaka bombe ebimaki na Amerika, kasi ezalaki kaka likoki te ya komema yango na Allemagne mpe na Japon. En plus, na suka ya mbula, char ya Washington ebimaki na munduki ya 120 mm ya molayi ya baril, mpe armure relativement acceptable mpe bizaleli ya conduite na kilo ya tonnes ntuku motoba na misato. Atako ebatelamaki mabe koleka oyo ya Allemagne, ezalaki lisusu na nse te na nguya ya kotɔbɔla bibundeli.
  Kasi, na nsuka ya 1947, États-Unis esilaki kobungisa koleka katikati ya teritware na yango mpe esengelaki kokufa.
  Ba Allemands balongaki kutu komeka ba chars ya kilo mingi "Rat" mpe "Monster" na ntango ya kobundisa bingumba minene. Oyo ya nsuka ezalaki na masini ya kobwaka bɔmbi oyo ezalaki kobimisa charge oyo ezalaki na kilo ya tɔni zomi!
  Kanisá ndenge ebundeli yango ekómaki nsɔmɔ!
  Mpe na mokolo ya mobu ya sika New York ekweaki, mpe Washington na mokolo ya zomi ya sanza ya yambo.
  Kasi, Yankees ekangamaki kaka na boumeli ya pene na sanza motoba mosusu. Likambo ya kokamwa, etumba ya mibale esukaki mpenza na mokolo ya 9 Mai 1948.
  Kasi ata nsima ya likambo yango, kimya yango eumelaki te. Hitler asepelaki te na likambo oyo ete Japon, lokola ezalaki na nsima mingi koleka Reich ya Misato na makambo ya nkita, ezwaki mabele mingi mpo na yango moko.
  Banazi, atako bazwaki retare, bazalaki na bɔmbi atomike na bango moko na sanza ya mwambe 1948. Eteni moko ya retard esalemaki mpo na likambo oyo ete Fuhrer azalaki mwa malili mpo na likanisi ya bibundeli ya koboma bato ebele. Hitler azalaki kondima ete esengeli kolonga mikili, kasi te kobebisa yango.
  Kasi mpo na ntina moko boye, mokonzi ya motema mabe azwaki ekateli ya kosala exception mpo na Japon oyo esanganaki.
  Lokola Banazi babimisaki bamisile minene ya ballistique mpe ba charges nucléaires, babandaki Etumba ya Misato ya mokili mobimba na mokolo ya 4 Yuli 1951.
  Babandaki kobundisa makasi ya nikleere na Tokyo mpe na bingumba mosusu ya Japon. Na nsima, mampinga ya basoda ya mai mpe ya mabele ebɛtaki.
  Etumba ya Misato ya Maladi esukaki na sanza motoba, na mobimba na yango, ezalaki mpenza etumba oyo esalemaki mbala moko. Mpe phase active ya bitumba eumelaki sanza misato.
  Na yango, Reich ya Misato etyaki bokonzi ya nsuka na mokili mobimba. Injustice ya boye esalemaki mpo médiocrité ekota na nzoto ya Grand Staline. Mpe boyebi moko te ya mikolo ezali koya esalisaki ye! Mingimingi, amateur azwaki ekateli ya kosala aviation jet mpe apesaki ordre ya ndenge wana na ba usines mpe ba usines nionso. Emonanaki ete bakitisaki hélice mpe jet ebimisamaki te.
  Mpe ba décisions stratégiques ya assaillant ekokaki kozala buzoba koleka te. Ezali likambo ya kokamwa te ete Armée rouge epɛpamaki. Mpe soki yango ezali te, moto moko te azali kotɛmɛla Allemagne, ba alliés na yango mpe Japon.
  Bon, Hitler ye moko azwaki ekateli ya kosangisa ampire. Elingi koloba, bokeli ya nguya ya bomoko ya mokili mobimba, oyo na bolingi mpe na makasi esangisi nguya nyonso ya planète Mabele kozanga bokeseni. Na mbongo moko, ya solo, mpe programɛ ya kopona ba gènes ya barbare.
  Mpe lisusu na kobongisama ya bopanzani ya esika monene!
  
  
  MWANA MWANA ABIKISI RUSSIE YA TSAR
  Ezali na malili makasi na sanza ya Yanuali libanda. Tala mwana mobali moko Oleg Rybachenko azali kotambola na balabala mpo na kokende kelasi, mpe na mbalakaka amoni ete efelo na ndako ya panneau ya pembeni ezali kongenga na lolenge moko to mosusu ya kokamwa. Mwana mobali ayoki libiangi ya sipesiale - kima kuna, okokoma mokambi. Mwana mobali yango akimaki mbangu ndenge akokaki.
  Ezali malamu ete mituka ezalaki moke na ndenge ya kokamwa, mpe alongaki koleka, kaka na nse ya zolo na bango. Plongée moko ya mayele mpe ozali na kongenga ya vert ya efelo.
  Mwana mobali yango akei mbangu epai na ye. Maboko, lokola nde ezali na filme moko oyo elobeli "Harry Potter," ekoti na pete na gelée oyo, mpe segɔnde moko nsima mwana mobali yango moko, uta na degré ntuku mibale na mitano na nse ya zéro, amimoni na matiti ya eleko ya molunge oyo etondi na matiti ya vert.
  Ata na inertie, mwana mobali akweyi na matiti mpe mbala moko apumbwaka likolo. Ezali malamu nsima ya malili mpo na komimona na mabɔkɔ ya eleko ya molunge oyo ekufi naino te. Ata soki apumbwaki likoló ya motó na ye.
  Mwana mobali atalaki zingazinga - bato bazalaki te nzinganzinga, kaka banzete oyo esilaki kobanda kokoma jaune, mpe... embankment ya nzela ya engbunduka. Ezalaki molai, etandamaki na granite, mpe liboso na yango ezalaki kutu na nsinga ya nsinga oyo bazokaki na makonzí oyo ezalaki na bansinga.
  Oleg Rybachenko amonaki ete yango nyonso ezalaki mpo na ntina moko. Mpe atelemi mpenza liboso ya eloko moko ya ekateli... Mobeko moko eyokami na motó na ye : kopusana penepene na nzela ya engbunduka. Yango ezali pete mingi te mpo na kosala ezali na couche ya nsinga ya monene na nzela - spiral ya Bruno.
  Molunge yango moko eyebisaki mwana mobali yango nzela ya kobima. Abandaki nokinoki kolongola bilamba na ye ya eleko ya malili. Mpe bwaka yango na nzube. Mwana mobali yango ayokaka lolenge moko ya sipesiale ya ebongiseli ya makanisi. "Okoki sikoyo kokoma mosali ya istware Ozali lisusu kaka mwana ya kelasi te oyo azali na makanisi oyo ekoli mingi, Oleg Rybachenko akosala makambo minene!"
  Mwana mobali yango abendaki nsinga na nse mpe atikalaka kaka na jean mpe T-shirt. Ezalaki mpe molunge na basapato ya molunge ya eleko ya malili, mpe mwana mobali yango alamuki. Ezali esengo mingi koyoka matiti ya vert oyo ezali na nsɔngɛ makolo ngulu. Mabele na sanza ya mwambe ekómaka molunge mpenza mpe mwana mobali yango alingaka kotambola likoló na yango.
  Mpe eleko ya malili ezali eleko ya bosoto ya mbula - na bokeseni na eleko ya molunge ya elengi. Mwana mobali, nzokande, azali na ntango te ya kotelema na monoko polele - lokola ye nde mokonzi. Mwana mobali yango amataka nokinoki na nzela ya nsinga. Courant elekaki na kati na yango, mpe ba étincelles ebetamaki na bilamba mpe na bitambi ya mpamba.
  Mwana mobali agangaki, kobɛtama ezalaki mpasi, mpe apumbwaki likoló ya toile. Mabanga ya makasi ezalaki kotɔbɔla nse ya makolo. Kasi mwana mobali yango akimaki mbangu nsima ya esika oyo ekangamaki. Ayokaki ete nyonso wana ezalaki kozanga ntina te, kasi eteni ya mwango monene!
  Tala bazali, ba rails ya moto, moi esi eleki midi, mopepe ezo pesa nsolo ya linden na mafuta ya nzoi. Kimya mpenza na boye ete okoki koyoka polele makelele ya nzoi oyo ezali mosika.
  Mwana mobali yango atɛlɛmaki makolo ngulu likoló ya ebende ya mɔtɔ mpe ayokaki mitindo ya sika: "kotya mabanga nsambo na nzela mokomoko." Mwana mobali yango akakatanaki mpe alobaki na mongongo makasi:
  - Kasi na sima engbunduka ekoki kokita na ba rails ?
  Mongongo yango ebɛtaki na matoi na ngai:
  - Oyo ezali mpenza oyo esengeli ! Banguna ya Russie bakoya awa!
  Mwana mobali yango azalaki koswana lisusu te. Mpe mongongo ya Nzambe emonisaki polele: pona kaka mabanga ya langi ya bibende.
  Maboko esilaki kotambola yango moko. Oleg Rybachenko ayokaki esengo na ye moko - azali mosali, mwana ya kelasi ya pete akota na lisolo!
  Mabanga ezali pete na ba voies nionso mibale ya chemin de fer : exactement biteni zomi na minei - sambo na moko na moko. Mpe bakoki mpenza kokesenisa bango te!
  Esalemi! Mwana mobali yango amikatisaki mbala moko lisusu, atángaki "Tata na biso," mpe, kongɛngisaka matambe na ye ya mpamba, abalukaki nsima. Akimaki, azalaki koganga na mabanga mpe kokatakata makolo na ye. Apumbwaki likolo ya embankment presque mbala moko...
  Nalingaki te komata lisusu na nzela ya mai, kasi nzela ya kobima ezalaki te. Mwana mobali yango, na kosaleláká mbangu, apumbwaki longwa na esika oyo ekangamaki tii na epekiseli ya nsuka pene na mbala moko. Nazwaki mwa choc électrique, kasi ezali lisusu kobangisa te. Mpe awa azali Oleg Rybachenko lisusu na mabele ya molunge ya eleko ya molunge. Liboso, mpela ya vert ezali kongɛnga kaka na mopɛpɛ: nzela ya kozonga.
  Mwana mobali yango alingi mpenza te kozonga na eleko ya molunge ya molunge mpo na kokende na malili mpe eleko ya malili. Kasi na nsima mongongo moko ya kobombama epesi molongo ya nsuka:
  - Salá mbangu, soki te portail ekokangama, mpe okotikala libela na 1914 mpe okomona baboti na yo ata mokolo moko te.
  Oleg Rybachenko apasoli bilamba na ye nokinoki na nsinga mpe amibendi yango na mbalakaka. Portal ebandi kosila mpe mwana mobali, kozanga kolata sapato, akei mbangu na esika ya kobima. Akutani na eloko moko ya élastique mpe na milende apumbwaki libanda. Neige ya engumba oyo enyatami ezikisaka yo makolo mpamba. Esengeli kolata sapato na yo mpe obenda veste na yo ya malili kaka na balabala - kokanga miso ya kobulungana ya baleki-nzela.
  Moto moko kutu agangaki ete: "fou." Kasi mwana mobali azali kosala attention te - asali mosala na ye mpe asilisaki mission moko monene...
  Na mokolo ya 22 Augusto 1914, engbunduka oyo ememaki Hindenburg, Erich Ludendorff, mpe Max Hoffmann ekweaki. Ba commandants militaires nionso misato oyo basalaki rôle décisif na bitumba na front oriental - wuta ba opérations na Prusse orientale mpe bongo na bongo - bakufaki.
  Yango wana, basoda ya Allemagne oyo bazalaki na ebongiseli te balongaki mpenza. Koenigsberg oyo azalaki na libateli te azwamaki na mobembo, mpe basoda ya Allemagne bazingamaki ndambo, mpe ndambo ebebisamaki to bakangaki bango.
  Elonga ya basoda ya Russie ezalaki na bopusi makasi likoló na nzela mobimba ya etumba. Et d"abord, na point de vue ya morale ya ba soldats na ba officiers. Ezali sekele te ete nsima ya kolonga na Japon, bokonzi ya basoda ya Russie ekweaki makasi. Moto moko te azalaki kotalela bato wana ya Azia oyo bazalaki na miso mike lokola monguna makasi. Mpe awa ba Russes balongaki bitumba minene minei, mpe na bitumba nyonso bazalaki na bonene ya motango.
  Mpe na mbu balongamaki mpe mobimba, longola se ete ezalaki na malonga ya isolé, privée. Ba cruisers ya Vladivostok ekesanaki mingimingi.
  Bongo wapi tokoki kobundisa ba Allemands, oyo bazalaki kotalela lokola basoda ya mabele oyo baleki malamu na mokili mobimba?
  Et puis emonanaki que ezalaki possible ya kobuka ba Krauts, kobengana bango pe kozua ba dizaines de milliers ya ba prisonniers!
  Molende ya basoda ya Russie mpe ya bato ekómi mingi. Na front ya Autriche, offensive ekendeki liboso noki. Autriche-Hongrie ezalaki pene te mpo na etumba. Et morale ya surtout ba unités slaves eza très bas. Mingi kati na bango bamipesaki mbala moko na kobeta ya ngonga mpe makelele ya orchestre. Ba Slaves balingaki kobunda na bandeko na bango te, mpo na bato ya Autriche oyo bayinaki. Kaka ba unité hongrois mpe ethniques allemands nde ezalaki plus ou moins prêtes ya combat.
  Mampinga ya Russie elongolaki basoda ya Autriche mpe mbala moko ezwaki Lvov, esika makasi ya Przemysl mpe, kotonga elonga na yango, ekɔtaki na Hongrie. Front allemand ezalaki kopasuka na ba coutures. Mampinga ya Russie ya minene elongaki ba Prusse na Poznan mpe bakendaki mbangu na Oder. Ba Allemands ba transférer ba corps motoba na Autriche.
  Kasi yango ekokaki te. Lisusu, makasi ezalaki te mpo na kosimba bisika na katikati. Mpe na wɛsti, bitumba makasi ekobaki.
  Na nsima, Allemagne esengelaki kotinda basoda ya sika na ɛsti. Likambo yango ekómaki makasi mpo Italie ekɔtaki na etumba oyo ebundaki na Autriche. Bikólo yango ezali na boyokani ya banguna banda bankama ya bambula. Mpe Triple Alliance ezalaki na makambo mingi formation artificielle. Atako soki etumba yango esalemaki malamu mpo na Allemagne mpe Autriche, Italie elingaki kosangana na oyo eleki makasi. Mpe sikoyo basoda ya Russie bazali kopusana pene na Budapest, mpe makambo ya ba Puissances centrales ezali bosoto! Roumanie mpe ekendeki mbangu mpo na kosangana na etumba.
  Ezali polele - mokonzi ya Roumanie azali ndeko ya Nicolas II, mpe alingi kopanzana ya mabele na ye na dépense ya Empire autrichien oyo ezali kokweya.
  Mpe Bulgarie, na bokeseni na lisolo ya solosolo, ekɔtaki na etumba na ngámbo ya Russie.
  Kaka Empire Ottoman nde emonanaki sembo epai ya ba Allemands. Mpe kaka mpo Ministre ya Défense apesaki mitindo ete bitumba ebanda, ko présenter Premier Ministre na Soultan fait accompli. Armée ya Turquie ezali makasi mingi te, kasi esala ba problèmes na fourniture ya Russie na Entente. Kasi na ngambo mosusu, oyo ezali libaku monene mpo na Russie epanzana mingi ya bateritware na yango na ngámbo ya sudi. Ya solo, Japon esakolaki etumba na Allemagne mpe Autriche. Mpo na kozwa ba colonie ya Allemagne na Pasifike.
  Yango epesaki Russie lobɔkɔ ya bonsomi na Extrême-Orient. Mpe na wɛsti bazalaki konyata bato ya Allemagne.
  Bobele na Ebale Oder nde Allemagne ekokaki kopekisa bokóli ya basoda ya Russie. Mpo na kosala yango, esengelaki kopekisa misala nyonso ya kofinga na mikili ya Mpótó. Pene na ndambo ya Autriche-Hongrie esikolamaki na basoda ya Russie.
  Na yango, bokonzi ya Autriche atikaki mpenza lisano yango mpe ekómaki mokumba mpo na Allemagne. Ba Bulgares babandaki kobundisa Istanbul.
  Na eleko ya malili, mosala ya basoda ezalaki kokita na Mpoto. Kasi basoda ya Russie babandaki kobundisa Turquie. Mpe na nsima makambo nyonso ekolaki malamu. Lisusu, Baarabe mpe bato ya Arménie batombokelaki boyangeli ya Ottoman.
  Basoda ya Russie bazalaki deja na Bagdad na février, mpe ba Anglais bazuaki Basra. Na nsuka ya sanza ya misato, Russie ezwaki Asie Mineure mobimba mpe ebandaki kobundisa Istanbul elongo na bato ya Bulgare mpe ya Serbie. Türkiye atiki lisano. Syrie, Palestine, sud ya Irak ekendaki na Grande-Bretagne na France - Russie ezuaki nionso mosusu. Arabie Saoudite etikalaki kaka teritware ya lipanda na ndenge ya mibeko, kasi esengelaki mpe kokabolama nsima ya komitika ya Allemagne. Mpe azalaki kaka na coin. Na mokolo ya 25 Aprili 1915, États-Unis ekɔtaki na etumba mpo na kobundisa basoda ya Allemagne. Ezali clair que ba Américains bazali batu ya pratique mpe balingaki kozala na temps mpo na kokabola tarte ya victoire. Na eleko ya prɛnta, basoda ya Russie babimisaki lolenge ya sika ya ebundeli na motángo monene: mituka Luna-2 oyo ekoki kotambola na bisika nyonso oyo ezalaki na mitrailleuse. Ba chars ya sika, atako ezalaki pete, ezalaki na vitesse ya kilomètres 40 na heure na nzela monene mpe ezalaki na bizaleli ya malamu mpenza ya kotambwisa.
  Basoda ya Russie na ebandeli ya sanza ya Mai, ntango kaka banzela ekauki, babandaki kobundisa na Hongrie mpe pembenipembeni ya liboso mobimba ya sudi. Mampinga ya Autriche ekweaki, basoda ya Allemagne ekokaki te mpo na kokanga liboso.
  Na mokolo ya 22 Yuni, basoda ya Russie bakɔtaki na Vienne. Mpe na mokolo ya 24 Yuni, ba bataillons ya liboso ya Angleterre, ya France, ya Belgique, mpe ya Amerika ekɔtaki na Bruxelles. Hollande ekɔtaki na etumba na Allemagne, mpe mwa moke na nsima Suède mpe Danemark. Ba Allemands bazalaki na mokakatano ya kokanga barrière pembeni ya Oder, kasi basoda ya Russie, ya tsarist ebandaki kobundisa Munich. Engumba oyo eleki monene na sudi ya Allemagne ekweaki na mokolo ya 7 Augusto 1915. Mpe na mokolo ya 11 Augusto, Allemagne emipesaki na likambo moko oyo ezalaki mpenza na elikya te.
  Nsima na yango bokaboli ya teritware ebandaki. Autriche-Hongrie mpe bokonzi ya Ottoman elimwaki na karte ya politiki ya mokili mobimba. Bulgarie ekómaki eteni wana ya teritware ya Turquie oyo Ba-Ottoman balongaki na yango na 1913. Serbie ekómaki monene mpenza mpe ekómaki Yougoslavie. Roumanie ezwaki Transylvanie. Russie ekɔtisaki na kati ya biloko oyo esalemaki: Bukovina, Galicie, Tchécoslovaquie, etúká ya Cracovie mpe ndambo ya Hongrie, tii na Budapest yango moko, epai ndelo esalemaki. Allemagne ezwaki kokitisa monene ya teritware na yango. Na wɛsti, asengelaki kozongisa Elzar ná Lorraine na France, oyo liboso elongaki mikili ya Danemark. Na ɛsti ezalaka mpasi mingi.
  Russie esɛngaki na makasi ete ebenda ndelo pembenipembeni ya Ebale Oder, mpe mpo na France pembenipembeni ya ebale Rhin. Kasi USA na Grande-Bretagne balingaki te ko renforcer Russie na France trop pe ko lembisa Allemagne. Yango wana, bandimaki boyokani. Russie ezwi mabele nyonso ya Ɛsti, epai bato ya Pologne bazali na bato mingi.
  Prusse orientale ebungisaki Klaipeda, Danzig, mpe emonanaki ete ekatamaki na Allemagne, kasi ata moke te ebikaki na lolenge oyo ekatamaki. Koenigsberg atikalaki kaka na Allemagne. Kasi Allemagne ebungisaki mabele mingi. Ndelo yango emonanaki ete ebukanaki mpenza. Na bisika mosusu ekomaki kutu na Oder, mpe mingi mingi etali composition ethnique ya population. Kasi, bato ya Allemagne babatelaki Pomerania pene na mobimba. Kasi kobanda Berlin tii na ndelo ya Russie etikalaki koleka kilomɛtrɛ nkama te.
  Na yango, ba Allemands bazali na point de minduki. Bonene ya basoda ya Allemagne ezalaki kaka na basoda mpe bakonzi ya basoda nkóto nkama moko. Ba réparations minene epesamaki na ba Allemands. Etumba yango eumelaki mwa moke koleka mbula moko.
  Empire tsarist ya Russie ezalaki na temps te ya kokweya na état ya crise, mpe ebimaki na ba acquisitions territoriales minene. Bokonzi ya tsar ekómaki makasi, mpe mbonge ya mobulungano ya mbongwana ebandaki kokita, nzokande na nkita, au contraire, eleko ya bokoli ya nokinoki oyo ezalaki ya momeseno te ebandaki.
  
  
  NDENGE LENIN ALONGI KOKOMA PRESIDENT YA USA
  Vladimir Ilyich Lénin, oyo azalaki koluka komonana molai, asembolaki na makasi na ye nyonso. Maboko na ye ya kokauka, ya mike, kasi ya koningana mpenza ezalaki koningana na kobanga na mesa ya moindo ya kongenga oyo esalemaki na nzete ya sandale oyo ezalaki komonana mingi te. Lokola afandaki liboso na ye, mobali moko monene oyo alataki kostume ya mpɛmbɛ mpe azalaki na monyololo ya wolo ya kilo na nkingo ya ngɔmbɛ-mobali na ye, agangaki:
  - Ezali malamu, M. Ulyanov. Nandimi mibeko na yo - grand mitano na sanza, bakisa mpe pourcentage moko ya entreprise moko na moko oyo e vente aux enchères! - Awa mongongo ya mobulu ekomaki makasi mpe aningisi kutu na makasi monyololo ya kilo. - Kaka po camarade Lénin azala sans lokuta na poussière !
  Kopakolaka maboko na ye oyo etondi na esengo, Vladimir Ilyich alobaki ete:
  - Ya solo, Mr. Rockefeller, kasi na mombongo na biso okoki ko éviter lokuta te ! Nionso esengeli ezala amical pe très sincère!
  Mpe ba ndoki nyonso mibale basekaki makasi...
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Révolution ya octobre esalemaki na Russie te. Ezalaki na kimya ya mwa ntango moke na ba fronts ya Etumba ya Liboso ya mokili mobimba. Bato ya Allemagne mpe ya Autriche balukaki kolonga na mikili ya Mpótó.
  Mampinga ya Russie ezalaki kosala kaka na front ya Turquie, epai elongaki nsukansuka kosangana na Angleterre mpe kolonga monguna na molɔngɔ, mpe ezwaki eteni monene ya Asie Mineure.
  Kasi na nsima Assemblée constituante ekutanaki na kati na yango ba Bolcheviks bamimonaki na kati ya bato moke oyo bazalaki na elikya te, mpe ba Révolutionnaires socialistes nde bazalaki koyangela.
  Moko ya bikateli ya liboso ezalaki ya kopesa bato ya bilanga mabele mpe kokoba etumba tii na nsuka ya elonga!
  Na sanza ya nsambo 1918, etumba ya Allemagne na Paris elongaki te mpe basoda ya Russie oyo elongaki ebɛtaki: liboso na ba Autrichiens, na nsima na ba Allemands.
  Allemagne etelemeli na mposa makasi, kasi na sanza ya zomi na mibale, ntango mampinga ya Russie na est mazwaki Varsovie mpe Cracovie, ba alliés na ouest bazwaki Bruxelles - emipesaki kaka. Ya solo, poso mibale sima - absence ya révolution e affecté.
  Nzokande, William asengelaki kotika pene na bokonzi na ye nyonso, kotikala kaka mokonzi ya nkombo mpamba.
  Mpe Général Kornilov akómaki prezida ya république ya sika ya Russie. Kasi, na sanza ya mwambe 1917, botomboki na ye elongaki, Kerensky atikalaki na ndenge ya mibeko, kasi asilaki kopesa Kornilov ebonga ya prezida.
  Akómaki mpe Kornilov, mokonzi monene ya basoda.
  Yango elandaki na maponami ya bato mingi mpo na présidence ya Russie mpe référendum mpo na constitution ya sika.
  Bato oyo bamesaná mpenza na lolenge ya guvɛrnema oyo ezali na bokonzi bapesaki mabɔkɔ na likambo oyo Kornilov asalaki.
  Russie ekómisaki biloko na yango mingi na ntalo ya Allemagne, kokwea ya Autriche-Hongrie, mpe Turquie, oyo elimwaki na karte ya mokili mobimba.
  Nsukansuka, oyo ya nsuka ekabolamaki kati na bikólo minene. Russie ezwaki Asie Mineure, ba détroits mpe Constantinople. Ba Français bazuaki Syrie, Palestine britannique na Irak.
  Na 1926, etumba ebandaki lisusu kati na Russie mpe Japon. Ntina ezalaki ezalela ya Manchuria mpe Port Arthur. Engebene boyokani yango, lotomo ya kofutela Port Arthur epesamaki na Japon, mpe mokanda ya kofutela esilaki. Kasi, ba Japonais bazalaki na mokano te ya kozongisa biloko oyo bazwaki na Chine.
  Lisusu, elenge Hirohito, oyo azalaki kolɔta elonga ya sika, autaki kozwa bokonzi.
  Kasi, moto ya Russie asilaki kokesana. Esalemaki na ba fronts ya Etumba ya Liboso ya mokili mobimba, na ba commandants expérimentés, ba chars ya sika mpe ba avions, ebandaki ko attaquer na succès ba japonais.
  Sanza minei na ndambo na nsima, basoda ya Russie bazwaki Port Arthur mpe babenganaki bato ya Japon na kontina!
  Na boumeli ya mwa ntango, Japon ekangamaki kaka na mbu - kino masuwa ya ba escadrons ya Mbu Baltique mpe ya Mer Noire epusanaki.
  Nsima na yango Mabele ya Moi oyo ezali kobima emitikaki.
  Russie ekómaki kokola nokinoki mpenza, kasi na 1929, mpasi monene ebandaki na mokili mobimba.
  Mobulu ekɔtaki mpe na bokonzi ya Russie. Lisusu, Kornilov asalaki Russification active.
  Nzokande, a réussir kotikala na kiti ya bokonzi, mpe na USA... ba Bolcheviques américains oyo Lénin akambaki bayaki na pouvoir !
  Lokola ebimaki na mpasi ya makanisi, boyangeli ya sika ya Bolchevik ebandaki komibongisa mpo na etumba ya sika!
  Révolution na Espagne esukaki na victoire ya ba communistes mpe na yango esala pont ya makasi ya ba Bolcheviques na Europe...
  Sanza ya Yanuali 1, 1938. Vladimir Ilyich Lenin azali kotambola na nsɔmɔ nyonso zingazinga ya biro monene oyo ezali na Maison Blanche. Situation na mokili mobimba ezali ko chauffer. Nsima ya Espagne, ba communistes balongaki na France.
  Russie, oyo etambwisami na généralissimo mpe Président Kornilov, esi emonisaki polele ete ekopesa nzela te na bopanzani ya Bolchevisme na Europe. Divisions nkama mitano na armée russe milio zomi ezali liseki ata moke te!
  Vladimir Ilyich azali kososola likambo yango. Mpe azali ko proposer alliance tactique mpo na Grande-Bretagne contre Russie.
  Bato ya Angleterre bazalaki ntango nyonso kokeba mingi mpo Russie ekómaki monene. Kasi communisme radical ebangisaki bango lisusu mingi. Esengelaki kotambwisa wedge kati na bango mpe Russie.
  Lénin azalaki komibongisa mpo na koyamba ministre ya Défense Churchill mpe na ntango moko kopesa ba Anglais bilembeteli ya nguya oyo ekoki koningana te ya États-Unis.
  Mpe mpo na kobanda, dictateur chauve ayokaki rapport ya ebundeli ya sika - " bombe atomique ".
  Oppenheimer apesaki lapolo na ye na ba tons très restreints. Ɛɛ, esilá kolonga mpe ata réacteur nucléaire esili kobwaka, kasi komonana ya bɔmbi atomike ezali naino mosika mpenza. Mokakatano monene ezali ya kozwa uranium mpe plutonium enrichie. En plus, sango oyo ezali entièrement esengo te - bombe moko ya boye eko coûter lokola ba bateaux de combat ebele. Donc, ezali kutu na motuna mosusu : ezali na valeur ya kobimisa mbongo na bombe moko ya munene soki okoki kosala ba petits nkoto nkama?
  Lénin, mobange moko mokuse, ya libandi, kasi oyo azali naino na mayele (nzokande, azali na mbula ntuku motoba na nsambo, azali naino mosika na kozala mobange mingi!), oyo azalaki kotambola na makasi nyonso zingazinga ya ndako monene ya biro na ye, alobaki boye:
  - Yo, camarade, o comprendre dialectique te ! Ee, bombe ekozala kaka ntalo mingi, kasi na nsima, ntalo na yango na mbongwana na bobimisi yango na ebele ekokita na motuya monene mpenza!
  Oppenheimer alobaki na nsɔni nyonso ete:
  - Mpe ba Russes bakofanda na pamba te!
  Bosukisi moko ya mayele mpe ya makasi elandaki uta na Vladimir Ilyich:
  - Donc il faut toleka liboso na bango ata na prix nionso !
  Na nsima, mosungi ya moindo ya Oppenheimer abandi koyemba:
  - Après tout, toza na besoin ya victoire ! Moko mpo na bato nyonso, tokotelema nsima ya ntalo te! Moko mpo na bato nyonso, tokotelema nsima ya ntalo te!
  Oppenheimer afukamaki liboso ya prezida ya États-Unis Lénin mpe agangaki:
  - Ozali génie ! Ya solo, tokotelema sima ya prix te, pe tokoleka liboso ya ba Russes, mais toza na besoin ya mbongo!
  Lénin alobaki na elikya nyonso, kobɛtáká bitambi ya sapato na ye ya mposo ya makako:
  - Mbongo ekozala !
  - Na baombo !
  Vladimir Ilyich abimisaki fraze moko ya lisolo ya bato:
  - Na limite misolo na yo te ! Nazali ko limiter temps na yo!
  Ba engrenages ya machine commande na administrative ya empire américain ebandaki ko tourner.
  Kasi yango ezali likambo oyo eleki ntina. Vladimir Ilyich, lokola moto mosusu te, asosolaki ete mpo na kolonga Russie, esengelaki kobebisa yango uta na kati.
  Vladimir Ilyich akangaki elongi na ye ya likolo, ya molai, ya kokangama te mpe na makasi azwaki récepteur na telefone mpe abandaki kobeta Dulles.
  Ntango monɔ́ngi monene apusanaki penepene na aparɛyi yango, Lénin agangaki na nsɔngɛ ya mimpululu na ye na ndenge ya kokanga matoi:
  - Tozali na posa ya mutu oyo akokani to ata moke te na se na ngai na makoki ya kotomboka, kokosa pe ko seduire peuple !
  Dulles ayanolaki na mongongo ya elikia mingi:
  - Nayebi moto ya boye, Vladimir Ilyich!
  Lénin, kopumbwa lokola zabolo, agangaki:
  - Bongo azali nani ? Nani azali génie oyo oyo bato basali?
  Dulles, kobenda ba syllabes na chant, alobaki:
  - Joseph Vissarionovich Staline oyo azali na mbongo mingi! Mbala mosusu oyebi ye, Vladimir Ilyich!
  Lénin amipesaki miso na talatala na bakadrɛ ya wolo mpe ya diamant mpe agangaki:
  - Molambi oyo alambaka kaka ba plats épicées !
  Dulles, kosɛka na elikya nyonso, andimisaki ete:
  - Kasi oyo ezali mpenza oyo tozali na yango mposa !
  Lénin akangaki lisusu miso mpe agangaki:
  - Pesa Staline nionso oyo asengi. Et promettre ye place ya arc oyo insignificant Generalissimo Kornilov!
  Dulles agangaki na ndenge ya kokanga matoi:
  - Ekozala exécuté Vladimir Ilyich!
  
  JAMAIS KOTIKA VITYAZ
  Mingi bazali koswana mpo na koyeba soki bato ya Russie balingaki kolonga Etumba ya Mibale ya mokili mobimba bango moko, soki bato ya Mpótó basalisaki bango te? Yango wana Banzambe bazwaki ekateli ya komeka likambo yango na misala. Mpe na molɔ́ngɔ́ moko oyo ekokani na yango, batyaki epekiseli kati na mampinga oyo esanganaki, bikólo oyo bizalaki koyangela, mpe Reich ya Misato elongo na URSS. Mpe likambo yango esalemaki mpo na bopɛto ya komeka yango kala na sanza ya motoba 1941.
  Na boye ete ba alliés bakokaki te kosalisa URSS to mpe Troisième Reich. Mpe mpo na bopeto mobimba ya komeka, Japon ebombamaki nsima ya epekiseli. Lokola, tika nionso ezala absolument propre, neti na laboratoire.
  Na mikolo ya liboso mpenza, likambo moko te ekeseni mpenza na lisolo ya solosolo esalemaki. Fritz ekendeki liboso, lokola na histoire ya solo, soki 30-40 kilomètres na mokolo, kasi mokemoke ekitisaki mbangu. Ya solo, kozanga bombardement ya ba Anglais mpe banguna ya corps ya Rommel"s epesaki nzela ya ko dégager ba forces mosusu - surtout aviation. Kasi ba Allemands basali nanu boye te makambo na ba fronts ezalaki déjà kokende malamu mpenza. Kasi, na nsuka ya sanza ya Yuli, Etumba ya Smolensk elɛmbisaki ba Fritz kokende liboso. Hitler azwaki ekateli ya kozongisa Rommel mpe bakaboli na ye na Libye, mpe azwaki ekateli ete mampinga ya occupation ya Italie ekoki mpenza. Bokambi ya ba fascistes, mpo na kolekisa ntango mpamba te, ebandaki kopesa mampinga ya basoda mpe mingimingi aviation uta na France mpe na Balkans. Hitler azalaki naino na elikya ete akoki kobuka basoda ya Union soviétique oyo bazalaki na katikati mpe kokóma liboso ya eleko ya malili.
  Na esika ya kobaluka na sudi, ba Fritz babandaki lisusu etumba na bango na katikati, kolukaka kozipa basoda ya Union soviétique oyo bazalaki kobundisa Smolensk uta na mipanzi. Mpe corps ya Rommel"s esilaki kokende na offensive le 13 août, kokatisa Dnieper mpe koluka kokoma na sima ya groupe soviétique oyo ezalaki ko défendre Kyev.
  Staline azalaki na likambo ya kobungisa. Pene na biloko nionso ya Europe mpe ya France na Afrique e se retrouver brusquement contre ye, mpe ata allié moko te.
  Sauf soki ozali kozela likama ewutaka na Japon sikoyo. Mpe Commandant-chef suprême apesi motindo: kolongola bokabwani nyonso na Extrême-Orient.
  Basoda ya Allemagne, lokola babukaki pene na Moscou yango moko, bapekisamaki na basoda ya Sibérie. Kasi na sudi, na nzela ya mbongwana ya bokonzi mpe misala ya Rommel, ba Fritz bakokaki kokata etuluku ya sudi ya Union soviétique.
  Nzela ya bitumba na Ukraine esimbamaki mpe mabe mpo Staline abendaki na nsɔmɔ nyonso ba réserves nyonso na Moscou, mpe na yango abimisaki nsima na ye moko polele.
  Na bosikisiki, mpo na ye moko te, kasi mpo na etuluku ya sudi. Emonanaki ete ezalaki likambo ya mabe. Kasi na lisolo ya solosolo, défense ya Kiev emonanaki lokola défaite. Kaka awa nde ezalaki na nuance moko, ba Allemands bazalaki déjà pene ya Moscou, mpe ba fascistes ba renforcer na dépense ya Europe, noki koleka Staline na dépense ya Extrême-Orient. Mpe ba Allemands basengelaki kosala ntaka moke, mpe banzela ya Europe ezali malamu koleka. Kasi meká nokinoki kopesa biloko nyonso mokomoko na Chemin de fer Trans-Sibérie.
  Yango wana, ba Allemands bakokaki kobukana na Kharkov mpe Voroshilovgrad kutu liboso koleka na lisolo ya solosolo, mpe bazwaki ebele ya baizini mpe baizini.
  Leningrad mpe ekangamaki, kasi ezwamaki te. Mpe ba Allemands bakotaki na Crimée. Mpe ba Fritz balongaki kokanga Voronezh na sudi, kokende na nzela ya Don tii na Stalingrad.
  Bazalaki kaka kobatela Moscou mpe kutu bazalaki kosala contre-offensive na eleko ya malili. Kasi na ngámbo ya sudi, Rommel alongaki kobukana tii na Stalingrad. Kokita na Kerch mpe elekaki malamu te. Na mpasi mingi, basoda ya Union soviétique bakokaki kaka kotinda banguna mosika na Stalingrad. Mpe yango ezalaki kaka mpo ete klima ezalaki na ngambo ya Wehrmacht te mpe bazalaki kobanga kobunda na malili mpe na mbula ya neige.
  Mpo na nini Rommel asengelaki kozonga nsima koleka Don. Mpe oyo ezalaki kobɛtabɛta matoi na elongi mpo na Fuhrer.
  Kasi na prɛnta ya 1942, bokatikati ya nguya ebongwanaki. Lokola batyaki bopusi mingi likoló na baninga na bango, ba Allemands babakisaki motángo ya basoda na bango, ata mpe na ntalo ya ba Khivi, mpe motángo ya ba satellites. Italie mpe France ebakisaki mingimingi na motángo. Bokabwani ya moindo ebimaki mpe na liboso ya ɛsti. Heureusement, front britannique na américain oyo ewutaki na Afrique e interférer te na transfert ya ba troupes na ba ressources.
  Mpe de Gaulle, tango abungisaki soutien ya ba alliés na ye, ba camarades na ye moko ba trahir ye.
  Na yango, mampinga ya ntina mingi eyanganaki mpo na kobundisa URSS koleka ndenge ezalaki solo. Ba Krauts babakisi mingimingi na yango na ba avions, kobatela avantage na bango na mopepe. Mpe mampinga ya mabele elekaki milio nsambo mpo na kobundisa basoda milio 5,6 ya Union soviétique.
  Mpe Banazi babandaki etumba na bango na sudi. Rommel alongaki kozwa Stalingrad le 27 juin. Ba Fritz bakokaki kosopa bankama ya ba tanks na engumba na mbala moko. Bokonzi ya ba avions ya banguna na mopepe ezalaki mpe na effet, oyo esalaki que ezala mpasi mpo na ko transférer ba renforcements soviétiques na kokatisa Ebale Volga ya monene.
  Mawa, Stalingrad ya elombe esalemaki na AI te. Mpe Rommel akendeki na nzela oyo ekanamaki na myango oyo ezalaki kokita na Volga mpe tii na Mbu Caspien.
  Ba tentatives ya kobuka ba Allemands na ba contre-attaques na centre elongaki te. Lisusu, salient ya Rzhev esalemaki te. Na yango, ba Krauts bazalaki na liboso ya ndenge moko na ntango ya contre-offensive ya Union soviétique, mpe bazongaki mpe nsima ndenge moko. Kasi Rzhev, na mawa nyonso, atikalaka na ba fascistes.
  Ezalaki likoki te ya kokɔta na Fritz, mpe ezalaki mpasi mingi mpo na kokanga Caucase nsima ya kokwea ya Stalingrad. Lokola artérie ya alimentation na Volga ekatamaka. Mpe ntango na nsuka ya sanza ya Yuli, basoda ya Allemagne bakómaki na Mbu Caspienne, likambo yango ekómaki pene na kozanga elikya. Sikawa ezalaki likoki ya kopesa biloko bobele na nzela ya mai.
  Soki totaleli ete Banazi bazalaki na koleka ya mopɛpɛ, likambo yango ekómaki likambo oyo ezalaki na katikati, mpasi mingi mpe ezangi elikya.
  Augústo mpe septembre elekaki na bitumba makasi, tii ntango banguna oyo bazalaki pembenipembeni ya libongo ya Caspie bakómaki na Baku. Mpe kuna bazalaki kaka kotɛmɛla elongo na Rommel tii na nsuka ya sanza ya Ɔkɔtɔbɛ. Likambo yango ekómaki makasi mpo Turquie ekɔtaki na etumba yango.
  Banzambe oyo bazalaki komeka bato bazalaki kobatela Japon, kasi bato ya Ottoman te. Kasi Banazi bazalaki kaka na mpiko te ya kobundisa Moscou na eleko ya malili mpe batɛlɛmaki mpo na eleko ya malili.
  Armée rouge esalaki ba tentatives offensives ebele. Kasi monguna alekaki na bato, na motángo ya bato oyo bayebi mosala malamu mpe na makambo ya mpɛpɔ. Bobele ba chars mpe ba artillerie mingi nde esalemaki na URSS tii sikoyo. Kasi ba chars ezalaki mingimingi pɛpɛlɛ, mpe lolenge ya bibundeli ezalaki mabe mpenza. Emonani mpe ete bazali kobimisa baaviɔ mingi, kasi mpo na kozanga ya duralumine, ezali kilo mingi mpe ekoki kosala manœuvre mingi te koleka oyo ya momesano. Yak-9 mpe emonanaki ete esalemaki pene na mobimba na mabaya. Mpe oyo, ya solo, ezalaki moins.
  Hitler azalaki ko compter na ba chars na ye ya sika oyo eyebani mingi - "Panthers" na "Tigers".
  Bazalaki kobimisa yango na motángo oyo ezalaki se kobakisama. Momonisi ya misato ya menagerie abimaki: "Nkosi." Na lisolo ya solosolo, masini ya ndenge wana esalemaki na 1942, kasi mpo na kozanga biloko mpe kilo, baboyaki nyama mabe oyo elekaki kilo.
  Kasi na nsima, "Nkosi" oyo ezalaki na kilo ya tɔni 90 ebandaki kobimisama. Matomba na yango -bibundeli ya makasi mpe kanɔ́ ya milimɛtrɛ 105 -elongolaki ndambo mpo na mosala na yango ya mabe. Mindoki ya Union soviétique ya sérieux ya 76 mm ekokaki te kokɔta na Nkosi na ba angles nyonso.
  Donc ezalaki char ya rupture ya mabe te soki ligne de défense ezalaki très puissante mpe ezalaki na ba échelons profonds.
  Mpe bakonzi ya Union soviétique elendisamaki mpenza na nse ya mboka-mokonzi ya Union soviétique. Mpe meka kobukana awa.
  Représentant ya minei ya menagerie : " Souris ", ezalaki quelque part retardé na lancement na yango na série.
  Bonene ya Armée rouge ekómaki milio motoba, atako mingi kati na basoda yango bazalaki bato ya sika oyo bazwamaki na mosala.
  Batɛmɛlaki bango na bato koleka milio libwa, kasi koleka ya motángo yango efutamaki ndambo na ndenge basoda ya banguna bazalaki na biloko ndenge na ndenge mingi.
  Na aviation, monguna azali makasi koleka ezala na motango mpe na qualité. Ba ME-309 mpe Yu-288 ya sika ebimi. Na eyano, mituka ya Union soviétique ezali ya qualité inférieure, mpo na bozangi ya bato ya mayele mpe bozangi ya biloko. Ba chars ezali kaka ba T-34 ya kala, mpe mingi ya ba oyo ya pete, lokola pe ba KV.
  Na eleko ya molunge, masuwa Wehrmacht ebandaki kobundisa Moscou mpe ebundisaki ebale Volga epai ya Saratov. Nsima ya bitumba makasi, Moscou ezingamaki na nsuka ya eleko ya ɔtɔnɛ. Bakangaki mpe Saratov, Kuibyshev, Penza, Ulyanovsk. Staline akimaki na Sverdlovsk. Ezalela ekómaki mpasi.
  Bapesaki mboka-mokonzi motindo: emipesa te na makambo nyonso. Ba Allemands babandaki kobundisa, kasi bazongaki nsima to bamikɔtaki na bitumba ya balabala. Na eleko ya malili, bitumba ya Wehrmacht etɛlɛmaki mwa moke. Ya solo, ba Allemands bakangaki kaka mboka-mokonzi ya Union soviétique te, kasi mpe Léningrad na lopɛtɛ mibale.
  Na sanza ya Mai, etumba ya Banazi ebandaki lisusu, kasi na ngámbo ya bingumba Gorky mpe Kazan. Kotonga ba chars soviétiques, atako mikakatano nyonso, ekokaki ko lancer na série: T-34-85 mpe IS-2, atako na motango moke.
  Gorky akweyaki kaka na sanza ya Yuli, mpe Kazan ekangamaki tii na nsuka ya sanza ya mwambe.
  Nzala moko ya nsɔmɔ ekɔtaki na Leningrad, mpe ba Fritz bamekaki kutu te kobɛta yango na mopɛpɛ makasi. Mpe Moscou ekómaki mokemoke na nse ya bokonzi. Mpe na nsima na mokolo ya 30 Sɛtɛmbɛ, nsima ya kobundisa makila mingi mpenza, Kremlin ekweaki.
  Esika makasi ya kelasi ya liboso ebebisamaki mpenza. Mpe yango ekómaki mpasi ya sika mpo na bato ya Union soviétique. Ba Allemands bakendaki kofanda na Urals, kasi kuna bakangamaki na mbula-mpɛmbɛ oyo ezalaki kopumbwapumbwa. Eza pasi kobunda na URSS. Staline azalaki mosungi ya kotelema kino na nsuka. Kasi ezalaki kosɛnga mbongo mingi mpenza mpo na ekólo yango moko mpe mingimingi mpo na bato ya Allemagne.
  Na sudi, Banazi bakendeki liboso na Azia ya ntei.
  Na 1945, URSS ezwaki ba avions SU-100 mpe IS-3, kasi kaka na ba séries ya mikemike. Mawa, na nsuka ya sanza ya Yuni, Banazi bazwaki Azia ya ntei. Mpe na sanza ya Yuli Sverdlovsk mpe ekweaki. Na sanza ya mwambe, basoda ya Allemagne bakangaki Kurgan mpe Tyumen. Mpe na mokolo ya 3 Sɛtɛmbɛ ezali mpe na Tobolsk. Na nsuka ya sanza ya Sɛtɛmbɛ Khanty-Maisiysk. Mpe na katikati ya sanza ya Ɔkɔtɔbɛ mpe na Omsk.
  Nzokande, Novosibirsk amikitisi naino te na mabɔkɔ ya Banazi. Malili makasi mpenza etindaki ba Krauts bákangama na bingumba.
  Na yango, tii na sanza ya Mai 1946, Banazi bazalaki kosala misala ya basoda ya molende te.
  Nsima na yango tokendaki na Novosibirsk. Ba hélicoptères oyo ezalaki na forme ya disque mpe ba chars ya sika ya série "E" esanganaki na bitumba yango. Kasi, yango esalisaki Fuhrer mingi te. Ba Krauts bazuaki Novosibirsk na suka ya juin. Bakatisaki Ebale Ob. Na nsima na sanza ya nsambo ba monstres bazwaki Kemerovo mpe Tomsk, mpe Territoire ya Altai. Nsima ya bitumba makasi, Abakan ekweaki na sanza ya mwambe, mpe mopɛpɛ makasi ekɔtaki na Irkutsk na sanza ya Sɛtɛmbɛ.
  Ba Allemands, oyo bazalaki kobimisa makila mingi, bazwaki ye mpe. Kasi lisusu ba fizzled out. Ba communications oyo epanzani. Yango wana, totɛlɛmaki na bisika oyo bato bazalaki kokende na Chita. Kasi na etinda, basengeli kokende mbangumbangu wapi? Okoki kozela eleko ya molunge mpe komeka bisaleli ya sika.
  Ezala ba disquettes to ba avions jet. Na 1947, ba conceptionnistes soviétiques ba lancer ba chars IS-4, IS-7 na T-54 na production. Ya solo, na motuya ya elilingi mpamba. Bato to biloko oyo bazalaki na yango ezalaki mingi te. Banazi bazongelaki kokende liboso. Bakangaki Aginskoye na nsuka ya sanza ya Yuni mpe Blagoveshchensk. Khabarovsk ekweaki na sanza ya Yuli, mpe Vladivostok na sanza ya mwambe. Na yango, Banazi bazwaki pene na bingumba minene nyonso ya Union soviétique. Mbala mosusu longola kaka Pertopavlovsk. Ba monstres bazuaki Magadan na septembre. Kasi atako bongo, Staline amipesaki te.
  Nsukansuka, Banazi babungisaki kaka!
  
  
  BA GUERRE YA ESPACE
  Nsima ya bambula mingi ya bozwi moke, mimekano ya mpasi eyaki mpo na Russie. Empire Celestial, oyo esalelaki makoki na yango ya bato minene mpe matomba ya système politique totalitaire, ekokaki kokoma hégémon mondial. Na Russie, kobomama moko ya nsɔmɔ esalemaki na bandelo ya sudi. Atako botomboki ya Islam enyatamaki, etumba ya kobundisa bateroriste elyaki biloko mingi. Likambo yango ekómaki lisusu makasi mpo na kowelana makasi oyo bato ya Mpótó bazalaki kosala.
  Atako makambo nyonso esalemaki na nzela ya kopekisa nikleere, bitumba ya minene ezalaki te. Kasi Wellington, moto ya siansi ya Amerika, azwaki likanisi ya kobwaka lolenge moko ya sipesiale ya fusée na Mercure na kosaleláká eloko moko ya radioactif oyo esalemi na mayele.
  Kasi libunga moko esalemaki na ndenge ya kotambola na masuwa. Fusée yango elongwaki na nzela na yango mpe ekweaki na Moi... Eruption ya plasma très rarefié esalemaki, likama te mpo na ba organismes vivants, kasi ebetaki structure atomique mpe ebongoli mwa moke bokangami kati na ba neutrons na noyau atomique. Kaka ekoki mpo na kosala ete ba réactions nucléaires mpe thermonucléaires oyo ekoki kopekisa te ezala likoki te.
  Mpe lokola mbano ya likambo oyo: bibundeli ya nikleere ebongwanaki liboke ya bosɔtɔ oyo ezangi ntina.
  Mboka oyo eleki nguya na mokili mobimba na makambo ya basoda mpe ya nkita : Empire Celestial, oyo, mpo na bato mingi, ezalaki na bozangi makasi ya mai ya pɛto mpe ya nguya, epesaki ultimatum mpo na kofutela Sibérie.
  Russie eyanolaki na koboya ya makasi...
  Etumba monene ebandi: boyokani ya Azia mpo na kobundisa mikili ya Mpótó. Mboka na biso ya Tata ekomi esika monene ya bitumba ya minene. Bomoi ya kimia ezali likambo ya kala: lifelo ya bitumba esili koyangela bisika nyonso. Bitumba ya makasi koleka ezalaki koleka longwa na nzete moko kino na makonzí mosusu.
  Situation na ba fronts ezalaki critique : Union asiatique ezalaki déjà kopusana na bangomba ya Ural.
  Pene na Yekaterinbourg, boule moko ya mɔ́tɔ oyo ezalaki kokamwisa ekweaki, mpe esika moko ya likama oyo ebomaki bato ebimaki oyo ata moto moko te akokaki kofanda ata miniti moko.
  Mboka-mama, Russie mosantu - .
  Motema na ngai efungwami pona yo, yeba...
  Makila ya etumba esopami - .
  Po mabele efololo na bolingo ya Mboka!
    
  Pulse ya Mabele ebetaka na kolela makasi, .
  Eza pasi tango bitumba ezo ganga...
  Kasi Moyi ekobima likolo ya Russie ya Nkembo - .
  Ozali mama na biso se moko oyo akufaka te!
    
  Seleri na bilanga oyo ezangi nsuka ekómaka wolo, .
  Neige ezali kongɛnga na palata oyo ezali kongɛnga.
  Mpe bilongi etali na lolendo uta na bililingi - .
  Chevalier zala aigle na bitumba!
    
  Tokolonga na etumba ya monguna, .
  To défendre ndoto ya mapapu.
  Ezali na soda moko te ya Russie oyo aleki na mpiko, .
  Nakopesa libondeli na ngai epai ya Nzambe!
  . Makambo ya ntina mingi.
  Ntango motema etondi na mawa, mpo na ntina moko boye portefeuille ekomi mpamba!
  Nsɔngɛ ya bangomba ya Ural ekokani na mino oyo ebimi na monɔkɔ, oyo ba caries elyaka yango. Ba combattants ya Russie sans tail ezali kopumbwa na niveau ya se. Lokola ba faucons ya mbangu, ba chevaliers ya Russie babundisaka bamasuwa ya bitumba oyo ezali na mapapu ya mabe kasi oyo ezali na bibundeli makasi ya bokonzi ya likoló.
  Pilote ya Force aérienne Andrei Ognev asali tour ya mpasi. Kanon moko ya kilo ya Chine oyo ezali na bitunga mitano oyo ebimisaka mɔ́tɔ mpe bibende. Mopɛpɛ makasi ya mɔtɔ ezali kokende mbangumbangu mpenza na mwa bamilimɛtrɛ longwa na bibundeli oyo ezali kongɛnga ya mpɛpɔ ya etumba ya Russie. Tailless ezongaka sima. Pulsar oyo epanzani ebimi na zolo na yango ya makasi. Tourelle rotative ya hélicoptère géant chinois ebalukaka na hit... Ba cris mufflées ezo yoka.
  Elongi ya moindo ya Andrei oyo ezali na elongi ya likoló ebukani na mwa kosɛka ya mino ya mpɛmbɛ.
  Moninga na ye, blonde moko kitoko ya kokamwisa, Vassa Koltsova, asalaka rouleau ya baril, kotindaka fusée oyo etambwisami te ekende koleka piranha ya bibende mpe atindi "likabo" na moko ya ba hélices zomi na mibale ya minene ya hélicoptère ya masuwa ya bitumba.
  Hélice moko monene oyo ezali na molɔngɔ misato ya ba lame ekwei na biteni. Vassa, c"est pas pamba que kombo na ye ebongolami na queen, ayebaki kobeta. Azalaki ntango nyonso kobunda kaka na jupe mokuse mpe T-shirt ya kaki, kasi na bitambi na ye ya mpamba azalaki koyoka ye moko mpe mobundi lokola mobimba.
  Ba pilotes mingi ya basi bamekolaki ye, kolukaka kozua sensibilisation phénoménale. Masuwa ya bitumba-hélicoptère ezali ba points ya moto nkama moko na tuku mibale oyo ekitisami na likolo - rouleau ya moto. Masini oyo esalaka na mputulu ya makala, kasi na ntango yango moko ememaka bankóto ya tɔni ya bibende, oyo esalelaka libateli oyo ezali na nguya.
  Bato ya Japon, ya Chine mpe ya Inde basalaki ete motuka moko ezala na likama te na ba systèmes ya défense aérienne ya Russie, kasi na mbalakaka ezwaki attaque ya mpepo.
  Général Mak Lee ya miso mike, oyo abebisamaki na nkanda ya zamba, agangaki, kolakisa na loboko na ye ya gants noir:
  - Kobebisa bango ! Fondu ba monstres oyo!
  Colonel moko ya Inde oyo azalaki na mabɛ́lɛ mobimba kasi na loketo ya mikemike alobaki ete:
  - Couple oyo eza prince na reine noir. Moto moko te abɛtaki bango masasi liboso!
  Mac asɛkaki na kozanga kondima mpe amilelaki:
  - Ekoki kozala te. Bobakisa densité ya moto.
  Mpe lisusu masuwa ya etumba-hélicoptère eninganaki. Linɔ́ngi oyo ezalaki kobaluka ekangamaki mpe nzoto ya titane ezwaki mɔ́tɔ. Basoda ya langi ya jaune mpe ya cannelle bakendeki mbangu na koganga, bazipamaki na mɔ́tɔ. Bopanzani yango epanzanaki, mpe fusée moko oyo etondi na napalm epelisaki na kati ya nzoto ya hélicoptère monene.
  Vassa, nsima ya kobimisa lisusu mayele ya "glistage" mpe koleka na banzela ya mɔ́tɔ, abimisaki:
  - Ba âges nionso ezali soumise na guerre, kaka mokolo na yo ya suka ekoki kozala saddled te, kozala défaite sans temps !
  Andrey azali na makila ya malili. Tata na ye azalaki général ya leki na armée ya Angola mpe ayaki na Moscou mpo na koyekola. Kuna abalaki Lydia Ognevaya, mosani moko ya lokumu mpe candidat ya science. Na nsima, tata na ye akufaki, mpe mama na ye ya nsuki mpɛmbɛ nde abokolaki mwana na ye ya mobali ya moindo mpe ya nsuki mpɛmbɛ. Na kelasi bamekaki kosɛka Andrey, kasi mwana mobali yango azalaki kosala masano ya kobunda na eteyelo ya bana mike. Mama na ye ye moko azalaki mobundi malamu mpenza, mpe tata mobali na ye azalaki champion na ba styles mixtes.
  Andrei azalaki moyekoli malamu mpenza, azalaki na bokundoli moko ya kokamwa, mpe eumelaki te akómaki mokambi ya bana mibali, mokambi na bango. Ya solo, aponaki eteyelo ya mpɛpɔ mpe akendaki kobunda mpo na Mboka na ye ya Mama Russie. Azwi lokumu mpe limemya. Mpe moto moko te azalaki na mpiko ya kofinga elombe ya Russie na loposo ya moindo, mingimingi lokola elongi ya Negro esanganaki na oyo ya Slave mpe yango esalaki ete pilote oyo atongamaki na ndenge ya masano azala mpenza kitoko.
  Ezalaki na masapo moke te oyo elobelaki bolingo na ye koleka makambo oyo asalaki na basoda. Atako Andrei ye moko azalaki na bopɔlɔ mingi koleka ndenge bapesaki ye lokumu.
  Sikawa azalaki koluka lolenge ya kobebisa masuwa ya etumba oyo ekoki kotungisama te. Bibundeli oyo ezalaki kosala, oyo ezalaki na ba couches mingi, ezipaki biloko minene ya masini oyo ezalaki na nguya mingi na Empire Celestial.
  Savva abeta masasi na ba hélices, koluka ko immobiliser structure...
  Na ntango yango, etumba ebandaki kopela na mabele. Ba chars sans tourelle ya bloc oriental ekendeki na attaque. Misusu ezali minene, mosusu, au contraire, ezali na bolai koleka mɛtrɛ moko te.
  Contre bango, ba combattants ya coalition occidentale basalelaki ba mines mobiles mpe ba missiles guidés sans recul.
  Kaka ba Russes nde babundaki awa te, kasi mpe ba Europeens : ba Anglais, ba Français, ba Suèdes na ba misusu ebele.
  Monguna moko asangisaki bato oyo bazalaki na langi ya loposo ya mpɛmbɛ mpe na bizaleli malamu ya boklisto. Debat oyo etali démocratie ekiti. Lisusu, na Russie, mayoki ya kotɛmɛla mikili ya Mpótó, nsima wana kobundisa eutaki na ɛsti, elimwaki. Ya solo, Europe pacifiste mpe tolerant esengeli kokende wapi na Est? Bato na bango babosani mingimingi ndenge ya kobunda. Mpe ntango bibundeli ya nikleere elimwaki, Azia oyo ezalaki na nguya mingi mpe etondaki na bato mingi, ekendeki na bibele na yango oyo ekoki kotángama te na nɔrdi mpe na wɛsti.
  Kati na baoyo bazali kobundisa bisika ya Russie, ezali na Baarabe mingi. Ba fanatiques mosusu bakendaka na attaque sans déguisé, balati bilamba ya pembe. Bandimaka liwa na mwa kosɛka na mbɛbu na bango.
  Bankóto ya ba chars oyo ezali kokende liboso mpe mituka ya bitumba ya basoda oyo batambolaka na makolo ezali lokola ba fourmis soki otali yango na miso ya ndɛkɛ. Savva, lokola abebisaki vis mosusu, abalukaki mwa motane mpe alobaki na mongongo ya nse:
  - Atako bongo, bazali mingi koleka... Nzambe asunga Russie.
  Mwana mwasi yango moko amonaki makambo oyo ezalaki kosalema na bingumba oyo lisangá ya Azia ezwaki. Ba pogroms ya bato ebele, koboma bato, koboma bato. Bazalaki kokangisa mibali na nsinga, mpe bazalaki komema basi mpe bana na bakaa ya sipesiale. Mpe na nsima bazalaki kotɛka yango to kokabola yango mpo na misala mosusu. Mpe konyokola bato oyo bakangami na bitumba ezali déjà likambo ya momesano, mpe kutu obligatoire.
  Général Mak Lee a épargner ata oyo ya ye te. Na frenzy sans aide que bakoki kolonga ba petits avions de combattants Chizh-3 te, azui mopanga na mur mpe akati loboko ya Arabe oyo azali ko exploiter munduki ya anti-avion. Azali koganga mpe azali kofina ekumu oyo etondi na makila na ntolo na ye.
  Mpe mokonzi ya somo, na brɔsi oyo euti kokata na nsuki milai, azali kobangisa epai ya ba aces ya Russie oyo ezali kopesa nkanda, kogangaka:
  - Koboma! Kozikisa! Tumba yango!
  Savva, na nkanda, abeti missile mosusu... Asili na ba munitions. Kasi masuwa ya bitumba ya mpɛpɔ ebungisaka mpe stabilité.
  Artillerie na yango ya koboma ezali libanda ya lisano... Lokola abungisaki eteni ya nkosi ya nguya na yango ya etumba, géant azongi sima. Esengeli bazonga na base noki mpo na kobongisa mpe kotondisa masasi.
  Na nse, ba canons ya Russie ebɛtaka masasi na bosikisiki na ba chars ya monguna oyo ezali na angle mpe ezali lokola ebende. Mituka mingi etɛlɛmaki, mpe etindaki mwa milinga na likoló. Ba munitions oyo ezalaki na "bandura" moko ebandaki ko exploser. Epumbwaki, ebalukaki lokola mosani ya gymnaste, kino ekangamaki na ngomba ya mabanga.
  Kanon moko ya Russie oyo ekoki kokende mosika etindi projectile moko na ngámbo ya nzete ya drapo. Mwana mwasi moko oyo azali kobɛta masasi na tresse ya langi ya motane makasi azali komikatisa na misapi mibale mpe azali koloba na mongongo ya nse na monɔkɔ ya Allemand:
  - Tika ete tozala na chance !
  Drapeau ya coalition ya Asie ezali jaune ya kongenga na cercle rouge na kati. Yango ezali pene na Japon, kasi oyo ezali elembo oyo coalition eponaki. Mwa projectile moko oyo euti na kanɔ́ oyo ezali na bosikisiki mingi ebukaka lingenda ya monene mpe lokasa moko monene, oyo ekoki kozipa nse ya stade, ekwei na nse. Ba tanks zomi na mibale ya Azia ezipami na mbalakaka na couverture ya velour.
  Depuis côté ya coalition occidental na ba positions ya Russie ezali na mongongo ya bomoko :
  - Nzokande!
  Vraiment symbolique. Mpe atako monguna aleki motángo mbala zomi, makasi ya elimo ya Russie ezali koningana te.
  Babundi nyonso mibale ya Russie bamimonaka mpo na mwa ntango moke lipapu na lipapu. Mobimba moko - ba faucons presque triangulaire - ba défenseurs ya Russie. Savva asilaki kokanisa lolenge nini Andrey akotia loboko na ye ya makasi ya moindo na lipeka na ye. Oyo azali mpenza mobali ya makasi oyo okoki kotyela motema.
  Kasi ezalaki na ngonga oyo nde ezalaki lokola nde ba blitzes ya ba photos nkoto epanzani na moto na mbala moko. Mpe miso ya babalani oyo bazalaki kobunda ekómaki molili. Na nsima, bazalaki kotya langi ya moindo na biloko ya langi ndenge na ndenge, oyo ekokani na oyo emonanaka ntango mafuta esopani na mai.
  Andrey amekaki kopakola miso na ye. Loboko na ye, na mokakatano ya kolonga botɛmɛli, emonanaki lokola ete ezalaki kokɔtisa mai.
  Lokola soki mongongo ya Savva ekangami na mosika:
  - Tokufi ?
  Kapiteni ya moindo ayanoli na mongongo makasi:
  - Te! Tozali na bomoi.
  Na mbala moko, liyoki wana ya monene mpe ya kokangama elimwaka, mpe emonani lokola ete bazali na ezalela ya kokweya na bonsomi. Eyokaki kutu pɛpɛlɛ mpo na mwa bantango, lokola nde ezalaki na kilo te.
  Savva kutu alobaki na mongongo ya nse mwa nkanda, na mongongo ya koyemba:
  Emonani lokola ete mokili ebungaki kozanga elikya, .
  Mpe nzela ya chevalier na minzoto ekangami...
  Na babende wana ya ba orbites oyo ezangi nsuka, .
  Destiné te - kondima ezali kozinda!
  Mpe na nsima amilelaki, kokita na makolo na ye ya mpamba na mabanga ya ngomba ya makasi. Molili, esangani na bisika ya pole mpe mbonge, esilaki.
  Pole ya midi ya sanza ya Mai esalaka ngai mpasi mwa moke na miso. Savva amimonaki na makolo minei mpe mbala moko apumbwaki.
  Andrey na ndenge ya mosala agumbaki makolo na ye na kopumbwa mpe akitanaki na mayele. Elongi na ye, na nsuki ya motó na yango ya mobali mpe elongi na yango ya likoló mpe ya monene, ezalaki kaka na elongi ya kimya. Asɛkaki kutu na molongani na ye:
  - Omoni! Ezali na pole wana, mpe lokola nakanisaki banda kala, oyo ezali lola te!
  Savva, na kotengatenga, asalaki matambe mingi oyo ayebaki te. Ntango akitanaki, azokisaki na mpasi makolo na ye ya mpamba mpe apasolaki libɔlɔngɔ na ye. Kasi mwana mwasi yango, na milende ya bolingi oyo amesanaki kosala, abenganaki elongi ya martiru mpe alakisaki mosapi na ye liboso na ye, kogangáká ete:
  -Wawu!
  Andrey atalaki esika oyo Savva alakisaki ye. Liboso na bango ezalaki na ngomba moko oyo ebebaki. Mpe likoló na yango oyo epasukaki, bale moko epemamaki. Na bosikisiki, aparɛyi moko ya sferɛ, ndambo ya plomb, ndambo ya langi ya platine, oyo ezali na mbɛbu ya makasi likoló mpe zomi na mibale ya ba tentacules ya mikemike oyo ezali na ntaka ndenge moko na bansɔngɛ ya eloko yango oyo ekosalema na mikolo ezali koya.
  Mwana mwasi yango alobaki na mongongo ya nse, abulunganaki;
  - Oyo ezali Biome ya Newton! Mpe ndenge nini alongaki kosala yango?
  Andrei atalaki yango malamumalamu, afinamaki motó na ye na mapeka na ye mpe azwaki nsolo. Mopɛpɛ yango ezalaki koyoka nsolo ya ozone mpe bapneu oyo ezikaki. Kotalaka zingazinga na bokebi, kapiteni alobaki na mongongo oyo ezalaki koyokana mpenza te:
  - Awa tokoki kokima na embuscade !
  Savva na elikya nyonso asalaki litambe moko epai ya bale mpe, kozanga kokitisa volime ya mongongo na ye, alobaki:
  - Te! Nayebi esika tozali! Oyo ezali mpenza zone ya anomalie esika masuwa spatial ekweaki. Ezali kaka na ntaka ya kilomɛtrɛ nkama na nɔrdi ya esika tobundaki!
  Kapiteni atombolaki lisusu mapeka mpe, kobatelaka lokola ya kimia na mongongo na ye, alobaki:
  - Moto moko te akokaki kobika na zone anomale koleka minute moko. Ata barobo ebukanaki, epasukaki mpe ekómaki rouille!
  Savva, atako yango ezalaki pɛtɛɛ te mpo na ye, agangaki na mpiko nyonso ete:
  -Mpe tokobika!
  Mpe akimaki mbangu epai ya ngomba. Matambi na ye ya mputulu, ya zingazinga, oyo enyatamaki uta na kokweya, ezalaki kongɛnga na mayele nyonso pembenipembeni ya nsɔngɛ ya mabanga oyo ezalaki ndenge moko te.
  Andrey akamwaki mingi. Ezali mpasi te mpo na ye kotambola makolo ngulu likoló ya mabanga ya makasi? En général, comportement ya Koltsova"s emonanaki bizarre na batu tango a ignorer uniforme na ye ya vol oyo amesanaki na yango mpe abundaki na pene na bilamba te. Mpe soki esika moko boye na Mezopotamia to na Afrika, ekoki kozala malamu kolata kaka T-shirt ya camouflage, kasi na Urals na eleko ya prɛnta ezalaka kaka malili.
  Mwana mwasi yango akómaki longwa na ndelo ya sudi. Basoda ya Russie mpe ya Mpoto babundaki na Syrie mpe na Irak, kolukaka kopekisa bopanzani ya boyokani ya Azia. Lisusu, ndambo ya mampinga ya Islam ezalaki na ngambo ya Russie, mpe ndambo ya Azia.
  Ezalaki ata na ligne ya liboso ya polele te na sud. Na Afrika en général, ata na mboka moko, mabota ndenge na ndenge bazalaki kobunda bango na bango. Lisusu, mangomba ezalaki na mokumba monene te. Baklisto mingi, bakisa mpe bapakano, balandaki bato ya Azia, na nsé ya maloba oyo balobaka ete ezalaki ya ngámbo ya lobɔkɔ ya mwasi. Afrika ekomi vraiment lokola nzembo oyo ezali na dessin animé oyo elobeli Aibolit.
  Kasi mbala mosusu ezali mpasi kutu kopota mbangu makolo ngulu na esobe koleka na nse ya bangomba. Mpe Savva, sauvage oyo na master"s degree, candidat ya sciences biologiques, ayebaki pasi te to kobanga te.
  Andrey akendeki mbangu nsima na ye, kolukaka kokanga zabolo. Emonanaki ete masuwa yango ezalaki mosika mingi koleka ndenge emonanaki na mbala ya liboso.
  Mbala mingi mwana mwasi yango azalaki kokanga nsuki na ye, kasi sikoyo lolenge na ye ya kosala nsuki ekweaki, mpe engbunduka ya wolo ezalaki kopumbwapumbwa lokola mɔtɔ ya mwinda na mopɛpɛ.
  Naino te moninga na ye ya mwasi amonanaki kitoko boye mpo na kapiteni ya moindo.
  Malgré Andrei azali athlète faible te, alongaki kaka kokanga distance na difficulté makasi, kasi azuaki ye jamais, bien que abeta libaku mpe presque kobuka zolo (Par ailleurs, africain ata muke te, mais na mua moke hump and slightly upturned, albeit so black , like the whole body.) Mpe makolo ya Savva ya mpamba, ya langi ya chocolat engɛngaki, penepene kaka pembeni ya motó ya monsieur noir mpe... mwana mwasi yango atambolaki na efelo, lokola nde ezalaki kaka a hologramme oyo ezali na kati.
  Lokola asilikaki mpo alekisaki ye, Andrei apumbwaki nsima na ye. Careless, kasi assez chivalrous.
  Likolo ya plomb eyokaki lokola mai ya molunge ya mbu, mpe nsima epumbwaki na nse, ekundaki elongi na ye na makolo mpamba ya Savva. Na ndenge ya masini Andrei apesaki ye lipwɛpwɛ na makolo, kasi mwana mwasi yango abɛtaki ye makolo na nkanda nyonso, mpe agangaki ete:
  - Tala makambo ya kosepelisa awa !
  Atako Ognev alingaki koloba ete ezali na eloko moko te ya kosepelisa koleka ntango moto kitoko ya ndenge wana azali pembeni na yo, kasi ntango azwaki litindi na zolo, apumbwaki nokinoki. Mpe nazalaki na mawa te.
  Banyama oyo batyá biloko mpe banyama mikemike ekangamaki na bifelo. Lisusu, lokola oyo bazalaki na mboka mopaya te mpe bakokaki kozala te. Mpe ba carottes oyo ezali na ebele ya manzaka ya krab, mpe cactus moko oyo ezali na makolo ya grenouille mpe na ba cockscombs, mpe ba cockroaches ya nsala oyo ezali na minoko ya ba crocodiles oyo ezali na minoko ya mino oyo ekoki kozongisama sima. Longola se soki, ya solo, eloko lokola oyo ekoki kokokana na princeling oyo batumbaki.
  Andrei apumbwaki na kokamwa mpe agangaki na mongongo makasi:
  - Mbote, bandeko ya makanisi!
  Silence ezalaki na réponse... Savva a remarqué assez logiquement et rationalement:
  - Esengeli toganga te, malamu to inspecter masuwa ya spatial.
  Masuwa yango emonanaki ete ezalaki monene mingi na kati koleka ndenge emonanaki soki otali yango na libándá. Bacouloirs ekómaki moke mpe na nsima ekómaki monene. Baporte ya bibundeli efungwamaki ntango bato bazalaki kopusana penepene na bango. Mpe ezalaki na makambo mingi oyo ekutanaki kuna te.
  Lolenge ndenge na ndenge ya banyama oyo batyá biloko, bikeko mpe hologramme. Mpe lisusu mayemi: oyo ezali kotambola, na mafuta, mpe na ba mosaïques cybernétiques. Ba hologrammes elakisaki mpenza filme ya solosolo na langi. Mpe bisika ya bitumba, mpe mitindo ndenge na ndenge ya bililingi ya kimya, oyo ezali mpenza kitoko.
  Andrei alobaki na kokamwa nyonso ete:
  - Ya kokamwa. Ezali lokola musée oyo epumbwaka.
  Savva aboyaki na ndenge ya mayele mpenza:
  - Nionso na mokili na biso ezali musée pe décharge ! Totala malamu...
  - Ebundeli! - Kapiteni ya moindo alobaki na mongongo makasi. Mpe abakisaki nokinoki. - Esengeli tosunga Mboka-Mama na biso elonga Etumba ya Misato ya mokili mobimba.
  Savva atombolaki miso mpe agangaki ete:
  - Bosunga biso tobikisa civilisation ! Bomoto ezali na likama!
  Bas moko ya nse, ya mozindo oyo ezalaki ya momeseno te eyokanaki na eyano:
  - Apparemment bino ba natifs bolingi bozua eloko epayi na biso ?
  Mwana mwasi yango asembolaki mabɔkɔ na ye liboso mpe alobaki na mongongo ya nse na ndenge ya kobondela:
  - Biso te ! Tozali kolobela sort ya bomoto nionso. Guerre mondiale ya misato nde e décider - nini ekolonga : approche barbare, motema mabe to humanisme na civilisation ?
  Basse ebongwanaki na soprano ya mince, mpe ton moko ya kokamwisa:
  - Oh bongo? Na nsima, ezali bomoto ya moto kosala mabunga, ata mpe mpo na mikano ya moto ye moko. - Mipepe ya langi ya orange elekaki na mopepe mpe mongongo, ekomaki na nse ya ndambo ya octave, ekobaki. - Lokola ntango nyonso, mingi mpenza ya mposo na molɔ́ngɔ́ ezali na momeseno ya komilakisa, ya kotia yango na monoko na yo, lokola ya bomoto mingi, mpe monguna lokola bobele bomoto ya lifelo.
  Savva, kozanga kotika kobɛtabɛta makolo na ye na nsɔmɔ nyonso likoló ya eloko oyo batyá bibende oyo eyebani te, abulunganisaki:
  - Luka yo moko ! Tala ba méthodes barbare oyo basalelaka pona ko marquer guerre contre biso!
  Mongongo ekómaki molunge mwa moke mpe mopɛpɛ ebandaki komonana lokola ezali pɛtɛɛ:
  - Ee, monguna na yo azali motema mabe, kasi yo pe ozali ba anzelu te. Na suka, ezali mathématiques te nde eko décider nani kati na bino akozala na pouvoir na Mabele!
  Awa Andrey asilaki kotombola mongongo na ye:
  - Bongo nani ?
  Kasi na esika ya koyanola, mabele na nse na bango eninganaki, mpe mwana mwasi mpe mobali moindo bakutanaki na plafond na bilongi na bango. Na nsima, makambo nyonso ebongwanaki mbala moko. Bamimonaki na katikati ya engumba moko monene oyo ebebaki mingi. Mindoki yango ezalaki koganga na ndenge oyo ezalaki kokanga matoi. Ba obuse minene epanzanaki mpe babɔmbi ekweaki. Bituluku ya basoda ya Russie mpe ya Mpoto bazalaki kokende liboso. Basoda ya langi ya jaune mpe ya motane ya Union asiatique, oyo bazalaki kobungisa, bazongaki nsima, bazipaki nzela na bangomba ya bibembe. Savva asalaki litambe moko mpe amataki na ebale moko ya makila.
  Te, oyo, ya solo, ekokaki te kobulunganisa mobundi oyo alekaki na ba tuyaux ya moto, ya mayi mpe ya kwivre (oyo ya nsuka na ndenge ya moke kino sikoyo!). Kasi molimo na ngai eyokaki mabe. Kasi Andrei atombolaki makasi, abwakaki libanga na loboko na ye ya mobali na elongi ya jaune ya soda ya miso mike oyo atombolaki mitrailleuse na ye, mpe akweyaki. Kapiteni agangaki ete:
  - Oyo ezali Pékin ! Ba gars na biso bazo gagner!
  Ya solo, elembo moko ya kogumbama oyo ezalaki na hiéroglyphe ya ndenge wana ezalaki kopela na milinga ya bule. Mpo na ntina moko boye, Savva azwaki esengo te. Atako amonaki bililingi oyo eutaki na Pékin mpe bandako oyo ezalaki na bizaleli ya engumba-mokonzi ya Chine na Internet.
  Mais awa eza somo. Basi bazali kozika, bana bazali kolela. Na bibembe ebele. Bakufi bakangaki mpenza bisika nyonso oyo bazalaki kopusana, mpe motángo na bango ekómaki mingi. Naino mwana mwasi yango amonaki naino te bakufi oyo batondi na bitunga.
  Andrey asilaki kozwa mitrailleuse oyo moto moko abwakaki mpe abɛtaki masasi mpo na koboma. Azali mobundi oyo abotami. Na ngambo ya tata na ye wuta kabila ya ba Zulu, na ngambo ya mama na ye : koko ya mobali, mbala mibale elombe ya URSS, koko abundi na Vietnam na Afghanistan, tata na Syrie, Donbass na Tchétchénie.
  Ezalaki kongɛnga na motó ya Savva:
  Moto nyonso oyo azali moto abotamaka mobundi, .
  Bongo esalemaki - gorille azuaki libanga!
  Tango banguna na yo bazali légion, .
  Mpe mɔ́tɔ ya mɔ́tɔ ezali kozika na motema na ngai!
  Mpe mwana mwasi yango moko azwaki mitrailleuse. Maboko ya makasi ezalaka na momeseno ya pɛpɛlɛ na mokaba. Ba marches ya mpiko eyokanaki na mutu na ngai: bebisa, salela Mboka-Mama na yo Monene.
  Kasi koganga moko ya bolɛmbu oyo akanisaki te esalaki ete mwana mwasi yango akóma malili. Na lobɔkɔ ya mobali, kolela mpe koganga ya bana ezalaki koyokana polele. Savva abalukaki, mpe kotala na ye ya mpongo, na kati ya milinga oyo ezipaki biloko nyonso, emonaki bililingi ya mike, ya jaune. Bana ya langi ya jaune mpe ya miso mike bazalaki kolela mpe koluka kobima na ndako oyo ezalaki kozika. Kasi nzela na bango ekangamaki mpo mabaya oyo ekangamaki na résine. Mpe nsima ya mibali, mɔ́tɔ moko oyo elyaka misuni ezalaki kopalangana.
  Dragon oyo ezalaki kopema moto amonanaki lokola azalaki na mposa makasi ya kosala mbeka mpo na Gehena...
  Bokasi ya Savva ezalaki monene koleka makasi na ye ya koyika mpiko na likambo ya boye. Mwana mwasi yango akendeki mbangu epai ya mɔtɔ. Esengeli tobikisa ba petits : soki bazali ba Russes to ba Chinois ezali important te!
  Na mbala moko, ebale moko ya napalm ekangaki nzela ya mobundi oyo azalaki na makolo ngulu.
  Na kolela ya zamba:
  - Nkolo bikisa ngai!
  Amibwakaki na mɔtɔ. Ezalaki lokola nde batɔbɔlaki bapinɛ nkama moko ya mɔtɔ na nse ya makolo oyo ezalaki mpamba, mpe mɔtɔ ezikisaki mabɔlɔngɔ oyo ezalaki na libateli te. Loposo ya olive oyo ezalaki pɛtɛɛ mpe ezipamaki na biloko ya mabe mpe ya langi ya motane-bulé. Ezalaki mpenza mpasi mpo na Savva. Koganga moko ya zamba epasuka na mimpululu na ngai. Nalingaki kozonga nsima mpe kopumbwa libanda ya mɔ́tɔ ya mokili ya bakufi.
  Kasi mwana mwasi yango ayokaki: akokaki kokakatana ata ata segɔnde moko te. Bana bakoki kokufa. Mpe ezali na ntina te ete bazali ya nani. Dostoevsky alobaki boye: biloko nyonso ya motuya ya mokili ezali na motuya te ya mpisoli moko oyo mwana asopaki. Pasi kobanda na bitambi mpamba tii na nsima ya motó, lokola bitonga ya bampunda, oyo ezali kobɛtabɛta bansuka ya misisa na makolo na yango ya bibende oyo ezali na nsɔngɛ.
  Suki na ye ya wolo ya kokamwa esilá kozwa mɔtɔ, mpe milinga ezali koluka kolɛmbisa elongi na ye na ndenge ya nyama. Akokoka soko moke te kokoma ye moko ya kala, ya kitoko. Tala ulcère violet oyo epalangani na litama na ye ya tendre mpe ya velour.
  Savva apumbwaka na kozanga elikya, ata soki emonani mosika boni na mokano. Milinga oyo esangani mpe mopɛpɛ oyo ezali kozika ekɔtaka mbangumbangu na mimpululu na yo. T-shirt ya tache oyo ezali na yo esi eziki, pe yo, lokola Jeanne D,rk, ozali na moto ya pasi. Kaka mwa mingi, kaka mwa mingi. Oh Nzambe na ngai, nzoto na ye ezali ulcère ya maba mobimba.
  Efelo ya mɔ́tɔ ekatani, mpe Savva apumbwaki libanda na malili. Asili kozika, nzoto na ye ya kokamwa ezali lokola mpota oyo ezali kokoba, mpe makolo na ye oyo eziki emonani lokola ezali kotambola na ba dagues oyo eleki makasi. Ezali na blocage moko liboso. Mpe osengeli kopumbwa lisusu na kati ya mɔ́tɔ oyo ezali konguluma, oyo ezangi mawa.
  Mpe mwana mwasi yango amonaka ete makasi mpe mpiko na ye ezali kosila. Azali pene ya kobungisa makanisi mpo na nsɔmɔ ya mpasi. Kasi na molili moto akoki komona mwana mwasi moko kosembola maboko na ye mike mpe kopumbwa mosika na moto na koganga, mpe mwana mobali moko na nsuki na ye ekatamaki libandi, mpe mwana moke mpenza oyo ayekolaki kotambola na mpasi.
  Lokola asangisi makasi na ye ya nsuka, Savva apumbwaka nkanda mpe liyoki ya bosembo epesi ye mpiko ya kolonga mpasi oyo ekoki kokanga motema te. Mabaya mpe makonzí oyo ezali kozika epumbwaka na mipanzi. Kaka mwa milende mosusu. Maboko oyo eziki ya mwana mwasi oyo alɛmbi nzoto esimbaki grille oyo ezali motane makasi. Pasi ezali lokola mpate-mobali oyo azali kobɛtabɛta ya tɔni nkama oyo ezali kokwea na motó, na ntolo, na nzoto mobimba tii na selile ya nsuka mpenza. Grille ebimi te et puis Savva asimbaki yango na mino. Moto akoki kozala na ligboma mpo na mpasi ya ndenge wana, kitoko ya nsuka ya nzoto oyo milinga esimbaki te epanzani mpe epanzani. Kasi na nsuka, Nkolo apesaki mbano na milende, grille, motane uta na molunge, epumbwaki uta na moboko ya simenti.
  Mwana mwasi moko oyo bakati biteni ya nzoto, oyo mino na ye ebukani mpe epasuka mpo na molunge, alɛmbi nzoto. Na nsinga ya nsuka ya bososoli, loposo oyo bakati nzoto eyokaka lokola mwana oyo azwi bonsomi, azali kopumbwa likoló ya makolo ya elombe mwasi oyo akweyaki oyo esili kozika.
  Savva alamuki... Atɛlɛmaki elongo na Andrei na nsɔngɛ ya mbula-mpɛmbɛ oyo eleki likoló. Mongongo moko ya nkake, lokola chorale ya mingongo nkóto ya baanzelu minene, esakolaki ete:
  - Olongi momekano ! Kimya ekozala na mokili! Russie ekokoma mama ya batu nionso ya Mabele!
  Elenge mobali moindo mpe blonde, oyo bakomaki kutu mince mpe kitoko mingi, bamonaki bilanga oyo ezalaki kobimisa fololo, mabulu oyo ekoli mingi liboso ya miso na biso, mpe basoda bazalaki kobwaka bibundeli na nse mpe koyambana. Eleko ya koyinana mpe ya bitumba esilaki libela.
  Mpe eyokanaki likolo ya planète mobimba;
  Russie mpe Chine ezali libela na bomoko, .
  Islam, christianisme: sans malice, baninga!
  Tokumisa Nkolo Oyo-Aleki-Likoló Nkombo- .
  Bikolo nionso ya mokili - Libota!
  
  PETER YA MISATO - TSAR MONENE
  Pierre le Troisième alongaki kondimisa général réformer oyo ayebani mingi akota na équipe na ye mpe andima grade ya maréchal ya terrain. Nikolai Papin akomaki Ministre ya Défense mpe asalaki ba réformes ebele. Mobali wana ya makasi mpe ya bokonzi asalisaki Pierre ya Misato abimisa mpe alongola complot ya bandeko Orlov. Bato nyonso mitano oyo basalaki komplo bakakisamaki na nzete. Catherine abomaki libala mpo na ekobo mpe bamemaki ye na boombo na monastɛrɛ.
  Petelo ya Misato alendisaki nguya na ye mpe alataki motole. Mpe lokola akómaki na bokonzi, mbongwana ya solosolo esalemaki na Russie. Ya solo, Petelo ya Misato, lokola nkɔkɔ na ye, alobelaki mbongwana ya moboko. Mpe longola yango, mbongwana yango esimbaki politiki ya bapaya.
  Lokola azalaki mosungi ya boyokani na Frédrique ya Mibale, Peter apesaki mitindo na Rumyantsev, elongo na ba Allemands, ete alonga bato ya Autriche. Nsima na yango Allemagne koleka ezongisaki mabele oyo ebungaki liboso.
  Kasi Russie ezwaki mpe bokonzi likoló na ba détroits oyo eutaki na Danemark, ekabolaki yango na ba Prusse. Kasi, Peter amonisaki mayele ya kosalela mpe azwaki pene na biloko nyonso ya etúká yango, mpe atikaki Frederick oyo "alingaki mingi" kaka eteni ya elilingi ya biloko ya motole. Esengeli koloba ete bopusi ya Papin epesaki mwana ya mwana ya Petelo Monene litomba.
  Moko ya makanisi ya Pierre ya Misato ezalaki likanisi ya kokabola Pologne kati na Russie mpe Prusse. Na 1965, etumba ebandaki na Commonwealth ya Pologne-Lituanie. Alexander Suvorov, moto ya mayele mingi abimaki nokinoki na kati na yango. Pierre ya misato akómaki moto ya mayele mpe alongaki kokɔtisa mabele ya ebandeli ya Russie na bokonzi na ye, mpe bato ya Prusse bayebaki eteni ya ekólo ya Pologne.
  Lokola na lisolo ya solosolo, Russie esengelaki kobunda na bokonzi ya Ottoman. Kobunda mpo na ba Russes kutu emonanaki ete elongaki mingi. Mbongwana ya Papin, talent ya Rumyantsev, mpe Suvorov oyo azalaki kokende liboso nokinoki ezalaki na bopusi. Tsar asepelaki na Alexander Vasilyevich oyo azalaki kopema te, Pierre ya Misato ye moko azalaki na mobulu mingi mpe azalaki na makolo ntango nyonso. Yango wana bayokanaki malamu mpenza.
  Na kati ya ekólo yango, Amperɛrɛ Petelo asalaki mbongwana mingi. Bazwaki biloko na bankolo mabele oyo bazalaki na bokɛngi te mpo na kopesa mabɔkɔ na mbongo ya Leta, mpe batyaki mwa bipekiseli mpo na kosala corvée mpe kotɛka bato ya bilanga. Kasi mpo na sikoyo, Tsar Peter azalaki na mpiko te ya kosepela mobimba na mosala ya baombo.
  Longola yango, mbongwana oyo esalemaki na mangomba ebimisaki botɛmɛli makasi ya Synode ya Ɔrtɔdɔkse. Mokonzi, kolobáká ete Biblia epekisi kosambela mpe kosalela moto mosusu longola kaka Nzambe, alongolaki losambo ya basantu.
  Ezalaki na eloko moko ya Lutheranisme na likambo oyo - etumba na ba reliques mpe ba icônes.
  Bondela kaka na Nkolo Nzambe, bosambela kaka ye!
  Kasi yango ekokaki te kasi kobimisa botɛmɛli. Na bisika mosusu, ata banganga-nzambe bazalaki kotinda bato bátomboka.
  Kasi, mbongwana yango elekaki, mpe kaka bililingi ya Klisto mpe ya Ngɔndɔ Maria nde etikalaki na bandakonzambe mpe na bisika ya losambo.
  Bato bazalaki mingimingi koyoka mokonzi. Longola yango, Petelo ya Misato azwaki lokumu lokola mokonzi oyo amibanzabanzaka mpo na bango. Likambo ya mabe koleka ezalaki bongo kobɔtɔla mabelé nyonso na bamonastɛrɛ mpe bandakonzambe.
  Nsima ya kolonga Turquie, bokonzi ya mokonzi ekómaki lisusu mingi. Nsukansuka, Perth ya Misato azwaki ekateli ya kolongola mosala ya baombo. Ekateli ya ndenge wana ekokaki te kasi kobimisa yikiyiki makasi na Leta. Bankolo mabelé babungisamaki mingi, kasi mbongwana ya baizini ebandaki. Na mikakatano nyonso, mboka ekendeki liboso makasi mpe na bopekisami.
  Etumba ya mibale na ba Turcs emonanaki kutu mokuse mpe basoda ya Russie oyo bazalaki na nse ya bokonzi ya Suvorov balongaki nokinoki. Lisusu, mbongwana oyo esalemaki na France elongolaki likebi ya Mpoto.
  Petelo ya misato asalelaki likambo yango na ndenge atyaki mwana na ye ya nsuka, oyo autaki na Voronina, Constantin, lokola Sultan ya Turquie na kiti ya bokonzi ya Constantinople.
  Na yango, Bokonzi ya Ottoman emonanaki, na lolenge ya elilingi, na bomoko na Russie.
  Na nsima, etumba esalemaki na Ezipito. Sultan ya mboka alingaki te kondima bokonzi ya Russie likolo ya Afrika. Mpe awa mpo na mbala ya liboso génie ya Suvorov mpe Napoléon Bonaparte bakutanaki.
  Lokola aumelaki mpenza na mikolo wana, mbula 70, Petelo ya Misato akufaki. Akota na histoire na kombo ya Grand Liberateur. Oyo ezali très honorable!
  Mbala mosusu koleka nkoko na ye ya charismatique! Mpe Amperɛrɛ Paulo amataki na kiti ya bokonzi. Suvorov, lokola alongaki Napoléon, oyo azalaki naino elenge mingi mpe ayebaki makambo mingi te, alongaki Afrika ya nɔrdi mpe ata mpe Maroc.
  Lokola na lisolo oyo ya ndenge mosusu ezalaki na kampanye moko te ya Suisse oyo eyebani mingi oyo ebebisaki kolɔngɔnɔ ya nzoto ya Suvorov, maréchal ya terrain oyo ayebani mingi oyo ayebaki makambo mingi aumelaki mingi.
  Napoléon akómaki Amperɛrɛ ya France te, mpamba te azalaki na ntango te ya koyebana lokola mokonzi ya basoda mpe babɛtaki ye koleka mbala moko. Nsima ya kokwea ya annuaire, Louis ya Zomi na Mwambe azwaki nguya. Mbongwana esalemaki, elingi koloba kozongisa bokonzi ya bokonzi.
  Paulo ya Liboso akimaki naino te komplo yango, kasi likambo yango esalemaki mbula mitano na nsima. Mpe mwana na ye Alesandala akómaki mokonzi. Wana nde esika mpasi ebandaki. Konstantin azalaki elenge, mpe lisusu, lokola azalaki Sultan ya Russie ya Empire Ottoman, asɛngaki bokonzi.
  Kasi Alexander Suvorov azalaki naino na bomoi mpe alongaki koyokanisa mwana ya ndeko na ye ya mobali mpe yaya na ye ya mobali. Atako, ya solo, autonomie interne ya Empire Ottoman epesaki friction.
  Longola yango, Russie ekutanaki na botɛmɛli ya Angleterre. Nguya ya Grande-Bretagne oyo ezalaki se kokola ezalaki kosepela te na mozalani na yango. Et même deuxième guerre munene na USA ebandaki. Mbala mosusu bato ya Angleterre bakanisaki ete nsima ya liwa ya George Washington, mobulu mpe nsɔni ekobima na Amerika. Kasi calcul ekokisamaki te.
  Bato ya États-Unis balingaki te kozonga na nse ya bokonzi ya Angleterre. Etumba yango eumelaki mbula zomi mpe elongaki ndenge na ndenge, mpe na nsuka, Grande-Bretagne, lokola esilaki makasi na yango, etɛlɛmisaki etumba yango.
  Kasi ba Américains ba calmer te mpe ba développer offensive contre Canada. Situation mpo na Grande-Bretagne ebebaki mpo na position ya Russie, oyo epesaki lisungi na ba Américains.
  Mbula zomi na moko mosusu ya etumba ya makila, mpe Amerika ezwaki lisusu Canada. Grande-Bretagne elembisamaki, kasi monstre géopolitique ya sika ebimaki : USA.
  Russie ebundaki etumba na Autriche mpe elongaki yango, ekabolaki ndambo na yango na Prusse.
  Bobele na ntango yango, bopanzani na Canada ekobaki. Mboka ekomi très industriel. Batongaki masuwa moko ya nguya mpe ya ebele. Ba Russes bakitaki na Australie mpe ba panzana na Afrika.
  Nsima ya liwa ya Alesandala ya Liboso, etumba mpo na bokonzi ebimaki lisusu kati na bitape. Constantin, ndeko ya Alesandala, atikaki kiti ya bokonzi, mpe mwana ya Constantin mosusu, Andrei, akendeki liboso na kiti ya bokonzi, kotɛmɛlaka yango epai ya Nicholas.
  Na ndenge ya mibeko, basakolaki Nicolas tsar, kasi na ntango ya kotya bokonzi na bokonzi, babomaki tsar.
  Na mobulungano oyo ebimaki, Andrei azalaki moto ya liboso oyo alongaki kozwa kiti ya bokonzi, kasi na ndenge ya mibeko mobimba te. Mokonzi ya sika abandaki pene na mbala moko etumba na Iran mpe abandaki kampanye mpo na kobundisa Inde. Grande-Bretagne ezalaki naino na etumba na Canada mpe emonanaki ete ekangami. Mpe kampanye ya ɛsti elendisaki bokonzi ya Andre ya Liboso mpe epesaki ye nzela ya kobanda etape na ye moko ya bokonzi ya Romanov. Bobele na ntango yango, nsukansuka Russie mpe bokonzi ya Ottoman esangisamaki na ekólo moko. Lisusu, na kosangisáká Perse mpe Inde.
  Andre ya Liboso azwaki esika ya Alesandala ya Mibale. Na nse ya mokonzi yango, Russie ekobaki kopalangana na yango na Indochine mpe na Chine yango moko. Prusse mpe ekómaki bokonzi oyo elekaki makasi, esangisaki mikili ya Allemagne mpe elongaki France.
  Kasi, Grande-Bretagne epesaki Bafalanse mabɔkɔ mpe etumba ya kozongisa mabe ebandaki. Bokonzi ya Angleterre etyaki botɛmɛli na motó makasi. Etumba yango eumelaki na boumeli ya mwa bambula.
  Na ntango yango, Russie elongaki mpenza Azia mpe ekómaki na Singapour. Ekómaki nguya oyo eleki monene, oyo eleki nguya na mokili mobimba, mpe ezalaki kotambola na Azia mpe na Afrika.
  Kasi na ntango yango moko, États-Unis mpe etombolaki. Ba Américains basilisaki développement ya Canada, esika bakabolaki ba sphères ya influence na Russie. Na nsima, bazwaki bitúká ya Texas mpe ya Californie longwa na Mexique.
  Etats-Unis ebatelaki lolenge ya boyangeli ya républicain, nzokande Russie etikalaki bokonzi ya bokonzi ya mobimba. Andrey II azwaki esika ya Alesandala II. Bokonzi ya Romanov ekobaki.
  Etumba oyo eumelaki mingi kati na Grande-Bretagne mpe France, na Allemagne, ememaki na likambo oyo ete ba Allemands babatelaki mikili oyo bazwaki liboso, bakisa mpe Lorraine, kasi bakokaki te kokende liboso mpe balɛmbaki mpenza. Kasi, bato ya Angleterre mpe ya France mpe babimisaki makila mingi.
  Na ba conditions wana, Russie ya tsarist ekobaki ko dominer mokili mpe komatisaka influence na yango.
  Ya solo, monstre moko ezalaki kokola liboso ya Etats-Unis. Lisusu, Amerika emonanaki ete ezalaki monene koleka ndenge ezalaki na lisolo ya solosolo na ntalo ya Canada.
  Kasi likambo yango ekómi naino te na ndenge oyo ezali kobangisa. Longola yango, etumba ya bana-mboka ebandaki na États-Unis, mpe yango esalaki ete bato mingi bakufaki mpe babebisaki bato. D"ailleurs, na bokeseni na histoire ya solo, Général Lee alongaki ko pousser na Congrès ya Confédération mpo na droit ya ba noirs ya kosala na armée ya ba états ya sud : kozua liberté mpe citoyenneté.
  Mpe yango ezongisaki etumba nsima mingi, mpe, ya solo, ebakisaki mbeka. Diplomatie ya mayele mabe ya Russie ezalaki mpe na bopusi na yango, oyo mpe emonisaki bosepeli ya koumela etumba. Mpe kaka na mayele, bato ya sudi balongaki mingi na eteni ya liboso ya etumba mpe bakokaki kozwa Washington mpe New York. Philadelphie ekómaki mboka-mokonzi ya sika ya Alliance du Nord.
  Etumba ya bana mboka yango moko esalemaki na eleko moko ya sima : 1881 - 1905, mpe basalelaki dinamite mpe ata mitrailleuse na kati.
  Na Russie, Alesandala III azwaki esika ya Tsar Andrei II. Mokonzi ya sika azalaki ata moke te na kimya. Russie ekutanaki na Afrika na France mpe Grande-Bretagne, oyo bazalaki koluka kosala ba colonie ya sika. Mpe akangamaki na matata na bango.
  Etumba ya sika ebandaki mpo na kokabolama lisusu ya mokili, oyo kati na yango Prusse ezalaki kosala na bonkɔkɔ na boyokani na Russie. Na mbala oyo, ba Allemands bazwaki yango malamu. France, elongo na ba Russes, elongamaki na mwa baposo. Grande-Bretagne efandaki na mikili ya bapaya, kasi ebungisaki bikólo na yango nyonso oyo ezalaki na Afrika, na Australie mpe na Mbu ya Pasifike.
  Ba Allemands bazuaki oyo ya bango, pe ba panzana, ba bendaki ndelo pene na Paris, pe tii na Port de Calais, pe kutu esangisi Normandie. Mpe eloko moko na Afrika yango moko.
  Mpe Grande-Bretagne ekita na niveau ya puissance moke, France kutu ekomaki tributaire.
  Kasi etumba oyo elandaki esalemaki na Prusse, na nse ya bokonzi ya Vladimir III. Na ntango wana, mitindo ya bibundeli lokola ba chars, ba avions, mpe ba sous-marins esilaki kobima.
  Ba Prusse basalaki na boyokani na Japon. Na ebandeli, etumba yango elongaki mpenza te mpo na Russie. Kanyaka na mampinga ya ba tsaristes, conservatisme ya ba généraux, mpe lisungi ya makasi oyo Etats-Unis epesaki Japon ezalaki na effet. Longola yango, Suède mpe Norvège, mpe Grande-Bretagne mpe France batɛmɛlaki Russie.
  Etumba ebandaki na 1921, na ndenge ya kokamwa na dati ya mpasi ya 22 Yuni. Ezalaki pene na etumba ya mokili mobimba. Oyo etikalaki ya Europe na Asie ekendaki contre Russie. Espagne mpe Portugal mpe basalaki aventure ya ndenge wana. Portugal emonanaki ete ezangi na Afrika, mpe bato ya Espagne bazalaki kolɔta kozongisa bonene na bango ya kala na Moyen Âge.
  Lokola na esika oyo na Hémisphère orientale, ezali na esika mingi te oyo ezali na nse ya bokonzi ya Tsar ya Russie te.
  Par ailleurs, koleka mingi ya Russie Tsariste na ba ressources humaines, système autocratique makasi, mpe botau ya opposition interne e jouaki rôle décisif na etumba.
  Ee, ba chars ya Allemagne elongaki kobukana uta na Neman kino na Dnieper na sanza mibale ya yambo, mpe ezingaki Riga, mpe na sudi, ebenganaki basoda ya Russie libanda ya Hongrie. Mpe banzambe bapesaki Mokili ya Moi oyo ezali kobima libaku ya kolonga masuwa ya Russie. Kasi lisusu, mpo na mwa ntango.
  Ba généraux oyo bazalaki na makoki te bakokaki kolonga etumba nsima ya etumba. Kasi mbongwana ya sika ezalaki kokola. Mpe tsar, na nsuka, abakisaki etumba ya kobundisa kanyaka mpe abongisaki biloko mingi to moke oyo ekoki kondimama. Mpe makoki ya bato : bokabwani ya Chine, ya Inde, ya Arabe etiamaki na misala. Ba Allemands bakokaki te kokatisa Dnieper, mpe déjà na hiver ba soldats ya Russie babandaki contre-offensive.
  Esengeli koyeba ete Suède mpe Norvège bazali batɛmɛli makasi mingi te, Stockholm ezwamaki na sanza ya misato 1922. Mpe Oslo ekweaki na sanza ya Mai. Na sanza ya motoba 1922, basoda ya tsarist bakokaki kozongisa makambo oyo ezalaki liboso ya etumba, mpe batindaki bato ya Prusse bázonga na molɔngɔ na bango ya ebandeli.
  France, komonaka bokóli ya ndenge wana ya makambo, elongwaki nokinoki na etumba. Mpo na yango, mokonzi William ya Prusse azwaki Paris mpe bitúká na yango ya sudi. Basoda ya Russie bazalaki kokende liboso. Na sanza ya libwa bakendaki na Vistula. Bitumba mpo na Prusse orientale ebandaki. Koenigsberg ekweyaki na décembre... Mpe Vienne elongolamaki mpo na mbula ya sika.
  Ezalaki pɛtɛɛ te mpo na bato ya Japon, oyo masuwa na bango ebebaki mingi mpe babungisaki mwango yango.
  Mobu 1923 ebandaki na etumba monene ya basoda ya Russie na Pologne mpe, na boumeli ya sanza misato, bakómaki na bangomba Oder mpe na bangomba ya Alpes na sudi. Ba Allemands bazwaki libaku ya kokangama pene na Berlin, kasi basoda ya Russie babandaki etumba na Bavière na sanza ya minei. Basoda bakendeki liboso malɛmbɛmalɛmbɛ kasi na ntembe te, na nsuka ya eleko ya molunge, ba Russie bakómaki na ebale Rhin. Na ɔtɔne, bazwaki lisusu etúká ya Ruhr na mabɔkɔ ya basoda ya Allemagne, mpe na sanza ya zomi na mibale, nsima ya kobunda makasi, bazingaki Berlin.
  Allemagne ezalaki lisusu na libaku te ya kolonga etumba. Sanza motoba mosusu na 1924 ebundamaki na continent, kino Espagne, Portugal, Allemagne, oyo liboso ekangamaki na ba Allemands : Hollande na Belgique, balongaki.
  Etikalaki kaka na Grande-Bretagne moko, mpe Japon esilaki kobungisa Okinawa mpe Hokkaido.
  Churchill akambaki mosala ya kobatela engumba monene. Kasi ba Anglais bazalaki na chance te.
  Ya solo, balongaki esika oyo bazalaki kokita na eleko ya ɔtɔnɛ.
  Mobu 1925 ekómaki. Bomoko ezalaki te na États-Unis mpo na oyo basengeli kosala. Tika kosilisa na Grande-Bretagne na Japon. To biso moko tosengeli kokɔta na etumba moko ya mpasi?
  Sens commun elobaki ete, atako industrie ekoli, Amerika ekozala na ndenge ya pamba te na motango. Kasi kotikala yo moko na ours ya Russie ezali kobangisa mingi.
  Na sanza ya Yuni, basoda ya Russie bakitaki malamu na Grande-Bretagne, mpe Londres ekweaki. Mpe na sanza ya mwambe esilaki na Japon.
  Na ndenge yango, etumba mosusu esukaki.
  Russie ezwaki bokonzi ya mikili nyonso ya Hémisphère orientale. Bobele na ntango yango, bokonzi yango moko etikalaki kaka na bokonzi mpe na bomoko. To pene na bomoko. Biloko ya Mpoto ezalaki na mwa bizaleli ya libándá ya autonomie. Kasi atako bongo, nguya ya bokonzi ezalaki koyangela bisika nyonso. Ezala Bokonzi ya Pologne, to Bokonzi ya Suède oyo ezali na Tsar Vladimir na motó na yango.
  Na mokolo ya 5 Mársi 1933, Tsar Vladimir Monene akufaki, mpe mwana na ye Kirill akómaki tsar ya sika. Kasi boyangeli ya mokonzi ya sika ekómaki mokuse, mpenza mikolo nkama moko. Mpe Alesandala ya Minei, elenge mobali ya mibu zomi na mitano, amimonaki na kiti ya bokonzi. Mpe mikolo ntuku mitano na nsima azwaki likama. Nicolas II azwaki kiti ya bokonzi ntango azalaki kaka na mbula zomi. Ba ampereurs bazali minei na mbula moko... Bon, nini ekoki kosalema!
  Bobele mbala mingi te, ya solo, mpe na mikili nyonso ya mokili te!
  Atako, ya solo, bato mingi bakanisaki ete Nicolas ya Liboso ayangelaki kaka mwa ntango moke mpe akufaki mpo na mobulu.
  Kasi ebandeli ya boyangeli ya Nicolas II emonanaki malamu mpenza. Mbula mibale na nsima, satellite artificiel ya liboso oyo esalemaki na lisolo ya planɛti Mabelé ebandaki, oyo epumbwaki zingazinga ya baplanɛti yango.
  Mpe 1937 emonanaki ete ezalaki likambo ya mabe te lokola na lisolo ya solosolo. Lokola ezalaki mbula oyo nde mobali moko ya Russie azalaki moto ya liboso oyo apumbwaki na espace. Te, Gagarin te, kasi Prince Igor Trubetskoy. Yuri Gagarin azali na chance te tii sikoyo. Okokende wapi?
  Russie, ampire oyo eleki monene, ekoki kopesa mbongo mingi mpo na kopanzana ya etando.
  Na mbula oyo elandaki, 1938, bamekaki bɔmbi atomike ya liboso ya Russie.
  Tsar Nicolas II ya sika azalaki naino elenge mpenza, mpe ya solo azalaki na motema molai te. Longola yango, États-Unis etikalaki kaka momekano ya likama ya Russie. Koloba te que ba Américains bakoki pe kozala pene ya kozala na bombe atomique.
  Na mokolo ya 1 Mársi 1940, na etinda ya Tsar Nicolas II oyo akómaki mokóló sikoyo, kobundisa États-Unis ebandaki. Raison officielle ezalaki soutien ya ba Américains ya opposition républicaine na Russie na ba demandes ya maponami ya parlement.
  Ekoki kozala ete ekateli ya Elenge Nicolas II ezalaki litambe ya mayele koleka. Na nsima, tokoki te kopesa nzela na moto oyo akoki kozala monguna azwa mpe bibundeli ya nikleere.
  Bobundisi ya basoda ya Russie oyo basalelaki makonzí minene ya ba chars ekómaki na ebandeli malamu mpe nokinoki. Kasi na nsima, botɛmɛli ya Amerika ekómaki makasi. Na boumeli ya basanza mingi, basoda ya Russie bazalaki kokende liboso malɛmbɛmalɛmbɛ mpenza. Kasi atako bongo monguna azalaki kobungisa, mpe lokola azalaki na nse na oyo etali bato mpe lolenge ya parc ya ba chars, asengelaki kokufa.
  Kasi botomboki ebandaki na Afrika mpe na Chine. Lisusu, mampinga ya ntina epɛngwisamaki mpo na kopekisa botomboki yango.
  Na 1941, mampinga ya Etats-Unis ebandaki contre-offensive, kasi mpe ekokisaki mokano na yango te. Ba attaques ebele, mpe sima hiver ya 1941-1942 na tango wana ba Américains ba perdre presque Canada mobimba. Mpe na sanza ya Aprili, Toronto mpe Québec ekweaki pene na mbala moko.
  Etumba esi ebandi na territoire ya bonkoko ya Amerika. Bazalaki kopesana ba coups. Kasi mosani ya monene ya Russie alongaki nsoso ya Amerika.
  Philadelphie ekweaki na sanza ya mwambe 1942. Mpe na Ɔkɔtɔbɛ 1942, basoda ya Russie bapusanaki pene na New York. Na nsima, guvɛrnema ya États-Unis ezwaki ekateli ya kosalela bibundeli ya nikleere.
  Kasi bazalaki naino na ata libaku ata moke te ya kokóma na teritware ya Russie, yango wana bazalaki kotya motema na kobundisa basoda oyo bazalaki kobundisa bango.
  Bazalaki kosalela bɔmbi na butu. Ekateli yango euti na likambo oyo ete flash ya kongɛnga ekangaka miso ya basoda.
  Effet ezalaki trop significatif te, mua koleka nkoto moko bakufaki, nkoto tuku mibale bakufaki miso, atako mingi bakufaki miso mpo na mwa ntango. Kasi kobɛtama ya ndenge wana ekoki te kobengama ete ezali ya ekateli.
  Lisusu, Russie Tsar ezali na ba charges nucléaires mingi mosusu, yango wana ezali naino likambo ya solo te ete ezali raisonnable kofungola échange ya ndenge wana ya rations nucléaires.
  Kasi okoki kokende wapi? Na situation ya mabe, ba déplacements nionso ezalaka mabe, mpe ba politiciens ya mayele basukaka na position ya mabe te.
  Na sanza ya zomi na mibale, New York mpe Washington ekweaki, mpe liboso na yango, bato ya Amerika basalelaki babɔmbi na bango mitano mosusu, oyo ezalaki na nguya mingi te mpe elongaki mingi te na oyo etali ndenge oyo esalemaki. Mpe ba généraux ya tsarist bayanolaki na kobwaka bifundeli ntuku mibale na bango. Oyo ezali ndenge bombe ya nsɔmɔ emonanaki ete esalemaki mingi.
  Etumba yango eumelaki tii na mokolo ya 23 Febwali 1943, kasi moto moko te abwakaki babɔmbi atomike.
  Amerika elongolamaki mobimba na bokonzi ya capital mpe ekɔtisamaki na nse ya bokonzi ya mokonzi moko oyo azalaki na bokonzi.
  Mokonzi azwaki mikili ya sika mpe nkembo monene. Mpe sikawa moto moko te azalaki na mpiko ya kotɛmɛla ye.
  Na 1945, bato ya Russie oyo bayekolaka cosmonautes bakendaki kotala Sanza. Mpe na 1947, basoda ya Russie bakɔtaki na Mexique. Mokonzi azwaki ekateli ete ntango ekoki mpo na kosukisa eloko moko oyo etikali lokola kozala ya bikólo mingi na planɛti moko. Mpe basoda na ye babandaki kolonga biloko nyonso oyo ekokaki kolonga.
  Na 1949, Argentine ekómaki ekólo ya nsuka oyo ezalaki na bokonzi oyo ekɔtaki na bokonzi ya Russie.
  Mpe kimia eyaki na mokili mobimba. Na 1953, bato ya Russie oyo bayekolaka cosmonaute batyaki makolo na likoló ya Mars. 1956 - Vénus na mobali. 1960 - Mboka naye azali Mercure. 1961 - moko ya ba satellites ya Mars. 1967 - Moto na Neptune, mpe na 1968 - na Saturne. Na 1970 - Uranus, mpe na 1971 - Pluton.
  Nicolas II akota na histoire na surnom : le finisher ! Na 2016, mokonzi asi akokisaki mibu tuku libwa na misato. Kasi malonga ya minganga ya mabele epesi biso naino nzela te ya kotalela mokonzi yango lokola moto oyo alɛmbi mingi mpe azali na bolɛmbu. Azali na bokonzi uta mibu 83, oyo ezali likambo ya solosolo kati na bakonzi wana oyo boyangeli na bango ezali mingi to moke ya kotyela motema. Atako na lisolo ya bato, balobi ete ezalaki na makambo oyo bazwaki ekateli molai koleka.
  Na Mabele, makambo ezali pene na malamu. Ya solo, mokakatano ezali na bokóli ya motángo ya bato, oyo esilá koleka miliare mwambe. Elikya minene ezali na boyokani na bopanzani ya etando.
  Bingumba mingi esi etongami na Sanza. Ndenge emonanaki, soki nguya ya kobenda biloko ezali na nse mbala motoba koleka oyo ezali na Mabelé, ndunda mpe mbuma oyo balonaka na ba serres ekoki kokóma na bonene monene mpenza.
  Bingumba etongamaki na Mars mpe na Vénus, mpe baizini na Mercure. Planɛti oyo, oyo ezali penepene na Moi, ezali mpenza malamu mpo na kobimisa mpe kobalusa bibende. Mpo na yango, basalelaka nguya ya moi.
  Ezali mpe na bisika oyo bato bafandi na ba satellites ya Jupiter, Uranus mpe Saturne. Etando ezali kokola mokemoke na ndenge oyo ezali se kobakisama.
  Mpe ezalaki na 2016 nde expédition interstellar ya liboso mpo na kokende na monzoto Sirius ebandaki uta na Sanza. Mokonzi azali mpenza na elikya ya kozala na bomoi mpo na komona likambo ya esengo ndenge wana lokola kotya boyokani na bandeko na ye na makanisi.
  
  
  
  POTO YA UNIVERSAL
  Dictateur espagnol Franco, na bokeseni na histoire ya solo, andimaki ete basoda ya Allemagne babundisa forteresse ya Angleterre ya Gibraltar. Na esika na yango, Espagne ezwaki mwa mabele ya Angleterre mpe ya France na Afrika.
  Assault oyo esalemaki na commandement ya Mainstein esalemaki na butu kobanda le 25 novembre 1940 tee na le 26 novembre.
  Kokwea na yango esalaki mbongwana monene na nzela ya etumba. Wehrmacht ekokaki kopesa mampinga na ntaka ya mokuse koleka tii na Afrika, mpe bapekisaki bato ya Angleterre bákɔta na Mbu ya Mediterane longwa na Ɛsti.
  Commandement allemand etindaki ba divisions ebele na Afrique équateur. En plus, corps ya Rommel e transférer na Libye, plusieurs mois avant réalité.
  Bato ya Angleterre, na ngala na bango, batikaki kobundisa bato ya Italie na Éthiopie mpe babandaki kolendisa bisika na bango na Ezipito. Kasi, Rommel alongaki kokende liboso na bango, mpe lokola mbano ya grève préemptive, alongaki basoda ya colonial, azuaki Alexandrie mpe Caire. Etɛlɛmɛlo ya Grande-Bretagne na Afrika ekómaki mindɔndɔ mingi. Ba Allemands basilaki kokóma na Canal de Suez mpe bazalaki kobangisa kokende liboso lisusu na Moyen-Orient. En plus, libaku ezalaki ya kokende na Soudan.
  Ya solo, makambo mazalaki kotambola malamu te mpo na bato ya Italie na Grèce, kasi koya ya basoda mosusu oyo bautaki na Allemagne ebikisaki likambo yango.
  Hitler azalaki na mokakatano moko: kobundisa URSS to kosilisa Grande-Bretagne? Malonga ya Wehrmacht na Afrika nde etindaki mokano ya mibale - ya komipesa loboko ya bonsomi na Ouest. Atako mabongisi ya basoda ya URSS etondisaki Fuhrer na bobangi.
  Armée rouge ezalaki kokóma makasi, kasi ba Allemands bazalaki kofanda mpamba te pembeni ya moko na mosusu. Kobimisama ya ba chars na 1941 ekómaki mbala mibale soki tokokanisi yango na 1940, mpe kobimisama ya mpɛpɔ ekómaki mingi pene na mbala mibale na ndambo.
  Banazi babwakaki bɔmbi mpe bakitaki na Malte. Na nsima, Rommel abukaki bisika oyo bazalaki kobatela yango ezala na Canal de Suez mpe na Irak, oyo batombokelaki boyangeli ya Grande-Bretagne. Ba Allemands balongaki Koweït mpe Moyen-Orient mobimba na pɛtɛɛ nyonso. Staline akangamaki na mayele ya kozela mpe kotala. Kasi Churchill akobaki etumba na motó makasi. Wehrmacht, lokola ekómaki na Iran, ebalukaki na sudi ya Afrika.
  Mobu 1941 elingaki kosila. Kobimisama ya bamasuwa oyo ezalaki na nse ya mai ekómaki mingi, mpe Grande-Bretagne ebungisaki bikólo na yango. Etats-Unis e se comporter na ndenge ya pasif. Kasi Japon ekokaki kofanda mpamba te mpe ebɛtaki Libongo ya Pérou na mokolo ya 7 Desɛmbɛ. Etumba ya sika ya makasi ebandaki na Pasifike. Mpe Hitler asengelaki lisusu kotika myango ya kobundisa URSS.
  Esengeli tosunga ba Japonais, tozua Iran na Inde, lokola pe Afrique du Sud. Mpe oyo eleki ntina, Grande-Bretagne yango moko. Lisusu, ba bombe ya Amerika ezali eloko ya kosakana te. Bakoki kopesa Troisième Réich mpasi mingi. Mpe ezali malamu mingi kosala ba bombardements longwa na territoire ya Grande-Bretagne.
  Yango wana, batindaki ba Fuhrer na makasi na 1942 bátika makanisi ya kokɔta na Ɛsti.
  Risque ezalaki que Staline ye moko afungola front, mais... Esengeli oyeba caractère ya Staline. Azali très restreint na politique étrangère. Etumba na Finlande esalaki ete Dictateur rouge azala lisusu na bokebi.
  Alors que URSS ezali ko accumule force. Motango ya aviation na mokolo ya 1 Yanuali 1942 ekomaki na mituka nkoto ntuku misato na mibale, mpe ba chars, koleka nkoto tuku mibale na mitano, bakisa mpe ba tankettes nkoto misato mosusu. Na mobimba, Staline akanisaki kosilisa recrutement ya ba corps mécanisées 20, na motango mobimba ya ba chars ya mituka nkoto 32, kati na yango nkoto 16,5 ezalaki ba KV ya sika ya ba marques mpe ba T-34 ndenge na ndenge. Plus, ba chars T-50 ezalaki kaka ko développer, bien que motuka emonanaki que ezalaki léger.
  Ba Allemands, oyo bakutanaki na Matilda mpe mwa ba chars cruisers, mpe lisusu bazalaki na ba informations que ba Anglais bazalaki kosala ba chars ya kilo, babandaki mpe kosala ba mastodons na bango moko. D'abord, "Tigre" na canon ya 88 mm, mpe blindé na canon ya 75 mm impenetrable na baril ya molayi.
  Ezalaki mpe na makambo oyo etali kotonga ba chars ya Union soviétique. Tank KV-2 etambolaki na parade ya mokolo ya Mai na Place Rouge, mpe ntuku misato na minei bazalaki na mwa sango.
  Ata ndenge nini, ntango Speer azalaki kokamba Ministère impérial ya bibundeli mpe ya masasi, makambo oyo esalemaki na mayele ya tekiniki ekendeki nokinoki. Hitler alingaki kozala na ba chars ya malamu koleka na mokili, mpe oyo ya kilo. Kasi tii sikoyo, Allemagne ezalaki polele na nse ya URSS. Ezala motango ya mituka mpe lolenge na yango. Na sanza ya mwambe 1941, babandaki kobimisa char KV-3. Motuka yango emonanaki mpenza kilo na 68 tonnes, kasi ezalaki na canon ya 107 mm na vitesse ya projectile ya ebandeli ya 800 mètres par seconde. Yango epesaki yango avantage sur " Tigre ", oyo, par ailleurs, etiamaki nanu na production te.
  KV-5 emonanaki ete ezalaki na nguya mingi koleka, ezalaki na kilo 125 tonnes mpe ezalaki na ba canons mibale. Ya solo, motuka ya kilo ndenge wana ebimisaki mikakatano mingi mpo na basoda ya Union soviétique koleka ndenge ezalaki na ntina. Mpe na 1942, ba adopter variante KV-4 oyo ezalaki na kilo 107 tonnes mpo na service. URSS ekokaki na bosembo nyonso kozala na lolendo mpo na ba chars na yango ya kilo koleka na mokili, mpe lisusu oyo eleki nguya.
  Kasi Allemagne ekoli malamu na makambo ya mpɛpɔ. Yu-188, ntango ebandaki kobimisama, ekómaki na mbangu oyo ekokani na bampɛpɔ ya bitumba. DO-217 mpe emonanaki decent. Bazalaki mpe kosala ba avions jets na molende. Lokola Grande-Bretagne nde ezalaki bato mingi, batyaki likebi mingi na ba avions oyo ezalaki kobwaka babɔmbi na mpɛpɔ koleka na lisolo ya solosolo.
  Ba Allemands bazalaki kosalela mingi mosala ya baombo. Motángo monene ya bato moindo eutaki na Afrika. Bato moindo oyo bazalaki kosala bazalaki bato ya botosi, ya makasi, kasi bazalaki na mayele te. Bazalaki kosalela yango mpo na mosala ya mosungi.
  Kasi na ko contrôler Europe, ba Allemands bakokaki ko recruter ba travailleurs qualifiés ekoki.
  Speer alongaki kutu kondimisa Hitler alanda programme ya koboma Bayuda te, kasi asalelaka bango na production ya ba avions mpe ba équipements.
  Pari ezalaki na etumba ya mpepo na Grande-Bretagne mpe etumba monene ya sous-marin.
  Kasi, kokɔta ya Amerika na etumba yango ebakisaki motó mpasi na libota ya Kraut mpe etindaki bango bábakisa mpenza motángo ya bituluku ya mbwa ya zamba.
  Allemagne esengelaki kolendisa na retard mpo na kobimisa ba avions oyo ebwakaka bombe mpe ba avions stratégiques. Ya liboso, Yu-288 na Yu-488 - na ba moteurs minei. Kasi bokoli mpe bosilisi na bango ezwaki ntango. Modification ME-109 "F" ezalaki généralement opposant digne mpo na ba véhicules britanniques. Kasi bokeli ya ME-209 elongaki te, ndenge moko na ME-210.
  XE-177 dive bomber mpe elongaki te. Kasi Speer alongaki lisusu na mituya. En plus, Focke-Wulf ekomaki avion ya combat oyo eleki makasi na oyo etali armement, ko compenser mua ba faiblesses ya ME-109. Mpe eteyelo ya ba Allemands" ya kopumbwa emonanaki malamu koleka ya Angleterre, mpe kutu koleka ya Amerika. Na sanza ya Mai 1942, Banazi bazwaki Afrika ya Sudi. Mpe escadron moko ya Amerika ekómaki na Madagascar. Etumba ya Midway ebungaki na ba Américains : capitaine ya troisième rang, oyo a jouaki rôle décisif na bitumba oyo, asukaki, na ndenge ya ironie, na Madagascar. USA elingaki e maintenir base na Afrique mpe etika ba nazis ba relaxer te. Kasi yango ebebisaki mpenza etɛlɛmɛlo na bango na Pasifike.
  Ya solo, bato ya Japon basalaki makambo na ndenge ya malamu mpenza te. Etumba mpo na bisanga ya Hawaii eumelaki.
  Ba Nazis bazuaki contrôle ya Afrique mpe ba réserves minene ya ba matières premières stratégiques, mpe bazuaki mpe Inde na Iran. Biloko oyo ezali na nse ya bokonzi ya Reich ya misato ezali minene mpenza, kasi esengeli naino kosilisa yango.
  Etumba ya mpepo mpo na Grande-Bretagne ezali polele boye te. Lokola bazalaki ntango nyonso kobakisa kobimisama ya baaviɔ, bato ya Allemagne bazalaki kotya bango mpasi, kasi bokonzi mobimba ezalaki te. Kozanga nguya ya aviation stratégique mpe lisungi ya Etats-Unis ezalaki mpe na bopusi, mpe ata na ntango wana ba sous-marins ekoki te. Mpe torpille ya likamwisi oyo bilikya mingi ekangamaki na yango ekitisaki biso mpasi.
  Fuhrer ezwaki mpiko te ya kokita na Grande-Bretagne na 1942. Batyaki likebi mingi na kolendisa nguya ya mbu mpe masuwa oyo ezali na nse ya mai. Bobele na ntango yango, batongaki bamasuwa oyo ememaka baaviɔ mpe bamasuwa ya etumba. Ezalaki na makoki ya kobimisa biloko oyo ekoki, kasi makambo nyonso ezwaki ntango.
  Ba missiles ballistiques ya classe A esengelaki mpe kobongisama malamu. Kasi ba projectiles robotiques V-1 ebandaki kobimisama en masse. Mituka oyo ezalaki na ntalo moke mpenza, oyo ezalaki kotambola na esansi ya pɛtɛɛ, ezalaki na litomba na ntembe te ete ezalaki na mposa ya bakumbi mpepo te.
  Hitler, lokola azwaki nzela ya kozwa biloko oyo ezali na ndelo te mpe na bisika oyo bato babombaka mosala, alingaki kobikisa bomoi ya bakumbi mpɛpɔ ya Allemagne. V-1, lokola ezalaki mpasi te mpo na kosala yango mpe ezalaki na bato te, emonanaki lokola ete ezalaki solution oyo eleki malamu. Mpe bankóto ya ba projectiles robotiques ya ndenge wana ebɛti mbula na Londres banda na ɔtɔne ya 1942.
  Bobele na ntango yango, ba Allemands basalaki nokinoki ete masuwa Arado oyo ezalaki kobwaka bombe mpe ba missiles ballistiques.
  Staline akobaki kozela mpe kozwa makasi. Na 1942, URSS ebimisaki ba chars ya sika KV mpe T-34 nkóto mitano na ndambo, mpe ba marques ya kala soki nkóto moko, soki nkama mitano ya sika ya T-50 mpe T-60 ya pɛpɛlɛ mpe ba chars amphibies nkama mibale. Parc ya ba avions mpe emati - pene na nkoto zomi na mitano ya ba avions ya sika mpe ya kala ekoti na mosala. Ba pilotes bazalaki kutu kozanga. Production ya Katyushas emati malembe malembe.
  Allemagne nazi ebimisaki ba avions koleka nkoto ntuku misato, kasi ebungisaki mingi na bitumba. Ba Allemands babimisaki ba chars soki nkóto motoba na ndambo. Mingi mingi T-3 na modification ya sika T-4 na canon ya baril milayi ya 75 mm. Mwa koleka nkama ya "Tigres" ya sika esalemi, mpe "Panthers" ezali naino bobele ba prototypes.
  Kasi mondoki ya assaut MP-44 oyo Schmeister asalaki ebandaki kokota na série. Na bokeseni na lisolo ya solosolo, esengelaki te kosala masini yango na kotalela bozangi ya bibende oyo ezali bibende te. Mpe yango esalaki ete básala nokinoki mondoki ya kobundisa oyo ezalaki pɛtɛɛ, oyo ezalaki na bibende oyo esalemi na alliage.
  Yango wana, ba Allemands babandaki kozwa litomba na bibundeli ya mikemike. Kasi bazalaki mpe na mposa ya ntango mpo mitrailleuse ezongisa basoda nyonso bibundeli.
  Kasi na parc ya ba sous-marins, esika production ekomaki na ba sous-marins ntuku minei to ntuku mitano na sanza, ba Allemands bazali vraiment na oyo ekokani na yango te.
  Ba sous-marins ya vitesse makasi mpenza oyo esalaka na peroxyde d"hydrogène ebimi. Mosala na programɛ ya nikleere ekómi mpe nokinoki. Heureusement, ba ressources ezali ebele. Mpe ata libunga ya bato ya mayele na makambo ya fiziki ya Allemagne oyo balobaki ete graphite ebongi te lokola mobongisi-nzela ekómaki likama monene te. Batongaki baizini mingi mpo na kobimisa mai ya kilo, ata mpe na Afrika.
  Na yango, tóloba solo, kasi réacteur nucléaire ya Banazi ebandaki kosala na sanza ya zomi na mibale 1942. Ata mwa liboso koleka ba Américains. Nsima ya kolonga na Mbu ya Pasifike, bitumba makasi ebandaki kati na bango. Mpe mbongo oyo ezalaki kopesama mpo na programɛ ya nikleere ekatanaki mpenza.
  Ebandeli ya 1943 esalemaki na ndenge Hitler asakolaki Etumba ya mobimba mpe abandaki mosala ya mosala ya bato nyonso na bateritware oyo bazwaki. Ba frappes minene ya V-1 na Londres e justifiaki mobimba te. Bato ya Angleterre bayekolaki kobengana ndambo ya bitumba ya ndenge wana, kasi bato ya Allemagne balongaki na motángo.
  Kasi etumba oyo esalemaki na nse ya mai ekómaki mpenza mabe mpo na Grande-Bretagne. Bokeli ya bibundeli na esanga yango ekita makasi mpo na bozangi ya biloko ya liboso. Metropole yango ezalaki pene ya kokwea. Longola yango, Banazi bazwaki Madagascar, mpe bato ya Japon, elongo na Banazi, bakɔtaki na Australie mpe nokinoki bamipesaki.
  Atako Staline asosolaki likama ya mayele ya kozela mpe kotala, atikalaki sembo epai na ye moko mpe akɔtaki na etumba te. Ezali malamu kotika ba capitalistes bami exterminer tii na suka. Mpe tokotala...
  Kasi tactique wana ezalaki mpe na ba inconvénients na yango. Na kosaleláká biloko mingi mpenza, Reich ya Misato esilaki kobongisa etumba mpo na kobundisa URSS. Kobimisama ya ba chars na Troisième Reich ekómaki na mwayene ya mituka 1 200 na mokolo na 1943, bakisa mpe mindoki nkama misato na ntuku mitano oyo ezalaki kotambola yango moko. Lisusu, mindoki oyo etambolaka yango moko ezalaka na bolɛmbu ata moke te. "Ferdinands", "Ba nzoi", "Jagdpanther". Soki totaleli ete ba Allemands babungisaki pene na ata moke te na ba chars, ba chars na bango etondisamaki mbala mibale koleka Armée rouge. Mpe bokeseni ya quantitatif na technologie mpo na faveur ya URSS ebandaki kokita.
  Na oyo etali qualité, Fritz ezuaki " Royal Tiger ", ekokani na poids na KV-3, mpe même un peu supérieur na puissance pénétration en raison ya qualité ya projectile mpe armure frontale ya makasi koleka. Bon, ba super-lourds soviétiques KV-5 na KV-4 emonanaki très techniquement infiable, surtout châssis na bango. Donc usage combat ya ba monstres ya boye ezalaki na tembe.
  Mpe Staline apesaki mpe mitindo ete básala KV-6 na minduki nsambo mpe ba lance-fusées mibale. Basalaki motuka yango. Kasi emonanaki ete ezalaki kilo mpe molai mingi na boye ete okokaki te komema yango na engbunduka to kotya yango na etumba. T-34-76 ezali motuka oyo elongi mpenza, kasi ezali na bolɛmbu na etumba ya liboso koleka Panther to Tiger. Mpe KV-1 mpe KV-2 ekokani na ba Allemands na kilo, kasi ezali na nse ya Panthers mpe Tigres na bitumba ya motó na motó. T-4 allemand ekokanaki na ntuku misato na minei na bibundeli mpe elekaki na bibundeli, visibilité mpe optique, mpe oyo na kilo ekokani, to kutu moke soki tokokanisi ba modifications ya kilo mingi.
  Na mokuse, Fritz ebongisami mpe qualité ezali na par. Mpe komonana ya ME-309 mpe ME-262 epesaki litomba na lolenge ya aviation. Lokola Yu-488, oyo eleki malamu oyo esalaka babɔmbi na motɛ́lɛ minei. Mpe nsima na bango ezali na ba modèles ya jet. Lokola Yu-287 mpe Arado.
  Na sanza ya Sɛtɛmbɛ 1943, nsukansuka, Banazi bakitaki malamu na Grande-Bretagne. Nsima ya kobunda pɔsɔ mibale, Angleterre etikalaki. Mpe atako Churchill akimaki na Canada, matomba ya etumba na mikili ya Mpótó emonanaki lokola likambo oyo ekanisamaki liboso.
  Roosevelt, lokola abungisaki moninga na ye monene mpe kobanga nguya oyo ezalaki se kokola ya Reich ya Misato, asengaki kimya.
  Hitler, nsima ya masolo na bato oyo bazalaki elongo na ye, atyaki kondima moko mpo na États-Unis: kotika programɛ ya nikleere mpe kondima makambo nyonso oyo bato bazwaki Japon mpe Reich ya misato. Mpe lisusu bolongwi ya basoda na Islande, oyo ba Krauts basilaki mpenza kozinga yango na flotte ya ba sous-marins. Bokambami ya Mokili ya Moi oyo ezali kobima likoló ya Gai, epai etumba esilaki naino te. Longola yango, Hitler asɛngaki ete báfuta Reich ya misato mpe Japon mpo na biloko nyonso oyo États-Unis mpe Grande-Bretagne esalaki mpo na kobebisa mpe basoda.
  Atako mibeko ya kimia emonanaki mpasi mingi, Roosevelt alongaki kopusama na nzela ya bondimi na yango na Congrès mpe na Sénat na mpasi mingi.
  Ba conseils ya Staline que azalaki contre te kosangana na coalition ya ba puissances ya Axe, mpe azalaki au moins prêt ya ko récupérer Alaska, e jouaki rôle munene na compliance ya Etats-Unis.
  Pragmatisme américain elongaki, oyo emonanaki ete eleki molende mpe mayoki. Longola yango, programɛ ya nikleere ya ba Allemands ekolaki nokinoki koleka oyo ya Amerika, mpe yango etondaki na makama na mikolo ezali koya.
  Eteni ya liboso ya Etumba ya Mibale ya mokili mobimba esili. Kasi Fuhrer alingaki sikoyo kosilisa URSS.
  Na mbalakaka, mayele ya Staline ya kozela mpe komona mpe komipesa na ye na likambo ya kimya na mokili mobimba esalaki liseki moko ya mabe. Bato oyo bazalaki kotɛmɛla Joseph ezalaki Reich ya Misato mpe Japon oyo ezalaki na biloko nyonso ya Hémisphère ya Ɛsti, bakisa mpe Australie, mpe mwa bapont na mokili ya Mpótó.
  Nzokande, Mokili ya Moi oyo ezali kobima esilaki naino te na Chine, kasi ekokaki mpenza kofungola liboso ya mibale. Hitler asalaki na molende basoda ya bokonzi ya bakolonia mpe ba légions ya bapaya. Bobele na ntango yango, kobimisama ya bibundeli ekómaki mingi.
  Na ndambo ya liboso ya 1944, kobimisama ya ba chars mpe mindoki oyo ekoki kotambola yango moko na Troisième Reich ekómaki mpe elekaki mituka nkama moko na mokolo. Panther-2 elekaki mituka nyonso ya Union soviétique na oyo etali nivo na yango. char moko ya Allemagne oyo ekendeki liboso mingi, Nkosi, ebimaki, mpe eumelaki te Nkosi ya bokonzi.
  Mpe oyo eleki ntina, aviation jet ekoli na molongo. Mpo na koyanola na yango, ba chars T-34-85 mpe IS-1 mpe IS-2 ebandaki kobimisama na URSS, moto moko te atikaki mpe série KV; Tank ya production oyo eyebanaki mingi ya Troisième Reich na 1944 ezalaki Panther-2, mpe URSS T-34-85. Ba modèles ya kilo mingi esalemaki na ndenge ya monene - pene na mbala zomi na motango moke. Mpe ba Allemands balingaki te kotindika kilo mingi na banzela ya Union soviétique, mpe Staline abandaki kotyela série KV motema te, mpe ba IS emonanaki kozala brut mingi.
  Kasi, "Panther"-2 ya Allemagne oyo ezalaki na mondoki ya calibre 71 L ya 88 mm elekaki T-34-85 na nguya ya kotɔbɔla bibundeli ya mondoki, na bibundeli ya liboso mpe mwa moke na bibundeli ya mopanzi, mpe ezalaki mpe te inférieur na performance ya conduite na moteur ya 900 chevaux mpe kilo na 47 tonnes. Ata ntango kilo ya char ya Allemagne ekómaki na tɔni 50,2, emonanaki ete ebomaki bato te.
  Mpe aviation ya avion ya Allemagne ezalaki na monguna oyo abongi ata moke te.
  Hitler azwaki ekateli ete ekozala malamu kobenda makolo na ye te mpe abandaki etumba na mokolo ya 22 Yuni 1944. Kobwaka nkama misato na ntuku mitano ya ba divisions na biso moko mpe ya bapaya, mpe ba divisions satellite nkama moko na tuku mibale na URSS. Na ngambo ya Reich ya misato ezalaki na: Roumanie, Hongrie, Slovaquie, Croatie, Finlande, Suède, Italie, Portugal, Espagne, Bulgarie, Argentine, Turquie.
  Ba Allemands basalelaki mpe motango monene ya bapaya mpe ba Hiwis na Wehrmacht. Na mobimba, Reich ya Misato, kaka na eteni ya liboso, ebwakaki basoda milio zomi na mibale na ndambo na etumba, oyo koleka ntuku minei na mokama te bazalaki bato ya Allemagne na ekólo. Ba satellites ebakisaki ba millions misato mosusu. Na mobimba, échelon ya liboso ezali na pene na milio zomi na motoba ya basoda oyo batambolaka na makolo, pene na nkóto ntuku misato na misato ya ba chars, koleka nkóto ntuku mitano na mitano ya mpepo, pene na minduki mpe ba mortiers nkama mibale na ntuku mitano.
  Nsima ya kosala mobulu, URSS etindaki basoda milio zomi na misato na ndambo, kasi mampinga mosusu esengelaki kobatelama na Extrême-Orient mpe na ba districts internes. Na échelon ya liboso ezalaki na basoda milio mwambe, soki nkoto ntuku misato ya ba chars, pene na ba avions nkoto ntuku minei, soki nkoto nkama mibale ya minduki mpe ba mortiers.
  Na yango, Reich ya Misato ezali na koleka mbala mibale na basoda oyo batambolaka na makolo, mpe eleki mbala mitano na mobulungano ya makasi, na mitrailleuse ya malamu koleka. Ya solo, URSS ezali na mitrailleuse ebele, presque parité.
  Bokeseni ya ba chars ezali monene te, kasi pourcentage ya mituka oyo esilá ngala na URSS ezali mingi, bakisa mpe ba chars oyo ebimisamaki liboso.
  Aviation jet allemande ezali na monguna te, mpe ba avions ya Troisième Reich oyo etambwisami na hélice ezali mbangu mpe ezali na bibundeli malamu koleka. Ya solo, mituka ya Union soviétique eleki na oyo etali manœuvre horizontale.
  Na artillerie na ba mortiers équilibre ya ba forces ezalaka plus proche ya égalité. Ezala quantité mpe qualité.
  Ya solo, masuwa ya Troisième Reich ezali mingimingi bamasuwa oyo ezali na nse ya mai, mbala mingi eleki oyo ya Union soviétique. Kaka lokola Japon, par ailleurs.
  Longola yango, Banazi bazali deja na ba missiles ballistiques ya classe A oyo ezali kobimisama mingi, mpe ba discos ya liboso esili komata.
  En général, ba fascistes bakozala makasi, mpe Staline abongisaki na ndenge ya malamu mpenza défense, atako na retard. Kasi tozalaki na ntango ya kosala mingi te. Molongo ya Staline emonanaki ete ezongisamaki mobimba te, mpe oyo eleki ntina, basoda bazwaki formasyo ekoki te mpo na kokanga bobateli. Atako bazwaki formasyo lisusu na mposa makasi.
  Molongo ya ndelo ya Molotov, nsima ya mbula misato ya liboso, mingimingi esilaki, kasi ezalaki pene mingi na ndelo mpe ezalaki na bozindo ekoki te. Longola yango, Staline apesaki mitindo ete bátonga échelon ya misato oyo eleki Dnieper, kasi yango ebandaki kaka nsima ya komitika ya États-Unis.
  Ya solo, longola basoda ya Union soviétique, okoki kozala na elikya na ba unité ya NKVD, oyo motango na yango ebakisami kino na basoda milio moko mpe ba milices. Yango ezali bato soki milio minei, kaka na bingumba ya Mpótó. Atako, ya solo, elonga na bango ya etumba ezali mabe mingi koleka oyo ya ba unité ya mbala na mbala.
  Ba Allemands, lokola na histoire ya solo, bapesaki coup principal na centre, kokata ledge ya Bialystok mpe fist ya Lviv. Mikolo ya liboso mpenza ya etumba emonisaki ete ba Allemands, atako bazalaki na motángo monene ya ba unité ya bapaya, bazalaki kotambwisa etumba yango na boyokani mingi to moke. Kasi mbala mingi basoda ya Union soviétique babunga.
  En plus, efficacité ya combat ya ba unités ukrainiennes emonanaki tembe. Ezalaki na bato mingi oyo batikaki mboka mpe baoyo bamipesaki na mikolo ya liboso mpenza ya etumba.
  Ezalaki likoki te ya kokanga monguna na bitumba ya ndelo. Et puis Staline asalaki erreur, apekisaki retraite ya ba unités na ligne principale mpe asengaki que front e se redresser. Nzokande, libunga yango ebongisamaki, kasi na retard. Ba Allemands bakokaki kokanga Minsk le 28 juin, kobukaka ligne ya Staline na centre.
  Mobulungano yango ekómaki makasi. Na mokolo ya 30 Yuni, bokɔti oyo ekanisamaki na etumba ya Japon mpe ya ba satellites na yango esalemaki. Yango wana tosengelaki kobosana mpo na ntango oyo basoda oyo bautaki na Extrême-Orient.
  Bopanzani ya Allemagne na centre ezalaki kokola. Esika moko monene ebimaki oyo balukaki na mposa makasi kokanga. Kasi Banazi bakendeki liboso mpe na mokolo ya 16 Yuli bakɔtaki na Smolensk.
  Na kobwaka ba réserves nionso oyo ezalaki na bitumba mpe kotia ba milices na se ya minduki, Staline na Zhukov bakokaki kopekisa offensive ya Fritz na centre. Kasi Hitler abalusaki basoda na ye na sudi. Banazi basalaki mbɛki monene na Kiev mpe bazwaki pene na Ukraine mobimba.
  Bakangaki Leningrad mpe bakɔtaki na Crimée. Nzela ya bitumba ekokanaki mpenza na 1941, lokola karma oyo eumelaka. Kasi bokeseni yango ezalaki mpe mpenza monene. URSS na 1941 ezalaki na mwa ba réserves libres, kasi sikoyo biloko nyonso esilaki ko mobiliser. Mpe ntango assaut esalemaki na octobre, emonanaki ete ezalaki pene na eloko moko te mpo na kokanga défense.
  Na ebandeli ya sanza ya zomi na moko 1944, Banazi bazingaki Moscou, mpe batindaki Staline akima na Kuibyshev.
  Banazi, na bokeseni na lisoló ya solosolo, bazalaki na motángo monene koleka. Bazalaki na bokabwani oyo ekoki mpo na koleka Moscou longwa na Nɔrdi mpe na Sudi. Kasi mpo na ba unité soviétique, makambo nyonso epalanganaki mingi na ba fronts ekeseni.
  En réalité, na 1941, sima ya ba mobilisations, Staline azuaki avantage koleka Wehrmacht na nombre ya ba personnels, mpe azalaki na ba avions mpe ba chars mbala minei koleka oyo Troisième Reich ezalaki na yango banda ebandeli mpenza ya etumba. Mpe na sanza mitano ya liboso ya etumba, bisaleli mingi ya URSS ebimaki na lisolo ya solosolo.
  Mais sikoyo ba nazis baza na ba tromps nionso, quantité na qualité ya ba armes na personnel eza na côté na bango. Mpe Armée rouge ezali na ba problèmes ndenge moko na 1941. Na kati na yango, kozanga bolingi ya bato ya Ukraine, ya Balts, mpe ya bikólo mingi ya mikemike ya kokufa mpo na ebongiseli ya Union soviétique. Ba trahisons en masse mpe ba défections ya ba victimes ya répression, ba kulaks dépossédées mpe batu misusu oyo ba offendaki ya ba rayures nionso. Y compris ba ennemis idéologiques ya régime soviétique.
  Mpe likambo oyo ete ba Allemands balongaki mpe mikili ya Mpótó ebakisaka kaka motángo ya bato oyo batɛkaki.
  Yango wana, ezali likambo ya kokamwa te ete Moscou ezingami, mpe ba Allemands bakangaki Donbass, Voronezh mpe bazali kokende epai ya Stalingrad.
  Na mawa nyonso, eleko ya malili na 1944 ezalaki na malili mpe mbula-mpɛmbɛ te lokola na 1941. Nzokande, Moscou eumelaki na elombe nyonso tii na nsuka ya sanza ya zomi na mibale 1944. Stalingrad ekweaki na Yanuali 1945, mpe kobunda mpo na yango eumelaki mingi te. Na Febwali mpe na ebandeli ya sanza ya misato, basoda ya Allemagne mpe ba satellites na bango bazwaki mobimba mabulu ya petrole ya Caucase mpe ya Baku.
  Na nsima, etumba yango ebandaki pembenipembeni ya ebale Volga. Na Saratov, na Kuibyshev, mpe na nsima na Orenburg mpe na Kazan.
  Staline akimaki na Sverdlovsk. Kazan ekweaki na sanza ya Mai. Na eleko ya molunge, bato ya Allemagne mpe ya Japon bakobaki kokɔta na mozindo na Russie. Botɛmɛli ya basoda ya Union soviétique ezalaki kokita. Na mokolo ya 5 Augusto 1945, bakangaki Sverdlovsk. Mpe na mokolo ya 3 Sɛtɛmbɛ 1945, nsukansuka Staline andimaki komitika. En échange ya vie na yo moko na liberté.
  Etumba ya Mibale ya mokili mobimba esili. Kasi kimya eyangelaki ntango molai te. Lokola Hitler amekaki bibundeli ya nikleere, andimaki mpenza nguya na yango ya kobebisa ya kokamwa.
  Sikoyo emonanaki que Japon na USA bazalaki kaka na nzela ya domination mondiale ya Troisième Reich. Mpe atako Fuhrer alongaki mabele mingi koleka Genghis Khan, Alexander le Grand, Napoléon, Amperɛrɛ Trojan, mpe Suléiman Magnifique basangani, azwaki ekateli ya kolonga mpe Japon.
  Mbula misato mpenza nsima ya nsuka ya Etumba ya Mibale ya mokili mobimba, bamisile nkama moko ya ballistique, oyo ekɔtaka na mikili mosusu, oyo ezalaki na ba charges nucléaires ya makasi, ezipaki Mokili ya Moi oyo ezali kobima na mbala moko.
  Mpe na nsima offensive ya ba unités terrestres ya Wehrmacht mpe ya marine ebandaki. Ba Allemands bazuaki noki biloko ya Japon na Asie, mpe babukaki métropole yango moko na mabele na ba bombe atomique.
  Biloko ya Pasifike ya Mokili ya Moi oyo ezalaki kobima epesaki mingi to moke botɛmɛli ya ntango molai. Kasi na sanza ya Yuni 1949, makambo nyonso esilaki. Sikoyo, etikalaki kaka kolonga Etats-Unis. Lisusu, ezalaki na ntina moko. Ba Américains, na bokeseni na boyokani, bazalaki kaka kosala bibundeli ya nikleere mpe kosala ba tests na bango ya sekele.
  Hitler abandaki etumba na mokolo ya 1 Yanuali 1950, abwakaki bamisile nucléaire nkama misato na mokolo ya mbula ya sika. Etumba ya nikleere ya mabe ebebisaki bingumba nkama moko ya minene ya Amerika mpe ebomaki bamilio ya bato. Likambo mosusu ya mabe oyo eleki monene oyo Adolf Hitler asalaki ebakisami na liste molai ya makambo ya mabe oyo eleki koyina. Na nsima, kokɔtela Canada ebandaki, mpe uta na sudi elongo na ba dictatures ya Amérique latine. Ba Américains ba lembaki mpe ba somo, kasi babundaki na désespoir. Basosolaki ete kolonga mpo na bango elimbolaki bobele boombo mpe liwa ya malembe mpe ya mpasi. Yango wana, ezalaki bitumba oyo elɛmbisaki elikya koleka bitumba nyonso. Mpe eumelaki koleka mbula moko, mpe etindaki Reich ya Misato etika ba charges nucléaires soki nkama mibale mosusu mpe ebongola mabelé mingi oyo ebotaka malamu ekóma esobe oyo ezali na radioactif. Kasi mokano yango ekokisamaki atako bongo mpe monguna ya nsuka ya Reich ya Misato alongamaki. Mpe nsima ya likambo oyo, mosala oyo babengi mondialisation mondiale ebandaki. Marque allemande ekómaki mbongo bobele moko ya mokili mobimba. Ata mikili oyo ezalaki na lipanda na ndenge ya mibeko ekitisama tii na nivo ya ba colonie ya Troisième Reich, kaka ba auto-gouvernements locales moke nde etikalaki. Bayuda mpe Bagypsy bapekisamaki na mibeko: balukaki bango mpe babebisaki bango. Ba SS basalaki ba purges minene mpe bakendeki na mobulu. Ndoto ya mpasi ya solo eyei - ngonga ya dragon. To kutu na bosikisiki mingi, eleko. Fuhrer azalaki kotonga empire totalitaire ya solo ya mokili mobimba na prétention ya expansion espace. Na 1959, na tango ya fête ya anniversaire ya ntuku sambo ya Fuhrer, coronation officielle esalemaki, plebiscite ya mokili mobimba - oyo e légitimisaki titre ya super-empereur. Mpe ntango Adolf Hitler akufaki na 1967, mwana na ye azwaki titre mpe bokonzi na ye. Na tango wana, Planète Mabele esi e fondaki ba colonie na Sanza na Mars na Vénus, mpe ezalaki ko se préparer activement pona expansion na ba monde ya étoiles ya libanda... Ba Nazis balingaki empire universel - construction ya Star Reich na tina ya ko plonger le molɔ́ngɔ́ mobimba na ndɔtɔ ya nsɔmɔ.
  
  
  BA FILLES KITOKO YA BAREALE NKOTO MAKAMKA
  Elfaraya amimonaki na etumba... Azali sikoyo mobundi mpe mokambi ya mampinga ya makasi.
  Ba filles kitoko : bazalaka kaka na mabele na ba hanches ezipami na ba plaques blindées légers. Mpe maboko, makolo mpe libumu ezali mpamba mpe ekómi motane.
  Mpe bana basi yango babɛtaka fimbo na makolo mpamba. Bazalaki soko nkóto nkama moko. Mpe bana basi nyonso, mobali moko te! Mpe moto nyonso azali kitoko, ya mikemike, ya masano, ya misisa, ya langi ya motane, na mino oyo ezali lokola mayaka!
  Lokola ba Amazones... Bazalaki kosala molɔngɔ na ba cohortes. Mipanga ezali na maboko na bango, mpe makonzi nsima ya mokɔngɔ na bango. nguba ezali te - mobundi andimi ete mopanga eleki nguba.
  Mpe badrapo epumbwaka na lolendo nyonso likoló ya bana basi yango. Bazali pene ya kobunda mpe balingi kolonga na elikya!
  Kasi ebele ya ba orcs bazali kokende mosika. Ba ours ya nsuki, ya mabe. Mpe soki mbala nkama moke motángo ya ba trolls oyo basalaka lokola bakonzi na bango.
  Et sikoyo horde oyo ezo kende vers ba filles.
  Elfaraya apesi etinda oyo:
  - Kobeta masasi uta na ba arcs na arc ya likolo!
  Mwana mwasi yango, na kosaleláká misapi ya makolo mpamba ya makolo na ye ya kitoko, abendi bansinga ya likonga. Mpe bazali kobɛta baflɛ́mɛ oyo ebomaka.
  Bobele na ntango yango, babundi babimisaki mino mpe bazali konguluma:
  - Tika ete tozala ba champions !
  Mpe baflɛ́mɛ epumbwaka epai ya monguna na kati ya etuluku moko ya monene. Bazali kobɛtabɛta banguna na bango lokola nsoso oyo ezali na ntonga.
  Ba Orcs na ba trolls bakweya, ba dépassé na ba koboma mpe ba motema mabe.
  Mpe Elfaraya alobi boye:
  - Na ba frontières ya sika ya empire !
  Ba guerriers basalaka na synchronisation. Nzoto na bango oyo ekómi motane ezali kitoko mpenza mpe ezali kongɛnga. Mpe makolo mpamba ezali kongɛnga na makolo oyo ekómi motane. Mpe misapi ya bansuka ya nse ezali makasi mpenza. Mpe makabo ya libebi epumbwaka epai na yango moko, ebɛtaka batɛmɛli na yango.
  Orcs na ba trolls bakweyaka babetami. Mpe bilongi na bango ya banyama ezali kobalusama mpo na mpasi.
  Babundi yango balamusaka kaka kosepela na bango. Bazali na loketo ya mikemike mpe ya misisa, mpe makolo oyo ezali na misisa. Ndenge nini bankóto ya baflɛ́mɛ ekobimisama na mbala moko.
  Mpe bakolonga ba orcs ebele. Mpe bakoyemba:
  - Mpo na lokumu na biso monene, .
  Tokosala yango, bandoki bazali!
  Et encore ebele ya ba flèches ekobima. Mpe bakobwaka bibembe na bisika nyonso oyo ekoki kopusana na bangomba mike epai bazali.
  Ɛɛ, bato yango bazali babundi ya kokamwa. Na kati na yango ezali na sourire ya zamba boye, mpe ba tournant ya nzoto na direction ya malamu na kobebisama ya ba opposants.
  Elfaraya ye moko azali kobɛta likonga. Abendaka nsinga yango na misapi ya makolo oyo ezali mpamba mpe abɛtaka na bosikisiki mpenza.
  Bobele na ntango yango, mwana mwasi yango azali konguluma na motema na ye:
  - Mokili epema na mobulu, .
  Ngomba ya mɔ́tɔ ya nkanda ezali kosopana na lolenge monene!
  Tension ezali suprême, .
  Alamukaka na mpasi mpe na bobangi!
  Mpe lisusu flèche oyo makolo mpamba ya mobundi abɛtaki epumbwaka. Mpe abɛtaka makofi ya ba orcs misato na mbala moko.
  Bazali kokangama na maziba ya makila. Mpe Elfaraya azali koganga:
  - Nkembo na magie na ngai!
  Mpe lisusu akobimisa flèche na makolo na ye mpamba. Oyo azali fille - azali na classe ya likolo, ezala nzoto pe nionso.
  Vague ya liboso ya attaque ya ba orcs na ba trolls e fizzled out. Kaka ebele ya bibembe nde etikalaki. Kasi sikoyo basoda ya sika ya bikelamu oyo ezali na nsuki ya nyama ebimi.
  Elfaraya abɛti lisusu masasi, mpe asali yango na bosikisiki, mpe na ntango yango moko azali konguluma:
  - Nkembo na mokili na biso!
  Mpe nkake epumbwaka longwa na makolo na ye mpamba. Mpe ebele ya ba orcs etumbamaki mpe epasolamaki na biteni.
  Ee, oyo azali princesse guerriere. Soki azali na ye, mobali nyonso akoyoka ete abatelami mpenza.
  Mpe bana basi nkóto nkama mosusu bazali mabe koleka te. Mpe babɛtaka masasi na bosikisiki mpenza. Mpe oyo eleki ntina, nokinoki.
  Makolo na bango ya mpamba mpe ya misisa ezalaka kaka na ntango ya kongɛnga.
  Awa balobi na bomoko ete:
  - Topesaka passe actif, .
  Tobɛti monguna kaka na miso!
  Mpe lisusu babimisi makabo ya sika ya liwa na makolo mpamba. Oyo ezali généralement lancement na bango ya énergie ya combat.
  Ata Elfaraya ayembaki boye:
  - Orcs koganga - bilongi ya mawa, .
  Boyeba, baninga, nazali mobomi!
  Nakoboma moto nyonso, nakobebisa moto nyonso, .
  Mpe nakobuka elongi ya moto nyonso oyo ezali na nsuki!
  Ee, mwana mwasi yango azali mpenza kobunda na ndenge ya kolekisa ndelo. Mpe ntango ebele ya ba orcs bakimaki penepene, ebɛtaki bango na pulsar. Mpe mbala moko bikelamu ntuku mitano epasolamaki na biteni mike na misuni.
  Elfaraya agangaki ete:
  - Pona ba idées minene, po bikelamu nionso ezika !
  Na nsima, mobundi yango azwaki mpe abimisaki nkake na ntolo na ye. Mpe mwa zomi na mibale ya ba orcs emonanaki lokola bampate-mibali oyo batɔbɔlami na brochette. Bazalaki kotumba yango pene na mbala moko.
  Mpe bana basi oyo batikali bagangaki:
  - Pona Mabele Mosantu!
  Mpe nakozwa yango mpe, mpe ba coagulation ya nguya ekobwakama na bitambi na ngai ya mpamba! Mpe bapasolaki ebele ya babundi ya nsuki.
  Elfaraya, kokoba kobɛta masasi, na mbala oyo kobenda nsinga ya likonga na mabɔkɔ na ye, agangaki:
  - Pona magie na biso !
  Mpe aningisi mpe nkake moko uta na litindi na ye ya mpamba... Mpe abɛtaki ye makasi mpenza ete ba orcs mpe ba trolls nkama mobimba ekangamaki. Lokola ba blotters oyo ekangami na flamethrower.
  Elfaraya agangaki ete:
  - Nazali ndoki monene !
  Mpe lisusu akobɛta monguna. Mpe miso na ye ezalaki kongɛnga. Mpe bana basi, na passion monene, babwakaka ba flèches na ba orcs na ba trolls.
  Bitumba ya bibembe ezali kokola. Bazali kokoba kotondana mpe kotondana. Mpe mingi mpe mingi babomamaki.
  Elfaraya azwaki yango mpe alobaki na kosɛka:
  - Osala nini soki mokonzi azali na mutu na yo ?
  Sima bosala ye palais!
  Mpe lisusu princesse na makolo na ye mpamba ako lancer likabo ya koboma mpe ya liwa ya annihilation.
  Fille oyo azali kaka embodiment ya liwa. Kasi na ntango yango moko, miso na ye oyo ezali kongɛnga ezali na boboto mingi.
  Mpe bana basi mosusu oyo bazali koboma ebele ya bikelamu ya banyama, mbonge ya tsunami ya ndenge wana oyo ezali kopumbwa likoló na bango, ezali mingimingi super. Mpe bongo na nkanda nyonso bazali kosopela monguna baflɛ́mɛ. Mbala mingi kobɛtabɛta makofi mbala moko na nzela.
  Elfaraya azali koganga ete:
  - Nabotamaki na bantango ya boye, .
  Que mboka na ngai ya bolingo ezo rappeler ngai!
  Mpe mobundi atelemaki na maboko na ye, abalusaki makolo na ye ya mpamba likolo ya motó na ye, mpe abalusaki boule moko monene, ya mɔ́tɔ. Mpe ndenge nini clot oyo ya énergie ekobwaka na ba opposants.
  Mpe mbala moko ba orcs nkoto moko epanzanaki. Mpe mposo na bango etumbamaki mpe mbala moko elongolamaki.
  Elfaraya agangaki ete:
  - Nazali mobundi ya kelasi ya Ji!
  Mpe ndenge akoseka.
  Na nsima, ekobimisa nkake na lolemo na yango. Mpe ekozikisa banguna ebele.
  Sima na yango mwana mwasi ya princesse agangaki:
  - Mokili mobimba ezali pona ngai !
  Mpe nkake ekita uta na miso ya vert ya kitoko... Mpe lolenge nini ebetaki bikelamu oyo nyonso oyo ekoki kotangama te.
  Elfaraya ayemba kutu boye:
  - Ba milliards ya ba jackaux, ba diables! Mpe slogan na ngai ezali simple - boma moto nyonso!
  Mpe na misapi na ye ya mpamba mwana mwasi ya mwana mwasi abimisaki pulsar mosusu, oyo ebomaka mpenza.
  Mpe ndenge akopasola bato nyonso...
  Mpe bana basi mosusu bazali na nse na ye te. Moto nyonso azali konyata mpe konyata ba opposants na ye na ba flèches na ye. Kosalela, ya solo, makolo na yo ya mbangu mingi, kozanga sapato oyo ezali na ntina te.
  Ba orcs bazali polele kosila na vapeur. Kasi bazali mingi mpenza. Mpe ba régiments ya sika ya bikelamu mingi ezali kokɔta na kati.
  Kasi, bana basi bakoki koyoka nsɔni to koningana te mpo na likambo yango. Soki bazwi ekateli ya kobunda, babundaka. Mpe bayebi te ete bakoki kobanga. To koloba malamu, balingi koyeba te.
  Tala makolo na bango ya mpamba oyo bazali kobwaka makabo ya koboma ya liwa. Oyo ekabolaki bilongi ya ba orcs.
  Ba filles oyo baza vraiment ba supermen na ba jupes très courtes. Mpe bongo kobenda likebi mpe kitoko.
  Mpe bana basi nkóto nkama moko ezali nguya monene! Eloko moko te ekoki kotelemela yango!
  Elfaraya akomaki na Twitter ete:
  - Nkembo na phénomène na biso !
  Mpe uta na litindi na ye ya mpamba abimisaki lisusu pulsar ya libebi. Mpe ebele ya ba orcs bakomaki bafandi ya lifelo.
  Bato ya shaggy ya ndenge wana bakopesamela nzela ya kokɔta na likoló?
  Elfaraya azali koganga na likoló ya mimpululu na ye:
  - Nakozala champion du monde absolu !
  Mpe lisusu bana basi bakobimisa pulsar moko ya motane makasi mpe ya koboma na misapi ya makolo ya mpamba.
  Ekozikisa moto nyonso mpe ekosala ete bázika.
  Elfaraya ayemba na esengo:
  - Nazali mwana mwasi ya pete te, .
  Mpe motole yango ezali ya wolo!
  Mpe lisusu nkake ekopumbwa libanda ya nombril ya kitoko. Ekobɛta bikelamu oyo ezali na nsuki mpe ekopela bango lokola nkoni oyo eziki.
  Elfaraya azali koganga:
  - Nakotumba yo, nakobongola yo mputulu!
  Mpe uta na nombril ekotinda lisusu nkake...
  Mpe masse ya ba orcs frit lokola ba cutlets na poêle.
  Elfaraya azwaki yango mpe ayemba na esengo:
  - Orc emipesaka kilo na nsinga, .
  Friter yango na mɔtɔ!
  Mpe eloko moko ya makasi mpenza mpe ya koboma ekopumbwa uta na litindi ya mpamba ya mwana mwasi. Oyo okoki komibatela na yango te.
  Mpe lisusu, ba orcs nkama moko epelisama na mbala moko. Mpe ebongwanaki na ba cinders mpe mputulu na nsuki ya mpate.
  Mpe bana basi yango bazali koganga:
  - Pona Mboka ya Tata monene!
  Mpe lisusu bitambi na bango ya mpamba ebwakaka makabo ya liwa na mbangu ya lifelo. Wana ezali bana basi oyo mipepe makasi, mipepe makasi, to mikakatano ekopekisa bango te!
  Oyo eza ba filles ya Terminator!
  Ba guerriers ba permettre te ba orcs ba engager proche combat mpe ba garder ennemi na distance.
  Kasi atako bongo, bikelamu oyo ezali na nsuki ezali koluka na mposa makasi kopusana penepene. Kasi ba guerriers bakopesa bango yango te na ntembe te.
  Elfaraya azali lisusu na maboko na ye, mpe na makolo na ye ya mpamba azali kobeta figure ya mwambe. Mpe lipata moko ya mɔ́tɔ ebimi. Mpe ekweyi lokola ebale ya zamba na ba orcs.
  Mpe mwa nkóto mibale ya bikelamu ya nsuki nyonso na mbala moko emataki mpe ezikaki.
  Elfaraya agangaki ete:
  - Bikelamu ya moindo ezali koganga lokola bampuku ! Nini okoki kosala te tango ozali na nzala?
  Mpe na nsima mobundi akobɛta baflɛ́mɛ misato na mbala moko, akobenda nsinga ya likonga na makolo na ye mpamba, mpe akobɛta masasi na kati ya ba orcs zomi na mibale!
  Oyo eza fille ya Terminator. Mpe azali na nguya ya zamba mpe ya nsɔmɔ ndenge wana.
  Elfaraya azwaki yango mpe ayemba:
  - Bana basi bazali ndenge mosusu
  Kaka bango nde ba contagieux te!
  Soki ozali mpenza kokangama, .
  Okobika ata na lifelo te!
  Mpe pulsar moko ya mobomi akimi mbangu na litindi ya mwana mwasi oyo ezali mpamba. Mpe epalanganisaka ba ours ya shaggy na ngambo nyonso.
  Elfaraya alobi na esengo ya zamba:
  - Nazali kabila ya boye ete nakoboma yo mpe mpo na bolamu ya Nzambe!
  Mpe lisusu mobundi akobimisa ba flèches oyo etɔbɔlaka bibundeli nyonso, mpe misuni ya orc oyo epasuka, ya shaggy.
  Moninga na ye, mwana mwasi moko kitoko mpenza na nsuki motane, agangaki:
  - Pona boninga ya makasi !
  Mpe akotinda mpe pulsar ya lifelo ya kobebisama!
  Mpe masse oyo ebomaka ekonyata monguna.
  Elfaraya agangaki makasi:
  - Pona mokili na ngai ya ba démons!
  Sima na yango fille princesse akobongola mikuwa na zelo. Mobundi ya milulu ayebi te.
  Moninga ya nsuki motane, Princesse de La Vallière, azali koganga:
  - Avenir ezali ya biso !
  Elfaraya agangaki na eyano, liboso ya kobwaka mai ya zamba, pulsar moko ya koboma:
  - Mpe makambo ya kala ekosalisa kaka ba victoires na biso ya mikolo ekoya !
  Mpe sikawa bana basi, bango nyonso nkoto nkama, bakozwa yango mpe bakobimisa nkake ya zamba na misapi ya makolo ya mpamba.
  Mpe mampinga ya ba orcs ekozwa yango mpe ekozika. Oui, ezali somo kokweya na se ya distribution ya ba guerriers ya boye.
  Mpe bazali mpe kosɛka mpe kolakisa mino oyo ezali komonisa kongɛnga ya minzoto.
  Mpe na nsima bana basi bakozwa yango mpe bakonyata yango na bitambi na bango ya mpamba, mpe mbonge ekoleka na mabele, mpe ekozipa limpinga mobimba ya ba orcs. Mpe akokunda yango!
  Babundi bakobimisa miinda ya moi na mino na bango oyo ezali kongɛnga mpe bakozipa miso ya milɔngɔ ya basoda oyo bazali na nsuki.
  Elfaraya agangaki makasi:
  - Pona mokano pe bizaleli na ngai !
  Bana basi babundaka na makasi oyo ezali se kobakisama. Mpe boye ndenge bazwaka mpe babwakaka ba disques na makolo mpamba. Baleki mbangu, mpe ebele ya ba orcs ekiti.
  Princesse agangaki na likolo ya mimpululu na ye:
  - Nako boma bino, nako boma bino, kala mingi te nako boma bino nionso !
  Nakobɛta yo, nakobɛta yo, nakobɛta yo!
  Mpe sikawa mobundi akomonisa kongɛnga ya moi na litindi na ye ya mpamba mpe akobɛta ba orcs lokola laser.
  Mpe akokata nsinga mobimba mpe ya shaggy. Pe ba orcs ba gangi pe ba rouler armée oyo na ba feces.
  Mpe lisusu ba orcs bazali na attaque ya zamba, mpe bana basi bazali kobwakela bango biloko ya liwa na makolo mpamba.
  Mpe mabele etambolaka. Mpe bongo ntolo mokomoko ezali tourelle ya tank mobimba!
  Mpe bongo bana basi bazwaki yango mpe babimisaki nkake na nombril na bango. Bana basi nyonso nkóto nkama moko bakataki bango na nzela ya miinda ya laser.
  Mpe ba orcs soki ndambo ya milio batumbamaki na mbala moko. Mpe kaka esika nde ekokaki kosilisa bango.
  Elfaraya agangaki ete:
  - Napasoli yo mpe natumbaki yo, .
  Nazali mwana mwasi - kaka Satana!
  Mpe lisusu akobimisa nkake na ntolo na ye. Mpe likambo yango ebomaka. Mpe na nsima, baflɛ́mɛ ekopumbwa. Mpe bato nyonso bakómaki ba bars.
  Mpe sikoyo ba orcs bazali lokola ba barres ya mabulu.
  Mpe bana basi babetaka buste na magie mpe bakataka na nse ebele ya ba orcs ya nsolo mabe. Mpe babetaki bango libanda.
  Elfaraya ayembaki boye:
  - Tokopasola bato nyonso!
  Ozali mwana mwasi ya boye - kaka princesse!
  Mobundi agangaki ete:
  - Nakopasola bino pe naza na mawa te !
  Et boye ndenge aningisi buste na ye. Mpe lisusu abimisi yango, oyo ememi liwa ya solo.
  Ba orcs bazali koluka ko douche vraiment ba positions ya ennemi na bibembe. Pe bakendaka liboso pe bakweyi pe bakweyi. Bangomba ya sika ya bakufi ezali kokola. Kasi ba orcs bamipesaka te.
  Bazali kokende mosika mpe mosika. Mpe bakufaka kozanga mawa. Kasi babundi bazali kosopela ba orcs lokola mbula ya mabanga ya mabanga ya ntalo ya ba flèches. Mpe babundi bakoki kopekisa bosoto oyo te. Kasi mbonge moko ya shaggy ezali kokende mbangu. Mpe mbu oyo ya mandɛfu etambolaka.
  Bana basi yango bazali na esengo ya mabe mpenza. Mpe bagumbasaka misisa na bango. Mpe ba orcs bazali kotambola, lokola nde mbonge mosusu ya tsunami ebandi. Kasi likambo oyo etungisaka moto te.
  Elfaraya kutu ayemba, liboso ya kobenda bansinga ya ba arc mitano na misapi na ye ya makolo ya mpamba mpe kobimisa ba flèches ya magie:
  - Directement na maboko pamba, .
  Na traité na tsunami...
  Nazali shaft nyonso ya libwa, .
  Molingami na ngai abukaki!
  Mobundi akopumbwa kutu mpe akobimisa mbala moko mai oyo ezali kobima na ntolo na ye. Mpe ekopasola monguna na biteni.
  Mpe ekoganga:
  - Mampinga na ngai ezali makasi, .
  Alongi mokili!
  Elfaraya asilikaki mpenza. Bango mpe bana basi mosusu bazali, ya solo, kelasi ya bilombe ya mayele. Oyo ekopesa moto ata mawa ata moke te.
  Bazali kaka banyama ya nkanda makasi. To mbala mosusu kutu eloko lokola ba orcs! Kaka ya kitoko, ya mabe te.
  Elfaraya akobimisa nkake na monoko na ye. Mpe akotumba ba orcs nkama moko mpe akoyemba:
  - Pona molimo na ngai ya sukali !
  Mpe azali kokanga miso na monguna!
  Sima na yango misapi na ye ya makolo ya pamba ekobwaka ba pulsars. Mpe bakopasola pakɛ mobimba na biteni mikemike mpe epasuka.
  Elfaraya akoganga na nsima:
  - Bobomi ezali crédo na ngai !
  Moninga na ye ya nsuki motane akoganga:
  - Mpe ya ngai ezali mpe na carré!
  Elfaraya abimisaki cascade ya libebi mpe agangaki:
  - Mpe ya ngai ezali na kati ya cube !
  Mpe babundi nyonso mibale babɛtaka makolo mpamba. Vague ya sika ya magie ebimaki.
  Mpe sikawa biteni mpe misuni oyo epasuka ezali kopumbwa lisusu uta na ba orcs. Mpe na nsima, batumbaka yango na kati ya poêle.
  Elfaraya agangaki ete:
  - Totie ba records ya sika !
  Moninga ya nsuki motane andimisaki na koganga, kobwaka ba pulsars ya moto na misapi na ye ya makolo ya mpamba:
  - Po ete mabele ekola!
  Elfaraya abeta ba orcs mpe agangaki:
  - Mbala mibale, mbala misato koleka oyo ya momesano !
  Mobundi ya nsuki motane apesaki bulle ya nguya ya maji na litindi na ye ya mpamba mpe abakisaki na esengo:
  - Tika ete mboka na ngai efololo!
  Na yango bana basi bakabwanaki, mpe na mozindo mpenza. Mpe babebisaka limpinga oyo ya bikelamu ya shaggy na matomba minene mpo na bango moko.
  Elfaraya abwakaki lisusu laser ya magie libanda ya nombril na ye mpe abimisaki na mongongo makasi, miso na ye ezalaki kongenga:
  - Nazali cobra na viper na molangi moko !
  Mpe ndenge akobimisa makonzí ya sika ya eloko oyo ezikisaka ba orcs na bomoi epai ya monguna.
  Princesse partenaire ya suki rouge, oyo na mbalakaka alobaki:
  - Sikoyo kombo na ngai de La Valliere !
  Elfaraya andimisaki mbala moko boye:
  - De Lavaliere, bongo de Lavaliere! Ezali kutu kitoko koleka!
  Mobundi ya nsuki motane agangaki:
  - Nazali chevalier ya lumière na mabolongo ya ba sauvages, .
  Nako balabala ba orcs oyo na mabele!
  Mpe lolenge nini akotambola elongo na bango na makolo na ye ya mpamba, ya kokatakata... Mpe bana basi oyo batikali, limpinga mobimba ya basoda nkoto nkama moko, bakozwa yango, bakofungola minoko na bango mpe bakotika moto ebima na kati na bango.
  Mpe lisusu cascade ya milinga ekokwea na ba orcs, ekotumba bango sans ata hésitation mpe ekopesa chance te.
  Bikelamu milio misato ya nsuki ya nsuki ezwaki mɔtɔ na mbala moko. Ezalaki lokola nde basili kosopela bango napalm. To mpe phosphore elongo na soufre. Mpe biloko nyonso epasukaki na mɔ́tɔ lokola miliare ya alima na mbala moko.
  Mpe ndenge nini misa oyo ekozwa moto. Mpe boniboni koganga mpe koganga mpe kolakela mabe uta na nyonso oyo na mbala moko.
  Elfaraya agangaki ete:
  - Ko épargner ba orcs te, .
  Bobebisa ba ndoki na bango...
  Lokola konyata ba nsoso - .
  Rip lokola ba nsoso!
  Mpe akozwa misapi na ye ya makolo mpamba mpe akobimisa nkake. Et svp troll moko ya munene mingi. Akozwa yango mpe akokende mbangu. Kanisá ete bazali kobwaka dinosaure.
  Moninga ya nsuki motane agangaki:
  - Oyo ezali ghoul !
  Na eyano, Elfaraya apesaki bulle ya magoplasme na litindi na ye ya mpamba mpe alobaki na mongongo makasi:
  - Tozali na eyano ya koganga na ba ghouls!
  Mobundi ya mɔ́tɔ agangaki:
  - Mpe akozala na sanduku ya ebembe mpe guirlande ya mbote !
  Elfaraya alobaki boye:
  - Guirlande ekoki kozala soit guirlande ya matanga soit guirlande ya laurel ! Na yango, kosepela mingi te!
  Princesse ya nsuki motane agangaki mpe lisusu abimisaki nkake na nombril na ye, kokweisaka mwa ba orcs oyo babikaki:
  - Tobongisaki eloko moko ya kilo mpo na bango koleka guirlande !
  Mpe bongo babundi, bango banso bana basi nkoto nkama moko, bakozwa yango mpe, na etinda ya Elfarai, bakopumbwa likolo mpe bakobalusabalusa makolo na bango ya mpamba, ya misisa na mopepe. Yango wana, mopɛpɛ makasi ekobima, mpe mopɛpɛ makasi ya solosolo ya maji. Mpe ekozala na mbonge ya nguya monene, mpe mbonge ya dolare milio ya tsunami ya maji.
  Yango wana, ba orcs ya nsuka ebebisamaki mpe ekómaki patatalu mobimba.
  Bazalaki kotumba yango mpe ekómaki ba cutlets.
  Elfaraya alobi na pathos:
  - Loyembo ya Mboka ya Mboka eyemba na mitema na biso, .
  Tokopesa nionso na univers esengo...
  Tozua ba Mohammedens légendaires, .
  Likoló mpe mabelé ezali na nguya monene!
  
  ELF-PILOTE CONTRE ATTAQUER SASHA
  Na moko ya molɔ́ngɔ́ mosusu, na boumeli ya Etumba ya Mibale ya mokili mobimba, elf moko epumbwaki na kati. Akɔtaki na Force aérienne ya Japon mpe nsukansuka akómaki as na bango ya liboso. Après tout, ba elfes bazalaka très capable, rapide, agile, makasi. Bazali na réaction mpe ba réflexes nionso, malamu mingi koleka bato, bakisa mpe vision magique ya bitumba. Tango elfe amoni oyo monguna akosala.
  Na mokuse, elf, oyo azwaki nkombo ya lisɛki Conan, abwakaki mpɛpɔ na pɛtɛɛ nyonso, lokola nde azalaki kopasola mboto ya tournesol.
  Mpe mpo na ye, Japon elongaki etumba ya basoda ya mai ya Midway. Elonga monene yango ezalaki na bopusi likoló na nzela mobimba ya Etumba ya Mibale ya mokili mobimba. Ya liboso, nsukansuka ba Japonais bazwaki mwango yango na Pasifike. Mpe masuwa na bango elongaki kozwa Archipel ya Hawaii, kozwa esika ya makasi mpenza, kosilisa botongi ya périmètre ya bobateli na mbu.
  Kasi, ekoki kozala ete yango ezalaki likambo ya ekateli te soki, nsima ya kolonga yango, ba samurai bazwaki ekateli te ya kofungola front ya mibale mpo na kobundisa URSS.
  Etumba moko ya kokamwa elandaki na Extrême-Orient. Mpe basoda ya Empire ya Moyi oyo ezali kobima babundisaki Vladivostok. Atako likama ya attaque ya Japon militaire sima ya elonga ya Midway ekomaki mpenza ya solo, na lisalisi ya kanyaka mpe ya trahison, ba agents ya Mikado bandimisaki commandement ya Vladivostok ete emema te basoda na prêt entièrement ya combat. Mpe yango wana, mopanga ya Damocles esilá kotombola, mpe bazali kosala fɛti na restora. Major Stalingradova asimbaki elenge officier na nsuki na ye azalaki na motó molai koleka ye mpe ezalaki polele ete azalaki makasi:
  - Oyo nde boor pe molangwi masanga! Pourquoi équipe na bino eza déorganisé boye? Mec oyo azali lokola garçon ya cabine koleka officier. Peut-être liboso, souffler yango bien po ba hops nionso ebima.
  Colonel Palatsev ayokaki nsɔni:
  - Oyo ezali Sashka Sokolovsky. Batindaki ye na mateya mbala moko uta na Eteyelo ya basoda ya Suvorov, engebene programɛ moko oyo ekómi mokuse. Azali kaka mwana mobali, mokolo ya mbotama na ye ezali na sanza mibale - azali na mibu zomi na mitano.
  Stalingradova akangaki miso na ndenge ya kosepelisa te:
  - Wawu! Na mbula zomi na minei mpe déjà officier! Yango nde bitumba esalaka! Nayebaki kutu te que ba molokos bazalaki déjà kozua ba titres ya mobimba.
  Palatsev atombolaki mapeka:
  - Na bitumba, bana bakolaka tongo! Lisusu, lisolo moko ekómelaki ye, emonani ete akomaki lisolo oyo eleki malamu na ntina na bobateli ya Moscou, mpe Zhukov amonaki yango mpe apesaki toli ete apesa mwana mobali yango longwa na ba cadets mpe akóma ba officiers.
  Stalingradova akómaki na boboto mingi na maloba oyo:
  - Malamu! Que aza zoba te. - Aningisi mosapi lokola molakisi ya eteyelo. - En général mabe te, mais komela lisusu te! Nayokaka nsolo, kasi zolo na ngai ezali lokola ya mbwa, kaka na nse ya tribinale! - Mwasi moko ya makasi, oyo akoli, kasi abungisaki te bokasi na ye ya masano mpe ya sika, alakisaki mosapi na ye na colonel. - En réalité, yo pe okofuta yango. Mobali yango asi azali na mbula ya katikati, kasi azali komitambwisa boye.
  Palatsev asekwaki na ndenge ya hystérique:
  - Kutu, nazali na mbula ntuku misato na misato, kasi nazoki déjà mbala sambo, yango wana nazali komonana lokola mobange...
  Stalingradova alingaki koloba likambo moko mpo na koyanola, ntango na mbalakaka kimia oyo ezalaki liboso ya ntongo ekabwanaki na makelele moko ya nsɔmɔ. Ezalaki lokola nde mabanga ya kilo ekweaki longwa na likoló, mpe vitre ya lininisa epasuka mbala moko. Biteni ya mabanga ya mbula ya mabanga ezalaki kobɛtabɛta likoló ya mesa mpe kutu ekitanaki na mabɔkɔ mpe bilongi ya bapolisi oyo balangwaki masanga. Stalingradova agangaki lokola mokonzi ya basoda:
  - Bato banso bakende mbala moko.
  Palatsev agangaki mpo na koyanola, na mongongo makasi mpenza na boye ete etikalaki moke apasola bansinga ya mongongo na ye:
  - Oyo ezali ba coquillages ya pouces zomi na mibale na zomi na mwambe ! Emonani ete masuwa ya bitumba ya Japon oyo ezali na tonnes monene ebandaki kolukaluka, elingi koloba.
  Stalingradova abɛtaki efelo na sapato na ye mpo na kozanga bosepeli. Poke moko oyo eutaki na botte ya trophée, par ailleurs, epasuki carreau:
  - Ebandaki, kasi ndenge tokanisaki te ! Ata moke te ndenge wana! Malédiction, esengeli tobimisa mbala moko escadron na mer mpe tozindisa flotte ya mboka ya ba guerriers ya miso mike.
  Kapiteni ya grade ya liboso (aka colonel), oyo akweyaki na makolo minei, abulunganisaki:
  - Mindoki ezali kaka na destructeur na ngai mpe na deux-trois petites troughs mosusu. Tozali ata na eyano te.
  Stalingradova alakisaki lobɔkɔ moko ya kilo:
  - Malamu, yo na ba mpunda! - Mobundi oyo azalaki na nsuki ya bleu oyo ezalaki lokola tsunami oyo ezali kopela makasi, agangaki. - Kasi esengeli ozala na artillerie côtière ! Bato nyonso te batindamaki na Front occidental, bakisa mpe na aviation. Na nsima, likambo oyo ete Japon ekokaki kokɔta na etumba na ntango nyonso, bato balobelaka yango banda bambula mingi sikoyo.
  Palatsev, oyo asilaki kozoka kitoko, alingaki koloba, kasi nkake mosusu esalemaki mpe biteni ebɛtaki mbula. Sirène egangaki, kokebisaki ete mpɛpɔ ekoya. Colonel ya mampinga ya mai, na mpasi mingi, atɛlɛmaki mpe agangaki likoló ya makelele ya Stalingrad:
  - Tozali na ba piles ya aviation, pe ya côtière, ata soki ezali na équipement mobimba te. Tokozala na makoki ya koyanola!
  Pilote agangaki ntango azalaki kopota mbangu na babalabala:
  - Nasengeli kaka kokima epayi ya combattant na ngai mpe nakobeta ba guerriers samurai oyo, ekomonanaka mabe mingi te. Bakofuta pe Tsushima na Midouen.
  Sashka Sokolovsky, na ndoto déjà officier, mpe esclave te, oyo ndambo ya litoi na ye ekatamaki, andimaki:
  - Ee, bakofuta ! Mpe ata na bosepeli!
  Kopanzana mpe koganga ya retard ya mindoki ya kobundisa mpepo eyokanaki. En général, mingi ya défense aérienne ya Vladivostok elongolamaki kala na 1941, mpo na ko renforcer défense ya Moscou, yango wana ba points multiples ya camp ya Land of the Rising Sun"s camp emonanaki te que etie particulièrement attention na " makelele " ya boye. Ba bombardeurs japonais ya plongée babwakaki "makabo" ya printemps na makelele ya kotɔbɔla. Bobundisi yango esalemaki ezala na engumba mpe na masuwa. Ba avions japonais ezali minene mingi te, kasi ezali na mayele, kasi ba masuwa ya bitumba, au contraire, ezali na kilo. Oyo eleki monene na kati na yango ezali kutu ekabwani na mbu, bolai na yango ezali mɛtrɛ nkama misato, mpe mindoki na yango ezali milimɛtrɛ 460. Kino sik"oyo ba Américains balongi te kozindisa ata moko ya kitoko wana, mpe babiki, elongo na ba cruisers, babebisaki libongo. Yango ekokanaki mpenza na likambo ya mabe oyo esalemaki na Mokili ya Moi oyo ezali kobima, oyo esalemaki na mokolo ya 27 Yanuali 1904. Kaka na ntango wana nde mpepo ezalaki te.
  Palatsev amonaki ete azali kokangama na nzela ya kopota mbangu. Azali superman te, kasi mobali ya pete na ba poumons ya maladi oyo amimoni na situation difficile. Kasi Victoria Stalingradova alekisaki ye mingi te. Nazali komituna soki azali na mbula boni, azali komonana te koleka ntuku misato, mabele na ye ezali minene mpe mapeka na ye ezali minene lokola ya mobali.
  Stalingradova abalukaki na mbalakaka mpe aningisi loboko na ye:
  - Kokima mbangu te, mobange, landa ngai! "Agangaki na makasi mpenza na boye ete mbonge ya mongongo ebɛtaki kaka matoi na ye. - Kobimisa mobebisi na mbu noki.
  Ba explosions ezalaki konguluma penepene, biloko ya mabe ekweaki, moko na yango ekweaki mbala moko na Stalingradova, mpe akangaki yango automatiquement na maboko na ye. Mwana mwasi ya Terminator ayokaki lokola gardien oyo alongaki na penalty fragment ezalaki rond, chaud mpe ezalaki lokola balle; Victoria ayokaki na mbalakaka eloko moko ya mai oyo ezalaki koleka na maboko na ye. Mwana mwasi yango atalaki biloko oyo ebebaki, mpe ata na ntango wana, ata lokola mobundi ya ebende, oyo akómaki makasi na mbula misato ya etumba (Ekozala mingi na oyo ya Espagne mpe ya basivili), mpasi ya mpasi etombolaki na zolo na ye. Azalaki na motó ya mwana na mabɔkɔ. Mwana mwasi ya mobola (bokoki komona yango na ba pigtails na ye ya mikuse, na miso na ye ebetamaki libanda. Stalingradova atyaki motó na ye na bokebi likoló ya asphalte oyo epasuka mpe amikatisaki:
  - Ozalaki n"a temps ya kosala masumu te to ko vivre te ! Nzokande, mosumuki monene koleka Nzambe azali te, yango wana lisumu monene koleka kozanga komibanzabanza na mpasi ya bana ezali te.
  Ezalaki na makelele mosusu, mpe biteni, moko ebɛtaki sapato ya mwana mwasi, kokatakata loposo na ye. Stalingradova alingaki kobaluka mpe kokende mbangu mbangu ndenge akokaki na piste, esika MIG na ye azalaki kozela na motema molai nkolo na ye ya makasi, kasi...
  Talatala ya mobundi, ya makasi lokola mbeli ya dague, esosolaki nsuki ya mpasi oyo ekoki kokanga motema te na elongi ya kapiteni ya grade ya liboso Vladimirovich, ntango eteni na ye ya likolo ya nzoto oyo ekatamaki epumbwaki kobwakama na mbonge ya bopanzani. Mwana mwasi yango moko akimaki na mpasi eteni yango. Atako azali mwana mwasi nini, azwaki bibundeli mpo na mbala ya liboso kala na eleko ya Russe-Japon ya Nicolas II. Na ntango moko boye, na lolenge moko to mosusu akangamaki na litama, ata na ntango ya etumba ya mikili mingi na Espagne. Yango wana, cicatrice moko ya mozindo etikalaki, oyo ebebisaki lolenge na ye ya komonana na boumeli ya ntango molai. Plus arrestation pe kotinda colonel na camp de concentration. Ya solo, ezalaki na Sibérie, na esika moko oyo bakataka banzete, nde balakisaki ye nganga-nkisi moko ya nguya mingi oyo, na lisalisi ya kopakola mpe kobenga bilimo, alongaki kobikisa mpota yango mpe mpota mosusu mingi, lokola nde ezalaki naino te. Ba cicatrices oyo ezwamaki na bitumba na ba Japonais, ba Allemands, ba Tchèques Blancs, ba soldats ya Kolchak, Denikin, Wrangel. Mpe ateyaki ye mingi, yango wana Stalingradova amonanaki lokola moto ya lolenge ya bato oyo baponaki.
  Azwaki libaku ya kobima liboso ya ntango na kosaleláká ba charmes ya basi, yango wana bapesaki ye bolimbisi, atako bafundaki ye mingi. Likambo, ya solo, ezali mingi te mpo na kondimisa mobali yango, kasi mpo na kosala ete mobongisi ya fɛti ayeba likambo yango te. Et ba informateurs ya ba rayures nionso bazali ebele na boye que informateur a pousser informateur na informateur na informateur. Donc okozua vitesse mingi te soki o valoriser carrière na yo.
  Yango elingi koloba ete Japon ezali na litomba monene na basoda oyo batambolaka na makolo, na mpɛpɔ, ata mpe na ba chars. Bon, na ba tanks, de notre part e compensé na supérieure qualitative, mais oyo etikali ezali beaucoup pire. Atako, soki tozwi bibundeli ya mikemike, Japon ezali mpe mwa nsima na motángo ya mitrailleuse ezali mingimingi na mindoki ya masasi. Kasi, ba divisions ya Extrême-Orient ezali mpe na ba sous-mitrailleurs malamu te. Bamasini ekoki te mpo na moto nyonso. Donc... Na oyo etali qualité, supérieure ezali te na infanterie, plutôt encore pire, ba officiers nionso ya malamu ba transférés na front soviétique, awa ba troupes ya mabe koleka, en règle générale, ba betaki bango masasi te, bazalaki na minimum ya formation ya soda. Yango elingi koloba ete etumba ebandi na likambo oyo ezali mpenza malamu te mpo na URSS. Mpe ba réserves mingi oyo esalemi sika ekotindama na est...
  Stalingradova abɛtaki libaku na mbalakaka na mɔtɔ. Lopitalo ya engumba oyo babwakaki bɔmbi ezalaki kozika. Elilingi ezali mpenza ya apocalyptique: basi, bana mpe mibange bazali kozika na bomoi. Awa bebe yango akweyaki mbala moko na mɔtɔ, mpe zingazinga nyonso ezalaki na makelele mpe kolela ya nsɔmɔ.
  Stalingradova ayokaki bakelelo ya baanzelu minene na motó na ye mpe amibwakaki na mɔ́tɔ. Minoko ya mɔ́tɔ elɛmbisaki mabɔkɔ ya mwana mwasi oyo ezalaki mpamba mpe elongi oyo efungwamaki, kasi mokumbi mpɛpɔ atambolaki nokinoki mpenza na boye ete alongaki kokamata mwana yango, kobɔtɔla ye na ebɛteli ya libebi.
  Mwana mwasi yango apumbwaki libanda, koyokaka bobele mwa kolɛmba na loposo na ye, mpe abwakaki miso na bebe. Mawa, ezalaki na retare mingi, mwana mobali yango akangamaki, abendaki milinga na mimpululu na ye, mpe ezikaki na elongi na ye ya zingazinga. Ba blisters ya ndenge wana oyo epanzani na loposo ezalaka tendre koleka ba bourgeons ya marguerite. Stalingradova agangaki ete:
  - Oyo ezali mobulu ya bato !
  Abɛtaki liboke ya bosɔtɔ na sapato na ye, nsima na yango akendeki mbangu mpo na kosalisa nani mosusu akokaki kobikisama. Ezalaki kokundola cobra moko oyo ezalaki kobina kati na ba burners ya gaz, mwana mwasi yango abalukaki mpe abinaki na ndenge ya capricieux mingi. Azikaki, basapato na ye enyangwaki, tunique na ye ekangamaki, kasi akobaki kobunda na motó makasi mpo na mpisoli nyonso ya mwana moke, mpo na kobeta nyonso ya motema moke, mpo na bomoi nyonso ya kolɛmba, kasi oyo esengeli mpenza mpo na mboka! Basapato yango ekweaki, mpe sikawa mwana mwasi yango abinaki na kati ya mipɛpɛ makasi ya mɔ́tɔ na makolo na ye ya mpamba mpe ya kitoko. Azalaki martyr, kasi kaka te sango oyo azali kominyokola na kokila bilei mpe na fimbo, oyo ezali kopesa litomba te ezala na Nzambe to na bato, mobundi ya martyr oyo abikisaka bomoi ya sikisiki. Makolo ya mwana mwasi ya mobundi ezipamaki na mwa ndambo ya biloko mikemike, kasi azalaki kotambola nokinoki mpe na bosikisiki mingi mpo na mpasi.
  Kapiteni ya mosala ya monganga abimisaki basapato minene na saki na ye mpe agangaki epai na ye:
  - Zwá yango, lata yango noki! Yo, oyo ozali kobina na kati ya milinga ya mɔ́tɔ, okokóma ebɔsɔnɔ.
  Mobundi oyo azalaki na grade ya major ayanolaki mbala moko:
  - Ezali malamu kokoma paralysable physiquement na esika ya kozala freak moralement! Segɔnde moko te mpo na yo moko, nyonso mpo na liboso, nyonso mpo na elonga!
  Kapiteni ya monganga ayanolaki ete:
  - Oyo azali vrai mobali soviétique !
  Stalingradova, azali konyata milinga ya mɔ́tɔ, alakelaki mabe ete:
  - Ozali na valeur nini, bikisa batu !
  Kapiteni apemamaki:
  - Naza na ba prothèses au lieu ya makolo !
  Stalingradova, kobimisaka mwana mwasi mosusu na elongi oyo ezikaki ndambo mpe ayebaki eloko te, agangaki na nkanda ete:
  - Nzambe azali motema mabe boni !
  Kapiteni atombolaki mapeka:
  - Ezali faute ya Nzambe te, kasi ya batu !
  Stalingradova aboyaki na mayele mpenza mpe na elikya nyonso:
  - Oyo ezali likambo moko na koloba - ezali baboti te nde bazali na foti, kasi bana !
  Kapiteni alingaki koyanola na likambo moko, kasi mapata ya milinga ekɔtaki na zolo na ye, mpe asɛkaki makasi.
  Babɔmbi yango ekufaki, kasi babɛti yango ekobaki. Mindoki ya masuwa yango ezali na ba obuse oyo ebongi, atako mɔtɔ yango ezalaki sikawa mingi na masuwa ya Union soviétique oyo elongolamaki bibundeli. Yamamoto asosolaki ete bokonzi na mbu ekopesa na boumeli ya ntango molai mwango na Japon na etumba oyo. Kasi kotonga masuwa ezali mosala oyo esɛngaka mbongo mingi mpe esɛngaka ntango mingi, atako, na ndakisa, mbala mosusu ezali mpasi te mpo na kobimisa bamasuwa oyo ezali na nse ya mai. Yango, ya solo, esengeli mpe kotalela yango, kasi ezali na ntina mingi kobuka structure. Amiral Yamamoto, moto oyo alekaki nguya na Japon nsima ya Amperɛrɛ Hirohito, amiyokaki lokola nzambe. Nzambe ya solo, yango wana lingomba ya Mokili ya Moyi oyo ezali kobima eteyaki ete nzela eleki malamu mpo na kokóma nzambe ezali mpiko ya basoda! Mpe sikawa mokonzi monene akokaki na bolingi konyokola mpe kobebisa esika nzinganzinga na ye. Likolo ya Vladivostok ezali na mapata minene mpe ya moindo ya milinga na boumeli ya bakilomɛtrɛ mingi bisika oyo babombaka petrole mpe bisika oyo babombaka esansi ezali kozika; Bankama, bankoto ya bato bazali kozika, lifelo, ndenge nini okoki koyoka lokola nzambe te nsima ya likambo oyo, kozongisa mabe na ba Russes mpo na bikeke ya nsɔni, bato monene oyo batindamaki na makasi mpo na kosangana na molongo ya bisanga mikemike mpenza soki tokokanisi yango na bonene ya Russie . Sikawa masuwa ya Russie ezali kozinda, mpe na bokeseni na Libongo ya Pérou, bakotika masuwa koleka moko te.
  Yamamoto apesaki likanisi na ntango ya etumba ya Khalkhin Gol mpo na kopesa Vladivostok mpe mpo na yango mwango ya sikisiki. Kasi Hitler azwaki kimya na Staline na mbalakaka. En général, Hitler zoba nde abandaki koboma Bayuda mpe na ndenge yango abalusaki Pologne mpe mikili ya Mpótó contre ye moko. Mpe mpo na nini azalaki na mposa ya likambo yango? Olingaki kozwa bozwi ya Bayuda? Kasi ezalaki malamu liboso kokoma nguya ya mokili mobimba na kolonga URSS, mpe mbala mosusu na nsima mikili mosusu. Ezali facile kolonga ba occidentaux en raison ya le fait que mentalité na yango ezali beaucoup moins caractérisée na fanatisme mpe na tendance ya komipesa. Ezali ata na cas moko eyebani ya ba pilotes américains kokende ram? Ya solo, mbala mibale to misato ekutanaki, kasi mbala mosusu yango ezalaki likama. Bato ya Russie bazali bato ya molende, oyo ezali likambo ya kokamwa, mpamba te kondima ya Lingomba ya Ɔrtɔdɔkse endimaka te komiboma, mpe endimaka ata moke te ete misala minene ya bibundeli ekoki kozwa nzela ya kokende na likoló. Mingimingi, liteya ya Klisto ezali mpenza bozoba mpe ezali na ntina te. Ye Yamamoto atangaki Biblia mpe akamwaki na bozoba ya bato, kotalelaka moto ya pacifiste lokola Nzambe. Par exemple, ateyaka : soki ba beti yo na litama na yo ya droite, ba offrir gauche na yo, ba senga chemise moko, ba pesi mibale, ba linga ennemi na yo ! Kaka moto oyo azali na maladi ya makanisi nde akoki kotalela Klisto Nzambe. Lingomba ya ndenge wana ezali malamu kaka mpo na baombo, bato oyo bazali na nse ya bokonzi na bango na makasi. Mpe esengeli kozala ete bato nyonso ya Mpoto mpe ndambo ya mokili bandimaki yango. Ya solo, mateya ya Yesu, atako ezali koboya etinda ya Kondimana ya Kala, liso mpo na liso, mpe eteyaka kolinga banguna na yo, epekisaki te ba Anglais kolonga ndambo moko na misato ya planète mobimba, kokela mingi koleka ampire monene na lisoló mobimba ya bato. Mpe yango atako mangomba nyonso ya Grande-Bretagne, epai Nzambe alobelami kutu na loyembo ya ekólo. Ezali likambo ya kokamwa ete ba présidents ya Etats-Unis balapaka ndai na Biblia, kasi atako bongo babwakaki ba bombe na ba bombe ya napalm na bingumba ya Japon, batumbaki bankóto ya basi mpe bana na bomoi. Lisusu, babomaki ba civils, na mbalakaka te, kasi na nko, yango ezalaki tactique ya ko terroriser population civile : kobebisa ba ressources humaines mpe économiques. Kasi ba Japonais babwaki naino ba bombe te na territoire ya Etats-Unis. Kasi bakosala yango! Balobaka mpe ete motema mabe ya sipesiale ezali epai ya ba samurai. Ye Yamamoto, soki alingi, akokaki kobukana na ba bombardiers na bingumba ya Etats-Unis, mingi mingi sima ya bokweyisami ya flotte ya Yankee pene na libongo ya Pérou. Oui, ba Europeens bazali ba ndoki ya bizaleli malamu. Bazali na bososoli, kondima, mateya mpe kokokisa te oyo ebongwani! Ezali bongo te na Japon! Oyo toteyaka ezali oyo tosalaka. Eloko moko te Nzambe alobi, balukisa litama mosusu, kasi en même temps basali na ye babomaka bana mike na nko. Mingimingi, kondima ete Nzambe azali moko mpe Mozwi-ya-Nguya-Nyonso ekoki kozala solo te. Soki azalaki ye moko, alingaki mpenza kosala ete bato básambela ye na ndenge oyo ebongi, na kondima mpe na solo, mpe bázala na liteya moko. Mpe bongo moto nyonso abondelaka ndenge alingi, nyonso oyo alingi. Mpe mokili ezali mabe mingi mpe ezali mabe mpo Nzambe moko Mozwi-ya-Nguya-Nyonso akela yango. Na nsima, mokonzi nyonso oyo azali na mokumba asalaka libosoliboso mpo na kozala na molɔngɔ mpe bosembo. Alingi ete bato ya makasi, ya mayele, ya lokumu, ya bosembo, bazalaki na esika ya liboso, mpe batikali soit bamisembola, bakolaki na nzoto mpe na molimo, to... Nzokande, soki Nzambe azali Mozwi-ya-Nguya-Nyonso mpe Mozalisi ya molɔ́ngɔ́ mobimba, boye akosala bongo te kosala ete nzoto mpe makanisi ezala na mbeba . Na nsima, mpo na nini ntango mosusu amperɛrɛ atindamaka na makasi ete ayika mpiko na bolɛmbu ya bato lokola likambo oyo bapesi ye? Lokola nzela mosusu ya kobima ezali te, akoki te kobongola bato mabe bákóma mibali kitoko mpe bato ya kobangabanga bákóma bato ya mpiko na mbala moko. Kasi soki nakokaki, nalingaki kosala yango mbala moko!
  Mawa, tosengeli kondima oyo ezali mpe kosala na biloko ya bomoto oyo tozwaki lokola epesami. Kasi epai ya nani nazwaki oyo ezali motuna mosusu. Mpe amperɛrɛ ye moko azali na botau : azali kaka moto - akómaka mobange, abɛlaka, akómaka na bolɛmbu. Ezali likambo ya kokamwa, kasi mbala mingi amperɛrɛ ya bonzambe azalaka na bomoi moke koleka mosaleli ya mpamba, mpe asalelaka bibundeli mabe koleka ba généraux mingi mpe basoda mingi. Bon, nini ezali kati na yango euti na Nzambe Mozwi-ya-Nguya-Nyonso. Kasi mindele baleki malamu te! Na lisoló mobimba ya Mpoto, molongi ya nsɔmɔ mpe ya elonga koleka Hitler azalaki te. Azali vraiment symbole ya courage militaire ya peuple mindele! Mpe atako bongo, mokonzi oyo aleki monene ya bantango nyonso mpe ya bato nyonso akokaki ata te kozwa diplome na eteyelo ya ntei to kozwa kelasi ya ntei, oyo ezali na makasi na Japon!
  Lisusu, Hitler andimamaki te na mosala ya soda mpo na bantina ya kolɔngɔnɔ ya nzoto. Likambo ya kokamwa, molandi wana ya losambo ya makasi, nkosi ya etumba, akómaki na bolɛmbu mingi na nzoto na boye ete ata na Allemagne, epai kuna mosoda azali na makonzí nyonso, bakɔtisaki ye te lokola soda. Oui, Europe ekiti boni.
  Kasi, Staline, mosusu ya politiki ya lokumu mingi ya ntango na biso, azalaki mpe na kelasi ya ntei te, azalaki moto ya mayele. Mpe oyo ezali kosepelisa ezali ete bazwaki ye mpe na mosala ya soda te mpo na bantina ya bokolongono. Interessant, coincidence, banguna mibale ya mabe bazalaki na éducation secondaire te, babengamaki te mpo na mosala ya soda mpo na ba raisons ya santé, bazalaki na ba tata oyo bazalaki kolangwa masanga, mpe tata ya Hitler azalaki mpe kosala lokola mosali sapato na ebandeli!
  Oyo ezali coincidence ya boye, ya somo, ya mabe. Goering, loboko ya mobali ya Hitler, ezali bongo te. Awuti na libota ya ba aristocrates, koko ya Goering azalaki député ya mokonzi ya de facto ya Allemagne, Bismarck. Goering azali homme d"affaires, oligarque, aristocrate mpe pragmatiste. Bazali mpe komona ete ekoki kosalema ete bázwa esika ya Fuhrer oyo azali na bilimu mabe. Amerika mpe Grande-Bretagne mpe, atako na kobombana, balingi kosilisa Russie, kozanga kotalela boyangeli oyo ezali koyangela, kasi balingi kosilisa ba communistes, oyo bawanganaka likanisi mpenza ya biloko ya bato, na boye ete bakangaka kutu miso kolekisa ndelo oyo Allemagne ekómaki makasi.
  Kasi, Allemagne ezali concurrent géopolitique, kasi concurrent na cadre ya mibeko ya capitaliste mpe aristocratique ya jeu, mpe Russie bolchevique ezali absolument étranger mpe hostile. Ezali kutu likambo ya kokamwa ete na "41, Churchill ye moko apesaki lisalisi na Staline, atako koyina na ye nyonso ya kotelemela communisme mpe ya bonkoko, ya Angleterre mpo na Russie. Na nsima, Allemagne oyo ezali na nse ya bokonzi ya ba Rouges ezali mpunda ya etumba oyo ekangami na likalo ya Union soviétique, mpe URSS oyo ezali na nse ya bokonzi ya ba Browns ezali esika oyo bato bazalaka na parti ya libela. Après tout, ba Bolcheviques fanatiques bakomi réconcilier te, mpe bakosala guerre ya guérilla oyo ewumeli, oyo eko lembisa troisième Reich na ndenge ba ndoto nionso ya expansion mosusu ekolimwa lokola arc-en-ciel sima ya nkake! Russie na nse ya Allemagne eleki Allemagne na nse ya Russie! Kososola likambo oyo polele, mpo na nini USA na Grande-Bretagne bazali koluka nzela ya kobima na bitumba.
  Yamamoto aza pragmatiste, azalaki na guerre na USA na Grande-Bretagne. Kasi bikonzi yango mibale yango moko esilikisaki Japon na ndenge etyaki epekiseli mpo na kopesa biloko oyo euti na petrole. Na nsima, Mabele ya Moi oyo ezali kobima ezali na mabulu na yango moko te, to biloko mosusu mingi ya liboso te. Ba Japonais bazalaki ko négocier, ba Américains bazalaki kosala ba demandes ya soni mingi.
  Mpe na ntango moko, ba Yankees, kolamusaka etumba, bamitungisaki ata moke te mpo na komema basoda mpe basoda ya mai mpo na kobunda komilengela. Momekano yango emonanaki ete ezalaki monene mingi, mingimingi mpamba te elikya ezalaki ete Moscou elingaki kokwea mpe Allemagne mpe baninga na yango bakoya kosalisa yango. Longola yango, ezalaki na calcul moko oyo elobaki ete États-Unis, lokola ezali naino ekólo oyo ezali na demokrasi mingi, oyo ezali kolanda makanisi ya bato mingi, soki etumba yango eumelaki, ekolinga te kosopa makila na motema malamu na bisanga ya bapaya. Ya solo, mpo na nini mwana mboka ya Amerika ya moyenne asengeli kozwa ba cercueils ya zinc elongo na bandeko na ye, soki tozali kolobela te kobatela territoire ya Etats-Unis yango moko, mpe lisusu kofuta ba impôts militaires plutôt minene! Peut-être c"est pourquoi Russie Tsariste ebungisaki, ezalaki na ba soldats mingi, kasi peuple russe a considérer Manchuria territoire na bango te, mpe alingaki te kofuta na makila mpe na suki mpo na ba intérêts abstraits. Mawa, Hitler azwaki Moscou te, ndambo mpo na kozanga komibongisa na ye mpo na Hiver ya makasi, mpe ndambo mpo na ezaleli ya fanatisme oyo ezalaki na ba Bolcheviks. Kasi, kaka ba Bolcheviques te, bato ya Russie bazali bato oyo bamipesaka mingi mpo na mikano minene. Après tout, air ram ya liboso esalemaki na gars russe Messer. Ezali kutu likambo ya kokamwa ete asalaki boye mpo na bolamu ya paradis houris te, kasi mpo na bolamu ya Mboka ya Tata. Atako... Messer azali en partie zoba, après tout, azali maître ya aérobatique, inventeur, designer, mpe bien sûr na bomoyi alingaki komema bénéfice mingi koleka na Pays-Maman. Peut-être ba Yankees bazali na mabe boye te tango bazo reproduire principe : eloko ya munene na bitumba ezali kobika! Na nsima, moto oyo akufi akoki lisusu koboma te!
  Amiral Naumo alobaki boye:
  - Tosi tosilisi koleka deux tiers ya masasi. Mindoki ekómaki molunge makasi, bazalaki kosopela yango bambɛki ya mai!
  Yamamoto asalaki ekulusu na mopepe na mosapi na ye mpe alobaki na mongongo ya nse, ya mwa koganga:
  - Nakanisi ete minduki ekotelemela ndambo ya misato ya suka ya ba obuse. Atako te, knock out kino ntuku libwa na mitano na mokama.
  Amiral Naumo atombolaki mapeka mpe apangusi motoki na elongi na ye:
  - Ezali na ntina kopesa nionso ya malamu na yo na mokolo ya liboso ?
  Yamamoto akangaki maboko na ye:
  - Ba frais! Ya solo ezali na ntina! Tokangaki ba Russes na kokamwa, ndenge esalemaki na 1904, mpe ba Allemands na 1941, kasi Staline akopesa etumbu makasi na commandement mpe yango ekosalema lisusu te. Na yango, osengeli kosalela litomba na likambo oyo ete mokila ya dalagona esili kolala. Kutu, nasosoli ete Staline etumba na Allemagne ezwaki likebi na ye na boye ete atikaki kobatela Extrême-Orient. Et entourage na ye sans leader ezo banga kozua initiative. Yango wana bazangaki kobɛtama na biso. Lokola ba Américains basalaka, par ailleurs. Emonanaki polele na moto nyonso ete ntango ya komibongisa ekoki, mapata ezalaki kosangana, nkake ekobeta kala mingi te, kasi...
  Naumo asimbaki lobɔkɔ ya mopanga ya samurai oyo ekangamaki na mokaba na ye, to ndenge babengaka yango mingi katana:
  - Ba Russes basalaka toujours na retard! Etumba ekozala molai mingi te mpe tokokoma na Urales.
  Yamamoto atombolaki miso na ye na likoló:
  - Banzambe basunga biso na likambo oyo, kasi nakanisi bongo te ! Bayekolaka noki, Khalkhin Gol alakisaki que niveau ya Russie ezali likolo koleka na tango ya guerre ya 1904-1905. D"ailleurs, nakoyebisa bino secret moko. Agent na biso ya sekele na Vladivostok asalisaki mwa moke ete ba artillerie ya libongo oyo ezalaki na nguya mingi ezalaki na ba obuse te, mpe ba avions ekokaki te komata na tango. Oyo ezali etumba ya sekele.
  Naumo akamwaki:
  - SMERSH na ba NKVD bazalaki koluka wapi?
  Yamamoto asɛkaki, koningana na misapi na ye.
  - Awa na Extrême-Orient ba personnels ya mabe koleka ya Russie basalelaka baye bazali kobanga kokufa na front soviétique-allemand bazali na posa ya kokende na Vladivostok. Yango wana, awa ezali pete mingi kozwa traître to zoba na likolo, lokola pe mutu ya moimi. Mpe NKVD emeseni mingi ko découvrir ba complots imaginaires na boye ete e remarquer lisusu ba vrais traîtres te. Donc c"est tout à fait possible ya kosala. Par ailleurs, yeba que soki ba généraux ebele bakendaki na côté ya ba Allemands, malgré le fait que ba menacer ba familles, ba proches na baninga na bango ya koboma mpo na likambo oyo, alors ezali tout à fait possible ya kopesa kanyaka na mutu depuis haut. To salelá yango na molili, oyo eleki malamu. Yango wana tosalaki mosala mingi. Biso ba Japonais tozalaka mingimingi na makanisi ya mozindo na nzela ya misala ya basoda mpe kotalela makambo nyonso ya mikemike.
  Naumo a frotter poignée ya katana na ye:
  - Malamu! Kasi soni ya Khalkhin Gol ebimisaka liyoki ya bololo mpe ya kosilika ya kolekisa ndelo! Ndenge nini tokokaki...
  Yamamoto abɔndisaki:
  - Ba Manchus bazalaki kuna koleka ba Japonais, mpe en général okoki kolonga tango nionso te. Nasengeli koyeba ete, atako bongo, ba unité ya malamu koleka te nde ebundaki na ngambo na biso, mpe ba Russes bazalaki na litomba monene na ba avions mpe ba chars.
  Naumo alongoli katana na ye na ndambo:
  - Yango ezali ko justifier biso te ! Samurai akotya motema ata moke te na mbeli ya kolɛmba, mpunda oyo elɛmbi, banguna mingi, to ebundeli oyo ezali na bolɛmbu!
  Yamamoto asembolaki ete:
  - Samurai, ya solo, te, kasi moto, malheureusement, oui! Bato basalaka mabunga!
  Yamamoto azuaki distraction mpe agangaki eloko moko na ba téléphones, mpe sima akobaki:
  - Samurai akogumbama vraiment jamais ! Akei na ram mpe contre courant.
  Naumo aningisi motó:
  - Mpenza! Kasi tobundaki na USA na Nkosi ya Angleterre.
  Yamamoto abɛtaki mosapi na ye na salle de contrôle:
  - Iyo! Ya solo, kasi USA ezwaki mpasi na mino, Grande-Bretagne ebungisaki ba colonie na yango, mpe Allemagne ezwaki mpasi. Tolingaki kobenda mampinga mingi na Wɛsti ya Russie mpo na kosala ete ezala mpasi te mpo na Wehrmacht ekende kobundisa. Grève yango ekanamaki mpo na sanza ya mitano, na ntango banzela ekauki, kasi ba Américains bapekisaki yango.
  Naumo abimisaki katana mpe akati yango na mopepe:
  - Liwa na USA! Bazali ntango nyonso kotungisa Japon.
  Yamamoto asɛkaki na mayele mabe:
  - Tango nionso te, ya solo, ndakisa, tango tobundaki na Russie mpo na mbala ya liboso, ba Yankees basalisaki biso mingi na ba crédits, lokola pe ba fournitures ya minduki. Koleka ndambo ya parc na biso esalemaki na mbongo ya USA mpe Grande-Bretagne, mpe na ba chantiers na bango moko ya masuwa. Donc Amerika ezalaka toujours mabe te, mais na cas oyo te.
  Naumo atunaki na kokamwa ete:
  - Mpe mpo na nini ?
  Yamamoto akitisaki motema mpo na kolimbola ete:
  - Etonga ya ba bombardiers ya longue distance ebukanaki na Tokyo mpe basalaki attaque insidious na capitale en utilisant ba bombe napalm. Bankama ya bandako ya mabaya ezikaki, mpe amperɛrɛ apesaki mitindo ete bálongola esika oyo bazalaki kotambwisa yango mosika na mboka-mokonzi ata soki esɛngi nini. Mpe liboso ya nyonso, kanga oyo ezali penepene na mikuwa ya Japon, complexe ya bitumba ya ba bases ya Amerika na archipel ya Midway. Mpe tolongaki!
  Nauma aningisi mopanga na ye na mopepe:
  - Tolongi kaka !
  Yamamoto akataki maloba na ye:
  - Bato ya mayele bazali na kati ya mindele mpe! Ezali likambo ya kokamwa te ete Amperɛrɛ atyaki buste ya Napoléon na biro na ye. Kasi ezalaki na Kaisala mosusu, alobaki: ezali mpasi mingi kobatela oyo olongi koleka kolonga. Na likambo oyo, likambo yango etali biso libosoliboso. Nauma asalaki figure mwambe na mopanga na ye:
  - Nasosoli na makanisi na ngai, kasi na motema na ngai !
  Yamamoto atɛlɛmaki mpe abɛtaki moninga na ye ya mosala na lipeka:
  - Kosilika te, na likambo oyo tozali kolongwa mpo na kozonga. Tokolonga URSS mpe tokokende mbangu lisusu na USA na ba Anglais, kasi mbala oyo elongo na ba Allemands mpe basali ya pâtes.
  Amiral Nauma, na mouvement moko presque imperceptible, abombaki katana na gaine na yango mpe, na lisp, alobaki na mongongo ya nse:
  - Avenir eza bien, mais présent eleki ! Oyoki que fourniture mobimba ya ba bombe na ba porte-avions esila, mpe...
  Yamamoto apesaki mitindo na mokuse:
  - Bima na pont pe tala zinga zinga, na demi heure tokobaluka pe toko longwa pona base na biso ya pene.
  Nauma abɛtaki piololo na zolo na ye:
  - Natosaka, mokonzi!
  Amiral apumbwaki libanda, asimbaki porte mpo ete ebɛta te. Yambo ete matambe na ye ezwa ntango ya kokita, elili moko ebimaki na ekuke uta na efelo, etambolaki na nsɔngɛ ya makolo mpe ebwakaki bizipeli.
  Bon, ntango nini mpo na mombongo, kasi butu mpo na bolingo?
  Pendant ce temps, Sashka Sokolovsky azalaki kaka komata na kati ya avion ya combat LAGG-5.
  Mwana mobali yango alingaki kobunda. A décoller en direction ya Conan oyo azalaki formidable. Yango wana ezali ndoto, po ezali na ba coincidences incroyables.
  Conan asi akweyi ba avions nkama mitano na tuku motoba ya Amerika mpe ya Angleterre. Mpe akatisaki mbɛbu na ye na ba aces ya Union soviétique.
  Kasi, azali kokanisa te ete likambo nini ya kokamwa ezali kozela ye.
  Sashka Sokolovsky ye moko azali contre ye.
  Mwana mobali alati kaka ba coffres de natation, c"est plus confortable et raisonnable. Akei mbangu na etumba moko ya makasi.
  Conan, momekani na ye, oyo mpe azali na nsuki mpɛmbɛ, azali lokola mwana mobali ya mbula soki zomi na minei, kaka kitoko mpenza mpe na misisa oyo ezali komonana polele.
  Bana mibali nyonso mibale bazali ba Terminators.
  Babandi kobɛtana masasi na ntaka molai. Mpe na ntango yango moko bakimaka.
  Balongwe na nzela ya masasi.
  Sashka azali koganga ete:
  - Pona mboka mère pona Staline!
  Conan azali koganga na nsima:
  - Pona Japon, pona ampereur !
  Atako azali samurai ata moke te, kasi elf. Tala mwana mobali Conan, azali kokweisa motuka moko ya Union soviétique.
  Sashka ayanoli na ndenge ya symétrique - na kokata oyo ya Japon.
  Ba combattants nionso mibale ba mériter kozala ba héros.
  Bapumbwaka esika moko to bapalangani na ngámbo ekeseni, kasi moko te akoki kokweisa mosusu.
  Sashka azali koganga ete:
  - Bunda, yo kobangabanga ya mabe !
  Conan ayanoli ete:
  - Yo nde moto ya kobangabanga oyo abundaka!
  Bazongi esika moko. Bazali pene na kosala ram moko, kasi lisusu kopalangana na ba direction ekeseni. Te, moto moko te akoki kobɛta moto. Likambo ya mawa, balongi te kosala yango.
  Mpe bapalanganaki lisusu.
  Sashka agangaki na mongongo:
  - Mpo na Mosantu Rus'!
  Conan agangaki ete:
  - Te, Japon ezali mosantu koleka !
  Sashka abɛtaki piololo mpe ayanolaki ete:
  - Kasi ozali Japonais te ! Mpe ata moto moko te!
  Conan agangaki na mino ya polele:
  - Mpe nazali nani ?
  Sashka ayanolaki na bosembo nyonso:
  - Ozali ya libota ya ba elfes ya pole!
  Conan asɛkaki mpe ayanolaki, kokata mpepo mosusu ya Union soviétique:
  - Yango ndenge oyebi yango !
  Sashka alobaki, kofungolaka mino na ye ya mayaka:
  - Nayebi makambo ebele !
  Na nsima, Conan apesaki likanisi oyo:
  - Tosala yango boye ! Pona ngai personnellement, guerre oyo ezali plus lokola jeu na divertissement, oza pe muana ya siècle tuku mibale na moko! Ozali na mposa ya nini mpo na Etumba ya Mibale ya mokili mobimba?
  Sashka alobaki na lolenge ya mayele ntango abɛtaki motuka ya Japon:
  - Nawuti na Russie, pe liboso ya Russie ezalaki URSS. Yango okoki koloba nazali kobunda mpo na Mboka na ngai!
  Conan asɛkaki mpe alobaki boye:
  - Mpe ba Japonais nde ba inventer ngai, elfe Conan, pe ba bendaki ye na anime. Yango wana nabundelaka Japon. Na yango, oyo ezali mpe, na meko moko boye, mboka na ngai!
  Sashka atindaki lisusu mpo na kopusana penepene. Babetaki masasi uta nsima ya mitrailleuse nyonso, kasi bakokaki kobɛtana te.
  Basili na masasi.
  Conan apesaki likanisi ete:
  - Tosala yango ! Ngai ná yo tozali kolongwa na Etumba ya Mibale ya mokili mobimba! Nazali na mokili na ngai, mpe yo ozali na oyo ya yo... Mpe tika ete makambo ezwa nzela na yango!
  Sashka aboyaki:
  - Te, yango ekosala te ! Japon esi ebundisaki URSS mpe ebimisi mikakatano. To tokosala yango lokola nde ozalaki ata mokolo moko te na Etumba ya Mibale ya mokili mobimba. To nakotikala awa mpo na kobunda!
  Conan asɛkaki mpe ayanolaki ete:
  - Tango ezali kosila pona biso mibale na Guerre Mondiale ya mibale ! Pe tozongi na ba monde na biso! Mpe mpo na mbongwana, nalongaki koleka yo, elenge officier, mpo nazali elfe! Ɛɛ, batikaki yo te ozala na timon ya mpɛpɔ mbala moko!
  Sashka agangaki na mongongo:
  - Soki ozali komibanzabanza...
  Kasi yambo akoka, flash esalemaki, mpe ezala ba avions mpe ba pilotes ace babungaki na mopepe.
  Na nsima, etumba ebandaki kozanga babundi mibale oyo bautaki na mikili ndenge na ndenge. Moko ya ba dessins animés ya anime ya Japon, mpe mosusu mwana mobali oyo abotamaki na ekeke ya tuku mibale na moko, ezongaki na tango na yango.
  Kasi mokanda yango esi esalemi, mpe Japon, lokola elongi USA na mbu, ebundisi URSS wuto na ɛsti.
  Staline azali kotindama na makasi mpo na kopesa mampinga ya ntina na Est, mpe azongisaki nsima etumba na Stalingrad. Ya solo, opération ya Rzhev-Sychovo ezali kaka kosalema, kasi elongi kutu moke koleka na histoire ya solo. Ba Allemands balongi kobengana bokóli ya basoda ya Union soviétique, mpe kobebisa bango mingi.
  Ya solo, na Afrika ba alliés bazuaki initiative. Kasi lokola ntina ya kobikisa Paulus na poche ezalaki te, Rommel azuaki ba renforcements mingi, mpe asali attaque moko très efficace na ba Américains na Algérie, akangaki ba soldats mpe ba officiers koleka nkoto tuku mitano.
  Bebisi makasi esalaki bozangi boyokani na commandement ya Amerika, mpe Roosevelt akangaki botiami ya basoda na Afrika, mpe mingimingi asakolaki ete Océan Pacifique ezalaki na ntina mingi mpo na Amerika.
  Basoda mosusu ya Amerika, mpe mingi ya bato ya mombongo, basɛngaki mpe kotya likebi mingi na Japon.
  Yango wana, na Etats-Unis, basungi ya isolement bakokaki ko puser projet ya non participation ya ba Américains na bitumba na Europe. Bapesaki kutu likanisi ya kosala trêve na Wehrmacht.
  Hitler, oyo akutanaki na mikakatano na ba réserves, andimaki trêve na ba Américains.
  Grande-Bretagne mpe elingaki te kobunda kozanga Etats-Unis mpe epesaki mpe likanisi ya trêve na boumeli ya mbula moko.
  Fuhrer mpe andimaki likambo yango. Na eleko ya malili, ba Allemands bazalaki na likoki ya kosimba liboso. Kaka pene na Leningrad nde Opération Iskra elongaki mpe ezalaki possible ya kobuka couloir.
  Ba Allemands bakokaki kozua Stalingrad mobimba na décembre, kasi bakendeki liboso te.
  Na nsuka ya sanza ya mibale, Armée rouge esalaki attaque moko ya elonga pene na Voronezh mpe elongaki kosala bokoli monene. Kasi Mainstein, na contre-attaque na sanza ya misato, alongaki kozinga basoda ya Union soviétique mpe kozongisa makambo.
  Motane ebebaki mingi. Mpe akitisaki motema mpo na mwa ntango.
  Nzokande, ba Allemands basakolaki etumba mobimba na sanza ya Febwali. Mpe ba Alliés batikaki kobwaka babɔmbi mpe kobunda.
  Na Reich ya misato, kobimisama ya bibundeli, mingimingi ba chars, ekómaki mingi mpenza.
  Ba Fritz bakanisaki kosalela ba Tigres, ba Panthères na ba Ferdinands mpo na ko décider résultat ya guerre na faveur na bango.
  Kasi ya solo oyo ekokaki te. Bapesaki mpasi na bango ya monene na etúká ya Stalingrad, pembenipembeni ya libongo ya Volga, epai ya Mbu Caspien.
  Mwango ezalaki ya kokata Caucase na nzela ya mabele na URSS mobimba. Mpe na nsima kokende na Baku pembenipembeni ya libongo ya Caspie.
  Bobele na ntango yango, ba Allemands basalaki milende ya diplomasi mpo na kokɔtisa Turquie na etumba.
  Basili kopesa elaka ya moboko ya kosala grève soki Wehrmacht ekomi na mer Caspienne.
  Japon ezalaki naino na etumba. Alongaki kokata Vladivostok mpe kokanga Mongolie.
  Ba samurai bazalaka na ba infanterie ebele pe babundaka na fanatique. Ba tanks yango ezali mpenza na bolɛmbu, kasi ezali pɛpɛlɛ, etambolaka mpe ezali ntalo moke mpo na kobimisa yango. Mpe oyo eleki ntina, na manœuvrabilité ya malamu.
  Na mokuse, monguna azali na makasi monene. Mpe Staline ayebi te nini asengeli kosala.
  Mpo na sikoyo, pari mobimba ezali na ntuku misato na minei. Kasi bazali na bolɛmbu koleka mituka ya Allemagne, mingimingi ba Tigres. Tank ya KV ezali kutu mabe koleka mpe kilo mingi.
  Mondoki ya 45 mm esilá ngala, mpe mondoki ya 76 mm ezali makasi te.
  Aviation na ba termes pratiques ezali mabe te. Surtout Yak-9, atako ezali plutôt faible na armement.
  Na momeseno, bato ya Allemagne bazalaki kotya motema na Focke-Wulf! Kasi motuka yango emonanaki ete ezalaki mpasi mpo na kotambwisa yango. Atako ezalaki na nguya mingi mpe mbangu.
  ME-309 ebandaki koya, motuka ya mbangu na bisika nsambo ya masasi, kasi mpe pete mingi te mpo na kosalela mpe kilo. Yango elingi koloba manœuvrabilité ya mabe koleka.
  Mingi to moke ya biloko ya sika oyo esalemaki ezalaki Yu-188 mpe Yu-288, oyo ezali ba bombardiers ya malamu.
  Mpe, ya solo, mituka ya liboso ya jet ebandaki kobima. Kasi naino en masse te.
  Ba Allemands babandaki etumba na bango kaka le 15 juin, ba transférer ebele ya ba chars. Mpe ya solo bazelamaki uta ebandeli mpenza. Libateli moko ya nguya etongamaki.
  Citadelle moko ya solosolo.
  En plus, IL-2 ebongisaki surprise ya bien pona ba Allemands na forme ya ba petits bombe cumulatifs.
  Kasi oyo ekoki te... Ba Allemands babimaki kaka makasi koleka. Bazali na ba infanterie, aviation mpe ba chars oyo bayebi makambo mingi.
  Soki front occidental ezali te, ba fascistes bazalaka makasi na mopepe. Na ba chars bazali na mua avantage na nombre, mais na qualité en raison ya ba véhicules lourds.
  Na minduki, URSS ezali kutu na mwa bitunga mingi koleka. Kasi ya solo, na oyo etali calibre, monguna azali liboso.
  Etikali kaka ya ko compter na défense ya makasi mpe ya fermeture ya peuple soviétique.
  
  
  
  NAPOLEON AZALAKI VICTOIRE NA WATERLOO
  Napoléon le Grand abundisaki Hamilton deux-trois heures avant mpe alongaki kolonga ye avant Blucher akoma. Mpe na nsima alongaki Blucher.
  Na ba conditions wana, Russie, oyo etambwisamaki na Alexandre le Première, ezwaki mokano ya kobunda na Napoléon te. Bato ya Autriche, oyo emonanaki lokola ete bazalaki bandeko na ye, bapesaki kimya na ndenge ya bokatikati.
  France ezwaki lisusu bisika mibale ya mikemike na Italie oyo bato ya France bazalaki kofanda, mpe Pays-Bas na kati ya composition na yango. Balongolaki ye mbongo ya indemnité, mpe bayebaki nguya ya Napoléon le Première.
  Equilibre ya mwa ntango moke esalemi. France elɛmbaki mingi na bitumba, mpe Napoléon afandaki nyɛɛ na boumeli ya mwa ntango. Atako abandaki kosala mwa mbongwana. Moko ya makambo ya ntina mingi ezali bobandi ya officiel ya polygamie, na lotomo ya kozala na ba partenaires kino minei.
  Atako Lingomba ya Katolike etɛmɛlaki, bokonzi ya bokonzi ya pápa ekweaki mingi. Mpe Baprotesta bamonisaki ete bazalaki kobongolabongola makambo na likambo yango.
  Napoléon ye moko azalaki pene na moto oyo andimaka Nzambe te. Mpe akabolaki na ekateli nyonso lingomba mpe Leta. Balobaka ete mibeko ya mokili etali yo te.
  Napoléon le Grand, lokola azongisaki mwa moke nguya ya France, akɔtaki na Algérie mpe Maroc. Abandaki kobakisa ba colonie na Afrika na biloko na ye. Eumelaki te, basoda na ye bazwaki Libye. Kasi Ezipito epekisamaki kozwama na Grande-Bretagne, oyo yango moko ezalaki na mikano te mpo na yango.
  Napoléon azwaki ekateli ete ekozala malamu kobanda etumba na mbu te, epai azalaki na bolɛmbu mingi koleka monguna. Lisusu, esengeli mpe kosilisa biloko oyo bakangaki na Afrika.
  Ba français bazwaki mokano ya kokende epai ya Niger mpe kolonga mabele na Wɛsti mpe na katikati ya Afrika.
  Napoléon alongaki kosala boyokani malamu na Russie, mingimingi nsima wana Nicolas le Première akómaki na bokonzi, oyo akómaki moninga na ye, mpe na Autriche. Lisusu, na 1829, Autriche mpe France bakɔtaki na etumba na Turquie na ngámbo ya Russie. Oyo emonanaki kozala démarche makasi en général.
  Nsukansuka, babenganaki Türkiye na mikili ya Balkans. Bosnie mpe Herzégovine ekómaki eteni ya Autriche, Russie ezwaki eteni ya ɛsti ya Roumanie, mpe eteni ya wɛsti ekómaki ya Autriche.
  Bulgarie mpe Serbie ezwaki lipanda na ndenge ya mibeko, kasi bato ya Bulgare bakómaki bavasaux ya Russie, mpe ba Serbes ya Autriche. France ezwaki bokonzi likoló na bokonzi ya Sardaigne mpe ya Napoli. Longola yango, Bafalanse bazwaki Crète na Grèce mpe ndambo ya bisanga yango. Grèce yango moko na continent ezwaki lipanda na ndenge ya mibeko, kasi na nse ya lipanda ya France.
  Turquie etikalaki mpenza kaka Istanbul na Mpoto.
  Russie ezwaki mpe Transcaucasie, Batumi, Kars, mpe Erzerum - pene na mabele manso mafandi na ba Arméniens mpe ba Kurdes. Nɔrdi ya Irak ekómaki ya Russie, mpe Sudi ezwamaki na Angleterre.
  Türkiye ekitisama na catégorie ya ba pouvoirs mineures. Au contraire, Russie emonanaki makasi koleka na histoire ya solo. Napoléon akufaki na 1837, mpe etikalaki France nguya monene mpe ya nguya oyo ezalaki na biloko ya bokonzi ya bakolonia na Afrika, na Mpoto mpe na bisika mosusu ya Azia.
  Nsima na yango mwana na ye Napoléon II akómaki na bokonzi. Molai, blond, a hériter ba ambitions minene epayi ya tata na ye. Mpe amekaki kosala boyokani mpo na kobundisa Grande-Bretagne.
  Autriche endimaki yango, mpe Russie, oyo na ntango wana ekangamaki na etumba na Caucase, eboyaki kosala etumba ya boyokani. Na nsima, na 1846, Autriche mpe France bakendaki kobunda na Allemagne. Esangani naino te na nse ya Prusse. Mpe nguya yango ezalaki kokokana te. Autriche ezali na sommet ya pouvoir na yango mpe France pe... Mais Prusse ezali makasi mingi te.
  Lokola etumba yango ebandaki, mabele nyonso ya Allemagne ezwamaki mpe ekabolamaki kati na Bafalanse mpe bato ya Autriche. Na nsima, Napoléon II azwaki Danemark nokinoki. Na 1851, Norvège ekangamaki mpe na ba Français.
  Mpe na 1853, nsukansuka Nicolas ya liboso akɔtaki na boyokani yango. Russie, Autriche na France ba attaquer oyo etikali ya Turquie na Grande-Bretagne.
  Na mabele, elonga esalaki ete boyokani yango ezala. Na mbu, makambo ezalaki mwa malamu mpo na ba Anglais. Kasi coalition ezuaki Moyen-Orient mobimba, Egypte, Soudan. Et puis Iran. Mpe na 1857, Russie, France mpe Autriche bakendaki na Inde. Mpe bakokaki mpe kokanga ye.
  Bolongi ya Afrika ezalaki mpe kosalema na bokende liboso na sud. Mpe Grande-Bretagne yango moko ekangamaki na ntolo na blocage continental. Bobele na ntango yango, ampire misato ezalaki kotonga bamasuwa.
  Litomba na bango na nguya mpe na biloko ya etumba emonanaki mingi.
  Mpe na 1862, na kotalaka likama ya kokita ya Russie, France mpe Autriche na métropole yango moko, ba Anglais basengaki kimia. Grande-Bretagne esengelaki kondima makambo mingi ya nsɔni mpe kotika bikólo oyo ezalaki koyangela.
  Na 1864, Nicolas ya liboso akufi... Kiti na ye ya bokonzi ezwaki libula na Alexandre le Deuxième. Kasi mokonzi oyo azalaki lisusu na chance te. Déjà na avril 1866, noble Karakazov abeta ye masasi mpe liberation ya ba paysans oyo bazelaka banda kala esalemaki te.
  Mpe elenge ya sika Tsar Alesandala ya Misato azalaki kotɛmɛla bonsomi ya bato ya bilanga. Mpe akobaki na nzela ya conservateur. Kasi, Russie ezalaki koleka na Azia mpe na Chine.
  Na États-Unis, etumba ya bana-mboka eumelaki. Mingimingi nsima ya kobomama ya Abraham Lincoln. Bozangi boyokani makasi ebimaki kati na bato ya nɔrdi. Etumba yango eumelaki mbula koleka zomi, mpe États-Unis etikalaki kaka na biteni. Bolai ya etumba esalemaki na nzela ya lisalisi ya Napoléon II epai ya bato ya sudi mpe mpo na koboya kozala na Etats-Unis ya makasi na ndelo na colonie française ya Canada mpe Mexique oyo ezalaki na nse ya bokonzi. Napoléon ya Mibale ayangelaki tii na 1879, mpe boyangeli na ye ekómaki molai mpenza: mbula ntuku minei na mibale mpe ya nkembo. Ba Français bazwaki Afrika mobimba, kaka Autriche nde ezwaki mwa ndambo na yango, ezwaki matomba na Syrie, Palestine, Indochine, ndambo na Inde, Iran, mpe bongo na bongo.
  Bazwaki esika na Canada, na Mexique, mpe babandaki kokɔta na Amerika Latine. Na Espagne mpe na Portugal, bakonzi ya France babandaki koyangela. Grande-Bretagne ekómaki ekólo ya mibale.
  Ya solo, Russie ekómi makasi, mpe mwa Autriche. Kasi yango ezali kobangisa te.
  Napoléon ya misato, mwana ya Napoléon ya Mibale, amataki kiti ya bokonzi. Azalaki déjà na mibu ntuku misato na mwambe. Amperɛrɛ oyo akɔmeli mpenza, akobaki politiki ya tata na ye, abundaki bitumba na Amerika Latine mpe atalaki Australie mpe Océan Pacifique.
  Russie na tango wana elongaki mpe e digérer Chine na Inde, mabele ebele. Na 1904, basoda ya Russie bakitaki na Japon, liboso bazwaki Corée. Etumba na Japon ebendaki mwa moke mpe ekɔtaki na eteni ya parti. Napoléon III alongaki Amerika Latine mpe pene na Continent Rouge mobimba. Kasi azwaki ntango te ya kokɔta na États-Unis mpe akufaki na 1909.
  Napoléon le quatrième - bana nionso ya liboso bazalaki kobengama na bonkoko ba Napoléons - azuaki mpe abundisaki Etats-Unis mpo na kosilisa consolidation ya mabele. Na ntango yango, États-Unis ekabolamaki na biteni misato mpe etikalaki mwa nsima. Mpe ebele ya mampinga ya France ekangaki bango.
  Russie ezalaki naino na etumba na ba partisans ya Japon na boumeli ya ntango molai, mpe botomboki ezalaki ntango nyonso kobima na Chine.
  Na 1913, Alesandala ya Misato akufaki, mpe Nicolas II amataki kiti ya bokonzi. Mokonzi ya sika akobaki nzela ya tata na ye.
  Nsima ya kolonga États-Unis, Napoléon IV alingaki mingi koleka. Grande-Bretagne ezali naino makasi mingi te soki ba colonie ezali te. Autriche na Russie ezali ba forces mibale ya minene na mokili longola France.
  Lisusu, na bikonzi nyonso mibale ezali na bakonzi ya solosolo, mpe na Russie ya Tsar, boombo esalemaka mpe!
  Napoléon le quatrième azali kokanisa likambo oyo... Kasi kobundisa ba monstres mibale na mbala moko ezali mosala oyo ekoki kosalema te. To mpe makambo ya mindɔndɔmindɔndɔ mingi. Osengeli kopona moto moko mpe kobeta bango elongo.
  Nsima ya liwa ya Amperɛrɛ Franz Joseph na 1916, oyo ayangelaki mibu ntuku motoba na mwambe - moko ya bokonzi ya molai koleka na mokili, mwana ya ndeko na ye ya mobali Charles I amatamaki na kiti ya bokonzi. Mpe nsima na yango, matata ebandaki na Autriche. Bato nyonso te bayebaki mosangoli ya sika ya libula, oyo nkɔkɔ na ye ya mobali kaka moko Franz II azalaki amperɛrɛ.
  Mpe botomboki mpe ba coupes d"Etat ebele ebandaki.
  France mpe Russie batindaki basoda na Autriche. Grève conjointe ememaki na défaite noki ya empire patchwork mpe division na yango. Mpe eumelaki te Suède ekabwanaki.
  Mpe France ekɔtisaki Espagne mpe Portugal na composition na yango.
  Na yango, etikali kaka na ba pays mibale na mokili : France na Russie, oyo ekaboli ba territoires nionso...
  Nicolas II mpe Napoléon IV. Oyo ezali kosangisa. Mpe bakonzi mibale batelemi en face... Kasi etumba ebandaki jamais... Nicolas II akufaki na 1936. Alexey II azwaki esika na ye. Mpe Napoléon ya Minei akufaki mbula moko na nsima na 1937. Mwana na ye ya liboso azwaki esika na ye te, oyo mpe akufaki, kasi oyo ya katikati, Louis ya zomi na libwa.
  Mokonzi ya sika azalaki elenge mpe Alexei azalaki elenge. Mpe na 1941 babundaki pendant plusieurs mois kobanda mai tee na décembre... Sima na yango basali kimia, na ba conditions sans annexes mpe indemnités.
  Oyo ezalaki deja etumba ya suka ya ba empires mibale ya mokili mobimba. Na 1943, Bafalanse bapumbwaki tii na sanza. Na ba Russes na 1945. Kopanzana ya etando ebandi.
  Mpe bikonzi mibale: Russie mpe France, bokonzi ya Bonaparte mpe Romanov ezalaki kofanda esika moko na kimya.
  Na yango, mingimingi, bomoi ekolaki mpenza na kimya na ebongiseli mosusu ya molɔ́ngɔ́ ya mabelé.
  Na nsuka ya ekeke ya ntuku mibale, bato ya Russie mpe ya France balongaki kotala pene na baplanɛti nyonso ya Système solaire mpe bakolisa baizini ya likoló.
  Mingimingi, ba épidémies to nzala ezalaki lisusu te na Mabelé. Bazalaki kopekisa motángo ya bana oyo bazalaki kobotama na ampire nyonso mibale mpe mangomba ezalaki na ndelo.
  Lingomba ekabwanaki na Leta, mpe koboya kondima Nzambe mpe losambo ya sika ya bapakano ekómaki na momeseno.
  Mpe bitumba yango elimwaki mpenza, mpamba te mobulu monene ezalaki pene na te.
  
  SOKI RASPUTIN ALINGAKI BIKA
  Rasputin, na mwa likamwisi, atako ngɛngɛ yango mpe azokaki na libumu, abikaki kaka ntango bamekaki koboma ye. Lokola mbano ya kozinga Tsar Nicolas II oyo bakanisaki banda kala, coup d"Etat ya ndako ya mokonzi esalemaki te. Tsar alongaki koleka eteni oyo eleki mpasi na lisolo ya Russie. Mpe na nsuka ya sanza ya Aprili, ntango kaka banzela ekauki, etumba oyo bazelaki banda kala na sudi ebandaki.
  Efficacité ya combat ya armée tsarist ebebisamaki te na ba décrets ya buzoba ya Gouvernement provisoire, mpe sous commandement ya commandant exceptionnel Brusilov, ezuaki ba succès minene. Par ailleurs, na histoire réelle, na ebandeli ba succès minene ezalaki, offensive elongaki te en raison ya sabotage, ezala na ba bolcheviques mpe na ba éléments destructifs misusu, y compris ba grandes bourgeoisie mpe ba ministres ya Gouvernement provisoire.
  Mais sabotage eza te, armée eza kaka makasi en raison ya discipline ya ba généraux tsaristes. Mpe morale ya ba autrichiens mpe surtout ba unités slaves ezali kokita.
  Brusilov azwaki Lviv mpe akendeki liboso tii ntango bazingaki Przemysl.
  Kaka na kolembisa makasi liboso na katikati nde ba Allemands bapekisaki na lolenge moko to mosusu offensive ya Russie.
  Kasi, basoda ya Russie babɛtaki mpe na Roumanie. Balongaki mingi kuna. Mpe bazwaki kutu lisusu Bucarest mpe Transylvanie.
  Ba Allemands babimisaki mpe basoda na bisika mosusu, mpe babikisaki ba Autrichiens. Ezalela mpo na Allemagne ekómaki makasi mpo États-Unis ekɔtaki na etumba yango na sanza ya minei 1917. Pourquoi ba Américains ba joindre te? Ezali polele ete Allemagne ezali déjà kosala mobembo na masuwa mpe ezali malamu kozala kati na balongi.
  Na ɔtɔne, ntango neige ya mai ebandaki kokwea, nsukansuka basoda ya Russie babandaki kobundisa ba unité allemande oyo ezalaki na katikati.
  Kozanga komonana malamu na neige ya mai esalaki ete ezala mpasi mpo na ba mitrailleuses ya Allemagne mpe ba artillerie kosala mosala. Longola yango, na malili, libota ya Kraut bagangaka ntango nyonso mabe koleka bato ya Russie, oyo bameseni mingi na klima ya makasi.
  Na yango, liboso ya katikati, ya wɛsti ezalaki kotambwisama na mokonzi ya basoda oyo azalaki na ekateli mingi mpe oyo azalaki na makoki mingi, Kornilov, oyo alongolaki mokonzi oyo azalaki liboso na ye oyo azalaki na mpiko mingi te.
  Basoda ya Russie babukaki bibundeli ya Allemagne oyo elɛmbisamaki mpe balongaki kokende liboso, mpe bakangaki ebele ya bato ya bolɔkɔ mpe batrofe.
  Bobele na Ebale Vistula, lokola balɛmbisaki basoda na bango na wɛsti, nde basoda ya Allemagne bakokaki kopekisa basoda ya Russie bákende liboso. Mampinga ya ba Tsars esikolaki mikili ya Baltique mpe ekɔtaki na Prusse orientale.
  Ba Russes mpe bazuaki ba succès minene na secteur ya sud ya front contre Turquie. Na nsuka ya mbula, bango, elongo na bato ya Angleterre mpe ya France, bazwaki pene na mobimba ya Asie Mineure mpe bapusanaki pene na Istanbul.
  Na sanza ya Yanuali, Istanbul ekweaki na mpasi libosoliboso ya basoda ya Russie, mpe bokonzi ya Ottoman etikalaki.
  Mobu 1918 ekómaki. Na Russie bandimaki ete bakolonga liboso, mpe mboka ekangamaki atako mikakatano nyonso ya basoda. Ba alliés mpe bazongisaki mwa moke sima ba Allemands na Ouest, mpe bandimaki elonga na bango.
  Amerika e transférer ba divisions mingi mpe mingi. Autriche-Hongrie ezalaki kokwea mpe basoda na yango bazalaki kolongwa. Bulgarie esakolaki etumba na Allemagne mpe Autriche-Hongrie, mpe etikalaki na boyokani ya mikili ya katikati. Mpe Türkiye alongamaki.
  Ya solo, mayoki ebimaki na Allemagne mpo na kosilisa etumba yango nokinoki.
  Kasi bazalaki kaka mwa kokakatana. Okokende wapi? Na sanza ya misato, Russie, kozanga kozela molunge mingi, ebɛtaki Autriche-Hongrie oyo esilaki kobukana mpe ebukaki liboso. Ba Allemands bakokaki te kotelemela attaque wana mpe bakimaki. Balongaki bango na mbeba monene. Budapest ekweaki mpe bokonzi ya Autriche emipesaki.
  Nsima ya mwa ntango, bokonzi ya bokonzi esalemaki na Allemagne, mpe na mokolo ya 9 Mai 1918, bokonzi ya Allemagne etikalaki.
  Yango nde ndenge Etumba ya Liboso ya mokili mobimba esukaki. Yango elandaki na masolo na Versailles, mpe kotia maboko na système ya sika ya kimia.
  Bokonzi ya Ottoman elimwaki na karte. Ekabolamaki na Russie, Grande-Bretagne mpe France. Bokonzi ya Tsar ezwaki lisusu Constantinople mpe Asie Mineure elongo na Arménie. Grande-Bretagne Irak, Palestine, biloko ya Ottoman na Arabie Saoudite, mpe France Syrie. Autriche-Hongrie mpe elimwaki na karte ya Mpoto. Russie ezwaki Galicie, Bukovina, Cracovie elongo na mabele ya Pologne. Tchécoslovaquie ekómaki eteni ya Russie, mpe ebatelaki mwa autonomie, kasi Nicolas II akómaki mokonzi ya République tchèque mpe ya Slovaquie. Cracovie ekɔtaki na Bokonzi ya Pologne, lokola Poznan mpe ndambo ya mikili ya Allemagne. Na kati na yango Danzig. Russie mpe ezwaki etúká ya Klaipeda. Na ndenge ya monene kopanzana ya ba holdings na ye.
  Na mikili ya Mpótó, Allemagne ezongisaki biloko ya France mpe ya Danemark oyo ezwamaki na nse ya bokonzi ya Bismarck. Esengelaki mpe kondima zone démilitaire na Bassin ya Rhin. Allemagne esengelaki mpe kofuta mbongo mingi mpo na kofuta mikili oyo elongaki. Ya liboso, Russie na France lokola ba allemands ba affectés mingi.
  Yougoslavie mpe ebimaki, oyo endimaki lokola vassale ya Russie, kasi ekomaki na ndenge ya mibeko te. Bakatamaki Hongrie mpe endimaki mpe ete ezali na nse ya bokonzi ya Russie. Autriche etikalaki na lipanda na ndenge ya mibeko, kasi efutaki ba reparations. Roumanie ezwaki Transylvanie.
  Bato nyonso bazalaki na esengo mingi to moke longola kaka baoyo babungisaki. Türkiye mpe Autriche-Hongrie elimwaki na karte ya Mpoto mpe ya Azia. Mpe Russie ebakisaki ezala motángo ya bato mpe teritware. Lokola ya solo, France, Japon, Grande-Bretagne, mpe kaka Etats-Unis nde ezwaki kaka mwa ndambo moke ya mbongo oyo esengelaki kofutama. Biloko ya Allemagne na Mbu ya Pasifike ekabolamaki kati na Japon mpe Grande-Bretagne. Na Afrika, mingimingi na Grande-Bretagne.
  Mwa basanza na nsima, Russie ekɔtaki na etumba na Afghanistan na ngámbo ya Grande-Bretagne. Elonga ya nokinoki elongamaki, mpe mpo na mbala ya liboso bamekaki char oyo mwana ya Mendeleev asalaki na etumba. Motuka ya sika emonanaki ete ezalaki malamu mingi mpe ezalaki na bizaleli malamu ya kotambwisa.
  Bapesaki ye nkombo "Alexey" mpo na kokumisa mosangoli ya bokonzi. Mpe motuka oyo emonanaki lokola elaka mingi.
  Nsima ya kolonga mpe kokabola Afghanistan, eleko moko ya kimya ebandaki. Atako bitumba ya mikemike mingi eleki. Russie na Grande-Bretagne bakabolaki Iran. Et puis ba alliés basilisaki division ya Arabie Saoudite.
  Nkita ya Russie ekolaki nokinoki na mbula soki zomi likoló na monkama, mpe na 1929 ekómaki na esika ya mibale. USA mpe ematamaki noki, mwa moke moke koleka France, mpe kutu moke koleka Allemagne. Mpe Grande-Bretagne ekutanaki na stagnation, ekómaki na mpasi te na niveau oyo ezalaki liboso ya etumba.
  Nzokande, ntango bokiti ya mosolo monene ekɔtaki, makambo ekómaki lisusu mpasi mpe botomboki mpe mobulu ebandaki kokola.
  Nicolas II alendisaki bokonzi na ye na ndenge alongaki na Etumba ya Liboso ya mokili mobimba. Tsar akitisaki mokolo ya mosala kino ngonga zomi na ndambo, mpe na mokolo ya samedi mpe mikolo liboso ya konje kino ngonga mwambe. Lifuta na Russie ezalaki se kobakisama. Ntalo etikalaki kaka ndenge moko, mpe rouble ya bokonzi ezalaki mbongo oyo elekaki makasi na Mabelé.
  Longola yango, tsar na 1925 abandisaki kelasi ya nsambo ofele. Mpe na 1929, kelasi ya nsambo ekómaki na makasi. Soins de santé ya ofele ekómi mpe kozwama mingi.
  Mpe kozwa kelasi ya minene ofele ekómi pɛtɛɛ mingi. Mpe mbongo ya pansiɔ ebakisami, mpe efutamaki ata na basali mpe basi ya ndako, mpe na ba bibɔsɔnɔ.
  Kasi Bokiti monene ya mosolo ebakisaki lisusu mikakatano nyonso. Mpe lisusu bakanisaki Duma, oyo tsar alongolaki, kasi maponami ya sika masalemaki ata moke te. Oyo ememaki na bozongisi ya absolutisme.
  Mokonzi azwaki lisusu lotomo ya kosala mibeko, mpe abandaki kolakisa mosala ya komonana. Kasi, soki Duma ya Leta ezalaki te, ekómaki kutu malamu koleka, Conseil d"Etat esalaki, mpe Code civil ya Empire ya Russie ezwamaki.
  Kasi, bourgeoisie ya sika elingaki démocratie mingi, mpe au moins réveil ya Duma. Na tango ya dépression, ezala prolétariat to ba paysans babandaki kotombokela.
  Ba villages nionso, classe ya kulak ekomaki significativement makasi. Kasi bankolo mabele bazalaki kaka kobatela mabele. Kobota etikalaki mingi mpe liwa ekiti, mingimingi lokola lisalisi ya monganga ebongwani. Yango esalaki ete motángo ya bato ekóma mingi mpe mabele ekabwana. Ya solo, ndambo ya bokoli yango ezwamaki na engumba. Na ntango ya Dépression, chômage emati makasi.
  Kasi guvɛrnema ya tsarist, na nzela ya bibongiseli ya makasi, elongaki kokitisa mbuma mabe ya kotungisama na makanisi. Na 1931, ntango Japon ekɔtaki na Chine mpe emekaki kosala guvɛrnema na yango moko ya bana-popi na Manchuria. Yango ebukaki boyokani oyo esalemaki liboso mpe ekómaki ntina oyo Russie ekɔtaki na etumba yango.
  Na ntango wana, basoda ya Tsar bazalaki na ba chars ya liboso mpe ya makasi koleka na mokili mobimba, mpepo oyo eleki malamu, kati na yango ba avions motoba oyo ezalaki kobwaka babɔmbi na motuka. Na yango, na Russie ya Tsar, ba hélicoptères ya liboso na mokili mobimba oyo esalemaki na ebele ebimaki, mpe minduki oyo elongaki mingi, oyo ezangi recoil.
  Longola yango, nivo ya ba généraux emataki na Russie ya Tsar. Mpe masuwa yango ezalaki kotambwisama na Amiral Kolchak, moto ya mayele mingi.
  Ata na Etumba ya Liboso ya mokili mobimba, basoda ya Tsar babimisaki lisusu bampɛpɔ ya mai mpe bamemaki yango na ndenge ya kokoka. Mpe azalaki konyata na molende nyonso bato ya Japon na mbu.
  Etumba yango elekaki malamu te mpo na bato ya Japon banda ebandeli mpenza. Na nse ya tsar, Baikal-Amur Mainline mosusu etongamaki mpe bopesi ya basoda ya Russie esalemaki kozanga mikakatano.
  Lokola baleki ba Japonais na motángo mpe na lolenge ya malamu, ba maréchals ya terrain Denikin mpe Kornilov bakambaki etumba oyo elongaki. Kati na bilenge ba généraux, Vasilevsky abimaki, oyo akómaki colonel na mbula ntuku mibale na misato na boumeli ya Etumba ya Liboso ya mokili mobimba. Mpe na mbula tuku mibale na mitano azali déjà général.
  Ya solo, ezalaki na bakonzi mosusu. Tukhachevsky mpe akutanaki na bokoli ya mosala na ye nokinoki. Amatamaki na Budyonny. Molɔngɔ́ ya malonga mpe uta ebandeli mpenza mampinga ya tsaris nde ezalaki na mwango, kokela ba chaudières mpe kozinga Port Arthur. Kasi, kozingama eumelaki mingi te na ntango ya kobundisa, citadele oyo ekoki kozwama te ekweaki na boumeli ya pɔsɔ mibale; Mpe na boumeli ya sanza minei mpamba ya bitumba, Chine mpe Corée mobimba esikolamaki.
  Tsar Nicolas II, kosalelaka litomba na likambo oyo ete États-Unis elɛmbisamaki na mpasi monene ya mosolo, kaka ndenge Grande-Bretagne ekokaki te kokɔta na etumba yango, apesaki mitindo ete bázwa Japon mobimba mpe bákanga yango na bokonzi ya Russie.
  Kolchak alongaki mpenza ba samurai na mbu, asalelaki, kati na makambo mosusu, mpepo ya mai oyo eleki malamu na mokili mobimba. Longola yango, masuwa moko ya masuwa eutaki na Mbu Baltique mpe na Mbu ya Mediterane.
  Mpe na sanza ya misato 1932, basoda ya ba tsarist bakitaki na Japon. Nsima ya sanza misato ya etumba ya motó makasi, bazwaki Mokili ya Moi oyo ezali kobima mpe ekómaki etúká ya Russie. Esalaki référendum mpo na kosangana na Russie. Mpe Nicolas II akómaki Mikado mpe Amperɛrɛ ya Japon. Russie ezwaki mpe biloko na Mbu ya Pasifike.
  Hitler azwaki bokonzi na Allemagne na Yanuali 1933. Mpe ya solo, kokɔta na ye na bokonzi ekokaki kobimisa makama mingi.
  Fuhrer alapaki mbala moko ndai ya bosembo epai ya Nicolas II mpe asakolaki boyokani na Russie.
  Hitler apesaki likanisi na boumeli ya likita moko ya ye moko ete bákabola bikólo ya France mpe ya Angleterre.
  Nicolas II andimaki likambo yango. Mpe boyokani kati na Italie, Allemagne mpe Russie esalemaki. Contre Grande-Bretagne na France, ya solo. Na 1937, Allemagne ezwaki Autriche. Bobele na ntango yango, Nicolas II akufaki nsima ya koyangela pene na mbula ntuku minei na misato. Mwana ya mwana na ye ya elenge, Alesandala ya Minei, azalaki na kiti ya bokonzi. Mosangoli ya libula, Alexey, alongaki kobala, kobota mwana mobali, mpe akufaki mpe na bokono oyo ekoki kobikisama te. Mwana ya mwana azalaki kaka na mbula motoba, mpe ndeko ya mokonzi, Mikhail Romanov, akómaki mokonzi mpe mokonzi. Mokonzi moko ya mobange, kasi mingimingi oyo ayebi makambo mingi. Par ailleurs, ezalaki ye nde asala leadership global ya capture ya Japon, mpe azalaki na grade ya grand-maréchal, lokola generalissimo.
  Régent Mikhail Romanov akobaki nzela na ye mpo na kosala alliance na Allemagne mpe Italie. Mpe na mokolo ya 15 Mai 1940, Reich ya misato ebundisaki France, Belgique mpe Hollande, bakisa mpe Grande-Bretagne. Russie mpe ebundisaki bikolo ya Angleterre. Mpe Italie ekendaki kofanda na Afrika.
  Etumba yango ekómaki malamu mpenza. Ba Russes bazwaki biloko nyonso ya Grande-Bretagne mpe ya France na Azia na boumeli ya sanza misato. Mpe na nsima bakitaki na Australie. Russie mpe ekendeki liboso na Afrika.
  Ba Allemands, nsima ya kolonga France nokinoki mpe kozwa Belgique mpe Hollande, babandaki kobundisa Grande-Bretagne na mpɛpɔ. Elongaki mingi te tii ntango ba avions ya Russie ekɔtaki na etumba.
  Mpe Grande-Bretagne ekómaki mabe mpenza. Mpe babwakaki babɔmbi nyonso oyo bakokaki. Basoda ya Russie balongaki nokinoki Australie. Mpe Afrika elongamaki malembe mingi, mingi te mpo na botɛmɛli ya basoda ya Angleterre mpe ya France, kasi mpo na ntaka molai mpe kozanga banzela.
  Bazwaki ntango te ya kokanga Grande-Bretagne na 1940, kasi na eleko ya molunge ya 1941, kokita na mpɛpɔ esalemaki mpe nsukansuka bato ya Angleterre basilisaki.
  Yango elandaki na etumba na États-Unis. Roosevelt na kozanga bokebi akota na etumba, mpe na retard. Mpe Russie ya Tsar elingaki kozongisa Alaska.
  Kasi kaka yango te... Na hiver ya '41 - '42, ba troupes zaristes bakatisaki glace na Etats-Unis mpe babandaki kobunda kuna.
  Basoda ya Russie bazali na superiorité ezala na quantité mpe qualité ya ba soldats.
  Ba Américains bazalaki ko perdre. Mpe ba Allemands babandaki kokɔta na Canada mpe balongaki mpe mingi. 1942 ezalaki mbula ya nsuka ya Amerika oyo ezalaki na lipanda. Na ba coups ya Russie na Allemagne, Etats-Unis ekangamaki tii le 8 octobre, tango, sima ya kokweya ya New York mpe Washington, etikalaki.
  Na ndenge yango, Etumba ya Mibale ya mokili mobimba esukaki. Mokuse koleka na lisolo ya solo, elongaki mpo na Russie mpe Reich ya misato. Na boumeli ya etumba, basoda ya Allemagne bazwaki mpe Espagne mpe Portugal, mpe bazwaki bikólo na bango.
  Mokili ekabwani lisusu. Russie ya Tsar ezwaki bikólo nyonso ya Grande-Bretagne mpe France na Azia mpe na Pasifike, bakisa mpe Australie. Alaska, eteni monene ya Canada mpe États-Unis ekómaki ya Russie, mpe kaka ndambo moke nde epesamaki na Allemagne. Mingi ya Afrika ekómaki bato ya Russie. Kasi ba Allemands bazwaki ndambo ya bikólo ya France, Belgique, Portugais mpe Espagne.
  Ba Allemands bazwaki mpe ezala Danemark mpe Norvège. Mpe Suède ekabwanaki na Russie. France, Belgique, Hollande, Espagne, Portugal bakotaki na union spéciale ya ba Etats na zone ya timbre. Banazi bazwaki bango na basoda, atako babatelaki baguvɛrnema ya bana-popi oyo ezalaki na mibeko. Ezali mpe bongo na Danemark mpe na Norvège mpe na ndambo ya Suède.
  Russie ezwaki bokonzi likoló na Grande-Bretagne. Lokola Tsar Alesandala ya Minei azalaki ndeko na bakonzi ya Angleterre, bandimaki ete azali mokonzi ya Grande-Bretagne.
  Italie ezwaki mwa biloko na Afrika mpe emilendisaki na Éthiopie.
  Na ntembe te, Russie oyo ezali na Tsar ezali bokonzi oyo eleki nguya mpe oyo eleki monene na mokili mobimba. Kasi Reich ya misato ezali mpe makasi. Mpe ezalaki na bopemi ya kimya mpo na mwa ntango. Tosengeli ko digérer ba acquisitions ya sika. Regent Mikhail kutu asalaki litambe oyo esalemá naino te ya kopesa nzela na moto ya Russie ete abota basi minei.
  Ata synode esengelaki kondima yango mpo na kosala ete assimilation ya libanda ya mboka ezala mbangu.
  Oyo nde likanisi ya malamu! Alesandala ya Minei abalaki kutu mbala mibale na bolenge na ye mpo na kopesa ndakisa mpo na bato oyo azalaki koyangela. Donc situation e stabiliser.
  Mikhail akufaki na 1947, mpe Tsar Alexander azwaki mpenza ebonga. Mpe kino sikoyo alongi mpe. Kasi Hitler azalaki na mabele ekoki te, mpe Fuhrer oyo azalaki na bilimu mabe azalaki kolɔta ete akoyangela mokili mobimba.
  Mpe bongo na mokolo ya 20 Aprili 1955, etumba monene ebandaki na Russie oyo ezalaki na Tsar. Reich ya misato mpe Italie, epai mwana ya Mussolini Jr. asilaki koyangela, ebundisaki bokonzi ya Tsar Alexander IV.
  Etumba ya Misato ya mokili mobimba ebandaki. Argentine, Brésil, Venezuela, Mexique, mpe ebele ya mikili ya Amerika Latine mpe ezwaki ngámbo ya Reich ya misato. Mpe Etumba ya Misato ya mokili mobimba ebandaki...
  
  
  ERREUR YA ROKOSSOVSKY
  Univers parallèle, mokili ya mabele. Na boumeli ya Etumba Monene ya bolingo ya ekólo, ezalaki kaka na mwa bokeseni moke na lisolo ya solosolo. Rokossovsky alongaki kondimisa Staline atinda 2e Armée ya Garde mpe ba réserves mosusu contre Paulus mpo na kobebisa bango avant Mainstein akoma. Likanisi oyo esalaki mosala monene: "soki tobebisi Paulus mpe tosikoli Stalingrad liboso ya Mobu ya Sika, ekozala na bopusi monene ya politiki Tokosepela Noele ya Katolike na Stalingrad!"
  Staline andimaki ete bato ya politiki nde bayaki liboso mpe apesaki mitindo ete bábundisa Paulus mpe Mainstein akangama mpo na sikoyo. Kasi lokola mbano ya ekateli wana ya mbalakaka, makambo oyo elandi esalemaki. Naino na sanza ya zomi na mibale, oyo bamibongisaki mpenza mpo na etumba mpe bazalaki kotya motema na bibongiseli ya makasi ya komibatela, basoda ya Paulus batɛmɛlaki motó makasi mpe bakokaki kosimba bisika na bango. Mpe na mokolo ya 25 Desɛmbɛ, Mainstein abukaki nzela moko oyo ekendaki na Stalingrad mwa mosika na sudi.
  Mpe bitumba ya makasi ebimaki. Hitler apesaki mitindo ete asimba motó ya pont na Volga ata soki esɛngi nini, Staline apesaki mitindo ete azwa lisusu Stalingrad ata soki esɛngi nini. Bitumba ebandaki kotɔka, lokola na tango ya assaut na Stalingrad, na ba Allemands, kasi sikoyo ezali exactement le contraire.
  Basoda ya Union soviétique bakendeki liboso, mpe basoda ya Allemagne babundisaki na kozanga elikya.
  Bitumba ya motó makasi koleka ekobaki na boumeli ya sanza misato na ndambo. Ba réserves mingi ekɔtaki na etumba yango. Nsukansuka, na nsuka ya sanza ya misato, babenganaki ba Allemands na Stalingrad, mpe yango etindaki bango bázonga nsima na Don. Kasi ba pertes ya ba soldats soviétiques ezalaki trop mpe pause opérationnelle ya molayi na offensive elandaki.
  Ba Allemands mpe ba renforcer armée na bango na mobilisation totale, ba transférer ba chars ya kilo ya Tiger na Panther, mpe ba lecher ba blessures na bango. Kasi ratio ya ba pertes na tango ya bitumba emonanaki malamu mingi mpo na ba Krauts koleka na histoire ya solo. Lokola Banazi bakweyaki te na kati ya bambɛki mpe babundaki na makambo ya malamu koleka mpo na komibatela. Mpe yango esalisaki bango bázala na molɔngɔ ya liboso na milɔngɔ oyo ezalaki na litomba mingi mpo na bango moko.
  Oui, ba alliés basalaki na décisive boye te na Afrique. Kozanga ya likama mpo na ba Allemands na ɛsti ebimisaki bozangi bondimi mpe bozangi boyokani kati na molongo na bango. Ba Américains, kobanga ba pertes ya makasi, ba se comporter na passive, mpe ba Anglais misusu bazalaki na force ekoki te.
  Yango wana, Banazi bazalaki naino kosimba pont na Tunisie mpe bakokaki komitungisa te mpo na Italie.
  Mpe na mokolo ya 6 Yuli, etumba ya sika ya Banazi ebandaki, pene na Stalingrad. Kasi. Mpe ekokaki kobuka nzela ya bobateli.
  Kokende liboso, Mainstein akómaki na ebale Volga na ntaka ya kilomɛtrɛ nkama moko na sudi ya Stalingrad, na nsima abalukaki na sudi. Emonanaki ete ezalaki manœuvre ya mpiko mpe oyo bakanisaki te. En plus, na bitumba ya offensive, Tigre elakisaki makasi na yango ya somo lokola char ya rupture na protection makasi na mipanzi mpe na sima.
  Komanda ya Union soviétique emekaki na retard koyanola na contre-attaque pembeni ya bande moko oyo ebatelami makasi. Bitumba ya ba chars esalemaki, esika mpo na mbala ya liboso Panther elakisaki nguya na yango na défense mpe na action ya embuscade. Ba Allemands bapekisaki na mayele nyonso ba contre-attaques ya basoda ya Union soviétique na ba chars na bango ya sika. "Ferdinand" mpe asalaki malamu.
  Kasi superiorité numérique ezali kaka na ngambo ya URSS. Ba Allemands bakokaki te kokende liboso mosika mpe basengelaki kotika. Emonanaki lokola ete makambo oyo ezalaki na ebale Volga ekómaki malili. Kasi botomboki moko oyo ezalaki kotɛmɛla Union soviétique ebimaki na Tchétchénie. Mpe engumba Grozny ezwamaki lokola mbano ya mbala mibale, na kokweya ya Porte Terek ya Caucase. Likambo yango ekómi makasi mpenza. Türkiye azali koningana. Moko ya ba généraux Ottomans emonanaki lokola agent allemand. Apesaki kaka mitindo ete basoda na ye bábundisa basoda ya Union soviétique kozanga ndingisa, mpe na ndenge yango, akutanaki na bakambi na likambo oyo ete babendamaki na etumba. Churchill mpe Roosevelt batikalaki nyɛɛ, mpe bituluku ntuku misato ya Turquie, oyo ezalaki na basoda soki milio moko, ebandaki kobundisa yango.
  Kobɛtama wana ya bokosi na mokɔngɔ, mpe na ntango yango moko kofinafina misisa ya biloko oyo ezalaki kopesa biloko pembenipembeni ya ebale Volga, ebakisaki mpenza likambo yango.
  Mainstein, lokola abenganaki milende ya basoda ya Union soviétique mpo na kotindika ye mosika na Volga, amekaki kosala etumba. Na nsima, bakonzi ya Union soviétique batindaki bituluku ya Front Steppe na etumba. Ba Allemands batelemisamaki, ba divisions soviétiques ntuku mwambe contre ba allemands ntuku mitano. Kasi bakokaki bobele kolɛmbisa bokóli na bango, kasi balongaki te kolonga monguna. Ntango bazalaki na Caucase makambo ebebaki. Ba Turcs bazingaki Yerevan mpe bazwaki Batumi pene na mobimba. Ezali na ba réserves soviétiques moke mpenza na Transcaucasie, ba divisions zomi na mitano ya Allemagne, sima ya bokangami ya Grozny, ekobaki kokende na direction ya sud, epusanaki mpe ebandaki kozinga Tbilisi;
  Na mbalakaka, Staline apesaki mitindo ete bábanda offensive na centre, opération ya misato ya Rzhev-Sychov. Kasi ba Allemands bamibongisaki mpo na yango, mpe mampinga ekoki te mpo na kosala etumba ya makasi boye. Likambo yango ekómaki lisusu makasi mpo Japon ekɔtaki na etumba. Ya solo, ba samurai babundisaki URSS yango moko te, kasi babandaki kobundisa Mongolie. Kasi bakonzi ya Union soviétique, na eyano, ya solo, bapesaki basoda mpe bakɔtaki na etumba na ba Japonais. Fimbo ya nkóto nkama motoba ya basoda ya Japon ezwaki esika ya kobɛtama, mpe esengelaki kotinda nokinoki bituluku mosusu ntuku mibale na mitano na Extrême-Orient, kolɛmbisa mampinga na bango oyo ezalaki kotɛmɛla ba Krauts.
  Lokola chance elingaki kozala, ba Alliés ekangamaki na lolenge ya kozela mpe kotala mpe kutu ekitisaki makasi ya kobwaka babɔmbi na continent ya Europe mpe na bingumba ya Allemagne. Mpe tii lelo oyo babundisaki nsɔngɛ ya pont na Tunisie te. En général, ba alliés bazalaki na mbangu te mpo na kobimisa ba châtaignes na moto. Mpe basabotaki mpenza etumba yango. Mpe ba Allemands mpe ba satellites na bango balongaki mokemoke na Caucase.
  Na nsima, Staline azwaki ekateli ya kosala lokola Solon mpe apesaki Hitler trêve. D"ailleurs, ba conditions ezali très favorables mpo na ba Allemands. Bato nyonso oyo bakangami na etumba bapesameli bango ofele, mpe bazongisaka bato ya Russie mpo na lisiko monene. Longola yango, URSS ezwaki mokumba ya kopesa na Troisième Reich petrole mpe biloko oyo euti na petrole, bakisa mpe ebele ya biteni ya biloko ya liboso, ofele na ntango ya kotika etumba.
  Hitler, lokola akanisaki yango, azwaki ekateli ya kondima likambo oyo Staline apesaki. Truse esilaki mpo na mbula moko na possibilité ya prolongation. Na mokolo ya 1 Sɛtɛmbɛ 1943, etumba na ɛsti esilaki. Mpe etumba ebandaki lisusu na makasi ya sika. Kaka mbala oyo na Ouest. Ya liboso, na mbu. Tunisie ekómaki esika oyo bato bazalaki kolinga mingi mpe esika oyo Banazi bazalaki kokɔtela bango.
  Na mokolo ya 25 Novɛmbɛ 1943, mampinga ya Allemagne oyo ezalaki na bokonzi likoló ya Mainstein ebandaki kobundisa Gibraltar. Franco azuaki ultimatum mpo na kotika ba Nazis baleka to bakutana na kokweya. Ezalaki na bopunzi makasi na boumeli ya mikolo misato na butu misato. Na kati na yango, ba Allemands basalelaki eloko ya sika mpo na mbala ya liboso: Sturmtiger oyo ezalaki na bibundeli ya lance-fusée. Masini yango epasolaki kaka bisika ya Grande-Bretagne mpe ebomaki monguna na ndenge ya exponentiel.
  Gibraltar ezalaki fonction ya contrôle ya Méditerranée mpe ba côtés nionso mibale ba comprendre yango. Mawa, ba Allemands bazwaki mabaku mingi ya kosangisa mampinga. Mpe ndako makasi yango ekweaki.
  Misala ya bitumba ekómaki mpe makasi na mbu. Bokeli ya ba sous-marins na Troisième Reich elekaki ba unité ntuku minei na sanza mpe ekobaki komata. Ba pertes ya ba alliés na mer ezali komata. Mpe na Afrika etumba ya solo ebandaki. Ba " Panthers " na ba " Tigres " allemands ba lakisaki supérieur na bango sur ennemi. Offensive allemande, oyo ezalaki na groupe ya ba divisions tuku misato, ebandaki na invasion oyo ewutaki na Maroc, mpe na ba divisions tuku mibale na mitano, na attaque na Algérie...
  Année nouvelle 1944 ezuaki batu nionso tango bitumba ezalaki en plein rang...
  Na nsuka ya sanza ya Yanuali 1944, mbɛki monene ya basoda ya Amerika mpe ya Grande-Bretagne esalemaki na Algérie. Mpe banguya yango bamipesaki kaka nsima ya botɛmɛli oyo ezalaki mpenza na bolɛmbu. Na nsima, bato ya Allemagne, elongo na bato ya Italie, bakɔtaki na Libye. Ba balabala ya sika ya Afrika ekomi. Etuluku ya Rommel ekendeki liboso epai ya Ezipito, mpe ya Mainstein epai ya boucle ya Niger.
  Ba Allemands bayaki na mosala na Panther-2, na bibundeli ya makasi koleka mpe mondoki, bakisa mpe moteur ya puissance 900 chevaux. Mpe ba Américains babandaki kosalela char Sherman M 4, na ngala na ye, a réarmer ba chars na ye T-34-85 mpe IS-2. Charne mosusu ya Allemagne, Tiger 2, emonanaki ete esilaki lisusu banda ntango ekɔtaki na mosala ya kobimisa yango mingi. Lokola ezalaki na bibundeli oyo ekokani na Panther-2 mpe ezalaki na kilo ya ba tonnes ntuku mibale na moko, mastodon allemand Tiger-2 ezalaki kaka mwa moke koleka moninga na yango ya mosala ya elenge na bibundeli, ezalaki mpenza na nse na ezala na performance ya conduite mpe na fidélité technique.
  Kasi mpɛpɔ ya sika ya bitumba ME-262 ezalaki na oyo ekokani na yango te, ezala na bibundeli to na mbangu. Donc supérieure qualitative na ye esengelaki e compenser avantage quantitative ya ba Alliés. En général, motango monene ya ba avions kati na ba soldats ya coalition occidentale ekokaki te kopesa avantage décisif na terrain ya bitumba. Ba aces allemands bazalaki supérieurs na compétence na ba collègues na bango ya occident mpe yango e affectaki ba statistiques ya ba combats aériens. Mpe minduki ya Banazi oyo ezalaki kobundisa mpɛpɔ ezalaki malamu mpenza. Longola yango, ba alliés balɛmbisamaki mpo na kozanga ekateli ya komande na bango, oyo ekɔtisaki mampinga na etumba na biteni, yango wana babungisaki mingi. Mpe ezalaki malamu te kozala stationné na Afrika.
  Na katikati ya sanza ya misato, Rommel azwaki Libye mpe akómaki na El Aman. Awa ba Anglais bazalaki na efelo moko ya makasi mpo na komibatela. Mpe Montgomery a commander très efficace, surtout tango azuaki ba renforcements. Kasi ba Allemands bazali kolimbisa boye te. Lokola bamemaki masasi mpe esansi mosusu na nsuka ya sanza ya Aprili, basoda ya Allemagne basalaki rond-point na esobe mpe bakómaki na bisika ya likoló ya Ebale Nil, koleka bisika oyo Grande-Bretagne bazalaki kobatela. Na sanza ya Mai, Alexandrie ekweaki mpe basoda ya Allemagne bakómaki na Canal Suez. Türkiye asalaki invasion na Syrie mpe Palestine.
  Yuni ezalaki mbongwana monene na etumba mpo na Moyen-Orient. Ezalaki na bituluku koleka ntuku nsambo ya Allemagne mpe ntuku mibale ya Turquie. Ba Anglais na ba Américains balongamaki. Mpe na sanza ya nsambo, Arabie Saoudite ekómaki na nse ya bokonzi ya Troisième Reich, mpe basoda ya fasciste bakotaki na Iran, epai bakendaki kokutana kaka na botɛmɛli ya focale ya basoda ya Grande-Bretagne. Na sanza ya mwambe, ba Allemands, lokola batikalaki pene na kotambola kilomɛtrɛ koleka nkóto, bakɔtaki na Inde. Na sanza ya Sɛtɛmbɛ, bazwaki pene na Inde mobimba. Bato ya mboka yango bapesaki Wehrmacht mbote lokola bato oyo bazalaki kosikola. Mpe nsukansuka Japon ezwaki ndelo ya mabele elongo na moninga na yango ya makasi mpenza.
  Le 1er octobre ekomi. Mbula ya trêve oyo esakolamaki na URSS. Ba Allemands basangani na ba Japonais, bazuaki mabele kobanda na Maroc tii na Birmanie, y compris Inde, bakomaki na équateur, bazuaki eteni monene ya Afrika. Na yango, Reich ya Misato ekómaki monene, kasi na ngámbo mosusu, epalanganisaki basoda na yango na bakontina.
  Na boumeli ya ntango wana, Staline azwaki formasyo mpe asalaki bituluku soki nkama misato, bakisa mpe bituluku ya ba chars. Mpe motángo mobimba ya basoda ya Union soviétique ekómaki milio zomi na moko, kati na yango mwambe ekokaki kosalelama na liboso ya Allemagne ya Union soviétique. Kasi Wehrmacht ekómaki mpe makasi, atako elukaki mpenza bokabwani ya bapaya na ndenge oyo esalemaki. Longola yango, nguya ya mpɛpɔ ya jet ebakisami. ME-262 esilaki kobimisama na bankóto, mituka ntuku misato to ntuku minei na mokolo, mpe na ntembe te ezalaki mobundi oyo eleki malamu na Etumba ya Mibale ya mokili mobimba. Ba moteurs na yango mibale e accélérer na vitesse ya 900 kilomètres par heure, mpe ba canons minei ya 30 mm mpe plus ba fusées esalaki que motuka ezala opposant très grave mpo na avion nionso.
  "Panther"-2 emonisaki ete ezali na char moko te na oyo etali bizaleli na yango ya mobimba, eleki mingi na bibundeli mpe na bibundeli koleka "Sherman" M 4 mpe T-34-85. Ya solo, na kilo ya tɔni 47, kasi motɛ́lɛ ya nguya ya mpunda 900 efutaki koleka mpo na yango. Lisusu, Panther-2 elekaki IS-2 na oyo etali kotɔbɔla bibundeli mpe na bibundeli ya liboso, tóloba te ndenge oyo ezalaki kotambwisa motuka.
  Yango etungisaki Staline ya solo. Kasi Troisième Reich ezali kaka na étape na yango ya formation.
  Bokabwani ya sika ya bapaya mpe ya bakolonia ezali kosalama. Développement ya ba chars ya série E ezali kopusana, na ba moteurs ya makasi koleka, ba armures ya épaisseur mpe ba armes ya makasi koleka. Mpe basalaka ba modèles ya sika ya ba avions. Ba nazis bazali déjà na jet bomber Arado na production sérieuse, mpe HE-162 ebimaki. Mpe avantage ya Wehrmacht ekomata.
  Yango wana, Staline azalaki na likambo moko ya kokanisa: soki akondima to te andima likambo oyo Hitler apesaki mpo na kobakisela trêve mbula mosusu. Epai moko, nalingaki te kobwaka lisusu bato na ngai na libulu mozindo ya bitumba. Epayi mosusu, ezali polele ete ekozala lisusu mabe koleka - tango ezali kosala contre URSS.
  Atako bongo, Staline abakisaki ntango ya trêve. Azwaki ekateli ete bato ya mayele bakotaka na bitumba te.
  Kasi na nsima, masuwa Fuhrer ekitanaki na Grande-Bretagne na mbalakaka na sanza ya zomi na mibale 1944. Moto moko te akanisaki ete Banazi bakobima na eleko ya malili. Mpe ba Anglais bakokaki kozwama na kokamwa. Surprise, organisation ya bien, très efficace ba petites minduki autopropulsées E-10, nionso oyo esakana na maboko ya ba Krauts.
  Mpe mpenza na boumeli ya pɔsɔ moko, bakangaki Grande-Bretagne! Oyo ezali généralement réussite colossal ya Wehrmacht!
  Londres ekweyi! Mpe Fuhrer azali komimona ete akoki kolonga te! Islande ekangamaki déjà na sanza ya misato.
  Sima na yango ba fascistes ba proposaki na Amerika - balobi, nini olingi : continuer kobunda to bokokabola kaka ba sphères ya influence ? Sima ya liwa ya Roosevelt, approche pragmatique elongaki na Etats-Unis - ba allemands bapesamaki kimia. Nzokande, Fuhrer etie ba conditions ya makasi - kati na yango kofuta ba reparations mpe indemnité mpo na bombardement ya ba bombe na bingumba ya Allemagne.
  Ba Américains bakakatanaki mwa moke, kasi nsima ya kolonga lisusu na nsɔmɔ na mbu, bango moko batikaki mosala. Mpe bandimaki makambo oyo Hitler apesaki.
  Fuhrer azuaki pause mokuse na guerre... Ko digerer oyo alongaki mpe ko renforcer ba positions na ye na Europe, Afrique na Asie.
  Kasi le 1er mai 1947, ba Nazis, sima ya kosangisa makasi mpe ko se fier na char principal E-75 - oyo eleki monene na Wehrmacht - ba envahir URSS.
  Na bosikisiki, bakobaki kobundisa kuna. Mpe ba déployer ebele ya ba chars ya sika.
  E-75 ekómaki oyo eleki monene, mpamba te Hitler azalaki kolinga mingi mituka minene. Atako mastodon emonanaki ete elongaki mobimba te : likambo mobimba ezalaki koleka tonnes ntuku libwa, na moteur ya kaka 900 chevaux - elingi koloba, réservoir ezalaki mbangu mingi te mpe mbala mingi ezalaki kobukana. Kanon ya makasi ya 128 mm ezalaki na fourniture ya ba obuse ya moke mpe vitesse ya tir ya malembe koleka 88 mm.
  Tourelle ezalaki na protection ya malamu - elongi ya 252 mm, mipanzi ya 160 mm inclinée, kasi coque ezalaki mabe koleka - elongi ya 160 mm, atako na angle ya 45 degrés, kaka côté ya 120 mm, mpe assez haut.
  En général, E-75 ezalaki " Tigre royal " oyo ekoli mpenza, na ba problèmes mosusu mpo na likambo oyo. Na bosembo, esengeli koyeba ete motɛ́lɛ mpe boîte de vitesses ezalaki esika moko, mpe yango ekómisaki ndenge oyo réservoir ezalaki kosala. Longola yango, ezalaki na likoki ya kolendisa libateli ya coque na nguba na elanga.
  Na yango, E-75 ebatelamaki malamu, ezalaki na bibundeli ya makasi, kasi ezalaki kilo mingi, ezalaki kotambola mingi te, mpe mbala mingi ezalaki kobukana.
  E-50 ezalaki, ya solo, moke, pete, na moteur ya forme, mpe ekomaki na vitesse ya koleka kilomètres ntuku motoba na ngonga. Mpe azalaki na canon ya 88 mm mpe bolai ya baril ya 100 EL. Lisusu, azalaki kobɛta masasi 12 na miniti moko. Armure frontale ya coque E-50 ezali presque ndenge moko na oyo ya E-75, protection ya ba côtés na tourelle ezali mabe koleka. Kasi na misala, E-50, ata ndenge nini, na mobilité na yango, na kilo ya pete mpe na bondimi monene, ezali malamu koleka E-75.
  Kasi Hitler asɛngaki motuka moko ya kilo koleka, oyo ebimisamaki mingi. En général, Fuhrer epekisaki kobimisa ba tanks ya pete koleka tonnes ntuku mitano. Mpo na kobatela makila ya Ba-Aryan. Bobele motango moke ya ba E-10 mpe E-5 nde esalemaki mpo na ntina ya botali.
  Ezalaki mpe na char E-100. Mpe mbongwana na yango mingi, kati na yango moko oyo ezali na masini ya kobwaka bɔmbi.
  Fuhrer azalaki mpenza kolinga makambo nyonso ya minene. TA-400 na modification na yango ya jet ekomaki bomber oyo bato mingi balingaki mingi. Ɛɛ, oyo ezali nguya ya nsɔmɔ.
  Yu-488 ebandaki kosala mosala na mpasi, esakolamaki ete esilá kosalelama, mpe moninga na yango ya jet ezwaki esika na yango. Ba Allemands bazalaki na ba avions bombardeurs sans mokila B-2 na B-18. Ezali mpe mituka oyo esalaka malamu mpenza, oyo ekoki kobwaka babɔmbi na États-Unis longwa na Mpoto.
  Mpe mpo na nini ezalaki na mopɛpɛ te? Ba plans ya disque kutu ebimaki, oyo, mpo na écoulement laminaire oyo ezali koleka, ezali invulnérable na ba petites armes.
  Na mokuse, nguya yango ekokani te. Mpe Hitler azali kozela ete akosilisa URSS na pɛtɛɛ nyonso.
  Kasi ezalaki bongo te. Ya solo, na Caucase, Banazi bakendeki liboso elongo na ba Turcs. Bakangaki Baku, Erevan, mpe mabulu nyonso ya petrole. Mpe Japon ekendeki liboso longwa na ɛsti, ekangaki Primorye mpe ezingaki Vladivostok.
  Kasi bana basi minei: Natasha, Zoya, Augustina mpe Svetlana batɛmɛlaki Banazi mpe, ntango etumba monene mpo na kobundisa Moscou ebandaki, bakɔtaki na etumba.
  Natasha abetamaki na mopɛpɛ mpe abwakaki grenade moko oyo ebomaki na makolo mpamba. Apalanganisaki ba fascistes mpe akomaki na Twitter:
  - Nkembo na Russie soviétique!
  Zoya mpe azwaki mpe akataki na nse ya molongo ya Krauts. Mpe na misapi na ye ya makolo mpamba abwakaki makabo ya liwa. Abomi ebele ya ba fascistes.
  Mpe ayembaki boye:
  - Tala na ba succès ya sika!
  Na sima Augustin na mouvement. Enyataki banguna. Apalanganisaki bango na ba coups ya makasi ya maboko na ye na ba direction ekeseni. Mpe na makolo na ye mpamba akobwaka mpe likabo ya libebi.
  Mpe akoyemba:
  - Tokobuka attaque ya horde mabe!
  Mpe awa eyei attaque ya Svetlana. Akataki ebele ya Banazi. Mpe nsima na yango, misapi na ye ya makolo ya mpamba ebandaki lisusu kobwaka likabo moko ya mobomi.
  Mpe mobundi yango asɛngaki ete:
  - Nazali super champion !
  Babundi minei basalaki mpenza mpo na bokabwani mobimba. Kasi division moko, to ata minei, ekoki te contre Wehrmacht mobimba. Mingimingi na bibundeli ya makasi mpe ya liboso.
  Na yango, na nsuka ya sanza ya mwambe, atako bongo, Banazi bazingaki Moscou. Mpe likambo yango ezali mawa mingi. Mpe na nsuka ya sanza ya zomi na mibale 1947, mboka-mokonzi ya URSS ekweaki. Mpe eteni oyo elandaki ya etumba esukaki.
  Sima na yango ezalaki lisusu ndenge moko te na liboso... Na 1948, basoda ya Hitler, elongo na ba Japonais, bazwaki mobimba teritware mobimba ya URSS. Mpe ekómaki lisusu mabe koleka...
  Banazi babundaki etumba na bato oyo bazalaki kosala parti na boumeli ya mwa ntango mpe bakangaki Staline, oyo na motó makasi alingaki te kosala kimya. Nsima wana mokambi ya URSS abomamaki na sanza ya minei 1951, etumba ya parti ebandaki kokita.
  Ba Allemands basalaki gouvernement na bango moko ya marionnette ya Russie, mpe babundisaki ba partisans na ba forces locales. Mpe balongaki kolonga... Etats-Unis etikalaki na poto mpo na sikoyo mpe ezwaki bibundeli ya nikleere.
  Hitler azelaki ntango molai mingi mpo na kobundisa Amerika. Mpe États-Unis ekokaki kotya kobimisama mingi ya babɔmbi atomike mpe na nsima ya hydrogène. Mpe na nsima basalaki, atako na nsima koleka ba Allemands, ba missiles ballistiques.
  Ngambo moko te ezwaki ekateli ya kokende etumba. Ezalaki na bokabwani ya bisika ya bopusi. Ezala USA na Allemagne, mpe Japon ezuaki mingi mpe na yango bazalaki kaka ko digérer ba biens na bango.
  Hitler akufaki na mokolo ya 20 Aprili 1957, mokolo ya mbotama na ye ya mbula ntuku motoba na mwambe. Nsima na ye, bokonzi ezwamaki na régent Schellenberg, oyo azwaki esika ya Himmler oyo alongolamaki. Mpe Goering akufaki mpo na komɛla bangi.
  Schellenberg asalaki liberalisation partielle na ba territoires occupés. Mpe akotisaki boyangeli mingi ya komitambwisa bango moko na bakolonia. Censure mpe ekomi doux. Basusu longola parti Nazi babimaki.
  Schellenberg abandaki kolɛmbisa liteya ya koponapona mposo. Kokola mokemoke na ba rails ya capitalisme mpe na tango moko selon plan, nkita ya Troisième Reich ematisaki niveau ya vie.
  Ba forces partisanes ezalaki kokweya. Bato bazalaki komesana na disipilini mpe na molɔngɔ ya sika. Na 1961, mpepo ya liboso mpo na kokende na Sanza esalemaki. Mpe na 1976 tii na Mars.
  Na lolenge moko to mosusu mikakatano ya nzala esilisamaki mpe motango ya kobotama ebongisamaki.
  Nsima ya Schellenberg, Kleiman ayangelaki. Akobaki mpe liberalisation.
  Reich ya misato ekómaki bokonzi ya demokrasi oyo ezalaki na bituluku mingi. Kasi ezalaki likoki te ya kokabwana na ye.
  Japon mpe ekutanaki na demokrasi. Mpe Amerika ezali banda kala démocratie.
  Na Reich ya misato, nsima ya Kleiman, baponaki prezida ya sika. Mpe ekómaki Natasha Rostova. Oyo ezali vraiment cool!
  Mpe eleko ya démocratisation mpe ya égalité ekomi.
  Mobundi yango abandaki kutu koyemba;
  Bato na biso bakoyika mpiko na mpasi te, .
  Tika minduki - mongongo ya lifelo ya bitumba - nkake!
  Tokotelema: na maloba ya koganga ya elikya, .
  Lipeka na lipeka : bomoko, mibange mpe bilenge!
    
  Kotombola ba bayonettes na maboko oyo ezali na callous, .
  Look ya makasi ya ba combattants - kaka ba gars!
  Mabele ekómi mpɛmbɛ mpo na mawa, .
  Bana basi yango bazali kobenda na nsɔni nyonso ba tresses na bango!
    
  Tozali bana ya bato ya nkembo ya Union soviétique, .
  Tokoki kobukana te, ezala na bibende to na mɔtɔ!
  Tobundaka na makasi na biso nyonso mpo na bonsomi!
  Ezali na etonga ya fascisme - nandimi tokobuka yango!
    
  Ata soki ba commander bango te, eza bololo na frustration, .
  Kasi mobongisi-nzela yango amibongisaki mpo na etumba ye moko!
  Kravate ezali kopela - miso nyonso emonisami na kati na yango, .
  Na matambe ya nkembo ya Bolchevik!
    
  Ebele ya basoda bakimaki na nkanda makasi, .
  Ba fascistes ba silencieux, minduki ezali koganga!
  Ba rouges enyatamaki na nguya ya bibende, .
  Drapeau oyo ebukani na swastika ekweyi!
    
  Toyebaki malamu esika oyo ba piles na biso ezalaki, .
  Mpe mpo na nini? Mwana mobali ya mpiko
  Ata soki mbuma ya mbula-mpɛmbɛ ezalaki kosala ngai mpasi mpe konyokola ngai na mabe, .
  Ntango azalaki makolo ngulu na butu, azalaki kotambola na saki na ye!
    
  Ntango ozali moke, ezalaka pɛtɛɛ, pɛtɛɛ mpo na kosala scout, .
  Okoki kokanga zolo na yo na esika nyonso oyo epasuka!
  Olapa ndai na malili, na zamba, .
  Kasi moto moko azalaki koseka: mobali yango azalaki na mbula te!
    
  Bana basi mpe, bayebaki kobangabanga te, .
  Babundaki mabe koleka bana mibali ya mpiko te!
  Na konje, tobinaki mibalemibale, .
  Basololaki na moke - ezali mawa kobebisa maloba!
    
  Hitler ya motema mabe - Mosali ya Satana, .
  Ndoki yango abomaki bato ebele!
  Kasi mosikoli akonyata ebele ya bato, .
  Après tout, makasi ya ba conseils ezali na limite te!
    
  Parti communiste elingaki mpe kobɔkɔla, .
  Tozali babongisi-nzela ya mpiko mpo na likambo yango!
  Po ba tolérer maître ya Fritz te, .
  Po omitia ekanganeli te!
    
  Toteyamaki kondima na bosantu bandoto, .
  Et épargner effort moko te pona mboka!
  Oyo toyikaki mpiko ekoki bobele komekama te, .
  Bana ya basoda na biso ya bolingo mingi ya Union soviétique!
    
  Moko te kati na biso alobelaki mbula, .
  Yoka mawa mpo na yo moko - ko respecter basusu te!
  Kokufa ebangisaka, kasi nabangaki te, .
  Invincible Rus' - armée ya ba conseils!
    
  Mpe mokili ya esengo ekoya na Mabele, .
  Pasi, mpisoli, mawa, mposa ekozala te!
  Ezali na bendele moko likoló ya planɛti mobimba ya communisme, .
  Baoyo bakweyi bakosekwa na bokonzi ya kitoko!
  
  
  POSA FURER NA BILOKO
  Fuhrer a dévier mua moke na lisolo ya solo na kopesa mitindo na Rommel, sima ya komitika ya garnison ya Tolbuk, a attaquer ba Anglais sans pause. Na yango, kopekisa bango bafanda na ba lignes de défense mpe ba occuper ba lignes préparées.
  Kokobaki etumba, Rommel alongaki, atako nguya moke mpenza, kolonga ba Anglais, mpe basoda ya bokonzi ya bakolonia bamipesaki pene na kozanga etumba.
  Yango wana, bato ya Angleterre babungisaki Ezipito mpe babungisaki bokonzi ya Canal Suez. Kasi ata oyo ezalaki nsuka ya mikakatano te mpo na boyokani oyo ezalaki kotɛmɛla Hitler.
  Fuhrer abalusaki Armée ya Minei ya Panzer na sud te, mpe en plus a confiaki attaque na Stalingrad na elombe ya Crimée, Mainstein. Yango wana, basoda ya Allemagne bakokaki kokanga engumba yango na ebale Volga pene na mbala moko, mpe basoda ya Union soviétique bazwaki ntango te ya kozwa esika ya makolo kuna.
  Lokola bakolisaki elonga ya basoda ya Mainstein, bakendeki liboso pembenipembeni ya Volga mpe bakómaki na Mbu Caspien. Mpe na nsima Türkiye akɔtaki na etumba, mpe abɛtaki limpinga ya bamilio ya bato. Japon mpe, elongaki liboso Etumba ya Midway mpe ezwaki bisanga ya Hawaii.
  Mpe bongo ba samurai bafungolaki front ya mibale na Extrême-Orient. Bakendeki liboso na ebele ya basoda oyo batambolaka na makolo. Mpe bakokaki kokata Vladivostok mpe kozwa Khabarovsk, mpe lisusu kokanga eteni monene ya Mongolie.
  Yango wana, URSS ezwaki makasi te mpo na kosala contre-offensive na eleko ya malili. Mpe ba Allemands, mpe ba Turcs, mpe ba satellites mosusu ya Troisième Reich, bazwaki pene na Caucase mobimba mpe petrole na Baku na eleko ya malili.
  Russie soviétique emimonaki na position ya pression stratégique. Staline andimaki kutu kimya ekeseni na Allemagne na makambo nyonso.
  Fuhrer ezwaki ba données ya renseignements oyo emonisaki ete mosala ezalaki kosalema na Etats-Unis mpo na kosala bombe atomique. Mpe lokola amitungisaki mpo na likambo yango, andimaki kimya ekeseni na URSS. Kasi ya solo, kozwaka mpo na ye moko biloko nyonso oyo esilaki kolonga, bakisa mpe Leningrad, mpe Karelia mobimba, kino na Arkhangelsk, bakisa mpe. Bapesaki mpako monene na Russie soviétique. Japon ezwaki etúká ya libongo mpe ndambo ya mabelé mosusu na Extrême-Orient.
  Staline, kososolaka kozanga elikya ya kobunda etumba na ba fronts mibale, mpe lisusu kobanga ba chars ya sika ya Allemagne - Panther mpe Tigre - andimaki ba conditions ya kimia ya mpasi mingi, kasi ata moke te abatelaki Moscou mpe nguya na ye moko.
  Mpe ba Krauts bakobaki offensive na bango na Afrique mpe bakendeki epai ya Inde. Na ebandeli, bakanisaki kozwa bakolonia nyonso na Grande-Bretagne mpe na nsima kozwa mboka-mama.
  Ba Anglais bazalaki na makoki te ya kotikala na Afrika. Banazi bazwaki, na botɛmɛli ya bolɛmbu mpenza, kontina mobimba ya moindo, bakisa mpe Inde, kosangana na Japon.
  Kokita na Grande-Bretagne esalemaki na sanza ya motoba 1944, na ntango wana ba Allemands basalaki ba avions jet mpe, mpo na koleka na bango na lolenge ya malamu, bazwaki mpenza bokonzi na mbu mpe na mopepe.
  Amerika, mpe, ezalaki kaka kolonga na ba Japonais, lokola babetaki fleet ya Yankee eteni na eteni. Mpe yango epesaki nzela ya kofuta makoki ya nkita oyo ekita.
  Grande-Bretagne métropolitaine elongamaki nokinoki. Mpe nsima ya likambo oyo, mokonzi ya sika oyo azalaki kopesa mabɔkɔ na Allemagne atyaki kuna, mpe guvɛrnema oyo Mosley azalaki kokamba. Masuwa mingi ya masuwa ya Angleterre ekómaki na nse ya bokonzi ya Troisième Reich. Na sanza ya mwambe, ba Allemands bazwaki Irlande, mpe na sanza ya libwa Opération Icarus esalemaki, mpe bazwaki Islande.
  Na yango, Reich ya Misato emibatelaki mpo na kobwaka babɔmbi ya États-Unis.
  Kasi yango ekokaki te mpo na Fuhrer, mpe ba Krauts babandaki kobundisa Amerika.
  Bamemaki basoda mosusu na Argentine mpe na Brésil. Mpe bamosusu bakendaki kofanda na Groenland mpe na Canada.
  Ya solo, elongo na ba Japonais, ba Allemands bazwaki mpe Australie.
  Na 1945, Banazi bakokaki kozwa bateritware ya ntina mingi na Hémisphère ya Wɛsti. Amerika ekutanaki na ba chars ya sika ya Allemagne ya série E, oyo elekaki mpenza ba Shermans mpe ata ba Pershings. E-75 ya Hitler emonanaki ete minduki ya Amerika ekoki kokɔta te na angle nyonso, mpe nokinoki ekómaki char principal ya Allemagne. Na Mársi 1946, États-Unis emipesaki.
  Mpe ezalaki na bopemi ya basoda mpo na mwa ntango. Staline afandaki kimia mpo na sikoyo mpe aningisi masuwa te.
  Hitler apemaki mbula mitano mpe asilisaki biloko na ye. Mpe na nsima nsukansuka akendaki mpe abundisaki Japon na mokolo ya 20 Aprili 1951. Azalaki na biloko mingi koleka.
  Etumba yango eumelaki sanza mwambe mpe esukaki na bokangami ya Japon mpe bikolo na yango nyonso.
  Sima na yango Fuhrer esalaki ba opérations mosusu ebele na Amérique latine mpe ekangaki Espagne na Portugal, mpe ba pays neutres misusu.
  Türkiye mpe elongamaki.
  Emonanaki ete ampire moko pene na mokili mobimba, Reich ya Misato, esalemaki. Kasi ezalaki kaka na URSS oyo elongolamaki bilamba.
  Staline akufaki na sanza ya misato 1953, mpe na nsima babɛtaki Beria masasi. Nikita Khrouchtchev azwaki bokonzi. Nani abongisaki 20e congrès na exposition ya culte personnalité ya Staline, oyo mpe alongaki na soni bitumba.
  Mpe Hitler azwaki ekateli oyo:
  - Kokanga pouvoir indépendant ya suka na mokili.
  Mpe bongo na mokolo ya 1 Mai 1956, etumba monene ya limpinga monene, ya mokili mobimba ya Reich ya Misato mpo na kobundisa URSS ebandaki. Encore guerre pe makila ebele.
  Hitler autaki kokokisa mbula ntuku motoba na nsambo, kasi moto oyo azalaki kolya bato alingaki te kokitisa motema.
  Ndelo elekaki pene mpenza na Moscou - ntaka ya mokuse ezalaki kaka kilomɛtrɛ nkama mibale na ntuku mibale. Rzhev ezalaki deja engumba ya Allemagne. Na yango, libota ya Kraut bazalaki na elikya ete ata liboso ya eleko ya molunge bakozwa mboka-mokonzi ya URSS mpe nsukansuka bakosilisa bosangisi bokonzi yango na bonene ya planɛti.
  Kasi bana basi minei, oyo Natasha azalaki kokamba, batɛlɛmaki na nzela na bango.
  Bana basi kitoko mpe makolo ngulu balataki bikini babatelaki engumba Kalinin ya Union soviétique mpe na mokolo ya 4 Mai 1956, basoda ya Allemagne bakɔtaki na yango mpe babandaki kobundisa yango.
  Liboso ezalaki na ba chars pyramidales allemands ya série AG. Bazalaki na nguya mpe bazalaki ata na likama te na mindoki ya Union soviétique ntango bazalaki kobɛta bango na ngámbo nyonso.
  Kasi ba fascistes bazalaki na chance te na cas oyo : ba opposés na ba filles minei - ba ndoki ya makasi mingi. Mpe babundi wana bayebaki kobundisa banguna.
  Natasha abwakaki grenade na makolo mpamba. Ekweaki na kati ya nsɛlɛlɛ ya tanki moko ya Allemagne oyo ezalaki lokola piramide. Yango wana, motuka yango ebalukaki na lobɔkɔ ya mwasi mpe ebɛtaki mozalani na yango.
  Mpe ba chars nyonso mibale epanzanaki mbala moko.
  Mpe Natasha akomaki na Twitter ete:
  - Oyo ezali stratégie na ngai !
  Zoya, moninga na ye, mpe abwakaki grenade na misapi ya makolo ya mpamba. Mpe abɛtaki ba caterpillars ya mastodon pyramidal ya Hitler. Abalukaki mpo na kolonga mpe abɛtaki mozalani na ye. Mpe lisusu ba chars mibale epanzani.
  Zoya azali koganga:
  - Nkembo na URSS !
  Na nsima, Augustin azali kokamba mɔtɔ. Abwakaki mpe makolo na ye mpamba, eloko moko oyo ebomaki mpenza. Mpe abɛtaki motuka moko ya Allemagne na banzela na yango. Mpe mpo na yango, ba chars ya Hitler ekutanaki lisusu.
  Mpe zabolo ya nsuki motane ayembaki:
  - Tokozala ba esclaves te, .
  Tobwaka yango makolo ngulu!
  Mpe na nsima Svetlana abɛtaki monguna masasi. Mpe bongo ya sikisiki mpe ya sikisiki. Mpe lisusu na lisalisi ya misapi ya makolo ya mpamba. Mpe mituka ya ba fascistes ekutanaki. Mpe ndenge nini bakopanzana.
  Mpe Svetlana akoyemba:
  - Nkembo na Mboka na ngai!
  Ba filles, bunda na mpiko!
  Natasha abwaki lisusu grenade na makolo mpamba mpe akutani na ba chars mibale ya Allemagne, koganga:
  - Nkembo na Staline!
  Zoya mpe abwaki eloko moko ya koboma na misapi ya makolo ya mpamba mpe agangi na likoló ya mimpululu na ye:
  - Mpo na Mosantu Rus'!
  Augustin asimbaki grenade yango na litindi na ye ya mpamba, apusaki mastodon ya Banazi mpe agangaki:
  - Na ba frontières ya sika !
  Svetlana, na nsɔmɔ ya zamba, abwakaki likabo ya liwa na misapi na ye ya makolo mpamba mpe asɛngaki:
  - Pona elonga monene !
  Bana basi yango babundaki na bamasini ya piramide, oyo ezalaki mpenza malili. Kasi nini ekoki kosalema mpo na kobundisa mampinga minene boye? Mpe bongo Banazi bazingaki Kalinin mobimba mpe babundi basengelaki kobima na zingazinga.
  Na sanza ya Mai, basoda ya Allemagne bazwaki Saratov, Kuibyshev, Tula, Penza, mpe bazingaki Moscou mobimba, bazingaki engumba yango na ngámbo nyonso.
  Mpe na nsima na sanza ya Yuni bazwaki mopɛpɛ makasi na mboka-mokonzi.
  Bato minei ya mpiko babundi lisusu, mpe babundaka na kozanga elikya.
  Natasha abetaki explosion, abwakaki grenade na makolo mpamba mpe ayemba:
  - Nkembo na mokili na biso!
  Zoya mpe abetaki explosion, mpe lisusu abwakaki grenade na makolo na ye ya mpamba mpe agangaki na likolo ya mimpululu na ye:
  - Staline ya sika azali ekeko na ngai !
  Na sima Augustin abeti masasi, pe lisusu abeti masasi na molende. Mpe abwaki grenade na misapi na ye ya makolo mpamba mpe azali koganga:
  - Malonga ya sika ekozala ! Ba combattants ya sika bako telema!
  Na sima Svetlana abeti masasi mpe akati ba opposants na se. Mpe na makolo na ye mpamba azali kobwaka biloko oyo ebomaka epai ya batɛmɛli na ye, azali koganga:
  - Ekolonga na biso ekozala na etumba ya bule !
  Bango minei babundaki na mposa makasi na Moscou. Kasi nguya yango ekokani te. Engumba yango etondaki mpenza na ebele ya bato, oyo bazalaki kosalela mitindo ndenge na ndenge ya babundi ya moindo, ya jaune, ya motane lokola bilei ya kanɔ́.
  Mpe na nsima na mokolo ya 3 Yuli, Moscou ekweaki na nsuka... Na ntango wana, ba Allemands bazwaki Kazan, Ulyanovsk, engumba Gorki, mpe Ryazan, mpe ya solo mabele kino na Ebale Uralsk, mpe basilaki kobundisa Orenburg.
  Mampinga minene mpe mazalaki kokende liboso longwa na ɛsti. Na mokolo ya 4 Yuli 1956, Nikita Khrouchtchev asɛngaki ete amitika na Reich ya misato mpo na kopesa ye ndanga ya libateli ya ye moko mpe ya bato mosusu ya Politburo.
  Hitler andimaki likambo oyo... Etumba esilaki sima ya kowumela mwa koleka sanza mibale. Mpe bokatikati ya nguya ezalaki na elikya te uta ebandeli mpenza.
  Kasi, bana basi yango minei bandimaki te ete bálonga bango. Lokola URSS esi ekangama mobimba, boni koboma Hitler?
  Mpe na mokolo ya 9 Augusto 1956, bana basi minei oyo bayebaki malamu, elongo na mwana mobali Oleg Rybachenko, bazwaki ekateli ya kobundisa bunker ya Hitler, mpe babebisaki mosali mabe oyo aleki ntina na ntango nyonso.
  Mpe boye bana basi minei mpe mwana mobali moko oyo amonanaki penepene na mibu zomi na mibale, misisa mingi, balataki kaka bilamba ya mikuse, bakendaki kofanda na ndako ya Hitler, oyo aponaki yango na Chypre.
  Mwana mwasi azalaki makolo ngulu mpe na bikini, mwana mobali azalaki na short, mpe lisusu makolo ngulu. Na yango, bango nyonso mitano bafundamaki mpo na maji.
  Mwana moko na bana basi minei bazali na attaque.
  Oleg Rybachenko abwakaki pulsar na makolo na ye ya mpamba, ya bomwana, apalanganisaki ba fascistes mpe agangaki:
  - Pona bonene ya Russie !
  Natasha abimisaki nkake na nombril na ye, atumbaki ba Krauts, mpe abwakaki boule ya moto na misapi na ye ya makolo ya mpamba, atumbaki Banazi mpe ayemba:
  - Mpo na Rus' ya sika!
  Zoya pe azali na attaque. Abwaki mobomi moko présent na misapi na ye ya makolo ya pamba. Mpe abimisi ntolo na ye polele, azali kobimisa nkake na yango!
  Na nsima, ayembaki boye:
  - Tika ete Rus' azala célèbre!
  Augustin mpe abimisaki mabɛ́lɛ na ye. Abwakaki pulsar na mabele na ye ya motane. Mpe na misapi ya makolo na ye ya mpamba abimisaki nkake.
  Mpe ayembaki boye:
  - Faucon ya liboso ezali Lénin, faucon ya mibale ezali Staline !
  Mpe sikoyo Svetlana azali na attaque. Lokola pulsar ekobwaka libanda na misapi ya makolo ya pamba... Ekobuka ba fascistes. Mpe na nsima nkake oyo eutaki na libele ya motane. Mpe akokata na nse ebele ya Banazi.
  Mpe akoyemba:
  - Pona Mboka-Mama na Staline!
  Oleg Rybachenko azali lisusu na attaque. Akataka ba fascistes na mipanga ya maji mpe abimisi nkake na misapi na ye ya makolo ya mpamba.
  Mpe mwana mobali yango azali koganga ete:
  - Bonene ya mboka !
  Natasha, azali konyata Banazi na mipanga mpe kobwaka ba pulsars ya lifelo na makolo mpamba, azali koganga:
  - Tozali bana ya satana!
  Mpe bulle moko ya mobomi epumbwaki longwa na litindi ya mwana mwasi oyo ezalaki mpamba. Mpe enyangisaki bato nyonso.
  Zoya pe azali na attaque. Abebisaka moto nyonso na mipanga. Mpe ezali kosopela Krauts nkake ya mɔ́tɔ oyo euti na mabɛ́lɛ ya motane. Mpe na misapi na ye ya makolo ya mpamba abwakaka ba pulsars ya lifelo.
  Na ntango yango moko azali konguluma:
  - Pona Pátria ya sembo!
  Augustina mpe azali na attaque. Mpe mabɛ́lɛ na ye ya rubi esalaka, ebimisaka nkake oyo ezali kotanga. Mpe maboko na bango ekataki batɛmɛli na mipanga. Mpe misapi ya makolo ya mpamba ebwakaka ba pulsars.
  Kitoko ya mɔ́tɔ azali koganga ete:
  - Pona Nzambe Moindo!
  Et puis Svetlana aye na offensive. Lisusu mwana mwasi ya Terminator. Nkake mpe ba pulsars epumbwaki libanda ya mabele ya mama ya fraise. Batumbaki biloko nyonso oyo ezalaki zingazinga ya bana basi. Banazi mpe ba chevaliers ya Troisième Reich banyokwamaki mingimingi.
  Mpe mwana mwasi akozwa yango mpe akoganga:
  - Pona Grand Rus' yango moko! Nazali kobunda!
  Mwana mobali moko mpe bana basi minei bazali kosala offensive.
  Bazali kotambola na bacouloirs ya bunker. Bazali koboma ba fascistes na bango moko. Bazali kokende nsima ya Hitler. Kutu, morel oyo alongaki kofanda na mokili oyo mbula ntuku motoba na nsambo. Et donc ba terminateurs mitano ba décidé : ekoki ekoki pona Hitler pe bakoboma ye ! Yango wana bana basi mpe mwana mobali bazali kotambola.
  Oleg akati ba fascistes na mipanga, pe abwaki ba clots ya énergie na makolo na ye ya pamba, pe ayembi:
  - Nkembo na Rus monene'!
  Natasha, oyo azali kosalela mabɛ́lɛ ya motane ya mabɛ́lɛ na ye, bakisa mpe kokatakata Banazi na mipanga mpe kobwaka ba pulsars na misapi ya makolo mpamba, azali koganga:
  - Mpo na Rus ya Pembe'!
  Zoya azali na offensive ya zamba. Akataka mpe na mipanga mpe abwakaka nkake na ba fascistes oyo bazali na mabɛ́lɛ ya motane. Mpe azali koganga na motema na ye:
  - Nzambe ya pembe apesa elonga!
  Mpe na makolo mpamba, ekobwaka lokola pulsar.
  Mpe awa Augustin azali na offensive. Na nkanda makasi mpe mbangu. Nkake ezali mpe kobɛta uta na mabɛ́lɛ ya motane, lokola nde euti na cornucopia. Mpe abebisaka ba fascistes na mipanga. Mpe na misapi na yo ya makolo mpamba eloko moko oyo ezali kozika ekobima.
  Nsima na yango moto ya nsuki motane akoyemba:
  - Nzambe Moindo akopesa elonga!
  Mpe na etumba oyo babundaki na Banazi, Svetlana. Akataka bango mpe na mipanga. Abɛtaka nkake na mabɛ́lɛ na ye ya rubi mpe abwakaka ba pulsars oyo ebebisaka na makolo mpamba.
  Mpe azali koganga na likoló ya mimpululu na ye:
  - Nkembo na Svarog!
  Ba Five bazali na mobulu, bazali kobalusa ba chars, kobebisa ba bunkers ya Nazi, mpe bongo na bongo. Abebisaka ba opposants lokola ba locusts.
  Oleg azali na offensive. Mwana mobali azali kokatakata lokola mipanga. Mpe azali kosukola makolo ya bana na misapi na ye ya mpamba. Mpe akotia ba fascistes na se sans problème.
  Mpe na nsima akoyemba:
  - Ee, Rus' Monene! Nazali elongo na yo!
  Natasha mpe azali na offensive. Abebisi ba fascistes. Abwakaka ba pulsars na makolo mpamba. Mabele ya mabɛ́lɛ ya motane, nkake esopanaka na kati ya ba cascades.
  Mpe ayembi na motema na ye:
  - Bonene ya Russie, Svarog aza masiya na ngai!
  Zoya azali na offensive ya zamba. Mbula ebɛtaka mpe nkake. Mpe mabele na ye ya rubi ezali koningana lokola ba bouées ya surf mpo na koleka ya nguya.
  Mpe misapi ya makolo ya mpamba ebɛtaka ba coagulation ya mɔ́tɔ ya ba pulsars.
  Zoya azali koganga ete:
  - Nkembo na Russie cosmique!
  Mpe lokola litindi ya mpamba akozwa yango mpe akomipesa na monene, kobebisama.
  Mpe awa Augustin azali na etumba. Abwakaka mpe biloko oyo ebebisaka mpe ebomaka epai ya monguna na misapi ya makolo mpamba. Mpe mabɛ́lɛ na ye ya motane makasi, lokola mitrailleuse, ebimisaka bibale ya nguya ya nsɔmɔ mpe ya kobebisa monguna. Moto oyo ya nsuki motane azali kobɛtabɛta lokola Banazi. Okokwea mpenza na bolingo na yango.
  Mpe esalaka mpasi mingi soki ozali na litindi mpamba!
  Mpe ekoganga:
  - Pona makasi pe mayele ya Nzambe ya Russie Noir1
  Et puis Svetlana azali na attaque. Abebisaka mpe ba fascistes na mipanga. Mpe na mabɛlɛ ya motane, asopaka makabo ya liwa. Mpe ndenge azwi yango mpe ayembi:
  - Nkembo na Rus' na biso monene.
  Mpe na litindi na ye ya mpamba akobɛta monguna na pulsar. Mpe akozwa mpe akokata na mipanga...
  Ɛɛ, bato mitano yango bayebani mingi mpo na kokata bakɛngɛli ya Hitler. Oyo ezali vraiment ba filles oyo oza na besoin na bango.
  Mpe mwana mobali oyo azali elongo na ye, Oleg Rybachenko, azali mpenza malili! Mpe abomaka ba fascistes na lokumu mingi.
  Oyo ezali mwana ya Terminator.
  Lokola kokatakata na mipanga. Mpe akobalukaka mpe akokata Banazi na mipanga. Mpe pulsar ebwakaka makolo na yango ya mpamba.
  Mpe ekoganga:
  - Pona bonene ya Europe !
  Mpe awa Natasha azali na offensive. Na nkanda makasi boye. Mpe ekobimisa mpe ba pulsars na mabele na yango ya motane. Mpe abebisi ba fascistes. Mpe na makolo mpamba abwakaka ba pulsars ya koboma ya ndenge wana.
  Mpe azali koganga na motema na ye na likoló ya mimpululu na ye:
  - Nkembo na Banzambe ya Russie!
  Zoya ye moko azali na offensive. Mpe abomaki Banazi nyonso na mipanga. Mpe bakataki loposo na bango na ngonga. To na bosikisiki mingi na kati ya tamis. Mpe akomitika epai ya Banazi na litindi na ye ya mpamba. Mpe uta na mabele ya mama ya motane, eko charger yo na ba ruisseaux ya énergie. Bon, esalaka mpenza mpasi na Banazi mpe.
  Mpe Zoya azali koganga na motema na ye:
  - Mpo na Mosantu Rus'!
  Mpe na nsima Augustin akómaki lisusu na molende. Azalaki mpe kobwaka ba pulsars na misapi na ye ya makolo mpamba. Mpe uta na mabele ya mama ya motane ezali lokola nkake. Mpe lokola nde euti na litindi mpamba, pulsar, nkake oyo ezali kopela, ekokita.
  Mpe akoganga ete:
  - Ngolu ya Nzambe Noir ezali na biso!
  Mpe zabolo ya nsuki motane akozwa yango mpe akobɛta monguna.
  Et awa Svetlana azali na attaque. Mwana mwasi oyo azali kaka fololo ya balangi ya kongenga.
  Ezali kotumba na elikya nyonso ba fascistes. Mpe uta na mabɛ́lɛ ya rubi etindi kopasuka ya mitrailleuse ya ndenge wana. Ete moto nyonso akoki kotumba molɔ́ngɔ́ mobimba. Mpe bazwaki yango mpe bapelisaki Banazi nyonso mɔtɔ.
  Ɛɛ, ekozala mpasi mpo na Hitler, mpamba te nguya motindo wana ezali kotɛmɛla ye.
  Kasi Svetlana agangaki ete:
  - Mpe bolingo ya Nzambe Mondele ezali elongo na biso!
  Mitano ekendeke na yango moko. Abebisa ba fascistes sans mawa. Mpe elakisaka kobebisama ya lifelo. Oyo azali na courage ya kotelema na nzela ya ba filles ya boye akokufa.
  Oleg azali na offensive. Mwana mobali yango azali kopusana penepene na biro ya Hitler. Ndenge nini abukaka yango na ndenge ya mabe na mipanga. Mpe makolo mpamba ya mwana etindi ba pulsars.
  Oui, ba fascistes bazalaki na chance te, na se mettre en jeu na ba filles na ba garçons ya dashing boye.
  Sikawa Natasha akobimisa libulu ya mɔ́tɔ ya ndenge wana na mabɛ́lɛ na ye ya motane. Mpe atumbi ba fascistes ebele boye. Fille oyo aza vrai terminateur.
  Kasi ndenge nini okoki kobwaka monguna na yo ebundeli oyo ebomaka na misapi ya makolo ya mpamba. Pe ako siba yo spécifiquement.
  Nsima na yango Natasha azali koganga:
  - Nkembo na URSS !
  Zoya mpe azali na offensive. Ekopesa ebale ya mɔ́tɔ oyo euti na mabɛ́lɛ ya fraise. Mpe abetaka ba opposants na ye. Mpe apesaka molongo nsima na molongo. Mpe na mabɛlɛ ya motane akozwa mpe akobɛta monguna masasi.
  Mpe na misapi na ye ya makolo mpamba akobɛta monguna.
  Na nsima, akoyemba:
  - Nkembo na Mabele na biso!
  Na nsima na attaque ya Augustin. Lisusu na offensive ya zamba. Abomi ba opposants na ye. Mpe na mabele ya mama ya motane abwakaka ba disques oyo ezali kozika mingi epai ya banguna na ye. Batumbaka mpenza Banazi mpe bakómaka mputulu ya mɔtɔ.
  Mpe mobundi azali konguluma:
  - Pona elonga monene !
  Kasi Svetlana azali na attaque. Donc furés et aggressif. Azipaka ba Krauts na makolo na ye ya mpamba. Mpe uta na mabele ya mama ya fraise, ntango kaka ebimi, eloko moko kitoko ya koboma.
  Mpe akozwa ba fascistes mpe akotumba bango na biteni.
  Mwana mwasi yango azwaki yango mpe agangaki ete:
  - Mpo na banzambe ya makasi, ya Russie!
  Bato mitano bazwaki yango mpe babukaki na biro ya Fuhrer. Hitler akómi mobange. Suki ya mpɛmbɛ ebimaki, mpe bisika ya libandi ebimaki na elongi. Mobali moko ya mokuse. Akweyaki na mabolongo liboso ya bana basi mpe mwana mobali.
  Natasha abwakaki ye lokolo na ye ya mpamba mpe ya makila mpe agangaki ete:
  - Pesá mbwa lipwɛpwɛ!
  Hitler apesaki ye bisous na kobanga...
  Zoya mpe atindaki Fuhrer apesa ye beze na litindi na ye ya mpamba. Hitler akómaki na nse ya bokonzi.
  Na nsima, apesaki Augustin lipwɛpwɛ na makolo ya mpamba mpe ya mabe. Azalaki koganga na esengo.
  Svetlana mpe asengelaki kopesa ye beze na makolo mpamba. Na nsima, bana basi ya Fuhrer basimbaki ye na mabɔkɔ mpe na makolo. Mpe ntango babendaki yango, bapasoli yango na biteni minei.
  Mpe Hitler akufaki mpo na nsɔmɔ ya mpasi na mokolo ya 9 Augusto 1956.
  Bokonzi ya mosali mabe monene ya ntango nyonso, oyo azwaki mokili mobimba, esili.
  Mokitani ya mokonzi monene mpe ya makila ezalaki Schellenberg, oyo azwaki esika ya Himmler. Mpe mwana oyo azalaki na makoki mingi kati na bana ya Hitler, oyo azwamaki na nzela ya insemination artificielle, asakolamaki lokola mosangoli ya libula ya mibeko.
  Kasi... Etumba mpo na bokonzi ebandaki, Schellenberg akweyisamaki na Mainstein mpe bokutani ya makila esalemaki.
  
  CLIP YA TERMINATOR YA LIFELO
  Moko ya bato ya mayele ya Allemagne na prɛnta ya mbula ntuku minei na mibale amonaki ete bato ya Allemagne basalelaka eloko oyo ekangamaka na papye ya bibende oyo epɔlaka te na mikanda ya lokuta, nzokande bato ya Russie basalelaka kaka bibende ya pɛtɛɛ. Mpe na nsima ayebisaki likambo yango epai ya bakonzi monene.
  Nsima na yango nuance oyo ezwamaki na makanisi, mpe ba agents allemands babandaki kozanga mingi mingi te.
  Mpe mpo na yango, ba Fritz babimisaki myango mpo na kobundisa na ba flanques pene na Stalingrad. Mpe basoda yango esanganaki lisusu. Tango offensive ebandaki le 19 novembre, Armée rouge ekutanaki na ba défenses ya makasi mingi. Lisusu, mokolo ya etumba yango, ntango ekómaki lokola oyo ekoki kopumbwa te, mpe yango esalaki ete mpɛpɔ yango esala mosala te mpe ekitisaki bopusi ya minduki oyo ezalaki kobɛtabɛta.
  Na nsima, ba Allemands bakokaki kokangama, kasi etumba yango eumelaki koleka sanza moko kozanga ete Armée rouge elongaki mingi.
  Na Afrika mpe, makambo elekaki mwa ndenge mosusu. Rommel azuaki ba renforcements mingi wuta Europe, mpe akokaki kosala offensive magnifique contre ba Américains. Basoda ya Amerika koleka nkoto nkama moko na ntuku mitano oyo bazwaki formasyo malamu te mpe oyo bazalaki na eksperiansi te bakangamaki. Mpe basoda ya Rommel"s bazwaki mpe Algérie mpe Maroc.
  Sima na yango Etats-Unis esengaki trêve na Wehrmacht. Ko profiter na retraite ya Amerika na guerre, ba Allemands ba renforcer lisusu Rommel mpe balongaki Grande-Bretagne na Libye na Egypte. Bobele na ntango yango, na eleko ya malili, ba Allemands babenganaki ezala etumba ya Armée rouge pene na Léningrad mpe komeka ya sika ya kobundisa pene na Stalingrad, mpe na ngámbo ya Rzhev-Sychov. Printemps elekaki na mwa kimia. Lokola elongaki te mpo na URSS na eleko ya malili, ezwaki makasi. Mpe ba Allemands bazalaki kokende liboso na Afrika mpe na Moyen-Orient. Bakangaki sima ya kokweya ya Egypte, Irak na Koweït. Eteni moko ya Syrie ezwamaki na Türkiye. Oyo ekota na etumba na Grande-Bretagne.
  Na eleko ya molunge ezalaki mpe na kimya na liboso ya ɛsti. Ba Nazis bakendeki liboso na Soudan, mpe bakendeki liboso na Iran mpe na Moyen-Orient. Kaka na sanza ya mwambe nde basoda ya Staline bamekaki kokende liboso na Stalingrad. Kasi lisusu bakangamaki na défense ya makasi ya Allemagne.
  Panther, oyo ezalaki na kanɔ́ oyo etɔbɔlaka bibundeli, oyo ezalaki na bosikisiki mpe oyo ezalaki kobɛta nokinoki, esalaki mingimingi malamu na bitumba ya komibatela.
  Ba Allemands balekisaki mbula mobimba ya ntuku minei na misato na est na défense. Na tango wana, bazuaki Afrique mpe sima ya Iran ekota na Inde, kosangana na ba japonais.
  Na eleko ya malili, Armée rouge ekómaki pene na kokende liboso te. Staline alukaki koyeba soki kimya ekoki kosalema. Mpe ba Allemands basilisaki ba colonie ya Angleterre. Churchill abɛlaki, mpe lokola amiyokaki ete azalaki na libateli te, azwaki ekateli ya kosala trêve elongo na ba Allemands nsima ya kobungisa ba colonie. Yango epesaki ba fascistes lobɔkɔ ya bonsomi na ɛsti.
  Mpe na sanza ya Mai 1944, masuwa Wehrmacht ebandaki kobundisa yango na ngámbo ya Mbu Caspien.
  "Panthers"-2 mpe "Tigres"-2 ezwaki esika na bitumba yango. Bamasini yango emonisaki nguya na yango, kasi likambo ya ntina ezalaki aviation jet, oyo ekokani na yango te. Mingimingi ME-262 mpe XE-162.
  Mpe bato mingi ya Arabe, ya Afrika, mpe ya Mindele bazwamaki na basoda oyo batambolaka na makolo. Bamataki liboso lokola bilei ya kanɔ́.
  Bon, tokende na etumba!
  Monguna, kobwaka bibembe, abukaki tii na Mbu Caspien, mpe awanganaki Caucase na nzela ya mabele. Mpe basoda ya Turquie mpe ya Rommel"s mpe babɛtaki longwa na sudi.
  Mobulu moko ya mobimba...
  Ba Wehrmacht babandaki ba divisions koleka nkama misato, mingi mingi bapaya, na offensive. Mpe alongaki mpenza.
  Atako Armée rouge ebundaki na elombe.
  Mingimingi bana basi minei, Natasha, Zoya, Augustina, mpe Svetlana.
  Mingimingi na mbangumbangu bazalaki kobwaka makabo ya liwa epai ya monguna na makolo mpamba.
  Kasi ata bandɔki minei ya mpiko mpe ya kitoko babimaki, na motindo ya monene, kozanga nguya.
  Bakangaki Caucase mobimba na eleko ya molunge. Na boumeli ya mbula ya mbula, ba Fritz bakangaki mpe Saratov mpe Kuibyshev, bazalaki kokende liboso longwa na sudi. Mpe lisusu Uralsk, Guryev mpe apusanaki penepene na Orenburg.
  Na eleko ya malili batɛlɛmaki. Ezalaki na kimya moko mpo na mwa ntango. Kaka na Orenburg yango moko nde bitumba ezalaki. Mpe engumba oyo ekómaki lisusu masapo. Bakanisaki eleko ya Emelyan Pugachev na kati na yango.
  Fuhrer amekaki pendant quelque temps ko négocier kimia ya suka na USA na Grande-Bretagne. Na nsima, bakobaki etumba na Japon. Atako elongaki te. Ba samurai oyo bazalaki na mbu alongaki mbala mingi.
  Na prɛnta ya 1945, na mokolo ya 20 Aprili, Opération Kremlin ebandaki, mpe ebundisaki Moscou.
  Etumba yango esalemaki makasi mpenza. Ba Allemands babendamaki na bitumba ya makila mingi. Basoda ya Union soviétique babundaki na elombe. Kasi, nsima ya sanza misato ya bitumba ya motó makasi, na kosaleláká baaviɔ ya jet mpe ba chars ya sika ya série "E," ba Allemands bazingaki Moscou. Na ba direction mosusu, ba réussir kozua Tambov, Penza, Ulyanovsk, mpe kozua ba avancements vers Ufa.
  Na sanza ya mwambe, Ryazan ekweaki, mpe bokeseni na Moscou ekómaki monene lisusu.
  Staline apesaki kimya na makambo nyonso. Fuhrer atyaki likebi te na likambo yango. Kasi Moscou ekangamaki tii na sanza ya zomi na mibale, ntango nsukansuka bazwaki yango.
  Ba Fritz bazwaki mpe Gorky mpe Kazan na nsuka ya mbula.
  Nsima ya bopemi ya eleko ya malili na sanza ya Mai 1946, libota ya Kraut bakendaki kofanda na Urals. Bitumba yango ezalaki lisusu makasi boye te. Ba généraux mingi ba trahir mpe bamipesaki sans combat. Mpe Staline ye moko azwaki AVC mpe amibongisaki bongo te mpo na etumba.
  Nsima ya kokanga Sverdlovsk, guvɛrnema ya URSS ekendaki kofanda na Novosibirsk.
  Kasi basoda ya Wehrmacht balandaki na bitambi na bango.
  Na boumeli ya mbula moko, bazwaki bingumba. Nsima ya kozwa Novosibirsk na mopɛpɛ makasi, Staline andimaki komitika mpo na kozwa libateli na ye moko.
  Mpe eumelaki te Japon ná États-Unis basalaki boyokani mpo na kimya. Nsukansuka, Grande-Bretagne mpe Amerika endimaki matomba nyonso oyo Wehrmacht azwaki.
  Hitler, lokola azwaki teritware mingi, akelaki bokonzi na ye moko ya bokonzi ya bakolonia, elongo na bato ya Japon.
  Kasi azwaki ntango molai te mpo na koyangela. Na mokolo ya 20 Aprili 1957, bana basi ya bandɔki bazwaki ekateli ya kosala lipaso mpo na kobundisa Fuhrer. Ndako ya dictateur oyo azali sikoyo na mbula ya katikati ebundisamaki na bandɔki minei.
  Babundi oyo balati bikini basimbi mipanga ya maji na mabɔkɔ mpe bazali kobwaka nkake mpe pulsar na makolo mpamba.
  Natasha akendeki mbangu na molinga, kokataka na kati ya ba fascistes mpe abwakaki boule ya nguya na misapi ya makolo ya makolo na ye mpamba, kogangaka:
  - Nkembo na Mboka ya Tata!
  Zoya akataki na mipanga na ye ya magie. Apasolaki libumu ya ba Nazis mpe akomaki na Twitter:
  - Na ba frontières ya sika !
  Mpe na misapi na ye ya makolo ya mpamba akobimisa pulsar.
  Na nsima, Augustin abundisaki ye. Azali mpe kotambwisa molinga na mipanga ya maji. Na nsima, abwakaka eloko moko oyo ebomaka na makolo mpamba.
  Nsima na yango harpie motane elobi boye:
  - Pona Nzambe Moindo!
  Na sima na attaque ezali Svetlana. Akataka mpe lokola mipanga mpe abimisaka nkake na misapi na ye ya makolo mpamba, kokataka ba fascistes.
  Na nsima, Natasha azali kokende liboso, azali kokatakata bakɛngɛli ya Hitler mpe koganga ete:
  - Mpe nakokatakata ba fascistes nionso na cue!
  Mpe na makolo mpamba, lokola mwana mwasi, pulsar, mpe yango ebwakaka.
  Et voici Zoya aye na attaque. Ndenge ya kobalusa mipanga pe kokata misuni. Mpe na misapi na ye ya makolo ya mpamba akobimisa nkake.
  Na nsima, akoganga ete:
  - Nazali mwana mwasi ya super!
  Na nsima na attaque ya Augustin. Abalukaka pe... Mpe abwaki deux-trois foudre na ntolo na ye. Mpe pulsar ekobwaka makolo na yango mpamba mpe ekoganga:
  - Nazali super guerrier!
  Mpe nsuki na ye ya motane ezali kopumbwapumbwa lokola bendele ya prolétariat.
  Et awa Svetlana azali na attaque.
  Mipanga na ye ezali kobaluka, mpe makolo na ye ya mpamba ezali kopalanganisa biloko ya makasi, mpe nkake ezali kopumbwa na ntolo na ye.
  Mwana mwasi akoyemba:
  - Tokokata dragon pe tokobebisa Fuhrer!
  Natasha mpe azali koningisa mipanga na ye na offensive mpe akati ba fascistes. Mpe makolo na ye mpamba ebwakaka bamisile oyo ebomaka.
  Mpe sanduku ya ebembe yango ekɔtisami na bakɛngɛli ya Hitler.
  Mpe mwana mwasi yango ayembi na motema na ye:
  - Nazali mobundi ya annihilateur, .
  Na terminateur monene...
  Atome moko epanzani na mbala moko, .
  Mpe motó na efelo!
  Zoya, na offensive, azuaki yango mpe abwakaki yango na misapi ya makolo ya mpamba, eloko oyo epumbwaki toit mosika.
  Mpe ndenge ayemba:
  - Nkembo na ba distances cosmiques !
  Mpe lisusu mipanga na ye ekataki banguna na biteni mikemike mpe biteni ya misuni oyo epasolamaki.
  Mpe awa na mouvement ya Augustin. Ndenge azali kobɛtabɛta ba fascistes. Mpe biteni ya misuni oyo ezali na makila epumbwaka na ngámbo nyonso.
  Mpe mwana mwasi oyo azali na makolo mpamba akomipesa mpe na pulsar mpe akoganga:
  - Nazali kitoko monene ! Oyo moto nyonso asepelaka na yango!
  Mpe awa Svetlana azali na mouvement. Ekobimisa mpe nkake na kati ya nombru. Mpe pulsar ekobwaka ba fascistes na nse na makolo mpamba. Mpe mipanga na ye ezali, malamu, kaka babomi.
  Na nsima, mwana mwasi yango azali koganga:
  - Nkembo na Mboka ya Tata!
  Natasha azali na kati ya frenzy ya zamba. A attaquer ba Krauts. Akataka yango mpe abwakaka ba bulles ya mɔ́tɔ na bitambi na ye ya mpamba.
  Mpe ayembi na motema na ye:
  - Nkembo na ndako na biso!
  Mpe abwakaki mpe liboke ya nguya uta na nombril na ye.
  Zoya azali kotambwisa molinga na mipanga. Akati liboke ya ba fascistes. Mpe na nsima abwakaka yango epai ya monguna lokola misapi ya makolo mpamba. Mpe epalanganisaka banguna na ngámbo nyonso.
  Na nsima, akoyemba:
  - Nkembo na ba tsars ya Russie!
  Tala Augustin na attaque moko ya makasi. Chops ba opposants. Mpe na nsima makolo na ye ya mpamba ekobwaka nkake... Mpe pulsar ekopumbwa libanda ya nombril na ye ya mpamba. Mpe kopalanganisa ba gardes corps ya Hitler.
  Nsima na yango mwana mwasi ya nsuki motane ayembaki:
  - Okoki kozela mawa epai na ngai te !
  Svetlana mpe azali na offensive... Akati ba opposants na ye mpe abebisi bango. Abwakaka nkake uta na nombril. Mpe misapi na yo ya makolo ya mpamba ezali kongɛnga na ba cascades mobimba ya nguya oyo ezali koleka.
  Mpe akoyemba na ye moko:
  - Nkembo monene mpo na ngai, .
  Naza malili koleka nyama!
  Natasha pe azali na offensive... Lokola azali kokatakata na mipanga. Mpe na makolo mpamba ako lancer eloko ya koboma. Mpe awa, nkake moko euti na nombril.
  Nsima na yango mwana mwasi yango azali konguluma:
  - Pona nkembo ya Pátria!
  Zoya azali kokende na nsima. Ebebisaka mpe banguna. Azali kobimisa nkake uta nsima ya monɔkɔ na ye. Abwakaka ba clots ya énergie oyo ewutaka na nombril. Mpe azali koganga na motema na ye:
  - Nazali champion ya kobwaka !
  Mpe abalusaka makolo na ye mpamba.
  Na sima Augustin na offensive. Abɛti ba fascistes na mipanga mpe akati bango na mwa salade. Mpe abwakaka makolo na ye ya mpamba lokola pulsar. Mpe ata ba nkake mibale oyo ewutaki na nombril... Mpe zomi na mibale ya ba fascistes ba fritemaki na esika wana!
  Mobundi akoyemba:
  - Na kombo ya Maman Chéri!
  Mpe lisusu na makolo mpamba ezali lokola kobɛtama na pulsar!
  Et puis Svetlana aye na offensive. Oyo ezali genre ya fille oyo akokaki kozala cool koleka te. Mobundi oyo akozwa yango mpe akobwaka nkake na makolo na ye mpamba. Mpe ba bulles ya annihilation ekopumbwa libanda ya nombril. Mpe boye ndenge mobundi azali koganga:
  - Emonanaki mpo na ngai ete nzoku azali na mbeli !
  Natasha azali na mobembo. Ebalukaki mpe bakataki bato zomi na mibale mobimba ya ba fascistes. Mpe mwana mwasi yango abimisaki mbuma ya kobomama na misapi na ye ya makolo mpamba. Uta na ntolo, nkake ezalaki kokita, mpe ayembaki:
  - Mokonzi na ngai ya seko, oyo aleki monene na mokili!
  Mpe pulsar moko epumbwaki uta na litindi ya mwana mwasi oyo ezalaki mpamba.
  Zoya akobaki kotambola. Azwaki mipanga mpe akataki. Anyataki banguna na ye mpe akangaki miso na miso na ye ya safire. Mpe uta na nombril likonzí ya nguya. Mpe na makolo mpamba ba pulsars ya extermination.
  Mpe ndenge nini akoyemba:
  - Nakozala champion !
  Et puis na mouvement ya Augustin... Mipanga na ye ezali lokola ba lame ya moulin. Amikatakata kozanga kokakatana. Mpe uta na ntolo, baflɛ́mɛ ya makasi oyo esalemi na mɔtɔ ya maji epumbwaka. Mpe makolo mpamba ya mwana mwasi epesaka makabo ya ndenge wana ya koboma.
  Mpe moto ya nsuki motane ye moko azali koganga:
  - Championnat ya monene!
  Svetlana mpe azali likabo te. Azwaki yango mpe na makolo na ye mpamba abwakaki biteni ya vitre oyo ebukanaki. Mpe ba fascistes zomi na mibale bakweyaki bakufaki. Mpe ndenge ekobeta nsinga mobimba uta na nombril. Mpe akokata ba fascistes nionso sans problème.
  Mpe na kokanga miso alobi boye:
  - Nazali ndoto monene !
  Natasha akobalusa moulin ya triple na mipanga ya magie. Akozwa yango mpe akobwaka makabo na misapi na ye ya mpamba. Et na talon na ye ya pamba oyo ya moto akopesa na mua ba bulles...
  Mpe uta na nombril ezali na cascade mobimba ya nkake.
  Na nsima, akoyemba:
  - Mopanga ya laser, .
  Alingi kokata banguna na ye!
  Zoya azali na offensive ya zamba. Mpe mipanga na ye ezali mpenza ba perceuses ya diamant. Mpe banyataka ba Krauts lokola libenga ya kilo nkama. Kasi ntango bazwaki makolo mpamba ya mwana mwasi yango mpe babwakaki eloko moko ya makila.
  Mpe na nsima ezwaki esika mpe epanzanaki.
  Zoya agangaki ete:
  - Tozali ba champions ya sika !
  Mpe awa Augustin azali na mouvement. Ndenge azali kokata banguna na ye. Mpe koningana ya mipanga na ye ekataki bato nyonso.
  Mpe na makolo mpamba, makabo ndenge na ndenge ya liwa epumbwaka libanda.
  Mpe Augustin ayembaki boye:
  - Nkake na ngai mosantu!
  Mpe mɔtɔ ebimi na monɔkɔ na ye!
  Mpe awa Svetlana azali na mobembo. Ezali mpe lokola abimisaki likabo ya nguya ya koboma na nombril na ye.
  Na nsima, mwana mwasi yango ayembaki boye:
  - Nazali champion absolu !
  Mpe azwaki makolo na ye mpamba mpe atindaki pulsar. Mpe mɔtɔ ya lifelo epumbwaki na zolo na ye. Mpe sikawa litindi ya mpamba epesaki nzela na ba bulles.
  Mpe uta na ntolo, nkake oyo ebomaka mpe ebomaka ebimaka.
  Natasha azalaki mpe kosalela mipanga. Akataki ba fascistes ebele. Mpe ndenge ekobimisa na ntolo lokola nkake. Mpe akopakola ba gardes ya Fuhrer na biteni mikemike.
  Sima na yango akoyemba:
  - Pona Mboka ya Tata pe Bonsomi ti na suka!
  Mpe eloko moko ya koboma mpenza ekokita na misapi na yo ya makolo mpamba.
  Zoya, kobundisa banguna, kobimisa mino na ye, agangaki:
  - Equipage ya zamba! Buka monguna!
  Mpe akobwaka mpe likambo oyo mosika na makolo na ye mpamba. Mpe kopasuka ya koboma motindo wana ezalaki kouta na ntolo.
  Mwana mwasi yango alobaki na mongongo makasi ete:
  - Soni monene!
  Mpe na nsima Augustin mpe akendaki kofanda esika mosusu. Azalaki mpe kongɛnga na miso ya émeraude. Mpe liboke ya nkake ekweaki libanda ya ntolo na ye. Mpe abwakaki misapi ya makolo na ye ya mpamba epai ya monguna.
  Mpe abɛtaki na mipanga na ye, kogangaka:
  - Nazali molai koleka ba champions nionso ya mokili !
  Et puis Svetlana a attaquer. Yango wana azali kobɛtabɛta mpe kokata moto nyonso. Mpe azali mwana mwasi ya malili mpe ya kosakana boye. There"s also literally mitrailleuse oyo epanzani ewutaka na nombril. Mpe azali kokweisa ebele ya ba fascistes. Mpe makolo mpamba ebimisaka biloko ya ndenge wana ya nguya na bibale.
  Mobundi ayembaki boye:
  - Mokano ezali pene !
  Mpe ayanganisaki makasi mpo na kobwaka!
  Bon, na nsuka, bato minei bakɔtaki na biro ya Hitler. Abomaki bakɛngɛli na ye nyonso. Mpe babendaki ye moko fasciste numéro un na nse ya mbeto.
  Hitler alobaki na mongongo ya nse:
  - Nakopesa Pologne !
  Natasha atunaki na kotyola nyonso ete:
  - To mbala mosusu Caucase ?
  Fuhrer agangaki ete:
  - Ee, ata Caucase mibale, kaka koboma te !
  Bana basi bayanolaki na mongongo moko:
  - Biswe biso makolo!
  Hitler, kolela, lokola awutaki kokokisa mibu ntuku motoba na mwambe, agangaki na mabolongo na ye mpe apesaki lipwɛpwɛ na bitambi ya bana basi oyo ezalaki mpamba mpe ya zingazinga. Basɛkaki mpe basɛkaki.
  Fuhrer apesaki lipwɛpwɛ mbala misato na nse ya makolo ya mwana mwasi mokomoko oyo ezalaki na mputulu mpe na makila.
  Sima na yango Natasha asimbaki loboko ya mobali ya Hitler na misapi ya makolo ya pamba, Zoya asimbaki loboko ya mwasi ya Hitler, mpe na makolo na ye ya mpamba. Augustina mpe Svetlana basimbaki Fuhrer na makolo na misapi ya makolo ya mpamba.
  Sima na yango bana basi bakobenda criminel monene ya ba temps nionso pe ba peuples na ba direction nionso, pe bakozua ye, bakopasola ye.
  Mpe maboko mpe makolo ya Hitler epasolamaki, mpe mpo na nsɔmɔ ya mpasi, mokonzi ya dragɔ akufaki na esika yango.
  Kozongisa mabe wana ezwaki mobomi mpe mobomi oyo aleki monene na lisolo ya mokili mobimba.
  Wana nde esika lisapo esukaka, atako na planète oyo ekomi réalité ya ndoto ya mpasi, mpe esalemi malamu na baye bayokaki!
  
  
  BA NDOKI CONTRE HITLER
  Na 1941, Hitler, nsima ya kozwa esanga ya Crète, abongolaki makanisi na ye mpo na kokende na URSS. Lokola Staline abundisaki Allemagne te na ntango ya kobundisa Yougoslavie endimisaki Fuhrer ete mikano ya kobundisa ye uta na ɛsti ezalaki te.
  Longola yango, makanisi oyo bato bakanisaki liboso emonisaki ete elonga ya pɛtɛɛ ekozala te na ɛsti, mpe ekozala malamu kokende kuna te.
  Ba Fritz elendisaki etuluku ya Rommel mpe bakokaki kondimisa Turquie epesa nzela na basoda bákɔta na Moyen-Orient. Ba Anglais balongamaki mobimba na Egypte, mpe babenganaki bango na Irak mpe na Moyen-Orient. Eumelaki te, Franco andimaki kokanga Gibraltar.
  Sima na yango ba Allemands bakokaki lisusu te ko transférer ba soldats na Afrique, mpe lisusu na Moyen-Orient.
  Inde ekweyi. Mpe na nsima, kozanga mikakatano, Continent Noir ekangamaki na sanza motoba mpamba. Mpe nsuka na yango ezalaki kobundisa Grande-Bretagne mpe kokita ya basoda na engumba monene na sanza ya zomi na moko 1942.
  Na boumeli ya pɔsɔ mibale Angleterre ekweaki. Mpe nsukansuka libota ya Kraut ezwaki esika ya makolo na hémisphère ya ɛsti.
  Kasi etumba na États-Unis ezalaki kaka kokoba. Mpe ebendaki mpo na mosika oyo ezalaki pembenipembeni ya mbu mpe mikakatano ya komema basoda.
  Kosalelaka biloko ya Afrika, bisika minene ya Azia mpe Australie, ba Allemands bazali kotonga basoda ya mai monene. Bango, elongo na Japon, bazali kobunda na masuwa oyo ezali na nse ya mai.
  Mbula ntuku minei na misato na ntuku minei na minei elekisamaki na bitumba na mbu. Bakangaki Islande mpe Groenland. Mpe na 1945, lokola basilaki kozala na ba chars ya série "E," ba Allemands ekita na Canada mpe ba concentrer ba forces na bango na Argentine.
  Wana ezalaki myango na bango. Atako kozanga kosolola esalaki ete ezala mpasi mpo na kobundisa États-Unis.
  Kasi na sanza ya Sɛtɛmbɛ, bakangaki eteni monene ya Canada.
  Basoda ya Allemagne mpe ya Japon bakɔtaki na bitúká ya nɔrdi ya États-Unis.
  Kasi na nsima, bana basi minei bakutanaki na libota ya Fritz.
  Monica, Leah, Gertrude mpe Angelina.
  Ba beautés minei bakotaki na etumba. Monica, Leah, Gertrude bazali bato ya langi ya motane, mpe Angelina azali moto ya nsuki motane.
  Mpe tika bana basi babebisa limpinga monene ya Troisième Reich.
  Bamibetaka masasi na mitrailleuse.
  Awa Monica abwaki grenade na makolo mpamba mpe ayembi:
  - Nkembo na makasi na ngai! Bakatamaki bato nyonso na nse!
  Leia apesi tour moko. Akataka mpe banguna na nse na mɔ́tɔ oyo ezali kopela, mpe azali koganga na likoló ya mimpululu na ye:
  - Armée na ngai ezali makasi !
  Mpe na makolo na ye mpamba abwaki likabo ya liwa.
  Angelina ya moto to ya nsuki motane abandi likabo ya liwa na misapi na ye ya makolo ya mpamba mpe azali koganga:
  - Elonga na ngai!
  Mpe apesaka mpe tour!
  Na nsima Gertrude abɛti likabo ya liwa na makolo mpamba, mpe azali koganga na ndenge ya kokanga matoi:
  - Nazali champion !
  Mpe lisusu ako lancer explosion ya koboma.
  Monica abeti lisusu masasi na horde ya fasciste mpe ayembi:
  - Nkembo na mokili na ngai!
  Mpe na misapi na ye ya makolo mpamba abwaki likabo ya koboma ya liwa, abuki batɛmɛli na ye.
  Leia mpe azali kobɛta masasi. Aza fille moko très sharp. Mpe makolo mpamba ezali lokola kobwakela monguna ba grenades.
  Mpe mwana mwasi yango azali koganga:
  - Naza hyper guerrier ya USA!
  Na nsima Angelina abɛti masasi. Asalaka yango na bosikisiki mpenza. Mpe likabo moko ya mobomi epumbwaka longwa na misapi na ye ya makolo mpamba.
  Mpe mwana mwasi kitoko azali koganga:
  - Nakozala champion du monde absolu !
  Mpe mobundi yango akomonisa ye lolemo molai!
  Mpe na nsima Gertrude amekaki. Mpe lisusu ndenge molongo epesaka. Mpe na nsima na misapi na ye ya makolo mpamba akobwaka likabo ya liwa.
  Mpe epalanganisaka batɛmɛli nyonso na biteni ya misuni.
  Na yango, bana basi minei bazali kosala na molende. Emonani polele ete mpasi ya mampinga ya banguna ezali kosila.
  Malgré non, ba chars formidables ebimi, série E. Bon, ba filles bazo zela bango.
  Monica abwaki grenade na makolo mpamba mpe azali koganga:
  - Tokobunda na espace !
  Mpe uta na litindi na ye ya mpamba likabo ya liwa epumbwaki uta na nsɛlɛlɛ ya E-50. Motuka oyo ebebaki mpe etelemaki.
  Mobundi azali koganga ete:
  - Kitoko!
  Na nsima ezali Leia na etumba. Lisusu makolo ngulu, lokola kobwaka likabo ya liwa. Enyata monguna. Mpe tanki yango ekómaki makasi.
  Mpe mobundi azali konguluma:
  - Nazali mwana mwasi na bikini!
  Angelina abundi na nsima. Abwakaka mpe grenade na E-75 na makolo mpamba, mpe vampire allemand azali na mokakatano.
  Mpe mobundi akoganga:
  - Ngai nde nako lakisa super classe!
  Mpe Gertrude abundi. Azali mpe mobundi oyo ayebi mawa to ntembe te.
  Kitoko yango azwaki yango mpe agangaki:
  - Régate ya monene!
  Mpe grenade moko ya koboma epumbwaki uta na makolo mpamba.
  Monika abɛti lisusu masasi mpe azali koganga:
  - Aérobatique na équipage!
  Enama na ye ya mpamba ekozwa mpe mpe ebale ya liwa ekobwaka. Mpe akopasola banguna nyonso.
  Nsima na yango mobundi azali kolobaloba:
  - Nazali mwana mwasi ya super!
  Mpe Leia azali mpenza elombe mwasi na etumba. Mpe akobɛta banguna na ye. Mpe na makolo na ye mpamba akobwaka grenade, mpe akozwa ebele ya banguna mpe akopasola bango. Mpe na nsima azali koganga ete:
  - Ngai naza fille wana oyo naza Superman!
  Mpe na etumba, Angelina, mpe na makolo na ye mpamba, abwaki likabo ya liwa. Akopasola monguna na biteni mpe akoyemba:
  - Nazali lifelo ya démon !
  Mpe akobɛta monguna na mɔtɔ oyo epeli.
  Kasi Gertrude azali na kati ya balle ya cue. Amibetaka masasi sans cérémonie to préjudice. Mpe akozwa yango, akobwaka likabo ya koboma na misapi na ye ya makolo mpamba, mpe akobuka banguna na ye. Oyo ezali mpenza kobunda?
  Bana basi minei babundaki lokola ba chevaliers to baanzelu. Kasi makambo nyonso ezali na ndelo. Et donc ba guerriers ba reculer...
  Automne mpe hiver ya 1945 elekaki na bitumba ya motó makasi. Mampinga yango ezalaki kokokana te. Ba chars ya ba allemands ya série E ezali makasi mingi koleka ba Shermans mpe ata ba Pershings ya nombre moke. Mpe aviation jet ezali na oyo ekokani ata moke te. Mpe ata ba disques ebandaki kobima, oyo ekoki mpenza te kozwa bibundeli ya mikemike.
  Na yango, États-Unis ezali kokangama mokemoke na mitindo ndenge na ndenge ya bokabwani ya bapaya ya Troisième Reich.
  Eteni mingi ya Amerika etondisami na eleko ya ɔtɔne mpe ya malili. Plus pe ba soulèvements na sud ya Etats-Unis, na trahison ya ba généraux na misisa ya Allemagne. Mpe lisusu koleka ya ntembe te ya mitrailleuse ya sika, mpe ata ba chars ya se ya mabele ya Wehrmacht.
  Mpe na prɛnta ya sanza ya minei 1946, nsima wana ebele ya bato ya Reich ya Misato bazingaki mpe bazwaki Washington mpe New York, États-Unis emipesaki.
  Na bongo, lokasa mosusu ya etumba ebalukaki.
  Kasi na sanza ya Mai 1947, etumba mosusu ebandaki, na mbala oyo na Japon.
  Mpe kampanye oyo esalemaki mpo na kobundisa URSS ezongisamaki nsima.
  Et sikoyo ba filles minei ya USA ba lembisaki te pe bazo bundisa lisusu ennemi.
  Eleko ya molunge ya 1947 mpe molunge, babundi na bikini. Mpe babundaka bango moko.
  Monica abwaki grenade na makolo mpamba mpe azali koganga:
  - Nazali terminateur !
  Mpe apesi tour.
  Leia mpe abetaka masasi, mpe asalaka yango na bosikisiki mpenza. Mpe lisusu makolo na ye ya mpamba ezali kobwaka eloko moko zingazinga. Mpe babebisaka.
  Mpe mwana mwasi yango azali koganga ete:
  - Aérobatique ya bitumba!
  Na nsima, Angelina abɛti masasi. Enyata ba opposants. Abeti bango libanda na ebele. Mpe misapi na ye ya makolo ya mpamba ezali lisusu kobwaka eloko moko ya koboma na ndenge ya nsɔmɔ.
  Mobundi azali koganga ete:
  - Nazali griffe ya bibende !
  Mpe Gertrude amibɛti masasi mpe akati banguna na ye. Nsima na yango abwaki likabo ya liwa na makolo mpamba mpe azali konguluma:
  - Ba thèmes militaires, na mathématiques!
  Et encore akozua mutu nionso pe akokata bango tii na point ya insanité!
  Ɛɛ, bango minei babundaka. Kasi nguya yango ekokani te. Ba tanks ya sika ya série E-50 U, disposition ya dense mingi, moins de deux mètres na hauteur, mpe 170 armures côté, 250 millimètres ya elongi, mpe kilo ya tonnes ntuku motoba na mitano na moteur ya 1800 chevaux.
  Ba Japonais bakoki koboya likambo yango te. Lokola mpe contre ME-462, oyo, sans cérémonie moko, ebebisaka ba avions nionso ya ennemi lokola koloboks.
  Mpe au contraire, ezali mpe na ba disques oyo epumbwaka. Mpe babukaka makambo nyonso.
  Na mokuse, na boumeli ya sanza motoba, balongaki Japon mobimba mpe bazwaki bikólo na yango nyonso.
  Bon, yango nde esalemaki. Eumelaki te, Fuhrer elongaki mikili nyonso ya mokili longola kaka URSS.
  Kino sikoyo makambo nyonso ezalaki mingi to moke na kimya. Kasi na nsima Staline akufaki, mpe Nikita Khrouchtchev azwaki bokonzi. Mpe boyokani na Reich ya Misato ekómaki lisusu mindɔndɔ.
  Koloba te ete URSS ezalaki kosala bibundeli ya nikleere. Mpe Congrès ya tuku mibale mpe esalemaki, kokweisa politiki ya kala.
  Mpe na mokolo ya 22 Yuni 1956, Reich ya misato, na mitindo ya Hitler oyo asilaki kozala na mbula ya katikati, kasi oyo azalaki na nkanda mingi, ebandaki kobundisa bango. Ebele ya bato na ye bakanisaki ete bakolonga nokinoki, kasi likambo moko ya kokamwa oyo akanisaki te ezalaki kozela ye!
  Kaka bana basi minei ya Amerika te, kasi mpe bana kitoko mpe bandɔki minei ya Russie bakendaki na etumba na ebele ya bato ya Wehrmacht. Mpe ezali na etuluku mobimba ya bana basi na bitape ndenge na ndenge ya mampinga, mpe bango nyonso bazali mpe bandɔki!
  
  NAPOLEON MWANA-MWANA-MWANA YA ALEXANDER LIBOSO
  Napoléon akendaki na Russie te, mpe mingimingi abalaki leki ya Alesandala ya Liboso. Yango ememaki mwa mbongwana na lisolo ya bato.
  Ya liboso, Russie Tsar ebundisaki Autriche mpe ezwaki Galicie. Ya mibale, France ebongisaki Italie, mpe etie mwana ya Napoléon mpe princesse moko ya Russie kuna.
  Mpe na nsima Russie mpe France balongaki mpe bakabolaki Turquie.
  Na nsima, na nzela ya milende oyo basalaki elongo, bazwaki Grande-Bretagne. Nsukansuka, bikólo ya Espagne ekómaki France, ndenge moko mpe na mikili mingi ya Afrika. Et puis Inde na Iran bazalaki occupés!
  Nsima ya liwa ya Alesandala ya Liboso mpe kotika bokonzi ya Constantin, bokonzi ya bokonzi esalemaki, mpe Kaisala Napoléon II ya Loma oyo azalaki na mbula zomi na minei atombolamaki na kiti ya bokonzi ya Russie. Mpe nsima ya liwa ya Napoléon na 1836, Napoléon II akómaki mokonzi ya France mpe ya Mpoto mobimba mpe ya bikólo mingi.
  Super-empire moko ebimaki mpe ekobaki kokola. Na nsima, Napoléon II alongaki Chine mpe Indochine mpe Afrika mobimba. Mpe Australie mpe Canada. Mpe akufaki na 1879 na mibu pene na ntuku motoba na mwambe.
  Na nsima, Napoléon III azwaki kiti ya bokonzi. Azalaki mpe na mposa ya kobunda. Kasi na mokili mobimba, kaka teritware ya États-Unis nde etikalaki kozanga kozwama na France!
  Mpe Napoléon III abandaki etumba na Amerika na 1890. Mboka ya suka oyo ezalaki possession ya ba français te.
  Mpe limpinga monene ya basoda milio mitano oyo bautaki na mokili mobimba bakɔtaki na teritware ya États-Unis.
  Ba forces elingaki kozala inégal. Kasi ba Américains babundaki na Napoléon III na ndenge ya elombe mingi.
  Mingimingi bana basi minei: Monica, Leah, Gertrude, Anna! Mpe babundaki lokola ba cobras mpe bilombe basi.
  Monica akataki ba disques ya bibende ya makasi na mipanga mpe misapi ya makolo ya mpamba. Mpe abɛtaki makofi na nzela ya batɛmɛli.
  Mpe mobundi ayemba ete:
  - Nkembo na Amerika!
  Leia mpe abundi na mampinga ya bapaya na mipanga, mpe agangaki na makasi:
  - Nkembo na mboka ya malamu koleka na mokili!
  Mpe mpe abandisaki eloko ya koboma na makolo mpamba.
  Gertrude abundaki na limpinga monene, mpe na makolo mpamba, kobwaka ntonga ya makasi mpenza, mpe kobɛta banguna.
  Na likambo oyo mwana mwasi yango agangaki:
  - Nazali combattant ya classe ya boye que c"est super!
  Anna mpe abundaki, kobwaka makabo ya koboma na makolo mpamba.
  Mpe agangaki ete:
  - Tozali na ba réussites minene !
  Kasi ata soki bato minei wana babundaki makasi ndenge nini, mpe ata na elombe nyonso, mampinga oyo elekaki bato ya France balongaki bango kaka.
  Bakangaki bana basi yango. Kuna, balongolaki bango bilamba mpe banyokolaki bango na nsɔmɔ. Babalusaki mabɔkɔ na bango na etanda, babɛtaki yango na fimbo mpe na nsinga ya mɔtɔ. Bazalaki kotumba makolo na bango ya mpamba na mɔtɔ mpe bazalaki kopakola ebende ya mɔtɔ na bitambi na bango oyo ezalaki mpamba. Kasi bana basi yango bandimaki ata mokolo moko te boyangeli ya sika ya Napoléon III.
  Nsima na yango batindaki bango básala, pene na bolumbu, na bisika oyo bazalaki kotimola mabanga. Mpe Amerika ekomaki etuka ya sika ya France.
  Ntango Napoléon III akufaki na 1903 ntango azalaki na mbula ntuku motoba na mwambe, Napoléon IV akómaki mokonzi. Koya na ye emonisaki bokonzi ya sika. Ko renforcer rôle ya parlement, pe ko réduire influence ya ba nobles. Mokemoke bokonzi ya mokili mobimba ekómaki na demokrasi mingi.
  Mpe na 1917, moto ya liboso apumbwaki na etando. Na ndenge yango, efungolaki eleko ya astronautique.
  Na 1922, bato bapumbwaki tii na sanza. Mpe na 1933 tii na Mars. Mpe na 1950, bakendaki kotala baplanɛti nyonso ya Système solaire. Kasi na 2000, mpepo ya liboso mpo na kokende na minzoto ebandaki, mobembo mobimba na likoló. Oyo ezali AI kaka mpo na libala moko ya Napoléon Bonaparte na princesse russe.
  Ndenge nini sort ya bomoto nionso etali mwa chance.
  
  BA INTERVIEWS CONTRE CHINE
  ANNOTATION YA LIBOSO
  Oleg Rybachenko mpe Margarita Korshunova bakendaki kofanda na Sibérie na ekeke ya zomi na nsambo, epai bakɔtaki na etumba na bokonzi ya Chine na nse ya bokonzi ya bokonzi ya Manchu. Bapaya oyo bakufaka te bazali kobongola nzela ya lisolo ya bato, kaka na Chine te.
  Etumba yango ezali koleka lokola mopɛpɛ makasi
  Mwana mobali moko abundi na armée moko ya munene...
  Tokataki na kati ya mpela oyo ezalaki na nkanda makasi
  Atako ntango mosusu ezalaka kutu mpasi mingi!
  
  Monguna azali makasi mpenza na nkanda makasi, .
  Avalanche moko oyo ezali kolandana ezali koya...
  Na nse ya makelele ya badrapo ya motane makasi oyo ezali kopumbwapumbwa, .
  Kasi tokolonga, nandimi, etumba na sanza ya mitano!
  
  Kokanisa te ete tokoki kolonga, .
  Tozali ba guerriers minene oyo bawutaka na Nzambe...
  Mpe ekokatama te, nayebi nsinga ya bomoi, .
  Atako ntango mosusu ekoki kozala mpenza makasi!
  
  Yeba bonene ya Russie na likambo oyo:
  Ndimela ngai, Mboka ya Mama ezali na motuya koleka eloko nyonso...
  Mpe ekozala na ndako moko ya makasi mpenza ya Russie, .
  Mpe fimbo na elongi ya fasciste ya mabe!
  
  Kondima te, Horde ekobuka ya Rus te,
  Oyo ememaka yo na mabolongo te...
  Bunda kozanga kopekisa, kobanga te, .
  Na kombo ya génération ya sika!
  
  Mpo na ndako ya Russie, mpo na bitunga na ye ya matiti ya matiti, .
  Tokobunda makasi mingi...
  Ndɔtɔ oyo ezangi nsuka ekokokisama, .
  Ozali mobundi te na molimo ya clown!
  
  Tala yo, mwana mobali oyo alapi ndayi ya bosembo na Mboka, .
  Kokoma mobundi ya Svarog monene...
  Te, okoki kotonga esengo na makila te, .
  Tango Nzambe azali te na motema ya Yesu!
  
  Tokoki kokokisa banzela ya sika, .
  Bonene ya mboka oyo ezali ko fleurir...
  Mpe boma nyama mabe oyo ezali na miso ya nsoso, .
  Na boye ete mosika te planɛti yango ekóma paladiso!
  . MOKAPO No. 1
  Mwana mobali moko mpe mwana mwasi moko, bakisa mpe bana basi minei ya bandɔki, basukaki na sudi ya Sibérie mpe babenganaki etumba ya Chine. Ezalaki etumba oyo eyebanaki mingi te ntango bato ya Manchu bazalaki na bokonzi na Chine mpe bazalaki kokola mingi na bitúká ndenge na ndenge ya Azia.
  Mpe bongo babundisaki ba Russes na etuka ya Tibet. Mpe lisolo ya solosolo ezali ete balongaki kozwa ndambo ya teritware yango. D"ailleurs, Russie na moment wana elembisamaki na ba paysans mpe na guerre ya ba Cossaques ya Stenka Razin. Mpe esengelaki kotinda basoda na ntaka molai mpenza.
  Kasi mwana mobali mpe mwana mwasi oyo bakufaka te, mpe bana basi minei ya Terminator bayaki kosalisa forteresse ya Russie.
  Limpinga monene ya Chine ekɔtaki na makasi na ndako makasi ya Russie oyo etongamaki sika. Mpe emonani polele ete mampinga yango mazalaki kokokana te.
  Ba Russes bazali kaka nkoto moko, mpe ba Chinois nkoto nkama mibale. Mpe emonanaki lokola ete libaku ya kotelemela ezalaki ata moke te.
  Kasi ba guerriers ya classe motoba bazali super prêt ya kobunda.
  Oleg Rybachenko na efelo. Mwana mobali moko oyo akufaka te, oyo azali na mbula soki zomi na mibale, abwakaka ntonga na misapi na ye ya makolo mpamba. Mpe abɛti ba Chinois oyo bazali kokende liboso. Douzaine moko na mbala moko.
  Margarita abwakaka ntonga na misapi na ye ya makolo mpamba. Mwana mwasi yango abebisi batɛmɛli na ye mpe azali koganga:
  - Nguya na ngai monene !
  Mpe abundaka na mpiko.
  Natasha mpe abwakaka boomerang moko ya makasi na misapi na ye ya makolo mpamba. Ndenge enyataka ba opposants mpe ezo squeak:
  - Na kombo ya nkembo monene !
  Na nsima, Zoya azali kobɛta Chinois na mipanga, mpe na ntango yango moko abwaki ntonga na ngɛngɛ na makolo mpamba. Mpe ayembi na motema na ye:
  - Na bonene ya Rus', .
  Tokoki kobikisa moto nyonso!
  Mpe lisusu mipanga ekwei likoló ya batɛmɛli. Mpe soki bakati, boye kozanga mawa.
  Kasi ntango Aurora abandaki kobebisa mpe kobwaka ba boomerangs na misapi na ye ya makolo mpamba, ezalaki kobebisama mobimba. Mpe ba Chinois oyo babomami bakweyi na se ya ba coups ya diable rouge.
  Mpe mwana mwasi yango azali koganga:
  - Nakonyata pe nakopasola nionso na biteni !
  Mpe na mipanga nyonso mibale akozwa mpe akokata!
  Mpe disque moko ya makasi mpe ya kotɔbɔla ezali kopumbwa longwa na litindi na ye ya mpamba. Oyo ezalaka généralement fille ya liwa total.
  Mpe awa ezali Svetlana na etumba ya ekateli. Tonyokola ba Chinois mpe tokata bango biteni mike na mipanga.
  Mwana mwasi yango abalusaki papillon, mpe babundi nsambo ya Empire Celestial bakatamaki tii bakufaki.
  Mpe na nsima ntonga ya makasi mpe ya ngɛngɛ epumbwaka longwa na misapi ya makolo mpamba. Mpe babɛti ba Chinois.
  Oleg Rybachenko abundi na ba guerriers jaunes. Mipanga na ye ezali kongɛnga lokola hélice.
  Mwana mobali yango ayembi na esengo:
  - Nakozala champion ya mokili ya makasi koleka, .
  Tokolonga Amerika, Chine!
  Mpe lisusu mwana mobali yango abwakaka masano ya makasi na misapi ya makolo mpamba ya makolo ya bana. Mpe bato zomi na mibale ya Chine oyo bakufá bakwei na mbala moko.
  Oyo ezali etumba. Na lisolo ya solosolo, Russie ya Tsar oyo ezalaki liboso ya Pétrine ebungisaki ndambo ya teritware na yango. Kasi awa ba chevaliers ya Russie bazali kobunda mpe bakomitika te.
  Oleg Rybachenko abundi mpe ayembi:
  - Kasi tozali ba chevaliers tonda na esprit russe, .
  Babomi bakoyoka ata moke te kolela na biso oyo ekangami!
  Mpe lisusu mwana mobali yango abwaki ba aiguilles ya makasi mpenza, mpe na ngɛngɛ makasi, oyo bandɔki basali, ntonga ya mikemike mpenza!
  Mwana mwasi Margarita azali pembeni na ye. Mpe makolo na ye mpe ebwakaka ntonga ya ndenge wana oyo ebomaka. Mpe mabɔkɔ na bango ezali kokatakata Chinois oyo bazali kobundisa bango. Mobundi abebisi banguna na ye mpe ayembi:
  - Na"za cool makasi, lokola démon ya ba pays nionso...
  Dima, Dima, Bilan! Dima, Dima Bilan!
  Nkolo ya bikolo nionso!
  Natasha mpe akati ba Chinois mpe ayembi:
  - Na ntongo ya mpokwa, tokotika satana alonga te!
  Mpe ntonga ya koboma mpe epumbwaka longwa na makolo na ye mpamba.
  Na nsima, Zoya abebisi banguna. Na ba vibes ya énergie colossal emonani lokola ewutaka na fille oyo.
  Mpe ba boomerangs mpe ba aiguilles ya makasi epumbwaka uta na makolo mpamba ya beauty"s.
  Babundi bazali koganga:
  - Nazali ndoto monene ya makolo ngulu mpe kitoko!
  Mpe lisusu akobwaka eloko moko ya koboma mpenza epai ya batɛmɛli na ye.
  Kasi tango Aurora azali ko diriger moulin mpe akati ba Chinois, alors oyo ezali aérobatique ya annihilation.
  Mpe na nsima, moto ya nsuki motane abwakaka ntonga oyo ezali kotɔbɔla na misapi na ye ya makolo mpamba. Mpe babundi ya langi ya jaune oyo bakufá bakweaka.
  Kasi ntango Svetlana abɛti. Mpe na ntango yango moko, liboke mobimba ya ntonga epumbwaka uta na makolo na ye ya mpamba, oyo etɔbɔlaka mpe ebomaka moto nyonso.
  Mpe babundi bazali koganga:
  - Bon, bien, bien - fasciste akozua nickel!
  Mpe makolo na ye ya mpamba ekobwaka lisusu fimbo ya koboma na Chinois.
  Natasha, kokatakata babundi ya jaune na mipanga, alobaki boye:
  - Ezalaki pete pe pasi na ba nazis !
  Svetlana, lokola atambwisaki molinga, alobaki boye:
  - Mpe na biso bana basi ezalaka toujours facile !
  Aurora azongelaki mayele ya ventilateur mpe abulunganisaki:
  - Oko se défaire na ngai ata muke te !
  Mpe nsɔmɔ moko oyo ebomaka ezali kopumbwa longwa na makolo na ye mpamba.
  Mpe Zoya azwi yango kaka mpe azali koganga:
  - Tozali ba nsoso te, tozali bana basi ya nkembo monene !
  Mpe lisusu eloko moko ekopumbwa libanda uta na makolo na ye mpamba mpe ekobeta monguna.
  Bana basi yango bazwaki mosala yango na lisosoli.
  Forteresse oyo ezali pene na esika kaka moko ya makasi ya Russie na esika yango. Ezali na mwa bingumba mosusu oyo ezali kotongama. Ezali malamu que ba Chinois ba interférer na ba Amur te. Kasi na lisolo ya solosolo, Russie ebungisaki eteni moko ya teritware na yango. Dynastie moko très agressive na pouvoir na Chine. Kasi, bana basi nde bakoki kotia ba régiments ya Lucifer"s na kokima.
  Oleg Rybachenko akati ba Chinois na nse. Mpe na ntango yango moko mwana mobali ayembi:
  - Ekozala classe ya likolo...
  Mpe na nsima boomerang moko oyo makolo mpamba ya mwana mobali yango ebwaki epumbwaka mpe ezali koganga:
  - Porcupine akokata moto nyonso!
  Margarita mpe abwakaki oyo ekokani na koboma na monguna. Anyataki yango na biteni mpe agangaki:
  - Nazali ndoto ya makolo ngulu mpe kitoko monene!
  Mpe makolo na ye ebwakaka ba disques ya zamba.
  Na nsima na etumba yango ezali Natasha. Mpe abwakaka mpe eloko moko epai ya monguna oyo ekabolaka batɛmɛli na ye.
  Mpe asalaka yango na mayele mpenza.
  Mpe makolo na ye ya mpamba ebwakaka libanda lisusu, ntonga oyo ebomaka.
  Next up ezali Zoya na bitumba. Mpe abwakaka mpe mitindo ndenge na ndenge ya ba swastika mpe ya boomerang epai ya monguna.
  Mpe azali kokata monguna na nse.
  Nsima na yango alobi boye:
  - Nkembo na mokonzi malamu !
  Kasi Aurora azali na etumba. Abomaka mpe banguna oyo bautaka na Chine. Mpe soki ebwaki, ekobwaka na nguya ya koboma.
  Mpe na ntango yango moko akoyemba:
  - Ee, na kombo ya Mabele ya Russie!
  Mpe bifundeli ya koboma mpe epalangani uta na makolo na ye mpamba.
  Svetlana mpe akitisaka monguna te. Mpe uta na makolo na ye mpamba eloko moko epumbwaka oyo ememaka liwa ya polele.
  Mpe mobundi ayembi ete:
  - Tokomitika ata moke te ! Mokakatano ekoyela Rus" te!
  Mpe lisusu ba Chinois bakosilika. Mpe akokata yango kozanga molulu.
  Babundi mpe babundi motoba babɛtaki makasi. Mpe akati monguna mpe abwakaka bango na makolo mpamba.
  Oleg Rybachenko, oyo azalaki kokatakata bato ya Chine, ayembaki:
  - Star Combattant, liseke na yo ezo sopa pamba -
  Mabele na yo ezali mosika na nkembo ya tembe...
  Milinga ya etumba ezali koningana kati na milɔngɔ - .
  Na lisano ya ngambo moko oyo ezangi mibeko!
  Mpe boomerang mosusu epumbwaka uta na makolo mpamba ya mwana mobali, kokata zolo ya bato zomi na mibale mobimba ya Chine.
  Mwana mobali, ndenge tozali komona, azali mobundi.
  Mpe Margarita mpe azali na etumba. Mpe yango nde ndenge makolo na ye ya mpamba esalaka. Abomaka banguna sans doute na ndenge ya malili makasi.
  Mpe mipanga na ye ezali lokola babomi.
  Mobundi azali koganga:
  - Nkembo ezala !
  Natasha mpe abetaka masasi na makolo mpamba mpe abwakaka eloko moko oyo ebomaka. Mpe na ntango yango moko azali kokatakata na molende na mipanga.
  En même temps ezo bip:
  - Entourage na ngai ezali équipage ya gouvernement !
  Na sima na etumba ezali Zoya. Lisusu zabolo ya niveau ya likolo ya annihilation. Ndenge ya kosala dessin ya papillon na mipanga. Mpe na nsima akozwa yango mpe akobwaka biloko oyo ebebisaka na makolo mpamba.
  Nsima na yango azali koganga:
  - Mampinga masepeli - kokende liboso !
  Mpe molɔngɔ mobimba ya ba chutes ya Chine oyo bakati na nse.
  Mwana mwasi yango ayembi na motema na ye:
  - Zoya alingaka koboma! Oh, Zoya oyo!
  Tala Aurora ayei na attaque ya mbangu. To na bosikisiki, défense agressive. Mpe na lisalisi ya makolo mpamba abetaka banguna.
  Mpe na ntango yango moko ezali kobɛta bip. Mpe ntango ba sabres na ye ekoleka lokola ba lame ya cultivateur, zomi na misato ya Chinois ekopasolama!
  Mpe Aurora azali koganga:
  - Ba accords ya sukali, drapeau ya Russie eza très fier!
  Mpe sikawa litindi na ye ya mpamba ebɛti général chinois na nsuki ya motó. Akozwa yango mpe akokwea.
  Zoya azalaka agressif na bitumba. Akataka banguna na ye mpe azali koganga ete:
  - Tokotia tembe pe tokoboma mutu nionso !
  Mpe ba daggers ya ndenge wana epumbwaka longwa na makolo mpamba.
  Svetlana mpe alɛmbisaka moto te. Mpe abebisaka banguna na ye lokola mbeli oyo ezali kokata matiti. Ba Chinois bazali kokweya.
  Mwana mwasi yango azali koganga ete:
  - Aiguilles ya fou! Bima na lopango!
  Oleg Rybachenko akokata liboke ya ba guerriers jaunes na ba coups ya mipanga na ye. Mpe na nsima na makolo na ye mpamba akobwaka monzoto mpe akoganga:
  - Armée na ngai nde eleki makasi !
  Mwana mobali ya Terminator amonani na sommet mpenza ya kobebisa banguna. Mpe asalaka na mposa makasi mpenza.
  Mpe likabo mosusu ya liwa epumbwaka longwa na misapi na ye ya makolo mpamba. Mpe ndenge ezo dépasser ba Chinois oyo bazali komata na mur.
  Ba guerriers jaunes bazalaka ba fanatiques. Ezalaki deja na bitunga mobimba ya bibembe oyo etondaki. Mpe bazali kokoba komata mpe komata mpe komata!
  Kasi mwana mobali mpe mwana mwasi bazali kaka elilingi ya nguya ya koboma. Mpe ntango bazali kokatakata, makila oyo ezali kosopana epumbwaka na ngámbo nyonso mpe mosika mpenza.
  Oleg Rybachenko ayembaki boye:
  - Feat ya héroïsme ekumisami, .
  Tozali balongi ya ba planètes!
  Margarita, mwana mwasi oyo azalaki kopema te ayemba ete:
  - Tokotika ata mwa ntango moke te.
  Koganga ya moto oyo ekangami eyokani!
  Mpe lisusu ba aigles ya kobebisa mpe ya koboma epumbwaka uta na makolo mpamba ya mwana mwasi. Kobeta ba Chinois lokola ba sheaves ya blé. Oui, fille Margarita aza vrai terminateur.
  Natasha, oyo azalaki kokatakata bato ya Chine, ayembaki:
  - Mpe mwana mwasi, konyata oyo ya jaune, akanisaki
  ete ezali malamu kozala na bomoi, mpe ete bomoi ezali malamu!
  Nsima na yango ntonga epumbwaka lisusu uta na makolo na ye ya mpamba.
  Zoya asimbaki molinga na ba sabres na ye mpe agangaki:
  - Nakoboma banguna na ngai nionso, mpe ndimela ngai, nazali kosala masɛki te!
  Mpe makolo ya mobundi yango etombolaki minzoto mingi.
  Mpe kitoko yango ayemba ete:
  - Acte de guerre - Nabeti dime!
  Aurora, kokatakata kozanga mayoki ya ntina, alobaki:
  - Succès monene ezali kozela biso ! Ndimela ngai, ekómaka malili ata moke te!
  Mpe kaka lokola na makolo mpamba, oyo ebomaka ekobanda.
  Na nsima, ezali koganga:
  - Nazali cobra ya makila !
  Svetlana apesaka ba Chinois mawa te. Mpe ebebisaka bango lokola nde bazali ba fourmis. Mpe na ntango yango moko ayembi ete:
  - Poubelle ekozala na nzela te,
  Longola makolo noki!
  Mpe sikawa makabo ya koboma ezali kopumbwa lisusu uta na misapi ya makolo na ye ya mpamba. Mwasi ya malili boye!
  Mpe azali mpe koganga:
  - Ekolonga na biso ekozala na etumba ya bule !
  Oleg Rybachenko azali kokóma na mosala mingi. Mpe akataka na maboko mibale, mpe kutu azwi pipe na monoko na ye mpe abwakaka ntonga na ba Chinois. Abebisa banguna mpe azali koganga na motema na yango:
  - Oyo ezali elonga na biso - .
  Vitesse mobimba liboso mpe ezali kopusana!
  Et encore garçon terminateur azali kokatakata. Mpe na ntango moko akotika oyo ebomaka kozanga mawa.
  Margarita mpe azali na etumba. Fille désespérée. Mpe soki abwaki boomerang na makolo mpamba, boye oyo ezali moke te koleka zomi na mibale ya Chinois oyo bakati.
  Sima na yango mwana mwasi akoyemba:
  - Oh, hélicoptère na ngai ezali monene,
  Bon, motema na ngai eyemba na esengo!
  Mpe monzoto moko ya koboma bato epumbwaka longwa na litindi mpamba ya mwana mwasi yango. Ee, oyo ezali kitoko ya aérobatique ya likolo koleka. Mpe liwa elonaka na lobɔkɔ ya mobali mpe ya mwasi.
  Natasha mpe abomaka ba Chinois na ndenge nyonso.
  Mpe na ntango yango moko ayembi ete:
  - Koganga, koganga, koganga...
  Oliver azwaki Twist!
  Mpe likabo moko ya koboma ezali kopumbwa longwa na makolo na ye mpamba.
  Yango Zoya amibendaki likolo... Azwaki yango mpe abwakaki nsoi na monguna uta na tube. Na nsima, akataki na molinga na mipanga na ye. Na nsima makolo na ye ya mpamba ezwaki mpe ebandaki kolakisa liwa ya lifelo.
  Mpe ba Chinois bakweyaki. Ezalaki lokola nde moto oyo azali kobwaka mɔtɔ alɛmbisaki bango.
  Mpe awa Aurora azali na etumba. Lisusu fille moko ya mbangu. Mpe liwa ya motane, mpe kongenga ya lifelo oyo ezali kozika. Mpe akozwa yango mpe akobanda kokata yango.
  Te, eloko moko te ekoki kopekisa likambo yango.
  Ata tank ya Soso.
  Yango wana Aurora a couler ba Chinois. Oyo ezali très cool mpe na symbolisme fou na mopanga.
  Mpe mipanga ya harpi"s rouge ekotelema te, mpo na mwa ntango moke te.
  Bobele na ntango yango, Aurora azali koganga:
  - Mboka na ngai ezali Mboka ya Communisme!
  Mpe lisusu uta na makolo na ye mpamba, lokola eloko moko ya koboma mpenza oyo ezali kopumbwa libanda.
  Et encore fille wana aza na zemi.
  Mpe na nsima Aurora amikundolaki lolenge nini abundisaki mpenza na "Soso" na moko ya masolo mosusu. Na nsima, ba alliés basalaki trêve na Troisième Reich, mpe na ko profiter na kozanga bombardement, ba Allemands ba lancer Maus na production.
  Ɛɛ, ba tanks yango ezalaki mpenza kotambola lokola banyama. Mpe bokoli na bango ezalaki nsɔmɔ.
  Mais pona ba filles ya Terminator te. Babundisaki Banazi na kimya mpe na mbangu na ntango moko.
  Mpe balakisaki mama ya Kuzma! Mpe babundi babundaki na mpiko.
  Mpe sikawa Aurora ya nsuki motane azali kokata na mipanga. Mpe akokata banguna na nse lokola mosali bilanga.
  Na nsima, ezali koganga:
  - Nabomaka moto nyonso !
  Svetlana mpe azalaka na nsɔninsɔni te na etumba. Ba Chinois bazali kobomama. Mpe na ntango yango moko, na makolo mpamba, abwakaka oyo ezali kolona liwa.
  Mpe na ntango yango moko azali koganga ete:
  - Bravado cosmique - Ezali ndenge moko na .
  Ekozala na sérénade moko ya monene!
  Mpe kokanga miso na banguna!
  Sima na yango akosopa na tube!
  Et puis Oleg Rybachenko ako panzana. Mpe tobwaka kaka ba aiguilles te, kasi mpe ba boomerangs na ba Chinois na makolo na biso.
  Oyo ndenge mwana mobali ya terminateur oyo azalaki kokende mbangu akangamaki.
  Mpe na ntango yango moko ayembi ete:
  - Banguna bakopekisa biso te,
  Soki tozali na bolembu, bosunga!
  Mpe kokima mbangu te, kokima te...
  Soki kaka liboso te!
  Mpe Oleg azali kobɛta piololo.
  Mpe Margarita azwaki yango mpe na misapi ya makolo na ye ya mpamba abwakaki eloko moko ya kobebisa mpe ya koboma. Mpe na ntango yango moko ayembaki:
  - Oyo ekozala message ya cobra !
  Mpe mwana mwasi yango akobɛta miso mpe akoganga!
  Natasha mpe azali slouch te na bitumba. Azwaki yango mpe abwakaki swastika moko ya makasi na misapi na ye ya mpamba. Abukaki ebele ya bato ya Chine mpe agangaki:
  - Pona Mboka Mama na ngai!
  Et puis eza na Zoya na bitumba. Mpe azali mpe kobwaka banguna na ye bifundeli na makolo mpamba.
  Mpe azali koganga na mino oyo ezali polele:
  - Naza guerrier boye, naza vraiment terminateur !
  Nsima na yango mwana mwasi yango abɛti na mipanga. Mpe azali koganga na likoló ya mimpululu na ye.
  - Banzai - Banzai!
  Emonani ete mwana mwasi yango akotika kobunda te. Mpe akokata sans antimonies inutiles.
  Aurora mpe akozwa mosala ya koboma bato. Abebisi ba Chinois, sans ata sarcasme moko. Mpe babundi ya langi ya jaune bakweaka, lokola nde bapasolami na katikati.
  Mpe mwana mwasi ya nsuki motane agangi ete:
  - Lolemo ya communisme eleki mokili mobimba !
  Mpe lisusu akozwa yango mpe akokata yango na mipanga mibale. Mpe na nsima, esopaka nsoi na kati ya tube. Mpe akobɛta monguna.
  Ee, Aurora azali bolingo mpe perfection yango moko.
  Atako Svetlana azali mabe koleka te. Mpe apesaki mpe ba Chinois kobetama mpe koboma na ndenge ya bomoto.
  Mpe makolo na ye mpamba ebwakaka makabo ya kobebisa epai ya babundi ya langi ya jaune. Ɛɛ, moto nyonso asalaka yango na mbonge ya likoló.
  Svetlana azali koganga:
  - Etumba ekozala ya makila, ya bule pe ya bosembo !
  Mpe eloko moko ya mobomi elongwaki lisusu na makolo na ye mpamba. Mpe selon ba Chinois, ndenge akobeta yo!
  Bana basi bakendaki mpenza na banzela na bango ya kokabwana. Mpe balɛmbisaka ngai mwa moke te. Oyo ezali basi - basi na basi nionso!
  Oleg Rybachenko azali na assaut ya mbangumbangu. Basi babomi ba nkoto ebele ya ba Chinois. Kobundisa ya babundi ya bokonzi oyo ya langi ya jaune elɛmbi.
  Oleg agangaki makasi:
  - Mesure ya elonga ya likolo koleka !
  Margarita azwaki yango mpe na misapi na ye ya mpamba abwakaki eloko moko oyo ebomaka mpe ezalaki makasi koleka rasoir.
  Na nsima, mwana mwasi yango ayembaki boye:
  - To défier ba tempêtes, .
  Mpo na nini mpe mpo na nini?
  Pona ko vivre na mokili sans surprises - .
  Impossible mpo na moto moko!
  Margarita abwakaki nsoi mobimba ya pipe na Chinois mpe akobaki:
  - Tika ete chance to échec, .
  Mpe kopumbwa likoló mpe na nse!
  Kaka na ndenge oyo, mpe na ndenge mosusu te - .
  Kaka na ndenge oyo, mpe na ndenge mosusu te...
  Bowumeli ya surprise!
  Kokamwisa! Kokamwisa!
  Bowumeli ya surprise!
  Kokamwisa! Kokamwisa!
  Bowumeli ya surprise!
  Mpe kaka likolo - millimètre moko te na nse!
  Mwana mwasi yango amonisaki ezaleli ya kobunda mpenza.
  Natasha azali mpe na esika oyo etumba yango ebandaki mpenza. Ezali lokola ngomba ya mɔ́tɔ ezali kobima. Mpe abwakaka ntonga na misapi na ye ya makolo ya mpamba. Kobɛta ba opposants. Mpe atikaka bibembe libanda na bango.
  Nsima na yango mwana mwasi yango ayembaki na mino mpamba:
  - Tozali ba terminateurs ya boye, lokola ba robots ya ndoto, pe kitoko monene!
  Mpe sikoyo mwana mwasi yango azali kokatakata na mipanga. Mpe ekobeta bato ebele.
  Zoya pe azali na kati ya épaisseur ya bitumba. Abundi mpe abimisi mino mpe azali koganga:
  - Moto moko te akopekisa biso !
  Mpe uta na makolo na ye mpamba disque moko ekɔtaki na kati ya Ba-Chinois. Oyo ekata ba gorges ebele. Mpe mampinga ya bokonzi ya likoló ekangamaki.
  Mpe bana basi bazali kosala mpasi mingi.
  Tala ndenge Aurora ako lancer eloko oyo ekata bibende. Akokata ebele ya mitó oyo ekómi bangomba. Mpe akopumbwa likolo, akopumbwa likolo, mpe akozwa yango, akoganga:
  - Kombo na ngai nde fimbo na ngai !
  Mpe lisusu azali koningisa ba sabres mibale, mpe apasoli misɔpɔ na Chinois. Kasi na ntango yango moko, koyoka nsɔni ata moke te.
  Mpe makolo na ye ya mpamba ebandisaka ba boomerangs ya koboma. Mitó nini ekatamaka na nse na milɔngɔ.
  Nsima na yango mobundi ya nsuki motane azali koganga:
  - Tokozala na kati ya câble te !
  Tika ete esengo ezala na Mabele!
  Mpe akozwa mingi na nsinga na monoko na ye ya motane mpe akobwakela ye nsoi. Mpe babundi ya bokonzi ya likoló bakokwea lokola ba coolies oyo bazali na farini.
  Yango wana Svetlana alakisaki na bitumba...
  Abwakaki mai oyo ezalaki kotɔka likoló ya batɛmɛli na ye. Mpe baoyo bazikisami bakozwa yango mpe bakoganga na ndenge ya mabe mpenza.
  Svetlana azali koganga:
  - Bobomi na ngai!
  Mpe na makolo na ye ya mpamba akobwaka mwa ba boomerangs. Ekokata ebele ya ba Chinois.
  Mpe azali kofina bibembe mingi.
  Oyo ndenge ba ndoki basalaka.
  Mpe bakataki bokonzi ya Chine mpo na bango moko, kozanga molulu oyo ezali na ntina te. Te, bazali kutu na mayele moko ya sipesiale.
  Déjà motango ya ba Chinois oyo babomami ezali na ba dizaines de milliers. Mpe bana basi basepelaka kaka mpe babounce lokola ba balles.
  Oleg Rybachenko azali mpe kolakisa ba aérobatiques ya malili oyo okoki kokanisa.
  Mpe mwana mobali yango akataka na mipanga mibale mpo ete mabɔkɔ mpe makolo mpe mitó epumbwa na ngámbo nyonso.
  Oleg azali koganga ete:
  - Ekozala, nandimi elonga na biso ya décisif !
  Margarita, na makolo na ye mpamba, kobwaka hurl ya kobebisa, andimisaki:
  - Ee ekozala bongo !
  Mpe motoba mobimba babandaki kokatakata na molende koleka.
  . MOKAPO No. 2.
  Nsima wana pene na limpinga mobimba ya Chine oyo ezalaki na bato nkóto nkama mibale ebebisamaki, babundi motoba yango bakendaki lisusu na bozindo ya Bokonzi ya Likolo. Mpo na kopekisa ba Chinois bazonga na bingumba ya Russie na Sibérie.
  Na yango, babundi babundisaki babundi ya langi ya jaune oyo bazalaki na engumba monene oyo ezalaki penepene.
  Oleg Rybachenko, kokatakata babundi ya jaune mpe koningisa mipanga nyonso mibale, agangaki:
  - Lokola ba tsars ya Russie!
  Mpe ntonga ya makasi epumbwaki uta na makolo na ye mpamba. Ba combattants ya Chine ba betamaki.
  Margarita, kokatakata babundi ya jaune na mipanga, azwaki yango mpe ayemba:
  - Sikoyo tozali kosala histoire !
  Mpe uta na makolo na ye mpamba, ntonga epumbwaki epai ya babundi ya langi ya jaune.
  Na nsima ezali Natasha na etumba. Abwakaka mpe makabo ya liwa mpe azali koganga:
  - Avenir ezali ya biso ! Nkembo na Russie Monene!
  Mpe lokolo na ye ya mpamba, oyo bakatá ekobwaka likambo oyo na nguya ya nsɔmɔ. Mpe akokata ba Chinois na mputulu ya makila.
  Zoya pe a hacker na désespoir. Mpe abukaki général ya Chine na katikati. Mpe akataki mikuwa na ye.
  Na nsima, agangaki ete:
  - Pona elonga na ngai monene !
  Mpe na makolo mpamba ako lancer lisusu présent ya mobomi. Mpe ekobeta ebele ya ba combattants chinois.
  Kasi tango Aurora azali na bitumba c"est absolument terrifying. Akati basoda ya Chine na katikati mpe abwaki makabo ya koboma na makolo mpamba. Mpe bongo abebisi mampinga ya langi ya jaune.
  Te, babengaka Aurora mpenza ndoki motane. Mpe azali moto oyo akoki kolonga te.
  Mpe ntonga oyo ebomaka epumbwaka longwa na misapi na ye ya mpamba. Ba beti ba Chinois pe ba tomber likolo lokola ba coolies na sable.
  Aurora azali koganga na likoló ya mimpululu na ye:
  - Ba Russes bayebi ngai, .
  Mpe babengaka yango monene!
  Mpe lisusu kitoko yango abwaki ntonga oyo ebomaka. Mpe monguna akangami lokola nsɛlɛlɛ.
  Aurora agangaki na mongongo:
  - Okoki kolɔta, kasi kolɔta ndɔtɔ ya moi ezali mabe !
  Et encore fille abeti lokola boomerang.
  Ɛɛ, nsuki motane oyo azalaki kolya mungwa koleka kilo moko na makambo ya basoda. Soki ezali kobuka mbuma, nde ezali kobuka mbuma.
  Mpe lisusu mwana mwasi ya mbangu mpe ya mɔ́tɔ azali na attaque.
  Mpe na nsima Svetlana azali na mposa makasi ya kobunda. Mpe bongo akati mpe abebisaka moto nyonso. Mpe mipanga na ye ezali lokola nkake oyo ezali kongɛnga.
  Mpe ntonga epumbwaka uta na makolo mpamba.
  Mwana mwasi yango agangaki ete:
  - Bokasi na ngai monene - .
  Kosakana na ngai ezali lokola kozala moninga ya crocodile!
  Mwana mobali Oleg Rybachenko azali na attaque lokola toujours. Azali mongoose ya mbangu. Kokatakata mpe kobwaka minzoto na monguna.
  Mpe elenge mobundi agangi ete:
  - Tokende na offensive, .
  Tokolonga ba Chinois nionso!
  Mpe sikoyo mwana mobali yango azali na attaque.
  Mpe mwana mwasi Margarita, na esengo monene, azali konyata basoda ya langi ya jaune. Mpe misapi na ye ya mpamba ebwakaka makabo ya liwa.
  Mpe mwana mwasi yango azali koganga:
  - Elonga ekozala ya ngai !
  Mpe lisusu mbula mobimba ya ntonga ezali kobima mbangu longwa na makolo na ye mpamba.
  Mpe ntonga yango ebomaka mpe ezali na ngɛngɛ.
  Margarita azali na offensive. Ba Chinois baza na pasi makasi contre ye. Mpe mwana mwasi yango azali mpenza moto oyo azali komonisa makambo ya nsɔmɔ.
  Atako azali mobundi kitoko.
  Mpe sikawa eteni moko ya liwa epumbwaka lisusu uta na makolo na ye mpamba. Oyo ebetaka banguna.
  Natasha azali na mpɛpɔ moko ya zamba. Akati ba Chinois na biteni. Mpe mipanga na ye eyebi mawa te.
  Mobundi azali konguluma:
  - Ekozala elonga na biso monene !
  Mpe ntonga oyo ebomaka mpenza mpe ya likama epumbwaka lisusu uta na makolo mpamba ya kitoko yango.
  Bazali ko affecter ba Chinois na nombre ebele. Bon, ba filles baza très cool.
  Et na offensive bapesaka mutu passe te.
  Kasi Zoya ayebi te, liloba moko ezalaka ata moke te. Azali kobukana na ba opposants na ye. Mpe mipanga na ye ezali lokola babomi.
  Zoya azali koganga na likoló ya mimpululu na ye:
  - Nayebi ngolu te - kaka liwa!
  Mpe makolo na ye mpamba ekobwaka biloko ya boye oyo ba Chinois bakoki koboya te!
  Mpe vice versa, mobundi azali kosala mbangu na miniti nyonso. Oyo ezali patinoire ya patinage na offensive.
  Aurora mpe azali mwana mwasi ya esengo boye. Azongaka sima te pe atika te. Mpe alongi na makambo nyonso.
  Abwakaki ventilateur ya bibende na misapi na ye ya makolo ya mpamba. Akataki basoda ya Chine mpe agangaki:
  - Na empire rouge, ekozala na moto oyo eko chauffer planète mobimba !
  Mpe lisusu, eloko oyo ebomaka mpenzampenza bampuku uta na makolo na ye mpamba.
  Mpe mobundi azali lisusu na bosanda monene.
  Mpe awa azali Svetlana na etumba. Ezali ko dévier na plan te. Mpe amikatakata na mpasi ya zamba. Mpe disque moko ya makasi epumbwaka longwa na makolo na ye mpamba. Oyo na dashingly ekata ba opposants.
  Svetlana azali koganga na nkanda ya zamba:
  - Nakopasola bino banso!
  Mpe mwana mwasi yango azali na likambo ya kofinga. Mpe makolo na ye ya mpamba ezali na mayele mingi.
  Na nsima, Oleg Rybachenko azali na mposa makasi ya kobunda. Oyo eza garçon terminateur désespéré. Esɛngaka makasi mpe mpasi monene ya mwana mobali ya zamba.
  Mpe na nsima mwana yango abwaki boomerang na makolo mpamba. Mpe ba opposants ba perdre deux douzaines ya ba buts na mbala moko.
  Oyo ezali vraiment - vraiment puissance destructive.
  Oleg ayembaki boye:
  - Bokomi na ngai ya maboko ezali pete - .
  Nasepelaka kobenda mokila ya mbwa te!
  Mpe mbeli moko epumbwaki uta na litindi ya mwana mobali oyo ezalaki mpamba, mpe lolenge nini ebɛtaki Ba Chinois. Babungisaki mpenza elimo mpe mpiko na bango.
  Oleg alobaki na nkanda makasi:
  - Koloba ata moke te!
  Mwana mobali azali na attaque... Sima akanisaki Vladimir Klitschko. Ee, mosani oyo ya boxe akokaki kozonga na ring. Mpo na nini te komeka yango? Soki ozali naino na santé, wana Nzambe ye moko ayebisaki yo obunda!
  Mwana mobali ya Terminator na attaque. Anyataka ba Chinois mpe ayembi:
  Elenge moninga, zala ntango nyonso elenge, .
  Kokende mbangu te mpo na kopema...
  Zala na esengo, na mpiko, na makelele - .
  Il faut kobunda - yango wana bunda!
  Mobali na malili - .
  Po o beta mutu nionso!
  Nazali mwana mobali ya seko na molimo, .
  Nini ebotaka mbano!
  Nazali mwana mobali ya seko na molimo, .
  Mpe kozonga nsima ata litambe moko te!
  Elenge mobundi mpe mwana ya seko na attaque frantic na ba Chinois. Akomimonisa na lolenge na ye ya malamu koleka.
  Margarita abebisi mpe ba guerriers jaunes mpe ayembi:
  - Tokotika ata moke te !
  Mpe akataki mingi ya Chinois, kobakisa na koseka:
  - Te, ndimela ngai ata moke te !
  Mpe mwana mwasi yango abwakaki lisusu ntonga ya makasi mpe ya ngɛngɛ.
  Azali na mouvement moko ya mbangu mpe oyo ekokani na mosusu te.
  Natasha azali mbangu mpe na nsɔmɔ na etumba, lokola Valkyrie. Abundaka na mpiko. Mpe akitisaka ba Chinois masasi.
  Mbala mingi azalaki kobunda na likoló. Azalaki pilote ya as excellent. Asengelaki mpe kobunda na basoda oyo batambolaka na makolo.
  Kasi sikoyo Natasha azwi likambo ya Chinois. Mpe tobuka na nkanda na biso nyonso.
  Mpe ba boomerangs mpe ba aiguilles epumbwaka uta na makolo na ye ya mpamba. Anyataka monguna.
  Mwana mwasi yango ayembi:
  - Kasi nandimi kobima ya moi, .
  Bolongola molili ya boloko ya boloko!
  Zoya a attaquer ba Chinois. Mpe ebukaka yango makasi. Mpe makolo na ye mpamba ebetaka banguna kozanga ete etika.
  Mobundi oyo azali kotambola. Azali lokola cobra oyo ezali kopumbwa mpe kopumbwa zingazinga.
  Mwana mwasi oyo azali na nsuki ya wolo azali koganga ete:
  - Avenir ezali ya biso, .
  Tozali lokola ba Jedi Knights!
  Et puis akobaluka pe akobeta yo.
  Na sima na attaque ezali Aurora. Mwana mwasi moko ya nsuki motane oyo azali konyata mpe kobunda. Akendeki na kobundisa, kozwaka mbangu mingi koleka. Mipanga na ye ezali lokola mbeli ya molinga.
  Kitoko ya mɔ́tɔ ebimaki:
  - Esengo ya boye ekozala pona mokili mobimba !
  Mpe lisusu mwana mwasi yango akɔti na mbangu ya zamba. Oyo ezali nzambe-mwasi ya solosolo ya bitumba.
  Svetlana mpe ayemba, kopumbwa likolo mpe na nse:
  - Nkama na nkama, régiment na régiment, .
  Ba chevaliers ya Russie bakati na mopanga!
  Mpe sikawa misapi na ye ya makolo ya mpamba ekobwaka eloko oyo ekoki komonana te na nguba.
  Oyo ezali mwana mwasi. Vixen moko ya solosolo.
  Natasha azali kobɛtabɛta na mino oyo ezali polele:
  - Ezali mpo na yo te ete oteya ngai !
  Mpe akobwaka liwa na makolo na ye mpamba.
  Aurora andimi likambo yango:
  - Eloko ya koteya biso ezali ata muke te !
  Babundi basalaka ete batambolaka mbangumbangu. Pene na engumba mobimba esi etondi na bibembe. Ɛɛ, ba Chinois bakimaki na kobomama ya bato. Bato bazali kaka motoba, kasi basalaka na limpinga mobimba.
  Oleg Rybachenko amikundolaki lisolo ya moko ya ba elfes. Asuki na Troisième Reich, mpe akoki kondimisa ye mpo batinda ye na Luftwaffe.
  Oui, elfe, atako moke na molai, azali mbangu mingi, makasi na réaction excellent. Mingimingi, ba elfes baleki bato na ezalela ya nzoto mpe mbangu ya kokanisa. Mpe mbala moko na mpɛpɔ, elf, mpe ata ya makila ya bokonzi, ayokaka lokola mpongo ye moko.
  Mpe mobundi oyo alongaki kokweisa bampɛpɔ 538 ya banguna na libaku ya mokolo ya mbotama ya Fuhrer"s na mokolo ya 20 Aprili 1944, kasi ye moko akweisamaki ata mokolo moko te.
  Mpo na ba avions nkama mibale ya liboso, elf azuaki Ekulusu ya Chevalier ya Ekulusu ya ebende na nkasa ya chêne, mipanga mpe diamant. Koleka nkama misato déjà Ordre ya Aigle allemand na diamant. Mpo na Ekulusu ya Chevalier nkama minei ya Ekulusu ya ebende na nkasa ya chêne ya wolo mipanga mpe diama. Mpe mpo na ba avions ya anniversaire nkama mitano - Grand Croix ya Croix d'Iron. Na yango, elfe a ramassaki nombre record ya ba prix mpe na likambo oyo alongaki ata Hermann Goering mpe azuaki grade ya colonel.
  Malgré abundi na avion en tant que privé.
  Donc, atako as exceptionnel boye abimaki na Luftwaffe, a influencer mingi te cours ya guerre. Kutu, soki ozwi ba aces motoba ya liboso ya Luftwaffe na histoire ya solo, babwakaki na total ya ba avions koleka nkoto moko na ndambo. Bon, yango esalisaki Wehrmacht boni?
  Atako ekoki kosalema ete motángo ya baaviɔ oyo ekweaki ekómaki makasi mpo na propagande ya Goebbels.
  Bato mingi bazalaki kotya ntembe makasi na mituya yango.
  Kasi elf yango na bosembo nyonso abɛtaki mituka mingi mpenza, mpe ye moko abungisaki ata mobundi moko te.
  Kasi na nsima Oleg Rybachenko akutanaki na ye mpe atunaki ye:
  - Mpo na nini otungisaki Troisième Reich, oyo etalelami lokola nguya ya mabe ?
  Elfe yango alobaki na ndenge ya mayele ete:
  - Po makasi ya bolamu ezali ata muke te na mokili ! Okanisi Staline na baninga na ye bazali basantu?
  Oleg alobaki na mwa kosɛka ete:
  - Kasi na URSS, lokola obetaki ba avions ebele boye, olingaki kotalelama lokola Nzambe na G capitale ! Et donc il faut ba spati yo pe ba lakela yo mabe!
  Elfe yango alobaki na bosembo nyonso ete:
  - Na octobre 1942, tango nabandaki kobunda mpo na Reich, résultat ya guerre ezalaki nanu komonana te. Okanisi nini, nazali na chance te ya kozala na kati ya balongi?
  Oleg Rybachenko ayanolaki na bosembo nyonso:
  - Soki o défectuer na URSS, na kanisi bako limbisa yo pe bako ndima yo. Bato basepelaka na bilombe mpe babundi minene bisika nyonso!
  Elfe asekaki na kongenga mpe ayanolaki ete:
  - Matondo mingi mpo na offrande! Kasi tango Guerre mondiale ya mibale ekosila, nakozonga na planète na ngai na ba prix... Et bien sûr nakomibanzabanza lisusu te que Allemagne ebungisaki. Likambo ya ntina ezali ete namilakisaki lokola elombe mpe nakotaki na lisolo ya aviation lokola as ya malamu koleka ya ntango nyonso!
  Oleg Rybachenko alobaki na nkanda ete:
  - Bato ya malamu boni bakufaki mpo na yo!
  Elfe agangaki mpe na lolenge ya mayele akundwelaki ete:
  - Rudel pe aza... Aza pe superman !
  Oleg aningisi motó:
  - Rudel... Ezali lokola elombe ya ba comics!
  Elfe yango abulunganisaki ete:
  - Nazalaki mpe nazali mpe nakozala mobundi ! Yango wana nakomeka komema motango na ngai na nkoto!
  Oleg Rybachenko azalaki na ntembe:
  - Okozala na tango ? 9 Mai 1945 Réich ya misato amipesaki!
  Elfe atunaki na ndenge ya koloba ete:
  - Okoki koyebisa na bosikisiki tango nini pe wapi pe na ngonga nini, na ba forces nini ba rouges na ba alliés bako attaquer ?
  Oleg atunaki na kokamwa nyonso:
  - Mpo na nini ozali na mposa ya likambo oyo ?
  Elfe ayanolaki na bosembo nyonso:
  - Nalingi ko prolonger bitumba na ndenge ya trivial po esengo ewumela mingi!
  Na nsima Oleg abimisaki mondoki mpe ayanolaki ete:
  - Nakokaki kobɛta yo masasi, kasi nakosala yango te!
  Elfe yango akamwaki:
  - Mpe mpo na nini ?
  Oleg Rybachenko alobaki na ekateli nyonso ete:
  - Tika lisosoli na yo epesa yo etumbu !
  Mpe bakabwanaki...
  Oleg Rybachenko akanisaki ete abomaki elf oyo mpamba te. Akobeta mpepo boni lisusu? Ekozala kaka somo.
  Mpe mwana mobali yango abwakaki lisusu boomerang ya liwa na misapi na ye ya makolo mpamba.
  Margarita abomi na molende nyonso ba Chinois na etumba. Makolo na ye ya mpamba ebɛtaki ye makabo ya babomi na bosikisiki mpenza na boye ete ozali kaka kokamwa.
  Fille moko ya catégorie ya superman.
  Mpe mosala na ye na etumba ezali lokola oyo ya nyama ya nsoso.
  Te, moto moko te akobangisa mwana mwasi ya ndenge wana, ata soki bazali na bamiliare mibale ya Chine.
  Kasi, Margarita asengeli kosala nini?
  Azali kobatela mboka na ye.
  Oleg Rybachenko, oyo azalaki kokatakata bato ya Chine, ayembaki:
  - Mboka ya Mama ya Russie ezali kitoko koleka te, .
  Bundela ye pe kobanga te...
  Mboka kitoko koleka na mokili mobimba ezali te - .
  Molimo mobimba ezali mwinda ya pole, Rus"!
  Mwana mobali akopumbwa mpe akosala mbangu, akobɛta moto nyonso makolo.
  Natasha mpe abundaka mpe ayemba:
  Mbula ya liwa, okoki kondima ngai te, .
  Nkoto moko na nkama libwa na tuku libwa na libwa...
  Tika kotambola na ba cercles catchy, .
  Zabolo akobalola maseke na ye ya wolo!
  Mpe mwana mwasi yango abwaki lisusu likabo ya mobomi na makolo mpamba.
  Zoya pe azali na bitumba, azoki pe azali kobunda. Fille actif. Mpe soki akati na mipanga, makambo nyonso epumbwaka mosika.
  Mpe makolo na ye ya mpamba ezali mpenza kobwaka makabo na molende. Mpe babetaka banguna mingi mpenza.
  Ɛɛ, emonani polele ete bato ya Chine bazali na mikolo ya molili.
  Aurora abeti sans mawa. Mpe makolo na ye mpamba ezali eloko oyo eleki koboma. Mingimingi, oyo azali nzambe-mwasi ya koboma bato.
  Mpe ezali na ba zabolo nkóto moko kati na yango.
  Svetlana azali kobɛta Chinois na mposa makasi mpe azali koganga:
  - Avenir ezali na kati
  Po tozala mbwa te!
  Mpe makolo na ye ya mpamba ekobwaka lisusu eloko moko, mpe banguna bakopasola biteni.
  Fille oyo abundaka nde aérobatique na kati na ye!
  Lokola balongolaki bato ya Chine na engumba yango, motoba yango bapemaki mwa moke. Babomaki mbala moko ngulu mpe batumbaki yango mobimba.
  Bakataki yango na biteni mpe babandaki kolya yango.
  Natasha alobaki boye:
  - Ba chevaliers ya Walter Scott baliaki mingi na mbala moko!
  Oleg Rybachenko asɛkaki mpe akundwelaki ete:
  - Dumas mpe! Oyo ndenge Porthos aliaki mpate-mobali mobimba!
  Natasha asekaki boye:
  - Ram? Mpo na nini te ngulu ya zamba?
  Oleg ayemba mpo na koyanola ete:
  Bandeko na yo nionso ya malédiction, .
  Oncle na ngai, oyo azuaki ngulu...
  Tango azalaki na bomoyi - akebisaki ngai - .
  Okoki kozua muasi epayi ya cannibal te!
  Margarita andimi ete:
  - Oyo ezali nzembo ya zamba ! Kasi nalingi eloko moko ya molimo koleka!
  Oleg alobaki boye:
  - Ya moto? Oyo ezali malamu!
  Na mwana mobali ayemba eloko moko...
  Kasi Aurora akataki ye maloba mpe alobaki boye:
  - Ozali n"a besoin ya koyemba te, kasi kosala.
  Mpe mwana mwasi yango abimisaki iPhone moko na mokaba na ye. Oleg asekaki, Natasha apesaki ye oyo ya ye mpe apesaki ye likanisi:
  - Kosakana na ba tanks na ba rouges!
  Aurora andimaki ete:
  - Nalingaka lisano oyo mingi!
  Mpe fille heroïque abandaki ko gagner ba paramètres.
  Oleg Rybachenko azwaki parc ya ba chars.
  Aurora akebisaki ete:
  - Tank moko mpo na moko! Meka kosala duel!
  Mwana mobali yango andimaki ete:
  - Oyo ezali kaka malamu !
  Oleg aponaki char soviétique oyo eleki malili na ba années quatrième - IS-7. Motuka moko ya kokamwa oyo ekómaki ata mokolo moko te motuka ya kobimisa biloko. Azali na biloko nyonso: bibundeli, bibundeli mpe mbangu. Halo moko ya solosolo!
  Aurora ezali na E-75. Motuka yango ezali mwa mabe koleka. Mpe kilo mingi, mpe mbangu moke, réserve ya puissance, mpe munduki ya mwa bolembu. IS-7 ezali na 130 millimètres contre 128 mpo na E-75. Mbala mosusu bibundeli ya Allemand ezali monene koleka, kasi yango efutami na nse monene ya IS-7. Mpe mipanzi ya Fritz"s ezali likolo... Yango nionso ya solo, kasi...
  Aurora a transférer E-75 na niveau M... Mpe motuka ebongwani. Mpe motɛ́lɛ ezali na nguya mingi mpe silhouette ezali na nse mingi, mpe mondoki yango ezali na molai koleka. Ɛɛ, sikoyo bibundeli yango ekómi monene. Tank ya Allemagne ezali naino na kilo ya tɔni ntuku libwa na mitano, nzokande ntuku motoba na mwambe mpo na oyo ya Union soviétique. Mpe sima ya modernisation ezali na layout ya ndenge moko mpe ekozala sikoyo na nguya mingi.
  Kasi IS-7 etikalaki sans développement. Moto moko te asakolaki yango na lisolo ya solosolo.
  Bon, Oleg, tomisalela malamu.
  Nzokande, mwana mobali yango abungi te. Lokola ennemi a moderniser, gars akosala eloko moko pe asalelaka ba projectiles ya plume. Mpe na nsima etumba moko ya malamu mpenza ekozala.
  IS-7 ezali kobɛlɛma. Kasi atako bongo, performance ya conduite ya Allemand ezali kaka malamu koleka.
  Aurora abeti kanɔ́ na ye oyo ezali na bitunga milai koleka. Kasi azali kaka kokoka kokóma kuna te.
  Mpe mwana mobali ya terminateur apusani penepene mpe abalusaka ba piste. Emonani ete mwana mobali yango azali mpenza na elikya epai na ye moko.
  Aurora, nsima ya lisasi oyo elandaki, abendaki bizaleli malamu:
  - Soso akoki koboma ngando !
  Mpe etumba ekobaki, Oleg abetaki obuse ya kanɔ́ ya 130 mm na kati ya lisanga ya coque mpe alongaki. Malgré ba tricks nionso.
  Kasi en général, ba chars ya ba années quatrièmes ezalaka na ba véhicules différents. Projet moko très formidable - " Nkosi ya bokonzi ". Kilo ezali tonnes nkama moko, canon ezali calibre 210 mm, armure frontale ezali 300 mm na angle, mipanzi ezali 200 mm, mpe moteur ezali na 1800 chevaux.
  Oyo ezali machine - ata IS-7 ekoki kaka ko pénétrer na côté pe kokanga. Mpe ezali mpenza monene!
  Aurora ayemba na mino ya polele:
  - Oyo ezali mwana ya mpongo, epumbwaka likolo koleka moi!
  Mpe akweyaki nyɛɛ...
  Nsima ya kolya, bato motoba bakendaki na bingumba ya Chine. Mpo na sikoyo, tosengeli kozwa kimya mpe kolembisa bato ya Manchus bábundisa te.
  Bana basi mpe mwana mobali yango babundisaki Chinois mpe babomaki lisusu mingi na mipanga mpe na misapi ya makolo mpamba.
  Na nsima, babundi babandaki kobɛta masasi longwa na kanɔ́ oyo bakangaki. Mpe ebele ya ba Chinois babomamaki.
  Oleg Rybachenko alobaki boye:
  - Peut-être c"est mieux kobeta na défense ? Na lolenge moko to mosusu ekokóma mabe?
  Aurora aboyaki:
  - Ezali na likanisi ya bitumba ya kopekisa !
  Oleg amikundolaki ete:
  - Viktor Suvorov amekaki mpe ko prouver que guerre ya Allemagne nazi contre URSS ezalaki préventive !
  Aurora abimisaki mino na ye mpe agangaki:
  - Ezali ndenge wana te ?
  Oleg aningisi motó:
  - Ezali na ntembe!
  Margarita amikundolaki ete:
  - Natangi buku oyo. Soki otali ye mbala ya liboso, amonani lokola azali kondimisa. Kasi soki otimoli na mozindo...
  Aurora aningisi motó mpo na komonisa ete andimaki ete:
  - URSS ezalaki kobongisa bitumba ya offensive mpe oyo ezali likambo ya solo !
  Margarita alobaki boye:
  - URSS ezalaki kobongisa bitumba ya offensive ata sima ya bitumba. Kasi kobundisa yango ebandaki ata mokolo moko te!
  Oleg alobaki na lolenge ya mayele ete:
  - Soki Staline a planifiaki offensive, ekozala na période ya sima, asilisaki liboso ko équiper ba divisions na ye na ba chars mpe na ba équipements misusu. Mpe ba avions ya sika ebandi kaka koya na ba unités ata ba pilotes ba maîtriser yango te!
  Aurora mpe aboyaki na ndenge ya mayele:
  - Soki mampinga ya Union soviétique ezalaki kozongisa bibundeli, wana mampinga ya Allemagne mpe etelemaki kaka te. Ntango URSS ezalaki kobimisa baaviɔ ya sika, ba Kraut bazalaki kobimisa mingi bisaleli ya sika.
  Retard elingaki kobakisa avantage ya Staline te. Kasi, au contraire, Banazi, lokola bazalaki na makoki ya Europe, bakokaki kolanda Russie na quantité ya ba équipements na qualité ya malamu koleka!
  Oleg Rybachenko azalaki na ntembe:
  - Nini esalaka ete okanisa ete qualité na bango ezalaki malamu koleka ?
  Aurora ayanolaki na bosembo nyonso:
  - Kasi tolongi na 1941 ! Soki bazalaki na motángo moke, mbala mosusu bazalaki koleka na lolenge ya tekiniki!
  Génie ya mwana mobali yango azalaki na tembe:
  - Nakanisi ete ezali bongo te !
  Margarita alobaki boye:
  - Mbula ya ntuku minei na moko ezali libombami. Mpo na nini Armée rouge oyo ezalaki makasi na ndenge ya mibeko elongaki etumba nsima ya etumba? Mpe na nsima, lokola akomaki na lolenge ya mibeko mpe ya solo ya bolembu, abandaki kolonga?
  Oleg Rybachenko ayanolaki ete:
  - Oyo ezali mystère munene ya Guerre Mondiale ya mibale !
  Natasha apesaki likanisi ete:
  - Intervention ya ba pouvoirs supérieurs ezalaki awa !
  Oleg aningisi motó:
  - Eloko moko esalemaki mpenza !
  Augustin agangaki na mongongo ete:
  - Bikeko na biso ezipami na makila, Banzambe na biso bazali banzambe ya bitumba!
  Zoya andimaki ete:
  - Banzambe ya bitumba bazipami pe na makila !
  Na sima Oleg na Aurora babandaki kobeta stratégie ya deuxième guerre mondiale. Aurora azali mpo na Hitler, Oleg azali mpo na Staline.
  Ezalaki déjà na échange ya ba vrais coups. Aurora asalelaki code ya rogue mpe ebele ya ba chars ya série "E" mpe abukaki tii na Moscou. Togo na Oleg basalelaki code ya rogue na IS-7 neti bazalaki kobeta ba Allemands. Mpe mbeli esanganaki likolo ya libanga. Na ba cercueils ebele. Tika ezala virtuel.
  Oleg Rybachenko azali kosakana na esengo, mpe basoda na ye babukaka ba défenses ya Allemagne. Bazali kosala ba chaudières. Aurora azali kosala lisusu code ya escroquerie. Eza na échange ya ba déplacements très sauvage.
  Génie ya mwana mobali ayemba:
  - Esika moko boye na Kama - tomiyebi te, .
  Quelque part na Kama - maman bibale!
  Ekoki kosimba na maboko te, ekoki kosimba na makolo te, .
  Bon, soki esengeli, toko déplacer ba pokers!
  Mpe ba chars ya Union soviétique enyataka ba Nazis. Ezali na eloko moko te ya malili koleka IS-7. Mpe okoki kobunda na "Mouses" mpe "E"-100 kozanga likama. Tank ya Union soviétique ebangaka ba monstres ya ndenge wana te.
  Bazali kilo mingi, kasi yango elingi koloba te ete bazali makasi koleka.
  Mpe Oleg azali kokende liboso, azali kotambola nokinoki elongo na mituka. Mpe ezali lokola ba zabolo nkoto moko kati na ye.
  Mwana prodigy ayembi:
  - Tokobuka ba Krauts, mwana-nsoso-nsoso-ta!
  Mpe na nsima basoda ya Union soviétique bazwaki epekiseli mosusu. Bazali lokola ba génies ya bitumba mpe ya koswana!
  Nzokande, Aurora mpe azali pɛtɛɛ te. Mpe asalaka na pression aggressive. Abwakaka ba forces ya sika na ya sika na ya sika na se ya ba roues ya Armée rouge.
  Mpe mobundi ya nsuki motane ayembi ete:
  - Banguna na ngai bakopekisa ngai te ! Nakolonga bonene ya molɔ́ngɔ́ mobimba!
  Mpe ba régiments ya sika mpe ya sika ekɔtaka na etumba.
  Oleg Rybachenko ayemba na esengo:
  Ba Krauts bazali kokende na rampage, .
  Monguna akendeki liboso na régiment...
  Mais ba Aryans ya fou - .
  Ba Russes bakokutana na bonguna!
  Bakotimola na mposo ya ngulu,
  Monguna akobwakama na mputulu - .
  Ba Russes babundi na nkanda makasi
  Makasi ezali fimbo ya soda!
  Mpe mwana mobali yango asali manœuvre mosusu ya rond-point mpe azingaki basoda ya Aurora.
  Oui, mwana aza mayele, maloba ezalaka te.
  Aurora agangaki na mongongo:
  - Te, nakotika te, kasi nayebaki ntango nyonso kobunda !
  Oleg Rybachenko andimaki ete:
  - Tokotika te ! Tokobebisa bino kaka!
  Mpe sikoyo basoda ya Union soviétique bazali lisusu kobundisa. Mpe code ya scammer"s esalisaka lisusu ba Krauts te.
  Na nsima, Aurora abongoli na mayele nyonso option. Na Grande-Bretagne na USA bakoti na guerre na côté na yango. Babundi ya armada yango bakendeki mbangu na etumba. Mpe totia pression na monguna.
  Kasi ba chars soviétiques IS-7 ebebisaka ba Shermans mpe Pershings ya Etats-Unis na pete koleka, mpe lisusu char Churchill ya Angleterre.
  Sans que bango moko bazua ata dégât moko.
  Aurora agangaki:
  - Bon, ozali mwa zabolo!
  . MOKAPO No. 3
  Babundi ya ekeke ya ntuku mibale na moko babundaki lisusu na ba Chinois ya ekeke ya zomi na nsambo.
  Empire Celestial eza na ba soldats ebele. Bazali kosopana lokola ebale oyo ezangi nsuka.
  Oleg Rybachenko, azalaki kokatakata ba Chinois na mipanga, agangaki:
  - Tokomitika ata moke te !
  Mpe diskɛ moko ya makasi epumbwaki longwa na makolo mpamba ya mwana mobali yango!
  Margarita, azalaki konyata batɛmɛli na ye, azalaki konguluma:
  - Esika ezali na mokili mpo na misala ya bilombe !
  Mpe ntonga ya ngɛngɛ epalanganaki uta na makolo mpamba ya mwana mwasi, kobɛta Chinois.
  Natasha mpe abwakaki misapi ya makolo na ye ya mpamba, na ndenge ya koboma, mpe agangaki:
  - Tokobosana te mpe tokolimbisa ata moke te.
  Mpe mipanga na ye elekaki na kati ya Ba-Chinois na kati ya molinga.
  Zoya, kokata banguna, agangaki:
  - Pona commande ya sika!
  Mpe ntonga mosusu epalanganaki uta na makolo na ye mpamba. Mpe na miso mpe na zolo ya basoda ya Chine.
  Ɛɛ, ezalaki polele ete babundi bazalaki kosepela mpe kokóma na nkanda makasi.
  Aurora akataki basoda ya langi ya jaune mpe agangaki:
  - Ebende na biso ekozala !
  Mpe likabo ya sika, ya mobomi epumbwaka uta na makolo na ye mpamba. Mpe babundi ya jaune bakweaka.
  Svetlana akati mosali ya molinga, mipanga na ye ezali lokola nkake.
  Ba Chinois balali zingazinga lokola ba sheaves oyo bakati.
  Mwana mwasi yango abwakaka ntonga na makolo mpamba mpe azali koganga:
  - Akolonga pona Maman Russie !
  Oleg Rybachenko azali kokende liboso contre ba Chinois. Mwana mobali ya Terminator akati basoda ya jaune.
  Mpe na ntango yango moko, misapi ya makolo ya mwana mobali oyo ezali mpamba ebwakaka ntonga oyo ezali na ngɛngɛ.
  Mwana mobali azali koganga:
  - Nkembo na Future Rus'!
  Mpe na mouvement ekataka mitu mpe muzzle ya mutu nionso.
  Margarita mpe azali konyata ba opposants na ye.
  Makolo na ye ya mpamba ezali kaka kongɛnga. Ba Chinois bazali kokufa na motango monene. Mobundi azali koganga ete:
  - Na ba frontières ya sika !
  Et puis fille azui yango pe a slash...
  Masse ya bibembe ya basoda ya Chine.
  Kasi Natasha azali na offensive. Akataka Chinois na ye moko mpe ayembi:
  - Rus' azali monene mpe kongenga, .
  Naza fille moko très bizarre!
  Mpe badiskɛ epumbwaka longwa na makolo na ye mpamba. Nani akata zolo ya ba Chinois. Ee, oyo azali mwana mwasi.
  Zoya azali na offensive. Akati basoda ya langi ya jaune na maboko mibale. Kobwaka nsoi na tube moko. Mpe abwakaka ntonga oyo ebomaka na misapi na ye ya makolo mpamba.
  Mpe na ntango yango moko ayembi mpo na ye moko:
  - Eh, petite club, tokende!
  Eh, préféré na ngai ekosala!
  Aurora, azali kokata ba Chinois mpe koboma ba soldats jaunes, azali koganga:
  - Nyonso ya shaggy mpe na loposo ya nyama, .
  Abundisaki ba policiers ya mobulu na mbeli!
  Mpe soki abwaki misapi na ye ya makolo mpamba epai ya monguna, ekoboma ngando.
  Mpe na nsima azali koganga:
  - Ba mbwa ya mbwa ya zamba!
  Svetlana azali na offensive. Akataka mpe akati ba Chinois. Na makolo mpamba azali ko lancer makabo ya liwa epai na bango.
  Azali kotambwisa molinga na mipanga.
  Enyataki ebele ya ba combattants na makelele:
  - Elonga monene ezali koya !
  Et encore fille wana azali na mouvement sauvage.
  Mpe makolo na ye ya mpamba ezali kobwaka ntonga oyo ebomaka.
  Oleg Rybachenko apumbwaki. Mwana mobali yango asalaki somersault. Akataki ebele ya Chinois na saut.
  Abwakaki ntonga na misapi na ye ya makolo ya mpamba mpe azalaki konguluma:
  - Nkembo na mpiko na ngai kitoko!
  Mpe lisusu mwana mobali yango azali na etumba.
  Margarita azali kokende na offensive. Shreds banguna nionso na molongo. Mipanga na ye ezali malili koleka mbeli ya molinga. Mpe misapi ya makolo mpamba ebwakaka makabo ya liwa.
  Mwana mwasi moko na attaque ya zamba. Exterminer ba guerriers jaunes sans cérémonie.
  Mpe epumbwaka mbala na mbala mpe ebalukaka!
  Mpe makabo ya koboma epumbwa epai na ye.
  Na ba Chinois ba tomber bakufi. Mpe bitunga mobimba ya bibembe etondi.
  Margarita azali koganga:
  - Nazali mobateli ya ngombe ya Amerika!
  Mpe lisusu ntonga ebwakama na makolo na ye mpamba.
  Mpe na nsima, zomi na mibale mosusu ya ntonga!
  Natasha pe aza très cool na offensive.
  Mpe abwakaka na makolo na ye mpamba, mpe abwakaka nsoi na nsinga.
  Mpe azali koganga na likoló ya mimpululu na ye:
  - Nazali liwa ya kongenga ! Osengeli kaka kokufa!
  Mpe lisusu kitoko ezali na mobembo.
  Zoya azali kobɛtabɛta bitika ya bibembe ya Chine. Mpe lisusu uta na makolo na ye mpamba ba boomerangs ya libebi epumbwaka libanda.
  Mpe babundi ya langi ya jaune bazali kokoba kokweya mpe kokweya.
  Zoya azali koganga ete:
  - Fille ya makolo ngulu, akolonga yo !
  Mpe ntonga zomi na mibale epumbwaka uta na litindi ya mwana mwasi oyo ezali mpamba. Oyo ezali kokende semba na gorge ya ba Chinois.
  Na nsima, bakwei bakufi.
  To koloba malamu, ekufi mpenza.
  Aurora azali na offensive. Abebisi ba soldats jaunes. Mipanga na ye ememami na maboko mibale. Mpe azali mobundi ya kokamwa boye.
  Mopɛpɛ makasi ekɔti na basoda ya Chine.
  Mwana mwasi moko ya nsuki motane azali koganga:
  - Avenir ebombami ! Kasi ekolonga!
  Mpe na attaque, beauté moko na suki ya moto.
  Aurora azali koganga na esengo ya zamba:
  - Banzambe ya bitumba bakopasola nionso !
  Mpe mobundi azali na offensive.
  Mpe makolo na ye ya mpamba ebwakaka ebele ya ntonga ya makasi mpe ya ngɛngɛ.
  Svetlana na etumba. Mpe bongo kongɛnga mpe kobunda. Makolo na ye ya mpamba ebwakaka libanda biloko mingi ya koboma. Moto te, kasi liwa na suki ya blonde.
  Kasi soki ekabwani, okokoka kopekisa yango te.
  Svetlana ayembi boye:
  - Bomoi ekozala mafuta ya nzoi te, .
  Na yango, sambwa na mabina ya rond!
  Tika ete ndoto na yo ekokisama -
  Kitoko ebongoli moto moombo!
  Mpe mouvement ya fille ekomi na kanda mingi.
  Attaque ya Oleg ezali ko accélérer. Mwana mobali abeti ba Chinois.
  Makolo na ye ya mpamba ebwakaka ntonga ya makasi.
  Elenge mobundi azali koganga:
  - Empire ya fou ekopasola mutu nionso !
  Mpe lisusu mwana mobali yango azali na mobembo.
  Margarita azali mwana mwasi ya zamba na mosala na ye. Mpe azali kotutatuta banguna.
  Yango wana, abwakaki pois na biloko oyo ekoki kopanzana na makolo na ye mpamba. Ekopanzana mpe ekobwaka mbala moko Chinois nkama moko na mopepe.
  Mwana mwasi yango azali koganga ete:
  - Elonga ekoyela biso kaka !
  Mpe akotambwisa molinga na mipanga.
  Natasha alekisaki mobulungano na ye. Mwana mwasi yango akati babundi ya langi ya jaune. Mpe na ntango yango moko azali koganga ete:
  - Elonga ezali kozela Empire ya Russie.
  Et to exterminer ba Chinois na rythme accéléré.
  Natasha azali mwana mwasi ya terminateur.
  Akanisaka te kotika to kokita.
  Zoya azali na offensive. Emonani lokola ete mipanga na ye ezali kokatakata salade ya misuni. Mwana mwasi yango azali koganga na likoló ya mimpululu na ye:
  - Lobiko na biso ezali na nguya !
  Mpe misapi ya makolo mpamba mpe ebwakaka ntonga ya ndenge wana.
  Mpe ebele ya bato oyo batɔbɔlaki zolo na bango, balali na bitunga ya bibembe.
  Aurora azali fille moko ya fou. Mpe ebebisaka moto nyonso lokola nde ezali robot oyo esalemi na hyperplasme.
  Esili kobebisa ba Chinois koleka nkama moko. Kasi makambo nyonso ezali komata mbangu. Mpe mobundi mpe azali koganga.
  - Nazali mpenza invincible ! Eloko ya cool koleka na mokili!
  Et encore beauté eza na attaque.
  Mpe uta na misapi na ye ya makolo mpamba, pois moko epumbwaka libanda. Mpe ba Chinois nkama misato bapasuka na bopanzani ya makasi.
  Aurora ayembaki boye:
  -Ozali na courage ya kokanga mabele na biso te!
  Svetlana mpe azali na offensive. Mpe epesaka yo ata once moko ya respite te. Fille ya terminateur ya zamba.
  Mpe akati banguna mpe abomi ba Chinois. Mpe ebele ya babundi ya langi ya jaune esilaki kokweya na libulu mpe pembenipembeni ya banzela.
  Bato motoba bakendeki na mobulu. Ezalaki etumba moko ya zamba.
  Oleg Rybachenko azongi na mosala. Mpe azali kokende liboso koningisa mipanga nyonso mibale. Mpe mwana mobali ya terminateur nde azali kotambwisa molinga. Ba Chinois bakufi bazali kokweya.
  Masse ya bibembe. Bangomba mobimba ya nzoto ya makila.
  Mwana mobali yango amikundoli mayele moko ya zamba. Esika bampunda na bato mpe basangisaki esika moko.
  Oleg Rybachenko azali koganga:
  - Mawa uta na makanisi!
  Mpe ekozala na ba tonnes ya mbongo!
  Na Terminator Boy na mouvement ya sika. Mpe makolo na ye ya mpamba ekozwa eloko moko mpe ekobwaka yango.
  Génie ya mwana mobali agangaki:
  - Classe ya maîtrise na Adidas!
  Ezalaki vraiment performance moko cool et cool. Mpe babomamaki ba Chinois boni? Mpe babomaki motango monene ya babundi minene ya jaune.
  Margarita mpe azali na etumba. Abebisi mampinga ya jaune mpe azali koganga:
  - Régiment ya choc ya munene! Tozali komema bato nyonso na kati ya sanduku ya ebembe!
  Mpe mipanga na ye ekatamaki na ba Chinois. Masse ya ba combattants jaunes esi ekweyi.
  Mwana mwasi yango agangaki ete:
  - Nazali kutu malili koleka panther ! Monisá ete ozali moto oyo aleki malamu!
  Mpe pois oyo ezali na explosif ya makasi ekopumbwa libanda na litindi ya mwana mwasi oyo ezali mpamba.
  Mpe akobɛta monguna.
  Mpe akozwa mpe akobebisa basusu kati na batɛmɛli.
  Mpe Natasha azali na bokonzi. Mpe abɛtaka ba opposants na ye, mpe akolɛmbisa moto te.
  Osi koboma ba Chinois combien?
  Mpe mino na ye ezali makasi mpenza. Mpe miso ezali mpenza safire. Fille oyo nde azali mobomi ya munene. Malgré ba partenaires na ye nionso bazali ba bomi!
  Natasha azali koganga ete:
  - Nazali na ligboma! Amende ekozala mpo na yo!
  Et encore fille akoboma ba Chinois ebele na mipanga.
  Zoya azali na mouvement mpe abebisi ba guerriers jaunes ebele.
  Mpe makolo mpamba ebwakaka ntonga. Aiguilles moko na moko ebomaka ba Chinois ebele. Ba filles oyo baza vraiment kitoko.
  Aurora azali kokende liboso mpe abebisi batɛmɛli na ye. Mpe na ntango yango moko abosanaka koganga te:
  - Okoki kokima sanduku ya ebembe te !
  Mpe mwana mwasi yango akozwa mino na ye mpe akobimisa yango!
  Mpe nsuki motane ya boye... Suki na ye ezali kopumbwapumbwa na mopepe lokola bendele ya prolétarien.
  Mpe makambo nyonso eutaka mpenza na nkanda.
  Svetlana azali na mobembo. Na craquer ba crânes ebele. Mobundi oyo abimisaka mino.
  Elakisaka monoko. Mpe na nsima, esopaka nsoi na kati ya tube. Na nsima, azali koganga:
  - Bino mibali bokokufa !
  Mpe lisusu, ntonga oyo ebomaka epumbwaka uta na makolo na ye mpamba.
  Oleg Rybachenko azali kopumbwa mpe kopumbwa.
  Mwana mobali moko ya makolo ngulu abimisi liboke ya ntonga mpe ayembi:
  - Tokende na randonnée, afungoli compte munene!
  Elenge mobundi azali na lolenge na ye ya malamu koleka.
  Azali déjà assez vieux, mais azali lokola mwana moke. Kaka makasi mingi mpe misisa.
  Oleg Rybachenko ayembaki boye:
  - Ata lisano elandi mibeko te, tobuka fraternité !
  Mpe lisusu, ntonga ya koboma mpe ya kobeta epumbwaki uta na makolo na ye mpamba.
  Margarita ayemba na esengo nyonso:
  - Eloko moko te ekoki kosalema te ! Nandimi ete ekozala na ntongo ya bonsomi!
  Mwana mwasi yango abwakaki lisusu cascade ya ba aiguilles oyo ebomaki bato ya Chinois mpe akobaki:
  - Molili ekosila ! Ba roses ya Mai ekobima!
  Mpe ntango kaka mobundi yango abwakaki pois na misapi na ye ya makolo mpamba, Chinois nkóto moko epumbwaki mbala moko na mopɛpɛ. Ee, limpinga ya Empire Celestial ezali konyangwa kaka liboso ya miso na biso.
  Natasha na etumba. Apumbwaka lokola cobra. Ezali kopupola banguna. Mpe bongo bato mingi ya Chine bazali kokufa.
  Mwana mwasi yango asalelaki yango na mipanga, mpe na mbuma ya makala, mpe na makula. Na ba aiguilles.
  Bobele na ntango yango, azali konguluma:
  - Nandimi ete elonga ekoya !
  Mpe nkembo ya ba Russes ekozwa!
  Misapi ya makolo ya mpamba ebwakaka ntonga ya sika, etɔbɔlaka batɛmɛli.
  Zoya azali na mouvement sauvage. Kokende liboso na ba Chinois. Akata yango na biteni mikemike.
  Mobundi azali kobwaka ntonga na misapi na ye ya mpamba. Abɛti makofi na kati ya batɛmɛli, mpe na nsima azali koganga:
  - Elonga na biso mobimba ezali pene !
  Mpe azali kotambwisa molinga ya zamba na mipanga. Oyo vraiment fille lokola fille!
  Kasi cobra Aurora akendeki na offensive. Mwasi oyo aza ndoto ya mabe pona mutu nionso.
  Mpe soki epeli, elakisi ete epeli.
  Sima na yango moto ya nsuki motane akozwa yango mpe akoyemba:
  - Nakofungola ba crânes nionso ! Nazali ndoto monene!
  Mpe sikoyo mipanga na ye ezali kosala mpe ekati misuni.
  Svetlana mpe azali kokende na offensive. Fille oyo aza na ba inhibitions te. Ntango kaka bakati yango, ebele ya bibembe etondi na bosoto.
  Terminateur blonde azali koganga:
  - Ekozala malamu boni ! Ekozala malamu boni - nayebi yango!
  Mpe na nsima pois moko ya koboma epumbwaka epai na ye.
  Oleg akokata lisusu Chinois nkama, ko balabala lokola météore. Mpe akozwa bombe mpe akobwaka yango.
  Ezali moke na bonene, kasi ezali koboma...
  Ndenge nini ekopasola yango na biteni mikemike.
  Mwana mobali ya Terminator agangaki:
  - Ba jeunes tempêtes ya ba machines ya somo!
  Margarita akosala yango lisusu na etumba.
  Mpe akokata ebele ya ba combattants jaunes. Mpe akataka bisika minene oyo ezali polele.
  Mwana mwasi yango azali koganga ete:
  - Lambada ezali mabina na biso na zelo!
  Mpe ekobeta na makasi ya sika.
  Natasha azali na nkanda mingi koleka na offensive. Oyo ndenge abetaka ba Chinois. Ezali pete mingi te mpo na bango kotelemela bana basi ya boye.
  Natasha azwaki yango mpe ayemba:
  - Ko kima na esika ezali réconciliation générale !
  Mpe mobundi yango abimisaki makofi ya ndenge wana epai ya batɛmɛli na ye.
  Mpe abwakaka ba disques na makolo na ye mpamba.
  Awa nazalaki kotambwisa molinga. Ebele ya mitó ya mampinga ya langi ya jaune ebalukaki mosika.
  Azali kitoko oyo azali kobunda. Mibeta na armada ya jaune boye.
  Zoya azali na mobembo, azali konyata bato nyonso. Mpe mipanga na ye ezali lokola sizo ya liwa.
  Mwana mwasi yango azali kaka ya bolingo. Mpe makolo na ye ya mpamba ebwakaka ntonga oyo ezali na ngɛngɛ mingi.
  Kobɛta ba opposants. Batɔbɔlaka zolo na bango mpe basalaka ba sanduku ya ebembe.
  Zoya azwaki yango mpe agangaki:
  - Soki mayi ezali te na robinet...
  Natasha agangaki na esengo nyonso:
  - Bongo ezali faute na yo !
  Mpe na misapi na ye ya makolo mpamba abwakaka eloko oyo ebomaka mpenza. Oyo vraiment fille ya ba filles.
  Mpe mbeli moko ezalaki kopumbwa longwa na makolo na ye ya mpamba. Mpe ekobeta ebele ya babundi.
  Aurora na mobembo. Vift mpe unique na kitoko na yango.
  Oyo suki ya kongenga azali na yango. Bazali kopumbwapumbwa lokola bendele ya prolétariat. Fille oyo aza vrai vixen.
  Mpe akataka batɛmɛli na ye lokola nde abotamaki na mipanga na mabɔkɔ.
  Rouge, nyama ya mabe!
  Aurora azwaki yango mpe asɛngaki:
  - Ekozala mutu ya ngombe - babundi bakobungisa makanisi te !
  Mpe bongo anyataki lisusu ebele ya babundi.
  Oleg Rybachenko abulunganisaki ete:
  - Kaka oyo ozali na yango mposa ! Oyo nde mwana mwasi!
  Margarita, oyo azalaki kobwaka dague na makolo mpamba, andimisaki ete:
  - Fille ya munene pe ya malili!
  Aurora andimaki mbala moko likambo oyo:
  - Nazali mobundi oyo akoswa moto nyonso tii akufa !
  Mpe lisusu, na misapi ya makolo na ye ya mpamba, akobwaka likambo ya koboma.
  Svetlana azali na nse ya batɛmɛli na ye te na etumba. Fille te mais pona ko cum na flamme.
  Mpe azali koganga:
  - Oyo nde lola ya bule !
  Aurora, kobimisaka mbeli na makolo na ye mpamba, andimisaki ete:
  - Tozali basungi ya moyibi te !
  Svetlana, kokata banguna, agangaki na mongongo:
  - Oza n"a besoin ya mbeli te po oboma zoba...
  Zoya agangaki, kobwaka ntonga na makolo na ye ya mpamba mpe ya motane:
  - Okosa ye lokola fou !
  Natasha, oyo azalaki kokatakata ba Chinois, abakisaki ete:
  - Mpe sala yango na ye mpo na mbongo moko !
  Mpe babundi bakozwa yango mpe bakopumbwa. Bazali na makila mingi mpe malili. En général, excitation ezalaka ebele na kati na bango.
  Oleg Rybachenko azali komonana très stylé na bitumba.
  Margarita ayembaki boye:
  - Coup ezali makasi, mais mobali azali intéressé...
  Génie ya mwana mobali abwakaki eloko lokola hélice ya hélicoptère na makolo na ye. Akataki mitó mibale to nkama na ba Chinois mpe agangaki:
  - Assez sportif!
  Mpe bango mibale - mwana mobali mpe mwana mwasi - na mosala ya polele mobimba.
  Oleg, azalaki kokatakata basoda ya langi ya jaune, azalaki konguluma:
  - Mpe elonga monene ekozala mpo na biso !
  Margarita asɛngaki mpo na koyanola ete:
  - Tobomaka moto nyonso - na makolo mpamba!
  Fille wana vraiment aza terminateur actif boye.
  Natasha ayemba na offensive:
  - Na etumba ya bule !
  Mpe mobundi yango abwakaki disque boomerang moko ya makasi. Epumbwaki na arc mpe ekataki ebele ya Chinois.
  Zoya abakisaki, kokoba kobebisa:
  - Ekozala elonga na biso !
  Mpe ntonga ya sika epumbwaki uta na makolo na ye mpamba. Mpe babɛtaki babundi mingi.
  Mwana mwasi ya langi ya motane alobaki boye:
  - Tosala checkmate na monguna !
  Mpe alakisaki monoko na ye.
  Aurora, koningisa makolo na ye mpe kobwaka ba swastika na bansɔngɛ ya makasi, azalaki konguluma6
  - Drapeau impérial liboso!
  Svetlana andimisaki mbala moko boye:
  - Nkembo na bilombe oyo bakweyi !
  Mpe bana basi yango bagangaki na mongongo moko, bazalaki konyata ba Chinois:
  - Moto moko te akopekisa biso !
  Mpe sikawa ba disques epumbwaka uta na makolo mpamba ya babundi. Misuni epasolami.
  Mpe lisusu koganga:
  - Moto moko te akolonga biso !
  Natasha apumbwaki na mopɛpɛ. Apasola batɛmɛli na ye mpe abimisaki:
  - Tozali ba mbwa ya zamba, tozali kotumba monguna!
  Mpe uta na misapi na ye ya mpamba disque moko ya koboma mpenza ekopumbwa libanda.
  Mwana mwasi yango kutu abalukaka na esengo mingi.
  Mpe na nsima azali konguluma:
  - Talons na biso elingaka moto !
  Oui, ba filles bazalaka vraiment sexy.
  Oleg Rybachenko azali konguluma:
  - Oh, ezali liboso, sécurité epesi yango !
  Mpe akangaki miso epai ya babundi. Basekaka mpe babimisi mino na bango mpo na koyanola.
  Natasha akataki Chinois mpe agangaki:
  - Esengo ezali te na mokili na biso soki etumba ezali te !
  Mwana mobali yango aboyaki boye:
  - Tango mosusu ata kobunda ezalaka esengo te !
  Natasha andimaki ete:
  - Soki ozali n"a makasi te, alors oui...
  Mais biso ba guerriers tozalaka toujours na santé!
  Mwana mwasi yango abwakaki ntonga epai ya monguna na ye na misapi na ye ya makolo mpamba mpe ayemba:
  - Soda azalaka toujours na santé, .
  Mpe prêt mpo na feat!
  Nsima na yango Natasha akataki lisusu banguna.
  Zoya aza moyibi ya mbangu mingi. Abwakaki molangi mobimba na ba Chinois. Mpe epasolaki mwa nkóto na kopanzana moko.
  Na nsima, agangaki makasi:
  - Kotika te, talons na biso ezali kongenga !
  Mpe mwana mwasi yango azali na biloko ya etumba!
  Aurora mpe azali na bolɛmbu te na etumba. Oyo ndenge abetaka ba Chinois. Lokola nde bazali kobeta yango na liboke na minyɔlɔlɔ.
  Mpe ntango azali kokatakata batɛmɛli, ayembi:
  - Keba, ekozala malamu,
  Ekozala na tarte na mbula ya mbula!
  Zabolo ya nsuki motane azali mpenza kotimola na etumba, lokola jack-in-the-box.
  Kasi ndenge Svetlana abundi. Mpe ba Chinois bazuaka yango epayi na ye.
  Mpe soki abɛti, abɛti.
  Makila oyo ezali kosopana epumbwaka libanda na yango.
  Svetlana alobaki na makasi ntango bibende oyo enyangwisaki mikuwa ya motó epumbwaki uta na makolo na ye mpamba:
  - Nkembo na Russie, nkembo mingi!
  Ba tanks ezali kokende mbangu liboso...
  Division na ba chemises rouges - .
  Mbote na peuple russe!
  Yango wana bana basi bazwaki ba Chinois. Yango wana bakataka yango mpe bakataka yango na biteni. Ba guerriers te, mais vraiment ba panthères oyo bakabwani na minyɔlɔlɔ na bango.
  Oleg azali na etumba mpe azali kobundisa ba Chinois. Abeti bango kozanga mawa mpe azali koganga:
  - Tozali lokola bangɔmbɛ-mobali !
  Margarita, oyo azalaki konyata basoda ya langi ya jaune, azwaki:
  - Tozali lokola bangɔmbɛ-mobali !
  Natasha azwaki yango mpe agangaki, kokata babundi ya jaune:
  - Okoki kokosa te !
  Zoya apasolaki ba Chinois mpe agangaki:
  - Te, na maboko te !
  Mpe akozwa mpe akobimisa monzoto yango na makolo mpamba.
  Natasha azwaki yango mpe agangaki:
  - Télévision na biso epeli moto !
  Mpe liboke ya ntonga oyo ebomaka bato epumbwaka longwa na makolo na ye mpamba.
  Zoya, oyo azalaki mpe konyata ba Chinois, agangaki:
  - Boninga na biso ezali monolithique !
  Mpe lisusu ebwakami makasi mpenza ete ba cercles efungwami na ngambo nyonso. Fille oyo aza pure destruction ya ba opposants.
  Mwana mwasi yango, na misapi na ye ya makolo mpamba, akozwa mpe akobwaka ba boomerangs misato. Mpe yango ebimisaki bibembe mingi koleka.
  Sima na yango kitoko ekobima:
  - Tokopesa mawa na monguna te ! Ebembe ekozala!
  Mpe lisusu eloko ya koboma epumbwaka longwa na litindi mpamba.
  Aurora mpe alobaki na ndenge ya malamu mpenza:
  - Ebembe moko kaka te, kasi ebele !
  Nsima na yango, mwana mwasi yango azwaki yango mpe atambolaki makolo ngulu na kati ya mabulu oyo ezalaki na makila. Mpe abomaki bato mingi ya Chine.
  Mpe ndenge ezali konguluma:
  - Masse ya koboma !
  Et puis abeti général chinois na mutu. Akobuka mokuwa na ye ya motó mpe akopesa ye:
  - Banzai - Banzai! Okokende na lola!
  Svetlana, na nkanda makasi na attaque na ye, azali koganga:
  - Mawa ekozala te pona yo !
  Mpe ntonga zomi na mibale epumbwaka longwa na misapi na ye ya mpamba. Ndenge abɛtaka moto nyonso makofi. Mpe mobundi yango amekaka mpenza kokatakata mpe koboma.
  Oleg Rybachenko azali koganga:
  - Marto ya kitoko!
  Mpe mwana mobali yango abwakaka mpe monzoto ya malili ndenge wana na lolenge ya swastika na makolo na ye mpamba. Hybride moko ya mindɔndɔmindɔndɔ.
  Mpe ebele ya ba Chinois bakweyaki na kati.
  Oleg agangaki ete:
  - Banzai - Banzai!
  Mpe mwana mobali yango azali lisusu na attaque ya zamba. Te, nguya ezali kaka kotɔka kati na ye, mpe bangomba ya mɔ́tɔ ezali konguluma!
  Margarita na mobembo. Akopasola libumu ya moto nyonso.
  Mwana mwasi akobwaka libanda ntonga ntuku mitano na mbala moko na lokolo na ye. Mpe ebele ya banguna ya ndenge na ndenge babomamaki.
  Margarita ayemba na oyo etali esengo:
  - Moko, mibale! Mawa ezali mokakatano te!
  Osengeli ata moke te kolɛmba nzoto!
  Bomba zolo mpe mokila na yo likolo.
  Yebá ete moninga ya solosolo azalaka ntango nyonso elongo na yo!
  Oyo ezali compagnie ya agressif boye. Mwana mwasi yango akobɛtabɛta mpe akoganga:
  - Président ya Dragon akokoma ebembe !
  Natasha azali kaka lolenge moko ya terminateur na bitumba. Mpe agangaki ete:
  - Banzai - Banzai! Zwá yango nokinoki!
  Mpe grenade moko epumbwaki longwa na makolo na ye mpamba. Mpe ebɛti ndako mpo na ba Chinois. Mpe ekopumbwa na yango.
  Oyo nde mobundi! Na ba guerriers nionso - guerrier!
  Zoya mpe azali na offensive. Bitch ya kanda boye.
  Mpe azwaki yango mpe azalaki konguluma:
  - Tata na biso azali Nzambe Mondele ye moko !
  Mpe akobeta ba Chinois na triple mill!
  Mpe Aurora agangaki mpo na koyanola ete:
  - Mpe Nzambe na ngai azali moindo !
  Ya solo, moto ya nsuki motane azali mpenza elilingi ya bokosi mpe ya mabe. Mpo na banguna, ya solo. Mpe mpo na baninga na ye azali chérie.
  Mpe ndenge akozwa yango mpe akobwaka yango na misapi na ye ya makolo mpamba. Mpe ezalaki na ebele ya babundi oyo bautaki na bokonzi ya likoló.
  Moto ya nsuki motane agangaki ete:
  - Russie na Nzambe moindo bazali sima na biso!
  Mobundi oyo azali na makoki ya etumba monene mpenza. Te, ezali malamu komikɔtisa te na nse ya moko ya makambo yango.
  Aurora asɛngaki ete:
  - Tokonika ba traîtres nionso na poudre !
  Mpe azali kokanga miso na baninga na ye. Ee, mwana mwasi oyo ya mɔ́tɔ azali mpenza te eloko oyo ekoki kopesa kimya. Sauf kimia ya liwa!
  Svetlana, ntango azalaki konyata banguna na ye, alobaki boye:
  - Tokoboma yo na molongo!
  Aurora andimi ete:
  - Tokoboma mutu nionso !
  Mpe uta na makolo na ye mpamba, likabo ya kobomama mobimba epumbwaka lisusu!
  Oleg ayemba mpo na koyanola ete:
  - Ekozala banzai mobimba!
  Aurora, kopasola Chinois na maboko na ye ya mpamba, kokata bango na mipanga, mpe kobwaka ntonga na misapi ya makolo ya mpamba, alobaki ete:
  - Na mokuse! Na mokuse!
  Natasha, kobebisa babundi ya jaune, agangaki:
  - Na mokuse - banzai!
  Et tokata ba opposants na bino na ferocité sauvage.
  Oleg Rybachenko, kokataka ba opposants na ye, alobaki:
  - Gambit oyo eza chinois te, .
  Et ndimela ngai, début eza Thaïlande!
  Mpe lisusu disque moko ya makasi, ya kokata bibende epumbwaki uta na makolo mpamba ya mwana mobali.
  Margarita, oyo azalaki kokata bilombe ya bokonzi ya likoló, ayembaki:
  - Mpe nani tokokuta na etumba,
  pe nani tokokuta na etumba...
  Tokosala masɛki na likambo wana te - .
  Tokopasola bino!
  Tokopasola bino!
  . MOKAPO No. 3.
  Nsima ya kobɛta Chinois, okoki kopema mwa moke. Kasi mawa, ozali na ntango mingi te ya kopema.
  Bibele ya sika ya langi ya jaune ezali kokɔta na kati.
  Oleg Rybachenko akati bango lisusu mpe azali koganga:
  - Na bitumba mosantu, ba Russes ba perdre te !
  Margarita abwakaka makabo ya koboma na misapi na ye ya makolo mpamba mpe andimisi ete:
  - Babungisaka ata moke te !
  Oleg alingaki koloba likambo mosusu...
  Kasi bamemaki bango mpo na mwa ntango na nzela ya ndoki na kati ya eloko mosusu.
  Mpe Oleg Rybachenko akómaki mobongisi-nzela na moko ya bakaa ya Allemagne. Mpe Margarita akendaki kofanda elongo na ye.
  Bon, okoki kobunda na ba Chinois tango nionso te.
  - Nkembo na Mboka-Mama! - Mobongisi-nzela Oleg Rybachenko azongelaki kolela, mpe ayikaki mpiko na nkuku oyo babɛtaki ye na mapeka, atako ekweaki mpenza na moko ya ba cicatrices oyo evimbaki liboso. Mpe uta ya mibale ekatamaki mobimba - makila ebandaki kosopana! Margarita atalaki Oleg Rybachenko na kokamwa mpe na botondi mpe atunaki ye eloko moko na Lingelesi. Mwana prodigie Oleg Rybachenko akanisaki - mbala mosusu azalaki kotuna lisusu nini namonaki na ndoto na ngai - synchronicité ezali? Mwana mobali yango azongaki kosɛka ndeko na ye ya mwasi na mabɔkɔ mpe atombolaki mapeka na ye, oyo ezalaki mpenza monene mpo na mwana ya mbula zomi. Emonani ete Margarita asosolaki ete Oleg Rybachenko alingaki kaka kolakisa ete atiki te mpe asosolaki te nini etindaki ye aganga na lolenge ya filme ya prolétariat.
  Mpe kaka ye te, kasi mpe Marat Kazei oyo ya nzoto mikemike mpe ya penepene. Kasi aningisi motó na ndenge ya kolendisa epai ya mwana mobali ya mpiko...
  Oleg Rybachenko asilikaki na mbalakaka mpe, kopekisa mpasi oyo ezalaki na mongongo na ye, alobaki boye:
  - Bravado nde nionso !
  Margarita aboyaki na mongongo ya nse:
  - Te, bravado te! Ezali lokola koloba - liloba ezo piquer lokola bayonette!
  Oleg alobaki na mozindo ete:
  - Ezali malamu koboma fasciste moko na esika ya kofinga ba Krauts nkama !
  Makɛlɛlɛ ezalaki, makelele ya mituka mpe makelele, bato ya mpunda oyo bautaki na SS mpe minganga ya babomi bapumbwaki na mabele, balongolaki oyo ya bango, bazalaki komonana lokola ba mutants koleka bampunda - banyama. Bakangami bafandaki na matiti - na monyololo. Batalaki minyɔlɔlɔ: bakangisaki yango makasi. Mpe Oleg Rybachenko akamwaki mingi te mpo na komona mpenza lolenge moko ya minganga ya mike ya SS apusanaki penepene na ye. Na Allemand alobaki na ndenge ya mabe - bebe primate, telema - kotindika mwana mobali ya pionnier na mosapi ya makolo ya botte doux na kati ya cuisse to kutu mwa likolo, pembeni ya ba reins. Oleg Rybachenko a tensé... et puis Aurora ya malili a intervenir. Zabolo ya moto (Wana nde babengaki ye na ba soldats mpo na couleur ya suki na ye ya motane oyo ezalaki ya bomoto te mpe ya kongenga mpe koyika mpiko mpe makasi oyo ezali ya mwasi te!) alimbolaki likambo moko na ndenge ya koseka - mpe maseki oyo ezalaki na Oleg te. Emonani ete monganga ya fasciste mpe ayokaki yango! Banazi babɛtaki Aurora makolo na lipeka oyo ezalaki na misisa. Asɛkaki kaka. Na nsima, fasciste yango abɛtaki na ndako ya rond, mpe na makasi abwakaki mokɔngɔ na ye oyo ebongwani likoló ya mwana mwasi oyo azalaki na mpiko. Oleg abɛtamaki na mopanzi mpo na nsɔmɔ yango. Aurora afandaki lisusu mbala moko mpe na nkuku alakisaki maboko na ye oyo ekangamaki na minyɔlɔlɔ. Profesɛrɛ ya mafutamafuta abengaki moninga na ye ya mosala oyo azalaki elenge, mpe na mbalakaka atalaki na nse. Na nsima, abukaki etape moko ya heather oyo ekauki mpe alakisaki yango Oleg Rybachenko. Aningisi yango liboso ya zolo na ye - mwana mobali yango azongaki nsima na bolingi te. Monganga ya fasciste asalaki lisusu lokola azali kozwa loboko, aningisi motó mpe asalaki mwa mobulungano moko ya kokamwa. Eza pasi ko comprendre, eza lokola mobali ya SS azo lia na cuillère...
  Oleg Rybachenko alobaki na nkanda nyonso na monɔkɔ ya Allemand:
  - Okoki komilobela na maloba ya bato te.
  Fritz a éclosion: subhuman, ayebi langue ya race maître?
  Jeune Rybachenko Jr. a comprendre que ami trahir pamba, que abimisi eloko oyo ezalaki mieux vaut kobombama na secret, mais... Liloba ezali sparrow te - soki ozangi yango, okokanga yango te. Ya solo, monganga yango ya mafutamafuta mpe ya nzoto minene azwaki miso ya kozanga komibanzabanza, mpe liloba yango ezipamaki na fraze ya Allemand oyo mwana mobali yango alobaki. Azongelaki lisusu geste ya liboso mpe alakisaki loboko ekangami.
  Mpe Oleg Rybachenko asosolaki - bazalaki kotinda ye lokola mosali mpo na kozwa nkoni...
  Nalingaki te bábɛta ngai lisusu nsima ya koboya na ngai na lolendo. Mpe okoki kozanga libaku yango te.
  Bon, mpo na nini kobuka lolendo ya mokonzi ya basoda, to koloba malamu, ya mobali ya libota? Likanisi ya kokima, ya solo, eyaki - ekomaki mbala moko ntango kaka minoko ya kilo efinamaki na nse ya fungola monene. Atako ekoki kozala na ntina mingi koloba ete alongwaki ata moke te! Kasi mwa likanisi yango emonanaki lokola lapin oyo ebangaki mpe ezali kopota mbangu na miinda ya liboso, kozangaka koyeba ete esilaki, mpo na koloba solo, kokangama. Mpe lisusu - ntango kaka Oleg Rybachenko alongwaki na parking - mwana mobali amonaki ete moto moko ya mbwa ya zamba ezalaki kolanda ye. Moko ya ba mutants wana ya kokamwa oyo bazwaki formasyo oyo bakɛngɛlaka likonzi oyo ba SS bamemaki. Bobele na ntango yango, moto moko te uta na convoi azali kotala na nse na ngámbo ya mwana mobali oyo azali na makolo ngulu oyo azali komata nokinoki na scree. Atako Oleg Rybachenko amonaki ete mbala mosusu kamera moko oyo ebombamaki ezalaki kokanga ba films ya ba mouvements na ye. Ezali likambo ya kokamwa ndenge ba Krauts ba avancé mingi na technique. Soki peuple na biso a répondre na dignité te, alors ekozala mabe.
  Scree ya mabanga etɔbɔlaki na mpasi nyonso makolo ya bana oyo esilaki kokauka oyo ezalaki na libateli te. Makolo oyo ezokaki makasi esi ebandi kokóma makasi, kasi likambo yango ezalaka mpenza mpasi ntango ozali konyata mabanga ya makasi. Oleg amilelaki na kimia, kolukaka kolakisa te ete azali na mpasi mpe kotala makila oyo ezalaki kobima lisusu te. Kasi na nsima ezalaki lokola nde azwaki mpasi na tsunami ya makambo oyo ekoki kolimbolama te.
  Kobanga mbala moko, mpe na ndenge oyo ekoki kolimbolama te, elongolaki mwana mobali ya mobongisi-nzela makanisi mpe bamposa na ye moko. Nalingaki kaka nabaluka epai ya werewolf(?). Na nse ya miso ya nyama ya Nazi oyo ezalaki na bomoto te, Oleg Rybachenko akangamaki na malili mpe akangamaki na malili kozanga ete alingaki. Kasi mbala moko mobongisi-nzela oyo autaki kosala mindo azipamaki na molunge makasi, mpe mwana mobali yango abandaki kotambola lokola mitrailleuse oyo euti na izini. Nabukaki ba troncs ya kokauka ya ba boulettes na ba cyprés oyo ezalaki kokola na ba crevices, naino vert te sima ya hiver - mingi, nakokaki kobenda yango na mpasi. Atyaki yango na saki moko monene oyo ezalaki komonana polele mpe abendaki yango mosika, kokesenisa nzela oyo ezalaki kokende na parkingi te.
  Na boumeli ya mobembo, Oleg Rybachenko amekaki na mposa makasi kolonga nsɔmɔ oyo elongolaki ye mpiko. Azali mobongisi-nzela, moyekoli ya malamu mpenza to te! Kasi oyo ekokanaki na komeka ya mosani oyo ayebi malamu te mpo na kotikala na mai. Ekobima, sima eko dépasser yo lisusu...
  Moto ya mbwa ya zamba alandaki ye: ntango na ntango, azalaki kotɛlɛma mpe kosɛka bilembo ya makolo mpamba oyo mwana mobali yango atikaki.
  Mobongisi-nzela yango ya mayele ayokaki libɔndisi na mbonge ya nsɔmɔ kaka ntango azongaki na kaa.
  Ba monstres fascistes ya mabe emonanaki kutu kotala Oleg Rybachenko te. Atako ya solo mwa mibali ya SS bakitisaki miso na bango te. Kaka tango atiaki na se oyo amemaki, monganga-mosali ya monene, na miso ya mbangu, abwakaki eloko moko na mwana mobali... hey! Oleg nsukansuka azongaki na makanisi. Asimbaki yango na lokoso, kokanisaka ete mbala mosusu mpo na mosala bakopesa ye chocolat to eloko mosusu longola bilei na ye. Mpe ba éclosions - balalaki wana, silence na fauteuil. Emonanaki ete mabanga yango ya mabanga ya ntalo ezalaki, mbala mosusu, quartz. Mpe kiti yango ezali lokola eteni ya dossier. Pionnier développé Oleg ayebaki en théorie ndenge ya kosalela nionso oyo mpe kutu amekaki yango na intérêt, kaka lokola ba Robinsons ya Polesie... soki te mpo na ba circonstances bizarre.
  Oleg asimbaki bitape oyo ezalaki na mai na makolo, na nsima na lobɔkɔ na ye mpe aningisi motó.
  "Tinder..." mobongisi-nzela alobaki na kimia na monoko ya Russe, na mbalakaka kosukosu mpe azongelaki. - Ozali na mposa ya tinder. - Mpe na mpasi natelemaki kobongola na elobeli ya Allemand. - Ekozwa moto te.
  Oleg atalaki bango... Ezali polele te mpo na nini ba Fritz, oyo bazalaki na ba éclairages mpe ba allumettes mpe mbala mosusu kutu amemaki mputulu ya mɔ́tɔ, bazalaki na mposa ya lolenge oyo ya kala ya kosala mɔ́tɔ. Balingi komeka mayele ya babongisi-nzela. Bazali nde kozwa bamezire mpo na bokoli ya makanisi ya bato ya Union soviétique? To bazali kotyola mwana mobali oyo bakangami na ndenge ya mpambampamba? Nani ako comprendre bango, oyo emonani lokola bawutaka na planète mosusu!
  Banazi batalakina mpe babimisaki mino. Eloko ya somo mpe... mpe ya somo mingi mpo na Oleg Rybachenko ezali ete bilongi na bango emonanaki kozala na nkanda te, motema mabe te, ata koseka te! Bato oyo balingi koyeba makambo mingi bamonani lokola bazali kotala nyama moko ya kokamwa, lokola nde alongolaki na nko ba lunettes na ye, amonisaki mingimingi bosepeli makasi. Un peu indifférence te, c"est tellement intéressant ndenge ba scientifiques balandi expérience.
  Oleg Rybachenko azongelaki na mongongo ya nse, kolukaka kopekisa esengo oyo ezalaki na mongongo na ye:
  - Biloko nionso ezuaki mayi na tango ya hiver! Ekosimba te!
  Ezali na kozanga bososoli mingi ya kosala lokola nde na esika ya kozala na bososoli ya solo na miso, kasi lisusu kozanga nkanda. Kasi na nsima moko ya bilenge mibali - te oyo afungolaki Oleg minyɔlɔlɔ - koimaima, atɛlɛmaki, asembolaki, mpe apangusa ntolo na ye, oyo ebɛtamaki na kiti ya mpunda, nzokande mibali mosusu ya SS basekaki... Oleg azalaki mpe te akamwaki ete ba Allemands mosusu basalelaka ba chevaux mpo na kotambola - esansi ezali kozanga. Malgré pour quelque raison ba transports ezo tambola sima na bango? Monguna Nazi amemaki sanduku moko uta na ba sélé oyo ekangami, na yango azwaki eloko moko... Mobongisi-nzela akanisaki ete ezalaki laine ya coton, kasi te. Ezali komonana na ndenge ya polele te lokola liboke ya bansinga ya mikemike. Oleg Rybachenko, kozua yango na maboko na ye, asosolaki - mousse ya kokauka.
  Encore, pionnier-prodigy akamwaki mpo na nini oyo ezalaki Fritz, mpe ata monganga moko azalaki komema matiti na kotimola... Peut-être mousse oyo ezali simple boye te?
  Bon, tika kokanisa, mutu ezo sala yo pasi. Il faut ozala simple pe zoba koleka yo. Likambo ya kokamwa, tinder ebandaki kosala mbala moko - Oleg abeta te silence na kiti, kasi akatamaki malamu (natangi esika moko boye) - mpe ba étincelles ezwaki mbula na mbula ya mabanga. Mpe azalaki na likoki ya kotonga mɔ́tɔ (sikoyo atongaki "ndako" ya mbala na mbala) na boumeli ya bambula mingi, mingi ya bomoi na ye. Noki te moto ezalaki kobina na makasi na yango nyonso - bouleau ezalaki kopela malamu mpe ezalaki na mai. Awa bilenge bakɛngɛli ya SS bakómaki na bomoi mpe babandaki kokɔtisa ba riser ya bibende na mabele na mipanzi ya mɔtɔ.
  Mpe motó ya Oleg Rybachenko"s ekendeki kobaluka, eloko moko ya kokangama makasi ekɔtaki na zolo na ye mpe na mbala moko ekataki conscience na ye na réalité. Kasi na mbala moko emonaneli ya bosolo ya kokamwa eyaki likolo na ngai.
  Ata bomoto ya mwana ebongwanaki na makanisi lokola orphelin ya mawa, na baboti ya bomoi. D"ailleurs, mama na papa basundolaki ye te - balongolaki bankoko na bango ba droits na bango mpo na ba niongo mpe batindaki mwana mobali na esika ya kobombama ya correction to ya boloko. Ngambo te, kasi lokola baboti na yo bazali na banyongo, boye engebene ekateli ya tribunal na empire dictatorial, spatial, ozali criminel juvénile.
  Ndako ya bitike ezalaki na esika moko ya baizini na engumba-mokonzi mpe ekokanaki mpenza na bolɔkɔ. Ba bars mpe ba barrages ezali bisika nyonso. Na emonaneli ya solosolo, Oleg Rybachenko alekisaki butu mobimba na mbeto ya mabaya oyo esalemaki malamu te. Penepene na yango, bana mibali mosusu balalaki, ezala bato to bapaya. Ezali na bilamba, matela to ba oreillers te, nzoto oyo elɛmbi mpe mbala mingi ebɛtaka elali likoló ya nzete mpamba. Lisusu, na butu bakangaka makolo na minyɔlɔlɔ mpo bákima te. Bana soki nkama moko na kati ya cellule, ekangami makasi, nzoto na bango esuki, babeti bango pene na coin ya latrine, ata canalisation ezali te. Mpe oyo ezali na Nguya, oyo masuwa na yango ya minzoto ezali kotambolatambola na bisika minene ya galaksi, mpe oyo badrapo na yango ezali kotya motole na bankóto ya mokili oyo bato bafandi! Kasi, mibali yango balukaka komipema na balabala soki ndambo mibale likoló na misato ya mokolo oyo balekisaka na mosala. Mosala ya makasi koleka etalelami lokola na atelier, ya mputulu mpe ya kolembisa. Ezali kosala ete mokɔngɔ mpe mabɔkɔ na yo elɛmba mpenza, mpe komona na yo ebandi komonana polele te, lipaso yango ezali pɛtɛɛ, kasi esɛngaka mosala mingi mpe esɛngaka kozongela yango. Mosala ya esengo mingi, libanda na elanga to na esika ya botongi. Balukaka kobongola bana na misala ndenge na ndenge mpo na kolɛmba mingi te mpe kozwa mwa kopema. Kasi nzoto ezali kaka kosala mpasi, bana mibali mingi, na orphelinat - pene na ndambo ya bato bazali kolela na mpɔngi na bango.
  Oleg Rybachenko azali kobwaka mpe kobaluka na nsɔmɔ, monyololo ezali kobɛta, lopɛtɛ esili kopakola ye makolo tii ekobima makila. Sirène ezo beta, elakisi kotelema pe kokende mosala. Nzoto ya mwana epemi naino te, bana mibali mosusu - libota ya bato ya bolumbu mpe bana ya nsuki ya mokili mosusu - bazali kobunda mpo na kotelema. Kolɛmba oyo eyanganaka na boumeli ya basanza mingi ya boombo ebimisaka mpasi ya makasi na misisa. Minyɔlɔlɔ yango, oyo etambwisami na puce oyo etongami na kati, epumbwaka yango moko na makolo na yo esalemi na alliage moko oyo eumelaka mingi mpe okoki kokata yango te; Bakɛngɛli babimi mpe makelele ya kobangisa eyokani.
  Ba memi bana mibali pona kosukola, ekozua temps mingi te, mayi oyo ewutaka na ba réservoirs ezo rouille. Oleg Rybachenko asukoli monoko na ye mpe asopi yango mpo na kosukola motoki. Mopɛpɛ ezali te na kati ya selile, mpe kolala na shambre oyo ezali na nsolo ya motoki ekoki kozongisama makasi te. Nsima na yango bamemaka bango na bilei ya ntɔ́ngɔ́ basengeli kolya ntango batɛlɛmi na bolɔkɔ bazali na ntina te mpo na bakiti; Balyaka mapa na silage, misuni ezalaka talo pe ebongi na bana te, yango wana ba préférer ko fondu passe. Kasi, mpunda yango elyaka ndunda, kasi ndenge oyo esalaka ezali ete banyama oyo elyaka banyama, lokola esili kolya misuni yango, elalaka. Pembeni ya Oleg ezali na moninga na ye Timur. Na emonaneli oyo, to koloba malamu na bosolo mosusu, bango mibale bazali na mibu zomi na mibale, mbula ya mbongwana mpo na bana mibali ya makasi, ntango ezali mpasi mingi mpo na koyokana na lote na bango ya baombo.
  Timur, oyo azalaki komɛla jus ya ortie na kɔpɔ oyo esukolamaki malamu te, alobaki na kolela ete:
  - Mpe kozonga na mosala na atelier oyo ! Nalingi te!
  "Nalingi te kotelema mpe kozongela mouvement moko mbala nkóto zomi." - Oleg Rybachenko ayanolaki, koningana mpo na ba souvenirs ya mabe.
  - Mbala mosusu tokoki kosenga mosala ya bilanga ! - Timur atalaki lola na ndoto, esika minzoto misato ezalaki kongenga na planète oyo na mbala moko. - Mingimingi, kolongola carpe crucian na ba pêches. Bazali elengi mingi, mingimingi oyo ezali na naino ya wolo, mpe ata soki mokɛngɛli azali komonana na lokoso te, okoki kaka kobuka eloko moko mpe kotya yango na monɔkɔ.
  Oleg Rybachenko apemaki makasi:
  "Nakolinga mpe mosala ya ndenge wana kaka na libumu ya bomoto ya boboto." - Mpe na sima mobongisi-nzela oyo azali na nzoto abandaki kosepela mingi. - Robot ya observation ekoki kokosama mingi ya ba équipements ya suivi esi bayiba yango!
  Déjeuner esili, pe bazo mema bango na câblage...
  Bana bazali kosala molongo na terrain ya parade, bana mibali ya race humaine balukaka kotikala esika moko, ba étrangers ba garder formation selon hauteur na bango. Bakabolami na ba équipes selon âge mpe taille. Ezali na bana mibali kobanda na mibu mitano kino zomi na motoba, bakisa mpe bilenge ya nsuki mpe ya nsuki ya nsuki ya mokili mosusu.
  Eloko kaka moko oyo bazali na yango en commun ezali bilamba na bango, to koloba malamu kozanga yango pene na mobimba, kaka ba shorts oyo ezali na numéro d"identité na bana mibali.
  Empire e traité bango selon principe ya ko squeeze plus de bénéfice pona yango moko epayi ya ba oyo ba considérés lisusu comme citoyens te! Kobomba mbongo na makambo nyonso, na bilamba, sapato, nzokande, bana mibali mosusu, ata na bomoi na bango ya bonsomi, bayebaki sapato ata mokolo moko te.
  Kasi mbala mingi bazalaki kobɛta bango na banzete mpe na bansinga ya caoutchouc na bitambi na bango oyo ezalaki mpamba. Bakatakata mitu na bango, basalaka sauna chaque deux semaines esika ba scalder bango. Na nsima, bakataka yango mbala moko na nkisi ya kokatakata biloko mingi te ezwi ntango ya kokola lisusu. Bana mibali yango batambolaka makolo ngulu likoló ya mabanga ya makasi. Soki Oleg ameseni na likambo yango mpe lokolo na ye oyo ekómi makasi ezali koyoka mpasi te, boye bana ya mikemike bazokisaka bitambi na bango mpe misapi ya makolo mpamba tii ntango bakobima makila.
  Mokɛngɛli mobimba ezali na bapaya oyo bazali komonisa mposo oyo eleki motema mabe na molɔ́ngɔ́ mobimba, kaka mokonzi ya ndako ya bitike, mobange Frau Pontuss, nde azali kotala na miso na ye ya nsɔmɔ mpe ya sadis.
  Nzoku ya tigre, oyo esalaka lokola mokambi, epesaka malako mpo na esika oyo moto akosala lelo, to koloba malamu, akosala tii ntango akobungisa makanisi. Oleg, akitisi mapeka na ye ya mikuwa, atali ndambo ya mibale ya lopango. Bana basi bazali kuna, kobanda na bana mike tii pene na mikóló. Balataki lokola basɛngi na bilamba ya mabulu oyo basali na lini ya mabe koleka. Bilongi ekauki, miso emonani minene mpe mawa. Chemise ezali mokuse, uta na nse na yango makolo ya nzoto mikemike kasi ya misisa ezali komonana. Bana basi yango mpe bazalaka na makolo ngulu mpe, kozanga kotika bango, bakataka mitó. Emonani ete basalaki yango mpo na kokitisa bango, mpo na komonisa lisusu ete bazali eloko te. Kasi ezali ba criminels oyo basanganaki awa ata muke te - bana oyo basundolami na mawa.
  Awa basakoli ete etuluku moko ya bana mibali basengeli kokende na atelier moko ya kotonga bilamba, mpo na kosala na mosala oyo eleki kolɛmbisa mpe ya kolɛmbisa. Awa Timur akoki kokanga motema te mpe azali koganga na mpasi:
  - Nalingi kosala bongo te ! Tinda ngai na elanga to na elanga.
  Bana mibali bakangamaki na malili, nzoto na bango ya motane mpe ya mikemike ekangamaki.
  Emonani polele ete Pontouss asepelaki mingi na ntina ya sika oyo babomaki ye:
  - Lobi o se comporter tranquille, pe na bangaki que famille na yo ekotikala sans leçon objet. Mpo na nini mwana mobali yango akopota mbangu na kati ya gant mbala mitano?
  Esengo ezalaki koleka na milɔngɔ ya bana.
  - Ezali mpenza bongo. - Gardien alobaki na ton ya peremptoire. - Kokabola ba fimbo na moto nyonso.
  Bazalaki kobɛtama na banzete ya sipesiale oyo ezalaki na nsɔngɛ. Mbala mingi, bana mibali bango moko bazalaki kobuka yango na matiti na bileko oyo mosala ezalaki te. Kasi, ezali solo ete ata na ntango wana bana batindamaki na makasi, ata soki ezalaki na ntina te mpo na bokonzi, mpo na kosala mosala yango, na ndakisa, kotimola libulu ndambo ya mokolo mpe kokunda yango ndambo ya mokolo.
  Oleg Rybachenko atalaki maboko ya bana na ye misapi na bango ezalaki na mawa;
  Automatiquement, ba gars ba démanteler ba barres emonanaki na Oleg que ezalaki ba instruments ya torture - bazalaki ko tumba misapi na ye, pe makolo na ye ezalaki kilo. Alingaki te kobɛta moninga na ye, kasi azalaki na mpiko ya koboya te. Amonaki pene na eloko moko te mpe na mpasi abɛtaki mosapi monene ya lokolo na ye na libanga moko ya mabanga oyo elalaki. Likambo ya kokamwa, liyoki ya mpasi esalisaki ngai namisangana mpe mpela yambo miso na ngai elongolama. Litambe yango ekómaki makasi, atako mosapi ekómaki bleu.
  Bazalaki kosala molɔngɔ na molɔngɔ ya demi-cercle na molɔngɔ molai. Timur akangamaki na maboko na ye na banzete mpe mapeka na ye ebalusamaki mpo na kosala ete ezala mpasi te mpo na kobɛta mwana mobali oyo azali na ngambo. Ba gars ba squint pe balukaka kotala mosika. Na etinda ya Frau Pontuss, basopaki mai ya saline, basopaki mungwa ya bule na mokɔngɔ oyo ezalaki na nzoto mikemike kasi ezalaki na misisa. Soki totali ndenge mwana mobali yango akangaki miso, ebandaki kozika.
  Mokonzi ya ndako ya bitike abɛtaki ye mbɛbu:
  - Sikawa bino banso bokozwa liteya. Beta makasi, oyo akosi akozwa etumbu.
  Mosungi na likambo oyo, soso ya rhinocéros, abimisaki mino na ye:
  - Tokosala na bango noki! Monstre yango abulunganisaki.
  Bamemaki mwana mobali yango na katikati ya milɔngɔ. Bana mibali batombolaki malembe malembe ba barres mpe ba coups ya liboso ekweyi na mokɔngɔ ya Timur. Soki tosambisi na bampota oyo ezalaki na mokɔngɔ mpe na mipanzi na ye, mwana mobali yango azwaki etumbu koleka mbala moko, yango wana apemaki kaka mpe abandaki kopema makasi, lokola bana mibali nyonso, kolukaka kokanga koganga na ye.
  - Beta makasi koleka! - Pontuss agangaki. - Tika ye aganga.
  Babɛtaki ya liboso na bana mibali oyo baleki mike, oyo bazalaki kaka na makasi oyo ekoki te mpo na kopesa mpasi makasi. Kasi na nsima, bana mibali ya mikóló babandaki kobɛta ngai. Bakatamaki mokɔngɔ ya mwana yango na bansinga ya motane mpe makila ezalaki kotanga. Pasi, oyo ekómaki makasi na mungwa ya bule, esalaki ete Timura aganga, akweyaki kutu, etanda moko ekɔtisamaki na nsuki oyo ezalaki na nse mpe etɔbɔlaki ye na ntolo.
  - Esengeli te ! - Mwana mobali agangaki. - Nakosala esika nionso okoloba.
  - Ya solo okosala yango! - Pontouss ayanolaki. - Kasi liboso, kobɛtama fimbo.
  Ba camarades ya lobi bazalaki trop excité mpe babetaki ndeko na bango ya lobi. Bato mpe bapaya babetaka na nkanda ndenge moko. Mwana mobali agangaki, makolo na ye ya mpamba etikalaki bilembo ya makolo ya makila. Soso ya rhinocéros akataki mpe abɛtaki mwana mobali yango na makolo na ye ya mpamba mpe oyo ekómaki motane na lingenda na ye. Alingaki kopesa mwana mobali yango mpasi mingi. Kobɛta yango ebɛtaki makolo oyo ezalaki na misisa, mpe oyo elandaki ebɛtaki na bitambi. Timur agangaki mpe alɛmbaki. Na nsima, moto oyo azalaki konyokola bato akɔtisaki ntonga moko ya monene na ntolo, mpe asopaki mai.
  - Malamu! - Pontouss alobaki. "Sikoyo akolinga kokufa na esika ya kosila mayele." Moto moko te akokima etumbu.
  Oleg Rybachenko atɛlɛmaki pene na nsuka mpenza ya molɔngɔ, mpe emonanaki epai na ye ete kobɛtama ya fimbo ekweaki likoló na ye. Timur akitisaki motema, mwana mobali ye moko aninganaki kaka, agangaki mpe alelaki. Elongi ya zingazinga ekómaki motane makasi mpo na mpasi, ebebisamaki na nsuki ya miso ya mpasi.
  Lokola amonaki Oleg, alobaki na mongongo ya nse na mbɛbu ya mpɛmbɛ:
  - Yoka mawa !
  Mwana mobali yango akakatanaki: akangamaki na malili.
  Soso ya rhinocéros agangaki ete:
  - Bon, ozali na valeur nini ! Kosimba!
  Oleg Rybachenko ayanolaki ete:
  - Te nakoki te ! Azali moninga na ngai!
  Soso ya rhinocéros ebimisaki mino na yango:
  - Olingi ete ekómela yo ndenge moko ?
  Oleg aninganaki mpe akómaki motane:
  - Te, kasi!
  Pontouss akataki ye maloba:
  - Mingi! Mwana mobali yango atyaki sinyatili na ye moko etumbu ya liwa. Bozali na valeur nini, ba muckers? Pesá ye dose ya malamu mpe kangá ye na etanda mpo bato mosusu básepela na yango.
  Oleg apusama libanda ya molongo mpe abendamaki epai ya sanduku. Mwana mobali yango amekaki koboya, kasi ba tigres rhinocéros basalaki na ye lokola mwana ya mbwa. Maboko na ngai ebalukaki na mpasi, mikuwa na ngai enyatamaki. Balalisi ye na mabaya, mwana mobali ayokaki bokasi ya bansɔngɛ ya nsuki oyo ebimaki na litama mpe na libumu na ye. Batɔbɔlaki misisa, ntolo, nsuki ya motó, liboso ya makolo, mabɔlɔngɔ. Litama na ngai ekangamaki tii makila ebimaki.
  - Oh, kosala bongo te! - Oleg atunaki.
  - Ntina! - Elobaki soso ya rhinocéros, po exemple ezala pona mutu nionso.
  Mwana mobali yango ayokaki ete bazali kosopa ye mai ya saline na mokɔngɔ, mpe na nsima bazalaki kosopa ye mungwa. Ezali koswa lokola ba plâtres ya moutarde. Oleg aningisi, makolo na ye ya calloused epakolamaki (mbala ya nsuka na bokundoli wana ya kokamwa oyo ebimaki na emonaneli oyo ezalaki kolata sandale penepene na mibu motoba mileki), pene na mbala moko ebandaki ko démanger na ndenge ya mabe. Soso ya rhinocéros akangaki ntonga na ntolo, etɔbɔlaki na ndenge ya mabe mpe na mpasi, mai oyo ezalaki kozika ekɔtaki na kati.
  - Sikoyo okoyoka somo mingi, pe okobungisa conscience te. - Monstre a croqué, sourir elongi, alingaki a tamer ata producteur ya film ya somo!
  - Mpo na nini ? - Mwana oyo akangamaki innocentment amilelaki. - Mpo na bolamu ya Klisto, lakisa mawa.
  Soso ya rhinocéros, oyo ezalaki kopakola mafuta ya ngɛngɛ, ayanolaki ete:
  - Nandimi te masapo oyo ya Yesu ya malamu ! En général, soki Nzambe azali, wana azali mabe mpe motema mabe. Mpe soki ozali kopesa mozalani na yo mabe mpe mpasi mingi, okozwa nguya mpe esengo mingi na mokili oyo ekolanda.
  - Bozoba! - Alobaki, kobalusama na somo, ekozala boni soki Nzambe azali vraiment garçon ya boye.
  - Okomona! - Ba spawn ya Tartarus cosmique esekaki. - Kasi kotombola bilikya na yo te, okokufa lelo te.
  Pontouss apesaki mitindo na mongongo ya koganga ete:
  - Bandá! Tika akanisa ba bisous ya fimbu libela!
  Mobongisi-nzela ya kokamwa oyo akangamaki aninganaki ntango ayokaki mongongo moko ya kotɔbɔla, mpe na nsima nsɔmɔ makasi esalemaki oyo esalaki ete loposo ya mokɔngɔ na ye epasuka. Ba soso ya rhinocéros babɛtaki makasi, kasi na ntango yango moko bapekisaki makasi na bango mpo eboma te. Koganga ebimaki na zolo ya mwana mobali, aninganaki, mpe mpisoli ebimaki. Lokola aswaki mbɛbu na ye tii makila ebimaki, mwana mobali yango amipekisaki. Mwa moke na nsima, kobɛtama mosusu, eninganisaki nzoto mobimba. Oleg Rybachenko apemaki mozindo, mpasi, oyo ekómaki makasi na mungwa mpe mai ya saline, ezalaki kokanga motema te.
  Pontouss agangaki ete:
  - Kokoba!
  Sifflet na ba souffles lisusu! Akataka tii na mokuwa. Batumbaki mwana mobali yango tii na kati mpenza. Emonanaki lokola bazalaki kobɛta ngai libumu. Atako asalaki milende nyonso, mwa ndambo ya makelele ebimaki nsima ya mbɛbu na ye oyo ekangamaki makasi.
  - Mama!
  Abɛti lisusu! Na mokɔngɔ, na katikati ya mapeka ya makasi, mpe na nsuka, pembenipembeni ya bitambi mpamba. Mwana mobali azali koganga, azali lisusu na makasi ya komipekisa te. Koganga yango ebimi lokola ngomba ya mɔ́tɔ oyo euti na zolo mpe oyo emonani lokola zolo. Pontuss asepeli:
  - Sikoyo namoni que ozali kobeta ye na bosembo. Beta ye malamu, kasi koboma ye te!
  Na kobɛta moko na moko mpasi ekómaka makasi. Mpisoli esangani na makila mpe ekwei na mbeto ya trestle. Ba rayures ya makila na mokɔngɔ na ye ekangami, esangani na mobulu ya motane makasi, mikuwa ya pembe ya mikemike ya mwana mobali ebandi kobima polele. Oleg Rybachenko azali ko étouffer, azangi mopepe, fil etimoli na ba chevilles na ye oyo egumbami. Bitambi mpamba ezali konguluma mpo na nsɔmɔ, loposo ya mabe oyo ezali na mabulu ebimaka mbala moko te, kasi mwa matangá ya makila ezali kaka kobima. Kobɛta yango ekómaka makasi, emonani lokola ete nkake elekaka na bansuka ya misisa tii na mokuwa ya mokɔngɔ. Bana mibali mosusu bafandi nyɛɛ, lisosoli na bango epesi bango nzela te ete bándima, mpe kobanga ete bakozongisa mabe epesi bango nzela te ya kokweisa. Okoki komona ndenge mitó ya bana mibali egumbami, kasi miso na bango ezali kotala ndenge bazali koboma bango. Lokola bazali na mposa ya koyeba makambo mpe bazali kolɛmbisa misisa, mingi na bango basilá kobɛtama na ndenge ya ndenge wana to na ndenge ya mayele mingi. Okanisi soki kaka ezali ngai te, mpe tango mosusu ezali na mabe na makanisi na yo: azali koganga, kasi ya solo alingaki kotelemela yango, moto ya bolembu lokola Oleg te.
  Kobeta ezali déjà na mikuwa ya pamba, mukongo, mipanzi, cuisse ezali mpota oyo ezali kolandana. Soki ezalaki te mpo na injection ya stimulant, mbele mwana mobali yango alingaki kozala na vis na liwa - mbele akufaki na choc ya pasi. Mpe bongo azindaki na eloko moko ya mabe koleka Dante"s Inferno. Oyo ezali ntango molécule nyonso, selile nyonso, misisa nyonso etondi na mpasi ya ndɔtɔ ya nsɔmɔ.
  Mobongisi-nzela Oleg Rybachenko amekaki mpenza komilongola na mpasi yango. Komikundoli baboti na ye, eleko ya esengo ya bomwana ya mosika, amonanaki lokola apusaki mosika na makolo na ye, uta na lava ya motane oyo ezalaki kopumbwapumbwa ya mpasi, kasi ememaki ye lisusu, ezipaki ye mobimba. Na yango, batambolaki na masuwa na mbu ya minyoko, bazalaki kolɔta liwa lokola mobikisi na minyoko. Nakanisaki maloba ya Emoniseli ya Santu Yoane. - Mpe bakolinga kokufa, kasi bakoki te. Oyo ezali destin oyo ezali kozela basumuki oyo banyokolaka bana. Nkolo akopesa bango mbano mbala nkama, mpe etumbu oyo eleki ntina, lokola Yesu alobi na Nsango Elamu ya Matai, ekozala ya seko. Mpe bamosusu bakokende na bomoi ya seko, bamosusu na minyoko ya seko. Yango ata moke te ebɔndisaka biso, elamusaka koyina banguna, mposa ya kobika mpe kolonga. Mwana mobali yango alongi koganga ete:
  - Okofuta likambo oyo, okoyanola na mayi ya miso ya mwana nionso oyo esopani na mokolo ya kosambisama ya Nzambe.
  - Kanga monoko, mwasi ya mwasi! - Soso ya rhinocéros ezali koganga.
  - Okoki ko étouffer vérité te. - Mobongisi-nzela abimisaki mpema.
  - Zua mingi!
  Babɛtaki ye lisusu, batyaki nkanda na bango nyonso na kati, babukaki mikuwa, kasi mpasi yango esi ekómi na esika oyo ekoki kozala makasi koleka. Yango ezali ebende oyo ekoki kopelisa yango tii na molunge moko boye, mpe na nsima epalanganaka.
  Pontuss asosoli likambo oyo, mwasi ya kala (to koloba malamu, azali komonana koleka mibu ntuku minei te, kasi na bosolo aleki mwa bikeke) azali na mayele mingi lokola babomi:
  - Bon, yango ekoki ! Soki te akokufa! Tokosalisa mokangami mwa moke mpe tokonyokola ye na lisalisi ya ordinatɛrɛ. Nazali kaka na programɛ moko oyo babengi "konyokola bato ya Olympique."
  Soso ya rhinocéros, oyo ezali kosɛka na nko, alobi boye:
  -Azali kokende wapi sikoyo? Na infirmerie?
  - Te na rack! - Gardien akata sans recours. Tika yango ekangama lokola likebisi mpo na basusu. Pesa kaka ba injections pona ko soutenir motema. Mpe tika ete Timur abenganama lisusu na nzela ya nsinga, mpe tika ete azwa ba coups oyo etikali uta na bino. Tango ya ko créer spectacle eza te. Esengeli kosala!
  Mopaya oyo azalaki na fimbo abalusaki motó mpe aningisi matoi na ye oyo ezalaki na nsuki:
  - Natosaka, nkolo mwasi. Bon, kima ye lisusu.
  Timur abɛtamaki na ba coups ya sika. Na mbala oyo, moto moko te azwaki mpiko ya koboya. Mposa ata moke te ya kokweya na maboko ya babomi. Timur agangi mpe akweyi. Bazwi ye mpe babɛti ye lisusu. Série ya mibale ya ba grèves ekomi déjà na suka. Bobele mwa bana mibali nde batikalaki. Moko na yango ezali oyo ya kala koleka, azali na mbula soki zomi na motoba, na nsuki ya ntaba esi ebimi mpe moustache ezali komonana. Ezali polele ete akakatanaki, abɛtaka, kasi asalaka yango na pɛtɛɛ nyonso, asimbaka mpenza te.
  Frau Pontuss azali na nkanda makasi:
  - Kangisa elenge mobali oyo ya paresseux na rack mpe kanga libanga na makolo. Tika ye anyokwama.
  Bakangaki mwana mobali yango, azali kokanga misisa na ye oyo eyemami, mbuma ya mosala makasi, mpe azali koganga ete:
  - Bon, bozali kotala nini, ba ndeko, bobeta bango!
  Bana mibali yango bazali koningana, makelele moko ezali kolekaleka na molɔngɔ, kasi bazali na ekateli te ya kokende mbangumbangu epai ya bato oyo bazali konyokola bango.
  Bazali kobenda elenge mobali yango, soso mokomoko ya rhinocéros ezali kilo ata mbala nsambo koleka ye. Ezali na ntina te kobundisa yango. Kasi sima makambo esalemaka na niveau ya oyo e changeaka sort ya empire. Masasi mibale ebetaki mpe ba soso ya rhinocéros ekweyaki, mikɔngɔ ya banyama minene ekatamaki, mabulu ya mozindo efungwamaki. Elenge mobali yango amilongolaki mpe akweyaki, kasi mbala moko apumbwaki koganga:
  - Omoni, bosembo ya Nzambe ezali.
  Lokola amonanaki lokola anzelu oyo autaki na molili, mwana mwasi ya nsuki ya wolo, oyo akokani mpenza na ndeko na ye ya mwasi na mabɔkɔ Margarita, ayanolaki ete:
  - Plus probablement ata ya moto. Yeba ete boyokani na Zabolo epesaka te garantie ya lola na Mabele mpe esika ya molunge na lifelo. Kotyela Satana motema ezali lokola kofanda na kiti ya kura!
  Aurora ya mibale ya mɔ́tɔ na mongongo makasi:
  - Oyo ezali koleka awa ezali biloko ya film ya somo. Sala boye na bana. Longola mwana mobali yango na etanda.
  Oleg Rybachenko aningisi motó mpe... alamuki. Alalaki te na ntango ya emonaneli, kasi atɛlɛmaki kaka kaka...
  Mpe mwa ntango moke mpenza elekaki. Banazi bazalaki naino fianse
  Kobongisa bilei. Kasi kolangwa wana ya nsɔmɔ oyo ebimaki ntango minganga ya SS bapemaki milinga oyo eutaki na moustique ya kokamwa emonanaki ata moke te ya mokuse.
  Oleg Rybachenko akanisaki mbala moko pourquoi esimbaki te na ba Krauts oyo. Emonani lokola ete bazali na masques ya filtre te, boye te? Mpe mpo na nini ndɔtɔ ya nsɔmɔ boye ezali na makanisi wana ya mabe? Bazali kosala na yango nini?
  Kasi Banazi bango moko bazalaki komitambwisa mpenza na ndenge ya bomoto, kutu bakomaki na lolenge moko to mosusu boninga, kopesaka likanisi ete bakoki kolya elongo na biso.
  Babendaki mpenza na mibale ya makolo ya kilo uta na ngombe oyo bayibaki epai ya bafandi ya mboka. Na nsima, Nazi moko abendaki mbɛki moko ya kilo, mpe fasciste ya mibale, elongo na Oleg, bakendaki kozwa mai. Na mbala oyo mpe, emonanaki lokola likambo ya kokamwa mpo na mobongisi-nzela oyo azalaki koluka koyeba makambo mingi ete ezalaki na bambɛki mibale ya mposo ya nyama, mpe bibende to mabaya ya mpambampamba na ntango ya mabe koleka. Lisusu, mobali moko ya SS, oyo mpe azalaki mpenza momesano te, abendamaki ye moko.
  Mobongisi-nzela yango azalaki mpenza na elikia te na makolo na ye, ba coups na tango ya kobomama wana emonanaki ya solo mingi, mpe mokitani ya Lomonosov"s a deviner que sima ya likambo oyo ezalaki na eloko moko koleka hallucination simple to même te simple.
  Mai ezalaki koleka na makolo nkama moko uta na kaa, ebale moko ya palata ezalaki kongenga na kristale uta na nse ya mabanga mibale oyo ekangamaki likolo ya balcon. Oleg Rybachenko na lokoso nyonso, abɛtaki motó na ye epai na ye. Mwana mobali yango kaka sikoyo asosolaki ete biloko nyonso oyo ezalaki na kati etumbamaki na mabanga, to na bosikisiki mpenza na makala. Na lokoso amikitisi na malili ya esengo mpe... azwaki yango na litoi.
  Moko ya mibali ya SS, oyo abombaki nsima ya efelo moko ya mabanga, abɛtaki eloko moko na etanda ya esaleli moko ya mindɔndɔmindɔndɔ mpe asɛkaki lokola soso.
  Kobɛta yango esalemaki na fasciste kozanga mabe, kasi na makasi mingi na boye ete Oleg abwakama likoló ya mabanga, atikaki koyoka na litoi na ye ya lobɔkɔ ya mwasi, mpe ngámbo oyo ya motó na ye ezalaki mpenza kolɛmba.
  Monganga ya nsɔmɔ oyo alataki elamba mpe monyololo ya wolo asekaki mpe agangaki:
  - Boxe ya masano! Boxe ya masano!
  . MOKAPO No. 4.
  Mwana mobali yango ya mobongisi-nzela apumbwaki mpe akendeki mbangu epai ya elenge mobali yango ya SS. Koluka misɔpɔ na lobɔkɔ ya mobali ya bokosi, mpe kobombana na mayele mabe nsima ya lobɔkɔ ya mwasi. Azalaki kaka kokende na mwa bakelasi ya boxe, kasi bokundoli na ye ezali mpenza. Na ndakisa, kobɛtama ya bokosi mpe kokata ndambo ya likoló mpe ndambo ya ngámbo ya lobɔkɔ ya mwasi ya makasi. Na nsima, nzoto, loketo, abs, ata mpe kobakisela makolo ekɔtisami na kati ya kobɛtama. Mpe - oyo eleki ntina, mingi mingi ba boxeurs, tango bazali kobunda na mosani ya loboko ya mobali, bazelaka te coup na investissement ya loboko ya mwasi. Facteur ya surprise esimbaki, Oleg Rybachenko asalaki yango! Elenge mobali ya SS oyo azwaki formasyo malamu ayebaki te ete Oleg, atako azalaki moto ya lobɔkɔ ya mwasi te, akokaki kobwaka "mondoki" yango na lobɔkɔ ya mwasi. Mpe akangaki nsinga na mbanga. Mpe ezali malili - soda ya SS alongaki kotikala na makolo na ye kaka mpo akweyaki nsima na libanga moko ya mpamba... Mpe kilo ya mwana mobali oyo aumelaki na ndambo ya nzala ekokaki te mpo na kokitisa soda oyo aponami te bato ya bolɛmbu!
  Soki Oleg Rybachenko azalaki combattant moko ya expérience mingi na mouvement oyo, mbala mosusu alingaki kokende mpo na série ya ba mouvements ya finition. Kasi mayele yango ezali kokumisama te, mpe bizaleli ya nzoto ezali mpe te.
  Kasi asalaki mosala malamu, mingimingi soki totaleli ete kobɛtama yango ezalaki komekama te na ngalasisi, mpe Oleg Rybachenko ye moko, atako azalaki na makoki minene ya bomoto, azalaki kotalela lisano ya makofi na malili.
  Sikoyo kutu a regretter que a signaki te na section esika entraîneur Faranenko alobaki - okokola ozala gars munene, mais na temps ya réaction rapide ya poids léger. Kala mingi te URSS ekosangana na masano ya Olympique - mpe okoki kobunda mpo na kozwa médaille na lokumu!
  Olobi nini? Oleg Rybachenko ayanolaki na likambo oyo boye:
  "Nakolinga kobomba motó na ngai mpo na makambo oyo ezali na litomba mingi mpo na mboka na esika ya kosukola dimes ya moko na mosusu!" Na ndakisa, soki osali tracteur oyo etambolaka na mputulu ya mabaya, to ata bosoto ya mpamba, boye mingi koleka
  Ekozala na litomba mpo na Pátria!
  Kasi sikoyo mwana mobali yango moko azwi mateya ya mozindo.
  Oleg Rybachenko abetamaki bongo naino te na bomoi na ye. Mobali ya SS oyo akómi mokóló abukaki nokinoki botɛmɛli oyo ebongisamaki ya mwana mobali moko ya mbula zomi, atako azalaki molai mpo na mbula na ye (oyo atako bongo alakisaki mpe abɛtaki na elonga mbala mibale to misato) mpe na mayele nyonso abetamaki na marto na mabɔkɔ na ye - atombolaki mobali oyo akweyaki mpe abɛtaki ye lisusu. Tango Oleg Rybachenko atikaki kotelemela (Elingi koloba, alingaki kobungisa conscience, c'est-à-dire, makanisi ezali kaka na mutu na yo, ozali na molili te, kasi nzoto na yo etosaka lisusu te. Moto nyonso oyo abundisaki na mozindo na ring ayebi mbala mosusu ndenge ezali kozala na grog.). Fasciste yango atikaki ye akwea mpe, na ndenge ya kokamwa, abɛtaki moto oyo akweyaki ata mbala moko te. Kasi, monganga oyo abomaki ye agangaki na ye likambo moko na monɔkɔ ya anagramme. Atondisaki seau moko mpe asopaki mai na elongi na ye oyo ebukanaki.
  Mayoki ya mwana ya mbwa oyo azali kozinda, mpe mai oyo euti na zɛlo oyo euti konyangwa ezali malili mingi - kaka kobɛta mai na eleko ya malili!
  Oleg aminingisi, atɛlɛmaki mpe abwakaki nsoi na sapato na ye na makila oyo eutaki na litama na ye ya mwasi, oyo epasuka uta na kati. Mobali ya SS abetaki ye lisusu te - apemaki na mbalakaka, kokanisaka lolenge nini ya basoda oyo monstre yango asalaki, na kokamwa, pene na mawa, mpe abandaki kobenda mai ye moko na kati ya seau oyo esalemaki na mposo ya nyama (lisusu emonani ete extravagance ya boye ezalaki pete te) ...
  Rybachenko Jr. amonaki likambo yango, oyo ezali malamu mpe mabe na ntango moko. Likambo ya malamu ezali ete bakoboma bango te, ata moke te tii ntango bakokóma na bosukisi na yango ya lolenge ya mayele. Ya solo, nsuka ekoki kokóma pene mpenza mpe mbala mosusu kosikolama na minyoko! Likambo ya mabe ezali ete bakobatela bango makasi mpe mpo na kokima, mpo na koloba solo, esengeli kosalela mayele ya mayele!
  Eumelaki te, Oleg Rybachenko andimaki ete kozala ngulu ya guinée elimboli kozala na matomba mosusu soki tokokanisi bango na bakangami mosusu ya etumba.
  Emonanaki ete, ezala bakangami to bakangami, bakopesa bango bilei ya mɔtɔ. Bazalaki komemya yango, elingi koloba ete bakɛngɛli ya SS balyaki kala eloko moko na biloko ya kolya mpe bazalaki kaka kolala likoló ya mwa matambe, makelele to kolala. Bon, ba werewolves ya mbwa ya zamba bazalaki koyengayenga - soit bazalaki ko chasser, soit bazalaki na patrouille, to bango mibale. Kasi, Oleg asepelaki na likambo yango te. Alalaki na makolo ya mpamba oyo ekatisamaki ya Aurora mpe elenge mwasi mosusu (asengeli te akweya na mabele ya mai, oyo ezalaki naino malili?) mpe asilikaki - Margarita apangusaki elongi na ye na nsɔngɛ ya kostume ya mokumbi masuwa oyo ezwamaki epai ya Oleg Rybachenko, oyo ekɔtisamaki na konyangwa mai, koloba na ndenge ya kondima ete:
  - Okomi sikoyo mobali ya solo. Babungi na maboko, balongi na ba zoba!
  Aurora apesaki likanisi ete:
  - Ee, nako massager elongi na ye, kokata ekobika noki.
  Oleg Rybachenko asekaki na nzela ya makasi. Très innaturelle. Ayokaki maladi tii na meko ya kobina ba zabolo oyo bazalaki na ba patins ya plasma na makolo na bango. Et en même temps... ayokaki esengo mingi sikoyo? Nabangaki mua moke kokoba : sikoyo bako lalisa ngai na mabanga pe bako beta ngai na motema na ba fimbu, to peut-être bakomeka yango na moto. Kasi ba Nazis batalaki kutu awa te, mpe balobelaki likambo moko na monoko na bango ya bandeke, bazalaki kosala ngala na bango komeka uta na mbɛki.
  Margarita alobaki na mongongo ya nse na litoi na ngai ete:
  - Ya solo, ozali monene... Kasi zala na mayele mabe koleka! Tango ba makasi ba monanaka faible et vice versa!
  Oleg Rybachenko abulunganisaki ete:
  - Malheureusement, tina ya kosala lokola ozali faible ezali te, po ezali bongo !
  Bon, ba betaki ye makasi na maseke... Longola matama oyo bakataki, bazalaki mpe koningana, atako mingi te, mikuwa ezalaki makasi - mino mibale. Mikuwa na ngai ya mokɔngɔ ezalaki mbindo mpe matoi na ngai ezalaki kosala ngai mpasi.
  Kasi, kobomama na ntango ya emonaneli ya kokamwa ebimisaki mpasi mingi koleka.
  "Ekoki, malamu," Oleg Rybachenko apusaki mosika misapi milai ya Aurora na maboko na ye ya sika oyo bakangaki na minyɔlɔlɔ mpe afandaki na nsɔngɛ ya kostume na ye ya mokumbi masuwa. Naninganaki. - Te, malili ekómaki. Mpe nalingi kolia...
  Ndenge nini, sima ya nionso, conscience etali kozala - okokoma marxiste involontairement. Soki kaka obiki!
  Ba plopped gruel ya prison na ba saani ya aluminium - ba transporter yango na moko ya ba transports blindés. Kasi ba cuillères ezalaki te. Emonani ete bato bazalaki kondima ete baombo bakolya mbuma ya monene ata ndenge nini. To ba décidé ko seka bango, po ba cuillères wana eza na manque boye te. Bon... yango eleki malamu!
  Okomi vrai sauvage - garçon a exploser koseka pe mbala moko azipa munoko po azua yango te.
  Mbuki emonanaki ete ezalaki blé oyo esangani na orge ya perle - ya monene, pene na kozanga mungwa mpe, ya solo, kozanga misuni to eloko mosusu ya ndenge wana, malamu, mbala mosusu babakisaki mwa mbisi mpo na elɛngi. Ezali kaka mélange presque vide ya deux grains (mpe ba gobbled yango na misuni ya milinga, ko juger na nsolo). Kasi libumu ya mwana mobali ya mobongisi-nzela ekómaki kala mpenza na ndelo na yango: na boye ete nzala na ye ekiti mwa moke, ezongaki kaka na komona mbuma ya mbuma, kasi na makasi mbala misato.
  Ya solo, ezalaki mabe kolia - mbala mibale to misato mosangani ya molunge ezwaki na kati ya litama oyo ezokaki, mpe mpasi ememaki mpisoli na miso na ngai - kasi yango ezali nini?! Mpe "ba bracelets" ekoti na nzela, Oleg Rybachenko aningisi maboko na ye, na nkanda abwakaki ba étincelles na miso na ye zingazinga na ye... mpe na esika moko boye asosolaki ete uta na moko ya ba jerks wana loboko na ye ya mobali ekota na ring na katikati ya nzela!
  Ezali incroyable - SS e viser na ndenge ya primitif boye? Soki kaka tokokaki kolongola bambwa ya zamba oyo bazwaki formasyo lokola bato oyo bapesaka etumbu!
  Oleg Rybachenko akufaki. Na mbala moko amipesaki na makasi mpo na kotafuna, amizipaki na saani. Mpe na loboko na ye ya mobali abalusaki yango kino bibende oyo ekómaki makasi ekataki na loposo na ndenge oyo ekoki kokanga motema mpenza te.
  On dirait batu nionso te na SS bazalaka cool boye!
  Mpe amonaki ete mbala mosusu akoki kobimisa lobɔkɔ na ye. Bague oyo ebongisami mpo na loboko ya monene - ya mobali to ya elenge ya mboka, mbala mosusu kutu mwana mobali ya mokóló oyo azalaki kosala mingi. Kasi mpo na maboko ya motoki ya mwana mobali ya liboso ya bolenge Oleg Rybachenko, motambo emonanaki monene.
  Mwana mobali yango alobaki na mongongo ya nse ete:
  - Elonga ezali kozela ! Elonga ezali kozela! Ba oyo balingi kobuka minyɔlɔlɔ! Ba koko balongi ba Krauts! Tokoboma bango pe lokola jeu!
  Aurora, kotalaka Oleg Rybachenko na boboto, apusaki loboko na ye sima na ndenge ya pete (makila ebimaki na loboko na ye uta na bokati ya monene mpe kopanzana). Voisin ya mibale na moment wana akendeki ko couvrir oyo ezalaki koleka. Oleg atalaki zabolo ya mɔ́tɔ na miso, akangaki miso. Mpe abandaki mpe kotimola miso na ye point-blanc na ba laser ya émeraude, lokola cobra - kozanga kotika. Na nsima, aningisi motó mpe alakisaki na kimya nyonso ba mbwa ya zamba oyo bazalaki lokola mbwa ya zamba. Na nsima, kozanga kotika kolya, kosimbaka mbala moko na mbɛbu na ye ya motane na kɔpɔ oyo etɛlɛmaki na libɔlɔngɔ na ye oyo etombolaki, akitisaki mabɔkɔ na ye mpe abandaki kosala milɔngɔ oyo ebalukaka mpe ebongwanaki mbonge na mabele oyo ezalaki na mai.
  Oleg Rybachenko asosolaki eloko te, kasi nzembo moko ya elonga esilaki kobanda koyokana na motó na ye;
  Elenge, elengi, pɛto;
  Mboka ya ba soviétiques rouges!
  Moi ebimaka na kongɛnga, .
  Epesami na motema na ngai!
  
  Mabeke na biso ezali polele, .
  Ebale ya cristal ya mopepe makasi!
  Bana mibali bazali kokima mbangu na bale, .
  Kima mbangu elongo na ngomba!
  
  Ntolo ezali kopasuka na mopepe, .
  Printemps ezali na mbeli nyonso ya matiti!
  Nabalukaka epai ya Nkolo
  Tika ete mabe na mawa epumbwa biso!
  
  Ezali ntango ya mpasi, .
  Fascisme ekoti na Rus'!
  To forger eloko ya sika pona bitumba, .
  Tika communisme ezala mokonzi!
  
  Elongo tozwaka ntango nyonso na mikakatano, .
  Tozali lokola lobɔkɔ oyo ekangami!
  Basoda oyo batambolaka na mpunda bazalaki kokende mbangumbangu
  Bon, sikoyo tank ya bibende!
  
  Ntina monene ya Lénin, .
  Tokokoba ndenge ezali!
  Staline moto ya mayele, .
  Oyo ateyaki biso tólonga!
  
  Mpe na nsuka, nakoyebisa bino, .
  Oyo aleki nde mutu abungi!
  Nakoloba makanisi na ngai na bosikisiki, .
  Finale ekoya kala mingi te!
  Nsima ya zelo ya ndenge wana, esilaki komonana na Oleg Rybachenko ete mbu ekómaki tii na mabɔlɔngɔ! Mpe bangomba yango ezali mpenza tii na mapeka!
  Bana basi mpe bazalaki kolɛmba nzoto mpe bazalaki koloba na mongongo ya nse banda na litoi tii na litoi. Bato nyonso bazalaki na elikya.
  Mokitani ya Lomonosov na Stenka Razin afulaki matama na ye mpe na nsima amilelaki - ekatamaki oyo malédictionné esalaki mpasi.
  Est-ce que soki o réussir kokima?! Oleg Rybachenko atalaki noki na ngambo, lokola soki makanisi na ye ekokaki (mpe nani ayebi, soki bakoki kotinda, ba glitches, eyebani te lolenge nini ya bisaleli bazali na yango!) ekokaki koyokama na ba gardes ya SS.
  Zabolo ya mɔ́tɔ na kongenga ya lifelo na miso na ye asimbaki maseke ya bibende na maboko ya mwana mobali ya mobongisi-nzela mpe aningisi motó na kondima: balobi, ɛɛ, tokoki komeka! Yango ezali polele ata soki tosololi te mpe kozanga maloba oyo ezali na ntina te.
  Mobundi moko oyo azalaki na nsuki ya langi ya mpongo alobaki na mongongo ya nse:
  - Ata moko abiki... Ekozala na mutu ya kozongisa mabe !
  Kasi mbala moko Oleg Rybachenko akómaki mabangamabanga na kati, lokola nde akangamaki na malili. Mpe likanisi moko ya pɛtɛɛ ekangaki ye na malili: azalaki kobalusa mabɔkɔ na ye. Et puis... et puis ekozala nécessaire ko aider ba filles misusu ba se liberer. Soki te, azali mobongisi-nzela malamu mpenza te, kasi nani azali?!
  Nakanisaki maloba oyo: mokambi azali te moto oyo akendeke liboso ye moko! Mpe nani atambolaka mpe asalisaka basusu!
  Mpe bazali nani mpo na yo - bana basi kitoko boye na makolo mike oyo ebukani oyo ebimisaka makila. Eloko moko na kati ya elenge Léniniste atombokaki - na makelele ya bankoto, mopepe makasi etombokaki! Soki esali, kima mbangu ndenge okoki mpe...
  Kutu, soki okopota mbangu, boye libaku mosusu ekozala te. Soki te, ezali trahison.
  Akutanaki lisusu na miso ya liboso Margarita, mpe na nsima Aurora, oyo, mpe polele na esengo, azalaki kolɛmbisa saani na elengi. Mpe ye, kobimisaka zolo na ye na saani, akangaki miso.
  - Tozali kokanga yo te ! - Moto zabolo abakisi. - Soki olongwi, okoya mpenza mpo na kozwa lisalisi!
  Oleg Rybachenko aningisi motó mpe ayanolaki ete:
  - Nalapi ndayi ! Pionnier honnête, nako contacter ba partisans pe bakobikisa yo!
  Bon, yango nde tozwaki ekateli! Oyo esalemaki na nsima ekómaki mingi koleka prosaïque. Ezalaki mpe malamu que ezalaki Oleg te nde azuaki kosukola ba saani - apparemment soit bazalaki kobanga ko dégager ye lisusu soit ba décidé kotika bana basi basala mosala makasi. Ezali eloko te, kasi ezali malamu na situation oyo. Likambo ya mabe ezali ete tosengelaki kokende lisusu, mpe ntango ba fascistes wana bakitisaka motema. Bakoki kozwa eloko moko te oyo ezali kotɛngatɛnga mingi to moke.
  Ezali kosala mwa malili, mpe atako mopɛpɛ ekiti, mapata emati mpe mbula ya malili ebandi kobɛta longwa na yango. Emonani sikawa ete mibali ya SS bazali kutu na esengo, atako bango mpe bambwa na bango ya mbwa ya zamba bazalaki koyoka nsolo mabe ya nsolo mabe.
  Ezalaki kotambola mingi. Oyo ezali mokili awa - microclimat spécial ya Crimée. Mbala mingi mbula ebɛtaka te, kasi na likambo oyo na mopɛpɛ makasi.
  Bana basi basilaki kolala mingi mpe malili epesaki bango makasi.
  Mpe mpo na ntina moko boye Oleg Rybachenko alingaki kolala, miso na ye ekangamaki na bokosi.
  Ee, kilo ya boye, lokola nde ebembe ya tɔni nkama ezali kofina yo mpe okokaki kopema mozindo te.
  "Oh, nakobɛla," akanisaki Oleg Rybachenko, koningisaka makasi makolo na ye, oyo ebandaki lisusu kokangama makasi. - Nazali sûr que nako bela sikoyo, mais alors ? Ba Nazis bakomɛla mpenza aspirine te to bakokɔtisa pénicilline te, mpe mbala mosusu bakotika kutu mafuta ya nzoi. To ezali bongo te? Bakobomba yango mpo na komeka yango? Biso ba pauvre baninga tozo kende wapi sikoyo?!
  Na mbala oyo mpe, bosolo ya mbula mpe mpasi esilaki, mpe alalaki mpɔngi ntango azalaki kotambola. Oyo ezali mbala mosusu malamu kaka na likambo oyo;
  Na lolenge moko, cosmique ezali etumba;
  Babongisi-nzela Dmitry mpe Oleg Rybachenko, lokola banakelasi ya malamu mpenza mpe basani ya malamu mpenza, bazwaki lotomo ya kozala momonisi ya ekólo na bango, URSS, na masano ya boninga ya boxe oyo ebongisamaki kati na bituluku ya masano ya bana ya URSS mpe ya Allemagne. Bikólo yango mibale ezali naino kotalelama lokola bikólo oyo ezali na boyokani, mpe nsango ya etumba oyo ezali koya ekiti. Ya solo, basoda ya Allemagne bazongi nsima na ndelo, mpe Wehrmacht ezali kokamba etumba ya elonga na Afrika, mpe esilá kolonga Ezipito, mpe bauti koyebisa ete bazwaki Gibraltar. Na tina ya likambo oyo, Staline ye moko apesaki longonya na Fuhrer!
  Maloba ezali te mpo na vision delusional, kasi oyo esalemaka te na univers. Oleg amikangaka kokanisa bongo - lisusu inspiré na influence artificielle ya ba rayons mosusu to eloko mosusu. Kasi makambo nyonso ezali mpenza solo na boye ete makasi ya koboya obsession wana ezali te.
  Na yango, okoki kokende na mpɛpɔ kozanga likama mpo na kokende na mboka oyo ezali pene na boninga. Na presse allemande balobaka kaka makambo ya malamu na Union soviétique, mpe communisme etalelami kutu lokola idéologie fraterne na Socialisme National. Lisusu, mouvement moko oyo ekokani na Stakhanovsky ebimaki...
  Dmitry mpe Oleg Rybachenko bazali ba boxeurs ya groupe ya âge ya bilenge, bazali kaka na mbula zomi na moko, ndelo ya nse mpo na kosala na ba compétitions. Kasi bazali bana mibali ya minene mpenza mpo na mbula na bango, mpe naino te na eleko ya mbangu lokola na nsuka ya ekeke ya ntuku mibale na moko.
  Nzokande, Oleg ezali moke, moke, na lolenge ya kilo ya pɛpɛlɛ, kasi mbangu mpenza. Dmitry azali monene, monene na mikuwa, mpe elenge ya elombe akokaki komonana ata zomi na minei.
  Bana mibali mpe bakeseni na langi ya nsuki. Olezhek azali sembo lokola boule ya neige, blonde naturelle. Dmitry na suki ya marron, suki ya marron. Oleg azali elenge na ye mwa basanza, mpe na elongi na ye ya rond azali komonana lokola kaka mwana moke, mpe Dmitry azali kaka kitoko, abongi na affiche ya propagande. Bana basi bazali deja kotala ye na miso, bazali kondima te ete azali kaka mwana mobali monene boye.
  Kasi, Oleg Rybachenko azali erudite mingi koleka Dmitry, atako bana mibali nyonso mibale bazali mayele mingi mpe bazwaka ba A droits na ba notes na bango. Mpo na koloba solo, na mboka ya Union soviétique, ba athletes ya malamu basengeli kozala bayekoli ya malamu.
  Ba gars oyo batikali bazali mikóló, kasi kino na mibu zomi na mwambe, atako mwa ndambo ya bilombe bazali na bolai ya mɛtrɛ mibale ya malamu mpe bazali na kilo soki nkama moko...
  Ba boxeurs, ba jeunes meilleurs personnels ya mboka... Mpe ba champions ya Allemagne na ba pays sous contrôle na yango bakobunda na bango... Parmi bana, bien sûr, to ba juniors.
  Bapumbwaka kozanga kotika na mpepo ya monene oyo ememaka bato ya Troisième Reich na nzela ya Moscou-Berlin.
  Bato oyo basalaka masano ya makofi bafandaka bango moko, kasi ezali mpe na bato oyo basalaka masano ya kobunda, bato oyo batombolaka kilo, basani ya ndembo mpe bato oyo basalaka na mai. Ba juniors nionso na ba caractéristiques excellentes. Staline apesaki mitindo ete nkola na biso ya sika, oyo ebotamaki na nse ya boyangeli ya Union soviétique, elakisaka oyo eleki malamu mpe ebungisa elongi te. Mpe, ya solo, moto nyonso azali na mposa makasi ya kobunda...
  Dmitry atunaki Oleg ete:
  -Osali plan tactique pona bitumba?
  Mwana mobali mobongisi-nzela ayanolaki ete:
  - Nazali na douzaine ya ba plans pona ennemi moko na moko... Kasi esengeli natala ye nanu, pe kaka sima nazua décision... Approche personnelle na moko na moko, mouvement ya moke pe ba spécificités, y compris structure physiologique ya ennemi, ko dicta tactique purement individuelle.
  Dmitry abwakaki nsuki na kotyola:
  - Kasi nasalaka yango mingi koleka pete! Kozanga mayele, nakendeke mbangu na monguna, nabɛtaka makasi mpe mbala mingi mpe nabukaka.
  Oleg Rybachenko alobaki boye:
  - Ezali na ba gars moke na âge na yo ya minene pe ya développement physique lokola yo. Yango wana, mayele ya kosala pression esalaka. Okoki kaka coast na nzela. Kasi awa nazali, pene na hauteur normal, mbala mosusu mwa likolo ya moyenne, mpe mpo na kokoma champion ya URSS, mboka monene boye, pression kaka ekoki te. Okoki kolonga monguna na makasi ya nsɔmɔ te, azali mpe kosala ngalasisi, azali na bomoi ya malamu, azali kolya malamu, mpe azali koyekola mayele. Et awa esengeli obeta ye lokola na jeu ya échecs. Ntango mosusu kutu kopesa mbeka eloko moko mpo na kolapa ndai.
  Dmitry aboyaki na makasi ete:
  - Mpe ba opposants na ngai bazali kosala entraînement, mpe na finales, garçon wana azalaki kutu munene mpe kilo koleka ngai. Mingi etali ndenge ozali kosala ngalasisi. Bato mosusu bakanisaka ete okoki kosala tii na kolɛmba mpo okóma champion olympique na boumeli ya pɔsɔ mibale... Oyo ezali likanisi ya mabe. Après tout, eloko ya motuya mingi na entraînement sportif ezali mingi te kopesa super charge, kasi kobimisa super récupération. Kasi ezali na ensemble ya ba exercices oyo eponami individuellement oyo ebongi mpe eloko ya motuya mingi ezali récupération oyo elandi mpe gain ya makasi... Sima na yango ozali kosala combat na pema moko, kobwaka libanda na ba tours misato, to koloba malamu, en fait, beaucoup moins, bankama ya ba coups.
  Oleg Rybachenko alobaki boye:
  - Bon, oyo ezali bien sûr pe vrai ! Surtout, secret ya pema malamu, pe ba injections na ba points ya croissance ya nzoto ya mwana... Ezali na mua Know-How ewutaka na guru na biso. Mais na comprendre te pourquoi a partager bango na ba entraîneurs misusu te?
  Dmitry alobaki na mongongo ya nse:
  - Ayebisaki ngai na confiance que ngai na yo... Kaka ba boxeurs te, kasi d"abord ba soldats. Tozali naino na likambo moko ya ntina mingi ya kosala... Ezali na ntina mingi, na ntina mingi ata koleka wolo ya Olympique!
  Oleg abalusaki motó na ye oyo ezalaki kongɛnga mpe alobaki ete:
  - Eloko moko ya motuya mingi.... Mbala mosusu ayebisaki ngai mpe likambo oyo... Que sort ya bomoto ekoki ko dépendre na ba actions ya deux garçons pionniers soviétiques. Kaka lokola lisapo ya masapo.
  Dmitry alobaki na filozofi ete:
  - Masapo ewutaka wapi soki na bomoi te ? Mbala mosusu ekozala mpenza bongo! Atako tozali bana ya nsoso mabe te, ezali kaka liboso ya ntango mpo na kobenga biso Ba Aigles.
  Oleg Rybachenko abongolaki malamu motó ya likambo ya masolo:
  - Okanisi ete menace ya invasion allemande eleki na suka ?
  Dmitry atombolaki mapeka na ye ya minene na mobulungano:
  - Awa, na makanisi na ngai, ozali spécialiste ya monene koleka. Na kombo na ngai moko, na kanisi que okoki ko beta na maboko na makolo nionso na mbala moko te, et puis encore c"est impossible ya ko attaquer na ba direction nionso. Ya solo, soki ozali kotambola na saut...
  Oleg Rybachenko asɛkaki:
  - Ezali koyokana assez logique... Kasi toyebi te nini ezali mpenza na makanisi ya Hitler, kasi tension ekiti mpenza, mpe ba avions allemands etikalaki ko violer espace aérien na biso, mpe clanging ya ba piste ya ba caterpillars eyokamaka te na poto, oyo ezali fait . Lisusu, Fuhrer ezongisaki basali mosusu na bamasini. Elingi koloba ete Troisième Reich ebombaki ba mandɛfu na yango... Kasi tosengeli te kopema.
  Dmitry abimisaki sandwich moko oyo batumbaki na mbisi mpe fromage ya sipesiale oyo ezali na mafuta mingi te na sakosi na ye ya mokɔngɔ mpe apesaki yango na Oleg. Nsima na yango abimisaki mbala mibale koleka mpo na ye moko. Epesameli:
  - Lia... Okoki kozua ba pauses milayi te na kolia pe ko kotisa proteine na nzoto na yo. Soki ba acides aminés na nzoto ekiti, misisa ebungisaka makasi.
  Oleg Rybachenko alobaki boye:
  - Pona ba bodybuilders, oyo basalaka entraînement mingi, oyo ezali assez juste, mais pona ba boxeurs... Après tout, toza n"a misuni nionso te, ezo colorer nzoto, et encore plus ematisaka efficacité ya combat !
  Dmitry, kozwaka mwa ndambo ya sandwich mpe kobakisa tomati na yango, andimaki:
  - Nyonso te, kasi... Naliaka kutu na butu to namelaka pembe ya makei po concentration ya ba acides aminés ekita te. D"ailleurs, eloko eleki malamu ezali makei ya nsoso te, kasi makei ya coquet to ya autruche, bien, oyo ya suka ezalaka vraiment rare... Atako na Asie centrale emonani que ba autruches esi ebandi kobokola...
  Oleg asalaki masɛki assez sérieux (na ton):
  - Protéine ya motuya mingi na makolo ya grenouille ya liboso. Nazali kopesa toli ete omeka yango!
  Dmitry asɛkaki lokola mwana mobali:
  - Ee, kasi mingi koleka na ba huîtres oyo ezali na pilipili ya motane ya Inde!
  Nzokande, Oleg azwaki na likebi nyonso mwa ndambo ya sandwich mpe abandaki kozwa eteni yango. Mbisi yango ezalaki motane, elengi, ekɔtisamaki na ketchup mpe na ail oyo banyataki. Ezalaki possible ya kobakisa mua makasi... Lokola Winnie the Pooh, par exemple...
  - Winnie the Pooh afandaka malamu na mokili! Aza na muasi na bana, aza mug!
  Oleg apesaki likanisi na mbalakaka:
  - Mbala mosusu tokoki koyemba ?
  Dmitry alobaki kozanga molende mingi:
  - Ezali trop tôt mpo na koyemba ?
  Oleg Rybachenko asekaki:
  - Kaka malamu, mingi mingi lokola topumbwaki likolo ya ndelo ya URSS !
  Dmitry atunaki molongani na ye ete:
  - Sizo to papier ?
  Oleg aningisi yango na lobɔkɔ:
  - Peut-être ezali malamu kosala sans maseki ya bomwana. Tozali bato ya kimya, kasi engbunduka na biso ya blindés elongaki kosala mbangu na mbangu ya pole...
  Dmitry akataki ye maloba oyo:
  - Te! Tozali na mposa ya ba nzembo ya ndenge wana ya eteyelo ya bana te. Tosala eloko mosusu... patriotique!
  Oleg atombolaki mimpululu na ye mpe abandaki koyemba, kosala composition ntango azalaki kokende. Danka, na ngala na ye, ayemba elongo na ye malamu mpenza. To koloba malamu, mongongo na ye ezalaki lokola kelelo ya maréchal, to mbala mosusu kutu kelelo ya Yeriko;
  Mobongisi-nzela ezali liloba ya lolendo, .
  Staline ya mboka yango akangaki kravate.
  Nzela mosusu ezali te longola se feti na ndako, .
  Mpo na ngai, communiste azali ideal!
  
  Nalapaki ndai ete nakosalela Mboka ya Tata libela
  Na boye ete Mboka-Mama efololo na ndenge ya kokamwa, .
  Mpo ete moto nyonso azala malamu na boumeli ya bomoi na ye, .
  Na boye ete mpɛpɔ ekóma malili koleka mpongo!
  
  Ekangaki - etumba eyei, .
  Na yango, bana mibali, bózala na bonsomi ya kokende kotambola na bangomba!
  Wehrmacht ekangaki monɔkɔ na yango ya nsolo mabe, .
  Yango wana tokotinda yango na pamba!
  
  Ba pesaki ba gars minduki te, .
  Eyano ezalaki: ozali elenge mingi banda bambula mingi!
  Atako bongo, bakimaki mpo na kokóma basoda, .
  Po ba bayonettes ezalaka tellement nécessaire!
  
  Pene na Moscou tobundaki na kati ya mbula-mpɛmbɛ, .
  Tokimaki makolo ngulu na kati ya malili...
  Basi kitoko ya ba pionniers kokima mbangu na bilamba - .
  Grenade ezali te, yango wana beta na lobɔkɔ!
  
  Ba katas fascistes bazali motema mabe ndenge nini - .
  Makila boni okoki koleisa bango?
  Kasi Banazi bakosengela kofuta mbongo oyo basengeli kofuta, .
  Ba vultures bakobongwana lisano!
  
  Pona midi ration eza modeste - nzala, .
  Makolo ya basoda ezalaki na malili...
  Nazali essentiellement kaka mwana moke
  Mais ba papas baza fier na feat!
  
  Tank ezali kokende mbangu, Tigre azali na muzzle na yango pointu, .
  Kasi elenge mobundi yango afinamaki grenade!
  Mpe ndoki ya fasciste akutanaki na esika moko ya kotimola mabanga ya ntalo:
  Awa mwinda ya mɔ́tɔ eyambaki ye!
  
  Ata mwana moke akozala engambe, .
  Soki osili kolona mpiko!
  Ba pionniers basangani lokola ba liens, .
  Molimo ya makasi koleka: titane ezali bibende!
  
  Wehrmacht elekaki te, bazwaki yango na elongi, .
  Ba sanduku ya ebembe ezali kozinda!
  Ezali na bana mibali ya ndenge wana na Russie, .
  Bankola ya bakitani bazali na lolendo!
  
  Etumba lisusu, mbala oyo na Volga, .
  Mobongisi-nzela moko akómi terminateur!
  Ba Nazi bakangi bisika oyo babombaka bibembe, .
  Mpe likonzí ya liwa ebukani na libongo!
  
  Ezali na kotánga te boniboni kati na biso bakufaki, .
  Combien bakokufa lisusu - mayi ya miso eza te...
  Kasi oyo ezali mosala ya babundi;
  Klisto akosekwisa moto nyonso oyo abongi!
  
  Bakómaki bandimi ya Komsomol na Berlin,
  Kuna, kopesaka ndai ya bosembo!
  Ndambo ya Mpoto mpe Union ezali makolo ngulu, .
  Ekipi na biso ya bilenge elongwaki!
  
  Mpe sikoyo tokotonga mokili ya sika, .
  Moto nionso akokoma créateur-demiurge....
  Bakozinda na libulu mozindo ya mpasi mpe ya bitumba, .
  Tokoyeba te soki kobanga elingi koloba nini!
  
  Boboto ezali koyangela molɔ́ngɔ́ mobimba, .
  Et puis pasi ekosila, ndimela ngai...
  Epayi na biso ezali génie oyo aleki nionso, Staline, .
  Nyama ya lifelo ya Hitler elongi!
  
  Tobundaki na mpiko mpo na likambo yango
  Lokumu oyo ebongi na seko...
  Mpe bososola ete feti ezali na ntina - .
  Molimo ekokamba yo na ndoto na yo!
  Avion eyembaki nzembo oyo na chorus. Ezalaki koyokana lokola solemne mpenza ete moto akokaki kopasuka na mai ya miso...
  . MOKAPO No. 5.
  Emonaneli elimwaki, mpe mwana mobali mokomi mpe génie amimonaki lisusu na bosolo ya colonne oyo ezalaki koyengayenga.
  Kozanga makoki ya kosolola na moto moko ya mpambampamba (nsima ya emonaneli, monoko na ye ekangamaki mpenza!) Oleg Rybachenko asilikaki lisusu mingi koleka. Mpe na lolenge moko to mosusu nasosolaki ata mbala moko te ete bazalaki kopusana penepene na zamba. Esukaki - esopanaki, mpe na nse ya makolo ezalaki na nzela oyo enyatamaki malamu, atako ezalaki na mai, kasi ezalaki polele, ekatamaki awa na kuna na bilembo ya bashario, mituka, banzela ya ba chars ya pete, ba moto mpe ata makolo ya mpunda.
  Pɔtɔpɔtɔ ya malili, oyo ekokani na sabuni ya mabe, emonanaki ete ezalaki kaka kogumbama, Oleg Rybachenko abatelaki bokatikati na ye na ndenge ya likamwisi mbala mingi, mpe na likonzi yango bana basi mibale to misato bakweyaki mpe batɛlɛmaki nokinoki.
  Margarita ye moko, oyo alɛmbi mpenza, alendisaki ndeko na ye ya mobali na mabɔkɔ:
  - Ekomi déjà molili, bakopesa yo pema kala mingi te!
  Ngonga moko na ndambo nsima wana mbula ebandaki kobɛta, balekaki esika oyo emonanaki na mosika lokola molongo ya bangomba mike. Na penepene, Oleg Rybachenko asosolaki ete yango ezalaki bangomba mike te, kasi efelo oyo ezalaki na bandako milai ya mitrailleuse. Efelo moko ya kala ya Crimée oyo etandami na ɛsti mpe na wɛsti tii esika oyo liso ekokaki komona. Na ba intervalles régulières na ba " collines " ba rings ya mabanga ya gris, presque niveaux na mabele, ezalaki komonana - ba ruines ya ba tours de garde. Kati na mibale kati na yango, likonzí ya bakangami elekaki na kati ya libulu, oyo mbala mosusu ezalaki kala ekuke.
  Na nsima, bazongisaki bango na mpɔngi. Balongolaki kutu minyɔlɔlɔ te mpe bazalaki koleisa ngai te. Pongi ya bana basi ezipaki bango lokola lipapu ya korb;
  Na mbalakaka bisika ya kotala liboso ya bana basi ebongwanaki (mpe nini bandoto ezalaka mbala mingi ya kosala lokola!) mpe bamimonaki na mbu, to koloba malamu na libongo ya masuwa na libongo ya mbu mpe botali ya malili.
  Ba filles ya Komsomol bakendaki na port silhouette ya destructeur ezalaki mosika te, soki deux kilomètres, kasi elingaki esangana na horizon. Awa babundisaki bango lisusu na ba soso mitano ya nsoso. Wana ezali bikelamu ya nsɔni mingi, oyo ezali na makolo motoba, na boye ete okotala yango mpe okoyoka mposa ya kosanza. Kasi, ezali likambo ya deux secondes, ba coups na ba dagues mpe nionso esili.
  Margarita kitoko ayemba kutu:
  - Mpe mpo na ngai, lokola émétique, ezali nkisi ya bolingo!
  Aurora ya nsuki motane abimisaki mongongo na zolo na ye:
  - Kasi bizaleli ezali malamu - mpe nazwi kick ya malamu na mbanga!
  Bikelamu oyo ezalaki na likama mingi ezalaki ba haches ya mouette. Bazalaki na likoki ya kobɛta masasi na mbɛbu na bango. Babwakaki nsɔngɛ yango mpe batɔbɔlaki loposo, mpe batyaki acide. Na nsima, ndɛkɛ ya likɔnga efandaki likoló ya moto oyo akweaki mpe epasoli misuni. Ya solo, mingi kati na bango basilá kobɛtama masasi. Kasi banyama minei oyo elyaka banyama mosusu oyo mitó na bango ekangamaki balukaki kobundisa ba scouts.
  - Awa bazali perversion mosusu ya nature ! - Zabolo ya moto Aurora a remarqué...
  - Oyo akela bango a déformer jamais eloko ! - Na mission ya sika ya Margarita, ba sentiments religieux atavistiques ebimaki lisusu. Bomoto ebongwanaka soki nguya mosusu elamuki na kati ya subconscient. - Bongo esepelisaka Nzambe Mozwi-ya-Nguya-Nyonso!
  Demo ya nsuki motane oyo alataki jupe mokuse mpe nsuki oyo ezalaki kozika makasi koleka moto oyo abwakaka mɔtɔ aboyaki lisusu:
  - Te, yango ezali kolakisa lisusu nguya makasi ya ba mutations. Molɔngɔ́ ya bopusi ya lolenge moko ekokaki kobimisa bomoi!
  Kobwaka ba chakras mibale, bana basi bakataki banyama oyo elyaka banyama mosusu, mpe na nsima bakangaki ba disques oyo ezongaki epai na bango.
  - Lokola boomerang, kasi ekataka titane! - Zabolo ya moto asɛkaki.
  - OK! Ata soki titane oyo ekati nini, ebende yango ezali na bolɛmbu koleka blotter.
  Bana basi babandaki kofungola masuwa oyo ezalaki kopumbwapumbwa. Zabolo ya mɔ́tɔ atunaki na mbalakaka na kobondela:
  - Tokoma na suka nzembo, Margarita!
  Blonde ya mpɛmbɛ lokola neige, oyo azalaki kosɛka kongɛnga koleka moi, atunaki:
  - Mpo na komemela biso bonne chance !
  Cool Aurora alobaki na mongongo makasi:
  - Bongo mpenza! Tika mutu abungi alela - mobulu aza na zuwa!
  Mwana mwasi ya Komsomol amikitisi nsima mpe ayemba na kimia, maloba ezalaki kopumbwapumbwa mpe kongenga:
  Oracle kati na mabanga ya maji, .
  Abotami na mopepe makasi - moi ya kongenga!
  Tozali bana ya molili ya mabunga te, .
  Lokola langi oyo nzembo ebalukaka mpe ekómaka kongɛnga!
  
  Ya solo, libanga ekoki kozala mabe - .
  Asakoli mikakatano, mawa, liwa mpo na biso!
  Mpe bilimu na nkembo ya mpɛmbɛ, .
  Kongɛnga lokola elembo na butu!
  
  Kasi tokozala bato ya biyambayamba te
  Mobundi ya Russie - mopanga na loboko!
  Tosalela Yesu na bosembo - .
  Tika zabolo azala zoba libela!
  
  Mboka ya Tata ya makasi koleka ezali te, .
  Na nsima, mokano na biso ezali lokola bibende!
  Staline ya mayele azali kokamba attaque, .
  "Andryusha" ezali tornado na métal ya Cologne!
  
  Tokosalela Russie na bosantu, .
  Nalɔtaki komipesa motema na ngai epai na ye!
  Soda yango azali na bayonette oyo eleki makasi, .
  Mpe mɔ́tɔ na masukúlu ya mosakoli!
  
  Masanzoli na yo, Rus' na ba chants, .
  Toyembelaka ye nzembo, .
  Revenge ekoya na ba ennemis - .
  Tosala na ba corbeau, ndimela ngai!
  
  Tokotonga mokili mosantu ya sika, .
  Nzambe apambola biso!
  Pona ba filles luxe na ba mises à jour,
  Okokoma calife na tango moke!
  
  Bopesa biso mbano na emonaneli ya kokamwa - .
  Mongongo ya Nkolo ezali kobenga na mopanga!
  Bomoi ekokoma konfití ya sukali, .
  Tango ozali makasi lokola KAMAZ!
  
  Bazamba ya chêne ya kitoko ya mboka-mama, .
  Yeba esika molimo na yo ekopema!
  Okozwa mai monene ya nkembo, .
  Okokota na Kremlin lokola mokonzi!
  
  Ozali chevalier - libota ya ba gigantes, .
  Bonene ya mbu mpe kongɛnga ya zɛlo!
  Sable ya esobe ya wolo, .
  Mpe na émeraude, velour ezali zamba!
  
  Tokei na mpiko nyonso na etumba oyo etondi makila, .
  Au moins ba Tigres bazali koganga na ndenge ya somo!
  Banazi bazali na makolo, .
  Adolf azali mpenza komonana malamu!
  
  Kasi nazwaki moustache na elongi, .
  Nzoto ebalukaki, mbanga ekweaki!
  Mpe bato na biso bazali monene, na lolendo, .
  Alakisaki nguya na ekelamu ya fasciste!
  
  Sikoyo tango ekoki ya pole - .
  Ngolu ya lola ebimi...
  Ba feats ekumisami na ba poèmes - .
  Klisto mosantu asekwi na molimo!
  Aurora abɛtaki mabɔkɔ, abɛtaki mabɔkɔ na ye makasi mpenza na boye ete lipata ya bampuku etombolaki:
  - Margarita ayemba malamu, kasi esengeli oyemba nzembo na chorale ya lingomba. Makanisi nyonso ekangami na likambo moko ya lingomba!
  - Esengeli tomikabi lisumu na biso. - Elobaki Korshunova oyo akoli, oyo akweyaki lisusu na esengo ya losambo. - Oyo ateka molimo na ye atikalaka toujours na perte - apesaka oyo ekufaka te pona oyo ekufaka !
  Zabolo ya mɔ́tɔ asekaki:
  - Namoni yo pe ozali capable ya koloba kitoko ! Okey, chérie, sikoyo tozali na marche ya esengo liboso na biso.
  Lokola bafandaki na masuwa moko oyo ekoki kopumbwa, oyo ba radar emonanaka te mpe bapakolaki langi lokola nsoso, bana basi ya Komsomol babɛtaki mai tii na masuwa monene oyo ebebisaka biloko. Sikawa basengelaki kosala likambo moko monene. Na mwa ntango ya likama, ba réflexes mpe ba réactions nionso ekomaki aiguë. Bana basi ya Komsomol bazalaki koyoka makɛlɛlɛ na boumeli ya bakilomɛtrɛ mingi, kosopana ya mbonge, koganga ya ba mouettes mpe ata kolɛnga ya mbisi. Bayokaki moto moko azali kobɛta mai na kati na bango! Ba membres ya Komsomol batomboli minduki na bango bamoni garçon moko na matela ya air. Alongolaki masque na ye, mpe elongi ya Denis Baranov ebimaki. Mokonzi ya ba zombie, amende oyo azwaki etumbu liboso, oyo na emonaneli oyo amonanaki lokola elenge mpe kitoko mingi, akangaki miso na bango.
  Na mongongo ya koganga oyo ezalaki koganga mopɛpɛ, alobaki boye:
  - Natindamaki na Fuhrer monene ya moindo!
  - Kasi tokomaki eloko te ! - Bana basi bagangaki na bomoko.
  Mirabela asepelaki ata moke te na komonana ya mosali mabe moko ya makasi uta na bataillon na bango, kasi Aurora, au contraire, asekaki na bosepeli. Par ailleurs, ezali likambo ya kokamwa, kasi ntango kaka mokangami abungisaki mbula zomi na ndambo mpe alongolaki cicatrice, ezalaki kobangisa - abongwanaki mobali moko ya malamu mpenza. Soki bayebaki liboso te, mbala mosusu balingaki koyeba Baranov te.
  - Mpe ezali na ntina te ! - Mokangami ya kala oyo azalaki besotted agangaki. - Mokano na ngai ezali ya kokufa ! Na bomoi na ngai oyo ekolanda nakokóma sultan, mpe na harem na ngai ekozala na bangɔndɔ nkóto nkama moko.
  - Ata moke te kosala na moko. Soki te ekozala malamu te, kaka le contraire! - Alobaki, kolukaka komonana lokola moto ya mayele koleka Margarita.
  Denis akweyaki nyɛɛ mbala mingi ba zombies ya ndenge wana bazalaka mingimingi na maloba te. Atako mbala oyo ezalaki motuka ya bitumba.
  - Ozali na expérience militaire decente ? - Aurora atunaki. Ya solo, basilaki koleka na Etumba ya Mibale ya mokili mobimba mpe bamimonaki na mikolo mizali koya. Kitoko ya futuriste te lokola bakomi ya science fiction soviétique balobelaki, etondi mpe na bitumba mpe, oyo eleki ntina, bikelamu ndenge na ndenge oyo esalemi na mutation.
  Ezali na likambo ya boye - magoradiation na non-radiation.
  Magoradiation ezali radiation oyo ebomaka bikelamu ya bomoi te, kasi ebongoli bizaleli ya biloko, bakisa mpe mbongwana, bosangisi ya lolenge ndenge na ndenge ya bomoi - bakisa mpe oyo ezali na bomoi mpe oyo ezali na bomoi te.
  Unter-radiation - na bokeseni na radiation ordinaire - esalaka ionisation ya ba atome te, kasi rearrangement na yango na ba molécules, mpe ezali active mingi na ADN mpe na ba cellules oyo ememaka ba informations génétiques. Na bantango mosusu, ekoki kosalelama mpo na minganga, mpo na kozongisama sika nokinoki.
  - Ya solo! - Baranov alobaki na elikya nyonso. - Nabundaki mbala ebele !
  Aurora ya nsuki motane azalaki na ntembe:
  - Obomaki nani ?
  Moto oyo azalaki kala mosali mabe alobaki na mongongo makasi ete:
  - Bato oyo bazangi kondima!
  Zabolo ya mɔ́tɔ abalusaki monɔkɔ na ye:
  - Ndenge nini ozali officier russe :
  - Nazali mujahid mpe mosala na ngai ezali ya kobebisa ba infidèles ! - Baranov agangaki. - Oyo ndenge nazali destiné libela.
  Aurora alobaki na mongongo ya nse na litoi ya Margarita:
  - Koswana te ! Mieux vaut osala mosala.
  Zombie oyo e purraki na se ya pema na ye na arabe. Sango ya sika epesamaki na radio.
  - Ba militants bakomi notablement plus actifs na Tchétchénie. Mingimingi, bamekaki kobɛta masasi na ndako ya Leta. Na bitumba biye, ba policiers mitano bakufaki mpe zomi na moko bazokaki, bobungisi ya basimba minduki bozali kopesama polele. Engebene na ba sources misusu, président ya kala ya tribunal Sharia azwaki pene na millions nkama ya ba dollars na ba parrains ya bapaya mpe azali koluka na molende kozongisa yango. Opération spéciale esalemaki na bangomba : ba bandits ba panzanaki.
  Zombie yango a perked up:
  "Mosika te tokobɛta bato oyo bazangi kondima makasi mpenza na boye ete bakokima na kati ya bafimbo mpe maseki!" - Ezali bongo, nalobi!
  - Yango ezali solo na principe ! - Aurora abimisi ba éclats na miso na ye. - USA ezali monguna monene ya Islam. A décomposer yango na aide ya Hollywood, ba journaux ya porno, ba séries ya télévision mystique. Sikoyo ekosengela tobeta mwa masasi na ba Yankees.
  Bana basi ba nager tii na destructeur. Capitaine First Rank Rudolph Reagan, sima ya komela mwa cognac oyo ye alingaka mingi (bon, ba Américains oyo nionso bazali kolangwa masanga, ezali pamba te que USA ekomi symbole ya mode de vie ya mabe mpe ya kopɔla!), alali na mbeto, alali motó na ye na ntolo ya ndumba. Tango na bolenge na ye azalaki kobendama na ba gars, mpe sima ya Franklin Truman ko permettre ba homosexuels basala na armée, azalaki kutu na expérience ya ba relations na ba amirals. Mpe na lolenge moko to mosusu ata na elombe moko ya minzoto minei ya Etumba ya mindele. Kasi na nse ya président terminateur, mpe musulman na yango, bizaleli malamu ekomaki ndenge mosusu mpe ba gays bafinamaki. Nsima ya likambo yango, Rudolph Reagan azwaki ekateli ya komonisa ete azali kolya biloko nyonso na kobengisaka basi ya ndumba. Atako bongo, ntango azalaki kosimbasimba nzoto ya mwasi ya tendre, atikaki te kokanisa mibali, ya misisa, ya moindo, oyo bazalaki na makoki ya kopesa esengo oyo ekoki kolimbolama te.
  Ya solo bazali ba scumbag na ba perverts après wana!
  Rudolph Reagan atikaki ndumba amata ye, kasi akokaki te komilongola mpe alɛmbaki. Te, azali na mposa ya mobali moko nokinoki. Atako mibali bazali mabe koleka basi na makambo mosusu, bazali na mbongo ekoki te - balingi bokoli ya mosala. Galina a notaki yango - ekozala na tina na kobebisa banguna ya Russie soviétique; Ba Américains na ba alliés na bango.
  Bakɛngɛli basalaka makambo na ndenge ya kozanga likebi. Eza malili pe ba préférer ba se chauffer na whisky non dilué. Margarita winced (oyo bazali balangwi masanga mobimba - après tout, molécule ya masanga ezali symbole ya déstruction ya nzoto, surtout oyo ya muasi), ba Yankees bazali ba zoba!
  Bambonge ezalaki kongɛnga na bamonitor, mpe ntango mosusu bikelamu ezalaki kobima. Moko ya banyama yango ya likama ezalaki saw-crab mpe na ntango yango moko requin ortie. Nyama moko ya nsɔmɔ, oyo ezali na likama ezala na mabele to na mbu. Lokola griffe na yango ezalaki na ntonga oyo ezali koswa, ekokaki koswa moto na katikati to mpe mabe koleka, kopesa ye ngɛngɛ kozanga mpasi. Bana basi bazalaki komonana te, bazalaki kosopana na réflecteur, mpe mpo na ba zombies température ambiante ezalaki kutu mwa degrés ya malili koleka.
  Kobwaka ndumba, Rudolph Reagan alobaki na mongongo ya koganga:
  - Kende mosika, nalingi nalala. Ɛɛ, mpe osengeli kokende na mbeto monene!
  - Ndenge olingi, futa kaka ! - Ba ndumba oyo ba disheveled ba squealed.
  - Ozali na mayele mingi te, ndambo ya moteur ekoki mpo na yo! - Rudolph Reagan ayanolaki, mpe na nsima na mpasi amipekisaki na konguluma. - Ndenge olingi ! Kasi oyo ezali moyibi.
  - Na plan nini ? - Ba ndumba ya ba soldats bakamwaki.
  - Ozali na mosala ya malamu. - Rudolph azali kolelalela. - Nasepelaki mpe nazwaki bozwi, mpe nakoningana lokola lifelo! - Général abandaki vraiment koningana, double chin na ye eninganaki.
  - Okozala bolumbu te ! - Ndumba agangaki na désespoir (oyo soni tango ba kotisa bizaleli malamu!). - Nakokende koluka client mosusu !
  - Kasi bozala na makanisi ete ba marins na biso bazali na tempéramental. - Rudolph Reagan a notaki na menace ambiguë.
  Ba filles ya Komsomol bazalaki déjà pene. Zombie amikitisi na mobundi Galina, kopemisa motó na ye na lipeka na ye. Mokonzi ya basoda oyo akufaki afinamaki na litama na ye na nsuki ya nsolo kitoko ya soie, kopesaka ye beze na likoló ya motó na ye. Mbɛbu ya malili ezikisaki nsuki na ye na ndenge ya mabe, mpe polisi yango azalaki koyoka nsolo lokola ebembe.
  - Kozonga sima! - Margarita oyo asilikaki alobaki na ndenge ya kobangisa - Nakuti mpe molingami.
  - Nalingaki kosilikisa yo te ! Ozali kaka lokola Guria. - Lolenge ya ebembe ya mayele ebandaki kosila.
  - Tokobunda na masques. Moto moko te amona ete tozali bana basi. - Moninga na ye ya moto Aurora abimisaki flacon na stimulant. Namɛlaki mwa ndambo ya masanga. Flacon ezali na mayele mingi te, basalaki yango na accordéon, yango wana mopɛpɛ ezalaki na kati te. Na yango, mai oyo epesaka bomoi ebimaka yango moko. Mobundi yango abakisaki mokanda moko mpo na ye moko. - Lokola ezali vide, ekangamaka : na yango, mayi esopanaka te, okoki kotambola na kimia.
  Na makambo mosusu, ata makɛlɛlɛ oyo ezali awa ekeseni, ezali kolɛmba, lokola nde ezangi nguya. Mingongo ya polele ya bana basi emonani lokola ezali konguluma. Bambonge yango ezali lokola elamba ya moindo na molili oyo ntango mosusu miinda ezali kongɛnga, mbisi oyo ezali pene na karé emekaka kobwakela eloko moko na nsima ya monɔkɔ na bango. Silhouette moko ya pete epumbwaki libanda ya mayi mpe ekatamaki pene na katikati na Aurora"s burst. Mbisi oyo ezali na ba ailes pointues mpe nalingaki te nazoka na yango.
  Ba filles ya Komsomol bazali te na miso, masuwa e changer automatiquement couleur po ekokana na paysage ya mer, kaka ndenge ba costumes elakisaka ba qualités ya caméléon. Déguise ezali ya kokoka. Mingimingi, okoki komona ndenge oyo bato ya masuwa bakangaka mbisi oyo ebongwani. Basalaka yango na pɛtɛɛ nyonso: Ya liboso, bazindisaka caoutchouc, bapakolaka yango na mafuta ya masini mpe na esansi na monene: nsolo yango epalanganaka mosika. Tortue rat adore yango, en général aliaka chimie lokola coco. Ezali kokanga, komela, kokangama na nsinga. Vraiment okoki kolia crap oyo te. Kasi mpambo ya bomoi ezali mabe te. Mbisi minene, ntango mosusu bonene lokola dauphin, eswaka yango. Misusu kati na yango ekoki kolya mpe etalelami kutu lokola bilei ya kitoko.
  Ezali mpe na oyo ezali na ngɛngɛ, kasi balambi oyo bayebi malamu bazali na likoki ya kosilisa yango, mpe yango esalaka ete ezala ntalo mingi koleka. Mingimingi, mbisi ya carpe émeraude ezwamaka kaka na Laki Radikal oyo ezali na radioactif, lokola bapesaki yango nkombo na boyokani na Laki Baikal, kaka sikoyo nde ebebisami. Carpe émeraude oyo ezali na uranium esalaka ete moto alangwe na nzela ya bangi, soki batye yango malamu, libunga ata na miniti moko ekosala ete moto oyo alingaka kolya mingi akufa na mpasi. Mpe ba "glitches" ya boye ezali ya momesano te, ya langi ya kongenga, okomona yango ata na blockbuster. Pêche oyo ezalaki na litomba mingi, ba mutants méta-quasi-letale, émeraude mpe radioactif, likama soki elyaka, mpe na tango moko bamekaki kobokola carpe ya minene lokola poisson-chat libanda ya zone, kasi bakufaki kuna.
  Bana basi bamonaki yango mpe batombolaki mindoki na bango. Margarita azongaki nsima na mbalakaka; koganga moko ya moke eyokanaki na litoi na ngai:
  - Masuwa ezali na ntaka ya mɛtrɛ nkama minei.
  Terminateur blonde ayanolaki na esengo:
  "Tozali kokoba kopusana penepene na biso malamu mpenza."
  Miso ya Aurora na Margarita emonanaki na molili mabe koleka oyo ya mbwa te, mpe mbala mosusu malamu koleka. Bato bazalaki mwa mingi na masuwa, bato soki ntuku misato na mitano, kati na bango babomi-mbisi oyo bafutamaka, mingi kati na bango balangwaki masanga. Zombie yango azwaki mpe vizite epai ya moto oyo azalaki kobunda na bolɔkɔ azalaki na mitrailleuse oyo ezalaki na silencer.
  Azwaki lipwɛpwɛ, abɛtaki na kimya nyonso interrupteur ya libateli, mpe afungolaki monoculaire ya butu. Ezalaki na mopepe ya mosala na ntina na ye, mingimingi ntango azalaki kofina kopo ya miso ya caoutchouc na elongi na ye mpo na kopesa te esika na ye na batali na kongenga ya vert.
  Bana basi yango bazalaki kotala batɛmɛli na bango na nzela ya optique ya ordinatɛrɛ. Abongisaki mbala moko ba cibles, kotiaka yango na vitesse maximale ya tir: ba balles nkoto moko na nkama mitano na mine moko. Bobele na ntango yango, bana basi yango bakabolaki bato oyo bazwaki mpasi na mbala moko; Ordinatɛrɛ yango epesaki likanisi moko mpo na koyeba ndenge nini mpe epai ya nani asengeli kobɛta masasi.
  Soda oyo azalaki kotala atɛlɛmaki pene na ventilateur ya lopango, azalaki komɛla likaya, mpe ntango na ntango azalaki komɛla whisky na fiole.
  - Ba Américains bazali kosala sans soin ! - Aurora a remarqué mpe abakisaki na sarcastique na poison na mongongo na ye. - Oyo ezali conséquence ya démocratie libéral na bango oyo epɔli.
  - Ya biso tokanisa malamu koleka! - Margarita asali nsuki ya miso. - Surtout ba oyo ba employés na armée oyo bazali ya origine slave te ?
  - Kozala pe bazoba te pona komela ! - Mwana mwasi ya Komsomol asili kopakola ye zolo. - Ezali koswa, mbala mosusu mpo na mbula. To mbala mosusu mpo na kobɛtama makasi!
  - Nakolongola yango ! Monguna ya Troisième Reich... - Mokangami ya Zombie alobaki na mongongo ya nse.
  - En général, komela likaya e ralentir réaction mpe e aveugle miso ! - Margarita alobaki. - Ngai moko nalingaki kopekisa makaya.
  Na popa ya grand destructeur okoki komona Barter, ezali na ba mapasa ebele ya minduki ya masasi ya mbangu, classe ya Lincoln - pembeni na bango ezali na paire ya ba artillers na kiti. Mibale mosusu bazali na mposa makasi ya koboma mbisi. Lipasa "grobodon" na côté tribord. Pe na nsima moto moko ya Amerika, lokola moto moindo, ayengayenga, kotalaka eloko moko na telefone na ye ya mabɔkɔ. Apparemment "porno", lolenge moko ya vidéo. Mingimingi, mindoki ezali likama, soki obeti masasi, eyebani te soki "bibundeli" yango ekobikisa mabanga, kasi masuwa oyo ekoki kopumbwa ekozala mpenza bafenders.
  - Bongo mikano ekabolamaki. Topusana penepene. - Alobaki zabolo ya moto. - Esengeli komona bangɔmbɛ ya liboso mpo na kosilika.
  - Tokende na kobombana lokola banyoka! - Margarita asungaki, kobalusa loketo na ye.
  Zombie atikalaki nyɛɛ na ndenge ya eloquent.
  Lokola azalaki ntango nyonso kotala, Aurora ya nsuki motane amonaki mindoki ya arc elongo na escorte mpe kino sikawa na likama te. Mitrailleuse ebele, ya kilo, mbala mosusu ya makasi koleka PKM. Et puis équipage, gars moko azali visible, plus probablement Chinois, sentry moko très tensionné, même nerveux. Oyo ezali mbala mosusu ndenge oyo moto ya sika atambolaki. Mokonzi moko ya basoda azali penepene, azali kogumbama na mobulu na balustrade;
  - Tokabola ba buts ! - Aurora apesaki likanisi, kosakana na chewing-gum.
  - Nakokende na droite, oko capter territoire mingi na gauche! - Margarita akimaki mbangu na nsɔngɛ ya lobɔkɔ na ye na zolo na ye.
  Masuwa oyo ekoki kopumbwapumbwa ekabwanaki na biteni mibale, bana basi babalukaki.
  - Nako balabala ba mitrailleuses ! - Aurora asali mino na ye.
  - Mpe nazali mobɛti-mbanzi! - Margarita asɛkaki na nse.
  Destructeur ezali ata moke te moke mpe ezali na ntina mingi kobukana na kati na yango na mbalakaka, kokata yango mpe kokita na kati ya ba cabines. Bana basi ya Komsomol bayokaki kobanga, likambo ya koboma ezalaki moke mingi te, kasi atako bongo mitema na bango ebandaki kobɛta nokinoki, mpe mitó na bango ezalaki kosala makɛlɛlɛ mpo makila ebimaki.
  Bamipesaka etinda ya makanisi mpo na kokitisa motema mpe kosala makambo na kimya. Bato nyonso te, ata mpe mobundi to monganga oyo ayebi mosala malamu, akoki kosala yango, kasi pulse ekitisaka motema. Litoi ya makasi ezwaka masolo, mpo ete ba Yankees nyonso te nde emonanaka, mpe esengeli kolongola yango mbala moko.
  Nani surtout azali na superstructure ya likolo. Apparemment babetaka ba cartes kuna. Mpe ata zoba moko ya liboso. Ba opposants ya Yankees ya Russie soviétique bazali dégénérées ndenge nini? Donc okoki déjà koyoka maloba ya makasi ya Amerika. Basoda soki mitano, mpe ekosɛnga mpe bálongola bango.
  - Emonani kaka lokola tozali na opération moko ya pete ! - Margarita amonaki yango. - Donc bokima makelele oyo ezali na tina te, po trouble ezala te !
  - Tozali na rôle ya mokonzi ya sabotage Nkake Mopepe! Kaka sikoyo nde tobetaki ba Yankees. Atako, mpo na koloba solo, mboka oyo ebimisaka bafilme minene ya action boye esengeli kozala moninga mpe moninga na biso ya motema. - Membre ya Komsomol Aurora akangaki ba sourcils na ye na bend particulièrement menaçante.
  - Soki nabotamaki na URSS te, mbele nalingaki kobotama na USA. Civilisation ya Amerika ezali na ba centaines ya ba cultures ya mokili mobimba! - Margarita, ko finga mutu oyo ayebani te, alakisaki monoko na ye ya molayi.
  - Elonga na adversaire ya makasi mingi mingi efutaka mingi, kasi okopesa yango pamba te ! - Aurora azali konguluma.
  - Sauf Guerre Monene contre ba ghouls na ba trolls, oyo ba fruits na bango ebungaki. - Margarita apemaki makasi.
  - Mpo na mwa ntango! - Zabolo ya moto akati na makasi.
  Bana basi yango bazwaki makama mingi. Soki omoni yango, mitrailleuse ya kilo elingaki mbala moko kobanda kosala. Bazali kutu na likama koleka mindoki esɛngaka ntango, atako mingi te, mpo na kopunza yango. Ba Yankees bazali mpe na baordinatɛrɛ, bakisa mpe baaparɛyi oyo bamonaka na butu. Osengeli na ba coquillages boni mpo na ko rouler yango na ndenge ya glamour? Na nsima, bakoki kozindisa yango ata na mɔ́tɔ oyo ekufá miso, to na kofungolaka ba radar oyo eleki makasi. Mpe na projecteur, okoki komona eloko moko ya flou, surtout ba zombies. Mec oyo a démasquer ba officiers ya renseignements ya Komsomol. Na likolo, mobali mosusu abimaki, monoko na ye epakolamaki lokola ya bleu, mpe akendeki epai ya balobi mbisi.
  - Tozali lisusu na mikakatano ! - Soucis ezalaki na mongongo ya Margarita.
  - Tokobeta bato nyonso masasi mbala moko! Ezali likambo ya segɔnde mitano! - Aurora amelaki mwa moke ya stimulant. Abɛtaki molongani na ye na coude na ye. - Ee, mela pe !
  Ezali na eteni moko ya pole pene na mopanzi yango moko, kasi yango ezali mokakatano te.
  Margarita alobi, to koloba malamu, apesi mitindo na ba zombies:
  - Kobeta masasi te sans commande.
  - Natosaka, madame! - Ayanolaki na " poupée condamné ".
  Sikoyo ba buts nionso ekangami et c'est la chance. Na masuwa ya "babomi-mbisi" nabimisi nyama moko oyo ezali kongɛnga na rubies: mbisi ya pâtes ya likamwisi. Ata ba gars minei ba poked mitu na bango libanda ya couverture, sikoyo ba cibles nionso ekangami.
  - Tango ekoki! Hyper salvo ezali! - Aurora azali koloba na mongongo ya nse. - Alingaka kozala na bokeseni.
  Mitrailleuse ebɛtaki mopɛpɛ oyo ezalaki na makɛlɛlɛ te ya mbonge, mpe ekangaki mpenza masasi na yango. Masasi ntuku mibale na mitano ebimi na segɔnde moko, mpe ntuku mitano mpo na mibale. Mpe esengeli kolongola bato ntuku minei na motoba na mbala moko. Ata soki totali ba misses mpe ba doublons inévitables, deux secondes ekoki mpo na bopeto mobimba. Kaka mopɛpɛ moke ya masasi oyo ezalaki kotambola, ata ba volets ezalaki kobɛtabɛta te. Ba pops ezalaki na mpasi komonana, kaka butt nde efinamaki mwa moke lipeka.
  - Oyo nde électroaimant na accélération elingi koloba ! - Zabolo ya moto alobaki na admiration.
  - Mpe lisusu makoki na biso ! - Margarita azali konguluma. - Masanzoli na mokeli monene !
  - Siansi oyo Nzambe apesi te ! - Aurora aboyaki.
  Atako bazalaki kobɛta masasi longwa na bisika ndenge na ndenge, bazalaki mpenza na likoki ya kosolola, ata na ntaka molai na nzela ya ba mini-walkie-talkies.
  - Moto moko te aleka koleka ndelo, tobanda kokita na masuwa! - Mobundi ya Komsomol apesaki mitindo.
  Eza somo que ba parachutistes nionso bazali batu misatu, ba filles mibale ya Komsomol na ebembe ya prisonnier vivant. Ba filles rangers babwakaka ba désignateurs ya cible. Okoki komona ete bato moindo misato mosusu babimaki.
  - Limbisa ngai, Nkolo! - Margarita dévouée a whisper, kotinda ba combattants na monde ya malamu.
  Zombie yango masasi kaka bato mibale oyo bazalaki komɛla likaya pene na mopanzi mpe bazalaki kotalatala mosika. Awa, en général, ezalaki na eloko moko ya kosepela, mpe nani akoki kopesa foti na ba marins mpo bapema na libongo ya boninga.
  Na nsɔngɛ ya liso na ye, Margarita alongaki komona mapata ya makila oyo ezalaki kopumbwa na mitó ya mpamba.
  - Comptabilité ezali koya ! - Terminateur ya blonde alobi. - Tofungola compte !
  - Emonani lokola kobebisa ata seconde moko te! - Aurora apesaki mitindo.
  Mopanzi ya mobebisi ekolaki mbala moko liboso ya ba scouts. Ezali kaka na bibembe na pont, kasi te ndenge oyo bato mingi bamesaná na kimya, bobele mbisi ya miliki ya aigre oyo ezali kobɛta mokila na yango na mopanzi.
  Lisusu kolamuka na esika oyo eleki kosepelisa. Bana basi ya Komsomol batelemi nokinoki mpe, kopumbwaka, bakimi lisusu. Bapesaki bango ata bilei ya ntɔ́ngɔ́ te, yango wana batikaki bango na nzala makolo ngulu likoló ya zɛlo ya mɔ́tɔ. Na yango, kima lisusu mpe kokita mbangu te. Apparemment il faut bango pe basala makasi...
  Aurora alendisaki moninga na ye ete:
  - Bomba zolo likolo, mwasi ya soviétique ya malili! Na nsima, tokobukana na nse ya tank te!
  Margarita abɛtaki na nkanda makasi:
  - Ee, nakanisaki kutu kobukana te ! - Mpe kososolaka ndimbola mibale ya maloba ya boye, abakisi bososoli. - Mpe kutu mingi koleka kogumbama!
  Babundi ya Komsomol bamikitisi na mopanzi. Mpo na mwa ntango nsima ya masuwa ezipaki pole oyo esilaki kokita. Ba scouts ya URSS bamataka lokola Spiderman na kosalelaka ba bottes Velcro. Margarita asalisaka mpe "ballast": azali pene ya kobenda zombie na scruff ya nkingo. Eza bien que mobali oyo aza moko ya ba échantillons ya minene te. Awa bazali na pont. Moko ya ba combattants atombolaki mutu, fille moko ya Komsomol akati ye na disque boomerang.
  - Kimisa kimia, sala mbangu! - Ayebisi ye.
  Bamataki nokinoki mpe bakangaki bamasuwa esika moko. Sikoyo makambo nyonso ezali ya solo! Pont mobimba ezali na se ya munduki ya ba beautés. Awa bato mibale ya masuwa babimaki libanda, ndambo ya segɔnde mpe ezalaki na mabulu na mitó na bango, kaka bango nde bazalaki na ntango ya koningana.
  - Nazali na monguna na pointe ya minduki ! Sikoyo, kitisa bato nyonso na nkuku! - Augustin apesaki mitindo. - En général, azuaki rôle ya commandant supérieur, kobanga que Margarita trop " boboto " mpe religieux ako déranger eloko moko. Korshunova amekaka komona likambo yango te. D"ailleurs, ndenge moko ya ba maréchals soviétiques alobaki - bato mibale bazali équipe te, misato bazali compagnie te!
  Margarita alongolaki basapato na ye, abombaki yango na sakosi na ye ya mokɔngɔ, mpe atambolaki makolo ngulu na mopanzi. Nokinoki, akitisaki mokumbi mitrailleuse oyo abombamaki na ndako ya bolɔkɔ, emonanaki lokola ete ayebaki naino te likambo oyo esalemaki. Ba filles ya Komsomol ba bendaki ba mitrailleuses na bango ya miracle depuis sima ya mukongo, ba sourir, moko azuaki but na passage mobimba, esengeli to effacer passage mobimba.
  Aurora akimaki na mbalakaka na mbangu oyo elekaki mbangu ya masano ya Olympique. Moko to mibale mpe azali pene ya ba canons ya zolo. Babundi bazali pene na zomi na mibale kuna, ndambo bazali na bokɛngi, basusu bazali kobɛta bakarte. Ba ndumba mibale baza na bango. Nayokelaka bana basi mawa, kasi ndenge wana nde nsuka ya bololo ya mwasi ya ndumba. Kofuta ezali separate, mpe démontage ezali gros. Aurora akati bato nyonso na bopanzani mokuse uta na ebundeli moko ya kimia. Azali na mposa ya sight ya collimateur te awa, mpe bongo ezali na éclairage, mpe ba marins bazelaka attaque te depuis arrière. En général, lolendo monene ezali na rôle : nani azali na courage ya ko attaquer destructeur oyo etondi na ba soldats mpe ba marins.
  - Botambola lokola mpongo na nzela ya koleka na loboko ya mobali! - Aurora azali kolobaloba na kimia. - Tika zombie atelema, akopesa yango kaka na ba bottes na ye ya Chine.
  - Ya solo, ngai moko nakosukola yango. - Ayanoli na Margarita.
  Bazalaki kosala ba mouvements ya bana basi na ebele ya "masano ya virtuel" koteya bango kokanga masuwa mpe ba chars, kobunda na ba labyrinthes, ba avions ya tempête, mpe kolona ba explosifs.
  Ee, bokundoli ya lokuta to ya solo ya boye uta na mokili mosusu ebimi na emonaneli oyo ya kokamwa ya mikolo mizali koya.
  Soki balingi, ba officiers ya renseignements bakokaki kokosa G-2 mpo na komema ba explosifs na bureau ya Premier ministre ya Grande-Bretagne, mpe kosala makambo mosusu mingi. Na yango, sikawa Margarita atambolaki na kati ya ba barres ya lopango mpe nokinoki azwaki banzela na nse ya mɔ́tɔ uta na angle moko ya litomba. Un couple ya ba noirs na moko ya jaune ebimaki. Margarita atikaki ye apusana penepene. Bato mosusu mitano babimaki nsima na bango. Na nsima, ezalaki na molɔngɔ mokuse oyo ebomaki bato nyonso.
  - Nionso ekozala simple ! - Ayanolaki. Mpo na ntina moko boye, lisosoli na ngai ezongaki, mpe esengo moko ebimaki mpe nalingaki kosala mosala na ngai malamu koleka.
  . MOKAPO No. 6.
  Mwana mwasi moko ya Komsomol akimaki mbangu na kati ya char, mpe ezalaki na babundi mosusu nsambo. Nalongolaki yango nsima ya kokima mbangu tii na zolo, kasi na ngámbo mosusu. Zombie, atako motindo, atɛlɛmaki kaka te, kasi atambolaki na pont na nzela ya nsima ya masuwa, kasi na esengo nyonso azalaki komonana te.
  Kokende na zolo, Margarita atie minei mosusu na nse, na esengo bazalaki kotambola na embrassement, mpe kutu emonanaki lokola bazalaki kopesana beze.
  - Nakendeki na ekuke ! - Abwaki terminateur ya blonde.
  Aurora, oyo azalaki mosika te nsima na ye, andimisaki ete:
  - Mpe nasukolaki minduki.
  - Ozali koboma ba Yankees! - Margarita abimisi monoko na ye.
  - Mpe efficace mingi! - Aurora azwaki libenga ya likaya oyo ekweaki na mosapi ya lokolo na ye ya mpamba mpe abwakaki yango na ndenge ete ebɛtaki na mbɛbu ya "aigle" ya Amerika.
  - Nazali kokende na mopanzi! - Abwaki démon ya moto laconiquement.
  Ba beautés ekendeki liboso. Aurora alingaki akutanaki na mobali moko ya moindo. Alingaki koganga, kasi mwana mwasi yango azipaki monoko na ye na lipwɛpwɛ:
  - Kimia motema, mwana ya mbwa.
  - Ozali Divine na ngai! - Alobaki.
  -Ozali na mbɛbu ya malamu, mwana mobali, kasi ngai nazali na ntango te. - Mwana mwasi ya Komsomol afinamaki artérie pene na zolo na ye na misapi. "Ntango mosusu nayokaka mawa mpo naponaki te mosala ya kozala mobundi ya tennis." Elingaki kozala na mbongo, lokumu, ebele ya mibali kitoko mpe koboma bato te.
  Mec wana amikitisi sima pe monoko ebimaki na sima ya munoko na ye.
  Aurora ya nsuki motane afukamaki mbala mibale to misato, abeta masasi offhand, kobebisa mibali oyo balandaki. Bapesaki mitindo ete:
  - Galina, sala cercle pe koma na popa.
  - Ya solo, oyo ezali likambo ya motuya mingi mpo na biso. - Epesami na Mirabela
  Fille ya Komsomol atambolaki makolo ngulu na centre, kosilisa ba militants ebele lisusu na nzela, surtout, akimaki mbangu na superstructure ya likolo. Et puis vitesse ezalaki na côté na ye, deux-trois crimes inaudibles, mutu moko te azalaki kutu na temps ya ko tirer.
  - Mpe bakitani balobi ete ba cowboys babenganamaka noki. Mbala mosusu bazali kokosa!
  Fusil d"assaut (bibundeli oyo ezali koloba na ndoto ezali likambo oyo esalemaka mingi, oyebaka ata moke te nini subconscient ezali na makoki ya kosala!) ekokaki koboya koloba te:
  - Professionnalisme na yo eleki masanzoli.
  - Mbala mosusu okoki koloba likambo mosusu ! - Mirabela amataki na makolo mpamba na mwinda ya mwinda oyo ekweaki, oyo ezalaki kopela mɔ́tɔ mpe akangaki nzoto na mpasi.
  - Ozali perfection, ozali perfection, .
  kobanda na kosɛka tii na geste oyo eleki masanzoli nyonso!
  Kosala monguna likambo ya mabe, mosala monene ya mabe, .
  Mpe kokitisa douche ya plomb, na mputulu ya kozika - napalm - Dispositif cybernétique ya mitrailleuse eyembaki na malembe na kati ya écouteur.
  - O interpréter na mayele mabe hit! - Mirabela asɛkaki (kasi akokaki komikundola te esika oyo ayokaki nzembo!) mpe apangusamaki na litindi na ye oyo ezalaki kosala mpasi na ebende ya mabe.
  Masini yango eyanolaki ete:
  - Programme ezali na sens ya kosekisa. Pona kotombola esprit ya ba combattants!
  - Liboso, ba films ezalaki malili, po esprit na makasi mikolo nionso, .
  mais yebisa ngai nini eko exciter yo, film ya porno "Emmanuelle"! - Mirabela ayanolaki na maseki (Mpe Emmanuel azali nani, image oyo ewuti wapi na mutu na ngai. Peut-être na liloba Emmanuel?).
  Mpe ye moko asekaki na liseki yango.
  Totombolamaki likolo ya nsɔngɛ ya lopango, mwana mwasi yango akangaki baninga minei ya babola bazalaki kobɛta mayele na console.
  - Equipe ezali totalement hors contrôle ! Eza bien que moment na yo ya suka ekozala ya esengo!
  Aurora akiti na nkuku na rampe mpe azwi position liboso ya porte ya setting. Moto moindo moko monene, kilo nkama moko na ntuku motoba abimi kobima. Mwana mwasi moko ya Komsomol azali kopumbwapumbwa likoló na ye, azali kopemisa ntolo na ye na bifelo ya mipanzi ya nzela ya koleka. Bruiser, azali konguluma.
  - Fakyu! Mpo na nini kimya boye! - Aurora - abeti ye na temple na butt. Na nsima, azwi ebembe yango, atikaka yango ekwea na malɛmbɛ.
  - Po bolingo eyeli yo ! - Ayanoli.
  Mwana mwasi ya Komsomol a décevoir awa pe te, akoti lokola mopepe, ligne moko, kokata na se deux douzaines, ndambo na yango ezalaki kolala. Nsolo makasi ya masanga emonisaki ete Yankees ezalaki na eloko moko ya kosepela.
  Ndoto ekatani, sirène moko ezali kobɛta na mongongo ya nse. Balamusaka bana basi yango na kobɛtáká makolo na bango na fimbo ya caoutchouc mpe batindaka bango na makasi básala molɔngɔ.
  Batomboli yango mpe bakangi yango lisusu na minyɔlɔlɔ, bazali kotindika yango lisusu.
  Kasi, liboso na yango, bapesaki ngai eloko ya kolya. Na mbala oyo mpe, mbuma ya mbuma oyo basangisi na mbisi ya sika mingi te. Kasi oyo ezali kutu mungwa mingi koleka ndenge ezalaka. Emonani ete bilei ya kala mpe esilaki na bibombelo oyo eutaki na kati ya batrophées, bazalaki kobwaka yango na kati ya orge ya mayaka. Mpe bazalaki kobakisa mungwa na mbisi yango mpo na koboma mikrobe. Bato oyo bakangaki babungisaki naino motuya na bango te mpo na Banazi!
  Oleg Rybachenko azali kosala ba hobbles elongo na bango. Atako emonani ete ntango ekoki mpo na kolala mpe kutu koleka, makasi ezali te. Ndɔtɔ yango elɛmbisaki mwana mobali yango mingi.
  Yango wana atambolaka boye mpe ayokaka lokola ba souvenirs ya ba fruits ya ba hallucinations ya somo oyo ba expérimentateurs ya Hitler ba inculquer na ye ezali ko taper na mutu na ye;
  Awa amoni Dmitry na ndoto. Azali lokola mwana mobali ya moke mpe molai oyo bakangaki na minyɔlɔlɔ elongo na bango, kasi molai mpe misisa mingi. Kasi, elongi mpe nkombo ekokani. Lisusu coincidence moko ya somo. Mpe mwana mobali oyo azalaki na mwa bitumba ya pete, na ekipi ya bana mibali uta na Slovénie, mpe na nsima Roumanie. Bitumba nyonso mibale ezali ba knockouts ya mbangu, mpe na miniti ya liboso! Etumba ya misato emonanaki ete ezalaki mpasi mingi koleka. Moto ya Italie oyo azalaki na mafuta mingi te azalaki na défense excellent mpe na mobilité na makolo na ye. Amipesaki nzela te ete bábeta ye mbala moko mpe akimaki malamu. Adversaire ya Dmitry asilisaki tour ya liboso na makolo...
  Na nsima, mwana mobali oyo azalaki na tour ya mibale, kotya likebi te na likoki ya kokima ye moko na monguna moko ya makasi, akimaki kaka mbangu epai ya monguna, kobwaka makofi na mabɔkɔ nyonso mibale. Mpe azwaki mpasi ya sikisiki mpe ya mbangu ya semba epai na ye, kaka na nsɔngɛ ya nsuki ya motó na ye.
  Mpo na mbala ya liboso, elenge mobɛti-mbanzi yango aninganaki, kasi yango epesaki Dmitry nkanda kaka. Apumbwaki lokola tigre mpe akangaki monguna na ye na loboko na ye ya mobali.
  Homologue azali kobalusama mpe akweyi na genoux... Arbitre atangi knockdown mpe apesi signal :
  - Boxe ya masano!
  Moto ya Italie amonanaki lokola abungisaki mobilité na ye mpe nsima ya mibale-mibale ya mbangu akweyaki na tempelo mpe na mokuwa ya matama, na maboko na ye etandamaki na kozanga elikya ete arbitre atangaki kutu te, kasi mbala moko atelemisaki etumba. Ba stands, oyo etondaki mingimingi na bana ya kelasi, ezalaki kobɛta piololo mpe koganga. Kasi, ezalaki mpe na bapolisi ya SS ya lokumu mingi kati na bayangani. Babandaki ko pomper garçon oyo alongi, fille wana a massager ye na matama pe a pakolaki kingo...
  Dmitry azalaki kutu kobanga:
  - Nabomaki ye te ?
  Kasi nsima ya miniti moko ya kosala manipulation ya makasi, elongi ya elenge boxeur"s ekómaki rose, mpe afungolaki miso. Abulunganisaki likambo moko na kimia. Dmitry asalisaki ye atɛlɛma mpe mwana mobali yango ayambaki ye na ndenge ya boninga.
  Oleg Rybachenko, na ngambo na ye, a boxaki na bokebi, bitumba ezalaki ya amateur, minei ya ba tours ya trois minutes.... Mwana mobali atindaki ba opposants na ye mibale ya liboso na tour ya misato mpe ya minei. Nasengelaki kosala tinker na ya misato... Mpe atako Oleg Rybachenko, kolakisa défense excellent, akambaki na confiance na ba points, tour ya mitano mpe esengelaki.
  Bolumbu kino na loketo, nzoto ya bana mibali oyo ekómaki motane ezalaki kongɛnga na motoki, misisa na bango ezalaki koningana, mpe misisa mpe misisa na bango ezalaki komonana lisusu makasi koleka. Opposant Oleg Rybachenko akendeki mbangu liboso, na espoir que soki azali active, bakopesa ye tour oyo. Kasi mobongisi-nzela yango ya mpiko amonaki ete moninga na ye asilaki kolɛmba, mpe ndenge oyo azalaki kosala ekiti. Elandaki mbangu ya mbangu ya mopanzi na ngámbo ya lobɔkɔ ya mwasi ya nsuki ya motó mpe mituka oyo ezalaki koya. Jeune adversaire apesaki nzela mpe akweyaki liboso... Apparemment ezalaki knockout, mpo atelemaki te na compte ya zomi.
  Sima na yango pause ezalaki, ba combats misatu na jour moko selon système ya coupe eza ebele!
  Dmitry alobaki na mwa kotyola:
  - Ba professionnels babundaka ba tour zomi na mitano, pe avant Guerre mondiale ya liboso, ba restrictions ya temps ezalaki ata muke te. Ba boxeurs babundaki tii moko na bango akweyaki alɛmbaki.
  Oleg Rybachenko andimaki kaka ndambo awa:
  - Oyebi, oyo ezali boxe professionnel, nasepelaka na yango na ndenge moko to mosusu te. Na boxe amateur, ozali kaka ko tambola na grille, mais na ba pros, trop e dépend na ba promoteurs. Na ndakisa, bakoki kopɔla mobɛti-mbanzi oyo ayebi mpenza masasi kozanga ete bápesa ye bitumba. Mpe ba champions bazali na libaku ya kopekisa monguna oyo azali likama mingi akota na etumba. Na ndakisa, koboya kaka kotya sinyatili na kontra na nzela ya retard ndenge na ndenge.
  Dmitry aningisi loboko na ye:
  - Tika kaka ye ameka !
  Na tango ya midi, bilenge ba sportifs bazalaki koleisama na ndenge ya malamu... Ezalaki kutu na ba oranges mpe mpo na dessert banana, coco na manga, oyo liboso ba athlétes adolescents soviétiques ba goûter te.
  Apparemment ba organisateurs nazis ya concours bamekaki kolakisa que na Troisième Reich nionso ezalaki bien, très satisfaisant mpe okokaki kofuta luxe.
  Dmitry na Oleg Rybachenko bamekaki coco na banana mpo na mbala ya liboso na nzoto na bango ya sika, mpe ananas mpo na mbala ya mibale (malamu, ezali pete mingi na ba oranges na URSS; bazali na oyo ya bango na Asie centrale!). Awa ba gars basalaki erreur assez commun - ba surpasser... Mpe ba entraîneurs ya ba adultes bazalaki te na équipe... Soki Hitler Jugent azalaki na slogan - il faut ba jeunes ba gérer na ba jeunes, alors délégation sportive soviétique e décidé bolanda ndakisa oyo.
  Mbala mosusu yango ezalaki likanisi ya malamu koleka te mpo na kolanda!
  En tout cas, sima ya midi ya motema na dessert na ba gâteaux, ezalaki (soki o perdre te!) bitumba misato mosusu... Mpe na ba gars ya makasi!
  Sima ya kolia, bana mibali basepelaki kitoko, Oleg Rybachenko kutu a suspecter que ba drogue bango na eloko moko...
  En tout cas, sikoyo classe ya ba jeunes sportifs soviétiques ekweyi, mpe babandaki ko perdre moko sima ya mosusu... D"ailleurs, ba juges na ba arbitres bakendeki totalement sauvage.
  Et ba soviétiques babundaki déjà na ba Allemands....
  Na ebandeli Dmitry ayokaki tolerable, mpe na tour ya liboso alekisaki ba quarts de finale...
  Kasi, déjà na demi-finale, ayokaki faiblesse na maboko mpe makolo... Faiblesse monene mpe ba mouvements malembe... Kasi Dmitry asimbaki lolendo na ye, mpe akendeki liboso malgré le fait que azangaki mingi... Kasi motó ya mwana mobali yango ezalaki makasi, mpe ba coups précises ya adversaire moko ya munene, technique mpe ya mbangu esilisaki ye kaka... Mpe nkanda mpe lolendo, na ngala na yango, epesaki ye nzela ya kokoba na confiance etumba...
  Na suka, na tour ya misato, Dmitry akangaki adversaire na ye, abukaki zolo...
  Moto ya Allemagne akamwaki mwa moke mpe abɛtamaki na nsuki ya motó. Mwana mobali oyo autaki na Third Reich azongaki nsima, bazalaki kobenda ye zingazinga. Dmitry a développer succès na ye, a performer un pas rapide, mais en même temps notable trois... Adversaire akweyi, arbitre abandi ko compter knockdown très malembe... Garçon allemand atelemi, kasi azalaki fermement na makolo te ... Dmitry inspiré akendeki mbangu mpo na kosilisa ye. Ba balancements précis ebele... Mwana mobali akweyi...
  Zuzi azali na mbangumbangu te mpo na kopusana penepene na ye. Atuni likambo moko pembeni. Ba répondre ye...
  Kotanga ya sika ya malembe ebandi... Na motango ya libwa mwana mobali azali kaka kolala... Kasi signal ya suka ya rond eyokani. Bazui ye pe ba memi ye na coin na bango...
  Dmitry alobi na elikya nyonso:
  - Tour ya minei ekozala te ! Ekobima kaka te!
  Na cas oyo, garçon russe abimi na raison, ba secondes epesaki ndingisa...
  Oleg Rybachenko, na ngambo na ye, abundi lokola soki eloko moko esalemaki te... Azuaka ba points na calme, mpe sima asili na quatrième tour... Mpe ba mouvements na ye ezali kaka précis mpe rapide...
  Kaka bango mibale, bamonisi ya etuluku ya mbula oyo eleki bilenge, nde bakómaki na masano ya nsuka kati na basani ya Union soviétique. Un super poids lourds parmi enfants, et un poids moyen... Champion ya poids ya vol azokaki quelques heures avant départ, mpe bazuaki temps te ya koluka remplaçant na ye...
  Donc na finale ezalaki kaka na ba Russes mibale, mpe ba reste nionso, bien sûr, bazalaki ba Allemands oyo bakobeta mpo na or entre bango...
  Concurrence ezali ko filmer activement... Dmitry a winced na dégoût:
  - Oyo ndenge balingi ko soni biso ! Comme si biso ba Russes toza mabe koleka ba Allemands et non ba Aryens ata muke te!
  Oleg Rybachenko aningisi motó:
  - Vraiment te ! Bokabwani nyonso ya bikolo na oyo ya mobimba mpe ya kokoka te ezali bozoba na formulation na yango moko ya motuna. Mpe tokoki koloba nini soki makanisi na biso ezali mingimingi ya mikili mingi!
  Dmitry, na kosɛka, andimaki ete:
  - Mpe tokobeta bango na mokili mobimba...
  Yambo ya bitumba ya suka ezalaki, ya solo, pause... Et puis ba Allemands babimisaki trick mosusu ya saleté na ba garçons soviétiques... Soit disant ba proposaki ko poliser ba tenis na bango. Kasi mpo na yango, sapato ya makolo ya bana mibali elɛmbisamaki na mbalakaka mpe ebandaki kobukana...
  Il fallait na bwaka yango pe na kima pona kosukola yango na lavabo... Dmitry akomaki na kanda makasi:
  - Mpo na nini basalaki boye ? Balingaki ba provoquer biso na combat et puis balongola biso na concurrence?
  Oleg Rybachenko alobaki na ndenge ya malamu mpenza:
  - Kaka yango te ! Bakolinga mpe komonisa ete bobola ezali na URSS, mpe ata ba athletes ya liboso batindamaka na makasi mpo na kobunda makolo ngulu. Lokola, bana babola oyo bazali na Russie!
  Dmitry apesaki likanisi ete:
  - Peut-être tokoki kosenga ba camarades na biso ya mikolo ba tenis ? Ya solo, bakozala minene mingi mpo na yo, kasi bakozala wana mpo na ngai!
  Oleg Rybachenko aningisi motó na ye na ndenge ya mabe:
  - Te, ezali na ntina ! Tokolakisa bango ete tozali na makoki ya kolonga ata na makambo ya mpasi mingi. D'ailleurs, bana mibali ya âge na biso bazalaka na soni te ya kokende makolo ngulu... Ndenge balobaka, bomwana ya makolo ngulu...
  Dmitry akangaki mabɔkɔ na ye makasi mpenza na boye ete makolo na ye epasuka. Elenge mobɛti-mbanzi yango alobaki boye:
  - Bon, basilikisa ngai ! Te, basilisaki ngai kaka mpenza!
  Oleg Rybachenko ayanolaki ete:
  - Bongo tika nkanda epesa ngai na yo makasi.
  Awa souvenir ekatanaki na touche ya Dima oyo akangamaki na minyɔlɔlɔ pembeni na ye, mwana mobali alobaki na mongongo ya nse:
  - Omoni pe likambo oyo ?
  Oleg Rybachenko ayanolaki na mokuse ete:
  -Iyo!
  Mbula ebandaki lisusu kobɛta, oyo ezali mpenza momeseno te na eleko ya prɛnta ya Crimée. Yango esalaka ete ezala nsɔni mpe malili. Ezali kutu naino bosoto, mpe ba callus oyo esalemaka na nse ya makolo ezali kosala mpasi na ndenge ya nsɔni mpo na mai ya malili oyo epɔli. Kolona oyo ezalaki na bakangami makolo ngulu ekɔtaki na zamba mwa bangonga na nsima, esilaki pene na mpokwa. Emonani ete mibali ya SS bazalaki kosala mbangumbangu, bazalaki koluka esika ya kobombana na mbula. Mwana mobali yango ya mobongisi-nzela atikalaki moke kobosana likambo oyo ekómelaki ye. Mpe ebongi na elenge Léniniste kokanisa na ntina ya bilamba ya malili, ya mayi ya mayi, makolo ya kolɛmba mpe minyɔlɔlɔ makasi ya bibende oyo epɔlaka te oyo ezalaki kopakola ye na mabɔkɔ tii ntango makila ebimaki.
  Dmitry abukaki kimia mpe alobaki ete:
  - Emonani lokola ete nalongaki komata zingazinga ya Crimée na eleko ya malili, kasi... Ezali ndenge moko boye te!
  Oleg Rybachenko andimaki, koningisa motó:
  - Kasi na biso, nionso ezali lokola na bato te !
  Zamba yango emonanaki ete ezalaki monene mpenza. Na mipanzi ya nzela etelemaki banzete ya pin na formation - ba circonscriptions misato to minei, na écorce rouge-marron fissuré to jaune-orange lokola ba écailles ya mbisi ya minene, kotombola mitole compactes toujours verts to bleues na hauteur ya zamba.
  Mpe ezali mpe na bafololo na bitape, oyo ezali lokola ba petunias. Zamba te, kasi lisapo, liyoki ya kokota na mokili mosusu. Kasi ezali mpe na moins - potopoto na nzela etondaki na nzube, ya makasi, lokola ba aiguilles ya solo ya bibende oyo euti na masini ya kotonga.
  Bana basi mosusu bazalaki deja kolela ntango bazalaki konyata bango. Dima, kofina loboko ya Oleg Rybachenko, alobaki:
  - Oyo ezali mpasi ! Kondima ba visions te!
  Mirabela atyaki loboko na ye na nsuki ya Dima oyo bakataki na équipage ya pete, oyo esilaki kobanda kokola, mpe alobaki na mongongo ya nse:
  - Ndima yango to te ! Mpe talá litambe na yo! Ekokaki te mpo na komipesa infection!
  Jeniper na... fraises déjà mûr na ba fraises ekolaki makasi na sous-groupe. Nsolo yango ezalaki kosangisa nsolo ya pin ya printemps mpe fraise ya printemps mpe nsolo ya jeniper. Emonanaki lokola ete ekómaki kutu molunge. Mpe nakokaki kaka kondima te ete matambe nkama moko uta awa ezalaki na mai, atako tundra te, lolenge nini ya tundra ekokaki kozala na Crimée? Kasi nyonso ndenge moko, ntango ya mabe mpe mabanga ya malili ya moindo, oyo na nse na yango bibele ya bafascistes batambolaka. Ezali mawa ete admiration ewumeli te - pasi na maboko na ye, monoko mpe mokɔngɔ, malili, humidité ezongaki, mpe Oleg Rybachenko ayokaki esengo mingi te. Kaka tii na ndelo.
  Nzokande... moyekoli ya mobongisi-nzela malamu mpenza asɛkaki na mbalakaka. Koleka mbala moko na tango mokuse oyo azalaki awa na bokangami, akanisaki : bien, nionso ezali mabe, ekoki kozala mabe koleka te ! Mpe mbala nyonso oyo emonanaki ete ezalaki mpenza na esika ya kokende.
  Na lolenge moko ya kokamwa, likanisi oyo ebɔndisaki mwa moke. Oleg abandaki kutu komikundola karte ya Crimée uta na Atlas. Kasi akokaki komikundola yango te - mpe abungaki na makanisi ya mobulungano ete likambo moko oyo ekoki kosalema mpenza te esalemaki. Okoki kokende na tango mosusu - bakomi ya science fiction balingaka likambo oyo banda tango ya Mark Twain. Na espace mosusu, eloko moko ya moderne mingi, na planète mosusu - kanisá! Na lifelo na raison - brusquement oyo ezali ba supercivilisations; bato oyo bazali liboso ya bomoto na mbula milio na bokoli bazali kosakana! Nionso oyo ekoki kosalema te ezali possible - nayebi na ntembe te!!!! Mais po en même temps essence na yo, mémoire, expression mobimba et non seulement ya yo e changer?! Oyo ezali totalement - sans limite mpe transcendental...
  Oleg Rybachenko atunaki Dmitry ete:
  - Ozali na mwango mpo na etumba ?
  Mwana mobali ayanolaki ete:
  - Plan ezali simple - hit! - Koningisa oyo ya nzoto mikemike, oyo likolo na yango mokuwa nyonso ezali komonana na mokɔngɔ na ye, abakisi. - Kasi ezali kaka malamu tango ozali kaka mikuwa te, kasi misisa ya makasi esakanaka na yo. Pongi malamu... Kasi okomi moke!
  - Moke, kasi mosika! - Oleg ayanolaki na corny, kasi na ndenge ebongi.
  Mpe nzela ekómaki pɛtɛɛ, na ntango yango ekómaki na bomoi mingi. Mpe ezali likambo ya kokamwa mingi ete na Crimée, ezali lokola nde makambo nyonso ekufi. Mbala mibale to misato bato oyo batambolaka na mituka oyo bazalaki na swastika ya moindo oyo bayinaki bakimaki mbangu epai na biso. Mpe na nsima, na boumeli ya miniti soki mitano, convoi moko ebendaki epai na bango - bashario minene oyo ebendamaki na ba morseurs oyo bazalaki komonana lokola ya filozofi na bagage ezipami na bilamba ya saki, oyo bafandaki na yango ba policiers ya ba volants na ba manteaux ya mbula ya camouflage mpe na ba bandes ya trahison. Lisusu accompagné na transporteur. Na bokeseni na ba chars, Hitler azali na yango mingi. Na nsima, etuluku mosusu ya bato oyo bazalaki na mituka minene, bakisa mpe mituka oyo ezalaki na motuka ya mopanzi, elekaki na pɛtɛɛ nyonso baombo ya basi oyo bakangaki. Ezali na mituka nkama moko, moke te, pene na nyonso ezali na langi ya kaki.
  Ntango bazalaki kotambola, Banazi bazalaki kozongela bato oyo batambolaka na mpunda oyo bazalaki komata na motó ya likonzí ya bato ya bolɔkɔ mpe mingimingi baombo, mpe Oleg Rybachenko akokaki kolapa ndai ete mingongo yango ezalaki kosɛka. Bakɛngɛli ya SS batikalaki nyɛɛ. Minganga bazalaki kotambola na lolenge moko ya mituka ya bibundeli, oyo ezalaki lokola ba tortues mpe ya kilo, mpe banzela ezalaki naino kobenda. Bazalaki na nsuki ya mitrailleuse. Kasi emonani lokola, Oleg akanisaki, balingaka mpenza rôle oyo te - ba gardes ya garde... Babombaki kutu ba muzzles na bango ya brutal.
  Dima alobaki boye:
  - Ba bomi ba respectaka te ata na Allemagne !
  Mirabela alobaki lisusu likambo moko, aningisi motó nsima ya basoda ya mabe ya SS. Oleg apemamaki:
  - Boma bango ! Moko na moko na bango, liboso ya Hitler!
  Dima alobaki na kopema:
  - Eh, na comprendre monoko na bango te. Soki te nalingaki natuna soki tokokoma na suka kala mingi te...
  Oleg Rybachenko alobaki na kolɛmba nyonso:
  - Nayebi Allemand, kasi ezali na tina moke!
  Na ntango yango, mbula etɛlɛmaki, mpe likoló ekómaki polele likoló ya banzete mpe moi ebimaki. Oleg Rybachenko azalaki na problème mosusu - alingaki kokende na toilette mingi mingi na ba façons nionso mibale. Kasi likambo moko eyebisaki ngai: ezalaki mpasi mpo na kotika mpo na likambo oyo. Mpo na ntina moko boye, kozanga likoki ya mosala ya ebandeli boye, likambo oyo ete ata awa azali kolanda bolingi ya moto mosusu, esalaki ete mwana mobali yango ya mobongisi-nzela asilikisa mingi. Longola yango, mposa yango ezalaki kokóma mpenza mpasi. Ezala mibali ya SS mpe basali na bango basilisaki mokakatano oyo kozanga kotika, kasi yango ebimisaki kaka nsɔni, mpe mposa ya kolanda ndakisa na bango te.
  Na yango, ntango mosusu oyokaka mawa ete olyaki bilei oyo ekoki mpo na kobimisa mposa. Ba fascistes bayebi kosala ba problèmes - babotamaka ba sadistes. To ezalaki nde ndenge fɛti yango etombolaki bango?
  Oleg Rybachenko asilaki kobanda konyokolama makasi ntango na mbalakaka ezalaki na mwa milinga na mopepe oyo ezalaki naino na mai, nsima mbwa moko koganga mpe mingongo ya bato eyokanaki, esika moko ya polele ebandaki na mbalakaka kobima na loboko ya mobali, epai basoda bazalaki kosala eloko moko - na ntina na yango zomi na misato na nyonso, mpe nsima na yango milinga ezalaki komata likoló ya mabanga mpe bandako minene. Bana oyo balataki bilamba ya camouflage bazalaki kokima motó na motó longwa na nzela kino na baoyo bazalaki na elanga. Ba Russes te, soki tosambisaka na makelele mpe ba bandes à bras na swastika, bazalaki soki tuku mibale - bakimaki mbangu mpe bagangaki. Na tango colonne epusanaki pene na village, ata douzaine ya ba soldats basila kobima mpo na kokutana na bango - na ba lance-grenades minene mpe ba mitrailleuses portables équipées na ba appareils ya large sous-baril. Bazalaki kokambama na mobange moko monene oyo alataki elamba ya mokonzi ya basoda ya SS.
  To mbala mosusu nkɔkɔ te, kasi kaka na nsuki mpɛmbɛ, mpo ete ezalaki na bilembo mosusu ya bobange te oyo emonanaki epai na ye, mpe geste ya lobɔkɔ molai, oyo ezalaki na nsɔngɛ, oyo ekembisamaki na ba bracelets ya wolo, ezalaki komonana lokola ya bokonzi mpe ya komanda.
  Mpe azali na ba prix... Oleg Rybachenko atangaki na buku ya référence, mpe akamwaki ete mingi mpenza ekokaki kosangisama na kati ya liboke. Oyo eleki likoló ezali Ekulusu ya Chevalier oyo ezali na nkasa ya chêne mpe mipanga. Likolo kaka, eloko moko, kasi na diama, lokola mpe Grand Croix ya Ekulusu ya ebende, kasi kaka Goering nde azali na prix ya boye. Kutu likolo ezali Star ya Grande Croix ya Croix d"Iron, mpe na histoire mobimba ya Allemagne epesamaki na bato banso mibale - Field Marshals Blucher mpe Hindenburg. Bon, Ordre ya Aigle na Diamant ekozala likolo.
  Kolona ya bato ya bolɔkɔ etɛlɛmaki. "Monganga-mokonzi" oyo azalaki na libumu ya nzungu, ndenge Oleg Rybachenko abengaki motó ya convoi yango, akitaki na mpunda mpe asololaki na mobali yango ya nsuki mpɛmbɛ. Ba oyo batikali batalaki convoi na mawa mpe na tension. Oleg Rybachenko amonaki ete bato nyonso oyo bazalaki na elanga batikaki mosala na bango, mpe bana oyo bakimaki bakómaki pene na penepene. Ba Allemands ya liboso, batambolaki na colonne. Mpe nsima na bango ezali na bato ya mboka oyo bazali minene: makolo ngulu to balati sapato ya bast oyo esalemi na bilamba. Ba pauvre gars ya mboka emonanaki kaka balati ba chemises carrées ya couleur - noir et blanc Bazalaki tellement ragged que o comprendre mbala moko te esika bana mibali bazalaki pe esika bana basi bazalaki; nyonso ya nsuki, ya nsuki mpɛmbɛ, kasi ya mpɛmbɛ na mputulu, to motane-motane, nsuki milai, bosoto ya nsɔmɔ, kasi na miso ya bomoi, ya polele - mposa ya koyeba makambo, mwa kobanga mpe polele mawa. Oleg Rybachenko amonaki mpe ete convoi ya SS emekaka kozala penepene na baombo na ndenge ekoki mpe mosika na bato ya mboka. Banazi bazalaki kosala makɛlɛlɛ te, bazalaki kozala na lolendo te, mpe mingimingi bazalaki komitambwisa na kimya.
  Margarita, ntango azalaki kotala likambo oyo, alobaki boye:
  - Bravado ya SS ekendaki wapi ?
  Oleg Rybachenko ayanolaki na mayele nyonso:
  - Etikali mpo na fimbu mpe bansinga!
  Général ya nsuki mpɛmbɛ, na ntango yango, alakisaki mibali ya SS oyo bazalaki na monɔkɔ oyo ebebaki mbala mibale to misato, mpe na nsima, ntango mobali yango ya mafuta abandaki kotɛmɛla na eloko moko oyo ezalaki kobimisa moustique na monɔkɔ, aningisi lobɔkɔ na ye mosika, na makasi, lokola nde abandaki kotɛmɛla yango bakataki ye na mopanga. Mpe moto ya mafuta mpe aningisi loboko na ye, kasi na elongi ya kosilika ya boyokani, mpe na nsima apesaki etinda mokuse. Mituka ya bibundeli ebandaki konguluma, mpe batambwisi ya mbwa ya zamba bazalaki koyengayenga lisusu na nzela. Demi douzaine ya basoda ya mboka balandaki. Baoyo batikali bazingaki baombo oyo bakangaki, mpe likonzí yango etambolaki lisusu. Mobali ya nsuki mpɛmbɛ agangaki na bana mpe basali na elanga, mpe ye moko atambolaki pembeni ya bakɛngɛli ya bato oyo bakitaki na mpunda.
  Dima, koningana, amonaki ete:
  -Bakabolaki eloko moko te!
  Mirabela alobaki na mwa kosɛka ete:
  - Tika ba bunda pe bapasola misuni ya mutu na mutu !
  Elenge mobali moko ya mandefu ya nzoto makasi uta na babundi ya SS ya mboka, oyo azwaki esika moko pembeni ya Oleg Rybachenko, akangaki miso na mwana mobali mobongisi-nzela, aningisi mitrailleuse na ye ya pete, na nsima agangaki na motó na ye:
  -Ozali ngulu ya Russie, kutu o comprendre eloko moko?
  Mpe kofungolaka mino na ye, abakisaki ete:
  - Tokozala na Moscou na Washington to te ?
  Oleg Rybachenko asosolaki oyo balingaki epai na ye, abalusaki motó nokinoki, akutanaki na miso ya Margarit - kozanga elikya mpe na ntango moko lokola azali koloba ete: "Chance - makambo minene ezali kozela biso!" - kasi général ya nsuki ya mpɛmbɛ aningisi yango, mpe mobali ya mandefu, koimaima na likambo mosusu, atalaki Oleg na mawa mpe alobaki lisusu eloko te. Oleg Rybachenko alingaki a comprendre nini alingaki... Ata soki ezalaki vague.
  Kasi malamu mingi, boye komeka ezali naino na ntina? Ba Allemands balingi mpenza koyeba avenir na ndenge wana? Kasi emonanaka ete ezali contradiction. Ekoki kozala te kolobela mimekano ya boninga ya boxe nsima ya etumba ya ndenge wana. Fascisme mpe communisme ezali banguna mpo na libela. To ezali na eloko mosusu awa... Boniboni mpasi na ba temples na ngai.
  Village militaire emonanaki sima ya palisade ya nse kasi ya makasi - na plateforme mpo na ba soldats ya organisation monstrueuse SS, na ba portes ya makasi - cependant, ya minene. Kaka likambo moko nde emonanaki ya kokamwa mpo na Oleg Rybachenko - makonzí ya porte ya mabanga, oyo ezipamaki na mayemi na lolenge ya bafololo mpe matiti oyo ezalaki komata kozanga nsuka. Makonzí wana ekokanaki ata moke te na lolenge ya komonana ya mboka, epai ezalaki bosoto (nzokande - mbala mosusu oyo ezalaki nsima ya eleko ya malili?), mpe bandako, oyo etongamaki na ba carreaux ya mabanga, oyo ekangamaki na mabulu ya minene na moustique jaune, ezalaki na plat ya marron ba toits oyo esalemi na matiti ya matiti.
  Kasi ezalaki na mondoki oyo ezalaki kotambola yango moko. Te, ezali munduki oyo ezo tambola yango moko, mpe version ya caterpillar oyo eyebani te na Oleg Rybachenko oyo azali koluka koyeba makambo mingi. Na ndakisa, ebundeli yango ezali mortier oyo emonanaka na nse ya milimɛtrɛ 350 te. Andimi ete ayokaki naino likambo yango te.
  Lisusu, motuka yango ezali na kilo soki ntuku mwambe, mpe ndenge nini babendaki moko kutu na bangomba ya Crimée? Balingi komeka yango na tango ya assaut na Sévastopol impregnable? Supposition oyo esalaka que libumu na ngai ya pamba ezala mua pasi. Ekozala ndenge nini mpo na basoda ya Russie oyo bazali kobundisa bango ndenge wana? Nyonso awa epemaki Moyen Âge, esangani na modernité mpe na innovation technique. Lokola mabulu oyo ezali na bangonga mpe bafimbo. Olingaki kutu kokamwa te soki TV ezalaki awa, pe ya couleur na yango. Noir na pembe te.
  Emonanaki mpe ndenge moko na shambre oyo bamemaki baombo, to koloba malamu, babenganaki bango. Kasi, te - ezali mabe koleka, mpo moto moko te amitungisaki mpo na ko caulquer ba fissures na mortier ya ciment, mpe ezalaki na nsolo oyo Oleg Rybachenko - ngulu ayebaki mingi. Baombo bazwaki ekateli ya kosalela ndako ya kobomba biloko oyo esundolamaki to oyo ezalaki mpamba mpo na mwa ntango lokola esika ya kobomba biloko (nsolo oyo eutaka na bisika ya ndenge wana elimwaka pene na ata mokolo moko te).
  Margarita akangaki miso mingi na boye ete akómaki kobangisa mpe amilelaki:
  - Bazo kitisa biso lisusu ! Bon, soki kaka Hitler akangami!
  Kasi ezalaki nsamba likoló ya motó na ngai. Plus, baombo bazalaki na minyɔlɔlɔ te. Atako, lokola Oleg azalaki kobanga, ezalaki na twalɛti te oyo epesami awa. Na ba locaux ya kala, esika boloko ezali moderne mingi, ezali beaucoup plus confortable. Ata ba Krauts bazali ngulu, balingaka bosoto te.
  Kasi, akanisaki likambo yango, mpo asilaki kosala mombongo na ye na efelo oyo ezalaki mosika. Mpe apemamaki. Naloba nini... Ezali lokola pionnier te, ezali kitoko ata moke te. Encore na pantalon na ngai te, déjà victoire ya muke. Et ba filles apparemment il fallait bazala awa pe... Ezali malamu kotala te...
  Nzokande, Aurora abungisaka motema te:
  - Aventure mosusu... To vivre pe to pema na esengo oyo!
  Oleg Rybachenko alobaki na mongongo makasi ete:
  - Kasi na mokili oyo ekolanda ekoki kozala malamu mingi !
  Zabolo ya mɔ́tɔ akangaki miso epai ya mwana mobali yango:
  - Na parier libaku ya ko vérifier ndenge nini eko flotter mosika na biso te na monde oyo ekoya !
  Oleg Rybachenko ayemba na kimia mpo na koyanola. Yango esalisaki tólonga nsɔni mpe nsɔni;
  Nako dédier mboka na ngai ya père sans réserve - .
  Tika que feat ezala, tika mobundi atombwama!
  Mopanga ebɛti mpe gant ebwakami, .
  Mobeko oyo ezangi mawa ya mokonzi ya Mabele!
  
  Volcan ezali kozika - mai ezali kotɔka, .
  Bolingo na ngai, mbɛbu ya ambre!
  Nalingi kozwa ata mwa ntango ya bonsomi, .
  Ozali mpenza na mopɛpɛ mpe pɛto!
  
  Suki ya motuya ezikaka lokola wolo, .
  Aningisi maboko - lipapu moko ekolaki!
  Nkolo apesaki ngai likabo moko ya motuya mingi
  Mpe mbala moko ekómaki esengo mpe pole!
  
  Esika Nzambe alekaki: kuna lobwaku moko ekolaki;
  Ba roses oyo ezali kobimisa fololo mpe ya kitoko lokola mpɛmbɛ lokola neige!
  Lokumu ekozala - katikati ya mokili nyonso - .
  Likabo moko na etumbelo oyo napesaki!
  
  Ee, nayebi, nazali na masumu, nazali na boyokani na kindoki, .
  Mpe abongi te na matiti mpe matiti ya likoló!
  Kasi na Kalvari elongo na Klisto, .
  Nalelaki, nazingaki elembo yango na elamba!
  
  Ya ngai ozali image ya malamu koleka ya ba mariées nionso, .
  Nandimi ete Mozwi-ya-Nguya-Nyonso akobongola molimo!
  Nakomema ekulusu na ngai oyo ebongi te, .
  Mpe nakokamata nguba oyo ekwei na mabɔkɔ na ngai!
  . MOKAPO No. 7.
  Bazalaki na ndako ya bibwele, yango wana mpo na nini kokanga motema soki Banazi bamesana kutu kosalela bibwɛlɛ makambo malamu koleka bana-mboka ya Union soviétique.
  Bana mibali misato ya mboka, oyo bazalaki na nse ya bokonzi ya basoda ya SS, babendaki matiti ya matiti na kati. Bakendeki mbangu nokinoki, bazalaki kongɛnga makolo ngulu, matambe oyo ezalaki na mputulu, bamemaki biloko minene oyo etondi na mabɔkɔ mpe nsima. Ya mbula eleki, bapesaki yango formasyo, kasi ezalaki mingi, pene na esika ya matiti ya matiti. Mpe miniti nsambo to mwambe nsima na yango, lisusu te, mwasi moko abimaki oyo, elongo na bana basi mibale ya mboka, amemaki bagato minene mingi ya patatalu mpe ba cercles mibale ya kilo ya fromage. Lokola azalaki koloba na monɔkɔ ya Ukraine, na mayele nyonso akabolaki bilei yango epai ya bato nyonso. Oleg Rybachenko akómaki na mposa ya koyeba makambo: mingi batunaki ye mpe bana mibali mpo na likambo moko, mpe bango misato bayanolaki na bolingi.
  Ba Allemands baza ebele pe bazo installer eloko moko awa. Kasi lisusu moto moko te ayebi eloko! Na nsuka, bana mibali wana kaka bamemaki seau ya mai mpe bakangaki baporte makasi. Soki totali bizaleli ya baninga na ye, Oleg Rybachenko asosolaki : oyo ebimi, bako mema biso esika mosusu te lelo.
  Margarita apesaki ndeko na ye ya mobali na mabɔkɔ mwa mai mpe alobaki ete:
  - Ekosala pasi te soki ozala na mua ba refreshments !
  Limpa yango emonanaki ete ezalaki ya sika, kasi ezalaki ya momeseno te, na lolenge moko to mosusu kilo (Oleg Rybachenko akokaki te komikundola elengi ya eteni wana ya kala oyo balyaki na ntɔngɔ mpo na kokokanisa). Soit ezali ya kotumba te, soit baliaka yango tango nionso boye awa (to koloba malamu, mingi mingi oyo ya suka, ba oyo batikali baliaki yango mpe ba lakisaki ata insatisfaction moko te). Kasi fromage yango ezalaki mbala mosusu kobimisama na mboka - malamu mingi, ekokani na fromage feta, oyo Oleg Rybachenko azalaki kolinga mingi. Ezali mawa ete eteni yango ezalaki kaka moko na misato ya lobɔkɔ na yo. Mpe ata mwana mobali ya elenge, mobali te.
  Margarita asungaki ndeko na ye ya mobali oyo alɛmbaki. Akweyaki na matiti lokola nde babomaki ye, atafunaki oyo azwaki, alali, mpe amɛlaki kutu te. Oleg Rybachenko amonaki na mbalakaka ete azalaki koningana. Moto akokaki kaka kolikya ete ezalaki kaka koningana nsima ya malili, mpe mingimingi bimonaneli ya zamba. Que sima ya pongi koningana oyo ekosila. Oleg Rybachenko amekaki kozwa matiti mingi mpo na ye moko mpe, soki likoki ezali, komikunda na kati na yango. Mposa ya kolya esilaki te, amikitisaki motema, kasi ndenge ayokaki epai ya bato; Ntango ozali na fiɛvrɛ, likambo ya liboso osalaka ezali kokata mposa ya kolya. Oleg Rybachenko ye moko abɛla naino te - grâce na design génétique. Ya solo, nasalaki ba expériences ya ndenge wana te na ye, ata mpe na ba heures ebele ya kotambola na malili. Donc.. Mais peut-être ekosimba. Et soki te, alors chance ezali que pona bolamu ya science bako traité ye kaka...
  Bana basi mosusu bazali koningana kaka ndenge moko, kasi moto moko te azali kosukosu.
  Oh, boniboni kolɛmba ya konyokola ekweaki na mwana mobali ya mobongisi-nzela, kobanda na motó tii na makolo! Maboko oyo epanzani na makila, ba cicatrices oyo evimbaki na mokɔngɔ, ezokaki, ezokaki mpe ebandaki kozongisa makolo molunge - nionso ezalaki kosala mpasi, kasi mpasi oyo ebakisaki kaka mposa ya kolala mpe kolala.
  Mpe ezali kobangisa kolala mpɔngi - okoki kolamuka te, to kutu mabe koleka, kosuka lisusu na emonaneli. Kasi, ezali mpenza kosepelisa.
  Oleg Rybachenko akangaki miso mpe mbala moko a nager na maboko ya Morpheus - etondi na ba ndoto, ya langilangi, mpe koyokana na ndenge ya kokanga matoyi.
  Moko mpe ba tests esukaki wana te... Couvercle ya bague e changer, ko installer ba feuilles ya fer na ba spikes oyo sans pitié etimolaki na ba talons nues ya bana mibali...
  Oleg Rybachenko kutu amilelaki, kasi ayikaki mpiko na yango, atako akokaki kotelema kaka te, mpe Dmitry kutu abinaki mpe abandaki konguluma...
  Batɛmɛli na bango bazalaki makasi mpe ezalaki polele ete bazalaki mikóló koleka oyo esakolamaki na ndenge ya ofele. Par exemple, adversaire ya Dmitry azali mutu molayi koleka ye, mpe azali déjà na moustache... Mpe, moustache ekoki kobima na âge ya zomi na moko?
  Opposant ya Oleg Rybachenko pe aza munene pe kilo, pe elongi na ye eza ya gangster ya muana te... Nzokande, garçon wana aza mopaya na yango te, bague eza bague, batu nionso bakutanaka kuna!
  Bitumba nionso mibale esalemaki na tango moko.... Esengeli tosilisa noki, ekomi déjà na minuit...
  Dima oyo abongwanaki abandaki pene na mbala moko kozwa ba coups ya kilo na elongi. Adversaire na ye azalaki na avantage na longueur ya maboko na ye, na poids, mpe azalaki, emonanaki, bien préparé, ezala na physique mpe na technique... Ba muscles na ye ezalaki généralement lokola oyo ya athlète musculaire... Nzokande, Dimka azalaki très défini mpe mbangu... Azalaki mbangu, kasi sikawa akitisaki mbangu...
  Dmitry poisonné azangaki te ba coups unique na double ebele na tour ya liboso. Ata na se ya liso ya mobali hématome ebandaki kovimba...
  Tour ya mibale ezalaki kutu mabe koleka, adversaire na ye akendeki liboso mpe abeta, abeta, abeta... Mpe Dmitry presque ami défendre te, kaka kobwaka mutu na ye sima mpo na ko doucir ba coups, rarement, kasi na mbalakaka ko pousser sima, mpe tango mosusu kozua na oyo ya ye opposant... Azali konguluma na Allemand:
  - Ozali russe, elingi koloba ozali na mobimba te !
  Dmitry azongiselaki ye na makasi, mpe na lokota ya Allemand:
  - Pe ozali Allemand, okozua bénéfice mobimba na russe!
  Asilikaki makasi mpe abɛtaki ye na zolo na coude...
  Mbala mingi zolo ya Dmitry na univers oyo ezalaka makasi mingi, mpe ebukanaki naino te, ata soki ebɛtami, kasi na likambo oyo, ezalaki te kobɛta oyo elɛmbisamaki na gant, kasi nde nsɔngɛ ya mokuwa ya makasi ya coude.
  Mpe makila esopanaki na elongi ya mwana mobali, kotindaka yango na makasi mpo na kolɛmbisa yango... Dimka ayanolaki... Akangaki yango koya Monguna aninganaki mwa moke mpe azali koningana, kasi azalaki na makasi te ya kotonga likolo ya elonga na ye. makolo na ye oyo ezalaki na nse ya makolo oyo epasuka, ezalaki lokola nde esalemi na coton.
  Tour ya misato ezalaki moins difficile te, ennemi azalaki ko presser désespérément, kasi Dmitry abandaki ko bloquer plus souvent, ko repeler ba coups... Mibeko ya finale e changer, puisque tozali kolobela médaille d"or international, nombre ya ba tours ezalaki emati na zomi na mitano... Lokola ba pros. Nasengeli koloba mokano moko ya motema mabe mpenza na oyo etali bilenge oyo basilaki kobunda mbala mitano mokolo wana... Ya solo, Dimka asilisaki nokinoki, mpe monguna na ye alɛmbisamaki polele kozanga etumba mingi...
  Kasi sima ya ba tours minei ya liboso oyo ezalaki très active, adversaire ya Dmitry"s a ralentir mua moke. Ayokaki mpe kolɛmba, kopema na ye ekomaki mbangu mingi mpe na ntango moko kilo...
  Dimka, atako azokaki mpe kozika makasi na makolo na ye mpamba, ayokaki kutu makasi mosusu oyo ebakisami. Na tour ya motoba, abeta kutu adversaire na ye na mbanga mbala ebele... Kasi azalaki mpe persistant, munene, mpe peut-être mpe dopé...
  Na tour ya sambo, adversaire mabe ya Dmitry a changeaki mua moke ba tactiques na ye mpe abandaki komeka ba coups ebele, contrairement na mibeko, na coude, to même na mutu... Dima abandaki kobeta encore plus souvent, mpe na... tour ya mwambe azuaki succès partiel... Mpe tango a déplacer lisusu coude na ye, akimaki na poste moko oyo ezalaki koya... Koseka Dmitry agangaki na ye:
  - Bon, nakangamaki, nani aswaki!
  Allemand asepelaki lisusu mingi, azalaki kaka ko compter na crochet ya croix separate!
  Oleg Rybachenko abundi etumba na ndenge ya ndenge moko, presque sans kozanga ata kobeta, mpe ko profiter na le fait que adversaire na ye azalaki ko balancer trop large, akutanaki na chin na ye na jab gauche to na croix droite... Kasi mwana monene ya Allemagne asalaki yango te kosala réaction na ba coups wana. Sima Oleg Rybachenko a changer ba tactiques na ye mpe abandi kosala na zolo ya adversaire na ye oyo e plat... Sniffing ya Allemand ewumeli tango molayi, kasi na tour ya sambo ebandaki ko fuite...
  Esengeli koloba que adversaire ya Oleg Rybachenko a remplacé na garçon mosusu, plus léger et juste. Oyo ya liboso amonanaki lokola azokaki (Atako ya solo oyo ezali mayele mabe ya Nazi!)... Yango wana, na ebandeli ya etumba azalaki ya sika mpe akokaki kozwa mbangu ya nsɔmɔ.
  Kasi na tour ya libwa, Oleg Rybachenko azalaki mwa kokakatana mpe azangaki coup oyo ebetaki ye na makolo... Makolo ya mwana mobali oyo ezalaki mpamba, oyo ebɛtamaki ebalukaki kozanga lisungi... Olezhek, nzokande, apumbwaki nokinoki mpo ete knockout ezala te etangamaki. Akendeki mbangu mpe akangaki na monguna...
  Aningisi ye, akendeki mbangu mpo na kosilisa ye... Bugle ebetaki mpo na kosakola suka ya tour ya libwa, kasi arbitre asalaki lokola ayokaki te...
  Oleg Rybachenko azangaki mwa ba coups ya kilo, kasi asimbaki, ko douxir yango na koningana ya motó. Monguna akɔtaki na mobulu, amonaki lisusu eloko te, abɛtaki. Awa garçon soviétique, na réflexivement, mais très forcément, abeti nzoto en direction na ye... Coup ebeti ye droit na foie... Coup moko très dangereuse...
  Motelemeli asalaki mwa ba swings mosusu mpe elongi na ye ya monene ekómaki violet. Kozuaka mopepe ya convulsif, akweyaki liboso mpe abandi kobalusabalusa... Arbitre atelemisaki mbala moko etumba, mpe minganga bakimaki mbangu na ring... Noki te emonanaki polele ete adversaire ya Oleg Rybachenko azalaki na makoki te ya kokoba etumba, mpe bamemaki ye généralement na stretcher, IV...
  Yango ezalaki na effet brutal na moninga ya Dmitry mpe akendeki na offensive contre adversaire moko notablement lembi... Tour ya zomi, ya zomi na moko, ya zomi na mibale... Echange ya ba coups ya makasi, kasi na avantage clair mpo na Dmitry... Ya zomi na misato rond e niveau mua moke, en raison ya allemand ya pieuvre désespéré, mpe garçon soviétique azuaki coupe na sourcil.... Kasi na zomi na minei, Dimka inviguré azuaki lisusu initiative na maboko na ye moko. Ba gars oyo bayebaki nanu eloko te, par exemple, na Muhammad Ali, mais na ba façons ebele ba copier ba tactiques na ye.
  Na tour ya zomi na mitano, maboko ya Allemand ekita mpo na kolɛmba, mpe a réagisaki lisusu te na ba coups, kasi atelemaki kaka, kolakisa fortitude arienne.... En plus, Dmitry, en raison ya dope mpe fatigue monstrueux, mbala mingi ba coups ya kobukana ekomaki mingi oyo ezali na bolɛmbu. Ezala bongo! Kasi bazalaki mingi, ebele, mpe mbula ebɛtaki na nsuki ya motó ya monguna oyo ezipamaki te. Na suka, mutu ya Allemand ekokaki kokanga motema te, limite ya stamina esilaki mpe ye, représentant ya ekolo " Aryan ", a glisser kaka na se lokola saleté, soki minutes zomi na mitano avant fin ya tour ya suka...
  Arbitre abandaki kotanga malembe malembe na ndenge ya bosoto, kasi sima ya kotanga mitano, komona ndenge adversaire ya Dmitry Lebedev azalaki koningana te na ndenge ya somo, akataki ye mpe agangaki :
  - Kasi, monganga moko !
  Mpe elenge mosusu "superman" amemamaki na lopitalo... Sima na yango ba finalistes oyo balongaki basalaki molɔngɔ liboso ya colonne moko mpe babandaki kotambola... Ba pétales ya roses ekweaki uta likolo.
  Mwana mobali molai Dmitry asekaki mingi, azalaki kosepela. Kasi na sima amoni na mbalakaka que caméra ezalaki kopusana pene na bango, mpe ezalaki ko filmer na proche ya makolo ya pamba ya bana mibali ya Union soviétique, oyo e perceraki makasi na ba nzube mpe mua makila... Ezalela na ye mbala moko ekómaki acide mpe amekaki kobomba maboko na ye sima ya ba luxe ba tenis ya wolo ya bilenge mosusu ya Allemagne oyo basalaka masano to kokunda yango na ba pétales.
  Oleg Rybachenko abendaki ye na lobɔkɔ:
  - Ezali na ntina te ! Ezali soni na yo nde ekosala ete oseka mpe ozala na tembe... En plus, na Allemagne, sima ya déclaration ya guerre totale, presque bana nionso batambolaka makolo ngulu, oyo yo moko omonaki na balabala ya Berlin. Na yango, sembolá mokɔngɔ na yo na lolendo nyonso.
  Ba médailles oyo bapesaki bango ezalaki na ba ruban ya marron mpe esalemaki na wolo ya solo, soki gramme ntuku mitano na kilo mpe ba échantillons nkama libwa. Ya solo, mpo na bana mibali ya Union soviétique oyo ezali motango monene - pene na... Ezali kutu mpasi mpo na kosala calcul, lokola mbongo ya Union soviétique emonanaki lokola esungami officiellement, kasi na bosolo likambo yango esalemaki kozanga ba réserves ya or.
  Ntango babongisi-nzela ya Union soviétique bamataki na estrade, loyembo ya URSS eyokanaki. Par ailleurs, oyo ezalaki nanu miziki ya Alexandrov te, eloko lokola oyo ya international. Oleg ayokaki inspiration monene awa mpe asengaki ndingisa ya koyemba...
  Himler, oyo azalaki na momekano yango, apesaki nzela na boboto nyonso:
  - Tokosepela mingi koyoka composition ya ba invités na biso ya Grande Russie.
  Oleg Rybachenko afukamaki liboso na lobɔkɔ ya mobali mpe na nsima na lobɔkɔ ya mwasi, nsima na yango ye ná Dmitry babandaki koyemba;
  Na nzela ya bomoi, chevalier, opumbwaka lokola mpongo - .
  Mpe olingi koyeba ba atterrissages te!
  Pona biso, ba prix ezalaka fétiche ata muke te - .
  Moyen ezali kaka moko pona biso tokoma ba madame!
  
  Ya liboso nakangaki kravate ya motane, .
  Na nsima, ntango etumba eyaki...
  Mwana mobali ya moke azwaki pelle na maboko - .
  Mpo ntonga ekangama na ntolo na yo te!
  Bana bazalaki kotimola mabulu makolo ngulu, .
  Eteni moko ya kala mpo na bato misato...
  Bapesaki molunge na malili na mai oyo ezali kotɔka, .
  Depuis ba paquets ya koswa, kanda makasi!
  
  Mobundi akufaki mpe mitrailleuse ekweaki, .
  Mwana mobali yango azwaki yango nokinoki!
  Kobɛta yango ekómaki makasi lokola Katyusha, .
  Kobanga te, ekipi ya bilenge!
  
  Nabɛtaka masasi na monyololo ya bilili ya moindo, .
  Ozwaki bosikisiki na yo wapi?
  Lokola mopanga oyo eleki makasi na ntango ya kala, .
  Oza na penalty!
  
  Bitumba ezanga mawa, mawa, ezali mama te, .
  Molunge moko ya nsɔmɔ ezali na kati ya kokauka ya esobe!
  Mais il faut opesa vie nayo pona Père, .
  Na nsima, okozwa esengo lokola likabo!
  
  Kasi kozala na bolingo ezali nini?
  Mwana mobali nyonso te ayebi likambo oyo...
  Tango ba ruisseaux ya makila ezali koleka - .
  Abomaka ba fascistes na ndenge ya nsɔmɔ!
  
  Kasi Mboka-Mama ezali bolingo, .
  Ezali na nkembo ya ba génération ya kongenga...
  Mpe kotelemela motema na yo te, .
  Na kati na yango Staline - Acier na Flamme - Lénin!
  
  Zala tango ya kongenga - .
  Ntina mosantu ya communisme...
  Ebele ya mabe elongi - .
  Mpe mosisa ya Lingomba ya Nazi epasolamaki!
  
  Tala nionso ya bomoto...
  Basoviétiques basangisamaki na bomoko!
  Tika ete lola ezala na planète, .
  Nazali chevalier - Rus' azali invincible!
  Oleg Rybachenko mpe Dmitry bapumbwaki likoló na maloba ya nsuka, mpe na ndenge yango, batombolaki lisusu likanisi ya nzembo na bango.
  Ba tribunes ba betaki na molende mpe babetaki maboko...
  Atako bana mibali bazalaki, na motindo ya monene, ndoto moko ya mwa kosepelisa mpe ya malamu mpo na bango, bana basi bazongaki na bokangami ya masuwa oyo ekatanaki liboso. Bimonaneli oyo bizali na biteni mingi ezali likambo oyo esalemaka mingi te, kasi ezali polele ete ezalaki na eloko moko mosusu nsima na yango.
  Plus précisément, connaissance te, mais réalisation ya mission ya ba Hyperwitch na ba Dieux Demiurge ya Russie. Kosala na bozangi kokufa na ngai.
  Sikoyo compartiment oyo elandi, awa ezali na ba problèmes na côté nini porte efungwami pe côté nini ekangami. Awa ezali malamu soki o contourner to ozua risque. Kasi, ezali mabe te, soki abalusi bouton, bakozwa ye lokola molangwi masanga. Na nsima, moto moko oyo alongolaki nsuki nsuki atalaki libanda uta na nse ya libulu ya porte, mwana mwasi yango azalaki na mpasi te ntango ya kokangama. Kasi, akotala ye nokinoki boye te. Porte ekangami mpe esengeli obeta.
  - Nani azali wana ? - Mongongo oyo elɛmbi ezali kopema na makasi.
  - Ya biso! - Aurora, oyo alakisaki talent oyo akanisaki te mpo na minoko, ayanolaki na anglais na tinge ya Texas ya polele. - Tomemaki rhum ya mboka, naza na maladie ya whisky.
  - Oh yeah! Noki koleka! - Moto-mokumbi masuwa sima ya porte agangaki lokola ngulu. - Ya solo rhum!
  Baporte minene oyo ekoki kokɔta na grenade te efungwami. Baponami mobali moko ya miso ya kokita, elongo na bato mosusu mingi oyo balati ndambo. Bazali koyoka nsolo lokola attaque ya gaz, to koloba malamu, nsolo makasi, ya milinga, .
  - rhum ezali wapi! - Bagangaki na bomoko.
  - Ozali malamu mingi! - Aurora ya nsuki motane azali kobɛta masasi na esengo mingi, kotya bitunga ya ba marins. Na" emballé ata trois douzaines na demi, il faudra na changer clip. Ezali malamu ete masasi ezali mike, compact, mpe okoki komema mingi elongo na yo.
  - Compartiment mosusu elongolami ! Alobaki boye: "Na mwa malili ya ɔtɔnɛ na mongongo na ye." "Balongaki kobɛta masasi mibale to misato, kasi nazali kolikya ete bayokaki bango te."
  Blanc de neige le Terminateur ayanolaki boye:
  - Mpe baye bayokaki bakokende matoyi!
  Margarita Aurora alekaki na eteni oyo elandaki, abalukaki mwa moke, masasi mwa moke na nzela ya koleka, akoti na sima ya masuwa, amonaki molongani na ye ya zombie kobunda na Yankees. Nzokande, moto oyo akufaki amonisaki makasi mingi, abukaki mikuwa ya mokɔngɔ ya mama ya mama.
  - Bon, ozalaki pene ya kopesa biso ! - Mwana mwasi ya Komsomol agangaki.
  - Nini etikalaki mpo na kosala ! Amonaki ngai mpe pene na kotombola alarme! - Zombie ezuaki forme ya mbwa oyo esili kosilika.
  - Bon, ozali na likanisi ! Lalá mpe zalá nyɛɛ. - Margarita aningisi mosapi na ye na " mosali " mpe abɛtaki makolo na ye na kimia na pont.
  Na nsima ya masuwa tosengelaki kobɛta masasi, moko ya basoda abwakaki grenade, mpe ezalaki na likama ete biloko nyonso ekokwea. Analog américain ya F-1, epumbwaki na mouvement malembe. Ekateli yango ezwamaki na mbalakaka; Margarita abwakaki na makasi disque ya boomerang. Abalukaki na liso na ye ya misato mpe asangisamaki mpenza na eteni ya moke ya ebende ya makasi mingi. Liso ya makanisi elandaki ndenge disque ezalaki kotambola, mpe na nsima nsɔngɛ na yango ekangamaki na katikati ya ba carreaux, ekata ebundeli mpe fusible, mpe ekangamaki mpo na kokɔta na acide. Perle moko ya motoki ebalukaki na elongi ya terminateur blonde:
  - Wow, nazalaki pene ya kopasuka! Oyo ezali kaka likamwisi. Matondo mingi, Mama na Nzambe, mpo obikisi ngai, mosumuki.
  Aurora ya nsuki motane ayokaki ye mpe alobaki na komitungisa ete:
  - Nini ezali wana ?
  - Babwaki grenade ! - Ayanolaki na greyhound Margarita.
  - Nayokaki explosion te ! - Urse ya Komsomol akamwaki.
  - Okondima te, nasali yango disque boomerang. - Mobundi ya mpɛmbɛ lokola neige asɛkaki.
  - Oyo ndenge esalemaka. En principe, yango ezali contre ba lois ya nature te soki ozui entre ba carreaux. - Aurora asalaki forme lokola figi na misapi ya makolo ya pamba.
  - Mpe esalemaki bongo ! - Margarita asɛkaki, azali kosɛka.
  Zabolo ya mɔ́tɔ akómaki na mposa ya koyeba:
  - Obomaki boni na sima ya masuwa ?
  Korshunova kitoko ayanolaki na lolendo nyonso ete:
  - Bato ntuku mibale na mwambe, mpe ya ntuku mibale na libwa akangami na ntolo na zombie.
  - Mingi te ! Sikawa nazali koleka na kati ya bakabine mpo na kopɛtola masuwa mobimba. Salisa ngai! - Impatience ezalaki na voix ya Aurora ya suki rouge sikoyo.
  - Ezali malamu, nakokende kofanda elongo na yo. - Margarita abwakaki na mbalakaka eteni ya mokuwa ya makila oyo ekangamaki na nsuki na ye.
  Aurora oyo azalaki na mɔ́tɔ akɔtaki nokinoki na ndako ya kobatela bato, awa bapolisi mingi basilaki kolala, mpe bakɛngɛli bazalaki kokamba epai na ngámbo mosusu mpo na komɛla masanga mingi. Kasi, bagangaki ete:
  - Okoki koya awa te !
  - Lapolo ya nokinoki uta na Hamilton. - Fille ya Komsomol ya moto ayanolaki mpe abetaki explosion, presque point-blanc. Masasi epumbwaka kimia, mwinda pe ezali malamu te, oko comprendre mbala moko te que ezali mitrailleuse ebetaka yo. Na yango, elingaki kokamwisa soki moto moko asali likambo yango. Ezalaki na bibembe zomi na mwambe mpe nokinoki minei mosusu ebakisama na yango, uta na salle de bain, ata motoba - mibale ya bibembe ekweyaki uta na molangi na embrassement. Moko ya mputulu yango ezalaki ya mwasi moko ya ndumba.
  Lilita ya kimia na esika oyo ebaluki, .
  Liwa akuti - nyama moke!
  Lelo dollar moko - lobi lisasi na elongi, .
  Mosala ya likama boye!
  
  Ee, mwana mwasi yango alingaki yo te, .
  Torment tango ozali koleka ba examens...
  Ezalaki na ba ndoto ya basi mosusu ya ndumba
  Ba tourner kaka ba buts na yo!
  
  Na boye ete ebale moko ya champagne esopana, .
  Yachts, mituka - ba honneurs nionso!
  Maboko ekangaki mbongo ebele, .
  Mwana mwasi yango azwaki ekateli ya kozala mabe!
  
  Kasi kaka zoba nde akanisaka
  Ndako ya ndumba ezali malamu mpe esengo mingi!
  Natondisaki monoko na ngai na caviar ya moindo - .
  Nayebaki te que omipesaki sida!
  
  Mpe moto moko te akoya na lilita, .
  Tata, batisma na bobangi!
  Ezalaki nsuka ya mabe mpenza
  Ancien client kutu ami merde!
  
  Bana na yo bakokanisa yo malamu te
  Eza soni koyeba mama ya boye!
  Nini etikali pona bango - esika ya kobombama ya boloko - .
  Pona ko supporter etumbu na silence...
  
  Yango wana, mwana mwasi, ozali koyekola, .
  Mpe sala mpo na Mboka Mama kitoko!
  Na sima ekozala na nzela ya likolo sans bokiti...
  Soki te okolekisa seko na lifelo!
  Zabolo oyo azalaki na mɔ́tɔ alobaki na mokuse, kofukama liboso ya mwasi ya ndumba oyo akweyaki.
  Bongo alekaki, lokola elili ekangami na efelo mpe mosika na nzela ya koleka. Ventilateur moko ezali kopumbwa uta na mopanzi, kosala molunge, Aurora akangaki nsuki na ye na tresse ya fimbu, yango wana eyokaka esengo. Apusani pene na porte soki bafungoli yango, mopɛpɛ ya mɔtɔ ekoki kolamuka baoyo bazali nsima ya kompanyi; Akakatanaki mwa moke, na nsima asali lipaso moko ya moke na pɛtɛɛ nyonso, azali kopumbwapumbwa pembenipembeni na yango. Nayokaki rug ya ticklish ya tapis na ba abs na ngai ya pamba. Nakitaki mwa moke na eskalye mpe bato mingi bazalaki deja kolala mpe komela bière na comptoir. Na makɛlɛlɛ ya pɛpɛlɛ, makolo ya mpamba ya Aurora eyokamaka te. Déjà déstruction monotone na explosion, koluka ko perdre lisusu masasi te na moko. Mingimingi, bakoki koboma bato oyo balalaka. Soki o compresser mbala moko artérie carotide, alors résultat maximum ekozala yawn ya ennemi.
  Mpe na nsima Aurora oyo azalaki na makolo mpamba esalaki na masuwa, longola ya Yankees, ezalaki na babundi ya Stability soki ndambo nkama, kasi bakitisaki kaka disipilini.
  - Oyo nde elingi koloba tango ozali ko permettre batu oyo bayebani te bakota na équipage.
  Mwana mwasi yango amataki na eskalye, pole oyo epalangani ekweaka uta likoló. Makɛlɛlɛ ya momeseno, na nse ya makolo tapis epasolamaki uta esika moko te. Soki totali elilingi yango, moto ya Irak. Oyo ezali nini na lolenge moko?
  lisusu mabe te, atako elobeli expérience ya équipe. Kasi mposa ya libɔndisi oyo eleki ndelo ebebisaka ba Yankees. Yango wana amataki na eskalye mpe atɛlɛmaki. Ezali na misato na pont mpe mibale na elamba ya spatial ya tortue. Bon, maillot spatial ya tortue ezali ata tank te, okoki kozua yango na lance-grenade, kasi makelele ekozala lokola kokata ngulu. Mposa ya kobebisa lipaso ya ndenge wana oyo ezali kosala malamu ezali te.
  Nabalukaki epai ya moninga na ngai Margarita mpo na kozwa lisalisi:
  - Tozali na moko awa, to koloba malamu mibale na ba tortues !
  - Kokanga ntina! - Margarita azali koluka kosakana cool. asɛkaki mwa moke.
  Zabolo ya mɔ́tɔ alobaki na mongongo makasi:
  - Ndenge nini kobima ?
  Margarita akangaki miso mpe, na ntembe ya Sphinx oyo booger azali koganga likolo na yango, atunaki:
  - Est-ce que lanceur ya grenade elongolami ?
  - Makɛlɛlɛ mingi! - Aurora apemaki mozindo.
  - Ezali malamu kobwaka boomerang na elongi, kokata viseur blindée na esika oyo verre ezali. Na sima kotia masasi misato kuna na mode triple. Esengeli kosala. - Margarita alobaki na elikya nyonso.
  - Yaka epayi na ngai, tosala yango na synchro! - Ko craquer misapi na ye na nerf, zabolo ya moto atunaki.
  - Ya solo, na"zali déjà na mbangu ! - Margarita akangaki mwa ndambo mosusu mpe akoti uta na ngámbo mosusu. Barefoot Aurora concentré mpe abakisaki na ton ya kimia:
  - Okoki kozanga awa te.
  - Bondela, esalisaka ! - epesaki likanisi ya mosangani ya Komsomol Margarita, oyo akweyaki lisusu na esengo ya lingomba.
  - Nandimi Nzambe te ! - Urse ya mobundi akangaki. - Oyo ezali elembo ya botau !
  Mobundi ya langi ya motane, kosala elembo ya ekulusu likoló na ye moko, apesaki likanisi:
  - Yango wana senga lisalisi - makanisi ya moto oyo eleki likolo. Tika asalisa alonga na kombo ya Russie soviétique.
  Bana basi yango bakangamaki na malili na boumeli ya segɔnde mitano, bazalaki koloba na mongongo ya nse, mpe na nsima basalaki oyo bakanisaki. Disque boomerang, lokola nsinga ya moke, ezali pene na komonana te na pole oyo epalangani. Mokolo moko abɛtaki bikeko mibale oyo ezalaki koningana te na kati ya viseur. Bazalaki na ntango te ya kosala makambo ntango masasi ya kimya ebɛtaki viseur oyo ekatamaki mwa moke, etɔbɔlaki ba coquillages mpe epasola bɔɔngɔ́. Bon, ya misato abomamaki mbala moko, yango wana azalaki na temps ya ko réagir te. Ya solo, ba-spacesuits ya tortue ekweaki, mpe ebimisaki makɛlɛlɛ. Mokumbi masuwa oyo azalaki na mposa ya koyeba makambo mingi apumbwaki libanda, Aurora ya nsuki motane alekisaki ye na kopumbwa moko, mpe alakisaki mosapi na ye ya index na nsima ya motó na ye.
  - Lala mwana!
  Na nsima mitó mingi ebimaki kuna na nse, molɔngɔ lokola ventilateur double mpe silence.
  - Etape oyo eleki Margarita!
  - Awa pembeni ya cabine ya capitaine, tokokanga ye elongo na mabanga. - Epesameli likanisi ya membre moko ya Komsomol blonde oyo azali na kanda.
  - Na yango moko.
  Mpo na kokóma na kabine ya kapitɛni, esengelaki kosala babalabala mibale Margarita Korshunova abikisaki mwasi moko ya ndumba oyo azalaki kosala na moimi te na mobali moko ya moindo oyo azalaki na bolai ya mɛtrɛ mibale; Azalaki elenge mingi, aleki zomi na mwambe te, to mbala mosusu kutu zomi na motoba. Atalaki na ndenge ya kobondela mpenza.
  - Nakoloba eloko te, ba guerriers...
  - Nzambe (Allah) ! Invincible mpe conduit na mapapu ya fortune. - Ayanolaki Margarita ya mayele mabe na arabe.
  Ya solo, bilongi na bango ezali komonana te, oyo ezali flou, fille wana akoyeba kaka te, mpe version oyo elobi que ezali Soultan turc eko renforcé.
  - Kapiteni azali wapi ? - Aurora atunaki na lingala na accent arabe.
  Nganga-nzambe mwasi ya bolingo abandaki kolobaloba:
  - Na cabine ya luxe ! "Fggot" oyo azalaka ata muke calme te na oyo etali bolingo. Ee, soki olingi, nakosalela yo, ofele mpenza!
  - Ba filles mbala nkoto koleka bino bozo zela biso na lola ! - Ba ours ya bitumba baningisi yango.
  Mwasi ya ndumba alingaki te ko irriter babomi, kasi réflexe ya ndumba ezalaki makasi koleka mongongo ya raison:
  - Nako lakisa yo kaka oyo nakoki kosala ! Monoko na ngai ezali pɛpɛlɛ lokola nsala mpe elengi lokola mafuta ya nzoi!
  Na nkanda makasi, Margarita abɛtaki mosapi na ye na paupière ya miso, mpe abomaki ndumba yango:
  - Mwa moke lisusu mpe tolingaki koboma ye. - Moto moko ya lingomba ya Komsomol asilikaki makasi na komona ba licentiousness ya boye.
  Na esika ya kokɔta na kozanga likebi balalisaki bakɛngɛli mibale, bazalaki kopumbwa nsima na bango mpe kobuka nkingo na bango.
  Capitaine, lokola ndoki mobimba, azalaki déjà ko ronfler, ko embrasser deux gars, mobali moko ya moindo na moko ya Thaïlande. Atako bango mpe bamipesaki, babwakaki mpe babalukaki na kobanga.
  Bana basi bamonaki photo ya capitaine na ordinateur mpe na yango, sans hésitation, babomaki bango mibale " garçons trans ". Kapiteni ya grade ya liboso, moto ya mibale nsima ya amiral, abulunganisamaki mpe azongisaki makanisi na ye na mwa masasi. Lokola amimonaki na boombo mpo na mbala ya yambo, ekelamu ya mabe eninganaki te, etalaki kaka liwa na yango na miso ya kokamwa.
  Margarita atombolaki ye na maboko na ye oyo etandamaki, azipaki monoko na ye na gant, mpe Aurora amemaki dague na mbeli ya kongenga na miso na ye. Azalaki kosɛka lokola nsɛlɛlɛ moko ya nsɔmɔ:
  - Liloba moko na"ko gouger liso na yo!
  Margarita alɛmbisaki mbanga na ye mwa moke, kasi kapitɛni atikalaki nyɛɛ.
  - Ozali ndenge wana! - Zabolo ya moto asali que ton na mongongo na ye ezala lisusu somo. - Kosalela mpasi, Commandant.
  Galina afinamaki mwa moke nsuka ya misisa mpe azipaki monoko na ye, yango wana makelele ebimaki na zolo ya kapiteni ya Amerika.
  - Bon, ekozala kimia mingi sikoyo. - Aurora ya suki rouge abandaki kobeta libanda na mabele na misapi na ye ya pamba semblant ya rythme caractéristique ya ba marches ya matanga. - Loba ngulu ya kozanga bosembo! To toko kata dignité na yo pe toko kotisa yango na munoko.
  Ntango kapitɛni oyo azalaki na makanisi mabe akitisaki mwa moke motema, Margarita afinamaki mwa moke. Mobundi ya langi ya motane azwaki mpe ekateli ya kopesa mabɔkɔ na maloba mpo na kotuna mituna yango:
  - Mbwa, milimbola soki olingi koboya pasi. Soki te okosepelisa biso kaka.
  Kapiteni alobaki na ndenge ya polele te:
  - Nakoyebisa yo nionso !
  - Bon, yango eleki malamu. Ndenge nini koloba interrogation na ndenge ya pete! - Bana basi ba soyi na ndenge ya koseka.
  Kapiteni amilelaki, matoyi na ye ya lapin koningana:
  - Tika kaka vie na yo !
  Aurora alobaki na lolenge ya mayele ete:
  - Oyo ezali bilei ya motuya mingi, esengeli kaka ozwa mbongo!
  - Nazali moto ya mombongo. - Mpo na nini Amerika oyo bakangaki asepelaki ? - Soki olingi, nakoki kosalela yo !
  - Na oyo pe, sopa sans kotika, ndumba ya mobali! - Margarita alobaki na nsɔni nyonso.
  Ata nsoso ya masuwa, lokola ebɛtaki libaku na loposo ya pɛtɛɛ ya makolo ya mwana mwasi yango, ezongaki mbangu na kati ya esika oyo epasukaki, na nkanda makasi mpo na likanisi ya ndenge wana.
  - Bato boni bazali na masuwa ? - Aurora ya lolendo ya nsuki motane asalaki lokola ayokaki fraze ya suka te.
  Pervert américain a hésiter, elongi na ye ekomaki moronique, neti ayokaki motuna te, miso na ye ebeta maboko, ebeta maboko!
  Zabolo ya Mɔtɔ akataki mosapi na ye ya moke na dague na ye mpe makila ebandaki koleka. Azongaki mbala moko na makanisi:
  - Bon, bato boni bazali na destructeur ?
  - Pene na nkama minei ! Nayebi malamu te tango nini ba militants ya " stabilité " bakomaki wuta libongo. Kasi bandumba bazali moke. Bango ekoki te ata pona ba gars ya côte. - Pretender na moron amilelaki pe a ninganaki kingo na ye ya ngulu.
  . MOKAPO No. 8.
  - Tokolongola makambo ya mikemike ! - Fire Aurora akendeki mbala moko na makambo ya pratique. - Biloko ya kala ezali wapi ?
  Kapiteni amekaki kosala "zoba":
  - Biloko nini ya kala ?
  Aurora oyo azalaki na makolo ngulu afinamaki mwa moke na libɔlɔngɔ na ye, mokuwa yango enyatamaki.
  - Ososoli sikoyo ?
  Pasi emonanaki lokola lolenge ya malamu koleka mpo na kolongola bozoba:
  - Ee, bazali na kati ya coffre-fort ya masuwa.
  Aurora ya malili agangaki:
  - Ezali boni mpo na safe ?
  - Kuna sima ya porte ! - Primate ya ngulu esili koganga.
  - Urse ya mobundi apelisaki miso na ye ya vert. Margarita abendaki porte ya titane epai na ye moko mpe agangaki na kozanga bosepeli:
  - Ezali na code!
  Kapiteni yango amekaki na mposa makasi ya kobika:
  - Ee, nazali na fungola.
  - Wapi? - Mwana mwasi ya mobundi atombolaki kiti na makolo ya makolo na ye ya mpamba.
  Nyama yango ezalaki konguluma na ndenge oyo ezalaki polele te:
  - Na kati ya armoire !
  Aurora oyo azalaki na makolo ngulu akimaki mbangu tii na armoire mpe abimisaki aparɛyi moko oyo ezalaki na puce.
  - Oyo?
  - Iyo! - Soso ya moke agangaki.
  - Nakofungola yango ngai moko ! - Dashing Aurora abeta capitaine na maboko. - Tala, zala mayele.
  - Pona nini bozali kaka mibale ? - Ngulu azalaki na mpiko ya kozala na posa.
  - Kozala na mposa ya koyeba mingi te. Okozala na bomoi molai. - Aurora abeta libumu ya Forleind oyo ezalaki kolɛmba na litindi na ye ya mpamba, mpe yango esalaki ete abalukaka na mpasi. Mwana mwasi yango afungolaki porte oyo ezalaki komema na coffre-fort. Na kati ya shambre ezalaki na ba ordinateurs portables ebele mpe ba lance-grenades. RPG soviétique - 39, na kopi moko, mpe moninga na yango ya Amerika oyo azali na mayele mingi.
  - Oyebi code ya sécurité ? - Urse ya Mobundi agangaki.
  - Longola mituya mibale ya suka, kaka mokonzi nde azali na sango na ntina na yango. - Amiral na biso George Arnold.
  - Benga yango ! - Margarita akɔtisaki lokolo na ye na monɔkɔ ya mokangami oyo ezalaki kolɛmba, mpe asimbaki zolo na ye na misapi na ye ya mpamba.
  Lokola abulunganaki, moto ya Amerika oyo akangamaki akomaki na liste ya kosangisa oyo ezalaki molai mingi te. Lokola akómaki mwa kongɛnga, miso ya Aurora ezalaki kongɛnga:
  - Malamu, nakosaki te. Lakisa na ngámbo na yo.
  - Mpe na nsima ndenge nini nakoki koloba... Sikoyo, soki obeti nimero yango na ndenge ya mabe mbala misato, alarme ekobɛta. - Na mbala moko capitaine oyo abangaki abimisi na mongongo makasi.
  - Toyebi ye déjà ! - Mwana mwasi ya Komsomol akoti noki noki code mpe afungolaki porte ya épaisseur ya millimètre nkama minei. Bazalaki kobomba mabanga yango na bakɛsi ekeseni mpe bazalaki kolongola yango na likebi mpenza.
  - Stingers ya Infinite, osalelaka yango déjà ?
  - Mingi mingi ee! - Soso oyo akangami agangaki. - Tosalaki test na mpokwa.
  Zabolo ya mɔ́tɔ asepelaki mingi:
  - Monene, ba stingers ebombamaka wapi ?
  Na kolobaloba, kapitɛni afinafinaki:
  - Na hangar, esika esika ya kokanga ezali. Ezali na sceau ya "Orlan", mpe na tango moko ezali na ba tanks mibale ya Pershing penepene.
  - Ba boîtes oyo ebongi kaka pona ba déchets. Kasi modèle amélioré ya "stingers" ezali assez approprié. - Aurora fou, ko finga captif, abimisi monoko na ye.
  - Bazali na ba puces ya ordinateur, donc spécial, bakangaka silhouette. - Moto ya Amerika abulunganisaki, kolukaka kosomba bomoi na ye.
  - Toyebi ! - Zabolo ya moto abalukaki epai ya molongani na ye. - Okanisi ete bato nkama minei na ntuku mitano batikali boni, Mirabela?
  - Na se ya ndambo. Na mobimba, tozali na bibembe nkama mibale na ntuku misato na mwambe. - Fille ya Komsomol kutu a seki na esengo.
  Aurora oyo azalaki na nkanda makasi abimisaki mpema:
  - Ba prisonniers ekozala na besoin pona ko charger ba Stingers ezali na eloko moko oyo ba scientifiques basala.
  Moto ya ndumba oyo bakangaki alobaki na mongongo makasi:
  -Ozali moto ya Russie?
  - Ozui idée wapi, toza ba Mujahideen. - Ba guerriers ya Komsomol ba gangi.
  Kapiteni amonisaki mayele mpe bososoli oyo akanisaki te:
  - Kaka ba Russes nde bakoki kozala na ba combattants ya makasi boye, capable ya ko capter masuwa moko assez munene ensemble !
  Tough Aurora andimaki likambo yango te:
  - Na ba guerriers ya grand Sultan turc na ba artifacts!
  - Ezali ndenge wana ? Nionso ekoki kosalema, kasi ozali na mayele mingi mpo na ba Arabes. - Primate ya ngulu azalaki kosilika. - Malgré peut-être bozali ba Allemands ?
  Aurora ya mbangu, koboya maloba na ye, abɛtaki makolo na ye na libumu, nsima abukaki makolo nyonso mibale, kapitɛni ya ntaba abungisaki makanisi mpo na nsɔmɔ ya mpasi.
  - En général, tozali n"a besoin na ye te, toyebi ekoki. - Mobundi ya nsuki motane alobaki na mokuse. "Sikoyo, oyo tosengeli kosala ezali kaka kokanga bato oyo bazali na masuwa."
  Margarita apesaki mbala moko likanisi:
  - Tokende na ba cabines, toza na ensemble ya ba clés !
  Aurora asepelaki mingi:
  - Ee, ezali pe na bofungoli électronique ya urgence.
  Bana basi ya Komsomol bakitaki na kimia, bafungolaki baporte ya kabine, mpe lisusu kobebisama esalemaki. Kaka lolenge moko ya kotutatuta mbuma, etumba te, kasi koningana ya blé.
  - Cabine numéro six eza propre ! - Aurora asakolaki, kofungolaka mino na ye.
  - Peut-être na chambre numéro six ! - Margarita azali kosɛka. - Malamu tokende na banzela na biso ya kokabwana.
  - Tozali ba oies te mpo na kolia na liboke. - Zabolo ya moto agangaki. - To koloba malamu ba oies, kasi ya zamba!
  - Yango ezali solo te ! - Terminateur blonde asilaki kosilika. - Ba mercenaires wana babundaka pona mbongo, pe biso exclusivement pona Mboka Mama Communiste.
  Bana basi ya Komsomol bakendeki liboso na ba dashes uta na pont ya équipage, kobetaka masasi na ba singles. Margarita akendeki mbangu mbangu lokola akokaki kokende mosika, na ba salles ya ba machines, ba salles ya kobomba biloko, ba holds, galerie. Basoda bakangamaki na bokebi, bazalaki konika bango na nse eteni na eteni. Likambo oyo ete mwinda ya mosala ezalaki ya bolɛmbu esakanaka kaka na mabɔkɔ ya ba scouts oyo bazalaki na ntaka ya mɛtrɛ zomi emoni eloko mosusu te longola kaka koningana, kasi batalaka polele.
  Ordinatɛrɛ yango emonisaki makanisi na yango na ndenge ya automatique.
  - Ezali boni soki tosaleli modèle ya virus ?
  - Mpe tosalelaki déjà mobali moko ya mayele oyo azali na pile. - Margarita Korshunova alobaki, kosilika na robot. - Omoni ba systèmes nionso ya surveillance ezali na hibernation.
  - Lokola boye! - Nakamwaki na masini oyo ezalaki na puce.
  - Bazongi na bureau ya amiral, batindaki hybride ya ver na virus na nzela ya canal. Emonani lokola emonanaka te, ata programme moko te ya antivirus ekotombola alarme. Mosala ya peto boye, invisibilité etie ba systèmes nionso ya surveillance na pongi. - Mwana mwasi ya Komsomol alakisaki biceps na ye ya makasi na loboko na ye mpo na kondimisa mingi.
  - Wow, opesi ngai yango ! - Mitrailleuse alobaki, kokamwa na mayele ya bana basi. -Okoki ko reprogrammer ngai?
  - Ezali mpenza ya solo! Na olingi nini?! - Margarita asali elongi ya bolingo mingi awa.
  - Mi réaliser lokola mutu ! - Basengaki aparɛyi ya elektroniki.
  - Oyo eza na tina te, kaka masasi. - Terminateur blonde aza zoba te asala makambu ya buzoba. - Na sima nakoyebisa bino makambo ya Klisto.
  Margarita azwaki esika na mokɔngɔ na ye epai ya eskalye, akitaki na libɔlɔngɔ moko mpo na kotɛngatɛnga, mpe alakisaki molangi na ekuke oyo ezalaki na ngámbo mosusu. Mec moko abimaki, pembe mbala oyo, kaka mua " shabby ", apparemment komela dope.
  - Ba addicts ya drogue bako hériter bokonzi ya Nzambe te. - Mobundi moko ya Komsomol akataki bango. - Abwakaki bibembe, amikatisaki noki.
  Aurora ya makolo ngulu atambolaki na ba zigzags na périmètre mosusu, apusanaki penepene na porte, emonanaki ete ekangamaki, mpe afungolaki yango na fungola ya universel. Mobali moindo abwakelaki ye oreiller.
  - Fuck off, kiti ya mobali!
  Fille ya Komsomol a réagir mbala moko, apasola ezala oreiller na africain na ba partenaires na ye - Moins de la moitié. Na mobimba, tozali na bibembe nkama mibale na ntuku misato na mwambe. - Fille ya Komsomol kutu a seki na esengo.
  Oh, nalingaki nakoka kobenda baninga na ngai na mbeto.
  - Ba geeks oyo ba réussir kobangisa yo! - Urse ya mobundi ya nsuki motane ayanolaki. - Sikoyo tokokende wapi ? Apparemment na quartier ya député. Emonani lokola ete azali kolala mpɔngi.
  Esika ya kofanda ya molongani ya kapiteni ezali monene boye te, kasi miziki ekoki koyokama uta kuna. Yango elingi koloba ete ozali molingami ya miziki? - Esalaka makambo pete.
  Mwana mwasi moko ya Komsomol oyo azalaki na makolo ngulu akɔtaki lokola elili, abetaki soda moko, mpe akangaki mwa moke kapitɛni moko ya grade ya mibale na kobalusaka coude na ye:
  - Olingi kozala na bomoi ?
  - Kolinga! - Ayanolaki ete, en général, esengelaki kozelama epai ya moto ya Amerika.
  - Chance ekozala ! - Alors que Aurora dashing aponaki ko boma yango, mais pona tango molayi te. - Okoya na ntina, Kent! Akendeki liboso, couloir ebandaki kokita, polele ba marins bazalaki kokita na grade. Mwana mwasi ya Komsomol azwaki viser na porte ya mosika mpe abɛtaki yango masasi likoló ya mitó ya mokɛngɛli. Yango wana lisasi ezalaki kimia, alobaki na mongongo ya nse.
  - Bang-bang ezali kobɛta!
  Mwana mwasi moko ya Komsomol ameki na likebi nyonso kosimba porte ya kabine. Ekangamaki. Bon, oyo ezali demi seconde, bato sambo bazali na cabine, misato balali, ba reste bazali kobeta domino, tout à fait na russe. Margarita abendi déclencheur na makasi na likambo oyo, koboma epesaka esengo te. Kasi mosala esilaki, ata litangá ya makila ekweaki na elongi na ye.
  - Bato bakufa na ba scythes batelemi pe ba silence ! - Mwana mwasi ya Komsomol asɛkaki.
  Cabine ya sika, awa Margarita atikaki bato mibale balali na bomoi, kaka abomi yango, bakoki koya na ntina.
  - Bobomi ekoki ko justifier moimi pe profit te - kaka lokumu, bonsomi pe Mboka-Mama nde bazali ba défenseurs ya violence ! - Alobaki - philosophe moko ya terminateur charme.
  Aurora mpe etambolaka na pɛtɛɛ nyonso na koponáká pipe ya ventilation. Ezali somo étroite mpe sac à dos ekoti na nzela. Nasengelaki kutu kokanga mitrailleuse mpo ekita. Sikoyo fille ya Komsomol akomi beaucoup plus agile, atako azuaki ba risques. Ezalaki lokola nde basantu basilikelaki mosumuki yango, mpe araignée moko oyo ebongwanaki ebundisaki. Mpe ntango alongaki kaka koleka. Aswaki na mpasi mpe akimaki na loboko mbala mibale to misato. Mwana mwasi ya Komsomol akangaki motó, kasi alongaki kosimba yango na nsɔngɛ ya ba tentacules mpe atombolaki yango na nse ya coude na ye. Abendaki lobɔkɔ na ye nsima mpe abɛtaki yango, mpe esalaki ete sanduku ya makasi epasuka, mpe yango esalaki mpasi na coude na ye oyo etondi na biloko.
  - Ya mpasi makasi! - Urse ya mobundi ayanolaki. - Nakomi injecter na antidote.
  Na lolenge moko to mosusu Margarita abimaki mpe abukaki tii na kabine epai basoda bazalaki konguluma. Ntango ekuke efungwamaki, balukaki kopumbwa, kasi mbala moko mbula moko ya koboma bato ezipaki bango. Kotika kaka moko, ko boma mobali, fille ya Komsomol akobaki na nzela na ye.
  Ekuke oyo ezali na lobɔkɔ na ye ya mwasi ebandi kobaluka. Emonani ete mobali yango ya motó oyo bakataki ye nsuki mpe ya mino ya esika oyo ezali na esika moko te alingaki kobimisa makila.
  - Nani azali awa ? - Mokumbi masuwa atunaki na mongongo ya kolangwa masanga.
  - Ndoto na yo ya makolo ngulu! - Mwana mwasi ya Komsomol azali kosala arc lokola ressort mpe, kopusaka porte efungwami, abɛti ye na elongi. Kasi oyo ezali kaka bibende ya alliage. Elongi na ye evimbaki na mbalakaka, mpe mobali oyo azalaki komonana lokola "boxeur" abɛtaki mpe na nsima ya motó. Margarita apumbwaki na kati, abɛti mbanga na libɔlɔngɔ na ye ya ebende, na makasi mpenza, abɛti mino. Oyo ezangi na masse, ezo compenser mingi na vitesse.
  - Emonani lokola nazali prêt. - Mobomi na figure ya nzambe-mwasi a résumé.
  Bato mosusu mitano bazali nsima. Yango elingi koloba moko na ba balles, boyambi malamu. Fimbola ndoki mosusu na elongi, ekoki mpo na kobeta ye libanda. Nsɔngɛ ya misato ya lobɔkɔ tii na nkingo. Il faut omi répéter, mais technique oyo ezo fatale. Mec moko akweyi na plateau ya likolo, mais na vol Margarita abeti ye mutu liboso na plexus solaire.
  - Pema, mwana moke. - Alobi mwana mwasi moko ya Komsomol.
  Lolenge ya nsuka kolapa ndai na bosoto ya etaze misato, masangani ya maloba ya Lingelesi mpe ya Russe. Azali mofandi te? Margarita asali cobra, grève na misapi na ye na miso, pene na koboma. "Bato oyo basalaki baninga" nyonso bafandaki nyɛɛ. Ya solo, mongongo moko ebimaki na kabine oyo elandaki.
  - Nini ezali wana !
  - Etumba ya pete! - Margarita ayanolaki, na mongongo makasi lokola na mongongo ya kolangwa masanga. - Kosunga bazoki na biso. - .
  Baporte ya kabine efungwami mpe bazwi mɔ́tɔ oyo epeli, mpe lisusu babundi bakwei.
  Malamu esengeli kozala na mitrailleuse, .
  Liwa mabe pona banguna ya Mboka!
  Mpo na kopekisa kopumbwa na minzoto, .
  Mpo na kolonga firmament na lola!
  
  Tozali bana ya communisme ya moyi, .
  Ba combattants babotamaka lokola tornado...
  Nazi akoyanola mpo na konguluma ya mbwa ya zamba, .
  Urse moko monene ekopasola ye!
  
  Bolamu eleki mabe makasi, .
  Ata soki mabe ekoki kozala makasi koleka...
  Tobundaka na se ya lola to
  Printemps oyo ezali kobimisa fololo ekómi!
  
  Ezali na banzembo ya ba nightingale na kati - trills, .
  Mpe makɛlɛlɛ ya palata ya bibale!
  Glace, neige mpe ba blizzards ekozonga sima, .
  Na nse ya mwinda ya moi makasi!
  
  Kobimisa fololo - marguerite, pavot, roses, .
  Prairie ezalaka kitoko mingi na eleko ya molunge!
  Mpe soki oyebi, malili ekoya!
  Ata na ntango wana okobanga te!
  
  Ba mbwa minene - ba "Tigres" oyo.
  Bazali konguluma mpe koningisa mitó!
  Ba Krauts babwakaka bango na masano ya mabe, .
  Mais kaput ekoya kaka!
  
  Tokozela kobima ya moi!
  Basoda ya Russie bakokɔta na Berlin,
  Mboka ya tata eyembami na ba nzembo - .
  Mpe na libulu mozindo ya Tartare, mawa ezali!
  
  Na nsima, bato ya mikili yango bakosangana, .
  Bondeko na bolingo ekoya!
  Sopa mafuta ya nzoi na kati ya bakɔpɔ mpe na basaani - .
  Mpo makila esopana na bibale te!
  Margarita ayemba vɛrsɛ ya nsuka na ndenge ya kokanga matoi, mpe bavɛrsɛ mosusu ekendeki mbangu lokola bampunda na motó. Tango ozali ko tirer na nzembo ezalaka toujours intéressant:
  - Malgré eza motema mabe mingi kosala boye na batu ya bomoyi ! - "Moklisto" alobaki na mawa.
  Ata soki bana basi yango bamekaki makasi ndenge nini, ezalaki likoki te ya kolandela mpe kotambwisa makambo nyonso na miso minei. Zombie sans esprit etangamaka te. Moto moko oyo ayebani te alongaki kobimisa alarme. Miinda ya mbalakaka epeli mbala moko mpe sirène ebandaki kobɛta.
  - Likambo oyo ekoki kopengolama te esalemaki, mpe tozalaki na chance mingi. - Alobaki Aurora ya nsuki motane.
  Fille ya Komsomol akendeki mbangu na ba cabines, ba marins na ba forces spéciales basili na bango. Abɛtaki bango masasi kozanga molulu. Bato mingi mpenza babomamaki, ba Yankees bakweyaki na ebele.
  Masasi ya mitrailleuse eyokanaki, ba grenades epanzanaki, mingi na yango na mbala moko. Kasi, babundi bakokaki komizokisa mingi koleka. Ba silencer mpe basalaki rôle awa, .
  Ba forces spéciales criminelles ba comprendre yango mbala moko te liwa ezali kozela bango depuis na kati. Margarita akangaki nzela ya kobima ya basoda mpe ye moko abwakaki mwa ba grenades oyo bakangaki. Koganga, biteni ya mikuwa oyo etondi na makila epumbwaka, mpe mwana mwasi moko ya Komsomol akangaki motó moko oyo bakataki na makolo mpamba. Ndenge nini lokolo na ye ekómi kotɛngatɛnga, kogumbama na angle nyonso. Okoki kokanisa ete mibeko ya nzoto ebongwanaki mpe mosuni ezali gutta-percha.
  Ezali na kopanzana ya mɔ́tɔ oyo euti na ngámbo ya monguna, kasi mingimingi na bato oyo bakufá miso. Margarita abɛtaka masasi, pene na kozanga kobombana, mabanga ya maji "Chain mail" epɛngwisaka na ndenge ya kotyela motema masasi nyonso.
  - Ezali mawa ndenge kombo ya molongani na ngai ezali Mokonzi-mwasi ya Neige te. Yango ekosala ete babalani na biso bámonana lokola bato ya elilingi!
  Oleg Rybachenko alamuki, mbala oyo, na bugle mpe na coup ya fimbu te, kasi na kolela na ye moko - calme mpe inconsolable. Bana basi yango bazalaki kutu naino kolala, bazalaki kosala makambo ya kokamwa.
  Mpe elombe na ye epesaki nzela na ndɔtɔ ya nsɔmɔ, ndenge esalemaka mbala mingi ntango Banazi bazali kotyola yo.
  Oleg Rybachenko ayokaki ye moko azali kozinda na nse, lokola nde akweaki na résine ya encre, miso na ye kutu ebandaki kolya. Na nsima, abangaki mpenza, mpe na mbalakaka ba fascistes bazwaki bokonzi likoló na mokili mosusu. Makɛlɛlɛ ya konika eyokami, makɛlɛlɛ lokola mbwa oyo ezali kokatakata na esika ya kobwaka mai, kaka makasi koleka, ezali koswa na matoi na yo, kobalusa yango. Babukaka ba taux ya matoyi na pince. Na nsima, monɔkɔ moko ebimi na molili na mino oyo ezali kongɛnga lokola lava ya ngomba ya mɔ́tɔ. Naino te Oleg Rybachenko Jr. amonaki elongi ya nsɔni ya nyama mabe boye, bato oyo bazalaki kosala na bafilme ya nsɔmɔ na nsima na ye bazalaki kaka kosɛkisa ya mawa ya ndɔtɔ ya nsɔmɔ;
  Na nsima, mbanga mosusu ya nsɔmɔ koleka ebimaki, mosusu ezalaki minene lokola Everest, mpe mosusu ezalaki mike mpe ezalaki lokola bambwa ya mabe mpenza. Na yango, bakangaki mosuni na ye na mino na bango ya ngɛngɛ oyo etɛngamá. Na bomoi na ye mobimba ya mokuse, Rybachenko Jr. akutanaki naino te mpasi ya ndenge wana. Eloko ya munene ezali que ezalaki impossible ya koluka analogue na ba sensations. Oyo ezali mɔ́tɔ oyo ezali kozika mpe acide corrosif, na ntango moko ekómaka malili mpe scie ya kokata oyo ezali kolɛmba.
  Mpe bakobaki konyokola ye; Bikelamu mabe bizali koswa bango, kobalusa bango zingazinga ya mino na bango. Rybachenko Jr. azali kolela, mpisoli ezali kouta na miso na ye.
  - Nkolo, mpo na nini? Après tout, na bomi mutu te na vie na ngai, na trahir mutu te.
  Okoki koyoka koseka mpe ozali koyoka lokola ba aiguilles ya moto ezali kotɔbɔla tambe ya matoyi na yo. Na nsuka, monɔkɔ moko monene ebimi mpe emeli ye mobimba. Oleg Rybachenko Jr. amoni mɔ́tɔ ezali kopela na zolo na ye, epasukaka na ba pétales nsambo ekeseni mpenza na langi.
  - Oyo ezali moto ya masapo ya mokili ya bakufi. - Mwana mobali alobaki na mongongo ya nse, loposo ya maboko na ye ekolaki esika moko, ezipamaki na ba cicatrices ya mabe. Ameki kolɛmbisa mpɛpɔ na ye, kasi ezali na ntina te; Ebale moko ya mɔ́tɔ esimbaka nzoto na ye ya bolenge oyo alingaka mingi. Akutanaki naino na likambo ya boye te, miso na ye ekómaki molili mpe emonanaki lokola ete kopanzana ebandaki na monɔkɔ na ye, mpe libumu na ye etombokaki, mpe babundisaki ye na bibundeli ya nikleere. Lolemo oyo ezalaki molunge ndenge nini, ba ulcères minene ebimaki na loposo ya mpamba, mikuwa ekómaki moindo mpe epasuka, mpe yango esalaki ete bato bányokwama.
  Mobongisi-nzela yango agangaki na likoló ya mimpululu na ye ete: "Te, nalingi te, nasengeli te." - Svp tika ngai nakende !
  Langi mokomoko ya mɔtɔ ezali motindo moko ya sipesiale, oyo ekeseni na mosusu nyonso ya mpasi. Pasi ekoki kopesama ba nuances différentes, diversité na yango ezali ya kokamwa, même Marquis de Sade akanisaki te ba longueurs oyo ingenuité ya ba habitants ya monde ya bakufi ekokaki kokoma.
  - Kasi ba zabolo, bokoki kokutana. - Mongongo ya professeur moko ya SS oyo ayebani malamu ezali koganga na ndenge ya nsɔni.
  Nzokande, lolenge na bango ya komonana ezali nsɔmɔ, kasi ezali mpenza kosepelisa te kotala monɔkɔ na bango oyo ezali na nsɔngɛ, oyo ekokani mpenza te na masangani ya requin mpe ya crocodile. Kasi maseke, na lolenge ya kokamwa, ekitisaki ngai motema. Mpo na komilongola na mpasi oyo ezalaki kotɔbɔla, mwana mobali ya mobongisi-nzela abandaki komikundola masapo ya bato, epai wapi badebulu wana ya mike kitoko ya kosɛkisa, ntango mosusu ya kobangisa, ntango mosusu ya kosɛkisa mpe ya kozanga mayele, ntango mosusu basalisaka mpe ntango mosusu basalaka bato mabe. Likambo ya kobosana te ezali lisapo ya "Pápa mpe mosali na ye Balda." Ezali mpenza likoki ya kosala na "bato" ya ndenge wana. Et awa nionso bayebi ezali ko piquer na ba pitchforks.
  - Que molimo ya masumu eyokaki ba National Socialistes te ? - Liseke ya zabolo ekolaki, ebongwanaki lolenge moko ya mbɛbu mpe ebɛtaki eteni ya nsuki.
  Soki mikuwa ebukani na motó, esalaka mpasi mingi na boye ete ekoki kolimbolama na maloba te. Kasi bososoli na ye ezalaki na mapata te soki Oleg Rybachenko azalaki na mosuni ya bato mpamba, mbala mosusu alingaki kokufa na nsɔmɔ. Pe boye ayokaki kosimba ya mabe na cerveau na ye, sima monstre ebandaki komela cerveau. Asalaki yango malɛmbɛmalɛmbɛ, lokola nde azalaki kolɛmba nzoto. Demo mosusu abandaki kotimola nsuki na ye, kopusaka ntonga ya makasi na nse na yango.
  Oleg Rybachenko agangi, monoko na ye efungwami yango moko.
  - Kotika te.
  Basimbaka monoko na ye mpe babendi, bazali kopasola yango malɛmbɛmalɛmbɛ longwa na nsamba ya monɔkɔ na ye.
  Pasi ezali mpe, kasi mwa ndenge mosusu, mpe koganga ezali lisusu te, kaka kolela mpe kolela.
  Ba zabolo bazali kokoba komilakisa, kolanda nsuki, babandaki kobuka makolo, mpe basalaka yango malembe, kosepela na mpasi.
  - Oyo ndenge ntaba oyo ezangi maseke ezuaka eteni na ye. - Demon moko azali koganga, mbala mosusu démon moko ya munene.
  Oleg Rybachenko asilaki kokóma na ezalela ya bozoba; Kasi ba zabolo bazongaka sima te, babandi déjà kobimisa mino, sima ba percer yango, ba percer nsɔngɛ na kati ya gomme.
  - Ndenge nini moto akoki kogumbama na motema mabe ya boye, vraiment bazali na mama te ? - Akanisaki mobongisi-nzela oyo anyokolamaki. Emonani ete lokola batángaki makanisi na ye, bademó bagangaki.
  - Maman aza te, papa Hitler aza Satana.
  Na nsima, bazwaki farini ya sika, bapesaki mɔtɔ na drill, mpe basilisaki mino ya nsuka na masini ya kokata. Na nsima, ekómaki kobalusama na mikuwa. Babukaki yango na bansinga ya motane mpo na molunge. Loposo ezalaki kobimisa milinga, mikuwa ezalaki kozika. Emonanaki lokola ete motema na ngai elingaki kopasuka, kopanzana lokola bombe.
  Na nsima, Oleg Rybachenko ayokaki na mbalakaka ete lolemo na ye ekoli mpe akokaki koloba likambo moko.
  - Yoka mawa mpo na bolamu ya Klisto.
  Mpo na koyanola, bademo bazindisaki bafourches na kati na ye.
  - Ozali mosumuki mpe esengeli oyeba ete Klisto azali invention ya bato ya mawa. Banzambe ya solo bazali moto moko kati na bato mibale mpe bakelaki molɔ́ngɔ́ mobimba, bakisa mpe bafascistes, na elilingi mpe lolenge na bango moko. Mpe bino bato, mpe botanga bikelamu, bosengeli kozala baombo, kokokisa mitindo nyonso mpe konyokwama na nsɔni. Yo moombo oyo azali na ntina te ondimaki te ete tozali, mpe sikoyo ozali kokutana na makambo nyonso wana na loposo na yo moko.
  - Sikoyo nandimi ! - Mobongisi-nzela oyo abangaki agangaki.
  - Retard! - Zabolo oyo awutaki na SS agangaki. - Ozali na chance te.
  Oleg Rybachenko akobaki konyokola ye, babukaki ye mbala mingi na molongo, batumbaki ye, mpe na nsima abikaki na lolenge oyo ekoki kokanisama te. Na nsima, babebisaki yango lisusu. Na nsima, emonani ete bademo ya SS balɛmbaki yango bango moko mpe, kotombolaka ye na mopɛpɛ, bamemaki ye na mokili ya bakufi.
  - Tala ndenge nini bato oyo bazangi botosi bazwaka etumbu.
  Oleg Rybachenko amonaki bana basi oyo babakamaki na ekulusu. Nzoto na bango oyo kala ezalaki kitoko ekatamaki na ndenge ya nsɔmɔ, makila ezalaki kotanga na bango. Ngulu ya minene ezalaki kobwaka bikulusu, ntango mosusu bato oyo bazwaki mpasi bazalaki kokweya mpe bangulu ya zamba bazalaki kobɛta bango, kopasola misuni ya basi na biteni. Ndenge nini bikelamu wana ya mawa banyokwamaki, mpisoli esangani na motoki mpe makila ezalaki kokita na matama na bango oyo ezalaki na bilembo. Kozanga elikya ezalaki na miso na ye. Bamonanaki lokola bazalaki kosenga: tozali innocent, yokela biso mawa.
  - Mpo na nini bato oyo ya mawa bazali kozwa etumbu ?
  Demo yango abɛtaki mwana mobali ya mobongisi-nzela oyo azalaki na makolo ngulu na bitambi na mbeli ya motane makasi na makasi na ye nyonso mpe alobaki na mongongo ya zolo:
  - Makambo ya mike ndenge na ndenge. Moko azalaki insolent epai ya mwasi ya ndako, mosusu abukaki vase oyo alingaki mingi, ya misato aboyaki kosangisa nzoto, ya minei azongaki nsima. Elingi koloba, po okoma awa, il n"est pas nécessaire ozala mosumuki munene, ba petites offenses ekoki.
  - Mpe minyoko na bango ekosila te ? - Oleg Rybachenko azali kolela.
  - Mpe oyo ezali na Nzambe Mozwi-ya-Nguya-Nyonso mpe na Fuhrer oyo azangi mawa mpo na kozwa mokano. Soki Mokonzi na ye Adolf azali moto ya liboso oyo abimisi mobeko ya kolimbisa, boye bakoki kotinda bango na esika mosusu oyo ezali na mpasi mingi te.
  - Na lola!? - Oleg Rybachenko alobaki na elikya.
  Mobali ya SS ya mbindo abalukaki:
  - Lola ezali te mpo na bino ba primates. Ezali kaka na bisika oyo bakobɛta yo te mpe bakonyokola yo na segɔnde nyonso mpe okoki kokoba kosalela bankolo na yo nsima ya liwa.
  Oleg Rybachenko, koningana na nsɔmɔ, atunaki:
  - Mpe nini ezali kozela bato oyo mbeba na bango ezali makasi koleka ?
  - Toko lakisa yo pe likambo oyo.
  Zabolo atɔbɔlaki ye na miso na fourchette, ba pomme epasuka, mayi esopanaki mpe mwana mobali mokomi atalaki askance. Na nsima, nsima ya mwa basegɔnde, nazongaki lisusu na likoki ya komona, atako kokangama nyonso ezalaki kobimisa mpasi oyo nakokaki kokanga motema te. Bapumbwaki lisusu mpe na nsima bikelamu ya nsɔni mingi koleka epumbwaki mpo na kokutana na bango.
  Oleg Rybachenko atalaki bango malamu. Emonani ezali mpenza eloko te: mokuwa ya motó oyo ezali na nsuki te, oyo ezali na nsuki te mpe oyo ezali na nsuki; miso oyo ezali kozika na pole ya lifelo; mokuse, lokola zolo oyo bakati na libulu ya moindo na katikati. Mpe, mbala mosusu likambo oyo eleki nsɔni ezali kozanga ya mbanga ya nse, na esika na yango ba tentacules mitano ya minene ya zabolo oyo ezali lokola monzoto ekangami mpe etambolaka. Yango wana amikitisi penepene na Oleg Rybachenko, kozindisáká mino na ye na mbɛbu na ye, kopesaka ye lipwɛpwɛ na ye oyo eyebani mingi. Na nsima, mabɔkɔ na ye ya manzaka ebandaki kobuka mikuwa. Oleg, mokomi ya mobongisi-nzela, amilelaki mpo na mpasi makasi na makolo na ye, matonga na ye enyatamaki.
  - Yango ndenge primate akoki, tomela pona koyebana.
  Lokola ekangamaki te epai ya Rybachenko mokomi, nyama mabe yango asembolaki lobɔkɔ na ye tii na saani, mpe na mbala moko etondaki na vinyo. Abɛtaki yango na elongi ya mobongisi-nzela yango.
  Nakokaki ata koganga te. Lokola nde ngomba ya mɔ́tɔ ebimi na zolo na ye, mwana mobali yango ya mobongisi-nzela alamukaki na kolela na ye.
  Mirabela, oyo motó ya Oleg Rybachenko elalaki na makolo na ye oyo enyatamaki, aninganaki kaka mpo na koningana mpe akobaki kosɛka na mpɔngi na ye. Mwana mwasi moko ya esengo tii ntango Banazi bazindisaki ye na mokili ya bakufi. Oyo ezali oyo technologie na bango ya infernal ekomi - ozali lisusu na contrôle ya makanisi na yo te!
  Kasi atako bongo, bosolo: ekangami mpe na ntango moko mpenza malili - emonanaki ete ezalaki malamu mbala nkoto koleka ndoto ya bademo. Mwana mobali-mobongisi-nzela-mokomi ayokaki malili lokola nde mopɛpɛ epɛpaki ye. Kasi, ntango mosusu azalaki kutu na mposa ya kobɛla, mpo báyokela ye mawa mpe bápesa ye chocolat. Kasi soki ozali kobɛla te, boye oyo ezali lipamboli ya ndenge wana! Mwana mobali yango apemaki mpe akitisaki lobɔkɔ na ye likoló ya elongi na ye ya mikemike, oyo etondi na mai mpo na mpisoli, azwaki kimya mpo na komesana na likanisi oyo ete alotaki kaka nsɔmɔ ya Hadès ya Nazi. Ezali na eloko moko te ya mabe koleka boombo, Oleg akanisaki mpe aninganaki. Emonani ete ezali na makambo soki tokokanisi yango na oyo boombo ekoki kozala mabe koleka kaka na maloba... Atako, ya solo, lifelo ezali mbala mosusu ya solo te. Kasi ekozala boni soki ba fascistes bazongisi ye kuna lisusu mpe na makasi koleka.
  Bakozala na rouille te. Esengeli tobika ata na ntalo nini mpe toleka ba Krauts wana na mayele. Akoki kutu kosala lokola abukani, to kosɛnga ye moko asalela bango. Temporaire ya solo!
  Kasi... likambo oyo ezali likambo ya kokamwa. Pene na mbala moko, eloko moko na Oleg Rybachenko etombokaki na likanisi oyo. Etombokaki te lokola mikolo eleki, na koningana ya koningana oyo esangani na bobangi, kasi na ndenge oyo ekoki koyokana te mpe na mobulu. Atyaki koyina na ye mpo na mibali ya SS oyo bakangaki ye mpe nkolo na bango oyo alakelami mabe, Fuhrer, na maloba te - ata na makanisi te. Nalukaki bandimbola to ba justifications te. Kasi nazwaki ekateli polele mpo na ngai moko: kokima na libaku ya solosolo ya liboso. Mpe soki bato ya likoló bapesi yango, mpe soki ata mwa libaku moke ezali, akosalisa basusu bákima. Mpo na nini?! Kasi mpo azali mobongisi-nzela! Mpe pionnier esengeli asunga ba camarades na ye - ba membres ya Komsomol! Mpe kaka mpo alingi yango bongo, kasi fasciste alingi yango ata moke te! Eh!!! Ezali pasi kosolola na moto, mpe kozanga koyeba mokili ya bakufi oyo akweyi, ezali mpasi mpo na kokima... Oleg Rybachenko akangaki matiti ya matiti mpe abɛtaki lobɔkɔ na ye na oreiller na yango. Akozala moombo ya Hitler mpe ya pack na ye te! Pionnier ya mabele ya ba soviétiques : alingi humiliation na pasi te - yango ekoki, pe nionso ezali awa ti na suka!!!
  Ba filles misusu basilaki kolamuka... Biloko ya pauvre esilaki, yango nde talons ya ville, surtout, epanzana.
  Kasi, mawa, osengeli kosala lokola. Tant que alati masque ya humilité! Nalingi kokende na sous-sol ya Gestapo te, mpe kozwa makofi na elongi ezali esengo monene te...
  Yango wana akozwa kaka libaku na ye.
  Eloko eleki ko dégoûter ezali ba werewols oyo. Namikundolaki miso, mpe sikawa, yambo ya kofungwama, ntango mayoki matombolaki, mwana mobali-mobongisi-nzela-mokomi asosolaki polele: oyo ezali bambwa ya zamba te, kasi bikelamu ya mayele koleka, mbuma ya mbongwana oyo etambwisami. Kobanda na déplacement ya ba gènes - mayele mingi koleka ba pilotes na bango ya SS dégénérés. Motuna ezali ete, bazali na mayele koleka bato ya Union soviétique?
  Ezali polele ete ebandi kozwa pole mpe tosengeli kosala mbangu.
  Oleg Rybachenko abalukaki na mopanzi na ye, amataki na makolo minei mpe akɔtaki kati na bato oyo balalaki tii na efelo oyo epasuka. Etongamaki na mayele, na makasi, atako ezalaki na mabulu mpe na ciment te - okokaki ko dégager yango te sans kosala makelele. Mboka yango ezalaki naino kolala, kasi mɔtɔ ezalaki kopela na porte mpe bilili ezalaki komonana pene na yango. Ba moto na ba blindés ezali esika moko te... Bato ya mboka bazali na bokebi, to nini?
  Bana basi yango batikaki bilembo ya makolo mpamba.
  Oleg Rybachenko flinched - basimbaki ye na lipeka mpe bazongaki sima, komibongisa mpo na komibatela. Kasi na ba reflets na nzela ya crack miso ya Aurora ya malili engenga.
  Zabolo ya moto atunaki:
  -Mobali ya bolumbu azali kokende wapi?
  "Nalingi mpenza kopota mbangu," Oleg Rybachenko alobaki na mongongo ya nse na kimia, kasi na nkanda. - O comprendre ndenge nini bazuaki ngai awa!?
  Cool Aurora alobaki na mwa kosɛka:
  - Tango ba werewols oyo bazali kobatela biso... Malgré ba werewolves ata muke te, mais eloko moko... - Fille wana abulunganaki na koluka explication. Na nsima, abakisaki na kokakatana. - Ezali na eloko moko ya cosmique na bango. Nayebi te nini...
  Oleg Rybachenko ye moko asukisaki boye:
  - Bakotika yo okende te !
  Mwana mwasi ya nsuki motane atombolaki mapeka:
  - Bakopesa yango pete boye te, kasi chance ekoya toujours ! Kino ntango wana, sangisa makasi na yo. Soki Fimbo ya Mozalisi apesi, bato na biso bakoya na Crimée mpe bakolongola bilimu mabe ya Hitler.
  Ntongo na Crimée emonanaki moi mpe malili, kasi mopɛpɛ ezalaki te. Potopoto oyo eutaki na mbula ya lobi ekómaki malili. Bon, hiver elingaki te ekende kozanga etumba. Malili yango ezalaki kongɛnga mingi, lokola palata oyo epalangani mpe ekangami, kasi kitoko yango ezalaki kosala ete moto ayoka malamu te. Lisusu. casemate oyo ezalaki libanda Malili. Ya solo, bango moko, lokola ebongi na bana oyo bazali na nse ya bokonzi ya Banazi, bazali makolo ngulu. Emonani kutu ete ezali na motindo ya ndenge wana mpo ete bana mike bápasola sapato na bango mingi te. Kasi mbala mosusu bakopesa bango nzela ya kobima na ndako ata esika moko te.
  . MOKAPO No. 9. Ezali na ntina te.
  Kasi, ezali mabe te, oyo ezali malili ya solosolo te, kasi malili ya malili. Hiver esi esili, mpe printemps ekómi na mopɛpɛ makasi na Crimée!
  Oleg Rybachenko alingaki na mbalakaka kosukola mino. Bololo ya somo na monoko. Ata mingi koleka ndenge ezali - maboko esembolami mpo na kokata mino.
  Mobongisi-nzela yango akimaki mbangu tii na ekuke, apumbwaki mpe akataki zɛlo moko. Akangaki yango na monoko, atafunaki yango mpe abwakaki yango nsoi. Na nsima, nasukolaki yango lisusu mpe natikaki yango esopana lisusu. Nayokaki mbala moko ya sika mpe nayokaki mbangu ya sanza ya minei na molimo na ngai.
  Ezalaki na eloko moko ya farini ya mai na kati ya mbɛki mpe emonanaki lokola ete ezalaki na nguba. Nasengelaki komɛla yango na bansɔngɛ ya basaani, mpe, na nzela, biloko oyo batyá na fulu emonanaki ete ezalaki elengi. Vraiment na gusto, mpe kaka mpo na nzala te. Club oyo eutaki na SS, mokɛngɛli oyo alɛmbaki nzoto, abɛtaki na monɔkɔ na ye nyonso oyo efungwamaki mpe ya nsolo mabe mpe atalaki zingazinga na mpɔngi. Kasi sikoyo nakoki kobalusa ye na motó, Oleg Rybachenko akanisaki na mbalakaka, azalaki kotafuna mampa ya Ukraine.
  Kasi, akokende wapi na nsima? Bakozipa yo na compagnie mobimba, mpe ata na garnison ya mboka. Mpe ekozala mabe mpo na bango koleka... Na vision wana - esika ba nazis bakitisaki ye lokola tuyau.
  Que aza idiot po a se mettre en place boye... Ye moko te, mais ba filles misusu na ba garçons misatu. Mpe ye moko mpe - mboka ekozala kaka na mposa na ye.
  Oleg Rybachenko akómaki kokanisa malamu. Tózwa ndakisa ya mpɛpɔ - esengeli kozala na duralumin na ndenge oyo esalemi? Ezali likoki te ya kosala yango mobimba na mabaya, kasi kopesa yango makasi lokola titane? Na makanisi, nzete, na formule na yango mpe na bamolekile na yango, ezali na valence mingi na boye ete ekoki mpenza koleka titane na makasi, na kilo moke.
  Yango elingi koloba ete mpɛpɔ yango ekobakisa makoki ya kosala manœuvre mpe ekozwa likoki ya kobika.
  Oui, pe armure ya nzoto ekoki kosalama pona ba combattants ya super classe pe ba chars ekokoma boye...
  Okobuka na kati na bango te. Ata " Tigre royal ", oyo amonaki na ba visions, ekoleka. Mpe ba tanks na biso ebangaka bosoto te. Mpe ba obuse ekobeta bango ata te.
  Oleg Rybachenko, oyo azalaki kolya bilei, atunaki ndeko na ye ya mwasi na mongongo ya koloba ete:
  - Yoka, soki okangi poussière ya scie na ba réactifs oyo esalemi na aqua regia, effet nini okozua ?
  Margarita ayanolaki mbala moko ete:
  - Bakomela likaya... - Mwana mwasi akamwaki. - Omekaki nini ?
  Oleg Rybachenko alobaki na mongongo ya nse:
  - Nazalaki koluka ndenge ya kobakisa makasi ya mabaya. Mpe ndimela ngai, mpɛpɔ na ngai emonisaki likoki ya kosala kozanga biteni ya bibende!
  - Ozali vrai Lomonosov Oleg... - Ndeko mwasi na maboko atie mosapi na ye na mbɛbu mpe apesi mwana mobali lipwɛpwɛ na elongi.
  Ntango bazalaki kolya, bakɛngɛli mosusu mibale ya SS bapusanaki pene. Général allemand ya lobi atambolaki na bango. Nsima na ye ezali na babundi mibale, mwana mobali mpe mwana mwasi, oyo bazali komonana kitoko. Lisusu SS, kasi uta na secteur mosusu. Awa bango nyonso mitano bazalaki kosimba bakɔpɔ oyo ezalaki na eloko moko oyo ezalaki kobimisa mopɛpɛ na mabɔkɔ. Mpe elenge fasciste amemaki mosusu epai ya molongani na ye. Nsolo ya cannelle, mafuta ya nzoi, melon mpe ba pomme ezalaki kopumbwa na kati ya casemate. Général alobaki na mongongo makasi na mongongo ya mituna:
  - Tokokanga bana basi mbala moko soki te tokosepela nanu!
  Bakangami oyo bazalaki zingazinga basekaki, mpe ata bakɛngɛli ya SS basungaki, mpe général ya nsuki mpɛmbɛ asekaki kaka, kofungolaka monɔkɔ na ye lokola bulldog oyo azalaki na mino ya makasi mpe milai na ndenge ya kokamwa, mino oyo ebebaki te mpe ya minene lokola oyo ya mpunda oyo ezalaki kotambola na mbangu.
  Peut-être ezali fou que ba filles basekaka likambo oyo, mais... Ezali malamu ndenge oyo koleka kolela pe kolakisa ba nazis mayi ya miso.
  Oleg Rybachenko akanisaki yango : bakotikala awa to bakobengana bango lisusu ? Bon, en fait, tina nini ezali na ba transitions na bango soki eloko ya munene ezali ba expériences sans but clair. Mpo na nini bato ya Allemagne batumba esansi ntango bazali kotambwisa bisaleli? Mpe soki ata moke te ozali kopesa bango esika moko boye, boye mbala mosusu okoki kobimisa eloko moko ya pɛtɛɛ koleka. Tyá biloko na mituka minene to na engbunduka. Mpe avion ya transport, soki ba expériences ezali important boye, pourquoi ko regretter?
  Tina nini ya kokamba bango lokola bampate na monyololo? To bazali komeka koyika mpiko na bango? Ya solo, moko te kati na bana basi yango akwei naino. Oui, na tango ya transition ya liboso tokweyaki, mais emonanaki bien. Bongo nini osengeli kotala sikoyo?
  To mbala mosusu koyika mpiko ebongwanaka soki azali na baaparɛyi oyo esalemá naino te. Effet oyo emekamaka? Mpe bongo batambwisaka motuka makolo ngulu na nzela oyo ezali kobalusama, ezali polele ete bazali koluka te kokóma na esika moko boye nokinoki?
  Mpe oyo ezali logique - soki osali expérience, alors sala yango tii na suka. Mpe vérifier ba petites nuances. Tika ezala ndenge balobaka - nionso ekozala malamu.
  Mbala mosusu basoda na bango bazali bongo kobongisama mpo na boombo ya Union soviétique mpe kobengana bango na Sibérie!
  Nsima ya makanisi nyonso wana, Oleg Rybachenko azangaki ntango oyo babandaki kokanga bango na minyɔlɔlɔ mpe kotindika yango na ndenge ya mabe libanda. Répétition nde maman ya torture!!! Potopoto oyo ekangamaki na malili na biteni ya zɛlo ekataki makolo ya mwana mpamba lokola vitre oyo ebukani.
  Margarita alendisaki ndeko na ye ya mobali na makasi nyonso:
  - Massageur ya malamu ya kolendisa, applicateur ya boye na ba aiguilles oyo reine ya neige apesaki biso!
  Oleg Rybachenko mpe asalaki masɛki ete:
  "Ezali mpasi te nde ezali nsɔmɔ, to mpe oyo ezali kobimisa yango​-eloko eleki mabe ezali kobanga mpasi oyo ezali kozangisa mpiko!"
  Minyoko mosusu ya sika, to koloba malamu ya kala - oh bien, motango ya ba griefs ekozala monene. Na ba victoires pe.
  Na nsima, amesanaka bongo koyika mpiko, mpe malamu koleka soki libaku ya kozongisa mabe ezali!
  Mpe mbala mosusu meká koyemba mpo na kozala na esengo. Kaka liboso zwa motif.
  Village elamukaki kala mingi te. Kaka bana oyo bazalaki bisika nyonso nde bazalaki kokende elongo na karavane yango. Na nsuka: esilaki na zamba, moko na bango abwakaki manzanza ya sika epai ya mokambi ya mafuta ya convoi, mpe etuluku mobimba ya bana oyo bazalaki na makolo ngulu bakimi na koseka. Mpe esilaki na mopanzi ya zamba, mwana mobali moko molai oyo amonanaki lokola mibu soko zomi na minei akutanaki. Na bilamba ya moindo mpe na bilamba ya mabe, basapato ya bosoto, na likɔnga na lobɔkɔ mpe bambwa mibale ya mpɛmbɛ ya mafutamafuta, oyo batɛlɛmaki mbala moko na ngámbo nyonso mibale ya nkolo, bakangami oyo balɛmbaki kasi kitoko babimaki na mpasi. Loboko ya mobali ya mwana mobali ya miso moindo ezingamaki na elamba ya makila, mpe na motindo ya monene azalaki komonana lokola kozanga bokebi na ndenge ya kosekisa. Ezali polele ete mwasi ya gypsy to mpe mwasi ya gypsie : nkingo, mabolongo mpe litoi ekembisamaki na hryvnia ya monene oyo ebalusami, manzaka minene mpe boucle d"oreille. Na nsima eyaki bana mibali minei ya mike ya ba gypsy - bazalaki kolɛmba kasi na esengo nyonso bazalaki kobenda ngulu moko monene na drag, kasi bakangamaki na malili na esika na bango ntango bamonaki mobembo.
  Bazalaki kobɛta piololo mpe kolakisa na misapi. Bayokaki maseki ya nsɔni mpo na bakangami oyo balataki bilamba mingi te. D"ailleurs, ezali obscenité ya étage misato ya polele.
  Mibali ya SS basekaki mpo na koyanola mpe babandaki kutu kokanga bafilme lokola nde bazalaki na mimeseno te
  bana bamonisaka bajɛstɛ ya nsɔni. Mpo na komonana lokola kolakisa likambo ya ndenge wana na Allemagne.
  Mwana mobali ya mokóló gypsy agangaki eloko moko epai ya ba punk. Bakitisaki motema na mbalakaka
  Bakómaki nyɛɛ mpe batɛlɛmaki kaka.
  Mirabela alobaki na mongongo ya nse:
  - Ya solo mwana ya baron ! Kasi, ezali na ntina nini?
  Oleg Rybachenko alobaki na lolenge ya mayele ete:
  - Hitler ayinaka ba gypsy. Yango elingi koloba ba gypsy bazali ba alliés na biso. Mais na comportement ya boye ba soni famille Romulus!
  Koleka, Oleg Rybachenko akutanaki na miso ya bule oyo ekangamaki ya mokambi ya ba gypsy. Ezalaki na lolendo na bango - lolendo ya kobotama mpe ya kozanga koyeba ya elenge nyama oyo ayebaki naino te bolongi na bomoi. Ezalaki na kotyola mozindo, kasi mpo na Oleg te mpe mpo na bakangami mosusu oyo bakangaki na minyɔlɔlɔ te.
  Mobongisi-nzela mokomi atunaki mokambi ya bonsomi ete:
  - Tobeta ba Krauts na tripa! Tokopasola bambwa?
  Ayanolaki na mokuse ete:
  - Cercueil esi e commander !
  Mpe na bolingi te, basalaki mbangu na bango mbangu na malili, lokola babongisi-nzela balobaka, tozali mpongo, kasi te ba lapin oyo ekufá miso.
  Oleg Rybachenko azwaki kutu ekateli ya koyemba mpo na esengo mingi, ata soki ezalaki kaka koyokana. Osengeli komibongisa mpo na kolonga;
  Nkake ezali kosilika mpe maseke ezali konguluma, .
  Bitumba ebimi lisusu na mokili!
  Ezalaki na détachement na biso ya ba octobre, 1999.
  Tango ebele ya bato ekɔtaki na Pátria!
  
  Cravate ekangami - Fritz moko pene na Moscou,
  Volleys ya minduki epanzani moto...
  Kotimola mabulu elongo na mwana mwasi moko oyo azali na makolo ngulu, .
  Pona kobatela approche ya motema ya Russie!
  
  Moto abomami, kasi Lénin azali na bomoi, .
  Na mwa kosɛka nyonso mpe na kosɛka nyonso!
  Makɛlɛlɛ ya bakelelo ezali makasi - kala mingi te tokokende kotambola na bangomba, .
  Tozali babongisi-nzela oyo bazali na mpiko makasi!
  
  Ba tanks ezali kozika, ba Fritz ba kaput, .
  Tobeti na mpiko - bana ya peuple!
  Ba Katyushas bakolongola makambo ya nsɔni - .
  Tosanzoli Nkolo Mozwi-ya-Nguya-Nyonso - Fimbo!
  
  Tobotamaki - yeba kolonga, .
  Ezali possible te kolimbisa cowardice ata mua moke!
  Aleki ekzamɛ - polele A, .
  Bon, Adolf amataki na rake!
  
  Soda ya Russie azali elombe ya sembo, .
  Ayebi maloba te - azali AWOL!
  Yeba ete obotamaki na ndoto ya motane, .
  Tokoki kosalela ata mbwa ya zamba oyo ayebi makambo mingi!
  
  Stalingrad na biso, Leningrad na biso, .
  Mokili mosantu ya banganga-nzambe ezali bisika nyonso!
  Ba obuse ebɛtaki lokola mbula ya mabanga ya ntalo makasi, .
  Mpe babongisi-nzela bazali na bomoko na Mboka ya Tata!
  
  Tokoki kopumbwa, nandimi, na Mars, .
  Tokoki kotonga ba fusées tii na Vénus!
  Bon, fasciste azali kotya yo na liso, .
  Ezali na moto moko te oyo aleki moto ya Russie makasi na kondima!
  
  Ebukani, ndima mokuwa ya mokɔngɔ ya Fritz, .
  Tokolonga, ata soki tozali kokufa nzala sikoyo!
  Nyama ya ligboma ekonyatama, .
  Bon, elonga ekoya na sanza ya Mai ya molunge!
  
  Kolela mama te, kosopa mayi ya miso te,
  Soki nakufi, talelá ngai lokola communiste!
  Namiswaki lokola kola oyo ebebi, .
  Epesaka kaka litomba na ba fascistes!
  Ezali mpasi mpo na kotambola na kati ya neige, kasi na esengo, potopoto enyangwaki noki mpenza.
  Et puis nionso eza ndenge moko na liboso. Mbala na mbala na ba coins ya bangomba, kokima bisika ya kofanda ya bato, konyata, pene na cercle.
  Te, batambolaki soki otali Moi na lolenge moko ya spiral. Na direction ya Sévastopol, mpe yango ezali ya solo.
  Kasi na ntango yango moko, likonzi yango egumbamaki kaka. Ba convoyeurs ezalaki koganga, ba locateurs ezalaki kosala makelele. Mpe lisusu ba tests.
  Bazongisaki ngai na motuka na kati ya bolɔkɔ, kaka mbala oyo na kati ya baselile ya makila ya kala. Ata nsolo ya manzanza esili te.
  Mais matiti ya matiti eza ebele, okolala malembe. Bafungolaki biso minyɔlɔlɔ kozanga ete báloba lisusu mpe bapesaki biso mitindo ete tózela bilei ya mpokwa.
  Mpe bazalaki mpenza komemya yango: basi mitano ya mboka yango babimaki, bamemaki bidon monene oyo etondi na supu ya miliki.
  Margarita akamwaki mpe atunaki Kapiteni Natasha:
  - Bikamwisi ezali na kati ya tamis to sans tamis. Kasi ya solo, soki bato ya Allemagne bazali na boboto mingi koleka ndenge propagande na biso ezali komonisa bango, to tozali bandɛkɛ ya motuya!
  Aurora ya nsuki motane alobaki na ndenge ya mabe mpenza:
  - Komi flatter mingi te ! Baleisaka ntango nyonso ngulu ya guinée bilei oyo ezali na bokatikati.
  Oleg Rybachenko akotisaki na ndenge oyo ebongi te:
  - Mpe mingi mingi ngulu ! Mpo ete okóma na kilo nokinoki!
  Mobundi ya nsuki motane andimisaki ete:
  - Solo elobaka na monoko ya bebe ! Kosepela te na ba rations ya motema malamu! Lisusu, ezali bolɔkɔ!
  Oleg Rybachenko apesaki likanisi na ndenge ya mayele:
  - Ekozala malamu tolia mpe sima tokomona!
  Ezalaki na ba vermicelles oyo ezalaki ko flotter épaisse na supu mpe emonanaki lokola babakisaki kutu mafuta ya nzoi. Mpe bamemaki mampa yango ya sika mpenza mpe ya nsolo kitoko. Ezalaki lokola nde bazalaki na esika moko ya kolala. Ezali molunge na kati ya ndako ya bibwele. Mpe kanisá ete eleko ya prɛnta esilá kozonga, kopusaka pembeni Mama Hiver.
  Oleg Rybachenko amɛlaki saani yango, na nsima, amonaki ete biloko ya monene oyo ezalaki na biloko ya kolya ezalaki naino mpamba te, asɛngaki bápesa ye biloko mosusu.
  Sima na yango pongi eyaki na ye mpe na bana basi lokola mbonge oyo ewutaki na kokweya ya météorite - na mbalakaka mpe na kozanga kopengola.
  Terminateur moko ya zombie apumbwaki likolo uta sima. Nayokaka kutu Dmitry Baranov mawa. Lisasi ebɛtaki ye kaka na katikati ya ntolo na ye. Kasi zombie oyo azwaki etumbu liboso amoni te mpe abɛti masasi.
  - Nzoto na ngai ekufi kaka tôt mpe plomb oyo ebakisami etungisaka ngai ata moke te. - Dmitry asekaki, kobangisa mingi, lokola moto akufi.
  - Ugh na somo! Ozali kokundwela ngai Hadès. - Margarita amonaki, azali koganga.
  Aurora ya nsuki motane alalaki na eskalye ya likolo ya pont, kozwaka moto kaka te kobima na eteni ya basoda, kasi mpe eteni ya ntina ya nzela ya koleka. De awa eza convenable ko balabala ba gars ya couleur ba sauter libanda ya ba cabines na moto. Bobele na ntango yango, ntango na ntango, asengeli kominingana, kobongola esika na ye:
  - Komitungisa te, ndeko mwasi Margarita, banguna bazali déjà moins de cent. Toko gérer na ndenge moko to mosusu!
  - Ata na se ya ntuku nsambo, nabandi " balabala makasi " ! - Urse ya Komsomol ebimisaki monɔkɔ na ye.
  - Bokende na salle de moteur, ennemi akoki ko souffler ba chaudières pe koluka kozindisa masuwa ! - Sikawa Aurora ya nsuki motane azalaki polele komitungisa. Kasi, ya solo, ebɛtaki masasi mabe koleka te, au contraire, epɛtolaka yango lokola rouille na scie émery. Mpe ezali na ba tubs ya makila oyo euti na ba bisous na ye ya annihilation!
  - Yaka! Na ba vis! - Margarita alobaki fraze moko ya dessin animé oyo alingaka mingi. Na bosikisiki, dessin animé oyo emonanaki na bosolo oyo ya Nazi ebebisamaki na ndenge ya nsɔmɔ. - Bibembe na lifelo!
  Mwana mwasi ya Komsomol atambolaki na nzela ya koleka lokola mopepe makasi ya bobebisi. Tala ba compartiments, ba portes ya titane, ba partitions ya acier. Ba zombies bazali sima na ye. Abombaka te, sikoyo ngala na ye. Mondoki M-18, calibre 7,45. Ebɛtaka mpenza, kaka liboso ya motema. Criminal zombie abetami na se na likambo oyo, akweyi, mais sima a sauter likolo. Abwaki grenade moko.
  - Bon, ozali macho oyo alimbisaka te. - Margarita akamwi.
  Mwana mwasi moko ya Komsomol akweyaki porte ya salle de machines. Abimisaki disque moko ya boomerang, mpe akataki bato mingi. Asilisaki oyo etikali na kobalusabalusa ya dague na ye. Ebembe ya mpɛpɔ moko ya bitumba oyo ezalaki na bizaleli ya Japon ekweaki na mopɛpɛ makasi. Elongi na ye ezikaki mbala moko mpe abungisaki makanisi mpo na nsɔmɔ, to mbala mosusu kutu alɛmbaki.
  - Bopeto ezali kokende malamu ! - Margarita amemaki yango na likebi na biso.
  - Ngai pe naza échec te ! - Aurora moko ya esengo ayanoli. Mitrailleuse moko ya molai oyo ezali kopasuka eyokani uta likoló, na nsima mibale mosusu. Mwana mwasi ya Komsomol abɛti masasi, azali kokanga monguna monɔkɔ.
  - Babukaka na ngambo nyonso. Eza lokola oza na jeu Annihilation. - Zabolo ya moto akauki.
  - Ngai pe nazo bouger. Bibembe mingi ezali komonana. Kasi, batɛmɛli minene basilá kokita. - Margarita ayebisi.
  Eteni moko ya grenade ezokisaki Dmitry. Ebɛtaki mpenza, mpe epumbwaki libanda na mokɔngɔ. Mokangami Baranov afinamaki kaka mosapi na ye na mbɛbu na ye:
  - Ntina ya koganga te, esalaka ngai mabe te.
  "Kokɔta na molunge te liboso ya noko na yo!"
  - Natosaka ! - Kasi zombie asalaki exactement le contraire.
  Margarita atambolaki na nzela ya koleka, kopanzana mosusu ya kopasuka, koganga ya moto moko oyo eumelaki, lokola nde bazalaki kobimisa nsuki, mpe grenade moko ya kilo epanzanaki.
  Aurora ya makolo ngulu, lokola abomaki bato oyo bakimaki, akɔtisaki motó na ye na kabine, moko, mibale, misato. Kaka na ya minei nde balingaki kotumba ye na moto, kasi mwana mwasi ya Komsomol azalaki liboso na bango, kotindaka banguna na ye na makasi ete báfanda nyɛɛ mpo na libela.
  - Bazali kotikala moke mpe moke, kasi misusu ebombami na cellule moko pene na entrepôt. - Aurora azali koganga. - Kobwaka ba grenades ezali dangereuse, trick.
  - Komekola mongongo ya capitaine ya trough oyo ya nsolo mabe. - Mirabela Korshunova apesi toli. Bakofungolela yo yango, na nsima okoki kokata yango na likebi mpenza na kopasuka. Ba stingers basengeli kozinda na mai te. Nazali nsima ya motɛ́lɛ sikoyo, nazali kosalela boomerang. Eteni moko ya grenade ezokisaki Dima oyo azalaki makasi. Ebɛtaki mpenza, mpe epumbwaki libanda na mokɔngɔ. Mokangami Baranov afinamaki kaka mosapi na ye na mbɛbu na ye:
  ng, na filmaki misato mosusu.
  Frisky Aurora agangaki na soucis ya solo:
  - Malamu, kala mingi te ba hélicoptères ekobima, pe ekozala mabe koleka pona biso.
  Koganga na eyano:
  - Lokola oyebi te !
  & Zabolo ya Terminateur ya Moto andimaki:
  - Nayebi, elikia e chauffer molimo !
  Ba grenades ya pete mpe ya makelele ME-198 epumbwaki epai ya Aurora. Mwana mwasi ya Komsomol akendeki mbangu mpo na kokutana na bango, kobengana bango na nzoto na ye. Elanga ya mabanga motoba ezalaki kosala lokola caoutchouc, kozongisa ba grenades nsima. Bibembe ezali kopumbwa libanda lisusu, na"lembi ata kotanga.
  Mwana mwasi moko ya Komsomol akimaki mbangu na coin, alalaki, abeta masasi, kokatakata na nse baye bazalaki koluka kokota uta nsima. Mobali moko abimaki na kostume ya nyama, kasi Aurora ya fou azalaki kozela ye, mpe mbala moko akitisaki ye na même lance-grenade oyo ekweyaki na soda ya Yankee. Lisasi ezali assez puissant mpe ebeti eteni oyo ezali vulnérable mingi - viseur. Ndambo ya motó na ye epɛpamaki mpe ebende moko monene ekweaki na lokito moko oyo ezalaki kobɛtabɛta na bibundeli.
  - Esengeli ozala na mwa eloko ya kolia ! - Aurora le greyhound asali masɛki.
  Sikawa mwana mwasi ya Komsomol apusanaki penepene na depo mpe, komekolaka mongongo ya mokonzi, alobaki:
  - Nazoki ! Ba Mujahideen bazali kolanda ngai! Tika ordre oyo ekota.
  Bon, nani azali na mpiko ya kozanga botosi. Mwana mwasi ya Komsomol apumbwaki na plafond, amibatela mpe, kobetaka masasi uta likolo ya ekuke, abebisaki basoda zomi na libwa oyo babangaki, kobetaka mitó na bango.
  - Eteni ya yambo ya bopeto na esika oyo ezali na likama mingi esili. - Mwana mwasi ya Komsomol asakoli.
  Ezalaki na mobulu moko pembeni ya Margarita, mpe apumbwaki na esika oyo efungwamaki. Awa na esika oyo ekangami ezali na nsolo ya kozanga elikya ya bibende oyo eziki mpe kotɔbɔla ya biloko oyo ekoki kopanzana. Moto mosusu ameki "kopumbwa na masuwa" mpe akwei na kati, abɛti ye makofi. Ba gars mibale, clairement ba aveugles, ba tomboli maboko pe ba gangi na lingala:
  - Kobeta masasi te ! Totika! Bo épargner biso na kombo ya Convention ya Genève.
  Margarita Korshunova oyo azalaki na boboto mingi akokaki te koboma bato oyo bazalaki na bibundeli te mpe na yango abomaki bango kaka na pression ya misapi na ye oyo amesanaki kosala. Mawa ezalaki na mongongo ya ours ya mobundi:
  - Tozali nanu bilenge mibali ya boye. Bon, pourquoi ozali na besoin ya armée oyo ya OTAN? Soki, Nzambe apekisa, o scène provocation, toko crusher yo lokola ba chats. Loba Aurora orange, tosili pene ya kosukola.
  - Monguna akoki kozala kobombana. Meká koyoka mpe kokanga mpema ya mitungisi, mpe tozali na sens excellent ya koyoka nsolo! - Nkanda ya nsuki motane ebɛtaki na nko na mongongo makasi.
  - Ee, nayokaki nsolo ya nsolo mabe. Bibembe elingi kobanda kopɔla, mpe na nsima makoki na biso ekosakana na biso! - Mirabela a fausse mais aleli makasi.
  Bana basi ya Komsomol balekaki na ba cabines. Aurora akimaki mbangu mingimingi. Tala nsolo ya adrénaline, ezali na ba combattants misatu ya sika. Tomibongisaki mpe tokangamaki na malili na embuscade.
  "Oyo ezali lisusu likambo ya monene te." Likonzi yango epumbwaki koleka, kasi etɔbɔlaki eteni moko ya etanda ya bibundeli. Atako bongo, nguya yango esalemi mpo na kobɛta masasi na T-7. Mwana mwasi moko ya Komsomol abwakaki pene na miso ekufá disque ya boomerang, akataki moto moko, mpe makelele moko eyokanaki. Akɔtaki na masasi mibale to misato, abomaki bato ya mpiko. Basusu bagangaki ete:
  - Biso pe totika !
  Mpo na nkanda, Aurora abɛtaki makolo mpamba, na boye ete akwesaki bango misato na mbala moko.
  - Ko paralyser biloko ya peuple ! - Terminateur ya Komsomol agangaki.
  Kaka elenge moko oyo azwaki etumbu nde atikalaki kotɛlɛma.
  Margarita na hold mpe akutanaki na botɛmɛli. Na nzela, akweyaki soda moko masasi, oyo emonani ete azalaki Bérét Verte. Bagangaki: "combat ya maboko na maboko!"
  Margarita ayanolaki na koganga ete:
  - Nasengi yo, merci! - Asalaki technique ya " deux griffe ". Yango wana, nkingo ya Bérée Verte ebukanaki.
  Nakangaki ba grenades, ekomaki mua sécurité awa, douzaine ya ba soldats apparemment bamekaki ko mettre en pratique règle ya scout : kobika ata na prix nionso. Kasi, Margarita asepelaki kutu na lisano yango na ndenge na ye moko:
  - Bon, bien, soki o insister bongo. Tobeta baseball, rôle na yo ya Amerika oyo olingaka mingi lokola pitcher.
  - Soki olingi, nakoki komona okoki kosakana na bango ! - Aurora ya nsuki motane asɛkaki.
  - Kozala na likambo te ! - Mobomi ya blonde asɛkaki lisusu makasi.
  - Natambolaki na couloir, ezali naino na ba cabines oyo elongolami te. - Fille ya Komsomol azalaki déjà ko bouger, ba lignes ya mikuse eyokanaki, ezalaki ya suka. Aurora oyo azalaki kobanga te amibombaki kutu te, na lolendo nyonso azalaki kobimisa ntolo na ye.
  - Nazali lokola terminateur ya robot. - Kaka kutu ba dents ekotikala na ngai te.
  Mwana mwasi ya Komsomol atambolaki na nkuku na eskalye. Bafungolaki réflecteur infrarouge. Natalaki ba cabines. Emonani ete bazali naino kotambola. Aurora ya agile amataki likolo ya bibembe, kopumbwaka lokola doe to ninja. Alingaki te kobebisa ba munitions, yango wana apumbwaki kaka na kati ya kabine. Atambolaki na kati na dague, mpe banguna bafandaki nyɛɛ. Na nsima, mayele oyo elandi, ya ndenge wana.
  Margarita mpe abebisaka ntango te, abwakaka ba grenades na arc courbe. Kopanzana moko na nsima mosusu ezali konguluma. Soda yango, oyo bakataki ye na ba éclats, abimaki mbangu na nzela ya koleka mpe akutanaki na disque moko ya boomerang.
  - Mpe oyo mpe akendaka kuna ! - Margarita akamwaki mingi. - Ndenge nini bino banso bolingaka bilei ya épicé.
  Zombie moko oyo azalaki naino na esengo ezalaki kongɛnga liboso na ye. Afungolaki masasi na mitrailleuse ya Israël, emonani ete azwaki na kati ya ba trophées, na kombo ya kobangisa "Armagedone". Mpe emonani ete abomaki moto moko, masasi yango ekɔtaki na mipanzi, mpe ebɛtaki makila ya sika.
  Margarita amonaki ete nsolo ya ebembe oyo eutaki na zombie ekómaki makasi koleka; Awa lisusu ezali na lisasi mpe lisusu biteni ya mikuwa ya mowei ebɛti mbula.
  Margarita akimaki mbangu zingazinga ya nzela ya koleka, azalaki kobɛta masasi longwa na M-18 oyo ekangamaki. Eza soni il faut o recharger. Kasi okoki kosalela ba grenades oyo bakangaki. Nayokelaka bato na ngai moko mawa te. Mwana mwasi yango abwakaka yango na ndenge moko ya kokamwa, azali kozwa yango na misapi ya makolo ya makolo na ye ya mpamba mpe ya mwana mwasi.
  "Citrons" epumbwa, ebalusaka tripes na yo libanda. Bibembe ezali komonana mpe makambo nyonso ekómi kimya. Esengeli te komonana lokola ete babiki batikali.
  - Emonani lokola ete basili kimia awa na nse. - Alobi mwana mwasi moko ya Komsomol.
  Agile Aurora endimisi ete:
  - Nazali déjà na nzela. - Scout ya terminateur a traité na liboke mosusu. Sikawa makambo mikemike etikali. Lokola mpongo oyo ezali kobundisa lièvre, akimi mbangu tii na porte ya nsuka oyo ezali na lobɔkɔ ya mwasi. Ayemba kutu:
  - Ndoto ya mpasi ezali koyangela na ba pupilles na ngai, coup ya acier eko crusher yo! Nako beta makei ya Rambo masasi na konika mikuwa! Nakokamwisa bato nyonso!
  Grenade moko epumbwaka libanda uta kuna na kati ya couloir. Aurora ya nkanda makasi akwei ye na nse ntango azali kokende. Kopanzana, biteni epumbwaka. Mosusu ebɛtaki efelo, epumbwaki mpe epumbwaki nsima, etambwisamaki na mabɔkɔ.
  Likámá moko esalemaki na ekuke. Koganga ezali koyokana. Mwana mwasi ya Komsomol atalaki na kati ya kabine. Officier azali koluka ko ramasser tripes na ye. Elilingi moko ya nsɔmɔ.
  - Ee, omipesaki etumbu. - Dashing Aurora asilisaki na liyoki ya mawa. - En général, na makanisi na ngai, ba grenades ezali esthétiquement agréable te. Kasi, yango ezali malamu koleka kobɛtabɛta lobɔkɔ ya pɛtɛɛ. Kabine ya nsuka esili kopɛtolama! Perde na yo ezali ndenge nini Margarita?
  - Kobenda mokangami ! - Alobaki mwana mwasi moko ya Komsomol. - Emonani lokola ete nyonso esili awa mpe.
  Aurora atindaki elembo na ye ya kobenga na nzela ya walkie-talkie:
  - Yoka ngai, Don Quixote. Towuti kosilisa opération, nionso esili, équipe ekoki kokita.
  - Sous-marin miniature ezali déjà na nzela. Kasi kobosana te kosala na ba hélicoptères ya Jump. - Mongongo ya bibende eyokanaka lokola scie ya bololo oyo ezali kokata matoyi na yo.
  - Ya solo, tozali déjà kozela bango. - Nyama ya nsuki motane esilaki.
  Misato "Sachkov" bakotaki mpenza mpe bazalaki deja kopusana. Margarita na Aurora basimbaki RPG - " supercobra ", analogue ya RPG tuku mibale na libwa na motoba. Ba lance-grenades misato emonanaki ete ebongisamaki. Ezali na ntina ete monguna akitisa ntaka mpe akitisa mbangu. Ya liboso, "Monyama" emekaka kokita mpo na kotala ba pont mpe bandoki oyo bazalaki na mpiko ya kobundisa mampinga ya malamu koleka na mokili. Version améliorée ya Net ezali na ba armes ya makasi, armure ya bien mpe ba hélices misatu. Système anti-avion nionso te ekozua yango, okoki komona ndenge ba missiles thermiques ebetamaka. Nini ezali mabe na spinner ya RPG? Moko oyo amitambwisaka yango moko te. Yango elingi koloba ete ezali mpasi mingi mpo na kobima na yango. Atako bongo, bana basi yango bazwaka mokano mpe batalelaka esika ya liboso.
  Margarita abondeli lisusu. Après tout, ba gars ya bien baza na hélicoptère. Déjà loposo eyokaka mouvement ya ba lame. Kosimbama ya mopɛpɛ ezali kosepelisa mpe kobangisa.
  - Oh, nazali kobebisa lisusu, mosala ya mayele ! Consolation moko mpo na mobali ya soda!
  Aurora oyo azalaki na esengo asɛkaki:
  "Na misala nyonso ya ntɔki, ezali misala ya ntɔki ya basoda nde ekɔtisami makasi na makanisi ya bato mpe elamusaka mai ya miso mingi!"
  - Malamu! Liyemi oyo bapakoli langi na makila ezali kongɛnga koleka elilingi ya mafuta mpe esilisaka malɛmbɛmalɛmbɛ mingi! - Margarita andimaki, mawa mpo na motema mabe ya makasi. Donc nionso ezuami na compte, okoki ko tirer!
  - Tika justice ya Texas esalema! - Lokola ntango nyonso, Aurora abungisaki sens na ye ya kosekisa te.
  Ba obuse yango epasolaki libumu ya mituka yango. Baplakɛ oyo ebalukaka epasukaki na biteni mikemike. Zabolo ya mɔ́tɔ abɛtaki masasi na mabɔkɔ nyonso mibale na mbala moko, mpe na yango mituka nyonso misato ezipamaki.
  Biteni yango ebɛtaki bana basi yango te ntango bazalaki koleka.
  Kara-132 ebimaki na mosika. Ba avions oyo basombaki na Argentine ezalaki kopumbwa na ba altitudes ya likolo. Babɛtaki masasi na miso ekufá, na mpɛpɔ na bango ya bozoba.
  - Oyo ezali kolongola zemi mosusu. - Margarita amonaki yango. - Kokita ya makanisi.
  Mosangani ya Komsomol oyo azalaki na nsuki motane andimaki ete:
  - Nakanisi, ɛɛ! Ekozala mpasi mpo na kolongola bango na RPG.
  - Kasi nakomeka ata ndenge nini! - Margarita, oyo abosani sikoyo boboto, azalaki ko radier na kanda. - Kasi uta na lanceur mosusu ya ba grenades oyo ezali na mobulu mingi mpe ya longue distance oyo esalemi contre ba chars ya réaction rapide. - Membre ya Komsomol blonde alakisaki arme oyo ezalaki komonana impressionnant.
  - Peut-être tokoki ko tester ba propriétés améliorées ya " stingers " ? - Aurora apesaki likanisi, kofungolaka mino na ye ya perle.
  - Ezali mawa kobimisa mbongo na biloko ya kala boye! - Margarita azali koloba na mongongo.
  - Kasi ekozala kaka na elakiseli oyo ebongisami. Tika ba gars na biso ba tala yango en même temps. - Urse ya terminateur abwakaki dague na misapi ya makolo na yango ya kokatakata, nsɔngɛ na yango etɔbɔlamaki mbala moko na liso ya moto moindo oyo azalaki koluka kotala libanda uta nsima ya pipe.
  "Bongo ezali kaka na Stinger moko, mpe nakosepela na lance-grenade." - Ayanolaki moninga ya mayele.
  - Ezali malamu, tosala bongo. - Aurora akendeki mbangu na entrepôt. Dmitry Baranov, moto moko oyo azalaki kala mosani ya masasi na etumbu oyo bakataki nzoto, to ebembe moko ya bomoi, alekaki bango, lokola nde azalaki komitya na masasi na nko. Mbala mosusu, na lisalisi ya bisaleli ya sika ya ordinatɛrɛ, bakokaki komona ba zombies, atako bazalaki mosika. Mitrailleuse ya calibre minene ebɛtaki, masasi mingi ebɛtaki mbula. Kasi bato oyo babɛtaka masasi bazali mwambe, mpe bankóto mingi ya masasi ebimisamaka. Ba betaki zombie makofi akweyi! Soda oyo abukanaki mpenza alobaki na mongongo ya nse:
  - Nakokisaki mokumba na ngai !
  - Emonani lokola yango ! Aurora oyo ezali koganga ezali wapi, soki mpo na "bibundeli" te mbele babɛtaki ngai kala. - Margarita atalaki sima.
  - Nazali awa ! - Mwana mwasi moko ya Komsomol abimisi lance-grenade "Bumblebee" mpe "Stinger". - Sikoyo viser.
  Margarita asangisamaki lisusu na ebundeli na ye, amonaki mouvement nionso ya monguna, presse doux na déclencheur. Projectile yango ezali kopumbwa! Kasi Stinger esalaki, mpe ekómaki na esika oyo balingaki kokana liboso mpenza. Ebundeli ya Amerika epanzanaki makasi mpenza na boye ete ata hélicoptère moko oyo ezalaki pene wana ebwakama. Lokola likambo yango ekanisamaki te, Margarita azangaki:
  - Ya mabe! Oyo ezali mbala ya liboso likambo oyo ekómeli ngai!
  - A changer trajectoire, kosilika te, fille ya Komsomol! - Alobaki na mongongo ya nse Dmitry Baranov oyo azalaki kokufa.
  - Mbala mosusu! Kasi intuition na ngai elongaki ngai te. - Margarita azalaki sikoyo prêt ya kolela.
  - Meka lisusu. - Aurora alendisami.
  Kasi Kara-132, emonani ete ezwaki mbeba uta na biteni ya moninga moko ya mosala oyo akweyaki, ekendaki na mopanzi mpe ebandaki kokita. Margarita alobaki, na mobulungano mpe na mpasi:
  - Mbala mosusu azali na ekoki mpo na sikoyo!
  Mwasi ya nsuki motane na misala malamu agangaki:
  - Okey, tango ekoki ya ko décharger ba Stingers. Nzela ezali polele.
  Pene na mbala moko na maloba na ye, masuwa moko ya nse ya mai ebimaki. Babundi minei ya mike, kasi ya monene mpenza, oyo balataki ba costumes électroniques bapumbwaki libanda lokola catapulte. Margarita atalaki bango : balataki ba costumes blindés, kasi bazalaki komonana mabe te lokola ba modèles ya kala.
  - Toko charger ba Stingers ? - Atunaki mwana ya mwana ya Lomonosov na Stenka Razin.
  - Entrepôt efungwami ! - Aurora ya nsuki motane ayanolaki. - Topesa yo yango !
  . MOKAPO No. 10. Ezali na ntina te.
  Commandant ya ba parachutistes, colonel, alobaki na malili ete:
  - Bon, to décharger noki pe tomeka kosala na arme oyo ya mayele mabe.
  Mwana mwasi moko ya Komsomol azalaki kotambola na pont, mondoki moko ya Allemagne G-5 etandamaki zingazinga. Pembeni na yango ezali na mosusu oyo ezali na lance-grenade. Lokola ezali typique mpo na Allemagne, ezali assez qualité ya likolo, mbala mosusu kutu malamu koleka M-18, to, en tout cas, ya kozala na confiance mingi. Modèle ya sika ya mikolo oyo MG-8, oyo ezali mpe ya Allemagne, ezali na mabe, kasi ezali mpenza kosepelisa balukiluki te.
  Ba Stingers ebombamaki na ba récipients oblongs, ekangamaki na bokebi, ekangamaki mpe ekangamaki na ba filets oyo e absorber choc na nzela ya coussin hydrolysé. Balongolaki yango mpe batyaki yango na biloko. Ba filles ya Komsomol ba aider activement ba gars na bango blindés. Moko ya biloko oyo bamonaki ezalaki RPG -49 oyo bakanisaki te, modɛlɛ ya sika koleka.
  - Ezali somo, to exporter oyo te. - Colonel oyo azali na charge ya opération a remarqué. Na nsima, abalukaki epai ya bana basi mpe ayanolaki na molende nyonso ete:
  "Omonaka basi lokola yo te na filme nyonso ya action." Bankama ya bibembe mpe bokangami ya masuwa moko monene. Nakanisi kala mingi te film moko ekosalama na sujet na yo. - Mpe kolela ya nkake. - Bako benga yango Margarita na Aurora ba bomba zone!
  Ezali mpenza na eloko moko te awa;
  Ezalaki mpe na ba modèles améliorés ya OG na PG, ba modèles oyo ezalaki na ba explosifs ya makasi koleka. Surtout, PG esalelaki mitindo minei ya acide, mpe induction électrique, oyo epesaki nzela ya ko lancer mbonge ya explosion, ko percer armure active multicouche elongo na bouclier anti-cumulatif na direction ya étroite (Mpe wapi Margarita atangaki fiction ya boye?) . Ntalo na yango ezali mwa ntalo mingi, kasi ezali malamu.
  - "Pershing" esi esili. - Na remarqué fille ya Lomonosov na Korshunov oyo mémoire na ye ya lokuta elamukaki. - Ba chars Powell ya liboso mingi ebimi na service ezali kaka na ba équipages mibale, pe ba positionnés prone. Ndenge moko mpenza na IS-10 na biso ya Union soviétique, kaka bibundeli nde ezali mwa monene. Elingaki kozala malamu kokanga ye.
  - Bato banso te bakoki kokangama na zone. Tokozua eloko moko pona Antarctique pe. - Aurora asalaki masɛki, kotindaka moi kongɛnga na mino na ye. - Tobangaka malili te.
  - Nayebi yango ! - Margarita apelisaki mino na ye ya perle kutu kongenga.
  Na boumeli ya lisolo, bazalaki kokitanya ba Stingers. Bazalaki mpenza nkama moko na mitano kati na bango. Bato mitano basengelaki kokóma na Russie, mpe oyo etikali, nsima ya kosala yango, bamemaki yango epai ya bateroriste.
  Ba filles ya Komsomol batunaki colonel :
  - Mabanga ya mikemike ezali wapi ?
  Soda moko ya mampinga ya sipesiale oyo ayebi mosala malamu alimbolaki na mayele nyonso epai ya bato yango ya kitoko:
  - Likambo ezali ete soki bamemi bango na Russie soviétique, bakobungisa noki biloko na bango mpe eyebani te ntango nini bakozongisama.
  - Ya solo! - Endimisami na ba membres ya basi ya Komsomol.
  Colonel Yuri (awa Margarita amikundolaki ete azali na nkombo ya libota ya kosekisa Petukhov!), apesaki likanisi ya Solon"s option:
  - Bongo tika bavanda na yo pona sikoyo. Pesa kaka Sultan turc sambo te, mais motoba. Nyonso ndenge moko, akozala na likoki te ya kosalela ba amplificateurs ya bibundeli mpe ba stingers, mpe niveau ya confiance na yo epai ya ba terroristes ekomata.
  Zabolo ya moto, ya solo, andimaki likanisi oyo:
  - Na ntembe te. Libanga nini nasengeli kotika?
  Colonel akangaki elongi na ye ya likolo, ba rides ebimaki na pole ya sanza lokola ba ondulations ya mbu, mpe na sima esembolamaki. Atako bongo azwaki ekateli moko:
  - Oyo e absorber radiation, okoki kozala na besoin na yango. Mpe motoba oyo etikali ekozonga epai na biso nsima ya kotalela Sultan ya Turquie. - Colonel akimaki mbangu na nsɔngɛ ya lobɔkɔ na ye na zolo na ye.
  Sikoyo, intérêt ya Margarita elamuki:
  - Ekozua tango boni pona ko remake ba Stingers ?
  Colonel asakolaki na elikia, kopangusa matiti ya jaune-orange ya zone na likolo ya nsɔngɛ ya sapato na ye.
  - Mingi mingi te, tozali na ba designers robotiques spéciaux oyo bakosala boye. - Mpe aningisi loboko. Tokosala yango na ngonga moko to ngonga moko na ndambo! Tokoyebisa bino.
  Kopumbwaka likolo, Aurora asɛkaki, kobimisa mino na ye:
  - Ezali malamu, ezali boni mpo na mosala na biso ?
  Mokambi ya mampinga ya sipesiale agangaki ete:
  - Kende na engumba, koboma moto nyonso na nzela na yo! Na kosalaka bongo, okolembisa groupe pro-américain Constancy mpe okosala makelele mingi. Ee, Sultan ya Turquie akozala na botɔndi epai na yo.
  - Yango ezali logique ? - Ba membres nionso mibale ya Komsomol bazalaki polele na tembe na makanisi.
  Colonel ya ba forces spéciales asekaki na makasi:
  - To calculer na ndenge ya logique ! Donc Rambo russe na ba jupes akeyi chasse.
  - Bon, mpo na sikoyo nazali na elikya ete toko distraire banguna na yo epai na yo. - Miso ya Aurora engɛngaki na kongenga oyo ezalaki malamu te.
  - Ozali na mposa ya ba cartouches te ? - Atunaki colonel ya combat.
  Ba vixens nyonso mibale baningisi motó mpo na komonisa ete bandimaki:
  - Ekosala mpasi te, atako tolekisaki koleka nkoto moko te kati na biso.
  Colonel, na lolenge ya nganga-nzambe, alobaki na mongongo ya épinette:
  - Loboko ya mopesi ekozanga te ! Bomitungisa te, budget ya URSH emati mingi.
  - Kasi yango elakisi ete ba militaires to ba pensionnaires, ba travailleurs sociaux bakozwa mbongo ya kobakisa te ! - Margarita asalaki elongi.
  Colonel ye moko ayokaki malamu te mpe asakolaki na mobulungano :
  - Tant que mafuta ekosila te, oyo ezali ko menacer biso te. Eza bien makasi que bo récupérer libanga epayi ya ba Américains. Nani ayebi, peut-être ba réussir kozua pétrole ya talo moke, ndenge nini yango e affectaki négativement revenu na biso. Tosili koyeba malamu ba conquêtes mpe ba plateformes minene boye na boye ete ba pomper carburant directement na mabele. - Colonel a flashaki minzoto na ba sangles ya mapeka na ye.
  - Okoki kobenga mboka oyo ekoli te esika mingi ya mosolo na yango ya budget ezali pétrole na gaz. - Margarita Korushnova a notaki na ton ya makasi. - Esengeli totombola science na sphère civile, soki te nionso ekende na militarisme.
  - Oyo nde bino bana basi bokosala. Tozali déjà kokola ba supermen ya sika. Oyo ekoki kosangisa fibre, to ata bibende ya mayi. - Colonel a contourner elongi neti azali na pasi ya mino. Abimisaki mwa chewing-gum mpe akɔtisaki yango na monɔkɔ. Talatala ekómaki na mawa.
  - Mpe na sima lokola na " Testation de Dieu " to kombo mosusu " Makasi koleka Nzambe Mozwi-ya-Nguya-Nyonso " ! multi-théohyperplasme ekomi lokola Mozalisi! - Margarita amonaki yango.
  Mokonzi ya basoda akangaki miso na mobulungano:
  - Natangi roman ya boye te, mais théohyperplasme ezali nini ?
  Bana basi yango mibale balobaki na mongongo makasi mbala moko:
  - Énergie ya mikolo ekoya ! Oyo ezalaki kura mpo na Jules Verne ekómaki mpenza mitindo ya sika ya biloko.
  Kasi, tozali na ntango mingi te ya kosolola. - Alobi mwana mwasi ya Komsomol, ko charger ba Stingers na masuwa.
  - Esengeli mpenza otanga "Momekano ya Nzambe." - Colonel alobaki, koningana na bolingi te.
  -Ezali na tina mingi pona stratégie ya combat. - Aurora amonaki yango. - En général, troisième guerre mondiale na biso contre USA na Angleterre ebundamaki tellement incompétent que ezali clairement nsolo ya trahison.
  - Franchement, ezalaki ndenge wana ! Ba généraux na biso bazali ba zoba boye te que bayebaki kutu ba bases ya stratégie na tactiques te. - Colonel a remarqué.
  - Pourquoi ba kangaki mutu te ? - Tough Aurora aningisi na makasi loboko na ye.
  Colonel abulunganisaki na mobulungano:
  - Ordre politique ezalaki te, en plus, balingaki ko créer précédent te batu ya influence mingi bakokaki ko souffrir ;
  - Mutu decent atie justice likolo ya ba relation ya famille na amical ! Esengeli kozala na mobeko moko mpo na banguna mpe baninga, kaka ndenge mobali azali na yango mpo na mwasi na ye! Présence ya mibeko ndenge na ndenge ebongoli justice na ndumba! - Margarita alobaki na ton ya peremptoire.
  Colonel akamwaki mpenza:
  - Wow, namoni ozali Catherine allemand. Apparemment olingi justice!
  - Nalingi bosolo, molongo mpe, ya solo, bonsomi ! - Margarita asakolaki, koganga.
  - Parti nini ? - Colonel akamwaki.
  - Moko te na oyo ya lelo ! - Elenge mwana ya mwana ya Mikhail Lomonosov na Stenka Razin azwaki mpota. Akangaki mpunda na ye na kiti. - Yango esengeli ekoma mouvement ya sika oyo ezali dominé na ba jeunes intellectuels. Et d"abord, esengeli tobundisa orientation ya matière première ya économie. Ezali momeseno ya kogangela Hitler, kasi na nse na ye, baizini, mingimingi ingénierie mécanique, esalaki saut monene banda na ebandeli. A réussir ko moderniser mboka, sans aucun pétrodollar. Malheureusement, na tango ya Stach, accent epesamaki na exportation ya matières premières mpe importation ya biloko ya consommation mpe ya biloko ya kolia. Mpe, na mawa, politiki oyo ezali kokoba tii lelo. Nalingaki kokómisa bato ya siansi bato oyo baleki bozwi na mboka. Ba professeurs oligarques balingaki kokoma règle, kasi exception te. En plus, éducation supérieure esengeli kaka ezala ofele te, kasi mpe obligatoire, mpe directeur ya entreprise asengeli kozala na dissertation, mpe asengeli kotinda yango na ordinateur oyo ekoki kopesama kanyaka te. En général, tokotombola makasi niveau intellectuel ya bilenge mpo principe elonga te : kosomba mpe koteka !
  - Ee, mingi, ata na kelasi ya likolo, bazali koluka mampa ya pete secteur ya commerce ezali clairement surchargé ; - Colonel andimaki na kopema mpe abakisi lisusu na mawa mingi. - Mpe esika ya siansi ezwamaka na lokumu mingi te.
  Bibundeli yango ekɔtisamaki nokinoki. Bana basi ya Komsomol bazalaki kosala mpe kosolola na ntango moko:
  - Nakanisi tozali na mposa ya bipekiseli ya makasi mingi mpo na nkita ya zando. - Smart Aurora akoti na masolo. - Po batu ya super-rich ya boye bazala te. Mpe na nsima oligarche moko ya Russie oyo azali na misisa ya Bayuda azali na bozwi oyo ezali mbala moko nkama mibale ya bato oyo baleki na bozwi na Chine.
  Colonel asilaki kobanda kosilika, kasi na ntango yango moko amonisaki komipekisa oyo emonanaka mingi te:
  - Ezali bongo, mpe mingi ya ba milliardaires bazali ya nationalité slave te. Tokanisaka yango mpe tolukaka kofinafina bango.
  - Pinchar na bolembu! Ɛɛ, yango esɛngaka kokata matiti mabe malamumalamu. - Margarita aboyaki. - Bon, ba " Stingers-firecrackers " nionso esili ko charger, ekomi tango ya kobeta ennemi.
  Na libongo bayebaki déjà attaque mpe ba Yankees bazalaki kosangisa ba forces. Liwa ya ba hélicoptères elakisaki ete monguna azali makasi mingi, mpe ba Américains bazali te lolenge ya ekolo oyo ekoki kokende mbangu na motó na lifelo. Bazalaki komibongisa mpo na kosala grève na ntembe te. Longola yango, etuluku ya "constance" ezalaki komema basoda na yango.
  Na likambo oyo, osengeli komibundisa. Na nsima, litomba ekozala. Yango ezali kaka ndenge ya kokende liboso to kosala manœuvre ya rond-point. Margarita Korshunova apesaki likanisi ete:
  - Tokende mbala moko na libongo mpe toboma bango banso kuna !
  - Likanisi ya mabe te, kasi okoki mbala moko komimona na nse ya moto ya dague. Nazali kopesa likanisi ya nzela ya pɛtɛɛ koleka. Détour ya mbangu, kopusana uta na zamba. - Aurora asalaki cercle na misapi ya makolo ya pamba, mpe na sima azongeli pentagramme.
  - Ezali na valeur ya ko perdre temps!? - Tembe ezalaki na mongongo ya scientifique Margarita.
  - Butu ya eleko ya malili ezalaka molai mingi. - Aurora aboyaki. "Longola yango, monguna asengeli koyeba te ete tozali kaka mibale." Esengeli kosala illusion : que attaque ezali mpe kowuta na mabele, neti ezali na ba forces minene contre bango.
  - Mbala oyo, na ndimi yo, to nager ! - Margarita noki noki atie artisanat na alerte.
  Bana basi ya Komsomol bazalaki kotambola na mbangu makasi na masuwa oyo ekoki kopumbwa. Ba soldats encore invisibles, pona surveillance virtuelle na radar.
  Kokataka mopepe, balekaki masuwa mingi mpe, koleka bandako, bamimonaki na mai ya bonsomi. Na nzela, bakutanaki na ba requins mutant, kasi na bokeseni na grand destructeur Anaconda, bana basi ya Komsomol bazalaki koyoka nsolo ya makila te. Yango wana bamekaki kobundisa bango te. Longola yango, Aurora abimisaki disque boomerang na misapi na ye ya makolo mpamba:
  - Tika apesa bango mokano ya sika.
  Lokola azokisaki requin, abetaki liziba ya makila na nzoto na yango. Nyama yango eninganaki, mpe baninga na ye babundisaki mbala moko na mbanga na bango oyo ekoki kozongisama nsima mpe na mino na bango ya mammoth. Emonanaki kobangisa, banyama ya nsomo bakangaki moninga na bango na nzete, abɛtaki ye na nsuki na eyano, babɛtaki ye. Makila ya langi ya vert mpe ya mafuta epalanganaki na likoló. Banyama oyo bazalaki kolya banyama bakɔtaki na etumba yango, mpe motángo ya bato oyo bazokaki ekómaki mingi;
  - Wow, Margarita, oyo ezali! Kasi okoki kobundisa bango kozanga mpasi. Akamataki mpe azokisaki moko, mpe basusu bakomikata biteni. - Aurora asopani makasi mpe abɛtaki makolo na ye mpamba.
  - Omoni, moralité ya diable e jouaka rôle. Ezali na ntina te kosakola koyina mozalani na yo mpe mposa ya kosilisa bato oyo bazali na bolɛmbu. - Blanc de neige terminateur akangaki miso.
  - Tobundaki na ba faibles te. - Aurora, kongenga na miso ya émeraude, alobaki na lolendo mingi. - Bango bazalaki nkama minei na tuku mwambe na biso mibale, mpe etumba ezali liboso na ata nkoto mibale, kati na yango nkama misato na ntuku mitano ezali mampinga ya sipesiale oyo eponami oyo elekaki na Irak, Afghanistan, mpe Somalie. Mpe babundi mosusu bazangi eksperiansi te.
  - Motelemeli makasi alendisaka nzoto mpe bolingi na yo, akomisaka yo makasi - moto ya bolembu abebisaka molimo na yo mpe alembisaka nzoto na yo, ekomisaka yo bolembu ! Na yango, nzela ya mpasi epesaka elonga ya pete mingi koleka! - Alobaki Margarita ya mayele.
  Lokola batambolaki zingazinga ya libongo, bana basi ya Komsomol babimaki na canal. Ezalaki mosika te na libongo, okokaki kutu koyoka masuwa kobɛtabɛta. Ba scouts ya ba guerriers bamimonaki na canal. Ezalaki mpenza molai mpe ebalukaki na ndenge ya kokamwa. Na nzela, bana basi ya Komsomol balingaki kokutana na anomalie. Egumbaki mopɛpɛ lokola ressort oyo ezali polele. Banyama mikemike epumbwaki epai na ye mpe ezalaki kongɛnga makei na yango oyo ezalaki kongɛnga. Kasi, ezalaki kobenda bikelamu oyo ezali na mapapu.
  - Ezali eloko lokola annihilateur ya ba mouches. - Aurora abendaki likebi, kongenga ba talons na ye ya pamba.
  - Mbala mosusu lolenge moko ya radiation ebendaka ba insectes. Nayokaka koningana ya ultrasons na mopɛpɛ elongo na loposo na ngai. - Margarita kutu aninganaki na ndenge ya kobangabanga.
  - Mokakatano ya sika mpo na biso ! En général, nature oyo ya somo ya zone ekoki komema na crise cardiaque. - Ironie ezalaki na mongongo ya Aurora ya moto.
  - Ngai na yo tozali na mitema mibale, yango wana tokokufa mbala moko te ! - Margarita ayokaki esengo - Ezali malamu soki ozali moto mobimba te.
  Zabolo ya mɔ́tɔ agangaki na likambo oyo:
  - Kondima! Soki te alingaki kotelema na fulu, mpe zemi na ntango wana!
  Kasi, bana basi basengelaki kotɛlɛma, kopusama mosika na makambo oyo ezalaki kokangama, kokende na mopanzi mbala mingi, kozonga nsima.
  Nsima ya anomalie moko, mosusu ebimaki mbala moko, na mbala oyo oyo ezalaki oval intermittent. Nyonso wana esalaki ete mouvement ezala mpasi. Atako bongo, balekaki, mpe eloko moko oyo ezalaki komonana lokola ebale ebimaki liboso.
  Ezali pasi mpo na komata, ezali na trafic oyo ezali koya, kasi ba anomalies ezali te. Bitando ya makolo ngulu etikali na matiti oyo ezipami na malili.
  Ba filles ya Komsomol batelemaki avant ba bima na yango. Okoki komona mitó mingi ya "chou" ezali komata mbangu. Milona oyo ebongwani emonanaki te bana basi oyo bazalaki pene na kokesenisa bango te, mwa ndambo na bango babɛtaki libaku na basapato (ba Warrior Bears bautaki kolata sapato na bango mpo na kobomba nsolo), kasi emonani ete bandimisamaki ete bakoki koliama te, bakweaki nsima.
  - Esengeli to nager mua liboso ! - Aurora alobaki, kobwaka libanda soyi ya nyama. - Tokozipa masuwa kuna.
  - Komema yango elongo na yo ezali malamu te ! - Margarita Korshunova andimaki.
  Kosala ete motɛ́lɛ ya mpɛpɔ ezala nyɛɛ ezali mosala ya pɛtɛɛ te mpo na bato oyo basalaka mayemi, kasi mbisi ya kopɔla esalela mpe etinda ya ndenge wana mpe ezali mobomi-nyama ya liboso.
  Koluka esika ya kobombana po gars ya pamba pamba akanga yo te eza facile boye te. Esika oyo eleki malamu awa ezali libulu ya nyama moko ya likama. Na ndakisa, soso oyo babengi castor. Nyama yango ezali likama, ezali mpasi mpo na koboma mpe ezali na bonene lokola ngulu ya zamba. Ba balances ezali fourrure te fraer normal alingaki kokende pene na lair na ye te; Mingimingi na butu. Oyo ezali oyo bana basi bakanisaki, kobomba masuwa oyo ekoki ko gonfler na eloko lokola poche. Esika ezali na matiti oyo ekangami likoló ya mai longwa na likoló. Ezalaki kuna nde bana basi yango batikaki eloko na bango ya motuya, bamibombaki bitape ya matiti.
  - Obombaki yango malamu ? - Margarita atunaki, kosala ba exercices na mobembo.
  - Ekolala tii na ntongo, mpe na ntongo tokosukola ! - Aurora ya nkanda makasi abongisaki libanga yango na litindi na ye.
  - Est-ce que soki rat-raccoon amizongisi merde ! - Mobundi ya Komsomol akangaki miso.
  - Tobeta masasi! Loposo na yango ezali makasi koleka oyo ya alligator mpe bapesaka yango motuya mingi. - Aurora akangaki miso na ye ya émeraude na ndenge ya bomwana boye.
  - Toteka ! To changer identité na biso mutu ako reconnaître biso te! - Margarita Korushnova abimisi monoko na ye na molende.
  Aurora agangaki:
  - OK!
  Bana basi ba longwaki mwa moke, ntango rat-raccoon ye moko abimaki. Bakangamaki na malili, bazwaki ekateli ya kobatela nyama yango na bomoi mpo na sikoyo. Na makambo mosusu bakokanaki na mondoki oyo abomaki libota moko kasi abimisaki ndɛkɛ moko na kati ya libenga na yango. Soso ya raccoon azalaki kokoka te koyeba nsolo ya bana basi oyo ezalaki pene na kokesenisa yango te, longola yango, atondaki, lokola amekaki nyama ya nyama, akendaki kolala.
  Konguluma na ye ezali mpenza ya momesano te, ekundolisi kolela ya mobɛti violon ya moke.
  Ba filles ya Komsomol bamekaki ko bouger noki, et en même temps mutu amonaki bango te, mouvement ezalaki tellement secret. Balongolaki kutu basapato na bango.
  Aurora oyo azalaki na makolo mpamba atunaki moninga na ye mpo na kozwa bansango te, kasi kaka mpo na kosilisa matata ete:
  - Bon, ndenge nini manœuvre ya solution ekoki kosalema ?
  Margarita ayanolaki kozanga mobulu:
  - Sauf soki tobeti libaku na ba anomalies.
  Zabolo ya mɔ́tɔ atyaki mosapi na ye na mbɛbu na ye.
  - Kasi moko ya baye abimi na koganga.
  Anomalie ya perle oyo ewutaka na se ya mabele. Afungolaki kutu mabele. Lokola nsɛlɛlɛ monene, ekɔtaki na zelo, mabele ya lima mpe matiti. Apusaki libanda eloko moko oyo ezalaki na nsuki lokola mafuta. Na nsima, abandaki kobɛtabɛta.
  - Ezali likambo ya nsɔni! - Alobaki Aurora ya moto. - Ezali lokola ngulu mibale bazali kopesana beze.
  Anomalie eyokaki bango mpe, na kobanga, ekendeki epai ya bana basi.
  - Tokende mosika ! - Margarita apesaki mitindo.
  Agile Aurora a comprendre te:
  - Mpo na nini likambo oyo ezali naino na ntina ?
  Terminator ya Blanc de Neige asɛkaki:
  - Tosala ete olanda bandeke mibale na libanga moko !
  Fille ya Komsomol alakisi monoko na ye, akangaki guêpe na yango pe a tafuna yango, asepelaki na proposition ya boye. Ba scouts bapalanganaki, mpe anomalie ekangamaki na malili. Eninganaki mwa moke mpe ebandaki kokweya, mwa mɔ́tɔ elekaki na kati ya libulu ya mafuta. Kasi, kaka ndenge ezwaki mɔtɔ nokinoki, ekufaki kaka nokinoki.
  - Oyo eza Pyromania te ! - Makolo ngulu Aurora amonaki, akangaki miso mpe mbala moko apumbwaki, abongwanaki na somersault ya sima.
  - Ee, anomalie ya Pyromania ekoki kosala likama ! - Margarita andimaki. - Sikoyo sala mbangu, pe tozali kolekisa tango.
  Ntango kaka bana basi ya Komsomol bakɔtaki na mozindo na kati ya zamba ya matiti na kati ya mbuma, banzete, banzete ya vinyo oyo ebongwani oyo ekangisamaki, bazingamaki na molili oyo ekoki kokɔta te. Kaka nkasa ya banzete nde ezalaki kongɛnga, kopesaka esika yango lolenge ya mabe, ya mokili mosusu. Kasi, bana basi bazali na mposa ya ba monoculaire ya butu te, yango ezali mpo na bato ya bolɛmbu oyo bazali na likoki te ya kozwa bikateli ya lipanda mpe komona na molili. Aurora etikalaki moke abɛta nzete moko;
  - Malédiction na yango! - Zabolo ya moto alobelaki oyo ya mbindo na ndenge ebongi mpenza. Emonani lokola ete anomalie ezali te, kasi pole egumbami.
  - Oyo ezali phosgène na phosphore ! - Margarita asakolaki mpe abalusaki nkingo na ye ya grace. Na nsima, mbala mingi babongoli ba paramètres ya mopɛpɛ.
  - Donc esengeli kozua likambo oyo na compte ! - Aurora ya suki motane andimaki na ironie oyo ebombamaki malamu te.
  Mobundi yango aningisi lobɔkɔ na ye na mopɛpɛ:
  - Mouvement malembe na ebandeli, sima tokomesana.
  Bana basi ya Komsomol bazalaki kosala mokemoke mbangu, wana bazalaki koluka ata kopasuka ata etape moko te na nse ya makolo na bango. Kobanga mingi te ba observateurs ya pamba pamba, kasi bikelamu ndenge na ndenge oyo ekokaki ko réagir na son.
  Na ebandeli ekauki, kasi na nsima ntango kaka bana basi batindisaki matiti, chute ya mai ya solosolo esopanaki likoló na bango!
  - Mai esengeli kozala kilo ! - Aurora apesaki likanisi.
  - Zomi na mokama ya solo! - Margarita andimaki.
  Zabolo ya mɔ́tɔ akweyaki nyamankɛkɛ yango na litindi na ye ya hypertitanium mpe amonisaki likanisi na ye:
  - Yango wana mamwɛ ezali monene mpe ekómaka évaporation te !
  Mabele ya lima ezalaki konyatama na nse ya nse ya basapato na ngai. Langi na yango ezali ya vert-violet oyo ezangi momeseno, lokola oyo ya lilita. Yango ezalaki bongo te esika moko te na Mabelé longola kaka na zone.
  Makolo emekaki kokabwana na ye, kasi banzela ekómaki mbala moko koleka, mpe yango esalaki ete kolukaluka na pɛtɛɛ nyonso. Ezali kaka mpasi mpo na kotambola, ekangamaka na sapato na yo, kotindaka yo obebisa milende. Aurora ná Margarita bamɛlaki kutu chocolat concentré mokomoko. Matiti ezalaki kozwama ntango mosusu, mpe ezalaki mingimingi banyama oyo elyaka banyama mosusu. Atambolaki na kati ya mabele ya lima mpe amekaki kokanga banyama mikemike. Likambo ya mindɔndɔmindɔndɔ ya banzete ya vinyo, matiti, bitape, nkasa, ntango mosusu nsolo te, mpe ntango mosusu na nsolo makasi.
  - Ba vins ewutaka wapi ? - Margarita atunaki. - Oyo ezali zone ya climat tempéré.
  - Résultat ya mutation moko, bazui misisa. Longola yango, molunge ezalaka mingi na zone koleka oyo ezali na kati! Pene na degrés zomi na mitano. Molunge ezalaka awa na eleko ya molunge koleka na Afrika ya équateur. To te, pene na molunge ndenge moko. - Aurora kitoko akangaki elongi, emonani ete azalaki koluka komikundola makambo oyo atángaki kala.
  Margarita alobaki na elikya mpenza ete:
  - Ezali nanu eloko te ! Ata moke te mpo na biso.
  Aurora ya makolo mpamba abalukaki na mopepe, kosala somersault mpe amilelaki:
  - Tozali ba ours ya Komsomol mpe yango elobi nionso!
  - Nazali komikundola mokolo moko bamemaki biso na Sahara. Nalekisaki pɔsɔ moko kozanga kolya to komɛla, natambolaki na zelo oyo ezalaki kozika lokola mbɛki na fulu, na makolo ngulu, mpe nabikaki na eloko moko te! - Namonaki Margarita kobimisa ba étincelles na miso na ye (na ndenge ya elilingi te, kasi na ndenge ya solo!). - Ya solo, ezalaki n"a makambo mingi te oyo ezalaki kosepelisa.
  - Ya solo! Ngai mpe nalekaki na likambo oyo! Makolo na ngai emesana noki, kasi elɛmbisamaka kaka na nsima. Mpe loposo ekómaka moindo na moi. - Confirmé, esengo pe kosakana lokola mbwa ya Viriya Aurora.
  - Nasepelaka te soki nzoto ezali pembe, emonani trop effeminate. - Margarita asalaki lokola azali kosala grimace te.
  - Chocolat tan ezali na mode sikoyo. - Zabolo ya moto agangaki na mino na ye ya panther. - Yango elakisi ete ozali na mbongo ya kokende na Sud.
  Bana basi yango bazalaki pene na kosila na makambo ya mindɔndɔmindɔndɔ ya zamba ya Tchernobyl. Libongo ya nzela moko ya monene ezalaki pene wana. Matiti minene, misisa oyo ebimi libanda, plantain oyo ebongwani, na nkasa na yango ya minene, esalaki ete ezala esika oyo ekangamaki malamu.
  Margarita agangaki ete:
  - Bon, awa ezali Vizhnitsa liboso na biso.
  - Ee, engumba moko ya kala ya Union soviétique ! Pourquoi Ukraine eza fier, ekomi presque pays separate na kati ya Union soviétique. Na nsima, tosili kobunda na bango banda bankama ya bambula! Yango wana URSS elongaki, sikoyo ba ukrainiens bazali bandeko na biso. - Aurora ya nsuki motane atandaki maboko na ye monene mpe amekaki kopumbwa likolo.
  - Mpe liboso bazalaki na bandeko ya Russie. Mwana nyonso ayebi ete Kiev ezali Mama ya bingumba ya Russie. - Margarita alobaki, koseka mingi. - Basangisamaki na bondimi ya bule ya Orthodoxe mpe na misisa ya Slave. Nzambe ye moko atindaki URSS ezala ekolo moko. Kasi Bandera ayaki mpe akela bedlam - emonanaki ete ezalaki bitumba. Kasi, tolongaki.
  - Ordre etongami na fondation esika ciment ezali foi mpe sable ezali volonté ! Mpe mpo na yango esengeli kokanga bato mingi ya mobulu! - Aurora ayanolaki, konguluma na makasi.
  Ezali mpasi te mpo na komona engumba yango. Fosse awa etondi, kokatisa efelo ezali problème te. Bandako yango ezali mingimingi ya kala, okoki komona bandako ya etaze mitano mpe bandako milai ya Staline. Bana basi yango basilá kokende na bandako ya mikolo oyo. Na nsima, Margarita amikundolaki ete:
  - Esengeli tobimisa bana zomi na mwambe, boye te ?
  - Ba gars na biso bako sunga ! Toko créer panique ya boye na ville que bakokoka ko suivre ba mouvements na biso te! - Aurora na makolo ngulu aningisi mitrailleuse na ye.
  Mobundi ya mpɛmbɛ lokola neige atalaki zingazinga mpe, kokataka nsɛlɛlɛ moko ya ngungi, akitisaki mongongo na ye mpe atunaki:
  - Ezali boni soki akimi ?
  Zabolo ya mɔ́tɔ alobaki na lolenge ya mayele ete:
  - Na compter na lokoso na ye ya élémentaire. D'ailleurs, nakobenga oyo nain sikoyo. Nakopesa mabɔkɔ na elimo na ye ya kobunda.
  Margarita Korshunova agangaki na ndenge oyo ezalaki mpenza na mayele te:
  - Lolenge malamu ya kosala yango ezali na mbeli ya malamu na elongi.
  Aurora akimisaki nokinoki misapi ya makolo ya makolo na ye mpamba mpe abetaki nimero yango na kosaleláká ba boutons mpe alobaki na mongongo makasi:
  - Ozali prêt !
  - Ee, kasi mobulu ya boye ezalaki awa ! - Koganga ya moke eyokanaki na eyano.
  - Kozanga elikya te, ezali pete mingi kobimisa yango na mayele mabe. Longola yango, moto moko te akokamwa na kozanga ya bana nsima ya butu ya mopɛpɛ makasi ndenge wana. - Zabolo ya mayele mabe, ya nsuki motane akitisaki ton na ye.
  - Kondima! Bakomibanzabanza lisusu mpo na biso te! - Nain, expert na kid-dumping, a purred.
  - Zela biso, ata soki esalemi nini ! Mbala mosusu tokoki kobakisa mitano mosusu likoló na monkama. - Aurora alobaki na ndenge ya insinuation.
  Maloba ya nsuka ezalaki na bopusi ya maji. Bandoki ya moron abangaki:
  - Nakozela, ata soki nsuka ya mokili ezali koya!
  Aurora ya malili, na botomboli mpe kokitisa ya miso milai ya kosekisa, akanisaki: "na lolenge moko to mosusu oyo ekundolisi ngai Yudasi kozelaka nzete ya aspen."
  "Bon, sikoyo tokobeta ba Américains na ba minions na bango," Aurora ya miso ya vert alobaki na décisive.
  - Oyebi nini nakoki kolimbisa Amerika te? - Galina akangaki maboko.
  - Nini? - Membre ya ours rouge-Komsomol akamwaki.
  - Bombardement ya ba villes na biso na ya Japon! Oyo eza barbarisme! - Nakomaki kutu poésie ! - Margarita aningisi grenade, mpe na nkanda makasi na boye ete etonga mobimba ya ba insectes mutant ya nsuki ekweyaki na nse.
  Aurora apumbwaki mpe asepelaki:
  - Toyemba ! Oyo ezali kosepelisa.
  Mpe Korshunova akoyemba, mongongo na ye, lokola ntango nyonso, eleki masanzoli ya bangomba ya Himalaya;
  Monzoto ya Mboka ya Tata epesamaki na Nkolo, .
  Ndimela ngai, azali kongenga mingi koleka Moi!
  Ozali ya ngai, mboka oyo owuti - .
  Yeba epayi na yo que motema na ngai ezo beta na mawa!
  
  Na bino tozali ba membres ya Komsomol lokola ba aigles, .
  Tobebisi ba fascistes mpe tolongolaka ba déchets!
  Ata na Jupiter tozalaki na likoki
  Bokola mbuma ya paladiso oyo ekoki kosalema te!
  
  Vénus ezali esika ya bolingo, .
  Na Mars, mayoki ya mobundi eleki likoló!
  Buka minyɔlɔlɔ ya mabe mpe ya ntembe, .
  Na nsima, Mozwi-ya-Nguya-Nyonso alingi kosala oyo eleki malamu mpo na moto nyonso!
  
  Tolonga pression cosmique, .
  Tokanga nsuki ya motó na nsinga ya makasi!
  Monguna akonyatama na nguya ya mokili, .
  Mpe ba Junkers bakweaki na masasi na likonga ya mwana moke ya mpamba!
  
  Ezali kaka na scénario moko - zua yango pe olonga, .
  Tokoki koyeba te likambo mosusu oyo ekosuka!
  Mpe kopasola mbwa ya zamba ya Reich te, .
  Okozua bayonette na elongi epayi ya soda!
  
  Kasi bayonette ekosala yo malamu te, .
  Tokobakisa mwa dinamite!
  Kopumbwa ya mbangu boye
  Tango prolétarien abeta marto!
  
  Likambo oyo ekolanda ekoleka lokola mopɛpɛ makasi, .
  Mpe endgame ekozala checkmate ya elonga!
  Na nsima, nkanda na biso ezali ngomba ya mɔ́tɔ ya ligboma, .
  Reprisal contre le ndoki, mbwa ya somo!
  
  Tokangaki ba pincers na Berlin, .
  Paris eza libre na se ya drapeau ya Russie!
  Tozali bana basi ya Mboka mpe bana mibali, .
  Ntango tozali kosala fɛti, tolyaka mafuta ya nzoi na esengo!
  
  Foggy Albion azali sikoyo lokola ndeko mobali, .
  New York ebimaki lokola tarte oyo ezali na saani!
  Drapo na biso ya motane, ya langi ya pavot, .
  Na nse na yango, bato nyonso basepelaka na bonsomi!
  . MOKAPO No. 12. Ezali na ntina te.
  Oleg Rybachenko mpe azalaki na ndoto oyo ezalaki kutu pete te, kasi ya kokamwa. Ezali lokola nde ye na Dima bazali kokoba misala na bango ya basoda;
  Bango mibale bakomaki nkombo lokola bavolontaires na division SS ya bana, oyo esalemaki na Fuhrer oyo azalaki na bilimu mabe. On dirait que na réalité oyo Hitler azui finalement fou. Nzokande, ya solo, azalaki na mayele ekoki mpo na kobanda te etumba oyo ezangi elikya elongo na URSS.
  Epai mosusu, mpo na nini mwana mobali yango asengeli te kozwa formasyo ya soda? Mpo na nini basengeli komɛlisa bana mabɛlɛ mpe kopema lokola ba barchuks?
  Oleg Rybachenko na Dmitry, elongo na ba gars misusu ya bataillon junior, ba voler na Afrique. Transport ya Allemagne oyo ezalaki na motɛ́lɛ motoba ekokaki komema ba parachutistes oyo bazalaki na bibundeli kino nkama mibale. Kasi ezalaki na bataillon mobimba ya babundi nkama misato ya lolenge ya bilenge ya Hitler Jugent. Bana mibali nkama misato, pene na mibu zomi na mibale, bamonanaki lokola bazalaki naino kotanga mingi, kasi na bosolo bazalaki bana mibali oyo baponamaki mpenzampenza oyo basilaki kozwa mwa mateya ya soda.
  Fuhrer alingaki ete bilenge mingi básangana na etumba yango. Na Afrika, mampinga minene ya Grande-Bretagne esi elongi, atako ezali naino na ba garnisons ya makasi na Soudan. Ya solo, basoda ya bokonzi ya bakolonia bazali mpenza ya kotyela motema te, mpe, na bosikisiki, ba unité ya Angleterre ezali bongo. Bazali mpenza Lingelesi te. Bazali na bibundeli malamu boye te, mingimingi na ba chars, bameka mpe ba transférer ba équipements na métropole mobimba. Yango wana, likama ya kobungisa mbongo mingi mpo na bana mibali ezali moke. Esengelaki kozala na niveau ya ba exercices tactiques ordinaires, mpe génération ya bilenge ekozua expérience ya bitumba.
  Oleg Rybachenko na Dmitry bayebi malamu lokota ya Allemand (oyo balobaka ete azali monguna), bakisa mpe Lingelesi, Espagnol mpe Lifalanse. Eteyelo na bango ezali mpe ya elite mpe bana ya Union soviétique, na théorie, basengeli kozala mayele mingi.
  Mwana mobali moko ya Allemagne, oyo emonani ete azalaki moko ya bakambi, Hans Feuer ya molai mpe ya misisa, apesaki mabɔkɔ mpe alobaki na bosembo nyonso ete:
  - Tokanisaki te ete ba Russes bakoki kozala makasi mpe mayele boye. Na ndakisa, tosala vapeur na nzela na biso lokola ba Allemands ya classe ya liboso!
  Oleg Rybachenko alobaki na bopɔlɔ nyonso ete:
  - Nini ezali kokamwisa mingi na likambo wana ? Peut-être ekosengela tobunda, kasi soki okoti na reconnaissance mpe oyebi allemand te, okosangisa ba informations boni?
  Hans andimaki ete:
  - Ezali ya solo ! Mais en général bateyaki biso que bozali ba sous-humains russes. Ba Slaves bazali étape ya transition entre monkey na mutu. Elingi koloba ete, na oyo etali bokoli ya mayele, moto ya Russie azali mwa likoló koleka nyama ya ndako.
  Dmitry akangaki maboko na ye na nkanda:
  - Ee, nakoki kobɛta yo makofi mpo na maloba ya ndenge wana.
  Hans ayanolaki na mpiko, kokanga maboko na ye:
  - Kaka pona ya ebundeli nde ya ngai. Na ba gants ozali champion ya Half-World, kasi ezali boni mpo na duel na ba nunchucks?
  Dmitry akamwaki:
  - Mpe ezali nini ?
  Mwana mobali ya elite allemand alingaki koyanola, kolakisa erudition na ye, kasi Oleg Rybachenko abetaki ye na yango:
  - Oyo ezali esaleli ya bilanga oyo basalelaka mpo na kobeta ba sheaves na Chine. Ba Mongoles-Tatars bapekisaki ba Chinois komema bibundeli, yango wana babongolaki aparɛyi yango oyo emonanaki lokola ete ezali na likama te na mbeli oyo ebomaka bato. Système mobimba ya combat ya nunchuck esalemaki. Na nsima, bato ya Japon bazwaki yango na nsuka ya ekeke ya zomi na libwa. Mbala mosusu, eutaki epai na bango epai ya basoda ya SS.
  Hans aboyaki:
  - Na ntembe te na ndenge wana. Fuhrer Monene eleki sikoyo mbula zomi abengisaki ba gourou mingi oyo bautaki na Chine, mpe apesaki mitindo ete bákómisa eteyelo ya bitumba ya mabɔkɔ na mabɔkɔ ya Reich ya Misato ezala eteyelo oyo eleki mayele na mokili mobimba. Esengeli te okanisa ete biso ba Allemands, lokola tozali ekolo ya likolo, tolingi koyekola eloko moko te epai ya bato mosusu. Eteyelo na biso ya basoda ya Allemagne esɛngaka kotalela mingi likambo ya bato.
  Dmitry aningisi motó na makasi, kondimisáká likanisi yango:
  - Na oyo ya Union soviétique pe. Staline alobaki - technologie na période ya reconstruction nde e décider nionso! Et puis na plan ya mibale ya mbula mitano a développer idée - personnel nde ba décider nionso!
  Oleg Rybachenko alobaki likambo mosusu awa:
  - Esengeli naloba que nionso ezali kokende malamu te na facteur humain. Na ndakisa, nivo ya formation technique ya ba soldats na URSS ezali na sima. Mais en général tozali na likolo!
  Hans apesaki likanisi ete:
  - Olingi kosala esika ya Hitler Hash ?
  Bana mibali ya Union soviétique bakamwaki:
  - Mpe ezali nini ?
  Hans akangaki miso:
  - Invention ya suka ya Fuhrer Monene. Lokola échecs, oyo esakanaka na bato mibale te, kasi na bato minei, mibale na mibale. Kasi na etanda moko ya baselile nkama minei. Ezali na ba chars, minduki oyo ekoki kotambola yango moko mpe masuwa ya bitumba. Ezali na mituya ntuku minei mokomoko, mpe na mobimba na yango ezali nkama moko na ntuku motoba. Basusu batambolaka lokola échecs, basusu batambolaka ndenge mosusu mpenza. Plus quelques innovations mosusu... Par exemple, char na masuwa ya bitumba ekoki kaka ko tirer ba chars, minduki autopropulsée na ba Liens, na ba infanterie soit ensemble, soit soki bakomi na ligne moko boye pe ba renforcer ba armes na bango. En général, lisano yango ezali très complexe, ekokani ata moke te na échecs.
  - Lakisa ye. - Oleg Rybachenko atunaki ye.
  Hans azwaki etanda moko oyo ekoki kokangama na sakosi na ye ya mokɔngɔ. Ezalaki na charnière mpe assez compact. Mituya yango ezali na aimant. Ntuku minei oyo ekokani mokomoko. Tableau yango moko ezali assez conservatrice, rectangle. Mibeko ezali kosepelisa, mingimingi, pene na mituya nyonso ebɛtaka ndenge mosusu na ndenge oyo etambolaka, longola kaka ba chars. Bakoki bango mibale kobɛta mpe kotambola na kozwa.
  Ndenge moto akoki kokanisa yango, moto oyo aleki makasi ezali masuwa ya etumba, oyo eleki bolɛmbu ezali soda ya makolo oyo ezali pɛpɛlɛ. Ezalaki mpe na mindoki oyo ezalaki kotambola yango moko mpe, likambo ya kosepelisa, bampɛpɔ, mokomoko, kasi ezalaki mpe na mpɛpɔ ya kobundisa, mpɛpɔ ya bitumba, mpɛpɔ oyo ebwakaka babɔmbi mpe mpɛpɔ ya mai. Longola bamasuwa ya bitumba, ezali mpe na bamasuwa oyo ebebisaka biloko. Infanterie ezali mpe différente, mécanisée, simple mpe cavallerie. Elingi koloba ete ezali pɛtɛɛ te mpo na kokanga ntina ya mibeko. Oleg Rybachenko alobaki mbala moko boye:
  - Te, lisano oyo ekoki kolonga échecs te na popularité. Niveau ya difficulté eza kaka libanda ya ba charts!
  Hans andimaki ete:
  - Ee, ekozala pete te kosala stratégie awa. Mpe okoki kokoma ba livres ya mayele te. Kasi likambo yango ezali mpenza mpo na ba-Aryan!
  Dmitry andimaki ete:
  - Ee mpo na ba Aryans! Tosakana!
  Oleg Rybachenko akebisi ete:
  - Esengo ekozala moke !
  Hans abengisaki mwana mobali mosusu mpe, lokola asalaki babalani, abandaki kosakana na bana mibali. Naponaki langi ya motane. Oleg na Danka bazali motane na ndenge ya bomoto!
  Lisano yango ezalaki mpenza kosepelisa te na ebandeli, kasi na nsima bana mibali bakɔtaki na likambo yango. Oleg Rybachenko, lokola stratégiste oyo abotamaki, azuaki initiative mpe abandaki ko pousser ba ennemis depuis ba flanques. Na lisano ya Fuhrer, mingimingi, mokonzi azalaki te, mpe biro monene ekokaki kokende kofanda na esika mosusu kozanga ete bábungisa esika mosusu.
  Kasi bana mibali bapesamaki nzela te ya kosakana libanda. Alarme yango ebetaki...
  - Attaque aérienne !
  Bana mibali bakendeki mbangu na ba portholes mbala moko. Atako maninisa ezalaki mike, okokaki komona malamu mingi te na nzela na yango mpe kutu ezalaki na crush.
  Bampɛpɔ oyo ezalaki kokita ezalaki kopumbwa na convoi moko, mpe ya solo, ezalaki elongo na babundi oyo bazalaki na bibundeli malamu.
  Bato ya Angleterre bazalaki koleka zomi na mibale te. Ba Spitfires, komonaka ete ba Allemands mingi babetaki masasi na mitrailleuse, kolukaka kobɛta bango uta mosika. Kasi bango moko bazwaki eyano. Ba avions misato ya Royal Air Force ebandaki komela milinga mpe oyo etikali bakimaki.
  Bana mibali babɛtaki piololo makasi, kasi moto moko te alapaki ndai - discipline. Kasi banyataki basapato na bango mpe basalaki molɔngɔ ya maseki ya mungwa.
  Ya solo, transport ekoki kolanda ba combattants te, différence ya vitesse ezali ordre ya magnitude, yango wana bana mibali basengelaki ko calmer mpe kozonga na mombongo na bango. Ba misusu kutu babandaki kosala ba push-ups, misusu basalaki ba abs.
  Kasi, Oleg Rybachenko apemamaki mingi na boye ete abandaki koyemba, na mongongo oyo ekokaki kobengana kaka mokonzi te, kasi mpe amperɛrɛ ya bato ya lokuta (Hitler!);
  Tozali kopumbwa na etumba moko ya makasi, ya liwa, .
  Ba pionniers bazali bana ya communisme!
  Nkolo na biso Svarog azali ntango nyonso elongo na ngai, .
  To écraser ba fondements ya revanchisme!
  
  Tozali na mpiko mpe motuka, .
  Masini nyonso ekoki kosangisa!
  Kolonga ya nkanda makasi ezali kozela Banazi, .
  Koloba buzoba te, Fritz!
  
  Babɛtaki masuwa Wehrmacht makasi pene na Moscou,
  Tomonisaki mpiko na biso ya mbangumbangu!
  Parasite oyo ezalaki kogumbama enyatamaki, .
  Tolongi, totangi yango polele!
  
  Fritz akoki kosala nini na nsima?
  Kaka makolo likolo - tika noki!
  Mpe na kati ya zolo ya Adolf - spitz moko ya makasi, .
  Tika mpunda esala rôle ya clown!
  
  Role na biso ezali ya kobeta liseke ya elonga, .
  Kosangisa ba légions rouges!
  Mpe na kozanga mawa kokata motó ya moto oyo azali kobundisa ye, .
  Au moins bayaki liboso mbala moko uta na kelasi!
  
  Tobeti ba ndoki neti tobotami na Mars, .
  Mpe bisika nyonso ba Krauts basɛngaka mawa!
  Tozali bana ya monene, esika bikolo nyonso ekokani - .
  Tika ete botamboli uta na elembo ya elongi endimama!
  
  Hitler akanisaki kozwa Mabelé na biso, .
  Mpe sikoyo azali na libumu na nse ya bangs na ye!
  Na nsima, ba Allemands balingaki kobongola bato nyonso lisano, .
  Mpe mwana mobali moko ya pɛtɛɛ alalisaki bango na nse!
  
  Nini ekómelaki "Tigre" - akendaki na bibende, .
  Na yango tokosala ba samovars na ti ya sukali!
  Ba Krauts bazuaki yango - défaite moko ya makasi na maseke, .
  Tozali na Berlin na sanza ya Mai oyo ezali kongɛnga mpe ya molunge!
  
  Mpe Adolf azwaki nsinga na esika ya kravate, .
  Akangaki nkingo ya monguna-mobomi na ye!
  Etumbu monene ezwamaki mpo na masumu na ye, .
  Mpe sikoyo nazali konyata Allemagne na ba chars!
  
  Staline Monene ye moko apesaki membre ya Komsomol mbano, .
  Apesaki ordre - étoile munene ya "Victorie"!
  Bokasi boni topesi na Mboka ya Tata Mosantu, .
  Bankoko na biso basepelaka mingi na mokili oyo ekolanda!
  Ezali likambo ya kokamwa, kasi babetaki ye maboko na ndenge ya mabe mpo na nzembo ya sédition ya boye - bato banso awa bakómi mpenza fou, to nini?
  Ntango Oleg Rybachenko asilisaki koyemba, ndoto ekatanaki, mpe balamukaki lisusu, na mbala oyo na lolenge ya momesano te, kasi bazwaki bango mpe bazindisaki bango na mai ya malili. Sima na yango lisusu ba chaînes wana epesaki ngai ba abrasions ya somo na maboko na ngai mpe koleka ya colonne... Bapesaki ngai kutu déjeuner te! Libungutulu! Ezali bongo, ba Allemands batikalaki na esika na bango, mpe bakangami bazalaki kotambola malɛmbɛmalɛmbɛ na nzela ya ring. Tina ya likambo oyo ezali nini ezali polele te. Nzela oyo esalemi na asphalte mpe na mabanga ya mikemike. Nsima ya mwa bangonga, bitambi na ngai ya mpamba ebandaki kozika mpe kolɛmba makasi. Bana basi mingi babandaki kobima makila.
  Na nsima, atako mpokwa ezalaki naino mosika, bazongisaki ye na motuka kozanga molulu mpe bafungolaki ye minyɔlɔlɔ nokinoki mpe bapesaki ye mitindo ete alala.
  Oleg Rybachenko mpe bana basi mosusu batosaki nokinoki. Mpe atako nazalaki koyoka mposa ya kolala ata moke te, eyamba ya nzambe ya mpɔngi mpe ya bimonaneli Hypnose (oyo Zeus Mozwi-ya-Nguya-Nyonso ye moko atindaki na makasi akanga miso na ye!) eyaki na mbalakaka mpe na kozanga kopengola.
  Mpe lisusu bana mibali bazali babongisi-nzela na mosala ya soda ya lokumu, ata soki ezali limpinga ya moto mosusu;
  Bataillon, oyo ezalaki na babundi ya Jungfolk, bana mibali ya mibu nkama misato zomi na mibale, etongamaki lisusu na esika wana mpe ekendeki lisusu na sudi. Na ebandeli, bamemaki bana mibali yango mwa bakilometele na mituka, kasi na nsima emonani ete bakambi babongoli makanisi mpe bazwaki mokano ya kopesa bana mibali yango momekano ya mbangu mpo na kobika.
  Bana mibali batindamaki na makasi ete bálongola bilamba, batikaki bango kaka na bilamba ya mikuse ya basoda, mpe bongo bazalaki pene na bolumbu mpe makolo ngulu na bapakɛ na mapeka, mpe bakimaki mbangu na sudi.
  Ya solo, bapesaki bango nzela ya komipakola na nkisi ya sika oyo ebatelaka moi, oyo ezalaki mpenza malamu, mpe nzela yango elekaki na esobe te, kasi ezalaki koleka na matiti ya pɛtɛɛ mpe oyo ezalaki mɔtɔ mingi te, mpamba te ezalaki koleka pembenipembeni ya Ebale Nil, mpe zingazinga ya liziba moko ya mozindo, . matiti mpe banzete ekolaki, kasi atako bongo komekama ezalaki mpasi koleka. Mpamba te tosengelaki kokima, na molunge ya zamba ya sanza ya Yuli ya Afrika, mpe ata na mitrailleuse, bakisa mpe basaki ya mokɔngɔ oyo ezalaki na biloko mosusu.
  Ya solo, na bataillon spécial ezalaki na bana mibali oyo bazalaki komonisa langi ya ekolo ya Allemagne mpe bazalaki na formation ya nzoto ya malamu, kasi atako bongo.
  Bilenge babundi bazalaki na molɔngɔ mpe mokonzi na bango, mobali moko ya mabe kaka lokola bango, atako azalaki molai mpenza, na misisa ya Apollo, apesaki mitindo ete:
  - Bon, ndeko! Nayebi ekozala pasi pona yo, mais devoir eza devoir! Esengeli tosala kilomètres ntuku mitano na mwambe na mpokwa! Yango ezali motindo.
  Oleg Rybachenko alobaki boye:
  - Hmm yeah! Liloba ordre oyo eyokani lokola sort! Okoki ko ignorer ye te.
  Dimka alobaki boye:
  - Nandimi ko parier que tokokokisaka yango te !
  Hans Feuer aboyaki boye:
  - Tozali obligé ya kokokisa yango, po tozali ba Aryans! Mpe bino ba Russes bozali pe ba Aryans soki bo inscrire na bataillon ya Jungfolk ya malamu koleka.
  Sac à dos oyo ezali na mokɔngɔ na ngai, elongo na masasi, mai mpe rationnement, ezali kilo zomi na mwambe, bakisa mpe mitrailleuse oyo ezali na kilo misato. Kilo ntuku mibale na moko ezali mpasi ata mpo na mokóló soki otamboli ntango molai mpe na nsima okimi, mpe ata na nse ya moi makasi.
  Oleg Rybachenko apangusamaki lokolo na ye na matiti. Bana mibali bazalaki na molende ya kolongola sapato ya mposo ya nyama (cuir ezali vraiment artificielle, kasi tii lelo ezali quelque sorte ya kirzach te), ezali pasi ko kima awa. Ba tenis to sapato ya tennis elingaki kozala malamu koleka, kasi na makambo ya bitumba na Allemagne oyo ezali likambo ya kitoko, mpe bazwaki ekateli ya kobebisa bana mibali te.
  Etinda eyokanaki, mpe babundi oyo bautaki na Jungfolk babandaki kokima, wana bazalaki koluka kobatela semblant ya formation.
  Mopɛpɛ moko ya sika ezalaki kouta na Ebale Nil, mpe ezalaki kopumbwa na esengo nyonso nzoto ya bolumbu mpe ya misisa ya bana mibali oyo bazalaki babundi. Bazalaki mwa kokundola bilenge ba titans oyo bamibongisaki mpo na kopumbwa na lola. Bakimaki mbangu, bazalaki kopema na ndenge ya kokita te, pene na makolo na makolo. Liboso ezalaki na baye baleki milai, mpe, ya solo, Dimka milai, atako bana mibali motoba, bakisa mpe mokonzi ya basoda, bazalaki milai koleka ye. Oleg Rybachenko, oyo azalaki kaka mwa likolo ya motindo, bolai na ye ya mibu zomi na moko (na bokeseni na bosolo oyo azwaki nsima ya bankoko na ye oyo batongaki na elombe!) asengelaki kokende mbangu, penepene na nsuka mpenza. Ya solo, litomba ezalaki na likambo oyo: libaku ezalaki moke ya konyata bitambi, to kobɛtama makolo na nse ya esika oyo bafandaki. Azali leki koleka awa, kasi ya solo te oyo aleki na bolɛmbu to, mingimingi, zoba.
  Bozito ezali komonana, kasi endimami kaka, mpe moto nyonso azali na eksperiansi ya kopota mbangu na mokumba. Ata na kilo mingi, ntango bazalaki komema, na ndakisa, molongani na mapeka.
  Na nse ya makolo mpamba ya makolo mpamba, ntango na ntango enyataka to epasukaka na bitape to ba cônes ya mbila oyo ebukani, mpe ntango mosusu ezali na banzete ya nzube oyo bana mibali balukaka kotambola zingazinga. Matiti yango ezalaka na molunge, mbala mingi ekauka, kasi, ya solo, ezikaka lokola zɛlo ya esobe te. En général, ezali kaka possible ya ko vivre, kasi Moyi ezali kobima mpe komatisaka molunge.
  Hans molai, soki molai lokola Dmitry, bakimaka mbangu lipeka na lipeka. Mwana mobali moko ya Allemagne oyo azali mobundi atuni elenge moko ya bitumba ya Union soviétique:
  - Bon, sikoyo ozali na bitumba ! Ya solo, naino nayoki nsolo ya poudre te, kasi tozali na makambo nyonso liboso na biso. Ozali koyoka esengo ata moke te?
  Dmitry ayanolaki na bosembo nyonso:
  - Nanu te! - Mpe abakisi, abalusaki lisusu motó. - Nandimi, na bosembo te!
  Hans abwakaki nsuki na kotyola:
  - Ee nazali ! Mpo na koloba solo, ɛɛ! Bon, nani kati na bana mibali ya mbula na ngai akoki kokende etumba na ndenge ya mibeko. Bunda, beta masasi, boma, bobwaka, bozua prisonnier. Après tout, oyo eza romance. Yo na Olezhka bolingaki mpe koyoka lokola babundi ya bomoi, mpo na kolongwa na routine!
  Dimka aboyaki na ekateli nyonso:
  - Bomoi na biso ezali routine te. Mingimingi, kozala mobongisi-nzela, ata mpe mokambi mpe mosani, ezali mpenza kosepelisa.
  - Bongo pona nini o signer na biso ? Ozali kobanga te ete báboma yo to bákómisa yo ebɔsɔnɔ? - Hans asali masɛki na ndenge ya kotyola.
  Dimka, oyo bapesaki ye nkombo ya lisɛki Ilya Muromets, amitombolaki:
  "That"s why na signer, pona kolakisa que ba Russes bakoki kobunda mabe koleka ba Allemands te." Soki te mokili mobimba ekomaka pe elobelaka ba victoires na bino...
  Hans asɛkaki:
  - Malamu, ee! Na ntina ya malonga na biso, nkembo na Univers mobimba. - Mwana mobali ya mobundi molai apupoli ntolo na ye ya monene na lolendo. - Mpe bino ba Russes bokoki na mpasi te kolongolama ya moke ya mampinga ya Finlande. Ozali na eloko ya komikumisa te!
  Dmitry, oyo asilikaki, amipekisaki na mpasi mpo ete asalelaka mabɔkɔ na ye te, aboyaki ete:
  - Tozali pe na Khalkhin Gol!
  Hans abwakaki nsuki na kotyola:
  - Esquirmish ya moke, esika moko boye na Asie. Et ba gars na biso bazui déjà Europe, pe presque Afrique na Asie mobimba. Pe tokozua Russie, ezali eteni ya gâteau pona biso!
  Dmitry apelisaki miso na ye na nkanda:
  - Kosimba yango te, maboko na yo ezali mikuse !
  Hans asekaki boye:
  - Ndenge nini to forcer bino bo signer Traité ya kimia ya Brest ? Opesaki biso mabele, kotanga kino na Dnieper, na ba bayonets mpe ba sabres mbala misato koleka. Nini tokoki koloba mpo na Russie lokola soda na likambo oyo?
  Dimka ami grouper, azalaki na intention ya ko puncher Hans na monɔkɔ, mpe koyeba makasi na ye en tant que champion ya " demi monde ", alingaki probablement abeta garçon allemand impudent, mais... Nalingaki te nabuka ba formation mpe kobanda etumba. Mpe ezali malamu te kosalela maboko na yo na tango ya débat. Longola kaka na likambo oyo, mbala mosusu bakokangama, mpe akozala na ntango te ya kolakisa ete ba Russes babundaka mabe koleka ba Allemands te. Yango wana, Dmitry aboyaki na kimya nyonso:
  - Biso ba Russes to beti bino sous Frédrique II, pe tozuaki kutu Berlin. Mpe ntango Napoléon Monene akambaki yo, ndambo ya basoda na ye bazalaki ba Allemands, mpe na Etumba ya Liboso ya mokili mobimba ezalaki na likambo oyo Brusilov azwaki. Mpe bozuaki Paris te mpo ba troupes na biso ba presque kokanga Konigsberg.
  Hans amonaki likambo moko ya kotɛmɛla likambo moko ya kilo mingi:
  - Kasi nionso ndenge moko, na bitumba ya suka na biso bolongamaki ! Mpe moto mpe ekólo moko basambisamaka libosoliboso na misala na bango ya nsuka!
  Dmitry aboyaki na ndenge ya malamu mpenza:
  - Na nse ya tsar, tozalaki na industrie ya sima, mingi mingi na sphère militaire-technique. Mpe sikoyo, tosali industrie moko ya grave. Na ndakisa, omonaki tank ya KV-2. Ezali na obus ya 152 mm. Bino ba Allemands bozali na eloko ya boye?
  Hans asɛkaki:
  - Ba français, na ba chars S-2, bazalaki mpe na ba obus ya calibre ya munene koleka ya 155 millimètres, kasi epekisaki biso te kolonga ba piscines ya remar, kozala na ba équipements ya faible koleka sikoyo. Bokasi ya monene ya Wehrmacht ezali koleka ya facteur humain!
  Dmitry akangaki elongi na ye na langi ya motane lokola:
  - Pourquoi okanisi que ozali na avantage sur biso na facteur humain soki okomaki champion ya " demi monde " ? Na kolonga ba meilleurs gars na yo?
  Hans alobaki na ndenge ya malamu mpenza:
  - Ba exceptions tango mosusu endimisaka kaka mibeko. To koloba malamu, pene na ntango nyonso! Sikoyo, soki tozui ba phénomènes individuels te, mais niveau ya formation militaire en général, alors awa...
  Dmitry asilikaki:
  - Oyebi te niveau nini ya formation ya combat tozali na yango mpe ndenge nini ba exercices esalemaka na armée soviétique. Na yango, ntina ya kokanisakanisa te!
  Hans alobaki na lolenge ya mayele ete:
  - Na Espagne concurrence ezalaki entre école militaire soviétique, doctrine na oyo ya Allemagne. Tomekaki bisaleli mpe bibundeli na biso. Résultat ezali victoire mpo na école militaire na biso mpe art stratégique, mpe consolidation ya régime Franco. Yango tobundaki déjà na ba gars na bino pe tolongi!
  Dmitry-Muromets alobaki na mawa nyonso ete:
  -Ozalaki na ba troupes mingi koleka biso! Ozui kaka quantité!
  - Nalingaki koloba bongo te. - Hans akitisaki motó mpe akiti nyɛɛ, bilembo ya liboso ya kolɛmba ebandaki komonana mpe ekomaki mpasi mpo na koloba.
  Likambo ya mabe koleka ezali, ya solo, molunge. Moi ezalaki kopusana pene na zenith na yango kozanga kopekisa. Moko te kati na bana mibali yango azalaki na momeseno ya kosala yango. Allemagne mpe Russie ezali mikili ya nɔrdi, mpe na eleko ya molunge ekómaka mingi te na degré koleka ntuku misato. Mpe oyo ezali Afrika na sanza ya Yuli, mpe mopɛpɛ etiki kouta na ebale Nil.
  Makolo mpamba ya bana mibali ebandaki kotɔbɔla mingi mpe matiti oyo ekauki, mpe na nsima na mbalakaka esukaki, mpe kilomɛtrɛ mobimba ezipamaki na mabanga oyo ezalaki kozika. Ezalaki mpasi mingi, mpe bana mibali mosusu oyo bazalaki komipekisa mingi te bazalaki koganga. Motoki ezalaki kotanga na bango mpe ezalaki konguluma na mabanga ya mɔ́tɔ.
  Oleg Rybachenko mpe Dmitry, mpe mingi ya bana mibali mosusu, oyo bakolaki na elimo ya Spartan, bamekaki koseka mpe kolakisa minyoko na bango te. Bazalaki kokanisa likambo mosusu. Yango wana Oleg Rybachenko akanisaki ete makolo na ye ya mpamba ezalaki kolɛmbisama na milinga ya mɔtɔ na etanda moko, mpe balingaki kobɔtɔla ye sekele moko ya ntina mingi ya Leta. Mpe asengeli koyika mpiko mpe kolakisa te ete azoki to azali kobanga. En plus, bana mibali bakolaki na ba conditions ya makasi mpe ba talons na bango ezalaki tellement pampered te, poète na graviers noir, atako ezalaki kozika, kasi mingi te que loposo ya mabe elongolamaki.
  Eumelaki te, molunge elandaki. Pene na mbala moko, bana mibali mingi oyo bazalaki na molunge mingi balɛmbaki nzoto mpe basengelaki kozwa bango na ba stretchers ya pɛpɛlɛ mpe oyo ekoki kokangama.
  Oleg Rybachenko amimonisaki ete bato ya Allemagne, mingimingi, bazali na bisaleli ya malamu. Est-ce que ekoki kozala que na Armée rouge okokuta appareil ya komema ba blessures oyo esalemi na duralumine, oyo ekoki kobombama facilement na sac à dos.
  Kasi kopota mbangu na mokumba mosusu na mabɔkɔ ezali mpasi mingi, mpe bitambi na yo ya mpamba ezikaka makasi ntango mpasi ezali se kobakisama. Donc, na ndenge moko boye, bazali na lifelo ya volontaire-obligation. Oleg Rybachenko kutu akanisaki : ndenge nini ba camarades na ye bako réagir na test ya boye, bango nionso bakobika.
  Bazalaki kosangisa bansinga minene ya mabanga ya mɔtɔ mpe oyo ekómi moindo na matiti oyo ezalaki koswa mpe oyo ekauki. Longola yango, komanda yango akambaki mokemoke bana mibali yango mosika na Ebale Nil, emonani ete mpo na kokima kokɔta na bisika oyo bato bafandaka na Ezipito.
  Na mbala oyo mpe, bana mibali mosusu babandaki kokwea mpe bana mibali, oyo balɛmbaki to bakamwaki na nsɔngɛ ya moi, bazipaki mitó na bango na elamba oyo batyá mai mpe balalisaki bango na etanda. Basusu kati na baoyo bazwaki mpasi liboso na mpasi ya pɛtɛɛ bakɔtaki na molɔngɔ mpe bakobaki kopota mbangu.
  Kasi makasi ya bilenge mibali ezalaki kokita, mpe pene na ndambo bazalaki na mosala te.
  Na nsuka mokonzi ya basoda, oyo mpe alembi mpenza, alobaki boye:
  - Napesi mitindo na moto nyonso apema ! Tokomi na ndelo! Mizipa na ba parasols, mela mayi na vinaigre na chocolat. Sima na yango okosala ba exercices ya pema tango olali!
  Bana mibali ya bitumba bagangaki na chorale ya bolembu:
  - Tozali prêt ya kokokisa commande nionso!
  Atako bazalaki na nkisi oyo ebatelaka ye na moi, loposo ya mwana ezalaki motane mpe ezalaki mbindo. Ezalaki malamu te kolala na matiti ya kokauka oyo ezalaki na nsɔngɛ, yango wana bana mibali batyaki cellophane na nse na bango.
  Dmitry mpe Oleg Rybachenko bafandaki pembenipembeni na hema moko. Bana mibali yango bamonanaki lokola ekauki mwa moke mpe loposo na bango ekómaki moindo. Makolo na ngai ya mpamba ezalaki kozika mpe koswa makasi, nasengelaki kotombola makolo na ngai mpo makila esila mpe ekokoma ata mwa pete.
  Dmitry alobaki boye:
  - Toyebaki ete bitumba ezali mafuta ya nzoi te, kasi na ndenge moko te !
  Oleg Rybachenko alakaki na mawa nyonso ete:
  - Oyo ezali kaka bafololo. Ntango okomona makila mpe okotala ebembe na yo ya liboso, okososola ete kopota mbangu oyo nyonso na esika ya molunge ezali eloko te!
  Dmitry amɛlaki libumu na ye mpe alobaki ete:
  - Na mikanda, ya solo, bakomaka na ntina ya ndenge oyo eyokaka ntango obomi moto mpo na mbala ya liboso. Ata soki ezali mutu mabe na ennemi na yo, prêt ya ko sopa tripes na ye. Mais encore oyo...
  Oleg Rybachenko alobaki boye:
  - Na buku ya Boussenard " Capitaine Daredevil ", ezalaki pe na bataillon mobimba ya ba suceurs oyo ebundisaki ba Anglais. Ezali kokundwela biso likambo moko. Kasi kuna mokakatano ya psychologie, balobi, ndenge nini koboma moto, esimbami kaka na mokuse mbala moko, ntango lisasi ekati na mbalakaka elenge mobɛti-mbanzi. Mpe na motindo ya monene, ezaleli oyo bato bazali na yango mpo na liwa ezali mpenza ya mpambampamba. Emonani lokola ete ezali ata etumba te, kasi nde fɛti!
  Dmitry aboyaki na lolenge ya mayele ete:
  - Oyo ezali buku ya bana pe bilenge ; oyo bamonaka ete ezali kolɛmbisa kotánga makambo oyo bakutanaki na yango na makambo ya makanisi. Mpe nsuka ezali déjà mabe, presque bataillon mobimba ya ba suceurs ekufaki, mpe continuation ekomamaki jamais!
  Oleg Rybachenko, na emoniseli ya mozindo ya mawa ya solosolo, alobaki ete:
  - Kasi oyo ezali lolenge ya buku oyo oyokaka mawa ndenge esukaki noki. Kasi mbala mingi mingi esalemaka na ngambo mosusu, ete ozali mpenza konyokwama, kolukaka kolonga mosala oyo to oyo!
  - Soki ozali na roman ya Leo Tolstoy " Etumba na kimia ", wana Olezhek azali na ntembe te na raison ! - Dmitry andimaki.
  Elenge molongani yango aboyaki:
  - Buku " Etumba na kimia " ezali na intrigue, ba lignes ya plot ebele, pe ba personnages détaillés. Te, azali mannequin te. Elɛmbisaka ata moke te! Atako, ya solo, makambo oyo esepelisaka mingi eyaka na ebandeli.
  Dmitry andimaki ete:
  - Oui, ezali bongo... Bakomi mingi basalaka masumu na complot ya paresseux, alors que avant action oyo eleki intéressante ebanda, o réussir kobwaka buku oyo emonani lokola ennuyeux.
  Lokola atikaki bana mibali bazela libanda ya nsonge ya moi, mokonzi ya basoda ya esengo Wolf Stich, mwana mobali moko ya misisa mingi ya mibu soko zomi na minei na lolenge ya komonana. Elongi ezali kitoko, kasi ya makasi, ya bomwana mpe ya mokóló na ntango moko. Wolf ye moko azali kaka moto ya Jungfolk, kasi principe na ye ya commandement ezali : bilenge basengeli kokambama na bilenge. Mpe likambo oyo ete Shtikh azali na eksperiansi te mpe batalelaka ye lokola mwana moke etungisaka moto te. Likambo ya ntina ezali ete azali Aryan mpe azali ko commander ba Aryans, elingi koloba azali capable ya kosala oyo ekoki kosalema te mpo na bato mpamba. Mpe nini? Bazali kosala yango!
  Kokima lisusu, kobosana mpasi, kolɛmba, bana mibali oyo bayokaka kutu nsɔni (ezali bongo kobɔkɔla!), komikundola mama, tata, to kokanisa likambo moko ya boboto. Oyo ezali ntango likoki ya koyika mpiko na mpasi, mpe komekama yango moko, ezali lipamboli monene.
  Bilenge babundi bakimaka kozanga kokanisa kozanga botosi, mpe soki balingi eloko moko, ezali etumba!
  Molunge ezali naino makasi mpenza, mpe lisusu bana mibali bakimi na mabanga ya mɔ́tɔ oyo ezali na nsɔngɛ. Mpe azali komona ata nsuka na miso te. Pasi ekomi oyo ekoki kokanga motema te mpe mingi ya bilenge babundi bakoki lisusu te kokanga kolela na bango ya mpasi.
  Na nsima Oleg Rybachenko abandaki koyemba nzembo moko oyo asalaki na mbalakaka, botamboli ya solosolo;
  Nkembo ya Mboka Mama ya Union soviétique ezali monene - .
  Tobongi, nandimi, tokozala ya nkembo oyo!
  Tolonga monguna ya motema mabe na etumba, .
  Mpo na bolamu ya Nguya ya Russie, oyo eleki kongenga!
  
  Nini ezali na Mboka ya Mama oyo eyemba, .
  Na motema ya mobongisi-nzela moko ya sembo mpe ya makolo ngulu!
  Tozali kokende mbangu lokola ndɛkɛ mpo na kopumbwa, .
  Kondima na biso ekómi mosantu mpenza!
  
  Automatique, ndimela ngai, ndeko monene, .
  Mpe ba grenades ezali charge supplémentaire ata muke te!
  Soki ozali na mpiko, boye mbano ezali
  Ekozala bongo, atako ozali mwana mobali!
  
  Pionnier aza cocky pe makasi...
  Kasi Nzambe azali kongɛngisa biso na mwa kosɛka!
  Ba aces ya mabe ezali ebele na mokili, mawa, .
  Ete balingi kobebisa esika moko na lola!
  
  Chackal fasciste azali kosembola loboko epai na biso, .
  Alingi apasola motema na mwana!
  Mpe ngulu na ye ezali na soyi ya pockmark, .
  Tika azwa mbeli makasi na elongi!
  
  Ba chars ya tigre eza "bottes".
  Matobe - somo angulaire!
  Mpe kokima bango te, chevalier, .
  Bon, malamu obongisa mwa ba grenades!
  
  Toko créer mokili ya boye, ndimela ngai, .
  Esika bamilio ya bato bakosepela!
  Nyama oyo elyaka banyama mosusu ekokɔta na libulu moko, .
  Tokotia ba légions ya mabe na se!
  
  Nini ezali na Mboka ya Mama oyo eyemba, .
  Et abebisa ba fascistes nionso très célèbrement...
  Fina munduki ya rayon ya chevalier makasi...
  Mpe mpo ete planɛti yango ekóma na kimya mpe na kimya!
  
  
  
  
  Banderole ya motane ekongenga, .
  Ezali na kombo ya santu Jésus!
  Koleka examen ya Pionnier na A - .
  Po Russie na bino ezala célèbre!
  
  Kasi examen ezali na tableau noir te - .
  Ekosɛnga bámitika ye longwa na mabulu!
  Suki ya mpɛmbɛ ekei mbangu na whisky ya mwana mobali, .
  Moninga akufi - mawa ekomi sikoyo na lilita!
  
  Oyo nde etumba ya malédiction ya scum, .
  Abongi kutu te bábenga ye nyama!
  Mpe ebele ya bato bayebi kokangama te, .
  Au moins Adolf azalaka tango mosusu kosekisa koleka clown!
  
  Oyebi, tosengeli te kozonga sima, .
  Mpo na babongisi-nzela, kobanga ezali mopaya mpo na libela!
  Biso mibali tozali baninga ya sembo,
  Et moralement na ndimi ba paralys te!
  
  Tosilisa botamboli ya nkembo na Berlin,
  Ndimela ngai, toyebaki ntango nyonso kobunda!
  Mpe na mbalakaka tokangaki elimo moko ya mbangu, .
  Komema RPK na sac à dos na tango ya kopota mbangu!
  Oleg Rybachenko asilisaki nzembo moko ya kosakana mpe ya mpiko, mpe bana mibali ya Allemagne bandimaki likambo yango na kobɛtabɛta mpe kosɛka. Comme si ba remarquer kutu te que Fuhrer na bango vaunted ezalaki doused na slop depuis mutu ti na makolo!
  Kokima mbangu ekomaki esengo mingi, nguya mingi ebakisama... Mpe nokinoki mabanga ya ntalo esilaki mpe matiti ya pete ebandaki kobima, oyo ekomaki esengo mpo na makolo oyo ezikaki ya bana mibali ya mpiko.
  Dmitry alobaki na mwa kosɛka ete:
  - Balobi ete nzembo yango esalisaka biso tozala na bomoi, kasi eloko moko elobamaki te mpo na likambo oyo ete elɛmbisaka mpe mokumba ya kilo oyo ezali nsima na biso!
  Oleg Rybachenko aboyaki:
  - Ata na tango ya civilisation ya Ezipito ya kala, eyebanaki na ntina ya effet de vie ya miziki na nzoto ya moto, pe ba nzembo pe. Na ndakisa, baombo ya mike oyo bakokaki naino te kosala malamu na bilanga mpe na bisika oyo batimolaka mabanga ya ntalo, batindamaki na makasi ete báyemba mpo na kolendisa baombo oyo bakómi mikóló. Na nsima, siansi lokola Valliologie eutaki na Ezipito.
  Commandant Wolf agangaki ete:
  - Bobongisa engebene na bosanda! Mpe kosolola te!
  Bana mibali ya bitumba babongoli milɔngɔ mbala moko mpe na nsima bakimaki mbangu na kimya.
  Moi esi esili kolala (na Afrique du Nord na sanza ya nsambo ekómaka molili liboso koleka na zone ya katikati). Kotelema esilaki penepene, ntango na mbalakaka elembo eyaki.
  - Batu nionso lala pe ba déguiser !
  Ndenge emonanaki, ezalaki kozanga ntina te. Makɛlɛlɛ moko ya mosika eyokanaki liboso. Mpe bana mibali yango bazalaki kosala na molende na ba pelles ya sapper, bazalaki kobwaka matiti likoló na bango moko. Ezalaki déjà assez molili...
  Hans alobaki boye:
  - Mbala mosusu, oyo ezali ya biso ! Line ya liboso ezali kaka mosika mingi, mpo Wehrmacht esili kokende liboso mwa moke.
  Dmitry alobaki na mwa kosɛka ete:
  - Mais jamais esalaka pasi koyekola art ya camouflage ! Yango ekozala na ntina mingi na etumba ya solosolo!
  Hans andimaki ete:
  - Jamais, kasi nazali sûr que bazali ya biso !
  Lobo abɛtaki ye mongongo:
  - Liloba moko lisusu na"kobeta yo masasi na esika wana! Bato nyonso balalaka na kozela! Mpe lamba ba grenades.
  Lokola eumelaki te emonanaki polele, Hans amikosaki mpenza. Ba chars ya Angleterre ebimaki. Kasi, bana mibali bafandaki kimia na embuscade: mbala mosusu bazalaki ya bango moko na bisaleli oyo bakangaki.
  Atako ba chars ezali kokende na nord. Ezali bobele minei kati na yango, misato ya pɛpɛlɛ mpe moko oyo ezali mpasi mpo na kokɔta na yango Matilda. Tank ya nsuka ezali mokakatano monene, mpamba te ba grenades ekoki kobebisa kaka banzela na yango. Mimpululu ekoki kobɛtama na kobwaka na ndenge ya sikisiki na nsamba to na nsima ya masuwa. Soki ba piste ya Matilda ebukani, alors ekoki ko infliger ba pertes na ba gars na ba mitrailleuses na yango mibale na canon.
  Wolf alingaki te baninga na ye bakufa na mokolo ya mibale, to koloba malamu ata na mokolo ya misato nsima ya kokóma na Afrika. Ya solo, mitrailleuse ekokaki kozala na mosala te soki babɛti yango na bosikisiki. Kasi motuna ezali ete, ba chars oyo ezali ya nani? Ezali boni soki ba Allemands basilaki kokanga ba trophées yango?
  Lobo apesaki mitindo ete:
  - Membre privé ya Jungfolk Oleg. Kozanga bibundeli to sakosi ya mokɔngɔ, bimá na ba chars mpe luká koyeba soki bazali banani!
  Oleg alobaki na mongongo ya nse:
  - Yoka mokonzi ya bokonzi!
  Na ndambo bolumbu na short ya moindo, mwana mobali yango azalaki moindo mpo na krɛmɛ ya kobatela, mpe mpo na kobomba nsuki na ye ya motane alataki lolenge moko ya turban oyo esalemaki na bazulunalo. Sikawa azalaki komonana lokola mwana mobali ya mobola ya Arabe ya momesano. Ezali mbala mosusu te ete bakomikosa ete azali monguna.
  Ba tanks ezalaki kotambola malɛmbɛmalɛmbɛ, ezalaki kokɔtisa engrenages oyo mituka ezalaki kosala makɛlɛlɛ mingi te, mpe yango ebimisaki mpe ntembe. Oleg apumbwaki epai na bango, na makasi aningisi maboko na ye mpe agangaki na Lingelesi oyo ebukanaki.
  - Ba mines ezali awa ! Ba mines ezali awa!
  Ba chars etelemaki, motó moko oyo ezalaki na casque ebimaki na Matilda mpe mongongo moko ya nkanda eyanolaki na Lingelesi:
  - Olingi nini, mwa arap moke ?
  Mwana mobali ya mobundi agangaki ete:
  - Ba Allemands batiaki ba mines na nzela ! Bokeba ba soldats royaux!
  Motó ya mibale uta na mokaba ya lipeka ebimaki, ayokaki ye ayanoli:
  - Tika ba Allemands oyo ya mabe bakufa ! Mokonzi na ngai azali elongo na biso! Sikoyo tokokende zingazinga na bango!
  - Yaka kofanda awa ! - Epesameli mitindo, soki totali ba epaulettes, na colonel moko ya Royal British Tank Army !
  Mwana mobali amataki na linɔ́ngi, koyokaka malili ya kosepelisa ya bibundeli na makolo na ye ya mpamba ezipamaki na biloko mikemike. Na nsima, amikitisi, abandaki kolakisa bato ya Angleterre nzela.
  Ezalaki na mitano, mpe ezalaki mwa moke na kati ya tourelle oyo ezalaki monene mingi te ya tank ya moyenne Matilda. Na nsima Oleg Rybachenko azwaki ekateli ya kokóma elombe. Maboko na ye ya mayele, oyo eteyamaki, lokola oyo ya moyibi ya poche ya mosala, ekɔtaki na mokaba na ye mpe ebimisaki ba revolvers. Misapi minene ya maboko elongolaki ba fusibles mbala moko.
  Ya solo, ezalaki mabe, kasi komekama ya kosala "mosala moko ya kokamwa" ezalaki makasi mpenza na boye ete Olezhek abetaki mbala mibale to misato na revolver moko na moko, kotalaka na lipeka ya loboko ya mwasi.
  Ezali mpasi kozanga na mosika boye, mpe kaka moto ya ligboma to moto ya kobangabanga ya nsuka nde akoki kolata gilet oyo ekoki kopekisa masasi ntango afandi na kati ya tank. Colonel akamwaki mpe ayokaki molangi ya mondoki nsima ya ntolo na ye. Mwana mobali yango alobaki na mongongo ya nse na lokótá ya Londres oyo eleki pɛto:
  - Soki olingi ko vivre, ordre ba chars misatu misusu ba se rendre ! Soki te, bataillon na biso ekobebisa bango elongo na ba équipages na bango!
  Colonel akamwaki mingi:
  - Oza nani?
  Oleg Rybachenko ayanolaki na bosembo nyonso:
  - Chance na yo ya suka ya kobika ! Ba chars misato ya pete ekobwakama na ba grenades, mpe bakonyokola yo na mɔ́tɔ. Bato bakokufa! Natanga tii na misato, soki te opesi ordre po ba se rendre pe ba bima na voiture, soki te nakobeta yo masasi na makolo pe nakozongela demande depuis le début! Moko, mibale...
  Colonel amilelaki ete:
  - Kondima! Boboma biso kaka te!
  Oleg Rybachenko alobaki na lolendo nyonso ete:
  - Biso ba Allemands tobomaka ba prisonniers te ! Mpe na nsima nsima wana Grande-Bretagne emipesaki, okoki kosala lisusu na Mampinga ya sika ya bokonzi, Grande-Bretagne oyo ezongisami sika.
  Colonel apesaki etinda na mongongo ya koningana. Ba tankers ebimaki na botosi nyonso na ba chars, etyaki bibundeli na bango. Bana mibali mingi ya minene ya Allemagne babwakaki matiti na bango ya camouflage mpe bakimaki mbangu epai na bango, komibongisaka mpo na koyamba etuluku ya yambo ya bakangami na bomoi na bango.
  . MOKAPO No. 13.
  Ba Six babundisa lisusu ba Chinois. Encore une fois hypersorcière amemaki bango na siècle ya zomi na sambo. Banguna basilaki kolonga kosangisa limpinga monene. Basoda ya Empire Celestial bazingaki engumba ya Russie.
  Mpe bongo mwana mobali moko, mwana mwasi moko mpe bana basi minei babebisi mampinga ya jaune na mipanga na bango.
  Oleg Rybachenko azalaki kotambwisa molinga, akataki bato mingi ya Chine mpe ayemba:
  - Pona bitumba ya makila...
  Mpe mwana mobali yango abwakaki ntonga mingi ya ngɛngɛ na makolo na ye mpamba.
  Margarita, oyo azalaki kosala attaque ya mbangu na mipanga mpe kotambwisa molinga, andimisaki ete:
  - Mosantu mpe sembo!
  Mpe azalaki mpe kobwaka ntonga na misapi na ye ya makolo mpamba. Kobeta couple douzaine ya ba Chinois.
  Natasha, oyo azalaki konyata banguna na mipanga, abakisaki boye:
  - Marsi, mars, liboso...
  Mpe akobwaka mpe ntonga na makolo mpamba.
  Kosalaka na maboko mpe makolo, bana basi banyataki Chinois na lokumu mingi.
  Zoya mpe abwakaki ntonga na misapi ya makolo ya mpamba mpe agangaki:
  - Bato ya mosala !
  Aurora, kobwaka boomerang na makolo mpamba mpe kokata babundi ya jaune, andimisaki mbala moko:
  - Marsi, mars, liboso...
  Svetlana, konyataka ba Chinois mpe kobimisa minzoto ya bibende na misapi na ye ya mpamba, kobetaka monguna, agangaki:
  - Bato ya mosala !
  Bana basi yango bazalaki kosala lokola ba aigles ya solosolo oyo bazalaki kobunda. Mpe uta na ba coups na bango ya mipanga mpe kobwaka biloko ya kobebisa, banguna bakweyaki mpe bakweyaki.
  Oleg asalaki mayele ya "Papillon" na mipanga na ye mpe ayemba:
  - Bilongi ya liwa !
  Mpe na makolo na ye mpamba mwana mobali yango abwakaki lisusu mobomi.
  Margarita asalaki fɛti ya boyambi na molinga. Anyataki batɛmɛli na ye mpe agangaki na makasi:
  - Oyo ezali nzela mpe etumba na biso !
  Mpe badiskɛ mingi ya koboma ebimaki na misapi na ye ya mpamba.
  Oleg Rybachenko azali garçon terminateur, abwaki lisusu oyo abomi mpe abandi koyemba:
  - Mokolo ya Mai ezali fête ya mosala !
  Mpe uta na makolo mpamba ya bilenge babomi ba disques epumbwaka lisusu, kokataka babundi ya bokonzi ya lola.
  Natasha abwaki lisusu eloko moko ya koboma mpe azali koganga:
  - Oyo ezali biloko na ngai !
  Mpe litindi na ye ya mpamba ebɛti général chinois na nsuki ya motó mpe ebukaki mbanga na ye.
  Zoya asali manœuvre ya papillon na mipanga na ye mpe azali koganga:
  - Nazali panther ya fou !
  Mpe uta na misapi na ye ya mpamba diskɛ ya makasi ya mobomi. Mpe bongo azwaki bato nyonso mpe akataki bango.
  Nsima na yango mipanga ezali lisusu na mosala, mpe bato nyonso bakati biteni. Oyo eza fille terminateur ya boye.
  Aurora akataki Ba Chinois, abukaki nzoto na bango mpe agangaki:
  - Ba pona biso...
  Mpe likabo ya liwa epumbwaka uta na litindi na ye ya mpamba.
  Svetlana, kokatakata babundi ya bokonzi ya jaune, andimisi, kobimisáká mino na ye ya mayaka:
  - Toponi !
  Mpe uta na makolo na ye mpamba lisusu kokima ya libebi.
  Oleg Rybachenko, azali konyata ba opposants na ye, abakisi:
  - Mbala boni esalemaka...
  Misapi ya makolo ya mwana mobali oyo ezalaki mpamba ebandaki nsango ya liwa.
  Margarita, kobebisa ba opposants na ye mpe ko lancer ba présentations ya annihilation, abakisaki:
  - Ekokani te !
  Lokola mwana mwasi oyo azali na makolo ya mbangumbangu.
  Natasha, oyo azalaki kobɛta monguna masasi mpe kobwaka makabo ya liwa, alobaki boye:
  - Nazali kolanda yo...
  Mpe makolo mpamba ezali na misala lokola ntango nyonso.
  Zoya, nsima ya kosala mayele ya kopasola banguna, azwaki yango mpe na makasi abɛtaki nsɛlɛlɛ moko:
  - Nalandi elili...
  Na makolo na ye ya pamba ezongi na action...
  Aurora, lokola abwakaki ebundeli yango na enama na ye ya nse mpamba epai ya banguna, mpe akataki yango malamumalamu, agangaki na makasi:
  - Nazali komesana na...
  Svetlana azwaki mpe abwakaki ntonga zomi na mibale na makolo na ye mpamba, abɛtaki ebele ya bato ya Chine mpe agangaki:
  - Na bozangi boyokani!
  Oleg Rybachenko azali lisusu na attaque. Akataka banguna na ye, mpe ntango na ntango azali koyemba:
  - Baanzelu ya bolamu, mapapu mibale ya pembe, mapapu mibale ya pembe likolo ya mokili!
  Mpe uta na makolo na ye mpamba likabo ya libebi epumbwaka lisusu.
  Mwana mobali, ndenge tozali komona, azali mpenza greyhound. Mpe makolo ngulu ntango nyonso, mpe makasi. Macho moko ya solosolo. Ata soki azali komonana soki azali na mbula zomi na mibale. Kasi oyo ezali elilingi ya kobebisama ya ndenge wana.
  Margarita mpe abwakaka ntonga na makolo mpamba mpe azali koganga:
  - Ndoto ya fou! Kitoko ya mobimba!
  Mpe lisusu eloko moko ya koboma mpenza epumbwaka longwa na litindi ya mpamba.
  Fille oyo aza embodiment ya liwa na destruction.
  Mpe ba Chinois oyo bazuaka yango ndenge wana.
  Natasha na mouvement rapide ya terminateur kitoko. Akataka batɛmɛli na ye, akati bango na mipanga mpe ayembi:
  - Kumama na Tsar Alexei!
  Mpe ntonga epumbwaka uta na makolo na ye mpamba.
  Zoya, kokata ba Chinois mpe kobebisa monguna, a confirmer :
  - Moto mabe akolonga !
  Mpe uta na makolo na ye mpamba epumbwaka libanda, likabo ya liwa ya zamba.
  Aurora, oyo azali konyata banguna na ye, andimisi na makasi ete:
  - Mpe monguna asengaka mawa te !
  Mpe lokolo na ye mpamba abwaki lisusu eloko moko ya koboma mpenza. Mpe abukaka batɛmɛli na biteni ya misuni oyo epasolamaki.
  Svetlana, azali kokweisa ba rivalités na ye mpe kobwaka ba aiguilles ya sika na ennemi, azali ko sinner lokola cobra:
  - Mpe koganga na sanza te !
  Mpe makabo ya liwa ya likama epumbwaka longwa na misapi na ye ya mpamba. Oyo esali pasi pe ebomaka mutu nionso.
  Oleg Rybachenko azali na mouvement... garçon wana azali ko lemba te comme toujours...
  Ba Chinois bazali na mpasi. Anyataka bango mpe amoni bango ekabwani.
  Génie ya mwana mobali azali koganga:
  - Oyo ezali etumba na ngai !
  Mpe lisusu, makabo ya bobebisi epumbwaka uta na makolo na ye mpamba.
  Mpe elenge mobundi abundaka lokola elombe ya mobimba mpe ya makasi. Mpe mipanga na ye ezali lokola banzete ya Nzambe Moindo.
  Margarita azwaki yango, apumbwaki mpe akataki ebele ya Chinois. Asalaki boyambi lokola nde ezalaki na nguya ya koboma.
  Na nsima, abwakaki lisusu misapi na ye ya mpamba, kosala lokola demo oyo etondi na makila.
  Bibembe ya bato ya Chine esi ekómi bangomba mobimba. Elenge mobundi yango alobaki na mongongo ya nse:
  - Bomoi na ngai ezali na elonga likolo ya banguna !
  Mpe mwana mwasi yango akobɛta lisusu lipata ya ntonga na makolo na ye mpamba. Mpe babundi ya jaune bakweyi bakufi.
  Natasha akataki nzela moko liboso na ye uta na bibembe ya babundi ya jaune. Abwakaki ba disques ya makasi mpe ya kokatakata mpe koganga:
  - Bwaka na Mars, pe ekozala malamu mingi!
  Mpe uta na makolo na ye mpamba likabo ya mobomi ya liwa moko ya kosepelisa te mpenza epumbwaka lisusu.
  Mpe ba Chinois boni bazali kokufa? Bankama, bankóto, na nse ya makofi ya bato motoba oyo bazalaki konyata.
  Zoya mpe azali na mobembo. Apumbwaka lokola cobra mpe apesaka monguna ata chance ata moke te. Na ba chinois ba tomber ba kata.
  Mwana mwasi yango, na makolo mpamba, abwakaki ntonga ya makasi mpe ya ngɛngɛ mpe ayemba:
  - Bilombe ya Russie bakati na mipanga!
  Mpe mobundi, lokola mbonge, amati mpe akwei.
  Mpe Aurora asali litambe moko epai ya monguna, mpe akati ye kozanga koloba lisusu.
  Abomi ba Chinois mpe azali kosala since:
  - Elombe na ngai monene !
  Mpe uta na makolo na ye mpamba, eloko moko epumbwaka lisusu libanda, kopalanganisaka biteni na biteni mikemike.
  Mwana mwasi ya nsuki motane azali ko épargner ba Chinois te. Nakataki bato nsambo na mbala moko.
  Mpe litindi na ye ya mpamba, mokonzi ya bokonzi ya lola, abukaki elongi na ye. Ye, ya solo, akufaki.
  Svetlana mpe azali kotambola mpe akataka banguna. Mipanga na ye nyonso mibale, lokola sizo oyo ekoki kobalusama, ekataki nzoto ya bato ya Chine.
  Na mouvement, mwana mwasi yango anyataki ba opposants zomi na mibale. Mpe azwaki badiskɛ yango na makolo mpamba. Mpe abomaki bato mingi ya Chine.
  Azali nionso na frenzy ya zamba.
  Svetlana alobi boye:
  - Banguna bakoleka te !
  Aurora andimaki ete:
  - Ya solo, bakoleka te - chance te !
  Mpe mwasi ya nsuki motane akoganga lisusu na ndenge ya mabe mpe akobɛta Chinois na mipanga na ye. Mpe na nsima misapi ya mpamba ya vixen ekobimisa ba aiguilles mingi. Que deux douzaines ya ba Chinois bakotindama na monde oyo ekoya.
  Oleg Rybachenko, kokataka babundi ya jaune, azwaki yango mpe agangaki:
  - Annihilation ya makanisi !
  Mpe lisusu mwana mobali yango abwakaki libanda ntonga ya nsɔmɔ oyo ebomaki na misapi na ye ya makolo ya mpamba.
  Mpe na nsima akomaki na Twitter ete:
  - Na ndoto na ngai elonga ezalaka toujours !
  Margarita, oyo azalaki kobundisa banguna mpe kokata batɛmɛli na ye, andimaki ete:
  - Ata elonga monene mingi !
  Mpe mwana mwasi yango lisusu, na misapi na ye ya makolo mpamba, akozwa yango mpe akobwaka yango epai ya monguna, mpe akomema liwa.
  Donc ba Chinois ebele basi baboma bango na couple na bango. Mpe bana basi minei, moke te.
  Natasha abwakaki grenade ya mputulu ya makala oyo asalaki na ndako na makolo mpamba. Ekopanzana, ekopasola basoda ya Chine na biteni.
  Mpe mwana mwasi yango azali kolobaloba:
  - Nazali aigle ya pouvoir likolo ya mokili !
  Zoya mpe abebisi noki mpenza mampinga ya Chine. Aningisi mipanga na ye mpe ayembi:
  - Tozali ba aigles ya lolendo!
  Mpe lisusu eloko moko ya koboma mpenza epumbwaka libanda uta na makolo na ye mpamba. Et abomaka ba Chinois très spécifiquement.
  Mwana mwasi yango azali na esengo ya zamba ya mouvement agile mpe agressif, azali ko permettre te ata aiguilles moko ekwea sans que abeta ye.
  Aurora mpe azali kotambola. Makolo na ye ya mpamba ebwakaka ntonga ya makasi. Mwana mwasi ya nsuki motane asalaka lokola panther oyo ezali kolanda ba jackals. Azali kokata ba Chinois lokola canne à sucre.
  Mpe azali koganga na likoló ya mimpululu na ye:
  - Avenir ezali ya ngai !
  Mpe abimisi monoko na ye.
  Svetlana mpe abomaka bato ya Chine. Mpe makolo na ye ya mpamba esalaka ete bátambola nokinoki.
  Fille blonde, lokola cobra. Mpe akataka ba opposants sans mawa.
  Mipanga na ye ezali kobaluka lokola molinga. Mpe batikaka te monguna azala congelé na kimia. Longola se soki kimia ekomi mobimba mpe ya seko.
  Svetlana, oyo azali kokata bato ya Chine, ayebisi ete:
  - Forme na biso nde eleki likolo !
  Mpe uta na makolo na ye mpamba eloko moko ya koboma mpe oyo ekoki kososolama te epumbwaka libanda. Soki kaka ebɛti batɛmɛli, ekozala mbala moko tii na liwa.
  Aurora andimi ete:
  - Défaite ya peto !
  Mpe ntonga zomi na mibale epumbwaka uta na makolo mpamba ya mwana mwasi. Ee, na bosikisiki mpenza ete Chinois ntuku mitano bakweyaki na mbala moko.
  Natasha amoni yango, akati babundi ya Empire Celestial:
  -Kanda na yo ezali monene!
  Mpe na misapi na ye ya makolo ya mpamba akobanda ba disques.
  Zoya, azali kokatakata batɛmɛli na ye, azali koganga ete:
  - Tika ndoto na yo ekokisama !
  Mpe lisusu makolo mpamba, lolenge nini ekotinda libebi ya koboma.
  Mpe ebele ya bato ya Chine ebongwanaka bibembe.
  Aurora, azali kokata babundi ya jaune, ayembi:
  - Mawa te na monguna !
  Mpe uta na makolo na ye ya mpamba eloko moko ebimi oyo ezali konyata babundi ya jaune tii na liwa.
  Mpe mobundi ya nsuki motane azali na mobulu ya zamba.
  Svetlana, lokola akataki liboke ya banguna, azwaki yango mpe agangaki, kobimisaka mino na ye ya mayaka mpe ya kongenga:
  - Tokotika ata moke te ! Na yango, basoda ya Russie babotamaki mpo na kolonga!
  Mpe na nsima mwana mwasi yango abwaki grenade ya makala na makolo mpamba mpe abuki batɛmɛli na ye na biteni ya misuni oyo ezali na makila.
  Oleg Rybachenko, kolonga ba Chinois, asalaki nokinoki.
  Mpe mwana mobali ya Terminator ayemba:
  - Armée ya Russie ebotami pona kolonga !
  Mpe litindi ya mpamba ya mwana mobali, ntango azalaki kopumbwa, ebɛtaki mandarin na nsuki ya motó, enyataki ye mpenza.
  Elenge mobundi agangaki na mongongo makasi ete:
  - Elonga ekoya pona biso !
  Margarita, kokatakata ba Chinois mpe kokata bango mitó, alobaki boye:
  - Soki ezali na ba...
  Mpe mwana mwasi yango abwakaki liboke ya ba aiguilles na makolo na ye ya mpamba...
  Oleg Rybachenko agangaki mpo na koyanola ete:
  - Nani aye epayi na yo !
  Mpe na nsima makolo mpamba ya mwana mobali yango ebimisaki lipata ya ntonga. Na mbala moko, ba Chinois nkama moko babomamaki.
  Margarita agangaki na likoló ya mimpululu na ye:
  - Ekozala pe na ba oyo...
  Mpe misapi na ye ya mpamba ebandaki kobwaka boomerang moko ya koboma.
  Oleg, oyo azalaki kokatakata babundi ya Empire Celestial, andimisaki ete:
  - Nani akoya pona yo !
  Mpe makolo ngulu ya mwana mobali eko lancer eloko moko ya koboma mpe oyo ekokani na mosusu te. Nini enyataka mikuwa ya ba Chinois.
  Mpe apesaka bango ngɛngɛ.
  Oui, garçon wana aza mobali ya timide te...
  Natasha asalaki technique ya double baril - kokata ba Chinois mpe ko chirper:
  - Oyo ezali bana basi na biso !
  Mpe uta na makolo na ye mpamba, kopumbwa ezali kolakisa libebi mobimba.
  Mpe mwana mwasi yango azali kosɛka:
  - Zalá nyɛɛ !
  Mpe mipanga na ye ekataki mitó ya moto nyonso.
  Zoya akati ba opposants na mouvement mpe ayembi:
  - Bolingo na ngai ezali na étage ya mitano !
  Mpe lisusu makolo ngulu ya mwana mwasi yango ebandi boomerang. Mpe ebele ya babundi ya langi ya jaune oyo libumu na bango epasuka ekweaki.
  Natasha, kokatakata oyo ya jaune, alobaki na mongongo makasi:
  - Bolingo? Ezali boni mpo na makei ya Faberge?
  Mpe lisusu liwa eutaki na litindi mpamba.
  Zoya, kokatakata ba Chinois, alobaki boye:
  - Mpe o"sili kozala fou !
  Mpe akangaki miso epai ya moninga na ye!
  Emonani ete bana basi yango bazali bato ya pɛtɛɛ te. Mpe ya solo ba grenouilles te.
  Makolo mpamba ya Zoya ebimisi eloko moko oyo ebebisaka. Mpe ebele ya ba Chinois bazali kokende.
  Aurora azali na attaque. Unique mpe kobebisa. Akataka banguna, mpe mipanga na ye ezali lokola mapapu ya molinga.
  Zabolo ya suki rouge, na mouvement classique ya attaque rapide. Soki akokata, akokata spécifiquement.
  Mpe akoganga ete:
  - Risque ezali cause noble !
  Mpe uta na makolo na ye mpamba lisusu likabo moko epumbwaka epai ya Ba-Chinois. Akokata mpe akonika moto nyonso.
  Svetlana azali na mobembo. Abebisi basoda ya bokonzi ya likoló. Epesaka ata chance ata moke te.
  Mpe sikawa makolo na ye ya mpamba ezali mpenza virtuose, mpe bakobwaka eloko ya koboma. Mpe bato mingi ya Chine bazali kokatakata na nse na boye ete ezali kaka ya kokamwa.
  Mpe mwana mwasi Svetlana azali koganga ete:
  - Emati na lolendo likolo ya planète...
  Mpe abukaki nkingo ya mokonzi ya Chine na litindi na ye ya mpamba.
  Oleg Rybachenko, konyata banguna, ayemba:
  - Aigle ya mitó mibale ya Russie...
  Mpe uta na makolo mpamba ya mwana mobali yango, likabo mosusu ya liwa ebimi mpo na basoda ya Chine.
  Margarita, kokata banguna mpe kobimisa mino, abakisaki ete:
  - Eyembami na ba nzembo ya peuple...
  Mpe citron ya makala epumbwaki na litindi ya mpamba ya mobundi, kobukaka batɛmɛli na ye...
  Natasha abalukaki na mopɛpɛ mpe akataki bato ya Chine zomi na mibale na ndambo. Akataki banguna mingi mpe agangaki:
  - Azongeli bonene na ye !
  Mpe mwana mwasi yango azali lisusu na mobulu mpe azali kobina liwa.
  Mpe makolo na ye ya mpamba ebwakaka eloko moko mosika, mpe na ndenge ya sikisiki mpenza ebomaka banguna.
  Ee, oyo ezali mokolo ya molili mpo na ba Chinois.
  Zoya mpe anyataka bango, akati bango na biteni mpe azali koganga:
  - Bonene ya Empire ya Russie!
  Mpe misapi na ye ya makolo ya mpamba ebandisaki boomerang mosusu oyo ebomaka. Oyo elongolaka ba opposants mitu na bango.
  Na fille ye moko akozua yango pe akokata yango na backhand.
  Kasi na etumba, Aurora azalaka nsɔninsɔni te. Soki asibi yo, sala yango sans mawa. Mpe bakataki ye na mipanga - kaka lokola babomi.
  Zabolo ya nsuki motane agangaki na likoló ya mimpululu na ye:
  - Nazali vraiment kaka Satana !
  Encore une fois mipanga na ye epumbwaka likolo pe na se epai ya ba combattants ya Chine.
  Nyama yango ya mɔtɔ ezali koganga mpe grenade moko ya scie epumbwaka longwa na makolo na ye mpamba.
  Ekozala na explosion. Mpe ebele ya ba Chinois bazali déjà na malita na bango.
  Na bosikisiki mpenza, bibembe na bango epalangani bisika nyonso.
  Aurora akoganga:
  - Kondima na ngai ezali extermination !
  Mpe uta na makolo na ye mpamba likabo ya liwa ya koboma ekopumbwa.
  Na bitch ya suki rouge eza kaka dynamite ya koboma!
  Svetlana, ezali pe na eloko oyo ezo permettre yo te o se défaire, pe ekoki koboma.
  Akozua yango pe ako lancer boomerang na makolo pamba. Mpe ebele ya ba Chinois bakobomama. Fille oyo aza kaka blonde temperamental.
  Mpe ezaleli wana ya mobundi ezali ya kokata motó na scie ya mino makasi mpe oyo ezali kozika.
  Mpe mobundi akoyemba:
  - Mawa ekozala te pona yo ! Tokozala na esengo mingi!
  Et encore fille asali ba mouvements très courageux pe ya mayele. Mpe abukaka ba opposants sans ko permettre bango ba tala zinga zinga.
  Bana basi bazali kobundisa mampinga ya Chine. Bazali kokata batɛmɛli na mipanga mpe kotinda makabo ya kobebisa na makolo mpamba.
  Oleg Rybachenko azali kotambola lokola panthère. Mpe akataka banguna na ye, kosala swing nsima ya swing. Na segɔnde moko, mwana mobali oyo akufaka te akoki koningana mbala zomi na mitano to ntuku mibale.
  Mpe kobwaka ebele ya babundi na mikuwa na bango ya motó ebukani.
  Mwana mobali ya seko azali koganga ete:
  - Catavasia ya ba ndoto!
  Na mbala oyo mpe, mopanga na ye ezali kotambola mpe ezali komonisa ezaleli ya kobebisa batɛmɛli na ye.
  Margarita mpe azali ko pirater mpe azali ko squeak:
  - Nazali volcan ya liwa nakobeta yo na maseke!
  Mpe makolo na ye mpamba ebwakaka ba diskɛ ya makasi oyo ebomaka banguna.
  Mpe mwana mwasi yango azali koganga:
  - Malonga ya sika ekozala - babundi ya sika bakozala !
  Mpe mobundi abebisi moto nyonso na attaque ya fou.
  Mpe makolo na ye ya mpamba mpe oyo bakatá emonani lokola ezali kobɛtabɛta nsuki na marto na sanduku ya ebembe.
  Natasha akataki liboke ya ba Chinois mpe agangaki:
  - Pona elonga na biso !
  Mpe uta na makolo na ye mpamba epumbwaki, likabo mosusu ya liwa.
  Zoya mpe akataka ba opposants na nse. Asalaka na agressivité nionso possible mpe impossible.
  Tala makolo na ye ya mpamba azali ko lancer citron na makala. Mpe mbala moko basoda nkama moko ya langi ya jaune babwakami likolo.
  Mwana mwasi yango ayembaki na kosɛka:
  "Nakozwa mpunda lokola garantie, mpe chance ezali kozela ngai!"
  Mpe lisusu mwana mwasi akobeta monguna. Mpe akotambola zingazinga, kokata banguna, kotika bango libaku te.
  Aurora azali nyama ya pɛto na etumba. Terminateur oyo ya mwasi ezali kaka embodiment ya esprit ya zabolo.
  Mpe soki azali kokatakata, azali kokatakata.
  Mpe uta na Chinois kaka biteni ya misuni oyo epasuka nde ekweaka.
  Aurora, kobebisa batɛmɛli na ye, agangaki ete:
  - Tempérament ya cobra moko!
  Mpe na nsima makolo na ye ya mpamba ebwakaki bɔmbi ya solosolo. Mpe ebele ya basoda ya langi ya jaune bapasuka.
  Svetlana abebisi ba Chinois. Akataka bango na mipanga mpe ayembi:
  - Avenir ezali ya kala kaka soki ezali malamu !
  Mpe sikawa mobomi moko oyo azali wana azali kopumbwa lisusu uta na makolo na ye mpamba. Apalanganisaka batɛmɛli. Mpe biteni ya maboko, makolo mpe mousse mosusu ya makila etikali.
  Bana basi oyo bazali na etumba bazalaka na zamba mingi, babundisaka bango ntango nyonso.
  Kasi ba Chinois bazali trop et donc extermination ezali ko benda. Mipanga esalaka mosala atako bongo.
  Mingimingi Oleg abandaki kobwakela nsoi na matiti ya matiti. Oyo mpe ebakisi na extermination.
  Toloba solo, mwana mobali yango azali mpenza greyhound. Ba mouvements na ye ezali lokola ko balancer pendule.
  Mpe ezali kaka mbangu mingi koleka montre. Mpe bakataki mipanga noki mpenza mpe na lombangu.
  Mwana mobali yango asɛngaki ete:
  - Oyo ezali ndoto na biso, ya kolonga pe kobebisa !
  Mpe lisusu makolo na ye mpamba ekobeta likabo moko ya koboma.
  Margarita na mouvement sauvage. Akataka banguna mpe azali koganga:
  - Elonga ekozala, nayebi na ntembe te !
  Mpe mwana mwasi yango akobwaka grenade ya koboma.
  Mpe akopasola babundi ya langi ya jaune na biteni.
  Natasha mpe azali na mobembo. Ayebi ba barrières to timidité te. Mipanga na ye ezalaki kokata batɛmɛli. Mpe bamemaka molinga ya mbala misato.
  Nsima na yango mwana mwasi alobi boye:
  - Cascade ya monene!
  Mpe makolo mpamba ebwakaka boomerang. Ba Chinois zomi na mibale batikali kozanga mitó. Awa mobundi azali kosala na bango.
  Zoya mpe azali na mobembo. Enyata ba opposants mpe squeak:
  - Etumba ezali makila mpe ezali solo !
  Makolo na ye ya mpamba ezali koningana, kobwaka eloko moko. Mpe akopasola ebele ya babundi ya bokonzi ya likoló.
  Aurora mpe azali kotambola. Mpe azali mpe kosala destruction ya ba Chinois. Mpe asalaka yango lokola nde azali kosala racking na brɔsi.
  Mpe azali koganga:
  - Tendance ya Banzai!
  Mpe grenade moko epumbwaka lisusu longwa na makolo na ye mpamba. Mpe ekobebisa ebele ya banguna oyo babɛtami.
  Svetlana mpe azali na etumba. Mpe amitika te kozanga koloba lisusu. Mpe akataka lokola mipanga. Mpe na makolo mpamba akozwa yo mpe akotika yo okende. Mpe nkake ya ndenge wana ya nguya ebimaka epai na ye.
  Aurora alendisi moninga na ye ete:
  - Contact ezali !
  Svetlana, nsima ya kokata mokonzi ya Chine na katikati, andimi ete:
  - Contact ezali !
  Mpe bana basi nyonso mibale babɛtaki matambe na bango ya mpamba.
  Aurora azali lisusu na mobembo. Noki mpe oyo eleki te. Ayebi botau to ntembe te.
  Mipanga na ye ekataki mosuni ya bato.
  Zabolo ya nsuki motane, azali konyata Chinois mosusu, atuni:
  - Okanisi nini, mpenza?
  Svetlana ayanolaki ete:
  - Ya solo, concept ezali relative !
  Aurora asekaki mpe alobaki boye:
  - Ee, ezali ya solo !
  Mpe grenade mosusu epumbwaki longwa na makolo na ye mpamba. Mpe ndenge abɛtaki banguna na ye. Uta na ba Chinois kaka biteni ya misuni oyo epasolamaki nde epumbwaki na ngambo ekeseni.
  Svetlana alobaki na mwa kosɛka ete:
  - Bobomi mpe bokeli na biso ezali boye !
  Mpe mwana mwasi yango mpe abandisaki likabo ya liwa ya koboma mpe ya kozanga mawa na makolo na ye mpamba.
  Natasha, oyo azalaki konyata bato ya Chine na mipanga, alobaki na ndenge ya mayele ete:
  - Bazali na bosolo na bango moko, biso tozali na oyo ya biso !
  Mpe grenade mosusu epumbwaki longwa na makolo mpamba ya mwana mwasi yango.
  Zoya andimaki mbala moko likambo oyo, akataki monguna na ye na biteni mikemike:
  - Moto na moto azali na oyo ya ye. Mpe ezali mpenza solo!
  Mpe uta na makolo na ye mpamba, bampuku oyo ebomaka mingi mpenza. Mpe grenade oyo ezali kopasola mosuni na biteni mikemike.
  Natasha alobaki na lolenge ya mayele ete:
  - Oyo science na banzambe bapesaki biso !
  Zoya, kobebisa ba opposants na ye, andimaki:
  - Apesaki mingi !
  Mpe lokolo na ye ya mpamba ebwakaki lisusu, ba disques ebele. Mpe abɛtaki etuluku moko ya batɛmɛli.
  Natasha alobaki, kofungolaka mino na ye:
  - Tendance moko, nzokande!
  Mpe misapi na ye ya mpamba ebwakaki ntonga mosusu zomi na mibale. Bamonisaki politiki ya koboma mpe ya zamba.
  Bankoto zomi ya ba Chinois basila kobomama. Ba Six basalaki mosala monene ya kokela histoire alternative.
  Mpe ya solo, bana basi mpe bana mibali bazali nguya monene mpenza mpe ya monene mpenza!
  . MOKAPO No. 14. Ezali na ntina te
  Ba Chinois bazuaki liteya ya motema mabe tii ba attaquer, garçon génie Oleg Rybachenko akomaki oeuvre d"art mosusu;
  BAPESI NTANGO!
  PROLOGUE YA LIBOSO
  Na mpokwa ya mobu ya sika, engumba-mokonzi Moscou ezali komonana lokola ndako monene ya nzoi, oyo ezali na langi ya motema malamu na miinda. Moto nyonso azali na mbangumbangu mpo na kosilisa ebele ya misala oyo eyanganaki na boumeli ya mbula mpo na kozinda na mipɛpɛ ya elengi ya bisengo ya bafɛti.
  Mpe elenge Alex mpe moninga na ye Angelina basengelaki kokima mbangu, komema makabo mingi. Neige ya kokangama, ya bosoto ezalaki koganga na nse ya basapato na ye ya felt, ezalaki molunge na kazaka ya mposo ya mpate ya coton ya Tata Frost, mpe na nse ya mandefu na ye ya nsinga, matama ya elenge mobali ya motane, oyo ezalaki na rasoir te eswamaki na motoki ya mungwa. Angelina, ezali mwa pete na elamba ya Snow Maiden, atako sima ya ndako ya ntuku mibale obandi kokweya na ndenge ya elilingi te na makolo na yo.
  Kasi ndenge nini okoki koboya libaku ya kozwa mbongo mosusu lokola babalani ya mbula ya sika?
  Mbongo ekoki te pona ba mises à jour ya sika, pe bourse eza très petite, na ba prix ya fou...
  - Bino ba shaggy bozo kende wapi? - Mongongo moko ya mabe eyokanaki.
  Lanterne ekufaki na mbalakaka, mpe bilili ya mabe ezalaki kongɛnga na molili. Moyibi yango ya mandefu mpe ya miso mikemike aningisi dague moko molai, oyo elandaki na ebele mosusu, oyo amonanaki lokola bademo oyo bakimaki na mokili ya bakufi.
  - Kata ba infidèles ! - Ezali koyokana lokola mongongo oyo ezali konyokola yo matoyi, nsɔni, lokola konika scie rouille na béton.
  Atako, ya solo, engebene scénario ya Hollywood, babalani yango basengelaki kotelema mpe kobeta bandoki oyo bazali na nkanda makasi mbala moko, kasi bomoi ezali mingi koleka prosaïque. Alex ná Angelina bamipesaki. Bazali, ya solo, bilenge mpe na masano, kasi basaki ya kilo oyo ezali na makabo na mokɔngɔ mpe bilamba ya minene esalaka ete ezala mpasi mingi mpo na kopota mbangu...
  Nsima na bango okoki koyoka milinga ya kilo, kolapa ndai ya bosoto, mpe na nsima bakataki elenge mobali moko na mokɔngɔ na dague, bakati kazaka na ye ya mposo ya mpate...
  Eloko moko ya mpɛmbɛ ezali kopumbwa na makolo ya bana-kelasi oyo bazali kokima, emonani ete epelisaki soso moko na mokila oyo ezali kongɛnga (fusible ezali kopela!). Angelina agangaki: azalaki kolinga ba soso te, nzokande, oyo ezalaki mpenza mabe mingi koleka...
  Ebɛtaki nkake! Asphalte ya pavement, oyo ezalaki komata makasi, ebɛtaki elongi, mpe nzoto etɔbɔlamaki mbala moko na mpasi moko ya makasi, mpe epasola baselile yango biteni...
  CHANCE YA SUKA YA HUMANITÉ
  Ntango armada moko boye oyo ekoki kotángama te epusani, ebangisaka soki otali mosika, ezalaki komonana lokola nébuleuse ya langi ndenge na ndenge mpe oyo ezali kongɛnga ezali kopumbwapumbwa. Lisusu, mwinda mokomoko ezali demo moko ya nkanda makasi to elimo oyo ezali koningana oyo euti na maji ya nganga-nkisi oyo azali na nkisi ya koboma bato. Liboso etandamaki mpo na mwa ndambo ya ba parsecs na échelle ya boye, ata bamasuwa ya ultra-battleship ya liboso ezali lokola mbuma ya zelo na Sahara.
  Lisangá ya bato, elongo na mposo mosusu oyo efandaka na métagalaxie, ekɔtaki na etumba ya ekateli makasi.
  Masuwa ezali mingi mpenza awa, na ndenge na ndenge ya kokamwa, atako mbala mingi epekisaka kaka etumba ya malamu. Bon, na ndakisa, masuwa ya minzoto na lolenge ya harpsichord to oyo ezali na monɔkɔ milai oyo ebalusami na lingenda ya ramrod na esika ya bansinga, nzɛnzɛ, to ata double bass oyo ezali na tourelle ya tank rectangle. Yango ekoki kosala ete bato oyo balɛmbi motema na bango bátya likebi, kasi ekoki kobimisa kosɛka na esika ya kobanga, mingimingi epai ya babundi oyo bayebi mosala malamu.
  Motelemeli na bango ezali bokonzi, oyo na mpiko nyonso elobi ete ezali nguya ya mokili mobimba. Grobzagonat monene, esika nionso etiamaki na service ya bitumba, slogan principal ezali efficacité mpe expédience. Na bokeseni na boyokani, masuwa ya minzoto ya sanduku ya ebembe ekeseni kaka na bonene. Mpe lolenge na yango ezali mpenza ndenge moko - mbisi oyo ezali komonana lokola banyama oyo elyaka banyama mosusu, oyo ezali na mbu mozindo. Peut-être na exception moko: ba dagues oyo ezali lokola ba dagues ya minene, oyo ezali kongenga na bibende - ba Annihilateurs.
  Minzoto oyo ezali na eteni wana ya etando epalangani mingi te na likoló, kasi ezali na langilangi mpe ekeseni na spectre ya pole na yango. Mpo na ntina moko boye, kotalaka ba luminaires wana, ozwi liyoki ya mawa lokola nde ozali kotala na miso ya baanzelu, oyo bazali kokweisa bikelamu ya bomoi ya molɔ́ngɔ́ mobimba mpo na bizaleli na bango ya mabe, ya solosolo ya zamba.
  Armée ya Grobzagonat ezalaki na mbangu te mpo na kokutana kaka na ba unités mobiles individuelles, noki, ko profiter na vitesse na bango ya likolo, e attaquer ennemi, esala ba dégâts mpe e reculer. Na eyano, bamekaki kokutana na bango na mɔ́tɔ ya barrage, kasi ba stylos ya sanduku ya ebembe oyo ezalaki na mayele mingi oyo ezalaki na libateli ya tekiniki ya mayele ezalaki malamu mingi. Ba cruisers mpe ba destructeurs epanzanaki lokola nde ezalaki ko exploser mine, epanzani na geyser ya biteni. Kasi tolongaki kokitisa mwa lisano monene. Moko ya masuwa minene ya etumba ya lisangá ya bato ebɛtamaki, masuwa yango ezalaki kobimisa milinga makasi, mpe mobulu ezalaki koyangela na masuwa monene ya minzoto Stalingrad.
  Bazali komeka na makasi na bango nyonso mpo na kobikisa ye bana basi mpe bana mibali bazali mpenza kolongola loposo na bango na fiɛvrɛ ya nsɔmɔ; Mpe mai ya rose ezalaki kopakolama na mopɛpɛ lokola nde moto oyo alingaka momeseno ya momeseno ya momeseno ya azote mpe ya oxygène esalaki, mpe yango ematisaki molunge oyo esilaki kopekisa bato. Na yango, mwana mwasi yango akweyaki na mabɔlɔngɔ mpe, kogumbama, apesi amulet ya Perun lipwɛpwɛ, matangá ya mpisoli ekómaka mputulu liboso ete ekóma na eloko oyo batye na bibende oyo ezali kosala mosala makasi. Tala, liwa, elenge mobali, oyo il y a demi heure amekaki ko seduire ye, akweyi na mabele pe azali kopela, misuni ya motane elongolami na mikuwa na ye...
  Robo moko ya bitumba ebwaki ba gouttelettes ya lubrifiant na baril na yango ya large, emonani lokola machine oyo ezali koganga, kokutana na minyoko, kotinda libondeli na banzambe ya électronique, oyo esalemi na code binaire. Système ya ventilation elongi te, ebongwanaka na lolenge moko ya mabulu moindo ya mike kasi ebele oyo ezali na likama ya ko absorber nionso mpe mutu nionso.
  Talá babundi mibale ya kitoko, oyo bakangi na mabɔkɔ na bango na mortier ya komata na likoló kozanga ete bálonga, bazali koluka kozongisa nsima liwa na bango. Bilongi na bango ya pɛtɛɛ mpe ya langi ya rozɛ ebebisami, mpe bizaleli na bango kitoko ebebisami mpo na mpasi oyo ekoki kokanga motema te. Kasi pression ya tornado ya aspiration emati. Apasoli misapi na ye, makila ya motane makasi ezali kopakola na misisa mpe misisa oyo epasuka, mpe bana basi bakɔtaka mbangu na masini ya konika misuni. Na ntango ya kopumbwa, mwana mwasi ya nsuki motane akutani na elenge mobali yango, azali kobɛta ye na libumu na motó oyo ezali lokola shario ya mpongo.
  Balongi kosɛka moko na mosusu liboso ya kokende na esika wana oyo bozongi lisusu te. Mwasi mosusu, oyo esilaki koleka ndambo na mɔ́tɔ, atyaki mayemi na lobɔkɔ na ye oyo ezali kozika na efelo: "Moto ya mpiko akufaka mbala moko, kasi azali ntango nyonso na bomoi, moto ya kobangabanga azali na bomoi mbala moko, kasi akufi mpo na libela." Lolemo ya langi ya bule-vert ebakisi molunge, ezipaka nzoto ya kosepelisa oyo ebongi na ba catwalks ya lokumu mingi eleki kaka mwa bantango. Awa mikuwa ya mwana mwasi yango emonisami polele, mpe misisa ya makasi, oyo ekómi makasi banda bomwana, epanzani mpe ekómaka mputulu ya mpɛmbɛ.
  Masuwa ya etumba ya oyo ya makasi ezikaki, ebenganaki ba bulles ya mopepe ya iridescent na kati ya vide, mpe na nsima epanzanaki, epalanganaki na biteni mingi.
  Hypermaréchal Grobzagonat Prince "Mace géant" apesaki mitindo ete:
  - Komema liboso ba super-frégats millions mitano na nkoto nkama mwambe na tuku mitano, lokola pe ba transporteurs Annigen ya malili. Tika ebele ya molɔ́ngɔ́ mobimba eleka mbangumbangu na mokɔngɔ ya monguna!
  Ba frégates emekaki kobatela formation, kosala molɔngɔ na milɔngɔ ekeseni. Ba cruisers ya ba missiles mpe ba grapples, elongo na ba avions de combat, basalaki lolenge moko ya réseau ya maille fine. Na ebandeli, bamekaki kobɛta monguna masasi na ntaka molai, basalelaki ebundeli oyo ezalaki lisusu ya sika te na molɔ́ngɔ́ mobimba, kasi ebebisaki mpenza: bamisile ya thermoquark. Lokola tactique ya boxe ya puncher ya munene: bwaka jab ya gauche ya molayi pe bomba partenaire na yo na distance. Masuwa ya boyokani ezongaki nsima, ba gardiens ya sima ya masuwa ya minzoto bakendeki mbangu liboso, kolukaka kobukana na esika ya etumba na ntango. Ba corrals ya sanduku ya ebembe, kosalelaka avantage na yango na organisation mpe manœuvre, lokola mobomi oyo azali na hache, ekata formation ya laxe ya ba forces oyo ezali kotelemela bango. Kati na bapaya oyo balukaki kobundisa, ba pertes ezalaki se kobakisama.
  Duchesse de Furia-général ya zabolo kitoko azali kopota mbangu na annihilateur na ye ya vitesse makasi. Oyo ezali lolenge moko ya masuwa ya minzoto ya etumba oyo, na bokeseni na ba cruisers ya momesano, na esika ya minduki, ezali na ba émetteurs ya antenne, oyo, soki esalelami na bitumba, ebebisaka bibundeli ya masuwa ya banguna na effet na yango. Awa mbonge ya gravioplasmique eyei, oyo ezali koleka nokinoki na kati ya vide. Esika ya moindo ezali na langi mpo na ndenge oyo etondisaka esika, lokola mai oyo euti na esansi oyo esopani. Action ezali très destructive. Babebisaka mindoki ya bapaya oyo bazali koluka kotɛmɛla bango kasi balongi te, basalaka ete ordinatɛrɛ ekɔta, to ata na makasi mingi esalaka ete ba fusibles ya annihilation ya ba fusées thermoquark epanzana. Masuwa ya minzoto ya banguna ezali lokola mbisi na nse ya filme ya mafuta ya motɛ́lɛ, mosusu na yango esalemi na bibende to na céramique te, kasi na ebandeli ya bioloji mpe na ndenge ya solo mpenza ebalukaka na ba convulsions oyo eleki nsɔmɔ.
  Sikawa masuwa mosusu ya etumba ebandi kobukana, ezali kopela mɔtɔ, lokola nde masuwa moko monene oyo ezali na diamɛtrɛ lokola bonene ya Mancheau anglais esalemi na ba domino oyo batyá esansi. Ezali na eloko moko te ya kolobela mpo na kobungisa kati na masuwa mikemike ya minzoto. Coalition ya ba étrangers na ba terrestres ezali clairement ko céder, apparemment arme ya sika ya ba Stelzans - émission graviplasme, vraiment choqué ba forces spatiale ya plusieurs centaines empires.
  Comte de Barsov azali kotambwisa mɔtɔ na ndenge azali kotambolisa misapi ya lobɔkɔ na ye na molɔngɔ moko boye liboso ya scanner. Na libanda, général ya sanduku ya ebembe ya minzoto motoba azali lokola moto ya nguya, ya elombe oyo azali na elongi ya rayures ya tigre. Nyama moko kitoko ya makasi, kasi oyo ezali kitoko mabe - Lucifer. Sanduku ya ebembe ezali kosɛka na nkanda, ezali kopesa babɛti oyo ezangi mawa. Azali koyoka mobulungano ya etuluku ya bato ya ndenge na ndenge oyo eyanganaki uta na bagalaksi mingi. Bon, tiká ete básangana lisusu makasi mpe bábakisa nsɔmɔ. Ntango mampinga minene ya bokonzi oyo ezangi mawa, ya lilita ekokɔta na etumba, ekozala na nsuka ya elonga, ya esengo mpo na bamosusu mpe ya mawa mingi mpo na basusu.
  Coalition esalaka mwa mobulu, na esika ya résistance organisée, ba manœuvres obscures, même ba grands bateaux de guerre, malgré ba distances cosmiques, ekendeki miso ekufá, ekendeki na masuwa epai na mosusu, mpe sima ekutanaki na makelele na kati ya ba mbonge ya gravitation, ezongelaki na mpasi na matoyi ya penepene babundi.
  Na kati, ba partitions ebukanaki, ba compartiments ya bitumba, ba cabines ya kaserne, ba salles ya formation mpe ya divertissement enyatamaki. Nyonso esalemaki na mbangu ya marée, mbangu mpo na kobebisa libaku nyonso ya kokima, kasi naino na malembe ya mpasi, kopesaka libaku na bamilio ya bikelamu ya bomoi oyo bakangaki mpo na koyoka bobangi ya ndoto ya mpasi ya liwa oyo ekoki kopekisa te.
  Tala comtesse ya course ya ba puces, ekokani mingi na bouquet ya ba violets na makolo ya grenouille rose na ba boucles ya or, andimi liwa ya pasi, a confesser... Na émetteur na ye ya combat. Hologramme ya ordinatɛrɛ etángi mabondeli mpe elongolaka masumu na lombangu. Oyo ezali religion ya ekolo oyo ya glamour, arme na yo ya haute technologie e jouaka rôle ya nganga-nzambe, yango wana kaka intelligence cybernétique nde etalelami lokola ezali na bosantu mpe bopeto ekoki mpo na kosala lokola intermédiaire entre organisme vivant na Nzambe Mozwi-ya-Nguya-Nyonso. Maloba ya nsuka ya nganga-nzambe-mopanzi-nsango ezalaki:
  - Mokili ezangi charme te, kasi abomination epesameli mbeka na Nzambe te !
  Duchesse de Furia azali membre ya équipe ya mince mpe ya sportif na mode spécial, code ya parole comprimé oyo e jouaka double rôle. Ya liboso ezali nguba ya chiffrement contre possible wiretapping ya équipe. Ya mibale ezali impulsion magotelepathique.
  Ba cruisers, ba destructeurs, ba brigantines, mpe ata masuwa moko ya spatial ezali masuwa oyo ebebi to ebebisami mobimba na masuwa na ye ya minzoto. De Furia alobi na lolenge ya mayele ete:
  - Mpiko ekoki ko compenser formation oyo ekoki te, kasi formation e compenser jamais courage !
  Bokangami na bango esi esili pene na mobimba nguya ya thermoquark (kosalela yango ezali naino ya kokoka te) ya réacteur mpe ezali kozela na mitungisi nyonso komande. Bankama mingi ya ba nkoto ya masuwa ya banguna ya kelasi ya minene esi ebebisami, etumba ezali kosalema na front ya monene.
  Ordre epesamaki, bakendeki mbangu, ba reculer na ndenge ya organisé na tina ya ko recharger na ba stations ya cargo - ba conteneurs spéciaux ya masuwa étoile.
  Mpe mokonzi "Mace monene" abwakaki mampinga ya sika na etumba:
  Surtout, masuwa na ye moko ya liboso, ultra-battleship Beast.
  Na nsima, ba gigantes mibale mosusu, "Shock and Awe" mpe "Red Noose." Batyaki bankóto mingi ya mindoki ya minene mpe ya mike mpe biloko oyo ebimisaka biloko. Ba couches ya protection ebele ezalaki ko flipper likolo na bango : graviomatrix, ba champs magospatiaux (koleka matière na direction moko kaka), réflecteur ya force. Ba appareils cybernétiques nionso ezalaki kosala na théoplasme sous-niveau, oyo esalaki que ezala résistants na interférence. Bobele na ntango yango, basalelaki ba radar minene, oyo yango moko esalaki mikakatano ya ba Jésuites mpo na biloko ya elektroniki ya monguna.
  Lokola mbula ya mabanga ya mabanga ya ntalo ya koboma na milona, "makabo" oyo ememaki liwa ebɛtaki mbula... Ba gigantes misato bamekaki kopalangana na monene mpo na koboma monguna na ndenge ya malamu mpenza. Bazali pratiquement invulnérables, lokola nkake ya boule, tango ezali kopumbwa, ezikisaka ba fluff ya peuplaire oyo ezali kopumbwapumbwa na espace, boye ezali effet na bango ya koboma na ba masuwa ya spatial ya bapaya. Kosala ete bázonga nsima na nsɔmɔ. Ebele ya ba modules ya kobikisa oyo ezali lokola bankisi ya langi ya bana epalangani na kati ya vide, mingi mpe mingi na yango ezali koningana mpo na kopanzana ya ba fusées, lokola ba bouées na mbu ya makasi. Ba stylos ya cercueil etie nanu attention na bango te, buka nanu oyo ya danger pe ya makasi, sima okoki kosilisa ba étrangers oyo ba perdre ba restes ya esprit na bango na somo. Etumba elongi naino te, basoda ya Empire sans mawa bazali mpe konyokwama, atako ba pertes négligeable soki tokokanisi yango na monguna.
  Kasi bobele na ntango yango, na masuwa ya minzoto oyo ezali kopela mɔtɔ, bato bazalaka mingi te mpe bato bazalaka na nsɔmɔ te. Kolongolama ya bato ezali kokende malamu mpenza, lokola nde yango ezali bikelamu ya bomoi te, kasi ezali nde ba biorobots. Lisusu, bozongi nsima, lokola nde bazali kotyola liwa, ezali elongo na banzembo ya mpiko.
  Mpe talá mokumbi annigène ya de Fury: mokumbi ya sipesiale ya plasma gravitationnelle ya ndenge wana oyo emonanaki ete ezalaki likambo oyo ekanisamaki te na nguya na yango ya kobebisa. Ko charger énergie ya destruction esalemaki presque mbala moko mpe mbala na mbala na etumba.
  Nave spatiale ezali ko gagner accélération maximale, duchesse azali kutu kosimba stabilisateur, na nzela ya tissu translucide ya costume ya combat okoki komona ndenge biceps na ye ya minene ezali tensions na ndenge ya kozanga dame. Ye mpe bato mosusu oyo basalaka na masuwa basengeli kosala milende mpo bákwea na mokɔngɔ te. Duchesse oyo azali na motó ya tigre azali inimitable, lokola mobundi oyo auti na ba livres de comics, miso na ye ezali kotɔbɔla, nsuki na ye ya kongɛnga mingi, milai mpe ya minene ezali kopumbwapumbwa na mopɛpɛ oyo ezali koya.
  Eza pasi kondima que fille oyo ya héroïque aza déjà deux cents cycles. Boniboni elongi na ye ya sika mpe ya peto ezali, ya kotambola mingi, ntango mosusu na elongi ya makasi, ntango mosusu, au contraire, ya anzelu to ya kosakana. Azali na bitumba mingi nsima na ye, kasi emonanaki ata moke te lokola akolɛmba yango. Etumba moko na moko ya sika ezali eloko moko ya ntina mingi, na motindo na yango moko ya kitoko mpe ya bozwi oyo ekoki kolimbolama te mpe na rythme ya kosepelisa.
  Mpe sikoyo bazali na ebundeli oyo ezali ya sika na principe ya fonctionnement, contre yango ennemi azali probablement te na makoki ya kozwa protection efficace, au moins tee na victoire finale ya Grobzagonat.
  Ndenge nini dreadnought ya momekano ya mbangu ya Fizt ezali na lisungi te. Aveugle, kobungisa ba roulements na ye. Kobalusa disque oyo mosani moko abwakaki, na boye ete nsima ya mwa ntango moke biloko na yango epalanganaki na bisika minene ya galaksi. To mpe moto mosusu ya mawa oyo azwaki mpasi, masuwa misato oyo ebebisaka biloko oyo ezali kokufa na embrassement ya graviplasme na mbala moko, masuwa ezali koningana mpe kofina, lokola ba frites oyo mai ebwaki na zelo oyo ezali kozika.
  Baron de Alligator, ko ajuster ciblage ya ba émetteurs (mpe sans succès te, kaka ba nzete ya monoblock nde etikalaki na cruiser ya sika incineré), a notaki na mawa :
  - Ezali pete koboma, mpasi mpo na kosekwisa, kasi ezali mpenza likoki te ya kozala na bomoi kozanga mobulu !
  De Furia, oyo azalaki kotambwisa etuluku na ye ya masuwa ya minzoto, kobwaka mai mosusu ya kobebisa, mpe kotala ndenge masuwa yango, oyo ebongwanaki longwa na motuka ya komema biloko, ekangamaki mpe na réseau ya plasma, emonisaki ete:
  - Liwa, lokola moninga ya sembo, ekoya mpenza, kasi soki olingi kotambola ntango molai na bomoi ya caprice, prouver dévotion na yo na mayele mpe na mpiko!
  Comte de Barsov agangaki na mongongo makasi, akobaki koloba na ye ya maloba ya mayele:
  - Mibeko ekomami pona ba zoba te, mais bazuaka sanction pona ko violer yango, pe pona ba mayele wana oyo bakomi mibeko wana!
  Botelemeli oyo ebongisamaki ya ba armada ndenge na ndenge ebukanaki. Kopumbwa na espace extérieur ezali kutu lokola kokweya ya ngomba, ezali tornado oyo ezipaki mbala moko eteyelo ya ba midges, kokweisa mpe kokanga bato banso na mbala moko... Kolanda ebandaki. Ezali lokola etuluku ya bambwa ya zamba oyo ezali kolanda etonga ya bampate. Kaka ba sanduku ya ebembe nde basilikaka mingi mpe bazangi mawa koleka bambwa ya zamba. Mpo na bango, oyo ezali ata motuna ya kobika te, kasi ya kolakisa bolingi ya kogumbama te mpe nkanda ya mawa te. Landa, konyokola, kotika te. Mpe atako bana mingi bakozela baboti na bango te (mpe awa ezali bikelamu uta na sexe moko kino na douzaine ya sexe basangani), mpe bamama, batata, ba neutre, bana na bango ya mibali, bana basi mpe nani ayebi nani mosusu... Valeur nini ezali na kati koboma motindo wana, nzokande ata kobɛta ba perdres masasi esɛngaka mayele mpe milende mingi. Bitika yango etondisaki etando mpe ekweaki likoló ya minzoto, mpe esalaki ete coronal ezala na mobulu, emonana polele mpe ekómaki na vortex ya plasma na likoló. Minzoto mosusu kutu ebongwanaka langi mpo na ebele ya biloko ya bapaya oyo ekweaka likoló na yango. Bato nyonso te bakososola, kasi baoyo bazali na motema: ezali mpenza nsɔmɔ soki ekelamu oyo ezali na bomoto eziki na bomoi, mpe bomoto ezali mokili mobimba oyo ezali na makanisi te mpe oyo ekoki kokanisama te.
  Ata vide ekoki kolela na défaite ya boye...
  Bayekoli ya mbula ya liboso Alex mpe Angelina bamonaki yango nyonso, mpe kutu te lokola na filme, kasi nyonso na mbala moko, na makambo mingi mpe na makambo mikemike, ntango makambo nyonso ekɔti, kotondisaka bososoli na kaléidoscope ya bososoli.
  Na sima ba remarquer que moko ya ba bateaux spatiaux ya batu - brigantine na ba contours ya bébé dauphin - ezalaki kokende vers... Vers quasar oyo ezalaki kongenga na ba couleurs nionso ya arc-en-ciel mpe na état ya pongi. Eloko moko eyebisaki banakelasi ete oyo ezali quasar, ata soki te na kongɛnga ya ndenge wana oyo ezikisaka bikelamu nyonso ya bomoi. Kasi ata na lolenge oyo ekitisami, ebombaki likama ya koboma mpo na biloko nyonso ya mosuni. Mpe brigantine oyo emonanaki lokola komiboma ya mpiko.
  Bato oyo bamemaka biloko ya Annigen na nse ya bokonzi ya Duchesse de Furia bazwaki etinda oyo: "Bokanga masuwa ya likoló ya bato ya mabele!" Mpe bankóto misato ya basoda oyo babebisaki pene na te mpe bankóto mingi ya barobo ya etumba oyo ezalaki na masuwa yango ekendeki mbangu nsima ya brigantine.
  Ezali lokola ba requins oyo elyaka banyama mosusu bazali kolanda mwa mwana ya nsoso oyo ezali kokangama na mai ya mopɛpɛ makasi ya mbu oyo ezali kopela makasi.
  Alex amonaki na mbalakaka ete azalaki na likoki ya kopumbwa kaka te, kasi ya koningana, mpe agangaki epai ya moninga na ye ete: "Tiká anzelu alanda bango." Mwana mwasi yango ayanolaki ete: "Ɛɛ, namoni ete nakoki."
  Tika Mikhail Boyarsky ayemba boye: "Atako nzoto oyo ezangi molimo ezali nzoto te, kasi molimo oyo ezangi nzoto ezali bolembu boni!" Mbala mosusu oyo ezali sembo, kasi... Molimo ekoki, lokola ekoti na mosuni ya moto mosusu mpe ezwi bokonzi na yango, komimonisa na nguya ya kokamwa...
  Ba ruisseaux ya kozikisa ya ba rayonnements annihilants ebimaki na ba dagues misato mpe emonanaki lokola que brigantine ya moto, oyo ekambamaki na capitaine ya mpiko Alena Snegova, ezalaki na ata chance ata moke te. Bambonge ya plasma ya maji esilaki kotɔbɔla coque, ebebisaki bibundeli ya palata, esalaki ete bitunga ya mindoki ya pɛpɛlɛ ekwea lokola pâtes oyo balambi mingi. Ba membres ya équipage bazali ko vivre pasi ya somo, ba costumes na bango ya combat ezali kokweya, loposo na bango ezali ko peeler, miso na bango ezo kende aveugle... On dirait chance ezali te... Brigantine ebandi kozika, etiki sima ya trace ya milinga ya ba étincelles ya antimatter.
  Kasi na ngonga oyo ya nsuka, ntango okweyi na libulu mozindo oyo ezangi elikya ya lifelo ya kozanga bozali, ba porteurs mibale ya Annigen oyo bazalaki na ba flanques, sans kobaluka, ba piquer radiation na oyo ya katikati.
  Mpe ebandaki, mbonge ya arc-en-ciel elekaki na dague centrale, automation ebalukaki na protection. Mpe masuwa ya bato, oyo emonanaki lokola moke mpenza na nsima ya bato minene, kobungisa biteni ya ebongiseli na yango, nsukansuka ekimaki na réseau ya magie-plasma oyo ezalaki kongɛnga.
  Alex afandaki na nzoto ya Baron de Alligator, mpe Angelina akangaki conscience ya Comte de Barsov. Bakɛngɛli ya sanduku ya ebembe ya momeseno, lokola ba officiers, bapesameli formasyo mpo na kolobela mitindo ya bakonzi na bango te, kasi mpo na kokokisa yango. Soki baye babetaki nzoto, kosalelaka bokundoli ya "bampunda" na bango, bapesaki mitindo ya kobongola cible ya moto, boye... Esengeli kozala bongo. Lokola mobeko monene ya Grobozagonat elobi: "Nalapi ndayi ete nakotosa na ntembe te Hyper-Empereur, ye moko, mpe mokonzi nyonso oyo ye aponi!"
  Ordre epesami mpe ezali kosalema... Kasi bato moko moko ya ba stylos ya cercueil balingi te kozala na boyokani na likambo oyo ete milimo oyo ezangi nzoto ya bilenge oyo bazwaki mpasi ezwi nzoto na bango. Etumba moko ya makasi ebandi, Alligator ná Barsov bakómi malili, mpe miso ya tigre ekómi kongɛnga. Commande esi epesami pe ekosalema tii eko annuler...
  Kasi, brigantine asi azwi bampota ya liwa, kaka mwa mingi... Alena Morozova, na makasi na ye ya nsuka, azali kosimba nsinga ya moke ya bososoli. Kolata na ye ya spatial, elongo na uniforme na ye, ezikaki, mpe milinga ezalaki kosimbasimba na motema mabe nzoto na ye oyo esilaki bolumbu mpenza. Loposo ekómaka kozipama na bampota minene, na nsima elongwaka. Biteni ya cape ezali kokweya... Un peu plus...
  Tala mokila ya pete ya quasar esika brigantine na ye esengeli ezua, to koloba malamu nini etikali na yango... Ba personnalités ya Alligator na Barsov esi ezongi, magoplasm ekoti lisusu... Mikuwa ya Alena oyo eziki epanzani, pe ye conscience eziki na kati ya cratere ya moindo... Mpe na fraction insignifiante ya nanoseconde, destruction finale, fragment ya commandant ya brigantine epumbwa na proméranium ya quasar...
  Makambo nyonso etɛlɛmaki na mbalakaka, lokola nde ebandaki ata moke te. Armada ya fleet ya Constellation violet ekangamaki, mpe batɛmɛli na yango balimwaki mbala moko. Emonanaki lokola ete mapapu mpe makolo ya ba vultures ya espace ekangamaki na espace mpe ekokaki koningana te. Mpe na ntango yango moko, moto moko te ayokaki ata nsɔmɔ to nsɔmɔ. Nyonso oyo esalemaki elekaki ndelo ya fiziki ya bato mpamba.
  Duchesse de Furia agangaki makasi:
  - Nani mobali oyo ya cool oyo a réussir kopekisa biso ?
  Gengir Wolf atalaki na koyina oyo ebombamaki te:
  "Nazali na likanisi moko te... Oyo ezali na ntina mpenza ekoki kosalema te, atako..." Général ya sanduku ya ebembe, kokitisa mongongo na ye, polele kobanga kino na mongongo ya nse, atɛkamaki na kopota mbangu ya nsɔmɔ ya miso na ye ya glace zingazinga, abakisi. - Agent na biso ayebisaki ete mabele ekoki kosala liseki na tango.
  Duchesse ayanolaki na kimia, ata na kotyola:
  - Oyo, ya solo, ezali kopesa nkanda, kasi moto moko te akoki kopekisa bato ya bomoi kobunda, mpe biso banyama oyo etondi na sanduku ya ebembe tolonga!
  Alligator yango elɛmbisaki nzoto mpe abwakaki na monɔkɔ na ye eloko oyo ezalaki lokola sandwich oyo balataki malamu. Kosimbasimbaka nsuki ya kozanga bokonzi ya mosungi ya tigres, kotafuna na makasi biloko ya kolamba na kofinafina makasi, kasi na ntango yango moko na mongongo ya kososolama mpenza mpe ya makasi, alobaki na mokuse:
  -Monguna oyo esilaki te azali lokola bokono oyo esalemi te - bozela ba complications!
  Pembeni ya milimo ya Angelina mpe Alex oyo elɛmbi, lokola nde euti na libulu ya zɛlo, eloko oyo ezalaki kongɛnga ya elimo ya Alena ebimaki. Elongi ya molimo oyo esikolami engɛngaki lokola moi. Lokola akangaki miso ya baninga bayekoli oyo bazalaki kokanga ntina te, kapiteni ya mwana mwasi alimbolaki na molende ya esengo:
  -Tolongi! Likama mpo na bomoto esili, ezala oyo mpe na elikya mikakatano oyo ekoya.
  Angelina abulunganisaki na mobulungano:
  - Ndenge nini?
  Alenka abandaki kolimbola boye:
  - Moto monene ya siansi Pavel Karpov amonaki ete ntango ezali na ebongiseli oyo ekokani na ebale ya mozindo, oyo ezangi ndelo mpe ezali na bamilio mingi ya bibale oyo ezali na lipanda. Mpe ete ekoki kosalema, na kotiaka lolenge moko ya kobuka mbonge, kosala bopusi na bopanzani ya ebale moko to mosusu. Likambo ya mawa, akufaki, amonisaki mobimba mayele ya bopusi, mpe génie mosusu ya ndenge wana ezalaki te. Kasi lolenge moko ya kokela mobulu ya ndenge wana ebimisamaki na ye. Soki obimisi nguya ya quasar oyo ezali kolala na esika moko boye, mpe kaka na ntango ya bafɛti ya Mobu ya Sika mpenza na minuit na planɛti Mabelé, boye nguya oyo ebimi ekosala lolenge moko ya bomati na kala ya planɛti, mpe mbala mibale koleka ya ntango ekosalema na Système solaire...
  Alex abulunganaki, mpe kozipaka ba paupières na ye ya éthérée, alobaki na mongongo ya nse:
  - Mpe ekozala na ntina nini ?
  Mobundi Alena alimbolaki ete:
  - Bato banso na Système solaire bakozwa mbula ya bomoi ya kobakisa, elingi koloba ete Pavel Karpov akozala na ntango ya kosilisa ba découvertes na ye oyo ekeseni na mosusu... To koloba malamu, asi asali yango, armada ya monguna ezali te liboso na biso!
  Angelina agangaki na kolɛnga ete:
  - Obebisi bango nionso vraiment ?
  Kapiteni ya masuwa brigantine asekaki na bolingo mpe akangaki miso mpo na koyanola:
  - Nakanisi ete te! Eloko moko ya kobuka mbonge oyo batyaki kaka na ebale ya ntango ebalusaki chronoflow na sɛrklɛ mpo na bango. Yango elingi koloba ete ba stylos ya sanduku ya ebembe ekozala na bomoi libela, na boucle moko ya ntango, ekozala na bomoi na mbula moko mbala moko oyo ezangi nsuka!
  - Na biso ? - Alex atunaki.
  - Okozonga na tango na yo moko, pe nazali na espoir mbala ya sima okotambola na balabala na ba bandits te...
  Elenge mobali yango mpe mwana mwasi yango balamukaki batɛlɛmi kaka liboso ya Kremlin Chimes, na Place Rouge. Montre monene ebandaki kobɛta na minuit ntango nyonso mpe na nkembo.
  Mobu ya sika ekoki.
  . MOKAPO No. 15. Ezali na ntina te.
  Nsima ya kopema mwa moke, bitumba ebandaki lisusu. Ba Chinois bamekaki lisusu, kosangisa mampinga mpo na kobundisa biloko ya mosika ya Russie.
  Na mbala oyo bato motoba yango bazwaki mwa bibundeli mosusu ya mikolo na biso.
  Na likambo oyo, bango nyonso motoba bamataki na IS-7 na ba obuse mpe ba cartouches ya magie oyo ekoki kozongisama te.
  Mpe kozanga koloba lisusu babandaki kobɛta masasi na mampinga ya Chine mpe konyata yango na banzela na bango.
  Mpe Oleg Rybachenko mpe abetaki masasi uta na kanɔ́ mpe agangaki:
  - Elonga na biso ezali inévitable, sikoyo ekozala ndenge moko te !
  Kasi, ntango ozali kobɛta masasi, mpe ata ntango ozali kobɛta masasi moko na moko, okoki kokanisa bato oyo oyebi te.
  Kutu, mpo na nini Vladimir Vladimirovich Poutine azali moto ya politiki mpe prezida ya chance boye? Surtout, banda ebandeli mpenza ya nomination na ye lokola successeur officiel ya Yeltsin, nionso elongaki.
  Emonanaki lokola ete ba communistes na Yabloko basengelaki kosala lokola unité moko - successeur ya Yeltsin azali ennemi numéro un.
  Kasi lisano yango esalemaki te. Mpe Sobchak, oyo ayibi, akanisamaki te. Kondimama ezalaki kokende liboso mbala na mbala. Malgré ba communistes basengelaki ko comprendre : oyo ezali futur motimoli na bango ya lilita !
  Mpe Yavlinsky, oyo amekaki komilakisa lokola politicien ya opposition mingi oyo a votaki naino te budget, mpo na nini atelemeli te.
  Emonanaki likambo ya kokamwa mpenza.
  Et puis na ndenge moko to mosusu nazuaki chance. Dagestan oyo ezalaki na mobulu mpe na nzala epesaki mabɔkɔ te na lisano ya Wahhabi, atako mbala mosusu Basayev ná Khattab bazalaki kotánga yango. Opposition na Duma ezalaki na conflit na bakonzi te. To salelá facteur ya Tchétchénie.
  Na mokuse, banda ebandeli nionso ezalaki na faveur ya Putin. Mpe opposition na Duma emekaki te kosalela explosions na Moscou mpe na Volgodonsk contre bakonzi.
  Atako ba communistes basengeli ko comprendre, bazali ko reléguer bango na fond.
  Yavlinsky asosolaki likambo yango na retard mpenza.
  Oleg abeta masasi na ba Chinois mpe apasolaki babundi ya jaune na ba obuse.
  Mpe apemaki...
  OK. Ekoma mua ennuyeux kokanisa na politique. Na ndakisa, Gerda. Na moko ya bililingi yango, bamonisi ye na boombo na miyibi mpe bakangi mabɔkɔ na ye nsima na ye, makolo ngulu. Mpe makolo ezali kutu motane, okoki komona ete na zoo oyo ezali na molunge te elongo na ngando, moyibi azali malili, mpe makolo ya Gerda ezali malili mingi.
  Pauvre fille, sapato oyo asengaki na mokonzi mwasi balongolaki ye. Mpe sikawa azali konyokwama na boombo.
  Mwana mobali yango abɛtaki lisusu masasi na limpinga ya bokonzi ya likoló, kofinaka bouton ya joystick na misapi na ye ya makolo mpamba.
  Nsima na yango batindaki ye na ngámbo mosusu.
  Zhirinovsky a soutenaki directement Yeltsin te, mpe ezali na enregistrement moko te ya vidéo oyo emonisi ye kosala ba déclarations ya boye! Epayi mosusu, maponami ya sika, mpe ata na kotalela ba liste ya ba partis, ezalaki na litomba mingi mpo na ye. Lokola asalaki, na ntina mpenza, coup d"Etat militaire, Yeltsin azwaki bokonzi, akómaki dictateur absolu, oyo apekisamaki na ndenge ya mibeko na eloko moko te! Ata misala ya tribunal constitutionnel etelemisamaki, mpe président azuaki officiellement ba pouvoirs sans limite! Na ba conditions wana, adoption ya constitution ya sika eumelaki te e limitaki pouvoir ya dictateur, au lieu ya ko consolider yango ! Esengeli mpe koloba ete engebene bolukiluki ya makanisi, kino bato 80 likoló na monkama ya bato ya Russie bazalaki pene ya kopona mwango ya mobeko-mokonzi ya prezida. Yango wana, Zhirinovsky akoki kosambisama na bozindo te mpo azali kopesa maboko na mobeko-mokonzi. Ya liboso, soki te, akokaki kaka te kopesamela nzela ya kosangana na maponami, mpe ya mibale, Vladimir akanisaki ete akozwa lisungi ya basusu kati na basungi mingi ya Yeltsin. Na oyo etali kombo ya parti, na tango wana illusion ebimaki na kati ya peuple - parlement communiste-fasciste (terme médiatique) epalangani, mutu moko te azalaki kopekisa ba réformes, mpe kala mingi te toko vivre lokola na Amérique ! Mpe na ba conditions wana, kombo libéral démocrate ezalaki assez avantageux électoral! Bloc électoral : Choix ya Russie, oyo e dirigé na Gaidar, ekomaki parti oyo ezalaki na pouvoir ! Moto moko te andimaki mabaku ya LDPR"s mingi bakanisaki ete Zhirinovsky akokokisa kutu te epekiseli ya mitano likoló na monkama!
  Ee, emonanaki lokola ete Zhirinovsky azalaki na mabaku ya bolɛmbu mpenza. Mpe Russia's Choice ezali na ba trump cards nionso na maboko na yango. Longola mbala mosusu likambo oyo eleki ntina, makambo ya solosolo oyo esalemaki na nkita ezalaki te. Kasi bazali na appareil ya propagande munene mpe na ba ressources administratives na maboko na bango. Likambo oyo esalemaki na Kazakhstan mpe na mikili mosusu emonisi ete mbala mingi yango ekoki mpenza mpo na kolonga maponami, ata mpo na kozwa matomba ya kokamwa!
  Kasi Vladimir Volfovich alakisaki makoki na ye ya politiki ya kokamwa : mingimingi, alongaki kondimisa entourage ya Yeltsin na bosembo na ye mpe bapekisaki ye te kokomisa nkombo, ndenge ezalaki, na ndakisa, na bloc Baburin mpe na basusu mosusu ! A réussir kozua mbongo na ko convaincre ba parrains na potentiel na ye ya temps d"air payé (mpe ye moko a gagnaki mua mbongo na kosala ba affaires!). Et surtout, na tango ya maponami alakisaki cadeau magnifique ya discours, ko diriger campagne électorale enchanteur! Na site internet ya LDPR okoki kokuta ba enregistrements ya kala ya campagne électorale ya 1993 : oyo ezali vraiment ba discours ya makasi, par rapport na oyo Hitler azali kaka elili pathétique ya orateur. Ba démocrates baswanaki bango na bango mpe ba remarquer popularité oyo ezalaki kokola ya Parti démocrate libéral très trop tard! Esengeli koloba ete bato ya mayele na makambo ya bato bamonisaki elilingi ya solosolo te, kasi oyo bakonzi balingaki komona! Gaidar abengaki Zhirinovsky Hitler mpe asɛngaki Yeltsin alongola LDPR na nkombo na ye. Kasi ba analystes nzinganzinga ya président balobi ete ba cotes ya Yeltsin ezali kokita mpe lisungi mpo na mobeko likonzi ezali kokita. Na ba conditions wana, disqualification ekoki kobimisa mikakatano mpo na bakonzi. En plus, na 1993, ba technologies ya fraude masse élection esalemaki nanu te, sauf remplissage primitive ya ba bulletins d"urne na ba boîtes de vote, yango wana expression ya volonté ya peuple ezalaki relativement honnête! Zhirinovsky, na ngala na ye, alakaki kobimisa Rutskoi mpe bato mosusu oyo bazalaki kotɛmɛla bango!
  Oleg Rybachenko azuaki distraction awa mpe lisusu abetamaki na projectile oyo ekoki kobongwana te.
  Ntango mwana mwasi Margarita azalaki ko viser mondoki na makolo mpamba, mwana mobali akanisaki mpe amitunaki.
  Résultat ya maponami ezalaki sensationnel, mpe banguna ya régime mpe ba supporters mingi ya Yeltsin ba votaki mokambi ya LDPR! Lingomba yango elongaki pene na bato 24 likoló na monkama kati na basangani na yango 13, mpe esilaki na esika ya liboso. Kasi, mpo na ebongiseli ya maponami ya kosangisa, Zhirinovsky asukaki na bobele na mandat 60, to 15 % ya bonene ya Duma ya l"Etat, ndako ya nse ya parlement! En plus, ba pouvoirs ya Duma d"Etat ezalaki gravement limitée na constitution ya sika, yango wana en réalité Zhirinovsky azuaki pouvoir ya significatif te. Mingimingi, etuluku na ye na Duma ya l"Etat ekokaki kotalelama bobele lokola esika ya kopumbwa mpo na kobundisa lisusu bokonzi! Bon, bazalaki kokokanisa Zhirinovsky ye moko mingi na Hitler! Par ailleurs, na 1930, Hitler azuaki 18% ya ba votes, azuaki esika ya mibale na maponami, kasi na tango moko azuaki levier ya solo mingi koleka na pouvoir. Ya liboso, Reichstag ezalaki kaka na chambre moko, mpe ya mibale, maponami mazalaki kosalema kaka na kolanda système proportionnel, mpe ya misato, nguya ya parlement ezalaki makasi koleka na Russie! Zhirinovsky amimonaki na ezalela ya mabe mingi koleka: komonana ya elonga epesaki nzela na bilikya oyo etombolaki mingi ya baponi, kasi nguya ya solosolo mpe makoki ya kobongola eloko nyonso ezalaki likambo monene!
  Wana nde, ya solo, makamwisi ebandaka: Zhirinovsky, oyo liboso asalaki lokola moto ya politiki oyo asalaka ba calculs, akómaki na mbalakaka na mbalakaka mpe azalaki mpenza na makanisi te. Mingimingi, bafundaki ye na Hitlerisme, yango wana abakisaki maloba na ye ya kotɛmɛla mikili ya Mpótó, mpe yango ebimisaki bobangi ete soki azwi bokonzi, akobimisa etumba ya misato ya mokili mobimba! Mpe maloba mosusu ezalaki mpenza bozoba, bakisa mpe kosalela bɔmbi atomike mpo na kobundisa Kazakhstan mpe mikili mosusu. Mingimingi, Zhirinovsky asakolaki kutu ete akobwaka bombe atomique na Tbilisi! En même temps, mua ba réussites ezalaki : to réussir kosala amnistie, kokokisa ba promesses électorales... Kasi en général, Vladimir Volfovich azuaki ba points te, azuaki constamment na ba scandales... Oui! Ya solo, a provoqué, ba situations scandales ebele esalemaki na CIA mpe ba opposants ya LDPR, surtout na kati ya ba démocrates occidentaux na kati ya Russie, kasi pourtant, politicien prudente mpe pragmatique asengelaki te a succomber na likambo oyo, to au moins a réduire possibilité ya provocation na minimum! Par exemple, Zyuganov, malgré le fait que alati ba laurels ya opposant politique principal ya Kremlin depuis zomi na sambo, a réussir quelque part ko éviter ba scandales, jamais azali encadré na ndenge ya munene mpe azali na réputation te comme politicien corrompu! Ya solo, ba communistes bazalaki mpe na moment moko na setup ya Khodorkovsky, soit disant financier principal ya Parti communiste ya Fédération de Russie, kasi na cas oyo Zyuganov atikaki ata déclaration moko te oyo ezalaki ko se décréditer. Politicien moko très prudent Gennady Andreevich, parfois même trop prudent! Surtout, na mai 1999, tango Yeltsin a proposaki candidature ya Stepashin, ba communistes basengelaki ko bloquer yango mpe soit ba extordre ba concessions soit ba provoquer dissolution ya Duma d"Etat mpe ba élections parlementaires précoces. Kasi Zyuganov aponaki kosala makama te, atako soki Duma ya l"Etat epanzani na ntango wana, ba communistes balingaki kobatela yango mpe kutu bakobakisa bokonzi likoló na yango. Oui, Poutine andimami na ba communistes na août 1999 sans combat, bien que le fait que Yeltsin a déclarer ye successeur na ye esengaki précisément opposition esala comme front unifié contre candidature wana. Kasi Zyuganov azwaki ekateli ete ezali malamu kokende na maponami, ko profiter na ba privilèges oyo eyaka na statut ya député, mpe le fait que Poutine akoki kobongwana elombe national kaka na sanza misato ezalaki koleka imagination ya même ya ba courageux Bato oyo bayekolaka makambo ya Kremlin.
  Oleg Rybachenko abeta lisusu masasi na ba Chinois na makolo na ye ya mwana mobali ya mpamba mpe akobaki makanisi na ye.
  Mwana mobali génie andimaki na motema moko ete Zhirinovsky azalaki na makoki na ye ya malamu koleka te;
  Na mokuse, décembre 1993 ekomaki sommet mpo na carrière politique ya mokambi ya LDPR, sima bokiti ebandaki, atako na ebandeli ezalaki te glissement ya mabele na ba fluctuations ndenge na ndenge. Yeltsin mpe ezalaki kobungisa popularité noki : ezalaki possible te ya kolonga crise économique au contraire, ezalaki kobeba mpe kobeba; Awa Zhirinovsky asalaki calcul mosusu ya mabe mpe atyaki sinyatili na boyokani mpo na kimya mpe boyokani. Après tout, bafundaki ye déjà que azali ko soutenir constitution, oyo e légalisaki pouvoir présidentiel énorme (et par contre, nini elingaki kosalema soki constitution e adopter te? Guerre civile ezalaki très probable!), mpe sima accord ezalaki mpo na kotya sinyatili na boyokani ya kimya. Ya solo, na mbula ya mbula Zhirinovsky atikaki yango. Kasi en général, ekozwa tango molayi mingi mpo na kolimbola spécifiquement ba erreurs nini mokambi ya LDPR asalaki mpe mpo na nini akomaki président te. Erreur na ye ya munene ezalaki PR stratégiquement incorrect! Sima ya ba élections ya 1993, esengelaki kosala image ya ennemi principal ya gouvernement actuel mpe Yeltsin personnellement ! Elingi koloba, kokoma Anti-Yeltsin, na rhétorique ya populiste mingi, ko critiquer, d"abord, ba ennemis internes, corruption, moyibi, et ainsi de suite! Mpe slogan ya munene ezali - Gang ya Yeltsin na justice! Mpe na ntango moko, kotyola te maloba ya gauche, démagogue sociale, mpe bilaka ya bosembo! Surtout, na Biélorussie, Lukashenko alongaki koleka 80 pour cent na deuxième tour ya élection présidentielle, oyo ezali kaka super réussite mpo na politicien ya opposition! Kasi okoki koloba te que Lukashenko aleki Zhirinovsky makasi na oratoire, plutôt, au contraire, Vladimir Volfovich azali beaucoup plus éduqué mpe intellectuellement développé! Kasi Zhirinovsky alɛmbisamaki na ezaleli na ye, oyo ezalaki na nkanda mingi mpe na nkanda makasi, mpe na ngambo mosusu, endimeli ete bato oyo bazalaki elongo na Yeltsin, mpe Yeltsin ye moko, bakotya motema na ye na koponáká ye lokola mokitani. Nani ayebi histoire : mbala mosusu bakomikundola boyokani kati na Hitler mpe Hindebruner, na ebandeli na bokebi, mpe na nsima boyokani! Kasi c"est le chose, Hindebrug azalaki elombe ya Première Guerre mondiale, patriote ya mboka na ye, mpe déjà vieux décrépite. Mpe Yeltsin, mobebisi ya URSS mpe monguna makasi ya makanisi ya bokonzi, azalaki monguna ya mayele mpo na Zhirinovsky. Mpe bato oyo bazalaki elongo na Yeltsin bazalaki kobanga ete Zhirinovsky oyo azalaki naino elenge mpe na nkanda na ntango wana akobanda kozongisa molɔngɔ mpe na nsima mitó ekobaluka! Donc, entourage ya Yeltsin ezalaki na posa te ya ko puser Volfovich akoma président to Premier ministre, mpe chance na ye ya solo ya pouvoir ezalaki kaka na nzela ya ebembe ya Yeltsin. Elingi koloba ete Zhirinovsky asengelaki ata komekola na libanda niveau ya likolo ya opposition na régime! Mpo ete bato bakanisa ete monguna monene ya nguya azali te koleka Zhirinovsky, mpe mpo ete lisangá ebima: Zhirinovsky to Yeltsin, Zhirinovsky contre Yeltsin! Kasi, Vladimir Volfovich soit azalaki na analyste mpe mutu ya PR ya makasi te na cercle na ye soit alingaki koyoka mutu te. To mbala mosusu azalaki kutu kobanga Yeltsin, atako esengeli koloba ete Yeltsin azali naino mpenza tyran te soki andimaki amnistie mpe kobimisama ya banguna na ye : Rutskoi mpe Makashov. Mpe Yeltsin andimaki kopanza parlement mpo bato bamonanaki lokola bapesaki ye ndingisa ya kosala yango na référendum oyo esalemaki le 25 avril 1993. En plus, masasi ya parlement ebangisaki Yeltsin ye moko mingi na boye ete abungisaki mokano na ye. Donc, Zhirinovsky akokaki mpenza kokoma adversaire na ye principal, surtout puisque Zyuganov abeta Yeltsin na mbeli ata soki ata boni, kasi azuaki etumbu!
  Mwana mobali yango abimisaki lisusu projectile moko ya kilo nsima ya bana basi oyo basalelaki makolo na ye mpamba mpe akobaki makanisi na ye.
  Libunga mosusu ya Zhirinovsky ezalaki etɛlɛmɛlo oyo azwaki mpo na etumba oyo esalemaki na Tchétchénie. On dirait nationaliste, il fallait a soutenir établissement ya ordre constitutionnel, mais na forme nini! Etumba yango elongaki te banda ebandeli mpenza, basoda ya Russie babungisaki bapertes minene, libosoliboso mpo na incompétence criminelle ya commandement ya Yeltsin. Lisusu, ba généraux oyo bayebaki etumba na Afghanistan, na ndakisa ministre ya Défense Grachev, ba commander mabe koleka bana ya kelasi ya liboso. Ata ba journalistes bateyaki ba généraux ndenge ya kobunda! Oyo nde paradoxe!
  Na ba conditions wana, esengelaki kozua position moko: Yeltsin na gang na ye nde bazali na faute mpo na ba pertes minene ya armée ya Russie! Ba critiques ya régime oyo ezalaki koyangela esengelaki ezala makasi, kasi en même temps sans kosimba armée. Atako esengelaki mpe te ko défendre Grachev! Ezalaki Zyuganov nde azuaki position optimale ya victoire! Ko critiquer Yeltsin, sans koswana na armée, sans ko soutenir ba séparatistes. En général, Zyuganov aponaki ligne ya comportement ya malamu : distance maximale na ba politiques ya Yeltsin, confrontation. Kasi, ba communistes na Duma ya convocation ya liboso bazalaki toujours constant te na opposition na bango. Mingimingi, likanisi ya Zhirinovsky mpo na voti ya kozanga kotyela guvɛrnema ya Tchernomyrdin ezwaki mabɔkɔ te. En général, ba communistes ba votaki vote ya défiance mpo na mbala ya liboso kaka na octobre 1994, sima ya "Mardi noir," tango kondima passive politique économique ya Chernomyrdin ekokaki kofuta bango mbongo mingi. Na Duma d"Etat ya deuxième convocation, esika ba communistes oyo ba dirigé par Zyuganov bazalaki déjà na majorité, vote ya défiance etiamaki jamais (!) na vote! Mpe parlement endimaki ba candidats nionso mitano mpo na poste ya Premier ministre, kasi wana ezali lisolo mosusu! Bomoto ya Zyuganov ebongi na article separate, mpe lisusu mpo na nini alongaki kaka na Yeltsin na 1996.
  Emonani ete Zhirinovsky ye moko alingaki kosala boyokani na bato oyo bazalaki na Yeltsin, na elikya ete akondimisa ba oligarques bosembo na ye mpo bátya ye kaka ye moko oyo akoki kopekisa ba communistes bázwa kiti ya bokonzi. Kasi problème ezali que entourage ya Yeltsin na tango wana elingaki changement te, mpe ezalaki ko confier Volfovich te, oyo, par ailleurs, a réussir ko bebisa attitude na ye na occident. Ba oligarques mingi oyo bazalaki pene na président bazalaki na mombongo na Ouest mpe balongaki ko accumule ba niongo minene kuna. Mpe ntalo ya petrole ezalaki soki dolare 10 mpo na baril moko, yango wana gaz ezalaki ntalo moke, mpe bato ya lokumu bakómaki mpenza kokangama na mbongo oyo badefisaki mbongo oyo eutaki na mikili ya OTAN. Mpe na mikili ya Mpótó bamonisaki polele ete Zhirinovsky azalaki kondimama te epai na bango.
  Na ba conditions wana, confiance na alliance na élite ya Yeltsin ebebisaki kaka image ya leader ya LDPR mpe e interférer na bloc na ba communistes na ba nationalistes. Esengeli mpe koloba ete bobungisi monene ya basoda ya Russie, kozanga bolingi ya kolonga, mingimingi, monguna moke mpe oyo azalaki mpenza na bibundeli malamu te, ekitisaki lokumu ya maloba ya bitumba mpe mposa ya kozwa esengo na nzela ya bitumba. Bato bamonaki ete basoda ya Russie bamibongisaki te mpo na kosukola makolo na bango na Mbu ya Indien mpe kolonga Moyen-Orient na ba réserves na yango ya petrole. Oui, na théorie, capture ya Moyen-Orient ekokaki komema ba quantités minene ya mbongo na nzela ya ba pétrodollars mpe saut inévitable ya ba prix ya énergie, kasi ata soki bakoki kolonga Tchétchénie te... Ba sentiments pacifistes ebandaki kokola, mpe Zhirik azuaki ba pertes électorales graves !
  Boy prodigy, masasi lisusu droit. Buku moko oyo eutaki na kanɔ́ ya 130 mm epalanganisaki bato ya Chine.
  Margarita alobaki na kondima ete:
  - Ozali na mayele mingi!
  Mpe abandaki ye moko kobɛta masasi na kosaleláká misapi na ye ya makolo mpamba.
  Mpe Oleg Rybachenko akobaki makanisi na ye.
  Kasi, esengeli koloba ete Zyuganov azalaki mpenza na bokɛngi. Na ndakisa, ntango Boris Fedorov apesaki likanisi ya kosala voti mpo na kopesa etánda ya kozanga kotyela guvɛrnema motema, Parti communiste ya Fédération de Russie epesaki mabɔkɔ na likambo yango te. En général, Zyuganov na cercle na ye ba traité Chernomyrdin na bokebi mingi, atako ba oyo ya suka bakobaki kolanda ba politiques na intérêt ya ba oligarques mpe ba lakisaki fidélité na Yeltsin. Kasi oyo ezali kosepelisa ezali ete Zyuganov alongaki kokoma oppositioniste numéro un mpe anti-Yeltsin. D"ailleurs, propagande pro-présidentielle esalisaki ye mpe na likambo oyo, mbala mosusu na nko, mpo Zyuganov communiste aleki candidat non communiste na deuxième tour.
  Na eleko ya malili mpe ya prɛnta ya 1995, lingomba ya LDPR ezalaki kokutana na mokakatano monene, ba députés mingi batikaki yango, kati na bango Marychev oyo azalaki kongɛnga mpe azalaki na bomoi ya malamu;
  Kasi etumba na Tchétchénie ezalaki kolonga mokemoke, ba militants mpe ba pertes minene mpe ba exsanguiné mpe ba démoralisé, armée ya Russie ezalaki kokende liboso. Na sanza ya motoba, Shamil Basayev akangaki lopitalo moko ya kobota na Budenovsk. En principe, étape ya boye ya ba militants epesaki eloko te na ndenge ya militaire, mpe na ba termes ya propagande ezalaki même bénéfique mpo na parti ya guerre... Kasi Yeltsin a panzana, apparemment ba événements ya le 3-4 octobre mpe ba malédictions ya ba millions ya ba russes abetaki ye na nse mpe apesaki mitindo na Chernmyrdin atelemisa bitumba mpe abanda masolo...
  Mampinga ya Russie etelemisaki bitumba na ngámbo moko. Mpe Duma ya l"Etat ezwaki nsukansuka ba votes ekoki mpo na koleka vote ya déconfiance na gouvernement, kosenga botiki mosala ya motango ya bakonzi ya bokengi. Yeltsin andimaki, abatelaki kaka Grachev, kasi amipesaki na Egorov, Erin, Stepashin. Awa Zhirinovsky azuaki na ebandeli position correcte : apamelaki trêve mpe a votaki vote ya défiance. Et tango Chernomyrdin a bluff na ko menacer kotia question ya confiance na cabinet na vote na Duma ya l"Etat (ezali na nuance moko awa, soki moins de 226 votes sur 450 votes mpo na confiance na gouvernement, alors président azali obligé na kati pɔsɔ moko mpo na kopalanganisa guvɛrnema to kopalanganisa Duma ya Leta), Zhirinovsky amonisaki ete azali makasi mpe azali pene ya kokende na maponami ya liboso ya parlema. Matomba ya maponami ya yambo ezali elilingi ya ba martyrs, kozanga elonga - kopesa foti na Yeltsin mpe gouvernement, kopesa ntango te mpo na kolendisa projet ya Kremlin ya Congrès ya Communautés russes, mpe lingomba oyo ezali na bokonzi : Ndako na biso ezali Russie. Mpe ya solo bibongiseli mosusu - ya mike!
  Chernomyrdin, lokola asosolaki ete bluff ekosala te mpe parlement ya sika ekokoma lisusu na opposition, alongolaki voti. Duma ya l"Etat etie lisusu kozanga confiance na vote, Zhirinovsky asalaki très agressif, kasi ba votes ekoki te. Awa esengeli koloba que Yabloko a chickened out Yavlinsky alingaki te ko perdre ba avantages ya ba sièges parlementaires. En plus, vrai cote na ye ezalaki likolo te, ezalaki na danger ya kozala kaka soufflé.
  Popularité ya Zhirinovsky ekolaki mbala moko, kasi Volfovich asalaki lisusu calcul ya mabe na ko annuler ba signature ya parti na ye na procédure ya impeachment. Yango ezalaki na ntina te, opposition ezalaki na ba votes ekoki te mpo na kosala commission mpo na kofunda, ata 300, kasi yango ebebisaki cote! Zhirinovsky apesaki lisusu ntina ya komifunda na politiki ya boyokani, elongoli ndambo ya baponami oyo bazalaki kokola na botelemeli.
  Kasi, trêve na Tchétchénie, oyo basimba minduki babukaki na mpiko nyonso, ba attaques ya bateroriste ndenge na ndenge, mingimingi na Romanov, mpe ba victimes ya ba bombardements ememaki na bomati ya sentiment ya ba militants na société mpe Zhirinovsky abandaki kozwa ba points. Longola yango, na sanza ya libwa 1995, OTAN ebandaki kobwaka babɔmbi na ba Serbes ya Bosnie, mpe yango elendisaki makanisi ya kotɛmɛla mikili ya Mpótó, mpe yango ematisaki mpe motuya ya LDPR.
  Ya solo, Zhirinovsky alongaki na provocation wana, abeta mwasi moko na parlement, to kutu abeta ye na pete mbala mibale to misato na koswana ya générale. Na nsima, bapanzi-nsango ya Yeltsin batombolaki yango nyonso, mpe bamonisaki Zhirinovsky lokola mondoki! Kasi, eteni ya ndenge wana ekokaki kosepelisa bato mosusu: mingimingi mibali wana oyo banyokwamaki na basi, to baoyo, kati na ba candidats nyonso, bazalaki koluka dictateur oyo aleki nkanda makasi, na elikya ete akozongisa molɔngɔ! En tout cas, ba " stalnistes " bazalaki pona " Zhirik ".
  Oleg Rybachenko akobaki kobɛta masasi. Mwana mobali yango asalaki yango na kolonga basoda ya Chine oyo bazalaki na nse ya bokonzi ya Manchu mpe akobaki kokanisa.
  Na octobre 1995, LDPR esangisi ba signature 100 mpo na kotia vote ya déconfiance na gouvernement na vote na Duma ya l"Etat, kasi na mbula eleki Zhirinovsky atikaki mokano yango.
  Esengeli koloba ete yango ezalaki libunga na ye, mpe elongisamaki te. Ya liboso, Zhirinovsky, na kotombola vote ya défiance na veille ya maponami, abendaki sympathie ya ba électeurs protestes, oyo na tango wana ezalaki majorité. Ya mibale, voti ezalaki viser contre concurrent principal ya Zhirinovsky, Chernomyrdin, mpe e interférer ata moke te na ba tentatives ya sima ya ba coulisses mpo na ko convaincre Yeltsin na entourage na ye ba komisa " Zhirik " successeur na bango.
  Longola yango, Zhirinovsky asengelaki kososola yango; que soki alakisaka résultat malamu na ba élections ya Duma, plus probablement que " famille " e parier na ye !
  Pona moment wana, tactique électorale ya malamu ezalaki ya ko jouer rôle ya opposition numéro un, oyo ekoleka ba communistes na niveau ya confrontation.
  Zhirinovsky, en général, asosolaki likambo oyo, kasi amekaki kofanda na bakiti mibale mpe azalaki na boyokani te. Maponami ya sika ezalaki mpasi mingi koleka oyo ya kala! Ya liboso, na bokeseni na 1993, bazwaki libaku te ya kolakisa mayele na bango ya koloba na mobimba na yango, ntango ya mopepe moke mingi epesamaki na ba fêtes, motango na yango ekoli uta 13 kino 44 (!). Ya mibale, facteur ya ba espoirs na ba expectations oyo ekokisami te ebetamaki contre Zhirinovsky. Après tout, amonanaki lokola azalaki ya liboso, kasi asalaki vie ya batu ezala malamu te... Atako ezalaki clair na mutu ya mayele que " Zhirik " azalaki na pouvoir ya solo te, mpe ba communistes wana kaka nde bazalaki ko contrôler ba votes mingi koleka LDPR : 102 contre 60, mais... Batu ya mayele bazalaki ebele na tango wana, surtout na ba années nineties.
  Ntina ya misato ezalaki que bosoto ebele esopanaki na mokambi ya LDPR, image ya monstre na hooligan, azali kobanga que akobanda troisième guerre mondiale.
  Ntina ya minei, oyo ezali mpe moko ya minene, ezali kobima ya motango monene ya ba concurrents. Ba oyo bayebani mingi: Congrès ya Communautés russes, oyo etambwisamaki na Skokov (secrétaire ya kala ya Conseil ya sécurité sous Yeltsin), mpe Alexander Lebed, oyo azalaki mpe moto ya Yeltsin, oyo rôle na ye na Transnistrie etombolamaki mingi na ba médias. Bloc oyo ezali ko promouvoir activement PR, mais ezo monana lokola ba"lekisa ndelo. Bato bazali mabe te ndenge bakonzi bakanisaka, mpe mingi kati na bango basosoli ete KRO ezali opposition ata moke te, kasi ezali projet ya Kremlin oyo etali libosoliboso LDPR mpe Parti communiste ya Fédération de Russie. Kasi atako bongo, ebongiseli yango ezwaki koleka bato minei likoló na monkama!
  Mpe ezalaki na ba concurrents mosusu oyo elekaki toit, Etat ya Rutsky, esika Marychev akimaki, Bloc mpo na URSS - Tyulkin-Ampilov, Parti républicain national ya Lysenko, mpe ndenge na ndenge ya ndenge na ndenge. Esengeli koloba ete ba communistes mpe bapalanganisaki ba électeurs na bango : Bloc ya URSS ezuaki plus de quatre pour cent ya ba votes, kasi ekoti na parlement te, mpe mpo na Parti communiste ya Fédération de Russie ba votes ebungaki, Parti agraire mpe ekokisaki te epekiseli ya mitano likoló na monkama, lokola bibongiseli mosusu ya ngámbo ya lobɔkɔ ya mwasi. Mingimingi, ezali polele te nini Premier ministre ya kala Ryzhkov azalaki ko compter mpo na maponami na bloc moko : Union des travailleurs to bloc Govorukhin! Kasi, maponami ya 1995 elakisaki mbano ya bolembu ya lingomba oyo ezalaki na bokonzi na lisolo mobimba ya Russie, mpe motango monene ya ba votes ya protestation.
  Mwana mobali yango abetaki lisusu masasi, kofinaka bouton ya joystick na misapi ya makolo ya mpamba mpe akobaki makanisi na ye;
  Na tango ya campagne ya maponami, Zhirinovsky azalaki mingi mingi kotyola bakonzi, kasi asalaki yango na makasi te. En plus, faction na ye esungaki budget ya mbula ekoya, epesi raison mosusu ya ba accusations ya orientation pro-Kremlin. Soki totali humeur ya protestation ya presque ba électeurs nionso oyo ba dominaki ba élections wana, besoin ya kosala compromis na gouvernement oyo ezalaki te ! En plus, Duma d"Etat endimaki na pete na mbalakaka Dubinin lokola chef ya Banque centrale, atako oyo ya suka azalaki mutu ya cercle ya Yeltsin, mosungi ya ba réformes ya marché na version radicale ya Gaidar. Par ailleurs, Zyuganov mpe a soutenaki candidature oyo, bien que Dubinin azalaki impliqué na Black Tuesday, kolakisa que azalaki mpe oppositionniste principeux te!
  Na boumeli ya maponami, Zhirinovsky alingaki te kosala ata bloc moko liboso ya maponami, atako ba partis nationalistes ya mike mingi emonisaki mposa ya ndenge wana. En plus, Vengerovsky apesaki toli ya ko changer kombo ya parti na oyo ebongi na politique mpe na harmonie - par exemple, Grande Russie! Zhirinovsky amonisaki motó makasi na likambo yango, atako liloba démocrate libéral esi ekómaki liloba ya bosoto na ntango wana!
  En plus, ba chanteurs to ba artistes ya lokumu ba kotisama te na liste ya parti ya LDPR, atako batu bazalaki ebele oyo balingaki. Mingimingi, Alla Pugacheva, oyo alingaki kobenda likebi ya bapanzi sango, akokaki mpenza kondima kozwa esika ya mibale na liste ya parti ya LDPR. Yango epekisaki ye ata moke te, kasi ekokaki kobimisa ntina mosusu ya nsango mpo na komilobela. En plus libaku ya ko proposer certains projets na ba lois pona masolo na Duma ya l'Etat. Ata Antonov, mokomi ya miziki, akɔtisamaki kaka na liste ya bitúká, mpe na nsima baswanaki mpenza. En général, Zhirinovsky azali na ezaleli ya bizaleli ya mabe mingi: kozanga bolingi ya ko tolérer ba personnalités makasi na environnement na ye, ba oyo ba défendre point de vue na bango. Na ndakisa, ezalaki mpo na ntina yango nde Anatoly Kashpirovsky, moto moko oyo ayebani mingi, moto oyo ayebani mingi, oyo ayekolaka makambo ya kokanga bato, alongwaki na fɛti yango; oyo afundaki Vladimir Volfovich na mayele ya boyangeli ya bokonzi mpe mposa ya komizinga na ba sycophants. Esengeli koloba, par ailleurs, que même Hitler asalaki ba compromis na batu oyo azalaki na besoin na bango mpe a tolérer yango na cercle na ye tiii tango ekomaki inutiles to dangereuses pona ye. Tomikundola Rehm, Strasser, Goebbels, oyo bakesanaki na gauche na bango mpe na botɛmɛli na bango na bakonzi. Kasi ezalaki mpenza na nzela ya bato ya ndenge wana nde Hitler akokaki kolongola motángo ya ba votes oyo eleki monene epai ya ba communistes mpe ba social-démocrates. Esengeli mpe koloba ete Zhirinovsky alobaki mbala mingi: kozanga kokanisa, akumisaki to apamelaki Staline. En général, mokambi ya LDPR ye moko na meko moko amekolaki Staline, a créer culte na ye moko, alakisaki engagement na ba méthodes autoritaires ya gouvernement, kasi en même temps afundaki ba communistes na violence, malgré ye moko a préconiser violence, violence mpe violence mingi !
  Lokola makanisi ya gauche ezali kokola mingi, Zhirinovsky asengelaki kozwa lolenge ya bokatikati mingi mpo na makanisi ya ba communistes, mpe amikundola ete eteni monene ya baponami bazali na nostalgie mpo na eleko ya Union soviétique. En plus, ba attributs extérieurs ya gauche elingaki kosala pasi te : par exemple, couleur bleue pona drapeau ya LDPR ezali très mawa ! D"abord, ezo évoquer association na ba homosexuels, oyo bazali pe " gays ", mpe ya mibale, couleur bleue ezali calmant, oyo ezo harmoniser bien te na ba discours incendiaires ya Zhirinovsky! Langi oyo ebongi mpo na fɛti na ye ekozala violet-rouge. Invigorant, kosenga ba exploits, mais encore lokola ba communistes te! En plus, violet ezali symbole ya royaume mpe ekokaki kobenda ba voix ya ba supporters ya souveraineté, persuasion monarchiste mpe non communiste!
  Génie ya mwana mobali afina lisusu ba boutons ya joystick mpe agangaki:
  - Elonga na ngai ekozala ya nkembo !
  Mpe akobaki makanisi na ye ya mayele.
  Ba vidéos esika Zhirinovsky abeta buffoon, surtout, ayemba très bien te, ezalaki pe idée ya malamu te! Na cas oyo, oyo ezalaki démarche ya malamu koleka te, puisque peuple azalaki na nzala alors na 1995 mpe alingaki ba changements graves mpe leader sérieux, mpe bazalaki na temps ya maseki te! Esengeli koloba ete bapanzi-nsango oyo bazalaki kopesa mabɔkɔ na Kremlin bazalaki deja koluka kosala Zhirinovsky moto ya masɛki mpe ya kosala clown, mpe ezalaki na ntina te kolendisa likanisi yango mpe kopesa banguna na bango bakarte ya sika ya tromp!
  Na maponami ya 1995, Commission centrale électorale eboyaki liboso inscription na " Derzhava " - Rutskoi, mpe sima na " Yabloko ". Sima na yango ba parties nionso mibale ezongisamaki, na nzela ya Cour suprême. Ezali na ba versions ebele sur épisode oyo : surtout, que Kremlin na batu na yango ya PR balingaki kosunga Yavlinsky na ba élections ya Duma, en tant que démocrate mpe occidental, mpe Rutskoi amonanaki lokola il fallait abenda ba votes ya ba communistes epai na ye moko.. .
  Na ebandeli, version yango ezali logique, soki "Yabloko" mpe "Derzhava" elingaki mpenza kolongolama, boye Cour suprême, oyo esalemaki na etinda ya libota ya Yeltsin, elingaki kozongisa yango te! Na sima, moto akoki komikundola bandakisa oyo euti kosalema kala mingi te ntango " Yabloko ", " Russie mosusu " mpe " Mboka ya mama " bapesamaki nzela te ya kosangana na maponami, kozanga ntina ya mibeko. Na ndakisa, kolongolama ya bloc Rodina na maponami oyo esalemaki na Moscou na 2006 ezalaki mpenza kobuka mibeko na kotalela mibeko! Donc na vidéo wana, oyo ekomaki raison ya disqualification : ba appels directs ya violence, pogrom, nettoyage racial to même déportation ya ba " Caucasiens " ezalaki te. Elobelaki kaka kolongola bosoto na Moscou... Ee, ezalaki na likanisi moko mpo na ntina ya kozongisa molɔngɔ kati na bato oyo bautaki na mikili mosusu. Kasi... Ya liboso, likambo oyo ezali kotelemela mobeko te, mpe ya mibale, na video nyonso oyo ezali mpenza na likama te, okoki kozwa mwa ndambo ya eloko nyonso. Okoki, na ndakisa, ata dessin animé "Malamu, zela mwa moke!" epekisami lokola propagande ya pédophilie. Mpe ete lièvre azali lokola mwana moke, atambolaka na billet ya mwana, mpe mbwa ya zamba azali ko flirt na ye, azali ko caresser ye... Na likambo oyo, zuzi azalaki na lotomo ya mibeko te ya kolongola bloc " Patrimoine " na enregistrement ! Procès ya Khodorkovsky ezali sujet separate tokolobela yango te na article oyo. Kasi emonani lokola bato banso basosoli ete soki sanction ya Kremlin ezalaki te, likambo oyo elingaki kosalema te...
  Na yango, ɛɛ, emonani ete, kasi ezali mpenza bongo te! Surtout, Rutskoi azalaki alors considérée comme ennemi ardent ya Yeltsin - soki makambo ekomaki ko diriger confrontation armée ! Evaluation ya "Power" ezalaki assez élevé mpe ba chances na yango ya koleka barrière ya 5 pour cent ezali mingi! Bon, mpo na nini Kremlin elingi kotombola mabaku ya monguna na yango? Oui, Yabloko, atako parti démocratique, azali assez oppositionnelle : jamais e soutenir ba budgets, ezala na Duma oyo mpe na oyo elandi, Yavlinsky alobaki que akobunda mpo na présidence ya Russie. Donc, raison particulière ya ko renforcer Yabloko ezali te : surtout na contexte ya ba élections présidentielles oyo ekoya, ezali extrêmement inprofit ! Yavlinsky abendaki ba votes mosika na Yeltsin na tour ya liboso, mpe mokambi ya elenge mpe ya masano ya Yabloko amonanaki kobenda mingi koleka Yeltsin oyo azwaki lokumu te, oyo azalaki na bomoi ya mabe.
  Donc, version ya liboso ezali entièrement convaincant te, mpe ba tribunaux ya Russie ezalaki nanu tellement dépendant te na Président ya Russie. Mingimingi, Général ya Armée Varenikov, membre ya Comité d"urgence ya l"Etat, alongolamaki na etumbu bandakisa mosusu ekoki kotangama esika tribunal ezalaki ntango nyonso na ngambo ya bakonzi te;
  Mingimingi, réaction négative ya ba occidentaux na disqualification ya Yavlinsky e jouaki rôle, mpe régime ya Yeltsin esengelaki ba crédits na veille ya ba élections mpo na ko créer apparence ya prosperité na mboka. Bon, balongolaki Rutsky na mosala mpo na ntina moko, yango wana bazongisaki ye na mosala mpo na kompanyi yango. Kasi, yango esalisaki te "Derzhava" ekóma na epekiseli ya mitano likoló na monkama. Résultat ya Rutskoi ya 2,7 % ekoki kotalelama lokola oyo epalangani mingi, mingimingi soki totaleli ndenge oyo ayebanaki mingi. Kasi, projet ya Kremlin KRO mpe elongaki. Zhirinovsky asalelaki plateforme ya Duma malamu te, kasi esengeli koloba ete ezalaki na litomba na ye nde propagande nionso oyo ezalaki kopesa maboko na Kremlin esalaki contre ye. Emonanaki lokola ete asalaki elilingi ete Zhirinovsky azali monguna ya liboso ya bokonzi, mpe soki Vladimir Volfovich azalaki ntango nyonso na botɛmɛli na ye, matomba na ye elingaki kozala mingi koleka.
  Oleg Rybachenko lisusu na mayele mingi azipaki régiment ya Chine na coquille ya fragmentation oyo epanzani mingi. Nsima na yango makanisi na ye ekómaki lisusu malamu koleka.
  Kasi, ba discours mikuse ya mokambi ya LDPR na télévision na ba menaces contre bakonzi mpe ba appels plutôt militants ezalaki généralement correct, kasi mbala mosusu Yeltsin na Yeltsin ye moko basengelaki kogangela bango na molende mingi.
  Na mokuse, na maponami oyo esalemaki na sanza ya zomi na mibale 1995, Parti communiste ya Fédération de Russie ezwaki esika ya liboso na pene na 23 %, LDPR ezwaki esika ya mibale na 11,5 %, NDR ezwaki esika ya misato na 10,3 %, mpe Yabloko ezwaki esika ya minei na 6,7 %.
  Ba partis ntuku minei oyo etikalaki ekokisaki te epekiseli ya mitano na mokama!
  Ndenge nini kotalela résultat ya boye ya Zhirinovsky? Na ba pourcentages, bokiti yango ezali mbala mibale soki tokokanisi yango na maponami ya yambo. Kasi soki totaleli bokóli ya motángo ya bato oyo bayaki na likita na 12 %, boye Zhirinovsky azwaki pene na 62 % ya mbano oyo ezwamaki na 1993. Ezali mingi to mwa moke?
  Soki totali makambo nyonso ya mabe, mbano oyo ezali mwayene kati na oyo esepelisaka mpe oyo ezali kaka malamu. Makambo ya mabe:
  1. Kozanga bosepeli ya baponi na misala ya LDPR na Duma ya l"Etat. Bato bazalaki kozela mingi epai ya candidat oyo azwaki esika ya liboso, kasi bomoi ekómaki malamu te. Ya solo, bato mingi basosolaki ete Zhirinovsky azalaki na nguya ya solosolo te, kasi kozanga bosepeli ezalaki kaka koyangela.
  2. Kobanga ete mokambi ya basimba minduki ya LDPR akobanda etumba ya misato ya mokili mobimba, na mbano ya mabe. Longola yango, bato mingi babangaki mpo Zhirinovsky azalaki komipekisa te mpe bazalaki kobanga ete akosala dictature totalitaire mpe akotondisa mboka na makila. Hystérie na ye ebangisaki bato mingi mosika.
  3. Botelemeli ya Mokambi ya LDPR ekoki te. Mingimingi mpo na mbala ya liboso, basanza ya bitumba na Tchétchénie, mpe propagande oyo ezalaki kopesa mabɔkɔ na Kremlin yango moko epesaki Zhirinovsky foti mpo na yango, mpe yango ekómisaki mpenza bosembo na ye epai ya bakonzi. Kasi, Vladimir Volfovich ye moko alingaki boninga na Kremlin, mpe abungisaki elilingi ya monguna monene ya guvɛrnema oyo ezali lelo.
  4. Efficacité insuffisante ya kosalela ba leviers ya Duma pona ko mettre en œuvre ba politiques financiers populistes. Surtout, ezalaki possible ya kotia na vote loi populiste moko sima ya mosusu, kosala mpo na public. Oyo ezali exactement oyo Yeltsin asalaki, na Congrès a proposaki eloko oyo ekokaki ko mettre en œuvre te mpe a gagner ba points mpo na ye moko. Oui, mpe Yeltsin amatisaki ba salaire mpe ba pensions ya mutu nionso na tango ya maponami, mpe sima soit afutaki yango te, soit inflation elyaki bango. Lukashenko mpe bato mosusu basalaki mpe bongo, kasi Yulia Tymoshenko atikaki te politiki na ye ya makasi ya mbongo mpe alongaki te na maponami, abungisaki bonsomi na ye na ntango moko!
  5. Zhirinovsky asalaki libunga mosusu oyo etali ndenge azalaki komonana. Akómaki mafutamafuta mingi mpe abandaki komonana mabe mingi mpo na yango. Longola yango, bato oyo bazali na nzala balingaka te bato oyo bazali na libumu ya nzungu mpe ya mafuta. Awa, par ailleurs, Zhirinovsky alakisaki mabunga na ye mosusu, kozanga fanatisme na politique, kozanga volonté ya kobatela nzoto na ye na forme mpe kolia mingi te. Par ailleurs, Zhirinovsky, ata na tango ya maponami ya 1991, azalaki mince, kutu mince koleka norme, na ntuku minei na mitano. Yango emonisi ete na bomoto na ye "Zhirik" azali na mposa ya kozala na kilo mingi te, elingi koloba ete ezalaki mpasi mingi te mpo na ye komibatela na nzoto kolɔngɔnɔ, na bokeseni na, na ndakisa, Gaidar.
  Oyo mpe ezali moins moko ya ntina!
  7. Soki tokokanisi yango na maponami ya yambo, ntango ya mopepe oyo Zhirinovsky akokaki kosalela ekitisami mpenza. Bakabolaki ngonga ya ofele na mopɛpɛ na bafɛti 44, mpe ngonga ya mopɛpɛ oyo efutamaki ekokaki te koleka ngonga ya ofele na mopɛpɛ, mpe bakokaki kosomba yango kaka na butu. Na yango, Zhirinovsky akokaki te kosalela mpenza likabo na ye ya maloba ya kokamwa, lokola na 1993. Atako, na ndakisa, azali na mbongo mingi koleka ntango wana!
  6. Peut-être, peut-être même eloko ya motuya mingi : concurrence politique emati makasi mpe ebele ya ba partis mpe ba blocs imiteurs ebimi na terrain électoral ya LDPR. Na kati ya baye, libosoliboso KRO, Derzhava, NRP, mpe ebele mobimba ya ba partis mosusu. Mpe gouvernement e critiquer batu nionso sauf parti oyo ezali na pouvoir Our Home is Russie. Boris Fedorov na bloc na ye " Russie avant " ba promouvoir activement mpe ba lakisamaki mingi na télévision, ba critiquer Chernmyrdin na gouvernement. Ya solo, Boris Fedorov ye moko abeta kaka opposition, na elikya ya kolonga ba électeurs ya protestation. Kasi bato mingi bandimaki ye te! Na nsima, Boris Fedorov kutu akɔtaki na NDR. Parti républicain national ya Lysenko mpe ezalaki très actif, mpe mokambi na yango akopisaki foulée émotionnelle ya Zhirinovsky, mpe asilikaki ata moke te na attention ya ba médias. En plus, bloc Vedenkin, oyo ezalaki mpe assistant ya leader ya LDPR mpe nationaliste extrême, ezalaki active, mpe bloc Baburin. Baburin azali mpe moto ya molende mingi na eleko moko akómaki pene na kokóma molobi na esika ya Khasbulatov. Na mokuse, ba électeurs ya Zhirinovsky ezalaki presque dilué na ba doubles mpe ba imitateurs ya ndenge moko. Longola yango, ezalaki na makambo ya sika oyo ezalaki kosalema na ngámbo ya lobɔkɔ ya mwasi, ata mpe oyo ya kondimisa bato ya Staline.
  Na ba conditions ya boye, 11,5 pour cent sur 44 ezali vraiment résultat decent, atako na se ya oyo ekokaki possible na politique électorale raisonnable mingi. Na ndakisa, Zyuganov alongaki komatisaka motángo na ye longwa na 13,5 % kino 22,9, atako motángo ya bato oyo bazalaki komekana na ye mpe ekómaki mingi. Bloc moko "Mpo na URSS!" elongolaki bato koleka 4,5 % ya baponi! Yabloko ebungisaki, kasi na nse ya moko na mokama, mpe na kotalaka mangomba oyo elimwaki nsima ya epekiseli, ebakisaki bituluku na yango. Ensemble bazali na ba députés 46 lokola ba députés ya mandat unique. Kasi "Russia"s Choice" elimwaki nsima ya bokabwani, ndenge moko mpe na PRESS ya Shakhrai.
  . MOKAPO No. 16
  Mampinga ya Chine ebebisamaki mobimba na char IS-7. Mpe lisusu ezalaki na pause na etumba na Empire Celestial. Mpe Oleg Rybachenko, kozanga kokanisa mbala mibale, asalaki eskeche ya lisolo moko kitoko mpe ya kosepelisa;
  Wana ezalaki mikolo ya mpasi ya nsuka ya ɔtɔnɛ. Likoló elelaki, mai mingi na mabele na matangá ya plomb. Mokili ezalaki mpɛmbɛ, nkasa ya wolo ezalaki kokwea, bitape ya banzete, bakadrɛ na yango ya mpamba, ezalaki koningana na mopɛpɛ. Neige ya palata enyangwaki kozanga ete ezwa ntango ya koyema mayemi na yango ya mindɔndɔmindɔndɔ na maninisa to kozipa mabele ya motane-motane na tapis oyo ezali kongɛngisa.
  Slava Ivanov, mwana mobali ya mbula libwa, azalaki na mawa, emonanaki lokola ete molɔ́ngɔ́ mobimba ezipamaki na nsinga ya nsinga. Na motó egumbami, azongaki na eteyelo oyo azalaki kosepela na yango te, epai baninga na ye ya kelasi babɛtaki ye mpe. Ba bruits emonanaka molili na elongi na yo, porte-documents na yo epasuki, olingi kozonga ndako te, esika mituna ya baboti na yo oyo ezali kokɔtela yo ezali kozela yo. Mpe ezali lisusu mabe koleka ete lobi ekosengela okende lisusu kelasi, kozinda na motó na Lifelo ya Dante mpo na bilenge. Na ngonga wana, ntango elenge mobali yango, oyo azalaki komonana lokola mpate oyo bazali komema na esika ya koboma, azalaki kokɔta na ekuke, mobali moko ya moke apumbwaki epai na ye lokola jack-in-the-box. Akokanaki na mwana mobali, kasi na ntango moko azalaki te zolo ya Pinocchio"s sharp, miso misato ya perky - rouge, jaune, vert - ntango nyonso ko clignoter.
  -Mbote! Alobaki mobali moke na miso ya semaforo. Mpe asembolaki maboko na ye, oyo emonanaki lokola mabaya mpo na kosimba.
  Slava aningisi bango na kokakatana azalaki déjà na âge wana tango bana ba comprendre que miracles esalemaka te, mpe azalaki komonana kitoko somo na masquerade ya boye.
  "Mbala mosusu azali na miso ya cybernétique," mpe amizipaki na elamba ya etumba ya sipesiale oyo esalemaki na kartɔ.
  -Bon, pona nini molili boye! Tika nami présenter, naza Kror ya planète Chrom. Omoni spécifiquement, déprimé, na atmosphère étouffante ya planète. Nkombo na yo nani?
  -Slava to Vyacheslav. Mwana mobali yango abulunganisaki na kozanga koyeba.
  -Bongo awa ezali Slava. Biso - ngai na Vint - topumbwaki koleka planète na yo, ba aborigènes babengaka yango Mabele, pe tobengi yango Erbana. Moteur na biso hypertélépathique ekangami, ebungisi pene na nguya nyonso. Yango ezali kotya na likama ete tokoki kokangama na planɛti na bino mpo na libela. Bosunga biso. -Mais naza kaka muana pe na comprendre ba moteurs spatiaux te.
  Mwana mobali yango atombolaki mapeka na ye ya mikemike na kozanga koyeba.
  -Mpe esengeli te o comprendre yango. Awa Vint aye, ako expliquer yo nionso.
  Sujet moko ebimaki liboso na bango, ekokanaki makasi na Samodelkin ya zulunalo "Funny Pictures". Azalaki na boulon moko na esika ya zolo, monoko na lolenge ya ekulusu, mpe bobele miso misato ya lolenge ya mwinda ya nzela na lolenge ya sauce oyo epumbwaka, kopesaka ye lolenge ya cosmique oyo ezalaki ya momesano te. Misapi yango ezalaki lokola ba clés oyo egumbami mpe ezali na matonga mingi. Atako bazalaki koyoka lokola bibende, Vint apesaki mabɔkɔ na malɛmbɛ mpenza.
  -Moninga na biso ya moto azali fragile na nzoto.
  Mawa ezalaki na mongongo ya Vint.
  -Et nalingaka ye mingi, pe abimisaka mawa, aza tellement tempéramental.
  Kror abɛtaki ye na lipeka na ndenge ya boninga. Vint akobaki na ton oyo ebongwanaki mwa moke.
  -Bébé, olingi opumbwa na esika moko na biso, omona ba monde mosusu.
  Slava aninganaki. Emonanaki na ye ete azalaki kolala mpe kolɔta. Mpo na komona makambo oyo ezali kosalema, lolenge malamu ezali ya komifinafina. Oyo ezali oyo asalaki. Ezalaki kosala mpasi mingi te, kasi Vint mpe Kror bazalaki kaka kotelema penepene, moke, penepene na bolai na ye, na maseki ya minene, ya mwa kozanga bosepeli.
  -Te, tosalemi na cire te mpe tokonyangwa na moi.
  Vint asekaki.
  -Sikoyo tomata.
  Trio babimaki na entrée, slush ezalaki na lopango, sapato na bango ezalaki ko squelcher na ba puddles.
  -Na lembi lolenge na yo ya transport primitif. Kror alobaki mpe abimisaki aparɛyi moko oyo ekokani na cube ya Rubik na poche na ye.
  Fimbo moko ya makasi ekataki kimya. Baninga mitano ya kelasi ya Slava bayaki mbala moko mpo na kokutana na bango. Ezalaki kaka ba perdants wana ya mbangu nde babetaki ye. Mpe sikawa ba soyi ya sadiste ebimaki na bilongi na bango.
  -Blanc de Neige wana (Slava azalaki na suki ya blond) na bino boza ba mummers mibale. Kompanyi oyo ebongi mpenza.
  Bapusana penepene, oyo aleki monene kati na bango, mobali moko ya mafuta na nkombo "Baran", amekaki kobɛta Kror na cliquage. Asimbaki misapi na ye makasi mpe afinamaki.
  -Hey, ozali "Pinocchio." Mpate-mobali yango ezalaki mpenza kokangama na nkanda. - Bon, tika, soki te okozwa makofi.
  Moninga ya mpate-mobali amekaki kobɛta ye na elongi, kasi Kror abalukaki mpe abɛtaki ye na libumu na makasi. Mwana mobali ya hooligan akweyaki, kopema mpo na mopepe na monoko na ye efungwami.
  -Compte ezali polele. "Pinocchio" asɛkaki.
  Na nsima, asalaki mouvement na misapi na ye: Ram aninganaki mpe abungisaki makanisi mpo na mpasi.
  - Na bleat na ye, tika ye aloba merci que to pulvériser ye na ba photons te na galaxie mobimba.
  Bana mibali misato mosusu bakangamaki na malili, batalaki na miso na esika oyo ezalaki koningana te, mpe na nsima bakendeki mbangu na ngambo ekeseni.
  -Ezali ndenge wana nde ba panzana lokola ba skittles. Nayebisaki yo te, Slava, ete bana ya bato bazali kobangabanga?
  Mwana mobali yango akakatanaki.
  -Nayebi te.
  - Bongo yeba. Na ntango yango, tokotambola mwa moke.
  Vis ebalusaki levier, mpe emonanaki lokola ete bakweaki na nse ya mabele. Ezalaki pene na molili ya cosmique zingazinga.
  Slava aninganaki mpe abɛtaki nguba, ezalaki lokola nde bazwaki ye courant, choc ezalaki makasi mpenza. Salle mobimba eninganaki mpe etondaki na motane, bilongi ya kosekisa ya baninga ya sika ezalaki kobina na ba tons ya motane makasi.
  -Obungisi makanisi na yo. Kror alobaki na esengo. Kasi ozali n"a besoin ya kosala boye te, il fallait kaka o congeler. Tokosala nini sikoyo?
  -Eloko moko te. Vint azalaki konguluma. To recharger, sima tokomona.
  Vint atyaki kashɛ na motó ya Slava.
  -Yaka, pile na biso ya quasar, kanisa.
  -Nini ya kokanisa.
  -Na ntina na eloko nyonso ya mabe mpe ya kofinga. Kobosana te likambo oyo epesaki yo nkanda mingi.
  Mpe yango ekosalisa yo nini? Miso ya Slava"s ekangamaki mpo na kokamwa.
  Kror atyaki lokolo na ye na nse, "sempela" na ye engɛngaki na esengo.
  -Ya solo, générateur hypertélépathique na biso eleisaka ba émotions négatives. Abongolaka yango na nguya oyo ekoki kobongola minzoto longwa na ba orbites na yango. Après tout, oyo ezali précisément raison ozuaki attractive - ozali na ba émotions négatives ebele.
  Na nyonso wana, Slava asosolaki ete nguya moko oyo emonaná naino te ebombamaki kati na ye, mpe mpo na ntina moko boye oyo eleki mabe kati na ye ezalaki na likoki ya kosala makambo motindo wana ete bitumba ya mikemike ya bana mibali esilisaki lokola bougie na kongɛnga ya moi.
  -Mpe na bimi makasi.
  Mwana mobali yango akangaki mabɔkɔ.
  Vint ayanolaki ete: "Ozali na biofield ya nguya." Mwa masuwa na biso ya spatial ekosala mbangu tii na vitesse supercosmique.
  Kabine ya masuwa ya minzoto ekómaki mbala moko pole. Slava amonaki baaparɛyi oyo ezalaki malamu lokola na ndako ya bamasini ya masano. Kokanga miso na ye, Kror afungolaki aparɛyi ya holographie. Likoló oyo etondi na minzoto ezalaki kongɛnga lokola mwinda ya kolukaluka.
  -Oyo ezali galaxie na yo, omoni, bébé, ebalusami na spiral.
  Mwana mobali yango atalaki na kokamwa nyonso na esika oyo eyebani te tii sikoyo, oyo bato moko te balukaki yango. Ezalaki esengo mpe mwa kobangisa mpo na ye kotala na kati ya likamwisi oyo ya tekiniki ya libanda ya galaksi.
  -Point rouge oyo ezali esika oyo masuwa ezali sikoyo.
  -Na comprendre, mais na moment oyo na Mabele.
  Slava atunaki ye.
  -Te, tozali na sanza. Mpe soki olingi, okoki kotala ndenge oyo sanza ezali komonana.
  Vint afungolaki cyber scanner, bifelo ya masuwa ekomaki transparent mpe esika moko ya kokamwa ya sanza engɛngisaki likolo mobimba ya kabine.
  -Mobali nini ya moke olingi akima na ba cratères spatiaux?
  Vint apesaki likanisi na ton ya perky.
  Slava akakatanaki.
  -Kasi mopepe ezali kuna te.
  -Kasi zelo ezali kuna. Kima, kobanga te, tant que olati casque cyber, vide ezali kobangisa te.
  Mwana mobali yango andimaki mbala moko moninga na ye oyo azalaki mopaya. Ntango kaka apumbwaki likoló ya sanza, pɛpɛlɛ moko oyo ekoki kososolama te ezipaki nzoto na ye. Emonanaki lokola ete azalaki kopumbwa te na esika oyo mopɛpɛ ezali te, kasi azalaki kopumbwa likoló ya mai. Kopumbwa moko ya makasi mpe okiti malamu na mabele. Slava amonaki ete akutanaki na liyoki ya ndenge wana esika moko boye. Kasi wapi - na carrusel, balançoire? Te, ezali mingi lokola kopumbwa na ndoto. Mayoki yango moko ya kokweya mokemoke, ozali lokola nkasa oyo ezali kopumbwapumbwa na mopɛpɛ. Mpe akoki kopumbwa likoló boni? Ezali kaka kobulunganisa makanisi.
  -Superman ya moto! Mwana mobali yango azali koganga mpe azali kopusana na makasi na ye nyonso.
  -Ntango okiti na astéroïde, keba mpe okoki kopumbwa mosika.
  -Bongo tobeta catch-up. Slava apesaki likanisi.
  -Likanisi oyo ezali nini? Vint akangaki miso na miso na ye ya mwinda ya nzela.
  -Bongo yaka, oyo akosimba oyo akangami.
  Lisano ebandaki mpe, atako Vint mpe Kror bazalaki mbangu mingi koleka bana mibali, amipesaki na mayele mingi, lokola mbano na yango lisano ebalukaki esengo. Mpe ntango Kror apesaki likanisi ete Slava abongola eloko moko na kashɛ, ayokaki nguya moko ya nguya ezalaki koleka na loketo ya nzoto na ye.
  -Wawu! Mpo na mbala ya yambo nayoki mbongwana mobimba kati na ngai moko.
  Mwana mobali yango apumbwaki mbala moko na bolai ya mɛtrɛ ntuku misato, na nsima apumbwaki makasi mpenza na likoló, mpe atikaki bilembo ya mozindo.
  -Hey, meka kokanga ngai.
  Kasi, Vint, oyo ayokaki nsɔni te mpo na kopumbwa makasi, akangaki mwana mobali yango, mpe abɛtaki ye na pɛtɛɛ nyonso na ntolo na misapi na ye.
  -Ozali kaka mwana moke soki tokokanisi biso na biso. Ata omeki makasi ndenge nini, tokokangama na yo.
  Sima na yango, Slava alingaki lisusu kosakana te, akangaki maboko na ye esika moko mpe akitisaki motó.
  - Emonani ete omipesaki na ngai - mibali ya bilimu mibale, ya lokuta.
  - Pourquoi tozali kokosa, po oyo ezali jeu, pe na jeu babundaka, pe mutu nionso azali na droit na ba tactiques na ye. Mpe mayele na biso ezali ya kosalisa bikelamu nyonso ya bolɛmbu oyo bizali na molɔ́ngɔ́.
  -Nakanisi tosili kokoka ya Sanza. Vint akobaki makanisi na ye. Tokoki kosala nionso, garçon, olingi omona ba monde na ba univers misusu?
  -Ya solo nalingi! Elongi ya "Slavik"s" engɛngaki lisusu na esengo. Ata bampota yango emonanaki lokola eloko ya kokembisa elongi ya langi ya rozɛ.
  -Bongo komata na masuwa pe kende.
  Slavik afandaki na kiti ya pilote ya monene, kosepelaka na elilingi monene ya esika ya lola. Na mabele ezali likoki te ya komona minzoto mingi ya kongɛnga na mbala moko;
  Mpe awa na kati ya vide okoki komona makambo nyonso tii na libanga ya mikemike ya minzoto. Slava asepelaki na lola, ayokaki malamu mpe asepelaki, mpo azalaki kotala eloko oyo kaka mwa zomi na mibale, to mingi koleka bankama ya bato nde bakokaki komona.
  -Sikoyo masuwa ya spatial ekokende na hyperdrift pe okozala na makoki ya ko observer eloko oyo mutu amona nanu te.
  Slava asembolaki misapi na ye tii na panneau.
  Vint abalusaki miso na ye. Na nsima, abɛtaki ye mabɔkɔ na malɛmbɛ kasi makasi.
  -Kokende pene na ba appareils te. Okoki kobalusa crochet ya mabe mpe ndambo ya univers ekokwea na libulu ya moindo.
  Slavik afungolaki miso na ye monene.
  -Piololo.
  -Te, topumbwaki uta na univers mosusu oyo ekoli mingi koleka oyo oyo ekokani na mosusu te. Mpe tozali na ebombelo monene ya nguya oyo ebombami kati na biso, soki tokokanisi yango na yango bamiliare ya minzoto ezali mputulu. Tala ndenge tozuaka vitesse.
  Na ebandeli, biloko ya likoló ekómaki mingi, emonanaki lokola ete ezalaki na yango mingi liboso, mpe spectre ebalukaki na ngámbo ya langi ya bule. Nsima, au contraire, minzoto ekómaki komonana mingi te mpe ekómaki molili, mpe ezwaki langi ya motane.
  -Tozali kokoba komatisaka mbangu. Kror abɛtaki motema.
  Minzoto yango ezalaki kongɛnga nokinoki na mai, spectre na yango ebalukaki, mpe ekómaki kongɛnga ya makasi ya violet. Slava atalaki nsima. Ezalaki na mpamba mpenza kuna. Minzoto oyo ezalaki na mipanzi ezalaki komonana mingi te mpe ezalaki molili. Kotalaka monoko ya mwana mobali oyo efungwamaki na kokamwa, Vint alimbolaki kutu te.
  -Oyo ezali ba vitesse superluminal. Ba photons ya minzoto oyo ezali nsima na biso etikali nsima ya masuwa, elingi koloba ete tomonaka yango kaka te. Lisusu, tozali kokanga ba photons oyo epumbwaki liboso, elingi koloba ete ozali komona minzoto nyonso na mbala moko, ezala oyo ya nsima to oyo ya liboso, mpe mosusu na yango ezali kopumbwa longwa na mopanzi. Awa ba hiddled devant yo na monitor. Soki tobakisi mwa mbangu mingi, bakokoma komonana te na yo, bakokende na eteni ya ultraviolet ya spectre. Kotala.
  Vis ebalusaki volan, mpe kongenga ya violet ekitanaki mbala moko, na nsima elimwaki mobimba.
  - Bon, to longwa na vis. Sikoyo ozali komona eloko te.
  Esika ya moindo ekómaki na mbalakaka molili mpe molili. Kror akangaki miso na mayele mabe.
  -Sikoyo tokobakisa vitesse mingi. Masuwa yango ezalaki kongɛnga na ba étincelles, mpe écran engɛngaki lisusu.
  -Tofungolaki convertisseur ya rayonnement gamma na lumière ordinaire. Sikoyo omoni lisusu likoló oyo etondi na minzoto.
  Ba stars vraiment ba flotter likolo ya mai na mode fou. Basili koleka eteni ya galaksi oyo ezali pembenipembeni na mabele mpe bakei na katikati na yango. Awa bakitisaki mwa moke mbangu. Pona ko admirer inflorescence ya somo. Esalaki miso na ngai mpasi ndenge bituluku ya minzoto oyo ekoki kotángama te ezalaki kongɛnga. Bato koleka moko awa na mabele amoná naino fololo ya kokamwa ndenge wana. Rubi, diama, safire, topaze, émeraude, agate mpe mabanga mosusu emonanaki lokola kongɛnga epalangani na etando. Pole na bango ya kongenga epesaki nzela, kongenga na kati nyonso. Slava akangaki miso na ye. Vint asekaki, azalaki kobalusama mpo na tension
  -Mobali wana amona nanu eloko ya boye te. Oyo ezali katikati ya galaksi. Kebá ete okufa miso te.
  "Mibali ya Esengo" basekaki na koseka ya kimia.
  -Tozalaki kopumbwa mbangu boni?
  Oyo eleki moke ezali nkóto ya ba parsecs na segɔnde moko. Parsec moko ezali pene na mbula misato ya pole. Elingi koloba ete na segɔnde moko tozali kotambola na nzela oyo pole etambolaka na boumeli ya mbula pene na nkóto misato ya Mabelé.
  Slava atikaki kokamwa te - Wow, vitesse nini.
  Vint akangaki miso na mayele mabe.
  -Vitesse ezali kaka likolo te mpo na kopumbwa uta univers moko kino na univers mosusu, kasi tokoki komatisaka vitesse mbala mingi. Olingi kosala momekano ya mbangu na mokili mobimba?
  -Nalobaki déjà oyo nalingi!
  -Na sima simba makasi, accélération ya sika ekozala plus pente koleka oyo ya liboso.
  Minzoto ekómaki molili mpo na mwa ntango, mpe na nsima ekendeki mbangu na mobembo ya mpunda oyo ezalaki na nsɔmɔ. Mouvement ya mini-starship ekomaki mbangu mpe mbangu. Bagalaksi mobimba ezalaki kongɛnga koleka. Pole ezalaki kopela mpe kongenga, mpe kopota mbangu ya bozoba ya masuwa ya minzoto ekolaki mpe ekolaki.
  -Tozali déjà kotambola na vitesse ya million ya parsecs par seconde. Oyo ezali kaka overclock monene te. Ekosɛnga mokolo moko mpo na kopumbwa tii na nsɔngɛ ya molɔ́ngɔ́ na yo ya moke. Kasi biso Vint to pressaki mosapi na ye na lips na ye - tokoki ko accélérer encore plus soki to allumer ba accélérateurs hyperultraplasma.
  Slava afinamaki mwa moke na kiti, mpe batindaki ye na makasi azipa elongi na ye na maboko mpo ete akangama miso te na ebele ya kongɛnga ya minzoto. Ata misapi na ngai ezalaki komonana na nzela.
  -Vitesse na biso ezali ba millions zomi ya ba parsecs par seconde. Tozali kokoba kosala mbangu.
  Kongenga ya mɔ́tɔ ekómaki mɔ́tɔ, pole ezalaki kopela na kati. Komona yango, Kror afungolaki filtre ya mwinda.
  -Nayebisaki bino ete bato ya mabele bazali na bolembu. Esengeli kopesa accélération mingi koleka mpe kolendisa champ ya force, kosala que ezala impenetrable na ba rayons.
  -Vitesse na biso ezali million nkama moko ya ba parsecs. Screw agangaki "Kala mingi te tokopusana penepene na vitesse subtelepathique."
  -Kasi yango ezali probable te, vitesse ya makanisi ezali infini mpe moteur hypertélépathique ekoki ko accélérer indéfini. D"ailleurs, oyebi te ndenge nini ba émotions négatives ezali nutritive. Tosi tosili kozipa ndambo ya molɔ́ngɔ́, mpe tosili kobimisa naino te ndambo moko likoló na monkama.
  Kror ayanolaki.
  -Ee, mwana mobali oyo azali vrai tresor. Par ailleurs, Slavka, vitesse na biso ekomi na milliard ya ba parsecs par seconde.
  Na mbala moko lisano ya pole na mai ekatanaki, molili ekómaki, mpe kaka pole oyo ezalaki na kati ya masuwa ya moke oyo ezalaki kongɛngisa vide ya moindo.
  -Tozali wapi? Slava atunaki na mongongo ya naïf.
  -Mpe esika moko te na espace interuniversel. Ba cyberscanneurs ekufi nanu te, mais ezali presque na likambo te zinga zinga, ezali kaka na vide, hyperespace na ba champs ebele.
  -Tozali na kati ya vide. Mwana mobali yango ayokaki kobanga.
  -Okoki koloba bongo. Kasi kobanga te, kala mingi te tokomimona na univers mosusu, monene mingi koleka mokili na bino. Kuna tokozala na esika ya kosala misala ya bokeli.
  -Ezali na ba univers ebele mpe ezali kaka na trois dimensions te, kasi mpe na espace multidimensionnel. Ezali na bamilio ya ba dimensions, ezali ntango nyonso kobongwana, kobongwana. Mpo na kokamwisa bino te na ba formes ndenge na ndenge, tokokende na univers ordinaire ya trois dimensions. Eloko ya munene oyo ekesenisaka yango na sphère na yo ezali que kindoki na magie ekoli mingi na kati. Wana nionso ezali ba machinations ya télépathie, possibilité ya ko influencer environnement matériel na nzela ya influence verbale. Okomimona na super royaume moko fabuleux, monde ya ba fantasmes na ba rêves.
  -Nakosala nini kuna? Na nsima, kindoki mpo na ngai ezali sekele oyo ekangami na bilembo nsambo.
  -Oyo ezali kaka secret, mais une fois que okomi na monde mususu oko yekola magie noki. Harry Potter ye moko akosimba kutu bougie te na yo. Kasi, soki osepeli na molɔ́ngɔ́ oyo te, boye tokoluka mosusu mpo na yo. Peut-être olingaka ba technologies hyperplasmiques - tokoteya yo yango, kasi pona sikoyo biso misato tosengeli kosilisa mosala moko ya spécial mpe mpo na yango tozali na mposa ya mwana mobali lokola yo.
  -Mpo na nini?
  -Po ozali moto.
  -Vitesse na biso ekomi na ba milliards zomi ya ba parsecs par seconde. Mpe yango elingi koloba ete mosika te minzoto ekobanda kongɛnga likoló na biso. Vint abimisaki eteni ya milinga na nsima ya monɔkɔ na ye.
  Ya solo, lokola nde ezali na lisapo moko, pole moko ya kokamwa engɛngaki liboso na bango. Vitesse ya masuwa ya minzoto ekita, mpe bakweyaki na mokili ya masapo. Minzoto ya molɔ́ngɔ́ yango ezalaki ya sipesiale, ya zingazinga te, kasi ya karé, ya triangle, na lolenge ya ba cônes mpe ya prisme. Monzoto mokomoko ezalaki ya sipesiale mpe ya kokesana, ekesanaki ezala na lolenge to na elili ya pole oyo ezalaki komonana te.
  Slava akangamaki na monoko polele;
  Minzoto ezalaki kopumbwa malɛmbɛmalɛmbɛ likoló ya mai, ezalaki komonana lokola bisanga ya mɔ́tɔ likoló na mbu ya velour ya moindo.
  Na nsuka, planɛti moko ya moke mpenza ebimaki liboso ya miso na bango, oyo ezalaki na diamɛtrɛ ya moi soki zomi na lolenge ya cylindre. Kaka na katikati ya cylindre yango ezalaki na château moko monene ya Gothique. Bifelo na yango ya kilomɛtrɛ nkóto ezalaki komonana kozanga mpasi soki ozali na orbite.
  -Awa na château oyo bavandi mokonzi na mokonzi mwasi, oyo balingi vraiment kozala na ba héritiers ya kiti ya bokonzi. Kasi sort moko ya somo ekangami likolo na bango. Kaka mwana oyo asali eloko te oyo autaki na molɔ́ngɔ́ mosusu nde akoki kobuka likambo yango. Elobaki Kror.
  Mpe sikawa tosengeli, lokola bato balobaka, kokita na likolo ya planɛti.
  Bokiti ya mabele elongaki, lokola basalaki bobaluki, bapumbwaki koleka bikeko minene ya mpongo ya nguya.
  - Bato nyonso, Slava, bima. Vint apesaki loboko na ye mpe asalisaki ye apumbwa libanda ya masuwa moke.
  -Bofukama na planète.
  Slava asalaki mwa kofukama. Bokasi ezalaki pene na ndenge moko na oyo ezali awa na mabele, atako ndako monene ya mokonzi ezalaki kokamwisa. Na nsima, porte moko ya kristale oyo ezalaki na bolai ya kilomɛtrɛ efungwamaki liboso na bango. Baninga misato yango bakɔtaki na nzela moko oyo etondaki na wolo mpe bikeko ya motuya mingi. Ezalaki mpe na ba dauphin oyo bazalaki na mikila minei, mpe basoda oyo bazalaki libanda ya galactique oyo bazalaki na bibundeli ya mégaplasme. Maboke kitoko ya bafololo ya sika oyo eyemami na rubi, bakobaki koningana mpe kosembola mitó. Mbisi ya kokamwa ezalaki kobɛta mai zingazinga ya ndako yango, ezalaki kongɛnga na biloko oyo ezalaki kongɛnga.
  -Ezali somo ndenge bakoki ko flotter na mopepe? Mwana mobali yango atunaki.
  -Antigravité ezali! Kror ayanolaki. - Okomona nanu eloko ya boye te.
  Ezalaki na biloko mosusu mingi, makambo ya ndenge na ndenge, oyo ekokanga liso mpe ekokamwisa makanisi ya mwana mobali ya mibu libwa, kasi kolimbola nkembo ya boye ekozwa ntango molai mpenza.
  Ezalaki molai mingi mpo na kotambola na nzela ya nzela ya kilomètres nkama, yango wana Vint afinaki bouton mpe ba teleporter mbala moko na chambre ya kiti ya bokonzi. Esika monene oyo bakonzi ya minzoto bazalaki ezalaki ya kokamwa. Na katikati ya ndako yango ezalaki na kiti ya bokonzi, oyo ezalaki kokamwisa lokola ngomba, oyo ezalaki na lolenge ya nzela ya mai oyo ezali na nsɔngɛ, oyo masuwa ya mikemike kasi oyo ezalaki na biloko ya kongɛnga ezalaki kopumbwa likoló na yango. Ntango na ntango ezalaki kobima lokola ba feux d"artifice, cascade ya kongenga ya ba étincelles oyo etondisaki esika ya zingazinga na crépuscule oyo ezalaki koyangela zingazinga. Na nsima, miziki ya minene ebandaki kobɛta, mpe kongɛnga ya ngomba ya mɔ́tɔ ekómaki makasi. Lava motane ya mɔ́tɔ ekataki mopɛpɛ, mpe babalani moko ya bokonzi babimaki na lipata oyo ezalaki kongɛngisa miso. Bamonanaki lokola bilenge mpe na bomengo na ntango moko balataki na elengi. Na ntolo ya mokonzi ezalaki na monyololo moko oyo ezalaki na émeraude elongo na elilingi ya caniche ya langi ya bule. Mpe monyɔlɔlɔ oyo ezalaki kokembisa nkingo ya mokonzi-mwasi, au contraire, ezalaki ya safire. Abalusaki elongi na ye epai ya mwana mobali, mbwa agangaki na kimia mpe aningisi mokila na yango. Mokonzi asekaki, mino na ye ezalaki kongenga lokola ba ampoules.
  -Mbote na invité na ngai na kombo ya Slava. Ndenge talisman na ngai elobi, ozali mwana mobali ya malamu mingi mpe ozali na makoki ya kokokisa destin na yo.
  Moto ya mokonzi abongisaki bafraze yango na ndenge oyo ebongi te, kasi ndimbola na yango ezalaki polele ata soki ebongolamaki te. Atako ezali likambo ya kokamwa ndenge nini mofandi ya univers mosusu akokaki koyeba Russe.
  -Oyo ezali télépathie. Kror alobaki na mongongo ya nse.
  - Tozali na mawa monene, bébé. Mwana mwasi se moko akangami na bokangami na Eletromendos, mokonzi ya bokonzi ya intergalactique. Mpe tozali na mposa ya chevalier oyo akoki kosikola ye. Esakweli monene elobi ete akobima na molɔ́ngɔ́ moke oyo ezali na minzoto ya zingazinga. Baninga na ngai mibale ya kala Vint na Kror bamemaki yo na palais, sikoyo il faut oleka test moko grave pe olonga hypertyran.
  Slava asekaki, emonanaki na ye ete mapapu ezalaki kokola sima ya mokɔngɔ na ye mpe azalaki mpenza na makoki ya kosala na monstre oyo ezalaki kobangisa univers mobimba oyo ezangi ndelo.
  -Nazali prêt ya kobundisa banguna pe kosikola mwana na yo ya mwasi.
  -Na sima Vint na Kron bako mema yo na nzela, mais d'abord il faut oleka petite test. Lolenge moko ya makomi oyo elobeli bolongobani ya mosala.
  -Na esengo.
  Vint mpe Kror basimbaki mwana mobali yango na mabɔkɔ, mpe bamimonaki lisusu na masuwa moke oyo ezalaki na minzoto.
  -Tex ezali na texte, pe sikoyo tokopumbwa na planète oyo ezali presque pembeni ya monzoto moko ya munene.
  Masuwa ya moke ebalukaki, mpe bamimonaki liboso ya planɛti moko ya bule oyo ezalaki na mapata oyo ezalaki kobimisa moustique.
  Vis abimisaki aparɛyi yango.
  -Abonné Blanc de Neige.
  Snap ya misapi na Slava esukaki esika nionso okanisaki. Liboso na ye etɛlɛmaki ndako moko ya eteyelo ya langi ya motane mpe ya kolɛmbisa. Ezali na porte-documents moko ya kilo nsima na ye, elingi koloba ete asengeli kokende na kelasi moko ya ennuyeux mpe ya nkanda. Mpe nalingi mpenza likambo oyo te. Makolo na ngai ekómaki kolɛmba mpe koningana. Ekoki mpenza kosalema ete likambo oyo ekómelaki ye ezalaki kaka ndɔtɔ to makanisi mpamba? Mwana mobali yango apangusamaki miso mpe na ndenge ya mabe amekaki komifinafina. Kozoka. Donc oyo eza réalité, vraiment azali obligé akende école. Mpe lola ezalaki kolela, ezalaki na mai mpe malili, mopepe ya malili ezalaki kopumbwa. Ngonga moko ebɛtaki na mosika. Makolo ebandaki kopota mbangu kozanga ete elinga. Tosengeli kozala na ntango mpo na kobanda bakelasi.
  Mwana mobali yango, mwa moke mpema esilaki, akimaki mbangu na kelasi. Molakisi ya molili Rudolf Frankenstein apesaki ye mbote na makelele ya nyama.
  Yo idiot oza lisusu na retard. Ezali mawa ete mikolo oyo ezali mikolo ya kala te mpe okoki kobɛtama fimbo te. Tikala nsima ya kelasi mpe kosukola kelasi.
  Kosɛka ya ngɛngɛ oyo euti na bamesa ya nsima. Mpate-mobali azali koloba na mongongo ya nse, azali kolakisa loboko mpe mosapi na ye ya katikati.
  -Tokobeta yo na recess. Tobongola yango na chop ya Blanc de Neige.
  Na koseka ya mabe. Molakisi azali kosala lokola azali koyoka te.
  Liteya emonani molai mpe ya kolɛmbisa, mpe mpo na kosukisa nyonso, "Baran" mpe kompanyi na ye babandi kobwakela bapapye oyo batafunaki na ba tubes.
  Kobanga ekɔtaka na molimo kozanga ete elingi, esalaka mpasi na libulu ya libumu, mpe ekómisaka nzoto malili. Na koningana ozali kozela mbongwana ntango mitano ya mabe bakangami na yo. Na suka, ngonga ebeti, mpe makolo na ye ebukani na bolingi te na mbangu - mwana mobali azali na mbangu mpo na kolongwa na baninga na ye ya mabe. Akimi mbangu, koluka kobombana na coin ya molili mingi ya eteyelo, esika ba vampires wana bakoki kozwa ye te. Slava amataki na nse ya lopango mpe amimonaki na balabala. Apemaki mozindo, lokola bilili ebimaki uta na ngambo ekeseni, mpe bana-ba-monstre bazalaki kaka wana.
  -Bon, zoba akimaki. Ozalaki " Blanc de Neige " pe ti oyo ekozala " humide ".
  Mpate-mobali yango asɛkaki na ndenge ya sadiste.
  -Tɛlɛma na ba pont biso tokotelema likolo na yo, soki te okosuka na kokufa.
  -Te, bana mibali, ntina te. Slava azalaki konguluma na ndenge ya kolɛmba.
  -Tozali na mposa ya ntaba. Mpe ata soki ozali kolɛmbisa ndenge nini, zwá yango.
  Mpate-mobali yango ezalaki pene na motó moko molai koleka Slava mpe ezalaki kilo mbala moko na ndambo, ezalaki kobɛtabɛta makasi na elongi. Mwana yango aninganaki mpe liso na ye evimbaki pene na mbala moko. Na nsima, zolo ekɔtaki na zolo, mpe zolo ebandaki kosopana. Moninga ya Ram akendeki mbangu na etumba, abɛtaki ye na mikuwa ya mokɔngɔ, kasi mokambi ya nzoto minene akangaki ye mwa moke.
  -Zela, tika ye afukama. Bon, "Blanc de neige" ekotelema na mosly.
  Makila ezalaki kotanga na zolo ya Slava, miso na ye ezalaki kotanga mayi, kasi na molimo na ye, longola bobangi, liyoki ekeseni ya lolendo mpe ya komipesa motuya ebandaki kolamuka.
  -Te, nakofukama te.
  "Baran" asalaki lokola akamwi.
  -Oyo ndenge schmuck oyo azali ko objecter ngai. Na nsima, zwá mwa ndambo mpo na kolya mwa moke.
  Mpe abɛtaki litoi na ye na makasi na ye nyonso. Motó ya Slava"s eninganaki, litoi na ye ekómaki violet.
  -Te, tii lelo nakosala yango te. Ezalaki na molende na mongongo, elongaki bobangi.
  -Bongo ekufi. Tokoboma yo.
  Mokambi abalukaki lisusu mpe abɛtaki ye na mokuwa ya matama na makasi na ye nyonso. Slava azongaki sima mwa moke mpe coup ebimaki flou.
  -Kosimba Blanc de Neige. "Baran" asalaki geste ya menace.
  Moto oyo azalaki kotumola ye abundisaki Slava, atambolaki mabɔkɔ na ye mpe afinamaki na efelo. Na nsima, elenge mokonzi yango abimisaki alima mpe apelisaki likaya.
  -Sikoyo nakosala yo cauterisation. Okokita na mabolongo to okokutana na likolo ya fou.
  Slava ayokaki kobanga oyo ekoki kokanga motema te, alingaki kotika mpe kofukama ntango amikundolaki elongi ya esengo ya Kror mpe miso ya Vint ya kotyola. Mingimingi, likambo oyo ekokaki kokanga motema te ezalaki bokundoli ya elongi ya makasi mpe ya boboto oyo ekeseni na mosusu nyonso ya mokonzi oyo autaki na molɔ́ngɔ́ mosusu monene. Kofukama elakisi kotɛka bango. Mpe azali elombe ya ndenge nini alors, prêt ya ko contester tyran Eletromendos, soki ba hooligans ya plus ordinaires basali ye aningana tii akufa?
  Ntango likaya esimbaki elongi na ye, Slava agangaki mpe abimisaki lobɔkɔ na ye ya mobali na makasi.
  Fimbo moko oyo ekangamaki makasi ekweaki na mbanga ya Ram na nkanda makasi.
  Atombolaki miso na ye na kokamwa, akamwaki mpe akweyaki na makelele na mokɔngɔ. Awa Slava ayokaki nkanda mpe makasi oyo ezalaki ya momeseno te na kati na ye. Azalaki kobɛta makofi mpe kobɛta makolo lokola mobɛti-kickboxeur professionnel. Ndambo ya miniti elekaki mpe bato mitano mobimba balalaki kozanga koyeba. Slava atɛlɛmaki na motó na ye etombolaki likoló mpe mabɔkɔ na ye etombolamaki na mopɛpɛ.
  -Elonga! Ekoki kozala ete nalongaki kosala boye!
  Ngonga ebetaki mpo na kelasi, kaka mbala oyo esalaki te koningana ya momesano, kasi emonanaki lokola trill ya nightingale. Mwana mobali yango apumbwaki na kelasi lokola nde azali na mapapu. Awa alongaki te mpo na ntina te. Slava atɛlɛmaki kutu te mpo na koloba ata liloba moko ntango amimonaki na espace extérieur. Azalaki kobanga te - sikoyo azali kobanga zabolo ye moko te mpe afungolaki miso. Minzoto emonanaki elengi mpe eyebani, ezalaki kobangisa ata moke te, au contraire, na kozanga kilo ezalaki na légèreté moko ya kokamwa oyo eyokamaki. Mwana abalusaki motó mwa moke. Vint mpe Kror bazalaki kopumbwapumbwa pembeni na ye.
  -Blanc de Neige wana abangaki. Mawa, kasi tokokaki kosala yango na ndenge mosusu te: esengelaki kolonga bobangi oyo ezalaki na molimo na yo.
  -Bongo ezalaki test ya solo te.
  -Mpe te! Ezalaki nionso ya solo, tozali na pouvoir ya ko transporter yo na Mabele et même ko déplacer mua moke chronologie. Ndenge nini? Oyo ezali sekele ya bikelamu oyo ezali na ba dimensions million. Sikoyo oleki momekano mpe tokoki kokende na makambo mosusu ya makasi koleka.
  -Oyo nini?
  Vis yango ezalaki koganga na mongongo ya ebende.
  -Ndakisa, liberer héritier seul ya mokonzi Ezaram. Kolonga Eletromendos ekozala pete te, ba quintillions ya ba monde ezali kolela na se ya litindi na ye. Kasi olongi elonga na yo ya liboso likoló na bobangi na yo moko.
  -Kobanga ezali liwa moke - na kolonga yango, topusani penepene na bozangi kokufa.
  - Kror asilisaki makanisi na ye. Ba contours oyo eyebani ya planète cylindre ebimaki liboso.
  . EPILOGUE YA LIBOSO
  Nsima ya molongo ya ba coups mpe ba défaites ya kokamwa, Empire Celestial endimaki kimia mpe elakaki ete ekobundisa lisusu te biloko ya Russie Tsar.
  Bato motoba minene bakanisaki ete ezalaki liboso mpenza mpo na kolonga Chine mpe bakokaki kondima makambo ya malamu. Kutu, Russie yango moko ebungisaki eteni moko ya Mongolie, etúká ya sudi ya Usuri, Primorye, ata mpe Corée. Yango ezalaki boyokani ya litomba - oyo epesaki nzela na Russie tsariste ya Alexei Mikhailovich kozwa esika ya makolo na Sibérie mpe na libongo ya océan Pacifique. Mpe yoka mwa libateli.
  Mpe na likambo oyo, etumba ya nkembo esukaki mpenza, mpe makambo mosusu ezalaki kozela bilombe motoba!
  
  
  ESPACE IMMORTAL QUEEN YA ESIKA
  Mokonzi-mwasi alingaki mpenza komonana elenge. Mpe bongo atindaki mobembo mobimba mpo na koluka talatala ya bozangi kokufa. Kotala yango okoki kobongwana na mwana mwasi ya elenge.
  Na suka, boluki elongaki, kasi... Génie oyo azalaki na talatala ayebisaki mokonzi mwasi ya mobange:
  - Nakozongisa yo bolenge na yo, kasi okokoma esclave !
  Mokonzi-mwasi ayanolaki na mwa kosɛka ya mino ya esika oyo ezali na esika moko boye:
  - Soki bolenge ezali ya seko, wana nandimi bowumbu !
  Genie yango abwakaki sort. Mokonzi-mwasi akómaki mwana mwasi oyo, pene na bolumbu kaka na elamba ya loketo, azalaki kokatakata elanga. Mpe azalaki kosala mosala makasi mpe kosala mosala makasi.
  Kaka nzoto ya elenge nde ezalaki kosala mpasi te mpe ezalaki kolɛmba mingi te. Kasi ezalaki mpenza nsɔni mpe elɛmbisaki. Esalemaki na planɛti moko boye oyo ezalaki na moi mibale. Mpe ebongiseli yango ezali lokola nsuka ya Moyen Âge.
  D"ailleurs, congelé na ba formations. Mokonzi-mwasi asalaki mikolo mingi mpe akómaki zoba. Akómaki pene na lokola nyama, kaka na bandoto na ye bonsomi eyaki epai na ye. Mpe asalaka na minyɔlɔlɔ ntango nyonso. Yango ezali mpasi mingi mpo na mokonzi-mwasi ya kala. Mpe kosimba fimbo ya mokɛngɛli na nzoto ya bolumbu ezali lokola ebende ya mɔtɔ.
  Na nsuka, mbongwana esalemaki na bomoi na ye. Kaka mpo na mabe koleka. Nkolo ndako yango akufaki, mpe mosangoli na ye ya libula abebisamaki mpenza. Mpe batɛkaki mwana mwasi yango na esika oyo bazalaki kotimola mabanga.
  Sikawa nasengelaki komema bakitunga ya kilo, kosala bolumbu na minyɔlɔlɔ, kobɛtama fimbo mpe kolala likoló ya mabanga.
  Mokonzi-mwasi azalaki sikawa konyokwama mingi koleka. Ya solo, geni yango abongisaki motambo mpo na ye. Ɛɛ, akufaka te mpe akómi mobange te, kasi azali na minyoko, lokola nde azali na lifelo.
  Atako nzoto ya makasi emeseni na mitungisi. Mpe mokonzi-mwasi azwaki ekateli ya kokima.
  Abandaki kosalela nsuki na ye milai mpo na kolongola monyololo oyo bakangisaki ye na minyɔlɔlɔ na makolo mpamba mpe nkingo na ye ya makasi na butu. O dossier fer oyo e durci malembe malembe na suki na yo, mais reine azali na temps ebele - azali immortel. Likambo mosusu ezali ete nsima ya kosala mosala makasi na bisika oyo batikaka mabanga ya ntalo esengeli kolala, mpe ozali kokata mwa moke mikolo nyonso.
  Kasi ozali kaka kosala scie.
  Mokonzi-mwasi amimonaki mpe na nsima alali mpɔngi. Na nsima na oyo elandaki nasalaki lisusu scie.
  Kino, na suka, nabukaki ba liens... Kasi, azalaki na likoki te ya kokima. Bakɛngɛli batombolaki alarme.
  Bakangaki mokonzi-mwasi mpe babɛtaki ye kozanga mawa na fimbo. Na nsima, bazalaki kotumba bitambi na bibende ya mɔtɔ. Na nsima, batumbaki elembo ya moombo moko oyo akimaki. Mpe lisusu batindamaki na bisika ya kotimola mabanga ya ntalo.
  Baombo bakufaka mbala mingi, kasi she"s been working hard for years now. Na yango, tiká bango básala na minyɔlɔlɔ.
  Mpe butu nyonso bazalaki kotala monyololo na ye.
  Mokonzi-mwasi alalaki na minyɔlɔlɔ, mpe bazalaki ntango nyonso kobɛtama fimbo.
  Batyaki ye minyɔlɔlɔ ya kilo mpe babɛtaki ye na fimbo ntango kaka asalaki mwa malɛmbɛ.
  Mokonzi-mwasi asilaki koyoka nsolo mabe mpe azalaki kobɛla te. Infection ezwaki ye te, mpe bilei ya moke mpe ya monotone esalaki mpasi na libumu te. Mwana mwasi ya seko anyokwamaki, kasi akufaki te. Mpe bambula ezalaki koleka mpe koleka. Bazalaki kosala mosala mokemoke na bisika oyo bazalaki kotimola mabanga ya ntalo mpe esilaki.
  Sikawa bazali kozongisa ye na mosala mosusu. Bapɛtolaki yango na bosɔtɔ mpe batyaki yango mpo na kotɛka.
  Awa nsukansuka mokonzi-mwasi azwaki chance. Emonanaki ete mosombi yango azalaki moko ya bato oyo bazalaki kopesa ba gladiateurs na arena.
  Mokonzi-mwasi azalaki mpenza ya kokauka mpe ya nsinga, alekisaki mbula koleka nkama moko na mosala makasi na bisika oyo bazalaki kotimola mabanga ya ntalo. Azali makasi mpenza mpe akoki koyika mpiko, asimbi libanga moko ya kilo likoló ya motó na ye.
  Ya solo, makasi na ye ebendaki mopesi-biloko yango. Atalaki mino na ye: ata libulu moko te mpe monene mpe makasi boye. Nayokaki bibende, misisa ya kobwaka - lokola libanga!
  Mpe ya solo nasombaki yango, échantillon ya makoki boye!
  Nsima na yango bomoi ekeseni ebandaki mpo na mokonzi-mwasi. Lisusu makasi na formation, bitumba, kotumola, kobɛtama fimbo, kasi esengo mingi koleka.
  Mokonzi-mwasi azalaki na nzoto ya elenge uta mibu koleka nkama mibale, mpe akesanaki na makasi monene mpe koyika mpiko, na ntina ya formation ya makasi na mosala makasi ya ntango nyonso.
  Yango epesaki ye mwa ebandeli ya motó koleka bana basi mosusu. Lisusu, bampota mpe bisika nyonso oyo bakataki nzoto na ye ya misisa ebikaki nokinoki mpenza mpe ezalaki na elembo moko te.
  Mokonzi-mwasi azalaki mpe nokinoki, azalaki kosala makambo malamu oyo ekufaka te, mpe azalaki koyekola na molende mpenza. Makambo nyonso esimbaki ye mbala moko te, kasi azali na nzoto oyo ekoki koyika mpiko.
  Yango wana na ebandeli alongaki mpo na makasi na ye, koyika mpiko, mpe makasi na ye. Mpe na nsima mayele na ye ebandaki kokola.
  Na ebandeli azalaki na ba rivaux ya makasi te, kasi mokemoke na expérience niveau na ye ematamaki.
  Mpe bongo mokonzi-mwasi abandaki kolonga basi ya lokumu. Mpe ata kobunda na bato mpe banyama!
  Engebene momeseno ya ampire, nsima ya kolonga nkama moko na masano ya ba gladiateurs, moto akoki kozwa bonsomi.
  Mokonzi-mwasi oyo azalaki na molende, atako azwaki bampota mpe koswama na mino, nsukansuka alongaki etumba ya nkama.
  Nsima na yango azwaki bonsomi na mabɔkɔ ya Kaisala. Mpe akokaki deja kozwa mbongo na bitumba ye moko, to koteya bana basi kosala eskrime.
  Mpe eumelaki te mokonzi-mwasi, kitoko mpe deja mozwi mpe naino elenge na nzoto, abalaki patricien moko ya lokumu.
  Mpe ya kala mpe ya mabe. Kasi azali moto oyo akufaka te mpe eumelaki te akufaki.
  Mokonzi-mwasi, sikawa mwasi akufelá mobali oyo azali elenge mpo na libela, azalaki na bilenge mibali kitoko zomi na mibale lokola balingami.
  Mpe bozwi mingi.
  Donc on dirait que azui esengo... Sauf que ba fruits ya progrès ekoki te - bien, quelque part science ezali ko développer te na empire oyo. Mpe na planète en général. Mpe ba canons mpe ba muskets ezali oyo eleki primitif. Nyonso ekangamaki mpenza na malili.
  Mpe sikawa bokonzi ekweaki na bobebisi, bopunzi ya sika ya ba barbare... Mokonzi-mwasi azalaki lisusu na bokangami mpe na bowumbu. Kasi lokola azalaki elenge kitoko, akómaki makango ya khan ya mboka yango.
  Mpe kino akufaki mpe apesaki ye na mosangoli na ye ya libula. Mpe akufaki mpe mwa ntango na nsima.
  Mpe batyaki mokonzi-mwasi mpo na kotɛka yango na vant. Balongolaki ye bilamba mpe batɛkaki ye epai ya sheikh moko ya lokumu. Mpe azalaki elongo na ye kino sheikh akufaki. Mpe lisusu batyaki mwana mwasi yango na vant. Mpe na mbala oyo, asukaki na ndako ya mokonzi ya Sultan. Lokola akufaka te, azalaki na likoki ya kobenda mokonzi mpe kokóma mwasi ya liboso.
  Kasi chance mabe, mwana mwasi oyo akufaka te akokaki kobota bana te. Mpe ntango Sultan akufaki, mosangoli na ye ya libula apesaki mitindo ete bákanga lisusu mokonzi-mwasi na minyɔlɔlɔ mpe bátinda ye na bisika oyo bazalaki kotimola mabanga ya ntalo.
  Mpe lisusu mokonzi mwasi azali na lifelo. Na minyɔlɔlɔ, na ntango ya mosala makasi, azalaki komema mabanga na kitunga, mabanga oyo bakatá na mbeli. Lisusu bilei ya moke, ya monotone, fimbo, nsolo mabe, minyɔlɔlɔ. Mpe bakɛngɛli bazali kosangisa na ye nzoto na makasi butu nyonso. Atako mokonzi-mwasi kutu asepelaki na yango, nzoto na ye ya elenge ekómaki na pɛtɛɛ nyonso mpo na kozwa orgasme.
  Mpe boye mwana mwasi ya seko alekisaki mbula na mbula, mibu zomi nsima ya mibu zomi.
  Kino, na nsuka, esika oyo ya kotimola mabanga ya ntalo esilaki, mpe mibu nkama mibale elekaki. Moto moko te amikundolaki soki mokonzi-mwasi oyo azalaki nani. Mpe batyaki yango lisusu na vant. Lokola momeseno, bolumbu mpe misisa. Ya solo, nsima ya kosukola yango liboso.
  Mpe lisusu basombaki ye mpo na mampinga, mpo ete azalaki makasi mingi na nzoto. Azalaki mpe na mayele mpe ayebaki kobunda na mipanga.
  Mpe mosala ya soda ya mokonzi-mwasi ebandaki. Azalaki kosangana na bitumba mingi, azalaki molende, makasi, koyika mpiko, mpe azalaki kopota mbangu makolo ngulu ntango nyonso. Mpe mosala na ye ematamaki mokemoke.
  Sikoyo azali déjà commandant ya régiment ya basi mpe azali na bomengo mingi. Mpe lisusu amimoni match ya litomba, mpe azwi bozwi monene na maboko na ye.
  Zigzag ya bomoi oyo ekufaka te ezali boye: sikoyo likoló, sikoyo na nse!
  Ya solo, mokonzi-mwasi akómaki mwasi oyo mobali akufá mpe na nsima abalaki elenge mokonzi yango. Mwana mobali yango abungisaki motó na ye likoló ya mwasi moko oyo ayebi makambo mingi, kasi oyo azalaki na libándá elenge. Mpe bongo babalanaki. Mpe na nsima elenge mobali yango akómaki mokonzi. Mpe mwasi na ye azwaki bopusi monene mpenza.
  Bokonzi yango ebundaki bitumba mpe ekómaki monene. Ekómaki makasi mpe makasi. Mpe bilenge ya lobi bakoli liboso mpe na nsima bakómaki mibange. Na libándá, elenge mokonzi-mwasi abimisaki testama epai ya mokonzi oyo azalaki pene na kokufa ete akokóma mokonzi-mwasi. Mpe atyaki sinyatili na yango.
  Nsima ya liwa na ye, mokonzi-mwasi ya kala akómaki mokonzi-mwasi. Mpe abundisaki bitumba. Lokola azalaki elenge mpo na libela, nsukansuka alongaki mokili mobimba!
  Mpe emonanaki lokola ete azwaki esengo ya mobimba... Kasi na nsima mibu nkama misato elekaki, mpe bapaya bakitanaki. Mpe bazwaki planɛti yango.
  Mpe mokonzi-mwasi amimonaki lisusu na bisika oyo bazalaki kotimola mabanga. Mpe déjà na collier, bolumbu, makolo ngulu, kasi sans chaînes. Nasalaki mosala mpo na mwa ntango, mpe na nsima nazalaki kotala televizyo liboso ya kolala.
  Oyo ezali mpe bomoi... Asalaki koleka mibu nkama na boloko, sima abimisamaki na parole conditionnelle, mpe afandaki na planète occupé na empire spatial.
  Asepelaki na ba avantages nionso ya civilisation moko très développée mpe... Mbala oyo akoti na armée spatiale.
  Abandaki kosala carrière na Star Wars. Azali moto oyo akufaka te! Kobanga eloko moko te!
  Oyo ndenge akendeki liboso na mosala na ye tii akomaki maréchal. Na nsima, azwaki planɛti mobimba.
  Basusu bazalaki baguvɛrnɛrɛ. Nsima na yango azongaki lisusu na mosala ya soda. Abundaki mpe apesaki mitindo. Akomaki Hyper-Supermaréchal.
  Et puis basalaki coup d"Etat militaire mpe bazui kiti ya bokonzi ya ampereur ya empire spatial - ko diriger galaxie.
  Nsima na yango abandaki kolonga mokili mosusu. A commander, abundisaki, alongaki, tango mosusu abungisaki, kasi a revenger...
  Nyonso ezalaki malamu tii ntango akutanaki na empire ya ngungi mpe griffe hybride.
  Bakómaki mingi nokinoki mpe bazindisaki sivilizasio oyo ezalaki lokola bato na motángo.
  Bongo bitumba ekendeki liboso, bitumba sima ya bitumba... Kino na suka, peuple ba perdre. Mpe mokonzi-mwasi ya kala akómaki lisusu moombo te, na bisika oyo bazalaki kotimola mabanga ya ntalo.
  Lisusu osalaka na minyɔlɔlɔ mpe olalaka na minyɔlɔlɔ na mabanga. Mpe na nse ya bokonzi mobimba ya barobo.
  Kaka na ndoto nde mwana mwasi ya seko amimonaki bonsomi mpe monene. Mpe ntango etikali azalaki kosala makasi, kosala, mpe kofungola, azalaki kosala makolo na ye makasi na mabanga ya makasi.
  Kasi mokonzi-mwasi abungisaki elikya te. Akufaka te mpe azali na ntembe te ete akobongola likambo moko na boumeli ya boseko! Bowumbu ekoumela libela te!
  Mokonzi-mwasi ya kala ayemba kutu, atako fimbo moko ekweaki na mokɔngɔ na ye oyo ezalaki mpamba mpe ya misisa:
  Mwana mwasi ya Mabele akoyanola, te, .
  Nakotikala jamais esclave...
  Nandimi ete ekozala na ntongo ya bonsomi - .
  Mopɛpɛ ekozongisa mpota ya sika, .
  Etumba ya bule mpo na Mboka ya Batata, .
  Mpo Nzambe Monene abengi...
  Tɛlɛmá ntɔngɔntɔngɔ, chevalier ya mpiko, .
  Molili ekosila mpe ba roses ya Mai ekobima!
  
  
  
  
  KO TIKA NA BA ONISH TE
  Na sanza ya zomi na moko 1941, Hitler apesaki Staline kimya na mbalakaka. Solution oyo emonani lokola ekoki kosalema te mpo na moto oyo ayebi likambo ya solosolo.
  Emonani ete ba Allemands balingi kozwa Moscou. Mpe mpo na nini kopesa kimya na likambo oyo?
  Kasi Hitler, ndenge oyebi yango, azalaki na intuition moko oyo ekoli mingi. Mpe amonaki ete bakozwa Moscou te. Mpe soki ezali bongo, boye ezali tango, tango Staline azali kobangisa, mpo na kopesa kimia. Na momeseno, basoda nyonso te nde bandimaki likambo yango, kasi Hitler azalaki na nguya mpe bokonzi.
  Lisusu, ezalela ya kimya elakamaki ete ekozala na litomba mpo na ba Allemands. Kutu, Ukraine ezali koleka na Allemagne mpe elongo na yango mabele ya moindo mpe bilanga, bakisa mpe Biélorussie, bitúká ya Baltique, mpe etúká ya Smolensk.
  Staline, en général, andimaki kotika nionso oyo ba Allemands basilaki kokanga.
  Sevastopol ekweaki na mabɔkɔ ya ba Allemands. Mpo na koyanola, libota ya Kraut balongwaki na etúká ya Moscou. Léningrad etikalaki nsima ya URSS mpe babendaki nzela ya koleka mpo na yango. Ba Allemands bandimaki kolongwa na etúká ya Léningrad mpo na kozwa etúká ya Voroshilovograd mpe etúká ya Donetsk, oyo bato ya Allemagne bazwaki naino mobimba te.
  Mingimingi, Banazi bazwaki Donbass na makala na yango, bibende mpe baizini, bisika oyo bauxite ezalaki, mpe mabele ya bilanga, Crimée mobimba, ata mpe ndambo ya Don ya sudi. Ba Allemands balongwaki na etúká ya Léningrad, Moscou, Tula, eteni ya bitúká ya Rzhev, ya Kalinin. Na echange ya ndambo ya Donbass, eteni ya Don na mabele na yango ya moindo ya bomengo mpe Sévastopol. Ba Finnois bazuaki Petrozavodsk na oyo ba réussir kokanga. Tokabwanaki na boninga.
  Longola yango, URSS ezwaki mokumba ya kopesa petrole na ntalo ya nse koleka oyo ezalaki na zando, mpe kofuta lisiko monene mpo na bato oyo bakangami na etumba.
  Staline, lokola azalaki kobanga kolonga etumba mpe Moscou, andimaki makambo ya ndenge wana. Na sommet mpenza ya ba succès ya Wehrmacht.
  Bon, Hitler, oyo azalaki na instinct oyo eleki mayele ya bato, asosolaki ete yango ezalaki nzela ya malamu koleka.
  Etumba na URSS esili. Banazi babandaki liboso kopesa basoda na Afrika. Lisusu, bato ya Angleterre babandaki kobundisa Rommel. Bon, bongo nini? Mpe ba Fritz bazwaki mpe bakitisaki basoda na Malte. Ya solo, liboso kobwaka ba bombe na ba Anglais kuna.
  Ya solo, oyo elandi ezali bongo kobundisa Gibraltar. Hitler ye moko akutanaki na Franco.
  Lokola, omoni ndenge Allemagne ezali makasi. Alongaki URSS. Akangaki bato milio minei ya Russie mpe bankóto mingi ya ba chars. Mpo na biso, Espagne ezali lokola AVC na karte. Toko occuper soki otiki ba troupes eleka te. Mpe soki ozangi yango, okoki kozwa eloko moko na Afrika. Lisusu, Grande-Bretagne esili kokufa mpe ekokende esika moko te!
  Franco, lokola asosolaki ete Espagne ekoki kozala occupée mpe chance ezalaki te, andimaki.
  Kobundisa Gibraltar elongaki, mpe nokinoki mpenza. Citadele ekweyi. Et puis ba Allemands bakotaki na Afrique équateur.
  Bato ya Angleterre babungisaki mbongo mingi. Bakangaki bango lokola ba suckers.
  Rommel alongaki Grande-Bretagne na Libye mpe abandi offensive na Egypte. Bakangaki Alexandrie.
  Na nsima, abimaki mpe akatisaki Canal Suez. Kotonga elonga na bango, ba Allemands bazwaki Irak, Koweït, mpe Moyen-Orient mobimba.
  Wehrmacht ebungisaki basoda mpe bakonzi mingi te na ɛsti. Mpe basoda na ye bazalaki mingi mpe bazalaki na mayele mingi mpe bazwaki formasyo malamu koleka ba Anglais mpe mingimingi mampinga ya bakolonia.
  Ba Anglais bakokaki kokanga likambo yango mpe, na ntembe te, babungisaki. Soki URSS ezalaki te, ba Fritz balongaki kobundisa Grande-Bretagne malamu.
  Mingimingi, Grande-Bretagne esengelaki kobungisa bakolonia na yango. Limpinga na yango ya mabele ezalaki na bolɛmbu mingi mpe ezalaki na etumba mingi te mpo na kokanga ba colonie na basoda oyo bazalaki mingi mpe bazalaki na disipilini ya Wehrmacht.
  Kasi kotya likebi mingi na fleet esimbaki te. Nsima ya kokweya ya Gibraltar mpe Malte, ekómaki likoki te ya kokanga Afrika. Yango wana, Rommel akangaki Canal ya Suez. Mpe ata na mabele, ba Allemands babetaki ba Anglais na but moko. Nsima ya etumba na URSS, Wehrmacht ekomaki lisusu makasi mpe ezwaki elikya mingi na makoki na yango, mpe ezwaki mayele mingi ya bitumba.
  Yango nde ndenge Afrika ezwamaki mokemoke. Mpe na nzela ya Iran ba Allemands bakotaki na Inde. Kuna mpe, ba sépoys ya mboka yango balingaki te kokufa mpo na Grande-Bretagne. Mingimingi, ba Allemands bapekisamaki mingi mpo na ntaka, kozanga banzela, boyokani ya kotandama, mpe mikakatano ya bopesi biloko koleka basoda ya Grande-Bretagne.
  Etats-Unis elongolami mputulu mpo na kokima bitumba. Balongolaki kutu etumbu nyonso oyo bapesaki Japon.
  Kasi atako bongo ba samurai babundisaki Libongo ya Pérou. Esengelaki komibatela mpe kozwa biloko ya Grande-Bretagne na Azia. Mpe bato ya Japon basalaki yango.
  Na mokuse, na mbula ya ntuku minei na mibale mpe na ndambo ya liboso ya mbula ntuku minei na misato, ba Allemands mpe ba Japonais bazwaki Afrika, Australie, mpe Azia mobimba. Mpe na sanza ya libwa 1943, kokita na Grande-Bretagne elandaki. Ya solo, nsima ya kobwaka babɔmbi minene. Ba Allemands basalelaki Yu-288, mpe Yu-188, mpe bamasini mosusu.
  Lokola ebungisaki bakolonia na yango mpe elɛmbaki na etumba ya masuwa oyo ezalaki na nse ya mai, Grande-Bretagne ekokaki koboya te.
  Mpe ba Allemands bazalaki na biloko mingi, mpe mingimingi mosala. Babwakaki mpenza babɔmbi na bingumba mpe baizini nyonso ya Angleterre. Et puis, bien sûr, atterrissage ya ba troupes mpe usage ya ba Panthères, ba Tigres, ba Lions et même ba Souris. Bon, ya solo, mpe ba tanks amphibies mpe mituka oyo ezali na nse ya mai.
  "Mouse" esilaki liboso ete opération ebanda, mpe abundaki kutu. Kasi "Ba soso" bazali kilo mingi.
  Bato ya Gerda oyo bazalaki na masuwa Panther bazalaki komikesana na etumba. Nsima ya kozwa Grande-Bretagne, ba Allemands bazalaki kaka kobunda na États-Unis na boumeli ya mwa ntango. Abetaki ba Américains libanda ya Islande. Kasi mpo na ba communications oyo epanzani, kokanga Amerika emonanaki mosala ya mpasi. Atako bongo, Mbu Atlantike ezali lisɛki te. Sauf soki ba bombardeki moninga moko pe babundi na mer.
  Ba sous-marins ya Allemagne esalemaki, ata mpe kosalela peroxyde d"hydrogène, mpe ezindisaki pene na masuwa mobimba ya Amerika.
  Kasi, ezali naino mpasi mingi mpo na kokanga États-Unis. Etumba yango eumelaki, mpe nsukansuka basoda ya Allemagne bazwaki bokonzi mpe bakómisaki kimya.
  Na sima ba Allemands babalukaki na URSS.
  Na 1945, ba E-50 mpe E-75 ebandaki kobimisama. Hitler apekisaki kobimisa ba chars oyo ezalaki pɛpɛlɛ koleka tɔni ntuku mitano, longola kaka mwa molɔngɔ ya mituka ya kolukaluka.
  Panther ezalaki na kilo ya tɔni ntuku minei na minei na ndambo. "Panther" 2 ezali déjà na ba tonnes ntuku mitano na mibale. E-50 esi ebendaki pene na ba tonnes ntuku motoba na mitano. Tank ya suka ezalaki na armure frontale très decente ya 150 millimètres na coque na angle ya 45 degrés, mpe 185 millimètres na liboso ya tourelle, mpe na angle. Munduki ya 88 mm na bolai ya molangi ya 100 EL. Na 82 mm ya armure na ba côtés, pe na ba pentes. Na kosangisa na moteur, oyo e accélérer na 1200 chevaux tango ematisaki, ezali réservoir moyen ya makasi mingi.
  Plus zomi na mibale ya ba tours na minute.
  E-75 moko ya kilo koleka oyo ezalaki na kilo koleka tɔni ntuku libwa. Tank oyo emonanaki ete elongaki mobimba te. Munduki ya 128mm ezalaki na vitesse ya tir ya malembe, ezalaki na vitesse ya muzzle ya se, mpe ezalaki na ba avantages te na proximité soki tokokanisi yango na 88mm E-50.
  Armure frontale ya coque ezali mwa malamu koleka 160 millimètres na angle ya 45 degrés. Kasi, esengeli lisusu te. Esimbaka minduki nyonso ya Amerika, mpe oyo ya Union soviétique mpe. Protection ya tourelle ezali excellent : 252 millimètres na liboso, 160 millimètres na mipanzi mpe na sima. Ekoki komonana ete ata moke te ezali na libateli oyo ekoki kotyelama motema mingi to moke mpo na linɔ́ngi, mingimingi mopanzi.
  Mopanzi ya boîtier ezali 120 mm, oyo ezali acceptable, en plus okoki pe kokanga ba écrans. Nzokande, motɛ́lɛ yango ezali mpenza na bolɛmbu na nguya ya 900 ya mpunda. Na mobimba, ya solo, tank yango esilaki te mpe ezali mpenza molai. Ezali kokundolisa ngai Tiger-2 oyo ekoli mpenza mpe ezali na mikakatano ya ndenge wana.
  Mituka nyonso mibale ya Allemagne ezali ya kokoka te, kasi E-50 ezali, ya solo, malamu koleka.
  Bon, mpe lisusu E-100. Kasi motuka oyo ezali kutu kilo mpe ezali na bizaleli ya kotambwisa motuka ya mabe koleka E-75.
  E-100, mpo na masse na yango monene, ezalaki kobimisama na motango moke.
  Mpe basoda bango moko mingimingi bandimaki E-50.
  Na printemps 1946, précisément le 20 avril, anniversaire ya Fuhrer, ba Allemands bakendeki na URSS.
  Bazalaki na mituka mpe bisaleli mingi. Ba dizaines de milliers ya ba tanks ya ba versions différentes. URSS ezalaki mpe na ba sérieux T-34-85 mpe IS-2 mpe IS-3 na mosala. T-44 elongaki mobimba te. Kasi T-54 ezalaki naino prêt te.
  Ba Allemands babimisaki ba E-50 na E-75 na ebele.
  Nsima ya kobungisa eteni monene ya mboka, Staline apekisaki kosala mituka ya kilo koleka tɔni ntuku minei na nsambo.
  Longola motángo monene ya ba T-34-85, mpe IS-2 mpe IS-3 oyo ezalaki mwa moke, SU-100, oyo ezalaki mondoki oyo ezalaki mpenza pɛtɛɛ mpe oyo ezalaki kosala malamu, oyo ezalaki kotambola yango moko, esalemaki mingi.
  Esengeli koyeba ete char oyo eleki monene, T-34-85, ekokaki kaka kokɔta na molɔngɔ ya ba E-50 ya Allemagne na mopanzi, mpe E-75, ata soki eutaka na mopanzi, ezalaki makasi mingi, mpe kaka SU- 100 ekokaki kosala yango, mpe ata na ntango wana kokangama.
  Na yango, emonani polele ete nguya yango ekokani te. Ba chars ya Allemagne yango moko ekɔtaki na ba chars ya Union soviétique na mosika mpenza. Mpe kaka IS-3 nde ezalaki na libateli oyo esepelisaki mingi to moke mpo na elongi, mpe na nsima eteni ya likoló.
  Tala ba Allemands oyo bazali ko puser na territoire ya URSS.
  Gerda, Charlotte, Christina mpe Magda na E-50. Bamibɛtaka banzembo mpe bazali konguluma.
  Tokonyata liseke ya mpate-mobali ya moto nyonso, .
  Nzambe Mozwi-ya-Nguya-Nyonso akozala mpo na biso!
  Mpe ndenge bakozwa yango mpe bakobɛta masasi na monguna.
  Ba ntuku misato na minei balongolaki tourelle na yango. Oui, équipage ya combat, okoki koloba eloko te.
  Charlotte alobaki na esengo te ete:
  - Atako bongo, bibundeli na biso ezali malamu mingi te. Monguna akoki kutu kokanga etanda yango!
  Christina alobaki boye:
  - Kasi munduki ezali ya sikisiki mpe ebomaka ! Na yango, moko azali kofuta mosusu!
  Gerda alobaki na mongongo ya nse:
  - Tokopasola bato nyonso!
  Pendant ce temps, Natasha na SU-100 na équipage na ye azali kobunda na Fritz.
  Oleg Rybachenko abimaki kozala membre ya mitano ya équipage ya SU-100, elongo na Natasha, Zoya, Augustina na Svetlana.
  Bana basi yango baningisi motó mpo na komonisa ete:
  - Ozali mobundi, oyo ezali monene !
  Natasha abɛtaki monguna masasi. Bus yango ebɛtaki motuka moko ya Allemagne na elongi mpe ekómaki ricochet. Mwana mwasi yango atyaki makolo na ye mpamba na nkanda. Mpe atalaki ete:
  - Mpe sikoyo ozali mwana mobali ! Emonani lokola ozali na mayele, boye te?
  Oleg aningisi motó. Azali mwana mobali oyo akufaka te, elingi koloba akoki kosala makambo mingi. Tala E-75 ya Allemagne oyo ezali kokende liboso. Ndenge nini kobuka yango?
  Génie ya mwana mobali akanisaki yango mpe alobaki na mongongo ya nse na projectile:
  - Tozali bibende, ya makila moko - ngai na yo!
  Mpe na lisalisi ya makolo na ye ya mpamba, ya bomwana abalusaki esika ya kotala mpe abetaki masasi.
  Kaka ndenge char allemand ezalaka makasi te na bibundeli ya liboso, kasi soki obeti yango exactement na suka na suka to combinaison ya ba lignes ya force, char etiki. Mpe na nsima ebende yango epasuka mpe trousse ya bitumba ebandaki kopanzana.
  Oleg Rybachenko azali koloba na mongongo makasi:
  - Oyo ezali classe ya likolo !
  Natasha abɛtaki litindi ya mwana mobali yango oyo ezalaki mpamba mpe aningisi motó:
  - Kobeta!
  Oleg Rybachenko abeta lisusu masasi uta na SU-100. Babetaki masasi uta mosika, mpe na nsima kanɔ́ ya Union soviétique ya 100 mm ezwaki te ba chars ya sika ya Allemagne: E-50 mpe E-75. Mais garçon wana aza phénoménal. Mpe alongi kobɛta monguna.
  Mwana mobali ya Terminator abeti lisusu masasi. Mpe ebukaka na nzela ya E-50. Tank oyo ezali mbangu mpe esengeli kobɛtama. Kasi ba Allemands bazali ntango nyonso kopusama makasi mpe makasi.
  Zoya azali kobɛta masasi. Mpe na bosikisiki mpenza.
  Beta monguna na kati ya linɔ́ngi. Na nsima Oleg Rybachenko abeti lisusu masasi. Mondoki ya milimɛtrɛ nkama esalaka makamwisi.
  Génie ya mwana mobali azali koganga:
  - Nakopasola yo! Nakopasola yo! Ekozala na bosepeli na yo te!
  Mpe lisusu, lokola mwana mobali, akozwa yango mpe akobɛta yango na bosikisiki mpenza. Mpe ekopasola mpenza monguna.
  Na nsima, ekolakisama na:
  - Nazali combattant supersonique !
  Mpe lisusu akobɛta masasi na lisalisi ya makolo na ye mpamba.
  Mwana mobali yango azali komonana kaka mbula zomi na mibale, kasi azali mbangu mingi mpe azali phénoménal.
  Awa abɛtaki masasi na lisalisi ya misapi na ye ya makolo mpamba mpe Augustin.
  Mpe mwana mwasi yango akweaki nzela ya E-50.
  Ba Allemands bazali kozwa mbeba monene. Kasi avalanche na bango ya ba chars ezali kopusana mpe kopusana. Tala E-100 oyo ezali kotambola. Lisusu bibundeli ya nguya, bibundeli mpe nguba.
  Kasi bana na ye ya basi mpe ya mobali mpe baleki.
  Motuka moko ya Allemagne ezali kopela mɔtɔ mpe epasolami.
  Oleg Rybachenko ayembaki boye:
  - Nkembo na Mboka Mosantu, .
  Na nkanda oyo ezali ya mabele te!
  Lisusu mwana mobali abetaki masasi, abukaki fasciste mpe akangaki miso na bana basi. Mpe lisusu mwana mobali yango abɛti masasi mpe abebisi monguna.
  Toloba solo, azali mwana mobali ya kobunda. Mpe akobɛta yo na libenga. Mpe char "Tiger"-2, oyo esilaki kala kasi ezalaki na nguya, ekomaki victime. Panther 2 allemand ezali mpe konyokwama na bokweyisami. Kasi azalaki pene ya kolonga Amerika yango moko.
  Mpe sikoyo URSS ezali kofina.
  Oleg Rybachenko azali kobɛta masasi mpe kobɛta na bosikisiki.
  Mpe bongo babandaki kobɛta masasi na ngala mpe koyemba...
  Natasha abɛtaki ye makolo mpamba mpe agangaki:
  - Oyo euti na taiga...
  Zoya mpe abɛtaki misapi ya makolo na ye ya mpamba mpe agangaki:
  - Na ba mer ya Angleterre...
  Augustin mpe abɛtaki libenga mpe alobaki boye:
  - Armée rouge !
  Svetlana abetaki ba missiles na misapi ya makolo ya mpamba mpe alobaki ete:
  - Makasi koleka nyonso!
  Oleg Rybachenko asibi ye mpe alobaki:
  - Mpe tika Red...
  Natasha abetaki masasi mpe agangaki:
  - Ezali kofina makasi!
  Zoya mpe abɛtaki mpe agangaki:
  - Bayonette na yo na loboko ya calloused!
  Augustin abɛtaki makolo mpe agangaki ete:
  - Mpe esengeli to...
  Svetlana abetaki efundeli ya koboma mpe alobaki na mongongo makasi ete:
  - Ekoki kopekisa te!
  Oleg Rybachenko abetaki lisusu masasi, koseka:
  - Kende na oyo ya suka...
  Natasha atindaki libenga moko mpe agangaki ete:
  - Combat ya liwa!
  Mpe bana basi bapalanganaki, kanɔ́ ebɛtaki tii ntango ba obuse esilaki.
  Ee, Oleg Rybachenko azali lisusu na etumba.
  Kasi Armée rouge ezali na mpasi. Ba Allemands bazali kokende liboso. Bazali na bisaleli mingi mpe basoda ya makolo mingi. Mpe bato ya Japon bazali mpe kouta na ɛsti.
  Ekoki kotelemela nguya ya boye te.
  Gerda na bato na ye babundaka na masuwa E-50. Ba Allemands bazali déjà ko stormer Voronezh. Bitumba yango ezali makasi.
  D"une part, char allemand ezali très bien en tant que combattant ya ndenge na yango. Kasi libateli oyo ezali na kati ya masuwa ezali mpenza ya bolɛmbu. Mpe oyo ezali inconvénient na yango, yango wana bana basi basengeli kozala ekɛngɛ.
  Ezali naino na ebele ya ba T-34-85 oyo ezali kobimisama. Motuka oyo ezali naino na kobimisama mingi, mpe kanɔ́ ya Allemagne ya 88 mm na 100EL ebukaka mbuma mingi na ntaka molai.
  SU-100 ezali mpe kobimisama mingi, oyo, lokola ezali mondoki oyo etambolaka yango moko, ezali mpasi te mpo na kobimisa yango koleka char, kasi ezali ebundeli ya makasi koleka.
  Sikawa, kofinaka bouton ya joystick na misapi ya makolo ya mpamba, Gerda abukaki na kati ya kokauka ya Union soviétique. Soki ozali mosika, motuka ya ndenge wana ekoki kozala likama mingi.
  Terminateur blonde azuaki yango pe ayemba:
  - Ba nerfs na ngai esalemi na bibende te, .
  Ozwi ngai mpenza!
  Mpe nsima Charlotte abetaki kanɔ́ mpe anyataki ntuku misato na minei.
  Mpe mondoki oyo ebetaka masasi zomi na mibale na miniti moko ekómaka mosika.
  Na nsima, Christina abɛti masasi. Mpe akosala mpe yango na bosikisiki mpenza mpe na bosikisiki. Abukaki char moko ya Armée rouge mpe agangaki:
  - Mɔtɔ oyo ezali kopela makasi! Hooray mpo na Staline!
  Na nsima, Magda mpe abɛtaki. Asalaki yango na bosikisiki mpenza na kosaleláká misapi na ye ya makolo mpamba.
  Mpe ayembaki boye:
  - Pona nkembo ya Père ya seko!
  Sima na yango fille abimi na koseka...
  Masini ya Allemagne esalaka na ndenge ya mbeba te.
  Moto oyo ezwaki mpasi ezalaki IS-2, char moko ya makasi mpe ya likama, kasi ebatelamaki malamu te na liboso ya tourelle.
  Kaka IS-3 nde ezali na protection frontale relativement malamu, kasi tank oyo ezali kaka kobimisama na ba petites série. Lolenge na yango ya linɔ́ngi ezali mindɔndɔ mingi. Atako IS-3, ndenge momeseno ya bitumba emonisi yango, ata moke te ezali na libaku ya kopusana penepene na mituka ya série E na mosika.
  Ba chars ya kilo koleka esalemi naino te na URSS, mpe ata bokeli na yango ekangami. Yango, ya solo, ebimisaka mokakatano. Ba Allemands bazali kaka na munduki ya pete oyo ekoki kosala yango moko na série na bango, kasi production na yango esili pene ya kozala congelé. Atako masini yango ezali mabe te.
  Kaka bato mibale ya masuwa mpe bolai ya mɛtrɛ moko na ndambo. Moke na canon ya 75mm oyo ewutaki na Panther. Mozangisi ya mituka ya Union soviétique.
  Kasi Fuhrer alingi nguya. Ata E-50 ezali mokemoke na nse ya E-75, oyo ezipami mpe na nguba na mipanzi.
  E-75 ezali mpasi mpo na kokɔta ata na mopanzi. Mpe ba Allemands ba profiter na likambo oyo na ba ruptures...
  Ba pilotes mibale ya Allemagne Alvina na Albina basila kolonga koleka motango ya ba avions oyo ekweyi na nkama misato mpe bazwi : Croix de Chevalier ya Croix d"Iron na nkasa ya chêne ya argent, mipanga mpe diamant.
  Ba filles baza ba guerriers cool boye pe ba cool na mokili. Ee, ata soki Huffman azali na ba avions mingi oyo ekweyi tii sikoyo, ezali kitoko mingi koleka.
  Mpe, lokola mobeko, babundaka kaka na bikini mpe makolo ngulu.
  Alvina akweyaki ba avions misato ya Union soviétique oyo ewutaki na ME-262 X na ye na ba canons ya avion ya 30 mm mpe agangaki:
  - Nazali mwinda ya annihilation !
  Albina, oyo azalaki kobɛta mɔtɔ ya ndenge wana, andimi ete:
  - Mpe tozali bobebisi mobimba :
  Mpe akataki ba avions soviétiques minei mosusu...
  Babundi yango babundaka mingi na ezalela ya motema, kasi basɛkaka ntango nyonso.
  Balingaka mibali mpe basalaka na minoko na bango. Mpe basepelaka na yango. Ba beautés ya kobunda ya boye.
  Babwaki TU-3 soviétique mpe babukaki yango biteni... Oyo ezali mbote na bango ya mɔ́tɔ.
  Ba filles, na mokuse, ba décevoir yo te. Mpe Armée rouge ezuaka epai na bango.
  Kasi par contre, Anastasia na Mirabela bazali pe kobunda na bikini kaka na makolo ngulu - ko racking ba scores na bango! Bazali ba filles très agressifs.
  Mpe Anastasia akweyaki mpɛpɔ moko ya Allemagne mpe alobaki boye:
  - Nazali pilote monene !
  Mirabela akweyaki motuka moko ya Allemagne na kanɔ́ mpe agangaki:
  - Nazali super guerrier!
  Ba filles bazali vraiment oyo toza na besoin...
  Kasi bazali kobunda na ba Yak-9 Ts oyo esilá ngala, oyo na ndenge ya bomoto ezali na niveau te na ba avions jet allemands. Kasi ba beautés ba réussir kobunda. Mpe bakimaka ete bákwea bango masasi.
  Mpe mpo na nini? Po bazalaka makolo ngulu pe na bikini. Na yango, lolenge ya kokata bango ezali te.
  Babundi, ndenge tozali komona yango, basosolaka soki loposo ya mpamba ezali nini.
  Anastasia akweyaki mobundi mosusu ya Allemagne mpe agangaki:
  - Pona Mboka-Mama!
  Mirabela akataki HE-162 mpe agangaki:
  - Mpo na Staline!
  Mpepo ya bitumba ya Allemagne oyo ezali na likama mingi ezali ME-262 X, ezali na ba canons ya mopepe mitano, mbangu monene, mapapu oyo ebalusami, mpe bibundeli ya makasi.
  Ezali pete kobwaka motuka HE-162 oyo ezali pete, ya talo moke, kasi ekoki kosala manœuvre mingi.
  ME-1010 elongaki mobimba te mpo na ba Allemands, na ntembe te ezali mpepo malamu mpenza na oyo etali bizaleli ya kopumbwa, kasi mapapu na yango ebongwanaka mpe esɛngaka bakumbi mpepo oyo bayebi mosala malamu mpenza. TA-183 emonanaki kozala malamu mingi, mpe ekendaka mpe liboso.
  Kasi Hitler alingaka mingi ME-262 X oyo ebatelami mingi, oyo ezali na bibundeli ya makasi.
  Mituka ya Luftwaffe oyo etambwisami na hélice esili naino te. TA-152 ezali motuka oyo elongi mingi mpo na kosalela makambo mingi, mpe ME-309 ezali naino na etumba. Baleki babundi ya Union soviétique na mbangu mpe na bibundeli. Mpe atako Yu-488 ezali motuka oyo etambwisami na hélice, ba Yaks ya Union soviétique ekoki ata kozwa yango te. Oui, ata LA-7 oyo ezali na avancement mingi ezali inférieur ya voiture oyo na vitesse.
  Mpe nini kosala contre ba jet bombers: Arado, Yu-287 mpe basusu.
  Aviation soviétique, oyo ezangi ba avions jet, ezali na bolembu.
  Kasi, Anastasia na Mirabela bazali kaka kolonga kozwa ba scores ya malamu ata na ba conditions ya boye.
  Bongo bazongaki, batyaki esansi mpe bakendaki lisusu na etumba. Bazo beta bango lisusu na ba voitures allemands. Mpe basalaka yango na bopusi monene.
  Moto moko te na aviation soviétique akoki kokokanisa na babalani na bango. Longola yango, bana basi basangisaka nzoto mpo bázala makasi. Mpe mbala mingi bazalaka ntango nyonso na mibali ndenge na ndenge. Mpe yango epesaka bana basi makasi ya ndenge wana!
  Oyo ezali moko ya ba secrets ya succès phénoménal na bango.
  Bana basi basi bazwi monzoto ya wolo ya Elombe ya URSS, mpe bazongisi miso.
  Bapumbwaki lisusu zingazinga mpe babwakaki moto moko masasi.
  Anastasia akataki Yu-288, motuka moko ya makasi mpenza, na kanɔ́ na ye ya mpɛpɔ ya 37 mm.
  Mpe Mirabela akweyaki jet Yu-287, mpe asalelaki mondoki yango ya 37 millimètres. Mindoki ya ndenge wana epesaki nzela, na bosikisiki ya kokamwa ya bana basi, ya kobɛta mituka ya banguna na mosika. Atako masasi ezalaki mingi te, ozalaki na likama ya kokufa.
  Bana basi yango bazali kobɛtabɛta makolo mpamba mpe bazali koyemba:
  - Ba faucons ya kopumbwa lokola ba aigles, .
  Tozali liboso mpo na Staline!
  Elonga na biso ezali kaka na coin
  Fungola compte na yo ya gagnant!
  Na yango, babundi, ya solo, bakotika te ete bafascistes bálongwa na nsinga. Mpe bakobɛta ye makasi mpenza na boye ete ekosala Fuhrer mpasi.
  Anastasia Vedmakova, ya solo, azali kosala ba manœuvres. Yak-9 ezali koleka kilomètres nkama motoba, ekowumela te, na munduki ya kilo ezali kutu mokuse, kasi ebwakaka mpe ebalukaka mingi to moke.
  Mwa malamu koleka Yak-3, oyo, nzokande, ezali na ntalo mingi mpe esengaka duralumine ya lolenge ya malamu. Mpe URSS ebungisaki teritware mingi. Mpe Yak-9 ekoki kobimisama na motuya monene mpenza.
  Kasi lolenge moko te ya kolanda Reich ya Misato, elongo na Japon.
  Mirabela akwesaki ME-262 mpe ayemba:
  - Pona nkembo ya Mboka Mama ya Russie,
  Tokopesa mokili mobimba esengo!
  Anastasia akataki Allemand mosusu mpe agangaki:
  - Oyo ezali kombo ya bolingo oyo eleki kongenga !
  Mpe lisusu ndenge ekoganga. Mpe abɛti Fritz.
  Bana basi bazali, ya solo, très, très cool.
  Na ntango yango, ba Allemands bazali kokɔta na mozindo mpe mozindo na teritware ya URSS.
  Ba Japonais mpe bazali komipesa na bango moko. Mpe bazali mingi mpe bazali kobengana ba Chinois liboso na bango.
  Basoda ya jaune bazali koluka kobukana. Mpe babwakaka mpenza bibembe na bisika nyonso oyo bakoki kopusana penepene.
  Kasi ezali mingi mpenza na boye ete nsukansuka babukaka.
  Ba Japonais na basoda na bango ya jaune bazali kobundisa Khabarovsk. Ba pertes ezuami ata muke te.
  Kasi bakutani kuna na bana basi ya Union soviétique.
  Alenka na équipe na ye.
  Bana basi ba défendre Khabarovsk. Babwakaka ba grenades epai ya monguna na makolo mpamba.
  Mpe bayembi mpe na koseka:
  - Tozali bana basi ya malamu, .
  Na défaite ya ba combattants nionso...
  Mongongo ezali makasi mpenza
  Na nkembo na ba tata ya ba fou!
  Mpe lisusu ba grenades oyo ebwakami na makolo mpamba ya ba beautés epumbwaka.
  Alenka, ntango kaka apesi tour, akati Chinois na nse mpe azali koganga:
  - Nkembo na mabele na biso!
  Anyuta akobwaka grenade na makolo mpamba mpe akoganga:
  - Na kombo ya ba pouvoirs supérieurs !
  Mpe akobɛta yo mpe na mopɛpɛ oyo ebomaka.
  Na nsima, Angelica abɛti masasi. Mpe abwakaka mpe grenade na makolo mpamba.
  Mpe azali koganga:
  - Na ba frontières ya sika !
  Et puis Maria akobeta yo pe. Mpe akataki mpe babundi ya jaune na bopanzani, koyemba:
  - Mokila na mokila! Liso mpo na liso!
  Mpe azali kokanga miso epai ya baninga na ye.
  Et puis ba jeux olympiques ekobwaka boîte mobimba ya ba explosifs na ba samurai na ba Chinois.
  Mpe ekoganga:
  - Pona nkembo ya Pátria!
  Mpe lisusu mitano babebisi mampinga ya bapaya.
  Kasi ba Japonais basila kosangisa ba Chinois ebele. Bamataka mpe bamataka. Mpe bitunga mobimba ya bibembe ekolaka.
  Alenka abeti masasi, abwaki na talon na ye ya pamba mpe azali koganga:
  - Mpo na Staline!
  Anyut akobwaka mpe grenade na makolo mpamba mpe akonguluma:
  - Balakisi!
  Angelica akobwaka ligne. Abwaki likabo na makolo mpamba mpe azali koganga:
  - Mpo na Lénin!
  Mpe na nsima Maria abɛti monguna. Mpe na misapi na ye ya makolo mpamba akobwaka libebi.
  Sima ba Chinois ba panzani na ba direction nionso...
  Et puis ba jeux olympiques ekozua pe eko boma baril ya nitroglycérine. Mpe ekoboma moto nyonso.
  Na ba militaristes bakweya...
  Oleg Rybachenko na équipe na ye bazali kaka kobunda mpo na Tula. Ba Allemands bazali koluka kozinga Moscou. Engumba ya Tula esi ebenganaki attaque ya ba Fritz na '41.
  Kasi monguna azali makasi mingi sikoyo. Mpe ezali kobɛta masasi na makasi. Mpe ba bombe ezali kokita na Armée rouge, mpe ba forces mosusu ya kobebisa.
  Monguna moko ya nguya mingi. Mpe babwakaka babundi ya moindo mingi, ba Arabes, mpe mindele na etumba. Mpe emonani lokola ete ekoki kopekisa yango te.
  Oleg Rybachenko abeta masasi na E-75 mpe ayemba:
  Soda azalaka ntango nyonso na nzoto kolɔngɔnɔ
  Soldat azali prêt pona nionso...
  Mpe mputulu lokola oyo euti na batapi, .
  Tozali kolongwa na banzela, .
  Mpe ekotika te!
  Mpe kobongola makolo na yo te
  Bilongi na biso ezali kongɛnga
  Bottes ezali kongɛnga!
  Mpe lisusu mwana mobali yango abɛti Nazi makofi na mosika. Kasi nguya yango ekokani mpenza te.
  Atako Tula atelemi na elombe. Mpe na sudi, Banazi bazali kopusana pene na Stalingrad.
  Kasi, bakanisaka ete bakolonga nini kuna?
  Oleg Rybachenko abeti lisusu masasi na ba Nazis mpe ayembi:
  Mpe mobulu ya boye
  etondisaki univers...
  Mawa ya bomoto - .
  Yika mpiko na mpasi mpe bampasi!
  Mpe lisusu mwana mobali yango abomamaki, mpe Mouse-2 ya fasciste, masini moko ya nsɔmɔ mpenza, ezalaki kozika.
  Natasha alobaki na lolenge ya mayele ete:
  - Ba forces moko te ekoki kotelema contre biso !
  Mpe akangaki miso epai ya mwana mobali yango.
  Na sima Zoya pe abeta. Lisusu agangaki:
  - Pona accès na ngai na victoire !
  SU-100 esalaka yango moko mpe ekanisaka te kopekisa ba bombardements.
  Ba Allemands bazali ko contourner mokemoke Tula. Bazali na ba forces ebele, infanterie ebele. Mpe ba tanks ya ba marques ndenge na ndenge ezali kotambola.
  Na ndakisa, awa ezali kaka "Lev"-2, masini moko ya nguya mingi: ezali na kilo ya tɔni nkama moko, mpe bibundeli ya liboso ezali na milimɛtrɛ 300 na angle. Emonani lokola ete eloko moko te ezali koleka.
  Kasi Oleg Rybachenko azali kaka kobɛta masasi. Alakisi classe na ye ya likolo - sniper.
  Pe amibeti, pe amibeti...
  Kaka biteni nde epumbwaka epai ya Banazi. Kasi bazali kaka na mposa ya kokita te.
  Oleg Rybachenko azali koganga:
  - Avenir ezali ya biso, .
  Tozali ba aigles - Jedi!
  Et encore garçon wana asalaka ba coniques. Et encore ba fascistes bazuaka nickel.
  Mpe équipage ya ba chars ya Gerda"s bazali déjà na Stalingrad. Ezali na bitumba ya makasi boye oyo ezali koleka awa.
  Gerda, azali kobɛta masasi, azali koganga:
  - Nzoto na ngai ezali ebende !
  Charlotte afinamaki ba boutons ya joystick na misapi ya makolo ya mpamba mpe agangaki:
  - Donc utile pona combat !
  Mpe akangaki miso epai ya molongani na ye.
  Na nsima, abɛtaki lisusu mpe abukaki ntuku misato na minei.
  Na nsima, Christina mpe abetaki masasi. Abukaki sécheuse ya Armée rouge mpe agangaki:
  - Nazali mwana mwasi ya ligboma! Nakopasola bato nyonso!
  Mpe na nsima Magda abandaki kobɛta masasi na makolo mpamba.
  Mingimingi, bana basi oyo bautá na Allemagne bazali kosala malamu. Mpe bapakolaka monguna.
  . MOKAPO No. 2. Ezali na ntina te
  Kasi motuka na bango ebɛtamaki na mopanzi. Nasengelaki kotɛlɛma mpe kobongisa yango.
  Gerda alobaki na ndenge ya capricieux:
  - Tozo bebisa lisusu tango !
  Charlotte apangusamaki makolo na ye ya mpamba na likolo ya bibundeli mpe agangaki:
  - Tokozongisa mabe mpe tokolonga !
  Mpe na nsima azwaki yango mpe alakisaki mino na ye. Mpe abimisaki miinda ya moi na mino na ye oyo ezalaki lokola mayaka.
  Christina azwaki yango mpe agangaki:
  - Pona Mboka Mama sans conseil !
  Mpe akobɛta mpe litindi na ye ya mpamba na bibundeli!
  Magda andimaki ete:
  - Mpe buzoba te !
  Bana basi bazwaki ekateli ya kobɛta échecs mpo na sikoyo. Couple pona couple. Mpe babandaki kotonga mayele moko kuna.
  Lisano yango ezali kosepelisa. Kasi bana basi yango bazalaki koswana mpo na likambo nyonso oyo bazalaki kosala mpe bazalaki kobɛtabɛta mitó.
  Gerda alobaki na mino ya polele ete:
  - Nakozala axiome ya likolo koleka !
  Na ndenge akoseka...
  Nakanisaki moto oyo azwaki nkombo na ngai uta na lisapo ya Andersen. Yango wana, miyibi bakangaki ye na zamba. Babukaki motuka, mpe balongolaki pene na bilamba nyonso ya Gerda mpe basapato ya ntalo mingi. Bongo Gerda azali lisusu makolo ngulu, mpe na elamba ya saki. Oyo nde ndenge azalaki komonana, na maboko na ye ekangami sima ya mokɔngɔ.
  Atambolaka na zamba ya malili ya eleko ya ɔtɔnɛ. Sole ya pamba eyokaka bokutani nyonso, botubi nyonso, etape nyonso. Gerda azali kobanga mpe azali na nzala.
  Alongaki kutu kobika na ndako ya mokonzi. Mpe malili ezali na matiti ya eleko ya ɔtɔnɛ, oyo ezali kokundwela ye malili oyo autaki kokutana na yango.
  Gerda asɛkaki... Akanisaki ete lisapo ya Andersen ezalaki polele kozanga na talons toast. Mpe yango ekozala malamu mingi!
  Babongisaki tanki yango nokinoki. Ba dégâts ezali moke. Atako obuse ya canon ya 100mm ebɛtaki na ngambo. Oyo ekoki kozala likama.
  Charlotte afinaki ba boutons ya joystick na misapi na ye ya makolo ya mpamba mpe ayemba:
  - Nazali mobebisi ba tank, .
  Motema ezali kozika...
  Mondoki ezali esika na ngai ya kofanda!
  Mpe libenga yango ebukaki ntuku misato na minei mosusu. Mpo na sikoyo, ezali T-34-85 nde ezali koyangela esika ya etumba. Mpe mituka ya kilo ezali mpenza mingi te na Armée rouge.
  Kasi na nsima, IS-3 ebimaki. Ezali na esika moko ya bolɛmbu: eteni ya nse ya nzoto. Elongi ezali na angle monene ya kobalusama. Ezali na lolenge moko: monɔkɔ ya pike. Kasi soki obɛti eteni ya nse ya elongi, mawa ekozala te.
  Magda asalelaki makolo na ye ya mpamba mpo na kolakisa mondoki epai ya monguna. Mpe ndenge ebɛtaki, mpe projectile epumbwaki.
  Mpe masini ya Union soviétique ezwaki makofi na misɔpɔ. Linɔ́ngi yango epasuka mpe ba obuse ebandaki kopanzana.
  Gerda agangaki ete:
  - Mpe ozali kitoko oyo azali na mokano malamu !
  Magda agangaki, koningana na mabɛ́lɛ na ye ya kokamwa:
  - Moto moko te akopekisa ngai !
  Charlotte andimaki na elikya nyonso ete:
  - Mpe moto moko te akolonga !
  Christina agangaki mpo na koyanola ete:
  - Ba mbwa ya zamba mabe enyataka banguna !
  Gerda agangaki ete:
  - Ba mbwa ya zamba ya mabe - salut na bilombe!
  Ba Nazi bazingaki Tula mpe bana, elongo na bana basi minei, basengelaki kobima na ring.
  Mwana mobali, mwana mwasi mpe bana basi bakimaka mpe babwakaka ba grenades na misapi ya makolo ya mpamba.
  Kasi Banazi babebisaka mpe bakoki kobɛta bango te.
  Oleg, oyo azalaki kobɛta masasi, ayembaki:
  - Na kombo ya Mboka Mosantu, .
  Tokoki kofukama na mabɔlɔngɔ na biso te!
  Margarita abwakaki likabo ya liwa na makolo mpamba mpe agangaki:
  - Te! Jamais ko livrer!
  Natasha, oyo azalaki kobɛta masasi mpe kopumbwa, abakisaki boye:
  - Tika ete mpasi moko te eya na ndako na biso !
  Mpe azalaki mpe kobwaka grenade oyo ebomaka na makolo mpamba.
  Na sima Zoya ako esquiver ba shrapnel, pe lisusu akosalela misapi na ye ya makolo ya pamba pona kotika ba crushing...
  Mpe ekoganga:
  - Ekozala monene !
  Et puis Angelica akobeta masasi na ennemi. Akataka ye na nse na nkanda ya zamba. Mpe ekoganga lisusu:
  - Nazali scie ya fou !
  Mpe grenade ekopumbwa uta na litindi na yo ya mpamba.
  Et puis Svetlana akozua yango pe akobeta yo makasi.
  Oyo ezali, ya solo, bana basi - oyo liwa ememaka na banguna.
  Natasha, azali kobɛta monguna masasi, azali koganga:
  - Moto moko te akopekisa biso, ata zabolo akoki kolonga biso te !
  Mpe grenade yango epumbwaka longwa na makolo na ye mpamba na arc. Mpe akobɛta, mpe akopalanganisa nyonso, mpe mosika.
  Ya solo, bana basi bazali na likoki ya kolonga teritware oyo etungisami. Na sudi, bitumba ezali koleka na Stalingrad, oyo Armée rouge ezali na yango. Nsima ya kobungisa makambo mingi, bato ya Japon bazwaki Khabarovsk mpe bazalaki kokende liboso na Vladivostok.
  Bon, bakokutana kuna na baye bazali na mposa na yango.
  Anna Witchakova akutanaki na molulu moko ya bopemi ya esengo mingi te elongo na mpunda na ye ya sembo oyo epumbwaka. Mpepo ya bitumba oyo ekómaki mama ya Mig-4, oyo ekweisamaki na bampɛpɔ mingi ya Allemagne, ezikaki kaka na ntango ya ba attaques aériennes ya armada ya Japon, ndenge moko mpe na motango monene ya mituka mpe masuwa mosusu. Nsima wana ba-voire oyo eutaki na Mokili ya Moi oyo ezali kobima ebɛtaki engumba yango, Vladivostok amonaki likambo moko ya mawa. Kasi, matanga ya bakufi esalemaki na ndenge ya basoda, na bopɔlɔ mpe nokinoki mpenza. Mokumbi-mpɛpɔ Vedmakova atumbaki makolo na ye, makolo ya mwana mwasi yango ezipamaki na bampota, mpe na bongo atambolaki makolo ngulu, konyataka na bokebi misapi ya makolo. Ba Japonais bazongeli naino te ba raids ba concentré ba efforts na bango na ko soutenir ba fronts oyo ezali kokende liboso. Vedmakova atambolaki zingazinga ya bitika, bazalaki kolongola yango na makasi, mpe kati na basali ezalaki na motango monene ya bana. Bato ya mikemike, makolo ngulu, na bilongi oyo ekómaki motane na moi ya sika ya prɛnta, bazalaki kokanga ba carreaux oyo ebukanaki, batombolaki makonzí ya telegrafe oyo ekweaki, mpe bazalaki kaka kokɔmbɔla babalabala.
  Nkulutu oyo azalaki likolo ya bana mibali na kravate ya pionnier, kasi azalaki na chemise te (ekangamaki na bokeseni, emonani ete bana mibali bazalaki kobatela bilamba na bango), akimaki mbangu epai ya pilote.
  - Tozali kosala na rythme accéléré, camarade-major, nionso ekozala prêt kala mingi te! Toko balabala balabala peto, ekozala malamu lokola liboso ya bitumba!
  Witcher asekaki mpe abwakelaki ye mwa bonbon:
  - Awa, zwá yango ! Oyo ezali Union soviétique na biso oyo esalemi na chocolat naturel, kasi poison américaine te.
  Mwana mobali yango akangaki miso na esengo:
  - Pe toyei na surnom ya sika pona ba Américains ! Lokola sikoyo bazali elongo na Hitler mpe Hirohito, boye bazali ba Yankees te, kasi ba Pindos!
  Major ya mwana mwasi afukamaki liboso ya mwana mobali:
  - Olobaki ete bazali banani ?
  Elenge mobongisi-nzela yango azongelaki ete:
  - Bato ya Pindos! Donc sikoyo toza lokola ba Yankees oyo ba trahir biso!
  Witcherova asimbaki motó ya mwana mobali yango, na nsima lobɔkɔ na ye ya monene mpe ya makasi etambolaki likoló ya mapeka ya mwana mobali yango ya mikemike mpe ya misisa. Mwana mobali yango asekaki nsima: mino na ye ezalaki mpɛmbɛ, mpe atambolaki lobɔkɔ na ye oyo ezalaki na mpasi. Major asimbaki mwana mobali yango lobɔkɔ mpe ayanolaki ete:
  - Esengeli tomikundola kombo ! Mais toza nanu na guerre na Amerika te, donc eza prématuré kozua ba surnoms!
  Mwana mobali yango aboyaki boye:
  - Ba Américains bazali mabe koleka ba Japonais na ba Allemands, po ba préférer kobunda na maboko ya mutu mususu. Ata soki babundi ya Empire ya Moyi oyo ezali kobima bazali motema mabe ndenge nini, mpiko na bango eyebani na bato nyonso!
  Witcher akataki maloba na ye:
  - Nakoboma mibali oyo ya mpiko ! Mpe nokinoki soki likoki ezali!
  Garnison ya sika ya acting Krotov atyaki sinyatili na mbalakaka na ordre moko oyo ezalaki entièrement logique te mpe atindaki pilote guerrier elongo na groupe ya ba marins na Khabarovsk. Mobeko yango eyaki mbala moko; Witcherova, ya solo, akanisaki ete bakopesa ye combattant, kasi... Kasi front ezalaki na ba avions ya ofele te na disposition na yango, mpe ba renforcements oyo ewutaki na centre na bango ekomaki nanu te. Mobembo uta Vladivostok kino Khabarovsk ezwaki ntango moke mpe major abwakama mpenza longwa na nzela ya engbunduka na etumba oyo ezalaki kopela.
  Ba Japonais bamekaki koleka engumba oyo etongamaki malamu mpe kozinga yango. Mobundi yango azalaki na ntango moke ya kopumbwa na kati ya libulu na mitrailleuse na ye ntango ebandaki kobundisa ye.
  Ndoki atunaki Kapiteni Sinitsin, oyo alali pembeni na ye:
  - Donc elingi koloba que ennemi azali ko planifier ba tactiques ya Friedrich, to plus précisément Général Nogi, mpo na ko contourner ba fortifications mpe ko bengana biso na sima.
  Kapiteni abulunganisaki na mawa nyonso:
  - Tika ameka kopelisa moto na mokila ya mpunda ya Russie ! Akobɛtama na makolo na ye makasi mpenza na boye ete ekomonanaka lokola mingi te!
  Pilote as asali masɛki:
  - Mbala mosusu makolo ya mpunda esalemi na bibende ya Krupp te, kasi oyo ya biso ya Union soviétique !
  Maloba na ye ekatanaki na koganga ya ba coquillages. Awa alali na fosse oyo etimolami kala, ezali généralement na ligne notable ya ba fortifications zinga zinga ya Khabarovsk, menace ya invasion japonaise ezali depuis plusieurs ans. Ba obuse ezali kopanzana liboso mpe nsima ya mabulu, mpe ezali kosala makɛlɛlɛ mingi. Mingimingi, shimosa ya Japon oyo eyebani mingi esalaka makɛlɛlɛ mpe milinga mingi. Mobundi azali kotala kozanga kobanga, ata na mwa kozanga komibanzabanza. Kopanzana ya ba coquillages ebimisaka maziba ya bosoto, moko na yango esalaki ete mabele eningana. Yango elingi koloba ete mondoki ezali kobɛta, na calibre ya kanɔ́ ya millimètres nkama misato ya malamu. Kolela ya bazoki ekoki koyokama... Na nzela ya canonnade emonani lokola ba vapeurs ya pete oyo matoyi nionso ekoki kokanga te. Awa pilote ya etumba ezipamaki na mabele. Nzokande, mwana mwasi yango aswaki mpe aningisi mputulu na ba tresses na ye ya motane:
  - Ezalaka toujours boye, soki olali ozuaka saleté! Mpe soki otelemi, pesá ngai lobɔkɔ moko to mibale ya lobɔkɔ ya mwasi!
  Bobongisi ya ba artillerie emonanaki mokuse, mbala mosusu ba Japonais bazalaki na ba obuse ebele boye te. Attaque ebandi. Ezalaki na ba taks japonais ebele oyo ezalaki komata liboso. Moke, na nzoto ya mwa rond ya masini. Tank oyo bato mingi balingaka mingi ya Empire ya Moyi oyo ezali kobima: Chichikha. Witcher amikundolaki bizaleli na ye. Blindé frontal 30 mm, munduki 47 mm, moteur diesel 320 chevaux. A part performance ya conduite, oyo machine oyo ezali inférieure te na T-34, alors ezali kutu mabe koleka T-3 allemand ya modèle ya 1943. Ata na Extrême-Orient babengaka ye, etombola! Kasi par ailleurs, reine ya bilanga ezali tank te, kasi infanterie. Meká yango, pene na bisika oyo batyaka bamine. Ndenge eyembami: Epai oyo engbunduka oyo ezali na bibundeli ekoki koleka te, soda oyo azali na mondoki akotambola.
  Bazwaki kopi ya mindoki ya Japon na Mauser ya Allemagne. Mitrailleuse, oyo epasolamaki na "Schmeister" oyo eyebani mingi oyo eutaki na Etumba ya Liboso ya mokili mobimba. Mingimingi, bato ya miso mike bazalaka na mposa ya kosala kopi ya malamu koleka oyo euti na ngámbo mosusu. Na ntembe te, ba designers japonais bazali déjà kosala mpo na kosala hybride ya Panther na T-34!
  Ezali na ba chars japonais koleka zomi na mibale te mpe artillerie soviétique ezali na mbangu te mpo na kokutana na yango. Basoda oyo batambolaka na makolo bakimaka nsima na bango na lisano ya kopota mbangu, na monyɔlɔlɔ ya bonkɔkɔ ya monene. Basoda ya Mokili ya Moyi oyo ezali kobima bango moko balati bilamba oyo ezali mwa jaune, oyo ekokani na langi ya steppe ya kaki. Witcher atali bango, azali kotalela nokinoki motángo ya bato oyo babundisaki bango. Na miso ezali na nkóto mitano to motoba na bango, mpe ezali na bato nkóto mingi ya Russie oyo bafandi na mabulu, oyo ezipi eteni oyo ya liboso. Na bibundeli... Mampinga ya Extrême-Orient ezali na biloko oyo etikali, mpe kaka bapolisi nde bazali na mitrailleuse. Bon, she"s a major, nzokande, sans poste, ekitisami na niveau ya privé.
  Capitaine Sinits (encore garçon très jeune) atunaki Witcher.
  - Obundaki na ba Allemands ?
  Mwana mwasi yango ayanolaki ete:
  - Te! Napesaki bango beze!
  Kapiteni, oyo na mbalakaka akómaki motane, alobaki boye:
  - Ozali komikundola ebembe na yo ya liboso !
  Ndoki, kosɛka, aningisi motó:
  "Nazali pilote, mpe moto nyonso oyo nabɛtaki masasi, nabomaki ye, nazali na likanisi moko te ya bibembe!" Na nzela, na boumeli ya Etumba Monene ya bolingo ya ekólo mobimba, mpɛpɔ na ngai ekweaki ata mokolo moko te!
  Kapiteni abɛtaki piololo na mwa nsɔni:
  - Ozali kaka as! Mpe ozali na ba Allemands mingi oyo bapakolami!
  Witcher asekaki lisusu monene koleka:
  - Sima ya ntuku mibale na mitano, bapesaki star ya elombe ! Mpe kaka ntuku mibale na mwambe.
  Sinitsin agangaki ete:
  - Uh-uh! Ozali kaka moto oyo ayebi mosala na yo ya mabɔkɔ!
  Mwana mwasi yango ayanolaki na bopɔlɔ nyonso ete:
  - Ezali na ntina te kosala elombe moto oyo akokisaka kaka na bosembo mokumba na ye. Sikoyo basoda oyo batambolaka na makolo bakopusana penepene, mpe tokokutana na bango.
  Kapiteni abendaki boulon ya mitrailleuse moko ya kilo, oyo ezalaki na kilo zomi ya malamu. Nasimbaki mbwa, lancement eza très serré, butt eza na recoil. Ezali machine moko très convenable te, kasi ebɛti... Ya solo, selon ba rumeurs, ba Allemands bazali déjà na mitrailleuse ya makasi koleka, kasi nani ayebi, soki ba designers soviétiques bakoya na eloko ya malamu koleka. Sinits akokaki koboya te kotuna:
  - Pourquoi o transférer yo pilote munene boye na infanterie ?
  Witcherova ayanolaki na ndambo ya masɛki, mpe abɛtaki jam ya mitrailleuse na ye:
  -Mpe nalingaki kaka nayeba soki kofanda na se ya moto ezalaka ndenge nini! Yango ekozala malamu mpenza!
  - Mpe esengeli obungisa ba bottes na yo soki ozalaki na mbangu boye mpo na kokoma na ligne de liboso !
  Witcherova, kutu, kolukaka kosala ete ba blisters ekende nokinoki, atambolaki lokola mwana mwasi oyo azali na makolo ngulu. Atako na boumeli ya etumba basi mpe bana mingi bazalaki kolakisa matambe na bango ya mpamba na eleko ya molunge, yango endimamaki te epai ya bapolisi, mingimingi na bisika ya bato nyonso. Kasi Witcher azalaki kutu kolinga ko souligner batu ya boye. Ayanolaki Sinitsin kaka boye:
  - Pona kobomba mbongo, presque monde capitaliste mobimba ezali contre biso. Na nsima, basapato esilaka, mpe oyo ezali mosala ya bato mingi!
  Kapiteni andimaki na miso ya kosakana:
  -Ozali na makolo kitoko mingi! Nakoki kosimbasimba bango?
  Witcher aningisi mosapi na ye:
  - Sikoyo te! Na sima, soki obiki, nako chauffer yo pona butu.
  Sinitsin akangaki miso na ye:
  - Wow, ozali mbangu ! Mbala mingi basi bazwaka ntango molai mpo na kobukana!
  Vedmakova alingaki koyanola, kasi explosion eyokanaki, char moko ya Japon oyo ezalaki kotambola liboso ebɛtaki mine. Mwana mwasi yango ayembaki:
  - Hitler azalaki ko conduire voiture, ndoki a soufflé na mine ! Ebukanaki na biteni - kasi ezalaki na ntina mingi te!
  Tank mosusu ya Japon epanzanaki, etɛlɛmaki, ebalusaki monɔkɔ na yango mpe ebɛtaki masasi na mabulu ya Union soviétique. Ya misato alandaki ye mbangumbangu. Nzokande, bato ya Japon bakanisaki kutu te kotika. Bato ya miso mike babɛtaki: mitrailleuse na bango, oyo ezalaki likoló ya bandako milai oyo ezalaki lokola sɛrklɛ mpe oyo ekoki kotambola, ebandaki kosala.
  Kapiteni yango abulunganisaki ete:
  - Oyo ezali monene ! Ezali lokola bazali kotambola na parade! Oyo ezali armée!
  Vedmakova azwaki mondoki, na esengo nyonso ntaka ya basoda oyo batambolaka na makolo epesaki nzela, mpe abɛtaki masasi na mokonzi ya Japon. Narrow-Eyed akweyaki, kobwaka mondoki na ye mosika na makasi mpenza ete ezalaki kobulungana na bayonette na yango na matiti ya prɛnta. Ba Japonais mosusu bakobaki kopota mbangu, kaka mwa moke kobalusa nzoto na bango, emonani ete bazalaki kolikya na lolenge wana ete bakoboya kolonga, to koloba malamu ete bakoki kokitisa likoki na yango. Vedmakova amikundolaki ete ezali ndenge wana nde bapesaka basoda formasyo na basoda ya Quantud, moto oyo agumbami na ntango te, babɛtaka ye na motó na nzete ya mbila. Emonani lokola ete bapesaki Tsar-Tata mpe Erode mbangu malamu! Kasi, azali kolobela Nicolas II. Sikawa bazali kobunda lisusu na Japon, mpe na moko te, kasi na ba fronts ebele. Kasi, yango ezali mpe na matomba na yango. Mwana mwasi yango ayembaki:
  Ezali koya - Wehrmacht ebwakami na mputulu, .
  Napoléon alongi, azali kolonga te!
  Monguna akozala na likoki te ya konyata drapo ya Union soviétique, .
  Tango peuple na parti esangani!
  Moko nsima na mosusu, ba chars ya Japon oyo ebebaki etɛlɛmaki, kasi basoda oyo batambolaki na makolo oyo bazalaki na ba bayonets babandaki kopota mbangu koleka. Bisika ya basoda ya Union soviétique ezalaki kongɛnga na kongɛnga, mindoki ezalaki kobɛtabɛta mabɔkɔ, ntango mosusu ezalaki na masasi ya mitrailleuse. Witcher mpe abɛtaki masasi. Ba Japonais, ba recharger na mouvement, babetaki na minduki. Bagangaki na nsɔngɛ ya mimpululu na bango ete:
  - Banzai - Banzai! Rus kotika!
  Masasi yango etɔbɔlaki bibembe na bango lokola lingenda ya mpate na kati ya bamannequins. Mputulu ya mikuwa esangani na makila ekweaki. Kasi, masasi mingi, ndenge esalemaka na etumba, ezangaki. Ba Japonais bakatisaki esika ya ba mines, ba soldats mike bazalaki pete mingi mpo na kopota mbangu na bango mpo na ko détoner makabo oyo ebongisamaki mpo na ba chars.
  Witcherova ayokaki bozongi nsima ya motema mabe ya mitrailleuse na lipeka na ye, nzokande babundi ya Mokili ya Moi oyo ezalaki kobima bamonanaki lokola banyama minene ya solosolo. Koganga na bango ya hystérique ekomaki makasi mpe penepene, bilongi na bango ya jaune ya nsɔni ezalaki kongɛnga na motoki. Witcher ameki koboma basoda mingi ya banguna na mbala moko. Mwana mwasi yango azali molunge lokola ntango nyonso, mpe azali kobɛta masasi lokola zumbu. Clip moko esilaki, akotisaki mosusu. Zulunalo yango ezali monene mingi, ya zingazinga, mpe ezali pɛtɛɛ te mpo na kokɔtisa yango na shambre. Mpe lisusu moto, ba Japonais bapumbwaka na nse.
  Vedmakova abeta masasi ya mibale, mpe atikaki ye kozanga masasi. Mpe ba oyo ya miso mike bazali déjà ko attaquer na ba grenades. Bayanoli na kobwaka, sikoyo koganga mpe kolela ezali mingi koleka, mpe basoda ya Union soviétique mpe bakweaka. Eteni yango ekataki mwa nsuki moke na motó ya Witcher. Misisa ya mwana mwasi yango ekoki kokanga motema te, mpe apumbwaki mpe agangaki na likoló ya mimpululu na ye:
  - Pona mboka mère pona Staline!
  Kolandaka ye, babundi oyo batikali bazali koganga, kopumbwa libanda ya ezipeli mpe koningisa ba bayonets na bango. Basoda ya Union soviétique kokima mbangu mpo na kokutana na bato ya Japon, mpe bazali kobunda na bayonette.
  Vedmakova akataka libumu ya "samurai" oyo azali penepene na ye na kobɛtabɛta mbangumbangu. Agangi mpe ameki koyanola mpe akwei lokola ngulu oyo babomi. Mwana mwasi yango agangi na esengo ete:
  - Football ya Russie: Russie - Japon, mibale-zéro!
  Mpe ya solo Japonais mosusu akweyaki na zolo na ye ekatamaki na bayonette. Bon, pilote ya bitumba abɛtaki oyo ya misato na libumu. Mobali ya miso mike atambolaki, mpe mwana mwasi yango, oyo azalaki kotambola na inertie, abɛtaki nsɔngɛ na liso ya monguna!
  -Zwa yango na Japonais! Mpo na nini kotɛlɛma nsima ya bipekiseli!
  Kobɛta ya kozongisa mabe ya bayonette epasolaki tunique ya major, makila ebimaki, kasi yango etungisaki mwana mwasi yango kaka te, kasi epesaki ye mpe nkanda mosusu.
  - Liwa ya Hirohito! - Mwana mwasi yango agangaki, makolo na ye ekweaki na tempelo ya miso mike, mpe mwana mwasi yango azalaki kotambola na mbangu mpenza, lokola nde azalaki ba hélices ya combattant ya sika.
  Ba Japonais bazongaki sima, mpe kutu bazongaki sima, mpe mwana mwasi oyo afulamaki akendeki na attaque, mitrailleuse na ye ezalaki kobaluka lokola lingenda na maboko ya géant. Na nsima, babɛtaki makasi na nsima ya motó na ntolo ya mokonzi moko ya basoda oyo azalaki na molende mingi. Anna abimisaki mpema:
  - Tala shahen-khash pona yo!
  Kasi na mobimba, ba Russes bazalaki na mokakatano. Mopanzi ya miso mike ezali na litomba mbala mitano, mpe bato ya Japon bazali na nivo malamu ya nzoto kolɔngɔnɔ, mpe longola yango, bazali kobunda te na basoda ya malamu koleka ya URSS. Na momeseno, na boumeli ya etumba ya mpasi boye, batindamaki na Extrême-Orient, basoda ya lolenge ya misato, oyo bazalaki na bizaleli ya mabe koleka, to basoda oyo bazokaki makasi na etumba na Banazi. Basoda bakweyaki, ntango mosusu bayonette zomi na mibale ekɔtisamaki na Russie moko, bazalaki mpenza kobima makila elongo, kasi babundaki lokola bilombe, mpe moto moko te asengaki mawa.
  Sinitsin abɛtaki officier moko ya Japon na bayonette, kasi abɛtamaki mpe na mopanzi na nsɔngɛ na yango. Elenge mobali yango akweyaki Japonais oyo azalaki kobundisa ye na kobɛtama na ntolo na ntolo ya mondoki na ye, kasi makila ezalaki kouta na mopanzi mingi mpenza. Na ba samurai minei bakendeki mbangu na mobali wana na mbala moko.
  Vedmakova ya mpiko akendeki mbangu mpo na kobikisa, abɛtaki mosali yango na bayonette tii na lipeka, mpe akweyaki Jap mosusu na nse ya libɔlɔngɔ.
  - Simbá na Petrukha! - Alobaki.
  Mbala moko amonisaki ba bayonettes mibale oyo etalisamaki na ntolo mpe ayanolaki ete:
  - Nazali Peter te, kasi Arkady!
  Mwana mwasi oyo abomaki Japonais mosusu agangaki:
  - Na bitumba, kombo nionso ezalaka lokola clic ya munduki ya cocked esengeli te o cocker yango sans kobeta lisasi!
  Arkady azongaki nsima mwa moke mpe bayonette oyo ezangi mawa epasolaki litama na ye. Elenge mobali yango amilelaki mpo na mpasi oyo ekoki kokanga motema te:
  - Mama na Nzambe!
  Witcher aboyaki:
  - Peut-être nazali mama, kasi ya Nzambe te! En général, Nzambe azali te, mpe azalaki ata mokolo moko te!
  Arkady azongaki nsima na mokɔngɔ na ye epai ya Anna mpe abulunganisaki na ndenge ya polele te:
  - Mpe bozangi bozali nini ezali kozela biso sima ya liwa ?
  Mwana mwasi yango aningisi motó na ye na ndenge ya mabe:
  - Te! Siansi ya ba communistes ekosekwisa bakufi! Mpe baoyo bakufaki na bitumba mpo na mboka na bango bakozala bato ya liboso oyo bakozonga na bomoi ya sika.
  Sinitsin aningisi motó:
  - Nzambe apekisa!
  Witcherova, lokola alalisaki Japonais mosusu, agangaki:
  - Nzambe azali te ! Soki ezali, boye tosengeli kondima ete moto oyo balobaka ete azali mokeli molɔ́ngɔ́ mobimba azali moto ya sadiste! Mpe alingaka konyokola bikelamu na ye!
  Na ngonga wana, bakataki Arkady na loketo na bayonette, mpe mpo akwea te, amikitisi na mobundi ya nsuki motane:
  - Mpe na"zali konyokwama mingi! Bobele likambo oyo ekoki kokanisama te!
  Koleka mbala mitano to motoba ya basoda ya moi oyo ezalaki kobima ezwaki mpasi na yango. Ba samurai ntuku mitano bakendeki mbangu mpo na kobundisa bango, koningisa ba bayonets na bango lokola limpinga ya ba porcupines. Arkady azwaki mwa ba ulars oyo ezalaki na bayonette na libumu, mpe na nsima babɛtaki ye liso. Ntango elenge mobali yango akweyaki, batyaki ye nkisi mbala ntuku mibale, mpe yango ekómisaki ye kimya mpo na libela. Namitunaka nini molimo na ye eyokaki ntango apumbwaki mosika: kokamwa to bobangi, to mbala mosusu bopemi ya kokamwa nsima ya kolongwa na boloko ya nzoto na ye.
  Ndoki azalaki lokola nde azali na nse ya likambo ya kodɔnga. Ya solo, elamba na ye epasukaki na biteni, ekatamaki na ba bayonets. Emonanaki ete mobundi yango azalaki bolumbu mpenza, azipamaki na ba rayures mingi, kasi samurai akokaki te kozokisa ye ata moko ya makasi! Abundaki mpe mabɛ́lɛ na ye ya bolumbu oyo ezalaki na mabɛ́lɛ ya motane eninganaki lokola ba bouées na mbu. Mpe makolo ya mpamba ezalaki kaka kongɛnga. Mwana mwasi yango azalaki mpenza komonisa nguya ya nyama mpe ya kosangisa nzoto. Sols na ye ya mpamba ekomaki motane na makila, oyo esala boyokani na nzambe-mwasi monene ya kobebisa mpe ya mabe: Kali! Pene na basoda nyonso ya Union soviétique basilaki kobɛtama na mbeli, etumba esilaki, mpe kaka na kitoko na yango ya kongɛnga ya Aphrodite, ntango na ntango ezalaki kobɛta bato ya miso mike ya kozanga lokumu.
  Général japonais Nugi atalaki likamwisi oyo na kokamwa. Na nsima, likanisi moko ekɔtaki na motó na ye. Mobeko moko elandaki, oyo epesamaki na mongongo ya pete ya ngungi oyo eleisamaki malamu te:
  - Bwaka monyama likolo na ye, bozua ye na bomoi !
  Bato ya Japon oyo bazalaki kobomba mbongo mingi bazalaki mpe na ba réseaux. Na mbala moko osengeli kozwa moko ya ba Russes na bomoi. Mpe réseau ezali idéal mpo na yango. Mbala moko, zomi na mibale ya bakangaki babwakaki minyɔlɔlɔ likoló na mwana mwasi yango
  Witcher abundisaki na ndenge akokaki, amekaki na makasi na ye nyonso mpo na komisikola. Kasi nyonso wana ezalaki mpamba, bato ya Japon oyo bazalaki na lisosoli malamu basalaki monyama yango na elikya ete ekosunga ngando. Mwana mwasi yango akangamaki mobimba mpe babendaki ye na mabɔkɔ. Emonani ete elongaki na mayele, mingimingi lokola nzela yango ezwamaki te ezala na minduki ya minduki to na mitrailleuse.
  Mwana mwasi yango amikundolaki elongi ya Arkady oyo alingaki mingi oyo ekatamaki nsuki pɛto, mpe maloba na ye ya kokanga motema:
  - Na bitumba, kombo nionso ezalaka lokola clic ya munduki ya cocked esengeli te o cocker yango sans kobeta lisasi!
  Likanisi moko ya nsɔmɔ mpe ya nsɔni ebimaki, kasi esilisaki yango te! Na nsima, mbala mingi esalemaka bongo: okómaki kaka kolinga moto mpe akufi!
  Emonani ete bato ya Japon bazalaki kozwa mabulu oyo ezipamaki malamu te na esika yango, mpe bazalaki kokoba koleka bisika oyo basoda ya Union soviétique bazalaki zingazinga ya Khabarovsk. Mpe bamemaki Vedmakova na ye na boombo, mpe atako bazalaki lisusu komema ye te, batyaki ye na motuka moko ya bibundeli oyo ezalaki na matɔnɔ mpo na komema ye na nsima. Masini yango ezali ya liboso ya mai monene, mbala mosusu eutaki na Etumba ya Liboso ya mokili mobimba, yango wana na ndenge oyo emonanaki te, akatakata nsima ya basoda oyo batambolaka na makolo. Vitesse yango ezali soki kilomɛtrɛ 12 na ngonga moko. Brr! Tank ya liboso na mokili mobimba, motuka ya Prokhorov oyo etambolaka na bisika nyonso, ezalaki na kilo moke te, kasi ezalaki na mbangu ya kilomɛtrɛ 40 na ngonga moko na nzela monene mpe 25 na nzela monene. Bon, na ngámbo moko, URSS ezali kobundisa Mpoto mobimba, mpe na ngámbo mosusu, eteni moko ya ntina mingi ya Azia. Mwana mwasi yango abalukaki na mopanzi na ye, emonani ete ezalaki na likama ya kolala na mokɔngɔ. Boni molili ezali na eteni oyo ya motuka ya bibundeli, emonani ete ezali na eteni ya kokita, to komema basoda. Ekozala malamu, ya solo, kokima, liboso na kolongola banzete mpe bansinga ya makasi. Mpe ndenge nini kosala yango? Mwana mwasi yango, ya solo, azali na mayele, atako akosengela kosala makambo, na ntango yango moko kolongola minoko, mpe kokata na monyɔlɔlɔ oyo bakangisaki ye na makolo. Kasi awa bansinga ekoki mpe kosala malamu mpenza. Mosala yango ezali kolɛmbisa, kasi soki bamemi ye na teritware ya Manchuria, akozala na ntango. Mwana mwasi yango alongolaki bansinga na loposo oyo ezalaki na mai, akataki monyɔlɔlɔ mpe na ntango yango moko akanisaki. Hmm, ezali coalition ya maseki te oyo esalemi contre Russie soviétique: D"ailleurs, monstre oyo eleki grave ezali Allemagne. Mboka oyo ezali na mayele ya sika mpe basoda ya makasi. Na ndakisa, ayokaki nsango ya mpɛpɔ ya sika ya bitumba ME-309. On dirait ba oyo bazo voler déjà. Azali na ba informations ya sikisiki te na oyo etali armament, kasi selon ba rumeurs avion oyo ezali na ba 7! Ba points ya masasi. Oyo ezali arme moko très grave, soki totali que YAK=9 ezali kaka na mibale na yango, mpe ezali na motuka moko te na ba combattants soviétiques oyo ezalaki na plus de trois points. Meka kolonga ba monstres oyo! Bon, Fokken-Wulf ezali masini moko ya monene mpenza, eleki mpɛpɔ ya Union soviétique na bibundeli, mpe ekoki kutu komema pene na tɔni mibale ya babɔmbi. Déjà na suka ya 1942, azalaki na ba canons mibale ya 20 mm na mitrailleuse 4 ya 13 mm. Kasi emonani ete lolenge ya sika ya mpɛpɔ ya bitumba mpe ya kobundisa bombe oyo ezali na ba canons mibale ya 30 mm mpe minei ya 20 mm esi ebimi. Ezalaki déjà monstre, monstre na ba monstres nionso! Mpe engebene nsango, mpɛpɔ moko ya bitumba oyo ezali na mindoki mwambe ya milimɛtrɛ 30 esilá kotyama na mosala! Meka kolonga ghoul ya boye! Ndenge nini bato oyo basalaka mayemi ya Union soviétique balingi koyanola na likambo yango? Vedmakova ayokaki ete mosala ezali kosalema mpo na masuwa Yak-3. Curateur moko ya département ya Beria"s ayebisaki ye likambo yango. Emonani ete likambo ya ntina mingi oyo mpɛpɔ yango ekosalema ekozala kilo oyo ekozala pɛpɛlɛ na mpɛpɔ yango, kozanga ete bátya mituka mpe bibundeli mosusu. Manœuvrabilité ezali, ya solo, malamu, kasi nakolinga ete bibundeli emata! Na nsima, na lisano ya makofi, ya solo, mosani ya pɛpɛlɛ oyo azali na kilo ya nsala akoki kosala manœuvre koleka moto ya kilo, kasi akobungisa kaka pene na ye. Ezali mpamba te ete ezali na biteni ya kilo, mpe kati na ba boxeurs professionnels, nguya ya kobɛta ezali na motuya mingi. Esengeli kolendisa bibundeli ya ba avions soviétiques, mpe kaka na sima nde Wehrmacht ekobetama... na ndenge moko? Depuis deuxième moitié ya 1942, supérieure ya Luftwaffe na mopepe ebandaki ko évaporer, même na mars 1943 URSS ezuaki avantage, mais... Trahison ya ba alliés e changeaki équilibre ya pouvoir. Wow, Hitler abomamaki le 13 mars, mpe sikoyo ezali kaka suka ya sanza ya minei, mpe ndenge nini équilibre ya ba forces ebongwani makasi. Donc noki, depuis position stratégiquement avantageuse ti na position stratégiquement presque ko perdre. Pene na mpo ete elikya ezali naino ete Allemagne ekolonga liboso ete ezwa elonga ya stratégique mpe technologique koleka URSS. Mingimingi, bikólo oyo esalaki boyokani ekoki kopesa Banazi ebele ya mpɛpɔ, kasi bakumbi mpepo ya Allemagne bakozala na mposa ya ntango mpo na koyekola ndenge ya kopumbwa yango. Atako bongo, bokeseni ezali na mayele ya sika mpe na ba panneaux d"instruments. Ba chars esengaka mpe ba équipages oyo bayekoli, mpe performance ya Chevron"s na hiver ya Russie ezali malamu mingi te. Fusil automatique M-18... Eloko ya mabe te, kasi na taux ya tir ezali inférieur na ba meilleurs modèles soviétiques, bien que ezali supérieur na précision! Na mokuse, problème ezali problème! Ezali mpe na ba "Churchills" oyo eyebani mpenza na bibundeli ya makasi mpe na performance ya malamu ya kotambwisa motuka... Ya solo, emonani lokola ete tokobunda na bango mpe. Mpe soki etumba eumelaka mingi, Banazi bakozwa bisaleli mingi. Donc conclusion ezali simple, il faut to infliger défaite écrasante na Allemagne na été. Na oyo etali Japon, ezali malamu omi limiter na défense active mpe o lancer ba contre-attaques en utilisant supérieure qualitative na ba chars. Kasi lisusu, kobomba nguya na ndenge oyo eleki monene. Kozanga kobendama na bitumba oyo eumelaki, mpe kotonga ba défenses na ba lignes oyo ebongisamaki liboso. Ezali naino na libaku ya kosalela Armée rouge ya Chine, kasi boyangeli ya Chiang Ka-sha ebundisaki yango na makasi na yango nyonso. Na yango, mpo na sikoyo okoki kotya motema na makasi na yo moko. Ntango nini osengeli kobundisa? Ntango malamu ezali na nsuka ya sanza ya Mai, ntango banzela ekauki mpenza mpe ba renforcements ekomi mpo na basoda. Vedmakova ye moko alingaki kosala coup na ye ya liboso na direction ya Oryol, mpe sima na région ya Kharkov, mpo na kobengana ba Allemands na Donbass ya industrie, mpe sima na marche na makasi na Ukraine, kokatisa mbala moko Dnieper, mpe lisusu na Roumanie . Kasi, ezali na nzela ya kobaluka na nɔrdi mpo na kosikola Biélorussie mpe kokende nsima ya nsima ya etuluku ya katikati. Likanisi na mobimba na yango ezali malamu, atako ezali na mwa mabunga, offensive na direction Oryol nde ezali komonana mingi mpe ba nazis bakozela yango kuna. Il faudra ko pirater ba fortifications.
  . MOKAPO No. 3
  Ya solo, minduki mpe Katyushas ekoya na ntina awa. Ebongiseli ya nsuka ebimisaka bopusi makasi, mingimingi bizaleli malamu. En tout cas, oza na besoin ya minduki ebele na ba Katyushas pona ko bombarder ba défenses ya ennemi na ba obuse. Mingimingi, makambo oyo esalemaki na Etumba ya Liboso ya mokili mobimba emonisaki ete ezali pɛtɛɛ mpo na komibatela na esika ya kobundisa, mpe soki Allemagne ya Kaiser elɛmbisaki mampinga na yango te na etumba ya prɛnta ya 1918, etumba yango ekokaki koumela bambula mingi lisusu. Kasi Etumba ya Mibale ya mokili mobimba emonisaki ete mayele ya kobundisa elekaki oyo ya komibatela. Na ndakisa, kolonga nokinoki ya Pologne, mpe mingimingi kobɛtama na boyokani ya nguya ya mikili ya Mpoto oyo esalaki boyokani. Banazi balongaki mampinga oyo elekaki na boumeli ya sanza moko na ndambo, balongaki kaka nzela ya Ligne Maginot oyo ekoki kolonga te. Kobunda na Afrika, epai wapi na ebandeli mampinga ya likolo ya Italie elongamaki na coup décisif ya ba Anglais. Mpe na nsima Rommel alongaki basoda ya Grande-Bretagne oyo bazalaki makasi mingi na boumeli ya etumba ya nokinoki. Kasi ya solo ndakisa oyo ebendaki likebi mingi ya URSS, na 1941, ezalaki likama monene ya limpinga moko ya nguya. Mpe ba opérations offensives retaliatrices oyo ebetaka ba unités allemandes. Donc likambo ya munene ezali ya komi frapper sans kozela pression ya ba chars ya sika ya Allemagne. Etumba ya kolɛmbisa nzoto oyo eumelaka ekómaka pene na kozanga elikya, longola kaka soki, ya solo, bato ya siansi ya Union soviétique basali ebundeli ya likamwisi! Oyo ya nsuka ekoki kosalema na ndakisa, ayokaki ete na théorie ekoki kosalema ete bombe oyo ekoki kobebisa engumba; Lisusu, bɔmbi ya ndenge wana ekozala na kilo ya tɔni misato to minei. Emonani lokola lisapo, kasi... Tobotamaki mpo na kosala ete lisapo esalema.
  Lolenge moko oyo ebendaka likebi mingi koleka ezali ebundeli ya laser oyo elobelami na Hypréboloïde ya ingénieur Garin. Eloko ya ndenge wana ezali mpenza na likoki ya kobebisa limpinga mobimba ya ba chars, baaviɔ mpe masuwa. Ya solo, créer arme ya boye mpe kaka Troisième Reich te, kasi mpe ba traîtres Pindos, monde capitaliste mobimba ekosila. Mpe bendele ya kongenga ya communisme ekongenga likolo ya planète. Kasi mpo na ntina moko boye bibundeli ya ndenge wana esalemi te. Batalatala ezali te lolenge malamu ya kosangisa nguya ya kozika na kati ya ebale moko. Mpe esɛngaka makasi mingi mpo na kokata masuwa. Malgré... soki ezali concentré na micron fineness, alors ezali tout à fait possible ya kokata ba avions na ba bateaux de guerre. Ebundeli ya likamwisi oyo ekosalisa kobikisa URSS. Mpe talá effet laser, na lolenge mosusu. Na nsuka, monyololo etiki nzela mpe ezali pene na bonsomi, mpe ezali na biteni ya nsinga oyo etandami zingazinga.
  Vedmakova amonisaki ete:
  - Patience na mosala, soki na yo, ozali ebembe te !
  Mwana mwasi yango atɛlɛmaki mpe abɛtaki makolo na ye mpamba na ezipeli. Réaction moko te. Abetaki makasi koleka. Na eyano, kolapa ndai na Japonais mpe reaction moko te. Na nsima, Witcher abandaki koyemba na kozanga bosepeli. Mpe ayemba na likolo ya mongongo na ye, lokola prima donna na feti ya anniversaire:
  Ba hordes ya Wehrmacht bazali kokende na zamba
  Konguluma ya mindoki mpe kowelana ya mipanga!
  Milinga emati tii sanza moko, .
  Distorsion ya ba rayons oyo ewutaka na lola!
  
  Na boumeli ya bikeke oyo ekoya, mboka ya tata ekokumisama, .
  Nakopesa mosuni na ngai mpo na Russie!
  Nalingaka yo, kitoko Rus', .
  Nkolo ya bakonzi nyonso azali elongo na biso!
  
  Oh, bino ba boucles ya mboka, .
  Makɛlɛlɛ ya banzete ya aspen ya wolo ezali konguluma!
  Bandeko ya faucon orthodoxe, .
  Nzambe afulamaki na basoda na misala ya bilombe!
  
  Na mikolo oyo malili to molunge ezalaka, .
  Mbala mosusu lipata ekokɔtisa mwa molili!
  Tozali ngulu ya fasciste lokola balabala, .
  Mpo na koningisa eloko ya nsɔni na elongi na yo!
  
  Likambo ya parti na biso ezali kaka,
  Bundela mpo na bato ya Union soviétique!
  Toyembi nzembo ya mpiko, .
  Likanisi yango etombolaki likoló lokola mpongo!
  
  Staline na Mudra - idéal ya mokonzi, .
  Tozali kokambama na etumba moko ya nsɔmɔ ya kufa!
  Banderole ya Mboka ya Mama, pestle ya molongi, .
  Naza prêt ya koswana na Pallas-destin!
  
  Misala ya Lénin ekozala ya seko, .
  Tokotonga communisme mosantu!
  Ndima mateya ya moto, .
  Fascisme ekonyatama na libulu mozindo ya molili!
  
  Planɛti mobimba ezali lokola ndɛkɛ ya bonsomi, .
  Topumbwa na minzoto ya mosika, na mokili!
  Eloko moko ya kongenga mpe ya lokumu
  Toko créer lokola ba sculpteurs!
  
  Mpe Russie na nse ya bendele ya motane, .
  Ezali lokola ete Edene ya likoló ekobimisa fololo!
  Likambo ya Lénin, bolingi ya Staline, .
  Mema biso liboso na ba réussites!
  Oleg Rybachenko mpe Margarita Korshunova, bakisa mpe bana basi minei ya masapo, babimaki na Tula mpe bakómaki na Moscou.
  Sikawa ezalela ya mboka-mokonzi ezalaki mpasi mingi mpenza. Ba Allemands basilaki kosilisa kozingama na bango, mpe etikalaki na nzela ya nzela ya kilomɛtrɛ ntuku misato to ntuku minei, oyo ezalaki kokóma moke mpe moke mokolo na mokolo.
  Babundi motoba bazwaki bisika ya komibatela na libándá ya engumba Moscou. Ezalaki na bopunzi moko ya makasi.
  Oleg Rybachenko abeta masasi mpe ayemba na motema na ye moko:
  - Avenir ezali ya biso !
  Mpe mwana mobali yango abwaki grenade na makolo mpamba mpe akobi:
  - Mpe tokozala minene !
  Margarita Korshunova azali kobɛta masasi mpe azali koganga:
  - Mpe nakokoma moto oyo aleki malili !
  Mpe na makolo na ye mpamba azalaki kobwaka grenade oyo ebomaka.
  Mpe epalanganisaka ba opposants na ba direction ekeseni.
  Mpe na nsima na etumba Natasha akokata na nse ba Allemands na mitrailleuse mpe akobwaka likabo ya liwa na makolo na ye mpamba.
  Oyo ndenge mwasi oyo azali...
  Na 1941, Natasha akimaki na Forteresse ya Brest. Azalaki kokende na ɛsti. Sapato ya sika elɛmbisaki ye nokinoki makolo, mpe mwana mwasi yango alongolaki yango mpe atambolaki makolo ngulu.
  Eloko ezalaki te na boumeli ya mwa bangonga, mpe na nsima makolo na ngai ya mpamba ebandaki kolɛmba. Nsima ya mwa bangonga mosusu babandaki kozika mpe bazalaki deja kopanzana na mpasi.
  Natasha, lokola azalaki moto ya Moscovite, amesanaki kotambola makolo ngulu te. Mpe ya solo, ntango na ntango azalaki kozinda na ebale.
  Ee, emonanaki ete ezalaki minyoko mpo na makolo na ye. Kasi elenge mwasi yango amesanaki nokinoki.
  Na nsima, azalaki ntango nyonso kotambola makolo ngulu, ata na kati ya mbula-mpɛmbɛ, mpe alataki sapato kaka na malili makasi.
  Sikoyo Natasha abundi lokola nzambe-mwasi moko ya masapo.
  Mpe awa Zoya abwaki grenade na makolo mpamba mpe azali koganga:
  - Oyo ezali vraiment date moko ya munene!
  Mpe akopesa tour oyo ezali na mokano malamu.
  Mpe ba Allemands na ba mercenaires na bango bakweyi.
  Et puis Angelica abeti masasi... Pe ye pe abetaka masasi na ndenge ya sauvage boye na précision.
  Mpe grenade moko ezali mpe kopumbwa longwa na makolo na ye mpamba.
  Mpe epalanganisaka ba mercenaires.
  Na nsima, Svetlana azali kobɛta masasi. Mpe lokolo na ye mpamba ebwakaka biloko ya ndenge wana oyo moto moko te akoki koboya.
  Mpe epalanganisaka ba opposants mosika mingi.
  Mpe amibeti masasi, mpe azali konyata banguna na mbonge ya mopepe makasi.
  Oyo ezali bana basi oyo babotami na URSS!
  Oleg Rybachenko abetaka masasi na bosikisiki na ba infanterie ya monguna, kobwaka ba grenades automatiquement na makolo ya mwana na ye. Et en même temps garçon wana a composer pona ye moko.
  Vitaliy Klitschko, lokola akutanaki na matata na Président ya sika ya Ukraine Zelensky, azwaki mokano ya kotika mosala ya maire ya Kiev. Kutu, mpo na nini kozala motó makasi mpe kokangama na etɛlɛmɛlo. Eza malamu o résoudre problème yo moko.
  Mpe nsima ya kolongwa na ebonga ya mokambi ya engumba, Vitali Klitschko abandaki lisusu mosala na ye. Mpe mbala moko sensation, a défier Weider abunda. Kozanga bitumba ya kati! Mpe yango nsima ya mbula koleka mwambe ya bopemi.
  Wider, ya solo, andimi yango. Mokakatano endimami!
  Mpe ngonga ya bosolo ekomi. D"une part, champion du monde multiple abetamaki naino te banda mbula koleka zomi na mibale. Mpe na ngambo mosusu, mokambi ya kala ya engumba Kiev, oyo azali na mbula ntuku minei na libwa. Mobali oyo akoki kobeta record ya Hopins, kasi oyo nzoto kolɔngɔnɔ na ye ezali mpenza na ntembe.
  Kutu, bato mingi bazalaki kondima ete nsima ya bopemi molai boye, kokende mbala moko epai ya Weider ekozala komiboma.
  Kasi Vitali Klitschko azali lokola Rocky Balboa. Nazwaki ekateli ya komata liboso ya mosali ya knockout oyo aleki nguya na division ya poids lourds. Denotey Wider azali boxeur oyo amoni ba adversaires na ye nionso bakweya. Absolument mutu nionso - y compris Tyson Fury!
  Bongo ekozala boni soki Vitali Klitschko azali na chance?
  Kasi Vitali Klitschko azalaki ntango nyonso kosala ngalasisi, azalaki kaka na nzoto kolɔngɔnɔ, mpe azalaki kotambola na velo mpo na kokende mosala. Et bien sûr azalaki mabe boye te na nzoto. Mpe longola yango, azalaki na nsuki ya motó ya bibende.
  Bon, Vitali Klitschko akozua combat, ata soki azali préféré te.
  Oleg Rybachenko abongoli clip ya mitrailleuse na ye. Bitumba oyo balobaka ete babundaka na ba boxeurs ezali kobenda likebi.
  Donc, vraiment, pourquoi Vitali Klitschko azongi na ring te mpe ameki kobuka record ya Hopins?
  Oyo ekozala likanisi ya makasi mpenza.
  Mwana mobali ya terminateur abetaki explosion mpe akataki na se plusieurs douzaines ya ba fascistes mosusu.
  Nsima na yango mwana mobali asekaki mpe abimisaki monoko na ye, alobaki ete:
  - Nazali moto ya super!
  Margarita abwakaki citron mibale oyo ekangisamaki esika moko na makolo mpamba mpe agangaki:
  - Ozali malili koleka moto nyonso !
  Oleg, oyo azalaki kokoba kobɛta masasi, akanisaki...
  Vitali Klitschko, na mibu ntuku minei na libwa, azalaki mpenza kokende kobuka rekord ya Hopins. Amikundolaki kutu na likita moko ya bapanzi-nsango ete: "Nalobaki ete nakobuka rekord ya Foreman te, kasi nalobaki eloko moko te mpo na Hopins! Yango wana nakozwa yango mpe nakobɛta rekord na ye!"
  Kasi, soki eteni monene ya bato bazalaki kondima mingi to moke ete Hopins, na mibu ntuku minei na mwambe, akozala na makoki ya kolonga titre ya champion ya mokili mobimba, kondima ezalaki mingi te na Vitaliy Klitschko na mibu ntuku minei na libwa. Y compris en raison ya le fait que adversaire na ye aza très fort.
  Ezalaki naino te na puncher ya boye na histoire ya division ya poids lourds. Ya solo, Wider azali lisusu elenge te, kasi mbula ntuku misato na mitano azali na mbula ntuku minei na libwa te.
  Kasi, emonani polele ete Vitali Klitschko abungisaka elikya te. Asalaka ngalasisi makasi mpe akómaka na nzoto kolɔngɔnɔ. Mpe nasepeli mingi ndenge nabwakaki routine ya kozala maire ya Kiev.
  Ya solo, ezali esengo monene te kozala mokambi ya engumba Ukraine, epai mikakatano ezali mingi.
  Kasi mpo na etumba na Uyader, bapesaki Vitali Klitschko mbongo ya malamu mpenza. Donc, en tout cas, nasala erreur te na portefeuille. Nkombo Vitali Klitschko eyebani mingi.
  Minɔkɔ ya mabe elobaki kutu ete Weider akobɛta mbala moko, mpe Vitali Klitschko akokwea ye moko. Et puis akozua mbongo pe akokoma ba mémoires to fiction.
  To mbala mosusu akosala na filme moko.
  Par ailleurs, Vladimir Klitschko mpe alingaki kosala boxe. Kaka Vladimir ya mayele mabe nde aponaki monguna oyo azalaki na bolɛmbu koleka kati na momekani ya mokili mobimba oyo azalaki mbala na mbala. Mais ata otali yango ndenge nini, azali champion et c"est cool!
  Kasi Denotay Wider, ata soki otali yango ndenge nini, ezali kaka oyo eleki malamu na oyo eleki malamu!
  Kasi Vitaly azali kosala ngalasisi na nsɔmɔ. Azali lokola elenge mobali oyo azali komitya na mpasi mingi. Mpe azalaki na ba séances ya sparring ebele, kolakisa forme excellent mpe koyika mpiko malamu. Te, Vitaly azali prêt. Mpe akɔtaka kaka na ring te.
  Mpe ya solo, ntango mokolo ya bosambisi ekomaki, mosali ya knockout oyo aleki monene, Wider, moto ya kilo ya malamu koleka na likambo oyo, mpe Vitaly bayaki esika moko. Maire ya kala ya Kiev, oyo bato nyonso basilá kokoma ete azali mosani ya boxe. Kasi na nsima, bato mibale ya masapo bayaki esika moko.
  Vitaly, oyo akomaki champion ya mokili mpo na mbala ya liboso mpenza kala na 1999. Kanisa kaka boniboni kala ezalaki mpe koleka mibu ntuku mibale eleki uta likambo oyo.
  Mpe Wider asi asimba titre na ye banda kala mingi. Mpe azali mpe pene ya kobuka record ya Holmes, oyo asimbaki titre oyo mpo na ntango molai koleka banda bokaboli ya ba ceintures.
  Et bien sûr, soki Wider abangaka mutu, ezali koko Vitaly te. Ya solo, moto nyonso te akoki kozala Hawkins. Mpe ba opposants ya Hawkins bazali na nguya lokola Weider te!
  Kasi Vitaly, lokola momekani, akoti na ring. Nzoto na ye ezali naino kitoko mpe na misisa, atako nsuki na ye esilá kozala mpɛmbɛ. Koko Vitaly, ndenge babengaka ye na limemya, to na maseki. Kasi ndimbola ya misisa ezali lokola oyo ya elenge mobali.
  Vitaly alobaki ete azali pene. Et même ye te, ba taux emati mua moke.
  Wider ezali mpe na mafuta mingi te, eyemami, mpe ezali minene na mikuwa, ezali na kilo mingi te.
  Atako azali mobɛti ya makofi ya nsɔmɔ, azali na mwa makambo ya komibatela mpe azalaka ntango nyonso malamu te na makolo. Mais naza déjà na expérience ya combat ebele. Na oyo etali nombre ya ba combats, azali déjà égal na Vitaly. Mpe alongi naino te.
  Kasi, Vitali Klitschko abungisaki bitumba na ye mibale kaka mpo na ba blessures mpe ba coupes. Mpe moto akoki mpe koloba ete babɛtaki ye te.
  Kasi bokeseni ya mibu koleka mwambe, mpe pene na mibu ntuku mitano ya mibu. Soki Vitaly azalaki elenge, ya solo, alingaki kozala na mabaku. Kasi akoki kolonga rekord ya Hopins? David Haye, oyo asilaki kozala na mibu ntuku misato na mitano, akomaki mosani ya boxeur zéro.
  Kasi masolo ezali mingi mpe kaka lopɛtɛ nde ekoyebisa. Vitali Klitschko akobuka record ya Hopins, to bakomema ye na stretcher, ndenge Weider alakaki.
  Awa abimi alati masque ya corbeau. Molai, ya kokauka mingi, kutu ya nzoto mikemike lokola Koschey.
  Ba boxeurs mibale ba créer ye ba problèmes graves na ring. Oyo ezali Ostrix cubain, oyo akambaki na ba points mpe alongaki knockout, mpe Tyson Fury, oyo mpe akambaki na ba points mpe alongaki komema etumba na égalité. Donc puncher oyo aleki ba puncher ya tango nionso akoki ko bust.
  Kasi ba chances ezali presque moko na zomi na faveur ya Weider. Atako bongo, Vitaly azali mobange mingi mpe azali na bopemi molai na mosala na ye. Ata ndeko na ye Vladimir apesaki toli ete azala na molunge elongo na mwasi na mobali ya bilanga ya makasi ya katikati. Kutu, na Allemagne, Vitali Klitschko akokaki kozwa mbongo mingi na etumba na boxeur médiocre, kaka mpo na nkombo na ye monene.
  Vitaly ayebani na mokili mobimba kaka te lokola boxeur, kasi mpe lokola politicien, maire ya capitale, mpe elombe ya Maidan.
  Te, ata ndenge nini, Vitali Klitschko asengelaki kokanisa soki ebongi kosala mbangumbangu mpe kobunda na ngomba ya ndenge wana.
  Kasi boponi esalemi: Vitali Klitschko azali koluka banzela ya pete te!
  Etumba yango esalemaka na Amerika. Ba hymnes ya USA na Ukraine ebetamaka. Ba dossiers ya service esakolami. Na nsuka, elembo ya etumba eyokani.
  Mingi balingi komona spectacle mpe makila.
  Wider abandaki na bokebi, atako akoki kozala na libunga. Ezali boni soki Vitaly azali na rouille? Klitschko Sr. mpe azali na mbangumbangu te. Kasi okoki komona mbala moko ete azali pɛpɛlɛ na makolo, azali na mafutamafuta, na misisa, mpe azali na bokatikati malamu. En tout cas, oyo mingi bakanisaki: que eko flotter mbala moko, esalemaki te.
  Klitschko asalaki na elikya nyonso na jab na ye, asimbaki yango mwa likoló koleka ndenge amesanaki, mpe atyaki ba blocs.
  Ba tour mibale ya liboso elekaki malamu. Et puis Wider, ndenge esengelaki, amatisaki tempo mingi. Abandaki kobundisa mpe kobundisa na molende mingi. Kasi Vitaly azalaki na likambo te. Blocked coup mpe akutanaki na yango na jab gauche. Mpe na mbala moko, na ntango ya kobundisa ye na makasi ya octopus, abɛtaki ye na nzoto na lobɔkɔ na ye ya mobali. Wider ebakisami mbala mibale na mpasi.
  Vitaly abendaki deuce, mpe mpo na mbala ya mibale na carrière na ye, champion ya mokili mpe artiste ya knockout ya malamu koleka ya tango nyonso amimonaki na mabele.
  Vitaly asekaki... Mpe bayoki bagangaki na esengo. Yango ekanisamaki te epai ya Vitaly ya kala. Wawu! Kasi emonani lokola ete mbula ntuku mitano ezali koya kala mingi te! Mpe kaka kotambola mpe kobɛta! Osengeli kozala na likoki ya kosala yango!
  Wider atɛlɛmaki, kasi abandaki kozonga nsima. Vitaly abandaki koswa ye malembe malembe na jab na ye. Na lisusu deuce moko. Mpe nabɛtaki yango lisusu. Knockout ezongi sima.
  Na mpasi, Weider abikaki tii na nsuka ya tour. Na nsima, na oyo elandaki, Vitaly asalaki lokola nimero moko. Kasi eloko te, makambo nyonso elekaki ndenge bakanaki. Weider azongaki nsima mpo na ba tours ebele mpe amonanaki lokola azangi lisungi. Kasi na tour ya libwa a exploser lisusu. Mpe babandaki kobwaka makofi mpe bakendeki liboso. Mpe lisusu azangaki deuce moko mpe akweyaki. Knockdown ya mibale.
  Vitaly azali kosɛka. Ezali kokende liboso. Wider azali insteady na makolo na ye. Azangi lisusu deuce sans azwa antidote. Mpe uta na coup oyo elandi akweyi.
  Atɛlɛmi na mpasi, mpe arbitre atiki etumba!
  Elonga! Vitali Klitschko, oyo azali sikoyo champion ya mokili mobimba! Mpe mokaba na ye lisusu! Ya solo, azali naino absolu te, kasi azali déjà na mpunda!
  Abukaki rekord ya Hopins, mpe, ya solo, mpo na Foreman ya poids lourds, akomaki champion ya mokili mpo na mbala ya minei, kokokanisaka Holyfield.
  Wider, ya solo, agangi ete etumba etelemisamaki liboso mingi mpe asengi rematch.
  Vitaly alobi ete akozwa ekateli ya kokoba na mosala na ye to kosala mwa bitumba mosusu na nsima. Kasi moto nyonso ayebisaka ye ete azali malamu mingi, kutu aleki na bolenge na ye, mpe asengeli kokoba.
  Lisusu, eloko ya kosala ezali naino te. Eza na maire mususu na Kiev, ba élections parlementaires na présidentielles ezali kaka mosika, pourquoi pas kobunda kuna?
  Mpo na bitumba misato oyo ekolanda, Vitaly epesami ata dolare milio nkama moko, bakisa mpe pourcentage moko oyo euti na ba émissions.
  Ya solo, jackpot ezali monene, mpe maire ya kala ya Kiev alobi akokanisa yango.
  Kutu, amonisaki ete azali naino na makoki ya kosala makambo mingi. Bongo pona nini kokunda talent? Mpe likambo ya ntina ezali ete eloko mosusu ya kosala ezali te ata ndenge nini!
  Peut-être meka kosangisa ba ceintures nionso? Yango ekozala mpenza malili!
  Vitaly andimi offrande yango mpe a signer contrat mpo na bitumba misato mosusu.
  Na adversaire na ye ya sima... Bon, bien sûr Tyson Fury! Jamais beta liboso, poids lourds munene. Ya solo, Uydar mpe moto moko oyo azalaki moke koleka bakweaki ye. Mpe oyo eleki ntina, azali mpe mosali mabe ya leki na ye. Bon, ndenge nini okoki kobundisa likambo ya ndenge wana te?
  Ya solo, etumba ya sika, mpe mbongo ya kokamwa, mpe spectacle monene.
  Oleg Rybachenko azali lisusu masasi na ba Allemands mpe ba combattants ya bapaya. En général, vraiment ba Allemands bazali presque te na infanterie. Bazali kokende sima ya ba chars E-50 na E-75. Mpe balukaka kozwa makama te.
  Awa esika moko mosika okoki komona "Panther"-2. Tank oyo, na bokeseni na lisolo ya solo, ebimaki kala na 1943. Mpe "Panther" yango moko ezalaki monene mingi te. Ee, mpe "Panther"-2 esalemaki, atako mingi, kasi na 1945, mpo na komibongisa mpo na etumba na URSS, ba Allemands batondisaki ba izini na ba chars E-50 mpe E-75.
  Atako minduki ya pɛpɛlɛ oyo ekoki kotambola yango moko ezalaki malamu mpenza: E-10 mpe E-25, Fuhrer elingaki mingi ba chars ya kilo. Na mpasi, Guderian andimisaki ete E-50 oyo ezalaki kotambola mbangu mingi ekóma oyo bato mingi balingaka. Fuhrer alingaki mingi E-75, oyo elongaki mingi te mpe ezalaki na kilo ya tonnes ntuku libwa.
  Kasi sikoyo modification ya E-75 M ebimi, na silhouette ya se, léger mpe na moteur ya makasi. Mbala mosusu ekokóma oyo epalangani mingi na mikolo ezali koya.
  Na ndakisa, Oleg Rybachenko asalelaka mayele mabe. Azwi yango mpe abwaki grenade na nzela ya E-50 na makolo mpamba. Mpo na yango, char ebalukaka mpe ekutani na moninga na yango ya mosala.
  Mpe mbuma na yango ezali ete mastodon mibale ezali kozika.
  Oleg, ndenge tozali komona yango, azali na mayele mabe mpenza.
  Oyo ezali ndenge azali kosala sikoyo, mpe ba Allemands bazali kobungisa ba pertes makasi. Mwana mobali yango azali na makolo ya mbangumbangu. Ezali malamu kozala lokola ye, makolo ngulu mpe kitoko.
  Kasi en général, makanisi na ntina ya ba boxeurs eyaka na motó na ngai. Na ndakisa, mpo na nini te Denis Lebedev azongela mosala na ye? Mbula ntuku minei ezali molai boye te. Lisusu, ba concurrents minene ya division ya poids lourds ba longwa, mpe okoki komeka kosangisa ba ceintures.
  Oyo osengeli mpenza kosala te ezali kozala motoba ya bakonzi. Ezali malamu ozua boxe noble yo moko to okota na opposition.
  Yango ezali lokola ndenge Sergei Kovalev akómaki mokambi ya engumba Moscou. Atako oyo ezali kaka fantasme.
  Mpe Denis Lebedev akokaki kosala likambo moko ya kotonga mingi koleka. Lisusu, ezali naino liboso mingi mpo na kotika boxe kozanga kolonga. Mosani ya solosolo asengeli kokende tii na nsuka.
  Wladimir Klitschko mpe akoki kozonga. Kasi bamosusu, lokola Alexander Ustinov, oyo basilá kobɛtama mbala misato na molɔngɔ, bazwaka pansiɔ te!
  Ya solo, bilombe bazali bato te, kasi semba na bibende!
  Kasi tókanisa likambo oyo: Poutine akweyaki na mpɛpɔ, mpe maponami ya sika ya mokonzi ya mboka ezali na Russie.
  Mpe nini tozali komona lelo! Ba communistes bazalaka na ba candidats ya makasi te. Grudin ami soni mpe crédibilité na ye ebebisami. Zyuganov azali mobange mingi mpe bato nyonso balembi ye, mpe azali na charisma ekoki te. Suraikin elongaki te na maponami ya kala. Bato mosusu oyo bayebani mingi te. Zhirinovsky mpe azali mobange mingi mpe bato nyonso balɛmbi ye. Basusu oyo bazali na LDPR bayebani mingi te. Nani mosusu ya opposition okoki ko recommander? Andrei Navalny azali makasi, kasi akopesamela nzela te ya kosangana na maponami. Ksenia Sobchak azali candidat sérieux te. Demushkin azalaki na bolɔkɔ mpe batombolaki ye malamu mpenza te. Udaltsov azalaki mpe na bolɔkɔ, atako mbala mosusu ba communistes bakokaki kopesa ye mabɔkɔ mpe kobima.
  Na mokuse, ba concurrents graves bazali te na opposition. Na yango, Medvedev, prezida oyo azali kosala mosala, azali naino moto oyo bato mingi balingaka mingi. Mpe soki ezali na intrigue moko boye: tour ya mibale to mbala moko na ya liboso.
  Soki totali Medvedev"s low rating, mpe mingi mingi motango monene ya ba candidats présidentiels, tour ya mibale ezali mpenza possible.
  Kasi, Medvedev akozala na avantage monene mingi na tour ya liboso, mpe adversaire ya malamu mingi te na deuxième tour.
  Atako na ngonga ya nsuka mpenza Zelensky na ye moko akoki kobima mpe kobulunganisa bakarte nyonso!
  Oleg Rybachenko abwakaki lisusu grenade, kotindika ba chars ya Nazi. Ebele ya koganga mpe kobwaka ba bombardements.
  Mpe mbala na mbala mabele elongwaka mpe ezikaka kaka na mopepe. Mpe biteni yango ebalukaka, ezali konyangwa.
  Oleg alobi boye:
  - Nkembo na empire na biso!
  Margarita, kobwaka mobomi oyo azalaki wana na makolo mpamba, agangaki:
  -Nkembo monene na bilombe!
  Mpe lisusu mwana mwasi akobwaka citron na litindi na ye ya mpamba.
  Ba fascistes bazali kosopa na kati, oh pe kosopa na kati.
  Moyen ya kopekisa bango to kolonga bango ata na bombe à vide ezali te! Eza na ba guerriers cool boye awa, c"est juste creepy!
  Oleg azali koganga:
  - Elonga na biso na etumba ya bule !
  Margarita andimi ete:
  - Na garantie ya cent pour cent !
  Mpe lisusu mwana mwasi yango abwakaki grenade na makolo mpamba.
  Te, bana oyo ezali polele ete bakotika kaka te.
  Oleg Rybachenko agangaki ete:
  - Pona ordre soviétique ya sika !
  Margarita abeta activement explosion mpe a confirmaki:
  - Banzai - Banzai!
  Nzokande, Oleg amekaki kokoba kosala composition. Bon, Vitaly azali kosala défense volontaire contre Tyson Fury. Pendant ce temps, Vladimir azali na combat moko ya intéressant ndenge moko na Ruiz.
  Kutu, Ruiz azalaki champion ya mokili mobimba na ba versions misato. Pourquoi Vladimir akoki kobunda na ye te pona mbongo ebele? Motelemeli oyo azali kutu malamu koleka ezali ete azali mokuse mpenza mpe mafuta. Vladimir akoki kobɛta ye masasi na ba jabs milai.
  Ezali mawa que Klitschko Jr. azangaki kobunda na ye tango azalaki champion du monde. Kasi ekosɛnga bákende kofanda esika mosusu.
  Mpe ndenge nini okanisaki likambo oyo te, Vladimir?
  Mpe champion du monde na ba versions misato azali sikoyo Usik. Kasi, akómaki nokinoki na kiti ya bokonzi.
  Mpe etumba ya bomoko na Vitaly ekoki kosalema. Kasi oyo ezali kaka ba estimations mpo na sikoyo.
  Vitaly esengeli alonga Tyson Fury, mpe rematch na Weider ezali intéressant. Mpe ezali na babundi mosusu mingi ya kosepelisa. Anthony Joshua ndenge moko. Ekozala mpe kosepelisa mingi mpenza kobunda na ye. Mpe lisusu kozongisa mabe na ndeko na ye.
  Vitaly asala sensation na kolonga Weider. Mpe okoki kosala nini mpo na kolonga?
  Mpo na nini te kokoma mosani ya liboso na mokili mobimba oyo alongi etumba ya championnat nsima ya mbula ntuku mitano? Moto moko te alongaki likambo oyo liboso!
  Eh, Vitaly, mpe! Ezali na ntina te ete ozalaki maire ya Kiev ya ndenge nini, kasi sikoyo bayebani kozanga ntembe lokola champion ya mokili monene!
  Kasi talá ndenge ya liboso, oyo na bolingo na ye moko, oyo ebatelaka titre. Vitaly azali kokutana na monguna oyo azali monene mpe oyo azali na mabɔkɔ milai. Puncher formidable te lokola Weider, kasi technique mpe agile, na maboko milayi. Mpe lisusu ebukani naino te, atako esili kobwakama.
  Likambo ya motuya mingi, alongaki Wladimir Klitschko oyo azalaki naino elenge mingi, oyo na ntembe te ekomisi Tyson Fury concurrent formidable.
  Ba chances ezalaki soki ntuku mitano na mitano. Ya solo, elonga ya knockout na Weider ezalaki ya kokamwa. Kasi sikoyo ekozala te grunt contre ye, kasi combattant technique, oyo mutu moko te akoki nanu ko outboxer. Mpe oyo eleki ntina, molongi ya Vladimir ye moko azali na ebandeli ya makasi na ye.
  Vitaly, oyo azali na mbula ntuku mitano, akokoka kolonga technicien ya ndenge wana? Oyo eza déjà duel ya ba intellects. Kasi, Wider amonisaki polele Vitaly mpe amekaki kozwa ye na molulu te. Kasi likambo oyo ekosala lisusu te.
  Tala ba boxeurs nionso mibale bazo se préparer. Vitaly, lokola ntango nyonso, azali na motema sembo mpe azali kotya makanisi na ye nyonso. Azali na elikya mpe azali na kimya.
  Tyson Fury mpe azali komibongisa. Azali molai koleka Vitaly, azali na maboko milai mpe akoluka ko profiter na likambo oyo.
  Kasi sikoyo etumba ekosalema na Grande-Bretagne, mpe ekozala na émission oyo ekofutama.
  Sikoyo Tyson Fury abimi liboso. Amonisaka ete azali na elikya na libándá. Chauve, embarrassant, mpe athlétique mingi te. Soki Vitali Klitschko a teinté suki na ye, olingaki oyeba te nani kati na bango azalaki mokóló, atako bokeseni ya mbula zomi na nsambo ezalaki. Oyo ezali nanu record te mpo na bitumba ya championnat, kasi ezali déjà kopusana pene na record.
  Bon, peut-être Vitaly akobunda pe na mutu oyo aleki Tyson Fury.
  Vitaly abimi na makelele ya miziki ya kobangisa. Batali moko na mosusu.
  Tyson azali slouched mpe azali komonana molai koleka te. Vitaly ezali mbala mosusu monene koleka na mapeka. Mpe oyo eleki ntina, nzoto na ye ezali kitoko mingi koleka, mpe misisa na ye ezali komonana polele.
  Bon, ezali boni mpo na banzembo? Ya liboso ya Angleterre, mpe na nsima ya Ukraine.
  Na nsima, bazongisi miso.
  Mpe na nsima, bugle ebɛti, mbala ya liboso.
  Vitaly abwaki jab ya pete mpe atambolaka malamu. Tyson ameki kokende. Kasi Vitaly azali na mayele mingi, mpe ba coups na ye etambolaka na trajectoire moko ya mabe, ekomi na mutu ya Tyson Fury.
  Makambo nyonso ezali kotambola ndenge bato ya mayele basakolaki. Vitaly azali na vitesse excellent.
  Mpe makambo nyonso elongi.
  Alongi tour ya liboso... Sima minute moko ya bopemi mpe tour ya mibale. Encore Fury a changer ba tactiques te. Emonani ete azali na elikya ete Vitaly akolɛmba.
  . MOKAPO No. 4.
  Et encore Klitschko Sr. azali na mua avantage. Bandeko nde ba dominaka ring.
  Vladimir alongaki Ruiz Jr. na knockout technique eleki mposo moko.
  Bon, etumba ezali kokoba.
  Tour ya misato ezalaki lisusu dicté na Vitaly. Kasi na tour ya minei, Tyson Fury a exploser na mbalakaka. Akendeki mbangu liboso... Pe abeti deuce. Mpe azwi kokweisama na nse.
  Alingaki nini? Vitaly azali na alerte.
  Na ndenge moko to mosusu Tyson a défendre tour oyo tii na suka. Na nsima, etumba ya ngámbo moko ebandaki lisusu na Vitaly oyo azalaki koyangela. Lisusu, Klitschko Sr., champion ya mokili mobimba, azalaki polele ete azalaki kosala mbangumbangu te.
  Mpe nsima ya ba tour mwambe, Tyson Fury azongi na mbalakaka. Mpe elonga esakolami na knockout technique, mpo na koboya kokoba etumba.
  Na yango, Vitali Klitschko atie rekord ya sika : mobundi ya liboso na lisolo ya boxe oyo abatelaki titre ya mokili mobimba na mibu ntuku mitano. Mpe réussite ya Hopins oyo elandi ebɛti.
  Donc sikoyo vraiment akomi superman. Mpe azongiselaki ndeko na ye mabe.
  Kasi combat oyo ekolanda ezali rematch na Weider. Balaki ba frais ya minene mingi. Mpo na nini tokoki kobunda na ye, mpe na nsima komata na Yosua?
  Et puis okoki kokanisa combat ya unification na Usik. En général, Vitali Klitschko, en principe, akolinga kokoma champion du monde absolu. Mpe azali na mposa makasi mpenza.
  Oleg Rybachenko azali kosɛka na makanisi na ye. Ɛɛ, likambo yango ekoki kosalema. Mwana mobali yango akati molɔngɔ mobimba ya bafascistes mpe alobi boye:
  - Bato bakanisaka yo Klitschko! Bato basepelaka na yo Klitschko! Batu baza na nzala pona yo Klitschko! Zongela kala mingi te Klitschko!
  Mwana mobali génie asekaki nzembo na ye ya esengo mpe lisusu abwakaki ba grenades oyo elekaki koboma. Mpe ba chars misato ya Nazi ekutanaki.
  Atako basoda ya Union soviétique batɛmɛlaki bilombe, Banazi bazalaki kaka na likoki ya kozwa mpe kokata nzela oyo ezalaki kokangisa Moscou na bisika mosusu ya URSS.
  Na yango, mboka-mokonzi ya Russie ezali na blocage mobimba. Kaka ndenge Leningrad ekangami.
  Stalingrad ezali naino kotelemela. Ba Allemands bakɔtaka mpe na bingumba Grozny mpe Ordzhonikidze na Caucase. Situation ezali critique. Mingimingi ntango Moscou ekómaki kozingama mobimba.
  Ezali na basoda mingi, mpe bankama ya bankóto ya basoda na kati ya basoda. Kasi na bitumba, ba obuse mpe masasi esilaka nokinoki mpenza. Mbala mosusu masasi ekozala mingi te. Et puis capitale ekokwea. Mpe biloko ya kolya ezali mingi boye te. Oyo mpe ekosila kala mingi te.
  Mpe soki Moscou ezali te, ekozala etumba mosusu. Mpe Staline azali kososola likambo yango.
  Sikoyo azali na Kuibyshev. Kasi nsima wana Banazi babukaki tii na Volga, ezalaki mpe mosika te na molɔngɔ ya liboso.
  Plus ba samurai pe ba tiaka pression na bango. Babwakaka babɔmbi mpe babundisaka na ebele ya basoda oyo batambolaka na makolo. Ekoki kozala ete makasi ekoki te.
  Staline azali ko comprendre yango mpe azali koluka ko négocier kimia separate na Japon na sima ya ba coulisses. Balobi kutu bazali prêt ya kotika Extrême-Orient mpe kofuta indemnité na wolo.
  Kasi Hirohito alobaki: tozali na mposa ya Sibérie mobimba, tii na Urals. Mawa, ekoki kosalema te ete moto atika makambo mingi boye.
  Vladivostok esilá pene na kozingama. Et en général nionso eza très somo...
  Kasi bana basi mosusu ya bilombe babundaka mpe bamipesaka te na mabɔkɔ ya ba fascistes mpe ba militaires japonais.
  Motuka ya boloko oyo ezalaki na bibundeli oyo Ndoki oyo azalaki koyemba azalaki kotambola na kati etɛlɛmaki, mpe makɛlɛlɛ ya kofungwama ya porte eyokanaki. Mibali mibale ya Japon, moko monene mpe mafuta, mosusu moke mpe moke, bamikitisi libanda ya pole oyo ekangaki Anastasia miso mpo na mwa ntango. Na nsima, mwana mwasi yango, kozanga kokakatana, abɛtaki moko na tempelo na libenga, mpe mosusu na mbanga na lobɔkɔ oyo ezingamaki na monyɔlɔlɔ. Babundi oyo bazalaki komikumisa mingi ya Mokili ya Moi oyo ezali kobima babenganamaki na ndenge ya kosɛkisa.
  Witcher ayemba kutu boye:
  - Na défier mobali yango pona tour ya zomi na mibale ! Na nsima, nazali mwasi ya super mpe Atass mobimba, mpe natindi monguna na knockout ya mozindo, kolakisa kelasi oyo ezangi kopekisa na etumba!
  Mwana mwasi yango azwaki mitrailleuse ya Japon oyo esalemaki kopi na Schmeister mpe, kofina boulon, akendeki mbangu na cockpit. Bato misato mosusu ya Japon bapumbwaki kuna, mpe Vedmakova atindaki mɔtɔ oyo epeli bango, azalaki kolukaluka mitó na bango mpe kosɛka na nkanda makasi.
  - Ba monstres ya tête ya club bazuaki nini !
  Mokumbi ya bato oyo bazalaki na bibundeli ekangamaki na mwasi moko oyo azalaki mobundi ya bolumbu. Ndoki agangaki ete:
  Hovered likolo ya Russie ya mawa, .
  Monstres ya lifelo oyo ezali kotɔka molili!
  Moto oyo azali kofanda na esika yango azali na likɔnga na ye ya mopɛpɛ makasi, .
  Pesa mpe kata motó!
  Communiste oyo azali na balle ya cue azali pion te, .
  Tokangami na ekanganeli libela te!
  Ekobongola Troisième Reich na ba marques ya moto, .
  Bon, bosembo ekozwa mbano na bolamu!
  Atako ayokaki nsɔni, Vedmakova alataki elamba ya basoda ya Japon oyo bazwaki epai ya bakufi. Ezalaki kosepelisa te, basoda wana basukolaki te banda kala mpe nsolo ezalaki somo. Mwana mwasi ya pilote agangaki ete:
  - Esengeli ekoma brutalisé boye ! Moto ya Azia atako bongo!
  Nzokande, masuwa oyo ezalaki komema bato oyo ezalaki na bibundeli ebandaki komata na pɛtɛɛ nyonso mpe ebandaki kokende na ngámbo ya nɔrdi. Motuka yango ezalaki na mitrailleuse mibale ya 12 mm, na boye ete, soki esengeli, ezalaki na likoki ya kobengana basoda oyo batambolaka na makolo. Eloko mosusu ezali ete bibundeli ya 20 mm elingaki kotelemela calibre ya ba " canons " japonais ya 37 mm te. Vedmakova akanisaki: ndenge nini koya ya ba communistes na bokonzi ebongolaki Russie. Soki na ntango ya ba tsaristes, mampinga ya Japon elekaki mpenza mampinga ya Russie na makambo ya tekiniki, sikoyo, au contraire, ezali na nsima. Atako tokoki koloba te ete siansi elendisami te na Mokili ya Moi oyo ezali kobima. Éducation secondaire obligatoire ebandaki na suka ya siècle ya zomi na libwa. Ya solo, lolenge ya kelasi na Japon ezalaki mingi te. Ba kopi yango na eteyelo ya Prusse, oyo ezalaki pédantique na ndenge ya kolekisa ndelo, mpe basalaki yango mwa pete, mpo molakisi moko aleka na banakelasi mingi soki akoki, mpamba te bato oyo batángá mingi bazalaki mingi te. En général, ba japonais ba imiter ba Europeens, par exemple ba Anglais na apparence ya ba uniformes kaki, ba Allemands na formation na ba règlements militaires, ba Américains na uniforme na type ya marine, na système ya exploitation ya ba institutions financières. Ya solo, bazalaki na bango moko, na ndakisa, code Bushido, explosif shimosa oyo eyebani mingi (atako ezalaki mpenza malamu te koleka oyo ya Mpoto). Tii na katikati ya ekeke ya zomi na libwa, Japon ezalaki ekólo moko oyo ezongaki nsima na eleko ya Moyen Âge oyo ezalaki ata na banzela ya engbunduka te mpe ezalaki na bibundeli ya kanɔ́. Ezalaki kutu ya kala koleka Türkiye to Iran, mpe kutu Russie ya Tsar. Likambo ya kokamwa, ezalaki Amerika nde esalisaki Mokili ya Moi oyo ezali kobima eya na miso ya bato mpe etindaki yango mpenza na makasi mpo na kosangana na mokili ya sivilizasio. Ba cruiser ya vapeur ya mikolo oyo oyo ezali na ba obuse oyo ekoki kopanzana esalaki impression makasi na Japon oyo ezongaki sima. Mingimingi ntango azindisaki masuwa mingi oyo ezalaki kotambola, komonisáká ete babɛti ya kanɔ́ ezalaki mpenza kozanga lisungi.
  Mbala mosusu ba Américains bakoyoka mawa koleka mbala moko ete batindaki Japon na makasi ete efungwama na mokili mobimba. Ete babokolaki momekani na Azia, kasi na nsima ezalaki mpasi mpo na kondima ete nsima ya mwa bambula Mokili ya Moi oyo ezali kobima ekokende nzela oyo ezwaki bikeke mingi mpo na mikili ya Mpótó.
  Vedmakova azalaki kotambwisa motuka na nzela monene, kopesaka nzela na mituka minene oyo ezalaki na biloko oyo ebakisaka makasi eleka liboso, bakisa mpe transport, mpe akanisaki. Guvɛrnema ya tsarist, ata na nse ya Alesandala ya Mibale, to koloba malamu ata na nse ya bokonzi ya Nicolas ya liboso, ezwaki myango mpo na kozwa Chine na Russie. Kasi Nikolai aponaki direction ya Turquie lokola objet ya expansion. Na etinda, ezalaki malamu mingi koleka. Kasi Grande-Bretagne, oyo ezalaki koyina Russie, mpe France, oyo ezalaki na nse ya bopusi na yango, etelemaki mpo na ba Ottomans. Mpo na mbala ya liboso na quarter ya millennium (kobanda 1612), Russie elongaki etumba ya monene (bitumba ya moto na moto, ya solo, etangami te, olingi koloba ete na boumeli ya pene na quart ya millennium Russie elongaki etumba te lokola mobimba, par ailleurs, ezalaki sous Nicholas le Première nde ekomaki na taille maximale na yango na oyo etali etando). Ezalaki na bantina mingi, oyo eleki ntina ezalaki ndenge oyo mikili ya Mpótó bazalaki koleka na bisaleli ya tekiniki ya basoda na bango. Nsima wana Nicolas ya liboso amibomaki, kiti ya bokonzi ezwamaki na Alesandala II: mbala mosusu tsar oyo atángá mingi mpe oyo ayekolaki mingi na lisolo mobimba ya Russie. Abandaki mbongwana monene, amonisaki boumbu, mpe na nse na ye bokoli ya nokinoki ya baizini, botongi ya banzela ya engbunduka mpe ba centrales électriques ebandaki! Kasi en même temps, abolition ya serfdom esalemaki na dépense ya ba paysans, dévastation esalemaki mingi, mobulu ebimaki, surtout ya minene na Pologne. Alexander alongaki kokende liboso na Russie, kasi asilisaki mikakatano ya moboko te, mpe kutu ateka Alaska na Amerika na mbongo ya santime mpe apesaki bisanga ya Hawaii ofele. Ya solo, alongaki kolonga Turquie, kasi bokonzi ya Ottoman ezalaki na bolɛmbu mingi na ntango wana mpe batomboki eninganaki. Ee, ba pertes ya Russie na etumba oyo ezalaki minene mingi te, oyo elakisaki que armée ya Russie ezali kaka mosika na perfection, atako ba réformes. Kasi, ata na ntango ya Suvorov makambo nyonso ezalaki polele te ndenge balobaka na mikanda. Bolongi ezwaki ntalo monene, mpe na ndakisa, Catherine ya Mibale na boumeli ya etumba ya mibale ya Russie mpe Turquie, amipesaki kaka na kozwa teritware oyo ezalaki mpenza moke, ata mpe kotika kozwa Moldavie. Atako mikili yango ezalaki kofanda na Baslaves ya Lingomba ya Ɔrtɔdɔkse, mpe na ntango moko boye ezalaki na kati ya Kievan Rus. Mingimingi, nsima ya kosikola Russie na ekanganeli ya Mongol mpe Tatar, nzela etiamaki mpo na kozonga ya mikili nyonso ya Slave ya ebandeli. Yango ezwaki bikeke mingi na ndakisa na 1939, nsima ya kosikolama na ekanganeli ya Pologne. Mpe engumba Przemysl elongo na mikili ya zingazinga etikalaki epai ya bato ya Hongrie mpe ya Slovakie.
  Vedmakova atalaki nzela monene: mituka ya ndenge na ndenge ezalaki mingi boye te, kasi basoda ya makolo ya Japon bazalaki kotambola. Japon ezali na bato soki milio nkama moko, kutu koleka Allemagne, formasyo liboso ya kokɔta na mosala ya soda esɛngaka ndambo ya bangonga ya kelasi. Etumba na URSS ezali likabo ya nzambe mpo na bango, na bokeseni na etumba na USA. Okoki kobimisa bokabwani mingi mpe mingi.
  Ezali mpenza komekama kobeta explosion uta na mitrailleuse na yo mibale ya vitesse makasi, heureusement yango ekoki kosalema na ko contrôler yango en utilisant moteur hydraulique à partir ya cockpit. Kasi vérité ezali que alors ye moko akozala na chance moke ya kobima awa. Te, ezali kaka malamu kosala yango pene na ligne ya liboso to na butu. Oui, on dirait déjà molili ebandi... Sima ba mbwa ya zamba bakotonda pe ba meme bakozala na sécurité. Atako te, azali mpate te.
  Bongo ezali boni mpo na Japon? Etumba ya liboso ya 1904-1905 ebungaki, mpe Russie ebungisaki basoda mpe bakonzi ya basoda koleka nkama mibale na ntuku mitano kaka bango moko lokola bakangami. Atako limpinga ya ba tsaristes ezalaki na koleka ya motángo. Japon ebungisaki bakangami na nse ya nkóto mibale te, batyaki kutu libonza ya roubles nkama moko mpo na soda mokomoko oyo akangamaki na elongi ya jaune, mpe bakonzi ya basoda nkóto moko. Lokasa oyo ya lisolo ezali kosepelisa mingi te mpo na Russie. Likambo oyo ezali kopesa nkanda mingi ezali ete bato mingi na kati ya mboka balingaki ete bato ya Japon bálonga. Na ndakisa, bana-kelasi ya Iniversite ya Moscou batindelaki libota ya Mikado longonya mpo Port Arthur ekweaki. Mpe bayibaki boni: ekoki kosalema te ete bátánga yango!
  Vedmakova akitisaki gaze yango mbangu mpo akutana te na likonzi mosusu oyo ezalaki kotambola. Mwana mwasi yango alapaki ndai ete:
  - Bon, bazali lokola mayoyo! Bikelamu ya miso mike!
  Litoi ekokaki deja kososola makelele ya ba cannones oyo ezalaki kopusana pene; Pilote agangaki mpe na nsima ayemba ete:
  Mobundi ya Russie azali kolela te na mpasi, .
  Mobundi ya Russie azali kobebisa ba Japonais!
  Mpe tozali na mawa makasi, .
  Nguba mobimba oyo egumbamaki eninganaki!
  Mwana mwasi yango afandaki lisusu nyɛɛ. Na etumba wana, USA na Grande-Bretagne basalisaki Japon na mbongo mpe na bibundeli, kasi front ezalaki te na ouest. Ya solo, Mokili ya Moi oyo ezali kobima ezalaki na elikya ete Allemagne ekosalela ntango yango mpe ekobundisa Russie. Na etinda, yango ezalaki ya solo, mpe ezalaki na litomba mpo na Allemagne. Autriche-Hongrie oyo ezalaki na boyokani, na matomba na yango na mikili ya Balkans, ekokaki mpe kotɛmɛla Russie. Turquie, oyo na lisolo ya kala esilikisamaki na Russie, mpe ata kozala na nse ya bokonzi ya mosolo ya Allemagne, ekokaki mpe kokota na etumba. Ekoki mpe kozala ete Italie, oyo ezalaki na kati ya Triple Alliance mpe ekokaki kosɛnga mabele ya bozwi ya Ukraine, ekɔta na etumba yango. Ata ndenge nini, elingaki kozala mabe mpo na Russie ya Tsar. Ata soki alongi na alliance na Entente, alors guerre na deux fronts ekosuka na likama. Mabaku ya France kosangana na etumba ezali moke, mpamba te na ntango wana Grande-Bretagne ezalaki kobunda na Russie. En général, bien sûr, oyo ezali calcul ya mabe munene ya Kaiser, oyo azangaki chance ya boye. Ekoki kozala que même sima ya ebandeli ya Guerre mondiale ya liboso, calcul ya mabe stratégique ya munene ezalaki attaque ya ba Fritz na Belgique na France. Mbala mosusu soki babandaki kobundisa Russie mobimba, mbɛlɛ makambo oyo esalemaki na Pologne na 1939 ezongelamaki. Likambo ya esengo, ba Allemands babimaki kozala na confiance eleki ndelo, baponaki etumba na ba fronts mibale.
  Witcher, na bokeseni na ba compatriotes na ye mingi, azalaki na chance : alongaki kotanga Mine Kaif, mpe na original. Ya solo, Hitler alobaki solo ntango alobaki ete esengeli kozala elongo na Grande-Bretagne mpo na kobundisa Russie, to elongo na Russie mpo na kobundisa Grande-Bretagne. Mpe na lolenge ya mayele mpenza, Fuhrer oyo akozala na mikolo mizali koya apamelaki bato oyo balukaki kobimisa ebembe ya Bismarck"s na pole.
  Hitler aboyaki solo likoki nyonso ya boyokani nyonso na Russie, mingimingi ntango ba Bolcheviks bakómaki na bokonzi kati na yango mpe andimaki ete mikili ya Russie esengeli kokóma bikólo ya Allemagne.
  Yango elingi koloba ete azalaki polele monguna ya Russie, mpe boyokani nyonso mpo na Fuhrer ezalaki papye moko ya pɛtɛɛ. D"ailleurs, Staline azali zoba mpo azangaki coup makasi boye na nsuki ya motó na ye oyo efungwami, atako asengelaki komibongisa mpo na kobengana coup wana mpe komema basoda na ye mpo na kobundisa prêt. To malamu koleka, kolona yango yo moko! Mampinga ya Allemagne mpe mabongisamaki te mpo na bopusi ya kobundisa ya basoda ya Union soviétique. Elingaki kozala mpasi mingi mpo na bango, tolingaki kaka kozinga mpe kobebisa basoda ya Allemagne oyo bazalaki na kati ya bambɛki. Oyo nde etumba! Mpe bongo mwango yango elekaki na Wehrmacht. Mpe liboso ezalaki kouta na Wɛsti tii na Ɛsti. Ezali polele te soki Staline azalaki ko compter na nini? Na Beria azali mwana ya mwasi. Ayebi ye libandi malamu. Mpo na nini akebisaki Staline te? Mpo na nini andimisaki yo te osala likambo moko? Ndenge nini likambo yango esalemaki? Na nsima, Commissaire du Peuple azalaki moto ya mayele mabe mpe azalaki kotyela moto motema te! Na nsima, ezalaki mpenza na ba données ya renseignements ya grave, ba soldats ya Troisième Reich bazalaki kobenda tii na ndelo, mpe noko nionso ya mibale azalaki kosakola bitumba. Mingimingi, ezalaki na liyoki ete eloko moko oyo ekoki kopekisa te mpe ya nsɔmɔ ezalaki kobɛlɛma!
  Mpe kaka Staline mpe bato oyo bazalaki na ye nde bazalaki kobɛtabɛta libolo, lokola nde balingaki na nko kobungisa mpe kobebisa bamilio ya bato. Et en général, Géorgie oyo azali na moustache azali génie ya boye te... A réussir te kosilisa séminaire, mpe, ndenge Beria andimaki ye, mbala mingi amelaka. Et tango bitumba ebandaki, buzz général esalemaki... Et sikoyo mokili mobimba ezui minduki contre Russie! Mpe awa, ya solo, ba politiques inflexibles ya Staline nde ezali na faute. Mingimingi, atako liboso ezalaki kokangama mpo na kozanga biloko, bankóto ya engbunduka ezongisamaki mpo na kotinda bato ya Tchétchénie na Kazakhstan. Mpe yango esalemaki na ntango ya etumba, ntango chariot nyonso etángamaka! Na ntina na yango, na nzela, Mainstein alongaki, atako mampinga ya Union soviétique elongaki mingi na motángo, kosala contre-attaque mpo na kolonga basoda ya Motane. Lokola ba échelons ezalaki te, ba renforcements etiamaki te na tango, fourniture ya ba soldats soviétiques ebebaki, mpe mpo na yango offensive esila. Et soki ba troupes na biso bazalaki sikoyo na Kiev, et peut-être na Roumanie, Grande-Bretagne na USA bakokaki kozala na risque te ya ko trahir URSS!
  Longola yango, nani alingaki koboma Hitler? Na ndenge wana ko pousser Troisième Reich na agression ya sika?! Mingi mingi, oyo ezalaki opération oyo Beria akambaki... Après tout, na tango moko a comprendre ndenge nini akoki kosilisa Trotsky. Kasi, na tango wana, yango ewutaki na ntina ya koboya bokabwani na International. Sikoyo yango ememi na effet opposé, banguna ya Russie basangani. Lisusu, banguna bazali na lisolo ya kala! Asengeli koloba ete Vedmakov ye moko akamwaki mingi ndenge Churchill asalaki diskur moko ya kokamwa na mokolo ya 24 Yuni, mpe asakolaki lisungi mpo na URSS. Ezali likambo ya kokamwa ete mpate yango eyaki epai ya mbwa ya zamba mpo na kosala boyokani, soki, ya solo, bakoki kokokanisa nkosi ya Angleterre na mpate. Nzokande, Staline azali mbwa ya zamba oyo bato mingi bamesaná! Sikoyo nionso ezongi normal, ba démocrates capitalistes na ba fascistes capitalistes ensemble! Kasi ba communistes bazali na bomoko mpe bazali sembo, kozanga kosala boyokani na lisosoli! Peut-être oyo ezali exactement oyo Staline alingaki? Ezala ndenge nini, mampinga ya banguna ekómaki mingi, mpe Japon elakisaki mbanga na yango na ɛsti. Kasi, en général, démarche ya leadership ya ba pays ya Soleil Soleil ezali logique : esengeli ko silencer ba gorges ya ba militaires insatisfaits na ba concessions territoriales minene mpe na rendre réelle, ko promettre ba combats mpe ba terres ya sika. Soki États-Unis etyaki etumbu te, to koloba malamu ete epekisaki Japon na mokolo ya 24 Yuli, boye mbala mosusu ba samurai balingaki kobɛta URSS ata na sanza ya mwambe, kozanga kozela eleko ya malili! Ba Japonais bazali bato ya mpiko mpe balingaki kopekisa bango te na souvenir ya Khalkhin Gol, esika, par ailleurs, ba troupes secondaires babundaki, y compris ba troupes marionnettes ya Gouvernement Impérial Manchurien!
  Mpe yango ekoki kotya na likama kokweya ya Moscou... Atako Staline akolinga mbala mosusu kotika Sibérie mobimba na komitika ya Moscou. Nazalaki kaka kotika esika ya kobombana kuna, na elikya ete eleko ya malili makasi ya taiga ekopesa bato ya Japon libaku te ya kokende liboso mingi mpe kosala boyokani na ba Allemands na etúká ya Urals to ya Volga.
  Et puis, bien sûr, ba problèmes ekozala... Hitler alongaki te pene na Moscou mpe asalaki calcul ya mabe na ko déclarer guerre contre Etats-Unis, sans ko obliger Japon e réciproquer par rapport na URSS. Hitler akesanaki ata moke te na logique, na antisémitisme na ye ya nsɔmɔ, oyo ebalusaki bato minene ya mbongo mpe ata Vatican contre ye moko. Ya solo, yango ebakisaki lokumu na ye epai ya Baarabe, kasi bapesaki lisungi monene te na corps ya Rommel"s.
  Motuka yango oyo ezalaki na bibundeli ekómaki tii na ndelo ya kala ya Union soviétique. Esika kozala na mwa kobebisama awa. Awa likonzí ya ndelo ezali naino kobima.
  Mpe basoda ya Japon oyo batambolaka na makolo, bakisa mpe ba tankettes ya pɛpɛlɛ mingi oyo ezalaki na ba canons automatiques ya 20 mm mpe mitrailleuse mibale mokomoko. Contre infanterie chinoise, oyo ekoki kozala arme ya malamu, kasi contre T-34... Ya solo, ba chars ya boye ezali moke na Extrême-Orient, ba forces principales ekangami na se na ouest. Longola yango, mwa mituka mosusu ya blindés mpe ba mortiers oyo ememami na mituka oyo ezali na likoló ya polele ezali komonana. Il faut naloba que oyo ezali ba mortiers ya mabe te, malgré petite calibre na yango...
  Witcherova a hésiter: nasala nini? Bato ya Japon bazali mingi, mpe emonani ete osengeli kobaluka na nzela ya mboka. To mbala mosusu ekopesa kaka tour na ba miso ya mike?
  Molili ebandi deja, mapata ezipi lola, mpe mbula ezali koya. Ya solo, okoki kozwa likama, mingimingi lokola bato ya Japon batondi esika moko, basoda oyo batambolaka na makolo batɛlɛmi, basangani na milɔngɔ ya bato mingi. Oui, ezali na régiment mobimba na bango, ba soldats ya libumu jaune, assez mabe, ezali mawa te koboma bango.
  Witcher amikatisaki, konguluma:
  - Nzambe apesa biso ba samurai mingi!
  Mitrailleuse mibale ya minene ya calibre 12 millimètres ebɛtaki na ndenge ya kopasuka na bikelamu ya miso mike. Kobeta mobimba ebandaki. Mwana mwasi yango ayemba kutu:
  Tokobunda na monguna tii na suka, .
  Misala ya basoda ezali ebele!
  Bato ya Russie bazali ntango nyonso na likoki ya kobunda, .
  Kolemba te soki mpasi eyei!
  12 mm ezali cartouche ya monene mpe ya makasi, etɔbɔlaka nzoto, mpe ntango mosusu ba Japonais mingi na mbala moko. Vedmakova azalaki kotambwisa ebundeli yango na kosaleláká ba moteurs hydrauliques, oyo bato ya Japon badefaki na mpɛpɔ. Na ba secondes ya liboso, ba combattants ya Empire du Soleil oyo ezali kobima ba comprendre kutu te nini ezalaki koleka mpe esika attaque ewutaki. Bakweaki kaka, babimisaki mai ya makila na libumu mpe na ntolo na bango. Koya ya liwa na mokili oyo emonanaki lokola ya kimya ezalaki mpenza likambo oyo bato bakanisaki te. Atako te, maloba ya nsuka ezali komonana mingi lokola kotyola.
  Witcher alongaki kokata na nse na milɔngɔ mingi liboso ete monguna asala mpe abandaki kopalangana. Pilote akobaki kobɛta masasi, nzokande na mbala moko azalaki kotambolisa motuka oyo ezalaki na bibundeli mpo ete masasi ebɛta te na ba tankettes. Atako bongo, kanɔ́ ya mpɛpɔ ekoki kokɔta ata na bibundeli ya ndenge wana. Kasi, yango etaleli mpe mbangu ya ebandeli ya projectile ezali kaka monene koleka oyo ya mindoki ya bitumba.
  Atako pilote azalaki na chance, ba Japonais bayebaki mbala moko te nani azalaki kotindela bango liwa, mingimingi lokola mbula ya printemps ebandaki kotanga, mpo na yango ekómaki mpasi mpo na kokesenisa ba flashs. Mbala mosusu ba samurai bakanisaki ete bazalaki kobundisa bango na etuluku moko ya bato ya Russie oyo ebukanaki tii na nsima, yango wana ba tankettes ebɛtaki masasi na banzete yango. Witcher, anyataki ba Japonais mpe ayemba:
  Uta na bansuka ya mosika ya mbu, .
  Esika coffre-fort ya lola eninganaki!
  Bibele ya Sultan ezali koleka mbangumbangu, .
  Ezali lokola nde Antichrist asekwa!
  
  Etumba ezanga mawa, mabe, .
  Lokola kite ekita na Rus"!
  Mabele na ngai ezali mpɛmbɛ na bampota, .
  Bikisa mama na yo, nabondeli Nzambe!
  
  Mokili eza motema mabe ndenge nini, eza somo
  Mwana yango akweyaki mpe apasolaki ye biteni!
  Babotaki, bapusaka na mpasi, .
  Yango wana Nkake mabe azwaki ekateli!
  
  Nzambe ayebi ndelo te na nkanda, .
  Amemeli libota ya bato likama!
  Mpe moto nyonso oyo azali na bomoi azali konyokwama, .
  Kaka mawa nde etangami malonga!
  
  Russie nyonso etondi na makila, .
  Yo Mozwi-ya-Nguya-Nyonso ozali motema mabe mpenza!
  Mission na yo ekendaki wapi?
  Klisto azali mpenza moto ya misato, oyo azali na ntina te!
  
  Pona nini bozali Ada na Eva, .
  Abenganaki bango na paradiso mpo basalaki mabe!
  Ngonga ekoki mpo na moto oyo azali kolya bato, .
  Na raid moko ya malili Mamaia!
  
  Bana basi basopi mayi ya miso awa, .
  Ba Allemands babomaki baboti na ngai!
  Aza makolo ngulu pe eza congelé
  Mabe, bibale nyonso ekangami na malili!
  
  Moto moko te ayokela biso bato mawa
  Ezala ba midges to ba nyoka eswa biso!
  Ntango mosusu likanisi moko ebimaka
  Oyo nde kɔpɔ ya mpasi tii na nsuka!
  
  Ezali mpamba kozala na elikya epai na Nzambe, .
  Ya solo esalaka ye pasi te!
  Ezali malamu kozala na bomoi ya mabe mpe ya mabe, .
  Kasi awa tolobaki - ekoki!
  
  Tozali na ba drapeaux ya communisme, .
  Oyo elingi koloba référence moko te na yaya na ngai ya mobali!
  Nakoki kondima fascisme te, .
  Ethos na biso ezali simple: na lifelo na yango!
  
  Elikya na maboko ya calloused, .
  Na makanisi oyo ezali na motó!
  Bolingi ememaka biso na makambo oyo tokoki kokokisa, .
  Makoki, molende na loboko!
  
  Mpe bongo, komekaka na matambe, .
  Nzela na yo ya bonsomi mpe esengo!
  Tokokoma banzambe ya motane, .
  Moto moko te akoki kogumba biso!
  Vedmakova ayemba mpe abetaki mitrailleuse, abeta masasi na bato ya miso mike oyo basilaki kolonga kokima mpe kolala. Kasi na nsima, chance na ye mpe ebongwanaki, emonani ete bapolisi ya Japon basosolaki nini ezalaki koleka mpe babwakaki ba grenades mingi na motuka oyo ezalaki na bibundeli. Witcher ayokaki nzoto na ye koningana. Kasi, ba grenades ya Japon ezalaki kokabwana mpe ekɔtaki te na bibundeli, emonani ete esalemaki mpo na koyika mpiko na kopanzana ya mitrailleuse ya calibre ya milimɛtrɛ 14.
  Witcher asɛkaki:
  - Mpe na nsima na etumba ya motó makasi, lisasi oyo ebungaki - zoba ! Akómaki kosilika, na mbalakaka akómaki na mayele mpe abɛtaki cible mbala mingi!
  Na motuka oyo ememaka bato oyo ezali na bibundeli, mitrailleuse esalemaka na nzela ya ceinture alimentation. Yango epesaka masasi mingi, en plus, refroidissement ya mayi epesami, oyo epesaka yo nzela ya komatisaka durée ya masasi. Yango wana, mobundi oyo azalaki na molulu te akataki bato ya Japon oyo bazalaki kobwakela ye ba grenades. Kasi emonani ete babundi mosusu bamonaki yango. Ba grenades epumbwaki lisusu. Likámá moko eyokamaki. Emonani lokola ete moko ya ba grenades ezalaki kilo, ezalaki na kilo soki moko, mpe ezalaki anti-char. Ba Japonais basilaki kopesama bisika ya mpamba ya ndenge wana. Ezali faible contre ba Chevrons na ba T-34s, mais okoki ko pénétrer na voiture blindée! Na nzela ya ngambo oyo ebukanaki, Witcher azwaki mputulu. Mwana mwasi yango alapaki ndai ete:
  - Ee, Japon ezali moke, kasi ebimisaka mpasi monene!
  Motuka oyo ezalaki na bibundeli ebandaki kosala mbangu, mpe mwa ba grenades oyo epanzani epumbwaki na kati, epai epanzanaki.
  Biteni yango ekangaki Witcher, kopasola uniforme na ye. Mpo na kosilisa yango, réservoir ya gaz oyo ebukanaki ezwaki mɔ́tɔ. Mwana mwasi yango alakelaki lisusu mabe ete:
  - Machine te - général moko! Nalingaki nabwakela yo merde!
  Nsima ya kokata na nse mwa zomi na mibale mosusu, nasengelaki kopumbwa libanda ya taksi. Mwana mwasi yango asalaki yango kozanga ete basoda ya Japon bámona yango mpe atambolaki. Amitungisaki te mpo na ye moko alataki elamba ya basoda ya Mokili ya Moi oyo ezalaki kobima. Mpe na molili mpe na mbula okoki mpenza koyeba elongi na yo te. Sikawa osengeli kokita na nzela monene mpe kolimwa na kati ya zamba.
  Mwana mwasi yango abalukaki nokinoki mpenza mpe na ntango yango moko akutanaki na bibembe mbala mibale to misato. Abulunganisaki na esengo nyonso:
  - Ezali mabe te ete napesaki samurai mwinda! Sikoyo, osengeli kaka kobikisa yango yo moko!
  Mobundi yango azindisaki na kati ya matiti mpe, ntango atɛlɛmaki, abandaki kotambola. Kosa bango, peut-être bakokangama te. Kutu, atyaki etumba ya malamu mpe akanisaki ete mbala mosusu bakondima te likambo oyo asalaki, soki te mbala mosusu, nani ayebi, balingaki kopesa monzoto mosusu ya elombe!
  En général, bitumba ezali likambo ya somo, obomaka batu et c"est pas juste normal, mais valour. Lokola Biblia elobi, na nzela, "Okoboma te!" Atako bongo, Nzambe apesaki mitindo ete báboma kaka te, kasi báboma mpenza Baamaleke, basi na bango, bana na bango, ata mpe bibwɛlɛ na bango! Atako ata na ntango ya etumba, koboma basivili etalelami lokola ezaleli ya mbindo mpe ya mabe.
  Kasi, ba alliés ya Mpótó babwakaki babɔmbi kaka te mpe mingi te na bisika oyo basoda bazalaki kobwaka, kasi babwakaki babɔmbi na basivili. Yango eutaki na ndambo mpo na bosikisiki moke ya ba bombardiers ya hautes-altitudes, oyo esalaki ete ezala mpasi mpo na kobeta ba cibles ya ba militaires kaka, kasi likambo ya ntina ezalaki kozongisa mabe. Japon mpe ezwaki botomboli uta na Etats-Unis. Kasi eloko ya koyanola na bango ezalaki te! Bazalaki kaka na ba avions oyo ezalaki na portée ya boye te mpo na kokoma na ba Yankees!
  Emonani ete ba Américains batalelaki ete kozongisa mabe mpo na Peru Harbour ekoki, to koloba malamu, bato ya lokumu ya mosolo bazwaki ekateli ya kosala na ndenge ya pragmatique, mpe na ntango yango moko basukisaki Mao"s Red Army. Japon etikalaki na Manchuria lokola esika ya kopumbwa mpo na etumba na URSS, mpe bapesaki yango lobɔkɔ ya bonsomi mpo na kobundisa Mongolie, mpe oyo etikali ezalaki mosala ya Chiang Kai Shek! Na sima ekozala possible ya ko balabala Chine mobimba. Mpe tika ete Mabele ya Moi oyo ezali kobima makila na etumba na URSS. Oyo ezali kosepelisa mingi awa ezali mbala mosusu ete ba Japonais, lokola balongi Russie, bazali ko compter mpo na kozongisa mabe na Amerika na kosalelaka lisalisi ya Allemagne mpe USA, bazali kokanisa kobɔtɔla Sibérie mpe mabele mosusu na Japon oyo elɛmbi.
  Ngambo mokomoko ekanisaka ete basalaki na mayele mpenza, mingimingi lokola Amerika mpe Grande-Bretagne ezwaki bokonzi likoló na bateritware minene kozanga ete bábɛta ata lisasi moko. Soki te, elingaki kozwa ntango molai mpe ya kolɛmbisa mpo na kolonga bango, oyo elingaki kozwa ata bambula mingi, nsima ya nyonso wana ezali bisanga!
  Vedmakova atambolaki, na elikya ya kokatisa molɔngɔ ya liboso. Ezali mpenza possible ko glisser na kati ya espace pe kosangana na peuple na yo moko. To mbala mosusu kutu kozwa moko ya bakangami ya ba samurai. Bon, ezali pene na bisika oyo basoda ya Union soviétique oyo eleki liboso. Soki te ekozala mpasi mpo na kobenda.
  . MOKAPO No. 5.
  Donc mpo na Oligarchie mondiale : Allemagne na Europe sous URSS etalelami lokola zone ya influence oyo ebungaki, mpe kutu menace mpo na empire communiste oyo elendisami mpe na expansion mosusu ya Bolchevisme. Mpe mpo na Russie na nse ya Allemagne, oyo ezali bopanzani ya bisika na yango ya bopusi mpe likoki ya kosukola jus nyonso uta na Mabele ya bozwi. Kasi oyo ezali vraiment oyo ba oligarques français babungisaki na ko perdre na Allemagne : il fallait bakabola mua moke na Hitler, kasi ba gardaki mingi ya bomengo, mpe ekomaki kutu facile ko exploiter basali - ba Allemands ba crusher ba syndicats. Ba oligarques babungisi nini na Baltes? Tanga capital na yo nionso, na ba oyo bazalaki na temps ya kokima te, sima liberté to vie! Ndakisa yango ezali ya kokamwa! Na yango, likambo moko ya kokamwa ezali te na likambo oyo! Mpe soki Hitler azalaki te moto ya molende ndenge wana oyo azalaki kotɛmɛla Bayuda, moto moko te alingaki kosalisa URSS!
  Esengeli koloba ete moko ya bantina oyo esalaki ete France epanzana na pɛtɛɛ nyonso ezalaki ete Bayuda oyo bazalaki mpenza na nse mingi ezala na kati ya bato nyonso mpe na bato minene ya mbongo. Na Pologne, Grande-Bretagne, USA: ezalaki tout à fait le contraire. Surtout na USA, oyo, par ailleurs, e expliquer pourquoi ba Yankees, malgré que ata bombe moko te ekweyi na Amerika, bazalaki encore plus motema mabe envers population ya Allemagne koleka ba Anglais !
  Vishu akómaki mwana-popi na nse ya masuwa Wehrmacht, mpe bato ya Allemagne bazalaki kotambola na motuka na Paris bazalaki kobɛta harmoniques. Hitler abandaki kobongisa kobundisa Angleterre, kozanga komitungisa mpo na kopesa nkita na esika ya etumba mpe kosalela biloko ya Mpoto oyo elongamaki. Yango esɛngaki ye mbongo mingi, ndenge moko mpe kozanga mposa na ye ya kosolola na Angleterre mpe koboya koboya Bayuda. Mbala mosusu, oyo ya nsuka elingaki kopesa nzela na Fuhrer abimisa mampinga na ye nyonso mpo na etumba na URSS mpe abundisa yango na sanza ya Mai. Ya solo, kimya na Grande-Bretagne ekokaki kotinda Staline asakola mobilisation. Ekozala elembo ete monguna azali deja na porte.
  To te, na cas oyo ekoki kozala na effet na position ya Etats-Unis envers Japon. Bakosilikisa te Mokili ya Moi oyo ezali kobima, mpe bokonzi ya nguya ekokaki kofungola liboso ya mibale! Yango nde esalemaki sikoyo. Bobele na likambo moko ya mabe koleka, ntango mampinga ya URSS elingi kobebisama, kobimisama ya bibundeli esili naino te, mpe bayekoli naino te ndenge ya kobunda!
  Oyo ezali mbula ntuku minei na moko te - basoda ya Union soviétique bazwaki expérience ya combat, bayekolaki kobunda mpe kolonga! Na yango, sikoyo bazali kobanga te ba chars ya kilo mpe ba avions oyo ezali na ba points sambo ya masasi na motuka moko!
  Mobali moko ya Japon oyo azali ye moko atɛlɛmi pene na nzete. Donc petite mannequin jaune ordinaire.
  Witcher apumbwaki nsima na ye. She jerked her head up and then twisted it... Tango ozali koningana makasi "nzungu" ya monguna likolo, misisa ya nkingo ekoki lisusu kopesa résistance efficace te mpe "nzungu" ebalukaka na pete!
  Bon, ezali boni mpo na samurai moko moke! Vedmakova azali komonana na esengo mpe asepeli, abimisaka kutu mino na ye:
  - Japon ekolonga biso jamais ! Po combattant lokola ngai aza!
  Ya solo, na lisolo mobimba ya Rus", kaka ba Mongol-Tatar nde bakokaki kolonga! Mpo na nini likambo yango esalemaki mpe mpo na nini ekólo monene ya Slave emonanaki ete ezalaki na lisungi te ezali, ya solo, libombami mpo na nkola koleka moko!
  Ntina ya motuya mingi ezali fragmentation féodal, tango mutu nionso azuaki allocation mpo na ye moko : babandaki ba poulets mpe bavandaki na kati, ba garder héritage na bango : hors de travail !
  Witcherova amonaki ete basapato ya Japon oyo ekangamaki makasi mpe oyo ezalaki malamu te ezalaki kopakola ye makolo. Pilote azwaki ekateli ete na likambo oyo, ntina ya koyika mpiko te na minyoko yango. Alongolaki kaka sapato ya zolo ya kokangama oyo ezalaki makasi mpe atyaki mpasi na misapi na ye. Nayokaki malili ya mboka na ngai ya kobotama na makolo mpamba mpe nayokaki esengo mingi koleka! Abakisaki mbangu na ye mpe abandaki kutu kopumbwa mwa moke!
  Lokola bato ya Russie bakabwanaki, ekómaki likambo ya mawa oyo elekaki bato ya Slave. Na wɛsti, Lituanie mpe Pologne ezwaki bango na nse ya bokonzi, mpe na ɛsti, Batata ya motema mabe. Nzokande, ekanganeli yango eumelaki libela te: Moscou, engumba oyo liboso ezalaki moke, ebandaki kokola mpe ekómaki kutu lolenge moko ya bokonzi ya moke. Ivan Kalita akómaki mosangisi ya mabele ya Russie. Azalaki moto ya liboso mpe azalaki na chance mingi te, kasi oyo eleki ntina, moto ya liboso! Et ndenge ezo soner na nzembo ya ba Bolcheviques : eza malamu kozala mort que deuxième !
  Staline aza russe te, oyo eza inconvénient na ye ya munene! D"où déconfiance ya ekolo titulaire, mpe ba répressions massives injustifiées! Pesa maseke ya ngulu, mpe chock bokonzi!
  Chuchmek na kiti ya bokonzi mpe Rus' na etonga!
  Na ndakisa, Tukhachevsky mpe Egorov bazalaki mpenza ba maréchaux oyo bazalaki na makoki, nini lisusu tokoki koloba mpo na bakonzi mosusu oyo bakangamaki! Ekoki kokokanisa te na nyama oyo ezali na moustache! Yango wana tokɔtaki na mpasi!
  Kasi, ndenge nini esalemaki mpenza ete Staline alongaki kokóma mokonzi ya solosolo? Moto ya Géorgie oyo ayebi kotánga te, akómaki Nzambe!
  Esengeli koyangela bato ya Russie na Tsar moko ya Russie! Par ailleurs, ba Romanovs bazalaki presque na makila ya Russie te et peut-être c"est pourquoi ba dégénéré!
  Japon ezalaki mpe na lolenge moko ya guvɛrnema oyo ekeseni na mosusu nyonso, epai kuna shogun ezalaki mpenza likoló koleka amperɛrɛ, mpe na yango ezalaki na mwa matomba, mpamba te mabaku ya kobebisa bokonzi ezalaki mingi te mpo na mosangoli ya libula ya zoba. Na boumeli ya bikeke mingi, bato ya Japon bazalaki kobunda bitumba ya kolonga te, kasi bazalaki kobunda bango na bango na molende. Yango ezalaki na mwa bopusi likoló na makanisi ya ekólo oyo. Kasi na ekeke ya ntuku mibale, Mokili ya Moi oyo ezali kobima ezwaki mabele mingi koleka Alesandala Monene! Sikoyo ekomi ngala ya Russie. Kaka oyo ezali ntango ya tsarist te, bokonzi monene ya parti communiste, mpe ebongiseli ya nkita mpe ya politiki oyo eleki liboso mpe ya kokoka na mokili mobimba!
  Kasi, Witcher aningisi motó na ye na mbalakaka. Nyonso ezali malamu te na système politique mpe na nzela ya gouvernement! Ndakisa, peuple aponaka chef d"Etat te en raison ya expression alternative ya volonté, kasi oyo esalemaka... Esengeli koloba que création ya siège mpe dotation ya pouvoirs d"urgence na yango epesamaki te ezala na mobeko to na mobeko likonzi. Mpe ye moko azalaki na ntembe mingi mpo na makoki ya séminaire oyo atángá mingi! Kaka lokola Beria: moto ya mayele mabe, kasi atángá mingi te na lolenge ya kotalela makambo mpe na mayele mingi mpenza!
  Kasi sikawa molɔngɔ́ ya liboso ekómi lisusu penepene liboso, kongɛnga ezali komonana, mpe konguluma ekómi lisusu makasi. Bon, ekomi tango ya koluka monoko pe... Vedmakova amonaki etuluku moko ya bato ya Japon oyo bazalaki koganga. Sikoyo osengeli kofanda na bokebi na mokila na bango. Pene na style moko na oyo abundisaki Yu-188, bombardeur ya mbangu mingi, oyo ezali kutu pete te mpo na kozua MiG ya mbangu. Par ailleurs, ba retards en général ezali particulièrement manœuvrable te mpe na likambo oyo ezali malamu koleka Fokken-Wulfs te! Bon, ba samurai bazali kopusana penepene na fosse, bazali lokola bampate-mibali oyo bazali kobɛtabɛta mpe bazali kopumbwapumbwa epai ya libulu ya mafuta. Ba Japonais bazali ebele, esengeli osala na bokebi awa... Tala capitaine ya armée ya Mabele ya Moyi oyo ezali kobima, elongi na ye ezali lokola oyo ya marmot. Azali koganga eloko moko, azali koningisa mabɔkɔ mpe dague na ye na makasi.
  Vedmakova azelaki na motema molai ete samurai atɛlɛma mpo na kobundisa mpe abɛtaki ye na nsima ya motó na ntolo na ye. Kasi, asalaki calcul ya kobɛtama mpo "Bato ya Japon" bákufa mbala moko te. Mpe na nsima, abɛtaki mitrailleuse oyo epasukaki epai ya bato ya Japon oyo bazalaki kokima mbangu mpo na kobundisa! Proorav:
  - Makosi na bitumba ezali lokola voile na masuwa, kasi kaka yango nde e gonfler, ye te!
  Mwana mobali Oleg mpe mwana mwasi Margarita babundi na Stalingrad. Bakotelema na ville oyo lokola ba titans.
  Oleg Rybachenko azali komonana lokola azali na mbula soki zomi na mibale. Mpe mwana mobali yango abwaki grenade na makolo mpamba.
  Abwaki ba fascistes zingazinga mpe alobi:
  - Nkembo na Mboka-Mama monene!
  Margarita mpe apesi tour oyo azali na mokano malamu. Akataka na nse ba fascistes mpe ayembi:
  - Nkembo na Staline na moyi ya communisme !
  Oleg Rybachenko abeti mosala mpe abakisi:
  - Nkembo na bilombe !
  Mwana mwasi yango abɛti masasi mpe akati Banazi. Abwaki grenade na makolo mpamba mpe azali koganga:
  - Mpe nkembo na Mboka-Mama monene na boumeli ya bikeke!
  Na yango, mwana mobali mpe mwana mwasi bakabwanaki mpenza na motema moko. Babɛti masasi na Banazi mpe babwakaka ba grenades.
  Makolo mpamba ya mwana mobali yango abwaki mobomi moko oyo azali kopesa. Mwana mobali alobi na nkanda makasi:
  - Tozali konyokola moto nyonso !
  Margarita, azali kobɛta monguna masasi mpe kokatakata, azali koganga:
  - Mpe ekozala na kosala matiti ya matiti mpo na zabolo !
  Mpe mwana mwasi yango, na makolo mpamba, abwaki likabo ya liwa. Mobundi ya ndenge wana, oyo akoki mpenza kokata basoda mobimba.
  Mwana mobali moko ná mwana mwasi moko bazali kobunda na Stalingrad. Bazali bilombe ya solo. Na ba chevaliers oyo batondi na elimo ya mpiko.
  Hitler akanisaki nini, ete nsima ya likama ya 1941 bato ya Russie bayekolaki eloko te?
  Nani azali komibanzabanza mpo na yango! Armée rouge ezali prêt ya ko confronter ba monstres ya série "E", tika bango bayebisa : E-75 tonnes pona ntuku libwa, na E-100 tonnes pona nkama moko na ntuku minei. Kobanda na taiga tii na mbu ya Angleterre, Armée rouge nde eleki makasi.
  Mwana mobali ná mwana mwasi bazali kobunda, mpo Banazi bálongwa na bango lokola vitre oyo euti na marteau.
  Bana bakufaka te mpe babangaka eloko moko te. Ba fascistes oyo bazali nini mpo na bango? Ba lapin mingi mpo na kobundisa!
  Oleg Rybachenko ayemba na mongongo makasi:
  - Eh, Hitler, eh Hitler, yo Hitler azali ntaba, .
  Pourquoi oyaki na Russie lokola libolo...
  Okozua epayi na biso spécifiquement na nickel - .
  Okokutana na loboko ya mwana mobali moko ya makasi!
  Mpe na nsima mwana moko ya misisa abwaki grenade na makolo mpamba. Mpe ba chars mibale ya Allemagne E-50 mpe E-75 ekutani miso na miso mpe epanzani.
  Oleg Rybachenko alobi na esengo nyonso:
  - Nazali super jeune combattant!
  Mpe lisusu mwana mobali yango apesi tour.
  Et puis fille wana pe abetaka masasi. Abetaka na bosikisiki mpe azali ko appliquer makasi. Mpe na ntango yango moko ayembi ete:
  - Nako crusher ba fascistes nionso, pe nakokata mafuta ya Adolf!
  Et encore fille wana azali na excitation mobimba ya destruction. Nionso ezo mibeta masasi pe ezo tirer.
  Mpe grenade moko epumbwaka lisusu longwa na makolo mpamba. Ebɛti ba fascistes. Epalangani lokola ba épingles soki bale ebɛti yango.
  Margarita ayembi:
  - Coup makasi ezali exceptionnellement bien viser, .
  Povetkin oyo aleki malili apumbwaka na kati ya ring!
  Oleg Rybachenko, oyo azali kobɛta masasi, andimisaki mbala moko:
  - Povetkin azali échantillon digne, mpe akimaka ba opposants ya makasi te !
  Nsima na yango mwana mobali yango abwaki lisusu grenade na makolo mpamba mpe abuki ba fascistes lokola milangi mpe mabanga ya pavema.
  Mpe ata osali yango na mayele ndenge nini, Banazi bakutanaka. Balingaki nini? Ntina ya kokɔtela URSS ezalaki te.
  Bobele likambo moko nde ezali kotungisa Oleg Rybachenko. Etats-Unis esi elongola ba Allemands, mpe Russie ekozua rap mpo na bango.
  Mwana mobali yango, kobwaka lisusu grenade na makolo mpamba, ayembaki:
  - Kozala zoba te, Amerika.
  Pesa biso Alaska sikoyo...
  Oyo ezali mabele na biso na ba banques mibale - .
  Ezali mpamba te ete urse ezali nyama ya nkanda makasi!
  Mpe Oleg Rybachenko apesaki lisusu explosion... Akati ba fascistes na se. Mpe lisusu misapi ya makolo ya mwana mobali oyo ezali mpamba efina grenade mpe ebwakaka yango epai ya monguna. Bapalanganisaka yango na bisika ndenge na ndenge.
  Mwana mobali azali koganga:
  - Nkembo na Russie!
  Margarita abwakaki lisusu grenade na makolo mpamba mpe agangaki:
  - Mpo na Tsar Nicolas II!
  Mwana mobali yango asembolaki mwana mwasi yango:
  - Staline nde azali koyangela awa, kasi Nicolas II te !
  Margarita andimaki mbala moko:
  - Ee Staline! Nani asala kimia na cannibal!
  Mpe mwana mwasi yango abwakaki lisusu likabo ya mobomi na makolo mpamba.
  Oleg Rybachenko alobaki na lolenge ya mayele ete:
  - URSS esengeli na pause ! Atako Reich ya Misato esalelaki yango malamu koleka!
  Pe bana babandaki lisusu kobɛta masasi...
  Ba Allemands na Stalingrad mpe na Stalingrad yango moko bazwaki lifelo ya somo.
  Kasi mpo na koloba solo, oyo bayaki na yango ezali oyo batikaka na yango.
  Na bosikisiki mpenza, bakufaka. Etumba ezali bongo makila mpe mosantu droit.
  Oleg Rybachenko akanisaka vraiment na tango ya bitumba que batu bazalaka tango mosusu trop naïf. Soit basalaka génie na Staline, soit même na Lukashenko. Kasi mpo na Biélorussie ya ekeke ya ntuku mibale na moko, kosala culte ya bomoto na mosali bilanga ya lisanga ezali mpenza nsɔmɔ. Ezali tango ya kozala na mayele.
  Mpe pona mokambi ya sika, elenge, oyo azali kokende liboso. Mpe kolakisa te niveau ya mayele ya bébé na kati ya sanduku ya zelo.
  Lukashenko azali malamu koleka na anecdote oyo:
  Ntango biloko nyonso ekómi ntalo mingi na Biélorussie, nini ezali na ntalo moke?
  Bilaka ya Président Lukashenko!
  Mpe mpo na nini?
  Po ba coûter eloko te!
  Eza soni pona ba Biélorussiens oyo bazali kaka ko voter dictateur ya boye. Kasi tango ekoki ya kozala na mayele pe kolakisa que bazali batu ya Europe. Na ndakisa, na Russie, Poutine alongaki ata moke te komipesa limemya na ndenge azwaki Crimée kozanga ete abeta masasi.
  Kasi yango ezali mpo na chance na ye ya phénoménale. Putin azali na chance mingi. Na ndakisa, tozalaki na chance ete na visite ya Premier ministre ya Israël, épisode moko ya mabe esalemaki na mwasi na ye na Kiev. Oui, lisusu manifestation ya chance phénoménale. Kasi bozongi ya solosolo moke mpenza! Ezali boni soki Tsar Nicolas azalaki na chance ya kokamwa boye? Na bosikisiki, azwaki yango na 1935, Russie ezwaki ndambo ya mokili.
  Mpe nini elandaki... Tsar Nicolas abongisi mobembo na ye na espace le 28 mai 1935, kaka na mokolo ya mbotama na ye. Vol ya liboso mpenza na lisolo ya bato na cosmonaute moko ya mwasi ya Russie.
  Mpe na mokili oyo, nzokande URSS ezali komipesa na kobika.
  Bitumba oyo esalemaki na Stalingrad ezali pene na ndenge moko na oyo esalemaki na lisolo ya solosolo ya 1942. Kaka mbala oyo monguna azali makasi mingi koleka. Ezala na quantité en raison ya ba troupes coloniales mpe na technologiquement.
  Ezali mpasi mingimingi na likoló ya Russie soviétique. Ba Nazis bazali na ba avions ya makasi, ya jet ebele. Mpe na lolenge moko to mosusu ezali pete boye te mpo na kotelemela.
  Tala ba pilotes allemands Albina na Alvina bazo ramasser ba factures pona bango moko. Bazali ba spécialistes minene na likambo oyo.
  Na ndakisa, ndenge nini tokoki kopekisa bana basi ya Allemagne ya ndenge wana oyo balati bikini na makolo mpamba?
  Oleg Rybachenko ayokaka bana basi oyo.
  Abwaki grenade mosusu na misapi na ye ya makolo ya mpamba. Abwaki ba fascistes na ba direction nionso pe alobi :
  - Motema monene ya Russie!
  Mpe mwana mobali ya terminateur abetaka masasi na makasi mpenza. Lisasi mokomoko ebɛtaka esika oyo lisasi ebɛti. Mpe ba Arabes, ba noirs, na ba mindele bakendaka na attaque. Ebele monene ya bato bayanganaka.
  Génie ya mwana mobali na makolo na ye ya pamba abwaki lisusu grenade, akutani na ba chars mibale ya minene ya Allemagne mpe akimi:
  Mopanga ya samurai ezali na yo, .
  Motema na makanisi ezali peto...
  Na mpiko nyonso azali kokamba attaque - .
  Nzela ya kitoko!
  Margarita, oyo azalaki kobɛta monguna masasi, abɛtaki Banazi masasi na bazooka mpe agangaki:
  - Kitoko ya kokamwa!
  Mpe mobundi yango abwakaki na misapi na ye ya makolo mpamba likabo ya liwa oyo ebebisaki mpenza. Ba opposants oyo ba enyatamaki. Na nsima lisusu na misapi ya makolo ya makolo na ye mpamba abwakaki lisusu libebi ya zamba. Mpe ba chars mibale ya ba fascistes ekutanaki. Ata ba étincelles mpe milinga ekweaki mpe ekweaki!
  Oleg agangaki ete:
  - Osali malamu, mwana mwasi ya seko!
  Margarita abwakaki citron ya sika ya koboma na makolo mpamba mpe agangaki:
  - Tozali bana ya seko na Voie lactée !
  Mwana mobali ya terminateur aningisi motó mpe akobaki etumba ye moko. Nionso ekendeke selon plan. Plus précisément, ezali bien pona sikoyo. Mpe Banazi bakobukana te na esika na bango.
  Na yango, ata soki Banazi basali makasi ndenge nini, mpo na koloba solo, bakokangama kaka na makila na bango moko.
  Mpe ba tanks na bango ekobongwana na bibende ya kala! Mpe drapo ya Russie ekongenga likoló ya planɛti!
  Oleg Rybachenko azali kosala na makasi mingi. Abwakaka ba grenades na makolo mpamba mpe ayembi:
  - Tokozala ntango nyonso na esengo, .
  Ekozala na ndoto ya kongenga...
  Mpe kitoko ekoya - .
  Mobulu ekosila!
  Génie ya mwana mobali asalaka na activité, oyo emati na proportion na influx ya ba Allemands na kanda.
  Margarita azali kosala lokola nimero mibale. Kasi makolo ngulu ya mwana mwasi yango ezali kobwaka ba grenades na molende mingi.
  Mpe ba fascistes bakweyi na se ya ba coups na yango.
  Oleg Rybachenko mpe abeti masasi... Kasi makanisi na ye ezali kopota mbangu, kozonga na ntango ya lelo. Na oyo ezali na bosolo.
  Kutu, emonani ete bato ya Biélorussie bazali na bɔɔngɔ oyo eleki monene na Mpoto, kasi bamitiki ete bátya bango na ntolo mpe bandimaka bokonzi ya dictature ya moto yango.
  Et au moins président alingaki azala quelque sorte ya superman! Et donc azali agriculteur collectif, et même sans papa légal. Mpe kopesa bango nzela ya kotindika yo zingazinga na boumeli ya bambula mingi boye.
  Et what"s more, ezali pe na batu ya makanisi étroite oyo ba voter ye.
  Oui, Oleg Rybachenko a développer kutu ba ditties.
  Boyebisa ngai baninga ntango boni
  Ba votes pona Papa Kolya...
  Ezali tango ya kopona Oleg pona yo -
  Mpo na kozwa mbongo mingi!
  Ee, ya solo, mbongwana esengeli mpe nokinoki. Kutu, kokangama etondi na mbuma mabe.
  D"ailleurs, Lukashenko ye moko ayebi te nini alingi. Tango mosusu azali na raison, tango mosusu atikali. Soit ekendaka na capitalisme, soit socialisme. Mpe azali n"a équipe normale te. Mpe parti to idéologie ezali te. Yango nde culte ya personnalité moko très médiocre mpe ya koloba. Au moins Staline na Lénin bayebaki oyo balingaki! Na dictateur oyo? Ayebi kutu te soki azali na droite to gauche!
  Te, soki idéologie mpe parti stable ezali te, stabilité ekozala te na société.
  Mpe kokende liboso mpe!
  Staline, na mawa, akomaki mpe elembo ya nsɔmɔ mpe ya kobebisa, kobongola communisme na bogeyman.
  Gouvernement optimal ezalaki te. Mpe na nse ya Brezhnev ezalaki na bozoba - ndenge nini moto ya boye akokaki kozala mokonzi ya URSS. Mpe na bolenge na ye, Brezhnev azalaki komonana lokola moto ya mayele te, kasi na bobange na ye akweyaki na bozoba. Et en général, ezali soni que chef d"Etat akokaki te ko stringer maloba mibale sans papier. Kasi osengelaki kozala na likoki ya kosala yango!
  Oleg Rybachenko abwakaki grenade double oyo ebomaki na makolo mpamba mpe ayemba:
  - Kasi bozala lokola liboso, .
  Kasi vivre selon Brezhnev!
  Naza baba, baba, nakoki te!
  Mpe kotika te ete mbula-mpɛmbɛ ekende!
  Margarita abwakaki pakɛ oyo ezalaki kopanzana na misapi na ye ya makolo mpamba. Apalanganisaki Banazi lokola bapɔme oyo eningani uta na etape.
  Mwana mwasi yango ayembaki:
  - Banzete ya pomme na fololo, .
  Ba tunes ya Solovyov...
  Nakoya epai na yo - .
  Ekozala na ba rehashes!
  Mwana mwasi yango asekaki mingi mpe na ndenge ya kokamwisa. Mino na ye ezali lokola mayaka, ezali kongɛnga mingi.
  Ee, babalani oyo babundaka malamu.
  Oleg Rybachenko azwaki yango mpe ayemba:
  - Maboko na biso na bibende,
  Manzaka, mino mpe manzaka...
  Bazali na mposa makasi ya etumba ya solosolo!
  Et encore garçon terminateur abetaka na précision mingi. Mpe matangá ya makila ebɛtaka mbula uta na Banazi.
  Te, mawa ekozala te. Banguna bako étouffer.
  Pendant ce temps, Natasha na équipe na ye bazali kobunda na Sukhumi.
  Banazi bakɔtisi na mopɛpɛ makasi na libongo. Ya solo, etumba yango ezali mpenza ndenge moko te
  Kasi bana basi. Ntango bazali pene na kozala bolumbu, ezalaka malamu mingi!
  Natasha abwakaki grenade na makolo mpamba, akataki na nse zomi na mibale ya ba fascistes mpe ayemba:
  - Avenir ya mokili ezali ya biso, .
  Biso bana basi tozali lokola ba Jedi!
  Zoya mpe abwakaki grenade na makolo mpamba. Apalanganisaki Banazi mpe agangaki na elikya nyonso:
  - Nazali oyo ekoki kokunda moto nyonso na lilita !
  Aurora azali kobɛta masasi na nsima. Lisusu fille oyo, tango abeti, ezalaka fly hit ata muke te.
  Zabolo ya nsuki motane azwaki yango mpe abɛtaki mongongo:
  - Nazali langi ya mpongo, mpe ya kitoko koleka!
  Mpe lisusu akozwa yango makolo ngulu mpe akobwaka likabo ya liwa! Oyo penza fille oyo oza na besoin na ye.
  Et puis Svetlana azali kokende fou! Mpe akopalanganisa mpe akonyata moto nyonso, lokola nde bademo oyo bautaki na lifelo nyonso bakɔtaki na kati na ye.
  Ee, bana basi oyo bazali awa, ya solo, bazali na mino ya mpamba na boye ete bakoki kopasola mbanga nyonso kozanga mikakatano.
  Mpe soki esengeli, boye ndambo ya motó!
  Natasha abɛti monguna masasi mpe azali koganga:
  - Nazali mobundi ya makasi boye ete ata ngɔmbɛ-mobali akonyata ngai te ! Nakobuka motó na ye!
  Zoya andimisaki na elikya nyonso:
  - Nakobuka maseke mpe!
  Mpe makolo mpamba ya mwana mwasi yango abwaki grenade. Mpe ba chars mibale ya Nazi ekokutana.
  Et puis Aurora akobeta yo. Mpe ako lancer mpe eloko ya koboma na makolo mpamba.
  Mpe ekoganga:
  - Nkembo na Staline, tika ete akola mayele !
  Aurora azali mpenza mabe. Kobunda na deux fronts ezalaka ndenge nini? Na nsima, yango elimboli mpenza komiboma.
  Mpe mpo na nini Staline amemaki Russie na likambo oyo?
  Fille ako lancer lisusu cadeau ya liwa ya mobomi na misapi ya makolo ya pamba pe akoganga:
  - Nkembo na mokambi ya sika !
  Bon, ezali bongo! Staline kutu azali na elongi ya nse. Mpe yango ezali elembo ya mayele ya nse.
  Svetlana amibɛti masasi. Mpe abwaki grenade na makolo mpamba. Epalanganisaka ba opposants. Abebisi bango mpe agangi:
  - Nkembo na banzambe ya Russie!
  Mpe lisusu litindi ya mpamba ekobwaka eloko moko ya kobebisa mpenza.
  Ba filles awa bazali na calibre ya boye que ba Krauts bakozua bango te.
  Bana basi minei bazali nguya monene mpenza. Mpe oyo eleki ntina, balati kaka culotte.
  Mpe yango epesaka bango likoki monene ya kobunda.
  Natasha azali kobɛta masasi. Babundi ya Afrika, ata mindele mpe Baarabe, bazali kotambola lokola avalanche.
  Ba Allemands basalelaka yango lokola bilei ya kanɔ́. Kosalela yango na bitumba kozanga mawa to mawa. Mpe ya solo, bazwaka yango na motángo.
  Sukhumi esi ekatamaki na mabele. Mpe likambo oyo ezali mabe mpenza. Mosika te, masasi tokosila mpe ekosengela kozonga nsima.
  Mais jusqu"ici ba filles balingi kaka ko céder te. Bazali kolɔta elonga. Ata soki ba forces ekokani te. Mpe Moscou ezingami.
  Yango ezali kotungisa Natasha. Abwaki grenade na makolo mpamba. Apasoli banguna mpe ayembi:
  - Soki capitale ezali !
  Zoya mpe abwakaki pakɛ moko ya biloko oyo ekoki kopanzana na makolo mpamba mpe agangaki:
  - Ebale ya Russie ekokauka te !
  Mpe abɛtaki monguna na mindoki nyonso, ebundeli oyo basalaki na ndako oyo ekoki kozonga nsima te, na nkanda makasi.
  Mpe abebisi deux-trois tanks...
  Kasi ba avions ya attaque ebandi ko presser depuis likolo.
  Bongo ekozala boni soki bazali kosala makambo?
  Aurora abetaki lance-fusée na ye. Beta motuka moko ya Allemagne. Esalaki ete akwea.
  Nsima na yango nyama ya nsuki motane agangaki:
  - Communisme ezanga ndelo !
  Na nsima, Svetlana abandaki kobɛta masasi. Mpe akataki na nse babundi ya moindo. Mpe na nsima abwaki citron lokola makolo mpamba.
  Mpe ekoganga:
  - Nkembo na banzambe ya sika!
  Natasha abɛtaki monguna masasi mpe agangaki:
  - Na banzambe ya Russie!
  Mpe uta na kobwaka makolo na ye mpamba, mpɛpɔ epanzani.
  Oyo eza ba filles ya Terminator. Soki babundi, boye moto moko te akoki kopekisa bango.
  Zoya pe abwakaka eloko moko na ennemi oyo ebomaka force nionso. Mpe eloko oyo ebebisaka monguna. Mpe mobundi yango, kofungolaka mino na ye, azali koganga:
  - Ba avions na sanduku ya ebembe !
  Mpe misapi ya mpamba ebwakaka lisusu likabo ya liwa.
  Et puis Aurora akobwaka citron na ennemi. Akozwa yango mpe akoganga:
  - Avenir ezali ya biso !
  Svetlana, kofungolaka mino na ye, alobaki ete:
  - Pona communisme pe ba réussites ya sika !
  Mpe lisusu abwakaki grenade na makolo na ye mpamba. Mpe akoboma moto nyonso. Bon, soki nionso te, alors misusu ya solo.
  Banazi bakɔtisaki lobɔkɔ na bango na kati ya molangi yango. Mpe yango nde mokakatano na bango. Awa okoki komona mondoki ya Jagdtiger oyo ekoki kosala yango moko. Motuka moko ya kala, kasi ebomaka mingi. Mwana mobali moko ya mobongisi-nzela azali kopumbwapumbwa epai na ye. Mpe azali ko glisser mine moko.
  Mpe mondoki oyo etambolaka yango moko epanzani na ndenge ya mpambampamba.
  Mwana mobali abimisi monoko na ye mpe ayembi:
  - Tomela na Mboka, tomela na Staline!
  Tomela mpe tosopa lisusu!
  Biso ba pionniers tokoboma Hitler!
  Ba fascistes bazuaka yango. Atako ezali mpasi mpo na Armée rouge. Engumba Grozny ezingami na Banazi, kasi bazali kaka kobunda kuna. Ba filles bazali na meilleur na bango awa pe.
  Awa Tamara azali kobunda. Azali na elamba ya kosukola mpe makolo ngulu. Et météo ezalaka chaud et fille aza plus agile na ndenge oyo. Kitoko yango ezali kobɛta masasi. Na makolo mpamba azali ko lancer ba forfaits explosifs na ba fascistes mpe ayembi :
  - Hitler akozwa kala mingi te nsuki na sanduku na ye, .
  Ekozala lokola araignée oyo ezali kozika na moto...
  Bademo bakonyokola yo na mokili ya bakufi - .
  Baoyo bazalaki kosambela Satana!
  Mpe lisusu, citron moko oyo ebomaka mpenza epumbwaka longwa na litindi mpamba ya kitoko yango mpe ebukaka Banazi.
  Maria alobi na koseka:
  - Ba grenades ekoboma!
  Mpe abɛti Tamara na lipeka. Bana basi mibale bazali kobunda, mpe na likoló ezali na drapo moko ya Motane, oyo etondi na masasi.
  Bana basi yango bazali na makolo ngulu mpe pene na kozanga bilamba, kasi bazali na mokano te ya kopesa engumba ya Union soviétique.
  Maria ayemba nzembo moko ya esengo. Mpe na ntango moko abetaki masasi na mawa te mpe na koboma;
   Bato minene bazali ebele,
  oyo misala na bango ezali kobika na boumeli ya bikeke,
  ezali na bankombo minene mingi,
  oyo babengami bato oyo bakufaka te.
  
  Ezali na bilombe mingi ya masapo
  oyo babatelaki melodi ya ba épiques,
  kasi oyo eleki pete koleka bilombe nyonso
  mpe oyo biso banso balingaka mingi ezali moko.
  
  Alekisaki bomwana na ye na kati ya bangomba,
  azalaki kotala ndenge bandɛkɛ ezalaki kopumbwa,
  azalaki kozwa uta na bangomba lokola libula
  kitoko ya mapapu ya mpongo.
  
  Nkombo na ye, nkake,
  epanzani na océan,
  ekomaki penepene mpe eyebani
  na ba Prolétaires ya mikili nyonso.
  
  Na continent ya Chine,
  Chéri na mitema nionso,
  Nkombo oyo esakoli
  Fanzam - kimia, suka - na ba palais.
  
  Staline azali bendele ya esengo,
  tongo ya bomoto!
  Tika ete Staline molingami azala na bomoi
  na boumeli ya bambula mingi, mingi ya milai!
  Bana basi bayembaki malamu. Veronica ná Victoria basanganaki na Maria ná Tamara.
  Ba beautés nionso minei bazingami, mais ndenge babundaka.
  Awa Maria abwaki grenade na makolo mpamba mpe abwaki mpɛpɔ ya Allemagne oyo ezali kobundisa bato. Mpe kitoko yango ezali koganga:
  - Nkembo na feti na biso!
  Veronica atindi mpe likabo ya liwa na makolo mpamba, mpe HE-162 ekweisami. Mpe mobundi azali konguluma:
  - Nkembo eleki nkembo !
  . MOKAPO No. 6
  Victoria, azali kobɛta masasi na batɛmɛli mpe kobɛta masasi, azali kosɛka:
  - Pona ba avenir ba expansions ya communisme !
  Mpe kitoko minei, pene na bolumbu mpe makolo ngulu, basekaka.
  Bazali ba filles aigles ya ndenge wana ya ordre ya likolo.
  Mirabela na Anastasia bazali kobunda na lola. Mpe basukolaka mpe cerveau ya ba fascistes.
  Mirabela azali ko tweet na mwa koseka:
  Nyonso ekozala malamu na mokili, .
  Bolinga mboka na bino na mposa makasi!
  Mpe lisusu, na misapi na ye ya makolo ya mpamba, na lininisa ya polele, azalaki kobwaka citron. Mpe akopesa likambo ya mabe mpo na ba fascistes. Motuka mosusu oyo ebɛtaki ekwei.
  Oyo ezali mayele mabe - esengeli obeta yango boye.
  Anastasia alobi na koseka:
  - Lénin alingaki akumisa yo !
  Mirabela akweyaki mwa mituka ya Allemagne na kopasuka moko, mpe alobaki boye:
  - Staline, sans doute, ye pe !
  Anastasia akataki ba avions misato ya ba Nazis mpe a confirmaki que:
  - Kozanga ntembe !
  Ba filles baza tellement cool. Mpe oyo eleki ntina kitoko. Bazali na calcul ya chaleur mpe en même temps malili.
  Mirabela, ntango azalaki kokweisa mpepo mosusu, alobaki boye:
  - Nionso na mokili na biso eza relative...
  Anastasia asɛkaki mpe abulunganisaki na nkanda ete:
  - Kozanga philosophie oyo ezali na tina te !
  Mpe afungolaki mpe lininisa mpe abwakaki grenade na makolo na ye mpamba. Na mbala oyo, ME-262 epanzanaki.
  Mirabela aningisi motó mpo na komonisa ete andimaki.
  - Osali monene!
  Anastasia, kofungolaka mino na ye, abakisaki ete:
  - Nasalaki oyo nasalaki !
  Mpe babundi nyonso mibale babandaki kosɛka. Mpe bazali kopesana miso.
  Ɛɛ, elombe oyo bazali na yango ezali kokamwisa.
  Na eleko ya molunge ya 1946, bitumba ya makasi ebimaki mpo na engumba oyo ezalaki na ebale Volga. Bataillon ya basi ya ba tirs à tirs na commandement ya Capitaine Alena Ogurtsova ezuaki position ya défense na ba ruines na balabala Volodarsky. Bana basi oyo bazalaki na mitrailleuse mpe mindoki ya masasi, oyo bakangisaki na maboke ya ba grenades, bazalaki kobombana nsima ya bitika.
  Alena ye moko alati tunique ya tache likolo ya nzoto na ye ya bolumbu, pantalon mokuse, mpe makolo ngulu. Mwana mwasi moko kitoko mpe ya kogumbama, na loketo ya makasi, na loketo ya mikemike, mpe na nsuki ya mokuse ya bob. Elongi ezali mpenza komonisa makambo, ezali na nsuki ya motó ya mobali mpe miso ya bule oyo ekangami monene. Suki ya motane ekómaki mpɛmbɛ mpo na mputulu, ntolo ya likoló, kotala makasi. Capitaine Alena azali kobunda banda mbula koleka mibale mpe malgré jeune na ye amoni mingi. Makolo ya mwana mwasi yango ezipami na ba abrasions mpe na ba bruits. Ezali pɛtɛɛ mpo na mwana mwasi kotambola makolo ngulu koleka kolata basapato ya mabe mpe ya mabe.
  Sole ya mpamba eyokaka mwa koningana ya mabele, ekebisaka na ntina ya penepene ya esika ya kotimola mabanga ya ntalo, mpe mama mabele ye moko ebakisi bompikiliki. Makolo ya mwana mwasi, na ngambo moko, ekomi mabe, mpe ebanga te bibende ya molunge, to bitika ya makasi ya bitika, kasi na ngambo mosusu, ebungisi te sensibilisation mpe flexibilité, kokebisa na nzela ya makelele ya mouvement ya ba tanks ya ba tanks.
  Alenka ya sukali asimbi grenade oyo ekangami na ensemble ya explosion na maboko. Osengeli kopumbwa tii na char ya nsɔmɔ ya Nkosi ya Allemagne, oyo ezali kopakola mitrailleuse na babalabala.
  Maria azali koganga pembeni na ye. Lisusu makolo ngulu, lokola bana basi nyonso ya bataillon, emonanaki ete balati basapato, komekolaka mokonzi na bango. Sols na ye oyo etondi na mputulu ezali kosembola ntango mwana mwasi yango azali koganga na makolo minei. Suki ya jaune ya Maria eza saleté pe milayi... Mwa bouclé. Mwana mwasi yango moko azali moke, moke mpe mokuse. Bakokaki kutu komikosa ete azali mwana mwasi, na mapeka mike mpe motó na ye oyo ezalaki komonana lokola monene.
  Kasi Maria asi akutanaki na makambo mingi. Alongaki kokende kotala bakangami ya ba fascistes, abikaki na minyoko ya motema mabe, mpe na ba mines, epai kuna, na nzela ya likamwisi moko oyo ekoki kososolama te, alongaki kokima. Kasi soki otali elongi na ye ya bomwana mpe ya boboto, okoyeba ata moke te ete babɛtaki ye na bitambi na banzete ya caoutchouc mpe balekisaki courant électrique na nzoto na ye.
  Maria abeti masasi... Soldat moko ya Troisième Reich, na cas oyo Arabe, akweyi akufi, azali ko kitisa zelo na bitika na muzzle na ye.
  Alenka azali kokɔtisa liboke ya ba grenades na nse ya liboke ya bosɔtɔ. Sikoyo "Nkosi" moko ya tonnes ntuku libwa ekotambola awa mpe ekobwaka yango. Miso ya bule ya mwana mwasi yango ezali kongɛnga lokola safire na elongi oyo ezali moindo mpo na langi ya motane mpe mputulu.
  Makambo oyo esalemaki emonisi ete tank oyo ebatelami malamu ekobongola sikoyo esika na yango. "Lion" eza na 100 mm ya armure côté, et même na angle. Bato ntuku misato na minei bakoki kokɔta na yango te kaka Keveshki ya kilo nde ezali na libaku. Kasi ba caterpillars nde ezali mokano. Eloko ya munene eza ko priver voiture mobilité...
  Anyuta abeti explosion na mitrailleuse... Soldat moko ya nationalité eyebani te akweyi. Ba Allemands, lokola balongi eteni monene ya hémisphère ya ɛsti, balingaka makila ya Ba-Aryen mpe babwakaka basoda ya bokonzi ya bakolonia na etumba: Baarabe, Ba-Afrika, Mindele, bato ndenge na ndenge ya Azia, mpe bato ya Mpoto. Motango ya ba Polonais mpe emati - baye bateyami wuto berceau koyina Russie bolchevique. Bato oyo balingaka ekólo Ukraine, ba Don Cossaques, ba Tchétchénie, mpe Kaganate mobimba ya Caucasien bazali kobunda awa. Hitler atombolaki international mobimba.
  Banguna bazali ebele...
  Anyuta azali kokima na mayele nyonso masasi ya mitrailleuse. Lisasi yango etikalaki moke ekabola litindi ya rond ya mwana mwasi yango, oyo ekómaki moindo mpo na mputulu. Kapiteni kitoko kutu ayokaki kolɛnga uta na lolenge nini likabo ya calibre monene epumbwaki penepene. Mwana mwasi yango amikatisaki, azalaki koloba na mongongo ya nse:
  "Ata lisasi moko te ekoki kopekisa biso!"
  Maria azongiseli ye masasi... Mwana mwasi mosusu, Alla, azali na nsuki motane mingi, molai koleka mwayene, mpe misisa, atako azali na bilei moke. Azali mpe mwana mwasi moko kitoko mpenza, na loketo ya kitoko, na loketo ekangami, mapeka ya minene oyo ezali ya mwasi te, mpe mabɛ́lɛ milai.
  Alla azali kobunda kaka na short na ye, tunique na ye epasolamaki na biteni mpe epanzani na mputulu, mpe ba uniformes ya sika epesami te na ngambo mosusu ya Volga. Nzambe apesa nzela ete tópesa mwa masasi mosusu mpe mwa bilei mpo na basoda ya Union soviétique oyo balɛmbi.
  Donc Alla azali presque bolumbu, makolo na ye ezo gratter, surtout mabolongo na ye. Shrapnel ebɛtaki na nse ya makolo na ngai ya mobali, mpe esalaka ngai mpasi mpe ezali mpasi mpo na kotambola.
  Alla ya nsuki motane, ya mputulu, pene na bolumbu abalusaka elongi na ye kitoko, kasi na ntango moko ya makasi. Mwana mwasi yango, azali kobɛta masasi, alobi boye:
  - Nkolo azali likolo na biso, Moscou na Staline!
  Mpe akati Banazi oyo bazali kobundisa, azali na mpasi te ntango ya kozonga nsima.
  Bitika mpe babalabala mikemike esalaka ete ezala mpasi mpo ba chars ya Allemagne oyo ezalaki kobangisa ebalukaka. Pene na ba tonnes nkama mibale "Mauses" ekoki koleka ata moke te...
  Ndenge Anyuta akanisaki, "Nkosi" atambwisaki mwa moke mpe akimaki na liboke ya bosɔtɔ. Ezalaki na likambo moko oyo epanzani. Nzoku yango epasuka mpe mibale ya ba rouleaux oyo ebebaki epumbwaki.
  Tank oyo ezokaki etelemaki mpe obuse moko epumbwaki libanda ya baril na yango...
  Ezalaki konguluma esika moko boye na mosika, kolimwa na bitika. Anyuta asɛngaki lokola nyoka:
  - Oyo ezali calcul na ngai ! Afungolaki compte...
  Kapiteni ya mwana mwasi azali kotindama na makasi mpo na kopumbwa lisusu mosika. Ba Allemands na ba satellites na bango bakoki kosalela supériorité technique na bango te na kati ya bitika. Na ntina na mbeba ya Hitler ya motó makasi, bibele ya Reich ya Misato ekɔtaki na bitumba ya bisika na engumba moko ya monene mpenza mpe oyo etongamaki malamu.
  Maria abwaki grenade moko. Ko forcer ba Allemands to ba Arabes oyo ba hit ba sala ba somersaults, ko tourner. Loboko moko ya babundi ya Hitler epasolami, mpe montre moko ya Angleterre oyo ezali na boussole ekangami na yango.
  Maria alobi na mwa kosɛka:
  - Oyo boussole elakisi yo ezali nzela ya lifelo !
  Mpe mwana mwasi moko kitoko aningisi eteni ya céramique oyo ekangami na litindi na ye oyo etondi na mputulu.
  Alla azali mpe koningana na mputulu oyo ezali na ntolo na ye ya makasi mpe etondi. Mabele ya mabɛ́lɛ ezalaka pene na moindo mpo na bosɔtɔ mpe ezali kolɛmba. Meká komisukola. Encore il faut omikunda tango ba sous-mitrailleuses allemands ekobeta. Mpe koganga na libumu na yo.
  Bataillon ya bana basi esimbaka position na yango, atako ba bombardements ezali. Mpe ba obuse ya kilo epanzani, mpe ba bombe ekweyi uta na lola... Kasi eloko moko te ekobuka mpiko ya bilombe mwasi ya Union soviétique.
  Anyuta amoni Panther ezali koleka. Bon, tank oyo ezali lisusu kobangisa boye te.
  Okoki kobɛta yango na mopanzi. Mwana mwasi yango aswaki mpe abwakaki nsoi mputulu oyo ezalaki kokwea na monɔkɔ na ye ya kitoko. Azwaki grenade na lobɔkɔ, oyo ezalaki na kilo ya pakɛ oyo ezalaki kopanzana. Osengeli kopumbwa likoló kozanga ete bámona yo. Kasi milinga ezali mingi mpenza zingazinga.
  Anyuta abandaki komata kopumbwa, kopema na esika ya kobwaka mai na misapi ya makolo mpe makolo na ye ya mpamba. Azalaki lokola mbwa oyo ezali kolanda soso. Mwana mwasi yango amikundolaki etumba uta na eleko wana ya molunge ya nsomo ya mibu ntuku minei na moko, ntango Wehrmacht ekɔtaki na bokosi bisika minene ya URSS. Mwana mwasi yango, pene na mwana mwasi yango, abangaki? Na ebandeli ɛɛ, kasi na nsima omeseni na yango. Mpe ozali deja ko percevoir explosions constantes ya ba obuse lokola makelele ya ordinaire.
  Mpe sikawa epanzanaki penepene mpenza. Mwana mwasi yango abɛti ye mbata na libumu. Uta likoló, biteni ya nzoi epumbwaka lokola etonga ya nzoi ya zamba. Anyuta azali koloba na mongongo ya nse na mbɛbu oyo epasuka:
  - Na kombo ya bosembo, Nkolo!
  Mwana mwasi yango azali kosala ete atambola nokinoki mpe na nsima, na kobanda kopota mbangu, abwaki grenade oyo ezali na pakɛ oyo ezali kopanzana oyo bakangi yango. Likabo yango epumbwaka na arc. Explosion esalemi mpe armure ya côté ya Panther oyo ezali mince epesi nzela. Chanc allemand ebandi kozika mpe kit ya combat epanzani.
  Anyuta azali koloba na mongongo ya nse na mwa kosɛka:
  - Matondo mingi, O Yesu Mozwi-ya-Nguya-Nyonso! Nazali kotyela yo motema yo moko! Nabondeli yo moko!
  Panther ebebi. Mokuwa molai oyo epasuka ekundami na kati ya bitika. Bibundeli ya liboso, oyo ekabwani na bibundeli ya mopanzi, ekokani na scoop.
  Anyuta, oyo miso na ye ezali kongɛnga lokola bafololo ya masangu na elongi na ye oyo ezali motane mpo na mputulu mpe motane, alobi boye:
  - Soki monguna azali na banzete ya chêne mingi, défense na biso ekozala makasi !
  Alla aza très sexy na culotte na ye ya noir na nzoto ya bolumbu, ya poussière, ya makasi. Mwana mwasi yango azali na mayele mingi. Akoki kobwaka biteni ya vitre na misapi na ye ya makolo mpamba.
  Sikawa abwakaki eloko moko ya makasi na lokolo na ye ya kitoko ezipamaki na mputulu. Mpe ekɔtaki mbala moko na zolo ya fasciste. Alla kitoko alobaki na maloba:
  - Mpe nazali elembo ya kosangisa nzoto, mpe elembo ya liwa!
  Na nsima, mwana mwasi yango atambolamaki lisusu, mpe abɛtaki masasi. Anyuta mpe abetaki masasi.
  Kapiteni kitoko, nsima ya kokata fasciste, akomaki na Twitter:
  - Bomoi ezali monyololo, pe makambo ya mike mike nde ezali ba liens...
  Maria abetaki masasi, akataki motó ya Fritz mpe abakisaki:
  - Ezali impossible kopesa importance te na lien!
  Anyuta, lisusu kobɛta masasi na bosikisiki, abɛlaki raspe:
  - Kasi okoki kofanda na makambo ya mike te...
  Maria abakisaki lokola nde azali kobɛta masasi:
  - Soki te monyololo ekozipa yo !
  Mwana mwasi mosusu, Matryona, mpe azalaki kitoko mingi, elongo na Seryozhka, mobongisi-nzela, babongisaki esika ya kotimola mabanga ya ntalo na nsinga. Bango mibale bapusaki yango... Booger moko ya mayele mabe akɔtaki na kati ya nyamankɛkɛ ya Tiger-2. Mpe ndenge nini masini wana ya Allemagne oyo ezali na bitunga molai ekopanzana.
  Mwana mobali ya langi ya motane Sergei agangaki ete:
  - Russie na biso, parasha moko pona yo!
  Mpe azalaki na mpasi te ntango ya kopumbwa mosika, kongenga bitambi na ye ya moindo, oyo ekweaki, uta na nsamba oyo ezalaki kokweya.
  Matryona asimbaki mwana mobali yango na nkingo mpe alobaki boye:
  - Ozali mayele mingi !
  Mobongisi-nzela yango akendaki na liboso mpe akɔtaki na bataillon ya basi. Mwana mobali yango azalaka kutu na mayele mingi. Na ndakisa, asalaki bampɛpɔ mpo na kokweisa mpɛpɔ oyo ezalaki kobundisa ba fascistes. Ntango ba Focke-Wulfs, to ba TA-152, emati, makelele moko ya kokamwa oyo ezali kokanga matoi eyokamaka.
  Ba Allemands babetaka na accompagnement ya symphonie ya Wagner. Mélodie ya majestueux boye.
  Matryona alobi na nkanda ete:
  - Bazali kaka koluka kobangisa biso !
  Mwana mobali ya mobongisi-nzela ayembaki na pathos:
  - Mobundi ya Russie abangaka liwa te, .
  Liwa na nse ya lola oyo etondi na minzoto ekomema biso te!
  Akobunda makasi mpo na Rus' mosantu, .
  Natyaki mitrailleuse ya makasi!
  Matryona, mwana mwasi molai mpe ya misisa, na loketo mpe mapeka ya minene, azali mwasi ya bilanga oyo bato mingi basalaka. Bilamba epasolamaki na bilamba na ntango ya bitumba, makolo ya makasi ezalaki mpamba, nsuki ekangamaki na ba tresses mibale mpe ezalaki na mputulu mingi.
  Seryozhka azali kaka na mbula zomi na moko, azali moke mpo na malnutrition, mwana mobali oyo azali konyata mpe salite, alati kaka short. Suki ya mwana mobali yango oyo ezalaki mpɛmbɛ na ndenge ya bomoto ekómi mpɛmbɛ, mpe mikuwa na ye ya mokɔngɔ ezali komonana na loposo na ye ya mikemike, oyo ekómi motane mpe ya bosɔtɔ. Makolo na ngai ebukanaki na ndenge ya nsɔmɔ mpe ezipamaki na kozika, na bampota mpe na bampota. Ya solo, nsuka ebatelaki mwana yango mpo azoka makasi te.
  Soki tokokanisi ye na ye, Matryona amonani monene mpe mafuta, atako mwana mwasi yango azali mafuta ata moke te, kasi azali na misuni ya makasi mpe oyo eteyami na mikuwa na ye. Lisusu, emonanaki lokola ete nzala yango esimbaki ata moke te nzoto na ye ya porte mpe ya monene.
  Mwana mwasi moko abeti mondoki ya kilo oyo ebundisaka ba chars. Okoki ko pénétrer ba véhicules allemands mutu na mutu te, mais chance ezali ya ko beta ba piste.
  Mpe "Lev" ya kilo, lokola azwaki explosif moko ya kilo na châssis, abandaki kobimisa milinga lokola momeli likaya ya kilo.
  Seryozhka ayemba na kotyola:
  - Fritz ya nsolo mabe, sans kokanisa, apelisaki likaya na entrée ! Ye, ya solo, akɔtaki na mpasi monene!
  Matryona, azalaki kongɛngisa bana na ye ya ngɔmbɛ ya misisa mpe ya langi ya motane, azalaki kobina na makolo na ye ya mpamba mpe ya kitoko. Mwana mwasi yango ayembaki:
  - Bilongi ya ba santu ya Russie ezali kongenga depuis icône... Nzambe apekisa oboma ata mille Krauts! Mpe soki moto azali konguluma koleka ba fascistes, moto moko te, ndimela ngai, akosambisa yo mpo na yango!
  Na nsima, atyaki lisusu mondoki oyo ezalaki kobundisa ba chars mpe abetaki lisusu masasi. Mokumbi motuka ya Allemagne oyo ezalaki komema biloko ebimisaki lisusu milinga.
  Bataillon ya bana basi esalaki ba dégâts minene na ba Krauts. Kasi ye moko abungisaki makambo. Mwana mwasi moko epasolamaki na katikati, mpe elongi na ye ekómaki motane makasi, atako mputulu ezalaki.
  Eteni mingi ya Stalingrad esi ezwamaki na Banazi, kasi oyo etikali na engumba yango elingi te komitika mpe komitika.
  Anyuta, entre temps, azali koluka kobuka Tigre. Motuka moko ya makasi ya Allemagne ebɛtamaki na mopanzi na grenade, kasi elongaki te. Abalukaka mpo na kobeta kanɔ́. Mwana mwasi yango asengeli komikunda na mabele mpe na bitika mpo likabo oyo ebimi enyatama te na mbonge ya mopɛpɛ.
  Anyuta azali koloba na mongongo ya nse:
  - Mama, papa, nazali na mawa!
  Maria abwakaki grenade na Tigre, oyo epanzanaki na elongi. Mwana mwasi yango asɛngaki ete:
  - Na oyo etali le fait que lumière nde enseignement na hiver na printemps... Nazongeli sans exception que Hitler aza bastard pestilent !
  Alla, kobukaka mokano ya ba fascistes mpe kopakola bango na mɔ́tɔ oyo epasukaki, abulunganisaki:
  - Na sanduku ya ebembe, namoni Fuhrer sikoyo! Mpe abɛtaki mobali yango ya mawa kaka na miso!
  Mwana mwasi ya nsuki motane abwakaki mpenza grenade na kati ya tank na misapi na ye ya mpamba. Ebetaki na baril... Explosion elandaki mpe baril ya Tigre e déformer.
  Moto ya Allemagne oyo azalaki kobangabanga azwaki yango mpe azongaki nsima.
  Anyuta amilelaki na nzela ya zolo na ye:
  - Ya biso ekomipesa na oyo ya yo te !
  Maria akataki Hitler"s hireling na lisasi mpe ayemba:
  - Kasi moto mabe azali kosala masɛki te ! Maboko, makolo, azali kobalusa bansinga ya Russie! Ezali kozindisa mino na yango na motema mpenza... Ezali komɛla Mboka ya Père tii na bosoto!
  Anyuta asɛkaki mpe agangaki:
  - Fuhrer azali koganga na ndenge ya mabe, azali komipesa makasi!
  Maria abetaki masasi mpe abakisaki ete:
  - Bon, liwa ezo puffs pe ezo sourire !
  Sikoyo "Shtumrtiger" moko ya likama koleka ebimi. Ebebisaka bandako mobimba mpe ba bunkers. Lisusu, epusani penepene na bisika oyo basoda ya Union soviétique bazali te. Motuka yango ebombami na nse ya ezipeli na ba mitrailleurs allemands.
  Anyuta amoni que ezali impossible ya kopusana pene na ba positions ya Kraut. Kasi ezali na ba Focke-Wulfs na lola. Moko ya mituka yango epumbwaka pene na bisika oyo Union soviétique efandaka. Bana basi yango babɛti ye masasi.
  Alla abwaki grenade mpe alobi na nkanda nyonso:
  - Na liwa ya mozindo bolimbisi ezalaka te !
  Sima na yango mwana mwasi yango abeti explosion na mitrailleuse. Ba rouler sima noki. Chanc allemand ya sika "Panther"-2 na petite tourelle na silhouette ya se epusani noki.
  Bana basi mingi bazali kobwaka ba grenades na motuka moko ya Allemagne. Ye, lokola azwi makabo, akangamaka na congelé mpe azali kokoka te kobaluka.
  Alla abɛtaki piololo mpe abɛtaki ye:
  - Oyo ezali attaque ya sika ! Tokopasola ye mbanga!
  Panther 2 egangaki mpe ebetaki ebundeli na yango ya makasi koleka.
  Likonzí ya mɔtɔ ekabolaki mopɛpɛ mpe na mbala moko epelisaki mopɛpɛ mpe ekómisaki kura.
  Alla asɛkaki, ba coquillages epumbwaki koleka mwana mwasi oyo azalaki bolumbu ndambo. Moto ya nsuki motane oyo azangi nsɔni aningisi loketo na ye mpe akomaki boye:
  - Mpe Newton alongi banguna na ye, abwaki ekanganeli uta na kiti ya bokonzi ! Apesaki mobeko na ye ya Newton epai ya Fritz!
  Stalingrad ezipamaki mpenza na mɔ́tɔ, ntango minoko ya mɔ́tɔ ezalaki komonana lokola kolɛmbisa likoló mpe miinda ya langi ya motane-bulé, ya langi ya orange mpe ya motane makasi ezalaki koganga! Mpe étincelle nyonso ezali lokola molimo oyo ezali kokima na ndako monene ya lifelo.
  Anyuta, lokola akweyaki mobundi moko ya Allemagne, apelisaki miso na ye ya bule mpe ayemba:
  - Ozali kolela mpo na nini, yo vieux-dame ya zoba ? Ndimela ngai, ezali kaka mutu ya fou oyo azali kolela yo!
  Maria ayembaki ntango azalaki kobɛta masasi epai ya Banazi:
  - Ezali kitoko boni kolala na matiti pe kobeta ba Krauts na mutu ! Pesa Fuhrer poultice pe beta masasi na mitrailleuse!
  Mwana mwasi yango asɛkaki na ndenge ya mabe mpe abalukaki banda na libumu tii na mokɔngɔ. Nasalaki velo oyo ezalaki na makolo. Grenade moko epumbwaki likoló. Focke-Wulf oyo ezalaki kopumbwa ezwaki bashrapnel na nse ya libumu na yango mpe emati nokinoki likoló. Emonani ete biteni ya makasi ezokisaki ye. Ekelamu yango ya fasciste ezwaki mɔtɔ mpe ebandaki kobungisa biteni ya mapapu na yango oyo ebukanaki.
  Anyuta, ntango amonaki ndenge Focke azalaki kobungisa altitude, agangaki:
  - Oyo ezali sémaphore ! Ezali na likɔnga moko ekangami na masuwa!
  Mpepo ya Allemagne epanzanaki, epalanganisaki biloko ya mabe na ba coins nionso ya mosika ya lola. Mpe as fasciste akendaki wapi? Asalaki tour na ngai ya suka. Mobomi akendaki kobebisa, kasi pilote te!
  Maria aswaki, kopalanganisaka mputulu mpe alobaki:
  - Kozala to kozala te ? Ezali motuna te!
  Alla abwakaki lisusu eteni ya verre na makolo na ye, na boye ete ebɛtaki Fritz na liso mpe ebimaki na nzela ya nsima ya motó:
  - Nazali armada ya tank! Mpe ozali na mposa ya lisalisi!
  Ba Allemands mpe ba satellites na bango bamekaki kokende liboso, kobwaka ba grenades liboso na bango. Ba tactiques ya boye esimbaki te contre ba filles. Yango wana Seryozhka atyaki catapulte, mpe ndenge ebɛtaki monguna na eyano.
  Mwana mobali yango ya mobongisi-nzela agangaki ete:
  - Père Noël azali kopasola mbanga ya Hitler!
  Charge ya catapulte, oyo etɔbɔlaki ebele ya ba fascistes, esalaki ete bápumbwa mpe na ntango yango moko ebalukaka na mopɛpɛ. Ba Fritzes ekweaki mpe ebukanaki na bitika ya bifelo.
  char Tiger-2, lokola ebungisaki équilibre, ekutanaki na Nkosi. Eh, Leva, kombo na yo ya somo eza wapi?
  Anyuta asekaki mpe ayanolaki ete:
  - Bon, Seryozhka azali monene!
  Mwana mobali yango agangaki na nkanda nyonso:
  - Mobongisi-nzela azali ntango nyonso pene!
  Kapiteni ya mwana mwasi abandaki lisusu kobɛta nsɛtɛ. Mpe Matryona abɛtaki makolo ya moke ya Seryozhka, ezali mpenza mpasi! Ezali likambo ya kokamwa te ete mwana mobali yango abangaka kokima na kati ya mɔtɔ te.
  Maria ayemba mpe alobaki ete:
  - Bilenge ezali malamu - bobange ezali mabe!
  Alla, moto oyo ya nsuki motane ya esengo, andimaki ete:
  - Eloko moko ya mabe koleka bobange ezali te ! Oyo ezali mpenza ezalela oyo eleki nsɔni koleka ezalela nyonso!
  Mpe mwana mwasi yango asalaki flip jump. Akanisaki bankoko ya basi oyo bazalaki nsɔni mpo na mwa ntango. Te, okoki kokokanisa mwasi ya mobange na mwana mwasi te. Mpe kitoko nini ezali na nzoto ya mikemike.
  Alla azwaki yango mpe ayemba:
  - Mbula na mbula ezali kosopana lokola karavane, .
  Mwasi moko ya kala azali konika henna na kati ya mortier...
  Mpe ezali boni mpo na nzoto na ngai ya mikemike?
  Nazali kososola te ndenge nini bolenge na ngai elimwaki!
  Anyuta apelisaki miso na ye, akweyaki Allemand na nse na kobɛtama na libumu mpe alobaki boye:
  - Te! Atako bongo, ezali na charme ya boye na bitumba - kotikala libela elenge! Ntango nyonso kolangwa masanga!
  Matryona atie charge ya sika na catapulte. Oyo ezali eloko lokola mortier ya malamu. Mwana mwasi yango asɛngaki ete:
  - Koleka te, kasi leka!
  Seryozhka abalukaki na makolo na ye ya mikemike kasi ya mbangumbangu mpe agangaki:
  - Elongi ya Fritsam!
  Mpe grenade yango, elongo na ensemble ya explosion, epumbwaki na vitesse mobimba na ba positions ya ba Nazis.
  Ɛɛ, bapesaki bango Stalingrad te. Bobundisi boye bozali kosalama wuto sanza misato wuto suka ya sanza ya motoba, kasi engumba eye ekangamaki te. Ba nazis bazuaki succès na ba secteurs misusu ya front, mais na oyo te.
  Anyuta abetaki mondoki mpe agangaki:
  - Nionso ezali impossible, esalemaka possible... Esengeli te kosala que univers ezala très compliqué !
  Mpe ebɛtaki na réservoir ya gaz ya moto. Motuka yango epanzanaki, mpe mipɛpɛ makasi ya mɔtɔ engɛngisaki esika oyo milinga ezalaki mingi. Mpe Allemand apasolamaki na lipeka moko ya mɔ́tɔ.
  Kapiteni ya mwana mwasi agangaki ete:
  - Nalingaka koboma mabe ! Mpe oyo ezali bolamu oyo eleki likoló!
  Maria abɛtaki ba Allemands na mɔ́tɔ oyo ebimaki mpe abɛtaki ye:
  - Tobeta porcupine !
  Alla afungolaki masasi, na bosikisiki mingi. Bato moindo mingi batikalaki balali likoló ya bitika oyo ezipamaki na likɔnga:
  - Boma monguna ! - Mwana mwasi yango alobaki na mongongo ya nse.
  Maria ayemba na lisano:
  - Lokola na peinture Hitler na rouge à lèvres, Mainstein na pulvérisation ya suki, nako benda yo na bokangami ya princesse, mbwa na yo ya fidèle akoswa yo!
  Anyuta, azali kobɛta masasi, azali kosɛka:
  - Tomikanga na mpokwa ya lelo, Adolf... Tika bozoba! Boya na pokwa, bopumbwa lokola gyrfalcon - po bobeta ba nazis makasi!
  Maria alobaki na nkanda, kobetaka casque na motó ya stormtrooper:
  - Tokoki! Mpe tokosala yango!
  Bana basi ya bataillon ya Lénin batelemisaki avancement ya armée étrangère. Fritz ekendeki liboso, mpenza kobwaka bosɔtɔ na esika yango na bibembe. Tank ya Nkosi, oyo bilikya ekangamaki likoló na yango, mpe esalisaki te. Tala modification ya motuka na canon ya 150 mm.
  Alla abeti libanga oyo ekangami na libele na ye ya mpamba. Mwana mwasi yango azali na mabɛ́lɛ kitoko mpe etondi boye. Mwana mwasi yango abwaki grenade na makolo. Makolo ezali makasi koleka lobɔkɔ, mpe kobwaka yango etambolaka mosika.
  "Lion" azuaki espace na piste mpe atelemaki. Masasi uta na monoko na ye ya nguya. Kokwea mpe kokwea.
  Alla, azali kobwakela ye nsoi, alobi boye:
  - Mobundi ya Russie azali kolela na mpasi te!
  Mpe lisusu mwana mwasi yango abɛti masasi. Mpe asalaka yango na bosikisiki mpenza. Fasciste oyo azali kogumbama libanda ya linɔ́ngi yango akwei nsima.
  Mwana mwasi moko ya nsuki motane, pene na bolumbu alobi boye:
  - Ezali pamba que monguna andimi que a réussir kobuka ba Russes ! Ye oyo azali na mpiko akobundisa na etumba, tokobeta banguna na biso makasi!
  Mpe Alla azali kobalusa misisa na ye ya libumu, oyo asili kolimbola yango mingi.
  Oh, bana basi yango bazali kitoko mpenza! Nalingi mpenza te ete moko na bango akufa.
  Ekaterina akimaki mbangu... Mwana mwasi moko kitoko mingi, na nsuki ya mobulumobulu, ya pembe. A réussir quelque part ko pakola bango na quelque sorte ya potion po ba saleté te.
  Fille wana azali kitoko mingi, na figure ya Vénus, kaka plus tonifié mpe sculpté. Alati kaka soutien-gorge na culotte. Biloko mosusu nyonso esilá kopasuka. Kasi makolo ezali kitoko mpenza! Oyo ezali mwana mwasi te, kasi elembo ya kokoka, motole ya kitoko.
  Atambolaka na lolenge moko ya sipesiale, lokola nsɛlɛlɛ. Mpe makolo mpamba ezali kaka kongɛnga, mpe na ndenge ya kokamwa, bitambi etikalaka pɛto. Catherine abɛti masasi, mpe fasciste yango azwi ulcère na ntolo.
  Mwana mwasi yango alobi boye:
  - Fidélité na Mboka-Mama ezali liloba ya likolo!
  Alla alobaki na kosɛka ete:
  - Longola soutien-gorge na yo pe tikala na culotte na yo lokola ngai !
  Catherine aningisi motó na ye na ndenge ya mabe:
  - Oyo ebongi te !
  Alla aningisi loketo, abetaki masasi na bosikisiki mpe ayemba:
  - Na ndenge moko to mosusu ba membres ya Komsomol bakomi inhabituel ! Kotambola na ntolo mpamba boye ezali très indecent!
  Catherine asɛkaki mpe alobaki boye:
  - Pourquoi komema esengo na ba Krauts na kotalaka kitoko na biso!
  Alla ayanolaki na ekateli nyonso ete:
  - Kitoko na biso ebomaka !
  Katya asɛkaki mpe abɛtaki masasi na TA-200. Motuka ya Banazi ezwaki mɔ́tɔ. Mpe blonde kitoko wana alobaki na mongongo makasi:
  - Liwa na mabe!
  Alla asɛkaki:
  - Mpe bomoi ezali malamu !
  Catherine, ntango amonaki ete moto ya Allemagne azali kokweya, agangaki:
  - Oyo ezali motuya ya likolo koleka ! Bokanisa te, ba fascistes, ete bolongi!
  Ndenge nini Allah akoyemba:
  - Elonga ezali kozela ! Elonga ezali kozela... Ba oyo balingi kobuka minyɔlɔlɔ! Elonga ezali kozela! Elonga ezali kozela! Tokozala na likoki ya kolonga Banazi!
  Mwana mwasi moko kitoko, mpe mabɛ́lɛ na ye ya bolumbu ezali koningana. Ezali malamu na nzoto ya bolumbu na molunge, oyo ekómaka makasi mpo na mɔtɔ.
  Anyuta amonanaki sikawa lokola azali na ekateli mingi koleka. Abɛtaki libota ya Kraut masasi na mitrailleuse mpe agangaki:
  - Nako castrer yo !
  Mpe ya solo, Banazi bazwaki makabo mpe ba sanduku ya ebembe oyo ebomaki bato! Pe fille alakisi bango idée, totonga misapi ya makolo ya pamba. Mpe azalaki kobɛta piololo lokola nyamankɛkɛ ya butu oyo moyibi. Mpe na nzela ya misapi ya bansuka ya nse.
  Fille capitaine aza mayele mingi. Mpe kongenga. Mpe motema mabe ata moke te. Ye mpe, ntango mosusu ayokaka mawa mpo na basoda ya banguna, oyo bakoki kozala na bana oyo bakolela batata na bango oyo babomamaki.
  Kasi, Anyuta abenganaki makanisi ya ndenge wana epai na ye, epesaka ye mposa ya kolela. Kasi ezalaki ba Russes te nde bayaki epai ya ba Allemands mpo na koyiba mpe koboma. Te, oyo ezali ba Allemands mpe ensemble mobimba ya ba étrangers agressifs oyo bawutaki na mokili mobimba ba exploser na ba espaces ya Russie.
  Anyuta amikatisaki mpe abeta masasi na Fritz, oyo azalaki koluka kopusana na kimia na ba positions ya Russie... Liso mpe cerveau na ye, oyo ebetamaki libanda na lisasi, ebimaki.
  Kapiteni ya mwana mwasi asekaki mpe alobaki na mayele nyonso:
  - Liso na liso ya semba, motó na motó!
  Anyuta abeta masasi na bosikisiki mpe abɛtaki moto moko na motuka ya pembeni. Motuka ebandaki kopasuka, mpe mitrailleuse epumbwaki mpe ebalukaki mbala mingi. Na nsima, monɔkɔ na ye etɔbɔlaki bitika yango.
  Mwana mwasi yango apakolaki makolo na ye ya mpamba mpe oyo ezalaki na mputulu likoló ya bitika. Mpe azwaki lisusu mokano. Elongi na ye ya esengo mpe ya elenge esɛkaki na esengo. Mwana mwasi yango ayembaki:
  Toyebisaki ba fascistes ete: "Te," bato na biso bakondima te ete bábenga mampa ya nsolo kitoko ya Russie "brod!"
  Maria asalaki lisasi moko ya sikisiki mpenza, oyo epelisaki Focke-Wulf mɔtɔ, mpe agangaki:
  Mpo na moto ya mobulu, ya solo, kopona ezali polele, .
  Azali prêt ya ko trahir Rus' pona ba dollars...
  Kasi mobali ya Russie azali kitoko mingi - .
  Nazali prêt ya kopesa vie na ngai pona Mboka Maman na ngai!
  Mwana mwasi yango asalaki somersault mpe alakisaki ba Nazis biscuit, mpe abalukaki zingazinga, mpe masasi ebɛtaki kitoko te.
  Alla abimaki, kitoko oyo, pene na bolumbu, mpe na bosoto lokola zabolo, abwakaki grenade na makolo mibale na mbala moko. Mpe atalaki ete:
  - Oyo nazali na yango ezali... Na Fritz na ngambo ya sharp!
  Matryona asembolaki Alla:
  - Sharp, na ngambo, na ngambo ya sharp te!
  Mwana mwasi yango asekaki mpe aningisi mabele na ye ya pastèque, mpe abwakaki grenade na kosalelaka grenade oyo ezalaki na ensemble ya explosion. "Tigre" abetamaki na baril, mpe oeuvre d'art oyo ya kogumbama ekimi.
  Nsima na yango ekelamu ya Hitler ezongaki nsima. Abandaki koganga lokola tortue oyo ekangami na mɔ́tɔ.
  Anyuta ayemba, kokanga miso na esengo:
  - Mpe Tigre azali kozonga sima mpe ba Allemands bazali kobombana !
  Bataillon ya bana basi esalaki manœuvre na ba attaques ya mopepe mpe ya minduki ya kilo. Na nsima, bafusée ebɛtaki, mabanga oyo ebukanaki mpe ya mɔtɔ ematamaki na likoló. Mpe mabanga yango ezwaki mɔtɔ. Heureusement, moko te ya bana basi akufaki, kasi mibali bakendaki na mokili mosusu - oyo bazali na mawa boye te! Mpe milimo epumbwaka - misusu na lola, mpe misusu na lifelo! Epayi ba diable na ba pitchours bazo zela déjà ba oyo ba ndimaki Yesu te.
  Alla, oyo aleki babundi ya kosangisa nzoto, azali na nkanda makasi: ba Nazis, elongo na Sturmtiger na bango, bakoki kobɛta masasi na bisika oyo basoda ya Union soviétique bazalaki kofanda mpe koboma babundi ya Motane?
  . MOKAPO No. 7
  Mpe mwana mwasi yango asimbaki grenade moko na makolo mpamba mpe abalukaki na ba cascades ya ba somersaults. Mpe ebalukaki nokinoki mpe mingi. Mpe nsima, na makasi na ye nyonso, abwakaki likabo ya liwa na kati ya molangi ya monene ya Sturmtiger. Makolo ya mpamba mpe ya langi ya motane ya mwasi yango ezalaki kongɛnga, mpe grenade moko epumbwaki na kati ya molangi ya monene. Mpe motuka yango ya nguya ekangamaki liboso mpe na nsima epanzanaki. Ba "Tigres royaux" mibale oyo etelemaki na mipanzi ya "Sturmtiger" ebwakama likolo mpe epalanganaki na ba direction ekeseni. Ba rouleaux epasolamaki na bango, mpe ekweaki, kopumbwa lokola collier ya mokonzi-mwasi oyo ebukanaki.
  Vague ya explosion ebwakaki Alla likolo, mpe mwana mwasi yango apumbwaki na nse. Mpe abalukaki, baninganaki mpe babwakaki ye. Kasi kitoko yango ezalaki kaka kokita, bitika ya makasi, mpe mabanga oyo enyatamaki etimolamaki na makolo na ye ya mpamba. Mwana mwasi yango azalaki na mpasi, mpe ata na makolo na ye oyo ezalaki na mpasi, nsɔngɛ moko ya makasi etɔbɔlamaki.
  Kasi Alla azwaki makasi ya kotelema mpe koganga:
  - Bino ba fascistes bokozala na mputulu!
  Anyuta mpe bana basi mosusu babwakama likolo na mbonge ya bopanzani mpe kutu banyatamaki mwa moke. Kasi ata moko te kati na babundi kitoko akufaki. Bana basi yango bakutanaki na mopɛpɛ makasi mpe mɔtɔ oyo ezalaki na mokano malamu. Kokanga Banazi oyo bapumbwaki mpe banyama mosusu ya makasi oyo ezalaki kozinga URSS.
  Maria ayemba na molende monene:
  - Mpe tango kelelo ya Nkolo ekobeta biso na etumba, tokozala baninga elongo na ba Komsomol! Mpe na mokano ya Yehova nakozala na libyangi ya nkombo ya lola!
  Alla, koningana na mputulu ya makolo na ye ya makila, oyo ebukanaki, ayemba:
  - Lénin, fɛti, Komsomol! Tozali kotinda Fuhrer na ndako ya ba fou!
  Bana basi babandaki koseka na ndenge ya kokanga matoyi, mpe Seryozhka alobaki na kobanga mpe na nkanda ete:
  - Mpe catapulte na ngai ezali ya sikisiki te - lokola makolo oyo ya mpamba mpe ya makasi ya Alla!
  Matryona, kogumba misisa ya loboko na ye, alobaki boye:
  - Yango ezali OK! Okoya na likambo mosusu. Eloko moko ya malili koleka!
  Witchakova azongaki uta na molɔngɔ ya liboso mpe azwaki libengisi ya nokinoki mpo na kokende na Vladivostok. Lokola babungisaki basoda minene mpe pene na kozinga Khabarovsk (kosolola na engumba yango ezalaki kobatelama na nzela ya Amur), ba Japonais batelemisaki basoda na bango mpo na kosangana lisusu mpe kotondisa. Japon ata milio nkama moko na Manchuria mpe Thaïlande milio ntuku nsambo mosusu ekokaki kopesa basoda oyo batambolaka na makolo na ebele. Na sens moko boye, ezali facile kobunda na URSS koleka na USA, puisque etumba na oyo ya suka esengaka masuwa ebele ya talo mpe ata moke te ba avions ya talo moke. Kasi basoda oyo batambolaka na makolo oyo bazali na mindoki ya pɛpɛlɛ mpe ya ntalo moke mpe mitrailleuse oyo basali kopi na ba Schmeisters bakoki kopesama na motuya monene! Mwana mobali nyonso ya Japon kobanda na mbula nsambo ayebi kosangisa mpe kokata mitrailleuse! Kasi ya solo esɛngaka ntango mpo na kopesa basoda longwa na esanga yango tii na continent. Mpe lokola ozwi ba renforcements, bokende lisusu na mozindo na teritware ya Union soviétique!
  Lokola azwaki libiangi yango, Witcherova azalaki na elikya ete nsukansuka akozwa mobundi ya sika mpe akobunda na likoló. Bamemaki mwana mwasi yango na Vladivostok na motuka moko ya Emka. Pilote ayokaki lokola terminateur. Moninga na ye ya mobembo emonanaki ete azalaki mobange ya nsuki mpɛmbɛ, atako akómaki mobange, oyo alataki kaka bansinga ya sergent.
  Alobaki na lolendo nyonso ete:
  - Oh, bino bilenge ! Oyebi que nabundaki na ba japonais kala na tango ya tsarist!
  Witcher atunaki na ntembe nyonso:
  - Mpenza? To mbala mosusu yo mpe ozwaki ekulusu?
  Nkoko, koningisa mandefu na ye ya mpɛmbɛ, alapaki ndai ete:
  - Ekulusu ezali te, ba médailles ezali te ! Yango wana abundi lokola privé na boumeli ya mbula moko na sanza misato! Okanisi nini, moto nyonso akoki kozwa ba titres mpe ba médailles? Surtout na tango ya tsar, tango ba privés bazalaki très favorisés te!
  Witcher andimaki ete:
  - Ee, na nse ya tsar ezalaki na inégalité ya classe ! Kasi bantango yango ekeseni. Par ailleurs, ndenge nini olingaka ba japonais! Nalingi koloba, monguna azalaki makasi?
  Mobange ayanolaki, kongenga mino na ye ya ebende:
  - Faible te, atako soki commandement na biso ezalaki mayele, mbele batika Port Arthur na Manchuria te ! Bazali monguna makasi boye te.
  Emka akendeki na motuka malembe, nzela ebebaki na ba bombe na ba artillerie. Tokokaki kosolola.
  Witcher atunaki mwa moke na kimia:
  - Ya biso ezalaki makasi koleka ?
  Mobange yango na mbangumbangu, lokola nde azali eloko ya kosakana na mopɛpɛ, aningisi motó mbala mibale to misato:
  - Na ndenge mosusu, ee! Na ndakisa, bato ya Japon bazali na bisika ya masasi mbala ntuku mibale koleka biso. Liboso ete bátinda ngai na liboso, nazalaki kaka kosangana na bisika misato ya masasi. Mpe na nsima masasi mitano mokomoko. Kasi, na etumba ya mɔ́tɔ, tokoki koloba te ete tozalaki mabe koleka bato ya Japon. Mpe likambo oyo atako bazalaki na ba uniformes ya kaki, mpe biso tozalaki na ba manteaux ya pembe. Naturellement après tozuaki mua expérience militaire. Ba Japonais bazali na makoki mingi te na makambo ya basoda koleka biso, atako bazwaki formasyo ntango molai. Kasi minduki na bango ebetaki na bosikisiki mingi koleka club na biso ya Mostina.
  Vedmakova andimaki kozanga ete asala réservation:
  - Ee, ya solo! Ozali na raison na likambo wana! Ba Japonais, lokola ba Allemands, batyaka likebi mingi na formation ya forage.
  Mobange yango aningisi motó:
  - Vice versa na yango! Moke moke koleka oyo tozali na yango na mampinga ya ba tsaristes! Bon, soki ata liboso ya Etumba ya Liboso ya mokili mobimba, babandaki kopesa basoda formasyo malamu koleka, mpe ata moke te babongoli bilamba na bango, boye... Armée te, kasi lisano ya kotambola mobimba!
  Witcherova alobaki, kozanga mabe te:
  - Yambo ya bitumba, tozalaki pe kosala attention mingi na marche na ba parades ! Emonani, moto ya mayele ayekolaka na mabunga ya bato mosusu, zoba ayekolaka na oyo ya ye, nani ayekolaka ata moke te, nani?
  Nkoko ya mobali alobaki boye:
  - Formation ezali mombongo oyo ezali kopesa litomba ! Kasi na biloko, mingimingi tozalaki na bokangami mobimba. Mindoki te, ba cartouches te! Mbala mingi bazalaki kokende na nzala, basoda bazalaki kobɛla - nkisi ezalaki te! Bato mingi bakufaki na maladi ya typhus mpe makambo mosusu ya nsɔni koleka masasi ya Japon. Ezalaki etumba ya mabe boye. Kuropatkin azali zoba! Manœuvres flanquantes te, camouflage te, abwakaki bato directement na ba fosses na se ya mitrailleuse. Bazalaki kosalela biso lokola bilei ya kanɔ́. Nyonso esukaki mabe mpenza, na bolongi. Ndenge balobaka, nazalaki kobenda makolo na ngai na mpasi. Ya solo, nakoki mpenza kozala na lolendo mpo nakimaki boombo! Lokola bampota mpe!
  Mwana mwasi yango, oyo azalaki na mposa ya koyeba makambo mingi, atunaki boye:
  - Mpe ba Japonais bango moko bakomi malamu to mabe ! Na oyo etali bizaleli na ye ya kobunda.
  Mobange yango apelisaki liboso likaya oyo bazingaki, mpe kaka na nsima ayanolaki ete:
  - Ezali mpasi mpo na kosambisa likambo oyo na ndenge ya objectif. Mampinga ebongwanaki, ba chars, ba avions, mpe ba sous-mitrailleuses ebimi. Na oyo etali bokoli, masuwa ebongwanaki mingi boye te, minduki mpe ebongwanaki. Mais buzoba ya commandement etikalaki ndenge moko, donc screw up attaque contre Vladivostok!
  Ndoki apelisaki miso na ye ya vert:
  - Exuse ezali te mpo na likambo oyo !
  Mobange yango andimaki ete:
  - Mpe ekoki kozala bongo te ! Na nsima, bayebaki ete monguna azalaki kobongisa mayele mabe moko ya bosɔtɔ, mpe lolenge ya kosala likambo yango ezalaki te! Lokola nde basili kotya ngai. Kasi trêve na ba Pindos ezali elembo ya polele ete coup makasi elingi kolanda.
  Witcher asɛkaki:
  - Na Pindos ?
  Nkoko a confirmé:
  - Ee, yango nde babengaka Amerika na Grande-Bretagne sikoyo! Nkombo yango euti na liloba "koyiba", elingi koloba koyiba. Et oyo eza ba pays parasites, ba pays miyibi oyo ezo sukola makila ya ba oyo baza ba zoba pe ba faible !
  Pilote aningisi motó na ye ya motane:
  - Nandimi awa !
  Mobange yango asɛngaki na makasi ete:
  - Boyokana que commande na biso eza ba zoba, et même ba traîtres ! Oyo ndenge ya ko se mettre en place flotte na biso, mabe koleka ba Pindos!
  Witcher aboyaki:
  "Mbala mosusu bakanisaki te ete bato ya Japon bakobɛta nokinoki boye." Mingimingi, Extrême-Orient ezalaki esika ya kopema, mpe bato ya kobangabanga mpe ya gɔigɔi bazalaki kofanda awa. Après tout, na armée il n"est pas nécessaire osala makasi lokola mosali to mosali bilanga collectif na sima, mais ozuaka ba rations ya bien pe salaire. Epai mosusu, ozali kotya bomoi na yo na likama te ntango ozali kosala na Extrême-Orient. Ɛɛ, paladiso mpo na bato oyo bazali kosala mosala te mpe bato ya kobangabanga.
  Mobange yango aboyaki ete:
  "Basoda mpe bapolisi babundaka mabe boye te." Tala Khabarovsk, tii lelo ba se rendre te.
  Witcher andimaki ete:
  - Mobundi ya Russie, mobundi ya sipesiale! Kasi ndenge Brusilov alobaki: ba soldats na biso bazali excellent, ba officiers na biso bazali malamu, ba généraux na biso bazali médiocres, mpe tsar azali totalement mabe !
  Nkoko agangaki na esengo te:
  - Soki commandant na biso azalaki Kuropatkin te, mais Brusilov : tolingaki to gagner ! Mawa, ekomamaki likolo! Esengeli koloba ete na nse ya bokonzi ya tsar, ba généraux ya Russie bakómaki mike: na nse ya Suvorov ezalaki na galaksi mobimba ya bakonzi ya lokumu! Kasi, Staline azali moto ya Géorgie, mpe ndenge balobaka, bato ya Géorgie...
  Nkoko akataki Witcher maloba:
  - Bokeba na maloba ya boye ! Na yango, okoki kokɔta na departema moko ya sipesiale! Kasi, mpo na ngai Staline azali ata moke te moto ya mayele! Et par exemple, line-punch oyo ezangaki na février e confirmer yango! Na nzela, nayokaki ete na mokolo ya 1 Mai, ba défense aérienne soviétique na Moscou emonanaki kozanga lisungi mpe bankóto mingi ya bana-mboka ya Union soviétique bakufaki!
  Mobange yango alobaki boye:
  - Merci na USA na Grande-Bretagne! Bapesaki ba Wehrmacht ba avions ya sika! Lisusu, nayokaki ete ezalaki na sabotage ya bato ebele, mpo na yango ba Yaks bakweyaki na mopɛpɛ! Lisusu, ezali Yaks ya sika mpenza!
  Witcher aningisi motó:
  - Nayoki likambo yango ! Vraiment soni! Mais j'espère que ba culpables bazua etumbu pe problème e corrigé!
  Nkoko aningisi motó, nsima na mbalakaka alobaki:
  - Mokakatano monene ezali na mitu na biso ! Lolenge moko ya mentalité soviétique! Koluka kobongola moto na cog, na moombo ya pamba!
  Witcher azalaki koswana te. Akweyaki nyɛɛ, azalaki kotalatala na lininisa mpamba. Sikawa likama ya kolonga URSS ekómi mpenza komonana mingi. Emonanaki ete ata Moscou ebatelami te na ba attaques aériennes. Au moins ezali na protection ekoki te mpo na kotelemela attaque aérienne massive!
  Bon, bitumba ezali kokende na étape moko ya mua différente... Ya solo, na bitumba ya Stalingrad, ba Allemands bazalaki mpe na suprématie aérienne, kasi ememaki elonga oyo balingaki te! Kasi, libota ya Kraut bazalaki na litomba oyo ezalaki koleka ndelo boye te! Na nsima, mpɛpɔ ya sika ya Union soviétique ezalaki koya mbala na mbala na liboso! Kasi esengeli koloba ete niveau ya formation ya combat epai ya ba pilotes ezalaki très bas. Ba newbies mingi bazalaki na temps ya vol koleka 8 heures te. Oyo ezali moins monene, mingimingi lokola mbala mingi ba Allemands bazalaka na ngonga kino 250! Kasi, nsima ya Stalingrad, ba Allemands bakitisaki programɛ yango tii na 150, kasi sikoyo kopesa esansi ekómi pɛtɛɛ mingi. Kasi, kobima ya motango monene ya ba avions ya sika ekosala mpe problème mpo na ba Krauts.
  Par ailleurs, elobamaki que ba citoyens ya Etats-Unis ebele bakangamaki na kati ya ba pilotes ya ba bombardiers oyo ekweyaki. Oyo ya nsuka ekamwisaki ata moke te! Luftwaffe ezali na ba pilotes ekoki te mpo na ba bombardiers ya sika, yango wana bazwaki ba volontaires!
  Nazali komituna ndenge nini commandement soviétique ekoyanola na likambo oyo? Après tout, eloko ya kokoma na Berlin eza te? Ba bombardiers stratégiques ya longue distance esalemaki te na URSS, longola kaka P-8. Mpepo ya nsuka, oyo ezali na mbangu ya mwa koleka kilomɛtrɛ 400 na ngonga moko mpe esalemaki na 1936, ezali polele ete esilá ngala. En plus, tango eko attaquer Berlin, eko tambola sans escorte aérien, mpe ba Allemands bakoki ko intercepter yango na ba avions na bango. Après tout, bazali déjà na ba radars ya bien makasi oyo eko enregistrer mouvement ya masse volante en direction ya Berlin. Ɛɛ, mpe esɛngaka ntango mpo na kobimisa bamasini yango oyo ekoki mpo na kobundisa Allemagne. Ba Allemands bazali ekolo ya bolembu te mpe balingaka technologie! Bango moko bazali mbala mosusu ekólo oyo eleki disipilini mpe ebongisami malamu koleka na Mpoto to ata na mokili mobimba! Ezali pasi mingi kolonga yo moko, mpe lisusu na Japon ya bolembu na front ya mibale.
  Eloko ya malamu oyo ekoki kosalema na situation oyo ezali koluka ko diriger wedge entre ba alliés na Allemagne. Kasi ndenge nini kosala yango? Beria asilaki kopesa ye mitindo ete asala likambo ya ndenge wana na kosaleláká masuwa moko ya kobebisa oyo azwaki epai ya bato ya Amerika. Ekokaki kozala provocation ya malamu, kasi Anna azalaki na temps te.
  Emonani lokola ete azali na foti te - boni soki ezali destin te, kasi après-goût moko ya mabe ezali kaka koswa ye. Lokola nde mbala mosusu soki akómaki mokolo moko liboso, makambo nyonso elingaki kozala ndenge mosusu!
  Kasi, ekoki kosalema te! Kasi akómaki ntango kaka azwaki komande epai ya Beria!
  En général, Lavrenty Palych azali maître ya ba provocations. Japon ebundisaki Libongo ya Pérou, kasi te kozanga ete asangana na yango!
  Likambo ezali ete, lokola nde esalemaki na mbalakaka, ba renseignements ya Mabele ya Moyi oyo ezali kobima ezwaki mikanda oyo elobelaki myango ya États-Unis ya kosala molɔngɔ ya ba grèves préventives na kosaleláká ba avions porteurs, ata mpe oyo ezali na Libongo ya Pérou!
  En plus, ba Américains bazali ba zoba : ba provoquer Japon na bitumba, elongo na Grande-Bretagne ko imposer embargo na fourniture ya pétrole na ba matières premières misusu, kasi bango moko bazalaki prêt te pona bitumba !
  Ya solo, États-Unis na 1941 ezalaki na mampinga oyo ekoki te, mingimingi na ba chars, mpo na etumba na Japon. Na 1940 bazalaki kaka na ba chars 400, mpe makambo oyo etali 1941 ezali sekele, kasi ezali mbala mosusu te ete ezalaki koleka nkóto moko ata na ntango wana! Yango wana Amerika epumbwaki na etumba, ezalaki mpenza komibongisa te! Bon, Japon mpe ezali na bibundeli mingi te. Soki ezalaki na ba chars soki nkóto mibale na ndambo, mpe oyo ya pɛpɛlɛ, boye, na ndakisa, aviation ya mosika ezalaki ata moke te!
  Donc ba pilotes valiants ya Terre du Soleil Sortier ba bombar USA te! Kasi bazwaki kaka ba vis! Mpe sikoyo bazwi ekateli ya kozongisa mabe na URSS, kotya motema libosoliboso na basoda na bango oyo batambolaka na makolo, bazali kolɔta kozongela elonga ya ntango ya Tsar Nicolas II!
  Ndoki akómaki kolɛmba nzoto mpe abandaki koyemba:
  Bomoi ezali mpasi boni, Nkolo, mawa, .
  Yo moko olati motole ya nzube!
  Te, kopumbwa motó na ngai te
  Mokolo ya sika elaki mikakatano mpo na biso!
    
  Ndɔtɔ epalangani mbala moko na mputulu, .
  Nsɔi ya motema mabe ezali koswa na mposa makasi!
  Mpe mpasi mpe mawa na miso na yo, .
  Nini ya kopekisa, moto moko te azali na nguya!
    
  Kasi nini, Nzambe, okoki
  Lokola ye moko amataki na ekulusu ya Golgota!
  Ndɔtɔ oyo elobelaka esengo ezalaka ya lokuta, .
  Basi bakufelá mibali bazali konguluma mpe kolela!
    
  Ezali na mabele moko te oyo eleki nsɔmɔ koleka mokili, .
  Sketch ya bitumba, brosse ezipami na makila!
  Mousse hystérique ya éther, .
  Buka web mbala moko!
    
  Mpe soki olingi bomoi na ngai, .
  Bongo Nzambe abwaka ngai na Gehena!
  Nazali naino kolinga yo, .
  En progress na ndimi changement!
    
  Nandimi ete moto
  Capable ya kokoma peto pe likolo!
  Ete bampasi ya bikeke ekosila, .
  Tokokoma lokola ndeko Mozwi-ya-Nguya-Nyonso!
    
  Tokopesa mitindo nini?
  Na bonene ya masuwa ya minzoto!
  Ete limpinga na biso ya mpiko, .
  Ekongenga makasi koleka Quasar!
    
  Bomoi ekobima ata moke te
  Mpe moto nyonso akozala bato!
  Lokola kongɛnga oyo ezangi nsuka ya mbula, .
  Na mbula oyo ezangi ndelo mpe ya esengo!
    
  Communisme ekokoma ya solo
  Ndima ekozala malamu koleka ndenge olɔtaki!
  Kokende liboso, likolo, na nse te, .
  Tika esengo ezala - mawa te!
  Vedmakova asilisaki nzembo mpe nsukansuka "Emka" akɔtaki na Vladivostok. Mokumbi mpɛpɔ atalaki engumba yango na mposa ya koyeba. Ezalaki na bokóli ya komonana ya kobebisama na Vladivostok, bandako mosusu ezalaki komela likaya, bituluku ya koboma mɔ́tɔ ezalaki kosala na babalabala, bilenge bazalaki mingi oyo bazalaki na ba pelles, ba pique, mpe bisaleli mosusu ya koboma mɔ́tɔ.
  Nkoko ya mobali alobaki boye:
  - Na nse ya tsar, bilenge mpe basalaki makasi, kasi kozanga koseka mpe molende! Atako okokóma mosika te na molende mpenza!
  Witcher aboyaki:
  - Soki industrie ezali moteur ya économie, alors enthousiasme ezali carburant na nombre ya octane ya likolo !
  Mobange yango aningisi motó na esengo nyonso:
  - Olobaka malamu, mwana mwasi!
  "Emka" atɛlɛmaki pene na ndako ya biro ya commandant mpe Vedmakova alingaki kobima na yango. Alingaki mpenza kozonga na mpunda na ye oyo ezalaki na mapapu.
  Mwana mwasi yango abetaki na biro epai batindaki ye na mokanda ya kobengisa ye. Mongongo moko ya mpɔngi elandaki:
  - Kota na kati!
  Witcher akɔtaki, asembolaki mapeka na ye na lolendo. Mobali moko na uniforme ya colonel ya NKVD afandaki na kiti. Mobali ya libandi mpe ya kosepelisa te boye. Atunaki na mawa nyonso mokumbi mpɛpɔ ete:
  - Nkombo mobimba!
  Mwana mwasi yango ayanolaki nokinoki ete:
  -Anna Petrova Mosali ya ndoki!
  Colonel abakisaki boye:
  - Molongo ya basoda ?
  - Major ya Force aérienne mpe Elombe ya Union soviétique! - Pilote alobaki na lolendo.
  Colonel azwaki telefone mpe alobaki na mokuse:
  - Major Witcher ya Force aérienne asi akomi!
  Na nsima, abalukaki epai ya mwana mwasi yango.
  - Ozali koyoka ndenge nini ? Nazali na elikya ete ozali na nzoto kolɔngɔnɔ?
  Pilote abimisaki mino na ye:
  - Nazali koyoka malamu ! Prêt ya kobunda lokola nkosi ya mwasi!
  Colonel aningisi motó:
  - Kitoko makasi! Nakanisi ete bato ya Japon bakosepela na yango!
  Makɛlɛlɛ esalemaki, makelele ya basapato, mpe basali motoba ya mpamba ya departema ya sipesiale, elongo na mobali moko oyo alataki elamba ya sipesiale, bakɔtaki na biro. Apesaki mitindo ete:
  - Tia minoko na moyibi oyo!
  Witcher abulunganaki:
  - Oyo lisusu nini ?
  Colonel yango agangaki ete:
  - Na oyo wana! Ozali na se ya bokangami, mwana mboka Ndoki! Mpe bakotinda yo na boloko!
  Mobali moko oyo alataki elamba moko ya sipesiale akebisaki ete:
  - Mwasi oyo ayebi kobunda malamu mingi ! Na yango, kebá!
  Witcher asekaki:
  - Nakozala ba représentants ya ba agences na biso ya mibeko ya mpiko te ! Benga Beria pe bo effacer incompréhension oyo mbala moko!
  Colonel abwakaki nsuki na kotyola:
  - Tala lolenge mosusu ya ko distraire Beria! Tinda ye na boloko, mpe bolukiluki ekosilisa yango!
  Ndoki aningisi motó:
  - Nazali elombe ya Union soviétique mpe enquête, ya solo, ekobongola yango, kasi na Beria elingaki kozala mbangu koleka ! Nalingi kozala na ba contrôles ya avion noki!
  Colonel yango abɔndisaki ete:
  - Na tango ya bitumba, mutu ako retard te tango molayi ! Bolongola ye mosika!
  Vedmakova atambolaki kozanga kotɛmɛla mpe apusama kaka mwa moke na monɔkɔ ya mitrailleuses modèles oyo ekómaki mokuse oyo ebandaki kozala na ba scouts. Na nsima, batyaki ngai na entonnoir moko ya moindo mpe bakendaki na motuka. Anna Petrovna azalaki kimia, azalaki komiyoka ngambo te, mpe mbala mosusu NKVD eyebaki boyokani na ye ya sipesiale na Beria, yango wana bakobongisa yango. Eza kutu intéressant ko visiter prison. Mobali ya solosolo asengeli kobɔkɔla mwana mobali, kosala na mosala ya soda, mpe kosala ntango na bolɔkɔ! Na yango, mbala mosusu, mobundi! Bato mingi ya lokumu bazalaki na bolɔkɔ: Staline, Lénin, mpe Hitler!
  Bolɔkɔ yango ezalaki mosika mpenza te na biro ya komanda, yango wana babimisaki Vedmakova mpe bamemaki ye na lopango. Kuna ba mbwa bazalaki konguluma na nkanda, bifelo ya mabanga ya boloko, oyo etongamaki na ekeke ya zomi na mwambe, ezalaki ya motane mpe ya mpɛmbɛ. Mwana mwasi yango ayokaki esengo moko oyo alingaki te ntango bamemaki ye na kati mpe bamemaki ye na bacouloirs. Tala fenêtre ya inscription: mituna ya routine:
  - Kombo ya liboso, kombo ya suka, patronyme, genre!
  Na nsima, baluká na lobɔkɔ ya mobali na shambre oyo ezali na carreaux. Kuna, na mesa, afandaki mokonzi moko ya basoda oyo alataki elamba ya NKVD mpe tablier ya mposo ya nyama, mpe elongo na ye monganga moko oyo alataki kazaka ya mpɛmbɛ mpe basi mibale ya mbula ya katikati bazalaki kobenda ba gants ya caoutchouc ya mikemike na mabɔkɔ na bango.
  Mokɛngɛli oyo azalaki kokende elongo na Vedmakova nokinoki, na koningana oyo amesanaki na yango, alongolaki ye minoko. Mokonzi ya basoda apesaki mitindo ete:
  - Longola bilamba na yo!
  Witcher akamwaki:
  - Nini?
  Mokonzi ya basoda yango azongelaki na kimya nyonso:
  - Nalobaki, longola bilamba na yo ! Boluki mpe boluki ya moto ye moko ezali obligatoire!
  Mwana mwasi yango akómaki motane makasi:
  - Kasi mibali bazali awa !
  Mokonzi ya basoda oyo azalaki na tablier agangaki ete:
  - Nakoki kosalisa yo ! Yaka, longola bilamba na yo, ndumba!
  Vedmakova aninganaki, amikundolaki ete ntango batye ye na boloko, koluka ye moko ezali obligatoire mpe abandaki kolongola bilamba na ye. Basi bandimaki yango mpe bayokaki na bokebi nyonso eloko nyonso oyo ekangamaki. Lokola atikalaki kaka na culotte na ye, Witcher ayokaki nsɔni, kasi polisi yango agangaki:
  -Mpe longola culotte na yo, bitch! Boluki ekosila!
  Lokola atikaki liboso ya mibali mingi bolumbu mpenza (convoi oyo ememaki ye etɛlɛmaki kaka, ebongaki mpo na kokɔta na etumba na ngonga nyonso), mwana mwasi yango ayokaki nsɔni mpe amekaki kozipa ye na mabɔkɔ.
  Babɛtaki ye makasi na ntolo na lingenda:
  - Maboko na nse, mwasi ya mwasi!
  Witcher agangaki, kasi ayikaki mpiko na yango. Ntango basilaki kolukaluka bilamba na ye mpe bapasolaki basapato na ye, mokonzi ya basoda apesaki mitindo ete:
  - Sikoyo tala yango yo moko !
  Bakɛngɛli ya bolɔkɔ ya basi babandaki na motó. Bazalaki kobɛtabɛta nsuki na misapi oyo ezalaki na ba gants, na nsima bazalaki kotala na matoi, kutu bazalaki kosalela lolenge moko ya tube oyo ezalaki na mwinda ya poche. Matoi ezongisamaki nsima mbala mingi, egumbamaki mpe egumbamaki te. Na nsima, batalaki na kati ya zolo:
  - Kosukosu, nabondeli yo! Yango nde, makasi koleka!
  Zolo ya mwana mwasi yango enyatamaki. Yango elandaki na ekzamɛ ya monɔkɔ. Ezalaki mpenza kosepelisa te, maboko ya mabe efinamaki na monoko, ntango na ntango bazalaki kobenda yango nsima, nsima kobenda yango makasi, kutu penepene ya kopasola yango.
  Mokonzi yango alobaki boye:
  - Esengeli tozala na bokebi mingi ! Akoki kozala monɔ́ngi!
  Bakɛngɛli ya bolɔkɔ babandaki kofina misapi na bango na mino, kotala soki biloko oyo etondisi mino oyo bakokaki kobomba makambo ya ntina. Witchakova ayokaki nsɔni mpe abwakelaki ye nsoi nsoi, elombe na ye, URSS, elukamaki lokola ndumba, kozanga ete azanga eloko moko. Na nsima, mabɔkɔ ya basi yango oyo ezalaki na ba gants ebandaki koyoka mabɛ́lɛ ya mwana mwasi yango oyo ezalaki mpamba. Basalaki yango, bayokaki mpenza milimɛtrɛ nyonso, mpe balakisaki yango na mwinda ya poche. Mabɛ́lɛ ya mwana mwasi yango evimbaki na bokosi, mpe bakɛngɛli ya bolɔkɔ bazalaki kofinafina makasi mpe makasi, na nsima bazalaki koganga:
  - Te! Awa ezali pɛto!
  Na nsima, batalaki ntolo mpe misapi. Bazalaki kobenda nombru yango nsima, kobalusama mpe, mpe na nsima kotɔbɔla yango na ntonga. Bazalaki kotalela misapi yango na likebi moke te.
  - Mpe sikoyo boluki ya gynécologique ! - Mokonzi ya basoda apesaki mitindo.
  Bakɛngɛli ya bolɔkɔ bapesaki mitindo ete:
  - Gumbama mpe panza makolo, svp!
  Oyo elandaki ezalaki likambo oyo ekitisaki nsɔni mingi, ntango lobɔkɔ ya mobateli ya bolɔkɔ oyo ezalaki na gant ekɔtaki na ntolo ya mwana mwasi yango na ndenge ya mabe mpenza. Witcher amilelaki na mpasi mpe na nsɔni. Mpe loboko yango etimolaki na ndenge ya mabe na kati ya libulu epai mwasi yango abombaki eloko na ye ya motuya mingi, oyo ezalaki mpasi mpe ezalaki kolɛmbisa. Mwana mwasi yango aninganaki mwa moke, mpe polisi yango abulunganisaki na kotyola:
  - Tala yango malamu ndenge ekoki ! Na nsima, ezali na bisika ya penepene nde mbala mingi banɔngi babombaka mikanda, mpe ntango mosusu mwa mokanda moke ekoki mpo na koyeba makambo ya ntina.
  Mokɛngɛli moko ya bolɔkɔ azwaki mosusu na esika na ye, nsima na yango, boluki ekómaki lisusu mpasi mpe na maloba mabe. Witchakova asosolaki ete balingaki kaka kokitisa ye na kobongola boluki na minyoko.
  Ekzamɛ ya libumu ezalaki moke te, mpe bazalaki mpe kosalela misɔpɔ mpe lavement monene. Emonani ete bakanisaki mpenza pilote yango. Sima na yango, ko vérifier misapi, makolo na makolo emonanaki lokola likambo ya moke.
  Kasi, likambo yango esukaki wana te, mokonzi yango apesaki mitindo ete:
  - Sikoyo pona rayon x ya libumu ! Ezalaki na makambo mingi te oyo akokaki komela!
  Bon, esalaka mpasi mingi boye te. Monganga moko azalaki awa, atalaki malamu makambo nyonso, ata motema mpe mimpululu. Na nsuka apesaki ndingisa ya kokende liboso:
  - Azali propre pe na santé mobimba !
  Mokonzi ya basoda yango abulunganisaki na nkanda ete:
  - Ezali mawa tokobeta ye masasi ata ndenge nini! Kasi, tiká abɛta piano mpo na sikoyo!
  Mokumbi mpɛpɔ, oyo akamwaki na nsɔni, atambolaki na botosi lokola automation. Maboko ya Witcher epakolamaki langi mpe efinamaki na bokebi na papye. Na nsima elandaki ba mesures ya ndenge na ndenge, kokanga ba photos na profil, elongi mobimba. Batindaki ngai na makasi natelema bolumbu ntango molai mpenza, bakomaki lisusu bilembo nyonso, ba cicatrices mpe ba moles na nzoto na ngai. Nsima na yango, basukolaki ye na douche ya malili, oyo, nzokande, ezalaki momeseno na URSS, kaka te mpo na bakangami oyo bazalaki kopesa bango bilamba ya bolɔkɔ.
  - Lata, mwasi ya mwasi!
  Elamba yango ezalaki mpenza elamba ya saki oyo basalaki na mbeli mpe batyá nimero ya bolɔkɔ. Bapesaki mwana mwasi yango sapato te, emonani ete bazalaki kotalela yango lokola eloko ya kitoko oyo ezali na ntina te mpo na banguna ya bato, mpe na bongo bamemaki ye, oyo ezipamaki mpenza te, na ndako ya bolɔkɔ.
  Bakangami ya bato ebele bautaki kosalema, bolɔkɔ etondaki na bato mingi mpe ezalaki konguluma. Babwakaki Vitchakova na kati ya cage moko ya moke, epai basi basilaki koleka nkama moko, mingimingi bilenge basi oyo bautaki na kati ya basoda mpe basali. Ntango bamemaki pilote na ndako ya bolɔkɔ, akokaki kosala ata litambe moko te, mokangami yango atombolaki etaze mobimba. Ezalaki molili mingi na kati ya ndako ya bolɔkɔ, lininisa ezalaki na mabaya, ekangamaki mpe ezalaki na nsolo makasi, emonani ete seau ebimisamaki te banda kala.
  Bana basi bazalaki bolumbu ndambo, mpe bamosusu bazalaki mpenza bolumbu, balongolaki bilamba na bango. Mingi kati na bango bazalaki na makanisi ya kolɛmba mpe basengaki mai. Witcher atɛlɛmaki mpe atunaki boye:
  - Nakoki kosala ata litambe moko te ! Nakende wapi!
  - Epayi ba memi yo kuna pe vanda kuna! - Apesaki mitindo uta na molili, mbala mosusu nkulutu na kati ya selile. - Esika ezali te mpo na biso awa.
  Witcherova, lokola asosolaki ete likambo yango ezalaki bozoba, atunaki kaka boye:
  - Bino bana basi bozali pona nini ?
  Mingongo elandaki:
  - Ee, awa ezali Article 58, to même sans charges ata muke te ! Ozali mpo na nini?
  Witcher asalaki masɛki ete:
  - Ee, a violaki Beria !
  Bayokaki maseki ya boninga ya bana basi mpe koganga:
  - Ee, azali ya biso !
  Nani azalaki koganga uta na molili:
  - Ekoki te kokanga Beria!
  Mongongo moko ya kobangisa ekataki:
  -Mingi! Et donc déjà koleka demi mille mibali na lopango bazwaki masasi! Tokoki mpe kobimisama elongo na selile mobimba mpo na kotambola!
  Ndoki agangaki ete:
  - Bon, te, soki bamemi ngai na exécution, nakomipesa te !
  . MOKAPO No. 8. Ezali na ntina te
  Oleg Rybachenko akobaki kobunda mpo na lobi ya kongenga elongo na mwana mwasi Margarita Korshunova.
  Babundaki na Stalingrad. Babundaki na mpiko monene. Mpe bana ya seko bakanisaki te kozonga sima mpe komitika na monguna.
  Kasi mampinga mazalaki kokokana te mpe Banazi bakendeki liboso mokemoke. Kasi malembe mingi mpe kobwaka bosoto na ba approches ya ba ndaku mpe ba balabala na bibembe ya ba mercenaires.
  Bazingamaki na Moscou, kasi bazalaki kaka kobunda. Mpe ezalaki mpe na bana basi na yango moko ya kitoko. Oyo bazali solo bilombe.
  Oleg Rybachenko ná Margarita babɛtaki masasi na Stalingrad. Bobele na ntango yango, mwana mobali yango amekaki kosala eloko moko na lisalisi ya AI.
  Candidat présidentiel ya Biélorussie Alexander Lukashenko azwaki ndingisa te ya kosangana na maponami maye. Bamonaki mbeba na likambo oyo ete Ndakonzambe ya Baslave elongolaki ba signature. Yango wana, ba candidats bazalaki motoba te, kasi mitano. Mpe etumba monene esalemaki kati na Zenon Pozdnyak mpe Kebich. Kebich oyo azalaki pro-russe mpe oyo azalaki na moderate mingi, akendeki na deuxième tour na mwa avantage. Et puis alongaki Poznyak anti-Russie na différence munene.
  Lukashenko atelemeli ete balongolaki ye na ndenge ya kobuka mibeko. Kasi en général eloko mosusu ezalaki te longola kaka makelele.
  Kebich alongaki na elikya mingi. Mpe akomaki président ya liboso ya Biélorussie.
  Eumelaki te, Biélorussie ekɔtaki na zone ya roubles. Situation économique etikalaki na crise. Mbongo ekokaki te. Kasi mboka ezalaki na zone ya rouble.
  Kebich a proposaki processus ya intégration na Russie. Mibeko ebandaki kosangana, bandelo efungwamaki, mpe nkita ekómaki na bomoko. Ba organismes supranationales esalemaki.
  Na 1999, maponami ya sika ya mokonzi ya mboka na Biélorussie esalemaki. Nkita ezalaki na crise profonde sima ya défaut ya Russie. Kasi bopusi ya ba communistes ekoli mingi. Lukashenko abundaki na batu nionso mpe asala parti na ye moko te, mpe ba forces mosusu ba pousser ye pembeni. Etumba monene esalemaki kati na Kalyakin mpe Kebich. Zenon Poznyak asilaki kolinga mingi te na ntango wana. Kaka lokola Front populaire bielorussie na mobimba na yango.
  Ba communistes bakómaki makasi koleka.
  Na Russie, lisolo ya bato ebongwanaki mpe mwa moke. Zyuganov azwaki mwa ba votes mingi mpo na président, atako alongaki te. Lebed asalaki lokola Secrétaire ya Conseil ya sécurité na boumeli ya mwa basanza mosusu. Kasi, na motindo ya monene, yango ezali na ntina mingi te. Bokeseni ya ntina mingi ezali ete balongolaki Chernomyrdin na mosala te. Mpe mpo na yango, atikalaki Premier ministre ata nsima ya défaut. Kasi, Kebich, atako Chernomyrdin asalisaki ye, alongaki kaka na tour ya mibale, mpe Kalyakin akomaki président ya Biélorussie.
  Mpe na Russie, nsima wana Yeltsin akendaki, Chernomyrdin akómaki prezida. Nkita ya Russie esi ebandi kokola mpe Viktor Stepanovich, atako na mpasi mingi, na lisalisi ya Zhirinovsky, oyo azwaki esika ya misato, alongaki Zyuganov.
  Na yango, na Russie Chernomyrdin akómaki prezida, Zhirinovsky akómaki sɛkrɛtɛrɛ ya Conseil de sécurité mpe mosungi ya liboso ya prezida. Poutine kino sik"oyo atikali na ngambo. Zyuganov azali mokonzi ya opposition. Primakov azali tii lelo Ministre ya Affaires étrangères.
  Na yango, makambo nyonso elekaki ndenge bakanaki. Kalyakin akobaki mosala ya bosangisi, kasi naino kosangana te. Nkita ebandaki kokola. Chernomyrdin akambaki etumba na Tchétchénie. Nasololaki na Maskhadov. Mpe na nsuka azuaki stabilité kuna.
  Chernomyrdin alongaki déjà ba élections oyo ekolanda na pete contre Zyuganov. Kalyakin aponama mpe na pete mpo na mandat ya mibale. Makambo nyonso elekaki malamu mingi to moke. Nkita ya Biélorussie ezalaki kokola.
  Kasi Kalyakin amipesaki te mpo na mandat ya misato. Mokitani na ye ezalaki moninga na ye ya mosala Novikov.
  Chernomyrdin mpe amipesaki te mpo na mandat ya misato. Zhirinovsky azwaki esika ya Chernomyrdin. Oyo ya suka, ya solo, ekomaki mingi ya moderate, kasi ematisaki pression na Biélorussie - kosenga accès na Russie.
  Novik atelemeli yango. Yango wana ayaki na ba sanctions.
  Zhirinovsky azalaki rigide mingi mpe pressé makasi... Yango wana, ba forces pro-russe esalaki référendum na Biélorussie, oyo ekokanaki na crise économique makasi. Mpe Biélorussie ekómaki eteni ya Russie. Oyo elendisaki ba sentiments anti-occidentaux.
  Na 2014, Zhirinovsky, na kosaleláká libaku ya Maidan na Ukraine mpe ya kokweisa Yanukovych, atindaki basoda. Mampinga ya Ukraine mazalaki na makoki te ya kobunda mpe ba Russes balongolaki yango bibundeli. Yanukovych mpe Rada na point de minduki basakolaki référendum. Russie ezwaki mpe république yango.
  Mpo bato ya Ukraine bátomboka mingi te, Zhirinovsky akendaki kofanda na engumba-mokonzi ya Russie na Kiev. Mpe yango esali bopusi na mbano ya référendum. Vladimir Volfovich ye moko, na maponami ya mokonzi ya mboka oyo elandaki, aponami na elonga mpo na mandat ya misato, nsima ya kolongola bipekiseli nyonso na référendum.
  Alexander Lukashenko azwaki pansiɔ mpe azindaki na kobosana. Poutine asalaki lokola mokambi ya FSB kino na 2012, ntango azalaki na mibu tuku motoba. Mpe Zhirinovsky, oyo azalaki kolinga kozongisa ekipi bilenge, azwaki esika na ye te na officier moko ya mibu ntuku minei oyo azalaki na makoki. Guvɛrnɛrɛ ya Biélorussie, oyo azwaki esika ya Novik, akómaki mpe elenge.
  Nzokande, Russie ekɔtaki na etumbu ya mikili ya Mpótó, kasi ezalaki na ntina mingi te. Zhirinovsky abundaki na Syrie mpe na Irak. Asala l"Etat na ye moko mpo na ba Kurdes mpe en général asalaki na décisive koleka Vladimir Poutine. Lisusu, Russie ebandaki kobundisa Arabie Saoudite na bamisile mpe ematisaki ntalo ya petrole makasi.
  Na nsima, etumba monene ebandaki kati na Iran mpe États-Unis. Oyo ematisaki lisusu ntalo ya petrole. Na ntango yango, Russie ezwaki mpe ezwaki mikili ya Baltique mpe Moldavie. Mpe na nsima, na kosaleláká mobulu oyo ezalaki na Kazakhstan nsima ya kolongwa ya Nazarbayev, atyaki république yango na mikanda na ye.
  Bazalaki mpe kosala référendum, mpe Russie ezwaki etúká mosusu.
  Kozongisama ya URSS ebandaki mokemoke.
  Na 2020, Zhirinovsky a actualiser record na ye ya mandat ya minei lokola président ya Russie. Azalaki naino na mokano ya kolongwa te.
  Mpe Russie ezalaki koleka na Azia ya ntei. Na Ouzbékistan, Tadjikistan, Kirghizistan, Turkménistan, basoda ya Russie babimaki mpe ba référendums mpo na kosangana na Russie esalemaki.
  Na yango, ekólo yango ezongisamaki na kati ya bandelo ya kala ya URSS.
  Kasi yango ekokaki te mpo na Zhirinovsky. Mpe ye, kozanga ete azala na makanisi mabe oyo ezalaki na ntina te, azwaki Finlande na basoda. Mpe kuna, ya solo, na mbano pene na nkama moko na mokama, nsima ya kosala référendum. Mpe kosangana na ye na ye moko.
  Na yango, Russie ezalaki kozongisa oyo ya yango. Boyokani na Chine ebebi mwa moke mpo na ba réclamations mpo na Port Arthur mpe bobengani ya ba Jaunes na Sibérie.
  Kasi mpo na sikoyo, Chine ezalaki kobanga kolobaloba na Russie.
  Kasi na Alaska, basoda basalaki coup d"Etat, mpe basoda ya Russie bazwaki yango. Mpe basalaki référendum mpo na kozonga na Russie. En même temps, Amérique e obligé e reconnaître invalide ya accord oyo esalemaki na vente ya Alaska na Russie.
  Yango wana...
  Oleg Rybachenko apemaki mwa moke mpe abandaki lisusu kobɛta masasi.
  Mwana mobali yango abetamaki na mopɛpɛ mpe na nsima abwakaki grenade yango na makolo mpamba. Apalanganisaki ba fascistes mpe akomaki na Twitter :
  - Tozali ba invincibles !
  Margarita mpe abetaki explosion, abwakaki grenade na makolo mpamba, anyataki Fritz mpe agangaki:
  - Mpe ntango nyonso na bomoko !
  Bana babundaki na mpiko mpenza.
  Mwana mobali yango akataki lisusu banguna na kopasuka. Abwakaki grenade na piste na misapi na ye ya makolo mpamba. Yango wana, ba chars mibale ekutanaki. Oleg Rybachenko ayembaki boye:
  - Nkembo na yo, mabele na biso ya Russie, .
  Na nkombo ya Russie mosantu, .
  Ba toli ya bolingo libota!
  Mwana mwasi yango abwakaki lisusu grenade yango na makolo mpamba. Akweyaki masasi zomi na mibale ya ba fascistes mpe ayemba:
  - Ngombe ezali na ngomba, .
  Zala bana ya nzoto kolɔngɔnɔ!
  Mwana mobali yango abɛtaki masasi, akataki banyama ya Kraut mpe agangaki:
  - Mboka na motema na ngai, .
  Heureusement tokofungola porte!
  Mpe na nsima lokolo ya mwana na ye ebwakaki grenade. Aza gars oyo aza vraiment porteur mortel ya destruction.
  Margarita ezali mpe flèche oyo ezali na bosikisiki monene mpenza.
  Mwana mwasi yango azwaki yango mpe ayembaki:
  - Te, oyo azali vigilant akosila te, .
  Lolenge ya faucon, aigle - .
  Mongongo ya peuple ezali polele - .
  Mongongo ya nse ekonyatama na nyoka!
  Mwana mwasi yango, oyo azalaki kobwaka ba grenades na makolo mpamba, azwaki yango mpe agangaki lisusu;
  Staline afandaka na motema na ngai
  Po toyeba mawa te - .
  Porte ya espace efungwamaki - .
  Minzoto ezalaki kongɛnga likoló na biso!
  Mpe mwana mwasi yango asekaki. Abɛtaki masasi na ba fascistes. Abetaki milɔngɔ na bango mpe agangaki:
  Nandimi mokili mobimba ekolamuka - .
  Fascisme ekozala na suka...
  Moi ekongenga makasi, .
  Nzela oyo ezali kongɛngisa communisme!
  Mpe lisusu mwana mwasi yango na mayele nyonso abwaki grenade na makolo mpamba. Kotindika ba chars ya Hitler contre moko na mosusu.
  Natasha mpe azali kobunda. Na Stalingrad, bana basi bazali kaka bilombe.
  Mpe bamiyembelaka na mpiko:
  - Mboka na ngai ezali molili ya mokili mobimba, .
  Nakoki ko crusher attaque ya ba ennemis ya mabe...
  Nakoki kokende mokolo moko te soki yo bolingo te, .
  Na"zali prêt ya kopesa vie na ngai pona yo!
  Mpe Natasha abwaki grenade na makolo mpamba.
  Na nsima, Zoya azali kobɛta masasi. Fille kitoko na bikini. Akopesa explosion mpe akokata na se ba fascistes.
  Mpe na nsima likabo ya mobomi ekopumbwa uta na makolo na ye mpamba.
  Zoya ayemba, kofungolaka mino na ye:
  - Nalingaka kobebisa banguna ! Mwana mwasi ya ndenge wana!
  Mpe lisusu kitoko ekobanda kobebisama na misapi na ye ya makolo ya mpamba.
  Et puis Aurora pe abeti masasi. Zabolo ya suki motane akobeta pe ba fascistes.
  Mpe grenade oyo makolo na ye mpamba abwaki ekopakola basoda ya Wehrmacht na ngambo mosusu ya mabanga.
  Mwana mwasi yango azali koganga:
  - Tili, tili, na trawlé, na troll...
  Nazali na makasi ya kobeta ba fascistes, .
  Nakoki mpenza te koboya sikoyo!
  Mpe lisusu mobundi azali kobɛta masasi na bosikisiki.
  Na nsima, Svetlana abɛti masasi. Mpe abwakaki mpe pakɛ oyo ezalaki kopanzana na misapi na ye ya makolo mpamba.
  Bon, ba Krauts bazuaki yango.
  Mwana mwasi yango, soki tolobi yango polele, azali mobundi ya mabanga.
  Mpe ndenge ayemba:
  - Rus' akokumisama likolo ya Mabele, .
  Tokozala ntango nyonso na ndoto!
  Na bana basi minei ba beti ba fascistes na ndenge bako beta yo. Mingimingi, bazali lokola basantu oyo bauti na bataillon ya baanzelu ya liwa. Mpe ba Nazis na Stalingrad bazuaka yango.
  Kasi ekómaka mpasi mpe mpasi mpe mpasi.
  Stalingrad ezali kosimba mpo na sikoyo, kasi Banazi bakokaki kozwa Sukhoi. Banazi bazali mpe na masuwa moko ya makasi ya basoda ya mai. Ata mpe masuwa ya Grande-Bretagne oyo bakangaki.
  Bazalaki mpenza kosala bampota na libongo mobimba. Mpe ba Turcs bazali kokende liboso longwa na sudi. Ekomi kobangisa mingi.
  Natasha ná bana na ye ya basi oyo bautaki na Sukhimi bakokaki kokende na mpɛpɔ tii na Stalingrad, mpe bakangaki mpɛpɔ moko ya Allemagne oyo ezalaki na contreplaqué.
  Mpe sikoyo mpe na Stalingrad. Lokola, ata omeki makasi ndenge nini ozua ville oyo te, ba nazis bazuaka yango te.
  Natasha abwaki na makolo mpamba likabo ya koboma, apasoli Banazi na misuni oyo epasuka mpe ayembi:
  - Bomoi na biso ekozala kitoko !
  Zoya, kobwaka grenade na makolo mpamba, abakisaki, kofungolaka mino na ye:
  - Soki, ya solo, tolongi !
  Mpe mwana mwasi yango aningisi mabele na ye ya motane.
  Aurora, azali kobɛta masasi, agangaki:
  - Mpe tika ete Mboka ya Tata na biso ekumisama!
  Mpe akobwaka mpe mobomi likabo na misapi na ye ya makolo mpamba. Ekonyata ba opposants mpe eko squeak:
  - Nkembo na Rus Monene'!
  Et puis Svetlana azuaki ligne pe asiba yango likolo. Nakatamaki Banazi nkama moko. Na nsima, abwakaki grenade na makolo mpamba mpe agangaki:
  - Mpo na mwinda ya sika ya siansi mpe ya bomengo !
  Mpe bana basi minei babundi lisusu, mpe bazali kokende kokitisa zolo te.
  Natasha azwaki pakɛ oyo ezalaki kopanzana na makolo mibale mpamba. Mpe na makasi na ye nyonso abwakaki yango na kati ya tank ya Banazi.
  E-75, lokola ebebaki, etɛlɛmaki mpe ebandaki komɛla likaya.
  Natasha ayembaki boye:
  - Rus' asekaki mpe aleli mpe ayemba, .
  Na ba âges nionso, c"est pourquoi ezali ya Rus!
  Na nsima, Zoya azwaki mpe abwakaki mobomi oyo azalaki wana na misapi na ye ya makolo mpamba. Mpe char mosusu ya Nazi etelemaki, ebetamaki libanda.
  Zoya akomaki na Twitter ete:
  - Ee, avenir ezali ya biso !
  Nkembo na Russie monene!
  Aurora abetaki mitrailleuse. Akataki na nse ebele ya ba fascistes. Mpe na nsima alobaki na nkanda nyonso:
  - Nkembo na bilombe ya URSS !
  Mpe kobwaka makolo na ye mpamba etindi grenade epumbwa lisusu. Oyo ezali mwana mwasi ya nsuki motane. Bobele terminateur moko invincible.
  Mpe Svetlana azwaki yango mpe anyataki Banazi. Mpe akataki yango lokola mosali ya matiti ya makasi.
  Na nsima, akomaki na Twitter ete:
  - Nkembo na mabele ya Russie!
  Mpe uta na kobwaka makolo na ye mpamba grenade ya bokabwani ya koboma boye epumbwaka.
  Mobundi yango agangaki na mongongo:
  - Pona Empire soviétique !
  Natasha, oyo azali kobɛta masasi, alobi boye:
  - Pona ba empires oyo eleki monene !
  Mpe lisusu uta na makolo na ye mpamba epumbwaka eloko moko oyo ebomaka ba fascistes na garantie monene.
  Mpe mwana mwasi yango ayembi boye:
  - Nkembo na Mboka na ngai - .
  Nkembo na Russie!
  Zoya mpe abwakaki grenade na makolo mpamba. Akataki ebele ya Banazi mpe agangaki:
  - Russie monene - nkembo monene!
  Mpe akangaki miso epai ya baninga na ye.
  Ya solo, bana basi yango bazali pene na kozala bolumbu. Na bikini, bronceau, musculaire, kitoko, mpe curvy.
  Bana basi batalaka mpenza kitoko ntango bazali pene na kozala bolumbu! Mpe mpo na nini lisusu bilamba ezali?
  Na nsima, Aurora azali kobɛta masasi na molende. Mpe na makolo mpamba azalaki kobwaka biloko oyo ezalaki koboma Banazi.
  Na nsima, akoyemba:
  - Pona Mboka ya Tata monene!
  Svetlana akobaki kobɛta masasi. Akataki ba fascistes mpe akomaki na Twitter:
  - Pona ba réussites minene !
  Mpe akokaki kobwaka grenade na makolo mpamba. Mpe lisusu ba Nazis bazali kobanga.
  Bosali malamu ba filles russes. Bazali bato ya aérobatique ya likolo koleka.
  Et puis ezali na ba pilotes: Mirabela na Anastasia. Kaka ndenge bako beta ba Krauts mbata.
  Ɛɛ, ebele ya bato ya Hitler bazali kokima bana basi ya ndenge wana.
  Ba guerriers ya basi babundaka na Yak-9. Emonani lokola ete motuka yango esilá ngala. Kasi efficace mpenza. Atako ezali inférieur ya Luftwaffe na vitesse mpe na armement.
  Ba filles bazali kaka na canon moko ya 20mm na mitrailleuse, contre ME-262 na ba canons mitano ya 30mm.
  Kasi Mirabela azali kosala manœuvre na mayele mpe akɔti nsima ya vulture fasciste oyo ezali na mapapu. Mpe abɛti ye masasi. Abeti bibende, atumbi monguna mobimba.
  Na nsima, Mirabela ayembaki boye:
  - Likolo pe likolo pe likolo, .
  Ba avions oyo epumbwaka lokola ba ndeke...
  Tozali kobuka ba toits fascistes, .
  Mpe mpiko ya basoda eleki ndelo!
  Et awa Anastasia akokende kobeta ba nazis makolo. Azali mwana mwasi ya Terminator.
  Ekobukana bilongi ya bandoki ya Hitler mpe ekoganga:
  - Nkembo monene ekoya mpo na Rus'!
  Mpe azali mpe kofina ba pédales na makolo mpamba. Mpe Messerschmitt mosusu akwei.
  Ba filles babundaka kaka na culotte na bango. Mpe bayokaka malamu mpenza. Bazali kopumbwapumbwa nokinoki na mituka oyo ezali na bolɛmbu. Mpe bakimi masasi ya monguna.
  Mirabela, azali kokata Fritz, azali koganga:
  - Corbeau te, okoki kolonga biso te !
  Mpe lisusu mobundi abimi na ntaka ya koboma.
  Mpe masini ya sika ya Hitler ekwei.
  Mwana mwasi oyo azali na makolo ngulu ayebi oyo azali kosala. Mpe azali kosala malamu mpenza.
  Tala fasciste moko azali koluka kozipa mobundi moko na mosika. Mpe akei. Mpe na likamwisi moko boye, lisusu na mokila ya monguna.
  Mpe akwei Fritz, azali koganga:
  - Eloko moko te ezali impossible mpo na ba Russes!
  Mpe lisusu mobundi asali bobaluki ya kozanga elikya. Mpe motuka mosusu ekwei, bakangi yango na nzete.
  Mirabela akomaki na Twitter ete:
  - Vraiment kimia esalemi pona Russie !
  Et encore ndenge ezo bima. Mpe akomitika mpenza liboso ya monguna!
  Anastasia mpe abɛti motuka moko ya Allemagne mpe agangaki ete:
  - Mabele na biso nionso ekumisama, mayele mabe ezala te pona biso !
  Mpe bana basi yango bazali kokabwana mingi!
  Nini ekoki kolonga bango? Sauf soki ezali mopepe makasi ya makasi!
  Na bosikisiki, ata mopɛpɛ makasi ekoki kolonga bango te!
  Na ntango yango, Natasha abundi mpe ayembi:
  - Tokobunda pona Russie !
  Et aussi na makolo na ye ya pamba ako lancer grenade ya calibre letale.
  Mpe akonika Banazi na biteni ya bibende mpe misuni ya makila.
  Zoya akobwaka mpe oyo ya koboma mpe ya motane na makolo mpamba mpe, kopumbwa likolo, akoloba:
  - Mpe mpo na ordre ya sika ya communisme na mokili mobimba !
  Mpe abimisi mino na ye.
  Na nsima, Aurora azali kobɛta masasi makasi. Amibetaka masasi, akati ba fascistes mpe azali koganga, kobimisa mino na ye:
  - Pona kozua progrès !
  Mpe uta na makolo na ye mpamba, eloko moko oyo ekoki kobuka epekiseli nyonso ebimi.
  Et puis na bitumba Svetlana. Oyo eza fille killer boye.
  Mpe azali mpe blonde. Ndenge azali kokatakata ba fascistes... Et puis cadeau moko ya koboma epumbwa na makolo na ye ya pamba. Akonyata Banazi mpe akobongola bango milinga ya zabolo.
  Ba filles ya Terminator bako sister:
  - Nkembo na liloba na ngai ya lokumu !
  Liloba ya Komsomol!
  Ba guerriers bakobeta masasi na ba fascistes. Mpe tobeta bango masasi lokola ba mbwa ya rage.
  Oyo eza ba filles ya Terminator! Mpe babebisi ba nazis - nini ba zabolo!
  Natasha alobaki na pathos:
  - Tokobunda pona socialisme, .
  Mpo na Russie na biso ya Union soviétique, .
  Pona commande ya sika ya munene!
  Mpe lisusu likabo moko ya koboma epumbwaka uta na makolo na ye mpamba.
  Zoya mpe asalaka na makasi mpenza. Abebisi ba fascistes. Mpe alɛmbisaka bango te. Mpe makolo na ye ya mpamba ezali kongɛnga lokola hélice.
  Mobundi alobi na mposa makasi ete:
  - Na kombo ya Rus' mosantu, .
  Russie ekokumisama!
  Mpe lisusu mobundi abundi na mposa makasi.
  Na nsima, Aurora abwaki likabo ya liwa na makolo mpamba. Ndenge ba fascistes ba panzani na ba direction nionso. Mpe alobi na nkanda ete:
  - Nazali champion ya mokili mobimba ya boxe !
  Et puis Svetlana ako lancer eloko moko ya koboma pe ya kobebisa. Mpe makolo na ye ya mpamba ezali na mayele mingi.
  Mpe mobundi yango abɛtaki mongongo:
  - Naza makasi na mokili,
  toko sopa ba nazis na toilette -
  Mboka-Mama endimaka mpisoli te, .
  Pe tokopesa ba oligarques mabe cerveau na bango!
  . MOKAPO No. 9. Ezali na ntina te
  Lokola asanganaki na bitumba ya makasi, Vedmakova alalaki mpenza te na boumeli ya mikolo mingi, mpe na yango, atako makambo ezalaki makasi mpenza na ndako ya bolɔkɔ, kokangama mpe nsolo mabe, alalaki pene na mbala moko.
  Alɔtaki ete amimonaki na Moyen Âge mpe akambaki botomboki ya baombo, akomaki lolenge moko ya Spartacus na jupe! Nsima ya elonga ya liboso, mobundi ya mpiko, mwana mwasi ya misisa, ayanganisaki batomboki mpe alobaki ete akopona bakambi na bango.
  Witcher, ndenge akanisaki, akomaki mokonzi ya détachement moko ya munene, mpe a proposaki elombe ya makasi Turan lokola député na ye ya liboso.
  Mpe awa baombo bazalaki na boyokani. Na nsima, baponaki bakambi ya misala. Système décimal ezali plus simple mpe Witcher a décidé que eloko moko te esengeli ezala compliqué.
  Ba armés na ba trophées mpe kozua ba escargots ya coco (na pongi makasi, subconscient ya Vedmakova esakanaka), bakendeki liboso.
  Mpo na kolendisa bokonzi na ye mpe kosembola makolo na ye, Witcher atambolaki na makolo, koningana lokola mbwa. Na nsima mwana mwasi yango abandaki kopota mbangu, koyokaka mabanga mikemike mpe ya makasi ya nzela ya mabangamabanga na nse ya makolo na ye mpamba. Kasi mobundi yango atyaki likebi te na mpasi yango lisusu, azalaki liboso ya bato nyonso. Ndenge emonanaki, ezalaki mpamba te. Babundi misato ya banguna balalaki na esika ya kobombana, mpe bakokaki kobimisa alarme liboso ya ntango. Mokambi ya botomboki amataki na nzete mpe apumbwaki likolo ya banguna na ye. Ba mouvements na ye ezalaki lokola mabina ya hybride ya ba tigres na ba cobras, mwa kolela mpe sima akweyaki nyɛɛ na mitó oyo ekatamaki.
  - Oyo ndenge nabukaka résistance !
  Vedmakova akokaki te koboya kosakana mpo na bato nyonso, kolakisa baombo mitó oyo bakataki. Ezalaki na makelele ya kondimama na eyano.
  Eumelaki te, ba estates oyo ezalaki na bilanga ebimaki. Bandako oyo eyemami ezali bandako minene ya solosolo oyo ezali na biloko ya kokembisa mpe bikeko. Maziba ezalaki komonana awa na kuna. Kobanda na ekeko moko na lolenge ya Zeus na mapapu ya papillon mpe minoko na libumu, makolo mpe ntolo: ba jets nsambo ezalaki kobɛta. Bilanga ezali na bomengo, mafuta, na semblant ya coton ya wolo, mbuma na ba spikes minene, poires mpe biloko mosusu. Baombo mingi bazalaki kosala mpo na bango. Ezalaki na mibali mpe basi, mpe bana mingi. Ya solo, bakɛngɛli, bakɛngɛli. Kasi na motindo ya monene, ya solo, ezali na baombo mingi koleka, mpe na ba pelles mpe ba pièces.
  Witcher atombolaki bendele moko oyo basalaki na ndako oyo etongamaki na lombangu na baombo: Na elilingi ya Mopanga mpe ya Mama! Baombo mosusu bakendeki mbangu mpo na kobundisa.
  Na ntango yango, baombo mingi ya mibali mpe ya basi bazalaki kokangama na makonzí, mabɔkɔ mpe makolo na bango etɔbɔlamaki na nsuki. Emonani lokola ete bana wana ya kozanga bosembo basengelaki konyokwama. Komona ba liberateurs oyo bazalaki kopusana, mwana mwasi oyo babakamaki na ekulusu agangaki na mongongo ya makasi oyo akanisaki te:
  - Retribution ekomi, beta ba propriétaires!
  Mokambi ya Ndoki, lokola ntango nyonso, azali liboso. Nzoku na ye ya nsoso etɛlɛmaki mpe ekwesaki bakɛngɛli mibale na mbala moko. Baoyo batikali bazongaki nsima, moko na bango mpo na kobanga, kutu akimaki na likɔnga na ye moko. Misɔpɔ ebimaki na libumu oyo ebukanaki. Mwana mwasi yango asɛkaki:
  - Bozali ba guerriers faibles soki bozali kobanga cheval !
  Miloslava, oyo akómaki squire na ye, abundisaki na lobɔkɔ na ye ya mobali, ba haches na mabɔkɔ ya mwana mwasi yango, lokola rasoir ya mosali- nsuki ya mayele. Donc célèbre ekata ba combattants.
  Turan mpe amipesaki te. Abwakaki libanga oyo ebukaki ntolo ya mokɛngɛli yango mpe akɔtaki na etumba. Emonanaki polele ete mosala makasi esalaki ye malamu, kasi misisa ya libanga ya molinga te. Ya solo, Witcher akendeki mbangu koleka.
  Baombo batikaki mosala, kasi bakɔtaki naino na etumba yango te. Emonani ete babulunganaki. Ya solo, mwana mobali wana kaka oyo azalaki kopema te, kopumbwapumbwa epai ya bana mibali oyo bazalaki kosala, agangaki ete:
  - Bino bato ya kobangabanga! Oyo azali sima na ngai azali elombe, oyo azali sans ngai azali ngulu ya mabe!
  Bana mibali nde bato ya liboso oyo bapesaki eyano. Bakendeki mbangu epai ya bakɛngɛli. Tala mobali moko ya mbula soki zomi na minei oyo abɛtaki "mobateli" na ye na libenga makasi mpenza na boye ete motó na ye epanzanaki lokola pɔme. Esimbaki, mpe baombo mosusu, ata bana basi oyo mbala mingi bazalaki na bopɔlɔ mpe na motema molai, bakendeki mbangu na etumba.
  Etumba ekómaki sikawa mobulu, kasi koleka ya motángo, bakisa mpe kozanga elikya, ezalaki na ngámbo ya baombo. Mpe bango, ya solo, bazwaki bokonzi.
  Koleka ezali oyo ezali mpasi mpo na kozela epai ya mwana mwasi oyo ayekolaki kaka liboso ya miso na ye. Abundaki na mokɛngɛli, oyo abandaki kofina ye. Yango wana akosaki ye, azongisaki mopanga nsima mpe abɛtaki ye kaka na nkingo.
  - Sikoyo yango nde na bengi snack ! - Mwana mwasi yango asalaki masɛki. - Keba na kolangwa masanga te !
  Estate ya liboso e liberer noki, détachement ekolaki kaka devant miso na biso. Botomboki epalanganaki, ezipaki bilanga lokola mɔ́tɔ. Ndoki akendeki mbangu, kokende mbangu liboso. Bakumbi mpunda bakendeki mbangu epai na ye, lokola mobeko, bazwaki yango tii na likoló ya motó. Kasi bakɛngɛli balɛmbaki te. Etumba yango ezalaki mpenza motó makasi pene na liziba oyo ezalaki na bansinga nsambo. Awa, baloni batindaki basoda na bango ya basoda oyo batambolaka na mpunda na etumba.
  Ndoki ya mpiko azingamaki na ngambo nyonso. Abikisamaki bobele na agilité extraordinaire ya escargot moko ya cococoque oyo ekómaki mafuta mpenza. Tala attaque ya précision mpe adversaire oyo bakati akweyi. Kasi, bazokisaki mwana mwasi yango liboso na lipeka, na nsima na libumu, mpe na nsima etikalaki moke bákata ye makolo. Na nsima, Witcher abandaki kobwaka ba dagues ya mikemike. Razor-sharp, bazalaki kokɔta na miso mpe ntango mosusu na monɔkɔ. Kasi, mingi kati na basoda bazalaki bolumbu ndambo mpo na molunge, mpe mpo na basoda ya ndenge wana ekokaki kotɔbɔla ntolo. Bato mingi oyo batambolaka na mpunda bakweaki, kasi baoyo batikali babakisaki mpasi. Mipanga ezalaki mingi mpenza na boye ete soki ezali kotambola ezalaki lokola peigne. Yango wana, basopaka uta na ngambo nyonso.
  Kasi Miloslava, Passa, Turan, mpe baombo mosusu bakómaki na ntango oyo ebongi. Lokola bakataki na milɔngɔ, batambolaki lokola esika oyo basalaka patinage, okokaki komona ndenge bibembe ezalaki kopumbwa, mpe baombo oyo bazalaki na bibundeli bazalaki kokende kosunga bango nokinoki na makasi na bango nyonso.
  Basoda oyo batambolaka na makolo babundisaki bato oyo batambolaka na mpunda, baombo oyo balɛmbaki bazongisaki mabe na mpasi mpe nsɔni na bango.
  - Kozinga monguna mpe kotika ye akima te ! - Ekangami na Witcher.
  Liboso na miso na ye, moombo moko akweyaki na motó oyo bakataki, kasi bakɛngɛli zomi na mibale bakweyaki nsima na ye.
  - Zwá yango na mituya ! - Elenge mokambi ya botomboki apesaki mitindo.
  Baombo mingi bakɔtaki na etumba yango. Emonanaki ndenge bana mibali yango bazalaki komata likoló ya bampunda na ebandeli ya kopota mbangu, bazalaki kokende mbangu epai ya batambwisi yango, mpe bazalaki kosalela mino na bango mpe mabanga oyo bakatá.
  Emonanaki lokola baombo bayebaki kobanga te, bazalaki kozongisa mabe mpo na bambula mingi ya nsɔni, nzokande moto moko te azalaki kotalela bango lokola bato. Longola yango, mingi kati na bango babotamaki na bonsomi mpe babosani naino te nsolo ya motó ya bolingi.
  Lokola asilisaki na détachement "montée," Witcher akendeki liboso. Epekiseli monene ya nsuka na nzela na ye ezalaki mwana moko oyo bakataki na banzete minene. Motángo monene mpenza ya bakɛngɛli batɛlɛmaki kuna.
  - Luka ba estates pe kokanga ba escalier. - Agangaki. - Soki oyo ekoki te, sala bango yo moko.
  Baombo basalaki nokinoki baaparɛyi ya kobundisa.
  - Ba eskalye esengeli kozala ya monene, po ete babundi mingi bakoka kotambola na yango na mbala moko. - Ndoki alakisaki ye.
  Na ba estates mosusu massacre ezalaki kaka koleka. Na bisika mosusu basaleli bakendaki pembeni ya batomboki, kasi na bantango mosusu batɛmɛlaki mpo na momeseno. Bakɛngɛli babomamaki nokinoki - oyo bazalaki mosika na babundi ya makasi koleka. Detinets ekomaki esika makasi ya nsuka ya botɛmɛli ya banguna. Witcher, lokola ntango nyonso, azalaki moto ya liboso oyo amataki na efelo. Babɛtaki ye na flèche mbala mingi, kasi abundisaki makabo ya koboma na nguba na ye. Mobundi oyo azalaki penepene azwaki mpasi makasi mpenza na boye ete, atako alongaki kopekisa, akweyaki motó likoló na bitambi longwa na efelo.
  Miloslava alongaki kokanga mokɛngɛli yango na nsinga, mpe abwakaki monguna. Passe ya Neige-White esilaki kobenda basoda ya banguna na lolenge na yango mpenza. Ntango bazalaki kotala ntolo na ye oyo ezalaki kotombolama nokinoki, na mabɛ́lɛ oyo ezalaki kobenda likebi, mwana mwasi yango abɛtaki makolo na ye na libumu, mpe na nsima akataki ye. Witcher, lokola amataki na bifelo, akataki na nse kozanga mawa. Banguna basilaki kobungisa elimo na bango ya kobunda, mpe baombo mingi bazalaki komata na efelo. Babukaki, eskalye ezalaki mingi, mpe bakɛngɛli bazalaki na ntango te ya kobengana bango nyonso. Nzokande, na nse, ezalaki na baombo oyo bakufaki mpe bazokaki balali zingazinga, kobundisa yango ezalaki mobimba te kozanga ete babungisama. Na yango, moombo ná mokɛngɛli babundaki mpe bakweaki longwa na likoló oyo ebongi. Bazokaki, kasi batikalaki na bomoi mpe bakobaki kokangana.
  Mwana mobali oyo azalaki kopema te, Witcher abosanaki kotuna nkombo na ye ya nsuka, azalaki mpe na efelo. Ko profiter na molai na ye ya moke, apumbwaki na kati ya makolo ya officier, sima abeta ye na libolo na makolo mibale, na mbala moko abeta ye na se ya mabolongo. Apumbwaki liboso, akutanaki na fourchette oyo esimbamaki na moombo moko ya mokóló...
  - Nakangamaki na ndenge oyo naswaki na pasi ! - Mwana mobali abimisi monoko na ye ya pete, ko finga ba gardes.
  - Oh, yo nyoka moke ya makolo ngulu! - Mobundi oyo atelemi na loboko ya mobali alakelaki mwana mobali mabe mpe akatisaki mwana mobali na mopanga na ye.
  Mwana mobali yango mpe apengwaki awa mpe abwakaki nsoi longwa na pipe na liso na ye. Boniboni na kozanga elikya monguna agangaki, kobukana na milɔngɔ. Mwana mobali yango atɛlɛmaki na molulu te mpe asilisaki ye na mopanga. Maboko ya mwana, atako ya mikemike, ezalaki na misisa mpe makasi - esili kosila na mosala makasi.
  Bana mibali mosusu mpe balakisaki pression, kobunda lokola lifelo, koganga mpe kofinga, koponaka ba expressions ya malili koleka!
  Balongaki kolongola efelo noki, kasi na kati ya etumba ebendaki mwa moke, kobanga kozongisa mabe ya baombo, bankolo babundaki na mposa makasi. Ya solo, libumu oyo ekoli mingi ezali basalisi mabe na etumba na baombo oyo bazali na nkanda makasi.
  Nkolo monene, Sheikh Samuma, amekaki kokima na nzela moko ya nse ya mabele. Amemaki saki moko ya mabanga mpe wolo. Mbala mosusu azalaki na libaku, kasi lokoso ekitisaki ye motema. Mwana mwasi kitoko, Rakhita, mpe ata na langi ya loposo ya kwivre, ezali komekama mingi.
  - Na bolanda ngai bitch! - Sheikh akangaki ye na suki ya mobulumobulu.
  - Pas besoin, na"kende ngai moko, monsieur! - Abondelaki ye.
  - Ndumba te! Nalingaka komema yo! - Dignitaire sadiste a sourire.
  - Kasi ezali kosala pasi ! - Moombo abandaki koningisa makolo na ye ya mpamba.
  - Tango tokosukola, nakopesa mitindo ete bakakisa yo na suki mpe batumba yo. - Sheikh alɛmbisaki mbɛbu na ye na ndenge ya kolya misuni.
  - Ozali nyama! Kasi nalingaka yo, ndimela ngai!
  Mwana mwasi yango amifinaki penepene na nkolo na ye, oyo akangaki monɔkɔ na ye ya bosoto na elongi na ye ya pɛto mpe abandaki kolɛmbisa ye. Na nsima, lobɔkɔ ya Rakhita ezwaki dague na mokaba ya sheikh mpe, na makasi na yango nyonso, ekɔtisaki yango na libumu na ye oyo evimbaki.
  - Tala spawn ya molili pona yo.
  Sheikh abwaki sac mpe atikaki suki na ye. Maboko na ye emekaki kokanga libulu mozindo;
  - Ekelamu! Echidna ezali! - Azalaki konguluma.
  - Te! Nasalaki oyo ezalaki sembo! Osili konyokola bana basi mpe mibali boni? Akangaki kutu bana na nzete mpe akangaki bango nsɛtɛ na makonzí. Oyo ezali kaka kozongisa mabe! - Mwana mwasi agangaki.
  - Balakeli mabe!
  - Nzambe-mwasi! Obɛtaki ngai fimbo! - Moombo abɛtaki lokolo na ye na libumu ya sheikh oyo ezalaki mafutamafuta mpe ezalaki kobima makila.
  - Abetaki ngai mwa moke ! - Azalaki kopema.
  - Kasi makila ya lokumu ezali kosopana kati na ngai ! - Moombo oyo azalaki na makolo ngulu apelisaki mino.
  - Eloko te, ndumba! Basoda bakosilisa botomboki, mpe bakonyokola yo mingi na boye ete nakomonana lokola anzelu epai na yo! - Sheikh azuaki makasi ya konguluma.
  - Pourquoi bazali na imagination riche koleka oyo ya yo ? - Mwana mwasi abimisi monoko na ye.
  - Ekoki mpo na yo! "Moto ya mozwi aninganaki mpe amilelaki. - Kozoka! Memela ngai pommade facifi.
  - Mpo na nini na mabele ? - Mwana mwasi atunaki na ndenge ya kotyola.
  - Nakopesa yo saki oyo ya wolo. - Sheikh abondelaki.
  - Azali déjà ya ngai ! Okey, kaka na charité, pommade facifi eza wapi? - Mwana mwasi asekaki na mayele mabe.
  - Oyebi armoire na forme ya ngombe oyo epumbwaka ? - Mozwi azali kolobaloba mpe azali kopema.
  - Iyo! Namonaki yango kitoko mingi na mabanga ya mikemike.
  - Yango wana esengeli otia loboko na yo na mutu, pe okoki kobimisa na pete sanduku na pommade. Yaka likolo na ngai pe pelisa ngai mafuta. - Sheikh a murmurelaki, presque ko perdre conscience.
  - Ata moto ya mobulu abongi na lisalisi ya monganga. Zelá ngai!
  Mwana mwasi yango akimaki mbangu na shambre. Azalaki komibanzabanza mpo na mobali yango te, kasi mafuta ya motuya ndenge wana ezalaka mingi te mpe ekozala na ntina mpo na batomboki. Et puis ako remettre freak oyo bayinaka na ba rebelles.
  Baombo basilaki kokima na bashambre na bango. Mibale kati na bango bamonaki mwana mwasi moko kitoko oyo azalaki na ndambo ya bolumbu. Ba gars ya santé, na nzala ya affection ya muasi, bakendeki mbangu epayi na ye. Mwana mwasi yango asalaki makasi, azalaki na misisa, mpe na yango, azalaki kotindika moto oyo azalaki kobundisa ye mosika na makolo na ye ya makasi mpe agangaki ete:
  - Soki olingi kozwa mbongo. Yeba kaka que eza na gars moko agressif na sous-sol na sac ya or.
  - Tolingaka agression te ! - Ba gars ba objectaki na ndenge ya ironie.
  - Kasi azali pe riche ! - Mwana mwasi yango asɛki ngai.
  - Bongo eleki malamu, tobunda ! Sous-sol eza wapi? - Ba esclaves ya batomboki bazalaki kolobaloba.
  - Landa loboko na ngai kuna ! - Moombo aningisi loboko na ye ya mobali.
  Bilenge baombo ya moindo bakendeki mbangu na esika oyo mbeli na ye ezalaki kolakisa. Mwana mwasi yango asɛkaki mpe akimaki mbangu na shambre. Biloko ya ndako ezalaki mpenza ya bozwi, kasi ezalaki na mobulu. Mpe talá armoire yango moko, oyo esalemi na wolo. Rakhita, kozanga kokanisa mbala mibale, akɔtisaki lobɔkɔ na ye. Akɔtaki na kati mpe na ngonga wana mbanga ekangamaki.
  Kitoko yango agangaki, mino na ye oyo ezalaki lokola rasoir ekataki brɔsi na ye.
  - Oh, ezali mpasi boni ! - Agangaki, sima afinamaki libanda. - Oyo ezali mabe mingi!
  Atako azalaki na mpasi makasi, mwana mwasi yango amekaki na fiɛvrɛ nyonso kokanga lobɔkɔ na ye. Vitchakova, oyo ayokaki koganga ya basi, azwaki ekateli ete bazali kosangisa nzoto na makasi na moto moko mpe nokinoki akɔtaki na shambre. Lokola amonaki kitoko yango etondi na makila, agangaki ete:
  - Nani azalaki na courage ya kosala boye ?! Nako benda dignité na ye likolo ya libolo na ye! - Na nkanda makasi, mobundi akoki kozala moto ya mabe.
  Mpisoli ezalaki kotanga na miso ya Rakhita, mingi te mpo na mpasi oyo ayokaki, moombo yango azalaki mopaya te mpo na kobɛtama fimbo mbala mingi, kasi mpo na koyeba ete azalaki sikoyo ebɔsɔnɔ.
  - Ezali ye ! - Mwana mwasi alakisaki na armoire.
  - Soki ezali bongo, boye ezali somo ! - Ndoki akati insect oyo ezalaki koseka na makasi na mutu. Kobɛta yango egumbaki ndako yango, mpe wolo oyo ezalaki pɛtɛɛ epasukaki. Mobundi akobaki kobɛta tii ntango abɛtaki armoire yango na biteni.
  Emonanaki ete mwana mwasi yango akómaki motane, mpe Passa oyo azalaki mpɛmbɛ lokola neige apumbwaki epai na ye. Na mayele nyonso, atyaki tourniquet, mpe apekisaki makila kobima. Witcherova abimisaki loboko oyo bakataki, enama ekómaki motane, kasi ezalaki kaka molunge.
  - Kitoko makasi! - Esengeli tobenga Khirov. Mbala mosusu akokola yango. - Mobundi abɛtaki piololo makasi.
  Passa atunaki boye:
  -Nani apesaki yo likanisi ya kokanga loboko awa?
  - Samma!
  - Otiaki nini na kati na yo moko ? - Ndoki akamwaki.
  - Te, kombo ya freak oyo Samuma. - A corrigé mwana mwasi.
  - Soki ezali bongo, wana esengeli kozala na quartier. - Mobundi apelisaki miso na ye.
  - Azali na sous-sol pe azoki makasi. Okozala na ntango ya kokanga ye. Soki akufi te.
  Witcher amekaki kosimba brɔsi, ntango na mbalakaka ebongwanaki nsɛlɛlɛ moko ya kogumbama oyo emekaki kokende na kobombana. Soki mobundi yango azalaki na mayele mingi te banda abotamaki, mbala mosusu mbɛlɛ alongaki. Lisusu, asimbaki mokila te, kasi nkingo.
  - Wow, magie ya momesano te. Tosengeli kolakisa yango na Khirov.
  Elongi ya fille oyo azokaki ekomaki matte mpe abungisaki conscience.
  Passa akangaki ye na tango:
  - Mwana mwasi ya nsɔmɔ, kasi kitoko! Ekozala soni soki atikali ebɔsɔnɔ.
  - Bon, nazali na elikya ete likambo oyo ekoki kobongisama. Kaka Khirov nde azangaki esika moko boye, alakaki kozala pembeni na ngai. - Witcher atombolaki mapeka na ye na kozanga esengo.
  - Nazali awa ! - Ndoki apumbwaki libanda uta sima ya porte. - Nazali koyoka magie.
  - Mpe nasimbaka yango na maboko ! - Ndoki azali koloba na mongongo.
  - Bon, yango pe ezali mabe te ! Oyo eza mélange ya méduse na lizard, omoni eza translucide, okoki komona mitema misatu ezo beta. - Ndoki asɛkaki.
  - Mpo na nini likambo oyo ezali kokamwisa ? Mwana mwasi yango abungisaki lobɔkɔ na ye mpe na esika na ye méduse moko ya nsɛlɛlɛ. Nakanisi, atako mayele nyonso ya ekelamu ya ndenge wana, oyo ezali mpenza te eloko oyo ekokani na yango! - Mobundi azalaki ata moke te na mposa ya kosala masɛki.
  - Kasi moko ya biteni ya nzoto ekoki kopumbwa, mpe yango ezali mabe ata moke te. Lolenge moko ya nguya monene! - Ndoki akangaki miso na mayele mabe.
  - Ezali na nini, po ezali handicap ? - Na comprendre Witcher te.
  - Ndenge nini koloba ! Na nsima, ezali lisusu kaka nyama te, kasi ezali eteni ya nzoto ya mwasi. Kasi kotambwisa nyama ezali mpasi. Sikawa mwa nsɛlɛlɛ yango ezali na likoki ya kokita mpe kokɔtela na esika nyonso oyo epasuka to kopumbwa na efelo. En plus, ezali pratiquement invisible, espèce oyo ezali lokola caméléon. - Ndoki abandi kolimbola.
  - Pulsar ya motema! - Alobaki, kolakisa molende ya Pass. - Nakanisaki te ete likambo oyo ekoki kosalema. Kata brosse pe sala yango espion.
  - Esalemaka ete bokweyisami elaki mikakatano minene, kasi yango ezali kaka emoniseli ya elonga moko ekoya. - Ndoki amonaki.
  - Bongo oko désenchanter ye te ? - Vedmakova asili kopesa bososoli.
  - Te! Na bitumba, mpiko mpe mayele malamu ememaka elonga. Mpo na kobɛta, osengeli liboso komona cible, soki te okolongola lobɔkɔ na yo. Kasi mpo mpasi esalema te, esengeli kobika mpota. - Hirovo ayanolaki na malembe.
  - Ezali malamu te mwana mwasi azala ebɔsɔnɔ. Na nsima, likambo yango ekobebisa ye nzoto! Okoki kokómisa ye lobɔkɔ ya moto oyo ezali lokola enama ya solosolo? - Ndoki atunaki.
  - Nakokanisa ! Mbala mosusu nakoki kobongisa yango. Mingimingi, banganga-nkisi mingi baleki mingi na koboma koleka kobikisa. - Khirovo a souligné na accent.
  - Nandimi yango ! Zoba nionso akoki ko paralyser, mutu nionso ya mayele te akoki kobikisa. - Ndoki, mpo na kozala convaincant, kutu abalusaki mosapi na ye na ba temples na ye.
  - Ba bomimbi ya mabe mingi - minganga moke oyo bazali kosalisa !
  Ba esclaves ba benda nkolo Samum, ezo monana lokola akufi. Rakhita azongaki na makanisi, elongi na ye ebalukaki mpo na kosilika.
  - Akosaki lisusu bato banso ! Alongwaki kozanga kofuta bafaktire na ye.
  - Nakosala ete bakakisa ye na nzete! - Elobaki Ndoki. - Tika ete ebembe na ye ezala likebisi na moto nyonso oyo azali mabe mpe na lokoso. Moto ya lokoso azalaka ntango nyonso na motema malamu na mai ya miso ya kozanga bosepeli!
  - Ezali raisonnable ! Kasi nani akozongisa lobɔkɔ na ngai? - Mwana mwasi azalaki prêt ya kolela.
  - Awa azali ! - Mokambi ya botomboki alakisaki.
  Khirov afukamaki, nsinga yango engɛngaki na mabɔkɔ na ye.
  - Komitungisa te ! Okoki kozala ebɔsɔnɔ te. Donc Rakhita ekosengela okoma espion munene. Olingi kozongisa mabe na ba riches mpe ba puissants nionso na empire oyo.
  - Ya solo. Kozala esclave te, soni na mputulu! - Mwana mwasi agangaki.
  - Bongo okoki kosunga biso ! Empire oyo ezali mal gouvernés, donc lilita eko corriger système ya horchback! - Ndoki abimisi faisceau ya énergie na mosapi na ye ya index.
  - Ya kokamwa! Namoni énergie ebele na kati na yo. Mpe bwanya! Nazali prêt ya kosangana na bino! - Mowumbu agangaki.
  - Ekosala yo pasi, kasi okozala na makoki ya kolonga ! Kozanga pasi courage eza te, sans courage elonga eza te! - Ndoki alobaki, kolakisa makanisi ya filozofi.
  "Nazali mwasi, elingi koloba nameseni koyika mpiko." - Rakhita aningisi motó.
  - Tango ozali na patience ekoki te, koyemba ekosalisa ! - Khirov asali masɛki.
  Bato nyonso basekaki. Witcher azalaki na ezalela ya malamu. Ebandeli ezalaki ya elonga, elingi koloba ete ntango ya kolekisa ezali te. Ya liboso, esengeli kosala limpinga ya baombo liboso bákima. Na yango bato bazali lokola ebende, liboso ete ekóma malili, pesa yango lolenge oyo olingi. Mwana mwasi ya mobundi abimaki na efelo, amataki na estrade mpe apesaki mitindo na mongongo ya nkake:
  - Sopa muster po osangisa mutu nionso !
  Passa atunaki boye:
  - Basi pe?!
  - Iyo! Tokozala na mposa ya mopanga nyonso. Bosala mbangu, mais yeba que ba vols ekozala te, tokokabola nionso ndenge moko.
  Koyanganisa baombo ezwaki mwa ntango; Witcher ye moko asengelaki kosalisa bato moke oyo babungisaki mitó te mpe kopekisa moyibi. Mwana mwasi yango apesaki bandoki mitano oyo bazalaki na molende mingi, abɛtaki matoi malamu, mpe akataki kutu motó ya moko. Matangá ya makila ekweaki na elongi na ye, Witcher alɛmbisaki yango na lokoso nyonso. Esalaki mosala. Likita ya bato nyonso esalemaki na molili na nse ya pole ya miinda. Ezalaki na bankóto ya baombo oyo bazwaki bonsomi, Witcher akanisaki kutu na miso ete bazalaki ata nkóto zomi na mibale, atako mingi kati na bango ezalaki na bana mpe basi.
  Azalaki kosala masano uta na linɔ́ngi oyo eleki likoló na Detinets. Ndoki atɛlɛmaki na ngámbo mosusu, azalaki kotambwisa liyangani mobimba. Bazalaki kosalela baombo na ndenge ya nsɔmɔ, mpe bazalaki koboma bato oyo bazalaki na bolɛmbu to koboma bango. Donc en général, soki tozui ba paramètres physiques, bazalaki komonana lokola ba bons combattants. Bazali kaka na mposa ya formation. Vedmakova asalaki diskur moko ya kotumba mɔtɔ. Mingimingi alimbolaki na molende nyonso ntina ya kosala limpinga monene ya bonsomi.
  - Bomoko, mpiko, bozangi moimi ezali bafungola ya elonga, bonsomi, esengo! Soki disipilini ezali te, limpinga ezali te, mpe soki limpinga ezali te, okoki kozwa bonsomi te! Mosala esali biso makasi, ebakisami na mayele ekopesa biso bonsomi, mpe elongo na chance ekomema esengo!
  Bongo tokoma moko pe tobwaka minyɔlɔlɔ! - Mobundi alobaki.
  Baombo bamonisaki kondima na bango na koganga makasi! Kaka moombo moko, oyo azalaki na bampota mingi mpe azalaki kotala na lolendo, azalaki nyɛɛ. Talatala na ye emonisaki degré ya kotyola oyo eleki ndelo.
  Witcher a proposaki lisusu kopona leader moko ya soulèvement!
  - Commandant azali lokola likolo ya pyramide - esengeli ezala kaka moko, soki te ata structure ya makasi boye ekokwea !
  Baombo yango bagangaki ete:
  -Malamu! Kamba biso.
  -Ozali mobundi monene mpe okozala mokambi na biso! - Na mbalakaka, mwana mobali alongaki koganga na bato banso.
  Yango ekamwisaki Vedmakova: ndenge nini likambo oyo kutu ekoki kosalema. Atalaki malamu koleka na maboko ya mwana ezalaki na eloko moko lokola pipe ya kopumbwa, kaka ya monene koleka. Mpe na lisalisi ya aparɛyi oyo azalaki konguluma.
  - Mwana mobali akokende mosika ! Kombo na ye nani? - Mobundi atunaki.
  - Libolo! Nayebaki yango mpenzampenza. - Passa apesaki likanisi.
  - Nkombo ya pete! - Witcher azalaki clairement kozela eloko moko ya exotiques koleka.
  - Mpo na nini complexité !
  -Tosakoli voti moko! - Ndoki asakoli. Mongongo na ye ezalaki makasi mpenza na boye ete banzete ya mbila eninganaki. - Oyo azali na faveur ya guerrier Ndoki azala leader, tombola loboko na yo ya mobali ! Voter pona vérité, liberté pe lokumu! Mpe bomoi na yo ekokóma boye ete banzambe bakolula! - .
  Baombo, oyo balongaki na molende, pene na kotombola mabɔkɔ na bango na mopɛpɛ na bomoko. Bazalaki komonana lokola mobundi, mpe boyokani na bango emonisaki ete mbala mosusu Khirov asalelaki maji na ye awa.
  Ezali solo te ete boyei na ye epesaki bango bonsomi mpe libaku ya komiyoka lokola bato ya solosolo. Yango elingi koloba ete ezali nature kopesa Witcher mbote lokola mbula na sécheresse. Esengo ezalaki komonana na bilongi ya baombo ya kala. Ezalaki lokola kolamuka.
  Awa, na kati ya esengo ya bato nyonso, moombo moko ya nguya, oyo akembisamaki mingi na bampota, akendeki liboso. Alobaki na mongongo na ye ya mozindo.
  - Baoyo balingi komema na esengo bazalaki mpe bakozala mingi. Kasi ozali na lotomo ya bizaleli malamu mpo na likambo oyo!
  - Nini!? - Ndoki abimisi monoko na ye etondi na mino. Biceps na maboko na ye ya mpamba etombolaki.
  - Oza nani?! Mokitani ya libota ya lokumu, to moto mpamba. To mbala mosusu kutu moombo oyo akimaki lokola Zhissor. Alakaki mpe mingi, kasi asukisaki bomoi na ye na nzete. Mpe elongo na ye baombo nkóto ntuku mibale. - Moombo ya nguya akati ye.
  - Awa mingi eko dépendre na biso moko. Namoni ba cicatrices na yo, mbala mosusu obotamaki moombo te, nakoki kokesenisa bampota oyo euti na fimbo to na mopanga na makula! - Vedmakova alobaki bongo.
  - O deviner guerrier oyo nayebi ngai te! Nazali Comte de Force, mokitani ya bakonzi ya nsɔmɔ. Kasi oyebi nkombo ya tata na yo? - Atunaki moombo ya lokumu.
  - Noblesse ya famille eza na relation moko na courage lokola longueur ya suki na intelligence ! - Vedmakova azongiselaki mpe abakisaki mbala moko. -Valor moko te ya ba koko na biso eko sunga mutu ya kobangabanga!
  - Olobaka kitoko. Lokola mosɛki ya foire, motema na yo ezali na mpiko ndenge nini? - Moombo akangaki miso na ndenge ya kobangisa.
  - Bon, ozali elombe nini ! Tanga, kasi bamekaki yo na destin ya moombo, wapi lolendo mpe mpiko na yo ezalaki! - Ndoki abandi déjà ko wind up.
  - Nazalaki na bantina na ngai mpo na likambo oyo. Mpe oyo nini, osengeli koyeba te, boyebi moke elakisi ete ezali mpasi te mpo na kokufa! Nazali kotelemela yo na etumba ya kufa, mpe soki ozali na mpiko kaka na maloba te, boye okondima mokakatano! - Comte de Force agangaki.
  - Okoki kozala sûr na likambo wana ! - Mobundi abɛtaki nsɔmɔ.
  Baombo balongolaki esika ya masano. Witcher akitaki mpe atali mopanga. Motɛmɛli na ye atɛlɛmaki liboso na ye. Azalaki na ebundeli na ye moko: mipanga mibale ya makasi. Na likambo moko boye, mobundi yango abimisaki mopanga mosusu na ntolo na ye.
  Comte de Forsa azalaki molai mingi koleka Witcher, monene mingi na mapeka, atako amonanaki lokola misisa mpe mayemi mingi te, mwana mwasi oyo abongi kokoma champion ya mokili mobimba na nzoto kolɔngɔnɔ. Kasi, mafuta ezalaki te, mpe misisa ya misisa ekangamaki mpe evimbaki. Longola yango, ezalaki na liyoki ya eksperiansi monene na mouvement nyonso, mpe kotambola ya kopumbwa elobelaki mingi. Kosɛka ebimaki na bilongi na bango, ezalaki lisusu kotyola te, kasi ezalaki nde koyokela bango mawa.
  - Bon, ozali na mpasi, mwana mwasi! Okozala na zuwa te. - Comte alakisaki ye loboko na ye.
  - Pona nini ozali na confiance na yo moko boye ? - Irritation ya Ndoki ekómaki makasi.
  - Nalongaki bitumba mpe ba tournois ebele. Na bokonzi na ngai, bazalaki kotalela ngai lokola moko ya babundi ya malamu koleka, mingi bazalaki kotalela ngai kutu lokola moto ya malamu koleka. - Forsa, aningisi misisa ya ntolo na ye, oyo ezalaki lokola nguba mibale etelemi pembeni.
  - Yango ezali mpo ete obundaki kaka na ba nobles, mpe ba dégénéré mpe bakolaki mafuta. Sikawa, soki oyokanaki malamu na mopanzi-nsango moko ya mayele, olingaki kozala na lokumu mingi te! - Ndoki ayanolaki na elikya.
  - Mbwa oyo ezali koganga, bye, nzete, to koloba malamu mopanga na ngai, etambolaki na mokɔngɔ na ngai te! - Botondi nionso ya lolendo ezongaki na compte.
  - Oyo ezali intéressant mingi ! Lame oyo esalemi na bibende oyo eleki makasi ezali koguga na mabɔkɔ ya moto oyo azali kolobaloba mpe ya moto ya kobangabanga! "Vedmakova atikaki te kongɛnga na mayele na ye ya koloba malamu.
  - Bon, likambo oyo etali yo mingi, mobali ya mwasi! - Forsa azali konguluma.
  - Peut-être tokotika ko fencing na minoko, pe tosalela eloko ya makasi koleka ! - Witcher abeta figure moko elegante mwambe.
  - Na boyokani!
  Comte mpe mokambi ya batomboki bakutanaki miso na miso. Mipanga etambolaki nokinoki mpe ebɛtaki na makasi nyonso. Ba étincelles ekweaki na ba coups mpe makelele moko ya kobeta eyokanaki.
  Comte abundisaki mbala mingi. Amekaki mayele ya double baril, kasi Witcher abundisaki ba attaques, komonaka ete monguna na ye ya lokumu azalaki na vitesse ya malamu.
  - Ozali kosakana nini !
  - Na bansinga ya liwa !
  Comte a dégager lisusu série ya ba coups, amekaki ba combinaisons complexes. Vedmakova azongaki nsima mwa moke mpe asalaki contre-attaque, akangaki mwa moke monguna na ye na ntolo.
  Ayekolaki ndenge oyo mobundi oyo ayebi makambo mingi azalaki kotambola, azalaki kozwa ntango na ye mpo na kotya ye na nse. Comte asɛkaki mpe miso na ye engɛngaki:
  - Ozali simple boye ata muke te ! Mbala mosusu ata moombo mobimba te, atako okendaka makolo ngulu.
  - Nabotamaki na bonsomi mpe nafandaki na zamba ! Nkingo na ngai eyebi naino ekanganeli te. Ezali likambo ya kokanisa te ete moto amikitisa na makasi. Moto ya solo ya bonsomi amikitisaka na makambo misato - raison, bolingo, Nzambe. Moombo na molimo na ye azali kotosa - na ba passion, na posa, basali ya Nzambe! - Ndoki ayanolaki kitoko.
  - Ozali na raison na oyo ya suka ! Yo nde oza vraiment na raison, ba nganga pe ba nganga oyo ba se mettre ngai! - Comte asalaki double ventilateur, sima technique ya " clamshell ", kasi alongaki te. - Nakosepela kosolola na yo na verre ya vinyo, longola se soki ya solo nabomi yo.
  - Mug ya vin ezali lokola océan - soki ba memi yo, o perdre mabele na se ya makolo! - Alobaki mobundi.
  - Kasi ozali koyoka bonsomi mingi. Bongo mayele oyo?
  Asimbaki trident, na nsima papillon. Mpo na koyanola, Witcher abɛtaki likita yango makasi koleka. Comte atɛngamá mpe azongaki nsima. Sima concurrence ekobaki lisusu, Forsa a déplacer comme si asili, a comprendre que adversaire na ye azalaki trop fort po azua ye sans cérémonie. Na nsima, lokola amesanaki na Witcher na molɔngɔ moko boye ya koningana, motángo yango abongolaki na mbalakaka nzela ya mopanga mpe abɛtaki mwana mwasi yango na ntolo ya misisa, kasi mpe ya mwasi. Makila ezalaki kosopana, koganga ezalaki mozindo. Mpota yango ebukaki Witcher te, kasi au contraire, epesaki ye makasi. Mwana mwasi yango akendaki kobundisa, mipanga ezalaki kongɛnga, kosala mabina moko ya kokamwa. Mpe atako uta libanda emonanaki lokola ete mobundi abungisaki motó na ye mobimba mpe azalaki na nkanda makasi, bomoi na zamba mpe kobundisa banyama banda bomwana eteyaki ye kobatela makanisi na ye na etumba oyo eleki makasi. Ezalaki mpasi mpo na Comte kopekisa bopusi ya ndenge wana, azongaki nsima, na mokakatano mpo na kosala parry. Vedmakova akangaki ntango oyo moombo ya lokumu azongaki nsima, lokola nde abɛtaki ye fimbo na nse ya libɔlɔngɔ. Kobɛta ebɛtaki na tendon mpe motángo epesaki nzela, mbangu na ye ekitanaki. Sima fille asimbaki technique na ye moko, ye moko ayaki na yango, abengi yango dragon ya mitu libwa. Kaka mobundi oyo azwi formasyo malamu nde akokaki kobimisa eloko ya ndenge wana. Lisusu, etumba ya libwa ya nsuka ezalaki pene na kozanga kopekisa. Awa ezalaki likambo ya mécanique, ko refleter attaque, loboko ezalaki trop faible, ko parry ba attaques, mpe donc attaque ya suka esilaki. Mpo na mbala ya liboso, mobundi asalaki mayele yango epai ya moninga oyo ayebi mpenza mayele mpe ya mbangumbangu, mpe ntango apemamaki, abwakaki mopanga na ye, emonanaki polele ete likambo ya sika elongaki.
  Comte akómaki motane, abungisaki makasi na ye.
  - Yo mwasi ya chance!
  - Vraiment te ! Chance ezali instable lokola sable - kaka mosala makasi nde ekokanga yango na ciment.
  Witcher azokisaki lisusu monguna na ye, kasi na mozindo te - alingaki koboma to kolɛmbisa nzoto te. Kobɛtáká lisusu, abɛtaki na mimpululu, motángo akangamaki na masini mpe mobundi abɛtaki mopanga na makolo na ye ya nzete. Moto ya lokumu oyo azalaki moombo amonanaki ete azalaki mpenza na bibundeli te. Witcher, kobwaka mipanga na ye, akendeki mbangu epai ya monguna, mpe abɛtaki motángo libaku. Maboko na ye ekangaki enama na ye na kati ya serrure.
  -Ozali kotika? - Miso ya panther ezalaki kongenga.
  - Natangi komitika na esclave ya makolo ngulu !
  Witcher aboyaki na makasi boye:
  - Mowumbu te, kasi mobundi mpo na ntina ya bosembo ! Yo moko ozalaki moombo pe ososolaki soki soni ezali nini, kasi bazali bato mosusu, baleki biso mabe te. Na yango, tuná lisosoli na yo!
  . MOKAPO No. 10. Ezali na ntina te.
  Oleg Rybachenko na Margarita Korshunova babundaki na ligne ya liboso. Mwana mobali mpe mwana mwasi yango basilaki mpenza kolɛmbisama mpo na etumba oyo eumelaki mingi. Koboma mpe kobɛta masasi ntango nyonso mpe ekómaka kolɛmbisa.
  Ezali lokola lisano. Lisano yango moko ya masasi ekokóma nokinoki to nsima kolɛmbisa.
  Bana bazalaki kolɛmba kobɛta masasi mpe kobwaka ntango nyonso ba grenades na makolo mpamba.
  Mwana mobali yango apesaki ngala. Mowed down ba fascistes.
  Mpe alobaki ete:
  - Maeta !
  Mwana mwasi yango abwakaki grenade na makolo mpamba. Apalanganisaki ba Fritzes mpe agangaki na esengo:
  - Tokozala na ba victoires ya sika, ya minene mingi !
  Kasi likambo oyo ezali kokóma kolɛmbisa. Ata likambo oyo ete uta na kobwaka makolo mpamba ya mwana mobali, ba chars ya Hitler epusami na mipanzi na yango.
  Na nsima, Oleg abandaki kosala miziki.
  Histoire mosusu ya alternative. Zyuganov a votaki te candidature ya Stepashin mpe ba factions misato ya ba communistes e votaki te.
  Yango esukaki na bopanzani ya Duma ya l"Etat mpe maponami ya yambo na sanza ya libwa 1999.
  Ya solo, ba communistes bazalaki na makasi koleka. Mpe bakendaki na maponami, kotya motema na makambo oyo guvɛrnema ya Primakov esali, epai basalaki mokumba monene. Bloc ya Unité esalemi nanu te. Poutine abimaki te lokola ministre-mokonzi. Mpe invasion ya ba militants na Dagestan ebakisaki kaka ba votes mingi na gauche mpe ebomaki pouvoir ya bakonzi.
  Mingimingi, guvɛrnema emonanaki ete ezalaki na ebongiseli te. NDR elɛmbaki mpe ekweaki, mpe parti ya sika oyo ebongisamaki ezalaki te. Mpe Stepashin, lokola aponamaki ministre-mokonzi, akambaki lingomba oyo ezalaki na bokonzi te. Mpe na nsima Yeltsin abenganaki ye mobimba.
  Na mokuse, maponami ya parlement esali ete gauche elonga makasi.
  Elonga ya ba communistes ezalaki ya kokamwa. Longola yango, etuluku ya Primakov-Luzhkov ezwaki ntango te ya kopema. Kasi alongaki kaka kokomisa nkombo elongo na basali bilanga. Mpe azwaki esika ya mibale. Ya misato ezalaki " Yabloko ", oyo ezalaki na PR ya malamu. LDPR ezwaki esika ya minei. Kasi mingi mingi mpo na le fait que ba chaînes pro-présidentielles e promouvoir activement parti oyo.
  Mpe Yeltsin apesaki kutu, to koloba malamu, apesaki Zhirinovsky grade ya général.
  Donc nionso esalemaki selon scénario spécial.
  Opposition ezuaki pouvoir na Duma ya l"Etat. Mpe Yeltsin andimaki kolongwa na bolingo na ye moko, mpe atyaki Primakov na ndenge ya ofele lokola mokitani na ye. Zyuganov akómaki ministre-mokonzi mpe moto ya lobɔkɔ ya mobali.
  Yango, mingimingi, ebongi na ba communistes. Mpe boyokani esalemaki. Basayev ná Khattab babimisamaki na makasi na Dagestan. Kasi batindaki basoda te na Tchétchénie yango moko.
  Eumelaki te, etumba ya bana-mboka mpe bokabwani na bituluku mingi ebandaki kuna.
  Russie esalisaki Maskhadov mpe Kadyrov. Primakov alongaki na pete na maponami ya président ya Russie. Ya mibale akomaki na mbalakaka Zhirinovsky - oyo azalaki na ba concurrents mosusu te na ba électeurs na ye, mpe Yavlinsky libéral azalaki rival na ye te.
  Oleg Rybachenko akataki lisolo na ye. Te, ezali likambo ya kosepelisa te. Na likambo oyo mpe, likambo oyo esilá kolobelama, nsima ya Primakov, Zyuganov, mpe kozongisama ya URSS. Lembi yango!
  Eloko moko ekoki kozala intéressant mingi mpo na ko composer. Na ndakisa, na ntina na esika.
  Mwana mobali yango abandaki kobimisa makanisi.
  Mboka-mokonzi ya sika ya Bokonzi Monene ya Russie ebéngamaki Petrograd-Galaktik. Etongamaki na monzoto Sagittaire, pene na katikati mpenza ya galaksi. Ezala minzoto mpe baplanɛti ezalaki mingi mingi awa koleka na libándá ya Voie lactée, epai Mabelé ya kala ezwaki esika ya kobombana. Mampinga ya Confédération occidentale ebenganamaki mobimba libanda ya moboko. Nzokande, etumba yango elekaki kozanga elembo te: bankóto ya baplanɛti ebebaki, mpe kaka makundoli etikalaki mpo na Mabelé. Yango ezalaki ntina monene oyo bamemaki mboka-mokonzi na esika oyo eleki bozwi mpe ya kimya na galaksi. Ezali très difficile ko panzana awa, donc, même na ba conditions ya guerre spatiale totale, esika ligne ya liboso ezali concept abstrait mpe arrière ezali convention, noyau ekomi base principale russe mpe forteresse industrielle. Mboka-mokonzi yango ekolaki mpe emelaki mpenza planɛti Kishish, mpe ekómaki engumba monene monene. Engumba monene oyo ekoki kokamwisa moto nyonso oyo azali na makanisi malamu. Ebele ya baaviɔ ekatamaki na likoló ya langi ya motane-bulé.
  Maréchal Maxim Troshev abengamaki na ministre ya Défense, Super-Maréchal Igor Roerich. Likita oyo ezalaki koya ezalaki elembo ya bokóli makasi ya misala ya banguna. Etumba yango, oyo elɛmbaki bato nyonso, elyaki biloko lokola entonnoir ya banyama oyo elyaka banyama mosusu, bamiliare ya bato bakufaki kati na yango, mpe moto moko te akokaki kolonga oyo alingaki. Militarisation etikalaki elembo na yango na architecture ya Petrograd-Galaktik. Ba gratte-ciel minene etelemi na milɔngɔ ya malamu, ezali komonisa bisika oyo ezali na etanda ya échecs ya engumba. Yango ekundolisaki na bolingi te na maréchal formation ya ba armades spatiale. Na etumba ya nsuka, bamasuwa minene ya Russie mpe ezwaki bisika na yango, nsima na mbalakaka ebukanaki formation, ebɛtaki masuwa ya liboso ya monguna. Etumba oyo ekanisamaki malamu ebongwanaki kobunda, masuwa mosusu ekutanaki, epanzanaki na kongɛnga ya nsɔmɔ. Vide ekómaki na langi lokola nde bangomba minene ya mɔ́tɔ ebimaki mpe bibale ya mɔ́tɔ esopanaki mbala moko, bibale ya mɔ́tɔ ya lifelo epasuka na mabongo na yango, ezipaki yango na mbonge moko ya kobebisa. Na etumba moko ya mobulu, elonga ekendeki elongo na basoda ya Russie Monene, kasi elonga eyaki na ntalo monene mpenza. Nkóto mingi ya masuwa ya minzoto ebongwanaki bibale ya biloko mikemike ya ebandeli. Ya solo, banguna babungisaki lisusu mingi. Ba Russes bayebaki kobunda, kasi confédération, oyo ezalaki na ba races ebele, ekatamaki na nkanda, etyaki botɛmɛli ya motó makasi.
  Mokakatano monene ezalaki ete katikati ya confédération, oyo ezalaki na galaksi Thom, ezalaki mpasi mingi mpo na kobebisa. Sivilizasio ya kala ya ba dags oyo ezalaki lokola érable, oyo efandaki na liboke wana ya minzoto na boumeli ya bamilio ya bambula, etongaki ndako makasi oyo ekoki kozwama te mpe emizingaki na molɔngɔ ya makasi ya komibatela, oyo etondi na mitambo.
  Pona kobukana na espace oyo " Mannerheim ", armée russe mobimba ekoka te. Ezalaki likoki te ya kosilisa etumba. Baplanɛti mpe bibongiseli ebongwanaki mabɔkɔ mbala mingi. Maréchal atalaki zingazinga ya mboka-mokonzi na liyoki ya nostalgie. Ba graviolets mpe ba flanneurs oyo ezalaki kopumbwapumbwa ezalaki kopakola langi ya kaki, mpe ntina mibale ya mpɛpɔ yango emonanaki bisika nyonso. Bandako mosusu ezalaki lokola ba chars minene to mituka ya bitumba ya basoda oyo batambolaka na makolo oyo ezalaki na banzela na esika ya kokɔta. Ezalaki likambo ya kosekisa kotala lolenge nini chute d"eau ebimaki uta na molangi ya tanki ya mapapu ya boye, mai ya bule mpe ya émeraude emonisaki "moi" minei, kosakana na ebele ya bilili, mpe banzete ya exotiques mpe bafololo minene ekolaki na mokuwa mpe mapapu, kosala bilanga oyo ekangami na nzete ya kokamwa. Ba chars ya mikolo oyo, kaka ya minene oyo ezali na ba gratte-ciel, oyo mbala mingi ezalaka na lolenge ya malamu, oyo ezali na mindoki mingi. Kofanda na bandako ya ndenge wana ezali malamu mpe ezali malamu, atako soki babundisi mboka-mokonzi, ndako ya ndenge wana ekobongwana etuluku moko ya nguya ya etumba nsima ya miniti mitano. Baleki-nzela ya kelasi nyonso, ata mpe bana mike, bazalaki na bilamba ya basoda to na bilamba ya bibongiseli ndenge na ndenge ya basoda. Ba mines cybernétiques ya homeing ezalaki kopumbwa likolo na stratosphère ezalaki komonana lokola ba boule ya couleur; Ba luminaires ezalaki kongɛngisa coffre-fort ya lola, kotondisa ba boulevards ya petepete oyo ezalaki na talatala na ba rayons éblouissants. Maxim Troshev amesanaki te kolekisa ndelo ndenge wana.
  "Minzoto ezali mingi mingi awa. Mpe molunge ezali mingi mpo na ngai."
  Maréchal apangusaki motoki na elongi mpe afungolaki mopɛpɛ. Mpepo oyo ekendeki lisusu ekendeki kozanga mikakatano, mpe eumelaki te ndako ya Ministère ya Défense ebimaki. Ezalaki na mituka minei ya bitumba na esika ya kokɔta. Ba luchiars ya nsɔngɛ oyo ezali na ba suckers na yango - banyama oyo ezali na sens ya nsolo makasi koleka oyo ya mbwa mbala zomi na mitano - bazingaki Troshev. Ndako ya mokonzi ya cyclope ya supermaréchal ekɔtaki na mozindo ya mabele, bifelo na yango ya minene ezalaki na ba canons ya plasma mpe ba laser oyo ezalaki kokita. Intérieur ya bunker ya mozindo ezalaki simple - luxe elendisamaki te. Yambo ya likambo oyo, Troshev amonaki patron na ye kaka na projection ya trois dimensions. Supermaréchal azalaki mobange, mobundi ya mayele ya mibu nkama moko na ntuku mibale. Nasengelaki kokita na ascenseur moko ya mbangu mingi, kokɔta na kilomɛtrɛ zomi ya malamu na nse ya mabele.
  Lokola alekisaki lopango ya bakɛngɛli ya lokumu mpe barobo ya etumba, maréchal akɔtaki na biro yango, epai ordinatɛrɛ ya plasma esalaki lokola hologramme oyo epanzani ya galaksi yango mpe ezalaki na bilembo oyo emonisi ete basoda ya Russie bazalaki mingi mpe bisika oyo bakanisaki ete banguna babɛtaki. Ba hologrammes ya mikemike ekangamaki pene wana; Kotambwisa bango ezalaki ntango nyonso te na kati ya minzoto ezalaki komonana mwa moke bikólo oyo ezalaki na lipanda oyo bato ya mposo ya mayele, ntango mosusu ya kokamwa mpenza bazalaki kofanda. Troshev atalaki nkembo yango ntango molai te, asengelaki kosala lapolo mosusu. Igor Roerich azalaki komonana elenge, elongi na ye ezalaki pene na kozanga ba rides, mpe azalaki na nsuki ya minene ya langi ya motane. Emonanaki lokola ete akokaki kozala na bomoi mpe kozala na bomoi, kasi minganga ya Russie na ntango ya etumba ezalaki na mposa mingi te ya koyeisa bomoi ya moto molai. Kutu, mbongwana ya nokinoki ya mabota epusaki evolisyo mpe ezalaki na litomba mpo na moponi ya bitumba oyo azalaki na mawa te. Bomoi ya bomoi ezalaki na ndelo ya mbula nkama moko na ntuku mitano. Ata mpo na ba élite. Bon, motángo ya kobotama etikalaki mingi mpenza, kosopa zemi ezalaki kaka mpo na bana oyo bazalaki na mbeba, mpe kopekisa kobota. Supermaréchal abalusaki miso na ye epai ya Troshev ntango azalaki kokɔta.
  - Mpe awa ozali, Maxim. Dump ba données nionso na ordinateur, eko traité yango pe ekopesa solution. Okoki koloba nini mpo na makambo oyo euti kosalema?
  - Ba Confédérés na ba alliés na bango bazuaki liteya ya malamu. Ba balance ezali kobalusama na ngambo na biso Na boumeli ya zomi oyo euti koleka, mingi mpenza ya bitumba elongi.
  Roerich aningisi motó.
  - Nayebi yango. Kasi ba alliés ya ba Confédérés, ba Dugs, bakomaki notablement activement. Babandi kozala likama monene.
  - Kondima.
  Roerich abɛtaki elilingi yango na hologramme mpe akómisaki yango mwa monene.
  - Liboso na yo ezali galaxie Smoor. Tala esika makasi ya mibale ya monene ya Dug. Wana nde esika tokobeta coup principal. Soki tolongi, tokozala na makoki ya kolonga etumba na kati ya mibu ntuku nsambo, maximum nkama moko. Mpe soki tolongi te, etumba ekobenda bikeke mingi. Omi prouvé que ozali commandant compétent, mpe na yango na proposer que o diriger Operation Steel Hammer. Ezali polele?
  - Ezali bongo, Excellence na yo.
  Igor akangaki miso.
  -Po na nini ba titres ya boye? Bo contacter biso kaka: Camarade Super-Maréchal. Ozwaki likambo oyo wapi?
  Maxim ayokaki nsɔni.
  -Ngai, camarade Supermaréchal, nayekolaki na Bing. Basakolaki lolenge ya kala ya bokonzi.
  - Polele. Mais sikoyo empire ekeseni, président a simplifié ba coutumes na ba procédures ya kala. Lisusu, mbongwana ya nguya ezali koya mosika te, mpe tokozala na nkulutu ya sika mpe mokonzi monene. Mbala mosusu bakolongola ngai na mosala, mpe soki Operation Steel Hammer elongi, bakopona yo na esika na ngai. Esengeli toyekola liboso, oyo ezali mokumba monene.
  Maréchal azalaki elenge koleka Roerich mbala misato, mpe na yango ton ya patronisation ebongi mpenza mpe ebimisaki nkanda te. Atako mbongwana ya mokambi elingi kosalema, mpe mokambi na bango ya sika akozala elenge koleka bango mibale. Na momeseno, yango ekozala oyo eleki malamu.
  - Nazali prêt. Nasalelaka Russie monene!
  - Bongo kende. Ba généraux na ngai bakotondisa bino na ba détails.
  Nsima ya kopesa mbote, maréchal akendaki.
  Ba couloirs ya bunker ezalaki na langi ya kaki. Siège ya opération ezalaki na se. Ebele ya baordinatɛrɛ ya fotoni mpe ya plasma na mbangu ya mbangu ezalaki kosala makambo oyo ezalaki koleka na bisika ndenge na ndenge ya métagalaxie. Mosala mingi ya momeseno ezalaki liboso, mpe maréchal abimisamaki kaka nsima ya ngonga moko na ndambo. Sikawa hyperjump molai na galaksi moko ya pembeni ezalaki kozela ye. Mampinga minene masengeli koyangana kuna, pene na ndambo moko likoló na motoba ya masuwa mobimba ya Russie oyo ezali na likoló. Bamilio mingi ya masuwa ya minzoto. Nsima ya kosilisa makambo mikemike, maréchal atɛlɛmaki na likoló. Malili ya mozindo epesaki esika na molunge makasi. Ba luminaires minei esanganaki na zenith mpe, na nsuki ya mitole oyo ezalaki kolɛmbisa likoló kozanga mawa, esopaki bibale ya biloko mikemike likoló na planɛti. Ba cascades ya pole ezalaki koleka na babalabala oyo ezalaki na ba talatala. Maxim apumbwaki na kati ya mpepo ya gravité, ezalaki malamu mpe malili na kati, mpe akendeki mbangu na libanda. Akendeki naino te na Petrograd-Galaktika, mpe alingaki komona na miso na ye moko mboka-mokonzi, oyo etondi na bafandi miliare nkama misato. Atikaki mosala ya basoda, mpe makambo nyonso ebongwanaki mpe ekómaki na esengo mingi. Ba immeubles oyo ezalaki na composition originale ebimaki; Na boumeli ya etumba mobimba, couche ya ba oligarques ekita, kasi ebebisamaki mobimba te. Bapalais ezalaki misala ya ntɔki ya solosolo. Moko na yango ekokanaki na ndako monene ya eleko ya Moyen Âge, epai na esika ya mino ya parapet ezalaki na banzete ya mbila. Mosusu atɛlɛmaki na makolo mikemike, mpe nzela ya monene etandamaki na nse na ye azalaki komonana lokola araignée ya langi ya kongɛnga, ezipami na minzoto. Bandako mingi epai bato babola bazalaki kofanda ezalaki mpe kolamusa te boyokani na ba barrages, bafaçades ya kokamwa ezalaki kongɛnga, oyo ekembisamaki na bikeko ya bakambi mpe bakonzi ya bikeke oyo eleki. Esengeli te kozala na langi ya kaki, Troshev akanisaki. Longola yango, mbala mosusu engumba oyo ezali na bato mingi koleka na molɔ́ngɔ́ mobimba esengeli kozala na bandako kitoko. Secteur touristique ezalaki mingimingi na langilangi, na banzela ya kotambola oyo ezalaki kotambola mpe bandako oyo ezalaki lokola ba roses minene, bakisa mpe ba tulipes oyo ezalaki kobimisa fololo mpe ekangami na kati, ba marguerites oyo ekangami na bansinga mpe banyama ya exotiques oyo esangani na ndenge ya mindɔndɔmindɔndɔ. Apparemment, ezali intéressant kofanda na ours to na tigre ya mino ya sabre, epesaka bana esengo. Kasi, mikóló mpe bakamwaka ntango eloko ya ndenge wana ezali kotambola to kosakana. Dragon ya mitó zomi na mibale oyo ezalaki kobalukabaluka esalaki impression moko oyo ekoki kolongolama te na maziba ya langilangi, oyo engɛngisamaki na néon, ezalaki kobima na monɔkɔ mokomoko. Mingimingi, ezalaki na maziba mingi mpenza ya lolenge ya kokamwa mingi, oyo ezalaki kobwaka ba jets ya langi ndenge na ndenge na bankama ya bamɛtrɛ na mopɛpɛ. Mpe boniboni kitoko bazali, na pole ya moi minei, ekangami na motindo ya mai, lisano ya kokamwa, ya kokamwa ya balangi. Bana oyo bazalaki awa bazalaki na esengo mpe kitoko: bilamba na bango ya langilangi epesaki bango bokokani na ba elfes ya masapo. Batu bazalaki kaka awa te, ndambo ya ba auditeurs bazalaki ba étrangers. Atako bongo, bana ya bapaya bazalaki kosakana na esengo nyonso elongo na bana ya bato. Troshev akutanaki mpe na banzete ya mayele. Dandelions ya mitó ya wolo ya kitoko oyo ezali na makolo minei mpe mabɔkɔ mibale ya mikemike. Bana na bango bazalaki kaka na makolo mibale, mpe mitó na bango ya wolo epalangani mingi na matɔnɔ ya émeraude. Maxim ayebaki loposo oyo malamu - Gapi, bikelamu ya banzete ya kosangisa nzoto misato, oyo elingaka kimia, kasi na bolingi ya destin babendamaki na etumba ya minzoto ya mobimba mpe bakomaki ba alliés naturels ya Grande Russie.
  Ezalaki na ba représentants ya ba races misusu ekoki - mingi mingi ba états neutres na ba planètes. Balingaki kotala capitale incroyable ya empire. Awa etumba emonani mosika mpe ya solo te, ezali na bankóto ya ba parsecs mosika, mpe atako bongo, liyoki moko ya kozanga kimia etikaki te maréchal. Likanisi ebimaki na motó na ngai ete na baplanɛti wana oyo ekosengela kobundisa, bikelamu ya mayele mpe ezalaki na bomoi mpe bamiliare mobimba ya bikelamu oyo ekanisaka ekokufa. Milulu ya makila ekosopama, bankóto ya bingumba mpe bamboka ekobebisama. Kasi azali maréchal ya empire, mpe asengeli kokokisa mokumba na ye.
  Nsima ya kosepela na esika oyo bato bakendaka kotala, maréchal apesaki mitindo ete bátya mpɛpɔ ya gravité mpe ekende na bisika oyo basalaka baizini. Bandako awa ezalaki mwa nse, na ndenge ya pɛtɛɛ. Ba izini yango ezalaki na nse mpenza ya mabelé.
  Ntango kaka mpepo ya gravité ekita, etonga ya mibali ya makolo ngulu na bilamba mpe biloko ya bopeto bakendeki mbala moko mbangu epai na yango. Ragamuffins ya mikemike na bilamba ya kaki oyo esilá kolɛmba, oyo esili kosila, oyo ezali na mabulu minene oyo epasuka. Ekómi motane makasi, pene na moindo. Emonani lokola ete etumba oyo eumelaki mingi etindaki bango bákanga mikaba na bango makasi. Troshev abandaki koyoka mawa. Mokumbi motuka, Kapiteni Fox, azalaki na makanisi ya ndenge wana te.
  - Boya, ba soso mike, bo bima awa! Marshall azali koya! - azalaki koganga.
  Bana oyo bazangi ndako bakendeki mbangu na ngambo nyonso, oyo bakokaki komona ezalaki kaka bitambi na bango ya bosoto. Ezali mpasi kotambola makolo ngulu na esika oyo molunge ezali kouta na "moi" minei na mbala moko, mpe bana babola bayebaki te soki sapato ezali nini. Nzokande, moko ya bana mibali yango abimaki na mpiko koleka basusu mpe abalukaki mpe alakisaki mosapi na ye ya katikati. Kapiteni abimisaki blaster mpe masasi na mwana mobali oyo azalaki na motema mabe alingaki koboma ye, kasi maréchal alongaki kotindika loboko ya kapiteni na ngonga ya nsuka. Charge epumbwaki koleka, kosala crater na pavement, biteni ya mabanga oyo enyangwaki ekweaki na makolo ya mwana mobali oyo ezalaki mpamba, mpe akweyaki na asphalte. Na milende ya bolingi, mobundi oyo akozala mobundi alongaki kokanga koganga na ye mpe, koyika mpiko na mpasi, atɛlɛmaki. Maxim apesaki capitaine fimbo makasi na elongi.
  - Mikolo misato na ndako ya bakɛngɛli. Attention, maboko na mipanzi na yo! - Maréchal a commander na ton menace - Bana bazali biloko na biso, pe esengeli to soigner bango, pe toboma bango te. Ozwi yango, monstre?
  Nkoi asembolaki mabɔkɔ na ye na mipanzi na ye. Aningisi motó na ye na mokuse.
  - Koyanola engebene na mibeko.
  - Ee monsieur.
  Maxim abalusaki miso na ye epai ya mwana mobali yango. Azalaki na nsuki mpɛmbɛ, elongi kitoko, ya mayele mabe, mpe misisa. Na nse ya T-shirt oyo epasuka, okoki komona ba abs na ye ya makasi oyo ezali na ba barres ya chocolat.
  -Nkombo na yo nani?
  - Yanesh Kowalski azali moto ya mayele! - Mobali ya ragged agangaki na likolo ya mimpululu na ye.
  - Namoni kati na yo ba makings ya mobundi ya makasi. Olingi kokota na Eteyelo ya Zhukov?
  Mwana mobali yango akómaki kotungisama na makanisi.
  - Nakosepela, kasi baboti na ngai bazali basali ya mpamba mpe bakokoka kofuta kelasi na ngai te.
  Marshall asekaki.
  - Okokomisa nkombo ofele. Yo, ndenge nazali komona, ozali makasi na nzoto, mpe miso na yo elobelaka makoki ya makanisi. Likambo ya ntina ezali koyekola malamu. Wana ezali ntango ya mpasi, kasi ntango etumba ekosila, ata basali bakofanda na ezalela ya malamu.
  - Monguna akolonga ! Tokolonga! - Yanesh agangaki lisusu na likolo ya mimpululu na ye.
  "Bongo, zwá esika na yo na molɔngɔ, soda." Mpe mpo na kobanda - na motuka na ngai.
  Lisa akangaki miso. Mwana mobali yango azalaki mwa bosoto, mpe esengelaki kosukola kati na yango nsima na ye.
  Lokola emati, mpɛpɔ ya gravité ekɔtaki mbangu na bisika oyo guvɛrnema ezalaki kofanda.
  Janesh, na mpema ya kolɛmba, ayekolaki bandako minene oyo ekembisamaki na ndenge ya kitoko.
  - Topesameli nzela te ya kokota na secteur central, mpe likambo oyo ezali kosepelisa mingi.
  - Okomona mingi mingi.
  Mpe atako bongo, maréchal, oyo apusama na liyoki ya mawa, apesaki mitindo ya kopumbwa na mpɛpɔ tii na esika oyo bato bakendaka kotala. Mwana mobali yango atalaki na miso na ye nyonso, kolya mpenza oyo amonaki. Emonanaki ete alingaki kopumbwa libanda ya motuka, kokima mbangu na nzela ya makolo oyo ezalaki kotambola, komata na moko ya ba rides oyo ezalaki kobulunganisa makanisi.
  Maxim oyo azalaki mbala mingi na nsima azalaki na boboto mpe na boboto lokola liboso mokolo wana.
  - Soki olingi, komata na " ngomba ya esengo ", pe sima na yango yaka mbala moko epayi na ngai. Zwá mbongo, soki te bakokɔtisa yo te.
  Maréchal apesaki eteni ya papye yango.
  Yanesh akendeki mbangu epai ya ba rides, kasi lolenge na ye ya komonana ezalaki komonana mingi.
  Na ekuke ya ndako ya ba ninja ya spatial, barobo minene etɛlɛmisaki ye.
  -Guy, olati mabe, clairement owuti na ba quartiers ya pauvre. Esengeli kokanga yo mpe komema yo na gare.
  Mwana mobali yango amekaki kokima, kasi babɛtaki ye na mondoki ya kotungisa ye, mpe babwakaki ye likoló ya asphalte. Troshev asengelaki kobima na motuka mpe kokende kolukaluka.
  - Zela, cadet oyo azali na ngai.
  Bapolisi oyo babendaki batɛlɛmaki, bazalaki kotalatala maréchal. Maxim azalaki na elamba ya bilanga, kasi ba epaulettes ya mokonzi ya basoda ezalaki kongɛnga makasi na wolo liboso ya moi minei.
  Mosali monene ya patrouille, lieutenant ya ba policiers, apesaki mbote.
  - Mawa, Maréchal, kasi malako epekisi kopesa nzela na basengi kokota na centre esika toyambaka ba invités ya galaxie mobimba.
  Maxim ye moko asosolaki ete asalaki libunga na kobimisaka ragamuffin na esika ya lokumu boye. Kasi azalaki na mokano te ya komonisa libunga na ye.
  -Mwana mobali oyo azali scout. Azalaki kokokisa mokumba moko oyo eutaki na bakonzi monene.
  Lieutenant aningisi motó mpe afinaki bouton ya mondoki na ye. Janesh Kowalski aninganaki mpe azongaki na makanisi. Maréchal asekaki mpe asembolaki lobɔkɔ na ye. Na ngonga oyo, bagalacts minei ya bapaya etondaki na mbalakaka na ba lancements ya makonzí. Na libándá, bapaya yango ezalaki lokola bikɔti ya banzete oyo bakatá na mabangamabanga mpe binama na bango ezalaki na bansinga mpe etɛngamá; Yambo ba monstres bazua temps ya kofungola masasi, Maxim akweyaki na couvercle, abimisaki blaster. Banzela ya mɔ́tɔ elekaki na likoló, ekweaki na ekeko ya langilangi, kopakolaka piédestal kitoko na kati ya ba photons. Troshev akataki ba attaquants mibale na faisceau ya laser, ba inogalacts mibale oyo ebikaki bakendeki na mipanzi. Moko na bango mpe akangamaki na makonzí oyo ekoki kopekisa te, kasi ya mibale alongaki kobombana nsima ya nsɔngɛ ya façade. Monstre abeta masasi na maboko misato na mbala moko mpe, atako Maxim atambolaki noki, abetamaki mwa moke - mopanzi na ye ezikaki mpe loboko na ye ya mobali ebebaki. Ba rayons ya ennemi ebeta tangentiellement attraction ya "lis d'eau fou". Bopanzani moko elandaki.
  Vision ya maréchal ezalaki ko nager, kasi akamwaki komona ndenge Yanesh apasolaki eteni ya dalle mpe abwakaki yango na monguna. Maxim akamwaki na nguya oyo ezangi bomoto oyo ebombamaki na elenge oyo oyo azalaki komonana lokola azali na bolɛmbu... Kobwaka yango emonanaki ete ezalaki ya sikisiki, kaka na molɔngɔ ya miso mitano. Ekelamu yango eninganaki mpe ekendeki liboso, kotɛngatɛnga. Yango ekokaki mpo na lisasi ya Maxim oyo ezalaki na mokano malamu mpo na kosilisa bomoi ya monstre.
  Etumba yango esukaki nokinoki. Na boumeli na yango, bapolisi bamekaki ata masasi te. Maréchal amonaki yango mbala moko.
  "Bato nyonso ya malamu bazali kobunda na liboso, mpe na nsima, na babalabala ya engumba, bato ya kobangabanga bafandi libanda.
  Lieutenant oyo alei malamu akómaki motane. Napusanaki penepene na Maxim.
  - Camarade Maréchal, nasengi bolimbisi, kasi bazalaki na ba lancements ya poutre ya kilo, mpe biso...
  - Mpe yango ezali nini! - Maxim alakisaki blaster na ceinture ya patrouille. - Ba swatter ya ba fly ? Ezali mawa, apparemment, mosala ezali te mpo na yo na capitale. Okofanda occupé te, nakomeka kotinda yo na liboso.
  Lokola asalaki mwana mobali yango elembo, Maxim asalisaki ye apumbwa na mpɛpɔ ya gravitation, mpe na nsima asimbaki lobɔkɔ na ye makasi.
  -Bon, ozali aigle. Nasepeli ndenge nazalaki komikosa te mpo na yo.
  Kowalski akangaki miso na lolenge ya boninga, mongongo na ye eyokanaki mpenza makasi mpe ya esengo.
  - Nasalaki kaka lancement moko ya succès. Nakokaki...
  - Okozala na libaku. Ozwi diplome na iniversite mpe okei mbala moko na etumba. Oza na vie na yo mobimba liboso na yo, il faut kaka o bunda tiii na bord.
  - Bitumba ezali monene ! - Mwana mobali agangaki na molende. - Nalingi nakende liboso mbala moko, nazua munduki ya mabaya...
  - Okoki kosala yango mbala moko te, okoboma na etumba ya liboso. Zwá liboso spécialité moko.
  Yanesh aswaki nsolo na nkanda. Azalaki na confiance na makoki na ye, akanisaki que ayebi déjà kosala mingi, y compris masasi. Na ntango yango, mpɛpɔ ya gravité ezalaki kopumbwa likoló ya Parc monene ya Michurinsky. Banzete minene ekolaki kuna, mosusu na yango ekómaki na bolai ya mɛtrɛ nkama mingi. Mpe mbuma ezalaki minene mpenza na boye ete, lokola olyaki katikati, okokaki kofanda na kati. Ananas oyo ebongwani na ba gènes oyo ezalaki na loposo ya wolo ezalaki komonana lokola ezali kosepelisa. Ya solo, na bokeseni na oyo bakanisaki, babimisaki te botɔndi mingi epai ya mwana mobali yango.
  - Nasi nakendeki na bazamba ya boye. - Yanesh alimbolaki. - Na bokeseni na ba districts centrales, moto nyonso azali na ndingisa kuna. Atako esɛngaka ntango molai mpo na kokóma kuna na makolo.
  - Mbala mosusu! - Alobi Maxim. - Et pourtant, admirer ba plantes awa... Ezali na soso, peloton mobimba ekoki kokota na se na yango.
  - Kaka semblant ya agaric ya mousse munene. Ezali oyo ekoki koliama te. Namikundoli ete nayanganisaki saki mobimba ya biteni ya mbuma oyo bakataki. Nalingaka pavarara - loposo ezali minene mpe elengi ezali mpenza elengi. Figi ezali eloko te soki tokokanisi yango na yango. Esengeli okeba ntango ozali kokata. Ekoki kopasuka, mpe na nsima ebale ekozala lokola chute ya mai - ekomema yo liboso kutu ozwa ntango ya kobimisa liloba moko. Mbuma oyo ezali awa ezali monene mingi. Osengeli komema yango na biteni na saki ya plastiki, mpe yango ezali mpenza mpasi.
  Maxim abɛtaki Janesh na lipeka.
  - Nyonso te emekamaka na bilei. Tokita mpe tobuka mwa bafololo.
  - Likabo mpo na mwana mwasi! Mpo na nini te!
  Maboko ya mwana mobali yango esimbaki volan. Kapiteni Fox abɛtaki misapi na ye na nkanda.
  - Kosimba volan te, mwana ya mbwa.
  Mpe mbala moko na eyano azwaki mpamela mosusu uta na maréchal.
  "Ozali kaka na mpiko ya kobunda na mwana."
  - Nazali na mawa, Excellence na yo!
  Yanesh akokaki te koboya koseka.
  - Soki olingi, meka yango. - Maxim epesami nzela.
  Yanesh alobaki boye: "Nazali na eksperiansi na ba simulateurs.
  Kozanga elili ya ntembe to ya bobangi, Kowalski atyaki maboko na ye na volan mpe atambwisaki motuka na nse. Emonani ete azalaki mpenza na makoki ya kokamwa. Mpɛpɔ ya gravité elekaki mbangumbangu nsɔngɛ ya banzete minene.
  Maxim akɔtaki na likambo yango te, mpe apesaki mwana mobali yango nzela ya kotambwisa mpɛpɔ. Esengeli koloba ete alongaki mosala na ye malamu mpenza, kosala manœuvre kati na ba coffres minene, akweyaki ata moke te, kolakisa mayele ya virtuoso oyo elekaki bambula na ye. Kasi, ata soki ekweaki, ekozala likambo monene te, mpɛpɔ ya gravité ezali na système ya sécurité ya kokoka. Na nsuka, bafandaki na esika moko ya polele oyo epalangani na bafololo ya mikemike kasi ya kitoko mpenza. Emonanaki lokola ete ndoki malamu apalanganisaki na motema malamu biloko ya motuya. Balangi ya mindɔndɔmindɔndɔ ezalaki kokamwisa miso, mpe nsolo oyo ezalaki kolangwisa ezalaki kobimisa esengo oyo ekoki kolimbolama te.
  Yanesh kutu abɛtaki piololo mpo na kosepela na ye. Ntango bakitaki, mwana mobali yango apumbwaki mpe abandaki kobuka bafololo, kokamataka loboko mobimba. Maxim azalaki na makila malili, asepelaki na esika oyo ezalaki mpe, atako bongo, likambo moko ezalaki kobangisa. Komiyoka ete bazali na likama. Lokola alekisaki mɔtɔ mpe mai, maréchal amesanaki kotyela makanisi na ye motema mbala mingi te. Na etinda, mboka-mokonzi ya ampire monene esengeli te kobomba bikelamu ya bomoi oyo ezali likama mpo na bato. Ezali na likambo moko ya ndenge mosusu awa. Maxim asalaki mwana mobali yango elembo mpe alobaki na mongongo ya nse na litoi na ye:
  - Banguna bazali pene na biso. Bomba bafololo mpe yaka elongo na ngai.
  Miso ya Janesh ezalaki kongɛnga.
  - Nazali prêt.
  Kotikaka bouquet na motuka na bokengeli ya Kapiteni Fox, Maxim mpe Yanesh bakendaki na mozindo na zamba. Ya solo, esengelaki kobenga basoda yango mpe kokatakata esika yango. Kasi Maxim akangamaki na esengo. Ya solo, Janesh azalaki na bamposa ya bolingo, azalaki komimona lokola mokonzi ya basoda oyo batalelaka makambo ya nkuku mpe asepelaki na yango. Basalaki nzela na bango na kati ya zamba, bazalaki koluka kosala makɛlɛlɛ te. Yanesh alongaki kotumba makolo na ye ya mpamba na ba orties ya violet, kasi amipekisaki, atako loposo kino na mabolongo na ye ezipamaki na ba blisters minene.
  Maxim alobaki na mongongo ya nse ete: "Kebá." - Na zamba, likama ebombami na mbeli nyonso ya matiti.
  Yanesh alobaki na mongongo ya nse ete: "Tozali na mposa ya camouflage ya kobatela awa." Bitape yango ebombaki nzoto na mpasi te, eloko moko ezalaki koganga na makolo. Ba insectes minene, ndenge Yaneš ayekolaki na kelasi, elyaka bato na planète oyo te. Lolenge ya ba arthropodes oyo ezalaki na likama mingi ebebisamaki na niveau génétique ekokaki te mpo centre ya capitale ekoma source ya infection to épidémie; Batambolaki liboso na kimia. Na mbala moko Maxim akangamaki na malili. Bikelamu mikemike ya bomoi ezalaki komitambwisa kozanga kopema, lokola nde moto moko abangisaki bango. Maréchal asimbaki mwana mobali yango na lobɔkɔ mpe alobaki na mongongo ya nse na litoi na ye:
  - Embuscade ezali liboso !
  Maxim abimisaki masini oyo emonisaka mongongo na poche na ye mpe ayokaki malamumalamu bisika oyo ezalaki zingazinga. Ezali bongo, babundi mitano ya bato mpe pene na motango moko ya bapaya balalaki penepene. Bon, na équilibre ya ba forces ya boye, ezali malamu kosala etumba te, kasi ko contourner ennemi.
  Yango nde basalaki.
  Soda oyo ayebi makambo mingi mpe mwana mobali ya vert batambolaki na sync. Tosengelaki kotambola na kati ya matiti minene ya matiti, kozindaka tii na makolo na kati ya matiti ya mobulu. Na mpasi mingi, maréchal ayebaki ndenge monyololo ya bato epasuka mpe alongaki koleka na esika oyo. BAZALAKI na chance moko te kati na bapaya yango azalaki na mayoki ya banyama to na mayoki ya kokamwa. Eloko oyo emonisaka mongongo ekokaki deja kokesenisa maloba oyo balobaka na malɛmbɛ.
  - Monsieur Résident, ozali kosenga oyo ekoki kosalema te epayi na ngai.
  Na eyano, mongongo oyo ekokani na koganga.
  - Mpe yo, général, omeseni kozwa kaka mbongo kozanga kosala mpo na yango mobimba.
  Soki totaleli mongongo ya mongongo, azalaki moto ya loposo oyo ezalaki lokola bato te.
  - Bafutaki yo demi million, bongo nini ? Ba informations ya kala oyo etali ba satellites espionnages.
  "It"s my fault," mongongo ya moto ekobaki komilongisa na paresseux. - Ba informations ya lolenge oyo, na principe, ekomaka dépassé noki noki. Nazali moto ya nguya nyonso te.
  - To comprendre mbala moko likambo oyo, ezali facile koloba que ozali faible. Soki etali kobundisa ebongiseli ya Kremlin, yo ná bato oyo bazali kosala elongo na yo bokozala na ntina mingi te.
  Maxim aninganaki. Ekoya mpenza na kobundisa nzela ya libateli oyo eleki nguya oyo ezali kozipa mboka-mokonzi mpe katikati mobimba ya galaksi? Ebongiseli ya Kremlin, ndenge bato oyo basalaki yango balobaka, ekoki kozwama te mpe, atako bongo, soki banguna bakómi kosala mingi na motema mpenza ya bokonzi yango, yango ememaka na makanisi ya mawa.
  - Yeba, mobali, kala mingi te tokosalela ebundeli ya sika na moboko, mpe na lisalisi na yango ba masuwa ya minzoto ya Russie ekobaluka na mputulu yambo ekoma na ntaka ya kobeta. Na nsima, limpinga na biso, lokola mbonge ya bozindisi oyo ekokɔta na makambo nyonso, ekotondisa bisika ya Russie mpe ekokɔtisa mokili ya bokonzi.
  Maxim apemamaki na mawa, emonani ete, motɛki yango asepelaki mingimingi te na elikya ya ndenge wana; Kasi, ayanolaki ete:
  - Kolona ya mitano ezali kosala mingi koleka, pe invasion na yo ekokende selon plan.
  - Mosala na bino mpo na mikolo ekoya ezali ya kosala douzaine ya ba forteresse na capitale mpo na ba forces na biso ya grève. Ba mercenaires bakokɔta awa na elamba ya ba touristes, bakobombama na bazamba, mpe na nsima bakosala rôle na bango na attaque générale.
  - Ekozala bongo.
  - Mpe tala mobali, soki attaque ya ba starships na biso elongi te, ekozala mabe koleka mpo na yo. Contre-intelligence na yo moko ekopasola yo na biteni, mpe koboma yo ekozala malembe mpe mpasi.
  Atako Maxim amonaki te nani azalaki koloba, azalaki sûr que SMERSH akozala na makoki ya koyeba traître na mongongo na ye.
  - Tozali na posa ya ba informations na oyo etali ba nominations nionso ya sika na leadership ya ennemi. Nyonso oyo oyebi.
  - Engebene na sango na ngai, elenge Maréchal Maxim Troshev aponamaki mpo na kokamba flotte ya minzoto na galaksi ya Smur. Ba informations ya sikisiki ezali te mpo na ye, kasi...
  - Nionso ezali clair, ba Russes bazali ko préparer offensive munene kuna. Lokola ntango nyonso. Commandant ya sika azali attaque ya mbalakaka ya ba forces minene.
  Maxim aninganaki, alingaki kokende mbangu liboso mpe ko étouffer geek. Lipaso yango ezali na likama.
  - Nabanzi ete ezali bongo. Na oyo etali ba rendez-vous misusu...
  Traître a listé pendant longtemps et fatigué, mais Maxim azalaki déjà na plan na mutu. Ya liboso, esengeli otika esika oyo na kimia, mpe ya mibale, o contacter SMERSH noki noki. Kuna bakozwa ekateli soki bako neutraliser mbala moko réseau espionnage to bakozela. Na nsima, batɛki oyo bayebani bazali likama te, mpe bansango ya lokuta ekoki kobima na nzela na bango. Eloko ya munene ezali performance amateur te. Nzokande, mwana mobali, oyo afandaki kimia kino sikawa, aninganaki, mpe emonanaki ete nguya ya bolenge ezalaki na nguya mingi.
  - Peut-être tokoki kobeta bango na laser, Mister Maréchal?
  Maxim alobaki na mongongo ya nse ete: "Te, na likambo moko te." - Yango nde mayele ezali mpo na yango, mpo na kosangisa ba sango mpe koyebisa yango na bato oyo babongi. Soki obuki ordre, ngai moko nakobeta yo masasi.
  Maréchal atombolaki mondoki na ye ya mabaya na ndenge ya kobangisa.
  Yanesh aningisi motó.
  - Ba ordres elobelamaka te.
  Maxim ayokaki mawa mpo amemaki mwana mobali yango elongo na ye. Ezali boni soki mongongo ya nse na bango eyokami... Pendant ce temps, squeak eyokamaki na détecteur ya son, mpe mopaya alobaki lisusu.
  - Yebisa " Jupiter " que soki asalisi biso te, tokoki kopesa ye na ko sacrifier pion oyo. Bongo Mokonzi na bino akosilika makasi, mpe ngolu ezali moko ya mabunga na ye te.
  Maxim akanisaki ete: "Ɛɛ, mokambi asengeli kozala makasi." Nzokande, kala azalaki moko ya bato nkóto oyo baponamaki, azalaki na libaku ya kokóma mokambi kaka soki mokonzi oyo azalaki koyangela akufi na mbalakaka. Nkóto moko eponamaka mbula na mbula, mpe kobalusama ya nguya oyo eleki monene esalemaka nsima ya mbula ntuku misato. Kasi chance oyo ezangaki pe. Ya liboso, ezaleli ya Maxim ezalaki trop doux, mpe ya mibale, makoki na ye ya paranormal, makasi mingi na bomwana, ebandaki kolɛmba na mbula. Kasi, kokoma maréchal tango ozali ata na mbula ntuku minei te... yango elobi eloko moko.
  - Kosimba Jupiter te. Azali elikya na yo oyo eleki malamu. Soki yango ezali te, mabaku ya kolonga etumba ezali moke.
  Inogalakt agangaki eloko moko na ndenge oyo eyokamaka te mpo na koyanola. Na nsima alobaki na ndenge ya polele ete:
  - " Jupiter " ezali na motuya tango azali kosala. Na tina ya inaction na ye, ba soldats na biso bazali ko souffrir trop. Ezala ndenge nini, okopesa ye malako na biso. Pona sikoyo okoki kokende.
  "Ezali bongo, okoki kokende," Maxim apemaki na bopemi. Na ngonga wana, mpo na kokweisa maloba na ye, kopanzana moko esalemaki. Masasi esalemaki na nsima.
  - Malédiction na yango! Bosala lisusu mosala...
  Maréchal agumbamaki, mpe kaka kongenga ya esengo nde ezalaki kongenga na miso ya Yanesh.
  . MOKAPO No. 11
  - Olobaka lisosoli! - Moombo ya lolendo agangaki.
  - Na boye ete esengo ezala ya moto nyonso, mpe ya bato moke oyo baponamaki te. Mpo na ntina mosantu oyo natomboli mopanga na ngai! - Ndoki agangaki.
  Comte azalaki na ntembe:
  - Te! Nandimi ete ozali kotambwisama soit na nkanda to na mposa ya bokonzi! Botomboki ya baombo esalemaki, kasi esukaki kaka na kobomama ya bato. Wana ezali mbuma ya botomboki nyonso.
  - Oyo ekozala mobulu te, kasi révolution. Likambo ya ntina mingi ekosalema na nsima, nsima ya elonga! - Mobundi alobaki na molende monene.
  - Kobongola makambo? Liloba ya somo, yo moko oyaki na yango? - Forsa akamwaki.
  - Vraiment te ! Liloba oyo epesami na ngai na anzelu moko na ndoto. - Witcher afungolaki na inspiration.
  - Anjelu to moko ya banzambe ya moindo ! Ndɔtɔ ya esakweli ezali bokosi. - Motangi azali na ntembe.
  - En tout cas, okozala na chance ya ko changer vie ya batu pona malamu pe kokoma mutu ya malamu yo moko ! Mikakatano nionso ewutaka na moimi, bomengo ekoki kosalema kaka na milende ya bato banso. Moto oyo azangi ekipi azali lokola makala, azangi moto, apesaka mwinda moke mpe azimaka noki! - Asopaki ebale ya eloquence ya Witcher.
  - Olobi mutu azala na équipe. Kasi, oyebi soki banyama ezali nini? - Forsa atunaki na ndenge ya kotyola.
  - Mpe nyama eleki malamu na etonga ! Mpe na motindo ya monene, lokola ozali moombo mpe osikolamaki te, boye bato ya lokumu batikaki yo, na maloba baninga na yo ya sembo bamonisaki balangi na bango ya solo. Yango elingi koloba que ekomi tango ya koluka ba camarades na environnement différent. - Witcher apesaki likanisi na kimia mingi.
  Comte de Bor afandaki nyɛɛ na boumeli ya mwa basegɔnde, mpe na nsima asembolaki lobɔkɔ na ye:
  "Atako nandimi te ete elonga ya nsuka, ata mbeli na ngai ekomɛla makila."
  - Logique esengeli te esalela ba instincts - esprit ya posa ya posa ! - Elobaki Ndoki.
  - Bon, bien, ekoki, sala ngai discours! Etumba ekozala - ekozala na feat! - Comte abandaki kopangusa makila na ye moko.
  - Ozali mobundi ya mayele mpe ya mpiko, esengeli kopona yo lokola mokambi ya équipe ! - Mobundi apesaki likanisi.
  - Mabe te, kasi esengeli te kopona mokambi nyonso ya basoda. Esengeli kozala na etinda moko ya makasi koleka ya bomoko ya komande. Baponaki yo, yango wana oponi! -Comte abandaki kotia chaîne na ye. Mwa mibali mibale bakendeki mbangu mpo na kosalisa ye.
  - Ezali boni mpo na momekano ya ofele ? - Ndoki azalaki na tembe.
  - Ezali kobebisa mpo na mampinga ! - Force ekatamaki. - Econome eza rhizome ya ba tirs ebele, armée eza tronc moko !
  Witcher asalaki masɛki ete:
  - Kasi mingi mingi ezalaka chêne, pe na oyo etali puissance na stabilité te, kasi na niveau ya contrôle !
  Mwana mobali oyo azalaki bolumbu ndambo apesaki count mopanga. Ayanolaki na kobɛtáká ye mbata na mokɔngɔ na ye ya mikuwa, oyo babɛtaki koleka mbala moko. Mwana mobali yango amilelaki mpe azongaki nsima, koningana na makolo na ye ya motane.
  Witcher alobaki na ekateli nyonso:
  - Nazali kosala ba légions mitano ya composition truncée, ba soldats mibale na ndambo moko na moko. Oponami mpo na komanda ya misato! Mpe tiká baombo bápona oyo etikali!
  Likanisi ya nsuka ebimisaki ntembe, pene na kobongwana na koswana. Na nsima, etumba ebandaki mpenza, baombo mingi bazokaki, mpe Witcher asengelaki kokɔta na likambo yango. Lokola akweyaki oyo ezalaki mbangu koleka, agangaki ete:
  - Tika kosalela baton ! Tokende na nomination directe ya ba commandants.
  Baombo basepelaki te na koimaima, kasi ntango mobundi atyaki likanisi ya ndenge wana na voti, batombolaki mabɔkɔ na bomoko.
  Awa Witcher, oyo akambaki botomboki, asengelaki kosala makasi. Kutu, ezali mpasi mpo na koyeba moto oyo abongi na miso, mpe azalaki kaka kotuna bato oyo balingi kosala ba candidats mituna. Na nsuka, baponamaki na ba légions, mpe bakonzi ya ntango moke baponamaki na bitape ya mikemike.
  - Tango bitumba ekosila, tokotala courage na ingenuité oyo ba soldats balakisi ! - Mwana mwasi alimbolaki.
  Moko ya ba légions ezalaki mobimba bana mpe bilenge. Witcher atie mwana mobali Bik na commandement likolo na bango. Ba gars ba gangi na kozanga esengo:
  - Azali kaka moke mingi ! Tozali na mposa ya mwana moke te. Tia oyo eleki monene pe ya makasi likolo na biso.
  - Mpe olingi nani ?
  - Mposa na yo! Ye nde abongi koleka!
  Elenge mobali moko ya masano abimaki liboso, azalaki naino mwana mobali, kasi asilaki molai lokola nzete ya chêne. Ya solo, elongi na ye ezalaki komonana lokola ete ezali kolɛmba. Vedmakova, lokola ayebaki malamu boniboni mayele ya mayele ezali na ntina mpo na mokonzi ya basoda, atunaki ete:
  - Sambo mwambe ezali nini ?
  Elenge mobali yango atalaki ye mpe abulunganisaki:
  - Nayebi te! Likambo ya ntina ezali misisa mpe makasi.
  Bik agangaki na kati ya haut-parleur:
  - Misuni oyo ezangi cerveau ezali loboko ya misuni - oyo poêle ezali kolela!
  - Kanga monoko, yo bug! Nako souffler mbanga na yo! - Elenge elombe agangaki.
  - Moto nyonso oyo ayebi te ete sambo mwambe ezali ntuku mitano na motoba, azali na likoki te ya kobɛta lobɔkɔ na ye mosika koleka zolo na ye ! - Mwana mobali abimisi monoko na ye libanda na ye.
  Elenge mobulu yango agangaki na likoló ya mimpululu na ye:
  - Na défier yo, tokobunda tii na liwa !
  - Omekolaka ngai lokola soso-nyoka ! - Comte de Force amonisaki. - Kasi, oyo ezali nzela se moko ya kobima ya malamu.
  - Na ba dueliste mibale, moko azali zoba, mosusu azali mobulu ! - Na remarqué Witcher. "Atako ezali malamu mpo na bana mibali bázongisa molunge."
  Bik atelemaki en face ya ennemi na ye, différence ya hauteur ezalaki munene, adversaire na ye azalaki kilo mbala mitano. Nzokande, mwana yango azalaki kotalatala na kotyola misisa na ye oyo ezalaki komonana mingi, mwana mobali yango azalaki moke, kasi azalaki na nsinga. Elongi na ye ya zingazinga esalaki bilongi, mopanga na ye ebalukaki na maboko na ye.
  - Bon, ndenge nini tokobunda to tokosala kimia ! Atunaki ete: "Na ndenge ya kotyola."
  - Ee, nalingaka yo ! - Mosani a attaquer mwana mobali wana. Abeta na backhand, mopanga na ye ezalaki molai mpe kilo, emonani ete ezalaki ya maboko mibale. Bik akimaki coup sans même koluka ko parry, kasi apumbwaki kaka likolo ya trajectoire mpe abwakaki mopanga na ye na pont ya zolo na ye. Mwana mobali abetaki kaka na kotalela calcul - mpo na ko gratter, kasi mpo na koboma te.
  Nyama yango asilikaki lisusu mingi mpe abandaki kobɛtabɛta mopanga na ye ya mibale. Awa kutu Buk asengelaki kopusama makasi ntango azalaki kokima. Matambi ya mwana mobali yango oyo ezalaki mpamba ekómaki mike, mpe bambeli ekendeki mbangu nsima na yango. Na mbala moko Bik atɛlɛmaki, pipe moko ebimaki na mino na ye. Monguna abalukaki makasi mpe akendeki mbangu na mbangu ya mpunda, kotandaka maboko na ye ya minene. Kosɛka na ndenge ya kogumbama, mwana mobali yango abwakaki nsoi, mpe eloko moko ya moke ebɛtaki elongi ya mosani yango. Bik atambolaki na ngambo koleka ba lame, mpe kutu abeta ntolo ya monguna na ye na litindi na ye ya mpamba.
  Na kotengatenga, mobali ya nguya agangaki na ndenge ya mabe, nsima makolo na ye elɛmbisamaki mpe ebandaki kokwea.
  Kopema ya boninga ekɔtaki na basoda yango, bato moke nde bakanisaki ete mwana moke yango alonga engambe yango. Na nsima, bana bagangaki na esengo, libosoliboso, ya solo, oyo aleki moke na baombo. Ba oyo bazali mike pe ya bolembu basepelaka komona que patron na yo ya munene pe aza munene te. Donc ata muana akoki kosala eloko moko pona soulèvement.
  Baombo bakimaki mbangu epai ya mosani oyo alongaki, bakisa mpe mwa minganga ya mboka. Esika moko ya langi ya motane-bulé epalanganaki na elongi ya elenge elombe yango oyo ezalaki na nsuki mingi te. Monganga alobaki na kokamwa nyonso ete:
  - Basilika ya bato! Babɛtaki ye ntonga oyo ezalaki na ngɛngɛ, mpe yango ekómisaki binama na ye paralize.
  - Mpo na mwa ntango! - Alobi Bik. - Na sima akomi na makanisi. Akokanisa eloko moko te, ako remarquer kaka soni na ye te.
  Witcher apusanaki penepene na mwana mobali yango:
  -Oyekolaki kosala ba poisons wapi?
  - Esika moko te! Akuti yango na moko ya ba estates. Bato ya bozwi mpe basepelaka te na esika na bango na kati ya bato. Yango wana basalaka ba poisons ya ndenge na ndenge. Soki potion ekangami, problème te, nayebi kofungola ba serrures! - Bik akangaki miso na mayele mabe na Witcher.
  - Wapi? - Atunaki mobundi.
  - Moyibi moko ateyaki ngai ! Akomi temporairement esclave, nazalaki na paire moko na ye, tosalaki makasi, tokata zamba. Ayebisaki ngai ndenge ya kofungola ba serrures, kutu alakisaki ngai eloko moko. Akamwaki na bokundoli na ngai mpe na nsima akimaki. - Mwana mobali akangaki miso na mayele mabe.
  - Mpe olandaki ye te ? - Ndoki akamwaki.
  - Te! Tobetamaki banso fimbo mpo na kokima oyo ata ndenge nini, mpe soki ngai mpe nakimaki, boye moko na moko ya mitano alingaki kobakama na ekulusu na makonzí. Bato mibale bazali déjà complot. - Mwana mobali ya nsinga alimbolaki.
  - Bato ya mobulu! Bon, okey, soki ozali mémorable boye, peut-être kokutana na Khirov ekozala utile pona yo. - Ndoki apesaki likanisi.
  - Ezali possible ! Banda kala, nazalaka na mposa ya kokóma moto oyo aleki makasi mpe na mayele! - Mwana mobali alakisaki boule ya biceps.
  - Koleka ngai makasi pe mayele ? - Mobundi alobaki na lisano.
  - Te! Na nsima, yo nde mokambi! Kasi na lobɔkɔ na yo ya mobali, mpo na nini te! - Bik atelemaki na maboko na ye mpo na kondimisa mingi.
  - Soki mutu azali kopumbwa likolo, azali plus insatisfait na position na ye ! - Na remarqué Witcher.
  - Bato bapumbwaka te ! Kaka baoyo makanisi na bango emeseni kosala groveling te nde bazali na mapapu! - Mwana mobali alakisaki compréhension précoce.
  - Mapapu ekozala na kati ya mampinga na biso ! Nalaki nakokanisa likambo moko. - Witcher alakaki.
  - Mpe nandimi yo, ndeko mwasi monene! Après tout, ozali kaka leader te, mais pe soeur to même mama pona biso. Tokofanda lokola libota moko! - Bik alobaki.
  - Mokambi ya mboka azala ndeko na bato, ndeko te! - Mokambi ya ekolo azali libosoliboso mosali ya peuple. Kasi, totika échange ya compliments oyo ebundeli oyo o adoptaki esengeli basusu basalela yango; Tosala mwa ba pipes! - Ndoki apesaki mitindo.
  - Bazali na long-range ekoki te ! - Passa a remarqué. - Esengeli kobongisa.
  - Nazali déjà kokanisa yango, après tout, mbɛbu na matama epesaka nzela ya kobeta na distance mokuse. Kasi soki ezali na eloko moko oyo epanzani mpe ebɛti na makasi. Mwa minerais mpe matiti. - Witcher ayokaki tension mentale makasi.
  Emonani ete mwana mobali yango ayokaki maloba na ye:
  - Tosala yango, pona ba éléments ! Tozali naino na ntango mpo na kolakisa baombo mingi mayele ya moboko ya bitumba.
  "Ozali na raison, leki na ngai, ndoki akosalisa biso na likambo moko." Kasi, tii ntango mampinga minene ekobwakama epai na biso, tosengeli kobundisa. Kasi, tosengeli komibongisa malamu. Ezali pete kozwa libanga ya kokauka na mbu koleka invention oyo basaleli te mpo na misala ya basoda! - Vedmakova alobaki na mokuse.
  Na nsima, batomboki balekisaki mokolo mobimba na ngalasisi, mpe na ntango yango moko, Bik atindaki batomboki.
  Limpinga moko elongwaki na engumba. Monene mingi te, kasi na bibundeli malamu. Mwana mobali moko ya scout, oyo azalaki komata na nsɛlɛlɛ moko ya moke ya crustacé, abendaki kutu likebi na likambo moko ya bozoba:
  - Babundi bazali na mipanga mitano, mpe bakoki koningana na mpasi !
  - Eza malamu! - Alobi Bik. - To koloba malamu, ezali kutu kitoko, yambo baya epayi na biso, bakolemba na kilo oyo eleki.
  Witcher alobaki na mayele mabe ete:
  - Ba guerriers expérimentés balobaki, kozua bibundeli ya minene koleka misapi mitano na loboko na yo ya mobali te. Bon, bien sûr mabe te, buzoba na bango ekosalisa bango ba gagner noki. Na ntango yango, tiká baombo bálala mwa bangonga. Bazalaki na mokolo moko ya mpasi, mpe etumba yango ekozala pɛtɛɛ te. Banguna bazali na basoda boni mpenza?
  - Nkóto mitano na ndambo. - Bik alobaki na elikya. - Yango elakisi ete soki tofina bango nionso, wana bato koleka nkama mitano bakotikala na engumba te.
  - Yango ezali mpenza na ntina, ekosenga kopusana penepene na ngambo nyonso. Na butu bakozala na courage ya ko attaquer biso te, bakokata oyo ya bango. Yango elingi koloba ete bakotya kaa mpo bákatakata na ntɔngɔntɔngɔ na makasi na bango nyonso. Peut-être bakokabola kutu ba troupes na tina ya ko enclos. - Witcher apesaki likanisi.
  Comte de Forza aboyaki:
  - Nayebi malamu mimeseno oyo ezali koyangela na Sultanate tobundi na bango koleka mbala moko ; Na butu bakotinda banɔngi mingi na basaki ya wolo na kaa na biso. Bakoluka kopesa baombo kanyaka mpe na nsima bakobaka bango na nzete to, soki eleki malamu, bakopasola zolo na bango.
  - Kotinda ba espions ezali tactique ya kala. - Na remarqué, kotanda misapi ya makolo ya Witcher. - Kasi bazalaka na ba casquettes ya invisibilité te, ba garçons ya garde bazali tellement observateurs mpe mayele mabe, bakokanga bango nionso. D'ailleurs, tokobeta bango mua proche ya tongo. Mpe baombo bakolala malamu mpe monguna akokwea lisusu na mpɔngi.
  - Ezali na logique! Nakozala moto ya liboso ya kobundisa! - Alobi Bik.
  - Ekozala na tina ya kolongola ba gardes, pe yango ekoki kosalema na lisalisi ya ba tubes ya masasi. - Witcher alakisaki aparɛyi yango. - Ezali na lolenge moko ya piston ekangami awa, lolenge misato ya matiti, mpe mafuta na carbure. Esengeli kaka osala na bokebi, soki te recoil ekobeta mino ya bana mibali. Okomema bana mibali oyo baleki mayele.
  - Mingi bazali na expérience ya ko raid ba jardins pe koyiba. Baoyo babotamaki na bonsomi, mpe baoyo bazalaki te, mingimingi baombo ya ndako, bayibaki na bankolo na bango. - Bik akitisaki moto nyonso motema. - Yango wana tolekaki na eteyelo ya kobika.
  - Nyonso eleki malamu ! En général, na kanisi ba gardes ekozala ebele te. Na nsima, tozali banani mpo na bango? Ba esclaves baza ba zoba! Buzoba ezali pene na komikitisa - mbangu ya makanisi ezali pene na mabe.
  Khirov, nganga-nkisi akɔtaki na lisolo yango:
  - Tozali na supérieur environ double to mua mingi, kasi monguna azali malamu koleka formation mpe armé. Mpe na limpinga ya Sultanat, basi basalaka kaka na légion personnelle ya bato oyo bakufaka te. Ezali na nkóto motoba kati na bango basoda ya mosala oyo bautaki na mikili ndenge na ndenge. Tokozala na basi mingi na mampinga na biso, mpe longola se ba rare bazali babundi ya bolembu koleka mibali.
  Na yango, etumba nyonso esengeli kobongisama malamu. Lisusu, na kolonga ya liboso, baombo bakobanda kokima biso.
  - Elonga lokola mwasi ebendaka na brillance na yango, kasi ezo repulser na prix na yango! - Witcher"s wit ezongeli lisusu.
  - Kitoko makasi! Sikawa namoni ete plan ya opération eyokani mobimba. Etikali kaka ko clarifier ba détails. Na boumeli ya etumba, nsɔmɔ ekobanda na molɔngɔ ya banguna, mpe basoda mingi bakokima na engumba Zhit. - Epesameli likanisi ya Khirov
  - Ezali polele ! Liboke ya baombo oyo eleki makasi ekobɛta longwa na nsima, kaka na ngámbo ya engumba. Mbala mosusu nakokamba ye. - Epesameli likanisi ya Comte Forsa.
  - Ezali possible te, pe yo! - Ndoki asili kopesa bososoli.
  "Longola yango, tozali na bambɛki ya mafuta, mpe napesaki mitindo ete bákangisa yango nzungu." Tokobwaka bango na camp mpe tokobakisa panique. - Ndoki apesaki likanisi.
  - Mpe likambo oyo ezali mpe na ntina. - Ndoki andimaki. - Kaka yo obongisi nanu ba charges oyo ekoki te.
  - Malamu! Mɔtɔ ezali nzambe ya bitumba mpe, lokola banzambe mosusu, esɛngaka likebi mpe mbeka! Kasi tozalaki na ntango ekoki te mpo na kobongisa makambo nyonso. - Witcher ye moko ayokaki soni mpo na roteness na ye.
  - Mbala ya sima okozala na mayele mingi. Na ntango yango, etungisaki biso te mpo tólala. - Khirov a jawnaki sans prétention moko te.
  Witcher aningisi motó:
  - Nazali na momeseno ya nyama ya kolala mwa moke mpe na pete, kasi bandeko na biso babongi kopema.
  - Pongi ezali arme stratégique, manque na yango nde cause ya fatigue, oyo na ngambo na yango ezali germe ya défaite. - Passa a remarqué.
  Baombo, nsima ya kosala ngalasisi na mopɛpɛ ya malamu, balalaki lokola bakufi. Kaka bakɛngɛli nde bafandaki na esika ya kobombana, oyo bamibongisaki mpo na kotombola alarme. Oyebaka ata moke te ete na mbalakaka mokonzi ya banguna akomona mosika koleka. Kasi, makambo nyonso esalemaki malamu, emonani ete mokonzi ya légion ya guvɛrnema, Temnik Etirimon, alingaki te etumba ya butu oyo ekoki kokanisama te. Longola yango, na molili ezalaka mpasi te mpo moombo abomba, mpe na nsima akanga bango. To mbala mosusu bakotika kaka, sima na yango ekozala na minyoko mpe kobomama. Temnik Ethyrimon alekisaki mbɛbu na ye, ezali mpenza esengo kotyola bilenge basi, kobuka misapi ya makolo, kotya mɔtɔ na nsuki - komekama mingi.
  Lokola batɛlɛmisaki bahema na bango nokinoki, basoda balalaki mpɔngi. Bakɛngɛli koleka zomi na mibale te batikalaki. Liboso ya kolala, Ethrimon, elongo na bankóto, babongisaki elambo, babini ya bolumbu baningisaki ba charmes na bango liboso na bango. Ezalaki kitoko mpe esengo. Bato ya mbula nkóto babwakelaki bango mikuwa mpe batindaki bango na makasi básala bapoze ya kobenda likebi. Na nsima, kozanga kokakatana, bazwaki yango mpe, lokola bakokisi mposa na bango ya banyama, balalaki mpɔngi ya kolangwa masanga.
  Liwa na bango ekɔtaki na nse kozanga ete báyeba yango. Batomboki balekaki na zamba, na etonga ya bana mibali oyo bazalaki kokende liboso. Bik, oyo afinamaki na nzete, abombaki na nkasa, amonaki mokɛngɛli ya liboso.
  - Awa azali, elengi, kozanga.
  Ngɛngɛ yango ebongisamaki mwa moke mpe esalaki ete moto akóma paralize mbala moko. Hit na elongi ezali na ntina te, mpo ba guerriers ya Sultanat, en règle générale, batambolaka léger mpe kaka ntolo nde ezipami na bibundeli mpe sentry alali zingazinga.
  - Ezali na moko !
  Witcher ye moko azali ko longwa na sima. Alongoli mokɛngɛli kozanga ata tube moko ya masasi. Akɔti kaka na nsima mpe abuki nkingo.
  - Mouvement ezali vie ! Koyemba kaka te - mpo na kimia! Mpe mawa mingi - libumu na ngai ezali mpamba!
  Mobundi yango ayokaki mwa kosɛkisa. Banzete oyo ezali zingazinga ezali milai mpe banzete ya vinyo ezali komonana. Bana mibali ya baombo oyo balingaka mingi mpe oyo baleki mayele bazali koganga penepene. Babundi oyo bakómi mikóló bazalaka kilo mingi mpe na yango bakweaka nsima. Nyama oyo ezali kilo mingi esalaka ntango nyonso makɛlɛlɛ mingi.
  Witcher abomaki mokɛngɛli mosusu na nzela, oyo azalaki kaka komɛla bière ya mbila na fiole. Kaa efungwamaki liboso na bango.
  Ezalaki kaa moko monene mpenza te, basoda bazalaki kolala, ntango mosusu na bahema, ntango mosusu kaka likoló ya matiti minene; Butu ezalaka molunge, ba gardiens mingi te bazo s"enfoncer, ba talaka sans attention.
  Likambo ya ntina awa ezali ya kolongola bango mbala moko mpo ete bazwa ntango ya kotombola alarme te. Nkɔngi ya cygne, na mongongo na yango ya kosepelisa, ebongi mpenza mpo na likambo yango. Alamusaka ata soupçon moko te, au contraire, cooing na ye ekoki koyokama presque continuellement, mais soki o changer ton, okoki kokanga information.
  Vedmakova asalaka kaka bongo. Bayanoli ye. Bakɛngɛli basalaka makambo te, bazalaki na "chance";
  - Mopanga moko ezali lokola litanga ya mbula, ekokwea pe ekopanzana, pe tango ekozala ebele, elonga ekobotama!
  Ndoki abandaki kokata bato oyo balalaki. Na ngámbo moko, ezalaki lokola mpunda te, kasi na ngámbo mosusu, kolonga ebongi kokumisama! Lokumu ezali likanisi ya moke mpe esengeli kosalelama libosoliboso mpo na basoda na yo!
  Ya liboso, bosilisa ba oyo balati ba riches, ba commandants. Mbala mingi, bazalaki kotya mipanga na liboke ekeseni.
  Nzokande, mpasi ya lisosoli eumelaki te, baombo mpe babandaki kobomama mpe mpo na yango, nsɔmɔ ebalukaki. Ntango babundisi yo na butu, kobanga ezali kozanga kopengolama, mingimingi soki mapata ezali to mapata. Baombo bango nyonso bazali bolumbu ndambo mpe bakoki kokesenisana kozanga mpasi, mpe babundi babɛtaka mitó mpe mbala mingi babundaka bango na bango. Mpe moto moko azali koganga ete:
  - Mibikisa yo moko !
  - Kokengela! Bademo bazali kobundisa!
  Na ntango ya kobanga, mokumba ya mokonzi ya basoda ezali na ntina mingi koleka. Witcher ayebi likambo oyo, mpe akendeki mbangu na hema monene yango moko.
  Ethyrimon, oyo azalaki naino kolangwa ndambo, afungolaki miso na ye na mpasi. En général, mutu nionso oyo akomela avant combat akosuka na hangover na lifelo.
  - Nini esalemi ! Mpo na nini bapiblisite ezali nyɛɛ? - Agangaki.
  - Ba tuyaux ezali silencieux po ba lame eyemba - bibende eleki cuivre makasi! - Ndoki agangaki. Apumbwaki likoló ya Ethyrimon. Temnik, ya solo, asalelaki na mayele nyonso mbeli, kasi akómaki naino na nzoto mobimba te, mpe misisa ya Witcher"s ekómaki molunge mpenza. Abalukaki na ndenge ya mabe, mbeli na ye oyo bapakolaki langi ya henna ezalaki komonana mpenza te na molili. Motó ya moto ya lokumu oyo azalaki na chance te epumbwaki.
  Witcherova akweyaki mobali nkóto oyo azalaki kokende mbangu epai na ye na kobɛtabɛta makolo. Balongolaki mokonzi mosusu ya basoda na kobwakela ye nsoi na tube.
  - Pourquoi, ba ghouls balamuki te !
  Lisusu kobɛtama ya polele ya mopanga, monguna oyo atɔbɔlami akwei! Ba policiers nkoto mibale bameki koya na ye na sima, kasi bakutani na mobini moko. Azali koganga mpe kobɛta makolo. Witcher azangi moment te, akati moko, asilisi mosusu. Bon, limpinga oyo ezangi bakonzi ezali lokola etonga ya bampate oyo ezangi mobateli ya mpate, soki elyaka yango te, ekobangisa yango!
  Sikawa baombo ya batomboki, mingi na bibundeli na lingenda, to na malamu koleka liseke, bazwaki bofuli. Tactique ya kobwaka mitano na moko ezalaki très efficace. Ezalaki pɛtɛɛ kokwea mpe konyata na nse ya makolo.
  - Kotika bango bakima te ! Kata makolo na yo! - Vedmakova agangaki na nzela ya amplificateur ya mongongo.
  Solntslava a piraté elongo na batu nionso. Ndenge misisa ya diva oyo ezalaki kosakana. Ezali mpamba te nde bato mingi bakanisaka ete mwasi ya nkanda aleki demo mabe. Na yango, akataki moko ya babundi na katikati, mpe mbeli na ye, na nzela ya inertie, ekataki zolo ya mokonzi oyo atɛlɛmaki nsima na ye. Bakonzi ya bikólo bamekaki kozongisa mwa makambo oyo ezalaki komonana lokola molɔngɔ, kasi bakufaki nokinoki. En plus, Sultanat asalaki nionso mpo soda abosana initiative nini ezalaki. Batomboki yango, na ngala na bango, na mayele mpenza bapusaki basoda ya Sultanate mosika na ba nsoso ya nsoso.
  - Kotika bango te bavanda na sélé ! - Solntslava agangaki.
  Passa abakisaki ete:
  - Moto contrôle ba chevaux.
  Yango esalisaki, ba nsoso ya nsɛlɛlɛ epasukaki na molɔngɔ mpe ebimisaki nsɔmɔ mosusu. Yango wana, lokola bayebaki te nini basengeli kosala, babundi mingi babandaki kokima. Kasi oyo ezali mpenza oyo Witcher mpe baombo bazalaki kozela. Etumba yango ekómaki makasi mpe ekómaki koboma bato mpe konyokola bango.
  Mobundi yango akangaki liso na ye ya mobali mpe abwakaki ba dagues misato:
  - Tokotika bango bakende te !
  Kokima ezali buzoba koleka kobangabanga! Mpo na koloba solo, basoda mingi bakufaka na etumba te, kasi ntango bazali kolanda bango!
  Bik, lokola mwana mobali moko ya mbangu mingi, apumbwaki na nkingo ya moko ya ba officiers mpe amataki likolo na ye:
  - Nzoka ya mbangu koleka!
  Dague esalaki na esika ya ba épingles, mpe mobola mobali amekaki kutu kobwaka yango te.
  Witcher, ntango amonaki likambo yango, agangaki ete:
  - Bitumba ezali lokola lisano ya domino, kaka domino oyo ebukani nde ekoki kosangisama lisusu te - mabele esimbaka !
  - Eloko te, mikuwa na ngai ezali bilenge mpe makasi! - Mwana mobali apumbwaki mpe akati na nkingo. Nsima na yango akómaki kutu mbangu.
  Witcher abɛtaki libaku likoló ya ebembe moko ezalaki na bibembe mingi oyo elalaki zingazinga, kasi diva yango akweyaki te, kasi apumbwaki likoló na yango. Na nsima, akataki na mipanga. Morale ya basoda oyo bazalaki kobunda na bango esilaki, mpe sikoyo mobundi yango akómaki mobomi. Ezalaki kutu na koyina makila. Witcher agangaki ete:
  - Na kombo ya lokumu ! Oyo akobwaka ebundeli na ye na nse akozala na bomoi! Bomitika, babundi ya Sultanat.
  Ezalaki na baoyo batosaki etinda, kasi mingi bakobaki kokima na kozanga elikya, mpe bamosusu bakweaki na mabolongo.
  Na ndakisa, babundi zomi ya nguya bamipesaki na Bik na mbala moko. Mbala mosusu bakanisaki ete ezali malamu koleka kotya nsuka na bango epai ya mwana. Mwana mobali yango agangaki ete:
  - Bokweya na elongi na yo !
  Babundi bakweyaki na nse. Bik atambolaki makolo ngulu na mokɔngɔ na bango, atako mwana yango azalaki na kilo moke, basoda bamilelaki mpo na kobanga. Na nsima, mwana mobali yango azwaki likanisi ya koyeba soki asengeli komilongola na banguna na ye oyo alongaki. Kasi na nsima abenganaki komekama ya mabe, mpo ete baombo balingi kotonga lisanga ya malamu koleka, mpe kozongela nzela ya bankolo na bango moko te.
  - Okeyi, vivre - milinga ya lola!
  Mokemoke etumba yango esilaki! Malgré on dirait que massacre ezali molayi. Ndoki akutanaki na mobundi moko ya mayele mingi. Nsima ya kobundisa ye na nsɔmɔ, nsukansuka alongolaki ye bibundeli, na nsima akamwisaki ye.
  - Tozali na mposa ya makambo oyo !
  Babwakaki minyama likoló na bamosusu kati na bango, kasi bamosusu batɛmɛlaki te. Etumba ezalaki pene ya kosila, kaka kokima mpe kolandalanda nde ebendaki. Witcherova ye moko akambaki kolandalanda mpe abomaki bato mingi, kasi akokaki te kobebisa limpinga mobimba kino na soda ya nsuka.
  Atako bongo, elenge mobundi yango, elongo na baombo bankama mingi oyo bazalaki komata na bampunda, azwaki ekateli ya kosala mobembo moko ya mpiko, elingi koloba kokanga mbala moko engumba yango, oyo ebongaki te mpo na komibatela.
  - Oyo ekozala mouvement ya makasi. Tokotika te bomengo elongolama, mpe oyo eleki ntina, tokokende mbangu na mapeka na biso.
  Ebele ya basoda ya basoda oyo balongaki balongaki naino kopumbwa likoló ya ba nsoso ya nsoso mpe bakendeki mbangu tii na porte.
  Bafungolaki mbala moko te, matata ebimaki. Ntango baporte ekita, Ndoki mpe bato na ye ya mpunda bapumbwaki libanda uta nsima ya zamba. Agangaki na kosaleláká aparɛyi ya mwana mobali yango:
  - Na kombo ya Sultan monene Erifef! Ba renforcements ya makasi ezali kokende mbangu epai na yo! Soki olingi kobatela engumba, tika babundi bazwa esika na bango na bifelo.
  Bakɛngɛli oyo bazalaki kolala mpɔngi bayebaki yango mbala moko te, mingimingi lokola Witcher amibwakaki elamba moko ya bozwi oyo ayibi na bibembe. Casque yango moko ezali na valeur, ezali kongenga lokola glace na moyi, bien, nani akoki koboya commandant noble boye.
  Mpe ba gentlemen, ba burgomaster, mpe ba nobles misusu, ya solo, balalaki te, "ba soigner" peuple na bango!
  Na mwa ngomba moko ezalaki na ndako moko kitoko ya mokonzi oyo ezalaki na makonzí mpe bikeko, oyo basangisaki na mitindo ya kala ya Loma mpe ya kala ya Ɛsti. Liboso na ye, ndenge ezalaka na momeseno na mboka oyo, ezali na ekeko monene ya Sultan Erifef, oyo liziba moko ezali kobima nsima ya monɔkɔ na ye. Na salle ya munene ezalaki makelele pe esengo, miziki ezalaki kobeta - fête ezalaki ngomba. Ba nobles nobles ya sultanat basalaki Sabantuy. Balataki togas ya ntalo mingi oyo batyá wolo, balalaki na ba oreillers ya kitoko ezalaki na bitunga ya basaani, vinyo mpe masanga ya makasi. Bankama ya miinda ezalaki kongɛnga na bamesa mpe na bifelo. Na estate mobimba mpe na ba colonnades, ebele ya baombo, baombo basi, baombo mibali mpe basoda ya ba gardiens oyo bazalaki kokɛngɛla ndako ya mokonzi bazalaki kongɛnga. Bato ya lokumu bamɛlaki mampa ya mampa. Mokonzi ya lokumu, Sheikh du Pustemorov, akangamaki na maboko ya ba hetaeras mibale ya bolumbu. Aninganaki mpe amilelaki lokola moto oyo azali na bilimu mabe, na nsuka amilongolaki mpe agangaki.
  -Mpe sikoyo ekomi tango ya kozala na bitumba ya ba gladiateurs. Mpe bongo kolɛmbisa, makila ezali te, mpe vinyo ezali mpo na molimo te.
  Bugle ebetaki mpe babengaki babundi na kati ya arena. Engebene momeseno, babundi oyo baleki pɛpɛlɛ mpe oyo baleki bilenge basengeli kobunda liboso. Kasi sheikh awutaki kozwa etuluku ya baombo oyo bazwaki formasyo, mpe alingaki kosangisa mitindo mibale ya kominanola: érotique mpe makila.
  Mɔtɔ ezalaki kopela na katikati ya Colosseum ya moke, ba torches oyo ebakisami na verre ezalaki kobimisa mwinda moko ya mwa kongenga na langi ya violet, mabanga ya pembe ezalaki kongenga, kopesaka estrade lolenge ya esengo. Moto ya liboso oyo akimaki mbangu na estrade ezalaki mwana mwasi moko ya misisa mpe ya mikemike oyo alataki mokaba ya mposo ya nyama. Lokola mosani ya gymnaste ya kelasi ya liboso, asalaki ba somersaults mibale mpe atambolaki na maboko na ye. Na nsima atɛlɛmaki liboso ya mokonzi, akangaki malili, akatisaki mopanga mpe dague na bibundeli ya ndenge wana oyo babengaki ye mirmillon. Atako mwana mwasi yango akokaki kobunda na momekano ya kitoko, ndenge loposo na ye mpe nsuki na ye ya langi ya motane ezali pɛtɛɛ, ya velour, asilaki kozala na cicatrice ya monene na elongi na ye. Mopoti-mbangu oyo alandaki mpe atambolaki na mabɔkɔ na ye. Mindoki na ye ezalaki trident mpe filet mokuse - retiaire. Lokola asalaki kotandama, atɛlɛmaki liboso ya monguna. Azalaki elenge mobali, pene na mwana mobali, naino azalaki na mandefu te na elongi ya boboto ya bana basi epesaki érotique moko ya sipesiale na action. Emonani lokola ete ba partenaires bayebani banda kala mpe bakangaki miso.
  - Oyo Caisca! Nakanisaki te ete tokokutana boye! - Mwana mobali alobaki na mawa.
  "Ozalaki mobali ya malamu, kasi sikoyo molimo na yo ekomemama na mɔ́tɔ ya liboso!" - Mwana mwasi ayanolaki na ndenge ya mabe.
  - Mpo na nini ozali motema mabe boye! Tozali kaka ba vierge, il faut to vivre! - Elenge mobali alobaki na elikia ya soni.
  - Oyo ekosalisa biso te ! Ata banzambe batyoli baombo!
  Formation na eteyelo ya gladiateur ezalaki makasi mpe ba cicatrices ezalaki komonana na nzoto ya bolumbu ya kongenga ya bilenge babundi.
  Ebele ya bato bakómaki na bomoi, ba paris esalemaki, makelele ya zamba elendisaki bilenge ba gladiateurs, oyo emonani polele ete balingaki kobunda te.
  Mwasi ya sheikh abimisi sac ya cuir.
  - Wolo ntuku mitano mpo na Kaiska! "Azalaki kongɛngisa mino na ye ya minene.
  - Tobanda ! Sheikh apesaki signal.
  Donc différents et en même temps kozala na ebele ya commun, ba guerriers ba sanganaki, ba mouvements na bango ezalaki rapide et chaotique. Ya liboso, mobundi oyo azalaki na trident amekaki kobwaka monyama, kasi azangaki mpe monguna na ye, oyo azalaki kopumbwa na ye na ndenge ya mabe, alongaki kokata ye na libumu na dague. Elenge mobali yango azongaki nsima mpe abɛtaki trident na ntolo, kasi akangaki kaka mwa moke loposo. Kasi, manœuvre na ye etindaki banguna bazonga sima. Atambolaki mpe amikitisi na monyama, kotika te ete mobundi oyo kala azalaki kolinga mingi apusana penepene na ye.
  - Bino mibali bozali ba zoba ! Yango elingi koloba ete bazali na ekateli ya kolonga! - Mwana mwasi alobaki na lolendo.
  - Abotamaki ndenge nini ? - Elenge mobali yango amonanaki lokola ayokaki soni.
  Na mbala moko retiarius oyo azalaki na trident asimbaki mabanga ya ntalo na loboko na ye mpe abwakaki yango na elongi na ye. Manœuvre yango ezalaki na effet, mwana mwasi akangaki miso, mpe na segɔnde wana mpenza, trident etɔbɔlaki abs na ye.
  Lokola azalaki koganga na mpasi, elenge gladiateur yango agangaki, kasi, atako bongo, alongaki kozindisa mbeli yango na lipeka na ye. Retiarius agangaki mpe abimisaki ebundeli na ye. Mopanga yango ezalaki kongɛnga lokola nkake, pene na kotɔbɔla nkingo na ye. Gladiateur azongaki nsima, bakataki ntolo na ye. Elenge mobali yango amilelaki mpo na mpasi mpe abwakaki trident na ye. Na nsima, monguna apumbwaki likoló na ye mpe abwakaki dague. Balançoire ezalaki mwa bolembu, mpe nsɔngɛ na yango etɔbɔlaki mosuni ya makolo. Retiarius agangaki mpe akweyaki, sima azwaki dague mpe amekaki kotelema, na ngonga wana mopanga ebɛtaki ye na nkingo. Lokola asilaki kobungisa makanisi, abɛtaki mbeli ya myrmillon na kati ya plexus solaire. Babalani oyo kala bazalaki kolinga (lokola Roméo mpe Juliet) bakweyaki na mabanga ya ntalo mpe bakufaki. Bayoki oyo balangwaki masanga basekaki mpe bazalaki koganga. Baombo misato ya molili na bilongi ya nse mpe mbanga oyo ebimaki bakimaki mbangu na esika ya masano batumbaki nzoto ya baoyo babungisaki, kasi bazwaki bonsomi ya molimo, na ebende ya mɔ́tɔ. Lokola bamindimisaki ete bakufi, bakangaki bango na mikuwa ya mokɔngɔ mpe babendaki bango longwa na estrade. Esika oyo makila ezalaki, ezipamaki na makala.
  -Bakokende kolia ba insectes. - Mwasi ya Sheikh Demeter abimisi mino ya mpunda. - Ezali mawa ete mikuwa ezali mike mingi, banyama bakotikala na nzala.
  - Misuni mpe kolamba ekozala te. Ezali mawa, solo, mwasi na mobali na bango bakokaki kozala ba athletes assez promettes! - Sheikh azali konguluma.
  - Na mbeto na yo ? - Diva atunaki na ndenge ya kotyola.
  - Mpo na nini te! Mwana mwasi yango azali kitoko, mpe mwana mobali yango akoki kozala ya yo. "Sheikh azalaki na makanisi ya kokende liboso mpenza, azalaki kondima ete mwasi akoki mpenza kosepelisa nzoto na ye ya mafutamafuta elongo na elenge moombo.
  - Petit mpe fragile ! Tozali na paire mosusu ya boye te? - Demeter atunaki.
  - Malheureusement, ezali te ! Totala ba jeunes shift oyo batindelaki biso depuis école voisin. - Sheikh azali kosɛka.
  - Mbala mosusu ekozala malamu kotika bango bakola ! Soki te tokoboma ba prisonniers na biso nionso. - Na mbalakaka, mwasi ya noble alakisaki mawa.
  - Sango ya botomboki ya baombo ezali esengo mingi mpe nalingi kosepela na yango na mobimba. - Moto ya lokumu aningisi libumu.
  - Sauf soki, ya solo, Etymon azui liboso na yo! - Mwana mwasi ya mafuta asɛngaki.
  - Nonentité ya boye ! Likambo ya malamu koleka, tosilisa ba gladiateurs nionso sikoyo mpe tolongola zoba spectacle. Boya na ba newbies! - Sheikh azali konguluma.
  - Oyo bazali mpenza ba newbies te. - Demeter alɛmbisaki mbɛbu na ye
  Gong ebɛti lisusu mpe bana mibali ya babundi bakimi na esika ya masano. Bazali komonana lokola bazali na mbula soki zomi na minei kino zomi na mitano, na mapeka mpe ntolo ya minene mpenza. Lokola babundi ya kala, asalaka ba somersaults mpe akimaka na maboko. Lokola basilaki kokima mbangu na estrade, balataki bibundeli, bakaskɛ, bibundeli ya ntolo, nguba mpe mipanga. Moko ezali na mbeli ya semba, nzokande mosusu ezali na mbeli ya kogumbama lokola sabre. Ba abs oyo eyemami ezali polele mpe ba cicatrices ezali komonana likolo na yango. Mwana mobali oyo atɛlɛmi na lobɔkɔ ya mobali asili kobikisa kokatama oyo ezali kopota mbangu na ntolo na ye na milɔngɔ misato.
  Loposo ezali na mafuta mingi mpe ezali kongɛnga.
  Mokambi ayebisi.
  -Ba combattants célèbres Fudoros na sabre courbe na Saflorov na mopanga droit basalaka na ring. Fudoros azali na bitumba motoba mpe Saflorov azali na sambo. Bato nyonso oyo bazalaki kowelana na bango babomamaki na esika yango to babɛtaki bango na mbeli na ekateli ya bato. Mokambi alakisaki mosapi na ye epai ya ebele ya bato. Ba oyo balingi ko parier ba bimi lisusu. Sheikh agangaki.
  - Mbongo ya wolo nkama moko mpo na Saflorov.
  Ba paris esilaki noki, ba nobles balapaki ndai. Bango mibale kutu babundaki. Moko asopaki kɔpɔ ya vinyo, mosusu abɛtaki ye na elongi na makolo ya mafuta. Ba hetaeras mpe bakɛngɛli bakendeki mbangu mpo na kokitisa bato oyo bazalaki na nkanda makasi. Mwasi ya sheikh, imperious, impudent, mafuta, agangaki:
  -Kokende liboso! Koboma!
  Ba gladiateurs basanganaki. Na mbala oyo, bazwaki ntango na bango, bazalaki komekana na makofi ya bokebi. Lokola mipanga ezalaki kokutana, mipanga ezalaki kongɛnga mwa moke, nguba ezalaki koningana. Public asepelaki mpenza te na bokebi oyo egangaki na kozanga bosepeli mpe mikuwa epumbwaki epai ya babundi. Sheikh abalusaki saani mpe akomaki kozipama na vinyo mpe na confiture. Na nsima, abwakaki nsoi mpe agangaki na nkanda.
  -Soki obundi te, nakosala ete bakangisa yo na nse. Ba "janissaries" ya sauvage pressant ebele bakimaki mbangu na podium, ba branding ba lances, ba démonstrar ba pokes na dos ouvert. Saflorov akendeki na offensive, a attaquer na kanda, abeta homologue na ye na genoux. Elenge yango azongaki nsima, kotindika mopanga na ye mwa moke na mopanzi, monguna na ye akatamaki na ntolo. Plaque moko oyo ekangamaki malamu te ekweaki na nse. Attaque oyo elandaki etikalaki elembo moko ya mozindo na loposo mpe makila ya minene esopanaki. Fudoros azongaki nsima, moko ya babundi ya nsuki abɛtaki ye na makolo. Mpe ntango mwana mobali yango akakatanaki, Saflorov abɛtaki kashɛ na ye na nkanda makasi na boye ete kotɛngatɛnga mpe akweyaki. Nsɔmɔ yango esalaki ete "kashɛ" yango epumbwa, mpe emonisaki motó moko ya mpɛmbɛ oyo ezalaki na libumu oyo evimbi na elongi. Saflorov atyaki mbeli yango na ntolo na ye oyo ezalaki kolɛmba na nsɔmɔ. Abwakaki miso na ngambo na "audience".
  Nazalaki kozela elembo moko. Ntango mingi bazali kokima mbangu na nsuki na bango, elimboli koboma, mpe ntango bazali kofinafina mabɔkɔ na bango na kati ya likwangola, elimboli koyokela bango mawa.
  Kasi, mawa etangamaki te na bilongi ya nkanda. Pene na bato nyonso, ata basi mpe bilenge, bazalaki kopumbwa na lobɔkɔ na bango likoló ya zolo na bango.
  -Liwa! Silisa ye!
  Mwasi ya sheikh agangaki na ndenge ya kotyola.
  - Akitaki na talo moke mingi. Pesá ngai yango mpo na butu moko.
  Saflorov akakatanaki, afinamaki mwa moke na ntolo ya bolumbu ya elenge oyo alongaki, mpe litangá ya makila ebimaki. Na nsima, na kozanga elikya, abwakaki mopanga.
  -Nakoki te! Azali moninga na ngai.
  Makɛlɛlɛ yango etɛlɛmaki na mbalakaka mpe kimya ya liwa ekómaki.
  -Nini! - Sheikh akomaki na kanda makasi. -Oboyi koboma baye balongi. Cage bango mibale, sima na yango ekozala na minyoko ya somo liboso ya eteyelo mobimba ya gladiateur.
  Babundi bakimaki mbangu epai ya Fudoros, basopaki mai na elongi na ye, mpe na nsima, mpo na kosalisa ye azonga na makanisi nokinoki, batumbaki litindi na ye ya mpamba na ebende ya mɔ́tɔ. Mwana mobali agangaki, apumbwaki mpe mbala moko ba laso mibale babwakaki ye na nkingo. Saflorov amekaki kotelemela, abundisaki mipanga zomi na mibale na mbala moko, bobangi epesaki ye makasi. Kasi moko ya bato oyo babɛtaki masasi abɛtaki ye na makolo na flèche. Poison yango ekangaki elenge mobali yango paralize, kasi ebomaki ye te. Lokola bakangisaki bango mibale, bakangamaki na kati ya cage. Saflorov abɛtamaki na mikuwa ya mokɔngɔ na lingenda ya mɔtɔ, loposo na ye ebandaki kobimisa milinga, mpe mwana mobali yango oyo azalaki na eksperiansi ayikaki mpiko nyonso na bankisi oyo bapesaki ye. Kasi emonani ete minyoko ya bana mibali mibale ya kozanga botosi ezongisamaki nsima mpo na kosala dessert.
  Mwasi ya sheikh azali kongɛnga:
  - Esengeli bazala mobali na ngai. Oyebi que nazalaka inventif.
  - Nayebi, kasi tala kaka, nakoki kozwa zuwa. Ba gars baza kitoko pe bakoki déjà kobala. - Sheikh abimisaki mino na ye.
  - Mingi mingi, bazali kutu na libala ! Après tout, wana nde ba esclaves ya makasi pe ya santé oyo basengeli ko multiplier! - Mwana mwasi ya mafuta akangaki miso.
  - Gladiateurs eza couleur ya bowumbu! Nalingaki nazwa bango mpe nanyokola basi na bango. - Sheikh azali kosɛka.
  - Tokosala yango! Par ailleurs, ba filles lisusu.
  Sikoyo basi basengelaki kobunda. Ba divas mibale ya ndambo bolumbu oyo balataki kaka bilamba ya loketo bakotaki na arena. Bakangamaki na minyɔlɔlɔ na nkingo mpe bakokaki kokabwana moko na mosusu te. Mindoki: ba dagues mibale na loboko moko na moko. Polele etumba ekozala brutal mpe molai mingi te. Mwana mwasi moko azalaki mpɛmbɛ, mosusu azalaki na nsuki moindo, bango nyonso mibale bazalaki na nsuki milai mpenza.
  -Na etumba! - akakeki mobulu.
  -Nakosala pari te! - Mwasi ya sheikh agangaki. - Oyo esi ekomi elembo ya mabe.
  Basi ya babola bayaki esika moko. Ezalaki kobangisa, moko na bango pene na mbala moko apasolaki libumu, mosusu azokaki na ntolo. Kokobaki komikata, bana basi babenganaki libanda na makolo, kopasola misuni na bango. Makila ezalaki koleka mingi mpe bakokaki kolongwa te mpe kokima. Nsukansuka, moko na bango, oyo akatamaki mobimba, akweyaki na mabɔlɔngɔ. Mwasi yango ya nsuki moindo asekaki, kolukaka kosilisa ye, kasi na nsima akutanaki na kobɛtama ya mayele mabe banda na nse tii na mokuwa ya mokɔngɔ. Lokola azalaki kolela, azalaki naino na likoki ya kobɛta moto oyo asalaki mabe na mokɔngɔ ya motó. Basi nyonso mibale ya kitoko, oyo bakatá biteni ya nzoto bakweyaki likoló ya mabanga, bapumbwaki mbala mingi mpe bakangamaki na malili. Ba "janissaries" ya shaggy bakimaki mbangu epai na bango mpe babɛtaki bango na ebende ya mɔ́tɔ. Bana basi ya bitumba bazalaki koningana te.
  -Encore, plus de paris moko esimbaki te. Bango mibale bakufi.
  Bato bayokaki mawa, atako komona bobomami yango yango moko ezali kosepelisa mingi. Kasi moto moko te alongi naino.
  Na likambo yango, kaka etumba ya sika nde ekokaki kobikisa likambo yango. Chauffage facile esili mpe ekomi tango ya ba affaires sérieux.
  Ba gladiateurs zomi na mitano oyo balataki bilamba ya langi ya orange oyo ezali na mabulu, oyo bazalaki na nsala misato ya moindo na ba slimes na bango, bakɔtaki mbangumbangu na esika ya masano. Bazalaki na bibundeli ya mipanga ya mikuse mpe ya kogumbama; na mabɔkɔ na bango bazalaki kosimba nguba mikemike ya karé oyo ezalaki na esika oyo etɛngamá, mitó na bango ebatelamaki na bakaskɛ oyo ezangi viser. Nsima ya etuluku yango babundi bazalaki kokima mbangu na bilamba ya motane makasi, oyo bazalaki mpe na mipanga mikuse kasi ya semba, na mwa nguba ya zingazinga mpe na minoko ya ebende oyo ezipaki lobɔkɔ ya mobali, oyo ebatelamaki na nguba te, mpe eloko oyo ebatelaki mabɔlɔngɔ oyo ezalaki kobatela makolo ya lobɔkɔ ya mwasi. Nsala ya vert oyo ezalaki na bakaskɛ oyo ezalaki kogumbama esilisaki elilingi yango.
  Lokola batɛlɛmaki na ngámbo mosusu, bafukamaki. Na mbala oyo, ba paris ezalaki mpo na mbongo ya minene mingi, mpe wolo ezalaki kosopana longwa na loboko na loboko.
  -Ekoki kozala te que bango nionso babomamaki! - Alobi mwasi ya sheikh. Moto moko akolonga mpenza!
  - Donc tia pari na yo, oyo eza bitumba ya suka. Bomoni, ekómi deja ntɔngɔntɔngɔ! - Sheikh oyo alembi alobaki na irritation.
  - Sima ekozala grave ! Drakema ya wolo nkóto moko likoló na oyo ya motane. - Mwasi ya mafuta apemamaki.
  - Mpo na nini likolo na bango ? - Mpo na nini bango ? - Moto ya lokumu azongelaki mbala mibale, akamwaki.
  - Po miso ezalaka mabe koleka !
  Mokambi agangaki likambo moko. Makɛlɛlɛ ya hystérique ya kelelo ebɛtaki. Ata ba torches ekangamaki, lokola nde eloko moko ekoti na miso ya ba monstres.
  Masolo, makɛlɛlɛ, kosɛka, mpe kolya bilei etikalaki: miso nyonso ezalaki kotala babundi. Etumba ya liboso ezalaki ya nsɔmɔ: na kati ya kimya oyo ezalaki kokanga matoi oyo ezalaki koyangela, kobɛtama ya mipanga na nguba eyokanaki makasi. Nsala, biteni ya bakaskɛ, biteni ya nguba oyo ebukanaki epumbwaki na esika ya masano, mpe ba gladiateurs oyo bazalaki na esengo mpe bazalaki kopema bazalaki kobɛtana fimbo nsima ya kobɛtama. Eumelaki miniti misato te banda etumba ebandaki, mpe makila esilaki kosopama: ba gladiateurs minei baninganaki mpo na mpasi, mpe babundi banyataki bango na nse ya makolo. Moko ya baye balalaki zingazinga asimbaki makolo ya molongani na ye mpe abalusaki makolo na ye. Apumbwaki na nse, akataki loboko na ye.
  Mwasi ya mokonzi oyo azalaki kotonda te, Demeter, abwakaki mokuwa moko oyo eswamaki na kati ya lopɛtɛ.
  - Ba rouges, soki olongi, nakopesa bino verre ya vin!
  Ndenge esalemaka mingi, le contraire esalemaki : combattant ya munene ya équipe oyo Demeter azalaki ko enraciner mpo na yango alongamaki. Mipanga misato etɔbɔlaki ntolo ya monene na mbala moko, mpe mokuwa moko oyo esalemaki na ntango malamu te etikalaki na lobɔkɔ ya mokambi oyo azalaki na chance te.
  Batali balandaki ba vicissitudes ya makila ya etumba na esengo mpe na tension. Bagangaki lokola etonga ya bangɔmbɛ oyo bazokaki. Bato ya lokumu ya mboka na nsɔmɔ nyonso, basilikaki, balendisaki babundi. Milɔngɔ́ ya ba gladiateurs ekitanaki, etumba ekabwanaki na bitumba bikeseni.
  Na ngonga oyo, ntango bato ya lokumu bazalaki kosepela mpe polele "goofed" ko lapping up makila, batomboki ya mpiko babomaki bakɛngɛli oyo balalaki mpɔngi. Pobedonostsev, elongo na mwa ndambo ya mibali ya mpiko, banyataki bakɛngɛli ya nzoto mpe azalaki moto ya liboso oyo akɔtaki na ndako ya mokonzi.
  Makɛlɛlɛ oyo eutaki na kopusana ya batomboki etindaki etumba ekatana. Bato minene, na kotɛngatɛnga, bamekaki kokamata mipanga na bango. Elenge mokambi ya batomboki agangaki na mongongo makasi:
  - Oyo nazali komona ! Bobomakana pona divertissement ya ba ndoki! Ba reptile oyo ezongisami na bomoi ezali ata na makoki ya kotombola mopanga te, libumu na bango ezali trop ya epekiseli. Soki ata na mwa ndambo ya lolendo etikali kati na yo, kata likambo oyo ya nsɔni.
  Emonanaki lokola ete ba gladiateurs bazalaki kozela mpenza likambo oyo: bakendeki mbangu epai ya etonga oyo ezalaki minene mingi.
  Baombo oyo bazalaki baombo bapumbwaki pembeni, balingaki te kokufa mpo na bankolo na bango oyo bayinaki, mpe bana mibali yango babandaki kutu kobwaka basaani mpe bilei epai ya bato ya lokumu.
  Demeter agangaki ete:
  - Boma bango nionso !
  Na nsima, kɔpɔ moko ya vinyo ya kristale ekweaki na motó na ye, mpe ebetaki ndumba yango.
  Witcher azalaki na nkanda. Akataki bana-mboka ya bozwi ya engumba, kokatakata misuni na bango.
  Ezalaki mpasi te, kasi ezalaki likambo ya nsɔni. Moninga ya Pass oyo azalaki ntango nyonso kobunda pembeni na ye. Bik azongaki nsima te, mpe ba gladiateurs bazongisaki mabe na bakɛngɛli na bango ya bolɔkɔ.
  Baombo ya molili batombolaki mokambi na nsinga, bagangaki:
  - Tozali ya biso moko ! Bazali baombo kaka lokola bino!
  - Bongo prouver yango na mopanga ! - Agangaki, mpe bougies oyo ezalaki na ba chandeliers ya Witcher"s ebandaki koningana.
  Sheikh amekaki kokima, kasi Bik abɛtaki ye libaku mpe asopaki mafuta ya nzoi na ntolo na ye:
  - Bon, ozali na mposa na yo wapi ? Assaisonnement te.
  Solntslava akataki mitó ya bato minene mibale na mbala moko na mbala moko, mpe anyataki mbanga ya moto ya misato na libɔlɔngɔ na ye. Kasi, ezalaki lisusu ata lokola etumba te, baombo bazalaki kaka kozongisa mabe. Batikali ya bakɛngɛli bakimaki, mpe bafɛti, ata na lolenge ya malamu koleka, ezalaki komonisa te limpinga ya basoda ya makasi. Babomamaki bango nyonso liboso ete Witcher akóma malili. Kaka sheikh mokonzi nde azalaki naino na bomoi, Bik azalaki kobenda suki na ye. Vedmakov abenganaki mwana mobali oyo azalaki na motema mabe:
  - Oyo azali moto ya lokumu. Ekoki kozala malamu mpo na biso!
  . MOKAPO No. 12. Ezali na ntina te.
  Ba Allemands bakobaki kobundisa Stalingrad. Emonanaki lokola ete etikalaki moke mpenza, kasi ezalaki mpasi mpenza mpo na koleka oyo ya nsuka. Ata kosalela mingi Sturmtigers esalisaki te. Atako kobebisama oyo babɔmbi ya jet ebimisaki ezalaki monene mpenza. Motindo mosusu ezalaki babɔmbi ya napalm.
  Bataillon ya bana basi ekómaki moke, kasi bato kitoko bazalaki kaka kobunda. Na mokolo ya 20 Ɔkɔtɔbɛ, mbula-mpɛmbɛ ebandaki kokwea, mpe bato ya kitoko nyonso bazalaki kaka makolo ngulu. Batikaka bilembo ya kitoko na elamba ya mbeto ya mpɛmbɛ.
  Bana basi kitoko bazalaki kobalubaluka mwa moke na kati ya mbula-mpɛmbɛ mpe bazalaki kokóma pɛto. Matryona, nsima ya kokanga Seryozhka, akokaki te kozwa esika mpo na ye moko. Ekozala malamu kobungisa mwana mobali ya mayele mpe kitoko boye. Mpe nini ezalaki kozela ye na boombo ya ba fascistes? Ya liboso minyoko, mpe na nsima etumbu ya liwa!
  Mwana mobali yango azalaki mpenza pene ya kozwama masasi, kasi asukaki na bisika oyo bazalaki kotimola mabanga ya ntalo. Lokola azalaki kosala ngonga zomi na motoba na mokolo, na bilei moke, fimbo ya mokɛngɛli ezalaki kozela Seryozhka.
  Na bosikisiki, mwana mobali azali déjà na esika ya kotimola mabanga, mpe asalaka kuna lokola mpunda. Kasi ezali molunge mingi na nse ya mabele koleka na likoló. Mpe babundi, mpo na kozala na malili te, batindami na makasi ete bápumbwa mpe kokima. Na bana basi babundaka. Tala tank ya nguya ya Nkosi eyei. Munduki na yango ezali na 150 mm, ezali malamu mingi mpe ezali na ntina mingi mpo na bitumba na engumba. Ba Fritz balingaka tank oyo, ezali tellement bien protégé na ba côtés différents.
  "Mouse" azali ko tambola mua sima. Motuka moko ya Allemagne oyo ezalaki na kilo nkama mibale ezalaki mpe na kanɔ́ ya 150 mm mpe ntuku nsambo na mitano. Donc mingi koleka pratique. Motángo ya mitrailleuse emati kino minei, mpe ezali pɛtɛɛ te kopusana penepene na char.
  Anyuta, Maria na Alla bazali koluka ko gouge mastodon esika moko. Bapusana penepene na ye na bokebi.
  Anyuta ayemba na molende:
  - Ndenge nini tozalaki kobika, kobunda, mpe kobanga liwa te... Yango wana banda sikoyo, ngai na yo tokobika! Mpe na bisika oyo etondi na minzoto, mpe na kimya ya ngomba, na etumba ya mbu mpe na mɔtɔ ya makasi! Mpe na mɔtɔ ya nkanda mpe ya nkanda makasi!
  "Mouse" ezalaki modification ya sika, na mitrailleuse motoba, mibale coaxial na ba barils, mpe minei oyo ebalukaka na ba charnières.
  Maria, oyo azalaki kopumbwapumbwa na kati ya mbula-mpɛmbɛ, alobaki na mongongo ya nse:
  - Tokotika ata moke te ! Na nsima, Yesu Nzambe-Aleki-Likoló azali elongo na biso!
  Mwana mwasi, kopusana penepene, abwakaki paquet ya explosif na caterpillar ya Soso. Makɛlɛlɛ makasi ezalaki na nse ya nguba mpe rouleau epasuka.
  Bana basi yango bagangaki na esengo ete:
  - Zua fasciste moko !
  Alla abalusaki loboko na ye mpe abwakaki grenade ya fragmentation na Fritz. Fasciste abwakama likolo na mbonge ya bopanzani, mpe elongo na ye, mitó ya basoda mibale ya moindo oyo bautaki na basoda ya bokonzi ya bakolonia epasolamaki.
  Kitoko ya nsuki motane abɛtaki piololo:
  - Pona Mboka-Mama na Staline!
  Anyuta abwaki lisusu forfait explosif... Mbala oyo elongaki boye te, ebetaki armure mpe e exploser na surface ya coquille ya acier.
  Mwana mwasi yango alobaki na nkanda ete:
  - Eh, nasali mobulu!
  Mpe azalaki koganga mpo na koluka eteni ya sika ya biloko oyo ekoki kopanzana oyo basalaki na ndako. Bitambi na ye ya zingazinga, oyo ezalaki motane mpo na malili, ezalaki kongɛnga. Mwana mwasi moko oyo azalaki pene na bolumbu atambolaki na kati ya neige, mwa moke kozanga elengi. Kasi tokoki kokanga motema. Lisusu, ntango babɛti babɔmbi, mbula-mpɛmbɛ enyangwa.
  Anyuta ayemba kutu boye:
  - Nayebi ete malili ekosila kala mingi te, .
  Ebale ekoleka mbangu na mongongo makasi...
  Mpe bazali déjà kokima na kati ya ba puddles - .
  Ba filles ya makolo ngulu!
  Mwana mwasi yango abɛti masasi, mpe Arabe oyo autaki na basoda ya bokonzi ya bakolonia akwei. Bameki ya banguna kosala na bituluku mikemike ememaka na ba pertes ya makasi.
  Canon mokuse ya Soso ebeti lisusu fragmentation. Ba obuse ezali kopanzana esika moko boye na kati ya milinga. Na ba pauses ebele...
  Ba Allemands ba presque kozua Stalingrad... Etikali muke mingi. Kasi yango ezali mpenza oyo ezali kopekisa Wehrmacht esalela babɔmbi minene mpe minduki ya kilo. Ba Fritz batikaki bapaya bakende liboso, oyo bayokelaki bango mawa te.
  Maria abetaki mondoki na ye. Mosoda ya mosala ya fasciste akweyaki mpe abalukaki likoló ya mabanga ya bitika.
  Mwana mwasi yango azalaki kopakola mabele na ye ya mpamba na mabɛ́lɛ ya motane. Bango nionso bazali ba guerriers guerriers - bazali ko sauter zinga zinga na pantalon na bango ya se. Kasi ezali na ba hits presque te na bango. Apparemment nudité quelque part surtout ebatelaka ba beautés. Lokola bazali na likoki ya kobika na lifelo ya ndenge wana!
  Alla aningisi mosangani ya neige mpe bosoto mpe abeti lisusu masasi. Ebɛtaki mobundi moko ya moindo kaka na liso. Mwasi ya mayele, okoki koloba eloko te.
  Bana basi misato bapusani lisusu na Soso. Ezali mpasi mpo na kokɔta na motuka oyo ezali na bibundeli ya minene ndenge wana na ngámbo nyonso. Kasi babundi yango batondi na elikya. Soki okoki kotɔbɔla libenga yango moko te, boye mpo na nini te kopasola molangi.
  Alla, kobwaka ba clods ya bosoto na makolo na ye ya mpamba, ayemba:
  - Solo na biso, bosolo na biso... Lokola kongenga ya moi! Lobi na biso ekozala kongenga, bibale ekosopana uta na bangomba!
  Banda kala, babundi ya basi bazali na bibundeli ya ba MP-44 oyo bakangaki. Mitrailleuse yango ezalaka na esika molai ya etumba. Ba beautés na confiance bazo tirer. Ba noirs bazo tomber lisusu. Babimisaki maziba ya makila motane.
  Maria, oyo azalaki kobɛta masasi, na mondoki mpe mitrailleuse oyo bakangaki na mapeka na ye, ayemba:
  - Araignée insidious a aiguiser sting na yango, .
  Mpe amɛlaka makila ya bulɛɛ, ya Russie oyo euti na Russie!
  Pona monguna na ye, nionso ekoki te pe akoboma,
  Nani azali na bolingo mpo na Russie!
  Bolingo mpo na Russie!
  Mwana mwasi yango atindaki lisasi epai ya "mokɛngɛli" ya ndenge na ndenge oyo azalaki kobima na mabulu. Kitoko yango asekaki, elongi na ye, atako elɛmbisamaki, ebatelaki kitoko mpe kitoko na yango.
  En général, ba filles nionso ya bataillon na bango bazalaka kitoko. Na ndakisa, awa ezali na Séraphime ya Tatar. Tata na ye azali Tatar, kasi mama na ye azali moto ya Biélorussie, mpe na nsuki na ye oyo Serapima azwaki langi ya blé oyo eteli. Lisusu mwana mwasi kitoko, makolo ngulu mpe pene na bolumbu. Mpe azali kobɛta masasi na mitrailleuse oyo bakangaki na mbala mokuse. Mpe ba fascistes ya basoda mosusu bazali kopumbwa epai na ye.
  Serafima azali kobɛta masasi na bosikisiki mpenza. Maria ya nsuki ya wolo alalaki pembeni na ye. Bana basi nyonso mibale babɛtaka masasi mpe bayembaka.
  - Mboka-mama! - Maria abandaki...
  - Na mampinga ! - Akobaki, abɛtaki Séraphime masasi.
  Maria akomaki na Twitter ete:
  - Oyo...
  Kobeta masasi mpe kobɛta bato ya langi, Serapima ayebisaki ete:
  - Makonzí mibale !
  Maria, azali kosɛka, akomaki na Twitter:
  - Na ntina ya...
  Seraphima abetaki masasi mpe abakisaki ete:
  - Nini...
  Maria, lokola akataki mitano, akobaki:
  - Ezali kosimba!
  Seraphima, kobɛta masasi, kopesa mbote:
  - Planɛti!
  Maria, masasi, akomaki na Twitter:
  - Ntolo...
  Seraphima, kobɛta masasi, kobɛtabɛta:
  - Tokobatela...
  Maria abukaki motó ya fasciste mpe alobaki boye:
  - Biso yo....
  Séraphime akataki Banazi na masasi mpe abɛtaki mongongo:
  - Mboka moko!
  Maria, kotinda masasi oyo etalisami malamu, akomaki na Twitter:
  - Bato nyonso....
  Seraphima, oyo azalaki kobɛta masasi na bosikisiki mingi, abakisaki ete:
  - Bato!
  Maria, kobwaka nsuki na ye ya wolo ya bosoto uta na elongi na ye, ayemba:
  - Rath...
  Lisasi ya Seraphim, mpe masasi ya kotinda, ebimisaki:
  - Ya yo...
  Maria, kobɛtáká fasciste na zolo, akobaki:
  - Molunge!
  Mwasi ya Tatar ya langi ya motane, oyo azalaki kotinda masasi, akobaki:
  - Mapata ya...
  Maria, oyo azalaki kobɛta masasi na bosikisiki, abakisaki ete:
  - Malili!
  Seraphima asɛkaki mpe agangaki:
  - Bon mpe...
  Maria abɛtaki masasi na bosikisiki mpe agangaki:
  - Moi!
  Seraphima, azalaki kobɛta masasi na ndenge ya kopasuka, azalaki kosɛka:
  - Ezali molunge !
  Maria akobaki na koseka:
  - Automatique ya...
  Seraphima, lokola nde azali kotambwisa mɔtɔ, agangaki ete:
  - Nater...
  Maria abakisaki masasi oyo ezwaki mokano malamu:
  - Lipeka...
  Seraphima abakisaki na koseka:
  - Epai ya soda !
  Maria ayemba na molende, azalaki kobɛta masasi:
  - Nakotimola...
  Serafima, oyo azali kotambwisa masasi ya ba combattants, abakisi:
  - Lilita....
  Maria, nsima ya kokweisa Afrika, akobaki:
  - Na monguna !
  Bana basi yango basilisaki masasi. Mpe atindamaki na makasi ete akima nokinoki mpo na komibomba. Kopesa biloko na ngambo mosusu ya Volga ezali mpasi mingi. Kobwaka babɔmbi mpe kobwaka ba bombardements ntango nyonso. Tala kompanyi moko ya renforcement oyo ezali kosala mobembo na masuwa longwa na ngámbo mosusu.
  Maziba ya mai mpe ya biloko oyo ebebi ebimi zingazinga ya bamasuwa. Basoda ya mopɛpɛ makasi bazali konguluma na likoló. Ba Focke-Wulfs bazali kopumbwa na kati. Mpe babwakaka babɔmbi likoló na bango.
  Masuwa mingi ekabwanaki. Basoda ya Union soviétique bazindi na mai mpe bakufi.
  Masasi ya artillerie ya monguna ezali déjà trop dense.
  Ata na butu libota ya Fritzes babombaka biloko nyonso na nse ya mɔtɔ. Mpe ba bombe na bango ya plongée ezali kokende mbangu zingazinga. Na kati na yango nkoko Yu-87. Atako ba avions jet esi ekoti na production.
  Tala Yak-9 ya Union soviétique oyo eyebani mingi. Abundaka na mpɛpɔ ya Allemagne ME-309. Agilité, vitesse na ba armes esanganaki. Allemand azali koluka kolonga machine soviétique na passe ya liboso. Kasi alongi te. Yak, na ngala na yango, esalaka makasi mpo na kozonga nsima, kasi Nazi akimi mpo na mbangu na yango makasi.
  Allemand moko ya mbangu koleka, na bibundeli ya makasi koleka, contre Russe oyo akoki kosala manœuvre mingi. Kasi kopumbwa nokinoki ezali kokoba. Fasciste asalelaka ba points sambo ya masasi contre sambo, mpe abeti motuka ya Union soviétique. Abungisi mbangu mpe abandi kokweya.
  Milulu ya milinga ebimaka na kati. Na moteur ezozika...
  Etumba oyo ezali nini! Ezali mpasi mpo na kotɛmɛla motuka oyo ezali na nguya mingi na bibundeli lokola ME-309, oyo bisika nsambo ya kobɛta masasi efutaka kilo oyo eleki mpe oyo ekoki kosala manœuvre ya mabe.
  Vitesse makasi epesaka fasciste nzela ya kokima na plongée, mpe liboso ya mpɛpɔ ya bitumba ya Allemagne ezali na bibundeli malamu.
  Anyuta azali lisusu koluka kobebisa Soso. Mwana mwasi yango azali kotya bomoi na ye na likama. Azali déjà nionso ko gratter likolo, ko tambola bolumbu na ba fortifications. Kitoko nyonso ezipami na ba rayures mpe ba rayures. Kasi na nsima, abwaki grenade oyo bakangi yango na kati ya pakɛ oyo ekoki kopanzana. Abɛtami kutu na mondoki oyo epanzani na mitrailleuse. Kokatakata lipeka ya kitoko.
  Kasi ensemble explosif ebɛtaki na tonneau ya canon ya 150 mm. Mpe Allemand asi azwi mbeba monene. Na mpasi mingi, motuka yango elongwe na esika na yango mpe ezongaka na mbangu na esika oyo basoda na yango bazalaki mpo na kolɛmbisa bampota na yango.
  Ba Focke-Wulfs mpe ba TA-152 ebele emonanaka na lola. Babandi kobɛta masasi na bisika oyo Union soviétique ezali. Mobali mibale ya mituka ya sika HE-183, ya jet ya kobundisa, ebimaki mpe. Ba vultures yango ezalaki kokóma na mbangu ya kilomɛtrɛ nkama mwambe na ngonga moko mpe ezalaki pene na kozanga likoki ya kobɛta yango.
  Bana basi bazongiseli ba Allemands masasi. Ezali ntango nyonso na libaku ya kokanga monguna, atako libateli makasi ya mpɛpɔ ya kobundisa na masasi ya mabele.
  Anyuta na Alla bazuaki Luftfaust oyo bakangaki. Oyo ezali ebundeli oyo ezali na minduki libwa oyo ezali na boyokani te na milimɛtrɛ ntuku mibale oyo ezali na recoil te.
  Okoki kobɛta masasi lokola nde euti na mwa mondoki ya moke oyo ebundisaka mpɛpɔ.
  Mpe babundi bazali kolakisa monguna. Ba presser malamu ebandeli... Ba beautés nionso mibale bapemaki makolo na bango ya pamba na bitika, koyokaka recoil ya malamu.
  Focke-Wulf moko oyo ezali na ba canons ya mopepe motoba ebandi komela likaya - libumu na yango epasolami.
  Bana basi yango bazali konguluma na molende:
  - Puck! Puck! Mokano!
  Bampɛpɔ mosusu ya Allemagne ebandi kosala zingazinga likoló ya mitó ya bana basi yango. Bato kitoko yango bazali kopumbwapumbwa na banzela oyo ezali na nse ya mabele, bazali kokima bafusée ya Focke-Wulf.
  Anyuta ayokaki kongenga na litindi na ye oyo ekómaki mabe. Mwana mwasi yango alobaki na mongongo:
  - Oh moto ya lifelo!
  Makolo ya mwana mwasi yango ezipamaki na bampota mpe ezalaki kosala mpasi makasi. Nalingaki kobɛta eloko moko ya malili.
  Mpe na likoló ba ruptures ezali kokoba. Neige ezali kosɛka na milinga, bitika epasolami. Ba Allemands batondisi bisika yango na mɔtɔ, kasi yango esalaka malamu mingi te. Babundi babombamaki lokola ba soso na mabulu. Tika bango moko ba repasser.
  Alla alobaki na mongongo ya nse na litoi ya Anyuta:
  - Nakanisi ete kala mingi te ba nazis bakosila na suka na vapeur. Bazali na makasi mingi, kasi na Stalingrad bazali na libaku te ya kobaluka!
  Mwana mwasi ya langi ya motane ayanolaki na lolendo nyonso ete:
  - Tozali awa lokola ba Spartans nkama misato ! Tobengana ba forces ennemis supérieures!
  Alla ya nsuki motane asekaki mpe akangaki miso na mwana mwasi ya molongani na ye:
  - Mpe okoki ko contourner biso te !
  Ntango bana basi yango bakómaki na mai, raid esilaki. Basoda ya sika ya makolo ya moindo babimaki. Bamataki liboso, mpe bana basi basengelaki kobɛta masasi, kotinda monguna atimola zolo na ye na mabele.
  Ba Lions na ba Tigres bakendeki lisusu na bitumba. Ba Allemands bamekaki kofina basoda ya Union soviétique na ba chars ya kilo. Mbala na mbala, mbula ya ba obuse ezalaki kobɛta. "Tigre" oyo azalaki plus vulnérable amekaki kokabwana te na ba formations na yango. Ba mortiers mpe ezalaki kobɛtabɛta.
  Bana basi yango babɛtaki masasi na ba Allemands mpe na ba mercenaires na bango. Abetaki ba opposants libanda. Alla na Anyuta babetaki masasi mibale mibale. Bilongi ya banguna ebimaki mpe efandaki. Na nsima, couche ya sika ya banguna oyo bazali kokende liboso.
  Bana basi bazalaki koyemba na ntango ya etumba.
  Alla abandaki, kobɛta masasi:
  - Liboso...
  Anyuta, kobɛta masasi, akobaki:
  - Na yo...
  Alla abetaki mpe abakisaki ete:
  - Légion ya...
  Anyuta, nsima ya kokata misato kati na bango, asɛngaki:
  - Banguna...
  Allah a couler ba opposants, a blurted out:
  - Bango....
  Anyuta, nsima ya kopumbwa ndambo ya motó ya Arab"s, akobaki:
  - Balingi...
  Alla, konyata monguna, akobaki:
  - Yo...
  Anyuta, azali kobɛta masasi, azali kosɛka na nkanda:
  - Komikitisa...
  Alla, lokola atɔbɔlaki mokuwa ya motó ya Arabe, agangaki:
  - Koboma...
  Anyuta, oyo azalaki kokoba kobɛta nsuki, abɛtaki nsɛtɛ:
  - Maloba ya ntina...
  Alla, lokola nde azali kobɛta masasi, abɛtaki piololo:
  - Kobanga te...
  Anyuta, lokola abetaki lisasi ya sikisiki, agangaki:
  - Monguna...
  Alla, azalaki kobɛta masasi lokola mobɛti-mbanzi, akobaki:
  - Bayonette ya...
  Anyuta, oyo azalaki kobɛta masasi lisusu, agangaki ete:
  - Kokoka...
  Alla, kozanga kotika kobɛta masasi, asɛngaki:
  - Bokasi...
  Anyuta, oyo azalaki kobɛta masasi na nkanda makasi, agangaki, kosembola moninga na ye:
  - Mpiko...
  Alla, na esengo makasi, lokola abɛtaki masasi na mitó ya bato ya Afrika, agangaki:
  - Makasi...
  Anyuta, oyo azalaki kopumbwa na masasi, abɛtaki ye:
  - Komata...
  Alla, koningana na ba boucles na ye ya motane, akobaki:
  - Na banguna...
  Anyuta, kobeta Arabe na libumu, alobi:
  - Semba...
  Alla, kobetaka masasi na ba calibres nionso, agangaki:
  - Koboma...
  Bana basi yango bapemaki mwa moke. Mpe nsima ya kobɛta masasi mwa moke lisusu, bagangaki ete:
  - Biso toza ba chevaliers ya munduki ya sniper, mongongo ya koboma ezali clair !
  Vague ya ba soldats coloniaux oyo bazalaki kokende liboso ekita mua moke. Banazi bamemaki lisusu ba chars na bango liboso. "Tigres"-2 babimaki na ba muzzles na bango ya milayi mpe babetaki ba obuse na nionso oyo ba réussir ko remarquer.
  "Tiger"-2 ezalaki na forme ya tourelle originale mpe ba plaques ya blindage inclinées na ba côtés. Yango esalaki ete azala mwa makasi koleka. Babundi baponaki lisusu banzela ya ba chars lokola cible na bango. Fasciste asengelaki kozala na bomoi lokola mbisi na kati ya poêle.
  Anyuta abwakaki ensemble explosif, a crusher rouleau ya liboso ya Tiger-2 mpe ayemba:
  - Nakutanaki na yo na likabo... Ya solo nalakisaki esika moko na kati ya sanduku ya ebembe!
  Alla asɛngaki, na esengo nyonso kobwaka pakɛ moko monene oyo ezalaki kopanzana epai ya fasciste:
  - Kasi Pasaran!
  Mpe uta na bopanzani, monoko molai ya char ya Allemagne ebalukaki. Mpe Tigre Royal abandaki kozonga nsima. Lisusu, fasciste azokaki makasi. Alla azwaki yango mpe agangaki, kobwaka eteni ya verre na misapi na ye ya makolo ya mpamba:
  - Okozala na kati ya sanduku ya chêne !
  Vitre yango epumbwaki mbala moko na zolo ya Mondele moko, moko ya basoda ya Allemagne oyo bazalaki na bokonzi ya bakolonia.
  Anyuta akangaki miso na molongani na ye mpe ayemba:
  - Nakozindisa motó na ngai na kati ya molangi oyo! Nakozindisa bato nyonso!
  Alla abetaki mondoki moko oyo epasukaki na mitrailleuse. Ba Allemands babundisaki bango lisusu. Mwana mwasi yango asɛngaki ete:
  - Tokoki kosala nionso ! Mpe tokolonga!
  Anyuta abetaki mondoki na ye mpe alobaki ete:
  - Elonga monene ezali kozela ! Tika ba koko na biso bazala na nkembo!
  Alla asalaki somersault mpe abalukaki, kobalukaka lokola nzete ya Noele. Mwana mwasi yango ayembaki kokanga miso:
  - Mister succès, ozo kende wapi... Mister succès - ba fascistes basekaka...
  Ba chars ya Allemagne, kozanga kobikisa ba obuse, ebakisaki mɔ́tɔ na yango. Basopaki makabo na bango oyo ezalaki kopanzana. Mpe bapusanaki penepene na bisika ya Union soviétique, kolukaka kokima ba espaces.
  Anyuta, kosalelaka nsinga, ndenge Seryozhka oyo akangami ateyaki bango, abendaki mine moko ya kilo. "Nkosi" a tambola malembe malembe vers ba positions soviétiques. Munduki na yango ya 150mm ezalaki kobwakela ba obuse mbala na mbala. Bana basi yango bazalaki kosɛka mpe kokanga miso.
  Anyuta ayembaki boye:
  - Ba Allemands-pilipili, ba fascistes-nazis... Suka ya pacifiste ezali kozela bino!
  Alla amonisaki na kosɛka ete:
  - Pacifisme... Ezali kutu buzoba kolobela pacifisme tango tozali kolobela ba nazis!
  Anyuta abeta Arabe moko ya garde colonial na pont ya zolo na lisasi ya bien viser mpe a chirpe:
  - Mpe bazali bibɔsɔnɔ na makanisi... Mpe na makambo ya basoda bazali makasi boye te! Mosika te tokolongola yango mobimba na elongi ya planɛti Mabelé!
  Alla apesaki lisusu kopasuka, apangusa ntolo na ye ya mpamba na mabanga mpe ayemba:
  - Nazali chevalier russe na mabolongo ya ba sauvages... Nako balabala banguna ya Père na elongi ya Mabele!
  Kitoko yango ya nsuki motane akangaki miso, abwakaki miso na likoló. " Cadres ", ba avions ya ba artilleres ya Allemagne, ezalaki kobaluka kuna.
  "Nkosi" ya Allemagne azalaki komata mbala na mbala, kokangama na mopɛpɛ. Mpe mondoki na ye ezalaki ntango nyonso kobɛtabɛta nsoi.
  Anyuta, azalaki kotambolisa mine moko na nse ya nsɛlɛlɛ ya tank moko ya Allemagne, alobaki na mongongo ya nse:
  - Mpo na Seryozhka....
  Moto ya Allemagne atɛlɛmaki mpe abetaki lisusu masasi. Buku yango epanzanaki nsima ya bana basi yango.
  Anyuta a vérifiaki:
  - Ba coquillages ya miliki, oyo azali na cerveau ya bébé !
  "Nkosi" atelemaki mwa ntango. Mbala mosusu bato ya Allemagne oyo bazalaki na eksperiansi ya masuwa bayokaki likama oyo ezalaki liboso, to mbala mosusu balingaki kosalela biloko na bango ya etumba. Kasi "Nkosi" atɛlɛmaki mwa ntango mpe abwakaki ba coquillages ya koboma.
  Anyuta alobaki ete char ya Allemagne ezali na mondoki ya liboso mpe ebetaka masasi mbala mingi koleka KV-2. Mpe yango, ya solo, esalaka ete motuka oyo ezala likama mingi koleka. Anyuta amikatisaki mpe asɛngaki:
  - Tika ete bato mabe bakende na lifelo!
  Alla masasi fasciste na plexus solaire mpe agangaki:
  - Elonga na biso ezali inévitable ! Mpe makambo nyonso ekosuka malamu!
  Anyuta mpe akataki Turc mpe ayemba:
  - Atako, emonani lokola ete bomoi ekokatama kala mingi te ntango mpasi ekobeta na liseke na yango ya moindo... Bampunda ezali konguluma mpe makila ezali kosopana lokola ebale, mpe lisusu mabele elimwa na nse ya makolo na yo!
  Alla, lokola abomaki Iranien, abakisi boye:
  - Mais mabele pe eza na gardien na yango... Pe entre ba stars etandami epayi na ye... Ba fils de sauvegarde invisibles pona ko exilier Hitler na Kolyma!
  Bana basi, bazalaki kobɛta masasi, bayembaki na mongongo moko:
  - Tobuka Adolf, ekosala ye pasi ! Nandimi ete tokolonga fascisme! Mpe na Russie na biso, Masiya akobima, Nkolo ya bato ya bikolo nyonso!
  Mpe babundi bakobaki kobɛta masasi. Kasi basoda ya banguna oyo batambolaka na makolo balalaki mpe babandaki kobɛta masasi mpe kobwaka ba grenades. Bibele ya ba fascistes bamekaki koboma bana basi yango milinga na mɔ́tɔ ya mortier. Mpe kobwaka ba grenades ebele.
  Alla alobaki na filozofi ete:
  - Na mituya okoki kolonga maponami, na mayele okoki kolonga maponami kozanga bitumba!
  Anyuta asɛkaki mpe alobaki boye:
  - Bitumba ezali esika oyo qualité ebetaka quantité, maponami, en règle générale, ezali le contraire mpe oyo ezali anecdote !
  Babundi bazongaki nsima mwa moke ba grenades mpe biteni na yango ezalaki kokweya mingi. Alla asimbaki kutu likabo oyo babwakaki na makolo mpe abwakaki yango nsima. Grenade yango epumbwaki mpe ebɛtaki Banazi na bakaskɛ na bango. Na ndenge epanzani...
  Ezalaki lokola nde liboke mosusu epanzanaki esika moko boye.
  Alla alobaki na filozofi ete:
  - Chance ezali esengo ya mibale, succès ezali ya misato, kasi mayele ya liboso!
  Anyuta asɛkaki mpe akɔtaki na likambo yango:
  - Chance ezali mbano ya mpiko, kasi mpo na bozangi bokengi te !
  Alla abetaki liso ya Moyindo moko oyo autaki na mampinga ya ba colons mpe abɛtaki ye mongongo:
  - Oyo azali na chance, molimo na ye eyemba !
  Anyuta asekaki mpe alobaki ete:
  - Ezali malamu tango ozali na chance, elakisi Nzambe akobikisa yo!
  Ba filles bazuaki mua esprit. Sima "Lion" allemand pourtant akendeki liboso mpe e exploser na mine. Nzoku yango ekendeki mbangu likoló ya eloko moko oyo ezalaki kopanzana mpe epasolamaki.
  "Nkosi" oyo azokaki abalukaki mpe atɛlɛmaki... Babundi basepelaki mpe bayembaki na likoló ya mimpululu na bango:
  - Nkosi azali ebɔsɔnɔ na makanisi, tigre nde liziba ya mikakatano ya ndenge na ndenge... Ezali na eloko moko te oyo ezali kosepelisa na mokili koleka moto!
  Anyuta abetaki molongo molai, kaka ntango mampinga ya bapaya etombolaki mpo na mopɛpɛ makasi mpe eyembaki:
  Tozali na ba fusées na ba avions, .
  Esprit russe oyo eleki makasi na mokili...
  Ba pilotes ya malamu bazali na timon - .
  Monguna akonyatama na mputulu mpe akobukana!
  "Nkosi" emonani lokola ebebi makasi. Akangamaki na malili, kobwakelaki mwa ba coquillages mosusu.
  "Panther" moko ya agile ebimaki. Kasi, abangaki kokɔta na mozindo na bisika oyo basoda ya Union soviétique bazalaki, mpe abandaki kobɛta masasi. Ba coquillages ezalaki kobɛta piololo likoló ya mitó ya bana basi yango. Mpe babukaki bitika mpe mɔtɔ.
  Anyuta abongisaki grenade mpo na kobwaka, amibongisaki mpo na kokanga ngonga oyo char ya fasciste epusanaki penepene na ntaka oyo ekoki kozwama. Kasi "Panther" mpe azali zoba te. Ba Allemands babetaki masasi, kotiaka ba obuse na motindo ya dame, kolukaka kozanga ata eteni moko ya mabele te. Mpe bazalaki mpenza kobimisa libanga nyonso ya mikemike.
  Alla, oyo azalaki komibɛtabɛta na ntolo na ye oyo ezalaki mpamba, alobaki boye:
  - Tactiques ya ba Krauts ezali na faute... Bako réaliser mingi boye ?
  Anyuta alobaki na mayele nyonso ete:
  - Nsoso ebɛtaka mbuma na mbala moko, kasi ekómaka kilo nokinoki koleka ngulu, oyo emelaka biteni minene!
  Panther ebetaki masasi koleka ntuku mwambe mpe, lokola esilaki kolekisa masasi na yango, ebalukaki mpe ezongaki na libulu na yango. Na esika na yango mastodon ya sika, Sturmtiger, ebimaki. Masini yango ezipaki molangi na yango ya monene na kapo. Emonani ete na lolenge yango, bazali kotya motema mpo na komibikisa.
  "Sturmtiger" abeta masasi na ba positions ya ba troupes soviétiques na mosika. Fusée moko ebɛtaki nkake. Mabele etombolaki, mpe liziba moko ya mɔ́tɔ esopaki bitunga ya mɔ́tɔ.
  Bana basi yango babikaki na mpasi te, bazipamaki mpenza na mputulu. Anyuta akamwaki kutu mwa moke. Mwana mwasi yango amimonaki na mbalakaka ete azali komata na mpunda. Mpe ete azali kokamba etuluku moko ya bato oyo babundisaki basoda ya Tatar. Mpe elongo na babundi na ye batambolaka na bampunda. Ba Mongoles-Tatars, oyo bazali na likoki te ya koyika mpiko na kobɛtama, bazongi nsima mpe bakufaka na bankóto na nse ya makolo.
  Anyuta aningisi mipanga mibale mpe akati banguna na ye. Kasi emonaneli ekatanaki na mbalakaka.
  Alla abɛtaki molongani na ye mbata na matama, aningisi ye, alobaki ete:
  - Bon, ezali bongo! Sikoyo tika kolala zingazinga!
  Anyuta ayanolaki na nkanda ete:
  - Napemaki te, kasi nabundaki !
  Mwana mwasi yango apumbwaki na nkanda mpe abwakaki grenade. Likabo yango epumbwaki mpe ebɛtaki na molangi ya tank moko ya Lev. Lokola ebebaki, motuka yango ekangamaki na sanduku na yango ya kilo.
  Anyuta agangaki na likoló ya mimpululu na ye:
  - Nazali chevalier ya Rus'!
  Alla abetamaki na mondoki na ye ya mitrailleuse mpe agangaki:
  - Mwana mobali ayanolaki, kokanga miso, .
  Nalingi kosalela Mosantu Rus'...
  Tika mbu ya makila esopana, .
  Kasi Nzambe akokoka kobikisa biso!
  Anyuta akweyaki na bitika na libumu mpe ntolo na ye ya mpamba. Kaka na ntango oyo ebongi, wana bankama ya mitrailleuse oyo ezalaki kopasuka ezalaki kongɛnga likoló ya motó na ye. Mwana mwasi yango abimisaki monoko na ye mpe alobaki ete:
  - Foulée ya ba soldats courageux eza sauveur de vie pona ba généraux abstrues !
  Alla andimaki ete:
  - Soldat aza courageux, général azo calculer, ennemi aza na mayele mabe, succès eyaka kaka na courage ya mayele !
  Bana basi bafungolaki lisusu masasi mpe ba chirper na solidarité:
  Ba escadrons likolo na ye
  Koganga na bomoko
  Adolf azali zoba makasi - .
  Milona Sodoma!
  "Nkosi" mosusu ya blindé ebimaki. Basoda mibale bakimaki ye, soki totali bilongi na bango ya molili, bazalaki Baarabe. Bamekaki kotya monyololo na nsinga mpo na kobenda char oyo ekendeki liboso longwa na esika ya etumba.
  Alla na Anyuta babetaki masasi, na mbala moko babomaki ba techniciens. Babundi bayembaki ete:
  - Komibebisa te pe sunga camarade nayo, sunga ba misusu ba bima na moto !
  Bato misato ya moindo babimaki. Bakendeki mbangu na monyololo mbangu lokola bakokaki, kasi bana basi bazwaki mpe masasi. Lisusu, Anyuta abetaki mondoki, kofinafina mbwa yango na misapi na ye ya makolo mpamba.
  Mpe alongaki kobɛta batɛmɛli na ye na bosikisiki ya kokamwa, lokola bosikisiki ya Robin Hood.
  Alla alobaki boye:
  - Marque ezali te oyo abetaka na malonga, kasi oyo azali kozanga na échec !
  Anyuta abwakaki grenade na makolo mpamba mpe asɛkaki:
  - Moto oyo azali na bosikisiki mingi oyo azali na vision ya dague akoki kozanga, kasi ezali inpardonable mpo na esprit pointue kozanga cible !
  Grenade yango ebɛtaki mortier mpe ebandaki kopanzana, mpe epanzanaki ba mines.
  Ɛɛ, Stalingrad ezalaki pɛtɛɛ te mpo na bato ya Allemagne. Bazui citadelle moko ya somo ya liwa na kati!
  . MOKAPO No. 13.
  Na mokolo ya 3 Novɛmbɛ, basoda ya Allemagne bazingaki Tikhvin, mpe bitumba ebimaki na engumba yango moko. Armée rouge ezongaki sima malembe malembe. Mingi ya engumba Baku esi ezwami, basoda ya Union soviétique bazali kozonga sima na péninsule. Yerevan ezali naino kosimba na mpasi. Stalingrad ekómi pene na kobebisama.
  Kasi atako bongo, Staline apesaki mitindo ete bátika engumba yango te. Bitumba ebimaki mpe mpo na Astrakhan. Ba Krauts bazali mpe koluka kokende liboso na engumba oyo. Ba approches nionso ezali ko bombarder makasi mpe ba infrastructures ezali kobebisama.
  Hiver ezali kopusana... Mpe nzela ya etumba ezali kokoma moke mpe moke kokanisama. Kasi emonani ete Stalingrad ekoki kosimbama te. Bopesi biloko na ngambo mosusu ya Volga ezali kopekisa mpo na bokeli ya zɛlo mpe bombe monene.
  Na mokolo ya 4 Novɛmbɛ, bato ntuku libwa likoló na monkama ya Tikhvin esilaki kozwama. Mpe ba Allemands bapusanaki penepene na teritware ya Finlande. Basoda ya Union soviétique, lokola babebisaki mingi, bakokaki te kosangisa mampinga oyo ekoki mpo na kopekisa banguna.
  Ba Finnois mpe basoda ya Suède oyo bazalaki bana-popi babundisaki mpe likita yango. Basalelaki nguya ya ntina mingi.
  Na mokolo ya 5 Novɛmbɛ, lisangá ya Allemagne mpe basoda ya Finlande mpe ya Scandinavie basanganaki. Na ndenge yango, bakangamaki lopɛtɛ moko ya mibale zingazinga ya Leningrad. Elonga ya sika, ya monene mpo na Troisième Reich.
  Le 6 novembre, bitumba ezalaki kaka na secteur ya nord. Banazi bakómisaki nzela yango monene. Ezalela ekómi mpasi mingi mpenza. Na Tikhvin, bitika ya nsuka ya botɛmɛli ezalaki kozika. Ba Allemands babetaki ba missiles ballistiques na Yérevan. Masolo misato ebimisamaki. Esalaki kobebisama monene mpe bato bakufaki. Kasi eloko moko te ebukanaki nsukansuka.
  Engumba Astrakhan ekatamaki na mabele na teritware mosusu ya Union soviétique. Situation emati makasi. Masuwa ya sika ya bitumba ya Allemagne mpe ya Grande-Bretagne ebetaki masasi na Murmansk. Commandant ya garnison mpe ba officiers mingi bakufaki na tango ya ba bombardements.
  Ekómaki lisusu mabe koleka.
  Mpe na mokolo ya 7 Novɛmbɛ, Banazi bakɔtaki na Volkhov mpe nsukansuka basilisaki botɛmɛli ya basoda ya Union soviétique na Tikhvin. Na yango, bokeseni oyo ezalaki na Leningrad ekómaki makasi mpenza. Emonanaki polele ete engumba yango ekobika mpenza te soki bazingami.
  Na mokolo ya 8 Novɛmbɛ, nsukansuka, komekama oyo bato bazelaki banda kala ya char Lev-2 esalemaki. Motuka yango ezalaki na ndenge oyo babongisaki yango. Moteur, transmission mpe boîte de vitesses ezalaki na esika moko na liboso, mpe compartiment ya bitumba ezalaki na sima.
  Na milende ya makasi, ba Allemands, na litambwisi ya Porsche, basalaki motuka mpo na anniversaire ya putsch.
  Ya solo, grâce na silhouette ya se, tout en gardant armement mpe armure ya Lion, kilo ya motuka ekitisami na tonnes ntuku motoba, na moteur ya puissance 1200 chevaux. Ba tests ya combat elakisaki que résultat ezalaki tank oyo endimami mobimba. Ezali mpenza oyo osengeli na yango!
  Kosangisa bizaleli ya malamu ya kotambwisa motuka mpe ya bibundeli.
  Nzokande, Fuhrer asepelaki na likambo yango te. Asengaki ete bibundeli ya mipanzi mpe ya nsima ekóma makasi, mpe lisusu kotya kanɔ́ ya 88 mm na bolai ya molangi ya 100 EL.
  Motuka mosusu oyo bamekaki ezalaki E-100. Nzokande, char oyo emonanaki ete ezalaki kilo mingi: tɔni 140, kasi ezalaki na libateli malamu mpenza na ba angles nyonso mpe na bibundeli ya Soso. En général, série "E" elakaki kokoma ya elaka ya koleka ndelo. Emonani ete bato ya Allemagne babebisaki ntango te.
  Réservoir Bars oyo ezalaki na moteur ya puissance 1000 chevaux elakisama mpe nzokande, emonanaki lokola ete motuka yango ebatelamaki malamu te mpo na Hitler.
  Mitindo ndenge na ndenge ya mpɛpɔ elakisama mpe na mokolo ya kokanisa mokolo yango. Surtout, ba avions ya attaque na ba modifications ya ME-262. Mpe lisusu TA-183. Parade mobimba ya technologie.
  Ata mpe ba lance- gaz ya makasi, ezali na makoki ya kobuka bingumba mpe bamboka mobimba.
  Kutu, awa, balakisaki bibongiseli ya makasi mpenza ya kobebisa.
  "Panther"-2 elekaki mpe mimekano, ezalaki na kilo ya tɔni ntuku mitano, ezalaki na bibundeli ya liboso ya milimɛtrɛ 150 na angle, mpe kanɔ́ "Royal Tiger". Bibundeli ya mopanzi ezalaki ya milimɛtrɛ 82, oyo ezalaki na nse. char ya ndenge wana ebongi mingi to moke na Hitler, mpamba te ekokaki koyika mpiko na ntuku misato na minei na etumba ya penepene.
  Mingimingi, Banazi bazalaki kosukola ndako ya banyama.
  Ba tests ya ba combattants Gotha capable ya kozua vitesse ya kilomètres nkoto moko na nkama moko na heure esalemaki mpe.
  Na mokuse, batiki mikaba na bango ekende.
  Na mokolo ya 9 Novɛmbɛ, Volkhov akweyaki. Situation ekomi na climax na yango. Mpe lisusu ba chars soviétiques emekaki ko contre-attaque.
  Gringeta akangamaki na malili pene na mondoki. Churchill 2 atɛlɛmaki liboso ya mituka ya Union soviétique mpe abwakaki masasi.
  Mwana mwasi ya Lord Jane azalaki kotanga ba hits. Ba chars ya Union soviétique ekitisaki mbangu ntango ekɔtaki na libulu yango. Mpe ba menagerie ya Allemagne e profitaki na likambo yango.
  Nicoletta azwaki yango mpe ayemba:
  - Mobundi ya Angleterre abangaka liwa te, .
  Na nse ya lola oyo etondi na minzoto, liwa ekomema biso te!
  Akobunda na mpiko mpo na nkosi oyo azali na motole, .
  Nako charger mitrailleuse ya makasi!
  Malanya aningisi motó mpo na komonisa ete:
  - Oyo ezali kitoko mingi! Mpe toko charger pe!
  Mondoki yango esalaki na molende mpenza. Ba coquillages ezalaki kongenga lokola ba allumettes oyo ezalaki kotika ba contours na mopepe. Ɛɛ, ezalaki na mwa bana basi oyo bazalaki na makasi. Mpe oyo eleki ntina ezali ya sikisiki.
  Gringeta aningisi motó mpe atindaki libenga moko na nse ya tourelle ntuku misato na minei. Azalaki konguluma:
  - Oyo ezali liwa ! Akoya epai ya banguna na ngai! Mpe nayebi banda sikoyo, azali kozela banguna oyo bazali na moustache!
  Nicoletta alobaki na mwa kosɛka:
  - Ba niama nionso bafukamaki na oyo ya moustache... Po oyo ya malédiction a échoué !
  Gringeta asekaki lisusu mpe abetaki masasi, kosɛka:
  - Projectile na ngai nde ezali na bosikisiki mingi. Tokokóma mpenza kuna!
  Nicoletta atombolaki mosapi na ye ya index mpe alobaki boye:
  - Bang, bang - ebɛtaki te! Lapin ya langi ya motane akendeki na mbangu!
  Gringeta, kobɛta masasi, ayemba:
  Moto nyonso aponaka mpo na ye moko
  Mwasi, lingomba, nzela...
  Mpo na kosalela zabolo to mosakoli, .
  Moto nyonso aponaka mpo na ye moko!
  Jane aningisi motó mpe aboyaki ete:
  - Na ntembe te na ndenge wana te ! Ntuku libwa na libwa likoló na monkama ya kondima ya moto etalelaka kobotama, kasi na boyebi te. Awa tozali ya Lingomba ya Anglican... Kasi soki otali yango, na moboko nini? Oyo nde boponi na biso?
  Gringeta asɛkaki mpe alobaki boye:
  - Ngai moko nazalaki na libota ya bandimi, kasi sikoyo nazali kolinga mingi koboya kondima Nzambe!
  Nicoletta asekaki mpe abimisaki monoko na ye.
  - Athéisme... Oyo ezali intéressant!
  Malanya alobaki na filozofi ete:
  - Mpe mosika ndenge moko na makambo nyonso ! Ntango Nzambe azali te mpe nguya oyo eleki nguya ya bato te, boye lingomba nyonso ezali lokuta!
  Gringeta aningisi motó, na bolingi na ye nyonso kondimisáká ete:
  - Ezali lokola ba communistes ! Bazwaki likanisi ete mangomba nyonso ezali kaka makanisi ya bato. Mpe batongaki liteya moko likoló na likambo oyo!
  Malanya akangaki mbɛbu na ye na ntembe nyonso:
  - Mpe nini ezali kozela bango sima ya liwa ?
  Gringeta asɛkaki na ndenge ya kolya misuni. Abetaki obuse, akataki coque ya char mosusu ya Union soviétique mpe ayanolaki ete:
  - Okoki koya na ebele awa... Ata lisekwa ya bakufi na ba pouvoirs ya science!
  Malanya akundwelaki, kosɛka ete:
  - Natangi buku moko oyo elobeli mokili ya mikolo ekoya. Empire spatial eza déjà kuna. Liwa, bobange, maladi ezali te. Mpe ya solo nzala... Ya solo, mingi ya bato bazali na mosala te, kasi ekoki mpo na moto nyonso.
  Na ndakisa, bapesaka mituka ofele. Mpe ezali na bamasini ya elektroniki oyo na lisalisi na yango basololaka na mokili mobimba.
  Nicoletta alobaki na mozindo mpenza:
  - Bokoli ezali kokola noki. Tala ba tanks oyo... Ndenge ba avancé pe bakomi plus avancé. Atako bongo, Churchill-2 ekoki kokokana te na Matilda.
  Malanya andimaki ete:
  - Oui, ba tanks e avancé... Oyo eza chic!
  Etumba mosusu ya ba chars ya Union soviétique esilaki, mpe bopemi esalemaki.
  Na mokolo ya 10 mpe 11 Novɛmbɛ, basoda ya Allemagne basalaki mwa misala mikemike ya kobundisa, bakataki ba coins na nɔrdi.
  Basoda ya Union soviétique bamekaki kobundisa na nɔrdi ya Stalingrad, kasi balongaki mingi te. Bandako ya nsuka na engumba esilaki kokangama. Ebebisamaki na ntango moko, kino na mabele. Kasi mpo na sikoyo Staline apesaki mitindo ete bákangama tii na nsuka.
  Engumba ya Baku ekómi pene na kozwama. Kasi mabulu ya petrole ezali kozika mpe bitumba ebimi kati na bango. Ba Allemands bazali kobwaka ba bombe ntango nyonso.
  Bitumba na Astrakhan ezali na sommet na yango...
  Na mokolo ya 12 Novɛmbɛ, ba Turcs babandaki kobundisa Yérevan. Bazongisaki mobulu yango nsima. Ba Ottomans babungisamaki. Kasi babɛtaki lisusu masasi. Le 13 novembre, ba Allemands bazuaki ba quartiers ya suka ya Baku - kosakolaka bokangami ya engumba eye. Kaka na péninsule, bitumba ezalaki kaka koleka, mpe likoló ezalaki moindo na mabulu oyo ezalaki kopela mɔtɔ.
  Na mokolo ya 14 Novɛmbɛ, Banazi babandaki kobundisa Murmansk. Basalelaki artillerie mpe aviation...
  Stalingrad ezalaki na mɔ́tɔ, kasi mampinga ya Union soviétique oyo epesamaki mosusu epesaki nzela ya kokangama naino. Atako kaka na mopanzi ya engumba, mpe na ntalo ya ba pertes minene.
  Ntango bazalaki kobundisa Murmansk, etuluku monene ya bamasuwa ya bitumba esanganaki, mpe bamasuwa oyo ememaka baaviɔ ekómaki mpe. Engumba yango efinamaki lokola rouleau ya plasma. Mpe babwakaki babɔmbi mpe babɛtaki babɔmbi.
  Na mokolo ya 15 Novɛmbɛ, basoda ya fasciste babandaki kotambola, babundisaki engumba yango, libongo kaka moko oyo ezalaki na zɛlo te na Mbu ya Arctique. "Ba soso" esanganaki na bitumba, mpe ata char "Rat," oyo Banazi balingaki komeka na misala.
  Kasi, "Rat" ezalaki mwa kopesa mawa. Akendeki liboso na ebandeli, mpe na nsima akangamaki na kati ya mbula-mpɛmbɛ oyo ezalaki kopumbwapumbwa. Mpe atɛlɛmaki na libándá ya engumba. Ba Allemands bazalaki mpenza pene te mpo na etumba yango. Kasi ba bombardements etikalaki te. Na mokolo ya 16 Novɛmbɛ, Banazi basilisaki mpenza mosala ya kopɛtola mabulu ya petrole oyo ezalaki kozika. Kasi eteni moko ya péninsule ezalaki na nzela te mpo na bango, mpo na mɔ́tɔ oyo ekómaki tii na likoló ya nsambo.
  Na mokolo ya 17 Novɛmbɛ, Banazi bazwaki etape ya nsuka ya delta ya Volga, mpe na ndenge yango bakangaki Astrakhan malamumalamu. Baku ekatamaka banda kala.
  Yerevan mpe ekɔtaki na mopɛpɛ makasi. Engumba yango ezali likoló ya ngomba, ebongi mpenza mpo na komibatela, kasi ezali mpasi mpo na kobɛta yango na mopɛpɛ makasi, mingimingi na ba chars.
  Na mokolo ya 18 Novɛmbɛ, basoda ya Union soviétique bamekaki lisusu makasi ya libateli ya Banazi na nɔrdi ya Stalingrad. Yango elɛmbisaki mpasi mpo na oyo etikalaki na mbula na masuwa Volga, kasi esɛngaki bábungisa mingi.
  Na mokolo ya 19 novembre, ba Allemands batelemisaki assaut na Murmansk mpo na ba pertes makasi.
  Na yango, Fuhrer oyo azalaki na bilimu mabe akokaki te kopasola ebele ya biteni yango na esika na ye. Mikano ya Banazi ya kosilisa URSS liboso ete eleko ya malili esila te.
  Likambo ya mabe koleka, Japon etelemisaki etumba na yango mpo na malili mpe kobungisa bato mingi. Eloko kaka moko ezali que ba samurai bamatisaki production ya ba ntuku misato na minei na bango moko mpe bapesaki licence ya ba Panthers. Mpe bakoki kobimisa mikakatano na eleko ya molunge oyo ekoya.
  Na mokolo ya 20 Novɛmbɛ, basoda ya Allemagne babomaki ndambo ya mɔtɔ mpe balongolaki eteni monene ya péninsule.
  Na mokolo ya 21 Novɛmbɛ, basoda ya Union soviétique babundisaki lisusu basoda ya Allemagne mpe bakɔtaki kutu na bakilomɛtrɛ mingi na nɔrdi ya Stalingrad. Banazi basengelaki kolɛmbisa etumba na bango mpe koluka kozongisa bisika na bango.
  Ba combats, ndenge balobaka na ba cas ya boye, ezali kaka na niveau ya frack!
  Na mokolo ya 22 Novɛmbɛ, Banazi balukaki kokende liboso na etúká ya Turkménistan. Mpe nsima ya kotambola kilomɛtrɛ zomi, batɛlɛmisaki bango. Kasi na mokolo ya 23 Novɛmbɛ, lokola bamemaki ba brigades ya Shah"s na etumba, bakendeki lisusu liboso. Makambo yango ekómi makasi mpenza na etúká ya Azia ya ntei.
  Le 24 novembre, ba changements ya minene esalemaki te na ba fronts...
  Na mokolo ya 25 Novɛmbɛ, Banazi babandaki lisusu kobundisa Murmansk. Ba unité ya sika ebwakama na etumba. Kasi ezali naino na ntina mingi te.
  Le 26 novembre ekomi - mibu zomi na moko wuto maponami ya Reichstag, sima na yango Hitler aponamaki Chancelier ya Reich.
  Mpo na mbala ya liboso, batyaki char ya sika koleka E-100 na liboso.
  Yango ezalaki momeseno ya etumba mpo na masini ya ndenge wana.
  Tank yango ezalaki komonana molai mpenza, pene na kokóma patatalu. Monoko molai ya kanɔ́ ya 128 mm ebimaki na kati na yango. Mpe bibundeli ya liboso ezali na angle ya degré ntuku minei na mitano. Mpe ye moko azali kobalusama uta na mipanzi.
  Réservoir E-100 etambolaki grâce na moteur ya sika ya puissance 1.500 chevaux, noki koleka Mouse. Mpe ba obuse ebalukaki mosika na ye.
  Mpe na kati ya motuka babimaki bato minei ya esengo Magda, Christina, Gerda mpe Charlotte.
  Bana basi babotaki bana mpo na Fuhrer, mpe batikaki bango na nse ya bokengeli ya ba gardiens spéciaux ya SS.
  Mpe bautaki kokóma na liboso. Ba filles baza très drôle. Bazalaki kozanga bitumba. Mpe awa ezali kaka libaku ya komimonisa. Tózwa, na nsuka, na nɔrdi oyo ya Sévastopol.
  Mpe kotya bokonzi ya Reich ya Misato na Mbu ya Arctique. Etumba ekoki mpenza kobendama ntango boni? Mpe minei bakanisaka: mbala mosusu elongo na bango ata eloko moko ekoki kobongwana?
  Ezali na malili mingi te pene na Murmansk - Gulf Stream epesaka isolation. Bana basi bazali na ezalela ya kobunda. Moko na moko abotaki babalani - mwana mobali mpe mwana mwasi! Na yango, okoki kosepela.
  Magda ná Christina bazalaki kokangama zingazinga ya mindoki. Tank ezali ya sika mpe etambwisami na pete mpenza. Ebatelami uta na mipanzi na 120 mm ya bibundeli oyo ebalusami, bakisa mpe 50 mm mosusu ya nguba. Donc okoki ko beta motuka na ba angles nionso te.
  Bana basi yango babɛtaki piololo nzembo moko. Bazali koyoka monene na motema.
  Gerda alobaki na mwa kosɛka na mbɛbu na ye ya ambre:
  - Sikoyo ngai na Hitler tozali na bana ya commun. Tozali bato ya libota ya mokonzi!
  Charlotte asɛkaki ntango azalaki koloba ete:
  - Mpe ezali kaka na ba zéro liboso !
  Tank "E"-100 epusanaki penepene na ba positions soviétiques. Biloko nyonso oyo ezalaki zingazinga ebebisamaki mingi na boye ete masasi oyo eutaki na basoviétiques ezalaka mingi te, mpe mbala mingi eutaka na mindoki ya pɛpɛlɛ.
  Magda a viser canon ya 128mm mpe abeta masasi na magpie soviétique. Fille blonde ya mafuta ya nzoi ayemba:
  - Nazali tigres, pe naza na sourire... Pe tigre mabe apasolaki batu nionso !
  Ba soviétiques ntuku minei na mitano bazongaki sima, ba soldats Russies ebele babomamaki.
  Magda agangaki lokola mbwa:
  - Naza superman, méthode na ngai eza simple... Nako mordre mokila ya baye basalaka na laine! Mpe na nsima mwana mwasi yango abandaki kosɛka. Bon, kaka lokola nzambe-mwasi ya fou.
  Bana basi ya ndumba ya Hitler baningisaki tank. Mpe bango moko bapumbwaki na motuka moko oyo ezalaki na bibundeli oyo etɛngamá.
  Kasi na nsima, babundi babalolaki motuka na bango. Charlotte, kitoko oyo ya nsuki ya langi ya kwivre, akoyemba:
  - Clack, cliquez, cliquez... Ebale ebalukaka! Basoda ya Nazi oyo batambolaka na mpunda balyaki zelo nyonso!
  Mpe nsima na yango, Charlotte azalaki koseka makasi mpenza... Abandaki kutu kolobaloba na mino. Mpe lisusu tanki ebalukaki. Ba Allemands babukaki lopango ya nsinga ya nsinga. Masini yango, oyo ezalaki na bonene ya Tyrannosaurus rex, ezalaki konguluma na ndenge ya mabe. Mpe babundi basɛkaki na bilongi na bango ya kitoko mpe oyo elyaka misuni.
  Bana basi yango bamemaki mpe babotaki bana epai ya Adolf Hitler. Et oyo déjà elobi eloko moko. Ba vixens kitoko, mais en même temps ba monstres morales. Awa banyataki soda moko ya Union soviétique oyo akweyaki na nse ya ba roues. Mpe bafinaki kanɔ́ ya milimɛtrɛ 76 na mabele. Tokendeki na motuka na yango. Bibende yango ekómaki patatalu. Ba guerriers ba lakisaki aérobatique ya figure. Emonanaki lokola ete ba coquillages yango ezalaki na likama te koleka pois oyo mwana moke aningisaka na mongongo makasi. Munduki oyo elandaki oyo E-100 e plat ezalaki ya 85 mm.
  Magda asɛkaki:
  - Mpe tozali konyata ba Russes lokola ba nsoso !
  Christina asembolaki moninga na ye ete:
  - Mingi lokola ba ours! Mpe urse ezali nyama monene!
  Red Charlotte abakisaki, kobimisáká mino na ye:
  - Na mino!
  Ba chars ya Allemagne ekendeki na nzela na yango na ba lignes ya défense ya engumba. Basoda ya Union soviétique babundaki na motó makasi mpenza. Bato nyonso bazwaki bibundeli. Ata bana mibali ya mbula zomi babundaki na kati ya basoda. Bana basi mpe bazalaki ebele. Bato nyonso oyo bafandi kuna bayanganaki, kasi bibundeli ekokaki te. Elombe ya bato mingi ezalaki komonana na makambo nyonso. Ba pionniers, kosalelaka ba explosifs oyo basalaki na ndako to bituluku ya ba grenades, bapusanaki penepene na ba chars nazis mpe bamibwakaki na se ya ba piste - kokufa mpo na Mboka na bango ya Mama.
  Tank E-100 ezwaki mbeba mingi. Moko ya bana mibali yango alongaki koleka na kati ya mine moko ya kilo. Ye moko akufaki, kasi abebisaki motuka moko ya Allemagne. Rouleau yango epasuka mpe ndambo ya nyamankɛkɛ yango epumbwaki. Motuka monene ekitisaki mbangu. Na nsima, mwa basoda babwakaki bituluku ya ba grenades, mpe babukaki banzela ya minene.
  E-100, lokola elekaki ligne ya liboso, ebungisaki mobilité na yango.
  Gerda abwakaki mitrailleuse motoba mpe apelisaki yango ntango basoda ya Union soviétique balukaki kobundisa yango. Ebele ya bato ya Russie mpe bamonisi ya bato mosusu ya Russie bakweaki, masasi ya mitrailleuse etɔbɔlaki bango. Nzokande, basoda ya Union soviétique bakimaki mbangu liboso. Babwakaki ba grenades mpe bakufaki. Biteni mosusu ekómaki na E-100, kasi mitrailleuse esalaki malamu. Et malédiction Gerda aza tellement précis. Mpe masasi na ye ekendaka pene na mpamba te.
  Na ba soldats ya Russie bazali kokufa...
  Christina abeta masasi na kanɔ́ ya 75 mm oyo ezalaki kobɛta nokinoki, ba obuse ya kokatakata, mpe abeta na mitrailleuse coaxial. Nyama ya nsuki motane, oyo ezalaki kopasola basoda ya Union soviétique na masasi, agangaki:
  - Nazali momemi ya liwa... Satana ye moko azali ndeko na ngai ya nsuki motane!
  Magda alobaki na nsɔni nyonso ete:
  - Bon, kosala bongo te. Satana azali monguna ya Nzambe mpe azali condamné na lac ya moto!
  Christina abɛtaki makolo mpamba na ebende mpe agangaki:
  - Ezali boni mpo na laki ya moto ? Suki na ngai ezali lokola mɔtɔ!
  Gerda amonisaki na kosɛka ete:
  - Fuhrer ye moko ako limbisa biso masumu nionso... Plus précisément, concept moko ya masumu ezali essentiellement dépassé?
  Magda atombolaki mapeka:
  - Olingi koloba que concept ya lisumu esili...
  Gerda afungolaki lisusu mitrailleuse, kopekisa contre-attaque ya kozanga elikya ya basoda ya Russie. Masasi ebomaki bango lokola makabo oyo euti na lifelo. E-100 na modification oyo ezali très fortement protégé. Mitrailleuse soki mwambe, mibale coaxial na ba canons, mpe oyo etikali ezalaki contrôlé na ba charnières. Mpe babɛtaki makasi mpenza.
  Gerda agangaki na kosɛka:
  - Lisumu, oyo ezali moboko ya bozali ya Troisième Reich ! Lingomba na biso ezali solo kondima ya banyama!
  Christina ya nsuki motane, oyo azalaki kobɛta masasi na kanɔ́ mpe koboma basoda ya Russie, ayembaki:
  - Nyama na ngai ya bolingo mpe ya boboto... Nalingaka mino na yo, ndimela ngai! Nyama na ngai ya lifelo mpe ya mino!
  Moko ya mindoki ya Union soviétique oyo ezalaki kobundisa mpɛpɔ elongaki lisusu kobɛta ba rouleaux mpe kobuka yango. Nsukansuka, E-100 etɛlɛmaki. Kasi, Magda apesaki etumbu na mondoki oyo ezalaki kosilikisa mpo na kobundisa mpɛpɔ na kozipaka yango na charge moko ya makasi. Bon, banzela yango ebukanaki.
  Gerda akangaki miso, abengaki remorqueur mpe atunaki:
  - Benda biso libanda, svp! Tozali kokufa! Ba piste ebukani!
  Eyano eyaki mbala moko:
  - Ekozala na remorqueur !
  Christina ayemba na mwa kosɛka:
  - Oyo ezali déplacement ! Banguna babimi!
  Magda abeta masasi na mondoki, oyo basoda ya Russie bazalaki koluka kobimisa mpo na masasi directe. Ebukaki molangi yango mpe epalanganisaki basoda ya Union soviétique na bisika ndenge na ndenge. Moko ya basoda apasuka na katikati mpe azalaki kobunda na mpasi.
  Moklisto ya langi ya motane akatisaki ye moko mpe atombolaki miso na ye na lola mpe abondelaki:
  - Limbisa ngai, Nkolo! Mpo na lisumu mpe koboma moto na bolingi te!
  Christina asɛkaki mpe alobaki boye:
  - Te, okoki kosala bongo te ! Esengeli ozala solide lokola libanga! Zala libanga mpo na biso!
  Magda ayanolaki na elikya nyonso ete:
  - Libanga ezali kaka moko - Yesu Klisto!
  Zabolo ya nsuki motane agangaki:
  - Yesu azalaki pacifiste ! Mpe kondima mpe profession na biso ezali bitumba!
  Bazwaki char E-100 na remorque mpe babendaki yango epai ya ba positions ya Allemagne. Gerda alobaki na kosɛka ya mokonzi-mwasi ya neige:
  - Ba rouleaux ezali eteni oyo ezali na likama mingi na réservoir. Mpe tosengeli kobundisa likambo oyo!
  Charlotte aningisi motó na ye.
  - Okoki kozipa ba rouleaux mobimba na ba boucliers te. Yango ekoki kosalema te, mpamba te mwa banzela ekozala kaka polele!
  Magda apesaki likanisi ete:
  - Ezali boni soki tosali ba rouleaux mike pe ezangi palette ?
  Zabolo ya nsuki motane asekaki mpe alakisaki mino ya mayaka:
  - Ndenge nini kopesa bango mbangu mingi ?
  Magda apangusamaki na makolo na ye ya mpamba na ebende mpe apesaki likanisi ete:
  - Ezali boni soki tosaleli ba moteurs électriques ?
  Charlotte abendaki libumu na ye mpe abalusaki nkingo na ye:
  - Option possible... Mpe ba tanks ekozika moke!
  Magda alobaki na mai ya miso ete:
  - Tango tokokoma na lifelo, ekozika pe ekopela lokola ba torches !
  Zabolo ya nsuki motane agangaki:
  - Bon, donc... Mpe ba anzelu bakelami na milinga ya kongenga ! Tozala ba ange!
  Christina azwaki yango mpe ayemba na ndenge ya kokanga matoi:
  - Nazali anzelu te, kasi kaka zabolo, kasi mpo na bato nakomi mosantu.... Banguna bakozwa compte na bango, na nse ya minyoko ya mpasi ya mabele te boye!
  Bana basi bafandaki nyɛɛ... Ba Stormtroopers bazalaki kobalukabaluka na lola, mpe kanonnade ezalaki koganga. Mpe ba bombe ekobaki kokweya mpe kokweya... Lokola mbula ya mabanga ya solosolo ya kobebisama mpe ya kobebisama.
  Murmansk ezalaki kozika mpe bato bazalaki kokufa. Ba Allemands babwakaki kutu missile ballistique. Ebundeli oyo esalaka malamu mingi te. Ekozala pɛtɛɛ kobwaka bɔmbi ya tɔni mitano oyo euti na Yu-488, ekozala mpenza sikisiki mpe na ntalo moke;
  Christina azalaki moto ya liboso oyo apumbwaki makolo ngulu na kati ya neige ntango bamemaki tank na parkingi mosusu. Kuna, bato ya mayele babandaki kobongisa. Bana basi yango bakendaki kofanda na ndako moko ya molunge. Tolalaki na matela. Gerda mpe Charlotte babandaki kobɛta échecs ya poche.
  Magda na Christina babandaki kosala ba abs mpo libumu na bango ezala polele mpe ekita te na tango ya zemi. Bilombe kitoko oyo bazali koningana na loketo. Naino ya sika, kasi oyo ezali basi oyo baboti bana. Mpe kokufa ezali kobangisa mingi te sikawa - ezali na moto oyo akokoba molongo ya libota! Ata na momboto ya scumbag lokola Hitler.
  Mais ba filles ya bataillon SS Tigress, Fuhrer aza vraiment eloko lokola Nzambe. Mpe lisusu nzambe ya bapakano te, kasi eloko Mozwi-ya-Nguya-Nyonso mpe oyo ekoki kososolama te na mayele na yango.
  Gerda abeta Gambit ya Mokonzi mpe akolisaki attaque makasi. Charlotte amilobelaki na motó makasi. Ezalaki na échange ya ba coups. Kasi nionso esukaki na destruction mutuelle mpe na égalité. Na nsima, Magda ná Christina babandaki kobɛta échecs. Mpe Charlotte na Gerda babandaki kosala ba abs mpe ba push-ups. Mwana mwasi yango azalaki na molende nyonso na nzoto kolɔngɔnɔ.
  Magda, kosakana mpe kotindika monguna na ye, alobaki na filozofi boye:
  - Kasi ezali kaka likambo ya kokamwa...
  Christina atunaki na koseka ya innocent na mbɛbu na ye:
  - Nini ezali ya kokamwa ?
  Superman blonde ayanolaki boye:
  - Le fait que mindele nde ba couleurs ya bolamu, mais bango nde ba banda liboso bitumba !
  Zabolo ya nsuki motane alobaki na mayele nyonso:
  - Mais to memeli pe bien... Mais ba Bolcheviques ba attaquer nanu Russie !
  Magda ayemba na eyano na ton ya mawa:
  - Kasi nionso ezali ko fololo liboso na biso, nionso ezali kozika sima na biso...
  Christina abakisaki na mongongo ya kobeta:
  - Ntina ya kolelalela te ! Epayi na biso nde mutu ako décider nionso pona biso!
  Gerda akobaki koyemba:
  - Esengo, ya molili te, tozonga na ndaku - ba sportifs blondes bakozala mbano na biso!
  Nsima na yango minei mobimba bapasukaki na koseka... Mosali moko ya elenge abimaki mpe akabolaki sandwich na manteka, fromage, saucisse, mpe mbuma ya kokauka na bana basi. Bana basi bazalaki kolya mpe balɛmbaki na molunge. Bato kitoko yango balalaki mpɔngi. Ezali malamu ntango ozali elenge mpe nzoto kolɔngɔnɔ - okoki kolala mpɔngi na pɛtɛɛ nyonso.
  Mokolo oyo elandaki, 27 Novɛmbɛ, E-100 ezongisamaki kaka ndambo. Bana basi yango basanganaki te na kobundisa yango. Kasi na bikini kaka, tokendaki kosala jogging makolo ngulu na kati ya ba neige. Batalaki bango lokola nde bazalaki ba fou, bazalaki kokima mbangu na malili pene na bolumbu. Kasi bana basi basalaka mingimingi ba aérobatiques. Bazali bato ya sipesiale ya mikolo mizali koya!
  Gerda nde azwaki esika ya liboso. Mpe te mwana mwasi ya makolo ngulu Gerda oyo azalaki na lisapo ya Andersen. Kasi mpe mpiko mpe na eksperiansi. Mpe na ntango yango moko akomaki mobomi oyo abotamaki. Fille moko ya mbangu na misisa ya makasi.
  Kasi, bana basi nyonso minei bazali malamu. Bakimaki mbangu na mbangu na boumeli ya kilomɛtrɛ ntuku mitano mpe bazongaki nsima. Na nsima, tozalaki kosala ngalasisi ndenge na ndenge, koyemba mpe koningana. Tomesanaki kobɛta masasi mwa moke.
  Kaka mokolo oyo elandaki nde babongisaki tank ya E-100. Bon, yango ezali mabe boye te. Lisusu, motuka oyo ya kilo mingi ezalaki na ebongiseli ya ebandeli ya ba rouleaux, ekeseni na ebongiseli ya karte, oyo ebakisaki makoki ya kotambwisa motuka na kati ya neige, kasi ebimisaki mikakatano mosusu mpo na babongisi mpo na momeseno te. Malgré eza kaka facile ko monter E-100 koleka Tigre to Panther.
  Na mokolo ya 28 Novɛmbɛ, Banazi bakokaki kokɔta mwa moke na mozindo na Murmansk. Kasi botɛmɛli ya basoda ya Union soviétique ezali kaka likambo oyo ekoki kososolama te. Mpe ata ba obuse ya santimetele zomi na motoba oyo eutaki na masuwa ya bitumba ya Grande-Bretagne mpe Allemagne ekokaki te kobuka bolingi ya bobateli.
  Kasi Banazi bazalaki kaka kokende liboso. Tank E-100 ezipaki deux-trois blocs na moyi, kasi ebebisaki lisusu ba piste. Kasi na mbala oyo, kobongisa yango ezwaki kaka mwa bangonga. Na mokolo ya 29 novembre, bana basi ya Terminator bakutanaki na char KV-3. Motuka ya Union soviétique ebɛtaki mbala mibale to misato na bibundeli ya liboso, kasi ba obuse ebalukaki longwa na nse. Magda azongiselaki char ya Russie, mpe esalaki ete ezika lokola liboke ya ba torches oyo etondi.
  Christina atunaki molongani na ye na kosɛka ya kotyola:
  - Oyokelaka ba Russes wana mawa ata muke te ?
  Magda ayanolaki na motema moko boye:
  - Nayokelaka moto nyonso mawa, ata baoyo babongi na mawa te !
  Mpe mwana mwasi yango apemaki makasi, abalusaki miso na ye na likoló. Babundi bazalaki koluka kosala makambo na bokebi mingi. Mpo ete bálongola likebi na yo te na makambo oyo bazali kobongisa. Mindoki ya 128mm na 75mm ezalaki kosala lokola ba mpunda. Kasi tank yango ebebaki kaka.
  Moko ya bifelo yango epanzanaki mpe ekweaki likoló ya motuka. Bibundeli yango ekangamaki mpe ekɔtaki mwa moke.
  Na mokolo ya 30 Novɛmbɛ, Banazi bakendeki liboso lisusu mingi. Na bisika mosusu bakómaki kutu na katikati ya engumba. Kasi kaka mokolo wana, lisasi oyo ezwamaki na mokano malamu oyo eutaki na ntuku minei na mitano ebebisaki monɔkɔ ya kanɔ́ ya milimɛtrɛ 128, mpe bana basi basengelaki kobanda lisusu kobongisa. Mpe, emonani ete, molai koleka.
  Na nsima, bango minei bazwaki ekateli ya kobunda lokola basoda oyo batambolaka na makolo ya pɛtɛɛ na esika ya kobunda lokola char. Ba beautés bamekaki kobunda, babundaki kaka na bikini. Kasi na malili, bana basi bakokaki kotelema kaka mwa bangonga na ezalela wana ya bolumbu ndambo, mpe na nsima bakimaki mbangu mpo na kozongisa molunge.
  Gerda amikundaki na kati ya neige, abetamaki na mondoki ya sika MP-44, mpe abomaki basoda ya Russie na molende mpenza. Tala, mwana mwasi moko ya makolo ngulu na nsuki ya pembe, oyo abɛtaki colonel moko ya Armée rouge na motó. Mpe alobaki ete:
  - Te, nazali kaka Aryan!
  Charlotte, oyo azalaki kokende liboso uta na ngambo mosusu, asɛkaki:
  - Ozali mobundi oyo amemaka liwa na banguna na yo. - Na sima mwana mwasi ya suki motane, makolo mpamba abeta masasi na major mpe abeta ye kaka na se ya liso. Abimisaki mino na ye mwa moke mpenza. - Omoni, nabetaka masasi mabe koleka te!
  Gerda apesaki explosion, asilisaki membre ya Komsomol na capitaine ya ba troupes russes, bitch alakisaki mino na ye:
  - Ee, obeti masasi, kasi namonaki ! Lokola scie à chaîne!
  Charlotte abwakaki eteni ya vitre na misapi na ye ya makolo ya mpamba. Abɛtaki lieutenant ya mampinga ya Russie na nkingo, mpe agangaki:
  - Mpe awa nazali, nazali kosakana na verre !
  Gerda akimaki mbangu na kati ya neige, kotikaka makolo ngulu, bilembo ya makolo ya kitoko. Akendeki mbangu kogumbama na nse. Na nsima, mwana mwasi ya tigre abalukaki mpe asalaki somersault. Abalukaki mpe atombolaki motó na ye epai ya nsuki ya motó ya soda ya Union soviétique. Abwakaki makila nsoi. Gerda afinamaki na zolo na makolo mpamba mpe akangaki Russe yango na ntolo.
  Zabolo Charlotte ya nsuki motane akangaki mobongisi-nzela yango na ntolo. Yango nde ndenge bana basi yango bakómaki mabe mpe mabe.
  Magda abomaki mpe basoda ya Russie, kasi asalaki bana mabe te. Te, akotombola lobɔkɔ na ye epai ya mwana ata mokolo moko te. Mpe mingimingi, kosopa makila ezalaki kopesa ye esengo te. Kasi atako bongo, azali tigressi ya bataillon ya SS, mpe asengeli kolanda mitindo.
  Na yango, Christina abwakelaki mwana mobali moko oyo azalaki komonana lokola azali na mbula soki zomi na mibale, dague. Vraiment motema mabe. Te, mikóló basengeli te koboma bana!
  Magda amikatisaki mpe alobaki na mongongo ya nse:
  - Nkolo limbisa ngai! Osilikisa ngai, kasi bitumba ezali etumba!
  Mpe blonde masasi na sniper ya Russie, oyo akweyaki, abetamaki na kobetama ya sikisiki na pont ya zolo na ye. Mawa, bato minei oyo bayebani mingi babimaki. Ba filles babomaki liboso ba Anglais mpe en partie ba Américains, kasi sikoyo bazui
  Bato ya Russie. Yango nde ezali kosɛka ya koganga ya Etumba ya Mibale ya mokili mobimba. Soyi oyo elakisaka ba mandɛfu oyo eleki ya solo, mpe ya makasi!
  Christina apangusamaki makolo na ye mpamba na nzete, azalaki kaka koyoka malili, mpe alobaki ete:
  - Ezali likambo ya nsɔni ? Olingi nini na ba ndoki ya nsuki motane!
  . MOKAPO No. 14. Ezali na ntina te.
  Ba Allemands bakangaki mokemoke mosala. Y compris aviation - mpe na makasi mpo na kobeba ya ba conditions météorologiques. Ezalaki likoki te ya kosilisa mobimba misala oyo batyaki mokolo moko liboso ya etumba. Ya solo, Caucase ekangami mpenza. Esika ya petrole ya Baku ezali na nse ya bokonzi. URSS ebungisaki liziba na yango ya petrole oyo eleki monene. Ya solo, ba Allemands bango moko basengeli naino kolekisa ntango mpo na kozongisa mabulu yango. Bakangaki mpe Karelia, Arkhangelsk, mpe ndambo ya libongo ya nɔrdi. Leningrad ekatamaki mpenza na boyokani na Russie mobimba. Bateritware mosusu mosusu ezwami na katikati. Ndambo ya Turkménistan ezali mpe na bato. Japon ezwaki Mongolie mobimba, mpe lisusu emikangamaki na Asie centrale mpe ndambo ekela ba pont koleka Amur, na etuka ya Usuri. Ya solo, ba samurai balongaki mwa moke. Vladivostok ekangami mobimba mpe ezali na masasi.
  Etikali na ntaka ya kilomɛtrɛ nkama mibale mpo na kokende na Moscou. Mpe ba Allemands bakoki sikoyo kobeta masasi na mboka-mokonzi na ba missiles ballistiques mpe kobwaka bombe na ba avions jet. Kasi na eleko ya malili mpe malili, ba Wehrmacht babungisaki likoki ya kosala lisusu etumba. D"ailleurs, ba troupes coloniales : mindele, ba africains, ba arabes bazalaka malili makasi. Mpe babungisaki mingi ya makoki na bango ya etumba. Ekozala lisumu soki ozwi litomba te na likambo ya ndenge wana. Atako Armée rouge ezwaki ba pertes minene mpe elɛmbaki mpe mingi.
  Ya solo, Etat-major général ezwaki ekateli, atako mikakatano nyonso ya biloko mpe kobungisa Caucase, kosala ba opérations offensives minene mingi na eleko ya malili. Ata soki ba fascistes bazali na courage te ya kobimisa zolo na bango na hiver, toko piner yango na se mpe toko crusher yango.
  To, ata ndenge nini, tokotinda bino na makasi bobunda na ba conditions météorologiques ya mabe koleka.
  Vasilevsky, mokambi ya état-major général mpe ministre adjoint ya défense, assez logiquement, akanisaki que URSS ekozala na makoki te ya kolonga course technologique contre Europe mpe Afrique mobimba na Asie en plus.
  Na likambo oyo, avantage ya ennemi, surtout na aviation, ekokola kaka na hiver. Ɛɛ, ya solo, bato oyo basalaka mayemi ya Union soviétique basilá kosala mpe bazali kokoba kosala ba chars ya sika mpe ya mayele mingi. Mingimingi, T-34-85 oyo ezalaki na tourelle ya monene koleka mpe mondoki ya makasi. Bon, IS-2 oyo ezali na mondoki ya 122 millimètres ezali na nzela. Kasi ba Allemands bakotelema kaka te. D"ailleurs, ata mituka ya sika ezali malamu te mpo na kobeta Nkosi to motuka nionso ya kilo.
  Mpe ezali mbala mosusu te ete ekozala sikawa likoki ya kozwa koleka na mituya.
  Voznesensky mpe alobaki. Alobaki mpe mpo na kobundisa nokinoki:
  - Sima ya bobungisi ya Caucase, mampinga na biso makokutana na bozangi makasi ya esansi. Na bosikisiki, tozali déjà kokutana na yango na mobimba. Kasi, na eleko ya malili, eleko ya moi ezalaka mokuse mingi, mbala mingi ntango ezalaka mabe mpe esansi oyo esalelamaka mpe ekokita.
  Commissaire du peuple Zhdanov mpe asali mbangu mpo na kobakisa:
  - En plus, ba soldats na ba sappers na biso ba exploser ba puits nionso ya pétrole na Caucase. Yango elingi koloba ete ba Krauts bakoki naino kosalela mafuta na biso te. Kasi soki totali ndenge oyo ba fascistes ya motema mabe bayebi nokinoki kotonga mpe kozongisa biloko nyonso, boye na printemps petrole ya Baku ekosopana na ba artéries ya économie ya Troisième Reich.
  Staline alobelaki lisolo yango na mokuse:
  - Na suka ya sanza ya zomi na mibale tokobeta coup ya liboso ya hiver. Motuna kaka moko ezali wapi?
  Awa basoda bazalaki lisusu na bomoko te. Zhukov apesaki likanisi ya kobɛta na katikati mpe kobengana monguna mosika na Moscou. Vasilevsky akanisaki ete ezali malamu koluka esika ya bolɛmbu na Tikhvin. Bobele na ntango yango, salisá Leningrad, oyo ekoki kobika te na blocage double.
  Rokossovsky alobaki en faveur ya offensive na direction ya Voronezh. Ezalaki na makanisi ya kobundisa Banazi na Astrakhan, to ata pene na Arkhangelsk. Staline ayokaki ba commentaires nionso, akomaki eloko moko na makomi mpe akanisaki.
  Likanisi ya kotindika monguna mosika na Moscou emonanaki lokola komekama mpe komekama. Kasi, ezali na katikati nde bato ya fasciste bazali sikawa makasi koleka mpe ekangami malamu.
  Emonanaki lokola ete ezali na ntina te kobundisa na kokatisa ebale Volga ezalaki monene mpe mozindo, mpe eteni ya yambo mpenza ya mosala ekowumela.
  Attaque entre Don na Volga ekoki kosalema, kasi oyo ya biso esi ebeta kuna, mpe ba Allemands bazali mpe fortified malamu.
  Likanisi ya Vasilevsky emonani ete ezali na ntina mingi. Na nɔrdi, ba Allemands bazali na bolɛmbu, mpe basoda na bango na lolenge moko to mosusu bazali na eksperiansi mingi te na bitumba. Lisusu, kala mingi te bazwaki Tikhvin, basoda ya Allemagne batɛlɛmaki na libenga yango. Kasi ezali mpenza likoki ete ba Krauts mpe bakanisa boye.
  Pesa makasi na yo nionso na direction ya Voronezh? Na configuration ya liboso, balcon esalemaki, oyo ekozala très raisonnable koluka kokata, lokola thistle sow oblique.
  Makanisi mosusu ya kosepelisa ezali ya kosibana zingazinga ya Arkhangelsk. Soki totali ete ba Krauts bakosengela komema ba renforcements na kati ya ba mer, ezali raisonnable que grain ezali na direction oyo.
  Atako ezali mpasi mpo na kopesa basoda na yo moko biloko, mingimingi lokola bamasuwa ya nse ya mai ya Nazi ezali mpenza koyangela mbu. Mpe ba cruisers ya sika ya ba Nazis ezali kokota na mosala. Emonani lokola ete bazalaki kutu pene ya kotonga masuwa ya bitumba Bismarck oyo ezindaki liboso. Lisusu, masuwa ya sika esengeli kobuka bonene ya rekord mpe bibundeli ya Yamato.
  Atako na ngambo mosusu, mpo na nini ba Krauts bazali na mposa ya masuwa ya bitumba? Kobwaka mputulu na miso ya mokili mobimba? Likambo oyo ezali kotungisa mingi ezali ba données oyo etali mitindo ya sika ya bibundeli oyo ezali kosalama na Troisième Reich. Mingimingi na oyo etali ba missiles mpe ba avions jet, mpe yango ezali grave.
  Nsima ya kokakatana mwa moke, Staline andimaki mwango yango: kosala etumba ya Tikhvin na nsuka ya sanza ya zomi na mibale, mpe na ebandeli ya sanza ya Yanuali koyoka monguna pene na Voronezh.
  En général, likambo oyo emonanaki logique... Pendant ce temps, ba filles minei oyo esi babosanaki ndambo bakobaki elombe na bango na Front oriental. Gerda na Charlotte na Christina na Magda von Singer - sima ya pause oyo ewutaki na le fait que bango nionso bazuaki zemi presque en même temps; na nsima babotaki bana oyo bazalaki nzoto kolɔngɔnɔ mpe bazongaki liboso.
  Mbula ezalaki malili mpe kitoko ekomaki na mokolo ya ntuku mibale na mitano ya sanza ya zomi na mibale. Neige ezali kobɛta mpe mopɛpɛ ezali kopɛpa ba boucles na yo. Mpe baponaki te esika ya molunge mingi mpo na bango moko - kaka pene na Leningrad.
  Ntango bakómaki kuna, bana basi oyo balataki bikini bakendaki kopota mbangu na kati ya bisika oyo mbula-mpɛmbɛ ezalaki koleka. Kutu, Ba-Aryan ya solo basengeli komonisa ete babangaka ata moko te, ata mpe malili makasi koleka. Mwana mobali moko ya ninja oyo autaki Japon, oyo bato nyonso bazalaki kobenga Karas, akimaki mbangu elongo na bango.
  Mwana oyo akomaki célèbre mpo na participation na ye na ba opérations spéciales. Bizaleli ya kosepelisa ya mikili ya Ɛsti, elongo na nsuki ya motane oyo ezwaki epai ya tata moko oyo ayebani te, esalaki ete mwana mobali yango azala kitoko mingi.
  Bana basi kutu basalaki ye miso mpo na koyanola, atako Karas azali mbala mosusu naino match na bango te. Kasi bopemi ya misisa ekendeke lokola nsinga, na boye ete ata ba tigres oyo bayebi mosala malamu, oyo bakutanaki na makambo nyonso, bakoki te kolanda yango.
  Bana basi yango bazongaki mpenza na lolenge na bango nsima ya kobota na esika oyo bazalaki kosala ngalasisi, kasi superman nyonso te nde akoki koyika mpiko na mbangu ya glace ndenge wana.
  Christina, oyo, lokola Magda, von Singer, alongaki kobunda na bato ya Russie, alobaki boye:
  - Glage na neige ezali allié na bango ya munene. Mpe ezali malili koleka ba Anglais te!
  Magda alobaki na ntina ete:
  - Nalingaki koloba bongo te. Ba Russes bazali makasi mingi mpe ba unités presque jamais ezo reculer!
  Charlotte, kosala somersault ntango azalaki kosala jogging, asɛkaki mpe alobaki boye:
  - Mais oyo ezali plus faiblesse que plus.... En général na comprendre te ba méthodes ya commandement na contrôle lokola création ya ba détachements ya barrage na ba exécutions ya ba commandants ya ba unités retraites.
  Gerda ye moko na makolo ngulu, oyo abalukaki ntango azalaki kopota mbangu mpe kosala stretch, andimaki:
  - Ya solo - na se ya nzete okozua ba guerriers ya malamu te. - Awa mwana mwasi ya blonde, nzokande, asengelaki kondima, na motema ya koganga. - Kasi ba Russes babundaka malamu soki basila kosimba mibu mibale na ndambo. Tokolinga ete bábika!
  Christina abwakaki nsuki na kotyola ete:
  - Ozali koyebisa biso ?
  Gerda asɛkaki ntango azalaki koloba ete:
  - Tozali ba élite ! Mingimingi Marcel!
  As meilleur ya ba temps nionso na ba peuples, malgré interdiction catégorie ya Hitler, oyo alingaki symbole oyo ya invincibilité e se concentrer exclusivement na enseignement - après tout, azalaki lieutenant général, pourtant akendeki mbangu na front.
  To koloba malamu, Fuhrer apesaki ye nzela na boboto nyonso azonga soki ba Allemands bayoki mabe esika moko boye.
  Ya solo, Banazis, ata soki likambo moko esalemaki, elendisaki bibateli na bango mpe bamibongisaki mpo na eleko ya malili, kasi bazalaki na ntembe makasi ete Ba Russie bakozala na biloko mpo na kosala misala minene ya kobundisa.
  Kasi, mayele yango esalaki. Elingi koloba ete makambo oyo elobelaki offensive oyo ezalaki koya mpo na kosikola Tikhvin ebimaki mpenza. Lisusu, basoda ya Union soviétique babandaki kobwaka minduki makasi, kaka na ntango oyo ebongi mpo na Noele.
  Ba beti ba "Katyushas" et même un couple ya ba premiers lanceurs fusées ya haute puissance "Andryusha". Mpe makelele oyo eutaki na biloko oyo ezalaki kopanzana ezalaki mpenza na boye ete bana basi oyo bazalaki na makolo ngulu mpe oyo bazalaki na ndambo ya malili bakangaki yango.
  Likambo ya esengo, mayoki na bango ezali malamu mpenza mpe miso na bango ezali kongɛnga.
  Bana basi batalaki bango na bango mpe bakómaki na bosukisi ete:
  - Sikoyo tobunda malamu !
  Mpe mwana mobali ya ninja Karas alobaki boye:
  - Mosala na ngai ekozala ya kokota na Leningrad pe ko reconnaître kuna. Ozali kitoko mingi mpo na kozala scout!
  Magda abalusaki na kolɛmba nyonso cils na ye ntango azalaki koyanola ete:
  - Na yo pe... Mpe soki ba Russes bamoni accent na yo bizarre ?
  Karas alobaki na lolenge ya mayele ete:
  - Tango olobi russe trop correctement, ezo dévoiler yo lokola étranger makasi mingi. En tout cas, na kimaki, pe na tiaki squeeze ya bien na adversaire na flanque...
  Bana basi bakendeki mbangu na tank na bango. Bazali ba tankers ya test, après tout. Mpe toponaki eloko ya sika mpo na bisomei. Na bosikisiki, ata ba tanks mibale ya sika na mbala moko, oyo esengeli komekama na liboso.
  Elingi koloba "Laski", mituka na deux membres ya équipage na silhouette ya nse mingi. Ba modèles ya liboso mpenza ya génération ya sika ya ba chars, esika ba Allemands bazuaki vraiment sérieux na compact ya layout. Mpe mwa boyebi ya bokambi ya kosepelisa. Mingimingi, transmission électrique mpe esika ya boîte de vitesses oyo ekangami na moteur. Mpe mwa ba tankers bango moko bazalaki mpenza kolala. Na likambo oyo, batyaki transmission mpe moteur na sima, mpe bana basi bafandaki malamu na libumu. Mpe makolo na bango ezalaki kofina ba engrenages mpe ba boutons uta nsima, mpe maboko na bango, au contraire, ezalaki kotambola malamu ntango bazalaki kobongola. Kiti oyo efandaka mingi esalemi na molɔngɔ mpe esalaka kopi ya lolenge ya nzoto na bango. Vraiment tour ezali te - emonanaki que ezalaki munduki oyo ezo propulser yango moko, mpe na se mingi na ndenge ba rouleaux ezali na libanda.
  Ya solo, mondoki ekoki kobaluka te, kasi ekoki kobaluka mwa moke. Bon, mpɛpɔ ya etumba yango moko ebalukaka nokinoki zingazinga ya axe na yango, mpe na ndenge yango, efutaka kozanga tourelle.
  Magda alimbolaki na bana basi ya molongani na ye:
  - Kuna, ba tanks oyo ezangi tourelle ezali moins cher pe na se. Awa tokoki ko ajuster hauteur, ko kitisa yango na 1,2 mètres pe kotombola yango na 1,5... Pene na ba partisans, to tambola na libumu na biso.
  Lokola ezalaki na kilo ya tɔni 12, motuka yango ezalaki na bibundeli ya liboso ya malamu mpenza ya milimɛtrɛ 82 na angle ya inclinaison ya 40 degrés longwa na horizontal na likoló. Mpe oyo ya nse ezali moke mpenza. Mipanzi ebatelami mingi te na milimɛtrɛ 60, kasi ezipaka kaka ba rouleaux yango moko. Moteur ya puissance 400 chevaux epesaka performance excellent conduite. Plus, esika ya ba rouleaux mpe suspension epesaka nzela kaka te ya kokitisa silhouette, kasi mpe kopesa manœuvrabilité excellent na nzela ya ba snowdrifts.
  Ata soki moto akoki koloba nini, menagerie oyo ezali kilo mingi, kobanda na Panther, ezali monene mingi mpe ya mabe. Mpe na ba snowdrifts ezali mpenza lokola liwa.
  Gerda, oyo afandaki elongo na moninga na ye ya kala Charlotte, mpe na bolingi te ayokaki kozanga komiyoka malamu na kati ya sanduku ya moke, ya moke mpe ya molai ya tank. Atako, ya solo, tosengeli kopesa lokumu ete motuka oyo ezalaki na bibundeli T-4 mpe bibundeli ya malamu koleka ebatelaki kilo ya tɔni 12. Terminateur blonde alobaki boye:
  - Ba chars oyo ezalaki confortable mingi ezalaki Tigre na Lion. Na motuka oyo, ata biso bana basi tozalaka na mpasi ya kobaluka.
  Charlotte ayanolaki ete:
  - Mais protection... Lokola "Panther" ya sika, oyo kaka na novembre ebandaki kokota na armée na coque ya 60 millimètres.... Ya solo, elongi ekangami malamu koleka oyo ya biso na 120-millimètres, mais yo kaka esengeli kobɛta yango. Na angle lokola oyo ya biso, canon ya 85 mm eko ricochet ata soki ebetami na distance point-blanc.
  Gerda akangaki lokolo na ye nsima ya litoi na ye, kasi koningana wana esalaki kaka ete mosapi na ye ya makolo epema na nsamba oyo etɛngamá mpe alobaki boye:
  - Ba Russes bakebisaki biso ete ba chars oyo ezali na calibre ya 122 millimètres ekoki kobima. Mayele elala te!
  Charlotte alobaki na elikia, kopumbwaka matama mpe kobalusa monoko na ye na nkanda:
  - Mayele na biso ezali na malamu na yango lokola ntango nyonso. Kaka biso nde tokangamaki na sanduku moko ya moke.
  Motɛ́lɛ ya sika oyo ezali na nguya ya mpunda 400, ndenge malako elobaki yango, ekokaki kotombola mpo na mwa ntango moke na lisalisi ya mai mpe méthalone to azote. Na likambo yango, char ekokaki kokende mbangu na boumeli ya miniti mingi na mbangu ya kilomɛtrɛ koleka 100.
  Basoda ya Union soviétique basalaki likambo moko ya kokamwa, liboso bazindaki na mabulu mpe ba bunkers nyonso ya ba fascistes. Kasi Banazi bazongisaki basoda mingi na molɔngɔ ya mibale mpe ya misato. Nsima na yango bamekaki kokutana na basoda oyo batambolaka na makolo na masasi ya minduki mpe milɔngɔ ya mitrailleuse.
  Ya solo, liboso ezalaki na ba chars oyo ezalaki kotambola. Lokola ba T-34-85 oyo ezalaki na nguya mingi ekɔtaki naino te na kobimisama ya bato mingi, babundisaki ba T-34-76 oyo ezalaki moke mpe oyo ezalaki kotambolatambola. Bango, ata soki babungisaki boni, bamataki na nzela ya mabulu mpe basalelaki litomba na makoki na bango ya malamu mpenza ya kotambwisa motuka na kati ya neige.
  Mpe talá mituka ya Allemagne oyo ezali koluka koyanola. T-4 esi esili kotika, kasi mingi kati na yango ezali naino na mosala. Likambo ya kokamwa, batambolaka malamu koleka na kati ya ba neige koleka ba monstres ya sika. Lisusu, osengeli naino kobanda yango mpo na kolongola neige oyo eyanganaki kati na ba rouleaux. Ezali kutu kosekisa ndenge ba Krauts balambaka mayi na ba chauilles et puis ba sopa yango na ba piste po croûte oyo ya mabe ebima.
  Ata char allemand ya malamu koleka "Lion" ezo souffrir na ba rouleaux ya boye. Vrai, na ba modifications mpenza ba français bazui yango déjà en compte, mpe voiture na bango moko ezali capable ya koleka trois-quatre... Mais oyo ezali kaka conditionnellement parler tellement simple.
  Kasi deux-trois chars allemands etambolaki vraiment... Kasi oyo etikali, ndenge nini nakoki koloba... Na likolo! Vrai, à partir ya ba "Lion" ba citernes ya makasi balukaka kobeta T-34-76 depuis distance. Esengeli koyeba ete, na kotalaka fragilité ya armure ya tourelle fonte ya design soviétique, ezali, na mawa, chance ya kobeta.
  Manque ya ba éléments alliages ezali tellement aiguë que ata ba minduki ya Kraut ya 50 mm ezali dangereux. Kasi, kobɛtama oyo euti na mwa kanɔ́ ya 37 mm esalaka mpe ete bibundeli ekwea mpe esopani, to epasukaka na coque mpe tourelle.
  Vulnérabilité relative ya ba " ntuku misato na minei " ememaki na likambo oyo ete likanisi ya kozongisa ba " Panthers " na munduki ya makasi mingi ezongisamaki sima kino na tango ya malamu koleka. To, na bosikisiki, oyo eleki mabe - soki ba IP ekeyi na série. Kasi kino sikoyo IS-1 ekomi série ya masse te. Kasi ba informations sur IS-2 esi e fuite. Lokola ba généraux mingi ba comprendre déjà que URSS ezalaki presque condamné, pe bamonaki soni te ko trahir Pays-Maman pona mbongo. Na yango, motángo ya banɔngi, ata mpe baoyo bazali na Etat-major général, ekómi mingi.
  Tala modification ya kilo ya "Lion" na canon ya 128 mm. Ameki kokoma na ntuku misato na minei na makolo na ye ya molai... Kasi meka kobeta yango.
  Kasi, ba chars ya Union soviétique ezwi ekateli ya kobundisa bango moko masuwa Fritz. Ata soki totali mbangu ya masasi ya minduki ya Wehrmacht, yango ezali komiboma.
  Na yango " Nkosi " alongaki kopasola tourelle mpe baninga minei bapumbwaki mosika lokola bibenga mpo na kokende na mokili oyo ekolanda... Kasi ba chars mosusu ezali kopusama lisusu makasi... Sikoyo ba artisans bakomi alerte mpo na kotombola na ndenge moko to mosusu ba moteurs diesel, mpo ete bango ekoki kosala ete réservoir ezala mbangu ata mpo na mwa ntango moke, kasi kozanga ete básangisa yango tii na kilomɛtrɛ 70. Tika moteur epanzana sima na yango. Mais alors ba gars désespérés bayaka na attaque, pona bango retour ezali envisagé te. Bon, bongo nini? Soki okoki ko vivre ndenge mosusu te, alors bosana survie.
  Mpe sikawa, lokola demo oyo euti na mokili oyo etondi na neige, char soviétique, lokola eponaki victime oyo eleki ntalo mpo na yango moko, ebɛti "Nkosi" ya kilo mpe ya koboma. Motuka ya Allemagne eutaki kobanda kobima na hangar.
  Kobɛta ezali makasi, molangi ya motuka ya Union soviétique egumbami. Nkosi ezali mpenza na nse mpe nzoto ya mituka nyonso mibale ekómi plat. Mpe na nsima motɛ́lɛ ya Allemagne oyo ezali liboso epanzani. Mpe mɔtɔ ebandi, mpe Banazi bakimi na nzela ya ekuke ya nse.
  Ya solo, ba chars soviétiques nyonso te nde ekokaki kobukana tii na esika oyo bazalaki kobɛtabɛta. Mindoki ya ba Fritz ezali kosala mpe konika. Mais oyo akolonga akobeta yango makasi!
  Gerda mpe Charlotte bazalaki mwa liboso ya baninga na bango mpe bamimonaki na kati ya esika oyo bazalaki kokende ntango mituka ya Union soviétique esilaki komonana. Bon, okoki kobɛta masasi, kasi ezali malamu kopusana penepene. Soki ozali na ntaka ya kilomɛtrɛ mitano, ata bibundeli oyo elɛmbi ya ntuku misato na minei ezali mpasi mpo na kozwa yango.
  Charlotte oyo azali na mɔ́tɔ alobaki na lolenge ya filozofi ete:
  - Ezalaka tango nionso boye. Okoki kobɛta na mosika te!
  Gerda aboyaki:
  - Okoki soki ozali na bokebi ekoki !
  Mais jusqu"ici situation e obliger biso te to benga masasi depuis distance. Mpe moto moko te akomona tanki na bango oyo batyá langi ya mpɛmbɛ. Mpe motuka yango etambolaka malamu mpenza. Moto moko te akoki kopesa foti na châssis.
  Mpe mobembo ezali malamu. Mituka ya Union soviétique ezali mpe malamu mpenza mpe esi ebuka ligne ya liboso ya défense allemande mpe ezali kobuka ligne ya mibale. Mpe ntango ezalaki mabe, mbula ya neige ebimaki, mpe ebele ya bampɛpɔ ya Wehrmacht ebetamaki.
  Soki totali bolɛmbu ya mituya ya aviation rouge, mpe bozangi makasi ya esansi, météo ekoki kozala malamu koleka te.
  Tika ba Krauts babomba. Basusu kati na bango babandi kutu koningisa bilamba ya mpɛmbɛ. Hitler akozala kaput...
  Gerda abetaki masasi uta na ntaka ya kilomɛtrɛ mibale. En principe, défaite oyo ezali nanu certaine te, mais komona combien de Allemands ba Russes ba réussir ko paralyser, alors nini tozela. Lisusu, ntuku misato na minei ezali kutu na makasi mingi te koleka na ebandeli ya etumba, mpe bazwi naino ntango te ya kosala ba dépôts ya sika. Yango wana...
  Terminateur blonde amitungisaki mingi tango abendaki déclencheur ya munduki. Asilaki kobungisa momesano ya masasi ya bitumba - longola se assaut na Murmansk, atako akobaki kosala ngalasisi na ba ranges ya masasi mpe na ba terrains ya entraînement na zemi na ye, mpe lisusu na basanza ya yambo ya bokonzi na ye. Mais apparemment eza facile kobunda na bikini na makolo ngulu, okomi moko na machine... Coquille ebeta pe e détourner tourelle... Te, ezuaki moto te, mais moninga na ngai a obligé atelema de toute façon. Mpe sikoyo victime mosusu...
  Charlotte azali koloba na mongongo ya nse:
  - Nani amesana kobunda pona elonga. Akokende na lilita elongo na biso... - Gerda abetaki masasi, mpe mobundi ya nsuki motane asembolaki ye. - To koloba malamu, biso banso tokomema banguna na biso na lilita elongo.
  Blanc de Neige Terminateur akataki ye na nkanda:
  - Oui, inspiration te, kozala distraire na nzembo te!
  Charlotte abondelaki ete:
  - Yemba yango yo moko ! Ozali na makoki mingi!
  Mpe Gerda, oyo azalaki kokamba mɔtɔ, abandaki koyemba;
  Mboka ya mboka mpe mampinga ezali makonzí mibale, .
  Oyo planɛti epema likoló na yango!
  Mboka na biso ekobatela yo na mabele na biso,
  Armée na yo ezo chauffer na peuple nionso!
    
  Mapata ezali malili, mpe pole ezali mɔtɔ, .
  Mitrailleuse epakolaki lipeka ya soda!
  Tozali na yo libela, mboka na biso, .
  Totimola lilita pona monguna!
    
  Ɛɛ, ntango mosusu elongi ya bozwi ezalaka motema mabe, .
  Lisasi yango emeki kotɔbɔla motema na biso!
  Azongaki nsima mwa moke mpe mobundi akufaki, .
  Nkolo fongola porte na elombe!
    
  Na lola oyo ezangi nse tozali na kimia, .
  Paradis, mobundi oyo apambolami engɛngaka te!
  Namemi kimia elongo na ngai na mboka ya tata na ngai, .
  Bana na biso bakomeka mbuma ya elonga!
  Ntango Gerda azalaki koyemba, abetaki ba tanks mosusu libwa, mpe abongisaki mingi score na ye.
  Na nsima, Charlotte abandaki koyemba:
  Ba hauteurs ya minzoto oyo ezali kobenda likebi, .
  Bamemaka yo na ntaka oyo ezangi nsuka!
  Mpe bato na biso ya mokili ya makanisi, .
  Ndoto ya kopumbwa Icarus!
    
  Tala na ngai etali lola, .
  Sphère eza pasi pona ko toucher..
  Kobanda na ba vis ya liboso ya Archimède - .
  Kobongisa bango ezalaki molai mpe kolɛmbisa!
  Awa fille wana akokaki kotelemela te mpe abandi ko viser mpe ko se tirer... Ba équipages ya ba chars soviétiques basalaki attention te na masasi, bien que munduki ya Magda oyo ezalaki autopropulsée mpe esanganaki. Atako bongo, na mbula ya neige okoki mpenza komona te esika nini, nini mpe ndenge nini ezali kobɛta. Plus, ba tanks nionso mibale ezindaki mpe ekomaki presque indistinguable na snowdrift. Mpe mondoki ya sika ezalaki komonana te, mpe na nsuka ezalaki na silencer oyo ezalaki na esika ya kofungola mwinda. Oyo ezali masini oyo eleki mayele mabe oyo Fritz emonanaki ete azalaki na yango.
  Carpe crucian, oyo akangamaki na mopanzi na ngonga wana, ayemba na esengo:
  - Soki basi babundi, ezali malamu kokota na etumba te !
  Emonanaki lokola ete mituka mibale ya tɔni zomi na mibale mpamba mokomoko ekokaki kobebisa boni? Kasi, na likambo oyo, basali nde bazwaka ekateli ya makambo nyonso. Bana basi yango bazangaki mpenza te, atako ba hits nyonso te ezalaki koboma. Bibundeli misato to minei oyo ebalukaki ya ntuku misato na minei epesaki ricochet, pene na zomi na mibale ya ba impacts ememaki na ba degrés ekeseni ya kobebisa mituka, kasi lolenge oyo ekokaki kobongisama na pete na elanga. Kasi mituka soki ntuku mitano ya Union soviétique oyo ezalaki na bibundeli ya malamu te ebebaki mingi.
  Na ndakisa, bato ntuku misato na minei ya mokonzi yango babandaki kosanza ntango masasi yango epanzanaki. Babwakaki tourelle mosika, mpe molangi ebalukaki lokola volan. Bato mpe bakufaki.
  Bato oyo bazalaki kosala ba chars ya Union soviétique bamonaki na retare ete bazalaki koswa bango mpe balukaki kobundisa bango.
  Ba filles tigres bazalaka très étroites, mais charge ya ba munitions ya 82 balles ekokani assez na Panther. Malgré ba munitions epema na zolo mpe ba filles ba gratter ba coudes na bango. Kasi mpo na sikoyo ezali naino na eloko ya kobɛta masasi, mpe ntango ozali kopusana, ezali pɛtɛɛ kobɛta bato ya Russie.
  Gerda amikatisi nokinoki mpenza mpe, kotindaka tank mosusu mpo na biloko ya kala, azali koloba na mongongo ya nse:
  - Nzambe alimbisa ngai ! Oyo baza ba gars ya courageux, mais moko ya ba commandants na bango aza totalement fou!
  Charlotte amonaki, koloba na mongongo ya nse na ndenge ya hystérique:
  - Soki bakomi na masuwa na biso, alors c"est la fin!
  Ya solo, bato ntuku misato na minei oyo babɛtaki masasi ntango bazalaki kotambola, bazipamaki na milinga, bazalaki koningana mpo na nsɔmɔ yango. Ya solo, ba hits na bango ezalaka rare, ba shots ezalaka ya précision te, mais tank ezo humming.
  Elongi ezali naino ebatelami malamu mpenza mpe bibundeli, ata soki moto akoki koloba nini, ezali ya lolenge ya malamu mpenza, ezali na simá. Yango elingi koloba ete likoló ya makasi oyo ebakisami epesaka ricochet ya malamu mpenza, kaka lokola lapin oyo ezali kopumbwa.
  Kasi ezali kaka kobangisa na kati, ezali lokola komata na kati ya ngonga mpe kobɛtama na banzete ya kilo.
  Ya solo, kabine ezwaki molunge mingi mpo na ba hits, kasi ntango ozali na bikini, ezalaka kutu malamu nsima ya kozinda na kati ya ba neige. Kasi oyo ezali kosepelisa mingi te ezali ete obuse ya Union soviétique ebɛtaki tablier ya lobɔkɔ ya mobali ya rouleau. Yango ezali mpo na performance ya conduite ya motuka, lokola crowbar na se ya liso. Atako, soki otaleli ete ba rouleaux ezali kotɛngatɛnga te, kasi pusu ekeseni, boye réservoir ekoki kaka kotambola. Baluka mpe omitika. Yango esengelaki kosalema liboso. Mpe bongo libateli ya nsima ya masuwa ezali na bolɛmbu mingi. Mpe angle ya inclinaison ezali moke. Soki ebɛti, ekoki kobukana. Mindoki ya ba Russes ezali ya bolembu boye te.
  Gerda alobaki na mongongo ya nse, kobimisaka lisusu likabo ya mokili ya bakufi na mondoki na bango ya semi-automatique:
  - Kasi Pasaran!
  Atako liloba oyo, to koloba malamu, devise ya ba communistes ya Espagne, emonani ete ebongi mpenza te mpo na babundi ya tigre ya Allemagne. Après tout, ba nazis babundaki na côté ya Franco. Atako ntango mosusu basoda bazwaka na bolingi na bango moko mayele ya bato mosusu.
  Ntango azalaki kobɛta masasi, Charlotte abalusaki mwa moke mondoki ya Laska oyo ezalaki kotambola yango moko, mpe kobebisama ya rouleau ya lobɔkɔ ya mobali na obuse ebimisaki mokakatano mpo na bango na likambo yango.
  Ba chars ya Union soviétique ezalaki kokende mbangumbangu te na kati ya ba neige oyo ezalaki kopumbwapumbwa nokinoki lokola pembenipembeni ya nzela monene, kasi atako bongo kopumbwa na yango nokinoki ezalaki kopekisa mokano na yango mpe ezalaki mbangu.
  Awa bazali kobɛta ba obuse na esika oyo ezali na esika oyo ezali mpamba.
  Mpe Gerda azali kobɛta masasi na mbangu mpenza, azali kosukola mingi. Armure inclinée
  epesaka ricochet na elongi, mais soki ba beti bango point-blanc na ba côtés...
  Charlotte agangaki ete:
  - Mpe ata soki nasukaki na bozindo ya lifelo, nakozonga na berceau te !
  Bana basi, nabɛtaka masasi tii na nsuka, kasi ba coquillages eutaka mbangu na mipanzi mpe etɔbɔlaka, mpe ebukaka ba rouleaux. Bibundeli yango epasuka mpe motuka ezwi mɔtɔ.
  Gerda azwi ekateli:
  - Tobwaka mituka mpe tolongwe !
  Charlotte agangi na mpasi ete:
  - Olingi kobwaka bibende ?
  Gerda alobi na ekateli nyonso:
  - Ezali na makambo ya motuya koleka bibende, ndakisa ba cadres !
  Charlotte apasoli mwa kamera ya filme mpe agangaki ete:
  - Mais ba exploits na biso ekozala enregistré libela !
  Gerda, na misapi na ye ya mpamba, abalusaki levier oyo ezalaki kobwaka biloko oyo ekoki kopanzana na tank ya komeka. Mwana mwasi ya tigre ayokaki mawa mingi mpo na kobebisa mosala ya ntɔki ya ndenge wana, kasi akokaki kokende wapi soki te basoda ya Union soviétique, oyo basengeli koboya mpiko te, bakokanga mayele ya sika oyo ekokani na mosusu te.
  Yango wana, babwakaki Laska mpe bazindaki na kati ya mbula-mpɛmbɛ mpo na kobikisa bomoi na bango oyo ekeseni na mosusu nyonso.
  Magda von Singer na Christina mpe balingaki kozonga sima te mpe motuka na bango epasuka na ba obuse ya sikisiki. Oyo ezali destin - ba Pallas sans pitié ya bitumba nionso. Tango esengeli ozonga sima, otika motema na yo. Kasi bana basi babundaki na mayele, mpe balongaki kosalela pene na masasi na bango nyonso. Kasi sikawa basengelaki komikunda, lokola banyoka na kati ya mbula-mpɛmbɛ, mpe kuna komeka kofanda libanda na mindoki ya Union soviétique oyo ekoki kopekisa te.
  Ntango ozali na motoki mpe ozali na bikini, komata na bozindo ya neige ezali likanisi oyo esepelisaka mingi te. Kasi mbala boni na mokili na biso osalaka makambo oyo esepelisaka yo? En tout cas, par exemple, pole elongaki na sérieusement ko singer soles ya makolo ya bonzambe ya Christina, oyo azalaki ko tirer masasi tii na suka. Kasi yango epesaki mwana mwasi yango nkanda makasi mpe agangaki ete:
  - Lokumu na mpiko etekamaka na kilo te !
  Magda, oyo mpe ezikaki, mpe ata loposo na ye oyo ekómaki motane ezipamaki na bampota, agangaki ete:
  - Moto ezali molunge, moto te !
  Nzokande, ba chars ya Union soviétique esalaki ete mosala yango ezala pɛtɛɛ. Na nkanda makasi, babetaki masasi na ba "Weasels" oyo basundolamaki kozanga mawa, kozindisa ebele ya ba obuse na kati ya bibende oyo ebukanaki. Bobele na ntango yango, bamasuwa mosusu ya petrole ebalukaki libanda ya ba écluses mpe, lokola cascade ya chute d"eau, ezipaki mituka ya Allemagne bango moko mpe baoyo bazalaki kotambwisa makambo ya nsɔni.
  Magda akangaki miso ntango amonaki ete:
  - Bango, ba Bolcheviks, bazali, ya solo, mpiko, kasi bazali na mimeseno ya koleka ndelo!
  Christina, kobwakaka nsoi na neige oyo ezalaki kokweya na monoko na ye, amonisaki bosembo ya makasi na mbalakaka:
  - Okanisi ba guerriers na biso baleki ?
  Magda alobaki na masɛki nyonso ete:
  - Ya solo, ezali malamu koleka uta tolongi. Caucase ezali déjà ya biso, sima Moscou ezali kaka na deux cents kilomètres... - Mpe blonde ya mafuta ya nzoi abimisaki na makasi manzaka na ye milayi. - To olingi komema ba discours ya trahison ?
  Christina, oyo asilaki komona makambo nyonso oyo ekoki, atombolaki kaka liziba ya mputulu ya neige na makolo na ye mpe asɛkaki, mpe amonaki ete:
  - Tango mosusu silence ezali lolenge ya trahison oyo eleki somo.
  Butu, mopepe makasi mpe mbula ya neige epesaki bana basi minei libaku malamu ya kobika.
  . MOKAPO No. 15. Ezali na ntina te.
  Lisusu, ekómaki te na makanisi ya batɛmɛli ete bákata mbula-mpɛmbɛ mpe báluka bademo oyo bazali na makolo mpamba na kati ya mbula-mpɛmbɛ oyo ezalaki kopumbwapumbwa. Na yango, babundi, oyo bakundamaki na kati ya mbula-mpɛmbɛ, bafandaki nsima, mpe ba chars ya Union soviétique ekendeki liboso, mpe ekómaki na likambo moko oyo ekoki koleka. Atako mituka koleka nkama etikalaki kolala ebukani, ebebaki, .
  oyo esali que ba filles tigress basala action.
  Mingimingi, basoda ya Union soviétique balongaki mwa moke na mikolo ya liboso mpe balongaki kokɔta mingi na bisika oyo banguna bazalaki kosala.
  Ba Fritz bazongaki nsima na Tikhvin yango moko mpe balukaki kozwa esika ya makolo na engumba yango. Na momeseno, bandako mpe bisika ya kofanda ezali yango moko libateli monene mpo na basoda ya Union soviétique oyo bazali kokende liboso.
  Ba filles minei ya tigres ya mpiko balongaki kozonga sima na Tikhvin. Kasi basengelaki kozwa mitrailleuse mpo na kobatela engumba. Kasi mpo na ba tankers oyo ezali te lisano oyo esepelisaka mingi.
  Charlotte, kozongisaka masasi uta na basoda ya makolo oyo ezalaki kokende liboso, kotindaka soda mosusu ya motane na mokili oyo elandi, amonisaki ete:
  - Bon, est-ce que tozali ba monstres te... Mpe tolingi pe kozua tresor!
  Tikhvin ebebaki mingi ata ntango basoda ya Allemagne bazwaki engumba yango.
  Sikawa ba Krauts bamatamaki na ba barricades mpe bazalaki na elikya ya kotonga ligne ya défense oyo ekoki kolonga te.
  Gerda afungolaki masasi na masasi moko - asengelaki kobatela ba cartouches na ye. Basoda ya Union soviétique babungisaki ba chars mingi mpe bongo basoda oyo batambolaka na makolo bakendaki kosala attaque.
  Ya solo, ezalaki na ba transporteurs blindés ya ba modèles soviétiques ekokaki te. Yango wana batindaki basoda mpo na koboma. Mpe bakutanaki na mitrailleuse mpe mitrailleuse. Bango minei babɛtaki masasi malamu mpe na mayele nyonso babombaki na ba barricades.
  Gerda, lokola alalisaki soda mosusu ya Union soviétique, ayembaki:
  - Esengeli to accomplir exploit ya bitumba - soki te tokozua sens moko te na ko vivre !
  Etumba yango ezalaki koleka na engumba mobimba. Mpe babɔmbi esilaki kokweya uta likoló, mingimingi lokola ntango ebongwanaki mpenza, mpe libota ya Kraut ezwaki esika ya liboso.
  Gerda, na nkanda makasi, abwakaki dague na misapi na ye ya kitoko ya mpamba mpe agangaki:
  - Etumba na biso ekozala ya elonga, soki te ekoki kozala te !
  Charlotte, kozongisaka masasi kaka malamu, abakisaki:
  - Elonga ezali kaka moko, kasi ya monene !
  Gerda, kokata babundi mingi na bopanzani mokuse, abakisi:
  - Kasi kolonga ezalaka moke ata moke te !
  Mindoki ya Union soviétique oyo ezalaki komitambwisa yango moko ebetamaki na Tikhvin, ba artillerie ya terrain mpe ya siège ekomaki mwa nsima. Ba Fritz elendisaki défense na bango mpe pression ya mopepe. Basoda ya Union soviétique basangisaki baaviɔ ya sika.
  Komonana ya Marseille ya masapo ebongoli mpenza bokatikati ya nguya.
  As monene apumbwaki ME-309, ebundeli moko ya nguya mingi. Mpe alongolaki mpenza moto nyonso oyo azalaki na nzela na ye. Ata basoda ya Union soviétique bakebisaki mpenza ete nyama monene ya ndenge wana ebimaki na mopɛpɛ.
  Marcel ye moko amitalelaki ata moke te lokola moto mabe, mpe mingimingi lokola moto ya motema mabe. Andimaki ete na kobundaka na Armée rouge, azalaki kaka kokokisa mokumba na ye ya bule epai ya Mboka-Mama. Lisusu, makambo mingi oyo etali makambo ya mabe oyo Banazi bazalaki kosala eyebanaki na ye te. Mpe balobaki ete mingi nde eutaki na etumba yango.
  Mais voici combat ya liboso ya super-ass après retour na ye. Ba bombardeurs soviétiques, ba avions ya attaque na ba avions de combat ezali kopumbwa. Balingi polele kopesa etumba ya makasi na ba unités ya mabele ya Wehrmacht. Kasi Marcel amoni nionso oyo mpe na ntaka ya kilomètres mitano to motoba afungoli masasi, mpe kutu azali kofinga na zolo na ye.
  Bamasini ya Union soviétique mpe ba aces ya mpiko bamonaki naino mpenza monguna te ntango baaviɔ na bango ebandaki kopanzana mpe mapapu na bango ebandaki kobukana. Marcel masasi sans ko viser, kasi na ndenge ya intuitif. Ezalaki lokola nde ayebaki liboso esika wapi pilote moko na moko akopumbwa mpe akokamba monstre na ye ya mapapu. Na yango, emonanaki ete elenge mobali moko oyo azalaki na elongi ya bebe azalaki kokɔmbɔla ba armadas oyo ezalaki na mapapu.
  Mbula ya sika, atako malili ezalaki makasi, emonanaki ete ezalaki molunge. Basoda ya Union soviétique oyo babundisaki na kozanga elikya mpe na molende balukaki kozwa Tikhvin. Ba Fritz bamibatelaki na motó makasi, kolukaka kotikala na engumba, epai misisa ya makila oyo ezalaki koleisa Leningrad oyo ekoki kozwama te ezalaki. Longola yango, tozalaki kolobela lokumu ya basoda ya Allemagne, oyo bamonaki mpasi mpe nsɔni kotika bingumba minene.
  Lokola chance elingaki kozala, météo ebongwani mpe ebele ya ba bombe ya banguna, mingimingi Yu-288 ya monene, eswaki bisika ya basoda ya Union soviétique mpe ebwakaki ba bombe na ba communications.
  Bampɛpɔ ya Union soviétique Yak-9 mpe Lagg-5 ezalaki mpenza na nse ya banguna na bibundeli mpe mbangu. Mingimingi, ME-309, lokola dragon, ebetaki mituka ya Union soviétique oyo ezalaki na bolɛmbu. En plus, ba Allemands ba développer tactique ya double esclave, oyo epesaki nzela ya kosalela malamu avantage numérique na bango mpe ekitisaki mua ba problèmes ya manœuvre ya ba véhicules allemands tenaces, fortement armés, mais lourds ya Focke na ME ya sika. En plus, ba jets ME-262 ebandaki kobima na ba fronts, bien que machine oyo ezali nanu entièrement techniquement fiable te, ainsi que modification ya HE-162 ya pete, manœuvrable mpe moins cher. Masini ya nsuka ezalaki pɛtɛɛ mpo na kosala mpe na makambo ya tekiniki ezalaki kotyelama motema koleka jet Messerschmitts. Kasi mpo na kotambwisa yango, esengelaki kozala na bakumbi mpepo oyo bayebi mpenza mosala. Oyo e dévaluaki quelque part ba qualités positives ya développement oyo lokola poids ya avion - kaka 1,6 tonnes tango ezali vide, ba coûts moke mpe fabricability ya production, mpe manœuvrabilité ya malamu koleka na mokili.
  Kasi ba aces wana ya Allemagne oyo bayebaki malamu masini oyo bazwaki masanzoli mingi mpo na yango. Huffman, pilote numéro deux sima ya Marseille, oyo atikalaka intainable, alongaki surtout. Lokola alekisaki mbano ya mituka 300 oyo ekweaki, Huffman azwaki mbano monene ya Ekulusu ya Chevalier ya Ekulusu ya ebende, na nkasa ya chêne, mipanga mpe diama. Tactique na ye ya kopusana penepene lokola ekoki, mpe sima kobeta mpe kopumbwa sima ezali malamu mingi na HE-162. Na yango, Huffman amimonisaki lokola nkolo ya kokamwa ya etumba ya penepene. Atako résultat ya Marseille ya ba avions 3117 oyo ekweyi ezali kaka inattainable.
  Lisusu, na mokolo ya 2 Yanuali 1944, mokumbi mpɛpɔ wana ya masapo abimaki na likoló mpe atako bongo andimisaki Hitler, kokundwelaka ye ete basoda ya Allemagne bazalaki na ezalela ya mabe, mpe bisaleli ya Allemagne oyo ezalaki na nguya mingi ezalaki polele komitika na kati ya mbula-mpɛmbɛ. Na yango, esengeli kopesa mpɛpɔ na Tikhvin oyo ezingamaki, epai basoda ya Allemagne bafandaki, mpe kobwaka babɔmbi na bisika nyonso oyo ezalaki kopusana na engumba yango.
  Ba filles tigress bazalaki ko tirer na mabele, pe super ace azalaki ko marquer na lola.
  Na mokolo ya liboso, Marseille esalaki ba sorties motoba mpe ebwakaki ba avions soviétiques koleka nkama moko. Ya solo, na mokolo ya 4 Yanuali ntango ebebaki na mbalakaka... Mopɛpɛ ya neige ebimaki, mpe basoda ya Union soviétique bakɔtaki na engumba yango.
  Ba magnifiques quatre filles Terminator ba préférer kobunda elongo - lipeka na lipeka. Donc uniquement kitoko pe koboma. Mpo na malili, batindaki bango na makasi bálata camouflage mpe bábunda na bilamba ya mpɛmbɛ.
  Mwana mobali ya ninja Karas mpe akómaki mpo na kosalisa. Terminateur ya mwana oyo azalaki kobanga te, azalaki kobanga malili te mpe abundisaki kaka na ba shorts. Nzela kaka moko oyo azalaki kosala mpo na kozala na molunge ezalaki krɛmɛ ya camouflage, oyo ezalaki kokómisa loposo na ye oyo ezalaki lokola chocolat mpɛmbɛ na nse ya mbula-mpɛmbɛ oyo ezalaki kokoba kokwea, kozipaka babalabala nyonso. Lisusu, azalaki kosalela kobwaka badiskɛ ya bibende ya mikemike mpenza mpe mopanga ya katana na etumba. Kasi, ya solo, abeta masasi malamu mpenza, mpe uta na bibundeli oyo bakangaki. Kasi, bana basi yango mpe bazangaki te kosalela mindoki oyo esalaka na masini.
  Mindoki ya ndenge wana ezali na nguya mingi koleka mitrailleuse, mpe oyo eleki ntina, ekoki kotyelama motema. Kasi, mindoki ya kobundisa MH-44, lokola mobeko, elɛmbisaki ba Allemands te. Na eleko ya malili ya misato, masini ya bitumba ya Allemagne oyo epakolaki mafuta malamu ekómaki pene. Mingimingi, ata na mbula ya neige, Focke-Wulf mpe ME, na kosaleláká chauffage, balongaki kopesa ba injections ya mpasi, atako ya ndelo, na basoda ya Union soviétique.
  Gerda masasi na mbalakaka, kolukaka kotala te na ngámbo oyo basoda ya Union soviétique bazalaki kokweya. Mingi kati na babundi bazalaki bilenge mpenza, mibu zomi na nsambo to zomi na motoba. Bazalaki kozwa basoda oyo batambolaka na makolo na ntango oyo mabele epanzani, mpe bazalaki kozwa biloko nyonso oyo bazalaki na yango. Ya solo, makambo mingi ebungaki.
  Mais parmi ba Krauts ba étrangers baza ebele. Mingimingi, Suède, oyo Banazi balongaki na maponami oyo euti kosalema, mpe teritware wana ya bana-popi ezali na nse ya bokonzi ya Troisième Reich. Bon, ba divisions mibale mpe ba brigades minei oyo ewutaki na Suède esi ekomi lokola ba volontaires. Na mboka yango moko ezali na ba rassemblements mpe ba marches massives mpo na kosenga bitumba. Mpe balataka bililingi ya Hitler mpe ya Charles XII.
  Donc entrée ya Suède na guerre directe ezali likambo ya temps. Espagne mpe Portugal esilá kobunda, kasi bazali kotinda basoda mosika mpenza na sudi. Mpe sikawa na eleko ya malili mingimingi balukaka komata esika moko boye koleka nsɔngɛ ya Caucase. Emonani ete corps ya Brésil esili pene ya kosala saut na Asie centrale, epai mouvement ya Basmachi ezali kopela na makasi ya sika.
  Kasi oyo nyonso ezali makambo mikemike; Ba gars oyo babundaka na kanda, ba réaliser que torture ya somo na noose inévitable ezo zela bango na capitation. Ezali boni mpo na bato ya Allemagne? Kasi, sukali te! Bakozala pe na pasi, mingi bakokufa na Sibérie, mais pourtant bako kanga bango sans discrimination te.
  Gerda, sima ya ko changer clip mpe kokata na se ba soldats oyo balati ba manteaux ya gris - ba Russes bazali na ba robes ya camouflage ekoki te pona bango nionso, a imaginer nini ekoki kozela bango soki bakanga bango... Mpe asekaki na possible sexy, aventure ya malili. Ya solo, ekozala mabe koleka na nsima na Sibérie. Lokola gel oyo ekomi epayi na yo - chaleur ya flamethrower eleki kutu. Na esobe, bamesanaki nokinoki na zelo ya mɔ́tɔ mpe bazalaki kokima mbangu makolo ngulu, kasi awa esalemaki bongo te. Nsima ya mwa bangonga na bikini na malili, ebandaki koningana mpe nasengelaki kozongisa molunge na ndako ya kosukola. Kuna, bilenge na bango ya bataillon ya SS ya lokumu bapesaki nzoto na bango molunge na ba coups ya balabala ya épinette. Bon, mpe kaka na balabala te, ya solo - ezali na ba gars Aryan oyo baponamaki, kitoko, yango nde osengeli na yango!
  Basili kobungisa mpenza nsɔni na bango ya kala, to mbala mosusu, au contraire, bazwi bopemi ya macho ya mwasi. Kasi sikoyo esengeli bazonga sima mua moke - ba infanteriels soviétiques, kotondisaka ba approches na bibembe, bapusanaki trop dangerement mpe babandaki kobwaka ba grenades.
  Esengelaki kobuka ntaka mpo na kokweya te na nse ya mbula ya mabanga ya biteni.
  Magda azwaki mwa eteni ya moke oyo bakataki na bashrapnel mpe, na eyano, abetaki masasi mwambe na segɔnde misato. Basoda ya Union soviétique bakimaki mbangu pene na kozanga kobukana, kaka kogumbama mwa moke mpe clip ezwaki ba victimes. Christina mpe abimisaki ba tours mwambe. Zabolo motane oyo azalaki na nkanda makasi alobaki ete:
  - Na foulée ya ba courageux, to yembi nzembo !
  Kasi emonani ete basoda ya Union soviétique bazwaki ekateli ya komonisa ete yango ezali bwanya ya bomoi. Mitrailleuse ya Allemagne oyo ebundisaka ebɛtaka na makasi na yango nyonso, mpe emonani ete bato babosanaka masasi na yango. Atako basoda bakweaka, baoyo babikaki bazali kokoba kokima mpe kutu kobwaka ba grenades pene na esika moko, atako yango ekoki kosalema liboso.
  Carpe crucian ebwakaka ba disques na mayele mingi, ekataka basoda mibale to misato na moko. Na sima a attaquer na mopanga na ye, oyo ekata ba mitrailleuses na ba fusils - facilement lokola ba matchs!
  Mwana mobali ya ninja azali kaka muke mingi, azali komonana na mbula zomi na moko to zomi na mibale, kasi azali mbangu mingi... Bazali na temps ya kobeta ye te to komi défendre te. Mwana yango abɔkwamaki mpe azwaki formasyo banda abotamaki, azalaki kobwaka mipanga epai ya bebe, kotindaka ye na makasi afungola mpe kokata ba ruban, kozindisa ye na libulu ya zɛlo, kotya bambwa oyo bateyamaki mpenzampenza. Bon, mpe mingi koleka, kobongola mwana mobali oyo azali na mayele ya ba gènes na masini ya liwa ya solosolo. Mama na ye azali ninja ya nkola ya tuku mibale na mitano, tata na ye azali ndoki ya nguya ya Sibérie, mpe monguna ya makanisi ya guvɛrnema ya Union soviétique, "soviétique". Génétique ya malamu mpenza mpe formasyo na magie esalaki ete mwana mobali yango azala malamu koleka kati na ba ninjas. Et naturellement, Ampereur Hirohito, na tina ya kolakisa ba Allemands que bazali ba supermens ya cool te, mais que ezali na ba gars cool na Japon, atindaki garçon wana na front allemand-soviétique.
  Mpe carpe ya Crucian (mbisi ya crucian ezali elilingi ya lolendo mpe makasi ya samurai!) ekómaki mobundi oyo abongi.
  Na ndakisa, na makolo na ye mpamba, oyo ekómi mwa motane mpo na bangonga mingi na malili makasi, abwakaka diskɛ moko ya bibende oyo ezali moke koleka nsuki. Mpe na maboko na ye ezali na mipanga mibale na mbala moko, mpo na kosala ete ezala mpasi te mpo na kokata milɔngɔ ya banguna ya minene. Boniboni kobangisa terminateur oyo ya bana, ete mpo na mbala ya liboso basoda ya Union soviétique, lokola bazalaki na libateli te na nse ya ba coups ya mipanga mpe ya ba lancements ya ba disques, bazongaki sima sima ya kokutana na bobangi ya solo.
  Bana basi, lokola ba changeaki ba clips, babandaki ko tirer encore plus vite, to koloba malamu, encore plus vite.
  Bibembe ya basoda oyo batambolaka na makolo etondaki na bangomba. Pene na mbala moko bakangamaki na malili, mpe basoda ya sika bamataki likolo na bango. Oyo ndenge bamataki mpe ba compte na ba pertes. Kasi ninja akota na etumba mpe lisusu, lokola nde mbonge ya bobangi ebimaki.
  Attaque moko ya kozanga elikya esalemaki pene na mokolo mobimba. Na ntalo ya kobungisa mingi, basoda ya Union soviétique bazwaki mwa bandako, kozongisaka ba Allemands nsima na mwa milɔngɔ. Kasi soutien ya artillerie ya faible - aviation allemande e bombardeki ba lignes chemin de fer na mikolo eleki, elongolaki bango ba fournitures mpe ebele ya ba victimes parmi ba unités oyo ezalaki kokende liboso, e obliger mouvement ya infanterie etelemela temporairement.
  Atako mayele ya ndenge wana ezalaki na likama, babwakaki ba chars na etumba. Esengelaki kobuka monguna pene na Tikhvin kino ba Fritz, kosalelaka litomba na bango na tekiniki, kobimisa engumba.
  Mpe na assaut oyo, décision plutôt risque ezwamaki - ya kosalela char IS-2. Motuka oyo esalemi mpenza lokola tank ya kobukana. Lokola ebundeli ya makasi, mpo na mbangu na yango ya moke ya masasi mpe bosikisiki ya masasi oyo ezali mpenza malamu te, ebongi malamu te mpo na kobundisa ba chars ya bato mosusu, kasi ekoki kolonga kobebisa ba cibles oyo ezali na bibundeli te.
  Na yango, atako ba chars oyo ezali na bingumba ezali ba bombe oyo bamibomaka, osengeli kaka kobuka bisika oyo otye, ata na elongi.
  Bato ntuku misato na minei bakozala bato ya liboso oyo bakokende kofanda esika mosusu. Mituka oyo ezalaki relativement léger mpe ya minene te ezalaki kopota mbangu na nzela moko ya moke... Ba grenades mpe ba cocktails Molotov ebɛtaki mbula likoló na bango uta na ba toits. Na nsima, ba réservoirs camouflées oyo ezalaki na essence mpe napalm epanzanaki. Kasi ba pertes minene epekisaki te ba équipages ya ba chars ya URSS. Bango, kobungisaka bankama ya mituka, babukanaki na katikati ya engumba, mpe kuna bakotaki na boyokani ya motó makasi ya kobɛtama. Ata ba cartouches Faust oyo ezalaki kosala malamu, oyo ebebisaki bibundeli ya mopanzi oyo ezalaki makasi te ya basoda ntuku misato na minei, ebangisaki soda ya Union soviétique te.
  Babwakaki mampinga misato ya ba chars na etumba na mbala moko. Staline azwaki kutu mokano ya kotika grève ya mibale na direction ya Voronezh, mpo na elonga ya décisif na Tikhvin mpe kobikisa " Berceau de la Révolution ". Ata soki esansi epesameli engebene ndelo moko ya makasi, mpo na mwa bangonga ya kotambwisa motuka na mokolo, petrole ya Caucase ebunga, mpe kosala bilanga ya sika esɛngaka ntango mpe mbongo, oyo bato na yango ezali mpenza kozanga na bokonzi ya Union soviétique ekangami na etumba na ba fronts mibale.
  Kasi Tikhvin ezali artérie ya Léningrad mpe nzela ya bomoi, mpe oyo eleki ntina, ezali elembo ya likambo oyo ete basoda ya Union soviétique bakoki mpe bazali na makoki ya kolonga ebele ya ba fascistes mpe oyo bazali na bibundeli malamu. Donc, tokotelema na prix te...
  Réservoir IS-2 ezo monana impressionnant - ekokani pe na ntuku misato na minei, kaka tourelle nde ezo kende liboso encore plus. Ya solo, baril yango moko ezali monene mpe molai, ekoki kokokana te na T-34-76, oyo ezali naino koyangela esika ya etumba. Na boumeli ya sanza ya Yanuali mobimba, bakobimisa ba avions T-34-85 koleka nkama moko te na nzela ya milende ya titanic.
  Vérité ezali que vulnérabilité ya elongi ya tourelle ezali frappant - ezali plat mpe blindés trop épaisse te.
  Carpe Crucian, oyo azalaki kobwaka ba grenades ya mikemike kasi ya nguya mingi oyo ekoki kopanzana na ba chars, akimaki mbangu epai ya bana basi mpe apesaki likanisi:
  - Tokanga IS-2 to mata na yango ?
  Magda apesaki mabɔkɔ na likanisi yango:
  - Ya solo, tokende kosala mobembo! Tozangaki esika oyo bazalaki kokatakata biloko.
  Gerda akebisaki mwana mobali yango ete:
  - Tank oyo ezali na mitrailleuse minei !
  Karas akangaki miso na bana basi, amonaki ete:
  - Eza malamu. Mosika te, basoda oyo batambolaka na makolo bakobundisa lisusu, mpe bokokata bango na nse!
  Magda abɛtaki mwana mobali ya ninja:
  - Salá mbangu, terminateur!
  Talons rose ezalaki kongenga lokola mapapu ya ngungi, mwana ya karate akimaki mbangu koleka champion ya sprint olympique. Mpo na kobanda, abwakaki mwa liboke moko na pakɛ ya milinga na IS ya nsɔmɔ. Réaction moko ebandaki mpe milinga ya monene ebimaki. Bobele na ntango yango, ba avions noirs epalanganaki na ba direction ekeseni, mpe ekufá miso ya ba mitrailleuses.
  Lokola akataki basoda mingi oyo batambolaka na makolo, Karas apumbwaki lokola libanga ya pavema oyo ebetamaki na ballista mpe amataki na linɔ́ngi yango. Nasalelaki nsinga moko ya sipesiale mpo na kofungola ekuke mpe kozongisa ezipeli ya kilo nsima. Sima nionso ezali simple - deux-trois balançoires ya mipanga mibale mpe ba membres mitano ya équipage ya char moko ya kilo ekabwanaki mitu. Bana basi mpe bapumbwaki nsima na ye, nsima ya kobwaka camouflage na bango ya nsuki mpe bamimonaki lisusu na bikini. Mpo na nini molunge ezalaka na kati ya tank ntango ozali kotambwisa motuka? Moteur gazole ya puissance 520 chevaux ezo chauffer bibende assez bien. Ee, makolo mpamba ya mwana mwasi eyokaka motuka yango moko malamu mingi koleka na nzela ya basapato ya sipesiale ya eleko ya malili oyo ezali na ba sols ya caoutchouc synthétique oyo ezali na mikuwa. Service ya quartier allemand etalelaki expérience ya hiver ya makasi mpe esala ba équipements ya sika oyo makolo ekangamaka mingi te na malili. Ezali vraiment soni que ba Krauts bazuaki ba bottes ya felt na population locale mpe ba bendaki yango na bango moko. To bazalaki komizinga na bafololo ya mposo ya nyama.
  Karas apesaki Magda lipwɛpwɛ na mbɛbu abonnés mpe alobaki:
  - Bon, oyo ezali tank pona yo ! Nakobunda esika nayebi koboma malamu mingi.
  Gerda, mpo na kosepela na ye, apesaki mwana mobali lipwɛpwɛ na litindi ya mwana mobali oyo ezalaki kogumbama mpe ezalaki na élastique mpe alobaki ete:
  - Ozali likamwisi !
  Christina abakisaki ete:
  - Norme ya ba Aryan!
  - Nayebi! - Alobi tomboy mpe apumbwaki libanda na malili na saut moko uta na ekuke oyo efungwamaki ndambo... Sima couvercle ekweyi na makelele... Mpe bana basi bazwaki libaku ya kobunda na bibundeli ya monguna. Mpe mondoki yango ezali mpenza na nguya. Kaka Lev-3 oyo euti kobima kala mingi te, to ndenge bazalaki kobenga yango mpe "Nkosi ya bokonzi" oyo ezali na kanɔ́ ya 128 mm, nde ezali makasi koleka. Kasi tank oyo ezali kaka na liboso na ba copies unique. Elakisama na tango ya fête ya le 8 novembre na Fuhrer oyo azalaki na possession. Ya solo, ezali naino na série te. Par ailleurs, IS-2 ezali kosala run-in na yango ya liboso.
  Kino sikoyo, ata ba équipages ya ba chars soviétiques babetaki ata lisasi moko te, emonani ete baponaki cible na bango na ntembe te.
  Christina alobaki na kotyola, kobalusaka masini yango:
  - Eh, biloko ya kala... Automatisation ezali awa te mpe nionso esengeli esalama manuellement...
  Gerda, oyo alyaki mbwa yango ntango azalaki kolakisa ye, alobaki boye:
  - Mpe sight ezali crap mpe visibilité ezali na importance te. Bazali malamu mingi te na ko viser cible.
  Magda, kosimbaka transmission na makolo mpamba mpe kobalola sanduku, alobaki boye:
  - Mpe atako bongo, soki tokokanisi yango na ntuku misato na minei, ezali na mwa bokende liboso. Mingimingi, kobongola vitesi ezali pɛtɛɛ. Kabine ezali mwa moke, kasi okoki kotambola mingi to moke. Ba munitions ekoki vraiment te. Ba coquillages tuku mibale na mwambe...
  Gerda alobaki na lolenge ya mayele ete:
  - Mpo na masasi na motango moke ya ba bunkers, ekoki kokoka, kasi mpo na etumba ya ba chars ya mobimba ezali polele ete ekoki te.
  Charlotte amonaki mpe mwa makambo ya malamu na kati ya tank:
  - Mais armement ya mitrailleuse eza top notch! Mitrailleuse minei ekoki kobatela malamu. Et puis natali "Mouse" oyo - ezali kaka na deux "spitters" pona voiture ya boye...
  Christina, oyo azalaki kotombola motɛ́lɛ, andimisaki ete:
  - Ezali bongo! Oyo ezali ebundeli mpo na char ya kilo boye ya tonne nkama na ntuku mwambe?
  Magda, lokola panther oyo ebomaki nyau, agangaki:
  - Ba nsoso basekaka !
  Moteur gazole ezalaka na mokakatano mpo na kosala ete réservoir ezala mbangu. Ekoki komonana ete IS-2 ezali kaka kotambwisa motuka na nzela monene, kasi ntango ezali na nzela te, centre de gravité na yango ekobaluka liboso ekozala na bopusi. Kasi eloko moko te, soki okoki kopema mpe kopona mokano oyo ebongi...
  Magda afungolaki tourelle ya tank mpo na komona malamu zingazinga na ye.
  Kasi tala IS-2 mosusu, ezali likanisi malamu kosalela ba chars ya boye na ndenge ya massivement. Nsima na ye ezali na ba IS misato mosusu, kasi moko na canon ya 85 mm ya pete. Par ailleurs, le plus dangereux, azali capable ya kozua motuka mutu na mutu, pe abeta mbangu...
  Magda azwaki ekateli ya kobɛta masasi na ntaka ya kilomɛtrɛ mibale. Apesaki mitindo na mongongo ya moke:
  - Masasi directement na elongi ya tour... Mpe... O comprendre!
  Motuka etɛlɛmaki, kotambola malamu te, mpe Gerda, komilelalelaka mpo na lolenge mabe ya optique, oyo mbala mosusu bilenge oyo bateyamaki te nde bapolisaki yango, alukaki na nzela ya molangi. Bana basi yango basalisaki mpo na kotya biloko na projectile oyo ezalaki na kilo moko na ndambo. Mobundi ya langi ya motane atyaki litama na ye na breech mpe amekaki koyoka motuka ya mopaya. Na nsima, abɛtaki naino te na mondoki oyo, modɛlɛ ya 1931. Puissant, kasi obsolète, na projectile pointue oyo ezali sensible na ricochet. Mingimingi, mondoki yango, ya solo, ekanamaki te mpo na ba chars. Kasi emonani ete modification anti-charque ya munduki ya 107 mm, oyo esalemaki na 1940, emonanaki trop infiable mpe esengelaki kosundolama. Et awa esengeli obeta cible na ba conditions ya visibilité ya mabe depuis distance ya 2000 mètres. Oui, pe ekozala pasi pona ennemi a répondre pe abeta, mais...
  Gerda apesaki lipwɛpwɛ na breech ya mondoki, atalaki nokinoki libanda ya ekuke, azwaki mwa ndambo ya neige na monoko na ye, ameli yango, apemisaki bitambi na ye ya mpamba na ba leviers mpe... abetaki masasi!
  Ezalaki kobimisa mingi mpenza na boye ete ezalaki kolɛnga na mabɔkɔ mpe na bana ya ngɔmbɛ na ngai, mpe ezalaki koyoka nsolo lokola milinga.
  Present epumbwaki na arc ya molayi mpe... IS-2 oyo ezalaki liboso etelemaki, ebandaki komela likaya, mpe na nsima masasi ebandaki kopanzana...
  Magda ayanolaki na esengo nyonso ete:
  - Yango wana topesaki bango yango ! - Mpe na lolenge ya lolenge, to koloba malamu te, kobulunganisa makanisi, abakisi. - Ezali moto te nde azali kopakola bibundeli langi, kasi bibundeli ya moto !
  Gerda agangaki ete:
  - Recharger lisusu!
  Mpe bana basi ba tensionaki... Ya solo, oyo ezali "Tigre" te mpo na bango, esengeli ba sukola, kasi ezali esengo mingi na ndenge oyo, surtout lokola tank oyo etelemi ekómaka malili noki. Ebende ezali motambwisi malamu.
  Mbala ya mibale Gerda masasi mbangu mpe na elikya mingi. Ba IS bakobaki kotambola, mpe emonani ete bayebaki naino te esika minduki yango ezalaki kobɛta. Mpe kotika ezali momeseno ya bato ya Russie te. Une fois que ordre ezali... Et deuxième coquille ezali déjà ko frapper na confiance cible...
  Gerda azali kolɛmbisa mbɛbu na ye mpe apesi mitindo ete:
  - Na oyo ya misato awa...
  Mingi trop tard, quatrième IS-1 efungolaki masasi na mouvement... Mpe, na ndenge ya kokamwa, ebɛtaki, atako na ntaka boye na motuka oyo ezali kotambola ezali presque impossible, kasi personnel nde ba décider nionso! Kasi, ntaka mpo na mondoki ya 85mm ezali molai mingi, koleka ndelo ya pénétration. Kasi nkake monene ezalaki na tourelle mpe bibundeli ya liboso egumbamaki. Gerda atindaki na eyano "parcelle-letter" ya minei oyo ezalaki na kilo moko na ndambo... Elongi ya tank ya IS-1 ekabwanaki mpe minoko ya orange etombolaki likolo na lola.
  Ba filles babundaka kitoko... Mokolo wana ezalaki chance pona bango. Kasi makoki ya basoda ya Union soviétique ekokani te.
  Malgré ba efforts nionso ya ba Fritz, le 13 janvier, na coût ya ba efforts minene mpe ba pertes colossals, Tikhvin ezuami... Ba unités allemandes individuelles bamekaki kobima na enclos, couloir moko e puncher vers bango - six divisions allemandes na mbala moko na ba chars Lev oyo eponami, kolukaka kobikisa défense héroïque.
  Mwana mobali ya ninja mpe bana basi minei basalaki nzela na bango na ekipi ekeseni na lolenge ya ba musketeers misato. Elingi koloba, epai ezalaki likoki te ya koleka na kimia na etumba mpe likolo ya bibembe. Na momeseno, esengelaki kosundola IS-2, kasi na nzela, na mbalakaka mpenza, tokutanaki mpe na char T-34-85 oyo emonanaka mingi te, motuka oyo esengelaki kozwa esika ya mondoki T-34-76 oyo esilaki kala mpe ezalaki na nguya ekoki te .
  Motuka yango ezalaki na coque mpe châssis ya ndenge moko, kasi tourelle ya monene koleka oyo ezalaki na kanɔ́ ya molai mpe ya monene. Mondoki yango ezalaki mwa moke na nse ya nguya ya kokɔta na kati koleka Panther, ezala mpo na mbangu ya ebandeli ya projectile oyo ezalaki moke mpe mpo na lolenge ya masasi. Kasi atako bongo bokeseni yango emonanaki te koleka lokola papier graphique 76.
  Pona "Tigre" ordinaire eza déjà dangereux, pona "Lion" eza nanu te - donc 100 millimètres na yango eza incliné. Atako na angle moko boye chance moko ebimaki. To na eteni ya nse ya nzoto, kasi mpe bakɛngɛli ya nzela.
  Bakɔtaki na tank yango mpe balongolaki bato oyo bazalaki na yango. Ya solo makila ezalaki kosopana na kati. Motuka yango moko ezali ya sika mpenza, kasi charge ya ba munitions ezali modeste - kaka 35 balles. Cabine ezali monene mingi te, kasi eleki oyo ya kala ntuku misato na minei.
  Gerda alobaki boye:
  - Mpe awa ezali na tour ya commandant. Yango elingi koloba tozali na concurrent moko ya makasi. Sikoyo ba Russes bakozala ba aveugles boye te.
  Magda asɛkaki na nko mpe alobaki boye:
  - Mpe ba Russes bazalaki déjà ko tirer bien, bien que na visibilité ya mabe koleka. Longola yango, linɔ́ngi yango ekómi monene mpe ezali mpasi te mpo na kokɔta na yango!
  Gerda asekaki makasi na likambo oyo:
  - Malamu, ee! Oyo ezali mokakatano monene mpo na ba tankers na biso mpe, mbala mosusu, avantage couronne ya char oyo! Meká yango, zwá yango!
  Charlotte ayembaki boye:
  - Moko, mibale, mitano! "Tigre" abimi pona ko tirer!
  Christina azwaki:
  - Pona kokutana na T-4, makolo likolo, maboko ya large!
  Mpe bongo bakendeki mbangu na char oyo ezalaki kotambola na pete koleka EI... Gerda amikundolaki lolenge nini babetaki ba infanterie soviétique na mitrailleuse minei. Bakatakata na nse na ndenge ya malamu, kasi ba Russes bayebaki kutu te esika nini malheur ya boye ekwelaki bango. Kasi, sima ya kokende, bakendaki na attaque, babwakaki ba grenades... Un couple na bango, malgré distance decente, bapumbwaki likolo mpe ba exploser na tour. Ya solo, mpo na bibundeli ya milimɛtrɛ 100 mpe 90 IS ezali lokola pellet mpo na ngando, kasi ezali konguluma na ndenge ya kosepelisa te. Ɛɛ, mpe bakoki kokata nsɛlɛlɛ.
  Yango wana, nasengelaki kobanda motɛ́lɛ mpe kozonga nsima. Mpe na nsima, ba cartouches esilaki. Bakatamaki na nse basoda ya Motane koleka nkama moko.
  Gerda akamwaki ndenge bato ya Union soviétique bazalaki kotyola liwa. Ba Arabes, na bilaka na bango ya ba harmes mpe bandako minene ya mayaka, bazalaki ata pene na komipesa ya ndenge wana te. Kasi oyo ezali ba athées - bato oyo bandimaka te bomoi ya liwa ya liwa mpe masapo ya masapo oyo elobeli Elanga ya Edene. Mpe nini etindaka bango bábunda na motó makasi boye ntango nsuka ya etumba esi esili kokana liboso mpe yango ezali eloko mosusu te bobele nkanda ya bato oyo babomami?
  Yango ezali mpasi mpenza mpo na kososola mpe kososola.
  Atako, ya solo, bazali mingi kati na bato oyo batɛkaka bato ya Russie. Na boumeli ya sanza motoba oyo eumelaki, "Armée de liberation" ya Vlasov esalaki ba divisions motoba mpe ba brigades libwa ekeseni. Atako, ya solo, ezali polele ete kozala soda ya Wehrmacht ezali pete koleka kosala ngonga zomi na mitano kino zomi na motoba na masini mpo na ba rations ya mabe mingi, kasi atako bongo... Mpo na ntina moko boye, bokabwani ya Allemagne oyo esalemi na bato ya kala oyo bakangami na bitumba ezali bongo te emonanaka na ba fronts...
  Atako, nzokande, ezali na ba Allemands moke oyo bazali na bokangami, mpe ba soviétiques... Emonani lokola ete bazali déjà koleka milio motoba na ndambo. Ekoki kozala ete bato ya Vlasovite bazalaki mingi boye te, atako bakangami mingi bapalanganaki na bituluku ya bikólo mpe na ba légions oyo ba SS bazalaki kotambwisa. Longola yango, batindaki bato mosusu ya Russie na bisika oyo bato minene mpe bato ya bokonzi bazalaki kofanda.
  Kasi ata ndenge nini, balongaki kozwa Tikhvin, atako ntango ezalaki kobonga mpe babɔmbi mingi ebɛtaki. Malgré bafutaki prix moko incroyable.
  Gerda azwaki motindo mpe azwaki masasi na ntuku misato na minei uta na lolenge ya kilo ya pete. Taux ya masasi ya mondoki ezali mingi, yango wana okoki koyoka elikia mingi. Mbala moko, sima ya mibale, mpe na suka tank ya misato na esika ya bosoto...
  Na yango, osengeli kokeba mingi. Soki te, bakobɛta bango awa na motuka kaka bibundeli ya liboso ya tourelle nde ekómi makasi mpe monene, mpe format ezali pene na ndenge moko. Mingimingi, coque ezali na likama. Mpe kati na ba tankers ya Russie ezali na bato ya misala ya maboko. Kasi, moto oyo azali na bolɛmbu akokangama na bolɔkɔ te mpo na char oyo emonanaka mingi te lokola IS-2 to IS-1. Mpe ntuku misato na minei ya format ya momesano ekoki kozala na babundi ya mpamba. Na nzela ya esika oyo ezali na ndako molai ya mokonzi ya basoda, ezali lokola monɔkɔ ya bampunda, mpe ezali na baantenne na monɔkɔ. Ezali kutu na ndenge moko to mosusu inconvenient kobeta lisasi ciblé na ba beautés ya boye.
  Mbala oyo carpe crucian azali na tour elongo na bana basi, aponaki kosala lokola motambwisi na bango mpe akoki kotika bana basi te na kati ya mbɛki. Ya solo, Magda alobaki na ndenge ya mayele ete:
  - Tokoki kokende sans ko tirer to ko provoquer...
  Carpe crucian, kobalusa elongi lokola mwana moke, alobaki na mai ya miso:
  - Te - sans ko tirer, ekozala intéressant te !
  Atako bongo, Magda akebisaki bana basi yango ete:
  - Kofungola masasi kaka soki mituka eleki misato to minei te. Esengeli mpenza tomema tank oyo ya sika intact na ba unités na biso.
  Gerda andimaki ete:
  - Kino sikoyo eloko oyo ya sika ezali na kati ya ba trophées te, elingi koloba ekozala kaka na tina mpo na biso.
  Bana basi ya tigres bakobaki kolukaluka na bango na molende ya moke. Balongaki mingi te, kasi babakisaki ba chars mosusu nsambo mpe mituka mitano ya minene na biloko na bango. Mokolo moko tosengelaki kobunda na libándá ya motuka mpo na kozwa esansi mpo na kotya esansi.
  Na mokuse, bato minei oyo bazalaki kosala masano ya mabe babimaki na mbɛki mpe batikaki kokufa mpo na mɔtɔ ya minduki na bango. Kaka drapo moko oyo etombolamaki na ntango oyo ebongi mpe ezalaki na araignée swastika nde esalisaki bango.
  Sikoyo bazali kokatisa fosse et ezali kutu na deux-trois bouquets na ba fleurs ya papier oyo bapesaka na ba guerriers héroïnes.
  Oleg Rybachenko, oyo alembi kotala filme oyo ya kotyola, agangaki ete:
  - Pourquoi ozali kolakisa ngai ba bitches nionso ya malédiction! Mbala boni okoki kotala ndenge bazali koboma bato ya Russie!
  . MOKAPO No. 16.
  Etumba yango nde epesaki Jane mpe ekipi na ye libaku ya komimona na bomoi. Yango wana, bana basi yango bamipesaki na bolingo na bango moko na kampanye oyo esalemaki na ɛsti. Mpo na nini te? Oyo ezali mbongo mpe lokumu.
  Arsenal ya ba chars soviétiques ebongwanaki mingi te. Tank monene ezali kaka T-34-85. Châssis mpe bibundeli ya coque etikalaki uta bambula ntuku minei. Moteur diesel moko ya puissance ya chevaux nkama mitano, ndenge moko ya 45 millimètres ya armure frontale na angle. Protection ya faible mpo na mipanzi ya coque, vulnérable na ba cartouches allemands Faust.
  Kaka tourelle moko ya monene koleka nde etiamaki, na bibundeli ya liboso ya 90 mm mpe canon ya 85 mm. Ya solo, char yango esilá ngala, mpe ezali ata moke te likama mpo na ba Allemands!
  Bana basi yango bazali kotambwisa motuka ya Goering-5, oyo esalemaki na nsima. Bamatisaki bibundeli ya mopanzi tii na milimɛtrɛ 178, mpe bibundeli ya liboso tii na 250 na angle. Réservoir yango moko ezali na moteur ya turbine ya gaz mpe e accélérer ba Anglais na 60 kilomètres par heure.
  Jane atunaki Gunner Gringeta ete:
  -Okoki komona malamu?
  Mobundi ya bilanga ayanolaki na elikya nyonso ete:
  - Visibilité awa ezali excellent ! Nazali komona makambo nyonso!
  Malanya asɛkaki mpe agangaki:
  - Tokonyata ba Russes !
  Matilda andimisaki na elikya nyonso ete:
  - Ee, tokosala yango !
  Goering-5 abalukaka, mondoki esopi libanda ya obuse. Linɔ́ngi yango epasolami na ntuku misato na minei ya Union soviétique. Bana basi yango bazali koganga na esengo. Bakanisaka mpenza ete oyo nyonso ezali monene. Mpe ezali kutu kolendisa ete ba équipages ya ba chars soviétiques bazali kokufa.
  Jane agangaki na mongongo ya malembe:
  - Toko effacer mutu nionso na mputulu... Pe Moscou ekozala na se na biso !
  Kasi, lokola ebɛtaki libaku na bisika oyo batyaka bamine, char ya Allemagne esengeli kotɛlɛma. Ba Russes bamibakisaki makasi mpenza. Na ebele ya ba hérissons anti-tank. Artillerie ezali kosala ba bombardements activement.
  Gringeta alobi na frustration:
  - Oyo ndenge ezo bima... Tokutanaki na bloc moko ya makasi!
  Jane ayanoli na elikia oyo emonani ete:
  - Te, esalemaka tii na tongo te... Tobuka opéra !
  Motuka ya bitumba ya Allemagne etɛlɛmaki mwa moke. Bampɛpɔ oyo ezalaki kobundisa na jet ebimaki na likoló, mpe bazalaki kosalela ba teletanks. Emonani ete bazalaki koluka kobebisa bisika oyo bazalaki kobwaka bamine.
  Bazalaki kotambwisa mituka na biloko oyo ekoki kopanzana na nzela ya radio. Bazalaki mpe kosalela ba lance- gaz mobile. Babwakaki mpenza bisika ya Armée rouge na mɔtɔ mpe na mɔ́tɔ.
  Gringeta alobaki na kozanga esengo:
  - Na bitumba bosoto ezali mingi, mpe valɛrɛ moke mpe moke !
  Jane asengelaki kondima likambo oyo:
  - Selyavi oyo azali! Mawa, tobungisi na lolenge moko to mosusu!
  Gringeta asembolaki mokonzi yango:
  - Plutôt, biso te, kasi ba opposants na biso ! Tokobima na impasse sikoyo, pe etumba ekozala...
  Tank ya Allemagne ezalaki kobɛta masasi, atako eloko moko te ezalaki mpenza komonana. Jane apangusamaki makolo na ye ya mpamba mpe ayemba ete:
  - Tosengeli kokanisa mabe te - tokolimwa mpenza ! Ezali na nzela ya kobima na labyrinthe, na nzela nyonso oyo ekufá!
  Gringeta agangaki na mwa kosɛka:
  - Ye oyo azali na esengo asekaka...
  Oyo alingi yango akozua yango...
  Oyo alukaka akozwa ntango nyonso!
  Malanya, koyemba mpe kongenga mino na ye, abakisaki ete:
  - Baoyo bamesaná kobunda mpo na elonga bayemba elongo na biso !
  Kanonnade yango eumelaki bangonga mingi, mpe na nsima, nsukansuka ba chars ya Allemagne ekendeki liboso. Bakutanaki na minduki ya Union soviétique mpe minduki ya kobundisa ba chars ya calibre ndenge na ndenge. Kasi, emonanaki ete nguya ya kokɔta na ndako ekokaki te. Ba Allemands ba avancé... Kaka tango ba canons ya 203 mm ebandaki kobeta nde ba véhicules ya liboso ya ba Nazis oyo ebebaki ebimaki.
  Jane alobaki na mongongo ya nse na kozanga koyeba ete:
  - Nkolo... Tika kopo oyo eleka epai na ngai!
  Gringueta alobaki na elikya nyonso:
  - Okoki kozala na liwa mibale te, okoki ko éviter moko te ! Donc soki eloko moko toko vivre na monde oyo ekoya!
  Manya atunaki na mongongo ya nse:
  - Mokili wana ezali ndenge nini ?
  Gringeta alobaki na elikya mingi te:
  - Nabanzi ete eleki oyo ya biso !
  Malanya alobaki na mongongo ya nse mpo na koyanola ete:
  - Nzambe apesa ba aveugles ba fongola miso pe ba sembola mukongo ya ba bourbe !
  Ya solo, Jane abandaki komituna soki mokili yango ekoki kozala ndenge nini. Peut-être mokili oyo ezali encore plus irrational mpe moins sûr. Jane abalusaki loketo na ye mpe aningisi loketo na ye mpe agangaki:
  - Oyo ezali option moko très intéressante - kokufa pe kokende na mokili oyo ekolanda ! Bongo nini ezali kozela biso kuna? Tokokutana kuna ba oyo bazalaki balingami na biso na Mabele to ekosengela tozwa baninga ya sika?
  Gringeta aningisi mbwa yango na makolo mpamba mpe abɛtaki ye:
  - Ba siècles ya sika ekozala, changement ya ba génération ekozala... Mais mutu moko te akobosana kombo Lénin !
  Mpe abukanaki koseka, koseka na ye ya mwa bozoba. Azalaki mobundi-mosali bilanga oyo azalaki koningana na molende makolo na ye ya mpamba, ya kitoko, mpe misapi na ye ezalaki kosakana.
  Nakangaki IS-3 na miso na ngai... Yango ezali mosika na solo. Bato nyonso te bakobɛta, mpe soki babɛti yango, libenga yango, oyo ezali kobɛtabɛta na monɔkɔ ya pike, ekoki kosala ricochet. Kasi mwana mwasi yango ayebaki likambo oyo azalaki kosala. Abɛtaki masasi mpe azalaki konguluma:
  - Libongo ya ba brumes, tobebisa na appât!
  Matilda ayemba lisusu:
  - Na "Agdam" oyo, tomela na ba madame ! Super madame!
  Lisasi ya Gringueta ezalaki ya sikisiki. Buku yango ebɛtaki eteni ya nse ya bibundeli ya liboso ya tourelle, kaka na esika oyo ezalaki. Mpe ebimisaki impact ya kobebisa sans ricocheting. Oyo ezali situation oyo ebimi. Na bosikisiki, bato mitano ya ba chars ya Union soviétique bakufaki pene na mbala moko. Mpe basi ya Angleterre babakisaki makambo ya mabe na liste na bango.
  Malanya agangaki, kosala ete mitrailleuse na ye esala mosala. Basoda mingi ya bana mibali balingaki kopumbwa tii na char ya Hitler.
  - Kasi pasaran, kopusana pene te, mwana mobali! - Mwana mwasi moko kitoko agangaki mpe asopaki masasi ya mitrailleuse na ba pionniers ya mpiko.
  Jane agangaki, kobɛtáká litindi na ye ya mpamba na bibundeli:
  - Oh, bana mibali, bana mibali, bana mibali... Okomaki na mbalakaka kozanga kolinga! Apparemment pona mabele oyo ya malédiction, oza trop noble!
  Mpe mwana mwasi yango, mwana mwasi ya nkolo, ayokaki mawa mpo na bana mibali wana ya makolo ngulu, ya koganga, ya bosoto oyo batɔbɔlamaki na masasi oyo ezangi mawa. Boniboni mawa mpe mpasi nyonso wana.
  Gringeta abetaki lisusu masasi, akɔtaki na mondoki SU-100 oyo ezalaki kotambola yango moko, mpe agangaki:
  - Mpe nsɛlɛlɛ ako kima mpo na kopesa milangi!
  Malanya alɛmbisaki mbɛbu na ye na monɔkɔ na ye ya motane mpe amɛlaki Coca-Cola na molangi ya plastiki, alobaki ete:
  - Ya solo te ! Pesá ngai mwa vinyo mpe pakɛ moko ya makaya!
  Matilda, oyo azalaki kokende liboso na tank na bokebi, asɛngaki:
  - Makaya ezali poison...
  Jane azwaki rythme mpe akobaki:
  - Ezali bongo, bato balobaka!
  Gringeta ayanoli na kobɛta masasi mpe kosɛka:
  - Eloko moko ya mabe koleka nicotine ezali te !
  Manya asɛkaki mpe agangaki:
  - Tia paquet ya makaya na kati ya sanduku ya moto!
  Matilda abakisaki na eyano, kokatakata libele ya motane ya ntolo na ye:
  - Ezali bongo, bato balobaka...
  Jane asilisaki na kosɛka, kobimisaka monoko na ye.
  - Kasi namelaka likaya...
  Manya asilisaki na aplomb:
  - Mpe na"sepeli mingi !
  Bana basi basekaki, kolakisa minoko na bango milai ya langi ya cerise. Jane alobaki na mwa kosɛka ete:
  - Cigarette nde ebomaka oyo eleki efficace, surtout contre client !
  Malanya abakisaki ete:
  - Sigaret ezali lokola munduki ya kimia, kasi ebomaka ata na maboko ya amateur !
  Gringeta abetaki mondoki mpe alobaki na mwa kosɛka:
  - Cigarette nde sniper oyo aleki kozala na confiance, ebomaka toujours !
  Matilda akitisaki tanki mwa moke na ngomba mpe asɛngaki:
  - Sigaret ezalaka na elɛngi ya bololo, kasi ebendaka mingi koleka biloko ya sukali!
  Jane apemaki makasi mpe abulunganisaki:
  - Liyangani ezali lokola mwana mwasi mabe, kasi kokabwana na yango ezali mpasi mingi koleka!
  Gringeta asɛkaki, abetaki masasi mpe agangaki:
  - Sigarɛti, na bokeseni na grenade, soki ebwakami, ekómisaka bomoi molai!
  Bana basi bafandaki nyɛɛ. Tank na bango ebalukaki lisusu, mpe esukaki na libulu moko. Nasengelaki kobima. Babundi bazalaki mwa kobanga. Défense soviétique ezali makasi mingi.
  Jane alobaki na filozofi:
  - Na bitumba, nzela ya mokuse mpo na kokende na mokano ezali manœuvre rond-point, mpe bosolo ya peto ezali bokosi ya mabe !
  Gringeta, lokola abukaki kanɔ́ moko ya Union soviétique na lisasi oyo ezalaki na mokano malamu, alobaki boye:
  - Na manœuvre ya rond-point ozali na probabilité mingi ya ko réduire nzela ya but na yo !
  Malanya abetaki mitrailleuse mpe agangaki na mongongo:
  - Bomoi ezali motane, kasi etikaka na makila ya motane !
  Matilda alobelaki yango na mokuse:
  - Na bitumba, bomoi ebungisaka motuya na yango, kasi ezuaka tina !
  Bana basi bakobaki etumba. Babɛtaki masasi, mpe na ntango yango moko basalaki ba aphorismes ntango bazalaki kokende.
  Jane abɛtaki makolo na makolo mpamba mpe alobaki boye:
  - Bitumba ezali lokola mobali ya libala, ekoki kozala na trahison, kasi epesaka nzela te ete elala mpɔngi!
  Gringeta abeta masasi mpe na mayele nyonso alobaki ete:
  - Bitumba ezali mwasi ya posa na kolia nzoto ya mibali!
  Manya abɛtaki ye nsɔmɔ mpo na koyanola ete:
  - Ba âges nionso ba soumise na bitumba, lokola bolingo, mais c"est pas pastime ya esengo !
  Matilda amonaki ete esengelaki kobakisa:
  - Bitumba, lokola courtisane, ezali ntalo mingi mpe ebongwanaka, kasi etikaka ntango nyonso souvenir héroïque !
  Jane abalusaki mbwa na misapi na ye ya kitoko, ya mpamba mpe agangaki:
  - Na bitumba ezalaka lokola na ndoto te, okoki kosala te sans ba émotions makasi !
  Gringeta abeta masasi na koseka mpe ayanolaki ete:
  - Mokili ezali ennuyeux mpe relaxant, bitumba ezali intéressant mpe excitant !
  Matilda, oyo azalaki komɛla Coke na esengo nyonso, akobaki:
  - Bitumba ezali makila na suki, e fertiliser ba milona oyo ebotaka courage !
  Manya asɛkaki mpe alobaki boye:
  - Ata processus ya bitumba ezali intéressant ndenge nini, mutu nionso alingi suka !
  Jane akimisaki misapi ya makolo na ye ya mpamba likoló ya likwangola ya mondoki lisusu mpe ayembaki:
  - Bitumba ezali buku te, okoki kokanga yango te, okoki kobomba yango na nse ya oreiller na yo te, okoki mpe kosala yango kaka bosoto !
  Gringueta agangaki na aplomb:
  - Bitumba ezali lingomba : esengaka fanatisme, discipline, soumission sans question, kasi banzambe na yango bazalaka toujours mortel !
  Manya asekaki na kimia mpe alobaki boye:
  - Na bitumba, lokola na casino, risque ezali mingi, kasi ba gagnants ezalaka ya tango mokuse !
  Matilda abimisaki mino na ye mpe agangaki:
  - Soldat azali mortel, gloire ebosani, ba trophées esili, mpe kaka ba raisons ya kobanda massacre ya sika nde ekoki kolongolama te !
  Jane atalelaki na mayele mabe:
  "Totyola mobomi longola se soki azali soda na liboso, mpe totyolaka moyibi mingi koleka soki azali mopunzi na esika ya etumba!"
  Gringeta agangaki lisusu mpe agangaki:
  - Soldat azali chevalier oyo armure na ye ezali courage na lokumu ! Général Baron, oyo couronne na ye ezali prudence na intelligence!
  Manya alobaki na mwa kosɛka:
  - Soldat azali koyokana na lolendo, privé azali koyokana na ndenge ya kotyola!
  Matilda ayanolaki na mayele nyonso:
  - Moto ya liboso oyo akobundisa akoki kokufa, kasi oyo ya nsuka akokanisama te !
  Jane agangaki na mpema:
  - Ezali malamu kozala ya liboso na kokabola biloko oyo epunzami na esika ya kobundisa !
  Gringueta abakisaki na mwa kosɛka:
  - Bitumba ezali lokola mwasi, alalisaka kaka mibali sans kobukana!
  Manya ayanolaki na lokumu ete:
  - Mwasi, na bokeseni na bitumba, azali na mbangu te mpo na koboma mobali !
  Matilda alobaki na koseka:
  - Bitumba, na bokeseni na basi, esepelisaka jamais na nombre ya mibali oyo ba assigner !
  Jane abalusaki lisusu levier na misapi na ye ya mpamba mpe alobaki:
  -Etumba nde muasi oyo aleki insatiable, mibali bakoka ye jamais, pe akoboya muasi te!
  Mpo na koyanola na likambo yango, Gringetta amonaki ete esengeli kobimisa lisusu aphorisme moko ya mayele:
  "Basi balingaka kobunda te, kasi mposa ya koboma mobali eleki lisasi mabe mingi te!"
  Malanya asɛngaki lokola nsɛlɛlɛ, abimisaki monɔkɔ na ye ya langi ya rozɛ:
  - Lisasi ya moke ekoki koboma mobali, kosepelisa ye, mwasi na motema monene!
  Matilda abakisaki na kosɛka ya kotyola:
  - Motema monene ememaka mbala mingi na ba intérêts ya mike mike!
  Bana basi basilisaki kopesana maloba ya mayele mpe babandaki kotala na likebi mpenza esika ya etumba. Ba avions ya attaque TA-311 ezalaki kopumbwa na lola, kobeta masasi na ba positions ya ba soldats soviétiques. Atako malembemalembe, boyokani ya Troisième Reich ezalaki kokende liboso. Mpe alongaki komipemisa mwa moke na komela bibembe.
  Bana basi, ba ennuyeux, babandaki lisusu kosala maseki na ba aphorismes:
  Jane asɛngaki ete:
  "Etumba ezalaka na elongi ya mwasi te, kasi ebimisaka mibali makila koleka mwasi!"
  Gringeta abeta masasi mpe a raspe:
  - Bitumba ememaka esengo te, kasi esepelisaka ba instincts agressifs !
  Malanya abɛtaki piololo mpo na koyanola ete:
  - Esengo na bitumba, bibembe ya banguna eza kaka na prix !
  Matilda, ntango azalaki kosala défilement na kati ya ba caterpillars, abakisaki boye:
  - Bitumba ezali kotimola elanga : ba fertiliser yango na bibembe, ba irriger yango na makila, kasi ebimaka na elonga !
  Jane abetaki masasi mpe agangaki mpo na koyanola:
  - Elonga ekolaka likolo ya bibembe na makila, kasi ebotaka mbuma na bato ya bolembu !
  Gringeta abetaki masasi, abukaki ntuku misato na minei lokola verre, mpe asɛngaki:
  - Bitumba ezali lokola fololo oyo elyaka moto, ya kongenga, oyo elyaka misuni mpe na nsolo mabe!
  Malanya apangusamaki na pédale na makolo mpamba mpe alobaki na mongongo makasi:
  - Bitumba ezali mama ya progrès mpe mama ya paresseux !
  Matilda akozwa yango mpe akoganga:
  - Pe na bitumba, vie ya soldat ezalaka na valeur te, mais ba généraux bazalaka kutu perte !
  Jane akimaki mbangu na nsɔngɛ ya lobɔkɔ na ye na ntolo na ye mpe agangaki:
  - Soki olingi kimia, inculquer kobanga soki olingi bitumba, induire koseka !
  Gringeta azwaki yango mpe abetaki masasi, kolakisa ebundeli na makolo na ye mpamba, koyemba:
  - Koseka ezali lisumu te soki ozali koseka na makambo ya basoda te!
  Manya asɛkaki mpe agangaki na elonga:
  - Bitumba ezali lokola cirque, kaka molongi nde azali na koseka ya suka !
  Matilda atambwisaki tanki, abɛtaki mwa babongisi-nzela, mpe abɛtaki na nse:
  - Na bitumba ezalaka lokola na cirque, kaka mobomi ya mayele mabe, ya grave !
  Bana basi bafandaki lisusu nyɛɛ. Ba lembi kosala ba blagues. En général, bitumba ezalaka kitoko mingi te.
  Jane akanisaki na nkanda ete: Grande-Bretagne elongaki na ba Allemands. Atako mabele boni ba Anglais balongaki. Mpe boniboni mingi ya Allemagne wana! Grande-Bretagne ekómaki ampire moko monene. Kasi akokaki ko digérer ba colonie na ye te. Troisième Reich elekaki ba Anglais na pouvoir mpe ata ba commandants ba bimaki makasi mingi mpe na makoki mingi.
  Mpe ntango Banazi bayaki na Londres, lisolo ya bato esukaki mpo na Angleterre. Bokonzi ya sika ebimaki, na nguya oyo emonaná naino te. Bato mpe mikili mingi bazali kosala na basoda na yango. Mpe tokoki koloba nini: Reich ya Misato, kotandaka mapapu na yango, ezindisaki Grande-Bretagne.
  Kasi na 1940, lokola Hitler alongaki France, na motema malamu apesaki Churchill kimya. Mpe esengelaki kondima yango: mayele ya malamu esɛngaki ete Grande-Bretagne ekokaki te kozwa eloko moko na etumba yango, ata na makanisi, kasi ekokaki kobungisa. Hitler abundi etumba ya mpepo na Angleterre na ndambo ya makasi. Na retard mingi, a transférer ba soldats na Afrique. Akendaki na Union soviétique. Kasi nyonso wana ezongisaki kaka likama yango nsima.
  Ba Allemands, kosalelaka ba territoires occupés, bazuaki makasi ya kobunda na ba fronts mibale Japon elongaki ba Américains na confiance; Mpe na nsima Staline ateyaki ye na kosukisa trêve. Grande-Bretagne ekweaki na mabɔlɔngɔ mpe ekómaki na kati ya Reich ya misato.
  Elonga mingi epesaki Wehrmacht nkembo ya kozanga kolonga. Jane ná baninga na ye basanganaki na bolingo na ye moko na limpinga ya Hitler mpo na koluka esengo mpe kozala na molongo. Mpe balongaki ndambo kuna.
  Bongo nini? Sikoyo bazali na ba Pôts mibale: Allemagne Grande, Petite Grande-Bretagne.
  Jane amɛlaki mwa moke Coca-Cola mpe agangaki:
  - Bolingo na liwa, malamu na mabe... Nini ezali mosantu, nini ezali masumu, babomi bamibanzabanzaka te!
  Gringeta ayemba na eyano, atindaki projectile mosusu:
  - Bolingo pe boyika mpiko, tika mabe eyangela, mais bapesi biso kaka moko pona pona !
  Bana basi yango basepelaki mwa moke. Bon, en fait, ndenge okoki komi tune na clé moko ya moke. Bazali bilenge, na esengo, na makasi, mpe bazali mpenza na chance. Babundaka mingi mpe ata ko gratter moko te. Sauf soki o considérer que bakozua ba gratter na tank.
  Manya alobaki na maloba ya makasi ete:
  - Eh, Churchill asengelaki kondima offre ya Hess mpe akota na guerre na URSS. Na nsima, tolingaki koyangela planɛti mobimba, mpe na nsuka tokonyata mpe Allemagne!
  Matilda ayemba na esengo:
  - Allemagne ezali malamu na bitumba, nkosi ya Angleterre nde aleki!
  Manya andimi ete:
  - Ee, nkosi na biso ya Grande-Bretagne nde eleki malamu!
  Jane alobaki na mwa kosɛka:
  - Tozali naino na chance ! Hitler akokufa mpe Empire allemand ekokwea!
  Gringeta abetaki projectile mpe andimaki ndambo:
  - Ee, ekokweya! Bazali banyama oyo elyaka misuni, kasi yango ekosala ete tózala malamu koleka?
  Malanya alobaki na lolenge ya filozofi ete:
  - Bomoko na se ya régime ya makasi eleki mobulu pe bosoto na se ya régime ya doux !
  Matilda afinamaki na makolo na ye ya mpamba na ba pédales mpe agangaki:
  - Tokozala pe na Mars ! Mpe koleka système solaire!
  Jane ayanolaki na mwa kosɛka ya Gioconda:
  - Ya liboso esengeli tosala régime unifié na planète Mabele !
  Gringet, azwaki yango mpe ayemba na molende nyonso:
  - Mpe toko permettre te que régime oyo e changer !
  Malanya alobaki na mayele nyonso ete:
  - Kasi po natika yo na zolo na yo, esengeli na changer zolo na ngai !
  Ba filles baza na chance comme toujours. Sikawa tank na bango ekómi na molɔngɔ ya liboso ya mabulu. Mpe epasola mabele na ba nsɛlɛlɛ na yango. Ba guerriers basekaka.
  - Tokonyata bango nionso !
  Moko ya mindoki ekangamaki na katikati ya ba rouleaux, mpe char etɛlɛmaki. Bana basi bakitaki na motuka; Kasi ezali risque libanda, okoki kozika.
  Babundi bakendeki mbangu, bazalaki kongɛngisa matambe na bango ya mpamba, mpe koyemba ete:
  - Tozali ba filles ya kosakana, baninga ya malamu, bien, tika ba fimbu na biso makolo ya pamba, ba cougars ya kosakana!
  Jane, oyo azalaki kopota mbangu, amonaki ete:
  - Tala tozali, ba Marines spatiaux !
  Manya confirmé na sourire:
  - Ezala na kati ya espace pe na kati ya force d'atterrissage !
  Mpe Gringeta azwaki yango mpe atambolaki na maboko na ye, kogangaka:
  - Nazali super guerrier! Nako boma mutu nionso!
  Matilda azwaki yango na eyano mpe asɛkaki:
  - Poison goutte à goutte na kati ya Fuhrer!
  Jane asɛkaki mpe ayemba ete:
  - Kobɛta ezali makasi, mpe Fuhrer azali na nguya nyonso!
  Babundi bakimaki mbangu, bazalaki kotambola makolo ngulu, likoló ya bitika, bibende oyo enyatamaki, oyo ezalaki na molunge makasi, mitindo ndenge na ndenge ya makonzí, mpe mikuwa ya motó oyo ebukanaki.
  Jane ayembaki boye:
  -Okososola ngai... Okososola ngai... Okososola ngai, mpe okozwa mboka ya malamu koleka te!
  Ezali esengo mpo na mwana mwasi kokima, na makolo na ye ya mabe mingi te, na nzela ya nsɔngɛ mpe biloko oyo ebebi. Ezali mpenza esengo monene.
  Gringeta ayembaki boye:
  - Eleko ya molunge, moi ezali kongenga likolo...
  Manya asungaki nzembo oyo:
  - Likolo... Likolo!
  Matilda abakisaki ete:
  - Eleko ya molunge, tozali mosika na liwa ! Mosika!
  Emonanaki ete babundi yango basepelaki mingi. Ya solo, oyo nde esengo ezali koningana mpe kopumbwa na makasi boye.
  Jane asɛkaki mpe alobaki boye:
  - Liwa ezali convention, soni ezali absolu!
  Gringeta apangusamaki makolo moko ya mpamba na mosusu mpe asɛngaki:
  - Tokozala pe na ba fêtes ! Mpe elongo na yango elonga!
  Malanya alobaki na ntembe nyonso:
  - Ya biso to ya ba Allemands ?
  Matilda asɛkaki mpe ayembaki boye:
  - Mɔtɔ ya koboma ezali kozela biso...
  Jane abɛtaki mongongo:
  - Kasi azali na nguya te...
  Gringeta agangaki lokola panther:
  - Moto nyonso azali na sanduku ya ebembe ekeseni...
  Malanya azwaki yango mpe, kobɛtáká masasi, abɛtaki ye:
  - Bataillon ya Boche ekeyi na lilita na yango!
  Matilda agangaki nsima:
  - Légion mobimba ekeyi na lilita !
  Pe bana basi bazuaki yango pe ba meow... Bazali lokola ba chevaux mince. Mpe bongo kitoko, makolo ya pamba mpe ya bronzage.
  Jane azwaki yango mpe asɛngaki na esengo:
  - Mpe nazali kobra ! Mpe nazali cobra! Urse ata moke te!
  Gringeta agangaki na eyano:
  - Ezali malamu soki cobra epumbwa tii na mapata !
  Mpe bana basi bakobɛta kaka mitó. Ba étincelles epumbwaka na miso lokola nde ngonga ezali koya!
  Malanya azwaki yango mpe asɛngaki:
  - Hitler azali kaput!
  Matilda asungaki ye:
  - Na Staline aza kaput!
  Jane aningisi loketo na ye mpe agangaki:
  - Nazali mobundi ya pole, na mabolongo na yo ba sauvage... Nako balabala moto nyonso oyo azali kofinga na elongi ya Mabele!
  Malanya azwaki yango mpe agangaki:
  - Pe Hitler aza zoba, amela makaya ! Ayibaka ba matchs mpe alekisaka butu na ndaku te!
  Matilda asɛkaki na kotyola mpe atunaki boye:
  - Okanisi nini, Fuhrer azali na yango ?
  Gringeta abɛtaki mputulu na makolo mpamba mpe agangaki:
  - Ya solo te ! Biso minei tokopesa ye blowjob!
  Malanya abalusaki miso mpe alobaki na mongongo ya nse:
  - Oh, ezali malamu mingi kosimba lingenda ya jade oyo ezali kopumbwapumbwa na monoko mpe koyoka yango na monoko!
  Matilda alobaki na mongongo ya nse na mpema:
  - Ezali monene boni ! Mpe makambo nyonso ekozala kaka monene!
  Bana basi yango bazalaki kopumbwa likoló mpe likoló. Kasi babongisaki tank na bango mpe basengelaki kozonga. Babundi bazongaki nsima mpe basɛngaki:
  - Oyo ezali tank na biso ! Akozala kaka monene!
  Jane amikundolaki na mbalakaka lisapo oyo elobelaki Robin Hood. Eza na petite Joe, garçon wana akangami na sheriff. Banyokolaki mwana mobali yango: babendaki ye likoló na etanda mpe batumbaki bitambi na ye.
  Ntango milinga elɛmbisaki makolo ya mwana mobali oyo ezalaki mpamba mpe ya mabe... Jane ayokaki kolamusama awa, mpe alingaki mpenza kosangisa nzoto. Awa bakoti na yango. Surtout ba ninja japonais carpe Crucian. Mwana mobali oyo ya blonde aza kitoko mingi, pe aza na perfection masculine ya munene mingi. Mpe ezali malamu mingi kosimba loposo ya pɛto mpe ya pɛtɛɛ boye na mabɛ́lɛ na yo.
  Jane alingaki kotya mosapi na ye na katikati ya makolo na ye, kasi ayokaki nsɔni mpe abongolaki makanisi na ye. Atako, ya solo, likambo ya ndenge wana esepelisaka mpenza!
  Mwana mwasi ya Nkolo alobaki:
  - Na mbonge ya mbu mpe moto ya nkanda makasi! Mpe mɔtɔ ya makasi, mpe ya nkanda makasi!
  Ba filles ba déplacer lisusu Goering-5 na bango vers ba positions ya ba troupes soviétiques. Mbala mosusu Staline ye moko akamwaki mingi ntango ayebaki ndenge oyo Banazi bazalaki kokende liboso. Vraiment, ndenge nini okoki kobanga te awa? Masini moko monene ezali kokende mbangu epai na yo, kasi eloko ya koyanola ezali te. Ntuku misato na minei, okoki kobundisa série E te. Et encore plus depuis ba AGs pyramidales.
  Mpe emonani ete Staline azali na nsɔmɔ. Au moins benga nyamankɛkɛ mpo azala conseiller na yo. Makɛlɛlɛ te, ndimbola moko te, mai oyo ezali kosopana te! Emonani lokola okozwa ba vis!
  Jane alobaki na mwa kosɛka ete:
  - Mpe Staline, na bokeseni na Churchill, azalaki ntango nyonso kondima na bolingi na ye mikanda ya Hitler mpe akendaki mpo na kimya !
  Gringeta ayemba na molende:
  - Yebisa ngai mokili ezali nini ! Bakoyanola yo - moi na mopepe!
  Malanya alobaki na molende nyonso ete:
  - Mpe tokobota bana ya makasi, ya nzoto kolɔngɔnɔ !
  Matilda asɛkaki mpe alobaki na mongongo ya nse:
  - Mokili ezali etanda ya échecs te, mpe Hitler azali mokonzi te !
  Jane asembolaki moninga na ye ete:
  - Aleki mokonzi molai ! Mpe tokolongola yango na elongi ya planɛti!
  Gringeta azwaki yango mpe agangaki:
  - Bonene ya ba Anglais, oyo eyebani na planète ! Fascisme enyatamaki na kobɛtama ya mopanga!
  Malanya abakisaki na molende nyonso:
  - Tolingami mpe tosepeli na bikolo nyonso ya mokili !
  Matilda, na molende ya mwana mwasi oyo azwi bolingo na ye ya liboso, abakisaki ete:
  - Nandimi, totonga communisme mosantu !
  Jane asekaki mpe alobaki boye:
  - Mpe na bokambi ya ba Allemands, communisme ekoki solo kotongama !
  Gringeta abɛtaki elongi na ye na breech ya mondoki mpe ayemba:
  - Tozo sala maseki, toko tonga communisme sikoyo! Mpe Staline akozala super mpe elombe na biso!
  Malanya abakisi, kopesa bososoli:
  - Na sanduku ya ebembe, ya solo!
  Gringueta a confirmaki mbala moko:
  - Ya solo, na kati ya sanduku ya ebembe !
  Jane alobaki na lolenge ya filozofi ete:
  - Ata mokonzi azali monene ndenge nini, akokende na lilita, kaka lokola mozangisi !
  Gringeta abakisaki na kosɛka ya mabe:
  - Politicien akosaka toujours, kaka ye akufaka ya solo!
  Malanya abɛtaki misapi ya makolo na ye ya mpamba mpe alobaki boye:
  - Immortalité ezali ya solo, kasi liwa ezali illusoire !
  Matilda mpe apesaki aphorisme moko:
  - Bakonzi bakoki kosala eloko nionso, kasi moko te, mokonzi moko te akoki kokima na lilita na mabele!
  Jane agangaki na mongongo:
  - Bomoi ekosila kala mingi te...
  Gringetta asungaki na aplomb:
  - Point ekobeta kala mingi te !
  Malanya abeti mitrailleuses na ba infanterie soviétique, mpe azali ko hisser:
  - Oh, mama, mama, yokela mwana na yo mawa!
  Matilda, oyo azalaki na mokakatano ya kokanga kosɛka na ye, abakisaki ete:
  - Après tout, atikali na mokolo moko te ya ko vivre !
  Jane akanisaki na lolenge ya filozofi:
  - Moto nyonso alingi kozala na bomoi kitoko, kasi kaka bato moke nde bakufaka na lokumu !
  Gringueta ayanolaki na mwa kosɛka:
  - Liwa elaki mpasi, longola se soki ezali kongenga na ba rayons ya réalisation !
  Manya asɛngaki na kofungola mino na ye na nkanda makasi:
  - Liwa ya malamu eleki vie ya bosoto!
  Matilda atyaki ntembe ete:
  - Ezali malamu kozala Nzambe na bonsomi, kasi ezali mabe kozala zabolo na boloko!
  Gringeta alobaki na kosɛka ya ngɛngɛ:
  - Mpe tosili na ba obuse... Boyokana, oyo ezali mawa monene ! Ata likabo moko te ya annihilation!
  Jane abɛtaki nsɛlɛlɛ na ndenge ya kotyola.
  - Ekozala na ba cadeau ya sika pe ba présidents misusu !
  . MOKAPO No. 17.
  Na mokolo oyo, 10 Ɔkɔtɔbɛ 1947, Friedrich, lokola ntango nyonso, greyhound mpe alɛmbaki te, akendeki mbangu nokinoki na mpunda ya mopɛpɛ Me-362. Mwana mobali yango ayokaki ata elili ya kolɛmba te, asepelaki mingi, mpe azalaki kaka masasi kozanga ete azanga ata kobeta moko. Na butu, bituluku ya kobongisa, mingimingi ya bato ya Amerika, batyaka mwa bisaleli oyo ebebaki na mosala. Surtout, ba " Pattons " ebalukaki lisusu na ba voies, en plus, deux-trois cents ya ba véhicules wana ekota na service sima ya ko transferer yango wuta poto, na ba chemin de fer oyo esi esalemi. Ba partisans, ya solo, bamekaki, kasi basalaki mabe mingi koleka ndenge bazalaki kosala. Na maponami ya Tata ya Ukraine, Bandera alongaki, mpe trahison mpe desertion ebakisami na ba partisans. Plus, commandant ya mouvement partisan, Voroshilov, azwaki maladie... Mpe remplaçant mpo na ye ezwamaki na temps te... Donc, fourniture ya groupe ya grève international ya ba fascistes ezalaki assez satisfaisante. Oui, ba combattants souterrains ya mpiko mpe ba saboteurs héroïques bazuaki tango mosusu succès, kasi likolo ya niveau tactique te. Longola yango, kobima ya ba alliés ya sika oyo bamipesaki esalaki ete kondima ekita makasi na elonga ya URSS, mpe yango esalaki ete bato oyo bazalaki koningana, polele to na kobombana, bakendaki na ngámbo ya ba fascistes.
  Motángo ya bato oyo batikaki mosala ekómaki mingimingi epai ya Armée rouge ya Kraikov mpe Armée polonaise. Bato ya Pologne, lokola bandimaki bilaka ya Banazi mpe mingimingi ya bakapitaliste ya Mpótó, bakanisaki mpenza ete bakokela bokonzi monene na ɛsti, na ntalo ya Russie! Ba communistes polonais nionso te, ya solo, batikalaki fidèles na ba soviétiques, kasi ba ombres politiques oyo etikali... Ba libéraux bazali surtout infiable... Yango wana ba unités polonaises ebandaki ko se rendre na Bulge ya Moscou presque mbala moko depuis début ya offensive ... Likambo ya esengo, bazalaki moke kati na bango mpe yango ezalaki naino na bopusi ya ekateli te na nzela ya etumba .
  Friedrich asalaki ye moko ba vols ya liboso, kokabwana na ba pilotes mosusu. Amonaki ete banguna bazalaki lisusu kokutana na bibele ya Banazi mingi te na mɔ́tɔ, mpe pene na bisika ya kobwaka bamine etikalaki te na nzela ya bansinga ya ba chars. Kasi basoda ya Union soviétique babundaki na motó makasi. Basoda oyo batambolaka na makolo bafungolaki masasi te mpe bamekaki, na kotika ba chars ekangama, kobwaka banzela na yango to liboke ya ba grenades, to kotumba yango na milangi oyo ekoki kozika.
  Mwana mobali ya Terminator amatisaki mingimingi score na dépense ya minduki ya Union soviétique. Lisusu, kobɛta masasi na mpɛpɔ oyo ezali na ngámbo ya nse, koboya kolekisa ntango mpamba na kozinda na mai. Ya solo, ba chars mingi oyo ezalaki na embuscade ebebisamaki mpe. Aviation ya URSS ezalaki kosala te. Na ntɔngɔ, kaka ba avions U-2 nsambo nde ebimaki, na nsima ba Laggs minei. En général, Friedrich asololaki na bango mokuse, kofina déclencheur na pete... Et puis, comme toujours!
  Lokola ba supprimaki ba points de combat oyo esilaki ko lemba, ba chars nazis ekendeki mbangu lisusu na ngambo mosusu ya terrain mpe na kati ya ba fosses... Nzokande, ba fosses anti-chars mpe ba hérissons ekutanaki mpe na ligne oyo esilaki ya motoba mpe ndambo ya mitano ya défense (ezalaki na mwambe kati na yango na mobimba na yango). Basoda ya minduki ya Union soviétique bazalaki kobanga mpe babandaki kobɛta masasi na mosika. Artillerie fasciste ezalaki na mawa te, mpe aviation... Kino sikoyo, lokola esika ya patinage, biloko nyonso epasukaki. Bon, Friedrich, lokola ntango nyonso, azali liboso ya bato nyonso, na elimo mingi mpe malili. Mbongwana esalemaki na ndenge ya kosala basoda, libota ya Patton, oyo bazalaki na mitrailleuse ya makasi, bazwaki esika ya liboso. Décision forcée ya ko réduire ba pertes ya ba infanteries kamikaze oyo bami sacrifier mais balingi kotika te...
  Friedrich asalaki mpepo na ye ya misato elongo na moninga na ye Helga. Awa bakutanaki mpo na mbala ya liboso etuluku monene to moke ya mpɛpɔ ya Union soviétique. Kati na yango ezalaki kutu na ba Br-3 mitano (uta esika batimolaki yango). Likambo ya kokamwa, ba bombi ya URSS bazongaki mbala moko nsima ntango bamonaki ba aces ya Allemagne, mpe babundi bakendeki mbangu epai na bango.
  Friedrich na kimia nyonso masasi masasi na mituka oyo ezalaki koluka kopusana penepene. Y compris as na star ya elombe ya URSS na fuselage. Nzokande, mobundi oyo ayebi makambo mingi amekaki kokɔta na mapata, kasi liboso ya nyama mabe lokola Friedrich Bismarck, emonanaki kaka mabe koleka. Mwana mobali ya terminateur, kozanga ete azanga ata kobeta moko, abwakaki ba avions de combat ntuku misato na motoba mpe ba avions minei ya attaque na mbala moko, abalusaki vitesse, mpe akendeki mbangu nsima ya ba bombardeurs.
  Kasi, awa, Friedrich amonaki ete motuka na ye ezalaki kokende mbangu mingi te, mpe ekomaki te na kilomɛtrɛ 740 oyo ekanisamaki ata na motɛ́lɛ oyo esalemaki na makasi. Ntina ezali polele, Friedrich a remplacer ba minduki ya 30 mm Mr-108 na Mr-103, oyo, na vitesse ya projectile ya ebandeli ya 960 mètres par seconde, ezali beaucoup plus efficace na ko pénétrer ba toits ya ba chars na ba combattants ya ennemi depuis un très ntaka molai, kasi pene na mbala moko na ndambo kilo mpe na nse na mbangu ya masasi ya 420 balles na miniti moko (nzokande, Friedrich mingimingi azalaki kolinga kobeta ba obuse moko ntango azali kokweya na trance!). Mpe masasi mpo na mindoki ebakisama mingimingi mpo na Frederick. Na yango, kokanga bato oyo bazalaki kobwaka babɔmbi ezalaki likambo ya pɛtɛɛ te. Ba He-362 ya agile mingi ezalaki liboso ya elenge as ya mpiko. Bakweaki lokola mbula ya mabanga na milona, bazalaki konyata mpe konyokola mituka ya Union soviétique. Lisusu, lokola Br-3 ezalaki malɛmbɛmalɛmbɛ mpe ezalaki na bibundeli malamu te, ekómaki mpasi te mpo na bakumbi mpepo ya bateroriste. Friedrich akomaki na nsuka ya feti, kasi asilisaki kaka zomi na mibale, kobetaka libanda ntuku mitano. Kasi, mwana mobali yango alongaki te kolonga rekord na ye ya liboso ya mituka nkama mibale na ntuku mitano na misato.
  Friedrich azongaki lisusu na molende monene na molimo na ye. Alongi mpe azali kolonga! Mpe makanisi oyo elobelaki kotɛka na ngai elimwaki mpenza. Elenge mobali yango alobi kutu na motema na ye:
  - Pourquoi ba préjudices oyo ! Mboka ezali esika baninga na yo mpe bana na yo bakolaka! Mpe URSS ezali Mboka-Mama te, kasi bolɔkɔ ya bikólo!
  Helga ayokaki maloba oyo, kasi, kozangaka kososola ntina na yango ya solo, andimisaki ete:
  - Ozali na raison ! Mpe mosika te tokobota bana! Atako, nalingi te kozwa mafuta ya libumu ntango etumba oyo ezali kaka koleka!
  Friedrich asɛkaki:
  - Etali bolingi ya Nzambe Mozwi-ya-Nguya-Nyonso. Kasi, Papa mpe un certain nombre ya ba métropolites bazali na ngambo na biso!
  Vol ya minei oyo ebandaki kobundisa, ba jet Fokken-Wulf-5s ebongwanaki koluka mindoki, mpamba te kaka mwa ba chars nde ekangamaki. Kasi momekano ya solosolo esengelaki naino koya.
  Armée ya ba chars ya garde ya mitano ya Rotmistrov esilaki transfert ya sous-cutting na etuka ya Krasnogvardeisky. Kasi, likoki ezalaki te ya kokamwisa mpenza. Ba avions ya reconnaissance ya ba Fascistes ekomaki ndenge ebele ya ba chars ezalaki kotambola, mpe Banazi basalaki mbangu mpo na kosala ba mesures ya kobundisa yango. Pene na ba unités SS nkama mitano ya 2e Armée Panzer SS, mpe lisusu mituka nkama mibale oyo eutaki na réserve stratégique, ebimaki mpo na kokutana na ba chars nkama libwa na ntuku mitano mpe minduki oyo etambwisami yango moko oyo e renforcé na ba réserves ya loboko ya blindés ya Rotmistrov. Mingimingi, etumba yango esalemaki na esika moko pene na ferme collective ya Pervomaisky, epai ba grenadiers mpe minduki ya Allemagne ezalaki na molɔngɔ oyo bakangaki.
  Friedrich mpe ba aces allemands ya malamu koleka babengamaki mpo na kobundisa attaque monene oyo ewutaki na mabele mpe na mopepe.
  Lieutenant général Rotmistrov, elombe ya etumba ya Stalingrad, asalaki motindo oyo eutaki epai ya Commandant en-chef suprême ye moko, mpe andimaki na motema moko ete etumba oyo ezalaki pene na Moscou ebungaki naino te. Azalaki na nguya na mabɔkɔ na ye, mpe ezalaki na mwa elikya ete URSS ekozwa lisusu oyo ebungisaki liboso. Kasi, likonzí yango, oyo ezalaki kotambola na nse ya nguya na yango moko, ekómaki mpenza kotandama. Yango eutaki na ndambo mpo na mposa ya kokima ba avions ya reconnaissance ya Troisième Reich, na boumeli mosusu ya marche oyo esalemaki mpo na mbeba ya ba lignes ya chemin de fer mpo na exposition na ba avions ya ennemi.
  Ba bombi makasi etindaki mampinga minene ya ba chars etambolaka bankama ya bakilometele na nse ya nguya na bango moko. D"ailleurs, na marche ya vitesse maximale... Yango ezali ko prendre en compte quelques hétérogénéité ya parc ya ba chars mosusu ezalaki na ba filtres remplacés, misusu, au contraire, ba types ya kala, y compris ba transmissions imperfectes, ba moteurs diesel e ralentir.
  Na tina ya impact brutal mpe massif ya aviation ya ennemi, armée ya choc ya mitano ezalaki assez loin ya ligne devant mpe yango e obliger rouleau oyo ya acier etambolaka depuis soirée tee na tongo.
  Groupe moko ya ba fascistes oyo ezalaki compact mingi ezalaki déjà kozela Rotmistrov. Atako bazalaki na nse na motángo mobimba ya ba chars, Banazi bazalaki koleka na lolenge ya malamu: bazalaki na pene na nkama moko na ndambo "Panthers"-5 mpe "Tigers"-5, bakisa mpe zomi na mibale na ndambo "Goering" L (Lingelesi mituka oyo ezali na minduki ya 17 pieds, pene na ndenge ekokani na nguya ya kokɔta na mondoki "Panthers"), E-50, AG-50 mpe "Patton". Ba déstructeurs ya ba chars Super Ferdinand bazalaki kaka na nzela.
  Ya solo, elingaki kozala malamu kobundisa Banazis en masse, kasi Zhukov oyo azalaki nsɔmɔ azalaki na mbangumbangu mingi mpo na Rotmistrov, na ntembe te azalaki kobanga ete Banazi bakozwa bibongiseli ya makasi mpo na kobundisa yango. Kasi, basilá kosala yango...
  Kasi awa armée soviétique ezalaki na trump card moko - oyo ezalaki couverture aérienne grave... Ba avions elongolamaki na direction ya Ural mpe na réserve ya siège, mpe kutu babwakaki ba véhicules ya formation na bitumba, ainsi que ba équipements droits depuis ligne d"assemblage . Oyo ezalaki libaku ya kobuka na flanque droit mpe sima, oyo ekendeki mosika liboso ya wedge fasciste.
  Général Gotha, mpe bakonzi mosusu, déjà na tango ya masolo ya liboso ya plan ya opération ya Moscou, bakanisaki que Krasnogvardeysk ekokoma vraiment esika ya bitumba ya ba chars na réserve ya combat ya ba armées soviétiques, elingi koloba que esengelaki kozala na plan ya couverture .
  Ba avions spéciales allemands, surtout Xe-362, e suivre espace aérien, na ndenge etumba na Krasnogvardeysky esengelaki ekoma etumba ya munene kaka te na ba chars, kasi mpe bitumba ya avion ya Guerre Mondiale ya Mibale!
  Friedrich abengamaki mpo na kobundisa monguna, azali meilleur as ya Luftwaffe, mokonzi ya bitumba ya mpepo azalaki elembo ya elonga ya Troisième Reich. Mpe pembeni na ye, to penepene pembeni na ye na loboko na ye ya mobali, na assaut, mpe na yango mingimingi modification ya nguya ya Fokken-Wulf-5, Helga akendeki mbangu.
  Mwana mobali yango ayemba kutu:
  - Tozali kopota mbangu na mbonge na masuwa ya minzoto! Quarks mousse na ba vortex ya éther!
  Helga andimi ete:
  - Bikelamu ya motane, bokobetama! Bana ya mokili ya lifelo ya nse ya mabele!
  Friedrich asekaki mpe alobaki oyo alingaka mingi:
  - Yaka, mosika na vis ! Angel ya liwa, sifflet kaka po abima! Akopasola bosɔtɔ nyonso na biteni ya bampunda na bango!
  Helga asɛkaki mpo na koyanola.
  - Bon, ozali na mayele!
  Friedrich azalaki mwa komitungisa mpo na kilo ya mpɛpɔ na ye oyo ezalaki se kobakisama, boyokani na kotya bibundeli oyo ekoki kokende mosika mpe masasi oyo ezalaki kobakisama. Na nsima, projectile ya kanɔ́ ya 30 mm ezali kilo mbala misato koleka oyo ya kanɔ́ ya milimɛtrɛ 20, mpe na oyo etali nguya ya kobebisa, mbala mosusu mbala minei koleka, ezali ebundeli ya mokili mobimba oyo ekoki kobebisa bibundeli nyonso mibale na likoló ya planɛti mpe na mopɛpɛ! Elenge as alingaki kutu kotika mitrailleuse mpe kolongola oyo minei na bango ya calibre monene, kasi... Helga atelemeli liboso ya kokende:
  - Après tout, ekoki kokita na combat ya proche. Ezali malamu kobomba trump card oyo...
  - Ekoki pona Force Majeure na ba tireurs mibale ! - Friedrich akati na mokuse. Mpo na ngai, kobɛta masasi na nse pene ekoki. En général, namoni que armement ya mitrailleuse awa eleki ndelo.
  Helga asekaki na esengo mpe abɛtaki mwana mobali yango mbata na mokɔngɔ.
  - Malheureusement, mutu nionso te nde azali chevalier invincible boye lokola yo ! Ba aces mingi bazali kaka ba débutants, baza na besoin ya moto ya dense po bazala sûr ya kobeta...
  Frederick aboyaki na ndenge ya malamu mpenza:
  - Motuka ya talo lokola ME-362 U ekopesama na pilote novice te. Combattant oyo aza pona ba aces.
  Na esika ya koyanola, Helga akimaki mbangu na mpɛpɔ na ye ya bitumba, kongɛngisaka bitambi na ye ya mpamba mpe ya langi ya rozɛ. Nini lisusu ya kosala, appel ya urgence eyokanaki.
  Mingimingi Friedrich asepelaki ete alongolaki mitrailleuse mibale ya libanda, motuka monene ebandaki komata na pɛtɛɛ nyonso, mpe mbangu ekómaki mingi, mpe mapapu oyo ezalaki pɛpɛlɛ ekómaki malamu kosala manœuvre. Atako bisika ya mɔ́tɔ yango moko ezipamaki na ba carilleurs, kokitisa yango ebakisaki mpenza na aérodynamique ya motuka. Atako Me-362 na oyo etali bizaleli ya aérodynamique ezali naino na oyo ekokani na yango te kati na mituka ya piston, ezali bongo mpunda ya etumba oyo ezali na mokili mobimba.
  Ba nzete mpe bilanga oyo emonanaka mingi te ezali kongenga na nse... Mokolo ezali molunge mpe emonani lokola ekozala pete te mpo na kobunda. Mingimingi ba Russes, oyo bazali kobungisa etumba oyo monene. Awa na gauche mpe mua moke na se ezali etonga ya ba corbeau oyo ezali kopumbwa... Etonga monene, ba corbeau mosusu ezali minene mingi... Elembo ya mabe, ba corbeau e accompagner bitumba nionso ya mokili oyo ya motema mabe, oyo ezangi sentimentalité. Lokola Boyarsky ayemba na miziki oyo eyebani mingi:
  - Kasi mpo na nini ! Ezali likoki te ya kozala na bomoi na makanisi na yo! Kasi mpo na nini - bomoi eteyaka biso eloko te!
  Awa ezali mobulu, mobulu mpe mobulu mingi! Motema mabe, motema mabe mpe mbala moko lisusu motema mabe oyo ezali ko cimenter ekolo!
  Etonga ya ba corbeau emonani lokola ezangi nsuka, ezali na ba dizaines, ba centaines de milliers na yango, mpe e caw mpo ete okoka koyoka yango ata na cabine oyo ekangami na hermétique. Friedrich atunaki Helga na radio ete:
  - Peut-être tokoki kobeta bango na mitrailleuse ?
  Fille ya ace aboyaki:
  - Ezali na ntina te ! Masasi nyonso ekoki kotángama awa!
  Friedrich asɛkaki:
  - Oyo ezali assez possible ! Mokonzi azali na ba cartouches na sac na se ya kiti na ye ya bokonzi.
  Liboke ya liboso ya mpɛpɔ ya Union soviétique epumbwaki na mbalakaka longwa na nsima ya etonga ya ba vultures. Bakutanaki na bango mpo na mbala ya liboso na bato ya Salamandre. Ba pertes ezalaki na ngambo mibale, ba Russes mingi babomamaki. Friedrich abɛtaki masasi na retare mpe akweyaki kaka mituka mwambe. Kasi ezali kaka ebandeli ya mabe. Kasi mwasi na mobali ya ba " Salamanders "-3 ya Allemagne bazwaki masasi, mpe ezali polele te ndenge nini Me-262 elongaki kokende liboso ya bato nyonso.
  Kasi likambo ya ntina esengelaki naino koya. Etonga ya ba corbeau esukaki, ba pilotes allemands bapumbwaki libanda na espace likolo ya elanga ya Krasnogvardeisky mpe ebandaki.
  Limpinga mobimba ekendeki mbangu epai ya eskadron ya Allemagne, mpe awa, mpo na koloba solo, ezalaki na mpɛpɔ oyo eutaki na mampinga mingi ya mpɛpɔ ya URSS. Armada monene ya ba avions ya ndenge na ndenge, kasi mingi mingi ba Yakov mpe mua ba Laggs moke.
  Friedrich abɛtaki masasi na ntaka ya kilomɛtrɛ koleka motoba. Azindisaki lisusu na ba ruisseaux ya trance ya zamba, tango ozali ko viser te, kasi misapi na yo ezali kokoba kofina automatiquement. Tango makanisi, makanisi ezali lisusu te, nzoto emonani lokola ezali ya yo, kasi ozali déjà lokola marionnette ya ba forces oyo eyebani te... Mpe yango elakisi ete mosuni ezali ya yo te, kasi molimo ya mokili ya bakufi - nguya ya mbindo, ya mabe. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .
  Bon, mpe na motó ya mwana mobali ya terminateur, nzembo ebandaki koyokana mbala mingi:
  Kati na baninga, kasi na ntango yango moko, .
  Bakangami na pasi, mitungisi ya mawa!
  Mokili na biso elɛmbi mingi na mabe, .
  Ezala etando to kitoko ezali komonana te!
  Omemeli biso wapi - mabe mabe zabolo?
  Ntango demo moko mabe azali kotambwisa limpinga moko!
  Tolingi mpenza nkembo ya basoda, .
  Atako na motema nazali parasite moko ya mabe!
  
  Pamba ya boye na elimo oyo ezimi, .
  Moyen ya kosala zinga zinga ya mabulu ya mabulu ezali te!
  Mpe liwa, nzete oyo na mobange mwasi oyo azangi mawa, .
  Nini esangisi mpako na Rus Mosantu'!
  
  Bososoli ya pete engɛngaka te, .
  Nionso ezali na web, puissance sans limite!
  Mposa ya kofanda na esika ya kofanda awa na mabele, .
  Komeka elengi, esengo, esengo elongo na molingami na yo!
  
  Kasi nsuka etindaki mwana na ye na etumba, .
  Esika tosengelaki kobosana kimya!
  Ezali na ntina te kolakela Satana mabe mpo na likambo yango, .
  Biso moko tolingaki eloko mosusu te!
  
  Nazali kokata mopɛpɛ makasi na mpɛpɔ, .
  Après avoir kosala torsion, na déplacement ya signature!
  Ndimela ngai, combattant ya Père akufaki te, .
  Tobeta marche ya matanga pona ba scum!
  
  Monguna azali ebele, makasi, .
  Mituka, ba combattants, ba missiles!
  Tokobuka Wehrmacht ya lifelo na biteni, .
  Ba exploits ya Russie eko gloire!
  Communisme ekoya na Mabele, nandimi, .
  Tokofanda na esengo - nayebi na ntembe te!
  Mobomi ya bato - fascisme, akobukana, .
  Elonga ekozala na boboto, pole ya Mai!
  
  Mboka ya tata, kopumbwa mbangu, .
  Epesaki biso bomoi ya bulɛɛ!
  Loyembo ya Mboka ya Mboka eyemba na mitema na biso, .
  Na nsima, nabundelaka ye makasi!
  
  Mpe nandimi ete ntango moko ya kongenga ekoya, .
  Bobomi ekozala te, bobange ekolimwa na libulu mozindo!
  Momekano ya mbangu ekokola kozanga bord, .
  Ba likolo bakokende mbangu na ba réussites ya ba lignes!
  
  Mpe mpo ete tokoka kopusana penepene na ntango;
  Na nsima, osengeli kobunda lokola soda ya Rus"!
  Po ekoma na mutu nionso oyo aza moron te, .
  Que ba Russes bayebi toujours kobunda!
  Nzembo moko ya malamu ya bolingo ya ekólo eyokanaki na motó ya Friedrich, kasi mabɔkɔ mpe makolo na ye ya bokosi esalaki mpenza ndenge mosusu. Elingi koloba, batindaki ba obuse na ba avions soviétiques ya ndenge na ndenge mpe ya ba marques nionso. Ba pilotes soviétiques bamekaki kopusana penepene mpe kobanda etumba... Volka, sima ya masasi koleka mituka ntuku mitano na mobembo, asalaki tour mpe akimaki masasi mpe tentative ya ramming (akata kamikaze oyo na ba explosions ya mitrailleuse ya mikuse) . Na nsima, mpepo ya elenge ace"s ebalukaki, mpe lokola azalaki na trance ya etumba, mwana mobali yango abetaki ba canons ya mopepe mingi. Ekataki mpenza motángo ya babundi ya Union soviétique oyo bazalaki kobima na nsima.
  Awa Friedrich ye moko alingaki kozwa rammed, kasi alongaki ko glisser na ligne ya moto mpe kokoba koboma ba opposants na ye. Na mbala oyo, "Pawns" oyo ezalaki na motɛ́lɛ mibale ekómaki bato oyo azwaki mpasi. Aphorisme moko engengamaki na mitu ya bana mibali (ba poons ezali mpe ba noix te, ba futurs queens!). Helga agangaki na radio:
  - Oh, mama ya bolingo! Bazali kofina mpenza!
  Friedrich, kosala boucle incomplète, akataki ba combattants soviétiques na mosika mingi kolukaka kozua sima ya Helga. Moko na bango azalaki "Shopkeeper" (Lagg-5), azalaki na étoile rouge munene na fuselage... Yango elingi koloba elombe ya URSS. Mwana mwasi yango moko, na modification ya assaut ya Fokken-Wulf, abeta masasi na ba chars ya armée ya Rotmistrov oyo ezalaki kopusana pene na ba positions allemandes. Mpe na ntango yango moko abeta na bosikisiki mpenza, kozinda na mai na elonga.
  Friedrich azalaki naino kobunda na bampɛpɔ ya banguna, na makanisi azalaki kopesa matɔndi na biloko yango mpo na bokóli ya masasi. Alongaki kutu kolona terminateur ya traître na kati ya char T-34-85, aponaki oyo ya commandant (yango ekoki komonana na ba antennes, oyo, atako mputulu mpe ntaka ezalaki, miso ya Friedrich ya makasi emonanaki na pete!).
  Couvercle ya écluse ebetamaki na ba obuse misato na mbala moko mpe tank etelemaki...
  Ezalaki mpe molunge na nse, avant-garde ya Armée ya ba chars ya Garde ya mitano esilaki kobalusama epai ya ba grenadiers ya SS mpe biteni ya Corps ya mibale.
  Mituka ya liboso ya Union soviétique ebalukaki na libulu oyo ezalaki kobundisa ba chars, mpe mbangu na yango ekitanaki. Ba canons ya masasi ya mbangu ya Tigers-5 mpe Panthers-5 ebɛtaki mbula likoló na bango. Wana nde esika oyo ba Allemands ya sika bazali makasi: kobunda na mosika mpo na kozwa litomba likoló na bango, ba chars soviétiques esengelaki kobunda penepene. Botia esika ya kobomba bosoto... Kasi mokano ya tactique ezalaki ya sikisiki te, ya kopasola na elanga ya polele esika batimolaki ba fosses, kokutana na ba machines oyo ezalaki kozela " nyama ya kolia ". Oui, pe kokweya en masse en même temps te?
  Ya solo, ba Ils soviétiques, atako babungisaki mingi, babukaki kaka, lokola mobɛti-mbanzi ya moke oyo azali kozinda na nse ya jam ya géant"s, epai ya ba chars ya banguna, mpe ebebisaki, ata mpe na babɔmbi ya mikemike. Ya solo, na "Tigres"-5 mosusu batɛlɛmaki likoló ya monyama, kasi mpo na mituka mingi, basoda ya Allemagne oyo batambolaka na makolo basengelaki kotya libateli mpenza ntango bazalaki kotambola.
  Frederick akanisaki ete soki ba Russes basalaki etumba ya concentré mingi, mbɛlɛ balingaki kozala na libaku monene mingi ya kozwa "mbongo mingi" mpe etumba ya penepene ya litomba.
  Ramming ya ba pilotes rouges ekobaki, kasi par exemple contre Salamander-3 très agile, tactique oyo ebotaki te mbuma oyo bakanisaki. Bobungisi ya mpɛpɔ ya Allemagne ekómaki mingi, lokola, ya solo, na meko monene koleka oyo ya Union soviétique. Kasi oyo ezalaki lisusu etumba oyo ezongisamaki te. Ba pilotes soviétiques mingi bazalaki na expérience decente, ezalaki pamba te que ba couvrir Moscou, yango wana ba Nazis ba souffrir mingi.
  Friedrich, oyo mayele na ye ya bomoto ezalaki makasi mpenza, azalaki ntango nyonso kokima kobɛtama mpe na mayele nyonso azalaki kobɛta babundi ya Union soviétique oyo bazalaki na likama mingi. Koluka kobeta ba dirigeants libanda. Asalaki yango, mpe esalaki sans misfires. Na nzela, ezalaki na bozangi mpamba na motó na ngai, mpe kozanga bososoli ya etumba lokola bongo. Nzoto e réagi, ba cibles ekangamaki, ba misses ezalaki te. Mbala mingi ekómaki kutu na ba chars.
  Mpe bankama mingi, soki te bankóto ya baaviɔ ya mitindo nyonso ezalaki kongɛnga mpe kongɛnga liboso ya miso na biso. Par exemple, Huffman na He-362 na ye... Abundaka na ndenge ya spécial, vitesse, jerk ya jet car, mpe ba débris ezali kopumbwa na ba direction nionso... Mpe ba Russes bazali mpe mabe te... Kasi Kozhedub azali wapi, tango ekoki ya kokata nguya... Friedrich azali kotambola na minimum, sikoyo ntina ya kobaluka ezali te, kobɛta na moke, kasi kaka, kokende mwa moke uta na kolonga..
  Masasi ezali kosila, ndenge moko mpe na esansi oyo ezali na kati ya ba chars, mpe ba renforcements ya kokamwa ezali koya uta na bisika ya Allemagne. Ba Salamanders, mpe ata mwa ba Me-362 ya nsɔmɔ, bazali bato ya liboso oyo bakoti na etumba yango, mpe balandi na etuluku mosusu ya etuluku ya bato mabe ya Hitler. Encore, rouler en avant... Ba avions soviétiques pe ebandi kozonga sima. Bazali kosila na esansi, mpe ba pertes na bango eleki ndelo nyonso oyo ekoki kokanisama mpe oyo ekoki kokanisama te. Friedrich azongi mpe atuni Helga:
  - Nyonso ezali malamu ?
  Mwana mwasi yango ayanoli ete:
  - Mpepo ezali na mobembo ! Nabetaki ba chars motoba na combattant moko...
  Friedrich abɛtaki piololo ete:
  - Ee, olekaki ata ngai na motango ya ba chars ebebisami. Ngai moko nabebisaki kaka mituka mitano oyo ezalaki na monɔkɔ!
  Helga asɛkaki kosɛka.
  - Ba avions boni ?
  - Ba avions ? - Mituya engengamaki na motó ya Friedrich... - Exactement nkama misato na moko! Record ya sika ya mokili mobimba. Oyo nde réussite...
  Helga agangaki ete:
  - Ozali kaka chevalier ! Te, mosika te nzambe ya libebi. Kali monene ye moko... Combattant universel!
  Friedrich asembolaki na bonkonde nyonso:
  - En réalité, Kali azali nzambe te, kasi nzambe-mwasi ya mabe. Elingi koloba mwasi, atako azalaki nzambe oyo bato bamemyaka mingi mpe bato mingi na Lingomba ya Hindu. Batempelo mingi etongami mpo na ye mpe mabondeli mapesameli ye.
  Mwana mobali yango amonaki na mbalakaka ete akangaki libɔlɔngɔ na ye makasi na levier. Mpe alapaki ndai ete:
  - Malédiction na yango! Ezalaki na ntina te kosala tour na motuka oyo ezalaki na bibundeli mingi ndenge wana.
  Helga alobaki na komitungisa ete:
  - Mpe vol na yo ya sima eza sans ngai ?
  Friedrich andimisaki mbala moko ete:
  - Ee, Fokken na yo ekozala kaka na carburant mpe ekozala na charge, kasi ya ngai esi etelemi prêt. Koloba kaka yango te, omibatela kaka!
  Helga alobaki na ekateli nyonso:
  - Te! Conseil na ngai na bino ezali kobunda pe kobunda ndenge okoki... Soki ata moke te.
  Ba avions ekita mpe Friedrich akimaki mbangu na motuka oyo elandaki. Combinaison oyo eponami ya Me-362 na F -490 ya assaut ezalaki optimale mpo na superass ya tango nionso.
  Friedrich, koyokaka ba pédales ya makasi, ya mabe ya Fokken-Wulf-4 na makolo na ye ya mpamba, abandaki kotindika mbangu mpe koyemba elongo:
  - Nazali kopumbwa na etumba ! Nakonyata ekelamu yango na mputulu!
  Etumba oyo esalemaki na Krasnogvardeysk ekobaki. Longola ba chars ya armée ya Rotmistrov yango moko, mituka nkama moko na ntuku mitano ya Union soviétique, oyo ezwamaki na flanc ya sud mpe na région ya Kashirnsky ya front soviétique, ekomaki mpe na esika ya bitumba. Ya solo, kaka mituka ya liboso nde ekómi tii sikoyo. Aviation soviétique mpe ekanisaki te kotika, kasi ezalaki naino kosala mingi te.
  Frederick abandaki kosala na ba chars, kosalelaka mindoki na ye oyo esalemaki mpenza mpo na yango. Na makanisi na ye, calibre 37 millimètres ezalaki kaka optimalement approprié mpo na tina wana. Na ndakisa, Rudel, na mindoki ya ndenge wana, kozanga ata trance ya etumba, abebisaki, to koloba malamu, oyo ezali sembo koleka, abetaki ba chars 534 na boumeli ya etumba mobimba. Kasi ezalaki na moto mpamba, kasi Friedrich te. Mwana mobali amikundolaki lolenge tata na ye ayebisaki mama na ye ete effet combiné na mwana oyo amemami na libumu, en plus ya manifestation ya ba capacités phénoménales tango puberté ezali kokende liboso, ekoki ko transformer bana na psychopathe...
  Peut-être trance na ye ya combat, mpe superpuissance ya guerrier oyo, ezali mpe conséquence ya influence, nature na yango eyebani te na ye.
  Kasi awa eyei ba chars, mpo na pilote ba mouvements na bango emonani malembe, mpe kutu mingi koleka mpo na Friedrich. Elenge as abandaki kobɛta offhand uta na avion horizontal. Ezali kaka kobɛta masasi mpe kobɛta. Kongenga ya pole oyo euti na biloko mikemike oyo epanzani, ba écluses oyo ebukani. Mituka mingi ezwaki mɔ́tɔ na likambo yango, mpamba te ba réservoirs ya gaz ezali na esika oyo babundi. Mpe kobebisama, molangi ya T-34 epumbwaki lokola monoko ya mbeli.
  Mbala mingi, ba obuse oyo ebɛtamaki ezalaki kosala ete masasi yango epanzana. Mpe oyo na ngala na yango...
  Friedrich akanisaki te makambo ya mikemike ya ndenge wana, atalaki elilingi yango ntango, nsima ya kobungisa makambo mingi mpe asosolaki ete milende ya kobukana ezalaki mpamba, ba chars ya bakɛngɛli etambolaki zingazinga ya mabulu oyo bato ya Union soviétique batimolaki.
  Kasi ata awa likambo moko ya kokamwa oyo esepelisaki bango te ezalaki kozela bango. "Super Ferdinands" zomi na mibale balongaki kopusana penepene. Bango, na mawa, bazalaki na bizaleli ya kotambwisa motuka ya makasi koleka, grâce na bosaleli ya ba moteurs américains.
  Mituka ya Union soviétique ezalaki kotambola na esika moko ya polele, oyo elimbolaki ete babundi ya masapo bakokaki kobɛta longwa na ntaka ya kilomɛtrɛ misato mpamba. Ya solo, ba "Superferdinands" bazangaki, kasi mbangu mingi ya masasi ya mindoki ya kobundisa mpɛpɔ epesaki bango nzela ya kobɛta mbala mingi mpenza. Longola yango, batimolaki elanga yango mingi mpe batimolaki yango na ba coquillages, mpe T-34-85 ekokaki te kozwa mbangu. Kasi bazalaki kaka kotambola lokola likonzí na ntango ya bopanzani. Mpe Panthers-5 mpe American Witches-5 oyo ezalaki na mayele mingi, oyo ebebisaka ba chars ya mbangu mingi, ekendeki mbangu mpo na kosalisa Ferdinand-4.
  Friedrich amekaki kobeta libanda (purement subconsciemment) ba commandants. Ata misapi na ngai ekangamaki mpo na tension. Mpe mbuma ezalaki! Elenge terminateur, uta na projection horizontale, ebetaki libanda ba chars T-34 ntuku minei na mibale, ba KV- misato, mpe mibale Su-122. Ekokaki kozala na mituka misato mosusu, kasi ba distraire bango na raid ya ba combattants soviétiques, mpe surtout ba avions ya ko attaquer. Friedrich abandaki kobɛta kanɔ́ ya mopɛpɛ ya milimɛtrɛ 37 mpe kanɔ́ mibale ya milimɛtrɛ 20 (ezali mpe kobebisa mpenza soki obeti mwinda to na réservoir ya gaze to motɛ́lɛ) na kosaleláká yango.
  Ezali na ba avions ntuku mibale na sambo na mobimba, mpe ezali na ba Ilov zomi na mwambe... Mabe te, soki totali ntina ya char moko na moko, ata oyo ebebaki na etumba oyo ya motó makasi... Ba T-34-85 ebele ebandaki kosala mbangu mpe na nsuka ebukanaki mpo na kokanga mingi. Sikawa "Bandoki"-5 ya Amerika oyo bazalaki na bibundeli ya pɛtɛɛ epanzanaki na mɔ́tɔ.
  Friedrich amonaki mpepo ya Hans-Ulrich Rudel oyo ezalaki kobundisa bato. Ace oyo ayebani mingi, emonani ete, azwaki mpe mokano ya kozwa esika ya Stuka na Fokken-Wulf-5 oyo ezalaki makasi mpe ya mbangu koleka. Elembo na ye ya mwinda eyebani na bato nyonso. Atunaki Frederick ete:
  - Ozali ndenge nini, Anzelu ya Liwa!
  Terminator Boy ayanolaki ete:
  - Makambo ezali na Gestapo, kasi nazali na ba réalisations !
  Rudel andimisaki ete:
  - Mpe nazali kosala malamu ! Kasi ndenge nini okoki kobɛta masasi na bosikisiki mpe nokinoki boye, mpe ata na mpɛpɔ oyo ezali na ngámbo ya nse?
  Mwana mobali ya ace, koseka, ayanolaki to kutu ayemba:
  - Nayebi na bosolo ete nionso oyo ekoki kosalema te ekoki kosalema ! Luka diamant ya bakonzi ya Mabele na mayi oyo ezali koleka!
  - Ezali mabe te, nakokanga kino ntuku misato na suka ya mokolo! - Rudel alakaki.
  Bozongi, kozongisa mpepo, mpe lisusu Me-362 ya ebandeli, mpepo oyo, longola mabulu ya masasi na mapapu, ezwaki mbeba moko te na nse ya bokambi ya Volka. Et bien sûr bitumba ya ba chars...
  Ezalaki molunge mingi na Krasgvardeisky. Makonzí ya Armée ya Garde ya mitano mpe ba brigades oyo elongolamaki na ba fronts mosusu ebendaki. Ba renforcements mpe ba tambola kino na ba Allemands, kati na yango zomi na mibale ya ba déstructeurs ya ba chars ya Amerika, ba M-18 ya sika oyo ezalaki na ba canons ya 110 mm. Mituka yango ezalaki na nguya ya kobebisa te koleka ba canons Tiger-5, calibre 105, mpe kutu ebetaki T-34 malamu koleka, mpamba te ezalaki na likama mingi te ya ricochet. Mondoki yango moko esalemi mpe na mondoki ya Amerika oyo ebongwani mpo na kobundisa mpepo, elingi koloba ete ezali kobɛta mbangumbangu. Kaka bibundeli nde ezali na bolɛmbu koleka oyo ya Allemagne, kasi naino milimɛtrɛ 186 ekoki mpo na kokanga projectile na elongi. Lisusu, mbala mingi bapakolaka mpɛpɔ T-34-85 ntango ezali kotambola.
  Friedrich, oyo azalaki naino mosika, ayokaki tsunami oyo ezalaki kobɛlɛma ya mbonge ya sika ya mpɛpɔ ya Armée rouge. Yango elingi koloba ete atako ntango ezali te mpo na ba chars, oyo ezali pene na kokangama makasi, ezali malamu kotika mpepo oyo ebundisaka yango ebatela yango. Parmi bango, par ailleurs, okoki komona ba Non-329s très fortement armés et blindés. Ba avions ya attaque to ba destructeurs ya chars ezalaka makasi. Surtout na ba canons Ra-44 ya 88 mm, oyo ekoti kaka na toit ya tank te, kasi pe na elongi. Kaka na etumba ya likoló, masini yango, mpo na koloba yango na pɛtɛɛ nyonso, ekoki kosala makambo mingi te lokola "mpunda ya mosala" Fokken-Wulf.
  Kati na mpɛpɔ oyo ezalaki kobundisa bato, Friedrich amonaki mpɛpɔ ya Helga. Bon, ya solo, zonga na misala.
  Mwana mobali ya terminateur, kokita mwa moke na nzela, tokokata ba chars misato mpe munduki-76 oyo etambolaka yango moko, ayembaki:
  - Tokozala na émission ! Simplement classe ya super ya likolo koleka!
  . MOKAPO No. 18. Ezali na ntina te.
  Helga ayanolaki mbala moko boye:
  - Ya solo nandimi yo ! Napesaki motema na ngai na nyama te! Eyano ekopesama na yo - ondimi yango to te?
  Na esika ya koyanola, Friedrich abandaki kobɛta masasi na ntaka molai uta na nse... Mpe na nsima azwaki altitude.
  Bampɛpɔ ya Union soviétique ezalaki mpenza mingi, kasi ezalaki kaka moke koleka mbala ya liboso. Ba pilotes ya Luftwaffe bayokaki mpenza elikia, lokola mwana ya kelasi ya yambo oyo abetaki moninga na ye ya kosilikisa na eteyelo oyo bayebaki te mpe azwaki mpenza makasi koleka.
  Ba pilotes soviétiques bakomaki na mayele mabe, mpe lokola bazwaki attaque, bakabwanaki mbala moko na bituluku, kolukaka kobenda ba Allemands epai na bango moko. Frederick abundisaki bango, amataki ngomba. Kasi, mpo na ye, ndenge monguna aboyaki kosala attaque directe, esalaki kaka ete mayele yango ezala pɛtɛɛ. Kasi babundi mosusu ya Allemagne bakɔtaki na etumba.
  Friedrich amonisaki na nkanda ete mbala mingi ba Non-362 bazalaki liboso na ye. Kasi ezali mabe, uta na ntaka molai ya bakilometele mingi, moto moko te ayebi kokata ata ndenge nini.
  Mpe "Ba Salamanders"-3, kaka lokola ba avions ya papier ya bana, ba sauter, ba sauter lokola requin na ba mbonge, pe bango moko bazuaka...
  Friedrich aponaki victime na ye, avion ya commandement, mpe azalaki na temps te ya kokanisa ndenge nini mpepo oyo ekweaki. Mwana mobali yango atyaki bizaleli malamu:
  - Okoki kolonga na bitumba, na bokeseni na masano, mbala moko, kasi okoki kolonga na etumba, na bokeseni na lisano, kozanga nsuka! Kasi, kaka biteni ya moto oyo alongi nde epumbwaka longwa na etanda;
  Kasi, etumba yango eyokamaki mpe na elanga. Par exemple, Wittmann azali déjà assez un as ya tank saisonné, abundi na Tigre. Ye mpe mobɛti masasi bazalaki mpe kozanga mbala mingi, atako char ezalaki kobaluka na pɛtɛɛ nyonso. Gunner Schleich azalaki na mpasi te ntango ya kopangusa motoki na elongi na ye. Monstre oyo ya bibende esi ebɛtami na elongi mbala mingi, kasi tii sikoyo ezali ricochet. Wittmann agangaki na likoló ya mimpululu na ye:
  - Tika bango bapusana penepene, kozala na nsɔmɔ te, to...
  Impressions ya un participant na bitumba, Chef d"état-major adjoint ya 31e Brigade ya ba chars, oyo kala mingi te akomaki Elombe ya Union soviétique, Grigory Penezhko, elobelaki mpe état ya mutu na ba conditions wana ya somo. ... Bilili ya kilo etikalaki liboso ya bilili na ngai ya makanisi... Ezalaki na makelele moko boye ete ba taux ya matoyi efinamaki, makila esopanaki uta na matoyi. Koganga oyo ezali kolandana ya ba moteurs, koganga ya bibende, koganga, kopanzana ya ba obuse, koganga ya zamba ya ebende oyo epasuka... Kobanda na masasi ya point blanc, ba tourelles ekweaki, minduki ebalukaki, bibundeli epasuka, ba chars epanzanaki.
  Patton-3 ya kilo oyo ekoki kokɔta te, bamekaki kozwa T-34-85 ya Union soviétique pene na point-blanc. Agangaki, bibundeli oyo ezalaki na nguba etombolaki. "Bandoki"-4 bakɔtaki na nzela mpe balukaki kosalela bango moko manœuvre. Lokola nde ezalaki limpinga ya bampunda ya ba chevaliers ya kala oyo balingaki kolonga moko na mosusu. Mbala mingi, ba chars nyonso mibale ezalaki kobɛta masasi na mbalakaka mpe ezalaki kobwakana.
  Masasi oyo ekɔtaki na ba réservoirs ya gaz epelisaki mbala moko ba tanks yango mɔtɔ. Ba écluses efungwamaki mpe ba équipages ya ba chars bamekaki kobima. Grigory amonaki elenge lieutenant moko, ndambo eziki, akangaki na bibundeli. Lokola azokaki, akokaki kobima na esika oyo bazalaki kokɔtisa yango te. Mpe bongo akufaki. Moto moko te azalaki zingazinga mpo na kosalisa ye. Basoda babungisaki liyoki ya ntango, bayokaki mposa ya mai te, molunge te, to ata kobɛtama na kabine ya moke ya char. Likanisi moko, mposa moko - tango ozali na bomoi, beta monguna. Ba équipages ya ba chars soviétiques, oyo bakitaki na mituka na bango oyo ebebaki, balukaki na elanga mpo na ba équipages ya banguna, oyo mpe batikalaki kozanga bisaleli, mpe babetaki bango na ba pistolet, kobundana na maboko.
  Elilingi moko na lolenge ya surréalisme ya kapiteni moko oyo, na lolenge moko ya nsɔmɔ, amataki na bibundeli ya Tiger-5 ya Allemagne oyo ebebaki mpe abɛtaki esika ya kokɔtisa na mitrailleuse mpo na "kobimisa milinga" ya Banazi longwa kuna. Chertorizhsky, mokambi ya kompanyi ya ba chars, asalaki na mpiko mpenza. Abetaki libanda, na nzela ya mopepe makasi ya ba obuse, abukaki na ngambo ya monguna "Tigre"-5, kasi ye moko abetamaki. Kopumbwaka libanda ya motuka, ba tankers ebomaki moto. Mpe bakendaki lisusu na etumba.
  Coquille ya nsuka ya Helga etɔbɔlaki nsamba ya tank ya Grigory Penezhko. Buku yango ebɛtaki na réservoir ya gaz mpe biloko nyonso epasukaki na mɔ́tɔ. Milinga yango ezikisaki bato ya Union soviétique oyo bazalaki kosala ba chars, mpe etindaki bango bápumbwa na ba écluses. Kasi Grigory ye moko, oyo azokaki, azalaki na tango te ya kopumbwa libanda... Azikaki na bomoi, kososolaka na bozalisi nini mokili ya bakufi ezali...
  Friedrich, komonaka ete mpepo ya monguna esilaki kozala na mayele mpe ezalaki koluka kopumbwa mosika na kosalelaka action combinée, abundisaki ba chars ye moko... Ya solo, ba Allemands bazalaki na mpasi, atako ba chars ya Challenger ya Angleterre oyo ezalaki na bibundeli mingi ekota na etumba ( ba équipages bazali mpe ya bana ya Grande-Bretagne mpe babɛtaka masasi na bosikisiki mpenza!) .
  Friedrich atondi na nguya ya bademo mpe na esengo, azali pene ya kokɔmbɔla ye moko biloko nyonso mpe moto nyonso, ata soki asengeli kobunda na limpinga mobimba ya ba chars, mpe mingi koleka limpinga ya mpepo. Kasi esengeli tozonga, carburant mpe masasi ezali kosila, mpo na yango, tomati, tobwaka ba avions ntuku mitano na sambo mpe tobeti ba chars ntuku misato na moko mpe minduki motoba oyo ekoki kosala yango moko, bakisa mpe ba transporteurs blindés mibale mosusu, ba Katyusha misato, . Andryushas minei, mituka oyo emekaki kokende na nsima .
  Helga alobaki boye:
  - Ba Russes bazali na nzembo moko oyo elobeli basi na ba villages na biso! Mpe tozali kaka na basi oyo bazali kobunda te, kasi mibali, oyo tozali na yango mposa!
  Friedrich andimaki ete:
  - Mibali na biso bazali malamu, kasi basi bazali malamu koleka!
  Helga alobaki na mayele mabe:
  - Mwasi alongi na kosopa mayi ya miso, mobali alongi na kosala ete esopa yango!
  Friedrich, kofungolaka mino, alobaki boye:
  - Lokola tozali kosala maseki, elakisi lelo nionso ezali mabe boye te !
  Na vol oyo ekolanda il faut opumbwa yo moko... Bon, soki ezali bongo, alors ezali na tina te ya ko décourager... Ezali vraiment chaud na Fokken-Wulf na moteur oyo ezo refroidir na mopepe. Ezali molunge mingi, moteur, bakisa mpe moi, bakisa mpe ntango moke mpo na kopema. Friedrich ye moko akamwaki kutu ndenge akweyaki naino te na nse ya mokumba ya mabe ndenge wana. Après tout, eza élémentaire... ba intérieurs nionso eliama...
  Ba chars soviétiques esilaki mobimba... Atako bongo, ba renforcements ekomaki lisusu na ba Allemands, mpe presque ba avions nionso ya attaque ebwakama na bitumba... Kasi Rotmistrov azuaki mpe ba renforcements... Ba mêmes chars oyo ewutaki na front mosusu.
  Kasi mopɛpɛ ezali kimya mingi, atako bituluku bikeseni ya bampɛpɔ ya bitumba to ya mpɛpɔ ya kobundisa ebimaka.
  Friedrich azongeli mayele na ye ya kala oyo emonanaki ete ayebi deja ete ekolɛmbisa ye te; Na ba Allemands...
  Regroupement ezali mpe kosalema, lokola mingi ya ba chars soviétiques esi ebebisami, wana tokoki komeka komibundisa... Wittmann alobaki na molili:
  - Ba chars mwambe ebetamaki libanda... Malamu mpo na mokolo moko, kasi mabe mpo na mokolo ya boye...
  Moto oyo abɛtaki masasi asembolaki ete:
  - En réalité zomi na mibale...
  Wittman akataki ye maloba oyo:
  - Mituka minei ebebaki tango ba Russes bamataki na fosse profonde anti-chars don"t count! Ezalaki ya ebandeli. Mpe esengeli kozongisa ba munitions...
  Kasi ba chars ya Union soviétique ekendeki lisusu mbangu liboso ntango ba avions ya attaque ebandaki mingimingi kozwa bango. Mingimingi, Friedrich, oyo abetaki ba obuse ntuku mitano na mitano, kati na yango ntuku minei na libwa ya ba chars T-34 mpe minduki motoba oyo ekoki kotambola yango moko. Mpe ezwaki ye miniti mitano na ndambo... Etumba ezalaki bongo... Ya solo, ekokaki kozala molai koleka... Friedrich akanisaki, mpo na nini akobeta na ba canons mibale na mbala moko? Na Moko ekoki... Entre temps...
  Helga akutanaki na ye na libándá ya mpɛpɔ, apesaki ye beze makasi mpenza na mbɛbu na ye mpe alobaki na mongongo ya nse:
  - Oyo ezali embodiment ya chivalerie - Don Quixote!
  - Olobaki nini ? - Friedrich abungisaki nkanda na ye.
  Mwana mwasi yango amisembolaki mbala moko:
  - Pardon petite mbwa ya zamba... Nalingaki naloba Lancelot!
  Mwana mobali ya ace akangaki:
  - Bongo wana ezali likambo mosusu ! Après tout, Don Quixote azali parodie ya chevalier. Lolenge moko ya maseki ya chivalerie ya buzoba mpe ya noblesse inego!
  Helga andimaki ete:
  - En général, na comprendre likambo oyo ! Kasi...
  Friedrich akataki mwana mwasi yango maloba:
  - Na ba avions noki!
  Emonani ete bato ya Union soviétique mpe ba pilotes ya ba chars mpe ba pilotes basalaki komeka ya nsuka mpo na kobongola marée ya etumba oyo elongaki mpenza te. Général Gotha, lokola commandant expérimenté oyo asilaki koyekola malamu ba tactiques ya Russie, azalaki na mbangu te ya ko attaquer, kasi kutu a se retrouver mua moke sima mpo na ko exploiter entièrement avantage na puissance ya tir. Mpe ya solo, na kosala réservation. Oyo ezali tactique ya boxeur ya molayi oyo azongaka sima liboso ya mokuse, asalaka lokola numéro deux, kasi a permettre te que pinscher ya mokuse akanga distance mpe a gagner avantage. Bon, Rotmistrov azali na nzela mosusu te! Soit attaquer to kufa! Oyo ya nsuka eleki malamu, atako nyonso mibale ekoki kosangisama kozanga mpasi!
  Bon, Friedrich pe il faut abunda na aviation... Ezali pe bitumba, pe ennemi aza courageux...
  Kasi yambo, mwana mobali ya terminateur abeta masasi zomi na mitano ya ba chars T-34-85 oyo ezalaki kobundisa. Donc éthéré na explosion moko...
  Helga agangaki ete:
  - Ozali ampereur ya mopepe ! Oyo ezali ndenge oyo Reich ya Misato ekoki kokumisama!
  Frederick ayanolaki ye ete:
  - Mpe azali déjà célèbre ! Mpe ntina ya kokumisa ezali te!
  Helga agangaki ete:
  - Mpe ozali kokumisa ye lisusu mingi koleka !
  - Ekomeka! - Friedrich agangaki na mongongo.
  Akweyaki lisusu na trance ultra-combat. Makanisi ya kokamwa ezalaki kobaluka na motó ya mwana mobali yango. Na ndakisa, nini ekokómela ye nsima ya kolonga Reich ya Misato? Ya solo, lisungi ya mwasi ya amperɛrɛ ekopesa ye ebonga oyo eleki likoló, mpe mwana na ye ya mobali akokóma mosangoli ya Bokonzi Monene. Bilikya ya kosepelisa! Mpe, na nsuka, bato ya Russie bayekolaki molɔngɔ mpe disipilini oyo ata Staline ya Géorgie oyo azalaki na makila mingi akokaki koteya bango te.
  Atako, ya solo, elonga ezali naino mosika... To mbala mosusu mobundi akoki kozwa yango mpe kobalola yango, kokweya na Fritz. Boboma plusieurs douzaines ya ba véhicules fascistes boye pe bozonga na URSS lokola elombe?
  Kasi yango ekosalisa ye soki ba bilombe ya bitumba oyo bakimaki na bokangami masasi, mpe... Staline azali na confiance na mutu ata muke te, alobaki que azali na mwana mobali te, Yakovlev! Donc ye, Friedrich, akoki lisusu kozonga sima te... Surtout sima ya oyo asalaki... Akokaki kokima na URSS mbala moko, tango bapesaki ye kaka Stuka. Balingaki balimbisa mwana mobali yango... Bon, peut-être balingaki kotinda ye na ba bataillons pénaux, mpe soki abwakaki mpe ba nazi mosusu masasi... Oui, azuaki chance ya kozonga... Kasi sikoyo, na kati URSS, bako épargner ye te, akomi makila mingi...
  Friedrich akanisaki, mpo na nini akendaki te na ngambo ya ba soviétiques? Bon, okey, akota na Hitler Jugent tango amimonaki na centre ya Berlin na tango wana azalaki na libaku mosusu ya kobika te; Kasi mpo na nini abomaki ba commissaire? Akokaki kaka kokanga yango... Mpo na nini nyama ya zamba elamukaki na mbalakaka kati na ye... Ata nyama te, mpo ete banyama mingi mingi ebomaka mpo na kolya to mpo na nzala. Mobali abongolaki koboma na esengo, akomi mabe koleka tigre...
  Nini ekómelaki ye ete koboma ebandaki kopesa esengo, mpe mposa ya komata na Reich ya Misato mpe kosala mosala esilisaki bomoto na ye mobimba? Akómaki nani?
  Kasi, azali mpenza na yango? Tala ndenge moko Général Vlasov to Boris Alekseevich Smyslovsky. Awa mpe, ezalaki na bomoto moko ya kokamwa, oyo amonanaki lokola momonisi ya ndakisa ya limpinga ya lokumu ya Russie ya Tsar. Mpe asengelaki kokende pembeni ya Hitler mpe ba fascistes mosusu. Officier ya Armée impériale ya Russie, capitaine. Sima ya Guerre civile akangamaki na Pologne, sima akendeki kofanda na Allemagne. Akɔtaki na mosala ya soda ya Allemagne. Kobanda 1928 tee na 1932 ayekoli na ba Cours supérieures na Département militaire (Académie d"état-major général) ya Reichswehr. Na boumeli ya Etumba ya Mibale ya mokili mobimba azwaki eteni monene na bokeli ya ba unité ya ba volontaires ya Russie. Andimaki ete basoda ya Allemagne bakokaki kopesa mabɔkɔ na kozongisa Russie: "Elonga ya mampinga ya Allemagne esengeli komema biso na Moscou mpe mokemoke kopesa bokonzi na mabɔkɔ na biso. Ba Allemands, ata nsima ya kolonga ndambo ya Russie soviétique, ekosengela kobunda na mokili ya Anglo-Saxon na boumeli ya ntango molai. Ntango ekosala mpo na biso, mpe bakozala na ntango te mpo na biso. Ntina na biso lokola allié ekomata, mpe tokozala na bonsomi mobimba ya kosala makambo na politiki."
  Motó ya mwana mobali yango etondaki na makambo oyo atángaki liboso na Internet... Na mbalakaka mpenza, miso na ye ebwakaki miso likoló ya lokasa ya buku ya ba références - "ba collaborateurs ya Nazisme bazali soni mpo na ekolo!"
  Ya solo, na ntango yango moko nasalaki ata mokolo moko te elongo na Général A. A. Vlasov, mpamba te nazalaki na makanisi na ye te to mwango na ye ya kosala, kasi ngai moko nakutanaki na ye mbala misato, mingimingi na malako ya Etat-major ya Allemagne.
  Friedrich akataki makanisi na ye... Ba avions soviétiques tuku mwambe na misato ekweyamaki, mpe ba obuse ya suka esi elonama na ba chars, mpe ezali déjà possible ya kozonga... Oyo nde ndoki... Ndenge nini azindi ... Ndumba ya makila! Miso ekómaki mbala moko mai... Matangá ya mpisoli ya mungwa esopanaki na matama ya mwana mobali oyo ezalaki pɛtɛɛ... Boni bololo, ata moke te omibeta masasi!
  Na bozongi na ye, komona Helga moko ya kolemba kasi ya esengo etombolaki mbala moko molimo na ye, mpe akendeki lisusu mbangu na etumba... Azali mobundi, nsima ya nyonso! Yango elakisi ete abotamaki mpo na kolonga, mpe oyo ekolo na ye ezali na bolɛmbu, azali moninga na yango te!
  Helga alobaki na mbalakaka ete:
  - Ozalaki kolela mpo na nini ?
  Friedrich aningisi motó:
  - Miso na ngai ezali déjà kosopela mayi na fatigue ! Oyo nde etumba! Nakangi miso te banda mikolo motoba sikoyo! Mpe liboso na yango, nazalaki kolala mpenza te!
  Helga abɔndisaki ete:
  - Chaudière ekokangama mpe tokolala mwa moke... Etikali kaka mwa ntango. Kaka mwa moke liboso ya elonga!
  Vol na Fokken-Wulfach-4, ba avions ya banguna ezali komonana te, mpe etikali moke ya ba chars. Kasi ata oyo ezali esengeli kosilisa yango.
  Helga azali koloba na mongongo ya nse na radio:
  - Bon, pesa bango ! Kaka bongo, kobalusa motango mwambe!
  Friedrich azali kosɛka:
  - Kobalusa mwambe eleki kozwa motoba na ba sangles ya mapeka na yo!
  Mwana mwasi yango, lokola abɛtaki motuka na plongée, agangaki:
  - Te, ekoki kosalema te ete okanisa yo lokola motoba. Olakisi race ya mokonzi.
  Nyonso oyo etikalaki na Armée ya Garde ya mitano ezalaki maseke mpe makolo. Sikawa Gotha mpe apesaki mitindo ya kokende liboso, mingimingi lokola esilaki mpokwa, ntango elekaki malamu nsima ya kolya mpe molili ebandaki kopusana.
  Ba chars ya Union soviétique koleka nkóto moko oyo ebebaki mpe ebebaki etikalaki na esika ya etumba, mpe ba chars soki nkama misato ya Allemagne ebebaki mwa moke. Na kati na yango, mituka soki ntuku motoba na mitano esengelaki ata moke te kozongisama.
  Mpe Friedrich, kotika moninga na ye ya mwasi mpo na kolala na mbeto, azalaki naino kopumbwa. Mbala oyo ba redirectionaki yango mpo na ko supprimer ba artillerie. Botamboli ya Rotmistov oyo ezalaki na elikya te elongolaki ndambo ya mampinga ya basoda ya Mainshein, mpe bakendeki liboso koleka kilomɛtrɛ zomi na mibale te na moi mpe na mpokwa. Butu ekweaki, kasi basoda ya mopɛpɛ makasi bazalaki kaka kosala. Ba pilotes ba changeaki kaka.
  Mbala moko lisusu Friedrich akutanaki na ba bombardiers ya butu U-2. Mituka epumbwaki pene na mabele - vol ya niveau bas. Balingaki kozala na chance ya koleka na déguisement ya boye, kasi na situation oyo instinct ya zabolo ya jeune terminateur eyaki na jeu.
  En plus, Friedrich azuaki brusquement soni mingi pona mayi ya miso na ye, pe akomaki na kanda makasi... Ata miso ya mwana mobali wana ebongwanaki. Mpe maloba ekeseni mpenza, nzembo ekeseni ekendeki mbangu na motó na ngai;
  Nkanda epalangani na nzoto lokola mbonge ya mɔ́tɔ, .
  Ezali impossible ya ko comprendre likambo oyo mpe nini ezali kosala ngai sikoyo!
  Sikawa mokili ya bakufi emonisi molili nyonso kati na molimo, .
  Nalingi ba palais - chérie na ngai na paradis na ndako ya matiti ekoki ngai te!
  
  Mpe ndenge nini nyonso esalemaki, ata Nzambe ayebi te, .
  Nakómaki scumbag ya traître, kasi mpo na sikoyo nakufi!
  Emoniseli oyo euti wapi, nani abotaki yango, .
  Nazuaka inspiration na kopo - ba forces ya makasi!
  
  Zabolo abendaki biso na monyama, abwakaki biso na kati ya sɛrklɛ moko ya mabe, .
  Esalemaki kaka boye ete nakangamaki na monyama!
  Kasi nakopasola monyama, mpe nakondima Nzambe na motema na ngai, .
  Kaka kolakela sanza ya lola mabe te!
  Mpe nayebi likambo oyo na ntembe te: bandeko na bibundeli!
  
  Oh pesa ngai chance Nkolo mosantu, .
  Nature na ngai, ozali trahison na vileness!
  Nalingaki mosuni, mpo na kobikisa kaka mosuni, .
  Mpe asukaki na libulu mozindo, epai bwanya elalaki!
  
  Fasciste alobaki: bosalela biso - .
  Okozwa mabele, mbongo, ba titres pe reconnaissance!
  Kasi soki otiki molimo na yo, .
  Mpe oyo ezali etumbu oyo eleki mabe na mokili!
  
  Kasi nazali moto ya bolɛmbu, nazali na mpasi, .
  Mpe abebisaki bikelamu ya bomoi kati na ye moko, lokumu mpe lisosoli na ye!
  Bongo ezala, ezali likambo ya mpasi
  Après tout, ezali roman te, kaka lisolo!
  
  Nasengeli kosala nini, kala mpenza;
  Eloko etikali te mpe sikoyo ezali ata nkingo na yo na nsinga!
  Kasi demo alobaki, tika mobulu, .
  Ndimela biso, nandimaka kobanga ya ndenge wana te!
  Friedrich asilisaki " vocal " oyo, kokweisa " matoyi " mpe sima ayokaki fatigue extrême... Mpe oyo esi efololo, elingi koloba mokolo ya sika eyei, le 11 juillet. Mpe azali na makolo banda mikolo nsambo...
  Nsima ya kokita, mwana mobali yango alongaki mpenza te kokima mbangu tii na mbeto mpe akweyaki mbala moko;
  Ndoto ekoma tension makasi... Friedrich alotaki que azalaki élève mpe azalaki koyoka discours. Lisusu, molakisi monene ayebisaka yango na molende mpe na molende mpenza na boye ete ozali koyoka na bolingi te. Kuna tozali kolobela monguna ya Russie oyo aumeli mingi na lisolo ya bato, États-Unis. Emonani ete nsukansuka mboka na ye ebimi na ebundeli oyo ebongi mpo na kozongisa mabe;
  -Esengeli boyeba ete mampinga ya Pentagone etie mampinga na yango ya grève ya malamu koleka na bitumba na mposa na biso ya kobuka nzela ya mokili mosusu. Natindaki telegramme na basoda ya OTAN, epai nalobaki ete nakozwa mabele te, ete nazali kosala bolukiluki na kimya mpo na bolamu ya bato nyonso. Bayokaki nsango na ngai te, bamekaka moto nyonso engebene na échelle ya ba valeurs na bango ya ntembe mpe ya moimi. Ba scum oyo ya megalomaniac bakanisaka que bakoki ko contrôler nionso ya bomoto. Bakanisaka ete soki bazali na mposa makasi ya kokanga mpe kobebisa, boye bamonisi mosusu ya mokili mosusu basengeli kozala na mposa ya banyama ndenge moko.
  Molobi apemaki mwa moke mpe ayokaki mbonge ya maboko ya motema malamu. Mpe Volka mpe abetaki maboko makasi mpo na ye, atako azalaki kolinga te kondima bokonzi. Bon, engambe yango ya nguya akobaki boye:
  - Nazali nyama to nyama oyo elyaka banyama te, kasi nazali na makoki mpe nazali na mokano ya komibatela, bolamu ya sivilizasio na ngai etali etumba na ngai, mpe soki banguna na ngai mpe banguna ya sivilizasio na ngai balingi kobundisa, nde nazali na mokano ya komibatela . Nakobebisa baoyo batelemi kati na ngai mpe bonsomi. Baoyo bakómi pene na kokómisa bato baombo, oyo bamitaleli lokola ekólo oyo eleki likoló, oyo ezali na nse ya bokonzi ya bato te, bakokutana na kozongisa mabe. Na pesi déjà nickel na groupe ya ba oligarques, nako lakisa bango exemple ya mutu capable ya kobunda, pe akende na se ya hache te lokola mpate soumise. Esengeli biso banso tosangana, mpo oyo ezali likambo na biso moko, mpo na Mabele, kala mingi te eloko ya kopema ekozala te. Sikawa na likambo yango. Mpo na kolonga ba flottes ya Amerika mpe ya OTAN, tozali na mposa ya ba réserves minene ya énergie oyo ezangi ndelo, na moboko na bibundeli ya sika, mpe tozali na yango. Mpo na bato mingi, ata oyo baleki malamu kati na bino, bɔmbi hydrogène emonani lokola oyo eleki malamu mpo na kokoka. Mingi, ata oyo baleki malamu kati na bino, bakanisaka ete ezali na banzela mosusu ya nguya koleka te mpo na kozwa nguya, longola se oyo ekoki kozala ya koboma, oyo ekoki kozala mpasi mpo na kosalela. Bino nionso boyebi ba réactions thermonucléaires, fusion ya ba atome ya hydrogène na formation ya hélium. Bon, mpe biloko mosusu, ata mpe ebende. Fusion nucléaire ezali kopesa pole na minzoto banda bamiliare ya bambula. Mpe mpo na mingi kati na bino emonani lokola ekoki kosalema te ete ezali likoki ya kosala ba réactions ya synthèse ya sika na moboko: oyo ezali mpenza te na bozalisi. Mingi kati na bino batondi na makanisi ya stereotype oyo ete soki réaction ezali te na nature, alors ekoki kozala te na principe. Oyo nde délusion absurde, science ya ba supercivilisations epesaka moyen ya kozua ba masses géantes ya énergie na échelle mpe na ba réactions oyo ezali te na nature. Oyebi déjà existence ya ba quarks : ba mini-particules oyo esala ba particules élémentaires. Ata siansi na yo emoni bankama ya biloko mikemike ya ebandeli. Longola yango, oyo siansi na yo mpe ekomi, ezali na biloko mikemike ya mitindo ndenge na ndenge, mingi na yango emonani lokola likambo ya kokamwa mpo na yo, to kutu ezali na ntina te. Okamwaka na ndenge oyo ba quarks ezali ndenge na ndenge, oyo ezali mpasi mpo na kolimbola yango na ndenge oyo bato mingi bameseni kosala. Kala mingi te, bato na yo ya siansi bamonaki biloko mikemike oyo babengi préons, biloko oyo esalaka ba quarks, mpe ozalaki na likoki te ya kokóma epai na yango mpe koyekola yango malamu. Bon, o réussir nanu kobimisa ata ba quarks na noyau te. Bon, lolenge nini ya nguya ekoki kozwama na nzela ya fusion to fission na bango: ekoki komekama te ata soki tokokanisi yango na réaction thermonucléaire. Ata na siansi ya mikolo na biso, oyo ezali mpenza moke, ezali na ba calculs théoriques oyo emonisi ete soki particule ezali moke, ebimisaka nguya mingi. Yango emonisi ete soki moto azalaki na likoki ya koyeba malamu nguya ya ndenge wana, boye alingaki kozwa liziba ya nguya oyo ezali pene na kozanga ndelo. Kasi, ata moto moko te ya siansi oyo azali na mabele akoki kosala kaka te réaction ya fusion ya ba microparticules, kasi ata kobimisa quark ya ofele na noyau.
  Ata kozwa quark ya ofele, oyo ekangami te, ekoki naino kosalema te. Nini ezali ntina oyo ba réactions oyo esangisi rupture to fusion ya ba particules ultra légères ekoki nanu te, kaka te kozongela yango, kasi kutu ko enregistrer na nature. Ntina ezali na likambo oyo: yango nde ntina oyo réaction thermonucléaire ezali mpasi mingi na boye ete na ndenge ya elilingi babengaka yango kutu elombe oyo azali na mabɔkɔ mikuse mpenza. Mpo na kosala réaction thermonucléaire, esengeli na énergie ya bombe atomique, mpo na ko exploser bombe atomique, esengeli na ba explosifs ordinaires; Mpo na kosala réaction ya fusion ya quark, réaction ya explosion ya charge thermonucléaire ekoki te mpo na réaction, yango wana ba quarks ya kilo mingi ezwamaka te na nature. Ezali na litambe moko te ya katikati, litambe oyo ekabolaka mpe ekabolaka ba réactions na kati ya synthèse atomique. Na fusion thermonucléaire ezali na ba étapes moko sima ya mosusu, oyo emati na oyo etali énergie oyo ebimaka. Réaction oyo ebimisaka énergie mingi koleka explosion thermonucléaire, mpe oyo esalemaka mingi te: réaction ya annihilation. Ewutaka na contact ya matière na antimatter. Ezali rare na nature, très rare, mpo antimatter ezali presque te na mokili ya solo. Réaction ya annihilation ezali rare na nature ezali na étape moko te ya kati entre réaction ya fusion ya ba éléments na réaction thermonucléaire. Likambo ya ntina mingi ezali ete antimatter yango moko esalemi na biloko ya pɛtɛɛ te. Na kati ya ebongiseli na biso oyo emonanaka, tokoki te kotala yango. Kasi soki okendeki na espace mpe omimonaki na bokutani ya ba univers, na ndelo ya mokili mpe anti-monde, wana olingaki komona ndenge nini processus ya annihilation ezali kokende liboso na échelle monene. Likambo ya ntina mingi ya mokakatano yango emonanaki ete ezalaki kozwa motuya oyo ekoki ya antimatter, elingi koloba biloko oyo ekokaki kozala te na mokili ya solosolo. Elingaki ntango nyonso kokutana na biloko ya solosolo ya mpambampamba, esengelaki koboma to kopanzana, kaka ndenge biloko mibale ya chimique oyo ekeseni na libateli epanzani ntango ekutanaki. Ba protons, ba neutrons, ba électrons, na contact na ba positrons, ba antineutrons, ba antiélectrons, elingaki kobongwana na ba photons mpe ba particules mosusu oyo ezali kokende mbangu na ba direction ekeseni. Vitesse na bango ya expansion ezali colossal mpe eleki vitesse ya pole. Ee, na ntango ya kobomama ya monene, biloko mikemike ekendaka koleka mbangu ya pole, mpe elongwaka mosika moko na mosusu. Anti matière ezali difficile ya kozua na ndenge ya pete, na ko accélérer ba particules na ba accélérateurs. Résultat oyo ezuami na ndenge wana eko justifier jamais ba coûts. Mpe atako bongo, na komeka, lolenge malamu ya kobimisa antimatter na monene ezwamaki. Essence na yango ezali que probabilité ya kozua antimatter, lokola matière, ezali soki ndenge moko, elingi koloba que différence entre antimatter na matière ordinaire ezali munene te mpe énergie mingi esengeli te pona ko changer polarité ya matière. Yango ekoki kosalema na kosaleláká kongɛnga ya makasi boye te oyo euti na esika moko ya sipesiale mpe mbonge ya lolenge moko ya sipesiale. En plus ya ba quarks, ba préons, ezali na ba créons, ba résons, ba forcons, ba ryumones, ba chorodons, ba romons, etc. Rayonnement na niveau télépathique spécial e changeaka structure ya matière na niveau créon-réson, e changeaka kaka mua moke, e déplacer structure ya ebongiseli ya ba microparticules. Bokutani ya mbonge ya sipesiale esalaki mbongwana na siansi mpe na bato. Kasi radiation ya nani, niveau nini ekokaki ko changer type ya matière, ko transférer yango na niveau qualitativement ya sika, ko changer ba caractéristiques ya substance. Lolenge ya sika ya radiation ezwamaki na ntango ya boyekoli ya makoki ya moto, makoki na ye ya kokamwa. Biso ba Hitlernateurs toyebaki makoki ya kobakisa liboso ya bikolo mpe bato mosusu. Rayonnement télépathique ya sika ekɔtaki na nzela ya plomb mpe ata na ba supermatériaux solides ya dense, oyo yango moko elakisaki système ekeseni mpe gamme ya radiation ekeseni. Ata na niveau na yo ya science na civilisation, radiation ezali mpe esalemi oyo eleki vitesse ya lumière. Kouta na ba rayonnements radioactifs, ba rayons Alpha, Beta, Gamma, mpe Beta etambolaka mwa mbangu koleka mbangu ya pole, mpe na ba rayonnements Gamma-AS, vitesse ya pole ezali pene na mbala moko na ndambo koleka. Na planète Mabelé, ba rayonnements ya mbonge ya Klekon na Dare esi ezwami na expérience, oyo eleki vitesse ya pole mbala mibale. Ya solo, mpo na sikoyo babimisaka yango na ba microdoses, kozanga ata koyeba bilikya oyo ekoki kobima. Nakoloba mingi ete ezali na boyokani ya semba kati na mbangu ya kongɛnga mpe makoki na yango ya kokɔta na biloko. Soki bolai ya mbonge ezali mokuse, nguya ya kokɔta na kati ezali mingi, mbangu ya kongɛnga ekozala mingi. Ba rayons gamma elekaka kaka santimetele moko ya plomb mpe ekitisami na ndambo. Mpo na ba rayonnements Klekon mpe Dare, nguya oyo ekɔtaka na kati ezali kutu koleka. Ba rayonnements extra-range, ezala aura, téléportation, télékinèse, télépathie, cyberkinèse, tormokinèse, plasmakinèse, ezali na vitesse ya likolo mpe portée oyo ekɔtaka na nionso. Elingi koloba ete ezali na oyo babengaka superstructure spirituelle nde ezali fungola mpo na ko contrôler ba monde, mpo na ko maîtriser ba formes ya énergie oyo emonaná naino te. Ba formes ya sika ya énergie efungolaka nzela na ba formes ya sika ya ba mesures, ba mesures ya micromonde oyo ezali capable ya ko pénétrer pe ko réaliser na macromonde, ko transférer ba mesures entre ba particules micro-fundamentales na monde réel, oyo babengaka roulement ya espace . Lolenge ya sika ya énergie ekopesa arme ya sika, ekobimisa ba rayons Zet-56 mpe eko crusher armada ya agresseur na poudre. Sikawa nakokaki kolimbola na bozindo mingi ntina ya nguya ya sika mpe kolimbola na bozindo lolenge nini ebimaka, lokola mpe mbano ya bosangisi, kasi tosili kopesama ultimatum. Ba gorilles yango bazali koluka kobangisa biso, kasi ata soki tomipesi, bazali na likoki te ya koboya komekama ya kotimola esanga yango mpe kopɛtola yango na babɔmbi mpe ba volley ya mindoki ya kilo. Soki action militaire ezali te, alors pourquoi ba Yankees basangisaki armada ya boye Bazali na besoin ya acte ya intimidation, exemple pona mokili mobimba. Bomoi na bino etali ngai pe. Nakoteya moto oyo azali kobundisa ye liteya oyo akokanisa bomoi na ye mobimba, mpe oyo akotikala na bomoi akolula bakufi!
  Na fraze oyo, pongi ya Friedrich ekatanaki. Afungolaki miso na ye na nsɔmɔ nyonso. Helga atɛlɛmaki liboso na ye mpe asimbi liboke ya bafololo na mabɔkɔ na ye, mpe na misapi ya makolo ya makolo na ye ya mpamba mpe ya mwana mwasi esimbamaki na rose, oyo na yango azalaki kobɛtabɛta na boboto nyonso litindi ya mwana mobali yango oyo ezalaki mpamba mpe ya langi ya rozɛ.
  - Bon, sima omisopa. Ezali ntango ya kolya na midi!
  Friedrich apumbwaki mpe mbala moko amelaki libumu na ye... Bah, alyaki pene na eloko te uta poso moko. Nazalaki komɛla kaka chocolat fortifié oyo ba dilué na mayi. Mwana mobali atalaki moi mpe akamwaki:
  - Ezali likambo ya kokamwa, nalalaki wana pene na ngonga mitano, kasi emonani lokola moke mingi. Nazalaki kutu na ntango te ya kosilisa koyoka lisukulu oyo elekaki kosepelisa oyo elobelaki bibundeli ya sika!
  Helga asɛkaki kosɛka.
  - Na ntina ya bibundeli ya sika ? Ɛɛ, ntango babundi minene bazali kobunda, mayele ya kala mpenza epesaka bango nzela ya kolonga moto nyonso. Kasi liboso, lyá mwa supu ya mbisi. Un couple ya ba filles, ba fans na bino, ba préparer surtout pona bino. Lia pe makasi ya sika ekoya.
  Friedrich abandaki kolya na esengo nyonso supu ya mbisi, oyo emonanaki epai na ye bilei oyo eleki elengi na planɛti Mabelé. Mwana mobali yango alongolaki nzungu mpe ayokaki kilo na libumu na ye. Kasi atako bongo, apumbwaki na esengo mpe akendaki mbangu na motuka.
  - Bon, Helga, tobunda lisusu !
  Mwana mwasi yango ayanolaki na lisano ete:
  - Ee, ndenge nini!
  Mpe sikawa mpunda ya kotyela motema Me-362, elongo na satellite Fokken-Wulf-4 oyo ekoki kokabwana te, ezali lisusu konyokola mopɛpɛ na ba hélices na yango. Mpe ezali boni mpo na bitumba ezali lokola etumba. Frederick atunaki Helga ete:
  - Lisese nini olingaka mingi, longola se kobunda ?
  Mwana mwasi yango asɛkaki na mayele mabe mpe ayanolaki ete:
  - Ezali pasi ata koloba ! Atako oyebi. Nazalaki kosepela na mayemi na mabaya. Ba modèles kitoko boye ebimaki... Mpe namekaki mpe kokoma masolo ya kokamwa. Kaka tango nakomaki couple moko, batu nionso babandaki koseka ngai. Mpe nayokaki nsɔni mingi na boye ete natikaki kosala yango. Oyebi ndenge ezalaka esengo te soki baseki yo!
  Friedrich andimaki ete:
  - Ee, nasosoli ! Atako sikoyo nazali na sommet ya lokumu! Kasi ntango kaka nakufi, nazali pene ya...
  Helga akataki ye maloba oyo:
  - Te! Ndimela ngai, bakobosana te! Nakanisi ete limpinga ya mpepo, to moko ya bingumba ya ɛsti oyo elongamaki, ekozwa nkombo na yo. To mbala mosusu balabala moko na Berlin!
  Friedrich asekaki boye:
  - Ee, o consoler ngai !
  Helga abakisaki na mozindo mpenza:
  - Peut-être bako ndima kutu commande na aviation na portrait na yo. Ya liboso, ozali na elongi ya sukali boye, mpe ya mibale, résultat na yo, déjà koleka ba avions ennemis nkoto tuku mibale na nkama mitano, ezali probablement te que eleka na mutu!
  Frederick mpe aboyaki mpenza na mozindo:
  - Te, bakoki koleka yango soki bitumba na URSS ezo benda tango molayi mingi, to soki esengeli kaka kosala na ba alliés ya lobi. Donc nionso ezali possible... Mais en principe, ezali possible ya kokoma na mille avions! Mpe nakoki kosala nini ata oyo!
  Lisolo ekatanaki, mwa eskadron ya babundi ya banguna epumbwaki liboso, mpe na nsima tosengelaki kozwa mindoki na molende.
  Atako basoda ya Hitler balɛmbaki mingi mpe balɛmbaki mingi , elonga oyo bazwaki na Krasnogvardeisky etindaki ba Kraut mpe etuluku ya mabota mingi básala makambo ya sika.
  Ba Nazi bazwaki mpiko te ya kobundisa Moscou, mpe babandaki kobundisa engumba Pavlovsky Posad, oyo ezalaki na ɛsti, mpe bisika oyo ebatelami makasi oyo ezalaki pembenipembeni na yango.
  Basoda ya Union soviétique, soki te ekokaki kobunda na mpiko te, kasi na mpokwa, nzela ya koleka kati na ba wedges ya Allemagne ekómaki moke mpenza na boye ete esilaki kobɛtama masasi.
  Friedrich mpe Helga basengelaki lisusu kozwa ba chars, oyo ezalaki koluka ko contre-attaque mpe kokanga esika oyo ezalaki. Pe na sima bamilakisaki pe ezalaki monene. Elenge mobali yango alongaki koleka nkama mitano na ba tanks! Mpe oyo ezali généralement réussite ultra-classe!
  Friedrich ayokaki mpenza esengo ete azalaki mpenza malili! Que azali mobundi ya malamu koleka na tango nionso elakisi classe ya ba classes! Mpe ayokaka ndenge nini soki azali molai mpe malili koleka bato nyonso! Friedrich azali Lobo, elingi koloba mbwa ya zamba!
  Molili esilaki, mpe etumba yango ekufaki naino te. Makonzí ya Allemagne ezala oyo eutaki na nɔrdi, epai ebele ya bato ya Rommel oyo eyebani mingi bazalaki kokende mbangumbangu, mpe longwa na sudi, epai Mainstein Lane, ezingaki engumba Pavlovsky Posad. Déjà na minuit, ba chars Gotha mpe, d"abord, ba Ferdinand-4 ebele, epanzani na libanda ya village oyo... Kasi ba forcé bango batelemela. Na sima Gotha apesaki ordre ya ko contourner ba unités ya défense oyo ezalaki na motó makasi koleka. Na ngonga ya mibale ya ntɔngɔ, na ɛsti ya Pavlovsky Posad, biteni ya etuluku ya mibale ya SS mpe ya liboso ya ba chars, oyo mpe eutaki na URSS, babimaki mpo na kokutana. Na yango, na butu ya mokolo ya 12 Ɔkɔtɔbɛ 1947, lopɛtɛ moko ya blocage ekangamaki zingazinga ya etuluku ya basoda ya Moscou!
  . MOKAPO No. 19. Ezali na ntina te.
  Na ntɔngɔ ya mokolo ya 13 Ɔkɔtɔbɛ 1947, Friedrich abundisaki, lokola ntango nyonso, kozanga moimi mpe na mayele. Mpunda na ye ya sembo oyo ezalaki kopumbwa ezalaki kokende mbangu mpo na bosanda, mpe moteur, atako mwana mobali yango atindaki yango na makasi koleka mbala moko, esalaki kozanga ete elonga...
  Botelemeli ya basoda ya Union soviétique elɛmbisamaki mpenza... Ba Nazis bazalaki naino na mpiko te ya kobundisa Moscou, oyo ebongwanaki forteresse oyo ekoki kozwama te, kasi bazalaki kokende na ngámbo ya ɛsti. Na Pavlovsky Posad, bitumba ezalaki kaka makasi, bakonzi ya ba fascistes baboyaki mpenza kosalela ba chars na kati ya ndelo ya engumba, mpe babwakaki bato ya Roumanie, ya Italie, ya Arabe, ya mindele mpe ya ba unité mosusu ya bapaya na etumba yango.
  Friedrich asanganaki na bitumba mibale to misato ya mikemike ya mpepo, mpe kozanga mpasi, akataki bampɛpɔ soki zomi na mibale. Ba cibles mosusu ezalaki mabele : minduki, ba howitzers, ba mortiers, ba Katyushas mpe, soki na chance, ba chars.
  Oyo ya nsuka, na makambo mosusu, ezalaki kosalema mingi te. Emonani lokola ba conseils ezali kosila na vapeur. Na midi, ntango mopɛpɛ ya sanza ya Ɔkɔtɔbɛ ekómaki kokanga motema te, mwa ntango mokuse ekómaki kopema mpe babengaki Frédéric, to ndenge bazalaki kobenga ye na Leta Frédéric le Grand, Bismarck, na Smolensk.
  Elenge as ya Terminator azalaki komonana na esengo mingi mpe na esengo. Atako Friedrich azalaki na bololo mingi mpe ayokaki nsɔni mpo na trahison na ye, elikya ya kozwa mbano ya fasciste epesaki mwana mobali yango esengo.
  Babengaki Helga elongo na ye. Mwana mwasi yango mpe asepelaki mpe mino na ye ya mayaka ezalaki kongɛnga na mwa kosɛka ya kitoko ya panther. Alobaki boye:
  - Omoni, mwana mobali ya mbwa ya zamba, tolongi ba Russes!
  Na likambo oyo, Frederick akabolaki ata moke te na elikya yango:
  - Pour le moment, oyo ezali kaka succès intermédiaire na lutte... Bitumba na bitumba ezali kaka ko gagner élan. Kasi ebandeli ezalaki vraiment na succès...
  Bandako ya comité régional ya Parti communiste tout-Union nde eponami mpo na kopesa mbano yango. Esika monene ya kotɛlɛmisa mituka etondaki na mituka ya kitoko, mingimingi oyo esalemaki na Amerika.
  Ya solo, ba généraux ya marionnette ya Armée ya Etats-Unis, ya Empire britannique, mpe ya Dominion canadienne bazalaki na ndako ya mayangani. Ezalaki kutu na moko ya ba princes anglais... Et bien sûr, Hermann Goering ye moko na Adolf Hitler... Kaka likambo oyo ekamwisaki Friedrich, Margaret azalaki na ye te. Eza bizarre, peut-être eza kaka que, kozala na zemi, muasi oyo ya remarquable, unique alingi te ko mettre en danger mwana na ye na muana oyo azuaki epayi ya as... Après tout, guerre ezali blague ata muke te!
  To mbala mosusu alingi te kosolola na moto ya sika oyo Hitler alingaka mingi liboso ya mobali na ye? Awa, en général, nionso ezali possible mpe ezali presque impossible kotanga oyo ezali na esprit ya muasi kitoko lokola Aphrodite mpe mayele mabe lokola Héra...
  Kasi, Friedrich asepeli kutu mpo na likambo yango. Ekokaki te na miso ya Fuhrer mpo na komitia mpe ye na likama ya koteka mayoki na bango, na geste ya bolingi te, to liloba oyo ekanisamaki te. Na nsima, mibali oyo bazali na maseke, mingimingi na bomoto ya mokonzi ya ndambo ya mokili, bazali mpenza likama. Ata pona gars ya makasi boye lokola Ye azali soldat numéro un ya Troisième Reich!
  La plupart ya baye bakomaki na molulu ya kopesa ba prix bazalaki ba pilotes - Goering ye moko azalaki as, admirateur ardent ya théorie ya Général Dua - aviation, nzambe ya bitumba, bien sûr, d"abord a soulignaki force aérienne. Kasi ezalaki mpe na ba tankers, kati na yango Wittmann oyo eyebani mingi. Mpe molulu ya kopesa mbano ebandaki na bikulusu ya chevalier.
  Ntango babengaki Helga, mwana mwasi yango akendeki mpenza mbangu lokola mpunda, azalaki kobɛtabɛta bitambi na ye. Bapesaki ye ekulusu ya chevalier mpe elembo ya combattant spécial, ba chars... En plus, Fuhrer Adolf ye moko apesaki fille wana sabre personnalisé na diamant, lokola mwasi ya malamu koleka oyo ami distinguaki en raison ya kobunda na bitumba ya Moscou, mboka.
  Wittman azwaki ekulusu oyo ezalaki na nkasa ya chêne, mipanga mpe diama, mpe Ekulusu ya Star Knight oyo ezalaki na nkasa ya chêne ya wolo, mipanga mpe diama epesamelaki "bebe" Huffman. As américain azuaki mpe prix na short na ye ya cowboy oyo amesanaki na yango.
  Friedrich azuaki prix ya suka... Oyo ezalaki assez logique, puisque azalaki meilleur ya ba meilleurs. Prix ya likolo, Monzoto Monene ya Ekulusu ya Chevalier ya Ekulusu ya ebende, mpe nkasa ya chêne, mipanga mpe diama, epesami na makelele ya kobangisa ya loyembo ya Nazi. Longola yango, bapesaki bilembo minei, mpo na baaviɔ nkama minei, nkama mitano, mpe mpo na ba chars nkama minei, nkama mitano. Badge yango ezalaki mpe wolo, mpe oyo nkama mitano ezalaki kutu na diamant ya mikemike.
  Hitler asimbaki loboko ya Friedrich ntango molai mpe alobaki likambo moko na molende... Mwana mobali alyaki ekulusu oyo eyebani mingi na miso na ye. Diamant ekembisaki nkasa ya chêne ya platine mpe na manzaka ya mopanga. Motángo yango ezalaki kongɛnga na bokundoli na ngai ete ata bikulusu ya momeseno ya chevalier oyo ezalaki na diama, mitindo ya ndenge wana, epesamaki kaka ntuku mibale na nsambo na boumeli ya etumba mobimba. Bon, na esika oyo ezali moke... Degré ya prix ya likolo, Croix ya Chevalier, esika nkasa ya argent e remplacer na oyo ya or, esalemi nanu te.
  Kasi, mbano yango esuka kaka wana te. Hitler asakolaki ete Friedrich azwaki grade ya Major ya Terrain ya Force aérienne mpe ya Garde SS, na ebundeli oyo ebongisami mpo na moto ye moko mpe bonus ya milio moko ya nkóto nkama mitano ya marques (ntalo ya zomi na mitano ya "Panthers" ya sika).
  Ebundeli oyo batyaki sinyatili ezalaki ndenge moko na sabre oyo bapesaki Helga, oyo esalemaki na bibende ya Damasi, oyo ezalaki na nsinga oyo ekembisamaki kitoko na diama mpe na émeraude.
  Frederick akokaki te kotelemela komekama mpe abalusaki ebundeli oyo ebongi na Sultan mbala mingi. Manzaka ezalaki malamu, mpe sabre ezalaki na bokatikati ya kokoka, mpe emonanaki pete mpo na loboko ya mwana mobali ya makasi.
  Na sima eyaki discours ya Général américain Mankurt, oyo akota na histoire lokola auteur ya expression populaire : mboka na ngai ekoki kozala na erreur, mais oyo ezali mboka na ngai !
  Longola yango, mokonzi yango ayebanaki mingi mpo na motema mabe na ye ya nsɔmɔ, ata mpe epai ya bato oyo bakangami na bitumba.
  Mankurt alobaki na maloba ya makasi ete:
  - Ba barbare ya Russie bazuaki mabele ebele, ba créer kaserne moko ya munene oyo mobulu ya seko ezali ko régner. Tii ntango boni boyangeli na bango ya bateroriste ekonyokola ndambo moko likoló na motoba ya bato? Bato ya Russie bazali kozela bonsomi mpe boyei ya mampinga ya Mpoto ya bonsomi mpe ya Etats-Unis na mabele na bango. Yango wana, Amerika ekosala nyonso mpo na kolonga URSS. Flux ya ba équipements na biso na ba volontaires na biso ya mokili mobimba eko intensifier pe ekomata! (maboko ya mopepe makasi). Bikolo nyonso ya mokili esanganaki mpo na kobundisa bokono ya Bolchevik. Nkolo Nzambe mpe mampinga ya lola bazali elongo na biso. Bokende liboso mpo na elonga!
  Kolanda ye, Anglais alobaki mpe sima na yango Fuhrer akataki eteni ya officiel ya molulu, kosakolaka ebandeli ya bale. Mbala moko ebele ya bana basi mpe basi babimaki prêt ya kosala pair na ba héros célèbres.
  Friedrich alingaki kopona Helga lokola molongani, kasi aboyaki na mbalakaka - alobi ete momesano esɛngaka te kobina na baninga, to baninga na bibundeli ya bitumba. Bon, garçon wana aponaki madame mosusu, surtout lokola basi nionso awa bazali kitoko - apparemment baponaki ye na nko. Friedrich asekaki mpe abinaki na pete, kasi makanisi ya mwana mobali yango ezalaki na likambo mosusu.
  Donc azuaki ordre ya likolo mpe azali déjà maréchal ya terrain monene... Carrière na ye ezali komata, mpe na oyo etali nombre ya ba avions oyo ekweyi mpe ba chars oyo ebebi azali na égal te na mokili! Nionso emonani lokola ezali malamu, kasi mpo na ntina moko boye ba mbwa bazali ko gratter na molimo na ngai... Kasi soki ozui ba figures célèbres, par exemple Robert Artrois, prince ya makila oyo ewutaki na branche royale ya ba Capétiens. Après tout, abundisaki mboka na ye France mpe anyokwamaki mingi te, atako makila ya ba compatriotes na ye ezalaki na maboko.
  Mpe bankama ya bankóto ya bato ya Russie bazali kobunda na ngámbo ya Banazi. Ata Grand-Duc Kirill Romanov asakolaki officiellement soutien na ye na campagne ya est mpe liberation ya mboka na ye na maboko ya ba Bolcheviks. Ba Romanov bazali mpo na ba Nazis mpe mikili ya Mpótó oyo ezali nsima na bango.
  Bon, soki bakonzi oyo bayebani mingi, mpe Reich ya misato, bazali kotɛmɛla Staline, boye mpo na nini Friedrich asengeli konyokwama? Lisusu, ekoki kozala ete ezali bankɔkɔ na ye te nde bafandaka na URSS. Bon, tokanisa na ndenge ya logique... Après tout, cours ya histoire esi e changer makasi. Sikoyo mokili ekokoma jamais différent, yango wana bitumba ya Moscou ebungaki na ba soviétiques... Yango elingi koloba nini? Mpe likambo ezali ete, ya liboso, na mokili oyo ebongwanaki mingi, likoki ete baboti na ye (na nzela, babotami na bingumba ndenge na ndenge) bakokutana mpe bakobanda libota ekiti mpenza. Mais maman na papa babotamaki kutu na 1947 te... Yango elingi koloba que probabilité ya ba koko mibale na ba noko mibale bakutana ekozala kutu moke!
  Plus, na point de vue ya ensemble ya ba gènes, mwana moko na moko azali unique mpe purement individuel. Yango elingi koloba que soki moment ya conception e changer au moins na heure moko, to même dix minutes, alors ekozala lisusu ye te... Friedrich te na personnalité unique na ensemble ya ba gènes, mais unique totalement différent, peut-être même dissimilaire na libanda mwana-mobali.
  Elingi koloba, intervention ya mutu oyo amimoni na kala, selon logique ya makambo, esengeli emema na disparition ya violeur ya mibeko ya temps inviolable... Elingi koloba, Friedrich, lokola akomi préféré ya Hitler, esengeli basili kaka kolimwa! Mpe ye, mpe ndeko na ye ya mobali, mpe mbala mosusu baboti na ye mpe basusu.
  Kasi lokola elenge as azali na bomoi, mpe makasi, mpe na nzoto kolɔngɔnɔ lokola moto mosusu te na planète oyo ya mawa, boye mbala mosusu kala oyo ezali mokili na ye ata moke te! Peut-être oyo ezali ata univers na ye te, quelque sorte ya univers parallèle, et même na retard ya temps. Elingi koloba, ye, Friedrich, abomaka bankoko na ye te, ba compatriotes na ye moko te, kasi ba individus étrangers oyo bazali kaka na resemblance générale na passé abstrait ya garçon terminateur.
  Yango elingi koloba que ye, en fait, azali traître te - kaka mutu, lokola baye bawutaka na ba séries ya science fiction ndenge na ndenge, oyo kala asalelaka connaissance ya présent, mpe azali mpe doté na pouvoir incroyable par providence. Bon, soki azali destiné azala na ba superpuissances, alors c"est simplement lisumu kosalela yango te! Bon, lokola destin, loboko ya mobali ya lola yango moko, etindaki ye liboso na Hitler Jugent, sima na Troisième Reich, asengeli kosala nionso mpo na kosala carrière. Ezali malamu kozala maréchal ya terrain monene na mibu zomi na minei, ya mwana mobali, kasi na mibu tuku mibale ezali malamu kozala général ya mobimba, to kutu maréchal ya terrain. Et nani ayebi, peut-être Troisième Reich eko digérer na suka Amerika, et puis mwana na ye akokoma Dictateur mondial ya liboso!
  Na sima na mbalakaka mutu oyo elenge mobali oyo akanisaki mingi te amona abimaki : Evgenia Porsche... Molai, kitoko, makasi, même quelque part rustic mpe surprenantement non-aristocratique mpo na mwana mwasi ya moko ya ba magnates ya minene ya Troisième Reich.
  Ya solo, na bokeseni na likita oyo eleki, mwana mwasi yango alataki oyo ya ntalo mingi, oyo ezalaki na diama, kasi na ntango yango moko ezalaki polele mpe abombaki te ba charmes ya makolo na ye ya kitoko, atako ya mike te.
  Lokola azalaki na bitambi milai, mwana mwasi yango oyo asilaki kozala molai amonanaki pene na lokola mwasi moko monene. Friedrich ye moko, elenge moko ya momesano mpe kutu moke koleka mpo na mibu na ye, azalaki mokuse koleka ye, penepene na santimetele ntuku mibale na misato, ntuku mibale na mitano, mpe na kotalaka bitambi, kutu mingi koleka...
  Friedrich ayokaki kutu soni, ekozala boni soki akolaki jamais monene koleka mwana mwasi oyo ya kilo motoba (oyo tata na ye, Porsche, azalaki lokola, azali géant te, atako eyebani te soki azalaki mama ya ndenge nini, mpe nani amataki na nse ya jupe na ye! ), alingaki kozala molai ntango nyonso komata likoló na ye. Oui, c"est mieux que atambolaki makolo ngulu, lokola mbala eleki...
  Nzokande, Evgenia atalaki elenge ace na bosepeli, mpe asembolaki maboko mpe apesaki ye beze na mbɛbu:
  - Ozali chevalier na ngai ! Pole ezali ya mabele te!
  Friedrich abulunganaki:
  - Ee ngai....
  Evgenia akataki maloba na ye:
  - Maloba esengeli te ! Obongi na masanzoli. Mpe kaka te lokola pilote... - Mwana mwasi ya magnat aningisi suki. - Kanisa kaka, ozali na likabo moko ya kokamwa lokola ingénieur mpe designer. Pesá makanisi ya ndenge wana... Mayele! Likoló ezali na Leonardo Davinci.
  Friedrich asalaki masɛki ete:
  - Malamu, ee! Nandimi, artiste oyo alongi ata guerre moko te. Atako misala na ye ya ntɔki elongaki mokili mobimba!
  Babandaki kobina. Evgenia azalaki kaka kitoko lokola, patinage artistique, kasi azalaki komonana monene mingi mpo na Volka... Mpe parfum ezalaki koyoka nsolo ya kolangwa... Kotalaka colline ya mabele na ye ya luxe, ayokaki mposa oyo ezalaki mpenza naturelle mpo na moto ya makasi na nzoto mpe akoli elenge. Lisusu, na koboya nyonso, Helga asalaki lokola amoni eloko moko te. Kasi, bateyaki bilenge ya bato ya Allemagne ete ezali likambo ya mabe mpo na mwasi koyoka zuwa, tóloba lisusu te kolakisa, mpe ete mobali, soki azali elombe ya bitumba, asengeli kutu kokosa. Nini ya kobongisa race! Ndenge Hitler alobaki: ezali lisumu te mpo na mwasi oyo abalá kobota mwana epai ya mobali mosusu, soki azali na bizaleli ya nzoto ya malamu koleka mobali na ye. Nzokande, Evgenia atunaki mwana mobali yango na mozindo mpenza ete:
  - Oyekolaki wapi que oyebi bien ba principes ya contrôle ya ba chars na ba minduki autopropulsée, ko inventer Know-How ya boye ?
  Friedrich akokaki te mpe alingaki te koloba solo, mpe na mwana mwasi moko oyo ayebaki te, ata soki tata na ye azalaki magnat, moko ya bato zomi ya liboso ya bozwi ya Troisième Reich mpe moto oyo Hitler mpe Goering balingaki mingi. Ayanolaki na ndenge ya kokima ete:
  - Ba passe-temps depuis bomwana e jouaka rôle awa... Littérature scientifique ndenge na ndenge, posa ya ko inventer ! Il n"est pas nécessaire ofanda na bureau na yo po o créer eloko ya tina...
  Evgenia aningisi motó:
  - Ee, ngai mpe, nalingaka masano, mpe na ntango moko nazali koswa, to kutu kotafuna, granite ya siansi... Atako bongo, Madame Piston azali lokola soso ya biro?
  Friedrich, kofungolaka mino na ye ya mbwa ya zamba, andimisaki ete:
  - Ee, ozali komonana lokola soso ata moke te, mpe kaka soso te! Mingi mingi, ata yo okoki kokokana...
  Evgenia akebisi ete:
  - Kokokanisa yango kaka na ngombe te ! Oyo ezali likanisi moko ya mabe mpenza!
  Frederick alobaki na lolenge ya filozofi ete:
  - Oyo azali kotumola eloko oyo ezali na tina te azuaka grade ya ntaba ! Donc... Zando na biso eza buzoba.
  - Bazaar ezali argot ? - Evgenia akanisaki. - En général, elobeli ya Allemand emonani lokola ezali correct, kasi na ndenge moko to mosusu... Trop correct, ba accents précis placés, maloba ya polele, tension na elobeli... Mpe accent ezali te, kasi ozali koyoka eloko moko te tout à fait natif na correction oyo.. .
  Friedrich amonisaki te ete azalaki komitungisa:
  - Bongo likambo oyo ezali boni ? Mbala mosusu ozali kokanisa ete nazali espion soviétique, mpe ete ba Russes bapesaki mbeka nkóto ntuku mibale, elongo na oyo ya Amerika mpe ndambo ya nkóto ya mpepo na bango oyo ekoki kotángama te, mpo na kokɔta na ngai na likoló ya Reich ya misato?
  Evgenia aningisi motó:
  - Te, nakanisi bongo te ! Yango elekaki ndelo, ata mpo na bato ya Russie. Atako ezali na lisese moko oyo eyebani mingi: okoki kososola Russie na makanisi na yo te. Kasi emonani ndenge mosusu mpo na ngai, mbala mosusu ozali, ndenge nini nakoki koloba... Produit ya ingénierie génétique ya SS. Mobali ya ndenge moko boye ya mikolo ekoya? Na"tangi ba oeuvres scientifiques na génétique mpe nayebi que nature ya mutu ekoki ko changer, kobongisa to kobeba na intervention artificielle. Na ba qualités na yo surhumaine en tant que guerrier... Oyo ezali bongo...
  Na esika ya koyanola, Friedrich agumbaki motó na ye epai ya moninga na ye ya mwasi ya molai mpe apesaki ye beze na mposa makasi na mbɛbu na ye ya kitoko. Na nsima alobaki ete:
  - Komitungisa te mpo na motó na yo kitoko. Soki ozali kobanga ete okozwa bana oyo bazali na mbeba epai na ngai, boye ndimela ngai, oyo ezali bongo te! En réalité, peut-être toko changer sujet ya masolo.
  Evgeniya andimaki ete:
  -Ee, ezali malamu kobongola! Tolobela ba chars... Surtout, siège principal ya opération, oyo e dirigé na Guderian, ebimisaki tâche ya concurrence : deux types ya ba chars... Lokola " Panther impériale " moyenne na canon ya 88 mm El 100 to plus court mais blindage -piercing, mpe armure inclinée frontale ya au moins 250 mm mpe "Royal Tiger" ya kilo na canon ya calibre El100 ya 105 mm, na armure frontale ya au moins 300... D"ailleurs, kilo ya char ya liboso eleki ntuku mitano te tonnes, mpe ya mibale 65.
  Friedrich abwakaki nsuki na kotyola, lokola nkosi liboso ya gopher:
  - Eloko ya boye ezali ya solo te ? Mingimingi soki totali ete ekómi pɛtɛɛ mingi mpo na yo na biloko oyo ezali mingi te, mpe ba bombardiers ya ba alliés ebebisaka te mabele ya Troisième Reich!
  Evgenia ayanolaki na kopema ete:
  - En principe, ezali possible, kasi tozalaki na temps te, to koloba malamu tozalaki na temps te ya kosala prototype na métal na temps oyo esengeli. Opesaki biso na ndenge moko to mosusu Know-How na yo ya mayele trop tard. Mpe Hitler alingi ete ba chars ya sika ebanda kokota na mosala elongo na mampinga ya Troisième Reich na mobu oyo.
  Elenge ace akamwaki:
  - Mpo na nini esɛngaka ntango mingi mpo na kosala prototype ?
  Mwana mwasi yango aningisi motó:
  - Assez un peu, surtout soki modèle ezali fondamentalement ya sika... Ezali lokola lisese populaire : soki o conduire, okosuka na ravine!
  Friedrich akanisaki : ya solo mikakatano ezali awa... Par exemple, ba conceptionnistes soviétiques babundaki na ba mbula ebele boye na création ya char IS-10, to pendant deux ans mobimba basalaki ba tinker na T-54. Lisusu, char oyo esalemaki sima ya etumba, mpe kozala na expérience na bitumba ya Etumba ya Mibale ya mokili mobimba. En plus, ezalaki modèle ya sika ya fondamentalement te, kasi kaka évolution mosusu ya T-34. Par exemple, T-44 emonanaki que elongaki mobimba te mpe esalelamaki pratiquement te na combat... Donc il faut kozela ba miracles spéciales te.
  Tank Tiger, soki totali manque ya ba Allemands" na expérience ya ko créer ba véhicules ya type oyo (sauf soki, bien sûr, otangi châssis, par exemple ezalaki déjà na " Colossal " ya 150 tonnes oyo esalemaki na tango ya Première Guerre mondiale).
  Friedrich alobaki boye:
  - Esengeli kosala conception na nzela ya " Panther "-5, to AG oyo esi esalemi. Châssis na yango epesaka yango nzela ya komema kaka canon ya 88 mm te, kasi ata ya 128 mm, to cousse ya 150 mm...
  Evgenia asɛkaki:
  - Kasi yango nde tosalaka! Kasi, Porsche ezali déjà na "Royal Tiger" na yango moko, atako na minduki ya calibre 88 mm. Mais peut-être oyo ekosala lokola modèle intermédiaire. Esengeli ya liboso mpo na bibundeli ya 250 millimètres ekokisamaki na kati na yango, atako kilo ezali mpenza monene - 63 tonnes. Mais tourelle na angle très grand ya inclinaison rational ya blindage, élégant et rationalisée... Ekoki kozala possible ya ko gagner concurrence intermédiaire, mais ba problèmes ekobima na mikolo ekoya. Kasi selon Know-How na yo, ezali possible ya kosala char oyo ekoki kokɔta te na ngambo nyonso, kobebisa défense nionso. Après tout, mpo na motuka ya rupture, ezali très important kozala na protection côté ya malamu, oyo, malheureusement, Panther ekokaki komikumisa na yango te pendant très longtemps.
  Friedrich alobaki boye:
  - Peut-être tokosimba sujet ya ba tanks te pona sikoyo... To koloba malamu, tosilisa kolobela yango. Tozali lokola ba professeurs ya kala to bilenge mibali na bana basi.
  Evgeniya andimaki ete:
  - Ozali na raison, lokola tango nionso, tolobela likambo moko ya mokili mingi. Na ndakisa, na ntina na ndako ya mokonzi ya Grande-Bretagne.
  Friedrich akangaki miso:
  - Oyo nde sujet ! Tika tango eya, eloko ekotikala ya ba Winsors te. To okanisi, lokola tozwi Moscou, ba chars na biso ekozala na makoki te ya konyata Londres, oyo esi ezwami, na poudre?
  Evgenia afungolaki mino na ye:
  - Bon, ya solo bakoki !
  Nsima ya bale, elandaki bilei ya mpokwa ya lokumu na bilei ya kitoko, kasi kozanga masanga ya makasi. Eloko moko te ya makasi koleka degrés motoba. Bon, alors Friedrich na Evgenia, ndenge ebongi na garçon na fille, ba retraite na chambre separate.
  Atako bato mingi bandimaka ete ba blondes milai bakeseni te na ezaleli, Evgenia amonisaki na ndenge ya kondimisa mpenza ete ezali bongo te na boumeli ya bangonga mingi. Bon, Friedrich, ya solo, abungisaki mpe elongi te. Yango wana balalaki, bayambanaki makasi.
  Mwana mobali yango alotaki ete azali ninja ya Japon oyo azwaki etinda epai ya Tsar Nicolas II ya Russie ete aboma Mikado, elingi koloba amperɛrɛ.
  Friedrich alotaki ndenge azalaki komata na bifelo ya mabe, kokangama na mwa esika oyo epasukaki to na esika oyo ezalaki na misapi mpe misapi ya makolo. Mwana mobali akoti na ndako ya mokonzi, esika etumba ya makasi ebandaki...
  Elenge ninja, lokola momesano, akataki, abwakaki, mpe afulaki mitó ya banguna na ye... Ndoto ezalaki mobulu mingi, makila mingi, kokatakata, mpe ntina moke. Plus eza na ba filles ya makolo ngulu na mipanga ba sauter partout... En bref...
  Nalongaki kolala ngonga koleka misato to minei te... Friedrich alamusamaki na mwana mwasi ya momemi-nsango alobaki ete:
  - Etumba ezali na makasi ! Bato oyo bakoki kozwa esika na bango te bazali te, longola kaka bato lokola yo, Friedrich Bismarck.
  Mwana mobali yango apumbwaki mpe, kozanga ata kopesa mbote ya bopemi, akendaki mbangu na nzela ya kopumbwa oyo ezalaki penepene.
  Mpe ndenge emonanaki, babengaki ye pamba te... Général ya armée Rokossovsky azuaki ordre ya Staline, sans kozela concentration mobimba ya ba forces, apesa coup souvent na groupe ya armée ya Rommel. Na likambo oyo, calcul esalemaki na likambo oyo ete ba Allemands bazwaki naino ntango te ya kotinda basoda na bango mpo na kobundisa Voronezh. Na yango, ezalaki na libaku ya kosala mbangu ya nse na ngámbo oyo epanzani ya basoda ya Allemagne, oyo balɛmbaki na bitumba oyo esalemaki liboso.
  Friedrich asengelaki komata na Fokken-Wulf, modification ya assaut te, kasi modèle ya mbala na mbala, na ba canons minei ya millimètres tuku mibale mpe mitrailleuse mibale. Na yango, mpo na mbangumbangu mingi, mwana mobali yango amimonaki ete azangi ebundeli oyo emonanaki ete ezali malamu mingi mpo na kobundisa ba chars. Ya solo, azalaki kaka na ba bombe zomi na fuselage...
  Ezalaki mpe molunge na lola, ba avions ya attaque soviétique mpe ba avions de combat Yaki-9 ebimaki. Nzokande, mituka ya nsuka, mpo na bobateli na yango ya bolembu mpe kobika, ezalaki mpe na likama ya mosika na minduki ya calibre 20 mm. Friedrich abɛtaki liboso babundi na maseke, oyo, ya solo, ekómaki liboso ya Ilas oyo azalaki kosala malɛmbɛmalɛmbɛ. Canons minei ya avion, wana nde makasi... Ba douzaines mibale ya liboso ya ba yaks epalanganaki, ata kozanga ata mayele mabe moko ya kopusana penepene na mokila.
  Friedrich azalaki kobaluka te, azalaki kosala manœuvre te, azalaki kaka kobalusa mwa moke ba canons ya mopepe mpe koningana nzoto ya masini na ye ya monene.
  Ntuku mibale na mitano, ntuku mibale na motoba, ntuku mibale na nsambo... Kozanga kozanga, na ba Yaks ya mpiko, oyo, atako bazali konyokwama na ba pertes, atako bongo babomaka te, kasi kutu balukaka kozwa mbangu... Friedrich akamwaki kutu mwa moke mpo na nini, na mikanda ya basoda ya Union soviétique, bazalaki kotyola masini wana ya nkembo ya Fokken -Wulf. Oui, esalaka tour mobimba na 22 secondes contre 19 pona Yak (et na version ya poids léger, Yak ekoki kutu kosala yango na 17 secondes!). Kasi Friedrich azali na besoin ya kosala manœuvre te akitisaka kaka mbangu mpe apumbwaka epai na bango. Na segɔnde moko okoki mpenza kobɛta mituka nsambo to mwambe.
  Ntango ezalaki koleka malembe ya somo mpo na Friedrich na ezalela ya trance ya etumba, mpe azalaki na ntango ya kokanisa mpe kokitanya masasi na ye. Na moboko, bato mingi bandimaka ete ata ace oyo ayebi mosala malamu, ata mpe makambo lokola Rudel, azali na likoki te ya kosala bopusi makasi na nzela ya etumba. Na lisolo ya solosolo, motoba ya ba aces ya Allemagne oyo baleki malamu babebisaki limpinga mobimba ya mpɛpɔ, kasi na elikya te, Banazi balongaki etumba mpo na kozala na bokonzi na mopɛpɛ.
  Kasi na cas oyo, kobwaka ba yaks ebele boye na esika moko contre plus de personne ezali etondi na danger... Ba combattants ntuku motoba na moko bakweyamaki na masasi na moins d"une minute. Kaka ndenge wana, mapapu ekweaka, to vitre blindés ya ba cabines ebukani. Oyo ya nsuka ezali mabe koleka, mpamba te na likambo oyo pilote akoki kobikisama te. Mpe ezali déjà na ba ass expérimentés moke etikali na Armée rouge.
  Na kati ya mituka oyo ekweaki, minei ezalaki ya ba gardes oyo babwakaki ba avions koleka mitano... Kaka lisusu likambo oyo esalisaki te, mpo Volka ayebaki esika nini asengelaki kobɛta mpe ndenge nini... Lokola mozangisi oyo azali kosalela mitrailleuse mpo na kobwaka etonga ya ba oies. Yango ezali mpenza etonga, na bopanzani moko, na ndenge ya intuitif, na instinct, ko déterminer mpe ko diriger ba mouvements ya baril na cible oyo olingi, tango ata lisasi moko te epumbwaka koleka. Ba oies, mpe na likambo oyo, ba avions soviétiques, babwakami na nse, mpe esika ba cockpits ebukani, mpe ba pilotes ekweyi, epumbwaka semba mpo na mwa ntango. Kasi mapapu na bango mosusu ezali kobungisa...
  Friedrich amikundolaki awa bafilme oyo elobelaki ba cowboys ya Amerika oyo bazalaki kobɛta masasi na makasi, mpe filme oyo eyebani mingi oyo DiCaprio asalaki - "Fast but Dead!" Kasi na mikolo wana, ba cowboys ya États-Unis bayebaki te mitrailleuse automatique to ba canons ya mopepe oyo ebɛtaka mbangu. Soki te, balingaki kososola nini ebundeli oyo ezali bobele nsɔmɔ na oyo etali nguya ya kobebisa.
  Ba yaks na mikolo ekoya mosika te esilaki mpe Friedrich akendaki kofanda na Ily. Awa ezali malamu kobundisa bango uta likolo, to uta na hémisphère ya sima. Lisusu, ekozala mpe malamu mpenza, kozanga ete ntaka ezala mokuse.
  Lolenge mosusu ezali ya kobeta mapapu oyo ezali kolɛmba mingi, okoki kokanga bibundeli na yango te;
  IL-2 ezali na nkombo ya lisɛki oyo babengi humpbacked. Sima ya ko installer kiti ya mibale na kati, ekomaki pasi mingi mpo na tireur oyo azalaki ko défendre hémisphère ya sima abeta machine ya boye mpo na novice, kasi sima... Ya solo, aérodynamique ya avion oyo ebebaki. Yango elingi koloba ekozala lisusu pete na bango...
  Elingaki kozala plus logique que Ilam e panzana na ba direction différentes, mais système... En bref, ebandaki na kobetama ya ba légendaires stormtroopers. Kasi, Salamander-3 oyo ezalaki na mayele mingi esilaki kokóma. Bazuaki pe potopoto...
  Friedrich kutu akanisaki que bakokaki kokende liboso na ye, après avoir kokutana na ba Yaks tango bazalaki kaka kopusana... Atako, nani ayebi... Ba pilotes ya Luftwaffe bazali ba guerriers russes ya mpiko te, mpe mbala mingi bakotaka bitumba koleka nombre te, kasi peut-être sauf na ba cas epai kuna likama monene mingi esalemi mpo na mampinga ya mabele .
  Friedrich, nzokande, azali mpe na mikakatano te... Beta hémisphère blindée ya sima na ba canons, to zipa mapapu - résultat ezali ndenge moko. Et ndenge mituka wana sima ekweyi na se, etikaka kutu elembo na mopepe... Lokola ba rayures na mukongo ya esclave oyo ba beti.
  Friedrich akweyaki na nse ba silts ntuku misato na sambo mpe asimbaki mpe "Pawns" mibale. Nkama moko lisusu, atako rekord ya kala ya nkama moko na moko ebukani te. Monguna atikali kaka na mwa ba avions. Sikoyo basengeli kaka kobwaka ba bombe mpe bakozonga.
  Ba chars soviétiques ezalaki sikawa kokende na attaque, sans soutien ya aviation, mpe surtout artillerie. Ba avions ya attaque na ba bombardeurs ba attaquer bango. Likambo ya esengo mpo na bato oyo bazalaki kosala ba chars ya Union soviétique, bakokaki kosalela bizaleli ya kotambwisa mituka yango. Kasi motángo ya baaviɔ ya mitindo nyonso ezalaki se kobakisama.
  Friedrich abwakaki babɔmbi na ye nyonso mpe abalukaki epai ya libándá ya mpɛpɔ. Kasi, alongaki komona Fokken-Wulf-4 ya Rudel, masuwa oyo eyebani mingi mpo na kobebisa ba chars.
  Elenge ace azongaki na esika na ye ya mpepo ya "ndako," epai wapi Pegasus Terminator Me-362 ezalaki kozela ye.
  Friedrich, lokola akitisaki masuwa Fokken-Wulf, agangaki na pilote oyo azalaki pembeni ete:
  - Mutu nionso oyo azali na audace ya koloba que F -490 ezali combattant ya mabe azali kokosa. Ba avions ya mabe ezali te, kaka ba pilotes ya mabe.
  Sortie oyo elandaki ekitisama kaka na ba chars ya bitumba. Atako ba Allemands balongaki naino te kobimisa lobɔkɔ moko ya makasi oyo ezalaki na bibundeli mpo na kokutana na bango, babundisaki bango na baaviɔ.
  Bato ya mpiko ya ba chars soviétiques basilaki kokatisa molɔngɔ ya liboso oyo ezalaki na biloko ya mabe mpe babundisaki etuluku ya basoda oyo batambolaka na makolo oyo ezalaki na bato ya bolingo malamu ya Baarabe.
  Bamizilma, na bokeseni na oyo bakanisaki, babundaki na mpiko mpe bakanisaki te kokima, kasi na ntango moko basalaki na ndenge ya kozanga makoki mingi mpenza. Mingimingi, bazalaki kosalela bazooka ya Amerika na ndenge oyo ezalaki mwa moke na bomoto te, mpe ba grenades ezalaki kosalelama mingi koleka.
  Kasi attaque ya ba unités soviétiques ezalaki kosila vapeur. Mingimingi ba avions ya attaque ya ba fascistes esalelaki ebele ya ba bombe ya mike oyo ezalaki na ba charges forme, likanisi oyo e copier na ba conceptionnistes soviétiques, kasi na mise en œuvre na mayele mingi. Kasi bato oyo bazalaki kosala ba chars ya Union soviétique bazwaki te mitindo ya kokanga monyama yango longwa na likoló.
  Mpe Friedrich abetaki kaka makano ya mopɛpɛ na likoló ya bandako. Oyo ezali mayele oyo eleki pɛtɛɛ. Buka na kati ya ekuke ya linɔ́ngi mpe elonga na yo. Et combien de voitures okoki ko beta likolo boye soki obeti yango depuis avion horizontal...
  Kasi vitesse ya char esalisaka te soki combattant abeti intuitivement, sans viser, na caprice...
  Ezali lokola simulateur oyo ezali na ba chars, kaka yo nde ozali na mode nzambe, mpe lisasi nyonso ezali ya sikisiki, mpe obɛtaka masasi mbala mingi, mbala mingi...
  Sikoyo motango ya ba chars oyo ebebi eleki ntuku mitano, na boye ete Rudel azali kopema... Kasi esengelaki na digresser. "Matoi" ebimaki na mopanzi. Motoba kati na bango babwakaki masasi, mpe batikaki basusu babebisa ba Salamanders. Mingimingi, kotika basali wana ya masangu bákɔta na etumba na moi ezali komiboma pɛto.
  Ba tanks ezali na ntina mingi...
  Bozongi... Vol na Fokken-Wulf 4, mpe Helga pembeni na ye.
  Mwana mwasi yango atunaki ye ete:
  - Bon, nini osepelaki na yango na Evgenia ?
  Friedrich akɔtaki na radio na kotyola nyonso:
  - Mpo na nini ozalaki na zuwa ?
  Mwana mwasi yango asɛkaki:
  - Ya solo te ! Tozali na bonsomi, mpe tobalani te. Kaka komituna nani aleki na mbeto, ngai to ye!
  Frederick ayanolaki na esengo nyonso ete:
  - Ya solo, yo! Ozali monene boye te, mpe ozali na mayele mingi koleka!
  Helga asekaki na esengo.
  - Nazalaki kozela eloko mosusu te epai na yo ! Kasi ya solo oyo eleki malamu... Ugh, azali soso ya design, mpe moko ya basi moke mpenza oyo bapesaki Croix ya Chevalier ya Ekulusu ya ebende!
  Friedrich alobaki boye:
  - Nakanisi nkasa ya chêne ezali kaka na coin mpo na yo!
  Etumba yango emonisaki ete mbala mosusu mwana mobali yango azalaki na ntina. Helga abɛtaki na elikya nyonso na ba tanks. Emonani ete alingaki komonisa ete mobundi akoki kozala makasi koleka mobundi. Atako, ya solo, akoki te kokokanisa na Friedrich.
  Eumelaki te, makonzí minene ya ba chars ya mituka ya Allemagne mpe ya Amerika ebimaki. Surtout ba déstructeurs ya ba chars américains ya agile mpe ya kosakana "Witches"-3. Yango ezalaki monene, mingimingi mpamba te mituka ya Union soviétique esilaki kobebisama mingi na ba attaques aériennes. "Panther"-5 mpe emonanaki kozala na mikakatano... Munduki na yango ya molai ya masasi ya mbangu mpe bibundeli ya liboso oyo ekoki kokɔta te... Emonani ete endurance ebandaki kozanga ba équipages ya ba chars soviétiques. Basusu, koyokaka ba commandants te, bazongaki sima, kolukaka kokima lifelo oyo ya technotronique.
  Et encore retour na départ, attaque na ba chars...
  Esili déjà midi, molili ekomi... Contre-attaque ya Armée rouge esili. Bazongisaki ye mpe Helga mpo na kosunga etuluku moko ya mampinga ya Allemagne oyo ezalaki kokende epai ya Ryazan. En même temps, bamekaki kofina ba soldats ya Vatutin na kati ya chaîne...
  Ba Allemands bazali naino kokende liboso malɛmbɛmalɛmbɛ na ɛsti. Awa bazali kopekisa bango na bokasi ya basoda ya Union soviétique mpe na ba lignes de défense ya Front ya Steppe, ata soki ezali dense te lokola na ba approches ya Moscou.
  Kasi, basoda ya Hitler bazwaki esika mingi mpo na kosala manœuvre, mpe Hoth amekaki koleka ba noeuds minene ya défense na makonzí motindo wana. Na bisika mosusu avancement ya ba unités allemandes e accélérer...
  Frederick atunaki Helga ete:
  - Olembi te, fille ya ba ndoto na ngai?
  Mobundi ya langi ya motane ayanolaki ete:
  - Ezalela ya esengo elongolaka kolɛmba, malamu koleka kobɛta bangombe fimbo! Malgré fatigue ebimaka na pus ya makila au lieu ya miliki!
  Friedrich andimaki ete:
  - Okoki ko arguer contre vérité awa te !
  Na butu, elenge mobali yango akobaki kopumbwa, atako mapata ebalukaki na likoló mpe mbula ezalaki kobɛta. Selon doctrine militaire allemande, aviation ezalaki kosalelama mpo na ko supprimer ba défenses na ligne devant... Mpe na bokeseni na 1941, Luftwaffe ezalaki na ba avions ebele grâce na aide ya Pindostan.
  Friedrich azalaki sikoyo ko attaquer ba bunkers, to même ba cibles ya mike... Na butu, bitumba ekita te, mpe ba soldats soviétiques babandaki ba contre-attaques. Ata bazali mike mpe plutôt mobulu, bazali moins courageux te...
  Na butu, longola kaka escadron ya U-2, bakutanaki na ba cibles ya mpepo te. Mpe ba bunkers ba bombamaki... Na pete.
  Na ntɔngɔ ya mokolo ya 15 Ɔkɔtɔbɛ 1947, etumba ebandaki mpo na engumba yango mpe na ntango yango moko esika oyo engbunduka ekutani: Elektrostal. Ezalaki molunge mingi kuna mpe, oyo eleki ntina, Friedrich asanganaki na moninga na ye Helga oyo akoki kokabwana te.
  - Bon, chevalier monene, tozali kofina banguna ?
  Friedrich ayanolaki na esengo nyonso ete:
  - Bato oyo bazangi ndako bazali kopusama na esika ya kotɛka bière, mpe tozali kolonga. Mpe ndenge nini tolongi...
  Engumba Elektrostal yango moko ezalaki mpenza na bifelo makasi. En plus ya ba unités ya armée, deux divisions ya sika ya NKVD ezuaki pe part na défense na yango. Atako bango, mingimingi, bazalaki bakɛngɛli ya basoda ya lokumu te lokola SS, bazalaki na bibundeli ya minduki mpe ba chars légers.
  Ba nazis, na ngambo na bango, bamekaki kosala chaudière na bango moko... Contourner citadelle, envelopper bango na ba pinces...
  Awa, ya solo, lisungi ya mopɛpɛ ezali na mokumba monene, mingimingi soki nkingo etandami.
  Helga, lokola momeseno ya mwana mwasi, andimisaki ete:
  - Elonga ekozala ya biso ! Bobongisa trage na bino mpo na eleko ya molunge!
  Friedrich andimaki ete:
  - Mpe kaka na eleko ya molunge te ! Tokosalela ba chars ya kilo mpe ba obuse ya mopepe.
  Mwana mobali yango akanisaki ete bazalaki lisusu na limpinga ya Mainstein, kasi na Mpótó Rommel oyo bato mingi balingaka eyebani mingi. Lokola na ntango ya etumba elenge mobali yango asalaki mingi na trance, akambami na elimo ya lifelo, mpo na nini asengeli te komikundola misala ya nkembo ya mokonzi oyo. Lisusu, ezali esengo mingi komikundola bato ya Angleterre oyo babɛtamaki koleka bato ya Russie oyo balongaki!
  Rommel, lokola akómaki na Ligne Marret, asosolaki ete azalaki na "esika ya katikati" ya Napoléon kati na mampinga mibale ya banguna mpe akokaki sikawa, nsima ya kopesa libɔmbi ya makasi, kolonga moko na bango mpe bobele na nsima kobaluka mpe kokutana na ya mibale.
  Friedrich asɛkaki na motema na ye: Napoléon, atako Léo Tolstoy azalaki na ntembe, na ntembe te azalaki mokonzi mpe mokonzi monene. Surtout soki otali ba réussites. Kaka ye nde akangaki bango te. Hitler na likambo oyo azali kutu mabe koleka... Mais en principe ezali possible ya ko comparer Fuhrer na Napoléon!
  Commandant Rommel oyo azalaki na mayele mingi asosolaki mpe likambo mosusu : ba Américains na ba Français batambolaki mosika na est na kati ya Tunisie mpe basimbaki ba gorges dorsale orientales na Fondouk, Faid mpe Gafsa, ba couvrir ba gorges dorsale occidentales na 60-70 miles na ouest.
  Emonanaki ete soki mampinga ya Italie-allemand ekangaki Faid mpe Gafsa mpe na nsima ekendeki na wɛsti koleka Feriana mpe Kasserine, bakokaki kokende mbala moko na base monene ya biloko ya Amerika mpe na siège na bango na Tebessa. Na Tebessa, basoda ya Italie-Allemagne bamimonaki mosika na wɛsti ya ligne ya ba alliés na Tunisie mpe pene na ba communications na bango mpenza. Soki na nsima Rommel abalusaki ba chars na ye mpe alakisaki yango na nɔrdi epai ya mbu, na ntaka ya kilomɛtrɛ nkama, ba Allemands bakokaki kokata mampinga mobimba ya ba alliés na Tunisie to kotinda yango na makasi na Algérie.
  Makanisi ya Friedrich ekatanaki na komonana ya ba Laggs mibale oyo epanzani libanda ya sima ya mapata... Oyo esilaki... Mpe na nsima masasi oyo etalisami malamu na minduki... Kaka ye nde akoki kobɛta masasi boye... Yaks minei mosusu. .. pe ezali na bango kaka wana... Et maintenant tir na Katyusha... Donc que ba fragments epumbwa na ba direction nionso... Lanceur ya fusée mususu... Donc Helga azali koluka depuis côté. Ezali koganga epai na ye:
  - Elombe, tobwaka yango makasi !
  . MOKAPO No. 20. Ezali na ntina te.
  Mission ya Oleg Rybachenko na Margarita Korshunova na monde parallèle esili nanu te.
  Ba Allemands bazalaki kokende liboso na ngámbo ya engumba Gorky. Bazingaki ye mobimba. Mwana mobali moko mpe mwana mwasi moko babatelaki engumba monene oyo.
  Lokola ezingamaki mobimba, Moscou ezalaki kopema mpo na kopema. Banazi basilá kokɔta na Kremlin na bisika mosusu. Esika ya mboka-mokonzi ya URSS ezalaki pene na kozanga elikya. Ba obuse ya basoda ya Moscou ezalaki kokóma na nsuka. Mpe lokola mboka-mokonzi ekweaki, elingaki kozala etumba mosusu.
  Oleg Rybachenko mpe Margarita Korshunova babundaki mpo na engumba oyo ezalaki na ebale Volga.
  Mwana mobali na mwana mwasi bazali na ezalela ya kobunda lokola ntango nyonso.
  Bazali kobɛta mɔtɔ mpe koyemba:
  Babongisi-nzela balɛmbaka te
  Bazali kobanga minyoko te...
  Babundaka lokola mpongo
  Kotinda ba Krauts na lifelo!
  
  Bilombe bazali mingi kati na bango, .
  Ebele ya ba fou gars...
  Soki esengeli, tambola na formation - .
  Ko charger machine na yango!
  Mpe bongo mwana mobali oyo azalaki komonana penepene na mibu zomi na mibale, kasi ya solo ancien combattant ya mayele oyo azalaki nzinganzinga uta mibu mingi, Oleg Rybachenko apesaki bopanzani, kokatakata na nse ba fascistes.
  Mpe na nsima abwaki grenade epai ya monguna na makolo mpamba.
  Mpe akopalanganisa ba Krauts na ngambo nyonso.
  Nsima na yango mwana mobali akoyemba:
  - Nazali mobundi ya Russie na mabolongo ya ba sauvage,
  nakolongola banguna ya Russie na mabele!
  Margarita, mwana mwasi-elombe oyo, abwaki mpe likabo ya koboma ya liwa na makolo na ye mpamba. Akobeta ba nazis ebele pe ako tweeter:
  - Mpo na Rus' Monene!
  Mpe abukanaki lisusu na koseka.
  Mwana mobali mpe mwana mwasi babundi na elombe. Atako etumba esili pene na kobunga. Ba Allemands basilaki kozinga Orenburg, mpe bafinaki Armée rouge bisika nyonso oyo bakokaki.
  Na bosikisiki, Orenburg ezwami uta kala. Ezali kaka na château moko oyo etɛlɛmi kaka wana. Ba Nazi basilaki kozinga Ufa.
  Lisusu, basoda na bango oyo euti na sudi bazali deja kopusana pene na Kazan. Situation ezali plus que critique.
  Mpe likambo yango ekómi lisusu makasi mpo ba samurai bazali kouta na ɛsti mpe na Azia ya ntei basilá kosangana na ba Allemands.
  Kasi bana ya mpiko oyo bazwi mpasi babundaka. Bandimaka ete balongi bango. To ata moke te bazali pene ya kokufa na mitó na bango likoló. Kasi, liwa oyo ezali ndenge nini? Bazali bato oyo bakufaka te!
  Mpe batikalaka bana mike na boumeli ya bambula mingi. Mpe esika moko boye ezali na ba monde mpe ba missions mosusu.
  Oleg abeti lisasi mosusu. Na nsima, abwaki grenade na misapi ya makolo mpamba mpe ayembi:
  - Staline akozala na biso libela !
  Margarita abwakaki miso na Fritzes mpe agangaki:
  - Nzambe apekisa! Cannibal oyo azali koya epayi na biso!
  Mpe mwana mwasi yango, na nkanda, abwakaki grenade na makolo mpamba.
  Oleg Rybachenko alobaki na ndenge ya malamu mpenza:
  - Biso nionso tozali ba cannibals na meko moko boye !
  Mpe mwana mobali yango abwakaki likabo ya liwa na misapi na ye ya makolo mpamba.
  Margarita andimaki likambo oyo:
  - Na ndenge moko boye, ee !
  Mpe abwakaki mpe ebundeli ya koboma bato na makolo mpamba, mpe yango esalaki ete mituka mibale ya Allemagne ekutana esika moko.
  Oleg Rybachenko abetaki masasi mpe akanisaki ete ezalela ya URSS ezalaki, mbala mosusu, deja kozanga elikya mpe ezalaki na ntina moko te ya sikisiki ya kobunda etumba. Yango wana babomaka bato mpamba.
  Mwana mobali yango abwakaki ba grenades mibale na makolo mpamba. Beta caterpillar, ba chars allemands ya série "E" ekutanaki esika moko.
  Mwana ya Terminator ayembaki:
  - Tango tango ekoki, .
  Tokobunda na mpiko!
  Ba combattants oyo bazali komata na tongo - .
  Mpe kobunda na mpiko!
  Mwana mobali yango azalaki mpenza pene ya kobebisa limpinga nyonso na boumeli ya mwa miniti.
  Margarita mpe abwakaki likabo ya liwa ya makolo ngulu mpe agangaki:
  - Mpo na Rus' Monene!
  Bana bazali babundi ya mpiko na boye ete moto moko te akoki konyata bango. Bazali ba combattants ya makasi boye.
  Mwana mobali mpe mwana mwasi bazali na esengo ya zamba lokola ntango nyonso. Mpe elongo na bango mpiko, lokumu mpe mpiko. Babundisaka ba fascistes lokola ba titans. Mpe ezali polele ete monguna akoleka te esika batelemi lokola libanga. Peut-être kutu eloko moko ya makasi koleka libanga na monolith.
  Margarita, oyo azalaki kobɛta masasi, alobaki boye:
  -Tokozala ba champions ya planète,
  Tozali ba gigantes ya lycée!
  Mpe mwana mwasi yango akobanda lisusu likabo ya liwa na makolo na ye ya makolo ngulu, oyo bakatá. Mpe anyataki monguna.
  Fille oyo aza cool makasi, okokoka kosalela eloko contre ye te.
  Lokola méthode contre ba déchets ezali te. Atako, oyo ezali crowbar te, kasi eloko moko kutu koboma mingi mpe malili.
  Oleg Rybachenko, azali kobɛta masasi, azalaki koganga:
  - Nazali mwana mobali te, nazali super garçon mpe nakozala molai koleka bato nyonso na mokili!
  Mpe lisusu, lokola nde azalaki kobwaka boulon ya kobebisa ya biloko oyo ekoki kopanzana na makolo na ye mpamba. Mpe lisusu ba chars mibale ya Allemagne ekutanaki esika moko.
  Elenge mobundi yango azali na mobulu mingi. Kasi amoni que akoki kobuka libolo awa na fimbu te. Atako makambo oyo ezangi elikya ezali te, kaka ndenge batɛmɛli oyo bakoki kolonga te bazali te.
  Mwana mobali yango amikundolaki ndenge ayaki na ba ditties mpo na maponami ya mokonzi ya mboka na Biélorussie:
  Ezali intéressant te koyoka buzoba mpo na mbala ya motoba,
  Mpe nazali kososola te boniboni nakoki kondima "tata"!
  Lukashenko alakaki kotonga paradis -
  Kasi elongo na pole, tozali kokende na molili!
  Ɛɛ, ezalaki mokakatano mpo na ebongiseli mpe losambo ya bomoto. Ya solo, mpo na nini mboka moko ya Mpoto esengeli kondima dictateur, lokola nde na Moyen Âge?
  Mpe Staline azali mpe dictateur mpe na univers oyo azali kobanda mokemoke etumba mpo na kolonga...
  Bana ya bilombe babundaki mikolo misato mosusu. Na ntango yango, Banazi bazingaki Kazan mpe bazwaki Ufa.
  Bitumba esilaki kosalema na Kremlin yango moko. Bana basi minei ya bandɔki babundaki na Banazi kosalelaka mipanga mpe badiskɛ ya mikemike mpo na kobwaka, na makolo mpamba.
  Kremlin ebebaki makasi na ba bombardements oyo ewutaki na ba Sturmlevs, ba Sturmtigers, ba bombardements mpe ba canons minene.
  Ya solo, Staline ye moko azali naino na Sverdlovsk. Mpe ezalela ya URSS emonani pene na kozanga elikya. Kasi Drapeau Rouge ezali kaka kopumbwa likoló ya mboka-mokonzi ya Russie, yango elingi koloba ete nyonso ebungaki te!
  Bato bandimaka ete mbongwana moko elingi koya!
  Natasha akati Arabe yango na katikati. Abwaki disque na makolo mpamba mpe azali koganga:
  - Nkembo na Pátria oyo ekufaka te! Hitler akoki kobuka biso te!
  Zoya mpe akataki fasciste na ba sabres mibale mpe agangaki:
  - Te, kobuka biso te !
  Nsima na yango lokolo na ye ya mpamba ebwakaki diskɛ ya koboma bato epai ya Banazi.
  Mpe mwa babundi ya moindo bakweaki longwa na efelo ya Kremlin oyo ebebaki.
  Na nsima, Aurora abɛtaki masasi. Azalaki kobɛta masasi mingi te, kasi na bosikisiki. Mpe na nsima asalelaki ba sabres na ye. Mpe minzoto mpe ba swastika ya mikemike ya makasi epumbwaki uta na misapi na ye ya makolo ya mpamba.
  Mpe awa Svetlana akobwaka disque moko ya makasi na makolo na ye ya mpamba mpe akopasola Fritz na biteni. Na nsima, akoyemba:
  - Kolovrat, Evpatiy Kolovrat - mobateli ya Mboka, soda ya Pérou!
  Kolovrat ezali! Evpatiy Kolovrat azali kosala bongo! Ba Heroes ya Rus' bazo beta alarme!
  Biso nyonso minei tozali kobunda awa. Pene na Moscou mobimba esi ezwami, mpe biloko ya masasi esili. Bana mibali to bana basi ya Russie bazali kokufa. Kasi balɛmbaka te. Atako kozingama yango eumelaki ntango boni?
  Bana basi oyo bazali na efelo ya Kremlin babundaka. Lokola bilombe. Et malgré décembre baza makolo ngulu pe balati kaka bikini. Kasi bayokaka malili te. Au contraire, makasi na bango ekómaka kaka kobakisama.
  Mpe badiskɛ ya makasi mpe ya patatalu mpenza epumbwaka longwa na misapi ya makolo na ngai ya mpamba. Oyo ezali kopasola basoda ya bapaya ya Wehrmacht.
  Babundi babundaka lokola bilombe ya bitumba. Mpe na bilamba moke. Ba beautés ya boye bayokaka soni te soit na ba tanks minene ya série E na AG, soit ba inventions misusu ya somo ya ba nazis.
  Mwana mwasi moko te azali eloko oyo ekoki kolonga lolenge nyonso ya fascisme. Ata soki ezali ya kokoka lokola na mokili oyo.
  Natasha akataki na mopanga na ye, abwakaki disque na makolo mpamba, akataki Banazi mpe ayemba:
  - Ezali malamu boni kofanda na mboka ya Union soviétique, .
  Mpe ezali mpenza malamu konyata masuwa Wehrmacht!
  Zoya, oyo azalaki kotambwisa molinga na ba sabres, alobaki boye:
  - Wehrmacht ekomi makasi ya pasi ! Sikoyo tozali déjà ko défendre Kremlin!
  Mpe mwana mwasi yango abwakaki monzoto moko na misapi na ye ya makolo mpamba, kobɛtáká libota ya Kraut.
  Na nsima, ayembaki boye:
  - Oyo ezali chasse sauvage ya banguna !
  Et puis eza na Aurora na bitumba. Oyo nde mwana mwasi ya nsuki motane mpe ya malili. Na mopɛpɛ ya eleko ya malili, nsuki na ye ya motane lokola kwivre ezali kopumbwapumbwa lokola drapo ya etumba. Te, mwana mwasi ya ndenge wana akogumbama liboso ya moto te.
  Mpe uta na kobwaka makolo na ye mpamba, diskɛ moko ya makasi oyo ezali kokata mosuni mpe makila ezali kopumbwa.
  Akataka nzoto ya ba opposants. Mpe Aurora azali koganga ete:
  - Nazali fille ya super classe!
  Svetlana azali komonana ndenge nini na etumba?
  Terminateur oyo ya blonde ezali kaka moto ya diabolique mpe tornado ya annihilation.
  Mpe lisusu likambo moko ya kokamwa ya koboma epumbwaka uta na makolo na ye mpamba. Mpe mwana mwasi yango azali na accélérateur mobimba na etumba.
  Bango nyonso minei bazali na etumba. Mpe asengeli te kozonga nsima to kolɛmba.
  Bazali ba ndoki minei - kaka super! Vrai quartet ya destruction ya nionso na mutu nionso!
  Ba guerriers basimbaka esika ya défense. Kasi Kremlin ezali monene mpe ekoki kotelemela te bisika nyonso. Ba forces ezali très inégales.
  Natasha alobaki na nkanda ete:
  - Tobomaka, tolongi te !
  Mpe mwana mwasi yango abwakaki lisusu efundeli ya mobomi na makolo mpamba.
  Zoya alobaki na lolenge ya mayele ntango azalaki kokata monguna na ye:
  - Okoki kolonga nionso te... Soki na jeu ya ordinateur te!
  Mpe mwana mwasi oyo azalaki na nsuki ya wolo abwakaki lisusu diskɛ ya liwa.
  Aurora, oyo azalaki kokata batɛmɛli na ye na ba sabres, agangaki na mongongo:
  - Elonga, nandimi, ekozala ya biso ! Na kombo ya Russie Mosantu!
  Mpe uta na kobwaka makolo na ye mpamba, likabo ya kobebisa ezali kopumbwa.
  Mpe ba Nazis oyo bakatá bakwei.
  Et puis Svetlana na bitumba. Akataka ba fascistes na ba lancements na ye. Mpe asalaka na mayele oyo eleki ndelo, to ata oyo ezangi nsuka. Makolo na ye ya mpamba ezali na mayele mingi. Mpe bamonisaka libebi ya nsɔmɔ.
  Mpe na nsima mwana mwasi yango ayembi boye:
  - Nkembo na Mboka ya Tata mpe mokili ya sika!
  Mpe lisusu kokamwa ya liwa epumbwaka uta na makolo na ye mpamba.
  Mpe awa Natasha azali lisusu na etumba. Mpe akati Krauts, azali kokende mbangu lokola comète. Mpe azali koganga na likoló ya mimpululu na ye:
  - Nkembo na Mboka ya Papa oyo eleki monene!
  Mpe mipanga na ye epumbwaka likoló lokola moto oyo bakataka matiti.
  Mpe mwana mwasi yango abandi kutu koyemba:
  - Nkembo na Russie libela, .
  Ndoto na biso ekokokisama!
  Mpe mwana mwasi yango apesaki boomerang moko ya makasi na litindi na ye ya mpamba. Mpe abalukaki mpe akataki mitó zomi na mibale ya moindo mpe ya moindo.
  Ya solo, ezalaki ba Allemands te nde babomaki bana basi wana, kasi nde ba unités coloniales nde basalelaki bango contre bango. Kasi ata yango esalaka ete ezala lisusu malili mpo na babundi.
  Bazali kongɛnga mpe bazali kosakana.
  Natasha akati banguna na ye lisusu. Mpe abwakaka eloko ya ndenge wana na makolo mpamba.
  Mpe ekoganga:
  - Staline na nkembo!
  Mpe na nsima Zoya. Ndenge moko na kobimisa eloko moko ya koboma. Mpe misapi na ye ya makolo mpamba ebwakaki nsango ya liwa.
  Mpe mobundi azali konguluma:
  - Ezali kobangisa te kokufa mpo na Mboka Mama lokola oyo ya biso!
  Et puis Aurora pe akozua yango pe akota na bitumba. Mpe akobwaka mpe boomerang na makolo mpamba. Mpe ekobongisa lisusu banguna.
  Nsima na yango ayembi ete:
  - Mpo na Rus soviétique'! Nini ekoyangela molɔ́ngɔ́ mobimba!
  Et puis na bitumba Svetlana. Lisusu mwana mwasi oyo akoki kopekisa te to kolɛmbisa ye te. Oyo ndenge ebetaka. Nakoki kaka kobikisa yo na mobundi ya ndenge wana te!
  Mpe na makolo na ye mpamba abwakaka ba colis ya koboma. Mpe abomaka banguna na ye kozanga mawa.
  Atako na nsima Yarila akoki kobondela mpo na bango. To mbala mosusu Perun. Bokonzi ya Tchernobog ezali kozela bango nsima ya liwa mpo na basumuki! Kasi ezali kutu intéressant na ndenge na yango moko - bitumba ekendeke tango nionso! Mpe bitumba mingi mpenza! Bongo mbala mosusu tosengeli te kolela nsuka ya basumuki na bololo mingi?
  Svetlana kutu ayokaki mwa kosekisa: okoki kolula bakristu te - bakolongolama bisengo mingi na seko. Ata oyo bazalaki na yango na planète Mabele.
  Eh, basumuki ya mawa! Mpe bato ya sembo oyo bazali na mawa mingi koleka!
  Mpe mwana mwasi yango abwaki lisusu likabo ya liwa na makolo na ye oyo bakatá mpe mpamba. Na nsima, alobi boye:
  - Mokili ekozala ya biso ! Nkembo na Russie!
  Natasha asalaki papillon triple na mipanga na ye mpe agangaki:
  - Tika ete nkembo ya seko ezala na Russie monene !
  Mpe makolo na ye mpamba ekobwaka eloko moko ya koboma mpe oyo ekokani na mosusu te. Nsima na yango litindi ya mwana mwasi oyo ezalaki mpamba ebɛtaki elongi ya mobali moindo yango, mpe ebɛtaki ye ná Baarabe mosusu mitano na efelo.
  Na sima na etumba ezali Zoya. Eloko moko te ekoki kopekisa ye. Abundisi ebele ya bato ya Hitler. Mpe azali kotambwisa molinga ya triple. Basoda bakataki bango na kokweya na ye.
  Nsima na yango mwana mwasi alobi boye:
  - Rus' ya seko akozala na Svarog!
  Mpe azali kokanga miso na baninga na ye.
  Na nsima na etumba yango ezali Aurora. Akendeki mbangu lokola panther. Akataki bato nyonso. Mpe na makolo na ye mpamba abandisaki likabo ya liwa. Akataki ebele ya ba fascistes mpe ayemba:
  - Pona forme ya likolo ya Père !
  Mpe na nsima Svetlana akɔtaki na etumba. Ndenge azali kokata banguna na ye. Mpe asalaka makambo na ndenge ya mbangumbangu mpenza.
  Nsima na yango likabo ya liwa epumbwaka longwa na makolo na ye mpamba. Mpe akataka Banazi malamumalamu, lokola mbeli ya kokata nsuki.
  Mpe mwana mwasi yango azali koganga:
  - Mbula na ngai mpe bosolo na ngai! Nkembo na Russie Monene!
  Ee, minei oyo ebundaka mpenza na elombe. Kasi kitoko minei oyo bazali na makolo ngulu mpe pene na bolumbu bazali na likoki te ya kolonga Etumba ya Mibale ya mokili mobimba. Mpe bongo Moscou ekweaki.
  Bana basi yango babimaki na mboka-mokonzi oyo bakangaki, basalelaki mipanga na bango mpe elamba ya kozanga komonana.
  Mingimingi bazali na makoki ya kosala makambo mingi. Ba filles ya grade ya likolo, okokuta bango milayi to kitoko te.
  Mpe Oleg Rybachenko mpe Margarita Korshunova balongwaki na engumba Gorky oyo bakangaki.
  Banazi, mawa, balongaki pene na bisika nyonso.
  Mwana mobali mpe mwana mwasi batambolaki mpe babwakaki ntonga na makolo mpamba, kobomaka ba Krauts.
  Oleg Rybachenko ayembaki boye:
  - Te, oyo azali vigilant akosila te, .
  Lolenge ya faucon, aigle...
  Mongongo ya peuple ezali polele - .
  Mongongo ya nse ekonyatama na nyoka!
  
  Nandimi mokili mobimba ekolamuka - .
  Fascisme ekozala na suka...
  Mpe Moi ekongenga - .
  Nzela oyo ezali kongɛngisa communisme!
  Margarita abwakaki ntonga mingi na misapi ya makolo ya makolo mpamba mpe andimisaki ete:
  - Te, ekosila te !
  Mpe abetamaki na mondoki ya mitrailleuse, kokatakata ba fascistes zomi na mibale.
  Oyo ezali lolenge ya bana. Cool, oyo ekoki koningana te. Atako ya solo, oyo ezali etumba ya ndenge wana te. Mpe basengeli kokima.
  Moscou ekweaki, engumba Gorky ekweaki. Banazi bakɔtisi mopɛpɛ makasi na Kazan. Oyo ezali deja engumba ya nsuka ya Union soviétique na Volga. Botelemeli ezali ya elombe, kasi ezali na liyoki ya kozanga elikya oyo ezali se kobakisama.
  Ba Nazis bazalaki na ba chars pyramidales ya liboso koleka oyo ewutaki na série AG, oyo ebundeli moko te ya Union soviétique ekokaki kokɔta na yango. Mpe oyo, nasengeli koloba, ezali mabe mpenza.
  Kaka ntango makolo mpamba ya mwana mobali mpe bana basi babwaki ba grenades na ba piste nde ba monstres allemands bakutanaka. Kasi nini kaka babalani moko akoki kosala ntango pene na mokili mobimba ezali kotɛmɛla URSS!
  Oleg Rybachenko abwakaki grenade na makolo mpamba, apusaki mitó ya AG-50 mpe AG-75 esika moko, mpe na nsima alobaki:
  - Soki forteresse ezali na nzela, .
  Monguna atongaki...
  Tosengeli kokende zingazinga uta na nsima - .
  Mema ye sans kobeta masasi!
  Margarita andimaki likambo oyo:
  - Bokosi na bitumba ezali likambo monene ! Surtout soki ba forces ezali inégales!
  Oleg Rybachenko alobaki boye:
  - Pe nabeta stratégie ya Entente. Na bibundeli oyo ekokani, abebisaki basoda ya banguna milio nkama moko na zomi na minei, mpe ye moko abungisaki kaka zéro. Yango elingi koloba ete na nzela ya mayele okoki mpenza kobunda na mokili mobimba!
  Margarita andimaki likambo oyo:
  - Tout à fait possible ! Mpe bunda mpe kolonga!
  Oleg Rybachenko abwakaki makolo ya ntonga na misapi na ye ya mpamba. Abomaki ba fascistes zomi na misato mpe alobaki:
  - Tokolonga na kombo ya Russie esantu!
  Mwana mobali na mwana mwasi bakobaki kopota mbangu na bango... Mawa, ba forces ezali vraiment trop inégales.
  Kazan ebebisamaki na bibundeli ya ndenge nyonso. Staline apesaki mitindo ete bákanga ye tii na litangá ya nsuka ya makila. Kasi mpo na koloba solo, elimo ya kobunda ya Armée rouge nsima ya kokweya ya Moscou ebukanaki mingi. Bato nyonso bazalaki na mposa ya kokufa moke mpe moke. Mpe Banazi baleki mingi na motángo mpe na bibundeli.
  Mpe baaviɔ na bango ya jet ezali kobwaka babɔmbi na bingumba mpe bamboka nyonso oyo Banazi balongi naino te kozwa.
  Liboso ete Oleg Rybachenko mpe Margarita Korshunova bákóma na Kazan, engumba yango ekweaki.
  Ufa mpe bazwaki. Na yango, atako eleko ya malili ezalaki makasi, Banazi bakendaki na Sverdlovsk.
  Biro monene ya Staline ezalaki kuna. Mpe ba samurai bayaki uta na ɛsti. Ba Japonais mpe bazali makasi.
  Ba guerriers na bango bazalaka surtout dangereux - ba filles ninja. Atako eleko ya malili ya Sibérie ezalaka, balekaka mbangumbangu na kati ya mbula-mpɛmbɛ makolo ngulu, nzokande bango moko balati kaka bilamba ya kosukola. Ezali kobangisa ata kokanisa ba guerriers ya boye. Atako bazali kitoko mingi.
  Tala moko na bango na suki ya bleu, mosusu na jaune, ya misato na rouge, ya minei na pembe.
  Wana nde babomi ya kitoko koleka. Basalaka na mopanga moko mpe babwakaka ba disques minces to ba chakras na ba infanterie. Mpe ba ninjas babwakaka ba explosifs contre ba chars - ezali kaka na taille ya pois, kasi ba chars soviétiques ya kilo mingi epumbwaka likolo na mopepe mpe epasola yango na biteni.
  Ata IS-7 ya somo ezali obstacle te mpo na ba filles ninja. Bazali babundi ya molongo ya likolo mpenza na boye ete ata bakɛngɛli bazali na nguya te mpo na kobundisa bango.
  Tala mwana mwasi moko ya ninja na nsuki ya bule, na misapi na ye ya makolo ya mpamba abwakaki pois mpe ba chars misato ya Union soviétique na mbala moko, apumbwaki likolo, mpe apanzanaki na biteni.
  Mpe na nsima ezali na mwana mwasi moko na nsuki ya jaune mpe makolo na ye ya mpamba, azali kobwaka pois. Mpe lisusu, mituka ya Union soviétique epumbwaka na ngámbo ekeseni mpe ebukani na biteni. Toloba solo, oyo ezali lolenge ya babundi awa - ata chevalier ya mpiko mingi alingaki kobanga liboso na bango.
  Et voici un fille ninja na suki rouge na bitumba. Kaka lokola kobwaka pois ya koboma na makolo mpamba. Mpe uta na ndenge ebɛtaki, bibundeli ya IS-12 monene epasuka.
  Oyo eza fille ya Terminator.
  Et puis fille ninja na suki ya pembe. Ndenge moko mpe akozwa yango, mpe na makasi na ye nyonso akokɔtisa mipanga na ye na kati ya basoda ya Mampinga ya Motane. Akokata bango mpe akoyemba:
  - Nazali insecte pathetique te, ninja, mais tortue te!
  Na mbala oyo mpe, bana basi nyonso minei bazali babomi na etumba.
  Armée rouge ezali ko perdre bitumba na ba fronts nionso. Kasi azali kaka koluka kobunda.
  Oleg Rybachenko mpe Margarita Korshunova bazali koyengayenga na kati ya neige ya eleko ya malili. Bazali bana ya babola makolo ngulu. Mpo na nzoto oyo ekufaka te, malili ezalaka mabe boye te. Bato yango ya minene bakoki kobɛla te to kozwa malili to malili te. Kasi atako bongo, ntango ozali kopusana penepene na bangomba ya Ural, malili esepelisaka te mpe eswaka bitambi mpamba ya bana.
  Oleg alobaki na mawa nyonso ete:
  - Oyebi te nini ezali mabe koleka - malili mpe nzala, to mpe bososoli ete Mboka na yo ya bule ezali kobungisa !
  Margarita alobaki na ndenge ya mayele mpenza:
  - Pona biso, malili na nzala ezali eloko te... Mais le fait que to perdre na ba nazis ezali vraiment mabe !
  Oleg andimaki likambo oyo:
  - Ekoki kozala mabe koleka te ! Mingimingi, mpo na nini mbala mingi Reich ya Misato elongi mingi na molɔ́ngɔ́ oyo ezali parallèle koleka oyo ya biso?
  Margarita asalaki likanisi moko oyo ebongi:
  - Pamba te ba fascistes bazali makasi mingi pe ba organisés. Mpe tozalaki na chance mbala mingi. Mingimingi na Stalingrad!
  Oleg Rybachenko abɛtaki boule ya neige na makolo mpamba mpe alobaki boye:
  - Ee, tozalaki na chance mingi na Stalingrad ! Ba Fritz bango moko bakotaki na motambo na bozoba!
  Margarita asɛngaki ete:
  - Koluka kokota na mpasi te, .
  Pona kozala confus te pe kobunga te...
  Ekozala na ntina kosangisa nickel moko mpo na mbongo moko, .
  Mpe nde, kobotama lisusu!
  Bana oyo bazalaki na nzela babundisaki détachement moko ya ba fascistes. Basoda koleka nkama moko babomamaki. Moko atikalaki na boombo. Margarita atindaki elenge mobali yango na makasi apesa ye lipwɛpwɛ na makolo na ye oyo ezalaki mpenza élastique, oyo ezalaki motane mpo na malili. Asalaki yango na botosi. Mpe alobaki ete ba Allemands basilaki kopusana penepene na Sverdlovsk mpe bazalaki kozinga yango.
  Oleg alobaki boye:
  - Ezali likambo ya kokamwa ete ngai na yo, Margot, tozali mbangu, kasi na lolenge moko to mosusu tozali kotambola lokola bato mpamba to kutu malembe koleka!
  Margarita andimaki ete:
  - Bakangami na mbonge ya bokweyisami ! Apparemment na univers oyo mutu nionso azali contre URSS. Ata nature na espace!
  Na nsima, Oleg apesaki likanisi oyo:
  - Est-ce que soki ezali trivial mpo na biso koboma Hitler ?
  Margarita aningisi motó na ye na ndenge ya mabe:
  - Hypersorcier apesaki biso ordre ya boye te ! Donc tosala sans ba performances ya ba amateurs. Longola yango, likambo yango ekosala nini?
  Oleg Rybachenko ayanolaki na elikya nyonso ete:
  - Ebele mpenza! D'ailleurs, Fuhrer, oyo ezali Fuhrer na Afrique pe!
  Margarita apesaki likanisi ete:
  - Tobunda na liboso pona sikoyo, pe sima tokotala makambu ya Hitler ! Ndenge balobaka - sala mbangu sans kosala mbangu!
  Oleg ayembaki boye:
  - Vitesse ezali malamu, kobuka ciseau te... Mobali azali woodpecker te, mpe na lombangu akendeki fou!
  Mwana mobali mpe mwana mwasi bakimaki mbangu na makasi na bango nyonso. Mpe tolongaki kokóma na Sverdlovsk. Mpe babandaki kobatela engumba oyo Banazi bakɔtaki na mopɛpɛ makasi.
  Ba attaques elandaki moko sima ya mosusu.
  Bana bazalaki makolo ngulu. Margarita alati tunique, mpe Oleg Rybachenko azali kaka mwana mobali oyo alati short. Kasi babundaki lokola bilombe ya solosolo mpe oyo bazalaki kogumbama te.
  Oleg abwakaki ntonga na misapi na ye ya makolo ya mpamba, atɔbɔlaki Fritz na zolo mpe agangaki:
  - Tokotika ata pouce moko ya mabele te !
  Margarita abwakaki grenade na makolo mpamba mpe agangaki:
  -A goutte moko te, pouce moko te, centimètre moko te!
  Mwana mobali moko ná mwana mwasi moko babundaki na malili. Mpe ezalaki na babongisi-nzela mosusu elongo na bango. Mpe mingi mpe bazali na makolo ngulu, atako malili ezali makasi. Mpe soki bana oyo bakufaka te babangaka malili ya zamba te, ata moke te bakoki kosala bango mabe, boye ezali mpenza likama mpo na bana mpamba.
  Talá mobongisi-nzela moko ya makolo ngulu, oyo ata misapi na ye ekómaki bule mpo na malili, mino na ye ezwaki malili, mpe mbanga na ye evimbaki. Mwana mobali azali na mpasi mingi. Kasi atako bongo, na nkanda nyonso azwi liboke ya ba grenades mpe abwaki yango na nse ya char moko ya Nazi, mpe ye moko akwei, abɛtami na mitrailleuse oyo epanzani.
  Oyo azali mwana mobali ya mpiko...
  To mwana mwasi moko, oyo makolo na ye mpamba ezali kongɛnga lokola ba pavots motane, azali kotindika esika ya kotimola mabanga ya ntalo na nse ya banzela ya mastodon ya Allemagne. Akufi ye moko, azali koganga:
  - Pona Mboka-Mama na Staline!
  Ezali mpasi mingi kozala makolo ngulu na eleko ya malili, na Sibérie, ntango ozali kobatelama te na mosuni oyo ekufaka te.
  Ata Oleg ná Margarita basepelaka mingi te kozala bolumbu ndambo na malili makasi. Kasi basɛkaka mpe bayembaka, balingi kopesa mibali esengo:
  - Eh, gel, gel, ko congeler ngai te,
  Ko congeler ngai te! Mpunda na ngai! Mpunda na ngai!
  Bato ya nsuki ya mpɛmbɛ!
  Bana mibali mpe bana basi, koningana na makolo na bango ya motane mpe ya bule mpo na malili makasi, bayembaki:
  - Neige ekopekisa biso te ! Malili ekolonga biso te! Tozali ba pionniers ya ba Krauts! Fasciste akobetama makasi!
  Bana babundaka malamu! Kasi ba forces ezali trop inégal. Staline akimaki longwa na Sverdlovsk oyo ezingamaki mpo na kokende na Novosibirsk. Kasi, bato ya Japon bazali deja kopusana pene na engumba yango longwa na ɛsti. Na lolenge moko to mosusu babangaka te ata malili ya Sibérie.
  Tika ete etumba esila.
  Kasi babongisi-nzela balɛmbaka te. Mpe ata na ntango ya mpasi, bana bayembaka na mpiko;
  Tozali ba pionniers, bana ya communisme - .
  Mɔtɔ, hema mpe liseke oyo ezali kobɛta!
  Invasion ya fascisme malédiction - .
  Oyo ezali kozela défaite ya nkanda makasi!
  
  Tobungisaki nini na bitumba wana?
  To ozwaki yango na bitumba na monguna?
  Tozalaki kaka bana ya mokili - .
  Et maintenant ba guerriers ya Mboka-Mama!
  
  Kasi Hitler asalaki litambe moko epai ya mboka-mokonzi na biso, .
  Chute d"eau yango ebwakaki babɔmbi ebele!
  Tozali Pátria, kutu kitoko koleka lola - .
  Sikoyo kolala ya moi oyo etondi na makila ekómi!
  
  Tokoyanola na agression na makasi - .
  Atako bango moko bazali, mawa, mike na molai!
  Kasi mopanga ezali na maboko ya elenge moko ya fragile - .
  Makasi koleka ba légions ya Satana!
  
  Tika ba tanks ekende mbangu avalanche sima ya avalanche, .
  Mpe tokabolaka mondoki yango na bato misato!
  Tika ba policiers ba viser na sima, .
  Kasi Nzambe Mosantu akopesa bango etumbu makasi!
  
  Tozwaki ekateli nini? sala mosala ya kimia - .
  Mpe mpo na yango, mawa, nasengelaki kobɛta masasi!
  Calme eza déjà haine.
  Mobulu mpe ngolu ezali mpe!
  
  Ngai na fille tozo kima makolo ngulu elongo - .
  Atako mbula-mpɛmbɛ ekwei, ezikisaka mbula-mpɛmbɛ lokola makala!
  Kasi bazali na bobangi te, bana bayebi - .
  Fasciste akobengana ye na sanduku ya ebembe na lisasi!
  
  Na yango, babomaki etuluku moko ya mabe ya Krauts, .
  Mpe ba kobangabanga oyo batikali bazali kokima!
  Tobebisa ba infanterie lokola mbeli na bitumba - .
  Elenge eleko ya molunge ezali epekiseli te mpo na biso!
  
  Elonga ezali réussite, ekozala na mai, 2019.
  Sikawa mopɛpɛ ya mbula-mpɛmbɛ ezali na mbula-mpɛmbɛ ya nsɔngɛ mpe ya makasi!
  Mwana mobali azali makolo ngulu, ndeko na ye ya mwasi azali makolo ngulu, .
  Bana bazalaki kosepela na prime na bango na bilamba!
  
  Ba forces oyo ewuti wapi kati na biso - .
  Mpo na koyika mpiko na mpasi, malili, mposa wana!
  Ntango moninga moko amekaki nse ya lilita, .
  Ntango moninga azali kolela, nakufaka!
  
  Klisto apambolaki biso babongisi-nzela, .
  Alobi, Mboka ya Tata epesameli bino na Nzambe!
  Oyo ezali kondima ya liboso koleka nyonso, .
  Union soviétique, mboka mosantu!
  Mpe bakufaka na maseki na mbɛbu na bango. Bana bayebi bolembu te... Oleg Rybachenko na Margarita Korshunova babundaki poso mobimba. Kasi Sverdlovsk akweyaki. Eteni ya garnison emipesaki - koyokaka ete likambo ezalaki na elikya te. Kaka babongisi-nzela nde baboyaki komitika.
  Mpe mwa ndambo ya mibali ya mpiko, ya makolo ngulu basalaki bopanzani ya kozanga elikya. Bakimaki mbangu na kati ya mabanga ya neige, ya solosolo ya bule mpo na malili ya nsomo. Mpe bakufaki na nse ya mitrailleuse mpe ba canons.
  Oleg Rybachenko mpe Margarita bazalaki mpe kitoko konyata, kasi bakimaki kaka na Sverdlovsk. Nsima na yango tokendaki kofanda na Novosibirsk. Malili, eleko ya malili, butu milai.
  Mwana mobali na mwana mwasi bazo kima, baza na mawa pe ba kanda makasi.
  Margarita alobaki boye:
  - Hypersorcier akokaki kosalisa mokili oyo! Soki te Banazi balongi! Yango ezali mpenza kozanga bosembo oyo bato nyonso bazali kosala!
  Oleg Rybachenko apumbwaki likolo, abalukaki na somersault mbala nsambo, mpe alobaki na lolenge ya mayele mpenza:
  - Justice ezali moke na mokili ata moke te ! Na ndakisa, mpo na nini mibange banyokwamaka? Lisusu, pene na bato nyonso kozanga bokeseni! Mpe ntango moto azali elenge, amɛlaka likaya, amɛlaka masanga, mpe asalaka lisusu mabe koleka, mpe azalaka na nzoto kolɔngɔnɔ! Justice oyo mibange ba souffrir ezali wapi?
  Margarita andimaki mbala moko likambo oyo:
  - Justice ezali te na univers !
  Oleg Rybachenko atunaki na mwa naïveux:
  - Mpe Nzambe azali kotala wapi ?
  Margarita, mwana mwasi oyo ya makolo ngulu oyo alati elamba ya mabulu, apesaki likanisi:
  "Mbala mosusu biso moko tosengeli kokóma lokola banzambe mpo bosembo eyangela na mokili!" Oyo ezali bwanya ya Mozalisi!
  Oleg Rybachenko andimisaki na elikya nyonso:
  - Nandimi ete tokosekwisa bakufi !
  Fille ya terminateur a confirmaki:
  - Ee, nandimi likambo oyo, ya solo !
  Bana yango bakimaki mbangu na Novosibirsk mpe bazwaki esika na mosala ya kobatela engumba yango.
  Babundaki pene na engumba monene ya nsuka oyo ezalaki na nse ya bokonzi ya Armée rouge.
  Staline azalaki deja kosolola na Hitler, kondima komitika soki libateli na ye moko ezali garanti. Fuhrer azalaki prêt mpo na yango, surtout soki ba partisans bakitisaki motema.
  Ba Japonais basilaki kobundisa Novosibirsk longwa na ɛsti. Na yango, libaku ya kokima ezalaki mpenza te. URSS ezalaki kokufa.
  Oleg Rybachenko mpe Margarita Korshunova masasi na Banazi mpe babwakaki ba grenades na makolo mpamba. Mpe bazalaki naino kolikya likambo moko.
  Pembeni na bango ezalaki na babongisi-nzela. Na malili makasi na Sibérie, bana nyonso bazalaki na makolo ngulu mpe balati bilamba ya mobongisi-nzela ya eleko ya molunge oyo ezalaki na kravate. Bakufaki lokola bilombe.
  Makolo na bango ezalaki motane lokola makolo ya nsoso, mpe misapi na bango ekómaki bule.
  Kasi babongisi-nzela balɛmbaki te.
  Bako succomber na fascisme!
  Oleg Rybachenko abwakaki grenade na makolo ya mwana na ye ya mobali oyo ezalaki mpamba. Apusaki ba chars misato ya Allemagne motó na mbala moko mpe alobaki na mongongo ya nse:
  - Nandimi elonga !
  Margarita mpe abwakaki likabo moko ya mobomi na misapi na ye ya mpamba mpe agangaki:
  - Ngai pe nandimaki, pe nakondima tii na suka !
  Mpe babundaki mpo na engumba ya nsuka ya Union soviétique na nkanda makasi ya kozanga elikya. Mpe atako bongo bazalaki kokende kogumbama te.
  Oleg Rybachenko, mpo na kolendisa bana ya babongisi-nzela oyo bazalaki pene na kokufa na malili, ayemba na molende monene;
  Nazali elenge mobundi ya Mama Russie, .
  Mboka ya nguya, mboka ya mikili nionso...
  Ezali na mboka moko te ya kitoko koleka na molɔ́ngɔ́ mobimba, .
  Staline akangaki kravate na nse ya forge!
  Kozala mobongisi-nzela ezali esengo mpe libiangi, .
  Après tout, oyo elakisi oza mosali ya mboka.
  Mpe okoki kobakisa molɔ́ngɔ́ mobimba - .
  Kobebisa mayele mabe ya zabolo-Satana.
  Ntango eleko ya molunge ekómaki na "41, .
  Nkake ya sanza ya motoba ezali kopela mpo na biso...
  Tolingi te région ekoma pauvre, .
  Pona esengo, ndima - Mboka ya Tata ekelamaki!
  Ngai ná mwana mwasi yango tozali kozela Banazi oyo bazali na embuscade, .
  Yambo ya likambo oyo tozuaki mitrailleuse.
  Mpe na nkanda ya Hitler oyo ekómi na ligboma, .
  Equipe na biso elongi ba Nazis!
  Ba copines makolo ngulu ekomi rude, .
  Neige ezali deja kotɔbɔla na nse ya makolo ya mpamba.
  Malili mpe mbɛbu ekómaki bule, .
  Kasi moto mosantu epelisaka milimo na biso!
  Tobɛtaka kozanga koyeba meko ya banguna na biso, .
  Topesaka bino kimia butu to moyi te!
  Ba grenades epumbwaka likoló ya ba échelons mpe ekómaka ebele ya bato, .
  Na ba officiers na munduki ya sniper.
  Ba fascistes bakoki kozwa lisungi ata esika moko te, .
  Détachement na biso ya pionnier, valiant...
  Capable, soki osengeli kokata bangomba, .
  Tala ba tanks ya Hitler oyo ezali kopela lokola bougies.
  Bato basanganaki na nkanda makasi - .
  Mpo na bosembo, mpiko mpe lokumu.
  Mpe ezali na récif te na mbu ya mipepe makasi - .
  Oyo ekosala ete tófanda!
  Tokɔtaki na Berlin, tokɔtaki na Komsomol, .
  Depuis ko stomping makolo ngulu na ba filles mokili mobimba!
  Topemaka mafuta ya nzoi ya elonga na sanza ya Mai, 1999 ya likoló.
  Sikawa elonga na biso ya kongenga ekomi ya seko!
  
  
  
  
  . ALEXANDER III A VIVAKI MBU Ntuku motoba na mwambe
  Tsar alendisaki mpe bokonzi yango na makambo ya nkita. Mobulu to mbongwana ezalaki te, yango wana nkita ezalaki se kokola. Mpe Russie ezalaki na motango monene ya bato na Etumba ya Liboso ya mokili mobimba mpo na bokiti ya liwa mpe bokangami ya bitúká ya nɔrdi ya Chine mpe Corée. Mpe limpinga yango ezalaki monene koleka. Mpe ba chars ya liboso ya pete na série ebimaki, mpe ba avions ebele ya ba marques différentes.
  Mawa, Alesandala ya Misato azalaki na bomoi te mpo na komona elonga na Etumba ya Liboso ya mokili mobimba, kasi likambo yango esilaki kokende epai ya Nicolas ya Mibale.
  Mokonzi ya sika azalaki na kiti ya bokonzi ya makasi, mwasi mosusu, mosangoli ya libula ya nzoto kolɔngɔnɔ, bato milio nkama mibale na ntuku mwambe, mpe basoda milio mibale na ndambo na mikili ya ntango ya kimya.
  Na yango, okoki kobunda na mpiko mpe na mayele! Longola yango, bato ya Russie bazali mpe na ba chars ya pɛpɛlɛ oyo ezali na mitrailleuse, kasi ya kilo euti kobima. Mwana ya Mendeleev nde asalaki yango.
  Yango wana okoki kopekisa mampinga ya bokonzi te!
  Nicolas II akoti na bitumba na ba Allemands na ba Autrichiens... Ba soldats ya Russie bakangaki Galicie, Bukovina, mpe ba infliger série ya ba défaites na ba autrichiens. Na ebandeli bitumba esalemaki na Prusse orientale, kasi na nsima bazongisaki mabe mpe bakataki Koenigsberg. Ba alliés bapusaki ba Allemands mosika na Paris... Ba soldats ya Russie bazuaki Cracovie, mpe lokola bazalaki na supérieure numérique, malgré hiver, bakobaki offensive, bapusanaki pene ya Budapest. Allemagne epesaki likanisi, komonaka ete likambo yango ezalaki koyoka nsolo ya kolonga, kimya na ndenge ya moke.
  Ba Allemands bandimaki kopesa Klaipeda mpe ndambo ya mabele na Pologne na Russie, mpe lisusu kofuta indemnité. France ezongisamaki na ndambo ya teritware oyo ezwamaki liboso na nse ya Bismarck, mpe mwa moke na Danemark.
  Autriche-Hongrie epesaki Galicie, eteni ya Bukovina mpe Cracovie. Kasi bokonzi yango ekweaki te. Russie ezwaki lisusu mabele ya Baslave, biloko nyonso oyo ezalaki kala eteni ya Kievan Rus, mpe ekómisaki Bokonzi ya Pologne monene.
  Türkiye mpe Japon bazwaki ntango te ya kokɔta na etumba, ndenge moko na Italie. Elingi koloba ete Etumba ya Liboso ya mokili mobimba, mpo na koloba solo, esalemaki te. Donc mua skirmish. Nicolas II alendisaki bokonzi na ye mpe na nsima ayangelaki na kimya na boumeli ya ntango molai mpenza.
  Nzokande, Russie elekisaki etumba yango na Afghanistan - na nsuka ekabolaki yango na ba Anglais. Na nsima, Iran ekabwanaki na Grande-Bretagne.
  Na ndenge yango, Russie ekómisaki biloko na yango mingi. Kasi crise économique mpe Grande Dépression ya 1929 eyaki... Na 1931, Japon, na alliance na Turquie, ebandaki guerre contre Russie zariste. Kasi na bosolo ezalaki komiboma. Flotte ya ba Tsar oyo ezalaki na Pasifike na nse ya bokonzi ya Kolchak elongaki ba Japonais. Mpe limpinga ya mabele en général ezalaki mbala mingi makasi koleka.
  Tokoki mpe koloba bongo mpo na bato ya Turquie. Emonani ete bamataki mpo na kobundisa monguna ya mabe.
  Russie ya Tsar ekokaki kokitanya basoda mpe kokanga Japon. Mpe na nsima, nsukansuka basoda ya Russie bazwaki Turquie. Na ndenge yango, eleko ya bokonzi ya Ottoman esukaki.
  Mpe Tsar Nicolas II abakisaki nkembo na ye mpe nguya ya Russie. Amperɛrɛ wana ya nkembo ayangelaki tii na 1936 mpe akufaki mpe na mbula ntuku motoba na mwambe.
  Alexey II azwaki esika na ye. En général, mobali ya nzoto kolɔngɔnɔ mobimba ya mbula ntuku misato na mibale. Mama na ye azalaki ndenge mosusu, yango wana Alesandala ya Misato apesaki nzela te na libala oyo ebomaki bato.
  Alexei II asilisaki kolonga Arabie Saoudite na kokabolaka yango na Grande-Bretagne.
  Wilhelm II ayangelaki kiti ya bokonzi ya Allemagne tii na 1941. Mokonzi oyo azalaki na bokonzi na boumeli ya mbula ntuku mitano na moko! Ntango molai mpenza!
  Kasi sikoyo mwana na ye Ferdinand azali na kiti ya bokonzi. Ezali ata na nsolo lokola Hitler te. Lisolo mosusu.
  Kimya ezali naino. Ba colonie nionso ekabolamaki. Mussolini alongaki Éthiopie.
  Eloko mosusu ya kokabola ezali te... Nzokande, Grande-Bretagne ezali koleka na bantango ya mpasi. Mpe ezali na crise économique.
  Mpe bongo Ferdinand a proposaki na Alexei le Deuxième akabola ba biens coloniaux ya France na Grande-Bretagne. Lokola, solo, boniboni okoki kotala mabele oyo.
  Na yango, Mussolini, Ferdinand mpe Alexei II basangisaki boyokani na bango.
  Kasi ya solo, Russie, na ntango wana, esilaki kolonga pene na Chine mobimba mpe ekómaki makasi mbala mingi koleka moto nyonso na nkita, na makambo ya basoda, mpe na motángo ya bato.
  Tsar Alexei andimaki, en général, proposition oyo mpe azwaki mokano ete bakobanda elongo.
  Ferdinand azalaki lisusu elenge te. Mpe azalaki kokeba.
  Kasi, na mokolo ya 15 Mai 1945, etumba ebandaki. Ba Allemands bakendeki lisusu kofanda
  Contre Belgique...
  Mpe mampinga ya ba tsaristes elekaki na ba colonie ya Angleterre mpe elekaki mbangu na Ezipito.
  Russie ezalaki na basoda milio zomi mpe ba divisions nkama mitano, mpe na elikya
  Alongaki. Emonanaki lokola ete moto moko te akokaki kopekisa ye.
  Na boumeli ya sanza mibale, basoda ya ba tsarist bazwaki Inde, na sudi ya Iran, biloko ya Angleterre na Arabie Saoudite, na Ezipito, na Soudan, mpe na eteni monene ya Indochine.
  Kasi ba Allemands bakokaki kaka ko occuper Belgique, mpe batelemisamaki na ba approches ya Paris. Hollande mpe ekɔtaki na etumba yango.
  Russie ya Tsar na boumeli ya sanza mibale mosusu ezwaki biloko ya Grande-Bretagne na Azia mpe esilaki na Indonésie. Na nsima, akitaki na Australie mpe akendaki kofanda na Afrika.
  Ba Allemands bamekaki kozua Paris, kasi ba repulsé assaut na bango. Kasi, etumba yango ezalaki kobunga. Italie mpe ezwaki biloko ya Afrika ya Grande-Bretagne mpe France.
  Bobele na sanza ya mitano nde basoda ya tsarist babandaki kokóma na Mpoto. Bitumba yango ezalaki kaka makasi na Afrika mpe na Australie, kasi esilaki kosila. Autriche-Hongrie, oyo elɛmbisamaki mingi mpo na kobungisa mabele, ekɔtaki mpe na etumba na ngámbo ya boyokani.
  Ba Allemands bakokaki kokanga Hollande. Mpe babongisaki etɛlɛmɛlo na bango.
  Na boumeli ya sanza mibale mosusu, Russie ya Tsar esilaki kokanga Australie mpe Afrika. Mpe bobele na nsuka ya sanza ya zomi na moko, kaka na malili makasi, etumba ya sika ya basoda ya Allemagne-Russie ebandaki, koleka Paris.
  Na likambo oyo, mampinga mazalaki deja trop inégal. Basoda ya France mpe Angleterre balongaki. Mpe Paris ezingami.
  Mpe na mokolo ya mobu ya sika garnison e capituler... Sima ba tsaristes na ba troupes allemandes bakangaki France mobimba na ba semaines misato. Sima bombardement ya Grande-Bretagne ebandaki... Mpe ba colonie nionso ekangamaki na coalition.
  Grande-Bretagne na Mai 1946, esilaki kozanga makila mpe ebetamaki na babɔmbi
  Ba capitulé.
  Na ndenge yango, etumba mosusu monene esukaki. Russie ezwaki pene na ba colonie nyonso mpo na yango moko. Allemagne ezwaki mwa moke, Italie ezwaki eloko moko, mpe Autriche-Hongrie ezwaki eteni ya elilingi.
  Malgré le fait que ba Allemands bazelaki ba colonie minene, pe bazuaki moke mingi, kaka Maroc, kasi Allemagne ekotisaki na composition na yango : Belgique, Hollande, na France ti na Port de Calais.
  Longola yango, Russie ya tsarist ezongisaki ba Allemands na Namibie mpe na bisika oyo liboso ezalaki ya bango.
  En bref, to sortaki yango na ndenge moko to mosusu pe tosala kimia...
  Kimya eyaki... Na 1953, Russie ezwaki bombe atomique, mpe mbula moko na nsima Allemagne mpe ezwaki yango. Etats-Unis ezwaki bibundeli ya nikleere na 1960.
  Na yango, bokatikati ya bobangi ebimaki.
  Mpe na 1955, cosmonaute ya liboso ya Russie apumbwaki na etando, kobalukaka zingazinga ya bale. Mpe na 1961, bato ya Russie batyaki makolo na sanza.
  Mpe na 1983 tii na Mars! Ba Américains bapumbwaki na sanza na 1971, mpe ba Allemands na 1984. Autriche-Hongrie mpe Allemagne esangisamaki na etuka moko. Suède mpe Norvège ekómaki eteni ya Russie na autonomie mpe na auto-gouvernement.
  Bikólo mosusu ebungisaki mokemoke lipanda na yango.
  Na 1987, bato ya Russie oyo bayekolaka cosmonaute bakendeki na mpɛpɔ na Vénus. Na 1992 na Mercure. Mpe na 1999 tii na Pluton.
  Basili koyeba malamu système solaire.
  Ba empires nucléaires misato ebimaki : Grande Allemagne, USA na Grande Russie.
  Alexey II mpe akufaki na mibu ntuku motoba na mwambe na 1972. Mwana na ye Alesandala ya minei azwaki esika na ye. Mokonzi oyo azalaki na mibu ntuku minei na moko na ntango ya komata na ye na kiti ya bokonzi. Likambo ya kokamwa, Alesandala ya Minei aumelaki mbula ntuku motoba na mwambe mpe akufaki na 1999. Mpe mwana na ye Vladimir ya Misato amataki kiti ya bokonzi. Na 2013, basalaki mbula nkama minei ya bokonzi ya Romanov.
  Mpo na sikoyo, Russie etɛlɛmi makasi na makolo. Kasi ezali kaka na Allemagne na USA lokola ba concurrents na yango na mokili. Bokonzi ya Tsar, elongo na bikólo na yango, ezalaki na mwa koleka katikati ya teritware ya mokili mobimba mpe koleka ndambo mibale likoló na misato ya bato ya mokili mobimba. Russie ezali makasi, kasi kaka yango moko te naino.
  Azali koyangela Russie, Vladimir ya misato na 2019 akokisaki mibu ntuku motoba na sambo. Mingi bazali komituna soki akozala na bomoi, lokola bakonzi ya kala, mibu tuku motoba na mwambe to akokata ba coincidence oyo ya kokamwa?!
  Na ntango yango, bazali kosala bibundeli oyo ekobundisa bibundeli ya nikleere na Russie. Ezali polele ete bibundeli ya nikleere ekozala te, mpe Russie ekozala na likoki mpenza ya kolonga Allemagne mpe États-Unis. Ezali na bato mingi mpe basoda mingi. Mpe lolenge ya bibundeli eleki malamu!
  Kasi mpo na sikoyo bibundeli ya nikleere ezali, mpe biloko nyonso elongi naino te. Kasi bibundeli oyo ezali kobundisa nikleere ezali kosalama na molende mpenza, yango wana ezali na mabaku mosusu ya kolonga.
  
  KOYEBA YA GIBRALTAR
  Dictateur espagnol Franco, na bokeseni na histoire ya solo, andimaki ete basoda ya Allemagne babundisa forteresse ya Angleterre ya Gibraltar. Na esika na yango, Espagne ezwaki mwa mabele ya Angleterre mpe ya France na Afrika.
  Assault oyo esalemaki na commandement ya Mainstein esalemaki na butu kobanda le 25 novembre 1940 tee na le 26 novembre.
  Kokwea na yango esalaki mbongwana monene na nzela ya etumba. Wehrmacht ekokaki kopesa mampinga na ntaka ya mokuse koleka tii na Afrika, mpe bapekisaki bato ya Angleterre bákɔta na Mbu ya Mediterane longwa na Ɛsti.
  Commandement allemand etindaki ba divisions ebele na Afrique équateur. En plus, corps ya Rommel e transférer na Libye, plusieurs mois avant réalité.
  Bato ya Angleterre, na ngala na bango, batikaki kobundisa bato ya Italie na Éthiopie mpe babandaki kolendisa bisika na bango na Ezipito. Kasi, Rommel alongaki kokende liboso na bango, mpe lokola mbano ya grève préemptive, alongaki basoda ya colonial, azuaki Alexandrie mpe Caire. Etɛlɛmɛlo ya Grande-Bretagne na Afrika ekómaki mindɔndɔ mingi. Ba Allemands basilaki kokóma na Canal de Suez mpe bazalaki kobangisa kokende liboso lisusu na Moyen-Orient. En plus, libaku ezalaki ya kokende na Soudan.
  Ya solo, makambo mazalaki kotambola malamu te mpo na bato ya Italie na Grèce, kasi koya ya basoda mosusu oyo bautaki na Allemagne ebikisaki likambo yango.
  Hitler azalaki na mokakatano moko: kobundisa URSS to kosilisa Grande-Bretagne? Malonga ya Wehrmacht na Afrika nde etindaki mokano ya mibale - ya komipesa loboko ya bonsomi na Ouest. Atako mabongisi ya basoda ya URSS etondisaki Fuhrer na bobangi.
  Armée rouge ezalaki kokóma makasi, kasi ba Allemands bazalaki kofanda mpamba te pembeni ya moko na mosusu. Kobimisama ya ba chars na 1941 ekómaki mbala mibale soki tokokanisi yango na 1940, mpe kobimisama ya mpɛpɔ ekómaki mingi pene na mbala mibale na ndambo.
  Banazi babwakaki bɔmbi mpe bakitaki na Malte. Na nsima, Rommel abukaki bisika oyo bazalaki kobatela yango ezala na Canal de Suez mpe na Irak, oyo batombokelaki boyangeli ya Grande-Bretagne. Ba Allemands balongaki Koweït mpe Moyen-Orient mobimba na pɛtɛɛ nyonso. Staline akangamaki na mayele ya kozela mpe kotala. Kasi Churchill akobaki etumba na motó makasi. Wehrmacht, lokola ekómaki na Iran, ebalukaki na sudi ya Afrika.
  Mobu 1941 elingaki kosila. Kobimisama ya bamasuwa oyo ezalaki na nse ya mai ekómaki mingi, mpe Grande-Bretagne ebungisaki bikólo na yango. Etats-Unis e se comporter na ndenge ya pasif. Kasi Japon ekokaki kofanda mpamba te mpe ebɛtaki Libongo ya Pérou na mokolo ya 7 Desɛmbɛ. Etumba ya sika ebandi na Pasifike. Mpe Hitler asengelaki lisusu kotika myango ya kobundisa URSS.
  Esengeli tosunga ba Japonais, tozua Iran na Inde, lokola pe Afrique du Sud. Mpe oyo eleki ntina, Grande-Bretagne yango moko. Lisusu, ba bombe ya Amerika ezali eloko ya kosakana te. Bakoki kopesa Troisième Réich mpasi mingi. Mpe ezali malamu mingi kosala ba bombardements longwa na territoire ya Grande-Bretagne.
  Yango wana, batindaki ba Fuhrer na makasi na 1942 bátika makanisi ya kokɔta na Ɛsti.
  Risque ezalaki que Staline ye moko afungola front, mais... Esengeli oyeba caractère ya Staline. Azali très restreint na politique étrangère. Etumba na Finlande esalaki ete Dictateur rouge azala lisusu na bokebi.
  Alors que URSS ezali ko accumule force. Motango ya aviation na mokolo ya 1 Yanuali 1942 ekomaki na mituka nkoto ntuku misato na mibale, mpe ba chars, koleka nkoto tuku mibale na mitano, bakisa mpe ba tankettes nkoto misato mosusu. Na mobimba, Staline akanisaki kosilisa recrutement ya ba corps mécanisées 20, na motango mobimba ya ba chars ya mituka nkoto 32, kati na yango nkoto 16,5 ezalaki ba KV ya sika ya ba marques mpe ba T-34 ndenge na ndenge. Plus, ba chars T-50 ezalaki kaka ko développer, bien que motuka emonanaki que ezalaki léger.
  Ba Allemands, oyo bakutanaki na Matilda mpe mwa ba chars cruisers, mpe lisusu bazalaki na ba informations que ba Anglais bazalaki kosala ba chars ya kilo, babandaki mpe kosala ba mastodons na bango moko. Ya liboso, "Tigre" na canon ya 88 mm, mpe blindé na canon ya 75 mm impenetrable na baril ya molai.
  Ezalaki mpe na makambo oyo etali kotonga ba chars ya Union soviétique. Tank KV-2 etambolaki na parade ya mokolo ya Mai na Place Rouge, mpe ntuku misato na minei bazalaki na mwa sango.
  Ata ndenge nini, ntango Speer azalaki kokamba Ministère impérial ya bibundeli mpe ya masasi, makambo oyo esalemaki na mayele ya tekiniki ekendeki nokinoki. Hitler alingaki kozala na ba chars ya malamu koleka na mokili, mpe oyo ya kilo. Kasi tii sikoyo, Allemagne ezalaki polele na nse ya URSS. Ezala motango ya mituka mpe lolenge na yango. Na sanza ya mwambe 1941, babandaki kobimisa char KV-3. Motuka yango emonanaki mpenza kilo na 68 tonnes, kasi ezalaki na canon ya 107 mm na vitesse ya projectile ya ebandeli ya 800 mètres par seconde. Yango epesaki ye avantage sur " Tigre ", oyo, par ailleurs, etiamaki nanu na production te.
  KV-5 emonanaki ete ezalaki na nguya mingi koleka, ezalaki na kilo 125 tonnes mpe ezalaki na ba canons mibale. Ya solo, motuka ya kilo ndenge wana ebimisaki mikakatano mingi mpo na basoda ya Union soviétique koleka ndenge ezalaki na ntina. Mpe na 1942, ba adopter variante KV-4 oyo ezalaki na kilo 107 tonnes mpo na service. URSS ekokaki na bosembo nyonso kozala na lolendo mpo na ba chars na yango ya kilo koleka na mokili, mpe lisusu oyo eleki nguya.
  Kasi Allemagne ekoli malamu na makambo ya mpɛpɔ. Yu-188, ntango ebandaki kobimisama, ekómaki na mbangu oyo ekokani na bampɛpɔ ya bitumba. DO-217 mpe emonanaki decent. Bazalaki mpe kosala ba avions jets na molende. Lokola Grande-Bretagne nde ezalaki bato mingi, batyaki likebi mingi na ba avions oyo ezalaki kobwaka babɔmbi na mpɛpɔ koleka na lisolo ya solosolo.
  Ba Allemands bazalaki kosalela mingi mosala ya baombo. Motángo monene ya bato moindo eutaki na Afrika. Bato moindo oyo bazalaki kosala bazalaki bato ya botosi, ya makasi, kasi bazalaki na mayele te. Bazalaki kosalela yango mpo na mosala ya mosungi.
  Kasi na ko contrôler Europe, ba Allemands bakokaki ko recruter ba travailleurs qualifiés ekoki.
  Speer alongaki kutu kondimisa Hitler alanda programme ya koboma Bayuda te, kasi asalelaka bango na production ya ba avions mpe ba équipements.
  Pari ezalaki na etumba ya mpepo na Grande-Bretagne mpe etumba monene ya sous-marin.
  Kasi, kokɔta ya Amerika na etumba yango ebakisaki motó mpasi na libota ya Kraut mpe etindaki bango bábakisa mpenza motángo ya bituluku ya mbwa ya zamba.
  Allemagne esengelaki kolendisa na retard mpo na kobimisa ba avions oyo ebwakaka bombe mpe ba avions stratégiques. Ya liboso, Yu-288 na Yu-488 - na ba moteurs minei. Kasi bokoli mpe bosilisi na bango ezwaki ntango. Mbongwana ya ME-109 "F" ezalaki mingimingi monguna oyo abongi mpo na mituka ya Grande-Bretagne. Kasi bokeli ya ME-209 elongaki te, ndenge moko na ME-210.
  XE-177 dive bomber mpe elongaki te. Kasi Speer alongaki lisusu na mituya. En plus, Focke-Wulf ekomaki avion ya combat oyo eleki makasi na oyo etali armement, ko compenser mua ba faiblesses ya ME-109. Mpe eteyelo ya ba Allemands" ya kopumbwa emonanaki malamu koleka ya Angleterre, mpe kutu koleka ya Amerika. Na sanza ya Mai 1942, Banazi bazwaki Afrika ya Sudi. Mpe escadron moko ya Amerika ekómaki na Madagascar. Etumba ya Midway ebungaki na ba Américains : capitaine ya troisième rang, oyo a jouaki rôle décisif na bitumba oyo, asukaki, na ndenge ya ironie, na Madagascar. USA elingaki e maintenir base na Afrique mpe etika ba nazis ba relaxer te. Kasi yango ebebisaki mpenza etɛlɛmɛlo na bango na Pasifike.
  Ya solo, bato ya Japon basalaki makambo na ndenge ya malamu mpenza te. Etumba mpo na bisanga ya Hawaii eumelaki.
  Ba Nazis bazuaki contrôle ya Afrique mpe ba réserves minene ya ba matières premières stratégiques, mpe bazuaki mpe Inde na Iran. Biloko oyo ezali na nse ya bokonzi ya Reich ya misato ezali minene mpenza, kasi esengeli naino kosilisa yango.
  Etumba ya mpepo mpo na Grande-Bretagne ezali polele boye te. Lokola bazalaki ntango nyonso kobakisa kobimisama ya baaviɔ, bato ya Allemagne bazalaki kotya bango mpasi, kasi bokonzi mobimba ezalaki te. Kozanga nguya ya aviation stratégique mpe lisungi ya Etats-Unis ezalaki mpe na bopusi, mpe ata na ntango wana ba sous-marins ekoki te. Mpe torpille ya likamwisi oyo bilikya mingi ekangamaki na yango ekitisaki biso mpasi.
  Fuhrer ezwaki mpiko te ya kokita na Grande-Bretagne na 1942. Batyaki likebi mingi na kolendisa nguya ya mbu mpe masuwa oyo ezali na nse ya mai. Bobele na ntango yango, batongaki bamasuwa oyo ememaka baaviɔ mpe bamasuwa ya etumba. Ezalaki na makoki ya kobimisa biloko oyo ekoki, kasi makambo nyonso ezwaki ntango.
  Ba missiles ballistiques ya classe A esengelaki mpe kobongisama malamu. Kasi ba projectiles robotiques V-1 ebandaki kobimisama en masse. Mituka oyo ezalaki na ntalo moke mpenza, oyo ezalaki kotambola na esansi ya pɛtɛɛ, ezalaki na litomba na ntembe te ete ezalaki na mposa ya bakumbi mpepo te.
  Hitler, lokola azwaki nzela ya kozwa biloko oyo ezali na ndelo te mpe na bisika oyo bato babombaka mosala, alingaki kobikisa bomoi ya bakumbi mpɛpɔ ya Allemagne. V-1, lokola ezalaki mpasi te mpo na kosala yango mpe ezalaki na bato te, emonanaki lokola ete ezalaki solution oyo eleki malamu. Mpe bankóto ya ba projectiles robotiques ya ndenge wana ebɛti mbula na Londres banda na ɔtɔne ya 1942.
  Bobele na ntango yango, ba Allemands basalaki nokinoki ete masuwa Arado oyo ezalaki kobwaka bombe mpe ba missiles ballistiques.
  Staline akobaki kozela mpe kozwa makasi. Na 1942, URSS ebimisaki ba chars ya sika KV mpe T-34 nkóto mitano na ndambo, mpe ba marques ya kala soki nkóto moko, soki nkama mitano ya sika ya T-50 mpe T-60 ya pɛpɛlɛ mpe ba chars amphibies nkama mibale. Parc ya ba avions mpe emati - pene na nkoto zomi na mitano ya ba avions ya sika mpe ya kala ekoti na mosala. Ba pilotes bazalaki kutu kozanga. Production ya Katyushas emati malembe malembe.
  Allemagne nazi ebimisaki ba avions koleka nkoto ntuku misato, kasi ebungisaki mingi na bitumba. Ba Allemands babimisaki ba chars soki nkóto motoba na ndambo. Mingi mingi T-3 na modification ya sika T-4 na canon ya baril milayi ya 75 mm. Mwa koleka nkama ya "Tigres" ya sika esalemi, mpe "Panthers" ezali naino bobele ba prototypes.
  Kasi mondoki ya assaut MP-44 oyo Schmeister asalaki ebandaki kokota na série. Na bokeseni na lisolo ya solosolo, esengelaki te kosala masini yango na kotalela bozangi ya bibende oyo ezali bibende te. Mpe yango esalaki ete básala nokinoki mondoki ya kobundisa oyo ezalaki pɛtɛɛ, oyo ezalaki na bibende oyo esalemi na alliage.
  Yango wana, ba Allemands babandaki kozwa litomba na bibundeli ya mikemike. Kasi bazalaki mpe na mposa ya ntango mpo mitrailleuse ezongisa basoda nyonso bibundeli.
  Kasi na parc ya ba sous-marins, esika production ekomaki na ba sous-marins ntuku minei to ntuku mitano na sanza, ba Allemands bazali vraiment na oyo ekokani na yango te.
  Ba sous-marins ya vitesse makasi mpenza oyo esalaka na peroxyde d"hydrogène ebimi. Mosala na programɛ ya nikleere ekómi mpe nokinoki. Heureusement, ba ressources ezali ebele. Mpe ata libunga ya bato ya mayele na makambo ya fiziki ya Allemagne oyo balobaki ete graphite ebongi te lokola mobongisi-nzela ekómaki likama monene te. Batongaki baizini mingi mpo na kobimisa mai ya kilo, ata mpe na Afrika.
  Na yango, tóloba solo, kasi réacteur nucléaire ya Banazi ebandaki kosala na sanza ya zomi na mibale 1942. Ata mwa liboso koleka ba Américains. Nsima ya kolonga na Mbu ya Pasifike, bitumba makasi ebandaki kati na bango. Mpe mbongo oyo ezalaki kopesama mpo na programɛ ya nikleere ekatanaki mpenza.
  Ebandeli ya 1943 esalemaki na ndenge Hitler asakolaki Etumba ya mobimba mpe abandaki mosala ya mosala ya bato nyonso na bateritware oyo bazwaki. Ba frappes minene ya V-1 na Londres e justifiaki mobimba te. Bato ya Angleterre bayekolaki kobengana ndambo ya bitumba ya ndenge wana, kasi bato ya Allemagne balongaki na motángo.
  Kasi etumba oyo esalemaki na nse ya mai ekómaki mpenza mabe mpo na Grande-Bretagne. Bokeli ya bibundeli na esanga yango ekita makasi mpo na bozangi ya biloko ya liboso. Metropole yango ezalaki pene ya kokwea. Longola yango, Banazi bazwaki Madagascar, mpe bato ya Japon, elongo na Banazi, bakɔtaki na Australie mpe nokinoki bamipesaki.
  Atako Staline asosolaki likama ya mayele ya kozela mpe kotala, atikalaki sembo epai na ye moko mpe akɔtaki na etumba te. Ezali malamu kotika ba capitalistes bami exterminer tii na suka. Mpe tokotala...
  Kasi tactique wana ezalaki mpe na ba inconvénients na yango. Na kosaleláká biloko mingi mpenza, Reich ya Misato esilaki kobongisa etumba mpo na kobundisa URSS. Kobimisama ya ba chars na Troisième Reich ekómaki na mwayene ya mituka 1 200 na mokolo na 1943, bakisa mpe mindoki nkama misato na ntuku mitano oyo ezalaki kotambola yango moko. Lisusu, mindoki oyo etambolaka yango moko ezalaka na bolɛmbu ata moke te. "Ba Ferdinands", "Ba nzoi", "Jagdpanther". Soki totaleli ete ba Allemands babungisaki pene na ata moke te na ba chars, ba chars na bango etondisamaki mbala mibale koleka Armée rouge. Mpe bokeseni ya quantitatif na technologie mpo na faveur ya URSS ebandaki kokita.
  Na oyo etali qualité, Fritz ezuaki " Royal Tiger ", ekokani na poids na KV-3, mpe même un peu supérieur na puissance pénétration en raison ya qualité ya projectile mpe armure frontale ya makasi koleka. Bon, ba super-lourds soviétiques KV-5 na KV-4 emonanaki très techniquement infiable, surtout châssis na bango. Donc usage combat ya ba monstres ya boye ezalaki na tembe.
  Mpe Staline apesaki mpe mitindo ete básala KV-6 na minduki nsambo mpe ba lance-fusées mibale. Basalaki motuka yango. Kasi emonanaki ete ezalaki kilo mpe molai mingi na boye ete okokaki te komema yango na engbunduka to kotya yango na etumba. T-34-76 ezali motuka oyo elongi mpenza, kasi ezali na bolɛmbu na etumba ya liboso koleka Panther to Tiger. Mpe KV-1 mpe KV-2 ekokani na ba Allemands na kilo, kasi ezali na nse ya Panthers mpe Tigres na bitumba ya motó na motó. T-4 allemand ekokanaki na ntuku misato na minei na bibundeli mpe elekaki na bibundeli, visibilité mpe optique, mpe oyo na kilo ekokani, to kutu moke soki tokokanisi ba modifications ya kilo mingi.
  Na mokuse, Fritz ebongisami mpe qualité ezali na par. Mpe komonana ya ME-309 mpe ME-262 epesaki litomba na lolenge ya aviation. Lokola Yu-488, oyo eleki malamu oyo esalaka babɔmbi na motɛ́lɛ minei. Mpe nsima na bango ezali na ba modèles ya jet. Lokola Yu-287 mpe Arado.
  Na sanza ya Sɛtɛmbɛ 1943, nsukansuka, Banazi bakitaki malamu na Grande-Bretagne. Nsima ya kobunda pɔsɔ mibale, Angleterre etikalaki. Mpe atako Churchill akimaki na Canada, matomba ya etumba na mikili ya Mpótó emonanaki lokola likambo oyo ekanisamaki liboso.
  Roosevelt, lokola abungisaki moninga na ye monene mpe kobanga nguya oyo ezalaki se kokola ya Reich ya Misato, asengaki kimya.
  Hitler, nsima ya masolo na bato oyo bazalaki elongo na ye, atyaki kondima moko mpo na États-Unis: kotika programɛ ya nikleere mpe kondima makambo nyonso oyo bato bazwaki Japon mpe Reich ya misato. Mpe lisusu bolongwi ya basoda na Islande, oyo ba Krauts basilaki mpenza kozinga yango na flotte ya ba sous-marins. Bokambami ya Mokili ya Moi oyo ezali kobima likoló ya Gai, epai etumba esilaki naino te. Longola yango, Hitler asɛngaki ete báfuta Reich ya misato mpe Japon mpo na biloko nyonso oyo États-Unis mpe Grande-Bretagne esalaki mpo na kobebisa mpe basoda.
  Atako mibeko ya kimia emonanaki mpasi mingi, Roosevelt alongaki kopusama na nzela ya bondimi na yango na Congrès mpe na Sénat na mpasi mingi.
  Ba conseils ya Staline que azalaki contre te kosangana na coalition ya ba puissances ya Axe, mpe azalaki au moins prêt ya ko récupérer Alaska, e jouaki rôle munene na compliance ya Etats-Unis.
  Pragmatisme américain elongaki, oyo emonanaki ete eleki molende mpe mayoki. Longola yango, programɛ ya nikleere ya ba Allemands ekolaki nokinoki koleka oyo ya Amerika, mpe yango etondaki na makama na mikolo ezali koya.
  Eteni ya liboso ya Etumba ya Mibale ya mokili mobimba esili. Kasi Fuhrer alingaki sikoyo kosilisa URSS.
  Na mbalakaka, mayele ya Staline ya kozela mpe komona mpe komipesa na ye na likambo ya kimya na mokili mobimba esalaki liseki moko ya mabe. Bato oyo bazalaki kotɛmɛla Joseph ezalaki Reich ya Misato mpe Japon oyo ezalaki na biloko nyonso ya Hémisphère ya Ɛsti, bakisa mpe Australie, mpe mwa bapont na mokili ya Mpótó.
  Nzokande, Mokili ya Moi oyo ezali kobima esilaki naino te na Chine, kasi ekokaki mpenza kofungola liboso ya mibale. Hitler asalaki na molende basoda ya bokonzi ya bakolonia mpe ba légions ya bapaya. Bobele na ntango yango, kobimisama ya bibundeli ekómaki mingi.
  Na ndambo ya liboso ya 1944, kobimisama ya ba chars mpe mindoki oyo ekoki kotambola yango moko na Troisième Reich ekómaki mpe elekaki mituka nkama moko na mokolo. Panther-2 elekaki mituka nyonso ya Union soviétique na oyo etali nivo na yango. char moko ya Allemagne oyo ekendeki liboso mingi, Nkosi, ebimaki, mpe eumelaki te Nkosi ya bokonzi.
  Mpe oyo eleki ntina, aviation jet ekoli na molongo. Mpo na koyanola na yango, ba chars T-34-85 mpe IS-1 mpe IS-2 ebandaki kobimisama na URSS, moto moko te atikaki mpe série KV; Tank ya production oyo eyebanaki mingi ya Troisième Reich na 1944 ezalaki Panther-2, mpe URSS T-34-85. Ba modèles ya kilo mingi esalemaki na ndenge ya monene - soki mbala zomi ya mike. Mpe ba Allemands balingaki te kotindika kilo mingi na banzela ya Union soviétique, mpe Staline abandaki kotyela série KV motema te, mpe ba IS emonanaki kozala brut mingi.
  Kasi, "Panther"-2 ya Allemagne oyo ezalaki na mondoki ya calibre 71 L ya 88 mm elekaki T-34-85 na nguya ya kotɔbɔla bibundeli ya mondoki, na bibundeli ya liboso mpe mwa moke na bibundeli ya mopanzi, mpe ezalaki mpe te inférieur na performance ya conduite na moteur ya 900 chevaux mpe kilo na 47 tonnes. Ata ntango kilo ya char ya Allemagne ekómaki na tɔni 50,2, emonanaki ete ebomaki bato te.
  Mpe aviation ya avion ya Allemagne ezalaki na monguna oyo abongi ata moke te.
  Hitler azwaki ekateli ete ekozala malamu kobenda makolo na ye te mpe abandaki etumba na mokolo ya 22 Yuni 1944. Kobwaka nkama misato na ntuku mitano ya ba divisions na biso moko mpe ya bapaya, mpe ba divisions satellite nkama moko na tuku mibale na URSS. Na ngambo ya Reich ya misato ezalaki na: Roumanie, Hongrie, Slovaquie, Croatie, Finlande, Suède, Italie, Portugal, Espagne, Bulgarie, Argentine, Turquie.
  Ba Allemands basalelaki mpe motango monene ya bapaya mpe ba Hiwis na Wehrmacht. Na mobimba, Reich ya Misato, kaka na eteni ya liboso, ebwakaki basoda milio zomi na mibale na ndambo na etumba, oyo koleka ntuku minei na mokama te bazalaki bato ya Allemagne na ekólo. Ba satellites ebakisaki ba millions misato mosusu. Na mobimba, échelon ya liboso ezali na pene na milio zomi na motoba ya basoda oyo batambolaka na makolo, pene na nkóto ntuku misato na misato ya ba chars, koleka nkóto ntuku mitano na mitano ya mpepo, pene na minduki mpe ba mortiers nkama mibale na ntuku mitano.
  Nsima ya kosala mobulu, URSS etindaki basoda milio zomi na misato na ndambo, kasi mampinga mosusu esengelaki kobatelama na Extrême-Orient mpe na ba districts internes. Na échelon ya liboso ezalaki na basoda milio mwambe, soki nkoto ntuku misato ya ba chars, pene na ba avions nkoto ntuku minei, soki nkoto nkama mibale ya minduki mpe ba mortiers.
  Na yango, Reich ya Misato ezali na koleka mbala mibale na basoda oyo batambolaka na makolo, mpe eleki mbala mitano na mobulungano ya makasi, na mitrailleuse ya malamu koleka. Ya solo, URSS ezali na mitrailleuse ebele, presque parité.
  Bokeseni ya ba chars ezali monene te, kasi pourcentage ya mituka oyo esilá ngala na URSS ezali mingi, bakisa mpe ba chars oyo ebimisamaki liboso.
  Aviation jet allemande ezali na monguna te, mpe ba avions ya Troisième Reich oyo etambwisami na hélice ezali mbangu mpe ezali na bibundeli malamu koleka. Ya solo, mituka ya Union soviétique eleki na oyo etali manœuvre horizontale.
  Na artillerie na ba mortiers équilibre ya ba forces ezalaka plus proche ya égalité. Ezala quantité mpe qualité.
  Ya solo, masuwa ya Troisième Reich ezali mingimingi bamasuwa oyo ezali na nse ya mai, mbala mingi eleki oyo ya Union soviétique. Kaka lokola Japon, par ailleurs.
  Longola yango, Banazi bazali deja na ba missiles ballistiques ya classe A oyo ezali kobimisama mingi, mpe ba discos ya liboso esili komata.
  En général, ba fascistes bakozala makasi, mpe Staline abongisaki na ndenge ya malamu mpenza défense, atako na retard. Kasi tozalaki na ntango ya kosala mingi te. Molongo ya Staline emonanaki ete ezongisamaki mobimba te, mpe oyo eleki ntina, basoda bazwaki formasyo ekoki te mpo na kokanga bobateli. Atako bazwaki formasyo lisusu na mposa makasi.
  Molongo ya ndelo ya Molotov, nsima ya mbula misato ya liboso, mingimingi esilaki, kasi ezalaki pene mingi na ndelo mpe ezalaki na bozindo ekoki te. Longola yango, Staline apesaki mitindo ete bátonga échelon ya misato oyo eleki Dnieper, kasi yango ebandaki kaka nsima ya komitika ya États-Unis.
  Ya solo, longola basoda ya Union soviétique, okoki kozala na elikya na ba unité ya NKVD, oyo motango na yango ebakisami kino na basoda milio moko mpe ba milices. Yango ezali bato soki milio minei, kaka na bingumba ya Mpótó. Atako, ya solo, elonga na bango ya etumba ezali mabe mingi koleka oyo ya ba unité ya mbala na mbala.
  Ba Allemands, lokola na histoire ya solo, bapesaki coup principal na centre, kokata ledge ya Bialystok mpe fist ya Lviv. Mikolo ya liboso mpenza ya etumba emonisaki ete ba Allemands, atako bazalaki na motángo monene ya ba unité ya bapaya, bazalaki kotambwisa etumba yango na boyokani mingi to moke. Kasi mbala mingi basoda ya Union soviétique babunga.
  En plus, efficacité ya combat ya ba unités ukrainiennes emonanaki tembe. Ezalaki na bato mingi oyo batikaki mboka mpe baoyo bamipesaki na mikolo ya liboso mpenza ya etumba.
  Ezalaki likoki te ya kokanga monguna na bitumba ya ndelo. Et puis Staline asalaki erreur, apekisaki retraite ya ba unités na ligne principale mpe asengaki que front e se redresser. Nzokande, libunga yango ebongisamaki, kasi na retard. Ba Allemands bakokaki kokanga Minsk le 28 juin, kobukaka ligne ya Staline na centre.
  Mobulungano yango ekómaki makasi. Na mokolo ya 30 Yuni, bokɔti oyo ekanisamaki na etumba ya Japon mpe ya ba satellites na yango esalemaki. Yango wana tosengelaki kobosana mpo na ntango oyo basoda oyo bautaki na Extrême-Orient.
  Bopanzani ya Allemagne na centre ezalaki kokola. Esika moko monene ebimaki oyo balukaki na mposa makasi kokanga. Kasi Banazi bakendeki liboso mpe na mokolo ya 16 Yuli bakɔtaki na Smolensk.
  Na kobwaka ba réserves nionso oyo ezalaki na bitumba mpe kotia ba milices na se ya minduki, Staline na Zhukov bakokaki kopekisa offensive ya Fritz na centre. Kasi Hitler abalusaki basoda na ye na sudi. Banazi basalaki mbɛki monene na Kiev mpe bazwaki pene na Ukraine mobimba.
  Bakangaki Leningrad mpe bakɔtaki na Crimée. Nzela ya bitumba ekokanaki mpenza na 1941, lokola karma oyo eumelaka. Kasi bokeseni yango ezalaki mpe mpenza monene. URSS na 1941 ezalaki na mwa ba réserves libres, kasi sikoyo biloko nyonso esilaki ko mobiliser. Mpe ntango assaut esalemaki na octobre, emonanaki ete ezalaki pene na eloko moko te mpo na kokanga défense.
  Na ebandeli ya sanza ya zomi na moko 1944, Banazi bazingaki Moscou, mpe batindaki Staline akima na Kuibyshev.
  Banazi, na bokeseni na lisoló ya solosolo, bazalaki na motángo monene koleka. Bazalaki na bokabwani oyo ekoki mpo na koleka Moscou longwa na Nɔrdi mpe na Sudi. Kasi mpo na ba unité soviétique, makambo nyonso epalanganaki mingi na ba fronts ekeseni.
  En réalité, na 1941, sima ya ba mobilisations, Staline azuaki avantage koleka Wehrmacht na nombre ya ba personnels, mpe azalaki na ba avions mpe ba chars mbala minei koleka oyo Troisième Reich ezalaki na yango banda ebandeli mpenza ya etumba. Mpe na sanza mitano ya liboso ya etumba, bisaleli mingi ya URSS ebimaki na lisolo ya solosolo.
  Mais sikoyo ba nazis baza na ba tromps nionso, quantité na qualité ya ba armes na personnel eza na côté na bango. Mpe Armée rouge ezali na ba problèmes ndenge moko na 1941. Na kati na yango, kozanga bolingi ya bato ya Ukraine, ya Balts, mpe ya bikólo mingi ya mikemike ya kokufa mpo na ebongiseli ya Union soviétique. Ba trahisons en masse mpe ba défections ya ba victimes ya répression, ba kulaks dépossédées mpe batu misusu oyo ba offendaki ya ba rayures nionso. Y compris ba ennemis idéologiques ya régime soviétique.
  Mpe likambo oyo ete ba Allemands balongaki mpe mikili ya Mpótó ebakisaka kaka motángo ya bato oyo batɛkaki.
  Yango wana, ezali likambo ya kokamwa te ete Moscou ezingami, mpe ba Allemands bakangaki Donbass, Voronezh mpe bazali kokende epai ya Stalingrad.
  Na mawa nyonso, eleko ya malili na 1944 ezalaki na malili mpe mbula-mpɛmbɛ te lokola na 1941. Nzokande, Moscou eumelaki na elombe nyonso tii na nsuka ya sanza ya zomi na mibale 1944. Stalingrad ekweaki na Yanuali 1945, mpe kobunda mpo na yango eumelaki mingi te. Na Febwali mpe na ebandeli ya sanza ya misato, basoda ya Allemagne mpe ba satellites na bango bazwaki mobimba mabulu ya petrole ya Caucase mpe ya Baku.
  Na nsima, etumba yango ebandaki pembenipembeni ya ebale Volga. Na Saratov, na Kuibyshev, mpe na nsima na Orenburg mpe na Kazan.
  Staline akimaki na Sverdlovsk. Kazan ekweaki na sanza ya Mai. Na eleko ya molunge, bato ya Allemagne mpe ya Japon bakobaki kokɔta na mozindo na Russie. Botɛmɛli ya basoda ya Union soviétique ezalaki kokita. Na mokolo ya 5 Augusto 1945, bakangaki Sverdlovsk. Mpe na mokolo ya 3 Sɛtɛmbɛ 1945, nsukansuka Staline andimaki komitika. En échange ya vie na yo moko na liberté.
  Etumba ya Mibale ya mokili mobimba esili. Kasi kimya eyangelaki ntango molai te. Lokola Hitler amekaki bibundeli ya nikleere, andimaki mpenza nguya na yango ya kobebisa ya kokamwa.
  Sikoyo emonanaki que Japon na USA bazalaki kaka na nzela ya domination mondiale ya Troisième Reich. Mpe atako Fuhrer alongaki mabele mingi koleka Genghis Khan, Alexander le Grand, Napoléon, Amperɛrɛ Trojan, mpe Suléiman Magnifique basangani, azwaki ekateli ya kolonga mpe Japon.
  Mbula misato mpenza nsima ya nsuka ya Etumba ya Mibale ya mokili mobimba, bamisile nkama moko ya ballistique, oyo ekɔtaka na mikili mosusu, oyo ezalaki na ba charges nucléaires ya makasi, ezipaki Mokili ya Moi oyo ezali kobima na mbala moko.
  Mpe na nsima offensive ya ba unités terrestres ya Wehrmacht mpe ya marine ebandaki. Ba Allemands bazuaki noki biloko ya Japon na Asie, mpe babukaki métropole yango moko na mabele na ba bombe atomique.
  Biloko ya Pasifike ya Mokili ya Moi oyo ezalaki kobima epesaki mingi to moke botɛmɛli ya ntango molai. Kasi na sanza ya Yuni 1949, makambo nyonso esilaki. Sikoyo, etikalaki kaka kolonga Etats-Unis. Lisusu, ezalaki na ntina moko. Ba Américains, na bokeseni na boyokani, bazalaki kaka kosala bibundeli ya nikleere mpe kosala ba tests na bango ya sekele.
  Hitler abandaki etumba na mokolo ya 1 Yanuali 1950, abwakaki bamisile nucléaire nkama misato na mokolo ya mbula ya sika.
  Etumba ya nikleere ya mabe ebebisaki bingumba nkama moko ya minene ya Amerika mpe ebomaki bamilio ya bato. Likambo mosusu ya mabe oyo eleki monene oyo Adolf Hitler asalaki ebakisami na liste molai ya makambo ya mabe oyo eleki koyina.
  Na nsima, kokɔtela Canada ebandaki, mpe uta na sudi elongo na ba dictatures ya Amérique latine. Ba Américains ba lembaki mpe ba somo, kasi babundaki na désespoir. Basosolaki ete kolonga mpo na bango elimbolaki bobele boombo mpe liwa ya malembe mpe ya mpasi.
  Yango wana, ezalaki bitumba oyo elɛmbisaki elikya koleka bitumba nyonso. Mpe eumelaki koleka mbula moko, mpe etindaki Reich ya Misato etika ba charges nucléaires soki nkama mibale mosusu mpe ebongola mabelé mingi oyo ebotaka malamu ekóma esobe oyo ezali na radioactif.
  Kasi mokano yango ekokisamaki atako bongo mpe monguna ya nsuka ya Reich ya Misato alongamaki. Mpe nsima ya likambo oyo, mosala oyo babengi mondialisation mondiale ebandaki. Marque allemande ekómaki mbongo bobele moko ya mokili mobimba. Ata mikili oyo ezalaki na lipanda na ndenge ya mibeko ekitisama tii na nivo ya ba colonie ya Troisième Reich, kaka ba auto-gouvernements locales moke nde etikalaki.
  Bayuda mpe Bagypsy bapekisamaki na mibeko: balukaki bango mpe babebisaki bango. Ba SS basalaki ba purges minene mpe bakendeki na mobulu. Ndoto ya mpasi ya solo eyei - ngonga ya dragon. To kutu na bosikisiki mingi, eleko. Fuhrer azalaki kotonga empire totalitaire ya solo ya mokili mobimba na prétention ya expansion espace.
  Na 1959, na tango ya fête ya anniversaire ya ntuku sambo ya Fuhrer, coronation officielle esalemaki, plebiscite ya mokili mobimba - oyo e légitimisaki titre ya super-empereur. Mpe ntango Adolf Hitler akufaki na 1967, mwana na ye azwaki titre mpe bokonzi na ye.
  Na tango wana, Planète Mabele esi e fondaki ba colonie na Sanza na Mars na Vénus, mpe ezalaki ko se préparer activement pona expansion na ba monde ya étoiles ya libanda... Ba Nazis balingaki empire universel - construction ya Star Reich na tina ya ko plonger le molɔ́ngɔ́ mobimba na ndɔtɔ ya nsɔmɔ.
  
  BA AVENTURES YA SIKA YA BA CHALLEURS YA BA ÎLES NTUKA NTUKA
  Dimka abukaki mopanga na ye na biteni mpe atɛlɛmaki na kokamwa, kokanga miso, na balabala. Maboko na ye ezipamaki na makila mpe oyo etikalaki na mopanga ezalaki makila. Sirène yango ebɛtaki. Balabala ya engumba ya eleko ya molunge. Na ba policiers ba kokima mbangu. Elandaki na kobɛtama na mokɔngɔ na lingenda. Dimka alobi na mpasi mpo na koyoka ete:
  - Natiki !
  Bazongisi maboko na ye sima mpe bakangi minoko. Mwana mobali yango ayokaka mpasi mpo na ebende oyo batye na mabɔkɔ na ye. Bamemi ye na camionnette - corbeau ya moindo.
  Dimka ayokaka nkanda mpe bobangi oyo esangani. Amikundoli makambo ya kala. Esanga epai bana bazalaki kobunda mpo na kozala na bango na mipanga. Mabaya, kasi ntango mwana mobali akangami na nkanda, ebongwanaka bibende oyo epelisami makasi. Dimka afandaki kuna koleka mwa basanza. Abundaki, abundaki, azokaki mpe amizokisaki. Ye moko abomaki kutu motɛki yango. Nyonso ezalaki. Mpe na nsuka balongaki.
  Eza mawa que bana batikali na masuwa oyo ebebaki. Mpe alongaki kokima kaka elongo na mwana na ye ya mwasi. Nsima ya ba aventures ya ndenge wana, boloko emonanaki lisusu lokola likambo ya kokamwa mingi te.
  Abɛtaki mwana mobali ya mobulu na mopanga na ye, mpe amonaki ye alali, mpe pisini ya makila ebimaki.
  Kobɛtama yango ebomaki bato? Dimka azalaki tellement malchance, neti azalaki na ba aventures ekoki te avant oyo. Mpe soki abomaki, boye boni? Boloko? Bakomema ye na ndako ya bosoto mpe ya nsolo mabe elongo na bato mabe?
  Mpe ekofanda tii wapi? Azali bobele na mibu zomi na minei. Engebene na mobeko, bazali na lotomo te ya kopesa koleka zomi. Peut-être nionso ekosimba!?
  Ezali ntuku libwa na mibale. Tango oyo balobaka mingi mpo na démocratie mpe bonsomi, kasi bandoki ezali kozwa makasi.
  Voronok atɛlɛmaki mpe babimisaki Dimka. Mwana mobali kitoko, ya motane na nsuki ya moindo, azali komonana lokola mondoki te, kasi azali nde victime na minoko.
  Bamemaki Dimka pene na mbala moko epai ya enquêteur mpe procureur.
  Batyaki ngai na kiti.
  Enquêteur atunaki mituna ebele ya routine mpe alobaki na sourire:
  - Mwana mobali oyo ozokisaki azali kokufa ! Yango bondela Nzambe po akufa te!
  Dimka ayanolaki na kopema ete:
  - Nalingaki te...
  Procureur apesaki papier oyo:
  - Oyo ezali confession. Soki otie sinyatili, bakobimisa yo na reconnaissance na yo moko tii tango bakosambisa yo. Mpe na nsima, soki totaleli mbula na yo ya bolenge mpe kozanga mikanda ya bapolisi, okozwa etumbu ya kokangama!
  Dimka atalaki papier mpe atangaki yango noki, mpe aningisi motó na ye na ndenge ya mabe:
  - Elobi awa que elenge ye moko abundisaki compagnie. Mpe bazalaki kaka kofina ngai!
  Molukiluki yango azalaki na elongi lokola soso mpe miso ya minene azalaki konguluma:
  - Signer ndenge tozali kopesa yo toli ! Soki te okosuka na centre de détention avant procès. Sikawa totondi mpenza na makambo, mpe ekosɛnga ofanda tii ntango bakosambisama ntango molai mpenza. Mpe kuna na cellule moko na milɔngɔ misato ya mbeto na mabaya, seau moko na coin mpe bana mibali ntuku mitano oyo bazali kobanga, oyo bazali na nzala kaka lokola yo. Lolenge ndenge na ndenge ya bato mabe. Mpe ata soki mwana mobali oyo ozokisaki atikali na bomoi, bolukiluki ekowumela mbula misato, mpe na nsima mbula mosusu mpe procès ekosalema! Okolekisa bambula ya malamu koleka ya bomoi na yo na lifelo!
  Procureur aningisi motó mpo na komonisa ete andimaki mpe andimisaki ete:
  - Mesure ya préventive pona yo ezali soit detention, soit engagement écrit ya kotika esika wana te pe maman na papa na yo bakozua yo. Pona ezali ya yo! Mpe ndimela ngai, ba colonie mpo na ba jeunes esi etondi na bato, mpe bakosepela kopesa yo probation. Kasi soki bozali koswana na biso, boye esika ekozala mpenza!
  Dimka amonaki ete enquêteur na procureur bazalaki kosala masɛki te. Mpe kutu, bakoki kopɔla na bolɔkɔ. Atako, na ngambo mosusu, ezali likambo ya solo te ete bakobimisama soki atie sinyatili. Ezali na bandakisa mingi oyo emonisi ete bapolisi bazali kokosa? Kasi likambo ya ntina mingi na Dimka ezalaki motó makasi mpe motó makasi, oyo emonanaki polele nsima ya kofanda na ye na bisanga ya liwa. Mpe mwana mobali yango asakolaki na ekateli nyonso ete:
  - Te!
  Molukiluki agangaki na makasi ete:
  - Nini ezali mabe ?
  Dimka alobaki na makasi ete:
  - Nako signer te ! Ba attaquer ngai, balingaki bazokisa ngai na chaîne et ezalaki auto-défense!
  Molukiluki yango agangaki ete:
  - OK bongo! Azali na centre de détention avant procès, sima ya kolekisa poso moko okokoma mayele!
  Procureur aningisi motó mpe atyaki sinyatili ete:
  - Mpo na sikoyo, sanza mibale na bokangami. Mais bien sûr okoki kobimisa liboso!
  Molukiluki yango agangaki ete:
  "Nakanisi ete kokangama ekozala malamu mpo na mwana mobali!"
  Babimisaki Dimka na biro mpe bamemaki ye na bolɔkɔ. Minoko ebɛtaki mpe monyololo esengelaki kaka kokatisa nzela. Esengelaki bándima ye kuna.
  Dimka atambolaki na koganga na minyɔlɔlɔ epai ya bapolisi mibale. Namiyokaki mpenza mabe. Bolɔkɔ, ndako ya bolɔkɔ, bakangami mabe. Mpe amikɔtisaki na mpasi na ndenge aboyaki kotya sinyatili na mokanda ya koyambola masumu. Atako, na ngambo mosusu, sima ya oyo okokoka kolongola yango te.
  Bamemaki Dimka na salle de travail. Kombo ya liboso, kombo ya nsuka, patronyme, biloko ya motuya elongo na yo.
  Na nsima, mobulu. Polisi moko mpe basi mibale oyo balataki bakazaka ya mpɛmbɛ bamemaki mwana mobali yango na shambre longwa na talatala mpe bapelisaki miinda mosusu. Etinda elandaki:
  - Longola bilamba na yo!
  Dimka apemamaki - mpasi! Kaka komituna, mpo na nini basi? Mwana mobali yango alongolaki jean, T-shirt, sapato ya masano mpe jacket na ye. Natikalaki kaka na bilamba na ngai ya mokuse.
  Elenge mwasi moko oyo alataki kazaka ya mpɛmbɛ alobaki boye:
  - Atongi malamu !
  Mokonzi ya basoda agangaki ete:
  - Mpe longola culotte na yo! Kozala na bomoi!
  Dimka, oyo azalaki kozika na nsɔni, alongolaki bango mpe. Na kozanga kolinga, akómaki motane mpe amizipaki. Polisi yango agangaki ete:
  - Likebi! Maboko na nse! Tala malamu - ezali mobomi!
  Mwasi moko oyo alataki kazaka ya mpɛmbɛ oyo azalaki lokola infirmier asekaki mpe, alataki ba gants ya minganga ya mikemike, agangaki:
  - Tomoni eloko lokola bango te ! Relax garçon, tantine ako simba yo!
  Abandaki kotala nzoto ya Dimka. Natambolaki na nsuki ya mwana mobali yango, oyo ekolaki na boumeli ya ntango oyo azalaki kofanda na bisanga yango. Azalaki kosala peigne na bokebi nyonso nsinga mokomoko, kolukaka eloko moko oyo ebombamaki. Peut-être ata mbongo. Na nsima, angɛngisaki pole yango na matoi mpe na zolo ya mwana mobali yango. Asalaki yango na bokebi, lokola nde azalaki na elikya ya kozwa eloko moko.
  Na nsima apesaki ngai mitindo ete natya motó na ngai na ekuke, mpe asimbaki nsuki ya motó na ngai na mabɔkɔ na ngai. Atyaki lobɔkɔ na ye na monɔkɔ na ye. Dimka ayokaki nsolo mpe elengi ya caoutchouc na monoko na ye. Mwasi yango ayokaki nsima ya mino na ye, mino na ye, matama na ye. Ntango afinamaki na mosisa ya monoko, mwana mobali yango ayokaki kosanza. Ɛɛ, boniboni kosepelisa te. Loboko yango ekómaki tii na ba amidons, mpe ekómaki mpasi mpo na kopema.
  Na nsima, na nsuka, mwasi yango atindaki ye mpe asɛkaki ye:
  - Eloko ezali te !
  Mokonzi ya basoda apesaki mitindo ete:
  - Koba Olga! Na ntina na likama ya sipesiale ya likambo, boluki ya moto ye moko esengeli kozala ya mozindo koleka!
  Mwasi oyo alataki mpɛmbɛ abandaki koyoka ntolo ya Dimka. Atombolaki maboko mpe atalaki mabolongo na ye. Mpe na makasi oyo akanisaki te afinamaki na nombril. Dimka apemamaki...
  Na nsima, mwasi yango atɛlɛmaki mpe atunaki boye:
  - Bon, sikoyo tika ye a squat !
  Polisi yango agangaki ete:
  - Oyo ezali entièrement fiable te ! Tala pe anus na ye!
  Mwasi oyo alataki elamba ya mpɛmbɛ aningisi motó:
  - Osengeli na ndingisa ya sipesiale mpo na likambo oyo! Ndenge moko mpe ko vérifier ba parties privées ya garçon!
  Mokonzi ya basoda apesaki mitindo na bolembu ete:
  - Squat, zabolo ya moke...
  Dimka ayanolaki na lokumu ete:
  - Nazali mwana mobali !
  Mpe abandaki kogumbama na pɛtɛɛ nyonso. Nafandaki mbala zomi. Nsima na yango basi batalaki makolo na ye, mpe balekaki kati na misapi ya makolo na ye.
  Sima na yango Dimka amimonaki na chambre oyo elandaki. Kuna mobali mosusu, na uniforme ya boloko na coupe ya suki mokuse mpe na masini ya kokoma na maboko, alobaki:
  - Nini ezali ya sika ?
  Polisi yango ayanolaki ete:
  - Ee, mpe assez greyhound!
  Mwana mobali yango asɛkaki mpe alobaki boye:
  - Kasi azali kobangisa boye te ! Bon, fanda na kiti nakokata suki na yo!
  Dimka afandaki. Ezali kaka kosepelisa te kozala bolumbu. Et puis ozuaka suki na yo kokata lokola criminel. Mpo na kosukisa nyonso, clipper ezalaki mwa bololo mpe ezalaki mpasi mpo na kokata nsuki na ngai. Suki ya minene mpe ya moindo ekweaki na nse. Basapato ya elenge oyo azwaki etumbu oyo ebɛtamaki ebɛtaki bango. Emonanaki lokola ete na nsinga nyonso ya nsuki eteni moko ya molimo oyo ekufaka te elongwaka, mpe okómaka na bonsomi mingi te. Dimka azalaki na ezalela ya kotungisama na makanisi. Liboso na ye ezalaki na ndako ya bolɔkɔ mpe likita na bana mabe oyo bazalaki kosala mabe.
  Kasi, Dimka azalaki kobanga baninga na ye ata mokolo moko te. Mpe nsima ya koyeisa makasi "Esanga Ntuku minei", ezali lisusu kobangisa te. Soki eloko moko akobunda. Ezali boni mpo na bolɔkɔ?
  Ezali boni mpo na momekano mosusu? Azali kaka na mibu zomi na minei mpe azali na bomoi na ye mobimba liboso na ye.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"